Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ბავშვთა სვატი უცხოპლანეტელების და კორტესების წინააღმდეგ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    ახალგაზრდა მეომრები ედუარდ ოსეტროვის მეთაურობით იბრძვიან უცხოპლანეტელების არმიის წინააღმდეგ, ძირითადად ციკლებით. თუმცა, მაშინ მამაცი ბიჭი უნდა გახდეს ინდიელი და ქალღმერთებთან ერთად შეებრძოლოს კორტესის არმიას, რომელსაც მაიას სახელმწიფოს დაპყრობა სურს!

  ბავშვთა სვატი უცხოპლანეტელების და კორტესების წინააღმდეგ
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ახალგაზრდა მეომრები ედუარდ ოსეტროვის მეთაურობით იბრძვიან უცხოპლანეტელების არმიის წინააღმდეგ, ძირითადად ციკლებით. თუმცა, მაშინ მამაცი ბიჭი უნდა გახდეს ინდიელი და ქალღმერთებთან ერთად შეებრძოლოს კორტესის არმიას, რომელსაც მაიას სახელმწიფოს დაპყრობა სურს!
  . ᲗᲐᲕᲘ 1
  ბავშვთა სპეცდანიშნულების რაზმის ახალგაზრდა მებრძოლები მამაცურად იბრძოდნენ. თუმცა, ერთი და ნახევარი ძალის ველის მიღმა, მათ პრაქტიკულად არ ჰქონდათ სიკვდილის შანსი. მაგრამ თავდასხმის ციკლებმა უზარმაზარი ზიანი განიცადა და რეალურად ამოიწურა ორთქლი. ასე რომ, ჯერ კიდევ შესაძლებელი იყო იმის მტკიცება, თუ ვინ იყო ნამდვილი გმირი.
  მაგრამ პატივი უნდა მივაგოთ, საბრძოლო კოსტიუმებში გამოწყობილმა ბიჭებმა და გოგოებმა ზუსტად ისროდნენ. იგრძნობოდა, რომ კომპიუტერებზე თამაშები არ იყო უშედეგო და ისინი უბრალოდ მშვენიერი მებრძოლები არიან.
  ადალამ, რომელიც ედიკის მარჯვენა ხელზე ისროდა, აიღო და ჩექმა ჩამოაგდო შვილს ფეხიდან. და მაიმუნის ოსტატობით მან რამდენიმე ყაყაჩოს თესლი ესროლა მოწინავე მტერს.
  ბიჭის მეთაურმა თავი დაუქნია.
  - ეს კარგი, ვთქვათ, განადგურების საჩუქარია! მაგრამ უმჯობესია გამოიყენოთ იგი ციხეზე თავდასხმის დროს.
  ადალა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - სიურპრიზების ამოუწურავი მარაგი გაქვს. ასე რომ, ყველა კოზირი არ არის ჩამოყალიბებული. და კოზირი ასევე არ არის ზედმეტად გამოხატული!
  და განადგურების პაწაწინა ყაყაჩოს თესლი მოხვდა ციკლებში და დიდ მეომრებს აჭრელდა პატარა, გახეხილ ნაჭრებად. აქ მოდის განადგურება.
  გოგონამ დაიკივლა და შვილს ფეხი დაუკრა:
  მე მჯერა, რომ ველოდები ციკლებზე გამარჯვებას
  იქნება ახალი სიმღერები...
  მე არ მივცემ თავს მხეცის მონობაში,
  მე გაჩვენებ ყველაზე მაღალ, იცოდე, კლასს ბრძოლაში!
  მარცხენა მხარეს მებრძოლმა ბიჭმა ღიმილით შენიშნა:
  - ხელი რატომ არ დაყარე, ფეხი?
  ადალას გაეცინა და უპასუხა:
  - და ეს უფრო სახალისოა!
  ედიკმა თავი დაუქნია.
  - კი, ნებისმიერი სულელი ხელს აგდებს, ოღონდ შენი ფეხით სცადე!
  ბავშვებმა გუნდში წამოიძახეს:
  - დიდება სინათლის მეომრებს,
  დიდება ჩემს ნათელ სამშობლოს...
  ჩვენი საქმეები იმღერება,
  გამარჯვება მთავარი მიზანია!
  ციკლებმა, მართლაც, რომ განიცადეს უზარმაზარი ზიანი, დაიწყო უკან დახევა. მაგრამ კედლები კვლავ აღმართულია. და ახალი მანქანები გადავიდა. ისინი გაბრტყელ პირამიდებს ჰგავდნენ ქიაყელებზე და დიდი ზომის ტოტებით.
  როდესაც ბავშვთა სპეცდანიშნულების რაზმებმა მათ ესროდნენ სხივური იარაღიდან, მათ პრაქტიკულად არანაირი ზიანი არ მიაყენეს. სხივები ფოლადის აბჯარს აეშვა.
  ერთ-ერთმა გოგონამ წამოიძახა:
  - აი, კიდევ ერთი ჯოკერი მტრისგან! და ან თუნდაც ჯოკერების მთელი ზვავი!
  მეომარმა ბიჭმა წამოიძახა:
  სჯობს ფეხზე მოკვდე, ვიდრე მუხლებზე იცხოვრო! უკვე ტყვეობაში ვიყავი და ელექტრო დენით მცემდნენ, მთელ სხეულში გამონადენები ენიდან ქუსლებზე გადამდიოდა. და ის ისეთი ავადაა, რომ სიკვდილი სჯობს!
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  - კი და მაწამეს! უფრო მეტიც, დახვეწილად, ცვალებადი გრავიტაცია და პულსირებული უწონობა. და ძალიან მტკივა და მეტიც, კვალს არ ტოვებს, გარდა კოშმარებისა!
  აბა, მგონი, ჩვენი უკვდავი და დიდი სარდალი მოიფიქრებს რამეს!
  ედიკმა თეთრ თავთან თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია და უბრძანა:
  - ახლა კი ბიჭებო, აიღეთ, ცხვირწინ აკოცათ და დაიბნეთ!
  ადალამ, იმ გამოცდილმა მეომარმა გოგონამ, გაკვირვებულმა ჰკითხა:
  -და რატომ?
  ბიჭმა მეთაურმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - აი ნახავ რა ეფექტი ექნება!
  მეომარი ბავშვები არ კამათობდნენ. ასე რომ, მათ აიღეს და ტკეპნიდნენ თავიანთ საყვარელ ბავშვებს ცხვირებს პაწაწინა ხანჯლების წვერით. და როგორ წაიღებენ და აცემინებენ.
  ატმოსფერო ერთბაშად შეირყა. და ნამსხვრევები მრავალი ბასრი ბოლოებით გადმოვიდა ზემოდან. ისინი მოხვდნენ პირამიდულ ტანკებს. და მათ ნემსებით ზღარბივით დაარტყეს. და უზარმაზარი მონსტრები შეჩერდნენ.
  ედიკმა თავი დაუქნია და აღნიშნა:
  -ახლა წავიდეთ ვიმღეროთ!
  ბავშვთა სპეცრაზმის მებრძოლებმა კი აიღეს და სიამოვნებით მღეროდნენ;
  ჩემო პრინცესა, შენ ყვავილი ხარ
  ბრჭყვიალა უფლის ბაღში!
  შენი მზერა ახალი ნიავივითაა
  განდევნე ჯოჯოხეთის ცეცხლი!
  
  წმინდა გოგოებს უყვართ
  გმირული ხმალი, პატივისცემა!
  ნაკადულში სისხლს დავღვრი
  ანგელოზი სამუდამოდ შენთან იქნება!
  
  სიზმრით განათებული საიდუმლო
  შენი იმიჯი, ტკბილი არომატი!
  თქვენ გამოძერწილი ხართ სამყაროს შემქმნელის მიერ
  ბოროტების ყველა მსახური არ ბილწავს!
  
  შესაძლოა მხოლოდ სამოთხეში
  ბედი შეყვარებულებს გააერთიანებს!
  მაგრამ ღმერთი არ გვიშვებს, რომ მტვერი დავიმსხვრიოთ
  შერწყმა გულითა კავშირი განცალკევებულად გამაგრებული!
  ასეთი მშვენიერი და ამაღლებული სიტყვების შემდეგ მოხდა სასწაული. პირამიდული ტანკების მთელი არმადა ყვავილების კასკადივით ყვავილობდა. და აყვავებული ყვავილები უბრალოდ მშვენიერი იყო. და მათ დაიწყეს ზრდა სასტიკი და წარმოუდგენელი, მშფოთვარე ძალით. და ისეთი ლამაზი აღმოჩნდა.
  ადალამ ყმაწვილ მეთაურს ლოყაზე აკოცა და შენიშნა:
  -უბრალოდ უნიკალური ხიბლი ხარ!
  ედიმ ღიმილით დაუქნია თავი.
  - ტექნომაგიური!
  მეომარმა ბიჭმა წამოიძახა:
  - ნუ და ახლა შეტევაში! გაანადგურე შენი მტრები ერთი დარტყმით!
  ბიჭმა მეთაურმა გააპროტესტა:
  -არა! Ძალიან ადრეა. პირველ რიგში, თქვენ უნდა გადახედოთ ჩემს ადრინდელ თავგადასავლებს. იქ მოწინავე ნანოტექნოლოგიების გარეშეც უწევდათ მოქმედება და ეს, უნდა აღინიშნოს, ძალიან რთულია!
  ადალამ ღიმილით თქვა:
  - რა თქმა უნდა, მესმის, რომ ტექნოლოგიის გარეშე უფრო რთულია. მაგრამ შენნაირი ბიჭი, მგონი, ნებისმიერ პრობლემას მოაგვარებს.
  ედიკი ღიმილით მღეროდა, რომელიც რჩეული ზღვის მარგალიტივით ანათებდა მის ვერცხლის ხმაში:
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ ვერ მოვაგვარებთ ყველა პრობლემას,
  ნუ მოაგვარებ ყველა პრობლემას!
  მაგრამ ყველა უფრო ბედნიერი იქნება
  ყველას მეტი სიამოვნება ექნება!
  ამის შემდეგ ბიჭმა ჰოლოგრამა ჩართო. ბავშვთა სპეცრაზმი გაჩუმდა.
  ბიჭებისა და გოგოების საფირონი და ზურმუხტისფერი თვალები შთანთქა სანახაობას.
  ისე, ბიჭი, რომელიც სამყაროს სხვადასხვა კუთხეში იყო და ერთზე მეტზე აჩვენა, როდესაც ჯერ კიდევ არ იყო ასე მომწიფებული. და ეს იყო შუა საუკუნეების ეპოქა ახალ სამყაროში, ერთგვარი ალტერნატიული ისტორია, როგორც პლანეტა დედამიწა.
  ამ შემთხვევაში აჩვენეს, რომ ედიკი ინდოელი ბიჭი გახდა, რომელიც ჩასაფრებულ ფერმკრთალი სახეების რაზმს თვალყურს ადევნებდა. ის შორტებშია, ფეხშიშველი, რადგან მოკასინები მხოლოდ ხელს უშლიან, მაგრამ ფერად ნახატებით არის მოხატული თავიდან ფეხებამდე. ბავშვის სახეც კი საშინელი ტატუებით დრაკონებით და ანგელოზები ხმლებით.
  მიუხედავად იმისა, რომ ასეთი ნახატები, როგორც ჩანს, არ არის დამახასიათებელი ინდიელებისთვის. მაგრამ სადაც მხოლოდ ედიკის ათასობით თავგადასავალი და მოგზაურობა არ ჩააგდო ბედმა. ყველა ეპოქა, პლანეტა და დრო აირია, აირია და ერთგვარ მკვრივ ბურთად გაერთიანდა.
  მის გვერდით წევს დაკუნთული გოგონა ფართო თეძოებით, შიშველი, მრგვალი, მაცდუნებელი ქუსლები თითქმის ცხვირის ქვეშ. რატომღაც, მეომარი, თუმცა ის ინდოელი უნდა იყოს, ქერაა. მას თითქმის არ აქვს ტანსაცმელი, მხოლოდ ბიკინის ნაკრებიდან შარვალი აქვს, სავსე მკერდზე მარგალიტის სიმები.
  როცა ის შემობრუნდა, ედუარდმა დაინახა ლამაზი სახე მამაკაცური ნიკაპით და დიდი, მაგრამ რეგულარული მკერდით. მეომრის ხელები დაკუნთულია, კანი შოკოლადისფერია, რომელიც თეთრთან ერთად, სიყვითლის ოდნავ შეხებით, უფრო სწორად, ოქროსფერი მტვრის თმით, საოცრად მიმზიდველად გამოიყურება.
  თუმცა ქერა მეომარი შეშფოთებული ჩურჩულებს:
  - ფერმკრთალი სახეები მოდიან აქ, ოი ბიჭო ლიდერო შადრევანი!
  ახალგაზრდა მეომარს რაღაცამ დაკუნთული გვერდი აუარა... ედუარდი შეკრთა და მოხდენილი, შიშველი, გოგოსფერი ფეხი დაინახა. ასევე კუნთოვანი და ძლიერი. შემდეგ კი თავად ქალბატონი ცეცხლოვანი წითელი თმით. ასეთი სილამაზეა აქ. თაფლისფერი ქერა და წითური, ორივე ნახევრად შიშველი, დაკუნთული და სპორტული. არა მეომრები, არამედ ღვთაებები მშვილდებით.
  ედუარდმა ჯერ ერთს, შემდეგ კი მეორე გოგონას ფრთხილად მოჰკრა ფეხები. ისინი კმაყოფილი ღრიალებდნენ, როგორც კატები ეფერებოდნენ. ისე, ასეა, ნორმალურ ქალს არ უნდა ერიდოს მამაკაცის მოფერებას. შემდეგ კი ყოველგვარი გულმოდგინე ადამიანი გამრავლდა, რომ ოდნავი მოფერებითა თუ ფლირტისათვის მზად არიან უჩივლონ. მაგრამ მამაკაცისთვის სრულიად ბუნებრივი სურვილია ლამაზ გოგოს, ან თუნდაც ორ გოგონას ერთდროულად მოეფეროს და მოეფეროს.
  მართალია, სხეულით ბავშვია, მაგრამ უკვე წესიერად მოხუცი, წლების განმავლობაში და მეხსიერებით საკმაოდ ზრდასრულია, ასე რომ....
  მართალია, ძალიან დაკუნთული, მაგრამ სპორტსმენი ედვარდი, უბრალოდ უყვარდა ძლიერი ქალები, რომლებსაც შეეძლოთ ძლიერი შთამომავლობის გაჩენა.
  მაგრამ შემდეგ ცეცხლოვანმა ლამაზმანმა ედვარდს ტუჩებით ნიშანი მისცა - გაიყინე! მტერი მალე მოვა!
  მართლაც, ზღვარზე რაზმი გამოჩნდა... ვაიმე, ასეთ სპეცდანიშნულების პოლკოვნიკს არ ელოდა. არა, ისინი სულაც არ იყვნენ ტროლები, ან ჯუჯები - საკმაოდ ნორმალური ხალხი, მაგრამ ... შუა საუკუნეების ჯავშანტექნიკაში, კანიბალის ჯოხებივით ნაყარი მუშკეტებით, გრძელი ხმლებით. მთელი ეს ჯარი რაღაც უკიდურესად არარეალურისა და ირეალურის შთაბეჭდილებას ტოვებდა. და ძალიან არქაული. ამასთან, გამოირჩეოდა დიდი რაოდენობით, თუმცა არა გადაჭარბებული. ცხენებით, მძიმე აბჯარით, უფრო და უფრო მეტი რაინდი გამოდიოდა. სხვათა შორის, ფერმკრთალი, მძაფრი გაზვიადება - მუწუკი გარუჯული, სქელი, წვერი კი შავი.
  წითელთმიანმა ეშმაკმა მეომარმა თავად უპასუხა კითხვას, რომელიც მზად იყო ედვარდის ენიდან ამოსულიყო:
  - ეს კორტესის ესპანური რაზმია. ნუ შეგეშინდებათ, მათგან მხოლოდ ოთხასია და მათ ჯერ არ აქვთ დრო, რომ შეავსონ ადგილობრივი ინდიელებით.
  მეომარმა ბიჭმა უსტვენდა და ჩურჩულით უპასუხა:
  - მომხიბვლელი... და რამდენი ჩვენგანი?
  ამჯერად თაფლისფერმა ქერამ უპასუხა:
  - ხუთი იქნება შენთან! - და ედიკის დაბნეული მზერის ჩაჭრა დაამატა. - ყველაზე სწორი რიცხვი, პენტაგრამა!
  ახალგაზრდა მეომარი ოდნავ შეკრთა. ძალთა ბალანსი, რაოდენობრივად, აშკარად არ არის მათ სასარგებლოდ. და რაც მთავარია, მათ არ აქვთ არც ბლასტერი, არც ძალის ველები, არც ანტიმატერიის ყუმბარა. და ეს საშინელებაა. მაგალითად, ერთ ჰიპერბლასტერს შეუძლია გაწყვიტოს მთელი რაზმი, სადაც ერთ წუთში ჰიროშიმაზე ჩამოგდებული ათი ატომური ბომბის ენერგია შეიძლება გადმოყაროს.
  წითურმა ეშმაკმა მიზანშეწონილად მიიჩნია ედუარდის შეხსენება:
  - მშვილდი გაქვს, ოჰ წინამძღოლო... ცეცხლი გახსენი ჩემი ბრძანებით!
  ქერამ კომენტარი გააკეთა:
  - ბიჭი ფეხშიშველია და ზედმეტად მოკრძალებული ჩაცმულობა აქვს, ეს არ არის დიდი ლიდერის ბრძანება, თუნდაც ახლა მასთან ჯარი არ იყოს. გოგონამ შიშველი ფეხის თითები მოიტეხა. და რაღაც შეიცვალა და ედუარდმა იგრძნო, რომ რაღაც აღარ იყო იგივე.
  ბიჭმა-მეომარმა ისევ ახლავე მიიპყრო ყურადღება თავისკენ. ის მართლაც პერანგიანია, მაგრამ კამეჩის შარვალში და ძვირფასეულ მოკასინებში. თავზე გვირგვინი დგას, საიდანაც სამი ბუმბული ამოდის. არა, ფალკონები კი არა, რაღაც ბუმბულიანი ფრინველია, რომელიც დედამიწაზე უცვლელია.
  სხეული თავისთავად გახდა ბევრად უფრო გამოკვეთილი და მასიური კუნთები, თუმცა ედვარდი ყოველთვის გამოირჩეოდა კუნთების შესანიშნავი განვითარებით, თუმცა, ბოლო წლებში ის ძალიან მშრალი გახდა, ისე რომ ნეკნები გამოირჩეოდა კვების ნაკლებობისა და მუდმივი მოძრაობისგან. მაგრამ ამ შემთხვევაში იგი ფიტნესის პროფესიონალ ჩემპიონს ჰგავდა - შესანიშნავი შვება და არც ერთი ცხიმი და კანს წითელ-ყავისფერი რუჯი ასხამდა.
  მკერდზე იყო ტატუ იაგუარი - ჰურონის სიმბოლო. დანარჩენი ტატუები სადღაც გაიყო, თითქოს ჯადოსნობით. მეომრებს კი ჰქონდათ სრულყოფილი, გლუვი და გაპრიალებული კანი, შოკოლადი ოქროსფერი ელფერით და მათი კანი ბრწყინავდა თბილი მექსიკური საღამოს ბინდიში.
  მათი ფეხები შიშველი დარჩა, მაგრამ ამან მხოლოდ გაზარდა მათი საბრძოლო ეფექტურობა.
  მათ მშვილდები დახატეს. კიდევ ორი გოგონა და ედუარდი რატომღაც დარწმუნებული იყო, რომ იქ მშვენიერი გოგოები იყვნენ, ისე საგულდაგულოდ გადაცმული, რომ არ ჩანდნენ. მაგრამ ამ ორს აქვს ისეთი მდიდრული მშვილდი, როგორიც პრინცესებს, და ისრების ქლიავი მკვრივია მოფენილი ბრილიანტებით, ტოპაზებით, ლალებითა და ზურმუხტებით.
  და ედუარდის მშვილდი ასევე არ ჩამოუვარდება ფუფუნებას, მაგრამ მას აქვს უფრო მეტი საფირონი და ძვირფასი ქვები მუქ ტონებში. და ლამაზ გოგოებს უფრო ნათელი შეღებვა აქვთ.
  მათ წინ უკვე სრულად იყო განთავსებული ესპანელი დამპყრობლების რაზმი. ოთხასი კასტილიური კაბალერო. როგორც ჩანს, ზღვა არც თუ ისე შორს არის აქედან, თუმცა დამახასიათებელი სუნი არ ისმის, ქარი მხოლოდ სანაპიროდან უბერავს. მაგრამ გოგონას სხეულების არომატი ისეთი მაცდუნებელია, სრულიად არაადამიანური, როგორც თაფლის, ყვავილების, ცოტა მუსკატისა და სანელებლების ნაზავი.
  თავად მეომრები ძალიან მაგრები არიან, ერთმა აიღო და დაიჭირა მწერი შიშველი ფეხის თითებით და ნამცხვარში გაანადგურა.
  მათ მოწინააღმდეგეებს, მებრძოლებს, იმდროინდელ ძლიერ ესპანურ იმპერიას, ჯერ არ ჰქონდათ დრო, რომ კამპანიაზე მტვერი მოეშვათ და საკმაოდ შთამბეჭდავად გამოიყურებოდნენ.
  ყველას უსწრებს ძლიერი, ფართომხრებიანი, მაღალი მხედარი გრძელი, წითელი წვერით. ალბათ, ეს არის გრაფი კორტესი, რომელიც მომავალში მიიღებს ჰერცოგის ტიტულს და წაართმევს უბრალოდ ზღაპრულ სიმდიდრეს.
  როგორც ჩანს, ის უბრალოდ წითელი და ძალიან ჯანმრთელი იყო. მხოლოდ ჯავშანი იწონის ცენტნერს და მის ქვეშ არის არა უბრალო, არამედ პიბალდის კოსტუმის საწევი ცხენი.
  ბიჭმა-პოლკოვნიკმა ესპანელი გრანდი იარაღით წაიყვანა და სასროლად მოემზადა.
  უკვე ბევრი რომ ნახა, ედიკმა კარგად ესროლა მშვილდიდან, თუმცა ამ ტიპის იარაღს დიდი ხანია არ ივარჯიშებდა, ის უფრო თანამედროვე და მოწინავე გამოყენებაში იყო, ამიტომ განსაკუთრებული ნდობა არ იყო, რომ დაარტყამდა.
  ცეცხლმოკიდებულმა ლამაზმანმა ბრძანება აიღო. მან ჯერ გაისროლა და ისარი გაფრინდა ტანგენტის ტრაექტორიით. ოქროსთმიანმა სადღაც გვერდით გაისროლა და მოპირდაპირე სქელებიდან კომეტებივით გამოფრინდა და განადგურების ენერგიის სხივებს ამსხვრევდა.
  ედუარდს, რომელსაც სროლის დრო არ ჰქონდა, თვალების გუგები სამკუთხედად ჰქონდა მომრგვალებული. მას ეს აქამდე არასდროს უნახავს. ცეცხლმოკიდებული გოგონას ისარი აფეთქდა და შავ ტალღებად გავრცელდა. ესპანელი რაინდები, რომლებიც ამ ტალღაში იყვნენ ჩავარდნილი, ერთბაშად დაიწვნენ და ცხენებთან ერთად მტვერი გახდნენ. დარჩა მხოლოდ ჰაერში გაყინული ჩონჩხები.
  ოქროს ფოთლის ფერის თმიანი გოგონას მიერ გამოშვებულმა საჩუქარმა, არანაკლებ დესტრუქციული ეფექტი გამოიწვია. მხოლოდ ცოტა სხვანაირად გამოითქვა. თეთრმა ტალღამ გაიარა და კიდევ ასმა მეომარმა უცებ დაიწყო აყვავება. და, ყველაზე პირდაპირი გაგებით. კერძოდ, წვნიანი და კაშკაშა კვირტები თავიდან ფეხებამდე ფარავდა კასტილიის იმპერიის დამპყრობლებს. და შემდეგ, სწრაფი სროლები წავიდა, მშვენიერი სილამაზის გამზირი დაიწყო ზრდა. და პოტენციური ბანდიტები და მახრჩობელნი გადაიქცნენ , თითოეული მათგანი ზღაპრული ყვავილების ბუჩქად გადაიქცნენ ყველაზე მდიდარი ფერის...
  სხვა საჩუქრებმაც კარგად იმოქმედა... ალისფერი ელვით მიმოფანტული მესამე ისარი და ესპანელები ჩირაღდნის, წარმართული მსვლელობავით აენთო და მერე ას კოცონად გადაიქცა... და ყოველი ცეცხლის ალი თავისი ფერი და ელფერი ჰქონდა. და ნაპერწკლები გაფრინდნენ, ცდილობდნენ უფრო მაღალ შავ ცას დაეჯახა.
  ისე, მეოთხე საჩუქარი კიდევ უფრო მშვენიერი აღმოჩნდა. ისრიდან გაფრინდა ცქრიალა, როგორც კლდის ბროლი, ქანჩები და ჭანჭიკები! და დაეცნენ კორტესის რაზმის კუდზე. ცხენები ქიაყლებად გადაიქცნენ, მხედრები კი ექსკავატორებად და ასობით უცნაური დიზაინის მანქანა გაჩერდა, ბორცვებს შორის გაშლილ ფართო გზაზე.
  ახლა ესპანეთის იმპერიის ოთხასმა ძლიერმა და მამაცმა მეომრმა არსებობა შეწყვიტა.
  ედიკმა აღტაცებით წამოიძახა:
  - ტექნომაგიური! აქ არის სასწაული!
  მხოლოდ ერთი კორტესი დარჩა, ის უძრავი ბლოკივით გაიყინა თავის უზარმაზარ ცხენზე, გერმანული ტურივით და წარმატებით ცდილობდა სიმშვიდის შენარჩუნებას.
  ედუარდმა ესროლა მას, მაგრამ ორმა შიშველმა, გახეხილმა ქუსლებმა აანთო და გოგოებმა, ოქროსფერთმიანმა და წითურმა, ოსტატურად დაიჭირეს ისარი ფეხის თითებით, რის შემდეგაც მათ ერთხმად წამოიძახეს:
  -არა! უნდა გაარკვიო, ვისი სისხლი გაქვს უფრო კეთილშობილი, ხმლებზე!
  აბა, რა არის ხმლები, ასე რომ ხმლები. ედუარდს ჰქონდა ჯოხით და საფირმო ნიჩბით ბრძოლის უნარი, ასევე ბაიონეტ-დანა. მხოლოდ ის რომ იპოვა ხმალი...
  ბიჭმა კითხვით შეხედა მეომრებს, თითქოს ელოდა, რომ ჯადოსნურ მახვილს აჩუქებდნენ - ერთ საქანელას და ასი თავი მხრებს!
  მაგრამ წითურმა ეშმაკმა მიუთითა ტექნო-მაგიის მძლავრი ტალღის მიერ უკან გადაგდებულ ყველაზე ჩვეულებრივ ესპანურ დანაზე და საშინელი ტონით ჩურჩულებდა:
  -ახლა თანაბარ მდგომარეობაში ხარ!
  შემდეგ ქარმა მიმართულება იცვალა, ტროპიკულ საღამოს სასურველი სიგრილე მოიტანა. ზღვიდან სუფთა ჰაერი ტრიალებდა, იოდის, კრევეტების, ზღვის მცენარეების სუნი ტკბილი, როგორც თხილის კარამელი.
  ედვარდი ნელ-ნელა გადავიდა დატყვევებულ იარაღზე, ის თავს ნამდვილ წითლად გრძნობდა. და კორტესი, რატომ ავიდა ის მექსიკაში? გსურთ გაანადგუროთ მაიას უძველესი კულტურა? შეავსეთ ჯიბეები ოქროთი, რომელსაც ადგილობრივი ინდიელები წმინდა ლითონად მიიჩნევენ. გაანადგურე ძველი კულტები და დააწესე ინკვიზიტორებისა და იეზუიტების კიდევ უფრო სასტიკი მმართველობა...
  აქ ედვარდმა უცებ დაიჭირა თავი და ფიქრობდა, რომ სხვა ეპოქაში ბრძოლისთვის მისი გრძნობები ძალიან რეალური იყო. ის შიშველი, დაკუნთული ტანით გრძნობს ჰაერის სუნთქვას, რომელიც ატარებს სასიამოვნო, ზღვის სიგრილეს და თბილი ფისის ნაჭერს, რომელიც ძლიერ მხარზე ჩამოდის.
  არა, ეს სიზმარივით არ არის. სიზმარში, როგორც წესი, ან უგონო ხართ, ან თქვენი ცნობიერება ძალიან მოკლე დროში გრძელდება. და მერე კიდევ რაღაც... მოკასინებიც კი იწვევს გარკვეულ უხერხულობას და შენ თვითონ სულაც არ ხარ ბიჭი, რომელიც დაახლოებით თორმეტი წლისაა, მაგრამ ახალგაზრდა კაცი აღარ არის ოცი წლის ხორცზე ახალგაზრდა. ასე ითამაშა მისი ფანტაზია, ათვალიერებდა გოგონას ხიბლს.
  ანუ სხეული მისი არ არის, თუმცა, ზოგადად, ედიკი ბოლო დრომდე ძალიან შორს იყო სიმწიფისგან. და ის იყო მეომარი არა მხოლოდ ოცდამეერთე საუკუნეში, არამედ უფრო ცივ და კოსმიურ ეპოქაში, მთელი არმიის დიდებით. მაგრამ ახლა, მართლაც, ან ის არის, ან, პირიქით, ის არა... ხორცი უცხოა, თუმცა ჯანმრთელია და მასში ბევრი ენერგიაა. არა ისე, როგორც ბოლო ორი წლის განმავლობაში, როდესაც ედუარდმა იგრძნო გაციება ომებისა და ბრძოლების მიმართ და გადარჩენისთვის უწყვეტი ბრძოლა, ენთუზიაზმის დაქვეითება, ვარჯიშის ბლანტი სიზარმაცე და დილით ადგომისა და ვარჯიშის სურვილი. . დიახ, და სიზმარი რატომღაც ბლანტი გახდა, როცა არ გიგრძვნიათ იგივე ენერგია და სურვილი, რომ გადმოხტეთ, მაგრამ გინდა დაიძინოთ და ფიქრობთ - უკვე გაქვთ გამოცდილება სხვადასხვა ბრძოლებში, არ არის პენსიაზე წასვლის დრო. .
  ვითამაშოთ თამაშები მაქსიმალურად, რისკის გარეშე, ტკივილის გარეშე და მხოლოდ სიამოვნებით. და მართლაც, რა სჭირდება მარადიულ ბიჭს? დასახლდით ტექნოლოგიურად განვითარებულ და შედარებით უსაფრთხო სამყაროში და იცხოვრეთ თქვენთვის, ისიამოვნეთ გართობითა და მხიარული უსაქმურობით.
  მაგრამ ედვარდს აქვს გარკვეულწილად შეჩერებული სიტუაცია პენსიასთან დაკავშირებით. ფორმალურად, ის, როგორც ელფური მოქალაქე, რომელიც მეჩნიაში ერთზე მეტ ხანს იბრძოდა და ორას ორმოცდაათ ციკლს ამუშავებდა, როგორც ჩანს, იქ პენსიას იღებს. მაგრამ ახლა ის მსახურობს არაღიარებული სახელმწიფოს მზის არმიაში. ასე რომ, მისი იურიდიული სტატუსი ...
  ედვარდი ზედმეტად დაბნეული იყო და კორტესმა მოახერხა გამოჯანმრთელება. შესანიშნავმა ესპანელმა გრანდმა თავისი მძიმე მუშკეტი მიანიშნა მასზე, ვინც ინდოელი ჩანდა. კაჟის ჩამკეტი მექანიზმი ჯერ არ არსებობდა და კორტესი ცდილობდა დენთის ცეცხლის წაკიდებას გახეხვის მექანიზმის გამოყენებით. კარგი, არა, ეს არის ძალიან პრიმიტიული იარაღი, აშკარად ჩამოუვარდება ჩვეულებრივ მშვილდს ისრებით. ასეთი მუშკეტის ერთადერთი უპირატესობა ის არის, რომ ის აუცილებლად შეაღწევს ნებისმიერ ჯავშანს თავისი ტყვიით, ქათმის კვერცხის ზომით. თუმცა, ძალიან რთულია ამ გზით მოხერხებულ და მოხერხებულ ინდიელზე დარტყმა.
  ამიტომ ედუარდი არ ნერვიულობდა, არამედ მშვიდად დაიძრა ხმლისკენ. ყოველ შემთხვევაში, გადაღება შეგიძლიათ მხოლოდ მაშინ, როცა აანთებთ დაუკრავენ და ამას დრო დასჭირდება.
  კორტესმა ესპანურად რაღაც დაუყვირა. ედვარდმა ეს ენა არ იცოდა. მაგრამ მეორე მხრივ, ის საუბრობდა გერმანულად და ინგლისურად, ასევე ცოტა ფრანგულად. მეომარი ბიჭი არ იყო დიდად ექსპერტი კორტესში, ან ზოგადად ყველა იმ კოლონიურ ომში. ვიცოდი, რა იყო სკოლის სახელმძღვანელოებში. და კიდევ რაღაც ცნობილი წიგნის მიხედვით: "მონტეზუმას ქალიშვილი". მაგრამ იქ, რა თქმა უნდა, ინფორმაცია იყო ფრაგმენტული და შერეული მხატვრული ლიტერატურით.
  თეორიულად, კორტესმა ფრანგული უნდა იცოდეს, რადგან ესპანელები ხშირად ებრძოდნენ შროშანის ქვეყანას.
  და ედუარდმა ფრანგულად, რომელსაც არც ისე თავისუფლად ლაპარაკობდა, თქვა:
  - ჩემთან კითხვები ხომ არ გაქვთ, მონსინორ?
  კორტესმა, დაბნეულობისგან, მუშკეტს ანთებული ფითილი დაარტყა და ეს პატარა ქვემეხი ააფეთქეს... ისე, ღრიალი, თუნდაც ერთი გასროლით. შესაძლოა, სწორედ ამ ხმამ, როგორც ბუჩქებს, ინდიელები დაეცა, როცა თავად ტყვიები გაფრინდნენ!
  ამ შემთხვევაში მრგვალი ტყვიის ნაჭერი სასტვენით ას მეტრზე მეტ მანძილზე და ედვარდისთვის სულაც არ არის საშიში. მეომარი ბიჭი, წინ რომ არ წაუდგამს, მიუახლოვდა ხმალს და ადვილად ასწია იარაღი, თუმცა ის დაახლოებით ათეულ კილოგრამს იწონიდა. რა თქმა უნდა, ძალიან გრძელი ბრძოლა, თუნდაც გამაგრებული რაინდების მომზადებით, ვერ შეძლებს ასეთი ხმლებით ბრძოლას. საბერი, რა თქმა უნდა, ბევრად უფრო პრაქტიკულია.
  ბოლოს კორტესმა ფრანგულად ისაუბრა:
  - Ვინ ხარ?
  ედვარდმა მეფისტოფელის სტილში უპასუხა:
  - მე იმ ძალის ნაწილი ვარ, რომელიც ყოველთვის ბოროტების მსურველი აკეთებს სიკეთეს!
  მართალია მისი ფრანგული არ არის ძალიან კარგი, მაგრამ ესპანელი, რა თქმა უნდა, მიხვდება. და მაინც, კარგია, რომ სამხედრო ლიცეუმში, ერთ-ერთ ალტერნატიულ რეალობაში, მათ ასწავლიდნენ სავარაუდო მტრის ენებს. პირველ რიგში ინგლისური და გერმანული, ასევე ჩინური. სწავლისთვის ბოლო ენა ყველაზე რთულია და ის თითქმის არავინ იცოდა. ესპანეთი არ ითვლებოდა სერიოზულ ოპონენტად, თუმცა ამ ენის გავრცელება მთელ მსოფლიოში უფრო დიდია ვიდრე გერმანული. მაგრამ გერმანელებთან, ომი, როგორც ჩანს, ითვლებოდა, რომ მისი თავიდან აცილება შეუძლებელი იყო.
  კორტესმა გაუღიმა და ფრანგულად, თუმცა არც ისე სუფთად, შესთავაზა:
  - ხმლებით გინდა ბრძოლა?
  ედვარდმა მოკლედ უპასუხა:
  - რაინდულად!
  კორტესმა კიდევ უფრო ფართოდ გაიღიმა. იგი ითვლებოდა ესპანეთის ერთ-ერთ უძლიერეს მახვილით. და ვინ არის ინდოელი? უბრალოდ ველური, რომელმაც გაბედა კასტილიის იმპერიის გამოწვევა. ასე რომ, ის დაკარგავს თავის ცარიელ თავს, ბუმბულის კომპლექტით.
  ედვარდს თითქოს სხვა აზრი ჰქონდა და ოპონენტს უახლოვდებოდა.
  გრაფი კორტესი საკმარისად ადვილად გადახტა ცხენიდან თავისი აღნაგობის და მასიური ჯავშნით გამოწყობილი კაცი.
  ის თავის მოწინააღმდეგეზე ერთი თავით მაღალი იყო, თუნდაც მაგიის წყალობით და მცირე ხნით, როგორც ზრდასრული, და ორჯერ მაინც მძიმე. მაგრამ ედვარდიც გამოირჩეოდა, განსაკუთრებით ახალ სხეულში, სისწრაფითა და კუნთიანობით. და ამპარტავანი გრაფმა შეეცადოს თავხედურად აღება.
  ხმალი, რასაკვირველია, ჯოხზე მძიმეა, ლაყუჩის ქნევას ჰგავს. მაგრამ მტრის იარაღი კიდევ უფრო მძიმეა. და რაც არ უნდა ძლიერი იყოს კორტესი, დიდი სხეულის მანევრირება მაინც დაბალი იქნება.
  ედუარდი უახლოვდებოდა, მტერი გაუნძრევლად იდგა, ცდილობდა წონასწორობის შენარჩუნებას და ელოდა.
  ამაყი ესპანეთის მეომრებმა სხეულები დაკარგეს ყოველი მეომრის ისრის გასროლის შემდეგ, მაგრამ თავად კორტესი საერთოდ არ ჩანდა ამით შერცხვენილი. პირიქით, ესპანელი განსაკუთრებით შეკრებილი და პომპეზურად გამოიყურებოდა.
  ედვარდმა უცებ აჩქარდა და თავდასხმა განახორციელა. გრაფმა ხმლის ძლივს შესამჩნევი მოძრაობით გააჩერა. ინდოელმა ბიჭმა ჩაიცინა - მტერი იმაზე უკეთესი იყო, ვიდრე ეგონა.
  კორტესმა, თავის მხრივ, ჩანგალი მიღება გამართა, მაგრამ მიზანსაც ვერ მიაღწია. უპასუხა ედვარდმა.
  ორივე მოწინააღმდეგემ დაიწყო ღობე, მაგრამ თავისებურად. ედუარდი, უფრო მსუბუქი და მოქნილი, მტრის მახლობლად ტრიალებდა, ხოლო მასიური კორტესი გაუნძრევლად იდგა, მხოლოდ ხანდახან ნახევარი ნაბიჯით წინ დგამდა და ცდილობდა მტერთან მისვლას.
  პირველი ათი წუთის განმავლობაში ორივე მეომარი ჩუმად იყო და საკმაოდ ფრთხილად მოქმედებდა. ედვარდმა რამდენჯერმე დაარტყა ჯავშანს, მაგრამ დატყვევებულმა ხმალმა ვერ შეაღწია ოსტატურად შექმნილ ჯავშანში. და როდესაც კორტესმა ახალგაზრდა მეომარი მკვეთრი ტალღით დაიჭირა, ინდოელი მეომრის შიშველ ტანზე სისხლი გამოჩნდა.
  ამის შემდეგ ესპანელმა ტაქტიკა შეცვალა, სხვისი სისხლის დანახვამ სიმშვიდე დაკარგა და უეცრად წინ წავიდა. ედუარდი მაინც აჭარბებდა მტერს მანევრირების უნარით. ლეოპარდივით უკან დაიხია და უკან დაიხია, კომანდოს ბიჭის წვრთნამ იმოქმედა.
  კორტესის დარტყმა შეგიძლიათ მხოლოდ სახეში დარტყმით, ჯავშანმა დაფარა როგორც ხელები, ასევე ფეხები, მაგრამ ამით აიძულებს მტერს უფრო ნელა მოძრაობდეს.
  აქ ედუარდმა დაიბრუნა ნდობა, რაც არ უნდა ძლიერი და გამძლე იყოს გრაფი, ის მაინც დაიღლებოდა. პროფესიონალ მოკრივეთა შორის მსოფლიოს ჩემპიონებიც კი იღლებიან და ყოველთვის არ ინარჩუნებენ ტემპს თორმეტ რაუნდში. მაგრამ ისინი იბრძვიან იმავე სპორტულ შორტებში. ასე რომ, ამ ურჩხულს ორთქლი ამოიწურება.
  მართლაც, კორტესმა მძიმედ დაიწყო სუნთქვა და ოფლი და მისი მოძრაობის ტემპი შემცირდა.
  სქელ ლოყებზეც კი მოჩანდა არაჯანსაღი რუჯი.
  ედვარდი ისევ გააქტიურდა და შეტევაზე გადავიდა. ამავდროულად, ახალგაზრდა ტერმინატორმა გამოიყენა არა ის, რაც მას ასწავლეს სპეცრაზმში, არამედ სათავგადასავლო ლიტერატურიდან ხაზგასმული ტექნიკა. კერძოდ, ურტყამს ხმლის სამაგრის ძირას, რათა მაქსიმალურად დაიღალოს მტერი და, განსაკუთრებით, ხელი.
  კორტესმა ოდნავ უკან დაიხია, შემდეგ კი ედუარდს მეტყველების ძალა დაუბრუნდა:
  - რას აცხობს, მონსენო?
  გრაფმა საპასუხოდ მკვეთრი დარტყმა მოახდინა, რამაც კინაღამ ედუარდის თვალი გაახილა, მაგრამ მან თითებზე მახვილი მიიღო. ახალგაზრდა მეომარმა დაარტყა ზედმეტი რხევის გარეშე, ხელთათმანების კამეჩის ტყავი მხოლოდ აკოცა, მაგრამ კომანდომ კორტესის რამდენიმე ფალანგა გატეხა. მტკივნეული გახდა ხმლის მარჯვენა ხელში დაჭერა და ესპანელების ლიდერმა იარაღი მარცხენა ხელში ჩააგდო.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, მარცხნივ ჭრა გაცილებით რთულია, ვიდრე მარჯვნივ, მაშინაც კი, თუ უკვე გაწვრთნილი ხართ.
  ედვარდმა გარკვეული თავდაჯერებულობა მოიპოვა. მტერს თავში შეუტია და, ამავე დროს, მუხლის ქვეშ დაარტყა.
  ჯავშანტექნიკა ცოტა მაღლა იყო, მაგრამ მაინც კამეჩმა შეარბილა დარტყმა. მაგრამ, მეორეს მხრივ, კორტესი შეირყა და ხმალი ოდნავ გადაიხარა და ედვარდმა, რომელმაც შეასრულა ფან-ტექნიკის შესრულება, როდესაც დარტყმების კომბინაცია განხორციელდა, სასტიკად დაკაწრა ესპანეთის გრაფი ლოყაზე.
  დარტყმა მხოლოდ წარბებს ქვემოთ ჩამოვარდა, მაგრამ სისხლი მაინც დაიღვარა და მტერს ლაპარაკი გაუჭირდა და თავად ტკივილმა დუელიდან ყურადღება გაფანტა.
  კორტესი ახლა მართლაც გაბრაზებული იყო, მაგრამ მისი რისხვა დაღლილი და რაღაცნაირად უძლური იყო. რამდენჯერმე გრაფი გაუშვა და ბოლოს, ედუარდმა, თევზივით ოსტატურად ჩაყვინთავით, მტერს პირი დაარტყა სახეში.
  მარჯვენა წარბი სისხლით სავსე ბურთივით აუფეთქდა და კორტესმა მართლა ცურვა. ედუარდმა, მისი მდგომარეობის დანახვისას, მაჯაში დაარტყა. კამეჩის ტყავს ოდნავ "საყვირებდა", მტერს ხმალი ისევ მარცხენა ხელში ეჭირა.
  ოთხმა მეომარმა ქალმა დაარტყა შიშველი, გახეხილი ფეხები და ყვიროდნენ ფილტვებში:
  -კარგი, ჩვენო ბიჭო! ძალიან ჭკვიანი გამოხვედი!
  შემდეგ ახალგაზრდა მეომარმა კვლავ გაიმეორა თითების დარტყმა. მას, პრინციპში, შეეძლო თავდასხმის განხორციელება, მაგრამ მას სურდა კორტესის ცოცხლად დაჭერა.
  ესპანელი ლიდერის მძიმე ხმალი ტალახში ჩავარდა და უხეში ისევ უკან დაიხია და დაღლილმა უპასუხა ფრანგულად:
  -კარგი, ეტყობა შენთან დავკარგე, ველური!
  ედვარდმა ლოგიკურად უპასუხა:
  - ველურები ფრანგულად არ საუბრობენ. და საერთოდ, უცხო მიწაზე დამონებისა და მოსაკლავად მოხვედი!
  ესპანეთის ლიდერმა თქვა:
  - ჩვენ მოგიტანეთ რწმენა, რომელიც გიხსნის მარადიული, ჯოჯოხეთური ტანჯვისგან!
  ედვარდმა ღიმილით უპასუხა.
  - უკვე ყველასთვის სატანჯველი გახდი, თუნდაც არა მარადიული!
  ორივე მეომარი ერთმანეთის პირისპირ იდგა. ორივე სისხლით იყო დაფარული, თუმცა კორტესი, რა თქმა უნდა, უფრო სქელი და დაჭრილი იყო. უიარაღო ესპანელი გრანდი ინდიელის წინააღმდეგ არც თუ ისე ბასრი, მაგრამ საკმაოდ მომაკვდინებელი ხმლით.
  კორტესი მხოლოდ ერთი თვალით ხედავდა, მაგრამ ლოყის ნაპრალის მიუხედავად, საკმაოდ მკაფიოდ ლაპარაკობდა. ედვარდმა არ იცოდა რა ექნა ესპანელ გრაფს. საჭირო იქნებოდა მისი დატყვევება, მაგრამ ამ შემთხვევაში უცნობია სად წაიყვანოს იგი.
  თუმცა, ფაქტობრივად, ის მაიას იმპერიის მეომრებს უნდა მიეცათ. სხვათა შორის, რა ჰქვია მათ დედაქალაქს? თავიდან გამიფრინდა! და სად არიან ახლა მექსიკელი ინდიელების შენაერთები. მათი ეგრეთ წოდებული იმპერია უკვე დაქვეითებულია, არ ჩანს სანაპირო დაცვა ან რეგულარული ჯარი. ასე რომ, მოცულობითი მუშკეტებით შეიარაღებული ოთხასი ესპანელი მათთვის უზარმაზარი ძალა აღმოჩნდა.
  ედუარდმა დიდი ხნის განმავლობაში წაიკითხა წიგნი კორტესის ომის შესახებ, ამიტომ ვერ ახსოვდა ზუსტად ვის ჰყავდათ იმ დროს ინდიელებს მეფე და რა, ყოველ შემთხვევაში, დაახლოებით, ყველაზე დიდი ჯარი ჰყავდათ. მაგრამ თეორიულად, ესპანეთზე დიდი ძალა (უცხოური საკუთრების გარეშე!) არ უნდა იყოს პატარა და მოსახლეობა.
  კორტესმა დაარღვია სიჩუმე და არც ისე გარკვევით უთქვამს:
  - თუ გაიმარჯვე, მოკალი!
  ედუარდმა საპასუხოდ გაიღიმა და უხალისოდ ჰკითხა:
  "იქნებ შენ შესთავაზო დიდი გამოსასყიდი შენთვის!"
  ესპანელმა გრაფმა გულწრფელად უპასუხა:
  - სახელმწიფოსგან დარჩენილი ვალების გარდა არაფერი მაქვს, ექსპედიციაზე და ჩემს დაქირავებულ რაზმზე დავხარჯე ყველაფერი!
  ედვარდმა უპასუხა თავად კორტესს:
  - და მეფე უბრალოდ ახორციელებს დამარცხებულს... - შემდეგ კი ახალგაზრდა მეომარს თავში საინტერესო აზრი გაუჩნდა. - და თუ შეხვალ ადგილობრივი მეფის სამსახურში? როგორც ჩანს სხვა გზა არ გაქვს!
  კორტესმა დაფიქრდა. ქონება იხარჯება, ვალები დიდია, პროცენტი კი იზრდება. ესპანეთში მას მოვალის ციხე ელის და, ალბათ, წამება. რა თქმა უნდა, დაღუპულ რაზმს ითხოვენ - არ შეიწყალებენ. წადი ადგილობრივი მეფის სამსახურში? ცოტაა თუ არა ესპანელი, ვინც დაქირავებულად მსახურობს და მის ახლა განადგურებულ რაზმში, ყველასგან შორს არიან კასტილიის იმპერიის მკვიდრნი.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, მორალური შეზღუდვები არ არსებობს. ეს არის ადგილობრივი მეფე, სავარაუდოდ, ერთგვარი წარმართებიდან. მაგრამ თავად კორტესს ნამდვილად არ ესმოდა ქრისტიანული სარწმუნოება და დიახ, ღმერთმა, ჯვარზე დაუცველი კაცივით ჩამოკიდებული, ბევრი კითხვა დაისვა. მართლაც, დაუშვებს თუ არა ყოვლისშემძლე თავის ჯვარცმას? და რატომ გააღვიძა ღმერთმა, რომელმაც სოდომი და გომორა დაწვა, წყალდიდობაში დაახრჩო თითქმის მთელი კაცობრიობა, უცებ გააღვიძა ასეთი უცნაური მიდრეკილებები?
  ყოველ შემთხვევაში, კორტესი უფრო აგნოსტიკოსი იყო, ვიდრე კათოლიკე. უფრო მეტიც, ბრძოლის დროს მას ძალიან არ განიცდიდა - მოტეხილი თითები სწრაფად შეხორცდება და წარბიც. ფუნჯი, საბედნიეროდ, ხელუხლებელი დარჩა, თუმცა დალურჯებული იყო.
  გრაფმა გაიცინა და თავაზიანად ჰკითხა:
  - შენს სამსახურში რომ წავალ, მერე რა ხელფასს მომცემ?
  ედვარდმა ორაზროვნად უპასუხა:
  - და ეს გადაწყვეტს ჩემს მეფეს!
  წითელთმიანი მეომარი სოკოსავით გაჩნდა, რომელიც ტოტის ქვემოდან გადმოხტა და დაიყვირა:
  - ეს ბიჭის კი არა, ქმრის საქციელია! მოდი, გამომყევი!
  და მზეთუნახავმა შიშველი ფეხი აიქნია. ესპანეთის ლიდერი მასთან ერთად გაუჩინარდა. ისევე, როგორც ფილმებში - უცებ და დანებებული!
  მაგრამ იყო გოგონა ოქროსფერი თმით. მან ჩუმად შეხედა ედვარდს და ჩუმად ჰკითხა:
  - შემოგთავაზეს ღალატის ქმედება?
  ახალგაზრდა მეომარმა მორჩილად დაუქნია თავი და გაუკვირდა:
  -კი... მაგრამ ეს საიდან იცი!
  მეომარმა უფრო მარტივი ტონით ისაუბრა:
  რასაც ახლა ხედავ სიზმარი არ არის! ეს არის პარალელური რეალობა, რომელზეც ღმერთებს, რომლებსაც ვემსახურებით, დიდი ძალაუფლება აქვთ...
  დაკუნთული გოგონა ოქროსფერი თმით გაჩუმდა, მეორე კი გამოჩნდა მწვანე თმით და ლალის კაშკაშა თვალებით. მან ნელა თქვა:
  - ხალხი განსხვავებულია. ღმერთებიც... და ჩვეულებრივ, აშკარად არ ერევიან... გარდა იმ შემთხვევისა, როცა ჩარევა აუცილებელია. მერე კი ამ შემთხვევაში ადამიანებს ურჩევნიათ!
  გამოჩნდა კიდევ ერთი გოგონა მარგალიტზე თეთრი თმით, მან სუნთქვაშეკრულმა უპასუხა:
  - და გაგიმართლა ისეთი ჰოროსკოპი, რომ ღმერთების საბჭომ აგირჩია ყველაზე მნიშვნელოვანი მისიისთვის!
  ედუარდმა გოგოებს წელისკენ დაიხარა და გაუბედავად უპასუხა:
  -აბა, პირდაპირ არ ვიცი... ღირს?
  წითური გოგონა რეინჯერი კვლავ გამოჩნდა, ოლიმპიური ჩირაღდანზე უფრო ანათებდა თმას და მკაცრად უპასუხა:
  - Რათქმაუნდა არა! და იმის ალბათობა, რომ თქვენ გაუმკლავდებით დავალებას, ტოლია არაუმეტეს ერთი შანსის ტრილიონში!
  ედვარდმა დაიხრჩო და წაიჩურჩულა:
  - Მაგრამ შემდეგ?
  წითურმა ეშმაკმა მკაცრად უპასუხა:
  - და სხვა გზა არ გაქვს! შენ მე არ აგირჩიე, მე შენ აგირჩიე!
  ოქროსთმიანმა გოგონამ ძალიან რბილი ტონით აუხსნა:
  - ჩვენ გადაგიყვანთ ერთ-ერთ უთვალავ პარალელურ სამყაროში, რომელშიც თქვენ უნდა გააკეთოთ ის, რისი გაკეთებაც თქვენი ცოდნითა და უნარებით თითქმის შეუძლებელია!
  გოგონამ ზურმუხტისფერი თმით შენიშნა:
  - კარგი, რატომ - შეუძლებელია! სხვადასხვა ფანტასტიკურ ნამუშევრებში მკვლელები მომავლის ცოდნის გამოყენებით აკეთებენ სხვადასხვა, ზოგჯერ, როგორც ჩანს, საკმაოდ დაუჯერებელ რამეებს. უფრო მეტიც, ეს ხალხი ბევრად უარესია, ვიდრე ახალგაზრდა მეომარი, მარადიული ბიჭი, სპეცრაზმი და თუნდაც ტექნიკური მეცნიერებათა კანდიდატი, რომელიც თქვენ ბრწყინვალედ დაიცვათ და აჩვენეთ, რომ თქვენი ტვინი სულაც არ არის ბავშვური!
  თეთრთმიანმა მეომარმა დაადასტურა:
  - დიახ, ეს ჩარჩო არა მხოლოდ ჰოროსკოპის მიხედვით არის შერჩეული, არამედ საკმაოდ ღირებულიც თავისთავად! ასე რომ შანსები იზრდება!
  ოქროსთმიანმა რეინჯერმა მძიმედ ამოისუნთქა და შენიშნა:
  - დრო ცოტაა! ჩვენ ვერ მივატოვებთ მას 1 ივნისამდე, რაც იმას ნიშნავს, რომ ჩვენი შანსები სტალინის გაფრთხილებაც კი ნულოვანი პროგრესიით ეცემა!
  ედუარდმა შავი წამწამები ენერგიულად აახცახა და ჩაიბურტყუნა:
  კარგად ვერ გავიგე რა ხდება?
  ოთხმა ჯადოქარმა გოგონამ ერთმანეთს გადახედეს, შემდეგ კი მათგან ყველაზე წითურმა შესთავაზა:
  - ვაჩვენოთ. სიტყვები საჰარას უდაბნოში ყინულის ზარია!
  აქ, ყველაზე საინტერესო ადგილას, გაისმა გონგი, რომელმაც გამოაცხადა:
  დროა შეწყვიტოს ეს გასართობი მაუწყებლობა.
  
  გულივერი ახალგაზრდა ბიჭი გახდა
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ამჯერად ლეგენდარული მოგზაური გულივერი ახალგაზრდა მონა აღმოჩნდა, რომელიც გადაიქცა ბიჭად, რომელიც შიშველ ფეხებს ბასრ ქვებზე აჭედებს. შემდეგ კი მეკობრეების გემზე სალონის ბიჭი გახდა.
  . ᲗᲐᲕᲘ 1
  გადასვლა საკმაოდ ხანგრძლივი იყო. გზა კლდოვანია და ცხელი კლდეები ტროპიკული კლიმატია. და მზე მხოლოდ ჩასვლას აპირებდა.
  ბიჭი გულივერი ბედია გოგონასთან ერთად დადიოდა. შიშველი ფეხებით ურტყამდა ბევრად უფრო თავდაჯერებულად, ვიდრე მისი კოლეგა, რომელიც ასე ახალგაზრდა გახდა, დაახლოებით თორმეტი წლის იყო.
  ბიჭმა გულივერმა ჩაილაპარაკა:
  - დავიღალე და მწყურია!
  გოგონამ სიცილით უპასუხა:
  - მონა ხარ! მონები კი ბატონებისგან ვერაფერს ითხოვენ!
  ბიჭმა ამოიოხრა. ბოლო დრომდე სრულწლოვანი და კაპიტანი იყო, ახლა კი მხოლოდ ფეხშიშველი შკეტი აღმოჩნდა, რომელსაც როგორც უნდათ ისე ათხოვებენ!
  მაგრამ შემდეგ შეჩერდა. კოლონამ გადაწყვიტა დასვენება და საჭმელად. დატყვევებული ბიჭები, რომლებიც სრულწლოვანები იყვნენ, რამდენიმე საათის წინ გაჩერდნენ.
  და მათ მიეცათ საშუალება დალეულიყვნენ წყალი და ეჭამათ ტორტილა ყველით და ნიორით.
  გულივერს ადგილობრივი საჭმელი გემრიელად მოეჩვენა. გარდა ამისა, მან დააფასა, რომ ახლა მას აქვს ახალგაზრდა, ჯანმრთელი, აბსოლუტურად მთლიანი კბილები. მერე აღელვდა.
  მხოლოდ ფეხის შიშველი ძირები იყო ძალიან ჩამოქცეული და კენჭებზე ნაკაწრები.
  მერე ისევ გზაში იყვნენ.
  აქ რამდენიმე გრძელი დღე იყო, თუ უბრალოდ ასე ჩანდა?
  გოგონამ გულივერს ჰკითხა:
  - მაშ, შენ გწამს შენი ღმერთის, მაგრამ შეგეძლო, მაგალითად, რწმენისთვის ბოძზე წახვიდე!
  ახალგაზრდა მოგზაურმა უპასუხა:
  - უკიდურესობის და ფანატიზმის წინააღმდეგი ვარ!
  გოგონა დათანხმდა
  - Ეს სწორია! მაგრამ თქვენს შორის იყვნენ ისეთებიც, ვინც სიკვდილამდე წავიდნენ!
  გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  - განსხვავებულები იყვნენ! ვინ წავიდა მტკივნეულ სიკვდილამდე და ვინ უღალატა! და არა მხოლოდ იარაღით, არამედ პირადი ინტერესებისთვის!
  გოგონამ გაიცინა. შიშველი ფეხები უხეშ ხრეშს ურტყამდა და, როგორც ჩანს, ეს მოეწონა კიდეც.
  მან მღეროდა:
  ქრისტეს სიყვარული მშვენიერი და სუფთაა,
  ის არის მყარი, ნათელი სილამაზე ...
  ამავდროულად, ჩვენს სამყაროში ბევრი ბოროტებაა,
  ალბათ მაინც ძლიერი სატანაა!
  ბიჭს გულივერს გაუკვირდა:
  საიდან მოდის ეს ფსალმუნი?
  გოგონამ ღიმილით უპასუხა:
  - მე თვითონ დავწერე! Რა არის კარგი?
  გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  - მართალი გითხრათ, ცუდი არ არის! მაგრამ გწამს ქრისტე?
  ახალგაზრდა ვიკონტესმა ლოგიკურად შენიშნა:
  - Რა გაგებით?
  ბიჭმა-კაპიტანმა დაიღრიალა:
  - ნუ, რომ ის ღმერთი!?
  გოგონამ მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - რომ ის არის ყოვლისშემძლე ღმერთი და სამყაროს შემოქმედი არა. მაგრამ ის ფაქტი, რომ მას, ალბათ, ჰქონდა რაიმე სახის ჯადოსნური შესაძლებლობები - საკმაოდ!
  გულივერმა დააზუსტა:
  რატომ არ გჯერათ მისი ღვთაებრივი ბუნების?
  გოგონამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - იმიტომ რომ სულელურად დათანხმდი ყოვლისშემძლე ჯვარზე წასვლას! ძალიან სულელია, აქვს ძალა, რომ არ შეძლოს თავის დაცვა!
  ბიჭმა კაპიტანმა უპასუხა:
  - ეს იმისთვის გააკეთა, რომ ყველა ჩვენი ცოდვა თავის თავზე აეღო!
  ახალგაზრდა ვიკონტესამ გაიცინა და უპასუხა:
  - არც ისე ძნელი დასაჯერებელია, რომ ყოვლისშემძლე ღმერთს სხვა გზა არ ჰქონდა კაცობრიობის გადასარჩენად, ვიდრე თავად ჯვარზე წასულიყო. მაგრამ რაც შეეხება შემოქმედის უსაზღვრო სიბრძნეს?!
  გულივერმა მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - კარგი... არის საიდუმლოებები, რომლებშიც ანგელოზებსაც კი სურთ შეაღწიონ! და საერთოდ, სხვაგვარად ნამდვილად შეიძლება და შეუძლებელია!
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  -აი გიბრძანებ შიშველ ქუსლებზე ჯოხებით ჩაჭედო და მერე შესაძლებელი იქნება!
  მტკივნეული სიჩუმე ჩამოვარდა. გულივერმა არ იცოდა რა დაემატებინა. მართლაც, თეოლოგები საუკუნეების მანძილზე კამათობდნენ. და ეს მართლაც პარადოქსია: კიდევ ერთი, ძალიან დიდი დანაშაული რომ დაემატა, ადამიანებს გადარჩენის შანსი მიეცათ. ჯერ კიდევ ბევრია საკამათო. და იმის შესახებ, არ მოიტანა თუ არა ძემ გამოსასყიდი თავისი მსხვერპლით. მხოლოდ ვის? მამისთვის - ეს უცნაურია, მიიღებს თუ არა მამა ისეთ გამოსასყიდს, როგორიც არის ძის სიკვდილი. მაგრამ ეს ასევე მკრეხელურად ჟღერს სატანისთვის.
  და ასე ხდება ცუდი და ძალიან ცუდი.
  გულივერი კვნესით მღეროდა:
  რამდენ ადამიანს აქვს ამდენი აზრი
  წმინდა სამოთხის საიდუმლო
  მინდა ყველამ იცოდეს...
  ჭეშმარიტების ძიებაში, ტოტების სიბნელე,
  დემონი ბრაზით მძვინვარებს,
  გეგმის დაწესება სურს,
  თაობათა სიყვარულის შუქის მიღება ოცნებაა,
  პასუხის გაცემა მხოლოდ ყოვლისშემძლე ღმერთს შეუძლია!
  ახალგაზრდა ვიკონტესამ თავი დაუქნია.
  - კარგად გხედავ, ჭამე!
  გულივერმა აღნიშნა:
  - კი, სასიამოვნოა კიდეც ნახევრად შიშველი სიარული, მცხუნვარე მზის ქვეშ, შენნაირ ლამაზ გოგოსთან ერთად!
  და ისევ ბიჭმა ამოისუნთქა და ბასრი ქვას დააბიჯა. და ის უკმაყოფილო ჩანდა.
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  - რა თქმა უნდა, რწმენა გონივრულ არგუმენტებს უნდა ეფუძნებოდეს! მაგალითად, იესო აცხადებს, რომ არის უზენაესი ღმერთი. თუმცა, ის გვასწავლის: მარჯვენა ლოყაზე რომ დაარტყავენ, მარცხნივ მოუხვიე! ძველ აღთქმაში კი, პირიქით, ბრძანებს გასანადგურებლად ქალებიც და ბავშვებიც, შინაური ცხოველებიც კი!
  გულივერმა უპასუხა:
  - როგორც ჩანს, ბიბლია კარგად იცი!
  ვიკონტესამ თავი დაუქნია.
  - დიახ, წავიკითხე. და არის ბევრი სისასტიკე და აბსურდი! როგორც მეძავებზე დაქორწინების ბრძანება, ან უდანაშაულოების მოკვლის ბრძანება. და ელისემ ბავშვებს დათვები დაუყენა, რომლებიც მას მხოლოდ სიმელოტის გამო ცინცავდნენ!
  ბიჭმა გულივერმა შენიშნა:
  - და ხალხი ამას ხანდახან აკეთებს, ქმნის სისასტიკეს!
  გოგონამ დაუდასტურა:
  - Დიახ, ისინი აკეთებენ! მაგრამ ეს მათ არანაირ კრედიტს არ ანიჭებს!
  ბიჭმა კაპიტანმა შენიშნა:
  - სამწუხაროდ, ხანდახან ისეც ხდება, რომ სისასტიკე გიწევს. აბა, თუ განათლების სხვა გზა არ არსებობს! და საერთოდ, რა გაწუხებთ?
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  - ერთის მხრივ, ძველი აღთქმის უკიდურესი სისასტიკით და ამავე დროს იესო ქრისტეს სიმშვიდე, რომელიც ჯვარცმულსაც კი ლოცულობდა, თავისი ჯალათებისთვის!
  გულივერმა ხელები გაშალა და უპასუხა:
  - Მე არ ვიცი! მიუხედავად იმისა, რომ ძნელი სათქმელია, რატომ და რა... ჩვენ უნდა შევკრიბოთ ჩვენი აზრები. Მაგრამ მაინც. აქ საკითხავია, მაგრამ სიცოცხლე დედამიწით არ მთავრდება. და იქნებ დათვი ელისეს დახმარებით მოკლა ბავშვი, მან გაათავისუფლა იგი მარადიული ტანჯვისგან ცეცხლოვან ჯოჯოხეთში, დაუყოვნებლივ გადაიყვანა იგი სამოთხეში?
  ვიკონტესამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ასე რომ, ნებისმიერ მკვლელს შეუძლია თქვას - მე არ მივეცი მას ცოდვა! და გადავიდა სამოთხეში!
  ბიჭს გულივერს სურდა შეეწინააღმდეგა, მაგრამ რატომღაც ფიქრები არ უტრიალებდა თავში. და რაზეა საუბარი? აქ თქვენ უნდა იყოთ გამოცდილი ღვთისმეტყველი. თეოლოგები და ღვთისმეტყველებიც კი ვერ ახერხებენ ყველა კითხვაზე დამაკმაყოფილებელი პასუხის გაცემას. მაგალითად, რატომ არსებობს ბოროტება ყოვლისშემძლე და მოსიყვარულე ღმერთის თანდასწრებით? ღმერთს სურს ბოროტების არსებობა თუ მას არ შეუძლია დაასრულოს იგი?
  და აქ ძალიან რთულია კონკრეტულად პასუხის გაცემა. ან ასე გამოდის, ან სხვაგვარად. მაგრამ არის პარადოქსი, რომ ნებისმიერი პასუხი ყველას არ მოერგება.
  ბიჭმა კაპიტანმა სევდიანი ღიმილით თქვა:
  - აი, შენ, მაგალითად, ათასი წელი იცხოვრე დაბერების გარეშე. ასე რომ, გაიხარეთ. რადგან ღმერთმა მოგანიჭა მადლი და მარადიული ახალგაზრდობა. მაგრამ ის არ აძლევდა უბრალო ადამიანებს. და ეს მისი საქმეა!
  ვიკონტესამ თავი დაუქნია.
  - ამინ! Ეს მაგარია!
  გულივერი მღეროდა:
  ღმერთი უძიროების უდიდესი წყალობაა,
  შენ შექმენი დედამიწა, ცის სიმაღლე...
  ხალხის გულისთვის, შენი მხოლოდშობილი ძე,
  ის ჯვარზე წავიდა და შემდეგ კვლავ აღდგა!
  გოგონამ თავი დაუქნია და აჩუქა:
  ზეციურ ზარზე
  ყველა ჩემი მეგობარი შეიკრიბება
  ზეციურ ზარზე
  იქ, უფლის მადლით,
  Მე ვიზამ!
  გულივერმა თვალი ჩაუკრა და საპასუხოდ მღეროდა:
  ღმერთო ჩემო, ეს შენ ხარ, ეს შენ ხარ
  ყველგან გხედავ...
  როცა დროდადრო ყვავილებს ვატირე,
  და სიყვარულით გეთაყვანები!
  
  იეჰოვაა სილამაზის გვირგვინი,
  დღისა და შუაღამის შუქზე...
  ეს არის ჩემი ფიქრები და ოცნებები
  ეს ახალგაზრდობა ნათელი სურვილია!
  გოგონამ გაბრწყინებული ღიმილით დაუქნია თავი.
  - კი, კარგი სიმღერა გაქვს, თუმცა, მინდა რომ მეტი იმღერო!
  გულივერი ღიმილით მღეროდა:
  რა ლამაზია ყველაფერი, რაც შენია,
  ყველგან მესმის შენი ხმა...
  ღვთის მარჯვენა ხელის გულში მღერის,
  და ჩურჩულებს სულში, როგორც მომწიფებული კოლოსი!
  
  ეს არის ხავსით დაფარული მთები,
  ეს არის ტალღები მძვინვარე ქაფით ...
  ეს არის ცხელი ქვიშის სანაპირო
  ეს არის მზე უსასრულო სამყაროდან!
  შემდეგ გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი ფეხი და შეაწყვეტინა გულივერს და ჰკითხა:
  - და უშნო მოხუცი ქალები, უფალი ღმერთის შემოქმედება, რომლებიც ასევე მშვენიერები არიან?
  გულივერმა მხრები აიჩეჩა და შენიშნა:
  - თუ სხვა სამყაროების და პლანეტების მკვიდრნი არიან და ისინი ჩვენნაირი არ არიან, მაშინ მათაც, ალბათ, შეიძლება იფიქრონ, რომ ჩვენ ფრიკი ვართ. უფრო მეტიც, თუნდაც ყველაზე ლამაზ გოგოებთან მიმართებაში!
  ვიკონტესტა დათანხმდა:
  - დიალექტიკის თვალსაზრისით - ლოგიკურად ჟღერს!
  გულივერი ღიმილით მღეროდა:
  განანათლა უფალმა ყოვლისშემძლე,
  მშვიდობის პოვნა ქრისტეში...
  ვგრძნობდი, რომ ცოდვილი ვარ,
  რომ უფალი ჩემი მხსნელია!
  გოგონამ თავი დაუქნია და კბილების გაშიშვლებით იმღერა:
  ზეციურ ტახტზე
  ყოვლისშემძლე მეფე იჯდა...
  შენი დიდი ნებით
  ქრისტე გვმართავდა!
  
  მათ ღმერთი ჯვარს აცვეს ჯვარზე
  იესომ ლოცვით მიმართა მამას...
  მკაცრად რომ არ განგვსაჯოს,
  ცოდვამ ბოლომდე გვაპატია!
  
  წყალობა უსაზღვროა
  მან თავისი ვაჟი სასიკვდილოდ გაგზავნა...
  რომ მას პირადად ემსახურო ღმერთს,
  და არ გაბედო სიკვდილი!
  გოგოებმა კი თვალი ჩაუკრა კოლეგას.
  გულივერმა აღნიშნა:
  - დიახ, საყვარელია. ლექსები, მოდი ვთქვათ - მშვენიერია! მაგრამ აღიარებთ იესო ქრისტეს თქვენს უფალად და მხსნელად?
  გოგონამ ჩაიცინა და იმღერა:
  იესოს სრულყოფილება,
  იესო სრულყოფილი...
  ღიმილიდან ჟესტამდე
  უპირველეს ყოვლისა დიდება...
  ოჰ, რა კურთხევაა
  ოჰ, რა კურთხევაა
  იცოდე, რომ ღმერთი სრულყოფილებაა!
  იცოდე, რომ ღმერთი იდეალურია!
  გულივერმა დაადასტურა:
  - კარგად იმღერე, თანაც ექსპრესიულად! შენში დიდ პოტენციალს ვხედავ.
  გოგონა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  მშვენიერი სამშობლოს უკიდეგანოში,
  ბრძოლაში და შრომაში მოთმინებული...
  ჩვენ შევქმენით მხიარული სიმღერა
  ყოვლისშემძლე ღმერთისა და ლიდერის შესახებ ...
  
  ღმერთის სინათლე არის ბრძოლის დიდება,
  ღმერთო ნათელი ჩვენი ახალგაზრდობის ფრენისა...
  ბრძოლა და გამარჯვება სიმღერებით,
  ჩვენი ხალხი მიჰყვება უფალს!
  გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  - მშვენივრად მღერი! უბრალოდ სუპერ!
  გოგონამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  სიმღერა გვეხმარება ავაშენოთ და ვიცხოვროთ,
  ჩვენ თამამად ვიჩქარებთ ლაშქრობას სიმღერით ...
  და ვინც სიმღერით დადის ცხოვრებაში,
  ის არასოდეს, არასოდეს გაქრება!
  ბავშვები კლდოვან გზას გაუყვნენ. მტკივნეული იყო ბიჭის ჩამოგდებული ფეხები, მაგრამ მან გაუძლო და დადიოდა. და საუბარმა ტანჯვისგან გაფანტა.
  გარდა ამისა, ის ფაქტი, რომ თქვენ გაქვთ ყველა საკუთარი და ახალგაზრდა კბილი, უკვე ამაღლებს. და ახალგაზრდა სხეული გამძლე და ჯანმრთელია. და ირგვლივ ყველაფერი სამყაროს ისეთი ნათელი, კაშკაშა, ახალი აღქმაა.
  ვიკონტესამ ჰკითხა:
  - და რატომ, მაგალითად, თუ ქრისტე ღმერთია და მას აქვს მთელი ძალა დედამიწაზე და ზეცაში, ყველა დროისა და ხალხის ყველაზე წარმატებული მმართველი და დამპყრობელი არის ჩინგიზ-ხანი? ვინ არის ბარბაროსიც და წარმართიც, ძალიან სასტიკიც და პოლიგამიც!?
  გულივერმა დაბნეული ბავშვური ღიმილით უპასუხა:
  - კარგი, ეს რთული კითხვაა... სიმართლე რომ გითხრათ, ბიბლია ამბობს, რომ სატანა ამ ეპოქის ღმერთია და ალბათ ჯენგიზ ხანი ეშმაკს ევალება მისი წარმატება!
  გოგონამ უპასუხა:
  - Ო არა! ბიბლიაში არაფერი წერია - სატანა ამ ეპოქის ღმერთია! მე მაქვს მარად ახალგაზრდა მეხსიერება და ბევრად უკეთესი, ვიდრე თქვენ, ბებერები და მახინჯები!
  ბიჭმა კაპიტანმა შენიშნა:
  - წერია - ამ ეპოქის ღმერთმა გონება დაუბრმავა!
  ვიკონტესამ გაიცინა და უპასუხა:
  - არ ამბობს, რომ სატანაა! ალბათ ეს ნიშნავს ადამიანურ ეგოიზმს. ან შესაძლოა, მაგალითად, გადაჭარბებული სიამაყე, ან სხვა ხასიათის ხარვეზები.
  გულივერმა აღნიშნა:
  - ეს ნაწილობრივ მართალია! ალბათ ორივეს ნიშნავდა!
  გოგონა კბილებში ამღერდა:
  რას გულისხმობდა უფალი?
  გულივერმა დაბნეულმა უპასუხა:
  - Რაზე ლაპარაკობ?
  ვიკონტესამ გაიცინა და უპასუხა:
  - კი, სხვადასხვა რამეზე! სიმღერაც კი მაქვს ამაზე!
  ბიჭმა კაპიტანმა მხრები აიჩეჩა და შესთავაზა:
  - მოდი, ჯერ მე ვიმღერებ!
  გოგონამ ღიმილით დაუქნია თავი.
  - თუ გინდა, იმღერე
  უბრალოდ არ იმღერო დასასვენებლად!
  გულივერი მღეროდა თავისი ნათელი, ბავშვური ხმით;
  ურწმუნო კაცი უბედურია
  შეუძლებელია ცოდვილ ვნებაში ცხოვრება...
  რადგან ღვთის რისხვა საშინელია
  რადგან მკაცრი ღმერთია მსაჯული!
  
  ჯოჯოხეთში ხორცი დნება სიცხისგან,
  და დროა ყველამ გავიგოთ დიდი ხნის განმავლობაში ...
  ვინც არ იცის უფლის რწმენა
  ჩავარდე ჯოჯოხეთის უღლის ქვეშ!
  
  ცოდვილი კაცი მიიღებს თავისს
  ობობავით იქნება ცეცხლზე...
  დემონები იტანჯებიან ქვესკნელში,
  ვინც თაყვანს სცემდა სატანას!
  
  გეშინოდეთ და მოინანიეთ უფლის მტერი -
  პირდაპირ ჯოჯოხეთში ჩაგაგდებენ...
  ვინც არ პატივს სცემს შაბათს -
  სამუდამოდ ცეცხლში იქნება!
  
  თქვენ პატივი მიაგეთ კერპს და ამისთვის აგონიაში
  ძალიან მტკივა ჯოჯოხეთში ტრიალი..
  ბოროტი იქნება, მეცნიერება -
  მე კერპი მერჩივნა ქრისტეს!
  
  არ სჯეროდა ღვთის ბრძანებას
  არ მინდოდა პირველი დღის პატივისცემა...
  არ გქონდეს იმედი, მაშინვე არ დაწვები -
  ცოდვილის ტანჯვაში მარადისობა ბედისწერაა!
  
  მე მჯერა, რომ შურისძიების დრო მოვა,
  იესო დიდი ღმერთი მოდის
  და დადგება განკითხვის დღე
  ის ხალხს ხსნას მოუტანს!
  
  წმიდა ღმერთი აღადგენს მკვდრებს,
  ვინც რწმენით არ დაკბენს ხრწნილებას...
  მე მჯერა, რომ მეც ვიქნები ყოვლისშემძლესთან,
  სამოთხეში - დაე, ხორცი დაიშალოს!
  გოგონამ ღიმილით, რომელიც მარგალიტივით ანათებდა, დაადასტურა:
  - ძალიან კარგი სიმღერაა! მაგრამ მარტო სიმღერებით არ იქნები სავსე! გჭირდებათ რაღაც უფრო მაგარი და უნიკალური!
  გულივერმა შენიშნა:
  - სისულელეც უნიკალურია!
  ვიკონტესამ აჩუქა:
  - რა კარგი იქნება ყველაფერი, ცოტათი მაინც რომ გავხდეთ ბავშვები!
  და შესთავაზა:
  - სხვა რამე ვიმღეროთ!
  ბიჭმა კაპიტანმა მხრები აიჩეჩა.
  -გინდა?
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  -ზუსტად მინდა რომ იმღერო!
  და გულივერმა აიღო და იმღერა;
  სასწაულები ახალ სამყაროში
  ფერით ზღაპარს ჰგავს...
  ასეთი სილამაზეა
  არ იპოვო ხარვეზი მაჩვენებლით!
  
  აბა, რა მოხდება, თუ ახალი დღეა
  დედამიწაზე მოდის...
  ასე რომ, ჩვენ არ გვეზარება ადგომა,
  მსოფლიოში არ არის მაგარი!
  
  იქნება ახალი შუქი დიდებაში,
  სადაც ხეები ტკბილეულივითაა...
  გათენებას შევხვდებით
  მარადიულ ბედნიერებაში ჩვენი შვილები!
  
  ახალი ეპოქა მოდის
  ეს ადგილი ისეთი ლამაზია...
  ადამიანი ბედნიერი იქნება
  დაე, გზა საშიში იყოს!
  
  დაე, პლანეტა აყვავდეს
  მალე იქნება აყვავებული სამოთხე...
  გახსენით გამარჯვებული ანგარიში
  დაე, სამყარო გაბრწყინდეს!
  
  რა კარგია
  თუ მზე ანათებს...
  კოდალა ბურღავს ჩიზლს
  ყველა მშვენიერია პლანეტაზე!
  
  რამხელა ვხალისობთ
  ბედნიერება სავსეა ხეობით...
  ეს იქნება, გჯეროდეთ საათის აყვავების დღე,
  ოქროს შუალედი!
  
  ვინ შეასრულებს ჩვენს ბედს,
  ძალიან მამაცი სიმპათიური...
  თუ ხდება გადანაწილება
  მაშინ გახდები უფრო ძლიერი!
  
  თავებს არ დავწევთ
  ამაყად ისწორებ ზურგს...
  ბლინების კარაქს, ხაჭოს,
  მაშინვე ამატებს დიასახლისი!
  
  ასე იქნება ბედნიერება იცოდე
  და შუქი სვაროგის სახელით...
  ნამდვილი სამოთხე იქნება
  ხალხი ღმერთს ევედრებოდა!
  
  უფალმა ერთი პასუხი გასცა:
  ბედნიერად უნდა ვიმუშაოთ...
  და მერე მოვა გამარჯობა -
  სახეები გაბრწყინდება!
  
  აი ფეხშიშველი გოგო
  კუს შევაჯვარე...
  უნდა დაარტყა მუშტით
  ბევრი შიშის სროლა!
  
  სადაც ხანძარი ჩნდება
  აბა, სად იწვის ცეცხლი...
  გამანადგურებელი დარტყმა,
  სასტიკი მტერი უტევს!
  
  ჩვენ არ დავნებდებით მტერს,
  გაითვალისწინეთ ეს მისწრაფება...
  ასწორებს ქერუბიმს
  ფრთები და პატიება მტრებს!
  
  თქვი, რომ მალე იქნება
  რასაც გამარჯვება ჰქვია...
  ცირკი არის შაპიტო,
  და ხანდახან ძაღლები ყეფიან!
  
  მალე ის სამოთხეში იქნება
  გავალამაზოთ სამყარო..
  Lada - მადლობა
  ქერუბიმები ბრწყინავს ოქროთი!
  ბიჭი მშვენივრად მღეროდა, ხმა კი ბავშვური გახდა. ძალიან ხმამაღალი და გამჭოლი.
  ვიკონტესამ აჩუქა:
  - კარგად ჭამე! და მაგარია!
  ბიჭმა კაპიტანმა ჩაისისინა:
  ვმღერი, ვმღერი და ყველა დემონს მოვკლავ!
  გოგონამ ასევე იმღერა:
  ჩვენ ვართ სვაროგის ამაყი გოგონები,
  მამაცი, მამაცი მეომრები...
  ჩვენ ერთგულად ვემსახურებით, ჩვენ ვართ ოჯახის სახელით,
  დაე, ბაბუები და მამები იამაყონ!
  
  ღმერთი სვაროგი და ხალხის გონება,
  გაახარეთ სამყარო...
  ჩვენ არ დავმარცხდებით, დაუჯერეთ ბოროტმოქმედს,
  ეს ჩვენი ნამუშევარი და შემოქმედებაა!
  გულივერმა უსტვენდა და ხმით სიყვარულით აღნიშნა:
  - შესანიშნავი სიმღერა!
  ვიკონტესამ თავი დაუქნია და აჩუქა:
  - დიახ, ამაშია სილამაზე. რას ჭამ სამღერად.
  ბიჭმა და გოგომ სიარული განაგრძეს. მათი ჩვილი ფეხები დიდი თავდაჯერებულობით იჭერდა თავს. და უთუოდ ძალიან ლამაზად მღეროდნენ.
  ბავშვები თითქოს ყველაფერია. და ეს ისეთი მშვენიერი სამყაროა. თუნდაც მასში მონობა იყოს.
  გულივერი აღფრთოვანებით მღეროდა:
  ყველა ადამიანი ერთ პლანეტაზე
  თქვენ უნდა იცოდეთ მეგობრულად ცხოვრება...
  ბავშვებმა ყოველთვის უნდა გაიცინონ
  და იცხოვრე მშვიდობიან სამყაროში
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  და იცხოვრე მშვიდობიან სამყაროში!
  ასე რომ, ისინი დადიოდნენ, დადიოდნენ და ისევ დადიოდნენ ...
  ბოლოს საღამო მოვიდა. და სადილად აშენდა სვეტი ტყვედ ჩავარდნილ ბავშვებთან ერთად.
  მათ აძლევდნენ პირობითად საკვებ წვნიანს და კიდევ რძით ნამცხვრებს. ყმა ბიჭებმა შეჭამეს. და ნებით ჩაეძინა.
  მართლაც, რთული დღის მსვლელობის შემდეგ მათ დასვენება სჭირდებოდათ.
  გულივერმაც ცხვირი აიჩეჩა და მშვენიერი სიზმრები ნახა.
  რომელშიც ნახევრად შიშველი გოგოები მღეროდნენ;
  სამყარო დაიშალა
  ვარსკვლავები გაქრა, კატასტროფა-სიკვდილი!
  ტირილი, კვნესა ჯოჯოხეთური მანძილის ტანჯვაში,
  და მათთვის, ვინც გადარჩა: მხოლოდ სირცხვილია გაუძლო!
  
  ღმერთის მსგავსად - მართავს ყველა კანონს,
  სინდისის დავიწყება და პატივის უარყოფა!
  უცხოელთა რასა მოაქვს ახალ სამყაროს,
  გამოწვევა მოგვიტანა - საშინელი სიახლე!
  . თავი #2
  სალონში ბიჭი, რომელსაც გულივერი გადაიქცა, ლამაზ და ძალიან ელეგანტურ ბრიგანტინზე მიცურავდა. მისი იალქნები იყო ძალიან კაშკაშა ფერებით, საოცარი, მშვენიერი, ნახატებით ყვავილების და პეპლების, ჭრიჭინები, ისევე როგორც გოგონები ხმლებით.
  და ეს იყო ძალიან ჰარმონიული ეკიპაჟთან. აქაც მხოლოდ გოგოები იყვნენ. და ისინი თითქმის შიშველები იყვნენ, მხოლოდ მკერდი და თეძოები იყო დაფარული სამკაულების სიმებით. და კანი გარუჯული, მბზინავია, როგორც ბრინჯაოს ქანდაკებები.
  მეკობრე გოგონები შიშველი, ძალიან მოხდენილი და მაცდური ფეხებით ურტყამდნენ.
  და მღეროდნენ:
  ჩვენ ღარიბები ვართ, ღარიბები ვართ, მეკობრეები,
  ძალიან, ძალიან, ძალიან ვწუხვართ,
  არ მოერიდოთ გოგოებს, რომლებმაც იციან შურისძიება,
  ოღონდ იმიტომ, რომ მორალი არ დაგვინერგეს!
  
  მეკობრეებს არ სჭირდებათ მეცნიერება
  და გასაგებია რატომაც...
  ჩვენ გვაქვს ფეხები და მკლავები
  და თავი ჩვენთვის არ არის!
  შემდეგ კი გალიონი გაჩნდა წინ, ზემოდან გოგონამ ჯერ ის შენიშნა. ის გადმოხტა, შიშველი, მრგვალი ქუსლები აციმციმდა.
  ზოგადად, რა ლამაზმანები იყვნენ აქ და მათი თმა ძალიან კაშკაშაა. მათი უმეტესობა თაფლისფერი ქერაა, ოქროს ფოთოლივით ბრწყინავს თმით, მაგრამ არიან სპილენძისფერი გოგონები და ზურმუხტისფერი თმაც კი.
  ზოგიერთს ატარებს ბროშის საყურეები. და რა სრულყოფილი ხაზები აქვთ!
  და მათი კუნთები, როგორც ვერცხლისწყლის ბურთულები, ბრინჯაოს, მბზინავი კანის ქვეშ ტრიალებს. ეს ნამდვილად გოგოები არიან, რომლებსაც შეუძლიათ ნამდვილი ბრძოლა.
  ახლა კი ბრიგანტინი გალიონის შემდეგ მირბის. და ამ გემზე ბეწვიანი ორკის დათვები დარბიან, ამატებენ იალქნებს და ცდილობენ თავის დაღწევას.
  კაპიტანი გოგონა ოქროს ფოთლოვანი თმით, რომელიც ასე ლამაზად უბერავს ქარს და შიშველი ფეხებით, რომლებიც ჭკუასუსტივით აგიჟებენ მამაკაცებს:
  დაწყევლილ დათვებს გავანადგურებთ! დაე, დრაკონის ბანდა ცეცხლში იყოს!
  აქ ბრიგანტინი ამცირებს მანძილს. და სამი გოგონა ისვრის მშვილდის ქვემეხიდან, შიშველი ფეხები გემბანზე ეყრდნობა.
  შემდეგ ბირთვი გაფრინდება და რკალი აღწერს, პირდაპირ მტრის გალიონის გალერეაში ხვდება. და გემი, რომელმაც მიიღო ძლიერი დარტყმა, გადაიხარა.
  გოგონებმა დაიწყეს ხტუნვა, შიშველი, მრგვალი ქუსლები აციმციმდნენ და ღრიალებდნენ:
  დიდება მეკობრეებს, დიდება!
  გოგოები წინ მიიწევენ...
  ჩვენ ვიბრძვით ალისფერი დროშის ქვეშ
  ჯარი შეტევაზეა!
  ახლა კი ბრიგანტინი სულ უფრო და უფრო უახლოვდება გალიონს. და გოგონები ისვრიან კაკვებს მტრის გემზე. და ისინი ბრიგანტინს თავიანთ მსხვერპლს მიაპყრობენ. შემდეგ კი შიშველი, შიშველი ფეხები ციმციმებს. ხტებიან მასზე და ორკებთან ჩხუბობენ. და იქ ველური გასეირნება მიმდინარეობს. გოგოებმა თავი სასხლეტით მოიჭრეს და მტერს ანთებულ ნაკადულებში სისხლს უსვამენ. და დაეცემა ორკებს თავები მოკვეთეს.
  და მათი თავები იატაკზე იშლება.
  ეს არის ჭეშმარიტად განადგურება და განადგურება. ახლა მეომრებმა თავი გამოიჩინეს მთელი დიდებით. და მათი შიშველი, გარუჯული ფეხები, როგორც ნაგლეჯი, გამანადგურებელ დარტყმას აყენებდა.
  გოგოები ძალიან ლამაზები არიან და მათი ბრინჯაოს კანი მზეზე ბრწყინავს, რომელთაგან სამია.
  მეომრები უსტვენენ და ყვირის:
  - ჩვენ მოვკლავთ მტრებს, ეს არის ჩვენი კრედო ყოველთვის. ყველა გამოცდა ხუთზე ჩააბარა, ჩვენი ქვეყანა წმინდაა!
  გოგოები მართლა მაგრები აღმოჩნდნენ. და ისინი ისე იჭრება, რომ საქანელები არ შეჩერდეს.
  და ფეხშიშველი ბიჭი გულივერი იბრძვის მათთან. ძალიან გამბედავი ბავშვია, ვთქვათ.
  და ბიჭის შიშველი ქუსლი აიღებს და ორკს ნიკაპში დაარტყამს. და ყბა ჩამოუვარდა.
  გულივერი მღეროდა:
  - როგორ ვცხოვრობდით ჩხუბით,
  და არ ეშინია სიკვდილის...
  ასე რომ ამიერიდან მე და შენ ვიცოცხლებთ!
  ვარსკვლავურ სიმაღლეებსა და ვარსკვლავურ სიჩუმეში,
  ზღვის ტალღასა და გააფთრებულ ცეცხლში!
  და გააფთრებული და გააფთრებული ცეცხლი!
  კაბინაში ბიჭი ჰკრავდა და შიშველი ფეხები უცახცახებდა.
  თუმცა კარგია, რომ ბავშვი ხარ. რა სწრაფი სხეული გაქვს.
  ეს ნამდვილად სუპერმენის ბიჭია.
  და მღერის თავის ფილტვებში:
  - მე ვარ სინათლის რაინდი ველურების მუხლზე,
  მოვიშორებ სამშობლოს მტრებს მიწის პირიდან!
  ასე იბრძვის და მღერის ბიჭი. და ჭრილობები და კონდახები.
  და სხვა გოგოები ჩხუბობენ მასთან. რომლებიც ისეთი ლამაზი და ტკბილია.
  ბრძოლა, რა თქმა უნდა, მაღალ სიმაღლეზე. ამ სიტყვის გადატანითი მნიშვნელობით.
  აი მეომრები. მათზე შეგვიძლია ვთქვათ: სუპერ და ჰიპერ.
  თუ დაიწყებენ ბრძოლას, მაშინ არაფერი შეაჩერებს მათ.
  ახლა კი უკანასკნელი ორკები დაეცა მზეთუნახავის დარტყმის ქვეშ. და იყო დიდი სიხარული მეომრებს შორის.
  და მღეროდნენ:
  ყველას დავკლავთ და დავჭრით,
  ყველას მოვკლავთ! ყველას მოვკლავთ!
  ამის შემდეგ მათ დაიწყეს გალიონის გარშემო ტრიალი და მტაცებლის ძებნა. ამავე დროს, მეომრები მღეროდნენ:
  -ღამიდან დილამდე ვეძებთ გამვლელებს,
  მოდით გაარღვიოთ ფრაერა! მოდით გაარღვიოთ ფრაერა!
  აქ გულივერი ენთუზიაზმით მღეროდა;
  ძმამ ხელი ასწია ძმას:
  სასტიკი ომი - მოწინააღმდეგის ღრიალი!
  მანქანა გახდა შენი მეგობარი,
  სისულელეზე მოვიდა შურისძიება!
  
  რა უნდა გააკეთოს, თუ ხალხი გატეხილია
  როდესაც ტყვიები სასტვენს ირგვლივ!
  ღმერთო ჯობია ძალით დაარღვიო ომი -
  ისე, რომ მტაცებელი დრაკონის დღეები დასრულდა!
  
  მაგრამ ჯოჯოხეთმა არ იცის ზომა და ხაზი,
  დედამიწა ნაპალმში იწვის, ბავშვები ტირიან!
  აქ გოგოების თვისებები ფერმკრთალი გახდა -
  ვინ აგებს პასუხს ამაზე წმიდა უფალო?
  
  აბა, რამდენი საყვარელი ადამიანის მოკვლა შეგიძლია,
  ადამიანი ხომ იბადება, მერწმუნეთ, ბედნიერებისთვის!
  დედა შვილს ფრონტზე არ უშვებს,
  და ზაფხულშიც კი ომში ცუდი ამინდია!
  
  მაგრამ ჯარისკაცის მოვალეობა დარწმუნებული მოვალეობაა:
  რა გჭირდებათ ბრძოლაში სამშობლოსთვის ბრძოლაში!
  თექვსმეტის, უკვე ნაცრისფერი ტაძარი,
  საცოდავი სახეების ქვრივები ცრემლებისგან შეშუპებულნი არიან!
  
  მაგრამ რა არის, გაგიჟდი ძმაო?
  არა, გიჟი ხარ, მპასუხობს საყვარელი!
  უზნეობისთვის, რომელიც ტახტზე დგას, ჩვენი ჯარისკაცი,
  მას ჰგონია, რომ მისი სიძე ბინძური კაენია!
  
  მიწაში სისხლის ნაკადები ძარღვებს წყვეტს,
  და პულსი ბირთვიდან უპასუხებს დარტყმით ...
  მინდორში ჭურვისაგან დამსხვრეული გუთანი გაიყინა,
  ოჰ, რა იისფერი გახდა მზე!
  
  მაგრამ არსებობს რწმენა, რომ იესო მოვა -
  შეურიგე ძმები, მოიყვანე ხსნა!
  მაშინ დავივიწყოთ შურისძიების ამაზრზენი ანგარიში -
  ყველა ჩვენთაგანის სულში სუფევს, დაე პატიება!
  ამის შემდეგ მეკობრე გოგოებმა სალონის ბიჭს სიცილი აუტეხეს. და ეს უბრალოდ შესანიშნავი იყო.
  ამის შემდეგ ლუდისა და ღვინის კასრები გალიონის სამაგრიდან გამოათრიეს, დაიწყეს სმა და გაბრაზება.
  და რა ცეკვა ცეკვავდა ფეხშიშველი, ლამაზმანების გოგოს ფეხები. რა შესანიშნავად გამოიყურებოდა.
  და მათი კუნთოვანი ხბოები ანათებდნენ. ეს ნამდვილად სჭირდებათ გოგოებს.
  ბიჭი გულივერიც სვამდა და მღეროდა გულმოდგინებით;
  ყველას აქვს საკუთარი შეხედულება სიყვარულზე -
  სილამაზის და იდეალის კონცეფცია!
  მიუხედავად იმისა, რომ ხალხი მასზე არ გაიზარდა,
  მაგრამ ადამიანი უკვე აღარ არის მაიმუნი!
  
  და აქ, რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ აიღოთ პატარა აფორიზმები და დაამატოთ ასეთი მახვილგონივრული;
  გოგონას შიშველი ქუსლი დიდი ალბათობით მოდურ ფეხსაცმელს მიიღებს!
  მაგრამ რაღაც ორიგინალური არ მახსენდება
  აი, მაგალითად:
  სიყვარული ყველა ასაკისთვის,
  და ბიჭი ძალიან ამაყად გამოიყურება ...
  მისი თვალები სიბნელეში ბრწყინავს
  შედეგი მაგარი იქნება!
  თუმცა ეს ყველაფერია, მოდით ვთქვათ ეს - სისულელე და ბანალური.
  თუმცა, მეორე მხრივ, შეგვიძლია ვთქვათ, რომ თუნდაც მაგარი.
  გულივერი მღეროდა:
  ვხტები. მაგრამ მე სხვანაირად ვხტები
  უფრო სწორად, ტილივით ვხტები...
  და მე შემიძლია კონკრეტულად ჩავწერო ცვლილება,
  შენ ხარ ფეხშიშველი ბიჭი არ კანკალებს!
  და შემდეგ გულივერმა იმღერა რაღაც უფრო ცივილიზებული;
  ჩვენ გვინდა ვიცხოვროთ სამოთხის მშვენიერ სამყაროში -
  რომლებშიც არ არის დაავადებები, დაღლილი ძროხები...
  ისე რომ სიცოცხლის ძაფი გაუთავებელი ხდება,
  ისე რომ ყოველი დღე იყოს ბედნიერი და მხიარული!
  
  სადაც ფერი ცისარტყელას ჰგავს გაზაფხულზე
  წყლის შროშანები, როგორც ოქრო ზურმუხტით.
  სადაც რეალობა დიდი ხანია სიზმარს ემსგავსება...
  ნებისმიერ ბავშვს შეუძლია სასწაულის მოხდენა!
  
  ო, სამშობლო, ღვთის წმიდა მწუხარება;
  შენი არყები ლაქებიანია, ლითონის ელვარება...
  და მე ვლოცულობ უფალს ერთ რამეზე,
  ისე, რომ სამშობლო დიდებით აყვავდეს!
  
  მაგრამ აქ მებრძოლი უკვე წავიდა კამპანიაში,
  ბარბაროსი მეომარივით მიდის!
  ჩვენ სიკეთეს გავაკეთებთ პლანეტაზე -
  რომ ტყვიებმა არ გაგიჟონ საკუთარი დედა!
  
  ტროლების შეტევა, გააფთრებული ზეწოლა;
  ჩქარობენ მოწინააღმდეგეები კედელი-ზვავი!
  და ამიტომ, რატომ გვჭირდება მწვავე კამათი,
  როცა სამშობლო მუშტშია გაერთიანებული!
  
  მაგრამ ისევ ორკების ბობოქრები ხითხითებენ,
  ყელში ჩარჩენილი ძვალივით კაცი არიან!
  და გობლინი ველური მრისხანებით იღრიალა,
  მაგრამ ჩვენ მივმართეთ რატი საჩუქრიდან!
  
  მაგრამ მტერზე გამარჯვება ახლოს არის,
  ჩვენ რუსეთს ჭაობიდან გამოვძვრებით!
  მოვიდა შურისძიება უწმინდურებისთვის -
  მათი ბეწვი დალეწილი იყო და ტილო!
  
  ოვალური გოგონას საყვარელი სახე -
  მომეცი რწმენა და დიდი ძალა!
  ასე მღეროდა გულივერი დიდი გრძნობითა და ხალისით. და მისი სიმღერა ისეთი წარმოუდგენლად ელეგანტური იყო.
  შემდეგ ბიჭმა-კაპიტანმა კვლავ დაიწყო სიმღერა, კიდევ ერთი ჭიქა ლუდის და ხმელი თევზის ნაკბენის შემდეგ;
  დიდი, ძლიერი, წმინდა ქვეყანა,
  ლურჯი ცის ქვეშ აღარ არის კაშკაშა!
  იგი მოგვცა ყოვლისშემძლე ღმერთმა სამუდამოდ -
  უსაზღვრო სინათლე, ამაღლებულო მესია!
  
  მსოფლიოს არასოდეს უნახავს ასეთი ძალა, არასოდეს იცის
  ისე, რომ ჩვენ ამაყად ვთელავთ კოსმოსურ სივრცეებს!
  სამყაროს ნებისმიერი ვარსკვლავი გიმღერის,
  დაე ბედნიერი იყოს ჩვენთან ერთად!
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, ეს არის ჩვენი სამშობლო, ეს არის ასეთი ბედი,
  უბრძანე ყველა საკითხს!
  ნებისმიერ ჩვენგანს, მერწმუნეთ, სურს ეს,
  ყოველგვარი სისულელის გარეშე, ქალური ცრურწმენები!
  
  მთავარანგელოზები უბერავენ თავიანთ ძლიერ საყვირს,
  ისინი ენერგიულად განადიდებენ ჩვენი ჯარების ლაშქრობას!
  და მტერი იპოვის თავის ხვედრს ასპენის კუბოში,
  და ის არ მიიღებს გადასახადებს და ხარკს!
  
  ეს არის ჩვენი სამშობლო, მასში ყველაფერი, მერწმუნეთ, სილამაზეა,
  მან მთელი სამყარო ძალისხმევის გარეშე მოაბრუნა!
  გოგონები საკმაოდ მძიმე ლენტებით,
  ნადირობა მასზე, რათა ლულა ძლიერი იყოს!
  
  სამშობლო, ეს არის დედის ცისფერი თვალები,
  მისი ხელი ნაზიც არის და ქვის!
  და მოწინააღმდეგე ახალგაზრდა, რომელსაც ტყვიით მოკლავ -
  ისე, რომ ალი გულში უფრო ანათებს!
  
  დადე ფიცი უსაზღვრო სამშობლოს,
  შენთვისაც კარგია, რა თქმა უნდა!
  თუმცა სისხლი მიედინება ბრძოლის რისხვაში,
  შურისძიება ახლავე მოვა მტერს!
  
  იარაღი და გამბედაობა ისეთი ძლიერი შენადნობია,
  ბოროტი ამას ვერ გადალახავს!
  ბომბებით თვითმფრინავში ჭკვიანურად დავფრინავდი,
  და როგორც აფეთქდება, ისინი ფანჯრების სეტყვას ასხამენ!
  
  მაგრამ მმართველის ბრძანება - გაუშვით ბავშვი მარსზე -
  დროა დატოვოთ სივრცე!
  და მარსიანელის ამპარტავნება თვალში გაუჭირდება,
  შემდეგ ჩვენ ვხედავთ პლუტონის მიღმა!
  
  ჩვენ მივალთ კოსმოსის სიმაღლეებამდე, დავინახავთ სამყაროს კიდეს,
  ასეთია ჩვენი ადამიანური მისია!
  და ამიტომ, გაბედეთ ბიჭი ექსპლუატაციის შესახებ,
  ბოლოს და ბოლოს, იცოდე, რომ ჯილდო მოგების საქმეა!
  გოგოებმაც აკოცეს და ხელები დაუკრა. და მათი შიშველი ფეხები ისეთი სწრაფია. და შიშველი ქუსლები მზეზე ანათებს.
  გულივერი მათთანაა, ფეხშიშველი ბიჭის სხეულში, ისეთი ცოცხალი და ხალისიანი.
  მაგრამ პირველ ნომერზე ცეკვავდნენ.
  შემდეგ გადავწყვიტეთ ბანქოს თამაში. და ეს ასევე ძალიან დიდი სამუშაოა.
  და შენ ნამდვილად შეგიძლია აიღო და სცხო შენი თავი. და გოგონების ძალიან გაბრაზება frolic.
  მეკობრე გოგონამ გულივერს შიშველი, ბავშვური ფეხი ხელში აიღო და მრგვალი, ვარდისფერი ქუსლის მასაჟი დაიწყო.
  კაბინიან ბიჭს გაეცინა და სიამოვნებისგან იღრიალა. ეს ისეთი დიდი იყო. ეს მართლაც სასწაული ბიჭია.
  მისი შიშველი, ძალიან ლამაზი ფეხები კი უბრალოდ სასწაულია.
  გულივერი ღიმილით მღეროდა:
  ფეხშიშველი, მხოლოდ ფეხშიშველი
  ივლისის ჭექა-ქუხილის ქვეშ და სერფინგის ხმის ქვეშ ...
  ფეხშიშველი, მხოლოდ ფეხშიშველი
  ჩვენ ვიცეკვებთ, ჩვენ თქვენთან ვართ!
  ეს არის რამდენიმე სასაცილო სიმღერა. და კარგია, რომ ჯერ კიდევ ბიჭი ხარ. და ამავდროულად თქვენ აჩვენებთ კოლოსალურ წარმატებებს.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, ეს ყველაფერი არ არის. რაც ჯერ მხოლოდ გულივერს არ გაუკეთებია.
  და ის მღეროდა და ცეკვავდა, და იშლება შიშველი ბავშვური ფეხებით. რომელიც ასევე ძალიან მაგრად და გარკვეულწილად ოდიოზურად გამოიყურებოდა.
  აქ ეს იყო ბიჭი-კაპიტანი, რომელმაც იმოგზაურა ბევრ ქვეყანაში და არაერთხელ ხვნა ოკეანე.
  დიახ, და მისი განწყობა, გულწრფელად რომ ვთქვათ, ძალიან აგრესიულია.
  მაგრამ ამიტომ ჯერ არ აიღეთ გოგონა მეკობრეების დროშაზე და არ ესვრით ზვიგენებს პატარა თოფებიდან. არ არის ადვილი შესვლა, მაგრამ ეს არის მისი სილამაზე.
  ბიჭმა გულივერმა, რომელიც შიშველ ფეხებს ეყრდნობოდა, ბავშვური ფეხები აიღო და გაისროლა. ბირთვი მოხვდა ზვიგენს. და ზურგი მოტეხა, ნაწლავები დაარტყა. ბავშვმა დაიყვირა:
  - მაგარი გამბედაობა დაიჭირა ბიჭმა,
  და ეკიპაჟი კუბოში შეიყვანეს!
  გოგონამ, მეკობრეების კაპიტანმა, აიღო და შიშველი თითებით ბავშვს ცხვირში მოუჭირა სალონში ბიჭი და იღრიალა:
  -კარგი, ბიჭო, გინდა ჩემი ადგილი დაიკავო. შენში დიდ ამბიციას ვხედავ!
  ბიჭმა გულივერმა უპასუხა:
  - მიხდება პატარა მაინც ვიყო, მაგრამ მაინც მამაკაცი. და ქალი არის ...
  კიდევ ერთი წითური მეომარი მღეროდა:
  მსოფლიოში ქალების გარეშე ცხოვრება არ შეგიძლია, არა,
  მაისის მზე მათშია, მათში სიყვარული ყვავის!
  გულივერმა ძალიან მომხიბვლელი ღიმილით შესთავაზა, რომელიც ერთდროულად ბავშვურიც და ამავდროულად გაბედულიც არის:
  ქვეყანა რთულ პერიოდშია.
  სისხლი ნიაღვარივით მოედინება!
  იბრძოლე ბოლო ამოსუნთქვამდე
  და შეიძლება მოვიდეს ბედნიერება, მშვიდობა, სიყვარული!
  
  ჩვენ ბოროტი კომუნიზმის შვილები ვართ
  სამშობლოს უსაზღვრო შვილებო...
  თუმცა რევანშიზმის ლაშქარი მოდის -
  ვიყოთ ერთგულნი ჩვენი ქვეყნის წინაშე!
  
  დიდ და კოსმიურ ეპოქაში,
  კვაზარები თითიდან უნდა შეიქმნას...
  ჩვენთან ყველაფერი კარგადაა, დამიჯერე,
  მიუხედავად იმისა, რომ ბოროტი ჯოჯოხეთის არმია უტევს!
  
  ჩვენ მოვკლავთ აგრესორის ჯარს,
  და ჩვენ შევქმნით ლაზერებს კვარკებისგან...
  და ადამიანი გახდება ნებისმიერი გმირი,
  ჩვენს ზემოთ არის ოქროსფრთიანი ქერუბიმი!
  
  თუმც ღრუბლები ანათებენ სამშობლოს თავზე,
  მტერთან საბრძოლველად მზად...
  მებრძოლთა რაზმი, როგორიცაა არასტაბილური,
  ჩექმით ნუ გათელავ სამყაროს ზღვარს!
  
  ჩვენ ვიცით, რომ მტერი ძლიერი და მზაკვრულია,
  ჩვენ არ მივცემთ მას მიწას არც ერთი ფართის...
  და ადამიანი ძლიერია დიდებული პროგრესით
  და გწამდეს მხოლოდ ერთი უფალი!
  
  ჩვენ ავაშენებთ დიდ კომუნიზმს,
  აყვავდება მშობლიური მიწა...
  მიუხედავად იმისა, რომ მტერი ძალიან ველურია,
  შეტევაში ჩვენი ბედი წინსვლაა!
  
  პიონერი მამაცი ვაჟკაცი,
  რომ ის ყოველთვის მეომრად იყო დაბადებული...
  ლომი არ არის მშიშარა კურდღელი,
  დაე, ოცნება ახდეს!
  
  ჩვენ არ მოვითმენთ დამცირებას, ძმებო,
  სამშობლოსათვის ჩვენ ყველანი მთად ავდგებით...
  აღარ მივიღოთ შეურაცხყოფა
  ფოლადის ხელით დავამარცხოთ მტერი!
  
  თუ ყველანი ხელი შევუერთეთ
  მწერების დამარცხება შესაძლებელია...
  მზესავით წმინდა სამშობლო
  და მონადირე თამაშად გადაიქცევა!
  აქ არის სიმღერა, რომელსაც მღეროდა ბიჭი, რომელიც ბოლო დრომდე კაპიტანი იყო და თავადაზნაურობა ჰქონდა. და მაგარია.
  მაგრამ ჰორიზონტზე ფრეგატი გამოჩნდა. უფრო მეტიც, დიდი კლასი - სამოცდაოთხი იარაღი. რა არის სერიოზულად. და ის მოდის ისე, როგორც ქათამი, რომელიც ხედავს ქათმებს.
  გოგონას კაპიტანმა თქვა:
  - ეს ჩვენთვის გამოწვევაა! ვიბრძოლებთ თუ...
  წითელ თმიანმა გოგონამ თქვა:
  "გაქცევა გამორიცხულია!"
  გოგონა ცისფერი თმით, მარგალიტისფერი კბილებით, რომელიც ანათებდა და ანათებდა, მღეროდა:
  პატივი უნდა ვცეთ, გვეშინოდეს,
  გოგოების ექსპლოიტეტების დათვლა შეუძლებელია ...
  გოგოებმა ყოველთვის იციან როგორ იბრძოლონ
  მათ შეუძლიათ ვირის ტომარასავით გარყვნა!
  და მან აჩვენა თავისი გრძელი და დაკბენილი ენა.
  კარგი, ერთხელ იქნება ჩხუბი, რატომ არ გამოავლინოთ თქვენი ძალიან აგრესიული ხასიათი. და ეს ძალიან მტკივნეული იქნება მტრებისთვის. დიახ, და მეგობრები მოწყენილი იქნებიან.
  და ბრძოლა, რა თქმა უნდა, მოითხოვს სწორი ადგილის არჩევას და მანევრირებას.
  ახლა კი გოგონები ძალიან ჭკვიანურად მოძრაობენ თავიანთი ბრიგანტინი და ამავე დროს არ ავიწყდებათ სიმღერა;
  თქვენ ხართ სამშობლოს კომსომოლის წევრი,
  მოგწონთ ელფისთვის მამაცურად ბრძოლა...
  თქვენ შეძლებთ დაეხმაროთ სამშობლოს,
  რაინდი არ არის ბუფონის სულით!
  
  გოგონა ულამაზესი მომღერალია
  ფეხშიშველი მირბის თოვლში...
  შენ ხარ კაშკაშა დედოფალი -
  დაარტყი ორკოლფს მუშტით!
  
  მან ესროლა ყუმბარა შიშველი ქუსლით,
  დაშალეს ათიოდე ჯარისკაცი...
  ფიურერს მალე გადაუხდიან ხელფასს,
  რაინდი მოამზადებს ავტომატს!
  
  ჩვენ გოგოები ვართ კომსომოლის ბრძოლაში,
  განვიხილოთ ყველაზე დიდი მებრძოლები ბრძოლაში ...
  ლამაზმანების ხმა ხმამაღალია,
  დაე, ბაბუები და მამები იამაყონ!
  
  ელფსკუის ქვეშ ისინი ძალიან მძიმედ იბრძოდნენ,
  და მათ შეძლეს ბოროტი ორკების გაბედულად დაჭერა...
  ჩვენ გოგოები ვიმარჯვებთ აშკარად
  ყველა გამოცდის ჩაბარება მხოლოდ ხუთზე!
  
  როგორც ქარიშხალი ჩვენს ძარღვებში
  ძარღვებში ელვისებური ნაპერწკალი იცი...
  მსოფლიოში იქნება ძალიან ძლიერი ქვეყნები,
  დათვებისგან, ძაღლებისგან და მაიმუნებისგან!
  
  ვერმახტი გოგოებს მუხლებზე არ დააყენებს,
  ჩვენ არასოდეს დავიხრები, ხომ იცი...
  სტალინი და ყველაზე ბრძენი ლენინი ჩვენთან არიან,
  დაე, გაიაროს საუკუნეები და წლები!
  
  ღმერთმა შექმნა სამყარო ფოტონებისაგან,
  სიკვდილის გარეშე სიცოცხლემ შვა მარადისობა...
  ჩვენ ვიცით ბრძანება, ჩვენ ავაშენებთ ახალს,
  და ქერუბიმი ხსნის ფრთებს ჩვენს ზემოთ!
  
  პატრონიმიკაში ბევრი გმირია,
  კომსომოლის წევრები ყოველთვის პირველები არიან...
  ჯარი მიდის საშინელი ფორმირებით,
  ქალაქის ელფების დაცვა!
  
  ჩვენ ვებრძვით ფრიცს ელფსკუის ქვეშ,
  და მათ შეძლეს დედაქალაქის დაცვა ...
  გოგონამ პაკეტი შიშველი ფეხით ესროლა,
  და მოდით ვესროლოთ ურჩხულებს!
  
  ჩვენ დავთესეთ ბევრი ორკშისტი,
  ბევრი პანკი გაწყდა...
  შემდგომი ტრიალი მილები
  ჩვენ დავჭრათ სატანის ლეგიონები!
  
  ორქტლერს ყველა კბილი გამოვცრათ,
  დრაკონის პრეზიდენტი დამარცხდა...
  გოგონამ ტუჩები გააღო
  დიდი არმაგედონი აალდა!
  
  ფიურერს წყალობა არ მიეცი
  გოგოებო ყოველთვის მამაცი ხართ...
  კეთილშობილური ჯილდოები ელის ლამაზმანებს,
  და გვჯერა, რომ ჩვენ გვაქვს ოცნება!
  
  ღმერთი, სამყაროს ყველა სამყაროს შემოქმედი,
  აიღო დალოცვა ელფინისტი...
  მისი ძალა ბრძოლებში უცვლელი,
  გოგონა ანადგურებს ბოროტ ორციზმს!
  
  მან ესროლა ყუმბარა შიშველი ქუსლით,
  და გადაატრიალა შესანიშნავი "ვეფხვი" ...
  და შემდეგ დააჭირე მათ თოკებზე,
  ლამაზმანმა ბევრი თამაში იცის!
  
  ასე რომ, ორქშისტები სწრაფად გაიქცნენ,
  რა ტანკებსა და ჭურვებს ისროდნენ ...
  ჩვენ ვხედავთ კომუნიზმს,
  და მათ ტროლების მთელი რიგი მოთესეს!
  
  მაშ, რაც ოკრშის მიიღე,
  სტალინგრადი შენს ყელზე იდგა ...
  ჩვენ ვატარებთ ცნობილ მილებს,
  ახლა კი სვაროგ დიდი ბედნიერია!
  
  მალე იესოს რწმენა მოვა
  და სხვა ლამაზი ღმერთები...
  ელფები განავითარებენ ხელოვნების შუქს,
  მოშენება, მგელი და ბოროტი სპილოები!
  
  ბოლოს და ბოლოს ერთნი ვიქნებით
  ბრძენი მამის კეთილის დიდებით,
  გოგოები ბრძოლებში უძლეველები არიან,
  ლადას რწმენაში ვიქნებით ბოლომდე!
  ასე მღეროდნენ მეომრები და მეკობრეები. კარგი, რა თქმა უნდა, გულივერს ყველაფერი არ ესმოდა. ეგონა, თუ ტყვედ ჩავარდებოდა, რა თქმა უნდა, შიშველ, ბავშვურ ქუსლებზე ჯოხებით ურტყამდნენ. უფრო მეტიც, დარტყმები იქნება ძლიერი და ამავდროულად, ისე, რომ არ დააკოჭოთ. შემდეგ კი ჯალათი აიღებს გახურებულ მაშებს და დაიწყებს ბიჭის ძვლების მსხვრევას. და გულივერი, რა თქმა უნდა, ცოტას ვერ იპოვის.
  
  
  ასე ემართებათ მარადიულ ბიჭებს, როცა ისინი მეკობრეები ხდებიან. მიუხედავად იმისა, რომ აქ გუნდი ძალიან კარგია - მხოლოდ გოგონები ბიკინებში. და ამავე დროს ისინი ჩქარობენ და აურზაურებენ, ციმციმებენ ფეხშიშველი, მრგვალი, ვარდისფერი ქუსლები.
  ბიჭმა-კაპიტანმა აიღო და იმღერა:
  გოგოები განსხვავებულები არიან
  და ყველანი დიდები არიან...
  მათი მკერდის ძუძუსები ალისფერია,
  და ისინი ძალიან შორს არიან!
  ისე, ბიჭები სისხლიანი არიან,
  ბოროტი დარტყმით სცემეს ტროლებს!
  და თუ ორკი იპოვეს,
  ეს ძალიან დაგატყდებათ!
  
  აუქციონი მშვენიერი ახალგაზრდობისთვის
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ძალიან სიმპათიური ახალგაზრდა სლავკა აუქციონზეა გამოტანილი. გარიგების დროს გამოჩენილი კუნთების მქონე ლამაზ მამაკაცს აცლიან და უამრავ ფულზე ყიდიან ქალებს.
  . ᲗᲐᲕᲘ 1
  აი, დადგა სიმართლის მომენტი, მთავარმა მენეჯერმა აუქციონის გახსნა გამოაცხადა. ერთი ღამის განმავლობაში ახალგაზრდა, სიმპათიური, დაკუნთული ქალწული ქალს მიჰყიდეს. რა თქმა უნდა, იგულისხმებოდა, რომ ეს ტრადიციაა ყველა ახალი სტრიპტიზატორისთვის.
  მაგრამ ახალგაზრდა კაცი ისეთი სიმპათიური და სექსუალური იყო, რომ ქალებისთვის მთელი უზარმაზარი დარბაზი შეიკრიბა. და მამაკაცებს უბრალოდ არ უშვებდნენ. და ეს, რა თქმა უნდა, ერთი მხრივ ზღუდავდა მოგებას, მაგრამ, მეორე მხრივ, ჟიგოლოებს მოეწონათ.
  ყოველივე ამის შემდეგ, მამაკაცების უმეტესობას ქალი უყვარს. უფრო მეტიც, ხშირად ახალგაზრდებს არ ეწინააღმდეგებიან უფრო გამოცდილ ხანდაზმულ ქალთან შეყვარება.
  აქ, ჩექმებზე ჭედურობით, კვარცხლბეკზე ავიდა საწოლებით დაფარული ბიჭი, რომელიც ძლივს მიაღწია სრულწლოვანებამდე. და ის კიდევ უფრო ახალგაზრდა გამოიყურება. ის სრულიად ჩაკეტილი იყო, მაგრამ უკვე ბევრმა ქალბატონმა ნახა ერთსა და იმავე საცურაო კალთაში და მღელვარებისგან იწვა.
  და ეს ქალბატონები ჩართე. თვითონ სლავკაც შეკრთა. ბრძოლის დროს მისი ჭაბუკის გული ბარაბანივით უცემდა. ყიდიან ადამიანს - როგორც ცხოველს.
  და ეს ასე უჩვეულო და უნიკალური უნდა ითქვას.
  ახალგაზრდა მამაკაცის თითოეულ მხარეს იდგა გოგონა შავი ტყავის კოსტიუმებით, ჩექმებითა და ხელთათმანებით და სახეზე წითელი ნიღბებით. ნელ-ნელა უნდა გამოამჟღავნონ სიმპათიური ჭაბუკი, რათა კიდევ უფრო მოახდინონ ვნებამორეული საზოგადოება. ქალები ხანდახან აჯობებენ მამაკაცებს გარყვნილობით და სექსის წყურვილით და მათი ორგაზმი გაცილებით ძლიერი და ხანგრძლივია. ამიტომ, არ უნდა გაგიკვირდეთ, რომ ამდენი მათგანი შეიკრიბა ახალგაზრდა, ძალიან ლამაზი მამაკაცის დასათვალიერებლად და შემდეგ, თუ სახსრები დაუშვებს, მათ შეუძლიათ იყიდონ.
  უორბლერმა იგრძნო ძალიან ძლიერი მღელვარება და ძვირადღირებული სუნამოს სუნი, რამაც კიდევ უფრო გააღვიძა ჰიპერსექსუალი ახალგაზრდა.
  აქ არის გამოცხადებული მთავარი მენეჯერი:
  - მამაკაცი ვიაჩესლავ კოტოვსკიმ აუქციონზე გაიტანეს. თვრამეტი წლის, ფიზიკურად აბსოლუტურად ჯანმრთელი. ძალიან სიმპათიური, კოხტა, ახალი სტრიპტიზ ბარში და სექსუალური. მხოლოდ ერთი ღამე ქალთან, რომელსაც შეუძლია მისთვის ყველაფერი გააკეთოს - უბრალოდ არ მოკლა ან დასახიჩრება!
  ტრადიციულად, საწყისი ფასი ათი დოლარია!
  და ორმა გოგონამ ტყავის კოსტიუმებით, ჩექმებითა და ნიღბებით საგულდაგულოდ მოიხსნა პირველი საფარი.
  ახალგაზრდა მამაკაცის მშვენიერი მაღალი შუბლი და ოქროსფერი, გრძელი თმის ტალღები იყო გამოკვეთილი.
  ფიქრმა, რომ ის ახლა შიშველი იქნებოდა მრავალი ასეული ვნებიანი ქალის წინაშე, ამაღელვებელი გავლენა მოახდინა სლავკაზე და ის შეკრთა.
  ამ კანკალმა გააჩინა განცდა, რომ ქალწული აუქციონზე გამოიტანეს, რაც ასე ააღელვებს ქალებს.
  და იყო ტირილი:
  - თხუთმეტი დოლარი!
  - ოცი!
  - Ოცდახუთი!
  - ოცდაათი!
  ერთმა მსუქანმა ძროხამ ყეფა:
  -Ორმოცდაათი!
  კიდევ ერთი წიწილა ჩაისისინა:
  - სამოცი!
  გაისმა ყვირილი:
  - სამოცდაათი!
  - ოთხმოცი!
  - ოთხმოცდაათი!
  - Ასი!
  იყო პაუზა. ბიჭს უნდა გაეგრძელებინა თანდათანობით გამოვლენა, რამაც მშვენიერი სქესი ჩართო.
  წარმოგიდგენთ ორ გოგონას, რომლებმაც სახის ქვედა ნაწილის ფარდა მოიხსნა. ლამაზი ცხვირი, მოხდენილი პირი და ახალგაზრდა მამაკაცის მამაცი ნიკაპი, ისევე როგორც კისერი, გაიხსნა.
  ქალები გამხიარულდნენ.
  ერთმა ჩაილაპარაკა:
  - Ას ოცი!
  სხვამ ჩაიკივლა:
  -ას ოცდაათი!
  მესამემ დაიყვირა:
  - Ასორმოცდაათი!
  მსუქანმა ქალმა ჩაისისინა:
  - ას ოთხმოცი!
  და საკმაოდ ახალგაზრდა და სასიამოვნო ქალმა თქვა:
  - Ორასი!
  მორიგი პაუზა იყო. მოსამსახურე გოგონებმა ახლა ახალგაზრდას მხრები და მკლავები გაუშიშვლეს. ისინი იყვნენ კუნთოვანი, ლამაზი და მოხდენილი ფორმის. არა ბოდიბილდერი, არამედ მსახიობი, სიმპათიური მებრძოლი. და კანი ისეთი მაცდურად მბზინავია.
  ქალმა, რომელიც ჰიპოპოტამს ჰგავდა, ჩაილაპარაკა:
  - Ორასორმოცდაათი!
  ქალმა ცოტა უფრო სასიამოვნოდ თქვა:
  - ორას სამოცდაათი!
  კიდევ ერთი ახალგაზრდა გოგონა ყვიროდა:
  - Სამასი!
  ქალმა, პირიქით, თავის ასაკში იკივლა:
  - Სამას ორმოცდაათი!
  მშვენიერი სქესის წარმომადგენელმა გამოაქვეყნა:
  -Ოთხასი!
  თავად ახალგაზრდა ქალი, როგორც ჩანს, სტრიპტიზიორი, ღრიალებდა:
  - ოთხას ორმოცდაათი!
  ბაზარში ბევრი ახალგაზრდა და ლამაზი ქალი იყო. გაინტერესებთ კიდეც, რატომ სჭირდებათ კორუმპირებული და ნახმარი ჟიგოლოები, საიდანაც შეიძლება ინფექცია დაიჭიროთ.
  ერთმა ძალიან პატივცემულმა ქალბატონმა თქვა:
  - Ხუთასი!
  და ისევ იყო პაუზა. თანხა ჯერ კიდევ არც ისე დიდია, მით უმეტეს, დოლარის ინფლაციის გათვალისწინებით. დიახ, და ვერ დაველოდებით ყველანაირი ქალბატონის ნახვას, როგორც ახალგაზრდა, ლამაზი ჟიგოლოს გაშიშვლებას.
  აქ არის ორი გოგონა მკაცრი კოსტიუმებით, ჩექმებითა და ნიღბით, რომლებიც სხვა ფარდას იხსნიან.
  და ძალიან ლამაზი და ჭედური ბიჭის მთელი ტანი შიშველია. და თქვენ ხედავთ მის მუწუკებს, რომლებიც შოკოლადის ნაკადებივითაა განლაგებული. და რა გლუვი, მბზინავი კანი ანათებს ყურადღების ცენტრში.
  ერთმა ქალმა თქვა:
  - Ექვსასი!
  სხვამ დარეკა:
  - Შვიდასი!
  მესამემ ჩაიჩურჩულა:
  - Რვაასი!
  მოხუცმა ქალმა იკივლა:
  - Ცხრაასი!
  საკმაოდ ახალგაზრდა და ლამაზმა ქალმა ბრილიანტის საყურეებით ჩაისისინა:
  - ათასი!
  და ისევ იყო პაუზა. ყველა მოუთმენელი იყო იმის დანახვაზე, თუ რა მოხდებოდა შემდეგ. ეს ახალგაზრდა უბრალოდ საოცარია. აპოლონზე უკეთესი.
  მილიარდერის მეუღლე ელენა აღფრთოვანებული იყო, მაგრამ ჯერ არ შესულა გარიგებაში. ფაქტობრივად, ყველაზე საინტერესო იქნება ბოლოს. ახლა კი სად ვიჩქაროთ. ეს მართლაც ძალიან ღირებული საქონელია. თუმცა, მეორეს მხრივ, ელენა ჯერ კიდევ ისეთი ლამაზი და სექსუალურია, რომ თუ თეძოებს შეარხევს, საყვარელი ახალგაზრდების მთელი ნახირი მოირბენს, რომლებიც ასევე ფულს გადაიხდიან მასთან სექსში.
  და ორმა გოგონამ ტყავის კოსტიუმებითა და ნიღბებით კვლავ დაიწყო სიმპათიური სლავიკისგან კიდევ ერთი ფარდის აღება.
  ასე რომ, მათ მუხლებამდე გამოავლინეს მისი დაკუნთული, ლამაზი ფორმის ფეხები. და საცურაო შარვალი. ბიჭი იმდენად აღელვებული იყო, რომ მისი მამრობითი სრულყოფილება გაიზარდა. და იყო დიდი და აძლევდა ქალს სრული სიხარულის მინიჭების საშუალებას.
  დარბაზში ხმაურმა მოიცვა.
  ჰიპოპოტამმა ქალმა ჩაილაპარაკა:
  - ათასი და ნახევარი!
  უფრო სუსტმა გასცა:
  - Ორი ათასი!
  ქალმა კატის ნიღაბში დაწერა ტვიტერზე:
  - ორ ხუთასი!
  შეფარებულმა ქალმა თქვა:
  - Სამი ათასი!
  ქალმა ბრილიანტის საყურეებით თქვა:
  -სამ ხუთასი!
  მოხუცი ქალი ამოიოხრა:
  - Ოთხი ათასი!
  გოგონამ, რომელიც ძალიან ახალგაზრდად გამოიყურებოდა, დაიკივლა:
  - ოთხნახევარი!
  და ფარდით დაფარული ქალი ჭიკჭიკებდა:
  - Ხუთი ათასი!
  და ისევ იყო პაუზა. ამჯერად ჟიგოლოსთან ერთ ღამეში საკმაოდ სოლიდური თანხა დასახელდა. ხუთ ათას დოლარად შეგიძლიათ იქირაოთ ორმოცდაათი არცთუ უარესი დონის მეძავი. ჩვეულებრივი, გამოცდილი ჟიგოლო კი ორასი დოლარი ღირს ორი საათის განმავლობაში. ისე, ზოგი უფრო ძვირია და ზოგი უფრო იაფი. ახლა კი თანხა მოწესრიგებულია და არც ისე მცირე. მეტიც, ომია და რუსული რუბლი ეცემა, დოლარი კი იზრდება. მსუქნის დრო არ არის, ვიცხოვრებდი!
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, ყველა კოზირი ჯერ არ არის ჩამოყალიბებული. გოგონები ბიჭს ფეხებიდან დიდ ჩექმებს აშორებენ. და ისინი გამოავლენენ მოხდენილ ფორმას, გოგოს ტერფების მსგავსი. და არა თმა - როგორც ბრინჯაოს ქანდაკება. გარუჯული, შიშველი ფეხები, ზღაპრულად სიმპათიური ახალგაზრდა, ბევრ ქალს გაგიჟებს.
  და დარბაზი ისევ ღრიალებს.
  - Ექვსი ათასი! - შესძახა პატივცემულმა ქალბატონმა.
  ახალგაზრდა გოგონამ კბილებში გაშიშვლდა:
  - Შვიდი ათასი!
  ახალგაზრდა, მაგრამ მსუქანი ქალი უსიამოვნო სახით ღრიალებდა:
  - Რვა ათასი!
  ახალგაზრდა და ლამაზმა ქალმა ბრილიანტის საყურეებით დაწერა ტვიტერზე:
  - Ცხრა ათასი!
  და ქალი, რომლის ასაკის დადგენა შეუძლებელია სქელი ბუდის გამო, ჭიკჭიკებდა:
  - Ათი ათასი!
  თუმცა მისი ხმა ახალგაზრდა იყო. და სლავამ გაამხიარულა. ფიქრი, რომ მაჰმადიან ქალთან სექსი ასეთი ფულისთვის შესანიშნავია! ჯიბეში კი უკვე ორნახევარი ათასი დოლარი აქვს.
  მართალია, ეს ყველაფერი არ არის. ბიჭი, დაკუნთული, ძალიან სიმპათიური, ანათებდა ძველი ბერძენი ღმერთის ქანდაკებას, საცურაო საცურაო საცურაო საცურაოში. და მისი მშვენიერი ღირსება მაინც ჩანდა მთელი თავისი დიდებით.
  და ორმა გოგონამ წითელ კოსტიუმებში და ნიღბებში აიღო და ელეგანტური, გლუვი მოძრაობით ამოიღო საცურაო კალმები ახალგაზრდას.
  ქსოვილის ზოლი დაეცა ბიჭის შიშველ, გარუჯულ, დაკუნთულ და ძალიან მოხდენილ, მაცდუნებელ ფეხებს, რითაც მთლად ამხილა სლავკა.
  სირცხვილის ღრმა გრძნობა იგრძნო. ახალგაზრდა ქალწულივით წითლდება, რომელსაც ქალის სხეული არასოდეს გაუსინჯავს.
  მეორემ აკანკალდა, გული ქვებივით ძგერდა.
  და მისმა კანკალმა, სირცხვილმა და აშკარა მორცხვობამ მომაბეზრებელი გავლენა მოახდინა ქალებზე. სინამდვილეში, ეს ისეთი ტკბილი, საოცრად სიმპათიური ბიჭია ოქროსფერი თმით და გარდა ამისა, ქალწული, რომელიც მშვენიერ სქესს ტანჯვაში აკანკალებს.
  ჰიპოპოტამივით მსუქანმა ქალმა შესძახა:
  - თხუთმეტი ათასი დოლარი!
  ქალმა ოდნავ გამხდარი თქვა:
  - Ოცი ათასი!
  ბერის კაბაში გამოწყობილმა ქალმა ჩაილაპარაკა:
  - Ოცდახუთი ათასი!
  ახალგაზრდა გოგონამ დაიკივლა:
  - Ოცდაათი ათასი!
  მოხუცმა ქალმა იკივლა:
  - Ოცდათხუთმეტი!
  ბრილიანტის საყურეებით და საკმაოდ სასიამოვნო გარეგნობის მქონე ქალმა თქვა:
  - ორმოცი!
  მშვენიერი სქესის კიდევ ერთი წარმომადგენელი კისერზე შერჩეული მარგალიტების დიდი ყელსაბამით ყვიროდა:
  - ორმოცდახუთი ათასი!
  და ბოლოს, ფარდაში ჩაცმული და საკმაოდ ახალგაზრდა ხმით ქალმა სასტიკად და ნათლად წარმოთქვა:
  - Ორმოცდაათი ათასი!
  ჩვეულებისამებრ, რაუნდის ნომერზე პაუზა იყო. ფაქტობრივად, ასეთი თანხით შეგიძლიათ შეიძინოთ კარგი და ახალი მანქანა. ან იქირავეთ ხუთასი არა ყველაზე ცუდი ქალი მეძავები ერთი საათით. ან ორას ორმოცდაათი გამოცდილი მამრობითი ჟიგოლო ორი საათის განმავლობაში, ან ხუთასი არც ისე გამოცდილი და კლასის. ღირს თუ არა დაწყება.
  უფრო მეტიც, ამ ახალგაზრდა სიმპათიური მამაკაცის დაქირავება შეიძლება მოგვიანებით უფრო მცირე თანხით.
  ელენა, რომელიც ამდენ ხანს ელოდა, მოუთმენლობისგან კანკალებდა. რა ლამაზია. და ამავდროულად წითლდება ახალგაზრდა გოგოსავით და კრავივით კანკალებს დაკვლის წინ.
  სტიუარდმა ასწია საყელო და დაიწყო თქმა:
  - ორმოცდაათი ათასი დოლარი! ორმოცდაათი ათასი დოლარი ორი... ორმოცდაათი ათასი დოლარი...
  ელენამ თავისი ხმით წამოიძახა:
  - სამოცი ათასი!
  ყველა შემობრუნდა. ჩვენ დავინახეთ მოხდენილი ფიგურის ქალი ნიღაბში. თანაც ძალიან სასიამოვნო და ნაცნობი ხმით.
  სლავკას ძალიან სურდა ეს ნიღბით დაფარული ლამაზმანი ერთი ღამე მაინც ეყიდა.
  შემდეგ კი არაბ ქალთან შეხვედრამ შეაშინა. თავად აღმოსავლეთში სისასტიკე გამოირჩევა. და შეიძლება იყოს მხოლოდ საშინელი გარყვნილება. მიუხედავად იმისა, რომ არ შეიძლება მისი მოკვლა და დასახიჩრება, მან უნდა გააკეთოს ის, რასაც ქალი იყიდის.
  და უარს ნუ იტყვი არაფერზე.
  თუმცა, საფარში მშვენება არ ცდილობდა დათმობას:
  - სამოცდაათი ათასი!
  ელენემ ჩაილაპარაკა:
  - ოთხმოცი!
  დახურულმა ქალმა მოულოდნელად ესროლა:
  - ასი ათასი დოლარი!
  დარბაზში ხმაურმა მოიცვა. დიახ, ჟიგოლოსთან მხოლოდ ერთი ღამის თანხა უპრეცედენტოა. მაგრამ როდესაც იმართება აუქციონი, ჩნდება ვაჭრობის აზარტი, რომლის გადატანა რთულია.
  და ბევრ ქალს ჯერ არ ჰყავს ქმარი. ისინი ან ქვრივები არიან, ან საკუთარი კაპიტალი გააკეთეს, ან დაქორწინებამდე ახერხებდნენ მემკვიდრეობის მიღებას. ან ფიქტიური ქმრები.
  ასე რომ, იყო ვინმე, ვინც გარიგებაში შესულიყო.
  ახალგაზრდა გოგონამ დაიყვირა:
  -ასი ათი ათასი!
  შეფარებულმა ქალმა იღრიალა:
  - Ას ოცი!
  ქალმა ბრილიანტის საყურეებით თქვა:
  - Ასორმოცდაათი!
  შემდეგ ფარდაში ჩაცმული ქალმა შესძახა:
  - ორასი ათასი!
  ელენემ ვნებიანად იღრიალა:
  - Ორასორმოცდაათი!
  გოგონამ ლალის ყელსაბამით თქვა:
  - Სამასი ათასი!
  მსუქანმა ქალმა წამოიძახა:
  - Ოთხასიათასი!
  შემდეგ ბურკაში გამოწყობილმა ქალმა ფილტვებში შესძახა:
  - მილიონი დოლარი!
  ეს უკვე სერიოზული და დიდი თანხაა. ასეთ თანხებში ყიდულობენ ნახატებს, ჯიშის ცხენებს ან მეძავების მთელ არმიას. ღამით შეგიძლიათ შეუკვეთოთ ელიტარული მეძავი ათასი. უფრო მეტიც, რუბლი ეცემა და არის ომი და მოსალოდნელია, რომ ის მხოლოდ გაუარესდება.
  მძიმე პაუზა იყო. ელენას მილიარდერი ქმრისთვის მილიონი დოლარი არც ისე სასიკვდილო თანხაა. მაგრამ მხოლოდ ჩემი ქმრისთვის. და ეს მისთვის ძალიან აშკარაა. და ანგარიშებიდან წასული მთელი მილიონი ასე მარტივად ვერ დაიმალება და არ გამართლდება.
  სხვა ქალები კი აშკარად უხერხულნი იყვნენ ასეთი თანხის გამო.
  სტიუარდმა ასწია ჩაქუჩი და დაიწყო გალობა:
  - მილიონი დოლარი ერთხელ, მილიონი დოლარი ორი, მილიონი დოლარი სამი...
  ელენამ ხმამაღლა დაიყვირა:
  - მილიონი დოლარი და კიდევ ერთი დოლარი!
  დაწყების მენეჯერი:
  - მილიონი დოლარი და კიდევ ერთი დოლარი ჯერ ... მილიონი ...
  ბურკაში ჩაცმული ქალი ყეფდა:
  - ორი მილიონი დოლარი!
  დარბაზში ხმაურმა მოიცვა. თანხა ისეთი იყო, რომ ორი საათით ათი ათასი პროფესიონალი ჟიგოლოს დაქირავება შეგეძლო, ან საათში ოცი ათასი მეძავი. ასეთ თანხებში იყიდა ნახატები, ძვირადღირებული ჯიშის ჯიშები და უკვე შესაძლებელია ვილის აშენება და არცთუ პატარა იახტის შეძენა. და მხოლოდ ერთი ღამით.
  სლავა განცვიფრდა და თვალები გაუფართოვდა: აი რამდენი ღირს მაინც! Იღბალი.
  დარბაზიდან ერთ-ერთი ახალგაზრდა გოგონა, რომელიც ალბათ გარიგების მღელვარებას ემორჩილება, ფილტვებში:
  - ორი მილიონი და ერთი დოლარი!
  მენეჯერმა დაიწყო გალობა:
  - ორ მილიონ და ერთ დოლარად! ორი მილიონი და ერთი დოლარი ორი! ორი მილიონი და ერთი დოლარი - სამი ...
  ბურკაში გამოწყობილმა ქალმა შესძახა:
  - Ხუთი მილიონი!
  დარბაზში ქალებს შორის ხმაური გაისმა. ეს უკვე კოლოსალური თანხაა, შეიძლება ითქვას, ბედი. და ეს ყველაფერი მხოლოდ ერთ ღამეში. შეიძლება უბრალოდ გიჟი თქვა. ხუთ მილიონამდე!
  მეორემ, რომლის თავიც ტრიალებდა და სირცხვილისგან წითლდებოდა, სირცხვილისა და აღელვებისგან კანკალებდა, ბიჭმა იკივლა:
  მეშინია ამ სიბნელის, უიმედო და საშინელი,
  საიდანაც არასდროს დავბრუნდები...
  ხუმრობაა, რა კარგი ხუმრობაა
  და სიზმარი სიზმარია და ახლა მე ვიღვიძებ!
  და მთავარმა სტიუარდმა დაიწყო გამოცხადება:
  - ხუთ მილიონ დოლარად! ხუთი მილიონი დოლარი - ორი! ხუთი მილიონი დოლარი სამი...
  შემდეგ ერთ-ერთმა ქალმა ბრილიანტის საყურეებით აიღო და გასცა:
  - ხუთი მილიონი და ერთი დოლარი!
  დარბაზში ხმაურმა მოიცვა. თანხები უბრალოდ გიჟური იყო. მიუხედავად იმისა, რომ, მაგალითად, გასულ საუკუნეში ვიღაცამ იაპონიიდან ას ოთხი მილიონი დოლარი გადაიხადა ვან გოგის ნახატში, დაამყარა რეკორდი. მაგრამ როგორი სურათი იყო იქ: დუბი! გასაკვირი არ არის, რომ არავის სურდა ვან გოგის ყიდვა მისი სიცოცხლის განმავლობაში.
  მაგრამ მაინც, ერთი ღამის განმავლობაში ჟიგოლოში, ამდენს იხდით.
  მეურვემ კვლავ ასწია საყელო და დაიწყო გალობა:
  - ხუთი მილიონი და ერთი დოლარი - ერთი! ხუთი მილიონი და ერთი დოლარი - ორი! ხუთი მილიონი და ერთი დოლარი - სამი ...
  ბურკაში გამოწყობილმა ქალმა შესძახა:
  - ათი მილიონი დოლარი!
  მორიგი ხმაური დარბაზში. ზოგიერთმა ქალმა კი ვეღარ შეიკავა თავი და დაიწყო თითების, ან ვიბრატორების ფეხებს შორის ჩასმა, უკიდურესი მღელვარების მოსახსნელად. ასე რომ, ამ წარმოუდგენელმა ვაჭრობამ მიიღო ისინი. ეს მართლაც ძალიან მაგარი იყო.
  დიდება გაგიჟდა: ათი მილიონი დოლარი! და ამ თანხის მეოთხედი მას ეკუთვნის. ის არა მხოლოდ გადაიხდის მაფიას, არამედ ის თავად გახდება მდიდარი და პატივცემული ადამიანი. შემდეგ კი მას ძალიან ნათელი მომავალი ელის. ბურკას ქვეშ მყოფ ქალს ახალგაზრდა, სასიამოვნო ხმა ჰქონდა და გაუგებარია, რა უშლის ხელს კაცების ტყუილად გადაღებას. მართალია, ბევრ ქალს უყვარს მამაკაცებზე სრული ძალაუფლება და მათ საწოლში ბრძანება. ასე რომ, ვიბრატორის ნაცვლად, ან ქუჩიდან კაცები ყიდულობენ ჟიგოლოებს.
  და სლავა ჯერ კიდევ ისეთი ახალგაზრდა და სიმპათიურია. და როცა იღიმება, როგორ პრიალა კბილები აქვს. მართლაც, უაღრესად სასიამოვნო და საყვარელი, მოაზროვნე ახალგაზრდა კაცი. აბა, როგორ გადავლახოთ ეს და გავიაროთ? ეს მართლაც უდიდესი საჩუქარია სამყაროში.
  თანხა უკვე აკრძალული იყო. და შეწყვიტოს ასეთი ძალიან საშიში.
  და სტიუარდმა კბილების გაშიშვლება დაიწყო:
  - ათ მილიონ დოლარად! ათი მილიონი დოლარი ორი! ათი მილიონი დოლარი სამი...
  ელენამ, სანამ ჩაქუჩი დაეცემა, სასოწარკვეთილმა შესძახა:
  - თერთმეტი მილიონი!
  დარბაზში ხმაური უფრო ძლიერია. ერთ-ერთმა ქალმა წამოიძახა:
  -აი კალთაში ვაჭარი!
  სლავკამ ჩაიბურტყუნა:
  - შენი ჟიგოლო უფრო ძვირია,
  რა ღირს ნამდვილად!
  სტიუარდმა ასწია ჩაქუჩი და დაიწყო გალობა:
  - თერთმეტი მილიონი ჯერ, თერთმეტი მილიონი ორი! თერთმეტი მილიონი სამი...
  აქ ელენა შეშინდა. მას პირადად ასეთი თანხა არ ჰქონდა, მხოლოდ სიჯიუტის გამო ყვიროდა. და თუ მისი ქმარი შეიტყობს ამის შესახებ, მაშინ ეს მას დაემართება. მიუხედავად იმისა, რომ განქორწინების შემთხვევაში, ის ალბათ მაინც უჩივის სახელმწიფოს ზოგიერთ ნაწილს. და გახდი თავისუფალი. და მაინც ის იმოგზაურებს მთელ მსოფლიოში, რაც ძალიან მაგარი იქნება.
  და რომ ქმარი მოსკოვიდან არ გაუშვებს - უფრო ადრე რომ მოკვდეს, ნაბიჭვარი!
  მაგრამ ბოლო წამს, სანამ ჩაქუჩი მესამედ მოხვდა, ფარდაში ჩაცმული ქალი ჭიკჭიკებდა:
  - ოცი მილიონი დოლარი!
  ქალბატონები შეირხა და შევიდნენ. უოკერი. შემდეგ კი ელენამ აღელვება და საკუთარ თავში ნდობა იგრძნო. ეს შეფარებული ქალბატონი ალბათ ზღაპრულად მდიდარია. ასე რომ, ნება მიეცით მას გამოავლინოს თავისი ახირება. დაე, მან სრულად გადაიხადოს საყვარელი, საყვარელი და კუნთოვანი ბიჭის სიამოვნებისთვის.
  და ელენამ თქვა:
  - ასი მილიონი დოლარი!
  დარბაზი დაიწყო და იკივლა. Ვაუ! ისე, თანხა ღამით ძალიან სიმპათიური და კოხტა ბიჭთან ერთად. რამდენად გჭირდებათ ვნებათაღელვა, ან შეყვარებული, ახალგაზრდა ჟიგოლოში ამხელა თანხის ინვესტიციისთვის.
  სტიუარდმა ასწია ჩაქუჩი და დაიწყო თქმა:
  - ას მილიონ დოლარად! ასი მილიონი დოლარი ორი! სამასი მილიონი დოლარი...
  ბურკაში გამოწყობილმა ქალმა შესძახა:
  - ორასი მილიონი! - და დაამატა. - დაასრულე ცირკი. ამხელა თანხა არ გაქვს და შეარცხვენ!
  ელენემ ჩაილაპარაკა:
  - ეს საიდან იცი?
  ფარდაში ჩაცმული ქალმა უპასუხა:
  - Მე ვიცი! როცა ვამბობ, ვიცი!
  სტიუარდმა ასწია საყელო და დაიწყო თქმა:
  - ორას მილიონ დოლარად! ორასი მილიონი დოლარი ორი! ორასი მილიონი დოლარი სამი...
  შემდეგ დარბაზში მყოფმა ერთ-ერთმა ქალმა დაიკივლა:
  - ორას მილიონ და ერთ დოლარს!
  მენეჯერმა შეახსენა:
  - თუ თანხას სრულად არ გადაიხდი, გაგაგდებენ და არასდროს შეგიშვებენ აუქციონის ოთახში.
  მუქი სათვალის მქონე ქალმა თავი დაუქნია.
  - Მე ვიცი! მაგრამ საკმაოდ მზადაა!
  მენეჯერმა დაიწყო გალობა:
  - ორას მილიონ და ერთ დოლარად! ორასი მილიონი და ერთი დოლარი ორი! ორასი მილიონი და ერთი დოლარი სამი...
  ფარდაში ჩაცმული ქალმა თქვა:
  - ხუთასი მილიონი დოლარი!
  დარბაზში ხმაურმა მოიცვა. ქალებმა დაიწყეს მასაჟი ფეხებს შორის და ვიბრატორების უფრო ენერგიულად გამოყენება.
  სლავკამ უცებ დაინახა, რომ მისმა მამაკაცურმა სრულყოფილებამ დაქვეითება დაიწყო. ძალიან დიდი ხანია აჟიტირებულ მდგომარეობაშია. შემდეგ კი დაიწვა.
  და იმედგაცრუების ხმამ მოიცვა სტენდი ვნებიანი ქალების შორის.
  სტიუარდმა ასწია ჩაქუჩი და დაიწყო გალობა მარგალიტისფერი კბილებით:
  - ხუთასი მილიონი დოლარი! ხუთასი მილიონი დოლარი ორი! ხუთასი მილიონი დოლარი სამი!
  იყო მძიმე პაუზა და სტიუარდმა გამოაცხადა:
  - ახალგაზრდა ჟიგოლო, თვრამეტი წლის ვიაჩესლავ კოლობკოვი, ხუთას მილიონ დოლარად მიჰყიდეს ბურუსში გამოწყობილ ქალბატონს!
  ქალმა თავი დაუქნია.
  - ფულს გადავირიცხავ შენი ანგარიშიდან! ახლა კი ის ჩემი იქნება, მთელი ღამე!
  სლავკას ფარდა გადააგდეს. და ძლიერ, დაკუნთულ კისერზე ჯაჭვი დაიდო.
  ბიჭმა შიშველი ფეხები ახალ ბედიას უკან დაარტყა.
  მენეჯერმა შენიშნა:
  - ის შენი ღამის მონაა! უბრალოდ არ მოკლა და არ დაასახიჩრო!
  ახალგაზრდა კაცს ბურუსიანი ქალი მიუახლოვდა. ხელი აიღო და აიტაცა ბიჭი მამაკაცური სრულყოფილებისთვის. მაშინვე ისევ წამოიწია და ადიდდა. და სლავკა ძლიერად გაწითლდა, უხერხულობისა და სირცხვილისგან.
  ქალმა სახე გააღო. ის ძალიან ლამაზი, აღმოსავლური, შავთმიანი ლამაზმანი იყო არაუმეტეს ოცდახუთი წლისა. დიახ, ის მართლაც ძალიან ლამაზი იყო, თუმცა სახეზე კოსმეტიკური საშუალებების კვალი არ ეტყობოდა.
  სლავკამ ამოიოხრა:
  - დიახ, თქვენ თვითონ შეგიძლიათ მიიღოთ ფული ღამისთვის!
  ქალმა თავი დაუქნია.
  - Მე ვიცი! მოგვიანებით გეტყვით, რატომ დავდე შენთვის ასეთი ველური თანხა! მანამდე კი ოთახში ავიდეთ! დრო ცოტაა და მინდა ცხოვრებაში უკანასკნელად ვიტკბო სიყვარულით!
  ბიჭს გაუკვირდა
  - რატომ ბოლო?
  ქალმა უპასუხა:
  - იმიტომ, რომ მე, პრინცესა ესმიგულს, მრუშობისთვის სიკვდილით დასაჯეს! და ზეგ გამთენიისას თავს მომჭრიან!
  სლავკამ შესთავაზა:
  ასე რომ თქვენ უნდა გაიქცეთ!
  პრინცესამ შვებით უპასუხა:
  - ალაჰს დავიფიცე, რომ არ გავიქცეოდი! ამიტომ, გარდაცვალებამდე ჩემმა ქმარმა მომცა თავისი ანგარიში და ნება მომცა გამეკეთებინა და ვიყიდო ყველაფერი, რაც მინდა ამ დღეებში!
  სლავამ გაიცინა:
  "ასე რომ, ამიტომ ხარ ასეთი გულუხვი!" დაზოგვას აზრი არ აქვს!
  მან თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - თუ კარგად მომემსახურები და მომეწონება, მთელ სასახლეს გიყიდი, იახტას და კიდევ რა გინდა, მანქანების მთელ ფლოტს! ასე რომ, სცადეთ!
  ახალგაზრდამ თავი დაუქნია.
  - მზად ვარ და მოხარული ვარ მოგემსახურო!
  აქ ისინი ცალკე, მდიდრულ ოთახში შევიდნენ. ქალი მასთან მარტო დარჩა. მოხდენილად გაიხადა ტანსაცმელი და გამოაჩინა შესანიშნავად გარუჯული სხეული. სლავკას მამაკაცური სრულყოფილება ისე ადიდდა, რომ მზად იყო აფეთქებისთვის.
  შიშველმა პრინცესამ თავი დაუქნია.
  - მოდი ჩემთან ერთად შხაპის მიღება!
  ახალგაზრდა მამაკაცი და ახალგაზრდა ქალი სააბაზანოში შევიდნენ, მთლიანად ოქროთი დაფარული.
  თბილი ნაკადულები გადმოვიდა. და დაიწყეს ლამაზი სხეულების რეცხვა.
  ქალმა თავი დაუქნია.
  - შენ იცი ენის გამოყენება!
  სლავკამ თავი დაუქნია.
  - Რა თქმა უნდა!
  პრინცესა ესმიგულმა თავი დაუქნია.
  - ასე რომ იმუშავე! მოდი ჩემო ლამაზო ბიჭო!
  ჭაბუკმა დაიჩოქა, სახე ფეხებს შორის ჩაყო, მზეთუნახავის ლამაზად გაპარსულ ჭრილში და დაიწყო ენით მუშაობა, თავდაუზოგავად და ენთუზიაზმით.
  ახალგაზრდა, მშვენიერი ქალი ვნებიანად ღრიალებდა. და ის ძალიან კმაყოფილი იყო.
  სლავაც გაძლიერდა. როგორ მტანჯველად ატკინა და დაწვა მისი ზედმეტად აღგზნებული ღირსება. და იმუშავა და დალოცა.
  პრინცესა ატირდა და ბოლოს, უფრო ხმამაღლა ყვირილით, ძლიერ ორგაზმში შეირხა და დაიხრჩო.
  მერე თვითონაც დაიჩოქა და სახე ახალგაზრდას საზარდულისკენ მიუახლოვდა. ახლა კი ტუჩებით მოეხვია აღელვებულ, ცხელ, სასიამოვნო სურნელოვან მამალს, ახალგაზრდა და ლამაზ ცხენოსანს. და მან დაიწყო მუშაობა საკუთარ ენაზე.
  მეორემ ძალით აიძულა თავი ჯერ არ გადაეგდო თესლი. დაე, ქალმა დატკბეს ლპობის პროცესით, გლუვი, ტკბილი, მადისაღმძვრელი, მამრობითი სრულყოფილების თავი, მოსკოვის ყველაზე ლამაზი და სიმპათიური ახალგაზრდა.
  და პრინცესა გაგიჟდა, მუშაობდა წევრთან, ენით და ტუჩებით. ეს უბრალოდ წარმოუდგენლად ლამაზი და ლამაზი იყო მისთვის.
  ვარბლერმა საბოლოოდ მაინც ვერ შეიკავა თავი და დაასრულა. მან ამოაგდო ქარიშხალი, ტკბილი, ახალგაზრდული თესლი. პრინცესა ხარბად აკოცა ენით და არც ერთი წვეთი არ მისცა ხელიდან. და შემდეგ მან უბრძანა:
  - ახლა კი ყვავის პოზაში! მე დაგიჩეჩავ და შენ მე მომილოკავ!
  სლავამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. მისმა ენამ კვლავ დაიწყო პრინცესას კლიტორის ოსტატურად და ენერგიულად მასაჟი. მაშინ, როცა ახალგაზრდა, მშვენიერი ქალის ენა და ტუჩები კვლავ იძულებული გახდა ადიდებულიყო და გაცხელებულიყო, ახალგაზრდა, ელასტიური წევრი კუნთოვანი, ძალიან ლამაზი და ნიჭიერი ჟიგოლოს!
  
  დედოფალი და შიშველი მონა.
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ჩვენი დროის ახალგაზრდა ბიჭი პირველად ხდება დედოფალი. მაგრამ გადაჭარბებული სისასტიკისთვის ღმერთები მას ფეხშიშველ მონად აქცევენ. თუმცა, ახალგაზრდა ქალს ელფები ათავისუფლებენ მონობისგან და იწყება სუპერ თავგადასავლები.
  . ᲗᲐᲕᲘ 1
  აგრიპინამ ნახა საზეიმო ცერემონია. თითქოს ტახტზე ადის და ძვირფასეულობით მოჭედილი ტახტზე ზის. და თავზე ვარსკვლავებით მოჭედილი გვირგვინი დგას. და ყველა პრეზიდენტი, მონარქი და მსოფლიოს სხვა მმართველი დაჩოქილია და აქებს მას.
  და მისალმება ცაში გაიტაცა და ქვემეხები სცემენ. და ყველაფერი ანათებს. და ის ახლა პლანეტა დედამიწის იმპერატრიცაა. და მას მღერიან ფანფარები და ორკესტრები უკრავენ. და ტახტის ოთახი, რომელშიც ის ზის, ორმოცდაათჯერ აღემატება ლუჟნიკის სტადიონს. და მას მთელი ჯარი ჰყავს. ათასობით ლამაზი გოგონა მოკლე კალთებით, შიშველი ფეხებით, ავტომატებით ზურგს უკან, მიესალმება მას და მღერის:
  დიდი ქალღმერთი ხარ
  ყველა ხალხის იმპერატორი...
  უსაზღვრო ელემენტი,
  მოკალი შენი ყველა მტერი!
  აგრიპინამ კბილები გამოსცრა და იღრიალა:
  ტანგენტზე მოვჭრი მტრებს
  ისე სწრაფად დავარტყი მათ...
  ყველაფერი მშვენივრად გამოდის
  დედოფალი ვარ, ყველა მაყურებელს არ ვიცნობ!
  ამის შემდეგ მას პირველი მსხვერპლი მიიყვანეს. ეს იყო პავლუშა, სიმპათიური, ქერათმიანი, დაახლოებით თოთხმეტი წლის მოზარდი. ის მხოლოდ წითელ საცურაო კალთაშია და ხელ-ფეხზე ხელბორკილებით. ბიჭს მათრახებით დაუსვეს მუხლებზე.
  აგრიპინამ მავთულის მძიმე მათრახი აიღო ხელში და პავლუშას სცემდა. ბიჭი აუტანელი ტკივილისგან ყვიროდა. და ახალგაზრდა, ძლიერი, დაკუნთული ქალი განაგრძობდა მის ცემას და მღეროდა კბილებში:
  - ჩემო ბიჭებო, ჩემო პატარავ,
  ამ საათში არ გძინავს
  და თქვენ მიიღებთ ხილულ შიშს,
  მათრახი ზურგზე!
  და ძლევამოსილი ქალი სცემდა ბიჭს. და ისე, რომ კანი გასკდა და სისხლი ნაკადად მოედინებოდა. და პავლუშა აუტანელი ტანჯვისგან ყვიროდა.
  უცებ საშინელი ღრიალი გაისმა. სასახლე დაინგრა და კედლები ჩამოინგრა. და მის წინ გამოჩნდა უზარმაზარი, ცქრიალა ანგელოზი ორი ხმლით.
  ჭექა-ქუხილმა თქვა:
  - შენ, მსოფლიო იმპერატრიცა, ყველა ზღვარი გადალახე! ამის გამო დაისჯებით. ყოვლისშემძლე ღმერთი წაგართმევს შენგან ყოველგვარ ძალას და თავს ამაღლებულს დაამცირებს.
  ელვა დაარტყა. სასახლე წავიდა, ყველა მსახურიც და სახელმწიფოს მეთაურებიც.
  აგრიპინა კი მდიდრული სამოსისა და გვირგვინის ნაცვლად ნახევრად შიშველი ბორკილებიანი მონა აღმოჩნდა. შიშველ ფეხებზე და ხელებზე მძიმე, ფოლადის ჯაჭვები ეკიდა. სხეული თითქმის შიშველი იყო - მხოლოდ ერთი ტილო.
  და იგი სხვა თითქმის შიშველ მონა გოგოებთან ერთად იყო ბორკილი. და მისი შიშველი, ძლიერი ფეხები წვავდა უდაბნოს ცხელ ქვიშას.
  აგრიპინა, ძლევამოსილი, ძალზე დაკუნთული ქალი, მაღლა აწეული თავით, თავად გახდა მონა. და ზედამხედველის უბედურება დაეცა მის ჭედურ ზურგზე.
  და მათრახი უსტვენდა. ზედამხედველი ადამიანიც კი არ იყო. ეს არის უზარმაზარი, შაგიანი დათვი და ძალიან საზიზღარი და მახინჯი კათხა. ის აქლემზე დაჯდა და მთელი ძალით ურტყამდა ყოფილ, მსოფლიო იმპერატრიცას.
  აგრიპინას ტკივილები ჰქონდა და კვნესოდა. გაიხსენა, როგორ წაიყვანეს დაკავების შემდეგ სამძებრო ოთახში. მათ მაიძულეს, მთელი ტანსაცმელი გამეხადა და ძლიერი, გოგონას სხეულის დათვალიერება დაიწყეს. ეს გააკეთა რამდენიმე ქალმა თეთრ ხალათში. თითქოს ეს არის საავადმყოფო, არა ციხე და არა შმონი, არამედ სამედიცინო გამოკვლევა.
  შემდეგ უბრძანეს სარკის წინ ჩაჯდომა და განათებული პროჟექტორებით. აგრიპინას ჩახშობა, რა თქმა უნდა, მარტივია. მაგრამ უსიამოვნოა, როცა რამდენიმე თეთრხალათიანი ქალი მოუთმენლად გიყურებს. ისინი აღფრთოვანებულნი არიან ძლიერი, ამოტვიფრული კუნთებით, უფრო შესაფერისი მამაკაცისთვის, ვიდრე გოგოსთვის, რომელიც ასე ტრიალებს მოძრაობისას.
  და მათი თვალები ვნებიანია. აგრიპინას აქვს ძალიან ძლიერი ახალგაზრდობის სხეული კუნთებით, ვიდრე გოგოს, თუმცა კანი გლუვი, სუფთა, განვითარებული მკერდი და ფართო თეძოებია. მაგრამ მხრები ფართოა.
  აგრიპინა იკუმშება, მაგრამ ყველა არ აძლევს მას გაჩერების ბრძანებას. უკვე დაიწყო ოფლიანობა და გარუჯული კანი გაუბრწყინდა, რის გამოც ის კიდევ უფრო ჰგავს ძველი, ბერძენი მეომარი ქალღმერთის ქანდაკებას.
  ბოლოს მობეზრდა თვალების გადაყლაპვა. და ფორმაში ჩაცმულმა მცველმა უბრძანა მოედანზე დგომა და ნიკაპი სპეციალურ ჩაღრმავებაში ჩასვა. მერე გამომწვევად გაიხადა თხელი, რეზინის ხელთათმანები და ნიკაპზე ხელის კვრით მიაღწია თითებით აგრიპინას პირს.
  და ისინი დაუბანელი, ოფლიანები არიან. და ავიდა ლოყებით და ენის ქვეშ. აგრიპინა აღშფოთდა და, მიბიძგებით, იღრიალა:
  - ხელთათმანები ჩაიცვი, რძალო! თქვენ დაინფიცირდებით!
  ამის მერე რაღაცნაირად შერცხვა და ძებნა შეწყდა. გადაიღეს, თუმცა შიშველი, ისე რომ ტატუ ჩანდა. შემოახვიეს არა მარტო თითები, არამედ ფეხის შიშველი ძირებიც. და მათ კუჭი რენტგენის სხივითაც კი გაანათეს, აშკარად ეჭვობდნენ, რომ იქ შესაძლოა ნარკოტიკები იყოს.
  ამის შემდეგ საშხაპეში წამიყვანეს. საპონიც კი მისცეს, შემდეგ პირსახოცი. შემდეგ მოვიდა ფორმა.
  აგრიპინას ციხის განსაკუთრებით არ ეშინოდა. პირიქით, დარწმუნებული იყო, რომ ყველაზე მნიშვნელოვანი და მაგარი იქნებოდა.
  მაგრამ საკანში ცოტა ხალხმრავლობა იყო, თორმეტი გოგო იყო და ვედროების სუნი იდგა.
  მან მაშინვე ააგო ისინი და გაასუფთავა. მერე ტუალეტის შეკეთება მთხოვა. და მათ მოუსმინეს მას.
  აგრიპინა წინასწარი დაკავების იზოლატორშიც მაგარი იყო. და მას შეეძლო ჩემი დამორჩილება.
  მაგრამ ახლა მის ირგვლივ ორი ათეული გოგონაა ჯაჭვებით და ორკების მთელი რაზმი მათრახებით.
  და ამ დათვებმა დაიწყეს აგრიპინას სასტიკად ცემა. და ეს იმდენად მტკივნეული იყო, რომ ეს გმირი ქალიც კი ყვიროდა ტანჯვისგან და ითხოვდა წყალობას. სინამდვილეში, ეს იყო ერთგვარი კოშმარი. მერე კისერიც მიაჯაჭვეს, რაც სრულიად აუტანელია.
  აგრიპინა ქვიშაზე გადავიდა. და მისი განწყობა უმნიშვნელო იყო. ნაცემი და ნაკაწრია, სისხლიანი ლაქებით დაფარული. და ბორკილები ჟღერს და ლითონი ბრწყინავს.
  აგრიპინა ჩუმად კოხტებს. ქვიშა ცხელია და გტკივა შიშველი ფეხები. მიუხედავად იმისა, რომ მას ჯერ კიდევ არაფერი აქვს - ჩხუბისა და ვარჯიშის დროს ფეხები ჩაჭედილი აქვს. და რაც შეეხება მონა გოგოებს. ბევრი მათგანი ყოველთვის ფეხშიშველი არ დადიოდა და ძირები არც ისე უხეშია. და ისე იწვის, რომ ბუშტუკებიც კი ჩნდება.
  ახალგაზრდა ქალი დადის და საშინლად ფიქრობს: ის არის ჯაჭვები და მონა, რომლის ზურგზე დროდადრო მათრახი ეცემა. მაგრამ მალე ის აჯანყებას მოაწყობს და ამ პლანეტაზე ძალაუფლებას დაიპყრობს.
  ძლიერი, დაკუნთული ქალბატონი ორკების ყურადღებას იპყრობს. და დროდადრო ურტყამდნენ მათრახს ან მავთულს.
  აგრიპინამ უყვირა:
  - სუსტი დარტყმა!
  და იმ მომენტში ყველაფერი შეიცვალა. უფრო სწორედ, დუნის უკნიდან ორკებს აფრინდნენ მკვეთრი, გამაგრებული ისრები. მათ მუშტი დაარტყეს შაგიანი დათვი, ამოვიდნენ თვალებიდან და იკერეს საზარდულისა და მკერდის არეში.
  აგრიპინამ აიღო და ჯაჭვებით შემოვარდა ორკთან. მან თავი ჯაჭვით გაუხვრიტა.
  და მან მღეროდა:
  - ეშმაკი ეშმაკივით ვარ! გავანადგურე დედაქალაქი!
  ელფები გადარჩენილ ორკებზე ჩასაფრებიდან გადმოხტნენ. ისინი იყვნენ ამ მომხიბვლელი ხალხის წარმომადგენლები, პატარა და მოხდენილი უნიკორებზე.
  ორკები სწრაფად დახოცეს და დაჭრეს. ამის შემდეგ გოგონების ჯაჭვიდან გათავისუფლება დაიწყეს. ასევე, ჯადოსნური ჯოხების მაგიის დახმარებით, აგრიპინაც გათავისუფლდა.
  ახალგაზრდა ქალი თავისუფალი გახდა. და ძლიერი, კუნთების ტუბერკულოზით.
  ამის შემდეგ მას გოგოების მთელი გუნდი ჰყავდა. ახლა კი მშვენიერმა მეომრებმა უდაბნოში შიშველი, გახეხილი ფეხები დაარტყეს.
  აგრიპინამ კბილებში ამოიკვნესა:
  ბილიკი მრუდის გასწვრივ გადის,
  ფეხშიშველი გოგოები...
  დაიღალა ბუზები ბოროტების დასამარცხებლად,
  მინდა გავაცინოთ ჩემი ბედნიერება!
  გოგონებიც ძალიან აგრესიულები და მებრძოლები იყვნენ. უნდოდათ სიმღერა და ხტუნვა. და მათი ფეხები, ფაქტობრივად, მოხდენილია, თუმცა ისინი ამოწურულია, ჩამოგდებული, პუნქცია.
  აქ არის გუნდი მარში. და მათთან ერთად ელფები unicorns და მშვილდ.
  აგრიპინა ძალას გრძნობს საკუთარ თავში და მღერის:
   სპარტაკის დროიდან - ეს რწმენა ცოცხლობს,
  რომ არასოდეს არსებობდეს მონები მსოფლიოში!
  თუ ოსტატი თავხედია - ის კუჭს გაზქურით ათბობს,
  გლეხი კი სიცივეში გაიყინა - დაიჯერე, ეს ბედი არ არის!
  
  რუსი ბიჭი სპარტაკი - მან ჩვენთვის ხმალი გამოიღო,
  მის უკან კი ჩაგრულთა მდინარე უსასრულოდ ამოდიოდა...
  თუ კაცი ხარ - პატივი სიცოცხლეზე ძვირფასია,
  თუ გინდა, რომ ცხოვრება მიედინებოდეს სამყაროს ბედნიერებაში!
  
  სტენკა რაზინს სურდა მონების ბანაკის გასწორება,
  ნება რომ იყოს, ყველას შეუძლია მართოს...
  და მისნაირი ადამიანები სირცხვილს ვერ იტანენ,
  მათ უკან კი ხალხი - უთვალავი ჯარი იდგა!
  
  წამება, თარო და ბოძი - მეფეთა არგუმენტები,
  ყველას უნდა საუკუნეების განმავლობაში ყველაფერი წაართვას!
  მაგრამ თავისუფლება, მერწმუნეთ, არის პური და თაფლი,
  და ასეთი სიზმარი დიდი ხანია იწვის ჩვენს გულებში!
  
  ჭექა-ქუხილი მოვიდა - ოქტომბერი და ახლა ჩვენი ძალა,
  ქვეყანა ცეცხლშია, ბევრი სისხლი და ტკივილი!
  მაგრამ იესო არ დაუშვებს სწორ უფსკრულს ჯოჯოხეთში,
  სასტიკად გაჭედილი იქნება კეთილში ბედნიერი!
  
  კარი ლენინმა გააღო, სტალინი გაბედულად მიჰყავს,
  ყოველი ნაბიჯით ჩვენ ვუახლოვდებით წმინდა მიზანს!
  მაგრამ მოვიდა სატანა, ორმოცდამეერთე ბოროტ წელს,
  ახლა კი ჩვენი სისხლი ნაკადულივით ღებინება ვენიდან!
  
  ჩვენ ვართ ქვეყანა თქვენთან ერთად; ჩვენი პატივი შენი სიცოცხლეა,
  არასოდეს დააჩოქოთ რუსეთის ხალხები!
  დაიჭირე რუსეთი, იბრძოლე სამშობლოსთვის,
  ეს არის თაობათა სიმამაცის აზრი და მარილი!
  
  ფიურერი საზიზღარი გვამია, კარგად, და რუსეთი გიგანტია,
  და ჩეჩენი უზბეკთან და რუსთან გაერთიანებულია!
  კომუნიზმი არის მონოლითი, იდეალი სულისთვის,
  და მოწინააღმდეგეთა პოლკები ნამცხვარია!
  
  კოსმოსი უწოდებს ახალგაზრდებს - რქა საყვირებს მოწვევით,
  იქნება ახალი საზღვარი, მარსის მიღმა!
  ჩვენ ვაშენებთ კომუნიზმს - მათ გააუქმეს რუბლი,
  არ აქვს მნიშვნელობა მოქალაქეობას!
  
  მთელი სამყარო, გჯეროდეთ, ახლა წითელი გახდება,
  იქნება სამოთხის კარიბჭე - წითელი ვარსკვლავები.
  ადამიანი სხვებისთვის ძმაა - წარსულში ცოფიანი მხეცი,
  და სიყვარული, სილამაზე წმინდა საგალობლებში მღერის!
  
  მაშასადამე, ნუ დაიშურებთ თქვენს გულგრილობას და სიზარმაცეს,
  ჩვენი სამშობლოსთვის, ფალკონივით მებრძოლი!
  და თქვენ მებრძოლები მუშაობთ როგორც ღამით, ასევე დღისით,
  რას აყვავდებოდა ედემის ბაღი და ტკბილ წვენს მისცემდა!
  აგრიპინა თავის ფეხშიშველ გუნდთან ერთად მღეროდა. და უცებ დაიჭირა თავი იმაში, რომ თითქოს კომუნიზმის მომხრე იყო. აგრიპინამ არ იცოდა საბჭოთა დრო: ის ძალიან ახალგაზრდა იყო. მალე ის ოცდაჩვიდმეტი წლის ხდება, ახლა კი 2023 წელია. მაშ, რა შეიძლება გაიხსენოს მას საბჭოთა ძალაუფლებაზე? ეს ლეგენდაა მის თვალში და გონებაში. აგრიპინა, როგორც ამბობენ, თავისი დროის შვილია. და, რა თქმა უნდა, არ მოვისმინე საუკეთესო მიმოხილვები საბჭოთა დროზე. ისევე, როგორც და ფაქტობრივად, ბანანიც კი დეფიციტური იყო. დიახ, და კანფეტიც და საღეჭი რეზინიც. და ჯინსი იშვიათი იყო. გორბაჩოვის დროს კი მწარე არაყი და სიგარეტიც კი გაქრა თაროებიდან. გრძელი რიგები, კუპონები, ბარათები, ცარიელი მაღაზიები, სულ დეფიციტი - ასე იხსენებს ხალხს საბჭოთა დრო.
  და არავის უნდოდა მათი დაბრუნება. ყოველ შემთხვევაში, მოსკოვში კომუნისტებმა რთულ ოთხმოცდაათიან წლებშიც კი ხმების უმნიშვნელო პროცენტი შეაგროვეს. მაგრამ აგრიპინა ძალიან მდიდარი იყო და, რა თქმა უნდა, კაპიტალიზმისთვის. რატომ დაიწყო მან მოულოდნელად სიმღერა მემარცხენე იდეებზე?
  ახალგაზრდა ქალმა მუშტი ნიკაპში დაარტყა და აკოცა:
  ჩვენი მეფე, ზეცის რჩეული,
  ჩვენი მეფე მოჩვენებით დემონს ჰგავს...
  ჩვენი მეფე, ბედის მაცნე
  ჩვენი მეფე მხოლოდ შენ ხარ!
  ლუციფერ! ლუციფერ! ლუციფერ! ლუციფერ!
  აგრიპინამ ველური სიხარულით აიღო და იმღერა:
  - შენ ხარ დიდი ლუციფერი, სხივი მოჰფინე შუქს,
  და ომის წმინდა ხმალი - გაჭრა საიდუმლო!
  და ისევ გოგონამ, უფრო სწორად, ზრდასრულმა და გამოცდილმა ქალმა დაიწყო სიმღერა;
  ჩვენი მეფე, ზეცის მაცნე,
  ჩვენი მეფე მოჩვენება დემონს ჰგავს.
  ჩვენი მეფე, ბედმა არჩეული,
  ჩვენი მეფე მხოლოდ შენ ხარ!
  ლუციფერ! ლუციფერ! ლუციფერ! ლუციფერ!
  ასე მღეროდა მეომარი და უდაბნოში აკოცა. და მისი განწყობა მაღალი იყო. რატომ უნდა იყოს არასრულწლოვანი.
  მაგრამ აქ ისევ არეულობა ჩანს. ელფებმა მიიღეს სიგნალი ორკების მოახლოების შესახებ. და ნახევარწრიულად გაფორმებულია. მხედრების ნახევარი ელფები იყვნენ. ლამაზი გოგოები, თითქმის შიშველი, მაგრამ ძვირფასი სამკაულებით დაფარული.
  ისინი აშკარად მზად იყვნენ სასიკვდილო ბრძოლისთვის.
  აგრიპინამ შიშველი, ძლიერი ფეხი დაარტყა. მის ხელში კი მძიმე მშვილდი გამოჩნდა. დიდი, რომელიც უამრავ ისარს იტევს.
  გოგონა, უფრო სწორედ, ქალი-გმირი მღეროდა:
  ღრუბლები გაფრინდნენ სისხლის მწოვებისგან,
  დედამიწიდან არც თუ ისე შორს ჯოჯოხეთი ამოიფრქვა!
  გველი პანზვალზე ცოცავს, ღრიალი ნაძირალა,
  ღრუბლები სისხლით განათდა!
  
  ტალღები ანათებენ, ჯოჯოხეთური ქარიშხალივით იფრქვევიან,
  და ის შეხვდება ყველაზე მამაცი გაბედულების არმიას!
  ჩვენ დავიცავთ ლამაზ ქალებს
  ღირსნი ვიქნებით ჩვენი მამების ღვაწლისა!
  
  ჩემო მიწავ, რა მტკივნეულად წუწუნებდი,
  მოწინააღმდეგემ ასი ჭრილობა კვალი დატოვა!
  ოღონდ ორკები დავყაროთ, მაშინვე კვარცხლბეკიდან გადავედით,
  გაბრწყინებული წლების ეპიდემია დიდხანს არ გაგრძელდება!
  
  და სიკვდილი უკვე თეთრდება ღრუბლების მიღმა,
  მაგრამ ჩვენი აზრები სამოთხეშია მოწყვეტილი!
  მოდით დავამსხვრიოთ ყბადაღებული ბოროტმოქმედები,
  და გაანადგურე, იცოდე, ორკები შუაზე!
  
  ჩვენ არ ვიცით მშვიდობა და სიბერის ლპობა,
  ჩვენ ჩვენი წმინდა სამშობლოს შვილები ვართ!
  ყველაფერი ნათელი იბრძოდა დათვებთან,
  სროლა ჩვენ ძლიერი ამ ფესვები!
  
  და რომ ბოროტი ბომბი ძალით აფეთქდა,
  რა გვჭირდება ჭურვის აფეთქება, ეს ჭექა-ქუხილი!
  ელფის მებრძოლებს ბევრი რამ შეუძლიათ,
  და ზევი გახდება ფსკერი ფიურერისთვის!
  
  ქვესკნელის ჯოჯოხეთი, ჯოჯოხეთი იწვა,
  დაცოცავდა როკადის გასწვრივ მტაცებელი მუწუკით "ვეფხვი"!
  და მთელი დაღლილობა მყისიერად გაფრინდა ჩვენგან,
  მხიარული თამაშების დრო დასრულდა!
  
  ხელყუმბარა, სასიკვდილო სროლა,
  აი "ვეფხვი" სნეულში მტკიცედ მიიღო!
  და ფიურერი ქვაბში ტარტარის ქვაბის ოთახში,
  ისე, რომ ელფებს არ გაუმჟღავნოთ სამყარო!
  
  დათვი ირხევა გააფთრებული ზალპებიდან,
  აი, დროშა ფრიალებს ელფების რაიხსტაგზე!
  და მზე ანათებდა სამშობლოს თავზე,
  ბოლოს და ბოლოს, ორკ რაიხი მტვრად და ფერფლად დაეცა!
  აგრიპინა მღეროდა, დანარჩენმა მონა გოგოებმა აიყვანეს და ელფებმა. ყველაფერი მშვენივრად გამოიყურებოდა და უბრალოდ გასაოცარი იყო.
  მონა გოგოებს კი მშვილდები ეჭირათ ხელში, წყვილს კი არბალეტი. და მათ ძაფები გაიყვანეს და დაიწყეს ისრების სროლა. ისინი რბოლაში რბოდნენ და წინ მიმავალ ორკებს ჭრიდნენ.
  ეს მხეცები, შავგვრემანი და სუნიანი, ველური და სასტიკი მრისხანებით შევიდნენ ბრძოლაში.
  ეს მართლაც ბრძოლა იყო. ელფები, თითქმის შიშველი, მშვილდებიდან ისროდნენ. ხოლო მამრი ელფები იყენებდნენ უფრო მძლავრ და სასიკვდილო არბალიშებს.
  დიდი ძალით ისროლეს ჭანჭიკები. რომელიც ტრიალებდა და აჭრიდა ქარიშხალზე ასასვლელ ორკებს. და მიაყენა მათ გამანადგურებელი დარტყმა.
  ერთ-ერთმა ელფმა, რომელსაც ძვირფასი გვირგვინი ეცვა, დაუყვირა:
  - წმინდა ომში ჩვენი გამარჯვება იქნება! ელვის დროშა წინ - დიდება დაღუპულ გმირებს!
  ასე რომ, მან ესროლა დიდი ისარი, შიშველი ფეხით აჭიმა ძაფი.
  და ისევ, როგორც ღაღადებს:
  - არაფერი შეგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს!
  ელფებმა კი მონები ქალებთან ერთად ორკებს ისრებით ასველეს. და შეავსო ისინი საფუძვლიანად. ეს იყო ბრძოლის მათი ძალიან აგრესიული პანორამა.
  მეომრები უბრალოდ სუპერები იყვნენ, რომლებიც აჩვენებდნენ ფენომენალურ და გაუგებარ ძალას.
  მერე ისევ გლამურული და ძალიან მხიარული ხალხის სიმღერები.
  მონეტაზე უფრო გარკვეული არაფერია
  ის ნამდვილად ანათებს სიცრუის გარეშე!
  სინამდვილეში, დუბლიონი არის სამყაროს მმართველი,
  მისი საყრდენი ძლიერი ხმალი და ფარია!
  
  მასში იმალება წარმართული ღმერთები,
  მზესავით გაბრწყინებული ოქროსფერი სახე...
  მიუხედავად იმისა, რომ ჯერ კიდევ არსებობენ ბანდიტები-პარაზიტები,
  ვინ დაიძრა სულის ვაჭრობაში!
  
  მონეტა, ეს არის კერპი და მთავარანგელოზი,
  ის არის მხსნელი, ყველას დამღუპველი.
  ოქროს გარეშე, დაქირავებული დამასკი დნება,
  ფულის გარეშე, წარმატება არ მოვა ბრძოლაში!
  
  მაგრამ რა გინდა, ადამიანო გულო,
  ნადირობა შენთვის უკვდავების საყიდლად...
  ხარბად გააღო ნეტარების კარი,
  საუკუნეების ცხოვრების ძაფის მოქსოვა!
  
  მაგრამ შეუძლია თუ არა ორმაგს ესეც?
  შეუძლია თუ არა ოქროს წრეს ოცნება?
  ისე, რომ სალამით არ მოვიდეს მოხუცი სალამი,
  და მორგში შუბლზე ბეჭედი არ დაუკრა!
  
  მიუხედავად იმისა, რომ მონეტას ბევრი ბედნიერება სჭირდება,
  ცოდვაში რომ შეგვეწიოს!
  მაგრამ ადამიანს არ აქვს ძალა ვნებაზე,
  მას გოგოებო, როგორც ფეტვი მამლის!
  
  მას სურს მუცელში ბევრი რამ მიიტანოს,
  მიირთვით ხოხობი, ანანასის ფუნტი.
  მიუხედავად იმისა, რომ საფლავამდე ჭამა არ შეიძლება,
  მაშინაც კი, თუ ფულით ძალიან მაგარი ხარ!
  
  და კუბო, ის კი ძალიან ძვირი ღირს,
  იმიტომ რომ მას აქვს ადგილი მეფეებისთვის!
  ბოლოს და ბოლოს, ანგელოზი დახატავს ნულს ფორმაში,
  დარტყმა შუბლზე და ჯოხი ტვინში!
  მეომრები, რა თქმა უნდა, არ ჩამორჩებიან ბრძოლაში. და როდესაც ორკებმა, რომლებმაც განიცადეს დიდი დანაკარგები, გაიარეს ბრძოლის დისტანცია, ლამაზმანებმა ხმლები გაუშვეს.
  ალბინას გაეღიმა. მაშინვე ხელში ორი ხმალი გამოჩნდა. მან შემოატრიალა ისინი, მოაბრუნა ქარის წისქვილი, ამოჭრა ორკის რამდენიმე თავი და ჩაისისინა:
  - არასწორს წააწყდი!
  ამის შემდეგ კი შიშველი ქუსლით აიღო და ორკ გენერალს ნიკაპში დაარტყა. ქვიშის პარკივით ჩამოვარდა. და გატეხილი ყბიდან კბილები ჩამოვარდა. და ეს ყველაფერი ლამაზად და მაგრად გამოიყურებოდა. რომ გოგონები მღეროდნენ გუნდში უზარმაზარი ენთუზიაზმით:
  ვთხოვ, უფალო, რომ დღე არ გაქრეს,
  ისე რომ გოგონას მზერა სამუდამოდ ახალგაზრდა იყოს!
  ისე, რომ ჩვენი რაინდი კლდეებზე მაღლა იწევს,
  ისე რომ ტბების საფარი ბროლზე სუფთა იყოს!
  
  რა ლამაზი სამყარო შექმნა უფალმა
  მასში ვერცხლი შეჭამეს, ნეკერჩხალი კი ლალი!
  ვეძებ შეყვარებულს, ღმერთის იდეალს -
  ამისათვის მან ბრძოლებში დაჭრა მტრები!
  
  რა არის ასეთი მძიმე ახალგაზრდა კაცის გულში?
  რისი პოვნა სურს მას ამ სამყაროში?
  აბა, ნიჩა რატომ არის გატეხილი?
  როგორ მოვაგვაროთ დიდი პრობლემების აურზაური?
  
  მეც მინდა, ღმერთო, ბედნიერი ვიყო,
  იპოვე შენი ზეციური ოცნება!
  ისე, რომ იღბალმა არ გაწყვიტოს თემა,
  ბილიკის ქვეშ მოყვანა, ბალასტური ხაზი!
  
  მაგრამ რა უნდა ვეძებო ზომით სიყვარულის გარეშე,
  რა შეიძლება იყოს უფრო ძვირი გოგოსთვის?
  ძნელია სისხლზე ბედნიერების აშენება,
  მასზე შეგიძლიათ მხოლოდ ჯოჯოხეთის ჯოჯოხეთში ბანაობა!
  
  განშორება ჩემთვის წამებაა
  ომი ისევ ისეთი კოშმარია!
  აჰა ფეხი აჯანყებულში, ცხენს უნაგირებს,
  თუმცა ბოროტმა ორკმა ჯალათს ნაჯახი მოუტანა!
  
  ისინი სრულად იღებენ ჩვენს ქალიშვილებს,
  აწამებენ და სხეულებს ცეცხლით წვავენ!
  მაგრამ ჩვენ დავამარცხებთ ფიურერს,
  იცოდე, რომ ჩვენი ელფი არასოდეს მომკვდარა!
  
  მოდით ვითამაშოთ ქორწილი, ბოროტი ომის შემდეგ,
  მაშინ ბავშვები სიცილს მოგცემენ!
  ისინი ყველანი სისხლის ნათესავები არიან ჩემთვის,
  ნადირობაზე ვარ, მსუქანი თამაში იქნება!
  
  და მუხა, როგორც ზურმუხტი, მისი ფოთლები,
  თქვა, რომ ბიჭმა შესანიშნავი სამუშაო გააკეთა!
  დაე, სინდისი კრისტალივით სუფთა იყოს,
  და მხოლოდ პლიუსებში იქნება ნომრები ბალანსში!
  ესენი არიან აქაური მომღერლები, ეს ლაღი და უნიკალური გოგოები. რაც, თუ მათ უკვე დაიწყეს ბრძოლა, მაშინ შაგი დათვები მათ წინააღმდეგობას ვერ უწევდნენ.
  აგრიპინა, სახეზე გაშიშვლებულმა, აჩურჩულა, ხმლებით კიდევ რამდენიმე ორკის თავი მოჭრა:
  -ყველაფერი შემიძლია და შენ ნახავ!
  შემდეგ მან შიშველი ფეხი ოფიცრის, ერთ-ერთი აგრესიული და შიშველი დათვის საზარდულში მოიქცია. და მან მართლაც აიღო და სცემა მისი ბურთები. ეს ნამდვილად გოგონა იყო - სუპერმენი.
  და ასეთი, ალბათ, ბეწვიანი დათვების ნებისმიერი არმია უძლური იქნება.
  აგრიპინამ გაიცინა და თითები პირში ჩააყოლა. და მთელი ძალით უბერავდა. ისმოდა საშინელი, აგრესიული, გახეხილი ხმა. ჰაერიდან გაძარცულივით იყო.
  და რამდენიმე ასეულმა უზარმაზარმა რძალს, რომლებიც ტრიალებდნენ ბრძოლის ველზე, ინფარქტი დაემართა და სეტყვავით დაეცა. და მათმა მკვეთრმა წვერებმა მცოცავი ორკების თავის ქალა გახვრეტა და ძვლების გაყოფა დაიწყეს. და, ფაქტიურად, დაარტყა ტვინი.
  აგრიპინამ თავისი ხმლებით პეპლის ტექნიკა შეასრულა, დიდი ბანდის ამ დათვს რამდენიმე თავი მოჭრა და იღრიალა:
  - მაგარი ვარ, ყველაფერი მექვემდებარება.
  გასაგებია, გასაგებია!
  და მთელი დედამიწა კანკალებს,
  გაანადგურე ისინი შენი შიშველი ქუსლით!
  ამის შემდეგ ორკებმა ვერ გაუძლეს, საბითუმო ფრენად გადაიქცნენ. გოგოები და ელფები გამოიქცნენ მათ დასადევნებლად და ამავდროულად, შეასრულეს საბრძოლო და აგრესიული სიმღერა;
  კოშმარი ყოველთვის გველივით მოდის
  თქვენ მას არ ელით, მაგრამ ის კარებში იპარება!
  თქვენ ხართ ბედნიერი, გულუხვად გამოკვებადი ოჯახი,
  თქვენ არ იცით, რომ ადამიანები ცხოველები არიან!
  აქ დაიწყო აზარტული ურდოს დარბევა,
  თათრები ისრებს გვისვამენ!
  მაგრამ ჩვენ დავიბადეთ მამაცი საქმისთვის,
  და მძიმე დარტყმებს გავუძლებთ!
  
  არავინ იცის კარგი ღმერთია თუ არა
  ასე რომ, ადამიანი სასტიკად წავიდა!
  სიკვდილი აკაკუნებს ზღურბლზე -
  და ვესელვულმა ცეცხლიდან რქები გამოყო!
  
  დიახ, ეს უძველესი დროა,
  რომელშიც ჩვენ ძალიან მაგარი გავხდით!
  ბოლოს და ბოლოს, ეს არ იყო ჩემი ოცნება,
  ჩვენ არ წავედით აქ, შორეულ მთებში!
  
  მაგრამ თუ ჯოჯოხეთში ხარ
  უფრო სწორად, ტკივილის, მონობის, ბრძოლის სამყაროში!
  მე მაინც ვინარჩუნებ იმედს
  დაე შენს გულს ყველა რიტმს აცემოდეს!
  
  მაგრამ განსაცდელები, ეს ჩვენი ჯაჭვია,
  რაც არ მისცემს ფიქრებს მარტივად!
  და თუ საჭიროა, უნდა გავუძლოთ,
  და თუ იყვირე, მაშინ ფილტვების მთელი ძალით!
  
  პოეტი, ის არის სიმღერების ავტორი და თაღლითი,
  მაგრამ არა ცხელ ბრძოლის ველზე!
  სამშობლოს ბოროტი მტრები დაიღუპებიან,
  ისინი სწრაფად და უფასოდ დაკრძალავენ!
  
  ახლა აიღე, უარყავი მშვილდი ქრისტეს წინაშე,
  გადაჯვარედინ, ხატებს კოცნი!
  მე მჯერა, რომ ხალხს სიმართლეს ვეტყვი,
  გასამრჯელოდ უფალი მოგცემს უამრავ თავისებურებას!
  
  დართ ვეიდერი სატანის წინააღმდეგ
  დართ ვეიდერის ფლაგმანი საბრძოლო ხომალდი, რომელიც უზარმაზარ რკინას ჰგავდა, პლანეტა დედამიწას უახლოვდებოდა. მის უკან მოძრაობდნენ სხვა ხომალდები, რომლებიც სიკვდილს ატარებდნენ გალაქტიკაში და სამყაროს საოცარი საფუძვლები ერთი ანტისამყაროდან მეორეში. დახრილი, კოსმოსური იმპერია Sith. და მათ გვერდით, გამარტივებული, მტაცებელი პირანიების მსგავსი - ტოტალიტარული სტელზანათია განათლების მიღმა.
  ნიღბიანი ორმეტრიანი ყაჩაღი, განიერი მხრებით და მუზარადზე დიდი რქებით სასტიკად იღრიალა:
  ლუკ სკაიუოკერს ვერ გაექცევი! ეს ან შენ ვართ ან მე, მაგრამ ორივეს ადგილი არ გვაქვს გალაქტიკაში!
  სიმაღლითა და მხრების სიგანით არ ჩამოუვარდებოდა დართ ვეიდერს, კოხტა და ათლეტური ლირა ველიმარა აქტიურად შეარყია მისი ბრწყინვალე ბიუსტი. გენერალ-გოგონაზე საბრძოლო კოსტიუმი აბსოლუტურად გამჭვირვალე იყო და არც ერთ ხაზს არ მალავდა, მის დაკუნთულ, გოგოურ სხეულს. მისი ბრინჯაოსფერი კანი უნაკლო იყო და ძუძუს წვერები ლალივით ბრწყინავდა ყურადღების ცენტრში.
  დართ ვეიდერმა ხარბად შეხედა ლამაზმანს. სტალზანის ორვარსკვლავიანი გენერალი (კოსმოსური იმპერია იმდენად სისხლისმსმელი და მიდრეკილია დაპყრობისკენ, რომ შავი სითების ძალა მის ფონზე უდანაშაულო ბავშვია!), გამომწვევად სექსუალურად გამოიყურებოდა.
  მაგრამ რა შეუძლია მას, უბედურ ინვალიდს? გამოიყენეთ კიბერნეტიკური პროთეზი?
  ლირამ, ჩაჭრა ფიქრები, გამოაცხადა ტრიუმფალური ტონით:
  - არ დაიდარდოთ, ჩემო მეგობარო... დედამიწაზე არის სოლომონის ბეჭედი, რომელსაც ისეთი ძლიერი მაგია აქვს, რომ მის ფონზე, ლუკ სკაიუოკერის ძალა მხოლოდ სიგარეტის კვამლის ნატეხია!
  დართ ვეიდერი ნაძალადევად გამოუშვა ჰაერი ნიღბის ქვემოდან და ჩაისისინა:
  - შევძლებ თუ არა საკუთარი თავის ნამდვილ, ცოცხალ სხეულს?
  ლირამ, რომლის კუნთის ბურთულები ცნობადად ტრიალებდა ბრინჯაოსფერი კანის ქვეშ, სიცილით თქვა:
  -ჯინს და იფრიტს ყველაფერი შეუძლიათ! ეს არის ძალაუფლება სამყაროზე!
  დართ ვეიდერი მღეროდა უხერხულად:
  - დიახ, უბედური სამყარო ეკიდა,
  ბოროტი გენების უთვალავი სიბნელე!
  სოლომონის საძულველი ბეჭედი -
  გაუშვა და თავი მოიჭრა!
  
  მაგრამ იცოდე, ვეიდერი ნამდვილად არ არის პაიკი,
  და სამუდამოდ არ იაროთ უღლის ქვეშ ...
  აქცევს ბოროტ მტრებს ცეცხლსასროლი იარაღით,
  გახდება სამყაროს მმართველი!
  ლირამ საპასუხოდ იცეკვა და თავისი მოხდენილი, გრძელი და ბასრი თითით ცისფერ ბურთს ანიშნა:
  - ეს არის დედამიწა!
  ლამაზმა სპორტსმენმა ხმამაღლა იმღერა:
  -დედამიწა იუმორისტულშია,დედამიწა იუმორისტულში,დედამიწა იუმორისტულში ჩანს... ბლასტერებს დაუმიზნეთ, მანძილი გავზომეთ და კაცის სახლს მიწამდე დავწვავთ!
  თუმცა უცხოპლანეტელებმა ძალიან მალე გაიხარეს. ახალი ამბები იმის შესახებ, რომ ათობით დიდი ხომალდი გამოჩნდა, რომლებიც გამოვიდნენ დედამიწის ორბიტაზე კოსმოსის სიბნელიდან, გამოიწვია ყველაზე ძლიერი პანიკა ლურჯი პლანეტის ყველა შიშსა და მთავრობას შორის. უცხოპლანეტელი ვარსკვლავური ხომალდები ათასობით საბრძოლო იარაღით, მრავალი გამფრქვეველით, დაუძლეველ შთაბეჭდილებას ახდენდა ადამიანებზე.
  ორმოცდაათი ხომალდი - ოცდახუთი იმპერიული და ოცდახუთი სტელსანათი.
  ჯოჯოხეთური ძალაუფლება დედამიწაზე... და რატომღაც ადამიანებს ნამდვილად არ სჯეროდათ, რომ უცხოპლანეტელები მშვიდობიანად მოვიდნენ.
  ლირა ველიმარამ შესთავაზა დართ ვეიდერს:
  - ნება მომეცით წავიკითხო მიმართვა მიწიერებისადმი!
  შავი უფალი აღშფოთდა ამ მონაკვეთზე:
  -და შენ რატომ? თანაბარი გემები გვყავს!
  მშვენიერმა გოგონამ ძლიერ, აყვავებულ კისერი აიქნია და ჩაიცინა:
  - კი, შენს სახეს რომ ხედავენ, ეშინიათ...
  დართ ვეიდერი ყრუ იღრიალა, მისი ხმა ვეფხვებივით ახრჩობდა მარყუჟში:
  - და ჩვენ უნდა მივიყვანოთ მიწიერები საშინლად! დაე, დაუყოვნებლივ აწიონ თათები!
  ლირა ველიმარა, რომელსაც უკვე ჰქონდა პლანეტა დედამიწის განადგურებისა და დაპყრობის გამოცდილება, სიცილით აღნიშნა:
  - დროა, დროა, რადიოში - ჩაილაპარაკა ბოიარსკიმ... თავისი მთვრალი ხმით - მთელი მსოფლიო შეაშინა!
  შავი ლორდი მივარდა ჰოლოგრამისკენ და ცდილობდა საკონტროლო სკანერის ხელში ჩაგდებას. ლირამ ათამაშებული ფეხების თითებით აიტაცა დარტი ნიღბის უკან და ყაჩაღი გადააგდო. ვეიდერის საბრძოლო კოსტიუმი ხმამაღლა ღრიალებდა და ნაპერწკლები ააფეთქეს.
  და ბრინჯაოს ჰარპია ლირამ სიცილი აუტყდა:
  - ნუ, შე ძუ, იცოდე, ჯერ ქალბატონი უნდა გაუშვა!
  სტალზანათის იმპერიის ჰიპერიონულმა იარაღმა ცეცხლი გაუხსნა თანამგზავრებსა და სხვა ადამიანის ნარჩენებს, რომლებიც დედამიწის ორბიტაზე ტრიალებდნენ.
  შემდეგ კი თავად ლირა ველიმარა გამოჩნდა. ის მაშინვე წარმოიშვა ყველა ეკრანზე, ტელევიზორები და კომპიუტერის მონიტორებიც კი გამორთულია. ის გამოჩნდა შიშველი და ლამაზი, ოთხი კიბერნეტიკული თმის სამაგრით თმაში, რომელიც ხიბლს აფრქვევდა და ანადგურებდა მაგიას. ნამდვილი ღვთაება უხეში ძალის სამყაროში!
  გაცისკროვნებულმა ვიქსემ ბულბულის ჭიკჭიკით დაიწყო კვნესა:
  - მიწიერებო! ჩვენ არ ვაპირებთ თქვენი უბედური პატარა სამყაროს დაპყრობას. თქვენ ძალიან შორს ხართ ჩვენგან იმისთვის, რომ იმპერია დიდი გარნიზონით გაზომოთ. გოგონას საფირონი, ტოპაზი და ზურმუხტისფერი თვალები გააფთრებით ანათებდნენ, ან თუნდაც ჰიპერლაზერის სხივებივით ანათებდნენ. და ხმა გაცილებით ცივი გახდა. - ჩვენ ტრივიალურად გაგაფანტავთ კვარკებში და ჰიპერმაგოგრავიტატორის დახმარებით თქვენს სულებს ქვესკნელში, მარადიულ ჯოჯოხეთურ ტანჯვაში გავაგზავნით!
  საშინლად ჟღერდა, მაგრამ ის ფაქტი, რომ ასეთი ნაგავი გადმოსცა შიშველმა და ძალიან მადისაღმძვრელმა ქალმა, არა იმდენად საშინელება გამოიწვია, როგორც სიცილი!
  ამ დროს შავ ნიღაბში მუქარის სახე გამოჩნდა და, როგორც ღრიალი, ჰიპერტიტანის ღრმულებიდან:
  - მოკლედ, სოლომონის ბეჭედი მოგვეცით, სანამ მთლიანად გაგანადგურებთ!
  ლირამ გარუჯული მკერდი შეარხია და კისკისებდა:
  - განადგურდა ძალიან მტკივნეულად!
  დართ ვეიდერმა დაამატა მუშტი შეანჯღრინა, რომელშიც წითელი შუქით მოციმციმე ხმალი მტკიცედ იყო დაჭერილი:
  - და ჩვენ ვაკეთებთ კასტრაციას ანესთეზიის გარეშე!
  ვინ იცინოდა დედამიწაზე, ვინ ტიროდა და ვის დაეწყო ნერვული კოლიკა. და მხოლოდ ერთმა ადამიანმა ლურჯ მთვარის მთვარეში იგრძნო ნამდვილი სიხარული საკუთარ თავში. თურქეთის პრეზიდენტი ერდოღანი ნელა მიუახლოვდა სარკეს. და აჩვენა ორცხობილა. აღფრთოვანებული ვიყავი ცქრიალა კენჭით, ასე ჰარმონიულად შემკული მარჯვენა ხელის საჩვენებელი თითით.
  ოსმალეთის სულთნების მემკვიდრემ ყვიროდა:
  -სოლომონის ბეჭედი გინდა? რატომ არ მისცეს გერმანული ვიგვამი ჩატვირთვისას?
  დართ ვეიდერმა, ჰოლოგრაფიული გამოსახულებების მეშვეობით მიწიერების ძალიან ხალისიან რეაქციას რომ ხედავდა, ჩაისისინა:
  - აუცილებელია ხალხს ულტიმატუმი გამოუცხადოს!
  ლირა ველიმარმა გამოიჩეკა ზენკი ცისარტყელის ყველა ფერით ცქრიალა:
  -და რა არის ეს?
  დართ ვეიდერმა ტრიუმფალური ტონით თვალების უძირო ჭებში განმარტა:
  - საერთაშორისო სიტყვაა. განადგურება გარანტირებულია!
  ლირამ ჩაიცინა და შეამჩნია ნაპერწკლები მისი გრძელი, მონოატომურად მახვილი ფრჩხილებიდან:
  -აუ ბიჭებო! მხოლოდ ხორცი შეიძლება განადგურდეს... და Magogravity - კიდევ უფრო მაგარი იქნება!
  დართ ვეიდერმა ახალი, საოცარი ძალით ჩართო გრავომაგის ყველა ემიტერი. და მან ყრუდ დაუწყო ბიძგი ბელუგას.
  და რა ხმა ჰქონდა შავ უფლისწულს, ჯავშანიც კი იყო თეთრ-ცხელი:
  - ულტიმატუმი! ულტიმატუმი! წაგშლი გამანადგურებლად!
  ლირა ველიმარამ შეატრიალა მისი ბრწყინვალე ბიუსტი და გადაატრიალა მდიდრული თეძოები. ამავდროულად, იგი ყვიროდა, გაახსენდა მიწიერი ფოლკლორი:
  - რუსული მაფია, შენ სიკვდილი გააჩინე! არაყი წყალბადით - მამაკაცის წევრი გაფუჭდა! და ჩვენ გვაქვს კოსმოსური საბანტუიას ძალა!
  და დიდი სტელზანათის მეომრები იმღერებენ:
  - ჩვენ არ ვართ საწყალი მწერები - სუპერნინძა კუები ... ქვემეხები - ჩებურაშკას ყურები - ყველას დავწვავთ ბლოტივით!
  კოსმოსურმა უცხოპლანეტელებმა წამოაყენეს ულტიმატუმი, მაგრამ არანაირი ეფექტი. შემდეგ კი ლირა ველიმარამ შესთავაზა:
  - და მოდი მაგრად მოვიქცეთ... BASIC-ზე დავძახოთ?
  დართ ვეიდერი, მთელი თავისი სისულელისთვის - რისი აღება შეგიძლიათ ტვინიდან, ჰიპერპლაზმური გადატვირთვის გარეშე, დრტვინავდა:
  - ეს მაშინ, როცა აგრესიული მოლაპარაკებები შუქნიშნის დახმარებით მიმდინარეობს?
  ლირამ თვალი ჩაუკრა, შიშველი ფეხით გააძევა ცხენის თავით შეჭედილ ძაღლს. ჭადრაკის დაფის, ცხენისა და ნიანგის ნაზავი ატყდა და უკმაყოფილოდ დატრიალდა ზევით. გენერალმა გოგონამ ფეხი ისე მოიკიდა, რომ ცხელმა ულტრაპლაზმამ შიშველი ქუსლი ატკინა და აყვირა და შვიდფერდა თავის აკანკალებას:
  -არა ლამაზი! სინათლის მახვილის ნაცვლად, ჩვენ თერმოკვარკის ბომბს ჩამოვყრით!
  დართ ვეიდერმა თავისი გრძელი, გველის კლონირებული ენა გამოყო და ნიღბის მარილიანი კიდეების გასწვრივ გაიარა. და გულწრფელად ყვირის, როგორც გაფუჭებული შიდა წვის ძრავა:
  - მე მიყვარს თერმოკვარკის ბომბები და თერმოპრეონის ბომბები კიდევ უფრო!
  ლირამ კაპრიზულად გაიღიმა, ისევ გადაიძრო ფეხი, ამჯერად ჭინჭრის ფოთლებით დაფარულ კატას:
  - პრეონით საჭმელი არ იცი!
  შავკანიანმა ლოგიკურად უპასუხა:
  - თუ როგორ არ იცი, ჩვენ გასწავლით, თუ არ გინდა, გაიძულებთ!
  ლირამ კლანჭიანი ჯარისკაცის ყბა შეარხია.
  - ჰიპერპლაზმური ამოფრქვევა! ერთი თერმოკვარკის ჭურვი!
  გრავიტაციული იარაღის განიერი ლულისგან ცისფერი ტალღა აფრთხობდა. პატარა რაკეტა, ჩვეულებრივი ზომის საზამთროს ზომით, პლანეტა დედამიწის ზედაპირზე გამოვარდა.
  ველიმარას ლირა ჭრიჭინავით გადახტა და მასთან ერთად სტელზანათის რამდენიმე შიშველი მეომარი.
  დართ ვეიდერმა ნიღაბი სულელური ღიმილით აიფარა.
  -და რა იქნება ახლა?
  მაგრამ განადგურების გასროლა რადარებისთვისაც კი არ ჩანს - სიჩქარე, რომელიც აღემატება ემიტირებული ფოტონის ფრენის ვარსკვლავის სიჩქარეს!
  ვლადიმერ პუტინს არ ჰქონდა დრო, რომ გაეგო თავდასხმის შესახებ. ზოგჯერ უცოდინრობა არის ღვთის წყალობის უკანასკნელი მოქმედება.
  ჰიპერპლაზმურმა გეენამ შთანთქა პლანეტა დედამიწაზე ყველაზე ძლიერი არმიის უზენაესი მეთაური. მილიონობით ადამიანი აორთქლდა პლაზმაში და ჰიპერპლაზმაში, სანამ მომხდარი კატასტროფის გააზრებას შეძლებდნენ.
  ფურცლები აყვავდა ასობით ათასი სასიკვდილო განადგურების ენებს, თითოეულს თავისი უნიკალური ელფერით და განადგურების დინამიური ნიმუშით.
  გიგანტური ყავისფერი სოკო 500 კილომეტრზე მეტ სიმაღლეზე ავიდა და აფეთქების ტალღამ, რომელმაც რამდენჯერმე შემოუარა დედამიწას, დაარტყა ყველა ფანჯარა შეერთებულ შტატებშიც კი. ბზინვარებამ მოიცვა მთელი იონოსფერო, ფერების და ყვავილობის განუზომელი სიმრავლით. ტვინის შერყევის შედეგად ცუნამის გიგანტური ტალღები ამოვიდა. ორას მეტრზე მეტმა წყლის შახტმა მოიცვა ყველა კონტინენტი, ჩაძირა ათიათასობით ხომალდი. ელექტროგადამცემი ხაზები გამორთული იყო, ქალაქები ჩაძირული იყო სიბნელეში, მხოლოდ აქა-იქ წყდებოდა ხანძრის ცეცხლოვანი ლაქებით.
  ამიერიდან დედამიწაზე ახალი ერა დაიწყო. დრაკონის საათი დადგა.
  ჰიპერენერგიის დემონური ნაკადების საპასუხოდ, სოლომონის ბეჭედმა მიიღო ძლიერი გამონადენი.
  ერდოღანმა იგრძნო, რომ მასში ასობით ათასი ჯინის ძალა შემოვიდა. თურქეთის პრეზიდენტი მაშინვე გაწითლდა და შეშუპება დაიწყო. ჩვეულებრივი ადამიანი პატარა ტარაკანის ულვაშებით (რაც მას ადოლფ ჰიტლერთან მსგავსებას ანიჭებს!), იზრდება ევერესტზე ჩამოგორებული ზვავივით.
  ოსმალეთის დიქტატორის სამოქალაქო სარჩელი ატყდა და კუნთებმა დაიწყეს ზრდა, თითქოს ნახტომებით. და, აქ ედროგანის გაფართოებული მხრები ეყრდნობოდა ძველი სულთნის სასახლის სარდაფს.
  გარკვეული პერიოდის განმავლობაში, გაბერილი ბუშტი ფართოვდებოდა, სანამ საბოლოოდ, მარმარილოს კედლები არ ჩამოინგრა. არაერთი თურქი მცველი სხვადასხვა მიმართულებით იყო მიმოფანტული. და ნახევრად შიშველი მონები, ოსმალეთის დიქტატორის ჰარემიდან, შეშინებულად ცახცახებდნენ შიშველ ფეხებს, მიმოიფანტნენ ან მიცოცავდნენ, თუ არ გაუმართლათ დამხობა.
  და ოდროგანი იზრდებოდა, ზომით სუპერმენივით. თურქეთის დედაქალაქ ანკარას შენობები მისი ჩექმების ქვეშ მოეფინა. აქ ოსმალეთის დიქტატორი უკვე ევერესტზე მაღლა დგას. და სტალზანათისა და შავი სითების იმპერიის ვარსკვლავური ხომალდებიდან ძალიან ნათლად ჩანს მისი კოშკიანი სილუეტი.
  ლირა ველიმარა ბოროტულად ყვიროდა:
  - რა უზარმაზარი ბიჭია... ღირსება აქვს - ალბათ ბევრი!
  დართ ვეიდერი, ნიღაბზე აკაკუნებს - ასე რომ, მასზე გამოსახულება ტალახიანი, უხეში, ხრინწიანი გახდა:
  - კოლოსია თიხის ფეხებით!
  ლირამ თვალებიდან ორიოდე ელვა გაათავისუფლა და დაიყვირა:
  - და როგორც ჩანს ხმა ანგელოზური უნდა იყოს! - მოჰყვა თვალის ჩაკვრა, დამახასიათებელი უაღრესად ძვირადღირებული მეძავისთვის. - იმღერე ყვავილი, ნუ გრცხვენია!
  და თურქი დიქტატორი ედროგანი აგრძელებდა სწრაფად შეშუპებას, როგორც გასაბერი ბუშტი. და რაც ყველაზე საშიშია, მის ხელში გრძელი და ასევე სწრაფად მზარდი ხმალი გამოჩნდა.
  ახლა ედროგანის ზრდა არის ათასი საზღვაო მილი და ეს არ არის ზღვარი. და რამდენად დაკუნთული გახდა თურქი დიქტატორი - უზარმაზარი კუნთები სიტყვასიტყვით იბერება და ირხევა - მათ ნებისმიერ, თუნდაც ყველაზე შეძრწუნებულ ბოდიბილდერს შეშურდება.
  და მისი ხმალი ანათებს, როგორც ვარსკვლავები, რომლებიც ერთმანეთშია გადახლართული უძლეველი ხაზინადარის ყვავილში.
  თურქეთის პრეზიდენტის კბილები კი გრძელდება, გადაიქცევა რაკეტის ვამპირის ძალიან ბასრ, ძარღვებში. და ახლად გამომცხვარი ბატირი იწყებს თავისი გიგანტური ხმლის ქნევას.
  ლირა ველიმარა ყვირის ყრუდ:
  - თერმოკვარკის მუხტი ფიურერზე... უფ, თურქ სულთანზე - ცეცხლი!
  დართ ვეიდერმა ხელთათმანი დააკაკუნა დიდ, მოოქროვილ საკონტროლო ჯოისტიკს და ირონიულად დაიყვირა:
  - და რატომ არა ჰიპერპლაზმა! ცეცხლი უკვე მოძველებული მიწიერი გამოხატულებაა!
  ლირა ველიმარა, როგორ დააკაკუნებს მისი ელეგანტური, გოგონასფერი ფეხები, შიშველი, ვარდისფერი ძირები ლითონის იატაკზე:
  - მიეცი თერმული ამოფრქვევა! ანტიპულსარის შეცდომები!
  და თერმოკვარკის რაკეტები, რომლებიც უკან ტოვებდნენ ცეცხლოვან კვალს და პატარძლის კუდის ფართო კვალს, ედროგანისკენ მიისწრაფოდნენ, ადიდებულმა მასში შესულმა უამრავი სულისა და ჯინისაგან.
  ოსმალეთის დიქტატორი, რომლის ზომა უკვე მთვარეს შეედრება, კოსმიურ მახვილს აფრინდა. და სითების იმპერიის ვარსკვლავური ხომალდი - სარაკეტო კრეისერი "ბაბუნი" საშინელი დარტყმის ქვეშ გატყდა. დაფეთებული ჰიპერპლაზმური ფრაგმენტები... და რაღაც წარმოუდგენელი და ფაზმოგორიული ჩამოვარდა.
  და ამავე დროს, ეს საკმაოდ ტრივიალურია - ვინაიდან კლონი ჯარისკაცები საკმაოდ პროზაულად დაიღუპნენ. ემოციების ჩვენება არაუმეტეს ბიორობოტებისა. მაგრამ მათი მეთაური სანტა, არ იყო კლონი, აშკარად ნერვიულობდა. და გაიხსენა, რამდენი ჰათამი მონა გაყიდა ფარულად. ჰოდა, ახლა აუცილებლად ელოდა ანტისამყაროს ჯოჯოხეთს და ძალის ბნელი მხარის ტანჯვას!
  ერდოღანის თერმოკვარკის რაკეტები. თითოეული მათგანი ატარებდა ჰიროშიმაზე ჩამოგდებული ასი მილიარდი ატომური ბომბის ენერგიას. ხოლო ოსმალეთის დიქტატორის ძლიერი, დაკუნთული ტანი დაფარული იყო წყლულებითა და აფეთქებული ულტრაბირთვული ბომბების ციმციმებით.
  ლირა ველიმარამ შიშველი ფეხი მის მოხდენილ ცხვირზე გადაიტანა და აკოცა:
  - Რათქმაუნდა არა! ღვინო მინდა - კოლოფ სიგარეტი Camel!
  დართ ვეიდერმა თავისი კლანჭებიანი თათი გოგონას შიშველ, დაკუნთულ ზურგზე დაადო და ზედ გადაურბინა და მღეროდა:
  - სიფხიზლე ცხოვრების ნორმაა!
  ლირამ შავკანიანი ლორდის პოტენციურ მოწინააღმდეგეს ყბაში დააჩოქა და დაიყვირა:
  - უბრძანე, პირველ რიგში!
  მიუხედავად იმისა, რომ ერდოღანი საკმარისად გაჟღენთილი იყო მთვარის გასანადგურებლად, მერკურისთან ერთად, ოსმალეთის სულთანი კიდევ უფრო გაიზარდა. ის ახლა მართლაც უზარმაზარ ზღაპრულ იფრიტს ჰგავდა. და მისი ხმალი აქტიურად ეძებდა მსხვერპლს სტელზანათისა და სითების იმპერიის გემებს შორის.
  დართ ვეიდერმა, შეხედა, თუ როგორ არ მიაყენეს თერმოკვარკის რაკეტებმა ზღაპარიდან ამ მასტოდონს ოდნავი ზიანი და სუპერლაზერმა შესაძლოა ერდოღანის ძალაც კი გამოკვება, ლირას შესთავაზა:
  - ძალები გავაერთიანოთ?
  შიშველი ლამაზმანი სტალზანის იმპერიიდან კარგად არ ესმოდა შავი ბატონის:
  - Როგორ? ჩვენ ასე ერთიანი ვართ!
  ბიკინიში ძლივს დაფარული, გენერალი ასტარა, ამ ძუნწმა მეომარმა გოგონამ საკუთარი ვერსია შესთავაზა:
  "მოდით მას თერმოპრეონის მუხტი გადავუსვათ!"
  დართ ვეიდერმა, რომელმაც ძალის ბნელი მხარის მკვლევარსა და მეცნიერს ცნობისმოყვარეობა გაუღვიძა, ნიღბიდან გახეხილმა ჰკითხა:
  - არის თუ არა ეს იარაღი დაფუძნებული პრეონური შერწყმის პროცესზე?
  ასტარამ, თაღოვანი კუნთებისა და მყესების ტორსი, დაბლა დაუქნია შავკანიან ლორდს.
  - ოჰ, ბატონო! ასეთი რეაქცია შესაძლებელს ხდის რაკეტაში 1000 პენტატონის ტოლი ენერგიის გამოყენებას. ან ათი, ასი ტრილიონი ატომური ბომბი არ ჩამოვარდნილა ჰიროშიმაზე!
  შავი ლორდის სწრაფმა გონებამ მყისიერად დათვალა და დართ ვეიდერმა გაკვირვებულმა უსტვენა:
  - Ვაუ! ასეთი აფეთქების შედეგად პლანეტა იუპიტერიც კი დაიშლება კვარკებად!
  ლირა ველიმარა რატომღაც არ იზიარებდა ასეთ ოპტიმიზმს:
  - ასეთი დარტყმისგან პლანეტა დედამიწა დაიწვება. მზის სისტემაში მთელი სიცოცხლე განადგურდება!
  დართ ვეიდერი უყურებდა კოსმოსურ ბრძოლას. ერდოღანი ცდილობდა გაეჭრა საბრძოლო ხომალდი Stelzanath, რომელიც მტაცებელ პირანას ჰგავდა. ის, თავისი ფენომენალური მანევრირების გამოყენებით, სასოწარკვეთილი ცდილობდა დამარცხების თავიდან აცილებას.
  თუმცა, ერდოღანის ულტრა-მაგოპლაზმური ხორცის წინააღმდეგ ჰიპერიონის იარაღი და სუპერლაგერის ბატარეები სრულიად უსარგებლო იყო. მან დააგროვა მილიარდობით გენის ენერგია და სიჩქარე აღემატებოდა სინათლეს.
  ასე იყო მოხერხებული არმადილო, ძეხვივით დაჭრილი დანით. და ამავე დროს უზარმაზარი ნაპერწკლები გაფრინდა ასობით მილის მოშორებით.
  ოსმალეთის დიქტატორი ყრუდ ყვიროდა:
  -ბანზაი! გექნებათ კუბოს დიზაინი!
  დართ ვეიდერი მანძილის შეფასებისას გულწრფელი შეშფოთებით აღნიშნა:
  - თუ თერმოპრეონის მუხტი აფეთქდება, მაშინ ჩვენ თვითონვე გავიფანტებით, როგორც პეპლების ჩირაღდანი!
  ლირა ველიმარამ მორცხვად თვალი ჩაუკრა შავკანიან ლორდს და დარწმუნებით უთხრა:
  - ნუ გეშინია, ჩემო ბნელ ტერმინატორო! თერმოპრეონს აქვს კუმულაციური წვერი!
  ლორდ ვეიდერმა უიმედოდ აიქნია ხელი.
  - კარგი, ცეცხლი! ამასობაში ძალის ყველა ბნელ მხარეს შევაგროვებ!
  ერდოღანი, რომელიც მოიცავდა ზღაპრულ სულთა სამოცდათორმეტივე ტომს, აფრინდა დედამიწის ზემოთ.
  თურქეთის სულთანმა ორჯერ გადააჭარბა მთვარის დიამეტრს მისი სიგრძით და უბრალოდ ანათებდა დემონური და ფენომენალური ძალით. ასეთი ბრძოლა ახლა კოსმოსში მძვინვარებს. ერდოღანის ხმალი ელვაზე უფრო სწრაფად აფრინდება და სასოწარკვეთილ ვარსკვლავურ ხომალდებს ამსხვრევს.
  ნახევრად განადგურების ნაწილაკებიც კი სრულიად უსარგებლოა გენების ასეთი უბრალოდ ველური ძალის წინააღმდეგ. კოსმოსური იმპერიის უზარმაზარი გამანადგურებელი, რომელიც წვერის წვერში ჩავარდა, ყვითელ-ლურჯი ალივით აინთო და ფრაგმენტებიც კი არ დატოვა.
  მაგრამ ლირა ველიმარამ ყდიდან ამოიღო თავისი "კოზირი" - თერმოპრეონის რაკეტა. თერმოპრეონს სრულად გამოთავისუფლებისას შეუძლია 7 კვადრილიონჯერ მეტი ენერგია ვიდრე თერმობირთვულ რეაქციას.
  თერმოპრეონის კუმულაციური მუხტი ოდნავ სუსტია, მაგრამ ის შეუდარებლად უფრო ზუსტად ამახვილებს განადგურებას. ახლა კი მათი ფლაგმანი საბრძოლო ხომალდების მუცელი პრინცესპ-პლაზმური ლაქით არის ამოღებული.
  ასე გამოიყურება კონტროლირებადი და ინტელექტუალურად დამიზნებული შერწყმაზე დაფუძნებული თერმოპრეონის რაკეტა ყუთის გარეთ. მას არ აქვს სტაბილური მატერია, ამიტომ მისი ჩამოგდება თითქმის შეუძლებელია. მაგრამ ამავე დროს, მუხტი თავად ირჩევს სამიზნეს.
  პრინცესა-პლაზმური ლაქა აშინებს ერდოღანს. ის ყოყმანობს ავუარე, მაგრამ ულტრა მოწინავე ნივთიერება უფრო სწრაფი იყო. და როგორც ობობა, ახლად გამომცხვარი მეფისა და გენების იმპერატორის ძლევამოსილ ტანზე ჰიპერბირთვული ბომბი აწოვდა!
  ლირა ველიმარამ ცხელად დაუკრა ტაში და მღეროდა:
  -დავგლიჯავ! მოდით დავშალოთ იგი კვარკებად!
  ჰერკულესივით ძლევამოსილი, ერდოღანი სასტიკად იყო დახრილი და ის დახრილი, როგორც გუტაპერჩას ბურთი შუაზე.
  სუპერნოვა აფეთქდა. Stalzanath-ისა და Sith Empire-ის რამდენიმე ახლომდებარე ვარსკვლავური ხომალდი უკან გადააგდეს, ჰიპერპლაზმური ლილვი დაწვა უამრავი ბატარეის პლატფორმებსა და ლულებს. გაანადგურა მრავალი კლონი და ლამაზი ამაზონი გოგონა სტალზანის იმპერიიდან.
  თავად ერდოღანი მოტრიალდა, შემობრუნდა და... კიდევ უფრო დიდი და საშინელი გახდა. მეორე ხმალი, როგორც ხორცისმჭამელი პარაზიტული მცენარის ყლორტი, მარჯვენა ხელზე გაუხვრიტა.
  ოსმალეთის იმპერიის დიქტატორმა კი ყრუდ ჩაიცინა:
  - ოჰ, საცოდავ კოსმოსურ უცხოპლანეტელებო... თქვენ უბრალოდ შაიტანის მსახურები ხართ, სინამდვილეში კი შაიტანი ჩემი მსახურია!
  ამასობაში დედამიწაზე ტორნადო მძვინვარებდა. მსოფლიო ოკეანეების ტალღები მყისიერად გახურდა ჰიპერბირთვული აფეთქების შედეგად და ადუღდა ციცაბო მდუღარე წყალში, რომელიც აწვა ყველა ცოცხალ არსებას. და ტყეები და მაღალსართულიანი შენობები აალდა.
  ასი ტრილიონი ჰიროშიმა მთვარის ორბიტის დისტანციიდან აალდა - ეს არ არის ხუმრობა! და ცეცხლმა, რომელმაც მთელი დედამიწა მოიცვა, ფაქტიურად ჯოჯოხეთში გადაწვა.
  ვაშინგტონის ადგილას, ნათელი, მძლავრი შუქი აანთო, შემდეგ კი კოლოსალური მეწამულ-ყავისფერი ყვავილი გამოჩნდა. შვიდი ჰიპერპლაზმური ფურცელი გამოეყო კაშკაშა კვირტიდან და აფრინდა ცის მაღალ სიმაღლეებზე. ისინი ცისარტყელას ყველა ფერით ანათებდნენ ათი წამის განმავლობაში , შემდეგ კი, მყისიერად ჩაბნელებულები, ჩამოცვივდნენ და სტრატოსფეროში მხოლოდ გიგანტური მეწამულ-წითელი ნაპერწკლები დატოვა.
  თვალის დახამხამებაში ათობით, ასეულობით მილიონი ადამიანი დაიწვა და ელემენტარული ნაწილაკები გაფანტა. ისინი, ვინც უფრო შორს იყვნენ, ბრმები იყვნენ და ცოცხალი ჩირაღდნებივით ანათებდნენ. ცეცხლმა მტკივნეულად შთანთქა ადამიანის ხორცი. ხალხის ტყავი მოიფშვნიტა, თმები მტვრად გადაიქცა, თავის ქალა დაიწვა. აფეთქების ტალღამ, თითქოს აკორდეონივით, დაკეცა ცათამბჯენები, ცოცხლად დამარხა უამრავ, ბოლო დრომდე, ასეთ ცოცხალ და უდარდელ ადამიანს ცხელ ბეტონის საფლავებში.
  ქერა, ნახევრად შიშველი ტეხასელი სკოლის მოსწავლეების გუნდი მისდევდა ბურთს და მათში გრავიტაციის ტალღამ გაიარა და დამწვარ ბალახზე მხოლოდ ფერფლის სილუეტები დატოვა. საწყალი ბიჭები, რაზე ფიქრობდნენ ბოლო მომენტში: იქნებ დედას, ან ფილმის ერთ-ერთ გმირს უთვალავი კომპიუტერული თამაში დაუძახეს.
  მაღაზიიდან კალათით დაბრუნებული გოგონა ღიმილით წავიდა შემდეგ სამყაროში, ყვირილის დროც კი არ ჰქონდა. ბავშვი უბრალოდ დაიმსხვრა ფოტონებად და მშვილდის მხოლოდ სასწაულებრივად გადარჩენილი ლენტი ტრიალებდა ატმოსფერულ მორევში. მეტროში ჩამალული ადამიანები, თეთრები და ფერადკანიანები, ბუზებივით ატეხეს ზეწოლის ქვეშ, ვინც იმ დროს თვითმფრინავში დაფრინავდა, გეენის ტორნადოებმა სტრატოსფეროს იქით გადააგდეს და ეს კიდევ უფრო უარესი და ნელი სიკვდილია... როდესაც გაცივებულ ვაკუუმში მტაცებელი პირანია ჰაერის ნარჩენებს შთანთქავს, ხალხი თავებს ურტყამს დურალუმინის კედლებს და თვალები ბუდეებიდან ამოვარდება.
  სიკვდილმა გაათანაბრა ღარიბი და მილიარდერი, სენატორი და პატიმარი, კინოვარსკვლავი და მტაცებელი. ჩანდა, რომ მილიონობით სული აფრინდა ცაში, სამყარო თავდაყირა დადგა და, ალბათ, პირველად ადამიანებმა იგრძნო, რამდენად თხელია ცხოვრების ძაფი და რამდენად სჭირდებათ ერთმანეთი. დედა-შვილი ნანგრევების ქვეშ ახრჩობდნენ, ისეთი ძალით მიეჯაჭვნენ ერთმანეთს, რომ ქვესკნელის ყველა ძალამ ვერ გაანადგურა ისინი.
  ნახევრად მექანიკურმა ურჩხულმა დართ ვეიდერმაც კი, რომელიც თვალის კაკლამდე იყო გაჟღენთილი ძალის ბნელი მხარით, იგრძნო მილიარდობით დაღუპული დედამიწის ტკივილი და ტანჯვა.
  და სასოწარკვეთილმა თავისკენ მოუწოდა ძალის ბნელი მხარის ფენომენალური გამოვლინების ყველა ბოჭკოს და მასას.
  ლირა ველიმარამ მას მხარი დაუჭირა ამ საქმეში და ძლიერი ხელი გაუწოდა შავკანიან ლორდს. გონებრივად გაერთიანდნენ. მათი ბიოპლაზმური ველები მყისიერად აირია, ქალური და მამაკაცური პრინციპები გაერთიანდა და თეოპლაზმური ძალების გაერთიანება ჩამოაყალიბა.
  და ამის შემდეგ წარმოიშვა კოლოსალური ჰიპერგრავიომაგიური კოლაფსი, რომელმაც მოახდინა საოცარი, ფაქტიურად სუპერ ფანტასტიკური გარდაქმნები.
  კოსმოსური იმპერიის გადარჩენილი ვარსკვლავური ხომალდები და სტელზანათმა დაიწყეს შეკრება ერთ მთლიანობაში, როგორც ვერცხლისწყლის ბურთები. ისინი სწრაფად გაერთიანდნენ, დაჭერით პრინსპს-პლაზმურ პლასტილინში, ქმნიდნენ ერთ და მონოლითურ მთლიანობას მათ შორის.
  ნაწილაკები მთელ სივრცეში ტრიალებდნენ და ნახერხივით იშლებოდნენ ინდუქციურ ხვეულში. შემდეგ კი, სითების იმპერიის ფლაგმანი ვარსკვლავური ხომალდის ადგილას, მოჰყვა ტყვიამფრქვევის აფეთქება ციმციმებივით, და ამის შემდეგ გამოჩნდა უზარმაზარი ადამიანი.
  მისი ფიგურა უცნაური იყო. ტანი და ფეხები, ლირა ველიმარას მსგავსად, შიშველი და მაცდუნებელია, მაგრამ თავი, მხრები და ხელები დაფარულია დართ ვეიდერის შავი საბრძოლო კოსტიუმით.
  აღმოჩნდა საშინელი ჰიბრიდი: ბნელი ძალების მბრძანებელი, მეომარი SS-ის ჯარებიდან სტელზანატ ველიმარა. უფრო მეტიც, ყაჩაღის ზომები ვენერასთან დიამეტრით. ასეთი მონსტრი დაიბადა და შეიქმნა ექსტრემალური გამოვლინებით, ჰიპერგრავიტაციის მაგიით.
  დართ-ლირას ხელში ორი შუქის მახვილი მოელვარე, წითელი და მეწამული. ორივე იარაღი ანათებდა და ანათებდა ძალიან კაშკაშა და ინტენსიურად. ერდოღანისკენ დაიძრა ნახევრად შური გოგონა, ნახევრად კიბერნეტიკული ორგანიზმი.
  მოხდენილი, შიშველი, გოგოსფერი ფეხების ქვეშ ვაკუუმი ყრუდ ღრიალებდა. ჩანდა, რომ ეს მონსტრი უბრალოდ მიდიოდა ნაღმზე, სადაც ასაფეთქებელი ნივთიერებები უხილავია, მაგრამ ეს მათ კიდევ უფრო დამანგრეველს ხდის.
  თურქი დიქტატორი, ასევე ვენერას დიამეტრით შეშუპებული, კოლეგისკენ გაემართა. მიუახლოვდნენ და ერთი შიშველი, გოგოური ფეხების ქვეშ, მეორე კი მაღალი ჩექმების ქვეშ, მილიონი ჭექა-ქუხილივით ატყდა... სიცარიელე!
  დართ ვეიდერი და ლირა ერთ ბოთლში, ხმლით მიესალმნენ ერდოღანს.
  ოსმალეთის დიქტატორი პასუხად მხოლოდ ყეფდა:
  - არა მტერს წყალობა!
  დართ ვეიდერმა უპასუხა ლანძღვით:
  - გამეორება დედა - კაბანენია!
  და მათი ხმლები ველური ღრიალით, მილიარდი კრაკატაუს ვულკანის ამოფრქვევები გადაიკვეთა. და ვაკუუმი შეირყა. კვარკები ცეკვავდნენ ეთერის მორევებში.
  ერდოღანმა, იგრძნო, რომ მათი ბოროტი და კეთილი სულების მრავალრიცხოვანი ლაშქართა მიერ ნაქსოვი ხორცი, დარტყმისგან შეკრთა, იღრიალა:
  - სატანაზე! Ძლიერი ხარ!
  დართ ვეიდერმა განაგრძო შეტევა და დაიყვირა:
  - და ის არასოდეს ყოფილა სუსტი!
  შავი ლორდისა და მებრძოლი მეომრის ჰიბრიდი თავს დაესხა ერდოღანს. და მართალია მისი მოწინააღმდეგე სიძლიერითა და სისწრაფით არ ჩამოუვარდებოდა, მაგრამ ხმლის სროლის ხელოვნებაში, რა თქმა უნდა, თურქეთის პრეზიდენტი ვერ შეედრებოდა მეომარს, რომელსაც გალაქტიკის საუკეთესო მეომრები და ხმლებით გაწვრთნიდნენ - ჯედაები.
  ლირას ხმა უკვე ისმოდა. ეს ჯოჯოხეთიც კარგად სწავლობდა. იმის გამო, რომ მათ იმპერიაში კაცები არ არსებობდნენ, გოგონებს კიბერნეტიკული საშვილოსნოში ზრდიდნენ. მათ ასწავლიდნენ მოკვლას და ბრძოლას მაშინაც კი, როცა ემბრიონი მკვებავ გარემოში ყალიბდებოდა კომპიუტერული პროგრამების დახმარებით.
  - თურქეთის მოქალაქის შვილი რომ არ მოგწონს, ასეთი მიღება გაქვს!
  და პრინსპს-პლაზმის ხმალმა ერდოღანის კარგად ნაჭმიანი კათხა დაჭრა. ოსმალეთის დიქტატორის მოწყვეტილი ულვაში ჩამოვარდა, ეთერის გრიგაში დატრიალდა, დაიწყო ტკაცუნი, მსხვრევადი ბომბის მთელი თაიგულივით იშლება. და მოჭრილი ლოყიდან სისხლი დაიღვარა. უფრო მეტიც, ყოველ წვეთში ცოცხიანი ჯინები და ჯადოქრები იფრქვევიან.
  თურქი დიქტატორი ცდილობდა პასუხის გაცემას, მაგრამ დართ ვეიდერი ძალიან ოსტატურად ჩაყვინთა მახვილის მრუდის ქვეშ და თვითონაც გვერდით დაარტყა მტერს, მოკვეთა მტრის კუნთების მთელი ფენა. ერდოღანმა კიდევ უფრო იღრიალა და ისევ შეუტია.
  დართ ვეიდერმა საქანელა შეაჩერა და ლირას შიშველი ფეხი მტერს სწორედ საზარდულის არეში მოხვდა.
  ერდოღანმა მტკივნეულად წამოიძახა და ველური კვნესით, რომელშიც ცელქი ნოტები იგრძნობოდა, იკივლა:
  "ახლა შენ მკვდარი ხარ!"
  დართ ვეიდერმა დააჩქარა შეტევა და მღეროდა, როცა თავს ესხმოდა:
  - და მაინც დასასრული, ეს არ არის დასასრული! დასასრული მხოლოდ დასაწყისია!
  ახლა კი მას ხელმოწერის სვლა უჭირავს, რომლის დახმარებით გრაფი დუკო დამარცხდა. მოჭრილი ხელი, ხმალთან ერთად, ვაკუუმის ტალღაზე კიდია. და მერე ისიც იწყებს რღვევას. თითქოს ერთ ადგილას გაიტანა მრავალჯერადი გამოყენებადი, რეაქტიული, გამშვები - ასხივებენ სუპერნოვას.
  ერდოღანმა, აუტანელი ტკივილისგან თვალებმოჭუტული, უკან დაიხია და თავი მთვარეზე ჩააჯახა.
  პლანეტა დედამიწის თანამგზავრი დარტყმისგან დეფორმირებული იყო, იგი ფართო ბზარებით დაიფარა და დაიწყო მაგმის აქტიური ამოფრქვევა. მთვარე ძლიერ ნაცემი სახეს დაემსგავსა. ლირამ ერდოღანს ფეხი ისევ მუხლის ქვეშ გადასწია და ვეიდერის ხმალი დაუცველი მხრიდან მხარზე დაეჭირა და ხორცის სქელი ნაჭერი და კუნთები მოჭრა.
  ოსმალეთის დიქტატორი უკვე აშკარად ცურავდა, მისი ერთადერთი გადარჩენილი ხმალი ფართო ამპლიტუდაში გაფრინდა, მაგრამ შავი უფლისწულის წითელი ხმლის წვერი მოწინააღმდეგეს პირდაპირ ხელში ჩაუვარდა. შემდეგ მკაფიო შემობრუნება და ერდოღანის კიდევ ერთი მოწყვეტილი თათი ეცემა, რათა იქ დაიწყო ნგრევა, განადგურებითა და ჯადოსნური ფეიერებით.
  ოსმალეთის დიქტატორი განიარაღებულია და მისი უკანასკნელი სასოწარკვეთილი მცდელობა, როგორც დრაკონი, არის ნაპერწკალით აანთება.
  თითქოს ერთბაშად ტრილიონი ცეცხლმსროლი ააფეთქეს. და პლაზმის ამოფრქვევამ დატბორა თითქმის მთელი მზის სისტემა. გააფთრებული ცეცხლის ტალღები, რამდენიმე წამში, პლუტონის ორბიტაზე შევარდა. დართ ვეიდერის ნიღაბი და ხელები გადარჩა, მაგრამ ლირას შიშველი, გოგონასფერი ქუსლები საფუძვლიანად დაიწვა.
  გოგონა-გენერალმა ტკივილისგან იკივლა - ცეცხლმა სასტიკად დაწვა ძირი, მსხვილი ბუშტუკებიც კი ერთბაშად ადიდდა დამწვარ და გაშავებულ ქალის ფეხებსა და წვივებს. მუხლებზე დამიდგა...
  მაგრამ დართ ვეიდერმა პროფესიონალური მოძრაობით, ნახტომით, სხეულის მობრუნებითა და ხმლების შეჯერებული მოძრაობით დაანგრია ოსმალეთის პრეზიდენტის ერდოღანის დიდი, რქიანი თავი.
  დიდი მეომრისა და მმართველის უზარმაზარი თავი, რომელიც მთვარეს ზომით არ ჩამოუვარდებოდა, მოშორდა და სქელი ლურჯი ტუჩები ჩურჩულებდა:
  - ყველაფერი დამთავრდა!
  ამის შემდეგ აფეთქება ჭექა-ქუხილი იყო, იმდენად ყრუ, დამანგრეველი და უზარმაზარი, რომ ყველაფერი, რაც ადრე ხდებოდა, იყო უბედური ასანთის ცეცხლი კოსმოსში გამოცდილი წყალბადის ბომბის ფონზე. ანჰილაციური ჰიპერპლაზმის ნაკადებმა დატბორა სივრცე მზისგან, შემდეგ აფლა-კენტავრიდან და სირიუსიდან...
  
  
  
  
  უბედური ბიჭი
  ცხოვრობდა ერთი ბიჭი, ის ჯერ კიდევ პატარა იყო, მაგრამ ღრმად უბედური. სკოლაში მას განაწყენდნენ და დევნიდნენ, სახლში მისი მშობლები მუდამ დაკავებულები იყვნენ და უსაყვედურობდნენ ცუდი შეფასების გამო და ცემდნენ კიდეც ქამარით. და ყველა მისი სულელი, გონებრივად ჩამორჩენილი, მშიშარა - მოწამლული და ნაცემი.
  ბიჭი დაიღალა ამით და გადაწყვიტა დაეტოვებინა თავისი ბოროტი ქალაქი და დაშორებულიყო საძულველი სკოლისგან, სადაც არ უნდა იყოს მისი თვალები.
  ბიჭი ჯერ კიდევ პატარა და გულუბრყვილო იყო. ფიქრობდა, რომ მხოლოდ მის ქალაქში ცხოვრობენ ასეთი ბოროტები და განსაკუთრებით ბავშვები, სხვა ქალაქებში კი ყველა კეთილი და კეთილია. და სხვაგვარად არ შეიძლება, რადგან კვადრატულ ტელევიზორის ყუთში აღელვებული მეორდება, რომ მათი ქვეყანა ყველაზე ჰუმანური, კეთილი, ლამაზი და საუკეთესოა მსოფლიოში. რომ მის ქვეყანაში ყველა ბავშვი ბედნიერია ან აუცილებლად გახდება ბედნიერი და პარტია და მისი დიდი ლიდერი კომუნიზმამდე მიიყვანს - როცა ყველა მიიღებს იმას, რაც სურს.
  და ნაცემი და შევიწროებული ბიჭი გულწრფელად ფიქრობდა, რომ სკოლაში ბავშვები იმდენად სასტიკები და ბოროტები იყვნენ, რომ ისინი CIA-მ და მოსადმა აიყვანა, რომ ქალაქში ამერიკის მსუქანი მუცელი ბურჟუას ბრალია, რომ ცარიელი თაროები და ხალხი იყო. გრძელ რიგებში იდგნენ. რომ ყველაფერი კარგად იყო, რომ არა ბურჟუები და დივერსანტები, რომლებიც ღამით კვეთენ საზღვრებს. მათი ბრალია, რომ კარტოფილი ლპება და ბავშვებს კბილები სტკივათ. და, როგორც ჩანს, ინექციები ასევე გამოიგონეს აშშ-ში ადამიანების წამებისთვის.
  მაგრამ იყოს ისეთი, რომ ბოროტება ბატონობდეს მისი უზარმაზარი სამშობლოს ყველა ქალაქში, ისე რომ CIA-ს ბოროტმა აგენტებმა აცდუნოს და გაანადგუროს ყველა ბავშვი, ასწავლოს მათ ბრძოლა და ცემა დაწოლილი.
  არა, უნდა არსებობდეს ქალაქი მსოფლიოში მის საუკეთესო და ყველაზე ჰუმანურ ქვეყანაში, სადაც ყველა კეთილი იყოს და ეღიმება ერთმანეთს და თქვენ შეგიძლიათ უსაფრთხოდ მიაწვდინოთ ხელი ხელის ჩამორთმევისთვის იმის შიშის გარეშე, რომ თითებს შორის დამალული ქინძისთავი მოხვდება მასში.
  ბიჭს მტკიცედ სჯეროდა ამის, რომ ჯერ კიდევ არსებობს კეთილი და მშვიდობიანი ქალაქები. მან კი, ძლივს მოელოდა გაზაფხულის პირველ, თბილ დღეებს, მშობლებისგან მალულად ამოიღო ყველაფერი მაცივრიდან. და ამდენი პროდუქტი არ იყო მსოფლიოს ყველაზე ჰუმანურ, მდიდარ, კეთილ და მშვიდობისმოყვარე ქვეყანაში. ამით ჩავყარე ჩანთა და ჩანთა, მანამდე სახელმძღვანელოები და რვეულები ამოვაძვრინე, რომ დამატებით სიმძიმეს ქმნიდნენ და... დროდადრო, მშიშარავით მიმოიხედა, კარებს უღებდა და ქუჩაში ხტებოდა.
  ბიჭს ყოველთვის ეშინოდა საკუთარ ეზოში გასვლის. ეჩვენებოდა, რომ იქ აუცილებლად სცემდნენ, დაასახიჩრებდნენ, დაამცირებდნენ, შეაფურთხებდნენ ან უარესს გააკეთებდნენ. მაგრამ ჯერ კიდევ ადრე გაზაფხულის დილაა, ყველა სკოლაში მიდის, არის შანსი ეზოს ხულიგნებს გადაიჩეხო და უფრო შორს წავიდეს. ამ კვარტალიდან, სადაც ის გარიყული და სასაცილო გახდა, იქამდე, სადაც ჯერ კიდევ არ იციან. სადაც ის უბრალოდ ჭაღარა ბიჭია სიმაღლის ქუდით.
  რატომ არის ხალხი ასე გაბრაზებული? რა გაუკეთა მათ, რომ ასე სასტიკად სძულდნენ? და უფრო მეტიც, მათ სძულთ ეს, ყველაზე ჰუმანურ, კეთილ, ჰუმანურ და სამართლიან ქვეყანაში არა მსოფლიოში? რა გაუკეთა მან მათ? ვინმეს ხომ არ შეურაცხყოფა, ცილისწამება, დამცირება, გაფურთხება, ღალატი?
  ყველას ხომ არ ეუბნებოდა, რომ უნდა იყო კეთილი, თანამგრძნობი, დაეხმარო ერთმანეთს. რომ ბრძოლა ცუდია და სუსტებს დახმარება სჭირდებათ? მაგრამ ამისთვის მაინც თვლიდნენ ყველას სულელად, სუსტად, სულელად... და კიდევ რაღაც რთულ და გაუგებარ სიტყვას - პაციფისტად?
  მაგრამ გასაკვირი არ არის, რომ ამას ყველა საბავშვო ზღაპარი, წიგნი და ტელევიზია გვასწავლის. ადამიანებმა ხომ ასე არ უნდა დაარტყას: ამაღლებულად კეთილშობილური, თავგანწირვისკენ მიდრეკილი, მთავით დგომა ერთმანეთისთვის. კაცი კაცის ძმა არ არის? განა სიკეთის კეთება არ არის ცხოვრების ნამდვილი აზრი?
  მაშ, რატომ არის სინამდვილეში უარყოფილი ის, რაც ისწავლებოდა წიგნებში, ფილმებში და თუნდაც კომპიუტერული მეცნიერების გაკვეთილებზე? ითვლება სულელურად, აბსურდულად, სასაცილოდ, ცუდად!
  რატომ არის ჩვენს შვილებში და მის თანატოლებში ამდენი ბრაზი და სიძულვილი, მათი სინდისის მოსმენის სურვილი, ძალადობისა და განადგურების სურვილი? სად მიდის განათლება და კეთილი საქმეების კულტი მათ ყველაზე ჰუმანურ და ჰუმანურ ძალაში მსოფლიოში. ძალაში, რომელიც ეხმარება და იცავს ჩაგრულებს მსოფლიოს ყველა კუთხეში. რაც იხსნის შავკანიანებს, ინდიელებს, ყველა დაღლილ და ავადმყოფს შიმშილისგან და სტიქიური უბედურებისგან.
  ბიჭს დაუძახეს... შიში იგრძნო. ახლა მათ დაიჭერენ და აბუზღუნებენ.
  ვითომ არ ესმოდა და ნაბიჯს აუჩქარა.
  საპასუხოდ, ველური ღრიალი:
  - დაიჭირე მუხრუჭი! მოგკლავთ!
  მის ხმაში ველური სიგიჟე ატყდება, ამდენი სიძულვილი მისდამი? Რისთვის? რა გაუკეთა მან მათ? და სძულთ ის, ვინც ყოველთვის ლაპარაკობდა სიკეთეზე, მეგობრობაზე, წყალობაზე ისე, რომ არ სძულდეს მოღალატე, ვინც საკუთარ დედას კლავდა.
  მაგრამ ბიჭმა უკვე გადაწყვიტა, წასულიყო ეს ქალაქი და აღარ წასულიყო ამ დაწყევლილ, საძულველ სკოლაში. გაექცე ამ ჯოჯოხეთურ კანალიზაციას და იპოვე სხვა, კეთილი, სუფთა, მეგობრული ქალაქი. ბოლოს და ბოლოს, შესაძლოა, მის ყველაზე ქველმოქმედ ქვეყანაში ასეთი ქალაქები არ იყო.
  ბიჭს ძალიან ეშინოდა, მოუხერხებელი და სუსტი არ დაეწიათ და კისერში სცემდნენ, რომ ვეღარ წასულიყო. მაგრამ არის ავტობუსიც. თქვენ უბრალოდ უნდა გადახტეთ მასში, შემდეგ დაშინება და ბანდიტი ჩამორჩებიან.
  ამჯერად ბიჭს გაუმართლა და ბოლო მომენტში მან მოახერხა ავტობუსის დახურულ საფეხურზე გადახტომა. კარს წვრილმა, ბავშვურმა, საბედნიეროდ, არც ისე ბევრი ხელი შეაღო და სასურსათო ნივთებით სავსე ჩანთას ჩაეჭიდა.
  იმ დღეებში ავტობუსით მგზავრობა მაინც მწირი თანხა ღირდა და პატარა ქალაქში კონდუქტორისთვის ხელფასის გადახდა წამგებიანი იყო. მეტიც, ხალხი პატიოსანია და ოთხი კაპიკი არ სწყალობს. რამდენიმე თანატოლმა ვერ დაეწია ბიჭს და ბრაზი ნაგვის ურნაზე დაასხა. მას სასტიკად ურტყამდნენ ფეხებს, თითქოს რკინა იყო იმის ბრალი, რომ სასურველი ნადირი გაცურდა. ბიჭი კი მართავდა და ევედრებოდა უფალ ღმერთს (რომელიც, სხვათა შორის, როგორც ასწავლიდნენ, საერთოდ არ არსებობს!), რომ მალე კარი გაიღო და ხელი გაეხსნა.
  ბოლოს შემდეგ გაჩერებაზე ხელი თავისუფალია და შეგიძლია სავარძელზე დაჯდე და ამოისუნთქო. რაც უფრო შორდებოდა ბიჭი მის საძულველ ეზოს, მით უფრო მშვიდდებოდა მისი სული. სადაც არ იციან, იქ უფრო უსაფრთხოა.
  თუმცა, შესაძლოა, სხვა ბიჭი, პირიქით, მის ადგილას, ოცნებობდა სახლთან უფრო ახლოს ყოფნაზე, მის აუღელვებელ კედლებში დაცვას ეძებდა. მაგრამ სახლის ეზო ბიჭში ყოველთვის შიშს იწვევდა. ის კი ოცნებობდა კოშმარებზე და თავის ჯოჯოხეთურ, დაუნდობელ თანატოლებზე. ბიჭი ცდილობდა ქუჩაში რაც შეიძლება ცოტა გაევლო. გაკვეთილების შემდეგ რაც შემეძლო სწრაფად გავიქეცი გასახდელში, რათა დროულად ვყოფილიყავი, სანამ საძულველი, სასტიკი გულის თანატოლები გამოვიდოდნენ და დაცინვას დამიწყებდნენ, ან თუნდაც მაშინვე ცემას. ბიჭი ნუგეშს მხოლოდ წიგნებში პოულობდა. მაშინ არც კომპიუტერი იყო, არც ინტერნეტი, არც ტელევიზორში - მხოლოდ სამი არხი, სადაც საუკეთესო შემთხვევაში აჩვენებენ წარჩინებული სტუდენტების პიონერებს, ან მომღერალ გუნდს - რა კარგია მსოფლიოში მათ ყველაზე ჰუმანურ და ჰუმანურ ქვეყანაში ცხოვრება. . და უარეს შემთხვევაში, მოსაწყენი ცნობები მინდვრებიდან და მუდმივი ბრძოლები მოსავლისთვის. და მხოლოდ კვირაში ერთხელ, კვირას იყო შესაძლებელი, მკაცრად ლიმიტის მიხედვით, რაიმე საინტერესო, მხატვრული ფილმის ან ზღაპრის მოსანახულებელი გადაცემის ყურება.
  და ბიჭს უყვარდა წიგნებში თავის დაკრძალვა, მათში ამაღლებული, კეთილშობილი და ზღაპრული ხატვა.
  და ის ხშირად გაკვეთილზე, თუ მისი თანატოლები მილიდან აფურთხებდნენ, ან რეზინით ისროდნენ, ძალიან არ იღლებოდნენ, ის ასევე ფიქრობდა ზღაპრულ, კეთილ სამყაროზე. იმაზე, რომ როცა საბოლოოდ აშენდება კომუნიზმი და იქნება საყოველთაო, საყოველთაო ძმობა.
  შემდეგ კი ბავშვები ალფა კენტავრიდან, სირიუსიდან, დიდი ურსიდან, მშვილდოსნის თანავარსკვლავედიდან გაერთიანდებიან. და ფართოდ იღიმებიან, ხელებს უჭერენ. მაგალითად, თევზების თანავარსკვლავედის ბავშვებს თავები დაფარული აქვთ ვერცხლისფერი ქერცლებით და ოქროსფერი, ცქრიალა ფარფლებით. ხოლო მშვილდოსნის თანავარსკვლავედში ისინი ალბათ კენტავრებს ჰგვანან.
  ყველაფერი ძალიან მშვიდი და ლამაზია. ისინი ერთმანეთს აჩუქებენ, მღერიან სიმღერებს. არ არსებობს მტრობა, ბოროტება, ღილაკს ან მკვდარ ბაყაყს არავინ დაუსვამს ზურგში.
  მალე კომუნიზმი დადგებოდა და საძულველი CIA, რომელმაც მთელი მსოფლიო სიძულვილის ქსელში მოიქცია და ჩვენს საბჭოთა ბავშვებს ასწავლა სიკეთის სიძულვილი - დაე, დაიღუპოს და განადგურდეს! ბოლოს და ბოლოს, სწორედ ისინი არიან ამერიკელები, რომლებმაც სათავე დაუდეს ომის კოშმარებს ინდიელების განადგურებიდან ავღანეთამდე. რადიოს ხმებში გაგიჟებენ ხალხს და აიძულებენ ხელი აწიონ, ძმა ძმაზე, აკვნიდან სიძულვილის გაღვივება!
  ავტობუსი ნელა სრიალებს მარშრუტის გასწვრივ. მაისის გარეთ, დილა - დღე ახლა იწყება. დიახ, ბიჭს არ ეშინია სიბნელის. პირიქით, როცა ბნელა, მეტი შანსია წარსული თანატოლების შეუმჩნევლად გაცურვის, სიბნელეში დაშლის. ზამთარში, როცა ცივა და ღამეები გრძელია და განსაკუთრებით ძლიერი ყინვის დროს, შეგიძლიათ ქუჩაში გახვიდეთ და სერიოზულად ელოდოთ, რომ ბრაზით სავსე ბიჭებს გადაიჩეხებით.
  ზამთარში ხულიგნებიც ცივდებიან და გარეთ ნაკლებად გამოდიან. მაგრამ თბილ სეზონზე მხოლოდ ტანჯვა იწყება. და მხოლოდ მაღაზიაში სიარული წამებად იქცევა. და ბიჭი ფიქრობს, გამოიგონეთ რაიმე სახის ნულოვანი გადასვლის მოდული, რომ ერთხელ უკვე მაღაზიაში იყოთ, შემდეგ დააჭირეთ ღილაკს და უკვე სახლში ხართ.
  შეიძლება კარგია, რომ ხელოვნური ფრთები ჯერ კიდევ არ არის გამოგონილი, თავის ბინაში, მაღალ სართულზე, ბიჭი შედარებით უსაფრთხოებას გრძნობს. როცა სწრაფი სირბილიდან ოფლიანდები, ბოლოს კარებს აღებ და ბინაში ხტები, გრძნობ, თითქოს ოლიმპიურმა ჩემპიონმა ფინიშის ხაზი გადაკვეთა - სახლში ხარ და უსაფრთხოდ ხარ. საბოლოოდ შეგიძლიათ ამოისუნთქოთ და ნუგეშს იპოვნოთ ჩვეულებრივი წიგნის კითხვით. საბედნიეროდ, მათ დიდი ბაბუისგან ბიბლიოთეკა დატოვეს, რასაც აკადემიკოსი შეშურდება.
  მძღოლმა ანიშნა, რომ ისინი უკვე ბოლო გაჩერებაზე იყვნენ და ყველა უნდა წასულიყო. ბიჭი უცნობ ადგილას აღმოჩნდა. ბოლომდე არ გაჩერებულა. და ეს სიახლე სასიამოვნო და გასაკვირი ჩანდა. თითქოს ღირს ნაბიჯის გადადგმა და შენც ელივით ზურმუხტის ქალაქის ჯადოქარი აღმოჩნდები ზღაპრულ და ბედნიერ ქვეყანაში.
  
  ომი გამარჯვებული დასასრულისკენ
  1945 წლის 13 აპრილი. ქალაქი ბერლინი, საიმპერატორო კანცელარიის შენობა.
  საგარეო საქმეთა მინისტრი რიბენტროპი ახლახან დაბრუნდა საბჭოთა დელეგაციასთან მოლაპარაკებებიდან, რომელსაც ხელმძღვანელობდა გერმანიის ცნობილი მეჩხუბარი და მტერი, მოლოტოვი. მიუხედავად იმისა, რომ ბოლო ბრძოლების დროს ოთხი საბჭოთა სატანკო არმია თითქმის მთლიანად განადგურდა. და 1 აპრილს, დასავლეთის დახმარების მიწოდება Lend-Lease-ით შეწყდა, სტალინმა წამოაყენა განზრახ გაბერილი მოთხოვნები.
  რიბენტროპმა სევდიანად უთხრა რომელს:
  - საბჭოთა დელეგაციასთან მოლაპარაკებები ჩიხში შევიდა. კომპრომისული ნულოვანი ვარიანტი - 1941 წლის ივნისის საზღვრებთან დაბრუნება სტალინს არ შეეფერებოდა. კობა ითხოვს - კლაიპედას რეგიონს, აღმოსავლეთ პრუსიას და მთელ პოლონეთს 1939 წლის საზღვრებში. ის ასევე აცხადებს პრეტენზიას სლოვენიის მიწებზე, უნგრეთის ნაწილზე და რუმინეთის ნავთობის საბადოებზე. ის აცხადებს, რომ მილიონობით საბჭოთა ჯარისკაცი არ დაიღუპა იმისთვის, რომ მისულიყვნენ იქ, სადაც ყველაფერი დაიწყო. გარდა ამისა, იოსები ითხოვს ჩვენგან რეპარაციას, ყველა სამხედრო და მშვიდობიანი მოქალაქის გათავისუფლებას... და გვპირდება, რომ ჩვენს გათავისუფლებას მხოლოდ გამოსასყიდისთვის გვპირდება! გარდა ამისა, სტალინს ასევე სურს მიიღოს ტერიტორიული შესყიდვები ფინეთისგან.
  ფელდმარშალმა ფიურერ რომელმა პირქუშად შენიშნა:
  - 1944 წლის ივნისის გადატრიალების შემდეგ იძულებული გავხდით ნელი და ჯიუტი უკანდახევა გაგვეგრძელებინა აღმოსავლეთის ფრონტზე. მართალია ნორმანდიაში დამარცხებული მოკავშირეები ჩვენთან ერთად წავიდნენ მათთვის შედარებით საპატიო მშვიდობაზე, მაგრამ... წითელი არმია ძალიან ძლიერია და ჩვენ ჯარისკაცებზე მაქსიმალურად ვიზრუნეთ, ვამჯობინეთ აქტიური თავდაცვა და მოკლე კონტრშეტევები. დიახ, რუსები წავიდნენ ვისტულაში და თუნდაც უზარმაზარი დანაკარგების ფასად გადალახეს იგი, შეიჭრნენ სლოვაკეთში, კინაღამ დაიპყრეს რუმინეთი... მაგრამ ყველა ეს წარმატება მათ ძვირად დაუჯდათ. ჩვენც სისხლი გვქონდა, მაგრამ მე მოვახერხე მეტ-ნაკლებად დამაკმაყოფილებელი დაცვის დამყარება და დანაკარგების კოეფიციენტი სამ-ოთხჯერ შევამცირე ჩვენს სასარგებლოდ. მაგრამ სტალინს, როგორც ჩანს, არ ესმის, რომ მისი ქვეყანაც ამოწურულია და მოკავშირეები, რომლებმაც შეწყვიტეს რუსეთის დახმარება, დაიწყებენ ჩვენზე დაყრდნობას?
  რიბენტროპმა მხიარული ღიმილით უპასუხა:
  - ყველაზე დიდი უცხოური ზვიგენები უკვე გვპირდებიან მხარდაჭერას იმ მიწების სანაცვლოდ, რომლებსაც სსრკ-ს დაპყრობით მივიღებთ! ბრიტანეთში ლეიბორისტული მთავრობა ჯერ კიდევ ყოყმანობს, მაგრამ ბევრი კერძო სტრუქტურა მზადაა დაგვიჭიროს მხარი! დახმარებას გვპირდებიან ბრაზილია, ესპანეთი, პორტუგალია და განსაკუთრებით არგენტინა. პერონი არც კი გამორიცხავს, რომ ომში ღიად შემოვიდეს ჩვენი მხრიდან. ფინელებიც გვპირდებიან, რომ ბოლომდე წავლენ! იტალიაში მუსოლინის პოზიციები ჩრდილოეთში გაძლიერდა, ხოლო პროდასავლური ძალები კვლავ აკონტროლებენ სამხრეთს. ჩვენ მზად ვართ ომის გასაგრძელებლად, ჩემო ფიურერ!
  რომელმა მოკლედ ბრძანა:
  - სპერ მე!
  დახელოვნებული, შრომისმოყვარე და ნიჭიერი საიმპერატორო შეიარაღებისა და საბრძოლო მასალის მინისტრი იჯდა თავის ადგილზე. შპეერმა მოახერხა, მიუხედავად ყველა სირთულისა, მნიშვნელოვნად გაზარდა იარაღის წარმოება და ძალიან სწრაფად ჩაუშვა სერიულ წარმოებაში უფრო მოწინავე კლასის თვითმავალი იარაღი - "e", "LEV" და "Panther" -2.
  მესამე რაიხის ჯერ კიდევ ახალგაზრდა და ძალიან ენერგიული ეკონომიკური დიქტატორი ამბობდა:
  - სატანკო მშენებლობის სფეროში მიღწეულია არა მხოლოდ ხარისხობრივი, არამედ რაოდენობრივი გარღვევა. 1944 წლის დეკემბერში წარმოიქმნა 1960 წლის ტანკები და თვითმავალი იარაღი. და ეს მიუხედავად ყველა სამხედრო სირთულისა და მსოფლიოს საუკეთესო მანქანების მასობრივ წარმოებაში გაშვებისა! კერძოდ, E-25, Leo და Panther-2!
  ამ დროისთვის, ტანკების და თვითმავალი იარაღის წარმოება თვეში დაახლოებით ორი ათასია, რომელთაგან მარტში უახლესი მანქანები: E-10, E-25, Lev, Panther-2 შეადგენდნენ ორ მესამედზე მეტს. სატანკო ფლოტი!
  რომმელმა მშრალად ჰკითხა:
  - დარწმუნებული ხართ, რომ ჩვენი ტანკები საბჭოთა ტანკებზე მაღლა დგას?
  შპეერმა, რომელიც ცდილობდა თავის ტონს გონივრული მიეცა, თქვა:
  - ჩვენმა დიზაინერებმა, თუმცა დაგვიანებით, შეძლეს შეექმნათ მანქანები მეტ-ნაკლებად წარმატებული განლაგებით, ჯავშანტექნიკით, შეიარაღებით და მამოძრავებელი შესრულებით. განსაკუთრებით წარმატებული იყო E-25. 100 მილიმეტრიანი შუბლის დაჯავშნისას ორმოცი გრადუსიანი დახრილობის რაციონალური კუთხით, გვერდები და ღერი 60 მილიმეტრი და 88 მმ კალიბრის EL 71 ქვემეხის შეიარაღება - თვითმავალი თოფები, 80 გასროლის რეზერვი იწონის მხოლოდ. 26,6 ტონა. 700 ცხენის ძრავით ავტომობილი აჩქარებს 75 კილომეტრს საათში. გარდა ამისა, წონის რეზერვის გათვალისწინებით, თვითმავალი იარაღის გვერდები დამატებით გამაგრებულია 30 მმ ეკრანებით. ამრიგად, როგორც ლილვაკები, ასევე ეკრანი ფარავს გვერდს, რაც ნიშნავს, რომ მანქანა ატარებს T-34-85 ჭურვების ზემოქმედებას არა მხოლოდ შუბლზე, არამედ გვერდზე. იგივე 88 მილიმეტრიანი იარაღი ხვრეტავს 150 - 148 მმ ჯავშანს 60 გრადუსიანი დახრილობით. სროლის სიჩქარის გათვალისწინებით, ჩვენი 88 მმ-იანი ქვემეხის, მსოფლიოში საუკეთესო ტანკსაწინააღმდეგო იარაღის სიზუსტე! შუბლის დაცვა კი საშუალებას გაძლევთ გადაიღოთ კადრები, თუნდაც IS-2. უფრო მეტიც, საბჭოთა იარაღის წვეტიანი ჭურვები ძალიან მგრძნობიარეა რიკოშეტის მიმართ. და ჩვენი მაღალი ხარისხის ცემენტირებული ჯავშანი აქვს ზედაპირის მაღალი სიხისტე და მშვენივრად რიკოშეტირდება რაციონალური დახრილობის კუთხით!
  რომელმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - და ეს ყველაფერი მიღწეული იქნა იმის წყალობით, რომ ძრავა, ტრანსმისია და გადაცემათა კოლოფი ერთად, ერთ ბლოკშია განთავსებული. ამრიგად, მათ დაზოგეს კარდანის ლილვზე და შეამცირეს მანქანის სიმაღლე 144 სანტიმეტრამდე. მანქანა ყველა საბჭოთა მოდელს აღემატება და შედარებით მარტივია წარმოება. თუმცა, მაგალითად, თქვენ ჯერ კიდევ არ შეგიძლიათ შექმნათ ასეთი ტანკი!
  შპეერმა უპასუხა:
  - "პანტერა"-2 და განსაკუთრებით ტანკი "ლევი" ითვალისწინებს უახლეს განვითარებას და გაუმჯობესებებს. კერძოდ, "პანტერა" -2-მა მოახერხა 47 ტონა წონის დაძლევა, შეიარაღება და ჭურვების მარაგი გაზარდა "სამეფო ვეფხვის" დონეზე და ოდნავ ჩამოუვარდებოდა ჯავშანტექნიკას. და ეს არის ოცდაერთი ტონა განსხვავება. 700 ცხენის ძრავა გაძლევთ 55 კილომეტრის სიჩქარეს გზატკეცილზე, ხოლო კლდეზე 30 კილომეტრს საათში. ახალი მანქანები უკვე გადადიან სერიაში 900 ცხენის ძრავით და შეუძლიათ საათში 70 კილომეტრამდე აჩქარება. "ლომს" 105 მმ-იანი ქვემეხით შეიარაღებაში ტოლი არ ჰყავს, შუბლის ჯავშნით აჯობებს "მეფე ვეფხვს", თანაბარი გვერდებითა და მჭიდით. და ყველა 51 ტონა წონით, 900 ცხენის ძრავით. ჩვენი ახალი ტანკები - აქვთ შესანიშნავი მამოძრავებელი შესრულება, რაც ნიშნავს, რომ მათი გამოყენება შესაძლებელია შეტევითი ომში!
  რომმელმა გაიცინა და კვლავ გამოავლინა ერუდიცია:
  - და ამ ავზში ძრავა, გადაცემათა კოლოფი და გადაცემათა კოლოფი განლაგებულია მანქანის კორპუსის წინ, კოშკი კი უკან არის გადაადგილებული. მათ ასევე გამკაცრდა განლაგება. მაგრამ ჩვენ გვჭირდება "ლომი" უფრო ძლიერი გვერდითი ჯავშნით!
  შპეერმა თავი დაუქნია და თქვა:
  - E-50 ტანკში ჩვენ განვასახიერებთ მაუსის დაცვას და შეიარაღებას, არაუმეტეს სამოცდაათი ტონა წონის!
  რომმელმა გაათავისუფლა შპეერი და მიიწვია იმპერიული საჰაერო მინისტრი საური. ასევე ძალიან გამოცდილი და უნარიანი მენეჯერი.
  იმპერიულმა მინისტრმა გამარჯვებული ჰაერით თქვა:
  -ჩვენმა ავიაციამ აბსოლუტური საჰაერო უზენაესობა აიღო! და პირველ რიგში მადლობა გმირულ გერმანულ ინდუსტრიას! ახალი რეაქტიული თვითმფრინავი, რომელიც 1944 წელს შევიდა Luftwaffe-ში, არის მასობრივი წარმოების და მუდმივად მზარდი მოცულობის. მათ აქვთ სიჩქარის უპირატესობა საბჭოთა მანქანებთან შედარებით 200-350 კილომეტრი საათში და შეიარაღებულნი არიან მძლავრი 30 მმ-იანი ქვემეხებითა და რაკეტებით! მებრძოლებმა ME-163, Me-262, BA-349 და განსაკუთრებით იაფმა, მსუბუქმა, მანევრირებადი და ადვილად წარმოების HE-162 დაამტკიცა მათი აბსოლუტური უპირატესობა მტრის Laggs-სა და Yaks-ზე. ჩქაროსნულ სადაზვერვო და ბომბდამშენ Ar-234-ს ისეთი სიჩქარე აქვს, რომ ვერც ერთი საბჭოთა გამანადგურებელი ვერ მიაღწევს მას!
  ამავდროულად, რაც ყველაზე მნიშვნელოვანია, ჩვენ შევძელით მტერთან პარიტეტის მიღწევა მანქანების რაოდენობრივ წარმოებაში. კვირაში იწარმოება 150 ME-262 მებრძოლი, ძალიან მძლავრი იარაღი და ბრძოლაში გადარჩენა, უკვე 300 და ეს მაჩვენებელი იზრდება HE-162 მებრძოლი და 120 AP-234-ის ზრდით. გზაშია ME-262-ის უფრო მოწინავე მოდელები ფრთებით, ME-1010 ფრთებით, სადაც სვიპი რეგულირდება, He-262 უკეთესი შეიარაღებისა და ფრენის მახასიათებლებით და რაც მთავარია Yu-287. უახლესი ფრთების მქონე უახლეს მანქანას ექნება შესანიშნავი დაბომბვის სიზუსტე.
  საერთო ჯამში, ჩვენ ვგეგმავთ რეაქტიული თვითმფრინავების წარმოების გაზრდას დღეში ორას თვითმფრინავამდე, მტრის სრულად ჩახშობა!
  რომელმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - და ჩვენი ხრახნიანი მანქანები საკმაოდ წარმატებულია. მაგალითად, Focke-Wulf-ის ევოლუცია - TA-152. დიახ, და TA-400 რეაქტიული ბომბდამშენის ვერსიაში ექვსი ძრავით, დიდ დაპირებას აჩვენებს!
  ზაურმა ამაყად ჩაისისინა:
  - TA-400-ს შეუძლია დაბომბოს საბჭოთა ქარხნები ურალის მიღმა, მიაღწიოს სიჩქარეს 800 კილომეტრამდე და გადაიტანოს 10 ტონაზე მეტი ბომბი! ასეა XO-18 უკუდა ბომბდამშენი, რომლის ფრენის დიაპაზონი 16000 კილომეტრია! და თვითმფრინავი TA-183 და სხვა მანქანები! ჩვენ დომინირებთ ჰაერზე!
  ფელდმარშალმა ფიურერმა გაათავისუფლა ზაური. ახლა შმაისერთან საუბრის დრო იყო.
  გერმანული ავტომატი
  StG 44 ( გერმ. Sturmgewehr 44 - 1944 assault rifle ) - გერმანული თავდასხმის თოფი, რომელიც შეიქმნა მეორე მსოფლიო ომის დროს. დამზადდა დაახლოებით 850 ათასი ცალი. თანამედროვე ტიპის ავტომატებს შორის, იგი გახდა პირველი განვითარება, რომელიც მასობრივად წარმოებული იყო.
  იგი განსხვავდება მეორე მსოფლიო ომის ავტომატებისგან (PPSh და ა.შ.) მიზნობრივი სროლის მნიშვნელოვნად გრძელი დიაპაზონით, უპირველეს ყოვლისა, ე.წ. თოფები.
  ავტომატიზაცია StG 44 - ვენტილირებადი ტიპი, ფხვნილის გაზების მოცილებით ლულის კედელში ნახვრეტით. ლულის ხვრელი იკეტება ჭანჭიკის ვერტიკალურ სიბრტყეში დახრით. დახრილობა ხდება კარიბჭესა და ჭანჭიკის მატარებელზე დახრილი სიბრტყეების ურთიერთქმედებით. გაზის კამერა - რეგულირების შესაძლებლობის გარეშე. გაზის კამერის შტეფსელი დამხმარე ღეროთი იხსნება სპეციალური დრიფტით მხოლოდ მანქანის გაწმენდისას. თოფიანი ყუმბარების სროლისთვის საჭირო იყო სპეციალური ვაზნების გამოყენება 1,5გრ (ფრაგმენტაციისთვის) ან 1,9გრ (ჯავშანგამტარი-კუმულაციური ყუმბარებისთვის) ფხვნილის მუხტით. 7.92x33 კურცის ვაზნაში დენთის სტანდარტული წონა არის 1.57 გ.გაზის დგუში ღეროსთან შერწყმულია ჭანჭიკის ღეროსთან.
  შმაისერმა ასევე გამოთქვა ოპტიმიზმი, რომ ახალი მანქანა - St 54 - კიდევ უფრო საიმედო და უკეთესი იქნება, ცეცხლის მაღალი სიზუსტით.
  ფონ ბრაუნმა ასევე გამოთქვა ნამდვილი ოპტიმიზმი - A-10 და A-11 რაკეტები დაჰპირდნენ ფრენას 1000 კილომეტრამდე მანძილზე და დაარტყა დიდი სიზუსტით, რადიოს ხელმძღვანელობით.
  ატომური ბომბით, ყველაფერი უარესი იყო მანამ, სანამ ბირთვული რეაქტორი არ ამოქმედდა. მაგრამ ასევე რამდენიმე წელიწადში დაჰპირდნენ, რომ ბომბების დედოფალი გადავიდოდა სერიაში!
  მაგრამ რაც მთავარია, ამერიკელებმა და ბრიტანელებმა დაჰპირდნენ, რომ დაეხმარებოდნენ მესამე რაიხს და მის თანამგზავრებს მსოფლიო კომუნიზმის წინააღმდეგ ბრძოლაში!
  ფელდმარშალმა ფიურერ რომმელმა გადაწყვიტა:
  - უთხარით სტალინს, რომ ჩვენ სრულად განვაახლებთ საომარ მოქმედებებს, შემდეგ კომუნიზმის სრულ და ტოტალურ განადგურებას!
  1945 წლის 13 აპრილი იყო დიდი უარის დღე!
  გერმანიის ომმა მთავარი დარტყმა მიაყენა უნგრეთს, რათა თავიდან აეცილებინა სრულფასოვანი ვისტულა. შეტევა დაიწყო 20 აპრილს, როდესაც ნაცისტური დივიზიები დაკომპლექტებული იყო.
  გერმანელებმა თითქმის სვლაზე შეძლეს დაცვის პირველი ხაზის გარღვევა. ისინი აქტიურად იყენებდნენ ღამის თავდასხმის ტაქტიკას, რათა რუსებს არ გამოეყენებინათ მათი მრავალრიცხოვანი არტილერია. ღამით, რა თქმა უნდა, ხანძარი არც ისე ეფექტურია და ნაცისტებს აქვთ ღამის ხედვის მოწყობილობები.
  საკმაოდ სწრაფად დაირღვა თავდაცვის მეორე ხაზიც და ჩამოყალიბდა ორი ქვაბი. მაგრამ შტაბის ბრძანებით ბრძოლაში დიდი რეზერვები შევიდა. მიუხედავად იმისა, რომ ნაცისტების დამარცხება შეუძლებელი იყო, მაინშტაინის შეტევა შეჩერდა.
  გერმანელებმა ერთთვიანი ჯიუტი ბრძოლების შემდეგ მხოლოდ სლოვაკეთის ნაწილის აღება მოახერხეს და არაუმეტეს 70-80 კილომეტრით დაწინაურდნენ.
  ფრიცის შეტევა აღმოსავლეთ პრუსიაში კიდევ უფრო ნაკლებად წარმატებული იყო. მათ მხოლოდ დაცვის პირველი ხაზი გაარღვიეს და მკვრივ დაცვას დაუპირისპირდნენ. აღმოჩნდა, რომ წითელმა არმიამ იცოდა როგორ იჭრებოდა და თავის დაცვა იყო. და სერიოზული ზიანი მიაყენოს.
  მხოლოდ რუმინეთში კისელინგმა მიაღწია დიდ წარმატებებს. ფაშისტურმა ჯარებმა შექმნეს სამი ქვაბი და დაიპყრეს თითქმის მთელი მოლდოვა და ბუკოვინა. მაგრამ იქაც კი მათ არ მიეცათ ოდესაში გარღვევის უფლება, შეჩერდნენ ბუგთან - ბუნებრივ წყლის ბარიერთან! მაგრამ გერმანელებმა მაინც მოახერხეს ბევრი მიწის დაკავება. მათ შორის შავი ზღვის სანაპიროზე და უკრაინის ჩერნივცის რეგიონში. ამრიგად, ფრონტის ხაზის მოშორება რუმინეთის ნავთობის საბადოებიდან. მაგრამ მათი აპრილის და მაისის წარმატებები ამით შემოიფარგლებოდა.
  წითელი არმია იყო თავდაცვითი და ინდუსტრია აწარმოებდა უამრავ სამხედრო აღჭურვილობას. განსაკუთრებით Yak-9 მებრძოლები და T-34-85 ტანკები.
  ზაფხულში რომელი რთულ მდგომარეობაში აღმოჩნდა - გერმანიის ადამიანური რესურსი უკვე ამოწურული იყო, შეტევამ კი მძიმე დანაკარგები გამოიწვია. არ იყო საჭირო ორმოცდამეერთე წლის გამეორების იმედი. საბჭოთა ჯარები გამაგრდნენ ბრძოლაში, გენერლებმა ძვირად მიიღეს გამოცდილება და აშენდა საკმაოდ მკვრივი და სიღრმისეული თავდაცვა.
  ასე რომ, თქვენ უნდა გადაიხადოთ აღმოსავლეთში გადასვლისთვის.
  ცენტრში საბჭოთა ჯარებს ჯერ კიდევ ჰქონდათ ხიდები ვისტულაზე. სტალინს არ სურდა უკან დახევა.
  რომელმა გადაწყვიტა საჰაერო თავდასხმა სსრკ-ზე. ვინაიდან დაბომბვა სულ მცირე ძვირადღირებული ოკუპაციაა, მაგრამ ადამიანური დანაკარგები ასეთი შეტევის დროს გაცილებით ნაკლებია! უფრო მეტიც, შეერთებულმა შტატებმა და ბრიტანეთმა თავისი კოლონიებითა და სამფლობელოებით დაიწყეს უფრო და უფრო აქტიური დახმარების გაწევა იარაღით, რესურსებით და მოხალისეებითაც კი.
  საჰაერო თავდასხმა რეაქტიული თვითმფრინავებით და ფრთხილი მცდელობები დიდი სატანკო არმიების გარღვევით.
  მაგრამ სტალინს არ სურდა პასიურად ჯდომა და დამარცხების მოლოდინი! 22 ივნისს მისმა ჯარებმა შეტევა დაიწყეს სლოვაკეთის მიმართულებით. ამის საპასუხოდ ამერიკელებმა გერმანიას კრედიტით მიჰყიდეს ათასი B-29 ბომბდამშენი.
  გერმანელები დომინირებდნენ ჰაერში და აქამდე შეეძლოთ წითელი არმიის თავდასხმების მოგერიება ტანკებსა და თვითმავალ იარაღში ხარისხობრივი უპირატესობის გამოყენებით. ივლისის ბოლოს, გერმანიის არმიის ჯგუფი სამხრეთი შეტევაზე წავიდა, რათა შეექმნა კიდევ ერთი ჯიბე. საბჭოთა ჯარებმა შეძლეს გერმანიის შეტევის შეჩერება. ნაცისტებმა დაწინაურდნენ დაახლოებით ოცდაათი კილომეტრით და, მძიმე დანაკარგების თავიდან აცილების მიზნით, შეჩერდნენ. აგვისტოში წითელი არმია ასევე დაწინაურდა აღმოსავლეთ პრუსიაში.
  ზაფხულის განმავლობაში ფრონტის ხაზი დიდად არ შეცვლილა.
  ამასობაში შეერთებულმა შტატებმა იაპონიას ორი ატომური ბომბი ჩამოაგდო. ჰიროჰიტომ დანებება 16 აგვისტოს გამოაცხადა. ამერიკამ ხელები გაშალა და გააძლიერა ტექნოლოგიის, ნედლეულისა და აღჭურვილობის მიწოდება მესამე რაიხისთვის.
  გაძლიერდა გერმანული ავიაციის ზეწოლა. ნაცისტებს სსრკ-ს დაბომბვის იმედი ჰქონდათ. შემოდგომა ორივე მხრიდან დარტყმებითა და შეტევითი მცდელობებით გავიდა. ორივე მხარე ცდილობდა თავიდან აეცილებინა ზედმეტი დანაკარგები.
  მაგრამ ზოგადად, ჰაერში ლუფტვაფეს უპირატესობა აშკარა გახდა. 1945 წლის განმავლობაში მესამე რაიხმა და თანამგზავრებმა გამოუშვეს სამოცი ათასზე მეტი თვითმფრინავი, ძირითადად რეაქტიული თვითმფრინავები, და კიდევ 30 ათასი მიიღეს მოკავშირეებისგან. სსრკ-მ მხოლოდ ორმოცდახუთი ათასი მანქანა აწარმოა. უფრო მეტიც, მტერს ჩამოუვარდება სიჩქარით, იარაღით და ჯავშნით.
  1946 წელი ასევე დაიწყო წითელი არმიის დიდი შეტევის მცდელობით. მაგრამ გერმანელებმა ბრძოლაში ჩააგდეს თავიანთი საუკეთესო პირამიდული ტანკი E-50 და შეძლეს საბჭოთა დანაყოფების დამარცხება, უკან დაბრუნება პოლონეთსა და სლოვენიაში. მაგრამ ძლიერმა თოვლმა და საბჭოთა ჯარების მასობრივმა გმირობამ შეაჩერა ფაშისტური ლაშქარი ნემანზე და გროდნოს ცოტა მიღმა! ბანდერას მხარდაჭერით ფრიც ლვოვში შევიდა. მიუხედავად ამისა, ფართომასშტაბიანმა შეტევამ, უფრო სწორად მისმა წარუმატებლობამ განაპირობა ის, რომ სსრკ-მ დაკარგა დასაყრდენი აღმოსავლეთ ევროპაში და ახლა ომი კვლავ მთლიანად გადავიდა ბოლშევიკური რუსეთის იმპერიის ტერიტორიაზე!
  მაისში რომმელის ჯარები ცდილობდნენ დაეყრდნოთ თავიანთ წარმატებას, მაგრამ რამდენიმეთვიანი ბრძოლის შემდეგ მათ მხოლოდ მიაღწიეს ხაზს, ბარანოვიჩს, ვილნას, შემდეგ მიუახლოვდნენ რიგას. ნაცისტები ცოტა უფრო წარმატებულები იყვნენ სამხრეთში - აიღეს ვინიცა და ჟიტომირი - მიუახლოვდნენ კიევს! და ოდესა მოწყდა საბჭოთა ჯარებს.
  თუმცა, გერმანელებმაც უზარმაზარი დანაკარგები განიცადეს - ჯარში გაიწვიეს მოზარდები თოთხმეტი წლის ასაკიდან და ბაბუები სამოცდათხუთმეტი წლის ასაკიდან. შეიქმნა კიდეც რამდენიმე ქალთა დივიზია, ცალკე სნაიპერული და საავიაციო პოლკები, სადაც სუსტი სქესის წარმომადგენლები იბრძოდნენ!
  შემოდგომაზე გერმანელები თავს იცავდნენ და საბჭოთა არმიამ იგრძნო ისინი. ზამთარშიც ბრძოლები გაჩაღდა. შეუძლებელი იყო გერმანელების გატეხვა, რომლებმაც შეინარჩუნეს საჰაერო უზენაესობა. ალყაში მოქცეული საბჭოთა ქალაქები რიგა და ოდესა დაეცა, მაგრამ ფრიცმა შეტევის შემდგომი განვითარება ვერ შეძლო.
  1947 წელს საბჭოთა T-54 ტანკმა დაიწყო სერიულ წარმოებაში შესვლა, რომელიც კონკურენციას უწევდა მთავარ გერმანულ, პირამიდულ E-50-ს. მართალია, საბჭოთა მანქანა ჯერ კიდევ ჩამორჩებოდა გერმანულს ჯავშანტექნიკით და იარაღით, მაგრამ ის უფრო იაფი და მსუბუქი იყო. მასობრივი წარმოება ივლისში დაიწყო.
  ავიაციაში ყველაფერი უარესი იყო, მაგრამ 1947 წლის 30 დეკემბერს საბოლოოდ შედგა პირველი საბჭოთა სერიული გამანადგურებელი MIG-15-ის ფრენა.
  ეს ნიშნავს, რომ ფაშისტური მონოპოლია ჰაერში დასრულდება.
  მასობრივი წარმოება დაიწყო 1948 წლის მაისში. თავად მანქანა სიჩქარითა და შეიარაღებით მხოლოდ ოდნავ ჩამოუვარდებოდა ME-362-ს. მართალია, გერმანელებს ჯერ კიდევ ჰქონდათ ლიდერი ტუზების კარგად დამკვიდრებულ წარმოებაში და საბრძოლო გამოცდილებაში. მაგრამ ცხადი გახდა, რომ ჰაერში სსრკ მიაღწია პარიტეტს.
  1948 წლის შემოდგომაზე დაიწყო ახალი მოლაპარაკებები.
  გერმანია დასახლებული იყო, მაგრამ სსრკ-იც დასისხლიანებული იყო. გარდა ამისა, გერმანელმა ფიზიკოსებმა შეძლეს საბჭოთა კავშირებზე წინსვლა და მესამე რაიხმა უკვე წარმატებით გამოსცადა ბირთვული ბომბი.
  რომელმა შესთავაზა ზომიერი ვარიანტი - გერმანელები იღებენ ყველაფერს, რაც უკვე მოიგეს. რიგიდან ოდესამდე.
  სტალინი პასუხად დათანხმდა ნულოვან ვარიანტს. არც ჩვენ შენთვის, არც შენ ჩვენთან!
  მოლაპარაკებები კვლავ სრულ ჩიხში შევიდა.
  კობა თავის მხრივ შეხვდა ყველა მეტ-ნაკლებად მნიშვნელოვან მრეწვეელს, დიზაინერს და სამხედრო ექსპერტს.
  მას შემდეგ, რაც მან საჯაროდ წაიკითხა გამოსვლა, რომელშიც მან გამოაცხადა, რომ ომს ფაშიზმის წინააღმდეგ მწარე ბოლომდე წაიყვანს!
  დღე 7 ნოემბერი 1948 წ. გახდა დიდი ცვლილებებისა და გადაწყვეტილების დღე!
  ეპილოგი
  1954 წლის 21 დეკემბერი... ნიუ-იორკი... ამერიკის შეერთებული შტატების ყველაზე მაღალი ცათამბჯენი მდიდრულად არის ჩამოკიდებული წითელი დროშებით.
  სტალინი, რომლის გამოსახულებაც უზარმაზარ ეკრანებზე და ამერიკის სახალხო რესპუბლიკის ყველა ბილბორდზეა გამოსახული, ღიმილით აფრიალებს ლენინის გამზირზე გამვლელ საბჭოთა ჯარებს!
  მთელი მსოფლიო ზეიმობს სამოცდათხუთმეტი წლის ამხანაგ სტალინს - პლანეტა დედამიწის პირველ იმპერატორს!
  
  ლუციფერის გახდომა
  მართალია მისთვის ადვილი არ იყო, მაგრამ ჯერ კიდევ შედარებით ახალგაზრდა და სულის გამაგრების დრო არ ჰქონდა, მეომარმა პალპატინმა მოახერხა ბარიერის გადალახვა.
  კაროლინა საკუთარი ხელით და შუქნიშნით უნდა მოეკლა. მაგრამ კვალის დამალვის მიზნით, თავად სასახლეში ჩაყარეს მცირე ზომის ბირთვული მუხტი.
  დართ სიდიუსმა უკვე აითვისა შუქნიშანი და დედოფლისკენ მიმავალ გზაზე მისი პირადი მცველები მოჭრა. შემდეგ უბრძანა, დაჩოქილიყო და ძვირადღირებული ფეხსაცმელი გაეხადა - ისე, როგორც წესი იყო, ფეხშიშველი ეშაფოტზე მოკვდებოდა.
  კაროლინა გამოჩნდა. პალპატინმა მას თავისი ნამდვილი სახე გაუმხილა და ავგუსტის პირი სასტიკად ატირდა. ამის შემდეგ ცხოვრებაში პირველად დარტმა გამოიყენა ძალის ელვა... და როცა ნახშირბადის დედოფალი დამშვიდდა, დაუნდობელმა სით ლორდმა ბირთვული იარაღი დაადო დეტონატორს და დატოვა სასახლე.
  წყალქვეშა სამყაროს მაცხოვრებლებს ბრალი ედებოდათ დივერსიაში, რის გამოც პლანეტის ორ სამყაროს შორის სასტიკი ომი დაიწყო. მიუხედავად მათი ტექნოლოგიური უპირატესობისა, წყალქვეშა რბოლამ მოახერხა გადარჩენა. გარდა ამისა, ჩაერივნენ რესპუბლიკური სენატის წარმომადგენლები, რომლებმაც გენოციდი ვერ დაუშვეს.
  პალპატინმა მშვიდობისმყოფელის დაფნა დაიმსახურა და ახლა მიაღწია გალაქტიკურ დონეს, ჯერჯერობით მხოლოდ ნაბუდან სენატორის მოკრძალებული თანაშემწის როლში, მაგრამ ძალიან სწრაფად მოიპოვა პოპულარობა თავისთვის.
  მისმა მასწავლებელმა პლაგასტმა დაამტკიცა შეგირდის ამაღლება, მაგრამ ის უფრო და უფრო მეტად ეწეოდა მაგოქლორიელთა მეცნიერულ შესწავლას. მას სურდა თავად მოეპოვებინა უკვდავება და ესწავლა მკვდრების აღდგომა. გარდა ამისა, პლაგასტი, გარეგნული დაუნდობლობით, უბრალოდ გრძნობდა სიყვარულს მისი ზოგიერთი ნათესავის მიმართ და ოცნებობს მათ სწრაფ აღდგომაზე.
  პალპატინის ქალიშვილი გაიზარდა და დედოფალი გახდა. და მას მალე შეეძინა საკუთარი შთამომავლობა. ქმარი ოფიციალურად არ გახდა მეფე, მაგრამ ის იყო სრულიად კანონიერი მეუღლე და ყოფილი ჯედაის ოფიცერი, თუმცა არა უმაღლესი დონის უნარი. ოფიციალურად მან მიიღო პრინცისა და უმცროსი თანამმართველის წოდება - დედოფლის ხელმძღვანელობით.
  მაგრამ პალპატინს არ მოსწონდა თავისი არაოფიციალური სიძე: ზედმეტად კეთილი, კეთილშობილი, გარეგნულად ძალიან სიმპათიური და თავის წელზე ბევრად ახალგაზრდა გამოიყურებოდა.
  დიახ, და შავი მმართველის ქალიშვილი გაიზარდა ძალიან კეთილი და სიმპათიური. ხასიათით საკმაოდ ჰგავს მამას - რომელიც, ალბათ, ოცნებობდა გამხდარიყო ყველაზე ცუდი ადამიანი სამყაროში.
  ყოველ შემთხვევაში, პლაგასტს აღარ მოუწია თავისი შეგირდის დაყოლიება. პალპატინმა გადაწყვეტილება დამოუკიდებლად მიიღო - გაენადგურებინა ქალიშვილიც და ქმარიც.
  ოღონდ, რა თქმა უნდა ისე, რომ არ გაანათო საკუთარი თავი. და ეს ადვილი არ არის, ამიტომ სასახლის დაცვა ყველა არეულობისა და დივერსიის შემდეგ მნიშვნელოვნად გაძლიერდა.
  პალპატინმა გადაწყვიტა ავარიის დადგმა ვარსკვლავურ ხომალდზე. მან თავისი გავლენის გამოყენებით მოახერხა სამეფო ოჯახის გაქცევა კორუზანში, მეტროპოლიის პლანეტაზე და რესპუბლიკის დედაქალაქში. სავარაუდოდ, მოწვევა დიდ დღესასწაულზე - დიდი ფორმირების ათასწლეული.
  მან კარგად ისწავლა ოსტატი პლაგასტის გაკვეთილები;
  მასწავლებელი დაჰპირდა სტუდენტს, რომ მიუხედავად იმისა, რომ მისი ტრენინგი სერიოზული იქნებოდა, ისინი თავისუფალი იქნებოდნენ ორი წესისგან. დართ ბეინის მიერ დადგენილი მანკიერი წრის გარღვევით ისინი არაფერს დაუმალავდნენ ერთმანეთს, არ განიცდიდნენ ეჭვიანობას და უნდობლობას ურთიერთობაში და ამით ერთად ემსახურებოდნენ ბნელ მხარეს. სიდიუსი ათწლეულების განმავლობაში სწავლობდა მუუნში, რომლის დროსაც პლაგასტმა ასწავლა თავის შეგირდს ყველაფერი, რაც თავად იცოდა, რათა პლაგასტის ახლად აღმოჩენილი ძალა არ დაეკარგა. Plagueast-ის გაკვეთილებმა აიძულა პალპატინი შეხვედროდა მის შიშებს, წაართვა მას ყველა სიხარული და წაართვა ყველაფერი, რაც ძვირფასი იყო. ბნელი ლორდი ასწავლიდა სიდიუსს, რომ ემოციები, როგორიცაა შური და სიძულვილი, თუმცა აუცილებელი იყო ბნელი მხარის დასაუფლებლად, მხოლოდ ზნეობის ჩვეულებრივი ცნებების მიტოვების საშუალებაა უფრო დიდი მიზნისთვის. პლაგასტმა ასევე წაიკითხა ლექციები თავის სტუდენტს გალაქტიკის კონტროლის საბოლოო მიზნით ძალაუფლების ხელში ჩაგდების საშუალებებზე.
  მაგრამ სწავლის ყველაზე ეფექტური გზა იყო ვირტუალური ბარიერების გავლა და მრავალგანზომილებიანი კინო.
  პალპატინს რანგში წინსვლაში დაეხმარა, ოსტატმა თალერ სიდიუსს მისცა წვდომა მის სით ჰოლოკრონზე, ისევე როგორც ბევრ სხვაზე. მან გაწვრთნა პალპატინი შუქნიშნის ბრძოლაში, ძალის ელვის გამოყენებაში, აიძულა იგი შეეთვისებინა ყველა სახის ცოდნა სხვადასხვა იარაღისა და ბნელი მხარის ტექნიკის შესახებ, მაგრამ მიეცა მათ მხოლოდ ის ღირებულება, რაც აუცილებელია ორდენის ნამდვილი მიზნისთვის. ამავდროულად, პლაგასტმა, დამასკოს გრანდის საფარქვეშ, გააკეთა ყველაფერი, რაც საჭირო იყო, რომ არავის ეჭვი არ ეპარებოდა მას პალპატინის ნათესაობაში.
  ასე რომ, აქ მოხდა მარტივი რამ - ვარსკვლავური ხომალდი ასტეროიდის ნაკადს დაეჯახა. უფრო მეტიც, უკვე ვარსკვლავური ხომალდის დაბრუნებისას, როდესაც ბევრმა პილოტმა მიიღო ძლიერი სასმელი.
  და პალპატინი არამარტო ეჭვმიტანილი იყო, არამედ ორდენიც კი მიენიჭა შეშფოთების გამოვლენისა და სარისკო მარშრუტიდან განდევნის გამო . მაგრამ არსებობს გამართლების ისეთი გზები, რომ ადამიანი აუცილებლად მოიქცევა ზუსტად საპირისპიროდ. და პროვოკაციამ იმუშავა და იქ აპარატები ოდნავ დაზიანდა.
  ორივე მემკვიდრე და მეუღლე გარდაიცვალა, გადარჩა მხოლოდ პატარა პრინცესა პადმე ამიდალა, პალპატინის შვილიშვილი. მან მემკვიდრეობით მიიღო ტახტი ნაბუზე.
  და დართ სიდიუსმა დაამატა თავისი დანაშაულების სიას. თუმცა პლაგასტმა ყველაფერი არ მოიწონა.
  "თქვენ გაქვთ ძალა, შეგირდი და ლიდერობის ნიჭი. რაც მთავარია, თქვენ გაქვთ სერიული მკვლელის სისხლისმსმელი, თუმცა ჩვენ ეს რეზერვში უნდა გვქონდეს - თუ ძალადობა რაიმე ექსკლუზიურ მიზანს არ ემსახურება. ჩვენ ჯალათები არ ვართ, სიდიუს, როგორც წარსულის ზოგიერთი სითი. ჩვენ ვართ მომავლის არქიტექტორები."
  "Რამდენ ხანს?"
  "ათწლეულში - და არა ერთი დღით ადრე."
  მაგრამ მოთმინებას თავის შეკავებაში არ სურდა გამოეჩინა თავი. თუმცა ზოგჯერ თავად ვიტს უკვირდა, რატომ გახდა მოულოდნელად ასეთი სასტიკი. ამდენი აგრესია აქვს დაბადებიდან? მეტიც, მეგობრულ წრეში პალპატინი კეთილი ადამიანის შთაბეჭდილებას ტოვებდა.
  დართ სიდიუსმა ახალი თეორიაც კი შემოიტანა: ჭეშმარიტმა სითმა ისე ოსტატურად უნდა დამალოს თავისი აზრები, რომ მასწავლებელსაც არ ესმის დაჭერა! თუნდაც თავის თავს პლაგასტ ბრძენს უწოდებს!
  სანამ პალპატინი იწყებდა გალაქტიკურ პოლიტიკაში შესვლას, მისმა მენტორმა ახალი გარღვევა მოახდინა თავის კვლევაში. კრიმინალი ინჩორის ნება, რომელიც დამასკოს წარუდგინა იმავე რასის დელეგაციამ, ძალის გავლენით დაირღვა, მიუხედავად ქვეწარმავლების შინაგანი ბუნებრივი წინააღმდეგობისა. პლაგასტმა ასევე ჩაატარა ბევრი ექსპერიმენტი სხვა ნიმუშებზე, გამოსცადა საკუთარი შესაძლებლობები. ქეშის მომდევნო შეხვედრაზე, პლაგასტმა სიდიუსს განუცხადა სახელმძღვანელო პრინციპები, რომლის მიხედვითაც სითმა უნდა იმოქმედოს, ისაუბრა კერედ სანტეს გრძელვადიან ლიკვიდაციაზე და უბრძანა სიდიუსს სენატორი ვიდარ კიმის მკვლელობის ბრძანება, რათა პალპატინი დაეკავებინა მისი ადგილი. . პლაგასტი თავად ეწვია პლანეტას კამინოს, სადაც მოლაპარაკება აწარმოა კლონების შემქმნელთა ადგილობრივ რასასთან, რათა შეექმნა მორჩილი იინჩორის არმია. მოგვიანებით დამასკო და მისი ქვეშევრდომები სერენოში გაემგზავრნენ, სადაც პლაგესტი პირადად ესაუბრა იქ მყოფ ჯედაებს. ასე რომ, მან აღმოაჩინა, რომ ჯედაი ქუი-გონ ჯინი არ უყვარდა კორპორაციებს და მისმა ყოფილმა ბატონმა დუკუმ რესპუბლიკის პოზიცია არამყარად მიიჩნია. პლაგასტმა ოსტატურად ჩადო ეჭვის მარცვლები ოსტატ სიფო-დიას გულში, ნაზად დაარწმუნა, რომ რესპუბლიკას არმია სჭირდებოდა.
  მართალია, ვინ წავა ომის გარეშე ძვირადღირებული სამხედრო მანქანის შესაქმნელად? სითებს კი სურდათ ძალადობის მეთოდის კონტროლი, რადგან განსხვავებული გზა ეწინააღმდეგება მათ სწავლებას.
  რესპუბლიკაში ათზე მეტი სავაჭრო ფედერაციის სამყაროს მიღების პოლიტიკურ სესიაზე, ჭირი და სიდიუსი კვლავ შეხვდნენ დამასკოსა და პალპატინის საფარს. წინასწარ შემუშავებული გეგმის მიხედვით, პალპატინი წარმოთქვა სანახაობრივი გამოსვლა, რამაც გამოიწვია ყვირილი და ქაოსი სენატში. პლაგასტი კმაყოფილი იყო, რადგან ვაჭრობის ფედერაციის პლანეტები რესპუბლიკის ნაწილი გახდა და მომავალში სითებს შეეძლოთ გალაქტიკური ომის გაჩაღება ხელებით. მაგრამ პლაგასტმა იცოდა, რომ განაწყენებულმა სენატორი პაქს ტიმმა შეთქმულება მოახდინა დამასკოს სხვა მტრებთან - სანტეს უსაფრთხოების სტრუქტურასთან - და ახლა უფრო აქტიურ ნაბიჯებს გადადგამს დამასკოს ამოსაღებად. ამიტომ, პლაგასტმა შეგნებულად დააყენა პალპატინი ტიმთან პოლიტიკურ სესიაზე და გამოიყენა სტუდენტი სატყუარად მისი გამოცდის დროს. მიუხედავად სიდიუსის წარმატებული ქმედებებისა, ტიმმა მოახერხა ორივე სითების გადალახვა პლაგასტის მალადელი მკვლელების შეკვეთით. იმის გამო, რომ ამ უკანასკნელმა მთელი ძალები მოახდინა იმისათვის, რომ შეეჩერებინა გატაცება და ტიმის დადგენა, მან არ იცოდა, რომ მეორე თავდასხმა იგეგმებოდა მის წინააღმდეგ.
  და დართ სიდიუსი გრძნობდა ამას, მაგრამ უკვე ფიქრობდა მენტორის მეურვეობისგან თავის დაღწევაზე.
  ლარშ ჰილის ინდუქციის ცერემონიის დროს ორდენის ლოჟაში კორუსკანტზე, დართ პლაგასტი თითქმის მოკლეს დაქირავებულებმა. პალპატინის თანაშემწე პესტაჟი დაუკავშირდა მალადელებს და მიიღო საჭირო ინფორმაცია, დაუყოვნებლივ შეატყობინა პალპატინს ამის შესახებ. ორივე მივიდა მკვლელობის ადგილზე და იპოვა მხოლოდ დაჭრილი და ძლივს ამოსუნთქული პლაგასტი ცოცხალი, რომელმაც ჭრილობა ძალით შემოახვია; დანარჩენი მუუნები დამასკოს დედაქალაქებიდან მოკლეს. მოგვიანებით, პალპატინმა პირადი შური იძია ტიმზე, მოკლა თავად ტიმი და დიდი პროტექტორატის მრავალი სხვა წევრი მალასტარის საელჩოში კორუსკანტზე. პოლიციამ დანაშაულის ჩამდენი არ აღმოაჩინა, მიუხედავად იმისა, რომ შეიქმნა სპეციალური ჯგუფი, რომელიც გამოიძიებს ამ სიკვდილს სენატორ კიმის მკვლელობის კვალდაკვალ. შედეგად, Damascus Capitals-მა არ დაკარგა ლიდერი, მაგრამ ჰეგო დამასკო გადადგა გალაქტიკის საქმეებიდან.
  დართ სიდიუსმა გეგმები საკმაოდ ეშმაკურად შეიმუშავა. მან არ მოკლა თავისი შვილიშვილი პადვა, არამედ დაუმეგობრდა მას. და გარეგნული უხალისოდ ის გახდა სენატორი.
  გაიზარდა შავი ლორდის გავლენა, გამოჩნდა მესამე სით დართ მოული. ასევე გაწვრთნილი ბარბაროსული მეთოდებით და ძალიან უნარიანი მებრძოლი. თუმცა, მოლის ნიჭიერება ძალაში არც ისე დიდია, რომ ის სრულფასოვანი მემკვიდრე გახდეს.
  გარდა ამისა, პლაგასტიც და ტალერიც ჯერ კიდევ ხალხია და არა რასისტების ნიშნების გარეშე. მათ ნამდვილად არ სურდათ, რომ მომავალი სითების იმპერიის ტახტი მემკვიდრეობით გადაეცა არაადამიანურ რასას.
  ამიტომ, ალბათ, დართ მოლის სიკვდილი წინასწარ იყო განსაზღვრული. გარდა ამისა, პალპატინი კინაღამ გარდაიცვალა თავის სტუდენტთან დუელის დროს და მხოლოდ ძალაში უპირატესობამ იხსნა მომავალი იმპერატორი სიკვდილისგან.
  დართ სიდიუსი ნერვიულობდა იმის გამო, რომ სამყაროში ვინმე უკეთესად იყენებდა მის შუქნიშანს. და ამანაც თავისი კვალი დატოვა. საბედნიეროდ, ადამიანური წყვილისთვის, მოული, თავისი შეზღუდვების გამო, ვერ აჯობა მათ ძალის ბნელი მხარის ცოდნით!
  დამასკო და პალპატინი ყველაფერს აკეთებდნენ იმისთვის, რომ ნაბუს კრიზისი ორივესთვის სასარგებლო ყოფილიყო. იმ დროისთვის, როდესაც დართ მოულმა დაიწყო ოპერაცია ნაბუზე ჯედაების განადგურების მიზნით, დამასკომ გადადგა აქტიური ნაბიჯები ახალი კრიზისის ორგანიზებისთვის. კორპორაციული კავშირის, კომერციის გილდიის, ტექნო კავშირის და სხვა კორპორაციების ხელმძღვანელებთან დაკავშირებით დამასკომ დაარწმუნა ისინი რესპუბლიკის მანკიერ ქმედებებში მათი სამყაროს მიმართ. პალპატინმა, რომელმაც უზრუნველყო გალაქტიკური რესპუბლიკის უზენაესი კანცლერის თანამდებობაზე არჩევა, გადაწყვიტა, რომ დრო იყო მარტო დაესრულებინა გრანდიოზული გეგმა. მას შემდეგ, რაც ისწავლა პლაგასტისგან რა სჭირდებოდა და გამოიყენა თავისი მენტორის კავშირები სასურველი პოზიციის უზრუნველსაყოფად, პალპატინი ხედავდა დაბერებულ მუუნს, როგორც სხვა არაფერი, თუ არა დაბრკოლება. მეორეს მხრივ, პლაგასტი, როგორც ჩანს, სრული ნდობა ჰქონდა თავისი შეგირდის მიმართ.
  მეტიც, დართ მოული გარდაიცვალა და ორთა მმართველობა ავტომატურად აღდგა.
  წინ ჯერ კიდევ ბევრი სამუშაო და დრო იყო და დართ სიდუსს უბრალოდ არ ჰქონდა შესაძლებლობა მოემზადებინა ახალი სტუდენტი.
  მაშ, რატომ არ არსებობს მათი ტანდემი კიდევ რამდენიმე წელი - სანამ ჯედაების ორდენი საბოლოოდ არ განადგურდება?
  მაგრამ ყველაზე მთავარი ეს არ იყო. პლაგასტმა საბოლოოდ გაამხილა საშინელი საიდუმლო: "სწორედ ის არის პალპატინის ნამდვილი, ბიოლოგიური მამა - ვიტ თალერი".
  დიახ, დედამისმა, ძალიან ლამაზმა გლეხმა ქალმა, მდიდარ ვაჭარ-ბატონ დამასკოს თავი დაუქნია. და მან ვერ შეიკავა ვნება.
  ზოგადად, სითებში დაწყების შემდეგ, შთამომავლობის გამრავლების უნარი მკვეთრად ეცემა. შემდეგ კი ასეთი იღბალი - შვილი გყავს! და ასე უნარიანი და ნიჭიერი არა მხოლოდ ძალით, არამედ გამორჩეული პოლიტიკური ნიჭით.
  ეს იყო ნომერ პირველი მიზეზი, რის გამოც მან გადაარჩინა ახალგაზრდა. გაცილებით სასიამოვნოა საკუთარი სისხლის შრომის გადაცემა. თუმცა, იმის გამო, რომ მაღალი დონის სიტი თითქმის სტერილური გახდა, ოჯახური კავშირები არასოდეს განიხილებოდა მთავარად.
  პლაგასტმა ღრმად იგრძნო... იქნებ მართლა გადაწყვიტა, რომ საკუთარი შვილი მას არ შეხებოდა.
  მაგრამ სწორედ ამან აიძულა დართ სიდიუსი ემოქმედა. ისეთი დანაშაულის ჩადენა, როგორიც არის საკუთარი მამის მკვლელობა, ნებისმიერი სით ოსტატის ოცნებაა.
  არჩევნების წინა ღამეს დამასკო წლების განმავლობაში პირველად გამოჩნდა საჯაროდ, ექსკლუზიურად სენატორ პალპატინთან ერთად: ისინი ერთად დაესწრნენ Mon Calamari-ის ახალი სპექტაკლის პრემიერას გალაქტიკურ ოპერის თეატრში. შესავლის შემდეგ, სითების ორი ლორდი გადავიდა დამასკოს პენტჰაუსში Kaldani Spire-ის შენობაში, რათა აღენიშნათ პალპატინის მოახლოებული წარმატება. პალპატინი მასწავლებელს ღვინით დადიოდა და სენატში მოახლოებული გამოსვლის რეპეტიციას ატარებდა.
  პლაგასტმა, ცბიერმა, უთხრა პალპატინს, რომ მისი ექსპერიმენტი მაგოქლორიელებთან უფრო წარმატებული იყო. ბიჭმა ანაკინმა გაიმარჯვა რბოლაში და რაც მთავარია, მოახერხა საბრძოლო რობოტების მთელი არმიის გამორთვა. ეს ნიშნავს, რომ ბიჭი უფრო მეტად არის დაჯილდოვებული, ვიდრე სამყაროში მცხოვრები ყველა. ბიჭთან დაწყვილების გარდა, მან მოახერხა განაყოფიერება მაგლორიანებთან და ტოგრუტას რასის წარმომადგენელთან. იმის გათვალისწინებით, რომ ამ ჰუმანოიდური, მაგრამ არაადამიანური რასის წარმომადგენლები ადამიანებზე ღარიბები არიან მაგლორიელებით, მაგრამ ამავე დროს, მათ შორის ჯედაების პროცენტული რაოდენობა, ადამიანებზე ბევრჯერ ნაკლები რაოდენობით, ძალიან მაღალია, მაშინ...
  ახალი გოგონა აჰსოკა ტანო მომავალში შეძლებს მიაღწიოს არაჩვეულებრივ, აქამდე უცნობი ოსტატობის მწვერვალებს. ტოგრუტას ძალის აღქმის ალტერნატიული გზების ერთობლიობამ და მაგოქლორიელთა სიმრავლემ შეიძლება წარმოშვას ადამიანის მიერ შექმნილი ბუნების ნამდვილი სასწაული.
  Რა არის შემდეგი? ის გააგრძელებს ექსპერიმენტებს და შექმნის ადამიანთა ახალ რასას - ღმერთების ტოლფასი ძალით. და ის შეძლებს მოახდინოს მაგოლორიელებზე კიდევ უფრო მაღალი დონის არსებების სინთეზი - თეოქლორიელები, რაც სითებს საშუალებას მისცემს შეცვალონ სამყაროს ფიზიკური კანონები და შესაძლოა შექმნან ახალი სამყაროები!
  იყო რაღაც შეშინებული და გასაოცარი შავი ბატონის.
  თანდათან მთვრალმა პლაგასტიმ მრავალი წლის განმავლობაში პირველად სიზმარში ჩავარდა და რამდენიმე წამის შემდეგ სიდიუსმა ყოყმანის შემდეგ (იქნებ ჯობია უბრალოდ თავი მოიჭრას მახვილით?), მან ჩამოაგდო ძალის ნაკადი. ელვა მასწავლებელზე.
  -შენ მამა ყველაფერზე აგებს პასუხს! იმისთვის, რომ მიმატოვე, ჯოჯოხეთის წელიწადი გამეტანა წამებულ სამეფო სარდაფებში! რატომ მაიძულა მომეკლა ჩემი ერთადერთი ნამდვილი სიყვარული კაროლინა!
  შავკანიანმა სითმა იღრიალა, ელვას აფრქვევდა მშობლისკენ. მას ნამდვილად სძულდა იგი.
  ტკბებოდა პლაგასტის ტკივილით, დართ სიდიუსმა ნელ-ნელა აწამა იგი და ძალის დახმარებით დაღლილმა ვერაფერი შეძლო და გარდაიცვალა.
  ბოლო წამებში შავკანიანმა თქვა:
  "შენ წააგე ეს თამაში იმ დღეს, როცა გადაწყვიტე გალაქტიკის მართვა მესწავლებინა. მამა გყავს გვერდით - უფრო ზუსტად, ქუსლქვეშ. შენ იყავი ჩემი მასწავლებელი, მამა - დიახ, ამას გეტყვი სამუდამოდ. მარადი მადლიერი იყოს, მაგრამ შენ არასოდეს იქნები ჩემი ბატონი."
  - პალპატინი დაემშვიდობა მომაკვდავ და ელვის ძალების ცეცხლში დამწვარს დართ პლაგასტს.
  ასე დაასრულა სითების გამომგონებელმა თავისი მშფოთვარე ცხოვრება. და მასთან ერთად გადაუხვია საყოველთაო ისტორიის გვერდი.
  მაგრამ იყო ორი ახალი, შესანიშნავი ქმნილება: აჰსოკა და ანაკინი, ასევე სტუდენტი, რომელმაც მოახერხა გალაქტიკაზე ძალაუფლების მიღწევა და ჯედაების დამარცხება.
  ამრიგად, ლუკ სკაიუოკერი იყო პალპატინის შვილიშვილი და დართ ვეიდერის ვაჟი.
  მაშასადამე, სითების შავკანიანმა მბრძანებელმა ვერ გასცა ბრძანება, აეღო და გაანადგურა თავისი უშუალო შთამომავალი, ძალით ნიჭიერი. მეტიც, რაც არ უნდა თქვას - ლუკა ასი პროცენტით ადამიანია, საკუთარი შვილები კი ნახევრად თოღრუტა. მაგრამ იმპერატორმა პალპატინმა უკვე შემოიღო კანონები, რომლებიც ზღუდავს არაადამიანთა უფლებებს და ზოგადად ცდილობდა ახალ სახელმწიფოში რასისტული კანონების დამკვიდრებას.
  მართლაც, ერთხელ ხალხი გალაქტიკაში ყველაზე მრავალრიცხოვანი რასაა და თავად იმპერატორიც კაცია, ისევე როგორც მისი გარემოცვა, მაშინ მკაცრი რასიზმი და სხვა რასების დამცირება სითების სულშია. უყვარს დათრგუნვა და დომინირება.
  დიდმა მარშალმა ტარკინმა შექმნა მთელი თეორია და იდეოლოგია რასიზმის გასამართლებლად...
  მაგრამ მათ მემკვიდრეობით მიიღეს ტახტი, ხალხის მხოლოდ ნახევარი. მიუხედავად იმისა, რომ აჰსოკამ მოიშორა მახინჯი წარმონაქმნები და მისი ქამელეონის კანი ლამაზად გამოიყურება.
  იმპერატორმა სპეციალურად გაგზავნა თავისი შვილები, რათა გაენადგურებინათ სიცოცხლე პლანეტა შილოზე, სადაც ტოგრუტა ცხოვრობდა. და შავთა ბატონის შთამომავლობამ ეს სიხარულით აღასრულა.
  ისინი ჩასახვისთანავე ემსახურებოდნენ და იცოდნენ მხოლოდ ძალის ბნელი მხარე. პალპატინი, ახალგაზრდობაში, არაერთხელ ჩაიდინა კეთილი საქმეები. და თუ ის წამების სარდაფში მოხვდებოდა, პლაგასტში რომ არ გადაეყარა, ის არასოდეს გახდებოდა ყველაზე დიდი მკვლელი გალაქტიკაში.
  დიახ, მისი შვილები არ აკეთებდნენ სიკეთეს, ისინი სიხარულით აკეთებდნენ რაიმე ბოროტებას. მაგრამ რატომღაც ეს არის ზუსტად ის, რაც უსიამოვნოა იმპერატორისთვის. ტოლია და მასში სიკეთე ბოლომდე არ მოკვდა. ტოლი პალპატინს სჯეროდა, რომ შეუძლებელი იყო გახდე ნამდვილი სიტი საკუთარ თავთან ბრძოლის გარეშე, როცა საკუთარ თავში მსუბუქ მხარეს ამარცხებ.
  მისმა შვილებმა მიიღეს ბოროტების სამსახური, როგორც მოცემულობა, როგორც ყველაზე ბუნებრივი რამ სამყაროში, გონებრივი ტანჯვისა და სინანულის გარეშე.
  მაგრამ პალპატინი საკუთარ თავს იბრძოდა და მხოლოდ ყოვლისშემძლე ღმერთებმა იციან რა დაუჯდა მას კაროლინას მოკვლა.
  გარდა ამისა, იმპერატორმა ვერ გაბედა დედის მოკვლა. როგორც ჩანს, პლაგასტსაც ჰქონდა მისდამი სიყვარულის გრძნობა, ასეთი კითხვა არასდროს დაუყენებია.
  და პალპატინის დედა ჯერ კიდევ ცოცხალია და, იმისდა მიუხედავად, რომ მან დიდი ხანია გავიდა ასზე მეტი წელი, საერთოდ არ ჰგავს ღრმა მოხუც ქალს. პირიქით, ის შვილზე უმცროსი ჩანს, ძლიერი ქერა - გარეგნულად არაუმეტეს ოცდაათი წლისა. მძიმე შრომისგან გათავისუფლების შემდეგ, იგი დასახლდა შორეულ პროვინციაში და იქ ჯადოქრობა დაიწყო.
  დიახ, უბრალო, გლეხი ქალი, მაგრამ ასევე უჩვეულო ქალი, რომელიც მის გენეტიკაში იყო გადატანილი. თორემ ძნელად დაორსულდებოდა შავი ბატონისგან.
  ფეხშიშველი, მხოლოდ წელში ჩაცმული, ახალგაზრდა გოგოს მსგავსი წვრილი წელით, მინდორში ბევრს მუშაობდა, ღამით კი ჯადოქრობას. მაგრამ როდესაც ვიტი მასთან ცხოვრობდა, დედამ სწავლა დამალა და შვილს არაფრისთვის არ მიუძღვნა.
  მართალია, მან რამდენჯერმე დაუშვა: რომ მას, ალბათ, განზრახული ექნება დაკრძალოს არა მხოლოდ მისი საყვარელი ადამიანები, არამედ მათი შვილები და შვილიშვილები.
  პალპატინი დედას ეწვია მხოლოდ ერთი წლის წინ - როცა საჭირო გახდა ნაბუს დაფარვა მეამბოხეების დარბევისგან. ისინიც ეძებდნენ საიდუმლოებებს შავი იმპერატორის მშობლიურ პლანეტაზე. იქნებ სურდათ მისი სისუსტეების გაცნობა, ან ნათესავების პოვნა?
  იმპერატორს ნახევარ ძმა ჰყავდა. აქ პალპატინმა შესწირა იგი ბნელ ძალებს ნაბუს კრიზისამდე ცოტა ხნით ადრე - როგორ უნდა ითქვას, რომ იღბალმა გაიღიმა.
  ამ დროისთვის ძმას უკვე ჰყავდა შვილიშვილები, ამიტომ დართ სიდიუსის მოლოდინის ტაქტიკა გამართლდა. კიდევ უფრო მეტი მსხვერპლი და მოკლული მშობლიური სისხლის პანთეონის შევსება.
  მერე უნდოდა ამავე დროს და დაესრულებინა დედა. მაგრამ პალპატინი მოელოდა მოხუცი ქალის შეხვედრას: მაგრამ დედამისი საერთოდ არ შეცვლილა განშორების ხანგრძლივი წლების განმავლობაში. გოგოური, დაკუნთული ფიგურა, მზის დამწვრობისგან ძალიან მუქი და გლუვი კანი, ლამაზი სახე მამაკაცური ნიკაპით. შორიდან, ის შეიძლება საერთოდ შეცდეს გოგოში, მაგრამ ახლოდან, მისი სახის ნაკვთები ჩანს: საკმაოდ მოწიფული, ჩამოყალიბებული და ის მინიმუმ ოცდაათი წლისაა. და თუ ზურმუხტისფერი საფირონის თვალებს შეხედავთ, ეს კიდევ უფრო მოგეჩვენებათ.
  ვიტ თალერი, რომელიც არ ელოდა, რომ დედამისი არც ისე მარტივია, როგორც ჩანს, შოკირებული იყო და უარი თქვა მოკვლაზე, ან, როგორც თავად უწოდებდა, მსხვერპლშეწირვას ბნელი ძალებისთვის.
  მან მაშინ ვერ იპოვა საკუთარ თავში გამბედაობა, რომ ორიოდე სიტყვა მაინც ეთქვა დედა-ჯადოსნთან და კონტაქტისგან თავი აარიდა, აჩქარდა წასვლა. დედამ შეიძლება იცნო შვილი, მაგრამ ისიც ცივად და გულგრილად მოიქცა.
  და ნაბუში ბოლო ვიზიტის დროს, ის გამოჩნდა იმ მომენტში, როდესაც იმპერიული კოლონა ჩასაფრებული გაფრინდა. პალპატინი კინაღამ სასახლეში დაკრძალეს, მაგრამ მას ფეხშიშველი ქალი გამოეცხადა, რომელიც ფარულ გასასვლელს აჩვენა და აჩვენა, თუ სად იყო მორიგი მეამბოხე ჩასაფრებული.
  შემდეგ მათ რამდენიმე ფრაზა გაცვალეს.
  გაუფერულმა დედამ შუბლზე ხელი მოხვია პალპატინს და მწარედ თქვა:
  რა მძიმედ დაგიშავეს შვილო. თქვენში არც ერთი ცნობადი თვისება არ დარჩენილა!
  დართ სიდიუსმა გაბრაზებულმა უპასუხა დედას:
  - მე მხოლოდ ღრმა მოხუცს ვგავარ! სინამდვილეში, ჩემი სხეული დიდი ხანია ცხოვრობს არა ადამიანის კანონების შესაბამისად. და მე მაინც შემიძლია ხმლებით დავამარცხო ნებისმიერი ჯედაი. და ჩემი ხორცის ფიზიკური არსებობის ვადა საუკუნეზე მეტ ხანს გაგრძელდება!
  ახალგაზრდა დედამ თავი დაუქნია გახეხილ შვილს.
  "გადაწყვიტეთ თქვენი ფიზიკური არსებობის გახანგრძლივება ვამპირად გახდომით?" რა თქმა უნდა, ვამპირებს აქვთ უპირატესობები ადამიანებთან შედარებით. გარდა იმისა, რომ საჭიროა სისხლის დალევა დღეში სამჯერ და მოერიდეთ მზის სხივებს. მაგრამ ეს არ არის ცხოვრება!
  იმპერატორ პალპატინს დედა ეწყინა და მისი დარტყმაც სურდა, მაგრამ თავი შეიკავა. მან გაბრაზებულმა ჩაილაპარაკა:
  "მე უფრო ძლიერი ვარ, ვიდრე ახალგაზრდობაში ვიყავი, უფრო რთული მოკვლა არაფრით, ვერცხლის გარდა. და ნებისმიერ მზეზე შეგიძლიათ ჩაიცვათ კომფორტული კოსტიუმი ფილტრებით და ხელოვნური განათება ჩემთვის საშიში არ არის.
  აქ დართ სიდიუსის ტონი შერბილდა.
  - ასე ჯობია, მითხარი, როგორ მოახერხე, უბრალო კაცი ხარ, ახალგაზრდობის შენარჩუნება?
  ლადა თალერმა ტკბილი, თეთრკბილიანი ღიმილით უპასუხა:
  - მთელი ცხოვრება ნაბუზე ფეხშიშველი დავდიოდი, მთელი ცხოვრება ვმუშაობდი, ჯანსაღ საკვებს ვჭამდი, მხოლოდ წვენს და რძეს ვსვამდი. ყოველთვის გარეთ - ქალაქიდან მოშორებით. დედაქალაქში მხოლოდ ერთხელ ვიყავი ნამყოფი, შემდეგ კი ჯაჭვებით, განაჩენის მოსასმენად რომ მომიყვანეს. და ისევ იქ სოფელში თოხი!
  მე ვხელმძღვანელობ ცხოვრების ყველაზე ჯანსაღ წესს და რატომ უნდა დავბერდე?
  პალპატინი ამჯერად არც კი გაბრაზებულა, ცოტა სასაცილოდ იგრძნო და, სავსებით ლოგიკურად, ახსნა სთხოვა:
  - მილიონობით გლეხი ქალი ცხოვრობს ისევე, როგორც თქვენ, მაგრამ ეს ხელს არ უშლის მათ, რომ თქვენგან განსხვავებით, მახინჯ მოხუც ქალებად გადაიქცნენ. რა არის საიდუმლო - მითხარი!
  დედამ თავისი ტონით დამთმობით უპასუხა:
  - ყველაზე მნიშვნელოვანი კითხვაა, რატომ ბერდება ადამიანი? ბუნებაში ციკლი მარადიულია და ადამიანის სხეული ასეთ ციკლს ჰგავს. ობიექტურად რომ ვთქვათ, თავად ადამიანის სხეულში არაფერია ისეთი, რაც უნდა დაბერდეს. ახალგაზრდა გარეგნობის ქალი შეჩერდა და ქალღმერთის ნდობით განაგრძო. - სულ ფიქრი და რწმენაა. გჯეროდეს, რომ სიბერე არაბუნებრივია, მარადიული ახალგაზრდობა კი, პირიქით, ნიმუშია და არ დაბერდები!
  პალპატინი არ ეთანხმებოდა ამას:
  - არა მხოლოდ ადამიანები ბერდებიან, არამედ ლითონი, საგნები, კოსმოსური ხომალდები, საბრძოლო რობოტები. როგორ ფიქრობთ, რატომ ახერხებს ადამიანს ამის თავიდან აცილება ნებისყოფისა და რწმენის ძალისხმევით?
  ახალგაზრდა ქალმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - ადამიანის სხეული, ლითონისგან განსხვავებით, განახლებადი სისტემაა. უჯრედებს შეუძლიათ გაყოფა და განახლება მილიარდობით მილიარდი წლის განმავლობაში. ნებისმიერი მეცნიერი იტყვის, რომ ღეროვანი მარაგი სხეულში მილიონობით მილიონ სიცოცხლეს გაძლებს. თქვენ უბრალოდ უნდა ისწავლოთ როგორ გააკეთოთ ერთი მნიშვნელოვანი წვრილმანი - ნერვული უჯრედების რეგენერაცია და განახლებაც. მაშინ უკვდავება რეალობად იქცევა!
  პალპატინმა უკმაყოფილოდ იკითხა:
  -და როგორ აკეთებ დედა?
  ქალმა ჩაიცინა და ჩურჩულით უპასუხა:
  რატომ უნდა იცოდეს ვამპირმა? ასე რომ, ამ ხორცში თქვენ გაიჭიმებით ხუთი თუ ექვსი საუკუნე. თქვენ კი მშვენიერი ცვლილება გეზრდებათ... კიდევ გჭირდებათ მარადიული ახალგაზრდობის საიდუმლოს დაუფლება. განსაკუთრებით თქვენი ეგოიზმის გათვალისწინებით?
  დართ სიდიუსმა დაახრჩოებული გველივით ჩაისისინა და თავისი ჟოლოსფერი პირი დახატა.
  - მე შემიძლია შეგწირო ბნელ ძალებს!
  დედამ ქვეყნის ყოველგვარი ჩრდილის გარეშე შეხედა შვილ-იმპერატორს. მან კიდევ უფრო ფართო ღიმილით უპასუხა.
  - ეს თავგანწირვა ბრძოლაში არ გამოგადგება! თუმცა სისხლიანი ტირანი, ჩემი ლოცვა გიხსნის სიკვდილისგან. ერთ წელიწადში უფსკრულის პირას გაივლით. და მხოლოდ დედაშენს შეუძლია შენი სულის გადარჩენა ჯოჯოხეთიდან!
  პალპატინი შეიშმუშნა და უაზროდ აიქნია ხელი.
  "კარგი, როგორც შენ თქვი, ვამპირს ჯერ კიდევ ხუთი-ექვსი საუკუნე დარჩა. და იქ იქნებ გავიგო სიცოცხლის გახანგრძლივების უფრო ეფექტური გზა. მეტიც, უკვე ტარდება ექსპერიმენტები კლონში სულის ჩასაგდებად!
  დედამ პალპატინს დაემშვიდობა და წარმატებები უსურვა. მას ისეთი სუფთა და სასიამოვნო სუნი ჰქონდა. და დართ სიდიუსის სურდა - სიკეთეში არის სილამაზე.
  ბოროტება ბოროტებაა და ცხოვრება, როცა ირგვლივ სიბნელე და მრისხანე ჯაყელებია, უკიდურესად დამღლელია. ხანდახან შიშები ირევა... მტკივნეული და საშინელი.
  უფრო მეტიც, იმპერატორ პალპატინს სურდა, რომ გამყოლებულიყო სითები, რომლებიც არ არიან წმინდა ბოროტები, და რომ მემკვიდრეს შეეძლო რაიმე შემოქმედებითი მაინც შეეტანა კოსმოსური ძალის ცხოვრებაში.
  ლუკ სკაიუოკერი ასი პროცენტით ადამიანია და ეს მისი მნიშვნელოვანი პლიუსია.
  გარდა ამისა, ანაკინისა და პალპატინის სისხლი კვლავ მიედინებოდა მასში. და ამ ბიჭის ბნელ მხარეზე მიყვანა სერიოზულ ძალისხმევას მოითხოვდა.
  
  
  ეშმაკის დაბადება
  როგორ გახდა პალპატინი - მოკრძალებული ახალგაზრდა, წარჩინებული სტუდენტი და სანიმუშო ქცევით გამორჩეული, უნივერსალურისა და ბოროტების განსახიერება და ძალის ბნელ მხარეს გადავიდა?
  პლანეტა ნაბუზე ცხოვრება შედარებით კარგი იყო - რბილი კლიმატი, კეთილშობილური მიწა, თითქმის არანაირი აჯანყება და ცვლილებების მოთხოვნა. მმართველობის ფორმა არის კონსტიტუციური მონარქია... მაგრამ მეფის ძალაუფლება დიდია, მისი დადგენილებები კანონის ტოლფასია და მხოლოდ პადლა ამიდალა შეიცვალა, რათა შეზღუდოს როგორც მონარქის მეფობის ვადა, ასევე მისი უფლებამოსილებები.
  პალპატინი, ახალგაზრდობაში, ძალიან სიმპათიური, გამხდარი და, რა თქმა უნდა, ფიზიკურად განვითარებული ახალგაზრდაა, მან მოიგო ავიაბოლში ინტერპლანეტარული შეჯიბრებები. სწორედ მაშინ იგრძნო ძალისადმი მგრძნობელობა პალპატინიმ, რომელიც ნაბუს გუნდში ბოლო მომენტში შევიდა. მან წინასწარ დაინახა პულსარების ფრენები და ასტეროიდების მონაცვლეობა ყველაზე რთულ ვირტუალურ თამაშში. და მიხვდა, რომ გრძნობდა, როდის დადგა საბედისწერო, გადამწყვეტი დარტყმის მიყენების დრო. შემდეგ კი მისი სახელი ოდნავ განსხვავებული იყო: ვიტ ტალერი. ჩვეულებრივი დედა და უცნობი მამა. მართალია, თანდაყოლილი შესაძლებლობებისა და შრომისმოყვარეობის წყალობით ვიტმა მოახერხა პრესტიჟული კოლეჯის თავისუფალ ფაკულტეტზე შესვლა. ამისათვის საჭირო იყო ძალიან მაღალი ქულის შეგროვება.
  მამის, მისი ძალიან ლამაზი და კოხტა დედის ხარჯზე მან თქვა, რომ კეთილშობილი ჯენტლმენი იყო, შესაძლოა, კარგად დაბადებული ჯედაიდანაც კი.
  მაგრამ მან ვერ დაასახელა მისი სახელი. ვიტმა კი გონებაში სხვადასხვა ვარაუდი გამოთქვა - იქნებ მამამისი ზოგადად მეზობელი გალაქტიკის იმპერატორია?
  ჯერ კიდევ ბავშვობაში, თალერმა - მომავალმა პალპატინიმ იგრძნო დახურული სახელმძღვანელოს წაკითხვის უნარი - ქაღალდის სახით თუ ელექტრონული წიგნი - მაინც. მან შთაბეჭდილება მოახდინა მეგობრებზე სპორტის შედეგების წინასწარმეტყველების უნარით, ან მოიგო გამოცანები გაბედულად - როგორც მუშტში დამალული.
  მაგრამ სწორედ ამ თამაშში მიხვდა, რომ იშვიათი საჩუქარი ჰქონდა. სენსაციურმა გამარჯვებამ ვიტ თალერი ნაბუს გმირად აქცია და... ისე, როგორც ზღაპარში, მიგვიყვანა იქამდე, რომ უმშვენიერესი გოგონა, პრინცესა კაროლინ ამიდალა თავდაყირა შეუყვარდა.
  და თავად ვიტი, თავისი ახალგაზრდა, ცხელი სისხლით, გრძნობდა სიმპათიისა და ურთიერთგაგების მოზღვავებას. მათ ერთმანეთი სიგიჟემდე შეუყვარდათ და ტახტის ოფიციალური მემკვიდრე კაროლინა ამიდალა ნაბერი ჩვეულებრივი ბიჭისგან დაორსულდა.
  მეფე განრისხდა. პლანეტა ნაბუს ჩვეულებისა და კანონის მიხედვით, აბორტი კატეგორიულად აკრძალულია, მაგრამ გვირგვინის პრინცესას და მის შთამომავლობას ჩამოერთვა ტახტის უფლება. ვიტ თალერი, სასტიკი წამების შემდეგ, ყველაზე მტკივნეულად უნდა აღესრულებინათ. კაროლინა კი, შვილის გაჩენის შემდეგ, მონად გაგზავნეს პლანტაციებში. არის პრინცესა: ფეხშიშველი, მხოლოდ დახეული ტუნიკით, მას მოუწია მძიმე შრომა სხვა დაპატიმრებულ გოგოებთან ერთად. ღამის გათევა ყაზარმებში, შიშველ დაფებზე და უბრალო, უხეში საკვების ჭამა. მომავალ დედოფალს ზედამხედველები მათრახით ურტყამდნენ, თუ ცოტა ნელა მუშაობდა.
  სასჯელის ერთ-ერთი სახეობაა მონების თაროზე ჩამოკიდება და ჩირაღდნის ალით შიშველი ქუსლების ტიკტიკა.
  თავად ვიტი აწამეს დუნდულოში. სასტიკად, დახვეწილად, მაგრამ ძალიან პროფესიონალურად მაწამეს, გონების დაკარგვას ან ნაადრევ სიკვდილს არ მაძლევდნენ.
  ვიტ თალერმა ჯოჯოხეთის ათასი წრე გაიარა. მას სიკვდილით დასჯამდე მთელი წელი აწამებდნენ. შემდეგ კი ის ცოცხლად უნდა შეჭამოს, ნაბუს მილიონობით მაცხოვრებლის თვალწინ ვირთხის ტკიპმა.
  მაგრამ სიკვდილით დასჯის დროს მოულოდნელად ურჩხული აფეთქდა... და როცა კვამლი მოიწმინდა ვიტ თალერი უკვალოდ გაქრა. ბევრმა ეს ზემოდან ნიშნად მიიღო და მუხლებზე დაეცა. მეფე კი შეკრთა, სახე გალურჯდა - ინსულტი დაემართა.
  და მრავალთვიანი წამების შედეგად დამშეულმა ვიტმა გაიღვიძა ნესტიან გროტოში, დაფარული კაშკაშა მცენარეებით. ეს ძალიან მტკივნეული იყო მისთვის, მაგრამ ამავდროულად, მრისხანე ძალის გრძნობა დაუბრუნდა. რატომღაც, წამების სარდაფში წამების დროს ვიტმა ვერ გამოიყენა თავისი შესაძლებლობები და დაწვა ჯალათები.
  მიუხედავად იმისა, რომ იგი აშკარად წარმოადგენდა თავისგან გამოფრენილ ცეცხლს, პულსარების ამოფრქვევას და მიედინება საშინელი პლაზმური იარაღიდან (ძველ რესპუბლიკაში აკრძალულია - მისი უკიდურესად დიდი დესტრუქციული ძალის გამო!). მაგრამ შემდეგ სიძლიერის გრძნობა დაუბრუნდა.
  და ჯალათების მიერ მიყენებული ღრმა ჭრილობები ნელა, მაგრამ აუცილებლად განიკურნა.
  ვიტის გვერდით იდგა მკვებავი ნარევების კონტეინერი, რომელიც მას დროდადრო შთანთქავდა და იძინებდა.
  აქ ის, მაგალითად, ოცნებობდა... ბოდვითი და ამავე დროს გმირული;
  გვამის გადაყლაპვა სწრაფი პროცესი იყო, მუტანტი ლომი ჩქარობდა, სანამ ხორცი სუფთა და თბილი იყო. როდესაც მან საბოლოოდ დაასრულა, ჩონჩხი დარჩა. ჯადოსნური ჯოხებით შეიარაღებულმა რამდენიმე შავკანიანმა მეომარმა ის გააძევა, შემდეგ კი ჩონჩხი აიღო.
  - ვაჟკაცური სიკვდილით დაღუპული მამაცი გლადიატორი ადგილობრივი ჩვეულებისამებრ დაკრძალავენ ყველა პატივით. - აღფრთოვანებული ტონით გამოაცხადა კომენტატორმა.
  - საოცარი! არც ისე ცუდი დასასრული! - თქვა მომავალმა კოსმოსურმა იმპერატორმა. ვიტი ჯერ კიდევ ახალგაზრდაა სიზმარში, მას ეჩვენება, რომ ახლო წარსულშია.
  და უცნობი კომენტატორი განაგრძობდა გააფთრებული აღფრთოვანებით იხრჩობოდა:
  - ახლა კი ვაცხადებთ კონკურსის გაგრძელებას. ამ დროისთვის საზოგადოებაში ნებისმიერს შეუძლია მკვლელ ლომთან ბრძოლა.
  ვიტ თალერი მაშინვე ფეხზე წამოდგა და ძლიერად დაიყვირა:
  - Მე მინდა!
  - გასაგებია, რომ გინდა გამოისყიდო დანაშაული, რომ ადამიანზე ფსონი არ დადე. - ცელქობდა პრინცესა კაროლინა ამიდალა.
  ახალგაზრდამ გაბრაზებულმა შესძახა:
  - და თუ ასეა! ცხოველი, რომელმაც ადამიანი მოკლა, სიცოცხლის ღირსი არ არის!
  - მაგრამ შენ გყავს კონკურენტები, აქ ნახე. - პრინცესა კეროლაინმა ანიშნა მკვდრეთით აღმდგარი მხეცისკენ, რომელიც სპილოს მუწუკით ვერტიკალურ ნიანგს წააგავს. ამ ბიჭსაც უნდა ჩხუბი!
  კომენტატორმა გამოაცხადა:
  - ასე რომ, ორმა ადამიანმა ერთდროულად გამოთქვა ჩხუბში ჩართვის სურვილი, მერე ჯერ უნდა შეებრძოლონ ერთმანეთს.
  საზოგადოება მიესალმა ამ გადაწყვეტილებას, მეტი სპექტაკლი და მეტი სისხლი!
  მეომარმა ვიტმა შეხედა ურჩხულს ქერცლიანი ჯავშნით დაფარული ღეროებით, პირველივე წამებში უსიამოვნოდ ჩაიწოვა მუცელში. მაშინ ახალგაზრდამ დაძლია მღელვარება, თუმცა მტერი უთუოდ საშიში იყო.
  - სტანდარტულ იარაღს მოგცემენ! - ხმაში გაციებული გამოაცხადა კომენტატორმა.
  მეომრები ჩვეულებისამებრ თაყვანს სცემდნენ. შემდეგ მათ ხმალი და ფარი მისცეს. შემდეგ ვიტს კიდევ ერთი სიურპრიზი ელოდა, მას მარჯვენა ხელზე ერთი ხმალი გადასცეს და მტერმა ერთდროულად ორი მიიღო, მეორე იარაღი აიღო საბარგულში.
  - Ეს არ არის სამართლიანი! - გააპროტესტა ახალგაზრდამ. - ორი დანა ერთის წინააღმდეგ.
  - ეს არის გვამი, ცხვირს ყოველთვის ბრძოლებში იყენებს. ასეთი ჩვეულებაა! - უპასუხა უხილავმა კომენტატორმა, ხმაში ზიზღს არ დაუმალავს, იარაღები ნიმფებს ძალიან ჰგვანან ლამაზმა, თითქმის უწონო გოგოებმა. მათ შემხედვარეს ვიტმა (მომავალმა პალპატინი) ვნებიანი სურვილი გაუჩნდა და ძალიან რცხვენოდა, რომ მისი დაძაბულობა შენიშნა. ამიტომ ბრაზით ჩაილაპარაკა.
  - მაშ უხერხული ფარის ნაცვლად მეორე ხმალი მომეცი. -არ მინდა ჯიგარი ვიყო.
  - ასეთი უფლება გაქვს! - თქვა ოდნავ პოდრევმა, კომენტატორმა.
  ნიმფამ ჭაბუკს მეორე ხმალი გადასცა და პათოსით უთხრა:
  - იბრძოლე რაინდო, პატივს ნუ შეარცხვენ.
  კომენტატორმა კვლავ გამოაცხადა:
  - მოკვლის ან შეწყალების უფლება ეკუთვნის მებრძოლს, რომელიც ფლობს გამარჯვებულ იარაღს! და ასევე საზოგადოებისთვის. ვფიქრობ, ეს გასათვალისწინებელია.
  - გაბედულ ლამაზმანს აუცილებლად დავასრულებ. - თქვა კორპსუკერმა.
  - ჩაქუჩის გაყალბების გარეშე ციხეს არ გაყოფ! - ჩაილაპარაკა, მახვილგონივრული აფორიზმი ვიტ.
  ისინი ადგნენ, ნიანგი სპილო ბევრად დიდი იყო ვიდრე ბიჭი და დაიწყეს სიგნალის ლოდინი.
  ბუმბულივით მსუბუქი ნიმფა მიფრინდა მისკენ და აკოცა ვარდისფერ ლოყაზე ახალგაზრდას.
  ვიტი გაწითლდა და ნახევარი ნაბიჯი გადადგა, ამ დროს ბრძოლის სიგნალი გაისმა. მიცვალებულის მჭამელი მივარდა, ხმლები ააფეთქა, ელოდა, რომ თავხედურად აიღებდა. ახალგაზრდა კაცი მზადყოფნაში იყო, გვერდზე გადახტა და გამოსვლისას წიხლი დაარტყა. დარტყმა ფარს დაეცა, საზიზღარი ხმით გაისმა.
  - Ჰეი ბიჭო! იზრუნეთ თქვენს ფეხსაცმელზე, ისინი ლამაზია.
  ახალგაზრდა ვიტს ნამდვილად ნანობდა, რომ არ გაიხადა სპორტულ ფეხსაცმელი, ეს იყო საჩუქარი დაბადების დღისთვის, უჩვეულო შეღებვა და, მიუხედავად მათი ძლიერი კანისა, არ სურდა მათი გაფუჭება. ღარიბი ქალის შვილია, ძვირფასო კარგი ფეხსაცმელი. და ის ვიტი ჯერ კიდევ ბიჭია, ისე რომ ფეხშიშველი სიარული არ ერიდება.
  ბრძოლა გაგრძელდა, შემდეგ ახალგაზრდამ აღნიშნა, რომ მტერი ძალიან ოსტატურად ფლობს მის ღეროს. რა სწრაფად მოძრაობს ხმალი, მაშინ როცა მკლავები არც ისე მობილურია და სიგრძით კი უპირატესობა.
  - მთელი ცხოვრება ვოცნებობდი სპილოს ტარებაზე და არა ჩხუბზე. უკვე ამაზრზენი ხარ.
  საპასუხოდ, ხმაურიანი წივილი:
  - რა არ მოსწონს ადამიანს. აი, რამდენად დაბალია თქვენი რასა.
  ვიტმა განაგრძო ტრაექტორიის შეცვლა, მილერს გაუკეთა ერთ-ერთი ეფექტური ხრიკი
  კენდო, მაგრამ, როგორც ჩანს, დახელოვნებული მებრძოლის დიდება ტყუილად არ მოუვიდა მოწინააღმდეგეს. მან მოახერხა ყველაფრის ატანა და მგრძნობიარე დარტყმაც კი მიაყენა საკუთარ თავს. აი, მაგალითად, ერთ-ერთი შეტევა ვიტს მკერდში მოხვდა, მაისური მოიჭრა, ახალგაზრდამ ზურგი შეატრიალა, ძლივს აიცილა სერიოზული დამარცხება. ორთავიანი რუსული არწივი დაზიანდა, შუაზე გაჭრილი.
  - ეს ნაძირალაა! - თქვა ვიტმა და "პეპელას" ტექნიკა შეასრულა, მაგრამ ისევ ყველა შეტევა გამოდგა
  მოიგერია. - ცხვირწინ ეშმაკი.
  ის კვლავ დაიჭრა, ხელი გაუკაწრა, შემდეგ კი მხარში მოხვდა. ვიტი უკან დაიხია, მან უცებ გააცნობიერა, რომ უიმედოდ კარგავდა ბრძოლას, საკუთარ თავზე უფრო გამოცდილი მტრის პარტნიორის წინაშე. უფრო მეტიც, ახალგაზრდა ჯერ კიდევ არ იყო გამოცდილი კენდოში.
  პრინცესა კეროლაინი ასევე შეშფოთდა:
  - მე ვარ ბოლო სულელი, რომელმაც არ შეაჩერა ჩემი მეგობარი ბიჭი. ამ სამყაროში ის არის მთლიანად
  უცხოპლანეტელი და დადო თავი არ არის ცნობილი რა.
  მას არენიდან გადახტომა სურდა. აი, როგორც იღბალი იქნებოდა, ნაცნობი ჯადოქარი გამოჩნდა.
  - რა მშვენიერია, ჯოხიდან სროლა ან ფეხების ქნევა არ არის მისი. მე ვიცნობ Corpsesucker-ს! რა, აუცილებლად მოკლავს და ცხედარს დასცინის კიდეც. ასე რომ, მოგწონს თუ არა, მოგიწევს დანებდე.
  - არასოდეს! თქვა პრინცესა ქეროლინმა.
  ძალის ბნელი მხარის ჯადოქარმა ჩაისისინა:
  - ამ შემთხვევაში შეიძლება პოლკში გიყიდონ და დღეში ოც ჯარისკაცს მოემსახურები. ან პირიქით, უფლის ჰარემში, სადაც ათასობით ხართ და სევდა და თავშეკავება დაგიმშრალეთ.
  პრინცესამ გაბედულად შესძახა:
  - მე მეომარი გავხდები!
  ჯადოქარმა ჩაიცინა:
  - შენ ხარ მყიფე გოგო, რომელიც ელემენტარულ ჯადოსნურ ხრიკებს არ ფლობს. დიახ, პირველ ბრძოლაში დაგწვავთ.
  კაროლინა განაწყენებული იყო:
  - დიდების ოსტატი მასწავლის! დიახ, მე ფიზიკურად ძლიერი ვარ!
  ჯადოქარმა ამაზრზენად ჩაიცინა:
  - დიდების ოსტატი? და დიახ, ის ეგოისტია. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ის წარმატებას მიაღწევს რაიმე ღირებულში. ასე რომ, მე შემეძლო გამეყვანა ცოლი და გადმომეცა ჩემი როგორც მშობლიური უნარები.
  პრინცესამ ირონიულად გაიღიმა.
  - გინდა ღმერთი გახდე?
  ჯადოქარმა პომპეზურად დაიყვირა:
  - Რატომაც არა! რომ სხვა აპლიკანტებზე უარესი ვარ?
  კაროლინამ გულწრფელად და ზიზღის გამოხატვით თქვა:
  - ამაზრზენი ხარ. მეზიზღება შენი შეხება.
  მაცდუნებელს თვალები ჟოლოსფერი შუქით გაუბრწყინდა.
  - კარგი, ამას გავიხსენებ.
  სანამ ისინი საუბრობდნენ, ვიტს ჭრილობები მოემატა. ახალგაზრდა უკან დაიხია, მას უკვე დაეწყო თავბრუსხვევა სისხლის დაკარგვისგან. მიცვალებულმა მორიგი ლუკმა გაიკეთა, საშინელმა საქანელამ კინაღამ თავი მოიჭრა, ბიჭს ლოყა მოსჭრა.
  - თქვა მან ნაძირალა. - ბრძოლების დროს, მის ერთ-ერთ სნიკერზე ველკრო ჩაეჭიდა.
  და ფეხსაცმელი ძლივს ერგება. მაგრამ ქმედუნარიან ახალგაზრდას შთაგონებამ დაარტყა, მკვეთრად ახტა. ფეხი მოიქნია და სნიკერი, როგორც ქვა სლინგიდან, ჩაფრინდა გვამის მჭამელის მუწუკში და მოჭედილი ქუსლს მოქლონები მოარტყა თვალში. დაიყვირა, წამით ყურადღება გაფანტა.
  ვიტმა შეასრულა ჯედაის კენდოს ერთ-ერთი ურთულესი მოძრაობა, სამმაგი გულშემატკივარი და მონსტრის ღერო მოჭრა. სისხლის შადრევანი ამოვარდა და გვამის მჭამელი უკან დაიხია, ფეხები ფართოდ გაშალა. ყელზე საშინელი ღრიალი აუტყდა.
  ვიტმა გაბრაზებულმა შეხედა.
  - მტერი ტოტალური განადგურების პირასაა! მე გავიმარჯვებ!
  ჭაბუკი მტერს შეუტია, ერთი მახვილით ის არ იყო საშინელი. გვამი უკან დაიხია, შეირყა და დარტყმები გაუშვა. მალე მან მიიღო რამდენიმე მძიმე ჭრილობა და დააგდო ხმალი. შემდეგ მან მხოლოდ კრუნჩხვით რეაგირება მოახდინა, ფარი გადაატრიალა. აღელვებულმა ვიტმა შეასრულა ჩანგლის ტექნიკა, მტერს ჯერ თავში დაარტყა, რაზეც მან შეძლო რეაგირება, შემდეგ კი მუცელში. პუნქცია ღრმა იყო და ნაწლავები ამოვიდა. შემდეგ, როდესაც დაინახა, რომ მტერი საბოლოოდ დასუსტდა, ვიტმა შეასრულა "ფუნჯის" ტექნიკა და თავის ქალა გაუხვრიტა. ის მკვდარი ჩამოვარდა.
  - გაიმარჯვა მებრძოლმა ვიტმა, მეტსახელად მოჩვენება. მისი მოწინააღმდეგე, ტრუბოსოსი, რომელიც ამსხვრევს ღეროს, თითქმის მკვდარია. ახლა გამარჯვებულ ახალგაზრდას აქვს უფლება დაასრულოს თუ არა.
  გულშემატკივარი ხმაურიანი იყო, ფსონის ნაწილი მოიგო და ნაწილი წააგო, მაგრამ ყველას ძალიან სწყუროდა სისხლი.
  გაერთიანებული, ველური იმპულსით და გაბრაზებული ტირილით:
  - სცემეს! თავი მოკვეთე და ძელზე ჩამოკიდე! - იყვირეს. "ეს არის დამარცხებულებთან ურთიერთობის ჩვეულება.
  ვიტმა თავი დაუქნია, ბრძოლის სიცხეში მას ჯერ კიდევ შეეძლო მოკვლა და ასე, როცა ყველაფერი დასრულდა, მისი გაბრაზება აორთქლდა. ცივსისხლიანად თავის მოკვეთა და მაინც ბოროტად გამოყენება მის წესებში არ შედის. ახალგაზრდამ დახარა ნათელი თავი და მტკიცედ თქვა:
  - არა, უმწეო არსებას არ მოვკლავ.
  - გაანადგურე! დაასრულე! - აგრძელებდა ბრბოს ყვირილი და სხვადასხვა კიდურები ამოხტა. და ყვირილი - მოგვცეს სიამოვნება!
  მომავალმა იმპერატორმა პალპატინმა გამოავლინა გაუგონარი კეთილშობილება:
  - მტერი დამარცხებულია, თანაც დაკოჭლებული, სხვა რა გჭირს!
  -შენი მეგობარი სულელია. ცოცხლად ტოვებს კორპსუსკერს, ის თავს მოკვდავ მტრად აქცევს.
  ის არ აპატიებს დამცირებას და ღეროს დაკარგვას. - თქვა ჯადოქარმა ჟანგიანი ხიხნით. რატომ ხარ სულელი. არ ყვირი, დაასრულე?! ის მოგისმენს!
  -საკმარისი სისხლი მომივიდა! - უპასუხა გოგონა-პრინცესამ. -და რატომ ხართ ყველა ასე სასტიკები? მართლა არ არსებობს გართობის სხვა გზა?
  ჯადოქარმა, რომლის შენიღბვაც ხალათის ქვეშ იყო დამალული, ჩაისისინა:
  - მაგრამ როგორც?
  ქეროლაინმა, ძლივს დამალა გაღიზიანება, უპასუხა:
  - სიმღერები, მაგალითად, მოსასმენად! ან მხატვრული ნომრების შესრულება, ყველა სახის გასართობი პროგრამა, შესაძლებელია ცხოველებთან ერთად.
  ჯადოქარი, რომლის სახე დაფარულია, მაგრამ ანთებული თავები მაინც ანათებს სიბნელეში, მღეროდა:
  - ეს რა ბუტლეგია? არა, არ არის საინტერესო! ყველანაირი ბუფონი და ბუფონი ვერ შეცვლის სისხლის სანახაობას.
  პრინცესამ სახე აიჩეჩა.
  - მართლა?
  ჯადოქარმა, წარბშეკრულმა და ცქრიალა, იღრიალა:
  - და რაც შეეხება მომღერლებს მათი დაკონსერვებული ყელებით. მაგიის და ჯადოქრობის დახმარებით შეგიძლიათ ხელახლა შექმნათ ნებისმიერი მუსიკა და ხმა. Ჩვენ შეგვიძლია ამის გაკეთება. და თუ გვინდა, მაშინ შიშველი ჰურიები იცეკვებენ.
  ოსტატმა გრძელი, ფრჩხილებით აწია თითი.
  -არა, გოგო სერიოზული გლადიატორული ბრძოლა საუკეთესოა.
  პრინცესა კეროლაინი კატეგორიულად არ ეთანხმებოდა ამას, მაგრამ არ ეწინააღმდეგებოდა.
  ვიტ თალერმა ჩხუბისთვის ფული მიიღო, ხოლო გათამაშებაში რაღაცას ჭრიდა. შემდეგ წინა ბრძოლიდან ჯერ არ გამოსულ ახალგაზრდას და დაჭრილებს მოუწიათ ბრძოლა
  ლომის მუტანტი. მაგრამ თუ მტაცებელმა ყველა ჭრილობა განიკურნა ჯადოქრობის დახმარებით, მაშინ ახალგაზრდა მამაკაცი სრულიად ახალი ჭრილობებით გამოვიდა. ვიტმა გახეხილი მაისური გაიხადა და სპორტულები გაიხადა, ფრთხილად გადადო გვერდით, ორივე ხელში მახვილი აიღო. შემოხვეულ ჯინსებში ნახევრად შიშველი ის განსაკუთრებით სიმპათიური ეჩვენა პრინცესა ქეროლაინს. რელიეფურ ტანზე ფართო ჭრილობები ჩანდა. ბიჭმა მხრები აიჩეჩა და ცდილობდა ტკივილი მის რისხვას ემსახურა. შიშველმა ფეხებმა იგრძნო ხელოვნურად გახურებული იატაკის ცხელი ზედაპირი.
  ვიტ თალერმა კოცნა გაუშვა. დამსწრე საზოგადოებამ ტაში დაუკრა.
  ხმამაღლა დაიყვირა:
  - მებრძოლების გაცნობა არ გჭირდება! დაე, ბრძოლა იყოს საინტერესო!
  ლომი, ბაგლის მოლოდინის გარეშე, გადახტა და ცდილობდა მტრის გაპარტახებას საბრალო ბაგეებით. მან არ გამოუვიდა, მოხსნა, ვიტმა მოახერხა ქუსლის დარტყმა თვალში. მხეცი განრისხდა, წინ გადახტა და მახვილის კიდეზე წააწყდა. აქ გლადიატორი ბიჭი უკვე გაოცებული იყო - სისხლი, რომელიც ადრე წითელი იყო, მწვანე გახდა.
  - რისგან არის ეს ყველაფერი? - ჰკითხა გაკვირვებულმა პრინცესა კეროლაინმა.
  - ეს იმაზე მეტყველებს, რომ მხეცი გახდა უფრო გამძლე და ძლიერი, გაიზარდა ადაპტაციის უნარი. - პირქუში ტონით უპასუხა ჯადოქარმა.
  გოგონამ ცალსახა დასკვნა გააკეთა:
  - Ეს არის ცუდი!
  ჯადოქრის ხმა ბევრად უფრო მხიარული გახდა:
  - რატომ! შენი მეგობარი ბიჭი დიდი მებრძოლია, უბრალოდ გინება უფრო საინტერესო იქნება.
  დრაკონის ლომი აგრძელებდა ხტუნვას, იგნორირებას უკეთებდა სისხლს, ის ძალიან სწრაფი იყო და ახალგაზრდობას ძლივს მოასწრო აცილება. აქ ვიტი სალტოს აკეთებდა, ხტუნავდა: აკრობატივით, შემდეგ ლოჩივით ჩაყვინთვის, ლომის მუცელი გამოგლიჯა. ფანჩატური ტერმინატორი, როგორც ჩანს, ამას ყურადღებას არ აქცევდა და აგრძელებდა ახალგაზრდას დევნას რინგზე.
  - Ჯანდაბა! - თქვა ვიტმა გაღიზიანებულმა. - შენ რომ დანა არ იღებს.
  სისხლის დაკარგვისგან ახალგაზრდამ დაღლილობა დაიწყო. ზუსტი დარტყმით მან მოახერხა ლომის თვალის გახვრეტა, მაგრამ ერთი თვალითაც კი, მტაცებელი სახიფათო რჩებოდა და, მომენტის დაჭერის შემდეგ, მტკივნეულად ჩაჭრა კლანჭებიანი თათი ნეკნებში. კლანჭებმა დატოვა ექვსი ღრმა ზოლი.
  - ეს ნაძირალაა! გახეხეთ ხორცი! - ამოიოხრა ახალგაზრდამ.
  ჩანდა, რომ ლომი დიდი ხნის განმავლობაში უნდა დასუსტებულიყო სისხლის დაკარგვისგან, მაგრამ მისი შეტევები უფრო და უფრო სწრაფი ხდებოდა. რამდენჯერმე კბილებმა კინაღამ გახვრეტიათ პრესა, ერთი კი თალერის გულმკერდის კუნთში შეიჭრა, ძლიერად დაკაწრა. ჭაბუკი შეკრთა და კბილები უციმციმდა მასზე,
  მხარში ჩასმული. ვიტი ოფლიანი იყო, დასისხლიანებული და მოასწრო გაცურვა და ყელის გამოჭრაც კი პირით. მხეცს სისხლი სდიოდა, მთავარი არტერია გატყდა, მაგრამ სიჩქარეს არ კარგავდა.
  - ზომბივით ხარ, რამდენი რეაქციაც არ უნდა იყოს. იქნებ შენ არ ხარ სწორი ლომი. - თქვა ახალგაზრდამ.
  მან კონტრშეტევის მცდელობა სცადა, რათა ბოლო თვალი გამოეგდო, მაგრამ აცდა, რის შედეგადაც მორიგი სისხლიანი ზოლი დატოვა მუწუკზე. ლომი
  ხელახლა აკოცა მას.
  - საიდან მოდის ესენი? - სასოწარკვეთილმა ჭაბუკმა მთელი ძალით დაარტყა მოწინააღმდეგეს ფანგ-საბერზე. ძლიერი დარტყმისგან ძვალი გატყდა და თეთრი წვენი გამოვიდა.
  -ეგე! - უზომოდ კმაყოფილი ტონით თქვა ჯადოქარმა. - შენმა მეგობარმა, როგორც ჩანს, გადაწყვიტეს დანის სიმკვეთრე, ყოველ შემთხვევაში, შეიძლება სერიოზული ქედმაღლობა იგრძნო.
  - Რა გინდოდა? ვიტკა ჭკვიანი ბავშვია. - უპასუხა პრინცესა ლეიამ საკმაოდ ღრიალით.
  შემდეგი დარტყმა, საბოლოოდ ამოჭრა ფანგი. მხეცმა დაიწყო ტრიალი, ადგილზე, თითქოს საყრდენი დაკარგა. ვიტმა დააჭირა, მისი დარტყმები უფრო და უფრო მკვეთრი ხდებოდა, როცა დაინახა, რომ მუტანტი ლომი ცურავდა, ახალგაზრდამ ენერგია დაამატა.
  - რა ლომის ხორცია, არ მიყვარს! - დაიყვირა ვაჟკაცმა.
  - დაამარცხე ვიტეკი, რა სექსუალური ხარ. პრინცესა კეროლაინმა იყვირა.
  ახალგაზრდამ მეორე კბილს დაარტყა, რადგან სამიზნე მოსახერხებელი იყო. პირველივე ჯერზე ძვალი არ დაცემულა და მომიწია მისი დამატება. ბოლოს ეს წერტილი დაინგრა, ლომი აშკარად დამუნჯდა.
  - როგორ ხარ ახლა კბილთა გარეშე უბრალოდ დიდი კატა, სიკვდილისთვის განწირული! - თქვა გაბრაზებულმა ვიტმა.
  კბილების ღრჭიალი და კვნესა იყო მისი პასუხი. ბრძოლა გაგრძელდა ბუფონურად, ლომი-დრაკონი მოძრაობდა, სავარაუდოდ, უტევდა, მაგრამ მისმა მოძრაობამ დაკარგა სიმკვეთრე. ბიჭი, თავის მხრივ, გრძნობს ძალის მატებას
  გამუდმებით კონტრშეტევას ახორციელებდა და ბოლოს ბოლო თვალსაც ხვრეტავდა. ამჯერად დანა, როგორც ჩანს, ბევრად უფრო ღრმად შევიდა და ტვინამდე მიაღწია.
  - ბრავო, დაასველე! შესძახა პრინცესა კეროლაინმა.
  მთელი დარბაზი გაერთიანდა გუნდში.
  - დაასრულე, დაასრულე!
  ახალგაზრდა გლადიატორმა ისევ დაარტყა ფეხით და ზურგსუკან ხტუნვით დაარტყა შემოვლითი კვეთიდან. მუტანტი ლომი თითქოს კარგავდა საყრდენს, რამდენჯერმე აწკრიალებდა მუწუკს. ბოლოს, როცა ბიჭი შეეჩვია, დანა მკერდში ჩაყო და ცდილობდა უფრო ღრმად, გულამდე გაეხვრიტა. კლანჭებიანი თათები ნეკნებში ჩაარტყა, აკაწრა, შემდეგ ხორცს გაარტყა, მაგრამ ვიტმა ჯიუტად არ გაათავისუფლა დანა, თუმცა ფაქტიურად ნაწილებად იყო მოწყვეტილი. აქ ყველაფერი უკვე ნებით იყო გადაწყვეტილი, კლანჭები აგრძელებდნენ ახალგაზრდა ხორცის ტკეპნას და ტკეპნას.
  - Დააგდე! პრინცესა კეროლაინმა ყეფა. მისი ტირილი მარტო დარჩა.
  - ბოლომდე მიიყვანე! - იღრიალა ბრბომ.
  ბოლოს გააფთრებული ვიტის პირი გულში ჩაიკრა და მხეცი გაჩუმდა, ბოლოჯერ გადაუსვა კლანჭები სულგრძელ ხორცს.
  - კარგი, როგორც ჩანს, ყველაფერი! ახალგაზრდამ ამოისუნთქა. - სიბნელის არსება მტვერშია ჩაგდებული.
  გამოაცხადა ჯადოქარმა კომენტატორმა.
  - ისევ გამარჯვებული იყო ვიტი - სიკვდილის აჩრდილი; არენის ამომავალი ვარსკვლავი. ის მიიღებს დამსახურებულ პრიზს.
  ამ ფრაზაზე თალერის ხედვა ნისლივით გაიფანტა, როცა ძლიერი ქარის გვირაბი გაუშვა.
  და ამ ნისლიდან მოდის ... ძლიერი, მაღალი კაცის ფიგურა ან ჰუმანოიდი არსება კაპოტში. ისმის ხრაშუნა ხმა, რომელიც ძალიან ჰგავს სიზმარში იმ ჯადოქრის ხმას.
  -კარგად იბრძოდი ვიტ... შენში დაბადებული მეომრის უნარებს ვხედავ!
  თალერი ადგა. ძილის დროს ჭრილობები თითქმის შეხორცდა, ნაწიბურები კი ფერმკრთალი გახდა და ნაკლებად შესამჩნევი გახდა.
  ჭაბუკმა თქვა და ხელი გაუწოდა მამაკაცს:
  მადლობა რომ გადამარჩინე ბატონო...
  კაცმა უხეშად გადააგდო უკან თავისი ახალგაზრდა ხელი და დაიღრინა:
  - Არა გმადლობთ! ყოველგვარი მადლიერება იწვევს წყალობას და სისუსტეს!
  ვიტმა აიძულა გაეღიმა და ჩაიბურტყუნა:
  - მაგრამ შენ გადამარჩინე ჩემი სიცოცხლე... ასე რომ, როგორმე მადლობა უნდა გადაგიხადო!
  მამაკაცმა მოულოდნელად ქუდი უკან გადააგდო. ახალგაზრდამ გაღებულ სახეს შეხედა. კაცს კეთილშობილური გარეგნობა ჰქონდა, ორმოცზე ცოტა მეტი გამოიყურებოდა, ძლიერი კისერი და ხვეული მოკლე წვერი. თვალების მზერა ძალიან იმპერატორია, მაშინვე ცხადია, რომ ის მიჩვეულია მბრძანებლობას, ხოლო მისი თვისებები ძლიერი ნებისყოფაა, ძლიერი.
  მიუხედავად იმისა, რომ ეს ჯენტლმენი ვიტისთვის უცნობი იყო, ახალგაზრდას ეჩვენებოდა, რომ იგი სადღაც ადრე ენახა. მიუხედავად იმისა, რომ ძნელია დაივიწყო ასეთი გამომხატველი და ძლიერი სახის ნაკვთები, მეფური პოზა, აკვანიდან მმართველის თვალები. მაგრამ ამავე დროს, მიუხედავად კეთილშობილური გარეგნობისა, ხმა არის უხეში, საზიზღარი, თითქოს მოწყვეტილი, მიუხედავად მოცულობისა.
  კაცმა შეხედა ვიტს და, სახის მკაცრი გამომეტყველების გარეშე, თქვა:
  - მე შენ გიშველე არა სიყვარულის გამო, არამედ იმიტომ რომ მჭირდები!
  მოსაუბრეს თვალები უბრწყინავდა.
  -ჩემს შეგირდად წაგიყვან და ძალაუფლების ცოდნას გავხსნი, რაზეც ჯედაები ვერ ბედავენ ოცნებას... მაგრამ იცოდე, რომ ის, რაც განიცადე წამების სარდაფში, მაინც ყვავილებია იმასთან შედარებით, რაც გელოდება!
  ვიტი ფეხზე წამოდგა და მტკიცედ თქვა:
  - Მზად ვარ! მზად იყავი ყველაფრისთვის - გადაარჩინე კაროლინა!
  კაცმა უდიდესი ზიზღით აკოცა.
  - მიჯაჭვულობა სისუსტეა! ყველაზე დიდი სისუსტე სითს შეუძლია! - აქ უფრო მუქარა გახდა შავკანიანი ხელმწიფის ხმა. - უფრო სწორად, მათ არ შეუძლიათ, არ უნდა მისცენ ამის საშუალება, მაგრამ ... უცნაურია, მე გავათავისუფლებ კაროლინას მონობისგან! მხოლოდ თქვენი სრული მორჩილების სანაცვლოდ, რათა დაიფიცოთ, რომ საჭირო დროს შეასრულებთ აბსოლუტურად ნებისმიერ ჩემს ბრძანებას!
  ვიტმა მორჩილად დაიჩოქა და დიდი ფიცი დადო.
  და შემდეგ კაცმა თქვა:
  - ამიერიდან შენი ახალი სახელია დართ სიდიუსი! მე ვარ დართ პლაგი, შენი მასწავლებელი და ოსტატი!
  იმ დღიდან ვიტმა, ან ახლა დართ სიდიუსმა, დაიწყო ვარჯიში მახვილით და ბნელ ძალაუფლებაში. სასტიკი და დაუნდობელი დოქტრინა. მაგრამ ახალმა შავკანიანმა ლორდმა იგრძნო სწრაფად მზარდი ძალა მასში. ის უფრო ძლიერი და დახვეწილი ხდებოდა ყოველ დღე, კვირა და თვე.
  დართ პლაგეისს, გარდა უკვდავების ოცნებისა, ჰქონდა გეგმები სითების მმართველობის აღდგენისა. ვიტ თალერმა სახელი შეცვალა პალპატინით და ოდნავ შეცვალა გარეგნობა, ასევე თითის ანაბეჭდები. ის გახდა სხვა ადამიანი, შეცვალა მსგავსი პიროვნება კეთილშობილური პალპატინის ოჯახიდან.
  მან დაიწყო აუჩქარებელი კარიერის გაკეთება, როგორც ჩინოვნიკი, ამავდროულად გააუმჯობესა ბნელი ძალაუფლების ოსტატობა. გარდა ამისა, სიტყვა შეასრულა დართ პლაგეისმა, რომელსაც მსხვილი ბიზნესმენის სრულიად იურიდიული სტატუსი ჰქონდა.
  მეფის გარდაცვალების შემდეგ მისმა მცირეწლოვანმა ვაჟმა წარმატებას მიაღწია. დართ პლაგეისმა ხელი შეუწყო ჰატების შეტევას სასახლეზე. მემკვიდრე, მისი და, ძმა და ბიძა მოკლეს.
  ამის შემდეგ სასახლის დაცვის გენერალურმა კაპიტანმა ხალხში პოპულარული კაროლინა ტახტზე აიღო.
  რამდენიმე წლიანმა ტყვეობამ მხოლოდ ძლიერი ქალი შეამსუბუქა და მან კიდევ უფრო მკაცრი მმართველობა დაიწყო. ხოლო მონასტერში აღზრდილი მისი ქალიშვილი სერაფიმე გახდა ნაბუს სამეფოს მემკვიდრე.
  მიუხედავად იმისა, რომ ყოფილი შეყვარებული ხელისუფლებაში დაბრუნდა, პალპატინი იძულებული გახდა დაემალა თავისი ვინაობა და ამ დროისთვის გვერდით დარჩენილიყო. მიუხედავად იმისა, რომ სამეფოში მისი გავლენა მუდმივად ძლიერდებოდა.
  გენერალ-კაპიტანი მალე გარდაიცვალა - როგორც ჩანს, უბედური შემთხვევის შედეგად, მაგრამ ამის უკან პალპატინი იდგა. და მალე სით ლორდმა ვიტ თალერს პირველი სიყვარულის - დედოფალ კაროლინის გაწირვა მოსთხოვა.
  ეს მოვიდა სასიკვდილო დუელში პლაგეისთან. უფრო მეტიც, ძალები დაახლოებით თანაბარი იყო. როდესაც ორივე სიტი ბრძოლით დაღლილი იყო, პალპატინი დათმობდა და ჩურჩულებდა:
  - მოვკლავ ჩემს სიყვარულს და ამავდროულად, იმ ადამიანის ნარჩენებს, რომლებიც ჯერ კიდევ დნება ჩემში! - აი შავმა ლორდმა ხმა ამოიღო და გადაჭრით დაამატა. - მაგრამ ვფიცავ, ამას არ გაპატიებ და აუცილებლად გავანადგურებ!
  სითების ბუნებას თანდაყოლილი აქვს მათი განთავისუფლების სურვილი, ვინც უფრო მაღალია. ჩემი მიუწვდომელი ძალა ბადებს შენს შურს; ჩემი სიბრძნე კვებავს შენს ცოდნის წყურვილს; ჩემი მიღწევები იწვევს მათი გამეორების ვნებიან სურვილს! - უთხრა დართ პლაგეისმა დართ სიდიუსს და ღიმილით განაგრძო. - საკუთარი თავის უახლოესი და ძვირფასი ადამიანების მოკვლით, საკუთარ თავში ძალის გაუგებარ წყაროს აღმოაჩენ. ვგრძნობ, რომ სითების უდიდესი გახდები - როცა საკუთარ თავში უკანასკნელ ადამიანურ სისუსტეს გაანადგურებ!
  
  
  სასწაულებრივად დაიბადა
  - ერთხელ იყო საჰაერო ძალების პოლკოვნიკი, რომელმაც ავღანეთის ომის დროს ძლიერი ჭურვი მიიღო. და მან დაკარგა საკუთარი შვილების გაჩენის შესაძლებლობა, თუმცა ძალიან სურდა. ცოლს ძალიან უყვარდა პოლკოვნიკი და მის შესახვედრად წავიდა, ბავშვთა სახლიდან ორი ძლიერი ბიჭის აღზრდა აიღეს. მათმა მშვილებელმა მამამ ისინი სპარტელები გაზარდა. მაგრამ მაინც ეს არ იყო. ბიჭები გაიზარდნენ ძლიერები, ჯანსაღი, მაგრამ არ აჩვენეს განსაკუთრებული ზესახელმწიფოები.
  და ბებია ვანგამ უწინასწარმეტყველა პოლკოვნიკს, რომ მისი შთამომავლობის წარმომადგენელი გახდებოდა უცნაური და სამყაროს ბედის არბიტრი. შემდეგ პოლკოვნიკმა გადაწყვიტა წასულიყო ერთ ცნობილ ჯადოქართან, რათა იგი დახმარებოდა მის ცოლს დაორსულებაში სასწაულებრივი გზით.
  ჯადოქარს მართლაც ჰქონდა მნიშვნელოვანი შესაძლებლობები, მაგრამ ძირითადად ის იყო უმაღლესი სტანდარტის შარლატანი. მან განაცხადა, რომ მას შეეძლო ამის გაკეთება და პოლკოვნიკისთვის ვაჟის მიცემა, მაგრამ მოითხოვა უზარმაზარი თანხა.
  პოლკოვნიკს ჰქონდა გარკვეული უძრავი ქონება მოსკოვში, ასევე ძვირფასი ტროფები, რომლებიც დაიბრუნა დუშმანებთან და ჩეჩნებთან ომის დროს.
  მან შეაგროვა ეს ველური თანხა - მილიონ ნახევარი დოლარი... გასაკვირიც კია, რომ გამოცდილი ადამიანი და ასე იყიდა მოტყუებით. მაგრამ, როგორც ჩანს, ჯადოქარს ჰქონდა ჰიპნოზის, შემოთავაზების, უნარის სერიოზული ნიჭი, რათა მოატყუოს, რაც თავად კაშპიროვსკის ან მსოფლიო დონის პოლიტიკოსს შეშურდება.
  ჯადოქარმა ამასობაში ძალიან ფერადი დადგმული რიტუალი შეასრულა, ტრივიალურად დააძინა პოლკოვნიკის ცოლი. შემდეგ კი მან უბრალოდ დონორის თესლი ვენერას წიაღში ჩაუშვა.
  არც ისე რთული აღმოჩნდა თაღლითობა. მაგრამ ეფექტური. ცოლმა (ღვთისმშობლის მსგავსად) უმწიკვლოდ გააჩინა შვილი - სხვათა შორის, ქალწული დარჩა, ამიტომ ქმარმა ტრავმის გამო მამაკაცური ძალა მთლიანად დაკარგა.
  ყველა კმაყოფილი დარჩა და ზუსტად იმ დროს ქალი გათავისუფლდა ჯანმრთელი გოგოს ტვირთისაგან. თუმცა, ის სრულიად განსხვავებული აღმოჩნდა შავგვრემანი მამისა და შავგვრემანი დედისგან. მაგრამ მამას, მიუხედავად იმისა, რომ შვილების იმედი ჰქონდა, უყვარდა ქალიშვილი. მხოლოდ თავისებურად, სპარტელად აღზრდა - დათრგუნვა და ვარჯიში.
  გოგონა სწრაფად განვითარდა, აჩვენა მაღალი მიდრეკილებები და შესაძლებლობები. განსაკუთრებით ფიზიკური. მისი თმა სქელი, ტალღოვანი, ოქროსფერი და საოცრად ლამაზია.
  მაგრამ როდესაც გოგონამ, როგორც ფეხშიშველმა, დაიწყო იანვრის თოვლში სირბილი - ტრადიციულად დილის ხუთის ნახევარზე იღვიძებდა - მოხდა მოვლენა. ასე იწყებოდა მისი დღე ჩვეულებრივ. ასეთი დილის სირბილი, ჯერ კიდევ გამთენიისას სიბნელეში. საკმაოდ სპარტანული.
  მან გაირბინა ტრადიციული ათნახევარი კილომეტრი, ნებისმიერ ამინდში, რათა მთელი დღის განმავლობაში ენერგიული ყოფილიყო. ბუნებრივია, ეს მხოლოდ ვარჯიშის დასაწყისია, რადგან ვლადლენი (სახელი ლენინისა და სტალინის პატივსაცემად!) სერიოზულად იყო დაკავებული საბრძოლო ხელოვნებით. შეჯიბრებებშიც კი გამოდიოდა - გოგოებს ურტყამდა, რომ მასზე დიდი და უფროსი ყოფილიყვნენ.
  მაგრამ ის ჯერ კიდევ დაახლოებით ათი წლის გოგონაა და მხოლოდ საცურაო საცურაო კალთით დარბის. და ოქროსფერი თმა ალივითაა. დაწყევლილი მანიაკი კი ჩასაფრებულ ბავშვს ელოდება. როგორც ჩანს, მან წინასწარ მოამზადა ხაფანგი, რადგან გოგონა ისე სწრაფად მირბის, რომ ყველა ზრდასრული ვერ დაეწია.
  გოგონას გზაზე რამდენიმე კარგად შენიღბული ხაფანგი ედო. მდგომარეობას ისიც ამძიმებდა, რომ თოვდა და ყოველგვარი კვალი დაფარული იყო. და ვლადლენი, გოგო, რომელიც ნებისმიერ ამინდში ფეხშიშველი და ნახევრად შიშველი მირბოდა, უხაროდა კიდეც ასეთ უკიდურესობას. ყოველივე ამის შემდეგ, სირთულეები მხოლოდ თრგუნავს და ის, რაც არ გვკლავს, მხოლოდ გვაძლიერებს.
  ხაფანგმა იმუშავა, გოგონას ფეხი სასტიკად მიაჭირა. საბედნიეროდ, ვარჯიშის შედეგად, ძვლები საკმარისად ძლიერი იყო, რომ დათვის ხაფანგში არ გატეხეს.
  მაგრამ ვლადლენმა ძირითადი რემონტი ჩაატარა. და ძალიან მტკიოდა. და ბოროტმოქმედმა სცადა კარატე გოგონას გადაგდება და გაუპატიურება. ვლადლენმა მყისიერად მოახდინა რეაგირება, ქუსლი ნიკაპზე დაარტყა. მაგრამ დამნაშავე ძლიერი იყო. ღრიალებდა, უკან გადახტა და ჩალურჯებულ ყბას ასველებდა. შემდეგ დანა ამოიღო.
  გოგონა ხაფანგში აღმოჩნდა, უიარაღო და თითქმის შიშველი, გრძელი დანით მანიაკის წინააღმდეგ.
  ფართო შეტევა მოჰყვა, ვლადლენი დაიხარა და მტერს თავი მზის წნულში დაარტყა. დანა გაიჭრა და გოგონას ზურგი გაუხეთქა. ვლადლენმა ფუნჯი ჩაჭრა და დარტყმის მიმართულება შეცვალა. წვერი დამნაშავეს ყელში გაუხვრიტა. მანიაკი საკუთარ სისხლს ახრჩობდა და უცებ ამოიწურა.
  და გოგონამ, რომელმაც პირველი შურისძიება გააკეთა, წამოიძახა:
  - Შესრულებულია!
  მიუხედავად ამისა, ეს იყო მკვლელობა და ხაფანგში ფეხი მძიმედ დაშავდა.
  სამწუხაროდ, მანიაკს ძალიან გავლენიანი მშობლები ჰყავდა და ვლადლენს სერიოზული პრობლემები შეექმნა. მასზე მცდელობა განხორციელდა და მათ სახლში ნარკოტიკები ჩაუდეს. პოლკოვნიკს გოგონა უფრო შორეულ ადგილებში უნდა გაეგზავნა. რუსული საბრძოლო ხელოვნების სკოლაში ციმბირში.
  იქ, ღრმა მიწისქვეშეთში, როდნოვერები საუკუნეების განმავლობაში ცხოვრობენ და ემსახურებიან.
  თუმცა ამან პოლკოვნიკი ვერ გადაარჩინა. მას სნაიპერმა ესროლა, ცოლი კი ნარკორეალიზაციის ბრალდებით დააკავეს. როგორც ჩანს, ვიღაცამ ოჯახთან ერთად ანგარიშები გაამართლა. უმცროსი ძმაც დააკავეს, უფროს ძმას, საბედნიეროდ, უკვე ჯარში მსახურობდა. თოთხმეტი წლის ბიჭი არასრულწლოვანთა კოლონიაში გაგზავნეს. ასევე დანიშნეს წამლები.
  მიუხედავად იმისა, რომ საქმე თავდაპირველად ყალბი იყო. მაგრამ საბედნიეროდ, ახალი კანონების მიხედვით, მას ექვს წელზე მეტის ვადა არ შეეძლო.
  დედა სპორტსმენი ქალი იყო და ასევე სპარტანელივით ვარჯიშობდა. ამიტომ, ქალთა კოლონიაში მან მალე მოიპოვა ავტორიტეტი და შეძლო კარგი სამუშაოს მოპოვება. უმცროსი ძმა, ძლიერი და კარგად გაწვრთნილი საბრძოლო ტექნიკაში, ასევე გახდა ერთ-ერთი მებრძოლი, შემდეგ იგი გახდა რაზმის მეთაური. ვადის ერთი მესამედის მოხდის შემდეგ იგი პირობით ვადაზე ადრე გათავისუფლდა. რუსეთში არასრულწლოვან დამნაშავეთა შესახებ კანონები ჰუმანურია და შეიძლება ითქვას, რომ გაუმართლა, რომ ის პირველ მოგზაურობაში მხოლოდ თოთხმეტი წლის ასაკში წავიდა.
  ზოგადად, ის ფაქტი, რომ პოლკოვნიკი, ტრადიციულად, სპარტანული განათლების მგზნებარე თაყვანისმცემელი იყო, აშკარად სარგებლობდა მის ოჯახზე. ძლიერები ციხეში შედარებით კარგად არიან, სუსტი და ტახტზე კი არა შედარებით ცუდები! ბავშვმა გაიარა ზონა, საკუთარი თავისთვის ზიანის მიყენების გარეშე და უმაღლესი იურიდიული (!) განათლებაც კი მიიღო. ის აშკარად არ გაიტაცა ქურდულმა რომანმა და დრო შეიცვალა - მოდიდან გადავიდა ბანდიტი. პირიქით, მიიპყრო ბიზნესი.
  ბიზნესმენისთვის იურიდიული განათლება სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია. დედასთან სიტუაცია უფრო გართულდა - ის მაშინ სრულწლოვანია და დანაშაული შეთითხნილ საქმეზე ჩამოკიდეს. ფაქტიურად დოპის ტრანსპორტირებისა და გაყიდვის სინდიკატის ორგანიზატორი. და ამის გადახედვა თითქმის შეუძლებელია. ამდენი მაღალი წოდება მაშინ აღმოჩნდება სულელები.
  მაგრამ დედამ მოახერხა იმის მიღწევა, რომ იგი კასპიის ზღვის მახლობლად კარგ ზონაში გადაიყვანეს და იქ ობშჩაკის მზრუნველად იმუშავა. ციხის მცველმა დაწერა რამდენიმე წიგნი და ითამაშა ფილმებშიც კი. Რატომაც არა?
  ის არის წლზე მეტი გამხდარი, ფიზიკურად ძლიერი, ლამაზი ქალი გამომხატველი სახით და მამაკაცური ნიკაპით.
  ასე რომ, პრინციპში, ცუდად არ იჯდა ზონაში, არ შორდებოდა ცხოვრებას. და შთამომავლობაც კი მიიღო. ბიჭი აკვნიდან ვარჯიშობდა და ციხის ყოველდღიურობას ალამაზებდა. თუმცა, როგორც ნათლიას შეეფერება, დედა არ მუშაობდა, ამიტომ ბევრი თავისუფალი დრო ჰქონდა.
  ვლადლენი დაბრუნდა შვიდი წლის შემდეგ - მან გაიარა ინიციაციის უმაღლესი დონე საბრძოლო ხელოვნებაში. მიუხედავად იმისა, რომ შურისძიების საფრთხე ჯერ კიდევ არ გასულა, მეომარმა მხოლოდ გვარი შეცვალა შამანოვათ - დატოვა ყოფილი სახელი.
  ვინაიდან მამამისი ნამდვილად მეგობრობდა ცნობილ გენერალ შამანოვთან, გვარის შეცვლა საკმაოდ სიმბოლური აღმოჩნდა.
  ვლადლენს, რომლის შესაძლებლობები ფენომენალურია და სკოლა ძალიან მკაცრი და ამავე დროს საკმაოდ რაციონალურია, საბრძოლო ხელოვნებაში ტოლი არ ჰყავდა. მან ისწავლა რუსული ჭიდაობის თავისებური სტილი. ბრძოლის სახელწოდება, რა თქმა უნდა, პირობითია, ან რუსკუნდო.
  ვლადლენმა აითვისა თეჰვანდოს მსგავსი საბრძოლო ხელოვნება - დარტყმის ძალზე განვითარებული ტექნიკა, რუსული მუშტით, აიკიდოს მსგავსი ჭიდაობა - სროლის ტექნიკა და მოწინააღმდეგის ინერციის გამოყენებით, ტაილანდური კრივიდან - იდაყვებით, მუხლებით, თავებით. როდნოვერიმ შექმნა სინკრეტული საბრძოლო ხელოვნება, რომლის ტექნიკა საუკუნეების განმავლობაში იყო გაპრიალებული და ოსტატმა ჯადოქრებმა ყველაფერი საუკეთესო მიიღეს სხვა ხალხებიდან და სკოლებიდან.
  რა თქმა უნდა, ვლადლენ შამანოვას ასწავლიდნენ და იარაღის ფლობას... მაგრამ ყველაფრის ცოდნა და დაუფლება შეუძლებელია. ნამდვილი საბრძოლო მხატვარი ყველაფერში უნდა ფლობდეს, გამონაკლისის გარეშე, არსენალში. მაგრამ ინდივიდუალური ტრიუკები და მათი ჩიპები ბრწყინვალედ მუშაობს.
  ვლადლენს ყველაზე მეტად უყვარდა ფეხებით ბრძოლა და შიშველი თითებით სასიკვდილო საგნების სროლა, თუმცა ყველაფერში ძლიერი იყო, ალბათ.
  გოგონამ, რომელსაც კარატეს ეძახდნენ, თუმცა კარატეს საერთოდ არ სწავლობდა, საკუთარი სკოლა გახსნა. იგი მონაწილეობდა სხვადასხვა შეჯიბრებებში, მაგრამ არ ცდილობდა დიდებისა და ტიტულებისკენ.
  მიუხედავად იმისა, რომ იგი მონაწილეობდა ზოგიერთ კომერციულ შეჯიბრში და თუნდაც მიწისქვეშა ბრძოლებში წესების გარეშე, მას ფული სჭირდებოდა.
  ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდა გოგო იყო, ვლადლენი არ ჩქარობდა დაქორწინებას და შთამომავლობის გაჩენას. მან გააუმჯობესა საბრძოლო ხელოვნება და ასწავლა ბავშვებს. განსაკუთრებით დიდი იმედები აჩვენა ვოლკა რიბაჩენკომ. სხვათა შორის, ის ასევე უაღრესად ოსტატურად ისროდა ბასრი საგნებს ფეხებით. კარატე ბიჭი (ისევ, მეტსახელი, რომელსაც არაფერი აქვს საერთო რეალობასთან!) დაჰპირდა, რომ გაიზრდებოდა უდიდეს ოსტატად.
  შემდეგ კი მოულოდნელად ვოლკა მიიწვიეს ფილმებში სამსახიობოზე და მასთან ერთად წავიდნენ მისი ძმა ოლეგ რიბაჩენკო და თავად ვლადლენ შამანოვა. და ეს სხვა ამბავია.
  
  
  სამოყვარულო
  ეს უფრო რეალური და დამაჯერებელია. კერძოდ, ყველაზე ჩვეულებრივი და უბრალო ადამიანის სული სტალინის სხეულში შევიდა. და რადგან ის მხოლოდ საშუალო ადამიანი იყო, მკვიდრი. მან მხოლოდ იცოდა, რომ ჰიტლერი 1941 წლის 22 ივნისს დაარტყამდა და შედეგები დამღუპველი იყო.
  გერმანელებმა შეძლეს მოსკოვის აღება, უღიმღამო მკვლელი კი უბრალოდ მოწამლეს საკუთარი გარემოცვის მიერ. მაგრამ დედაქალაქის დაცემის შემდეგ უკვე გვიანი იყო რაღაცის გამოსწორება. იაპონელები მოხვდნენ შორეულ აღმოსავლეთში, თურქეთი სამხრეთიდან. დაეცა კავკასიაც.
  და სტალინი თავდაპირველად კომპრომისულ ფიგურად შეცვალა მოლოტოვმა. მაგრამ შემდეგ ამბიციურმა ბერიამ თავი ჩაყო. და ჟუკოვმა ჩაჭრა იგი. და რიგმაროლი დაიწყო. მოკლედ, გერმანელები ურალში წავიდნენ ზაფხულში და მის ფარგლებს გარეთ, დაუკავშირდნენ იაპონელებს და თრგუნავდნენ წინააღმდეგობის ყოველგვარ გამოვლინებას.
  მაგრამ დასავლეთში ომი გაგრძელდა. ამერიკელებმა ყოყმანობდნენ - ფრანკლინ რუზველტმა, როგორც მოსალოდნელი იყო, ბოლომდე გაიყვანა. ჯერ კიდევ 1941 წლის შობა გერმანელებმა შეუტიეს გიბრალტარს. ამ დროისთვის მოსკოვი და ლენინგრადი აიღეს, სამხრეთით კი გერმანელებმა ვოლგა და თერეკი ამოქარგეს. მათ უფრო მეტად აფერხებდა გადაჭიმული კომუნიკაციები და უზარმაზარი რუსული სივრცეები, ვიდრე საბჭოთა ჯარების ცუდად ორგანიზებული წინააღმდეგობა.
  ჰიტლერი პირადად შეხვდა ფრანკოს და განუცხადა მას პერსპექტივა: სსრკ, როგორც სამხედრო ძალა, არ არსებობს. შეერთებული შტატები მაინც არ იქნება პირველი, ვინც ომში შედის. ასე რომ, ბრიტანეთი აბსოლუტურად არ არის საშიში. უფრო მეტიც, ნოემბერში, მოსკოვის აღების შემდეგ, რომელმა მიიღო გამაგრება, რამდენიმე არჩეული დივიზია და მთელი საჰაერო არმია ჩასატვირთად. და ბრიტანელები მტვერივით დაეცა. გერმანელები უკვე ალექსანდრიაში არიან... ასე რომ, ფრანკოს ჰიტლერის რისხვის უფრო მეტი მიზეზი აქვს, ვიდრე ბრიტანეთის შურისძიების. მაგრამ თუ მას მაინც სურს მიიღოს აფრიკული და ინგლისური კოლონიებიდან, მაშინ ...
  ფრანკო მიხვდა, რომ ვერმახტის ხელები გაიშალა და თვითონაც შეეძლო ყველაფრის დაკარგვა, ჯერ დათანხმდა გერმანული ჯარების გაშვებას, შემდეგ კი თავად გამოუცხადა ომი ბრიტანეთს. ამავდროულად, ბრიტანელების პოზიცია ყოველდღიურად უარესდებოდა. გიბრალტარი სამ დღეში აიღეს. და მალე გერმანელებმა დაიკავეს პალესტინა და სირია თურქებთან ერთად და ერაყი ახლო აღმოსავლეთით.
  ამერიკა ომში ჩაერთო 1942 წლის 4 ივლისს. იაპონიამ შეუტია პერუ-ხაბარს დამოუკიდებლობის დღეს.
  გერმანელებმა, რუსეთის, ევროპის, შემდეგ კი აფრიკისა და აზიის რესურსების გამოყენებით, განახორციელეს საჰაერო შეტევა და წყალქვეშა ომი.
  გერმანიამ გაზარდა იარაღის წარმოება და ხელმძღვანელობდა შეტევას სამხრეთ აფრიკაში.
  1942 წლის ბოლოს აფრიკა ნაცისტების სრული კონტროლის ქვეშ იყო, ისევე როგორც, სხვათა შორის, ინდოეთი. და ინდოჩინა, სინგაპური და ავსტრალიის კუნძულები იაპონელების კონტროლის ქვეშ მოექცა. მართალია, ჰავაის არქიპელაგის დაპყრობის ზამთრის მცდელობა წარუმატებელი აღმოჩნდა სამურაების არასაკმარისი ორგანიზების გამო.
  მაგრამ მაინც, იაპონელები, რომლებსაც მეტი სამხედრო გამოცდილება ჰქონდათ, დომინირებდნენ ზღვაზე. გარდა ამისა, გერმანული წყალქვეშა ფლოტი ძალიან სწრაფად გაიზარდა, რამაც შეამცირა ბრიტანეთისა და შეერთებული შტატების ძალა.
  1943 წლის მაისში ინგლისის მეტროპოლიაზე გერმანული დესანტი მოხდა. გერმანელებმა გამოიყენეს სადესანტო პლანერები, წყალქვეშა ტანკები და პირველი რეაქტიული ბომბდამშენები AP-161 და ოთხძრავიანი Yu-488.
  წყალქვეშა ომით დაღლილმა ბრიტანეთმა დიდხანს ვერ გაუძლო, მაგრამ უკიდურესად მძიმედ იბრძოდა.
  ერთი თვის სისხლიანი ბრძოლების შემდეგ ლონდონი დაეცა და ინგლისისთვის ბრძოლა დასრულდა.
  ამერიკა იყო შემდეგი ნაბიჯი. კანადა იბრძოდა შეერთებული შტატების მხარეს, სადაც ჩერჩილი გაიქცა, მაგრამ ლათინური ამერიკის ქვეყნებმა უარი თქვეს მესამე რაიხთან ომზე. და არგენტინამ, რასაც მოჰყვა ბრაზილია, მიაწოდა გერმანელებს მოკავშირეების სამხედრო ბაზები მათ ტერიტორიაზე.
  ომმა გაჭიანურებული ხასიათი მიიღო. აშშ საზღვარგარეთ. მათი სახმელეთო ჯარი ძლიერია და ფლოტი ძალიან სწრაფად შენდება.
  მაგრამ ნელ-ნელა გერმანელებმა და იაპონელებმა აიტაცეს. მათ მხარეს იყო აღმოსავლეთ ნახევარსფეროს ყველა რესურსი და დასავლეთის ნაწილი. დიახ, გამოცხადებულმა ტოტალურმა ომმა ნაყოფი გამოიღო.
  ოპერაცია Icarus წარმატებით დასრულდა და ისლანდია დაეცა. ამის შემდეგ ფრიცები გადავიდნენ გრენლანდიაში. თუმცა 1944 წელს გადამწყვეტი უპირატესობა არავის აძლევდა. თუმცა იაპონიამ და მესამე რაიხმა მოიკიდა ფეხი აღმოსავლეთ ნახევარსფეროში და გაძლიერდა ლათინურ ამერიკაში. ორმოცდახუთი წლის ზამთარში სამურაიმ ნაცისტებთან ერთად დაიპყრო ჰავაის კუნძულები. და გაზაფხულზე ისინი გადავიდნენ პანამის ისთმუსში.
  რუზველტის გარდაცვალების შემდეგ შეერთებულმა შტატებმა დაიწყო მშვიდობის ძიება მესამე რაიხთან და იაპონიასთან. მაგრამ კომპრომისის პოვნა რთულია. მით უმეტეს, რომ ჰიტლერს სისხლის სუნი ასდიოდა. ფაშიზმის ბარაკუდას ძალიან ბევრი უნდოდა. ომი გაგრძელდა. ნაცისტებმა დაიმკვიდრეს თავი გრენლანდიაში და 1945 წლის ზაფხულში სცადეს დაეშვა კანადაში, მაგრამ ჩააგდეს ზღვაში. კანადას არ სურდა კაპიტულაცია. მართალია, ორმოცდამეხუთე წლის შემოდგომაზე ავსტრალია დაეცა - დასავლური სამყაროს ბოლო მნიშვნელოვანი დასაყრდენი აღმოსავლეთ ნახევარსფეროში. იაპონია და გერმანია მთლიანად დომინირებდნენ ზღვაზე. მათი წყალქვეშა ფლოტი უბადლო იყო.
  გარდა ამისა, წყალბადის ზეჟანგით წყალქვეშა ნავები აღმოჩნდა ძალიან ძლიერი და მობილური. მათი სიჩქარე საათში ორმოც კვანძს აღწევდა.
  ორმოცდახუთი-ორმოცდაექვსის ზამთარში კი ზელანდიის ჯერი დადგა. 1946 წლის გაზაფხულზე შეერთებულმა შტატებმა ომი გამოუცხადა ლათინური ამერიკის თითქმის ყველა ქვეყანას.
  და ატომური ბომბის შექმნის პროექტმა ხელშესახები შედეგი არ მოიტანა დაფინანსების შემცირების გამო. ამიტომ ამერიკელებმა ეს კოზირი წაგებულ თამაშში ვერ ჩააგდეს!
  ხოლო ტანკების მშენებლობის სფეროში მესამე რაიხმა საგრძნობლად გაუსწრო შეერთებულ შტატებს. საუკეთესო ამერიკული წარმოების ტანკი "პერშინგი" ორმოცდათორმეტ ტონას იწონიდა, გააჩნდა 102 მილიმეტრიანი შუბლის ჯავშანი და 90 მმ-იანი ქვემეხი, მჭიდის სიჩქარით 810 კილომეტრი საათში. და საუკეთესო და ყველაზე მასიური 1946 წელს, გერმანული ტანკი "Royal Lion" - 65 ტონა წონით, ჰქონდა 250 მილიმეტრიანი შუბლის ჯავშანი. ასევე გვერდები და 200 მმ-იანი თოფი და 105 მმ თოფი ლულის სიგრძით 100 EL.
  ტანკის პირამიდული ფორმის გათვალისწინებით, პერშინგიდან მასში შეღწევა ვერანაირი კუთხით ვერ მოხერხდა.
  სერიიდან უფრო ძლიერი ტანკების გაშვების მცდელობა ჩაიშალა. მხოლოდ T-93-ს, სხვათა შორის, სულ რაღაც 93 ტონას იწონიდა, 305 მილიმეტრიანი ფრონტალური ჯავშნით და 120 კალიბრის თოფით, ჰქონდა გარკვეული შანსები გერმანელის წინააღმდეგ, როდესაც კონდახში იყო. მაგრამ მანქანის მართვის ძალიან დაბალმა შესრულებამ, ისევე როგორც მბრუნავი კოშკის არარსებობამ, არ გახადა იგი ღირსეულ კონკურენტად.
  "სუპერშინგის" განვითარება დიდხანს გაგრძელდა და მაინც ეს ტანკი ჩამოუვარდებოდა გერმანულს.
  და რეაქტიული ავიაცია, ხარისხში სრული უპირატესობა ნაცისტების მხარეზეა. ამერიკელებს მხოლოდ რაოდენობის წინააღმდეგობა შეეძლოთ. მაგრამ გერმანელებს, რომლებსაც ძველი სამყაროს რესურსები გააჩნდათ, შეეძლოთ დღეში სამასი ან ოთხასი მანქანის გამოყვანა, რაც არ ჩამოუვარდება შეერთებულ შტატებს. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - ეს რეაქტიული მებრძოლები კონკურენციის გარეშეა ამერიკული არასრულყოფილების - კლასი "F"!
  ასევე კონკურენციის გარეშეა რეაქტიული ბომბდამშენები TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270. შეერთებულ შტატებს ჯერ არ ჰყავს სრულფასოვანი რეაქტიული ბომბდამშენი. ეს არის B-29. მართალია, პროექტში არის B-36, მაგრამ ჯერჯერობით ის შორს არის სერიული წარმოებისგან.
  ხოლო გერმანული კლასის "A" ბალისტიკურ რაკეტებს მსოფლიოში ანალოგი საერთოდ არ აქვთ.
  დისკები - ასევე არ ჰყავს კონკურენტები ...
  ტექნოლოგიურად, მესამე რაიხმა საფუძვლიანად მოაწყო ამერიკა და ამიტომ ჰიტლერს აქვს გადაწყვეტილი, ბოლომდე დაასრულოს აშშ. და არანაირი კომპრომისი. ორმოცდამეექვსე წელს დაიწყო შეტევა მექსიკასა და კუბაზე. შემოდგომაზე ტეხასსა და კალიფორნიაში ბრძოლები უკვე გაჩაღდა. და გერმანელები და იაპონელები შეიჭრნენ კანადაში ალასკიდან.
  მაგრამ ახლა ორმოცდამეექვსე წელი გავიდა. მეორე მსოფლიო ომი ჯერ კიდევ გრძელდება. ორმოცდამეშვიდე წელი საბედისწერო იყო კანადისთვის, რომელიც საბოლოოდ დაიკავა ფრიცმა ჩრდილოეთიდან შემოსულმა.
  B-36 რეაქტიული ბომბდამშენი საბოლოოდ გამოჩნდა ამერიკაში, მაგრამ გერმანიისა და იაპონიის მიღება მაინც ვერ მოხერხდა. გარდა ამისა, ვაშინგტონის ტანკი წლის ბოლოს გამოჩნდა 120 მმ გრძელლულიანი იარაღით და შედარებით მისაღები ჯავშნითა და მამოძრავებელი შესრულებით, რომელიც იწონიდა სამოცდასამ ტონას. მიუხედავად იმისა, რომ დაცული იყო და გერმანულზე უარესი, ის უკვე აღარ ჩამოუვარდებოდა ჯავშანსატანკო სიძლიერეს.
  თუმცა, ორმოცდამეშვიდე წლის ბოლოს, შეერთებულმა შტატებმა უკვე დაკარგა ტერიტორიის ნახევარზე მეტი და განწირული იყო.
  გერმანელებმა დიდი ქალაქების შტურმის დროს სუპერმძიმე ტანკების "Rat" და "Monster" გამოცდაც კი მოახერხეს. ამ უკანასკნელს ჰქონდა ბომბის გამშვები მოწყობილობა, რომელიც ათი ტონას იწონიდა!
  წარმოიდგინეთ, რა საშინელი იარაღი აღმოჩნდა!
  ახალი წლის ღამეს კი ნიუ-იორკი დაეცა, 10 იანვარს კი ვაშინგტონი.
  მიუხედავად ამისა, იანკებმა კიდევ თითქმის ექვსი თვე გაუძლეს. ბედის ირონიით, მეორე ომი დასრულდა ზუსტად 1948 წლის 9 მაისს.
  მაგრამ ამის შემდეგაც მშვიდობა დიდხანს არ გაგრძელებულა. ჰიტლერს არ მოსწონდა, რომ იაპონიამ, რომელიც ეკონომიკურად ბევრად ჩამორჩენილი იყო, ვიდრე მესამე რაიხი, თავისთვის წაართვა ამდენი მიწა.
  ნაცისტებს, თუმცა დაგვიანებით, ჰქონდათ საკუთარი ატომური ბომბი 1948 წლის აგვისტოში. შეფერხების ნაწილი გამოწვეული იყო იმით, რომ ფიურერი რატომღაც ცივი იყო მასობრივი განადგურების იარაღის შესახებ. ჰიტლერს სჯეროდა, რომ ქვეყნები უნდა დაიპყრო და არა განადგურდეს.
  მაგრამ რატომღაც, მოკავშირე იაპონიისთვის სასტიკმა ტირანმა გადაწყვიტა გამონაკლისის გაკეთება.
  1951 წლის 4 ივლისს ნაცისტებმა დიდი ბალისტიკური რაკეტების და ბირთვული მუხტების დაბეჭდვით დაიწყეს მესამე მსოფლიო ომი.
  ტოკიოსა და იაპონიის სხვა ქალაქებზე ძლიერი ბირთვული დარტყმა მიაყენა. შემდეგ საზღვაო და სახმელეთო ჯარები მოხვდნენ.
  მესამე მსოფლიო ომი ექვს თვეში დასრულდა, ზოგადად, ის რეალურად ერთი მიმართულებით მიდიოდა. ხოლო საომარი მოქმედებების აქტიური ეტაპი სამი თვე გაგრძელდა.
  ამგვარად, მესამე რაიხმა დაამყარა საბოლოო მსოფლიო ჰეგემონია. ასეთი უსამართლობა მოხდა იმის გამო, რომ მედიდურობა შემოვიდა დიდი სტალინის სხეულში. და მომავლის არც ერთი ცოდნა არ დაეხმარა მას! კერძოდ, მოყვარულმა გადაწყვიტა რეაქტიული თვითმფრინავების განვითარება და ასეთი შეკვეთა მისცა ყველა ქარხანას და ქარხანას. აღმოჩნდა, რომ ხრახნი გამორთული იყო და ჭავლი არ გამოუშვეს.
  და მკვლელის სტრატეგიული გადაწყვეტილებები არსად არის სულელური. გასაკვირი არ არის, რომ წითელი არმია განადგურდა. და ამის გარეშე არავინაა, ვინც წინააღმდეგობას გაუწევს გერმანიას, მის მოკავშირეებს და იაპონიას.
  ჰიტლერმა თავად გადაწყვიტა იმპერიული გაერთიანება. კერძოდ, მსოფლიო უნიტარული ძალაუფლების შექმნა, სადაც ნებაყოფლობით-იძულებითი წესით შედიოდა პლანეტა დედამიწის ყველა ძალაუფლება, გამონაკლისის გარეშე. ერთიანი ვალუტით, რა თქმა უნდა, გენეტიკური გადარჩევის ბარბაროსული პროგრამით.
  და ასევე მასიური სივრცის გაფართოების მომზადებით!
  
  
  ბიჭი გადაარჩინე ცარ რუსეთი
  გარეთ ცივი იანვარია. აქ არის ბიჭი, ოლეგ რიბაჩენკო, რომელიც ქუჩაში მიდის სკოლაში და უცებ ხედავს, რომ მეზობელი პანელის სახლის კედელი რატომღაც უცნაურად ანათებს. ბიჭი განსაკუთრებულ მოწოდებას გრძნობს - გაიქეცი იქ, შენ გახდები არბიტრი. ბიჭი მთელი ძალით გაიქცა.
  კარგია, რომ საოცრად ცოტა მანქანები იყო და მათ ცხვირქვეშ აძვრა. მოხერხებული დაივინგი და თქვენ ხართ კედლის მწვანე ანარეკლზე.
  ბიჭი ისვრის მას. ხელები, თითქოს ჰარი პოტერის ფილმშია, უპრობლემოდ შედიან ამ ჟელეში და წამის შემდეგ თავად ბიჭი ოცდახუთი გრადუსიანი ყინვისგან აღმოჩნდება ზაფხულის გაზონზე, რომელიც მწვანე ბალახით არის გადახურული.
  ინერციითაც ბიჭი ცვივა ბალახზე და მაშინვე ხტება. კარგია ზაფხულის მკლავებში ყოფნა, რომელიც ჯერ კიდევ არ მომკვდარა ყინვის შემდეგ. თუნდაც გვირგვინზე გადახტა.
  ბიჭმა ირგვლივ მიმოიხედა - ირგვლივ ხალხი არ იყო, მხოლოდ ხეები იყო, რომლებიც უკვე გაყვითლდნენ და ... რკინიგზის სანაპირო. მაღალი, გრანიტით შემოსილი და მის წინ მავთულხლართები ზოლიან ბოძებზეც კი არის დახვეული.
  ოლეგ რიბაჩენკო გრძნობდა, რომ ეს ყველაფერი მხოლოდ ასე არ იყო. და რეალურად რაღაც გადამწყვეტის წინაშე დგას... თავში ბრძანება ისმის: მიუახლოვდეს რკინიგზის ლიანდაგს. ამის გაკეთება არც ისე ადვილია, გზად მავთულის სქელი ფენაა - ბრუნოს სპირალი.
  სიცხემ ბიჭს გამოსავალი შესთავაზა. მან სწრაფად დაიწყო ზამთრის ტანსაცმლის ამოღება. და დააგდე ეკალზე. ბავშვი გრძნობს გონებრივი წესრიგის განსაკუთრებულ ფორმას. "ახლა შეგიძლია გახდე ისტორიის შემქმნელი. შენ აღარ ხარ უბრალოდ სკოლის მოსწავლე, ზედმეტად განვითარებული ფანტაზიით, ოლეგ რიბაჩენკო დიდ საქმეებს გააკეთებს!"
  ბიჭმა მავთული შეავსო, მხოლოდ ჯინსი და მაისური დარჩა. ზამთრის თბილ ჩექმებშიც ცხელოდა და ბავშვმა გაიღვიძა. ძალიან სასიამოვნოა ბასრი, მწვანე ბალახის ფეხშიშველი შეგრძნება. აგვისტოში ნიადაგი მშვენივრად თბება და ბიჭს უყვარს მასზე სიარული.
  და ზამთარი წელიწადის უხეში დროა - ტკბილი ზაფხულისგან განსხვავებით. ბიჭს, თუმცა, არ აქვს დრო ღია პირით დგომა - რადგან ის არბიტრია. ბიჭი სწრაფად ადის მავთულს. მისი მეშვეობით ელექტროენერგია იგზავნებოდა და შიშველ ქუსლებზე მის ტანსაცმელში ნაპერწკლები მოდიოდა.
  ბიჭმა იკივლა, მტკივნეული დარტყმა მიაყენა და ტილოზე გადახტა. ძირები ბასრი ქვებით იყო გაჭედილი. მაგრამ ბიჭმა სწრაფად გადაუარა სანაპიროს. ის გრძნობდა, რომ ეს ყველაფერი უმიზეზოდ კი არა, დიდი გეგმის ნაწილი იყო!
  აქ ცხელი რელსებია, მზემ უკვე შუადღე გადააჭარბა, ჰაერში ცაცხვის და თაფლის სუნი ასდის. ისეთი მშვიდი, რომ გესმის ფუტკრების შორეული ზუზუნი.
  ბიჭი ფეხშიშველი იდგა ცხელ რკინაზე და მოისმინა ახალი ბრძანებები: "თითო ლიანდაგზე შვიდი ქვა დადეთ". ბიჭი ყოყმანობდა და ხმამაღლა თქვა:
  - მაგრამ მერე მატარებელი ლიანდაგიდან შეიძლება გადავიდეს?
  ხმა მომხვდა ყურის ბარტყზე:
  - ზუსტად ასე გჭირდება! რუსეთის მტრები აქ წავლენ!
  ბიჭი აღარ კამათობდა. და ღვთის ხმამ განმარტა: აირჩიე მხოლოდ ფოლადის ფერის ქვები.
  ხელები უკვე მოძრაობდა. ოლეგ რიბაჩენკომ საკუთარი თავის სიამოვნება იგრძნო - ის არბიტრია, უბრალო სკოლის მოსწავლე დარჩება ისტორიაში!
  ქვები მსუბუქია ორივე სარკინიგზო ზოლზე: ზუსტად თოთხმეტი ცალი - შვიდი თითოეული. და ისინი პრაქტიკულად არ განსხვავდებიან!
  შესრულებულია! ბიჭმა ბოლოს ისევ გადაიჯვარედინა, წაიკითხა - "მამაო ჩვენო" და შიშველი ქუსლების მოციმციმე, უკან გამობრუნდა. ის გაიქცა სირბილით, ჭექა-ქუხილით ქვებზე და მტკივნეულ ძირებზე. კინაღამ გადავხტი სანაპიროზე...
  დინებაში ისევ ასვლა არ მინდოდა, მაგრამ გამოსავალი არ იყო. ბიჭი, რბენის გამოყენებით, თითქმის მყისიერად გაფრინდა სანაპიროდან ბოლო ბარიერამდე. ოდნავ შოკირებულია, მაგრამ ეს არ არის საშინელი. და აი ის ისევ ოლეგ რიბაჩენკოა ზაფხულის თბილ დედამიწაზე. წინ, ზუსტად ჰაერში, მწვანე ნისლი ანათებს: უკანა გზა.
  ბიჭს ნამდვილად არ სურს თბილი ზაფხულიდან დაბრუნება ყინვაში და ზამთარში. მაგრამ შემდეგ იდუმალი ხმა გასცემს ბოლო ბრძანებას:
  - იჩქარეთ, თორემ პორტალი დაიხურება და თქვენ სამუდამოდ დარჩებით 1914 წელს და არასოდეს იხილავთ თქვენს მშობლებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო ნაჩქარევად აშორებს ტანსაცმელს მავთულიდან და ატარებს მათ შემთხვევით. პორტალი იწყებს გაქრობას და ბიჭი, ფეხსაცმლის გარეშე, გასასვლელისკენ მიდის. ის ეჯახება რაღაც ელასტიურს და ძალისხმევით ხტება გარეთ. ფეხშიშველი ფეხებს წვავს ფეხქვეშ ქალაქის თოვლი. თქვენ უნდა ჩაიცვათ ფეხსაცმელი და გაიძროთ ზამთრის ქურთუკი პირდაპირ ქუჩაში - იჭერთ გამვლელების დაბნეულ მზერას.
  ვიღაცამ კი დაიყვირა: "გიჟი". მაგრამ ბიჭი ყურადღებას არ აქცევს - მან თავისი საქმე გააკეთა და დიდი მისია შეასრულა...
  1914 წლის 22 აგვისტოს მატარებელი ჩავარდა, რომელსაც ჰინდენბურგი და ერიხ ლუდენდორფი, მაქს ჰოფმანი მიჰყვნენ. სამივე სამხედრო მეთაური, რომლებმაც გადამწყვეტი როლი ითამაშეს აღმოსავლეთ ფრონტზე გამართულ ბრძოლებში - დაწყებული აღმოსავლეთ პრუსიის ოპერაციებით და ა.შ. - გარდაიცვალა.
  შედეგად, დეზორგანიზებულმა გერმანულმა ჯარებმა განიცადეს გამანადგურებელი მარცხი. დაუცველი კოენიგსბერგი მოძრაობაში გადაიყვანეს, გერმანიის ჯარები ნაწილობრივ ალყაში მოაქციეს და ნაწილობრივ გაანადგურეს ან ტყვედ ჩავარდა.
  რუსეთის ჯარების გამარჯვებამ გადამწყვეტი გავლენა მოახდინა ომის მთელ მიმდინარეობაზე. და პირველ რიგში, ჯარისკაცების და ოფიცრების ზნეობის თვალსაზრისით. საიდუმლო არ არის, რომ იაპონიასთან დამარცხების შემდეგ რუსული არმიის ავტორიტეტი მკვეთრად დაეცა. ვიღაც ვიწროთვალა აზიელებს სერიოზულ მოწინააღმდეგედაც კი არავინ თვლიდა. შემდეგ რუსებმა წააგეს ოთხი ძირითადი ბრძოლა და ყველა ბრძოლაში მათ რიცხობრივი უპირატესობა ჰქონდათ.
  ზღვაზეც ისინი სრულიად დამარცხდნენ, გარდა იმისა, რომ იყო ცალკეული, კერძო წარმატებები. განსაკუთრებით გამოირჩეოდნენ ვლადივოსტოკის კრეისერები.
  აბა, სად უნდა ებრძოლო გერმანელებს, რომლებიც მსოფლიოში საუკეთესო სახმელეთო ჯარისკაცებად ითვლებოდნენ?
  შემდეგ კი გაირკვა, რომ შესაძლებელი იყო ფრიცის დამტვრევა, მანქანა და ათიათასობით პატიმარი წაყვანა!
  რუსი სამხედროების და მოსახლეობის ენთუზიაზმი მრავალჯერ გაიზარდა. ავსტრიის ფრონტზე წინსვლა სწრაფი იყო. ავსტრია-უნგრეთი ომისთვის მზად არ იყო. და განსაკუთრებით სლავური შენაერთების მორალი უკიდურესად დაბალია. ბევრი მათგანი დანებდა დასარტყამების ცემას და ორკესტრის ხმებს. სლავებს არ სურდათ ბრძოლა თავიანთი ძმების წინააღმდეგ, საძულველი ავსტრიელებისთვის. მხოლოდ უნგრული და ეთნიკური გერმანიის ნაწილები იყვნენ მეტ-ნაკლებად საბრძოლო მზადყოფნა.
  რუსულმა არმიამ დაამარცხა ავსტრიის ჯარები და მაშინვე დაიკავა ლვოვი, პრჟემისლის ციხე და, წარმატების მიღწევის შედეგად, შევიდა უნგრეთში. გერმანიის ფრონტი იფეთქებოდა. რუსეთის უმაღლესმა ძალებმა პოზნანში დაამარცხეს პრუსიელები და ოდერისკენ გაემართნენ. გერმანელებმა ავსტრიაში ექვსი კორპუსი გადაიყვანეს.
  მაგრამ ეს არ იყო საკმარისი. მეტიც, არ იყო საკმარისი ძალა ცენტრში პოზიციების დასაკავებლად. დასავლეთში კი მძიმე ბრძოლები გაგრძელდა.
  შემდეგ გერმანია იძულებული გახდა ახალი ძალები აღმოსავლეთში გადაეტანა. ვითარება გამწვავდა ავსტრია იტალიის წინააღმდეგ ომში შესვლით. ამ ქვეყნებს საუკუნეების მანძილზე მტრული ურთიერთობა ჰქონდათ. და სამმხრივი ალიანსი მრავალი თვალსაზრისით ხელოვნური ფორმირება იყო. მიუხედავად იმისა, რომ ომი უფრო ხელსაყრელი იყო გერმანიისა და ავსტრიისთვის, იტალია შეუერთდებოდა უძლიერესებს. ასე რომ, რუსული ჯარები უკვე უახლოვდებიან ბუდაპეშტს და ცენტრალური ძალების საქმეები ნაგავია! რუმინეთი სასწრაფოდ შეუერთდა ომს.
  გასაგებია, რომ რუმინეთის მეფე ნიკოლოზ II-ის ნათესავია და მას სურს გააფართოვოს თავისი მიწები დაშლილი ავსტრიის იმპერიის ხარჯზე.
  ბულგარეთი კი, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, ომში რუსეთის მხარეს შევიდა.
  მხოლოდ ოსმალეთის იმპერია აღმოჩნდა გერმანელების ერთგული. და ეს მხოლოდ იმიტომ, რომ თავდაცვის მინისტრმა საომარი მოქმედებების დაწყება გასცა, პრემიერ-მინისტრი და სულთანი ფაქტზე წინ დააყენა. თურქული არმია არც თუ ისე ძლიერია, მაგრამ მან პრობლემები შექმნა ანტანტასთან რუსეთის მიწოდებასთან დაკავშირებით. მაგრამ მეორე მხრივ, ეს არის დიდი შანსი რუსეთისთვის, მნიშვნელოვნად გააფართოოს თავისი ტერიტორიები სამხრეთით. იაპონიამ, რა თქმა უნდა, ომი გამოუცხადა გერმანიასა და ავსტრიას. დაიპყრო გერმანული კოლონიები წყნარ ოკეანეში.
  ამან გაათავისუფლა რუსეთის ხელები შორეულ აღმოსავლეთში. დასავლეთში კი გერმანელები გაანადგურეს.
  მხოლოდ მდინარე ოდერზე შეძლო გერმანიამ შეაჩერა რუსული არმიის შეტევა. ამისათვის საჭირო იყო დასავლეთში ყველა შეტევითი ოპერაციის შეჩერება. ავსტრია-უნგრეთის თითქმის ნახევარი რუსეთის ჯარებმა გაათავისუფლეს.
  ამრიგად, ავსტრიის იმპერიამ ფაქტობრივად დატოვა თამაში და ტვირთად გადაიქცა გერმანიისთვის. ბულგარელებმა შეტევა დაიწყეს სტამბოლის წინააღმდეგ.
  ზამთარში ევროპაში საომარი მოქმედებების სიმშვიდე იყო. მაგრამ რუსეთის არმიამ შეტევა დაიწყო თურქეთის წინააღმდეგ. და აქ ყველაფერი წარმატებით განვითარდა. მეტიც, არაბები და სომხები აჯანყდნენ ოსმალეთის ბატონობის წინააღმდეგ.
  თებერვალში რუსული ჯარები უკვე იმყოფებოდნენ ბაღდადში და ბრიტანელებმა აიღეს ბასრა. მარტის ბოლოს რუსეთმა დაიკავა მთელი მცირე აზია და სტამბოლის ბულგარელებთან და სერბებთან ერთად შეტევა დაიწყო. თურქეთი თამაშს არ ტოვებს. სირია, პალესტინა, სამხრეთ ერაყი წავიდა ბრიტანეთსა და საფრანგეთში - რუსეთმა ყველაფერი მიიღო. საუდის არაბეთი - ჯერჯერობით ფორმალურად დამოუკიდებელ ტერიტორიად რჩებოდა, მაგრამ გერმანიის ჩაბარების შემდეგ ის ასევე უნდა გაიყო. და ის არ იყო შორს. 1915 წლის 25 აპრილს შეერთებული შტატები გერმანელებთან ომში შევიდა. გასაგებია, რომ ამერიკელები პრაქტიკული ხალხია და სურდათ დროულად ყოფილიყვნენ გამარჯვების ღვეზელის გაყოფისთვის. გაზაფხულზე რუსეთის არმიამ დიდი რაოდენობით ახალი ტიპის იარაღი გამოუშვა: ყველგანმავალი მანქანები "ლუნა" -2 ავტომატებით. ახალი ტანკები, თუმცა მსუბუქი, ავითარებდნენ სიჩქარეს 40 კილომეტრს საათში გზატკეცილზე და ჰქონდათ შესანიშნავი მამოძრავებელი მახასიათებლები.
  რუსეთის ჯარებმა მაისის დასაწყისში, როგორც კი გზები დაშრა, შეტევა წამოიწყეს უნგრეთსა და მთელ სამხრეთ ფრონტზე. ავსტრიის არმია დაინგრა, გერმანული ჯარები არ იყო საკმარისი ფრონტის შესანარჩუნებლად.
  22 ივნისს რუსეთის ჯარები ვენაში შევიდნენ. 24 ივნისს კი ბრიუსელში ბრიტანული, ფრანგული, ბელგიური და პირველი ამერიკული ბატალიონები შევიდნენ. ჰოლანდია შევიდა ომში გერმანიის წინააღმდეგ, ცოტა მოგვიანებით კი შვედეთი დანიასთან. გერმანელებმა ძლივს გამართეს ბარიერი ოდერის გასწვრივ, მაგრამ რუსეთის, მეფის არმიამ შეტევა განავითარა მიუნხენის წინააღმდეგ. სამხრეთ გერმანიის უდიდესი ქალაქი დაეცა 1915 წლის 7 აგვისტოს. 11 აგვისტოს კი გერმანიამ, თავისთვის აბსოლუტურად გამოუვალ მდგომარეობაში, კაპიტულაცია მოახდინა.
  ამის შემდეგ დაიწყო ტერიტორიის დაყოფა. მსოფლიო პოლიტიკური რუქიდან გაქრა ავსტრია-უნგრეთი და ოსმალეთის იმპერია. ბულგარეთი აღმოჩნდა თურქეთის ტერიტორიის ის ნაწილი, რომელიც ოსმალებმა მისგან დაიპყრეს 1913 წელს. სერბეთი მნიშვნელოვნად გაფართოვდა და გარდაიქმნა იუგოსლავიაში. რუმინეთმა მიიღო ტრანსილვანია. რუსეთი თავის შემადგენლობაში შედიოდა: ბუკოვინა, გალიცია, ჩეხოსლოვაკია, კრაკოვის ოლქი და უნგრეთის ნახევარი, ბუდაპეშტამდე, სადაც მათ საზღვარი გაავლეს. გერმანიამ მიიღო თავისი ტერიტორიის მნიშვნელოვანი შემცირება. დასავლეთში მას ელზარი და ლოთარინგი უნდა დაებრუნებინა საფრანგეთში, დანიის ადრე დაპყრობილ მიწებზე. აღმოსავლეთი ყველაზე რთულია.
  რუსეთი დაჟინებით მოითხოვდა საზღვრის გაყვანას ოდერის გასწვრივ, ხოლო საფრანგეთისთვის რაინის გასწვრივ. მაგრამ აშშ-ს და ბრიტანეთს არ სურდათ რუსეთისა და საფრანგეთის ზედმეტად გაძლიერება და გერმანიის ზედმეტად დასუსტება. შედეგად მიიღეს კომპრომისი. რუსეთი იღებს ყველა მიწებს აღმოსავლეთში, სადაც პოლონელებს აქვთ უმრავლესობა.
  აღმოსავლეთ პრუსიამ დაკარგა კლაიპედა, დანციგი და აღმოჩნდა, რომ მოწყვეტილი იყო გერმანიიდან, მაგრამ მაინც გადარჩა შემოჭრილი სახით. კოენიგსბერგი გერმანელი დარჩა. მაგრამ გერმანიამ დაკარგა ბევრი მიწა. საზღვარი ძალიან გატეხილი აღმოჩნდა. ზოგან ოდერამდეც კი აღწევდა და დიდწილად მოსახლეობის ეთნიკურ შემადგენლობაზე იყო დამოკიდებული. თუმცა, გერმანელებმა თითქმის მთლიანად შეინარჩუნეს პომერანია. მაგრამ ბერლინიდან რუსეთის საზღვრამდე ას კილომეტრზე მეტი არ იყო.
  ასე რომ, გერმანელები იარაღზე არიან. გერმანული არმიის ზომა შემოიფარგლებოდა ასი ათასი ჯარისკაცით და ოფიცერით. გერმანელებს უზარმაზარი რეპარაციები დაუწესეს. ომი წელიწადზე ცოტათი გაგრძელდა.
  რუსეთის, ცარისტულ იმპერიას არ მოასწრო კრიზისში ჩავარდნა და დიდი ტერიტორიული შენაძენებით გამოვიდა. მეფის ავტორიტეტი განმტკიცდა და რევოლუციური მოძრაობის ტალღამ დაცემა დაიწყო, ეკონომიკაში კი პირიქით, უჩვეულოდ სწრაფი ზრდის პერიოდი დაიწყო.
  
  
  როგორ მოახერხა ლენინმა გამხდარიყო აშშ-ს პრეზიდენტი
  ვლადიმერ ილიჩ ლენინი, რომელიც ცდილობდა უფრო მაღალი გამოჩენილიყო, მთელი ძალით გასწორდა. მისი მშრალი, პატარა, მაგრამ ძალიან მოძრავი ხელები ნერვიულად ტრიალებდა უიშვიათესი სანდლის ხისგან დამზადებულ მბზინავ, შავ მაგიდაზე. მის მოპირდაპირე მხარეს იჯდა უზარმაზარი მამაკაცი თეთრ კოსტუმში, რომელსაც მძიმე ოქროს ჯაჭვი ჰქონდა ხარის კისერზე, ღრიალებდა:
  - კარგი, ბატონო ულიანოვი. ვეთანხმები თქვენს პირობებს - თვეში ხუთი ათასი დოლარი, პლუს ყოველი ბიზნესის პროცენტი ჩაქუჩით! - აქ ყაჩაღის ხმა გაუმკაცრდა და მძიმე ჯაჭვიც კი მკვეთრად შეარხიეს. - მხოლოდ ის ამხანაგი ლენინი სიცრუისა და მტვრის გარეშე!
  გაოფლიანებულ ხელებს კმაყოფილი ასხამდა ვლადიმერ ილიჩმა:
  - რა თქმა უნდა, მისტერ როკფელერ, მხოლოდ ჩვენს საქმეში შეუძლებელია სიცრუის გარეშე! ყველაფერი უნდა იყოს მეგობრულად და ძალიან გულწრფელად!
  და ორივე აფერისტმა ხმამაღლა გაიცინა...
  ------------------------------
  ოქტომბრის რევოლუცია რუსეთში არ მომხდარა. პირველი მსოფლიო ომის ფრონტებზე დროებითი სიმშვიდე იყო. გერმანელები და ავსტრიელები ცდილობდნენ წარმატების მიღწევას დასავლეთში.
  რუსული არმია აქტიურობდა მხოლოდ თურქეთის ფრონტზე, სადაც საბოლოოდ მოახერხა ბრიტანელებთან დაკავშირება და მტერს მთელი რიგი მარცხები, მცირე აზიის დიდი ნაწილის ოკუპაცია.
  მაგრამ შემდეგ შეიკრიბა დამფუძნებელი კრება, რომელშიც ბოლშევიკები სასოწარკვეთილ უმცირესობაში აღმოჩნდნენ და სოციალისტ-რევოლუციონერები დომინირებდნენ.
  ერთ-ერთი პირველი გადაწყვეტილება იყო: გლეხებისთვის მიწების მიცემა და ომის გამარჯვებული დასასრულის გაგრძელება!
  1918 წლის ივლისში გერმანიის შეტევა პარიზის წინააღმდეგ ჩაიშალა და გამარჯვებული რუსული არმია დაარტყა ჯერ ავსტრიელებს, შემდეგ გერმანელებს.
  გერმანიამ სასოწარკვეთილი წინააღმდეგობა გაუწია, მაგრამ დეკემბერში, როდესაც რუსეთის ჯარებმა აღმოსავლეთში დაიკავეს ვარშავა და კრაკოვი, დასავლეთის მოკავშირეებმა დაიპყრეს ბრიუსელი - მათ მაინც კაპიტულაცია მოახდინეს. მართალია, ორი კვირის შემდეგ - რევოლუციის არარსებობამ იმოქმედა.
  თუმცა ვილჰელმი იძულებული გახდა უარი ეთქვა თითქმის ყველა თავის უფლებამოსილებაზე და დარჩა წმინდა ნომინალურ მონარქად.
  და გენერალი კორნილოვი გახდა ახალი რუსეთის რესპუბლიკის პრეზიდენტი. 1917 წლის აგვისტოში მისი აჯანყება წარმატებული იყო, თუმცა კერენსკი ოფიციალურად დარჩა პრემიერ მინისტრად, მაგრამ მან უკვე გადასცა პრეზიდენტობა კორნილოვს.
  ის კორნილოვი გახდა უმაღლესი მთავარსარდალი.
  ამას მოჰყვა რუსეთის მასშტაბით საპრეზიდენტო არჩევნები და რეფერენდუმი ახალი კონსტიტუციის შესახებ.
  ადამიანები, რომლებსაც საკმაოდ კარგად იცნობენ მმართველობის ავტორიტარული ფორმა - მხარი დაუჭირეს კორნილოვის ვერსიას.
  რუსეთმა გააფართოვა თავისი საკუთრება გერმანიის, დაშლილი ავსტრია-უნგრეთის და მსოფლიო რუკიდან გაქრა თურქეთის ხარჯზე.
  ეს უკანასკნელი საბოლოოდ გაიყო დიდ სახელმწიფოებს შორის. რუსეთმა მიიღო მცირე აზია, სრუტე და კონსტანტინოპოლი. ფრანგებმა აიღეს სირია, ბრიტანელებმა აიღეს პალესტინა და ერაყი.
  1926 წელს კვლავ დაიწყო ომი რუსეთსა და იაპონიას შორის. მიზეზი მანჯურიისა და პორტ არტურის სტატუსი იყო. ხელშეკრულების თანახმად, პორტ არტურზე იჯარის უფლებები გადაეცა იაპონიას და იჯარის ვადა ამოიწურა. თუმცა, იაპონელები არ აპირებდნენ ჩინეთში მიტაცებულის დაბრუნებას.
  უფრო მეტიც, ახალგაზრდა ჰიროჰიტომ ახლახან მიიღო ძალაუფლება - ოცნებობდა ახალ გამარჯვებებზე.
  თუმცა რუსული უკვე განსხვავებული იყო. პირველი მსოფლიო ომის ფრონტებზე გამაგრებულმა, გამოცდილი მეთაურებით, ახალი ტანკებით და თვითმფრინავებით, მან წარმატებით დაიწყო იაპონელებზე შეტევა.
  ოთხთვენახევრის შემდეგ რუსეთის არმიამ აიღო პორტ არტური და იაპონელები განდევნა კონტინენტიდან!
  გარკვეული პერიოდის განმავლობაში, იაპონია კვლავ იკავებდა ზღვას - სანამ ბალტიის და შავი ზღვის ესკადრონების გემები არ მიუახლოვდნენ.
  ამის შემდეგ ამომავალი მზის ქვეყანამ კაპიტულაცია მოახდინა.
  რუსეთი ძალიან სწრაფად განვითარდა, მაგრამ 1929 წელს მთელ მსოფლიოში დიდი დეპრესია დაიწყო.
  არეულობამ მოიცვა რუსეთის იმპერიაც. უფრო მეტიც, კორნილოვი ახორციელებდა აქტიურ რუსიფიკაციას.
  თუმცა, მან მოახერხა ტახტზე დარჩენა და აშშ-ში ... ხელისუფლებაში მოვიდნენ ამერიკელი ბოლშევიკები, ლენინის მეთაურობით!
  დეპრესიიდან გამოსული, ახალმა ბოლშევიკურმა რეჟიმმა დაიწყო ახალი ომისთვის მზადება!
  ესპანეთში რევოლუცია კომუნისტების გამარჯვებით დასრულდა და ამით ევროპაში ძლიერი ბოლშევიკური დასაყრდენი შეიქმნა...
  1938 წლის 1 იანვარი. ვლადიმერ ილიჩ ლენინი ნერვიულად დადის თეთრი სახლის უზარმაზარ ოფისში. ვითარება მთელ მსოფლიოში იძაბება. ესპანეთის შემდეგ კომუნისტებმა წარმატებას მიაღწიეს საფრანგეთში.
  რუსეთი, რომელსაც გენერალისიმუსი და პრეზიდენტი კორნელილოვი მართავენ, უკვე ცხადყოფს, რომ არ დაუშვებს ბოლშევიზმის ექსპანსიას ევროპაში. ხუთასი დივიზია ათ მილიონ რუსულ ჯარში სულაც არ არის ხუმრობა!
  ვლადიმერ ილიჩს ეს ესმის. და გთავაზობთ ბრიტანეთის ტაქტიკურ ალიანსს რუსეთის წინააღმდეგ.
  ბრიტანელები ყოველთვის უკიდურესად უფრთხილდებიან რუსეთის ექსპანსიას. მაგრამ რადიკალურმა კომუნიზმმა ისინი კიდევ უფრო შეაშინა. მათ და რუსეთს შორის სოლი უნდა ამოეყო.
  ლენინი ემზადებოდა თავდაცვის მინისტრ ჩერჩილის მისაღებად და ამავდროულად ბრიტანელებს შეერთებული შტატების ურყევი ძალაუფლების დამადასტურებელი საბუთებით მიეწოდებინა.
  და დამწყებთათვის, მელოტმა დიქტატორმა მოისმინა მოხსენება ახალი იარაღის - "ატომური ბომბის" შესახებ.
  ოპენჰაიმერმა თავისი მოხსენება ძალიან თავშეკავებული ტონით წარმოადგინა. დიახ, უკვე არის წარმატებები და ატომური რეაქტორიც კი ამოქმედდა, მაგრამ ატომური ბომბის გამოჩენა ჯერ კიდევ ძალიან შორსაა. მთავარი პრობლემა გამდიდრებული ურანის და პლუტონიუმის მოპოვებაა. გარდა ამისა, ეს სიახლეც კი არ არის მთლად სასიამოვნო - ერთი ასეთი ბომბი ამდენივე საბრძოლო ხომალდის დაჯდება. მაშ, რა საკითხავია - ღირს თუ არა ფულის დახარჯვა ერთ დიდ ბომბზე - თუ შეგიძლია ასი ათასი პატარას შექმნა?
  ლენინი, პატარა, მელოტი, მაგრამ მაინც მოძრავი მოხუცი (სხვათა შორის, ჯერ კიდევ შორს არის სიბერედან სამოცდაშვიდი წლის!), ენერგიულად მიჰყვებოდა თავისი კაბინეტის დიდ დარბაზს, შენიშნა:
  - დიალექტიკა არ გესმის ამხანაგო! დიახ, ბომბი მაინც ძვირი იქნება, მაგრამ შემდეგ მისი ღირებულება შემცირდება თაღოვანი შეკვეთით მასობრივ წარმოებაზე გადასვლით!
  ოპენჰაიმერმა მორცხვად შენიშნა:
  - და რუსები არ დაჯდებიან ჩუმად!
  ლოგიკური და მკაცრი დასკვნა მოჰყვა ვლადიმერ ილიჩს:
  "ასე რომ, თქვენ უნდა გაუსწრო მათ ნებისმიერ ფასად!"
  აქ ოპენჰაიმერის შავი თანაშემწე მღერის:
  - ბოლოს და ბოლოს, გამარჯვება გვჭირდება! ერთი ყველასათვის, ჩვენ არ დავდგებით ფასზე! ერთი ყველასათვის, ჩვენ არ დავდგებით ფასზე!
  ოპენჰაიმერი თაყვანს სცემდა აშშ-ს პრეზიდენტ ლენინს და იღრიალა:
  - გენიოსი ხარ! რა თქმა უნდა, ფასს არ დავდგებით და რუსებს გავუსწრებთ, მაგრამ ფული გვჭირდება!
  ლენინმა თავდაჯერებულად თქვა ნიანგის ტყავისგან დამზადებულ ფეხსაცმელზე, ქუსლებზე დაკრა ხელი:
  - ფული იქნება!
  - და მონები!
  ვლადიმირ ილიჩმა წარმოთქვა ისტორიული ფრაზა:
  - საშუალებებით არ გზღუდავ! მე ვზღუდავ თქვენს დროს!
  აშშ-ის იმპერიის სარდლობისა და ადმინისტრირების მანქანის მექანიზმებმა ტრიალი დაიწყო.
  მაგრამ ეს არ არის ყველაზე მნიშვნელოვანი. ვლადიმერ ილიჩს, ისევე როგორც არავის, ესმოდა, რომ რუსეთის დასამარცხებლად საჭირო იყო მისი შიგნიდან ძირი გამოუთხარა.
  ვლადიმირ ილიჩმა მაღალი, გრძელი, უსწორმასწორო შუბლი დაიჭუჭა და ტელეფონიდან ენერგიულად აიღო მიმღები, დაიწყო დალესის აკრეფა.
  როდესაც მთავარი ჯაშუში აპარატს მიუახლოვდა, ლენინმა ფილტვებში ყრუ დაუყვირა:
  - ხალხის აჯანყების, მოტყუების და მოტყუების უნარით ჩემზე ტოლი ან სულაც არ ჩამოუვარდება ადამიანი!
  დალესმა ძალიან თავდაჯერებული ტონით უპასუხა:
  - მე ვიცნობ ასეთ ადამიანს ვლადიმერ ილიჩს!
  ლენინმა, ეშმაკივით წამოხტა, იღრიალა:
  - მერე ვინ არის? ვინ არის ეს ადამიანის მიერ შექმნილი გენიოსი?
  დულსმა, საგალობლად გასწია მარცვალი, თქვა:
  - იოსებ ვისარიონოვიჩ სტალინი! თქვენ ალბათ იცნობთ მას, ვლადიმერ ილიჩ!
  ლენინმა თვალი ჩაუკრა საკუთარ თავს მოოქროვილი და ალმასით შემოსილი სარკეში და დაუყვირა:
  - ეს მზარეული მხოლოდ ცხარე კერძებს ამზადებს!
  დალესმა, თავდაჯერებულად გაიღიმა, დაადასტურა:
  მაგრამ ეს არის ზუსტად ის, რაც ჩვენ გვჭირდება!
  ლენინმა ისევ ჩაუკრა თვალი და იღრიალა:
  - მიეცი სტალინს ყველაფერი, რასაც ითხოვს. და დაჰპირდი მას იმ თაღლითად უმნიშვნელო გენერალისიმო კორნილოვის ადგილს!
  დალესმა ყრუდ იღრიალა:
  - ვლადიმერ ილიჩი შესრულდება!
  
  არასოდეს დანებდეთ ვიტიაზს
  ბევრი კამათობს იმაზე, მოიგებდნენ თუ არა რუსები მეორე მსოფლიო ომს საკუთარი ძალებით, დასავლეთის დახმარების გარეშე? ამიტომ ღმერთებმა გადაწყვიტეს მისი პრაქტიკაში გამოცდა. და ერთ პარალელურ სამყაროში მათ მოათავსეს ბარიერი მოკავშირე ძალებს, კოლონიებსა და მესამე რაიხს სსრკ-სთან ერთად. და ეს მოხდა ექსპერიმენტის სიწმინდისთვის ჯერ კიდევ 1941 წლის ივნისში.
  ისე რომ მოკავშირეებმა ვერც სსრკ-ს და ვერც მესამე რაიხს დაეხმარნენ. და ექსპერიმენტის სრული სიწმინდისთვის იაპონია ასევე იმალებოდა ბარიერის მიღმა. მაგალითად, დაე ყველაფერი იყოს აბსოლუტურად სუფთა, როგორც ლაბორატორიაში.
  პირველივე დღეებში რეალური ისტორიისგან განსხვავებული არაფერი მომხდარა. ფრიც დაწინაურდა, როგორც რეალურ ისტორიაში, დღეში დაახლოებით 30-40 კილომეტრით, მაგრამ თანდათან ნელდება. რა თქმა უნდა, ბრიტანული დაბომბვების და რომმელის კორპუსის მახლობლად მოწინააღმდეგეების არარსებობამ შესაძლებელი გახადა ძალების ნაწილის - განსაკუთრებით ავიაციის გათავისუფლება. მაგრამ გერმანელებს ეს ჯერ არ გაუკეთებიათ, ამიტომ ფრონტებზე საქმეები მაინც წარმატებით მიდიოდა. თუმცა, ივლისის ბოლოს, სმოლენსკის ბრძოლამ შეანელა ფრიცის წინსვლა. ჰიტლერმა გადაწყვიტა რომმელის და მისი დივიზიების გაყვანა ლიბიიდან და გადაწყვიტა, რომ იტალიის საოკუპაციო ძალები საკმარისი იყო. ფაშისტურმა ხელმძღვანელობამ, რათა დრო არ დაკარგოს, დაიწყო შეიარაღებული ძალების და განსაკუთრებით ავიაციის გადაყვანა საფრანგეთიდან და ბალკანეთიდან. ჰიტლერს ჯერ კიდევ იმედოვნებდა, რომ მას შეეძლო საბჭოთა ჯარების ცენტრში გარღვევა და ზამთრის დაწყებამდე.
  სამხრეთით შემობრუნების ნაცვლად, ფრიცებმა განაახლეს შეტევა ცენტრში, ცდილობდნენ საბჭოთა ჯარების შემოხვევას, რომლებიც სმოლენსკს უტევდნენ ფლანგებიდან. და 13 აგვისტოს რომმელის კორპუსი შეტევაზე გადავიდა, გადალახა დნეპერი და ცდილობდა საბჭოთა ჯგუფის უკანა მხარეს, რომელიც იცავდა კიევს.
  სტალინი წაგებული იყო. თითქმის მთელი ევროპა და საფრანგეთის საკუთრება აფრიკაში მოულოდნელად მის წინააღმდეგ აღმოჩნდა და არც ერთი მოკავშირე.
  არის თუ არა, რომ ახლა არ ელოდოთ საფრთხეს იაპონიისგან. და უზენაესი სარდალი გასცემს ბრძანებას: ამოიღონ ყველა დივიზია შორეული აღმოსავლეთიდან.
  გერმანული ჯარები, რომლებიც თითქმის თავად მოსკოვამდე შეიჭრნენ, შეაჩერეს ციმბირის კორპუსმა. მაგრამ სამხრეთში, სარდლობის შეცვლისა და რომმელის მოქმედებების წყალობით, ფრიცებმა შეძლეს საბჭოთა სამხრეთ ჯგუფის გაწყვეტა.
  უკრაინაში საომარი მოქმედებების მიმდინარეობაზე ასევე უარყოფითად იმოქმედა იმ ფაქტმა, რომ სტალინმა მშიშარად გაიყვანა ყველა რეზერვი მოსკოვში და ამით გამოავლინა საკუთარი უკანა მხარე.
  უფრო სწორედ, არა საკუთარ თავს, არამედ სამხრეთ ჯგუფს. ცუდი მდგომარეობა აღმოჩნდა. მაგრამ რეალურ ისტორიაში კიევის დაცვა დამარცხებაში გადაიზარდა. მხოლოდ აქ იყო ნიუანსი, გერმანელები უკვე მოსკოვთან იყვნენ და ნაცისტები გაძლიერდნენ ევროპის ხარჯზე, უფრო სწრაფად ვიდრე სტალინი შორეული აღმოსავლეთის ხარჯზე. გერმანელებს კი მანძილის გადალახვა ნაკლები მოუწიათ, ევროპაში კი გზები უკეთესია. და შეეცადეთ სწრაფად გადაიტანოთ ყველაფერი სათითაოდ ტრანს-ციმბირის რკინიგზაზე.
  შედეგად, გერმანელებმა შეძლეს ხარკოვსა და ვოროშილოვგრადში გარღვევა კიდევ უფრო ადრე, ვიდრე რეალურ ისტორიაში, დაიპყრეს მრავალი ინდუსტრია და ქარხანა.
  ლენინგრადიც დაბლოკილი აღმოჩნდა, მაგრამ არ აიღეს. და გერმანელები შევიდნენ ყირიმში. და ფრიცმა მოახერხა სამხრეთით ვორონეჟის დაპყრობა, დონის გასწვრივ სტალინგრადში გადაადგილება.
  მოსკოვი მაინც დაიცვეს და ზამთარში კონტრშეტევაზეც გადავიდნენ. მაგრამ სამხრეთ ფლანგზე რომელმა მოახერხა სტალინგრადის გარღვევა. ანალოგიურად, ქერჩში დესანტი არ შედგა. საბჭოთა ჯარებმა დიდი სირთულეებით მხოლოდ მოახერხეს მტრის სტალინგრადის დაშორება. და ეს მხოლოდ იმიტომ მოხდა, რომ კლიმატი არ იყო ვერმახტის მხარეს და ისინი დუმდნენ ყინვასა და თოვლის ნაკადებში.
  დიახ, რომელს დონის მიღმა უნდა გადასულიყო. და ეს იყო ფიურერისთვის სახეზე ყრუ დარტყმა.
  მაგრამ 1942 წლის გაზაფხულზე ძალთა ბალანსი შეიცვალა. მოკავშირეებზე დიდი ზეწოლის შედეგად, გერმანელებმა გაზარდეს ჯარების რაოდენობა, მათ შორის ხივას ხარჯზე და თანამგზავრების რაოდენობა. განსაკუთრებით დაემატა იტალიისა და საფრანგეთის რაოდენობა. შავი დივიზიები აღმოსავლეთ ფრონტზეც გამოჩნდა. საბედნიეროდ, აფრიკიდან ბრიტანულმა და ამერიკულმა ფრონტმა არ შეუშალა ხელი ჯარების და რესურსების გადაცემას.
  დე გოლმა კი, როცა მოკავშირეების მხარდაჭერა დაკარგა, საკუთარმა თანამოაზრეებმა უღალატა.
  ამრიგად, სსრკ-ს წინააღმდეგ უფრო მნიშვნელოვანი ძალები იყო თავმოყრილი, ვიდრე სინამდვილეში. ფრიცები განსაკუთრებით დაემატა თვითმფრინავებს, ჰაერში უპირატესობის შესანარჩუნებლად. ხოლო სახმელეთო ძალებმა შვიდ მილიონს გადააჭარბა 5,6 მილიონი საბჭოთა ჯარისკაცის წინააღმდეგ.
  და ნაცისტებმა დაიწყეს შეტევა სამხრეთში. რომელმა 27 ივნისს მოახერხა სტალინგრადის აღება. ფრიცმა შეძლო ქალაქში ასობით ტანკის დაწყობა ერთდროულად. მტრის ავიაციის გაბატონებამ ჰაერშიც იმოქმედა, რამაც გაართულა საბჭოთა გამაგრების გადატანა ფართო მდინარე ვოლგაზე.
  სამწუხაროდ, გმირული სტალინგრადი არ მომხდარა AI-ში. და რომმელი გადავიდა ნაცემი მარშრუტის გასწვრივ, გეგმებში ვოლგის და კასპიის ზღვისკენ.
  ცენტრში კონტრშეტევებით გერმანელების გარღვევის მცდელობები ჩაიშალა. უფრო მეტიც, რჟევის რაფა არ ჩამოყალიბებულა. ასე რომ, ფრიცს საბჭოთა კონტრშეტევის დროს უფრო თანაბარი ფრონტი ჰქონდა და ისინიც უფრო თანაბრად დაიხიეს უკან. მაგრამ რჟევი, სამწუხაროდ, ნაცისტებთან დარჩა.
  ფრიცის გარღვევა ვერ მოხერხდა და სტალინგრადის დაცემის შემდეგ კავკასიის შენარჩუნება ძალიან რთულია. ვინაიდან ვოლგაზე მიწოდების არტერია მოწყვეტილია. და როდესაც ივლისის ბოლოს გერმანელებმა მიაღწიეს კასპიის ზღვას, სიტუაცია თითქმის უიმედო გახდა. ახლა მხოლოდ წყალმომარაგება იყო შესაძლებელი.
  იმის გათვალისწინებით, რომ ნაცისტებს ჰქონდათ საჰაერო უპირატესობა, მოვლენა გახდა რაღაც შუალედური, უკიდურესად რთული და უიმედო.
  აგვისტო და სექტემბერი გავიდა სასტიკი ბრძოლებით, სანამ კასპიის სანაპიროზე მტერი ბაქოს არ მიაღწია. და იქ, რომელთან ერთად, მათ წინააღმდეგობა გაუწიეს ოქტომბრის ბოლომდე. ვითარება კიდევ უფრო დამძიმდა თურქეთის ომში შესვლით.
  იაპონიის ხარჯზე იზრუნეს ექსპერიმენტატორმა ღმერთებმა, მაგრამ არა ოსმალეთის ხარჯზე. მაგრამ ზამთარში ნაცისტებმა ჯერ კიდევ ვერ გაბედეს მოსკოვის შეტევა, ისინი გაჩერდნენ ზამთრისთვის.
  წითელმა არმიამ რამდენიმე შეტევითი მცდელობა გააკეთა. მაგრამ მტერი აღმატებული იყო ცოცხალი ძალით, გამოცდილი პერსონალის რაოდენობით და ავიაციაში. სსრკ-ში ჯერ კიდევ მხოლოდ ტანკები და არტილერია იწარმოებოდა. მაგრამ ტანკები ძირითადად მსუბუქი იყო და ჯავშნის ხარისხი უკიდურესად უმნიშვნელო იყო. როგორც ჩანს, ბევრი თვითმფრინავიც იწარმოება, მაგრამ დურალუმინის დეფიციტის გამო, ისინი უფრო მძიმე და ნაკლებად მანევრირებადია, ვიდრე საცნობარო. იაკ-9ც გამოვიდა, თითქმის მთლიანად ხის. და ეს, რა თქმა უნდა, უარყოფითი მხარე იყო.
  ჰიტლერმა ასევე ითვლიდა თავის ახალ ცნობილ ტანკებს - "პანტერებს" და "ვეფხვებს".
  ისინი იწარმოებოდა მზარდი რაოდენობით. გამოჩნდა და მენეჯმენტის მესამე წარმომადგენელი: "ლომი". რეალურ ისტორიაში, ასეთი მანქანა შეიქმნა 1942 წელს, მაგრამ რესურსების ნაკლებობისა და მძიმე წონის გამო, უმძიმესი მონსტრი უარყვეს.
  მაგრამ აქ 90 ტონა წონის "ლომი" სერიაში გადავიდა. მისი უპირატესობები, მძლავრი ჯავშანი და 105 მმ-იანი იარაღი, ნაწილობრივ ანაზღაურებდა მართვის ყველაზე ცუდ შესრულებას. საბჭოთა 76-მმ-იანი სერიული იარაღი ყველა კუთხით ვერ შეაღწია "ლომში".
  ასე რომ, ეს არ იყო ცუდი გარღვევის ტანკი, თუ თავდაცვის ხაზი ძალიან ძლიერია და ღრმა ეშელონებით.
  და საბჭოთა სარდლობა საფუძვლიანად გაძლიერდა საბჭოთა დედაქალაქის ქვეშ. და შეეცადეთ გაარღვიოთ აქ.
  მენაჟეების მეოთხე წარმომადგენელი: "მაუსი", სერიალის გაშვება გარკვეულწილად გადაიდო.
  წითელი არმიის რაოდენობა გაიზარდა ექვს მილიონამდე, თუმცა ბევრი ჯარისკაცი იყო რეკრუტირებული.
  მათ დაუპირისპირდნენ ცხრა მილიონზე მეტი, მაგრამ რიცხობრივი უპირატესობა ნაწილობრივ ანაზღაურებდა მტრის არმიის ძალიან ჭრელ ბუნებას.
  ავიაციაში მტერი უფრო ძლიერია როგორც რაოდენობით, ისე ხარისხით. გამოჩნდა უახლესი ME-309 და Yu-288. ამის საპასუხოდ, უხარისხო საბჭოთა მანქანები იბრძვიან გამოცდილი მუშახელისა და მწირი მასალების გამო. ტანკები ჯერ კიდევ ძველი T-34-ებია და უმეტესობა მსუბუქი, ისევე როგორც KV.
  ზაფხულში ვერმახტი ხელმძღვანელობდა შეტევას: შეტევა მოსკოვზე და შეტევა ვოლგაზე სარატოვამდე. მოსკოვი, სასტიკი ბრძოლების შემდეგ, შემოდგომის ბოლოს გარშემორტყმული იყო. აიღეს ასევე სარატოვი, კუიბიშევი, პენზა, ულიანოვსკი. სტალინი სვერდლოვსკში გაიქცა. მდგომარეობა კრიტიკული გახდა.
  დედაქალაქს უბრძანა არავითარ შემთხვევაში არ დანებებულიყო. გერმანელებმა თავდასხმები განახორციელეს, მაგრამ უკან დაიხია ან ქუჩის ჩხუბში ჩაებნენ. ზამთარში ვერმახტის შეტევა შეჩერდა. მართალია, გერმანელებმა ორმაგი რგოლში დაასრულეს არა მხოლოდ საბჭოთა დედაქალაქი, არამედ ლენინგრადი.
  მაისში კვლავ დაიწყო ნაცისტური შეტევა, მაგრამ უკვე ქალაქ გორკისა და ყაზანის მიმართულებით. საბჭოთა ტანკების მშენებლობამ, მიუხედავად ყველა სირთულისა, შეძლო წარმოებაში გაშვება: T-34-85 და IS-2, თუმცა მცირე რაოდენობით.
  გორკი მხოლოდ ივლისში დაეცა, ხოლო ყაზანმა აგვისტოს ბოლომდე გაუძლო.
  ლენინგრადში საშინელი შიმშილობა სუფევდა და ფრიცს მისი შტურმი არც უცდია. და მოსკოვი თანდათან კონტროლის ქვეშ მოექცა. და 30 სექტემბერს, უკიდურესად სისხლიანი თავდასხმის შემდეგ, კრემლი დაეცა.
  პირველი კლასის ციხე სასტიკად განადგურდა. და ეს იყო ახალი დარტყმა საბჭოთა ხალხისთვის. გერმანელები გადავიდნენ ურალში, მაგრამ იქ ისინი თოვლში ჩაიძირნენ. რთულია სსრკ-სთან ბრძოლა. სტალინი ბოლომდე დგომის მომხრე იყო. მაგრამ ეს ძალიან ძვირი ღირდა თავად ქვეყნისთვის და განსაკუთრებით გერმანელებისთვის.
  სამხრეთით, ნაცისტები ასევე დაწინაურდნენ ცენტრალურ აზიაში.
  1945 წელს სსრკ-მ მიიღო SU-100 და IS-3, მაგრამ მხოლოდ მცირე სერიებში. სამწუხაროდ, ივნისის ბოლოს ნაცისტებმა შუა აზიაც დაიპყრეს. ივლისში კი სვერდლოვსკიც დაეცა. აგვისტოში გერმანელებმა აიღეს კურგანი და ტიუმენი. და 3 სექტემბერს ასევე ტობოლსკი. სექტემბრის ბოლოს ხანტი-მაისისკი. და ოქტომბრის შუა რიცხვებში და ომსკში.
  თუმცა, ნოვოსიბირსკი ჯერ არ დაუმორჩილებია ნაცისტებს. უკვე ძალიან ძლიერმა ყინვებმა აიძულა ფრიცები ქალაქებისკენ მიემართათ.
  ასე რომ, 1946 წლის მაისამდე ნაცისტებს აქტიური საომარი მოქმედებები არ ჩაუტარებიათ.
  შემდეგ წავედით ნოვოსიბირსკში. ბრძოლებში მონაწილეობდნენ დისკის ფორმის ვერტმფრენები და "E" სერიის უახლესი ტანკები. თუმცა, ამან ფიურერს ძალიან არ უშველა. კრაუტებმა ნოვოსიბირსკი ივნისის ბოლოს აიღეს . აიძულა მდინარე ობ. ივლისში მონსტრები დაიპყრეს როგორც კემეროვო, ასევე ტომსკი და ალტაის ტერიტორია. სასტიკი ბრძოლების შემდეგ, აბაკანი აგვისტოში დაეცა, სექტემბერში კი ირკუტსკი შტურმით შეიჭრა.
  გერმანელებმა, უხვად სისხლს იღებდნენ, ისიც წაიყვანეს. მაგრამ ისევ გაძარცვეს. გადაჭიმული კომუნიკაციებში. ასე გავჩერდით ჩიტას მისადგომებთან. მაგრამ პრინციპში სად ჩქარობენ? შეგიძლიათ დაელოდოთ ზაფხულს და შეამოწმოთ ახალი აღჭურვილობა.
  იქნება ეს დისკოთეკები თუ თვითმფრინავები. 1947 წელს საბჭოთა დიზაინერებმა გამოუშვეს IS-4, IS-7 და T-54 ტანკები სერიაში. მართალია, წმინდა სიმბოლურ ტომებში. არ იყო საკმარისი ხალხი და რესურსი. ნაცისტებმა განაახლეს წინსვლა. აგინსკოე დაიპყრეს ივნისის ბოლოს ბლაგოვეშჩენსკი. ხაბაროვსკი დაეცა ივლისში, ხოლო ვლადივოსტოკი აგვისტოში. ამრიგად, ნაცისტებმა დაიპყრეს თითქმის ყველა დიდი საბჭოთა ქალაქი. შესაძლოა პერტოპავლოვსკის გარდა. სექტემბერში ძმებმა მაგადანი აიღეს. მაგრამ მაინც, სტალინი კაპიტულაციამდე არ წასულა.
  საბოლოოდ, ნაცისტებმა მაინც დამარცხდნენ!
  
  
  კოსმოსური მიმართულების ომები
  რამდენიმე შედარებით აყვავებული წლის შემდეგ რუსეთისთვის მძიმე განსაცდელები დადგა. ციურ იმპერიამ თავისი კოლოსალური ადამიანური რესურსებით და ტოტალიტარული პოლიტიკური სისტემის უპირატესობებით შეძლო მსოფლიო ჰეგემონად გამხდარიყო. რუსეთში სამხრეთ საზღვრებზე სასტიკი ხოცვა-ჟლეტა მოხდა. და მიუხედავად იმისა, რომ ისლამისტური აჯანყება ჩაახშეს, ტერორიზმთან ომმა ბევრი რესურსი მოიხმარა. ვითარებას დასავლეთთან მკაცრი დაპირისპირებაც ამძიმებდა.
  სანამ ყველაფერი ბირთვულ შეკავებას ეფუძნებოდა, ფართომასშტაბიანი ომები არ ყოფილა. მაგრამ ამერიკელი მეცნიერი ველინგტონი ფიქრობდა მერკურიზე ხელოვნურად სინთეზირებულ რადიოაქტიურ ელემენტზე სპეციალური ტიპის რაკეტის გაშვება.
  მაგრამ ნავიგაციაში იყო შეცდომა. რაკეტამ კურსი გადაუხვია და მზეზე დაეცა... მოხდა უკიდურესად იშვიათი პლაზმის ამოფრქვევა, რომელიც არ არის საშიში ცოცხალი ორგანიზმებისთვის, მაგრამ ჩამოაგდო ატომის სტრუქტურა და ოდნავ შეცვალა კავშირები ნეიტრონებს შორის ატომის ბირთვში. ზუსტად საკმარისია, რომ უკონტროლო ბირთვული და თერმობირთვული რეაქციები შეუძლებელი გახდეს.
  და ამის შედეგად: ბირთვული იარაღი გადაიქცა უსარგებლო ნაგვის გროვად.
  ყველაზე ძლიერი ქვეყანა მსოფლიოში სამხედრო და ეკონომიკურად: ციური იმპერია, რომელსაც გადაჭარბებული მოსახლეობის გამო მტკნარი წყლისა და ენერგიის მწვავე დეფიციტი ჰქონდა, წარმოადგინა ულტიმატუმი ციმბირის იჯარის შესახებ.
  რუსეთმა გადამწყვეტი უარი უპასუხა...
  დაიწყო დიდი ომი: აზიური კოალიცია დასავლეთის წინააღმდეგ. ჩვენი სამშობლო გახდა ფართომასშტაბიანი ბრძოლების მთავარი ასპარეზი. მშვიდობიანი ცხოვრება წარსულს ჩაბარდა: ომის ჯოჯოხეთი სუფევდა ყველგან. ყველაზე სასტიკი ბრძოლები პოლუსიდან პოლუსამდე მიმდინარეობდა.
  ფრონტებზე ვითარება კრიტიკული იყო: აზიური კავშირი უკვე უახლოვდებოდა ურალის მთებს.
  ეკატერინბურგის მახლობლად, კაშკაშა ცეცხლოვანი ბურთი დაეცა და სასიკვდილო ზონა გაჩნდა, რომელშიც ერთი წუთიც კი ვერ იცხოვრებდა.
  სამშობლო, წმინდა რუსეთი -
  გული ღიაა შენთვის...
  ბრძოლის ველის სისხლი ირწყვება -
  აყვავდეს სამშობლოს სიყვარულში!
  
  დედამიწის პულსი აჩქარებული კვნესით სცემს,
  ძნელია, როცა ომი ღრიალებს...
  მაგრამ დიდებული მზე ამოვა რუსეთზე -
  შენ ხარ ჩვენი ერთადერთი უკვდავი დედა!
  
  უსასრულო მინდვრებში ჭვავი ოქროსფერია,
  თოვლი ანათებს კაშკაშა ვერცხლისფერს.
  და სახეები ამაყად გამოიყურება ხატებიდან -
  რაინდი, იყავი არწივი ბრძოლაში!
  
  ჩვენ გავიმარჯვებთ მოწინააღმდეგის ბრძოლაში,
  დავიცვათ ფრთიანი ოცნება.
  რუს ჯარისკაცზე მამაცი არ არსებობს,
  ღმერთს ვლოცულობ!
  . ძირითადი შინაარსი.
  როცა გული მოწყალებით ივსება, რატომღაც საფულე ცარიელია!
  ურალის მთების მწვერვალები წააგავს კარიესის მიერ შეჭმულ პირიდან გამოსულ კბილებს. რუსული უკუდო მებრძოლები დაბალ დონეზე დაფრინავენ. სწრაფი ფალკონების მსგავსად, რუსი რაინდები თავს ესხმიან ციური იმპერიის მოუხერხებელ, მაგრამ ძლიერად დაჯავშნულ ფრთიან საბრძოლო ხომალდებს.
  საჰაერო ძალების პილოტი ანდრეი ოგნევი ასრულებს რთულ შემობრუნებას. მძიმე ხუთლულიანი ჩინური ქვემეხი, რომელიც აფურთხებს ცეცხლს და ლითონს. ცეცხლოვანი ტორნადო რუსული მებრძოლის გამჭვირვალე ჯავშნიდან სიტყვასიტყვით რამდენიმე მილიმეტრს იშორებს. საპასუხოდ კუდიანი ღრიალებს. წვეტიანი ცხვირიდან დამსხვრეული პულსარი სრიალებს. გიგანტური ჩინური ვერტმფრენის მბრუნავი კოშკი დარტყმის ქვეშ ტრიალდება... ისმის ჩახლეჩილი კივილი.
  ანდრეის ბნელი სახე მაღალი შუბლით იშლება თეთრკბილიან ღიმილში.
  მისი პარტნიორი, კაშკაშა ლამაზი ქერა, ვასა კოლცოვა, აკეთებს ლულს, აიძულებს უმართავი რაკეტის ფოლადის პირანას გასრიალდეს და აგზავნის "საჩუქარს" საბრძოლო ხომალდის ვერტმფრენის თორმეტ უზარმაზარ პროპელერიდან ერთ-ერთში.
  უზარმაზარი, პირების სამმაგი რიგით, პროპელერი იშლება. ვასამ, უმიზეზოდ მისი სახელი ითარგმნება როგორც დედოფალი, იცოდა ცემა. ის ყოველთვის იბრძოდა მხოლოდ ერთი მოკლე ქვედაკაბით და ხაკისფერი მაისურით, მაგრამ შიშველ ქუსლებზე თავს და მებრძოლს ერთ მთლიანობაში გრძნობდა.
  ბევრი ქალი მფრინავი მიბაძა მას, ცდილობდა ფენომენალური მგრძნობელობის მიღწევას. საბრძოლო ხომალდის ვერტმფრენი არის ას ოცი სახანძრო წერტილი, რომლებიც დაშვებულია ზედაპირზე - სახანძრო მოედანი. მანქანა, რომელიც მუშაობს ნახშირის მტვერზე, მაგრამ ამავე დროს ატარებს ათასობით ტონა ლითონს, იყენებს დინამიურ დაცვას.
  იაპონელმა, ჩინელმა, ინდოელმა დიზაინერებმა მანქანა დაუცველი გახადეს რუსული საჰაერო თავდაცვის სისტემებისთვის, მაგრამ მოულოდნელად მოხვდა საჰაერო თავდასხმის ქვეშ.
  ველური ბრაზით დახუნძლულმა ვიწროთვალებამ გენერალმა მაკლიმ იღრიალა და შავ ხელთათმანებში ანიშნა:
  - გაანადგურე ისინი! დნება ეს მონსტრები!
  მკერდი, მაგრამ წვრილი წელის მქონე ინდოელმა პოლკოვნიკმა თქვა:
  - ეს წყვილი შავი პრინცი და დედოფალია. ჯერ არავის ჩამოუგდია ისინი!
  მაკმა დაუჯერებლად გაიღიმა და დაიწუწუნა:
  - არ შეიძლება. გაზარდეთ ცეცხლის სიმკვრივე.
  და ისევ შეკრთა საბრძოლო ხომალდი-ვერტმფრენი. მბრუნავი კოშკი გაიჭედა და ტიტანის კორპუსს ცეცხლი გაუჩნდა. ცეცხლმოკიდებული ყვითელი და დარიჩინის ჯარისკაცები ყმუილით გაცურდნენ. აფეთქება მოხდა და ნაპალმით დატვირთული რაკეტა ააფეთქეს გიგანტური ვერტმფრენის კორპუსში.
  ვასამ, "სლაიდის" ტექნიკის რეპროდუცირებით და ცეცხლის ბილიკებით გავლის შემდეგ, თქვა:
  - ყველა ასაკი ემორჩილება ომს, მხოლოდ შენ არ შეგიძლია გაანადგურო შენი ბოლო დღე, უდროოდ დამარცხებული!
  ანდრია მაგარია. მისი მამა ანგოლის არმიის ყველაზე ახალგაზრდა გენერალი იყო და მოსკოვში სასწავლებლად ჩამოვიდა. იქ მან ცოლად შეირთო ლიდია ოგნევა, ცნობილი სპორტსმენი და დოქტორი. შემდეგ მამა გარდაეცვალა და შავკანიანმა და ხვეული თმიანმა დედამ გაზარდა. სკოლაში ისინი ცდილობდნენ ანდრეის დაცინვას, მაგრამ ბიჭი ჯერ კიდევ საბავშვო ბაღში იყო დაკავებული საბრძოლო ხელოვნებით. დედამისმა იცოდა როგორ ებრძოლა საკუთარ თავს, მამინაცვალი კი შერეულ სტილში ჩემპიონი იყო.
  ანდრეი კარგად სწავლობდა, ჰქონდა ფენომენალური მეხსიერება და მალე ის თავად გახდა ბიჭების ლიდერი, მათი ლიდერი. რა თქმა უნდა, მან აირჩია ფრენის სკოლა და წავიდა საბრძოლველად სამშობლო რუსეთისთვის. მან დაიმსახურა დიდება და პატივისცემა. და ვერავინ გაბედა რუსეთის გმირის შავი კანით გაკიცხვა, მით უმეტეს, რომ ზანგური სახის ნაკვთები შერეული იყო სლავურთან და ამან ატლეტურად აღნაგობის პილოტი საკმაოდ სიმპათიური გახადა.
  არანაკლებ ლეგენდები იყო მის სასიყვარულო საქმეებზე, ვიდრე სამხედრო ექსპლუატაციებზე. მიუხედავად იმისა, რომ თავად ანდრეი ბევრად უფრო მოკრძალებული იყო, ვიდრე მას მიაწერდნენ.
  ახლა ის ეძებდა გზას, რათა გაენადგურებინა დაუცველი საბრძოლო ხომალდი. აქტიური, მრავალფენიანი ჯავშანი ფარავდა ციური იმპერიის უძლიერესი მანქანის ძირითად კომპონენტებს.
  სავვამ პროპელერებს ესროლა, ცდილობდა კონსტრუქციის უმოძრაო...
  ამასობაში ბრძოლა ადგილზე გაჩაღდა. შეტევაზე გადავიდნენ აღმოსავლეთის ბლოკის უკუბური ტანკები. ზოგი უზარმაზარია, ზოგი კი მეტრზე მეტი არ არის.
  მათ წინააღმდეგ დასავლური კოალიციის მებრძოლებმა უკუცემის გარეშე გამოიყენეს მობილური ნაღმები და მართვადი ჭურვები.
  აქ იბრძოდნენ არა მხოლოდ რუსები, არამედ ევროპელებიც: ბრიტანელები, ფრანგები, შვედები და მრავალი სხვა.
  საერთო მტერმა შეკრიბა თეთრკანიანი და ქრისტიანული ზნეობის მქონე ადამიანები. დემოკრატიაზე დებატები ჩაცხრა. უფრო მეტიც, რუსეთში ანტიდასავლური განწყობები მას შემდეგ, რაც აღმოსავლეთიდან მოვიდა აგრესია, გაქრა. მართლაც, სად შეიძლება აღმოსავლეთში ასვლა პაციფისტი და ტოლერანტული ევროპა. მათაც და ხალხსაც დიდწილად დაავიწყდათ როგორ ებრძოლათ. და როდესაც ბირთვული იარაღი გაქრა, ძლიერმა და გადასახლებულმა აზიამ თავისი უთვალავი ლაშქარი ჩრდილოეთით და დასავლეთით გადაიტანა.
  რუსეთის პოზიციებზე მიმავალთა შორის ბევრი არაბია. ზოგიერთი ფანატიკოსი შეტევაზე მიდის, გადაცმული, თეთრი სპეცტანსაცმლით. მიიღე სიკვდილი ტუჩებზე ღიმილით.
  ათასობით წინ მიმავალი ტანკი და ქვეითი საბრძოლო მანქანა ჩიტის თვალთახედვით ჭიანჭველას ჰგავს. სავვამ მეორე ხრახნი რომ დააზიანა, ოდნავ გაფერმკრთალდა, ჩასჩურჩულა:
  - მაინც ძალიან ბევრია... ღმერთო უშველე რუსეთს.
  გოგონამ თავად ნახა რა ხდებოდა აზიური კოალიციის მიერ დატყვევებულ ქალაქებში. მასობრივი პოგრომები, მკვლელობები, ხოცვა-ჟლეტები. კაცები მავთულზე ჩამოკიდეს, ქალები და ბავშვები კი სპეციალურ ბანაკებში გადაიყვანეს. შემდეგ კი ყიდდნენ ან ანაწილებდნენ გარკვეულ სამუშაოებზე. და სამხედრო ტყვეების წამება უკვე ჩვეულებრივია და სავალდებულოც კი.
  გენერალი მაკლი საკუთარსაც არ ზოგავს. უმწეო სიგიჟეში, რომ ისინი ვერ უმკლავდებიან პაწაწინა ჩიჟ-3 მებრძოლებს, ის კედლიდან მახვილს ართმევს და არაბს, რომელიც აკონტროლებს საზენიტო იარაღს, ხელს აჭრის. ყვირის და სისხლიან ღეროს მკერდზე აჭერს.
  და ახლახან მოჭრილი ხელის ძლიერი მეთაური, გრძელი ფრჩხილებით, იმუქრება უაზრო რუსი ტუზების მიმართულებით და ყვირის:
  - გაანადგურე! დაწვა! დაწვა!
  სავვა გააფთრებული ისვრის მეორე რაკეტას... ტყვია-წამალი ეწურება. მაგრამ საჰაერო ხომალდი ასევე კარგავს სტაბილურობას.
  მისი მომაკვდინებელი არტილერია თამაშს გარეთაა... საბრძოლო ძალის ლომის წილი რომ დაკარგა, ჰალკი უკან ბრუნდება. ისინი უნდა დაბრუნდნენ ბაზაზე რაც შეიძლება მალე რემონტისა და მიწოდებისთვის.
  ქვემოთ რუსული ქვემეხები ზუსტად ისვრიან მტრის კუთხოვანი, ბრტყელი რკინის ტანკებს. რამდენიმე მანქანა გაჩერდა და კვამლი აფრინდა ცაში. ერთ "ბანდურაში" საბრძოლო მასალის აფეთქება დაიწყო. გაფრინდა, ტანმოვარჯიშეს მუწუკივით გადატრიალდა, სანამ ხრეშის ბორცვს არ მოხვდა.
  შორ მანძილზე რუსული ქვემეხი აგზავნის ჭურვებს დროშის ბოძის მიმართულებით. მსროლელი გოგონა ქერა სკირით, გადაჯვარედინებული ორი თითით და გერმანულად ჩურჩულებს:
  - წარმატებები იყოს ჩვენთვის!
  აზიური კოალიციის დროშა ღია ყვითელია, შუაში წითელი წრე. ეს უფრო ახლოსაა იაპონიასთან, მაგრამ ეს არის კოალიციის მიერ არჩეული სიმბოლო. მაღალი სიზუსტის ქვემეხიდან პატარა ჭურვი ამსხვრევს სქელ ჯოხს და უზარმაზარი ტილო, რომელსაც შეუძლია სტადიონის იატაკის დაფარვა, იშლება. ათიოდე აზიური ტანკი ერთდროულად დაფარულია ხავერდოვანი ბუდით.
  დასავლური კოალიციის და რუსული პოზიციების მხრიდან ისმის ერთსულოვანი ხმა:
  -ჰური!
  ნამდვილად სიმბოლურია. და დაე, მტერი ათჯერ აღემატებოდეს, მაგრამ რუსული სულის ძალა ურყევია.
  ორივე რუსი მებრძოლი მომენტალურად აღმოჩნდება ფრთა ფრთაზე. ერთი მთლიანი - თითქმის სამკუთხა ფალკონები - რუსეთის დამცველები. სავვამ უკვე წარმოიდგინა, როგორ დაადებს ანდრეი შავ ძლიერ ხელს მხარზე. ეს არის მართლაც ძლიერი მამაკაცი, რომელსაც შეგიძლიათ დაეყრდნოთ.
  მაგრამ ზუსტად იმ მომენტში, თითქოს ათასობით ფოტო ბლიცმა აირბინა ერთდროულად. და მებრძოლი წყვილის თვალში ჩაბნელდა. შემდეგ სიბნელე შეიღება მრავალფერადი ლაქებით, ისეთივე, როგორიც ჩნდება წყალზე ზეთის დაღვრისას.
  ანდრეიმ თვალების დახუჭვა სცადა. მისი ხელი, წინააღმდეგობის გადალახვით, თითქოს წყალს ასხამდა.
  თითქოს შორიდან ჩახლეჩილია სავვას ხმა:
  -მკვდარი ვართ?
  შავკანიანი კაპიტანი ხმამაღლა პასუხობს:
  -არა! ჩვენ ცოცხლები ვართ.
  უეცრად ეს სქელი, წებოვანი შეგრძნება ქრება და ისინი თითქოს თავისუფალ ვარდნაში არიან. რამდენიმე წამით მსუბუქიც კი გახდა, თითქოს უწონად.
  სავვამ ცოტა ნაწყენიც კი ჩასჩურჩულა სასიმღერო ხმით:
  როგორც ჩანს, სამყარო უიმედოდ დაკარგულია
  და რაინდის ვარსკვლავებისკენ მიმავალი გზა გადაკეტილია ...
  გაუთავებელი ორბიტების ამ მოსახვევებში,
  არ არის განწირული - რწმენა დახრჩობაა!
  შემდეგ კი ამოისუნთქა და შიშველი ძირებით დაეშვა ბასრ, მთიან ქვებზე. სინათლის ლაქებითა და ტალღებით შერეული სიბნელე გაიფანტა.
  თვალები ოდნავ მტკივა მაისის შუადღის შუქისგან. სავვა ოთხზე იყო და მაშინვე წამოხტა.
  ანდრეიმ პროფესიონალურად მოიხარა ფეხები ნახტომში და ოსტატურად დაეშვა. მისი სახე, მამაკაცური ნიკაპით და მაღალი განიერი შუბლით, მშვიდ გამომეტყველებას ინარჩუნებდა. პარტნიორსაც კი გაუღიმა.
  - Ხედავ! არის ის სინათლე და როგორც დიდი ხანია ვეჭვობდი - ეს სამოთხე არ არის!
  სავვამ შეძრწუნებულმა გადადგა რამდენიმე ყოყმანი ნაბიჯი. დაშვებისას მან მტკივნეულად დაჟეჟილა შიშველი ძირები და მოიტეხა მუხლი. მაგრამ გოგონამ, ჩვეული ნებისყოფის ძალისხმევით, მოაშორა სახიდან მოწამეობრივი გამომეტყველება და თითი მის წინ გაიშვირა და წამოიძახა:
  -Ვაუ!
  ანდრეიმ გაიხედა, სადაც სავვამ მიუთითა. მათ წინ დანგრეული გორაკი იყო. და მის თავზე, ნაპრალებში გატეხილი, ბურთი ეყრდნობოდა. უფრო ზუსტად, სფერული, ნახევრად ტყვიის, ნახევრად პლატინის ფერის აპარატი, ზემოდან მკვეთრი წვერით და ამ ფუტურისტული ობიექტის კიდეებზე თანაბრად განლაგებული ათეული თხელი საცეცებით.
  გოგონა დაბნეულმა ჩაიჩურჩულა;
  - ეს არის ნიუტონის ბიომი! და როგორ დაშავდა?
  ანდრეიმ კარგად შეხედა, თავი მხრებში ჩარგო, ჰაერი ჩაისუნთქა. ჰაერში ოზონის და დამწვარი საბურავების სუნი იდგა. ფრთხილად მიმოიხედა გარშემო, კაპიტანმა ძლივს გასაგონი ხმით თქვა:
  - აქ შეიძლება ჩასაფრებულს გადავეყაროთ!
  სავვამ თავდაჯერებულად გადადგა ნაბიჯი ბურთისკენ და ხმის ხმის დაწევის გარეშე თქვა:
  -არა! ვიცი სად ვართ! ეს არის ზუსტად ის ანომალიის ზონა, სადაც კოსმოსური ხომალდი დაეცა. ის მხოლოდ ასი მილის ჩრდილოეთით არის იქ, სადაც ჩვენ ვიბრძოდით!
  კაპიტანმა ისევ აიჩეჩა მხრები და ხმაში სიმშვიდის შენარჩუნებით თქვა:
  - ანომალიურ ზონაში ერთ წუთზე მეტი ვერავინ გადარჩა. რობოტებიც კი გატეხეს, ჟანგად იშლება!
  სავვამ, თუმცა ეს მისთვის ადვილი არ იყო, გაბედულად წამოიძახა:
  -და გადავრჩებით!
  და ის გაიქცა გორაკისკენ. მისი მტვრიანი, მრგვალი ქუსლები, დაცემით ნაკაწრები, სწრაფად აეშვა უსწორმასწორო, კლდოვან ქედზე.
  ანდრია გაოცებული იყო. ბასრ ქვებზე ფეხშიშველა ხომ არ გტკივა? ზოგადად, კოლცოვას საქციელი ბევრს უცნაურად მოეჩვენა, როდესაც მან უგულებელყო ჩვეულებრივი ფრენის ფორმა, იბრძოდა თითქმის შიშველი ტანსაცმლით. და თუ სადმე მესოპოტამიაში ან აფრიკაში, შეიძლება კომფორტული იყოს ერთი შენიღბული მაისური, მაგრამ გაზაფხულზე ურალებში მაინც მაგარია.
  გოგონა სამხრეთ საზღვრიდან ჩამოვიდა. რუსული და ევროპული ჯარები იბრძოდნენ სირიაში, ერაყში, ცდილობდნენ შეეკავებინათ აზიური კოალიციის გარღვევა. უფრო მეტიც, ისლამური ძალების ნაწილი რუსეთის მხარეს იყო, ნაწილი კი აზიაში.
  სამხრეთში მკაფიო ფრონტის ხაზიც კი არ იყო. ზოგადად აფრიკაში, თუნდაც ერთ ქვეყანაში, სხვადასხვა ტომები ებრძოდნენ ერთმანეთს. უფრო მეტიც, რელიგიას არ ეთამაშა გადამწყვეტი როლი. ბევრი ქრისტიანი, ისევე როგორც წარმართი, მიჰყვებოდა აზიელებს, სავარაუდოდ, მემარცხენე ლოზუნგებით. აფრიკა მართლაც გახდა აიბოლიტზე მულტფილმის სიმღერაში.
  მაგრამ, ალბათ, უდაბნოში ფეხშიშველი სირბილი კიდევ უფრო რთულია, ვიდრე მთის ციცაბოზე სირბილი. და სავვამ, ამ ველურმა მაგისტრატურამ, ბიოლოგიურ მეცნიერებათა კანდიდატმა, არც ტკივილი იცოდა და არც შიში.
  ანდრეი მივარდა მის უკან და ცდილობდა ეშმაკს დაეწია. კოსმოსური ხომალდი გაცილებით შორს იყო ვიდრე ერთი შეხედვით ჩანდა.
  გოგონა ჩვეულებრივ თმას აწნავდა, ახლა კი თმა იშლებოდა და ოქროს მატარებელი ჩირაღდნის ალივით ფრიალებს ქარში.
  არასოდეს შავკანიან კაპიტანს თავისი შეყვარებული ასეთი ლამაზი არ ჰპოვებია.
  მიუხედავად იმისა, რომ ანდრეი არ არის სუსტი სპორტსმენი, მან მხოლოდ დიდი გაჭირვებით მოახერხა მანძილის შემცირება, მაგრამ ვერასოდეს მიაღწია მას, თუმცა დაბრუნდა და კინაღამ ცხვირი ატკინა. (სხვათა შორის, სულაც არა აფრიკელი, მაგრამ ოდნავ კეხი და ოდნავ ამობრუნებული, თუნდაც მთელი სხეულივით.) და სავვას შიშველი, შოკოლადისფერი ფეხები უციმციმებდა, თითქმის თავთან შავკანიან ბატონს და... გოგონამ კედელში გაიარა, თითქოს უბრალოდ ჰოლოგრამა ყოფილიყო. .
  ანდრეი გაღიზიანებული რომ გაუსწრო, მის უკან გადახტა. უყურადღებო, მაგრამ საკმაოდ რაინდული.
  ტყვიის ზედაპირი ზღვის თბილი წყალივით ჩამოირეცხა, შემდეგ კი იატაკზე გაფრინდა და სახე სავვას შიშველ ფეხებში ჩაეფარა. ანდრეიმ მექანიკურად აკოცა ტერფებზე, მაგრამ გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა და წამოიძახა:
  - შეხედე, რა საინტერესოა აქ!
  მართალია ოგნევს სურდა ეთქვა, რომ არაფერია უფრო საინტერესო, როცა ასეთი სილამაზე შენს გვერდით არის, მაგრამ ცხვირში ქუსლი რომ მიიღო, სწრაფად წამოხტა. და არ იყო იმედგაცრუებული.
  კედლებზე ჩაყრილი ცხოველები და მწერები ეკიდათ. უფრო მეტიც, ისეთებიც, რომლებიც არ არსებობდნენ და ვერ იარსებებდნენ დედამიწის მიღმა. და სტაფილო ათიოდე კრაბის კლანჭებით და კაქტუსი ბაყაყის ფეხებითა და მამლის ბუმბულით და ბუმბულით ტარაკნები ნიანგის პირით, ამოსაწევი ფაფისებური ენებით. თუ, რა თქმა უნდა, ეს არ შეიძლება შევადაროთ გამომცხვარ პრინცს.
  ანდრეი გაკვირვებული წამოხტა და ხმამაღლა წამოიძახა:
  - სალამი ძმებო გონებაში!
  საპასუხოდ დუმილი... სავვამ საკმაოდ ლოგიკურად და რაციონალურად შენიშნა:
  - არ უნდა ვიყვიროთ, ჯობია ვარსკვლავთმრიცხველი გამოვიკვლიოთ.
  კოსმოსური ხომალდის შიგნით გაცილებით დიდი იყო, ვიდრე გარედან ჩანდა. დერეფნები ვიწროვდა და გაფართოვდა. დაჯავშნული კარები გაიხსნა, როცა ხალხი მათ მიუახლოვდა. და რა უბრალოდ არ შემხვედრია იქ.
  ყველა სახის ფიტულები, ქანდაკებები და ჰოლოგრამები. ასევე ნახატები: მოძრავი და ზეთით და კიბერნეტიკური მოზაიკით. ჰოლოგრამები აჩვენებდნენ რეალურ ფილმს ფერად. და საბრძოლო სცენები და სხვადასხვა სახის მშვიდობიანი, საკმაოდ იდილიური სურათები.
  ანდრიამ გაკვირვებით შენიშნა:
  - უცნაურია. მფრინავი მუზეუმივითაა.
  სავვა საკმაოდ რაციონალურად გააპროტესტა:
  - ჩვენს სამყაროში ყველაფერი მუზეუმიცაა და ნაგავსაყრელიც! მოდი უკეთ ვჭამოთ...
  - იარაღი! - ამოიოხრა შავკანიანმა კაპიტანმა. და სწრაფად დაამატა. - ჩვენ უნდა დავეხმაროთ ჩვენს სამშობლოს მესამე მსოფლიო ომის მოგებაში.
  სავვამ აიხედა და დაიყვირა:
  დაგვეხმარეთ ცივილიზაციის გადარჩენაში! კაცობრიობას საფრთხე ემუქრება!
  პასუხად დაბალი, უჩვეულოდ ღრმა ბასი გაისმა:
  - თქვენ, ადგილობრივებს, როგორც ჩანს, ჩვენგან რაიმეს მიღება გსურთ?
  გოგონამ ხელები წინ გაშალა და მთხოვნელად ჩასჩურჩულა:
  - ჩვენ არა! საუბარია მთელი კაცობრიობის ბედზე. მესამე მსოფლიო ომი წყვეტს - რა გაიმარჯვებს: ბარბაროსული, სასტიკი მიდგომა თუ ჰუმანიზმი და ცივილიზაცია?
  ბასი შეიცვალა თხელ სოპრანოზე და დაუჯერებელ ტონალობაში:
  - ოჰ, ასეა? ყოველივე ამის შემდეგ, ადამიანი მიდრეკილია შეცდომისკენ, მათ შორის საკუთარი განზრახვების შესახებ. - ნარინჯისფერმა ქარებმა ჰაერში გაიარა და ხმა, რომელიც ნახევარი ოქტავაზე დაბალი გახდა, გაგრძელდა. - როგორც ყოველთვის, სამყაროს რასების აბსოლუტურ უმრავლესობას აქვს მიდრეკილება: წარმოაჩინონ თავი, თუ შენს ენას იყენებ, როგორც უაღრესად ჰუმანურად, ხოლო მტერი უბრალოდ ბოროტმოქმედად.
  სავვამ, ფეხით ნერვიულად დარტყმა არ შეუწყვეტია, უცნობი ლითონის საფარზე, ამოიოხრა:
  - და შენ თვითონ შეხედე! ნახეთ, რა ბარბაროსული მეთოდებით აწარმოებენ ომს ჩვენ წინააღმდეგ!
  ხმა ოდნავ გაათბო და ჰაერი უფრო რბილი ჩანდა:
  - დიახ, თქვენი მტერი სასტიკია, მაგრამ თქვენ არც ანგელოზები ხართ. საბოლოო ჯამში, ეს არ არის მათემატიკა, რომელიც გადაწყვეტს, რომელ თქვენგანს ექნება ძალა დედამიწაზე!
  ანდრეიმ უკვე გამოთქვა:
  -მერე ვინ?
  მაგრამ პასუხის ნაცვლად, მათ ქვეშ იატაკი აირია და გოგონა შავკანიან ბიჭთან ერთად ჭერს სახეებით შეხვდა. მერე ყველაფერი ერთბაშად შეიცვალა. ისინი აღმოჩნდნენ დიდი, მძიმედ დანგრეული ქალაქის ცენტრში . იარაღები ყრუ ღრიალებდნენ. დიდი ჭურვები აფეთქდა და ბომბები ჩამოვარდა. რუსი და ევროპელი ჯარისკაცების ჯგუფები დაწინაურდნენ. აზიური კავშირის ყვითელი და ყავისფერი ჯარისკაცები, რომლებსაც ზარალი ჰქონდათ, უკან დაიხიეს, გზას გვამების მთებით დაფარეს. სავვამ ნაბიჯი გადადგა და სისხლიან ნაკადულს დააბიჯა.
  არა, ამან, რა თქმა უნდა, ვერ დააბნევს მეომარს, რომელმაც გაიარა ცეცხლი, წყალი და სპილენძის მილები (ეს უკანასკნელი ჯერჯერობით მინიმალური ზომით!) მაგრამ გული კარგად არ მქონდა. მაგრამ ანდრეიმ გაამხიარულა, მარჯვენა ხელით ქვა ესროლა ვიწროთვალა ჯარისკაცის ყვითელ სახეს, რომელმაც ავტომატი ასწია, ის დაეცა. კაპიტანმა წამოიძახა:
  - ეს პეკინია! ჩვენი ბიჭები იმარჯვებენ!
  მართლაც, მსგავსი იეროგლიფის მსგავსი მაჩვენებელი ცისფერი ალით დაიწვა. სავვა რატომღაც არ გრძნობდა სიხარულს. მიუხედავად იმისა, რომ მან ინტერნეტში ნახა პეკინიდან და ჩინეთის დედაქალაქის დამახასიათებელი შენობების სურათები.
  მაგრამ აქ საშინელებაა. ქალები იწვიან, ბავშვები ტირიან. და ბევრი გვამი. მიცვალებულებმა ფაქტიურად შეავსეს ყველა მიდგომა და მათი რიცხვი გაიზარდა. გოგონას არასოდეს უნახავს ბორცვებში დაწყობილი მკვდარი.
  ანდრეიმ უკვე აიღო ვიღაცის მიერ ჩამოგდებული ავტომატი და ცეცხლი გაუხსნა მოკვლას. ის დაბადებული მეომარია. მამის მხრიდან ზულუს ტომიდან, დედის მხრიდან: ბაბუა ორჯერ იყო სსრკ-ს გმირი, ბაბუა იბრძოდა ვიეტნამში და ავღანეთში, მამა სირიაში, დონბასსა და ჩეჩნეთში.
  სავვას თავში გაუელვა:
  ვინც კაცია, მეომარი იბადება,
  ასეც მოხდა - გორილამ ქვა აიღო!
  როცა მტრები დათვლის გარეშე არიან ლეგიონი,
  გულში კი ცხელი ალი ანათებს!
  და გოგონამ თავად აიღო ავტომატი. ძლიერი ხელები ჩვეულებრივ მსუბუქია სახელურში. თავში მამაცი ლაშქრობები გაისმა: გაანადგურე, ემსახურე შენს დიდ სამშობლოს.
  მაგრამ მოულოდნელმა სუსტმა ჩხვლეტამ გოგონა გაიყინა. მარჯვნივ ბავშვების კვნესა და ტირილი აშკარად ისმოდა. სავვა შებრუნდა და მისმა არწივის მზერამ, კვამლში, რომელიც ყველაფერს აკრავს, პატარა, მოყვითალო ფიგურები გამოაჩინა. მოყვითალო, ვიწრო თვალებიანი ბავშვები ტიროდნენ და ცეცხლმოკიდებული სახლიდან გამოსვლას ცდილობდნენ. მაგრამ მათ გზა გადაკეტილი იყო ტარით გაჟღენთილი მორების ბლოკირებით. ბიჭების უკან კი ხორცისმჭამელი ალი ავრცელეს.
  ცეცხლმოკიდებულ გველეშაპს თითქოს სურდა გეენას მსხვერპლი შეეწირა...
  ამის გაძლება სავვას ძალაზე მაღალი იყო. გოგონა ცეცხლისკენ გაიქცა. პატარების გადარჩენა აუცილებელია: რუსები არიან თუ ჩინელები, არ აქვს მნიშვნელობა!
  უცებ ნაპალმის ნაკადმა ფეხშიშველ მეომარს გზა გადაუღობა.
  ველური ტირილით
  - უფალო გადაარჩინე!
  მან თავი ცეცხლში ჩააგდო. ასი წითლად გახურებული ქინძისთავები თითქოს შიშველ ძირებში იყო ჩაჭრილი, ალი დაუცველ მუხლებს აწვავდა. ნაზი, ზეთისხილისფერი კანი, დაფარული უსიამოვნო, ჟოლოსფერი ბუშტუკებით. რა მტკივნეული იყო სავასთვის. ფილტვებიდან ყველაზე ველური კივილი ამოვარდა. უკან დაბრუნება და ჯოჯოხეთის ცეცხლიდან გადმოხტომა მინდოდა.
  მაგრამ გოგონამ იგრძნო: შეუძლებელია ერთი წამის გადადება. ბავშვები შეიძლება მოკვდნენ. და არ აქვს მნიშვნელობა ვინ არიან ისინი. დოსტოევსკიმ თქვა: მსოფლიოს ყველა საგანძური არ ღირს ბავშვის დაღვრილ ცრემლად. ტკივილი შიშველი ქუსლებიდან თავის უკანა ნაწილამდე, როგორც ცხენების ნახირი, ფოლადის ბასრი ჩლიქებით ურტყამს ნერვულ დაბოლოებებს.
  მის მშვენიერ ოქროსფერ თმას უკვე ცეცხლი წაუკიდა და ალი მტაცებლის სახეში ცურვას ცდილობს. ის აღარასოდეს იქნება იგივე სილამაზე. აქ არის იასამნისფერი წყლული, გავრცელებული მის ნაზ, ხავერდოვან ლოყაზე.
  სავვა სასოწარკვეთილი ხტება, რამდენად შორს ეტყობა მიზანს. კვამლისა და დამწვარი ჰაერის ნარევი ფილტვებში შემოდის. შენზე ლაქებიანი მაისური უკვე დაიწვა და შენც ჟანა დ-ის მსგავსად მტკივნეულ ცეცხლში ხარ. ცოტა მეტი, ცოტა მეტი. ღმერთო ჩემო, მისი სხეული კეთროვანია.
  ცეცხლოვანი კედელი წყდება და სავვა სიგრილეში ხტება. ის უკვე დამწვარია, მისი მშვენიერი სხეული უწყვეტ ჭრილობას ჰგავს და დამწვარი ძირები თითქოს ყველაზე ბასრ ხანჯლებს აბიჯებს. წინ ბლოკირებაა. და თქვენ კვლავ უნდა გადახტეთ მღელვარე, დაუნდობელ ცეცხლში.
  გოგონა კი გრძნობს, რომ ძალა და გამბედაობა ეწურება. იგი თითქმის გადის ტკივილის შოკისგან. მაგრამ სიბნელეში შეიძლება დაინახო გოგონა, რომელიც თავის პატარა ხელებს იშვერს და ცეცხლიდან ყვირილით ხტება, და ბიჭი გაპარსული თავით და ძალიან პატარა, რომელმაც სიარული ძლივს ისწავლა.
  დანარჩენი ძალების მოკრების შემდეგ სავვა ხტუნვა, გაბრაზება და სამართლიანობის გრძნობა აძლევს მას გამბედაობას, გადალახოს აუტანელი ტკივილი. ცეცხლმოკიდებული მორები და სხივები გვერდებზე დაფრინავენ. ცოტა მეტი ძალისხმევა. დახშული გოგონას დამწვარი ხელები წითლად გახურებულ ბადეს იჭერს. ასტონიანი ვერძის მსგავსი ტკივილი თავზე, მკერდზე, მთელ სხეულზე ბოლო უჯრედამდე ეცემა. ბადე არ იძვრება და მერე სავვა კბილებით იჭერს. შეგიძლია გაგიჟდე ასეთი ტანჯვისგან, დაიმსხვრეო და დაანგრიო უკანასკნელი სხეულებრივი ლამაზმანი, რომელიც ცეცხლს არ შეუშლია. მაგრამ შემდეგ, ბოლოს, უფალმა დააჯილდოვა ღონე, სიცხისგან გაწითლებული ღვეზელი ცემენტის ძირიდან გადმოფრინდა.
  დაკბილებული და სიცხისგან აფეთქებული კბილებგაშლილი გოგონა იკარგება. ცნობიერების ბოლო ძაფზე დასახიჩრებული კანი გათავისუფლებულ ბავშვად გრძნობს თავს, დაცემული ჰეროინის ნახშირწყალ ფეხებზე ახტება.
  სავვამ გაიღვიძა... ანდრეისთან ერთად იდგა უმაღლეს თოვლიან მწვერვალზე. ჭექა-ქუხილი, როგორც მთავარანგელოზთა ათასი ხმის გუნდი, ხმამ გამოაცხადა:
  - გამოცდა ჩააბარე! მშვიდობა იქნება პლანეტაზე! რუსეთი დედამიწის ყველა ადამიანის დედა გახდება!
  შავკანიანმა ახალგაზრდობამ და ქერამ, რომელიც კიდევ უფრო გამხდარი და ლამაზი გახდა, ხედავდა აყვავებულ ბაღებს, ჩვენს თვალწინ გადახურულ ძაბრებს, იარაღს ისროდა, ჯარისკაცებს ეხვეოდა. სიძულვილისა და ომის ეპოქა სამუდამოდ დასრულდა.
  და გაისმა მთელ პლანეტაზე;
  რუსეთი და ჩინეთი სამუდამოდ გაერთიანდნენ,
  ისლამი, ქრისტიანობა: მეგობრები ბოროტების გარეშე!
  განვადიდოთ უზენაესი უფლის სახელი -
  მსოფლიოს ყველა ერი - მშობლიური ოჯახი!
  
  პეტრე III - დიდი მეფე
  პეტრე მესამემ შეძლო დაეყოლიებინა ცნობილი რეფორმატორი გენერალი შეუერთდა მის გუნდს და მიეღო ფელდმარშალის წოდება. ნიკოლაი პაპინი თავდაცვის მინისტრი გახდა და არაერთი რეფორმა გაატარა. ეს ძლიერი და ავტორიტეტული ადამიანი დაეხმარა პეტრე III-ს ძმები ორლოვების შეთქმულების გამოვლენაში და ჩახშობაში. ხუთივე შეთქმული ჩამოახრჩვეს. ეკატერინემ მრუშობის გამო განქორწინება მიიღო და მონასტერში გადაასახლეს.
  პეტრე მესამემ გააძლიერა თავისი ძალა და გვირგვინი დადგა. და მისი ხელისუფლებაში მოსვლით რუსეთში ხელშესახები ცვლილებები მოხდა. მართლაც, პეტრე მესამემ, ისევე როგორც მისი ბაბუა, გამოიკვეთა ფუნდამენტური რეფორმები. გარდა ამისა, ცვლილებები შეეხო საგარეო პოლიტიკას.
  ფრედერიკ II-სთან ალიანსის მომხრე პეტრემ რუმიანცევს გერმანელებთან ერთად ავსტრიელების დამარცხება უბრძანა. ამის შემდეგ გერმანიამ უფრო მეტი დააბრუნა ადრე დაკარგული მიწები.
  მაგრამ რუსეთმა ასევე მიიღო კონტროლი სრუტეებზე დანიისგან, გაყო იგი პრუსიელებთან. თუმცა, პეტრემ გამოიჩინა პრაქტიკული გამჭრიახობა და აიღო ამ სახელმწიფოს თითქმის მთელი ქონება, გვირგვინის ქონების მხოლოდ სიმბოლური ნაწილი დაუტოვა თავის "საყვარელ" ფრედერიკს. უნდა ითქვას, რომ პაპინის გავლენით პეტრე დიდის შვილიშვილმა ისარგებლა.
  პეტრე მესამეს ერთ-ერთი იდეა იყო პოლონეთის რუსეთსა და პრუსიას შორის გაყოფის იდეა. 1965 წელს ომი დაიწყო თანამეგობრობასთან. ბრწყინვალე ალექსანდრე სუვოროვი სწრაფად დაწინაურდა მასში. პეტრე მესამე აღმოჩნდა ინტელექტუალური და მოახერხა პირველ რიგში რუსული მიწების მოხვედრა თავის იმპერიაში, ხოლო პრუსიელებმა იცოდნენ პოლონეთის ეთნიკური ნაწილი.
  როგორც რეალურ ისტორიაში, რუსეთს მოუწია ბრძოლა ოსმალეთის იმპერიასთან. რუსებისთვის ბრძოლა კიდევ უფრო წარმატებული იყო. პაპინის რეფორმებმა, რუმიანცევის ნიჭმა და სწრაფად მიმავალმა სუვოროვმა გავლენა მოახდინა. მეფეს მოსწონდა მოუსვენარი ალექსანდრე ვასილიევიჩი, პეტრე მესამე, თვითონ კი ძალიან ცელქი იყო და სულ ფეხზე იდგა. ასე რომ, ისინი ძალიან კარგად შეხვდნენ.
  ქვეყნის შიგნით იმპერატორმა პეტრემ არაერთი რეფორმა განახორციელა. უყურადღებო მიწის მესაკუთრეებს სახელმწიფო ხაზინის სასარგებლოდ ჩამოართვეს მამულები, შემოიღეს მთელი რიგი შეზღუდვები კორვესა და გლეხების გაყიდვაზე. მაგრამ აქამდე მეფე პეტრემ ვერ გაბედა ბატონობის სრულად აღნიშვნა.
  გარდა ამისა, საეკლესიო რეფორმებმა გამოიწვია მართლმადიდებლური სინოდის ძლიერი წინააღმდეგობა. მეფემ, იმის მტკიცებით, რომ ბიბლია კრძალავს ღმერთის გარდა ვინმეს თაყვანისცემას და მსახურებას, გააუქმა წმინდანთა კულტი.
  ამაში იყო რაღაც ლუთერანიზმი - ბრძოლა სიწმინდეებთან და ხატებთან.
  მხოლოდ უფალ ღმერთს ევედრეთ, მხოლოდ მას ეთაყვანეთ!
  მაგრამ ამას არ შეეძლო წინააღმდეგობის გაწევა. ადგილებზე მღვდლებიც კი უბიძგებდნენ ხალხს აჯანყებისკენ.
  მიუხედავად ამისა, რეფორმა გავიდა და ეკლესიებში, ღვთისმსახურების ადგილებში, მხოლოდ ქრისტესა და ღვთისმშობლის გამოსახულებები დარჩა.
  ხალხი ზოგადად მეფის მოსმენას ამჯობინებდა. გარდა ამისა, პეტრე მესამე ცნობილი გახდა, როგორც მზრუნველი მმართველი. უფრო სერიოზული იყო მონასტრებისა და ეკლესიებისგან მთელი მიწის წართმევა.
  თურქეთზე გამარჯვების შემდეგ მეფის ავტორიტეტი კიდევ უფრო გაიზარდა. პერტ მესამემ საბოლოოდ გადაწყვიტა ბატონობის გაუქმება. ასეთ გადაწყვეტილებას არ შეეძლო სერიოზული აჯანყება არ გამოეწვია სახელმწიფოში. მიწის მესაკუთრეებმა დიდი ზარალი განიცადეს, მაგრამ დაიწყო ინდუსტრიული რევოლუცია. ქვეყანა, ყველა სირთულის გამო, მკვეთრად და შენელებით მიიწევდა წინ.
  თურქებთან მეორე ომი კიდევ უფრო ხანმოკლე აღმოჩნდა და რუსეთის ჯარებმა სუვოროვის მეთაურობით სწრაფად გაიმარჯვეს. უფრო მეტიც, რევოლუციამ საფრანგეთში გადაიტანა ევროპის ყურადღება.
  ამით ისარგებლა პეტრე მესამემ და კონსტანტინოპოლის ტახტზე დაასვა მისი უმცროსი ვაჟი თურქეთის სულთნის კონსტანტინე ვორონინასგან.
  ამრიგად, ოსმალეთის იმპერია აღმოჩნდა რუსეთთან კავშირში.
  შემდეგ იყო ომი ეგვიპტეში. ადგილობრივ სულთანს არ სურდა რუსეთის ბატონობის აღიარება აფრიკაზე. და აქ პირველად შეეჯახა ერთმანეთს სუვოროვისა და ნაპოლეონ ბონაპარტის გენიოსი.
  იმ დროს საკმაოდ ბევრი იცხოვრა 70 წლის განმავლობაში, პეტრე მესამე გარდაიცვალა. ის ისტორიაში შევიდა დიდი განმათავისუფლებლის სახელით. რაც ძალიან საპატიოა!
  ალბათ აჯობა თავის ქარიზმატულ ბაბუას! და იმპერატორი პავლე ავიდა ტახტზე. სუვოროვმა, რომელმაც დაამარცხა ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდა და გამოუცდელი ნაპოლეონი, დაიპყრო აფრიკის ჩრდილოეთი და მაროკოც კი.
  ვინაიდან ამ ალტერნატიულ ისტორიაში არ ყოფილა ცნობილი შვეიცარიული კამპანია, რომელიც ძირს უთხრიდა სუვოროვის ჯანმრთელობას, ცნობილმა გამაგრებულმა ფელდმარშალმა უფრო დიდხანს იცოცხლა.
  ნაპოლეონი არ გახდა საფრანგეთის იმპერატორი, რადგან მას არ ჰქონდა დრო ცნობილი გამხდარიყო როგორც მეთაური და არაერთხელ სცემეს. დირექტორიას დაშლის შემდეგ, ლუი მეთვრამეტე აიღო ხელისუფლება. მოხდა რეფორმაცია, ანუ მონარქიის აღდგენა.
  პავლე პირველმა მაინც ვერ გადაურჩა შეთქმულებას, მაგრამ ეს მოხდა ხუთი წლის შემდეგ. და მისი ვაჟი ალექსანდრე გახდა იმპერატორი. სწორედ აქ დაიწყო ირონია. კონსტანტინე მოზარდი იყო და ასევე, როგორც ოსმალეთის იმპერიის რუსეთის სულთანი, აცხადებდა ძალაუფლებას.
  მაგრამ ალექსანდრე სუვოროვი ჯერ კიდევ ცოცხალი იყო და მოახერხა ძმისშვილისა და ბიძის შერიგება. თუმცა, რა თქმა უნდა, ოსმალეთის იმპერიის შიდა ავტონომიამ ხახუნი გამოიწვია.
  გარდა ამისა, რუსეთი შეხვდა ინგლისის წინააღმდეგობას. ბრიტანეთის მზარდი ძალა არ იყო კმაყოფილი მეზობლით. და კიდევ მეორე დიდი ომი დაიწყო აშშ-სთან. შესაძლოა, ბრიტანელები ელოდნენ, რომ ჯორჯ ვაშინგტონის გარდაცვალების შემდეგ ამერიკაში ქაოსი და სირცხვილი დადგებოდა. მაგრამ გაანგარიშება არ იყო გამართლებული.
  შეერთებული შტატების ხალხს არ სურდა ინგლისის მეფის ქვეშ დაბრუნება. ომი ათი წელი გაგრძელდა სხვადასხვა წარმატებით და საბოლოოდ, ბრიტანეთმა, თავისი ძალების ამოწურვის შემდეგ, შეაჩერა შეტევა.
  მაგრამ ამერიკელები არ დამშვიდდნენ და შეტევა განავითარეს კანადის წინააღმდეგ. ბრიტანეთისთვის მდგომარეობას ამძიმებდა რუსეთის პოზიცია, რომელიც დახმარებას უწევდა ამერიკელებს.
  კიდევ თერთმეტი წელი სისხლიანი ომი და ამერიკამ დაიბრუნა კანადა. ბრიტანეთი დასუსტდა, მაგრამ გამოჩნდა ახალი გეოპოლიტიკური მონსტრი: შეერთებული შტატები.
  რუსეთმა აწარმოა ომი ავსტრიასთან და დაიპყრო იგი, ნაწილობრივ გაყო იგი პრუსიასთან.
  ამავე დროს, გაგრძელდა გაფართოება კანადაში. ქვეყანა უაღრესად ინდუსტრიული გახდა. აშენდა ძლიერი და მრავალრიცხოვანი ფლოტი. რუსები დაეშვნენ ავსტრალიაში და გაფართოვდნენ აფრიკაში.
  ალექსანდრე პირველის გარდაცვალების შემდეგ კვლავ გაჩნდა ბრძოლა ძალაუფლებისთვის, შტოებს შორის. ალექსანდრეს ძმამ, კონსტანტინემ გადადგა ტახტიდან, ხოლო მეორე კონსტანტინეს ვაჟი, ანდრეი, ტახტზე ავიდა და ნიკოლოზს დაუპირისპირდა.
  ფორმალურად ნიკოლოზი გამოცხადდა მეფედ, მაგრამ კორონაციის დროს მეფე მოკლეს.
  შემდგომ დაბნეულობაში, ანდრია იყო პირველი, ვინც არც ისე ლეგალურად დაიკავა ტახტი. ახალმა მეფემ თითქმის მაშინვე დაიწყო ომი ირანთან და წამოიწყო ლაშქრობა ინდოეთის წინააღმდეგ. დიდი ბრიტანეთი ჯერ კიდევ ომში იყო კანადაში და აღმოჩნდა მიბმული. და აღმოსავლეთის კამპანიამ გააძლიერა ანდრეი პირველის ავტორიტეტი და საშუალება მისცა დაეწყო რომანოვების დინასტიის თავისი შტო. ამავე დროს, რუსეთი და ოსმალეთის იმპერია საბოლოოდ გაერთიანდნენ ერთ სახელმწიფოდ. დიახ, და სპარსეთისა და ინდოეთის ანექსია.
  ანდრია პირველს მეფობდა ალექსანდრე მეორე. ამ მონარქის დროს რუსეთმა განაგრძო ექსპანსია ინდოჩინეთში და თავად ჩინეთში. პრუსია ასევე გახდა უძლიერესი იმპერია, რომელმაც გააერთიანა გერმანული მიწები და დაამარცხა საფრანგეთი.
  თუმცა, ბრიტანეთმა მხარი დაუჭირა ფრანგებს და იყო შურისძიების ომი. ბრიტანეთის იმპერიამ ჯიუტი წინააღმდეგობა გაუწია. ომი რამდენიმე ათეული წელი გაგრძელდა.
  ამასობაში რუსეთმა მთლიანად დაიპყრო აზია და მიაღწია სინგაპურს. იგი გახდა ყველაზე დიდი, უძლიერესი ძალა მსოფლიოში, რომელიც მოძრაობდა აზიასა და აფრიკაში.
  მაგრამ ამავე დროს, შეერთებულმა შტატებმაც მოიმატა. ამერიკელებმა დაასრულეს კანადის განვითარება, სადაც მათ გავლენის სფეროები გაუზიარეს რუსეთს. შემდეგ მათ მექსიკას ტეხასისა და კალიფორნიის შტატები აიღეს.
  შეერთებულმა შტატებმა შეინარჩუნა რესპუბლიკური მმართველობის ფორმა, ხოლო რუსეთი ამ დროისთვის აბსოლუტურ მონარქიად რჩებოდა. ალექსანდრე II, შეცვალა ანდრეი II. რომანოვების დინასტია გაგრძელდა.
  გაჭიანურებულმა ომმა ბრიტანეთსა და საფრანგეთს შორის, გერმანიის წინააღმდეგ, განაპირობა ის, რომ გერმანელებმა შეინარჩუნეს ადრე დაპყრობილი მიწები, ლოთარინგიის ჩათვლით, მაგრამ ვერ შეძლეს წინსვლა და მთლიანად ამოწურეს თავი. თუმცა, ბრიტანელებმა და ფრანგებმაც საკმაოდ დიდი სისხლი მოკვდნენ.
  ამ პირობებში მეფის რუსეთი განაგრძობდა მსოფლიოზე ბატონობას და გავლენის გაზრდას.
  მართალია, შეერთებული შტატების პირისპირ მონსტრი იზრდებოდა. უფრო მეტიც, ამერიკა უფრო ვრცელი აღმოჩნდა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო კანადის ხარჯზე.
  მაგრამ ამან ჯერ კიდევ არ მიაღწია საგანგაშო მასშტაბებს. გარდა ამისა, შეერთებულ შტატებში დაიწყო სამოქალაქო ომი, რამაც გამოიწვია მასობრივი მსხვერპლი და ნგრევა. უფრო მეტიც, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, გენერალმა ლიმ მოახერხა კონფედერაციის კონგრესის გარღვევა, შავკანიანების უფლება, რომლებიც მსახურობდნენ სამხრეთ შტატების ჯარში: მიეღოთ თავისუფლება და მოქალაქეობა.
  და ამან დიდად გააჭიანურა ომი და, რა თქმა უნდა, გაზარდა მსხვერპლი. გავლენა მოახდინა რუსულმა მზაკვრულმა დიპლომატიამ, რომელიც ასევე დაინტერესდა კონფლიქტის გაჭიანურებით. და წმინდა ტაქტიკურად, სამხრეთელებმა ომის პირველ ეტაპზე მიაღწიეს დიდ წარმატებას და შეძლეს ვაშინგტონისა და ნიუ-იორკის აღება. ფილადელფია ჩრდილოეთ ალიანსის ახალი დედაქალაქი გახდა.
  თავად სამოქალაქო ომი დაეცა უფრო გვიან პერიოდს: 1881 - 1905 წლებში და მასში გაანადგურეს დინამიტი და თუნდაც ტყვიამფრქვევები.
  რუსეთში მეფე ანდრეი II შეცვალა ალექსანდრე III-მ. ახალი მეფე სულაც არ იყო მშვიდობიანი. რუსეთი აფრიკაში შეხვდა საფრანგეთსა და ბრიტანეთს, რომლებიც ცდილობდნენ ახალი კოლონიების შექმნას. და ეკიდა მათთან კონფლიქტში.
  დაიწყო ახალი ომი მსოფლიოს გადანაწილებისთვის, რომელშიც პრუსია ტრადიციულად მოქმედებდა რუსეთთან ალიანსში. ამჯერად გერმანელებმა სწორად გაიგეს. საფრანგეთი რუსებთან ერთად რამდენიმე კვირაში დამარცხდა. ბრიტანეთი იჯდა საზღვარგარეთ, მაგრამ დაკარგა ყველა კოლონია აფრიკაში, ავსტრალიაში და წყნარ ოკეანეში.
  გერმანელებმა მიიღეს საკუთარი და გაფართოვდნენ, მიჰყავდათ საზღვარი პარიზის მახლობლად და პორტ-დე-კალესკენ, და მოიცავდნენ ნორმანდიასაც კი. და რაღაც თავად აფრიკაში.
  და ბრიტანეთი დაეცა მცირე ძალის დონეზე, საფრანგეთი მთლიანად შენაკადი გახდა.
  მაგრამ შემდეგი ომი უკვე მოხდა პრუსიასთან, ვლადიმირ მესამეს დროს. ამ დროისთვის გამოჩნდა ისეთი ტიპის იარაღი, როგორიცაა ტანკები, თვითმფრინავები, წყალქვეშა ნავები.
  პრუსიელები მოქმედებდნენ იაპონიასთან ალიანსში. ომი თავიდან რუსეთისთვის არც თუ ისე წარმატებით განვითარდა. დაზარალდა კორუფცია მეფის არმიაში, გენერლების კონსერვატიზმი და შეერთებული შტატების აქტიური დახმარება იაპონიისთვის. გარდა ამისა, რუსეთს დაუპირისპირდნენ შვედეთი და ნორვეგია, ბრიტანეთი და საფრანგეთი.
  ომი დაიწყო 1921 წელს, ბედის ირონიით, 22 ივნისს. ეს იყო თითქმის მსოფლიო ბრძოლა. რაც დარჩა ევროპასა და აზიიდან წავიდა რუსეთის წინააღმდეგ. მსგავს თავგადასავალში წავიდნენ ესპანეთი და პორტუგალიაც. პორტუგალია თავს მიტოვებულად გრძნობდა აფრიკაში და ესპანელები ოცნებობდნენ შუა საუკუნეებში ყოფილი დიდების აღდგენაზე.
  ამ მომენტიდან აღმოსავლეთ ნახევარსფეროში არ არის იმდენი სივრცე, რომელსაც არ აკონტროლებს რუსეთის მეფე.
  სხვათა შორის, ომში გადამწყვეტი როლი ითამაშა მეფის რუსეთის აბსოლუტურმა უპირატესობამ ადამიანურ რესურსებში, ძლიერმა ავტოკრატიულმა სისტემამ და შიდა ოპოზიციის სისუსტემ.
  დიახ, გერმანულმა ტანკებმა მოახერხეს ნემანიდან დნეპერამდე გარღვევა პირველ ორ თვეში და ალყა შემოარტყეს რიგას, სამხრეთით კი რუსული ჯარების განდევნა უნგრეთიდან. და ღმერთებმა მისცეს ამომავალი მზის მიწას რუსული ფლოტის დამარცხების შესაძლებლობა. მაგრამ ისევ, ამ დროისთვის.
  უნიჭო გენერლებს შეეძლოთ ბრძოლა შემდეგ წაგებულიყვნენ. მაგრამ ახალი იზრდებოდა. მეფემ კი, ბოლოს და ბოლოს, გააძლიერა ბრძოლა კორუფციასთან და მოაწყო მეტ-ნაკლებად ასატანი მარაგი. და ადამიანური რესურსები: ჩინური, ინდური, არაბული დივიზიები მოძრაობდნენ. გერმანელებმა დნეპრის გადალახვა ვერ შეძლეს და ზამთარში რუსეთის ჯარებმა კონტრშეტევა წამოიწყეს.
  უნდა აღინიშნოს, რომ შვედეთი და ნორვეგია არც თუ ისე ძლიერი მოწინააღმდეგეები არიან, უკვე 1922 წლის მარტში სტოკჰოლმი აიღეს. და ოსლო დაეცა მაისში. 1922 წლის ივნისისთვის ცარისტულმა ჯარებმა შეძლეს ომამდელი სიტუაციის აღდგენა, პრუსიელების თავდაპირველი ხაზების დაბრუნება.
  საფრანგეთი, დაინახა მოვლენების ასეთი განვითარება, სასწრაფოდ გამოვიდა ომიდან. ამის საპასუხოდ, პრუსიის მეფე ვილჰელმმა დაიკავა პარიზი და მისი სამხრეთ რეგიონები. რუსული ჯარები მიიწევდნენ წინ. სექტემბერში მოქარგეს ვისტულა. დაიწყო ბრძოლები აღმოსავლეთ პრუსიისთვის. კოენიგსბერგი დაეცა დეკემბერში ... და ვენა განთავისუფლდა ახალი წლისთვის.
  არც იაპონელებისთვის იყო ადვილი, რომელთა ფლოტმა დიდი ზიანი მიაყენა და ინიციატივა დაკარგა.
  1923 წელი დაიწყო რუსული ჯარების დიდი შეტევით პოლონეთში და სამ თვეში სამხრეთით ოდერისა და ალპების გასასვლელით. გერმანელებს ბერლინის მახლობლად ყოფნის შესაძლებლობა ჰქონდათ, მაგრამ რუსეთის ჯარებმა აპრილში დაიწყეს შეტევა ბავარიაში. ჯარები ნელა და სტაბილურად მიიწევდნენ ზაფხულის ბოლოსკენ, რუსებმა მიაღწიეს რაინს. შემოდგომაზე რურის რეგიონი გერმანელებისგან დაიბრუნეს, დეკემბერში კი სასტიკი ბრძოლების შემდეგ ბერლინი ალყაში მოექცა.
  გერმანიას ომის მოგების შანსი აღარ ჰქონდა. 1924 წელს კიდევ ექვსი თვე იბრძოდა კონტინენტზე, სანამ ესპანეთი, პორტუგალია, გერმანია, რომლებიც ადრე გერმანელებმა დაიპყრეს: ჰოლანდია და ბელგია, არ დაიმორჩილეს.
  დარჩა მხოლოდ ბრიტანეთი და იაპონიამ უკვე დაკარგა ოკინავა და ჰოკაიდო.
  ჩერჩილი ხელმძღვანელობდა მეტროპოლიის დაცვას. მაგრამ ბრიტანელებს შანსი არ ჰქონდათ.
  მართალია, მათ სცემეს შემოდგომის სადესანტო.
  დადგა 1925 წელი. შეერთებულ შტატებში არ იყო ერთიანობა იმაზე, თუ რა უნდა გაეკეთებინა. მიეცით საშუალება, დაასრულოს ბრიტანეთი და იაპონია. თუ მაინც შედიხარ რთულ ომში?
  საღი აზრი ამბობდა, რომ განვითარებული ინდუსტრიის მიუხედავად, ამერიკა ტრივიალურად გაანადგურებს რიცხვებით. მაგრამ რუს დათვთან მარტო ყოფნა უკიდურესად საშინელია.
  ივნისში რუსულმა ჯარებმა განახორციელეს, ამჯერად წარმატებული დესანტი ბრიტანეთში, ლონდონი დაეცა. აგვისტოში იაპონიაც დასრულდა.
  ასე დასრულდა კიდევ ერთი ომი.
  რუსეთმა აიღო კონტროლი აღმოსავლეთ ნახევარსფეროს ყველა ქვეყანაზე. ამავე დროს, თვით იმპერია რჩებოდა ავტოკრატიული და უნიტარული. ან თითქმის უნიტარული. ევროპულ სამფლობელოებს ჰქონდათ ავტონომიის გარკვეული გარეგანი ატრიბუტები. მაგრამ მაინც, ცარისტული ძალაუფლება ყველგან დომინირებდა. იქნება ეს პოლონეთის სამეფო, თუ შვედეთის სამეფო ცარ ვლადიმირთან სათავეში.
  1933 წლის 5 მარტს მეფე ვლადიმირ დიდი გარდაიცვალა და მისი ვაჟი კირილე გახდა ახალი მეფე. მაგრამ ახალი მონარქის მეფობა ხანმოკლე იყო, ზუსტად ასი დღე. და ტახტზე იყო თხუთმეტი წლის ალექსანდრე მეოთხე. და ორმოცდაათი დღის შემდეგ მას ავარია მოჰყვა. ნიკოლოზ II ტახტზე მხოლოდ ათი წლის ასაკში ავიდა. ერთ წელიწადში ოთხი იმპერატორია... აბა, რა ხდება!
  მხოლოდ ძალიან იშვიათად, რა თქმა უნდა, და არა მსოფლიოს ყველა ქვეყანაში!
  თუმცა, რა თქმა უნდა, ბევრს ახსოვდა, რომ ნიკოლოზ პირველი ძალიან მცირე ხნით მეფობდა და ძალადობის შედეგად გარდაიცვალა.
  მაგრამ ნიკოლოზ II-ის მეფობის დასაწყისი საკმაოდ კარგი აღმოჩნდა. ორი წლის შემდეგ პლანეტა დედამიწის ისტორიაში პირველი ხელოვნური თანამგზავრი გაუშვა, რომელმაც პლანეტების ირგვლივ შემოიარა.
  და 1937 წელი არც ისე საშინელი აღმოჩნდა, როგორც რეალურ ისტორიაში. მას შემდეგ, რაც ამ წელს პირველი რუსი ბიჭი გაფრინდა კოსმოსში. არა, არა გაგარინი, არამედ პრინცი იგორ ტრუბეცკოი. იური გაგარინს ჯერ არ გაუმართლა. და სად მიდიხარ?
  რუსეთს, ყველაზე ვრცელ იმპერიას, შეუძლია კოლოსალური თანხების გამოყოფა კოსმოსური გაფართოებისთვის.
  მომდევნო წელს, 1938 წელს, პირველი რუსული ატომური ბომბი გამოსცადეს.
  ახალი მეფე ნიკოლოზ II ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდა და, რა თქმა უნდა, მოუთმენელი იყო. გარდა ამისა, შეერთებული შტატები დარჩა რუსეთის ერთადერთ საშიშ კონკურენტად. რომ აღარაფერი ვთქვათ იმაზე, რომ ამერიკელებსაც შესაძლოა ატომური ბომბი ჰქონდეთ.
  1940 წლის 1 მარტს ცარ ნიკოლოზ II-ის ბრძანებით, რომელიც უკვე ოფიციალურად გახდა სრულწლოვანი, დაიწყო შეჭრა შეერთებულ შტატებში. ფორმალური მიზეზი იყო რუსეთში რესპუბლიკური ოპოზიციის ამერიკელების მხარდაჭერა საპარლამენტო არჩევნების მოთხოვნით.
  შესაძლოა, ახალგაზრდა კაცის ნიკოლოზ II-ის გადაწყვეტილება ყველაზე ბრძნული ნაბიჯი იყო. ყოველივე ამის შემდეგ, შეუძლებელია პოტენციურ მოწინააღმდეგეს ბირთვული იარაღის მოპოვების უფლებაც.
  რუსული ჯარების შეტევა დიდი სატანკო სვეტების გამოყენებით თავდაპირველად წარმატებით და სწრაფად განვითარდა. მაგრამ შემდეგ ამერიკელების წინააღმდეგობა გაძლიერდა. რამდენიმე თვის განმავლობაში რუსული ჯარების წინსვლა უკიდურესად ნელი იყო. მაგრამ მაინც, მტერი კარგავდა და ემორჩილებოდა ცოცხალი ძალის რაოდენობას და სატანკო ფლოტის ხარისხი განწირული იყო.
  მაგრამ აჯანყება დაიწყო აფრიკასა და ჩინეთში. უფრო მეტიც, აჯანყების ჩასახშობად მნიშვნელოვანი ძალები გამოიყენეს.
  1941 წელს აშშ-ს არმიებმა წამოიწყეს კონტრშეტევა, მაგრამ ასევე ვერ მიაღწიეს მიზანს. რამდენიმე შეტევა, შემდეგ კი 1941-1942 წლების ზამთარი, რომლის დროსაც ამერიკელებმა დაკარგეს თითქმის მთელი კანადა. აპრილში კი ტორონტო და კვებეკი თითქმის ერთდროულად დაეცა.
  ომი უკვე დაიწყო ამერიკის ტრადიციულ ტერიტორიაზე. მოხდა დარტყმების გაცვლა. მაგრამ უფრო დიდმა რუსმა მოკრივემ გადალახა ამერიკელი მამალი.
  ფილადელფია დაეცა 1942 წლის აგვისტოში. ხოლო 1942 წლის ოქტომბერში რუსული ჯარები ნიუ-იორკს მიუახლოვდნენ. შემდეგ აშშ-ს მთავრობამ გადაწყვიტა გამოეყენებინა ბირთვული იარაღი.
  მაგრამ მათ მაინც არ ჰქონდათ რუსეთის ტერიტორიის მოპოვების ოდნავი შესაძლებლობა, ამიტომ ფსონი დადებულია თავდასხმის ჯარებზე დარტყმებზე.
  ბომბი ღამით იყო გასროლილი. ეს გადაწყვეტილება გამოწვეულია იმით, რომ კაშკაშა ციმციმი აბრმავებს ჯარისკაცებს.
  ეფექტი არც თუ ისე მნიშვნელოვანი იყო, ათასზე ცოტა მეტი ადამიანი დაიღუპა, ოცი ათასი ადამიანი დაბრმავდა, თუმცა უმეტესობა დროებითი იყო. მაგრამ ასეთ დარტყმას არ შეიძლება ეწოდოს გადამწყვეტი.
  უფრო მეტიც, მეფის რუსეთს გაცილებით მეტი ბირთვული მუხტი აქვს, ამიტომ ჯერ არ არის ფაქტი, რომ რაციონალურია ბირთვული რაციონის ასეთი გაცვლის გახსნა.
  მაგრამ სად მიდიხარ? ცუდ მდგომარეობაში ყველა ნაბიჯი ცუდია და ჭკვიანი პოლიტიკოსები ცუდ მდგომარეობაში არ ხვდებიან.
  დეკემბერში ნიუ-იორკი და ვაშინგტონი დაეცა და მანამდე ამერიკელებმა გამოიყენეს კიდევ ხუთი მათი არც თუ ისე მძლავრი და წარმატებული დიზაინის ბომბი. და ცარისტული გენერლების პასუხმა მათ ოცი ბრალდება ჩამოაგდო. ასე რომ, აღმოჩნდა, რომ სერიულად გამოიყენეს საშინელი ბომბი.
  ომი გაგრძელდა 1943 წლის 23 თებერვლამდე, მაგრამ ატომური ბომბი არავის ჩამოუგდია.
  ამერიკა მთლიანად განთავისუფლდა კაპიტალის ბატონობისაგან და მოექცა ავტოკრატი მონარქის მმართველობის ქვეშ.
  მეფემ მიიღო ახალი მიწები და დიდი დიდება. ახლა კი ვერავინ ბედავდა მასთან კამათს.
  1945 წელს რუსი კოსმონავტები დაეშვნენ მთვარეზე. და 1947 წელს რუსული არმია მექსიკაში შევიდა. მეფემ გადაწყვიტა, რომ დროა ბოლო მოეღოს ისეთ რელიქვიას, როგორიცაა ერთ პლანეტაზე მრავალი სახელმწიფოს არსებობა. და მისი ჯარი დაიძრა ყველაფრის დასაპყრობად, რისი დაპყრობაც შეიძლება.
  1949 წელს არგენტინა გახდა რუსეთის იმპერიის მიერ ანექსირებული უკანასკნელი სუვერენული ქვეყანა.
  და მშვიდობა იყო მთელ მსოფლიოში. 1953 წელს მარსის ზედაპირზე რუსმა კოსმონავტებმაც დაადგნენ ფეხი. 1956 წელი - ვენერა კაცთან ერთად. 1960 - მერკური. 1961 წელი - მარსის ერთ-ერთი თანამგზავრი. 1967 - ადამიანი ნეპტუნზე, ხოლო 1968 წელს - სატურნზე. 1970 წელს - ურანი, ხოლო 1971 წელს - პლუტონი.
  ნიკოლოზ II ისტორიაში შევიდა მეტსახელით: დამსრულებელი! 2016 წელს მეფე უკვე ოთხმოცდასამი წლის იყო. მაგრამ მიწიერი მედიცინის წარმატებები ჯერ კიდევ არ გვაძლევს საშუალებას მივიჩნიოთ მეფე ზედმეტად დაღლილი და სუსტი. ის ხელისუფლებაში 83 წელია, რაც აბსოლუტური რეკორდია იმ მმართველთა შორის, რომელთა უფლებამოსილების ვადა მეტ-ნაკლებად სანდოა. თუმცა ისტორიაში, მათი თქმით, იყო შემთხვევები, როცა ისინი უფრო მეტ ხანს მართავდნენ.
  დედამიწაზე ყველაფერი თითქმის კარგად მიდის. მართალია, პრობლემაა მოსახლეობის მზარდი რაოდენობა, რომელმაც უკვე რვა მილიარდს გადააჭარბა. დიდი იმედები დაკავშირებულია კოსმოსის გაფართოებასთან.
  მთვარეზე უკვე აშენდა რამდენიმე ქალაქი. როგორც გაირკვა, ექვსჯერ ნაკლები გრავიტაციით, ვიდრე დედამიწაზე, სათბურებში მოყვანილი ბოსტნეული და ხილი შეიძლება მიაღწიოს უზარმაზარ ზომებს.
  ქალაქები აშენდა როგორც მარსზე, ასევე ვენერაზე, ასევე ქარხნები მერკურიზე. ეს პლანეტა, რომელიც ყველაზე ახლოს არის მზესთან, ძალიან მოსახერხებელია ლითონების წარმოებისა და გორავებისთვის. ამ მიზნით გამოიყენება მზის ენერგია.
  ასევე არის ადამიანთა დასახლებები იუპიტერის, ურანის, სატურნის თანამგზავრებზე. სივრცის ათვისება თანდათან უფრო და უფრო მეტად ხდება.
  და სწორედ 2016 წელს დაიწყო პირველი ვარსკვლავთშორისი ექსპედიცია ვარსკვლავ სირიუსზე მთვარედან. მონარქი ძალიან მოელის, რომ გაამართლებს ისეთ სასიხარულო მოვლენას, როგორიცაა ძმებთან კონტაქტის დამყარება გონებაში.
  
  
  
  სამყაროს კოშმარი
  ესპანელი დიქტატორი ფრანკო, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, დათანხმდა გერმანიის ჯარებს შეტევაზე ინგლისურ გიბრალტარის ციხეზე. სანაცვლოდ ესპანეთმა მიიღო აფრიკაში მყოფი ბრიტანული და ფრანგული მიწები.
  შეტევა მაინშტაინის მეთაურობით მოხდა ღამით 1940 წლის 25 ნოემბრიდან 26 ნოემბრამდე. როგორც გაირკვა, ბრიტანელები არ იყვნენ მზად ასეთი სამხედრო ნაბიჯისთვის და ნაცისტებმა მოახერხეს ასეთი ძლიერი ციხესიმაგრის დაპყრობა.
  მისმა დაცემამ მნიშვნელოვანი გავლენა იქონია ომის მიმდინარეობაზე. ვერმახტმა შეძლო ძალების გადაყვანა აფრიკამდე უმოკლეს მანძილზე, ხოლო ბრიტანელებს აღმოსავლეთიდან ხმელთაშუა ზღვაში შესვლა ეკრძალებოდათ.
  გერმანულმა სარდლობამ რამდენიმე დივიზია გაგზავნა ეკვატორულ აფრიკაში. გარდა ამისა, რომმელის კორპუსი გადაასვენეს ლიბიაში, რეალობაზე რამდენიმე თვით ადრე.
  ბრიტანელებმა, თავის მხრივ, მიატოვეს შეტევა იტალიელების წინააღმდეგ ეთიოპიაში და დაიწყეს პოზიციების განმტკიცება ეგვიპტეში. თუმცა რომელმა მოახერხა მათ წინ გასვლა და პრევენციული დარტყმის შედეგად დაამარცხა კოლონიური ჯარები, აიღო ალექსანდრია და კაირო. ბრიტანეთის პოზიცია აფრიკაში უფრო გართულდა. გერმანელებმა უკვე მიაღწიეს სუეცის არხს და იმუქრებოდნენ ახლო აღმოსავლეთში შემდგომი წინსვლით. გარდა ამისა, შესაძლებელი გახდა სუდანისკენ გადაადგილება.
  მართალია, იტალიელთა საქმეები საბერძნეთში არც თუ ისე წარმატებული იყო, მაგრამ გერმანიიდან დამატებითი ძალების მიდგომამ გადაარჩინა სიტუაცია.
  ჰიტლერს ჰქონდა დილემა: სსრკ-ზე თავდასხმა თუ ბრიტანეთის დასრულება? ვერმახტის წარმატებებმა აფრიკაში აიძულა მეორე გადაწყვეტილება - გაეხსნათ ხელები დასავლეთში. მიუხედავად იმისა, რომ სსრკ-ს სამხედრო მზადებამ ფიურერს შიში გააჩინა.
  წითელი არმია ძლიერდებოდა, მაგრამ არც გერმანელები ისხდნენ ხელმოჭრილი. ტანკების წარმოება 1941 წელს გაორმაგდა 1940 წელთან შედარებით, ავიაცია კი თითქმის ორნახევარჯერ გაიზარდა.
  ნაცისტებმა განახორციელეს დაბომბვა და დესანტი მალტაზე. შემდეგ რომელმა გაარღვია სუეცის არხის დაცვა და შევიდა ერაყში, რომელიც აჯანყდა ბრიტანეთის მმართველობის წინააღმდეგ. გერმანელებმა შედარებით ადვილად დაიპყრეს ქუვეითიც და მთელი ახლო აღმოსავლეთი. სტალინი კი ლოდინის ტაქტიკას იცავდა. მაგრამ ჩერჩილმა ჯიუტად განაგრძო ომი. ვერმახტი ირანამდე მიაღწია სამხრეთ აფრიკას.
  1941 წელი დასასრულს უახლოვდებოდა. წყალქვეშა ნავების გამოშვება გაიზარდა და ბრიტანეთი კარგავდა თავის კოლონიებს. აშშ პასიური იყო. მაგრამ იაპონიამ ვერ იჯდა ჩუმად და 7 დეკემბერს შეუტია პერუს ნავსადგურს. ახალი ინტენსიური ომი დაიწყო წყნარ ოკეანეში. და ჰიტლერს კვლავ მოუწია უარი ეთქვა სსრკ-ზე თავდასხმის გეგმებზე.
  აუცილებელია იაპონელების დახმარება, ირანის და ინდოეთის, ასევე სამხრეთ აფრიკის ხელში ჩაგდება. და რაც მთავარია თავად ბრიტანეთი. უფრო მეტიც, ამერიკული ბომბდამშენები არ არის სათამაშო. მათ შეუძლიათ მესამე რაიხს ბევრი უბედურება შეუქმნან. და ყველაზე მოსახერხებელია დაბომბვის დარტყმა ბრიტანეთის ტერიტორიიდან.
  ამიტომ ფიურერი იძულებული გახდა 1942 წელს დაეტოვებინა აღმოსავლეთში შეჭრის იდეა.
  არსებობდა რისკი, რომ სტალინი თავად გაეხსნა ფრონტი, მაგრამ... სტალინის ხასიათი უნდა იცოდე. ის ძალიან თავშეკავებულია საგარეო პოლიტიკაში. ფინეთთან ომმა წითელი დიქტატორი კიდევ უფრო ფრთხილი გახადა.
  სანამ სსრკ ძლიერდება. 1942 წლის 1 იანვარს ავიაციის რაოდენობამ მიაღწია ოცდათორმეტ ათას მანქანას, ხოლო ტანკებს, ოცდახუთ ათასზე მეტი, პლუს კიდევ სამი ათასი ტანკეტი. საერთო ჯამში, სტალინი გეგმავდა 20 მექანიზებული კორპუსის დაკომპლექტებას, ტანკების საერთო რაოდენობით 32 ათასი მანქანა, რომელთაგან უახლესი KV სხვადასხვა ბრენდის და T-34, 16,5 ათასი. გარდა ამისა, T-50 ტანკების განვითარება ჯერ კიდევ მიმდინარეობდა, თუმცა მანქანა მსუბუქი აღმოჩნდა.
  გერმანელებმა, როდესაც შეხვდნენ მატილდას და რამდენიმე კრეისერულ ტანკს და ჰქონდათ ინფორმაცია, რომ ბრიტანელები ავითარებდნენ მძიმე ტანკებს, ასევე დაიწყეს საკუთარი მასტოდონების დამზადება. უპირველეს ყოვლისა, "ვეფხვი" 88მმ-იანი ქვემეხით და ჯავშანი 75მმ-იანი შეუღწევადი ტყვიით გრძელი ლულით.
  ასევე იყო ინფორმაცია საბჭოთა ტანკების მშენებლობის შესახებ. KV-2 ტანკი გაემართა წითელ მოედანზე პირველ მაისის აღლუმზე და ოცდათოთხმეტი ჰქონდა გარკვეული მონაცემები.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, როდესაც შპეერი ხელმძღვანელობდა შეიარაღებისა და საბრძოლო მასალის იმპერიულ სამინისტროს, ტექნოლოგიების განვითარება უფრო სწრაფად განვითარდა. ჰიტლერს სურდა ჰქონოდა მსოფლიოში საუკეთესო ტანკები და უფრო მძიმე. მაგრამ მაშინ როცა გერმანია აშკარად ჩამორჩებოდა სსრკ-ს. და მანქანების რაოდენობა და მათი ხარისხი. 1941 წლის აგვისტოში დაიწყო KV-3 ტანკის წარმოება. მანქანა საკმაოდ მძიმე აღმოჩნდა 68 ტონაზე, მაგრამ შეიარაღებული იყო 107 მმ ქვემეხით, ჭურვის საწყისი სიჩქარით 800 მეტრი წამში. ამან მას უპირატესობა მიენიჭა "ვეფხვის" მიმართ, რომელიც, სხვათა შორის, სერიალში ჯერ არ იყო გაშვებული.
  კიდევ უფრო ძლიერი იყო KV-5 125 ტონა წონით და ორი იარაღით. მართალია, ასეთმა მძიმე მანქანამ საბჭოთა არმიას უფრო მეტი პრობლემა შეუქმნა, ვიდრე კარგი. ხოლო 1942 წელს მიღებულ იქნა KV-4 ვერსია 107 ტონა წონით . სსრკ სამართლიანად შეიძლება იამაყოს მსოფლიოში თავისი უმძიმესი ტანკებით და თუნდაც ყველაზე ძლიერი.
  მაგრამ მეორე მხრივ, გერმანია საკმაოდ კარგად განვითარდა ავიაციაში. Yu-188-მა, სერიაში გადასვლის შემდეგ, შეიმუშავა მებრძოლებთან შედარებით სიჩქარე. DO-217 ასევე წესიერად გამოიყურებოდა. ასევე აქტიურად განვითარდა რეაქტიული თვითმფრინავები. ვინაიდან დიდი ბრიტანეთი იყო მთავარი სამიზნე, რეაქტიულ ბომბდამშენებს გაცილებით მეტი ყურადღება დაეთმოთ, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო.
  გერმანელები აქტიურად იყენებდნენ მონების შრომას. იმპორტირებულია აფრიკიდან დიდი რაოდენობით შავკანიანები. შავი მუშები იყვნენ მორჩილები, გამძლეები, მაგრამ არაკვალიფიციური. მათ იყენებდნენ დამხმარე სამუშაოებისთვის.
  მაგრამ ევროპის კონტროლით, გერმანელებს შეეძლოთ საკმარისი რაოდენობის და კვალიფიციური მუშახელის დაქირავება.
  შპეერმა კი მოახერხა ჰიტლერის დაყოლიება, ჯერ არ ჩაატარა პროგრამა ებრაელების განადგურების მიზნით, არამედ გამოიყენა ისინი თვითმფრინავებისა და აღჭურვილობის წარმოებაში.
  ფსონი დაიდო ბრიტანეთის წინააღმდეგ საჰაერო შეტევაზე და წყალქვეშა ომზე.
  თუმცა, ამერიკის შემოსვლამ კონფლიქტში თავის ტკივილი დაამატა ფრიცს და აიძულა მგლების ხროვის მკვეთრი ზრდა.
  გერმანია იძულებული გახდა დაგვიანებით გაეგრძელებინა ბომბდამშენების და სტრატეგიული თვითმფრინავების წარმოება. პირველ რიგში Yu-288 და Yu-488 - ოთხი ძრავით. მაგრამ მათ განვითარებას და გონებაში მოყვანას დრო დასჭირდა. ME-109 მოდიფიკაცია "F" მთლიანობაში იყო ღირსეული მოწინააღმდეგე ბრიტანული მანქანებისთვის. მაგრამ ME-209-ის განვითარება ჩაიშალა, ისევე როგორც ME-210.
  XE-177 მყვინთავის ბომბდამშენიც ჩავარდა. მაგრამ შპეერი რაოდენობას თამაშობდა. გარდა ამისა, Focke-Wulf გახდა ყველაზე ძლიერი მებრძოლი შეიარაღების თვალსაზრისით, ანაზღაურებდა ME-109-ის ზოგიერთი სისუსტეს. დიახ, და გერმანელების ფრენის სკოლა უკეთესი აღმოჩნდა ვიდრე ინგლისური და მით უმეტეს ამერიკული. 1942 წლის მაისში ნაცისტებმა სამხრეთ აფრიკა დაიპყრეს. და მადაგასკარში ამერიკული ესკადრონი ჩავიდა. მიდვეის ბრძოლა ამერიკელებმა წააგეს: ასე რომ, მესამე რანგის კაპიტანი, რომელმაც გადამწყვეტი როლი ითამაშა ამ ბრძოლაში, ირონიულად მადაგასკარში დასრულდა. შეერთებულ შტატებს სურდა შეენარჩუნებინა ბაზა აფრიკაში და არ მისცეს ნაცისტებს მოდუნების საშუალება. მაგრამ ამან მნიშვნელოვნად გააუარესა მათი პოზიცია წყნარ ოკეანეში.
  მართალია, იაპონელები არ მოიქცნენ სრულყოფილად. ბრძოლა ჰავაის არქიპელაგისთვის გაგრძელდა.
  ნაცისტებმა მოიპოვეს კონტროლი აფრიკაზე და სტრატეგიული ნედლეულის უზარმაზარ მარაგებზე, ასევე დაიპყრეს ინდოეთი და ირანი. მესამე რაიხის კონტროლის ქვეშ მყოფი რესურსები უზარმაზარია, მაგრამ მათი მონელება მაინც საჭიროა.
  ბრიტანეთისთვის საჰაერო ბრძოლა არც ისე პირდაპირია. გამუდმებით ზრდიდნენ თვითმფრინავების წარმოებას, გერმანელები ახდენდნენ ზეწოლას, მაგრამ ტოტალური დომინირება არ იყო. დაზარალდა სტრატეგიული ავიაციის ძალის ნაკლებობა და შეერთებული შტატების დახმარება და მაშინაც კი, არ არის საკმარისი წყალქვეშა ნავები. და სასწაული ტორპედო, რომელთანაც ამდენი იმედები იყო დაკავშირებული, გაგვაცრუა.
  ფიურერმა 1942 წელს ბრიტანეთში დაშვება ვერ გაბედა. ფსონი დადებულია საზღვაო ძალაუფლებისა და წყალქვეშა ფლოტის გაძლიერებაზე. პარალელურად აშენდა ავიამზიდები და საბრძოლო ხომალდები. საკმარისი საწარმოო სიმძლავრე იყო, მაგრამ ყველაფერს დრო დასჭირდა.
  A კლასის ბალისტიკური რაკეტები ასევე საჭიროებდა დახვეწას. მაგრამ FAU-1 რობოტული ჭურვები დაიწყო მასობრივი წარმოება. შედარებით იაფ მანქანებს, მარტივი საწვავის გამოყენებით, უდავო უპირატესობა ჰქონდათ, რომ მათ არ სჭირდებოდათ პილოტები.
  ჰიტლერს, რომელმაც მიიღო წვდომა შეუზღუდავ ბუნებრივ რესურსებზე და შრომის რეზერვებზე, სურდა გადაერჩინა გერმანელი მფრინავების სიცოცხლე. V-1, როგორც მარტივი წარმოება და უპილოტო, საუკეთესო გამოსავალი ჩანდა. და ათასობით ასეთი რობოტული ჭურვი დაეცა 1942 წლის შემოდგომიდან ლონდონში.
  ამავდროულად, გერმანელებმა დააჩქარეს არადოს რეაქტიული ბომბდამშენის და ბალისტიკური რაკეტების შემუშავება.
  სტალინი აგრძელებდა ლოდინს და ძალების დაგროვებას. 1942 წელს სსრკ-მ გამოუშვა ხუთნახევარი ათასი ახალი ტანკი KV და T-34 და დაახლოებით ათასი ძველი ბრენდი, დაახლოებით ხუთასი ახალი მსუბუქი T-50 და T-60 და ორასი ამფიბია. გაიზარდა საჰაერო ფლოტიც - თხუთმეტი ათასი ახალი და ძველი თვითმფრინავი შევიდა ექსპლუატაციაში. პილოტების ნაკლებობაც კი იყო. კატიუშების წარმოება ნელ-ნელა გაიზარდა.
  ნაცისტურმა გერმანიამ ოცდაათ ათასზე მეტი თვითმფრინავი გამოუშვა, მაგრამ ბრძოლებში მნიშვნელოვანი დანაკარგები განიცადა. გერმანელებმა გამოუშვეს ექვსნახევარი ათასი ტანკი. ყველაზე მეტად T-3 და T-4-ის ახალი მოდიფიკაცია გრძელლულიანი 75 მმ-იანი იარაღით. ასზე ცოტა მეტი უახლესი "ვეფხვი" დამზადდა და "პანტერები" ჯერ კიდევ მხოლოდ პროტოტიპებშია.
  მაგრამ შმაისტერის მიერ შექმნილი MP-44 თავდასხმის შაშხანა დაიწყო სერიაში შესვლა. რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მანქანა არ იყო საჭირო ფერადი ლითონების დეფიციტის გათვალისწინებით. და ამან დააჩქარა უფრო მარტივი თავდასხმის თოფის შემუშავება, შენადნობი ფოლადით.
  ასე რომ, მცირე იარაღით, გერმანელებმა დაიწყეს უპირატესობის მოპოვება. მაგრამ მათ ასევე სჭირდებოდათ დრო, რომ მანქანა გადაიარაღებინა ყველა ჯარი.
  მაგრამ წყალქვეშა ფლოტში, სადაც გაშვებამ მიაღწია ორმოც ან ორმოცდაათ წყალქვეშა ნავს თვეში, გერმანელებს ნამდვილად არ აქვთ თანაბარი.
  წყალბადის ზეჟანგზე ძალიან მაღალსიჩქარიანი წყალქვეშა ნავებიც კი იყო. დაჩქარებული მუშაობა ბირთვულ პროგრამაში. საბედნიეროდ, უამრავი რესურსია. და გერმანელი ფიზიკოსების შეცდომაც კი, რომ გრაფიტი არ არის შესაფერისი მოდერატორად, არ აღმოჩნდა კატასტროფული. აშენდა მძიმე წყლის წარმოების რამდენიმე ქარხანა, მათ შორის აფრიკაში.
  ასე რომ, ეს არ არის გარეცხვით, ეს არის გადახვევით, მაგრამ ნაცისტების ატომურმა რეაქტორმა დაიწყო მუშაობა 1942 წლის დეკემბერში. ამერიკელებზე ცოტა ადრეც კი. წყნარ ოკეანეში დამარცხების შემდეგ, მათ დაიწყეს სერიოზული დაშლა. და ბირთვული პროგრამის დაფინანსება მკვეთრად შემცირდა.
  1943 წლის დასაწყისი აღინიშნა ჰიტლერის მიერ ტოტალური ომის გამოცხადებით და ოკუპირებულ ტერიტორიებზე საყოველთაო შრომითი სამსახურის შემოღებით. მასიური V-1 დარტყმები ლონდონში მთლად არ ამართლებდა თავს. ბრიტანელებმა ისწავლეს ასეთი დარტყმების ნაწილობრივ მოგერიება, მაგრამ გერმანელებმა აიღეს ნომერი.
  მაგრამ წყალქვეშა ომი ბრიტანეთისთვის მართლაც დამღუპველი აღმოჩნდა. კუნძულზე იარაღის წარმოება მკვეთრად დაეცა ნედლეულის ნაკლებობის გამო. მეტროპოლია დაშლის პირას იყო. გარდა ამისა, ნაცისტებმა აიღეს მადაგასკარი, ხოლო იაპონელებმა ნაცისტებთან ერთად შეიჭრნენ ავსტრალიაში და შედარებით სწრაფად მიაღწიეს მის დანებებას.
  მიუხედავად იმისა, რომ სტალინს ესმოდა ლოდინის ტაქტიკის საშიშროება, ის დარჩა საკუთარი თავის ერთგული, არ ჩაერთო ჩხუბში. სჯობს კაპიტალისტებმა თავი ბოლომდე მოიკლათ. და ჩვენ ვუყურებთ...
  მაგრამ ამ ტაქტიკას თავისი ნაკლიც ჰქონდა. უზარმაზარი რესურსების გამოყენებით მესამე რაიხი უკვე ამზადებდა ომს სსრკ-ს წინააღმდეგ. ტანკების წარმოებამ მესამე რაიხში 1943 წელს მიაღწია საშუალოდ 1200 მანქანას დღეში, პლუს სამას ორმოცდაათი თვითმავალი იარაღი. უფრო მეტიც, თვითმავალი იარაღი სულაც არ არის სუსტი. "ფერდინანდები", "ბუმბულები", "იაგდპანტერა". იმის გათვალისწინებით, რომ გერმანელებმა თითქმის არ განიცადეს ზარალი ტანკებში, მათი პანზვალეს შევსება უკვე ორჯერ უფრო სწრაფი იყო, ვიდრე წითელი არმიის. და რაოდენობრივი უფსკრული ტექნოლოგიაში სსრკ-ს სასარგებლოდ დაიწყო შემცირება.
  ხარისხის თვალსაზრისით, ფრიცმა მიიღო KV-3-ის წონით მსგავსი "King Tiger", შეღწევადობის მხრივ იარაღი ოდნავ აღემატებოდა ჭურვის ხარისხისა და უფრო ძლიერი შუბლის ჯავშნის გამო. ისე, სუპერ მძიმე საბჭოთა KV-5 და KV-4 აღმოჩნდა ტექნიკურად ძალიან არასანდო, განსაკუთრებით მათი სავალი ნაწილი. ასე რომ, ასეთი მონსტრების საბრძოლო გამოყენება საეჭვო იყო.
  და სტალინმა ასევე ბრძანა KV-6-ის შექმნა შვიდი იარაღით და ორი სარაკეტო გამშვებით. მათ გააკეთეს მანქანა. მაგრამ ის იმდენად მძიმე და გრძელი აღმოჩნდა, რომ არ შეგეძლო მატარებელში გადატანა ან ბრძოლაში განლაგება. T-34-76 საკმაოდ წარმატებული მანქანაა, მაგრამ უფრო სუსტი თავდაპირველ ბრძოლაში, ვიდრე პანტერა ან ვეფხვი. და KV-1 და KV-2 წონით შედარებულია გერმანელებთან, მაგრამ ისინი ჩამორჩებიან პანტერებს და ვეფხვებს კონდახით. გერმანულმა T-4-მა დაიჭირა ოცდათოთხმეტი ჯავშანტექნიკით და აჯობა შეიარაღებაში, ხილვადობასა და ოპტიკაში და ეს თანაბარი წონით, ან კიდევ უფრო ნაკლებით, თუ შევადარებთ უფრო მძიმე მოდიფიკაციებს.
  მოკლედ, ფრიც აწიეს და ხარისხიც იყო. და ME-309 და ME-262-ის გამოჩენამ უპირატესობა მისცა ავიაციის ხარისხში. Yu-488-ის მსგავსად, საუკეთესო ოთხძრავიანი ბომბდამშენი. და მათ უკან არის რეაქტიული მოდელები. როგორიცაა Yu-287 და Arado.
  1943 წლის სექტემბერში ნაცისტებმა საბოლოოდ განახორციელეს წარმატებული დესანტი ბრიტანეთში. ორკვირიანი ბრძოლის შემდეგ - ინგლისმა კაპიტულაცია მოახდინა. და მიუხედავად იმისა, რომ ჩერჩილი კანადაში გაიქცა, დასავლეთში ომის შედეგი წინასწარ დასრულებულად ჩანდა.
  რუზველტმა, რომელმაც დაკარგა მთავარი მოკავშირე და მესამე რაიხის მზარდი ძალაუფლების შიშით, მშვიდობა ითხოვა.
  ჰიტლერმა გარემოცვასთან დისკუსიის შემდეგ შეერთებულ შტატებს პირობა დაუყენა: ატომური პროგრამის უარყოფა და იაპონიის და მესამე რაიხის ყველა დაპყრობის აღიარება. ასევე ისლანდიიდან ჯარების გაყვანა, რომელიც ფრიცმა უკვე რეალურად გადაფარა წყალქვეშა ფლოტით. ამომავალი მზის მიწის კონტროლი გაიაზე, სადაც ბრძოლები ჯერ არ შეწყვეტილა. გარდა ამისა, ჰიტლერმა მოითხოვა მატერიალური კომპენსაცია მესამე რაიხისთვის და იაპონიისთვის შეერთებული შტატებისა და ბრიტანეთის მიერ გამოწვეული ყველა განადგურებისა და სამხედრო ხარჯისთვის.
  მიუხედავად იმისა, რომ მშვიდობის პირობები უკიდურესად რთული იყო, რუზველტმა დიდი სირთულეებით მოახერხა მათი მიღება კონგრესსა და სენატში.
  სტალინის მინიშნებებმა, რომ ის არ იყო წინააღმდეგი გაწევრიანებულიყო ღერძის კოალიციაში და ყოველ შემთხვევაში მზად იყო ალასკას დასაბრუნებლად, დიდი როლი ითამაშა აშშ-ს შესაბამისობაში.
  გაიმარჯვა ამერიკულმა პრაგმატიზმმა, რომელიც ენთუზიაზმსა და ემოციებზე მაღალი აღმოჩნდა. გარდა ამისა, გერმანელების ატომური პროგრამა უფრო სწრაფად განვითარდა, ვიდრე ამერიკული და ეს მომავალში კატასტროფით იყო სავსე.
  მეორე მსოფლიო ომის პირველი ეტაპი დასრულდა. მაგრამ ფიურერს ახლა სურდა სსრკ-ის დასრულება.
  სტალინის მოულოდნელი ლოდინის ტაქტიკა და მისი ერთგულება მსოფლიო მშვიდობის საქმისადმი ბოროტი ხუმრობა იყო. ჯოზეფს დაუპირისპირდა მესამე რაიხი და იაპონია აღმოსავლეთ ნახევარსფეროს ყველა რესურსით, ავსტრალიის ჩათვლით და დასავლური სამყაროს ზოგიერთი ხიდი.
  თუმცა ამომავალი მზის ქვეყანას ჯერ არ დაუსრულებია ჩინეთი, მაგრამ მას შეეძლო მეორე ფრონტის გახსნა. ჰიტლერი კი აქტიურად აყალიბებდა კოლონიური ჯარები და უცხოური ლეგიონები. პარალელურად გაიზარდა იარაღის წარმოებაც.
  1944 წლის პირველ ნახევარში მესამე რაიხში ტანკებისა და თვითმავალი იარაღის წარმოებამ მიაღწია და გადააჭარბა დღეში ას მანქანას. Panther-2 თავის დონეზე გვერდი აუარა ყველა საბჭოთა მანქანას. იყო ასევე უფრო მოწინავე გერმანული ტანკი "ლომი", და მალე "სამეფო ლომი".
  და რაც მთავარია, რეაქტიული ავიაცია სერიულად განვითარდა. ამის საპასუხოდ, T-34-85 და IS-1 და IS-2 ტანკები წარმოებაში შევიდა სსრკ-ში და არც KV სერიები ამოიღო წარმოებიდან. 1944 წლის მესამე რაიხის ყველაზე მასიური წარმოების ტანკი იყო Panther-2 და სსრკ T-34-85. მძიმე მოდელები იწარმოებოდა მნიშვნელოვნად - დაახლოებით ჯერ, ათი მცირე რაოდენობით. და გერმანელებს არ სურდათ საბჭოთა გზებზე წონების ტარება და სტალინმა დაიწყო უნდობლობა KV სერიის მიმართ და IS-ები ძალიან უხეში აღმოჩნდა.
  ამასთან, გერმანულმა "პანტერა" -2-მა 71 ლ კალიბრის 88 მმ-იანი ქვემეხით, აჯობა T-34-85-ს თოფის ჯავშანსატანკო ძალით, ფრონტალურ ჯავშანში და ოდნავ გვერდით, და ასევე არ 900 ცხენის სიმძლავრის ძრავით და 47 ტონა წონით მართვისას დათმობა. მაშინაც კი, როდესაც გერმანული ტანკის წონა გაიზარდა 50,2 ტონამდე, აღმოჩნდა, რომ ეს არ იყო საბედისწერო.
  და გერმანულ რეაქტიულ თვითმფრინავს საერთოდ არ ჰყავდა ღირსეული მოწინააღმდეგე.
  ჰიტლერმა გადაწყვიტა, რომ სჯობდა რეზინი არ გაეტანა და ომი დაიწყო 1944 წლის 22 ივნისს. სსრკ-ზე სროლა საკუთარი და უცხოური დივიზიის სამას ორმოცდაათი და თანამგზავრების ას ოცი დივიზიის. მესამე რაიხის მხარეს იყვნენ: რუმინეთი, უნგრეთი, სლოვაკეთი, ხორვატია, ფინეთი, შვედეთი, იტალია, პორტუგალია, ესპანეთი, ბულგარეთი, არგენტინა, თურქეთი.
  ვერმახტში გერმანელები ასევე იყენებდნენ უამრავ უცხოელს და ჰივისს. საერთო ჯამში, მესამე რაიხმა, მხოლოდ პირველ ეშელონში, ბრძოლაში ჩააგდო თორმეტნახევარი მილიონი ჯარისკაცი, რომელთაგან ორმოცი პროცენტზე მეტი ეროვნებით გერმანელი იყო. თანამგზავრებმა დაამატეს კიდევ სამი მილიონი. საერთო ჯამში, პირველ ეშელონში არის თითქმის თექვსმეტი მილიონი ქვეითი, დაახლოებით ოცდაცამეტი ათასი ტანკი, ორმოცდათხუთმეტი ათასზე მეტი თვითმფრინავი, დაახლოებით ორას ორმოცდაათი ქვემეხი და ნაღმტყორცნები.
  სსრკ-მ, მობილიზაციის შემდეგ, განალაგა ცამეტნახევარი მილიონი ჯარისკაცი, მაგრამ ძალების ნაწილი შორეულ აღმოსავლეთში და შიდა რაიონებში უნდა დარჩენილიყო. პირველ ეშელონში იყო რვა მილიონი ჯარისკაცი, დაახლოებით ოცდაათი ათასი ტანკი, თითქმის ორმოცი ათასი თვითმფრინავი და დაახლოებით ორასი ათასი იარაღი და ნაღმტყორცნები.
  ამრიგად, მესამე რაიხის მხარეს არის ორმაგი უპირატესობა ქვეითებში და ხუთმაგი უპირატესობა ძალის გადაადგილებაში, უკეთესი ტყვიამფრქვევით. მართალია, სსრკ-ს აქვს ბევრი ავტომატი, თითქმის პარიტეტი.
  ტანკებში განსხვავება დიდი არ არის, მაგრამ სსრკ-ში მოძველებული მანქანების პროცენტული მაჩვენებელი უფრო მაღალია, ისევე როგორც ადრე გამოშვებული ტანკები.
  გერმანულ რეაქტიულ ავიაციას მოწინააღმდეგე არ ჰყავს და მესამე რაიხის პროპელერზე მომუშავე თვითმფრინავები უფრო სწრაფი და უკეთ შეიარაღებულია. მართალია, საბჭოთა მანქანები უპირატესობას ანიჭებენ ჰორიზონტალურ მანევრირებას.
  არტილერიაში და ნაღმტყორცნებში ძალთა ბალანსი ყველაზე ახლოს არის თანასწორობასთან. რაოდენობაც და ხარისხიც.
  მართალია, მესამე რაიხის ფლოტი განსაკუთრებით წყალქვეშა, ბევრჯერ ძლიერია ვიდრე საბჭოთა. როგორც ეს იაპონიის შემთხვევაშია.
  გარდა ამისა, ნაცისტებს უკვე აქვთ A კლასის ბალისტიკური რაკეტები მასობრივ წარმოებაში და პირველი დისკეტები აფრინდნენ.
  ზოგადად, ნაცისტები უფრო ძლიერები იქნებიან, სტალინი კი საკმაოდ გონივრულად მოამზადა, თუმცა დაგვიანებით, თავდაცვა. მაგრამ ბევრი რამ არ გაკეთებულა. სტალინის ხაზი სრულად არ იყო აღდგენილი და რაც მთავარია, ჯარები არ იყვნენ საკმარისად მომზადებული ხაზის შესანარჩუნებლად. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი უიმედოდ გადამზადდნენ.
  მოლოტოვის სასაზღვრო ხაზი, სამი წლის განმავლობაში, ზოგადად დასრულებული იყო, მაგრამ ის მდებარეობდა საზღვართან ძალიან ახლოს და არ ჰქონდა საკმარისი სიღრმე. გარდა ამისა, სტალინმა ბრძანა დნეპრის უკან მესამე ეშელონის აშენება, მაგრამ ეს მხოლოდ შეერთებული შტატების ჩაბარების შემდეგ დაიწყო.
  მართალია, საბჭოთა ჯარების გარდა, შეიძლება დაეყრდნო NKVD-ს ნაწილებს, რომელთა რაოდენობამ მილიონამდე ჯარისკაცი და მილიცია მიაღწია. ეს არის დაახლოებით ოთხი მილიონი ადამიანი, მხოლოდ დასავლეთის ქალაქებში. თუმცა, რა თქმა უნდა, მათი საბრძოლო ეფექტურობა ბევრად უარესია, ვიდრე ჩვეულებრივი დანაყოფების.
  გერმანელებმა, ისევე როგორც რეალურმა ისტორიამ, მთავარი დარტყმა მიაყენეს ცენტრში, მოჭრეს ბიალისტოკის რაფა და ლვოვის მუშტი. ბრძოლის პირველივე დღეებმა აჩვენა, რომ გერმანელები, მიუხედავად უცხოური შენაერთების დიდი რაოდენობისა, შეტევას მეტ-ნაკლებად შეუფერხებლად ატარებდნენ. მაგრამ საბჭოთა ჯარები ხშირად იკარგებიან.
  გარდა ამისა, საეჭვო აღმოჩნდა უკრაინული დანაყოფების საბრძოლო შესაძლებლობები. ბევრი დეზერტირი და ჩაბარდა ომის პირველივე დღეებში.
  სასაზღვრო ბრძოლებში მტრის შეკავება შეუძლებელი იყო. შემდეგ სტალინმა დაუშვა შეცდომა, აკრძალა ქვედანაყოფების მთავარ ხაზზე გაყვანა და ფრონტის გასწორება მოითხოვა. შეცდომა, თუმცა, გამოსწორდა, მაგრამ დაგვიანებით. გერმანელებმა მინსკის დაპყრობა უკვე 28 ივნისს შეძლეს, ცენტრში დაარღვიეს სტალინის ხაზი.
  დაბნეულობა მხოლოდ გაძლიერდა. 30 ივნისს მოხდა იაპონიის და მისი თანამგზავრების ომში მოსალოდნელი შესვლა. ასე რომ, ამ დროისთვის ჩვენ უნდა დავივიწყოთ შორეული აღმოსავლეთიდან ჯარების გადაყვანა.
  გერმანიის გარღვევა ცენტრში ფართოვდებოდა. იყო უზარმაზარი უფსკრული, რომელიც სასოწარკვეთილი ცდილობდა ჩაეკეტა. მაგრამ ნაცისტები წინ წავიდნენ და 16 ივლისს შეიჭრნენ სმოლენსკში.
  სტალინმა და ჟუკოვმა შეძლეს შეჩერებულიყვნენ ფრიცის წინსვლა ცენტრში. მაგრამ ჰიტლერმა თავისი ჯარები სამხრეთისაკენ მიმართა. ნაცისტებმა შექმნეს უზარმაზარი ქვაბი კიევში და დაიპყრეს თითქმის მთელი უკრაინა.
  დაბლოკა ლენინგრადი, შეიჭრა ყირიმში. საომარი მოქმედებების მიმდინარეობა ძალიან ჰგავდა 1941 წელს, დაუნდობელ კარმას. მაგრამ განსხვავებები ასევე საკმაოდ მნიშვნელოვანი იყო. სსრკ-ს 1941 წელს ჰქონდა თავისუფალი რეზერვები და ახლა უკვე ყველაფერი მობილიზებული იყო. და როდესაც თავდასხმა მოხდა ოქტომბერში, აღმოჩნდა, რომ თავდაცვის შესანარჩუნებელი თითქმის არაფერი იყო.
  1944 წლის ნოემბრის დასაწყისში ნაცისტებმა ალყა შემოარტყეს მოსკოვს და აიძულეს სტალინი გაქცეულიყო კუიბიშევში.
  ნაცისტებს, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მნიშვნელოვანი რიცხობრივი უპირატესობა ჰქონდათ. მათ ჰქონდათ საკმარისი დივიზიები ჩრდილოეთიდან და სამხრეთიდან მოსკოვის გვერდის ავლით . მაგრამ საბჭოთა შენაერთები ზედმეტად გავრცელდნენ სხვადასხვა ფრონტზე.
  სინამდვილეში, 1941 წელს, მობილიზაციის შემდეგ, სტალინმა მოიპოვა უპირატესობა ვერმახტზე პერსონალის რაოდენობით და მას ჰქონდა ოთხჯერ მეტი თვითმფრინავი და ტანკი, ვიდრე მესამე რაიხს ჰქონდა ომის დაწყებიდან. და ომის პირველ ხუთ თვეში რეალურ ისტორიაში უფრო მეტი საბჭოთა ტექნიკა იწარმოებოდა.
  მაგრამ ახლა ნაცისტები ყველა კოზირია, იარაღისა და პერსონალის როგორც რაოდენობის, ისე ხარისხის მხარეს. წითელ არმიას კი იგივე წყლულები აქვს, რაც 1941 წელს. მათ შორის, უკრაინელების, ბალტებისა და მრავალი პატარა ერის არ სურდა მოკვდნენ საბჭოთა სისტემისთვის. მასობრივი ღალატი და რეპრესიების მსხვერპლთა, უპატრონო და ყველანაირი შეურაცხყოფის მსხვერპლთა სირბილი. საბჭოთა რეჟიმის იდეოლოგიური მტრების ჩათვლით.
  და ის, რომ გერმანელებმაც დაამარცხეს დასავლეთი, მხოლოდ ზრდის მოღალატეების რაოდენობას.
  ამიტომ, გასაკვირი არ არის, რომ მოსკოვი გარშემორტყმულია, გერმანელებმა კი დონბასი, ვორონეჟი აიღეს და სტალინგრადისკენ მიიწევენ.
  1944 წლის ზამთარი, სამწუხაროდ, არ იყო ისეთი ცივი და თოვლიანი, როგორც 1941 წელს. თუმცა მოსკოვმა გმირულად გაუძლო 1944 წლის დეკემბრის ბოლომდე. 1945 წლის იანვარში სტალინგრადი დაეცა და მისთვის ბრძოლები არც თუ ისე გრძელი იყო. თებერვალსა და მარტის დასაწყისში გერმანელებმა და მათმა თანამგზავრებმა მთლიანად აიღეს კავკასია და ბაქოს ნავთობის ჭაბურღილები.
  შემდეგ შეტევა წავიდა ვოლგის გასწვრივ. სარატოვში, კუიბიშევში, შემდეგ კი ორენბურგსა და ყაზანში.
  სტალინი სვერდლოვსკში გაიქცა. ყაზანი მაისში დაეცა. ზაფხულში გერმანელებმა და იაპონელებმა განაგრძეს გადაადგილება რუსეთის სიღრმეში. საბჭოთა ჯარების წინააღმდეგობა დაეცა. 1945 წლის 5 აგვისტოს აიღეს სვერდლოვსკი. და 1945 წლის 3 სექტემბერს სტალინი საბოლოოდ დათანხმდა დანებებას. საკუთარი სიცოცხლისა და თავისუფლების სანაცვლოდ.
  მეორე მსოფლიო ომი დასრულდა. მაგრამ მშვიდობა დიდხანს არ გაგრძელებულა. ბირთვული იარაღის გამოცდის შემდეგ ჰიტლერი დარწმუნდა მათ ფენომენალურ დესტრუქციულ ძალაში.
  ახლა ჩანდა, რომ იაპონია და შეერთებული შტატები ჯერ კიდევ მესამე რაიხის მსოფლიო ბატონობის გზაზე იდგნენ. და მიუხედავად იმისა, რომ ფიურერმა დაიპყრო მეტი მიწა, ვიდრე ჩინგიზ ხანი, ალექსანდრე მაკედონელი, ნაპოლეონი, იმპერატორი ტროიანე და სულეიმან ბრწყინვალე ერთად, მან გადაწყვიტა იაპონიის დამარცხებაც.
  მეორე მსოფლიო ომის დასრულებიდან ზუსტად სამი წლის შემდეგ ამომავალი მზის ქვეყანა ერთდროულად დაფარა ასმა ბალისტიკურმა, კონტინენტთაშორისმა რაკეტამ ძლიერი ბირთვული მუხტით.
  შემდეგ დაიწყო ვერმახტისა და ფლოტის სახმელეთო ნაწილების შეტევა. გერმანელებმა შედარებით სწრაფად წაართვეს იაპონიის საკუთრება აზიაში და თავად მეტროპოლია მიწასთან გაასწორეს ატომური ბომბებით.
  მეტ-ნაკლებად ხანგრძლივ წინააღმდეგობას უწევდა ამომავალი მზის ქვეყნის წყნარი ოკეანის სამფლობელოები. მაგრამ 1949 წლის ივნისისთვის ყველაფერი დასრულდა. ახლა დარჩა მხოლოდ შეერთებული შტატების დამარცხება. უფრო მეტიც, იყო მიზეზი. ამერიკელებმა, შეთანხმების საწინააღმდეგოდ, მაინც შეიმუშავეს ბირთვული იარაღი და ჩაატარეს საიდუმლო გამოცდა.
  ჰიტლერმა ომი დაიწყო 1950 წლის 1 იანვარს, ახალ წელს ერთდროულად სამასი ბირთვული რაკეტა ჩამოაგდო. დამანგრეველმა ბირთვულმა დარტყმამ გაანადგურა ამერიკის ასი მთავარი ქალაქი და დაიღუპა რამდენიმე ათეული მილიონი ადამიანი. დამატებულია ადოლფ ჰიტლერის კიდევ ერთი უდიდესი დანაშაული ყველაზე ოდიოზური სისასტიკით. შემდეგ მოვიდა შეჭრა კანადაში და სამხრეთიდან ლათინური ამერიკის დიქტატურებთან ერთად. ამერიკელები დასუსტებულნი და შოკში იყვნენ, მაგრამ სასოწარკვეთილი იბრძოდნენ. მათ ესმოდათ, რომ დამარცხება მათთვის მხოლოდ მონობას და ნელ, მტკივნეულ სიკვდილს ნიშნავდა. ამიტომ, ეს იყო ყველაზე სასოწარკვეთილი ომი. და ეს გაგრძელდა ერთ წელზე მეტ ხანს, აიძულა მესამე რაიხს დაეტოვებინა კიდევ ორასი ბირთვული მუხტი და გადაექცია მრავალი ნაყოფიერი მიწა რადიოაქტიურ უდაბნოდ. მაგრამ მიზანი მაინც მიღწეული იქნა და მესამე რაიხის უკანასკნელი მტერი დამარცხდა. და ამის შემდეგ დაიწყო მსოფლიო გლობალიზაციის ე.წ. გერმანული მარკა გახდა ერთადერთი მსოფლიო ვალუტა. ფორმალურად დამოუკიდებელი ქვეყნებიც კი დაყვანილ იქნა მესამე რაიხის კოლონიების დონეზე, ხოლო შენარჩუნებული იყო მხოლოდ შეზღუდული ადგილობრივი თვითმმართველობა. ებრაელები და ბოშები კანონგარეშედ გამოცხადდნენ: მათ ეძებდნენ და ანადგურებდნენ. SS-მა ჩაატარა მასიური წმენდა და მძვინვარებდა. დადგა ნამდვილი კოშმარი - დრაკონის საათი. ან, უფრო სწორად, ეპოქა. ფიურერი აშენებდა რეალურ მსოფლიო ტოტალიტარულ იმპერიას კოსმოსური გაფართოების პრეტენზიით. 1959 წელს, ფიურერის სამოცდაათი წლის იუბილეს აღნიშვნისას, გაიმართა ოფიციალური კორონაცია, მსოფლიო პლებისციტი - რომელმაც ლეგიტიმაცია მოახდინა სუპერიმპერატორის ტიტულს. და როდესაც ადოლფ ჰიტლერი გარდაიცვალა 1967 წელს, მისმა ვაჟმა მემკვიდრეობით მიიღო მისი ტიტული და ძალაუფლება. იმ დროისთვის პლანეტა დედამიწას უკვე ჰქონდა დასახლებები მთვარეზე და მარსზე ვენერასთან ერთად და აქტიურად ემზადებოდა გაფართოვებისთვის გარე ვარსკვლავურ სამყაროებში... ნაცისტებს სურდათ უნივერსალური იმპერია - ვარსკვლავური რაიხის მშენებლობა. რომ მთელი სამყარო კოშმარში ჩაძიროს.
  
  
  ასი ათასი ლამაზი გოგო
  ელფარაიამ თავი ბრძოლაში დაინახა... ის ახლა მეომარი და არცთუ სუსტი ჯარის ლიდერია.
  ლამაზი გოგოები: მათ მხოლოდ მკერდი და თეძოები აქვთ დაფარული მსუბუქი ჯავშანტექნიკით. ხოლო ხელები, ფეხები და მუცელი შიშველი, გარუჯული.
  და ეს გოგონები შიშველი ფეხებით ცურავდნენ. ასი ათასი იყო. და ყველა გოგო, არც ერთი კაცი! და ყველა ლამაზი, მოხდენილი, სპორტული, დაკუნთული, გარუჯული, მარგალიტის კბილებით!
  ამორძალებივით... კოჰორტებში გამოწყობილი. ხმლები ხელში, მშვილდი უკან. ფარები არ არის - მეომარი თვლის, რომ ხმალი უფრო მართალია, ვიდრე ფარი.
  და გოგონების თავზე ამაყად ფრიალებს დროშები. ისინი მზად არიან საბრძოლველად და სურთ გამარჯვება თავდაჯერებულად!
  მაგრამ შორიდან მოძრავი ორკების ლაშქარი. თმიანი, საზიზღარი დათვები. და დაახლოებით ასჯერ ნაკლები ტროლები, რომლებიც მსახურობენ მათ მეთაურებად.
  ახლა კი ეს ურდო გოგოებისკენ მიიწევს.
  ელფარაია იძლევა ბრძანებას:
  - ისროლეთ მშვილდებიდან, მაღალ რკალში!
  გოგონა, მოხდენილი ფეხების შიშველი თითებით, მშვილდის სიმებს ქაჩავს. და ესროლე სასიკვდილო ისრები.
  ამავდროულად, მეომრები კბილებს შიშვლებენ და ღრიალებენ:
  ვიყოთ ჩემპიონები!
  და ისინი დაფრინავენ მტერს ისრების სქელი გროვით. ისინი მოწინააღმდეგეებს ზღარბივით ურტყამენ ნემსებს.
  ორკები და ტროლები ცვივა მკვლელობითა და სასტიკით.
  და ელფარაია ამბობს:
  - იმპერიის ახალი საზღვრებისთვის!
  მეომრები მოქმედებენ სინქრონულად. მათი გარუჯული სხეულები, ისეთი მშვენიერი და მბზინავი. და შიშველი ფეხები ციმციმებს გარუჯულ ტერფებს. და თითები გამძლეა ქვედა კიდურებზე. და განადგურების საჩუქრები მიფრინავს თავისკენ, ურტყამს მოწინააღმდეგეებს.
  ორკები და ტროლები გატეხილი ვარდებიან. და ტკივილისგან ცხოველის სახეები აქვთ გადაგრეხილი.
  მეომრები უბრალოდ აღფრთოვანებულები არიან. ისინი წვრილი, დაკუნთული წელითა და საცოდავი ფეხებია. როგორ გაისროლა ათასობით ისარი ერთდროულად.
  და დაარტყავენ ორკების მასას. და იმღერე:
  - ჩვენი დიდი პატივისთვის,
  ვჭამოთ ბანდიტები!
  და ისევ ბევრი ისარი და გაათავისუფლებენ მას. და ისინი გვამებით დაყრიან ყველა მისადგომებს ბორცვებისკენ, სადაც ისინი მდებარეობს.
  დიახ, ისინი საოცარი მეომრები არიან. რომელშიც ასეთი ველური ხითხითება და სხეული სწორი მიმართულებით უხვევს მოწინააღმდეგეების განადგურებას.
  თავად ელფარაია მშვილდს ისვრის. ის სიმს შიშველი თითებით ხაზავს და ძალიან ზუსტად ურტყამს.
  ამავე დროს, გოგონა მღერის თავის თავს:
  - ძალადობა ინახავს სამყაროს,
  მრისხანების ვულკანი ძლიერად ირევა!
  უფრო მაღალი დაძაბულობა,
  იღვიძებს ტკივილითა და შიშით!
  და ისევ დაფრინავს მეომრის შიშველი ფეხით გაშვებული ისარი. და ურტყამს სამ ორკს ერთდროულად.
  ისინი იხრჩობიან სისხლის შადრევნებიდან. და ელფარაია, როგორ ვიკივხო:
  - დიდება ჩემო მაგია!
  და ისევ ისრის ისარს შიშველი ფეხით. ეს გოგოა - უმაღლესი კლასის, ტანიც აქვს და ყველაფერი.
  ორკებისა და ტროლების თავდასხმების პირველი ტალღა ჩაიძირა. მხოლოდ გვამების მასა იყო დარჩენილი. მაგრამ ახლა ჩნდება ბეწვიანი არსებების ახალი რაზმები.
  ელფარაია ისევ ისვრის და ზუსტად აკეთებს და ამავდროულად ღრიალებს:
  - დიდება ჩვენს სამყაროს!
  და ელვა დაფრინავს მისი შიშველი ფეხიდან. ორკების მასას კი ცეცხლს უკიდებენ და აჭრიან.
  დიახ, ეს მეომარი პრინცესაა. მასთან ერთად ნებისმიერი მამაკაცი თავს დაცულად იგრძნობს.
  დანარჩენი ასი ათასი გოგო კი არ არის უარესი. და ძალიან კარგად ისვრიან. და რაც მთავარია, სწრაფად.
  მათ შიშველ, დაკუნთულ ფეხებს მხოლოდ ციმციმის დრო აქვს.
  აქ ისინი უნისონში არიან:
  - ჩვენ ვაძლევთ აქტიურ პასს,
  მტერს პირდაპირ თვალში ჩავურტყით!
  და ისევ შიშველი ფეხებით უშვებენ სიკვდილის ახალ საჩუქრებს. ეს ზოგადად მათი საბრძოლო ენერგიის გაშვებაა.
  ელფარაიასაც კი მღეროდა:
  - ორკები ღრიალებენ - მგლოვიარე სახეები,
  იცოდეთ, მეგობრებო, მე მკვლელი ვარ!
  ყველას მოვკლავ, ყველას გავანადგურებ,
  და ვისაც თმიან სახეს დავამტვრევ!
  დიახ, გოგონა მართლაც უკიდურესად მებრძოლია. და როდესაც ორკების ლაშქარი უფრო ახლოს გარბოდა, პულსარივით ურტყამდა მათ. და მაშინვე ორმოცდაათი არსება ხორცთან ერთად წვრილად დაჭრეს.
  ელფარაიამ იღრიალა:
  - დიდი იდეებისთვის, რომ ყველა არსება დაიწვას!
  შემდეგ მეომარმა აიღო და ჭიპიდან ელვა გაათავისუფლა. და რამდენიმე ათეული ორკი აღმოჩნდა შამფურით გახვრეტილი ვერძივით. ისინი თითქმის მყისიერად შემწვარი.
  დანარჩენმა გოგოებმა კი ყვიროდნენ:
  - წმინდა მიწისთვის!
  და მეც ავიღებ და ისინი შიშველი ქუსლებისგან ენერგიას ჩამოაგდებენ! და გაანადგურა ბევრი ბეწვიანი მებრძოლი.
  ელფარაიამ, რომელიც აგრძელებდა სროლას, ამჯერად მშვილდის ძაფს ხელებით აჭიმა, დაიკივლა:
  - ჩვენი მაგიისთვის!
  მან ასევე ჩამოაშორა ელვა შიშველი ქუსლიდან... და ისე ძლიერად დაარტყა, რომ ასი ორკი და ტროლი დაიწვა. ცეცხლსასროლი იარაღით დაჭერილი ბლოტებივით.
  ელფარაიამ დაიყვირა:
  - დიდი ჯადოქარი ვარ!
  და კიდევ, როგორ ატყდება მტერს. და თვალები უბრწყინავდა. გოგონები კი მისი დიდი ვნებით ისრებს ორკებსა და ტროლებს.
  გვამებიდან ბორცვები იზრდება. ისინი ყველა გროვდება და გროვდება. და უფრო და უფრო მკვდარი.
  ელფარაიამ აიღო და სიცილით შენიშნა:
  - რა უნდა გააკეთო, თუ შენს თავში მეფეა?
  მაშინ შექმენი მისთვის სასახლე!
  და ისევ, პრინცესა თავისი შიშველი ფეხით დაიწყებს მკვლელობისა და სიკვდილის დამღუპველი საჩუქრის განადგურებას.
  ეს გოგონა მხოლოდ სიკვდილის განსახიერებაა. მაგრამ ამავე დროს, მისი გაბრწყინებული თვალები ისეთი კეთილია.
  და დანარჩენი გოგონები ანადგურებენ უამრავ ცხოველურ არსებას, ასეთი ცუნამის ტალღა აწვება მათ, ეს ზოგადად სუპერა. და ასე გააფთრებით შხაპავს მტერს ისრებით. ხშირად ურტყამს პირდაპირ.
  ელფარაია ყვირის:
  - ასეთ დროს დავიბადე,
  რომ ჩემმა ძვირფასმა ქვეყანამ მახსოვდეს!
  და მეომარი ხელზე იდგა, შიშველი ფეხები თავზე გადაატრიალა და უზარმაზარი, ცეცხლოვანი ბურთი მოატრიალა. და როგორ გადააგდებს ის ოპონენტებს ენერგიას.
  და მაშინვე ათასი ორკი აფეთქდა. და მათ ტყავს ცეცხლი წაუკიდეს და ერთბაშად აქერცლიან.
  ელფარაიამ დაიყვირა:
  "მე ვარ G კლასის მეომარი!"
  და როგორ იცინის.
  მაშინ ენიდან ელვა გათავისუფლდება. და დაწვა ბევრი მტერი.
  შემდეგ გოგონა-პრინცესამ იღრიალა:
  - ჩემთვის მთელი მსოფლიო!
  და მზეთუნახავის მწვანე თვალებიდან ელვა ჩამოვარდა... და როგორ ურტყამდნენ ყველა ამ ურიცხვ არსებას.
  ელფარაიამ კი იმღერა:
  - მილიარდობით ტურები, ეშმაკები! და ჩემი სლოგანი მარტივია - მოკალი ყველა!
  და შიშველი თითებით, პრინცესა გოგონამ გამოუშვა კიდევ ერთი, ძალიან მკვლელი პულსარი.
  და როგორ გაანადგურებს ყველას...
  და სხვა გოგოები მასზე არ ჩამორჩებიან. ყველა თავისი ისრებით ამსხვრევს და ამსხვრევს მოწინააღმდეგეებს. გამოყენება, რა თქმა უნდა, მათი ძალიან მოხერხებული, გარეშე არასაჭირო ფეხსაცმელი ფეხები.
  ორკებს აშკარად სუნთქვა ეკვრება. მაგრამ ძალიან ბევრია. და უფრო და უფრო მეტი არსებების ახალი პოლკი ცოცავს.
  თუმცა, ასეთ გოგოებს არ შეუძლიათ დარცხვენა და შერყევა. თუ ისინი აპირებენ ბრძოლას, მაშინ ისინი იბრძვიან. და მათ არ იციან როგორ შეშინდნენ. უფრო სწორად, მათ არ სურთ იცოდნენ.
  აქ არის მათი შიშველი ფეხები სიკვდილის სასიკვდილო საჩუქრებს. რომელიც ორკებს შუბლს ყოფდა.
  ეს გოგოები არიან - მართლა სუპერმენები არიან ძალიან მოკლე კალთებში. და ასე მიმზიდველი და ლამაზი.
  ასი ათასი გოგო კი კოლოსალური ძალაა! რომლის წინააღმდეგაც ვერაფერი უმკლავდება!
  ელფარაიამ აჩუქა:
  - დიდება ჩვენს ფენომენს!
  და შიშველი ქუსლიდან კვლავ გამოუშვა განადგურების პულსარი. და ორკების მასა ჯოჯოხეთის მკვიდრნი გახდნენ.
  და რატომ უნდა უშვებდნენ ასეთ შავკანიანებს სამოთხეში?
  ელფარაია ფილტვებში ღრიალებს:
  - მე ვიქნები მსოფლიოს აბსოლუტური ჩემპიონი!
  და ისევ, გოგონები შიშველი თითებით გამოუშვებს წითელ და მომაკვდინებელ პულსარს.
  ყველას დაწვავს და დაწვავს.
  ელფარაია სიამოვნებით მღეროდა:
  - მე არ ვარ უბრალო გოგო.
  და ოქროს გვირგვინი!
  და ისევ ელვა გამოფრინდება მზეთუნახავის ჭიპიდან. ბეწვიან არსებებს დაარტყამს და დამწვარი შეშასავით ახარშავს.
  ელფარაია ყვირის:
  დაგწვავ, ფერფლად გაქცევ!
  და ჭიპიდან ისევ ელვა გამოვა ...
  და ტაფაში კატლეტებივით შემწვარი ორკების მასა.
  ელფარაიამ აიღო და ხალისით იმღერა:
  - ორკი იწონის თავს მარყუჟში,
  შეწვით ცეცხლზე!
  ახლა კი რაღაც ძალიან მკაცრი და მომაკვდინებელი გამოფრინდება გოგონას შიშველი ქუსლიდან. რისგანაც ვერ დაიცვა.
  კიდევ ერთხელ, ასი ორკი ერთდროულად დაიწვა. და გადაიქცა ნაცარი და ფერფლი მატყლთან ერთად.
  და გოგოებმა როგორ ატეხონ:
  - დიდი სამშობლოსთვის!
  და ისევ მათი შიშველი ქუსლები სიკვდილის საჩუქრებს ჯოჯოხეთური სისწრაფით აგდებს. ეს ის გოგოებია, რომლებსაც არ შეაჩერებს ქარიშხალი, ქარიშხალი და ბარიერები!
  აი ტერმინატორები!
  მეომრები არ აძლევენ ორკებს მჭიდრო ბრძოლის უფლებას და მტერს დისტანციაზე აკავებენ.
  მაგრამ მაინც, ბეწვიანი არსებები უიმედოდ ცდილობენ უფრო ახლოს გაარღვიონ. მაგრამ მეომრები ამას ნამდვილად არ მისცემენ.
  ელფარაია ისევ ხელებშია და შიშველი ფეხებით ამრავლებს რვას. და ჩნდება ცეცხლოვანი ღრუბელი. და ველური ნაკადივით ეცემა ორკებზე.
  და რამდენიმე ათასი ბეწვიანი არსება ერთდროულად აიღო და დაიწვა.
  ელფარაიამ დაიყვირა:
  - შავი არსებები ბუზებივით ყვირის! რისი მოკვლა არ შეიძლება შიმშილისგან!
  ახლა კი მეომარი ერთდროულად გაათავისუფლებს სამ ისარს, შიშველი ფეხით მშვილდის ძაფს მოქაჩავს და ათეული ორკი გატყდება!
  ეს არის ტერმინატორი გოგონა. და მას აქვს ისეთი ველური და სასტიკი ენერგია.
  ელფარაიამ აიღო და იმღერა:
  - გოგოები განსხვავებულები არიან
  მხოლოდ ისინი არ არიან გადამდები!
  თუ დაეცემა,
  ეს არ გადარჩება ჯოჯოხეთში!
  და მკვლელი პულსარი გამოდის გოგონას შიშველი ქუსლიდან. და ფანტავს შაგი დათვებს ყველა მიმართულებით.
  ელფარაია ველური მღელვარებით ამბობს:
  - მე ისეთი ტომის ვარ, ღვთის გულისთვის მოგკლავ!
  და ისევ, მეომარი გაუშვებს ისრებს, რომლებიც ჭრიან ნებისმიერ ჯავშანს და დახეულ ორკის ხორცს.
  მისმა პარტნიორმა, ძალიან ლამაზმა გოგონამ წითური თმით, დაუყვირა:
  - ძლიერი მეგობრობისთვის!
  და ის ასევე გაგზავნის განადგურების ჯოჯოხეთურ პულსარს!
  და მტრის მომაკვდინებელი მასა გაანადგურებს.
  ელფარაიამ დაიკივლა:
  - ჩემი დემონური სამყაროსთვის!
  ამის შემდეგ, პრინცესა გოგონა, როგორც ის იწყებს, რომ ის გადააფორმებს ძვლებს ქვიშაში. ცერემონიების მეომარმა არ იცის.
  წითური პარტნიორი, პრინცესა დე ლა ვალიერი, ყვირის:
  - მომავალი ჩვენია!
  ელფარაიამ საპასუხოდ ღრიალა, სანამ მკვლელი პულსარის ველური ჭანჭიკი გაუშვა.
  - და წარსული მხოლოდ ჩვენს მომავალ გამარჯვებებს დაეხმარება!
  ახლა კი გოგოები ასი ათასია, რადგან იღებენ მას და ასხივებენ ველურ ელვას შიშველი თითებით.
  და ორკების არმია აიღებს და დაწვავს. დიახ, საშინელია ასეთი მეომრების განაწილების ქვეშ მოქცევა.
  ისინი ასევე ხითხითებენ და აჩვენებენ კბილებს, რომლებიც ასახავს ვარსკვლავების სხივებს.
  შემდეგ კი გოგონები აიღებენ მას და შიშველი ქუსლებით დაარტყამენ, ტალღა გადავა დედამიწაზე და დაფარავს ორკების მთელ არმიას. და დამარხეთ!
  კაშკაშა კბილებიდან მეომრები გამოუშვებს მზის სხივებს და დააბრმავებს ბეწვიანი ჯარისკაცების რიგებს.
  ელფარაიამ დაიკივლა:
  -ჩემი გადაწყვეტილებისთვის და საქციელისთვის!
  გოგოები სულ უფრო და უფრო იბრძვიან. ასე აიღებენ და შიშველი ფეხებით ააგდებენ დისკებს. ისინი გაივლიან და ორკების მასა დაცხრა.
  პრინცესამ ფილტვებში იღრიალა:
  - მოგჭრი, მოგჭრი, სულ მალე მოგჭრი!
  მოგკლავ, მოგკლავ, მოგკლავ!
  ახლა კი მეომარი შიშველი ქუსლით აირეკლავს მზის სხივს და ლაზერის მსგავსად ორკებს.
  და ამოიღეთ მთლიანი, დაბნეული ხაზი. ორკები კი ღრიალებენ და ეს ლაშქარი განავალში ააგორებენ.
  და ისევ ორკები ველურ თავდასხმაში არიან და გოგონები მათ შიშველი ფეხებით ესვრიან სასიკვდილო საგნებს.
  და მკერდი კანკალებს. ასე რომ, თითოეული ზარდახშა არის მთელი სატანკო კოშკი!
  ასე რომ, გოგოებმა აიღეს იგი და ჭიპებიდან ელვის ბოლქვები გაისროლეს. ასი ათასი გოგონა ლაზერის სხივით ჭიპებით ამოჭრა.
  და ნახევარ მილიონამდე ორკი ერთდროულად შეწვა. და მხოლოდ სივრცეს შეეძლო მათი მონელება.
  ელფარაიამ დაიყვირა:
  - დაგაგლე და დაგწვი,
  მე გოგო ვარ - უბრალოდ სატანა!
  და ისევ ჭიპიდან გამოვა ელვა. და სასიკვდილოდ ურტყამს. და მერე როგორ დაფრინავენ ისრები. და ყველანი ბარები გახდნენ.
  ახლა კი ორკები ნახვრეტებით სავსე ბარებს ჰგვანან.
  და გოგონები თავიანთ ბიუსტებს ჯადოსნურად ასხამენ და უამრავ სუნიან ორკს ჭრიან. და დაარტყეს.
  ელფარაია მღეროდა:
  - ყველას მოვკლავთ!
  შენ ისეთი გოგო ხარ - უბრალოდ პრინცესა!
  მეომარმა იღრიალა:
  -დავგლიჯავ და არ მოწყალე!
  და ასე აკანკალებს ბიუსტს. და ისევ გათავისუფლება მოაქვს ნამდვილ სიკვდილს.
  ორკები ცდილობენ მტრის პოზიციები ფაქტიურად გვამებით დაასველონ. და ისინი აგრძელებენ და გრძელდება. აქ იზრდება მკვდრების ახალი მთები. მაგრამ ორკები არ ნებდებიან.
  ისინი მოძრაობენ და მიდიან. და უმოწყალოდ კვდებიან. მაგრამ მეომრებმა ორკებს ისრის სეტყვა დაასველეს. და მეომრები ვერ შეაჩერებენ ამ ნაძირალას. მაგრამ შაგიანი ტალღა თავისკენ მიიჩქარის. და ეს დაბურული ზღვა მოძრაობს.
  გოგონები ველურ მღელვარებაში. და მოხარეთ მათი კუნთები. და ორკები თავისთვის მოძრაობენ, თითქოს კიდევ ერთი ცუნამის ტალღა წავიდა. მაგრამ ეს არავის აწუხებს.
  ელფარაიამ მღეროდა კიდეც, მანამდე შიშველი თითებით ძაფს ერთბაშად ხუთ მშვილდზე მოჰკიდა და ჯადოსნური ისრები ესროლა:
  - პირდაპირ შიშველი ხელებით,
  ცუნამს გავუმკლავდი...
  მე ვარ ნებისმიერი მეცხრე ტალღა,
  ჩემმა საყვარელმა დახია!
  მეომარი ხტება კიდეც და მაშინვე ათავისუფლებს გამონადენს ჭიპიდან. და ანადგურებს მტერს.
  და ღრიალი:
  - ჩემი ჯარი ძლიერია,
  ის იპყრობს სამყაროს!
  ელფარაია მთლიანად დაიშალა. ისინი და სხვა გოგონები, რა თქმა უნდა, მეომრების ბრწყინვალე კლასია. ვინც არავის მცირე წყალობას არ მისცემს.
  ისინი უბრალოდ სასტიკი ცხოველები არიან. ან იქნებ ორკების მსგავსიც კი! მხოლოდ ლამაზი და არა მახინჯი.
  ელფარაია როგორ გაათავისუფლოს ელვა პირიდან. და დაწვი ასი ორკი და იმღერე:
  - ჩემი ტკბილი სულისთვის!
  და თვალი ჩაუკრა მტერს!
  ამის შემდეგ, მისი შიშველი თითები პულსარს ჩამოვარდება. და ისინი მთელ შეკვრას წვრილ, დახეულ ნაწილებად დაყოფენ.
  შემდეგ ელფარაია იღრინდება:
  - მკვლელობა ჩემი კრედოა!
  მისი წითური პარტნიორი ყეფს:
  - და ჩემიც და მოედანზე!
  ელფარაიამ გააჩაღა განადგურების კასკადი და დაიყვირა:
  - და ჩემი საერთოდ კუბშია!
  და ორივე მეომარი შიშველ ფეხებს აჭერს. მაგიის ახალი ტალღა ავიდა.
  ახლა კი ორკებიდან ისევ ჩიფსები და დახეული ხორცი დაფრინავს. და შემდეგ ისინი შემწვარი ტაფაში.
  იკივლა ელფარაიამ.
  - დაამყარეთ ახალი რეკორდები!
  წითურმა პარტნიორმა ხმაურით დაადასტურა, შიშველი თითებით ცეცხლოვან პულსარებს ესროდა:
  - დედამიწა რომ გაიზარდოს!
  ელფარაიამ ორკებს დაარტყა და დაიკივლა:
  - ნორმაზე ორჯერ, სამჯერ მეტი!
  წითურმა მეომარმა შიშველი ქუსლით ჯადოსნური ენერგიის ბუშტი მისცა და აღელვებულმა დაამატა:
  - ჩემი ქვეყანა რომ აყვავდეს!
  ასე რომ, გოგონები დაშორდნენ და ძალიან საფუძვლიანად. და ისინი ანადგურებენ ამ შაგიანი არსებების არმიას დიდი შენაძენებით საკუთარი თავისთვის.
  ელფარაიამ ისევ ამოაგდო ჯადოსნური ლაზერი ჭიპიდან და აყვირდა, ცქრიალა თვალები:
  - კობრა და გიურზა მაქვს ერთ ბოთლში!
  და როგორ გამოუშვებს ის ახალ სხივს, რაც ორკებს ცოცხლად წვავს მტერს.
  პრინცესას წითურმა პარტნიორმა, რომელმაც მოულოდნელად განაცხადა:
  - ახლა მე მქვია დე ლავალიე!
  ელფარაიამ ადვილად დაადასტურა:
  - დე ლავალიე, ასე რომ დე ლავალიე! ასე რომ, კიდევ უფრო ლამაზი!
  წითელთმიანმა მეომარმა ჩაიკივლა:
  - მე ვარ სინათლის რაინდი ველურების მუხლებზე,
  მე ამ ორკებს მოვაშორებ დედამიწის პირიდან!
  და როგორ ამოძრავებს ის შიშველ, გახეხილ ფეხებს მათ გასწვრივ... და დანარჩენი გოგონები, მთელი ასი ათასი ჯარისკაცი, აიღებს მას, გააღებს პირს და გაათავისუფლებს მათგან ცეცხლს.
  და ისევ ორკებზე ცეცხლის კასკადი დაეცემა, ყოველგვარი ყოყმანის გარეშე იწვება და შანსს არ აძლევს.
  მაშინვე სამ მილიონ შავკანიან არსებას ცეცხლი გაუჩნდა. თითქოს ნაპალმით დაასხეს. ან თუნდაც ფოსფორი გოგირდთან ერთად. და ყველაფერი ერთბაშად მილიარდი ასანთივით იფეთქა.
  და როგორ გაანათებს ეს მასა. და რამდენი ყვირილი და ყვირილი და ლანძღვა ამ ყველაფრისგან ერთდროულად.
  ელფარაიამ ყეფა:
  - ნუ შეიწყალე ორკებს
  მოკალით ისინი ნაძირალები...
  როგორ დავამარცხოთ ბუშტები -
  ტარაკნებივით დახეხეთ!
  და აიღებს შიშველ თითებს და გაათავისუფლებს ელვას. და გთხოვთ ძალიან დიდი ტროლი. აიღებს და აფრინდება. წარმოიდგინეთ, რომ დინოზავრი ააფეთქეს.
  წითურმა პარტნიორმა ჩაიკივლა:
  - ეს ღრიალია!
  საპასუხოდ ელფარაიამ, შიშველი ქუსლით, რომელიც მაგოპლაზმის ბუშტს აძლევდა, დაიყვირა:
  - ღორებზე პასუხი გვაქვს!
  ცეცხლოვანმა მეომარმა დაიყვირა:
  - და იქნება მისთვის კუბო, და სალამი გვირგვინში!
  ელფარაიამ აღნიშნა:
  - გვირგვინი შეიძლება იყოს სამგლოვიაროც და დაფნისაც! ასე რომ ძალიან ნუ აღელვებს!
  წითურმა პრინცესამ იღრიალა, ასევე ჭიპიდან ელვა გამოუშვა და რამდენიმე გადარჩენილი ორკი ჩამოაგდო:
  - გვირგვინიზე უფრო წონიანი რამე მოვამზადეთ!
  ახლა კი მეომრები, ასი ათასი გოგო, აიღებენ მას და ელფარაის ბრძანებით წამოხტებიან და შიშველ, დაკუნთულ ფეხებს ჰაერში შეატრიალებენ. შედეგად, ქარიშხალი გაიზრდება და ნამდვილი ჯადოსნური ქარიშხალი. და წავა კოლოსალური ძალის ტალღა და ჯადოსნური ცუნამის მემილიონე ლილვი.
  შედეგად, ბოლო ორკები ნადგურდება და მთლიანად ბრტყელდება.
  შემწვარი და გახდა კატლეტები.
  ელფარაია პათოსით ამბობს:
  - სამშობლოს ჰიმნი გულებში, ჩვენ ვმღერით,
  ჩვენ სამყაროში ყველაფერს ბედნიერად ვაქცევთ...
  მოდით მივიღოთ ლეგენდარული მუჰამედი,
  ცა და დედამიწა დიდ ძალაუფლებაშია!
  
  ელფის პილოტი საშკას წინააღმდეგ
  ერთ-ერთ ალტერნატიულ სამყაროში, მეორე მსოფლიო ომის დროს, ელფი ჩამოვიდა. ის შევიდა იაპონიის საჰაერო ძალებში და შედეგად იქ გახდა ნომერ პირველი ტუზი. ყოველივე ამის შემდეგ, ელფები არიან ძალიან უნარიანი, სწრაფი, მოხერხებული, ძლიერი. მათ აქვთ რეაქცია და ყველა რეფლექსი ადამიანებზე ბევრად უკეთესი, პლუს ბრძოლის ჯადოსნური ხედვა. როცა ელფი ხედავს რას გააკეთებს მტერი.
  მოკლედ, ელფმა, რომელმაც ზედმეტსახელი კონანი აიღო, თვითმფრინავებს ისეთი სიმსუბუქით ჩამოაგდო, თითქოს თესლები დაბზარა.
  და მის გამო იაპონიამ მოიგო მიდვეის საზღვაო ბრძოლა. დიდმა გამარჯვებამ გავლენა მოახდინა მეორე მსოფლიო ომის მთელ მიმდინარეობაზე. ჯერ იაპონელებმა საბოლოოდ აითვისეს ინიციატივა წყნარ ოკეანეში. და მათმა ფლოტმა შეძლო ჰავაის არქიპელაგის დაპყრობა, რომელმაც მიიღო ძალიან ძლიერი პოზიცია, დაასრულა ზღვებზე თავდაცვის პერიმეტრის მშენებლობა.
  თუმცა, ამას შესაძლოა არ ჰქონოდა გადამწყვეტი მნიშვნელობა, თუ ამ გამარჯვებების შემდეგ სამურაებს არ გადაეწყვიტათ მეორე ფრონტის გახსნა სსრკ-ს წინააღმდეგ.
  მოულოდნელი შეტევა მოჰყვა შორეულ აღმოსავლეთში. ამომავალი მზის იმპერიის ჯარებმა ასევე შეუტიეს ვლადივოსტოკს. იმისდა მიუხედავად, რომ მიდვეის ტრიუმფის შემდეგ მილიტარისტული იაპონიის თავდასხმის საფრთხე საკმაოდ რეალური გახდა, ქრთამისა და ღალატის დახმარებით, მიკადოს აგენტებმა დაარწმუნეს ვლადივოსტოკის ბრძანება, რომ არ მიეყვანა ჯარები სრულ საბრძოლო მზადყოფნაში. და შედეგად უკვე შემოიტანეს დამოკლეს ხმალი და რესტორანში ქეიფობენ. მაიორმა სტალინგრადოვამ ახალგაზრდა ოფიცერს თმაზე ხელი მოუჭირა, ის მასზე ერთი თავით მაღალი და აშკარად ძლიერი იყო:
  - რა ბოხი და მთვრალია! რატომ გყავს ასეთი დაშლილი გუნდი! ეს ბიჭი სალონის ბიჭს უფრო ჰგავს, ვიდრე ოფიცერს. იქნებ დასაწყისისთვის კარგად ააფეთქოთ, რომ ყველა სვია ამოვიდეს.
  პოლკოვნიკ პალაცევს შერცხვა:
  - ეს საშა სოკოლოვსკია. იგი კურსებზე გაგზავნეს პირდაპირ სუვოროვის სკოლიდან, შემოკლებული პროგრამის მიხედვით. ჯერ კიდევ საკმაოდ ბიჭია, ორ თვეში მისი დაბადების დღე თხუთმეტი წლის ხდება.
  სტალინგრადოვამ უსიამოვნოდ გაიღიმა:
  - Ვაუ! თოთხმეტი წლის და უკვე ოფიცერი! აი რას აკეთებს ომი! და მე არ ვიცოდი, რომ რძე უკვე იღებდა სრულფასოვან ტიტულებს.
  პალცევი მხრები აიჩეჩა.
  - ომში ბავშვები ადრე იზრდებიან! უფრო მეტიც, მას შეემთხვა ამბავი, თითქოს მან დაწერა საუკეთესო მოთხრობა მოსკოვის თავდაცვის შესახებ და ჟუკოვმა ეს აღნიშნა და ურჩია, რომ ბიჭი იუნკერებიდან ოფიცრებზე გადაეყვანა.
  სტალინგრადოვა უფრო კეთილი გახდა ამ სიტყვებზე:
  - კარგი! რომ ის სულელი არ არის. - სკოლის მასწავლებელივით დაემუქრა თითით. - ზოგადად, ცუდი არ არის, მაგრამ აღარ დალევა! მისი სუნი მესმის და ჩემი ცხვირი ძაღლს ჰგავს, მაშინვე ტრიბუნალის ქვეშ! - პოლკოვნიკს თითი დაუქნია ძლიერმა, მომწიფებულმა, მაგრამ არადაკარგულმა სპორტულ ჰარმონიასა და სიახლეს. "რეალურად, თქვენ გადაიხდით ამაში. უკვე შუახნის კაცია, მაგრამ იქცევა.
  პალაცევმა გაბრაზებულმა ხველა:
  "სინამდვილეში, ოცდაცამეტის ვარ, მაგრამ უკვე შვიდჯერ დავჭრი, ასე რომ მოხუცი მეჩვენება...
  სტალინგრადოვას საპასუხოდ რაღაცის თქმა სურდა, როცა უეცრად ამაზრზენი ღრიალი დაარღვია გამთენიისწინა სიჩუმე. თითქოს ციდან მძიმე ლოდები ცვიოდა, ფანჯრის მინა მაშინვე გასკდა. სეტყვის ნამსხვრევები მაგიდაზე დაეცა და მთვრალი ოფიცრების ხელებსა და სახეებშიც კი მოხვდა. სტალინგრადოვა მეთაურივით დაიყვირა:
  - სასწრაფოდ ყველა გამოდით.
  პალცევმა საპასუხოდ ისე დაიყვირა, რომ კინაღამ ვოკალური იოგები გაწყვიტა:
  - ეს თორმეტი და თვრამეტი დიუმიანი ჭურვია! ყველაზე დიდი ტონაჟის იაპონური საბრძოლო ხომალდები თითქოს ნადირობენ, რაც ნიშნავს.
  სტალინგრადოვა გაღიზიანებულმა ჩექმით კედელს დაარტყა. სხვათა შორის, საზრიანი ჩექმით, კრამიტი გაიბზარა:
  - დავიწყეთ, მაგრამ არა ისე, როგორც ვგეგმავდით! Არაფერს! ჯანდაბა, თქვენ სასწრაფოდ უნდა წაიყვანოთ ესკადრონი ზღვაზე და ჩაძიროთ ვიწროთვალა მეომრების ქვეყნის ფლოტი.
  ოთხზე დავარდნილმა, პირველი რანგის კაპიტანმა (თორემ პოლკოვნიკმა) ჩაილაპარაკა:
  - იარაღი მხოლოდ ჩემს გამანადგურებელზეა და რამდენიმე პატარა ღეროზე. პასუხიც კი არ გვაქვს.
  სტალინგრადოვამ მძიმე მუშტი აჩვენა:
  - აბა, შენ და ვირები! მძვინვარე ცუნამის მსგავსი ცისფერი თმიანი ქალი მეომარი იღრიალა. - მაგრამ შენ უნდა გქონდეს სანაპირო არტილერია! ყოველივე ამის შემდეგ, ყველა არ გაგზავნეს დასავლეთ ფრონტზე, ისევე როგორც ავიაციაში. ბოლოს და ბოლოს, იმაზე, რომ იაპონიას ნებისმიერ მომენტში შეუძლია ომში შესვლა, უკვე წლებია საუბრობენ.
  უკვე საკმაოდ დაჭრილი პალაცევი, უნდოდა ეთქვა, მაგრამ ისევ ატყდა, ფრაგმენტები დაეცა. სირენა ატირდა და აფრთხილებდა თვითმფრინავის ჩამოსვლის შესახებ. დიდი გაჭირვებით ადგა საზღვაო ძალების პოლკოვნიკი და დაიყვირა, აბლოკა სტალინგრადოვას ხმაური:
  - ჩვენ გვაქვს ავიაცია და სანაპირო ბატარეები, თუნდაც სრული კომპლექტით არ იყოს, ხელმისაწვდომია. ვუპასუხოთ!
  პილოტი ღრიალებდა, როცა ქუჩებში გარბოდა:
  - უბრალოდ ჩემს მებრძოლთან გავიქცევი და ამ სამურაის მეომრებს დავრგავ, საკმარისი არ იქნება. ისინი მაინც გადაიხდიან ცუშიმას და მიდუენს.
  საშკა სოკოლოვსკი, სიზმარში უკვე ოფიცერი და არა მონა, რომელსაც ყურის ნახევარი ჰქონდა მოჭრილი, დათანხმდა:
  - კი, გადაიხდიან! დიახ, თუნდაც პროცენტით!
  იყო აფეთქებები და საზენიტო იარაღის დაგვიანებული ჭიკჭიკი. ზოგადად, ვლადივოსტოკის საჰაერო თავდაცვის უმეტესი ნაწილი ამოიღეს ჯერ კიდევ ორმოცდამეერთე წელს, მოსკოვის თავდაცვის გასაძლიერებლად, ამიტომ ამომავალი მზის ქვეყნის კოღოების კოლონიის მრავალრიცხოვან წერტილებს დიდი ყურადღება არ მიუქცევიათ. ასეთ "ხმაურს". იაპონურმა მყვინთავის ბომბდამშენებმა გაზაფხულის "საჩუქრები" გამჭოლი ყვირილით ჩამოაგდეს. დარტყმა მიაყენეს როგორც ქალაქს, ასევე ფლოტს. იაპონური თვითმფრინავები არ არის ძალიან დიდი, მაგრამ მოხერხებული, მაგრამ საბრძოლო ხომალდები, პირიქით, მძიმეა. აქ მათგან ყველაზე დიდი კი ოკეანეშია ჩაკეტილი, სიგრძე სამასი მეტრია, თოფები კი 460 მილიმეტრი. ამ დრომდე ამერიკელებმა ვერც ერთი ამ ლამაზმანების ჩაძირვა ვერ მოახერხეს და გადარჩენილები კრეისერებთან ერთად სანაპიროს ანადგურებდნენ. იგი ძლიერ წააგავდა 1904 წლის 27 იანვარს ამომავალი მზის მიწის ბოროტ შეტევას. მხოლოდ მაშინ არ იყო ავიაცია.
  პალცევმა იგრძნო, რომ სირბილისგან ახრჩობდა. ის არ არის სუპერმენი, არამედ უბრალო ადამიანი დაავადებული ფილტვებით, რთულ მდგომარეობაში ჩავარდნილი. მაგრამ ვიქტორია სტალინგრადოვამ მას ბევრი არ გაუსწრო. მაინტერესებს რამდენი წლისაა, თითქმის ოცდაათზე მეტი არ ჩანს, მკერდი დიდი აქვს, მხრები კი მამაკაცისავით განიერი.
  სტალინგრადოვა უცებ შემობრუნდა და ხელი აათამაშა:
  - ნუ გარბიხარ მოხუცო, გამომყევი! - ისეთი ძალით დაიყვირა, რომ ხმის ტალღამ მხოლოდ ყურებში მოხვდა. - რაც შეიძლება მალე გამოიტანეთ გამანადგურებელი ზღვაში.
  იქვე აფეთქებები ატყდა, ნამსხვრევები დაეცა, ერთი მათგანი პირდაპირ სტალინგრადოვას დაეცა და მან მექანიკურად დაიჭირა ხელი. ტერმინატორი გოგონა თავს გრძნობდა მეკარედ, რომელმაც წარმატებით მოიგო პენალტი, ფრაგმენტი მრგვალი, თბილი და ბურთის მსგავსი იყო. ვიქტორიამ უცებ იგრძნო, რომ რაღაც სითხე მიედინებოდა ხელებზე. გოგონამ შეხედა ფრაგმენტს, შემდეგ კი მისი რკინის მეომარიც კი, რომელიც გამაგრდა სამი წლის ომით (ესპანურთან და სამოქალაქოებთან ერთად, კიდევ იქნება) ყელზე გულისრევა მოვიდა. მას ხელში ბავშვის თავი ეჭირა. საწყალი გოგო (ეს მოკლე გოჭებიდან ჩანს, ამოჭრილი თვალებით. სტალინგრადოვამ ფრთხილად დაადო თავი გაბზარულ ასფალტს და გადაიჯვარედინა:
  - არ გქონდა ცოდვის დრო, არ გეცხოვრა! თუმცა, არ არსებობს ღმერთზე დიდი ცოდვილი, ამიტომ არ არსებობს უფრო დიდი ცოდვა, ვიდრე გულგრილობა ბავშვების ტანჯვის მიმართ.
  ისევ ღრიალი და ფრაგმენტები, ერთი გოგონას ჩექმაში მოხვდა და ტყავი გაუხეთქა. სტალინგრადოვას უკვე სურდა შემობრუნებულიყო და რაც შეეძლო სწრაფად გაეშურა ასაფრენ ბილიკზე, სადაც მისი MIG მოთმინებით ელოდა აგრესიულ დიასახლისს, მაგრამ ...
  ხანჯლის პირივით ბასრი, მეომრის მზერამ პირველი რანგის კაპიტნის ვლადიმიროვიჩის სახეზე ტკივილის აუტანელი გრიმა გამოავლინა, როდესაც მისი მოწყვეტილი სხეულის ზედა ნაწილი აფეთქების ტალღამ აფრინდა. გოგონამ ძლივს აიცილა ფრაგმენტი. მიუხედავად იმისა, რომ ის გოგოა, მან პირველად აიღო იარაღი ჯერ კიდევ ნიკოლოზ II-ის რუსულ-იაპონურ დროს. მან უკვე ერთ დროს, რატომღაც დაიჭირა მისი ლოყა, თუნდაც ესპანეთში საერთაშორისო ბრძოლის დროს. შედეგად, ღრმა ნაწიბური დარჩა, რამაც დიდი ხნის განმავლობაში გააფუჭა მისი გარეგნობა. პლუს დაპატიმრება და პოლკოვნიკის საკონცენტრაციო ბანაკში გაგზავნა. მართალია, სწორედ ციმბირში, ხე-ტყის ადგილზე, მას გააცნეს ერთი ძალიან ძლიერი ჯადოქარი, რომელმაც მალამოების დახმარებით და სულების მოწოდებით მოახერხა, თითქოს არასოდეს ყოფილა, ეს ჭრილობა და კიდევ რამდენიმე. ნაწიბურები მიღებული ბრძოლების დროს იაპონელებთან, გერმანელებთან, თეთრ ჩეხებთან, კოლჩაკის ჯარებთან, დენიკინთან, ვრანგელთან. და მან მას ბევრი რამ ასწავლა, ასე რომ, სტალინგრადოვა, როგორც ჩანს, არჩეულ ხალხს ეკუთვნოდა.
  მან მიიღო შესაძლებლობა ვადაზე ადრე წასულიყო ქალის ხიბლის გამოყენებით, ამიტომ, რთული მუხლის მიუხედავად, მას ამნისტია მოახდინეს. საქმე, რა თქმა უნდა, არა იმდენად კაცის დაყოლიებაა, არამედ იმის უზრუნველყოფა, რომ წვეულების ორგანიზატორმა ამის შესახებ არ გაიგოს. და იმდენი თაღლითები არიან ყველა ზოლის, რომ სნიჩი, სნიჩზე და სნიჩზე, ამოძრავებს მათ. ასე რომ თქვენ ნამდვილად არ დააჩქარებთ, თუ თქვენი კარიერა თქვენთვის ძვირფასია.
  ეს ნიშნავს, რომ იაპონიას დიდი უპირატესობა აქვს ქვეითებში, ავიაციაში და ტანკებშიც კი. ისე, ტანკებში, ჩვენი მხრიდან ეს ანაზღაურდება ხარისხობრივი უპირატესობით, დანარჩენი კი ბევრად უარესია. თუმცა თუ მცირე იარაღს იღებ, იაპონიაც ჩამორჩება ტყვიამფრქვევების რაოდენობით, ძირითადად მას აქვს თოფები. თუმცა, შორეული აღმოსავლეთის დივიზიები ცუდად არის აღჭურვილი ავტომატებით. ყველასთვის საკმარისი მანქანები არ არის. ასე რომ ... ხარისხის თვალსაზრისით, ქვეითებში უპირატესობა არ არის, უფრო უარესი, ყველა საუკეთესო ოფიცერი გადაყვანილია საბჭოთა ფრონტზე, აქ ყველაზე ცუდი ჯარები, როგორც წესი, არ ისვრიან, აქვთ მინიმუმი . სამხედრო წვრთნაზე. ეს ნიშნავს, რომ ომი იწყება სსრკ-სთვის უკიდურესად არახელსაყრელ ვითარებაში. და საკმაოდ ცოტა ახლად ჩამოყალიბებული რეზერვები გადაიყრება აღმოსავლეთით...
  სტალინგრადოვა მოულოდნელად ცეცხლში ჩაეშვა. დაბომბულ საქალაქო საავადმყოფოს ცეცხლი გაუჩნდა. სურათი მართლაც აპოკალიფსურია და ქალები, ბავშვები და მოხუცები ცოცხლად იწვიან. აქ ბავშვი პირდაპირ ცეცხლში ჩავარდა და ირგვლივ საშინელი ღრიალი და კვნესა ისმოდა.
  სტალინგრადოვამ თავში იგრძნო მთავარანგელოზების საყვირები და ცეცხლში ჩავარდა. ცეცხლის ენებმა გოგონას შიშველი ხელები და გაშლილი სახე დაასრიალეს, მაგრამ მფრინავი ისე სწრაფად მოძრაობდა, რომ მან მოახერხა ბავშვის ხელში ჩაგდება და განადგურების მხრიდან გამოყვანა.
  გოგონა გადმოხტა, მხოლოდ ოდნავ ქავილი იგრძნო კანზე, მზერა ბავშვს ესროლა. ვაი, უკვე გვიანი იყო, ბიჭი დაიხრჩო, ფილტვებში ცეცხლი ჩაუწვა, მრგვალ სახეზე დამწვრობა. ასეთი დახეული ბუშტუკები კანზე უფრო რბილია, ვიდრე გვირილის კვირტები. სტალინგრადოვამ დაიყვირა:
  - აი, ადამიანური ქაოსია!
  მან ჩექმით ნაგვის გროვას დაარტყა, რის შემდეგაც გაიქცა დასახმარებლად, კიდევ ვისი გადარჩენა შეიძლებოდა. გაზის სანთურებს შორის მოცეკვავე კობრას ჰგავდა, გოგონა ძალიან უცნაურად ტრიალებდა და ცეკვავდა. დაიწვა, ჩექმები დნებოდა, ტუნიკა დაიწვა, მაგრამ ჯიუტად აგრძელებდა ბრძოლას ბავშვის ყოველი ცრემლისთვის, პატარა გულის ყოველი ცემისთვის, ყოველი მყიფე, მაგრამ ქვეყნისთვის ასე საჭირო ცხოვრებისათვის! ჩექმები დაიშალა და ახლა გოგონა ცეკვავდა ცეცხლის მორევში, მისი შიშველი, მომხიბვლელი, ფეხები. ის იყო მოწამე, მაგრამ არა მხოლოდ მონაზონი, რომელიც აწამებდა თავს მარხვითა და მათრახით, რაც არც ღმერთს და არც ხალხს არ სარგებლობს, მოწამე-მებრძოლი, რომელიც გადაარჩენს კონკრეტულ სიცოცხლეს. მეომარი გოგონას ფეხები პატარა ბუშტუკების ფენით იყო დაფარული, მაგრამ ტკივილისგან კიდევ უფრო სწრაფად და ზუსტად მოძრაობდნენ.
  სამედიცინო სამსახურის კაპიტანმა ჩანთიდან დიდი ჩექმები ამოიღო და დაუყვირა:
  - წაიღე, ჩქარა ჩაიცვი! შენ, ცეცხლზე მოცეკვავე, ინვალიდი გახდები.
  მაიორის წოდების მქონე მეომარმა მაშინვე უპასუხა:
  - ჯობია, ფიზიკურად ინვალიდი გახდე, ვიდრე ზნეობრივად ფრიკი! არც ერთი წამი საკუთარი თავისთვის, ყველაფერი ფრონტისთვის, ყველაფერი გამარჯვებისთვის!
  სამედიცინო სამსახურის კაპიტანმა უპასუხა:
  - ეს ნამდვილი საბჭოთა კაცია!
  სტალინგრადოვა, რომელიც ცეცხლს თელავდა, დაწყევლა:
  - და რას დგახარ, გადაარჩინე ხალხი!
  კაპიტანმა ამოისუნთქა.
  -პროთეზები მაქვს ფეხების მაგივრად!
  სტალინგრადოვამ, რომელიც ნახევრად დამწვარი სახით და უგონო მდგომარეობაში მეორე გოგონას ამოჰყავდა, გააფთრებული წამოიძახა:
  რა სასტიკია ღმერთი!
  კაპიტანმა მხრები აიჩეჩა.
  ღმერთის ბრალი კი არა, ხალხის ბრალია!
  სტალინგრადოვამ ძალიან გონივრულად და თავდაჯერებულად გააპროტესტა:
  - ეს იგივეა, რაც თქვა - მშობლები კი არა, ბავშვები არიან დამნაშავე!
  კაპიტანს რაღაცის თქმა სურდა, მაგრამ კვამლის ღრუბლები ყელში ჩაუვარდა და გაბრაზებული ხველა აუტყდა.
  დაბომბვა ჩაცხრა, მაგრამ დაბომბვა გაგრძელდა. გემის იარაღს აქვს ჭურვების ღირსეული მარაგი, თუმცა ცეცხლი ახლა უფრო განიარაღებულ საბჭოთა გემებზე იყო მიმართული. იამამოტო მიხვდა, რომ ზღვაზე დომინირება ამ ომში ინიციატივას იაპონიას დიდი ხნით გადასცემდა. გემების ასაგებად კი პროცესი ძვირი და გრძელია, თუმცა, მაგალითად, წყალქვეშა ნავები, ალბათ, უფრო ადვილია შტამპი. ეს, რა თქმა უნდა, ასევე უნდა იქნას გათვალისწინებული, მაგრამ მნიშვნელოვანია სტრუქტურის დარღვევა. ადმირალი იამამოტო, იაპონიის ყველაზე ძლიერი ადამიანი იმპერატორ ჰიროჰიტოს შემდეგ, თავს ღმერთად გრძნობდა. ნამდვილი ღმერთი, ამიტომ ამომავალი მზის ქვეყნის რელიგია ასწავლიდა, რომ განღმრთობის საუკეთესო გზა სამხედრო ძლევამოსილებაა! ახლა კი დიდ მეთაურს შეეძლო თვითნებურად ტანჯვა და გაფუჭება მის გარშემო არსებული სივრცე. ვლადივოსტოკის ზემოთ არის კვამლის სქელი, შავი ღრუბლები მრავალი კილომეტრის მანძილზე; ეს არის ნავთობის შესანახი ობიექტები და საწვავის საწყობები ცეცხლი. ასობით, ათასობით ადამიანი იწვის, ჯანდაბა, კარგი, ამის შემდეგ როგორ ვერ გრძნობ თავს ღმერთად, რომელმაც შური იძია რუსებზე საუკუნოვანი დამცირების მანძილზე, დიდი ხალხი იძულებულია ჩაეხუტოს კუნძულების რიგს, ასე პაწაწინა შედარებით. რუსეთის ტერიტორიები. ახლა რუსული ფლოტი იძირება და პერუს ნავსადგურისგან განსხვავებით, ისინი არცერთ გემს არ დატოვებენ.
  ხალხინ გოლთან ბრძოლის დროს იამამოტომ შესთავაზა მსგავსი დარტყმის მიტანა ვლადივოსტოკს, რისთვისაც შედგენილი იქნა დეტალური გეგმა. მაგრამ ჰიტლერმა მოულოდნელად მშვიდობა დადო სტალინთან. საერთოდ, იდიოტმა ჰიტლერმა დაიწყო ებრაელთა ხოცვა-ჟლეტა და ამით საკუთარ თავს დაუპირისპირდა როგორც პოლონეთი, ისე დასავლეთის ქვეყნები. და რატომ სჭირდებოდა მას? გინდოდა ებრაული სიმდიდრის მიღება? მაგრამ სჯობდა ჯერ მსოფლიო ძალა გავმხდარიყავი, დაამარცხებდა სსრკ-ს და შესაძლოა მერე სხვა ქვეყნებს. დასავლეთი უფრო ადვილად იმარჯვებს იმის გამო, რომ მის მენტალიტეტს გაცილებით ნაკლებად ახასიათებს ფანატიზმი და თავგანწირვისკენ მიდრეკილება. არის თუ არა ცნობილი ამერიკელი მფრინავების შეჯახების ერთი შემთხვევა? მართალია, იყო რამდენიმე შეჯახება, მაგრამ ეს, სავარაუდოდ, უბედური შემთხვევაა. რუსები ფანატიკოსები არიან, რაც უცნაურია, რადგან მართლმადიდებლური სარწმუნოება არ იწონებს თვითმკვლელობას და საერთოდ არ თვლის, რომ სამოთხისკენ მიმავალი გზა იარაღის ღვაწლით შეიძლება მოიპოვო. ზოგადად, ქრისტეს სწავლება უკიდურესად სულელური და არაპრაქტიკულია. მან იამამოტო კითხულობდა ბიბლიას და გაოცებული იყო ხალხის სისულელეებით, რომ ასეთ პაციფისტ ღმერთად თვლიდნენ. მაგალითად, ის ასწავლის: მარჯვენა ლოყაზე დაარტყავენ - მარცხნივ გადაუხვიე, ერთ პერანგს ითხოვენ - ორი მიეცი, გიყვარდეს მტერი! მხოლოდ ფსიქიურად დაავადებულ ადამიანს შეუძლია ქრისტე ღმერთად მიიჩნიოს. ასეთი რელიგია კარგია მხოლოდ მონებისთვის, შეკრული ვასალებისთვის. და მთელ ევროპას და მსოფლიოს ნახევარს უნდა სჯეროდა. მართალია, იესოს სწავლება, იმისდა მიუხედავად, რომ ის უარყოფს ძველი აღთქმის პრინციპს, თვალი თვალის წილ და გასწავლით გიყვარდეთ თქვენი მტრები, არ შეუშლია ბრიტანელებს დაეპყროთ მთელი პლანეტის მესამედი და შექმნან ყველაზე ვრცელი იმპერია კაცობრიობის ისტორიაში. და ეს მიუხედავად ბრიტანეთის რელიგიურობისა, სადაც ღმერთი მოიხსენიება თუნდაც ეროვნულ ჰიმნში. უცნაურია, რომ აშშ-ს პრეზიდენტები ფიცს დებენ ბიბლიაზე, მაგრამ მაინც დაბომბეს იაპონიის ქალაქები ნაპალმის ბომბებით, ათასობით ქალი და ბავშვი ცოცხლად დაწვეს. უფრო მეტიც, მშვიდობიანი მოქალაქეები დახოცეს არა შემთხვევით, არამედ მიზანმიმართულად, ეს იყო მშვიდობიანი მოსახლეობის ტერორის ტაქტიკა: ძირს უთხრის ადამიანური და ეკონომიკური რესურსები. მაგრამ იაპონელებს ჯერ არ დაბომბეს შეერთებული შტატები. მაგრამ ისინი გააკეთებენ! და ასევე განსაკუთრებულ სისასტიკეს მიაწერენ სამურაებს. ყოველივე ამის შემდეგ, მას იამამოტოს, სურვილის შემთხვევაში, შეეძლო ბომბდამშენებით გაეჭრა აშშ-ს ქალაქებში, განსაკუთრებით პერუს ნავსადგურის მახლობლად იანკის ფლოტის დამარცხების შემდეგ. დიახ, ევროპელები მორალური ნაძირლები არიან. მათ აქვთ გაუკუღმართებული გაგება, რწმენა, სწავლება და არა კეთება! იაპონიაში ასე არ არის! რასაც ჩვენ გვასწავლიან, არის ის, რასაც ვაკეთებთ. არ არსებობს ისეთი რამ, რაც ღმერთმა თქვას, მეორე ლოყა მოაქციე, მაგრამ მისმა მსახურებმა შეგნებულად დახოცეს პატარა ბავშვები. დიახ, ზოგადად, რწმენა იმისა, რომ ღმერთი ერთია და ყოვლისშემძლე არ შეიძლება იყოს ჭეშმარიტი. თუ ის მარტო იქნებოდა, მაშინ, რა თქმა უნდა, ის იზრუნებდა, რომ ადამიანებმა თაყვანი სცენ მას სწორად, რწმენითა და ჭეშმარიტებით და ჰქონოდათ ერთი მოძღვრება. ასე რომ, ყველა ლოცულობს როგორც უნდა, როგორც უნდა. და სამყარო ზედმეტად მახინჯი და არასწორია იმისთვის, რომ შეიქმნას ერთი ყოვლისშემძლე ღმერთი. ყოველივე ამის შემდეგ, ნებისმიერი პასუხისმგებელი მმართველი, პირველ რიგში, იბრძვის წესრიგისა და სამართლიანობისკენ. მას უნდა, რომ პირველ რიგში ძლიერი, ბრძენი, კეთილშობილი, პატიოსანი იყოს, დანარჩენები კი ან გამოსწორდებიან, ფიზიკურად და სულიერად იზრდებიან, ან... თუმცა, თუ ღმერთი ყოვლისშემძლე და სამყაროს შემოქმედია, მაშინ ის არ იქნებოდა. შექმენით სხეულებრივი და გონებრივი ფრიკები. ბოლოს და ბოლოს, რატომ არის იმპერატორი ზოგჯერ იძულებული, გაუძლოს ადამიანების სისუსტეებს, როგორც მოცემულობას? რადგან სხვა გამოსავალი არ აქვს, თვალის დახამხამებაში ვერ აქცევს ფრიკებს ლამაზ მამაკაცებად, მშიშრებს კი თამამებად. მაგრამ რომ შემეძლოს, მაშინვე გავაკეთებდი ამას!
  ვაი, მე უნდა მივიღო ის, რაც არის და გავუმკლავდე ადამიანურ მასალას, რომელიც მივიღე როგორც მოცემულობა. მაგრამ ვისგან მიიღო ეს სხვა საკითხია. დიახ, და თავად იმპერატორს აქვს სისუსტეები: ის უბრალოდ ადამიანია - ის ბერდება, ავადდება, დაღლილი. უცნაურია, მაგრამ ღვთაებრივი იმპერატორი ხშირად ცხოვრობს ჩვეულებრივ მსახურზე ნაკლებად, აქვს ნაკლები იარაღის უნარები, ვიდრე გენერლების უმეტესობას და ბევრ ჯარისკაცს. აბა, რა არის მასში ყოვლისშემძლე ღმერთისგან. მაგრამ თეთრი არ არის უკეთესი! ევროპის მთელ ისტორიაში არ ყოფილა ჰიტლერზე საშინელი და წარმატებული დამპყრობელი. დიახ, ის ნამდვილად თეთრკანიანთა სამხედრო ძლევამოსილების სიმბოლოა! და, მიუხედავად ამისა, ყველა დროისა და ხალხის უდიდესმა მეთაურმა, ვერც კი დაასრულა გიმნაზია, მიიღო საშუალო განათლება, რომელიც სავალდებულოა იაპონიაში!
  უფრო მეტიც, ჰიტლერი არ მიიღეს ჯარში, ჯანმრთელობის მიზეზების გამო. უცნაურია, რომ ძალის კულტის ეს გულმოდგინე, ომის ლომი, ფიზიკურად ისეთი სუსტი აღმოჩნდა, რომ გერმანიაშიც კი, სადაც თითოეულ პოსტზე სამხედრო პოსტია, მას რიგითად არ გამოუძახეს. რა დეგრადირებულია ევროპა.
  თუმცა, სტალინს, ჩვენი დროის კიდევ ერთ გამოჩენილ პოლიტიკოსს, ასევე არ ჰქონდა საშუალო განათლება, ის იყო ნაგლეჯი. და საინტერესოა, რომ ის ასევე არ გაიწვიეს ჯარში ჯანმრთელობის მიზეზების გამო. საინტერესოა, დამთხვევა, ორ ბოროტ მტერს არ ჰქონდა საშუალო განათლება, არ გამოიძახეს სამხედრო სამსახურში ჯანმრთელობის მიზეზების გამო, ჰყავდათ მთვრალების მამები და ჰიტლერის მამაც თავიდან მუშაობდა ფეხსაცმლის მწარმოებლად!
  აი ასეთი დამთხვევა, უცნაური, საშინელი. გერინგ ჰიტლერის მარჯვენა ხელი ასე არ არის. ის არისტოკრატების ოჯახიდანაა, გერინგის წინაპარი იყო გერმანიის ფაქტობრივი მმართველის, ბისმარკის მოადგილე. გერინგი არის ბიზნესმენი, ოლიგარქი, არისტოკრატი და პრაგმატისტი. ისინი ასევე შესაძლებელს ხედავენ, რომ შეცვალონ დაპყრობილი ფიურერი. ამერიკასაც და ბრიტანეთსაც, თუმცა ფარულად, სურთ რუსეთის დასრულება, მიუხედავად მმართველი რეჟიმისა, მაგრამ სურთ დაასრულონ კომუნისტები, რომლებიც უარყოფენ კერძო საკუთრების ცნებას, იმდენად, რომ ზედმეტ გაძლიერებაზეც კი ხუჭავენ თვალს. გერმანიის.
  თუმცა გერმანია გეოპოლიტიკური კონკურენტია, მაგრამ კონკურენტი კაპიტალისტური და არისტოკრატული თამაშის წესების ფარგლებში, ბოლშევიკური რუსეთი კი აბსოლუტურად უცხო და მტრულად განწყობილი. ისიც კი გასაკვირია, რომ ორმოცდამეერთე წლიდან თავად ჩერჩილმა შესთავაზა სტალინს დახმარება, ეს მთელი თავისი ანტიკომუნისტური, ტრადიციული, ინგლისური სიძულვილით რუსეთის მიმართ. ბოლოს და ბოლოს, გერმანია წითლების ქვეშ არის ომის ცხენი, რომელიც საბჭოთა ეტლზეა მიბმული, ხოლო სსრკ ყავისფერების ქვეშ არის მარადიული პარტიზანული ზონა. ბოლოს და ბოლოს, ფანატიკოსი ბოლშევიკები არ შერიგდებიან და გააგრძელებენ გაჭიანურებულ პარტიზანულ ომს, რომელიც ისე ამოწურავს მესამე რაიხს, რომ შემდგომი გაფართოების შესახებ ყველა ოცნება ცისარტყელავით გაქრება ჭექა-ქუხილის შემდეგ! რუსეთი გერმანიის ქვეშ, უკეთესია ვიდრე გერმანია რუსეთის ქვეშ! ამის გაგებით, გასაგებია, რატომ ეძებენ აშშ და ბრიტანეთი ომიდან გამოსავალს.
  იამამოტო პრაგმატისტია, ის ომში იყო აშშ-სა და ბრიტანეთთან. მაგრამ ამ ორმა იმპერიამ თავად მოახდინა იაპონიის პროვოცირება ნავთობპროდუქტების მიწოდებაზე ემბარგოს დაწესებით . ამომავალი მზის ქვეყანას ხომ არ აქვს საკუთარი ჭაბურღილები და ბევრი სხვა ნედლეული. იაპონელები მოლაპარაკებას აწარმოებდნენ, ამერიკელები სულ უფრო და უფრო დამამცირებელ მოთხოვნებს დებდნენ.
  და ამავდროულად, იანკები, ომის პროვოცირებას, საერთოდ არ ზრუნავდნენ ჯარის და საზღვაო ძალების საბრძოლო მზადყოფნაზე მოყვანაზე. ცდუნება ძალიან დიდი აღმოჩნდა, მით უმეტეს, იყო იმედი, რომ მოსკოვი დაეცა და გერმანია და მისი მოკავშირეები გამოვიდოდნენ სამაშველოში. გარდა ამისა, არსებობდა იმედი, რომ შეერთებულ შტატებს, როგორც ჯერ კიდევ შედარებით დემოკრატიულ, საზოგადოებრივ აზრზე დიდად დამოკიდებულ ქვეყანას, თუ ომი გაგრძელდებოდა, არ სურდა სხვის კუნძულებზე სისხლის დაღვრა. მართლაც, რატომ მიიღებს რიგითი ამერიკელი ამერიკელი ნათესავებთან თუთიის კუბოებს, თუ ჩვენ არ ვსაუბრობთ თავად შეერთებული შტატების ტერიტორიის დაცვაზე და თუნდაც საკმაოდ დიდი სამხედრო გადასახადების გადახდაზე! შეიძლება ამიტომაც წააგო მეფის რუსეთი, მეტი ჯარისკაცი ჰყავდა, მაგრამ რუსმა ხალხმა მანჯურია თავის ტერიტორიად არ მიიჩნია და აბსტრაქტული ინტერესებისთვის სისხლით და ოფლით გადახდა არ სურდა. სამწუხაროდ, ჰიტლერმა არ აიღო მოსკოვი, ნაწილობრივ მკაცრი ზამთრისთვის მოუმზადებლობისა და ნაწილობრივ ბოლშევიკებისთვის დამახასიათებელი ფანატიზმის გამო. თუმცა, არა მხოლოდ ბოლშევიკები, რუსი ხალხია მიდრეკილი დიდი მიზნებისთვის თავგანწირვისკენ. ბოლოს და ბოლოს, პირველი საჰაერო ვერძი რუსმა ბიჭმა მესერმა გააკეთა. გასაკვირიც კია, რომ მან ეს გააკეთა არა სამოთხის ჰურიის გულისთვის, არამედ სამშობლოს გულისთვის. მიუხედავად იმისა, რომ... მესერი ნაწილობრივ სულელია, ბოლოს და ბოლოს, ის არის აერობატიკის ოსტატი, გამომგონებელი, დიზაინერი და, რა თქმა უნდა, ცოცხალს ბევრად მეტი სარგებელი მოუტანს სამშობლოს. შესაძლოა, იანკები არც ისე ცდებიან, იმეორებენ პრინციპს: ბრძოლაში მთავარია გადარჩენა! მკვდრებს ხომ აღარ შეუძლიათ მოკვლა!
  ადმირალმა ნაუმომ აღნიშნა:
  - საბრძოლო მასალის ორ მესამედზე მეტი უკვე გამოვიყენეთ. თოფები ძალიან ცხელა, ვედროებით ასხამენ წყალს!
  იამამოტომ ჰაერში თითით ჯვარი გაიხადა და დაბალი, ოდნავ უხეში ხმით თქვა:
  - ვფიქრობ, თოფები ჭურვის ბოლო მესამედს გაუძლებს. თუმცა არა, ნოკაუტით ოთხმოცდათხუთმეტ პროცენტამდე.
  ადმირალმა ნაუმომ მხრები აიჩეჩა და შუბლიდან ოფლი მოიწმინდა.
  - ღირს თუ არა პირველ დღეს ყველაფერი საუკეთესოს გაცემა?
  იამამოტომ მუშტები შეკრა.
  - Ღირს! რა თქმა უნდა, ღირს! ჩვენ რუსები გავაოცეთ, როგორც 1904 წელს, გერმანელები 1941 წელს, მაგრამ სტალინი სასტიკად დასჯის ბრძანებას და ეს აღარ განმეორდება. ამიტომ აუცილებელია გამოვიყენოთ ის ფაქტი, რომ დრაკონის კუდი დაიძინა. სინამდვილეში, მე მესმის სტალინს, გერმანიასთან ომმა იმდენად მიიპყრო მისი ყურადღება, რომ მან შეწყვიტა შორეულ აღმოსავლეთზე ზრუნვა. მის გარემოცვას კი ლიდერის გარეშე ეშინია ინიციატივის აღება. აქ ჩვენ გამოგვრჩა ჩვენი დარტყმა. ისევე როგორც ამერიკელები. ყველასთვის ცხადი იყო, რომ საქმე ემზადებოდა, ღრუბლები გროვდებოდა, ჭექა-ქუხილი მალე დატყდებოდა, მაგრამ...
  ნაუმო შეეხო ქამარზე ჩამოკიდებული სამურაის ხმლის სახელურს, ან როგორც მას ხშირად უწოდებენ კატანას:
  - რუსები ყოველთვის გვიან მოქმედებენ! ომი არც თუ ისე გრძელი იქნება და ურალს მივაღწევთ.
  იამამოტომ თვალები ცისკენ ასწია.
  "ღმერთებმა დაგვეხმარონ ამაში, მაგრამ მე ასე არ ვფიქრობ!" ისინი სწრაფად სწავლობენ, ხალხინ გოლმა აჩვენა, რომ რუსების დონე უფრო მაღალია, ვიდრე 1904-1905 წლების ომის დროს. გარდა ამისა, ერთ საიდუმლოსაც გეტყვით. ჩვენი საიდუმლო აგენტი ვლადივოსტოკში ცოტათი დაეხმარა, რომ საკმაოდ მძლავრ სანაპირო არტილერიას ჭურვები არ ჰქონდა და თვითმფრინავი დროულად ვერ აფრინდა. ეს არის საიდუმლო ომი.
  ნაუმოს გაუკვირდა:
  - და სად გამოიყურებოდა SMERSH და NKVD?
  იამამოტომ ჩაიცინა და თითები აიქნია.
  "რუსეთის ყველაზე ცუდი კადრები მსახურობენ აქ, შორეულ აღმოსავლეთში, ვინც საბჭოთა-გერმანიის ფრონტზე სიკვდილის ეშინია, ვლადივოსტოკისკენ მიისწრაფვის. ამიტომ, აქ ბევრად უფრო ადვილია ზევით მოღალატის ან სულელის პოვნა, ასევე თავმოყვარე. და NKVD იმდენად არის მიჩვეული წარმოსახვითი შეთქმულების გამოვლენას, რომ აღარ ამჩნევს ნამდვილ მოღალატეებს. ასე რომ მუშაობა სავსებით შესაძლებელია. სხვათა შორის, თუ რამდენიმე გენერალი გადავიდა გერმანელების მხარეს, მიუხედავად იმისა, რომ მათ ოჯახებს, ნათესავებსა და მეგობრებს ამის გამო სიკვდილით დასჯა ემუქრებათ, მაშინ სავსებით შესაძლებელია ვინმეს ზემოდან მოსყიდვა. ან გამოიყენეთ იგი სიბნელეში, რაც კიდევ უკეთესია. ასე რომ, ჩვენ ბევრი სამუშაო გავაკეთეთ. ჩვენ იაპონელებს ზოგადად ახასიათებთ სამხედრო ოპერაციებზე ფიქრის საფუძვლიანობა და ყველა წვრილმანის გათვალისწინება.
  ნაუმომ კატანას სახელური შეახო.
  - მართალია! მაგრამ ხალხინ გოლის სირცხვილი სიმწარისა და ძლიერი გაღიზიანების გრძნობას იწვევს! როგორ შეგვეძლო...
  იამამოტომ ანუგეშა:
  - იაპონელებზე მეტი მანჩუები იყვნენ და საერთოდ შეუძლებელია მუდმივად მოგება. უნდა აღვნიშნო, რომ, მიუხედავად ამისა, ჩვენს მხარეს არ იბრძოდნენ საუკეთესო ნაწილები და რუსებს დიდი უპირატესობა ჰქონდათ ავიაციაში და ტანკებში.
  ნაუმომ ნახევრად დახატა თავისი კატანა.
  - არ გვამართლებს! სამურაი არასოდეს მოიხსენიებს მოწყენილ პირს და დაღლილ ცხენს, უამრავ მტერს და სუსტ იარაღს!
  იამამოტომ შეასწორა:
  - სამურაი რა თქმა უნდა არა, მაგრამ კაცი სამწუხაროდ კი! ადამიანები მიდრეკილნი არიან შეცდომის დაშვებისკენ!
  იამამოტო გაფანტული იყო და რაღაცას ყვიროდა მილებში, შემდეგ კი განაგრძო:
  - სამურაი ნამდვილად არასოდეს დაიხრება! ის მიდის ვერძთან და დინების საწინააღმდეგოდ.
  ნაუმომ თავი დაუქნია.
  - მართლა! მაგრამ ჩვენ ვებრძოლეთ აშშ-ს და ბრიტანულ ლომს.
  იამამოტომ საჭეს თითი დაკრა.
  - დიახ! მართალია, მაგრამ შეერთებულმა შტატებმა კბილებში მოხვდა, ბრიტანეთმა დაკარგა კოლონიები, გერმანია კი უბედურებაში იყო. ჩვენ გვინდოდა რუსეთის დასავლეთიდან რაც შეიძლება მეტი ძალების გაყვანა, რათა ვერმახტს შეტევაზე გადასვლა გაადვილებულიყო. დარტყმა მაისში იყო დაგეგმილი, გზების გაშრობამდე, მაგრამ ამერიკელებმა ხელი შეუშალეს.
  ნაუმომ თავისი კატანა დახატა და ჰაერში დაარტყა:
  - სიკვდილი აშშ-ს! ისინი ყოველთვის ერევიან იაპონიაში.
  იამამოტომ ეშმაკურად გაიღიმა.
  - ყოველთვის არა, რა თქმა უნდა, მაგალითად, როცა პირველად ვიბრძოდით რუსეთთან, იანკები ძალიან გვეხმარებოდნენ სესხებით, ასევე იარაღის მიწოდებით. ჩვენი ფლოტის ნახევარზე მეტი დამზადდა შეერთებული შტატების და ბრიტანეთის ფულით და მათ საკუთარ გემთმშენებლობაში. ასე რომ, ამერიკა ყოველთვის არ არის ცუდი, მაგრამ არა ამ შემთხვევაში.
  ნაუმომ გაკვირვებულმა ჰკითხა:
  - Და რატომ?
  იამამოტო გულმოდგინედ ახსნა:
  - შორი მანძილის ბომბდამშენების ფარა შეიჭრა ტოკიოში და მზაკვრული დარტყმა მიაყენა დედაქალაქს ნაპალმის ბომბების გამოყენებით. ასობით ხის სახლი დაიწვა და იმპერატორმა ბრძანა, ნებისმიერ ფასად გადაეტანა კონტროლის ზონა დედაქალაქს. და უპირველეს ყოვლისა, დაიპყრო ამერიკული ბაზების საბრძოლო კომპლექსი მიდვეის არქიპელაგზე, იაპონურ ჩონჩხებთან ყველაზე ახლოს. და ჩვენ წარმატებას მივაღწიეთ!
  ნაუმამ ხმალი ჰაერში ააფრიალა:
  ჩვენ მაინც გავიმარჯვეთ!
  იამამოტომ შეაწყვეტინა:
  - თეთრებს შორისაც ჭკვიანები არიან! გასაკვირი არ არის, რომ იმპერატორმა თავის კაბინეტში ნაპოლეონის ბიუსტი დადო. მაგრამ იყო სხვა კეისარი, თქვა: დაპყრობილის შენარჩუნება უფრო რთულია, ვიდრე გამარჯვება. ამ შემთხვევაში, ეს პირველ რიგში ჩვენზე გვეხება. ნაუმამ ხმლით რვა ფიგურა გაიმეორა:
  გონებით მესმის, მაგრამ გულით!
  იამამოტო ფეხზე წამოდგა და კოლეგას მხარზე ტაში დაარტყა.
  -კი, არ გეწყინოს, ამ შემთხვევაში დასაბრუნებლად მივდივართ. ჩვენ დავამარცხებთ სსრკ-ს და ისევ აშშ-სა და ბრიტანელებისკენ მივისწრაფვით, მაგრამ უკვე გერმანელებთან და მაკარონისთან ერთად.
  ადმირალმა ნაუმამ თითქმის შეუმჩნეველი მოძრაობით ჩამალა კატანა თავის გარსში და ჩურჩულით ჩაიჩურჩულა:
  - მომავალი კარგია, მაგრამ აწმყო უკეთესი! გაიგეთ ავიამზიდებზე, ბომბების მთელი მარაგი ამოწურულია და ...
  იამამოტომ მოკლედ ბრძანა:
  - მოდი გემბანზე და მიმოიხედე, ნახევარ საათში შემოვბრუნდებით და უახლოეს ბაზაზე გავემგზავრებით.
  ნაუმამ ცხვირწინ უუსტვინა:
  - მისმინე მეთაურს!
  ადმირალი გადმოხტა, კარი მოუჭირა, რომ არ გაეჯახუნა. სანამ მისი ნაკვალევი გაქრებოდა, კარიდან ჩრდილი გაცურდა, ფეხის წვერებზე დადიოდა და გადასაფარებელი გადააგდო.
  აბა, რა შუაშია დრო, სიყვარული კი ღამეა.
  იმავდროულად, საშა სოკოლოვსკი მაინც ავიდა LAGG-5 გამანადგურებელში.
  ბიჭს უნდოდა ბრძოლა. ის აფრინდა შესანიშნავ კონანს შესახვედრად. ამიტომ არის სიზმარი, რომ არის წარმოუდგენელი დამთხვევები.
  კონანმა უკვე ჩამოაგდო ხუთას სამოცი ამერიკული და ბრიტანული თვითმფრინავი. მან კი წვერი საბჭოთა ტუზებს გადაკვეთა.
  თუმცა, მას არ აქვს ეჭვი, რა სიურპრიზი ელის.
  თავად საშა სოკოლოვსკი მის წინააღმდეგაა.
  ბიჭი მარტოა საცურაო კალთაში, უფრო მოსახერხებელი და რაციონალურია. ის მირბის სასტიკ ბრძოლაში.
  მისი მეტოქე, კონანი, ასევე ქერათმიანია და დაახლოებით თოთხმეტი წლის ბიჭს ჰგავს, მხოლოდ ძალიან სიმპათიური და გამოჩენილი კუნთებით.
  ორივე ბიჭი ტერმინატორია.
  შორ მანძილზე იწყებენ ერთმანეთზე სროლას. და ამავე დროს ერიდებიან.
  გაეცალეთ კადრებს.
  საშა ყვირის:
  - სტალინის სამშობლოსთვის!
  კონანი ღრიალებს უკან:
  - იაპონიისთვის, იმპერატორისთვის!
  მართალია ის საერთოდ არ არის სამურაი, არამედ ელფი. აი ბიჭი კონანი, რომელიც საბჭოთა მანქანას ანადგურებს.
  საშა სიმეტრიულად პასუხობს - იაპონურს წყვეტს.
  ორივე მებრძოლი იმსახურებს გმირობას.
  ისინი ან ფარავენ, შემდეგ იფანტებიან სხვადასხვა მიმართულებით, მაგრამ ვერავინ შეძლებს მეორეს ჩამოგდებას.
  საშა ყვირის:
  - ებრძოლე საზიზღარ მშიშარას!
  კონანი პასუხობს:
  - ეს შენ მშიშარა ბრძოლაა!
  ისინი კვლავ იყრიან თავს. ისინი კინაღამ ერთმანეთს ეჯახებიან, მაგრამ კვლავ იფანტებიან სხვადასხვა მიმართულებით. არა, ვერავინ ვერავის დაარტყამს. ეს, სამწუხაროდ, მათთვის შეუძლებელია.
  და ისევ გაიფანტნენ.
  საშამ იღრიალა:
  - წმინდა რუსეთისთვის!
  კონანმა იღრიალა:
  - არა, იაპონია უფრო წმინდაა!
  საშამ უსტვენდა და უპასუხა:
  მაგრამ შენ არ ხარ იაპონელი! და არც ადამიანი!
  კონანმა გაშიშვლებული კბილებით იღრიალა:
  -და მე ვინ ვარ?
  საშამ გულწრფელად უპასუხა:
  - შენ ერთგვარი მსუბუქი ელფებიდან ხარ!
  კონანმა ჩაიცინა და უპასუხა, გაწყვიტა სხვა საბჭოთა თვითმფრინავი:
  -ასე იცი!
  საშკამ მარგალიტის კბილების ღიღინით აღნიშნა:
  -ბევრი ვიცი!
  შემდეგ კონანმა შესთავაზა:
  - Მოდი გავაკეთოთ ეს! პირადად ჩემთვის ეს ომი თამაშს და გართობას უფრო ჰგავს, შენც ოცდამეერთე საუკუნის შვილი ხარ! რა გინდა მეორე მსოფლიო ომისთვის?
  საშამ ლოგიკურად აღნიშნა, ჩამოაგდო იაპონური მანქანა:
  - მე რუსეთიდან ვარ და ადრე რუსეთი სსრკ იყო. ასე რომ, შემიძლია ვთქვა, რომ მე ვიბრძვი ჩემი სამშობლოსთვის!
  კონანმა ჩაიცინა და შენიშნა:
  - მე კი იაპონელმა ელფმა კონანმა გამოიგონა და ანიმეში დავხატე. ამიტომ ვიბრძვი იაპონიისთვის. ასე რომ, ესეც გარკვეულწილად ჩემი სამშობლოა!
  საშა კვლავ გაგზავნა დაახლოებისთვის. ყველა ტყვიამფრქვევის უკნიდან ისროდნენ, მაგრამ ერთმანეთს ვერ ურტყამდნენ.
  მათ ამოწურეს საბრძოლო მასალა.
  კონანმა შესთავაზა:
  - Მოდი! მე და შენ მეორე მსოფლიო ომს ვტოვებთ! მე ჩემს სამყაროში ვარ, შენ კი შენში... და დაე, მოვლენებმა თავისი კურსი გაიაროს!
  საშამ უპასუხა:
  - არა, ეს არ გამოდგება! იაპონიამ უკვე შეუტია სსრკ-ს და ამით პრობლემები შექმნა. ან ისე გავაკეთებთ, რომ მეორე მსოფლიო ომში ხარ, თითქოს ეს არ იყოს. ან აქ დავრჩები საბრძოლველად!
  კონანმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - მეორე მსოფლიო ომში ორივეს დრო იწურება! და ჩვენ ვუბრუნდებით ჩვენს სამყაროებს! რაც შეეხება ცვლილებას, მე შენზე მეტად მივაღწიე წარმატებას, ახალგაზრდა ოფიცერო, რადგან ელფი ვარ! დიახ, მათ მაშინვე არ შეგიშვეს თვითმფრინავის საჭესთან!
  საშამ იღრიალა:
  - იყავი შენ ამისთვის...
  მაგრამ სანამ დრო მოასწრო, ციმციმა ააფეთქა და ორივე თვითმფრინავი, პილოტი-ტუზი, გაქრა ჰაერიდან.
  შემდეგ ომი სხვადასხვა სამყაროდან ორი მეომრის გარეშე გაგრძელდა. იაპონური ანიმეს ერთ-ერთი მულტფილმი და ოცდამეერთე საუკუნეში დაბადებული ბიჭი თავის დროზე დაბრუნდა.
  მაგრამ საქმე უკვე გაკეთებულია და იაპონია, რომელმაც ზღვაზე დაამარცხა შეერთებული შტატები, აღმოსავლეთიდან უტევს სსრკ-ს.
  სტალინი იძულებულია მნიშვნელოვანი ძალები გადაიტანოს აღმოსავლეთში და გადადოს შეტევა სტალინგრადის მახლობლად. მართალია, რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია ჯერ კიდევ მიმდინარეობს, მაგრამ უფრო ნაკლები წარმატებით, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო. გერმანელები ახერხებენ საბჭოთა ჯარების შეტევის მოგერიებას, რაც მათ დიდი ზიანი მიაყენეს.
  მართალია, აფრიკაში მოკავშირეებმა აითვისეს ინიციატივა. მაგრამ პაულუსის ქვაბიდან გადარჩენის საჭიროების არარსებობის გამო, რომელმა მიიღო მეტი გამაგრება და მოახდინა ძალიან ეფექტური შეტევა ამერიკელებზე ალჟირში, დაიპყრო ორმოცდაათ ათასზე მეტი ჯარისკაცი და ოფიცერი.
  დიდმა ზარალმა გამოიწვია უთანხმოება ამერიკულ სარდლობაში და რუზველტმა გააყინა ჯარების გადაყვანა აფრიკაში და ზოგადად განაცხადა, რომ წყნარი ოკეანე ყველაზე მნიშვნელოვანი იყო ამერიკისთვის.
  აშშ-ს არმიის ნაწილი და მრეწველების უმეტესობა ასევე დაჟინებით მოითხოვდა ფოკუსირებას იაპონიაზე.
  შედეგად, შეერთებულ შტატებში, იზოლაციის მომხრეებმა შეძლეს გაერღვია ევროპის ომში ამერიკის არ მონაწილეობის პროექტი. ვერმახტს ზავიც კი შესთავაზეს.
  ჰიტლერი, რომელსაც პრობლემები ჰქონდა რეზერვებთან, დათანხმდა ზავი ამერიკელებთან.
  ბრიტანეთს ასევე არ სურდა ბრძოლა შეერთებული შტატების გარეშე და ასევე შესთავაზა ზავი ერთი წლის განმავლობაში.
  ფიურერი დაეთანხმა ამას. ზამთარში გერმანელებმა შეძლეს ფრონტის გამართვა. მხოლოდ ლენინგრადის მახლობლად, ოპერაცია ისკრა, წარმატებით დაგვირგვინდა და შესაძლებელი გახდა დერეფნის გარღვევა.
  გერმანელებმა დეკემბერში შეძლეს სტალინგრადის სრულად აღება, მაგრამ წინ არ წასულან.
  თებერვლის ბოლოს წითელმა არმიამ წარმატებით დაარტყა ვორონეჟთან და შეძლო მნიშვნელოვანი წინსვლა. მაგრამ მაინშტაინმა მარტში კონტრშეტევით შეძლო საბჭოთა ჯარების ალყაში მოქცევა და სიტუაციის აღდგენა.
  წითელმა დიდი ზიანი მიაყენა. და ცოტა ხნით დამშვიდდა.
  გერმანელებმა კი თებერვალში ტოტალური ომი გამოაცხადეს. და მოკავშირეებმა შეწყვიტეს დაბომბვა და ბრძოლა.
  მესამე რაიხში იარაღის, განსაკუთრებით ტანკების წარმოება მკვეთრად გაიზარდა.
  ფრიცმა დაგეგმა "ვეფხვების", "პანტერების" და "ფერდინანდების" გამოყენებით, რათა გადაეწყვიტათ ომის შედეგი მათ სასარგებლოდ.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, ეს არ იყო საკმარისი. მათ მთავარი დარტყმა მიაყენეს სტალინგრადის მიდამოში, ვოლგის სანაპიროზე, კასპიის ზღვის მიმართულებით.
  გეგმა იყო კავკასიის სახმელეთო გზით მოწყვეტა დანარჩენი სსრკ-სგან. შემდეგ კი გადავიდეთ ბაქოში კასპიის სანაპიროზე.
  ამავდროულად, გერმანელები დიპლომატიური მცდელობებით ცდილობდნენ თურქეთის ჩართვის ომში.
  მათ უკვე მისცეს პრინციპული დაპირება, დაარტყავენ თუ ვერმახტი კასპიის ზღვაში გამოვა.
  იაპონია ჯერ კიდევ ომში იყო. მან შეძლო ვლადივოსტოკის გაწყვეტა და მონღოლეთის აღება.
  სამურაებს ბევრი ქვეითი ჰყავს და ფანატიკურად იბრძვიან. ტანკები საკმაოდ სუსტია, მაგრამ ისინი მსუბუქი, მობილური და იაფია წარმოებაში. და რაც მთავარია კარგი ტრაფიკით.
  მოკლედ, მტრის ძალა დიდია. და სტალინმა არ იცის რა გააკეთოს.
  ჯერჯერობით, მთელი ფსონი არის ოცდათოთხმეტი. მაგრამ ისინი უფრო სუსტია ვიდრე გერმანული მანქანები, განსაკუთრებით Tigers. KV ავზი კიდევ უფრო უარესი და მძიმეა.
  45მმ-იანი ქვემეხი მოძველებულია, 76მმ-იანი კი საკმარისად ძლიერი არ არის.
  ავიაცია პრაქტიკული თვალსაზრისით ცუდი არ არის. განსაკუთრებით Yak-9, თუმცა, საკმაოდ სუსტია იარაღში.
  გერმანელებმა ბუნებრივად დადეს ფსონი Focke-Wulf-ზე! მაგრამ მანქანის მართვა რთული იყო. მიუხედავად იმისა, რომ ძალიან ძლიერი და სწრაფი.
  ME-309-მა დაიწყო მოსვლა, სწრაფი მანქანა შვიდი სროლის წერტილით, მაგრამ ასევე არც თუ ისე ადვილი სამართავი და მძიმე. და ეს ნიშნავს უარეს მანევრირებას.
  მეტ-ნაკლებად ახალი განვითარება წარმატებული იყო Yu-188 და Yu-288, რომლებიც კარგი ბომბდამშენებია.
  და, რა თქმა უნდა, პირველი რეაქტიული მანქანები გამოჩნდა. მაგრამ ჯერ არა მასიურად.
  გერმანელებმა შეტევა დაიწყეს მხოლოდ 15 ივნისს, გადაიტანეს ტანკების მასები. და რა თქმა უნდა, მათ თავიდანვე ელოდნენ. აშენდა ძლიერი თავდაცვა.
  ნამდვილი ციტადელი.
  გარდა ამისა, IL-2-მა გერმანელებს კარგი სიურპრიზი მოუმზადა მცირე კუმულაციური ბომბების სახით.
  მაგრამ ეს საკმარისი არ არის... გერმანელები მაინც ძლიერები იყვნენ. მათ დააგროვეს უფრო და უფრო გამოცდილი ქვეითი ჯარი, როგორც ავიაცია, ასევე ტანკები.
  დასავლეთის ფრონტის გარეშე ნაცისტები უფრო ძლიერები არიან ჰაერში. ტანკებში მათ აქვთ მცირე უპირატესობა რაოდენობაში, მაგრამ ხარისხით მძიმე მანქანების გამო.
  არტილერიაში, კიდევ ცოტა მეტი ლულა სსრკ-დან. მაგრამ რა თქმა უნდა, კალიბრის თვალსაზრისით, მტერი წინ არის.
  რჩება მხოლოდ მძლავრი თავდაცვისა და საბჭოთა ხალხის გამძლეობის იმედი.
  
  
  
  ნაპოლეონმა მოიგო წყლის ქვეშ
  ნაპოლეონ დიდმა რამდენიმე საათით ადრე შეუტია ჰამილტონს და მოახერხა მისი დამარცხება, სანამ ბლუჩერი მიუახლოვდებოდა. შემდეგ კი მან დაამარცხა ბლუჩერი.
  ამ პირობებში რუსეთმა ალექსანდრე პირველის მეთაურობით გადაწყვიტა ნაპოლეონს არ ებრძოლა. ავსტრიელებმა, რომლებიც, როგორც ჩანს, მასთან ნათესავები არიან, მშვიდობა ზომიერი პირობებით შესთავაზეს.
  საფრანგეთმა დაიბრუნა იტალიაში ფრანგებით დასახლებული ორი პატარა ტერიტორია და მის შემადგენლობაში ნიდერლანდები. მისგან ანაზღაურება მოიხსნა და ნაპოლეონ პირველის ავტორიტეტი აღიარეს.
  დროებითი წონასწორობა დამყარდა. საფრანგეთი ძალიან დაიღალა ომებით და ნაპოლეონი ცოტა ხანს მშვიდად იჯდა. მიუხედავად იმისა, რომ დაიწყო გარკვეული რეფორმების გატარება. ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი არის პოლიგამიის ოფიციალური შემოღება ოთხამდე პარტნიორის ყოლის უფლებით.
  მიუხედავად იმისა, რომ კათოლიკურმა ეკლესიამ წინააღმდეგობა გაუწია, პაპის ავტორიტეტი მნიშვნელოვნად დაეცა. პროტესტანტებმა კი ამ საკითხში მოქნილობა გამოიჩინეს.
  თავად ნაპოლეონი თითქმის ათეისტი იყო. მან მკაცრად გამოყო ეკლესია სახელმწიფოსგან. მაგალითად, საერო კანონები შენ არ გეხება.
  ნაპოლეონ დიდმა, ოდნავ აღადგინა საფრანგეთის ძალაუფლება, შეიჭრა ალჟირსა და მაროკოში. მან დაიწყო აფრიკის კოლონიების შემოერთება თავის საკუთრებაში. მალე მისმა ჯარებმა ლიბია დაიპყრეს. მაგრამ ეგვიპტის ხელში ჩაგდება ბრიტანეთმა შეუშალა, რომელსაც თავად არ ჰქონდა შეხედულება მასზე.
  ნაპოლეონმა გადაწყვიტა, რომ სჯობდა არ დაეწყო ომი ზღვაზე, სადაც ის მტერზე ბევრად სუსტი იყო. უფრო მეტიც, ასევე აუცილებელია აფრიკაში დატყვევებულის მონელება.
  ფრანგებმა გადაწყვიტეს გადასულიყვნენ ნიგერში და დაეპყროთ მიწები დასავლეთში და აფრიკის ცენტრში.
  ნაპოლეონმა მოახერხა კარგი ურთიერთობების დამყარება რუსეთთან, განსაკუთრებით ნიკოლოზ I-ის ხელისუფლებაში მოსვლის შემდეგ, რომელთანაც ისინი დამეგობრდნენ და ავსტრიასთან. უფრო მეტიც, 1829 წელს ავსტრია და საფრანგეთი შევიდნენ ომში თურქეთის წინააღმდეგ რუსეთის მხარეზე. რაც მთლიანობაში ძლიერი ნაბიჯი აღმოჩნდა.
  თურქეთი საბოლოოდ გააძევეს ბალკანეთიდან. ბოსნია და ჰერცეგოვინა ავსტრიის შემადგენლობაში შევიდა, რუსეთმა მიიღო რუმინეთის აღმოსავლეთი ნაწილი, ხოლო დასავლეთი ავსტრიული გახდა.
  ბულგარეთმა და სერბეთმა ოფიციალურად მოიპოვეს დამოუკიდებლობა, მაგრამ ბულგარელები გახდნენ რუსეთის ვასალები, ხოლო ავსტრიის სერბები. საფრანგეთმა თავის კონტროლის ქვეშ მიიღო სარდინიის სამეფო და ნეაპოლი. გარდა ამისა, ფრანგებმა აიღეს კრეტა საბერძნეთიდან და კუნძულების ნაწილი. თავად საბერძნეთმა კონტინენტზე ოფიციალურად მოიპოვა დამოუკიდებლობა, მაგრამ საფრანგეთის ეგიდით.
  თურქეთი ევროპაში დარჩა პრაქტიკული მხოლოდ სტამბულის მფლობელობაში.
  რუსეთმაც მიიღო ამიერკავკასია, ბათუმიც და ყარსი, ერზურუმიც - სომხებითა და ქურთებით დასახლებული თითქმის ყველა მიწა. ერაყის ჩრდილოეთი რუსული გახდა, სამხრეთი კი ინგლისელებმა შეიერთეს.
  თურქეთი დაქვეითდა მცირე უფლებამოსილებების კატეგორიაში. რუსეთი კი, პირიქით, უფრო ძლიერი აღმოჩნდა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო. ნაპოლეონი გარდაიცვალა 1837 წელს, რის შედეგადაც საფრანგეთი დატოვა დიდ და ძლიერ ძალად კოლონიური საკუთრებით აფრიკაში, ევროპასა და აზიის ნაწილებში.
  ამის შემდეგ ხელისუფლებაში მოვიდა მისი ვაჟი ნაპოლეონ II. უფრო მაღალი, ქერა, მან მამისგან დიდი ამბიციები მიიღო. და მან სცადა შეექმნა კოალიცია ბრიტანეთის წინააღმდეგ.
  ამას ავსტრია დათანხმდა და რუსეთმა, რომელიც იმ დროს კავკასიის ომში იყო ჩაძირული, უარი თქვა კოალიციურ ომზე. შემდეგ 1846 წელს ავსტრია და საფრანგეთი ომში წავიდნენ გერმანიასთან. ის ჯერ არ გაერთიანდა პრუსიის ქვეშ. დიახ, და ძალები არათანაბარი იყო. ავსტრია თავისი ძალის მწვერვალზეა და საფრანგეთიც... და პრუსია არც ისე ძლიერია.
  ომის შედეგად ყველა გერმანული მიწა დაიპყრო და გაიყო ფრანგებსა და ავსტრიელებს შორის. შემდეგ ნაპოლეონ II-მ სწრაფად შეუერთა დანია საკუთარ თავს. 1851 წელს ნორვეგია ფრანგებმა დაიპყრეს.
  და 1853 წელს ნიკოლოზ I საბოლოოდ შეუერთდა კოალიციას. რუსეთი, ავსტრია და საფრანგეთი დაეცა იმაზე, რაც დარჩა თურქეთიდან და ბრიტანეთიდან.
  ხმელეთზე წარმატებამ ხელი შეუწყო კოალიციას. ზღვაზე ბრიტანელებისთვის საქმე ცოტათი უკეთესი იყო. მაგრამ კოალიციამ დაიპყრო მთელი ახლო აღმოსავლეთი, ეგვიპტე, სუდანი. შემდეგ კი ირანი. და 1857 წელს რუსეთი, საფრანგეთი და ავსტრია გადავიდნენ ინდოეთში. და შეძლეს მისი დაჭერაც.
  იყო აფრიკის დაპყრობა სამხრეთისკენ წინსვლით. და თავად ბრიტანეთმა დაახრჩო კონტინენტური ბლოკადა. ამავე დროს, სამი იმპერია აშენებდა ფლოტებს.
  მათი უპირატესობა საბრძოლო ძალასა და რესურსებში სულ უფრო და უფრო ძლიერდებოდა.
  და 1862 წელს, რუსეთის, საფრანგეთისა და ავსტრიის დაშვების საფრთხის გათვალისწინებით თავად მეტროპოლიაში, ბრიტანელებმა მშვიდობა ითხოვეს. ბრიტანეთს მოუწია დათანხმებულიყო მთელი რიგი დამამცირებელი პირობებით და დაეტოვებინა თავისი კოლონიები.
  ნიკოლოზ პირველი გარდაიცვალა 1864 წელს... მისი ტახტი ალექსანდრე II-მ დაიკავა. მაგრამ ამ მეფეს ისევ არ გაუმართლა. უკვე 1866 წლის აპრილში იგი დახვრიტეს დიდებულმა კარაკაზოვმა და გლეხების დიდი ხნის ნანატრი განთავისუფლება არ მომხდარა.
  ხოლო ახალი ახალგაზრდა მეფე ალექსანდრე მესამე იყო გლეხების განთავისუფლების წინააღმდეგი. და განაგრძო კონსერვატიული კურსი. თუმცა რუსეთი წინ მიიწევდა აზიასა და ჩინეთში.
  აშშ-ში სამოქალაქო ომი გაგრძელდა. განსაკუთრებით აბრაამ ლინკოლნის მკვლელობის შემდეგ. სერიოზული უთანხმოება წარმოიშვა ჩრდილოელებს შორის. ომი ათ წელზე მეტხანს გაგრძელდა და შეერთებული შტატები ფრაგმენტული დარჩა. ომის გახანგრძლივებას ხელი შეუწყო ნაპოლეონ II-ის სამხრეთელების დახმარებამ და ძლიერი შეერთებული შტატების არარსებობამ საფრანგეთის კოლონიასთან კანადასთან და ვასალ მექსიკასთან საზღვარზე. ნაპოლეონ II მართავდა 1879 წლამდე და მისი მეფობა საკმაოდ ხანგრძლივი იყო: ორმოცდათორმეტწლიანი და დიდებული. ფრანგებმა მთლიანად დაიკავეს აფრიკა, მხოლოდ ავსტრიამ მიიღო მასში ცოტა რამ, ისარგებლა სირიიდან, პალესტინადან, ინდოჩინეთიდან, ნაწილობრივ ინდოეთიდან, ირანიდან და ა.შ.
  გაძლიერდა კანადაში, მექსიკაში, დაიწყო შეღწევა ლათინურ ამერიკაში. ესპანეთსა და პორტუგალიაში პროფრანგმა მეფეებმა დაიწყეს მმართველობა. ბრიტანეთი გახდა მცირე ქვეყანა.
  მართალია, რუსეთი გაძლიერდა და ცოტა ავსტრია. მაგრამ ეს არ არის საშინელი.
  ტახტზე ავიდა ნაპოლეონ II-ის ვაჟი ნაპოლეონ III. ის უკვე ოცდათვრამეტი წლის იყო. საკმაოდ მომწიფებული იმპერატორი, მან განაგრძო მამის პოლიტიკა, აწარმოა ომები ლათინურ ამერიკაში და დაეუფლა ავსტრალიასა და წყნარ ოკეანეს.
  იმ დროს რუსეთმა დაიპყრო და გადაიხარშა ჩინეთი და ინდოეთი, ბევრი მიწა. 1904 წელს რუსები ასევე დაეშვნენ იაპონიაში, მანამდე დაიპყრეს კორეა. იაპონიასთან ომი გარკვეულწილად გაჭიანურდა და პარტიზანულ ფაზაში გადავიდა. ნაპოლეონ III-მ დაიპყრო ლათინური ამერიკა, თითქმის მთელი წითელი კონტინენტი. მაგრამ მას არ ჰქონდა დრო შეერთებულ შტატებში შესვლისთვის და გარდაიცვალა 1909 წელს.
  ნაპოლეონ მეოთხე - ყველა უფროს ვაჟს ტრადიციულად ნაპოლეონს ეძახდნენ, აიღეს და შეუტიეს შეერთებულ შტატებს, რათა დაესრულებინათ მიწის კონსოლიდაცია. ამასობაში შეერთებული შტატები სამ ნაწილად დაიყო და შედარებით ჩამორჩენილი დარჩა. და უამრავმა საფრანგეთის არმიამ დაიპყრო ისინი.
  რუსეთი ჯერ კიდევ დიდხანს ებრძოდა იაპონელ პარტიზანებს და ჩინეთში მუდმივად იფეთქებდა აჯანყებები.
  1913 წელს ალექსანდრე III გარდაიცვალა და ტახტზე ნიკოლოზ II ავიდა. ახალმა მეფემ განაგრძო მამის გზა.
  შეერთებული შტატების დაპყრობის შემდეგ ნაპოლეონ მეოთხეს მეტი სურდა. ბრიტანეთი, ჯერ კიდევ კოლონიების გარეშე, არც თუ ისე ძლიერია. ავსტრია და რუსეთი, საფრანგეთის გარდა, ეს ორი მთავარი ძალაა მსოფლიოში.
  უფრო მეტიც, ორივე იმპერიაში არის აბსოლუტური მონარქია, მეფის რუსეთში კი ბატონობაც მოქმედებს!
  ნაპოლეონ მეოთხე ფიქრობს ამაზე... მაგრამ ორ ურჩხულთან ერთდროულად ბრძოლა შეუძლებელი ამოცანაა. ან ძალიან რთული. აუცილებელია ერთი მათგანის არჩევა და ერთად ცემა.
  1916 წელს იმპერატორ ფრანც ჯოზეფის გარდაცვალების შემდეგ, რომელიც მართავდა სამოცდათვრამეტი წლის განმავლობაში - ერთ-ერთი ყველაზე გრძელი მეფობა მსოფლიოში, ტახტზე ავიდა მისი ძმისშვილი ჩარლზ I. და ამის შემდეგ დაიწყო შეჯახება ავსტრიაში. ყველამ არ აღიარა ახალი მემკვიდრე, რომლის ერთადერთი დიდი ბაბუა ფრანც II იმპერატორი იყო.
  და დაიწყო რამდენიმე აჯანყება და გადატრიალება.
  საფრანგეთმა და რუსეთმა ჯარები გაგზავნეს ავსტრიაში. ერთობლივმა დარტყმამ გამოიწვია პაჩვერკის იმპერიის სწრაფი დამარცხება და მისი დაყოფა. და მალე შვედეთი გაიყო.
  საფრანგეთში ასევე შედიოდნენ ესპანეთი და პორტუგალია.
  ამრიგად, მსოფლიოში მხოლოდ ორი ქვეყანაა დარჩენილი: საფრანგეთი და რუსეთი, რომლებმაც გაიყვეს ყველა ტერიტორია ...
  ნიკოლოზ II და ნაპოლეონ IV. ასეთია კომბინაცია. და ორი მონარქი დგას ერთმანეთის პირისპირ... მაგრამ ომი არასოდეს დაწყებულა... ნიკოლოზ II გარდაიცვალა 1936 წელს. მისი ადგილი დაიკავა ალექსეი II-მ. და ნაპოლეონ მეოთხე გარდაიცვალა ერთი წლის შემდეგ 1937 წელს. მას შეცვალა არა უფროსი ვაჟი, რომელიც ასევე გარდაიცვალა, არამედ შუა ლუი მეცხრამეტე.
  ახალი მეფე ახალგაზრდა იყო, ალექსეი კი ახალგაზრდა. 1941 წელს კი მაისიდან დეკემბრამდე რამდენიმე თვე იბრძოდნენ... რის შემდეგაც ზავი დადეს, ანექსიებისა და ანაზღაურების გარეშე.
  ეს უკვე ორი მსოფლიო იმპერიის ბოლო ომი იყო. 1943 წელს ფრანგები მთვარეზე გაფრინდნენ. ხოლო რუსებმა 1945 წ. კოსმოსური გაფართოება დაიწყო.
  და ორი იმპერია: რუსული და ფრანგული, ბონაპარტისა და რომანოვების დინასტიები მშვიდობიანად თანაარსებობდნენ.
  ასე რომ, ზოგადად, ცხოვრება საკმაოდ მშვიდად განვითარდა მიწიერი სამყაროს სხვა სისტემაში.
  მეოცე საუკუნის ბოლოს რუსებმა და ფრანგებმა მოახერხეს მზის სისტემის თითქმის ყველა პლანეტის მონახულება და განავითარეს კოსმოსური ინდუსტრია.
  ზოგადად, დედამიწაზე არ იყო ეპიდემიები და შიმშილი. ორივე იმპერიაში შობადობა კონტროლის ქვეშ მოექცა და რელიგიები შეზღუდული იყო.
  ეკლესია გამოეყო სახელმწიფოს და მოდად იქცა ათეიზმი და ახალი წარმართობა.
  და ომები საერთოდ გაქრა, ისევე როგორც დიდი არეულობა თითქმის არ ყოფილა.
  
  თუ რასპუტინი გადარჩებოდა
  რასპუტინი რაღაც სასწაულით, მუცელში არსებული შხამისა და ჭრილობის მიუხედავად, მკვლელობის მცდელობის შემდეგ მაინც გადარჩა. ცარ ნიკოლოზ II-ის დიდი ხნის დაგეგმილი გარემოცვის შედეგად სასახლის გადატრიალება არ მომხდარა. ცარმა წარმატებით გაიარა რუსეთის ისტორიაში ყველაზე რთული ეტაპი. და აპრილის ბოლოს, როგორც კი გზები დაშრა, სამხრეთით დაიწყო დიდი ხნის ნანატრი შეტევა.
  ცარისტული არმიის საბრძოლო ეფექტურობას დროებითი მთავრობის სულელური განკარგულებები არ შეულახავს და გამოჩენილი მეთაურის ბრუსილოვის მეთაურობით მან მიაღწია დიდ წარმატებებს. სხვათა შორის, რეალურ ისტორიაში, თავიდან იყო მნიშვნელოვანი წარმატებები, შეტევა ჩაიშალა დივერსიის შედეგად, როგორც ბოლშევიკების, ისე სხვა დესტრუქციული ელემენტების, მათ შორის დიდი ბურჟუაზიისა და დროებითი მთავრობის მინისტრების მიერ.
  ასე რომ, დივერსია არ არის, ჯარი ჯერ კიდევ ძლიერია ცარისტული გენერლების დისციპლინით. ავსტრიელების და განსაკუთრებით სლავური შენაერთების მორალი ეცემა.
  ბრუსილოვმა აიღო ლვოვი და დაწინაურდა პრზემისლის ალყამდე.
  მხოლოდ ცენტრში ფრონტის სერიოზულად დასუსტებით, გერმანელებმა როგორღაც შეაჩერეს რუსული შეტევა.
  თუმცა რუსეთის ჯარებმა რუმინეთშიც დაარტყეს. იყო დიდი წარმატებები. და კიდევ დაიბრუნა ბუქარესტი და ტრანსილვანია.
  გერმანელებმა ასევე გამოიყვანეს ჯარები სხვა სექტორებიდან, გადაარჩინეს ავსტრიელები. გერმანიისთვის ვითარება გამწვავდა 1917 წლის აპრილში შეერთებული შტატების ომში შესვლით. რატომ არ შეუერთდით ამერიკელებს? ჩანს, რომ გერმანია უკვე ცურავს და სასიამოვნოა გამარჯვებულთა შორის ყოფნა.
  შემოდგომაზე, როდესაც წვიმა დაიწყო, საბოლოოდ დაიწყო რუსული ჯარების შეტევა ცენტრში ფაქტობრივი გერმანული ნაწილების წინააღმდეგ.
  სველ თოვლში ცუდი ხილვადობა აფერხებდა გერმანელი მსროლელთა და არტილერისტების მუშაობას. გარდა ამისა, სიცივეში ფრიცები ყოველთვის უარესად ყვირიან, ვიდრე რუსები, უფრო მიჩვეულები მკაცრ კლიმატს.
  ასე რომ, უფრო გადამწყვეტი და ქმედუნარიანი სარდალი კორნილოვი მეთაურობდა ცენტრალურ, დასავლეთ ფრონტს, რომელმაც განზე წაართვა არც ისე გაბედული წინამორბედი.
  რუსეთის ჯარებმა გაარღვიეს დასუსტებული გერმანიის თავდაცვა და წარმატებით წავიდნენ წინ, დაიპყრეს დიდი რაოდენობით ტყვეები და ტროფები.
  მხოლოდ მდინარე ვისტულაზე, დასავლეთში მათი ჯარების დასუსტების შემდეგ, გერმანელებმა შეძლეს შეაჩერონ რუსული ჯარების წინსვლა. მეფის არმიამ გაათავისუფლა ბალტიისპირეთის ქვეყნები და შევიდა აღმოსავლეთ პრუსიაში.
  რუსებმა ასევე მიაღწიეს დიდ წარმატებებს ფრონტის სამხრეთ სექტორში თურქეთის წინააღმდეგ. წლის ბოლოს მათ ბრიტანელებთან და ფრანგებთან ერთად თითქმის მთლიანად დაიპყრეს მცირე აზია და მიუახლოვდნენ სტამბულს.
  იანვარში სტამბოლი ძირითადად რუსული ჯარების ზეწოლის ქვეშ მოექცა და ოსმალეთის იმპერიამ კაპიტულაცია მოახდინა.
  დადგა 1918 წელი. რუსეთში მათ სჯეროდათ სწრაფი გამარჯვების და ქვეყანამ გაუძლო, მიუხედავად ყველა სამხედრო სირთულისა. მოკავშირეებმა დასავლეთშიც ცოტა დააჭირეს გერმანელებს და სჯეროდათ მათი წარმატების.
  ამერიკამ უფრო და უფრო ახალი დივიზიები გადაიტანა. ავსტრია-უნგრეთი იშლებოდა და მისი ჯარი დეზერტირებდა. ბულგარეთმა ომი გამოუცხადა გერმანიას და ავსტრია-უნგრეთს, გამოვიდა ცენტრალური სახელმწიფოების გაერთიანებიდან. და თურქეთი დამარცხდა.
  რა თქმა უნდა, გერმანიაში გაჩნდა განწყობა, რომ ეს ომი რაც შეიძლება მალე დასრულდეს.
  მაგრამ მაინც ცოტა გადაუწყვეტია. და სად მიდიხარ? ჯერ კიდევ მარტში, თბილი ამინდის მოლოდინის გარეშე, რუსეთმა დაარტყა უკვე გატეხილი ავსტრია-უნგრეთი და გაარღვია ფრონტი. გერმანელებმა შეტევას ვერ გაუძლეს და გაიქცნენ. ისინი დიდი დანაკარგით გაანადგურეს. ბუდაპეშტი დაეცა და ავსტრიის იმპერიამ კაპიტულაცია მოახდინა.
  რამდენიმე ხნის შემდეგ გერმანიაში გადატრიალება მოხდა და 1918 წლის 9 მაისს გერმანიის იმპერიამ კაპიტულაცია მოახდინა.
  ასე დასრულდა პირველი მსოფლიო ომი. ამას მოჰყვა მოლაპარაკებები ვერსალში და ახალი სამშვიდობო სისტემის ხელმოწერა.
  ოსმალეთის იმპერია გაქრა რუკიდან. იგი გაიყო რუსეთმა, ბრიტანეთმა, საფრანგეთმა. ცარისტულმა იმპერიამ დაუბრუნა კონსტანტინოპოლი, ხოლო მცირე აზია სომხეთთან ერთად. ბრიტანეთი ერაყი, პალესტინა, ოსმალეთის საკუთრება საუდის არაბეთში და საფრანგეთი სირია. ევროპის რუკიდან ავსტრია-უნგრეთიც გაქრა. რუსეთმა მიიღო გალიცია, ბუკოვინა, კრაკოვი პოლონური მიწებით. ჩეხოსლოვაკია შევიდა რუსეთის შემადგენლობაში, შეინარჩუნა გარკვეული ავტონომია, მაგრამ ნიკოლოზ II გახდა ჩეხეთისა და სლოვაკეთის მეფე. კრაკოვი შევიდა პოლონეთის სამეფოში, როგორც პოზნანი და გერმანიის მიწების ნაწილი. დანციგის ჩათვლით. რუსეთმა ასევე მიიღო კლაიპედას რეგიონი. მნიშვნელოვნად გაფართოვდა საკუთრება.
  დასავლეთში გერმანიამ დაუბრუნა ბისმარკის დროს მიტაცებული ფრანგული და დანიის საკუთრება. და ის ასევე იძულებული გახდა დათანხმებულიყო რაინის აუზში დემილიტარიზებულ ზონაზე. გერმანიაც იძულებული გახდა, გამარჯვებულ ქვეყნებს უზარმაზარი რეპარაციები გადაეხადა. უპირველეს ყოვლისა, რუსეთი და საფრანგეთი, როგორც გერმანელებისგან ყველაზე მეტად დაზარალებულები.
  ასევე გამოჩნდა იუგოსლავია, რომელმაც თავი რუსეთის ვასალად აღიარა, მაგრამ ფორმალურად არ გახდა მისი ნაწილი. უნგრეთი მოკვეთეს და თავიც რუსეთის ვასალად აღიარეს. ავსტრია ოფიციალურად დარჩა დამოუკიდებელი, მაგრამ გადაიხადა რეპარაციები. რუმინეთმა მიიღო ტრანსილვანია.
  ყველა მეტ-ნაკლებად კმაყოფილი დარჩა გარდა წაგებულისა. თურქეთი და ავსტრია-უნგრეთი გაქრა ევროპისა და აზიის რუქიდან. და რუსეთმა გაზარდა მოსახლეობაც და ტერიტორიაც. ასევე საფრანგეთმა, იაპონიამ, ბრიტანეთმა და მხოლოდ შეერთებულმა შტატებმა მიიღეს რეპარაციების მხოლოდ მცირე ნაწილი. გერმანიის საკუთრება წყნარ ოკეანეში გაიყო იაპონიასა და ბრიტანეთს შორის. აფრიკაში, ძირითადად ბრიტანეთში.
  რამდენიმე თვის შემდეგ რუსეთი შეუერთდა ბრიტანულ მხარეს ავღანეთის ომში. სწრაფი გამარჯვება მოიპოვა და პირველად გამოსცადეს ბრძოლაში, მენდელეევის ვაჟის მიერ შემუშავებული ტანკი. ახალი მანქანა აღმოჩნდა ძალიან ეფექტური და კარგი მამოძრავებელი მახასიათებლებით.
  მას ტახტის მემკვიდრის პატივსაცემად "ალექსი" დაარქვეს. და ეს მანქანა ძალიან პერსპექტიული ჩანდა.
  ავღანეთის დაპყრობისა და გაყოფის შემდეგ მშვიდობის პერიოდი დაიწყო. მიუხედავად იმისა, რომ რამდენიმე პატარა ომი გავიდა. რუსეთმა და ბრიტანეთმა გაიყვეს ირანი. შემდეგ კი მოკავშირეებმა დაასრულეს საუდის არაბეთის დაყოფა.
  რუსეთის ეკონომიკა წელიწადში დაახლოებით ათი პროცენტის სწრაფ ზრდას განიცდიდა და 1929 წელს მეორე ადგილზე გავიდა. შეერთებული შტატები ასევე სწრაფად იზრდებოდა, საფრანგეთზე ოდნავ ნაკლები და გერმანიაზეც ნაკლები. და ბრიტანეთი სრულიად სტაგნაციაში იყო, ძლივს მიაღწია ომამდელ დონეს.
  თუმცა, როდესაც დიდი დეპრესია დაიწყო, ის კვლავ გართულდა და აჯანყება და არეულობა დაიწყო ზრდა.
  ნიკოლოზ II-მ თავისი ავტორიტეტი პირველ მსოფლიო ომში გამარჯვებით განამტკიცა. მეფემ სამუშაო დღე ათსაათნახევრამდე შეამცირა, შაბათს და წინასადღესასწაულო დღეები რვა საათამდე. რუსეთში ხელფასი გაიზარდა. ფასები სტაბილური დარჩა და ცარისტული რუბლი იყო ყველაზე ძლიერი ვალუტა დედამიწაზე.
  გარდა ამისა, მეფემ 1925 წელს შემოიღო უფასო შვიდწლიანი განათლება. 1929 წელს კი შვიდკლასიანი განათლება სავალდებულო გახდა. უფასო ჯანდაცვაც უფრო ხელმისაწვდომი გახდა.
  ხოლო უმაღლესი განათლების უფასოდ მიღება ბევრად უფრო ადვილი გახდა. და გაიზარდა პენსიები და გადაუხადეს მუშებს, დიასახლისებს და ინვალიდებსაც კი.
  მაგრამ დიდმა დეპრესიამ კვლავ გაამწვავა ყველა პრობლემა. და ისევ გაიხსენეს სათათბირო, რომელიც ცარმა დაშალა, მაგრამ ახალი არჩევნები არასოდეს ჩატარებულა. რამაც გამოიწვია აბსოლუტიზმის აღორძინება.
  მეფემ კვლავ მიიღო კანონმდებლობის უფლება და დაიწყო შესამჩნევი აქტივობის ჩვენება. თუმცა, სახელმწიფო სათათბიროს გარეშეც კი გაუმჯობესდა, სახელმწიფო საბჭო მუშაობდა და მიიღეს რუსეთის იმპერიის სამოქალაქო კოდექსი.
  თუმცა, ახალ ბურჟუაზიას სურდა მეტი დემოკრატია და ყოველ შემთხვევაში დუმას აღორძინება. დეპრესიის დროს დაიწყო აჯანყება როგორც პროლეტარიატმა, ისე გლეხობამ.
  მთელი სოფელი, კულაკის კლასი გაცილებით გაძლიერდა. მაგრამ მემამულეებმა მაინც შეინარჩუნეს მიწის საკუთრება. შობადობა კვლავ მაღალი იყო და სიკვდილიანობა შემცირდა, განსაკუთრებით გაუმჯობესებული სამედიცინო მოვლის პირობებში. ამან გამოიწვია მოსახლეობის ზრდა და მიწის დანაწევრება. მართალია, ამ ზრდის ნაწილი ქალაქმა შთანთქა. დეპრესიის დროს უმუშევრობამ იმატა.
  მაგრამ მეფის მთავრობამ ენერგიული ზომებით შეძლო დეპრესიის შედეგების შერბილება. 1931 წელს, როდესაც იაპონია შეიჭრა ჩინეთში და მანჯურიაში მარიონეტული მთავრობის შექმნა სცადა. ამან დაარღვია წინა შეთანხმებები და გახდა რუსეთის ომში შესვლის მიზეზი.
  ამ დროისთვის მეფის არმიას გააჩნდა მსოფლიოში ყველაზე მოწინავე და ძლიერი ტანკები, საუკეთესო თვითმფრინავი, მათ შორის ექვსი მოტორიანი ბომბდამშენი. ამრიგად, მეფის რუსეთში გამოჩნდა მსოფლიოში პირველი მასობრივი წარმოების შვეულმფრენები და ყველაზე წარმატებული - უკუგდებული იარაღი.
  გარდა ამისა, მეფის რუსეთში გენერლების დონე გაიზარდა. ფლოტს კი გენიალური ადმირალი კოლჩაკი მეთაურობდა.
  პირველი მსოფლიო ომის დროს ცარისტულმა არმიამ რეპროდუცირება მოახდინა ჰიდრო თვითმფრინავები და მიიყვანა ისინი სრულყოფილებამდე. და აქტიურად გაანადგურა იაპონელები ზღვაზე.
  ომი თავიდანვე არასახარბიელო წარიმართა იაპონელებისთვის. ცარის დროს აშენდა ბაიკალ-ამურის კიდევ ერთი მთავარი ხაზი და რუსული არმიის მიწოდება უპრობლემოდ განხორციელდა.
  იაპონელი ფელდმარშლების, დენიკინისა და კორნილოვის, როგორც რაოდენობისა და ხარისხის გადალახვამ წარმართა წარმატებული შეტევა. ახალგაზრდა გენერლებს შორის გამოირჩეოდა ვასილევსკი, რომელიც პირველი მსოფლიო ომის დროს ოცდასამი წლის ასაკში გახდა პოლკოვნიკი. და ოცდახუთი წლის ასაკში ის უკვე გენერალი იყო.
  რა თქმა უნდა, სხვა მეთაურებიც იყვნენ. ტუხაჩევსკი ასევე განიცდიდა კარიერულ ზრდას. ბუდიონში ავიდა. გამარჯვებების სერია და თავიდანვე ცარისტული არმია ფლობდა ინიციატივას, შექმნა ქვაბები და ალყა შემოარტყა პორტ არტურს. თუმცა, ალყა დიდხანს არ გაგრძელებულა, თავდასხმის დროს ეს აუღებელი ციტადელი ორ კვირაში დაეცა. და სულ რაღაც ოთხთვიან ბრძოლაში ჩინეთი და მთელი კორეა განთავისუფლდა.
  ცარ ნიკოლოზ II-მ, ისარგებლა იმით, რომ შეერთებული შტატები დასუსტებული იყო დიდი დეპრესიით, ისევე როგორც ბრიტანეთმა ვერ ჩაერია ომში, ბრძანა იაპონიის მთლიანად ხელში ჩაგდება და რუსეთის იმპერიის შემოერთება.
  კოლჩაკმა მთლიანად დაამარცხა სამურაები ზღვაზე, სხვა საკითხებთან ერთად, მსოფლიოში საუკეთესო ჰიდროპლანების გამოყენებით. გარდა ამისა, ფლოტი ჩამოვიდა ბალტიის და ხმელთაშუა ზღვიდან.
  ხოლო 1932 წლის მარტში ცარისტული არმია დაეშვა იაპონიაში. სამთვიანი ჯიუტი ბრძოლის შემდეგ ამომავალი მზის ქვეყანა დაიპყრო და რუსეთის პროვინციად იქცა. მასში გაიმართა რეფერენდუმი რუსეთთან შეერთების შესახებ. ხოლო ნიკოლოზ II გახდა იაპონიის მიქადო და იმპერატორი. რუსეთმა ასევე დაიპყრო საკუთრება წყნარ ოკეანეში.
  ჰიტლერი გერმანიაში ხელისუფლებაში 1933 წლის იანვარში მოვიდა. და რა თქმა უნდა, მისმა შეერთებამ შეიძლება გამოიწვიოს კატაკლიზმები.
  ფიურერმა მაშინვე დაიფიცა ნიკოლოზ II-ის ერთგულება და გამოაცხადა მოკავშირეობა რუსეთთან.
  ჰიტლერმა პირად შეხვედრაზე შესთავაზა საფრანგეთისა და ბრიტანეთის კოლონიების გაყოფა.
  ნიკოლოზ II დათანხმდა. და დაიდო იტალიის, გერმანიისა და რუსეთის კავშირი. რა თქმა უნდა, ბრიტანეთისა და საფრანგეთის წინააღმდეგ. 1937 წელს გერმანიამ შეიერთა ავსტრია. ამავდროულად, ნიკოლოზ II, რომელმაც თითქმის ორმოცდასამი წელი იმეფა, გარდაიცვალა. ტახტზე მისი ახალგაზრდა შვილიშვილი - ალექსანდრე მეოთხე იყო. მემკვიდრე ალექსეიმ მოახერხა დაქორწინება, შვილი გახდა და ასევე გარდაიცვალა განუკურნებელი დაავადებით. შვილიშვილი მხოლოდ ექვსი წლის იყო, მმართველი და რეგენტი გახდა მეფის ძმა მიხეილ რომანოვი. არა ახალგაზრდა, მაგრამ ზოგადად გამოცდილი მეფე. სხვათა შორის, ეს იყო ის, ვინც ახორციელებდა გენერალურ ხელმძღვანელობას იაპონიის დაპყრობისთვის და ჰქონდა დიდი მარშალის ტიტული, როგორიცაა გენერალისიმუსი.
  რეგენტმა მიხეილ რომანოვმა განაგრძო გზა გერმანიასა და იტალიასთან ალიანსისკენ. ხოლო 1940 წლის 15 მაისს მესამე რაიხმა შეუტია საფრანგეთს, ბელგიას და ჰოლანდიას, ასევე ბრიტანეთს. რუსეთმა ასევე შეუტია ბრიტანეთის კოლონიებს. და იტალია გადავიდა აფრიკაში.
  ომი საკმაოდ წარმატებით განვითარდა. რუსებმა სამ თვეში დაიპყრეს ბრიტანეთისა და საფრანგეთის მთელი ქონება აზიაში. და შემდეგ დაეშვა ავსტრალიაში. რუსეთი აფრიკაშიც დაწინაურდა.
  გერმანელებმა საფრანგეთის სწრაფი დამარცხების და ბელგიისა და ჰოლანდიის ოკუპაციის შემდეგ ბრიტანეთზე საჰაერო შეტევა დაიწყეს. ეს არ იყო ძალიან წარმატებული, სანამ რუსული ავიაცია არ შევიდა ომში.
  და ბრიტანეთი ძალიან ცუდად გახდა. და დაბომბეს ყველაფერი, რაც შეეძლოთ. ავსტრალია სწრაფად დაიპყრო რუსეთის ჯარებმა. აფრიკა კი უფრო ნელა დაიპყრო, არა იმდენად ბრიტანული და ფრანგული ჯარების წინააღმდეგობის გამო, არამედ დიდი მანძილებისა და გზების ნაკლებობის გამო.
  მათ არ ჰქონდათ დრო, რომ დაეპყროთ ბრიტანეთი 1940 წელს, მაგრამ ორმოცდამეერთე წლის ზაფხულში მოხდა დესანტი და, ინგლისელებთან ერთად, საბოლოოდ დასრულდა.
  შემდეგ მოჰყვა ომი შეერთებულ შტატებთან. რუზველტი უნებურად ჩხუბში ჩავარდა და დაგვიანებით. და მეფის რუსეთს სურდა ალასკის დაბრუნება.
  მაგრამ არა მხოლოდ ეს ... ორმოცდაერთი - ორმოცდაორი წლის ზამთარში მეფის ჯარებმა ყინული გადალახეს შეერთებული შტატების ტერიტორიაზე და იქ ბრძოლები გააჩაღეს.
  რუსული ჯარების მხრივ, უპირატესობა ჯარების რაოდენობასა და ხარისხში.
  ამერიკელები კარგავდნენ. და გერმანელები შეიჭრნენ კანადიდან და ასევე მიაღწიეს დიდ წარმატებას. 1942 წელი იყო დამოუკიდებელი ამერიკის ბოლო წელი. რუსეთისა და გერმანიის დარტყმების ქვეშ შეერთებულმა შტატებმა გაუძლო 8 ოქტომბრამდე, სანამ ნიუ-იორკის და ვაშინგტონის დაცემის შემდეგ მათ კაპიტულაცია მოახდინეს.
  ასე დასრულდა მეორე მსოფლიო ომი. რეალურ ისტორიაზე უფრო მოკლე, რუსეთისა და მესამე რაიხის გამარჯვებული. ომის დროს გერმანელებმა ასევე დაიკავეს ესპანეთი და პორტუგალია, ანექსირდნენ მათი კოლონიები.
  სამყაროში ცვლილება მოხდა. მეფის რუსეთმა ანექსირა ბრიტანეთისა და საფრანგეთის ყველა კოლონია აზიასა და წყნარ ოკეანეში, ასევე ავსტრალიაში. ალასკა, კანადისა და შეერთებული შტატების უმეტესი ნაწილი რუსული გახდა, გერმანიამ კი მხოლოდ მცირე ნაწილი მიიღო. აფრიკის უმეტესი ნაწილი რუსული გახდა. მაგრამ გერმანელებმა აიღეს საფრანგეთის, ბელგიის, პორტუგალიის, ესპანეთის კოლონიების ნაწილი.
  გერმანელებმა აიღეს დანიაც და ნორვეგიაც. და შვედეთი გაიყო რუსეთთან. მარკების ზონის სახელმწიფოების სპეციალურ გაერთიანებაში შევიდნენ საფრანგეთი, ბელგია, ჰოლანდია, ესპანეთი, პორტუგალია. ნაცისტებმა დაიკავეს ისინი ჯარით, თუმცა მათ შეინარჩუნეს ოფიციალური მარიონეტული მთავრობები. იგივეა დანიასა და ნორვეგიაში შვედეთის ნაწილთან ერთად.
  რუსეთმა აიღო ბრიტანეთის კონტროლი. ვინაიდან მეფე ალექსანდრე მეოთხე ნათესაური იყო ინგლისის მეფეებთან, იგი აღიარებულ იქნა ბრიტანეთის მონარქად.
  იტალიამ მოიპოვა გარკვეული საკუთრება აფრიკაში და ფეხი მოიკიდა ეთიოპიაში.
  ცარისტული რუსეთი უდავოდ ყველაზე ძლიერი და ვრცელი იმპერიაა მსოფლიოში. მაგრამ მესამე რაიხი ძლიერია. და იყო დროებითი პაუზა. საჭიროა ახალი შენაძენების მონელება. რეგენტმა მიხაილმა უპრეცედენტო ნაბიჯიც კი გადადგა და რუსს ოთხი ცოლის ყოლის უფლება მისცა.
  სინოდიც კი იძულებული გახდა ეს ეღიარებინა, რათა დაჩქარებულიყო გარეუბნების ასიმილაცია.
  და რა კარგი იდეაა! ალექსანდრე მეოთხე ახალგაზრდობაში ორჯერ დაქორწინდა, რათა მაგალითი მისცეს ქვეშევრდომებს. ასე რომ, სიტუაცია დასტაბილურდა.
  მიხეილი გარდაიცვალა 1947 წელს და მეფე ალექსანდრე მართლაც აიღო. და ჯერჯერობით, მან მიაღწია წარმატებას. მაგრამ მიწა არ იყო საკმარისი ჰიტლერისთვის და დაპყრობილი ფიურერი ოცნებობდა მსოფლიო ბატონობაზე.
  ხოლო 1955 წლის 20 აპრილს დაიწყო დიდი ომი მეფის რუსეთის წინააღმდეგ. მესამე რაიხი და იტალია, სადაც უკვე მართავდა მუსოლინი უმცროსის ვაჟი, თავს დაესხნენ ცარ ალექსანდრე მეოთხეს იმპერიას.
  დაიწყო მესამე მსოფლიო ომი. მესამე რაიხის მხარეზე ასევე გამოვიდნენ არგენტინა, ბრაზილია, ვენესუელა, მექსიკა და ლათინური ამერიკის რამდენიმე ქვეყანა. და დაიწყო მესამე მსოფლიო ომი...
  
  
  როკოსოვსკის შეცდომა
  პარალელური სამყარო, მიწიერი სამყარო. დიდი სამამულო ომის დროს რეალურ ისტორიასთან მხოლოდ ერთი მცირე შეუსაბამობა იყო. როკოვსოვსკიმ მოახერხა დაარწმუნა სტალინი, მოეყვანა მე-2 გვარდიის არმია პაულუსის წინააღმდეგ და სხვა რეზერვები, რათა გაენადგურებინა ისინი მაინშტაინის მიახლოებამდე. არგუმენტმა, რომელმაც გადამწყვეტი როლი ითამაშა: "პაულუსს რომ გავანადგურებთ და ახალ წლამდე გავათავისუფლებთ სტალინგრადს, ეს იქნება კოლოსალური პოლიტიკური ეფექტი! კათოლიციზმი შობას სტალინგრადში აღნიშნავენ!".
  სტალინი დათანხმდა, რომ პაულუსზე თავდასხმა უპირველეს ყოვლისა პოლიტიკოსებმა გასცეს, მაინშტაინი კი ამ დროისთვის თავშეკავებული იყო. მაგრამ ამ სპონტანური გადაწყვეტილების შედეგად მოხდა შემდეგი. ჯერ კიდევ დეკემბერში, შედარებით საბრძოლო მზადყოფნაში და ძლიერ თავდაცვით სტრუქტურებზე დაყრდნობით, პაულუსის ჯარებმა ჯიუტი წინააღმდეგობა გაუწიეს და შეძლეს თავიანთი პოზიციების შენარჩუნება. და 25 დეკემბერს მაინშტაინმა გაარღვია დერეფანი სტალინგრადისკენ, ოდნავ სამხრეთით.
  და დაიწყო სასტიკი ბრძოლები. ჰიტლერმა ბრძანა, ნებისმიერ ფასად დაეჭირათ ხიდი ვოლგაზე, სტალინმა ბრძანა სტალინგრადის დაბრუნება ნებისმიერ ფასად. ბრძოლებმა დაიწყო დუღილი, როგორც გერმანელების მიერ სტალინგრადის შტურმის დროს, მაგრამ ახლა ეს არის ზუსტად საპირისპირო.
  საბჭოთა ჯარებმა წინ წაიწიეს და გერმანელებმა სასოწარკვეთილი იბრძოდნენ.
  სამთვენახევარი გაგრძელდა ყველაზე ჯიუტი ბრძოლები. უფრო და უფრო მეტი რეზერვი შედიოდა ბრძოლაში. საბოლოოდ, მარტის ბოლოს, გერმანელები აიძულეს დაეტოვებინათ სტალინგრადი, რის გამოც ისინი აიძულეს უკან დაეხიათ დონში. მაგრამ საბჭოთა ჯარების დანაკარგები ძალიან მაღალი აღმოჩნდა და შეტევაში ხანგრძლივი ოპერატიული პაუზა მოჰყვა.
  გერმანელებმა ჯარიც ტოტალური მობილიზაციით გააძლიერეს, მძიმე ტანკები "ვეფხვი" და "პანტერა" გადაიტანეს, ჭრილობებს იგლიჯეს. მაგრამ ბრძოლების დროს დანაკარგების თანაფარდობა ფრიცისთვის უფრო ხელსაყრელი აღმოჩნდა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში. ვინაიდან ნაცისტები არ ჩავარდნენ ქვაბებში და იბრძოდნენ უფრო ხელსაყრელ თავდაცვით პირობებში. და ეს დაეხმარა მათ ფრონტის ხაზის შენარჩუნებაში უფრო ხელსაყრელ ხაზებზე.
  დიახ, მოკავშირეები მოქმედებდნენ აფრიკაში არც ისე გადამწყვეტად. აღმოსავლეთში გერმანელებისთვის კატასტროფის არარსებობამ გაურკვევლობა და განხეთქილება გამოიწვია მათ რიგებში. ამერიკელები, მძიმე დანაკარგების შიშით, პასიურად იქცეოდნენ, ბრიტანელების ნაწილს კი საკმარისი ძალა არ გააჩნდა.
  ამის მიხედვით ნაცისტებს ჯერ კიდევ ეჭირათ ფეხი ტუნისში და იტალიაზე ვერ ღელავდნენ.
  და 6 ივლისს ნაცისტების ახალი შეტევა დაიწყო სტალინგრადის მახლობლად. თუმცა ამჯერად ფრიცები უფრო ცბიერი აღმოჩნდა და ვერ გაბედეს თავდასხმა, როგორც ამას საბჭოთა სარდლობა ელოდა თავად ქალაქს, მაგრამ თავისი ჯავშანტექნიკა სამხრეთისაკენ გადაიტანა. და შეძლო თავდაცვის ხაზის გარღვევა.
  წინ მიიწევდა, მაინშტაინმა მიაღწია ვოლგას, სტალინგრადის სამხრეთით ას კილომეტრში, შემდეგ კი სამხრეთით შეუხვია. ეს გაბედული და მოულოდნელი მანევრი იყო. გარდა ამისა, შეტევითი ბრძოლების დროს, "ვეფხვმა" აჩვენა თავისი შესანიშნავი ძალა, როგორც გარღვევის ტანკი, გვერდებისა და მკაცრი დაცვით.
  საბჭოთა სარდლობა დაგვიანებით ცდილობდა პასუხის გაცემას კონტრშეტევით, მძიმედ გამაგრებული ზონის გასწვრივ. განვითარდა სატანკო ბრძოლები, სადაც პირველად პანტერამ აჩვენა თავისი ძალა თავდაცვაში და ჩასაფრებაში. გერმანელებმა საბჭოთა ჯარების კონტრშეტევებს უახლესი ტანკები ოსტატურად აარიდეს. არც ფერდინანდი აღმოჩნდა ცუდი.
  მაგრამ რიცხობრივი უპირატესობა მაინც სსრკ-ს მხარეზეა. გერმანელებმა შორს წინსვლა ვერ შეძლეს და იძულებულნი გახდნენ შეჩერებულიყვნენ. ვოლგაზე სიტუაცია თითქოს გაიყინა. მაგრამ ჩეჩნეთში ანტისაბჭოთა აჯანყება დაიწყო. ხოლო ქალაქი გროზნი აიღეს ორმაგი დარტყმის შედეგად, კავკასიის თერეკის კარიბჭის დაცემით. სიტუაცია უკიდურესად გამწვავდა. თურქეთი აურიეთ. ოსმალეთის ერთ-ერთი გენერალი გერმანელი აგენტი აღმოჩნდა. მან უბრალოდ უბრძანა თავის კორპუსს თვითნებური თავდასხმა საბჭოთა ჯარებზე, რითაც ხელმძღვანელობა ომში ჩათრევის ფაქტზე წინ დააყენა. ჩერჩილი და რუზველტი ჩუმად დარჩნენ და ოცდაათი თურქული დივიზია, რომლებიც დაახლოებით მილიონ ჯარისკაცს ითვლიდნენ, შეტევაზე გადავიდნენ.
  ამ მოღალატემა დარტყმამ ზურგზე და ამავდროულად მიწოდების არტერიის შეკუმშვამ ვოლგის გასწვრივ, საგრძნობლად გაამწვავა სიტუაცია.
  მაინშტაინმა, რომელმაც მოიგერია საბჭოთა ჯარების მცდელობები, დაეტოვებინათ იგი ვოლგადან, ცდილობდა შეტევის განვითარებას. შემდეგ საბჭოთა სარდლობამ სტეპის ფრონტის ნაწილები ბრძოლაში ჩააგდო. გერმანელები გააჩერეს, ოთხმოცი საბჭოთა დივიზია ორმოცდაათი გერმანულის წინააღმდეგ. მაგრამ მათ მხოლოდ წინსვლის შენელება შეძლეს, მაგრამ მტერი ვერ დაამარცხეს. კავკასიაში ყოფნისას ვითარება გაუარესდა. თურქებმა ალყა შემოარტყეს ერევანს და თითქმის მთლიანად აიღეს ბათუმი. ამიერკავკასიაში ძალიან ცოტაა საბჭოთა რეზერვები, გროზნოს აღების შემდეგ თხუთმეტმა გერმანულმა დივიზიამ განაგრძო მოძრაობა სამხრეთის მიმართულებით, მიუახლოვდა და თბილისს შემოუარა.
  მოულოდნელად სტალინმა ბრძანა შეტევა ცენტრში, მესამე რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია. მაგრამ გერმანელები მზად იყვნენ ამისათვის და არ იყო გამოყოფილი საკმარისი ძალები ასეთი გადამწყვეტი შეტევის განსახორციელებლად. ვითარება გამწვავდა იაპონიის ომში შესვლით. მართალია, სამურაიმ არ შეუტია თავად სსრკ-ს, მაგრამ წამოიწყო შეტევა მონღოლეთის წინააღმდეგ. მაგრამ საბჭოთა სარდლობამ, საპასუხოდ, რა თქმა უნდა, ჯარები გადაიყვანა და ბრძოლაში შევიდა იაპონელებთან. იაპონური არმიის ექვსასი ათასი მუშტი მიმართული იყო დარტყმისკენ და კიდევ ოცდახუთი დივიზია სასწრაფოდ უნდა გადაეტანა შორეულ აღმოსავლეთში, რითაც შესუსტდა მათი ძალები, რომლებიც ეწინააღმდეგებოდნენ ფრიცს.
  რაც შეეხება ბოროტებას, მაგრამ მოკავშირეებმა დაიცვეს ლოდინის ტაქტიკა, შეამცირეს კიდეც ევროპის კონტინენტისა და გერმანიის ქალაქების დაბომბვის ინტენსივობა. და ტუნისის ხიდზე თავდასხმა ჯერ კიდევ არ მომხდარა. ზოგადად, მოკავშირეები არ ჩქარობდნენ წაბლის ცეცხლიდან ამოღებას. და პრაქტიკულად საბოტაჟი გაუკეთა ომს. და გერმანელებმა და მათმა თანამგზავრებმა თანდათან გაიმარჯვეს კავკასიაში.
  შემდეგ სტალინმა გადაწყვიტა სოლონის მსგავსად მოქცეულიყო და ჰიტლერს ზავი შესთავაზა. უფრო მეტიც, პირობები ძალიან ხელსაყრელია გერმანელებისთვის. ყველა სამხედრო ტყვე მათ უსასყიდლოდ გადასცემენ, რუსებს კი უკან აბრუნებენ მნიშვნელოვანი გამოსასყიდისთვის. გარდა ამისა, სსრკ-მ აიღო ვალდებულება ზავის ხანგრძლივობისთვის მესამე რაიხს უსასყიდლოდ მიეწოდებინა ნავთობი და ნავთობპროდუქტები, აგრეთვე ნედლეულის რიგი კატეგორიები.
  ჰიტლერმა ჭკუამ გადაწყვიტა მიეღო სტალინის წინადადება. ზავი ერთი წლით იყო გაგრძელების შესაძლებლობით. 1943 წლის 1 სექტემბერს ომი აღმოსავლეთში შეწყდა. და ბრძოლა განახლებული ენერგიით განახლდა. მხოლოდ ამჯერად დასავლეთში. პირველ რიგში, ზღვაზე. ტუნისი იქცა ნაცისტების შემოსევის საცეცხლე წერტილი და პლაცდარმი.
  1943 წლის 25 ნოემბერს გერმანელების ზემდგომმა ძალებმა მაინშტაინის მეთაურობით დაიწყეს გიბრალტარის შტურმი. ფრანკომ მიიღო ულტიმატუმი ნაცისტების გასაშვებად, წინააღმდეგ შემთხვევაში მას დამხობა დაემუქრა. სამი დღე და სამი ღამე იყო სასტიკი თავდასხმა. მასში გერმანელებმა პირველად გამოიყენეს სიახლე: შტურმტიგრი შეიარაღებული რეაქტიული ბომბით. ამ მანქანამ უბრალოდ გაანადგურა ბრიტანეთის პოზიციები და გაანადგურა მტერი ექსპონენტურად.
  გიბრალტარი არის ხმელთაშუა ზღვის კონტროლის გასაღები და ეს ორივე მხარეს ესმოდა. სამწუხაროდ, გერმანელებს მეტი შესაძლებლობა ჰქონდათ ძალების კონცენტრირებისთვის. და დაეცა ციხე.
  ბრძოლა ზღვაზეც გაძლიერდა. მესამე რაიხში წყალქვეშა ნავების წარმოება თვეში ორმოც ერთეულს აჭარბებდა და იზრდებოდა. მოკავშირეების დაკარგვა ზღვის ზრდაში. აფრიკაში კი ნამდვილი ომი დაიწყო. გერმანულმა "პანტერებმა" და "ვეფხვებმა" აჩვენეს თავიანთი უპირატესობა მტერზე. გერმანიის შეტევა, როგორც ოცდაათი დივიზიისგან შემდგარი ჯგუფის ნაწილი, დაიწყო მაროკოდან შეჭრით, ხოლო ოცდახუთი დივიზია, ალჟირზე თავდასხმით ...
  1944 წლის ახალმა წელმა ყველა იპოვა, როდესაც ბრძოლა სრულად განვითარდა...
  1944 წლის იანვრის ბოლოს ალჟირში ჩამოყალიბდა ამერიკული და ბრიტანული ჯარების დიდი ჯიბე. და ეს ძალები უბრალოდ დანებდნენ შედარებით მცირე წინააღმდეგობის შემდეგ. შემდეგ გერმანელები იტალიელებთან ერთად ლიბიაში შეიჭრნენ. ახალი აფრიკული საქანელები დაგროვდა. რომმელის ჯგუფი ეგვიპტისკენ დაიძრა, ხოლო მაინშტაინის ჯგუფი ნიგერის მარყუჟისკენ.
  გერმანელები შეიარაღებულნი იყვნენ "პანტერა" -2-ით უფრო ძლიერი ჯავშნით და იარაღით, ასევე 900 ცხენის ძალის ძრავით. და ამერიკელებმა დაიწყეს ტანკის Sherman M 4 მიღება. სტალინმა, თავის მხრივ, ხელახლა შეიარაღდა ტანკის მუშტები T-34-85 და IS-2. კიდევ ერთი გერმანული ტანკი "Tiger" - 2 მორალურად მოძველებული აღმოჩნდა მასობრივ წარმოებაში შეყვანის მომენტიდან. "პანტერას" -2-თან თანაბარი შეიარაღების მქონე და ოცდაერთი ტონა უფრო მძიმე, გერმანული მასტოდონი "Tiger" -2, მხოლოდ ოდნავ აჯობა თავის უმცროს კოლეგას ჯავშანტექნიკით, მნიშვნელოვნად ჩამორჩება როგორც მამოძრავებელ შესრულებას, ასევე ტექნიკურ საიმედოობას.
  მაგრამ უახლესი რეაქტიული გამანადგურებელი ME-262 არ ჰყავდა ტოლი არც შეიარაღებით და არც სიჩქარით. ასე რომ, მისი ხარისხობრივი უპირატესობა მოკავშირეთა რაოდენობრივი უპირატესობის კომპენსირებას ითვალისწინებდა. ზოგადად, დასავლეთის კოალიციის ჯარებიდან თვითმფრინავების დიდმა რაოდენობამ ვერ შეძლო გადამწყვეტი უპირატესობა ბრძოლის ველზე. გერმანელი ტუზები თავიანთ დასავლელ კოლეგებთან შედარებით ოსტატობით აღმატებულები იყვნენ და ამან გავლენა მოახდინა საჰაერო ბრძოლების სტატისტიკაზე. და ნაცისტების საზენიტო არტილერია თავზეა. გარდა ამისა, მოკავშირეები დაცვივდნენ მათი სარდლობის გაურკვევლობის გამო, რამაც ძალები ნაწილ-ნაწილ ბრძოლაში მიიყვანა, რის გამოც მათ მრავალი ზარალი განიცადეს. და არასასიამოვნო იყო აფრიკაში განლაგება.
  რომმელმა მარტის შუა რიცხვებში დაიპყრო ლიბია და წავიდა ელ ამანში. აქ ბრიტანელებს ჰქონდათ ძლიერი თავდაცვითი გალავანი. და მონტგომერი ძალიან ეფექტურად მეთაურობდა, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც მან მიიღო გამაგრება. მაგრამ გერმანელები არც ისე პატიობენ. აპრილის ბოლოს დამატებითი საბრძოლო მასალისა და საწვავის მოზიდვით, გერმანელებმა უდაბნოში შემოვლითი მანევრი ჩაატარეს და მიაღწიეს ნილოსის სათავეებს, გვერდის ავლით ბრიტანეთის თავდაცვას. მაისში ალექსანდრია დაეცა და გერმანელებმა სუეცის არხამდე მიაღწიეს. თურქეთი ასევე შეიჭრა სირიასა და პალესტინაში.
  ივნისი გადამწყვეტი მომენტი გახდა ახლო აღმოსავლეთისთვის ბრძოლაში. მასში შედიოდა სამოცდაათზე მეტი გერმანული დივიზია და ოც თურქული. ინგლისელები და ამერიკელები დამარცხდნენ. და ივლისში, საუდის არაბეთი ასევე მოექცა მესამე რაიხის კონტროლს და ფაშისტური ჯარები შევიდნენ ირანში, სადაც ისინი გადავიდნენ, შეხვდნენ მხოლოდ კეროვან წინააღმდეგობას ბრიტანეთის ჯარების მხრიდან. აგვისტოში გერმანელები, თითქმის ათას კილომეტრზე მეტის გავლის შემდეგ, ინდოეთში შევიდნენ. სექტემბერში თითქმის მთელი ინდოეთი იყო ოკუპირებული. ადგილობრივი მოსახლეობა ვერმახტს როგორც განმათავისუფლებელი შეხვდა. და იაპონიამ საბოლოოდ მოიპოვა სახმელეთო საზღვარი თავის ძალიან ძლიერ მოკავშირესთან.
  1 ოქტომბერი მოვიდა. სსრკ-სთან გამოცხადებული ზავის წელი. გერმანელებმა გაერთიანდნენ იაპონელებთან, წაართვეს მიწები მაროკოდან ბირმამდე, ინდოეთის ჩათვლით, მიაღწიეს ეკვატორს, აიღეს აფრიკის უმეტესი ნაწილი თავისთვის. ამგვარად, მესამე რაიხი გაფართოვდა, მაგრამ, მეორეს მხრივ, დაფანტა თავისი ჯარები კონტინენტებზე.
  ამ ხნის განმავლობაში სტალინმა მოამზადა და ჩამოაყალიბა სამასამდე დივიზია, მათ შორის სატანკო დივიზიები. და საბჭოთა არმიის საერთო მოცულობამ თერთმეტ მილიონამდე მიაღწია, საიდანაც რვა შეიძლება გამოეყენებინათ საბჭოთა გერმანიის ფრონტზე. მაგრამ ვერმახტიც გაძლიერდა, თუმცა მკვეთრად ცდილობდა მის შემადგენლობაში უცხო დივიზიონებს. გარდა ამისა, გაიზარდა რეაქტიული თვითმფრინავების ძალა. ME-262 უკვე იწარმოებოდა დღეში ათასობით ოცდაათი ორმოცი თვითმფრინავით და უდავოდ იყო მეორე მსოფლიო ომის საუკეთესო მებრძოლი. მისი ორი ძრავა აჩქარდა 900 კილომეტრ საათში, ხოლო ოთხი 30 მმ-იანი ქვემეხი და პლუს რაკეტები მანქანას აქცევდა ძალიან სერიოზულ მოწინააღმდეგეს ნებისმიერი თვითმფრინავისთვის.
  "პანტერა"-2 აღმოჩნდა შეუდარებელი ტანკის საერთო მახასიათებლებით, შეიარაღებითა და ჯავშნით მნიშვნელოვნად აღემატება "შერმანს" M 4-ს და T-34-85-ს. მართალია, 47 ტონა წონით, მაგრამ 900 ცხენის ძალაზე მეტი ძრავა ანაზღაურებდა ამას. უფრო მეტიც, Panther-2 ჯავშანტექნიკის და ფრონტალური ჯავშნის თვალსაზრისით აღემატებოდა IS-2-ს, რომ აღარაფერი ვთქვათ მართვის შესრულებაზე.
  ეს, რა თქმა უნდა, აწუხებდა სტალინს. მაგრამ მესამე რაიხი ჯერ კიდევ საწყის ეტაპზეა.
  იქმნება ახალი საგარეო და კოლონიური დაყოფა. E სერიის ტანკების განვითარების მიდგომაზე, კიდევ უფრო ძლიერი ძრავებით, სქელი ჯავშნით და ძლიერი იარაღით. და შექმენით თვითმფრინავების ახალი მოდელები. ნაცისტებს უკვე აქვთ სერიულ წარმოებაში არადო რეაქტიული ბომბდამშენი და გამოჩნდა NE-162. და ვერმახტის უპირატესობა გაიზრდება.
  მაშასადამე, სტალინს ჰქონდა რაღაც საფიქრალი: მიეღო ან არ მიეღო ჰიტლერის წინადადება ზავის კიდევ ერთი წლით გახანგრძლივების შესახებ. ერთი მხრივ, არ მინდოდა ჩემი ხალხი ისევ ომის უფსკრულში გადამეგდო. მეორე მხრივ , ცხადია, რომ კიდევ უფრო უარესი იქნება - დრო მუშაობს სსრკ-ს წინააღმდეგ.
  სტალინმა მაინც გაახანგრძლივა ზავი. მან გადაწყვიტა, რომ ბრძენი არ იბრძოდნენ.
  მაგრამ ფიურერი მოულოდნელად 1944 წლის დეკემბერში დაეშვა ბრიტანეთში. არავინ ელოდა, რომ ნაცისტები ზამთარში გამოჩნდებოდნენ. და ბრიტანელებმა შეძლეს გაკვირვება. სიურპრიზი, კარგი ორგანიზაცია, ძალიან ეფექტური მცირე თვითმავალი იარაღი E-10, ეს ყველაფერი ფრიცის ხელში აღმოჩნდა.
  და ფაქტიურად ერთ კვირაში ბრიტანეთი დაიპყრეს! ეს ზოგადად ვერმახტის კოლოსალური მიღწევაა!
  Ლონდონი დაეცა! ფიურერმა კი თავი დაუმარცხებლად წარმოიდგინა! უკვე მარტში, ისლანდია დაიპყრო.
  ამის შემდეგ ნაცისტებმა ამერიკას შესთავაზეს - ამბობენ, რა გინდა: შემდგომი ბრძოლა თუ მაინც დაყოფ გავლენის სფეროებს? რუზველტის გარდაცვალების შემდეგ შეერთებულ შტატებში პრაგმატული მიდგომა გაბატონდა - გერმანელებს მშვიდობა შესთავაზეს. თუმცა ფიურერმა წამოაყენა რამდენიმე სასტიკი პირობა - მათ შორის რეპარაციების გადახდა და კომპენსაცია გერმანიის ქალაქების დაბომბვისთვის.
  ამერიკელებმა ცოტა ყოყმანობდნენ, მაგრამ ზღვაზე მორიგი სასტიკი დამარცხების შემდეგ შერიგდნენ. და მათ მიიღეს ჰიტლერის პირობები.
  ფიურერმა ომში მცირე შესვენება მიიღო... დაპყრობილთა მონელება და პოზიციების განმტკიცება ევროპაში, აფრიკასა და აზიაში.
  მაგრამ 1947 წლის 1 მაისს, ნაცისტებმა, რომლებმაც დაზოგეს თავიანთი ძალა და დააწყვეს მთავარი ტანკი E-75 - ყველაზე მასიური ვერმახტში - შეიჭრნენ სსრკ-ში.
  უფრო სწორედ, იქ განაგრძეს შეტევა. და განათავსა ბევრი ახალი ტანკი.
  E-75 გახდა მთავარი, რადგან ჰიტლერს ძალიან უყვარდა დიდი მანქანები. მიუხედავად იმისა, რომ მასტოდონი არც თუ ისე წარმატებული აღმოჩნდა: მთელი ოთხმოცდაათ ტონაზე მეტი, მხოლოდ 900 ცხენის ძალის ძრავით - ანუ, ტანკი არც თუ ისე სწრაფი აღმოჩნდა და ხშირად ფუჭდებოდა. ძლიერ 128 მმ ქვემეხს ჰქონდა ჭურვების მცირე მარაგი და ნელი სროლა, ვიდრე 88 მმ.
  კოშკს კარგი დაცვა ჰქონდა - 252 მმ შუბლი, 160 მმ გვერდები კუთხით, მაგრამ კორპუსი უარესი იყო - 160 მმ შუბლი, თუმცა 45 გრადუსიანი დახრილობით, მხოლოდ 120 მმ მხარეს და საკმაოდ მაღალი.
  ზოგადად, E-75 იყო საკმაოდ მოზრდილი "მეფე ვეფხვი", ამის გამო გარკვეული პრობლემებით. სამართლიანობისთვის უნდა აღინიშნოს, რომ ძრავა და გადაცემათა კოლოფი ერთად იყო განთავსებული, რამაც ავზის განლაგება დატკეპნა. გარდა ამისა, შესაძლებელი იყო კორპუსის დაცვის გაძლიერება საველე ფარებით.
  ასე რომ, E-75 კარგად იყო დაცული, ძლიერად შეიარაღებული, მაგრამ ძალიან მძიმე, არც თუ ისე მობილური და ხშირად იშლებოდა.
  E-50 იყო, რა თქმა უნდა, უფრო პატარა, მსუბუქი, ჩამოსხმული ძრავით და ავითარებდა სიჩქარეს სამოც კილომეტრზე საათში. მას კი 88 მმ-იანი და 100ლარიანი ლულის თოფი ჰქონდა . და ის წუთში 12 დარტყმას აკეთებდა. E-50 კორპუსის შუბლის ჯავშანი თითქმის იგივეა, რაც E-75-ის, გვერდებისა და კოშკის დაცვა უარესია. მაგრამ პრაქტიკაში, E-50, ნებისმიერ შემთხვევაში, თავისი მობილურობით, ნაკლები წონით და უფრო დიდი საიმედოობით, უფრო ეფექტურია ვიდრე E-75.
  მაგრამ ჰიტლერმა ბრძანა, უფრო მასიური მანქანა დაემძიმებინა. ზოგადად, ფიურერმა აკრძალა ორმოცდაათ ტონაზე მსუბუქი ტანკების წარმოება. არიული სისხლის დასაცავად. წარმოებული იქნა მხოლოდ მცირე რაოდენობით სადაზვერვო E-10 და E-5.
  ასე იყო E-100 ტანკი. და მისი რამდენიმე მოდიფიკაცია, მათ შორის ბომბის გამშვებით.
  ფიურერს საერთოდ უყვარდა ყველაფერი დიდი. TA-400 რეაქტიული მოდიფიკაცია გახდა ყველაზე მასიური ბომბდამშენი. დიახ, ეს საშინელი ძალაა.
  Yu-488 ძლივს შევიდა სამსახურში, ითვლებოდა მოძველებულად და შეიცვალა რეაქტიული ანალოგით. გერმანელებს ჰყავდათ უკუდა ბომბდამშენები B-2 და B-18. ასევე ძალიან ეფექტური მანქანები, რომლებსაც შეუძლიათ დაბომბონ შეერთებული შტატები ევროპიდან.
  და რაც უბრალოდ არ იყო ჰაერში. გაჩნდა დისკოთეკებიც კი, რომლებიც, ლამინარული ჭავლის გამო, დაუცველია მცირე იარაღისთვის.
  მოკლედ, ძალები არათანაბარია. და ჰიტლერი ელის სსრკ-ს მარტივად დასრულებას.
  მაგრამ ის იქ არ იყო. მართალია, კავკასიაში ნაცისტები თურქებთან ერთად დაწინაურდნენ. მათ აიღეს ბაქო, ერევანი და ყველა ნავთობის ჭაბურღილი. და აღმოსავლეთიდან, დაიპყრო პრიმორიე და ალყა შემოარტყა ვლადივოსტოკს, იაპონია წინ წავიდა.
  მაგრამ ოთხი გოგონა: ნატაშა, ზოია, ავგუსტინა და სვეტლანა დაუპირისპირდნენ ნაცისტებს და, როდესაც დაიწყო დიდი შეტევა მოსკოვის წინააღმდეგ, ისინი შევიდნენ ბრძოლაში.
  ნატაშკამ აფეთქება მოახდინა და შიშველი ფეხით სასიკვდილო ყუმბარა ესროლა. მან გადააგდო ფაშისტები და ჭიკჭიკებდა:
  - დიდება საბჭოთა რუსეთს!
  ზოიამაც აიღო და მოთიშა ფრიცის ხაზი. და შიშველი თითებით ისროდა სიკვდილის საჩუქრები. ბევრი ფაშისტი მოკლა.
  და მან მღეროდა:
  - ახალი მიღწევებისთვის!
  შემდეგი ავგუსტინე მოძრაობს. გაანადგურა მტრები. გაფანტა ისინი მუშტების ძლიერი დარტყმით სხვადასხვა მიმართულებით. და ასევე შიშველი ფეხით დაიწყებს განადგურების საჩუქარს.
  და იმღერე:
  - ჩვენ დავამსხვრევთ ბოროტი ურდოს შემოტევას!
  და აი, შეტევა სვეტლანა. მან ბევრი ნაცისტი გაწყვიტა. და ამის შემდეგ, მისმა შიშველმა თითებმა კვლავ მკვლელი საჩუქარი გაუკეთა.
  და მეომარმა დაიღრინა:
  - სუპერ ჩემპიონი ვარ!
  ოთხი ქალი მეომარი ნამდვილად მუშაობდა მთელი დივიზიისთვის. მაგრამ ერთი დივიზია და ოთხიც კი ძალიან ცოტაა მთელი ვერმახტის წინააღმდეგ. განსაკუთრებით უფრო ძლიერი და მოწინავე იარაღით.
  ასე რომ, აგვისტოს ბოლოს ნაცისტებმა მაინც ალყა შემოარტყეს მოსკოვს. და ეს ძალიან სამწუხაროა. და 1947 წლის დეკემბრის ბოლოს სსრკ-ს დედაქალაქი დაეცა. და დასრულდა ომის შემდეგი ეტაპი.
  ამის მერე ის აღარ იყო რაც იყო... 1948 წელს ნაცისტურმა ჯარებმა იაპონელებთან ერთად მთლიანად დაიპყრეს სსრკ-ს მთელი ტერიტორია. და კიდევ უფრო გაუარესდა...
  გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ნაცისტებმა ომი აწარმოეს პარტიზანებთან და დაიჭირეს სტალინი, რომელსაც ჯიუტად არ სურდა ამის მოთმენა. მას შემდეგ, რაც 1951 წლის აპრილში სსრკ-ს ლიდერი მაინც განადგურდა, პარტიზანული ომი დაიწყო დაკნინება.
  გერმანელებმა შექმნეს თავიანთი მარიონეტული რუსული მთავრობა და ებრძოდნენ პარტიზანებს ადგილობრივი ძალებით. და მათ მოახერხეს წარმატების მიღწევა... შეერთებული შტატები აქამდე რჩებოდა საზღვარგარეთ და შეიძინა ბირთვული იარაღი.
  ჰიტლერმა ძალიან დიდი ხნით გადადო თავისი ლაშქრობა ამერიკაში. და შეერთებულმა შტატებმა შეძლო ატომური და შემდეგ წყალბადის ბომბების მასობრივი წარმოება. შემდეგ მათ შექმნეს, თუმცა გერმანელებზე გვიან, ბალისტიკური რაკეტები.
  არც ერთმა მხარემ არ გადაწყვიტა ომში წასვლა. იყო გავლენის სფეროების დაყოფა. შეერთებულმა შტატებმაც, გერმანიამ და იაპონიამ ბევრი რამ დაიპყრეს და, შესაბამისად, ამ დროისთვის ფლობდნენ ნივთებს.
  ჰიტლერი ჩამოვარდა 1957 წლის 20 აპრილს, ზუსტად მის სამოცდათვრამეტი დაბადების დღეზე. მის შემდეგ ხელისუფლებაში მოვიდა რეგენტი შელენბერგი, რომელმაც შეცვალა განადგურებული ჰიმლერი. გერინგი კი ნარკომანიისგან გარდაიცვალა.
  შელენბერგმა ოკუპირებულ ტერიტორიებზე ნაწილობრივი ლიბერალიზაცია განახორციელა. და შემოიღო მეტი თვითმმართველობა კოლონიებში. ცენზურაც უფრო რბილი გახდა. ნაცისტური პარტიის გარდა სხვებიც იყვნენ.
  შელენბერგმა დაიწყო რასისტული თეორიის შერბილება. თანდათან განვითარდა კაპიტალიზმის რელსებზე და ამავე დროს გეგმის მიხედვით, მესამე რაიხის ეკონომიკა აამაღლა ცხოვრების დონე.
  ცვიოდა პარტიზანული ჯარები. ხალხი შეეჩვია დისციპლინას და ახალ წესრიგს. 1961 წელს შედგა პირველი ფრენა მთვარეზე. და 1976 წელს მარსზე.
  რატომღაც შიმშილის პრობლემები მოგვარდა და შობადობაც დარეგულირდა.
  შელენბერგის შემდეგ მეფობდა კლეიმანი. მან ასევე გააგრძელა ლიბერალიზაცია.
  მესამე რაიხი გახდა მრავალპარტიული დემოკრატიული იმპერია. მაგრამ მისგან განშორება შეუძლებელი იყო.
  იაპონიამ ასევე განიცადა დემოკრატიზაცია. და ამერიკა დიდი ხანია დემოკრატიულია.
  აქ, მესამე რაიხში, კლეიმანის შემდეგ, აირჩიეს ახალი პრეზიდენტი. და ისინი გახდნენ - ნატაშა როსტოვა. რაც მართლა მაგარია!
  და დადგა დემოკრატიზაციისა და თანასწორობის ერა.
  მეომარი მღეროდა კიდეც;
  ჩვენი ხალხი არ გაუძლებს ტანჯვას,
  დაე, იარაღმა - ომის ჯოჯოხეთურმა ხმამ დაიღრინოს!
  ჩვენ დავდგეთ: ძახილის იმედით,
  მხარდამხარ: შეკრებილი, მოხუცი და ახალგაზრდა!
  
  ბაიონეტების აწევა კალუსებში,
  მებრძოლების მკაცრი მზერა - უბრალოდ ბიჭებო!
  მწუხარებისგან დედამიწა მთლიანად ჭაღარა გახდა,
  გოგონები braids დროულად გაიყვანოს!
  
  ჩვენ ვართ დიდებული, საბჭოთა ხალხის შვილები,
  ჩვენ არ შეგვიძლია გატეხვა, არც ფოლადი და არც ცეცხლი!
  მთელი ძალით ვიბრძოლოთ თავისუფლებისთვის!
  ფაშიზმის ფარა - მჯერა, რომ დავამსხვრევთ!
  
  დაე, ისინი არ ჩაერთონ სამსახურში - მწარედ გაღიზიანებისგან,
  მაგრამ პიონერმა თავი მოიყარა ბრძოლაში!
  ჰალსტუხს ცეცხლი ეკიდა - მასში ყველა თვალი იხსნება,
  დიდებული ბოლშევიკური კვალდაკვალ!
  
  ჯარისკაცების ბრბო გაბრაზებული გაიქცა თავდასხმისკენ,
  ფაშისტები ჩუმად არიან, თოფების ღრიალი მოწყვეტილია!
  ლითონის დამსხვრეული წითელი ძალისგან,
  სვასტიკით დამტვრეული დროშა ჩამოვარდა!
  
  სადაც ჩვენმა ბატარეებმა ზუსტად იცოდნენ
  Და რატომ? გაბედული ბიჭი,
  მიუხედავად იმისა, რომ თოვლი ღრუბელია, მტკივა, ისინი ტანჯავდნენ ბოროტებას,
  ღამით ფეხშიშველი ჩანთაში დადიოდა!
  
  როცა პატარა ხარ, უფრო ადვილია სკაუტირება, უფრო ადვილი,
  ნებისმიერ ნაპრალში შეგიძლიათ ცხვირწინ ჩაიკრათ!
  შენ დადე ფიცი სიცივეში, კორომში,
  მაგრამ ვიღაცამ გაიცინა: ბიჭი საკმარისად მომწიფებული არ არის!
  
  გოგოებმაც არ იცოდნენ სიმხდალე,
  უარესად არ იბრძოდნენ, მამაცო ბიჭებო!
  შვებულებაში ვცეკვავდით წყვილებში,
  ზომიერად საუბრობდნენ - სამწუხაროა სიტყვების ფუჭად კარგვა!
  
  სასტიკი ჰიტლერი - სატანის მსახური,
  ხალხი უანგარიშო, ნაძირალა გაფუჭდა!
  მაგრამ განმათავისუფლებელი გაანადგურებს ურდოს,
  ძალთა საბჭოებს ხომ საზღვარი არ აქვს!
  
  კომუნისტურ პარტიას უყვარდა და ზრდიდა,
  ჩვენ პიონერები ამისთვის მამაცები ვართ!
  რათა არ გაუძლო ფრიცის ჯენტლმენს,
  უღელს რომ არ ადგამდე!
  
  ჩვენ გვასწავლეს სიზმარში წმინდად გვჯეროდეს,
  და არ ინანოთ ქვეყნისთვის გაწეული ძალისხმევა!
  ის, რაც გადავიტანეთ, უბრალოდ ვერ იზომება,
  ძვირფასო, საბჭოთა ჯარის შვილებო!
  
  არცერთი ჩვენგანი არ მიუთითებს ასაკზე,
  გეცოდინებათ საკუთარი თავი - ნუ სცემთ პატივს სხვებს!
  სიკვდილი საშინელებაა, მაგრამ მე არ მეშინოდა
  რუსეთი უძლეველია - საბჭოების არმია!
  
  და ბედნიერი სამყარო მოვა დედამიწაზე,
  არ იქნება ტკივილი, ცრემლები, მწუხარება, საჭიროება!
  ბანერი კომუნიზმის მთელ პლანეტაზე,
  დაცემული მშვენიერების საუფლოში აღდგება!
  
  
  გაანადგურე ფიურერი
  ფიურერი ოდნავ გადაუხვია რეალურ ამბავს და უბრძანა რომელს, ტოლბუკის გარნიზონის ჩაბარების შემდეგ, ბრიტანელებზე პაუზის გარეშე წინ წასულიყო. ამდენად, მათ თავიდან აიცილონ თავდაცვითი ხაზის დამკვიდრება და წინასწარ მომზადებული ხაზების დაკავება.
  განაგრძო შეტევა, რომელმა შესძლო, მიუხედავად მნიშვნელოვნად ნაკლები ძალისა, დაამარცხა ბრიტანელები და კოლონიური ჯარები თითქმის უბრძოლველად ჩაბარდნენ.
  შედეგად, ბრიტანელებმა დაკარგეს ეგვიპტე და სუეცის არხის კონტროლი. მაგრამ ეს არ იყო ანტიჰიტლერის კოალიციის პრობლემების დასასრული.
  ფიურერმა მეოთხე პანცერის არმია სამხრეთით არ შემოაბრუნა და გარდა ამისა, მან სტალინგრადის შეტევა ყირიმის გმირს, მაინშტაინს მიანდო. შედეგად, გერმანელებმა თითქმის მაშინვე შეძლეს ვოლგაზე მდებარე ქალაქის დაპყრობა და საბჭოთა ჯარებს არ ჰქონდათ დრო იქ დასაყრდენი.
  მაინშტაინის ჯარების წარმატებაზე დაყრდნობით, ისინი წინ წავიდნენ ვოლგის გასწვრივ და მიაღწიეს კასპიის ზღვას. შემდეგ კი თურქეთი შევიდა ომში, რომელმაც ძლიერი დარტყმა მიაყენა მილიონიანი არმიით. მანამდე იაპონიამ ასევე მოიგო მიდვეის ბრძოლა და დაიპყრო ჰავაის არქიპელაგი.
  ასე რომ, სამურაიმ გახსნა მეორე ფრონტი შორეულ აღმოსავლეთში. ისინი დაწინაურდნენ ქვეითი ჯარის დიდი მასებით. და მათ შეძლეს ვლადივოსტოკის გაწყვეტა და ხაბაროვსკის აღება, ასევე მონღოლეთის უმეტესი ნაწილი.
  შედეგად, სსრკ-მ ვერ იპოვა ძალა ზამთრის კონტრშეტევისთვის. ხოლო გერმანელებმა და თურქებმა და მესამე რაიხის სხვა თანამგზავრებმა ზამთარში დაიპყრეს თითქმის მთელი კავკასია და ნავთობი ბაქოში.
  საბჭოთა რუსეთი სტრატეგიული ზეწოლის მდგომარეობაში აღმოჩნდა. სტალინი კი დათანხმდა ცალკე მშვიდობას გერმანიასთან ნებისმიერი პირობით.
  ფიურერმა მიიღო სადაზვერვო ინფორმაცია იმის შესახებ, რომ შეერთებულ შტატებში მიმდინარეობს მუშაობა ატომური ბომბის შესაქმნელად. და ამით შეშფოთებული, იგი დათანხმდა ცალკე მშვიდობას სსრკ-სთან. რა თქმა უნდა, უკვე დაპყრობილი ყველაფრის აღება, ისევე როგორც ლენინგრადი და მთელი კარელია, არხანგელსკამდე და მათ შორის. საბჭოთა რუსეთს დიდი პატივი მიაგეს. იაპონიამ დაიპყრო ზღვისპირა და შორეული აღმოსავლეთის სხვა მიწების ნაწილი.
  სტალინმა, გააცნობიერა ორ ფრონტზე ომის წარმოების უიმედობა და ასევე ეშინოდა ახალი გერმანული ტანკების - პანტერას და ვეფხვს, მიიღო უკიდურესად რთული სამშვიდობო პირობები, მაგრამ შეინარჩუნა მოსკოვი და მისი პირადი ძალა.
  და ფრიცებმა განაგრძეს შეტევა აფრიკაში და გადავიდნენ ინდოეთში. თავდაპირველად ისინი აპირებდნენ ბრიტანეთიდან ყველა კოლონიის აღებას, შემდეგ კი დედა ქვეყნის აღებას.
  ბრიტანელებმა ვერ გაუძლეს აფრიკას. ნაცისტებმა დაიკავეს, უკიდურესად სუსტი წინააღმდეგობით, მთელი შავი კონტინენტი, ისევე როგორც ინდოეთი, გაერთიანდნენ იაპონელებთან.
  ბრიტანეთში დაშვება მოხდა 1944 წლის ივნისში, ამ დროისთვის გერმანელებმა შეიმუშავეს რეაქტიული თვითმფრინავები და, მათი ხარისხობრივი უპირატესობის გამო, მთლიანად დაიპყრეს უზენაესობა ზღვასა და ჰაერში.
  ამერიკაც აქამდე იგებდა იაპონელებთან, რადგან მათ ნაწილ-ნაწილ სძლიეს იანკების ფლოტი. და ამან შესაძლებელი გახადა მცირე ეკონომიკური პოტენციალის კომპენსირება.
  დიდი ბრიტანეთი დედა ქვეყანაში სწრაფად დამარცხდა. და ამის შემდეგ იქ ახალი პროგერმანული მეფე დაყენდა და მთავრობა მოსლის მეთაურობით. ინგლისური ფლოტის გემების უმეტესობა მესამე რაიხის ქვეშ იმყოფებოდა. აგვისტოში გერმანელებმა აიღეს ირლანდია, ხოლო სექტემბერში ჩატარდა ოპერაცია იკარუსი, ისლანდიის აღებით.
  ამრიგად, მესამე რაიხმა თავი დაიცვა შეერთებული შტატების დაბომბვისგან.
  მაგრამ ეს არ იყო საკმარისი ფიურერისთვის და ფრიცებმა დაიწყეს შეტევა ამერიკაზე.
  ჯარების ნაწილი არგენტინასა და ბრაზილიაში გადაიყვანეს. ნაწილი კი გრენლანდიასა და კანადაში გადავიდა.
  რა თქმა უნდა იაპონელებთან ერთად ავსტრალია გერმანელებმაც დაიპყრეს.
  1945 წელს ნაცისტებმა შეძლეს დასავლეთ ნახევარსფეროში მნიშვნელოვანი ტერიტორიების დაკავება. ამერიკას დაუპირისპირდა ახალი გერმანული E-სერიის ტანკები, რომლებიც ძლიერ აღემატებოდნენ შერმანებსა და პერშინგებსაც კი. ჰიტლერის E-75 აღმოჩნდა პრაქტიკულად შეუღწევადი ნებისმიერი კუთხით ამერიკული იარაღით და სწრაფად გახდა მთავარი გერმანული ტანკი. 1946 წლის მარტში შეერთებულმა შტატებმა კაპიტულაცია მოახდინა.
  და იყო დროებითი სამხედრო პაუზა. სტალინი ჩუმად იჯდა და არ ქანაობდა ნავს.
  ჰიტლერი ხუთი წლის განმავლობაში ისვენებდა და ნივთებს ამუშავებდა. და შემდეგ, მიუხედავად ამისა, მან აიღო და შეუტია იაპონიას მხოლოდ 1951 წლის 20 აპრილს. მას ძალიან ბევრი ქონება ჰქონდა.
  ომი რვა თვე გაგრძელდა და დასრულდა იაპონიის და მისი ყველა კოლონიის დაპყრობით.
  ამის შემდეგ ფიურერმა კიდევ რამდენიმე ოპერაცია ჩაატარა ლათინურ ამერიკაში და დაიპყრო ესპანეთი და პორტუგალია და სხვა ნეიტრალური ქვეყნები.
  თურქეთიც დაიპყრო.
  აღმოჩნდა, რომ მესამე რაიხის იმპერია თითქმის უნივერსალური იყო. მაგრამ მაინც არსებობდა გაშიშვლებული სსრკ.
  სტალინი 1953 წლის მარტში გარდაიცვალა, შემდეგ ბერიაც დახვრიტეს. ნიკიტა ხრუშჩოვმა ხელში ჩაიგდო ძალაუფლება. რომელმაც მე-20 კონგრესი მოაწყო სტალინის პიროვნების კულტის გამოვლენით და სამარცხვინოდ წააგო ომიც კი.
  და ჰიტლერმა გადაწყვიტა:
  - დაიპყრო ბოლო დამოუკიდებელი ძალა მსოფლიოში.
  ასე რომ, 1956 წლის 1 მაისს დაიწყო მესამე რაიხის უზარმაზარი, მსოფლიო არმიის დიდი შეტევა სსრკ-ზე. ისევ ომი და დიდი სისხლი.
  ჰიტლერი სულ ახლახან სამოცდაშვიდი წლის იყო, მაგრამ კანიბალს არ სურდა დამშვიდება.
  საზღვარი მოსკოვთან ძალიან ახლოს გადიოდა - მხოლოდ ორას ოცი კილომეტრი უმოკლეს მანძილზე. რჟევი უკვე გერმანული ქალაქი იყო. ასე რომ, ფრიც ელოდა, რომ ჯერ კიდევ ზაფხულამდე აიღებდნენ სსრკ-ს დედაქალაქს და საბოლოოდ დაასრულებდნენ იმპერიის კონსოლიდაციას პლანეტარული მასშტაბით.
  მაგრამ ოთხი გოგონა, ნატაშას მეთაურობით, მათ გზას გაუდგა.
  მშვენიერი, ფეხშიშველი გოგონები ბიკინებში იცავდნენ საბჭოთა ქალაქ კალინინს და 1956 წლის 4 მაისს გერმანიის ჯარებმა შეიჭრნენ მასში და დაიწყეს შეტევა.
  წინ იყო გერმანული, AG სერიის პირამიდული ტანკები. ისინი მძლავრი და სრულიად დაუცველი იყვნენ საბჭოთა იარაღისთვის, როცა ისროდნენ ყველა კუთხიდან.
  მაგრამ ნაცისტებს ამ შემთხვევაში არ გაუმართლათ: რადგან მათ დაუპირისპირდნენ ოთხი გოგონა - ძალიან ძლიერი ჯადოქრები. და ამ მეომრებმა იცოდნენ როგორ ებრძოლათ მტერს.
  ნატაშამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა. მან დაარტყა გერმანული, პირამიდული ტანკის მუხლუხს. შედეგად, მანქანა მარცხნივ გადაიხარა და მეზობელს შეეჯახა.
  და ორივე ტანკი ერთდროულად აფეთქდა.
  და ნატაშამ ჩაიკრა:
  - ეს ჩემი სტრატეგიაა!
  მისმა პარტნიორმა ზოიამ ასევე შიშველი თითებით ყუმბარა ისროლა. და ის მოხვდა პირამიდული ნაცისტური მასტოდონის ქიაყელებს. დამარცხებული შებრუნდა და მეზობელს შეეჯახა. და ისევ ორი ტანკი აფეთქდა.
  ზოია ყვირის:
  - დიდება სსრკ-ს!
  შემდგომ ცეცხლს მიჰყავს ავგუსტინე. მან ასევე ესროლა შიშველი ფეხი, რაღაც ძალიან სასიკვდილო. და დაარტყა გერმანული მანქანა მუხლუხოში. და შედეგად, ნაცისტური ტანკები კვლავ შეეჯახა.
  და წითური ეშმაკი მღეროდა:
  ჩვენ არ ვიქნებით მონები
  მოდი, შიშველი ფეხები დავყაროთ!
  შემდეგ კი სვეტლანამ მტერს დაადანაშაულა. დიახ, ასე ზუსტი და ზუსტი. და ასევე შიშველი ფეხის თითების დახმარებით. და ფაშისტური მანქანები ერთმანეთს შეეჯახა. და როგორ აფეთქდებიან.
  და სვეტლანა იმღერებს:
  - დიდება ჩემს სამშობლოს!
  გოგოები მამაცურად იბრძვიან!
  ნატაშა ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით და უბიძგებს ორ გერმანულ ტანკს და წამოიძახა:
  - დიდება სტალინს!
  ზოია ასევე შიშველი თითებით რაღაც სასიკვდილოდ ისვრის და ფილტვებში იძახის:
  - წმინდა რუსეთისთვის!
  ავგუსტინამ შიშველი ქუსლით ხელყუმბარა გასცა, ნაცისტურ მასტოდონებს უბიძგა და დაიკივლა:
  - ახალი საზღვრებისთვის!
  სვეტლანამ, ველური აჟიოტაჟის დროს, თავისი მოხდენილი ფეხის შიშველი თითებით ესროლა სიკვდილის ძღვენი და აჩურჩულა:
  - დიდი გამარჯვებისთვის!
  გოგოები პირამიდული მანქანებით იბრძოდნენ, ძალიან მაგარია. მაგრამ რა შეიძლება გაკეთდეს ამხელა ძალების წინააღმდეგ? ახლა კი ნაცისტებმა მთლიანად ალყა შემოარტყეს კალინინს და მეომრებს უნდა გამოსულიყვნენ გარსიდან.
  გერმანელებმა მაისში აიღეს სარატოვი, კუიბიშევი, ტულა, პენზა და მთლიანად შემოარტყეს მოსკოვს, ქალაქს ყველა მხრიდან შემოერტყა.
  ივნისში კი დედაქალაქზე თავდასხმა მოხდა.
  მამაცი ოთხეული ისევ იბრძვის და სასოწარკვეთილი იბრძვის.
  ნატაშამ შემობრუნდა, შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და იმღერა:
  - დიდება ჩვენს სამყაროს!
  ზოიამ ასევე გაისროლა აფეთქება, ხელახლა გაუშვა ყუმბარა შიშველი ფეხით და ფილტვების ზევით ჩაიკრა:
  - ახალი სტალინი ჩემი კერპია!
  შემდეგ ავგუსტინე ისვრის და ასევე აქტიურად ისვრის. და შიშველი თითებით ისვრის ყუმბარას და ღრიალებს:
  - იქნება ახალი გამარჯვებები! ახალი მებრძოლები გაიზრდებიან!
  შემდეგ სვეტლანა ისვრის, თიბავს მოწინააღმდეგეებს. და შიშველი ფეხით ისვრის მკვლელს მოწინააღმდეგეებზე, ყვირის:
  - ეს იქნება ჩვენი გამარჯვება წმინდა ომში!
  ოთხივე სასოწარკვეთილი იბრძოდა მოსკოვში. მაგრამ ძალები არ არის თანაბარი. ქალაქი ფაქტიურად გადაიფარა ლაშქრებით, ყველანაირი შავი, ყვითელი, ყავისფერი მებრძოლებით, რომლებსაც იყენებდნენ ქვემეხის საკვებად.
  და 3 ივლისს მოსკოვი საბოლოოდ დაეცა... ამ მომენტისთვის გერმანელებმა აიღეს ყაზანი, ულიანოვსკი, ქალაქი გორკი და რიაზანი, და მართლაც მიწა მდინარე ურალსკამდე და უკვე აიღეს ორენბურგი.
  აღმოსავლეთიდანაც დიდი ძალების შეტევა იყო. 1956 წლის 4 ივლისს ნიკიტა ხრუშჩოვმა შესთავაზა დანებება მესამე რაიხს საკუთარი უსაფრთხოებისა და პოლიტბიუროს სხვა წევრების გარანტიების სანაცვლოდ.
  ჰიტლერი დათანხმდა ამას... ომი სულ რაღაც ორ თვეზე მეტის შემდეგ მთავრდებოდა. ძალთა ბალანსი კი თავიდანვე უიმედო იყო.
  თუმცა ოთხმა გოგონამ დამარცხება არ მიიღო. ვინაიდან სსრკ უკვე მთლიანად დატყვევებულია, შესაძლებელია თუ არა ჰიტლერის აღება და მოკვლა?
  და 1956 წლის 9 აგვისტოს ნაცნობმა ოთხმა გოგონამ, ბიჭთან ოლეგ რიბაჩენკოსთან ერთად, გადაწყვიტეს თავდასხმა ჰიტლერის ბუნკერზე, გაანადგურეს ყველა დროისა და ხალხის მთავარი დამნაშავე.
  ასე რომ, ოთხი გოგონა და ბიჭი, რომელიც დაახლოებით თორმეტი წლის იყო, ძალიან დაკუნთული, მხოლოდ შორტებით, გადავიდნენ ჰიტლერის რეზიდენციაში, რომელმაც ის აირჩია კვიპროსზე.
  გოგონა ფეხშიშველი და ბიკინით იყო, ბიჭი შორტებში იყო და თანაც ფეხშიშველი. ასე რომ, ხუთივეს ჯადოქრობა დაეკისრა.
  თავდასხმაში ბავშვი და ოთხი გოგონა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ესროლა ფეხშიშველი, ბავშვური ფეხის პულსარი, მიმოფანტა ნაცისტები და იკივლა:
  - რუსეთის დიდებულებისთვის!
  ნატაშამ ჭიპიდან ელვა გაათავისუფლა, ფრიც დაწვა და შიშველი თითებით ცეცხლის ბურთი გაუშვა, ნაცისტებს დაწვა და მღეროდა:
  - ახალი რუსეთისთვის!
  ზოიაც შეტევაშია. შიშველი თითებით ისვრის მკვლელ საჩუქარს. და ამხელს მკერდს, მისგან ელვას აფრქვევს!
  შემდეგ მან იმღერა:
  - დიახ, იყავი ცნობილი რუსით!
  ავგუსტინემ მკერდიც გაიშიშვლა. მან ალისფერი ძუძუს პულსარი ჩამოაგდო. და მან ელვა გამოუშვა შიშველი თითებით.
  და მან მღეროდა:
  - პირველი ყალბი ლენინია, მეორე სტალინი!
  ახლა კი სვეტლანა შეტევაზეა. როგორ გადააგდოს შიშველი თითებით პულსარი... ფაშისტებს დაამსხვრევს. შემდეგ კი ალისფერი ნისკარტით ელვა. და ის უამრავ ნაცისტს მოთიშავს.
  და იმღერე:
  - სამშობლოსთვის და სტალინისთვის!
  ოლეგ რიბაჩენკო ისევ შეტევაზეა. ის ფაშისტებს ჯადოსნური ხმლებით ჭრის, შიშველი თითებით კი ელვას უშვებს.
  და ბიჭი ყვირის:
  - ქვეყნის სიდიადე!
  ნატაშა, რომელიც ნაცისტებს ხმლებით ანადგურებს და შიშველი ფეხებით ჯოჯოხეთურ პულსარებს აგდებს, ყვირის:
  ჩვენ სატანის შვილები ვართ!
  და მომაკვდინებელი ბუშტი მოფრინდა გოგონას შიშველი ქუსლიდან. და გადნა ყველა.
  ზოიაც შეტევაშია. ხმლებით ამსხვრევს ყველას. და ალისფერი ძუძუს წყლებიდან ცეცხლოვანი ელვით ფრიც. და შიშველი თითებით ისვრის ჯოჯოხეთურ პულსარებს.
  ღრიალის დროს:
  - ჭეშმარიტი სამშობლოსთვის!
  ავგუსტინეც შეტევაშია. და მისი ლალისფერი ძუძუსები მუშაობს და ელვის კასკადებს აფრქვევს. და ხელები მოწინააღმდეგეებს ხმლებით ჭრიდნენ. და შიშველი თითები ისვრის პულსარებს.
  ცეცხლოვანი სილამაზე ყვირის:
  - შავი ღმერთისთვის!
  და აი, სვეტლანა შეტევაზეა. ასევე ტერმინატორი გოგო. ელვა და პულსრები ამოფრინდნენ მარწყვის ძუძუებიდან. მათ ყველაფერი დაწვეს გოგონას ირგვლივ. განსაკუთრებით დაზარალდნენ ნაცისტებმა და მესამე რაიხის რაინდები.
  გოგონა აიღებს და იყვირებს:
  - უდიდესი რუსეთისთვის! Მე ვჩხუბობ!
  ბიჭი და ოთხი გოგონა შეტევაში.
  ისინი მოძრაობენ ბუნკერის დერეფნებში. ისინი ანადგურებენ ფაშისტებს. ისინი მიდიან ჰიტლერთან. ფაქტობრივად, ამ სამყაროში ამ მორელმა სამოცდაშვიდი წელი იცოცხლა. ასე რომ, ხუთმა ტერმინატორმა გადაწყვიტა: საკმარისია ჰიტლერთან და ისინი მოკლავენ მას! ასე რომ, გოგოები და ბიჭი მოძრაობენ.
  ოლეგი ნაცისტებს ხმლებით ჭრის, შიშველი ფეხებით ისვრის ენერგიის კოლტებს და მღერის:
  - დიდება დიდ რუსეთს!
  ნატაშა, რომელიც იყენებს მკერდის ალისფერი ძუძუს, ასევე ნაცისტებს ხმლებით ჭრის და შიშველი თითებით პულსარებს აგდებს, ყვირის:
  - თეთრი რუსეთისთვის!
  ზოია შეტევაზეა. ის ასევე ჭრის ხმლებით და ნაცისტებს ალისფერი ძუძუებით ელვას ესვრის. და თავისთვის ღრიალებს:
  - თეთრმა ღმერთმა გაიმარჯვოს!
  და შიშველი ფეხებით, პულსარივით გაშვება.
  და აქ არის ავგუსტინე შეტევაში. ასე სასტიკი და სწრაფი. ის ასევე ასხამს ელვას ალისფერი ძუძუსთაგან, თითქოს რქოვანისგან. და ის ანადგურებს ნაცისტებს ხმლებით. და შიშველი თითებით რაღაც იწვის, თითქოს ამოაგდეს.
  შემდეგ წითური იმღერებს:
  - შავი ღმერთი მოგცემს გამარჯვებას!
  და ნაცისტების წინააღმდეგ შეტევაში სვეტლანა. ხმლებითაც ჭრის მათ. ლალის ბუჩქებიდან ის აფრქვევს ელვას და შიშველი ფეხებით ისვრის დამსხვრეულ პულსარებს.
  და ყვირის ფილტვებში:
  - დიდება სვაროგს!
  ხუთეული მძვინვარებს, აბრუნებს ტანკებს, ანადგურებს ნაცისტურ ბუნკერებს და ა.შ. კალიებივით ანადგურებს მოწინააღმდეგეებს.
  ოლეგი შეტევაშია. ყმაწვილი ხმლებივით ჭრის. და შიშველი თითებით ისვრის ბავშვების ფეხებს. ნაცისტები კი, უპრობლემოდ, დადგებიან.
  და მერე იმღერე:
  - დიახ, დიდი რუსეთი! Შენთან ვარ!
  ნატაშაც შეტევაშია. ნაცისტები თავს ანადგურებენ. ისვრის პულსარებს შიშველი ფეხებით. ალისფერი ძუძუსები, ელვისებური კასკადები აფრქვევს.
  და თავის თავს უმღერის:
  - რუსეთის სიდიადე, სვაროგი ჩემი მესია!
  ზოია შეტევაზეა. ასევე ისვრის ელვას. და მისი ლალისფერი ძუძუები სერფინგის ბუებივით იკეცება ენერგიის დინებისგან.
  და შიშველი ფეხის თითები, პულსარების ცეცხლოვანი კოლტები თავისთვის იჭერენ.
  ზოია ყვირის:
  - დიდება კოსმოსურ რუსეთს!
  და როგორც შიშველი ქუსლი მიიღებს და დაემორჩილება გრანდიოზულ მასშტაბებს, განადგურებას.
  აქ კი ბრძოლაში და ავგუსტინე. შიშველი თითებით მტერს დესტრუქციულ და სასიკვდილო იარაღსაც ესვრის. და მისი ჟოლოსფერი ძუძუები, თითქოს ტყვიამფრქვევიდან, მტერს არღვევს სასტიკი ენერგიისა და ნგრევის ნაკადებს. აი, წითური, როგორ ურტყამს ნაცისტებს. ფაქტიურად შეუყვარდება.
  და როგორ ურტყამს შიშველი ქუსლით!
  და ღრიალი:
  - შავი რუსი ღმერთის ძლიერებისა და სიბრძნისთვის1
  შემდეგ კი სვეტლანა შეტევაზეა. ასევე ანადგურებს ნაცისტებს ხმლებით. და ალისფერი ძუძუს აფრქვევს სიკვდილის საჩუქრებს. და როგორ აიღებს და იმღერებს:
  - დიდება ჩვენს დიდ რუსეთს.
  შიშველი ქუსლით კი მტერს პულსარი დაარტყამს. აიღებს ხმლებს და მოჭრის...
  დიახ, ჰიტლერის ხუთი მცველი ძალიან ცნობად თიშავს. ეს ნამდვილად სჭირდებათ გოგოებს.
  და მასთან ერთად ბიჭი, ოლეგ რიბაჩენკო, ძალიან მაგარია! და ნაცისტები ანადგურებენ ძალიან ცნობილი.
  ეს არის ტერმინატორი ბიჭი.
  ხმლები, როგორიცაა slash. და აიღებს ტრიალს და ნაცისტებს ხმლებით მოწყვეტს. და პულსარი შიშველი ფეხებით ისვრის.
  და ღრიალი:
  - ევროპის დიდებულებისთვის!
  და აქ ნატაშა შეტევაზეა. ისე გაბრაზებული. და ასევე ალისფერი ძუძუსთაგან გამოუშვებს პულსარს. და ანადგურებს ფაშისტებს. და ისვრის ასეთ სასიკვდილო პულსარებს შიშველი ფეხებით.
  და ის ყვირის თავის ფილტვებში:
  - დიდება რუს ღმერთებს!
  თავად ზოია შეტევაზეა. და მან მოკლა ყველა ნაცისტი ხმლებით. და დაჭერით მათი კანი დოლში. უფრო სწორად საცერში. და შიშველი ქუსლით, ვითომ ნაცისტებით, დანებდება. და ალისფერი ძუძუსთაგან დამუხტეთ ენერგიის ნაკადებით. ისე, ნაცისტებმა მართლა უნდა დააზარალონ.
  და ზოია თავისთვის ყვირის:
  - წმინდა რუსეთისთვის!
  შემდეგ კი ავგუსტინე კიდევ უფრო გააქტიურდა. მან ასევე გაუშვა პულსარები შიშველი თითებით. და ალისფერი ძუძუს ელვისებური ციმციმებივით. და თითქოს შიშველი ქუსლიდან გამოუშვებს პულსარს, ანთებულ ელვას.
  და იყვირე:
  - შავი ღმერთის მადლი ჩვენთანაა!
  და წითური ეშმაკი აიღებს და ურტყამს მტერს.
  და აი, სვეტლანა შეტევაზეა. გოგონა, რომელიც მხოლოდ ნათელი ფერის ყვავილია.
  ნაცისტები თავდაჯერებულად იწვიან. და ლალის ძუძუსთაგან აგზავნის ტყვიამფრქვევის ასეთ აფეთქებებს. რომ მთელ სამყაროს ცეცხლი წაუკიდეს. და აიღეს, ცეცხლი წაუკიდეს ყველა ნაცისტს.
  დიახ, ჰიტლერს გაუჭირდება, რადგან ასეთი ძალა მის წინააღმდეგაა.
  მაგრამ სვეტლანამ დაიყვირა:
  - და თეთრი ღმერთის სიყვარული ჩვენთანაა!
  ხუთი მოძრაობს თავისკენ. ყოველგვარი სიბრალულის გარეშე ანადგურებს ნაცისტებს. და აჩვენებს ჯოჯოხეთურ განადგურებას. აი ვინ გაბედავს ასეთ გოგოებს წინ დაუდგეს, ის მოკვდება.
  ოლეგი შეტევაშია. ბიჭი სულ უფრო და უფრო უახლოვდება ჰიტლერის კაბინეტს. როგორ ველურად ამსხვრევს ხმლებს. და ბავშვის შიშველი ფეხები პულსარებს აგზავნის.
  ხო, ნაცისტებს არ გაუმართლათ, ისეთ მოჯადოებულ გოგოებთან და ყმაწვილთან დაუკავშირდნენ.
  აქ ნატაშა გაათავისუფლებს ისეთ ცეცხლოვან ნისლს მისი ალისფერი ძუძუსთაგან. და ამდენი ფაშისტი დაწვეს. ეს გოგოა, არის ნამდვილი ტერმინატორი.
  და აი, როგორ გაუშვათ მტერს ფეხის თითებით მკვლელი. და კონკრეტულად ჯანდაბა.
  რის შემდეგაც ნატაშა იკივლის:
  - დიდება სსრკ-ს!
  ზოიაც შეტევაშია. აქ მარწყვის ძუძუები ცეცხლოვან ნაკადს მისცემს. და სცემს თავის მოწინააღმდეგეებს. და აძლევს ბრუნს მობრუნების შემდეგ. და აიღებს ალისფერი ძუძუს და მტერს ესვრის.
  და შიშველი თითებით მტერს დაარტყამს.
  შემდეგ ის მღერის:
  - დიდება ჩვენს დედამიწას!
  შემდგომში ავგუსტინეს შეტევაში. ასევე ველურ მხარეზე. ფუნტავს თავის ოპონენტებს. და ისვრის ალისფერი ძუძუს მტრებს, ძალიან იწვის დისკებს. ისინი ნაცისტებს ფაქტიურად ფერფლად წვავენ.
  და მეომარი ყვირის:
  - დიდი გამარჯვებისთვის!
  მაგრამ შეტევაში სვეტლანა. ისეთი სასტიკი და აგრესიული. იგი შიშველი ფეხებით ფარავს ფრიცს. და მარწყვის ძუძუსთაგან, როგორც ის გაათავისუფლებს, რაღაც საკმაოდ სასიკვდილოა.
  და აიღებს ნაცისტებს და დაწვავს მათ, შემდეგ მტვერს.
  გოგონამ აიღო და იღრიალა:
  - ძლიერი, რუსული ღმერთებისთვის!
  ხუთმა აიღო და შეიჭრა ფიურერის ოფისში. ჰიტლერი ბებერია. ნაცრისფერი თმა გაჩნდა, შუბლზე კი მელოტი ლაქები. დაბალი კაცი. გოგოების და ბიჭის თვალწინ მუხლებზე დაეცა.
  ნატაშამ შიშველი, სისხლიანი ფეხი ხელებში მოიქცია და დაიყვირა:
  -აკოცე ძაღლს!
  ჰიტლერმა შეშინებულმა კოცნა...
  ზოიამ ასევე აიძულა ფიურერი შიშველი ქუსლი ეკოცნა. ჰიტლერი დაიმორჩილა.
  მერე ავგუსტინეს შიშველ, უხეშ ძირებსაც აკოცა. მან საკმაოდ აკოცა.
  სვეტლანას შიშველი ფეხების კოცნაც მოუწია. შემდეგ ფიურერის გოგოებმა მას ხელები და ფეხები აიღეს. და როგორც გაიყვანდნენ, ისინი ოთხ ნაწილად გაიყო.
  და ჰიტლერი მტკივნეული შოკისგან მხოლოდ 1956 წლის 9 აგვისტოს აიღო და გარდაიცვალა.
  დასრულდა ყველა დროისა და ხალხის უდიდესი კრიმინალის მეფობა, რომელმაც მთელი მსოფლიო დაიპყრო.
  დიდ და სისხლიან დიქტატორს შეეცვალა შელენბერგი, რომელმაც შეცვალა ჰიმლერი. ხოლო ჰიტლერის ვაჟებს შორის ყველაზე უნარიანი, ხელოვნური განაყოფიერებით მიღებული, ოფიციალურ მემკვიდრედ გამოცხადდა.
  მაგრამ... ძალაუფლებისთვის ბრძოლა დაიწყო, შელენბერგი მაინშტაინმა ჩამოაგდო და დაიწყო სისხლიანი დაპირისპირებები.
  
  ჯოჯოხეთის ტერმინატორის კლიპი
  1942 წლის გაზაფხულზე, ერთ-ერთმა გერმანელმა ექსპერტმა აღმოაჩინა, რომ იგი იყენებს უჟანგავი ფოლადის სამაგრს გერმანულ ყალბ დოკუმენტებზე, ხოლო რუსები იყენებენ მხოლოდ უბრალო რკინას. შემდეგ მან ეს შეატყობინა უმაღლეს სარდლობას.
  ამის შემდეგ, ეს ნიუანსი გათვალისწინებულ იქნა და გერმანელმა აგენტებმა უფრო იშვიათად დაიწყეს მარცხი.
  შედეგად, ფრიცმა გამოავლინა შეტევის გეგმები ფლანგებზე სტალინგრადის მახლობლად. და ჯარები გადაჯგუფდნენ. როდესაც შეტევა დაიწყო 19 ნოემბერს, წითელი არმია ძალიან ძლიერი თავდაცვის წინაშე აღმოჩნდა. უფრო მეტიც, შეტევის დღეს ამინდი არ იყო მფრინავი და ამან გააუქმა ავიაცია და შეამცირა საარტილერიო მომზადების ეფექტი.
  შემდეგ გერმანელებმა შეძლეს გაუძლო და ბრძოლა ერთ თვეზე მეტხანს გაგრძელდა წითელი არმიისთვის დიდი წარმატების გარეშე.
  აფრიკა ასევე ცოტა განსხვავებულია. რომმელმა მიიღო მეტი გაძლიერება ევროპიდან და შეძლო ბრწყინვალე შეტევა ამერიკელების წინააღმდეგ. ას ორმოცდაათ ათასზე მეტი გაწვრთნილი და გამოუცდელი ამერიკელი ჯარისკაცი ტყვედ ჩავარდა. რომმელის ჯარებმა ასევე დაიპყრეს ალჟირი და მაროკო.
  ამის შემდეგ შეერთებულმა შტატებმა ვერმახტთან ზავი მოითხოვა. ისარგებლეს ომიდან ამერიკის გამოსვლით, გერმანელებმა კიდევ უფრო გააძლიერეს რომელი და დაამარცხეს ბრიტანეთი ლიბიასა და ეგვიპტეში. ამავდროულად, ზამთარში გერმანელებმა მოიგერიეს წითელი არმიის შეტევა ლენინგრადის მახლობლად და შეტევის ახალი მცდელობა სტალინგრადის მახლობლად და რჟევ-სიხოვის მიმართულებით. გაზაფხული შედარებით მშვიდად ჩაიარა. ზამთარში ვერ მიაღწია წარმატებას, სსრკ-მ დაზოგა ძალა. და გერმანელები წინ მიიწევდნენ აფრიკასა და ახლო აღმოსავლეთში. ტყვედ ჩავარდა ეგვიპტის, ერაყისა და ქუვეითის დაცემის შემდეგ. სირიის ნაწილი თურქეთის მიერ იყო ოკუპირებული. რომელიც ომში წავიდა ბრიტანეთთან.
  ზაფხულშიც აღმოსავლეთის ფრონტზე სიმშვიდე იყო. ნაცისტები სუდანში დაწინაურდნენ და ირანსა და ახლო აღმოსავლეთში. მხოლოდ აგვისტოში სცადეს სტალინის ჯარებმა წინსვლა სტალინგრადის მახლობლად. მაგრამ ისინი კვლავ ჩაიძირნენ გერმანიის მკაცრ დაცვაში.
  პანტერა, რომელსაც ჰქონდა ჯავშანსატანკო, ზუსტი და სწრაფი სროლის ქვემეხი, განსაკუთრებით კარგი იყო თავდაცვით ბრძოლებში.
  გერმანელებმა მთელი ორმოცდამესამე წელი გაატარეს აღმოსავლეთში თავდაცვაში. ამასობაში მათ აიღეს აფრიკა და მას შემდეგ, რაც ირანი შევიდა ინდოეთში, გაერთიანდა იაპონელებთან.
  ზამთარში წითელი არმია თითქმის არ მიიწევდა წინ. სტალინი იკვლევდა მშვიდობის შესაძლებლობებს. და გერმანელებმა მონელება ბრიტანეთის კოლონიები. ჩერჩილი ავად გახდა და თავს დაუცველად გრძნობდა, აიღო და დადო ზავი გერმანელებთან კოლონიების დაკარგვის შემდეგ. ამან გაშალა ხელები ნაცისტებს აღმოსავლეთში.
  და 1944 წლის მაისში დაიწყო ვერმახტის შეტევა კასპიის ზღვის მიმართულებით.
  ბრძოლებში მონაწილეობდნენ "პანტერები" -2 და "ვეფხვები" -2. ამ მანქანებმა აჩვენეს თავიანთი ძალა, მაგრამ მთავარია რეაქტიული თვითმფრინავი, რომელიც აღარ იყო თანაბარი. კერძოდ, ME-262 და XE-162.
  დიახ, და ბევრი არაბი, აფრიკელი, ინდოელი მიიყვანეს ქვეით ჯარში. ისინი წინ აძვრნენ ქვემეხის საკვებივით.
  აბა, რა ბრძოლაში, ასე ბრძოლაში!
  მტერმა გვამების სროლით შეიჭრა კასპიის ზღვაში და უარყო კავკასია სახმელეთო გზით. და თურქებმა დაარტყეს სამხრეთიდან და რომმელის ჯარებმა.
  სრული ბლოკირება...
  ვერმახტმა სამასზე მეტი დივიზია ჩააგდო შეტევაში, ძირითადად უცხოელებისგან. და მან მნიშვნელოვანი პროგრესი მიაღწია.
  მიუხედავად იმისა, რომ წითელი არმია გმირულად იბრძოდა.
  განსაკუთრებით ოთხი გოგონა, ნატაშა, ზოია, ავგუსტინე და სვეტლანა.
  განსაკუთრებით ცნობილი იყო მტერს სასიკვდილო საჩუქრები შიშველი ფეხებით.
  მაგრამ მამაცი ოთხი და ლამაზი ჯადოქრებიც კი, ზოგადად, უძლური აღმოჩნდნენ.
  კავკასია ზაფხულში მთლიანად დაიპყრო. შემოდგომაზე, ფრიცმა ასევე დაიპყრო სარატოვი და კუიბიშევი, რომლებიც მიიწევდნენ სამხრეთიდან. ასევე ურალსკი, გურიევი და მიუახლოვდნენ ორენბურგს.
  ზამთარში გაჩერდნენ. დროებითი სიმშვიდე იყო. მხოლოდ ორენბურგში იყო ბრძოლები. და ეს ქალაქი კვლავ ლეგენდარული გახდა. მათ გაიხსენეს მასში ემელიან პუგაჩოვის ეპოქა.
  ფიურერი გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ცდილობდა მოლაპარაკებას შეერთებულ შტატებთან და ბრიტანეთთან საბოლოო მშვიდობის შესახებ. შემდეგ მათ განაგრძეს ომი იაპონიასთან. თუმცა უშედეგოდ. სამურაიმ ზღვაზე რამდენიმე გამარჯვება მოიპოვა.
  1945 წლის გაზაფხულზე, 20 აპრილს დაიწყო ოპერაცია "კრემლი", მოსკოვზე თავდასხმით.
  ბრძოლა ძალიან სასტიკი გამოდგა. გერმანელები ჩაითრიეს სისხლიან ბრძოლებში. საბჭოთა ჯარები გმირულად იბრძოდნენ. მიუხედავად ამისა, სამთვიანი ჯიუტი ბრძოლების შემდეგ, რეაქტიული თვითმფრინავების, უახლესი E-სერიის ტანკების გამოყენებით, გერმანელებმა ალყა შემოარტყეს მოსკოვს. სხვა მიმართულებით მათ მოახერხეს ტამბოვის, პენზას, ულიანოვსკის აღება, უფასკენ წინსვლა.
  აგვისტოში რიაზანი დაეცა და მოსკოვთან უფსკრული კიდევ უფრო გაფართოვდა.
  სტალინმა შესთავაზა მშვიდობა ნებისმიერი პირობებით. ფიურერმა ეს უგულებელყო. მაგრამ მოსკოვმა დეკემბრამდე გაძლო, სანამ საბოლოოდ აიღეს.
  ფრიცმა ასევე დაიპყრო გორკი და ყაზანი წლის ბოლოს.
  1946 წლის მაისში ზამთრის შესვენების შემდეგ ფრიცები გადავიდნენ ურალში. ბრძოლები უკვე გაჩაღდა არც ისე ინტენსიურად. ბევრმა გენერალმა უღალატა და უბრძოლველად დანებდა. დიახ, და თავად სტალინმა ინსულტი გადაიტანა და არც ისე საბრძოლო იყო.
  სვერდლოვსკის აღების შემდეგ სსრკ-ს მთავრობა გადავიდა ნოვოსიბირსკში.
  მაგრამ ვერმახტის არმია მათ ფეხდაფეხ მიჰყვა.
  ქალაქები მთელი წლის განმავლობაში იპყრობდა. ნოვოსიბირსკის შტურმით აღების შემდეგ სტალინი დათანხმდა დანებებას პირადი უსაფრთხოების სანაცვლოდ.
  და მალე დაიდო სამშვიდობო შეთანხმება იაპონიასა და შეერთებულ შტატებს შორის. საბოლოოდ, ბრიტანეთმა და ამერიკამ აღიარეს ვერმახტის ყველა მოგება.
  ჰიტლერმა, დაიპყრო ბევრი ტერიტორია, შექმნა საკუთარი კოლონიური იმპერია იაპონელებთან ერთად.
  მაგრამ მას დიდი დრო არ დასჭირდა ბარგის. 1957 წლის 20 აპრილს ჯადოქრებმა გადაწყვიტეს ოპერაცია გაეტარებინათ ფიურერის წინააღმდეგ. უკვე შუახნის დიქტატორის რეზიდენციაში ოთხი ჯადოქარი თავს დაესხა.
  მეომრები, ბიკინით, ხელში ჯადოსნური ხმლები უჭირავთ და შიშველი ფეხებით ისვრიან ელვასა და პულსარებს.
  ნატაშკამ ქარის წისქვილი გაუშვა, ნაცისტებს ჭრიდა და შიშველი ფეხის თითებით ენერგიას აყრიდა და ყვიროდა:
  - დიდება სამშობლოს!
  ზოია ჯადოსნური ხმლებით აჭრელდა. მან ნაცისტებს მუცელი გამოგლიჯა და ჭიკჭიკებდა:
  - ახალი საზღვრებისთვის!
  და შიშველი თითებით როგორ გამოუშვა პულსარი.
  შემდეგ ავგუსტინეს თავდასხმაში. ის ასევე მართავს წისქვილს ჯადოსნური ხმლებით. მერე შიშველი ფეხებით ისვრის რაღაც მომაკვდინებელს.
  შემდეგ წითელი ჰარპი ამბობს:
  - შავი ღმერთისთვის!
  შეტევაში შემდეგია სვეტლანა. ის ასევე ჭრის ხმლებით და ათავისუფლებს ელვას შიშველი თითებით, ჭრის ნაცისტებს.
  შემდეგ ნატაშამ შეურაცხყოფა მიაყენა, მოჭრა ჰიტლერის მცველები და დაიყვირა:
  - და მე კუე ვარ, ყველა ნაცისტებს დავჭრი!
  და შიშველი ფეხებით, როგორც პულსარი გოგონა, და ის ჩააგდებს.
  და აი ზოია შეტევაში. ხმლები მოსწონს დაწნული, და დაჭრილი ხორცი. და შიშველი თითებით ელვას გამოუშვებს.
  მერე იყვირებს:
  - სუპერ გოგო მყავს!
  შემდგომში ავგუსტინეს შეტევაში. ისიც ტრიალებს... და მკერდიდან რამდენიმე ელვა ჩამოაგდო. და შიშველი ფეხებით პულსარი აგდებს და იყვირებს:
  - მე სუპერ მეომარი ვარ!
  მისი წითელი თმა კი პროლეტარული ბანერივით ფრიალებს.
  და აი, სვეტლანა შეტევაზეა.
  მისი ხმლები ტრიალებს, მისი შიშველი ფეხები ენერგიის ნამსხვრევებს ფანტავს და ელვა ჭიპიდან გამოფრინდება.
  გოგონა იმღერებს:
  - დრაკონს დავჭრით და ფიურერს მოვკლავთ!
  ნატაშა ასევე ატრიალებს ხმლებს შეტევაში და წყვეტს ნაცისტებს. და მისი შიშველი ფეხები ისვრის სასიკვდილო ჭურვებს.
  და კუბო მიდის ნაცისტების მცველებში.
  და გოგონა თავისთვის მღერის:
  - მე ვარ გამანადგურებელი მებრძოლი,
  და დიდი ტერმინატორი...
  დაშალეს ატომი ერთდროულად,
  და თავი კედელს მიადო!
  ზოიამ შეურაცხყოფა მიაყენა, აიღო და ფეხის შიშველი თითებით ესროლა, რაც ჭერს უბერავს.
  და როგორ ვიმღეროთ:
  - დიდება კოსმოსურ დისტანციებს!
  და ისევ, მისმა ხმლებმა მტრები წვრილ ფრაგმენტებად და დახეული ხორცის ნაჭრებად დაარღვია.
  აქ კი ავგუსტინეს მოძრაობაში. როგორ ურტყამს ის ნაცისტებს. და სისხლიანი ხორცის ნაჭრები ყველა მიმართულებით მიფრინავს.
  და გოგონა შიშველი ფეხით ასევე დათმობს პულსარს და ყეფს:
  - დიდი სილამაზე ვარ! რომელიც ყველას უყვარს!
  და აი სვეტლანა მოძრაობაშია. ის ასევე გაათავისუფლებს ჭიპიდან ელვას. და შიშველი ფეხით, პულსარი დაეცემა ნაცისტებს. და მისი ხმლები, უბრალოდ, ჯალათები.
  შემდეგ გოგონა ჭიკჭიკებს:
  - დიდება სამშობლოს!
  ნატაშა ველურ სიგიჟეშია. თავს ესხმის ფრიცს. ჭრის მათ და ისვრის ცეცხლოვან ბუშტებს შიშველი ქუსლებით.
  და თავის თავს უმღერის:
  - დიდება ჩვენს სახლს!
  და მან ასევე ჩამოაგდო ჭიპიდან ენერგია.
  ზოია აწარმოებს ქარის წისქვილს ხმლებით. ჭრის ფაშისტების თაიგულს. შემდეგ კი, როგორც შიშველი თითებით, მტერს ისვრის. და გაფანტეთ მოწინააღმდეგეები ყველა მიმართულებით.
  შემდეგ ის მღერის:
  - დიდება რუსეთის მეფეებს!
  აქ არის ავგუსტინე რთულ შეტევაში. ჭრის მოწინააღმდეგეებს. ახლა კი მისი შიშველი ფეხი ელვას აგდებს... და პულსარი გამოფრინდება მისი შიშველი ჭიპიდან. და იფანტება ჰიტლერის მცველების მიმართულებით.
  შემდეგ წითურმა გოგონამ იმღერა:
  - ჩემგან მოწყალებას ნუ დაელოდები!
  სვეტლანაც შეტევაშია... მოწინააღმდეგეების დაჭრა, მათი დაჭყლეტვა. ისვრის ჭიპიდან ელვას. და შიშველი თითებით, თითქოს ცქრიალა, ენერგიის მთელი კასკადები მიედინება.
  და იმღერე თავისთვის:
  - ძალიან მადლობელი ვარ
  მაიმუნზე მაგარი ვარ!
  ნატაშაც შეტევაზეა... ხმლებით როგორ ჭრის. შიშველი ფეხებით კი მკვლელი დაიწყებს. და აი, ელვისებური ფრენა ჭიპიდან.
  შემდეგ გოგონა ღრიალებს:
  - სამშობლოს სადიდებლად!
  შემდეგი მოდის ზოია. ის ასევე ანადგურებს მტრებს. პირის უკნიდან ელვა ისვრის. ჭიპით ისვრის ენერგიის კოლბებს. და თავისთვის ღრიალებს:
  - სროლის ჩემპიონი ვარ!
  და შიშველი ფეხები, როგორიცაა ტრიალი.
  შემდგომი ავგუსტინე შეტევაზე. ის ნაცისტებს ხმლებით ჭრის და პატარა სალათად ჭრის. და შიშველი ფეხებით, როგორც პულსარი, ისვრის. და კიდევ ორი ელვა ჭიპიდან... და ათეული ფაშისტი ადგილზე შემწვარია!
  მეომარი იმღერებს:
  -დედა დედის სახელით!
  და ისევ, შიშველი ფეხები, როგორც პულსარი ჩაქუჩით!
  შემდეგ კი შეტევაში სვეტლანაში. ეს ის გოგოა, რომელიც არ შეიძლება იყოს უფრო მაგარი. ეს მეომარი აიღებს და შიშველი ფეხებით ელვას აგდებს. და ჭიპიდან ამოფრინდება განადგურების ბუშტები. და აი, როგორ დაიყვირებს მეომარი:
  - გამიელვა, რომ კოდალას ჭელი აქვს!
  ნატაშა მოძრაობაშია. გადაახვია და ათიოდე ფაშისტი გაწყვიტა. გოგონამ კი ფეხის შიშველი თითებით გაათავისუფლა ანიჰილაციის პროდუქტი. ჭიპიდან ელვის კასკადი და მღეროდა:
  - მარადიული ჩემო, ყველაზე დიდი მეფე მსოფლიოში!
  და გოგონას შიშველი ქუსლიდან პულსარი მოფრინდა.
  ზოია მოძრაობას განაგრძობდა. მან ხმლებით აიღო და დაჭრა. მტრებმა გაანადგურეს საფირონისფერი თვალები. და ჭიპიდან ენერგიის საყრდენი. და განადგურების ფეხშიშველი პულსრები.
  და როგორ ვიმღეროთ:
  - ჩემპიონი ვიქნები!
  შემდეგ კი ავგუსტინეს მოძრაობაში... მისი ხმლები, როგორც წისქვილის პირები. თავს უყოყმანოდ იჭრის. და ჭიპიდან ჯადოსნური ცეცხლისგან მკვეთრი ისრები დაფრინავენ. გოგონას შიშველი ფეხები კი განადგურების ასეთ საჩუქრებს აძლევს.
  და თავად წითური ღრიალებს:
  - დიდი ჩემპიონატი!
  სვეტლანა ასევე არ არის საჩუქარი. აიღო და შიშველი ფეხებით ესროლა გატეხილი შუშის ნამსხვრევები. და ორი ათეული ფაშისტი იწვა მკვდარი. და როგორ მისცემს ჭიპიდან მთელ ხაზს. და ყველა ნაცისტს უპრობლემოდ დათესავს.
  და თვალის ჩაკვრით შენიშნავს:
  - დიდი ოცნება ვარ!
  ნატაშა სამმაგი ქარის წისქვილს ჯადოსნური ხმლებით დაატრიალებს. შიშველი თითებით აიღებს და ისვრის საჩუქრებს. და შიშველი ქუსლით, ცეცხლოვანი რამდენიმე ბუშტს მისცემს ...
  ჭიპიდან კი ელვის მთელი კასკადი.
  შემდეგ ის მღერის:
  - ლაზერული ხმალი,
  მტრების მოჭრა სურს!
  ზოია შეტევაზეა. და მისი ხმლები ნამდვილი ბრილიანტის საბურღია. და გაანადგურე ფრიც, როგორც ასი ფუნტის ჭურვი. მაგრამ როცა გოგოებმა შიშველი ფეხები აიღეს და რაღაც სისხლიანი ესროლეს.
  შემდეგ კი აიღო და გატეხა.
  ზოიამ დაიყვირა:
  ჩვენ ვართ ახალი ჩემპიონები!
  და აი, ავგუსტინე მოძრაობს. როგორ ჭრის მტრებს. და მისი ხმლების ქანაობა ყველას ჭრის.
  და შიშველი ფეხებით მიფრინავს სიკვდილის ყველანაირი საჩუქარი.
  და ავგუსტინე მღეროდა:
  - ჩემო წმიდაო ელვა!
  და ცეცხლი გამოდის მისი პირიდან!
  და აი სვეტლანა მოძრაობაშია. ისევე როგორც ჭიპიდან გამოუშვა მკვლელი ძალის საჩუქარი.
  შემდეგ გოგონამ იმღერა:
  - აბსოლუტური ჩემპიონი ვარ!
  მან შიშველი ფეხები აიღო და პულსარი გაუგზავნა. და ჯოჯოხეთის ცეცხლი ამოვარდა მისი ყელიდან. ახლა კი შიშველი ქუსლი ბუშტებს დაემორჩილა.
  ჭიპიდან კი მომაკვდინებელი და მკვლელი ელვა დაფრინავს.
  ნატაშამ ხმლებიც გამოიყენა. დაჭრა ბევრი ფაშისტი. და როგორ განთავისუფლდება ჭიპიდან ელვით. და გაანადგურე ფიურერის მცველები პატარა ნაჭრებად.
  ამის შემდეგ ის იმღერებს:
  - სამშობლოს და თავისუფლებისთვის ბოლომდე!
  და შიშველი თითებით რაღაც სრულიად მომაკვდინებელი გამოვა.
  ზოიამ, თავს დაესხა მტრებს და კბილებს აშორებდა, იღრიალა:
  - ველური ეკიპაჟი! გაანადგურე მტერი!
  და ისიც შიშველი ფეხებით ამოაგდებს. და ჭიპიდან ისეთი სასიკვდილო რიგები წავიდა.
  გოგონამ დაიყვირა:
  - დიდი სირცხვილი!
  შემდეგ კი ავგუსტინე გადავიდა. ზურმუხტისფერი თვალებიც აუციმციმდა. და მან ჭიპიდან ელვისებური ჭანჭიკები ამოაგდო. და შიშველი თითებით იგი მტერს შეუტია.
  და ხმლებით ატყდა და ყვიროდა:
  - მე ყველა მსოფლიო ჩემპიონი ვარ!
  შემდეგ კი შეტევაში სვეტლანა. ასე რომ, ყველა ტკეპნის და ჭრის. და ისეთი მაგარი და მხიარული გოგოა. ასევე ჭიპიდან, ფაქტიურად, ტყვიამფრქვევი იფეთქებს. და ის ძირს უთხრის ბევრ ფაშისტს. და შიშველი ფეხები ნაკადებში აფრქვევს ენერგიის ასეთ შეკვრას.
  მეომარი მღეროდა:
  - მიზანი ახლოსაა!
  და ძალების მოკრება სროლისთვის!
  დიახ, ბოლოს ოთხივე შევარდა ჰიტლერის კაბინეტში. მოკლა ყველა მისი მცველი. ფაშისტი ნომერ პირველი კი საწოლის ქვემოდან გამოიყვანეს.
  ჰიტლერი ღრიალებდა:
  - პოლონეთს მივცემ!
  ნატაშამ სარკასტულად ჰკითხა:
  - ან იქნებ კავკასია?
  ფიურერმა იღრიალა:
  - კი, ორი კავკასიო მაინც, უბრალოდ არ მოკლა!
  გოგოებმა ერთხმად უპასუხეს:
  - ფეხზე გვაკოცნე!
  ჰიტლერი, კვნესა, ის სულ ახლახანს შესრულდა სამოცდათვრამეტი წლის, მუხლებზე დაცოცავდა და ფეხშიშველი, მრგვალი ქუსლების გოგოებს კოცნიდა. გაიცინეს და იცინოდნენ.
  ფიურერმა გოგონას ყოველი მტვრიანი და სისხლიანი ძირი სამჯერ აკოცა.
  ამის შემდეგ ნატაშამ ჰიტლერი შიშველი თითებით აიყვანა მარჯვენა ხელით, ზოია მარცხენა ხელით, ასევე შიშველი ფეხით. ავგუსტინამ და სვეტლანამ ფიურერი ფეხის შიშველი თითებით აიღეს ტერფებზე.
  ამის შემდეგ გოგონები ყველა დროისა და ხალხის უდიდეს კრიმინალს ყველა მიმართულებით წაიყვანენ და წაიყვანენ, ნაწილებად გაანადგურებენ.
  ჰიტლერს ორივე ხელები და ფეხები ჩამოგლიჯა და ტკივილის შოკისაგან დრაკონის მმართველი ადგილზე გარდაიცვალა.
  ამ შურისძიებამ იპოვა მკვლელი და უდიდესი ჯალათი მსოფლიოს ისტორიაში.
  აქ ზღაპარი მთავრდება, თუმცა ამ პლანეტაზე ის კოშმარულ რეალობად იქცა და ვინც მოუსმინა, შესრულდა!
  
  
  ჯადოქრები ჰიტლერის წინააღმდეგ
  ორმოცდამეერთე წელს ჰიტლერმა, კუნძულ კრეტას აღების შემდეგ, გადაიფიქრა სსრკ-ში წასვლა. ის ფაქტი, რომ სტალინი არ შეუტია გერმანიას იუგოსლავიაზე თავდასხმის დროს, დაარწმუნა ფიურერი, რომ არ გეგმავდა მას აღმოსავლეთიდან გადავარდნას.
  გარდა ამისა, წინასწარმეტყველებები ვარაუდობდნენ, რომ აღმოსავლეთში ადვილი გამარჯვება არ იქნებოდა და სჯობდა იქ არ წავსულიყავი.
  ფრიცებმა გააძლიერეს რომელის დაჯგუფება და შეძლეს დაერწმუნებინათ თურქეთი ჯარები ახლო აღმოსავლეთში გაეშვა. ბრიტანელები მთლიანად დამარცხდნენ ეგვიპტეში და განდევნეს ერაყიდან და ახლო აღმოსავლეთიდან. მალე ფრანკო გიბრალტარის აღებას დათანხმდა.
  ამის შემდეგ გერმანელებს უკვე შეეძლოთ ჯარების უპრობლემოდ გადაყვანა აფრიკაში და შემდგომ ახლო აღმოსავლეთში.
  პალ ინდოეთი. და ამის შემდეგ, ზედმეტი პრობლემების გარეშე, სულ რაღაც ექვს თვეში, შავი კონტინენტი დაიპყრო. და კულმინაცია იყო შეტევა ბრიტანეთის წინააღმდეგ და ჯარების დაშვება დედა ქვეყანაში 1942 წლის ნოემბერში.
  ორ კვირაში ინგლისი დაეცა. და ფრიცმა საბოლოოდ დაიმკვიდრა თავი აღმოსავლეთ ნახევარსფეროში.
  მაგრამ შეერთებულ შტატებთან ომი ჯერ კიდევ გრძელდებოდა. და ის გაჭიანურდა ოკეანის სიშორის და ჯარების გადაცემის სირთულეების გამო.
  აფრიკის, აზიისა და ავსტრალიის მნიშვნელოვანი ნაწილის რესურსებზე დაყრდნობით, გერმანელები აშენებენ დიდ ფლოტს. იაპონიასთან ერთად ისინი ასევე აწარმოებენ წყალქვეშა ომს.
  ორმოცდამესამე და ორმოცდამეოთხე წელიწადი გავიდა ზღვაზე ბრძოლებში. ისლანდია და გრენლანდია დაიპყრეს. და ორმოცდამეხუთეში, უკვე ჰქონდათ "E" სერიის ტანკები, გერმანელები დაეშვნენ კანადაში და თავიანთი ძალები კონცენტრირდნენ არგენტინაში.
  ასეთი იყო მათი გეგმები. მიუხედავად იმისა, რომ გაჭიანურებულმა კომუნიკაციამ გაართულა შეერთებულ შტატებზე თავდასხმა.
  მაგრამ სექტემბრისთვის კანადის უმეტესი ნაწილი დაიპყრო.
  გერმანიის და იაპონიის ჯარები შევიდნენ შეერთებული შტატების ჩრდილოეთ რეგიონებში.
  მაგრამ შემდეგ ფრიცს ოთხი გოგონა დახვდა.
  მონიკა, ლეია, გერტრუდა და ანჯელინა.
  ბრძოლაში ოთხი ლამაზმანი შევიდა. მონიკა, ლეა, გერტრუდა ქერა არიან, ანჯელინა კი წითელი.
  დაე, გოგოებმა გაანადგურონ მესამე რაიხის უზარმაზარი არმია.
  ტყვიამფრქვევებიდან ისვრიან.
  აქ მონიკა შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და მღერის:
  - დიდება ჩემს ძალას! ყველა მოთესილია!
  ლეია რიგში დებს. ის ასევე მტერს ასველებს და ფილტვებში ღრიალებს:
  - ჩემი ჯარი ძლიერია!
  და შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის საჩუქარს.
  ცეცხლოვანი ან წითური ანჯელინა სიკვდილის საჩუქარს შიშველი თითებით და ღრიალით იწყებს:
  - ჩემი გამარჯვება!
  და ასევე აძლევს თავის მხრივ!
  გარდა ამისა, გერტრუდა უკვე შიშველი ფეხით ურტყამს სიკვდილის აწმყოს და როგორ ყრუ ყვირის:
  - ჩემპიონი ვარ!
  და კვლავ დაიწყებს მკვლელების ხაზს.
  მონიკა ისევ ესვრის ფაშისტურ ურდოს და მღერის:
  - დიდება ჩემს სამყაროს!
  და შიშველი თითებით ისვრის სასიკვდილო საჩუქარს, ამსხვრევს მოწინააღმდეგეებს.
  მიჰყავს ცეცხლი და ლეია. ძალიან ჭკვიანი გოგოა. და შიშველი ფეხები მტერზე, როგორც ყუმბარის სროლა.
  და გოგონა ყვირის:
  - მე ვარ აშშ-ის ჰიპერ მეომარი!
  შემდეგ ანჯელინა ისვრის. ამას ძალიან ლამაზად აკეთებს. და მომაკვდინებელი საჩუქარი დაფრინავს მისი შიშველი თითებიდან.
  და მშვენიერი გოგონა ყვირის:
  - მე ვიქნები მსოფლიოს აბსოლუტური ჩემპიონი!
  და როგორ აჩვენებს მეომარი თავის გრძელ ენას!
  შემდეგ გერტრუდამ სცადა. და ასევე როგორ მისცემს რიგს. შემდეგ კი შიშველი თითებით სიკვდილის საჩუქარს ისვრის.
  და გაფანტეთ ყველა მოწინააღმდეგე ხორცის ნარჩენებში.
  ასე რომ, ოთხი გოგონა აქტიურად მუშაობს. ზეწოლა, მტრის არმია აშკარად იწურება.
  თუმცა არა, ჩნდება ძლიერი ტანკები, E სერიები. აბა, გოგოები მათ ელოდებიან.
  მონიკა შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და ყვირილი:
  - კოსმოსში ვიბრძოლებთ!
  და მისი შიშველი ქუსლიდან სიკვდილის ძღვენი გადმოვარდა E-50 ქიაყელზე. ეს მანქანა დაზიანდა და გაჩერდა.
  მეომარი ყვირის:
  - სუპერ!
  შემდეგი ლეია ბრძოლაში. ასევე შიშველი ფეხით, რადგან ის ისვრის სიკვდილის საჩუქარს. ამსხვრევს მტერს. და ტანკი დაიჭიმა.
  და მეომარი ყვირის:
  - ბიკინით გამოწყობილი გოგო ვარ!
  შემდეგი არის ანჯელინა. E-75-ს შიშველი ფეხით ყუმბარსაც ესვრის და გერმანელ ვამპირს უჭირს.
  და მეომარი ყვირის:
  - მე ვარ ის, ვინც გაჩვენებთ სუპერ კლასს!
  და გერტრუდა იბრძვის. ასევე მეომარი, რომელმაც არ იცის სიბრალული და ეჭვი.
  მზეთუნახავმა აიღო და დაიკივლა:
  - დიდი რეგატა!
  და მომაკვდინებელი ყუმბარა შიშველი ფეხიდან გაფრინდა.
  მონიკა ისევ ისვრის და კისკისებს:
  - აერობატიკა და ეკიპაჟი!
  მისი შიშველი კიდურიც აიღებს და სიკვდილის ნაკადი ჩააგდებს. და გაანადგურე ყველა მტერი.
  რის შემდეგაც მეომარი ვიაკნეტი:
  - მე სუპერ გოგო ვარ!
  ლეია კი ნამდვილი გმირია ბრძოლაში. და ურტყამს მტრებს. და შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და აიღებს მტერთა მასას და გაანადგურებს მათ. და ყვირილის შემდეგ:
  - მე ის გოგო ვარ სუპერმენი!
  და ბრძოლაში, ანჯელინა, ასევე შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის საჩუქარს. მტერს მოწყვეტენ და იმღერებენ:
  - ჯანდაბა მე დემონი ვარ!
  და აფეთქება მტერზე ადიდებული.
  და აი გერტრუდა კუბურში. ყოველგვარი ცერემონიის და ცრურწმენის გარეშე ისვრის საკუთარ თავს. და აიღებს მას, შიშველი თითებით, გაანადგურებს საჩუქარს და გაანადგურებს მტრებს. ეს ძალიან საბრძოლოა?
  ოთხი გოგონა რაინდები ან ანგელოზებივით იბრძოდნენ. მაგრამ ყველაფერს აქვს საზღვარი. ასე რომ, მეომრები უკან დაიხიეს ...
  ორმოცდამეხუთე წლის შემოდგომა და ზამთარი, ჯიუტი ბრძოლებით ჩაიარა. ძალები არათანაბარი იყო. გერმანელებს აქვთ E სერიის ტანკები ზედმეტად ძლიერი ვიდრე შერმანები და თუნდაც პატარა პერშინგები. რეაქტიულ ავიაციას საერთოდ არ აქვს თანაბარი. და დისკის თვითმფრინავებიც კი დაიწყეს გამოჩენა, სრულიად დაუცველი ნებისმიერი მცირე იარაღისთვის.
  ასე რომ, აშშ თანდათანობით იპყრობს მესამე რაიხის ყველა სახის საგარეო დივიზიას.
  ამერიკის უმეტესი ნაწილი დატყვევებულია შემოდგომაზე და ზამთარში. გარდა ამისა, აჯანყებები შეერთებული შტატების სამხრეთით და გერმანული ფესვების მქონე გენერლების ღალატი. ისევე როგორც ახალი ტყვიამფრქვევების და თუნდაც ვერმახტის მიწისქვეშა ტანკების უდავო უპირატესობა.
  და 1946 წლის აპრილის გაზაფხულზე, მას შემდეგ, რაც მესამე რაიხის ურდომ ალყა შემოარტყა და აიღო ვაშინგტონი და ნიუ-იორკი, შეერთებულმა შტატებმა კაპიტულაცია მოახდინა.
  ასე იბრუნა ომის კიდევ ერთი ფურცელი.
  მაგრამ 1947 წელს მაისში დაიწყო კიდევ ერთი ბრძოლა, ამჯერად იაპონიასთან.
  და სსრკ-ს წინააღმდეგ კამპანია კვლავ გადაიდო.
  ახლა კი ოთხი გოგონა აშშ-დან არ დანებდა და ისევ ებრძვის მტერს.
  ზაფხული ორმოცდაშვიდი და სიცხე, მეომრები ბიკინებში. და საკუთარ თავს ებრძვიან.
  მონიკა შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და ყვირილი:
  -მე ტერმინატორი ვარ!
  და აძლევს ბრუნს.
  ლეია ასევე ისვრის და ძალიან კარგად აკეთებს. და ისევ მისი შიშველი ფეხები რაღაცას ისვრის. და ანადგურებენ.
  და გოგონა ყვირის:
  - საბრძოლო აერობატიკა!
  გარდა ამისა, ანჯელინა ისვრის. ანადგურებს მოწინააღმდეგეებს. წყვიტად აგდებს მათ. და მისი შიშველი თითები ისევ ისვრის რაღაც სასტიკად მკვლელობას.
  მეომარი ყვირის:
  - მე ფოლადის კლანჭი ვარ!
  გერტრუდა კი საკუთარ თავს ესვრის და მტრებს სჭრის. ამის შემდეგ შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის საჩუქარს და დრტვინავს:
  - სამხედრო თემა და მათემატიკა!
  და კიდევ, როგორ წაიყვანს ყველას და სიგიჟემდე მიიყვანს!
  დიახ, ოთხივე იბრძვის. მაგრამ ძალები არ არის თანაბარი. E-50 U სერიის ახალი ტანკები უფრო მკვრივი განლაგებით, ორ მეტრზე ნაკლები სიმაღლით და 170 გვერდითი ჯავშნით, 250 მმ შუბლით და სამოცდახუთი ტონა წონით 1800 ცხენის ძრავით.
  ნუ შეეწინააღმდეგები ასეთ იაპონელს. ასევე ME-462-ის წინააღმდეგ, რომელიც ყოველგვარი ცერემონიის გარეშე ანადგურებს ყველა მტრის თვითმფრინავს კოლობოკების მსგავსად.
  და წინააღმდეგ, ასევე მფრინავი დისკები. და არღვევენ ყველაფერს.
  მოკლედ, ექვს თვეში იაპონია მთლიანად დამარცხდა და მისი ყველა კოლონია ტყვედ ჩავარდა.
  Და რა მოხდა. ფიურერმა მალე დაიპყრო მსოფლიოს ყველა ქვეყანა სსრკ-ს გარდა.
  აქამდე ყველაფერი მეტ-ნაკლებად მშვიდად იყო. მაგრამ შემდეგ სტალინი გარდაიცვალა და ნიკიტა ხრუშჩოვმა ხელში ჩაიგდო ძალაუფლება. და ისევ გართულდა ურთიერთობა მესამე რაიხთან.
  რომ აღარაფერი ვთქვათ, რომ სსრკ აწარმოებდა ბირთვულ იარაღს. ასევე გაიმართა მეოცე ყრილობა, რომელმაც დაგმო წინა პოლიტიკა.
  ხოლო 1956 წლის 22 ივნისს მესამე რაიხმა უკვე შუახნის, მაგრამ ძალიან აგრესიული ჰიტლერის ბრძანებით შემოჭრა დაიწყო. მისი ურდო სწრაფ გამარჯვებას ითვლიდა, მაგრამ მოულოდნელი სიურპრიზი მოჰყვა!
  არა მხოლოდ ოთხი ამერიკელი გოგონა, არამედ ოთხი რუსი ლამაზმანი და ჯადოქარი წავიდა ბრძოლაში ვერმახტის ურდოებთან. და გოგონების მთელი ჯგუფი ჯარის სხვადასხვა ფილიალში და ასევე ყველა ჯადოქარი!
  
  ნაპოლეონ ალექსანდრე I-ის სიძე
  ნაპოლეონი არ წასულა რუსეთში და ზოგადად დაქორწინდა ალექსანდრე პირველის უმცროს დაზე. ამან გამოიწვია გარკვეული ცვლილებები ისტორიაში.
  ჯერ ერთი, მეფის რუსეთი იბრძოდა ავსტრიის წინააღმდეგ და აიღო გალიცია. მეორეც, საფრანგეთმა მოაწყო იტალია და იქ დააყენა ნაპოლეონის ვაჟი და რუსი პრინცესა.
  შემდეგ კი რუსეთმა და საფრანგეთმა დაიპყრეს და გაიყვეს თურქეთი.
  გარდა ამისა, ერთობლივი ძალისხმევით, ბრიტანეთი დაიპყრო. ესპანეთის კოლონიები საბოლოოდ გახდა ფრანგული, ისევე როგორც აფრიკის დიდი ნაწილი. შემდეგ კი ინდოეთი და ირანი დაიკავეს!
  ალექსანდრე პირველის გარდაცვალებისა და კონსტანტინეს გადადგომის შემდეგ მოხდა გადატრიალება და რუსეთის ტახტზე აიყვანეს თოთხმეტი წლის რომაელი კეისარი ნაპოლეონ II. ხოლო 1836 წელს ნაპოლეონის გარდაცვალების შემდეგ ნაპოლეონ II გახდა საფრანგეთის და მთელი ევროპის და მრავალი კოლონიის მმართველი.
  გაჩნდა ერთი სუპერიმპერია, რომელიც განაგრძობდა გაფართოებას. შემდეგ ნაპოლეონ II-მ დაიპყრო ჩინეთი და ინდოჩინეთი და მთელი აფრიკა. და ავსტრალია და კანადა. და გარდაიცვალა 1879 წელს, თითქმის სამოცდარვა წლის ასაკში.
  შემდეგ ტახტი დაიკავა ნაპოლეონ III-მ. მასაც უნდოდა ბრძოლა. მაგრამ მთელ მსოფლიოში საფრანგეთისგან მხოლოდ შეერთებული შტატების ტერიტორია დარჩა დაუპყრობელი!
  და ნაპოლეონ მესამემ 1890 წელს დაიწყო ომი ამერიკასთან. ბოლო ქვეყანა, რომელიც არ იყო საფრანგეთის საკუთრება.
  და მთელი მსოფლიოდან ხუთი მილიონი ჯარისკაცის უზარმაზარი არმია შევიდა შეერთებული შტატების ტერიტორიაზე.
  ძალები არათანაბარი იქნებოდა. მაგრამ ამერიკელები ნაპოლეონ III-ის წინააღმდეგ ძალიან გმირულად იბრძოდნენ.
  განსაკუთრებით ოთხი გოგო: მონიკა, ლეია, გერტრუდა, ანა! და ისინი იბრძოდნენ როგორც კობრები და გმირები.
  მონიკამ ხმლებითა და შიშველი ლითონის თითებით ბასრი დისკები გატეხა. და დაარტყა მოწინააღმდეგეებს.
  და მეომარი მღეროდა:
  - დიდება ამერიკას!
  ლეიაც ხმლებით მოეჭრა უცხო ლაშქარს და აგრესიულად დაუსისინა:
  - დიდება მსოფლიოს საუკეთესო ქვეყანას!
  და ასევე შიშველი ფეხებით დაიწყო მკვლელობა.
  გერტრუდა იბრძოდა უზარმაზარი ჯარით და ასევე შიშველი ფეხებით, ესროლა ძალიან ბასრი ნემსები და დაარტყა მტრებს.
  ამავდროულად, გოგონამ დაიკივლა:
  - ასეთი კლასის მებრძოლი ვარ, რაც სუპერა!
  ანამაც იბრძოდა, შიშველი ფეხებით ისროდა მკვლელი საჩუქრები.
  და ყვიროდა:
  - დიდი მიღწევები გვაქვს!
  მაგრამ როგორიც არ უნდა იბრძოდნენ და თუნდაც ძალიან გმირულად, ეს ოთხეული, მაგრამ ფრანგების ზემდგომმა ძალებმა მაინც დაამარცხეს ისინი.
  გოგონები დაატყვევეს. იქ გააშიშვლეს და სასტიკად აწამეს. ხელები თაროზე შემოახვიეს, მათრახი და გახურებული მავთული სცემდნენ. შიშველი ძირები ცეცხლით დაწვეს, შიშველ ქუსლებზე წითლად გახურებულ რკინას ასხამენ. მაგრამ გოგონებმა არასოდეს აღიარეს ნაპოლეონ III-ის ახალი სამფლობელო.
  რის შემდეგაც ისინი კარიერებში თითქმის შიშველი გაგზავნეს სამუშაოდ. და ამერიკა გახდა ახალი საფრანგეთის პროვინცია.
  როდესაც ნაპოლეონ III გარდაიცვალა 1903 წელს, სამოცდა რვა წლის ასაკში, ნაპოლეონ IV გახდა იმპერატორი. მისმა ჩამოსვლამ ახალი მეფობა აღნიშნა. პარლამენტის როლის გაძლიერება და თავადაზნაურობის გავლენის შემცირება. თანდათან მსოფლიო იმპერია უფრო დემოკრატიული გახდა.
  და 1917 წელს პირველი ადამიანი გაფრინდა კოსმოსში. ასე გაიხსნა ასტრონავტიკის ერა.
  1922 წელს ხალხი მთვარეზე გაფრინდა. და 1933 მარსზე. და 1950 წლისთვის მათ მოინახულეს მზის სისტემის ყველა პლანეტა. მაგრამ 2000 წელს დაიწყო პირველი ფრენა ვარსკვლავებისკენ, მთელი კოსმოსური ექსპედიცია. აი ასეთი AI მხოლოდ ნაპოლეონ ბონაპარტის ერთი ქორწინების გამო რუს პრინცესასთან.
  როგორი ბედი მთელი კაცობრიობის დამოკიდებულია ოდნავი შანსი.
  
  ეცემა ჩინეთის წინააღმდეგ
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა მეჩვიდმეტე საუკუნეში გადავიდნენ ციმბირში, სადაც საომრად წავიდნენ ჩინეთის იმპერიასთან მანჩუს დინასტიის კონტროლის ქვეშ. უკვდავი მკვლელები ცვლიან ისტორიის კურსს და არა მხოლოდ ჩინეთში.
  ომი ქარიშხალივით მძვინვარებს
  ბიჭი დიდი ჯარით იბრძვის...
  გააფთრებული ნისლი გადავჭრათ
  მიუხედავად იმისა, რომ ზოგჯერ ძალიან რთულია!
  
  მტერი ძალიან შეშლილი ძლიერია,
  უწყვეტი ზვავი მოდის...
  ნათელი ალისფერი ბანერების შრიალის ქვეშ,
  მაგრამ ჩვენ მივიღებთ, მე მჯერა, ბრძოლას მაისში!
  
  არ იფიქროთ, რომ ჩვენ შეგვიძლია დაპყრობა
  ჩვენ ღვთისგან დიდი მეომრები ვართ...
  და არ გაწყდება, მე ვიცი ცხოვრების ძაფი,
  თუმცა ზოგჯერ ეს შეიძლება იყოს ძალიან მკაცრი!
  
  იცოდე რუსეთის სიდიადე ამაში
  რომ სამშობლო ყველაფერზე ძვირფასია...
  და იქნება ძალიან ძლიერი რუსული სახლი,
  და გადაიტანეთ სახეში ფაშისტური ბილწი!
  
  არ დაიჯერო, არ დაარღვიო ურდოს რუსეთი,
  რომელიც არ იჩოქებს...
  იბრძოლე თავშეკავების გარეშე, ნუ გეშინია,
  ახალი გვარის თაობების სახელით!
  
  რუსეთის სახლისთვის, მისი თივისთვის,
  ძალიან სასტიკად ვიბრძოლებთ...
  გაუთავებელი ოცნება
  ბუფონის სულით მეომარი არ ხარ!
  
  აქ თქვენ დაიფიცებთ სამშობლოს,
  გახდი დიდი სვაროგის მეომარი...
  არა, სისხლზე ნუ ააშენებ ბედნიერებას,
  როცა იესოს გულში ღმერთი არ არის!
  
  ჩვენ შეგვიძლია მივაღწიოთ ახალ გზებს,
  ქვეყნის სიდიადე, რომელიც ყვავის...
  და მოკალი სათვალე მონსტრი,
  ასე რომ, პლანეტა მალე სამოთხე გახდება!
  . ᲗᲐᲕᲘ 1
  ბიჭი და გოგონა, ისევე როგორც ოთხი ჯადოქარი გოგონა, აღმოჩნდნენ სამხრეთ ციმბირში და მოიგერიეს ჩინელების შემოტევა. ეს იყო ნაკლებად ცნობილი ომი, როდესაც ჩინეთში ძალაუფლებაში იყვნენ მანჩუები, რომლებიც აქტიურად ვრცელდებოდნენ აზიის სხვადასხვა რეგიონში.
  ასე რომ, ისინი თავს დაესხნენ რუსებს ტიბეტის რეგიონში. რეალური ამბავი კი, მათ მოახერხეს ტერიტორიის ნაწილის წართმევა. უფრო მეტიც, რუსეთი იმ მომენტში დასუსტდა გლეხის ქალისა და სტენკა რაზინის კაზაკთა ომით. დიახ, და ჯარები უნდა გადაიტანონ ძალიან დიდ დისტანციებზე.
  მაგრამ უკვდავი ბიჭი და გოგო და ოთხი ტერმინატორი გოგონა დაეხმარნენ რუსეთის ციხეს.
  უზარმაზარმა ჩინურმა არმიამ შეიჭრა ახლად აშენებულ რუსულ ციხეზე. და ძალები აშკარად არათანაბარი იყო.
  რუსი მხოლოდ ათასია და ჩინელი ორასი ათასი. და როგორც ჩანს, არანაირი შანსი არ იყო.
  მაგრამ ექვსი კლასის მეომრები სუპერ მზად არიან საბრძოლველად.
  ოლეგ რიბაჩენკო კედელზე. უკვდავი ბიჭი, რომელიც დაახლოებით თორმეტი წლისაა, შიშველი თითებით ისვრის ნემსებს. და ურტყამს წინ მიმავალ ჩინელებს. ათეული ერთდროულად.
  ისვრის ნემსებს და მარგარიტას შიშველი თითებით. გოგონა ანადგურებს მოწინააღმდეგეებს და ღრიალებს:
  -ჩემო დიდი ძალა!
  და მამაცურად იბრძვის.
  ნატაშაც შიშველი თითებით მძლავრ ბუმერანგს ისვრის. როგორ დავამარცხოთ ოპონენტები და ვიკივლოთ:
  - დიდი დიდების სახელით!
  შემდეგ ზოია ხმლებით ჭრის ჩინელებს და ამავდროულად შიშველი ფეხებით ისვრის საწამლავს ნემსებს. და თავის თავს უმღერის:
  - რუსეთის უკიდეგანოში,
  ჩვენ შეგვიძლია ყველას გადარჩენა!
  და ისევ ხმლები ეცემა მოწინააღმდეგეებს. და თუ ისინი chop, მაშინ ყოველგვარი სამწუხაროა.
  მაგრამ როდესაც ავრორამ დაიწყო განადგურება და ბუმერანგების სროლა შიშველი თითებით, მაშინ ეს არის სრული განადგურება. და დახოცილი ჩინელები წითელი ეშმაკის დარტყმის ქვეშ ექცევიან.
  და გოგონა ყვირის:
  - ყველაფერს დავამსხვრევ და დავაგლეჯავ!
  და როგორ აიღებს და მოჭრის ორივე ხმლით!
  და მისი შიშველი ქუსლიდან მკვეთრი და გამჭოლი დისკი დაფრინავს. ეს ზოგადად ტოტალური სიკვდილის გოგონაა.
  და აი, სვეტლანა გადამწყვეტ ბრძოლაში. როგორ დავიტანჯოთ ჩინელები და ხმლებით დავჭრათ წვრილად.
  გოგონამ გადაატრიალა პეპელა და ციური იმპერიის შვიდი მეომარი გატეხეს.
  შემდეგ კი მკვეთრი, შხამიანი ნემსები შიშველი თითებიდან ფრინავს. და გააოცეთ ჩინელები.
  ოლეგ რიბაჩენკო იბრძვის ყვითელ მეომრებთან. მისი ხმლები პროპელერივით ციმციმებს.
  ბიჭი ხალისით მღერის:
  - მე ვიქნები ყველაზე ძლიერი მსოფლიო ჩემპიონი,
  ჩვენ დავამარცხებთ ამერიკას, ჩინეთს!
  და ისევ ბიჭი ისვრის მკვეთრ თამაშებს ბავშვების ფეხების შიშველი თითებით. და ორი ათეული მოკლული ჩინელი ერთდროულად ეცემა.
  აი ასეთი ბრძოლა. რეალურ ისტორიაში, პეტრინემდელი პერიოდის მეფის რუსეთმა დაკარგა თავისი ტერიტორიის ნაწილი. მაგრამ აქ რუსი რაინდები იბრძვიან და არ აპირებენ დანებებას.
  ოლეგ რიბაჩენკო იბრძვის და მღერის:
  - მაგრამ ჩვენ რუსული სულით სავსე რაინდები ვართ,
  ჯალათები ვერასდროს გაიგონებენ ჩვენს ჩახლეჩილ კვნესას!
  და ისევ ბიჭი ისვრის ძალიან მახვილ და ძლიერი შხამით, ჯადოქრების მიერ მოხარშულ, ძალიან თხელ ნემსებს!
  მის გვერდით გოგონა მარგარიტაა. და ასევე მისი ფეხები ისვრის ასეთ სასიკვდილო ნემსებს. და ხელები მოჭრეს თავდამსხმელ ჩინელებს. მეომარი ანადგურებს მოწინააღმდეგეებს და მღერის:
  - ძალიან მაგარი ვარ, ყველა ქვეყნის დემონივით...
  დიმა, დიმა, ბილანი! დიმა, დიმა ბილანი!
  ყველა ქვეყნის მმართველი!
  ნატაშაც ჩინელებს ჭრის და მღერის:
  - საღამოს გამთენიისას სატანას არ დავუშვებთ გამარჯვებას!
  და სასიკვდილო ნემსებიც დაფრინავს შიშველი ფეხებიდან.
  შემდეგი, ზოია ანადგურებს მტრებს. და ამ გოგოსგან თითქოს კოლოსალური ენერგიის ვიბრაციები გამოდის.
  და ლამაზმანის შიშველი ფეხებიდან ბუმერანგები და ბასრი ნემსები დაფრინავენ.
  მეომრები ყვირიან:
  - მე ვარ დიდი ფეხშიშველი ოცნება და სილამაზე!
  და კიდევ, ის რაღაც უკიდურესად სასიკვდილოდ გადააგდებს მოწინააღმდეგეებს.
  მაგრამ როცა ავრორა წისქვილს ამუშავებს და ჩინელებს ჭრის, მაშინ ეს განადგურების აკმეა.
  შემდეგ კი წითური შიშველი თითებით პირსინგის ნემსებს ისვრის. და დაღუპული ყვითელი მეომრები ვარდებიან.
  მაგრამ როცა სვეტლანა ლუპანეტი. და ამავდროულად მისი შიშველი ფეხებიდან ნემსების მთელი თაიგული მიფრინავს, რომლებიც ყველაფერს ჭრიან და კლავენ.
  და მეომრები ყვირიან:
  - მაშ, ასე, ასე - მიიღე ფაშისტი ერთ გროშში!
  და მისი შიშველი ფეხები კვლავ სასიკვდილოდ დააგდებენ ჩინელებს.
  ნატაშამ, ყვითელ მეომრებს ხმლებით ჭრიდა, შენიშნა:
  - ნაცისტებთან უფრო ადვილი და რთული იყო!
  სვეტლანამ, წისქვილის გავლის შემდეგ, შენიშნა:
  - და ჩვენთან გოგოებთან ყოველთვის ადვილია!
  ავრორამ გაიმეორა გულშემატკივართა მიღება და ღრიალებდა:
  -ჩემთან საერთოდ არ მოგბეზრდება!
  და შიშველი ფეხებიდან მომაკვდინებელი ნაკბენი მიფრინავს.
  და ზოია აიღებს და იკივლებს:
  - ჩვენ ტარაკნები არ ვართ, გოგოები ვართ - დიდი დიდების!
  და ისევ რაღაც გამოფრინდება მისი შიშველი ფეხებიდან და მტერს მოხვდება.
  გოგოებმა საქმე გულთან მიიტანეს.
  ეს ციხე თითქმის ერთადერთი რუსული დასაყრდენია ამ მხარეში. კიდევ რამდენიმე ქალაქი მშენებარეა. კარგია, რომ ჩინელებმა ამურზე თავი არ დაუკრეს. მაგრამ რუსეთმა რეალურ ისტორიაში დაკარგა თავისი ტერიტორიის ნაწილი. ძალიან აგრესიული დინასტია ჩინეთში ხელისუფლებაში. თუმცა, გოგოებს შეუძლიათ ლუციფერის პოლკების გაფრენა.
  ოლეგ რიბაჩენკო ჩინელებს ჭრის. და სანამ ბიჭი მღერის:
  - უმაღლესი კლასი იქნება...
  შემდეგ კი ბიჭის შიშველი ფეხით აგდებული ბუმერანგი დაფრინავს და ტირის:
  - ღორღა ყველას დაჭრის!
  მარგარიტამ მტერსაც ესროლა, რაც მკვლელობაა. მან ის ნაჭრებად გაანადგურა და დაიკივლა:
  - მე ვარ ფეხშიშველი ოცნება და დიდი სილამაზე!
  და მისი ფეხი ველურ დისკებს აგდებს.
  ბრძოლაში შემდეგი არის ნატაშა. და ისიც მტერს ისვრის იმას, რაც მოწინააღმდეგეებს ყოფს.
  და ის ამას ძალიან ჭკვიანურად აკეთებს.
  და მისი შიშველი ფეხები რეგულარულ, მომაკვდინებელ ნემსებს ისვრის.
  შემდეგი, ზოია ბრძოლაში. ის ასევე ისვრის მტერს, ყველანაირ სვასტიკას და ბუმერანგს.
  და ასველებს მტერს.
  შემდეგ, როგორც გადის:
  - დიდება კეთილ მეფეს!
  მაგრამ ბრძოლაში და ავრორაში. ის ასევე ანადგურებს მტრებს ჩინეთიდან. და თუ ისვრის, სასიკვდილო ძალით ისვრის.
  და სიმღერის დროს:
  - დიახ, რუსული მიწის სახელით!
  და ასევე, სასიკვდილო ბრალდებები დაფრინავს მისი შიშველი ფეხებიდან.
  სვეტლანა ასევე არ უშვებს მტერს. და მისი შიშველი ფეხებიდან დაფრინავს რაღაც, რასაც აშკარა სიკვდილი მოაქვს.
  და მეომარი მღერის:
  - არასოდეს დავნებდებით! უბედურება არ მოვა რუსეთში!
  და ისევ ჩინელები დაზარალდებიან. და ცერემონიის გარეშე აიღებს და დაჭრის.
  ექვსი მეომარი და მეომარი მძიმედ მოხვდა. და ჭრის მტერს და ისვრის შიშველ ფეხებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ჩინელების მოწყვეტით, მღეროდა:
  - ვარსკვლავო მებრძოლო, ტყუილად გიბერავს რქა...
  შენი მიწა შორს არის საეჭვო დიდებაში...
  ბრძოლის ალი კანკალებს ხაზებს შორის -
  ცალმხრივ თამაშში წესების გარეშე!
  და კიდევ ერთი ბუმერანგი დაფრინავს ბიჭის შიშველი ფეხებით, რომელმაც ათეულ ჩინელს ყელი გამოჭრა.
  ბიჭი, როგორც ვხედავთ, მებრძოლია.
  მარგარიტაც ბრძოლაშია. ასე რომ, მისი შიშველი ფეხები მუშაობს. ის ანადგურებს მტრებს, ყოველგვარი ეჭვის გარეშე, ძალიან მაგარია.
  მისი ხმლები კი ჯალათებს ჰგავს.
  მეომარი ყვირის:
  - დიდება იყოს!
  ნატაშაც შიშველი ფეხებით ისვრის და სასიკვდილოდ აგდებს. და ამავე დროს აქტიურად ჭრის ხმლებით.
  ამავე დროს ისმის სიგნალი:
  - ჩემი გარემოცვა არის სახელმწიფო ეკიპაჟი!
  ბრძოლაში შემდეგი არის ზოია. ასევე განადგურების უმაღლესი დონის ეშმაკი. როგორ დავიჭიროთ პეპელა ხმლებით. შემდეგ კი ის აიღებს და შიშველი ფეხებით ჩააგდებს დამრტყმელ ელემენტებს.
  რის შემდეგაც გადის:
  - ჯარი ხარობს - წინ მიიწევს!
  და მოჭრილი ჩინელების მთელი რიგი ეცემა.
  გოგონა თავისთვის მღერის:
  - ზოიას მოკვლა უყვარს! აჰ, ეს ზოია!
  და აი, ავრორა სწრაფ შეტევაშია. უფრო სწორად აგრესიული დაცვა. და დახმარებით შიშველი ფეხები knocks out მტრები.
  და ამავდროულად ღრიალებს. და როცა მისი საბერები კულტივატორის პირებივით გაივლის, მაშინ სამი ათეული ჩინელი ნაწილებად დაიშლება!
  და ავრორა ყვირის:
  - ჰარმონიული აკორდები, რუსეთის დროშა ძალიან საამაყოა!
  ახლა კი მისი შიშველი ქუსლი ჩინელ გენერალს ნიკაპში მოერგება. აიღებს და დაეცემა.
  ზოია აგრესიულია ბრძოლაში. ის ჭრის თავის მტრებს და ყვირის:
  -დავაეჭვებთ და ყველას მოვკლავთ!
  და შიშველი ფეხებიდან ასეთი ხანჯლები დაფრინავენ.
  სვეტლანა ასევე არავის უშვებს. და ანადგურებს მტრებს, თითქოს ნამგალი ჭრის ბალახს. ჩინელები მარცხდებიან.
  გოგონა ყვირის:
  - გიჟი ნემსი! გადი ეზოდან!
  ოლეგ რიბაჩენკო ხმლებით ჭრის ყვითელ მეომრებს. შემდეგ კი შიშველი ფეხებით ისვრის ვარსკვლავს და იყვირებს:
  - ჩემი ჯარი ყველაზე ძლიერია!
  ტერმინატორი ბიჭი, როგორც ხედავთ, მტრების განადგურების პიკზეა. და ის ამას დიდი მონდომებით აკეთებს.
  და მისი შიშველი თითებიდან სიკვდილის კიდევ ერთი საჩუქარი მიფრინავს. და როგორ ავსებს კედელზე ასვლა ჩინელებს.
  ყვითელი მეომრები ფანატიკოსები არიან. მათ უკვე დააგროვეს გვამების მთელი ბორცვები. და ისინი აგრძელებენ ასვლას და ცოცვას და ცოცვას!
  მაგრამ ბიჭი და გოგო მხოლოდ მომაკვდინებელი ძალაუფლების განსახიერებაა. და როცა ჭრიან, სისხლის შხეფები მიფრინავს ყველა მიმართულებით და ძალიან შორს.
  ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა:
  - გმირობა განდიდებული საქმეა,
  ჩვენ ვართ პლანეტების დამპყრობლები!
  მარგარიტა, ეს მოუსვენარი გოგონა მღეროდა:
  ერთი წუთითაც არ გავჩერდებით.
  ვიღაცის ჩახლეჩილი კივილი ისმის!
  და ასევე გოგონას შიშველი ფეხებიდან დამღუპველი და მკვლელი ნემსები დაფრინავს. ჩინელებს ხორბლის ნატეხებივით ურტყამს. დიახ, გოგონა მარგარიტა ნამდვილი ტერმინატორია.
  ნატაშამ, ჩინელების მოწყვეტით, მღეროდა:
  - და გოგონამ გაიფიქრა ყვითელზე,
  რომ ცხოვრება კარგია და ეს კარგია!
  შემდეგ ისევ ნემსები ფრინავს შიშველი ფეხებიდან.
  ზოიამ ქარის წისქვილზე გაიარა საბერები და დაიკივლა:
  - ყველა მტერს მოვკლავ და დამიჯერე, არ ვხუმრობ!
  და მეომრის ფეხებმა რამდენიმე ვარსკვლავი გაუშვა.
  და მზეთუნახავი მღეროდა:
  - სამხედრო აქტი - ნიკელი დავარტყი!
  აურორა, რომელიც ჭრის ზედმეტი ემოციების გარეშე, გამოუშვა:
  - დიდი წარმატება გველოდება! მერწმუნეთ, ეს არ გაუმჯობესდება!
  და ასევე შიშველი ფეხების მსგავსად, რაც კლავს, დაიწყება.
  შემდეგ ის იღრინდება:
  -სისხლიანი კობრა ვარ!
  სვეტლანა არ სწყალობს ჩინელებს. და ჭიანჭველებივით ანადგურებს. და ამავე დროს ის მღერის:
  - ნაგვის გზა არ იქნება,
  მალე წაიღე ფეხები!
  ახლა კი, მისი შიშველი თითებიდან ისევ დაფრინავს მკვლელი საჩუქრები. ეს ყველაზე მაგარი ქალბატონია!
  და ასევე ყვირის:
  - იქნება ჩვენი გამარჯვება, წმინდა ომში!
  ოლეგ რიბაჩენკო სულ უფრო და უფრო აქტიური ხდება. და ორივე ხელით ჭრის, მილიც კი აიღო პირში და ნემსებით აფურთხებს ჩინელებს. ანადგურებს მოწინააღმდეგეებს და თავის თავს ატეხავს:
  - ეს ჩვენი გამარჯვებაა...
  სრული შემობრუნება და წადი!
  და ისევ, ტერმინატორი ბიჭი გიჟივით იჭრება. და ამავე დროს გადაყარეთ ის, რაც კლავს უმოწყალოდ.
  მარგარიტაც ჩხუბშია. სასოწარკვეთილი გოგო. და თუ ის ბუმერანგს შიშველი ფეხით გაუშვებს, მაშინ ეს არანაკლებ ათეული მოჭრილი ჩინელია.
  შემდეგ გოგონა იმღერებს:
  -აუ, დიდი ვერტმფრენი მყავს,
  აბა, გული ბედნიერებისგან მღერის!
  და გოგონას შიშველი ქუსლიდან მომაკვდინებელი ვარსკვლავი დაფრინავს. დიახ, ეს არის უმაღლესი აერობატიკის სილამაზე. და სიკვდილი თესავს მარჯვნივ და მარცხნივ.
  ნატაშაც ყოველმხრივ ანადგურებს ჩინელებს.
  და სანამ ის მღერის:
  - ღრიალი, ჩხუბი, წივილი...
  ოლივერმა იპოვა ტვისტი!
  და სასიკვდილო საჩუქარი დაფრინავს მისი შიშველი ფეხიდან.
  ამიტომ ზოიამ თავი მაღლა აიწია... აიღო და მტერს მილიდან გადააფურთხა. შემდეგ მან ხმლებით დაჭრა წისქვილი. შემდეგ მისმა შიშველმა ფეხებმა აიღო და სიკვდილის ჯოჯოხეთური საჩუქარი გაუშვა.
  და ჩინელები დაეცა. თითქოს ცეცხლსასროლი იარაღით აკოცა.
  აქ კი ბრძოლაში და ავრორაში. ასევე სწრაფი გოგო. და წითელი სიკვდილი და ჯოჯოხეთური მწველი სხივი. და აიღებს, დაჭრის.
  არა, არაფერი შეაჩერებს.
  თუნდაც მაუსის ტანკი.
  აი ავრორა და ჩინებს ლურსმნებს. რაც ძალიან მაგარია და გიჟური სიმბოლოებით და ხმლით.
  და წითელი ჰარპიის ხმლები არ გაჩერდებიან, არც ერთი წუთით.
  ამავე დროს, ავრორა ყვირის:
  -ჩემი სამშობლო კომუნიზმის სამშობლოა!
  და ასევე მისი შიშველი ფეხებიდან, როგორც რაღაც უკიდურესად სასიკვდილო ფრენა.
  და ისევ გოგონა ჰაერშია.
  შემდეგ კი ავრორას გაახსენდა, როგორ იბრძოდა იგი თაგვთან, ერთ-ერთ ალტერნატიულ ისტორიაში. შემდეგ მოკავშირეებმა დადეს ზავი მესამე რაიხთან და ისარგებლეს დაბომბვის ნაკლებობით, გერმანელებმა გამოუშვეს მაუსი წარმოებაში.
  დიახ, ეს ტანკები მართლაც მარგალიტივით იყო ცხოველები. და მათი პროგრესი საშინელი იყო.
  მაგრამ არა ტერმინატორი გოგონებისთვის. ისინი ებრძოდნენ ნაცისტებს ცივი სისხლით და ამავე დროს სწრაფად.
  და აჩვენეს კუზმას დედა! და მეომრები მამაცურად იბრძოდნენ.
  ახლა კი წითური ავრორა ხმლებით ჭრის. და მტერს ასველე, როგორც კულტივატორი.
  შემდეგ ის იღრინდება:
  - მე მოვკლავ!
  სვეტლანა ასევე არ ერიდება ბრძოლას. ჩინელებს ანადგურებენ. და ამასთანავე, შიშველი ფეხებით, რაც სიკვდილს თესავს, ისვრის.
  და ამავე დროს ის ყვირის:
  - კოსმოსური ბრაზი -
  დიდი სერენადა იქნება!
  და თვალი ჩაუკრა მტრებს!
  მერე მილიდან გამოაფურთხებს!
  შემდეგ კი ოლეგ რიბაჩენკო დაიშლება. და ჩინელებს არა მარტო ნემსები ვისვროთ, არამედ ბუმერანგებიც ვესროლოთ ფეხებით.
  ასეთია დაჭერილი სწრაფი ტერმინატორი ბიჭი.
  და ამავე დროს ის მღერის:
  - მტრები ხელს არ შეგვიშლიან,
  თუ სუსტი გვეხმარება!
  და ნუ გარბიხარ, ნუ გარბიხარ...
  თუ არა წინ!
  და ოლეგი სასტვენს.
  და მარგარიტამ აიღო იგი და შიშველი თითებით ესროლა დამღუპველი და სასიკვდილოდ მკვლელი. და ამავე დროს მღეროდა:
  - ეს იქნება კობრას მესიჯი!
  გოგონა კი თვალებს უკრავს და ცახცახებს!
  ნატაშა ასევე არ არის გამოტოვებული ბრძოლაში. აიღო და შიშველი თითებით ბასრი სვასტიკა ესროლა. მან მუშტი დაარტყა უამრავ ჩინელს და აკოცა:
  - ჩემი სამშობლოსთვის!
  შემდეგ კი ზოია ბრძოლაში. და ის ასევე ისვრის მტრებს შიშველი ფეხებით.
  და კბილებს კბილებს:
  - მე ისეთი მეომარი ვარ, მართლა ტერმინატორი!
  ამის შემდეგ გოგონა ხმლებით ურტყამს. და ფილტვებში ყვირილი.
  -ბანზაი!
  გოგონა, როგორც ხედავთ, ბრძოლას არ წყვეტს. და ის დაჭრის ზედმეტი ანტიმონის გარეშე.
  ავრორაც მიიღებს განადგურებას. ჩინელები თავს ამსხვრევენ, ყოველგვარი სარკაზმის გარეშე. და ყვითელი მეომრები ცვივა, თითქოს შუაზე იყო გაწყვეტილი.
  და წითური გოგონა ყვირის:
  - კომუნიზმის ალი მთელ მსოფლიოში!
  და კვლავ აიღებს და მოჭრის ორი მახვილით. შემდეგ კი მილიდან ამოაფურთხეთ. და მტერზე დარგეს.
  დიახ, ავრორა თავად არის სილამაზე და სრულყოფილება.
  მიუხედავად იმისა, რომ სვეტლანა არ არის უარესი. მან ასევე მოაწყო ჩინელების ნაცემი და მოკვლა.
  და მისი შიშველი ფეხები ყვითელ მეომრებს განადგურების საჩუქრებს ესვრის. დიახ, ისინი ყველაფერს მაღალ ტალღაზე აკეთებენ.
  სვეტლანა ყვირის:
  - ბრძოლა იქნება სისხლიანი, წმინდა და სწორი!
  და მისი შიშველი ფეხიდან ისევ რაღაც მომაკვდინებელი გატყდა. და როგორ აიღებს და დაარტყამს ჩინელებს!
  სწორედ აქ დაიშალნენ გოგონები. და წვეთსაც არ აძლევენ. აი ქალები - ყველა ქალი ქალი!
  ოლეგ რიბაჩენკო თავდასხმაში. მათ უკვე დახოცეს ათასობით ჩინელი. ამ ყვითელი იმპერიის მეომრების შემოტევა შესუსტდა.
  ოლეგმა დაიკივლა:
  - გამარჯვების უმაღლესი საზომი!
  მარგარიტამ აიღო და შიშველი თითებით ესროლა სასიკვდილო და ის რაც საპარსზე უფრო ბასრი იყო.
  შემდეგ გოგონამ იმღერა:
  - ჩვენ ვუპირისპირდებით ქარიშხლებს,
  რატომ და რატომ?
  სიურპრიზების გარეშე ცხოვრება მსოფლიოში -
  შეუძლებელია ვინმესთვის!
  მარგარიტამ მილების მთელი რიგი გადააფურთხა ჩინელებს და განაგრძო:
  - წარმატებებს გისურვებთ - წარუმატებლობას,
  და გადახტეთ ზემოთ და ქვემოთ!
  მხოლოდ ამ გზით და არა სხვაგვარად -
  მხოლოდ ამ გზით და არა სხვაგვარად ...
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  სიურპრიზი! სიურპრიზი!
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  სიურპრიზი! სიურპრიზი!
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  და მხოლოდ ზევით - არც ერთი მილიმეტრით ქვემოთ!
  გოგონამ საკმაოდ საბრძოლო განწყობა გამოიჩინა.
  ნატაშაც ბრძოლის ძალიან ეპიცენტრშია. როგორც ვულკანის ამოფრქვევა. და შიშველი თითებით ისვრის ნემსებს. ურტყამს მოწინააღმდეგეებს. და ტოვებს გვამებს მათგან.
  შემდეგ გოგონამ კბილების ღრეჭით იმღერა:
  - ჩვენ ისეთი ტერმინატორები ვართ, როგორც საოცნებო რობოტები და დიდი სილამაზე!
  და აი, გოგონა, რომელიც ხმლებით სჭრის ბექჰენდს. და მოწყვიტე ბევრი ხალხი.
  ზოიაც ბრძოლაშია. თავისთვის იბრძვის და კბილებს აცლის და ღრიალებს:
  - არავინ გაგვაჩერებს!
  და მისი შიშველი ფეხიდან დისკმა გადაუარა ჩინელებს. რომელმაც ბევრი ყელი გამოჭრა. და ზეციური იმპერიის ჯარები დაიხრჩო.
  გოგოები კი სულ უფრო და უფრო უბიძგებენ.
  აი, როგორ გამოუშვებს Aurora რაღაცას, რომელიც ჭრის ლითონს. ის მოჭრის თავების მასას, რომლებიც ბორცვებად ჩამოყალიბდა. და გადახტება, აფრინდება და აიღებს, იღრინდება:
  -ჩემი მუშტი მქვია!
  და ისევ მან ააფრიალა ორი საბერი და ჩინელებმა გაათავისუფლეს ნაწლავები. მაგრამ ამავე დროს, ცოტა არ იყოს შერცხვენილი.
  და მისი შიშველი ფეხები სასიკვდილო ბუმერანგებს უშვებს. რომელი თავები ითესება რიგებში.
  შემდეგ წითური მეომარი ყვირის:
  -კაბელში არ ვიქნებით!
  დაე, ბედნიერება იყოს დედამიწაზე!
  და ალისფერი პირით მილიდან მეტს ამოიღებს და აფურთხებს. და ზეციური იმპერიის მეომრები დაინგრევა, როგორც ფქვილთან ერთად ქულები.
  ასე რომ, სვეტლანამ აჩვენა ბრძოლაში ..
  მან დაარტყა მდუღარე წყლის მოწინააღმდეგეებს. და აიღებენ ის გაცხელებულები და ძალიან ველურად იყვირებენ.
  სვეტლანა ყვირის:
  - ჩემი მოკვლა!
  და შიშველი ფეხით რამდენიმე ბუმერანგს გადააგდებს. ბევრ ჩინელს დაჭრის.
  და უამრავ გვამს გამოაქვს.
  ასე მუშაობენ დამრტყმელები.
  და მათ დაანგრიეს ჩინეთის იმპერია, ყოველგვარი შეფერხების გარეშე. არა, განსაკუთრებული ტაქტიც კი აქვთ.
  უკვე დაღუპული ჩინელების რიცხვი ათობით ათასია. გოგონები კი უბრალოდ მხიარულობენ და ბურთებივით ხტებიან.
  ოლეგ რიბაჩენკო ასევე აჩვენებს ყველაზე მაგარ აერობატიკას, რაც შეგიძლიათ წარმოიდგინოთ.
  და ბიჭი ჭრის ორი ხმლით ისე, რომ ხელები და ფეხები და თავები ყველა მიმართულებით მიფრინავს.
  ოლეგი ყვირის:
  - ეს იქნება, მჯერა ჩვენი გადამწყვეტი გამარჯვების!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხით, დესტრუქციულს ესროლა, დაადასტურა:
  - დიახ, იქნება!
  და მთელმა ექვსმა დაიწყო კიდევ უფრო აქტიურად ჭრა.
  . თავი #2
  მას შემდეგ, რაც თითქმის მთელი ჩინეთის ორასი ათასიანი არმია განადგურდა, ექვსი მეომარი კიდევ უფრო გადავიდა ციური იმპერიის სიღრმეში. რომ ჩინელებს ისევ არ დაბრუნებულიყვნენ ციმბირში რუსეთის ქალაქებში.
  აქ მეომრები თავს დაესხნენ ყვითელ მეომრებს უახლოეს დიდ ქალაქში.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ყვითელ მებრძოლებს მოჭრა და ორივე მახვილი ააფრიალა, დაიყვირა:
  - და რუსეთის მეფეები!
  და შიშველი ფეხებიდან ბასრი ნემსები ამოფრინდა. მათ დაარტყეს ჩინელ მებრძოლებს.
  მარგარიტამ, ხმლებით დაჭრა ყვითელი მეომრები, აიღო და მღეროდა:
  - ახლა ჩვენ ისტორიას ვქმნით!
  და ნემსები მისი შიშველი ფეხებიდან ყვითელ მეომრებში ჩაფრინდა.
  შემდეგი არის ნატაშა ბრძოლაში. ის ასევე ისვრის სიკვდილის საჩუქრებს და ყვირის:
  - მომავალი ჩვენია! დიდება დიდ რუსეთს!
  და მისი შიშველი, გახეხილი ფეხი საშინელი ძალით აგდებს ამას. და გაჭრა ჩინელები სისხლიან არეულობაში.
  ზოიაც სასოწარკვეთილი ჭრის. და ჩინელი გენერალი განახევრდა. და მოჭრილი მისი ძვლები.
  რის შემდეგაც მან ყვიროდა:
  - ჩემი დიდი გამარჯვებისთვის!
  და შიშველი ფეხებით კვლავ დაიწყებს მკვლელობას. და დაარტყა ბევრი ჩინელი მებრძოლი.
  მაგრამ როდესაც ავრორა ბრძოლაშია, ეს ზოგადად საშინელებაა. ის ჩინელ ჯარისკაცებს შუაზე ჭრის და შიშველი ფეხებით მკვლელობას ჩუქნის. და ასე ანადგურებს ყვითელ არმიას.
  არა, ავრორას ნამდვილად ეძახიან წითელ ჯადოქარს. და ის უძლეველია.
  და მომაკვდინებელი ნემსები დაფრინავს მისი შიშველი თითებიდან. ჩინელებს ურტყამენ და ქვიშის ტომრებივით იშლება.
  ავრორა ფილტვებში ღრიალებს:
  რუსები მიცნობენ
  და ისინი მას დიდებულს უწოდებენ!
  და ისევ სილამაზე სასიკვდილო ნემსის სროლას ჰგავს. მტერი კი ხოჭოსავით არის მიჯაჭვული.
  ავრორა ღრიალებდა:
  - შეგიძლია იოცნებო, ცუდად იოცნებო!
  და ისევ გოგონა ბუმერანგივით თრგუნავს.
  დიახ, ეს წითური - არც ერთი ფუნტი მარილი არ ჭამდა სამხედრო საქმეებში. თუ თლაპავს, მაშინ ითრევს.
  და ისევ, სწრაფი და ცეცხლოვანი გოგონა შეტევაზეა.
  და აი, სვეტლანას სურდა ბრძოლა. და ასე ჭრის და ანადგურებს ყველას. მისი ხმლები კი ცქრიალა ელვას ჰგავს.
  და ნემსები დაფრინავენ შიშველი ფეხებიდან.
  გოგონამ დაიყვირა:
  -ჩემი დიდი ძალა...
  ითამაშე ჩემთან ერთად ნიანგთან დასამეგობრებლად!
  ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკო, როგორც ყოველთვის, შეტევაზეა. ის არის სწრაფი მანგუსტი. ჭრის და ისვრის ვარსკვლავებს მტერს.
  და ახალგაზრდა მეომარი ტირის:
  - შეტევაზე გადავიდეთ
  მოდით დავამარცხოთ ყველა ჩინელი!
  და აი ბიჭი თავდასხმაშია.
  და გოგონა მარგარიტა დიდი მღელვარებით ანადგურებს ყვითელ ჯარებს. და მისი შიშველი თითები სიკვდილის საჩუქრებს ისვრის.
  და გოგონა ყვირის:
  - Მე მოვიგებ!
  და ისევ შიშველი ფეხიდან ნემსების მთელი წვიმა გამოდის.
  ხოლო ნემსები სასიკვდილო და მოწამლულია.
  მარგარეტი შეტევაშია. ჩინელები მის წინააღმდეგ ძალიან მკაცრი არიან. გოგონა კი საშინელების განსახიერებაა.
  მიუხედავად იმისა, რომ ლამაზი მეომარი.
  ახლა კი მისი შიშველი ფეხიდან სიკვდილის ნაჭერი ისევ მიფრინავს. რომელიც ურტყამს მტრებს.
  ნატაშა ველურ ფრენაში. ჩინელებს ნაჭრებად ჭრის. და მისმა ხმლებმა წყალობა არ იციან.
  მეომარი ყვირის:
  - ეს ჩვენი დიდი გამარჯვება იქნება!
  და მზეთუნახავის შიშველი ფეხებიდან ისევ ძალიან მომაკვდინებელი და საშიში ნემსები დაფრინავს.
  მათ დიდი რაოდენობით დაარტყეს ჩინელებს. რა გოგოები მართლა მაგრები არიან.
  და შეტევაში ისინი არავის აძლევენ დაღმართს.
  მაგრამ ზოიამ არ იცის, სიტყვა არასოდეს არის. ის არღვევს მოწინააღმდეგეებს. მისი ხმლები კი ჯალათებს ჰგავს.
  ზოია ყვირის ფილტვებში:
  - არ ვიცი წყალობა - მხოლოდ სიკვდილი!
  და მისი შიშველი ფეხები ისეთს ისვრის, რომ ჩინელები წინააღმდეგობას ვერ გაუწევენ!
  პირიქით, მეომარი ყოველ წუთს აჩქარებს. აქ არის ყინულის მოედანი შეტევაზე.
  ავრორაც ასეთი ჟრუანტელი გოგოა. უკან არ იხევს და არ ნებდება. და ის ყველაფერში წარმატებას მიაღწევს.
  აქ მან ესროლა ფოლადის ვენტილატორი შიშველი თითებით. მან დაჭრა ჩინელი ჯარისკაცები და ატყდა:
  - წითელ იმპერიაში გაჩნდება ცეცხლი, რომელიც მთელ პლანეტას გაათბებს!
  და ისევ, რაღაც, რაც კონკრეტულად კლავს, მისი შიშველი ფეხიდან ფრიალებს.
  და მეომარი ისევ მაღალ თანამდებობაზეა.
  და აი, სვეტლანა ბრძოლაში. გეგმიდან არ გადაუხვევს. და ველური წნევით თავს იჭრის. და მკვეთრი დისკი დაფრინავს მისი შიშველი ფეხებიდან. რაც ცნობილია ოპონენტებს.
  სვეტლანა ველური მრისხანებით კისკისებს:
  - ყველას დაგიგლიჯავ!
  და გოგონა შეტევაზეა. და მისი შიშველი ფეხები ისეთი სწრაფია.
  შემდგომ ბრძოლაში, ოლეგ რიბაჩენკო მოწყვეტილია. აქ არის სასოწარკვეთილი ბიჭი-ტერმინატორი. იგი მოიცავს კოლოსალურ ძალებს და ველური ბიჭის ზეწოლას.
  და აი, ბავშვი შიშველი ფეხით ისვრის ბუმერანგს. დიახ, და მოწინააღმდეგეებმა ერთდროულად დაკარგეს ორი ათეული თავი.
  ეს მართლაც - მართლაც სასიკვდილო ძალაა.
  ოლეგი მღეროდა:
  - ჩემი ხელწერა მარტივია -
  არ მიყვარს კატის კუდის აწევა!
  და ბიჭს შიშველი ქუსლიდან პირი აფრინდა და ჩინელებს როგორ სცემენ. მათ ფაქტიურად დაკარგეს სული და გამბედაობა.
  ოლეგმა ველური გაბრაზებით შენიშნა:
  -არასოდეს თქვა სიტყვა არა!
  ბიჭი უტევს... მერე ვლადიმერ კლიჩკო გაახსენდა. დიახ, ამ მოკრივეს შეეძლო რინგზე დაბრუნება. და რატომ არ სცადო? თუ ჯერ კიდევ არის ჯანმრთელობა, მაშინ ღმერთმა თავად გიბრძანა ბრძოლა!
  ტერმინატორი ბიჭი შეტევაზე. ანადგურებს ჩინელებს და მღერის:
  ახალგაზრდა მეგობარი ყოველთვის ახალგაზრდა იყავი
  ნუ იჩქარებ დასვენებას...
  იყავი მხიარული, გაბედული, ხმაურიანი -
  უნდა იბრძოლო - ასე რომ იბრძოლე!
  ხისტი კაცი -
  ყველას ზედიზედ რომ მოგცემთ!
  მარადიული ბიჭი ვარ სულით,
  რა იძლევა შედეგს!
  მარადიული ბიჭი მე სული
  და უკან არ დაიხიოთ!
  ახალგაზრდა მეომარი და მარადიული ბავშვი ჩინელებზე გააფთრებული თავდასხმის დროს. ის თავს საუკეთესო მხრიდან გამოიჩენს.
  მარგარიტაც ყვითელ მეომრებს ამსხვრევს და მღერის:
  - არასოდეს დავნებდებით!
  მან ბევრი ჩინელი გაწყვიტა და სიცილით დაამატა:
  - არა, დამიჯერე არასდროს!
  და გოგონამ კვლავ ისროლა ბასრი, შხამიანი ნემსები.
  ის სწრაფ და უნიკალურ მოძრაობაშია.
  ნატაშა ბრძოლაში სწრაფი და ძლიერია, როგორც ვალკირია. იბრძვის ვაჟკაცურად. და დაარტყა ჩინელებს.
  ის ხშირად იბრძოდა ცაში. ის იყო შესანიშნავი ტუზი პილოტი. მას ქვეით ჯარში მოუწია ბრძოლა.
  მაგრამ ახლა ნატაშამ ჩინელები აიტაცა. და მთელი გაბრაზებით დავძლიოთ.
  და ბუმერანგები და ნემსები დაფრინავენ მისი შიშველი ფეხებიდან. ის ანადგურებს მტერს.
  გოგონა მღერის:
  - მაგრამ მე მჯერა მზის ამოსვლის,
  გააფანტავს ციხის დუნდულოს სიბნელეს!
  ზოია თავს ესხმის ჩინელებს. და მჭიდროდ იშლება. და მისი შიშველი ფეხები მტრებს ყოველგვარი გაჩერების გარეშე ურტყამს.
  მეომარი მოძრაობაში. ის კობრას ჰგავს, რომელიც ხტება და თავისკენ ხტება.
  ოქროს თმიანი გოგონა ყვირის:
  - მომავალი ჩვენია
  ჩვენ ვართ რაინდები ჯედაები!
  ახლა კი მორიგეობიდან აიღებს და ურტყამს.
  შემდეგი თავდასხმა არის ავრორა. გამანადგურებელი და მებრძოლი წითელი ფერის გოგონა. იგი შეტევაზე წავიდა, ტემპი კიდევ უფრო გააძლიერა. მისი ხმლები ქარის წისქვილის პირებს ჰგავს.
  ცეცხლოვანი ლამაზმანი გამოსცა:
  - ასეთი ბედნიერება იქნება მთელ მსოფლიოს!
  და ისევ გოგონა მიდის ველურ ტემპში. ეს არის ომის ნამდვილი ქალღმერთი.
  სვეტლანა ასევე მღერის, მაღლა ხტება:
  - ასი ასის შემდეგ, პოლკი პოლკის შემდეგ,
  რუსი რაინდები ხმლით ჭრიან!
  ახლა კი მისი შიშველი ფეხის თითები ისვრის იმას, რასაც ფარი ვერ მოიგერიებს.
  აი გოგო. ნამდვილი მეგერი.
  ნატაშა კბილების ღრეჭით ჭიკჭიკებს:
  -ნუ მასწავლი!
  და სიკვდილს შიშველი ფეხით აგდებს.
  ავრორა ეთანხმება:
  - სასწავლი საერთოდ არაფერია!
  მეომრები აჩქარებენ მოძრაობას. ამ დროისთვის, თითქმის მთელი ქალაქი გვამებითაა მოფენილი. დიახ, ჩინელები განადგურებაში გაიქცნენ. სულ ექვსი ადამიანია, მაგრამ ისინი მთელი არმიისთვის მუშაობენ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაიხსენა ელფების გვარის ერთი თანამემამულეს ამბავი. იგი დასრულდა მესამე რაიხში და შეძლო დაერწმუნებინა იგი გაეგზავნათ ლუფტვაფეში.
  დიახ, ელფი, მიუხედავად იმისა, რომ მცირე ზომისაა, არის ძალიან სწრაფი, ძლიერი, შესანიშნავი რეაქციით. ზოგადად, ელფები ადამიანებზე აღმატებულები არიან ფიზიკური მდგომარეობით და აზროვნების სისწრაფით. თვითმფრინავში კი ელფი და სამეფო სისხლიც კი თავს არწივად გრძნობს.
  და ამ მეომარმა 1944 წლის 20 აპრილს ფიურერის დაბადების დღეზე 538 მტრის თვითმფრინავის ჩამოგდება შეძლო და თვითონ არასოდეს ჩამოაგდეს.
  პირველი ორასი თვითმფრინავისთვის ელფმა მიიღო რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. სამასზე მეტი უკვე ბრილიანტებით გერმანული არწივის ორდენი. ოთხასზე მეტი რაინდის ჯვარი რკინის ჯვრის ოქროს მუხის ფოთლის ხმლებითა და ბრილიანტებით. და ხუთასი სამახსოვრო თვითმფრინავისთვის - რკინის ჯვრის დიდი ჯვარი. ამრიგად, ელფმა შეაგროვა ჯილდოების რეკორდული რაოდენობა და ამ მხრივ მან ჰერმან გერინგიც კი დაამარცხა და პოლკოვნიკის წოდება მიიღო.
  მიუხედავად იმისა, რომ ის იბრძოდა თვითმფრინავში, როგორც რიგითი.
  ასე რომ, მიუხედავად იმისა, რომ ასეთი გამორჩეული ტუზი გამოჩნდა ლუფტვაფეში, მან დიდი გავლენა არ მოახდინა ომის მიმდინარეობაზე. მართლაც, თუ რეალურ ისტორიაში ლუფტვაფეს პირველ ექვს ტუზს ავიღებთ, მათ ჯამში ათასნახევარზე მეტი თვითმფრინავი ჩამოაგდეს. აბა, რამდენად დაეხმარა ვერმახტს?
  თუმცა ჩამოგდებული თვითმფრინავების რაოდენობა შესაძლოა გაზვიადებული ყოფილიყო გებელსის პროპაგანდის გამო.
  ამ ფიგურებიდან ბევრს ეჭვი ეპარებოდა.
  მაგრამ ელფმა გულწრფელად ჩამოაგდო ამდენი მანქანა, მაგრამ მან თავად არ დაკარგა არც ერთი მებრძოლი.
  მაგრამ შემდეგ ოლეგ რიბაჩენკო შეხვდა მას და ჰკითხა:
  - ბოროტების ძალად მიჩნეულ მესამე რაიხს რატომ მიეჯაჭვით?
  ელფმა ლოგიკურად შენიშნა:
  - იმიტომ, რომ სამყაროში სიკეთის ძალა საერთოდ არ არსებობს! როგორ ფიქრობთ, სტალინი და მოკავშირეები წმინდანები არიან?
  ოლეგმა ღიმილით შენიშნა:
  - მაგრამ სსრკ-ში შენ, ამდენი თვითმფრინავი რომ ჩამოაგდე, დიდი ასოთი ღმერთად ითვლებოდი! და ამიტომ უნდა გეფურთხონ და აგინონ!
  ელფმა გულწრფელად შენიშნა:
  - ორმოცდამეორე წლის ოქტომბერში, როდესაც მან დაიწყო რაიხისთვის ბრძოლა, ომის შედეგი ჯერ კიდევ არ იყო აშკარა. როგორ ფიქრობთ, მე არ მაქვს შანსი, რომ გამარჯვებულთა შორის ვიყო?
  ოლეგ რიბაჩენკომ გულწრფელად უპასუხა:
  - თუ სსრკ-ში გადახვალ, მგონი, გაპატიებენ და მიიღებენ. გმირებს და დიდ მეომრებს ყველგან აფასებენ!
  ელფმა კაშკაშა გაიღიმა და უპასუხა:
  - მადლობა შემოთავაზებისთვის! მაგრამ როდესაც მეორე მსოფლიო ომი დასრულდება, მე დავბრუნდები ჩემს პლანეტაზე ჯილდოებით... და რა თქმა უნდა, ჩემთვის მნიშვნელობა არ ექნება გერმანიას წაგებით. მთავარია, თავი გმირად გამოვაჩინე და ავიაციის ისტორიაში შევედი, როგორც ყველა დროის საუკეთესო ტუზი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაღიზიანებულმა შენიშნა:
  რამდენი კარგი ბიჭი დაიღუპა შენს გამო!
  ელფი იკივლა, ლოგიკურად გაიხსენა:
  - რუდელიც არის... ისიც სუპერმენია!
  ოლეგმა თავი დაუქნია.
  - რუდელი... დიახ, კომიქსების გმირივითაა!
  ელფმა ჩაილაპარაკა:
  - მე ვიყავი და ვარ და ვიქნები მეომარი! ამიტომ ვეცდები ჩემი ანგარიში ათასამდე მივიყვანო!
  ოლეგ რიბაჩენკოს ეჭვი ეპარებოდა:
  - შეძლებ? 1945 წლის 9 მაისს მესამე რაიხმა კაპიტულაცია მოახდინა!
  ელფმა უკმაყოფილოდ ჰკითხა:
  - შეგიძლიათ უფრო ზუსტად გვითხრათ, როდის, სად და რომელ საათზე, რა ძალებით შეუტევენ წითლები და მოკავშირეები?
  ოლეგმა გაკვირვებით ჰკითხა:
  -რაში გჭირდება?
  ელფმა გულწრფელად უპასუხა:
  - მინდა ტრივიალურად გავაჭიანურო ომი, რომ გართობა დიდხანს გაგრძელდეს!
  შემდეგ ოლეგმა იარაღი ამოიღო და უპასუხა:
  - შემეძლო დაგესროლა, მაგრამ არ გავაკეთებ!
  ელფს გაუკვირდა
  - Და რატომ?
  ოლეგ რიბაჩენკომ მტკიცედ განაცხადა:
  - სინდისმა დაგსაჯოს!
  და დაშორდნენ...
  ოლეგ რიბაჩენკოს ეგონა, რომ ტყუილად არ მოკლა ეს ელფი. კიდევ რამდენ თვითმფრინავს ჩამოაგდებს. უბრალოდ საშინელი იქნება.
  და ბიჭმა ისევ შიშველი თითებით სიკვდილის ბუმერანგი წამოიწყო.
  მარგარიტა აქტიურად ანადგურებს ჩინელებს ბრძოლაში. მისი შიშველი ფეხები ისე შესაფერისად არის ნაცემი მკვლელი საჩუქრებით, რომ თქვენ უბრალოდ გაოცებული ხართ.
  სუპერმენის გოგო.
  და მისი აქტიურობა ბრძოლაში, როგორც ვესელი ცხოველი.
  არა, ასეთ გოგოს ვერავინ შეაშინებს, თუნდაც ორი მილიარდი ჩინელი იყოს.
  მაგრამ რა უნდა გააკეთოს მარგარეტმა?
  ის იცავს თავის ქვეყანას.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ჩინელების მოწყვეტით, მღეროდა:
  - არ არსებობს უფრო ლამაზი სამშობლო რუსეთი,
  იბრძოლე მისთვის და ნუ გეშინია...
  არ არსებობს უფრო ლამაზი ქვეყანა სამყაროში -
  მთელი სამყარო არის სინათლის ჩირაღდანი რუსეთის!
  ბიჭი წამოხტება და აჩქარდება, ყველას დახოცავს ფეხებით.
  ნატაშაც იბრძვის და მღერის:
  საბედისწერო წელი, არ დამიჯერებთ
  ათას ცხრაას ოთხმოცდაცხრამეტი...
  შეწყვიტე წრეებში სიარული
  ეშმაკი ოქროს რქებით შემობრუნდება!
  და გოგონა ისევ შიშველი ფეხებით გადააგდებს მკვლელს.
  ზოიაც ბრძოლაშია, დაიჭრა და იბრძვის. აქტიური გოგო. და თუ ხმლებით ჭრის, ყველაფერი აქამდე მიფრინავს.
  და შიშველი ფეხები ასე აქტიურად ისვრის საჩუქრებს. და ამდენი დაარტყა მტერი.
  დიახ, ჩინელებს აშკარად ბნელი დღეები აქვთ.
  ავრორა ყოველგვარი საცოდაობის გარეშე ურტყამს. და მისი შიშველი ფეხები სასიკვდილოზე მეტია. ეს ზოგადად განადგურების ქალღმერთია.
  და არის მასში ათასი ეშმაკი.
  სვეტლანა დიდი ვნებით ურტყამს ჩინელებს და ყვირის:
  - მომავალია
  რომ კატა არ ვიყოთ!
  და მისი შიშველი ფეხები ისევ რაღაცას დააგდებს და მტრები ნაწილებად დაიშლება.
  მებრძოლი გოგონა - აერობატიკა მასში!
  ქალაქ ჩინელებისგან გაწმენდის შემდეგ ექვსმა დაისვენა. მაშინვე აავსო ღორი და მთლიანად შემწვარი.
  დაჭრეს ნაჭრებად და დაიწყეს ჭამა.
  ნატაშამ შენიშნა:
  - აქ უოლტერ სკოტის რაინდები ერთდროულად ბევრს ჭამდნენ!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჩაიცინა და შეახსენა:
  - დიუმაც გააკეთე! ასე შეჭამა პორთოსმა მთელი ვერძი!
  ნატას გაეცინა.
  - ცხვარი? რატომ არა ღორი?
  ოლეგმა საპასუხოდ მღეროდა:
  მთელი შენი დაწყევლილი ოჯახი
  ბიძაჩემი, რომელმაც მიიღო ღორი ...
  როცა ცოცხალი იყო - გამაფრთხილა -
  კანიბალებისგან ცოლის აღება შეუძლებელია!
  მარგარეტმა დაადასტურა:
  - ველური სიმღერაა! და მე მინდა რაღაც უფრო სულიერი!
  ოლეგმა შენიშნა:
  - სულიერი? Კარგია!
  და ბიჭმა იმღერა რაღაც ...
  მაგრამ ავრორამ შეაწყვეტინა მას და შენიშნა:
  - აუცილებელია არა სიმღერა, არამედ მოქმედება.
  და გოგონამ ქამარიდან აიფონი ამოიღო. ოლეგმა გაიღიმა, ნატაშამ თავისი გადასცა და შესთავაზა:
  - ტანკებს ითამაშე წითურებთან!
  ავრორა დათანხმდა:
  - Მიყვარს ეს თამაში!
  და გოგონა-გმირმა დაიწყო პარამეტრების მოპოვება.
  ოლეგ რიბაჩენკომ აიღო სატანკო ფლოტი.
  ავრორამ გააფრთხილა:
  - ერთი ტანკი ერთზე! სცადე დუელი!
  ბიჭი დათანხმდა.
  - ეს მართალია!
  ოლეგმა აირჩია ორმოციანი წლების ყველაზე მაგარი საბჭოთა ტანკი - IS-7. მშვენიერი მანქანა, რომელიც არასოდეს გახდა სერიული. მას აქვს ყველაფერი და ჯავშანი, იარაღი და სიჩქარე. ნამდვილი ჰალო!
  Aurora E-75. მანქანა უარესია. და უფრო მძიმე და ნაკლები სიჩქარე, სიმძლავრის რეზერვი, ცოტა სუსტი და იარაღი. IS-7-ს აქვს 130 მილიმეტრი E-75-ის 128-ის წინააღმდეგ. გერმანელის ჯავშანი ალბათ უფრო სქელია, მაგრამ ამას ანაზღაურებს IS-7-ის დიდი დახრილობა. და ფრიცის მხარეები უფრო მაღალია ... ყველაფერი ასეა, მაგრამ ...
  Aurora თარგმნის E-75 M დონეზე ... და მანქანა იხვეწება. და ძრავა უფრო ძლიერია და სილუეტი გაცილებით დაბალია, იარაღი კი უფრო გრძელი ლულა გახდა. ახლა კი ჯავშანი გასქელდა. გერმანული ტანკი ჯერ კიდევ ოთხმოცდათხუთმეტ ტონას იწონის, საბჭოთა ტანკის სამოცდათვრამთან შედარებით. განახლების შემდეგ კი მას მსგავსი განლაგება აქვს და ახლა უფრო ძლიერი იქნება.
  და IS-7 მაინც განვითარების გარეშე დარჩა. ასე რომ რეალურ ისტორიაში არავინ იწინასწარმეტყველა.
  კარგი, ოლეგ, მოდი, თავი შევიკავოთ.
  თუმცა ბიჭი არ არის დაკარგული. მას შემდეგ, რაც მტერი მოდერნიზებულია, მაშინ ბავშვი რაღაცას გააკეთებს და გამოიყენებს ბუმბულის ჭურვებს. და შემდეგ იქნება ძალიან კარგი ბრძოლა.
  IS-7 უახლოვდება. მაგრამ მაინც, გერმანელის მამოძრავებელი შესრულება მაინც უკეთესია.
  ავრორა ისვრის თავის გრძელ ლულიან ქვემეხს. მაგრამ მაინც ვერ შედის.
  და ტერმინატორი ბიჭი უახლოვდება და კვალს ახვევს. როგორც ჩანს, პატარა ბიჭი საკმაოდ თავდაჯერებულია.
  ავრორამ კიდევ ერთი გასროლის შემდეგ გამოავლინა მორალი:
  - თაგვს შეუძლია სპილო მოკლას!
  და ბრძოლა გაგრძელდა, ოლეგმა ჩააგდო 130 მმ-იანი ქვემეხის ჭურვი კორპუსის სახსარში და გაიმარჯვა. მიუხედავად ყველა უპირატესობისა.
  მაგრამ ზოგადად, ორმოციანი წლების ტანკებში არის სხვადასხვა მანქანები. ძალიან საშინელი პროექტი - "სამეფო ლომი". წონა ასი ტონაა, იარაღი 210 მმ კალიბრის, შუბლის ჯავშანი 300 მმ დახრილი, გვერდები 200 მმ, ძრავა 1800 ცხენის ძალა.
  ეს არის მანქანა - IS-7-საც კი შეუძლია მხოლოდ გვერდზე შეაღწიოს და დახუროს. და ეს მართლაც შესანიშნავია!
  ავრორა კბილების ღრეჭით მღეროდა:
  - ეს არწივია, მზეზე მაღლა დაფრინავს!
  და გაჩუმდი...
  ჭამის შემდეგ ექვსივე გადავიდა ჩინეთის ქალაქებში. ამ დროისთვის აუცილებელია მშვიდობის დასრულება და მანჩუსების თავდასხმის თავიდან აცილება.
  გოგონები და ბიჭი თავს დაესხნენ ჩინელებს და ბევრი ისევ ხმლებითა და შიშველი თითებით მოკლეს.
  შემდეგ მეომრებმა დატყვევებული ქვემეხებიდან ისროლეს. და ბევრი ჩინელი დაიღუპა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ აღნიშნა:
  - იქნებ ჯობია დაცვაში თამაში? და მერე რაღაცნაირად მახინჯი გამოდის?
  ავრორამ უპასუხა:
  - არსებობს პრევენციული ომის კონცეფცია!
  ოლეგმა შეახსენა:
  - ვიქტორ სუვოროვიც ცდილობდა დაემტკიცებინა, რომ ფაშისტური გერმანიის ომი სსრკ-ს წინააღმდეგ იყო პრევენციული!
  ავრორამ გაიცინა და დაიყვირა:
  - ასე არაა?
  ოლეგმა თავი დაუქნია.
  - საეჭვო!
  მარგარეტმა გაიხსენა:
  - ეს წიგნი წავიკითხე. ის ერთი შეხედვით დამაჯერებლად გამოიყურება. მაგრამ თუ უფრო ღრმად იჭრები...
  ავრორამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - სსრკ ამზადებდა შეტევითი ომს და ეს ფაქტია!
  მარგარეტმა აღნიშნა:
  - სსრკ ომის შემდეგაც ამზადებდა შეტევითი ომს. მაგრამ შეტევა არასოდეს დაწყებულა!
  ოლეგმა ლოგიკურად შენიშნა:
  - თუ სტალინი გეგმავდა შეტევას, მაშინ მოგვიანებით, პირველად დაასრულა თავისი დივიზიების დაკომპლექტება ტანკებით და სხვა აღჭურვილობით. და უახლესმა ავიაციამ ახლახან დაიწყო ნაწილებად ჩამოსვლა, მფრინავებმაც კი ვერ აითვისეს!
  ავრორაც ლოგიკურად გააპროტესტა:
  - თუ საბჭოთა არმია ხელახლა იარაღდებოდა, მაშინ გერმანული არმიაც არ იდგა. სანამ სსრკ აწარმოებდა უახლეს თვითმფრინავებს, ფრიცები ზრდიდნენ უახლესი ტექნოლოგიების წარმოებას.
  გადადება სტალინის უპირატესობა არ გაიზრდება. პირიქით, ნაცისტებს, რომლებსაც აქვთ ევროპის პოტენციალი, შეეძლოთ დაეწიონ რუსეთს უკეთესი ხარისხის აღჭურვილობის რაოდენობით!
  ოლეგ რიბაჩენკოს ეჭვი ეპარებოდა:
  - რა გაფიქრებინებს, რომ მათი ხარისხი უკეთესი იყო?
  ავრორამ გულწრფელად უპასუხა:
  - მაგრამ ორმოცდამეერთე წელს გაიმარჯვეს! რიცხოვნობით ნაკლებს რომ სცემდნენ, ალბათ ხარისხითაც სჯობდნენ!
  ბიჭი გენიოსი დაეჭვდა:
  - არა მგონია!
  მარგარეტმა შენიშნა:
  - ორმოცდამეერთე წელი საიდუმლოა. რატომ კარგავდა ფორმალურად უფრო ძლიერი წითელი არმია ბრძოლას ბრძოლაში. და შემდეგ, ფორმალურად და, ფაქტობრივად, სუსტი გახდა, მან დაიწყო გამარჯვება?
  ოლეგ რიბაჩენკომ უპასუხა:
  - ეს მეორე მსოფლიო ომის დიდი საიდუმლოა!
  ნატაშამ შესთავაზა:
  - იყო უმაღლესი ძალების ჩარევა!
  ოლეგმა თავი დაუქნია.
  - მართლა რაღაც იყო!
  ავგუსტინემ იღრიალა:
  - ჩვენი კერპები სისხლით არის დაფარული, ჩვენი ღმერთები ომის ღმერთები არიან!
  ზოია დათანხმდა.
  - სისხლით დაფარული და ომის ღმერთები!
  მას შემდეგ, რაც ოლეგმა და ავრორამ დაიწყეს მეორე მსოფლიო ომის სტრატეგიის თამაში. ავრორა ჰიტლერისთვის, ოლეგი სტალინისთვის.
  უკვე მოხდა რეალური დარტყმების გაცვლა. ავრორამ გამოიყენა თაღლითური კოდი და "E" სერიის ტანკების მასა, რომელიც მოსკოვში შეიჭრა. ტოგომ და ოლეგმა გამოიყენეს თაღლითის კოდი და IS-7, რადგან გერმანელებს აჯობებდნენ. და ნამგალი შეიკრიბა ქვაზე. და ბევრი კუბო. ნება და ვირტუალური.
  ოლეგ რიბაჩენკო ხალისით თამაშობს და მისი ჯარები არღვევენ გერმანიის დაცვას. ქვაბების აშენება. ავრორა ხელახლა იწყებს თაღლითურ კოდს. მოძრაობების ძალიან ველური გაცვლა ხდება.
  ბიჭი გენიოსი მღეროდა:
  - სადღაც კამაზე - ჩვენ თვითონ არ ვიცით,
  სადმე კამა მდინარეზე დედები!
  არ მიაღწიო ხელებით, არ მიაღწიო ფეხებით,
  ისე, თუ საჭიროა, გადაიტანეთ პოკერები!
  და საბჭოთა ტანკები ანადგურებენ ნაცისტებს. IS-7-ზე უკეთესი არაფერია. და თქვენ შეგიძლიათ უსაფრთხოდ ბრძოლა "მაუსებით" და "E" -100-ით. საბჭოთა ტანკს არ ეშინია ასეთი მონსტრების.
  ისინი უფრო მძიმეები არიან, მაგრამ ეს არ ნიშნავს რომ ისინი უფრო ძლიერები არიან.
  და ოლეგი მიიწევს წინ, სწრაფად მოძრაობს მანქანებით. და ათას ეშმაკს ჰგავს.
  Prodigy ბიჭი მღერის:
  - ფრიც დავლიოთ, ჩიკი-ჩიკი-ჩიკი-ტა!
  ახლა კი საბჭოთა ჯარებმა კიდევ ერთი ბარიერი აიღეს. ჩხუბისა და ჩხუბის გენიოსებივით არიან!
  Aurora, თუმცა, ასევე არ არის მარტივი. და მუშაობს აგრესიულად. ისვრის ახალ და ახალ და ახალ ძალებს წითელი არმიის ბორბლების ქვეშ.
  და წითური მეომარი მღერის:
  - მტრები არ შემაჩერებენ! მე დავიპყრობ სამყაროს სივრცის!
  და ახალი და ახალი პოლკები მიდიან ბრძოლაში.
  ოლეგ რიბაჩენკო სიხარულით მღეროდა:
  ფრიცის გაბრაზება,
  პოლკის მტერი წინ წავიდა ...
  მაგრამ გიჟი არიელები -
  რუსები მტრულად შეხვდებიან!
  ღორის ტყავში ჩაჭრიან,
  მტერს მტვერში ჩააგდებენ -
  რუსები გააფთრებით იბრძვიან
  ძლიერი ჯარისკაცის მუშტი!
  და ბიჭი ახორციელებს მორიგ მანევრს და ავრორას ჯარს რინგზე მიჰყავს.
  დიახ, ბავშვი ჭკვიანია, სიტყვები არ არის.
  ავრორა ღრიალებდა:
  - არა, არ დავნებდები, მაგრამ ბრძოლა ყოველთვის ვიცოდი!
  ოლეგ რიბაჩენკო დათანხმდა:
  - არ დავნებდეთ! ჩვენ უბრალოდ გაგანადგურებთ!
  ახლა კი საბჭოთა ჯარები კვლავ შეტევაზე არიან. და უკვე თაღლითის კოდი არ შველის ფრიცს.
  შემდეგ ავრორა ეშმაკურად ცვლის ვარიანტს. და ბრიტანეთი და შეერთებული შტატები ომში შედიან მის მხარეს. ამ არმადას მეომრები ბრძოლაში გამოვიდნენ. და დავაჭიროთ მტერს.
  მაგრამ საბჭოთა IS-7 ტანკები კიდევ უფრო დიდი სიმსუბუქით ანადგურებენ აშშ-ს შერმანს და პერშინგს, ისევე როგორც ინგლისურ ჩერჩილის ტანკს.
  ისინი თავად არ იღებენ ზიანს.
  ავრორამ იღრიალა:
  - კარგი, შენ და პატარა მაშა!
  . თავი #3
  ოცდამეერთე საუკუნის მეომრები კვლავ შეეჯახნენ მეჩვიდმეტე ჩინელებს.
  ციურ იმპერიაში ძალიან ბევრი ჯარისკაცია. უსასრულო მდინარესავით მიედინება.
  ოლეგ რიბაჩენკომ, რომელიც ჩინელებს ხმლებით ჭრის, დაუყვირა:
  - Არასოდეს დანებდე!
  და ბიჭის შიშველი ფეხიდან ბასრი დისკი ამოფრინდა!
  მარგარიტა, გამანადგურებელი მოწინააღმდეგეები, ღრიალებდა:
  - მსოფლიოში არის ადგილი საქციელისთვის!
  და გოგონას შიშველი ფეხიდან მიმოფანტული შხამიანი ნემსები, რომლებიც ჩინელებს ურტყამდნენ.
  ნატაშამაც შიშველი ფეხის თითები მოისროლა, მკვლელად და ყვიროდა:
  ჩვენ არასოდეს დავივიწყებთ და არასოდეს ვაპატიებთ.
  და მისი ხმლები გაიარა წისქვილზე ჩინელებზე.
  ზოიამ, მტრებს ჭრიდა, ყვიროდა:
  - ახალი შეკვეთისთვის!
  და ახალი ნემსები მიმოფანტული მისი შიშველი ფეხებიდან. და რა არის თვალში, რა არის ყელში ჩინელი ჯარისკაცები.
  დიახ, ცხადი იყო, რომ მეომრები აღელვებულნი და აღშფოთებულნი ხდებოდნენ.
  ავრორამ მოჭრა ყვითელი ჯარისკაცები, ყვიროდა:
  - ჩვენი რკინის ნება!
  და ახალი, სასიკვდილო საჩუქარი დაფრინავს მისი შიშველი ფეხიდან. და ყვითელი მებრძოლები ეცემა.
  სვეტლანა წისქვილზე ჭრის, მისი ხმლები ელვასავითაა.
  ჩინელები ცვენავით ცვივიან.
  გოგონა შიშველი ფეხებით ისვრის ნემსებს და ღრიალებს:
  - დედისთვის რუსეთი გაიმარჯვებს!
  ოლეგ რიბაჩენკო წინ დგას ჩინელებთან. ტერმინატორი ბიჭი ყვითელ ჯარებს ჭრის.
  და ამავდროულად, ბიჭს შიშველი ფეხების თითები შხამით ისვრის ნემსებს.
  ბიჭი ყვირის:
  - დიდება მომავალ რუსეთს!
  და მოძრაობაში ყველას თავს და მუწუკს ჭრის.
  მარგარიტა მოწინააღმდეგეებსაც ამსხვრევს.
  შიშველი ფეხები ფრიალებს. ჩინელები დიდი რაოდენობით იღუპებიან. მეომარი ყვირის:
  - ახალი საზღვრებისთვის!
  შემდეგ კი გოგონა აიღებს და დაჭრის ...
  ჩინელი ჯარისკაცების გვამების მასა.
  მაგრამ ნატაშა შეტევაზეა. ის საკუთარ ჩინურს ჭრის და მღერის:
  - რუსეთი დიდი და კაშკაშაა,
  ძალიან უცნაური გოგო ვარ!
  და დისკები დაფრინავენ მისი შიშველი ფეხებიდან. ვინ გამოჭრა ყელი ჩინელებს. დიახ, ეს გოგოა.
  ზოია შეტევაზეა. ორივე ხელით ჭრის ყვითელ ჯარისკაცებს. მილიდან ამოვარდნა. და ისვრის სასიკვდილო ნემსებს შიშველი თითებით.
  და ამავე დროს ის მღერის თავის თავს:
  - ეჰ, ბლომად წავიდეთ,
  ოჰ, ჩემი საყვარელი წავა!
  ავრორა, რომელიც ჭრის ჩინელებს და ანადგურებს ყვითელ ჯარისკაცებს, ყვირის:
  - ყველა შავკანიანი და ცხოველის ტყავში,
  ის სპეცრაზმში ხელკეტით მივარდა!
  და შიშველი თითებით, როგორ უნდა გაუშვა მტერში, რაც მოკლავს სპილოს.
  და მერე ყვირილი:
  - Მგლები!
  სვეტლანა შეტევაზე. დაჭრა ჩინელების დაჭრა. შიშველი ფეხებით ის მათზე უშვებს სიკვდილის საჩუქრებს.
  აწარმოებს წისქვილს ხმლებით.
  მან გაანადგურა ბევრი მებრძოლი და ყვირილი:
  - დიდი გამარჯვება მოდის!
  და ისევ გოგონა ველურ მოძრაობაშია.
  და მისი შიშველი ფეხები სასიკვდილო ნემსებს უშვებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო წამოხტა. ბიჭი სალტოში ტრიალებდა. ნახტომში ბევრი ჩინური დაჭრა.
  შიშველი თითებით ნემსები ესროლა და ღრიალებდა:
  - განთქმული იყავი ჩემი ლამაზი სიმამაცით!
  და ისევ ბიჭი ბრძოლაშია.
  მარგარიტა შეტევაზე გადადის. ზედიზედ ანადგურებს ყველა მტერს. მისი ხმლები უფრო მკაცრია ვიდრე ქარის წისქვილის პირები. და შიშველი ფეხის თითები ისვრის სიკვდილის საჩუქრებს.
  გოგონა შეტევაზეა. ანადგურებს ყვითელ მეომრებს ცერემონიის გარეშე.
  და დროდადრო ხტება და ტრიალდება!
  და განადგურების საჩუქრები დაფრინავენ მისგან.
  და თავად ჩინელები მკვდარი ვარდებიან. და გვამების მთელი ბორცვები გროვდება.
  მარგარიტა ყვირის:
  -მე ამერიკელი კოვბოი ვარ!
  და ისევ შიშველმა ფეხებმა ესროლა ნემსი.
  და შემდეგ კიდევ ათეული ნემსი!
  შეტევაში ნატაშაც ძალიან მაგარია.
  და ისვრის შიშველი ფეხებით და აფურთხებს ჩალისგან.
  და ყვირის ფილტვებში:
  - ცქრიალა სიკვდილი ვარ! თქვენ მხოლოდ უნდა მოკვდეთ!
  და ისევ სილამაზე მოძრაობაში.
  ზოია შტურმით ერევა ჩინელი გვამების ბლოკირებაში. და განადგურების ბუმერანგებიც დაფრინავენ მისი შიშველი ფეხებიდან.
  ყვითელი მეომრები კი ცვივიან და ცვივიან.
  ზოია ყვირის:
  -ფეხშიშველი გოგო გაიმარჯვებ!
  და გოგონას შიშველი ქუსლიდან ათიოდე ნემსი მიფრინავს. რომელიც პირდაპირ ყელში იჭრება ჩინელი.
  ისინი მკვდარი ვარდებიან.
  უფრო სწორად, სრულიად მკვდარი.
  ავრორა შეტევაზე. ანადგურებს ყვითელ ჯარებს. მის ხმლებს ორ ხელში ატარებენ. და ის ისეთი დიდი მეომარია.
  ტორნადო გადის ჩინეთის ჯარებში.
  გოგონა წითური თმით ღრიალებს:
  - მომავალი იმალება! მაგრამ ეს იქნება გამარჯვებული!
  შეტევაზე კი ლამაზმანი ცეცხლოვანი თმით.
  ველურ ექსტაზში ავრორა ღრიალებს:
  - ომის ღმერთები ყველაფერს გაანადგურებენ!
  და მეომარი შეტევაში.
  და მისი შიშველი ფეხები უამრავ ბასრ, შხამიან ნემსს ისვრის.
  სვეტლანა ბრძოლაში და ასე ცქრიალა და მებრძოლი. მისი შიშველი ფეხები უამრავ სასიკვდილო ნივთს აგდებს. კაცი კი არა, ქერა თმით სიკვდილი.
  მაგრამ თუ ის იშლება, მაშინ ვერ შეაჩერებ.
  სვეტლანა მღერის:
  - ცხოვრება არ იქნება თაფლი,
  ეს ნახტომი მრგვალ ცეკვაში!
  დაე ოცნება ახდეს -
  სილამაზე კაცს მონად აქცევს!
  და გოგონას მოძრაობაში უფრო და უფრო მრისხანება.
  ოლეგი შეტევაში აჩქარებს ყველაფერს. ბიჭი ჩინელებს სცემს.
  მისი შიშველი ფეხები ბასრ ნემსებს ისვრის.
  ახალგაზრდა მეომარი ყვირის:
  - მძვინვარე იმპერია - ყველას დაანგრევს!
  და ისევ ბიჭი მოძრაობაშია.
  მარგარიტა თავის საქმიანობაში მშფოთვარე გოგონაა. და ურტყამს მტრებს.
  აქ მან გაუშვა შიშველი ფეხით, ბარდა ასაფეთქებელი ნივთიერებებით. ის აფეთქდება და მაშინვე ას ჩინელს გადააგდებს.
  გოგონა ყვირის:
  - გამარჯვება მაინც მოვა ჩვენთან!
  და აწარმოე წისქვილი ხმლებით.
  ნატაშამ მოძრაობები ააჩქარა. გოგონა ყვითელ მეომრებს ჭრის. და ყვირილის დროს:
  - გამარჯვება ელის რუსეთის იმპერიას.
  და აჩქარებული ტემპით მოვსპოთ ჩინელები.
  ნატაშა ტერმინატორი გოგოა.
  არ ფიქრობს გაჩერებაზე და შენელებაზე.
  ზოია შეტევაზეა. მისი ხმლები თითქოს ხორცის სალათას ჭრიან. გოგონა ფილტვებში ყვირის:
  - ჩვენი ხსნა ძალაშია!
  და შიშველი თითებიც ისვრის ასეთ ნემსებს.
  და ხალხის მასა ყელებით, გვამების ბორცვებში იწვა.
  ავრორა გიჟი გოგოა. და ის ანადგურებს ყველას, თითქოს რობოტი იყოს ჰიპერპლაზმიდან.
  მან უკვე გაანადგურა ასი ჩინელი. მაგრამ ყველაფერი აჩქარებს ტემპს. და მეომარი კვლავ ღრიალებს.
  - უძლეველი ვარ! ყველაზე მაგარი მსოფლიოში!
  და ისევ, სილამაზე შეტევაში.
  და მისი შიშველი თითებიდან ბარდა გამოდის. სამასი ჩინელი კი ძლიერმა აფეთქებამ გაანადგურა.
  ავრორა მღეროდა:
  - ვერ გაბედავთ ჩვენი მიწის წართმევას!
  სვეტლანაც შეტევაშია. და არც ერთ გრამ შესვენებას არ აძლევს. ველური ტერმინატორი გოგონა.
  და ის ჭრის მტრებს და მოსპობს ჩინელებს. და ყვითელი მებრძოლების მასა უკვე ჩავარდა თხრილში და გზებზე.
  ექვსი გაბრაზდა. ველური ბრძოლა მოაწყო.
  ოლეგ რიბაჩენკო თამაშში დაბრუნდა. და მიიწევს ორივე ხმლის ფრიალი. და ტერმინატორი ბიჭი მართავს წისქვილს. მკვდარი ჩინელები ვარდებიან.
  გვამების მასა. სისხლიანი სხეულების მთელი მთები.
  ბიჭს ახსოვს ველური სტრატეგია. სადაც ასევე ცხენები და ხალხი ერთმანეთში აირია.
  ოლეგ რიბაჩენკო ყვირის:
  - ვაი ჭკუიდან!
  და ბევრი ფული იქნება!
  და ტერმინატორი ბიჭი ახალ მოძრაობაში. მისი შიშველი ფეხები კი რაღაცას აიღებს და გადააგდებს.
  ბიჭმა გენიოსმა იღრიალა:
  - მასტერკლასი და ადიდასი!
  მართლა მაგარი და მაგარი შესრულება გამოვიდა. და რამდენი მოკლული ჩინელი. და უდიდესთა შორის ყველაზე მეტი ყვითელი მებრძოლი დაიღუპა.
  მარგარიტაც ჩხუბშია. ანადგურებს ყვითელ ჯარებს და ღრიალებს:
  - დიდი შოკური პოლკი! ჩვენ ყველანი კუბოში შევდივართ!
  მისი ხმლები კი ჩინელებს ჰაკერებს. ყვითელი მებრძოლების მასა უკვე ჩამოინგრა.
  გოგონამ იღრიალა:
  - პანტერებზე მაგარიც კი ვარ! დაამტკიცეთ, რომ ყველა საუკეთესოა!
  და გოგონას შიშველი ქუსლიდან, როგორც ბარდა ძლიერი ასაფეთქებელი ნივთიერებებით, გამოფრინდება.
  და დაარტყა მტერს.
  და აიღებს და დაამსხვრევს ზოგიერთ მოწინააღმდეგეს.
  და ნატაშა არის ავტორიტეტი. და ის სცემს მოწინააღმდეგეებს და თავად არავის არ მისცემს დაღმართს.
  რამდენმა ჩინელმა გაწყვიტა უკვე.
  და მისი კბილები ისეთი ბასრია. და თვალები საფირონია. ეს არის გოგონა - მთავარი ჯალათი. მიუხედავად იმისა, რომ მისი ყველა პარტნიორი ჯალათია!
  ნატაშა ყვირის:
  - Გიჟი ვარ! გექნებათ ჯარიმა!
  და ისევ გოგო ხმლებით უამრავ ჩინელს მოსჭრის.
  Zoya არის ნაბიჯი და მოჭრილი ბევრი ყვითელი მეომარი.
  და შიშველი ფეხები ისვრის ნემსებს. თითოეული ნემსი რამდენიმე ჩინელს კლავს. ეს გოგოები მართლა ლამაზები არიან.
  ავრორა წინ მიიწევს და ანადგურებს მოწინააღმდეგეებს. და ამავე დროს, მას არ ავიწყდება ყვირილი:
  - კუბოს ვერ გაექცევი!
  გოგონა კი კბილებს ამოიღებს და კბილებს გამოაცლის!
  და ასეთი წითური... თმა ქარში ფრიალებს, როგორც პროლეტარული ბანერი.
  და ყველაფერი ფაქტიურად ბრაზისგან მოდის.
  სვეტლანა მოძრაობაშია აქ მან ბევრი თავის ქალა მოჭრა. მეომარი, რომელიც კბილებს აშორებს.
  აჩვენებს ენას. შემდეგ კი ჩალისგან იფურთხება. შემდეგ ის ყვირის:
  - ბიჭებო მკვდარი იქნებით!
  და ისევ სასიკვდილო ნემსები დაფრინავს შიშველი ფეხებიდან.
  ოლეგ რიბაჩენკო ხტუნავს და ხტუნავს.
  ფეხშიშველი ბიჭი ნემსებს აფრქვევს და მღერის:
  - კემპინგზე წავიდეთ, დიდი ანგარიში გახსენი!
  ახალგაზრდა მეომარი საუკეთესო მდგომარეობაშია.
  საკმაოდ ასაკოვანია, მაგრამ ბავშვს ჰგავს. მხოლოდ ძალიან ძლიერი და კუნთოვანი.
  ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა:
  - დაე, თამაში არ იყოს წესების მიხედვით - ჩვენ გავარღვიეთ ფრაერა!
  და ისევ მომაკვდინებელი და დამსხვრეული ნემსები აფრინდა შიშველი ფეხებიდან.
  მარგარიტა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - Შეუძლებელი არაფერია! მჯერა თავისუფლება გათენდება!
  გოგონამ ისევ ესროლა ნემსების სასიკვდილო კასკადი ჩინელებს და განაგრძო:
  - სიბნელე გაქრება! შეიძლება ვარდები აყვავდეს!
  და როგორც კი მეომარი შიშველი თითებით ბარდას აგდებს, მაშინვე ჰაერში აფრინდა ათასი ჩინელი. დიახ, ციური იმპერიის არმია ჩვენს თვალწინ დნება.
  ნატაშა ბრძოლაში. კობრასავით ხტება. აფეთქებს მტრებს. და ამდენი ჩინელი კვდება.
  მათი გოგო და ხმლები, მარცვლები ნახშირზე და შუბები. და ნემსები.
  ამავდროულად ისიც ყვირის:
  - მჯერა, რომ გამარჯვება მოვა!
  და რუსების დიდება იპოვის!
  შიშველი თითები ისვრის ახალ ნემსებს, ურტყამს მოწინააღმდეგეებს.
  ზოია ველურ მოძრაობაში. თავს ესხმის ჩინელებს. არღვევს მათ პატარა ნაჭრებად.
  მეომარი ქალი შიშველი თითებით ისვრის ნემსებს. არღვევს მოწინააღმდეგეებს და როგორ იღრიანონ:
  ჩვენი სრული გამარჯვება ხელთ არის!
  და აწარმოებს ველურ წისქვილს ხმლებით. ეს ნამდვილად გოგოსავით გოგოა!
  მაგრამ კობრა ავრორა შეტევაზე გადავიდა. ეს არის ქალი - კოშმარი ყველა კოშმარისთვის.
  და თუ გაჭრის, ეს იმას ნიშნავს, რომ მოჭრის.
  ამის შემდეგ წითური აიღებს და იმღერებს:
  - ყველა თავის ქალას გავხსნი! მე ვარ დიდი ოცნება!
  ახლა კი მისი ხმლები მოქმედებენ და ხორცს ჭრიან.
  სვეტლანაც შეტევაზე გადადის. ამ გოგოს მუხრუჭები არ აქვს. როგორ დავჭრათ, ასე რომ გვამების მასა იყრება.
  ქერა ტერმინატორი ღრიალებს:
  - რა კარგი იქნება! რა კარგი იქნება - ვიცი!
  ახლა კი მისგან მკვლელი ბარდა მიფრინავს.
  ოლეგი ისევ ასი ჩინელი, რომელსაც მეტეორი ატარებდა, გაწყვიტა. და აიღებს ბომბს და ისვრის.
  მცირე ზომის, მაგრამ სასიკვდილო...
  როგორ დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
  ტერმინატორი ბიჭი ყვიროდა:
  - საშინელი მანქანების ქარიშხალი ახალგაზრდობა!
  მარგარიტა ამას კვლავ გააკეთებს ბრძოლაში.
  და მოწყვიტა ბევრი ყვითელი მებრძოლი. და წყვეტს დიდ ხარვეზებს.
  გოგონა ყვირის:
  - ლამბადა ჩვენი ცეკვაა ქვიშაზე!
  და დაარტყა განახლებული ენერგიით.
  შეტევაზე ნატაშა კიდევ უფრო გაბრაზებულია. ასე აგდებს ჩინელებს. მათთვის არც ისე კარგია ასეთ გოგოებს წინააღმდეგობის გაწევა.
  ნატაშამ აიღო და იმღერა:
  - ადგილზე სირბილი საერთო შემრიგებელია!
  და მეომარი გოგონა მოწინააღმდეგეებს დარტყმების ასეთი კასკადით შეუვარდა.
  და შიშველი ფეხებით ისვრის დისკებს.
  აქ მან აწარმოა წისქვილი. ყვითელი ჯარის მეთაურთა მასა უკან დაბრუნდა.
  ის მებრძოლი ლამაზმანია. დაამარცხე ასეთი ყვითელი არმადა.
  ზოია მოძრაობაშია და ყველას ანადგურებს გამონაკლისის გარეშე. და მისი ხმლები სიკვდილის მაკრატელს ჰგავს.
  გოგონა უბრალოდ საყვარელია. და მისი შიშველი ფეხები ისვრის ძალიან შხამიან ნემსებს.
  დაამარცხე მეტოქეები. ყელს ხვრეტენ და კუბოებს აკეთებენ.
  ზოიამ აიღო და დაიკივლა:
  - თუ ონკანში წყალი არ არის...
  ნატაშამ გახარებულმა შესძახა:
  ასე რომ შენი ბრალია!
  და შიშველი თითებით ისვრის რაღაცას, რაც საფუძვლიანად კლავს. ეს ნამდვილად გოგოს გოგოა.
  და მისი შიშველი ფეხებიდან როგორ გაფრინდება დანა. და მოხვდა ბევრი მებრძოლი.
  ავრორა მოძრაობაშია. სწრაფი და უნიკალური თავისი სილამაზით.
  რა ნათელი თმა აქვს. როგორც პროლეტარული ბანერი ფრიალებს. ეს გოგო ნამდვილი ჯიუტია.
  და მოწინააღმდეგეებს ჭრის - თითქოს ხმლებით ხელში დაიბადა.
  წითური, დაწყევლილი ნაბიჭვარი!
  ავრორამ აიღო და ჩაიჩურჩულა:
  - ხარის თავი იქნება - მებრძოლები არ გაგიჟდებიან!
  და აქ მან კვლავ გაანადგურა ბევრი მებრძოლი.
  ოლეგ რიბაჩენკო წუწუნებდა:
  - Რა გჭირდება! აი გოგო!
  მარგარიტამ, შიშველი ფეხით ხანჯალი ესროლა, დაადასტურა:
  - დიდი და მაგარი გოგო!
  ავრორა სიამოვნებით დაეთანხმა ამას:
  - მე ვარ მეომარი, რომელიც ნებისმიერს დაკბენს!
  და ისევ შიშველი თითებით მკვლელს წამოიწყებს.
  სვეტლანა ბრძოლაში არ ჩამოუვარდება მოწინააღმდეგეებს. გოგო კი არა, ცეცხლოვანი დასასრული.
  და ყვირის:
  - რა ცისფერი ცაა!
  ავრორამ, შიშველი ფეხით გაათავისუფლა დანა, დაადასტურა:
  - ჩვენ არ ვართ ძარცვის მომხრეები!
  სვეტლანამ, მტრებს ჭრიდა, ჭიკჭიკებდა:
  -სულელს დანა არ სჭირდება...
  ზოიამ ცახცახებდა, შიშველი, გარუჯული ფეხებით ნემსებს ესროდა:
  - სამი ყუთიდან მოატყუებ!
  ნატაშამ, ჩინელების მოწყვეტით, დაამატა:
  - და გააკეთე მასთან ერთი პენი!
  და მეომრები აიღებენ და ხტუნდებიან. ისეთი სისხლიანი და მაგრები არიან. ზოგადად, მათ დიდი მღელვარება აქვთ.
  ოლეგ რიბაჩენკო ბრძოლაში ძალიან ელეგანტურად გამოიყურება.
  მარგარიტა მღეროდა:
  - დარტყმა ძლიერია და ბიჭს აქვს ინტერესი ...
  გენიალურმა ბიჭმა ფეხით გაუშვა ის, რაც ვერტმფრენის პროპელერს ჰგავდა. მან ჩინელებს რამდენიმე ასეული თავი მოჰკვეთა და დაიკივლა:
  - საკმაოდ სპორტული!
  და ორივე - ბიჭი და გოგო სრულ ღია სამუშაოებში.
  ოლეგი, ყვითელ ჯარისკაცებს ჭრიდა, ღრიალებდა:
  - და ჩვენთვის დიდი გამარჯვება იქნება!
  მარგარიტამ საპასუხოდ დაიღრიალა:
  - ყველას ვკლავთ - შიშველი ფეხებით!
  გოგონა მართლაც ასეთი აქტიური ტერმინატორია.
  ნატაშამ შეტევაში იმღერა:
  - Წმინდა ომი!
  და მეომარმა გაუშვა მკვეთრი დისკი-ბუმერანგი. რკალში გაფრინდა, ბევრი ჩინელი მოჭრა.
  ზოიამ დაამატა და განაგრძო განადგურება:
  - ეს ჩვენი გამარჯვება იქნება!
  და შიშველი ფეხებიდან ახალი ნემსები ამოფრინდა. და მათ დაარტყეს ბევრი მებრძოლი.
  ქერა გოგონამ თქვა:
  - მეტოქე მატე!
  და მან აჩვენა ენა.
  ავრორა, ფეხებს აქნევდა და ბასრი სვასტიკებს ისვრის, ღრიალებდა6
  - იმპერიული დროშა წინ!
  სვეტლანამ დაუდასტურა:
  - დიდება დაღუპულ გმირებს!
  და გოგონებმა ერთხმად შესძახეს და ჩინელები გაანადგურეს:
  - არავინ გაგვაჩერებს!
  ახლა კი მეომრების შიშველი ფეხებიდან დისკი მიფრინავს. ხორცი დახეულია.
  და ისევ იყვირე:
  - ვერავინ დაგვამარცხებს!
  ნატაშა ჰაერში გაფრინდა. მან გააღო მეტოქეები და გასცა:
  - მგლები ვართ, მტერს შეწვით!
  და მისი შიშველი თითებიდან ძალიან მომაკვდინებელი დისკი გამოფრინდება.
  გოგონა ექსტაზში ტრიალებს კიდეც.
  შემდეგ კი დრტვინავს:
  - ჩვენს ქუსლებს ცეცხლი უყვარს!
  დიახ, გოგოები ნამდვილად სექსუალურები არიან.
  ოლეგ რიბაჩენკო ღრიალებდა:
  - ოჰ, ადრე, იძლევა უსაფრთხოებას!
  და თვალი ჩაუკრა მეომრებს. იცინიან და საპასუხოდ კბილებს აცლიან.
  ნატაშამ დაჭრა ჩინელი და აკოცა:
  - ჩვენს სამყაროში არ არის სიხარული, ბრძოლის გარეშე!
  ბიჭმა უპასუხა:
  "ზოგჯერ ჩხუბიც არ არის სახალისო!"
  ნატაშა დათანხმდა:
  - თუ ძალა არ არის, მაშინ დიახ ...
  მაგრამ ჩვენ მეომრები ყოველთვის ჯანმრთელები ვართ!
  გოგონამ შიშველი ფეხის თითები მოწინააღმდეგეს ნემსებს ესროლა და მღეროდა:
  - ჯარისკაცი ყოველთვის ჯანმრთელია,
  და მზადაა მოქმედებისთვის!
  ამის შემდეგ ნატაშამ მტრები კვლავ გაანადგურა.
  ზოია ძალიან სწრაფი ბავშვია. აქ არის მთელი ლულა ჩინეთში გაშვებული. და ერთი აფეთქებისგან რამდენიმე ათასი დახია.
  შემდეგ მან დაიყვირა:
  - არ გაჩერდე, ჩვენი ქუსლები ცქრიალა!
  და გოგონა საბრძოლო მაქმანით!
  ავრორა ბრძოლაში ასევე არ არის სუსტი. ასე აგდებს ჩინელებს. თითქოს ჯაჭვის ლიფიდან ურტყამს.
  და ჭრის მოწინააღმდეგეებს - მღერის:
  -ფრთხილად გამოადგება,
  შემოდგომაზე ღვეზელი იქნება!
  წითურთმიანი ეშმაკი მართლაც ხნავს ბრძოლაში, როგორც ეშმაკი სნაფყუთში.
  და აი, როგორ იბრძვის სვეტლანა. და ჩინელები ამას მისგან იღებენ.
  და თუ ურტყამს, დაარტყამს.
  მისგან სისხლიანი ნაპერწკლები გამოფრინავს.
  სვეტლანამ სასტიკად შენიშნა, როდესაც შიშველი ფეხიდან ლითონის ნაპერწკლები გადმოფრინდა და თავის ქალა დნება:
  - დიდება რუსეთს, ძალიან დიდებაც კი!
  ტანკები წინ მიიჩქარიან...
  განყოფილება წითელ პერანგებში -
  გილოცავთ რუს ხალხს!
  აქ გოგოებმა ჩინელებს დაუპირისპირდნენ. ასე ჭრიან და ჭრიან. არა მეომრები, არამედ მართლა პანტერები, რომლებმაც ჯაჭვი გაწყვიტეს.
  ოლეგი ბრძოლაშია და თავს ესხმის ჩინელებს. ურტყამს მათ უწყალად და ყვირილის გარეშე:
  ხარებივით ვართ!
  მარგარიტამ, გაანადგურა ყვითელი ჯარი, აიღო:
  ხარებივით ვართ!
  ნატაშამ აიღო და იყვირა, ყვითელ მებრძოლებს მოკვეთა:
  - ტყუილი ხელიდან არ არის!
  ზოიამ ჩინელები დახია, ატეხა:
  - არა, ხელიდან არა!
  ასევე აიღებს და გამოუშვებს ვარსკვლავს შიშველი ფეხით.
  ნატაშამ აიღო და დაიკივლა:
  - ჩვენი ტელევიზორი ჩართულია!
  და შიშველი ფეხიდან ნემსების მკვლელი დაფრინავს.
  ზოიამ, რომელიც ასევე გაანადგურა ჩინელები, დაიკივლა:
  - ჩვენი მეგობრობა მონოლითია!
  და ისევ ისეთი სროლა, რომ წრეები ბუნდოვანია ყველა მიმართულებით. ეს არის გოგონა - ოპონენტების სუფთა განადგურება.
  გოგონა შიშველი თითებით აიღებს და გამოუშვებს სამ ბუმერანგს. და აქედან გვამები კიდევ უფრო მეტი გახდა.
  ამის შემდეგ, სილამაზე გასცემს:
  - მტერს წყალობას არ მივცემთ! გვამი იქნება!
  და ისევ მომაკვდინებელი რამ მიფრინავს შიშველი ქუსლიდან.
  ავრორამ ასევე საკმაოდ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - მხოლოდ ერთი გვამი კი არა, ბევრი!
  ამის შემდეგ გოგონამ აიღო და ფეხშიშველმა გაიარა სისხლიან გუბეებში. და მოკლა ბევრი ჩინელი.
  და როგორ ღრიალებს:
  - Მასობრივი მკვლელობა!
  შემდეგ კი თავი ჩინელ გენერალს ურტყამს. დაამტვრიეთ მისი თავის ქალა და გასცეს:
  -ბანზაი! სამოთხეში წახვალ!
  სვეტლანა, შეტევაში ძალიან გაბრაზებული, ყვირის:
  - არ დაგეზოგება!
  და ათიოდე ნემსი უფრინავს შიშველი თითებიდან. როგორ სცემს ყველას. და მეომარიც კი ძალიან ცდილობს დაქუცმაცებას და მოკვლას.
  ოლეგ რიბაჩენკო ყვირის:
  - დიდებული ჩაქუჩი!
  და ისეთ მაგარ ვარსკვლავს ბიჭიც შიშველი ფეხით ისვრის სვასტიკის სახით. რთული ჰიბრიდი.
  და ჩინელების მასა ჩამოინგრა.
  ოლეგი იღრიალა:
  -ბანზაი!
  და ბიჭი ისევ ველურ შეტევაშია. არა, ის უბრალოდ იფეთქებს და ვულკანები ღრიალებს!
  მარგარეტი მოძრაობაშია. ყველას მუცელს გამოგლეჯს.
  გოგონა თავისი ფეხით ერთდროულად ამოაგდებს ორმოცდაათ ნემსს. და მასა კლავს ყველა სახის მტერს.
  მარგარიტა მხიარულების თვალსაზრისით მღეროდა:
  - Ერთი ორი! მწუხარება არ არის პრობლემა!
  არასოდეს არ უნდა იმედგაცრუდეთ!
  ცხვირი და კუდი უფრო მაღლა აიღეთ მილით.
  იცოდე, რომ ნამდვილი მეგობარი ყოველთვის შენთანაა!
  ეს ისეთი აგრესიული კომპანიაა. გოგონა ურტყამს და ყვირის:
  "დრაკონის პრეზიდენტი გვამი გახდება!"
  ნატაშა ბრძოლაში მხოლოდ ერთგვარი ტერმინატორია. და ღრიალი ღრიალებდა:
  -ბანზაი! მიიღეთ სწრაფად!
  და ყუმბარა შიშველი ფეხიდან გადმოფრინდა. ჩინელები კი ფრჩხილებივით არიან. და დაამტვრიე.
  აი მეომარი! ყველა მეომარს - მეომარი!
  ზოიაც შეტევაშია. ისეთი გააფთრებული ძუა.
  და მან აიღო და იღრიალა:
  - ჩვენი მამა თავად თეთრი ღმერთია!
  და სამმაგი წისქვილს ჭრის ჩინელებს!
  და ავრორამ საპასუხოდ იღრიალა:
  - და ჩემი ღმერთი შავია!
  მართლაც, წითური არის მოტყუების და ბოროტების განსახიერება. მტრებისთვის, რა თქმა უნდა. მეგობრებისთვის კი ის საყვარელია.
  და როგორ შიშველი თითებით აიღებს და აგდებს. და ციური იმპერიის მეომრების უამრავი გროვა.
  წითურმა დაიყვირა:
  - რუსეთი და შავი ღმერთი ჩვენს უკანაა!
  ძალიან მაღალი საბრძოლო პოტენციალის მქონე მეომარი. არა, ამის ქვეშ ჯობია არ ჩაერიო.
  ავრორამ ჩაიღიმა:
  - ყველა მოღალატეს ფხვნილად დავამსხვრევთ!
  და თვალი ჩაუკრა პარტნიორებს. დიახ, ეს ცეცხლოვანი გოგონა არ არის ზუსტად ის, რაც მშვიდობის მოცემას შეუძლია. თუ მშვიდობა სასიკვდილო არ არის!
  სვეტლანამ, მტრების გამანადგურებელმა, გამოსცა:
  - რიგზე დაგაყენებთ!
  ავრორამ დაადასტურა:
  - ყველას მოვკლავთ!
  და მისი შიშველი ფეხებიდან ისევ მიფრინავს ტოტალური განადგურების საჩუქარი!
  ოლეგმა საპასუხოდ მღეროდა:
  - სრული ბანზაი იქნება!
  ავრორამ, რომელიც შიშველი ხელებით აწყვეტინებდა ჩინელებს, აჭრიდა მათ ხმლებით და ნემსებს ესროდა შიშველი თითებით, გამოსცა:
  - Მოკლედ! Მოკლედ!
  ნატაშამ, რომელიც ანადგურებდა ყვითელ მეომრებს, იკივლა:
  - მოკლედ - ბანზაი!
  და მოწინააღმდეგეები ველური სიმწარით დავჭრათ.
  ოლეგ რიბაჩენკო მოწინააღმდეგეებს ჭრის, გამოქვეყნდა:
  - ეს გამბიტი ჩინური არ არის,
  და დებიუტი, მერწმუნეთ, ტაილანდურია!
  და ისევ ბიჭის შიშველი ფეხიდან ბასრი, ლითონის ჭრის დისკი ამოფრინდა.
  მარგარიტა, კლავდა ციური იმპერიის მეომრებს, მღეროდა:
  - და ვის ვიპოვით ბრძოლაში
  და ვის ვიპოვით ბრძოლაში ...
  ნუ ვიხუმრებთ ამით -
  მოდი დავშალოთ!
  მოდი დავშალოთ!
  . თავი #3
  ჩინელების ცემის შემდეგ შეგიძლიათ ცოტა დაისვენოთ. მაგრამ, სამწუხაროდ, თქვენ არ გაქვთ დრო ზედმეტი დასვენებისთვის.
  ახალი ყვითელი ურდოები შემოდიან.
  ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ჭრის მათ და ღრიალებს:
  - წმინდა ომში - რუსები არ აგებენ!
  მარგარიტა სასიკვდილო საჩუქრებს შიშველი თითებით ისვრის და ადასტურებს:
  - Არასოდეს წააგო!
  ოლეგს სხვა რამის თქმა სურდა...
  მაგრამ ახლა ისინი დროებით გადაიტანეს ჯადოქრის შელოცვით სხვა ნივთიერებაში.
  და ოლეგ რიბაჩენკო გახდა პიონერი გერმანულ ბანაკში. და მარგარიტა გადავიდა მასთან.
  ისე, არა ყველა დროის გაჭრა ჩინელებთან.
  - დიდება სამშობლოს! - გაიმეორა ტირილი პიონერმა ოლეგ რიბაჩენკომ და ჩუმად გაუძლო მხრებში დარტყმას, თუმცა ზუსტად ერთ-ერთ წარსულ შეშუპებულ ნაწიბურზე დაეცა. და მეორე და საერთოდ გაკვეთა - სისხლი მოედინებოდა! მარგარიტამ გაკვირვებით და მადლიერებით შეხედა ოლეგ რიბაჩენკოს და ინგლისურად რაღაც ჰკითხა. ბავშვი საოცრება ოლეგ რიბაჩენკო ფიქრობდა - ალბათ, ისევ მეკითხება ის, რაც სიზმარში ვნახე - არის თუ არა სინქრონიზმი? ბიჭმა ღიმილით გადახედა დას და ათი წლის ბავშვისთვის საკმაოდ განიერი მხრები აიჩეჩა. როგორც ჩანს, მარგარიტას ესმოდა, რომ ოლეგ რიბაჩენკოს უბრალოდ სურდა ეჩვენებინა, რომ არ დანებდა და არ ესმოდა, რამ აიძულა იგი ეყვირა პროლეტარული კინოს სტილში.
  და არა მარტო ის, ეს გამხდარი, მელოტი მარატ კაზეიც. მაგრამ გამამხნევებელი თვალის დახამხამებით თავი დაუქნია მამაც ბიჭს...
  ოლეგ რიბაჩენკო უცებ განაწყენდა და ხმაში ტკივილის ჩახშობის შემდეგ შენიშნა:
  - ბრავადო ყველაფერია!
  მარგარიტამ ჩურჩულით გააპროტესტა:
  - არა, არა ბრავადო! თითქოს თქვა - სიტყვა ბაიონეტს სუნავს!
  ოლეგმა სერიოზულად შენიშნა:
  - ასი კრაუტის ლანძღვას ერთი ფაშისტის მოკვლა ჯობია!
  ისმოდა ხმაური, ძრავების ღრიალი და ღრიალი, SS-ის მხედრები და ჯალათი ექიმები - გადმოხტნენ მიწაზე და ახსნეს მუტანტები, ვიდრე ცხოველების ცხენები. ტყვეები ბალახზე დასხდნენ - ჯაჭვით. ბორკილები შეამოწმეს: ისე მჭიდროდ იყვნენ ბორკილი. და ოლეგ რიბაჩენკო არც თუ ისე გაკვირვებული იყო იმის დანახვით, თუ როგორ მიუახლოვდა მას ერთ-ერთი უმცროსი SS ექიმი. გერმანულად მან უხეშად თქვა - ადექი, პატარა პრიმატო - პიონერ ბიჭს რბილი ჩექმის თითი თეძოში ან ოდნავ უფრო მაღლა, თირკმელებში უბიძგა. ოლეგ რიბაჩენკო დაიძაბა... მერე კი მაგარი ავრორა ჩაერია. ცეცხლოვანმა ეშმაკმა (ასე რომ მას ჯარში მეტსახელი შეარქვეს მისი არაბუნებრივი და ნათელი წითელი თმის ფერისა და არაქალური გამძლეობისა და სიძლიერის გამო!) რაღაც დამცინავად ახსნა - და ეს დაცინვა არ დასრულებულა ოლეგზე. ჩანს, ფაშისტმა ექიმმაც იგრძნო! ნაცისტმა ავრორას დაკუნთულ მხარში ფეხით დაარტყა. მან უბრალოდ ჩაიცინა. შემდეგ ფაშისტმა შემოვლითი გზა დაარტყა, მკვეთრად დაარტყა მოქნილი ზურგი გაბედულ გოგონას. ოლეგი შერყევისგან გვერდით აიჩეჩა. ავრორა მაშინვე ისევ დაჯდა და ჩუმად აჩვენა ბორკილი ხელები. მსუქანმა პროფესორმა დაუძახა თავის უმცროს კოლეგას, რომელმაც უცებ დაბლა დაიხედა. შემდეგ მან დაამტვრია გამხმარი ხის ტოტი და აჩვენა ოლეგ რიბაჩენკოს. ცხვირწინ დაუქნია ხელი - უნებურად უკუიქცა ბიჭი. ფაშისტმა ექიმმა ისევ ვითომ ხელი აიღო, თავი დაუქნია, რაღაც უცნაური მოძრაობა გააკეთა. არ მესმის, თითქოს SS კაცი კოვზით ჭამს ...
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაბრაზებულმა თქვა გერმანულად:
  ადამიანურად ვერ გამოხატავ საკუთარ თავს.
  ფრიცმა გამოიჩეკა: სუბადამიანო, იცის ოსტატი რასის ენა?
  ახალგაზრდა რიბაჩენკო უმცროსი მიხვდა, რომ ამაოდ უღალატა საკუთარ თავს, გაამხილა რა სჯობდა საიდუმლოს შენახვა, მაგრამ... სიტყვა ბეღურა არ არის - მოგენატრება, არ დაიჭერ. მართალია, მსუქანმა, მაღალმა ექიმმა გულგრილობის ჰაერი ჩაიცვა, ამ სიტყვამ ჩაახშო ბიჭის მიერ წარმოთქმული გერმანული ფრაზა. ისევ გაიმეორა წინა ჟესტი და მოკეცილი მკლავი აჩვენა.
  და ოლეგ რიბაჩენკო მიხვდა - ისინი მას მსახურად უგზავნიან შეშისთვის ...
  ამაყი უარის შემდეგ აღარ მინდოდა ცემა. დიახ, თქვენ არ შეგიძლიათ ხელიდან გაუშვათ შესაძლებლობა.
  აბა, რა სიამაყეა ცენტურიონის, უფრო სწორად პატრიციონის გასატეხად. გაქცევის ფიქრი, რა თქმა უნდა, მოვიდა - როგორც კი მძიმე ხელბორკილები დიდი გასაღების ქვეშ დააწკაპუნა. თუმცა შეიძლება უფრო ლოგიკური იყოს იმის თქმა, რომ ის საერთოდ არ წასულა! მაგრამ პატარა ფიქრი შეშინებული კურდღლის მსგავსი აღმოჩნდა, რომელიც ფარებში დარბის და არ იცოდა, რომ ის უკვე, ფაქტობრივად, დაიჭირეს. და მაინც - როგორც კი ოლეგ რიბაჩენკო მოშორდა ავტოსადგომს - ბიჭმა დაინახა, რომ მას მაქცია მიჰყვებოდა. ერთ-ერთი იმ უცნაური, გაწვრთნილი მუტანტი, რომელიც იცავს SS-ის მართულ კოლონას. ამავდროულად, არცერთი კოლონა გამომწვევად არ იყურება ფეხშიშველი ბიჭისკენ, რომელიც ნაჩქარევად აძვრა სკამზე. მიუხედავად იმისა, რომ ოლეგ რიბაჩენკო გრძნობდა, რომ, სავარაუდოდ, ფარული კამერა იღებდა მის მოძრაობებს. გასაკვირიც კი არის, რამდენად ტექნიკურად დაწინაურდნენ ფრიცები. თუ ჩვენები ადეკვატურად არ პასუხობენ, მაშინ ცუდი იქნება.
  ნაკაწრმა მტკივნეულად დაარტყა დაუცველი ბავშვების უკვე შეხორცებულ ძირებს. ძლიერად ჩამოგდებულმა ფეხებმა უკვე დაწყებულია უხეში, მაგრამ ეს პროცესი საკმაოდ მტკივნეულია, როცა ბასრ ქვებზე აბიჯებ. ოლეგი ჩუმად ღრიალებდა, ცდილობდა არ ეჩვენებინა, რომ ტკივილს სცემდა და ისევ არ ეყურებინა ამოსული სისხლი. მაგრამ მაშინ ეს აუხსნელის ცუნამს დაემსგავსა მასზე.
  შიშმა მყისიერად და აუხსნელად წაართვა პიონერ ბიჭს საკუთარი აზრები და სურვილები. უბრალოდ უნდოდა შემობრუნება მაქციას (?) მიმართულებით. ნაცისტური მხეცის არაადამიანური თვალების ქვეშ ოლეგ რიბაჩენკო უნებურად გაიყინა და გაიყინა. მაგრამ ახლად გამომცხვარი პიონერი მაშინვე ააფეთქეს ცეცხლოვანმა სიცხემ და ბიჭი ავტომატივით გადავიდა ქარხნიდან. მან დაამტვრია ნაპრალებში ამოსული არყის და კვიპაროსების მშრალი ტოტები, რომლებიც ჯერ კიდევ არ იყო გამწვანებული ზამთრის შემდეგ - ბევრი, ძლივს მიათრევდა მათ. დიდ, გამჭვირვალე ჩანთაში დავკეცე, გავათრე ისე, რომ ავტოსადგომისკენ მიმავალი გზა არ გავარჩიე.
  ოლეგ რიბაჩენკო, გზად, სასოწარკვეთილად ცდილობდა დაძლიოს იმედგაცრუებული საშინელება. პიონერი-შესანიშნავია თუ არა! მაგრამ ეს ერთი უნიჭო მოცურავეს ჰგავდა, რომელიც წყალზე დარჩენას ცდილობდა. ჩნდება, მერე ისევ ადიდდება...
  მაქცია მას მიჰყვებოდა: დროდადრო ჩერდებოდა და ყნოსავდა ბიჭის მიერ დატოვებულ შიშველ კვალს.
  გენიალურმა პიონერმა საშინელებათა ტალღისგან შვება მხოლოდ მაშინ იგრძნო, როცა ბანაკის ადგილას დაბრუნდა.
  საზიზღარი არაადამიანური ფაშისტები არ ჩანდნენ ოლეგ რიბაჩენკოსკენ. მიუხედავად იმისა, რომ სინამდვილეში რამდენიმე SS მამაკაცი თვალს არ აშორებდა. მხოლოდ მაშინ, როცა მოტანილი დაკეცა, უფროსმა ექიმმა ჯალათმა, მოკლედ მზერა გადაუგდო ბიჭს... ეჰ! ოლეგი საბოლოოდ მოვიდა გონს. ხარბად აიღო და ფიქრობდა, რომ შესაძლოა შოკოლადის ფილა ან რაღაც მიღმა გასცეს სამუშაოდ. და გამოჩეკილი - იწვა, კაჟი და ფოლადი. კაჟი, სავარაუდოდ, კვარცი იყო. და სკამი ფაილის ნაჭერს ჰგავს. როგორ გამოვიყენოთ ეს ყველაფერი - განვითარებულმა პიონერმა ოლეგმა თეორიულად იცოდა და ინტერესითაც კი, ის რობინზონებსაც მოსინჯა პოლესიეს... რომ არა უცნაური გარემოებები.
  ოლეგი ნესტიან ტოტებს ფეხით, შემდეგ ხელით შეეხო და თავი დაუქნია.
  - ტინდერი... - ჩუმად თქვა პიონერმა რუსულად, უცებ ხველა და გაიმეორა. - ტინდერია საჭირო. - და გაჭირვებით თავი შეიკავა გერმანულ მეტყველებაზე გადასვლისგან. - არ ანათებს.
  ოლეგმა მათ შეხედა... გაუგებარია, რატომ სჭირდებოდა ფრიცს, რომელსაც სანთებელაც აქვს და ასანთიც და, ალბათ, ცეცხლსასროლიც კი, ცეცხლის მოპოვების ეს ძველებური ხერხი. მათ სურთ გამოსცადონ პიონერების ჭკუა. გაზომავენ საბჭოთა ადამიანის გონებრივ განვითარებას? თუ ტრივიალურად დასცინიან ტყვე ბიჭს? ვინ გაუგებს მათ თითქოს სხვა პლანეტიდან!
  ნაცისტებმა ერთმანეთს გადახედეს, კბილებს აშორებდნენ. ყველაზე უცნაური და ... და ყველაზე საშინელი ოლეგ რიბაჩენკოსთვის არის ის, რომ მათი სახეები არ იყო ბოროტი, არც სასტიკი, არც დამცინავი, არა! ძალიან ცნობისმოყვარე, თითქოს უცნაურ ცხოველს განიხილავს, განსაკუთრებით აშკარა ინტერესი აღენიშნება უფროს პროფესორს, თითქოს განზრახ მოიხსნა სათვალე. გულგრილობა არც ერთი წვეთია, საინტერესოა, როგორ აკვირდებიან მეცნიერები ექსპერიმენტს.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჩურჩულით გაიმეორა და ცდილობდა ხმაში მღელვარება შეეკავებინა:
  ზამთარში ყველაფერი ნესტიანი იყო! არ წავა!
  თვალში უფრო მოჩვენებითი, ვიდრე გულწრფელი გაუგებრობა, მაგრამ ისევ ბრაზის გარეშე. მაგრამ შემდეგ ერთ-ერთი ახალგაზრდა - არა ის, ვინც ოლეგს ჯაჭვები გაუხსნა - წუწუნებდა, ადგა, გაიწელა, უნაგირზე ნაცემი უკანალი მოისრისა დანარჩენი SS-ის კაცების სიცილზე... ოლეგს არც ისე გაუკვირდა, რომ ზოგიერთს გერმანელები გადაადგილებისთვის იყენებენ ცხენებს - საწვავის დეფიციტი. თუმცა, რატომღაც, ტრანსპორტი დაცოცავს მათ შემდეგ? ნაცისტმა მტერმა დაკეცილი უნაგირებიდან ყუთი მოიტანა, საიდანაც რაღაც ამოიღო... პიონერს ეგონა, რომ ეს ბამბა იყო, მაგრამ არა. ის დისტანციურად ჰგავს თხელი ძაფების სიმსივნეს. ოლეგ რიბაჩენკო, ხელში აიყვანა, მიხვდა - მშრალი ხავსი.
  ისევ პიონერ ბავშვს გაუკვირდა, რატომ იყო ეს ფრიც და ექიმიც კი, რომელიც გუთანში ბალახს ატარებდა... იქნებ ეს ხავსი არც ისე მარტივია?
  აბა, შეწყვიტე ფიქრი, თავი მტკივა. უნდა ჩანდეს - შენზე უფრო მარტივი და სულელი. უცნაურად საკმარისია, მაგრამ მყესმა მაშინვე აიღო - ოლეგმა კაჟი არ დაარტყა კაჟს, მაგრამ შეუფერხებლად გადაფხეკა (სადღაც წაიკითხეთ) - და ნაპერწკლები სეტყვავით წვიმდა. და მან შეძლო ხანძრის გაჩენა (ახლა მან ააშენა ჩვეულებრივი "ქოხი") სიცოცხლის უმეტესი ნაწილის განმავლობაში. მალე ცეცხლი ცეკვავდა ძალით და მთავარი - არყი კარგად იწვის და ნესტიანია. აქ SS-ის ახალგაზრდა მესაზღვრეებმა წამოიწიეს, დაიწყეს ლითონის ამწეების ჩაძირვა მიწაში ცეცხლის გვერდებზე.
  და ოლეგ რიბაჩენკოს თავი დატრიალდა, რაღაც უკიდურესად კაუსტიკური ჩაუვარდა ცხვირში და მყისიერად გათიშა მისი ცნობიერება რეალობას. მაგრამ მაშინვე შემოვიდა ხედვა, რომელიც განსაცვიფრებელი იყო რეალიზმში.
  ბავშვის პიროვნებაც კი შეიცვალა, თავი უბედურ ობლად წარმოიდგინა, ცოცხალ მშობლებთან ერთად. უფრო მეტიც, მამამ და დედამ არ დატოვეს - მათ წინაპრებს ჩამოართვეს ვალების უფლება და ბიჭი გაგზავნეს გამოსასწორებელ, ციხის თავშესაფარში. დანაშაულის გარეშე, მაგრამ რადგან მშობლებს ფული აქვთ, მაშინ თქვენ, დიქტატორულ, კოსმოსურ იმპერიაში სასამართლოს გადაწყვეტილებით, არასრულწლოვანი დამნაშავე ხართ.
  ბავშვთა სახლი დედაქალაქის ინდუსტრიულ უბანში მდებარეობდა და მართლაც ციხეს ჰგავდა. ყველგან ყაზარმები, საკან-ყაზარმები. ოლეგ რიბაჩენკომ, რეალისტური ხედვით, ღამე გაათია ცუდად დაგეგმილ ხის ბუდეებზე. იქვე იწვნენ სხვა ბიჭები, როგორც კაცობრიობის, ასევე უცხოპლანეტელებისგან. არ იყო საბნები, ლეიბები, ბალიშები, გადატვირთული და ხშირად ნაცემი სხეული შიშველ ხეზე დევს. ღამით კი ფეხს ჯაჭვზე აჯაჭვებენ, რომ არ გაიქცნენ. საკანში ასამდე ბავშვია, ძალიან გაჭედილია, სხეულები ოფლიანდება, ვედროს კუთხეში ერთმანეთის გვერდით ნაცემი, კანალიზაციაც კი არ არის. და ეს არის სახელმწიფოში, რომლის ვარსკვლავური ხომალდები ხნავს გალაქტიკის სივრცეებს და რომლის დროშები გვირგვინდება ათიათასობით დასახლებულ სამყაროში! თუმცა ბიჭები ქუჩაში ცდილობენ განტვირთვას, დღის დაახლოებით ორი მესამედი საქმით არიან დაკავებულნი. ყველაზე რთულად ითვლება მაღაზიაში, მტვრიანი და დამღლელი. ზურგი და მკლავები საშინლად დაიღალა ამით და თვალწინ იწყებს "ჩავარდნას", ოპერაციები მარტივია, მაგრამ შრომატევადი, გამეორებას მოითხოვს. უფრო სასიამოვნო სამუშაო, გარეთ მინდორში ან სამშენებლო მოედანზე. ბავშვები, რათა ნაკლებად დაიღალონ და მიიღონ რელაქსაცია, ცდილობენ მონაცვლეობას სხვადასხვა შრომით პროცესში. მაგრამ მაინც, სხეული მტკივა, ბევრი ბიჭი, ბავშვთა სახლში - თითქმის ნახევარი ძილში წუწუნებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო ნერვიულად შეტრიალდა და შემობრუნდა. სირენა ჟღერს, ეს ნიშნავს ამაღლებას, მუშაობას. ბავშვის სხეული ჯერ არ მოსვენებულა, სხვა ბიჭები - შიშველი კაცობრიობა და სხვა სამყაროს ბეწვიანი შთამომავლობა - იბრძვიან ამაღლებაზე. მონობის თვეების განმავლობაში დაგროვილი დაღლილობა კუნთების მოსაწყენ ტკივილს აძლევს ადგილს. ჩამონტაჟებული ჩიპის მიერ კონტროლირებადი ჯაჭვები ავტომატურად ფრინდება მათი ფეხებიდან, ისინი მზადდება ძალიან ძლიერი შენადნობისგან, რომლის დახრილობა შეუძლებელია. მეთვალყურეები ჩნდებიან, მუქარის შეძახილები ისმის.
  ბიჭებს ბანაობისკენ მიჰყავთ, დიდხანს არ დასჭირდება, ავზებიდან წყალი ჟანგიანია. ოლეგ რიბაჩენკო იბანს პირს, აფურთხებს ოფლის დასაბანად. საკანში არ არის ვენტილაცია და ოფლის სურნელოვანი ოთახი არ ახერხებს ძილის განახლებას. ამის შემდეგ მიჰყავთ საუზმეზე, ფეხზე დგომა უწევთ ჭამა, არასრულწლოვან მსჯავრდებულებს სკამები არ სჭირდებათ. იკვებებიან პურითა და სილოსით, ხორცი ძვირია და ბავშვები არ უნდა იკვებონ, ამიტომ საძოვრებზე ცურვას ამჯობინებენ. თუმცა ცხენი ვეგეტარიანელია და როგორ მუშაობს, სანამ მტაცებლები ხორცს ჭამდნენ, დაიძინეთ. ოლეგის გვერდით არის მისი მეგობარი ტიმური. ორივე მათგანი ამ ხედვაში თორმეტი წლისაა, უფრო ზუსტად, ვიდრე სხვა რეალობა, ძლიერი ბიჭების ასაკი გარდამტეხია, როცა ძალიან ძნელია მონებთან შეგუება.
  ტიმურმა, რომელიც ცუდად გარეცხილ ჭიქაში სვამდა ჭინჭრის წვენს, კვნესით თქვა:
  - და ისევ ამ მაღაზიაში მუშაობა! არ მინდა!
  - არ მინდა ავდგე და ერთი და იგივე მოძრაობა ათ ათასჯერ გავიმეორო. - უპასუხა უსიამოვნო მოგონებებისგან აკანკალებულმა ოლეგ რიბაჩენკომ.
  - იქნებ საველე სამუშაოები მოვითხოვოთ! - ტიმურმა მეოცნებე ახედა ცას, სადაც ამ პლანეტაზე ერთდროულად სამი ვარსკვლავი ანათებდა. - კერძოდ, გაასუფთავეთ კობრი-ატამი. ისინი ძალიან გემრიელია, განსაკუთრებით ოქროს ფარფლებით, მაგრამ რადგან მეურვე ხარბად არ გამოიყურება, შეგიძლიათ პირში რამე მაინც ამოიღოთ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ მძიმედ ამოისუნთქა:
  - მეც მირჩევნია სწორედ ასეთი სამუშაო ნაზი ბუნების წიაღში. - შემდეგ კი ხორცშესხმული პიონერი უფრო მხიარული გახდა. - რობოტი-დამკვირვებლის მოტყუება შეიძლება, აქ მონიტორინგის აღჭურვილობის დიდი ნაწილი უკვე მოიპარეს!
  საუზმე დასრულდა და მათ გაყვანილობისკენ მიჰყავთ...
  ბავშვები საპარადო მოედანზე მწკრივში არიან, კაცობრიობის ბიჭები ცდილობენ ერთმანეთთან გამყარებას, უცხოპლანეტელები ფორმირებას სიმაღლის მიხედვით ინარჩუნებენ. ასაკისა და ზომის მიხედვით იყოფა ჯგუფებად. არიან ბიჭები ხუთიდან თექვსმეტ წლამდე, ასევე ბეწვიანი და ქერცლიანი ახალგაზრდები სხვა სამყაროს წარმომადგენლები.
  ერთადერთი, რაც მათ აერთიანებს, არის ტანსაცმელი, უფრო სწორად მისი თითქმის სრული არარსებობა, მხოლოდ შორტები ბიჭებზე საიდენტიფიკაციო ნომრით.
  იმპერია მათ ექცევა იმ პრინციპით, რომ მეტი სარგებელი მოაგროვონ მათთვის, ვინც აღარ ითვლებოდა მოქალაქედ! დანაზოგი ყველაფერში, ტანსაცმელზე, ფეხსაცმელზე, თუმცა ზოგიერთმა ბიჭმა თავისუფალ ცხოვრებაში არასდროს იცოდა ფეხსაცმელი.
  მაგრამ ჯოხებით და შიშველ ქუსლებზე რეზინის დასტაებით ისინი ხშირად იღებდნენ. თავებს იპარსავთ, ყოველ ორ კვირაში აბანოში, სადაც ცხვება. შემდეგ ისინი მაშინვე იპარსავდნენ ბლაგვი მანქანით, შემდეგ ბევრმა ვერ მოახერხა დაბრუნება. ბიჭები ფეხშიშველი დადიან ბასრ ქვებზე. თუ ოლეგი მიჩვეულია ამას და მისი გაუხეშებული ფეხი არ გრძნობს ტკივილს, მაშინ ყველაზე პატარა ბავშვები ქუსლებს და შიშველ თითებს აყრიან სისხლდენამდე.
  მთელი მცველი შედგება უცხოპლანეტელებისგან, რომლებიც წარმოადგენენ სამყაროს ყველაზე სასტიკ რასებს, მხოლოდ თავშესაფრის უფროსი, მოხუცი ფრაუ პონტუსი უყურებს სადისტის სასტიკი თვალებით.
  ვეფხვი- მარტორქა, რომელიც ზედამხედველის როლს ასრულებს, აძლევს მითითებებს, თუ სად იმუშავებს დღეს, უფრო სწორად, გონების დაკარგვამდე იმუშავებს. ოლეგი, ძვლოვანი მხრებით ჩამოწეული, ეზოს მეორე ნახევარს უყურებს. არიან გოგონები, პატარადან თითქმის ზრდასრულამდე. ისინი მათხოვრებივით არიან გამოწყობილნი ყველაზე უხეში თეთრეულის დაცლილ ქსოვილებში. სახეები მშრალია, თვალები დიდი და სევდიანი ჩანს. ტომარა მოკლეა, თხელი, მაგრამ ქვემოდან მოჩანს წვრილი ფეხები. გოგოებიც ფეხშიშველები არიან და ყველა გამონაკლისის გარეშე გაპარსული მელოტია. ეს, როგორც ჩანს, მათი დამცირების მიზნით კეთდება, კიდევ ერთხელ იმის დასანახად, რომ ისინი არაფერია. მაგრამ აქ არავითარ შემთხვევაში არ არის თავმოყრილი დამნაშავეები - უბედური მიტოვებული ბავშვები.
  აქ აცხადებენ, რომ ბიჭების ჯგუფი წავა სამკერვალოში, რათა იმუშაოს ყველაზე დამღლელი და დამქანცველი პროფილით. აი, ტიმურმა ვერ გაუძლო და წუხილით შესძახა:
  -არ მინდა ასე ვიმუშაო! გამომიგზავნე პლანტაციაში ან ბაღში.
  ბიჭები გაიყინნენ, გარუჯული, გამხდარი სხეულები დაძაბული.
  პონტუსი აშკარად აღფრთოვანებული იყო აღსრულების ახალი შემთხვევით:
  -გუშინ ჩუმად იყავი და მეშინოდა შენი ოჯახი ვიზუალური გაკვეთილის გარეშე არ დარჩეს. რომ ბიჭს რიგებში ხუთჯერ გაატარებენ.
  მღელვარებამ გაიარა ბავშვების რიგებში.
  - Სწორია. - თქვა მატრონამ თავდაჯერებული ტონი. - ყველას დაურიგე წნელები.
  დარტყმებს ახორციელებდნენ სპეციალური ეკლიანი ჯოხებით. ჩვეულებრივ, მათ ბიჭები თავად კრეფდნენ ჭარხლებიდან, იმ პერიოდებში, როცა სამუშაო არ იყო. თუმცა, მართლაც, მაშინაც კი, ბავშვებს აიძულებდნენ, თუნდაც იმპერიისთვის სარგებლობის გარეშე, ამოთხარათ, მაგალითად, ნახევარი დღე ამოთხარათ ორმო და ნახევარი დღე დაემარხათ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ შვილების ხელებს დახედა, ისინი წვეტებში იყვნენ ჩამოგდებული.
  ბიჭებმა ავტომატურად დაშალეს გისოსები, ოლეგს მოეჩვენა, რომ მათ, წამების ინსტრუმენტებმა, თითები დაწვა და ფეხები დამძიმდა. მეგობრის დარტყმა არ უნდოდა, მაგრამ პროტესტის გამბედაობა არ ეყო. თითქმის ვერაფერი დაინახა და ფეხის დიდი თითი მტკივნეულად დაარტყა დაწოლილ რიყის ქვას. უცნაურად საკმარისია, მაგრამ ტკივილის შეგრძნება დაეხმარა შეკრებას და ჩემს თვალწინ ნისლი მოიწმინდა. ნაბიჯი უფრო მტკიცე გახდა, თუმცა თითი გალურჯდა.
  ისინი აგებული იყო ნახევარწრიულად გრძელი ხაზით. ტიმური ხელებით ჯოხებით იყო შეკრული და მხრები აეხვია, რათა უფრო მოსახერხებელი ყოფილიყო დამნაშავე ბიჭის ცემა. ბიჭები თვალს აშორებენ და ცდილობენ თვალი აარიდონ. ფრაუ პონტუსის ბრძანებით, მათ მარილწყალს ასხამდნენ, ცისფერ მარილს ასხურებდნენ მის მჭლე, მაგრამ სნეულ ზურგზე. ვიმსჯელებთ იმით, თუ როგორ იღიმებოდა ბიჭი, მან წვა დაიწყო.
  დიასახლისმა ტუჩები მოკუმა.
  - ახლა ყველა გაკვეთილს იღებ. უფრო ძლიერად დაარტყით, ვინც მოატყუებს, განწირული იქნება რეპრესიებისთვის.
  ამ საქმეში ასისტენტმა, მარტორქის ვირთხამ კბილებს გაშიშვლდა:
  ჩვენ მათთან ახლავე გავუმკლავდებით! ურჩხული იღრიალა.
  ბიჭი მწკრივებს შორის გადაინაცვლა. ბიჭებმა ნელა ასწიეს წნელები და პირველი დარტყმები ტიმურს ზურგზე დაეცა. ზურგზე და გვერდებზე არსებული ნაწიბურების მიხედვით თუ ვიმსჯელებთ, ბიჭი არაერთხელ დაისაჯა, ამიტომ ის უბრალოდ ამოისუნთქა და მძიმედ ამოისუნთქა, როგორც ყველა ბიჭი ცდილობდა კივილის შეკავებას.
  - უფრო ძლიერად დაარტყი! ყვიროდა პონტო. - დაე, იყვიროს.
  პირველი დარტყმები ყველაზე პატარა ბიჭებმა მიიტანეს, რომლებსაც უბრალოდ არ ჰქონდათ ძალა სერიოზული ტკივილის გამოწვევისთვის. მაგრამ შემდეგ უფროსებმა დამიწყეს ცემა. ბავშვს ზურგი წითელი ზოლებით ჰქონდა მოჭრილი, სისხლი სდიოდა. ცისფერი მარილით გამძაფრებულმა ტკივილმა ტიმურმა აყვირა, დაეცა კიდეც, ძირს ლურსმნებით დაფა ჩაარტყა და მკერდზე დაარტყა.
  - Არ არის საჭიროება! - დაიყვირა ბიჭმა. - სადაც მეტყვი, ვიმუშავებ.
  - რა თქმა უნდა, გექნება! - უპასუხა პონტუსმა. - მაგრამ ჯერ ერთი დარტყმა.
  გუშინდელი ამხანაგები ზედმეტად აღელვებულები იყვნენ და გუშინდელ ძმას სცემეს. ხალხიც და უცხოპლანეტელებიც ერთნაირი სისასტიკით ურტყამდნენ. ბიჭი ყვიროდა, შიშველი ფეხები სისხლიან კვალს ტოვებდა. ვირთხა- მარტორქამ დაიღრინა და ბავშვს შიშველ, გარუჯულ ფეხებზე ჯოხი დაარტყა. უნდოდა მეტი ტკივილი მიეყენებინა ბიჭისთვის. დარტყმა დაეცა სნეულ კოჭებზე, შემდეგი კი ქუსლებზე. ტიმურმა დაიღრიალა და მოკალათდა. შემდეგ წამებულმა სქელი ნემსი ჩაუშვა დუნდულოში და სითხე ჩაასხა.
  - მართალია! თქვა პონტუსმა. - ახლა ჯობია მოკვდეს, ვიდრე გაქრეს. სასჯელს არავინ გაურბის.
  ოლეგ რიბაჩენკო ხაზის თითქმის ბოლოში იდგა და ეჩვენა, რომ სწორედ მათრახის დარტყმები დაეცა. ტიმური გაუშვა, თვითონ ბიჭი მხოლოდ ცახცახებდა, ყვიროდა და ტიროდა. მისი მრგვალი სახე ტკივილისგან ჟოლოსფერი გახდა, ტანჯვის გრიმასმა დაატრიალა იგი.
  ოლეგის დანახვისას მან ფერმკრთალი ტუჩებით ჩასჩურჩულა:
  - Შემიწყალე!
  ბიჭი ყოყმანობდა: გაიყინა.
  მარტორქის ვირთხა ყვიროდა:
  - აბა, რას ელოდები! ბეი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ უპასუხა:
  - Არა, არ შემიძლია! Ის არის ჩემი მეგობარი!
  მარტორქის ვირთხამ გაიცინა:
  შენც იგივე გინდა?
  ოლეგი აკანკალდა, ფერმკრთალი გახდა:
  - Არა მაგრამ!
  პონტუსმა შეაწყვეტინა მას:
  - Საკმარისი! ბიჭმა საკუთარ განაჩენს მოაწერა ხელი. რა ღირს მორდოვოროტ. კარგად დაასხით და დაკიდეთ თაროზე, რათა სხვებმა აღფრთოვანდნენ.
  ოლეგი მწყობრიდან გამოაძევეს, თხებთან მიიყვანეს. ბიჭმა წინააღმდეგობის გაწევა სცადა, მაგრამ მარტორქა ვეფხვები მას კნუტივით მოექცნენ. ხელები მტკივნეულად მოხვია, ძვლები დაჭყლეტილი. დაფებზე დადეს, ბიჭმა ლოყაზე და მუცელზე გამოწეული ფრჩხილების წვერის უხეშობა იგრძნო. ისინი გახვრეტიან კუნთებში, გულმკერდში, ნიკაპში, ბარძაყის წინ, მუხლებში. ლოყა სისხლამდე იყო დაკაწრული.
  - ოჰ, ნუ! - ჰკითხა ოლეგმა.
  - საჭირო! - თქვა ვირთხა- მარტორქამ, რათა ყველა იყოს მაგალითი.
  ბიჭმა იგრძნო, როგორ ასხამდნენ ზურგზე მარილწყალს, შემდეგ კი მარილს ასხამდნენ. მდოგვის ბათქაშებივით კბენს. ოლეგი ღრიალებდა, წვეტიან ფეხებს აწითლებული ჰქონდა (ბოლო დროს, როდესაც ის იმ უცნაურ მეხსიერებაში იყო, რომელიც ამ ხილვაში გამოჩნდა - მან სანდლები ჩაიცვა დაახლოებით ექვსი წლის წინ), მათ თითქმის მაშინვე დაიწყეს ველური ქავილი. ვირთხა-მარტრქამ დუნდულოში ნემსი ჩააძრო, უხეშად და მტკივნეულად ჩაიცურა, დამწვარი სითხე შიგნით შევიდა.
  -ახლა ძალიან შეშინებული იქნები და გონებას არ დაკარგავ. - იღრიალა ურჩხულმა, სახეზე გაშიშვლებულმა, ის და საშინელებათა ფილმის პროდიუსერი იქნებოდა!
  - Რისთვის? კვნესოდა უდანაშაულოდ დაპატიმრებული ბავშვი. - ქრისტეს გულისთვის მოწყალე.
  მარტორქის ვირთხა, რომელიც შხამიან ნერწყვს ასხამდა, უპასუხა:
  - არ მჯერა ამ ზღაპრების კარგი იესოს შესახებ! ზოგადად, თუ ღმერთი არსებობს, მაშინ ის არის ბოროტი და სისასტიკე. და რაც უფრო მეტ ბოროტებასა და ტანჯვას მიაყენებ შენს მეზობელს, მით მეტ ძალასა და ნეტარებას მიიღებ მომავალ სამყაროში.
  - აბსურდი! - თქვა მან და საშინლად გაფითრდა და უცებ ღმერთი მართლაც ასეთი ბიჭია.
  - Დაინახავთ! - კოსმიური ტარტაროსის შთამომავლობამ ჩაიცინა. - ოღონდ იმედი არ გქონდეს, დღეს არ მოკვდები.
  პონტუსმა ყეფის ტონით უბრძანა:
  - Დაიწყე! დაე, მარადიულად ახსოვდეს მათრახის კოცნა!
  დატყვევებული პიონერი საოცრება კანკალებდა, როცა გაიგონა გამჭოლი სასტვენი, შემდეგ კი ძლიერი ტვინის შერყევა, საიდანაც ზურგის კანი გაუსკდა. მარტორქის ვირთხები ძლიერად ურტყამდნენ, მაგრამ ამავდროულად იკავებდნენ ძალას, რათა არ მოეკლათ. ბიჭს ყელიდან კივილი გადაურჩა, შეკრთა, ცრემლი წამოუვიდა. ტუჩზე იკბინა, სანამ სისხლი არ ამოუვიდა, ბიჭმა თავი შეიკავა. ერთი წუთის შემდეგ მორიგი დარტყმა მოჰყვა, რომელმაც მთელი სხეული შეარყია. ოლეგ რიბაჩენკომ ღრმად ამოისუნთქა, მარილისა და მარილწყალისგან გაძლიერებული ტკივილი აუტანელი იყო.
  პონტუსმა შესძახა:
  -გადი!
  ისევ სასტვენი და დარტყმა! ჭრის ძვლებამდე. ბიჭი შიგნიდან დაიწვა. თითქოს მუცელში სცემდა. მიუხედავად მისი მცდელობისა, ყვირილის ნაწილი მისი დაჭიმული ტუჩებიდან გადმოვარდა.
  - Დედა!
  ისევ დარტყმები! ზურგზე, ბასრი მხრების პირებს შორის და ბოლოს შიშველ ქუსლებზე. ბიჭი ყვირის, ძალა აღარ აქვს თავის შეკავების. ყვირილი ვულკანივით ამოფრქვევს ყელიდან და როგორც ჩანს, ცხვირიდან. პონტუსი კმაყოფილია:
  "ახლა ვხედავ, რომ მას ძირამდე სცემ. კარგად სცემე, მაგრამ არ მოკლა!
  ყოველი დარტყმისას ტკივილი ძლიერდება. ცრემლები სისხლს ერევა და საწოლზე ეცემა. ზურგზე სისხლიანი ზოლები უერთდება, ერწყმის ჟოლოსფერი არეულობას, ბიჭის თხელი თეთრი ძვლები იწყებენ ხილვას. ოლეგ რიბაჩენკო იხრჩობა, მას ჰაერი არ აქვს, მავთულები ჩაღრმავებულ ტერფებში ჩაუვარდა. შიშველი ქუსლები ზუზუნებს დახუნძლული, უხეში, კანკალით კანიდან მაშინვე არ მოძრაობს, მაგრამ სისხლის წვეთები მაინც გამოდის. დარტყმები ძლიერდება, როგორც ჩანს, ელვა გადის ნერვის დაბოლოებებით სწორედ ქედამდე. სხვა ბიჭები ჩუმად არიან, სინდისი არ იძლევა დამტკიცების საშუალებას, შურისძიების შიში არ იძლევა დაგმობის საშუალებას. ჩანს, როგორ დაუქნიეს თავები ბიჭებს, მაგრამ მათი თვალები სიკვდილით დასჯას მიჰყვება. ცნობისმოყვარე და ნერვების მომშლელი, უმეტესობა უკვე გაპარტახებულია მსგავსი ან უფრო დახვეწილი გზით. შენ ფიქრობ, რომ ეს მე არ ვყოფილიყავი და ხანდახან შენს ფიქრებში ბოროტებაა: ის ყვირის, მაგრამ, რა თქმა უნდა, გაუძლებდა, არა ისეთი სუსტი, როგორც ოლეგი.
  ცემა უკვე შიშველ ძვლებზეა, ზურგი, გვერდები, თეძოები მყარი ჭრილობაა. რომ არა სტიმულატორის ინექცია, ბიჭი ხრახნიანი იქნებოდა - ის მტკივნეული შოკით გარდაიცვალა. ასე რომ, ის ჩავარდა რაღაც უარესში, ვიდრე დანტეს ჯოჯოხეთი. ეს არის მაშინ, როდესაც ყველა მოლეკულა, ყველა უჯრედი, ყველა ვენა კოშმარული ტკივილით არის გაჯერებული.
  პიონერი ოლეგ რიბაჩენკო სასოწარკვეთილი ცდილობდა თავი დაეღწია ტკივილისგან. მშობლების გახსენებისას, შორეული ბავშვობის ბედნიერი ეპოქა, თითქოს ფეხებით აძვრა ტანჯვის გახურებული ბუშტუკების ლავა, მაგრამ მან ისევ ჩაიწოვა, თავი დააფარა. ასე რომ, მათ გაცურეს წამების ოკეანე, სიკვდილის ოცნება, როგორც ტანჯვისგან მხსნელი. გამახსენდა წმინდა იოანეს გამოცხადების სიტყვები. - და მოინდომებენ სიკვდილი, მაგრამ არ შეუძლიათ. ასე ელის ბედი ცოდვილებს, რომლებიც ბავშვებს აწამებენ. უფალი მათ ასჯერ დააჯილდოებს და ყველაზე მნიშვნელოვანი სასჯელი, როგორც იესო ამბობს მათეს სახარებაში, იქნება მარადიული. და ზოგი წავა საუკუნო ცხოვრებაში, ზოგი კი მარადიულ ტანჯვაში. ეს არის რაღაცნაირად დამამშვიდებელი, მტრების მიმართ სიძულვილის გაღვიძება, გადარჩენისა და გამარჯვების სურვილი. ბიჭი ახერხებს ყვირილს:
  -ამაში გადაიხდით, ბავშვის ყოველ დაღვრილ ცრემლზე ღმერთის განკითხვის დღეს გიპასუხებთ.
  - გაჩუმდი ძუ! - ღრიალებს მარტორქა ვირთხა.
  - სიმართლეს ვერ ჩაახრჩობ. პიონერმა ამოისუნთქა.
  - მიიღე მეტი!
  ისევ ურტყამდნენ მას, მთელი ბრაზი ჩადებდნენ, ძვლებს ამტვრევენ, მაგრამ ტკივილმა უკვე ისეთ ზღურბლს მიაღწია, რომ უბრალოდ ვერ გაძლიერდება. ეს არის რკინა, რომელიც შეიძლება გაცხელდეს გარკვეულ ტემპერატურამდე და შემდეგ გავრცელდეს.
  პონტუსს ეს ესმის, მოხუცი ქალი (უფრო სწორად, ის გამოიყურება არაუმეტეს ორმოცი წლისა, მაგრამ რეალურად გადააჭარბა რამდენიმე საუკუნეს), აქვს დიდი გამოცდილება, როგორც ჯალათი:
  - კარგი, საკმარისია! და მერე მოკვდება! განვკურნოთ პატარა პატიმარი და კომპიუტერის დახმარებით ვაწამოთ. უბრალოდ მაქვს გადაცემა "ოლიმპიელების წამება".
  მარტორქა ვირთხა, რომელიც განზრახ იღიმება, ამბობს:
  -ახლა სად არის? ლაზარეთში?
  - არა თაროზე! - უაპელაციოდ გაჭრა მატრონამ. დაე, ის სხვებისთვის გაფრთხილებად ჩამოკიდოს. გააკეთეთ მხოლოდ ინექციები გულის მხარდასაჭერად. დაე, კვლავ ტიმური გაძევონ რიგებში და დაე, დანარჩენი დარტყმები შენგან მიიღოს. ერთხელ სპექტაკლი გამოყვანა. საჭიროა მუშაობა!
  უცხოელმა მათრახით თავი დახარა და ბეწვისფერი ყურები ამოძრავა:
  - მისმინე დიასახლისს. აბა, ისევ გაუშვით.
  ახალი დარტყმები დაეცა ტიმურს. ამჯერად პროტესტის გამოხატვა ვერავინ გაბედა. ჯალათების ხელში ჩავარდნის ოდნავი სურვილიც არ ყოფილა. ტიმური ყვირის ხოლმე და მერე ეცემა. მას იღებენ და ისევ სცემენ. გაფიცვების მეორე სერია უკვე დასასრულს უახლოვდება. მხოლოდ რამდენიმე ბიჭი დარჩა. ერთ-ერთი უფროსია, თექვსმეტი წლის, უკვე წვერი იშლება და ულვაშები ჩანს. აშკარად ყოყმანობს, ურტყამს, მაგრამ ამას ადვილად აკეთებს, ძლივს ეხება.
  ფრაუ პონტუსი გაბრაზებულია:
  - ეს ზარმაცი ჭაბუკი თაროზე ჩამოკიდე და ფეხზე ქვა მიაკრა. დაე, იტანჯოს.
  ბიჭი შეიპყრეს, დაჭიმავს შვების კუნთებს, მძიმე შრომის ნაყოფი და ყვირის:
  - აბა, რას უყურებ, ბიჭებმა სცემეს!
  ბიჭები კანკალებენ, მწკრივი ტრიალებს მწკრივებს, მაგრამ არ აქვთ მტკიცე გადაწყვეტილება, მივარდნენ მტანჯველებზე.
  ახალგაზრდა კაცს ათრევენ, თითოეული მარტორქის ვირთხა მასზე შვიდჯერ მაინც მძიმეა. უაზროა ბრძოლა. მაგრამ შემდეგ ხდება მოვლენები, მათ დონეზე, რომლებიც ცვლის იმპერიის ბედს. გაისმა ორი გასროლა და მარტორქის ვირთხები დაეცემა, მონსტრების ზურგი ამოჭრილია, ღრმა კრატერები იშლება. ახალგაზრდამ თავი მოიხსნა და დაეცა, მაგრამ მაშინვე წამოხტა ტირილით:
  - აი, ღმერთის სამართალია.
  სიბნელიდან ანგელოზივით გამოჩენილმა ოქროსთმიანმა გოგონამ, რომელიც ძალიან ჰგავდა თავის რძალ მარგარიტას, უპასუხა:
  - უფრო ადამიანური. იცოდეთ, რომ ეშმაკთან გარიგება არ იძლევა გარანტიას სამოთხეს დედამიწაზე და თბილი ადგილის ჯოჯოხეთში. სატანაზე დაყრდნობა ელექტრო სკამზე ჯდომას ჰგავს!
  მეორე ამ ცეცხლოვან ავრორას ხმამაღლა:
  - რაც აქ ხდება, საშინელებათა ფილმის შეთქმულებაა. გააკეთეთ ეს ბავშვებთან ერთად. ჩამოიყვანეთ ბიჭი თაროდან.
  ოლეგ რიბაჩენკომ თავი დაუქნია და... გაიღვიძა. ხილვის დროს ის არ იწვა, უბრალოდ იდგა...
  და საკმაოდ დიდი დრო გავიდა. ნაცისტები მაინც აკეთებდნენ
  საკვების პრეპარატები. მაგრამ ეს საშინელი დოპი, რომელიც წარმოიშვა SS ექიმების მიერ უცნაური ხავსის კვამლის ჩასუნთქვის შედეგად, სულაც არ ჩანდა მოკლე.
  ოლეგ რიბაჩენკომ მაშინვე გაიფიქრა, რატომ არ ჰქონდა ამ კრაუტებს ეფექტი. ფილტრის ნიღბების გარეშე არიან? და რატომ არის ასეთი კოშმარი ამ ჰალუცინაციაში. რას აკეთებენ ამით?
  მაგრამ თავად ნაცისტები საკმაოდ ბუნებრივად იქცეოდნენ, რაღაცნაირად უფრო მეგობრულებიც კი გახდნენ და მიანიშნებდნენ, რომ, მათი თქმით, მათ შეეძლოთ ჩვენთან ერთად ჭამა.
  მართლაც, მათ ადგილობრივ მცხოვრებლებს მოპარული ძროხის წყვილი სქელი თეძო წაართვეს. შემდეგ ერთმა ნაცისტმა გადაათრია მძიმე ქვაბი, ხოლო მეორე ფაშისტი ოლეგთან ერთად წავიდა წყლისკენ. ისევ უცნაურად მოეჩვენა ცნობისმოყვარე პიონერს, ორი ტყავის ვედრო და უარეს შემთხვევაში ჩვეულებრივი ლითონი ან ხე. უფრო მეტიც, ერთი SS-ის კაცი, რომელიც ასევე არ იყო ტიპიური, თავს ათრევდა.
  პიონერი არც ისე დარწმუნებული იყო ფეხზე, ამ აღსრულებაზე დარტყმები ზედმეტად რეალური იყო და ლომონოსოვის შთამომავალმა გამოიცნო, რომ ამის უკან უბრალო ან თუნდაც უბრალო ჰალუცინაციაზე მეტი იყო.
  წყალი ასი ნაბიჯით მოედინებოდა ბანაკიდან, ვერცხლისფერი, ცქრიალა ბროლის ჭავლი ორი ქვის ქვემოდან აივანზე იყო გადმოკიდებული. ოლეგ რიბაჩენკო ხარბად დაიხარა მისკენ. ბიჭმა ახლაღა იგრძნო, რომ შიგნით ყველაფერი ქვაში იყო გამომცხვარი, უფრო სწორად ნახშირში. ხარბად მიეყუდა სასიამოვნო სიგრილეს და ... ყურში ჩაუკრა.
  ერთ-ერთი SS-ის კაცი, რომელიც კლდოვან კედელს მიღმა იმალებოდა, რაღაცას დააწკაპუნა რთული მოწყობილობის პანელზე და ვირთხასავით ჩაიცინა.
  დარტყმა ფაშისტმა ბოროტების გარეშე მიაყენა, მაგრამ ისეთი ძალით, რომ ოლეგი ქვებზე დააგდეს, მან მარცხენა ყურით მოსმენა შეწყვიტა და თავის ეს მხარე მართლაც დაბუჟდა.
  მოძალადე ექიმი ტანსაცმლითა და ოქროს ჯაჭვით ატყდა სიცილი და იღრიალა:
  - კრივი! კრივი!
  . თავი #4
  პიონერი ბიჭი წამოხტა და ახალგაზრდა SS-ისკენ მივარდა. მარჯვენა ხელით მოტყუებით უმიზნებდა სუნთქვის ქვეშ, ხოლო მარცხენა ეშმაკურად იმალებოდა უკან. ის დაესწრო კრივის რამდენიმე გაკვეთილს, მაგრამ მისი მეხსიერება აბსოლუტურია. მაგალითად, ყალბი პუნჩი და მკვეთრი ნახევრად აპერკუტი და ნახევარი გვერდი მარცხენა ხელი. შემდეგ დარტყმაში შედის სხეული, ბარძაყი, აბები და ფეხის დაგრძელებაც კი. და - რაც მთავარია - ჩვეულებრივ, მემარჯვენეებით მებრძოლი მოკრივეები არ ელოდებათ მარცხენა ხელის ინვესტიციით დარტყმას. სიურპრიზის ფაქტორმა იმუშავა, ოლეგ რიბაჩენკომ ეს გააკეთა! ახალგაზრდა და კარგად გაწვრთნილმა SS-მა არ იცოდა, რომ ოლეგი მაინც არ იყო მემარცხენე, მაგრამ მას შეეძლო მარცხნივ ესროლა "იარაღი". და დაიჭირა კაკალი ყბაში. და მაგარი - SS-ის ჯარისკაცი ფეხზე მხოლოდ იმიტომ იდგა, რომ ისევ ქვის ბლოკს დაეჯახა... და ნახევრად შიმშილი ბიჭის წონა არ იყო საკმარისი იმისათვის, რომ არჩეული ჯარისკაცი SS-ში ჩაეგდო, ისინი არ ახერხებენ. აიღე სუსტები!
  ოლეგ რიბაჩენკო რომ ყოფილიყო ამ მოძრაობაში უფრო გამოცდილი მებრძოლი, ის ალბათ წავიდოდა საბოლოო სვლების სერიაზე. მაგრამ უნარი არ არის ქება და ფიზიკური მახასიათებლებიც.
  მაგრამ მან ეს საკმაოდ კარგად გააკეთა, განსაკუთრებით იმის გათვალისწინებით, რომ დარტყმა ვარჯიშზე არ იყო პრაქტიკული და თავად ოლეგ რიბაჩენკო, მიუხედავად მისი დიდი ბუნებრივი შესაძლებლობებისა, მაგარი იყო კრივში.
  ახლა ნანობდა კიდეც, რომ არ დარეგისტრირდა იმ განყოფილებაში, სადაც მწვრთნელმა ფარანენკომ თქვა - დიდი ბიჭი გახდები, მაგრამ სწრაფი და მსუბუქი რეაქციით. მალე სსრკ მიიღებს მონაწილეობას ოლიმპიურ თამაშებში - და თქვენ შეგიძლიათ ადეკვატურად იბრძოლოთ მედლისთვის!
  Რას ამბობ? ოლეგ რიბაჩენკომ ასე უპასუხა:
  "მირჩევნია ჩემი თავი ქვეყნისთვის უფრო სასარგებლო ნივთებისთვის დავზოგო, ვიდრე ერთმანეთის ნიკელის გაწმენდა!" მაგალითად, თუ თქვენ გააკეთებთ ტრაქტორს, რომელიც მუშაობს ნახერხზე, ან თუნდაც ჩვეულებრივ ნაგავზე, მაშინ ბევრად მეტი
  სამშობლო ისარგებლებს!
  მაგრამ ახლა ბიჭმა თავად მიიღო კაპიტალი.
  ასე რომ, ოლეგ რიბაჩენკოს ცხოვრებაში არასოდეს სცემეს. ზრდასრულმა SS-მა სწრაფად გაანადგურა ათი წლის ბიჭის ორგანიზებული წინააღმდეგობა, თუმცა მისი ასაკისთვის მაღალი (რაც მან მაინც აჩვენა და წარმატებით დაარტყა რამდენჯერმე) და ოსტატურად დაარტყა მუშტები - ასწია დაცემული და ისევ სცემა. როცა ოლეგ რიბაჩენკომ შეწყვიტა წინააღმდეგობის გაწევა (ანუ კინაღამ გონება დაკარგა, ანუ თავში ჯერ კიდევ არის ფიქრები, არ ხარ სიბნელეში, მაგრამ შენი სხეული აღარ ემორჩილება. ვინც სერიოზულად იბრძოდა რინგზე, ალბათ იცის რა არის ეს. მოსწონს გროგში ყოფნა.). ფაშისტმა დაცემის ნება დართო და, რაც უცნაურია, დაცემულს არასოდეს დაარტყა. თუმცა ექიმმა ჯალათმა ანაგრამულ ენაზე რაღაც დაუყვირა. ვედრო აიღო და ჩალურჯებულ სახეზე წყალი დაასხა.
  დამხრჩვალი კნუტის შეგრძნება და ყინულის წყალი, რომელიც ახლახან დნება, ისეთი ცივია - მხოლოდ ზამთრის ცურვა!
  ოლეგმა თავი გააქნია, ფეხზე წამოდგა და ჩექმაზე გადააფურთხა შიგნიდან ადიდებული მარცხენა ლოყის სისხლით. SS-ის კაცმა მას აღარ სცემა - უცებ ამოისუნთქა, იმის გათვალისწინებით, რომელ ჯარში ემსახურება ურჩხული საოცრად, თითქმის თანაგრძნობით, და თვითონ დაიწყო წყლის ჩასვლა ნიანგის (ასევე აშკარად არც ისე ფუჭად) ტყავის თაიგულებით დამზადებულ თაიგულებში. ...
  რიბაჩენკო უმცროსმა აღნიშნა ეს გარემოება, როგორც კარგიც და ცუდიც. კარგი ამბავი ის არის, რომ მათ არ მოკლავენ, ყოველ შემთხვევაში, სანამ ექსპერიმენტი ლოგიკურ დასასრულს არ მიაღწევს. მართალია, ფინიშის ხაზი შეიძლება იყოს ძალიან ვიწრო მოაზროვნე და, შესაძლოა, ტანჯვისგან გათავისუფლება! ცუდი ის არის, რომ მათ მკაცრად დაიცავენ და გასაქცევად, ფაქტობრივად, ეშმაკური ჭკუა უნდა გამოიყენოს!
  მალე ოლეგ რიბაჩენკო დარწმუნდა, რომ ზღვის გოჭობა ნიშნავს გარკვეულ უპირატესობებს სხვა სამხედრო ტყვეებთან შედარებით.
  თურმე ტყვეებსაც და ტყვეებსაც ცხლად აჭმევდნენ. პატივცემულო, ეს ნიშნავს, რომ SS-ის მცველებმა დიდი ხნის წინ გადაყლაპეს რაღაც ქილა და უბრალოდ იწვნენ რაიმე სახის საწოლზე, ყვირილი ან ეძინა. ისე, მაქციები ტრიალებდნენ - ან ნადირობდნენ, ან პატრულს ატარებდნენ, ან ორივე ერთად . თუმცა, ოლეგი არ იყო კმაყოფილი. ის იწვა ავრორასა და კიდევ ერთი ახალგაზრდა გოგონას შიშველ ფეხებზე (რომ არ დაცემულიყო ნესტიან, ჯერ კიდევ ცივ მიწაზე?) და კისკისებდა - მარგარიტამ სახე მოიწმინდა ოლეგ რიბაჩენკოსგან აღებული დნობის წყალში გაჟღენთილი მეზღვაურის ქურთუკის კიდით. , მოწონებით ამბობს:
  ახლა ნამდვილი მამაკაცი ხარ. მუშტებზე წაგებული, სულელებზე მოგებული!
  ავრორამ შესთავაზა:
  -კი, სახის მასაჟს გავუკეთებ, ჭრილობა უფრო სწრაფად შეხორცდება.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ძალით გაიღიმა. ძალიან არაბუნებრივი. ის ავად გახდა, იმ დონემდე, რომ ეშმაკები ცეკვავდნენ პლაზმური ციგურებით ჩლიქებზე. თანაც... ახლა უფრო ხალისიანად გრძნობდა თავს? გაგრძელების ცოტა შემეშინდა: ახლა ქვებზე დააგდებენ და გულიდან მათრახებს ურტყამს, ან იქნებ მოციმციმე მოსინჯონ. მაგრამ ნაცისტები აქ არც კი ჩანდნენ და რაღაცაზე საუბრობდნენ თავიანთი ფრინველის დიალექტზე, რიგრიგობით აგემოვნებდნენ ქვაბს.
  მარგარიტამ ყურში ჩასჩურჩულა:
  - რა თქმა უნდა, კარგად გააკეთე... ოღონდ უფრო ჭკვიანად იყავი! როცა ძლიერი ჩანს სუსტი და პირიქით!
  ოლეგ რიბაჩენკო წუწუნებდა:
  -სამწუხაროდ აზრი არ აქვს სუსტად მოჩვენებას, რადგან ასეა!
  ისე, ძლიერად ურტყამდნენ რქებს... მოჭრილი ლოყის გარდა, მაინც აკანკალებდნენ, თუმცა არც ისე ბევრი, ხერხემალი ძლიერია - ორი კბილი. ნეკნები მტკივა და ყური სტკიოდა.
  თუმცა, ფანტასტიკური ხილვის დროს აღსრულებამ გაცილებით მეტი ტანჯვა გამოიწვია.
  - კმარა, კარგი, - ოლეგ რიბაჩენკომ ავრორას გრძელი თითები ახლად შებოჭილი ხელებით მოაშორა, მეზღვაურის კოსტუმის ქუდით ჩამოჯდა. აკანკალდა. - არა, ცივა. და ჭამე ნადირობა ...
  როგორ, ბოლოს და ბოლოს, ცნობიერება დამოკიდებულია ყოფაზე - თქვენ უნებლიეთ გახდებით მარქსისტი. თუ გადარჩები!
  ციხის ღვეზელი ალუმინის თასებში ჩაყარეს - ისინი ერთ-ერთ ჯავშანტრანსპორტში გადაიყვანეს. მაგრამ კოვზები არ იყო. როგორც ჩანს, ითვლებოდა, რომ მონები სქელ ფაფას მაინც შეჭამდნენ. ან მათ გადაწყვიტეს გართობა, რადგან ეს კოვზები არ არის ასეთი დეფიციტი. ისე... ასე ჯობია!
  ნამდვილი ველური ხდები - ბიჭს სიცილი აუტყდა და მაშინვე პირი დაკეტა, რომ არ მიეღო.
  ფაფა მარგალიტის ქერით შეზავებული წიწიბურას ფაფა აღმოჩნდა - სქელი, თითქმის უმარილო და, რა თქმა უნდა, ხორცის ან რაიმე მსგავსის გარეშე, აბა, იქნებ ცოტა თევზიც დაუმატეს სუნისთვის. ორი მარცვლის ელემენტარული, თითქმის ცარიელი ნაზავი (და ისინი თავად იფეთქებენ შებოლილი ხორცით, სუნის მიხედვით ვიმსჯელებთ). მაგრამ პიონერი ბიჭის მუცელი დიდი ხანია მიაღწია ზღვარს: ისე, რომ შიმშილი ოდნავ შემცირდა, დაბრუნდა მხოლოდ ფაფის დანახვაზე, მაგრამ გასამმაგებული ძალით.
  მართალია, საჭმელი ცუდი იყო - რამდენჯერმე ცხელი ნარევი შიგნიდან დაჭრილ ლოყაზე დაეცა და ტკივილისგან თვალებზე ცრემლები წამოუვიდა - მაგრამ რა არის ეს?! დიახ, და "სამაჯურები" ერეოდა, ოლეგ რიბაჩენკომ ხელები აიქნია, გაბრაზებულმა ესროლა მის გარშემო თვალებიდან ნაპერწკლები ... და რაღაც მომენტში მიხვდა, რომ მისი მარჯვენა ხელი რინგში ჩაცურდა ერთ-ერთი ასეთი ჯოხიდან შუამდე!
  წარმოუდგენელია - მართლა ასე პრიმიტიულად გახვრიტა SS. დამსჯელების მიერ გაწვრთნილ მგლებსაც რომ მოეშორებინა!
  ოლეგ რიბაჩენკო გაიყინა. მაშინვე აიძულა თავი დაეღეჭა, თასის მიღმა იმალებოდა. და მარჯვენა ხელით ტრიალებდა მანამ, სანამ გამაგრებულმა ფოლადი კანს საკმაოდ აუტანლად არ ჭრიდა.
  SS-ში, როგორც ჩანს, ყველა ასე მაგარი არ არის!
  და მიხვდა, რომ, ალბათ, შეეძლო ხელის ამოღება. ბეჭედი, რომელიც განკუთვნილია უფრო დიდი ხელისთვის - მამაკაცის ან ადგილობრივი ახალგაზრდისთვის, შესაძლოა უფროსი ბიჭიც კი, რომელიც ბევრს მუშაობდა. მაგრამ მოზარდობამდელი ბიჭის, ოლეგ რიბაჩენკოს ოფლიანი ხელებისთვის ხაფანგი ფართო აღმოჩნდა.
  ბიჭმა ჩასჩურჩულა:
  - გამარჯვების მოლოდინში! გამარჯვების მოლოდინში! მათ, ვისაც ბორკილების გატეხვა სურს! ბაბუებმა მოიგეს ფრიც! ჩვენც თამაშივით შევავსებთ მათ!
  ავრორამ, რომელიც გულმოდგინედ უყურებდა ოლეგ რიბაჩენკოს, გლუვი მოძრაობით უბიძგა ხელი უკან (ფართო ჭრილობისგან და ხელზე აბრაზიისგან სისხლი წამოვიდა). მეორე მეზობელი ამ დროს გადავიდა და აშუქა რა ხდებოდა. ოლეგმა ცეცხლოვან ეშმაკს თვალებში შეხედა, მან თვალი ჩაუკრა. მან ასევე დაიწყო ზურმუხტისფერი ლაზერებით ბურღვა წერტილამდე, როგორც კობრა - განუყოფლად. შემდეგ მან თავი დაუქნია და ფრთხილად მიუთითა მაქციებზე. შემდეგ, შეუწყვეტლად, ჭამა - პირდაპირ ალისფერი ღრუბლებით აიღო აწეული მუხლზე მდგარი ჭიქიდან, ჩამოწია ხელები და სველ მიწაზე ტალღებად ქცეული გრაგნილი ხაზების დახატვა დაიწყო.
  ოლეგ რიბაჩენკოს არაფერი ესმოდა, მაგრამ მის თავში უკვე გამარჯვებული სიმღერა ჟღერდა;
  ახალგაზრდა, ტკბილი, სუფთა;
  წითელი საბჭოთა ქვეყანა!
  მზე გაბრწყინებული ამოდის
  გულით გაცემული!
  
  ჩვენი ტბები ნათელია
  მდინარის ქარიშხალი კრისტალი!
  ბიჭები ბურთით დარბიან
  ავირბინეთ გორაზე ერთად!
  
  მკერდი იფეთქებს ჰაერით,
  გაზაფხული ბალახის ყველა ძირში!
  უფალს მივმართავ
  ბოროტებამ, უბედურებამ გაგვაფრთხოს!
  
  მკაცრი დრო დადგა
  ფაშიზმი შემოიჭრა რუსეთში!
  ჩვენ შევქმნით ახალს ბრძოლისთვის,
  დაე, კომუნიზმი იმეფოს!
  
  ერთად, ყველაფერი ყოველთვის კამათობს,
  შეკრული მუშტივით ვართ!
  ცხენოსანი ჯარი ადიოდა
  აბა, ახლა ფოლადის ავზი!
  
  ლენინის დიდი ნამუშევარი
  ჩვენ გავაგრძელებთ როგორც ვართ!
  ბრძენი გენიოსი სტალინი
  რა გვასწავლა გამარჯვება!
  
  და ბოლოს გეტყვით
  ვინ გადაარჩინა - დაიკარგა!
  უფრო ზუსტად ვიფიქრე - გამოვხატავ,
  ფინალი მალე მოვა!
  ოლეგ რიბაჩენკო, ასეთი ქვიშის შემდეგ უკვე ჩანდა, რომ ზღვა მუხლამდე იყო! და მთები აუცილებლად, მხარზე!
  გოგოებიც აყირავდნენ და ყურიდან ყურამდე ჩურჩულებდნენ. ყველას იმედი ჰქონდა.
  ლომონოსოვისა და სტენკა რაზინის შთამომავალმა ლოყები აიფეთქა და შემდეგ ამოისუნთქა - დაწყევლილი ჭრილობა მტკივა.
  რა მოხდება, თუ მოახერხებ გაქცევას? ოლეგ რიბაჩენკომ სწრაფად გაიხედა გვერდით, თითქოს მის აზრებს შეეძლო (და ვინ იცის, თუ მათ შეუძლიათ მისი გაგზავნა, ხარვეზები, მაშინ უცნობია, როგორი აღჭურვილობა აქვთ მათ!) გაიგონეს SS-ის ესკორტები.
  ცეცხლოვანი ეშმაკი თვალებში ჯოჯოხეთური ელვარებით შეეხო პიონერი ბიჭის ხელებზე ფოლადის რგოლებს და მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია: ამბობენ, დიახ, შეგიძლიათ სცადოთ! ეს ნათელია თუნდაც განხილვის გარეშე და შემდგომი აჟიოტაჟის გარეშე.
  მელათმიანმა მეომარმა ჩასჩურჩულა:
  - ერთიც რომ გადარჩეს... ვინმე იქნება შურისძიების!
  მაგრამ შემდეგ ოლეგ რიბაჩენკო შინაგანად ქვად იქცა, თითქოს გაყინვისგან. და ერთმა უბრალო აზრმა გააყინა: ხელებს უხვევდა. შემდეგ კი ... მაგრამ შემდეგ საჭირო იქნება დანარჩენ გოგონებს დაეხმაროთ თავის განთავისუფლებაში. თორემ ის არ არის პიონერ-ჩინებული სტუდენტი, მაგრამ ვინ ?!
  გამახსენდა სიტყვები: ლიდერი ის არ არის, ვინც თვითონ მიდის წინ! და ვინ გადადგამს და ეხმარება სხვას!
  და ვინ არიან ისინი შენთვის - ასეთი ლამაზი გოგოები, ფეხებში სისხლიანი. ახალგაზრდა ლენინისტის შიგნით რაღაც აღშფოთდა - ათასობით ტორნადოს ღრიალით აჯანყდა! გამოდის - გაიქეცი რაც შეიძლება სწრაფად და...
  ფაქტობრივად, თუ გავიქცევით, მაშინ როცა სხვა შანსი არ იქნება. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ეს ღალატია.
  ისევ შეახვედრა თვალი, ჯერ მარგარიტას, შემდეგ კი ავრორას, რომელიც ასევე აშკარად გამხიარულებულმა თასს გემოვნებით ასხამდა. და მან, თასიდან ცხვირი ამოიღო, თვალი ჩაუკრა.
  - ჩვენ არ გიჭერთ! - დაამატა ცეცხლის ეშმაკმა. - თუ წახვალ, აუცილებლად მოხვალ დასახმარებლად!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - Ვფიცავ! პატიოსანი პიონერი დაუკავშირდება პარტიზანებს და თქვენ გადარჩებით!
  ისე, ეს არის ის, რაც ჩვენ გადავწყვიტეთ! რაც მოჰყვა ბევრად უფრო პროზაული იყო. უკვე კარგი იყო, რომ თასების გარეცხვა არ იყო ოლეგი - როგორც ჩანს, მათ ან ეშინოდათ მისი ხელახლა გაძევება, ან გადაწყვიტეს, რომ გოგოებს შრომისმოყვარეობა მიეცეთ. წვრილმანი, მაგრამ ამ პოზაში სასიამოვნოა. ცუდი ისაა, რომ ისევ მომიწია წასვლა და როცა ეს ფაშისტები დამშვიდდნენ. მეტ-ნაკლებად მდგრადს ვერაფერს ვპოულობ.
  ცოტა ცივა და, მიუხედავად იმისა, რომ ქარი ჩაცხრა, ღრუბლებმა ცხენზე ამხედრებული აწიეს და მათგან ცივი წვიმა დაიწყო. როგორც ჩანს, ესეს-ის კაცები ახლაც კმაყოფილნი არიან, თუმცა მათ და მათ მგელ მგლებს სველი სუნი ჰქონდათ.
  ბევრი მომიწია წასვლა. აქ ასეთი სამყარო ყირიმის განსაკუთრებული მიკროკლიმატია. როგორც წესი, არ წვიმს, მაგრამ ამ შემთხვევაში ქარის ნაკადი.
  გოგოებს უკვე კარგად ეძინათ და სიცივემ გააძლიერა.
  მაგრამ რატომღაც ოლეგ რიბაჩენკოს სურდა დაძინება, თვალები მოღალატურად დაეჯახა.
  დიახ, ისეთი წონა, თითქოს ას ტონა კარკასი გიჭერს და ღრმად არ სუნთქავს.
  ოჰ, ავად გავხდები, გაიფიქრა ოლეგ რიბაჩენკომ, ძლიერად გადააწყო ფეხები, რომლებმაც ისევ გამკვრივება დაიწყო. "ახლა აუცილებლად ავად გავხდები, მაგრამ მერე რა?" ნაცისტები ასპირინს და პენიცილინს აუცილებლად არ გამოიყენებენ და ალბათ თაფლსაც კი ნანობენ. ან კიდევ არ არის? შენახულია ექსპერიმენტისთვის? სად მივდივართ ახლა საწყალო?!
  ისევ გაქრა რეალობა წვიმითა და ტანჯვით და მას ჩაეძინა გზაში. რაც, ალბათ, მხოლოდ ამ თანამდებობაზეა მომგებიანი;
  სივრცე გარკვეული გაგებით - ბრძოლა;
  პიონერებმა დიმიტრი და ოლეგ რიბაჩენკომ, როგორც წარჩინებულმა სტუდენტებმა და გამოჩენილმა სპორტსმენებმა, მიიღეს უფლება წარმოედგინათ თავიანთი ქვეყანა სსრკ-ში სსრკ-სა და გერმანიის ბავშვთა სპორტულ კლუბებს შორის ორგანიზებულ მეგობრულ კრივში. ორივე ქვეყანა დღემდე მოკავშირედ ითვლება და მოახლოებული ომის შესახებ ჭორები ჩაცხრა. მართლაც, გერმანიის ჯარები გაიყვანეს საზღვრიდან და ვერმახტი ახორციელებს გამარჯვებულ შეტევას აფრიკაში და უკვე დაიპყრო ეგვიპტე და ახლახან უთხრეს გიბრალტარის აღების შესახებ. კავშირები, რომლითაც სტალინმა პირადად მიულოცა ფიურერს!
  არ არსებობს სიტყვები ბოდვითი ხედვისთვის, მაგრამ რა არ ხდება სამყაროში. ოლეგი იჭერს საკუთარ თავს ამის ფიქრში - ისევ შთაგონებულია რაღაც სხივების ხელოვნური გავლენით ან სხვა რამით. მაგრამ ყველაფერი იმდენად რეალურია, რომ არ არსებობს ძალა, წინააღმდეგობა გაუწიოს ამ ბოდვას.
  ასე რომ, შეგიძლიათ უსაფრთხოდ გაფრინდეთ თითქმის მეგობრულ ქვეყანაში. გერმანულ პრესაში მხოლოდ კარგს ლაპარაკობენ საბჭოთა კავშირზე და კომუნიზმი ნაციონალ-სოციალიზმის ძმურ იდეოლოგიაშიც კი შედის. უფრო მეტიც, გაჩნდა სტახანოვის მსგავსი მოძრაობა ...
  დიმიტრი და ოლეგ რიბაჩენკო მოკრივეები არიან უმცროსი ასაკობრივი ჯგუფიდან, ისინი მხოლოდ თერთმეტი წლის არიან, შეჯიბრებებში გამოსვლის ქვედა ზღვარი. მაგრამ ბიჭები საკმაოდ დიდები არიან თავიანთი ასაკისთვის და ეპოქაც კი არ არის ისეთი სწრაფი აჩქარება, როგორც ოცდამეერთე საუკუნის ბოლოს.
  თუმცა, ოლეგი უფრო პატარაა, გამხდარი, მსუბუქი წონის კატეგორიიდან, მაგრამ ძალიან სწრაფი. დიმიტრი უფრო დიდია, უფრო ფართო ძვლებით, მას შეიძლება მიეცეს ბიჭი-გმირის გარეგნობა მინიმუმ თოთხმეტი.
  ბიჭები განსხვავდებიან თმის ფერით. ოლეჟეკი მსუბუქია, ბუნებრივი ქერავით, თოვლის ბურთივით. დიმიტრი ყავისფერი თმით, ყავისფერი თმით. ოლეგი რამდენიმე თვით უმცროსია და მისი მრგვალი სახით ჯერ კიდევ ბავშვს ჰგავს, დიმიტრი კი უბრალოდ სიმპათიურია, პროპაგანდისტული პლაკატის ღირსი. გოგოები უკვე უყურებენ მას და არ სჯერათ, რომ ეს მხოლოდ ასეთი დიდი ბავშვია.
  თუმცა, ოლეგ რიბაჩენკო დიმიტრიზე ბევრად უფრო ერუდირებულია, თუმცა ორივე ბიჭი ძალიან ჭკვიანია და ერთი და იგივე ხუთეულზე სწავლობს. მართლაც, საბჭოთა ქვეყანაში კარგი სპორტსმენები წარჩინებული სტუდენტები უნდა იყვნენ.
  დანარჩენი ბიჭები უფროსები არიან, მაგრამ თვრამეტი წლამდე, თუმცა რამდენიმე გმირი კარგი ორი მეტრის სიმაღლისაა და ცენტნერს იწონის...
  მოკრივეები, ქვეყნის საუკეთესო ახალგაზრდა კადრები... და მათთან ერთად იბრძოლებენ გერმანიის ჩემპიონები და მასზე დაქვემდებარებული ქვეყნები... ბავშვებს შორის, რა თქმა უნდა, ან იუნიორებს შორის.
  ისინი გაუჩერებლად დაფრინავენ მესამე რაიხის ყველაზე დიდ სამგზავრო ლაინერზე მოსკოვი-ბერლინის მარშრუტზე.
  მოკრივეები ცალ-ცალკე სხედან, მაგრამ არიან მოჭიდავეები, ძალოსნები, ფეხბურთელები, მოცურავეები. ყველა უმცროსი და შესანიშნავი შესრულება. სტალინმა ბრძანა, საბჭოთა რეჟიმის პირობებში დაბადებულმა ჩვენმა ახალმა თაობამ ყველაფერი საუკეთესო გამოავლინოს და სახე არ დაკარგოს. და, რა თქმა უნდა, ყველას სურს ბრძოლა ...
  დიმიტრიმ ჰკითხა ოლეგს:
  - ბრძოლის ტაქტიკური გეგმა თუ გაქვთ შედგენილი?
  პიონერმა ბიჭმა უპასუხა:
  - მე მაქვს ათეული გეგმა თითოეული მოწინააღმდეგისთვის... მაგრამ ჯერ უნდა შეხედო მას და მხოლოდ ამის შემდეგ მიიღო გადაწყვეტილება... ყოველი ინდივიდუალური მიდგომისთვის, ოდნავი მოძრაობა და სპეციფიკა, მათ შორის მტრის ფიზიოლოგიური სტრუქტურა, წმინდად კარნახობს. ინდივიდუალური ტაქტიკა.
  დიმიტრიმ ზიზღით ამოისუნთქა:
  - მაგრამ მე ბევრად უფრო იოლად ვაკეთებ! ტაქტიკის გარეშე მივრბივარ მტერს, უფრო ძლიერად და ხშირად ვურტყამ და ვიტეხ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ აღნიშნა:
  - შენნაირი დიდი და ფიზიკურად განვითარებული ბიჭები ცოტაა შენს ასაკში. ამიტომ, წნევის ტაქტიკა გადის. შეგიძლიათ უბრალოდ გადახვიდეთ. მაგრამ აქ მე ვარ თითქმის ნორმალური სიმაღლის, კარგი, შეიძლება ოდნავ აღემატებოდეს საშუალოდ და იმისთვის, რომ გავხდე სსრკ-ს, ასეთი უზარმაზარი ქვეყნის ჩემპიონი, ერთი ზეწოლა საკმარისი არ არის. ბოლოს და ბოლოს, მტერს უხეში ძალით ვერ წაიყვან, რადგან ის ასევე ვარჯიშობს, ჯანსაღი ცხოვრების წესს უტარებს, სწორად ჭამს, სწავლობს ტაქტიკას. შემდეგ კი საჭიროა მისი გამეორება, როგორც ჭადრაკის თამაშში. ხანდახან რაღაცაც კი, ხალიჩის გულისთვის მსხვერპლად.
  დიმიტრიმ მკაცრად გააპროტესტა:
  - და ჩემი მეტოქეები ვარჯიშობენ, ფინალში კი ბიჭი ჩემზე დიდი და მძიმე იყო. ბევრი რამ არის დამოკიდებული იმაზე, თუ როგორ ვარჯიშობ. ზოგს ჰგონია, რომ ორ კვირაში შესაძლებელია ოლიმპიური ჩემპიონი გახდე, გამოფიტვამდე მუშაობ... ეს ილუზიაა. ყოველივე ამის შემდეგ, სპორტულ ვარჯიშში მთავარია არა იმდენად სუპერ დატვირთვის მიცემა, არამედ სუპერ აღდგენის წარმოება. მაგრამ არის სავარჯიშოების სწორი ინდივიდუალური შერჩეული კომპლექტები და ყველაზე მნიშვნელოვანი არის შემდგომი აღდგენა და ძალების მომატება... ამის შემდეგ იბრძვით ერთი ამოსუნთქვით, ასობით დარტყმას აგდებთ სამ რაუნდში, უფრო სწორად, რეალურად. , გაცილებით ნაკლებია.
  ოლეგ რიბაჩენკომ აღნიშნა:
  ისე, ეს ასევე მართალია! კერძოდ, სწორი სუნთქვის საიდუმლოება და ბავშვის სხეულის ზრდის წერტილებში ინექციები... აქ არის ჩვენი გურუს რამდენიმე ნოუ-ჰაუ. მაგრამ არ მესმის, რატომ არ უზიარებს მათ სხვა მწვრთნელებს?
  დიმიტრიმ ჩასჩურჩულა:
  - დარწმუნებით მითხრა, რომ შენთან ვართ... მარტო მოკრივეები კი არა, პირველ რიგში ჯარისკაცები. ჩვენ კიდევ რაღაც განსაკუთრებული უნდა გავაკეთოთ... ძალიან მნიშვნელოვანი, ოლიმპიური ოქროზე მნიშვნელოვანიც კი!
  ოლეგმა დახარა ნათელი თავი და თქვა:
  - რაღაც უფრო მნიშვნელოვანი... ალბათ მანაც მითხრა ეს... რომ კაცობრიობის ბედი შეიძლება ორი საბჭოთა პიონერი ბიჭის საქმეზე იყოს დამოკიდებული. ისევე როგორც ზღაპარი.
  დიმიტრიმ ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - და საიდან მოდის ზღაპრები, თუ არა ცხოვრებიდან. იქნებ ეს მართლაც ასე იყოს! მართალია, უშნო იხვის ჭუკი არ ვართ, მაგრამ... ჯერ ნაადრევია დაგვიძახონ არწივები.
  ოლეგ რიბაჩენკომ შეუფერხებლად შეცვალა საუბრის თემა:
  - როგორ ფიქრობთ, საბოლოოდ გაქრა გერმანიის შემოჭრის საფრთხე?
  დიმიტრიმ გაოგნებულმა აიჩეჩა განიერი მხრები.
  - აი, ჩემი აზრით, უფრო ექსპერტი ხარ. მე ვფიქრობ, რომ მაშინვე არ შეიძლება დაარტყა მთელი ხელებითა და ფეხებით, შემდეგ კვლავ შეუძლებელი იქნება ყველა მიმართულებით შეტევა. მართალია, თუ ნახტომში მოძრაობთ ...
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჩაიცინა:
  - საკმაოდ ლოგიკურად ჟღერს... მაგრამ ჩვენ არ ვიცით კონკრეტულად რა ჰქონდა მხედველობაში ჰიტლერს, მაგრამ დაძაბულობა მართლაც ჩაცხრა და გერმანულმა თვითმფრინავებმა შეწყვიტეს ჩვენი საჰაერო სივრცის დარღვევა, ხოლო ქიაყელების ზარი საზღვარგარეთ არ ისმის, ეს ფაქტია. დიახ, და ფიურერი, ზოგიერთი მუშა დაბრუნდა მანქანებში. ანუ მესამე რაიხმა კბილებს მალავდა... მაგრამ არ უნდა დავისვენოთ.
  დიმიტრიმ ჩანთიდან გამომცხვარი სენდვიჩი თევზით და სპეციალური უცხიმო ყველით ამოიღო და ოლეგს გაუწოდა. მერე თავისთვის ორჯერ მეტი ამოიღო. შესთავაზა:
  - ჭამე... საკვებისა და ცილების მიღებაში დიდხანს შესვენება არ შეიძლება. როდესაც ორგანიზმში ამინომჟავების კონცენტრაცია ეცემა, კუნთები ძალას კარგავენ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ აღნიშნა:
  - ბოდიბილდერებისთვის, რომლებიც ბევრს მუშაობენ, ეს სავსებით მართალია, მაგრამ მოკრივეებისთვის... ბოლოს და ბოლოს, ხორცი არ გვაქვს, ტანს ღებავს და მით უმეტეს, ეს ზრდის საბრძოლო ეფექტურობას!
  დიმიტრიმ, რომელმაც სენდვიჩი უკბინა და მას პომიდორი დაუმატა, დათანხმდა:
  - ყველაფერი არა, მაგრამ... ღამით კვერცხის ცილსაც კი ვჭამ ან ვსვამ, რომ ამინომჟავების კონცენტრაცია არ დაეცეს. და რაც მთავარია, არა ქათმის კვერცხები, არამედ მწყერის ან სირაქლემას კვერცხები, ეს უკანასკნელი მართლაც იშვიათია ... თუმცა ცენტრალურ აზიაში, როგორც ჩანს, სირაქლემამ უკვე დაიწყო მოშენება ...
  ოლეგი საკმაოდ სერიოზულად (ტონით) ხუმრობდა:
  - ძალიან ღირებული ცილა ბაყაყის წინა ფეხებში. გირჩევთ სცადოთ!
  დიმიტრიმ ბიჭივით ჩაიცინა:
  - კი, მაგრამ მით უმეტეს, ხამანწკებში წითელი ინდური წიწაკით!
  თუმცა ოლეგმა ფრთხილად აიღო სენდვიჩიდან და დაიწყო ნაჭრის შეწოვა. თევზი იყო წითელი, გემრიელი, კეტჩუპში გაჟღენთილი დაჭყლეტილი ნიორით. შეიძლებოდა დაემატებინა ცოტა ძალა... ისევე როგორც ვინი პუხი, მაგალითად...
  - ვინი პუხი კარგად ცხოვრობს მსოფლიოში! ცოლ-შვილი ჰყავს, ბურდუკია!
  ოლეგმა მოულოდნელად შესთავაზა:
  - შეგვიძლია ვიმღეროთ?
  დიმიტრიმ დიდი ენთუზიაზმის გარეშე შენიშნა:
  - ჯერ ადრე არ არის სიმღერა?
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაიცინა:
  - ზუსტად, მით უმეტეს, რომ სსრკ-ს საზღვარზე გადავფრინდით!
  დიმიტრიმ პარტნიორს ჰკითხა:
  - მაკრატელი თუ ქაღალდი?
  ოლეგმა ხელი გაუშვა.
  "იქნებ ჯობია ბავშვური ხუმრობების გარეშე. ჩვენ მშვიდობიანი ხალხი ვართ, მაგრამ ჩვენმა ჯავშანტექნიკამ შეძლო სინათლის სიჩქარემდე აჩქარება...
  დიმიტრიმ გააწყვეტინა:
  -არა! ჩვენ არ გვჭირდება საბავშვო ბაღის ასეთი სიმღერები. მოდი, ცოტა მეტი... პატრიოტული!
  ოლეგმა სავსე ფილტვები ამოისუნთქა და სიმღერა დაიწყო, თან აწყობდა. დანკა, თავის მხრივ, ძალიან კარგად მღეროდა. უფრო სწორად, მისი ხმა მარშალის საყვირს ჰგავდა და, შესაძლოა, იერიხოსსაც კი;
  პიონერი საამაყო სიტყვაა
  ჰალსტუხი სტალინ როდნოი შეკრული.
  სახლში წვეულების გარდა სხვა არაფერია,
  ჩემთვის კომუნისტური იდეალი!
  
  დავიფიცე, რომ სამუდამოდ ვემსახურებოდი სამშობლოს
  ისე, რომ სამშობლო მშვენივრად აყვავდეს,
  იმისათვის, რომ ის უკეთესი იყოს ყველასთვის ცხოვრებაში,
  ისე რომ ფრენა არწივზე უფრო მკვეთრი ხდება!
  
  ჭექა-ქუხილი - ომი მოვიდა,
  ასე რომ, თამამად, ბიჭები ბანაკში მიდიან!
  ვერმახტმა სუნიანი სნეული დაადო,
  ასე რომ ჩვენ გამოგიგზავნით ხარჯზე!
  
  თოფებს არ აძლევდნენ ბიჭებს,
  იყო პასუხი თქვენ წლები - პატარა ხართ!
  ისინი მაინც გაიქცნენ ჯარისკაცებთან,
  იმიტომ რომ ბაიონეტები ძალიან საჭიროა!
  
  მოსკოვის მახლობლად ჩვენ ვიბრძოდით თოვლის ნაკადებზე,
  ყინვაში ფეხშიშველი შემოვარდნენ...
  ლამაზი პიონერები სამოსით დარბიან -
  არავითარი ყუმბარა, ასე რომ დაარტყით მუშტით!
  
  რა სასტიკები არიან ფაშისტი კატები -
  რამდენის დალევა შეგიძლია მათი სისხლი,
  მაგრამ ნაცისტები შურისძიებას მოახდენენ,
  ვულკანები თამაშად გადაიქცევიან!
  
  ლანჩზე, მოკრძალებული რაციონი - შიმშილი,
  ჯარისკაცებს ფეხებზე მოყინული...
  მე ძირითადად ბავშვი ვარ
  მაგრამ მამები ამაყობენ ამ სისრულით!
  
  ტანკი ჩქარობს, "ვეფხვმა" მუწუკი დააძრო,
  მაგრამ ახალგაზრდა მებრძოლმა ხელყუმბარა გააჭედა!
  და ფაშისტი ნაძირალა ნაღმი წააწყდა:
  აქ არის მისი ცხელი ჩირაღდანი ჩახუტებული!
  
  პატარაც კი გიგანტი იქნება
  თუ გამბედაობა აღზარდე!
  პიონერები, როგორც ბმულები, გაერთიანებულია,
  სული უფრო ძლიერია: ტიტანი - მეტალი!
  
  ვერმახტი არ გავიდა, მათ შუბლში ჩასვეს,
  ფოლადის კუბოები დაიხრჩო!
  ასეთი ბიჭები არიან რუსეთში,
  შთამომავლების თაობები ამაყობენ!
  
  ისევ ბრძოლა, ამჯერად, ვოლგაზე,
  პიონერი - ტერმინატორი გახდა!
  ფაშისტებს სრული მორგები აქვთ
  და სიკვდილის გალავანი ნაპირზე გატეხილია!
  
  რამდენი ჩვენგანი დაიღუპა - არ არის დათვლილი,
  რამდენი მოკვდება ისევ - ცრემლების გარეშე...
  მაგრამ ასეთ მებრძოლებს სჯერათ სამუშაო;
  ქრისტეს ღირსი აღდგომა!
  
  ისინი გახდნენ კომსომოლის წევრები ბერლინში.
  იქ მან ერთგულების ფიცი დადო!
  ნახევარი ევროპა კავშირთან ერთად ფეხშიშველი,
  ჩვენი ახალგაზრდა გუნდი დატოვა!
  
  ახლა კი ჩვენ ავაშენებთ ახალ სამყაროს,
  ყველა გახდება შემოქმედ-დემიურგი....
  ჩაძირვა ტანჯვის უფსკრულში - ომი,
  ჩვენ არ ვიცით რას ნიშნავს შიში!
  
  სამყაროში სიკეთე იწყებს მმართველობას
  და მერე ტკივილი გაქრება, დამიჯერე...
  ჩვენთან არის საუკეთესო გენიოსი, სტალინი,
  დაამარცხა ჰიტლერის ჯოჯოხეთის მხეცი!
  
  ჩვენ ამისთვის მამაცურად ვიბრძოდით.
  სამუდამოდ პატივი...
  და გესმოდეთ, რომ წვეულება მნიშვნელოვანია -
  სამყარო მიგვიყვანს ოცნებამდე!
  მესიჯის თვითმფრინავმა ეს სიმღერა ერთხმად იმღერა. ეს ისე საზეიმოდ ჟღერდა, რომ შეიძლება ცრემლები წამოსულიყო...
  . თავი #5
  ხედვა გაქრა და ბიჭი მწერალი და გენიოსი ისევ მოხეტიალე სვეტის რეალობაში აღმოჩნდა.
  ვინმესთან ტრივიალური საუბრის შეუძლებლობისგან (ხილვის შემდეგ ენა სრულიად დაბუჟდა!) ოლეგ რიბაჩენკო დამატებით განრისხდა. და რატომღაც მაშინვე ვერც კი მივხვდი, რომ ისინი ტყეს უახლოვდებოდნენ. დამთავრდა - გაჟღენთილი და ფეხქვეშ კარგად გავლილი გზა იყო, თუმცა გაჟღენთილი, მაგრამ გამჭვირვალე, აქა-იქ ურმების, მანქანების, მსუბუქი ტანკების ქიაყელების, მოტოციკლების და ცხენის ჩლიქების კვალით გაჭრილი.
  ცივი ტალახი, რომელიც საზიზღარ საპონს ჰგავდა, ისეთივე მოლიპულ აღმოჩნდა, ოლეგ რიბაჩენკომ რამდენჯერმე სასწაულებრივად შეინარჩუნა წონასწორობა, სვეტში კი ორი-სამი გოგონა დაეცა და სწრაფად წამოდგა.
  თავად მარგარიტა, საკმაოდ დაქანცული, ამხნევებდა თავის ძმას:
  - ბნელდება, მალე მოგისვენებენ!
  წვიმის დაწყებიდან საათნახევრის შემდეგ, მათ გაიარეს ის, რაც შორიდან მთაზე ჩანდა. ოლეგ რიბაჩენკოს მახლობლად მიხვდა - ეს არ არის ბორცვები, არამედ ლილვი ტყვიამფრქვევის კოშკებით. უძველესი, ყირიმის გალავანი, რომელიც გადაჭიმულია აღმოსავლეთით და დასავლეთით, რამდენადაც თვალი ჩანდა. "ბორცვებზე" რეგულარული ინტერვალებით ჩანდა მიწასთან თითქმის გასწორებული ნაცრისფერი ქვის რგოლები - საგუშაგო კოშკების ნანგრევები. ორ მათგანს შორის - ღრუში, რომელიც ოდესღაც, ალბათ, კარიბჭის გასახსნელი იყო, დატყვევებული სვეტი გადიოდა.
  მერე ისევ დასაძინებლად წაიყვანეს. ბორკილებიც არ მოუხსნეს და არ დაუწყიათ კვება. ძილმა დაფარა გოგოები, როგორც ყორნის ფრთა;
  უცებ, გოგოების თვალწინ პეიზაჟი შეიცვალა (და რომ ოცნებები ძალიან ხშირად პრეტენზიულია!) და ბოლოს ზღვაში, უფრო ზუსტად კი პიერზე ზღვის ხედით და მაგარი.
  კომსომოლის გოგონები პორტში წავიდნენ, გამანადგურებლის სილუეტი არც თუ ისე შორს იყო, დაახლოებით ორი კილომეტრი, მაგრამ იგი თითქმის შეერწყა ჰორიზონტის ხაზს. აქ მათ კვლავ რამდენჯერმე დაესხა თავს ხუთი ტარაკანი ვირთხა. ეს ისეთი ამაზრზენი არსებები არიან, ექვსი ფეხით, რომ უყურებ და ღებინებას იღებ. თუმცა, ეს ორი წამის საქმეა, ხანჯლებით ურტყამს და ყველაფერი დამთავრდა.
  მშვენიერი მარგარიტა კი მღეროდა:
  - და ჩემთვის, როგორც ღებინება, მერე სიყვარულის წამალს!
  წითელმა ავრორამ ნესტოებიდან სასტვენი გამოუშვა:
  -მაგრამ საქციელი კარგია-და ყბაში ფეხს ვიჭერ!
  უფრო საშიში არსებები იყო თოლიას ცულები. მათ ჰქონდათ ნისკარტით სროლის უნარი. წერტილი ამოაგდეს და კანზე გაიჭრა, მჟავა შეუშვა. მერე ცულის ჩიტი დაჯდა დამარცხებულ მსხვერპლზე - დახია ხორცი. მართალია, აქ ძირითადად უკვე დახვრიტეს. მაგრამ ოთხი მტაცებელი ერთმანეთის მახვილი თავებით ცდილობდა მზვერავებზე თავდასხმას.
  - აი ისინი ბუნების მორიგი გარყვნილებაა! - შენიშნა ცეცხლოვანმა ეშმაკმა ავრორამ ...
  - ვინც მათ შექმნა, არასოდეს არაფერს აფუჭებს! - მარგარიტას ახალ მისიაში კვლავ გაჩნდა ატავისტური რელიგიური გრძნობები. პიროვნება იცვლება, თუ ქვეცნობიერში გარკვეული ძალები იღვიძებენ. - ასე სიამოვნებს ყოვლისშემძლე ღმერთს!
  მოკლე კალთაში გამოწყობილი წითური დემონი და ცეცხლმსროლელზე უფრო მხურვალე თმა ისევ აპროტესტებდა:
  - არა, ეს კიდევ ერთხელ აჩვენებს მუტაციების ძლიერ ძალას. მსგავსი ზემოქმედების სერიამ შეიძლება სიცოცხლე გამოიწვიოს!
  ორი ჩაკრის სროლისას გოგონებმა მოწყვიტეს მტაცებლები, შემდეგ კი დაიჭირეს მათთან დაბრუნებული დისკები.
  - ბუმერანგივით, მაგრამ ტიტანი ჭრის! ცეცხლოვან ეშმაკს გაეღიმა.
  - ᲙᲐᲠᲒᲘ! რომ მხოლოდ ეს ტიტანი არ ჭრის, ეს მეტალი ბლოტერზე სუსტია.
  გოგოებმა ნავის შემობრუნება დაიწყეს. ცეცხლოვანმა ეშმაკმა, შემდეგ მოულოდნელად ევედრებოდა, ჰკითხა:
  - ბოლოს და ბოლოს სიმღერა შევადგინოთ მარგარიტა!
  მზეზე უფრო გაღიმებულმა თოვლივით თეთრმა ქერამ ჰკითხა:
  -გაგვიმართლოს!
  მაგარი ავრორა ატყდა:
  - ზუსტად! დამარცხებულმა იტიროს - ნაძირალას შური!
  კომკავშირელი გოგონა უკან გადაიხარა და რბილად მღეროდა, სიტყვები ცურავდა და უბრწყინავდა:
  ორაკული ჯადოსნურ ქვებს შორის,
  შტორმიდან დაბადებული - კაშკაშა მზე!
  ჩვენ არ ვართ ქვირითი - ხარვეზიანი სიბნელე,
  როგორი ფერია სხივზე სიმღერა!
  
  ხანდახან როკი რა თქმა უნდა საზიანოა -
  გაჭირვებაში ვართ, მწუხარებაში, სიკვდილში, წინასწარმეტყველებს!
  და მოჩვენებები ფერმკრთალი ბრწყინვალებით,
  ანათებ, როგორც ნიშანი ღამით!
  
  მაგრამ ჩვენ არ ვიქნებით ცრუმორწმუნეები
  რუსი მეომარი - ხმალი ხელში!
  ემსახურეთ იესოს ერთგულად
  დაე, ეშმაკმა სამუდამოდ მოატყუოს!
  
  უფრო ძლიერი სამშობლო არ არსებობს,
  ჩვენი ნება ხომ მეტალივითაა!
  ბრძენი სტალინი ხელმძღვანელობს შეტევას,
  "ანდრიუშას" ტორნადო კიოლნის მეტალზე!
  
  ჩვენ წმინდად ვემსახურებით რუსეთს,
  ვოცნებობდი ჩემი გული მიმეძღვნა მისთვის!
  ჯარისკაცს აქვს ყველაზე ბასრი ბაიონეტი,
  და ალი დიქტორში - გამოსვლები!
  
  დიდება შენს რუსს ჰიმნით,
  ჩვენ ვუმღერით მას საგალობლებს,
  შურისძიება მოვა მოწინააღმდეგეებზე -
  მოდი, ყვავას გავუმკლავდეთ!
  
  ჩვენ ავაშენებთ ახალ წმინდა სამყაროს,
  ღმერთმა დაგვიფაროს!
  გოგონების ფუფუნება და განახლებები,
  ხალიფა ერთი საათიც არ გახდები!
  
  დაგვაჯილდოვეთ მშვენიერი ხედვით -
  უფლის ხმა ხმლისკენ მოუწოდებს!
  ცხოვრება შაქრიანი ჯემი გახდება
  როცა "კამაზად" ძლიერი ხარ!
  
  სამშობლო აყვავებულ მუხის ტყეებს,
  სულით სად იცი, დაისვენებ!
  თქვენ მიიღებთ ოკეანეებს - დიდებას,
  კრემლში ოსტატად შეხვალ!
  
  შენ ხარ რაინდი - გიგანტების ტომი,
  ანათებს ზღვების ფართობი და ყინულის ნაკაწრები!
  ოქროს დიდი უდაბნოს ქვიშა,
  და ზურმუხტისფერი ხავერდით - ტყე!
  
  ჩვენ თამამად მივდივართ სისხლიან ბრძოლაში,
  თუმცა "ვეფხვები" საშინელი ღრიალი!
  ნაცისტების თათების კლანჭები,
  გარეგნულად, ადოლფი რა თქმა უნდა მაგარია!
  
  მაგრამ სახეზე ულვაშები ჰქონდა,
  ნისკარტი გადაუგრიხეს, ყბა ამოგლიჯა!
  და ჩვენი ხალხი დიდი, ამაყია,
  გამოავლინა ძალა ფაშისტურ არსებას!
  
  ახლა შუქის დროა
  მოვიდა სამოთხის მადლი...
  ლექსებში მღერიან ბედი -
  ქრისტე სულში აღდგა!
  ავრორამ ტაში დაუკრა, ხელებს ისე დაუკრა, რომ ბუზების ღრუბელი ადგა:
  - მარგარიტა კარგად მღეროდა, მაგრამ საეკლესიო გუნდში ფსალმუნები უნდა იმღერო. ყველა აზრი შეკრულია რელიგიურ თემაზე!
  -შენ უნდა გამოისყიდო შენი ცოდვა. - თქვა კორშუნოვამ, რომელიც ისევ რელიგიურ ექსტაზში ჩავარდა, მომწიფდა. - ვინც სულს ყიდის, ყოველთვის ზარალში რჩება - უკვდავს აძლევს მოკვდავს!
  ცეცხლოვან ეშმაკს გაეცინა.
  - შენც, ვხედავ, ლამაზად ლაპარაკიც შეგიძლია! კარგი, ძვირფასო, ახლა ჩვენ გვაქვს მხიარული გასეირნება.
  გასაბერ ნავზე მჯდომი, რომელიც არ გამოირჩეოდა რადარებით ღამის პეპლის ქვეშ შეღებვით, კომსომოლის გოგონები ცურვით მიცურავდნენ მძიმე გამანადგურებელს. ახლა მათ რაღაც დიდი უნდა გაეკეთებინათ. საფრთხის მომენტში ყველა რეფლექსი და რეაქცია გამწვავდა. კომსომოლის გოგონები მრავალი კილომეტრის მანძილზე გრძნობდნენ ხმებს, ტალღებს აფრქვევდნენ, თოლიების ყვირილი და თევზის ყვირილიც კი. მათ გაიგეს ვიღაცის გადაცურვა! კომსომოლის წევრებმა, ტყვიამფრქვევის სროლისას, დაინახეს ბიჭი ჰაეროვან ლეიბზე. მან ნიღაბი მოიხსნა და დენის ბარანოვის სახე გამოჩნდა. ზომბების ოფიცერი, ადრე ნასამართლევი პენალისტი, ამ ხედვით შესამჩნევად გაახალგაზრდავებული და ბევრად უფრო ლამაზი, თვალი ჩაუკრა მათ.
  უხეში ხმით, რომელიც ჰაერს აფრქვევდა, თქვა:
  - მე გამომგზავნა დიდმა შავკანიანმა ფიურერმა!
  - მაგრამ ჩვენ არაფერი დაგვიწერია! ერთხმად წამოიძახეს გოგოებმა.
  მირაბელას სულაც არ ესიამოვნა მათი ბატალიონის აქ გამაგრებული კრიმინალის გამოჩენა, მაგრამ ავრორას, პირიქით, კმაყოფილი ღიმილი გაუღიმა. სხვათა შორის, გასაკვირია, როგორც კი მსჯავრდებულმა ათწლენახევარი გადააგდო და ნაწიბური მოიშორა, საკმაოდ ლამაზ ბიჭად იქცა. წინასწარ რომ არ სცოდნოდათ, ალბათ ბარანოვს არ ცნობდნენ.
  - და არაა საჭირო! - წამოიძახა გაცოფებულმა ყოფილმა მსჯავრდებულმა. - ჩემი მიზანი მხოლოდ სიკვდილია! ჩემს შემდეგ ცხოვრებაში სულთანი გავხდები და ჩემს ჰარამხანაში ასი ათასი ქალწული იქნება.
  - საქმე მაინც ერთს. წინააღმდეგ შემთხვევაში ეს იქნება ნიშტიაკი, პირიქით! - გამოაცხადა მან და ცდილობდა უფრო მახვილგონივრული ჩანდეს, ვიდრე მარგარიტაა.
  დენის გაჩუმდა, ჩვეულებრივ, ასეთი ზომბები არ არიან განსაკუთრებით ლაპარაკი. თუმცა ამჯერად ეს იყო ომის მანქანა.
  - გაქვთ ღირსეული სამხედრო გამოცდილება? - იკითხა ავრორამ. მართლაც, ბოლოს და ბოლოს, მათ უკვე გამოიარეს მეორე მსოფლიო ომი და აღმოჩნდნენ მომავალში. არც ისე ფუტურისტულად ლამაზი, როგორც საბჭოთა სამეცნიერო ფანტასტიკის მწერლების მიერ აღწერილი, ასევე სავსეა ომებითა და რაც მთავარია, სხვადასხვა მუტაციური არსებებით.
  არსებობს ასეთი რამ - მაგორრადიაციული და არარადიაციული.
  მაგორრადიაცია არის გამოსხივება, რომელიც არ კლავს ცოცხალს, მაგრამ ცვლის მატერიის თვისებებს, გარდაქმნების ჩათვლით, სიცოცხლის სხვადასხვა ფორმების შერწყმას - მათ შორის ცოცხალსა და უსულოებს.
  არარადიაციული - ჩვეულებრივი გამოსხივებისგან განსხვავებით, იწვევს არა ატომების იონიზაციას, არამედ მათ პერმუტაციას მოლეკულებში და ყველაზე აქტიურად დნმ-ში და უჯრედებში, რომლებიც ატარებენ გენეტიკურ ინფორმაციას. ზოგიერთ შემთხვევაში, ის შეიძლება გამოყენებულ იქნას სამედიცინო მიზნებისთვის, სწრაფი რეგენერაციისთვის.
  - Რა თქმა უნდა! თქვა ბარანოვმა დარწმუნებით. - ბევრჯერ ვიჩხუბე!
  წითელ ავრორას ეჭვი ეპარებოდა:
  - და ვინ მოკალი?
  ყოფილმა მსჯავრდებულმა თქვა:
  - ურწმუნოებო!
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა ნესტოები დაჭყიტა:
  -როგორ ხარ რუსი ოფიცერი?
  - მე მოჯაჰედი ვარ და ჩემი ამოცანაა ურწმუნოების განადგურება! - დაიღრიალა ბარანოვმა. - ასე რომ, მე სამუდამოდ ვარ განწირული.
  ავრორამ მარგარიტას ყურში ჩასჩურჩულა:
  -ნუ კამათობთ! ჯობია საქმე გააკეთო.
  ზომბი, რომელიც მისი სუნთქვის ქვეშ ღრიალებდა არაბულად. რადიო უახლეს ამბებს ავრცელებს.
  - ჩეჩნეთში ბოევიკები შესამჩნევად გააქტიურდნენ. კერძოდ, მცდელობა იყო სამთავრობო სახლის დაბომბვა. ბრძოლის დროს ხუთი პოლიციელი დაიღუპა და თერთმეტი დაიჭრა, ბოევიკების დანაკარგები ზუსტდება. ზოგიერთი ცნობით, შარიათის სასამართლოს ყოფილმა თავმჯდომარემ ას მილიონამდე დოლარი მიიღო უცხოელი სპონსორებისგან და აქტიურად ცდილობს მათ გამორთვას. მთაში სპეცოპერაცია ჩატარდა: ბანდიტები დაარბიეს.
  ზომბი გაცოცხლდა:
  "მოღალატეებს მალე დავარტყამთ, რომ სასტვენისა და დაცინვისას გაიქცნენ!" მისი სიტყვები მოძრავმა ტალღამ შეაწყვეტინა, ნავი მაღლა ააგდო და სპრეით დაასხა. - მართალია, მე ვამბობ!
  - პრინციპში, მართალია! ავრორამ თვალებიდან ნაპერწკლები ამოუშვა. - აშშ ისლამის დიდი მტერია. იგი მას ანადგურებს ჰოლივუდის, პორნო გაზეთების, მისტიკური სერიების დახმარებით. ახლა ჩვენ მოგვიწევს რამდენიმე იანკის სროლა.
  გოგონები გამანადგურებელს მიცურავდნენ. პირველი რანგის კაპიტანი რუდოლფ რეიგანი, საყვარელი კონიაკის დალევის შემდეგ (აბა, ყველა ეს ამერიკელი მთვრალია, ტყუილად არ არის შეერთებული შტატები არაჯანსაღი ცხოვრების წესის და გახრწნის სიმბოლოდ!), დაწვა. საწოლი, თავი მეძავის მკერდზე დაყრდნობილი. როდესაც ახალგაზრდობაში მას უყვარდა ბიჭები და მას შემდეგ, რაც ფრანკლინ ტრუმენმა ჰომოსექსუალებს ჯარში მსახურების უფლება მისცა, მას ჰქონდა ურთიერთობის გამოცდილება ადმირალებთანაც კი. და რატომღაც კი ინდოეთის ომის ოთხვარსკვლავიან გმირთან. მაგრამ ტერმინატორის პრეზიდენტის, და თუნდაც მუსლიმის დროს, მორალი განსხვავებული გახდა და გეების ზეწოლა მოხდა. ამის შემდეგ რუდოლფ რეიგანმა გადაწყვიტა გამოეჩინა თავისი ყოვლისმჭამელობა მეძავების მოწვევით. მიუხედავად ამისა, ქალის დელიკატურ სხეულს ეფერებოდა, ის არ წყვეტდა ბიჭების წარმოდგენას, დაკუნთული, შავკანიანი, რომლებსაც შეუძლიათ გამოუთქმელი სიამოვნების მიწოდება.
  ნაძირალა, რა თქმა უნდა, ისინი გარყვნილები არიან!
  რუდოლფ რეიგანმა მეძავს ნება დართო, რომ გასეირნება, მაგრამ მან თავი ვერ დაითხოვა და დაღლილი გახდა. არა, მას სასწრაფოდ სჭირდება შეყვარებული. მიუხედავად იმისა, რომ მამაკაცები გარკვეულწილად უარესები არიან ვიდრე ქალები, მათ აქვთ ცოტა ფული - მათ სურთ კარიერის ზრდა. გალინამ აღნიშნა ეს - ეს გამოადგება საბჭოთა რუსეთის მტრების განადგურებას; ამერიკელები და მათი მოკავშირეები.
  მესაზღვრეები დაუდევრად იქცევიან. ცივა და ურჩევნიათ გაუზავებელი ვისკით გაათბონ. მარგარიტამ წარბები შეჭმუხნა (აი მზა მთვრალები - ბოლოს და ბოლოს, ალკოჰოლის მოლეკულა განასახიერებს სხეულის, განსაკუთრებით ქალის განადგურებას), იანკები სულელები არიან!
  მონიტორებზე ტალღები ანათებდა, ხანდახან ჩნდებოდნენ არსებები. ერთ-ერთი ასეთი საშიში ცხოველი იყო კიბორჩხალა და ამავე დროს ჭინჭრის ციება. საშინელი ცხოველი, საშიში როგორც ხმელეთზე, ასევე ზღვაში. თავისი კლანჭით მჭრელი ნემსებით, მას შეუძლია უკბინოს ადამიანს ნახევარში ან კიდევ უფრო უარესი შხამი. გოგონები არ ჩანდნენ, მათ რეფლექტორს აფრქვევდნენ, ზომბებს კი გარემოს ტემპერატურა რამდენიმე გრადუსით ცივიც კი აქვთ.
  მეძავი განზე გადააგდო, რუდოლფ რეიგანმა უხეში ხმით თქვა:
  -წადი,დაძინება მინდა. დიახ, და თქვენ მიდიხართ დიდ საწოლზე!
  - როგორც გინდა, გადაიხადე! - ღრიალებდნენ აბურდული მეძავები.
  - არ ხარ საკმარისად ნიჭიერი, საკმარისია შენთვის ნახევარი სათიბი! - უპასუხა რუდოლფ რეიგანმა, შემდეგ კი გაჭირვებით იკავებდა თავს ბურღულისგან. - Როგორც გინდა! მაგრამ ეს არის ყაჩაღობა.
  - რა გეგმით? - გაოცდნენ ჯარისკაცი მეძავები.
  -კარგი სამსახური გაქვს. - დაიღრიალა რუდოლფმა. - გახარებული და გამდიდრებული, მე კი ჯოჯოხეთივით ვიძვრები! გენერალი ფაქტობრივად შეირხა, ორმაგი ნიკაპი აუკანკალდა.
  -ნუ გაშიშვლდები! - იყვირეს სასოწარკვეთილმა მეძავებმა (და რა სირცხვილია, როცა მორალია ჩასმული!). -მე წავალ სხვა კლიენტს ვეძებ!
  - მაგრამ ყურადღება მიაქციეთ, ჩვენი მეზღვაურები ტემპერამენტიანები არიან. - ორაზროვანი მუქარით შენიშნა რუდოლფ რეიგანმა.
  კომკავშირელი გოგონები უკვე ახლოს იყვნენ. ზომბი მეომარ გალინას მიეყრდნო და თავი მხარზე დაეყრდნო. გარდაცვლილმა ოფიცერმა ლოყა მის აბრეშუმისებრ, სურნელოვან თმას დააჭირა და თავზე აკოცა. ცივმა ტუჩებმა უსიამოვნოდ დაუწვა თმა, ოფიცერს გვამის სუნი ასდიოდა.
  - Უკან დახევა! -მუქარით წარმოთქვა გაბრაზებულმა მარგარიტამ.-მეც შეყვარებული ვიპოვე.
  -შენი შეურაცხყოფა არ მინდოდა! უბრალოდ გურიას ჰგავხარ. - რაციონალური გვამის გარეგნობამ ღიღინა დაიწყო.
  ჩვენ ვიბრძოლებთ ნიღბებით. არავინ უნდა დაინახოს, რომ გოგოები ვართ. - მისმა მეგობარმა Aurora Firefir-მა ამოიღო კოლბა სტიმულატორთან ერთად. მან რამდენიმე ყლუპი მოსვა. კოლბა არ არის განსაკუთრებით ეშმაკური, დამზადებულია აკორდეონით, ისე რომ მასში ჰაერი არ იყო. ასე რომ, სიცოცხლის მომტანი სითხე თავისთავად იწურება. თავად მეომარმა შენიშვნა - დასძინა. - დაცლისას იკუმშება: შედეგად წყალი არ ჭკნება, შეგიძლია ჩუმად იმოძრაო.
  სხვა მხრივ, ხმებიც კი განსხვავებულია, ყრუ, თითქოს ძალას მოკლებული. რეკვის გოგოს ხმები თითქოს უხეშია. ტალღები შავ საბანს ჰგავს, რომლის სიბნელეში ხანდახან შუქი ციმციმებს, თითქმის კვადრატული თევზი ცდილობს პირიდან რაღაც ამოფურთხონ. აქ ნათელი სილუეტი გადმოხტა წყლიდან და თითქმის შუაზე გაჭრა ავრორას აფეთქებით. ამ თევზს ბასრი ფარფლები აქვს და არ სურდა მათზე დაშავება.
  კომკავშირელი გოგონები არ ჩანან, ნავი ავტომატურად იცვლის ფერს ზღვის პეიზაჟზე, ისევე როგორც კოსტიუმები აჩვენებს ქამელეონების თვისებებს. შენიღბვა არის სრულყოფილი. განსაკუთრებით ჩანს, როგორ იჭერენ მეზღვაურები მუტანტ თევზს. ამას ძალიან მარტივად აკეთებენ: ჯერ რეზინას ასველებენ, ძრავის ზეთითა და ბენზინით სქელ შეზეთვას: სუნი შორს ვრცელდება. ვირთხის კუს უყვარს ის, ის ზოგადად ჭამს ქიმიას, როგორც ტარაკანი. იჭერს, ყლაპავს, კაუჭზე ეკიდება. სიმართლე ის არის, რომ თქვენ არ შეგიძლიათ შეჭამოთ ეს ნახარში. მაგრამ ცოცხალი სატყუარა ცუდი არ არის. მასზე დიდი თევზი იკეცება, ზოგჯერ დელფინის ზომის. ზოგიერთი მათგანი საკვებია და დელიკატესადაც კი ითვლება.
  არის შხამიანიც, მაგრამ გამოცდილ მზარეულებს შეუძლიათ მათი განეიტრალება და ეს მათ კიდევ უფრო აძვირებს. კერძოდ, ზურმუხტისფერი კობრი თევზი გვხვდება მხოლოდ რადიოაქტიურ რადიკალის ტბაში, როგორც მას ბაიკალის თანმიმდევრულად ეძახდნენ, მხოლოდ ახლა არის დაბინძურებული. ურანით შეღებილი ზურმუხტისფერი კობრი იწვევს წამლისმიერ ინტოქსიკაციას, წესიერად შემწვარი, შეცდომა ერთ წუთშიც კი გამოიწვევს გურმანის მტკივნეულ სიკვდილს. და ასეთი "გლიჩები" არაჩვეულებრივი, ნათელი ფერისაა, ამას ბლოკბასტერშიც კი ნახავთ. ძალიან მომგებიანი თევზაობა, მეტა-კვაზი-ლეტალური მუტანტები, ზურმუხტისფერი და რადიოაქტიური, სახიფათოა მოხმარებისას და ამავდროულად, ცდილობდნენ ზონის გარეთ ლოქოსავით დიდი კობრების მოშენებას, მაგრამ იქ დაიღუპნენ.
  გოგოებმა ეს დაინახეს და იარაღი ასწიეს. მარგარიტამ უეცრად უკუიქცა; ყურში წვრილი ჩხუბი გაისმა:
  - ოთხასი მეტრი გემამდე.
  ქერა ტერმინატორმა გახარებულმა უპასუხა:
  - ჩვენ ვაგრძელებთ დაახლოებას.
  ავრორას და მარგარიტას თვალები სიბნელეშიც ხედავდნენ როგორც კატის, თუ უკეთესად არა. ბორტზე ცოტა მეტი ადამიანი იყო, დაახლოებით ოცდათხუთმეტი ადამიანი, მათ შორის დაქირავებული მეთევზეები, რომელთაგან ბევრი ნასვამი იყო. ზომბიმ ასევე დაუმიზნა მოწინააღმდეგეს, ყოფილ მსჯავრდებულ ოფიცერს ჰქონდა ავტომატი მაყუჩით.
  კოცნა აიღო, ჩუმად დააწკაპუნა დამცავი სამაგრზე, ღამის შუშა გადაატრიალა. მას პროფესიონალური გრძნობა ჰქონდა, განსაკუთრებით მაშინ, როცა სახეზე რეზინის ქუდი ეჭირა, რათა დამთვალიერებლებს თავისი პოზიცია მომწვანო ელვარებით არ დაუთმო.
  გოგონები მოწინააღმდეგეებს კომპიუტერული ოპტიკის საშუალებით უყურებდნენ. მან მაშინვე დააფიქსირა სამიზნეები, დააყენა ისინი ცეცხლის მაქსიმალურ სიჩქარეზე: ათას ხუთასი გასროლა თითო ნაღმზე. ამავდროულად, გოგოებმა დაარიგეს მსხვერპლი, საჭირო იყო ერთდროულად ოცდათოთხმეტი ადამიანის ამოყვანა. კომპიუტერი აძლევდა მინიშნებას, როგორ და ვისზე უნდა ესროლა.
  ჯარისკაცი დამკვირვებელი ღობის ვენტილთან იდგა, სიგარას ეწეოდა და დროდადრო კოლბიდან ვისკის წრუპავდა.
  - ამერიკელები დაუდევრად ემსახურებიან! - შენიშნა ავრორამ და ბოროტად დაუმატა ხმაში შხამი. - ეს მათი დამპალი ლიბერალური დემოკრატიის შედეგია.
  -ჩვენი უკეთესად იფიქრეთ! მარგარეტმა გაიღიმა. - განსაკუთრებით ისინი, ვინც ჯარში დაიქირავეს, რომლებიც არ არიან სლავური წარმოშობის?
  - ნუ სულელები დალევ! - ცხვირი აიბზუა კომკავშირელმა გოგონამ. - ქავილი, ალბათ წვიმს. ან იქნებ დიდი დარტყმა!
  - ამოვიღებ! მესამე რაიხის მოწინააღმდეგე... - ჩაიჩურჩულა ზომბი მსჯავრდებულმა.
  - ზოგადად, მოწევა ანელებს რეაქციას და თვალებს აბრმავებს! თქვა მარგარეტმა. - მე პირადად ავკრძალავდი სიგარეტს.
  გრანდიოზული გამანადგურებლის ბარტერის უკანა მხარეს ჩანს, არის რამდენიმე ტყუპი სწრაფი სროლის იარაღი, ლინკოლნის კლასი - მათ გვერდით, სავარძელზე რამდენიმე მსროლელი. დანარჩენი ორი თევზაობითაა დაკავებული. დაწყვილებული "გრობოდონი" მარჯვენა მხარეს. შემდეგ კი ამერიკელი, ზანგივით, წავიდა და რაღაცას უყურებდა თავის "მობილურ ტელეფონში". აშკარად "პორნუხი", ერთგვარი ვიდეო. ზოგადად, თოფები სახიფათოა გასროლის შემთხვევაში, არ არის ცნობილი, გადაარჩენს თუ არა "აბჯარი" ქვებს, გასაბერი ნავი კი ნამდვილად კრანტია.
  - ასე განაწილდა გოლები. ჩვენ ვუახლოვდებით. - თქვა ცეცხლოვანმა ეშმაკმა. - პრიმიტიული პირუტყვი უნდა ნახოთ, რომ შეურაცხყოფა მიაყენოს.
  - გველებივით შეიპარეთ! - მხარი დაუჭირა მარგარიტამ და წელზე მოხვია.
  ზომბი მჭევრმეტყველად ლაპარაკობდა.
  როგორც ყოველთვის დაკვირვებულმა, წითურმა ავრორამ შენიშნა მშვილდის თოფები ესკორტით და ჯერჯერობით უსაფრთხოდ. რამდენიმე ტყვიამფრქვევი, მძიმე, შესაძლოა უფრო ძლიერი ვიდრე PKM. შემდეგ კი ეკიპაჟი, ბიჭი ჩანს, სავარაუდოდ ჩინელი, ძალიან დაძაბული, თუნდაც ნერვიული მესაზღვრე. ალბათ, ახალბედა აქ ასე გაიწელა. მახლობლად არის ოფიცერი, რომელიც უნებურად ეყრდნობოდა მოაჯირს, რადიოოპერატორი ანტენებით მის გვერდით გაიარა.
  მოდით გავანაწილოთ მიზნები! - შესთავაზა სილა, საღეჭი რეზინები ავრორა.
  - მე მარჯვნივ წავალ, შენ მარცხნივ დაიკავებ დიდ ტერიტორიას! - ყელზე ხელის კიდეზე გადაუსვა მარგარიტამ.
  გასაბერი ნავი ორ ნაწილად გაიყო, გოგოები შემობრუნდნენ.
  - ავტომატებს გავწმენდ! ავრორამ კბილები გამოსცრა.
  - და მე მსროლელი ვარ! მარგარეტმა ჩაიცინა.
  გამანადგურებელი სულაც არ არის პატარა და ძალიან მნიშვნელოვანია მასში მოულოდნელად შეჭრა, მისი შეწყვეტა და კაბინაში ჩავარდნა. კომკავშირელი გოგონები ნერვიულობდნენ, მკვლელობების გამოცდილება არც თუ ისე მცირე იყო, მაგრამ მაინც, გულმა სწრაფად დაიწყო ცემა, თავები ხმაურიანი იყო სისხლის ამოფრქვევისგან.
  ისინი საკუთარ თავს გონებრივ ბრძანებას აძლევენ, დამშვიდდნენ და იმოქმედონ ცივად. ყველა გამოცდილ მებრძოლს ან ექიმსაც კი არ შეუძლია ამის გაკეთება, მაგრამ პულსი წყნარდება. ბასრი ყური იღებს საუბრებს, რადგან ყველა იანკი არ ჩანს, მაგრამ ისინი ერთდროულად უნდა მოიხსნას.
  ვინც კონკრეტულად ზედა ზედნაშენში. იქ, როგორც ჩანს, ისინი ბარათებად ჭრიან. დიახ, თუნდაც პრიმიტიულ სულელში. როგორი დეგენერატები არიან იანკები, საბჭოთა რუსეთის მოწინააღმდეგეები. ისე ძლიერი ამერიკული სიტყვები უკვე ისმის. ხუთამდე ჯარისკაცი და ისინი ასევე უნდა მოიხსნას.
  -მხოლოდ როგორც ჩანს მარტივი ოპერაცია გვაქვს! მარგარეტმა შენიშნა. - და ისე მოერიდე ზედმეტ ხმაურს, რომ არ იყოს უბედურება!
  - ჩვენ დივერსიის მეფის როლში ვართ Thunder Wind! მხოლოდ აქ დავამარცხეთ იანკები. მართალია, მართალი გითხრათ, ქვეყანა, რომელიც ასეთ მაგარ სამოქმედო ფილმებს იღებს, ჩვენი მოკავშირე და ახლო მეგობარი უნდა იყოს. - წარბები შეჭმუხნა კომსომოლის წევრმა ავრორამ, განსაკუთრებულ საზარელ მოსახვევში.
  - სსრკ-ში რომ არ დავბადებულიყავი, ამერიკაში დაბადებას ვამჯობინებდი. ამერიკის ცივილიზაცია არის ასობით კულტურა მთელი მსოფლიოდან! - მარგარიტა ვიღაცას ცელქობდა, გრძელი ენა აჩვენა.
  - ძლიერ მოწინააღმდეგეზე გამარჯვება ჩვეულებრივ უფრო ძვირია, მაგრამ ტყუილად არ გასცემთ! იღრიალა ავრორამ.
  - გარდა დიდი ომისა გოლებისა და ტროლების წინააღმდეგ, რომელთა ნაყოფიც დაიკარგა. მარგარეტმა მძიმედ ამოისუნთქა.
  - დროებით! - მტკიცედ მოწყვიტა ცეცხლოვანი ეშმაკი.
  გოგონები დიდ რისკზე წავიდნენ. დააკვირდით მათ, მძიმე ტყვიამფრქვევები მაშინვე დაიწყებდნენ მუშაობას. ისინი ქვემეხებზე უფრო საშიშიც კი არიან, მათ დრო სჭირდებათ, თუმცა დამიზნებისთვის არც ისე ბევრი. ასევე, ბოლოს და ბოლოს, იანკებს აქვთ კომპიუტერები, ასევე ღამის ხედვის მოწყობილობები. და რამდენი ჭურვი გჭირდებათ მათი გლამურული ჭურვების გასაშლელად? შემდეგ მათი ჩაძირვა შესაძლებელია ბრმა სროლითაც კი, ან უძლიერესი რადარების ჩართვით. დიახ, და ყურადღების ცენტრში, შეგიძლიათ ნახოთ რაღაც ბუნდოვანი, კერძოდ, ზომბები. ეს ბიჭი ხსნის კომკავშირის დაზვერვის ოფიცრებს. ზედ სხვა ტიპი გაჩნდა, ლურჯად შეღებილი მუწუკი მეთევზეებისკენ წავიდა.
  ისევ გვიჭირს! - შეშფოთება იგრძნობოდა ხმაში მარგარიტას.
  - ყველაფერს ერთდროულად გადავიღებთ! ეს ხუთი წამის საქმეა! ავრორამ თავისი სტიმულატორი დალია. მან პარტნიორს იდაყვით დაარტყა. -კი და შენ დალიე!
  თავად გვერდის მახლობლად არის სინათლის ზოლი, მაგრამ ეს არ არის პრობლემა.
  მარგარიტა ამბობს, უფრო სწორად, უბრძანებს ზომბებს:
  - ბრძანების გარეშე ნუ ისვრი.
  - მისმინეთ, ქალბატონო! - უპასუხა "მსჯავრდებულმა თოჯინამ".
  ახლა ყველა მიზანი მიღწეულია და აი, იღბალი. "მეთევზეების" ბორტზე გამოვყავარ ლალით მოციმციმე მხეცი: სასწაული თევზის პასტა. ოთხი ბიჭიც კი დაიხარა სამალავიდან, ახლა ყველა სამიზნე დატყვევებულია.
  - Დროა! ჰიპერვოლეი! - ჩურჩულებს ავრორა. - მას უყვარს გამორჩევა.
  ტყვიამფრქვევები ჩუმად ურტყამდნენ ტალღების შხეფს და მთლიანად ბლოკავდნენ მათ სროლას. ოცდახუთი ტყვია ერთ წამში იფეთქებს, ორმოცდაათი კი ორში. და თქვენ უნდა ამოიღოთ ორმოცდაექვსი ადამიანი ერთდროულად. გაცდენებისა და გარდაუვალი დუბლირების შემთხვევაშიც კი, ორი წამი საკმარისია სრული გაწმენდისთვის. მხოლოდ ტყვიების მოძრაობის წვრილი სასტვენი, ჟალუზებიც კი არ აწკაკუნებდა. ტაშები ძლივს შესამჩნევია, მხოლოდ კონდახი ოდნავ დაჭერილია მხარზე.
  - აი რას ნიშნავს ელექტრომაგნიტი და აჩქარება! - აღტაცებით თქვა ცეცხლოვანმა ეშმაკმა.
  - და ასევე ჩვენი შესაძლებლობები! მარგარეტმა დაიღრინა. - დიდება დიდ შემოქმედს!
  - ღმერთმა არ მისცა, მეცნიერება! ავრორამ გააპროტესტა.
  მიუხედავად იმისა, რომ ისინი სხვადასხვა წერტილიდან ურტყამდნენ, საკმაოდ ახერხებდნენ ლაპარაკს, თუნდაც დიდ მანძილზე მინი-ვოკი-თოქის საშუალებით.
  - ზღვარს არავინ გადასცდეს, გადმოსვლა დავიწყოთ! - უბრძანა კომსომოლის მეომარმა.
  სასაცილოა, რომ ყველა მედესანტე სამი ადამიანია, ორი კომკავშირელი გოგონა და ცოცხალი მსჯავრდებულის ცხედარი. ქალი რეინჯერები ისვრის სამიზნეებს. აქ ხედავთ, რომ კიდევ სამი შავი გამოვიდა.
  -ღმერთო მაპატიე! - ჩაიჩურჩულა ღვთისმოსავმა მარგარიტამ და მებრძოლები უკეთეს სამყაროში გაგზავნა.
  Zombie-მ ესროლა მხოლოდ ორს, რომლებიც გვერდით ეწეოდნენ და შორს იყურებოდა. აქ, საერთოდ, იყო რაღაც აღფრთოვანება და ვინ დაგმო მეგობრულ პორტში მოსვენებულ მეზღვაურებს.
  მარგარიტამ თვალის კუთხით შეამჩნია ცარიელი თავებიდან გამოფრენილი სისხლიანი ღრუბლები.
  - გაანგარიშება მოდის! - ამბობს ქერა ტერმინატორი. - ანგარიშის გახსნა!
  - როგორც ჩანს, არც ერთ წამს არ კარგავ! ავრორამ ბრძანა.
  გამანადგურებლის დაფა მყისიერად ადგა მზვერავების წინ. გემბანზე მხოლოდ გვამებია, ჩვეულებრივად მშვიდი არ არის, მხოლოდ ხაჭო თევზი ურტყამს კუდს გვერდზე.
  ისევ ყველაზე საინტერესო ადგილას გაღვიძება. კომკავშირელი გოგონები ნაჩქარევად დგებიან და, ხტუნვით, ისევ გარბიან. საუზმის უფლებაც კი არ მისცეს, ამიტომ ცხელ ქვიშაზე შიმშილი ფეხშიშველი გაუშვეს. ასე რომ, ისევ გაიქეცი და არ შეანელო. როგორც ჩანს, მათ ბევრი უნდა იმუშაონ...
  ავრორამ გაამხნევა მეგობარი:
  -ცხვირი აუწიე, მაგარი საბჭოთა ქალი! მაშინ ჩვენ არ გავტეხავთ ტანკის ქვეშ!
  მარგარიტამ სასტიკად გატეხა:
  -კი, გატეხვა არ მიფიქრია! - და ასეთი გამოთქმის ორმაგი მნიშვნელობის გაგება დაამატა ახსნით. - და კიდევ უფრო მოხარე!
  კომსომოლის მეომრები გვერდით დაკრძალეს. წამიერად სტერნმა ჩაკეტა ისედაც ჩაბნელებული შუქი. საბჭოთა სკაუტები ობობასავით ცოცდებიან Velcro-ს ჩექმებით. მარგარიტა ასევე ეხმარება "ბალასტს": ზომბი თითქმის კისრის ნაჭრით იწევს. კარგია, რომ ეს კაცი დიდი ნიმუშებიდან არ არის. აქ ისინი გემბანზე არიან. ერთ-ერთი მებრძოლი თავს ასწევს, კომკავშირელი გოგონა ბუმერანგის დისკს წყვეტს.
  -დამშვიდდი რძალო! - ეუბნება მას.
  ისინი სწრაფად აძვრნენ, ამავდროულად, ნავები აჩერდნენ. ახლა ყველაფერი სწორია! მთელი გემბანი ლამაზმანთა იარაღის ქვეშაა. აქ ორი მეზღვაური გადმოიხარა, ნახევარი წამი და თავში ხვრელები იყო, უბრალოდ შეძრწუნდნენ.
  - მტერს იარაღით ვინახავ! ახლა კი ჩუმად ამოიღეთ ყველა! ავგუსტინემ ბრძანა. - ზოგადად, მან აიღო უფროსი მეთაურის როლი, იმის შიშით, რომ ზედმეტად "კეთილი" და რელიგიური მარგარიტა რამეს გაფუჭებდა. კორშუნოვა ცდილობს ეს არ შეამჩნია. უფრო მეტიც, როგორც ერთ-ერთმა საბჭოთა მარშალმა თქვა - ორი ადამიანი რაზმი არაა, სამი ასეული!
  მარგარიტამ ჩექმები გაიხადა, ზურგჩანთაში ჩაიდო და ფეხშიშველი გაუყვა გვერდზე. საკანში მიმალული ტყვიამფრქვევი სწრაფად აიღო, ეტყობა ჯერ კიდევ ვერ გააცნობიერა რა მოხდა. კომკავშირელ გოგონებმა ზურგიდან ამოიღეს თავიანთი მშვენიერი ტყვიამფრქვევები, გაიღიმა, ერთ-ერთმა მათგანმა მთელი დერეფანი დაუმიზნა, აუცილებელია მთელი დერეფნის გასუფთავება.
  ავრორა მოულოდნელად უფრო სწრაფად გაიქცა, ვიდრე ოლიმპიური სპრინტი. ერთი-ორი და ის მშვილდის თოფებთან ახლოსაა. თორმეტამდე მებრძოლია, ნახევარი "თავშესაფარზე" დგას, სხვები კარტებად ჭრიან. თან ორი მეძავი ჰყავთ. საცოდავია გოგოები, მაგრამ ასეთია მეძავის მწარე ბედი. გადახდა ცალკეა, დემონტაჟი კი საბითუმო. ავრორა ყველას წყვეტს მოკლე აფეთქებით, ჩუმი იარაღიდან. მას აქ არ სჭირდება კოლიმატორის ხედვა, ამიტომ არის უკანა განათება და მეზღვაურები არ ელიან თავდასხმას უკანა მხრიდან. დიახ, ზოგადად, დიდი მონდომება თამაშობს როლს: ვინ ბედავს თავდასხმას ჯარისკაცებითა და მეზღვაურებით სავსე გამანადგურებელზე.
  - მელიავით იმოძრავე მარჯვნიდან ქვემოთ! რბილად დრტვინავს ავრორა. - ზომბი გაჩერდეს, მხოლოდ თავისი ჩინური ჩექმებით გასცემს.
  - რა თქმა უნდა, მე თვითონ გავწმენდ. მარგარიტა პასუხობს.
  გოგონების მოძრაობები დამუშავდა მრავალ ვირტუალურ აპარატზე, მათ ასწავლეს გემების, ტანკების დაჭერა, ლაბირინთებში ბრძოლა, ქარიშხლის თვითმფრინავები, ასაფეთქებელი ნივთიერებების დაყენება.
  დიახ, ასეთი ცრუ ან ნამდვილი მეხსიერება სხვა სამყაროდან ჩნდება ამ ზღაპრულ ფუტურისტულ ხედვაში.
  სურვილის შემთხვევაში, სკაუტებს შეეძლოთ "G-2"-ის მოტყუება, რათა ბრიტანეთის პრემიერ-მინისტრის კაბინეტში ასაფეთქებელი ნივთიერებები შეეტანათ და ბევრი სხვა რამ გაეკეთებინათ. ასე რომ, ახლა მარგარიტამ გადაინაცვლა დამცავი მოაჯირით, სწრაფად აიღო გადასასვლელები ცეცხლის ქვეშ ხელსაყრელი კუთხიდან. გამოვიდა რამდენიმე შავი და ერთი ყვითელი. მარგარიტამ უფრო ახლოს გაუშვა. კიდევ ხუთი მოჰყვა. მერე ერთხანს მოკლე რიგში დააწვინა ყველა.
  - ყველაფერი მარტივად იქნება! - უპასუხა მან. რატომღაც, სინდისმა განიცადა, გაჩნდა ვნება იმის სურვილი, რომ თავიანთი საქმე მაქსიმალურად უკეთ გაეკეთებინათ.
  . თავი #6
  კომკავშირელი გოგონა შევარდა ტანკში, ასე რომ, კიდევ შვიდი მებრძოლი იყო. ცხვირთან მირბენის შემდეგ მოვიხსენი, ოღონდ მეორე მხრიდან. ზომბი, ბრძანების მიუხედავად, არ იდგა, მაგრამ გემბანის გასწვრივ ფეხით დადიოდა, მაგრამ საბედნიეროდ ის არ ჩანდა.
  მარგარიტას ცხვირზე მივიდა, კიდევ ოთხი დაადო, რადგან ჩახუტებულები დადიოდნენ, თითქოს კოცნიდნენ კიდეც.
  -კარისკენ წავედი! - მოისროლა ქერა ტერმინატორი.
  ავრორამ, რომელიც მას არ ჩამორჩა, დაადასტურა:
  - და თოფები გავწმინდე.
  - დაასველე იანკები! მარგარიტამ ენა გამოუყო.
  - და ძალიან ეფექტური! - ავრორამ შიშველი ფეხის თითით ჩამოგდებული სიგარეტის ღერი აიღო და ისე დააგდო, რომ პირდაპირ ამერიკულ "არწივს" წიწვში ჩაუვარდა.
  - გვერდიდან ვმოძრაობ! - ლაკონურად ესროლა ცეცხლოვანი დემონი.
  ლამაზმანები გადავიდნენ. ავრორა კინაღამ შავკანიან ბიჭს პირისპირ შეხვდა. ყვირილი უნდოდა, მაგრამ გოგონამ კოცნით აიფარა პირზე:
  -დამშვიდდი კნუტი.
  -ჩემი ღვთაებრივი ხარ! - Მან თქვა.
  - კარგი ტუჩები გაქვს ბიჭო, მაგრამ დრო არ მაქვს. - ცხვირთან ახლოს არტერია თითებით დააჭირა კომკავშირელმა გოგონამ. - ხანდახან ვწუხვარ, რომ ჩოგბურთის ჩემპიონის კარიერა არ ავირჩიე. იქნებოდა ფული, დიდება, ბევრი სიმპათიური ბიჭი და არანაირი მკვლელობა.
  ბიჭი უკან გადაიხარა, ენა ამოუვარდა პირის უკან.
  წითურმა ავრორამ წყვილი დააჩოქა მის მუხლზე, გასროლა გაუფრთხილებლად, გაანადგურა შემდეგი ბიჭები. უბრძანა:
  - გალინა შემოხაზეთ და მწვერვალს მიუახლოვდით.
  - რა თქმა უნდა, ეს ჩვენთვის ყველაზე მნიშვნელოვანია. - მირაბელას მიერ გაცემული
  კომკავშირელმა გოგონამ ცენტრში სანდლით გაიარა, გზად კიდევ რამდენიმე ბოევიკი მოკლა, კერძოდ, ის დარბოდა ზედა ზედნაშენის გასწვრივ. შემდეგ კი სიჩქარე მის მხარესაა, რამდენიმე გაუგებარი ტირილი, სროლის დროც კი არავის ჰქონდა.
  - და შთამომავლები ამბობენ, კოვბოებს სწრაფად ათავისუფლებენ. ტყუილი, ალბათ!
  ტყვიამფრქვევი (იარაღი, რომელიც სიზმარში ლაპარაკობს არ არის იშვიათი, არასოდეს იცი, რისი უნარი აქვს მას, ქვეცნობიერს!) ვერ გაუძლო შენიშვნას:
  თქვენი პროფესიონალიზმი შექების მიღმაა.
  -იქნებ სხვა რამე თქვა! მირაბელა შიშველი ფეხით ჩამოვარდნილ, აალებულ სანთებელას დააბიჯა და ტკივილისგან ღრიალებდა.
  - შენ თვითონ ხარ სრულყოფილება, შენ თვითონ ხარ სრულყოფილება,
  ღიმილიდან ჟესტამდე ქება არ არის!
  ჩაიდინე სისასტიკე მტერთან, დიდი ფანატიზმი,
  და ჩამოაგდე ტყვიის წვიმა, ცეცხლმოკიდებული ფერფლით - ნაპალმი!- ავტომატის კიბერნეტიკული ხელსაწყო რბილად ჩაიკრა ყურმილში.
  - ჭკვიანურად ამახინჯებ დარტყმას! მირაბელა ჩაიცინა (მაგრამ ვერ ახსოვდა, სად მოისმინა სიმღერა!) და მტკივნეული ქუსლი უხეშ ლითონს მიეფერა.
  მანქანამ უპასუხა:
  - გადაცემას იუმორის გრძნობა აქვს. მებრძოლთა სულის ამაღლება!
  - ადრე ფილმები უფრო მაგარი იყო, ასე რომ სული ყოველდღე ძლიერდებოდა,
  მაგრამ მითხარი რა დააყენებს, პორნო ფილმი "ემანუელი"! - იუმორით უპასუხა მირაბელამ (და ვინ არის ემანუელი, საიდან მოვიდა თავში ასეთი სურათი. იქნებ სიტყვიდან ემანუელ?).
  და მას გაეცინა ხუმრობაზე.
  ღობის კიდეზე აწეული გოგონამ ოთხი ღარიბი კაცი დაიჭირა, რომლებიც სტრატეგიის პრეფიქსზე თავს იჭრიდნენ.
  - გუნდი მთლიანად დაიმსხვრა! კარგია, რომ შენი ბოლო წამი ბედნიერი იქნება!
  ავრორა ჩუმად ეშვება კიბეზე, ადგილს იკავებს ადგილის კარის წინ. გამოდის მასიური, ას სამოცი კილოგრამი ზანგი. კომკავშირელი გოგონა მას ზემოდან ეკიდა და კონდახი დერეფნის გვერდით კედლებს ეყრდნობა. ყაჩაღი, დრტვინვა.
  -ფაქიუ! რატომ ასე ჩუმად! - ავრორა - ტაძარზე კონდახით სცემს. შემდეგ ის აიღებს კარკასს, საშუალებას აძლევს მას ნაზად დაწიოს.
  იმიტომ რომ სიყვარული მოვიდა შენთან! - პასუხობს ის.
  კომკავშირელმა გოგომ აქაც არ დაგვაკარგვინა, ქარივით შემოვიდა, რიგში, თიბავდა ორ ათეულს, რომელთაგან ნახევარს ეძინა. ალკოჰოლის მძაფრი სუნი ამბობდა, რომ იანკებს რაღაცის აღნიშვნის დრო ჰქონდათ.
  სიზმარი წყდება, სირენა ღრიალებს დაბალ ტემბრზე. გოგოებს ფეხებზე რეზინის მათრახებით აღვიძებენ და აიძულებენ რიგს.
  ისინი აიღებენ მათ და ისევ აჭერენ ბორკილებს, უბიძგებენ მათ უფრო შორს.
  მანამდე კი საჭმელს აძლევდა. ისევ ფაფა შერეული არც თუ ისე ახალი თევზით. მაგრამ ეს ნორმაზე მეტად დამარილებულია. როგორც ჩანს, ძველი, ვადაგასული კონსერვი ტროფებიდან ქერში ჩაყარეს. და დეზინფექციისთვის თევზს მარილი დაუმატეს. დატყვევებულ კადრებს ჯერ არ დაუკარგავთ ღირებულება ნაცისტებისთვის!
  ოლეგ რიბაჩენკო მათთან ერთად ტრიალებს. მართალია, ძილისთვის საკმარისი დროა და კიდევ უფრო მეტი, მაგრამ მხიარულება არ არის. მტკივნეულად, სიზმარმა დაღლილი ბიჭი.
  ასე დადის და გრძნობს თავს, თითქოს თავზე ურტყამს მოგონებებს უცნაური ჰალუცინაციების ნაყოფებზე, რომლებიც მასში ნაცისტმა ექსპერიმენტატორებმა შთააგონეს;
  აქ სიზმარში ხედავს დიმიტრის. ის ჰგავს იმ გამხდარ და მაღალ ბიჭს, რომელიც მათთან ერთად არის ბორკილი, მაგრამ უფრო მაღალი და დაკუნთული. თუმცა სახე და სახელი მსგავსია. ასევე უცნაური დამთხვევა. და ამ ბიჭს რამდენიმე მარტივი ბრძოლა ჰქონდა, სლოვენიის, შემდეგ კი რუმინეთის ბიჭების ნაკრების წინააღმდეგ. ორივე ბრძოლა სწრაფი ნოკაუტია და პირველ წუთზე! მესამე ბრძოლა უფრო მკაცრი იყო. გამხდარ იტალიელს შესანიშნავი დაცვა და ფეხის მობილურობა ჰქონდა. მან არ მისცა თავი მაშინვე დაარტყა და კარგად წავიდა. დიმიტრის მეტოქემ პირველი რაუნდი ფეხზე დაასრულა...
  შემდეგ ბიჭი მეორე რაუნდში, არ აქცევდა ყურადღებას რთულ მოწინავეში გაშვების შესაძლებლობას, უბრალოდ გაიქცა მოწინააღმდეგისკენ, დარტყმები ესროლა ორივე ხელიდან. და მან მიიღო ზუსტი და სწრაფი პირდაპირი დარტყმა მისკენ, ზუსტად ნიკაპის წერტილში.
  პირველად ახალგაზრდა მოკრივე შეირყა, მაგრამ ამან მხოლოდ დიმიტრი გააბრაზა. ვეფხვივით გადახტა და მოწინააღმდეგეს მარჯვნიდან მიამაგრა.
  vis-a-vis შეკრთა და მუხლზე დაეცა... მსაჯმა ნოკდაუნი დათვალა და ნიშანი მისცა:
  - კრივი!
  იტალიელმა, როგორც ჩანს, მობილურობა დაკარგა და ტაძრისა და ლოყისკენ მიმავალი სწრაფი დარტყმის შემდეგ დაეცა და ხელები ისე უიმედოდ გაშალა, რომ მსაჯმა თვლაც კი არ დაიწყო, მაგრამ მაშინვე შეწყვიტა ბრძოლა. ძირითადად სკოლის მოსწავლეებით სავსე ტრიბუნები უსტვენდნენ და ღრიალებდნენ. თუმცა, საზოგადოებაში იყვნენ SS-ის მაღალი რანგის ოფიცრები. დამარცხებულმა ბიჭმა ამოტუმბვა დაიწყო, გოგონამ ლოყები დაიმასაჟა და კისერი მოზელილა...
  დიმიტრის კი შეეშინდა:
  - მე მოვკალი?
  მაგრამ წუთიერი ენერგიული მანიპულაციის შემდეგ, ახალგაზრდა მოკრივეს სახე ვარდისფერი გახდა და მან თვალები გაახილა. რაღაც რბილად ჩაილაპარაკა. დიმიტრი დაეხმარა მას წამოდგომაში და ბიჭი მეგობრულად მოეხვია.
  ოლეგ რიბაჩენკო, თავის მხრივ, ლამაზად იკრიფებოდა, ბრძოლები სამოყვარულო იყო, თითო ოთხი სამწუთიანი... ბიჭმა პირველი ორი მეტოქე მესამე და მეოთხე რაუნდში გაგზავნა. მესამეზე მომიწია დალაგება... და მიუხედავად იმისა, რომ ოლეგ რიბაჩენკო, მშვენიერი დაცვის დემონსტრირებაში, თავდაჯერებულად ლიდერობდა ქულებს, მეხუთე რაუნდი დაინიშნა.
  წელამდე შიშველი და გარუჯული ბიჭების სხეულები ოფლში ბრწყინავდა, კუნთები კანკალებდა და ძარღვები და ძარღვები კიდევ უფრო მკვეთრად იდგა. მეტოქე ოლეგ რიბაჩენკო წინ გაიქცა, იმის იმედით, რომ აქტივობის შემთხვევაში მას ამ რაუნდს მიანიჭებდნენ. მაგრამ მამაცმა პიონერმა შენიშნა, რომ მისი კოლეგა უკვე დაღლილი იყო და მისი რეაქცია შენელდა. მოჰყვება სწრაფი მხარე ნიკაპის მარცხენა მხარეს და შემომავალი მოძრაობა. ახალგაზრდა მეტოქე ჩაიკეცა და წინ გავარდა... როგორც ჩანს, ეს იყო ნოკაუტი, ამიტომ ათი თვლაზე არ ადგა.
  მერე შესვენება იყო, თასის სისტემაში ერთ დღეში სამი ბრძოლა ბევრია!
  დიმიტრიმ გარკვეული სარკაზმით აღნიშნა:
  - აქ პროფესიონალები თხუთმეტ რაუნდს იბრძვიან და პირველ მსოფლიო ომამდე დროის ლიმიტები საერთოდ არ იყო. მოკრივეები მანამ იბრძოდნენ, სანამ ერთ-ერთი მათგანი დაღლილობისგან არ ჩამოინგრა.
  ოლეგ რიბაჩენკო აქ მხოლოდ ნაწილობრივ დათანხმდა:
  - იცით, ეს პროფესიონალური კრივია, რატომღაც არ მომწონს. სამოყვარულო კრივში თქვენ უბრალოდ მოძრაობთ ქსელის გარშემო, მაგრამ პრომო კრივში ძალიან ბევრია დამოკიდებული პრომოუტერებზე. მაგალითად, მათ შეუძლიათ ძალიან ნიჭიერი მოკრივე, ჩხუბის გარეშე გაანადგურონ. დიახ, და ჩემპიონებს აქვთ შესაძლებლობა თავიდან აიცილონ ძალიან საშიში მოწინააღმდეგე ბრძოლაში. მაგალითად, უბრალოდ, სხვადასხვა შეფერხების დახმარებით, უარი თქვით ხელშეკრულების გაფორმებაზე.
  დიმიტრიმ მუშტი შეკრა:
  - ნება მიეცით სცადოს!
  ლანჩის დროს ახალგაზრდა სპორტსმენებს წესიერად იკვებებოდნენ... იყო ფორთოხალი და დესერტისთვის ბანანი, ქოქოსი და მანგო, რომლებიც ადრე საბჭოთა თინეიჯერმა სპორტსმენებმა არ გამოსცადეს.
  როგორც ჩანს, კონკურსის ნაცისტი ორგანიზატორები ცდილობდნენ ეჩვენებინათ, რომ მესამე რაიხში ყველაფერი კარგადაა, ძალიან დამაკმაყოფილებელია და შეგიძლიათ ფუფუნება.
  დიმიტრი და ოლეგ რიბაჩენკო ახალ სხეულებში პირველად სცადეს ქოქოსი და ბანანი, მეორედ კი ანანასი (ისე, სსრკ-ში ფორთოხლებით, ცენტრალურ აზიაში საკუთარი თავის ჭამა ბევრად უფრო ადვილია!). აქ ბიჭებმა დაუშვეს საკმაოდ გავრცელებული შეცდომა - ისინი ჭარბობდნენ ... და გუნდში არ იყვნენ ზრდასრული მწვრთნელები ... თუ ჰიტლერ ახალგაზრდობას ჰქონდა სლოგანი - ახალგაზრდები უნდა მართონ ახალგაზრდებმა, მაშინ საბჭოთა სპორტულმა დელეგაციამ გადაწყვიტა. მიჰყევით ამ მაგალითს.
  იქნებ ეს არ იყო საუკეთესო იდეა, რომ გამეგრძელებინა!
  ნებისმიერ შემთხვევაში, დესერტითა და ნამცხვრებით გულიანი სადილის შემდეგ, კიდევ სამი ბრძოლა უნდა გამართულიყო (თუ არ წააგეთ!) ... და ძლიერ ბიჭებთან!
  ჭამის შემდეგ ბიჭები საკმაოდ გაიტაცეს, ოლეგ რიბაჩენკოს ეჭვიც კი გაუჩნდა, რომ მათ რაღაცას ურევდნენ...
  ყოველ შემთხვევაში, ახლა ახალგაზრდა საბჭოთა სპორტსმენების კლასი დაეცა და მათ ერთმანეთის მიყოლებით დაიწყეს წაგება... უფრო მეტიც, მსაჯები, მსაჯთან ერთად, სრულიად სასტიკი იყვნენ.
  დიახ, და საბჭოთა კავშირი უკვე იბრძოდა გერმანელების წინააღმდეგ ....
  თავიდან დიმიტრი თავს ასატანად გრძნობდა და პირველ ტურში მეოთხედფინალი გავიდა...
  თუმცა, უკვე ნახევარფინალში, მან იგრძნო სისუსტე ხელებსა და ფეხებში... დიდი სისუსტე და მოძრაობების შენელება... მაგრამ დიმიტრიმ სიამაყე შეინარჩუნა და წინ წავიდა მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი გამოტოვა.. მაგრამ ბიჭს ძლიერი თავი ჰქონდა და დიდი, ტექნიკური და სწრაფი მოწინააღმდეგის ზუსტმა დარტყმებმა მხოლოდ გააბრაზა... და სიბრაზემ და სიამაყემ თავის მხრივ საშუალება მისცა თავდაჯერებულად გაეგრძელებინა ბრძოლა...
  საბოლოოდ, მესამე რაუნდში დიმიტრიმ მოწინააღმდეგეს მიაკრა და ცხვირი მოიტეხა...
  გერმანელი ოდნავ გაფითრდა და ნიკაპში მიიღო. ბიჭი მესამე რაიხიდან უკან დაბრუნდა, მას ლენტები აეკრა. დიმიტრიმ განავითარა წარმატება, გააკეთა არასაკმარისად სწრაფი, მაგრამ ამავე დროს ხელშესახები სამეული... მოწინააღმდეგე დაეცა, მსაჯმა ძალიან ნელა დაიწყო ნოკდაუნის დათვლა... გერმანელი ბიჭი ადგა, მაგრამ მყარად არ იდგა ფეხზე. ... შთაგონებული დიმიტრი მივარდა მის დასასრულებლად. რამდენიმე ზუსტი საქანელა... ბავშვი ეცემა...
  მოსამართლე არ ჩქარობს მასთან მიახლოებას. გვერდით რაღაცას ეკითხება. ისინი მას პასუხობენ ...
  იწყება ახალი დამთრგუნველი დათვლა... ცხრა თვლაზე ბიჭი ისევ იტყუება... მაგრამ ჟღერს რაუნდის დასრულების სიგნალი. აიყვანენ და წაიყვანენ...
  დიმიტრი დარწმუნებით ამბობს:
  - მეოთხე ტური არ იქნება! უბრალოდ არ გამოვა!
  ამ შემთხვევაში რუსი ბიჭი მართალი აღმოჩნდება, წამებმა მისცა შუქი...
  ოლეგ რიბაჩენკო, თავის მხრივ, იბრძვის, თითქოს არაფერი მომხდარა... ის ქულებს ცივსისხლიანად აგროვებს, შემდეგ კი მეოთხე რაუნდს ამთავრებს... და მოძრაობები მაინც ზუსტი და სწრაფია...
  საბჭოთა სპორტსმენებიდან ფინალში მხოლოდ ორი გავიდა - ყველაზე ახალგაზრდა ასაკობრივი ჯგუფის წარმომადგენლები. მძიმეწონოსანი ბავშვებს შორის, ხოლო საშუალო წონაში... მფრინავი წონის ჩემპიონი გამგზავრებამდე რამდენიმე საათით ადრე დაშავდა და მათ არ ჰქონდათ დრო, რომ მისთვის შემცვლელი ეპოვათ...
  ასე რომ, მხოლოდ ორი რუსი გავიდა ფინალში, დანარჩენი კი, რა თქმა უნდა, გერმანელები არიან, რომლებიც ერთმანეთს ოქროს თამაშობენ...
  კონკურსის გადაღება აქტიურად მიმდინარეობს... დიმიტრიმ ზიზღით გაიღიმა:
  - ასე უნდათ ჩვენი შერცხვენა! ვითომ რუსები გერმანელებზე უარესები ვართ და არა არიელები!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თავი დაუქნია.
  - Ნამდვილად არ! ეროვნების ნებისმიერი დაყოფა სრულფასოვან და არასრულფასოვანებად უკვე აბსურდია მისივე შეკითხვის ფორმულირებით. და რა ვთქვა, თუ ჩვენი იდეები ზოგადად საერთაშორისოა!
  დიმიტრიმ ჩაიცინა და დათანხმდა.
  - და ჩვენ მათ საერთაშორისო დონეზე დავამარცხებთ...
  ფინალურ ბრძოლამდე, რა თქმა უნდა, შესვენება იყო... შემდეგ კი გერმანელებმა საბჭოთა ბიჭებისთვის მორიგი ბინძური ხრიკი შექმნეს... ვითომ, მათ შესთავაზეს სპორტული ფეხსაცმლის გაპრიალება. მაგრამ შედეგად, ბიჭების ფეხებზე ფეხსაცმელი მოულოდნელად დარბილდა და დაიწყო მსხვრევა ...
  მომიწია გადაგდება და ნიჟარაში გასარეცხად გავიქეცი... დიმიტრი სერიოზულად გაბრაზდა:
  - რატომ გააკეთეს? უნდოდათ ჩვენი ჩხუბის პროვოცირება და მერე გამოგვეყვანა კონკურსიდან?
  ოლეგ რიბაჩენკომ საკმაოდ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - დიახ, არა მხოლოდ ეს! მათ ასევე სურთ აჩვენონ, რომ სსრკ-ში სიღარიბეა და წამყვანი სპორტსმენებიც კი იძულებულნი არიან იასპარეზეონ ფეხშიშველი. მაგალითად, რა ღარიბი ბავშვები არიან რუსეთში!
  დიმიტრიმ შესთავაზა:
  - იქნებ ჩვენს უფროს ამხანაგებს ვთხოვოთ სპორტული ფეხსაცმელი? მართალია, ისინი შენთვის დიდები იქნებიან, მაგრამ ჩემთვის იქნებიან!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თავი უარყოფითად გააქნია.
  -არ ღირს! ჩვენ მათ ვაჩვენებთ, რომ ყველაზე რთულ პირობებშიც შეგვიძლია გამარჯვება. გარდა ამისა, ჩვენი ასაკის ბიჭებისთვის სირცხვილი არ არის ფეხშიშველი სიარული... როგორც ამბობენ, ფეხშიშველი ბავშვობა...
  დიმიტრიმ მუშტები ისეთი ძალით შეკრა, რომ მუხლები დაჭკნა. ახალგაზრდა მოკრივემ თქვა:
  - კარგი რა, გამაბრაზეს! არა, ისინი უბრალოდ გაბრაზდნენ!
  ოლეგ რიბაჩენკომ უპასუხა:
  - ასე რომ, სიბრაზემ ძალა მოგცეთ მე და თქვენ.
  მერე მეხსიერება გვერდით მიჯაჭვული დიმას შეხებამ გააწყვეტინა, ბიჭმა ჩასჩურჩულა:
  - შენც ნახე?
  ოლეგ რიბაჩენკომ მოკლედ უპასუხა:
  -კი!
  ისევ დაიწყო წვიმა, რაც ყირიმის გაზაფხულისთვის არც თუ ისე დამახასიათებელია. ეს არის ამაზრზენი და ცივი. ის კი ჭუჭყიანია და ძირებზე წარმოქმნილი ხმები ამაზრზენად ტკივა დასველებული ცივი წყლისგან. კოლონა ფეხშიშველი ტყვეებით ტყეში რამდენიმე საათის შემდეგ, უკვე გვიან შუადღისას შევიდა. როგორც ჩანს, SS-ის კაცები ჩქარობდნენ წვიმისგან თავის დაფარვას. პიონერ ბიჭს კინაღამ დაავიწყდა რა დაემართა. დიახ, და ახალგაზრდა ლენინისტის სახეზე იფიქროს სიცივეზე, სველ ტანსაცმელზე, გამაგრებულ ფეხებზე და ფოლადის ბორკილებზე, რომლებიც დამზადებულია გამძლე უჟანგავი ფოლადისგან, რამაც ხელისგულები სისხლამდე წაშალა.
  დიმიტრიმ სიჩუმე დაარღვია და თქვა:
  - როგორც ჩანს, ზამთარში მოვახერხე ყირიმში ასვლა, მაგრამ... ეს რატომღაც არ არის დედამიწაზე!
  ოლეგ რიბაჩენკო დათანხმდა და თავი გააქნია:
  - ჩვენთან კი, ზოგადად, ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ხალხში!
  ტყე უზარმაზარი იყო. ფიჭვის ხეები ფორმირებულად იდგა გზის გვერდებზე - სამი ან ოთხი წრე, წითელ-ყავისფერი ნაპრალი ან მოყვითალო-ნარინჯისფერი ქერქით, როგორც დიდი თევზის ქერცლები, რომლებიც კომპაქტურ მარადმწვანე ან ცისფერ გვირგვინებს ველურ სიმაღლეზე აყენებდნენ.
  ტოტებზე ასევე არის ყვავილები, რომლებიც, როგორც ჩანს, პეტუნიებია. ტყე კი არა, ზღაპარია, სხვა სამყაროში ჩავარდნის განცდა. მაგრამ არის მინუსიც - გზაზე ჭუჭყში იყო ბევრი ეკალი, ბასრი, როგორც ფოლადის ნემსები სამკერვალო მანქანიდან.
  რამდენიმე გოგონა უკვე ღრიალებდა, როცა მათ დააბიჯებდნენ. დიმამ, ხელი მოხვია, უთხრა ოლეგ რიბაჩენკოს:
  - კოშმარია! არ გჯეროდეს ხილვების!
  მირაბელამ ხელი დაავლო დიმას ქერა ზღარბს, რომელმაც უკვე ზრდა დაიწყო და ჩასჩურჩულა:
  - Გჯერა თუ არა! და შეხედე შენს ფეხქვეშ! ეს არ იყო საკმარისი იმისათვის, რომ საკუთარ თავს ინფექცია მიეტანა!
  ღვია ქვესკნელში სქელად გაიზარდა და ... უკვე მწიფე ველური მარწყვი მარწყვით. სული იდგა - გაზაფხულის ფიჭვისა და გაზაფხულის მარწყვისა და ღვიის არომატის ნაზავი. თითქოს კიდევ უფრო დათბა. და მე უბრალოდ არ მჯეროდა, რომ აქედან ასი ნაბიჯით - სველი, თუ ტუნდრა არა, რა სახის ტუნდრა შეიძლება იყოს ყირიმში? მაგრამ მაინც უამინდობა და შავი ცივი კლდეები, რომლის ქვეშაც ფაშისტური ურდოები მიდიან. სამწუხაროა, რომ აღფრთოვანება დიდხანს არ გაგრძელებულა - ხელების, პირის და ზურგის ტკივილი, სიცივე, ნესტი დაბრუნდა და ოლეგ რიბაჩენკო თავს ძალიან უბედურად გრძნობდა. მხოლოდ ზღვრამდე.
  თუმცა... წარჩინებულმა პიონერმა უცებ ჩაიცინა. არაერთხელ, აქ გატარებული ტყვეობაში გატარებული ხანმოკლე დროის განმავლობაში, იფიქრა: კარგი, ყველაფერი ცუდია, უფრო შორს და უარესად წასვლა არ შეიძლება! და ყოველ ჯერზე, როდესაც აღმოჩნდა - ბევრიც კი არის.
  უცნაურად ამ ფიქრმა ცოტათი ანუგეშა. ოლეგმა ყირიმის რუკის გახსენებაც კი დაიწყო ატლასიდან. მაგრამ მან ეს ვერ გაიხსენა - და გაოგნებულ ფიქრებში ჩავარდა იმის შესახებ, რომ რაღაც სრულიად შეუძლებელი მოხდა. შეგიძლიათ სხვა დროს მოხვდეთ - ეს არის სამეცნიერო ფანტასტიკა მას შემდეგ, რაც მარკ ტვენს შეუყვარდა. სხვა სივრცეში, რომელიც უფრო თანამედროვეა, სხვა პლანეტაზე - დავუშვათ! ჯანდაბა, გონება - უცებ სუპერცივილიზაცია; ადამიანები, რომლებიც მილიონობით წლით უსწრებენ კაცობრიობას განვითარებაში! ყველაფერი შეუძლებელი შესაძლებელია - ზუსტად ვიცი !!!! მაგრამ რომ ამავდროულად შეიცვალოს შენი არსი, მეხსიერება, მთელი გამოხატულება და არა მარტო შენი?! ეს არის სრულიად - უსაზღვრო და ტრანსცენდენტული ...
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჰკითხა დიმიტრის:
  - ბრძოლის გეგმა გაქვს?
  ბიჭმა უპასუხა:
  - გეგმა მარტივია - დაარტყი! - გამხდარი, რომელზეც ზურგით ყოველი ძვალი ჩანს, დაუმატა. - მაგრამ მაინც კარგია, როცა უბრალოდ ჩონჩხი კი არა, ძლიერი კუნთები თამაშობენ. კარგი ძილი... მაგრამ დაპატარავდი!
  - პატარა, მაგრამ გაბედული! - უცნაურად, მაგრამ შესაფერისად უპასუხა ოლეგმა.
  და გზა უფრო გლუვი გახდა, ამასობაში აჩქარდა. და ეს იმდენად უცნაურია, რომ ყირიმში, მაგრამ ყველაფერი, როგორც ჩანს, მოკვდა. რამდენჯერმე მოტოციკლისტები საძულველი შავი სვასტიკით გადმოხტნენ ჩვენსკენ. და შემდეგ დაახლოებით ხუთი წუთის განმავლობაში კოლონა მიათრევდა მათკენ - დიდი ვაგონები ფილოსოფიური იერის მქონე ბიტიუგებით დახურული ჯვალოს ბარგით, რომლებზეც ისხდნენ დახშული პოლიციელები-კაცები შენიღბული წვიმითა და ღალატის სახვევებით. ასევე თან ახლავს გადამზიდი. ტანკებისგან განსხვავებით, ჰიტლერს ბევრი ჰყავს. შემდეგ კიდევ ერთმა რაზმმა სატვირთო მანქანებზე, პლუს მოტოციკლეტებმა გვერდითი მანქანით, ადვილად გაასწრო დატყვევებულ მონა გოგოებს. ასი მანქანაა, არანაკლებ, თითქმის ყველა ხაკისფერშია შეღებილი.
  მოძრაობისას ნაცისტებმა ერთმანეთს დაუძახეს ტყვეების სვეტები თავში ამხედრებული და, ფაქტობრივად, ცხენოსნებს, მონებს და ოლეგ რიბაჩენკოს შეეძლოთ დაეფიცებინათ, რომ ხმები დამცინავი იყო. SS-ის მცველები დუმდნენ. ექიმები ისხდნენ კუს ფორმის რაიმე სახის ჯავშანმანქანაზე და მძიმე, ჯერ კიდევ მოზიდულ ქიაყელებზე. ისინი ტყვიამფრქვევებით იჭრებოდნენ. მაგრამ, როგორც ჩანს, ფიქრობდა ოლეგი, რომ მათ ეს როლი ნამდვილად არ მოსწონთ - მცველ-ბადრაჟეები... მათ ცხოველური მუწუკებიც კი დამალეს.
  დიმამ შენიშნა:
  - არც გერმანიაში სცემენ პატივს ჯალათებს!
  მირაბელამ ისევ რაღაც თქვა და თავი დაუქნია საზიზღარი SS-ის ჯარისკაცების შემდეგ. ოლეგი ამოისუნთქა.
  - მოკალი ისინი! ყველა ერთს, ჰიტლერს!
  დიმამ კვნესით შენიშნა:
  - ეჰ, მათი ენა არ მესმის. და მერე ვიკითხავ, მოვალთ თუ არა მალე...
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჩუმად შენიშნა:
  - გერმანული ვიცი, მაგრამ ცოტა გამოგადგება!
  ამასობაში წვიმა შეწყდა და ცა მოიწმინდა ხეებს, მზე გამოჩნდა. ოლეგ რიბაჩენკოს კიდევ ერთი პრობლემა ჰქონდა - ტუალეტში შესვლა უფრო და უფრო უნდოდა ორივე გზით. და რაღაცამ აიძულა: ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ისინი შეჩერდებიან ამის გამო. რატომღაც, ასეთი ელემენტარული საქმის შეუძლებლობა, ის, რომ აქაც სხვის ნებაზეა დამოკიდებული, პიონერი ბიჭი სულ გაბრაზდა. გარდა ამისა, სურვილი საკმაოდ მტკივნეული ხდებოდა. SS-ის კაცებმაც და მათმა მინიონებმაც გადაჭრეს ეს პრობლემა შეუჩერებლად, მაგრამ ამან მხოლოდ ზიზღი გამოიწვია და არა მათი მაგალითის მიყოლის სურვილი.
  ხანდახან ნანობთ, რომ იმდენი იკვებეთ, რომ საჭიროება გამოიწვიოთ. ფაშისტებმა იციან როგორ გამოიწვიონ პრობლემები - დაბადებულმა სადისტებმა. თუ პარტიამ აღზარდა ისინი?
  ოლეგ რიბაჩენკოს უკვე სერიოზული შევიწროება დაეწყო, როცა უცებ გაძვრა ჯერ კიდევ ნესტიან ჰაერში, კვამლით, შემდეგ ძაღლის ყეფა და ადამიანის ხმები გაისმა, მარჯვნივ, მკვეთრად, მაშინვე დაიწყო წმენდა, რომელზეც ჯარისკაცები რაღაცას აკეთებდნენ - მხოლოდ ათეული-სამი და მის უკან კვამლი ამოდიოდა ქვის და მასიური შენობების ზემოთ. კამუფლაჟებში ჩაცმული ბავშვები გზიდან თავმოყრილნი გაიქცნენ მინდორში მდებარე ადგილებზე. რუსები კი არა, სვასტიკით ტირილით და სამკლაურით თუ ვიმსჯელებთ, ოცი იყო - გარბოდნენ და ყვირიან. იმ დროისთვის, როცა კოლონა სოფელს მიუახლოვდა, მათ შესახვედრად უკვე ათიოდე ჯარისკაცი გამოვიდა - დიდი ყუმბარმტყორცნებითა და ფართო ყუმბარმტყორცნებით აღჭურვილი გადასატანი ტყვიამფრქვევებით. მათ ხელმძღვანელობდა SS-ის გენერლის ფორმაში გამოწყობილი მსუქანი მოხუცი.
  ან იქნებ არა ბაბუა, არამედ მხოლოდ ნაცრისფერი, რადგან მასში სიბერის სხვა ნიშნები არ იყო და ოქროს სამაჯურებით მორთული გრძელი კვანძოვანი ხელის ჟესტი სამეფო და იმპერიული ჩანდა.
  და მას აქვს ჯილდოები ... ოლეგ რიბაჩენკომ წაიკითხა საცნობარო წიგნში და გაოცებული დარჩა - რომ ამდენი შეიძლება შეგროვდეს კოლექციაში. ყველაზე მაღალი არის რაინდის ჯვარი მუხის ფოთლებით და ხმლებით. მხოლოდ ზემოთ, იგივე, მაგრამ ბრილიანტებით, ისევე როგორც რკინის ჯვრის დიდი ჯვარი, მაგრამ მხოლოდ გერინგს აქვს ასეთი ჯილდო. რკინის ჯვრის გრანდიოზული ჯვრის ვარსკვლავი კიდევ უფრო მაღალია და გერმანიის მთელი ისტორიის მანძილზე ის ორივე ადამიანს - ფელდმარშლებს ბლუხერსა და ჰინდენბურგს ერგო. ისე, არწივის შეკვეთა ბრილიანტებით უფრო მაღალი იქნება.
  პატიმრების კოლონა გაჩერდა. ქოთანი "ექიმ-ბოსი", როგორც ოლეგ რიბაჩენკომ უწოდა კოლონის უფროსს, ცხენიდან ჩამოხტა და ჭაღარა თმიანს ესაუბრა. დანარჩენებმა წარბშეკრული და დაძაბული შეხედეს კოლონას. ოლეგ რიბაჩენკომ შენიშნა, რომ მინდორში ყველამ მიატოვა სამუშაო და გაქცეული ბავშვები თითქმის მიუახლოვდნენ. პირველი გერმანელი, ისინი დადიოდნენ კოლონაში. მათ უკან კი ადგილობრივები დგანან - გამხდარი: ფეხშიშველი ან ნაქსოვი ბასტი ფეხსაცმელი. აქაური მათხოვარი ბიჭები მხოლოდ ფერად-ფერად მოღრუბლულ პერანგებში აღმოჩნდნენ - შავ-თეთრი, ისეთი გახეხილი, რომ მაშინვე არ ჩანს, სად არიან ბიჭები, სად არიან გოგოები; ყველა შავგვრემანი, ქერათმიანი, მაგრამ ნაცრისფერი მტვერით ან ყავისფერ-წითელი, გრძელთმიანი, სასტიკად ჭუჭყიანი, მაგრამ ცოცხალი, ნათელი თვალებით - ცნობისმოყვარე, ცოტა შეშინებული და აშკარად საწყალი. ოლეგ რიბაჩენკომ ასევე შენიშნა, რომ SS კოლონა ცდილობდა მაქსიმალურად ახლოს ყოფილიყო მონებთან და შორს ყოფილიყო ადგილობრივი მოსახლეობისგან. ნაცისტები არ ყვიროდნენ, არ აბუჩადებდნენ და ზოგადად მშვიდად იქცეოდნენ.
  მარგარიტამ, ამის შემხედვარე, აღნიშნა:
  - სად წავიდა SS bravado?
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჭკვიანურად უპასუხა:
  - წავიდა მათრახებზე და მარყუჟებზე!
  ნაცრისფერმა გენერალმა ამასობაში რამდენჯერმე მიუთითა დეგენერაციული სნეულით ესეს-ის კაცებზე, შემდეგ კი, როცა მსუქანმა პირზე ქაფით რაღაცის წინააღმდეგობა დაიწყო, მკვეთრად ააფრიალა ხელი, თითქოს აჭრიდა. მახვილი. და მსუქანმაც აიქნია ხელი, ოღონდ გაღიზიანებული შეთანხმებული მზერით, შემდეგ კი მოკლე ბრძანება გასცა. ჯავშანტრანსპორტიორები ღრიალებდნენ და მგლების მხედრები გზაზე დაცვივდნენ. ნახევარი ათეული ადგილობრივი ჯარისკაცი მოჰყვა. დანარჩენებმა დატყვევებულ მონებს გარს შემოარტყეს და სვეტი ისევ დაიძრა. ჭაღარამ უყვირა ბავშვებსაც და მინდორში მუშებსაც, თვითონ კი დაძვრა ადამიანთა ბადრაგების გვერდით.
  კანკალით დიმამ აღნიშნა:
  -რაღაც არ გაიზიარეს!
  მირაბელამ ღიმილით უთხრა:
  -ჰო, იჩხუბონ და გაუთავისუფლდნენ ერთმანეთს!
  ადგილობრივი SS-ის მებრძოლებისგან შემდგარი წვერიანი ახალგაზრდა, რომელმაც ადგილი დაიკავა ოლეგ რიბაჩენკოს გვერდით, წარბები შეხედა ბიჭს პიონერს, შეარხია მსუბუქი ტყვიამფრქვევი, შემდეგ კი თავში დაიყვირა:
  - რუსი ღორი ხარ მაინც რამე მოსაფიქრებელი?
  და ღიმილით დაამატა:
  - მოსკოვში და ვაშინგტონში ვიქნებით თუ არა?
  ოლეგ რიბაჩენკო მიხვდა, რა უნდოდათ მისგან, სწრაფად გადააქნია თავი, მარგარეტის მზერას შეხვდა - სასოწარკვეთილი და ამავდროულად თითქოს ამბობდა: "იღბლიანი - დიდი რამ გველოდება!" - მაგრამ ნაცრისფერმა გენერალმა ააფეთქა და წვერიანმა, სხვა რაღაცას წუწუნით, სინანულით შეხედა ოლეგს და მეტი არაფერი უთქვამს. ოლეგ რიბაჩენკო კინაღამ მიხვდა რა უნდოდა... თუნდაც ბუნდოვნად იყოს.
  მაგრამ მით უკეთესი, ასე რომ ექსპერიმენტებს მაინც აქვს აზრი? გერმანელებს ნამდვილად სურთ ამ გზით მომავლის ცოდნა? მაგრამ გამოდის, რომ ეს არის წინააღმდეგობა. კრივის მეგობრული შეჯიბრებები ასეთი ომის შემდეგ გამორიცხულია. ფაშიზმი და კომუნიზმი მარადიული მტრები არიან. ან კიდევ არის რამე... რა მტკივნეულად სტკიოდა ტაძრები.
  სამხედრო დასახლება დაბალი, მაგრამ მყარი პალიზადის მიღმა აღმოჩნდა - ამაზრზენი SS ორგანიზაციის ჯარისკაცების პლატფორმით, ძლიერი - თუმცა, ფართო ღია კარიბჭეებით. მხოლოდ ერთი რამ ეჩვენა უცნაურად ოლეგ რიბაჩენკოს - ქვის კარიბჭის სვეტები, დაფარული ჩუქურთმებით უსასრულოდ დახვეული ყვავილებისა და ღეროების სახით. ეს სვეტები საერთოდ არ ერგებოდა სოფლის ზოგად ხედს, სადაც ჭუჭყიანი იყო (თუმცა, იქნებ ზამთრის შემდეგ იყო?), ხოლო ქვის ფილებით ნაშენი სახლები, მოყვითალო ხავსით ფართო ნაპრალებში ჩაყრილი, ყავისფერი გახდა. ბრტყელი ჩალის სახურავით.
  მაგრამ იყო ACS. არ არსებობს თვითმავალი იარაღი და მუხლუხო ტრასაზე, ცნობისმოყვარე ოლეგ რიბაჩენკოსთვის უცნობი მოდიფიკაცია. აი, მაგალითად, იარაღი - ნაღმტყორცნები გარეგნულად არანაკლებ 350 მილიმეტრით. მან აღიარა, რომ მსგავსი რამ არასოდეს სმენია.
  მეტიც, მანქანა თითქოს ოთხმოცი ტონას იწონის და საერთოდ როგორ გადაათრიეს ყირიმის მთებზე? გსურთ განიცადოთ აუღებელი სევასტოპოლი თავდასხმის დროს? ამ ვარაუდიდან ცოტა მტკივა ცარიელ კუჭში. რა მოუწევთ რუს ჯარისკაცებს ასეთი დარტყმების დროს. აქ ყველაფერი სუნთქავდა შუა საუკუნეებით, შერეული თანამედროვეობითა და ტექნიკური სიახლეებით. როგორც ხვრელები ზარებითა და სასტვენებით. არც კი გაგიკვირდებათ, თუ აქ არის ტელევიზორი და თუნდაც ფერადი. არა შავ-თეთრი.
  ოთახი ისეთივე აღმოჩნდა, რომელშიც მოიყვანეს, უფრო სწორად, მონები გააძევეს. თუმცა, არა - უარესი, რადგან აქ არავის შეუწუხებია ბზარების ცემენტის ნაღმტყორცნებით გახეხვა და ოლეგ რიბაჩენკოს - ღორისთვის ძალიან ნაცნობი სუნი ასდიოდა. ანგარის ქვეშ მონებმა გადაწყვიტეს მოერგებინათ ან მიტოვებული ან დროებით ცარიელი ბეღელი (ასეთი ადგილებიდან სუნი თითქმის არასოდეს ქრება).
  მარგარიტამ ისე შეჭმუხნა წარბები, რომ საშინლად გახდა და დაიყვირა:
  - აი, ისევ დაბლა ვართ! ჰიტლერ, შენ მხოლოდ მე მიმღებ!
  მაგრამ ეს იყო სახურავი მათ თავზე. გარდა ამისა, მონები ჯაჭვებით გათიშული იყვნენ. თუმცა, როგორც ოლეგი შიშობდა, მათ აქ ტუალეტი არ უზრუნველყოფდნენ. წარსულში, სადაც ციხე უფრო თანამედროვეა, გაცილებით კომფორტულია. ფრიც, თუმცა ღორს არ უყვარს ჭუჭყიანი.
  თუმცა, მან დაფიქრდა, უკვე შორეულ კედელთან თავისი საქმე გააკეთა. და ამოისუნთქა. რა ვთქვა... არ არის პიონერული, სულაც არ არის ლამაზი. ყველაფერი შარვალში არაა, უკვე პატარა გამარჯვებაა. გოგონებიც, როგორც ჩანს, აქ უნდა ყოფილიყვნენ... ჯობია არ გამოიყურებოდეს...
  თუმცა, ავრორა გულს არ კარგავს:
  -კიდევ ერთი თავგადასავალი... ამ ბედნიერებით ვცხოვრობთ და ვსუნთქავთ!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თქვა:
  - და შემდეგ სამყაროში შეიძლება ბევრად უკეთესი იყოს!
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა თვალი ჩაუკრა ბიჭს:
  - მზად ვარ ვიკამათო, შესაძლებლობა შევამოწმო, როგორ არ მოშორდება შემდეგ სამყაროში ჩვენგან!
  ოლეგ რიბაჩენკომ საპასუხოდ რბილად იმღერა. ეს დაეხმარა დამცირებისა და სირცხვილის გამკლავებაში;
  უკვალოდ მივუძღვნი სამშობლოს -
  დაე იყოს feat, მეომარი ამაღლებულია!
  ხმლის და ხელთათმანის დარტყმა ისვრის,
  დაუნდობელი დედამიწის მეფე კანონი!
  
  ვულკანი იწვის - ადუღდა წყლები,
  ჩემი სიყვარულის ქარვისფერი ტუჩები!
  მინდა მქონდეს თავისუფლების მომენტი
  რა ჰაეროვანი და სუფთა ხარ!
  
  იწვის, როგორც ოქროს ძვირფასი თმა,
  მან ხელები აიქნია - ფრთა გაიზარდა!
  უფალმა ფასდაუდებელი საჩუქარი მომცა
  და ის მაშინვე გახდა მხიარული, მსუბუქი!
  
  სადაც ღმერთი გავიდა: იქ გაიზარდა ხეობა;
  აყვავებული, აყვავებული თეთრი ვარდები!
  იქნება პატივი - ყველა სამყაროს შუა -
  საჩუქარი საკურთხეველზე, რომელიც მე შევთავაზე!
  
  დიახ, ვიცი, ცოდვილი, ჯადოქრობასთან ასოცირებული,
  და არა ღირსი სამოთხისა და ჭაობის!
  მაგრამ გოლგოთაზე ქრისტესთან ერთად,
  ვიტირე, ხატი მოსასხამში შემოვიხვიე!
  
  ჩემი შენ ხარ ყველა პატარძლის საუკეთესო იმიჯი,
  მჯერა ყოვლისშემძლე, სული გარდაიქმნება!
  ჩემს უღირს ჯვარს ავიტან,
  და ხელიდან ჩამოვარდნილ ფარს ავწევ!
  . თავი 7
  ისინი ბეღელში დასახლდნენ, მაშ, რატომ იტანჯებიან, თუ ნაცისტებს სჩვევიათ თუნდაც საბჭოთა მოქალაქეებზე უკეთ მოექცნენ პირუტყვს.
  სამი ადგილობრივი ბიჭი, SS-ის კონტროლის ქვეშ, ჩაითრიეს ჩალაში. ისინი სწრაფად ჩქარობდნენ, შიშველი, მტვრიანი ქუსლები აცეცებდნენ და დიდი მკლავები უკან დააბრუნეს. შარშანდელმა გადაათრიეს, მაგრამ ბევრი, თითქმის თივის გროვა. და ამის შემდეგ შვიდი თუ რვა წუთის შემდეგ, აღარ გამოჩნდა ქალი, რომელმაც ორ ადგილობრივ გოგოსთან ერთად უზარმაზარი ბრტყელი ნამცხვარი და ორი სქელი წრე ყველი მოიტანა. უკრაინულ ენაზე საუბრისას მან ოსტატურად დაყო საკვები ყველასთვის. ოლეგ რიბაჩენკო დაინტერესდა: ბევრმა ჰკითხა მასაც და ბიჭებსაც რაღაცაზე და სამივემ ნებით უპასუხა.
  ბევრი გერმანელია და აქ რაღაცას ამაგრებენ. მაგრამ ისევ არავინ იცის! ბოლოს იმავე ბიჭებმა ერთი ვედრო წყალი გადმოათრიეს და კარები მაგრად ჩაკეტეს. თანამებრძოლების საქციელით ოლეგ რიბაჩენკომ მიხვდა: ეს არის აუტი, მათ დღეს სხვაგან არსად გაჰყავთ.
  მარგარიტამ ძმას წყალი შესთავაზა და უთხრა:
  - გამაგრილებელი არ დააზარალებს!
  პური ახალი, მაგრამ უჩვეულო, ერთგვარი მძიმე აღმოჩნდა (ის შემორჩენილი ნაჭერი დილით შეჭამეს, ოლეგ რიბაჩენკოს გემო ვერ ახსოვდა, რომ შედარება). ან გამომცხვარი, ან აქ ყოველთვის ჭამენ (უფრო სწორად, სავარაუდოდ მეორე, დანარჩენებმა შეჭამეს და უკმაყოფილება არ გამოავლინეს). მაგრამ ყველი ნამდვილად ადგილობრივად წარმოებული აღმოჩნდა - ძალიან კარგი, ფეტა ყველის მსგავსი, რომელსაც ოლეგ რიბაჩენკო აღმერთებდა. სამწუხაროა, რომ ნაჭერი იყო პალმის მხოლოდ მესამედი. დიახ, თუნდაც თინეიჯერი ბიჭი, არა მამაკაცის.
  მარგარიტამ დაქანცულ ძმას მხარი დაუჭირა. ჩალაზე დაეცა, თითქოს მოჭრილიყო, დაღეჭა რაც მიიღო, დაწოლილი, დალევა არც დაუწყია. ოლეგ რიბაჩენკო უცებ მიხვდა, რომ კანკალებდა. მხოლოდ იმის იმედი შეიძლება გვქონდეს, რომ ეს მხოლოდ კანკალი იყო სიცივის შემდეგ და განსაკუთრებით ველური ხილვები. რომ ძილის შემდეგ ეს კანკალი გადაივლის. რიბაჩენკო ოლეგი ცდილობდა მეტი ჩალის ამოღებას თავისთვის და, თუ ეს შესაძლებელია, ამოთხარა. მადა არსად დაუკარგავს, თავს ამშვიდებდა, მაგრამ როგორც ესმოდა ხალხი; ტემპერატურაზე, პირველი, რაც წყვეტს სურვილს, არის ჭამა. თავად ოლეგ რიბაჩენკო არასოდეს ყოფილა ავად - გენეტიკური სტრუქტურის წყალობით. მართალია, მე მასზე მსგავსი ექსპერიმენტები არ ჩამიტარებია, მათ შორის სიცივეში მრავალსაათიანი სეირნობა. ასე რომ... მაგრამ იქნებ ასეც იყოს. და თუ არა, მაშინ არის შანსი, რომ მეცნიერების გულისთვის ისინი მოეპყრონ მას ...
  ზოგიერთი გოგონა ისევე კანკალებს, მაგრამ არავინ ხველებს.
  ოჰ, როგორი დაღლილობა დაეცა პიონერ ბიჭს თავიდან ფეხებამდე! მაჯები სისხლში ჩასხმული, ზურგზე შეშუპებული ნაწიბურები, დაზიანებული, ჩამოგდებული და ფეხები, რომლებმაც გახურება დაიწყეს - ყველაფერი მტკიოდა, მაგრამ ამ კვნესამ მხოლოდ ძილისა და ძილის სურვილი გაზარდა.
  და საშინელებაა დაძინება - შეიძლება არ გაიღვიძო, ან კიდევ უფრო უარესი, ისევ ხილვაში აღმოჩნდე. თუმცა საკმაოდ საინტერესო.
  ოლეგ რიბაჩენკომ თვალები დახუჭა და მაშინვე მორფეოსის მკლავებში ჩაცურა - ოცნებებით სავსე, ფერადი და ყრუ ჟღერადობით.
  ერთი და ტესტები ამით არ დასრულებულა ... ბეჭდის საფარი შეიცვალა რკინის ფურცლების დამონტაჟებით წვეტით, რომლებიც უმოწყალოდ იჭრებოდნენ ბიჭების შიშველ ქუსლებში ...
  ოლეგ რიბაჩენკო კი გაფითრდა, მაგრამ გაუძლო, თუმცა ვერ გაჩერდა, დიმიტრი კი იცეკვა და დაიწყო ღრიალი ...
  მათი მეტოქეები ძლიერები იყვნენ და აშკარად უფრო ძველი, ვიდრე ოფიციალურად იყო გამოცხადებული. მაგალითად, დიმიტრის მეტოქე მასზე ერთი თავით მაღალია და ულვაშები უკვე იჭრება... მაგრამ, როგორ შეიძლება ულვაშმა თერთმეტი წლის ასაკში გაიჭრას?
  ოლეგ რიბაჩენკოს ოპონენტიც გაცილებით დიდი და მძიმეა და ამავდროულად, განგსტერის სახე არ არის ბავშვური... თუმცა ბიჭი უცხო არ არის, ბეჭედი ბეჭედია, იქ ყველანაირი ადამიანი ხვდება!
  ორივე ბრძოლა ერთსა და იმავე დროს გაიმართა .... ჩვენ სწრაფად უნდა დავასრულოთ, რადგან შუაღამე უკვე ახლოვდება ...
  ტრანსფორმირებულმა დიმამ თითქმის მაშინვე დაიწყო სახეში მძიმე დარტყმების გაშვება. მის მეტოქეს უპირატესობა ჰქონდა ხელების სიგრძეში, წონაში და, როგორც ჩანს, შესანიშნავად იყო მომზადებული, როგორც ფიზიკურად, ასევე ტექნიკურად... კუნთები ზოგადად სპორტსმენის პიჩინგის მსგავსია... თუმცა , დიმკა ძალიან გამოძერწილია და სწრაფი ... ის იყო სწრაფი, ახლა ნელი ...
  პირველ რაუნდში მოწამლულმა დიმიტრიმ ბევრი ერთჯერადი და ორმაგი დარტყმა გაუშვა. მარჯვენა თვალის ქვეშაც კი, ჰემატომა დაიწყო შეშუპება ...
  მეორე რაუნდი კიდევ უფრო უარესი გამოდგა, მისი მეტოქე წინ წავიდა და სცემა, სცემა, სცემდა... და დიმიტრი თითქმის არ იცავდა თავს, მხოლოდ თავის უკან გადაგდება არბილებდა დარტყმებს, იშვიათად, მაგრამ მოულოდნელად უბიძგებდა პასუხს, ზოგჯერ კი გარეთ იწევდა. მისი მოწინააღმდეგე ... მან იღრიალა გერმანულად:
  - შენ რუსი ნიშნავს არასრულფასოვან!
  დიმიტრიმ მკაცრად უპასუხა, ასევე გერმანულად:
  - შენ კი გერმანელი ხარ, რუსისგან საკმაოდ სრულად მიიღებ!
  გაბრაზდა და იდაყვი ცხვირში ჩაიდო...
  ჩვეულებრივ, ამ სამყაროში დიმიტრის ცხვირი ძალიან ძლიერია და ის არასოდეს გაუტეხია, თუნდაც მოხვდა, მაგრამ ამ შემთხვევაში ეს იყო არა ხელთათმანით შერბილებული დარტყმა, არამედ იდაყვის მყარი ძვლის წერტილი.
  სისხლმა დაიღვარა ბიჭს სახეზე და აიძულა მოეღუშა... უპასუხა დიმკამ... მიტაცებულმა მტერმა ოდნავ შეირხა და შეირბინა, მაგრამ არ ჰქონდა საკმარისი ძალა, რომ წარმატებაზე აეშენებინა - ჩანჩქერი ფეხებით ეტყობოდა. აწეული.
  მესამე რაუნდი არანაკლებ რთული გამოდგა, მეტოქე სასოწარკვეთილი აწვალებდა, მაგრამ დიმიტრიმ უფრო ხშირად დაიწყო ბლოკირება, ასახავდა დარტყმებს... ფინალის წესები შეიცვალა, რადგან საუბარია საერთაშორისო ოქროს მედალზე, რაოდენობაზე. რაუნდი გაიზარდა თხუთმეტამდე... პროფესიონალივით. ძალიან სასტიკი გადაწყვეტილება უნდა ვთქვა იმ თინეიჯერებთან მიმართებაში, რომლებმაც იმ დღეს უკვე ხუთჯერ იბრძოლეს... მართალია, დიმკამაც სწრაფად დაასრულა და მისი მეტოქე აშკარად დიდი ბრძოლის გარეშე დაეცა...
  მაგრამ პირველი ოთხი ძალიან აქტიური რაუნდის შემდეგ დიმიტრის მეტოქე გარკვეულწილად შეანელა. ის ასევე გრძნობდა დაღლილობას, მისი სუნთქვა ბევრად უფრო მღელვარე და ამავე დროს მძიმე გახდა ...
  დიმკამ, მიუხედავად ჰემატომებისა და ძლიერი წვის შეგრძნებისა შიშველ ფეხებში, დამატებითი ძალის მოზღვავებაც კი იგრძნო. მეექვსე რაუნდში მან მეტოქეს ყბაშიც კი დაარტყა რამდენჯერმე... მაგრამ ის ასევე იყო მტკიცე, დიდი და შესაძლოა დოპინგიც...
  მეშვიდე რაუნდში დიმიტრის საზიზღარმა მეტოქემ ოდნავ შეცვალა ტაქტიკა და დაიწყო რაც შეიძლება მეტი დარტყმის მცდელობა, წესების საწინააღმდეგოდ, იდაყვით, ან თუნდაც თავით... დიმამ კიდევ უფრო ხშირად დაიწყო დარტყმა და მერვე რაუნდში მან მიაღწია პირად წარმატებას, ბოლოს მოწინააღმდეგის დიდი ცხვირიდან იუშკა გადმოიღვარა... და როცა იდაყვი კიდევ ერთხელ ამოძრავდა, თვითონ შევარდა მოახლოებულ პოსტზე... დამცინავი დიმიტრი აყვირდა მას:
  - ნუ, რომ დაიჭირა, რომელიც კბენს!
  გერმანელი კიდევ უფრო გაიფანტა, ჯერ კიდევ ცალკე სასროლ კაუჭზე ითვლიდა!
  ოლეგ რიბაჩენკო უფრო თანაბრად იბრძოდა, თითქმის გაცდენის გარეშე და ისარგებლა იმით, რომ მეტოქემ ზედმეტად ფართოდ გაიქცა, ნიკაპს მარცხნივ ან მარჯვენა ჯვარედინი დარტყმით შეხვდა... მაგრამ დიდმა გერმანელმა ბიჭმა ამ დარტყმებზე რეაგირება არ მოახდინა. არანაირად. შემდეგ ოლეგ რიბაჩენკომ ტაქტიკა შეცვალა და მეტოქის გაბრტყელ ცხვირზე დაიწყო მუშაობა... გერმანელმა სნაიფერმა დიდხანს გაძლო, მაგრამ მეშვიდე რაუნდისთვის დაიწყო გაჟონვა...
  უნდა ითქვას, რომ ოლეგ რიბაჩენკოს მეტოქე სხვა, მსუბუქი და მსუბუქი ბიჭის ნაცვლად გამოვიდა. ყოფილი თითქოს დაშავებული იყო (თუმცა, რა თქმა უნდა, ეს ნაცისტური ხრიკია!)... ამიტომ, ბრძოლის დასაწყისში ის ახალი იყო და შეეძლო სასტიკი ტემპი დაეწყო.
  მაგრამ მეცხრე რაუნდში ოლეგ რიბაჩენკომაც ოდნავ გააღო და დარტყმა ააცდინა, საიდანაც ჩამოაგდეს... ბიჭების შიშველი, ჩამოგდებული ფეხები უმწეოდ დატრიალდა... ოლეჟეკი, თუმცა, სწრაფად წამოხტა, რომ ნოკაუტი არ ჩაითვლებოდა. სროლა, მტერზე ჩამოკიდება ...
  მან ჩამოიშორა, მივარდა მის დასასრულებლად... საყვირი მეცხრე რაუნდის ბოლოს გაისმა, მაგრამ მსაჯმა ვითომ არ გაიგო...
  ოლეგ რიბაჩენკომ რამდენიმე მძიმე დარტყმა გაუშვა, მაგრამ თავი შეიკავა და შეარბილა ისინი თავის ქნევით. მტერი გააფთრდა, უკვე ვერაფერი შეამჩნია გახეხილი. აი საბჭოთა ბიჭმა რეფლექსურად, მაგრამ ძალიან ძლიერად დაარტყა სხეულს მისკენ... დარტყმა პირდაპირ ღვიძლში მოხვდა... ძალიან საშიში დარტყმა...
  მეტოქემ კიდევ რამდენიმე დარტყმა გაიკეთა და დიდი სახე იასამნისფერი გახდა. ჰაერი კრუნჩხვით გადაყლაპა, წინ დაეცა და ღრიალი დაიწყო... მსაჯმა მაშინვე შეწყვიტა ბრძოლა, ექიმები კი რინგზე შევარდნენ... წვეთოვანი...
  ამან სასტიკი გავლენა მოახდინა დიმიტრის მეგობარზე და ის შეტევაზე გადავიდა შესამჩნევად დაღლილ მოწინააღმდეგეზე... მეათე, მეთერთმეტე, მეთორმეტე რაუნდი... დარტყმების მკაცრი გაცვლა, მაგრამ დიმიტრის აშკარა უპირატესობით... მეცამეტე რაუნდი გარკვეულწილად გაათანაბრა. გამორთვა, სასოწარკვეთილი რვაფეხა გერმანელის გამო და საბჭოთა ბიჭმა წარბი მოიჭრა... მაგრამ მეთოთხმეტეში გამხიარულებულმა დიმკამ კვლავ აიღო ინიციატივა საკუთარ ხელში. ამ ბიჭებმა ჯერ კიდევ არაფერი იცოდნენ, მაგალითად, მუჰამედ ალის შესახებ, მაგრამ მრავალი თვალსაზრისით მათ დააკოპირეს მისი ტაქტიკა.
  მეთხუთმეტე რაუნდისთვის გერმანელს ხელები დაეცა დაღლილობისგან და ის აღარ რეაგირებდა დარტყმებზე, არამედ უბრალოდ იდგა და აჩვენა არიული გამძლეობა... გარდა ამისა, დიმიტრი, დაღვრილი დოპიდან და ამაზრზენი დაღლილობისგან, ჩვეულებრივ, გამანადგურებელი დარტყმები ბევრად სუსტდებოდა. . Იყოს! მაგრამ მეორე მხრივ, ბევრი იყო და მტრის დაუფარავ ნიკაპზე წვიმდა. საბოლოოდ, უფროსმა, გერმანელმა ვერ გაუძლო, გამძლეობის ზღვარი ამოწურა და ის იყო "არიული" ერის წარმომადგენელი, როგორც ჭუჭყი ჩამოცურდა, ბოლო ტურის დასრულებამდე დაახლოებით თხუთმეტი წუთით ადრე...
  მსაჯმა უცენზურო ნელა დაიწყო თვლა, მაგრამ ხუთის დათვლის შემდეგ, როცა დაინახა, რა საშინლად უმოძრაო იყო დიმიტრი ლებედევის მეტოქე, გაჩერდა და დაიყვირა:
  - უფრო ექიმი!
  და კიდევ ერთი არასრულწლოვანი "სუპერმენი" გადაიყვანეს საავადმყოფოში... ამის შემდეგ გამარჯვებული ფინალისტი სვეტს მიადგა და მსვლელობა დაიწყო... ზემოდან ვარდის ფურცლები წვიმდა.
  მაღალმა ბიჭმა დიმიტრიმ ფართოდ გაიღიმა, ის მხიარული იყო. მაგრამ შემდეგ მან უცებ შენიშნა, რომ კამერა მათთან მივიდა და ახლოდან იღებდა საბჭოთა ბიჭების შიშველი, ძლიერად დასისხლიანებული ფეხების... მისი განწყობა მაშინვე გაუარესდა და ცდილობდა კიდურების უკან დამალვას. სხვა ახალგაზრდა გერმანელი სპორტსმენების მდიდრული მოოქროვილი სპორტულები ან დამარხე ისინი ფურცლებში.
  ოლეგ რიბაჩენკომ მას ხელი მოჰკიდა:
  - ნუ! სწორედ თქვენი მორცხვობა გამოიწვევს სიცილს და ეჭვებს... გარდა ამისა, გერმანიაში, ტოტალური ომის გამოცხადების შემდეგ, თითქმის ყველა ბავშვი ფეხშიშველი დადის, რაც თქვენ თვითონ ნახეთ ბერლინის ქუჩებში. ასე რომ ამაყად გაისწორე ზურგი.
  მედლები მათ გადაეცათ ყავისფერ ლენტებზე და ნამდვილ ოქროზე, დაახლოებით ორმოცდაათი გრამი წონაში და 900 ჯარიმა. რასაკვირველია, საბჭოთა ბიჭებისთვის ეს დიდი თანხაა - დაახლოებით... გამოთვლაც კი ძნელია, რადგან საბჭოთა ფული თითქოს ოფიციალურად იყო უზრუნველყოფილი, მაგრამ სინამდვილეში ეს გამოშვება ოქროს რეზერვის გარეშე გაკეთდა.
  როდესაც საბჭოთა პიონერები ავიდა პლატფორმაზე, გაისმა სსრკ-ს ჰიმნი. სხვათა შორის, ეს ჯერ კიდევ არ იყო ალექსანდროვის მუსიკა, რაღაც ინტერნაციონალური. ოლეგმა აქ დიდი შთაგონება იგრძნო და სიმღერის ნებართვა სთხოვა...
  ჰიმლერმა, რომელიც ესწრებოდა შეჯიბრს, გულმოდგინედ დაუშვა:
  - დიდი რუსიდან ჩვენი სტუმრების შემადგენლობას დიდი სიამოვნებით მოვისმენთ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჯერ მარჯვნივ და შემდეგ მარცხნივ დაიხია, რის შემდეგაც დიმიტრისთან ერთად იმღერეს;
  ცხოვრებაში რაინდი ხარ, არწივივით დაფრინავ -
  და თქვენ არ გსურთ იცოდეთ სადესანტო!
  ჩვენთვის ჯილდო სულაც არ არის ფეტიში -
  ჩვენ მხოლოდ ერთი მისაღები გზა გვაქვს მეფეებთან!
  
  ჯერ წითელი ჰალსტუხი შეკრა,
  მაშინ როცა ომი მოვიდა...
  გამხდარმა ბიჭმა ნიჩაბი აიღო ხელში -
  ისე, რომ ნემსი არ მოხვდეს მკერდში!
  ბავშვები თხრიან თხრილებს ფეხშიშველი,
  მოძველებული ნაჭერი სამისთვის...
  თბება სიცივეში მდუღარე წყლით,
  დაკბენის პაკეტებიდან, ძალიან გაბრაზებული!
  
  მებრძოლი დაიღუპა და ავტომატი დაეცა,
  მისმა პატარა ბიჭმა აიღო!
  ძლიერი, როგორც "კატიუშა" დარტყმა გახდა,
  უშიშარი, ახალგაზრდა გუნდი!
  
  ვესროლე შავი ჩრდილების ჯაჭვს
  საიდან მიიღეთ სიმკვეთრე?
  როგორც ძველ დროში ყველაზე ბასრი ხმალი,
  შენ გარბოდი პენალტის გასაგებად!
  
  ომი უბრალო, სამწუხაროდ, არ არის დედა,
  მასში უდაბნოს სიმშრალე საშინელი სიცხეა!
  მაგრამ სამშობლოსთვის თქვენ უნდა გაიღოთ თქვენი სიცოცხლე,
  მაშინ ბედნიერებას მიიღებ საჩუქრად!
  
  მაგრამ როგორია შეყვარებული?
  ეს ყველა ბიჭმა არ იცის...
  როცა ნაკადულები სისხლს ასხამენ -
  ნაცისტები სასტიკად კლავენ!
  
  მაგრამ სამშობლო სიყვარულია,
  მასში არის ნათელი თაობების დიდება ...
  და გულს ნუ გადაირევ
  მასში სტალინი - ფოლადი და ალი - ლენინი!
  
  იყავი ნათელი დრო -
  კომუნიზმის წმინდა მიზეზი...
  ბოროტი ურდო გატეხილია -
  და ამოძირკვა ნაციზმი!
  
  მთელი კაცობრიობა არის...
  საბჭოები გაერთიანდა!
  დაე, იყოს სამოთხე პლანეტაზე
  მე ვარ რაინდი - რუსეთი დაუმარცხებელია!
  ოლეგ რიბაჩენკო და დიმიტრი ბოლო სიტყვებზე მაღლა ხტნენ, რითაც კიდევ უფრო გააძლიერეს თავიანთი სიმღერის შთაბეჭდილება.
  ტრიბუნები აღფრთოვანებული უსტვენდნენ და ტაშს უკრავდნენ...
  სანამ ბიჭებმა, ზოგადად, მათთვის საკმაოდ საინტერესო და ხელსაყრელი სიზმარი დაინახეს, გოგონები გემის ადრე შეწყვეტილ დაკავებას დაუბრუნდნენ. სერიული ხილვები იშვიათია, მაგრამ აშკარად რაღაც უფრო მეტი იყო მის უკან.
  უფრო სწორედ, არა ქცევა, არამედ ჰიპერ-ჯადოქრის და რუსი დემიურგ ღმერთების მისიის შესრულება. თქვენი უკვდავების ვარჯიში.
  ახლა შემდეგი განყოფილება, აქ არის პრობლემები, თუ რომელი მხრიდან არის კარი ღია და საიდან არის დახრილი. უმჯობესია ან თავიდან აიცილოთ ან გარისკოთ. თუმცა, არა უშავს, თუ სახელურს დაატრიალებს, მთვრალისთვის წაიყვანენ. მერე ილუმინატორიდან ვიღაც გაუპარსავმა გამოიხედა, გოგონამ ძლივს მოასწრო ჩახშობა. თუმცა, ის ამას ასე სწრაფად არ განიხილავს. კარი დაკეტილია და უნდა დააკაკუნო.
  - Ვინ არის იქ? - დაძაბული ხმა სტკენს.
  - Შენია! - უპასუხა ავრორამ ინგლისურად მკაფიო ტეხასური ელფერით, ენების მოულოდნელ ნიჭს ამჟღავნებდა. - ადგილობრივი რომი მოვიტანეთ, ვისკი ავადაა.
  - ოჰ ჰო! უფრო სწრაფად! კარს მიღმა მეზღვაური ღორივით აკოცა. - რა თქმა უნდა რომი!
  მასიური კარები, რომლებსაც ყუმბარით ვერ გაარკვევ, ღიაა. შერჩეულია დაბნეული მზერის ტიპი, მასთან კიდევ რამდენიმე ნახევრად ჩაცმული სუბიექტი. მათგან, თითქოს გაზის შეტევის დროს, ის ატარებს, უფრო სწორად, ინტენსიურად ურტყამს ორთქლს,
  - სად არის რომი! ისინი ერთხმად შესძახეს.
  - Ძალიან კარგი ხარ! - წითურთმიანი ავრორა დიდი სიამოვნებით ისვრის, მეზღვაურთა დასტას აყრის. სამნახევარი ათეული დავყარე, კლიპის შეცვლა მომიწევს. კარგია, რომ ტყვიები პატარაა, კომპაქტური, თან ბევრის წაღება შეგიძლია.
  - კიდევ ერთი კუპე გაწმენდილია! - ხმაში რაღაც შემოდგომის სიგრილით თქვა. - ორიოდე კადრის გაკეთება მოვახერხეთ, მაგრამ აქ იმედია არ ისმის.
  ფიფქიამ ტერმინატორმა უპასუხა:
  - და ვინც გაიგო - ყრუ!
  მარგარიტა ავრორამ გაიარა შემდეგი კუპე, ოდნავ დატრიალდა, ოდნავ გაისროლა დერეფნის გასწვრივ, უკან წავიდა და დაინახა, როგორ შეეჯახა მისი ზომბი პარტნიორი იანკებს. თუმცა, გარდაცვლილმა მამაკაცმა არ გამოიჩინა ძლიერი ძალა, მოტეხა საშვილოსნოს ყელის ხერხემლიანები.
  აბა, კინაღამ გვღალატეთ! - შეჰკივლა კომსომოლის წევრმა გოგონამ.
  - და რაღა დარჩა! მან შემამჩნია და კინაღამ განგაში ატეხა! - ზომბიმ განაწყენებული ძაღლის სახე მიიღო.
  -კარგი, წარმოდგენა გაქვს! დაწექი და იყავი თავმდაბალი. - თითით დაემუქრა მარგარიტა "მსახურს" და გემბანზე რბილად დაარტყა ფეხი.
  ჩვენ უნდა გვესროლა ღეროზე, ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა ყუმბარა გადააგდო, ეს იმუქრებოდა, ყველაფერი დაინგრევა. F-1-ის ამერიკული ანალოგი, ნელი მოძრაობით დაფრინავდა. გადაწყვეტილება მოულოდნელად დაიბადა, ამას სპეცრაზმში არ ასწავლიდნენ. მარგარიტამ მოულოდნელად ესროლა დისკის ბუმერანგი. მან მესამე თვალი გაახილა და ფაქტიურად შეერწყა მძიმე ლითონის თხელ ნაჭერს. გონების თვალი ადევნებდა თვალს დისკის მოძრაობას, შემდეგ კი წვერი ფილებს შორის იყო ჩარჩენილი, თოფს ჭრიდა და დაუკრავენ მჟავას წვდომას. ოფლის მარცვალი ქერა ტერმინატორის შუბლზე ჩამოცურდა.
  - ვაიმე, კინაღამ ამოვიღრიე! ეს უბრალოდ სასწაულია. მადლობა ღვთისმშობელო, რომ გადამარჩინე ცოდვილად.
  წითურმა ავრორამ გაიგონა იგი და შეშფოთებით თქვა:
  - რა არის იქ?
  - ყუმბარა ისროლეს! - უპასუხა გრეიჰაუნდმა მარგარიტამ.
  - აფეთქება არ გამიგია! - გაუკვირდა დათვ-კომსომოლის წევრს.
  - არ დაიჯერებ, ბუმერანგის დისკად გავაკეთე. თეთრმა მეომარმა ჩაიცინა.
  - ასე ხდება. პრინციპში, ეს არ ეწინააღმდეგება ბუნების კანონებს, თუ ფილებს შორის მოხვდებით. - აურორამ შიშველი ფეხის თითებით ლეღვის მსგავსება მოახდინა.
  - და ასეც გამოვიდა! - ჩაიცინა მარგარიტამ და გაიღიმა.
  ცეცხლოვანი ეშმაკი დაინტერესდა:
  - რამდენი მოკლულია შტერში?
  მშვენიერმა კორშუნოვამ ამაყად უპასუხა:
  - ოცდარვა ადამიანი, ოცდამეცხრე კი ზომბიმ დაახრჩო.
  - Არც ისე ბევრი! ახლა მე გადავდივარ სალონებში, რომ მთელი გემი გავასუფთავო. Დამეხმარე! - წითელი ავრორას ხმაში ახლა მოუთმენლობა გაისმა.
  -კარგი მე შენთან გადავალ. - მარგარიტამ მოულოდნელად ჩამოაგდო თმიდან სისხლიანი ძვლის ნაჭერი.
  ცეცხლოვანი ავრორა სწრაფად შეაღწია პალატაში, აქ რამდენიმე ოფიცერს უკვე ეძინა და მცველები სასმელიდან გვერდზე გადადიოდნენ. თუმცა, ისინი ყვიროდნენ:
  -აქ ვერ მოხვალ!
  - სასწრაფო მოხსენება ჰამილტონისგან. - უპასუხა ცეცხლოვანმა კომკავშირელმა გოგონამ და მორიგეობა, თითქმის უაზრო. ტყვიები ჩუმად დაფრინავენ, შუქიც არ არის სწორი, მაშინვე ვერ გაიგებთ, რომ ეს ავტომატი ისვრის. ასე რომ, გასაოცარი იყო, თუ ვინმე რეაგირებდა. თვრამეტი გვამი და მალე კიდევ ოთხი დაემატა, სააბაზანოდან, ექვსიც კი - კასრიდან ჩახუტებული ორიოდე გვამი გადმოვარდა. ერთი ფერფლი მეძავს ეკუთვნოდა.
  მდუმარე საფლავი უკუმობრუნებაში,
  იპოვა დაღუპვა - პატარა მხეცი!
  დღეს დოლარი - ხვალ ტყვია შუბლში,
  ასეთი საშიში პროფესიაა!
  
  დიახ, გოგონა არ გინდოდა
  წამება, გამოცდების ჩაბარება...
  იყო სხვა დაბნეული სიზმრები
  მხოლოდ აჩქარებული ვირი ტრიალებს!
  
  შამპანურის მდინარე რომ მოედინოს
  იახტები, მანქანები - ყველა პატივი!
  ბუქსი უანგარიშოდ ხელში აიტაცა,
  გოგონამ გადაწყვიტა სისასტიკე!
  
  მაგრამ მხოლოდ იდიოტი ფიქრობს
  ბორდელი კარგია და ძალიან სახალისოა!
  პირი შავი ხიზილალათ ჩავიყარე -
  არ ვიცოდი, რომ თავს შიდსით აძლევდი!
  
  და არავინ მოვა საფლავზე,
  ნათლის შიშით, მამაო!
  შედეგი ძალიან ცუდი იყო.
  ყოფილი კლიენტი კი ნაღდად!
  
  თქვენს შვილებს კარგად არ ახსოვთ,
  სირცხვილია ასეთი დედის გაცნობა!
  რა დარჩა მათთვის - ციხის თავშესაფარი -
  ჩუმად გაიტანე სასჯელი...
  
  და ამიტომ, გოგო, შენ სწავლობ
  და იმუშავე სამშობლოსთვის - სილამაზისთვის!
  მაშინ იქნება გზა რეცესიის გარეშე მაღლა...
  წინააღმდეგ შემთხვევაში, სამუდამოდ შეწვით ქვესკნელში!
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა შეაჯამა, თაყვანი სცა დაცემულ მეძავს.
  და ასე გავიდა, კედელზე მიკრული ჩრდილივით და დერეფნის ქვემოთ. გვერდიდან გულშემატკივარი უბერავს, სიცხეს იჭერს, ავრორამ თმა ნაწნავი ლენტებით აიქნია, ასე რომ შეგრძნებები სასიამოვნოა. ის კარისკენ მიდის, თუ ცხელი ჰაერი გაიხსნება, მას შეუძლია გააღვიძოს ისინი დახლთან. ოდნავ ყოყმანობს, შემდეგ შეუფერხებლად აკეთებს ვიწრო ბზარს, დაცოცავს მის გასწვრივ. შიშველი პრესით ვიგრძენი ხალიჩის ტიკტიკული უხეშობა. კიბეზე ახლახან ჩავედი, აქ უკვე ბევრს სძინავს, დახლთან ლუდს წრუპავს. მსუბუქი ხმაურით, ავრორას გაშიშვლებული ფეხები არ ისმის, შიშველი ძირი უკეთესად ჟღერს, ვიდრე ფეხსაცმელში, ამიტომ გოგონა ფეხშიშველი დადიოდა. უკვე ერთფეროვანი ნგრევა ადიდებული, ცდილობს დახარჯოს არაუმეტეს ტყვია ერთზე. ზოგადად მძინარეების დაკვლა შეიძლება. თუ სასწრაფოდ გაწურავთ საძილე არტერიას, მაშინ იქნება მტრის მაქსიმალური ყიჟინა.
  შემდეგ კი შიშველი ავრორა მუშაობდა, ბორტზე, იანკების გარდა, სტაბილურობის მებრძოლების დაახლოებით ნახევარი კვნესა იყო, მაგრამ მათ მხოლოდ დისციპლინა შეამცირეს.
  - ეს იმას ნიშნავს, როცა ეკიპაჟს ვინ იცის ვის უშვებ.
  გოგონა კიბეზე ავიდა, ზემოდან გაფანტული შუქი ეცემა. ჩვეულებრივი ხმაური, ფეხქვეშ ხალიჩა არსაიდან იშლება. თუ ვიმსჯელებთ ფიგურის მიხედვით ერაყელი. რა არის ეს გარკვეული გაგებით
  ასევე ცუდი არ არის, თუმცა გუნდის გამოცდილებაზე მეტყველებს. მაგრამ ზედმეტი კომფორტისკენ ლტოლვა საბედისწეროა იანკებისთვის. ისე ავიდა კიბეებზე და გაჩერდა. ხიდზე სამია და ორი კუს კოსტიუმში. ისე, კუს კოსტიუმი ტანკიც კი არ არის, ყუმბარმტყორცნიდან შეგიძლია აიღო, მაგრამ ხმაური ღორის გაპარსვას ჰგავს. ასე რომ, არ არსებობს სურვილი, ჩაშალოს ასეთი კარგად დამუშავებული ოპერაცია.
  დახმარებისთვის ჩემს მეგობარ მარგარიტას მივმართე:
  - აქ ერთი გვყავს, უფრო სწორად ორი კუში!
  - გაიგე! - მარგარიტა ცდილობს მაგრად ითამაშოს. გაიღიმა.
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა შესძახა:
  - როგორ გადააგდო?
  მარგარიტამ თვალები გაახილა და სფინქსის ეჭვით, რომელზეც თხა ცოცავდა, ჰკითხა:
  - ყუმბარმტყორცნი გამორიცხულია?
  - Ძალიან ხმაურიანი! ავრორამ ღრმად ჩაისუნთქა.
  - უმჯობესია ბუმერანგის გაშვება სახეში ჯავშანჟილეტის დაჭრით იმ ადგილას, სადაც მინაა. შემდეგ ჩადეთ სამი ტყვია სამმაგი რეჟიმში. უნდა იმუშაოს. დარწმუნებით თქვა მარგარეტმა.
  - მოდი ჩემთან, სინქრონულად გავაკეთოთ! - ნერვიულად ატეხა თითები ცეცხლოვანმა ეშმაკმა.
  - რა თქმა უნდა, მეჩქარება! - მარგარიტამ კიდევ რამდენიმე დააწვინა და მოპირდაპირე მხრიდან შევიდა. ფეხშიშველმა ავრორამ კონცენტრირება მოახდინა და დაბალი ტონით დაამატა:
  -აქ არ შეიძლება გამოტოვო.
  - ილოცე, გეხმარება! - შესთავაზა, კიდევ ერთხელ ჩავარდა რელიგიურ ექსტაზში კომსომოლის წევრი მარგარიტა.
  - ღმერთის არ მწამს! - გაწყვიტე დათვი მეომარი. - სისუსტის ნიშანია!
  ქერა მეომარმა, ჯვრისწერის ნიშნად, შესთავაზა:
  - ასე რომ ითხოვეთ დახმარება - უმაღლესი ადამიანის გონება. დაე, დაეხმაროს მას საბჭოთა რუსეთის სახელით გამარჯვებაში.
  გოგონები ხუთი წამით გაიყინნენ, ჩურჩულებდნენ და შემდეგ გეგმა შეასრულეს. ბუმერანგის დისკი, როგორც თხელი ქსელი, თითქმის უხილავია დიფუზურ შუქზე. ერთხელ და ჩაარტყა ორ უმოძრაო კერპს ვიზორში. მათ რეაგირების დრო არ ჰქონდათ, რადგან ჩუმი ტყვიები მოხვდა ოდნავ მოჭრილ ვიზორს, გაარღვია ჭურვები და ტვინი ატრიალებდა. ისე, მესამეც ერთდროულად მოკლეს, ამიტომ რეაგირების დრო არ ჰქონდა. მართალია, კუს კოსტიუმები დაეცა და ხმაური გამოვიდა. ცნობისმოყვარე მეზღვაური გადმოხტა, წითურმა ავრორამ ერთი ნახტომით გადაასწრო და საჩვენებელი თითით თავის უკან.
  - დაიძინე შვილო!
  შემდეგ ქვემოთ გამოჩნდა რამდენიმე თავი, ორმაგი ვენტილატორი და სიჩუმე.
  - მარგარიტამ ეს ეტაპი გაიარა!
  -აქ კაპიტნის სალონის გვერდით კენჭებთან ერთად დავიჭერთ. - შესთავაზა გაბრაზებულმა ქერა კომსომოლის წევრმა.
  - Თავისით.
  კაპიტნის სალონში მისასვლელად მომიწია ორი წმენდა, ერთი მეძავი თავდაუზოგავად მუშაობდა ორმეტრიან შავკანიანზე, დაიშურა მარგარიტა კორშუნოვამ. ის ძალიან ახალგაზრდა იყო, თვრამეტი წლის, შესაძლოა, თექვსმეტიც კი. ის ისე მთხოვნელად გამოიყურებოდა.
  - არაფერს ვიტყვი მეომრები...
  - ალაჰ! უძლეველი და ბედის ფრთებზე მიძღვნილი. - არაბულად უპასუხა ეშმაკმა მარგარიტამ.
  მართლაც, მათი სახეები არ ჩანს, რაც ბუნდოვანია, გოგონა ჯერ კიდევ არ ცნობს და გაძლიერდება ვერსია, რომ ეს თურქი სულთანია.
  - კაპიტანი სად არის? ჰკითხა ავრორამ ინგლისურად არაბული აქცენტით.
  სიყვარულის მღვდელმთავარმა ჩაიბურტყუნა:
  - დელუქს სალონში! ეს "პედრილი" სიყვარულში სულაც არ არის მშვიდი. კი, თუ გინდა, მოგემსახურები, შესრულებული უფასოდ!
  -სამოთხეში შენზე ათასჯერ უკეთესი გოგოები გველოდებიან! - დათვი მეომრები განზე გაიხეს.
  პუტანას არ სურდა მკვლელების გაღიზიანება, მაგრამ მეძავის რეფლექსი გონების ხმაზე ძლიერი იყო:
  - მხოლოდ იმას გაჩვენებ, რაც შემიძლია! ჩემი ენა ბუმბულივით მსუბუქია და თაფლივით ტკბილი!
  სერიოზულად გაბრაზებულმა მარგარიტამ ქუთუთოში თითი ჩაიცურა და მეძავი გამორთო:
  ცოტა კიდევ და მოგვიწევდა მისი მოკვლა. - რელიგიური კომსომოლის წევრი კრაკატაუ განრისხდა ასეთი ლმობიერების დანახვაზე.
  შესასვლელთან ორი მცველი შემთხვევით დააწვინეს, ზურგს უკან ხტებოდნენ და კისერი ამტვრევდნენ.
  კაპიტანი უკვე გარეცხილი ნაბიჭვარივით ხვრინავდა, ორ ტიპს მოეხვია, შავკანიანსა და ტაილანდს. ისინი, მიუხედავად იმისა, რომ ისინიც დათმობდნენ, ნერვიულად ატრიალებდნენ.
  გოგონებმა კომპიუტერზე დაინახეს კაპიტნის ფოტო და უყოყმანოდ დააწვინეს ორივე "ტრანს-ბიჭი". პირველი რანგის კაპიტანი, ადმირალის შემდეგ მეორე პირი, შეაძრწუნეს და ორიოდე დარტყმით თავისთან მიიყვანეს. პირველად ტყვედ ჩავარდნილი, მახინჯი არსება არ ცახცახებდა, მხოლოდ გაოგნებული თვალებით შეხედა სიკვდილს.
  მარგარიტამ ასწია იგი გაშლილ ხელებზე, პირზე ხელთათმანი აიფარა და ავრორამ თვალებთან აწია ხანჯალი მანათობელი პირით. უსიამოვნო კობრასთან ერთად:
  - ერთი სიტყვა და თვალი ამოიღე!
  მარგარიტამ ოდნავ მოუშვა ყბა, მაგრამ კაპიტანი დუმდა.
  - Აი, ინებე! - ცეცხლოვანმა ეშმაკმა კიდევ უფრო საშინელება გახადა მის ხმაში ტონი. - ტკივილების მეთაურო.
  გალინამ ოდნავ დააჭირა ნერვულ დაბოლოებას და პირი დახურა, ასე რომ ამერიკელ კაპიტანს ყელიდან ყვირილი გაუვარდა.
  - კარგი, ახლა უფრო მშვიდად იქნება. - წითელმა ავრორამ შიშველი თითებით იატაკზე დაიწყო დაკრძალვის მარშებისთვის დამახასიათებელი რიტმის ცემა. - არასწორად ილაპარაკე ღორი! ან ღირსებას მოგწყვიტავთ და პირში ჩაგსვამთ.
  როცა გარყვნილი კაპიტანი ცოტათი დაწყნარდა, მარგარიტა ოდნავ დაიჭირა. ქერა მეომარმაც გადაწყვიტა სიტყვიერი წვლილი შეეტანა დაკითხვაში:
  - ძაღლი გამოხატე თუ გინდა ტანჯვის თავიდან აცილება. წინააღმდეგ შემთხვევაში, თქვენ მხოლოდ გაგვახარებთ.
  კაპიტანმა გარკვევით არ ისაუბრა.
  - ყველაფერს მოგიყვები!
  - კარგი, ასე ჯობია. დაკითხვა როგორ ვთქვა მარტივად! გოგოებმა დამცინავად გაიცინეს.
  კაპიტანმა დაიღრიალა, კურდღლის ყურები აუკანკალდა:
  - უბრალოდ დატოვე ცხოვრება!
  ავრორამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - ეს ყველაზე ძვირფასი კერძია, მეტის შოვნა გჭირდებათ!
  - საქმიანი ადამიანი ვარ. - რატომ გაუხარდა დატყვევებული ამერიკელი. - თუ გინდა, შემიძლია ვემსახურო!
  - და ესეც იქ, მიფურთხე, გაუსვლელად, მეძავო! - წეღანვით შენიშნა მარგარიტამ.
  გემის ტარაკანიც კი, რომელიც გოგონას ფეხების გლუვ კანს წააწყდა, ასეთი წინადადებით აღშფოთებული უკან შევარდა უფსკრულისკენ.
  - რამდენი ადამიანია გემზე? - ამაყმა წითურმა ავრორამ თითქოს ბოლო წინადადება არ გაუგია.
  ამერიკელი გარყვნილი ყოყმანობდა, სახეზე დებილი გაუჩნდა, თითქოს კითხვა არ გაუგია, თვალები ტაში, ტაში!
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა პატარა თითი ხანჯლით დაარტყა, სისხლი წამოუვიდა. მაშინვე გონს მოვიდა:
  - აბა, რამდენი ადამიანია გამანადგურებელზე?
  - ოთხასამდე! ზუსტად არ ვიცი "სტაბილურობის" ბოევიკები ნაპირიდან ჩამოვიდნენ. მაგრამ მეძავები ცოტაა. ისინი არც კი კმარა სანაპიროდან წამოსულ ბიჭებს. - დაიღრიალა პრეტენდენტმა და დებილმა და ღორის კისერში მოხვია.
  . თავი #8
  - მოდით გამოვტოვოთ დეტალები! - ცეცხლოვანი ავრორა მაშინვე პრაქტიკულ საკითხებს მიუბრუნდა. - არტეფაქტები სად?
  კაპიტანი ცდილობდა სულელურად ეთამაშა:
  - რა არტეფაქტები?
  ფეხშიშველმა ავრორამ მუხლს ოდნავ მოუჭირა, ძვალი დაიჭექა.
  -ახლა მიხვდი?
  ტკივილი აღმოჩნდა, რომ ყველაზე ეფექტური საშუალებაა დოპის შესაჩერებლად:
  - დიახ, ისინი ხომალდის სეიფში არიან.
  მაგარი ავრორა იღრიალა:
  - და სეიფი?
  -აი კარს მიღმა! - დაიღრიალა გოჭის პრიმატმა.
  დათვმა მეომარმა მწვანე თვალები აანათა. მარგარიტამ ტიტანის კარი მისკენ გამოაღო და იმედგაცრუებულმა წამოიძახა:
  - კოდირებული!
  კაპიტანი უიმედოდ ცდილობდა გადარჩენას:
  -კი, გასაღები მაქვს.
  -სად? - შიშველი ფეხის თითი მეომარმა გოგონამ სკამი ფეხზე ასწია.
  ცხოველი გაურკვევლად ღრიალებდა:
  - Კარადაში!
  ფეხშიშველი ავრორა სწრაფად გადახტა სათავსოსთან და ჩიპიანი მოწყობილობა ამოიღო.
  -ეს?
  - დიახ! - დაიღრიალა ვირთხამ.
  - მე თვითონ გავხსნი! - გაბრწყინებულმა ავრორამ კაპიტანს ხელებზე დაარტყა. - ნახე, ჭკვიანად იყავი.
  - რატომ ხართ მხოლოდ ორნი? - ღორს გამბედაობა ეყო დაინტერესდა.
  - ძალიან ნუ ცნობისმოყვარე. უფრო დიდხანს იცოცხლებ. ავრორას შიშველი ქუსლი დაარტყა ფორლეინდს გაბრწყინებულ მუცელს, რის გამოც იგი ტკივილებისგან იღრიალა. გოგონამ სეიფისკენ მიმავალი კარი გააღო. ოთახში იყო რამდენიმე ლეპტოპი, ყუმბარმტყორცნი. საბჭოთა RPG - 39, ერთ ეგზემპლარად და მისი უფრო დახვეწილი ამერიკული ანალოგი.
  უსაფრთხოების კოდი იცით? - დაიღრინა დათვი მეომარი.
  - ბოლო ორი ციფრის გარდა მათ შესახებ ინფორმაცია მხოლოდ მეთაურს აქვს. - ჩვენი ადმირალი ჯორჯ არნოლდი.
  - Დამირეკე! - მარგარიტამ ფეხი ტყვეს ცელქილ მუწუკში ჩაარტყა და ცხვირს შიშველი თითებით მოუჭირა.
  დაბრკოლებულმა ამერიკელმა ჩამოთვალა კომბინაცია, რომელიც არც თუ ისე გრძელი იყო. ავრორამ თვალები ოდნავ გაანათა.
  -კარგი, არ მატყუებ. ქულა თქვენს სასარგებლოდ.
  - და მერე როგორ ვთქვა... ახლა, თუ სამჯერ არასწორად აკრიფეთ ნომერი, გაისმა განგაში. - მოულოდნელად ამოიოხრა შეშინებულმა კაპიტანმა.
  - ჩვენ უკვე ვიცნობთ მას! - კომკავშირელმა გოგონამ სწრაფად აკრიფა კოდი და ოთხასი მილიმეტრიანი კარი გააღო. კენჭები ინახებოდა ცალკე ყუთებში და ფრთხილად ამოიღეს.
  - სტინგერები უსასრულოდან, უკვე დაამუშავე ისინი?
  - ძირითადად კი! - დაიკივლა ტყვე ვირთხამ. - საღამოს გამოსცადეს.
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა გაიხარა:
  - კარგი, სად ინახება სტინგები?
  კაპიტანმა ჭექა-ქუხილით ამოიოხრა:
  - ანგარში, სადაც საყრდენია. მას ატარებს "ორლანის" ბეჭედი, ორ "პერშინგის" ტანკთან ერთად.
  ეს ყუთები კარგია მხოლოდ ლითონის ჯართისთვის. მაგრამ "სტინგერების" გაუმჯობესებული მოდელი საკმაოდ შესაფერისია. - ენა გამოაჩინა შეშლილმა ავრორამ, პატიმარს ცელქი.
  - კომპიუტერის ჩიპებით არიან, ისეთი განსაკუთრებული, სილუეტს იჭერენ. - ამოიოხრა ამერიკელმა, სიცოცხლის ყიდვას ცდილობდა.
  - Ჩვენ ვიცით! - ცეცხლოვანი ეშმაკი მიუბრუნდა პარტნიორს. - როგორ ფიქრობ, მირაბელა, ოთხას ორმოცდაათი კაციდან რამდენი დარჩა?
  - ნახევარზე ნაკლები. სულ ორას ოცდათვრამეტი გვამი გვყავს. - სიამოვნებისგან კი ჩაიცინა კომკავშირელმა გოგონამ.
  გაბრაზებულმა ავრორამ თავისგან ამოისუნთქა:
  - ტყვეები დაჭირდებათ "სტინგერების" ჩასატვირთად, არის მეცნიერთა სამუშაო.
  დატყვევებულმა ნაძირალამ ამოიოხრა:
  - Რუსი ხარ?
  - რა გგონია, რომ მოჯაჰედები ვართ. - იღრიალა კომკავშირელებმა.
  კაპიტანმა გამოავლინა მოულოდნელი გონება და გამომგონებლობა:
  - მხოლოდ რუსებს შეუძლიათ ჰყავდეთ ისეთი მკაცრი მებრძოლები, რომლებსაც შეუძლიათ ერთად დაიჭირონ საკმაოდ დიდი გემი!
  მკაცრი ავრორა არ დაეთანხმა:
  - და დიდი თურქი სულთნის მეომრები არტეფაქტებით!
  -ასე როგორ? ყველაფერი შესაძლებელია, მაგრამ არაბებისთვის ზედმეტად ჭკვიანი ხარ. - შეკრთა ღორის პრიმატმა. - თუმცა იქნებ გერმანელები ხართ?
  სვიფტ ავრორამ, უარყო მისი სიტყვები, დაარტყა წვივი მუცელში, შემდეგ მოიტეხა ორივე ფეხი, თხის კაპიტანმა ტკივილის შოკისგან გონება დაკარგა.
  - ზოგადად, არ გვჭირდება, საკმარისად ვიცით. - შეაჯამა წითურმა მეომარმა. "ახლა ჩვენ უბრალოდ უნდა დავიჭიროთ ეკიპაჟი.
  მარგარიტამ მაშინვე შესთავაზა:
  - კაბინებში წავიდეთ, გასაღებები გვაქვს!
  ავრორა აღფრთოვანებული იყო:
  - დიახ, არის გადაუდებელი ელექტრონული გახსნა.
  კომკავშირელი გოგონები ჩუმად ჩავიდნენ დაბლა, გააღეს სალონის კარები და ისევ ნგრევა. უბრალოდ ერთგვარი თლვა, არა ომი, არამედ ხორბლის ღრღნა.
  - სალონი ნომერი ექვსი სუფთაა! - თქვა ავრორამ და კბილებში გამოსცრა.
  - შეიძლება მეექვსე ოთახში! მარგარეტმა ჩაიცინა. - უკეთესად წავიდეთ.
  - ჩვენ ბატები არ ვართ გროვად რომ დავძოვოთ. - იღრიალა ცეცხლოვანმა ეშმაკმა. - უფრო სწორად ბატები, მაგრამ ველური!
  - Სიმართლეს არ შეესაბამება! -აქ უკვე ეწყინა ქერა ტერმინატორი. - ეს დაქირავებულები ფულისთვის იბრძვიან, ჩვენ კი მხოლოდ კომუნისტური სამშობლოსთვის ვართ.
  კომსომოლის გოგონები ეკიპაჟის გემბანიდან შორს გადავიდნენ და სინგლები ისროდნენ. მარგარიტა მთელი სისწრაფით გაიქცა უფრო შორს, ძრავის ოთახებისკენ, საკუჭნაოებისკენ, სათავსებისკენ, გალეისკენ. სამხედროები საგულდაგულოდ იყო დაბლოკილი, ნაწილ-ნაწილ ჭრიდნენ. ის, რომ მორიგე განათება სუსტი იყო, მხოლოდ მზვერავებს ათამაშებდა, მტერი ათ მეტრზე ვიბრაციის გარდა ვერაფერს ხედავს და ისინი მკაფიოდ გამოიყურებიან.
  კომპიუტერმა ავტომატურად გამოთქვა თავისი აზრი.
  - და თუ იყენებ ვირუსის მოდელს.
  - და ჩვენ უკვე გამოვიყენეთ ბატარეით მომუშავე სმარტფონი. - თქვა რობოტზე განაწყენებულმა მარგარიტა კორშუნოვამ. - აქ ხედავთ ყველა სათვალთვალო სისტემას ჰიბერნაციაში.
  - Ამგვარად! - გაოცდა ჩიპიანი მანქანა.
  - ადმირალის კაბინეტში დაბრუნებულმა არხით ჭიის ჰიბრიდი და ვირუსი გაგზავნეს. როგორც ჩანს, ეს არ არის შესამჩნევი, არც ერთი ანტივირუსული პროგრამა არ ატეხს განგაშს. ასეთია სუფთა სამუშაო, უხილავობამ დაამშვიდა ყველა სათვალთვალო სისტემა. - კომკავშირელმა გოგონამ მეტი დამაჯერებლობისთვის მკლავზე ბასრი ბიცეფსი გამოაჩინა.
  - აჰა, შენ გაძლევ! - თქვა მან გოგოების ჭკუით გაოცებულმა, ავტომატი. - შეგიძლია გადაპროგრამო?
  - სავსებით რეალურია! Და რა გინდა?! - მარგარიტამ აქ ძალიან მოსიყვარულე სახე მიიღო.
  - აღიარე შენი თავი ადამიანად! - ითხოვა ელექტრონული მოწყობილობა.
  - ზედმეტია, შენ რომ ისვრი. - ქერა ტერმინატორი სულელი არ არის, რომ სისულელე აკეთოს. - მოგვიანებით მოგიყვებით ქრისტეს შესახებ.
  მარგარიტამ დაიკავა პოზიცია ზურგით პანკისკენ, სტაბილურობისთვის ერთ მუხლზე დაეშვა, მჭიდი მოპირდაპირე კარზე ანიშნა. ვიღაც ბიჭი გამოვიდა, ამჯერად თეთრი, მხოლოდ ცოტა "დაუყოლილი" აშკარად შებოლილი დოპი.
  - ნარკომანები ღვთის სასუფეველს არ იღებენ მემკვიდრეობით. - გააწყვეტინა მათ კომკავშირელმა მეომარმა. - სხეულები გადაყარა და სწრაფად გადაიჯვარედინა.
  ფეხშიშველმა ავრორამ ზიგზაგით ჩაიარა სხვა პერიმეტრზე, კარისკენ წავიდა, ის ჩაკეტილი იყო, უნივერსალური გასაღებით გაიხსნა. ზანგმა ბალიში ესროლა.
  - კიტი სკატი!
  კომკავშირელმა გოგონამ მყისიერად მოახდინა რეაგირება და ბალიში დახია, აფრიკელი და მისი პარტნიორები; - ნახევარზე ნაკლები. სულ ორას ოცდათვრამეტი გვამი გვყავს. - სიამოვნებისგან კი ჩაიცინა კომკავშირელმა გოგონამ.
  ოჰ, საწოლში ჩათრევა, პარტნიორებო.
  - აი გიკები, მოახერხეს შეშინება! - უპასუხა წითურმა დათვმა მეომარმა. -ახლა სად წავიდეთ? როგორც ჩანს, დეპუტატის სალონში. ეტყობა სძინავს.
  კაპიტნის ამხანაგის საცხოვრებელი არც ისე ვრცელია, მაგრამ მუსიკა იქიდან ჟღერს. მელომანია ნიშნავს? - საქმეს აადვილებს.
  ფეხშიშველი კომკავშირელი გოგონა ჩრდილივით შევიდა, ერთი მეომარი დაამარცხა და მეორე რანგის კაპიტანი ოდნავ დაახრჩო, იდაყვი გადაუგრიხა:
  -გინდა იცხოვრო?
  - გინდა! - უპასუხა, რომ ზოგადად ამერიკელს მოსალოდნელი იყო.
  - შანსი იქნება! - დარბევისას ავრორამ მისი გამორთვა არჩია, მაგრამ არა დიდხანს. - მოდი კენტ! მან გადაინაცვლა, დერეფანმა დაიწყო ვიწროვება, აშკარად ჩამოაგდო მეზღვაურები. კომკავშირელმა გოგონამ შორეულ კარს დაუმიზნა და ყარაულის თავზე აიღო. ასე რომ, გასროლა ჩუმად იყო, თქვა მან ჩურჩულით.
  - Ბახ ბახ!
  კომკავშირელი გოგონა ფრთხილად ცდის სალონის კარის სახელურს. ჩაკეტილი. აბა, ეს ნახევარი წამია, სალონში შვიდი ადამიანია, სამი სძინავს, დანარჩენები დომინოს ჭრიან, საკმაოდ რუსულად. მარგარიტა ჩახმახს ძალით ატარებს, ამ შემთხვევაში მკვლელობას სიხარული არ მოაქვს. მაგრამ საქმე შესრულებულია, წვეთი სისხლიც კი ჩამოუვარდა სახეზე.
  - ჩოლკაში მკვდრები დგანან და ჩუმდებიან! - ჩაიცინა კომკავშირელმა გოგონამ.
  ახალი სალონი, აქ მარგარიტამ სიცოცხლე ორ მძინარე ადამიანს დაუტოვა, მან უბრალოდ გამორთო, ისინი გამოადგებათ.
  - მკვლელობა ვერ ამართლებს საკუთარ ინტერესებს და მოგებას - მხოლოდ პატივი, თავისუფლება და სამშობლოა ძალადობის დამცველი! - თქვა მან - მომხიბვლელი ფილოსოფოს-ტერმინატორი.
  ავრორას გადაადგილება ასევე ადვილია სავენტილაციო მილის არჩევით. საშინლად დაჭიმულია და ხელს უშლის ზურგჩანთას. მე კი მომიწია მანქანის დაკეცვა, რომ შეკუმშვა. ახლა კომსომოლის გოგონა ბევრად უფრო მარაგი გახდა, თუმცა რისკზე წავიდა. აქ, თითქოს წმინდანები გაბრაზდნენ ცოდვილზე, მუტანტი ობობა დაესხა თავს. და როდესაც მან უბრალოდ მოახერხა გავლა. მტკივნეულად უკბინა და რამდენჯერმე დატოვა მუშტი. კომკავშირელმა გოგონამ თავი დაუქნია, მაგრამ მოახერხა საცეცების წვერზე დაჭერა და იდაყვის ქვეშ გადატანა. მან ხელი მოშორდა, დაარტყა მას შემდეგ, რაც მტკიცე ყუთი ატყდა, რამაც დააზიანა მისი ჩაყრილი იდაყვი.
  - საშინელებაა! - უპასუხა დათვმა მეომარმა. - თავს ანტიდოტს მივცემ.
  როგორღაც მარგარიტა გადმოვიდა და სალონში შეიჭრა, სადაც ჯარისკაცები ხვრინავდნენ. კარი რომ გაიღო, წამოხტომა სცადეს, მაგრამ მაშინვე მომაკვდინებელმა წვიმამ დაფარა. მხოლოდ ერთი დატოვა, ბიჭი გამორთო, კომკავშირელმა გოგონამ გზა განაგრძო.
  აქ მის მარცხნივ კარი იწყებს ტრიალს. ჩანს, თავგაპარსული ღრიჭოიან ბიჭს მოშარდვა უნდოდა.
  - Ვინ არის აქ? - მთვრალი ხმით იკითხა მეზღვაურმა.
  - შენი ფეხშიშველი ოცნება! - კომკავშირელი გოგონა ზამბარით იხრება და კარი გაშალა, შუბლზე დაეჯახა. ეს ჯერ კიდევ შენადნობის ფოლადი. შუბლი ერთბაშად ადიდებულა, "ბოქსერის" ტიპის მსგავსი, გარდა ამისა, მას ზურგით აჭრიდნენ. მარგარიტა შიგნით მიფრინავს, რკინის მუხლს ყბაში ურტყამს, თან ძალიან მკვეთრად, კბილებს აჩეჩს. მას აკლია მასა, მაგრამ ანაზღაურებს მის სიჩქარეს.
  - როგორც ჩანს მზადაა. - შეაჯამა მკვლელი ქალღმერთის ფიგურით.
  უკან კიდევ ხუთი ადამიანია. ასე რომ, ერთი ბურთებში, კარგი მიღება. კიდევ ერთი ნაბიჭვარი შუბლში მუშტით, ისე რომ დაარტყა. პალმის მესამე კიდე კისერში. თქვენ უნდა გაიმეოროთ საკუთარი თავი, მაგრამ ეს ტექნიკა სასიკვდილოა. ერთი ტიპი ცვივა ზედა თაროდან, მაგრამ ფრენისას მარგარიტა მას თავით ურტყამს მზის წნულში.
  -დაისვენე პატარავ. - ამბობს კომკავშირელი გოგონა.
  ბოლო ტიპი იფიცებს სამსართულიანი უხამსობით, ინგლისური და რუსული სიტყვების ნაზავით. რეზიდენტი არაა? მარგარიტა ატარებს კობრას, დარტყმას თვალებში თითებით, თითქმის საბედისწერო. ყველა "პარტნიორი" გაჩუმდა. მართალია, ხმა გაისმა შემდეგ სალონში.
  - რა არის!
  - მარტივი ბრძოლა! - უპასუხა საზიზღრად, თითქოს მთვრალი ხმით, ხიხინი, მარგარიტა. დაეხმარეთ ჩვენს დაჭრილებს. -
  სალონის კარები იხსნება და შემობრუნებას იღებს, ისევ მებრძოლები ვარდებიან.
  კარგი უნდა იყოს ავტომატით,
  ბოროტი სიკვდილი სამშობლოს მტრებს!
  ვარსკვლავებისკენ ფრენა,
  რომ დაიპყრო ის ცაში ცისფერი!
  
  ჩვენ მზის კომუნიზმის შვილები ვართ,
  ქარიშხალივით დაბადებული მებრძოლები...
  ნაცისტი პასუხს აგებს მგლის ყივილზე,
  დიდი დათვი გაანადგურებს მას!
  
  სიკეთე ბოროტზე ძლიერია,
  თუმცა უფრო მკაცრი შეიძლება იყოს ბოროტი...
  ჩვენ ვიბრძვით ცის ქვეშ
  მოვიდა აყვავებული გაზაფხული!
  
  მასში ბულბულის სიმღერები - ტრილები,
  და ნაკადულების ვერცხლისფერი ზარი!
  ყინული, თოვლი და ქარბუქი დაიკლებს,
  ცხელი მზის ქვეშ!
  
  ყვავილობა - გვირილა, ყაყაჩო, ვარდები,
  ასეთი აყვავებული ზაფხულის მდელო!
  და თუ იცი, ყინვა მოვა!
  მაშინაც კი, ნუ შეგეშინდებათ!
  
  დიდი კატები - ეს "ვეფხვები",
  ღრიალებენ და მუწუკებს - ირხევიან!
  ისინი აგდებენ ფრიცს ბოროტ თამაშებში,
  მაგრამ კაპუტი მაინც მოვა!
  
  დაველოდოთ მზის ამოსვლას!
  ჯარები შევლენ რუსეთის ბერლინში,
  სამშობლო მღერის საგალობლებით -
  ტარტაროსის უფსკრულში კი მონატრებაა!
  
  მაშინ ქვეყნების ხალხები გაერთიანდებიან,
  მოვა ძმობა და სიყვარული!
  ჩაასხით თაფლი თასებში, თეფშებში -
  ისე, რომ სისხლი არ მიედინება ნაკადულებში!
  მარგარიტამ ბოლო ლექსი ყრუდ შეასრულა ყრუ, დანარჩენი ლექსები კი ცხენებივით ატრიალებდა თავში. როცა სიმღერით იღებ, ყოველთვის საინტერესოა:
  - მართალია ასეთი სასტიკია, ცოცხალ ადამიანებთან ასე მოქცევა! - უკვე სინანულით თქვა "კრისტიანმა".
  რაც არ უნდა ეცადონ გოგოები ყველაფრის თვალყურის დევნებას და გაკონტროლებას, ოთხი თვალით ეს შეუძლებელია. უაზრო ზომბი არ ითვლება. ვიღაც უცნობმა განგაშის ატეხვა მოახერხა. სასწრაფოს შუქი მაშინვე აინთო და სირენა გაისმა.
  - გარდაუვალი მოხდა და ძალიან გაუმართლა. - თქვა წითურმა ავრორამ.
  კომკავშირელი გოგონა სალონებში მივარდა, მეზღვაურები და სპეცრაზმი გამორბოდნენ. მან უცერემონიოდ ესროლა მათ. იმდენი ხალხი დააგდეს, იანკები ათეულობით დაეცა.
  ისმოდა ავტომატური აფეთქებები, ყუმბარები აფეთქდა, ერთდროულად რამდენიმე. თუმცა, მებრძოლებს შეეძლოთ მეტი ზიანი მიაყენონ საკუთარ თავს. აქ მაჩუმებლებმაც ითამაშეს თავიანთი როლი,
  კრიმინალურმა სპეცრაზმმა მაშინვე ვერ გაარკვია, მათ შიგნიდან სიკვდილი ელის. მარგარიტამ გადაკეტა ჯარისკაცების გასასვლელი და თავად ისროლა რამდენიმე დატყვევებული ყუმბარა. ყვირილი ძვლების სისხლიან ფრაგმენტებს ფანტავს, აქ კომკავშირელმა გოგონამ ერთი მოკვეთილი თავი შიშველი ფეხით დაიჭირა. რაც მისი მობილური ფეხი გახდა, იხრება ნებისმიერი კუთხით. შეიძლება იფიქროთ, რომ ფიზიკური კანონები შეიცვალა და ხორცი გუტაპერჩაა.
  მტრის მხრიდან რიგები იშლება, მაგრამ უმეტესწილად ბრმად. მარგარიტა ხანძრის, თითქმის დამალვის გარეშე, ჯადოსნური ქვები "კოლჩუგა" საიმედოდ გადააქვთ ყველა კადრს.
  - სამწუხაროა, რომ ჩემს პარტნიორს თოვლის დედოფალი არ ჰქვია. ასე რომ, ჩვენი წყვილი უფრო სიმბოლურად გამოიყურებოდა!
  გამოფხიზლდა, ამჯერად ოლეგ რიბაჩენკომ, არა ბუგლიდან და მათრახის დარტყმისგან, არამედ საკუთარი ტირილისგან - მშვიდი და უნუგეშო. გოგოებს ჯერ კიდევ ეძინათ, საქმეებს აკეთებდნენ.
  და მისი გმირობა კოშმარმა შეცვალა, როგორც ეს ხშირად ხდება, როცა ნაცისტები დაგცინიან.
  ოლეგ რიბაჩენკომ იგრძნო, რომ ძირს ჩაყვინთა, თითქოს მელნის ფისში ჩაეფლო და თვალების ჭამაც კი დაიწყო. შემდეგ ის მართლაც შეშინდა და უცებ ნაცისტებმა მოიპოვეს ძალაუფლება სხვა სამყაროზე. ისმის ნაკაწრის ხმა, როგორც ძაღლი ღრღნის დასტაზე, მხოლოდ ბევრად უფრო ხმამაღალი, ის იკბინება ყურებში, უხვევს მათ. ყურის ბარტყები მოტეხილია პინცეტით. შემდეგ სიბნელიდან ამოდის პირი ვულკანის ლავასავით ცქრიალა კბილებით. ოლეგ რიბაჩენკო უმცროსს არასოდეს უნახავს ურჩხულის ასეთი ამაზრზენი ფინჯანი, მის ფონზე საშინელებათა ფილმების გმირები მხოლოდ კოშმარის პათეტიკური პაროდია იყო.
  შემდეგ სხვა კიდევ უფრო საშინელი ყბები გამოჩნდა, ზოგი ევერესტივით უზარმაზარი იყო, ზოგი კი ძალიან ბოროტი ძაღლივით პატარა. აი ისინი არიან დახრილი შხამიანი კბილებით მიბმული მის ხორცზე. მთელი თავისი ჭეშმარიტებით, რიბაჩენკო უმცროსს არასოდეს განუცდია ასეთი ტკივილი თავისი ხანმოკლე ცხოვრებაში. მთავარი ის არის, რომ შეუძლებელი იყო შეგრძნებების ანალოგის პოვნა. ეს არის როგორც დამწვარი ალი, ასევე კოროზიული მჟავა, ამავე დროს გაყინული წლები და მოსაწყენი საჭრელი ხერხი.
  და განაგრძობდნენ მის ტანჯვას, ცხადი იყო, როგორ მოიგლიჯა ხელები, ძვლები გამოაშტერდა, როგორ ცოცავდნენ ნაწლავები ღია კუჭიდან. ბოროტი არსებები ღრღნიან მათ, ახვევენ კბილებს. რიბაჩენკო უმცროსი კვნესის, თვალებიდან ცრემლები მოედინება.
  - ღმერთო რისთვის. ცხოვრებაში ხომ არავინ მომიკლავს, არ მიღალატია.
  ისმის სიცილი და მისგან, როგორც ჩანს, წითლად გახურებული ნემსები აჭრიან ყურის ბარტყს. ბოლოს ჩნდება გიგანტური პირი, რომელიც მას მთლიანად შთანთქავს. ოლეგ რიბაჩენკო უმცროსი ხედავს ყელში მძვინვარებულ ცეცხლს, ის იშლება სრულიად განსხვავებული ფერის შვიდ ფურცლად.
  - აქ არის ქვესკნელის ლეგენდარული ცეცხლი. - დაიჩურჩულა ბიჭმა, ხელებზე კანი შეერწყა, მახინჯი შრამებით დაფარული. ის ცდილობს შეანელოს ფრენა, მაგრამ აზრი არ აქვს, მილიმეტრსაც ვერ მოძრაობს. აქ არის მისი საყვარელი ახალგაზრდული სხეული, რომელსაც ცეცხლოვანი ნაკადი შეეხო. მას მსგავსი არაფერი განუცდია, თვალები დაბნელდა და ეტყობოდა, რომ ამოფრქვევა დაიწყო მის პირში, მუცელი აუჯანყდა და მას ბირთვული იარაღი დაესხნენ თავს. რამდენად ცხელი იყო ეს ალი, შიშველ კანზე დიდი აბსცესები გაჩნდა, ძვლები ჩაბნელებული და დაბზარული იყო, რამაც ტანჯვა გამოიწვია.
  - არა, არ მინდა, არაა საჭირო - ხმამაღლა დაუყვირა პიონერმა. - გამათავისუფლე გთხოვ!
  ცეცხლის თითოეული ფერი ტკივილის განსაკუთრებული უნიკალური ნიმუშია. ტანჯვას სხვადასხვა ელფერი შეიძლება მივცეთ, მათი მრავალფეროვნება გასაოცარია, მარკიზ დე სადსაც კი არ უფიქრია, სადამდე შეიძლება მიაღწიოს ქვესკნელის მკვიდრთა გამომგონებლობას.
  - კარგი, ჯანდაბა, შეგიძლიათ ერთმანეთი გაიცნოთ. - ამაზრზენად ჭყიპინდება ნაცნობი SS პროფესორის ხმა.
  თუმცა მათი გარეგნობა საშინელებაა, მაგრამ განსაკუთრებით უსიამოვნოა ბუჩქნარი პირის ყურება, რომელიც შორიდან ზვიგენებისა და ნიანგების ნარევს ჰგავს. მაგრამ რქები, უცნაურად საკმარისი, ამშვიდებდა. პიონერმა ბიჭმა, გამჭოლი ტკივილისგან ყურადღების გადასატანად, დაიწყო ფოლკლორის გახსენება, სადაც ეს საყვარელი პატარა მხიარული პატარა ეშმაკები, ხან მახინჯი, ხან პირიქით სასაცილო და გულუბრყვილო, ხან ეხმარებიან და ხან ზიანს აყენებენ ადამიანებს. განსაკუთრებით დასამახსოვრებელი ზღაპარი "მღვდელი და მისი მუშა ბალდას" შესახებ. ასეთ "ხალხთან" ურთიერთობა სავსებით შესაძლებელია. აქ კი მხოლოდ იციან, ჩანგლით ჩხვლეტა.
  - ცოდვილმა სულმა ნაციონალ-სოციალისტებს რომ არ მოუსმინა? - ეშმაკის რქა ამოიზარდა, ნამსხვრევზე ერთგვარ წვერსა და ტირაჟად გადაიქცა.
  როცა თავზე ძვლები ტყდება, იმდენად მტკივა, რომ სიტყვებით აღწერა შეუძლებელია. მაგრამ ამავე დროს, ცნობიერება არ დაბინდულა; ოლეგ რიბაჩენკო რომ ყოფილიყო ჩვეულებრივი ადამიანის ხორცი, ის აუცილებლად მოკვდებოდა შოკისგან. ასე რომ, მან ტვინზე უხეში შეხება იგრძნო, შემდეგ ურჩხულმა ტვინის დალევა დაიწყო. ამას ნელა აკეთებდა, თითქოს წრუპავდა. კიდევ ერთმა დემონმა დაიწყო ფრჩხილების გაბურღვა, მათ ქვეშ ბასრი ნემსები ამოძრავებდა.
  ოლეგ რიბაჩენკო ყვირის, პირი თავისთავად იხსნება.
  - არ გაუშვა.
  ენით იჭერენ და იჭერენ, ნელ-ნელა აშორებენ სასის.
  ასევე ტკივილი, ოღონდ ცოტა სხვანაირად და აღარ არის ყვირილი, მხოლოდ ტირილი და ყმუილი.
  ეშმაკები აგრძელებენ ქედმაღლობას, ლურსმნების მიყოლებით დაიწყეს მუხლების მსხვრევა და ამას ნელ-ნელა აკეთებენ ტანჯვის ტკბობისთვის.
  - ასე იღებენ შენს წილს ურქო თხა. - ერთ-ერთი, ალბათ, უფროსი დეპუტატი რანგში ყვირილი.
  ოლეგ რიბაჩენკომ უკვე მიაღწია სიგიჟის მდგომარეობას, იგი დატბორა ტანჯვის ტალღამ. მაგრამ ეშმაკები უკან არ იხევენ, მათ უკვე დაიწყეს კბილების ამოღება, შემდეგ გაბურღეს, ღრძილს ღრძილით გაუხვრიტეს.
  - ასეთ სისასტიკეში როგორ ჩაიძირო, მართლა არ ჰყავთ დედა. - გაიფიქრა წამებულმა პიონერმა. ეშმაკებმა, როგორც ჩანს, კითხულობდნენ მის აზრებს.
  - დედა არ არის, მამა ჰიტლერ-სატანა.
  მერე ახალი ფქვილი იპოვეს, საბურღი გაათბეს, ბოლო კბილების დაჭერა საჭრელით დაასრულეს. შემდეგ მოვიდა ძვლების რიგი. სიცხისგან წითელი მაშებით გატეხეს. კანი შებოლილი, ძვლები დამწვარი. ეტყობოდა, გული უნდა ასკდეს, ბომბივით აფეთქდეს.
  აქ ოლეგ რიბაჩენკომ უცებ იგრძნო, რომ ენა გაიზარდა და რაღაცის თქმა შეეძლო.
  - შეიწყალე ქრისტეს გულისთვის.
  საპასუხოდ დემონებმა მასში ჩანგალი ჩაუშვეს.
  - ცოდვილი ხარ და იცოდე, რომ ქრისტე უბედური ადამიანების გამოგონებაა. ჭეშმარიტი ღმერთები ორიდან ერთია და შექმნეს მთელი სამყარო, ისევე როგორც ფაშისტები თავიანთი ხატებითა და მსგავსებით. თქვენ კი ხალხი ხართ და წაიკითხეთ არსებები, ისინი უნდა იყვნენ მონები, რომლებიც შეასრულებენ ნებისმიერ ბრძანებას და განიცდიან დამცირებას. შენ უმცირეს მონას არ სჯეროდა ჩვენი არსებობისა და ახლა შენს ტყავში განიცდი ამ ყველაფერს.
  -ახლა მჯერა! შესძახა შეშინებულმა პიონერმა.
  - გვიან! - დაიღრინა ეშმაკმა ესსელებმა. - შანსი არ გაქვს.
  განაგრძეს ოლეგ რიბაჩენკოს ტანჯვა, ზედიზედ რამდენჯერმე გატეხეს, დაწვეს, შემდეგ კი წარმოუდგენლად გამოჯანმრთელდა. მერე ახლებურად გაანადგურეს. შემდეგ თავად SS-ეშმაკები დაიღალნენ და ჰაერში აიყვანეს და ქვესკნელში გადაიტანეს.
  "ნახეთ, როგორ ისჯებიან ურჩები.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჯვრებზე ჯვარცმული გოგონები დაინახა. მათი ოდესღაც ლამაზი სხეულები საშინლად იყო დასახიჩრებული და სისხლით მოსდიოდათ. მსხვილმა ღორებმა დარგეს ჯვრები, ხანდახან მსხვერპლი ცვიოდა და ღორები მათზე ეხვეოდნენ და ქალის ხორცს ანადგურებდნენ. როგორ იტანჯებოდნენ ეს უბედური არსებები, ოფლითა და სისხლით შეზავებული ცრემლები ჩამოუგორდა ლოყებს ზოგიერთ მათგანს. მის თვალებში სასოწარკვეთილება უბრწყინავდა. თითქოს ეხვეწებოდნენ: უდანაშაულო ვართ, დაგვიწყალეო.
  რატომ ისჯებიან ეს უბედურები?
  დემონმა მთელი ძალით დაარტყა ფეხშიშველ ბიჭ-პიონერს ქუსლებზე აწითლებული ყანწით და უმღერა:
  -სხვადასხვა ნივთები. ერთი თავხედი იყო დიასახლისის მიმართ, მეორემ დაამტვრია საყვარელი ვაზა, მესამემ უარი თქვა სექსზე, მეოთხემ უკან დაიხია. ანუ აქ მოსახვედრად არ არის აუცილებელი იყო დიდი ცოდვილი, საკმარისია მცირე წყენა.
  - და მათი ტანჯვა არასოდეს დასრულდება? - დაიღრიალა ოლეგ რიბაჩენკომ.
  - და ეს ყოვლისშემძლე ღმერთმა და დაუნდობელმა ფიურერმა გადაწყვიტოს. თუ მისი უდიდებულესობა ადოლფი არის პირველი, ვინც გამოსცემს შეწყალების განკარგულებას, მაშინ ისინი შეიძლება გადაიყვანონ სხვა ადგილას, რომელიც არც ისე მტკივნეულია.
  - Სამოთხეში!? - დარწმუნებით თქვა ოლეგ რიბაჩენკომ.
  უწმინდური SS კაცი შემოვიდა:
  - თქვენ პირველყოფილებისთვის სამოთხე არ არსებობს. უბრალოდ არის ადგილები, სადაც ყოველ წამს არ გცემენ და არ გატანჯავთ და სადაც შეგიძლიათ სიკვდილის შემდეგ გააგრძელოთ ბატონების მსახურება.
  ოლეგ რიბაჩენკომ, საშინლად შეძრწუნებული, ჰკითხა:
  - და რა ელის ადამიანებს, რომელთა დანაშაული უფრო მძიმეა.
  ამასაც გაჩვენებთ.
  ეშმაკმა ჩანგლით ჩაარტყა თვალი, ვაშლები გასკდა, სითხე გადმოიღვარა და მწერალი ბიჭი დაბუჟდა. შემდეგ რამდენიმე წამის შემდეგ ხედვის უნარი დაიბრუნა, თუმცა ყოველი დახამხამება აუტანელ ქავილს იწვევდა. ისინი კვლავ გაფრინდნენ და კიდევ უფრო ამაზრზენი არსებები გაფრინდნენ მათ შესახვედრად.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გულდასმით გამოიკვლია ისინი. გარეგნობა ნამდვილად არაფერია: შიშველი, თმაგაშლილი და ქერქიანი თავის ქალა; ჯოჯოხეთური შუქით ანთებული თვალები; მოკლე, მოწყვეტილი ცხვირივით, შუაში შავი ჩაღრმავებით. და, ალბათ, ყველაზე ამაზრზენი - ქვედა ყბის არარსებობა, რომლის ნაცვლად ხუთი სქელი, ვარსკვლავისებური ეშმაკის საცეცები კიდია და მოძრაობს. ასე რომ, ის მიეჯაჭვა ოლეგ რიბაჩენკოს, კბილები ჩასცა ტუჩებში და აჩუქა თავისი ცნობილი კოცნა ჰიკეში. შემდეგ მისმა კლანჭებმა დაიწყეს ძვლების მსხვრევა. პიონერ მწერალ ოლეგს იდაყვის მწვავე ტკივილის გამო სუნთქვა შეეპარა, სახსრები დაიმტვრა.
  - ასე შეიძლება პირველობა, დავლიოთ გაცნობისთვის.
  რიბაჩენკო მწერალს რომ მოაშორა, ურჩხულმა ხელი გაუწოდა ფინჯანს და ის მაშინვე ღვინით აივსო. მან პიონერს სახეში ჩაარტყა.
  ყვირილიც კი არ შემეძლო. თითქოს ნესტოებში ვულკანი ამოიფრქვაო, პიონერი ბიჭი მისმა ტირილმა გააღვიძა.
  მირაბელა, რომლის დაკაწრულ ფეხებზე ოლეგ რიბაჩენკოს თავი ედო, მხოლოდ შერყევისგან აკანკალდა და ძილში ღიმილი განაგრძო. ბედნიერი გოგონა, სანამ ნაცისტებმა ჯოჯოხეთში არ ჩააგდეს. აი რა მივიდა მათმა ჯოჯოხეთურმა ტექნოლოგიამ - თქვენ არ გაქვთ ძალა თქვენს აზრებზე!
  მაგრამ მაინც, რეალობა: ჩახლეჩილი და ამავდროულად საკმაოდ ცივი - ათასჯერ უკეთესი აღმოჩნდა, ვიდრე დემონური ოცნება. შემცივნება ბიჭი-პიონერ-მწერალში, თითქოს ქარმა გააქრო. თუმცა ხანდახან უნდოდა ავადმყოფობაც კი, რომ მოწყალებულიყვნენ, შოკოლადის ფილა მისცეს. მაგრამ თუ ავად არ ხარ, მაშინ ეს ისეთი კურთხევაა! ბიჭმა ამოისუნთქა და ცრემლებით დასველებულ სახეზე ხელი გადაუსვა, მიეჩვია, რომ მხოლოდ ნაცისტური ჰადესის საშინელებაზე ოცნებობდა. მონობაზე უარესი არაფერია, გაიფიქრა ოლეგმა და შეკრთა. გამოდის, რომ არის რაღაცეები, რომელთანაც მონობა მხოლოდ სიტყვებით შეიძლება იყოს უარესი... თუმცა, რა თქმა უნდა, ჯოჯოხეთი ალბათ არ არის რეალური. მაგრამ რა მოხდება, თუ ფაშისტები მას ისევ იქ დააბრუნებენ და კიდევ უფრო დიდი ინტენსივობით.
  ისინი არ დაჟანგდებიან. აუცილებელია გადარჩეს ნებისმიერ ფასად, აჯობოს ამ კრაუტებს. მას შეუძლია თავი დაამტვრიოს, ან სთხოვოს საკუთარ თავს ემსახუროს მათ. დროებითი რა თქმა უნდა!
  მაგრამ... ეს საოცარია. თითქმის მაშინვე ოლეგ რიბაჩენკოში რაღაც აჯანყდა ამ აზრზე. აჯანყდა არა როგორც წინა დღეებში, შიშით შერეული კრუნჩხვითი კანკალით, არამედ შეურიგებლად და მრისხანედ. მან სიძულვილი არ შეიმოსა SS-ის ადამიანების მიმართ, რომლებმაც შეიპყრეს იგი და მათი დაწყევლილი ბატონი, ფიურერი, არა მხოლოდ სიტყვებით, არამედ ფიქრებითაც კი. არ ვეძებდი ახსნა-განმარტებებს და საბაბებს. მაგრამ ჩემთვის აშკარად გადავწყვიტე: გავიქცე პირველი რეალური შესაძლებლობით. უფრო მაღალი კი მისცემს და იქნება ოდნავი შანსი მაინც, ის დაეხმარება დანარჩენებს გაქცევაში. რატომ?! იმიტომ რომ პიონერია! პიონერი უნდა დაეხმაროს თანამებრძოლებს - კომსომოლის წევრებს! და უბრალოდ იმიტომ, რომ მას ასე უნდა, მაგრამ ფაშისტს საერთოდ არ უნდა! ეჰ!!! არავის ელაპარაკება და იმ ქვესკნელის ცოდნის გარეშე, რომელშიც ის ჩავარდა, ძნელია სირბილი... ოლეგ რიბაჩენკომ ჩალა დაამტვრია და ბალიშს მუშტი დაარტყა. ის არ იქნება ჰიტლერის და მისი ხროვის მონა! საბჭოთა კავშირის ქვეყნის პიონერი: მას არ სურს დამცირება და ტკივილი - საკმარისია და ყველაფერი ფინიშამდე აქ არის !!!
  ზოგიერთი გოგო უკვე გამოფხიზლდა... ღარიბები გაფითრებული იყო, ასე დაბზარავდა განსაკუთრებით ქალაქის ქუსლები.
  მაგრამ, სამწუხაროდ, თქვენ უნდა პრეტენზია. სანამ თავმდაბლობის ნიღაბს ატარებს! არ მინდა გესტაპოს სარდაფში წასვლა და სახეში დარტყმა დიდი სიამოვნება არ არის...
  ასე რომ, ის მაინც იპოვის თავის შანსს.
  ყველაზე vile - ეს მაქციები მგლები. თვალები გამახსენდა და ახლა, აყვავების დღეებამდე, როცა გრძნობები მძაფრდება, ბიჭი-პიონერი-მწერალი ნათლად მიხვდა: ეს სულაც არ არის მგლები, არამედ უფრო ჭკვიანი არსებები, მიმართული მუტაციის პროდუქტი. გენების გადაადგილებიდან - ბევრად უფრო ჭკვიანი, ვიდრე მათი დეგენერირებული SS მხედრები. საკითხავია, ისინი საბჭოთა ხალხზე ჭკვიანები არიან?
  უკვე ნათება დაიწყო და უნდა ვიჩქაროთ.
  ოლეგ რიბაჩენკო გვერდით შემოვიდა, ოთხზე წამოხტა და მძინარეებს შორის გაბზარულ კედელს მიაშურა. იგი ოსტატურად იყო აშენებული, მტკიცე, თუმცა ნახვრეტებით და ცემენტის გარეშე - ხმაურის გარეშე ვერ შეძვრებით. სოფელს ჯერ კიდევ ეძინა, მაგრამ ჭიშკართან ცეცხლი ენთო და იქვე ჩრდილები მოჩანდა. მოტოციკლები და ჯავშანმანქანები არსად ჩანს... ადგილობრივი მცველები თუ რა?
  გოგოებმა შიშველი კვალი დატოვეს.
  ოლეგ რიბაჩენკო შეკრთა - მხარზე აიტაცეს და უკან დაიხიეს, თავის დასაცავად ემზადებოდნენ. მაგრამ უფსკრულის ანარეკლებში მაგარი ავრორას თვალები გაუბრწყინდა.
  ცეცხლის ეშმაკმა ჰკითხა:
  - სად მიდის მელოტი?
  - ძალიან მინდა გაქცევა, - ჩუმად, მაგრამ გაღიზიანებით ჩასჩურჩულა ოლეგ რიბაჩენკომ. გესმის, როგორ მომიყვანეს აქ!?
  მაგარი ავრორამ ღიმილით შენიშნა:
  - სანამ ეს მაქცია გვძოვს... მართალია მაქცია სულაც არა, მაგრამ რაღაც... - ახსნა-განმარტების ძიებაში დაიბნა გოგონა. შემდეგ დაუმატა გაურკვევლად. - მათში რაღაც კოსმიური. მე თვითონ არ ვიცი...
  თავად ოლეგ რიბაჩენკომ დაასკვნა:
  -არ გაგიშვებენ!
  წითურმა გოგონამ მხრები აიჩეჩა.
  - უბრალოდ არ მოგცემენ, მაგრამ შანსი ყოველთვის იქნება! მანამდე მოიკრიბე ძალა. როდ-შემოქმედი მოგცემს, ჩვენი მოვა ყირიმში და გაანადგურებს ნაცისტების ბოროტ სულებს.
  ყირიმში დილა მზიანი და ცივი აღმოჩნდა, მაგრამ უქარო. გუშინდელი წვიმის ტალახმა ყინვა მოიცვა. ისე, ზამთარს არ უნდოდა უბრძოლველად წასვლა. ყინვაგამძლე უხვად ანათებდა, როგორც გაფანტული და ჩამოკიდებული ვერცხლი, მაგრამ ეს სილამაზე მას აწუხებდა. უფრო მეტიც, მოიტანეს ყავისფერი პური და დიდი ქვაბი მადისაღმძვრელი სუნით, აშკარად არა ციხის ჩაშუშულით (მოჰყვა ერთ-ერთი ძალიან საზიზღარი SS-ის ესკორტი, თასებით), თორმეტი წლის სამმა ბიჭმა ნათლად აუხსნა გოგოებს ბეღელი-კასემატი რომ გარეთ ცივი. მართალია, ისინი თავად არიან, როგორც ნაცისტური ოკუპაციის ქვეშ მყოფ ბავშვებს შეეფერებათ, ფეხშიშველები არიან. როგორც ჩანს, ისეთი ბრძანებაც კი არსებობს, რომ ახალგაზრდებმა ფეხსაცმელი ნაკლებად გაიხეონ. მაგრამ ისინი შეიძლება სახლიდან არსად არ დაარტყაონ.
  . თავი #9
  თუმცა, არაფერი, ეს არ არის ნამდვილი ყინვა, არამედ ყინვაგამძლე. ზამთარი უკვე დასრულდა და გაზაფხული ყირიმში ქარიშხალია!
  ოლეგ რიბაჩენკოს უცებ მოუნდა კბილების გახეხვა. საშინლად მწარე პირში. იმაზე მეტიც, ვიდრე არის - ხელები გაიშვირა კბილების გასახეხად.
  პიონერი კართან მივარდა, წამოხტა, ყინული გატეხა. თავის გვარში ჩასვა, დაღეჭა და გადააფურთხა. შემდეგ ჩამოიბანეთ ისევ და ისევ დაუშვით შადრევანი. მაშინვე განახლებული და, ჩემს სულში, ნება ლოუჩი აპრილში.
  ქვაბში რაღაც თხევად-ფქვილიანი იყო და, როგორც ჩანს, სოკოთი. თასების კიდეებზე მომიწია დალევა და, სხვათა შორის, ჩაშუშული გემრიელი გამოვიდა. ნამდვილად სიამოვნებით და არა მხოლოდ შიმშილით. SS-ის გადაგვარებულმა ესკორტმა მთელი გაპრანჭული, გაფითრებული პირით იღიმოდა და ძილიანად მიმოიხედა გარშემო. მაგრამ ახლა გადაატრიალეთ და თავზე ოლეგ რიბაჩენკომ უცებ გაიფიქრა, უკრაინული პური ღეჭა.
  მაგრამ სად მიდის მაშინ? დაფარავს მთელი ასეულით და თუნდაც ადგილობრივი გარნიზონით. და ეს მათთვის უარესი იქნება, ვიდრე ... იმ ხილვაში - სადაც ნაცისტებმა შლანგივით ჩამოაგდეს.
  რომ იდიოტია, რომ ასე გამოამჟღავნოს თავი... თვითონ კი არა, სხვა გოგოები და სამი ბიჭი. დიახ და მეც - ის მაინც სასარგებლოა ქვეყნისთვის.
  ოლეგ რიბაჩენკო დაფიქრდა. ავიღოთ, მაგალითად, თვითმფრინავი - სჭირდება თუ არა მას დურალუმინი მის დიზაინში? შესაძლებელია თუ არა მისი მთლიანად ხისგან დამზადება, მაგრამ ტიტანის სიხისტის მინიჭება! თეორიულად, ხეს თავისი ფორმულით და მოლეკულებით აქვს ისეთი ვალენტობა, რომ მას შეუძლია რეალურად გადააჭარბოს ტიტანს სიძლიერით, ნაკლები წონით.
  ასე რომ, თვითმფრინავები დაამატებენ მანევრირებას და მიიღებენ გადარჩენას.
  დიახ, და ტყვიაგაუმტარი ჟილეტების დამზადება შეუძლიათ სუპერ კლასის მებრძოლებს და ასეთი ტანკები გახდება ...
  თქვენ არ გატეხავთ მათ. "სამეფო ვეფხვიც", რომელიც მან ხილვებში ნახა, მარცხდება. და ჩვენს ტანკებს არ ეშინიათ ჭუჭყის. ასე რომ, ჭურვები მათ არ აიღებს.
  ოლეგ რიბაჩენკომ, რომელიც საჭმელს ჭამდა, ჰკითხა თავის დას, მზაკვრული ხმით:
  - მისმინე, თუ ნახერხს აკვა რეგიაზე რეაგენტებით შეკრავ, რა ეფექტს მიიღებ?
  მარგარიტამ მაშინვე უპასუხა:
  - მოწევა... - გაუკვირდა გოგონას. - რა სცადე?
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჩურჩულით თქვა:
  - ხის სიმტკიცის გაზრდის გზას ვეძებდი. და მერწმუნეთ, ჩემმა თვითმფრინავმა აჩვენა ლითონის ნაწილების გარეშე მუშაობის პრაქტიკული შესაძლებლობა!
  - შენ ნამდვილი ლომონოსოვი ოლეგი ხარ... - მკლავებში მოქცეულმა დამ თითი ტუჩებთან მიიტანა და ბიჭს შუბლზე აკოცა.
  სანამ ისინი ჭამდნენ, კიდევ ორი SS-ის ესკორტი მიუახლოვდა. მათთან ერთად იყო გუშინდელი გერმანელი გენერალი. მის უკან დგას ორი მებრძოლი, ახალგაზრდა მამაკაცი და გოგონა, სასიამოვნო გარეგნობით. ასევე SS, მაგრამ სხვა სექტორიდან. აქ ხუთივეს ჭიქები ეჭირა ხელში რაღაც მოწევით. და კიდევ ერთმა ახალგაზრდა ფაშისტმა მოიყვანა თავისი პარტნიორი. კაზამატში დარიჩინის, თაფლის, ნესვისა და ვაშლის არომატი ტრიალებდა. გენერალმა კითხვითი ტონით თქვა:
  - გოგოები მაშინვე დავკიდოთ ან ჯერ ცოტა გავერთოთ!
  ირგვლივ ტყვეები იცინოდნენ, SS-ის ესკორტებიც კი მხარს უჭერდნენ, ნაცრისფერმა გენერალმა კი ისე მარტივად გაიცინა, პირი გააღო, როგორც ბულდოგი, საოცრად ძლიერი და გრძელი კბილებით, მთლიანი და დიდი, როგორც ცხენოსანი.
  შეიძლება სიგიჟეა ამაზე გოგოები რომ იცინიან, მაგრამ... ღრიალი და ნაცისტებისთვის ცრემლების ჩვენება ჯობია.
  ოლეგ რიბაჩენკო დაფიქრდა: აქ დარჩებიან თუ ისევ გაჰყავთ? ისე, სინამდვილეში, რა აზრი აქვს მათ გადასვლებს, თუ მთავარია ექსპერიმენტები მკაფიო დანიშნულების გარეშე. რატომ წვავენ გერმანელები საწვავს ტექნიკის მართვისას? და თუ ისინი მაინც მიიტანენ სადმე, მაშინ იქნებ რამე უფრო მარტივი გამოიგონოს. ჩატვირთეთ სატვირთო მანქანებზე ან მატარებლებზე. დიახ, და სატრანსპორტო თვითმფრინავი, თუ ექსპერიმენტები ასე მნიშვნელოვანია, რატომ ვნანობ?
  რა აზრი აქვს მათ, როგორ მიჰყავთ ცხვრები ჯაჭვზე. ან გამოცდიან გამძლეობას? მართლაც, ჯერ არც ერთი გოგო არ დაეცა. დიახ, პირველი გადასვლისას დაეცა, მაგრამ არაფერი მომხდარა. რატომ შეამოწმეთ ახლა?
  ან იქნებ გამძლეობა უმჯობესდება უპრეცედენტო მოწყობილობების ზემოქმედებისგან. ეს ეფექტი იზომება? ასე რომ, ისინი მიდიან ფეხშიშველი, მიხვეულ-მოხვეული გზის გასწვრივ, აშკარად არ ცდილობენ სწრაფად მიაღწიონ კონკრეტულ დანიშნულების ადგილს?
  და ეს ლოგიკურია - თუ ექსპერიმენტებს გააკეთებთ, მაშინ ბოლომდე. და შეამოწმეთ ყველაზე პატარა ნიუანსი. დაე, როგორც ამბობენ - ყველაფერი სარგებელს მოუტანს.
  იქნებ მათი ჯარისკაცები ასე ემზადებიან საბჭოთა ტყვეობისთვის და ციმბირში გადასახლებისთვის!
  ყველა ამ ფიქრის მიღმა , ოლეგ რიბაჩენკომ ხელიდან გაუშვა ის მომენტი, როდესაც მათ დაიწყეს მათი მიჯაჭვა და უხეშად გამოძევება. გამეორება ტკივილის დედაა! გაყინული ტალახი შიშველი ყინულის ნაჭრებით, ბავშვების ფეხები გატეხილი მინავით.
  მარგარიტა ენერგიულად ამხნევებდა თავის ძმას:
  - კარგი გამამხნევებელი მასაჟი, ნემსებით ისეთი აპლიკატორი, რომელიც თოვლის დედოფალმა მოგვცა!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ასევე დაცინა:
  - ტკივილი არ არის საშინელი და არც ის, რაც იწვევს მას - ყველაზე უარესი, რაც გამბედაობას ართმევს, ტკივილის შიშია!
  კიდევ ერთი ახალი, უფრო სწორად ძველი წამება - ისე, შეურაცხყოფის ქულა უფრო დიდი იქნება. დიახ, და ასევე გამარჯვებები.
  ყოველივე ამის შემდეგ, ის, ამრიგად, ეჩვევა გამძლეობას და კიდევ უკეთესი, თუ შურისძიების შესაძლებლობა არსებობს!
  და იქნებ შეეცადოთ იმღეროთ მხიარულებისთვის. ეს მხოლოდ პირველი მოტივია.
  სოფელი დიდი ხანია გამოფხიზლდა. ქარავანი მხოლოდ ყველგან მყოფმა ბავშვებმა გააცილეს. დაბოლოს: უკვე ტყეში, ერთ-ერთმა მათგანმა კოლონის მსუქანი თავთან ახალი ნაკელი გადაუშვა და ბავშვების მთელი ფეხშიშველი შეკვრა სიცილით გამოვარდა. და უკვე ზღვარს მიღმა დამხვდა მაღალი ბიჭი, რომელიც დაახლოებით თოთხმეტი წლის იყო. შავი ხვეულებითა და გაფუჭებული ტანსაცმლით, ჭუჭყიანი ჩექმებით, შუბით ხელში და ორი გამხდარი თეთრი ძაღლით, რომლებიც მაშინვე პატრონს გვერდებზე დაუდგათ, დაქანცული, მაგრამ ლამაზი ტყვეები ძლივს ჩანდნენ. შავთვალა ბიჭს მარჯვენა ხელი სისხლიან ნაჭრში ჰქონდა გახვეული, საერთოდ, დაუდევარი და უყურადღებო ჩანდა. გასაგებია, რომ ბოშები ან თუნდაც ბოშები: კისერს, მაჯებსა და ყურებს ამშვენებდა გრეხილი სქელი გრივნა, მასიური სახელოები და საყურე. შემდეგი ოთხი უმცროსი ბოშა ბიჭი გამოჩნდა - ძალისხმევით, მაგრამ მხიარულად გადმოათრიეს უზარმაზარი ღორი თხემზე, ისინი ადგილზე გაიყინნენ, როცა მსვლელობა დაინახეს.
  ისინი უსტვენდნენ, თითებს უჩვენებდნენ. ნახევრად ჩაცმული ტყვეების შესახებ ვულგარული ხუმრობები ისმოდა. უფრო მეტიც, გულწრფელი სამსართულიანი ხალიჩა.
  SS-ის კაცებმა საპასუხოდ იღრიალა და სროლაც კი დაიწყეს, როგორც უკულტურო
  ბავშვები უხამს ჟესტებს აჩვენებენ. როგორც ჩანს, მსგავსს აჩვენებენ გერმანიაში.
  უფროსმა ბოშა ბიჭმა პანკებს რაღაც უყვირა. უცებ დამშვიდდნენ
  ჩუმად იყავი და მშვიდად ადექი.
  მირაბელამ ჩურჩულით შენიშნა:
  "ალბათ ბარონის შვილი!" თუმცა რა მნიშვნელობა აქვს?
  ოლეგ რიბაჩენკომ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ჰიტლერს სძულს ბოშები. ასე რომ, ბოშები ჩვენი მოკავშირეები არიან. მაგრამ ასეთი საქციელით შეურაცხყოფენ რომულუსის ოჯახს!
  გავლისას ოლეგ რიბაჩენკოს შეხვდა ბოშა ლიდერის ცისფერი, ვიწრო თვალების მზერა. მათში იყო სიამაყე - თანდაყოლილი და არაცნობიერი სიამაყე ახალგაზრდა მტაცებლისა, რომელსაც ჯერ კიდევ არ სცოდნია დამარცხება ცხოვრებაში. იყო ღრმა ზიზღი, მაგრამ არა ოლეგის და არა სხვა მიჯაჭვული ტყვეების მიმართ.
  პიონერმა მწერალმა თავისუფალ ლიდერს ჰკითხა:
  - მოდი, ფრიცს ამოვისუნთქოთ! ძაღლებს ვცემოთ?
  მან მოკლედ უპასუხა:
  - კუბო უკვე შეკვეთილია!
  და უნებურად სიცივეში აწიეს, როგორც პიონერები ამბობენ, ჩვენ არწივები ვართ და არა ბრმა კურდღელი.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გადაწყვიტა ემღერა მეტი სიცოცხლით, თუნდაც ის მაინც ისმის. თქვენ უნდა მოაწყოთ თავი გამარჯვებისთვის;
  ჭექა-ქუხილი მძვინვარებს და რქები ღრიალებს
  მსოფლიო ისევ ომშია!
  ოქტომბრიდან ჩვენი რაზმი იყო,
  როცა ურდო შემოიჭრა სამშობლოში!
  
  ჰალსტუხი შეკრული - ფრიც მოსკოვის მახლობლად,
  ცეცხლსასროლი იარაღის ზალპები...
  ფეხშიშველ გოგოსთან ერთად ვთხრი სანგრებს,
  რუსეთის გულთან მიდგომის დასაცავად!
  
  ვიღაც მოკლეს, კარგი, მაგრამ ლენინი ცხოვრობს,
  ყოველ ღიმილში და ყოველ ღიმილში!
  საყვირის ხმა ძლიერია - მალე კამპანიაში,
  ჩვენ პიონერები ვართ მგზნებარე სიმამაცით!
  
  ტანკები იწვის, ფრიც კაპუტი,
  თამამად ვეცემით - ხალხის შვილები!
  საშინელი კატიუშა გაანადგურებს სისაძაგლეს -
  ჩვენ ვადიდებთ ყოვლისშემძლე უფალს - როდ!
  
  ჩვენ დავიბადეთ - იცოდეთ გამარჯვება
  სიმხდალე უპატიებელია!
  ჩააბარა გამოცდა - აშკარად ხუთზე,
  აბა, ადოლფმა დააბიჯა!
  
  რუსი ჯარისკაცი ნამდვილი გმირია,
  მან არ იცის სიტყვა - AWOL!
  იცოდე, რომ წითელი სიზმრით დაიბადე,
  ჩვენ შეგვიძლია გამაგრებული მგლის აღკაზმულობა!
  
  ჩვენი სტალინგრადი, ჩვენი ლენინგრადი,
  ყველგან არის გიგანტების წმინდა მიწა!
  ჭურვები გააფთრებული სეტყვავით ფეთქვას,
  და პიონერები ერთიანდებიან სამშობლოსთან!
  
  ჩვენ შეგვიძლია, მე მჯერა, რომ მარსზე გავფრინდეთ,
  ჩვენ შეგვიძლია ვენერას რაკეტების აშენება!
  აბა, ფაშისტმა დაგიჭრა თვალში,
  რუსზე ძლიერი რწმენით არავინაა!
  
  გატეხილი, დაიჯერე ფრიცის ხერხემალი,
  ჩვენ გავიმარჯვებთ, ახლაც ვშიმშილობთ!
  გაცოფებული მხეცი დაიმსხვრევა,
  აბა, გამარჯვება მოვა თბილ მაისში!
  
  ნუ იტირებ დედაზე, ნუ დაღვრი ცრემლებს,
  თუ მოვკვდები, კომუნისტად მიმაჩნია!
  თავის თავს სწყალობდა, როგორც გაფუჭებული წებო,
  სარგებელი მხოლოდ ფაშისტებს!
  თოვლზე სიარული რთულია, მაგრამ საბედნიეროდ, ტალახი საკმაოდ სწრაფად დნება.
  შემდეგ კი ყველაფერი, როგორც ადრე. რეგულარულად მთის უკანა ქუჩებში, ადამიანთა დასახლებების თავიდან აცილება, ფეხით ფეხით, თითქმის წრეში.
  არა, ისინი დადიოდნენ, თუ მზეს უყურებთ რაიმე სპირალის გასწვრივ. სევასტოპოლის მიმართულებით და ეს უეჭველია.
  მაგრამ ამავე დროს, სვეტი კვლავ თაღოვანი იყო. ხმაურიანი გადამყვანები, ხმაურიანი ლოკატორები. და ისევ ტესტები.
  ისინი უკან დააბრუნეს კაზამატში, მხოლოდ ამჯერად ყოფილ სისხლისღვრაში. სასუქის სუნიც კი არ ქრება.
  მაგრამ ბევრი თივაა, ძილი რბილი გახდება. ზედმეტი ცერემონიების გარეშე ჯაჭვი ჩამოართვეს და ვახშმის მოლოდინი უბრძანეს.
  და ისინი ნამდვილად პატივს სცემდნენ: გამოჩნდა ხუთი ადგილობრივი ქალი, რომლებმაც რძის წვნიანით სავსე დიდი ქილა წაიღეს.
  მარგარიტა გაოცდა და კაპიტან ნატაშას ჰკითხა:
  - საოცრებაა საცერში თუ საცერში. მაგრამ მართლაც, ან გერმანელები ბევრად კეთილები არიან, ვიდრე მათ ჩვენი პროპაგანდა ასახავს, ან ჩვენ ძვირფასი ჩიტები ვართ!
  წითურმა ავრორამ საკმარისად უხეშად შენიშნა:
  - ზედმეტად ნუ მაამებ თავს! ზღვის გოჭები ყოველთვის იკვებებიან დაბალანსებული კვებით.
  ოლეგ რიბაჩენკომ არასწორ ადგილას დააყენა:
  და კიდევ უფრო მეტი ღორი! ასე რომ, წონა უფრო სწრაფად მოიმატა!
  წითურმა მეომარმა დაადასტურა:
  - სიმართლე ბავშვის პირით მეტყველებს! ნუ გაიხარებთ გულუხვი შედუღებით! მით უმეტეს, რომ ის ციხეშია!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ლოგიკურად შესთავაზა:
  - ჯობია ვჭამოთ და მერე ვნახოთ!
  წვნიანში ვერმიშელი სქელად ჩაცურდა და თითქოს თაფლიც კი დაემატა. და პური მოიტანეს საკმაოდ ახალი, სურნელოვანი. თითქოს კურორტზე არიან. ბეღელში თბილა. და ჩათვალეთ, რომ გაზაფხული უკვე დაბრუნდა, დედა ზამთარს გვერდი აუწია.
  ოლეგ რიბაჩენკომ დალია თასი, შემდეგ დაინახა, რომ დიდი ქილა ჯერ არ იყო ცარიელი, მეტი სთხოვა.
  ამის შემდეგ მასაც და გოგოებსაც მეტეორიტის დაცემის ტალღასავით სიზმარი მოუვიდა - მოულოდნელად და გარდაუვალად.
  უკნიდან ზომბების ტერმინატორი გადმოხტა. მე კი ვწუხვარ დიმიტრი ბარანოვისთვის. ტყვია მას მკერდის შუაგულში მოხვდა. მაგრამ მანამდე ნასამართლევი ზომბი ვერ ამჩნევს და ატყდება.
  - ჩემი სხეული სულ ნაადრევად მკვდარია და ჭარბი ტყვია არანაირად, არ ტვირთავს. - გაიღიმა დიმიტრიმ, მაგრამ ისეთი საშინელი, მკვდარივით.
  - ფუ და საშინელება! მახსენებს ჰადესს. - შევამჩნიე, წამოიძახა მარგარიტამ.
  წითური ავრორა ხიდის ზედა საფეხურზე იწვა და ცეცხლის ქვეშ აიღო არა მხოლოდ სამხედრო განყოფილებიდან გასასვლელი, არამედ დერეფნის მნიშვნელოვანი ნაწილიც. აქედან მოხერხებულია კაბინებიდან გამოსული ფერადკანიანი ბიჭების ცეცხლით გადატანა. ამავდროულად, დროდადრო მას სჭირდება გადაადგილება, პოზიციის შეცვლა:
  - არ ინერვიულო, დაკო მარგარიტა, უკვე ასზე ნაკლები მტერია. მოვახერხებთ როგორმე!
  - სამოცდაათზეც არანაკლებ, ვიწყებ "ხმამაღლა სვიპს"! - დათვ-კომსომოლის წევრმა სუნძი გაშიშვლდა.
  - გადადი ძრავის ოთახში, მტერს შეუძლია ააფეთქოს ქვაბები და შეეცადოს გემის დატბორვა! - ახლა აშკარად შეშფოთებულია წითური ავრორა. მაგრამ, რა თქმა უნდა, უარესად არ ესროლა, პირიქით, ჟანგივით ასუფთავებს ზურმუხტის ხერხით. და მისი განადგურების კოცნის სისხლი - კასრებით ტუბები!
  - Მოდი! ხრახნებით! მარგარიტამ თქვა ფრაზა მისი საყვარელი მულტფილმიდან. უფრო სწორედ, მულტფილმი, რომელიც გამოირჩეოდა ამ სასტიკად დამახინჯებულ ნაცისტურ რეალობაში. - Მკვდარი სხეულები!
  კომკავშირელი გოგონა დერეფანში განადგურების მორევივით გადიოდა. აქ არის კუპეები, ტიტანის კარები, ფოლადის ტიხრები. მის უკან ზომბები დგანან. ის არ მალავს და აქ მოდის რიგი. შაშხანა M-18, კალიბრის 7,45. ზუსტად გულზე ხვდება. Zombie კრიმინალი დაარტყა, ის ვარდება, მაგრამ შემდეგ ხტება. ისვრის ყუმბარას.
  -კარგი შენ და დაუნდობელი მაჩო. მარგარეტი გაკვირვებულია.
  აი, კომკავშირელმა გოგომ ძრავის კარი ჩამოაგდო. გამოუშვა ბუმერანგის დისკი, რამაც რამდენიმე ადამიანი გაწყვიტა. დანარჩენი მან ხანჯლის რხევით დაასრულა. იაპონური მახასიათებლების მქონე მებრძოლის გვამი სქელ ორთქლში დაეცა. მისი მუწუკი ერთბაშად დაიწვა და შოკისგან მან გონება დაკარგა და, შესაძლოა, თხრილიც კი დაეცა.
  - დასუფთავება კარგად მიდის! - მოახსენა მარგარიტას.
  -არც მე ვცდები! - პასუხობს გახარებული ავრორა. ზემოდან გრძელი ტყვიამფრქვევის აფეთქება ისმის, შემდეგ კიდევ ორი. კომკავშირელი გოგონა ისვრის და აიძულებს მოწინააღმდეგეს გაჩუმდეს.
  - გაარღვიე ყველა მხრიდან. თითქოს განადგურების თამაშში ხარ. - დაუბერა ცეცხლოვანმა ეშმაკმა.
  - მეც გადავდივარ. რამდენიმე გვამი ჩანს. თუმცა მთავარი მეტოქეები უკვე დამშვიდდნენ. იტყობინება მარგარეტმა.
  ყუმბარის ფრაგმენტმა დაიჭრა დიმიტრი. ის გაიჭრა, ზურგიდან გაფრინდა. პატიმარმა ბარანოვმა მხოლოდ თითი დააჭირა ტუჩებზე:
  -ნუ ყვირი, არ მტკივა.
  -სიცხეში დეიდას ნუ გაუსწრებ!-უთხრა და მარჯვენა თვალი დახუჭა მარგარიტამ.
  -გისმენ! - მაგრამ ზომბი ზუსტად პირიქით მოიქცა.
  მარგარიტამ გაიარა დერეფანი, აფეთქების მორიგი აფეთქება, ვიღაცის გაწელილი ტირილი, თითქოს ლურსმნებს იძროდნენ, მძიმე ყუმბარა აფეთქდა.
  შიშველმა ავრორამ, რომელმაც მოკლა გაქცეულები, სალონში შეაღო გზა, ერთი, მეორე, მესამე. მხოლოდ მეოთხეში მოინდომეს მისი ცეცხლით გამოწვა, მაგრამ კომკავშირელი გოგონა მათ წინ უსწრებდა და მტრებს სამუდამოდ დამშვიდება აიძულა.
  - სულ უფრო და უფრო ნაკლებია, მაგრამ ზოგიერთი მათგანი საწყობთან ახლოს მდებარე საკანში იმალებოდა. ავრორა ყვირის. - ყუმბარის სროლა საშიშია, დასრულდა.
  - მიბაძე ამ სუნიანი, ღარის კაპიტნის ხმას. - ურჩია მირაბელა კორშუნოვამ. გაგიხსნიან, შემდეგ ფრთხილად ამოჭრიან აფეთქებით. სტინგი არ უნდა ჩაიძიროს. მე ახლა ძრავის უკან ვარ, ბუმერანგს ვიყენებ. ყუმბარის ფრაგმენტმა მძიმე დიმა დაჭრა. ის გაიჭრა, ზურგიდან გაფრინდა. პატიმარმა ბარანოვმა მხოლოდ თითი დააჭირა ტუჩებზე:
  ng, კიდევ სამი ავიღე.
  მხიარულმა ავრორამ ნამდვილი შეშფოთებით იკივლა:
  -კარგი რა, მალე შვეულმფრენები გამოჩნდებიან და ჩვენზე უარესი იქნება.
  ღრიალი პასუხად:
  - ვითომ არ იცი!
  & Flame Devil Terminator დათანხმდა:
  - ვიცი, იმედი სულს ათბობს!
  მსუბუქ-ხმოვანი ყუმბარა ME-198 ავრორას მიმართულებით გაფრინდა. მათ შესახვედრად კომკავშირელი გოგონა მივარდა, რომელმაც სხეულით მოიგერია. ექვსი ქვისგან შემდგარი ველი რეზინივით მუშაობდა, ყუმბარებს უკან მოაბრუნებდა. გვამები ისევ გამოფრინდებიან, დათვლაც კი დავიღალე.
  კომკავშირელი გოგონა მიირბინა კუთხეში, დაწვა, ააფეთქა, თიბავდა მათ, ვინც უკნიდან ცდილობდა შესვლას. გამოჩნდა ტიპი ცხოველის კოსტუმში, მაგრამ შეშლილი ავრორა მას ელოდა და ერთხელაც აფრინდა იმავე ყუმბარმტყორცნით, რომელიც იანკის ჯარისკაცს ჩამოვარდა. გასროლა საკმაოდ ძლიერია და ყველაზე დაუცველ ნაწილში - ვიზორი. თავის იატაკი ააფეთქეს და უზარმაზარი ლითონის მასა ჩამოინგრა, ჯავშანჟილეტზე ზარით.
  - უნდა ჭამო! - ხუმრობდა ჭაღარა ავრორა.
  ახლა კომკავშირელი გოგონა საწყობს მიუახლოვდა და მეთაურის ხმის მიბაძვით თქვა:
  -დავიშავე! მოჯაჰედები მიყვებიან! დაუშვით ეს წესრიგი.
  აბა, ვინ გაბედავს დაუმორჩილებლობას. კომკავშირელი გოგონა ჭერზე გადახტა, თავი დაიჭირა და კარის ზემოდან გასროლით, ცხრამეტი შეშინებული მებრძოლი ამოხოცა, თავში დაარტყა.
  - ყველაზე საშიში ადგილის გაწმენდის პირველი ეტაპი დასრულდა. - გამოაცხადა კომკავშირელმა გოგონამ.
  მარგარიტას გვერდით აფეთქება გაისმა და ის სადარბაზოში გადახტა. აქ, საყრდენში, სასოწარკვეთილად დამწვარი ლითონის სუნი ასდის და ასაფეთქებელ ნივთიერებებს ჭრის. ვიღაც სხვა ცდილობს "დაფხვრას" და პირსული ვარდება. ორი ბიჭი, აშკარად დაბრმავებული, ასწია ხელები და ინგლისურად ყვირის:
  - Არ ისროლო! თავი დავანებოთ! დაგვიფარეთ ჟენევის კონვენციის სახელით.
  ყველაზე კეთილგანწყობილმა მარგარიტა კორშუნოვამ ვერ მოკლა უიარაღო და, შესაბამისად, უბრალოდ გამორთო ისინი, თითების ჩვეულებრივი დაჭერით. დათვი მეომრის ხმამ სინანული გაისმა:
  ჩვენ ისევ ისეთი ახალგაზრდა ბიჭები ვართ. აბა, რაში გჭირდება ნატოს ეს ჯარი? თუ თქვენ, ღმერთმა ქნას, პროვოკაცია მოაწყოთ, კნუტებივით დაგამტვრევთ. თქვით ნარინჯისფერი ავრორა, ჩვენ თითქმის დავასრულეთ წმენდა.
  - მტერს შეუძლია დამალვა. შეეცადეთ მოუსმინოთ და დაიჭიროთ შემაშფოთებელი სუნთქვა და ჩვენი სურნელი შესანიშნავია! - შეგნებულად ხმამაღლა აკოცა წითურმა მრისხანებამ.
  - კი, სუნი ვიგრძენი. გვამები დაიწყებენ დაშლას, შემდეგ უნარები ჩვენს წინააღმდეგ ითამაშებენ! - მოჩვენებითი წარმოთქვა მირაბელა, მაგრამ ხმამაღლა ატირდა.
  კომკავშირელი გოგონები კაბინას გაუცურდნენ. განსაკუთრებით სწრაფად გარბოდა ავრორა. აქ არის ადრენალინის სუნი, აქ არის სამი ახალი მებრძოლი. მომზადებული, ჩასაფრებული გაყინული.
  -ეს არასერიოზულია.-საპასუხოდ RPG-დან გასროლა გაისმა. ჭურვი გაფრინდა, მაგრამ გახვრეტილი იყო ჯავშნის ფირფიტის ნაწილი. მიუხედავად ამისა, ეს ძალა განკუთვნილია T-7-ის წინააღმდეგ სროლისთვის. კომკავშირელმა გოგონამ თითქმის ბრმად ესროლა დისკ-ბუმერანგი, ვიღაცას გათიშა, ყვირილი გაისმა. მან შემოიჭრა რამდენიმე გასროლით და მოკლა მამაცები. დანარჩენებმა ყვიროდნენ:
  - ჩვენც ვნებდებით!
  სიბრაზისგან ავრორამ შიშველი ფეხით ისე დაარტყა, რომ ერთდროულად სამი დაარტყა.
  - დააკოჭე ხალხის სიკეთე! - იღრიალა კომსომოლ-ტერმინატორმა.
  ფეხზე მხოლოდ ერთი ახალგაზრდა მსჯავრდებული დარჩა.
  მარგარეტ ა-საც წინააღმდეგობა შეხვდა. გზად მან ჩამოაგდო ჯარისკაცი, აშკარად მწვანე ბერეტი. ყვიროდნენ: "ხელით!"
  მარგარიტამ ხმაურით უპასუხა:
  - Წარმატებები! - შეასრულა "ორმაგი კლანჭის" ტექნიკა. შედეგად მწვანე ბერეტის კისერი მოტეხეს.
  ხელყუმბარები ავიღე, აქ უფრო უსაფრთხო გახდა, ათეული ჯარისკაცი, როგორც ჩანს, ცდილობდა პრაქტიკაში დაენერგა სკაუტების წესი: გადარჩენა ნებისმიერ ფასად. მარგარიტას კი ეს თამაში თავისებურად მოეწონა:
  - კარგი, თუ ასე დაჟინებით. მოდით წავიდეთ ბეისბოლზე, თქვენი საყვარელი ამერიკელი, ქვევრის როლი.
  - თუ გინდა, მე ვნახავ, როგორ თამაშობენ! წითურმა ავრორამ ჩაიცინა.
  - Არ იდარდო! ქერა მკვლელმა კიდევ უფრო ხმამაღლა ჩაიცინა.
  - დერეფანში გავედი, ჯერ კიდევ გაუსუფთავებელი კაბინებია. - კომკავშირელი გოგონა უკვე მოძრაობდა, მოკლე აფეთქებები ისმოდა, ბოლო იყო. უშიშარი ავრორა თავსაც კი არ მალავდა, ამაყად აფრქვევდა მკერდს.
  - ტერმინატორი რობოტივით ვარ. - მხოლოდ ჩემში ნაკბენიც კი არ დარჩება.
  კომკავშირელი გოგონა უხმოდ დაეშვა კიბეებს. ჩართულია ინფრაწითელი რეფლექტორი. კაბინები შევამოწმე. როგორც ჩანს, ისინი ჯერ კიდევ მოძრაობენ. მოხერხებული ავრორა ცხედრებს გადააბიჯებდა და ხტუნავდა როგორც დოე ან ნინძა. მას არ სურდა საბრძოლო მასალის დაკარგვა და უბრალოდ სალონში გაფრინდა. ხანჯლით დადიოდა, მტრები კი გაჩუმდნენ. შემდეგ შემდეგ, მსგავს ტაქტიკაზე.
  მარგარიტა ასევე არ კარგავს დროს, ყუმბარებს ისვრის მოხრილ რკალში. ერთი აფეთქება მერე მეორე. ჯარისკაცი, ნამსხვრევებით დარტყმული, დერეფნიდან გავარდა და ბუმერანგის დისკს წააწყდა.
  - და ესეც იქ! მარგარეტს გაუკვირდა. - როგორ გიყვართ ყველას ცხარე.
  მის თვალწინ ციმციმებდნენ ჯერ კიდევ არ დაუკარგავთ ზომბებს. მან ცეცხლი გახსნა ისრაელის ტყვიამფრქვევიდან, რომელიც აშკარად აიღო თასებს შორის, საშინელი სახელით "არმაგედონი". და, როგორც ჩანს, ვიღაცას დააწვინა, ტყვიები გვერდებიდან რიკოშეტდა, სისხლის ახალი ლაქები ამოიღო.
  მარგარიტამ ზომბებისგან გვამის სუნი დაიჭირა, აშკარად უფრო ძლიერად კვდებოდა. აქ ისევ იღვრება გასროლა და მოღუშულის ძვლების ფრაგმენტები.
  მარგარიტა დერეფნის გარშემო გაიქცა, დატყვევებული M-18-დან ისროდა. სამწუხაროა, რომ თქვენ უნდა გადატვირთოთ. მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ დატყვევებული ყუმბარები. ნუ შეწუხდებით საკუთარ თავს. გოგონა თავისებურად ისვრის მათ, თითებით აიღებს თავის შიშველ, გოგოურ ფეხებს.
  "ლიმონები" დაფრინავენ, ნაწლავებს უხვევენ. ცხედრები ჩანს და ყველაფერი მშვიდია. ცოცხალი არ უნდა დარჩეს.
  როგორც ჩანს დაწყნარდნენ. - ამბობს კომკავშირელი გოგონა.
  Agile Aurora ადასტურებს:
  - Გზაში ვარ. - ტერმინატორის მზვერავი სხვა თაიგულს შეეხო. ახლა დეტალები რჩება. კურდღელზე მონადირე მელასავით გარბის ბოლო კარამდე მარცხნივ. მან კი იმღერა:
  - ჩემს მოსწავლეებში კოშმარი მეფობს, ფოლადის დარტყმა დაგამტვრევთ! რემბოს კვერცხებს ვესროლე და ძვლებს დავფქვავ! ყველას გავაოცებ!
  იქიდან ყუმბარა დერეფანში გადის. მრისხანე ავრორა მას წასვლისას ძირს აგდებს. აფეთქება, ფრაგმენტები დაფრინავენ. კიდევ ერთი კედელს დაეჯახა, აეშურა და ხელით კონტროლირებადი უკან გაფრინდა.
  ღრიალებდა გახსნაში. ისმის ყვირილი. კომკავშირელმა გოგონამ სალონში გაიხედა. ოფიცერი ცდილობს ნაწლავების შეგროვებას. საშინელი სურათი.
  დიახ, თქვენ თვითონ დასაჯეთ. - მოწყალების გრძნობით დაასრულა გაბრუებულმა ავრორამ. - ზოგადად, ჩემი აზრით, ყუმბარები არ არის ესთეტიურად სასიამოვნო. თუმცა უბრალო მუშტს ჯობია. ბოლო სალონი გაწმენდილია! როგორ ხარ, მარგარიტა?
  - პატიმარს ათრევს! - თქვა კომკავშირელმა გოგონამ. - როგორც ჩანს, ყველაფერი დამთავრდა.
  ავრორამ მას რადიოს მეშვეობით ზარის ნიშანი გაუგზავნა:
  - მომისმინე დონ კიხოტ. ჩვენ ახლახან დავასრულეთ ოპერაცია, ყველაფერი გაწმენდილია, შეგვიძლია გუნდის დაშვება.
  - მინიატურული წყალქვეშა ნავი მიდის. მაგრამ არ დაგავიწყდეთ Blink ვერტმფრენებთან გამკლავება. - ჟღერს მეტალის, ბლაგვი ხერხის მომჭრელ ხმას.
  - რა თქმა უნდა, მათ უკვე ველოდებით. - დაასრულა წითურმა მხეცი.
  სამი "საჩკოვი" უკვე მოვიდა. მარგარიტამ და ავრორამ აიღეს RPG - "სუპერკობრა", RPG ოცდაცხრა და ექვსის ანალოგი. მომზადდა სამი ყუმბარმტყორცნი. მნიშვნელოვანია, რომ მტერმა დახუროს მანძილი და შეანელოს სიჩქარე. უპირველეს ყოვლისა, "ნეტი" ცდილობს დაბლა სვლას, რათა გამოიკვლიოს გემბანები და ბანდიტები, რომლებმაც გაბედეს თავდასხმა მსოფლიოში საუკეთესო არმიაზე. ქსელის გაუმჯობესებულ ვერსიას აქვს ძლიერი იარაღი, არა ცუდი ჯავშანი და სამი პროპელერი. ყველა საზენიტო კომპლექსი არ აიღებს მას, ხედავთ როგორ უპასუხებენ თერმული რაკეტები. რა არის ცუდი RPG გრუნტის წინააღმდეგ? რაც არ არის თვითმართვადი. ასე რომ, მისგან თავის დაღწევა უფრო რთულია. მიუხედავად ამისა, გოგონები მიზანს იღებენ, ითვალისწინებენ ლიდერობას.
  მარგარიტა კვლავ ილოცეთ. კარგი ბიჭები ხომ ვერტმფრენში არიან. კანი უკვე გრძნობს პირების მორევას. ქარის შეხება სასიამოვნო და შემაშფოთებელია.
  - ოჰ, ისევ ვანგრევ ხელოვნების ნიმუშს! ერთი სამხედრო ნუგეში!
  მხიარულმა ავრორამ გაიცინა:
  - ხელოვნების ყველა ნაწარმოებიდან ყველაზე მყარად დგას ხალხის მეხსიერებაში სამხედრო შედევრები და ყველაზე მეტ ცრემლს იწვევს!
  - მართალია! სისხლით დაწერილი ნახატი: ზეთზე ნათელი და გაცილებით ნელა ქრებოდა! - დაეთანხმა იძულებითი სისასტიკისგან მოწყენილი მარგარიტა. ასე რომ, ყველაფერი გათვალისწინებულია, შეგიძლიათ სროლა!
  - ტეხასის სამართალი აღსრულდეს! - როგორც ყოველთვის, ავრორას იუმორის გრძნობა არ დაუკარგავს.
  ჭურვებმა მანქანებს მუცელი გაუხეთქა. მბრუნავი მაგიდები პატარა ფრაგმენტებად დაიმსხვრა. ცეცხლის ეშმაკმა ერთდროულად გაისროლა ორივე ხელით და ამიტომ სამივე მანქანა დაიფარა.
  ფრაგმენტები არ მოხვდა გოგონებს, გაფრინდნენ წარსულში.
  შორს გამოჩნდა Kara-132. არგენტინიდან შეძენილი თვითმფრინავი დიდ სიმაღლეზე დაფრინავდა. მათ ესროდნენ ბრმებს, მათ გიჟურ ფრენაში.
  - ეს მორიგი აბორტია. მარგარეტმა შენიშნა. - გონების დაპატარავება.
  წითური კომსომოლის წევრი დათანხმდა:
  - მგონი, კი! რთული იქნება მათი ამოღება RPG-დან.
  - მაინც ვეცდები! - განრისხდა მარგარიტა, ახლა სიკეთე დაივიწყა. - ოღონდ სხვა უფრო გააფთრებული და შორი მოქმედების ყუმბარმტყორცნიდან, რომელიც შექმნილია სწრაფი რეაქციის ტანკების წინააღმდეგ. - ქერა ქერა კომკავშირელმა შთამბეჭდავი იარაღი აჩვენა.
  - ან იქნებ "სტინგერების" გაუმჯობესებული თვისებები სცადოთ? - შესთავაზა მარგალიტის ავრორასგან კბილების გაშიშვლებით.
  - სამწუხაროა ასეთ ნაგავიზე დახარჯვა! მარგარეტმა ამოიოხრა.
  - მაინც იქნება გაუმჯობესებული დემონსტრაცია. მოდით, ჩვენმა ბიჭებმა ერთდროულად შეხედონ. - დათვმა ტერმინატორმა ფეხის გაჩეხილი თითებით ხანჯალი ესროლა, წვერი პირდაპირ თვალში გაუხვრიტა შავკანიანს, რომელიც ცდილობდა მილის უკნიდან გაეხედა.
  - მაშინ მხოლოდ ერთი სტინგერი და მე ყუმბარმტყორცნით გავივლი. - უპასუხა ნათელმა მეგობარმა.
  - კარგი, მოდი ასე მოვიქცეთ. ავრორა საწყობისკენ გაიქცა. დასახიჩრებულმა ყოფილმა საჯარიმო ყუთმა დიმიტრი ბარანოვმა, ანუ ცოცხალმა გვამმა, მათ გვერდით ჩაიარა, თითქოს განზრახ ტყვიებს ამხილა. ალბათ, უახლესი კომპიუტერული ტექნიკის დახმარებით, ზომბებმა შეძლეს დანახვა, მიუხედავად მანძილისა. დიდი კალიბრის ტყვიამფრქვევები მოხვდა, ტყვიების უმეტესობა წვიმდა. მაგრამ არის რვა მსროლელი და ათასობით ტყვია იფეთქებს. დაარტყეს ზომბს, ის დაეცა! სრულიად დამარცხებულმა ჯარისკაცმა ჩასჩურჩულა:
  მე ჩემი მოვალეობა შევასრულე!
  - როგორც ჩანს! სად არის მღელვარე ავრორა, რომ არა "აბჯარი" დიდი ხნის წინ დამემართებოდა. მარგარიტამ უკან გაიხედა.
  - Აქ ვარ! - კომკავშირელმა გოგონამ ბუმბერაზი და სტინგერი ყუმბარმტყორცნი შეასრულა. -ახლა დაუმიზნე.
  მარგარიტა კვლავ შეერწყა იარაღს, დაინახა მტრის ყოველი მოძრაობა, რბილად აჭერდა სტარტს. ჭურვი დაფრინავს! მაგრამ "სტინგერმა" იმუშავა და ის მიზანში გაცილებით ადრე მივარდა. ამერიკული იარაღი ისე აფეთქდა, რომ ახლომდებარე ვერტმფრენიც კი უკან დააგდეს. ამ გაუთვალისწინებელი ვითარების შედეგად მარგარიტამ გაუშვა:
  - საშინელებაა! ეს პირველად დამემართა!
  - ტრაექტორია შეცვალა, ნუ ნერვიულობ კომსომოლე გოგო ! - ჩაიჩურჩულა მომაკვდავმა დიმიტრი ბარანოვმა.
  - Შესაძლოა! მაგრამ ჩემმა ინტუიციამ დამარცხდა. - მარგარიტა ახლა მზად იყო ტირილისთვის.
  - Კიდევ სცადე. აურორამ გაამხნევა.
  მაგრამ Kara-132, როგორც ჩანს, დაზიანდა ჩამოგდებული კოლეგის ფრაგმენტებისგან, გვერდით წავიდა და დაცემა დაიწყო. ტანჯვით დაბნეულმა მარგარიტამ თქვა:
  "იქნებ ეს ჯერ საკმარისია!"
  წითურმა ძუკნამ კარგი საქმეებით დაიღრიალა:
  - კარგი, სტინგერების განტვირთვის დროა. გზა ნათელია.
  თითქმის ერთდროულად მის სიტყვებთან ერთად წყალქვეშა ნავი გამოჩნდა. პატარა, მაგრამ საკმაოდ მოცულობითი, ოთხი მებრძოლი ელექტრონულ კოსტიუმებში კატაპულტივით გადმოხტა. მარგარიტამ მათ შეხედა: ისინი ჯავშანტექნიკაში არიან გამოწყობილნი, მაგრამ არ გამოიყურებიან ისე მოუხერხებლად, როგორც წინა მოდელები.
  - "სტინგერები" დავტვირთოთ? - ჰკითხა ლომონოსოვისა და სტენკა რაზინის შვილიშვილი.
  - საწყობი ღიაა! - უპასუხა წითურმა ავრორამ. - მოდი, მოგცეთ!
  . თავი #10
  მედესანტეების მეთაურმა, პოლკოვნიკმა ცივად განაცხადა:
  - კარგი, მოდი სწრაფად ჩავტვირთოთ და ვცადოთ ამ სახიფათო იარაღთან გამკლავება.
  გემბანზე დადიოდა კომკავშირელი გოგონა, ირგვლივ გერმანული G-5 თოფი ეგდო. იქვე არის კიდევ ერთი ყუმბარმტყორცნით. როგორც დამახასიათებელია გერმანიისთვის, ის საკმაოდ მაღალი ხარისხისაა, შესაძლოა M-18-ზე უკეთესიც კი, ან, ნებისმიერ შემთხვევაში, უფრო საიმედო. უახლესი თანამედროვე მოდელი MG-8, ასევე გერმანული, დაიჭრა, მაგრამ მკვლევარებისთვის განსაკუთრებული ინტერესი არ არის.
  სტინგერები ინახებოდა მოგრძო კონტეინერებში, საგულდაგულოდ მოთავსებული, დამაგრებული და დამცავი ბადეებით ჰიდროლიზებული ბალიშის გამოყენებით. ისინი ცალ-ცალკე გადაიღეს და შეაერთეს. კომკავშირის გოგონები აქტიურად ეხმარებოდნენ თავიანთ ჯავშანტექნიკის ბიჭებს. ერთ-ერთი აღმოჩენა იყო მოულოდნელი RPG-49, უახლესი მოდელი.
  - უცნაურია, რომ ასე არ გავიტანეთ ექსპორტზე. - შენიშნა ოპერაციის ხელმძღვანელმა პოლკოვნიკმა. მერე გოგოებს მიუბრუნდა, ენთუზიაზმით უპასუხა:
  - შენნაირ ქალებს არცერთ სამოქმედო ფილმში არ შეხვდები. ასობით გვამი და დიდი გემის დატყვევება. ვფიქრობ, მალე გადაიღებენ ფილმს თქვენს თემაზე. - და ჭექა-ქუხილის ტირილი. - მარგარიტას დაუძახებენ და ავრორა დამალე ზონა!
  მართლაც, რაც აქ არ არის;
  ასევე იყო გაუმჯობესებული OG და PG მოდელები, მოდელები უფრო ძლიერი ასაფეთქებელი ნივთიერებებით. კერძოდ, PG-მ გამოიყენა ოთხი ტიპის მჟავა და ელექტრო ინდუქცია, რამაც შესაძლებელი გახადა ასაფეთქებელი ტალღის გაშვება, მრავალშრიანი აქტიური ჯავშნის გარღვევა ვიწრო მიმართულებით ანტიკუმულაციური ეკრანით (და სად წაიკითხა მარგარიტამ ასეთი მხატვრული ლიტერატურა? ). ცოტა უფრო ძვირი, მაგრამ ეფექტური.
  - "პერშინგი" უკვე მოძველებულია. - შევნიშნე ლომონოსოვისა და კორშუნოვის ქალიშვილი, რომელმაც ცრუ მეხსიერება გააღვიძა. - სამსახურში გამოჩნდა უფრო მოწინავე პაუელის ტანკები, მათ ეკიპაჟის მხოლოდ ორი წევრი ჰყავთ და ისინი მწოლიარე არიან. ძალიან ჰგავს ჩვენს საბჭოთა IS-10-ს, მხოლოდ ჯავშანი ოდნავ სქელია. ამის გადაღება კარგი იყო.
  - ზონაში ყველაფრის დაჭერა არ შეიძლება. ცოტას ანტარქტიდისთვის ავიღებთ. - იხუმრა მან და ავრორას კბილებით მზის სხივი გაუგზავნა. ყინვის არ გვეშინია.
  - Ვიცი! მარგარიტამ მარგალიტისფერი კბილები კიდევ უფრო გაანათა.
  საუბრისას "სტინგერსმა" განიტვირთა. ზუსტად ას ხუთი იყო. ხუთი უნდა ჩასულიყო რუსეთში, დანარჩენი კი, დამუშავების შემდეგ, ტერორისტებს გადაეცათ.
  კომკავშირელებმა პოლკოვნიკს ჰკითხეს:
  - სად არის ქვები?
  სპეცრაზმის გამოცდილმა მებრძოლმა გონივრულად აუხსნა ლამაზმანებს:
  - ფაქტია, რომ საბჭოთა რუსეთში წაყვანის შემთხვევაში, ისინი სწრაფად დაკარგავენ ქონებას და როდის აღდგება, უცნობია.
  - Რა თქმა უნდა! - დაადასტურა კომკავშირელი მდედრი დათვები.
  პოლკოვნიკმა იურიმ (აქ მარგარიტამ გაიხსენა, რომ მას სასაცილო გვარი პეტუხოვი ჰქონდა!), შემოგვთავაზა სოლონოვის ვარიანტი:
  "ასე რომ ცოტა ხნით თქვენთან დარჩნენ. მხოლოდ თურქეთის სულთანს მიეცი არა შვიდი, არამედ ექვსი. ერთი და იგივე, ის ვერ შეძლებს ჯავშნის გამაძლიერებლებისა და სტიკერების გამოყენებას და ტერორისტების მხრიდან თქვენს მიმართ ნდობის დონე გაიზრდება.
  ცეცხლოვანი ეშმაკი, რა თქმა უნდა, დაეთანხმა ამ წინადადებას:
  - უეჭველად. და რა ქვა დატოვოს?
  პოლკოვნიკმა მაღალი შუბლი შეიჭმუხნა, ნაოჭები მთვარის შუქზე ზღვის ტალღებივით გაიჭედა და შემდეგ გაუსწორდა. თუმცა მან მიიღო გადაწყვეტილება:
  - ის, ვინც შთანთქავს რადიაციას, შეიძლება დაგჭირდეთ. დანარჩენი ექვსი კი დაგვიბრუნდება თურქეთის სულთნის დასრულების შემდეგ. პოლკოვნიკმა ყელზე ხელი გადაუსვა.
  ახლა მარგარიტამ გამოიწვია ინტერესი:
  - რამდენი დრო დასჭირდება Stingers-ის გადაკეთებას?
  თავდაჯერებულად განაცხადა პოლკოვნიკმა და ჩექმების წვეტიანი ზედაპირი ზონის მოყვითალო-ნარინჯისფერ ბალახს გადაუსვა.
  - არც ისე, ამას სპეციალური რობოტები-დიზაინერებით გავაკეთებთ. და მან მუშტი აიქნია. საათში ან საათნახევარში გავაკეთებთ! ჩვენ შეგატყობინებთ.
  წამოხტა, ავრორამ ჩაიცინა და კბილებს აშორებდა:
  - კარგი, მაგრამ ჩვენი ამოცანა?
  SWAT-ის მეთაურმა დაუყვირა:
  - წადი ქალაქში, მოკალი ყველა შენს გზაზე! ამრიგად, თქვენ დაასუსტებთ პროამერიკულ ჯგუფს "Constancy" და შექმნით მეტ ხმაურს. დიახ, თურქეთის სულთანი მადლობელი იქნება თქვენი.
  - ეს ლოგიკურია? - იდეებში აშკარად ეჭვი ეპარებოდა კომკავშირის ორივე წევრს.
  სპეცრაზმის პოლკოვნიკმა ძლიერად ჩაიცინა.
  - ლოგიკურად გამოვთვალეთ! ასე რომ, რუსი რემბო კალთებში სანადიროდ.
  - კარგი, ჯერჯერობით, იმედია მტრებს თქვენგან მოვაშორებთ ყურადღებას. ავრორას თვალები არაჯანსაღი ელვარებით აენთო.
  - საბრძოლო მასალა გჭირდება? - ჰკითხა საბრძოლო პოლკოვნიკმა.
  ორივე ჭკუაზე თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - არ დაშავდება, თუმცა ორზე ათასზე მეტი არ დავხარჯეთ.
  სასულიერო სტილის პოლკოვნიკმა ხმაურიანი ტონით ისაუბრა.
  - გამცემის ხელი არ აკლდება! არ ინერვიულოთ, URSH-ის ბიუჯეტი საგრძნობლად გაიზარდა.
  - მაგრამ ეს ნიშნავს, რომ სამხედროები ან პენსიონერები, სოციალური სფეროს მუშები დამატებით ფულს არ მიიღებენ! მარგარიტამ სახე გადაატრიალა.
  თავად პოლკოვნიკი დისკომფორტს შეუდგა და დაბნეულმა გამოაცხადა:
  - სანამ ზეთი არ ამოიწურება, არ გვემუქრება. ძალიან კარგია, რომ ამერიკელებს კენჭს ურტყამთ. ვინ იცის, მათ მოახერხეს იაფი ნავთობის მოპოვება, რაც უარყოფითად იმოქმედა ჩვენს შემოსავალზე. აქ ჩვენ ავითვისეთ ისეთი უზარმაზარი დაპყრობები და პლატფორმები, რომ ისინი საწვავს პირდაპირ დედამიწიდან ასხამენ. - პოლკოვნიკმა ვარსკვლავები აანთო მხრის თასმებზე.
  - შეუძლებელია ეწოდოს განვითარებული ქვეყანა, სადაც ბიუჯეტის შემოსავლების უმეტესი ნაწილი ნავთობი და გაზია. - მკაცრი ტონით შენიშნა მარგარიტა კორუშნოვამ. - აუცილებელია მეცნიერების ხელშეწყობა სამოქალაქო სფეროში, თორემ ყველაფერი მილიტარიზმამდე მიდის.
  აი რას აპირებთ გოგოებო. ჩვენ უკვე ვზრდით ახალ სუპერმენებს. რომელიც შეიძლება გაერთიანდეს ბოჭკოვან, ან თუნდაც თხევად ლითონებთან. პოლკოვნიკმა ისე გაიღიმა, თითქოს კბილი სტკიოდა. საღეჭი რეზინი ამოიღო და პირში ჩაუშვა. ხედი მოღუშული გახდა.
  - და მერე როგორც "ღმერთის ცდუნებაში" ან სხვა სახელში "ყოვლისშემძლე ღმერთზე ძლიერი"! მრავალ თეოჰიპერპლაზმა შემოქმედს დაემსგავსა! მარგარეტმა შენიშნა.
  სარდალმა დაბნეულმა თვალები დახუჭა.
  - ასეთი რომანი არ წამიკითხავს, მაგრამ რა არის თეოჰიპერპლაზმა?
  ორივე გოგონამ ერთდროულად წამოიძახა:
  - მომავლის ენერგია! რა იყო ჟიულ ვერნის ელექტროენერგია, გახდა ფუნდამენტურად ახალი ტიპის მატერია.
  თუმცა სალაპარაკოდ ბევრი დრო არ გვაქვს. - თქვა კომკავშირელმა გოგონამ და ნავში "სტინგერები" გადმოუშვა.
  - აუცილებელია წაიკითხოთ "ღვთის ცდუნება". - თქვა უნებურად აკანკალებულმა პოლკოვნიკმა.
  - ძალიან სასარგებლოა საბრძოლო სტრატეგიისთვის. ავრორამ შენიშნა. - ზოგადად, ჩვენი მესამე მსოფლიო ომი აშშ-სა და ინგლისის წინააღმდეგ ისე არაკომპეტენტურად აწარმოეს, რომ აშკარად ღალატის სუნი ასდის.
  - აღიარე, რომ ასე იყო! ჩვენი გენერლები არც ისე სულელები არიან, რომ სტრატეგიისა და ტაქტიკის ელემენტარული საფუძვლებიც კი არ იცოდნენ. შენიშნა პოლკოვნიკმა.
  რატომ არავინ დააკავეს? მკაცრმა ავრორამ ძლიერად შეარხია მუშტი.
  პოლკოვნიკმა დაბნეულად ჩაილაპარაკა:
  - არ იყო პოლიტიკური დაკვეთა, გარდა ამისა, არ სურდათ პრეცედენტის შექმნა, შეიძლება ძალიან გავლენიანი ადამიანები დაზარალდნენ.
  - წესიერი ადამიანი სამართლიანობას - ოჯახურ და მეგობრულ ურთიერთობებზე მაღლა აყენებს! კანონი მტრებისა და მეგობრებისთვის ისეთივე უნდა იყოს, როგორც ქმარი ცოლისთვის! სხვადასხვა კანონების არსებობა სამართალს მეძავად აქცევს! - გამოაცხადა მარგარიტამ გაბედული ტონით.
  პოლკოვნიკს მართლა გაუკვირდა:
  - ვაიმე, გერმანელ ეკატერინას ვხედავ. შენ გინდა სამართლიანობა!
  - სიმართლე, წესრიგი და, რა თქმა უნდა, თავისუფლება მინდა! - თქვა მარგარიტამ.
  - რა წვეულება? პოლკოვნიკი გაოცდა.
  - ახლანდელი არცერთი! - მიხაილ ლომონოსოვისა და სტენკა რაზინის ახალგაზრდა შვილიშვილი ჩაირბინა. მან თავისი ცხენი დაანაგირა. - ეს უნდა გახდეს ახალი მოძრაობა, სადაც დომინირებს ინტელექტუალური ახალგაზრდები. და პირველ რიგში აუცილებელია ეკონომიკის ნედლეულ-მატერიალურ ორიენტაციასთან ბრძოლა. ჩვეულებრივია ჰიტლერის გაკიცხვა, მაგრამ მის დროს ინდუსტრიამ, კერძოდ ინჟინერიამ, ნულიდან კოლოსალური ნახტომი გააკეთა. მან მოახერხა ქვეყნის მოდერნიზაცია ყოველგვარი ნავთობდოლარების გარეშე. სამწუხაროდ, შთახის დროს დადებულია ფსონი ნედლეულის ექსპორტზე და სამომხმარებლო საქონლის, სურსათის იმპორტზე. და, სამწუხაროდ, ეს პოლიტიკა გრძელდება დღემდე. მეცნიერებს ქვეყნის უმდიდრეს ადამიანებად ვაქცევ. ოლიგარქი პროფესორები იქნებოდა წესი და არა გამონაკლისი. გარდა ამისა, უმაღლესი განათლება არა მარტო უფასო, არამედ სავალდებულოც უნდა იყოს და საწარმოს დირექტორს უნდა ჰქონდეს დისერტაცია და ის უნდა გადაეცეს კომპიუტერს, რომლის მოსყიდვაც შეუძლებელია. ზოგადად ახალგაზრდების ინტელექტუალურ დონეს საგრძნობლად ავამაღლებთ, რომ პრინციპი არ დომინირებდეს: იყიდე და გაყიდე!
  - დიახ, უმაღლესი განათლების მქონეც ბევრი ეძებს მარტივ პურს, ვაჭრობის სექტორი აშკარად გადატვირთულია. - კვნესით დაეთანხმა პოლკოვნიკი და კიდევ უფრო სევდიანად დაუმატა. - სამეცნიერო სფეროს დიდ პატივს არ სცემენ.
  იარაღი სწრაფად დატენეს. კომკავშირის გოგონები მუშაობდნენ და საუბრობდნენ ერთდროულად:
  - ვფიქრობ, ჩვენ გვჭირდება უფრო მკაცრი შეზღუდვები საბაზრო ეკონომიკებისთვის და. - საუბარში ჭკვიანი ავრორა შევიდა. - რა არ იქნებოდა ასეთი სუპერ მდიდარი. შემდეგ კი ერთ რუს ოლიგარქს, რომელსაც ებრაული ფესვები აქვს, აქვს ქონება, რომელიც მაშინვე ჩინეთში ორასი უმდიდრესი ადამიანია.
  პოლკოვნიკი უკვე კარგავდა ნერვებს, მაგრამ ამავე დროს იშვიათი თავშეკავება გამოავლინა:
  - ასეა და მილიარდერების უმრავლესობაც კი არ არის სლავური ეროვნების. ჩვენ ამაზე ვფიქრობთ და ვცდილობთ მათ დაჭერას.
  - სუსტად პინჩი! დიახ, აქ საჭიროა საფუძვლიანი სარეველა. მარგარეტმა გააპროტესტა. - კარგი, ყველა "სტინგერს-კრეკერი" განიტვირთა, დროა მტერს დავამარცხოთ.
  ნაპირზე უკვე იცოდნენ თავდასხმის შესახებ და იანკები აგროვებდნენ ძალებს. შვეულმფრენების დაღუპვამ მტერს აჩვენა, ისინი ძალიან ძლიერები არიან და ამერიკელები არ არიან ისეთი ერი, რომ ჯოჯოხეთში თავჩაღუნული ჩააგდონ. დარტყმისთვის მზად იყვნენ აუცილებლად. გარდა ამისა, "მუდმივი" ჯგუფი იზიდავდა თავის დანაყოფებს.
  ამ სიტუაციაში, თქვენ უნდა შეუტიოთ საკუთარ თავს. მაშინ იქნება უპირატესობა. ეს არის ის, თუ როგორ უნდა გაემართოთ ან გააკეთოთ შემოვლითი მანევრი. მარგარიტა კორშუნოვამ შესთავაზა:
  - პირდაპირ ნავსადგურში წავიდეთ და იქ დავხოცოთ ყველა!
  - ცუდი აზრი არაა, მაგრამ შეიძლება მაშინვე ხანჯლის ცეცხლში ჩავარდე. მე გთავაზობთ უფრო რბილ ვერსიას. სწრაფი შემოვლითი, შესვლა ტყის მხრიდან. - ავრორამ შიშველი თითებით წრე მოაწყო, შემდეგ კი პენტაგრამა გაამრავლა.
  - ღირს დროის დაკარგვა!? - მეცნიერის მარგარიტას ხმაში სკეპტიციზმი გაისმა.
  - ზამთრის ღამე საკმაოდ გრძელია. ავრორამ გააპროტესტა. გარდა ამისა, მტერმა არ უნდა იცოდეს, რომ ჩვენ მხოლოდ ორნი ვართ. უნდა შეიქმნას ილუზია, რომ შეტევაც მიწის მხრიდან მოდის, თითქოს მათ წინააღმდეგ დიდი ძალები არიან.
  -ამჯერად გეთანხმები, წავიდეთ! - მარგარიტამ სასწრაფოდ მიიყვანა საცურაო დაწესებულება საბრძოლო მზადყოფნაზე.
  კომკავშირელი გოგონები დიდი სიჩქარით მოძრაობდნენ გასაბერი ნავით. ჯერ კიდევ უხილავი ჯარისკაცები, ვირტუალური მეთვალყურეობისა და რადარისთვის.
  ჰაერის გასვლისას მათ რამდენიმე ხომალდი გვერდი აუარეს და შენობების გავლის შემდეგ უფრო თავისუფალ წყლებში აღმოჩნდნენ. გზაში მათ მუტანტი ზვიგენები დახვდნენ, მაგრამ ანაკონდასგან განსხვავებით, კომკავშირელ გოგონებს სისხლის სუნი არ ასდიოდათ. ამიტომ ისინი არ ცდილობდნენ თავდასხმას. გარდა ამისა, ავრორამ შიშველი თითებით დისკის ბუმერანგი გაუშვა:
  - დაე მათ ახალი მიზანი მისცეს.
  დაშავდა ზვიგენი, მან ჩამოაგდო მისი სხეულიდან სისხლის შადრევანი. ცხოველი აკანკალდა და მისმა კომპანიონებმა უმალ შეძრწუნდნენ თავიანთი ამოსაწევი ყბებითა და მამონტების კბილებით. საშინლად გამოიყურებოდა, ურჩხულმა მხეცებმა ძელზე დაარტყეს მეგობარს, მან საპასუხოდ ჯოხი დაარტყა. ზედაპირზე გავრცელდა მომწვანო, ცხიმიანი სისხლი. ბრძოლაში მტაცებლები შევიდნენ და ინვალიდთა რიცხვი გაიზარდა; ისინი თავის მხრივ სხვებმა დაასრულეს.
  - ვაი, მარგარეტ ! მაგრამ მათთან გამკლავება მარტივია. აიღო, ერთი დაჭრა, დანარჩენები თავს დასახიჩრებენ. - ხმამაღლა ააფახუნა ავრორამ და შიშველი ფეხები დაარტყა.
  - ხედავ, ეშმაკის მორალი თამაშობს როლს. არ არის საჭირო მოყვასის მიმართ სიძულვილის ქადაგება და სუსტების დამთავრების სურვილი. ფიფქიამ ტერმინატორმა თვალი ჩაუკრა.
  სუსტებს არ ვებრძოლეთ. - ძალიან ამაყად თქვა ზურმუხტისფერი თვალებით ცქრიალა ავრორამ. - ოთხას ოთხმოცი იყო ჩვენ ორთა წინააღმდეგ და წინ არის ბრძოლა მინიმუმ ორი ათასით, აქედან სამას ორმოცდაათი შერჩეული სპეცრაზმია, რომლებმაც გაიარეს ერაყი, ავღანეთი, სომალი. და სხვა მებრძოლები გამოცდილების გარეშე არ არიან.
  - ძლიერი მოწინააღმდეგე, სხეულს და ნებას მატებს, გაძლიერებს - სუსტი სულს ხრწნის და სხეულს ასუსტებს, ასუსტებს! ასე რომ, რთული გზა იძლევა ბევრად უფრო მარტივ გამარჯვებას! - თქვა ბრძენმა მარგარიტამ.
  კომკავშირელი გოგონას პორტის გვერდის ავლით, არხისკენ წავედით. პორტიდან არც თუ ისე შორს იყო, გემების გუგუნიც კი ისმის. არხში სკაუტური მეომრები იყვნენ. საკმაოდ გრძელი იყო და უცნაურად ცახცახებდა. გზაში კომკავშირის გოგონები კინაღამ ანომალიას წააწყდნენ. გამჭვირვალე ზამბარასავით ახვევდა ჰაერს. მწერები მისკენ მიფრინავდნენ და კაშკაშა ხიზილალათ ააფეთქეს. მიუხედავად ამისა, მან მიიპყრო ფრთიანი არსებები.
  - ბუზის გამანადგურებელი რაღაცაა. - ყურადღება მიიპყრო ავრორამ და შიშველი ქუსლები აციმციმდა.
  - შესაძლოა, რაიმე სახის გამოსხივება იზიდავს მწერებს. ვგრძნობ ჰაერის ულტრაბგერით ვიბრაციას ჩემი კანით. - მშიშარად შეკრთა კიდეც მარგარიტა.
  - ჩვენთვის ახალი პრობლემა! ზოგადად, ზონის ამ უცნაურმა ბუნებამ შეიძლება გამოიწვიოს გულის შეტევა. - ირონია გაისმა ცეცხლოვანი ავრორას ხმაში.
  - მე და შენ ორი გული გვაქვს, მაშინვე არ მოვკვდებით! - გამხიარულდა მარგარიტა, - კარგია, როცა მთლად ადამიანი არ ხარ.
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა დაიყვირა ამაზე:
  - გეთანხმები! და მაშინ ის ღუმელთან იდგა და ორსულადაც კი!
  მიუხედავად ამისა, გოგონებს მოუწიათ გაჩერება, გაძევება ღობეებიდან, განზე გასვლა რამდენჯერმე, უკან დარტყმით.
  ერთი ანომალიის მიღმა მაშინვე გამოჩნდა მეორე, ამჯერად ოვალური წყვეტილი. ეს ყველაფერი მოძრაობას ართულებდა. მიუხედავად ამისა, მათ გაიარეს, მათ წინ ნაკადი მოჩანდა.
  მასზე ასვლა რთულია, შემხვედრი მოძრაობაა, მაგრამ ანომალიები არ არის. შიშველი ნაკვალევი რჩება ყინვით დაფარულ ბალახზე.
  კომკავშირელი გოგონები გასვლამდე გაჩერდნენ. ჩანს, როგორ გაიქცა რამდენიმე თავი "კომბოსტო". მუტანტმა მცენარეებმა ვერ დაინახეს თითქმის განურჩეველი გოგონები, რამდენიმე მათგანი წააწყდა ჩექმებს (დათვების მეომრებმა ახლახან ჩაიცვეს ფეხსაცმელი სუნის დასამალად), მაგრამ, როგორც ჩანს, დარწმუნებულები იყვნენ, რომ ისინი უჭამია, ჩამორჩნენ.
  - ცოტა წინ უნდა ვიცუროთ! - თქვა და ცხოველური ღიმილი ამოაგდო ავრორამ. - ნავს იქ დავმალავთ.
  - შენთან ტარება არ არის ხელსაყრელი! - დაეთანხმა მარგარიტა კორშუნოვა.
  რეაქტიული ძრავის ჩუმად დაყენება დიზაინერებისთვის ადვილი საქმე არ არის, მაგრამ კუტილი იგივე პრინციპს იყენებს და პირველი კლასის მონადირეა.
  სამალავის პოვნა ისე, რომ შემთხვევითმა ფრეერმა არ დაიჭიროს, არც ისე ადვილია. სახიფათო მხეცის ბუნაგი საუკეთესოდ შეეფერება აქ. მაგალითად, თახვის ვირთხა. ცხოველი საშიშია, ძნელი მოსაკლავი და გარეული ღორის ზომაა. არა მატყლის სასწორები, ნორმალური ფრეიერი არ ეკვრის მის ბუნაგს. განსაკუთრებით ღამით. ასე მსჯელობდნენ გოგონები, ჯიბის მსგავს გასაბერ ნავს მალავდნენ. სადაც ზემოდან წყალზე ბუჩქები ეკიდება. სწორედ იქ დატოვეს გოგონებმა ბუჩქის ტოტებით გადაცმული თავიანთი განძი.
  - კარგად დამალული? - იკითხა მარგარიტამ და ვარჯიშებს აკეთებდა.
  - დილამდე დაწექი და გამთენიისას დავიბანთ! გაბრაზებულმა ავრორამ ქვა ქუსლით გაასწორა.
  - და თუ ვირთხა-ენოტი სცქერის! - დანაოჭებული მეომარი-კომსომოლის წევრი.
  -მოდი ვისროლოთ! მისი კანი უფრო ძლიერია ვიდრე ალიგატორის კანი და ძალიან ღირებულია. ავრორამ ზურმუხტისფერი თვალები ბავშვივით აატრიალა.
  - გავყიდოთ! შევიცვალოთ შენიღბვა და არავინ გაგვაცნო! - მარგარიტა კორუშნოვამ გამომწვევად აჩვენა ენა.
  იღრიალა ავრორამ.
  - ᲙᲐᲠᲒᲘ!
  გოგოებმა ოდნავ უკან დაიხიეს, რადგან თავად ვირთხა-ენოტი გამოჩნდა. ისინი გაიყინნენ, გადაწყვიტეს, რომ ამ დროისთვის მხეცი ცოცხალი შეენარჩუნებინათ. ისინი გარკვეულწილად ჰგავდნენ ბანდიტს, რომელმაც ოჯახი მოკლა, მაგრამ გალიიდან ჩიტი გამოუშვა. Rat-raccoon-მა ვერ დაიჭირა გოგოების თითქმის გაუგებარი სუნი, გარდა ამისა, სავსე იყო, ლეშის გასინჯვით, დასაძინებლად წავიდა.
  მისი უჩვეულო ხვრინვა უღიმღამო მევიოლინეს ჭიკჭიკს წააგავს.
  კომკავშირელი გოგონები ცდილობდნენ სწრაფად გადაადგილებას და ამავდროულად არავინ დაინახა, მოძრაობა ისეთი ფარული იყო. ჩექმებიც კი გაიხადეს.
  ფეხშიშველმა ავრორამ მეგობარს სთხოვა და არა ინფორმაციის მოპოვების მიზნით, არამედ უბრალოდ დაძაბულობის მოსახსნელად:
  - კარგი, შემოვლითი გზა როგორ გამოდის?
  მარგარიტამ აურზაურის გარეშე უპასუხა:
  - თუ ანომალიებს არ წავაწყდებით.
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა თითი ტუჩებთან მიიტანა:
  - და აი, ერთი ასეთი მცოცავი.
  ანომალია მარგალიტი მიწისქვეშა. მან მიწაც კი გაფხვიერა. გიგანტური მოლის მსგავსად, ქვიშა, თიხა, ბალახი. ამოიძრო რაღაც სლიმიანი ზეთივით. სმაკის დაწყების შემდეგ.
  - ამაზრზენია! - თქვა ცეცხლოვანმა ავრორამ. ეს ორი ღორის კოცნას ჰგავს.
  ანომალიამ გაიგონა და შეწუხებული გოგოებისკენ დაიძრა.
  - გვერდებზე გავიდეთ! - უბრძანა მარგარიტამ.
  სწრაფი ავრორა ვერ მიხვდა:
  -და რატომ?
  ფიფქიამ ტერმინატორი გაიცინა.
  - ორი კურდღელი დაგდევნით!
  კომკავშირელმა გოგონამ ენა გამოაჩინა, ამით დაიჭირა ვოსპი და დაღეჭა, ამგვარმა წინადადებამ გაამხიარულა. მზვერავები დაიშალნენ და ანომალია გაიყინა. ოდნავ შეირყა და ვარდნა დაიწყო, პატარა ალი ზეთის გუბეში გაიარა. თუმცა, როგორც კი აანთო, ისიც სწრაფად გაქრა.
  - ეს არ არის პირომანია! - შევამჩნიე, ფეხშიშველი ავრორა და მაშინვე გადავხტი, სალტოს ზურგში დატრიალდა.
  - დიახ, პირომანიის ანომალიამ შეიძლება კატასტროფა გამოიწვიოს! მარგარეტი დათანხმდა. - ახლა უფრო სწრაფად და ასე ვკარგავთ დროს.
  როგორც კი კომკავშირელი გოგონები ღრმად შევიდნენ ბუჩქების სქელ კვირტებში, ხეებში, გადახლართული მუტანტის ლიანებში, ისინი გარშემორტყმული იყვნენ თითქმის შეუვალი სიბნელით. მხოლოდ ხეების ქერქი ბრწყინავდა, რაც პეიზაჟს ავისმომასწავებელ, სხვა სამყაროს ანიჭებდა. თუმცა, გოგონებს არ სჭირდებათ ღამის ხედვის მონოკლები, ეს არის სუსტები, ადამიანები, რომლებსაც არ შეუძლიათ დამოუკიდებელი გადაწყვეტილებების მიღება და სიბნელეში ხედვა. ავრორა კინაღამ შეეჯახა ხეს, რადიოაქტიური განათება მანძილს მოჩვენებითს ხდიდა, ხშირად ატყუებდა მანძილს.
  - Ჯანდაბა! - ცეცხლოვანმა ეშმაკმა სავსებით სათანადოდ ახსენა უწმინდური. როგორც ჩანს, ანომალია არ არის, მაგრამ შუქი დახრილია.
  - ეს ფოსგენი და ფოსფორია! - გამოაცხადა მარგარიტამ და მოხდენილი კისერი მოტრიალდა. ისინი ხომ ხშირად ცვლიან ჰაერის პარამეტრებს.
  - ასე რომ, ეს აუცილებლად გასათვალისწინებელია! - ცუდად ფარული ირონიით დაეთანხმა წითური ავრორა.
  მეომარმა ხელი ჰაერში აიქნია.
  - ჯერ ნელა, მერე შეეგუე.
  კომსომოლის გოგონები თანდათან აჩქარდნენ, ხოლო ცდილობდნენ არ გატეხილიყვნენ თუნდაც კვანძის ქვეშ. ეშინია არა იმდენად შემთხვევითი დამკვირვებლების, რამდენადაც სხვადასხვა არსებების, რომლებსაც შეუძლიათ რეაგირება მოახდინონ ხმაზე.
  თავიდან მშრალი იყო, მაგრამ მერე, როგორც კი გოგოებმა ბუჩქები გადააადგილეს, მათზე ნამდვილი ჩანჩქერი ჩამოისხა!
  - წყალი, მგონი, მძიმეა! ავრორამ შესთავაზა.
  - ათი პროცენტი აუცილებლად! მარგარეტი დათანხმდა.
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა დაარტყა მწერი ჰიპერტიტანის ქუსლით და გამოთქვა თავისი აზრი:
  - მაშასადამე, ნამი ისეთი დიდია და არ აორთქლდება!
  კლეი ჩექმის ძირების ქვეშ ჩაეშვა. მისი ფერი არის უჩვეულო მომწვანო-იისფერი, სამარხის მსგავსი. ეს არ იყო არსად დედამიწაზე, გარდა ზონის ადგილისა.
  ფეხები ცდილობდნენ მასზე გვერდებზე დაშორებას, მაგრამ ტრასები მყისიერად გაიზარდა, რამაც ხელი შეუწყო დაზვერვას. უბრალოდ გადაადგილება უჭირს, ფეხსაცმელს ეწებება, რაც ძალისხმევის დაკარგვას გაიძულებს. ავრორამ და მარგარიტამ კონცენტრირებული შოკოლადის ფილაც კი გადაყლაპეს. ბალახი იშვიათი იყო და ძირითადად მტაცებელი იყო. იგი თიხაზე დაცოცავდა და ცდილობდა მწერების დაჭერას. მაღალი ლიანების, ბუჩქების, ტოტების, ფოთლების სირთულეები, ზოგჯერ უსუნო და ზოგჯერ ძლიერი არომატით.
  - და საიდან არიან მცოცავი? - ჰკითხა მარგარიტამ. - ზომიერი ზონაა.
  - მუტაციის შედეგი, ფესვები. გარდა ამისა, ზონა უფრო თბილია, ვიდრე მასშია! დაახლოებით თხუთმეტი გრადუსი. ზაფხულში აქ უფრო ცხელა ვიდრე ეკვატორულ აფრიკაში. ან დაახლოებით იგივე ტემპერატურა არ არის. - შუბლი აიჩეჩა ლამაზმა ავრორამ, როგორც ჩანს, ერთხელ წაკითხულის გახსენებას ცდილობდა.
  მარგარიტამ ძალიან თავდაჯერებულად განაცხადა:
  - Ეს არაფერია! ყოველ შემთხვევაში ჩვენთვის.
  შიშველფეხა ავრორა ჰაერში შემობრუნდა, სალტოს აკეთებდა და ღრიალებდა:
  -კომსომოლის დათვები ვართ და ამით ყველაფერი ნათქვამია!
  - მახსოვს, როგორმე საჰარაში წაგვიყვანეს. ერთი კვირა გავატარე საჭმელისა და სასმელის გარეშე, ქვიშას გავუყევი, რომელმაც ტაფა ფეხშიშველი დაწვა, როგორც ღუმელზე და ვერაფერი გადარჩა! - შევამჩნიე, თვალებიდან ნაპერწკლების გაშვება (და არა გადატანითი მნიშვნელობით, ფაქტიურად!) მარგარიტა. - მხოლოდ რა თქმა უნდა სასიამოვნო, არ იყო საკმარისი.
  - Რა თქმა უნდა! მეც გავიარე! ფეხები სწრაფად ეჩვევა, მაგრამ მხოლოდ ამის შემდეგ ქავილი. და კანი ბნელდება მზეზე. - დადასტურებული, მხიარული და მხიარული, როგორც კატა Viria Aurora-დან.
  - არ მიყვარს, როცა სხეული თეთრია, ზედმეტად განებივრებული მეჩვენება. - პრეტენზია არ გაუღიმა მარგარიტამ.
  - შოკოლადის რუჯი ახლა მოდურია. - ვეფხისტყაოსანს კბილები გამოსცრა ცეცხლოვანმა ეშმაკმა. - ეს ნიშნავს, რომ ფული გაქვს სამხრეთში წასასვლელად.
  გოგონები თითქმის გაიქცნენ ჩერნობილის ჯუნგლების სირთულეებიდან. გვერდით ფართო არხის ნაპირი მდებარეობდა. მკვრივი ბუჩქი, გამოკვეთილი ფესვები, მუტანტი პლანეტა, თავისი ფართო ფოთლებით - შექმნა მოსახერხებელი დახურული პოზიცია.
  მარგარეტმა წამოიძახა:
  - კარგი, აი, ვიჟნიცა ჩვენს წინ.
  - დიახ, ყოფილი საბჭოთა ქალაქი! რატომ ამაყობს უკრაინა, ის საბჭოთა კავშირის ფარგლებში თითქმის ცალკე ქვეყანად იქცა. ბოლოს და ბოლოს, ჩვენ მათთან ომში ვართ საუკუნეების განმავლობაში ! ამიტომ გაიმარჯვა სსრკ-მ და ახლა უკრაინელები ჩვენი ძმები არიან. წითელმა ავრორამ ხელები ფართოდ გაშალა და აფრენა სცადა.
  - და ადრე მათთან რუსი ძმები იყვნენ. ყველა ბავშვმა იცის, რომ კიევი რუსეთის ქალაქების დედაა. - თქვა მან და უფრო ფართოდ გაიღიმა მარგარიტამ. - მათ აერთიანებდა წმინდა მართლმადიდებლური სარწმუნოება და სლავური ფესვები. თავად ღმერთმა ბრძანა, რომ სსრკ ერთი სახელმწიფო ყოფილიყო. მაგრამ ბანდერა მოვიდა და ბედლამ გაუკეთა - ომი გამოდგა. თუმცა, ჩვენ გავიმარჯვეთ.
  - წესრიგი აგებულია საძირკველზე, სადაც ცემენტი რწმენაა, ქვიშა კი ნება! ამისთვის კი ბევრი ბოროტმოქმედის დარგვაა საჭირო! - უპასუხა სასტიკად ღრიალებულმა ავრორამ.
  ქალაქის დათვალიერება არ არის რთული. აქ თხრილი მოფენილია, გალავნის გადაკვეთა არაა პრობლემა. სახლები ძირითადად ძველია, ჩანს ხუთსართულიანი შენობები და სტალინური ეპოქის ცათამბჯენები. გოგონებმა უკვე მოინახულეს თანამედროვე შენობები. შემდეგ მარგარიტამ გაიხსენა:
  - თვრამეტი შვილი უნდა გამოვიყვანოთ, არა?
  - ჩვენი ბიჭები დაგეხმარებიან! ისეთი პანიკა შევქმნათ ქალაქში, რომ ჩვენს მოძრაობას თვალს ვერ ადევნებენ! ფეხშიშველმა ავრორამ იარაღი შეარხია.
  თოვლივით თეთრმა მეომარმა მიმოიხედა ირგვლივ და, კოღოს ტკიპა მოჭრა, ხმას აუწია და ჰკითხა:
  - თუ გადატრიალდება?
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა ლოგიკურად შენიშნა:
  - მის ელემენტარულ სიხარბეზე ვიმედოვნებ. თანაც ახლა ამ ჯუჯას დავარქმევ. მხარს დავუჭერ მის მებრძოლ სულს.
  მარგარიტა კორშუნოვამ საკმაოდ გაუაზრებლად იღრიალა:
  - ჯობია ეს კარგი დარტყმით გააკეთო.
  ავრორამ, შიშველი ფეხის თითების ჩქარი სირბილით, ღილაკებით აკრიფა ნომერი და ხმამაღლა თქვა:
  - Მზად ხარ!
  -კი მაგრამ ასეთი არეულობა იყო! - საპასუხოდ წვრილი ჩხაკუნი გავიგე.
  - არ დაიდარდოთ იმ საფარქვეშ, სადაც უფრო ადვილია ამოღება. თანაც, ასეთი ქარიშხლიანი ღამის შემდეგ ბავშვების არყოფნა არავის გაუკვირდება. ეშმაკმა, წითურმა ეშმაკმა ტონი დაიკლო.
  - გეთანხმები! ისინი ჩვენზე აღარ იქნებიან! - იღრიალა ჯუჯამ - კიდუმპინგის სპეციალისტი.
  - დაგველოდე, რაც არ უნდა მოხდეს! შეიძლება კიდევ ხუთი პროცენტი დაამატო. ჩუმად თქვა ავრორამ.
  ბოლო სიტყვებმა ჯადოსნური ეფექტი მოახდინა. სულელი ბანდიტი იღრიალა:
  -დაველოდები, თუნდაც სამყაროს აღსასრული მოვა!
  მაგარი ავრორა გრძელი წამწამების ირონიული აწევით და დაწევით ფიქრობდა: "ეს რაღაცას მახსენებს იუდას, რომელიც ასპენის ძელს ელოდება".
  -კარგი,ახლა ამერიკელებს და მათ მეჯვარეებს დავამარცხებთ.-გადაწყვეტით თქვა მწვანეთვალებამ ავრორამ.
  -იცი რომ ამერიკას ვერანაირად ვერ ვაპატიებ? გალინამ მუშტები შეკრა.
  - Რა? - გაუკვირდა წითელი დათვი-კომსომოლის წევრი.
  - ჩვენი და იაპონური ქალაქების დაბომბვა! ეს არის ბარბაროსობა! პოეზიაც კი დავწერე! - მარგარიტამ ხელყუმბარა შეარხია და ისეთი ბრაზითაც კი, ბეწვიანი მუტანტის მწერების მთელი ხროვა ჩამოვარდა.
  ავრორა გახარებული წამოხტა:
  - Მოდი ვიმღეროთ! Ეს საინტერესოა.
  და კორშუნოვა იმღერებს, მისი ხმა, როგორც ყოველთვის, უფრო მაღალია, ვიდრე ქებათა ჰიმალაი;
  სამშობლოს ვარსკვლავი მოცემულია უფლის მიერ,
  დამიჯერეთ, ის მზეზე უფრო კაშკაშაა!
  შენ ხარ ჩემი მშობლიური ქვეყანა -
  იცოდე შენთვის, გული სევდით სცემს!
  
  თქვენში არწივებივით კომსომოლის წევრები ვართ,
  ჩვენ ვანადგურებთ ნაცისტებს და ვანადგურებთ ჯართს!
  იუპიტერზეც კი მოვახერხეთ,
  გაზარდეთ ხილი - განუხორციელებელი სამოთხე!
  
  ვენერა სიყვარულის ადგილია
  მარსზე მეომრის გრძნობა ყველაზე მაღალია!
  თქვენ არღვევთ ბოროტების ჯაჭვებს, ეჭვებს,
  ყოველივე ამის შემდეგ, ღმერთს სურს გააკეთოს საუკეთესო!
  
  გაანადგურე კოსმოსური წნევა
  ნიკაპი ძლიერი კაუჭით დავიჭიროთ!
  მტერი გაანადგურებს მსოფლიოს ძალებს,
  იუნკერები კი ჩვეულებრივი საბავშვო მშვილდით ჩამოაგდეს!
  
  გასწორება პირველი - აიღე და მოიგე,
  სხვა შედეგს ვერ ვიგებთ!
  და რაიხის მგელს არ გაანადგურებ,
  მიიღეთ ბაიონეტი სახეში მებრძოლისგან!
  
  და ბაიონეტი არ მოგეწონებათ მომავლისთვის,
  ბულდოზერს დინამიტს დავამატებთ!
  ასე სწრაფი ფრენა
  როცა პროლეტარმა ჩაქუჩი დაარტყა!
  
  შემდეგი ნაბიჯი ქარიშხალივით გაივლის
  და ბოლოს თამაში იქნება გამარჯვებული მეგობარი!
  ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენი რისხვა არის შეშლილი ვულკანი,
  ხოცვა-ჟლეტა ნაძირალაზე, საშინელი კატა!
  
  ბერლინში ტკიპები დავამარცხეთ,
  პარიზი თავისუფალია რუსეთის დროშის ქვეშ!
  ჩვენ სამშობლოს ასულები და შვილები ვართ,
  როცა ვქეიფობთ, თაფლს ხალისით ვჭამთ!
  
  ნისლიანი ალბიონი ახლა ძმასავითაა,
  ნიუ-იორკი ლანგარზე ღვეზელივით მოხვდა!
  ჩვენი წითელი, ალისფერი ყაყაჩოსფერი დროშა,
  მის ქვეშ ბედნიერია ყველა თავისუფლების მქონე ადამიანი!
  . თავი #12
  ოლეგ რიბაჩენკოს ასევე აქვს ოცნება, რომელიც არცთუ მარტივია, არამედ მშვენიერია. თითქოს ის და დიმა სამხედრო კარიერას აგრძელებენ;
  ორივე მათგანი მოხალისედ დარეგისტრირდა ბავშვთა SS განყოფილებაში, რომელიც ჩამოყალიბდა დემონებით შეპყრობილი ფიურერის მიერ. როგორც ჩანს, ამ რეალობაში ჰიტლერი საბოლოოდ გაგიჟდა. მართალია, მეორე მხრივ, მას ჰქონდა სიფრთხილე, რომ არ დაეწყო უიმედო ომი სსრკ-სთან.
  მეორე მხრივ, ბიჭი რატომ არ მიიღებს სამხედრო გამკვრივებას? რისთვის უნდა უშვებენ ექთნებს და ბარჩუკებივით აკოცე?
  ოლეგ რიბაჩენკო და დიმიტრი, უმცროსი ბატალიონის სხვა ბიჭებთან ერთად, აფრიკაში გაფრინდნენ. გერმანულ ექვსძრავიან ტრანსპორტს შეეძლო ორასამდე შეიარაღებული მედესანტე გადაეყვანა. მაგრამ იყო ჰიტლერის ახალგაზრდობის უმცროსი ვერსიის სამასი მებრძოლის მთელი ბატალიონი. დაახლოებით თორმეტი წლის სამასი ბიჭი, ერთი შეხედვით, ჯერ კიდევ საკმაოდ გაბერილი ცხვირი, მაგრამ სინამდვილეში ისინი სპეციალურად შერჩეული ბიჭები იყვნენ, რომლებმაც უკვე მიიღეს არც თუ ისე სუსტი სამხედრო მომზადება.
  ფიურერს სურდა რაც შეიძლება მეტი მოზარდი მიეღო მონაწილეობა ომში. აფრიკაში მთავარი ბრიტანული ძალები უკვე დამარცხებულია, თუმცა სუდანში ჯერ კიდევ არის ძლიერი გარნიზონები. მართალია, კოლონიური ჯარები არ არიან მთლიანად სანდო და, ფაქტობრივად, ბრიტანული ნაწილები. ისინი არ არიან ზუსტად ინგლისელები. ისინი არც ისე კარგად არიან შეიარაღებულები, განსაკუთრებით ტანკებით, სცადეთ, ასე რომ გადაიტანეთ აღჭურვილობა მეტროპოლიაში. ამიტომ, ბიჭებში დიდი დანაკარგების რისკი მინიმალურია. ეს უნდა იყოს ჩვეულებრივი ტაქტიკური წვრთნების დონეზე და ახალგაზრდა თაობა მიიღებს გამოცდილებას ომში.
  ოლეგ რიბაჩენკო და დიმიტრი თავისუფლად ფლობენ გერმანულ (სავარაუდო მტერს), ასევე ინგლისურ, ესპანურ და ფრანგულ ენებს. მათი სკოლაც ელიტარულია და საბჭოთა ბავშვები, თეორიულად, ყველაზე ჭკვიანები უნდა იყვნენ.
  გერმანელმა ბიჭმა, როგორც ჩანს, ერთ-ერთმა ლიდერმა, მაღალმა და დაკუნთულმა ჰანს ფოიერმა ხელი ჩამოართვა და გულახდილად თქვა:
  - არ ველოდით, რომ რუსები ასე ძლიერები და ჭკვიანები იქნებოდნენ. მაგალითად, პირველი კლასის გერმანელებივით დაგვიფურთხეთ გზა!
  ოლეგ რიბაჩენკომ მოკრძალებულად აღნიშნა:
  - და რა გასაკვირია. შეიძლება ბრძოლა მოგვიწიოს, მაგრამ თუ დაზვერვაზე წახვალ და გერმანული ენა არ იცი, რამდენ ინფორმაციას შეაგროვებ?
  ჰანსი დათანხმდა:
  - Მართალია! მაგრამ ზოგადად გვასწავლეს, რომ რუსი სუბადამიანები ხართ. სლავები არის გარდამავალი ეტაპი მაიმუნებსა და ადამიანებს შორის. ანუ ინტელექტის განვითარების თვალსაზრისით რუსული შინაურ ცხოველზე ცოტა უფრო მაღალია.
  დიმიტრიმ გაბრაზებულმა მუშტები შეკრა.
  - კი, შემიძლია ასეთი სიტყვებისთვის ჩავრგო.
  ჰანსმა გაბედულად უპასუხა და მუშტები შეკრა:
  - მხოლოდ იარაღის არჩევანია ჩემზე. ხელთათმანებით, თქვენ ნახევარმსოფლიოს ჩემპიონი ხართ, მაგრამ რას იტყვით ნუნჩუკებზე დუელზე?
  დიმიტრის გაუკვირდა:
  - და რა არის?
  გერმანელ ელიტარულ ბავშვს სურდა ეპასუხა, ეჩვენებინა თავისი ერუდიცია, მაგრამ ოლეგ რიბაჩენკო მას წინ უსწრებდა:
  - ეს არის სასოფლო-სამეურნეო ხელსაწყო, რომელიც ჩინეთში ცურავს. მონღოლ-თათრებმა ჩინელებს იარაღის ტარება აუკრძალეს, ამიტომ ეს გარეგნულად უვნებელი მოწყობილობა სასიკვდილო კლუბად აქციეს. შემუშავდა ნუნჩუკებზე ბრძოლის მთელი სისტემა. შემდეგ იგი მიიღეს იაპონელებმა მეცხრამეტე საუკუნის ბოლოს. ალბათ, ეს მათგან წავიდა SS-ის ჯარებზე.
  ჰანსმა უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, ასე არა. ათი წლის წინ დიდმა ფიურერმა მიიწვია რამდენიმე გურუ ჩინეთიდან და უბრძანა, რომ მესამე რაიხის ხელჩართული საბრძოლო სკოლა ყოფილიყო ყველაზე მოწინავე მსოფლიოში. არ უნდა ვიფიქროთ, რომ ჩვენ გერმანელებს, როგორც უმაღლესი ერი, არ გვინდა სხვა ხალხებისგან რაიმეს სწავლა. ჩვენი გერმანული სამხედრო სკოლა მოითხოვს, რომ ადამიანური ფაქტორი მაქსიმალურად იყოს გათვალისწინებული.
  დიმიტრიმ ენერგიულად დაუქნია თავი და დაადასტურა ეს აზრი:
  - თანაც საბჭოთა. სტალინმა თქვა - ტექნოლოგია რეკონსტრუქციის პერიოდში წყვეტს ყველაფერს! შემდეგ კი, მეორე ხუთწლიან გეგმაში მან განავითარა იდეა - კადრები წყვეტენ ყველაფერს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ სხვაგვარად თქვა:
  - უნდა ითქვას, რომ ადამიანური ფაქტორით ყველაფერი რიგზე არ არის. მაგალითად, სსრკ-ში ჯარისკაცების ტექნიკური მომზადების დონე ჩამორჩება. მაგრამ მთლიანობაში, ჩვენ მშვენივრები ვართ!
  ჰანსმა შესთავაზა:
  - ჰიტლერ-ჰაშის თამაში გინდა?
  საბჭოთა ბიჭები გაოცდნენ:
  - და რა არის?
  ჰანსმა თვალი ჩაუკრა.
  - დიდი ფიურერის უკანასკნელი გამოგონება. ჭადრაკის მსგავსად, რომელსაც თამაშობს არა ორი, არამედ ოთხი, ორი ორი. მაგრამ ოთხასი უჯრედის ერთ დაფაზე. მას აქვს ტანკები, თვითმავალი იარაღი და საბრძოლო ხომალდები. საერთო ჯამში, თითოეულ ფიგურას აქვს ორმოცი და სულ ას სამოცი. ზოგი ჭადრაკივით მოძრაობს, ზოგი არა. პლუს სხვა სიახლეები... მაგალითად, ტანკსა და საბრძოლო ხომალდს მხოლოდ ტანკები, თვითმავალი თოფები და ლინკები და ქვეითი ჯარისკაცები ერთად ჩამოაგდებენ , ან თუ გარკვეულ ხაზს მიაღწევენ, იარაღს აძლიერებენ. ზოგადად, თამაში ძალიან რთულია, საერთოდ არ ჰგავს ჭადრაკს.
  - აჩვენე. - იკითხა ოლეგ რიბაჩენკომ.
  ჰანსმა ზურგჩანთიდან დასაკეცი დაფა ამოიღო. ეს იყო ჩამოკიდებული და საკმაოდ კომპაქტური. ფიგურები მაგნიტიზებულია. თითო ორმოცი იდენტური. დაფა თავისთავად საკმაოდ კონსერვატიულია, მართკუთხედი. წესები საინტერესოა, კერძოდ, თითქმის ყველა დარტყმა ისე არ ურტყამს, როგორც მოძრაობს, გარდა ტანკებისა. მათ შეუძლიათ ორივე ცემა და სიარული დაჭერით.
  როგორც მოსალოდნელი იყო, უძლიერესი ცალი საბრძოლო ხომალდია, ყველაზე სუსტი მსუბუქი ქვეითი. თვითმავალი იარაღები აქ იყო და ვინ აინტერესებს თვითმფრინავებით და თითო-თითო, მაგრამ შემდეგ თავდასხმის თვითმფრინავი, გამანადგურებელი, ბომბდამშენი და ჰიდროპლანი. საბრძოლო ხომალდების გარდა, არის გამანადგურებლებიც. ქვეითი ასევე განსხვავებულია, მექანიზებული, უბრალო და ცხენოსანი. ანუ წესების გაგება ადვილი არ არის. ოლეგ რიბაჩენკომ მაშინვე აღნიშნა:
  - არა, ეს ჭადრაკი პოპულარობით ვერ ჯდება. სირთულის დონე სულ უფრო მაღალია!
  ჰანსი დათანხმდა:
  - დიახ, აქ სტრატეგიის შემუშავება ადვილი არ იქნება. და ჭკვიან წიგნებს ვერ დაწერ. მაგრამ ეს არის არიელებისთვის!
  დიმიტრი დათანხმდა:
  - დიახ, არიელებისთვის! Მოდი ვითამაშოთ!
  ოლეგ რიბაჩენკომ გააფრთხილა:
  - ცოტა სიამოვნება იქნება!
  ჰანსმა სხვა ბიჭი მიიწვია და წყვილი რომ შექმნა, ბიჭების წინააღმდეგ თამაში დაიწყო. ამ შემთხვევაში მე ავირჩიე ყავისფერი. ოლეგი და დანკა ბუნებრივად წითლები არიან!
  თამაში თავიდან ნამდვილად არ იყო საინტერესო, მაგრამ შემდეგ ბიჭები ჩაერთნენ. ოლეგ რიბაჩენკომ, როგორც დაბადებულმა სტრატეგმა, აიტაცა ინიციატივა და დაიწყო მტრების ფლანგებიდან გაძევება. ფიურერის თამაშში, ზოგადად, მეფე არ არსებობდა და შტაბის გადაადგილება მორიგეობის დაკარგვის გარეშე შეიძლებოდა.
  მაგრამ ბიჭებს თამაშის უფლება არ მისცეს. განგაში გაისმა...
  - საჰაერო შეტევა!
  ბიჭები მაშინვე ილუმინატორისკენ მივარდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ ფანჯრები ვიწრო იყო, მათში კარგად ვერ ხედავდი და ჭექა-ქუხილიც კი იყო.
  სადესანტო თვითმფრინავები დაფრინავდნენ სვეტად და, რა თქმა უნდა, კარგად შეიარაღებული მებრძოლების ესკორტით.
  ათზე მეტი ინგლისელი არ იყო. Spitfires-მა დაინახა, რომ გერმანელებმა უფრო მეტი ტყვიამფრქვევის ცეცხლი გახსნეს, ცდილობდნენ დარტყმას დიდი მანძილიდან. მაგრამ პასუხი თავად მიიღეს. სამეფო საჰაერო ძალების სამმა თვითმფრინავმა მოწევა დაიწყო, დანარჩენი კი გაიქცა.
  ბიჭები ხმამაღლა უსტვენდნენ, მაგრამ უხამსობას არავინ იფიცებდა - დისციპლინას. ოღონდ ჩექმებით დააბიჯეს და არაერთი მარილიანი ხუმრობა გამოუშვეს.
  რა თქმა უნდა, მებრძოლებს ტრანსპორტი ვერ დევს, სიჩქარის სხვაობა სიდიდის რიგია, ამიტომ ბიჭებს მოუწიათ დამშვიდება და საქმეს დაუბრუნდნენ. ზოგმა იატაკიდან ბიძგების გაკეთებაც კი დაიწყო, ზოგმა პრესის გაკეთება.
  თუმცა, ოლეგ რიბაჩენკო იმდენად შთაგონებული იყო, რომ მღეროდა ისეთი ხმით, რომელსაც შეეძლო განედევნა არა მარტო მეფე, არამედ მატყუარების იმპერატორი (ჰიტლერი!);
  ჩვენ მივდივართ სასტიკ, სასიკვდილო ბრძოლაში,
  პიონერები - კომუნიზმის შვილები!
  ჩვენი უფალი სვაროგი ყოველთვის ჩემთანაა,
  დავამსხვრიოთ რევანშიზმის საფუძვლები!
  
  ჩვენ გვაქვს გამბედაობა და გამძლეობა
  თითოეულმა მანქანამ იცის აწყობა!
  მრისხანე მარცხი ელის ნაცისტებს,
  ნუ ატარებ ფრიცის სისულელეს!
  
  მოსკოვის მახლობლად, ვერმახტი მტკიცედ იყო ნაცემი,
  ჩვენ გამოვავლინეთ გამბედავი ვაჟკაცობა!
  მოლიპულ პარაზიტი გაანადგურეს
  ჩვენ მოვიგეთ, ჩვენ პირდაპირ ვითვლით!
  
  რისი გაკეთება შეუძლია ფრიცს შემდეგ?
  მხოლოდ თათები ზევით - სწრაფად დაანებეთ თავი!
  და ადოლფი ყელში - ბასრი შპიცი,
  დაე, კლოუნ ვირმა როლი შეასრულოს!
  
  ჩვენი როლი გამარჯვების რქის აფეთქებაა,
  წითელი ლეგიონების შეკრება!
  და დაუნდობლად მოჰკვეთეს თავები აგრესორს,
  მაინც პირდაპირ სკოლიდან მივიდნენ ფრონტზე!
  
  ჩვენ ვეცემით ქვეწარმავლებს, თითქოს ისინი მარსმა დაიბადა,
  და ყველგან ფრიცები მოწყალებას ითხოვენ!
  ჩვენ ვართ დიდების შვილები, სადაც ყველა თანასწორი ქვეყანა -
  დაე, დაამტკიცონ მსვლელობა სახის ხატიდან!
  
  ჰიტლერი ფიქრობდა ჩვენი დედამიწის ხელში ჩაგდებაზე,
  ახლა კი მას მუწუკები აქვს ბაგეების ქვეშ!
  ბოლოს და ბოლოს, გერმანელებს სურდათ ყველას თამაშად გადაქცევა,
  და ისინი უბრალო ბიჭმა დააყარა!
  
  რა დაემართა "ვეფხვს" - ის მეტალში შევიდა,
  მისგან მოვამზადებთ სამოვარებს ტკბილი ჩაით!
  ფრიცმა მიიღო ეს - ციცაბო მარცხი რქებზე,
  ჩვენ ბერლინში ვართ გაცისკროვნებულ, თბილ მაისში!
  
  და ადოლფი ჰალსტუხის ნაცვლად მარყუჟი გახდა,
  კისერი გაიმკაცრა მტერ-ჯალათი!
  მძიმე სასჯელი დაეკისრა მის ცოდვებს,
  ახლა კი გერმანიას ტანკებით ვთელავ!
  
  თავად დიდმა სტალინმა დააჯილდოვა კომსომოლის წევრი,
  მან გასცა ბრძანება - "გამარჯვების" დიდი ვარსკვლავი!
  რამდენს ვდებთ - ძალთა წმინდა სამშობლოს,
  რომ ჩვენი ბაბუები გაიხარონ მომავალ სამყაროში!
  უცნაურია, მაგრამ ასეთი მღელვარე სიმღერისთვის მძაფრად დაუკრა ტაში - აქ ყველა მთლად დაბუჟებულია, თუ რა?
  როდესაც ოლეგ რიბაჩენკომ სიმღერა დაასრულა, სიზმარი გაუწყდა და ისინი კვლავ გააღვიძეს, ამჯერად არა ჩვეულებრივად, არამედ წაიყვანეს და ცივი წყლით დაასხეს. ამის შემდეგ ისევ ეს ჯაჭვები, რომლებიც ხელებზე საშინელი აბრაზიებით იყო სავსე და სვეტი ამოძრავდა... საუზმეც კი არ მომცეს! მრგვალი! ასეა, გერმანელები დარჩნენ ადგილზე, პატიმრები კი ნელ-ნელა მოძრაობდნენ რგოლში. რა აზრი აქვს ამას გაუგებარია. ასფალტით და კენჭებით დაგებული გზა. რამდენიმე საათის შემდეგ შიშველმა ქუსლებმა დაიწყო წვა და ძლიერი ქავილი. ბევრ გოგონას სისხლი სდიოდა.
  შემდეგ, მიუხედავად იმისა, რომ საღამომდე ჯერ კიდევ შორი იყო, ცერემონიის გარეშე გაიყვანეს უკან, სასწრაფოდ გამოართვეს ჯაჭვი, დაწოლა უბრძანეს.
  ოლეგ რიბაჩენკო და დანარჩენი გოგონები ნაჩქარევად დაემორჩილნენ. და მიუხედავად იმისა, რომ ძილის სურვილი საერთოდ არ მქონდა, ძილის ღმერთის მკლავები და ჰიპნოზის ხილვები (რომელიც თავად ყოვლისშემძლე ზევსმა გააკეთა თვალის დახუჭვის მიზნით!) მოულოდნელად და გარდაუვლად შემოვიდა.
  და კიდევ, პიონერი ბიჭები საპატიო სამხედრო საქმეებში, თუნდაც ისინი უცხო არმიას ეკუთვნოდნენ;
  იუნგვოლკიდან სამას თორმეტი წლის ბიჭების ბატალიონი ადგილზე აღადგინეს და უფრო სამხრეთით დაიძრნენ. თავიდან ბიჭებს რამდენიმე კილომეტრი მანქანით ატარებდნენ, მაგრამ შემდეგ ხელმძღვანელობამ აშკარად გადაიფიქრა და გადაწყვიტა ბიჭებისთვის გადარჩენის რბენის მოწყობა.
  ბიჭები აიძულეს გაშიშვლებულიყვნენ, სამხედრო შორტებით დარჩენილიყვნენ და ასე თითქმის შიშველები და ფეხშიშველები ჩანთებით მხრებზე, გაქცეულიყვნენ სამხრეთით.
  რა თქმა უნდა, მათ ნება დართეს ახალი, საკმაოდ ეფექტური მზისგან დამცავი კრემით წასულიყვნენ და მარშრუტი უდაბნოში კი არ გადიოდა, არამედ უფრო რბილი და არც ისე დამწვარი ბალახის გავლით, როგორც ეს გადიოდა მდინარე ნილოსის გასწვრივ და სრულ ნაკადის ირგვლივ. წყარო, ბალახი და ხეები გაიზარდა, მაგრამ გამოცდა მაინც ყველაზე რთული იყო. რადგან მომიწია გაქცევა, აფრიკული ივლისის ველური სიცხის პირობებში და თუნდაც ავტომატებით, ასევე ზურგჩანთებით მარაგით.
  რა თქმა უნდა, სპეციალურ ბატალიონში იყვნენ ბიჭები, რომლებიც წარმოადგენდნენ გერმანელი ერის ფერს და ჰქონდათ წესიერი ფიზიკური მომზადება, მაგრამ მაინც.
  ახალგაზრდა მეომრები აშენდნენ და მათმა მეთაურმა, ისეთივე ჯიუტი, როგორიც ისინი არიან, თუმცა საკმაოდ მაღალი, აპოლონის კუნთებით, უბრძანა:
  -კარგი ძმაო! ვიცი, გაგიჭირდება, მაგრამ ვალი ვალია! საღამომდე ორმოცდათვრამეტი კილომეტრი უნდა გაიაროს! ეს არის ბრძანება.
  ოლეგ რიბაჩენკომ აღნიშნა:
  -ჰმ ჰო! სიტყვა ეს ბრძანება შელოცვას ჰგავს! მისი იგნორირება არ შეიძლება.
  დიმამ შენიშნა:
  - მზად ვარ დადო, რომ ამას არ გავაკეთებთ!
  ჰანს ფოიერმა გააპროტესტა:
  - ვალდებულია შეასრულოს, რადგან არიელები ვართ! და თქვენც რუსები ხართ, არიელები თუ ჩაწერეთ იუნგფოლკის საუკეთესო ბატალიონში.
  ზურგჩანთა ზურგს უკან, საბრძოლო მასალასთან, წყალთან და შედუღებასთან ერთად, თვრამეტი კილოგრამია, პლუს სამი კილოგრამიანი ავტომატი. ოცდაერთი კილოგრამი, ძნელია ზრდასრული ადამიანისთვის, თუ დიდხანს ივლით, შემდეგ ირბინავთ და თუნდაც მცხუნვარე მზის ქვეშ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ბალახზე ფეხი დაასხა. ბიჭები ფეხსაცმლის მოშორებით აღფრთოვანებულები იყვნენ, ტყავის ჩექმები ეცვათ (ტყავი მართლაც ხელოვნურია, მაგრამ მაინც არა ერთგვარი კირზახი), ძნელია აქ სირბილი. სპორტული ფეხსაცმელი თუ ჩოგბურთის ფეხსაცმელი უკეთესი იქნებოდა, მაგრამ მეომარი გერმანიის პირობებში ეს ფუფუნებაა და გადაწყვიტეს, ბიჭები არ გაეფუჭებინათ.
  ბრძანება გაისმა და მეომრები იუნგვოლკიდან გაიქცნენ გასაქცევად, ცდილობდნენ შეენარჩუნებინათ ფორმირების მსგავსება.
  ნილოსიდან ახალი ნიავი უბერავდა, სასიამოვნოდ უბერავდა ბიჭი მეომრების შიშველ, დაკუნთულ ტორსებს. ისინი გარკვეულწილად მოგვაგონებდნენ ცის შტურმისთვის მზად თინეიჯერ ტიტანებს. დარბოდნენ, გაზომილი სუნთქვით, თითქმის თითებამდე. წინ ყველაზე მაღალი და, რა თქმა უნდა, მაღალი დიმკა იყო, თუმცა ექვსი ბიჭი, მათ შორის მეთაური, მასზე მაღალი იყო. ოლეგ რიბაჩენკოს, რომელიც მხოლოდ ოდნავ აღემატებოდა სტანდარტს, მისი თერთმეტი წლის ზრდა (განსხვავებით იმ რეალობისგან, რომელსაც იგი მისდევდა თავის გმირ წინაპრებს!) თითქმის ბოლომდე უნდა ეჩქარა. მართალია, ეს იყო უპირატესობა, ქუსლების დამტვრევის ნაკლები შანსი, ან ფეხის მოხვედრა იმ ადგილის ქვეშ, სადაც ისინი ისხდნენ. ის აქ ყველაზე ახალგაზრდაა, მაგრამ, რა თქმა უნდა, არა ყველაზე სუსტი და სულელიც კი.
  დატვირთვა საგრძნობია, მაგრამ მაინც მისაღები და ყველას აქვს დატვირთვით სირბილის გამოცდილება. დიდი წონითაც კი, როცა მხრებზე ატარებდნენ, მაგალითად, პარტნიორს.
  შიშველი ფეხების ქვეშ, დროდადრო ჭკნება ან ბზარი, პალმის გატეხილი ტოტები ან გირჩები, ხანდახან არის ეკლიანი მცენარეები, რომლებსაც ბიჭები ცდილობენ შემოუარონ. ბალახი თბება, ხშირად მშრალი, მაგრამ, რა თქმა უნდა, არ იწვის, როგორც უდაბნოს ქვიშა. ზოგადად, თქვენ მაინც შეგიძლიათ იცხოვროთ, მხოლოდ მზე ამოდის და აძლიერებს სითბოს.
  მაღალი ჰანსი, დაახლოებით იგივე სიმაღლისა, როგორც დიმიტრი და, ისინი მხარზე დარბიან. გერმანელი მეომარი ბიჭი საბჭოთა ახალგაზრდა ჯარისკაცს ეკითხება:
  - კარგი, ახლა ომში ხარ! დენთი, რასაკვირველია, ჯერ არ ამოუღია, მაგრამ ყველაფერი წინ გვაქვს. განიცდი რაიმე სახის მღელვარებას?
  დიმიტრიმ გულწრფელად უპასუხა:
  - Ჯერ არა! - და დაამატა მან, ისევ შეატრიალა თავი. - პატიოსნად, არა!
  ჰანსმა ზიზღით ამოიოხრა.
  - Თანახმა ვარ! გულწრფელი ვიქნები, დიახ! აბა, რა ჩემი ასაკის ბიჭებს შეუძლიათ კანონიერად წავიდნენ ომში. ბრძოლა, სროლა, მოკვლა, აფეთქება, დატყვევება. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს რომანტიკაა. ბოლოს და ბოლოს, თქვენც და ოლეჟკასაც გინდოდათ თავი ცოცხალ მეომრებად გეგრძნოთ, რუტინისგან თავის დაღწევა!
  დიმკამ მტკიცედ გააპროტესტა:
  ჩვენი ცხოვრება არ არის რუტინული. ზოგადად, პიონერი, თუნდაც ლიდერი და სპორტსმენი, ძალიან საინტერესოა.
  - მერე რა, ჩვენთან დარეგისტრირდი? გეშინიათ მოკვლის ან დასახიჩრების? - სარკასტულად ჩაიცინა ჰანსმა.
  დიმკა, მეტსახელად ილია მურომეც - დასცინოდა:
  - ამიტომაც დავრეგისტრირდი, რომ მეჩვენებინა, რომ რუსებს გერმანელებზე უარესი ბრძოლა არ შეუძლიათ. შემდეგ კი მთელი მსოფლიო წერს და საუბრობს შენს გამარჯვებებზე...
  ჰანსმა ჩაიცინა.
  - Კარგი, დიახ! ჩვენი გამარჯვებების შესახებ, დიდება მთელ სამყაროში. - სიამაყით ამოიბერტყა ფართო მკერდი მაღალმა მეომარმა ბიჭმა. - და თქვენ, რუსებს, ძლივს უბიძგებთ ფინეთის პაწაწინა არმიას. სატრაბახო არაფერი გაქვს!
  დიმიტრი, განაწყენებული, გაჭირვებით შეიკავა თავი ისე, რომ მუშტები არ გამოეყენებინა, შეეწინააღმდეგა:
  - ჩვენც გვაქვს ხალხინ გოლი!
  ჰანსმა ზიზღით ამოიოხრა.
  - მცირე შეტაკება, სადღაც აზიაში. ჩვენმა ბიჭებმა უკვე აიღეს ევროპა და თითქმის მთელი აფრიკა და აზია. და ჩვენ ავიღებთ რუსეთს, დროა ვიფურთხოთ!
  დიმიტრის თვალები გაბრაზებულმა გაუბრწყინდა:
  - არ დაიჭირო, მკლავები მოკლეა!
  ჰანსმა ჩაიცინა.
  - და როგორ ვაიძულეთ ბრესტ-ლიტოვსკის ტრაქტატის ხელმოწერა? თქვენ მოგვეცით მიწა, დათვალეთ დნეპერამდე, სამჯერ მეტი ბაიონეტები და საბერები. რა შეიძლება ითქვას ამ შემთხვევაში რუსზე, როგორც ჯარისკაცზე?
  დიმკა დაჯგუფდა, აპირებდა ჰანსს მუშტით დაერტყა და იცოდა მისი ძალა, როგორც "ნახევარ სამყაროს" ჩემპიონი, უეჭველად დაამარცხებდა თავხედ გერმანელ ბიჭს, მაგრამ... არ მინდოდა გატეხა. ხაზი და მოაწყოს ბრძოლა. დიახ, და კამათის დროს მუშტების გამოყენება არ არის კარგი. ამ შემთხვევის გარდა, სავარაუდოდ, მას დააპატიმრებენ და არ ექნება დრო, აჩვენოს, რომ რუსები გერმანელებზე უარესად არ იბრძვიან. ამიტომ დიმიტრი მშვიდად შეეწინააღმდეგა:
  - ჩვენ რუსებმა ფრედერიკ II-ის დროს დაგვეცემით და ბერლინიც კი ავიღეთ. და როცა ნაპოლეონ დიდმა მეთაურობდა, მისი ჯარის ნახევარი გერმანელები იყვნენ და პირველ მსოფლიო ომში ბრუსილოვსკის გარღვევა მოხდა. დიახ, და თქვენ არ აიღეთ პარიზი, რადგან ჩვენმა ჯარებმა თითქმის დაიპყრეს კოენიგსბერგი.
  ჰანსმა აღმოაჩინა საკმაოდ მძიმე კონტრარგუმენტი:
  - მაგრამ მაინც, ჩვენთან ბოლო ბრძოლებში თქვენ დამარცხდით! და სჯიან პიროვნებას და ერს პირველ რიგში, საბოლოო საქმეების მიხედვით!
  დიმიტრი საკმაოდ გონივრულად გააპროტესტა:
  - მეფის დროს ჩამორჩენილი მრეწველობა გვქონდა, განსაკუთრებით სამხედრო-ტექნიკურ სფეროში. ახლა კი, ჩვენ განვავითარეთ სერიოზული ინდუსტრია. მაგალითად, თქვენ ნახეთ KV-2 ტანკი. იგი აღჭურვილია 152 მმ-იანი ჰაუბიცით. თქვენ გერმანელებს გაქვთ მსგავსი რამე?
  ჰანსმა ჩაიცინა.
  - S-2 ტანკებზე ფრანგებს ასევე ჰყავდათ 155 მილიმეტრზე დიდი ჰაუბიცები, მაგრამ ამან ხელი არ შეგვიშალა ბაყაყების დამარცხებაში, უფრო სუსტი აღჭურვილობით, ვიდრე ახლა. ვერმახტის მთავარი სიძლიერე ადამიანური ფაქტორის უპირატესობაა!
  დიმიტრიმ სახე თანაბარი რუჯით გადაატრიალა:
  - და რატომ გგონიათ, რომ ადამიანურ ფაქტორში ჩვენზე უპირატესობა გაქვთ, თუ "ნახევარ მსოფლიოს" ჩემპიონი გახდით? და დაამარცხე შენი საუკეთესო ბიჭები?
  ჰანსმა საკმაოდ გონივრულად განაცხადა:
  - გამონაკლისები ზოგჯერ მხოლოდ წესებს ადასტურებს. სინამდვილეში, თითქმის ყოველთვის! ახლა, თუ ავიღებთ არა ცალკეულ ფენომენებს, არამედ მთლიანობაში სამხედრო მომზადების დონეს, მაშინ აქ ...
  დიმიტრი გაბრაზდა:
  - თქვენ არ იცით, რა დონის საბრძოლო მომზადება გვაქვს და როგორ ტარდება წვრთნები საბჭოთა არმიაში. ასე რომ არ არის საჭირო სპეკულირება!
  ჰანსმა ლოგიკურად შენიშნა:
  - ესპანეთში იყო შეჯიბრი საბჭოთა სამხედრო სკოლას, დოქტრინასა და გერმანულს შორის. ჩვენ გამოვცადეთ ჩვენი აღჭურვილობა და იარაღი. შედეგი არის ჩვენი სამხედრო სკოლის, სტრატეგიული ხელოვნების გამარჯვება და ფრანკოს რეჟიმის კონსოლიდაცია. ასე რომ, ჩვენ უკვე ვიბრძოლეთ თქვენს ბიჭებთან და გავიმარჯვეთ!
  დიმიტრი მურომეცმა სევდიანად შენიშნა:
  - ჩვენზე ბევრად მეტი ჯარი გყავდათ! თქვენ უბრალოდ აიღეთ თანხა!
  - ამას არ ვიტყოდი. - თავი დაუქნია ჰანსმა და გაჩუმდა, დაღლილობის პირველი ნიშნები გამოჩნდა და ლაპარაკი გაუჭირდა.
  ყველაზე ცუდი, რა თქმა უნდა, სიცხეა. მზე განუყრელად წავიდა ზენიტისკენ. არცერთი ბიჭი არ იყო მიჩვეული მას. გერმანია და რუსეთი ჩრდილოეთის ქვეყნებია და ზაფხულში ისინი იშვიათად აჭარბებენ ოცდაათი გრადუსს. და ეს არის აფრიკა ივლისში და ნილოსმა შეწყვიტა ამოსვლა.
  ბიჭების შიშველი ფეხები მშრალი ბალახით უფრო დაკბილული გახდა, შემდეგ კი უცებ დასრულდა და მთელი კილომეტრი ცეცხლმოკიდებული ხრეშით დაიფარა. ძალიან მტკივნეული იყო, ზოგიერთი არც თუ ისე თავშეკავებული ბიჭი აყმუვლა. მათგან ოფლი სდიოდა და ცხელ ხრეშზე ჩურჩულით ასდიოდა.
  ოლეგ რიბაჩენკო და დიმიტრი და სპარტანული სულისკვეთებით აღზრდილი სხვა ბიჭების უმეტესობა ცდილობდნენ გაღიმებულიყვნენ და ფქვილი არ გაეცათ. სხვა რამეზე ფიქრობდნენ. ასე რომ, ოლეგ რიბაჩენკომ წარმოიდგინა, რომ მის შიშველ ფეხებს თაროზე ალი ეწეოდა და უნდოდათ მისგან მნიშვნელოვანი სახელმწიფო საიდუმლოს წართმევა. და მან უნდა გაუძლოს ამას და არ აჩვენოს, რომ დაშავებულია ან ეშინია. გარდა ამისა, ბიჭები მკაცრ პირობებში იზრდებოდნენ და ქუსლები არც ისე განებივრებული ჰქონდათ, თუმცა პოეტი და შავი ხრეში იწვა, მაგრამ არც ისე, რომ უხეშ კანს მოეშორებინა.
  სითბური დარტყმები მალევე მოჰყვა. თითქმის ერთდროულად რამდენიმე ზედმეტად გახურებულმა ბიჭმა დაიკარგა და ისინი მსუბუქ, დასაკეცი საკაცით უნდა აეყვანათ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ თავისთვის აღნიშნა, რომ გერმანელებს, ზოგადად, კარგი აღჭურვილობა აქვთ. შესაძლებელია თუ არა წითელ არმიაში იპოვოთ დურალუმინისგან დაჭრილების გადასაყვანი მოწყობილობა, რომელიც ამავდროულად ადვილად იმალება ზურგჩანთაში.
  მაგრამ უფრო რთულია ხელებში დამატებითი დატვირთვით სირბილი და შიშველი ქუსლები უფრო ძლიერად იწვის, რადგან წნევა იზრდება. ასე რომ, ისინი ერთგვარი ნებაყოფლობით-სავალდებულო ჯოჯოხეთში არიან. ოლეგ რიბაჩენკო ფიქრობდა კიდეც: როგორ რეაგირებდნენ მისი ამხანაგები ასეთ გამოცდაზე, ყველა გადარჩებოდა.
  წითლად გაცხელებული, გაშავებული ხრეშის ფართო ნაჭრები შერწყმული იყო დამჭკნარ, გამხმარ ბალახთან. გარდა ამისა, მეთაურმა თანდათან წაიყვანა ბიჭები ნილოსიდან, როგორც ჩანს, ეგვიპტის დასახლებებში შესვლის თავიდან ასაცილებლად.
  ისევ ზოგიერთმა ბიჭმა დაიწყო კოლაფსი და ბიჭებმა, დაქანცულმა ან გაოგნებულმა მზის კვერთხით, თავზე წყალში დასველებული ნაჭერი აიფარეს და საკაცეზე დააწვინეს. ზოგი, ვინც მანამდე მსუბუქი დარტყმა განიცადა, ადგა და სირბილი განაგრძო.
  მაგრამ ახალგაზრდა ბიჭების ძალა მცირდებოდა და თითქმის ნახევარი მწყობრიდან გამოდიოდა.
  ბოლოს მეთაურმა, ასევე საკმაოდ დაღლილმა, თქვა:
  - ყველას დასვენებას ვუბრძანებ! ჩვენ მივაღწიეთ ლიმიტს! დაიფარეთ მზის ჩრდილები, დალიეთ წყალი ძმრით და შოკოლადით. მერე დაწექით სუნთქვის ვარჯიშების გასაკეთებლად!
  მეომარმა ბიჭებმა სუსტი გუნდით წამოიძახეს:
  - ჩვენ მზად ვართ შევასრულოთ ნებისმიერი ბრძანება!
  მზისგან დამცავი კრემის მიუხედავად, ბავშვის კანი გაწითლდა და დალურჯდა. მშრალ ბალახზე წოლა არასასიამოვნო იყო, ბიჭებმა კი ცელოფანი დაუსვეს.
  დიმიტრი და ოლეგ რიბაჩენკო ერთმანეთის გვერდით დასახლდნენ ერთ კარავში. ბიჭები ოდნავ გამომშრალები ჩანდნენ, კანი კი დაბნელდა. შიშველი ფეხები მეწვოდა და ძლიერად მტკიოდა, ფეხები მაღლა უნდა აეწია, რომ სისხლი გამოსულიყო და ცოტათი მაინც გამიადვილდა.
  დიმიტრიმ შენიშნა:
  - ის, რომ ომი თაფლი არ არის, ვიცოდით, მაგრამ არა იმავე ზომით!
  ოლეგ რიბაჩენკო პირქუშად დაჰპირდა:
  - ისევ ყვავილებია. თუ სისხლს დაინახავ და შენს პირველ გვამს შეხედავ, მიხვდები, რომ ეს ყველაფერი ცხელ ზედაპირზე სირბილი არაფერია!
  დიმიტრიმ მუცელი შეიკრა და თქვა:
  - წიგნებში, რა თქმა უნდა, წერენ იმაზე, თუ რა შეგრძნებაა, როცა პირველად კლავ ადამიანს. ცუდი ადამიანიც კი და შენი მტერიც კი, მზადაა ნაწლავების გასათავისუფლებლად. მაგრამ მაინც ასეა..
  ოლეგ რიბაჩენკომ აღნიშნა:
  - ბუსენარის წიგნში "კაპიტანი დარედევილი" ასევე იყო მწოვრების მთელი ბატალიონი, რომელიც ბრიტანელებს ებრძოდა. რაღაც გვახსენებს. მაგრამ იქ ფსიქოლოგიის პრობლემას, ამბობენ, როგორია ადამიანის მოკვლა, მხოლოდ მოკლედ არის შეხებული, როცა ტყვიამ შემთხვევით მოჭრა ახალგაზრდა დრამერი. ასე რომ, ზოგადად, საკმაოდ არასერიოზული დამოკიდებულებაა სიკვდილის მიმართ. როგორც ჩანს, ეს ომი კი არა, დღესასწაულია!
  დიმიტრიმ ლოგიკურად გააპროტესტა:
  - ეს არის წიგნი ბავშვებისა და მოზარდებისთვის; რომლებსაც მობეზრდებათ ფსიქოლოგიური გამოცდილების კითხვა. და დასასრული უკვე ცუდია, რძიანების თითქმის მთელი ბატალიონი დაიღუპა და გაგრძელება აღარ დაწერეს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ, გულწრფელი მწუხარების გამოხატვით, შენიშნა:
  - მაგრამ ეს ისეთი წიგნია, რომ ნანობთ, როგორ სწრაფად დასრულდა. მაგრამ ბევრად უფრო ხშირად ხდება პირიქით, რომ თქვენ ფაქტიურად იტანჯებით, ცდილობთ გადალახოთ ესა თუ ის სამუშაო!
  - თუ თქვენ გაქვთ ლეო ტოლსტოის რომანი "ომი და მშვიდობა", მაშინ ოლეჟეკი უდავოდ მართალია! დიმიტრი დათანხმდა.
  შემდეგ ახალგაზრდა პარტნიორმა გააპროტესტა:
  - წიგნში "ომი და მშვიდობა" არის ინტრიგა, რამდენიმე სიუჟეტი და დეტალურად გამოვლენილი პერსონაჟები. არა, ის ცარიელი არ არის. არავითარ შემთხვევაში მოსაწყენი! თუმცა, რა თქმა უნდა, დასაწყისში შორს არის ყველაზე საინტერესო.
  დიმიტრი დათანხმდა:
  - დიახ, ასეა... ბევრი მწერალი დუნე სიუჟეტით სცოდავს, როცა ყველაზე საინტერესო მოქმედების დაწყებამდე ახერხებ ერთი შეხედვით მოსაწყენი წიგნის გადაგდებას.
  ბიჭებს მზის მწვერვალს რომ დაელოდებინათ, მეთაური იყო მგზნებარე ვოლფ შტიჩი, ძალიან დაკუნთული ბავშვი, გარეგნულად დაახლოებით თოთხმეტი წლის. სახე ლამაზია, მაგრამ ამავე დროს მკაცრი, ბავშვური და ზრდასრული. თავად ვოლფი ჯერ კიდევ იუნგვოლკიდანაა, მაგრამ მისი ბრძანების პრინციპი ისაა, რომ ახალგაზრდებს ახალგაზრდები უნდა ხელმძღვანელობდნენ. და ის, რომ შტიხს გამოცდილება არ აქვს და ჩათვალეთ, რომ ბავშვი არავის აწუხებს. მთავარი ის არის, რომ ის არის არიელი და არიელებს მეთაურობს, რაც იმას ნიშნავს, რომ შეუძლია შეუძლებელს, უბრალო ადამიანებს. Და რა? ისინი ამას აკეთებენ!
  ისევ სირბილი, ტკივილის დავიწყება, დაღლილობა, ბიჭები, რომლებსაც რცხვენიათ კიდეც (ასეთია აღზრდა!), დედის, მამის გახსენება ან რაიმე ნაზზე ფიქრი. ეს არის მაშინ, როდესაც ტანჯვის გაძლების უნარი და თავად გამოცდა დიდი კურთხევაა.
  ახალგაზრდა მეომრები დაუმორჩილებლობაზე ფიქრის გარეშე დარბიან და თუ რამე უნდათ, ეს ბრძოლაა!
  სიცხე ჯერ კიდევ ძალიან ძლიერია და ისევ ბიჭები გარბიან ცხელ ხრეშზე. და ის ვერც კი ხედავს დასასრულს. ტკივილი აუტანელი ხდება და ბევრი ახალგაზრდა მეომარი ვეღარ იკავებს ტკივილის კვნესას.
  შემდეგ ოლეგ რიბაჩენკომ დაიწყო სიმღერის სიმღერა, რომელიც მან შეასრულა, ნამდვილი მარში;
  საბჭოთა სამშობლოს დიდება დიდია -
  ჩვენ ღირსია გვჯეროდეს, ჩვენ ვიქნებით ეს დიდება!
  ჩვენ დავამარცხებთ სასტიკ მტერს ბრძოლაში,
  რუსული, ყველაზე გასხივოსნებული ძალის გულისთვის!
  
  რა არის სამშობლოში, რომელიც მღერის,
  პატიოსანი, ფეხშიშველი პიონერის გულში!
  ჩიტივით ვიჩქარებთ ფრენას,
  რა წმინდა გახდა ჩვენი რწმენა!
  
  ავტომატიკა დამიჯერე დიდი ძმაო
  და ყუმბარები საერთოდ არ არის ზედმეტი!
  თუ მამაცი ხარ, მაშინ შედეგი
  ეს იქნება, მიუხედავად იმისა, რომ ბიჭი ხარ!
  
  პიონერი თავხედი და მკაცრია...
  მაგრამ ღვთის ღიმილი გვანათებს!
  სამწუხაროდ, მსოფლიოში ბევრი ბოროტი ტუზია,
  მათ სურთ სამოთხეში ადგილის დანგრევა!
  
  ფაშისტური ჯაკალი თათებს ჩვენსკენ იწევს,
  მას სურს ბავშვის გულის ამოგლეჯა!
  და მისი ღორები ჯიბეში იღიმებიან,
  დაე, ხმამაღლა დაარტყა სახეში!
  
  ტანკები "ვეფხვები" არის "ჩექმები",
  მოუხერხებელი - საშინლად კუთხოვანი!
  და შენ არ გაურბიხარ მათ,
  აბა, ჯობია ყუმბარები მოამზადო!
  
  ჩვენ შევქმნით ასეთ სამყაროს, დამიჯერეთ,
  სადაც მილიონები იქნება ბედნიერი!
  მტაცებელი მხეცი ბუნაგში გაიქცევა,
  ჩვენ დავყრით საზიზღარ ლეგიონებს!
  
  რა არის სამშობლოში, რომელიც მღერის,
  და ანადგურებს ყველა ნაცისტს ძალიან ცნობილი ...
  შეკუმშეთ უფრო ძლიერი რაინდის სხივი...
  და ისე, რომ პლანეტაზე მშვიდი და მშვიდი გახდეს!
  
  
  
  
  წითელი ბანერი ანათებს
  მასში არის იესოს წმინდა სახელი!
  ჩააბარეთ პიონერული გამოცდა ხუთზე -
  გახდე ცნობილი - შენი რუსეთი!
  
  მაგრამ ეს გამოცდა არ არის დაფაზე -
  თხრილიდან მოუწევს ჩაბარება!
  ნაცრისფერი თმა ვისკის ბიჭთან მივარდა,
  მეგობარი გარდაიცვალა - ახლა გლოვობ საფლავზე!
  
  რა არის დაწყევლილი ომის ნაძირალა,
  მხეცად წოდების ღირსიც კი არ არის!
  და ურდომ არ იცის როგორ დაიჭიროს
  თუმცა ადოლფი ხანდახან ბუფონზე მხიარულია!
  
  ჩვენ ვიცით, რომ უკან არ უნდა დავიხიოთ,
  პიონერებს სამუდამოდ ეშინიათ სხვისი!
  ჩვენ ბიჭები ერთგულად ვმეგობრობთ,
  და მორალურად მჯერა არა ინვალიდების!
  
  ჩვენ დავასრულებთ დიდებულ მსვლელობას ბერლინში,
  ჩვენ ყოველთვის გვჯერა, ვიცოდით ბრძოლა!
  და ერთბაშად დავიჭირე გამბედაობა,
  PKK ატარებს გარბის ჩანთაში!
  ოლეგ რიბაჩენკომ დაასრულა მხიარული და მამაცი სიმღერა, გერმანელმა ბიჭებმა კი სტვენით და სიცილით დაამტკიცეს. თითქოს მათ ვერ შეამჩნიეს, რომ მათი პატივცემული ფიურერი თავიდან ფეხებამდე იყო გაჟღენთილი!
  სირბილი უფრო სახალისო გახდა, მეტი ძალა დაემატა... და მალე ხრეში დასრულდა და რბილი ბალახი წავიდა, რაც დამწვარი ფეხების სიამოვნებად იქცა, მამაცი ბიჭებისთვის.
  დიმიტრიმ ღიმილით შენიშნა:
  - ამბობენ, სიმღერა გვეხმარება სიცოცხლეში, მაგრამ არაფერი უთქვამთ იმაზე, რომ ის ასევე გვიმსუბუქებს მძიმე ტვირთს ზურგს უკან!
  ოლეგ რიბაჩენკომ გააპროტესტა:
  - ჯერ კიდევ ძველი ეგვიპტური ცივილიზაციის დროს ცნობილი იყო მუსიკის მაცოცხლებელი ზემოქმედების შესახებ ადამიანის სხეულზე და სიმღერებიც. მაგალითად, პატარა მონები და მონები, რომლებსაც ჯერ კიდევ არ შეეძლოთ ეფექტური მუშაობა მინდვრებსა და კარიერებში, იძულებულნი იყვნენ ემღერათ ზრდასრული მონების გასახარებლად. ვალიოლოგიის ასეთი მეცნიერება ხომ ეგვიპტიდან მოვიდა.
  სარდალმა ვოლფმა შესძახა:
  - აღადგინეთ ზრდისთვის! და ნუ ლაპარაკობ!
  მეომარი ბიჭები ერთბაშად მოწესრიგდნენ და მერე ჩუმად გარბოდნენ.
  მზე უკვე ჩავიდა მზის ჩასვლისას (ჩრდილოეთ აფრიკაში ივლისში უფრო ადრე ბნელდება, ვიდრე შუა ზოლში.). გაჩერება უკვე ახლოს იყო, უცებ სიგნალი მოჰყვა.
  - დაწექი ყველა და შენიღბეთ!
  როგორც გაირკვა მიზეზის გამო. წინ შორეული ხმაური ისმოდა. ბიჭები კი აქტიურად მუშაობდნენ საპარსი ნიჩბებით, ბალახს ყრიდნენ. უკვე საკმარისად ბნელოდა...
  ჰანსმა შენიშნა:
  - ალბათ, ჩვენია! ის ჯერ კიდევ ძალიან შორს არის ფრონტის ხაზამდე, რადგან ვერმახტი ღირსეულად დაწინაურდა.
  დიმიტრიმ ღიმილით შენიშნა:
  "მაგრამ შენიღბვის ხელოვნების სწავლა არასდროს მტკივა!" რეალურ ომში ეს გამოგადგებათ!
  ჰანსი დათანხმდა:
  - კი, არასდროს, მაგრამ დარწმუნებული ვარ, ჩვენია!
  მგელმა ჩაიჩურჩულა:
  "კიდევ ერთი სიტყვა და ვესროლე ადგილზე!" ყველა ელოდება! და გააკეთეთ ბროწეული.
  როგორც მალე გაირკვა, ჰანს და, ფაქტობრივად, შეცდა. გამოჩნდა ბრიტანული ტანკები. თუმცა, ბიჭები ჩუმად ისხდნენ ჩასაფრებულები: რა იქნებოდა, დატყვევებულ მანქანებზე თავიანთი ყოფილიყვნენ.
  მიუხედავად იმისა, რომ ტანკები ჩრდილოეთისკენ მიემართებიან. სულ ოთხია, სამი მსუბუქი და ერთი ძნელად შეღწევადი "მატილდა". ბოლო ტანკი დიდი პრობლემაა, რადგან ყუმბარებს მხოლოდ მისი კვალის დაზიანება შეუძლიათ. მეორეს მხრივ, ფილტვები შეიძლება მოხვდეს სახურავში ან ღეროში ზუსტი სროლით. თუ "მატილდამ" ტრასები დაამტვრია, მაშინ შეუძლია ბიჭებს ზარალი მიაყენოს თავისი ორი ტყვიამფრქვევით და ქვემეხით.
  ვოლფს არ სურდა, რომ მისი მეგობრები აფრიკაში ჩასვლიდან მეორე დღესვე მომკვდარიყვნენ. მართალია, ტყვიამფრქვევებს შეეძლოთ ზუსტი დარტყმების გამორთვა. მაგრამ საკითხავია, ვისი ტანკებია ეს? უცებ, გერმანელების მიერ უკვე დატყვევებული ტროფები?
  მგელმა უბრძანა:
  - რიგითი იუნგფოლკოვეც ოლეგი. წადით ტანკებში იარაღისა და ჩანთის გარეშე და გაარკვიეთ ვინ არიან ისინი!
  ოლეგმა ჩასჩურჩულა:
  - მისმინე მეთაურს!
  ნახევრად შიშველი, შავ შორტებში, ბიჭი დამცავი კრემისგან გაფუჭებული იყო და ქერა თმების დასამალად გაზეთებიდან რაღაც ტურბანი ჩაიცვა. ახლა ის ჩვეულებრივ, ღარიბ არაბულ ბავშვს ჰგავდა. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მას მტერად მიიღებენ.
  ტანკები მშვიდი ტემპით მოძრაობდნენ, გადადიოდნენ მექანიზმში, სადაც ძრავები ყველაზე ნაკლებ ხმაურს გამოსცემდნენ, რაც ასევე ეჭვს იწვევდა. მიხტა მათკენ, ოლეგი ენერგიულად ატრიალებდა ხელებს და გატეხილი ინგლისურად ყვიროდა.
  - ნაღმებია! არის ნაღმები!
  ტანკები გაჩერდნენ, მატილდას ჩაფხუტიანი თავი გამოეყო და ინგლისურად გაბრაზებულმა ხმამ უპასუხა:
  - რატომ არაპჩონოკი, გინდა?
  მეომარი ბიჭი ატირდა:
  - გერმანელებმა ნაღმები ჩაუყარეს გზას! ფრთხილად სამეფო ჯარები!
  მხრის სამაგრიდან მეორე თავი გამოჩნდა, გავიგე, მიპასუხებს:
  მოკვდნენ ეს საზიზღარი გერმანელები! ჩემი მეფე ჩვენთანაა! ახლა ჩვენ შევჭამთ მათ!
  -მოდი აქ დაჯექი! - ბრძანა, ეპოლეტებით თუ ვიმსჯელებთ, ბრიტანეთის სამეფო სატანკო არმიის პოლკოვნიკი!
  ბიჭი კოშკზე ავიდა და შიშველ, პაწაწინა ბუშტუკებშეკრულ ფეხებზე იგრძნო ჯავშნის სასიამოვნო სიგრილე. მერე უკან გადაიხარა და ბრიტანელებს გზის ჩვენება დაიწყო.
  ხუთი მათგანი იყო და მატილდას საშუალო ტანკის არც თუ ისე ფართო კოშკში ის ცოტა შევიწროებული იყო. აქ ოლეგ რიბაჩენკომ გადაწყვიტა გამხდარიყო გმირი. მისმა მოხერხებულმა, გაწვრთნილმა ხელებმა, პროფესიონალი ჯიბის ქურდობის მსგავსი ხელები, ქამრებში ჩადო და რევოლვერები ამოიღო. თითებმა ერთბაშად ამოიღეს საკრავები.
  რა თქმა უნდა, ეს საზიზღარი იყო, მაგრამ "შესრულების" განხორციელების ცდუნება იმდენად ძლიერი იყო, რომ ოლეჟეკმა რამდენჯერმე გაისროლა თითოეული რევოლვერიდან, ხოლო მარცხენა მხრის პირის ქვეშ დაუმიზნა.
  ასეთი მანძილიდან ძნელია ხელიდან გაშვება და მხოლოდ გიჟს, ანუ უკანასკნელ მშიშარას შეუძლია ტანკში ჯდომის დროს ტყვიაგაუმტარი ჟილეტი ჩაიცვას. პოლკოვნიკი გაოგნებული იყო და პისტოლეტის მჭიდი იგრძნო კისრის მიღმა. ბიჭმა ყველაზე სუფთა ლონდონური დიალექტით ჩასჩურჩულა:
  - თუ სიცოცხლე გინდა, დანარჩენ სამ ტანკს უბრძანე ჩაბარება! წინააღმდეგ შემთხვევაში ჩვენი ბატალიონი მათ ეკიპაჟებთან ერთად გაანადგურებს!
  პოლკოვნიკი გაოგნებული იყო:
  - Ვინ ხარ?
  ოლეგ რიბაჩენკომ გულწრფელად უპასუხა:
  - შენი გადარჩენის უკანასკნელი შანსი! სამი მსუბუქი ტანკი დაიბომბება ყუმბარებით და თქვენ გაწამებთ ცეცხლით. ხალხი მოკვდება! სამამდე ჩავთვლი, ან ბრძანება გასცე დანებდნენ და მანქანიდან გადმოვიდნენ, ან ფეხში ტყვიას დაგიჭერ და თავიდანვე ვიმეორებ თხოვნას! Ერთი ორი...
  დაიყვირა პოლკოვნიკმა.
  - გეთანხმები! უბრალოდ არ მოგვკლა!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ამაყად განაცხადა:
  - ჩვენ გერმანელები პატიმრებს არ ვკლავთ! შემდეგ კი ბრიტანეთის კაპიტულაციის შემდეგ, თქვენ შეგიძლიათ კვლავ იმსახუროთ ახალ სამეფო ძალებში, განახლებულ ბრიტანეთში.
  პოლკოვნიკმა აკანკალებული ხმით გასცა ბრძანება. ტანკერები მორჩილად გავიდნენ ტანკებიდან და დაყარეს იარაღი. რამდენიმე უმსხვილესი გერმანელი ბიჭი, გადაყარა შენიღბული ბალახი, გაიქცა მათკენ და ემზადებოდნენ ცხოვრებაში პატიმრების პირველი ჯგუფის მისაღებად.
  . თავი #13
  ექვსი ისევ ჩინელებს ებრძვის. ისევ მათმა ჰიპერჯადოქმა ჩააგდო ისინი მეჩვიდმეტე საუკუნეში. მტერმა უკვე მოახერხა უზარმაზარი ჯარის შეკრება. ციური იმპერიის ჯარებმა ალყა შემოარტყეს რუსეთის ქალაქს.
  ახლა კი ბიჭი, გოგო და ოთხი გოგონა ხმლებით ანადგურებენ ყვითელ არმიას.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაუშვა ქარის წისქვილი, მოჭრა რამდენიმე ჩინელი და იმღერა:
  - სისხლიან ბრძოლაში ...
  და ბიჭმა შიშველი ფეხით რამდენიმე შხამიანი ნემსი ესროლა.
  მარგარიტამ, რომელიც აწარმოებდა სწრაფ შეტევას ხმლებით და ეჭირა წისქვილი, დაადასტურა:
  - წმინდა და მართალი!
  მან ასევე ისროლა ნემსები შიშველი თითებით. რამდენიმე ათეული ჩინელის დარტყმა.
  ნატაშამ, მტრებს ხმლებით გაანადგურა, დაამატა:
  - მარტი, მარტი, წინ...
  და ასევე გაუშვით ნემსის შიშველი ფეხები.
  ორივე ხელით და ფეხით მუშაობდნენ გოგონებმა ჩინელები ძალიან ცნობადად გაანადგურეს.
  ზოიამ ასევე შიშველი თითებით ნემსები ესროლა და აჩუქა:
  - მშრომელი ხალხი!
  ავრორამ, შიშველი ფეხით ბუმერანგი გაუშვა და ყვითელ მეომრებს მოჰკვეთა, ადვილად დაადასტურა:
  - მარტი, მარტი, წინ...
  სვეტლანამ, ჩინელებს ჩაახშო და შიშველი თითებით ფოლადის ვარსკვლავები გაათავისუფლა, მტერს დაარტყა, ყვიროდა:
  - მშრომელი ხალხი!
  გოგონები ნამდვილი მებრძოლი არწივებივით იქცეოდნენ. და მათი ხმლების დარტყმისა და დამრტყმელი ელემენტების სროლისგან მტრები დაეცნენ და დაეცნენ.
  ოლეგს ხმლებით ეჭირა "პეპელა" ტექნიკა და მღეროდა:
  - სიკვდილის სახეები!
  და შიშველი ფეხით ბიჭმა ისევ ესროლა მკვლელი.
  მარგარიტამ წისქვილში მიღება გამართა. მან გაანადგურა მოწინააღმდეგეები და აგრესიულად დაიკივლა:
  - ეს არის ჩვენი გზა და ბრძოლა!
  და მისი შიშველი თითებიდან რამდენიმე სასიკვდილო დისკი ჩამოვარდა.
  ოლეგ რიბაჩენკო ტერმინატორი ბიჭია, ისევ ისვრის რასაც კლავს და მღერის:
  - პირველი მაისი შრომის დღესასწაულია!
  და ახალგაზრდა მკვლელის შიშველი ფეხიდან ისევ დაფრინავენ დისკები, რომლებიც წყვეტენ ციური იმპერიის მეომრებს.
  ნატაშა ისევ ისვრის სასიკვდილო და ყვირილი:
  - ეს ჩემი კარგია!
  მისი შიშველი ქუსლი კი ჩინელ გენერალს ნიკაპში ურტყამს და ყბა მოუტეხავს.
  ზოია მართავს პეპლის მიღებას ხმლებით და ყვირის:
  - შეშლილი პანტერა ვარ!
  და მისი შიშველი თითებიდან წლები მკვეთრი პატარა დისკის მკვლელი იყო. ასე აიღეს და დაჭრეს ყველა.
  მერე ისევ ხმლები მოქმედებენ და ყველა მოკვეთილია. ეს არის ტერმინატორი გოგონა.
  ავრორამ დაჭრა ჩინელები, გაანადგურა მათი სხეულები და ღრიალებდა:
  ჩვენ ვირჩევთ...
  და სიკვდილის საჩუქარი მისი შიშველი ქუსლიდან ფრიალებს.
  სვეტლანა, რომელიც ჭრის ყვითელი იმპერიის მეომრებს, ადასტურებს მარგალიტის კბილებს:
  - Ჩვენ ვირჩევთ!
  და მისი შიშველი ფეხებიდან ისევ განადგურების ფრენა.
  ოლეგ რიბაჩენკო, მოწინააღმდეგეების გამანადგურებელი, დასძენს:
  რამდენად ხშირად არის...
  ბიჭის შიშველი თითები სიკვდილის გზავნილს ავრცელებდა.
  მარგარიტამ, მოწინააღმდეგეების განადგურება და განადგურების პრეზენტაციების წამოწყება დაამატა:
  - Არ შეესაბამება!
  როგორც მოხერხებული ფეხებიანი გოგო.
  ნატაშამ მტერზე სროლა და სიკვდილის საჩუქრები გაუშვა:
  -შენს უკან ვარ...
  და შიშველი ფეხები, როგორც ყოველთვის ბიზნესში.
  ზოიამ, მტრების გატეხვის შემდეგ, აიღო იგი და აგრესიულად დაუკრა კობრას:
  - მიჰყევი ჩრდილს...
  და მისი შიშველი ფეხები დაბრუნდა საქმეში...
  ავრორამ, რომელიც შიშველი ქვედა კიდურით იარაღს ესროლა მტრებისკენ და საფუძვლიანად დაამტვრია, აგრესიულად შესძახა:
  - ვეჩვევი...
  სვეტლანამ აიღო და შიშველი ფეხით ათიოდე ნემსი ესროლა, ჩინელების მასა დაარტყა და იკივლა:
  - შეუსაბამოდ!
  ოლეგ რიბაჩენკო ისევ შეტევაზეა. ის ჭრის თავის მტრებს და დროდადრო მღერის:
  - სიკეთის ანგელოზები, ორი თეთრი ფრთა, ორი თეთრი ფრთა მსოფლიოში!
  და მისი შიშველი ფეხიდან ისევ დაფრინავს განადგურების საჩუქარი.
  ბიჭი, როგორც ვხედავთ, ძალიან ჭაღარაა. და ყოველთვის ფეხშიშველი და მძიმე. ნამდვილი მაჩო. მიუხედავად იმისა, რომ ის თორმეტი წლისაა. მაგრამ ეს არის განადგურების განსახიერება.
  მარგარიტაც შიშველი ფეხებით ისვრის ნემსებს და ღრიალებს:
  - გიჟური სიზმარი! სრული სილამაზე!
  და ისევ რაღაც სრულიად მომაკვდინებელი ხტუნავს შიშველი ქუსლიდან.
  ეს გოგონა სიკვდილისა და ნგრევის განსახიერებაა.
  და ეს ჩინელები, დიახ, ხვდება.
  ნატაშა მშვენიერი ტერმინატორის სწრაფ მოძრაობაში. წყვეტს მოწინააღმდეგეებს, ჭრის მათ ხმლებით და მღერის:
  - დიდება მეფე ალექსეი!
  და ნემსები დაფრინავს მისი შიშველი ფეხებიდან.
  ზოია, ჩინელების მოჭრა და მტრის განადგურება, ადასტურებს:
  - ბოროტმოქმედი დამარცხდება!
  და მისი შიშველი ფეხებიდან გამოდის, ველური სიკვდილის საჩუქარი.
  ავრორა, რომელიც ანადგურებს მტრებს, აგრესიულად ადასტურებს:
  - და მტერს წყალობას ნუ სთხოვ!
  და მისი შიშველი ფეხი ისევ ისვრის, რაღაც აბსოლუტურად სასიკვდილო. და ამსხვრევს მოწინააღმდეგეებს ხორცის დახეულ ნაჭრებად.
  სვეტლანა, დაარტყა მეტოქეებს და ახალ ნემსებს უშვებს მტერს, როგორც კობრა ჩურჩულებს:
  - მთვარეზე ნუ ყვირი!
  და შიშველი თითებიდან სახიფათო სიკვდილის საჩუქრები ფრიალებს. ვინც ყველას ავნებს და კლავს.
  ოლეგ რიბაჩენკო მოძრაობაშია... ბიჭი როგორც ყოველთვის დაუღალავია...
  ჩინელებს უჭირთ. ის ამსხვრევს მათ და ხედავს მათ.
  ბიჭი გენიოსი ყვირის:
  - ეს ჩემი ბრძოლაა!
  და ისევ მისი შიშველი ფეხებიდან განადგურების საჩუქრები მიფრინავს.
  და ახალგაზრდა მეომარი იბრძვის როგორც აბსოლუტური და აგრესიული გმირი. და მისი ხმლები შავი ღმერთის ჯოხებს ჰგავს.
  მარგარიტამ აიღო, წამოხტა, ჩინელების მასა დაჭრა. გაიმართა მიღება, თითქოს სასიკვდილო ძალა.
  მერე ისევ შიშველი თითები აიქნია, სისხლიანი დემონივით იქცეოდა.
  ჩინელების ცხედრებს უკვე მთელი ბორცვები აქვთ ჩამოყალიბებული. ახალგაზრდა მეომარმა ჩაისისინა:
  - ჩემი ცხოვრება მტრებზე გამარჯვებაში!
  და გოგონა ისევ შიშველი ფეხიდან გამოუშვებს ნემსების ღრუბელს. და ყვითელი მეომრები მკვდარი ვარდებიან.
  ნატაშამ მის წინ დერეფანი გაჭრა ყვითელი მეომრების ცხედრებისგან. მან ესროლა მკვეთრი, დახვეწილი დისკები და აკოცა:
  - გადააგდე მარსზე და იქნება კლასი!
  და მისი შიშველი ფეხიდან ისევ ფრიალებს ძალიან უსიამოვნო სიკვდილის მკვლელი საჩუქარი.
  და რამდენი ჩინელი კვდება. ასობით, ათასობით, გამანადგურებელი ექვსის დარტყმის ქვეშ.
  ზოიაც მოძრაობაშია. კობრასავით დადის, ოდნავი შანსს არ აძლევს მტერს. და ჩინური შემოდგომა გატეხეს.
  გოგონამ შიშველი ფეხით შხამით ბასრი ნემსები გაუკეთა და მღეროდა:
  - რუსი გმირები ხმლით ჭრიან!
  და მეომარი, თითქოს ტალღა ამაღლდება, შემდეგ დაეცემა.
  და ავრორა დგამს ნაბიჯს მტრისკენ და წყვეტს მას უყოყმანოდ.
  კლავს ჩინელებს და ჩურჩულებს:
  - ჩემი დიდი გმირობა!
  და მისი შიშველი ფეხიდან ისევ გამოფრინეთ ის, რაც ნაჭრებს ფანქრებად აქცევს.
  წითური გოგონა ჩინელებს არ ზოგავს. აქ ერთდროულად შვიდი ადამიანი გაჭრა.
  და მისმა შიშველმა ქუსლმა, ციური იმპერიის გენერალმა, შუბლი მოიტეხა. ის, რა თქმა უნდა, გარდაიცვალა.
  სვეტლანა ასევე მოძრაობს და წყვეტს მტრებს. მისი ორი ხმალი, როგორც დასაკეცი მაკრატელი, ჭრიდა ჩინელების სხეულებს.
  მოძრაობაში გოგონამ გაანადგურა ათეული მოწინააღმდეგე. მან კი შიშველი ფეხებით აიღო დისკები და გაუშვა. და მან ბევრი ჩინელი გაწყვიტა.
  ის სულ ველურ სიგიჟეშია.
  სვეტლანა ამბობს:
  - მტრები არ გაივლიან!
  ავრორა დათანხმდა:
  - რა თქმა უნდა, არ გაივლიან - უშედეგოდ!
  და წითური ძუკნა, ისევ ველურად ყვირის და ჩინელებს ხმლებით ურტყამს. შემდეგ კი შიშველი თითები გამოუშვებს რამდენიმე ნემსს. რომ რამდენიმე ათეული ჩინელი გაიგზავნება შემდეგ სამყაროში.
  ოლეგ რიბაჩენკომ, რომელიც ყვითელ მეომრებს ჭრიდა, აიღო და დაიკივლა:
  - გონების მოსპობა!
  და ისევ ბიჭმა შიშველი ფეხის თითებით ამოაგდო საშინლად მომაკვდინებელი და მომაკვდინებელი ნემსები.
  შემდეგ კი აჩუქა:
  - ჩემს ოცნებაში - ყოველთვის გამარჯვება!
  მარგარიტა, რომელიც იბრძოდა მტერთან და ანადგურებდა მოწინააღმდეგეებს, დათანხმდა:
  - თუნდაც ძალიან დიდი გამარჯვება!
  გოგონა კი ისევ შიშველი ფეხის თითებით, აიღებს მას და მტერს სასიკვდილო მომტანს გაუშვებს.
  ამდენი ჩინელი უკვე მოკლა მათმა წყვილმა. დიახ, და ოთხი გოგონა არანაკლებ.
  ნატაშამ ნახშირის მტვრისგან დამზადებული ხელნაკეთი ყუმბარა შიშველი ფეხით ესროლა. ერთი აფეთქდება და ჩინელ ჯარისკაცებს ნამსხვრევებად აქცევს.
  და გოგონა ყვირის:
  - მე ვარ მსოფლიოში ძალაუფლების არწივი!
  ზოია ასევე ძალიან მოხერხებულია ჩინეთის არმიის განადგურებაში. ის ატრიალებს ხმლებს და მღერის:
  - საამაყო არწივები ვართ!
  და ისევ, რაღაც ძალიან მომაკვდინებელი ფრიალებს მისი შიშველი ფეხიდან. და ჩინელები ძალიან სპეციფიკური მკვლელები არიან.
  გოგონა მოხერხებული და აგრესიული მოძრაობების ველურ ექსტაზში, ერთი ნემსიც კი არ აცემინებს, დარტყმის გარეშე.
  ავრორაც მოძრაობს. მისი შიშველი ფეხები ბასრ ნემსებს ისვრის. წითური გოგონა იქცევა როგორც პანტერა, რომელიც ჯაკალებს მისდევს. ის შაქრის ლერწამივით ჭრის ჩინელებს.
  და ყვირის ფილტვებში:
  - მომავალი ჩემია!
  და ენა გამოჰყავს.
  სვეტლანა ჩინელებსაც ანადგურებს. და მისი შიშველი ფეხები აჩქარებს მათ სწრაფ მოძრაობას.
  ქერა გოგო, კობრასავით. და ყოველგვარი სიბრალულის გარეშე ჭრის მოწინააღმდეგეებს.
  მისი ხმლები ქარის წისქვილივით ტრიალებს. და ნუ მისცემთ მტერს მშვიდად გაყინვას. თუ მშვიდობა არ გახდება სრული და მარადიული.
  სვეტლანა, რომელიც წყვეტს ჩინელებს, იუწყება:
  - ჩვენი ფორმა უმაღლესია!
  და მისი შიშველი ფეხიდან ფრიალებს მომაკვდინებელი და გაუგებარი. როგორ დაარტყა ოპონენტებს, ასე პირდაპირ სიკვდილამდე.
  ავრორა ადასტურებს:
  - სუფთა დამარცხება!
  და გოგონას შიშველი ფეხიდან ათიოდე ნემსი მიფრინავს. დიახ, ისე სწორად, რომ ორმოცდაათი ჩინელი ერთდროულად დაეცა.
  ნატაშამ შეამჩნია ეს, ანადგურებს ციური იმპერიის მეომრებს:
  - დიდია შენი გაბრაზება!
  და შიშველი თითები გამოუშვებს დისკებს.
  ზოია, ჭრის ოპონენტებს, იძახის:
  - აისრულოს ოცნება!
  და ასევე შიშველი ფეხი, როგორც მკვლელი განადგურება გამოგიგზავნით.
  ჩინელების მასა კი გვამებად იქცევა.
  ავრორა, რომელიც ჭრის ყვითელ მეომრებს, მღერის:
  - არა მტერს წყალობა!
  და მისი შიშველი ფეხიდან გამოფრინდა რაღაც, რაც ყვითელ მებრძოლებს სიკვდილამდე ანადგურებს.
  და წითური მეომარი ველურ მოძრაობაში.
  სვეტლანამ, რომელმაც მტრის თაიგული გაჭრა, აიღო იგი და აკოცა მარგალიტისფერი, ცქრიალა კბილებით:
  - არასდროს გავჩერდებით! ასე რომ, რუსული არმია გამარჯვებისთვის დაიბადა!
  შემდეგ კი გოგონა შიშველი ფეხით ნახშირის ყუმბარას ესვრის და მოწინააღმდეგეებს ხორცის სისხლიან ნაჭრებად ამსხვრევს.
  ოლეგ რიბაჩენკომ, დაამარცხა ჩინელები, მოხერხებულად მოიქცა.
  და ტერმინატორი ბიჭი მღეროდა:
  - რუსული ჯარი გამარჯვებისთვისაა დაბადებული!
  და ნახტომში ბიჭის შიშველი ქუსლი მანდარინს ნიკაპში მოხვდა და ფაქტიურად გაანადგურა.
  ახალგაზრდა მეომარმა ხმამაღლა წამოიძახა:
  - ჩვენთვის გამარჯვება მოვა!
  მარგარიტამ ჩინელები დაჭრა და თავი მოიჭრა, შენიშნა:
  - თუ არსებობს...
  და გოგონამ შიშველი ფეხით ესროლა ნემსები ...
  ოლეგ რიბაჩენკომ საპასუხოდ დაიყვირა:
  - ვინ მოდის შენთან!
  შემდეგ კი ბიჭის შიშველმა ფეხმა ნემსების ღრუბელი გამოუშვა. მაშინვე ასი ჩინელი სცემეს.
  მარგარიტამ ფილტვებში ჩაიცინა:
  - იქნებიან ისეთებიც...
  და მისმა შიშველმა თითებმა მომაკვდინებელი ბუმერანგი გაუშვა.
  ოლეგმა, რომელმაც ამოჭრა ციური იმპერიის მეომრები, დაადასტურა:
  - ვინ მოვა შენთვის!
  და ბიჭის შიშველი ფეხები დაიწყებს მკვლელს და უნიკალურს. რაღაც, რაც ჩინელებს ძვლებს ამსხვრევს.
  და მოწამლე ისინი.
  დიახ, ბიჭი არ არის მორცხვი ათეულიდან ...
  ნატაშამ ორმაგი ლულის მიღება გამართა - ჩინელები გაჭრა და იკივლა:
  - ეს ჩვენი გოგოები არიან!
  და მისი შიშველი ფეხებიდან ფრენა არის სრული განადგურების საჩუქარი.
  და გოგონა იკისკისებს:
  - Მოკეტე!
  და მისმა ხმლებმა ყველას თავი მოჰკვეთეს.
  ზოია ჭრის მოწინააღმდეგეებს მოძრაობაში და მღერის:
  -ჩემი სიყვარული მეხუთე სართულზეა!
  და ისევ, გოგონას შიშველი ფეხი ბუმერანგს გაუშვებს. და ღია მუცლით ყვითელი მეომრების მასა ჩამოინგრა.
  ნატაშამ, ყვითელებს დაჭრა, ჩაილაპარაკა:
  - სიყვარული? რაც შეეხება ფაბერჟეს კვერცხებს?
  და ისევ, შიშველი ქუსლიდან გამოვიდა სიკვდილი.
  ზოიამ ჩინელები დაჭრა და შენიშნა:
  - და კონკრეტულად უკვე დაბუჟებული ხარ!
  და თვალი ჩაუკრა მეგობარს!
  გოგოები აშკარად უბრალოები არ არიან. და რა თქმა უნდა არა ბაყაყები.
  ზოიას შიშველი ფეხი საზიანო ელემენტს ათავისუფლებს. და ბევრი ჩინელი ტოვებს.
  ავრორა შეტევაზე. უნიკალური და დამღუპველი. ჭრის მტრებს და მისი ხმლები ქარის წისქვილის ფრთებს ჰგავს.
  წითური ეშმაკი, სწრაფი შეტევის კლასიკურ მოძრაობაში. თუ მართლა ჭრის, მაშინ სპეციალურად ჭრის.
  და იყვირე:
  - რისკი კეთილშობილური საქმეა!
  და მისი შიშველი ფეხებიდან ისევ საჩუქარი ჩინელ ბუზებს. ყველას დაჭრიან და დაჭყლეტენ.
  სვეტლანა მოძრაობაშია ანადგურებს ციური იმპერიის ჯარისკაცებს. სულ მცირე შანსს არ გაძლევს.
  ახლა კი მისი შიშველი ფეხები ისეთი ვირტუოზია და მკვლელს გადააგდებენ. ჩინელები კი ისე მოთიბებიან, რომ უბრალოდ გაოცდებით.
  და გოგონა სვეტლანა ყვირის:
  - ამაყად დაცურავს პლანეტაზე...
  და მან შიშველი ქუსლით კისერი მოტეხა ჩინელ მეთაურს.
  ოლეგ რიბაჩენკო, მტრების განადგურებით, მღეროდა:
  - რუსული ორთავიანი არწივი...
  და ბიჭის შიშველი ფეხიდან ფრიალებს კიდევ ერთი სიკვდილის საჩუქარი ჩინეთის არმიისთვის.
  მარგარიტამ, მტრებს გაჭრა და კბილები გამოსცა, დასძინა:
  - ხალხის სიმღერებში ნამღერი ....
  და ნახშირის ლიმონი ამოფრინდა მეომრის შიშველი ქუსლიდან, დაარღვია მოწინააღმდეგეები..
  ნატაშამ ჰაერში დატრიალდა, ათეულნახევარი ჩინელი მოჭრა. მან მოწყვიტა ბევრი მტერი და ატეხა:
  მან დაიბრუნა თავისი სიდიადე!
  და გოგონა ისევ მოძრაობაში და სიკვდილის ცეკვაშია.
  და მისი შიშველი ფეხები რაღაცას ისვრის და მტრები ძალიან კონკრეტულად იხოცებიან.
  დიახ, ჩინელებისთვის ეს შავი დღეა.
  ზოიაც აწურავს მათ, ჭრის ნაჭრებად და ატეხავს:
  - რუსეთის იმპერიის სიდიადე!
  და მისი შიშველი თითები კიდევ ერთ სასიკვდილო ბუმერანგს იწყებს. რაც მოწინააღმდეგეებს ართმევს თავებს.
  გოგონა კი თვითონ აიღებს და უკან დახევს.
  მაგრამ ბრძოლაში ავრორა არ არის მორცხვი. თუ დაიღუპება dolbanet, ისე ყოველგვარი სამწუხაროა. და მოჭრილი მისი ხმლები - ისევე როგორც ჯალათები.
  წითურმა ეშმაკმა ფილტვებში იღრიალა:
  - მე ნამდვილად უბრალოდ სატანა ვარ!
  და ისევ მისი ხმლები ამოდის და ეცემა ჩინელ მებრძოლებს.
  ცეცხლოვანი მხეცი ყვირებს და მისი შიშველი ფეხიდან ნახერხის ყუმბარა გადმოფრინდება.
  იქნება აფეთქება. და ბევრი ჩინელი უკვე კუბოშია.
  უფრო სწორედ მათი გვამები ყველგანაა მიმოფანტული.
  ავრორა იღრინდება:
  - ჩემი რწმენა განადგურებაა!
  და მისი შიშველი ფეხებიდან, როგორც ლეტალური სიკვდილის საჩუქარი, გაფრინდება.
  და წითელი ძუ მხოლოდ მკვლელობის დინამიტია!
  სვეტლანა, არის ისეთი რამ, რაც არ მოგწყინდება, მაგრამ შეიძლება მოკლას.
  აიღებს, შიშველი ფეხებით ბუმერანგს გაუშვებს. და გაწყვიტა ბევრი ჩინური. ეს გოგო უბრალოდ ტემპერამენტიანი ქერაა.
  და ამ მეომრში ტენდენციაა თავის მოჭრა ბასრიკბილიანი და დამწვარი ხერხის დახმარებით.
  და მეომარი იმღერებს:
  - არ დაგეზოგება! ძალიან გაგვიხარდება!
  და ისევ გოგონა აკეთებს ძალიან გაბედულ და ბრძნულ ნაბიჯებს. და არღვევს მოწინააღმდეგეებს, არ აძლევს მათ გარშემო მიმოხილვის საშუალებას.
  გოგონები ჩინეთის არმიაზე თავდასხმაში. ისინი მოწინააღმდეგეებს ხმლებით ჭრიან და შიშველი ფეხებით აგზავნიან განადგურების საჩუქრებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო პანტერასავით მოძრაობს. და ის ჭრის მტრებს, ტალღას აქცევს ტალღის შემდეგ. ერთ წამში უკვდავ ბიჭს შეუძლია თხუთმეტჯერ ან ოცჯერ ატრიალდეს.
  და ჩამოაგდეს ბევრი მეომარი თავის ქალა ღია.
  მარადიული ბიჭი იძახის:
  - ოცნების ნგრევა!
  კიდევ ერთხელ, მისი ხმალი მოძრაობს და აჩვენებს მოწინააღმდეგეების განადგურების ტენდენციას.
  მარგარიტამაც თავი მოიჭრა და ყვირილი:
  - მე სიკვდილის ვულკანი ვარ და რქებს ქალბატონებივით მოგცემ!
  და მისი შიშველი ფეხები ისვრის მკვეთრ დისკებს, რომლებიც მტრებს სასიკვდილოდ ურტყამს.
  და გოგონა ყვირის:
  - იქნება ახალი გამარჯვებები - იქნება ახალი მებრძოლები!
  და მეომარი ანადგურებს ყველას გააფთრებული შემოტევით.
  და მისი შიშველი, გახეხილი ფეხები თითქოს კუბოში ლურსმნებს ურტყამს.
  ნატაშამ დაჭრა რამდენიმე ჩინელი და დაიკივლა:
  - ჩვენი გამარჯვებისთვის!
  და მისი შიშველი ფეხებიდან გაფრინდა, სიკვდილის კიდევ ერთი საჩუქარი.
  ზოია მოწინააღმდეგეებსაც ჭრის. მოქმედებს ყველა შესაძლო და შეუძლებელი აგრესიით.
  აი, მისი შიშველი ფეხი ნახშირზე ლიმონი გაუშვა. და მაშინვე ასი ყვითელი ჯარისკაცი დააგდეს.
  გოგონამ ღიმილით იმღერა:
  - ცხენს ავიღებ გირავნობით და ბედი მელოდება!
  და ისევ გოგონა დაარტყამს მტერს. და ის ივლის, მოჭრის მტრებს და არ დაუტოვებს მათ მცირე შანსს.
  ავრორა არის სუფთა მხეცი ბრძოლაში. ეს ქალი ტერმინატორი უბრალოდ ეშმაკის გონების განსახიერებაა.
  და თუ ის ჭრის, ის ჭრის.
  ჩინელებისგან კი მხოლოდ დახეულ ხორცის ნაჭრებს ასხამენ.
  ავრორა, რომელიც ანადგურებდა მოწინააღმდეგეებს, იღრიალა:
  - კობრას ტემპერამენტი!
  შემდეგ კი მისმა შიშველმა ფეხმა ნამდვილი ბომბი ესროლა. და ბევრი ყვითელი ჯარისკაცი დახიეს.
  სვეტლანა ანადგურებს ჩინელებს. ჭრის მათ ხმლებით და მღერის:
  - მომავალი წარსულია, მხოლოდ მაშინ, როცა კარგია!
  ახლა კი მკვლელი საჩუქარი ისევ შიშველი ფეხიდან მიფრინავს. ის ფანტავს მოწინააღმდეგეებს. და არის ფრაგმენტები ხელებიდან, ფეხებიდან და სხვა სისხლიანი ქაფიდან.
  გოგოები ბრძოლაში იმდენად ველურები არიან, მუდმივად თავდასხმაში.
  მაგრამ ძალიან ბევრი ჩინელია და ამიტომ განადგურება არის დამოკიდებული. თუმცა ხმლები და სამუშაო.
  კერძოდ, ოლეგმა ჩალისგან აფურთხება დაიწყო. რაც ასევე ამატებს განადგურებას.
  ვაღიაროთ, ბიჭი ძალიან ჭაღარაა. მისი მოძრაობები ქანქარის ქანაობას ჰგავს.
  და ეს უბრალოდ ბევრად უფრო სწრაფია ვიდრე საათები. და ძალიან სწრაფად და სწრაფად ჭრიდნენ ხმლებს.
  ბიჭმა კისკისებდა:
  - ეს არის ჩვენი ოცნება, მოგება და განადგურება!
  და ისევ მისი შიშველი ფეხები სასიკვდილო საჩუქარს დაარტყამს.
  მარგარიტა ველურ მოძრაობაში. ჭრის მტრებს და ყვირის:
  - გამარჯვება იქნება, ზუსტად ვიცი!
  და გოგონა სასიკვდილო ყუმბარას ისვრის.
  და გაანადგურე ყვითელი მეომრების ნაწილები.
  ნატაშაც მოძრაობაშია. არ იცის ბარიერები და გაუბედაობა. მისმა ხმლებმა მოწინააღმდეგეები გასრეს. და განახორციელოს სამმაგი წისქვილი.
  შემდეგ გოგონა ამბობს:
  - დიდი კასკადი!
  და შიშველი ფეხი ბუმერანგს ისვრის. ათეული ჩინელი გოლების გარეშე დარჩა. აქ არის მეომარი მათთან საქმე.
  ზოიაც მოძრაობაშია. ამსხვრევს მოწინააღმდეგეებს და ღრიალებს:
  - ბრძოლა სისხლიანი და სწორი!
  მისი შიშველი ფეხი მოძრაობს, რაღაცას ისვრის. და გაანადგურე ციური იმპერიის მეომრების მასა.
  ავრორაც მოძრაობს. და ის ასევე ახორციელებს ჩინელების განადგურებას. და ის აკეთებს ამას, თითქოს ფუნჯით ჭყიტა.
  და ყვირის:
  - ბანზაის ტენდენცია!
  შიშველი ფეხიდან ისევ ყუმბარა დაფრინავს. და გაანადგურებს უამრავ გატეხილ მტერს.
  სვეტლანაც ბრძოლაშია. და ის არ ნებდება დიდი ცერემონიის გარეშე. და ხმლები, როგორც ჭრილი. და შიშველი ფეხებით აიღებს და გაუშვებს. და მისგან წარმოიქმნება ენერგიის ასეთი ელვა.
  ავრორა ამხნევებს თავის მეგობარს:
  - კონტაქტია!
  სვეტლანამ, ჩინეთის მეთაური შუაზე გაჭრა, დაადასტურა:
  - კონტაქტია!
  და ორივე გოგონამ შიშველი ქუსლები ერთმანეთს დაარტყა.
  ავრორა ისევ მოძრაობაშია. იმპულსური და დაუმარცხებელი. არ იცის სისუსტე და ეჭვი.
  მისმა ხმლებმა ადამიანის ხორცს ჭრიდნენ.
  წითური ეშმაკი, რომელიც სხვა ჩინელს ანადგურებს, ეკითხება:
  - მართლა რას ფიქრობ?
  სვეტლანამ უპასუხა:
  - მართალია, კონცეფცია ფარდობითია!
  ავრორას გაეცინა და შენიშნა:
  - დიახ, მართალია!
  და კიდევ ერთი ყუმბარა ამოვარდა შიშველი ფეხიდან. და როგორ მოხვდა მან მტრები. ჩინელებიდან მხოლოდ დახეული ხორცის ნაჭრები დაფრინავდა სხვადასხვა მიმართულებით.
  სვეტლანამ ღიმილით აღნიშნა:
  - ასეა ჩვენი მოკვლა და შემოქმედება!
  და გოგონამ ასევე შიშველი ფეხით აჩუქა სასიკვდილო და დაუნდობელი სიკვდილი.
  ნატაშამ, რომელმაც ჩინელები ხმლებით გაანადგურა, ლოგიკურად აღნიშნა:
  მათ აქვთ თავიანთი სიმართლე, ჩვენ გვაქვს ჩვენი!
  და კიდევ ერთი ყუმბარა ამოვარდა გოგონას შიშველი ფეხიდან.
  ზოია სიამოვნებით დათანხმდა ამას, მტერი დაჭრა პატარა ნაჭრებად:
  - ყველას თავისი აქვს. და ძალიან დიდი სიმართლე!
  და მისი შიშველი ფეხიდან ისევ უკიდურესად მომაკვდინებელი დაფრინავს. და ხორცის დაჭერა ბროწეულის პატარა ნაჭრებად.
  ნატაშამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - აი რა მოგვცა მეცნიერებამ და ღმერთებმა!
  ზოია, რომელიც ანადგურებდა მოწინააღმდეგეებს, დათანხმდა:
  - ბევრი გასცა!
  და მისმა შიშველმა ფეხმა ისევ ესროლა რამდენიმე დისკი. და მოხვდა რამოდენიმე მოწინააღმდეგე.
  ნატაშამ კბილებს გამოსცალა:
  - თუმცა ტენდენცია!
  და მისმა შიშველმა თითებმა კიდევ ათეული ნემსი ესროლა. მათ აჩვენეს ლეტალური და ველური პოლიტიკა.
  ათიათასობით ჩინელი უკვე დაიღუპა. ექვსმა დიდი სამუშაო გააკეთა, შექმნა ალტერნატიული ისტორია.
  და რა თქმა უნდა, გოგოები და ბიჭები ძალიან დიდი და კოლოსალური ძალაა!
  . თავი #14
  ჩინელებმა სასტიკი გაკვეთილი მიიღეს, სანამ თავს დაესხნენ, ბიჭმა გენიოსმა ოლეგ რიბაჩენკომ კიდევ ერთი შედევრი დაწერა;
  საჩუქრის დრო!
  ᲞᲠᲝᲚᲝᲒᲘ
  ახალი წლის წინა დღეს, დედაქალაქი მოსკოვი გიგანტურ ფუტკრის ჰგავს, უხვად შეღებილი განათებით. ყველას ჩქარობს დაასრულოს მრავალი რამ, რაც დაგროვდა წლის განმავლობაში, რათა ჩაეფლონ სადღესასწაულო გართობის ტკბილ ქარბუქებში.
  და ახალგაზრდა ალექსი თავის შეყვარებულთან ანჯელინასთან ერთად მოუწია ტრიალი, უამრავი საჩუქრის მიწოდება. თექის ჩექმების ქვეშ წებოვანი, ჭუჭყიანი თოვლი ღრიალებდა, ცხელოდა მამა ფროსტის ბამბის ცხვრის ტყავის ქურთუკში, ხოლო ბოჭკოვანი წვერის ქვეშ, ჭაბუკის მოწითალო, საპარსიანი ლოყები მარილიანი ოფლით ასველებდა. ანჯელინა, თოვლის ქალწულის კოსტუმში, ეს ცოტა უფრო ადვილია, თუმცა მეოცე სახლის შემდეგ ფიგურალურად არ იწყებ ცვენას.
  მაგრამ როგორ უარვყოთ დამატებითი ფულის გამომუშავების შესაძლებლობა საახალწლო წყვილში?
  არ არის საკმარისი ფული ახალი განახლებისთვის, ხოლო სტიპენდია ძალიან მცირეა, გიჟურ ფასებში...
  - ეს შენ კუდლატი სად ჩაპაეტ? - მომესმა მოუხერხებელი ხმა.
  ფარანი უცებ ჩაქრა და სიბნელეში ავისმომასწავებელი ჩრდილები გაბრწყინდა. წვერიანმა, ვიწროთვალა ბანდიტმა შეარხია გრძელი ხანჯალი, რასაც მოჰყვა კიდევ რამდენიმე, ქვესკნელიდან გამოქცეულ ეშმაკებს ჰგავდა.
  - ურწმუნოებს გაჭრა! - ჟღერს, ყურის ბარბაცების მტანჯველი, საზიზღარი, როგორც ჟანგიანი ხერხის ღრიალი ბეტონის ხმაზე.
  მართალია, რა თქმა უნდა, ჰოლივუდური სცენარის მიხედვით, წყვილს ფეხზე წამოდგომა და გაცოფებული ბანდიტების ერთბაშად დარტყმა მოუწია, მაგრამ ცხოვრება უფრო პროზაულია. ალექსმა და ანჯელინამ ბატი აჩუქეს. რა თქმა უნდა, ახალგაზრდები არიან, სპორტსმენები, მაგრამ მძიმე ჩანთები საჩუქრებითა და მოცულობითი ხალათებით სირბილს ძალიან ართულებს...
  მის უკან ისმის მძიმე აორთქლება, ჭუჭყიანი ხალიჩები, აქ ახალგაზრდა კაცი ხანჯლით ზურგზე დაჭრეს, ქურთუკი გაჭრეს...
  გაქცეული სტუდენტების ფეხქვეშ ნაცრისფერი საგანი დაფრინავს, როგორც ჩანს, ეს არის ცქრიალა (ფუჭი იწვის!) კუდით. ანჯელინა ყვიროდა: მას არ უყვარდა ვირთხები, თუმცა, რა იყო სინამდვილეში ბევრად უფრო საშინელი ...
  დაიღრიალა! მკვეთრად ამოწეული ასფალტის საფარი სახეში დაარტყა და სხეული მყისიერად გაარღვია მკვეთრი, ამსხვრეული უჯრედების ტკივილმა...
  კაცობრიობის ბოლო შანსი
  როცა ასეთი უთვალავი არმადა უახლოვდება, საშინელებაა, შორიდან ჩანდა, რომ მრავალფეროვანი, ცქრიალა ნისლეული ცოცავდა. უფრო მეტიც, თითოეული ნაპერწკალი არის მრისხანე დემონი ან აკანკალებული სული, რომელიც გამოწვეულია ნეკრომანტი ჯადოქრის მაგიით. ორიოდე პარსეკზე გადაჭიმული წინა მხარე, ისეთი მასშტაბით, ფლაგმანი ულტრა საბრძოლო ხომალდებიც კი საჰარაში ქვიშის მარცვალს ჰგავს.
  ადამიანთა კონფედერაცია, მეტაგალაქტიკაში მცხოვრებ სხვა რასებთან ერთად, გადამწყვეტ ბრძოლაში შევიდა.
  აქ იმდენი ხომალდია, საოცარი, თუმცა უმეტეს შემთხვევაში მხოლოდ აფერხებს ეფექტურ საბრძოლო მრავალფეროვნებას. მაგალითად, ვარსკვლავური ხომალდი კლავესინის სახით ან გრძელი მუწუკებით, არფის სიმების ნაცვლად, რბოლაში შემოხვეული, ან თუნდაც ორმაგი ბასი მართკუთხა სატანკო კოშკით . ამან შეიძლება მოახდინოს და მოახდინოს შთაბეჭდილება სუსტი გულის მქონე პირებზე, მაგრამ უფრო მეტად იწვევს სიცილს, ვიდრე შიშს, განსაკუთრებით დახვეწილ მეომრებს შორის.
  მათი მოწინააღმდეგე არის იმპერია, რომელიც თავხედურად აცხადებს, რომ არის უნივერსალური ძალა. დიდი კუბო, სადაც ყველაფერი ომის სამსახურშია მოყვანილი, მთავარი სლოგანი ეფექტურობა და მიზანშეწონილობაა. კოალიციისგან განსხვავებით, კუბოს გადამზიდავი ვარსკვლავური ხომალდები განსხვავდებიან მხოლოდ ზომით. და ფორმა თითქმის იგივეა - გარეგნულად ძალიან მტაცებელი, ღრმა ზღვის თევზი. შესაძლოა ერთი გამონაკლისით: ჰგავს სქელ, ფოლადის ჩამოსხმულ ხანჯლებს - ანიგელანს.
  კოსმოსის ამ ნაწილში ვარსკვლავები არც თუ ისე მჭიდროდ არიან მიმოფანტული ცაზე, მაგრამ ისინი ფერადი, თავისებურია მათი სინათლის დიაპაზონით. რატომღაც, ამ მნათობებს რომ ვუყურებ, ისეთი სევდიანი შეგრძნებაა, თითქოს ანგელოზებს უყურებ თვალებში, რომ ისინი გმობენ სამყაროს ცოცხალ არსებებს თავიანთი ამაზრზენი, მართლაც ველური საქციელის გამო.
  გრობზაგონატის არმია არ ჩქარობდა შეხვედრას, მხოლოდ ცალკეული მობილური ნაწილები, რომლებიც სწრაფად ისარგებლეს თავიანთი უმაღლესი სიჩქარით, შეუტიეს მტერს, მიაყენეს ზიანი და უკან დაიხიეს. საპასუხოდ, ისინი ცდილობდნენ მათ დახვედრას ცეცხლსასროლი იარაღით, მაგრამ უფრო მოხერხებული და ტექნოლოგიურად განვითარებული კუბოს ბუნკერები მოქმედებდნენ ბევრად უფრო ეფექტურად. ნაღმები აფეთქდა, თითქოს აფეთქდა, ამოიფრქვა კრეისერის და გამანადგურებლების ფრაგმენტების გეიზერში. მაგრამ აქ შესაძლებელი იყო ნაგავსაყრელი და დიდი თამაში. ჩამოაგდეს ადამიანთა კონფედერაციის ერთ-ერთი უზარმაზარი საბრძოლო ხომალდი, გემი ძლიერად ეწევა და გიგანტური ვარსკვლავური ხომალდის "სტალინგრადის" ბორტზე არეულობა სუფევს.
  მთელი ძალით ცდილობენ მის გადარჩენას, გოგო-ბიჭების კანი ფაქტიურად იფშვნება საშინელი სიცხისგან. ჰაერში კი, როგორც მოდას, ვარდის წყალს ასხამდნენ, აზოტისა და ჟანგბადის მოლეკულა რეაგირებდა, რამაც ადამიანისთვის ისედაც აკრძალული ტემპერატურა აიწია. აქ გოგონა მუხლებზე დაეცა და პერუნის ამულეტს დახრილი კოცნის, ცრემლების წვეთები აორთქლდება ისე, რომ დრო არ აქვს, რომ მიაღწიოს მძიმე ლითონის საფარს. აი ეს არის სიკვდილი, ახალგაზრდა მამაკაცი, რომელმაც ნახევარი საათის წინ აყვანა სცადა, იატაკზე დაეცა და წითელ ხორცს ძვლები აცლის...
  საბრძოლო რობოტი, წვეთებს საპოხი მასალის წვეთებს ფართო მუწუკიდან, როგორც ჩანს, ეს მანქანა ღრიალებს, განიცდის ტანჯვას, უგზავნის ლოცვას ელექტრონულ ღმერთებს, ორობითი კოდის საფუძველზე. ვენტილაციის სისტემა იშლება, გადაიქცევა ერთგვარ პატარა, მაგრამ მრავალრიცხოვან შავ ხვრელად, რისკავს ყველაფრის და ყველაფრის შთანთქმას.
  აქ არის ორი მომხიბვლელი ქალი მეომარი, წარუმატებლად მიჯაჭვული პანსიონის ნაღმტყორცნებს ხელებით და სიკვდილის გადადებას ცდილობენ. მათი დახვეწილი, ვარდისფერი სახეები დამახინჯებულია, მშვენიერი სახეები კი გაუსაძლისი ტკივილით. მაგრამ შეწოვის ტორნადოს წნევა იზრდება. ის თითებს იშორებს, დახეული კუნთებიდან და მყესებიდან ჟოლოსფერი სისხლი იღვრება და გოგონები ხორცსაკეპ მანქანაში შევარდებიან. ფრენისას წითური გოგონა ეჯახება ახალგაზრდა კაცს და მუცელში ჩაარტყა მისი მელას მსგავსი თავი.
  ისინი ახერხებენ ერთმანეთის გაღიმებას, სანამ არ დაბრუნდებიან. მეორე ქალმა, უკვე ნახევრად ნახშირზე მეტი, კედელზე დამწვარი ხელით დახატა: "მამაცი ერთხელ კვდება, მაგრამ სამუდამოდ ცხოვრობს, მშიშარა ერთხელ ცხოვრობს, მაგრამ სამუდამოდ მკვდარია". მოლურჯო-მომწვანო ალი მატებს სითბოს, რომელიც მოიცავს რამდენიმე წუთის წინ ყველაზე პრესტიჟული პოდიუმების ღირსეულ სხეულს. აქ გოგონას ძვლები იშლება და ძლიერი კუნთები, ბავშვობიდან გამაგრებული, იშლება თეთრ ფერფლად.
  საბრძოლო ხომალდი ძლიერად ააფეთქეს, ვაკუუმში აფრქვევდა ჰაერის ბუშტუკებს, შემდეგ კი აფეთქდა და მრავალ ფრაგმენტად დაიმსხვრა.
  ჰიპერმარშალმა გრობზაგონათმა პრინცმა "გიგანტმა მაკამ" ბრძანა:
  - წინ წაიწიეთ ხუთი მილიონ რვაას ორმოცდაათი ათასი სუპერ ფრეგატი, ისევე როგორც ხისტი ანიგენის მატარებლები. დაე, სამყაროს ურდომ გადალახოს მტრის ზურგზე!
  ფრეგატები ცდილობდნენ შეენარჩუნებინათ ფორმირება, განლაგდნენ ცალკეულ ხაზებში. სარაკეტო კრეისერები და მებრძოლები მებრძოლებთან ერთად ქმნიდნენ ერთგვარ წვრილ ბადე ქსელს. თავდაპირველად ისინი ცდილობდნენ მტრის დაბომბვას დიდ მანძილზე, იყენებდნენ იარაღს, რომელიც აღარ არის სამყაროსთვის ახალი, მაგრამ უკიდურესად დამღუპველი: თერმოკვარკის რაკეტები. დიდი პანჩერის კრივის ტაქტიკის მსგავსად: დაყარეთ გრძელი მარცხნივ დარტყმა და მოერიდეთ თქვენს პარტნიორს. კოალიციის ხომალდები უკან დაიხია, ვარსკვლავური ხომალდების უკანა მცველი ნაწილი წინ მიიწევდა და ცდილობდა დროულად გაერღვია ბრძოლის ველზე. კუბოები, რომლებიც იყენებენ თავიანთ უპირატესობას ორგანიზებაში და მანევრირებაში, ისევე როგორც ჯალათი ნაჯახით, წყვეტენ მათ მოწინააღმდეგე ძალების უფრო თავისუფალ ფორმირებას. მათ შორის, ვინც უცხოპლანეტელებზე თავდასხმას ცდილობდა, ზარალი გაიზარდა.
  ეშმაკი სილამაზის გენერალი ჰერცოგინია დე ფურია მირბის თავის მაღალსიჩქარიან ანნიგენის გადამზიდავზე. ეს ისეთი სახის საბრძოლო ვარსკვლავური ხომალდია, რომ ჩვეულებრივი კრეისერებისგან განსხვავებით, თოფების ნაცვლად, ანტენის ემიტერები აქვს, რომლებიც ბრძოლაში გამოყენებისას მტრის გემების ჯავშანს აზიანებენ თავიანთი ეფექტით. აქ მოდის გრავიოპლაზმური ტალღები, რომლებიც სწრაფად გადიან ვაკუუმში. შავი სივრცე მათი კოსმოსური მოძრაობებიდან არის შეღებილი, როგორც წყალი დაღვრილი ბენზინიდან. მოქმედება ძალიან დამღუპველია. ისინი ახვევენ უცხოპლანეტელების იარაღს წარუმატებლად, რომლებიც ცდილობენ მათ დაუპირისპირდნენ, იწვევენ ჩარევას კომპიუტერულ ხელმძღვანელობაში, ან თუნდაც მაღალი ინტენსივობით იწვევენ დეტონაციას თერმოკვარკის რაკეტების განადგურების ფუჟებში. მტრის ვარსკვლავური ხომალდები ჰგავს თევზს მანქანის ზეთის ფირის ქვეშ, ზოგიერთი მათგანი არ არის დამზადებული ლითონის ან კერამიკისგან, არამედ ბიოლოგიური წარმოშობისა და საკმაოდ რეალისტურად ირევა ყველაზე საშინელი კრუნჩხვით.
  აქ კიდევ ერთი საბრძოლო ხომალდი იწყებს ნგრევას, ანათებს, თითქოს უზარმაზარი ხომალდი, რომლის დიამეტრი არხის მთელ სიგანეზეა, დამზადებულია ბენზინით სავსე დომინოსგან. არაფერია სათქმელი მცირე ვარსკვლავური ხომალდების დანაკარგებზე. უცხოპლანეტელთა და მიწიერთა კოალიცია აშკარად დათმობს, როგორც ჩანს, სტალზანების უახლესი იარაღი - გამოსხივებული გრავიოპლაზმა, სიტყვასიტყვით შოკში ჩააგდო რამდენიმე ასეული იმპერიის კოსმოსური ძალები.
  Comte de Barsov აკონტროლებს ცეცხლს სკანერის წინ თითების გარკვეული თანმიმდევრობით გადაადგილებით. გარეგნულად, კუბოს ყუთი გენერალი Six Stars ჰგავს ძლიერ, გმირულ აღნაგობას კაცის ზოლიანი ვეფხვის სახით. აგრესიულად სიმპათიური მხეცი, მაგრამ ეს არის ბოროტი სილამაზე - ლუციფერი. გრობზაგონი გაბრაზებული ხითხითებს და უმოწყალოდ ურტყამს. ის გრძნობს რამდენიმე გალაქტიკიდან თავმოყრილი ღორღის დაბნეულობას. მაშ, მიეცით მათ კიდევ უფრო შეკრება, გაზარდეთ პანიკა. როდესაც უმოწყალო, მძიმე იმპერიის მთავარი ძალები შევიდნენ ბრძოლაში, ზოგისთვის იქნება გამარჯვებული, მხიარული დასასრული, ზოგისთვის - სამწუხარო დასასრული.
  კოალიცია გარკვეულწილად ქაოტურად მოქმედებს, ორგანიზებული წინააღმდეგობის ნაცვლად, ბუნდოვანი მანევრების ნაცვლად, ორი გრანდიოზული საბრძოლო ხომალდიც კი, მიუხედავად კოსმოსური დისტანციებისა, დაბრმავდნენ, მიცურავდნენ ერთმანეთისკენ, შემდეგ ღრიალით, გრავიტაციული ტალღების საშუალებით, მტკივნეულად ყურებში. ახლოს მდებარე მებრძოლები ერთმანეთს შეეჯახა.
  მათ შიგნით ტიხრები გატყდა, საბრძოლო კუპეები, ყაზარმის კაბინები, სავარჯიშო და გასართობი დარბაზები დაიმსხვრა. ეს ყველაფერი ტალღის სისწრაფით მოხდა, საკმარისად სწრაფად, რათა მოეკლა გაქცევის ნებისმიერი შანსი, მაგრამ მაინც სასტიკად ნელა, რაც მილიონობით ხაფანგში ჩარჩენილ ცოცხალ არსებას აძლევდა შესაძლებლობას იგრძნონ შეუბრალებელი სიკვდილის კოშმარული შიში.
  აქ არის ჩიპური რასის გრაფინია, რომელიც ძალიან ჰგავს იის თაიგულს ვარდისფერი ბაყაყის ფეხებით ოქროსფერ კულულებში, იღებს მტკივნეულ სიკვდილს, აღიარებს ... თავის საბრძოლო გამომცემელს. კომპიუტერული ჰოლოგრამა კითხულობს ლოცვებს და ათავისუფლებს ცოდვებს სწრაფი ტემპით. ასეთია ამ გლამურული ერის რელიგია, თქვენი მაღალტექნოლოგიური იარაღი მღვდლის როლს ასრულებს, მხოლოდ კიბერნეტიკური ინტელექტი ითვლება ასე, მას აქვს საკმარისი სიწმინდე და სიწმინდე, რათა შუამავალი იყოს ცოცხალ ორგანიზმსა და ყოვლისშემძლე ღმერთს შორის. მღვდელმთავარის ბოლო სიტყვები იყო:
  - სამყარო ხიბლს მოკლებული არ არის, მაგრამ საზიზღრობა ღმერთს არ შეეწირა!
  ჰერცოგინია დე ფიური არის გუნდის მოხდენილი და სპორტსმენი სპეციალური რეჟიმით, შეკუმშული მეტყველების კოდით, რომელიც ორმაგ როლს ასრულებს. შიფრის პირველი ფარი გუნდის შესაძლო მოსმენებისგან. მეორე მაგოთელოპათიური იმპულსი.
  კრეისერები, გამანადგურებლები, ბრიგანტინები და თუნდაც ერთი კოსმოსური ხომალდი, ეს არის მისი ვარსკვლავური ხომალდის მიერ დაზიანებული ან მთლიანად განადგურებული გემები. დე ფურია ლოგიკურად აღნიშნავს:
  - გამბედაობას შეუძლია არასაკმარისი ვარჯიშის კომპენსირება, მაგრამ ვარჯიში არასოდეს ანაზღაურებს გამბედაობას!
  მათმა ბრძოლამ უკვე გაანადგურა რეაქტორის თერმოკვარკის ენერგია (ჯერჯერობით მისი გამოყენება არც ისე სრულყოფილია) თითქმის ზღვრამდე და მოუთმენლად ელოდება ბრძანებას. ძირითადი კლასების მრავალი ასეული ათასი მტრის ხომალდი უკვე განადგურებულია, ბრძოლა მიმდინარეობს ყველაზე ფართო ფრონტზე.
  გაცემული იყო ბრძანება, იჩქარეს, მოაწყვეს უკან დახევა, რათა გადატენონ სატვირთო სადგურებზე - სპეციალური ვარსკვლავური ხომალდის კონტეინერები.
  და პრინცმა "გიგანტმა მაკამ" ახალი ძალები ჩააგდო ბრძოლაში:
  კერძოდ, მისი პირადი ფლაგმანი ულტრა საბრძოლო ხომალდი "Beast".
  შემდეგ კიდევ ორი გიგანტი "Shock and Awe" და "Red Noose" წინ წაიწია. მათ განალაგეს ათიათასობით მსხვილი და პატარა იარაღები და ემიტერები. მათ ზემოთ ციმციმებდა რამდენიმე დამცავი ფენა: გრავიომატრიქსი, მაგოსპატალური ველები (გამტარი მატერია მხოლოდ ერთი მიმართულებით), ძალის რეფლექტორი. ყველა კიბერნეტიკური მოწყობილობა მუშაობდა ქვედონეზე თეოპლაზმაზე, რომელიც აძლევდა წინააღმდეგობას ჩარევის მიმართ. ამავდროულად გამოიყენებოდა უზარმაზარი რადარები, რომლებიც თავად ქმნიდნენ იეზუიტურ ღობეებს მტრის ელექტრონიკისთვის.
  თითქოს სასიკვდილო სეტყვა დაეცა ნათესებს, დაეცა სიკვდილის მომტანი "საჩუქრები"... სამი გიგანტი ცდილობდა უფრო ფართოდ გაფანტულიყო, რათა რაც შეიძლება ეფექტურად გაენადგურებინა მტერი. ისინი პრაქტიკულად დაუცველები არიან, ისევე როგორც ბურთის ელვა, ფრენა, წვავს ვერხვის ფუმფულა კოსმოსში ფრიალებს, ასეთია მათი მომაკვდინებელი გავლენა უცხოპლანეტელების კოსმოსურ ხომალდებზე. აიძულეთ ისინი პანიკურად უკან დაეხიათ. უამრავი აბი ფორმის სამაშველო მოდული იფანტება ვაკუუმში, უფრო და უფრო მეტი მათგანი კანკალებს რაკეტების აფეთქებისგან, როგორც ბუები მღელვარე ზღვაში. ჯერჯერობით, კუბოები მათ ყურადღებას არ აქცევენ, არღვევენ პირველ რიგში საშიშს და ძლიერს, შემდეგ კი შესაძლებელი იქნება უცხოპლანეტელების დასრულება, რომლებმაც დაკარგეს გონების ნარჩენები საშინელებისგან. ბრძოლა ჯერ არ არის მოგებული, დაუნდობელი იმპერიის ჯარებიც განიცდიან, თუმცა მტერთან შედარებით უმნიშვნელო ზარალს.
  მაგრამ ამავე დროს, ცეცხლოვან კოსმოსურ ხომალდებზე არ არის აურზაური და პანიკა. ევაკუაცია მიმდინარეობს ძალიან შეუფერხებლად, თითქოს ეს არ იყოს ცოცხალი ორგანიზმები, არამედ ბიორობოტები. უფრო მეტიც, უკან დახევას, თითქოს სიკვდილის დაცინვას, თან ახლავს მამაცი სიმღერები.
  და აი, დე ფურიას ანიგენის მატარებელი: გრავიტაციული პლაზმის ასეთი სპეციალური მატარებელი, რომელიც მოულოდნელი აღმოჩნდა დამანგრეველი ძალის თვალსაზრისით. განადგურების ენერგიის დატენვა მოხდა თითქმის მყისიერად და ისევ ბრძოლაში.
  ვარსკვლავური ხომალდი მაქსიმალურ აჩქარებას იძენს, ჰერცოგინია სტაბილიზატორსაც კი უჭირავს, საბრძოლო კოსტუმის გამჭვირვალე ქსოვილის მეშვეობით ხედავ, როგორ არის დაძაბული მისი დიდი ბიცეფსი და არა ქალურად. მას და ეკიპაჟის სხვა წევრებს უნდა ეცადონ, რომ ზურგზე არ ჩამოვარდნენ. ჰერცოგინია ვეფხვის თავით განუმეორებელია, როგორც მეომარი კომიქსებიდან, მისი თვალები გამჭოლია, ძალიან კაშკაშა, გრძელი და სქელი თმები ფრიალებს მომავალი ჰაერიდან.
  ძნელი დასაჯერებელია, რომ ამ გმირმა გოგონამ უკვე ორასი ციკლი გაიარა. როგორი სუფთა და სუფთაა მისი სახე, ძალიან მოძრავი, ხან მრისხანე გამომეტყველებით, ხან პირიქით ანგელოზური ან მხიარული. მის უკან ბევრი ბრძოლა დგას, მაგრამ ის არასოდეს იღლებოდა მათგან. ყოველი ახალი ბრძოლა რაღაც განსაკუთრებულია, თავისი ენით აღუწერელი სილამაზითა და სურათის სიმდიდრით, ამაღელვებელი რიტმით.
  ახლა კი მათ აქვთ უახლესი იარაღი მოქმედების პრინციპის თვალსაზრისით, რომლის წინააღმდეგაც მტერი ნაკლებად სავარაუდოა, რომ შეძლოს ეფექტური დაცვის პოვნა, ყოველ შემთხვევაში, გრობზაგონატის საბოლოო გამარჯვებამდე.
  რა უმწეოა ფიზტების რასის დრედნოტი. დაბრმავებული, კარგავს მიმართულებას. ტრიალებს სპორტსმენის მიერ გაშვებული დისკით, რომელიც რამდენიმე მომენტის შემდეგ მისი შემადგენელი ნაწილები გალაქტიკის ფართობებზე დაასხურეს. ან კიდევ ერთი სამწუხარო მსხვერპლი, სამი გამანადგურებელი ერთდროულად იღუპება გრავიოპლაზმის მკლავებში, გემები კანკალებენ და ბრტყელდებიან, როგორც მცხუნვარე ქვიშაზე სერფინგის მიერ აგდებული ფრა.
  ბარონ დე ალიგატორი, რომელიც ასწორებდა ემიტერების დამიზნებას (და არა უშედეგოდ, ახალი დამწვარი კრეისერიდან მხოლოდ მონობლოკის ჩხირები დარჩა), სინანულით აღნიშნა:
  - მოკვლა ადვილია, გაცოცხლება ძნელია და საერთოდ შეუძლებელია ძალადობის გარეშე ცხოვრება!
  დეფურია, რომელიც მართავს თავის ვარსკვლავური ხომალდების ჯგუფს, ახორციელებს განადგურების სხვა ნაკადს და ჰგავს ტვირთის ტრანსპორტიდან გადაკეთებულ გემს, ასევე ჩახლართულია პლაზმურ ქსელში, მიუთითებს:
  - სიკვდილი, როგორც ერთგული მეგობარი, აუცილებლად მოვა, მაგრამ თუ გინდა უფრო დიდხანს გაისეირნო კაპრიზული ცხოვრებით, დაამტკიცე გონების ერთგულება და ვაჟკაცობა!
  კომტ დე ბარსოვმა ხმამაღლა ყეფა და განაგრძო თავისი მახვილგონივრული სიტყვიერი ხაზი:
  - კანონები სულელებისთვის არ იწერება, მაგრამ მათი დარღვევისთვის სანქციებსაც იღებენ იმ ჭკვიანი ადამიანებისთვის, ვინც ეს კანონები დაწერა!
  მრავალფეროვანი არმადას ორგანიზებული წინააღმდეგობა გატეხილია. კოსმოსში გაქცევა მთის კოლაფსსაც კი ჰგავს, ეს არის ტორნადო, რომელმაც მაშინვე დაფარა ჭუჭყიანთა სკოლა, დაამარცხა და ერთდროულად აიყვანა ყველას... დევნა დაიწყო. როგორც მგლების ხროვა ცხვრის ფარას მართავს. მხოლოდ კუბოებია მგლებზე ბევრად ბოროტი, დაუნდობელი. მათთვის ეს გადარჩენის კი არა, ურყევი ნებისა და დაუნდობელი მრისხანების დემონსტრირებაა. დევნა, ტანჯვა, არ გაუშვა. და მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი ბავშვი არ დაელოდება მშობლებს (და აქ ერთსქესიანი არსებები შეიკრიბნენ ათეულ სქესამდე), მაგრამ დედები, მამები, ნეიტრალები, მათი ვაჟები, ქალიშვილები და ვინ იცის კიდევ ვინ... რა ვაჟკაცობაა ასეთ მკვლელობა, როცა თრიდაზე სროლაც კი მეტ უნარს და ძალისხმევას მოითხოვს. ნამსხვრევები დატბორა სივრცეში და დაეცემა სანათებს, რამაც გამოიწვია კორონალური აშლილობა, გამოკვეთა და პლაზმური მორევები ზედაპირზე. ცალკეული ვარსკვლავები ფერებსაც კი ცვლიან იმ მრავალი უცხო ობიექტისგან, რომელიც მათ ზედაპირზე დაეცა. ყველას არ ესმის, მაგრამ ვისაც გული აქვს: განსაკუთრებით საშინელებაა, თუ პიროვნების მქონე არსება ცოცხლად იწვის, პიროვნება კი მთელი ირაციონალური და არაპროგნოზირებადი სამყაროა.
  ვაკუუმსაც კი შეუძლია ტირილი, ასეთი მარშრუტიდან...
  პირველკურსელებმა ალექსმა და ანჯელინამ ეს ყველაფერი დაინახეს და არა ისე, როგორც ფილმში, არამედ ერთდროულად, ბევრ წერტილში და დეტალში, როცა ყველაფერი შემოდის და გონება აღქმის კალეიდოსკოპით ავსებს.
  შემდეგ მათ შენიშნეს, რომ ერთ-ერთი ადამიანის ვარსკვლავური ხომალდი - ბრიგანტინი პატარა დელფინის კონტურებით, მიიწევდა... მიძინებული კვაზარისკენ, რომელიც ცისარტყელას ყველა ფერით ანათებდა. რაღაცამ უთხრა სტუდენტებს, რომ ეს იყო კვაზარი, თუნდაც არა ისეთი სხივებით, რომლებიც წვავს ყველა ცოცხალ არსებას. მაგრამ შემცირებული ფორმითაც კი, ის მალავდა სასიკვდილო საფრთხეს ყველაფრისთვის მატერიალური. და ეს ბრიგანტინი მამაც თვითმკვლელად ჩანდა.
  ანნიგენოსმა ჰერცოგინია დე ფურიას მეთაურობით მიიღო ბრძანება: "გადაკვეთა, მიწიერი ვარსკვლავური ხომალდი!". და სამი უზარმაზარი ათასი ჯარისკაცი და ათიათასობით საბრძოლო რობოტი ბორტზე, თითქმის დაუზიანებელი, მივარდა ბრიგანტინის უკან.
  თითქოს მტაცებელი ზვიგენები მისდევენ პატარა იხვის ჭუკს, რომელიც იხრჩობა მძვინვარე ოკეანის მღელვარე წყლებში.
  ალექსმა უცებ იგრძნო, რომ მას შეეძლო არა მხოლოდ აფრენა, არამედ მოძრაობა, დაუყვირა მეგობარს: "მოდით, ანგელოზი გავყვეთ მათ". გოგონამ უპასუხა: დიახ, ვგრძნობ, რომ შემიძლია.
  დაე, მიხაილ ბოიარსკი იმღეროს: "თუმცა სხეული სულის გარეშე არ არის სხეული, მაგრამ რა სუსტია სული სხეულის გარეშე!" შეიძლება ეს ასეა, მაგრამ... სულს შეუძლია სხვის ხორცში შესვლისას და მასზე კონტროლის აღება, ზღაპრული ძალით გამოვლინდეს...
  გამანადგურებელი რადიაციის დამწვარი ნაკადები ამოვარდა სამი ხანჯლიდან და ჩანდა, რომ ადამიან ბრიგანტინს, მამაცი კაპიტანი ალენა სნეგოვას მეთაურობით, ოდნავი შანსიც არ ჰქონდა. უკვე მაგოპლაზმური ტალღები ჭურჭელში ხვდებოდნენ, დეფორმირებდნენ ვერცხლისფერ ჯავშანს, აიძულებდნენ მსუბუქი ქვემეხების ლულებს ზედმეტად მოხარშული მაკარონივით დაეცეს. ეკიპაჟის წევრები განიცდიან საშინელ ტკივილს, საბრძოლო კოსტუმები იშლება, კანი იშლება, თვალები ბრმა ხდება... როგორც ჩანს, შანსი არ არის... ბრიგანტინი იწყებს ბზინვას, ტოვებს ბუმბულის მოწევას, ანტიმატერიის ხიზილალას.
  მაგრამ ამ ბოლო მომენტში, როცა არარსებობის ჯოჯოხეთის უიმედო უფსკრულში ჩავარდებით, ფლანგებზე განლაგებული ორი ანიგენის მატარებელი, შემობრუნების გარეშე, შუაში აყენებს რადიაციას.
  და დაიწყო, ცენტრალურ ხანჯალზე გავიდა მოლურჯო ტალღები, ავტომატიკა დაცვაზე გადავიდა. და ადამიანური ხომალდი, რომელიც გიგანტების ფონზე პაწაწინა ჩანდა, კარგავდა სტრუქტურის ნაწილებს, გაიქცა მოლურჯო მაგოპლაზმური ქსელიდან.
  ალექსი ბარონ დე ალიგატორის სხეულში იჯდა, ანჯელინამ კი გრაფ დე ბარსოვის ცნობიერება გაანადგურა. ჩვეულებრივი კუბოს ბუნკერები, ოფიცრების მსგავსად, მიჩვეულნი არიან არა მეთაურების ბრძანებების განხილვას, არამედ მათ შესრულებას. თუ სხეულებში დამრტყმელებმა თავიანთი "ცხენების" მეხსიერების გამოყენებით ბრძანეს ცეცხლის ობიექტის შეცვლა, მაშინ... ამიტომ აუცილებელია. როგორც გრბოზაგონატის მთავარი წესი ამბობს: "ვფიცავ, რომ უდავოდ ვემორჩილები ჰიპერიმპერატორს, პირადად მას, ისევე როგორც მის მიერ დანიშნულ ნებისმიერ უფროსს!".
  ბრძანება გაცემულია და სრულდება... მაგრამ კუბოს მატარებლების პიროვნებებს არ სურთ შეეგუონ იმ ფაქტს, რომ ახალგაზრდა პატიმრების უსხეულო სულებმა დაიპყრეს მათი სხეულები. იწყება სასტიკი ბრძოლა, ალიგატორი და ბარსოვი იყინებიან, ვეფხვის თვალები უბრწყინავს. შეკვეთა უკვე გაცემულია და ის შესრულდება სანამ არ გაუქმდება...
  თუმცა, ბრიგანტინმა უკვე მიიღო სასიკვდილო ჭრილობები, სულ ცოტა მეტი ... ალენა მოროზოვა, ბოლო ძალით, ეკიდება ცნობიერების თხელ ძაფს. მისი კოსტიუმი, ფორმასთან ერთად, ნახშირბადია და ალი სასტიკად ეფერება მის ისედაც სრულიად შიშველ სხეულს. კანი იფარება დიდი ბუშტუკებით, შემდეგ აქერცლება. ცვივა კონცხის ნაჭრები... ცოტა კიდევ...
  აქ არის კვაზარის თხელი კუდი, სადაც მის ბრიგანტინს უნდა მოხვედრა, უფრო სწორად, რა დარჩა მისგან... ალიგატორისა და ბარსოვის პიროვნებები უკვე დაბრუნდნენ, მაგოპლაზმა ისევ ამოჭრილია... ალენას დამწვარი ძვლები იშლება და მისი ცნობიერება შავ ძაბრში იწვება... და ნანოწამის უმნიშვნელო ფრაქციისთვის, საბოლოო განადგურებისთვის, ბრიგანტინის მეთაურის ფრაგმენტი ჩაფრინდება კვაზარის პრობომერანში...
  ყველაფერი უცებ გაჩერდა, თითქოს არასდროს დაწყებულა. მეწამული თანავარსკვლავედის ფლოტის არმადა გაიყინა და მისი მოწინააღმდეგეები მაშინვე გაუჩინარდნენ. ფრთებივით ჩანდა და კოსმოსური თათები კოსმოსში იყო მიბმული და ვერ მოძრაობდნენ. და ამავდროულად, არავის უგრძვნია ოდნავი კანკალი ან შერყევა. ყველაფერი რაც მოხდა ჩვეულებრივი ფიზიკის ფარგლებს სცილდებოდა.
  ჰერცოგინია დე ფიურიმ სასტიკად იღრიალა:
  - ეს ვინ არის, მაგარია, რომ შეძლო ჩვენი შეჩერება?
  გენჰირ ვოლფმა დაუფარავი სიძულვილით შეხედა:
  - წარმოდგენა არ მაქვს... პრინციპში შეუძლებელია, თუმცა...- ხმას აუწია გენერალ-კუბოს მჭრელმა აშკარად შეშინებულმა ჩურჩულამდე, გვერდებზე ყინულიანი თვალებით ნერვიულმა სირბილმა უღალატა, დაამატა. . - ჩვენმა აგენტმა განაცხადა, რომ დედამიწას შეუძლია ხუმრობა დროთა განმავლობაში გადააგდოს.
  ჰერცოგინიამ მშვიდად, თუნდაც უგულებელყო, უპასუხა:
  - ეს, რა თქმა უნდა, გამაღიზიანებელია, მაგრამ ცოცხალ ინდივიდებს ბრძოლას ვერავინ აკრძალავს, ჩვენ კი კუბოების ეზოებს მოგება!
  ალიგატორი გამომწვევად იღრიალა და პირში ჩააგდო ის, რაც მძიმედ დამუშავებულ სენდვიჩს ჰგავდა. ვეფხვის - ადიუტანტის დაუმორჩილებელ თმას ეფერებოდა , ენერგიულად ღეჭავდა კულინარიულ პროდუქტს ხმამაღალი ხრაშუნით, მაგრამ ამავე დროს სრულიად გასაგები და ძლიერი ხმით, მან შეაჯამა:
  - დაუმთავრებელი მტერი არანამკურნალევ დაავადებას ჰგავს - ველით გართულებებს!
  ანჯელინასა და ალექსის შელახული სულების გვერდით, თითქოს ყინულის ხვრელიდან, ალენას სულის გაბრწყინებული სუბსტანცია გაჩნდა. გათავისუფლებული სულის სახე მზესავით გაბრწყინდა. თანაკურსელების გაუგებარი მზერა რომ დაიჭირა, გოგონას კაპიტანმა მხიარული ენთუზიაზმით აუხსნა:
  -ჩვენ გავიმარჯვეთ! კაცობრიობის საფრთხე აღმოიფხვრა, როგორც ეს, ასევე მომავალი გამოწვევები.
  ანჯელინამ დაბნეულად ჩაილაპარაკა:
  - Და როგორ?
  ალენკამ ახსნა დაიწყო:
  - დიდმა მეცნიერმა პაველ კარპოვმა აღმოაჩინა, რომ დროს აქვს ისეთი სტრუქტურა, როგორიც არის სავსე, უსაზღვრო მდინარის მრავალი მილიონი დამოუკიდებელი ნაკადი. და რომ შესაძლებელია, ერთგვარი ტალღის მოთავსებით, გავლენა მოახდინოს კონკრეტული ნაკადის მსვლელობაზე. სამწუხაროდ, ის გარდაიცვალა, რითაც ბოლომდე გამოავლინა გავლენის მექანიზმები და სხვა ასეთი გენიოსი არ არსებობდა. მაგრამ აქ არის ერთი გზა ასეთი ტალღის შექმნისა და მის მიერ გამოვლინდა. თუ თქვენ გამოდევნით მძინარე კვაზარის ენერგიას გარკვეულ დიაპაზონში და მხოლოდ ახალი წლის პლანეტა დედამიწაზე ზუსტად შუაღამის დღესასწაულების დროს, მაშინ გამოთავისუფლებული ენერგია გამოიწვევს პლანეტის წარსულში ერთგვარ აჯანყებას და გაორმაგებას. მზის სისტემაში დროის დინება მოხდება...
  ალექსი დაიბნა და ეთეროვანი ქუთუთოების მოციმციმე ჩასჩურჩულა:
  - და რა მნიშვნელობა ექნება?
  მეომარმა ალენამ განმარტა:
  - მზის სისტემის ყველა ადამიანი მიიღებს დამატებით ერთ წელს სიცოცხლეს, რაც იმას ნიშნავს, რომ პაველ კარპოვს ექნება დრო, დაასრულოს თავისი უნიკალური აღმოჩენები... უფრო სწორად, მას უკვე აქვს, ჩვენს წინ მტრის არმადა არ არის!
  ანჯელინამ კანკალით წამოიძახა:
  - ყველა გაანადგურე!
  ბრიგანტინის კაპიტანმა სიყვარულით გაიღიმა და საპასუხოდ თვალი ჩაუკრა:
  - Ვფიქრობ არა! მხოლოდ დროის მდინარეში მოთავსებულმა ქრონოლოგიურმა დინებას მოაქცია მათთვის წრეში. ეს ნიშნავს, რომ კუბოების ყუთები იცხოვრებენ სამუდამოდ, ერთ დროს, იცხოვრებენ იმავე წელს უსასრულო რაოდენობის ჯერ!
  - Და ჩვენ? ჰკითხა ალექსმა.
  - შენ დაბრუნდები თავის დროზე და იმედია შემდეგ ჯერზე ბანდიტებთან ერთად ქუჩაში არ წახვალ...
  ახალგაზრდა კაცმა და გოგონამ გაიღვიძეს კრემლის ზარის წინ, წითელ მოედანზე. გიგანტურმა საათმა შუაღამისას ზომიერად და დიდებულად დაიწყო ცემა.
  ახალი წელი დადგა.
  . თავი #15
  პაუზის შემდეგ საომარი მოქმედებები განახლდა. ჩინელებმა კვლავ სცადეს, შეკრიბეს ძალები რუსეთის შორეულ საკუთრებაზე თავდასხმისთვის.
  ამჯერად ექვსმა აიღო კიდევ რამდენიმე თანამედროვე იარაღი.
  ამ შემთხვევაში ექვსივე ავიდა IS-7-ზე ჯადოსნური შეუცვლელი ჭურვებითა და ვაზნებით.
  და მათ დაიწყეს ზედმეტი ცერემონიების გარეშე ჩინეთის არმიის დახვრეტა და ქიაყელებით მისი გატეხვა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ასევე ისროლა ქვემეხიდან და იღრიალა:
  - ჩვენი გამარჯვება გარდაუვალია, ახლა ისე აღარ იქნება, როგორც ადრე!
  თუმცა, სროლის დროს და მაშინაც კი, როცა რიგრიგობით ისვრი, შეგიძლია სხვა რამეზე იფიქრო.
  მართლაც, რატომ არის ვლადიმერ ვლადიმროვიჩ პუტინი ასეთი იღბლიანი პოლიტიკოსი და პრეზიდენტი? კერძოდ, ელცინის ოფიციალურ მემკვიდრედ დანიშვნის თავიდანვე ყველაფერი კარგად მიდიოდა.
  ჩანდა, რომ კომუნისტები და იაბლოკო უნდა მოქმედებდნენ როგორც ერთიანი ფორმაცია - ელცინის მემკვიდრე ნომერ პირველი მტერია.
  მაგრამ გამოსვლა არ შედგა. და სობჩაკი, რომელიც მოიპარა, არ გახსენებია. დამტკიცება რეგულარულად მიმდინარეობდა. თუმცა კომუნისტებს უნდა გაეგოთ: ეს მათი მომავალი მესაფლავეა!
  დიახ, და იავლინსკი - რომელიც ცდილობდა თავი გამოეჩინა, როგორც ყველაზე ოპოზიციური პოლიტიკოსი, რომელსაც არასოდეს მისცემდა ხმა ბიუჯეტს, რატომ არ შეეწინააღმდეგა.
  უბრალოდ ისეთი უცნაური გახდა.
  და მერე როგორღაც გაუმართლა. მოძალადე და მშიერი დაღესტანი მხარს არ უჭერდა ვაჰაბიტების სპექტაკლს, თუმცა, ალბათ, ბასაევი და ხატტაბი ამას ითვლიდნენ. დუმაში ოპოზიციას ხელისუფლებასთან შეჯახება არ ჰქონია. ან გამოიყენეთ ჩეჩნური ფაქტორი.
  მოკლედ, თავიდანვე ყველაფერი პუტინის სასარგებლოდ იყო. და დუმის ოპოზიცია არ ცდილობდა მოსკოვსა და ვოლგოდონსკში მომხდარი აფეთქებების გამოყენებას ხელისუფლების წინააღმდეგ.
  მიუხედავად იმისა, რომ კომუნისტებმა უნდა გაიგონ, ისინი უკანა პლანზე გადადიან.
  იავლინსკიმ ეს ძალიან დაგვიანებით გაიგო.
  ოლეგმა ესროლა ჩინელებს, ყვითელი მეომრები ჭურვებით დაშალა.
  და ამოისუნთქა...
  ᲙᲐᲠᲒᲘ. პოლიტიკაზე ფიქრი ცოტა მაღიზიანებს. ავიღოთ გერდა მაგალითად. ის ერთ-ერთ სურათზე ყაჩაღების ტყვედ არის გამოსახული, ფეხშიშველი ხელებით. ფეხები კი წითლდება, გაუხურებელ ზოოპარკში ჩანს ირემი, ყაჩაღი ცივა, გერდას კი ფეხები ძალიან ცივი.
  საწყალი გოგო, ფეხსაცმელი წაართვეს, რაც დედოფალს ევედრებოდა. ახლა კი ტყვეობაში იტანჯება.
  ბიჭმა ისევ ესროლა ციური იმპერიის არმიას, ჯოისტიკის ღილაკზე შიშველი ფეხის თითები დააჭირა.
  მერე სხვა მიმართულებით წავიდნენ.
  ჟირინოვსკი ელცინს პირდაპირ არ უჭერდა მხარს და არ არსებობს არც ერთი ვიდეო ჩანაწერი, სადაც ის ასეთ განცხადებებს გააკეთებს! მეორე მხრივ, მისთვის ძალიან მომგებიანი იყო ახალი არჩევნები და თუნდაც პარტიული სიები. ფაქტობრივად, სამხედრო გადატრიალების განხორციელების შემდეგ, ელცინმა მოიპოვა ძალაუფლება, გახდა სრულფასოვანი დიქტატორი, ფორმალურად არაფრით შეუზღუდავი! საკონსტიტუციო სასამართლოს საქმიანობაც კი შეჩერდა და პრეზიდენტმა ფორმალურად მიიღო შეუზღუდავი უფლებამოსილება! ამ პირობებში ახალი კონსტიტუციის მიღებამ მალე შეზღუდა დიქტატორის ძალაუფლება, რომელმაც დააფიქსირა იგი! ისიც უნდა ითქვას, რომ საზოგადოებრივი აზრის გამოკითხვების მიხედვით, რუსეთის მოსახლეობის 80 პროცენტამდე მზად იყო საპრეზიდენტო კონსტიტუციის პროექტს მიეღო ხმა. აქედან გამომდინარე, არ შეიძლება მკაცრად განსაჯო ჟირინოვსკი კონსტიტუციის მხარდაჭერისთვის. ჯერ ერთი, წინააღმდეგ შემთხვევაში, მას უბრალოდ არ მისცემდნენ არჩევნებში მონაწილეობის უფლებას და მეორეც, ვლადიმერს იმედი ჰქონდა, რომ მიეღო ელცინის რამდენიმე მხარდამჭერის მხარდაჭერა. რაც შეეხება პარტიის სახელს, მაშინ ხალხში ილუზია გაჩნდა - კომუნისტურ-ფაშისტური (მედიატერმინი) პარლამენტი დაარბიეს, რეფორმებს არავინ ერევა და მალე ამერიკაშიც ვიცხოვრებთ! ამ პირობებში სახელი ლიბერალ-დემოკრატი იყო საარჩევნო თვალსაზრისით საკმაოდ მომგებიანი! საარჩევნო ბლოკი გახდა მმართველი პარტია: რუსეთის არჩევანი გაიდარის მეთაურობით! არავის სჯეროდა ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის შანსების, ბევრს ეგონა, რომ ჟირინოვსკი ხუთპროცენტიან ბარიერსაც ვერ აიღებდა!
  დიახ, როგორც ჩანს, ჟირინოვსკის ძალიან სუსტი შანსები ჰქონდა. რუსეთის არჩევანს კი ყველა კოზირი ხელში აქვს. გარდა, ალბათ, რაც მთავარია, ეკონომიკაში რეალური მიღწევები არ ყოფილა. მაგრამ შემდეგ უზარმაზარი პროპაგანდისტული აპარატისა და ადმინისტრაციული რესურსის ხელში. ყაზახეთისა და სხვა ქვეყნების გამოცდილება გვიჩვენებს, რომ ხშირად ეს საკმარისია არჩევნების მოსაგებად, თუნდაც სენსაციური შედეგების მისაღებად!
  მაგრამ ვლადიმერ ვოლფოვიჩმა გამოავლინა თავისი გამორჩეული პოლიტიკური შესაძლებლობები: კერძოდ, მან შეძლო დაერწმუნებინა ელცინის გარემოცვა მის ერთგულებაში და მას ხელი არ შეუშლია დარეგისტრირებაში, როგორც ეს მოხდა, მაგალითად, ბაბურინის ბლოკთან და ზოგიერთ სხვასთან! მან მოახერხა ფულის მოპოვება სპონსორების დარწმუნებით ფასიანი საეთერო დროის პერსპექტივაში (და თვითონაც გამოიმუშავა რაღაც ბიზნესით!). და რაც მთავარია, არჩევნების დროს მან აჩვენა სიტყვის ბრწყინვალე ნიჭი, ჩაატარა მომხიბლავი საარჩევნო კამპანია! LDPR-ის ვებსაიტზე შეგიძლიათ იპოვოთ 1993 წლის საარჩევნო კამპანიის ძველი ჩანაწერები: ეს მართლაც ძლიერი გამოსვლებია, რომელთანაც ჰიტლერი მხოლოდ სპიკერის პათეტიკური ჩრდილია. დემოკრატები ერთმანეთს ეჩხუბნენ და დიდი დაგვიანებით შენიშნეს ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის პოპულარობის ზრდა! უნდა ითქვას, რომ სოციოლოგებმა არ აჩვენეს რეალური სურათი, არამედ ის, რისი ნახვაც ხელისუფლებას სურდა! გაიდარმა ჟირინოვსკის ჰიტლერი უწოდა და ელცინს ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის რეგისტრაციიდან გაუქმება მოსთხოვა. მაგრამ პრეზიდენტთან დაახლოებულმა ანალიტიკოსებმა განაცხადეს, რომ ელცინის მოწონების რეიტინგი ეცემა და კონსტიტუციის მხარდაჭერა იკლებს. ამ პირობებში დისკვალიფიკაციამ შესაძლოა ხელისუფლებებს პრობლემები შეუქმნას. გარდა ამისა, 1993 წელს ჯერ არ არის დამუშავებული მასობრივი არჩევნების გაყალბების ტექნოლოგიები, გარდა საარჩევნო ყუთებში პრიმიტიული გადაყრისა, ამიტომ ხალხის ნება შედარებით პატიოსანი იყო! ჟირინოვსკი თავის მხრივ რუცკოის და სხვა ოპოზიციონერების გათავისუფლებას დაჰპირდა!
  ოლეგ რიბაჩენკო აქ განადგურდა და ხელახლა გაისროლა შეუცვლელი ჭურვიდან.
  სანამ გოგონა მარგარიტა შიშველი ფეხებით იარაღს უმიზნებდა, ბიჭი დაფიქრდა და გაარკვია.
  არჩევნების შედეგი სენსაციური იყო და ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის ლიდერს ხმა მისცეს რეჟიმის მტრებმაც და ელცინის ბევრმა მომხრეებმაც! პარტიამ 13 წევრის თითქმის 24 პროცენტი დააგროვა და პირველი ადგილი დაიკავა. თუმცა, შერეული საარჩევნო სისტემის გამო, ჟირინოვსკიმ მხოლოდ 60 მანდატი მოიპოვა, ანუ სახელმწიფო სათათბიროს, პარლამენტის ქვედა პალატის 15 პროცენტი! გარდა ამისა, სახელმწიფო სათათბიროს უფლებამოსილებები მკაცრად შეიზღუდა ახალი კონსტიტუციით, ასე რომ, სინამდვილეში ჟირინოვსკის არ მიუღია მნიშვნელოვანი ძალა. დიდი ალბათობით, მისი ფრაქცია სახელმწიფო სათათბიროში მხოლოდ ძალაუფლებაზე შემდგომი თავდასხმის პლაცდარმად შეიძლება ჩაითვალოს! ისე, თავად ჟირინოვსკის სულ უფრო მეტად ადარებდნენ ჰიტლერს! სხვათა შორის, 1930 წელს ჰიტლერმა ხმების 18 პროცენტი მოიპოვა, არჩევნებში მეორე ადგილი დაიკავა, მაგრამ ამავე დროს ძალაუფლებაზე ბევრად უფრო რეალური ბერკეტები მოიპოვა. ჯერ ერთი, რაიხსტაგში მხოლოდ ერთი პალატა იყო და მეორეც, არჩევნები მხოლოდ პროპორციული სისტემით ტარდებოდა და მესამეც, პარლამენტის ძალაუფლება რუსეთზე შეუდარებლად ძლიერი იყო! ჟირინოვსკი კი გაცილებით უარეს მდგომარეობაში აღმოჩნდა: გამარჯვების გამოჩენამ ამომრჩევლების ზედმეტად დიდი მოლოდინი გააჩინა, მაგრამ რეალური ძალა და გუგულკინის ცხვირიდან რაღაცის შეცვლის შესაძლებლობა!
  აქ, რა თქმა უნდა, იწყება სასწაულები: ჟირინოვსკი, რომელიც მანამდე წინდახედული პოლიტიკოსის როლს ასრულებდა, მოულოდნელად იმპულსური და უკიდურესად ალოგიკური გახდა. კერძოდ, მას ადანაშაულებდნენ ჰიტლერიზმში, ამიტომ გააძლიერა ანტიდასავლური რიტორიკა, რამაც გამოიწვია შიში, რომ ხელისუფლებაში მოსვლის შემთხვევაში მესამე მსოფლიო ომს გააჩაღებდა! და ზოგიერთი განცხადება სრულიად გიჟური იყო, მათ შორის ატომური ბომბის გამოყენება ყაზახეთისა და სხვა ქვეყნების წინააღმდეგ. კერძოდ, ჟირინოვსკიმ განაცხადა კიდეც, რომ თბილისს ატომურ ბომბს ჩამოაგდებდა! ამასთან, იყო გარკვეული მიღწევები: შესაძლებელი გახდა ამნისტიის განხორციელება, საარჩევნო დაპირებების შესრულება... მაგრამ ზოგადად, ვლადიმერ ვოლფოვიჩმა არ დააგროვა ქულები, გამუდმებით სკანდალებში მოხვდა ... დიახ! რა თქმა უნდა, ის პროვოცირებული იყო, მრავალი სკანდალური სიტუაცია შეიქმნა CIA-ს და ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის ოპონენტების მიერ, უპირველეს ყოვლისა, რუსეთის შიგნით დასავლელ დემოკრატებს შორის, მაგრამ მაინც, წინდახედული და პრაგმატული პოლიტიკოსი არ უნდა დამორჩილებოდა ამას, ან თუნდაც. შეამცირეთ პროვოკაციის შესაძლებლობა მინიმუმამდე! მაგალითად , ზიუგანოვი, იმისდა მიუხედავად, რომ უკვე ჩვიდმეტი წელია ატარებს კრემლის მთავარი პოლიტიკური ოპონენტის დაფნას, როგორღაც მოახერხა სკანდალების თავიდან აცილება, არასოდეს დაუყენებია თავი დიდზე და არ აქვს კორუმპირებულის რეპუტაცია. პოლიტიკოსი! მართალია, კომუნისტებსაც ჰქონდათ ერთი მომენტი ხოდორკოვსკის, სავარაუდოდ, რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის მთავარი ფინანსისტის წყობასთან დაკავშირებით, მაგრამ ამ შემთხვევაში ზიუგანოვმა არ დატოვა რაიმე დისკრედიტაცია. ძალიან ფრთხილი პოლიტიკოსი გენადი ანდრეევიჩი, ზოგჯერ ძალიან ფრთხილიც! კერძოდ, 1999 წლის მაისში, როდესაც ელცინმა შესთავაზა სტეპაშინის კანდიდატურა, კომუნისტებს უნდა დაებლოკათ იგი და ან დათმობებზე წასულიყვნენ, ან სახელმწიფო სათათბიროს დაშლისა და ვადამდელი საპარლამენტო არჩევნების პროვოცირება მოეხდინათ. მაგრამ ზიუგანოვმა არჩია ამის გარისკვა, თუმცა სახელმწიფო დუმა რომ დაშლილიყო მაშინ, კომუნისტები მასზე კონტროლს შეინარჩუნებდნენ და გააფართოვებდნენ კიდეც. დიახ, 1999 წლის აგვისტოში კომუნისტებმა პუტინი უბრძოლველად დაამტკიცა, თუმცა ის ფაქტი, რომ ელცინმა იგი თავის მემკვიდრედ გამოაცხადა, უბრალოდ ოპოზიციას მოითხოვდა ამ კანდიდატურის წინააღმდეგ ერთიანი ფრონტის როლში. მაგრამ ზიუგანოვმა გადაწყვიტა, რომ სჯობდა არჩევნებზე წასვლა, იმ პრივილეგიების გამოყენებით, რაც დეპუტატის სტატუსს აძლევს, და ის ფაქტი, რომ პუტინი სულ რაღაც სამ თვეში ეროვნულ გმირად გადაიქცეოდა, ყველაზე მამაცი კრემლის სათავეშიც კი ვერ მოხვდა. ანალიტიკოსები.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ბიჭის შიშველი ფეხით ისევ ესროლა ჩინელებს და ფიქრები განაგრძო.
  გენიალურ ბიჭს გულწრფელად სჯეროდა, რომ ჟირინოვსკი არ იყო ადეკვატური;
  მოკლედ, 1993 წლის დეკემბერი იყო ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის ლიდერის პოლიტიკური კარიერის პიკი, შემდეგ დაიწყო ვარდნა, თუმცა თავიდან ეს არ იყო მეწყერი სხვადასხვა რყევებით. ელცინიც სწრაფად კარგავდა პოპულარობას: ეკონომიკაში კრიზისის დაძლევა ვერ მოხერხდა, პირიქით, უფრო და უფრო უარესდებოდა. აქ ჟირინოვსკიმ კიდევ ერთი შეცდომა დაუშვა, ხელი მოაწერა შეთანხმებას მშვიდობისა და ჰარმონიის შესახებ. მას ხომ უკვე ადანაშაულებდნენ კონსტიტუციის მხარდაჭერაში, რომელმაც დაკანონდა უზარმაზარი საპრეზიდენტო ძალაუფლება (მეორე მხრივ, რა მოხდებოდა კონსტიტუცია რომ არ მიღებულიყო? დიდი ალბათობით სამოქალაქო ომი იყო!) და მაშინ იყო სამშვიდობო შეთანხმების ხელმოწერა. მართალია, ჟირინოვსკიმ შემოდგომაზე დატოვა. მაგრამ ზოგადად, ძალიან დიდი დრო დასჭირდება კონკრეტულად აღწეროს რა შეცდომები დაუშვა LDPR ლიდერმა და რატომ არ გახდა პრეზიდენტი. მისი მთავარი შეცდომა სტრატეგიულად არასწორი პიარია! 1993 წლის არჩევნების შემდეგ საჭირო იყო დღევანდელი ხელისუფლების მთავარი მტრის და პირადად ელცინის იმიჯის ჩამოყალიბება! ანუ გახდეს ანტიელცინი, ყველაზე პოპულისტური რიტორიკით, უპირველეს ყოვლისა შინაგანი მტრების კრიტიკით, კორუფციით, ქურდობით და ა.შ! და მთავარი სლოგანი - ბანდა ელცინი სასამართლოში! და ამავდროულად, მემარცხენე ლოზუნგების, სოციალური დემაგოგიის, სამართლიანობის დაპირების უგულებელყოფა! კერძოდ, ბელორუსიაში ლუკაშენკამ საპრეზიდენტო არჩევნების მეორე ტურში 80 პროცენტზე მეტი დააგროვა, რაც უბრალოდ შესანიშნავია ოპოზიციური პოლიტიკოსისთვის ! მაგრამ ვერ იტყვი, რომ ლუკაშენკა ორატორობით უფრო ძლიერია, ვიდრე ჟირინოვსკი, პირიქით, ვლადიმერ ვოლფოვიჩი ბევრად უფრო განათლებული და ინტელექტუალურად განვითარებულია! მაგრამ ჟირინოვსკი დათრგუნა მისმა ხასიათმა, ზედმეტად აგრესიულმა და აჩქარებულმა, მეორეს მხრივ, რწმენამ, რომ ელცინის გარემოცვა და თავად ელცინი მასზე დადებდნენ ფსონს და აირჩევდნენ მას მემკვიდრედ. ვინ იცის ამბავი: ჰიტლერისა და გინდებრუნერის ურთიერთობა, ჯერ დამფრთხალი, შემდეგ კი პარტნიორი გაახსენდებათ ალბათ! მაგრამ საქმე ისაა, რომ გინდებრუგი იყო პირველი მსოფლიო ომის გმირი, თავისი ქვეყნის პატრიოტი და უკვე დაღლილი მოხუცი. ხოლო ელცინი, სსრკ-ს დამღუპველი და იმპერიული იდეოლოგიის მგზნებარე მტერი, ჟირინოვსკის სტრატეგიული მოწინააღმდეგე იყო. დიახ, და ელცინის გარემოცვას ეშინოდა, რომ მაშინ ახალგაზრდა და აგრესიული ჟირინოვსკი დაიწყებდა წესრიგის აღდგენას და შემდეგ თავები დატრიალდებოდა! ასე რომ, ელცინის გარემოცვას არ სურდა ვოლფოვიჩის პრეზიდენტობაზე ან პრემიერ მინისტრობამდე მიყვანა და მისი ძალაუფლების რეალური შანსი მხოლოდ ელცინის გვამის მეშვეობით იყო. ანუ ჟირინოვსკის გარეგნულად მაინც უწევდა რეჟიმის ოპოზიციის უმაღლესი დონის მიბაძვა! რათა ხალხმა იფიქროს, რომ ჟირინოვსკიზე დიდი მტერი არ არსებობს ხელისუფლებისა და წარმოიშვას ასოციაცია: ჟირინოვსკი თუ ელცინი, ჟირინოვსკი ელცინის წინააღმდეგ! თუმცა, ვლადიმირ ვოლფოვიჩს ან არ ჰყავდა ძლიერი ანალიტიკოსი და პიარი თავის გარემოში, ან არ სურდა ვინმეს მოსმენა. ან იქნებ ელცინის ეშინოდა კიდეც, თუმცა უნდა ითქვას, რომ ელცინი ჯერ კიდევ არ არის ტირანი, თუ ამნისტიას და მტრების: რუცკოის და მაკაშოვის განთავისუფლებას დათმობდა. დიახ, და ელცინი წავიდა პარლამენტის დაშლამდე, რადგან ხალხმა, როგორც იქნა, მისცა მას ამის უფლება 1993 წლის 25 აპრილს რეფერენდუმზე. გარდა ამისა, პარლამენტის აღსრულებამ და თავად ელცინმა ისე შეაშინა იგი, რომ დაკარგა გადაწყვეტილება. ასე რომ, ჟირინოვსკი შეიძლება გამხდარიყო მისი მთავარი მოწინააღმდეგე, მით უმეტეს, რომ ზიუგანოვმა, რაც არ უნდა დაარტყა ელცინი, მან მიიღო სასჯელი!
  ბიჭმა შიშველი ფეხით ისევ მძიმე ჭურვი ესროლა გოგონების შემდეგ და ფიქრი განაგრძო.
  ჟირინოვსკის კიდევ ერთი შეცდომა იყო ის პოზიცია, რომელიც მან დაიკავა ჩეჩნეთის ომთან დაკავშირებით. ეტყობა ნაციონალისტი, კონსტიტუციური წესრიგის დამყარებას უნდა უჭერდეს მხარს, მაგრამ რა ფორმით! ომი თავიდანვე ცუდად წარიმართა, რუსულმა ჯარებმა დიდი ზარალი განიცადეს, პირველ რიგში, ელცინის სარდლობის დანაშაულებრივი მედიდურობის გამო. უფრო მეტიც, ავღანეთის ომში გამოცდილების მქონე გენერლები, მაგალითად, თავდაცვის მინისტრი გრაჩევი, პირველკლასელებზე უარესს მეთაურობდნენ. ჟურნალისტებიც კი ასწავლიდნენ გენერლებს ბრძოლას! ეს იყო პარადოქსი!
  ამ პირობებში საჭირო იყო პოზიციის დაკავება: ელცინი და მისი ბანდა არის დამნაშავე რუსული ჯარის უზარმაზარ დანაკარგებში! მმართველი რეჟიმის კრიტიკა უნდა გაძლიერებულიყო, მაგრამ ამავდროულად, ჯარს შეხების გარეშე. თუმცა არც გრაჩოვი უნდა დაეცვა! ზიუგანოვმა ოპტიმალური გამარჯვებული პოზიცია დაიკავა! ელცინის კრიტიკა, არმიასთან ჩხუბი, სეპარატისტთა მხარდაჭერა. ზოგადად, ზიუგანოვმა მოქმედების სწორი გზა აირჩია: მაქსიმალური დაშორება ელცინის პოლიტიკისგან, დაპირისპირება. თუმცა, პირველი მოწვევის დუმაში კომუნისტები ყოველთვის არ იყვნენ თანმიმდევრული ოპოზიციაში. კერძოდ, მხარი არ დაუჭირა ჟირინოვსკის წინადადებას ჩერნომირდინის მთავრობისთვის უნდობლობის გამოცხადების შესახებ. ზოგადად, კომუნისტებმა უნდობლობის გამოცხადება პირველად მხოლოდ 1994 წლის ოქტომბერში, შავი სამშაბათის შემდეგ მისცეს, როცა ჩერნომირდინის ეკონომიკური პოლიტიკის პასიური დამტკიცება მათ ძვირად დაუჯდებოდათ. მეორე მოწვევის სახელმწიფო სათათბიროში, სადაც კომუნისტები ზიუგანოვის მეთაურობით უკვე უმრავლესობას წარმოადგენდნენ, უნდობლობის გამოცხადება არასოდეს (!) კენჭისყრაზე არ ყოფილა! პარლამენტმა კი პრემიერ-მინისტრობის ხუთივე კანდიდატი დაამტკიცა, მაგრამ ეს სხვა ამბავია! ცალკე სტატიას იმსახურებს ზიუგანოვის პიროვნება და ისიც, თუ რატომ წააგო ჯერ კიდევ ელცინთან 1996 წელს.
  თავად ჟირინოვსკის, როგორც ჩანს, სურდა კომპრომისი ელცინის გარემოცვასთან, იმ იმედით, რომ დაერწმუნებინა ოლიგარქები მის ერთგულებაში, რათა მათ დაეყენებინათ ის, როგორც ერთადერთი, ვინც შეძლებდა კომუნისტების ტახტის აღებას. მაგრამ პრობლემა ის არის, რომ ელცინის გარემოცვას, იმ დროს, არ სურდა ცვლილება და არ ენდობოდა ვოლფოვიჩს, რომელმაც, სხვათა შორის, მოახერხა დასავლეთში მისი დამოკიდებულების გაუარესება. პრეზიდენტთან დაახლოებულ ბევრ ოლიგარქს ჰქონდა ბიზნესი დასავლეთში და ახერხებდა იქ უზარმაზარი ვალების დაგროვებას. დიახ, და ნავთობის ფასი ბარელზე დაახლოებით 10 დოლარი იყო, ამიტომ იყო იაფი გაზი და ელიტა საკმაოდ მიჯაჭვული იყო ნატოს ქვეყნების სესხებზე. დასავლეთში კი ნათლად უთხრეს, რომ ჟირინოვსკი მათთვის მიუღებელია.
  ამ პირობებში, ელცინის ელიტასთან ალიანსზე დაყრდნობამ მხოლოდ გააფუჭა ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის ლიდერის იმიჯი და ჩაერია ბლოკში კომუნისტებთან და ნაციონალისტებთან. ისიც უნდა ითქვას, რომ რუსული არმიის მძიმე დანაკარგებმა, ზოგადად, რამდენიმე და არა განსაკუთრებით კარგად შეიარაღებული მტრის დამარცხების სურვილმა შეამცირა მებრძოლი ლოზუნგების პოპულარობა და ომის გზით ბედნიერების მიღწევის სურვილი. ხალხმა დაინახა, რომ რუსული არმია არ იყო მზად ინდოეთის ოკეანეში ფეხის დასაბანად და ნავთობის მარაგით ახლო აღმოსავლეთის დაპყრობას. დიახ, თეორიულად, ახლო აღმოსავლეთის ხელში ჩაგდებამ შეიძლება ბევრი ფული მოგვცეს ნავთობდოლარების და ენერგიის ფასების გარდაუვალი ნახტომის გამო, მაგრამ მაშინაც კი, თუ ჩეჩნეთი ვერ დამარცხდება ... პაციფისტურმა განწყობებმა დაიწყო ზრდა და ჟირიკმა სერიოზული საარჩევნო ზარალი განიცადა!
  ბავშვი საოცრება ისევ პირდაპირ ისვრის. 130 მილიმეტრიანი ქვემეხის ჭურვმა ჩინელები მიმოფანტა.
  მარგარიტამ მოწონებით თქვა:
  - ჭკვიანი ხარ!
  და მან დაიწყო შიშველი თითების გამოყენება თავის გასასროლად.
  და ოლეგ რიბაჩენკომ განაგრძო მსჯელობა.
  თუმცა, უნდა ითქვას, რომ ზიუგანოვი უკიდურესად ფრთხილი იყო. მაგალითად, როდესაც ბორის ფედოროვმა შესთავაზა კენჭისყრა მთავრობისთვის უნდობლობისთვის, რუსეთის ფედერაციის კომუნისტურმა პარტიამ მხარი არ დაუჭირა. ზოგადად, ზიუგანოვი და მისი გარემოცვა ძალიან ფრთხილად ეპყრობოდნენ ჩერნომირდინს, თუმცა ეს უკანასკნელი აგრძელებდა თავის პოლიტიკას ოლიგარქების ინტერესებიდან გამომდინარე და ელცინის მიმართ ლოიალობას ავლენდა. მაგრამ საინტერესო ის არის, რომ ზიუგანოვმა მოახერხა გამხდარიყო ნომერ პირველი ოპოზიციონერი და ანტიელცინი. უფრო მეტიც, ამაში მას პროსაპრეზიდენტო პროპაგანდაც დაეხმარა, ალბათ მიზანმიმართულად, რადგან მეორე ტურში კომუნისტი ზიუგანოვი არაკომუნისტ კანდიდატს სჯობს.
  LDPR პარტიამ 1995 წლის ზამთარში და გაზაფხულზე განიცადა სერიოზული კრიზისი, რამდენიმე დეპუტატმა დატოვა იგი, მათ შორის ნათელი, ქარიზმატული მარიჩევი.
  მაგრამ ჩეჩნეთის ომი თანდათან მოიგო, ბოევიკებმაც დიდი ზარალი განიცადეს და დასისხლიანებული და დემორალიზებული იყვნენ, რუსული არმია წინ მიიწევდა. ივნისში შამილ ბასაევმა ბუდენოვსკში სამშობიარო საავადმყოფო წაართვა. პრინციპში, ბოევიკების ამგვარმა ნაბიჯმა სამხედრო თვალსაზრისით არაფერი მისცა და პროპაგანდის კუთხით კი ომის მხარის სასარგებლოდ... მაგრამ ელცინმა ჩაშალა, როგორც ჩანს, 3-4 ოქტომბრის მოვლენები და მილიონობით ლანძღვა. რუსებმა ჩამოაგდეს იგი და უბრძანა ჩერნომირდინს შეჩერებულიყო ომი და დაეწყო მოლაპარაკებები...
  რუსეთის არმიამ ცალმხრივად შეწყვიტა საომარი მოქმედებები. და სახელმწიფო დუმამ საბოლოოდ შეაგროვა საკმარისი ხმები მთავრობისთვის უნდობლობის გამოცხადებისთვის, უშიშროების რამდენიმე ჩინოვნიკის გადადგომის მოთხოვნით. ელცინმა დაინდო, შეინარჩუნა მხოლოდ გრაჩევი, მაგრამ დანებდა იეგოროვი, ერინი, სტეპაშინი. აქ ჟირინოვსკიმ ჯერ სწორი პოზიცია დაიკავა: მან დაგმო ზავი და ხმა მისცა უნდობლობას. და როდესაც ჩერნომირდინი ბლეფობდა და ემუქრებოდა, რომ კაბინეტში ნდობის საკითხი დააყენებდა სახელმწიფო სათათბიროს კენჭისყრაზე (არსებობს ერთი გამოხმაურება, თუ 450-დან 226 ხმაზე ნაკლებია ხმა მთავრობისადმი ნდობას, მაშინ პრეზიდენტი ვალდებულია ერთი კვირა ან მთავრობა დაიშალოს ან სახელმწიფო სათათბირო დაითხოვოს), ჟირინოვსკიმ გამოიჩინა მტკიცე და მზადყოფნა წასულიყო ვადამდელ საპარლამენტო არჩევნებზე. ვადამდელი არჩევნების უპირატესობაა მოწამეების იმიჯი, წარუმატებლობა - დაადანაშაულეთ ელცინი და მთავრობა, არ დაუთმოთ დრო რუსეთის თემების კონგრესის კრემლის პროექტის პოპულარიზაციას და ხელისუფლებაში მყოფი პარტია: ჩვენი სახლი რუსეთია. . და რა თქმა უნდა სხვა ორგანიზაციები - უფრო პატარა!
  ჩერნომირდინი მიხვდა, რომ ბლეფი არ იმუშავებდა და ახალი პარლამენტი კიდევ უფრო ოპოზიციური გახდებოდა, მან ხმა ამოიღო. სახელმწიფო დუმამ კიდევ ერთხელ გამოუცხადა უნდობლობა, ჟირინოვსკი მოიქცა ძალიან აგრესიულად, მაგრამ არ იყო საკმარისი ხმები. აქვე უნდა ითქვას, რომ იაბლოკო შეეშინდა, იავლინსკის არ სურდა საპარლამენტო მანდატების უპირატესობების დაკარგვა. გარდა ამისა, მისი რეალური რეიტინგი არ იყო მაღალი, არსებობდა საშიშროება, რომ უბრალოდ აფეთქდა.
  ჟირინოვსკის პოპულარობა მაშინვე გაიზარდა, მაგრამ ვოლფოვიჩმა კვლავ არასწორი გათვლა გააკეთა თავისი პარტიის ხელმოწერების გატანით, იმპიჩმენტის პროცედურის ფარგლებში. არა უშავს, ოპოზიციას 300-მდე ხმა ჰქონდა ბრალდების კომისიის შესაქმნელად, მაგრამ რეიტინგი გააფუჭა! ჟირინოვსკიმ კიდევ ერთხელ მისცა საკუთარ თავს იმის საფუძველი, რომ თავი დაედანაშაულებინა შემრიგებლურ პოლიტიკაში, რაც გაუცხოდა მზარდი საპროტესტო ელექტორატის ნაწილს.
  მიუხედავად ამისა, ჩეჩნეთში ზავი, რომელიც ბოევიკებმა თავხედურად დაარღვიეს, სხვადასხვა ტერორისტულმა თავდასხმებმა, განსაკუთრებით რომანოვის წინააღმდეგ, დაბომბვის მსხვერპლებმა გამოიწვია საზოგადოებაში მებრძოლი განწყობის მატება და ჟირინოვსკიმ დაიწყო ქულების დაგროვება. გარდა ამისა, 1995 წლის სექტემბერში ნატომ დაიწყო ბოსნიელი სერბების დაბომბვა, ანტიდასავლური განწყობის გაძლიერება, რამაც ასევე გაზარდა ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის რეიტინგი.
  მართალია, ჟირინოვსკი დაემორჩილა პროვოკაციას, სცემა ქალი პარლამენტში, რამდენჯერმე მსუბუქად გადაიყვანა იგი საერთო ნაგავსაყრელზე. შემდეგ ელცინის პრესამ ეს ყველაფერი გააჟღერა და ჟირინოვსკი ბანდიტად წარმოაჩინა! თუმცა, ასეთი მონაკვეთი შეიძლება ვინმეს მოეწონოს: განსაკუთრებით იმ მამაკაცებს, რომლებიც განიცდიან ქალებს, ან მათ, ვინც ყველა კანდიდატს შორის ეძებს ყველაზე სასტიკ დიქტატორს, იმ იმედით, რომ ის მოაწესრიგებს საქმეს! ყოველ შემთხვევაში, "სტალინელები" ჟირიკზე იყვნენ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ სროლა განაგრძო. ბიჭმა ეს გააკეთა მანჯურიელთა დინასტიის ქვეშ მყოფი ჩინეთის არმიის დამარცხებით და განაგრძო ფიქრი.
  1995 წლის ოქტომბერში ლიბერალ-დემოკრატიულმა პარტიამ შეაგროვა 100 ხელმოწერა სახელმწიფო სათათბიროში მთავრობისთვის უნდობლობის გამოცხადების მიზნით, მაგრამ ჟირინოვსკიმ ბოლოჯერ უარი თქვა ამ განზრახვაზე.
  უნდა ითქვას, რომ ეს მისი შეცდომა იყო და არაფერი გამართლებული. ჯერ ერთი, ჟირინოვსკიმ, რომელმაც უნდობლობა გამოუცხადა არჩევნების წინა დღეს, მიიპყრო საპროტესტო ამომრჩევლის სიმპათია, რომელიც იმ დროს უმრავლესობას შეადგენდა. მეორეც, კენჭისყრა მიმართული იყო ჟირინოვსკის მთავარი კონკურენტის, ჩერნომირდინის წინააღმდეგ და ხელი არ შეუშლია კულისებში არსებულ მცდელობებში, დაერწმუნებინათ ელცინი და მისი გარემოცვა, რომ ჟირიკი მათი მემკვიდრე ყოფილიყო.
  გარდა ამისა, ჟირინოვსკის უნდა გაეგო; რომ რაც უფრო მაღალ შედეგს აჩვენებს სათათბიროს არჩევნებში, მით უფრო დიდია ალბათობა იმისა, რომ მასზე "ოჯახი" დადებს ფსონს!
  იმ მომენტისთვის საუკეთესო კამპანიის ტაქტიკა იყო ოპოზიციის ნომერ პირველი როლის თამაში, რომელიც გადააჭარბებდა კომუნისტების დაპირისპირების დონეს.
  ჟირინოვსკი, ზოგადად, ესმოდა ამას, მაგრამ ის ცდილობდა ორ სკამზე დაჯდომას და არათანმიმდევრული იყო. ახალი არჩევნები ძველზე ბევრად რთული იყო! ჯერ ერთი, 1993 წლიდან განსხვავებით, მათ არ ჰქონდათ შესაძლებლობა სრულად გამოეჩინათ თავიანთი ორატორული ნიჭი, ძალიან ცოტა დრო დაუთმეს პარტიებს, რომელთა რაოდენობა 13-დან 44-მდე გაიზარდა (!). მეორეც , ჟირინოვსკის წინააღმდეგ ითამაშა დაუსრულებელი იმედებისა და მოლოდინების ფაქტორი. ბოლოს და ბოლოს, ის თითქოს პირველი იყო, მაგრამ მან არ გააუმჯობესა ხალხის ცხოვრება... მიუხედავად იმისა, რომ ინტელექტუალური ადამიანისთვის ცხადი იყო, რომ ჟირიკს რეალური ძალაუფლება არ გააჩნდა და იგივე კომუნისტები აკონტროლებდნენ ბევრად მეტ ხმას, ვიდრე ლიბერალ-დემოკრატიული პარტია. : 102 60-ის წინააღმდეგ, მაგრამ... რამდენი ჭკვიანი იყო მაშინ, განსაკუთრებით ოთხმოცდაათიანებში.
  მესამე მიზეზი, მათ დაასხეს ჭუჭყიანი LDPR ლიდერი, იყო მონსტრის და დაშინების გამოსახულება, შიშობენ, რომ ის მესამე მსოფლიო ომს დაიწყებდა.
  მეოთხე მიზეზი ასევე არის კონკურენტების დიდი რაოდენობის გაჩენის ერთ-ერთი მთავარი მიზეზი. ყველაზე ცნობილია: რუსეთის თემების კონგრესი, რომელსაც ხელმძღვანელობდა სკოკოვი (ელცინის დროს უშიშროების საბჭოს ყოფილი მდივანი) და ალექსანდრე ლებედი, ასევე ელცინის კაცი, რომლის როლი დნესტრისპირეთში ძალიან გაბერილი იყო მედიის მიერ. ეს არის აქტიური პიარის ბლოკი, მაგრამ, როგორც ჩანს, მათ უკვე საკმარისი აქვთ, ზღვარზე. ყოველივე ამის შემდეგ, ხალხი არ არის ისეთი ცუდი, როგორც ხელისუფლებას ჰგონია და მათმა უმრავლესობამ გააცნობიერა, რომ KRO საერთოდ არ არის ოპოზიცია, არამედ კრემლის პროექტი, რომელიც მიმართულია პირველ რიგში ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიისა და რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის წინააღმდეგ. მაგრამ მაინც, ამ ორგანიზაციამ ოთხ პროცენტზე მეტი გაიტანა!
  და იყო სხვა კონკურენტები სახურავის ზემოთ, დერჟავა-რუცკოი, საიდანაც გაიქცა მარიჩევი, ბლოკი სსრკ-სთვის - ტიულკინ-ამპილოვი, ლისენკოს ნაციონალური რესპუბლიკური პარტია და მრავალი სხვა. უნდა ითქვას, რომ კომუნისტებმაც დაარბიეს თავიანთი ამომრჩეველი: სსრკ ბლოკმა მიიღო ხმების ოთხნახევარ პროცენტზე მეტი, მაგრამ არ მოხვდა პარლამენტში და ხმები დაკარგა რუსეთის ფედერაციის კომუნისტურ პარტიას, აგრარულ პარტიას. ასევე არ აიღო ხუთპროცენტიანი ბარიერი, ისევე როგორც სხვა მემარცხენე ორგანიზაციები. კერძოდ, გაუგებარია, რას იმედოვნებდა ყოფილი პრემიერ-მინისტრი რიჟკოვი ბლოკთან ერთად არჩევნებისთვის: ლეიბორისტული კავშირისა თუ ბლოკის გოვორუხინის! თუმცა, 1995 წლის არჩევნებმა აჩვენა ხელისუფლების ყველაზე სუსტი შედეგი რუსეთის მთელ ისტორიაში და საპროტესტო ხმის მიცემის ყველაზე დიდი პროცენტი.
  ბიჭმა ისევ გაისროლა, ჯოისტიკის ღილაკს შიშველი თითებით დააჭირა და ფიქრი განაგრძო;
  ჟირინოვსკი, წინასაარჩევნო კამპანიის დროს, ზოგადად საყვედურობდა ხელისუფლებას, მაგრამ ამას საკმარისად აგრესიულად არ აკეთებდა. გარდა ამისა, მისმა ფრაქციამ მხარი დაუჭირა მომავალი წლის ბიუჯეტს, რაც კიდევ ერთ მიზეზს ასახელებს პროკრემლის ორიენტაციის ბრალდებებს. ამ არჩევნებზე გაბატონებული თითქმის მთელი ელექტორატის საპროტესტო განწყობის გათვალისწინებით, ამ ხელისუფლებასთან კომპრომისზე წასვლა არ იყო საჭირო! გარდა ამისა, სახელმწიფო დუმამ მოულოდნელად ადვილად დაამტკიცა დუბინინი ცენტრალური ბანკის ხელმძღვანელად, თუმცა ეს უკანასკნელი იყო კაცი ელცინის წრიდან, რადიკალური გაიდარის ვერსიით საბაზრო რეფორმების მომხრე. სხვათა შორის, ზიუგანოვმაც დაუჭირა მხარი ამ კანდიდატურას, თუმცა დუბინინი ჩაერთო შავ სამშაბათში, რითაც აჩვენა, რომ არც ის იყო პრინციპული ოპოზიციონერი!
  არჩევნების დროს ჟირინოვსკის არ სურდა რაიმე საარჩევნო ბლოკის შექმნა, თუმცა ამის სურვილი რამდენიმე პატარა ნაციონალისტურმა პარტიამ გამოთქვა. გარდა ამისა, ვენგეროვსკიმ ურჩია პარტიის სახელის შეცვლა, პოლიტიკურად უფრო შესაფერისი და ეიფონიური სახელით - მაგალითად, დიდი რუსეთი! ჟირინოვსკიმ ამ საკითხში სიჯიუტე გამოიჩინა, თუმცა სიტყვა ლიბერალ-დემოკრატი ამ დროისთვის უკვე შეურაცხმყოფელი გახდა!
  გარდა ამისა, ცნობილი მომღერლები თუ არტისტები არ შედიოდნენ LDPR-ის პარტიულ სიაში, თუმცა მსურველები საკმარისი იყო. კერძოდ, ალა პუგაჩოვა, რომელსაც ძალიან უყვარდა პრესის ყურადღების მიქცევა, კარგად შეეძლო დათანხმდეს LDPR პარტიულ სიაში მეორე ადგილზე. ეს მას არანაირად არ აწუხებდა, მაგრამ ამან შეიძლება შექმნას დამატებითი ინფორმაციული მიზეზი საკუთარი თავის ხსენებისთვის. პლიუს შესაძლებლობა შესთავაზოს გარკვეული პროექტები და კანონები სახელმწიფო სათათბიროს განსახილველად. კომპოზიტორი ანტონოვიც კი მხოლოდ რეგიონალურ სიაში მოხვდა, შემდეგ კი სრულიად იჩხუბეს. ზოგადად, ჟირინოვსკი: ხასიათში არის ძალიან ცუდი თვისება: არ სურს მოითმინოს ძლიერი პიროვნებები მის გარემოში, მათ, ვინც იცავს მათ თვალსაზრისს. მაგალითად, სწორედ ამ მიზეზით დატოვა პარტია ცნობილმა ჰიპნოტიკოსმა ანატოლი კაშპიროვსკიმ; რომელიც ვლადიმერ ვოლფოვიჩს ადანაშაულებდა მართვის ავტორიტარულ მეთოდებში და სიკოფანტებით გარემოცვის სურვილში. სხვათა შორის, უნდა ითქვას, რომ ჰიტლერმაც კი წავიდა კომპრომისზე იმ ადამიანებთან, რომლებიც მას სჭირდებოდა და მოითმენდა მათ თავის გარემოში, სანამ ისინი მისთვის უსარგებლო ან საშიში გახდნენ. გავიხსენოთ რემი, შტრასერი, გებელსი, რომლებიც გამოირჩეოდნენ მემარცხენეობითა და ხელისუფლებისადმი ოპოზიციით. მაგრამ სწორედ ასეთი პიროვნებების წყალობით მოახერხა ჰიტლერმა კომუნისტებისა და სოციალ-დემოკრატების ხმების მაქსიმალური ამოღება. ისიც უნდა ვთქვა, რომ ჟირინოვსკი ძალიან ხშირად ამბობდა: დაუფიქრებლად ან აქებდა, ან ლანძღავდა სტალინს. ზოგადად, თავად ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის ლიდერი გარკვეულწილად მიბაძავდა სტალინს, შექმნა საკუთარი კულტი, აჩვენა მმართველობის ავტორიტარული მეთოდების ერთგულება, მაგრამ ამავე დროს მან დაადანაშაულა კომუნისტები ძალადობაში, თუმცა თავად მხოლოდ ძალადობას, ძალადობას უჭერდა მხარს. და მეტი ძალადობა!
  მემარცხენე იდეების მზარდი პოპულარობის კონტექსტში, ჟირინოვსკის უფრო დაბალანსებული დამოკიდებულება უნდა ჰქონოდა კომუნისტური იდეების მიმართ და ახსოვდეს, რომ ამომრჩეველთა მნიშვნელოვანი ნაწილი საბჭოთა პერიოდის ნოსტალგიაა. გარდა ამისა, მემარცხენეობის გარეგანი ატრიბუტები ხელს არ შეუშლის: მაგალითად, LDPR დროშის ლურჯი ფერი უკიდურესად სამწუხაროა! ჯერ ერთი, ასოციაციას იწვევს გეების მიმართ, რომლებიც ასევე "ლურჯები" არიან და მეორეც, ცისფერი ფერი ამშვიდებს, რაც კარგად არ შეესაბამება ჟირინოვსკის ცეცხლმოკიდებულ გამოსვლებს! მისი წვეულებისთვის საუკეთესო ვარიანტი მეწამულ-წითელი იქნება. გამამხნევებელი, ექსპლოიტეტების მოწოდება, მაგრამ მაინც ისეთივე არა, როგორც კომუნისტები! გარდა ამისა, იასამნისფერი არის ჰონორარის სიმბოლო და შეუძლია მიიპყროს სუვერენიტეტის, მონარქისტული და არაკომუნისტური დარწმუნების მომხრეების ხმები!
  გენიალურმა ბიჭმა კიდევ ერთხელ დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს და დაიკივლა:
  - ჩემი გამარჯვება დიდებული იქნება!
  და განაგრძო ჭკვიანური მსჯელობა.
  არ იყო საუკეთესო იდეა ასევე ვიდეოები, სადაც ჟირინოვსკი თამაშობდა ჯესტერს, კერძოდ, ის არც თუ ისე კარგად მღეროდა! ამ შემთხვევაში, ეს არ იყო საუკეთესო ნაბიჯი, რადგან ხალხი მაშინ მშიერი იყო 1995 წელს და უნდოდა სერიოზული ცვლილებები და სერიოზული ლიდერი და ის არ იყო ხუმრობის ხასიათზე! უნდა ითქვას, რომ კრემლის მომხრე მედია უკვე ცდილობდა ჟირინოვსკისგან ჯამბაზისა და ჯამბაზის გამოყვანას და არ ღირდა ამ შთაბეჭდილების გამყარება, ახალი კოზირების მიცემა მტრებისთვის!
  1995 წლის არჩევნებზე ცესკომ ჯერ უარი თქვა "დერჟავას" - რუცკოის, შემდეგ კი "იაბლოკოს" რეგისტრაციაზე. ამის შემდეგ ორივე მხარე აღდგა, უზენაესი სასამართლოს მეშვეობით. ამ ეპიზოდის შესახებ რამდენიმე ვერსია არსებობს: კერძოდ, რომ კრემლს და მის პიარის ადამიანებს სურდათ დაეხმარონ იავლინსკის სათათბიროს არჩევნებში, როგორც დემოკრატსა და დასავლელს, და რუცკოიმ, როგორც ჩანს, კომუნისტების ხმები უნდა ამოეღო. თავისთვის....
  ერთი შეხედვით ლოგიკურია ვერსია, თუ მართლა სურდათ იაბლოკოს და დერჟავას მოცილება, მაშინ ელცინების ოჯახის დავალებით შექმნილი უზენაესი სასამართლო მათ არ აღადგენდა! ბოლოს და ბოლოს, შეგვიძლია გავიხსენოთ ბოლო მაგალითები, როდესაც იაბლოკოს, სხვა რუსეთს და სამშობლოს არ მიეცათ არჩევნებში მონაწილეობის უფლება, ყოველგვარი სამართლებრივი საფუძვლის გარეშე. მაგალითად, 2006 წელს მოსკოვის არჩევნებიდან ბლოკის "სამშობლოს" ამოღება იურიდიული თვალსაზრისით აბსოლუტურად უკანონო იყო! ასე რომ, იმ ვიდეოში, რომელიც გახდა დისკვალიფიკაციის მიზეზი: არ ყოფილა პირდაპირი მოწოდებები ძალადობის, პოგრომის, რასობრივი წმენდისა და თუნდაც "კავკასიელების" დეპორტაციისკენ. უბრალოდ საუბარი იყო მოსკოვის ნაგვისგან გაწმენდაზე... დიახ, იყო მინიშნება წესრიგისა და ემიგრანტების აღდგენის აუცილებლობაზე. მაგრამ... ჯერ ერთი, ეს არ ეწინააღმდეგება კანონს და მეორეც, ნებისმიერ ყველაზე უვნებელ ვიდეოში შეგიძლიათ იპოვოთ რაიმე მინიშნება. თქვენ შეგიძლიათ, მაგალითად, თუნდაც მულტფილმი "Just You Wait!" აკრძალვა, როგორც პედოფილიის პროპაგანდა. და რომ კურდღელი ბავშვს ჰგავს, საბავშვო ბილეთით მოგზაურობს და მგელი ეფლირტავება, ეფერება... ამ შემთხვევაში მოსამართლეს არ ჰქონდა კანონიერი უფლება, როდინას ბლოკი რეგისტრაციიდან მოეხსნა! ხოდორკოვსკის სასამართლო პროცესი ცალკე თემაა, ამაზე ამ სტატიაში არ ვისაუბრებთ. მაგრამ, როგორც ჩანს, ყველას ესმის, რომ კრემლის სანქციის გარეშე ეს არ მოხდებოდა...
  დიახ, დიახ, მაგრამ არა ნამდვილად! კერძოდ, რუცკოი მაშინ ითვლებოდა ელცინის მხურვალე მტრად - ის მაინც მივიდოდა პირდაპირ შეიარაღებულ დაპირისპირებამდე! სიმძლავრის რეიტინგი საკმაოდ მაღალი იყო და მისი ხუთპროცენტიანი ბარიერის გადალახვის შანსი დიდია! აბა, რატომ მოატყუებს კრემლი თავისი მტრის შანსებს? დიახ, მიუხედავად იმისა, რომ "იაბლოკო" დემოკრატიული პარტიაა, ის საკმაოდ ოპოზიციურია: ბიუჯეტებს ერთხელაც არ დაუჭირა მხარი, როგორც ამ დუმაში, ისე შემდეგში, იავლინსკიმ გამოაცხადა, რომ იბრძოდა რუსეთის პრეზიდენტობისთვის. მაშ, რა არის იაბლოკოს გაძლიერების განსაკუთრებული მიზეზი: განსაკუთრებით მომავალი საპრეზიდენტო არჩევნების კონტექსტში, ეს უკიდურესად წამგებიანია! იავლინსკიმ პირველ ტურში ელცინს ხმები ამოიღო და იაბლოკოს ახალგაზრდა და ათლეტური ლიდერი გაცილებით მიმზიდველად გამოიყურებოდა, ვიდრე დისკრედიტირებული, გაფუჭებული ელცინი.
  ასე რომ, პირველი ვერსია არ არის მთლად დამაჯერებელი და რუსული სასამართლოები ჯერ კიდევ არ იყვნენ ასე მტკიცედ დამოკიდებული რუსეთის პრეზიდენტზე. კერძოდ, არმიის გენერალი ვარენიკოვი, GKChP-ის წევრი, გაამართლეს; სხვა მაგალითების მოყვანა შეიძლება, როდესაც სასამართლო ყოველთვის არ იჭერდა ხელისუფლების მხარეს.
  სავარაუდოდ, დასავლეთის ნეგატიურმა რეაქციამ იავლინსკის დისკვალიფიკაციაზე როლი ითამაშა და ელცინის რეჟიმს სჭირდებოდა სესხები არჩევნების წინა დღეს, რათა ქვეყანაში კეთილდღეობის იერსახე შეექმნა. რუცკოი იმავე დღეს მოიხსნა, ამიტომ ისინი კომპანიაში აღადგინეს. თუმცა ამან დერჟავას 5%-იანი ბარიერის აღება არ უშველა. რუცკოის შედეგი 2,7 პროცენტი შეიძლება ჩაითვალოს უნივერსალურად, განსაკუთრებით იმის გათვალისწინებით, თუ რამდენად ცნობილი იყო იგი. თუმცა, კრემლის KRO პროექტიც წააგო. ჟირინოვსკიმ საკმარისად ეფექტურად არ გამოიყენა სათათბიროს ტრიბუნი, მაგრამ უნდა ითქვას, რომ მან ისარგებლა იმით, რომ მის წინააღმდეგ მუშაობდა მთელი კრემლის პროპაგანდა. თითქოს ქმნიდა იმიჯს, რომ ჟირინოვსკი იყო ხელისუფლების ნომერ პირველი მტერი და ვლადიმერ ვოლფოვიჩი რომ უფრო თანმიმდევრული ყოფილიყო თავის წინააღმდეგობაში, მისი შედეგი გაცილებით მაღალი იქნებოდა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ კვლავ ძალიან ჭკვიანურად დაფარა ჩინეთის პოლკი მაღალი ფეთქებადი ფრაგმენტული ჭურვით. ამის შემდეგ მისი ფიქრები კიდევ უფრო ჰარმონიული გახდა.
  თუმცა, ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის ლიდერის მოკლე გამოსვლები ტელევიზიით ხელისუფლების მიმართ მუქარით, საკმაოდ მებრძოლი მიმართვებით ზოგადად სწორი იყო, მხოლოდ, ალბათ, ელცინი და პირადად ელცინი უფრო აქტიურად უნდა გაკიცხონ.
  მოკლედ, 1995 წლის დეკემბრის არჩევნებში რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტია იყო პირველი ადგილი თითქმის 23 პროცენტით, მეორე LDPR 11,5 პროცენტი, მესამე NDR 10,3 პროცენტი და მეოთხე Yabloko 6,7 პროცენტი.
  დანარჩენმა ორმოცმა პარტიამ 5%-იანი ბარიერი ვერ გადალახა!
  როგორ შევაფასოთ ჟირინოვსკის მსგავსი შედეგი? პროცენტული თვალსაზრისით, პირველ არჩევნებთან შედარებით ორჯერ შემცირდა. მაგრამ თუ გავითვალისწინებთ გაზრდილ აქტივობას დაახლოებით 12 პროცენტით, მაშინ ჟირინოვსკიმ მიიღო 1993 წლის შედეგის დაახლოებით 62 პროცენტი. ბევრია თუ ცოტა?
  ყველა არახელსაყრელი გარემოების გათვალისწინებით, ეს შედეგი დამაკმაყოფილებელსა და უბრალოდ კარგს შორისაა. ცუდი ფაქტორები:
  1. ელექტორატის უკმაყოფილება ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის საქმიანობით სახელმწიფო სათათბიროში. ხალხი პირველ ადგილზე გასული კანდიდატისგან მეტს ელოდა, მაგრამ ცხოვრება არ გაუმჯობესდა. მართალია, ადამიანების უმეტესობას ესმოდა, რომ ჟირინოვსკის არ ჰქონდა რეალური ძალა, მაგრამ იმედგაცრუება მაინც მეფობდა.
  2. შიში იმისა, რომ ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის მებრძოლი ლიდერი დაიწყებს მესამე მსოფლიო ომს, კატასტროფული შედეგებით. გარდა ამისა, ბევრს არ ეშინოდა ჟირინოვსკის თავშეკავებისა და იმის შიშით, რომ ის ტოტალიტარულ დიქტატურას დაამყარებდა და ქვეყანას სისხლით დატბორავდა. მისმა ისტერიამ ბევრი შეაშინა.
  3. ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის ლიდერის წინააღმდეგობა საკმარისი არ არის. განსაკუთრებით პირველად, ჩეჩნეთის ომის თვეებში და თვით კრემლის პროპაგანდამ ამაში დაადანაშაულა ჟირინოვსკი, რამაც მნიშვნელოვნად გაზარდა მისი ლოიალობა ხელისუფლების მიმართ. თუმცა, თავად ვლადიმირ ვოლფოვიჩს სურდა კრემლთან მეგობრობა, დაკარგა დღევანდელი ხელისუფლების მთავარი მტრის იმიჯი.
  4. პოპულისტური, ფინანსური პოლიტიკის განსახორციელებლად დუმის ბერკეტების გამოყენების არასაკმარისი ეფექტურობა. კერძოდ, შესაძლებელი გახდა კენჭისყრაზე, ერთი მეორის მიყოლებით, პოპულისტური კანონი, რომელიც მუშაობს საზოგადოებისთვის. ეს არის ის, რაც განსაკუთრებით გააკეთა ელცინმა, კონგრესზე შესთავაზა რაღაც, რისი შესრულებაც არარეალური იყო და თავისთვის ქულების დაგროვება. დიახ, და ელცინმა არჩევნების დროს ყველას ხელფასები და პენსიები გაუზარდა და მერე ან არ გადაუხადა, ან ინფლაციამ შეჭამა. ლუკაშენკამ და სხვებმაც იგივე გააკეთეს, მაგრამ იულია ტიმოშენკომ არ მიატოვა მკაცრი მონეტარული პოლიტიკა და წააგო არჩევნები, ამავდროულად დაკარგა თავისუფლება!
  5. ჟირინოვსკიმ კიდევ ერთი არასწორი გათვლა გააკეთა მის გარეგნობასთან დაკავშირებით. ის ზედმეტად მსუქანი გახდა და შედეგად გაცილებით უარესად გამოიყურებოდა. გარდა ამისა, მშიერ ადამიანებს არ უყვართ ქოთნის მუცელი და მსუქანი ადამიანები. აქ, სხვათა შორის, ჟირინოვსკიმ აჩვენა თავისი სხვა ნაკლოვანება, პოლიტიკაში ფანატიზმის ნაკლებობა, არასაკმარისი ნებისყოფა, რომ სხეული ფორმაში შეინარჩუნოს და ზედმეტი არ ჭამდეს. სხვათა შორის, 1991 წლის არჩევნებზეც კი, ჟირინოვსკი ორმოცდახუთზე გამხდარი იყო, ნორმაზე გამხდარიც კი. ეს იმაზე მეტყველებს, რომ ბუნებით "ჟირიკი" არ არის მიდრეკილი ჭარბი წონისკენ, რაც იმას ნიშნავს, რომ მისთვის არც ისე რთული იყო ფორმის შენარჩუნება, მაგალითად, გაიდარისგან განსხვავებით.
  ეს ასევე მნიშვნელოვანი მინუსია!
  7. პირველ არჩევნებთან შედარებით, ჟირინოვსკის საეთერო დროის რაოდენობა მკვეთრად შემცირდა. უფასო საუბრის დრო დაყოფილი იყო 44 პარტიას შორის და ფასიანი საუბრის დრო არ შეიძლება იყოს უფასო საუბრისას მეტი და მისი ყიდვა მხოლოდ ღამით შეიძლებოდა. ასე რომ, ჟირინოვსკიმ ვერ გამოიყენა თავისი გამორჩეული ორატორული ნიჭი, როგორც ეს იყო 1993 წელს. თუმცა, მაგალითად, მას იმაზე მეტი ფული ჰქონდა, ვიდრე მაშინ!
  6. ალბათ ყველაზე მნიშვნელოვანიც კი: მკვეთრად გაიზარდა პოლიტიკური კონკურენცია და ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის საარჩევნო ველზე გამოჩნდა პარტიების და მიმბაძველთა მთელი წყება. ამათგან, პირველ რიგში, KRO, Power, CHP და სხვა პარტიების მთელი თაიგული. ხელისუფლება კი ყველამ გააკრიტიკა, გარდა მმართველი პარტია "რუსეთის სახლი". სიხშირით, ისინი აქტიურად ავრცელებდნენ და ბევრს აჩვენებდნენ ტელევიზიით ბორის ფედოროვს და მის ბლოკს წინ რუსეთი, ჩერნომირდინისა და მთავრობის კრიტიკით. მართალია, თავად ბორის ფედოროვი მხოლოდ ოპოზიციას თამაშობდა, იმ იმედით, რომ მოიგებდა საპროტესტო ამომრჩეველს. მაგრამ უმეტესობამ არ დაუჯერა მას! შემდეგ ბორის ფედოროვი NDR-ს შეუერთდა. ლისენკოს ნაციონალური რესპუბლიკური პარტია ასევე ძალიან აქტიური იყო და მისმა ლიდერმა დააკოპირა ჟირინოვსკის ემოციური სიგიჟე და არავითარ შემთხვევაში არ იყო განაწყენებული მედიის ყურადღების გამო. გარდა ამისა, აქტიურობდა ვედენკინის ბლოკი, ასევე ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიის ლიდერის ყოფილი თანაშემწე და უკიდურესი ნაციონალისტი, ასევე ბაბურინის ბლოკი. ბაბურინიც ძალიან აქტიური ადამიანია, ერთ დროს ხასბულატოვის ნაცვლად კინაღამ სპიკერი გახდა. მოკლედ, ჟირინოვსკის ელექტორატი საკმაოდ დაშალეს მსგავსმა ორეულებმა და მიბაძავებმა. გარდა ამისა, მემარცხენეებს ასევე ჰქონდათ ახალი ტენდენციები, მათ შორის სტალინური დარწმუნების.
  ასეთ პირობებში, 44-დან 11,5 პროცენტი ნამდვილად ღირსეული შედეგია, თუმცა უფრო გონივრული საარჩევნო პოლიტიკით შესაძლებელიზე დაბალია. მაგალითად, ზიუგანოვმა მოახერხა თავისი ქულის აწევა 13,5 პროცენტიდან 22,9-მდე, მიუხედავად იმისა, რომ კონკურენტების რაოდენობა გაიზარდა. ერთი ბლოკი "სსრკ-სთვის!" ამომრჩეველთა 4,5 პროცენტზე მეტი წაართვა! Yabloko-მ ზარალი განიცადა, მაგრამ ერთ პროცენტზე ნაკლები და, ბარიერის მიღმა გაუჩინარებული პარტიების გათვალისწინებით, გაზარდა თავისი ფრაქცია. მათ ერთად ჰყავდათ 46 დეპუტატი ერთწევრიან. მაგრამ "რუსეთის არჩევანი" განხეთქილების შემდეგ გაქრა, ისევე როგორც შახრაის პრესა.
  . თავი #16
  ჩინეთის ჯარი მთლიანად განადგურდა IS-7 ტანკზე. და ისევ იყო პაუზა ციურ იმპერიასთან ბრძოლაში. და ოლეგ რიბაჩენკომ, ორჯერ დაუფიქრებლად, ჩამოაყალიბა ლამაზი და საინტერესო ამბავი;
  გვიანი შემოდგომის მძიმე დღეები იყო. ზეცა ატირდა, უხვად რწყავდა დედამიწა ტყვიის წვეთებით. სამყარო ნაცრისფერი იყო, ოქროსფერი ფოთლები იშლებოდა, ხის ტოტები ქარში შიშველი ჩარჩოსავით ირხევოდა. ვერცხლისფერი თოვლის ბურთი ისე დნებოდა, რომ არ მოასწრო ფანჯრებზე თავისი რთული ნიმუშების დახატვა, ყავისფერ-ნაცრისფერ მიწას კაშკაშა ხალიჩით დაეფარა.
  ცხრა წლის ბიჭი სლავა ივანოვი მოწყენილი იყო, ეტყობოდა, რომ მთელი სამყარო მავთულხლართებით იყო გახვეული. დახრილი თავით დაბრუნდა უსაყვარლესი სკოლიდან, სადაც თანაკლასელებმაც სცემეს. სახეზე ბუნდოვნად ჩნდება სისხლჩაქცევები, ჩანთა დახეულია, სახლში წასვლის სურვილი არ არის, სადაც მშობლების შემზარავი კითხვები გელოდებათ. და კიდევ უფრო უარესი, ხვალ ისევ მოგიწევთ სკოლაში სიარული, ახალგაზრდების დანტეს ჯოჯოხეთში ჩაძირვა. ამ დროს, როცა შემოსასვლელში შემოვიდა სასაკლაოზე წაყვანილი ცხვრის გარეგნობის ბიჭი, პატარა კაცი გამოხტა, რომ მას ეშმაკივით შეხვედროდა სნაფიდან. ის ბიჭს ჰგავდა, მაგრამ ამავდროულად ის არ იყო პინოქიოს ბასრი ცხვირი, სამი თვალისმომჭრელი თვალი - წითელი, ყვითელი, მწვანე გამუდმებით აცეცებდა თვალებს.
  -გამარჯობა! თქვა პატარა კაცმა შუქნიშნის თვალებით. და გაუწოდა თავისი, როგორც ჩანდა შეხებით ხის ხელები.
  სლავამ თავდაჯერებულად არ შეარხია ისინი, ის უკვე იმ ასაკში იყო, როდესაც ბავშვებს ესმით, რომ სასწაულები არ ხდება და ის საკმაოდ შოკირებული ჩანდა ასეთ მასკარადზე.
  "კიბერნეტიკული თვალები უნდა ჰქონდეს" და სპეციალური მუყაოს კოსტიუმი აიფარა.
  -აბა, რატომ ასეთი პირქუში! ნება მომეცით წარმოგიდგინოთ ჩემი თავი, მე ვარ ქრორე პლანეტა Chrome-დან. ხედავთ კონკრეტულად, პლანეტის მახრჩობელა ატმოსფეროში გადატვირთული. Რა გქვია.
  -სლავა თუ ვიაჩესლავ. ბიჭმა გაურკვევლად ჩაილაპარაკა.
  -ასე რომ დიდებაა. ჩვენ - მე და ვინტი - გავფრინდით თქვენს პლანეტას, ადგილობრივები მას დედამიწას ეძახიან, ჩვენ კი ერბანას. ჩვენი ჰიპერტელეპათიული დრაივი შეჩერდა და დაკარგა თითქმის მთელი ძალა. ეს სავსეა იმით, რომ ჩვენ შეგვიძლია სამუდამოდ დავრჩეთ თქვენს პლანეტაზე. Დაგვეხმარე. - მაგრამ მე უბრალოდ ბავშვი ვარ და კოსმოსური ძრავები არ მესმის.
  ბიჭმა გაურკვევლად აიჩეჩა თხელი მხრები.
  -არ უნდა გაერკვიო. აი ვინტი მოდის, ყველაფერს აგიხსნის.
  მათ წინაშე გამოჩნდა თემა, რომელიც ძლიერ წააგავდა სამოდელკინს ჟურნალიდან "Merry Pictures". მას ჰქონდა იგივე ხრახნი ცხვირისთვის, ჯვრის ფორმის პირი და მხოლოდ სამი შუქნიშანი მფრინავი თეფშის ფორმის თვალი ანიჭებდა მას უჩვეულო კოსმიურ იერს. ხელებზე თითები მრავალი სახსრით მოხრილი გასაღების სახით იყო. მიუხედავად იმისა, რომ შეხებისას ისინი ფოლადივით გრძნობდნენ თავს, ვინტმა ძალიან ნაზად ჩამოართვა ხელი.
  -ჩვენი ადამიანის მეგობარი, მყიფე სხეული.
  ვინტის ხმაში სინანული იგრძნობოდა.
  -და ძალიან მომწონს მისგან და სევდით სუნთქავს, ისეთი ტემპერამენტიანია.
  კრომ მეგობრულად მოხვია მხარზე. ვინტმა ოდნავ შეცვლილი ტონით განაგრძო.
  -პატარავ, გინდა ჩვენთან ერთად აფრინდე, სხვა სამყაროს სანახავად.
  დიდება შეკრთა. ეჩვენებოდა, რომ ეძინა და ოცნებობდა. რეალობის დანახვა საუკეთესო საშუალებაა საკუთარი თავის დასაჭერად. რაც მან გააკეთა. დიდად არ მტკიოდა, მაგრამ ვინტი და კრორე ისევ გვერდიგვერდ იდგნენ, მის სიმაღლეზე პატარა ფართო, ოდნავ თავხედური ღიმილით.
  -არა, ცვილისაგან არ ვართ და მზეზე გავდნება.
  ვინტს გაეცინა.
  -ახლა დავფხიზლოთ.
  სამება სადარბაზოდან გავიდა, ეზოში ჭუჭყიანი იყო, გუბეებში ჩექმები იყო ჩახლეჩილი.
  - დავიღალე შენი ტრანსპორტირების პრიმიტიული გზით. თქვა კრორმა და ჯიბიდან ამოიღო მოწყობილობა, რომელიც რუბიკის კუბს ჰგავდა.
  მკვეთრმა სასტვენმა გააწყვეტინა სიჩუმე. სლავას ხუთმა თანაკლასელმა ისინი სწორედ შეხვედრაზე მიიყვანა. ეს იყო იგივე გაბედული დამარცხებულები, რომლებმაც ის სცემეს. ახლა კი მათ მუწუკებზე სადისტური ღიმილი გამოჩნდა.
  -ეგ ფიფქია (სლავას ქერა თმა ჰქონდა) და შენ ორი ჩაცმული ჯიგარი. ყველაზე შესაფერისი კომპანია
  ახლოს მიადგნენ, მათგან ყველაზე დიდმა, მსუქანმა "ბარანმა" სცადა ნაჭრის კრორზე დარტყმა. უცებ ხელი მოკიდა თითებს.
  - ჰეი შე "პინოქიო". ვერძი ფაქტიურად ბრაზისგან დაიხრჩო. - კარგი, გაუშვი, თორემ მიიღებ.
  ვერძის მეგობარმა წიხლის დარტყმა სცადა სახეში, მაგრამ კრორმა გადაინაცვლა და მკვეთრად დაარტყა მუცელში. ხულიგანი ბიჭი დავარდა, ფართოდ გაღებული პირით ჰაერი უცქერდა.
  - ანგარიში გახსნილია. პინოქიომ გაიღიმა.
  მერე თითებით მოძრაობა გააკეთა: ბარანი შეკრთა და ტკივილისგან გონება დაკარგა.
  - საკუთარი თავის დაბნელებისგან, დაე, მადლობა თქვას, რომ გალაქტიკაში ფოტონები არ გამოვფრქვიეთ.
  დანარჩენი სამი ბიჭი გაიყინა, ფიქსირებულ წერტილს უყურებდა და შემდეგ სხვადასხვა მიმართულებით გაიქცა.
  -ასე ჭურჭელივით დაიმსხვრა. არ გითხარი, სლავა, რომ კაცთა ბავშვები მშიშრები არიან.
  ბიჭი ყოყმანობდა.
  -Მე არ ვიცი.
  -მაშ იცოდე. ამასობაში ცოტას ვისეირნებთ.
  ხრახნიმ ბერკეტი მოატრიალა და თითქოს მიწაში ჩავარდნენ. ირგვლივ თითქმის კოსმოსური სიბნელე იყო.
  სლავა შეკრთა და ფარში შევარდა, თითქოს შეძრწუნდა, შოკი ისეთი ძლიერი იყო. მთელი ოთახი აკანკალდა და წითლით იყო გაჟღენთილი, ახლადშეპარული მეგობრების კომიკური სახეები ჟოლოსფერ ტონებში ცეკვავდნენ.
  - გაფუჭდი. თქვა კრორემ ხალისით. მაგრამ თქვენ არ გჭირდებათ ამის გაკეთება, თქვენ უბრალოდ უნდა გაყინოთ. რას ვაპირებთ ახლა?
  -არაფერი. ვინტი ღრიალებდა. დავიტენოთ და მერე ვნახოთ.
  ვინტმა სლავას თავზე ჩაფხუტი დაადო.
  -ჩვენი კვაზარის ბატარეა ვიფიქროთ.
  -რაზე ვიფიქრო.
  - ნებისმიერ ცუდსა და შეურაცხყოფაზე. დაიმახსოვრე, რა გაწუხებს ყველაზე მეტად.
  და რაში დაგეხმარება? გლორის გაოცებისგან თვალები გაუფართოვდა.
  კრორმა ფეხი უკან დაადო, მისი "შუქნიშანი" მღელვარებით აინთო.
  -რა თქმა უნდა, ჩვენი ჰიპერტელეპათიული გენერატორი ნეგატიური ემოციებით იკვებება. ის მათ გარდაქმნის ძალად, რომელსაც შეუძლია ვარსკვლავების გადაადგილება მათი ორბიტიდან. ბოლოს და ბოლოს, ეს არის ზუსტად ის, რაც თქვენ აღმოჩნდა მიმზიდველი - თქვენ გაქვთ ბევრი უარყოფითი ემოცია.
  ამ ყველაფრისგან სლავამ გააცნობიერა, რომ მასში უპრეცედენტო ენერგია იმალება და რატომღაც, მასში ყველაზე უარესი ისეთია, რომ პატარა ბიჭური ჩხუბები სანთელივით ქრებოდა მზეზე.
  - და მე ძლიერი ვარ.
  ბიჭმა მუშტები შეკრა.
  -მძლავრი ბიოფილდი გაქვს - უპასუხა სკრიუმ. ჩვენი პატარა ვარსკვლავური ხომალდი სუპერკოსმიურ სისწრაფემდე დააჩქარებს.
  ვარსკვლავური ხომალდის კაბინაში ის მაშინვე გახდა მსუბუქი. სლავამ დაინახა მოწყობილობები მოწესრიგებული, როგორც სათამაშო აპარატების დარბაზში. თვალი რომ მოჰკრა, კრორმა ჩართო ჰოლოგრაფიული მოწყობილობა. ვარსკვლავებით მოჭედილი ცა პროჟექტორივით განათდა.
  -ეს შენი გალაქტიკაა, ხედავ, პატარავ, ის სპირალურადაა დაგრეხილი.
  ბიჭმა გაკვირვებით შეხედა არცერთი ადამიანისთვის უცნობ სივრცეს. ის ბედნიერი იყო და ცოტა ეშინოდა უცხო ტექნოლოგიის ამ სასწაულის შესწავლას.
  -ეს წითელი წერტილი ის ადგილია, სადაც ამჟამად ნავი მდებარეობს.
  -მესმის და ამ წუთში დედამიწაზე.
  ჰკითხა დიდებამ.
  - არა, მთვარეზე ვართ. და თუ გსურთ, შეგიძლიათ აღფრთოვანებულიყავით მთვარის პეიზაჟით.
  ხრახნი ჩართო კიბერსკანერზე, გემის კედლები გამჭვირვალე გახდა და მთვარის უცნაური ლანდშაფტი ანათებდა სალონის მთელ ზედაპირს.
  -ის პატარა კაცს გინდა კოსმოსურ კრატერებში გაუშვა.
  მხურვალე ტონით შესთავაზა ვინტმა.
  დიდება ყოყმანობდა.
  მაგრამ იქ ჰაერი არ არის.
  - მაგრამ ქვიშაა. ნუ შეგეშინდებათ ამოწურვის, მაშინ როდესაც ვაკუუმი არ არის საშინელი თქვენზე.
  ბიჭმა მაშინვე დაუჯერა თავის უცნაურ მეგობარს. როგორც კი მთვარის ზედაპირზე გადმოხტა, სხეული გაუგებარი სიმსუბუქით შეიპყრო. ეტყობოდა, რომ უჰაერო სივრცეში კი არ ხტებოდა, არამედ წყალზე მიცურავდა. ერთი მკვეთრი ნახტომი მაღლა და შეუფერხებლად დაეშვები მიწაზე. სლავამ იგრძნო, რომ სადღაც მსგავსი გრძნობა განიცადა. სწორედ აქ არის - კარუსელზე, საქანელები? არა, ეს სიზმარში ხტომას უფრო ჰგავს. ნელ-ნელა დაცემის იგივე შეგრძნება, ჰაერში მცურავი ფოთოლივით ხარ. რამდენად მაღლა შეუძლია ხტომა. ეს უბრალოდ გონებისთვის გაუგებარია.
  -სუპერმენი! ბიჭი მთელი ძალით ყვირის და წიხლებს.
  -როდესაც ასტეროიდს დაეჯახები, ფრთხილად იყავი და შეგიძლია გაფრინდე.
  - მაშინ ვითამაშოთ დაჭერა. დიდებამ შესთავაზა.
  -რა იდეაა. ვინტმა შუქნიშნის თვალები მოჭუტა.
  -მაშინ მოდი, ვინც ვის შეეხება დაიჭერს.
  თამაში დაიწყო და მიუხედავად იმისა, რომ ვინტი და კრორე ბიჭზე ბევრად ჩქარები იყვნენ, მან ძალიან ოსტატურად დათმო, რის შედეგადაც თამაში სახალისო გამოდგა. და როდესაც კრორმა შესთავაზა სლავას ჩაფხუტზე რაღაცის გადართვა, მან იგრძნო ძლიერი ძალა, რომელიც მიედინება სხეულის წელში.
  -Ვაუ! პირველად ვგრძნობ საკუთარ თავში სრულ გარდაქმნას.
  ბიჭი მაშინვე ოცდაათი მეტრი ჰაერში გადახტა, შემდეგ საკმაოდ მკვეთრად ამოვარდა ზედაპირზე და ღრმა კვალი დატოვა.
  -ჰეი ეცადე დამეწიო.
  თუმცა, ხრახნი ოდნავ, მკვეთრი ნახტომით არ შერცხვებოდა, დაეწია ბიჭს და მსუბუქად დაარტყა თითები მკერდში.
  -ბავშვო შენ მაინც გვადარებენ. რაც არ უნდა ეცადოთ, ჩვენ დაგიჭერთ.
  ამის შემდეგ სლავას თამაში მოეშვა, ხელები ერთმანეთში მოხვია, თავი დახარა.
  - თურმე დამემორჩილეთ - ორგულიანი ტყუილი ყმაწვილები.
  - რატომ ვიტყუებით, რადგან ეს თამაშია, თამაშში კი ჩხუბობენ და ყველას აქვს საკუთარი ტაქტიკის უფლება. და ჩვენი სტრატეგია არის ის, რომ დავეხმაროთ ყველა სუსტ არსებას, რომელიც ცხოვრობს სამყაროში.
  ვფიქრობ, მთვარე საკმარისი გვქონდა. განაგრძო ფიქრი ვინტმა. ჩვენ ყველაფერი შეგვიძლია, გინდათ ბიჭმა ნახოს სხვა სამყაროები და სამყაროები?
  -Რა თქმა უნდა მინდა! სლავიკს სახე ისევ სიხარულისგან გაუბრწყინდა. სისხლჩაქცევებიც კი თითქოს ორნამენტად იყო გაწითლებული სახისთვის.
  -მაშინ ჩაჯექი გემზე და წადი.
  სლავიკი დაჯდა მთავარი პილოტის სავარძელში - აღფრთოვანებული იყო ცის ლანდშაფტის გრანდიოზული სურათით. დედამიწაზე შეუძლებელია ამდენი კაშკაშა ვარსკვლავის დანახვა ერთდროულად, სქელი მიწიერი ატმოსფერო ართულებს ვარსკვლავური ცის კოლოსალურ სიდიადეს დაკვირვებას.
  და აქ ვაკუუმში შეგიძლიათ ნახოთ ყველაფერი ყველაზე პატარა ვარსკვლავის კენჭებამდე. სლავა აღფრთოვანებული იყო ცაში, ის თავს კარგად გრძნობდა და კმაყოფილი იყო, რადგან აკვირდებოდა იმას, რასაც მხოლოდ რამდენიმე ათეული, მაქსიმუმ ასობით ადამიანი ხედავდა.
  -ახლა კოსმოსური ხომალდი გადავა ჰიპერდრიფტში და თქვენ შეძლებთ დააკვირდეთ იმას, რაც აქამდე არავის უნახავს.
  სლავამ თითები პანელს გაუწოდა.
  ვინტმა თვალები გაახილა. მერე ნაზად, მაგრამ მტკიცედ დაარტყა ხელები.
  -არ შეეხოთ ტექნიკას. თქვენ შეგიძლიათ არასწორი კაუჭი გადააქციოთ და სამყაროს ნახევარი შავ ხვრელად ჩავარდეთ.
  სლავიკმა ფართოდ გაახილა თვალები.
  - სასტვენი.
  -არა, ჩვენ სხვა სამყაროდან ჩამოვედით, ვიდრე ეს შეუდარებლად განვითარებული. ჩვენში კი ენერგიის კოლოსალური მარაგი იმალება, რომელთანაც მილიარდობით ვარსკვლავი მტვერია. ნახეთ, როგორ ვამატებთ სიჩქარეს.
  თავიდან ზეციური სხეულები შედედდა, ჩანდა, რომ წინ უფრო მეტი იყო და სპექტრი ცისფერ მხარეს გადავიდა. უკან, პირიქით, ვარსკვლავები უფრო იშვიათი და დაბინდული გახდა, იძენს წითელ ელფერს.
  - განაგრძეთ სიჩქარის გაზრდა. კრორმა იკივლა.
  ვარსკვლავები სწრაფად გაბრწყინდნენ ზღვაზე, მათი სპექტრი გადაინაცვლა და გადაიქცა მყარ იისფერ ნათებად. დიდებამ უკან გაიხედა. აბსოლუტური სიცარიელე იყო. გვერდებზე ვარსკვლავები იშვიათი და ბუნდოვანი იყო. უყურებდა ბიჭს, რომელმაც გაოცებულმა პირი გააღო, ვინტმა არც კი აუხსნა.
  - ეს არის სუპერნათური სიჩქარეები. ჩვენს უკან მყოფი ვარსკვლავების ფოტონები ხომალდს ჩამორჩება, რაც იმას ნიშნავს, რომ ჩვენ მათ უბრალოდ ვერ ვხედავთ. არა მხოლოდ ეს, ჩვენ ვაღწევთ წინ გაფრენილ ფოტონებს, რაც ნიშნავს, რომ თქვენ ხედავთ ყველა ვარსკვლავს ერთდროულად, როგორც უკანა, ისე წინა, და ნაწილობრივ დაფრინავს გვერდიდან. აქ ისინი მონიტორზე შენს წინ არიან ჩახუტებულები. თუ ცოტა მეტ სიჩქარეს დავამატებთ, მაშინ ისინი თქვენთვის უხილავი გახდებიან, სპექტრის ულტრაიისფერ ნაწილში შედიან. შეხედე.
  ხრახნიანმა საჭე შეატრიალა და იისფერი ბზინვარება ერთბაშად ჩაქრა, შემდეგ კი მთლიანად გაქრა.
  - კარგი, ხრახნიდან. ახლა ვერაფერს ხედავ.
  შავი სივრცე ერთბაშად პირქუში და პირქუში გახდა. კროემ ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი.
  -ახლა სიჩქარეს დავამატებთ. კოსმოსურმა ხომალდმა ნაპერწკლები გაიარა და ეკრანი ისევ აანთო.
  - სწორედ ჩვენ ჩავრთეთ გამა გამოსხივების გადამყვანი ჩვეულებრივ შუქზე. ახლა ისევ ხედავ ვარსკვლავურ ცას.
  ვარსკვლავები მართლაც გიჟურ რეჟიმში დაფრინავდნენ გემზე. მათ უკვე გაიარეს გალაქტიკის დედამიწის მიმდებარე ნაწილი და გადავიდნენ მის ცენტრში. აქ ცოტა შეანელეს. აღფრთოვანებული ვარ უცნაური inflorescence. მტკივა თვალები, თუ როგორ ციმციმდა ვარსკვლავების უთვალავი გროვები. დედამიწაზე ერთზე მეტ ადამიანს არ უნახავს ასეთი საოცარი ყვავილობა. ლალი, ბრილიანტები, საფირონები, ტოპაზები, ზურმუხტები, აქატები და სხვა ქვები თითქოს ციმციმებდნენ სივრცეში. მათმა კაშკაშა შუქმა ადგილი დაუთმო, მთელი შიგნიდან ანათებდა. დიდება აციმციმდა. ხრახნიდან გაეცინა, დაძაბულობისგან გადატრიალდა
  - იმ კაცს ასეთი რამ არ უნახავს. ეს არის გალაქტიკის ცენტრი. შეხედე, ნუ დაბრმავდები.
  "მხიარული პატარა კაცები" უხმო სიცილით ჩაიცინა.
  -რა სისწრაფით მივფრინავდით?
  ყველაზე პატარა არის ათასი პარსეკი წამში. ერთი პარსეკი თითქმის სამი სინათლის წელია. ანუ, ერთ წამში ჩვენ გავდივართ იმ გზას, რომელსაც სინათლე გადის თითქმის სამი ათასი დედამიწის წლის განმავლობაში.
  დიდება არასოდეს წყვეტდა გაკვირვებას - ვაჰ, კარგი, სიჩქარე.
  ვინტმა ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი.
  -სიჩქარე ჯერ კიდევ არ არის საკმარისად დიდი სამყაროდან სამყაროში ფრენისთვის, მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია რამდენჯერმე გავზარდოთ სისწრაფე. გსურს მსოფლიოს გარშემო რბოლა?
  - უკვე ვთქვი რომ მინდა!
  -მაშინ მაგრად დაიჭირე, ახალი აჩქარება წინაზე ციცაბო იქნება.
  ვარსკვლავები წამიერად გაქრნენ, შემდეგ კი გაგიჟებულ კავალკადაში შევარდნენ. მინი-ვარსკვლავური ხომალდის მოძრაობა აჩქარდა და აჩქარდა. გემზე მთელი გალაქტიკები გაიქცნენ. შუქი ბუნდოვდა და ანათებდა, ვარსკვლავური ხომალდის გიჟური სირბილი იზრდებოდა და იზრდებოდა.
  ჩვენ უკვე ვმოძრაობთ წამში მილიონი პარსეკის სიჩქარით. ეს ჯერ კიდევ არ არის დიდი ოვერქროკი. თქვენი პატარა სამყაროს კიდემდე ფრენას ერთი დღე დასჭირდება. მაგრამ ჩვენ ვინტმა თითი ტუჩებზე დავაჭირე - ჩვენ შეგვიძლია კიდევ უფრო დავაჩქაროთ, თუ ჰიპერულტრაპლაზმურ ამაჩქარებლებს ჩავრთავთ.
  სლავა სავარძელში ოდნავ მოკალათდა და იძულებული გახდა სახეზე ხელები დაეფარა, რათა არ დაბრმავებულიყო ვარსკვლავური სხივების სიმრავლისგან. თითებიც კი უბრწყინავდა.
  -ჩვენი სიჩქარე წამში ათი მილიონი პარსეკია. ჩვენ ვაგრძელებთ აჩქარებას.
  ცეცხლოვანი სიკაშკაშე გახურდა, შუქი შიგნიდან იწვა. ამის დანახვისას კრორმა ჩართო სინათლის ფილტრი.
  - მე გითხარი, რომ მიწიერები სუსტები არიან. აუცილებელია კიდევ უფრო მეტი აჩქარება და ძალის ველის გაძლიერება, რაც მას სხივებისთვის შეუღწევად ხდის.
  -ჩვენი სიჩქარე ასი მილიონი პარსეკია. ხრახნი დაიკივლა.-მალე სუბტელეპათიურ სიჩქარეს მივუახლოვდებით.
  - მაგრამ ეს ნაკლებად სავარაუდოა, აზროვნების სიჩქარე უსასრულოა და ჰიპერტელეპათიურ ძრავას შეუძლია უსასრულობამდე აჩქარება. გარდა ამისა, თქვენ არ იცით, რამდენად მკვებავია უარყოფითი ემოციები. ჩვენ უკვე გავიარეთ სამყაროს ნახევარი და ჯერ არ გამოგვიყენებია პროცენტის მეასედი.
  უპასუხა კრორმა.
  - დიახ, ეს ბიჭი ნამდვილი განძია. სხვათა შორის, სლავკა, ჩვენმა სიჩქარემ მიაღწია მილიარდ პარსეკს წამში.
  მოულოდნელად, შუქის თამაში ზღვარზე შეწყდა, დაბნელდა და მხოლოდ მინიატურული ვარსკვლავური ხომალდის შიგნით არსებული შუქი ანათებდა შავ ვაკუუმს.
  -Სად ვართ ჩვენ? გულუბრყვილო ხმით იკითხა სლავამ.
  - და არსად ინტერუნივერსალურ სივრცეში. კიბერსკანერები ჯერ არ მომკვდარა, მაგრამ ირგვლივ მატერია თითქმის არ არის, არის მხოლოდ ვაკუუმი, ჰიპერსივრცე და ბევრი ველი.
  - სიცარიელეში ვართ. ბიჭმა შიში იგრძნო.
  -ამის თქმა შეგიძლია. მაგრამ ნუ გეშინიათ, მალე ჩვენ აღმოვჩნდებით სხვა, ბევრად უფრო დიდ სამყაროში, ვიდრე თქვენი სამყარო. იქ გვექნება ადგილი შემოქმედებითი საქმიანობისთვის.
  - სამყაროები ბევრია და ისინი განლაგებულია არა მხოლოდ სამგანზომილებიან, არამედ მრავალგანზომილებიან სივრცეშიც. არსებობს მილიონობით გაზომვა, ისინი მუდმივად იცვლება, გარდაიქმნება. იმისათვის, რომ არ გაგაოცოთ ფორმების მრავალფეროვნებით, ჩვენ მივდივართ ჩვეულებრივ სამგანზომილებიან სამყაროში. მთავარია, მისი განსხვავება თქვენი სფეროსგან არის ის, რომ ჯადოქრობა და მაგია ძალიან განვითარებულია მასში. ეს ყველაფერი ტელეპათიის ინტრიგებია, მატერიალურ გარემოზე ზემოქმედების შესაძლებლობა სიტყვიერი ზემოქმედებით. თქვენ აღმოჩნდებით ზღაპრულ სუპერსამეფოში, ფანტაზიისა და ოცნებების სამყაროში.
  რას ვაპირებ იქ! ბოლოს და ბოლოს, ჩემთვის ჯადოქრობა არის საიდუმლო შვიდი ბეჭდის მიღმა.
  -ეს ჯერ კიდევ საიდუმლოა და ერთხელაც სხვა სამყაროში სწრაფად ისწავლი მაგიას. თავად ჰარი პოტერი არ შეგემთხვევა. თუმცა, თუ ეს სამყარო არ ჯდება, მაშინ ჩვენ ვიპოვით სხვას თქვენთვის. იქნებ მოგწონთ ჰიპერპლაზმური ტექნოლოგია - ჩვენ გასწავლით ამის გაკეთებას, მაგრამ ამ დროისთვის სამივეს განსაკუთრებული დავალება გვაქვს შესასრულებელი და ამისთვის თქვენნაირი ბიჭი გვჭირდება.
  -Რისთვის?
  -იმიტომ რომ ადამიანი ხარ.
  -ჩვენმა სიჩქარემ მიაღწია ათ მილიარდ პარსეკს წამში. და ეს ნიშნავს, რომ მალე ვარსკვლავები ჩვენს თავზე მოტრიალდებიან. ვინტმა პირიდან კვამლის ნატეხი გამოუშვა.
  და მართლაც, თითქოს ზღაპარში, მშვენიერი სინათლის სასწორი აინთო მათ წინ. ვარსკვლავური ხომალდის სიჩქარე დაეცა და ისინი ზღაპრულ სამყაროში ჩავარდნენ. ამ სამყაროს ვარსკვლავები განსაკუთრებული იყო არა მრგვალი, არამედ კვადრატული, სამკუთხა, კონუსების და პრიზმების სახით. თითოეული ვარსკვლავი იყო განსაკუთრებული და უნიკალური, განსხვავდებოდა ფორმის ან სინათლის ელფერით.
  დიდება ისე გაიყინა ღია პირით, ნანახმა გადააჭარბა ყველაზე გაბედულ ვარაუდებს.
  ვარსკვლავები ნელა მიცურავდნენ გემზე, ისინი ცეცხლის კუნძულებად ჩანდნენ შავი ხავერდის ზღვაზე.
  ბოლოს მათ თვალწინ დიდი პლანეტა გამოჩნდა, ცილინდრის ფორმის დაახლოებით ათი მზის დიამეტრით. სწორედ ამ ცილინდრის ცენტრში იყო გოთური სტილის გიგანტური ციხე. მისი ათასკილომეტრიანი კედლები ადვილად ჩანდა ორბიტიდან.
  -აქ ამ ციხესიმაგრეში ცხოვრობენ მეფე და დედოფალი, რომლებსაც ძალიან სურთ ტახტის მემკვიდრეები ჰყავდეთ. მაგრამ საშინელი შელოცვა ამძიმებს მათ. მხოლოდ სხვა სამყაროს უდანაშაულო ბავშვს შეუძლია დაარღვიოს ეს ჯადოქრობა. თქვა კრორმა.
  ახლა კი, როგორც ხალხი ამბობს, პლანეტის ზედაპირზე უნდა დავეშვათ.
  დაშვებამ წარმატებით ჩაიარა, შემობრუნდა, გაფრინდნენ ძლევამოსილი არწივების გიგანტური ქანდაკებები.
  - ყველა დიდება გამოდი. სკრივმა ხელი გაუწოდა და დაეხმარა პატარა გემიდან გადმოხტომას.
  - დაიხარე პლანეტას.
  სლავამ ოდნავ დახარა. სიძლიერე დაახლოებით ისეთივე იყო, როგორც დედამიწაზე, თუმცა გიგანტური სასახლე შოკისმომგვრელი იყო. შემდეგ მათ წინ კილომეტრის სიგრძის ბროლის კარი გაიღო. სამი მეგობარი ოქროს და ძვირფასი ქანდაკებებით მდიდრულად მოწყობილ დერეფანში შევიდა. ასევე იყვნენ ოთხკუდიანი დელფინები, უცხოპლანეტელი ჯარისკაცები მეგაპლაზმური იარაღით. ლალისგან მოჩუქურთმებული ბუნებრივი ყვავილების ულამაზესი თაიგულები, ისინი განაგრძობდნენ რხევას და თავების მოზიდვას. უცნაური თევზი ცურავდა დარბაზის ირგვლივ, ცქრიალა ქერცლებით ანათებდა.
  -უცნაურია, როგორ შეუძლიათ ჰაერში ცურვა? ჰკითხა ბიჭმა.
  -Ანტიგრავიტაციული! უპასუხა კრორმა. -ჯერ არ გნახავ.
  სხვა ყველაფერი ბევრი იყო, ყველანაირი სხვადასხვა რამ, ცხრა წლის ბიჭის თვალისმომჭრელი და გასაოცარი ფანტაზია, მაგრამ ასეთი ბრწყინვალების აღწერას ძალიან დიდი დრო დასჭირდებოდა.
  ასკილომეტრიანი დერეფნის გავლა ძალიან გრძელი იყო, ამიტომ ვინტმა დააჭირა ღილაკს და ტელეპორტაცია პირდაპირ ტახტის ოთახში გადავიდა. ვარსკვლავური მეფეების მთავარი მდებარეობა საოცარი იყო. დარბაზის შუაში იდგა მთასავით შთამბეჭდავი ტახტი, სპირალური აკვედუკის სახით, რომელზედაც პატარა, მაგრამ კაშკაშა მოწყობილი ნავები იყო დნება. დროდადრო ისინი იფეთქებდნენ ფეიერვერკით, ნაპერწკლების ყველაზე კაშკაშა კასკადი, რომელიც დატბორა ირგვლივ გამეფებული ბინდის მიმდებარე სივრცეში. შემდეგ გრანდიოზულმა მუსიკამ დაიწყო დაკვრა და ვულკანის სიკაშკაშე აალდა. ცეცხლოვანმა წითელმა ლავამ გაიჭრა ატმოსფერო და კაშკაშა ღრუბლიდან სამეფო წყვილი გამოვიდა. ახალგაზრდები და ამავდროულად მდიდრულად ჩაცმული ჩანდნენ. მეფის მკერდზე იყო ჯაჭვი ზურმუხტით ლურჯი პუდელის გამოსახულებით. ხოლო ჯაჭვი, რომელიც დედოფლის კისერს ამშვენებდა, პირიქით, საფირონისგან იყო გაკეთებული. სახე ბიჭისკენ დაიხარა, ძაღლმა რბილად იყვირა და კუდი აიქნია. მეფემ გაიცინა, კბილები ნათურებივით ანათებდა.
  - მოგესალმებით ჩემო სტუმარო, სახელად სლავა. შენ, როგორც ჩემი ტალიმენი ამბობს, ძალიან კარგი ბიჭი ხარ და შეგიძლია შენი ბედის ასრულება.
  სამეფო პირმა ფრაზები გარკვეულწილად არაადამიანურად მოაწყო, მაგრამ მნიშვნელობა თარგმანის გარეშეც ნათელი იყო. თუმცა უცნაურია, როგორ შეეძლო სხვა სამყაროს მკვიდრმა რუსული იცოდა.
  -ტელეპათიაა. კრორე ჩურჩულებდა.
  - დიდი მწუხარება გვაქვს პატარავ. ერთადერთი ქალიშვილი გალაქტიკათშორისი ტირანი ელეტრომენდოსის ტყვეობაშია. ჩვენ გვჭირდება რაინდი, რომელსაც შეუძლია მისი გათავისუფლება. დიდი წინასწარმეტყველება ამბობს, რომ ის მოვა პატარა სამყაროდან მრგვალი ვარსკვლავებით. ჩემმა ორმა ძველმა მეგობარმა ვინტმა და კრორმა მოგიყვანათ სასახლეში, ახლა სერიოზული გამოცდა უნდა ჩააბაროთ და დაამარცხოთ ჰიპერტირანი.
  სლავამ გაიღიმა, ეჩვენა, რომ ფრთები იზრდებოდა ზურგს უკან და მას შეეძლო გაუმკლავდეს ურჩხულს, რომელიც ატერორებდა მთელ უსასრულო სამყაროს.
  -მზად ვარ მტრებთან ბრძოლა და შენი ქალიშვილი გავათავისუფლო.
  -მაშინ ვინტი და კრონი გზაში არიან და გაგიძღვებიან, მაგრამ ჯერ პატარა გამოცდა უნდა ჩააბარო. ერთგვარი ტექსტი პროფესიულ ვარგისიანობაზე.
  -Სიხარულით.
  ვინტმა და კრორემ ბიჭს ხელები აიტაცეს და ისინი მინი ვარსკვლავთმცენარეზე დაბრუნდნენ.
  -ტექსს აქვს ტექსტი და ახლა ჩვენ გავფრინდებით პლანეტაზე, რომელიც თითქმის დიდი ვარსკვლავის გვერდით მდებარეობს.
  მინიატურული გემი შემობრუნდა და ისინი ცისფერი პლანეტის წინ იყვნენ ქაფიანი ღრუბლებით.
  ვინტმა მოწყობილობა ამოიღო.
  - ნახვამდის ფიფქია.
  თითების დაჭერა და დიდება იყო, სადაც არ უნდა ფიქრობდე. მის წინ ნაცრისფერი სკოლის შენობა იდგა, რომელიც ზღვარზე იყო. ზურგს უკან მძიმე პორტფელია, რაც იმას ნიშნავს, რომ მოსაწყენ და გაბრაზებულ კლასში უნდა წავიდეს. და ეს საშინლად არასასურველია. ფეხები მტვრევადი გახდა და კანკალებდა. ეს მართლაც მხოლოდ სიზმარი იყო თუ ჰალუცინაცია? ბიჭმა თვალები დახუჭა და მოუხერხებლად ცდილობდა თავის დაჭერას. მტკივა. ასე რომ, ეს რეალობაა, ის ნამდვილად უნდა წავიდეს სკოლაში. და ცა ტიროდა, ნესტიანი და ცივი იყო, გრილი ქარი უბერავდა. შორიდან ზარის ხმა გაისმა. ფეხები უნებურად გარბოდა. დროულად უნდა იყოთ გაკვეთილის დასაწყებად.
  ბიჭი ოდნავ შეკრული შევარდა საკლასო ოთახში. პირქუში მოძღვარი რუდოლფ ფრანკენშტეინი მას ცხოველის ღრიალით მიესალმა.
  ისევ გვიან სულელი ხარ. სამწუხაროა, რომ ახლა ძველი დრო გავიდა და ვერ გაგიტყდებათ. სკოლის მერე დარჩი, კლასს დაიბან.
  უკნიდან შხამიანი ჩაცინება. ვერძი ჩურჩულებს, უჩვენებს მუშტს და შუა თითს.
  - შესვენებაზე მოგაკლებთ. მოდით გადავაქციოთ იგი ფიფქიას ჩოხად.
  და უხეში სიცილი. მასწავლებელი ვითომ არ ესმის.
  გაკვეთილი თითქოს გრძელი და მოსაწყენია, რომ "ბარანი" დაასრულოს და მისი კომპანია დაღეჭილი ქაღალდის წვეთებიდან იფურთხება.
  შიში უნებურად მიცოცავს სულში, მუცელში სტკივა, სხეულს აგრილებს. კანკალით ელოდებით ცვლილებას, როცა ბოროტი ხუთეული გეკვრებათ. ბოლოს ზარი ჟღერს და მისი ფეხები უნებურად ირბენს - ბიჭი ჩქარობს დაიღალოს საცოდავი თანატოლებისგან. ის გარბის, ცდილობს სკოლის ყველაზე ბნელ კუთხეში დამალვას, სადაც ეს ვამპირები ვერ პოულობენ მას. სლავა ფარდულის ქვეშ ავიდა და ქუჩაში აღმოჩნდა. თარგმნა, ამოისუნთქა, სხვადასხვა მხრიდან ურჩხული ბავშვების ჩრდილები რომ მოჩანდნენ, იქ იყვნენ.
  - კარგი რა, სულელი გაიქცა. შენ იყავი "ფიფქია" და ეს ჩაი "სველი" იქნება.
  ვერძმა სადისტურად გაიცინა.
  -დადექი ხავსზე და დაგიჭერთ, თორემ გვამივით დაწექი.
  - არა, ბიჭები არა. სლავამ ჩუმად ჩაილაპარაკა.
  - თხა გვჭირდება. და რაც არ უნდა შეანელოთ, აიღეთ.
  ის იყო სლავაზე თითქმის ერთი თავით მაღალი ვერძი და ერთნახევარჯერ უფრო ძლიერად დაარტყა ძლიერი დარტყმა სახეში. ბავშვი აკანკალდა, თვალი თითქმის მაშინვე შეშუპებული იყო. შემდეგ ცხვირში ჩხვლეტა მოჰყვა, იუშკა შემოვიდა. "ბარანის" პარტნიორი შევარდა ბრძოლაში, ნეკნები დაარტყა, მაგრამ სოლიდარულმა ლიდერმა ოდნავ შეაჩერა იგი.
  - მოიცადე, დაე მუხლებზე დადგეს. ისე, "ფიფქია" ხავსი გახდება.
  სლავას ცხვირიდან სისხლი წამოუვიდა, თვალები აუწყლიანდა, მაგრამ შიშის გარდა, მის სულში სიამაყის და ღირსების სხვა გრძნობამ დაიწყო გაღვიძება.
  არა, არ დავიჩოქებ.
  "ბარანმა" თითქოს გაკვირვებული მოიქცა.
  - ასე მეწინააღმდეგება ეს შმაკი. შემდეგ მიირთვით snack.
  და მთელი ძალით ამოძრავდა ყურში. სლავას თავი აუკანკალდა, ყური იისფერი გახდა.
  - არა, მაინც არ ვაპირებ. მის ხმაში სიმტკიცე იგრძნობოდა, შიშს ძლევდა.
  -მაშინ მოკვდი. მოგკლავთ.
  მეთაური ისევ შეტრიალდა და მთელი ძალით ლოყის ძვალში ჩაეშვა. სლავამ ოდნავ განზე გადგა და დარტყმა ბუნდოვანი გამოვიდა.
  - ფიფქიას მოუჭირე. "ბარანმა" მუქარის ჟესტი გააკეთა.
  ხულიგანი თავს დაესხა სლავას, ხელები გაშალა და კედელთან მიამაგრა. შემდეგ ახალგაზრდა მთავარმა ასანთი ამოიღო და სიგარეტს მოუკიდა.
  -ახლა გაგიკეთებ კაუტერიზაციას. დადექით მუხლებზე ან განიცადეთ გიჟური ზუზუნი.
  სლავას გაუსაძლისად შეეშინდა, უკვე უნდოდა დანებება და დაჩოქება, რადგან ახსოვდა კრორას მხიარული სახე და ვინტის დამცინავი მზერა. განსაკუთრებით აუტანელი იყო მეფის გამორჩეულად მკაცრი და კეთილი სახის მოგონება სხვა უზარმაზარი სამყაროდან. დაჩოქება ნიშნავს მათ ღალატს. და რა გმირია ის მაშინ მზად, დაუპირისპირდეს ტირან ელეტრომენდოსს, თუ ყველაზე ჩვეულებრივი ხულიგნები მას სასიკვდილო კანკალში ჩააგდებენ.
  როცა სიგარეტი შუბლზე შეეხო, სლავამ იყვირა და მარჯვენა ხელი მკვეთრად გამოართვა.
  სასოწარკვეთილი მრისხანებით მჭიდროდ შეკრული მუშტი დაეცა "ბარანის" ყბაზე.
  გაოგნებულმა ააბრიალა თვალები, დამუნჯდა და ხმაურით დაეცა ზურგზე. აქ სლავამ თავის თავში უჩვეულო გაბრაზება და ძალა იგრძნო. პროფესიონალი კიკბოქსერივით ურტყამდა მუშტებს და წიხლებს. გავიდა ნახევარი წუთი და ხუთივე უგონოდ იწვა. სლავა იდგა ამაყად აწეული თავით, ჰაერში აწეული ხელებით.
  -გამარჯვება! როგორ შემეძლო ამის გაკეთება!
  გაკვეთილზე ზარი დაირეკა, მხოლოდ ამჯერად ჩვეული კანკალი არ გამოუწვევია, მაგრამ ბულბულის ტრიალს ჰგავდა. ბიჭი საკლასო ოთახში აფრინდა თითქოს ფრთებზე. ეს ის ადგილია, სადაც მან ვერსად ვერ შეძლო. სლავა არც კი დაჯდა სიტყვის სათქმელად, რადგან კოსმოსში მოხვდა. არ ეშინოდა - ახლა თვითონ ეშმაკსაც არ ეშინია და თვალები ფართოდ გაახილა. ვარსკვლავები ტკბილი და ძვირფასი ჩანდნენ, სულაც არ იყო საშინელი, პირიქით, უწონადობაში უცნაურ სიმსუბუქეს გრძნობს. ბავშვმა თავი ოდნავ გადააქნია. ხრახნი და კროე მის გვერდით იდგნენ.
  -იმ "ფიფქიას" შეეშინდა. ბოდიში, მაგრამ სხვაგვარად არ შეგვეძლო: შენს სულში შიში უნდა დაძლიო.
  ასე რომ, ეს არ იყო ნამდვილი ტესტი.
  -Და არა! ეს ყველაფერი რეალური იყო, ჩვენ გვაქვს ძალა, რომ მიგიყვანოთ დედამიწაზე და ოდნავ გადავცვალოთ ვადები. Როგორ? ეს არის არსებების საიდუმლო, რომლებიც ფლობენ მილიონ განზომილებას. ახლა თქვენ გაიარეთ ტესტი და ჩვენ გადავალთ სხვა უფრო სერიოზულ საკითხებზე.
  -Რა?
  ხრახნი მეტალის ხმით დაიკივლა.
  -მაგალითად გაათავისუფლე ეზარამ მეფის ერთადერთი მემკვიდრე. ელეტრომენდოსის დამარცხება ადვილი არ იქნება, კვინტილიონობით სამყარო კვნესის მისი ქუსლის ქვეშ. მაგრამ თქვენ მოიგეთ თქვენი პირველი გამარჯვება საკუთარ შიშზე.
  - პატარა სიკვდილის შიში - მისი დამარცხება, უკვდავებას ვუახლოვდებით.
  - დაასრულა კროორმა. წინ ცილინდრიანი პლანეტის ნაცნობი ფორმა გამოჩნდა.
  . ეპილოგი
  განსაცვიფრებელი დარტყმებისა და მარცხების სერიის შემდეგ, ციური იმპერია დათანხმდა მშვიდობას და პირობა დადო, რომ აღარ შეუტია ცარისტული რუსეთის საკუთრებას.
  დიდი ექვსი ამტკიცებდა, რომ ჩინეთის დაპყრობა ნაადრევი იყო და რომ მათ შეეძლოთ ხელსაყრელ პირობებზე დათანხმება. ფაქტობრივად, მონღოლეთის ნაწილი, სამხრეთ უსურის რეგიონი, პრიმორიე და კორეაც კი წავიდა რუსეთიდან. ეს იყო მომგებიანი შეთანხმებები - აძლევდა საშუალებას ალექსეი მიხაილოვიჩის მეფის რუსეთს მოეპოვებინა ფეხი ციმბირში და წყნარი ოკეანის სანაპიროზე. და თავს შედარებით დაცულად გრძნობს.
  და ამით დასრულდა დიდებული პრაქტიკული ომი და ექვს გმირს სხვა რამ ელოდა!
  
  
  უკვდავი კოსმოსური დედოფალი
  დედოფალს ძალიან სურდა ახალგაზრდად გამოჩენილიყო. ასე რომ, მან გაგზავნა მთელი ექსპედიცია უკვდავების სარკის საძიებლად . შეხედვით მას, შეგიძლიათ გადაიქცეთ ახალგაზრდა გოგონად.
  საბოლოოდ, ძებნა წარმატებით დასრულდა, მაგრამ... სარკეში მყოფმა ჯინი მოხუც დედოფალს უთხრა:
  - ახალგაზრდობას აღვადგენ, შენ კი მონა გახდები!
  დედოფალმა ღიმილით უპასუხა:
  - თუ ახალგაზრდობა მარადიულია, მაშინ მონობას ვეთანხმები!
  ჯინმა შელოცვა მოახდინა. დედოფალი გადაიქცა გოგონად, რომელიც თითქმის შიშველმა ერთ ტილოში თოხით ამოთხარა ველი. და ის მუშაობდა საკუთარ თავზე და ბევრს შრომობდა.
  მხოლოდ ახალგაზრდა სხეული თითქმის არ მტკიოდა და არც ძალიან დაიღალა. მაგრამ ეს იყო ძალიან დამამცირებელი და მოსაწყენი. ის იყო რაღაც პლანეტაზე ორი მზეით. სტრუქტურა კი გვიან შუა საუკუნეებს ჰგავს.
  უფრო მეტიც, გაყინული წარმონაქმნებით. დედოფალი დღეების განმავლობაში მუშაობდა და დუნდებოდა. იგი თითქმის ცხოველივით გახდა, მხოლოდ სიზმარში მოვიდა მას თავისუფლება. და ის ყოველთვის შრომობს ბორკილებში. ყოფილ დედოფალს ძალიან უჭირს. და ზედამხედველის მათრახის შეხება შიშველ სხეულზე, გახურებულ რკინასავით.
  საბოლოოდ, მის ცხოვრებაში ცვლილება მოხდა. მხოლოდ უარესობისკენ. მფლობელი გარდაიცვალა, მისი მემკვიდრე კი მთლიანად განადგურდა. და გოგონა კარიერზე გაყიდეს.
  ახლა მიწევდა მძიმე კალათების ტარება, ჯაჭვებით შიშველი მუშაობა, მათრახის მიღება და ქვებზე დაძინება.
  დედოფალი ახლა უფრო მეტად იტანჯებოდა. ჯინი, რა თქმა უნდა, მას ხაფანგი დაუდგა. დიახ, ის უკვდავია და არ დაბერდა, მაგრამ ტანჯვაში, თითქოს ჯოჯოხეთში.
  მიუხედავად იმისა, რომ ძლიერი სხეული გამოიყენება სტრესისთვის. და დედოფალმა გაქცევა გადაწყვიტა.
  გრძელი თმის დახმარებით მან ჯაჭვის შეკვრა დაიწყო, რომლითაც შიშველი ფეხები და ძლიერი კისერი ღამით მიამაგრეს. გამაგრებულ რკინას თმას ნელ-ნელა ასველებ, მაგრამ დედოფალს საკმარისი დრო აქვს - უკვდავი. სხვა საქმეა, რომ კარიერებში მძიმე შრომის შემდეგ უნდა დაიძინო და ყოველდღე ცოტას ხედავდი.
  მაგრამ მაინც სვამ.
  დედოფალმა დაინახა თავი და მერე სიზმარში ჩავარდა. შემდეგ შემდეგ ხერხზე ისევ.
  სანამ, საბოლოოდ, მან გატეხა ლინკები .... თუმცა, მან გაქცევა ვერ შეძლო. მესაზღვრეებმა განგაში ატეხეს.
  დედოფალი დაიჭირეს და უმოწყალოდ სცემეს მათრახით. მერე ქუსლები გახურებული რკინით დაწვეს. შემდეგ მათ დაწვეს გაქცეული მონის ბრენდი. და ისევ გაგზავნეს მაღაროებში.
  მონები ძალიან ხშირად კვდებიან და ის წლების განმავლობაში ბევრს მუშაობს. ასე რომ, ბორკილებით იმუშაონ.
  და ყოველ ღამე ამოწმებდნენ მის ჯაჭვს.
  დედოფალს ბორკილებით ეძინა და მას გამუდმებით ურტყამდნენ.
  მძიმე ჯაჭვები დაუდეს და მათრახით სცემეს, როგორც კი ცოტა ნელა მუშაობდა.
  დედოფალმა უკვე შეისუნთქა სუნი და არ იყო ავად. ინფექციამ არ მიიღო, მწირი და ერთფეროვანი კვების დროს კუჭის ტკივილს არ იწვევდა. მარადიული გოგონა განიცადა, მაგრამ არ მოკვდა. და წლები გაგრძელდა და გაგრძელდა. მაღაროები თანდათან განვითარდა და გამოიფიტა.
  აქ იგი კვლავ სხვა სამუშაოზე გადაიყვანეს. გარეცხილია ჭუჭყისაგან, გამოტანილია გასაყიდად.
  აქ დედოფალს საბოლოოდ გაუმართლა. მყიდველი არენაზე გლადიატორების ერთ-ერთი მომწოდებელი აღმოჩნდა.
  დედოფალი იყო ძალიან მშრალი და მღელვარე, მან ასზე მეტი წელი გაატარა მაღაროებში მძიმე შრომაში. ის ძალიან ძლიერი და გამძლეა, თავზე მძიმე ქვა უჭირავს.
  რა თქმა უნდა, მისმა ძალამ მიიპყრო მიმწოდებელი. კბილებს დახედა: არც ერთი ნახვრეტი და ასეთი დიდი და ძლიერი. ვიგრძენი ფოლადი, ჩამოსხმული კუნთები - ქვასავით!
  და, რა თქმა უნდა, ვიყიდე ასეთი უნარიანი ასლი!
  ამის შემდეგ დედოფლისთვის სხვა ცხოვრება დაიწყო. ასევე მკაცრი ვარჯიშის, ჩხუბის, ბულინგის, დარტყმის, მაგრამ ბევრად უფრო სახალისო.
  დედოფალი ორას წელზე მეტი ხნის განმავლობაში ახალგაზრდა იყო სხეულით და გამოირჩეოდა დიდი ძალითა და გამძლეობით, მუდმივი შრომისმოყვარეობის იძულებითი ვარჯიშის წყალობით.
  ამან მას გარკვეული თავდაჯერებულობა მისცა სხვა გოგოებზე. უფრო მეტიც, ყველა ნაწიბური და ჭრილობა მის კუნთოვან სხეულზე ძალიან სწრაფად და უკვალოდ შეხორცდა.
  დედოფალიც სწრაფი იყო, კარგი უკვდავი რეაქცია იყო და ძალიან გულმოდგინედ სწავლობდა. ყველაფერი მაშინვე არ გამოუვიდა, მაგრამ ძალიან გამძლე სხეული აქვს.
  ასე რომ, თავიდან მან გაიმარჯვა ძალის, გამძლეობისა და სიცოცხლისუნარიანობის ხარჯზე. შემდეგ კი მისი უნარი დაიწყო ზრდა.
  თავდაპირველად, მათ არ ჰყავდათ უძლიერესი მეტოქეები, მაგრამ თანდათანობით, გამოცდილებით, მისი დონე აიწია.
  და ასე დაიწყო დედოფალმა გამარჯვება და გამოჩენილი ქალები. და კაცებთან და ცხოველებთან ბრძოლაც კი!
  იმპერიის ჩვეულების თანახმად, გლადიატორთა ბრძოლებში ასი გამარჯვების შემდეგ, შეგიძლიათ მიიღოთ თავისუფლება.
  გამძლე მეფემ, მიუხედავად იმისა, რომ მან მიიღო ჭრილობები და ნაკაწრები კბილებისგან, საბოლოოდ შეძლო მეასე ბრძოლის მოგება.
  შემდეგ მან მიიღო თავისუფლება კეისრის ხელიდან. და მას უკვე შეეძლო ფულის გამომუშავება ბრძოლებში, ან ასწავლა გოგოებს ფარიკაობა.
  და მალე დედოფალი, მშვენიერი და უკვე მდიდარი და ტანით ჯერ კიდევ ახალგაზრდა, კეთილშობილ პატრიციაზე დაქორწინდა.
  და ძველი და მახინჯი. მაგრამ ის არ არის უკვდავი და მალე გარდაიცვალა.
  დედოფალს, ახლა მუდამ ახალგაზრდა ქვრივს, საყვარლად ათეული სიმპათიური ახალგაზრდა ჰყავდა.
  და დიდი სიმდიდრე.
  ასე რომ, როგორც ჩანს, მან იპოვა ბედნიერება ... თუ არ იყო საკმარისი პროგრესის ნაყოფი - კარგი, მეცნიერება რატომღაც არ ვითარდება ამ იმპერიაში. და საერთოდ პლანეტაზე. თოფები და მუშკეტები კი ყველაზე პრიმიტიულია. ყველაფერი ფაქტიურად გაიყინა.
  ასე რომ, იმპერია დაიშალა, ბარბაროსების ახალი დარბევა... დედოფალი კვლავ ტყვეობაში და მონობაშია. მაგრამ მას შემდეგ რაც ახალგაზრდა სილამაზე გახდა ადგილობრივი ხანის ხარჭა.
  და სანამ არ მოკვდა და არ უღალატა მას მემკვიდრეს. და ისიც რამდენიმე ხნის შემდეგ გარდაიცვალა.
  და დედოფალი აუქციონზე გაიტანეს. გაშიშვლდა და მიჰყიდა დიდგვაროვან შეიხს. და იყო მასთან, სანამ შეიხი არ მოკვდა. და ისევ გოგონა აუქციონზე გაიტანეს. და ამჯერად ის სულთანთან სასახლეში მივიდა. როგორც უკვდავი, მან შეძლო მონარქის შემოხვევა და პირველი ცოლი გამხდარიყო.
  მაგრამ უიღბლო, უკვდავმა გოგონამ შვილები ვერ გააჩინა. და როცა სულთანი გარდაიცვალა, მისმა მემკვიდრემ ბრძანა, რომ დედოფალი კვლავ ჯაჭვებით მიეჯაჭვებინათ და მაღაროებში გაეგზავნათ.
  და ისევ დედოფალი ჯოჯოხეთში. ბორკილებით, მძიმე სამუშაოს დროს, მან ჩაათრია ქვები კალათაში, დაჭრა ქვა ყორღნით. ასევე მწირი, ერთფეროვანი საჭმელი, მათრახი, სუნი, ჯაჭვები. და მას ყოველ ღამე მცველები აუპატიურებენ. მიუხედავად იმისა, რომ დედოფალს მოეწონა კიდეც, მისი ახალგაზრდა სხეული ადვილად აღწევდა ორგაზმს.
  და ასე ატარებდა მარადიული გოგონა წელიწადს, ათწლეულს ათწლეულს.
  სანამ, საბოლოოდ, ეს მაღარო არ ამოიწურა, მაგრამ ორასი წელი გავიდა. არავის ახსოვდა, ვინ იყო ეს დედოფალი. და ისევ აუქციონზე გაიტანეს. ჩვეულებისამებრ შიშველი და დაკუნთული. რა თქმა უნდა, მანამდე რეცხვა.
  და ისევ იყიდეს ჯარისთვის, ამიტომ ფიზიკურად ძალიან ძლიერი იყო. დიახ, და ოსტატურმა, მან იცოდა ხმლებით ბრძოლა.
  და დედოფალმა სამხედრო კარიერა დაიწყო. მან მონაწილეობა მიიღო მრავალ ბრძოლაში, იყო დაჟინებული, ძლიერი, გამძლე, ის მუდმივად დარბოდა ფეხშიშველი. და თანდათან მისი კარიერა აღზევდა.
  აქ ის უკვე ქალთა პოლკის მეთაურია და საკმაო სიმდიდრე აქვს. და ისევ ის პოულობს თავისთვის მომგებიან წვეულებას და იღებს უზარმაზარ ქონებას.
  ასეთია უკვდავი ცხოვრების ზიგზაგი: ახლა ზემოთ, ახლა ქვემოთ!
  დედოფალი, რა თქმა უნდა, დაქვრივდა, შემდეგ კი ახალგაზრდა უფლისწულზე დაქორწინდა. ბიჭმა თავი გამოცდილმა, მაგრამ გარეგნულად ახალგაზრდა ქალმა დაკარგა. და ასე დაქორწინდნენ. შემდეგ კი ახალგაზრდა გახდა მეფე. და მისმა მეუღლემ დიდი გავლენა იქცა.
  სამეფო აწარმოებდა ომებს და გაფართოვდა. სულ უფრო და უფრო ძლიერდებოდა. და გუშინდელი ახალგაზრდობა ჯერ მომწიფდა, შემდეგ კი დაბერდა. გარეგნულად, ახალგაზრდა დედოფალს სცემეს მომაკვდავი მეფის ნებით, რომ ის იმპერატრიცა გამხდარიყო. და მან ხელი მოაწერა მას.
  მისი გარდაცვალების შემდეგ ყოფილი დედოფალი იმპერატრიცა გახდა. და აწარმოა ომი. სამუდამოდ ახალგაზრდამ საბოლოოდ დაიპყრო მთელი მსოფლიო!
  და ჩანდა, რომ მან იპოვა აბსოლუტური ბედნიერება ... მაგრამ შემდეგ სამასი წელი გავიდა და უცხოპლანეტელები დაეშვნენ. და მათ დაიპყრეს პლანეტა.
  და იმპერატრიცა ისევ კარიერებში იყო. და უკვე საყელოთი, შიშველი, ფეხშიშველი, მაგრამ ჯაჭვების გარეშე. გარკვეული დრო ვიმუშავე, შემდეგ კი ძილის წინ ტელევიზორს ვუყურე.
  ესეც ასეთი ცხოვრებაა... მან ას წელზე მეტი მოიხადა ციხეში, მოგვიანებით გაათავისუფლეს პირობით ვადაზე და ცხოვრობდა ოკუპირებულ პლანეტაზე, კოსმოსური იმპერიაში.
  იგი სარგებლობდა მაღალგანვითარებული ცივილიზაციის ყველა უპირატესობით და ... ამჯერად იგი შევიდა კოსმოსურ ჯარში.
  მან დაიწყო კარიერის გაკეთება ვარსკვლავურ ომებში. ის უკვდავია! არაფრის ეშინია!
  ასე რომ, მან დაწინაურდა თავის სამსახურში მანამ, სანამ არ გახდა მარშალი. შემდეგ მან მიიღო მთელი პლანეტა სამფლობელოდ.
  ზოგი გუბერნატორი იყო. შემდეგ ის ჯარში დაბრუნდა. იბრძოდა და ბრძანებდა. გახდა ჰიპერ-სუპერმარშალი.
  შემდეგ კი მათ განახორციელეს სამხედრო გადატრიალება და დაიპყრეს კოსმოსური იმპერიის იმპერატორის ტახტი - ხელმძღვანელობდა გალაქტიკას.
  შემდეგ მან დაიწყო სხვა სამყაროების დაპყრობა. მან ბრძანა, შეუტია, გაიმარჯვა, ხანდახან წააგო, მაგრამ შურისძიება მიიღო ....
  ყველაფერი კარგად იყო მანამ, სანამ ის ჰიბრიდული კოღოსა და კლანჭების იმპერიაში არ მოხვდა.
  ისინი ძალიან სწრაფად გამრავლდნენ და ჰუმანოიდურ ცივილიზაციას რიცხვებით გადააჭარბეს.
  ასე გაგრძელდა ბრძოლები, ბრძოლა შემდეგ ბრძოლაში... ბოლოს და ბოლოს, ხალხი დამარცხდა. და ყოფილი დედოფალი ისევ არ გახდა მაღაროების მონა.
  ისევ ჯაჭვებით შრომობ და ლოდებზე მიჯაჭვული გძინავს. და რობოტების სრული კონტროლის ქვეშ.
  მხოლოდ სიზმარში ხედავდა მარადიულმა გოგონამ თავი თავისუფალ და დიდებულს. დანარჩენ დროს კი თავისთვის შრომობდა, მუშაობდა და ბასრი ქვებით შიშველი გამაგრებული ფეხებით.
  მაგრამ დედოფალს იმედი არ დაუკარგავს. ის უკვდავია და აუცილებლად შეიცვლება მარადისობისთვის! მონობა სამუდამოდ არ გაგრძელდება!
  ყოფილი დედოფალი მღეროდა კიდეც, მიუხედავად იმისა, რომ უბედურება დაეცა მის შიშველ, დაკუნთულ ზურგზე:
  დედამიწის ქალიშვილი პასუხად იტყვის, არა,
  მე არასოდეს ვიქნები მონა...
  მჯერა, რომ თავისუფლება გათენდება -
  ქარი განაახლებს ახალ ჭრილობას,
  სამშობლოს წმინდა ბრძოლისთვის,
  რადგან დიდი უფალი მოუწოდებს...
  ადექი მამაცი რაინდი ადრეულ საათებში,
  სიბნელე წავა, მაისის ვარდები აყვავდებიან!
  
  
  
  
  არ შეინახოთ კაცთმჭამელთან
  1941 წლის ნოემბერში ჰიტლერმა მოულოდნელად მშვიდობა შესთავაზა სტალინს. გადაწყვეტილება, რომელიც ნაკლებად სავარაუდოა ვინმესთვის, ვინც იცნობს რეალურ სიტუაციას.
  როგორც ჩანს, გერმანელები მოსკოვის აღებას აპირებენ. და რატომ შესთავაზეთ მშვიდობა ამ სიტუაციაში?
  მაგრამ ჰიტლერს, როგორც მოგეხსენებათ, ჰქონდა მაღალგანვითარებული ინტუიცია. და მან იგრძნო, რომ მოსკოვი აიღეს, ეს არ იქნებოდა. და თუ ასეა, მაშინ, როცა სტალინს აშინებენ, მშვიდობის შეთავაზება. ბუნებრივია, ამას ყველა სამხედრო არ ეთანხმებოდა, მაგრამ ჰიტლერს ჰქონდა ძალა და ავტორიტეტი.
  უფრო მეტიც, მშვიდობის პირობები გერმანელებისთვის ხელსაყრელი იყო. ფაქტობრივად, უკრაინა გადადის გერმანიაში და მასთან ერთად შავი მიწა და სოფლის მეურნეობა, ასევე ბელორუსია და ბალტიისპირეთის ქვეყნები და სმოლენსკის რეგიონი.
  სტალინი, ზოგადად, დათანხმდა მიეცა ყველაფერი, რისი დაჭერაც გერმანელებმა უკვე მოახერხეს.
  სევასტოპოლი უკან დაიხია გერმანელებთან. საპასუხოდ, ფრიცმა დატოვა მოსკოვის რეგიონი. ლენინგრადი დარჩა სსრკ-ს უკან და მისკენ დერეფანი მიდიოდა. გერმანელები შეთანხმდნენ, დაეტოვებინათ ლენინგრადის რეგიონი ვოროშილოვოგრადისა და დონეცკის ოლქების სანაცვლოდ, რომლებიც გერმანელებს ჯერ კიდევ არ ჰქონდათ მთლიანად ოკუპირებული.
  ზოგადად, ნაცისტებმა მიიღეს დონბასი თავისი ნახშირით, ლითონებითა და ქარხნებით, ბოქსიტის საბადოებით და სასოფლო-სამეურნეო მიწებით, მთელი ყირიმი და სამხრეთ დონის ნაწილიც კი. გერმანელებმა დატოვეს ლენინგრადის რეგიონი, მოსკოვი, ტულა, რჟევის ნაწილი, კალინინის რეგიონი. დონბასის ნაწილის, დონის ნაწილი თავისი მდიდარი შავი მიწით და სევასტოპოლის სანაცვლოდ. ფინელებმა პეტროზავოდსკი თავისთვის მიიღეს და რისი აღებაც მოახერხეს. ისინი მეგობრულად დაშორდნენ.
  გარდა ამისა, სსრკ-მ იკისრა ნავთობის მიწოდება საბაზრო ფასებზე დაბალ ფასად და გადაეხადა დიდი გამოსასყიდი სამხედრო ტყვეებისთვის.
  სტალინი, ომის წაგებისა და მოსკოვის დაკარგვის შიშით, დათანხმდა ასეთ პირობებს. ვერმახტის წარმატების პიკზე.
  და ჰიტლერი, რომელსაც ზებუნებრივი ინსტინქტი აქვს, მიხვდა, რომ ეს საუკეთესო ვარიანტი იყო.
  ომი სსრკ-სთან დასრულდა. ნაცისტებმა უპირველეს ყოვლისა დაიწყეს ჯარების გადაყვანა აფრიკაში. უფრო მეტიც, ბრიტანელებმა შეტევა დაიწყეს რომმელის წინააღმდეგ. აბა, რა? და ფრიცებმა აიღეს და დაეშვა ჯარები მალტაში. რა თქმა უნდა, ჯერ იქ ბრიტანელების დაბომბვით.
  შემდგომი, რა თქმა უნდა, თავდასხმა გიბრალტარზე. ჰიტლერი პირადად შეხვდა ფრანკოს.
  თქვენ ნახეთ, რა ძლიერია გერმანია. გაანადგურა სსრკ. მან აიღო ოთხი მილიონი რუსი ტყვე და ათასობით ტანკი. ჩვენთვის ესპანეთი რუკაზე ნაცხის მსგავსია. ჩვენ დავიკავებთ, თუ ჯარს არ გაუშვებთ. და თუ გამოტოვებთ, შეგიძლიათ მიიღოთ რაღაც აფრიკაში. მეტიც, ბრიტანეთი განწირულია და არსად წავა!
  ფრანკო მიხვდა, რომ ესპანეთის ოკუპაცია შეიძლებოდა და შანსი არ იყო, დათანხმდა.
  გიბრალტარზე თავდასხმა წარმატებული იყო და საკმაოდ სწრაფად. ციტადელი დაეცა. შემდეგ კი გერმანელები შევიდნენ ეკვატორულ აფრიკაში.
  ბრიტანელებმა დიდი ზარალი განიცადეს. მწოვრებივით დაიჭირეს.
  რომელმა ლიბიაში დაამარცხა ბრიტანეთი და ეგვიპტეში შეტევა განავითარა. აიღო ალექსანდრია.
  მერე გარეთ გავიდა და სუეცის არხი გადალახა. წარმატების განვითარებით, გერმანელებმა დაიპყრეს ერაყი, ქუვეითი და მთელი ახლო აღმოსავლეთი.
  ვერმახტმა დაკარგა არც თუ ისე ბევრი ჯარისკაცი და ოფიცერი აღმოსავლეთში. და მისი ჯარები უფრო მრავალრიცხოვანი და გამოცდილი და უკეთ გაწვრთნილი იყვნენ ვიდრე ინგლისელები და განსაკუთრებით კოლონიური ძალები.
  ბრიტანელებს შეეძლოთ მსგავსი რამ შეეკავებინათ და, უეჭველია, კარგავდნენ. სსრკ-ს გარეშე ფრიცმა მოახერხა წარმატებით ბრძოლა ბრიტანეთთან.
  ზოგადად, ბრიტანეთი განწირული იყო თავისი კოლონიების დასაკარგავად. მისი სახმელეთო არმია ძალიან სუსტი და უძლური იყო იმისთვის, რომ კოლონიები ვერმახტის უფრო მრავალრიცხოვან და დისციპლინირებულ ჯარებს შეებრძოლა.
  და ფლოტის განაკვეთი არ მუშაობდა. გიბრალტარისა და მალტის დაცემის შემდეგ შეუძლებელი გახდა აფრიკის შენარჩუნება. აქ რომელმა გადაკეტა სუეცის არხი. და ხმელეთზეც კი, გერმანელებმა ბრიტანელებს ერთ გოლით მოუგეს. სსრკ-სთან ომის შემდეგ, ვერმახტი კიდევ უფრო ძლიერი და თავდაჯერებული გახდა, დიდი საბრძოლო გამოცდილება შეიძინა.
  ასე დაიპყრო თანდათან აფრიკა. ირანის გავლით კი გერმანელები ინდოეთში შევიდნენ. იქაც ადგილობრივ სეპოებს არ სურდათ სიკვდილი ბრიტანეთისთვის. ზოგადად, გერმანელებს უფრო მეტად აფერხებდა მანძილი, უგზოობა, ხანგრძლივი კომუნიკაციები, მიწოდების პრობლემები, ვიდრე ბრიტანეთის ჯარები.
  აშშ აგროვებს მტვერს ომის თავიდან ასაცილებლად. მათ იაპონიის წინააღმდეგ ყველა სანქციაც კი გააუქმეს.
  მაგრამ მაინც, სამურაი თავს დაესხა პერუს ნავსადგურს. ჩვენ უნდა დაგვეცვა თავი და დაგვეჭირა აზიაში ბრიტანეთის საკუთრება. და იაპონელებმა გააკეთეს ეს.
  მოკლედ, ორმოცდამეორე წელს და ორმოცდასამი წლის პირველ ნახევარში გერმანელებმა და იაპონელებმა დაიპყრეს აფრიკა, ავსტრალია, მთელი აზია. 1943 წლის სექტემბერში კი ბრიტანეთში დაშვება მოჰყვა. რა თქმა უნდა, მასიური დაბომბვის შემდეგ. გერმანელებმა გამოიყენეს Yu-288, Yu-188 და სხვა მანქანები.
  დაკარგა თავისი კოლონიები და დაღლილი წყალქვეშა ომით, ბრიტანეთმა ვერ გაუძლო წინააღმდეგობას.
  და გერმანელებს ჰქონდათ ძალიან ბევრი რესურსი და განსაკუთრებით ცოცხალი ძალა. მათ ფაქტიურად დაბომბეს ინგლისის ყველა ქალაქი და ქარხანა. შემდეგ კი, რა თქმა უნდა, "პანტერების", "ვეფხვების", "ლომების" და კიდევ "თაგვების" დაშვება და გამოყენება. რა თქმა უნდა, ასევე მცურავი ტანკები და წყალქვეშა მანქანები.
  "მაუსს" მოასწრო ოპერაციის დასაწყისის გაკეთება და იბრძოდა კიდეც. მაგრამ თაგვები ძალიან მძიმეა.
  გერდას ეკიპაჟი პანტერაზე გამოირჩეოდა ბრძოლებში. გერმანელები ბრიტანეთის დაპყრობის შემდეგ გარკვეული პერიოდის განმავლობაში კვლავ იბრძოდნენ შეერთებულ შტატებთან. გააძევა ამერიკელები ისლანდიიდან. მაგრამ კომუნიკაციების ხანგრძლივობის გამო, ამერიკის დაპყრობა რთული ამოცანა აღმოჩნდა. თუმცა ატლანტის ოკეანე არ არის ხუმრობა. თუ მეგობარს არ დაბომბეს და ზღვაზე არ დაჭრეს.
  გერმანული წყალქვეშა ნავები განვითარდნენ, მათ შორის წყალბადის ზეჟანგზე და ჩაძირეს თითქმის მთელი ამერიკული ფლოტი.
  თუმცა, შეერთებული შტატების დაჭერა ჯერ კიდევ ძალიან რთულია. ომი გაგრძელდა და გერმანელებმა საბოლოოდ აიღეს და მშვიდობა დაამყარეს.
  მას შემდეგ, რაც გერმანელები სსრკ-ს მიუბრუნდნენ.
  1945 წელს E-50 და E-75 წარმოებაში შევიდა. ჰიტლერმა აკრძალა, გარდა მცირე სერიის სადაზვერვო მანქანებისა, ორმოცდაათ ტონაზე მსუბუქი ტანკების წარმოება.
  პანტერა ორმოცდაოთხნახევარ ტონას იწონიდა. "პანტერა" -2 უკვე ორმოცდათორმეტი ტონაა. E-50 უკვე გაყვანილია თითქმის სამოცდახუთი ტონა. ბოლო ტანკს ჰქონდა ძალიან წესიერი შუბლის ჯავშანი 150 მმ კორპუსის 45 გრადუსიანი ფერდობზე და 185 მმ კოშკის შუბლი, ასევე კუთხით. 88მმ თოფი ლულის სიგრძით 100 EL. და 82 მმ ჯავშანი გვერდებზე, ასევე ფერდობებზე. ძრავთან ერთად, რომელიც აჩქარებდა 1200 ცხენის ძალას გაძლიერებისას, ეს იყო ძალიან ძლიერი საშუალო ტანკი.
  პლუს თორმეტი გასროლა წუთში.
  კიდევ უფრო მძიმე E-75, რომელიც იწონის ოთხმოცდაათ ტონას. ეს ტანკი არც თუ ისე წარმატებული აღმოჩნდა. 128 მმ-იან იარაღს გააჩნდა სროლის ნელი სიჩქარე, მჭიდის დაბალი სიჩქარე და არ გააჩნდა რაიმე უპირატესობა ახლო მანძილზე 88 მმ E-50-თან შედარებით.
  კორპუსის შუბლის ჯავშანი ოდნავ უკეთესია, ვიდრე 160 მმ 45 გრადუსიანი კუთხით. თუმცა მეტი არ არის საჭირო. მას უჭირავს ყველა ამერიკული იარაღი და საბჭოთა იარაღიც კი. თავდაცვითი კოშკი ბრწყინვალეა: შუბლი 252 მმ, გვერდითი 160 მმ და ღერი. ჩანს, რომ მაინც არის კოშკის მეტ-ნაკლებად საიმედო დაცვა, განსაკუთრებით გვერდითი.
  კორპუსის გვერდი არის 120 მმ, რაც მისაღებია, ასევე შეგიძლიათ ეკრანების დაკიდებაც. თუმცა ძრავა საკმაოდ სუსტია 900 ცხენის ძალით. ზოგადად, რა თქმა უნდა, ტანკი დაუმთავრებელია, საკმაოდ მაღალი. მაგონებს საკმაოდ გაზრდილ "ვეფხვს" -2 მსგავსი პრობლემებით.
  ორივე გერმანული მანქანა არასრულყოფილია, მაგრამ E-50, რა თქმა უნდა, უფრო პრაქტიკულია.
  ისე, და E-100. მაგრამ ეს მანქანა კიდევ უფრო მძიმე და უარესია მართვის თვალსაზრისით, ვიდრე E-75.
  E-100 დიდი მასის გამო მცირე რაოდენობით იწარმოებოდა.
  და თავად სამხედროებმა ზოგადად მოიწონეს E-50.
  1946 წლის გაზაფხულზე, ზუსტად 20 აპრილს, ფიურერის დაბადების დღეს, გერმანელები გადავიდნენ სსრკ-ში.
  მათ ჰქონდათ დიდი რაოდენობით მანქანები და აღჭურვილობა. ათიათასობით სხვადასხვა ვერსიის ტანკი. სსრკ-ს ასევე ჰქონდა სერიული T-34-85 და IS-2 და IS-3. T-44 არ იყო მთლად წარმატებული. და T-54 ჯერ არ იყო მზად.
  გერმანელებმა დიდი რაოდენობით აწარმოეს E-50 და E-75.
  სტალინმა ქვეყნის მნიშვნელოვანი ნაწილის დაკარგვის შემდეგ აუკრძალა ორმოცდაშვიდ ტონაზე მძიმე მანქანების შექმნა.
  გარდა T-34-85-ების დიდი რაოდენობისა და ოდნავ უფრო მცირე IS-2 და IS-3-ისა, მასობრივი წარმოება იყო SU-100, რომელიც შედარებით მარტივი და ეფექტური თვითმავალი იარაღი იყო.
  უნდა აღინიშნოს, რომ ყველაზე მასიური ტანკი T-34-85 მხოლოდ გვერდში შეეძლო გერმანულ E-50 სერიის შეღწევას, ხოლო E-75, თუნდაც გვერდიდან, ძალიან მკაცრი იყო და მხოლოდ SU-100-ს შეეძლო ამის გაკეთება. და შემდეგ დახურეთ.
  ასე რომ, ძალები აშკარად არათანაბარია. თავად გერმანული ტანკები საბჭოთა ტანკებს დიდი მანძილიდან ჭრიდნენ. და მხოლოდ IS-3-ს ჰქონდა მეტ-ნაკლებად დამაკმაყოფილებელი შუბლის დაცვა, შემდეგ კი ზედა ნაწილი.
  აქ არიან გერმანელები სსრკ-ს ტერიტორიაზე.
  გერდა, შარლოტა, კრისტინა და მაგდა E-50-ში. ისინი უსტვენენ სიმღერებს და ღრიალებენ.
  ჩვენ ყველას ეჭვი გვეპარება ვერძის რქაში,
  ღმერთი იქნება ჩვენთვის!
  და როგორ აიღებენ და ესვრიან მტერს.
  ოცდათოთხმეტი ააფეთქეს კოშკი. დიახ, საბრძოლო ეკიპაჟი, თქვენ არაფერს იტყვით.
  შარლოტამ უკმაყოფილოდ შენიშნა:
  ჯერ კიდევ არ გვაქვს ბევრი ჯავშანი. მტერს შეუძლია, ბორტზე და ჩაკიდება!
  ქრისტინამ აღნიშნა:
  - მაგრამ იარაღი ზუსტია და სასიკვდილო! ასე რომ, ერთი ანაზღაურებს მეორეს!
  გერდამ ჩაიღიმა:
  - ჩვენ ყველას დავამსხვრევთ!
  ამასობაში ნატაშა SU-100-ში ფრიცის წინააღმდეგ იბრძვის თავისი ეკიპაჟით.
  ოლეგ რიბაჩენკო იყო SU-100 ეკიპაჟის მეხუთე წევრი ნატაშასთან, ზოიასთან, ავგუსტინასთან და სვეტლანასთან ერთად.
  გოგოებმა მოწონების ნიშნად თავი დაუქნიეს.
  - მებრძოლი ხარ, რაც მშვენიერია!
  ნატაშამ მტერს ესროლა. ჭურვი გერმანული მანქანის შუბლზე მოხვდა, რიკოშეტით. გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი ფეხი. და მან შეამოწმა:
  - ახლა კი ბიჭი ხარ! ეტყობა ჭკვიანი ხარ, არა?
  ოლეგმა თავი დაუქნია. ის უკვდავი ბიჭია, ამიტომ ბევრის გაკეთება შეუძლია. აქ არის გერმანული E-75 წინ. როგორ გაარღვიოს იგი?
  გენიალურმა ბიჭმა ეს გაარკვია, ჭურჭელს ჩასჩურჩულა:
  - მეტალინი ვართ, ერთი სისხლიანი - მე და შენ!
  და შიშველი, ბავშვური ფეხის დახმარებით მან თვალი გაახილა და გაისროლა.
  რაც არ უნდა ძლიერი იყოს გერმანული ტანკი ფრონტალური ჯავშნით, მაგრამ თუ თქვენ მოხვდებით ზუსტად ბოლოდან ბოლომდე ან ძალის ხაზების კომბინაციაში, ტანკი თავს იწონებს. შემდეგ კი ლითონი აფეთქდა და საბრძოლო ნაკრები დაიწყო აფეთქება.
  ოლეგ რიბაჩენკომ შეჰკივლა:
  - ეს უმაღლესი კლასია!
  ნატაშკამ ბიჭს შიშველი ქუსლი აკოცა და თავი დაუქნია:
  - ესროლეთ!
  ოლეგ რიბაჩენკომ კვლავ გაისროლა SU-100-დან. მათ დიდი მანძილიდან დაარტყეს, შემდეგ კი 100 მმ საბჭოთა თოფმა არ აიღო უახლესი გერმანული ტანკები: E-50 და E-75. მაგრამ ბიჭი ფენომენალურია. და ის ახერხებს მტრის დარტყმას.
  ტერმინატორი ბიჭი ისევ ისვრის. და ის არღვევს E-50-ს. ეს ტანკი სწრაფია და უნდა მოხვდეს. გერმანელები კი სულ ჯოხები არიან.
  Zoya ურტყამს. და ძალიან შესაფერისი.
  ურტყამს მტერს კოშკში. შემდეგ ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ისვრის. ასი მილიმეტრიანი ქვემეხი სასწაულებს ახდენს.
  ბიჭი გენიოსი ყვირის:
  - დაგამტვრევ! დაგლეჯავ! არ იქნება კარგი!
  და ისევ, როგორც ბავშვი, ის აიღებს მას და ძალიან სწორად ჩაქუჩს. და მართლა გაანადგურე მტერი.
  რის შემდეგაც გაიცემა:
  - მე ზებგერითი მებრძოლი ვარ!
  და ისევ შიშველი ფეხის დახმარებით ისვრის.
  ბავშვი მხოლოდ თორმეტის გამოიყურება, მაგრამ ის არის ძალიან სწრაფი და ფენომენალური.
  აქ მან ესროლა ფეხის შიშველი თითებისა და ავგუსტინეს დახმარებით.
  და გოგონა E-50 ჩამოვარდა.
  გერმანელები მნიშვნელოვან ზარალს იღებენ. მაგრამ მათი ტანკების ზვავი სულ უფრო უახლოვდება. აქ არის E-100 მოძრაობაში. ასევე ძლიერი ჯავშანი, იარაღი და ფარები.
  მაგრამ მისი გოგოები და ბიჭებიც არღვევენ.
  გერმანულ მანქანას ცეცხლი გაუჩნდა და ნატეხია.
  ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა:
  - დიდება წმინდა სამშობლოს,
  არაამქვეყნიური მრისხანებით!
  ბიჭმა ისევ გაისროლა, ფაშისტი გაანადგურა და გოგოებს თვალი ჩაუკრა. და ისევ ბავშვი ესვრის და ამსხვრევს მტერს.
  ბრძოლა ვთქვათ ბიჭი. და ისვრის ჭურვს. და Tiger-2 ტანკი, მოძველებული, მაგრამ ძლიერი, უკვე გახდა მსხვერპლი. მარცხს განიცდის გერმანული "პანტერა" -2. მაგრამ მან კინაღამ დაიპყრო ამერიკა თავად.
  ახლა კი სსრკ აწვალებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო კი ისვრის და ურტყამს აუცილებლად.
  ასე რომ, მათ დაიწყეს რიგრიგობით სროლა და სიმღერა ...
  ნატაშამ შიშველი ფეხი დაარტყა და დაუყვირა:
  - ეს ტაიგიდანაა...
  ზოიამ ასევე მუშტი დაარტყა შიშველი ფეხის თითებს და აკოცა:
  - ბრიტანეთის ზღვებისკენ ....
  ავგუსტინამ ასევე ესროლა ჭურვი და თქვა:
  - Წითელი არმია!
  სვეტლანამ შიშველი თითებით ესროლა ჭურვები და თქვა:
  -ყველაზე ძლიერი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაიცინა და გამოსცა:
  და მიეცით წითელი...
  ნატაშამ გაისროლა და დაიკივლა:
  - კომპრესები ძლიერად!
  ზოიამაც დაარტყა და ყეფა:
  - შენი ბაიონეტი წვეტიანი ხელით!
  ავგუსტინემ დაიძახა და დაიყვირა:
  -და ჩვენ უნდა...
  სვეტლანამ სასიკვდილო ბრალდება გაისროლა და დაიყვირა:
  - Შეუჩერებელი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ისევ გაისროლა და გაიცინა:
  -ბოლომდე წადი...
  ნატაშამ გაგზავნა ჭურვი და იღრიალა:
  - სასიკვდილო ბრძოლა!
  და გოგონები დაიშალნენ, თოფი ატყდა მანამ, სანამ ჭურვები არ ამოიწურა.
  დიახ, ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ომშია.
  მაგრამ წითელ არმიას უჭირს. გერმანელები წინ მიიწევენ. მათ აქვთ მეტი აღჭურვილობა, მეტი ქვეითი. იაპონელები კი აღმოსავლეთიდან შემოდიან.
  წინააღმდეგობა არ გაუწიოთ ასეთ ძალას.
  გერდა და მისი ეკიპაჟი E-50-ზე იბრძვიან. გერმანელები ვორონეჟს უკვე შტურმით უტევენ. ბრძოლა სასტიკია.
  ერთის მხრივ, გერმანული ტანკი, როგორც თავისებური მებრძოლი, ძალიან კარგია. მაგრამ დაფა საკმაოდ სუსტად არის დაცული. და ეს მისი მინუსია, ამიტომ გოგოები ფხიზლად უნდა იყვნენ.
  ჯერ კიდევ ბევრი T-34-85 იწარმოება. ეს მანქანა ჯერ კიდევ მასობრივ წარმოებაშია და გერმანული 88მმ-იანი თოფი 100 ლარში უხვად მოსავალს იღებს დიდი მანძილიდან.
  ასევე სულ უფრო და უფრო იწარმოება SU-100, რომელიც, როგორც თვითმავალი იარაღი, უფრო ადვილია, ვიდრე ტანკი, მაგრამ იარაღი უფრო ძლიერია.
  სწორედ ახლა, ჯოისტიკის ღილაკზე შიშველი თითებით დაჭერით, გერდამ საბჭოთა საშრობი გაარღვია. ახლო მანძილზე, ასეთი მანქანა შეიძლება იყოს ძალიან საშიში.
  ქერა ტერმინატორმა აიღო და იმღერა:
  -ჩემი ნერვები ფოლადისგან არაა,
  თქვენ სრულიად მიმიღეთ!
  შემდეგ კი შარლოტას თოფმა გაისროლა და ოცდათოთხმეტი გაანადგურა.
  ხოლო იარაღი, რომელიც წუთში თორმეტ გასროლას ისვრის, დიდ მანძილზე აღწევს.
  გარდა ამისა, როგორც კრისტინა ისვრის. და ის ამას გააკეთებს ძალიან სწორად და ზუსტად. მან გაანადგურა წითელი არმიის ტანკი და აკოცა:
  - მძვინვარე ცეცხლი! ჩქარა სტალინ!
  მერე ლუპანულა და მაგდა. მან ეს გააკეთა ძალიან ზუსტად შიშველი ფეხის თითების დახმარებით.
  და მან მღეროდა:
  - მარადიული მამულის სადიდებლად!
  მერე გოგონას სიცილი აუტყდა...
  გერმანული მანქანა მუშაობს უშეცდომოდ.
  აქ IS-2 გახდა მისი მსხვერპლი, საკმაოდ ძლიერი და საშიში ტანკი, მაგრამ ცუდად დაცული კოშკის შუბლით.
  მხოლოდ შუბლზე IS-3-ს აქვს შედარებით კარგი დაცვა, მაგრამ ეს ტანკი ჯერ კიდევ მცირე პარტიებში იწარმოება. მას აქვს ზედმეტად რთული კოშკის ფორმა. მიუხედავად იმისა, რომ IS-3-ს, როგორც საბრძოლო პრაქტიკამ აჩვენა, სულ მცირე შანსი აქვს E-სერიის მანქანებში ახლო მანძილიდან მოთავსდეს.
  მძიმე ტანკები სსრკ-ში ჯერ არ იწარმოება და მათი განვითარებაც კი შეჩერებულია. ეს, რა თქმა უნდა, პრობლემას ქმნის. გერმანელებს მსუბუქი სერიის მხოლოდ E-25 თვითმავალი იარაღი აქვთ, მაგრამ მისი წარმოება თითქმის გაყინულია. მიუხედავად იმისა, რომ მანქანა არ არის ცუდი.
  ეკიპაჟის მხოლოდ ორი წევრი და ერთი და ნახევარი მეტრი სიმაღლე. პატარა 75მმ-იანი იარაღით პანტერისგან. მონადირე საბჭოთა მანქანებზე.
  მაგრამ ფიურერი უპირატესობას ანიჭებს ძალაუფლებას. E-50-იც კი თანდათან ჩამოუვარდება E-75-ს, რომელიც ასევე დახურულია გვერდებიდან ფლაპებით.
  E-75 ძნელია შეღწევა გვერდითაც კი. და გერმანელები იყენებენ მას გარღვევებში ...
  ორმა გერმანელმა მფრინავმა ალვინამ და ალბინამ უკვე მოახერხეს ჩამოგდებული თვითმფრინავების რაოდენობა სამასზე მეტი და მიიღეს: რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ვერცხლის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  გოგოები ისეთი მაგარი მეომრები არიან და ყველაზე მაგრები მსოფლიოში. დიახ, მაშინაც კი, თუ ჰაფმანს ახლა უფრო მეტი თვითმფრინავი აქვს ჩამოგდებული, მაგრამ ისინი არიან, მაგრამ ბევრად უფრო ლამაზი.
  და ჩხუბობენ, როგორც წესი, მხოლოდ ერთ ბიკინში და ფეხშიშველი.
  ალვინამ ჩამოაგდო სამი საბჭოთა თვითმფრინავი ME-262 X-დან 30 მმ-იანი თოფებით და დაწერა ტვიტერზე:
  - მე ვარ განადგურების ჩირაღდანი!
  ალბინამ, რომელიც ატარებდა მსგავს ხანძარს, დაადასტურა:
  ჩვენ სრული განადგურება ვართ.
  და მან გაწყვიტა კიდევ ოთხი საბჭოთა თვითმფრინავი ...
  მეომრები ძალიან მებრძოლები არიან განწყობილებაში, მაგრამ გამუდმებით იღიმებიან.
  მათ ძალიან უყვართ კაცები და მუშაობენ ენით. და უყვართ. ასეთი საბრძოლო ლამაზმანები.
  აქ ჩამოაგდეს საბჭოთა TU-3 და დაანგრიეს... ეს მათი ცეცხლოვანი გამარჯობაა.
  გოგოებო, მოკლედ, არ დანებდეთ. და წითელი არმია იღებს მათგან.
  მაგრამ მეორეს მხრივ, ანასტასია და მირაბელაც ერთ ბიკინით და ფეხშიშველი ჩხუბობენ - ანგარიშს იგებენ! ისინი გოგოები ძალიან აგრესიულები არიან.
  და ანასტასიამ ჩამოაგდო გერმანული თვითმფრინავი და გამოსცა:
  - დიდი მფრინავი ვარ!
  მირაბელამ 37 მმ-იან გერმანულ მანქანას ქვემეხი ესროლა და აკოცა:
  - მე სუპერ მეომარი ვარ!
  გოგოებო და ფაქტობრივად რაც გჭირდებათ....
  მაგრამ ისინი ებრძვიან მოძველებულ Yak-9T-ებს, რომლებიც, ბუნებრივია, არ ებმებიან რეაქტიულ გერმანულ მანქანებს. მაგრამ ლამაზმანები ახერხებენ ბრძოლას. და მოერიდეთ დარტყმას.
  Და რატომ? იმიტომ რომ ფეხშიშველები არიან და ბიკინით. ასე რომ, ნუ გაწყვეტთ მათ.
  მეომრებს, როგორც ვხედავთ, ესმით, რა არის შიშველი კანი.
  ანასტასიამ ჩამოაგდო კიდევ ერთი გერმანელი მებრძოლი და დაიკივლა:
  - სამშობლოსთვის!
  მირაბელამ გაწყვიტა HE-162 და დაიყვირა:
  - სტალინისთვის!
  ყველაზე საშიში გერმანული გამანადგურებელი ME-262 X, მას აქვს ხუთი საჰაერო იარაღი და დიდი სიჩქარე, ფრთები, ძლიერი ჯავშანი.
  მსუბუქი, იაფი, მაგრამ ძალიან მანევრირებადი HE-162 მანქანის ჩამოგდება უფრო ადვილია.
  ME-1010 გერმანელებისთვის მთლად წარმატებული არ აღმოჩნდა, რომელიც უდავოდ შესანიშნავი თვითმფრინავია ფრენის მახასიათებლების თვალსაზრისით, მაგრამ მისი ფრთები ცვლის სპექტაკლს და საჭიროებს მაღალკვალიფიციურ პილოტებს. TA-183 უფრო პრაქტიკული აღმოჩნდა და ასევე მიდის ფრონტზე.
  მაგრამ ჰიტლერს ურჩევნია მძიმედ დაჯავშნული ME-262 X, ძლიერი იარაღით.
  ჯერჯერობით, Luftwaffe-ის ხრახნიანი მანქანები ჯერ არ არის გამოტანილი წარმოებიდან. TA-152 არის ყველაზე წარმატებული მრავალფუნქციური მანქანა, ხოლო ME-309 კვლავ ბრძოლაშია. ისინი საბჭოთა მებრძოლებს სისწრაფითა და შეიარაღებით აღემატებიან. და მიუხედავად იმისა, რომ Yu-488 არის ხრახნიანი მანქანა, საბჭოთა იაკები მას ვერც კი ასწრებენ. დიახ, უფრო მოწინავე LA-7 კი ამ მანქანას სიჩქარით ჩამორჩება.
  და რა უნდა გააკეთოს რეაქტიული ბომბდამშენების წინააღმდეგ: "არადო", იუ-287 და სხვა.
  საბჭოთა ავიაცია, რეაქტიული თვითმფრინავების გარეშე, სუსტია.
  თუმცა ანასტასია და მირაბელა ასეთ პირობებშიც ახერხებენ კარგი ქულების მოპოვებას.
  ასე რომ, ისინი დაბრუნდნენ, საწვავის შევსება და ისევ ბრძოლაში. ისევ დაანგრიეთ გერმანული მანქანები. და ამას დიდი ეფექტით აკეთებენ.
  საბჭოთა ავიაციაში ვერავინ შეედრება მათ წყვილს. გარდა ამისა, გოგონებს აქვთ სექსი, რომ ძლიერები იყვნენ. და, როგორც წესი, მათ ყოველთვის ჰყავთ განსხვავებული მამაკაცები. და ეს აძლევს გოგონებს ასეთ ძალას!
  ეს არის მათი ფენომენალური წარმატების ერთ-ერთი საიდუმლო.
  გოგონებმა უკვე მიიღეს სსრკ გმირის ოქროს ვარსკვლავი და ერთმანეთს თვალს უკრავენ.
  ისევ გაფრინდნენ, ვიღაც ჩამოაგდეს.
  ანასტასიამ თავისი 37მმ-იანი თოფით ამოჭრა Yu-288, საკმაოდ ძლიერი ბომბდამშენი.
  და მირაბელამ ჩამოაგდო Yu-287 თვითმფრინავი, ასევე იმავე 37 მილიმეტრიანი იარაღის გამოყენებით. ასეთმა იარაღმა შესაძლებელი გახადა გოგონების ფენომენალური სიზუსტით მოწინააღმდეგის მანქანების დარტყმა მანძილზე. მიუხედავად იმისა, რომ საბრძოლო მასალა შეზღუდული იყო და თქვენ რისკავთ სიკვდილს.
  გოგოები შიშველი ფეხებით ცახცახებენ და მღერიან:
  - არწივებივით გააფრინეთ ფალკონები,
  ჩვენ სტალინის მომხრე ვართ წინ!
  ჩვენი წარმატება შორს არ არის
  გახსენით გამარჯვებული ანგარიში!
  ასე რომ, მეომრები, რა თქმა უნდა, არ დაანებებენ ფაშისტებს. და ისე დაარტყავენ, რომ ფიურერს დააზარალებს.
  ანასტასია ვედმაკოვა, რა თქმა უნდა, მანევრებს. Yak-9 არის ექვსასი კილომეტრზე მეტი, ის არ იკუმშება, მით უმეტეს მძიმე იარაღით, მაგრამ მეტ-ნაკლებად ტრიალდება.
  ცოტა უკეთესი ვიდრე Yak-3, რომელიც, თუმცა, უფრო ძვირია და მოითხოვს მაღალი ხარისხის დურალუმინს. და სსრკ-მ დაკარგა ბევრი ტერიტორია. და Yak-9-ის წარმოება შესაძლებელია უზარმაზარი რაოდენობით.
  მაგრამ მესამე რაიხი, იაპონიასთან ერთად, ვერ შენარჩუნდება.
  მირაბელამ ჩამოაგდო ME-262 და იმღერა:
  - რუსეთის სამშობლოს სადიდებლად,
  მთელ მსოფლიოს გავახარებთ!
  ანასტასიამ კიდევ ერთი გერმანელი გაწყვიტა და დაიკივლა:
  - ასე ჰქვია ყველაზე გაბრწყინებულ სიყვარულს!
  და ისიც როგორ იღრიანონ. და თრეშ ფრიცზე.
  გოგოები, რა თქმა უნდა, ძალიან, ძალიან მაგრები არიან.
  გერმანელები კი ამასობაში სულ უფრო და უფრო ღრმავდებიან სსრკ-ს ტერიტორიაზე.
  იაპონელებიც მონაწილეობენ აქციაში. და ისინი ბევრნი არიან და ჩინელებს წინ მიჰყავთ.
  ყვითელი ჯარისკაცები გარღვევისკენ ისწრაფვიან. და ისინი სიტყვასიტყვით აგდებენ გვამებს ყველა მისადგომზე.
  მაგრამ იმდენი მათგანია, რომ საბოლოოდ გაარღვიეს.
  იაპონელები და მათი ყვითელი არმია ხაბაროვსკში შტურმდნენ. ზარალი სრულიად იგნორირებულია.
  მაგრამ მათ იქ საბჭოთა გოგონები ხვდებიან.
  ალენკა და მისი გუნდი.
  გოგონები ხაბაროვსკს იცავენ. მტერს შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ესვრიან.
  და სიცილით მღერიან:
  ჩვენ კარგი გოგოები ვართ
  და ყველა მებრძოლის დამარცხება ...
  ხმა ისეთი ხმამაღალია
  შეშლილი მამების დიდებაში!
  და ისევ დაფრინავენ ლამაზმანთა შიშველი ფეხებით ნასროლი ყუმბარები.
  ალენკა, როგორც კი მორიგეობას მისცემს, ჩინელებს თიბავს და ყვირიან:
  - დიდება ჩვენს მიწას!
  ანიუტა შიშველი თითებით ყუმბარას ისვრის და ღაღადებს:
  - უმაღლესი ძალების სახელით!
  და ასევე დაარტყა სასიკვდილო აფეთქება.
  ანჟელიკა ისვრის შემდეგ. და შიშველი ფეხით ყუმბარსაც ისვრის.
  და ყვირის:
  - ახალი საზღვრებისთვის!
  და მერე მარია დაარტყამს. მან ასევე გაწყვიტა ყვითელი მებრძოლების ხაზი და მღეროდა:
  - კუდი კუდი! თვალი თვალის წილ!
  და თვალი ჩაუკრა მეგობრებს.
  შემდეგ კი ოლიმპიადა ასაფეთქებელი ნივთიერებების მთელ ყუთს გადააგდებს სამურაებს და ჩინელებს.
  და ღრიალი:
  - სამშობლოს სადიდებლად!
  და ისევ ხუთეული ანადგურებს უცხო ჯარს.
  მაგრამ იაპონელებმა უკვე შეკრიბეს ბევრი ჩინელი. აძვრებიან და ცოცდებიან. და ცხედრების მთელი ბორცვები იზრდება.
  ალიონკა ისვრის, ისვრის შიშველ ქუსლს და ყვირის:
  - სტალინისთვის!
  ანიუტი შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის და ღრიალებს:
  - Მასწავლებლები!
  ანჟელიკა რიგს აგდებს. ის შიშველი ფეხით ისვრის საჩუქარს და ყვირის:
  -ლენინისთვის!
  შემდეგ კი მარიამ, როგორც მტერს მტერს. და შიშველი ფეხების თითები დაიწყებს განადგურებას.
  ამის შემდეგ ჩინელები ყველა მიმართულებით იფანტებიან ...
  შემდეგ კი, როგორც ოლიმპიადა, აიღებს და ამოიღებს ნიტროგლიცერინის კასრს. და დაასველეთ ყველა.
  და მილიტარისტები თავს იკავებენ ...
  ოლეგ რიბაჩენკო და მისი გუნდი ტულასთვის კვლავ იბრძვიან. გერმანელები მოსკოვის ალყაში მოქცევას ცდილობენ. ქალაქმა ტულამ უკვე მოიგერია ფრიცის შემოტევა ორმოცდაერთში.
  მაგრამ მტერი ახლა გაცილებით ძლიერია. და ახორციელებს აგრესიულ დაბომბვას. და ბომბები წვიმს წითელ არმიაზე და სხვა მომაკვდინებელ ძალებზე.
  ძალიან ძლიერი მეტოქე. და ისინი ძალიან ბევრ შავკანიან მებრძოლს, არაბს, ინდიელს აგდებენ ბრძოლაში. და როგორც ჩანს არ ჩერდება.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ესროლა E-75-ს და იმღერა:
  ჯარისკაცი ყოველთვის ჯანმრთელია
  ჯარისკაცი ყველაფრისთვის მზადაა...
  და მტვერი, როგორც ხალიჩებიდან,
  ჩვენ გზას ვშორდებით
  და არ გაჩერდება!
  და არ შეცვალო ფეხები
  ჩვენი სახეები ბრწყინავს
  მბზინავი ჩექმები!
  და ისევ ბიჭი ურტყამს ნაცისტს შორიდან. მაგრამ ძალები მართლაც არათანაბარია.
  თუმცა ტულა გმირულად დგას. სამხრეთით კი ნაცისტები სტალინგრადს უახლოვდებიან.
  მაგრამ რას ფიქრობენ, რომ იქ გაიმარჯვებენ?
  ოლეგ რიბაჩენკო კვლავ ესვრიან ნაცისტებს და მღერის:
  და ასეთი ქაოსი
  ავსებდა სამყაროს...
  კაცობრიობის სამწუხარო ბედი -
  გაუძლო ტკივილს, ტანჯვას!
  და ისევ ბიჭი დაეცა და ფაშისტური "მაუსი" -2, ძალიან საშინელი მანქანა, ცეცხლშია.
  ნატაშამ ლოგიკურად შენიშნა:
  ვერანაირი ძალა ვერ დაგვიდგება წინააღმდეგ!
  და თვალი ჩაუკრა ბიჭს.
  შემდგომი ლუპანულა და ზოია. ასევე ღრიალი:
  - გამარჯვებამდე ჩემი წვდომისთვის!
  სუ-100 თავისთვის მუშაობს და დაბომბვის შეჩერებაზე არ ფიქრობს.
  გერმანელები თანდათან გვერდს უვლიან ტულას. მათ აქვთ ბევრი ძალა, ბევრი ქვეითი. და სხვადასხვა ბრენდის მოძრავი ტანკები.
  აი, მაგალითად, იგივე "ლევ" -2, ძალიან მძლავრი მანქანა: იწონის ას ტონას, შუბლის ჯავშანი კი 300 მილიმეტრით დახრილია. როგორც ჩანს, არაფერი იშლება.
  მაგრამ ოლეგ რიბაჩენკო მაინც ურტყამს. აჩვენებს თავის უმაღლეს კლასს - სნაიპერს.
  და ის სცემს საკუთარ თავს და სცემს ...
  ნაცისტებისგან მხოლოდ ფრაგმენტები მიფრინავს. მაგრამ მათ მაინც არ სურთ შენელება.
  ოლეგ რიბაჩენკო ყვირის:
  - მომავალი ჩვენია
  ჩვენ არწივები ვართ, ჯედაი!
  და ისევ ბიჭი ადგება ცხენებს. და ისევ ნაცისტები პენიზე.
  გერდას სატანკო ეკიპაჟი უკვე სტალინგრადშია. აქ ასეთი აგრესიული ბრძოლები გაჩაღდა.
  გერდა, ისვრის, ყვირის:
  - ჩემი სხეული რკინაა!
  შარლოტამ შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს და აჩუქა:
  - ჩხუბისთვის სასარგებლო!
  და თვალი ჩაუკრა პარტნიორს.
  მერე ისევ ლუპანულა და ოცდათოთხმეტი გატეხა.
  შემდეგ გასროლა და ქრისტინამ. მან დაარღვია წითელი არმიის გაშრობა და დაიღრიალა:
  - გიჟი გოგო ვარ! ყველას გავაგლეჯავ!
  შემდეგ კი მაგდამ შიშველი ფეხით გაისროლა.
  გოგონები გერმანიიდან, ზოგადად, კარგად არიან. და გაანადგურე მტერი.
  . თავი #2
  მაგრამ შემდეგ მათ მანქანა გვერდით დაეჯახა. მომიწია გაჩერება და შეკეთება.
  გერდამ კაპრიზულად შენიშნა:
  ჩვენ ისევ ვკარგავთ დროს!
  შარლოტამ შიშველი ფეხით აბჯრის ზედაპირს შეახო და დაიღრინა:
  შურს ვიძიებთ და გავიმარჯვებთ!
  შემდეგ მან აიღო და კბილები გამოსცა. და ასხივებდა მზის სხივებს მარგალიტის კბილებიდან.
  კრისტინამ აიღო და ჩაიკივლა:
  - სამშობლოსთვის რჩევის გარეშე!
  და ასევე დაარტყა ჯავშანს შიშველი ქუსლით!
  მაგდა დათანხმდა.
  - და არა სისულელე!
  გოგონებმა გადაწყვიტეს ამ დროისთვის ჭადრაკის თამაში. წყვილი წყვილისთვის. და მათ იქ დაიწყეს სტრატეგიის აგება.
  თამაში საინტერესოა. მაგრამ გოგონები კამათობდნენ ყოველი ნაბიჯის გამო და თავები დახარეს.
  გერდამ კბილების ღრეჭით შენიშნა:
  - მე ვიქნები უმაღლესი აქსიომა!
  და როგორ გავიცინო..
  ანდერსენის ზღაპრიდან წარმოვიდგინე ჩემი სახელი. აქ ის ტყეში მძარცველებმა დაიჭირეს. ეტლი დაშალეს და თითქმის მთელი ტანსაცმელი და ძვირადღირებული ჩექმები თავად გერდას წაართვეს. ასე რომ, გერდა ისევ ფეხშიშველია და ჯვალოთი. ასე გამოიყურებოდა იგი ზურგზე შეკრული ხელებით.
  ის დადის შემოდგომის ცივ ტყეში. შიშველი ძირი გრძნობს ყოველ დარტყმას, ყოველ დარტყმას, ყოველ ყლორტს. გერდას ეშინია და ჭამა უნდა.
  მან სასახლეში გამოჯანმრთელებაც კი მოახერხა. და შემოდგომის ბალახზე არის ყინვა, რომელიც მოგვაგონებს სიცივეს, რომელიც მან ახლახან განიცადა.
  გერდამ ჩაიცინა... ფიქრობდა, რომ ანდერსენის ზღაპარში აშკარად არ იყო საკმარისი ტოსტირებული ქუსლები. და ეს მშვენიერი იქნება!
  ტანკი სწრაფად შეკეთდა. ზიანი მცირეა. მიუხედავად იმისა, რომ ასმილიმეტრიანი ქვემეხის ჭურვი გვერდზე მოხვდა. რაც შეიძლება საშიში იყოს.
  შარლოტამ შიშველი ფეხის თითები დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს და იმღერა:
  - მე ტანკის გამანადგურებელი ვარ,
  გულს ცეცხლი უკიდია...
  იარაღი ჩემი სახლია!
  და ჭურვი გატეხა კიდევ ოცდათოთხმეტი. ჯერჯერობით, ეს არის T-34-85, რომელიც დომინირებს ბრძოლის ველზე. წითელ არმიაში მძიმე მანქანები შედარებით იშვიათია.
  მაგრამ შემდეგ გამოჩნდა IS-3. მას აქვს სუსტი წერტილი: სხეულის ქვედა ნაწილი. შუბლს აქვს დახრილობის დიდი კუთხე. მას აქვს ფორმა: პაიკის ყუნწი. მაგრამ თუ შუბლის ქვედა ნაწილს დაარტყამ, მაშინ წყალობა არ იქნება.
  მაგდამ შიშველი ფეხებით მტერს ქვემეხი დაუმიზნა. და როგორ დაარტყა და ჭურვი გაფრინდა.
  და საბჭოთა მანქანა ჩავარდა ნაწლავში. კოშკი ჩამოგლიჯა და ჭურვებმა აფეთქება დაიწყო.
  გერდამ წამოიძახა:
  - და შენ მშვენიერი ლამაზმანი ხარ!
  მაგდამ აკანკალა თავისი ბრწყინვალე მკერდი:
  - არავინ გამაჩერებს!
  შარლოტამ თავდაჯერებულად დაადასტურა:
  - და არავინ იგებს!
  კრისტინამ საპასუხოდ დაიკივლა:
  - ბოროტი მგლები ანადგურებენ მტრებს!
  გერდამ იღრიალა:
  - ბოროტი მგლები - სალამი გმირებს!
  ნაცისტებმა ალყა შემოარტყეს ტულას და ბავშვებს, ოთხ გოგონასთან ერთად რინგიდან უნდა გაძვრეს.
  ბიჭი, გოგო და გოგოები თავისკენ გარბიან და შიშველი თითებით ყუმბარებს ისვრიან.
  ნაცისტები კი ზიანს აყენებენ და ვერ ურტყამს მათ.
  ოლეგი, გასროლა, მღეროდა:
  - წმინდა სამშობლოს სახელით,
  ნუ დაგვაჩოქებთ!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხით ესროლა სიკვდილის ძღვენი და შეჰკივლა:
  -არა! არასოდეს დააყენო!
  ნატაშამ, ისროდა და ხტუნავდა, დაამატა:
  - უბედურება ჩვენს სახლში არ მოვიდეს!
  და ასევე შიშველი ფეხით, როგორ გავუშვათ სასიკვდილო ყუმბარა.
  გარდა ამისა, ზოია თავს აარიდებს ფრაგმენტს და ასევე დაუშვებს გამანადგურებელ ნივთებს შიშველი თითებით გატეხოს ...
  და ღრიალი:
  - კარგი იქნება!
  შემდეგ კი ანჟელიკა მტერს ესვრის. ველური მრისხანებით მოთესეთ. და ისევ იღრიალა:
  - გიჟი მსმელი ვარ!
  და ყუმბარა შიშველი ქუსლიდან გაფრინდება.
  შემდეგ კი სვეტლანა, როგორც იღებს მას და მტკივნეულად ურტყამს.
  ეს, რა თქმა უნდა, გოგოები არიან - რა მოაქვს სიკვდილს მტრებს.
  ნატაშა, რომელიც მტერს ესროდა, ყვირის:
  - არავინ შეგვიშლის, ეშმაკიც არ დაგვამარცხებს!
  და დაფრინავს მისი შიშველი ფეხებიდან, ყუმბარა რკალში. და ლუპანეტი, დიახ, ის გაფანტავს ყველაფერს და, უფრო მეტიც, შორს.
  გოგონებს, რა თქმა უნდა, შეუძლიათ დაძლიონ დაზარალებული ტერიტორია. სამხრეთით, სტალინგრადში, რომელსაც წითელი არმია ფლობს, ბრძოლები მიმდინარეობს. იაპონელების მთელმა კოლოსალურმა დანაკარგმა აიღო ხაბაროვსკი და მიიწია ვლადივოსტოკში.
  ჰოდა, იქ დახვდებიან ვისაც ეს სჭირდება.
  ანა ვედმაკოვამ განიცადა არც თუ ისე სასიამოვნო გამოსამშვიდობებელი ცერემონია თავის ერთგულ მფრინავ ცხენთან. გამანადგურებელი, რომელიც გახდა მშობლიური MiG-4, რომელზედაც ამდენი გერმანული თვითმფრინავი ჩამოაგდეს, უბრალოდ დაიწვა იაპონური არმადას საჰაერო თავდასხმების დროს, ისევე როგორც სხვა მანქანებისა და გემების საკმაოდ დიდი რაოდენობა. მას შემდეგ, რაც ამომავალი მზის ქვეყნიდან ვულკანები ქალაქს აჩეჩდნენ, ვლადივოსტოკი სევდიანი სანახაობა იყო. თუმცა მიცვალებულთა დაკრძალვა სამხედრო წესით მოკრძალებულად და საკმარისად სწრაფად ჩატარდა. პილოტმა ვედმაკოვამ ფეხები დაწვა, გოგონას ფეხები ბუშტუკებით იყო დაფარული და ამიტომ ფეხშიშველი დადიოდა, ფრთხილად დააბიჯებდა თითებზე. იაპონელებს ჯერ არ გაუმეორებიათ დარბევა, მათ თავიანთი ძალისხმევის კონცენტრირება მოახდინეს წინსვლის ფრონტების მხარდაჭერაზე. ვედმაკოვამ გვერდი აუარა ბლოკირებას, იგი ენერგიულად მოიხსნა, მუშებს შორის იყო დიდი რაოდენობით ბავშვები. გამხდარი, ფეხშიშველი, გაზაფხულის სუფთა მზეზე გაწითლებული სახეებით, გატეხილი ფილები ასწიეს, ჩამოვარდნილი ტელეგრაფის ბოძები ასწიეს და უბრალოდ ქუჩები გადაფურცლეს.
  ბიჭებზე უფროსი პიონერული ჰალსტუხით, მაგრამ პერანგის გარეშე (იგი ცალ-ცალკე ეკიდა, როგორც ჩანს, ბიჭები ზრუნავდნენ მათ ტანსაცმელზე), მივარდა პილოტთან.
  - აჩქარებული ტემპით ვმუშაობთ, ამხანაგო მაიორ, მალე ყველაფერი მზად იქნება! ქუჩას გავწმენდთ, ომამდე გლუვი იქნება!
  ვედმაკოვამ გაიცინა და კანფეტის ნაჭერი გადააგდო:
  - აი, წაიღე! ეს არის ჩვენი საბჭოთა ნატურალური შოკოლადი და არა ამერიკული შხამი.
  ბიჭმა მხურვალე თვალი ჩაუკრა.
  - და ამერიკელებს ახალი მეტსახელი მოვიფიქრეთ! ვინაიდან ახლა ისინი ჰიტლერთან და ჰიროჰიტოსთან ერთად არიან, ისინი არა იანკები, არამედ პინდოსები არიან!
  მაიორმა გოგონამ ბიჭს თავი დაუქნია:
  - როგორ თქვი ვინ არიან?
  ახალგაზრდა პიონერმა გაიმეორა:
  - პინდოსი! ასე რომ, ახლა ჩვენ ჩამოვართვით იანკები, რომლებმაც გვღალატეს!
  ვედმაკოვამ ბიჭს თავი დაუსვა, შემდეგ კი მისი დიდი, ძლიერი ხელი ბიჭის თხელ, ძარღვებში ჩაცმული მხრებზე გადაიდო. ბიჭმა ღიმილით უპასუხა: კბილები თეთრი ჰქონდა და გაწითლებული ხელისგულები გაუწოდა. მაიორმა ბიჭს ხელი ჩამოართვა და უპასუხა:
  - სახელი უნდა გვახსოვდეს! მაგრამ ბოლოს და ბოლოს, ჩვენ ჯერ არ ვართ ომი ამერიკასთან, ამიტომ მეტსახელების მოფიქრება ნაადრევია!
  ბიჭმა უპასუხა:
  - ამერიკელები იაპონელებზე და გერმანელებზე უარესები არიან, რადგან მარიონეტული გზით ბრძოლას ამჯობინებენ. როგორი სასტიკებიც არ უნდა იყვნენ ამომავალი მზის იმპერიის მებრძოლები, მათი ვაჟკაცობა ყველასთვის ცნობილია!
  ვიჩერმა შეაწყვეტინა:
  - ამ ვაჟკაცებს მოვკლავ! და რაც შეიძლება მალე!
  ახალმა მოქმედმა გარნიზონმა კროტოვმა მოულოდნელად ხელი მოაწერა არც თუ ისე ლოგიკურ ბრძანებას და მეომარი პილოტი მეზღვაურთა ჯგუფთან ერთად გაგზავნა ხაბაროვსკში. ბრძანება მაშინვე მოჰყვა, საჭირო იყო იაპონური დანაყოფების შეტევის ასახვა. ვედმაკოვა, რა თქმა უნდა, ელოდა, რომ ისინი მას მებრძოლს მისცემდნენ, მაგრამ ... და ფრონტს არ ჰქონდა უფასო თვითმფრინავები, ხოლო მათი ცენტრის გაძლიერება ჯერ არ იყო მისული. ვლადივოსტოკიდან ხაბაროვსკში მოგზაურობას ცოტა დრო დასჭირდა და მაიორი ფაქტიურად რელსებიდან გადააგდეს მდუღარე ბრძოლაში.
  იაპონელები ცდილობდნენ კარგად გამაგრებული ქალაქის გვერდის ავლით და შემოერტყათ. შეტევის დაწყებამდე მეომარს ძლივს მოასწრო თხრილში ავტომატით გადახტომა.
  ჯადოქარმა ჰკითხა კაპიტან სინიცინს, რომელიც მის გვერდით იწვა:
  - მაშ, მტერი გეგმავს ფრიდრიხის, უფრო სწორად, გენერალ ნოგის ტაქტიკას, რომ შემოვლოს სიმაგრეები და ზურგში დაგვაყენოს.
  დაიღრიალა კაპიტანმა.
  - დაე სცადოს რუსული ცხენის კუდის დაწვა! ისე დაარტყამს ჩლიქებს, რომ საკმარისი არ მოგეჩვენებათ!
  ტუზმა პილოტმა იხუმრა:
  - ცხენის ჩლიქები, ალბათ არა კრუპის ფოლადისაგან, არამედ ჩვენი საბჭოთა!
  მისი სიტყვები ჭურვების ყვირილმა შეაწყვეტინა. აქ ის დევს დიდხანს გათხრილ თხრილში, ხაბაროვსკის ირგვლივ, ზოგადად, სიმაგრეების კეთილშობილური ხაზია, იაპონიის შემოჭრის საფრთხე წელიწადზე მეტია არსებობს. ჭურვები იფეთქება თხრილების წინ და უკან, მათგან ბევრი ღრიალი ისმის. ზოგადად, ცნობილი იაპონური შიმოზა უამრავ ხმაურს და კვამლს ქმნის. მეომარი შიშის გარეშე გამოიყურება, თუნდაც გარკვეული გულგრილად. ჭურვების აფეთქების შედეგად წარმოიქმნება ჭუჭყიანი შადრევნები, აი, ერთ-ერთმა მათგანმა გამოიწვია მიწის რყევა. ეს ნიშნავს, რომ იარაღი ურტყამს, ქვემეხის კალიბრით კარგი სამასი მილიმეტრია. ისმის დაჭრილების კვნესა... ჭავლით ისინი მსუბუქ ორთქლებს ჰგვანან, რომლებსაც ყველა ყური ვერ დაიჭერს. აქ პილოტ-მეომარი მიწას ასხურებდნენ. თუმცა, გოგონამ დაცემინებისას მტვერი შეარხია მისი წითელი ლენტებიდან:
  - ყოველთვის ასეა, რომ დაწექი ბინძურდები! და თუ ადგა, ერთი-ორი დაგრჩა!
  საარტილერიო მომზადება ხანმოკლე აღმოჩნდა, ალბათ იაპონელებს ამდენი ჭურვი არ ჰქონდათ. შეტევა დაიწყო. რამდენიმე იაპონური ტაკო წინ წავიდა. პატარა, ოდნავ მომრგვალებული მანქანის კორპუსით. ამომავალი მზის იმპერიის ყველაზე მასიური ტანკი: ჩიჩიჰა. ვედმაკოვამ გაიხსენა მისი მახასიათებლები. ფრონტალური ჯავშანი 30 მმ, იარაღი 47 მმ, დიზელის ძრავა 320 ცხენის ძალა. გარდა მართვის შესრულებისა, რომელშიც ეს მანქანა არ ჩამოუვარდება T-34-ს, მაშინ ის კიდევ უფრო უარესია ვიდრე 1943 წლის მოდელის გერმანული T-3. მას შორეულ აღმოსავლეთშიც კი ეძახიან, სნეული! მაგრამ სხვათა შორის, მინდვრების დედოფალი არ არის ტანკი, არამედ ქვეითი. აქ სცადეთ, მიუახლოვდეთ ნაღმის ველებს. როგორც ამბობენ: სადაც ჯავშანტექნიკა არ გადის, თოფიანი ჯარისკაცი დაცოცავსო.
  იაპონელების თოფები კოპირებულია გერმანული მაუზერიდან. ავტომატები, მოწყვეტილი პირველი მსოფლიო ომის ცნობილ "შმაისტერს". ზოგადად, ვიწროთვალებს აქვთ ლტოლვა მეორე მხრიდან საუკეთესოს გადასაწერად. რა თქმა უნდა, იაპონელი დიზაინერები უკვე მუშაობენ "პანტერის" და T-34-ის ჰიბრიდის შექმნაზე!
  ათზე მეტი იაპონური ტანკი არ არის და საბჭოთა არტილერია არავითარ შემთხვევაში არ ჩქარობს მათთან შეხვედრას. ქვეითი ჯარისკაცები მათ უკან, ტრადიციულ სქელ ხაზზე სირბილით მიდიან. ამომავალი მზის ქვეყნის ჯარისკაცები გამოწყობილნი არიან ფორმაში, რომელიც ოდნავ ასხივებს სიყვითლეს, ხაკის სტეპის ფერს. ვედმაკოვა უყურებს მათ, სწრაფად აფასებს თავდამსხმელთა რაოდენობას. თვალით, ხუთი-ექვსი ათასია, სანგრებში კი მაქსიმუმ ათასი რუსი ზის და ფრონტის ამ სექტორს ფარავს. და იარაღი... შორეული აღმოსავლეთის არმია აღჭურვილია ნარჩენი პრინციპით და მხოლოდ ოფიცრებს აქვთ ავტომატები. რა არის ის, ბოლოს და ბოლოს, მაიორი, თუმცა, თანამდებობის გარეშე, ჩვეულებრივ დონეზე დაყვანილი.
  კაპიტანმა ტიტაუსმა (ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდა ბიჭი) ჰკითხა ვიჩერს.
  - გერმანელებს შეებრძოლე?
  გოგონამ უპასუხა:
  -არა! მე ვაკოცე მათ!
  კაპიტანმა, მოულოდნელად ფერმკრთალი, შენიშნა:
  - გახსოვს შენი პირველი გვამი!
  ვედმაკოვამ გაიცინა და თავი დაუქნია.
  - მე პილოტი ვარ და ვისაც ჩამოვუგდე, ერთად დავაკაკუნე, გვამების ცნება არ მაქვს! სხვათა შორის, მთელი დიდი სამამულო ომის დროს ჩემი თვითმფრინავი არასდროს ჩამოუგდიათ!
  კაპიტანმა რაღაც უხერხულად უსტვენდა.
  -უბრალოდ ტუზი ხარ! და რამდენი ნაცხი გერმანელი გყავს!
  ვიჩერმა კიდევ უფრო ფართოდ გაიღიმა.
  - ოცდამეხუთე გადასცა გმირის ვარსკვლავი! მხოლოდ ოცდარვა.
  სინიცინმა წამოიძახა:
  - ოჰ! თქვენ უბრალოდ თქვენი ხელობის ოსტატი ხართ!
  გოგონამ მოკრძალებულად უპასუხა:
  - არ არის საჭირო გმირის შექმნა, ის, ვინც უბრალოდ პატიოსნად ასრულებს თავის მოვალეობას. ახლა ქვეითები მიუახლოვდებიან და ჩვენ მათ შევხვდებით.
  კაპიტანმა ათი კილოგრამის წონის მძიმე ავტომატის ჭანჭიკი გაუშვა. ძაღლს შევეხე, გაშვება ძალიან მჭიდროა, კონდახი უკუცემით. არც თუ ისე მოსახერხებელი კოლოსი, მაგრამ ურტყამს... მართალია, ჭორების თანახმად, გერმანელებს უკვე აქვთ უფრო ძლიერი ტყვიამფრქვევი, მაგრამ ვინ იცის, რამე უკეთესს მოიფიქრებენ თუ არა საბჭოთა დიზაინერები. სინიტსმა ვერ გაუძლო კითხვას:
  - და ასეთი მაგარი მფრინავი რატომ გადაიყვანე ქვეითებში?
  ვედმაკოვამ ნახევრად ხუმრობით უპასუხა და ასევე დააჭირა ავტომატის ჯემს:
  - და უბრალოდ მინდოდა მცოდნოდა როგორია ცეცხლქვეშ ჯდომა! მაგარი იქნებოდა!
  - და, როგორც ჩანს, ჩექმები დაკარგე, თუ ასე გეჩქარებოდათ ფრონტის ხაზზე მოხვედრა!
  ვედმაკოვა, ფაქტობრივად, ცდილობდა ბუშტუკები უფრო სწრაფად დაეშვა, ფეხშიშველი წავიდა. მიუხედავად იმისა, რომ ომის დროს ქალებისა და ბავშვების უმეტესობა ზაფხულში შიშველი ქუსლებით იფარებოდა, ეს არ იყო მიღებული ოფიცრებში, განსაკუთრებით საზოგადოებრივ ადგილებში. მაგრამ Witcher-ს კი მოსწონდა ამის ხაზგასმა. მან უბრალოდ უპასუხა სინიცინს:
  - ფულის დაზოგვის მიზნით, ფაქტობრივად, მთელი კაპიტალისტური სამყარო ჩვენს წინააღმდეგაა. ჩექმები ხომ ცვივა და ეს ბევრის საქმეა!
  კაპიტანი დაეთანხმა და მხურვალედ მიიხუტა.
  - ძალიან ლამაზი ფეხები გაქვს! შემიძლია მათი მოფერება!
  ვედმაკოვამ თითი დაუქნია:
  - Ახლა არა! მერე თუ გადარჩები, ღამე გაგათბობ.
  სინიცინმა თვალები აატრიალა.
  - ვაიმე, სწრაფი ხარ! როგორც წესი, ქალები დიდხანს იშლებიან!
  ვედმაკოვას პასუხის გაცემა სურდა, მაგრამ აფეთქების ხმა გაისმა, წინ მიმავალი იაპონური ტანკი ნაღმში შევარდა. გოგონა მღეროდა:
  - ჰიტლერი მანქანით მიდიოდა, ნაძირალა ნაღმმა ააფეთქა! ფრაგმენტებად დაიმსხვრა - მაგრამ ეს ცოტაა!
  კიდევ ერთმა იაპონურმა ტანკმა ააფეთქა, გაჩერდა, მოაბრუნა მჭიდი და ცეცხლი გაუხსნა საბჭოთა თხრილებს. მესამე მას მიჰყვა. თუმცა იაპონელებს გაჩერება არ უფიქრიათ. ვიწროთვალები ღრიალებდნენ: მათმა ტყვიამფრქვევებმა დაიწყეს მუშაობა, მოთავსებული ნახევარწრიულ, მოძრავ კოშკებზე.
  კაპიტანმა ჩაილაპარაკა:
  - Დიდებულია! როგორ მიდის აღლუმი! აი ჯარი!
  ვედმაკოვამ აიღო თოფი, რადგან ქვეითამდე მანძილი დაშვებული იყო და ესროლა იაპონელ ოფიცერს. ვიწროთვალა დაეცა, თოფი ისეთი ძალით გადააგდო, რომ გაზაფხულის ბალახში ბაიონეტს ეფერებოდა. სხვა იაპონელებმა განაგრძეს სირბილი, მხოლოდ ოდნავ დახარეს სხეული, როგორც ჩანს, ამ გზით იმედოვნებდნენ, რომ თავიდან აიცილონ დამარცხება, უფრო სწორად, შეამცირონ მისი ალბათობა. ვედმაკოვამ გაიხსენა, რომ ასე წვრთნიან კვანტუდის არმიაში ჯარისკაცებს, ვისაც დროზე დახრის დრო არ აქვს, მას თავზე ბამბუკის ჯოხით ურტყამენ. მეფე-მამას ეტყობა, ჰეროდე კარგად შეძრა! ეს კი ნიკოლოზ II-ის შესახებ. ახლა ისევ იაპონიას ებრძვიან და არა ერთ, არამედ რამდენიმე ფრონტზე. თუმცა, ამას თავისი უპირატესობებიც აქვს. გოგონა მღეროდა:
  მოდის - ვერმახტი დამარცხებულია ფერფლში,
  ნაპოლეონმა დაამარცხა უძლეველი!
  მტერი საბჭოთა დროშის გათელვას ვერ შეძლებს,
  როცა ხალხი და პარტია ერთიანია!
  ერთი მეორის მიყოლებით გაჩერდნენ დანგრეული იაპონური ტანკები, მაგრამ ქვეითებმა, ბაიონეტებით გაჟღენთილმა, კიდევ უფრო სწრაფად დაიწყეს სირბილი. საბჭოთა ჯარების პოზიციები ციმციმებით იყო გაჟღენთილი, თოფები ტაშს უკრავდნენ, ზოგჯერ ავტომატური აფეთქებებით. მან ცეცხლი გახსნა და ვედმაკოვა. იაპონელებმა, გადატვირთვის დროს, ისროლეს თოფებიდან. ისინი ყვიროდნენ ფილტვებში:
  -ბანზაი! რუსმა თავი დაანება!
  ტყვიებმა მათ გვამებს ჯოხივით ჭრიდნენ ბუდეებში. სისხლით შერეული ძვლის მტვერი ჩამოვარდა. თუმცა, ტყვიების უმეტესობა, როგორც ბრძოლაში ხდება, გავიდა. იაპონელებმა გადალახეს დანაღმული ველი, პატარა ჯარისკაცები ზედმეტად მსუბუქები იყვნენ ტანკებისთვის მომზადებული საჩუქრების აფეთქებისთვის.
  ვედმაკოვამ მხარზე იგრძნო ავტომატის სასტიკი უკუცემა, ხოლო ამომავალი მზის ქვეყნის მებრძოლები ნამდვილ ურჩხულებად ჩანდნენ. მათი ისტერიული ტირილი უფრო და უფრო ძლიერდებოდა, მათი ყვითელი, საზიზღარი სახეები ოფლით უბრწყინავდათ. ვედმაკოვა ცდილობს რაც შეიძლება მეტი მტრის ჯარისკაცის ჩამოგდებას ერთდროულად. გოგონა როგორც ყოველთვის ცხელა და ბუდობიანად ისვრის. ერთი კლიპი ამოიწურა, მეორე ჩაიდო. ჟურნალი არის ძალიან დიდი, მრგვალი, ადვილი არ არის მისი ჩასმა პალატაში. და ისევ ცეცხლი, იაპონელები თავდაყირა დაფრინავენ.
  ვედმაკოვამ ესროლა საბრძოლო მასალის მეორე ტვირთი, რომელიც დარჩა საბრძოლო მასალის გარეშე. და ხელყუმბარები უკვე მიმავალ ვიწრო-თვალებს აფრქვევენ. ისინი სროლით პასუხობენ, ახლა გაცილებით მეტი კვნესა ისმის და საბჭოთა ჯარისკაცები ვარდებიან. ნამსხვრევმა თმის პატარა ღერი მოჭრა ჯადოქარს თავზე. გოგონას ნერვები ეშლება, ის ხტება და ყვირის ფილტვებში:
  - სტალინის სამშობლოსთვის!
  მას მიჰყვება, დანარჩენი მებრძოლები ყვირის, ხტუნდებიან საფარიდან და აკანკალებენ ბაიონეტებს. საბჭოთა ჯარისკაცები გარბიან იაპონელებთან შესახვედრად და ჩაერთვებიან ბაიონეტურ ბრძოლაში.
  ვედმაკოვა უახლოეს "სამურაის" მუცელს სწრაფი დარტყმით ჭრის. ყვირის და ცდილობს პასუხის გაცემას და დაკლული ღორივით იშლება. გოგონა მხიარულად იძახის:
  - რუსული ფეხბურთი: რუსეთი - იაპონია, ორი ნული!
  და მართლაც, კიდევ ერთი იაპონელი დაეცა ბაიონეტ-დანით გამოჭრილი ყელით. ისე, მესამე მეომარმა მფრინავმა წიხლით დაარტყა საზარდულის არეში. ვიწროთვალა გაუწოდა და გოგონამ ინერციით მოძრავმა წერტილი მოწინააღმდეგეს თვალში ჩაუკრა!
  -აიღე იაპონელები! რატომ დგახართ კარის მცველებთან!
  ბაიონეტის საპასუხო დარტყმამ მაიორის ტუნიკა გაშალა, სისხლი წამოვიდა, მაგრამ ამან არათუ არ შეარცხვინა გოგონა, არამედ დამატებითი გაბრაზებაც გამოიწვია.
  - ჰიროჰიტოს სიკვდილი! - იღრიალა გოგონამ, წვივი შევარდა ვიწროთვალა ტაძარში და გოგონა ისეთი სისწრაფით ამოძრავდა, თითქოს პროპელერები ყოფილიყო, უახლესი მებრძოლი.
  იაპონელებმა უკან დაიხიეს და უკან დაიხიეს კიდეც და შთაგონებული გოგონა შეტევაზე წავიდა, მისი ავტომატი გიგანტის ხელში ჯოხივით ტრიალებდა. აქ მოჰყვა მძიმე დარტყმა კონდახით თავში, ზედმეტად გულმოდგინე ოფიცერი. ანამ ამოისუნთქა.
  - აი შაჰენ-ჰაშ!
  მაგრამ ზოგადად რუსებს გაუჭირდათ. ვიწრო თვალების მხრივ, ხუთჯერადი უპირატესობა და იაპონელების ფიზიკური ვარჯიშის დონე არ არის ცუდი, გარდა ამისა, მათ წინააღმდეგ სსრკ-ს საუკეთესო ჯარისკაცები შორს იბრძვიან. ბუნებრივია, ასეთი რთული ომის დროს შორეულ აღმოსავლეთში იგზავნებოდნენ მესამე კატეგორიის წვევამდელები, ყველაზე ცუდი მონაცემებით, ან მებრძოლები, რომლებიც მძიმედ დაშავდნენ ნაცისტებთან ბრძოლაში. ჯარისკაცები დაეცემოდათ, ხანდახან ათეულობით ბაიონეტს ურტყამდნენ ერთ რუსს, ისინი სიტყვასიტყვით სისხლს იღებდნენ, მაგრამ ისინი გმირებივით იბრძოდნენ და არავინ ითხოვდა წყალობას.
  სინიცინმა იაპონელი ოფიცერი ბაიონეტით გაჭრა, მაგრამ მან თავად მიიღო ქულა გვერდზე. ახალგაზრდამ თავდამსხმელი იაპონელი კონდახის დარტყმით დაარტყა მკერდში, მაგრამ სისხლი გვერდიდან ზედმეტად უხვად მოედინებოდა. და ოთხი სამურაი ერთდროულად მივარდა ბიჭს.
  მამაცი ვედმაკოვა მივარდა სამაშველოში, ოფიცერს ბაიონეტით დაარტყა მხრის პირზე და მეორე ჯაპი დაარტყა მუხლის ქვეშ დარტყმით.
  - დაიჭირე პეტრუჰა! მან თქვა.
  მან მაშინვე აისახა მკერდზე დამიზნებული ორი ბაიონეტი და უპასუხა:
  - მე არ ვარ პეტრე, არამედ არკადი!
  გოგონამ, რომელმაც სხვა იაპონელი ჩამოაგდო, დაიღრიალა:
  - ომში ყოველი სახელი თლილი ჩაქუჩის დარტყმას ჰგავს, გასროლის გარეშე არ უნდა აკოცე!
  არკადი ოდნავ უკან დაიხია და დაუნდობელმა ბაიონეტმა ლოყა გაშალა. ახალგაზრდამ აუტანელი ტკივილისგან ატირდა:
  - Ღვთისმშობელი!
  ვედმაკოვამ გააპროტესტა:
  - შეიძლება დედა ვარ, ღმერთი კი არა! ზოგადად, ღმერთი არ არსებობს და არც ყოფილა!
  არკადი უკან დაიხია ანასკენ და გაურკვევლად ამოიოხრა:
  - და რა გველოდება სიკვდილის შემდეგ არარაობა?
  გოგონამ თავი უარყოფითად გააქნია.
  -არა! კომუნისტური მეცნიერება მკვდრებს აღადგენს! და პირველები ახალ ცხოვრებას დაუბრუნდებიან მათ, ვინც სამშობლოსთვის ბრძოლებში დაეცა.
  სინიცინმა თავი დაუქნია.
  - Ღმერთმა დაგლოცოს!
  ვედმაკოვამ კიდევ ერთი იაპონელი დააწვინა და შესძახა:
  - Ღმერთი არ არსებობს! თუ ის არის, მაშინ უნდა ვაღიაროთ, რომ სამყაროს სავარაუდო შემქმნელი სადისტია! და მას უყვარს შემოქმედების წამება!
  ამ დროს არკადის ბარძაყი ბაიონეტით გაუხეთქა და რომ არ წაქცეულიყო, წითელ მეომარს დაეყრდნო:
  - და მე მტკივა! უბრალოდ წარმოუდგენელია!
  ამომავალი მზის ჯარისკაცების ხუთ-ექვსმაგმა უპირატესობამ იმოქმედა. ორმოცდაათი სამურაი შევარდა მათ წინააღმდეგ, აფრქვევდნენ ბაიონეტებს, როგორც გოჭების ჯარი. არკადიმ მუცელში ბაიონეტით ორიოდე დარტყმა მიიღო, შემდეგ კი თვალი ამოუღია. ახალგაზრდა კაცი რომ დაეცა, ოცჯერ გაუკეთეს ინექცია, აიძულეს სამუდამოდ დამშვიდებულიყო. საინტერესოა, რას გრძნობდა მისი სული გაფრენისას: გაოცება თუ შიში, ან შესაძლოა წარმოუდგენელი შვება სხეულის დუნდულიდან გასვლის შემდეგ.
  Witcher თითქოს მოჯადოებული იყო. რა თქმა უნდა, მისი ტუნიკა დაეცა ბაიონეტებით გაჩეხილი. მეომარი სრულიად შიშველი აღმოჩნდა, ბევრი ნაკაწრით იყო დაფარული, მაგრამ სამურაიმ ვერც ერთი სერიოზული დაზიანება ვერ მიაყენა მას! ის იბრძოდა და მისი შიშველი მკერდი ალისფერი ძუძუს წვერებით კანკალებდა, როგორც ბუები ზღვაში. და შიშველი ტერფები გაბრწყინდა. გოგონა მართლაც ცხოველური და ეროტიკული ძალის განსახიერება იყო. მისი შიშველი ძირები სისხლით გაწითლდა, საიდანაც იყო ასოციაცია განადგურებისა და ბოროტების დიდ ქალღმერთთან: კალი! თითქმის ყველა საბჭოთა ჯარისკაცი უკვე დაჭრეს, ბრძოლა დასრულებულია, მაგრამ მხოლოდ მისი აფროდიტეს ცქრიალა სილამაზით, დროდადრო ის თავხედ ვიწრო თვალებს ურტყამს.
  იაპონელმა გენერალმა ნუგიმ გაკვირვებით შეხედა ამ სასწაულს. შემდეგ აზრმა გაუელვა თავში. წვრილი ხმით გაისმა ბრძანება დაუცველმა კოღოსმა:
  ბადე ჩააგდე, ცოცხლად წაიღე!
  ეკონომიურ იაპონელებს ბადეებიც ჰქონდათ. მოულოდნელად ერთი რუსი ცოცხლად უნდა წაიყვანოთ. და ვებ იდეალურია ამისთვის. მაშინვე ათეულმა დამჭერმა ბორკილები ესროლა გოგონას
  ვედმაკოვა შეძლებისდაგვარად იბრძოდა, მთელი ძალით ცდილობდა თავის განთავისუფლებას. მაგრამ ამაოდ, კეთილსინდისიერმა იაპონელებმა ბადე გააკეთეს იმის საფუძველზე, რომ ის გაუძლებს სპილოს. გოგონა ზედმიწევნით მოკალათდა და ხელებში ჩაათრიეს. ყველაფერზე თუ ვიმსჯელებთ, მიღწეული იყო ტაქტიკური წარმატება, მით უმეტეს, რომ ეს მიმართულება არ იყო დაფარული არც არტილერიით და არც ტყვიამფრქვევით.
  გოგონამ გაიხსენა არკადის გაპარსული სახე, რომელიც მას შეუყვარდა და მისი გამონათქვამი:
  - ომში ყოველი სახელი თლილი ჩაქუჩის დარტყმას ჰგავს, გასროლის გარეშე არ უნდა აკოცე!
  შემაშფოთებელი და საზიზღარი აზრი გაჩნდა, ხომ არ გაასწორა იგი! ყოველივე ამის შემდეგ, ეს ხშირად ხდება, უბრალოდ შეუყვარდა ადამიანი და ის გარდაიცვალა!
  იაპონელებმა, როგორც ჩანს, დაიკავეს ამ ადგილას ცუდად დაფარული თხრილები და განაგრძეს საბჭოთა ჯარების პოზიციების გვერდის ავლით ხაბაროვსკის გარშემო. და მისი ვედმაკოვა ტყვედ აიყვანეს და თუმცა უკვე არ აიყვანეს, ისინი ჩასვეს შეღებილ ჯავშანმანქანაში, რომ უკან წაგიყვანოთ. მანქანა არის ანტიდილუვიური, ალბათ პირველი მსოფლიო ომის დროინდელი, ასე შეუმჩნევლად მან ქვეითებს უკან დაიჭირა. სიჩქარე საათში დაახლოებით 12 კილომეტრია. ბრრრ! მსოფლიოში პირველივე ტანკი, პროხოროვის ყველა რელიეფის მანქანა არანაკლებ იწონიდა, მაგრამ ტრასაზე 40 კილომეტრი საათში, გზაზე კი 25. რაც, ერთი მხრივ, სსრკ უტევს მთელ ევროპას, მეორე მხრივ, აზიის მნიშვნელოვან ნაწილს. გოგონა გვერდით შებრუნდა, როგორც ჩანს, ზურგზე დაყრის საფრთხე იყო. რა ბნელია ჯავშანმანქანის ამ ნაწილში, როგორც ჩანს, მასში მედესანტეების განყოფილება, ანუ ჯარისკაცების ტრანსპორტირებაა განთავსებული. კარგი იქნებოდა, რა თქმა უნდა, გაქცევა, ჯერ ღეროებისა და ძლიერი თოკებისგან თავის დაღწევა. და როგორ გავაკეთოთ ეს? გოგონას, რა თქმა უნდა, აქვს უნარ-ჩვევები, თუმცა მოუწევს დალაგება, ამავდროულად ხელბორკილების მოხსნა და ჯაჭვის დანახვა, რომელზეც ფეხით იყო მიბმული. მაგრამ აქ თოკებიც საკმაოდ კარგად ერგება. სამუშაო დამღლელია, მაგრამ თუ წაიყვანენ მანჯურიის ტერიტორიაზე, დრო ექნება. გოგონამ სველი კანიდან თოკები მოიხსნა, ჯაჭვი დაინახა და თან დაფიქრდა. ჰმ, საბჭოთა რუსეთის წინააღმდეგ იყო სერიოზული კოალიცია: და ყველაზე სერიოზული მონსტრი გერმანიაა. ქვეყანა მოწინავე ტექნოლოგიებით და ძლიერი ჯარით. მაგალითად, მან გაიგო ახალი ME-309 გამანადგურებლის შესახებ. როგორც ჩანს უკვე დაფრინავენ. მას არ აქვს ზუსტი მონაცემები იარაღის შესახებ, მაგრამ ჭორების თანახმად, ამ თვითმფრინავს აქვს შვიდი! სახანძრო წერტილები. ეს არის ძალიან სერიოზული შეიარაღება, თუ გავითვალისწინებთ, რომ Yak=9-ს მხოლოდ ორი აქვს და საბჭოთა მებრძოლებზე არ არსებობს მანქანა, რომელსაც სამზე მეტი ქონდეს. სცადეთ დაამარცხოთ ეს მონსტრები! ისე, Fokken-Wulf არის ძალიან სერიოზული მანქანა, რომელიც აღემატება საბჭოთა თვითმფრინავებს შეიარაღებაში და შეუძლია თითქმის ორი ტონა ბომბის ტარებაც კი. უკვე 1942 წლის ბოლოს იგი შეიარაღებული იყო ორი 20 მმ ქვემეხით და 4 13 მმ ტყვიამფრქვევით. მაგრამ, როგორც ჩანს, უკვე გამოჩნდა ახალი ტიპის გამანადგურებელი თვითმფრინავი და ბომბდამშენი ორი 30 მმ და ოთხი 20 მმ იარაღით. ეს უკვე მონსტრი იყო, ურჩხული ყველა ურჩხულისთვის! და ჭორების თანახმად, უკვე გამოშვებულია მოიერიშე თვითმფრინავი რვა 30 მმ-იანი იარაღით! სცადეთ დაძლიოთ ასეთი ჭკუა! როგორ უნდათ საბჭოთა დიზაინერებს ამაზე პასუხის გაცემა? ვედმაკოვამ გაიგო, რომ Yak-3-ზე მუშაობა მიმდინარეობდა. ამ კურატორის შესახებ მას ბერიას განყოფილებიდან უთხრეს. როგორც ჩანს, თვითმფრინავის მთავარი მომენტი იქნება სტრუქტურის დაბალი წონა, დამატებითი ძრავებისა და იარაღის გარეშე. მანევრირება, რა თქმა უნდა, კარგია, მაგრამ მე მინდა შეიარაღების გაზრდა! ყოველივე ამის შემდეგ, კრივში, რა თქმა უნდა, ბუმბულის წონის მსუბუქი სპორტსმენი უფრო მანევრირებადია, ვიდრე მძიმე წონაში, მაგრამ ის მას მაინც წააგებს. ტყუილად არ არის წონითი კატეგორიები და პროფესიონალ მოკრივეებს შორის ყველაზე მეტად დარტყმის ძალა ფასდება. საჭიროა საბჭოთა ავიაციის შეიარაღების გაძლიერება და მხოლოდ ამის შემდეგ იქნება ვერმახტის ცემა... თანაბარ პირობებში? 1942 წლის მეორე ნახევრიდან ჰაერში ლუფტვაფეს უპირატესობა აორთქლდა, 1943 წლის მარტისთვის კი სსრკ-ს ჰქონდა უპირატესობა, მაგრამ... მოკავშირეების ღალატმა შეცვალა ძალთა ბალანსი. ვაჰ, ჰიტლერი მოკლეს 13 მარტს და ახლა მხოლოდ აპრილის ბოლოა, მაგრამ რამდენად სერიოზულად შეიცვალა ძალთა ბალანსი. ასე სწრაფად, სტრატეგიულად მომგებიანი პოზიციიდან სტრატეგიულად თითქმის წაგებულ პოზიციამდე. თითქმის იმიტომ, რომ ჯერ კიდევ არსებობს იმედი, რომ გერმანია შეძლებს დამარცხებას, სანამ სსრკ-ზე სტრატეგიულ და ტექნოლოგიურ უპირატესობას მიაღწევს. კერძოდ, მოკავშირეებს შეუძლიათ ნაცისტებისთვის თვითმფრინავების მიწოდება დიდი რაოდენობით, მაგრამ გერმანელ პილოტებს დრო დასჭირდებათ, რომ ისწავლონ მათი ფრენა. მიუხედავად ამისა, არსებობს განსხვავება ტექნოლოგიაში, ინსტრუმენტთა პანელებში. ტანკებს ასევე სჭირდებათ გაწვრთნილი ეკიპაჟები, გარდა ამისა, Chevron-ის მართვის შესრულება რუსულ ზამთარში არ არის განსაკუთრებით კარგი. M-18 ავტომატური შაშხანა... ცუდი არ არის, მაგრამ სროლის სიჩქარით ჩამოუვარდება საუკეთესო საბჭოთა მოდელებს, თუმცა სიზუსტით აღემატება! მოკლედ, პრობლემა პრობლემაზე! ასევე არის მართლაც ცნობილი "ჩერჩილები" მძლავრი ჯავშნით, კარგი მამოძრავებელი შესრულებით... რა თქმა უნდა, მათაც მოუწევთ ბრძოლა. და რაც უფრო დიდხანს გაგრძელდება ომი, მით მეტ აღჭურვილობას მიიღებენ ნაცისტები. ასე რომ, დასკვნა მარტივია, ზაფხულში აუცილებელია გერმანიას გამანადგურებელი მარცხი მივაყენოთ. რაც შეეხება იაპონიას, უმჯობესია შემოიფარგლოთ აქტიური დაცვით და დაიწყოთ კონტრშეტევები ტანკებში ხარისხობრივი უპირატესობის გამოყენებით. მაგრამ კიდევ ერთხელ, ენერგიის დაზოგვა მაქსიმალურად. არ ჩაერთო გაჭიანურებულ ბრძოლებში და ააშენო თავდაცვა წინასწარ მომზადებულ ხაზებზე. ჩინეთის წითელი არმიის გამოყენების შანსი ჯერ კიდევ არსებობს, მაგრამ ჩიანგ კაშის რეჟიმი მას მთელი ძალით დაეცა. ასე რომ, ახლა თქვენ შეგიძლიათ დაეყრდნოთ საკუთარ ძალებს. როდის მოვიდეს? ყველაზე კარგი მაისის ბოლოს, როდესაც გზები საბოლოოდ შრება და შევსება მოვა ჯარში. თავად ვედმაკოვა პირველ დარტყმას მიიღებდა ორიოლის მიმართულებით, შემდეგ კი ხარკოვის რეგიონში, რათა განეშორებინათ გერმანელები სამრეწველო დონბასიდან, შემდეგ კი იძულებითი ლაშქრობით, უკრაინის გავლით, გადაკვეთა დნეპერი და შემდგომში. რუმინეთისკენ. ამასთან, შესაძლებელია ჩრდილოეთისკენ მიბრუნება ბელორუსის გასათავისუფლებლად და ცენტრალური ჯგუფის უკანა მხარეს წასვლა. იდეა მთლიანობაში კარგია, თუმცა არის ნაკლოვანებები, ორიოლის მიმართულებით შეტევა ყველაზე აშკარაა და ნაცისტები იქ დაელოდებიან. სიმაგრეები უნდა გატეხილიყო.
  . თავი #3
  აქ, რა თქმა უნდა, იარაღი და კატიუშები გამოგადგებათ. ეს უკანასკნელი სისტემა აწარმოებს ძლიერ, განსაკუთრებით მორალურ ეფექტს. ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ გჭირდებათ ბევრი იარაღი და "კატიუშები", რათა ჭურვები ესროლოთ მტრის თავდაცვას. ზოგადად, პირველი მსოფლიო ომის გამოცდილებამ აჩვენა, რომ უფრო ადვილი იყო დაცვა, ვიდრე თავდასხმა და თუ კაიზერმა გერმანიამ არ ამოწურა თავისი ძალები 1918 წლის გაზაფხულის შეტევით, ომი შეიძლება გაგრძელდეს კიდევ რამდენიმე წელი. მაგრამ მეორე მსოფლიო ომმა დაამტკიცა შეტევითი ტაქტიკის უპირატესობა თავდაცვითზე. მაგალითად, პოლონეთის სწრაფი დამარცხება და განსაკუთრებით ძლიერი დასავლური მოკავშირეთა კოალიცია. ნაცისტებმა დაამარცხეს უმაღლესი ძალები თვენახევარში, უბრალოდ გვერდის ავლით მაგინოს გაუვალი ხაზი. ბრძოლა აფრიკაში, სადაც თავდაპირველად იტალიის უმაღლესი ძალები სცემეს ბრიტანელების გადამწყვეტი დარტყმით. და შემდეგ რომელმა დაამარცხა ბევრად უფრო ძლიერი ბრიტანეთის ჯარები სწრაფი შეტევით. მაგრამ, რა თქმა უნდა, სსრკ-ს ყველაზე ნათელი მაგალითი, 1941 წელს, იყო ძლიერი არმიის დიდი კატასტროფა. და საპასუხო შეტევითი ოპერაციები, გერმანიის ქვედანაყოფების დარტყმა. ასე რომ, მთავარია, ახალი გერმანული ტანკების ზეწოლას არ დაველოდოთ საკუთარ თავს. გაჭიანურებული ომი თითქმის უშედეგო ხდება, თუ, რა თქმა უნდა, საბჭოთა მეცნიერები არ შექმნიან სასწაულებრივ იარაღს! ეს უკანასკნელი პრინციპში შესაძლებელია, მაგალითად, მან გაიგო, რომ თეორიულად შესაძლებელია ბომბის შექმნა, რომელსაც შეუძლია გაანადგუროს ქალაქი. უფრო მეტიც, ასეთი ბომბი იწონის სამიდან ოთხ ტონას. ზღაპარს ჰგავს, მაგრამ... ჩვენ დავიბადეთ იმისთვის, რომ ზღაპარი ახდეს.
  კიდევ უფრო მიმზიდველი გზაა ინჟინერი გარინის ჰიპერბოლოიდში აღწერილი ლაზერული იარაღი. ასეთ რამეს საკმაოდ შეუძლია გაანადგუროს ტანკების, თვითმფრინავების, გემების მთელი არმია. რა თქმა უნდა, თუ თქვენ შექმნით ასეთ იარაღს და არა მარტო მესამე რაიხს, არამედ პინდოსის მოღალატეებს, მთელი კაპიტალისტური სამყარო დასრულდება. და კომუნიზმის ნათელი დროშა გაბრწყინდება პლანეტაზე. მაგრამ რატომღაც ასეთი იარაღი არ შექმნილა. სარკეები არ არის წვის ენერგიის ერთ ნაკადში შეგროვების საუკეთესო საშუალება. დიახ, და ენერგია, გემების მოსაჭრელად კიდევ ბევრი გჭირდებათ. თუმცა ... თუ ის კონცენტრირებულია მიკრონის სიზუსტეზე, მაშინ სავსებით შესაძლებელია თვითმფრინავების და საბრძოლო ხომალდების მოჭრა. სასწაული იარაღი, რომელიც დაეხმარება სსრკ-ს გადარჩენას. და აი, ლაზერული ეფექტი, სხვა ფორმით. ბოლოს ჯაჭვმა გზა გაუშვა და თითქმის თავისუფალია, ირგვლივ თოკის ნაჭრები დევს.
  ვედმაკოვამ თქვა:
  - მოთმინება და შრომა, თუ შენთან, გვამი არ ხარ!
  გოგონა წამოდგა, შიშველი ფეხი იატაკზე დაარტყა. არანაირი რეაქცია. უფრო ძლიერად დააკაკუნა. საპასუხოდ იაპონურად იყო გინება და არანაირი რეაქცია. შემდეგ ვედმაკოვა გაღიზიანებულმა იმღერა. და ის ხმამაღლა მღეროდა, როგორც პრიმადონა საიუბილეო წვეულებაზე:
  ვერმახტის ლაშქარი სასტიკად მძვინვარებს,
  თოფების ღრიალი და ხმლების ხმა!
  კვამლი იზრდება ერთ თვემდე
  დამახინჯების სხივები ზეციდან!
  
  მარადისობის საუკუნეებში, სამშობლო იქნება ცნობილი,
  ჩემს ხორცს რუსეთისთვის მივცემ!
  მიყვარხარ, რუსო მზეთუნახავო,
  ჩვენთანაა ყველა მეფის უფალი!
  
  ოჰ, ქვეყნის ხვეული კორომები,
  ოქროს ასპენის ზარის ხმა შრიალებს!
  მართლმადიდებელი ფალკონი ძმები,
  ღმერთმა შთააგონა არმია წარმატებებისკენ!
  
  ცივ ან თბილ დღეებში
  შესაძლოა ღრუბელთან ერთად ნისლი მოიტანოს!
  ცოცხებივით ფაშისტი ღორები ვართ,
  სახიდან სიბინძურე რომ ჩამოიშორო!
  
  მართალია ჩვენი პარტია
  იბრძოლეთ საბჭოთა ხალხისთვის!
  ჩვენ ვმღერით მამაც სიმღერას
  ეგონა არწივივით გამოვარდა!
  
  სტალინი ბრძენია - მმართველის იდეალი,
  ჩვენ მიგვიყვანენ საშინელ სასიკვდილო ბრძოლაში!
  სამშობლოს დროშა არის გამარჯვებულის ჭურვი,
  მზადაა პალას-ბედთან კამათი!
  
  მარადიული იქნება ლენინის საქმეები,
  ჩვენ ავაშენებთ წმინდა კომუნიზმს!
  დაიჯერეთ ადამიანის სწავლება,
  ფაშიზმი ჩახშობს სიბნელის უფსკრულში!
  
  მთელი პლანეტა თავისუფალ ჩიტს ჰგავს,
  გავფრინდეთ შორეულ ვარსკვლავებში, სამყაროებში!
  რაღაც ნათელი და კეთილშობილური
  ჩვენ შევქმნით როგორც მოქანდაკეები!
  
  და რუსეთი წითელი დროშის ქვეშ,
  როგორც ზეციური ედემი აყვავდება!
  ლენინის საქმე, სტალინის ნება,
  მიგვიყვანეთ წინ სრულყოფილებამდე!
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა, ისევე როგორც ოთხი ლეგენდარული გოგონა, ტულადან გადმოვიდნენ და მოსკოვში მიაღწიეს.
  ახლა ყველაზე მძიმე მდგომარეობა იყო დედაქალაქში. გერმანელები უკვე ამთავრებდნენ მის გარემოცვას და ოცდაათი თუ ორმოცი კილომეტრის სიგრძის დერეფანი იყო, რომელიც დღითი დღე სულ უფრო და უფრო ვიწროვდებოდა.
  ექვსმა მეომარმა დაიკავა თავდაცვითი პოზიციები მოსკოვის გარეუბანში. იყო სასტიკი თავდასხმა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაისროლა და თავისთვის დაიყვირა:
  - მომავალი ჩვენია!
  ბიჭი კი შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის და აგრძელებს:
  - და მშვენივრად ვიქნებით!
  მარგარიტა კორშუნოვა ისვრის და ყვირის:
  - და მე გავხდები ყველაზე მაგარი!
  და შიშველი ფეხით ისვრის სასიკვდილო ყუმბარას.
  და ისვრის მოწინააღმდეგეებს სხვადასხვა მიმართულებით.
  შემდეგ კი, უკვე ბრძოლაში, ნატაშა, რომელიც ტყვიამფრქვევით მოთესავს გერმანელებს და შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის საჩუქარს.
  ეს ისეთი ქალია...
  ორმოცდამეერთე წელს ნატაშა ბრესტის ციხესიმაგრიდან გაიქცა. წავიდა აღმოსავლეთით. ახალმა ფეხსაცმელმა სწრაფად დაასხა ფეხები, გოგონამ გაიხადა და ფეხშიშველი დადიოდა.
  რამდენიმე საათის განმავლობაში არაფერი იყო, შემდეგ კი შიშველი ძირები ქავილი დაიწყო. ორიოდე საათის შემდეგ ცეცხლი წაუკიდეს და უკვე ტკივილისგან ფეთქავდნენ.
  ნატაშა, როგორც მოსკოვი, არ იყო მიჩვეული ფეხშიშველი სიარული. და, რა თქმა უნდა, დროდადრო ნაკადულში ჩადიოდა.
  დიახ, ეს მისი ფეხების წამება აღმოჩნდა. მაგრამ ახალგაზრდა გოგონა სწრაფად შეეჩვია.
  შემდეგ ის გამუდმებით დადიოდა ფეხშიშველი, თუნდაც თოვლში და მხოლოდ ძლიერ ყინვაში იცვამდა ფეხსაცმელს.
  ახლა ნატაშა ლეგენდარული ქალღმერთივით იბრძვის.
  და აი, ზოია შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და ყვირის:
  - ეს ზოგადად სუპერ პაემანია!
  და მისცემს კარგად მიზანმიმართულ მხრივ.
  და გერმანელები და მათი დაქირავებული ჯარისკაცები ეცემა.
  შემდეგ კი ანჟელიკა ცეცხლს უძღვება... და ისიც ასე ველურად ზუსტად ისვრის.
  და ყუმბარაც გამოდის მისი შიშველი ფეხიდან.
  და ფანტავს დაქირავებულებს.
  გარდა ამისა, სვეტლანა ისვრის. და მისი შიშველი ფეხი ისე ისვრის, რომ არავის შეუძლია წინააღმდეგობის გაწევა.
  და ძალიან შორს ფანტავს მოწინააღმდეგეებს.
  და ის ისვრის თავს და ამსხვრევს მტრებს ფეთქებადი ტალღით.
  ეს ის გოგოები არიან, რომლებიც სსრკ-ში დაიბადნენ!
  ოლეგ რიბაჩენკო ახორციელებს ცეცხლსასროლი იარაღის მტრის ქვეითებს, ისვრის ყუმბარებს ავტომატურად ბავშვების ფეხებით. და ამავე დროს ბიჭი თავისთვის წერს.
  ვიტალი კლიჩკომ, უკრაინის ახალ პრეზიდენტ ზელენსკისთან კონფლიქტის წინაშე, გადაწყვიტა კიევის მერის თანამდებობიდან გადადგომა. სინამდვილეში, რატომ უნდა იყოთ ჯიუტი და ჩაეჭიდეთ პოზიციას. სჯობს პრობლემა თავად მოაგვაროთ.
  მერის პოსტის დატოვების შემდეგ კი ვიტალი კლიჩკომ განაახლა კარიერა. და მაშინვე სენსაცია უხმობს ვეიდერს. ყოველგვარი შუალედური ჩხუბის გარეშე! და ეს რვა წელზე მეტი ხნის შესვენების შემდეგ.
  ვეიდერი, რა თქმა უნდა, თანახმაა. Გამოწვევა მიღებულია!
  და მოდის სიმართლის მომენტი. ერთის მხრივ, მსოფლიოს მრავალგზის ჩემპიონს თორმეტ წელზე მეტი ხნის განმავლობაში არასოდეს დაუმარცხებია. მეორე მხრივ კიევის ორმოცდაცხრა წლის ყოფილი მერი. ადამიანი, რომელსაც შეუძლია ჰოპინსის რეკორდის მოხსნა, მაგრამ მისი ფიტნესი ძალიან საეჭვოა.
  სინამდვილეში, ბევრს ეგონა, რომ ამხელა შესვენების შემდეგ პირდაპირ ვეიდერთან წასვლა თვითმკვლელობა იყო.
  მაგრამ ვიტალი კლიჩკო როკი ბალბოას ჰგავს. გადაწყვიტა შეებრძოლა უძლიერეს მძიმეწონოსან პანჩერს. Denotay Wider არის მოკრივე, რომელმაც ყველა მოწინააღმდეგე დაკარგა. აბსოლუტურად ყველა - ტაისონ ფიურის ჩათვლით!
  მერე რა, თუ ვიტალი კლიჩკოს აქვს შანსი?
  მაგრამ ვიტალი კლიჩკო მუდმივად ვარჯიშობდა, ინარჩუნებდა ფორმას, დადიოდა სამუშაოდ ველოსიპედით. და, რა თქმა უნდა, არც ისე ცუდი იყო ფიზიკურად. გარდა ამისა, მას ჰქონდა ფოლადის ნიკაპი.
  აბა, რას შეეგუება ვიტალი კლიჩკო ბრძოლას, თუნდაც ის არ იყოს ფავორიტი.
  ოლეგ რიბაჩენკომ შეცვალა ავტომატის კლიპი. მოკრივეებთან სავარაუდო ჩხუბი საინტერესოა.
  მართლაც, რატომ არ ბრუნდება ვიტალი კლიჩკო რინგზე და არ ცდილობს ჰოპინსის რეკორდის დაძლევას?
  ეს იქნება ძალიან ძლიერი იდეა.
  ტერმინატორმა ბიჭმა რიგრიგობა მისცა და კიდევ რამდენიმე ათეული ფაშისტი მოთიშა.
  შემდეგ ბიჭმა გაიცინა და ენა აჩვენა და თქვა:
  - სუპერ კაცი მყავს!
  მარგარიტამ ესროლა შიშველი ფეხით შეკრული ორი ლიმონი და დაიკივლა:
  -ყველაზე მაგარი ხარ!
  ოლეგი, რომელიც აგრძელებდა სროლას, დასაბუთდა ...
  ვიტალი კლიჩკო ორმოცდაცხრამეტში ნამდვილად აპირებდა ჰოპინსის რეკორდის მოხსნას. მან პრესკონფერენციაზეც კი გაიხსენა: "მე ვთქვი, რომ არ ვაპირებდი ფორმენის რეკორდის დაძლევას, მაგრამ ჰოპინსზე არაფერი მითქვამს! ასე რომ, მე ავიღებ და დავამარცხებ მის რეკორდს!"
  თუმცა, თუ საზოგადოების მნიშვნელოვან ნაწილს მეტ-ნაკლებად სჯეროდა, რომ ორმოცდარვა წლის ჰოპინსს შეეძლო მსოფლიო ჩემპიონის ტიტულის მოპოვება, მაგრამ ვიტალი კლიჩკოს ორმოცდაცხრა წლის ასაკში, გაცილებით ნაკლები რწმენა იყო. მათ შორის იმის გამო, რომ მისი მეტოქე უკვე ძალიან ძლიერია.
  ასეთი პანჩერი მძიმე წონის ისტორიაში არ ყოფილა. მართალია, უაიდერი ახალგაზრდა აღარ არის, მაგრამ მთელი ოცდათხუთმეტი წელი არ არის ორმოცდაცხრამეტი.
  თუმცა, ვიტალი კლიჩკო აშკარად არ კარგავს ოპტიმიზმს. ივარჯიშეთ მძიმედ, ჩადექით ფორმაში. და ძალიან მიხარია, რომ გადავაგდე კიევის მერის სკამის რუტინა.
  უკრაინაში, სადაც ამდენი პრობლემაა, ფაქტობრივად, დიდი ბედნიერება არ არის მერი.
  მაგრამ უიადერთან ბრძოლისთვის ვიტალი კლიჩკოს ძალიან კარგი ფული შესთავაზეს. ასე რომ, ყოველ შემთხვევაში, მე არ დავკარგე ჩემი საფულე. ცნობილია სახელი ვიტალი კლიჩკო.
  ბოროტმა ენებმა ისიც კი თქვეს, რომ ვაიდერი ერთხელ დაარტყამდა, თავად ვიტალი კლიჩკო კი დააწვა. შემდეგ კი ის მიიღებს ფულს და დაწერს მემუარებს, ან სამეცნიერო ფანტასტიკას.
  ან იქნებ ფილმში.
  სხვათა შორის, ვლადიმერ კლიჩკოს კრივიც სურდა. მხოლოდ ეშმაკმა ვლადიმირმა აირჩია უფრო სუსტი მეტოქე მსოფლიოს რეგულარული ჩემპიონიდან. მაგრამ მაინც, რაც არ უნდა თქვას, ის ჩემპიონია და მაგარია!
  მაგრამ Denotay Wyder, რაც არ უნდა თქვას, მაინც საუკეთესოა!
  მაგრამ ვიტალი გაგიჟებით ვარჯიშობს. ის ჰგავს ახალგაზრდას, რომელიც მაქსიმალურ დატვირთვას აძლევს საკუთარ თავს. და მან ჩაატარა რამდენიმე სპარინგი სესია, აჩვენა შესანიშნავი ფორმა და კარგი გამძლეობა. არა, ვიტალი მზად არის. და არა მხოლოდ ასე, ის შედის რინგზე.
  და მართლაც, როცა დადგა განკითხვის დღე და შეიკრიბნენ უდიდესი პანჩერი უაიდერი, ამ მხრივ საუკეთესო მძიმეწონოსანი და ვიტალი. კიევის ყოფილ მერს, რომელიც უკვე ყველამ ჩამოწერა მოკრივის კარიერიდან. მაგრამ ახლა ორი ლეგენდარული პიროვნება გაერთიანდა.
  ვიტალი, რომელიც მსოფლიო ჩემპიონი პირველად 1999 წელს გახდა. უბრალოდ დაფიქრდით რამდენი ხნის წინ იყო და ოც წელზე მეტი გავიდა ამ მოვლენიდან.
  და უაიდერს უკვე დიდი ხანია აქვს ტიტული. და ასევე ახლოსაა მოხსნასთან, ჰოლმსის რეკორდი ტიტულის ყველაზე ხანგრძლივად მფლობელობაში ქამრების გაყოფის შემდეგ.
  და რა თქმა უნდა, თუ ვეიდერს ვინმეს ეშინია, ეს არ არის ვიტალის ბაბუა. სინამდვილეში, ყველა არ შეიძლება იყოს ჰოკინსი. და ჰოკინსის მეტოქეები არ არიან ისეთი ძლიერი, როგორც ვეიდერი!
  მაგრამ ვიტალი, როგორც პრეტენდენტი, შემოდის რინგზე. მისი სხეული ჯერ კიდევ ბრწყინვალე და კუნთოვანია, თუმცა თმა უკვე ნაცრისფერია. ბაბუა ვიტალი, როგორც მას პატივისცემით ან დაცინვით ეძახიან. მაგრამ კუნთების რელიეფი ახალგაზრდის მსგავსია.
  ვიტალიმ თქვა, რომ მზად იყო. და არც მას, მაჩვენებლები ოდნავ გაიზარდა.
  ვეიდერი ასევე არის მჭლე, გახეხილი და უფრო თხელი ძვლებით, ნაკლებად იწონის.
  მიუხედავად იმისა, რომ შესანიშნავი დამრტყმელია, მას აქვს გარკვეული პრობლემები დაცვაში და ყოველთვის არ დგას ფეხზე. მაგრამ უკვე დიდი საბრძოლო გამოცდილებაა. ბრძოლების რაოდენობით, ის უკვე დაეწია ვიტალის. და ჯერჯერობით ის არ დამარცხებულა.
  თუმცა, ვიტალი კლიჩკომ ორი ბრძოლა წააგო მხოლოდ ტრავმებისა და ჭრილობების გამო. და ასევე შეიძლება ითქვას, რომ არ იყო ნაცემი.
  მაგრამ რვა წელზე მეტი შესვენება და თითქმის ორმოცდაათი წლის ასაკი. ვიტალი ახალგაზრდა რომ ყოფილიყო, რა თქმა უნდა, შანსი ექნებოდა. მაგრამ შეუძლია მას ჰოპინსის რეკორდის დაძლევა? დევიდ ჰეი, უკვე ოცდათხუთმეტი წლის იყო, ნულოვანი მოკრივე გახდა.
  მაგრამ ბევრი საუბარია და მხოლოდ ბეჭედი გამოჩნდება. დაამარცხებს თუ არა ვიტალი კლიჩკო ჰოპინსის რეკორდს, თუ საკაცით წაიყვანენ, როგორც ამას ვაიდერი დაჰპირდა.
  აქ ის გამოდის ყორნის ნიღბით. მაღალი, ძალიან მშრალი, კოშეის მსგავსად გამხდარიც კი.
  მოკრივეთა წყვილმა მას რინგზე სერიოზული პრობლემები შეუქმნა. ეს არის კუბელი ოსტრიქსი, რომელმაც ქულებით ლიდერობა და ნოკაუტიც დაამარცხა და ტაისონ ფიური, რომელიც ასევე ლიდერობდა ქულებით და მოახერხა ბრძოლის ფრედ მიყვანა. ასე რომ, მსოფლიოში ყველაზე დიდი პანჩერი შეიძლება დაიმსხვრა.
  მაგრამ შანსები თითქმის ათიდან ერთია უაიდერის სასარგებლოდ. მიუხედავად ამისა, ვიტალის ასაკი და დიდი შესვენება მის კარიერაში ძალიან დიდია. მისმა ძმამ ვლადიმერმაც კი ურჩია გახურება რამდენიმე ძლიერ საშუალო გლეხთან. მართლაც, გერმანიაში ვიტალი კლიჩკოს შეეძლო მეტი ფული მიეღო უღიმღამო მოკრივესთან დუელში, მხოლოდ მისი დიდი სახელის გამო.
  ყოველივე ამის შემდეგ, ვიტალი მთელ მსოფლიოში ცნობილია არა მხოლოდ როგორც მოკრივე, არამედ როგორც პოლიტიკოსი, ასევე დედაქალაქის მერი და მაიდანის გმირი.
  არა, ყოველ შემთხვევაში, ვიტალი კლიჩკოს უნდა ეფიქრა, ღირდა თუ არა აჩქარება და ამხელა მთაზე გადახტომა.
  მაგრამ არჩევანი გაკეთდა: ვიტალი კლიჩკო არ ეძებს მარტივ გზებს!
  ბრძოლა ამერიკაშია. ჟღერს აშშ-ისა და უკრაინის ჰიმნები. ცხადდება მომსახურების სიები. და ბოლოს, ჟღერს ბრძოლის სიგნალი.
  ბევრს სურს ნახოს სანახაობა და სისხლი.
  ვეიდერმა ფრთხილად დაიწყო, თუმცა შეიძლება არ იყოს მართალი. და უცებ ვიტალი დაჟანგდა. კლიჩკო უფროსიც არ ჩქარობს. მაგრამ თქვენ დაუყოვნებლივ ხედავთ, რომ ის ფეხზე მსუბუქია, გამხდარი, კუნთოვანი და კარგად გაწონასწორებული. ყოველ შემთხვევაში, ის, რასაც ბევრი ელოდა: ისინი ამბობენ, რომ მაშინვე გაცურდება, არ მოხდა.
  თავდაჯერებულად, კლიჩკო მუშაობდა ჯაბთან, ჩვეულებრივზე ცოტა მაღლა ინახებოდა, ბლოკები დადო.
  პირველმა ორმა ტურმა შეუფერხებლად ჩაიარა. შემდეგ კი უაიდერმა, როგორც მოსალოდნელი იყო, ძალიან აუჩქარა ტემპი. უფრო გააქტიურდა შეტევაში და შეტევაში. მაგრამ ვიტალიმ თავი არ დაკარგა. დაბლოკა დარტყმა, შეხვდა მარცხნივ. და უცებ ბასრი რვაფეხის დროს მარჯვენა ხელი სხეულზე დაარტყა. ვეიდერი გაორმაგდა ტკივილისგან.
  ვიტალიმ დუისი გამართა და კარიერაში მეორედ იყო იატაკზე მსოფლიოს ჩემპიონი და ყველა დროის საუკეთესო პანჩერი.
  ვიტალიმ გაიღიმა... და მაყურებელი აღფრთოვანებული იღრიალა. ამას მოხუცი ვიტალისგან არ ელოდნენ. Ვაუ! და ბოლოს, როგორც ჩანს, მალე ორმოცდაათი წელი! და ასე მაინც იმოძრავეთ და სცემეთ! ეს უნდა იყოს ცნობილი!
  ვეიდერი ადგა, მაგრამ უკან დახევა დაიწყო. ვიტალიმ ნელ-ნელა დაუწყო მისი ჩხვლეტა. და ისევ ორი. და ისევ დაარტყა. პანჩერი უკან იხევს.
  გაჭირვებით, მაგრამ ვაიდერმა რაუნდის ბოლომდე მიაღწია. შემდეგ, შემდეგში, ვიტალი მუშაობდა პირველ ნომრად. მაგრამ არაფერი, ყველაფერი გეგმის მიხედვით წავიდა. რამდენიმე რაუნდის განმავლობაში უაიდერი უკან იხევდა და უმწეოდ გამოიყურებოდა. მაგრამ მეცხრე რაუნდში ისევ აფეთქდა. და დაიწყო სროლა punches წავიდა წინ. და ისევ ხელიდან გაუშვა დეუზა და დაეცა. მეორე ნოკდაუნი.
  ვიტალი იღიმება. წინ მიდის. ვეიდერი ფეხზე არ დგას. ის კვლავ გამოტოვებს დუმს, ვერ პოულობს ანტიდოტს. და შემდეგი დარტყმიდან მოდის.
  გაჭირვებით დგება, მსაჯი კი ბრძოლას წყვეტს!
  გამარჯვება! ვიტალი კლიჩკო, ახლა მსოფლიო ჩემპიონი! და ისევ მისი ქამარი! მართალია, ჯერ არ არის აბსოლუტური, მაგრამ უკვე ცხენზე!
  მოხსნა ჰოპინსის რეკორდი და რა თქმა უნდა ფორმენის მძიმე წონაში, მეოთხედ გახდა მსოფლიო ჩემპიონი და გაუთანაბრდა ჰოლიფილდს.
  უაიდერი, რა თქმა უნდა, ყვირის, რომ ბრძოლა ძალიან მალე შეწყდა და განმეორებით მატჩს ითხოვს.
  ვიტალი ამბობს, რომ გადაწყვეტილებას, გააგრძელებს კარიერას თუ კიდევ რამდენიმე ორთაბრძოლას, მოგვიანებით მიიღებენ. მაგრამ ყველა ეუბნება, რომ ის ძალიან კარგია, თუნდაც ახალგაზრდობაში უკეთესი და უნდა გააგრძელოს.
  მით უმეტეს, რომ გასაკეთებელი არაფერია. კიევში კიდევ არის მერი, რადას და პრეზიდენტის არჩევნები ჯერ კიდევ შორსაა, რატომ არ იბრძოლოთ?
  მომდევნო სამი ბრძოლისთვის ვიტალის სთავაზობენ ას მილიონ დოლარს, პლუს გადაცემის კიდევ ერთი პროცენტი.
  რა თქმა უნდა, ჯეკპოტი დიდია და კიევის ყოფილი მერი ამბობს რასაც ფიქრობს.
  ფაქტობრივად, მან აჩვენა, რომ ჯერ კიდევ ბევრის უნარი აქვს. მაშ, რატომ ჩამარხავთ ნიჭი მიწაში? და რაც მთავარია, მეტი არაფერია გასაკეთებელი!
  იქნებ სცადოთ ყველა ქამარი დააკავშიროთ? ძალიან კარგი იქნებოდა!
  ვიტალი იღებს შეთავაზებას და ხელს აწერს კონტრაქტს კიდევ სამი ბრძოლისთვის.
  და მისი შემდეგი მეტოქე... რა თქმა უნდა, ტაისონ ფიური! ჯერ არასდროს სცემეს, დიდი მძიმეწონოსანი. მართალია, ის უიდარმა და ვიღაც პატარამ ჩამოაგდეს. და რაც მთავარია, მისი უმცროსი ძმის დამნაშავე. აბა, როგორ არ უნდა ებრძოლო ამას?
  რა თქმა უნდა, ახალი ბრძოლა, ზღაპრული საფასური და დიდი სპექტაკლი.
  ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ისვრის გერმანელებსა და უცხოელ მებრძოლებს. ზოგადად, ქვეით ჯარში გერმანელი თითქმის არ არის. ისინი მოძრაობენ E-50 და E-75 ტანკების უკან. და ისინი ცდილობენ არ გარისკოს.
  აქ, სადღაც უფრო შორს, ჩანს პანტერა-2. ეს ტანკი, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, ორმოცდამესამე წელს გამოჩნდა. და თავად პანტერა არ იყო ძალიან მასიური. დიახ, და "პანტერა" -2, მართალია ბევრი იწარმოებოდა, მაგრამ 1945 წელს, სსრკ-სთან ომისთვის მომზადებისას, გერმანელებმა ქარხნები შეავსეს E-50 და E-75 ტანკებით.
  მსუბუქი თვითმავალი იარაღის ყველა პრაქტიკულობის მიუხედავად: E-10 და E-25, ფიურერი უპირატესობას ანიჭებდა უფრო მძიმე ტანკებს. გუდერიანმა გაჭირვებით დაარწმუნა, რომ გაეკეთებინა ყველაზე მასიური მაღალსიჩქარიანი E-50. ფიურერს კი E-75 უფრო მეტად უყვარდა, რომელიც არც თუ ისე წარმატებული აღმოჩნდა და ოთხმოცდაათ ტონას იწონიდა.
  მაგრამ ახლა გამოჩნდა E-75 M-ის მოდიფიკაცია, ქვედა სილუეტით, მსუბუქია და ძლიერი ძრავით. ალბათ მომავალში ყველაზე პოპულარული გახდება.
  მაგალითად, ოლეგ რიბაჩენკო მზაკვრულ ტაქტიკას იყენებს. ბერეტი და შიშველი ფეხით ყუმბარას ესვრის E-50 მუხლუხოს. ამის გამო ტანკი ბრუნავს და ეჯახება თავის კოლეგას.
  და შედეგი - ორი მასტოდონი ცეცხლშია.
  ოლეგი, როგორც ვხედავთ, ძალიან მზაკვარია.
  ასე იქცევა ახლა და გერმანელები დიდ ზარალს განიცდიან. ბიჭს ფეხები მოქნილი აქვს. კარგია, რომ იყო მასნაირი, ფეხშიშველი და სიმპათიური.
  მაგრამ ზოგადად, მოკრივეებზე ფიქრები მიტრიალებს თავში. მაგალითად, რატომ არ უნდა განაახლოს დენის ლებედევმა კარიერა? ორმოცი წელი არც ისე დიდია. უფრო მეტიც, მძიმე წონის მთავარი კონკურენტები დატოვეს და შეგიძლიათ სცადოთ ქამრების შერწყმა.
  ეს არის ის, რაც თქვენ ნამდვილად არ უნდა გააკეთოთ, ასე რომ, ეს არის ექვსეული ხელისუფლებასთან. უმჯობესია თავად დაკავდეთ კეთილშობილური კრივით ან შეხვიდეთ ოპოზიციაში.
  სწორედ ასე გახდა სერგეი კოვალევი მოსკოვის მერი. მიუხედავად იმისა, რომ ეს მხოლოდ ფანტაზიაა.
  და დენის ლებედევს შეეძლო რაღაც უფრო კონსტრუქციული გაეკეთებინა. უფრო მეტიც, რაღაცნაირად ნაადრევია კრივი ჯერ კიდევ დაუმარცხებლად დატოვება. ნამდვილმა სპორტსმენმა ბოლომდე უნდა გაიაროს.
  ვლადიმერ კლიჩკოსაც შეეძლო დაბრუნება. მაგრამ ზოგიერთს, ისევე როგორც ალექსანდრე უსტინოვს, უკვე სამჯერ სცემეს ზედიზედ, არ გადადგეს!
  მართლაც, გმირები არ არიან ადამიანები, არამედ პირდაპირ ფოლადისგან!
  მაგრამ წარმოვიდგინოთ ასეთი ვარიანტი, პუტინი ჩამოვარდა თვითმფრინავში, რუსეთში კი ახალი საპრეზიდენტო არჩევნებია.
  და რას ვხედავთ დღეს? კომუნისტებს ძლიერი კანდიდატები არ ჰყავთ. გრუდინი შერცხვა და მისდამი ნდობა შეარყია. ზიუგანოვი ძალიან ბებერია და ყველასგან დაიღალა და ქარიზმა ცოტაა. სურაიკინი წინა არჩევნებში ჩავარდა. სხვა ნაკლებად ცნობილი პიროვნებები. ჟირინოვსკიც ძალიან ბებერია და ყველასგან დაიღალა. ლიბერალ-დემოკრატიულ პარტიაში სხვები ნაკლებად არიან ცნობილი. კიდევ ვინ შეიძლება იყოს რეკომენდაცია ოპოზიციისგან? ანდრეი ნავალნი ძლიერია, მაგრამ არჩევნებში მონაწილეობის უფლებას არ მისცემენ. ქსენია სობჩაკი არ არის სერიოზული კანდიდატი. დემუშკინი ციხეში იყო და არც თუ ისე პოპულარული. ის ციხეში იჯდა და უდალცოვი, თუმცა შეიძლება შეეძლო, კომუნისტებმა მხარი დაუჭირეს და ხმამაღლა ისაუბრეს.
  მოკლედ, ოპოზიციაში სერიოზული კონკურენტები არ არიან. ასე რომ, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი მედვედევი კვლავ მთავარი ფავორიტია. და თუ იქნება ინტრიგა: მეორე რაუნდი ან მაშინვე პირველში.
  მედვედევის დაბალი რეიტინგის და, სავარაუდოდ, პრეზიდენტობის კანდიდატების დიდი რაოდენობის გათვალისწინებით, მეორე ტური სავსებით შესაძლებელია.
  თუმცა, პირველ ტურში მედვედევს ძალიან დიდი უპირატესობა ექნება, მეორეში კი არცთუ სიმპათიური მეტოქე.
  მიუხედავად იმისა, რომ მისი ზელენსკი შეიძლება ბოლო მომენტში გამოჩნდეს და ყველა კარტი აირია!
  ოლეგ რიბაჩენკომ კვლავ ისროლა ყუმბარა, უბიძგა ნაცისტების ტანკებს. ბევრი ღრიალი და ჭურვები.
  და დედამიწა დროდადრო აფრინდება და იწვის პირდაპირ ჰაერში. და გადატრიალება, დნობა, ფრაგმენტები.
  ოლეგი ამბობს:
  - დიდება ჩვენს იმპერიას!
  მარგარიტამ, რომელიც შიშველი ფეხით ესროლა საჩუქარს მკვლელს, დაიკივლა:
  -დიდი დიდება გმირებს!
  და ისევ გოგონა შიშველი ქუსლით ლიმონს აგდებს.
  ფაშისტები იღვრებიან, ოჰ, და იღვრება.
  გზა არ არის, ვაკუუმ ბომბითაც კი ვერ გაჩერდები და ვერ გაიმარჯვებ! ასეთი მაგარი მეომრები აქ, უბრალოდ საშინელებაა!
  ოლეგი ყვირის:
  - ჩვენი გამარჯვება წმინდა ომში!
  მარგარეტმა დაადასტურა:
  - ასი პროცენტიანი გარანტიით!
  და ისევ გოგონამ შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა.
  არა, ეს ბავშვები აშკარად არ აპირებენ ასე დანებებას.
  ოლეგ რიბაჩენკომ იღრიალა:
  - ახალი საბჭოთა წესრიგისთვის!
  მარგარიტამ აქტიურად გაისროლა აფეთქება და დაადასტურა:
  -ბანზაი!
  იმავდროულად, ოლეგი ცდილობდა შემდგომი შედგენას. აი, ვიტალი ნებაყოფლობით იცავს ტაისონ ფიურის წინააღმდეგ. ამასობაში ვლადიმირს არანაკლებ საინტერესო ბრძოლა აქვს რუისთან.
  ფაქტობრივად, რუისი მსოფლიო ჩემპიონი იყო სამი ვერსიით. იქ, რატომ ვერ ებრძვის მას ვლადიმერი დიდი ფულისთვის? მით უფრო მოსახერხებელია მოწინააღმდეგე - ბევრად უფრო მოკლე და მსუქანი. ვლადიმირს შეუძლია სროლა გრძელი ჯოხებით.
  სამწუხაროა, რომ კლიჩკო უმცროსმა მსოფლიო ჩემპიონობის დროს მასთან ბრძოლა გამოტოვა. და შენ უნდა გადასულიყავი.
  და როგორ არ მოიფიქრე ამაზე, ვლადიმერ?
  და მსოფლიო ჩემპიონი სამი ვერსიით არის Usyk. თუმცა, სწრაფად ავიდა ტახტზე.
  და ვიტალისთან გამაერთიანებელი ბრძოლა შესაძლებელია. მაგრამ ეს ჯერჯერობით მხოლოდ ვარაუდებია.
  ვიტალის ტაისონ ფიურის დამარცხება სჭირდება და ვაიდერთან განმეორებითი მატჩი საინტერესოა. და კიდევ ბევრი საინტერესო მებრძოლია. იგივე ენტონი ჯოშუა. ასევე ძალიან საინტერესო იქნებოდა მასთან ბრძოლა. და ჩემს ძმასაც შური იძიე.
  ვიტალიმ ვეიდერის დამარცხებით სენსაცია შექმნა. და ეს იგივე შეიძლება იყოს წარმატების განვითარება.
  რატომ არ გახდე მსოფლიოში პირველი მოკრივე, რომელმაც ორმოცდაათი წლის შემდეგ მოიგო საჩემპიონო ბრძოლა? ეს აქამდე არასოდეს გაკეთებულა!
  ჰეი ვიტალი! არ აქვს მნიშვნელობა როგორი კიევის მერი იყავი, მაგრამ ახლა უკვე უეჭველად აღიარებული ხარ მსოფლიოს დიდ ჩემპიონად!
  მაგრამ აქ არის ტიტულის პირველი, ნებაყოფლობითი დაცვა. ვიტალის წინააღმდეგ, უფრო დიდი და უფრო გრძელი შეიარაღებული მოწინააღმდეგე. არა ისეთი ძლიერი პანჩერი, როგორიც უაიდერი, მაგრამ ტექნიკური და მოხერხებული, გრძელი ხელებით. და ასევე ჯერ არ გატეხილი, თუმცა ჩამოაგდეს.
  რაც მთავარია, მან დაამარცხა ჯერ კიდევ საკმაოდ ახალგაზრდა ვლადიმირ კლიჩკო, რაც უდავოდ აქცევს ტაისონ ფიურს შესანიშნავ კონკურენტად.
  შანსები ორმოცდათორმოცდაათამდე გაიზარდა. რა თქმა უნდა, უაიდერთან ნოკაუტით გამარჯვება შთამბეჭდავი იყო. მაგრამ ახლა ეს არ იქნება მის წინააღმდეგ ღრიალი, არამედ გამოცდილი მებრძოლი, რომლის გატანა ჯერ ვერავინ შეძლო. და რაც მთავარია, თავად ვლადიმირის გამარჯვებული მისი სიძლიერის გარიჟრაჟზე.
  შეძლებს თუ არა ვიტალი ორმოცდაათი წლის ასაკში გაუმკლავდეს ასეთ ტექნიკოსს. ეს არის ინტელექტების დუელი. რომ უაიდერმა აშკარად ვერ შეაფასა ვიტალი და ცდილობდა უცერემონიოდ მიეღო. და აქ უკვე ასე აღარ მუშაობს.
  აქ ორივე მოკრივე ემზადება. ვიტალი, როგორც ყოველთვის, სერიოზული და ორიენტირებულია. ის თავდაჯერებული და მშვიდია.
  ტაისონ ფიურიც ემზადება. ის ვიტალიზე მაღალია, უფრო გრძელი ხელები აქვს და ეცდება მის გამოყენებას.
  მაგრამ ახლა ბრძოლა გაიმართება ბრიტანეთში და ფასიანი გადაცემა.
  ტაისონ ფიური ახლა პირველი გამოდის. ის ავლენს გარეგნულ ნდობას. მელოტი, უხერხული და არც თუ ისე სპორტული. თუ ვიტალი კლიჩკოს თმა შეფერილი აქვს, მაშინ ვერ გაიგებთ, რომელია უფროსი, თუმცა განსხვავება ასაკში ჩვიდმეტი წელია. ეს ჯერ არ არის საჩემპიონო ორთაბრძოლების რეკორდი, მაგრამ უკვე რეკორდს უახლოვდება.
  ჰოდა, შესაძლოა ვიტალი ასევე შეებრძოლოს ტაისონ ფიურიზე უმცროსს.
  აქ ვიტალი გამოდის შესანიშნავი მუსიკით. ერთმანეთს უყურებენ.
  ტაისონი იხრჩობა და არ გამოიყურება მაღალი. ვიტალის მხრებში, ალბათ, და უფრო ფართო. და რაც მთავარია, მისი ფიგურა გაცილებით ლამაზია, კუნთები კი ამოტვიფრულია.
  აბა, როგორ ჟღერს საგალობლები? ჯერ ბრიტანელი და მერე უკრაინული.
  შემდეგ მზერათა გაცვლა.
  ახლა კი საყვირის ხმა, პირველი რაუნდი.
  ვიტალი მსუბუქ ჯაბს ისვრის, კარგად მოძრაობს. ტაისონი ცდილობს წასვლას. მაგრამ ვიტალი ძალიან სწრაფია და მისი დარტყმები მოუხერხებელი ტრაექტორიით მოძრაობს და აღწევს ტაისონ ფიურის ხელმძღვანელს.
  ყველაფერი ისე მიდის, როგორც ექსპერტები ვარაუდობენ. ვიტალის აქვს შესანიშნავი სიჩქარე.
  და ყველაფერი წარმატებულია.
  პირველ ტურს იგებს... მერე წუთით დასვენება და მეორე ტური. ისევ ფიური არ ცვლის ტაქტიკას. აშკარად იმედოვნებს, რომ ვიტალი დაიღლება.
  . თავი #4
  და ისევ კლიჩკო უფროსს მცირე უპირატესობა აქვს. რინგზე ძმები დომინირებენ.
  ვლადიმირმა რუის უმცროსი ერთი კვირის წინ ტექნიკური ნოკაუტით მოიგო.
  ისე, ბრძოლა გრძელდება.
  მესამე ტური ისევ ვიტალის კარნახით მიმდინარეობს. მაგრამ მეოთხე რაუნდში ტაისონ ფიური მოულოდნელად აფეთქდა. წინ მიიჩქაროდა... და ურტყამს. და ვარდება ნოკდაუნში.
  რა უნდოდა? ვიტალი მზადყოფნაშია.
  რატომღაც ტაისონმა ეს რაუნდი ბოლომდე დაიცვა. შემდეგ კვლავ დაიწყო ცალმხრივი ბრძოლა ვიტალის ბატონობასთან. მეტიც, მსოფლიოს ჩემპიონი კლიჩკო უფროსი აშკარად არ ჩქარობდა.
  ახლა კი, რვა რაუნდის შემდეგ, ტაისონ ფიური მოულოდნელად უკან იხევს. გამარჯვება კი ტექნიკური ნოკაუტით ცხადდება, ბრძოლის გაგრძელებაზე უარის გამო.
  ამრიგად, ვიტალი კლიჩკო ახალ რეკორდს ამყარებს: პირველი მებრძოლი კრივის ისტორიაში, რომელმაც ორმოცდაათი წლის ასაკში დაიცვა მსოფლიო ტიტული. და სცემს ჰოპინსის კიდევ ერთ მიღწევას.
  ის, რაც ახლა ის ნამდვილად არის, ვიტალი გახდა სუპერმენი. და მან შური იძია თავის ძმაზე.
  მაგრამ შემდეგი ბრძოლა არის უაიდერთან განმეორებითი მატჩი. ძალიან მაღალ გადასახადებს გპირდებიან. რომ შეგიძლია მასთან დუელი გამართო და მერე ჯოშუასთან გახვიდე.
  შემდეგ კი უკვე შეგიძლიათ იფიქროთ Usyk-თან გამაერთიანებელ ბრძოლაზე. ზოგადად, ვიტალი კლიჩკოს, პრინციპში, სურს გახდეს მსოფლიოს აბსოლუტური ჩემპიონი. და ეს სურვილი ძალიან ძლიერია.
  ოლეგ რიბაჩენკო იღიმება მის ფიქრებზე. დიახ, ეს შესაძლებელია. ბიჭი თიშავს ფაშისტების მთელ რიგს და ამბობს:
  - ხალხი გახსენდება კლიჩკო! ხალხი გაფასებს კლიჩკო! ხალხს შენ გინდა კლიჩკო! მალე დაბრუნდი კლიჩკო!
  გენიალურ ბიჭს გაეცინა მის მხიარულ სიმღერაზე და ისევ იმაზე, თუ როგორ უნდა გაუშვა ყუმბარებიდან ყველაზე სასიკვდილო. და ნაცისტების სამი ტანკი ერთმანეთს ეჯახება.
  საბჭოთა ჯარების გმირული წინააღმდეგობის მიუხედავად, ნაცისტებმა მაინც შეძლეს მოსკოვის სსრკ-ს სხვა ნაწილებთან დამაკავშირებელი დერეფნის აღება და გაჭრა.
  ამრიგად, რუსეთის დედაქალაქი სრულ ბლოკადაშია. ისევე, როგორც ლენინგრადი დაბლოკილია.
  სტალინგრადი კვლავ წინააღმდეგობას უწევს. გერმანელები კავკასიის ქალაქ გროზნოსა და ორჯონიკიძესაც უტევენ. მდგომარეობა კრიტიკულია. განსაკუთრებით მაშინ, როცა მოსკოვი მთლიანად ალყაში მოექცა.
  მას ჰყავს მრავალი ჯარი და ასობით ათასი ჯარისკაცი მილიციაში. მაგრამ ბრძოლებში ჭურვები და ვაზნები ძალიან სწრაფად მოიხმარება. შეიძლება ამოიწუროს საბრძოლო მასალა. შემდეგ კი დედაქალაქი დაეცემა. და ამდენი საკვების მარაგი არ არის. ესეც მალე დასრულდება.
  მოსკოვის გარეშე ეს კიდევ ერთი ომი იქნება. და სტალინს ეს ესმის.
  ახლა ის კუიბიშევშია. მაგრამ მას შემდეგ, რაც ნაცისტებმა შეიჭრნენ ვოლგაში, მაშინ ის არც თუ ისე შორს იყო ფრონტის ხაზიდან.
  და პლიუს სამურაებსაც დაჭერენ. და ბომბავდნენ და აძვრებიან უთვალავი ქვეითით. იქნებ არ არის საკმარისი ძალა.
  სტალინს ეს ესმის და ცდილობს იაპონიასთან ცალკე მშვიდობის მოლაპარაკებას კულისებში. ისევე, როგორც, ისინი მზად არიან დათმოს შორეული აღმოსავლეთი და გადაიხადონ ანაზღაურება ოქროში.
  მაგრამ ჰიროჰიტომ თქვა: ჩვენ გვჭირდება მთელი ციმბირი, ურალისკენ მიმავალი გზა. ვაი, ამდენის დათმობა შეუძლებელია.
  ვლადივოსტოკი უკვე თითქმის გარშემორტყმულია. და ზოგადად, ყველაფერი ძალიან სულელურია ...
  მაგრამ ზოგიერთი გმირი გოგონა იბრძვის და არ ნებდება ფაშისტებსა და იაპონელ მილიტარისტებს.
  ჯავშანტექნიკა, ციხის მანქანა, რომელშიც მომღერალი ვედმაკოვა მოძრაობდა, გაჩერდა, გაღებული კარის ზარი გაისმა. ორი იაპონელი, ერთი დიდი და მსუქანი, მეორე პატარა და გამხდარი, შუქს გადაეხვია, რომელმაც წამიერად დააბრმავა ანასტასია. შემდეგ გოგონამ, უყოყმანოდ, ერთი წვივის რხევით მიისროლა ტაძარში, მეორეს ყბაში ჯაჭვით გახვეული მუშტი. ამომავალი მზის ქვეყნის ამაყი მეომრები სასაცილოდ დაეცნენ ნოკაუტში.
  ვედმაკოვამ კი იმღერა:
  - კაცს მეთორმეტე რაუნდს ვეძახი! ბოლოს და ბოლოს, მე ვარ სუპერ ქალი და სავსე ატასი და მტერს ვაგზავნი ღრმა ნოკაუტში, ბრძოლაში თავშეუკავებელი კლასის დემონსტრირებას!
  გოგონამ აიღო შმაისტერიდან გადაწერილი იაპონური ტყვიამფრქვევი და ჩამკეტის დაჭერით, კაბინაში გავარდა. კიდევ სამი იაპონელი გადმოხტა იქ, ვედმაკოვამ მათ თავები დაუმიზნა და სასტიკად გაიღიმა.
  - კლუბის თავკაცებმა რა მიიღეს!
  ჯავშანტრანსპორტიორი შიშველმა მეომარმა ქალბატონმა შეიპყრო. ვიჩერმა ყეფა:
  ცურავდა უბედურ რუსეთს,
  ჯოჯოხეთური მონსტრები სიბნელეს ადიდებენ!
  ოკუპანტს ნაჯახი აქვს წვიმიანი,
  გამკაცრე და თავი მოკვეთე!
  კომუნისტი ჯოჯოხეთში ბრძოლაში არ არის პაიკი,
  ჩვენ ყოველთვის უღელზე არ დავდივართ!
  გადააქციე მესამე რაიხი ცეცხლსასროლი იარაღით,
  აბა, პატიოსნება კარგს დანიშნავს!
  იმისდა მიუხედავად, რომ ზიზღი იყო, ვედმაკოვამ მკვდრეთით აღებული იაპონური სამხედრო ფორმა ჩაიცვა. რა არასასიამოვნო იყო, ეს ჯარისკაცები დიდი ხანია არ დაბანილიყვნენ და საშინლად სტკიოდა. პილოტმა გოგონამ ყვიროდა:
  -აუცილებელია ამხელა ოსკოტინიცია! თუმცა აზიური!
  თუმცა ჯავშანტრანსპორტიორი ადვილად დაიჭრა და ჩრდილოეთის მიმართულებით დაიძრა. მანქანას ჰქონდა ორი 12 მილიმეტრიანი ტყვიამფრქვევი, ასე რომ, ზოგჯერ შესაძლებელი იყო ქვეითი თავდასხმის ცემა. სხვა საქმეა, რომ 20 მილიმეტრიანმა ჯავშანტექნიკამ ვერ გაუძლო 37 მილიმეტრიანი იაპონური "იარაღების" კალიბრს. ვედმაკოვა ფიქრობდა: როგორ შეცვალა რუსეთი კომუნისტების ხელისუფლებაში მოსვლამ. თუკი მეფის დროს იაპონიის არმია ტექნიკური თვალსაზრისით მნიშვნელოვნად აღემატებოდა რუსებს, ახლა პირიქით, ჩამორჩება. თუმცა არ შეიძლება ითქვას, რომ ამომავალი მზის ქვეყანაში მეცნიერება არ არის წახალისებული. სავალდებულო საშუალო განათლება მეცხრამეტე საუკუნის ბოლოს შემოვიდა. მართალია, იაპონიაში განათლების ხარისხი არ იყო მაღალი. მათ გადაწერეს იგი პრუსიული სკოლიდან, რომელიც უკიდურესად პედანტური იყო და ოდნავ გაამარტივეს ისე, რომ ერთმა მასწავლებელმა რაც შეიძლება მეტი მოსწავლე გაუშვა, რადგან არ იყო საკმარისი განათლებული ხალხი. ზოგადად, იაპონელები ბაძავდნენ ევროპელებს, მაგალითად, ბრიტანელებს ხაკისფერი ფორმების გარეგნობით, გერმანელები ფორმირებაში და სამხედრო რეგულაციებში, ამერიკელები საზღვაო ძალების ფორმაში და ტიპში, ფინანსური ინსტიტუტების სისტემაში. მართალია, მათ ასევე ჰქონდათ საკუთარი, მაგალითად, ბუშიდოს კოდი, ცნობილი შიმოზას ასაფეთქებელი ნივთიერება (თუმცა ის ძნელად სჯობდა ევროპულს). მეცხრამეტე საუკუნის შუა ხანებამდე იაპონია იყო შუა საუკუნეების ჩამორჩენილი ქვეყანა, რომელსაც რკინიგზაც კი არ ჰქონდა, მაგრამ შეიარაღებული იყო ქვემეხებით. ის კიდევ უფრო არქაული იყო ვიდრე თურქეთი ან ირანი და მით უმეტეს მეფის რუსეთი. უცნაურად საკმარისია, მაგრამ სწორედ ამერიკა დაეხმარა ამომავალი მზის ქვეყანას მიაღწიოს ხალხს და ფაქტიურად აიძულა ისინი შეერთებოდნენ ცივილიზებულ სამყაროს. თანამედროვე ორთქლის კრეისერმა ფეთქებადი ჭურვებით ძლიერი შთაბეჭდილება მოახდინა ჩამორჩენილ იაპონიაზე. განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც მან ჩაძირა რამდენიმე იალქნიანი ნავი, რაც აჩვენა ქვემეხების სრული უმწეობა ქვემეხებით.
  შესაძლოა, ამერიკელები არაერთხელ ინანებენ, რომ აიძულეს იაპონია გაეხსნა მსოფლიოსთვის. რომ მათ კონკურენტი გაზარდეს აზიაში, მაგრამ შემდეგ ძნელი დასაჯერებელი იყო, რომ ამომავალი მზის ქვეყანა რამდენიმე ათწლეულში წავიდოდა ისე, როგორც დასავლეთმა საუკუნეების განმავლობაში გაიარა.
  ვედმაკოვა გზატკეცილზე გადიოდა, სატვირთო მანქანებს გამაგრებით, ასევე სატრანსპორტო საშუალებებს უშვებდა და მსჯელობდა. ალექსანდრე II-ის, უფრო სწორად კი ნიკოლოზ I-ის დროსაც კი, ცარისტულმა მთავრობამ შეიმუშავა ჩინეთის რუსეთთან შეერთების გეგმები. მაგრამ ნიკოლაიმ გაფართოების ობიექტად თურქული მიმართულება აირჩია. პრინციპში უფრო მოსახერხებელი იყო. მაგრამ რუსეთის მოძულე ბრიტანეთი და საფრანგეთი მისი გავლენის ქვეშ დგანან ოსმალეთისთვის. პირველად ათასწლეულის მეოთხედში (1612 წლის მიზნის შემდეგ), რუსეთმა წააგო ფართომასშტაბიანი ომი (ინდივიდუალური ბრძოლები, რა თქმა უნდა, არ ითვლება, თქვენ გულისხმობთ, რომ თითქმის მეოთხედი ათასწლეულის განმავლობაში რუსეთმა არ წააგო ომები. ზოგადად, სხვათა შორის, ნიკოლოზის დროს მან პირველმა მიაღწია მაქსიმუმს, ზომით). რამდენიმე მიზეზი იყო, რაც მთავარია დასავლეთის ძალების უპირატესობა ჯარების ტექნოლოგიურ აღჭურვილობაში. ნიკოლაი პირველმა თვითმკვლელობის შემდეგ ტახტი ალექსანდრე II-მ აიღო: ალბათ ყველაზე განათლებული და ერუდირებული ცარი რუსეთის მთელ ისტორიაში. მან წამოიწყო ფართომასშტაბიანი რეფორმები, აღნიშნა ბატონობა, მის ქვეშ დაიწყო მრეწველობის სწრაფი ზრდა, რკინიგზისა და ელექტროსადგურების მშენებლობა! მაგრამ ამავე დროს, ბატონობის გაუქმება მოხდა გლეხების ხარჯზე, იყო ბევრი ნანგრევები, აჯანყება დაიწყო, განსაკუთრებით მასობრივი პოლონეთში. ალექსანდრემ მოახერხა რუსეთის წინსვლა, მაგრამ ფუნდამენტური პრობლემები არ მოაგვარა და ალასკაც კი მიჰყიდა ამერიკას გროშად და ჰავაის კუნძულები უფასოდ დაუთმო. მართალია, მან მოახერხა თურქეთის დამარცხება, მაგრამ ოსმალეთის იმპერია ამ დროისთვის ძალიან სუსტი იყო და აჯანყებებმა შეძრა. დიახ, რუსეთის დანაკარგები ამ ომში იყო არაპროპორციულად დიდი, რაც ადასტურებს, რომ რუსული არმია ჯერ კიდევ შორს არის სრულყოფისაგან, მიუხედავად რეფორმისა. თუმცა, სუვოროვის დროსაც კი ყველაფერი ისე გარკვევით არ იყო, როგორც წიგნებში წერია. გამარჯვებები საკმაოდ დიდ ფასად მიიღეს და ეკატერინე მეორემ, მაგალითად, რუსეთ-თურქეთის მეორე ომის დროს, შემოიფარგლა შედარებით მოკრძალებული ტერიტორიული შენაძენებით და უარი თქვა მოლდოვას მიმართ პრეტენზიებზეც კი. მიუხედავად იმისა, რომ ეს მიწები დასახლებული იყო მართლმადიდებელი სლავებით და ერთ დროს კიევის რუსეთის ნაწილი იყო. ზოგადად, რუსეთის მონღოლ-თათრული უღლისგან განთავისუფლების შემდეგ, გაიარა კურსი ყველა თავდაპირველი სლავური მიწების დასაბრუნებლად. რამდენიმე საუკუნე დასჭირდა, მაგალითად, გალიცია დაბრუნდა მხოლოდ 1939 წელს, პოლონეთის უღლისგან განთავისუფლების შემდეგ. და ქალაქი პრზემისლი მიმდებარე მიწებით დარჩა უნგრელებსა და სლოვაკებს.
  ვედმაკოვამ გზატკეცილს გახედა: არც ისე ბევრი სხვადასხვა მანქანა იყო, აქ იაპონელი ქვეითი ჯარისკაცები მიდიოდნენ. იაპონიის მოსახლეობა დაახლოებით ასი მილიონია, უფრო მეტიც, ვიდრე გერმანიაში, წვევამდელი მომზადება სკოლაში გაკვეთილების ნახევარს იკავებს. სსრკ-სთან ომი მათთვის ღვთის ძღვენია, აშშ-სთან ბრძოლისგან განსხვავებით. შეგიძლიათ ბეჭედი, უფრო და უფრო მეტი ახალი განყოფილებები.
  არსებობს დიდი ცდუნება, რომ ააფეთქოთ ორი თქვენი სწრაფი ცეცხლსასროლი ტყვიამფრქვევი, რადგან ეს შეიძლება გაკეთდეს კაბინიდან ჰიდრავლიკური ძრავით მათი კონტროლით. მაგრამ სიმართლე ის არის, რომ მაშინ მას თავად ექნება მცირე შანსი აქედან წასულიყო. არა, მაინც ჯობია ამის გაკეთება ფრონტის ხაზთან ახლოს ან ღამით. დიახ, როგორც ჩანს უკვე მოსაღამოვდა... მერე მგლები იკვებება და ცხვრები უსაფრთხოდ. მაგრამ არა, ის ცხვარი არ არის.
  მაშ, რაც შეეხება იაპონიას? 1904-1905 წლების პირველი ომი წააგო და რუსეთმა ორას ორმოცდაათ ათასზე მეტი ჯარისკაცი და ოფიცერი დაკარგა მარტო ტყვედ. მიუხედავად იმისა, რომ მეფის არმიას რიცხობრივი უპირატესობა ჰქონდა. მეორეს მხრივ, იაპონიამ დაკარგა ორი ათასზე ნაკლები პატიმარი; ასი ოქროს რუბლის პრემიაც კი დაწესდა თითოეულ დატყვევებულ ყვითელ ჯარისკაცსა და ათას ოფიცერზე. ისტორიის ეს გვერდი ძალიან უსიამოვნოა რუსეთისთვის. რაც ყველაზე მეტად მაღიზიანებს ქვეყნის შიგნით, ბევრმა უსურვა გამარჯვება იაპონელებს. მაგალითად, მოსკოვის უნივერსიტეტის სტუდენტებმა მიულოცეს მიკადოს პორტ არტურის დაცემა. და რამდენი გაძარცვეს: ვერ ჩამოთვალეთ!
  ვედმაკოვამ შეანელა გაზი, რათა არ გადაეყარა სხვა მარშის სვეტს. გოგონამ აგინა:
  - აბა, კალიებივით არიან! მზაკვრული არსებები!
  ყურმილი უკვე გამოირჩეოდა ქვემეხის ღრიალი, ფრონტის ხაზი ახლოვდებოდა. მფრინავმა იღრიალა და შემდეგ იმღერა:
  რუსი მეომარი ტკივილისგან არ კვნესის,
  რუსი მეომარი ანადგურებს იაპონელებს!
  და ჩვენ გვაქვს სრული მწუხარება,
  მთელი მოხრილი ფარი შეკრთა!
  გოგონა ისევ გაჩუმდა. ამ ომში აშშ და ბრიტანეთი დაეხმარნენ იაპონიას ფულით და იარაღით, მაგრამ დასავლეთში ფრონტი არ იყო. მართლაც, ამომავალი მზის ქვეყანა ელოდა, რომ გერმანია გამოიყენებდა მომენტს და თავს დაესხმებოდა რუსეთს. პრინციპში, ეს იყო რეალური და მომგებიანი გერმანიისთვის. მოკავშირე ავსტრია-უნგრეთი, რომელიც ეჯახებოდა ბალკანეთის ინტერესებს, ასევე შეეძლო რუსეთს დაუპირისპირდეს. რუსეთიდან ისტორიულად განაწყენებულმა და გერმანიის ფინანსური კონტროლის ქვეშ მყოფი თურქეთიც შეიძლება ომში შევიდეს. არ არის გამორიცხული იტალიის ომში შესვლა, რომელიც სამმაგი ალიანსის ნაწილი იყო და შეეძლო პრეტენზია გამოეთქვა მდიდარ უკრაინულ მიწებზე. ყოველ შემთხვევაში მეფის რუსეთი ცუდი იქნებოდა. მაშინაც კი, თუ იგი წააგო ანტანტასთან ალიანსში, მაშინ ორ ფრონტზე ომი კატასტროფულად დასრულდებოდა. საფრანგეთის ბრძოლაში ჩართვის შანსი მცირეა, რადგან იმ დროს ბრიტანეთი რუსეთის წინააღმდეგ იყო. ზოგადად, რა თქმა უნდა, ეს კაიზერის დიდი შეცდომაა, რომელმაც ხელიდან გაუშვა ასეთი შანსი. შესაძლებელია, რომ პირველი მსოფლიო ომის დაწყების შემდეგაც კი, მთავარი სტრატეგიული შეცდომა იყო ფრიცის შეტევა ბელგიისა და საფრანგეთის წინააღმდეგ. შესაძლოა, რუსეთში შეჭრა მთელი ძალით რომ დაეწყოთ, 1939 წელს პოლონეთთან ვითარება განმეორდებოდა. საბედნიეროდ, გერმანელები ზედმეტად თავდაჯერებულები აღმოჩნდნენ, აირჩიეს ომი ორ ფრონტზე.
  Witcher-ს, ბევრი თანამემამულესგან განსხვავებით, გაუმართლა: მან მოახერხა მაინე კაიფის წაკითხვა და თუნდაც ორიგინალში. რა თქმა უნდა, ჰიტლერი მართალი იყო, როცა ამბობდა, რომ ან ბრიტანეთთან ერთად უნდა იყო რუსეთის წინააღმდეგ, ან რუსეთთან ერთად ბრიტანეთის წინააღმდეგ. და სავსებით ლოგიკურად, მომავალი ფიურერი აკრიტიკებდა მათ, ვინც ცდილობდა ბისმარკის ცხედრის შუქზე გაყვანას.
  ჰიტლერმა მართლაც უარყო რუსეთთან რაიმე ალიანსის შესაძლებლობა, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც მასში ხელისუფლებაში მოვიდნენ ბოლშევიკები და თვლიდნენ, რომ რუსული მიწები გერმანიის კოლონიებად უნდა იქცეს.
  ეს ნიშნავს, რომ ის ცალსახად რუსეთის მტერი იყო და ფიურერისთვის ნებისმიერი ხელშეკრულება უბრალო ქაღალდის ნაჭერი იყო. მეტიც, სტალინი იდიოტია, რომ ასეთი ძლიერი დარტყმა გაუშვა ღია ნიკაპზე, თუმცა დარტყმის მოსაგერიებლად უნდა მოემზადებინა და ჯარები მზადყოფნაში ჩაეყენებინა. ან კიდევ უკეთესი, ჩადეთ საკუთარ თავში! გერმანული არმია ასევე არ იყო მზად საბჭოთა არმიის შეტევითი იმპულსისთვის. მათთვის ძალიან რთული იქნებოდა, ჩვენ უბრალოდ შეგვეძლო გერმანიის ჯარების ბოილერებში შემორტყმა და განადგურება. და რა არის ეს ომი! ასე რომ, ინიციატივა ვერმახტს გადაეცა. და ფრონტი მიედინებოდა დასავლეთიდან აღმოსავლეთისაკენ. გაუგებარია რისი იმედი ჰქონდა სტალინი? ბერია კი ძუის შვილია. კარგად იცნობს მის მელოტს. აბა, რატომ არ გააფრთხილა სტალინი. რატომ არ დაარწმუნეს ზომების მიღებაზე? Როგორ მოხდა? სახალხო კომისარი ხომ მზაკვარი ადამიანია და არავის ენდობოდა! ყოველივე ამის შემდეგ, ნამდვილად იყო სერიოზული სადაზვერვო მონაცემები, მესამე რაიხის ჯარები საზღვრამდე იყვანდნენ და ყოველი მეორე ბებია წინასწარმეტყველებდა ომს. ზოგადად, ისეთი შეგრძნება იყო, რომ რაღაც შეურიგებელი, საშინელი მოდიოდა!
  და მხოლოდ სტალინი და მისი გარემოცვა ურტყამდნენ თაიგულებს, თითქოს განზრახ სურდათ მილიონობით ადამიანის დაკარგვა და მოკვლა. და საერთოდ, ულვაშებიანი ქართველი ისეთი გენიოსი არაა... სემინარიის დასრულება ვერ მოასწრო და, როგორც ბერიამ აღიარა, ხშირად სვამს. და როგორც ომი დაიწყო, ის ზოგადად ზუზუნებდა... ახლა კი მთელი მსოფლიო იარაღში დგას რუსეთის წინააღმდეგ! და აქ, რა თქმა უნდა, სტალინის მოუქნელი პოლიტიკაა დამნაშავე. კერძოდ, მიუხედავად იმისა, რომ ფრონტი ახრჩობდა მარაგის ნაკლებობას, ათასობით მატარებელი გაიწვიეს ჩეჩნების ყაზახეთში გადასასახლებლად. და ეს გაკეთდა ომის დროს, როდესაც ყველა ვაგონი ითვლის! ამის გამო, სხვათა შორის, მაინშტაინმა მოახერხა, მიუხედავად საბჭოთა არმიის მნიშვნელოვანი რიცხვითი უპირატესობისა, გაეტარებინა კონტრშეტევა წითელი ჯარების დასამარცხებლად. ეშელონების არარსებობის გამო გაძლიერება დროულად არ განლაგდა, საბჭოთა ჯარების მიწოდება შეფერხდა და შედეგად შეტევა ჩაიშალა. და ჩვენი ჯარები რომ იყვნენ ახლა კიევში და იქნებ რუმინეთში, ბრიტანეთმა და შეერთებულმა შტატებმა ვერ გაბედეს სსრკ-ს ღალატი!
  გარდა ამისა, ვინ მოკლა ჰიტლერი? ასე უბიძგებს მესამე რაიხს ახალი აგრესიისკენ?! დიდი ალბათობით, ეს იყო ოპერაცია ბერიას ხელმძღვანელობით... ბოლოს და ბოლოს, ერთ დროს მან გაარკვია, როგორ დაასრულა ტროცკი. თუმცა, მაშინ ეს გამოწვეული იყო საერთაშორისოში განხეთქილების თავიდან აცილების აუცილებლობით. ახლა ამას საპირისპირო შედეგი მოჰყვა, რუსეთის მტრები გაერთიანდნენ. და ისტორიული მტრები! მისი ვედმაკოვი, უნდა ითქვას, ძალიან გაუკვირდა, რომ ჩერჩილმა 24 ივნისს სენსაციური გამოსვლა გამოაცხადა სსრკ-ს მხარდაჭერაზე. უცნაურია, რომ ცხვარი მგელთან ალიანსისთვის მოვიდა, თუ, რა თქმა უნდა, ბრიტანული ლომი შეიძლება ცხვართან შედარება. თუმცა სტალინი ტიპიური მგელია! ახლა ყველაფერი ნორმალურად დაბრუნდა, კაპიტალისტები-დემოკრატები და კაპიტალისტები-ფაშისტები ერთად! მაგრამ კომუნისტები ერთიანები და პატიოსნები არიან, სინდისთან კომპრომისის გარეშე! იქნებ სწორედ ეს უნდოდა სტალინს? ყოველ შემთხვევაში, მტრების ძალები გამრავლდა და აღმოსავლეთში იაპონიამ აჩვენა პირი. მაგრამ, ზოგადად, ამომავალი მზის ქვეყნების ხელმძღვანელობის კურსი ლოგიკურია: აუცილებელია ჯარისკაცებს ყელის დახურვა უკმაყოფილო უზარმაზარი ტერიტორიული დათმობებით და ფაქტობრივი დანებებით, ისინი ახალ ბრძოლებსა და მიწებს დაჰპირდნენ. შეერთებულმა შტატებმა 24 ივლისს რომ არ დააწესოს სანქციები, უფრო სწორად, იაპონიის ბლოკადა, მაშინ, ალბათ, სამურაი სსრკ-ს დაარტყამდა, თუნდაც აგვისტოში ზამთრის მოლოდინის გარეშე! იაპონელები მამაცი ხალხია და მათ ძნელად შეაჩერებდა ხალხინ გოლის ხსოვნა, სადაც, სხვათა შორის, მეორადი ჯარები იბრძოდნენ, მათ შორის მანჯურიის იმპერიული მთავრობის მარიონეტები!
  და ამან შეიძლება საფრთხე შეუქმნას მოსკოვის დაცემას... თუმცა, ალბათ, სტალინი ამჯობინებდა მთელი ციმბირის დათმობას მოსკოვის დათმობას. მე უბრალოდ დავტოვებდი იქ საფარს, იმ იმედით, რომ მკაცრი ტაიგას ზამთარი არ მისცემს იაპონელებს შესაძლებლობას წინ წასულიყვნენ და დაუკავშირდნენ გერმანელებს ურალის ან ვოლგის რეგიონში.
  შემდეგ კი, რა თქმა უნდა, პრობლემები შეგექმნებოდათ... ჰიტლერმა მოსკოვის მახლობლად მარცხი განიცადა და არასწორი გათვლა გააკეთა შეერთებულ შტატებს ომის გამოუცხადებლად, იაპონიას სსრკ-ს წინააღმდეგ საპასუხო პასუხის გაცემის ვალდებულების გარეშე. ჰიტლერი საერთოდ არ გამოირჩეოდა ლოგიკით, ცხოველური ანტისემიტიზმით, თავის წინააღმდეგ აყენებდა მთავარ ფინანსურ ელიტას და ვატიკანსაც კი. მართალია, ამან გაზარდა მისი პოპულარობა არაბებში, მაგრამ მათ რომმელის კორპუსს მნიშვნელოვანი დახმარება არ გაუწიეს.
  ჯავშანმანქანა ყოფილ საბჭოთა საზღვრამდე მივიდა. გარკვეული ნგრევა უკვე მოხდა. აქ არის სასაზღვრო პუნქტი ჯერ კიდევ გამოკვეთილი.
  და იაპონური ქვეითი, ასევე რამდენიმე მსუბუქი ტანკი 20 მმ ავტომატური ქვემეხით და თითო ორი ტყვიამფრქვევით. ჩინური ქვეითების წინააღმდეგ, ეს შეიძლება კარგი იარაღია, მაგრამ T-34-ის წინააღმდეგ... მართალია, შორეულ აღმოსავლეთში ასეთი ტანკები ცოტაა, ძირითადი ძალები დასავლეთშია დამაგრებული. გარდა ამისა, ჩანს კიდევ რამდენიმე ჯავშანმანქანა და ნაღმტყორცნები, რომლებიც გადაყვანილია ღია სახურავის მანქანებზე. უნდა ითქვას, რომ კარგი ნაღმტყორცნები, მიუხედავად მცირე კალიბრისა ...
  ვედმაკოვა ყოყმანობდა: რა ვქნა? ბევრი იაპონელია და, როგორც ჩანს, თქვენ უნდა გამოხვიდეთ ქვეყნის გზაზე. ან იქნებ მაინც დადგეს რიგი ვიწროთვალებისთვის?
  უკვე ბნელდება, ღრუბლებმა დაფარეს ცა, წვიმა მოდის. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ მიიღოთ შანსი, მით უმეტეს, რომ ასე ხალხმრავლობაა იაპონელები, ქვეითები დგანან, მკვრივ რიგებში შეკრებილნი. დიახ, არის მათი მთელი პოლკი, ყვითელსახიანი ჯარისკაცები, საკმაოდ საზიზღარი და არ არის სამწუხარო მათი მოკვლა.
  ვედმაკოვამ გადაჯვარედინმა ჩაილაპარაკა:
  - ღმერთმა ქნას მეტი სამურაი დააყენოს!
  ვიწროთვალა არსებებს ორი მსხვილკალიბრიანი - 12 მილიმეტრიანი ტყვიამფრქვევი დაარტყა. დაიწყო ხოცვა-ჟლეტა. გოგონამ კი იმღერა:
  მტერს ბოლომდე ვიბრძოლებთ
  ჯარისკაცების ღვაწლი - რიცხვს ნუ ითვლით!
  რუსებს ყოველთვის შეეძლოთ ბრძოლა,
  არ დანებდე, როცა უბედურება მოვა!
  12 - მილიმეტრი არის დიდი და ბასრი ვაზნა, ის ჭრის სხეულს და ზოგჯერ რამდენიმე იაპონურს ერთდროულად. ვედმაკოვა აკონტროლებდა იარაღს ჰიდრავლიკური ამძრავების დახმარებით, რომელიც იაპონელებმა ისესხეს ავიაციისგან. ამომავალი მზის იმპერიის მებრძოლებმა პირველ წამებში ვერც კი გაიგეს რა ხდებოდა და საიდან მოვიდა შეტევა. ისინი უბრალოდ დაეცნენ და კუჭიდან და მკერდიდან სისხლი გამოუშვეს. ასე მოულოდნელი იყო სიკვდილის მოსვლა ამ ერთი შეხედვით მშვიდ სამყაროში. თუმცა არა, ბოლო განცხადება უფრო დაცინვას ჰგავს.
  ვედმაკოვამ მოახერხა რამდენიმე ხაზის გათიშვა, სანამ მტერი რეაგირებდა და დაიწყებდა გაფანტვას. პილოტი აგრძელებდა სროლას ჯავშანმანქანის გადაადგილებისას ისე, რომ არ მოხვედრილიყო ტანკეტების ცეცხლის ქვეშ. მიუხედავად ამისა, თვითმფრინავის ქვემეხს შეუძლია ასეთი ჯავშნის გაჭრაც კი. თუმცა, ეს მაინც დამოკიდებულია ჭურვის საწყის სიჩქარეზე, ტანკებზე ის მაინც უფრო დიდია, ვიდრე გამანადგურებელ იარაღზე.
  მიუხედავად იმისა, რომ პილოტს გაუმართლა, იაპონელებმა მაშინვე ვერ გაარკვიეს, ვინ უგზავნიდა მათ სიკვდილს, განსაკუთრებით მას შემდეგ, რაც გაზაფხულის წვიმა ავარდა, რის შედეგადაც ციმციმები გართულდა. ალბათ სამურაებს ეგონათ, რომ მათ უკანა მხარეს გატეხილი რუსული რაზმი ესხმოდა, ამიტომ ტანკებმა ბუჩქებს ცეცხლი გაუხსნეს. ვედმაკოვამ გაანადგურა იაპონელები და იმღერა:
  ოკეანის შორეული მონაკვეთებიდან
  სადაც თაღი აკანკალებდა ზეცას!
  სულთნის ლაშქარი იშლება,
  თითქოს ანტიქრისტე აღდგა!
  
  ომი არის დაუნდობელი, ბოროტი,
  რუსეთზე ჩამოვარდნილი ფუტკარივით!
  ჩემი მიწა ნაცრისფერია ჭრილობებში,
  გადაარჩინე დედაჩემი, ღმერთს ვევედრები!
  
  რა სასტიკია სამყარო, რა საშინელებაა
  ბავშვი დაეცა და ნაწილებად დაიშალა!
  მათ იმშობიარეს, უბიძგებენ მას ტკივილით,
  ასე რომ, ბოროტმა ჭექა-ქუხილმა გადაწყვიტა!
  
  აქ ღმერთმა არ იცის სიბრაზის ზომა,
  მან დაამარცხა უბედურების კაცობრიობა!
  და ყველა ცოცხალი იტანჯება
  მხოლოდ მწუხარება ითვლის გამარჯვებას!
  
  რუსეთი სისხლით არის დაფარული,
  რა სასტიკი ხარ ღმერთო!
  სად წავიდა თქვენი მისია?
  რა თქმა უნდა, ქრისტე არის მესამე, ზედმეტი!
  
  რატომ ხართ ჯოჯოხეთი და ევა
  მათი სამოთხის შეურაცხყოფისთვის გადასახლებული!
  კანიბალის დრო დადგა,
  დარბევით უფრო უეცრად მამაი!
  
  გოგოებს ცრემლები წამოუვიდათ,
  გერმანელებმა დახოცეს მშობლები!
  ის ფეხშიშველია და ყინვაგამძლეა,
  სასტიკი, ყველა მდინარე გაყინულია!
  
  არავინ გვწყალობს ადამიანებს
  ახლა ჭორფლები, მერე გველები გვკბენენ!
  ზოგჯერ იდეა ჩნდება
  რა თასი ტანჯვაა!
  
  ღმერთის ამაო იმედი
  ის, რა თქმა უნდა, არ გტკივა!
  და ჯობია იცხოვრო ცუდად და ცუდად,
  მაგრამ ჩვენ ვთქვით - საკმარისია!
  
  ჩვენ გვაქვს კომუნიზმის დროშები,
  და ეს ნიშნავს ბიძაზე მითითების გარეშე!
  არ მოითმენს ფაშიზმის შარდს,
  ჩვენი ეთიკა მარტივია: ჯოჯოხეთი!
  
  სიმინდის ხელების იმედი,
  გონებაზე, რომელიც თავშია!
  ნება მიგვიყვანს მიღწევებისკენ,
  უნარი, ენთუზიაზმი მუშტში!
  
  ასე რომ, ნაბიჯების გაზომვა,
  თავისუფლებისა და ბედნიერებისკენ შენი გზა!
  ჩვენ გავხდებით წითელი ღმერთები
  ვერავინ დაგვაქცევს!
  ვედმაკოვა მღეროდა და იწერდა ტყვიამფრქვევებიდან, ესროლა მათ, ვინც უკვე მოახერხა გაფანტვა და ვიწრო თვალებით დაწოლა. მაგრამ შემდეგ მისი ბედი შეიცვალა და რამდენიმე იაპონელმა ოფიცერმა, როგორც ჩანს, გაარკვია, რაში იყო საქმე და რამდენიმე ყუმბარა ესროლა ჯავშანმანქანას. ვედმაკოვამ კანკალი იგრძნო თავის კორპუსში. ამასთან, იაპონური ყუმბარები იყო ფრაგმენტული ყუმბარები და არ შეაღწიეს ჯავშანში, როგორც ჩანს, შექმნილია 14 მილიმეტრამდე კალიბრის ტყვიამფრქვევის აფეთქების შესანარჩუნებლად.
  ვიჩერმა ჩაიცინა.
  - და აი, ჯიუტი ბრძოლა მაწანწალა სულელი-ტყვია! კოროზიირებული, მოულოდნელად უფრო ბრძენი და უფრო ხშირად მოხვდა მიზანში!
  ჯავშანტრანსპორტიორში ტყვიამფრქვევები იკვებება ქამრით. ეს იძლევა ტყვიების დიდ მარაგს, გარდა ამისა, მიეწოდება წყლის გაგრილება, რაც საშუალებას გაძლევთ გაზარდოთ სროლის ხანგრძლივობა. ამიტომ, მეომარმა ცერემონიის გარეშე შეწყვიტა იაპონელები, რომლებიც ყუმბარებს ისროდნენ. მაგრამ დანარჩენმა მებრძოლებმა, როგორც ჩანს, შენიშნეს. ხელყუმბარები ისევ გაფრინდნენ. ხმაური გაისმა. როგორც ჩანს, ერთ-ერთი ყუმბარა მძიმე, დაახლოებით კილოგრამიანი და ტანკსაწინააღმდეგო აღმოჩნდა. იაპონელებს უკვე მიეწოდებათ მსგავსი ბლანკები. სუსტია შევრონებისა და T-34-ების წინააღმდეგ, მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ გაარღვიოთ ჯავშანმანქანა! გახვრეტილი მხარის გავლით ვედმაკოვას მტვერი ასხამდა. გოგონამ აგინა:
  - კი, იაპონია პატარაა, მაგრამ დიდ უბედურებას იწვევს!
  ჯავშანმანქანამ მოძრაობა შეწყვიტა და წყვილი ფრაგმენტული ყუმბარა შემოფრინდა შიგნით, სადაც აფეთქდა.
  სპლინტერებმა დაიჭირეს ვედმაკოვი, რომელმაც მისი ფორმა გაშალა. გარდა ამისა, გაფუჭებულ გაზის ავზს ცეცხლი გაუჩნდა. გოგონამ ისევ აგინა.
  - მანქანა არა - გენერალო! მე მოგცემდი!
  კიდევ რამდენიმე ათეული მომიწია, რომ კაბნიდან გადმოვხტე. გოგონამ ეს შეუმჩნევლად გააკეთა იაპონელი ჯარისკაცებისთვის და მიცოცდა. თავისთვის მას არ ადარდებდა ამომავალი მზის ქვეყნის ჯარის ფორმა. სიბნელეში და წვიმაში კი სახე არც თუ ისე გამორჩეულია. ახლა თქვენ უნდა გადმოხვიდეთ გზატკეცილიდან და დაიშალოთ ბუჩქში.
  გოგონა საკმარისად სწრაფად დაცოცავდა და ამავდროულად რამდენჯერმე ცხედრებს შეეჯახა. საკმაოდ ჩურჩულით:
  -ცუდი არა, სამურაის შუქი ავანთე! ახლა ყველაფერი რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ არის საკუთარი თავის გადარჩენა!
  მეომარი ბუჩქებში ჩაყვინთა და ადგა, სიარული დაიწყო. ხუმრობა მათთან ერთად, იქნებ ვერ მიიღებენ. სინამდვილეში, იგი ღირსეულად იბრძოდა და ფიქრობდა, რომ მისი ბედი: სავარაუდოდ, ისინი ამას არ დაიჯერებდნენ, წინააღმდეგ შემთხვევაში, ვინ იცის, ისინი გმირს სხვა ვარსკვლავს მისცემდნენ!
  ზოგადად, უცნაური რამ არის ომი, აქ ხალხს კლავ და ეს არ არის მარტივი ნორმალური, მაგრამ ვაჟკაცობა. როგორც ბიბლია ამბობს, არ მოკლა! მიუხედავად ამისა, ღმერთმა უბრძანა არა მხოლოდ მოკვლა, არამედ საერთოდ ამოხოცა ამალეკელები და მათი ცოლები, შვილები და პირუტყვიც კი! მიუხედავად იმისა, რომ ომის დროსაც კი, მშვიდობიანი მოსახლეობის განადგურება უზნეო და საზიზღარ საქმედ ითვლება.
  ამასთან, დასავლელმა მოკავშირეებმა დაბომბეს არა მხოლოდ და არა იმდენად სამხედრო ობიექტები, რამდენადაც მშვიდობიანი მოსახლეობა. ეს ნაწილობრივ განპირობებული იყო მაღალი სიმაღლის ბომბდამშენების დაბალი სიზუსტით, რაც ართულებდა წმინდა სამხედრო სამიზნეების დამარცხებას, მაგრამ მთავარი იყო შურისძიება. იაპონიამაც მიიღო შუქი აშშ-სგან. და მათ არაფერი ჰქონდათ პასუხის გასაცემად! მათ უბრალოდ არ ჰქონდათ საკმარისად გრძელი თვითმფრინავები იანკების გამოსაყვანად!
  როგორც ჩანს, ამერიკელებმა პერუს ნავსადგურისთვის შურისძიება საკმარისად მიიჩნიეს, უფრო სწორად, უმაღლესმა ფინანსურმა ელიტამ გადაწყვიტა ამავდროულად ემოქმედა პრაგმატულად და ბოლო მოეღო მაოს წითელ არმიას. იაპონიამ დატოვა მანჯურია, როგორც ტრამპლინი სსრკ-ს წინააღმდეგ ომისთვის და მონღოლეთის წინააღმდეგ ხელი გაუშვა, დანარჩენი კი ჩიანგ კაი-შეკის საქმე იყო! მაშინ შესაძლებელი იქნება მთელი ჩინეთის თავის ქვეშ მოქცევა. და ამომავალი მზის ქვეყანა სსრკ-სთან ომში დასისხლიანდეს. ყველაზე საინტერესო აქ, ალბათ, ის არის, რომ იაპონელები რუსეთს დაამარცხეს, რომ ისევ ამერიკასთან ერთად გერმანიისა და შეერთებული შტატების დახმარებით, ისინი ფიქრობენ ციმბირისა და სხვა მიწების ჩამორთმევას გამოფიტული იაპონიისგან.
  თითოეული მხარე ფიქრობს, რომ ეს გაკეთდა ძალიან ჭკვიანურად, მით უმეტეს, რომ ამერიკამ და ბრიტანეთმა კონტროლი ვრცელ ტერიტორიებზე გასროლის გარეშე მოიპოვეს. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მათ მოუწევდათ მათი აღება დიდი ხნის და დამღლელი დროით, რასაც რამდენიმე წელი მაინც დასჭირდებოდა, რადგან ეს მაინც კუნძულებია!
  ვედმაკოვა დადიოდა ფრონტის ხაზის გადაკვეთის იმედით. სავსებით შესაძლებელია ხარვეზში გადაიჩეხო და საკუთარს მიეჭიდო. და იქნებ ერთ-ერთი სამურაის ტყვეც კი წაიყვანოთ. ისე, ეს საბჭოთა არმიის ყველაზე მოწინავე პოზიციებთან ახლოსაა. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მისი ტარება რთული იქნება.
  . თავი #5
  ასე რომ, მსოფლიო ოლიგარქიისთვის: გერმანია და ევროპა სსრკ-ს ქვეშ, ეს განიხილება გავლენის დაკარგულ ზონად და საფრთხესაც კი გაძლიერებული კომუნისტური იმპერიისთვის და ბოლშევიზმის შემდგომი გაფართოებისთვის. რუსეთი კი გერმანიის ქვეშ არის მისი გავლენის სფეროების გაფართოება და მდიდარი ქვეყნებიდან ყველა წვენის შეწოვის შესაძლებლობა. მაგრამ ეს არის ის, რაც დაკარგეს ფრანგმა ოლიგარქებმა გერმანიასთან დამარცხებისას: მათ მოუწიათ ცოტათი გაეზიარებინათ ჰიტლერთან, მაგრამ მათ შეინარჩუნეს სიმდიდრის უმეტესი ნაწილი და კიდევ უფრო ადვილი გახდა მუშების ექსპლუატაცია - გერმანელებმა გაანადგურეს პროფკავშირები. რა დაკარგეს ოლიგარქებმა ბალტიისპირეთში? დაითვალეთ მთელი კაპიტალი და ვისაც გაქცევის დრო არ ჰქონდა, მერე თავისუფლება თუ სიცოცხლე! საოცარი მაგალითია! ასე რომ, ამაში გასაკვირი არაფერია! ჰიტლერი რომ არ ყოფილიყო ასეთი მგზნებარე ანტისემიტი, სსრკ-ს არავინ დაეხმარებოდა!
  უნდა ითქვას, რომ ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც საფრანგეთი შედარებით ადვილად დაიშალა, იყო ებრაელების საგრძნობლად დაბალი პროცენტი როგორც ზოგადად მოსახლეობაში, ასევე ფინანსურ ელიტაში. პოლონეთში, ბრიტანეთში, აშშ-ში: პირიქით იყო. განსაკუთრებით აშშ-ში, რომელიც, სხვათა შორის, ხსნის, თუ რატომ იანკები, მიუხედავად იმისა, რომ არც ერთი ბომბი არ ჩამოვარდნილა ამერიკაში, გერმანიის მოსახლეობის მიმართ კიდევ უფრო სასტიკები იყვნენ, ვიდრე ბრიტანელები!
  ვიშუ გახდა თოჯინა ვერმახტის ქვეშ და გერმანელებმა პარიზში გადიოდნენ, ჰარმონიკაზე უკრავდნენ. ჰიტლერმა დაიწყო ინგლისში შეჭრის მომზადება, არ აწუხებდა ეკონომიკის სამხედრო ბაზაზე გადაყვანა და დაპყრობილი ევროპის რესურსების გამოყენება. ეს მას ძვირად დაუჯდა, ისევე როგორც ანგელებთან მოლაპარაკების სურვილის ნაკლებობა, ანტისემიტიზმის უარყოფა . ეს უკანასკნელი, ალბათ, მისცემს საშუალებას ფიურერს გაეხსნა მთელი თავისი ძალები სსრკ-ს წინააღმდეგ ომისთვის და შეტევა ჯერ კიდევ მაისში. მართალია, ბრიტანეთთან მშვიდობამ შეიძლება სტალინს მობილიზაციის გამოცხადებისკენ უბიძგოს. ეს გახდება სიგნალი, რომ, როგორც ამბობენ, მტერი უკვე ზღურბლზეა.
  ან არ გახდეს, და შესაძლოა ეს იმოქმედოს შეერთებული შტატების პოზიციაზე იაპონიასთან მიმართებაში. ისინი არ მოახდენენ ამომავალი მზის ქვეყნის პროვოცირებას და ძლევამოსილ იმპერიას შეეძლო მეორე ფრონტის გახსნა! რა მოხდა ახლა. მხოლოდ კიდევ უფრო უარეს ვითარებაში, როდესაც სსრკ-ს არმია თითქმის დამარცხებულია, იარაღის წარმოება ჯერ არ არის ჩამოყალიბებული და მათ ჯერ არ ისწავლეს ბრძოლა!
  ახლა არ არის ორმოცდამეერთე წელი - საბჭოთა ჯარებმა შეიძინეს საბრძოლო გამოცდილება, ისწავლეს ბრძოლა და გამარჯვება! ახლა მათ არ ეშინიათ მძიმე ტანკებისა და თვითმფრინავების შვიდი საცეცხლე წერტილით, ერთ მანქანაზე!
  მარტოხელა იაპონელი დგას ხესთან. ასე რომ, ჩვეულებრივი ყვითელი მატყუარა.
  ვედმაკოვა მის უკან წამოხტა. მან თავი მაღლა ასწია, შემდეგ კი დატრიალდა... როცა მტრის "ბოულერს" მკვეთრად აწევ ზევით, კისრის კუნთები ეფექტურ წინააღმდეგობას ვეღარ უწევს და "თავი" ადვილად იკეცება!
  აბა, რა არის ერთი სამურაი ნაკლები! ვედმაკოვა მხიარულად და კმაყოფილად გამოიყურება, ის კბილებსაც კი აშორებს:
  იაპონია არასოდეს დაგვიპყრობს! იმიტომ რომ ჩემნაირი მებრძოლია!
  მართლაც, რუსეთის მთელ ისტორიაში მხოლოდ მონღოლ-თათრებმა შეძლეს დაპყრობა! რატომ მოხდა ეს და რატომ აღმოჩნდა დიდი სლავური ერი უმწეო, ეს რა თქმა უნდა საიდუმლოა არა ერთი თაობისთვის!
  მთავარი მიზეზი ფეოდალური დაქუცმაცებაა, როცა ყველამ თავისთვის აიღო მიწის ნაკვეთი: ქათმები დაუწყო და დაჯდა, მემკვიდრეობას იცავდა: უმუშევარი!
  ვედმაკოვამ იგრძნო, რომ მჭიდრო და არასასიამოვნო იაპონური ჩექმები ფეხებს უსვამდა. პილოტმა გადაწყვიტა, რომ ამ შემთხვევაში აზრი არ აქვს ტანჯვის გაძლებას. მან უბრალოდ ჩამოაგდო ბლაგვი, შეკუმშვა და თითებზე "ბალიშები" დააჭირა. შიშველი ფეხებით ვიგრძენი მშობლიური მიწის ღამის სიგრილე და ბევრად უფრო ხალისიანად ვიგრძენი თავი! მან დაამატა ნაბიჯი და ცოტათი ახტომაც დაიწყო!
  რუსების გაყოფა სლავების უდიდესი ტრაგედია იყო. დასავლეთში ისინი დაემორჩილნენ ლიტვას და პოლონეთს, აღმოსავლეთში კი სასტიკ თათრებს. თუმცა უღელი სამუდამოდ არ გაგრძელებულა: მანამდე მოსკოვმა, პატარა ქალაქმა, დაიწყო ზრდა და ერთგვარ პატარა იმპერიადაც კი გადაიქცა. ივან კალიტა გახდა რუსული მიწების შემგროვებელი. ის იყო პირველი და არა ყველაზე წარმატებული, მაგრამ რაც მთავარია პირველი! და როგორ ჟღერს ბოლშევიკურ სიმღერაში: ჯობია მკვდარი იყო - ვიდრე მეორე!
  სტალინი რუსი არაა, ეს მისი მთავარი ნაკლია! აქედან ტიტულოვანი ერის უნდობლობა და მასიური გაუმართლებელი რეპრესიები! აი, მიეცი რქები ღორს, სამეფო კი ჩოხს!
  ჩუჩმეკი ტახტზე და რუსეთი პადოკში!
  მაგალითად, ტუხაჩევსკიც და იეგოროვიც საკმაოდ ქმედუნარიანი მარშლები იყვნენ, რაც, სხვათა შორის, შეიძლება ითქვას დანარჩენ რეპრესირებულ მეთაურებზეც! ულვაშიან მაიმუნს არ შეადარო! ამიტომ დავრჩით!
  თუმცა, როგორ მოხდა სინამდვილეში, რომ სტალინმა შეძლო სუვერენული მმართველი გამხდარიყო? უწიგნური ქართველი ღმერთად შეიქნა!
  რუსი ხალხი უნდა მართოს რუსეთის მეფემ! რომანოვებს, სხვათა შორის, რუსული სისხლი თითქმის არ ჰქონდათ და ალბათ ამიტომაც გადაგვარდნენ!
  იაპონიას ასევე ჰქონდა თავისებური მმართველობის ფორმა, სადაც შოგუნი არსებითად იმპერატორზე მაღალი იყო და, შესაბამისად, არსებობდა გარკვეული უპირატესობები, რადგან ნაკლებად სავარაუდოა, რომ გაანადგუროს იმპერია სულელის მემკვიდრის გამო. საუკუნეების განმავლობაში იაპონელები არ აწარმოებდნენ დაპყრობით ომს, მაგრამ აქტიურად ჩხუბობდნენ ერთმანეთთან. ამან გარკვეული გავლენა იქონია ამ ერის მენტალიტეტზე. მაგრამ მეოცე საუკუნეში ამომავალი მზის ქვეყანამ უფრო მეტი მიწა დაიპყრო, ვიდრე ალექსანდრე მაკედონელმა! ახლა რუსეთის ჯერია. მხოლოდ ახლა არ არის ცარისტული დრო, მართავს დიდი კომუნისტური პარტია და მსოფლიოში ყველაზე მოწინავე და სრულყოფილი ეკონომიკური და პოლიტიკური სისტემა!
  თუმცა ვედმაკოვამ უცებ თავი დაუქნია. პოლიტიკურ სისტემაშიც და ხელისუფლების გზაზეც ყველაფერი არ არის! მაგალითად, ხალხი არ ირჩევს სახელმწიფოს მეთაურს ალტერნატიული ნების გამოვლენის შედეგად, მაგრამ ეს ხდება... უნდა ითქვას, რომ არც კანონი და არც კონსტიტუცია არ ითვალისწინებს შტაბის შექმნას და მის უფლებამოსილებას საგანგებოდ. უფლებამოსილებები. ნახევრად განათლებული სემინარიელის შესაძლებლობებზე კი მას პირადად დიდი ეჭვი ეპარებოდა! ისევე როგორც ბერია: მზაკვარი, მაგრამ ცუდად განათლებული ადამიანი უკიდურესად ვიწრო მსოფლმხედველობითა და ერუდიციით!
  მაგრამ ახლა ფრონტის ხაზი კიდევ უფრო წინ არის, ციმციმები ჩანს და ღრიალი კიდევ უფრო გაძლიერდა. დროა ვიპოვოთ ენა და .... ვედმაკოვამ შენიშნა მცოცავი იაპონელების რაზმი. ახლა თქვენ უნდა ყურადღებით, იჯდეს მათი კუდი. დაახლოებით იმავე სტილში, როგორც მან შეუტია Yu-188-ს, ძალიან სწრაფ ბომბდამშენს, რომლის დაჭერაც არც ისე ადვილია სწრაფ MiG-ზე. მორები, სხვათა შორის, ზოგადად, არ არის განსაკუთრებით მანევრირებადი და ამ მხრივ არაფრით სჯობს Focken-Wulfs-ს! აბა, აი, სამურაები უახლოვდებიან თხრილს, ისინი ჰგვანან ცოცხალ ვერძებს, რომლებიც მცოცავდნენ ნავთობის გუბეზე. ბევრი იაპონელია, აქ ფრთხილად უნდა იმოქმედო... აი ამომავალი მზის ქვეყნის არმიის კაპიტანი, მუწუკი მარმოტის მსგავსია. რაღაც ყვირის, ენერგიულად ურტყამს მუშტებს და ხანჯლს.
  ვედმაკოვამ, რომელიც მოთმინებით ელოდა სამურაის შეტევას, თოფის კონდახი დაარტყა მას თავში. თუმცა დარტყმა ისე გამოთვალა, რომ "ჯაპი" მაშინვე არ გაძვრა. შემდეგ კი მან ავტომატიდან აფეთქება გაუსროლა იაპონელებს, რომლებიც შეტევაზე გარბოდნენ! პროორავი:
  - ომში ეშმაკობა გემზე აფრიალს ჰგავს, მაგრამ ის მხოლოდ ბერავს და არა მას!
  ბიჭი ოლეგი და გოგონა მარგარიტა სტალინგრადში ჩხუბობენ. ისინი ტიტანებივით დადგებიან ამ ქალაქში.
  ოლეგ რიბაჩენკო თორმეტი წლისაა. ბიჭი კი შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის.
  ის აგდებს ფაშისტებს და ამბობს:
  - დიდება დიდებულ სამშობლოს!
  მარგარიტაც კარგად მიზანმიმართულ ბრუნს აძლევს. ნაცისტებს ასველებს და მღერის:
  - დიდება სტალინს და კომუნიზმის მზეს!
  ოლეგ რიბაჩენკო ათავისუფლებს და დასძენს:
  - დიდება გმირებს!
  გოგონა ისვრის, თიბავს ნაცისტებს. შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და ღრიალებს:
  - და დიდება სამშობლოს საუკუნეების განმავლობაში!
  ამრიგად, ბიჭი და გოგონა მართლაც სერიოზულად დაშორდნენ ერთმანეთს. ესვრიან ნაცისტებს და ყუმბარებს ისვრიან.
  ბიჭის შიშველი ფეხი მკვლელს საჩუქარს ისვრის. ბიჭი ველური გაბრაზებით ამბობს:
  - ყველას ვტანჯავთ!
  მარგარიტა, სროლა და მტრის კვნესა, ყვირის:
  - და იქნება ეშმაკის თივა!
  და გოგონა შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის საჩუქარს. ასეთია მეომარი, რომელსაც შეუძლია მთელი ჯარის ფაქტობრივად მოჭრა.
  სტალინგრადში ბიჭი და გოგო ჩხუბობენ. ისინი ნამდვილი გმირები არიან. და თამამი სულით სავსე რაინდები.
  რას ფიქრობდა ჰიტლერი, რომ რუსებმა არაფერი ისწავლეს 1941 წლის კატასტროფის შემდეგ?
  და ჯანდაბა შენ! წითელი არმია მზად არის დაუპირისპირდეს მონსტრებს "E" სერიიდან, მათ განაგრძონ: E-75 ტონა ოთხმოცდაათზე და E-100 ტონა ას ორმოცი. ტაიგიდან ბრიტანეთის ზღვებამდე წითელი არმია ყველაზე ძლიერია.
  ბიჭი და გოგო ისე ჩხუბობენ, რომ ნაცისტები მათგან ისე იშლება, როგორც შუშის შუშა.
  ბავშვები უკვდავები არიან და არაფრის ეშინიათ. რა არიან მათთვის ეს ფაშისტები? შემდეგი კურდღელი თესლზე!
  ოლეგ რიბაჩენკო ხმაურით მღეროდა:
  - ეჰ, ჰიტლერ, ეჰ ჰიტლერ, თხა ჰიტლერ,
  რატო აწიე რუსულ ტრაკში...
  თქვენ მიიღებთ ჩვენგან კონკრეტულად პენიში -
  ძლიერ ბიჭის მუშტს გადაეყრები!
  შემდეგ კი დაკუნთული ბავშვი შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის. და ორი გერმანული ტანკი E-50 და E-75 ერთმანეთს ეჯახება და აფეთქდება.
  ოლეგ რიბაჩენკო სიამოვნებით ამბობს:
  - მე ვარ ახალგაზრდა სუპერ კლასის მებრძოლი!
  და ისევ ბიჭი აძლევს რიგს.
  შემდეგ კი გოგონა ისვრის. ის ურტყამს ზუსტად და ძლიერად. და სანამ ის მღერის:
  - ყველა ფაშისტს დავამარცხებ, ადოლფს კი ცხიმს დავკარგავ!
  და ისევ გოგონა განადგურების სრულ მღელვარებაშია. ყველა ისვრის და ისვრის.
  და ხელყუმბარა ისევ შიშველი ფეხიდან მიფრინავს. ის ამარცხებს ფაშისტებს. ისვრის ბურთივით დარტყმისგან.
  მარგარეტი მღერის:
  - ძლიერი დარტყმა არაჩვეულებრივად მიზანმიმართულია,
  ყველაზე მაგარი პოვეტკინი დაფრინავს რინგზე!
  გათავისუფლებულმა ოლეგ რიბაჩენკომ ადვილად დაადასტურა:
  - ღირსეული პოვეტკინის ასლი და არ გარბის ძლიერი ოპონენტებისგან!
  ამის შემდეგ ბიჭი ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით და ნაცისტებს რიყის ქვის ბოთლებივით ამსხვრევს.
  და რა ჭკვიანურად ეჯახებიან ნაცისტებს. რა უნდოდათ? არ იყო საჭირო სსრკ-ზე ასვლა.
  მხოლოდ ოლეგ რიბაჩენკო აღიზიანებს. შეერთებულმა შტატებმა უკვე გაათავისუფლა გერმანელები და რუსეთმა მათზე რეპი უნდა მიიღოს.
  ბიჭმა ხელახლა ისროლა ყუმბარა შიშველი ფეხით და მღეროდა:
  -ნუ თამაშობ სულელ ამერიკას,
  ახლავე მოგვეცით ალასკა...
  ეს არის ჩვენი მიწა ორ ნაპირზე -
  ტყუილად არ არის დათვი სასტიკი მხეცი!
  და ოლეგ რიბაჩენკომ ისევ მისცა რიგს... მან ნაცისტები მოთიშა. და ისევ ბიჭის შიშველი ფეხის თითები ყუმბარას აწვება და მტერს ესვრის. ისინი მას სხვადასხვა მიმართულებით ფანტავენ.
  ბიჭი ყვირის:
  - დიდება რუსეთს!
  მარგარიტამ ისევ ესროლა ხელყუმბარა შიშველი ფეხით და დაიყვირა:
  - ცარ ნიკოლოზ II-სთვის!
  ბიჭმა შეასწორა გოგონა:
  - აქ სტალინი მართავს და არა ნიკოლოზ მეორე!
  მარგარიტა ადვილად დათანხმდა:
  დიახ, სტალინი! ვინ დაამშვიდა კანიბალთან!
  და გოგონამ ისევ შიშველი ფეხით ესროლა მკვლელი საჩუქარი.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - სსრკ-ს ამოსუნთქვა სჭირდება! თუმცა მესამე რაიხმა უკეთ ისარგებლა ამით!
  და ბავშვებმა კვლავ დაიწყეს სროლა ...
  გერმანელებმა სტალინგრადის მახლობლად და თავად სტალინგრადში საშინელი ჯოჯოხეთი მიიღეს.
  მაგრამ რეალურად, რასაც მოდიხარ, იმას ტოვებ.
  უფრო სწორად, კვდებიან. ბრძოლა იმდენად სისხლიანი და წმინდა უფლებაა.
  ოლეგ რიბაჩენკო ბრძოლის დროს ნამდვილად ფიქრობს, რომ ხალხი ზოგჯერ ძალიან გულუბრყვილოა. ან სტალინის გენიოსს აკეთებენ, ან საერთოდ ლუკაშენკას. მაგრამ ოცდამეერთე საუკუნის ბელორუსიისთვის კოლექტიური ფერმერისგან პიროვნების კულტის გაკეთება საკმაოდ მუნჯია. დროა გონიერება.
  და აირჩიე ახალი, ახალგაზრდა, პროგრესული ლიდერი. და არა ბავშვის ინტელექტის დონის დემონსტრირება ქვიშის ყუთში.
  შემდეგი ანეკდოტი ყველაზე კარგად ახასიათებს ლუკაშენკას:
  როცა ბელორუსიაში ყველაფერი ძვირდება, რა არის ყველაზე იაფი?
  ჰპირდება პრეზიდენტ ლუკაშენკოს!
  Და რატომ?
  იმიტომ რომ არაფერი ღირს!
  სირცხვილია ბელორუსელებისთვის, რომლებიც ჯერ კიდევ ხმას აძლევენ ასეთ დიქტატორს. მაგრამ დროა გავზარდოთ და ვაჩვენოთ, რომ ისინი ევროპის ხალხია. მაგალითად, რუსეთში პუტინმა მაინც მოახერხა საკუთარი თავის პატივისცემის მოპოვება ყირიმის სროლის გარეშე ანექსირებით.
  მაგრამ ეს მისი ფენომენალური იღბლის გამოა. წარმატებები პუტინს. მაგალითად, გაუმართლა, რომ ისრაელის პრემიერ-მინისტრის ვიზიტის დროს კიევში მეუღლესთან ერთად უსიამოვნო ეპიზოდი მოხდა. დიახ, ისევ ფენომენალური იღბლის გამოვლინება. მაგრამ ასე ცოტა რეალური დაბრუნება! და რა მოხდება, თუ ცარ ნიკოლოზს ასეთი ფენომენალური იღბალი ჰქონია? უფრო სწორედ, მან ეს მიიღო, 1935 წლისთვის რუსეთმა ნახევარი მსოფლიო აითვისა.
  და რა არის შემდეგი... ცარ ნიკოლოზმა კოსმოსში ფრენა 1935 წლის 28 მაისს დანიშნა, სწორედ მისი დაბადების დღისთვის. რუსი ქალი კოსმონავტის პირველი ფრენა კაცობრიობის ისტორიაში.
  და ამ სამყაროში, სანამ სსრკ არის დაკავებული გადარჩენით.
  სტალინგრადის ბრძოლები დაახლოებით იგივეა, რაც 1942 წლის რეალურ ისტორიაში. მხოლოდ ამჯერად მტერი გაცილებით ძლიერია. რაოდენობა კი კოლონიური ჯარების გამო და ტექნოლოგიურად.
  განსაკუთრებით მძიმეა საბჭოთა რუსეთის ცაზე. ნაცისტებს ბევრი ძლიერი რეაქტიული თვითმფრინავი ჰყავთ. და რატომღაც არც ისე ადვილია ამის წინააღმდეგობის გაწევა.
  აქ გერმანელი მფრინავები ალბინა და ალვინა აგროვებენ გადასახადებს. ისინი ამ სფეროში დიდი ექსპერტები არიან.
  მაგალითად, როგორ შევაჩეროთ ასეთი გერმანელი გოგოები ბიკინებში შიშველი ფეხებით?
  ოლეგ რიბაჩენკო გრძნობს ამ გოგოებს.
  ისვრის კიდევ ერთ ყუმბარას შიშველი თითებით. ფანტავს ნაცისტებს ყველა მიმართულებით და ამბობს:
  - რუსეთის დიდი გული!
  და ტერმინატორი ბიჭი არის ძალიან აგრესიული ცეცხლი. თითოეული ტყვია ხვდება მიზანს. და არაბები, შავკანიანები და ინდიელები შეტევაზე არიან. უზარმაზარი ბრბო მოდის.
  გენიალური ბიჭი ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით, უბიძგებს ორ დიდ გერმანულ ტანკს და გაფრინდება:
  სამურაის ხმალი შენთან ერთად
  გული და გონება სუფთაა...
  თამამად ხელმძღვანელობს შეტევას -
  სილამაზის გზა!
  მარგარიტამ, რომელიც მტერს ესროდა, აიღო და ნაცისტებს ბაზუკადან ესროლა და იკივლა:
  - არაჩვეულებრივი სილამაზე!
  და მეომარმა შიშველი თითებით სიკვდილის ძალიან დამანგრეველი საჩუქარი ესროლა. გაანადგურა მოწინააღმდეგეები. შემდეგ ისევ, შიშველი ფეხის თითებით, მან კვლავ ველური განადგურება მოახდინა. და ორი ფაშისტური ტანკი აიღო და შეეჯახა. ნაპერწკლები და კვამლიც კი ჩამოვარდა და დაიღვარა!
  ოლეგმა წამოიძახა:
  -ეგ მარადიული გოგო კარგად გააკეთე!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხით გადააგდო ახალი მკვლელი ლიმონი და ატეხა:
  - რძიან გზაზე მარადიული შვილები ვართ!
  ტერმინატორმა ბიჭმა თავი დაუქნია და თვითონ განაგრძო ბრძოლა. ყველაფერი გეგმის მიხედვით მიდის. უფრო სწორად, მაშინ როდესაც ეს ნორმალურია. და მათ ტერიტორიაზე ნაცისტები არ გარღვევენ.
  ასე რომ, ნაცისტები, რაც არ უნდა ეცადონ, მაგრამ სინამდვილეში ისინი მხოლოდ საკუთარ სისხლს ახრჩობენ.
  და მათი ტანკები გადაიქცევა ჯართად! და რუსეთის დროშა ბრწყინავს პლანეტაზე!
  ოლეგ რიბაჩენკო დიდი ენერგიით მოქმედებს. შიშველი ფეხებით ისვრის ყუმბარებს და მღერის:
  - ყოველთვის ბედნიერები ვიქნებით
  იქნება ნათელი ოცნება ...
  და სილამაზე მოვა
  აურზაური გაქრება!
  ბიჭი-გენიოსი მოქმედებს აქტიურობით, რომელიც იზრდება გერმანელების შემოდინების პროპორციულად მრისხანებით.
  მარგარიტა მოქმედებს როგორც მეორე ნომერი. მაგრამ გოგონას შიშველი ფეხები უფრო და უფრო აქტიურად ისვრის ყუმბარებს.
  და ნაცისტები მისი დარტყმების ქვეშ ექცევიან.
  ოლეგ რიბაჩენკოც ისვრის... მაგრამ ფიქრები ხტება, დაუბრუნდი აწმყოს. რაც არის რეალობაში.
  სინამდვილეში, ბელორუსელებს, როგორც ჩანს, აქვთ ყველაზე დიდი ტვინის მასა ევროპაში, მაგრამ ისინი თავს უფლებას აძლევენ საყელოში ჩასვან, მოითმინონ ინდივიდის დიქტატურა.
  და თუ პრეზიდენტი რაღაც სუპერმენი იქნებოდა! ასე რომ, კოლმეურნე და თუნდაც კანონიერი მამის გარეშე. და მიეცით მათ ამდენი წლის განმავლობაში.
  გარდა ამისა, ჯერ კიდევ არიან ვიწრო აზროვნების ადამიანები, რომლებიც მას ხმას აძლევენ.
  დიახ, ოლეგ რიბაჩენკოს ჭექა-ქუხილიც კი ჰქონდა.
  მითხარით მეგობრებო რამდენ ხანს
  ხმა მამა კოლიას...
  დროა აირჩიო ოლეგი -
  მეტი ფულის მისაღებად!
  დიახ, რა თქმა უნდა, ცვლილებებია საჭირო და რაც შეიძლება მალე. სინამდვილეში, სტაგნაცია სავსეა ცუდი შედეგებით.
  მეტიც, თავად ლუკაშენკომ არ იცის რა სურს. ის მართალია, ის მარცხნივ. ეს მიდის კაპიტალიზმში, შემდეგ სოციალიზმში. და მას არ ჰყავს კარგი გუნდი. და არ არსებობს საკუთარი პარტია და იდეოლოგია. ასეთია ძალიან უღიმღამო და მოლაპარაკე პიროვნების კულტი. სტალინმა და ლენინმა მაინც იცოდნენ რა უნდოდათ! და ეს დიქტატორი? არც კი იცის, მარჯვენაა თუ მარცხენა!
  არა, იდეოლოგიისა და სტაბილური პარტიის გარეშე საზოგადოებაში სტაბილურობა არ იქნება.
  და ასევე წინსვლა!
  სტალინი, სამწუხაროდ, ტერორისა და ნგრევის სიმბოლოდ იქცა, კომუნიზმი საშინელებად აქცია.
  ოპტიმალური მმართველობა არ გამოვიდა. ბრეჟნევის დროს კი სიგიჟე იყო - როგორ შეიძლებოდა სსრკ-ს ასეთი ხელმძღვანელის დაყენება. და ახალგაზრდობაში ბრეჟნევი არ იზიდავდა ინტელექტუალს, მაგრამ სიბერეში იგი სიგიჟეში ჩავარდა. და საერთოდ, სამწუხაროა, რომ სახელმწიფოს მეთაური ქაღალდის გარეშე ორ სიტყვას ვერ აკავშირებს. და თქვენ უნდა იცოდეთ როგორ გააკეთოთ ეს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ფეხით ესროლა სასიკვდილო ორმაგი ყუმბარა და მღეროდა:
  მაგრამ მაინც იცოცხლე
  მაგრამ იცხოვრე ბრეჟნევის მიხედვით!
  მუნჯი ვარ, მუნჯი, არ შემიძლია!
  და ნუ მართავთ ქარბუქს!
  მარგარიტამ შიშველი თითებით ესროლა ასაფეთქებელი პაკეტი. მან ნაცისტებს ტოტიდან შერხეული ვაშლებივით მიმოფანტა.
  გოგონა მღეროდა:
  - ვაშლის ხეები ყვავის
  სოლოვიოვის მელოდიები ...
  Მე მოვალ შენთან -
  იქნება რეპეტიციები!
  გოგონამ ფართოდ და კაშკაშა გაიღიმა. მისი კბილები მარგალიტის მსგავსია, ასე ცქრიალა.
  დიახ, ეს წყვილი შესანიშნავია.
  ოლეგ რიბაჩენკომ აიღო და იმღერა:
  - ჩვენი მუშტები ფოლადით,
  კლანჭებით, კბილებით და კბილებით...
  მათ უნდათ ნამდვილი ბრძოლა!
  და ისევ, ტერმინატორი ბიჭი ძალიან ზუსტად ისვრის. და სისხლიანი წვეთები იღვრება ნაცისტებისგან.
  არა, წყალობა არ იქნება. მტრები იხრჩობიან.
  ამასობაში ნატაშკა და მისი გუნდი სოხუმში იბრძვიან.
  ნაცისტები შტურმით იჭრებიან სანაპიროზე. ბრძოლა, რა თქმა უნდა, ძალიან უთანასწოროა
  მაგრამ გოგოები. როცა ისინი თითქმის შიშვლები არიან, მშვენიერია!
  ნატაშამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა, ათეული ფაშისტი მოთიშა და მღეროდა:
  - მსოფლიოს მომავალი ჩვენია,
  ჩვენ ჯედაისნაირი გოგოები ვართ!
  ზოიამ ყუმბარაც შიშველი ფეხით გაისროლა. მიმოფანტეს ნაცისტები და თავდაჯერებულად იკივლა:
  - მე ის ვარ, ვინც ყველას საფლავში დამარხვა!
  ავრორა უფრო ხანძრის. ასევე გოგონა, რომელიც, როცა ურტყამს, ეს ბუზის დარტყმა აღარ არის.
  წითურმა ეშმაკმა აიღო და ზუზუნა:
  - მე მელის ფერი ვარ და ყველაზე დიდი სილამაზე!
  და ისევ აიღებს შიშველი ფეხით და გადააგდებს სიკვდილის საჩუქარს! ეს ნამდვილად გოგოა, რაც გჭირდება.
  და შემდეგ არის სვეტლანა, როგორც აფეთქება! და გაფანტავს და დაამსხვრევს ყველას, თითქოს მასში მთელი ჯოჯოხეთიდან ეშმაკები შემოვიდნენ.
  დიახ, აქაური გოგოები, რა თქმა უნდა, ისეთი კბილების ღრჭენისგან, რომ ნებისმიერ ყბას უპრობლემოდ დაანგრევენ.
  და საჭიროების შემთხვევაში, მაშინ ნახევარი თავი!
  ნატაშა მტერს ესვრის და ყვირის:
  - ისეთი ჯიუტი მეომარი ვარ, რომ ხარიაც კი არ გამაწელავს! მე დავამტვრევ თავს!
  ზოიამ დამაჯერებლად დაადასტურა:
  - რქებს დავამტვრევ!
  და გოგონას შიშველი ფეხი ყუმბარას ისვრის. და ორი ნაცისტური ტანკი ორივე აიღებს და შეეჯახება.
  და აი, როგორ მოხვდება ავრორა. და ასევე შიშველი ფეხით დაიწყებს მკვლელს.
  და ღრიალი:
  - დიდება სტალინს, გაბრძენდეს!
  ავრორა მართლაც ბოროტია. როგორია ორ ფრონტზე ბრძოლა? სინამდვილეში ეს თვითმკვლელობას ნიშნავს.
  და რატომ მიიყვანა სტალინმა რუსეთი აქამდე?
  გოგონა ისევ შიშველი ფეხის თითებით სიკვდილის მკვლელ საჩუქარს გაუკეთებს და ყვირილი:
  - დიდება ახალ ლიდერს!
  კარგად, უფლება! სტალინს კი შუბლი აქვს დაბალი. და ეს დაბალი ინტელექტის ნიშანია.
  სვეტლანა თავს ესვრის. და ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხებით. ფანტავს მოწინააღმდეგეებს. ანადგურებს მათ და ყვირის:
  - დიდება რუს ღმერთებს!
  და ისევ, შიშველი ქუსლით, ის რაღაც ძალიან დამღუპველს გადააგდებს.
  აქაური გოგოები ისეთი კალიბრის არიან, რომ ფრიც არ წაიყვანს.
  ოთხი გოგონა დიდი ძალაა. და რაც მთავარია ერთ ტრუსებში არიან.
  და ეს აძლევს მათ ბრძოლის კოლოსალურ უნარს.
  ნატაშას ცეცხლი ეკიდა. აფრიკელი მეომრები ზვავში მოძრაობენ, ინდუსები და არაბებიც კი.
  გერმანელები მათ ქვემეხის საკვებად იყენებენ. ყოველგვარი სინანულისა და ბრძოლებში გამოყენების გარეშე. და რა თქმა უნდა, ისინი იღებენ ნომერს.
  სოხუმი უკვე ხმელეთით არის მოწყვეტილი. და ძალიან ცუდია. ჩვენ მალე ამოგვეწურება საბრძოლო მასალა და უკან უნდა დავიხიოთ.
  მაგრამ სანამ გოგონებს ჯერ კიდევ არ სურთ დანებება. ისინი ოცნებობენ გამარჯვებაზე. მაშინაც კი, თუ ძალები არ არის თანაბარი. და მოსკოვი გარშემორტყმულია.
  ნატაშას ეს აწუხებს. შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას. არღვევს მტრებს და მღერის:
  - თუ დედაქალაქი დადგება!
  ზოიამ ასევე შიშველი ფეხით ესროლა ასაფეთქებელი პაკეტი და აკოცა:
  - რუსეთის მდინარე არ გაშრება!
  და მან ააფეთქა მტერს ყველა ღეროდან, სახლში დამზადებული უკუცემი სიმწარე.
  და გატეხა რამდენიმე ტანკი ...
  მაგრამ ზემოდან თავდასხმის თვითმფრინავი იწყებს დაჭერას.
  რა მოხდება, თუ ისინი რეაქტიულები არიან?
  ავრორამ სარაკეტო გამშვები ესროლა. დაეჯახა გერმანულ მანქანას. აიძულა მისი დაცემა.
  შემდეგ წითურმა მხეცმა დაიყვირა:
  - კომუნიზმი საზღვრებს გარეშე!
  შემდეგ სვეტლანამ დაიწყო სროლა. და მოთიშა შავი მებრძოლები. შემდეგ კი შიშველი ფეხივით ლიმონს დაყრის.
  და ღრიალი:
  - დიდება ახალ ღმერთებს!
  ნატაშამ მტერს ესროლა და შეჰკივლა:
  - რუსული ღმერთები!
  და მისი შიშველი ფეხის სროლიდან თვითმფრინავი ფეთქდება.
  ეს ტერმინატორი გოგოები არიან. თუ უკვე იბრძვიან, მაშინ ვერავინ გაუმკლავდება მათ.
  ზოია მტერს რაღაცას ისვრის, რაც ნებისმიერ ძალას კლავს. და რაღაც რაც ანადგურებს მტერს. და მეომარი, კბილებს აშორებს, ყვირის:
  - თვითმფრინავები კუბოში!
  და შიშველი თითები ისევ ისვრის სიკვდილის საჩუქარს.
  შემდეგ კი ავრორა მტერს ლიმონს გაუშვებს. აიღე და იღრიალა:
  - მომავალი ჩვენია!
  სვეტლანამ კბილები გამოსცრა და თქვა:
  - კომუნიზმისთვის და ახალი მიღწევებისთვის!
  და კიდევ, როგორ ესროლა ყუმბარა შიშველი ფეხით. და ის მოკლავს ყველას. კარგად, თუ არა ყველა, მაშინ ზოგიერთი აუცილებლად.
  ნაცისტები დოქში ავიდნენ. და ეს მათი პრობლემაა. აქ შეგიძლიათ იხილოთ Jagdtigr თვითმავალი იარაღი. მოძველებული მანქანა, მაგრამ ძალიან მკვლელი. პიონერი ბიჭი მიცოცავს მისკენ. და სრიალებს ნაღმი.
  და თვითმავალი იარაღი ტრივიალურად ფეთქდება.
  ბიჭს ენა გამოჰყავს და მღერის:
  - დავლიოთ სამშობლოსთვის, დავლიოთ სტალინისთვის!
  დავლიოთ და ისევ დავლიოთ!
  ჩვენ პიონერები მოვკლავთ ჰიტლერს!
  ფაშისტებმა გაიგეს. თუმცა მძიმე წითელი არმიისთვის. ქალაქი გროზნო გარშემორტყმულია ნაცისტებით, მაგრამ ისინი კვლავ იბრძვიან მასში. გოგოები აქ პირველ ადგილზე არიან.
  აი, თამარა იბრძვის. ის საცურაო კოსტიუმშია და ფეხშიშველი. და ამინდი ცხელია და გოგონა ისეთი მოხერხებული. სილამაზე ცეცხლშია. ნაცისტებზე შიშველი ფეხით ის ასაფეთქებელ პაკეტებს უშვებს და მღერის:
  - ჰიტლერი მალე კუბოში ლურსმნებს დაიჭერს,
  ეს იქნება ცეცხლმოკიდებული ობობა...
  დემონები იტანჯებიან ქვესკნელში -
  ვინც თაყვანს სცემდა სატანას!
  და ისევ, ძალიან მომაკვდინებელი ლიმონი დაფრინავს მზეთუნახავის შიშველი ქუსლიდან და ამსხვრევს ნაცისტებს.
  მარიამი სიცილით ამბობს:
  - ყუმბარები მოკლავენ!
  და თამარას მხარზე ურტყამს. ორი გოგონა იბრძვის, ზედ კი ტყვიებით გახვრეტილი წითელი დროშა.
  გოგონები ფეხშიშველები არიან და თითქმის ტანსაცმლის გარეშე არიან, მაგრამ საბჭოთა ქალაქების ჩაბარებას არ აპირებენ.
  მარიამ მღეროდა მხიარული სიმღერა. და ამავე დროს იგი ხელმძღვანელობდა დაუნდობელ და მკვლელ ცეცხლს;
   ბევრია დიდი ხალხი,
  რომელთა ღვაწლი საუკუნეებს ცოცხლობს, ბევრი დიდი სახელია, ვისაც უკვდავებას უწოდებენ.
  
  ბევრმა ზღაპრის გმირმა შეინარჩუნა ეპოსის მელოდია, მაგრამ ყველაზე მარტივი ყველა გმირი და ჩვენთვის ძვირფასი - ერთი.
  
  ბავშვობა მთებს შორის გაატარა, ჩიტების ფრენას მიჰყვა, მთებიდან მემკვიდრეობით მიიღო არწივის ფრთების სილამაზე.
  
  მისი სახელი, ჭექა-ქუხილით, ოკეანის გაღმა გადაიარა, დაახლოება და ნაცნობი გახდა ყველა ქვეყნის პროლეტარებისთვის.
  
  ჩინეთის მატერიკზე, ყველასთვის ძვირფასო, ეს სახელი აუწყებს ფანზამს - მშვიდობას, დასასრულს - სასახლეებს.
  
  სტალინი არის ბედნიერების დროშა, კაცობრიობის გარიჟრაჟი! იცოცხლოს საყვარელმა სტალინმა მრავალი, მრავალი წელი!
  გოგოები კარგად მღეროდნენ. მარიას, თამარას, შეუერთდნენ ვერონიკა და ვიქტორია.
  ოთხივე ლამაზმანი გარშემორტყმულია, მაგრამ როგორ იბრძვიან.
  აქ მარია შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და ჩამოაგდებს გერმანულ თავდასხმის თვითმფრინავს. და მზეთუნახავი ღრიალებს:
  - დიდება ჩვენს წვეულებას!
  ვერონიკა ასევე შიშველი ფეხით აგზავნის სიკვდილს და HE-162 ჩამოაგდეს. და მეომარი ყვირის:
  - დიდება, რაც დიდებაზე მაღალია!
  . თავი #6
  ვიქტორია, სროლა მოწინააღმდეგეებზე და სროლა, ღიმილით:
  - კომუნიზმის მომავალი ხარჯებისთვის!
  და ოთხი ლამაზმანი, თითქმის შიშველი და ფეხშიშველი იცინის.
  ასეთი არწივის გოგოები არიან უმაღლესი დონის.
  მირაბელა და ანასტასია ცაში იბრძვიან. და ნაცისტებს ტვინს ურეცხავენ.
  მირაბელა ღიმილით, ტვიტერში:
  მსოფლიოში ყველაფერი კარგად იქნება
  გიყვარდეს სამშობლო ვნებიანად!
  და ისევ შიშველი თითებით, ღია ფანჯრიდან, თითქოს ლიმონს ისვრის. და დაარტყა ფაშისტებს. კიდევ ერთი ჩამოგდებული მანქანა ვარდება.
  ეს არის ხრიკი - თქვენ უნდა მიხვიდეთ იქ.
  ანასტასია სიცილით ამბობს:
  - ლენინი შეგაქებდა!
  მირაბელამ ერთი აფეთქებით ჩამოაგდო რამდენიმე გერმანული მანქანა და შენიშნა:
  - სტალინიც, უეჭველად!
  ანასტასიამ სამი ნაცისტური თვითმფრინავი გაჭრა და დაადასტურა:
  - ყოველგვარი ეჭვის გარეშე!
  გოგოები ძალიან მაგრები არიან. და რაც მთავარია ლამაზი. ისინი ცხელი და ამავე დროს ცივი გაანგარიშებაა.
  მირაბელამ სხვა თვითმფრინავის ჩამოგდებამ შენიშნა:
  სამყაროში ყველაფერი შედარებითია...
  ანასტასიამ ჩაიცინა და გაბრაზებულმა ჩაილაპარაკა:
  - ზედმეტი ფილოსოფია!
  მან ასევე გააღო ფანჯარა და შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა. ამჯერად ME-262 აფეთქდა.
  მირაბელამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - მშვენივრად გააკეთე!
  ანასტასიამ კბილებში გამოსცრა და დაამატა:
  - მან გააკეთა ის, რაც გააკეთა!
  და ორივე მეომარი ატყდება სიცილს. და თვალი ჩაუკრათ ერთმანეთს.
  დიახ, გმირობა შთამბეჭდავია.
  1946 წლის ზაფხულში სასტიკი ბრძოლები დაიწყო ქალაქ გარეთ ვოლგაზე. ქალთა სნაიპერთა ბატალიონმა, კაპიტან ალენა ოგურცოვას მეთაურობით, ვოლოდარსკის ქუჩაზე მდებარე ნანგრევებში თავდაცვითი პოზიცია დაიკავა. ნანგრევების მიღმა იმალებოდნენ გოგონები ტყვიამფრქვევებითა და თოფებით, ხელყუმბარებით შეკრული.
  თავად ალენა შიშველ ტანზე, მოკლე შარვალში და ფეხშიშველი ლაქებითაა გამოწყობილი. ლამაზი და კოხტა გოგონა, ძლიერი თეძოებით, წვრილი წელით, ნახევრად ყუთის ქვეშ მოკლე თმის შეჭრა. სახე ძალიან გამომხატველია, მამაკაცური ნიკაპით, ცისფერი თვალები შორს. ღია ყავისფერი თმა ნაცრისფერი გახდა მტვრისგან, მაღალი მკერდი, მკაცრი გამოხედვა. კაპიტანი ალენა ორ წელზე მეტია იბრძვის და ახალგაზრდობის მიუხედავად ბევრი უნახავს. გოგონას ფეხები დაფარულია ჭრილობებითა და სისხლჩაქცევებით. გოგონა უფრო მოქნილი მოძრაობს ფეხშიშველი, ვიდრე უხეში და მოუხერხებელი ჩექმები.
  შიშველი ძირი გრძნობს ნიადაგის უმცირეს ვიბრაციას, აფრთხილებს მაღაროს სიახლოვეს და თავად დედამიწა მატებს გამძლეობას. ერთის მხრივ, გოგონას ფეხები გაუმაგრდა და მათ არ ეშინოდათ ცხელი ლითონისა და ნანგრევების მკვეთრი ნანგრევების, მაგრამ, მეორე მხრივ, არ კარგავდნენ მგრძნობელობას და მოქნილობას, აფრთხილებდნენ მოძრაობის ხმაურით . ტანკები.
  ძვირფასო ალენკას უჭირავს ყუმბარა შეკრული აფეთქების პაკეტით. აუცილებელია ცოცხალი გერმანული ტანკ "ლომის"კენ, ქუჩების მორწყვა ავტომატებით.
  მარიამი მის გვერდით მიცურავს. ასევე ფეხშიშველი, ასე რომ, ბატალიონის ყველა გოგონა ჩექმებიდან აღმოჩნდა, მათ მეთაურს ბაძავდნენ. მისი მტვრიანი ძირები მკვეთრია, როცა გოგონა ოთხზე ცოცავს. მარიას ყვითელი თმა არეულია და გრძელი... ცოტათი აბურდული. თავად გოგონა გამხდარი, გამხდარი, მცირე ზომისაა. ის შეიძლება გოგოშიც კი შეცდეს, ვიწრო მხრებით და ერთი შეხედვით დიდი თავით.
  მაგრამ მარიამმა უკვე ბევრი განიცადა. მან მოახერხა როგორც ფაშისტური ტყვეობის მონახულება, გადაურჩა სასტიკ წამებებს და ნაღმებს, საიდანაც რაღაც გაუგებარი სასწაულით მოახერხა თავის დაღწევა. მაგრამ მისი ბავშვური, ნაზი სახის შემხედვარე ვერასოდეს იტყვი, რომ ქუსლებზე რეზინის ჯოხებით სცემეს, სხეულში დენი გადიოდა.
  მარია ისვრის... მესამე რაიხის ჯარისკაცი, ამ შემთხვევაში არაბი, მკვდარი ვარდება, მისი მუწუკი ქვიშასა და ნანგრევებს ამაღლებს.
  ალენკა ყუმბარების გროვას ნაგვის გროვის ქვეშ აცურებს. ახლა აქ ოთხმოცდაათ ტონიანი "ლომი" დაცოცავს და ააფეთქებს. გოგონას ცისფერი თვალები საფირონებივით ანათებს სახეზე, მზის დამწვრობისა და მტვრისგან გაცრეცილი.
  გამოცდილება ვარაუდობს, რომ კარგად დაცული ტანკი ახლა შეიცვლის პოზიციას. "ლომს" აქვს 100 მმ-იანი გვერდითი ჯავშანი, თანაც კუთხით. ოცდათოთხმეტი ვერ გაარღვიოს, მხოლოდ მძიმე კევეშებს აქვთ შანსი. მაგრამ ქიაყელები არის მიზანი. მთავარია მანქანას მობილურობა ჩამოერთვას...
  ანიუტა ტყვიამფრქვევიდან ისვრის აფეთქებას... ჯარისკაცი, არავინ იცის რა ეროვნების მოდის. გერმანელებმა, დაიპყრეს აღმოსავლეთ ნახევარსფეროს უმეტესი ნაწილი, აფასებენ არიელთა სისხლს და ბრძოლაში აგდებენ კოლონიალურ ჯარებს: არაბებს, აფრიკელებს, ინდიელებს, სხვადასხვა აზიელებს და ევროპელებს. გაიზარდა პოლონელების რაოდენობაც - რომლებიც აკვანიდან არიან მიჩვეულები ბოლშევიკური რუსეთის სიძულვილს. აქ იბრძვიან უკრაინელი ნაციონალისტები, დონ კაზაკები, ჩეჩნები და მთელი კავკასიური ხაგანატი. ჰიტლერმა აღზარდა მთელი საერთაშორისო.
  ბევრი მტერი...
  ანიუტა ოსტატურად ერიდება ავტომატის ცეცხლს. ტყვია კინაღამ გაიყო, მტვრისგან გაშავებული, მრგვალი, გოგონასფერი ქუსლი. მშვენიერმა კაპიტანმა ჩხუბიც კი იგრძნო, თუ რამდენად ახლოს გაფრინდა დიდი კალიბრის საჩუქარი. გოგონამ თავი გადააჯვარედინა და ჩურჩულებდა:
  ტყვიაც კი არ გაგვაჩერებს!
  მარია უკუაგდებს... კიდევ ერთი გოგონა, ალა, ძალიან წითური, საშუალო სიმაღლის და დაკუნთულია, მიუხედავად მწირი რაციონისა. ასევე ძალიან ლამაზი გოგონა, მდიდრული თეძოებით, აწეული წელით, არა ქალური ფართო მხრებით და მაღალი მკერდით.
  ალა იბრძვის მხოლოდ მისი შორტებით, ტუნიკა იშლება და იშლება მტვერი, და ახალი ფორმები არ არის მიტანილი ვოლგის გასწვრივ. ღმერთმა ქნას, გადაიტანოს მეტი საბრძოლო მასალა და ერთი წვეთი საკვები საბჭოთა ჯარებისთვის.
  ასე რომ, ალა თითქმის შიშველია, მისი ფეხები დაკაწრულია, განსაკუთრებით მუხლები. ნამსხვრევის ნატეხი მარჯვენა ფეხის ძირს მოხვდა და მტკივა, სიარული უჭირს.
  წითური, მტვრიანი, თითქმის შიშველი ალა ატრიალებს ლამაზ, მაგრამ ამავდროულად მძიმე სახეს. გოგონა, ისვრის, ამბობს:
  - უფალი, მოსკოვი და სტალინი ჩვენზე მაღლა დგას!
  და ის წყვეტს თავდამსხმელ ნაცისტებს, თავადაც ძლივს ახერხებს უკან დაბრუნების დრო.
  ნანგრევები და ვიწრო ქუჩები ართულებს შესანიშნავი გერმანული ტანკების შემობრუნებას. აქ არის თითქმის ორას ტონა "თაგვები" და ისინი საერთოდ ვერ გადიან ...
  როგორც ანიუტა მოელოდა, "ლევმა" ცოტათი მანქანით ჩაიარა და ნაგვის გროვაში ჩამარხა. იყო აფეთქება. მუხლუხა გასკდა, რამდენიმე დაზიანებული ლილვაკი გაფრინდა.
  დაჭრილი ტანკი გაჩერდა და ლულიდან ჭურვი ამოვარდა...
  სადღაც ღრიალებდა შორს, ტოვებდა ნანგრევებს. ანიუტამ, გველივით, ჩაისისინა:
  - ეს ჩემი გამოთვლაა! გაიხსნა ანგარიში...
  გოგონა-კაპიტანი კვლავ იძულებულია გასცდეს. გერმანელები და მათი თანამგზავრები ვერ გამოიყენებენ თავიანთ ტექნიკურ უპირატესობას ნანგრევებში. ჯიუტი ჰიტლერის ბრალით მესამე რაიხის ურდოები პოზიციურ ბრძოლებში ჩაიძირნენ საკმაოდ დიდ და კარგად გამაგრებულ ქალაქში.
  მარია ყუმბარას ისვრის. აიძულებენ მათ სოლტო გაეკეთებინათ ჩამოგდებულ გერმანელებზე ან არაბებზე, გადაბრუნება. ერთ-ერთმა ნაცისტურმა ბოევიკმა ხელი ჩამოიშორა და მასზე დაკიდა ინგლისური საათი კომპასით.
  მარიამი ღიმილით ამბობს:
  - რას გიჩვენებს კომპასი - ჯოჯოხეთის გზა!
  და მშვენიერი გოგონა მტვრიანი ქუსლიდან აშორებს წებოვანი კერამიკის ნაჭერს.
  ალა ასევე იძვრის მტვერს, მტკიცე, სავსე მკერდით. ძუძუები თითქმის შავია ჭუჭყისა და ქავილისგან. და შეეცადეთ დაიბანოთ. ისევ გიწევს ბურღული, როცა გერმანული ავტომატები წერენ. და სეირნობა პლასტუნსკის გზით.
  გოგონების ბატალიონი პოზიციებს იკავებს, თუმცა არის დაბომბვა. და ისინი იშლიან მძიმე ჭურვებს და ბომბები ცვივა ციდან ... მაგრამ არაფერი დაარღვევს საბჭოთა გმირების გამბედაობას.
  აქ ანიუტა ხედავს პანტერას, რომელიც მიცოცავს. ისე, ეს ტანკი აღარ არის ისეთი საშინელი.
  შეგიძლიათ დაარტყით გვერდში. გოგონამ ჩაიცინა, მტვერი გადმოაფურთხა მის ელეგანტურ პირში. ხელში აიღო ყუმბარა, აფეთქებული პაკეტით. შეუმჩნევლად უნდა შეგეპაროთ. მაგრამ ირგვლივ იმდენი კვამლი დგას.
  ანიუტამ დაიწყო ასვლა, დრენაჟზე შიშველი თითებითა და იდაყვებით დაეყრდნო. ის კატას ჰგავდა, რომელიც თაგვს თვალყურს ადევნებს. გოგონას გაახსენდა ომი ორმოცდამეერთე წლის იმ საშინელი ზაფხულიდან, როდესაც ვერმახტი მოღალატურად შეიჭრა სსრკ-ს ტერიტორიებზე. არც გოგოს, თითქმის გოგოს შეეშინდა? თავიდან კი, მაგრამ მერე ეჩვევი. და თქვენ უკვე აღიქვამთ ჭურვების მუდმივ აფეთქებას, როგორც ჩვეულებრივ ხმაურს.
  ახლა კი ძალიან ახლოს აფეთქდა. გოგონამ მუცელზე დაარტყა. ზემოდან ფრაგმენტები ველური ფუტკრების ფარავით ღრიალებს. ანიუტა დახეთქილი ტუჩებით ჩურჩულებს:
  - სამართლიანობის სახელით, უფალო!
  გოგონა აჩქარებს სეირნობას და ისვრის ყუმბარას, რომელსაც თან ერთვის ასაფეთქებელი პაკეტი. აწმყო დაფრინავს რკალში. ისმის აფეთქების ხმა, პანტერას უფრო თხელი გვერდითი ჯავშანი ეშვება. გერმანული ტანკი იწყებს წვას, საბრძოლო ნაკრები აფეთქდება.
  ანიუტა ღიმილით ჩურჩულებს:
  მადლობა უფალო იესო! მე მხოლოდ შენი მჯერა! მარტო შენ ვლოცულობ!
  არღვევს პანტერას. მოწყვეტილი, გრძელი ღერო ნანგრევებშია ჩაფლული. შუბლის ჯავშანი, გვერდითი ჯავშნიდან მოწყვეტილი, სკუპს წააგავს.
  ანიუტა, რომლის თვალები მტვრისა და მზისგან დამწვრობისგან ყავისფერ სახეზე ანათებს სიმინდის ყვავილებს, ამბობს:
  - რაც მეტი მუხა აქვს მტერს, მით უფრო ძლიერია ჩვენი თავდაცვა!
  ალა ძალიან სექსუალურია შავ ტრუსებში და შიშველი, მტვრიანი, ძლიერი სხეულით. გოგონა ძალიან ჭკვიანია. მას შეუძლია შუშის ნატეხები შიშველი თითებით გადააგდოს.
  ახლა მან ესროლა ბასრი ნივთი თავისი მოხდენილი, მტვრით დაფარული ფეხით. და ჩარჩა, ზუსტად ფაშისტის ყელში. ლამაზმა ალა ყვიროდა:
  -მე კი სექსსიმბოლო ვარ და სიკვდილის სიმბოლო!
  გოგონა, რის შემდეგაც მან ისევ დაცოცა, ესროლა. ანიუტაც ხელმძღვანელობდა ხანძარს.
  მშვენიერმა კაპიტანმა, რომელმაც ფაშისტი გაანადგურა, ჭიკჭიკებდა:
  - ცხოვრება ჯაჭვია და მასში არსებული წვრილმანები რგოლებია...
  მარიამ გაისროლა, ფრიცს თავი გაჭრა და დაამატა:
  - შეუძლებელია ლინკს მნიშვნელობა არ მიენიჭოს!
  ანიუტამ, ისევ ზუსტად ისროდა, იკივლა:
  - მაგრამ წვრილმანებზე ციკლურად ვერ ახერხებ...
  მარიამ, თითქოს ესროლა, დაამატა:
  წინააღმდეგ შემთხვევაში, ჯაჭვი შემოგარტყამთ თქვენ!
  კიდევ ერთმა გოგონამ მატრენამ, ასევე ძალიან ლამაზმა, პიონერ სერიოჟკასთან ერთად, მოამზადა ნაღმი მავთულზე. ორმა გააბიჯა... ეშმაკური ბუგერი "ვეფხვის" -2-ის მუხლუხში ჩაცოცდა. და როგორ აფეთქდება ეს გრძელლული გერმანული მანქანა.
  ქერა ბიჭმა სერგეიმ წამოიძახა:
  - ჩვენო რუსეთი, ვედრო გაქვს!
  და ძლივს მოასწრო გადახტომა, მოციმციმე, შავი, ჩამოშლილი ქუსლი ჩამოვარდნილი სახურავიდან.
  მატრიონამ ბიჭს კისერზე ხელი მოხვია და უთხრა:
  - Შენ ხარ ძალიან ჭკვიანი!
  პიონერმა გეზი ფრონტისკენ აიღო და ქალთა ბატალიონს შეუერთდა. ბიჭიც ძალიან კრეატიულია. მაგალითად, მან შექმნა თვითმფრინავები ფაშისტური თავდასხმის თვითმფრინავების ჩამოგდებისთვის. როდესაც Focke-Wulfs, ანუ TA-152-ები ამოდიან, წარმოუდგენლად ყრუ ღრიალი ისმის.
  გერმანელები ურტყამს ვაგნერის სიმფონიის თანხლებით. ასეთი დიდებული მელოდია.
  მატრიონა გაღიზიანებით ამბობს:
  - მაინც ცდილობენ ჩვენს შეშინებას!
  პიონერი ბიჭი პათოსით მღეროდა:
  - რუს მეომარს არ ეშინია სიკვდილის,
  ვარსკვლავური ცის ქვეშ სიკვდილი არ წაგვიყვანს!
  რადგან წმინდა რუსეთი მძიმედ იბრძვის,
  მე დავტვირთე ძლევამოსილი ავტომატი!
  მატრიონა, მაღალი, დაკუნთული გოგონა ფართო თეძოებით და მხრებით, ტიპიური გლეხი ქალია. საბრძოლო მოქმედებების დროს ტანსაცმელი დახეული იყო, ძლიერი ფეხები შიშველია, თმები ორ ნაქსოვი ნაქსოვი და ძლიერად მოფენილი.
  სერიოჟკა მხოლოდ თერთმეტი წლისაა, არასრულფასოვანი კვებისგან გამხდარი, ნაკაწრი და ჭუჭყიანი ბიჭი, შორტის გარდა. ბიჭის ბუნებრივად თეთრი თმა ნაცრისფერი გახდა, ხოლო ნეკნები თხელი, გარუჯული და ჭუჭყიანი კანიდან ჩანს. ფეხები საშინლად დაეცა და დამწვრობის, სისხლჩაქცევების, ბუშტუკებით. მართალია, ბედმა ბავშვი სერიოზული დაზიანებებისგან დაიცვა.
  მატრიონა მის ფონზე დიდი და მსუქანი ჩანს, თუმცა გოგონა სულაც არ არის მსუქანი, მაგრამ ძლიერი, გაწვრთნილი ხორცით ძვლებზე. უფრო მეტიც, შიმშილი საერთოდ არ იმოქმედებდა მის ლამაზსა და დიდ ფიგურაზე.
  გოგონა მძიმე ტანკსაწინააღმდეგო შაშხანიდან ისვრის. გერმანულ მანქანებს შუბლში არ ხვრეტენ, მაგრამ ტრასებზე შანსია.
  და მძიმე "ლომი", რომელმაც მიიღო მძიმე ასაფეთქებელი სავარძელში, დაიწყო კვამლის აფეთქება, როგორც მძიმე მწეველი.
  სერიოჟკა ბოროტებით მღეროდა:
  - სნეულმა ფრიცმა დაუფიქრებლად, სიგარეტს მოუკიდა შესასვლელში! რა თქმა უნდა, ის დიდ უბედურებაში ჩავარდა!
  მატრიონამ, დაკუნთული, გარუჯული ხბოები მოციმციმე, შიშველი, ლამაზი ფეხებით დაამარცხა ცეკვა. გოგონა მღეროდა:
  - ხატიდან წმიდა რუსი სახეები ციმციმებენ... ღმერთმა ქნას, ათასი ფრიც მაინც დაასველო! და თუ ვინმე ფაშისტებზე მეტად ზუზუნებს, არავინ, დამიჯერეთ, ამის გამო არ დაგმობს!
  შემდეგ მან გადატენა ტანკსაწინააღმდეგო თოფი და ისევ გაისროლა. გერმანელმა გადამზიდველმა კვლავ კვამლი ამოისუნთქა.
  გოგონას ბატალიონმა ფრიცს მნიშვნელოვანი ზიანი მიაყენა. მაგრამ მან ასევე განიცადა ზარალი. აქ ერთი გოგონა განახევრდა და სახე ისე გახდა, მიუხედავად მტვრისა, ფერმკრთალი.
  სტალინგრადის უმეტესი ნაწილი უკვე დაიპყრეს ნაცისტებმა, მაგრამ რაც დარჩა ქალაქს არ სურს დანებება და დანებება.
  ანიუტა ამასობაში "ვეფხის" გარღვევას ცდილობს. მძლავრი გერმანული მანქანა, გვერდით ყუმბარა მოხვდა, მაგრამ არ დაეცა. ტრიალებს ქვემეხის გასასროლად. გოგონა მიწაში და ნანგრევებში უნდა ჩავარდეს, რათა აწმყოს მიერ გამოთავისუფლებული აფეთქების ტალღამ არ გაანადგუროს.
  ანიუტა ჩურჩულით ჩურჩულებს:
  - დედა, მამა, ბოდიში!
  მარიამ ვეფხვს ყუმბარა ესროლა, რომელიც შუბლზე აფეთქდა. გოგონამ ჩაისისინა:
  - იმის შესახებ, რომ მსუბუქი სწავლება ზამთარში გაზაფხულზე... გამონაკლისის გარეშე ვიმეორებ, რომ ჰიტლერი ჭირის ნაძირალაა!
  ალა, ნაცისტების მხედველობა დაარღვია და მათზე წყალი აფეთქებით დაასხა, დაიძაბა:
  - კუბოში, ახლავე დავინახე ფიურერი! და მან საწყალ კაცს პირდაპირ თვალებში დაარტყა!
  წითურმა გოგონამ, ფაქტობრივად, შიშველი თითებით ტანკს ყუმბარა ესროლა. ლულას მოხვდა... აფეთქება მოჰყვა და "ვეფხვის" მუწუკი დაზიანდა.
  მშიშარა გერმანელმა აიღო და უკან დაიხია.
  ანიუტამ ნესტოებში ჩაისუნთქა:
  -ჩვენი, შენი არ დათმობს!
  მარიამ ტყვიით მოჭრა ჰიტლერელი დაქირავებული და მღეროდა:
  - და ბოროტმოქმედი არ ხუმრობს! ხელ-ფეხი, რუსულ თოკებს უხვევს! კბილებს გულში ჩასცქერის... ძირს სვამს სამშობლოს!
  ანიუტამ ჩაიცინა, ყეფა:
  - ველურად ყვირის ფიურერი, თავს იღრევს!
  გასროლით მარიამ დაამატა:
  -აბა, სიკვდილი აფხუკებს, ღრიან!
  კიდევ უფრო საშიში "შტუმრტიგერი" გამოჩნდა. ის ანადგურებს მთელ შენობებს და ბუნკერებს. უფრო მეტიც, ის არ უახლოვდება საბჭოთა ჯარების პოზიციებს. მანქანას გერმანელი ტყვიამფრქვევები ფარავს.
  ანიუტა ხედავს, რომ ფრიცის პოზიციებთან დაახლოება არარეალურია. მაგრამ ცაში Focke-Wulfs. ერთ-ერთი ასეთი მანქანა საბჭოთა პოზიციებთან უფრო ახლოს მიფრინავს. გოგოებმა მას ცეცხლი გაუხსნეს.
  ალა ისვრის ყუმბარას და გაბრაზებული ამბობს:
  - ღრმა სიკვდილში - არ არის პატიება!
  ამის შემდეგ გოგონა ავტომატიდან ბრუნს აძლევს. სწრაფად ბრუნავს უკან. შედარებით ახალი გერმანული ტანკი "პანტერა" -2 პატარა კოშკით და ქვედა სილუეტით სწრაფად ამოდის.
  რამდენიმე გოგონა გერმანულ მანქანას ყუმბარებს ესვრის. იგი, საჩუქრების მიღების შემდეგ, იყინება და ვერ ტრიალებს.
  ალა უსტვენდა და კისკისებდა:
  - ეს ახალი თავდასხმაა! ჩვენ მის პირს დავგლეჯთ!
  "პანტერა-2"-მ იღრიალა და გაისროლა თავისი უფრო ძლიერი იარაღი.
  ცეცხლის სვეტმა გაყო ჰაერი და მყისიერად გაათბო და ელექტროლიზა ატმოსფერო.
  ალამ ჩაიცინა, ჭურვები ნახევრად შიშველ გოგონას გადაურბინა. უსირცხვილო წითურმა წელზე მოხვია და თქვა:
  - და ნიუტონმა დაამარცხა მტრები, ჩამოაგდო უღელი ტახტიდან! ფრიცმა გამოაცხადა თავისი ნიუტონის კანონი!
  სტალინგრადი მთელი ხანძარში იყო ჩაფლული, როცა ცეცხლის ენები თითქოს ცახცახებდნენ ცას და ჭრიალებდნენ მეწამულ, ნარინჯისფერ და ალისფერ ნაპერწკლებს! და ყოველი ნაპერწკალი ჯოჯოხეთური ციხესიმაგრიდან გამოქცეულ მოჩვენებას ჰგავს.
  ანიუტამ, ჩამოაგდო გერმანელი მებრძოლი, ცისფერი თვალები აანთო და მღეროდა:
  -რას წუწუნებ ცუდი მოხუცი? დამიჯერე, მხოლოდ ფსიქიატრიული საავადმყოფო გტირის!
  მარია მღეროდა საგალობელში, ესროლა ნაცისტებს:
  - რა კარგია ბალახზე დაწოლა და ფრიცს თავზე დარტყმა! მოაწყვეთ ფიურერს ნაყენი და გაუგზავნეთ ტყვიები ავტომატიდან!
  გოგონამ ველურად ჩაიცინა და მუცლიდან ზურგზე გადავიდა. ფეხებიანი ველოსიპედი გავაკეთე. ყუმბარა აფრინდა. მფრინავი Focke-Wulf, რომელმაც მიიღო ნამსხვრევები მუცლის ქვეშ, სწრაფად ავიდა მაღლა. ჩანს, რომ ბასრი ფრაგმენტები დაჭრეს. ფაშისტურ არსებას ცეცხლი წაეკიდა და გატეხილი ფრთების ნატეხების დაკარგვა დაიწყო.
  ანიუტამ დაინახა, თუ როგორ კარგავდა ფოკე სიმაღლეს, დაიყვირა:
  - ეს სემაფორია! ნაჯახი კიდია ბორტზე!
  გერმანული თვითმფრინავი აფეთქდა და ნამსხვრევები ცის ყველა შორეულ კუთხეში მიმოფანტა. და სად წავიდა ფაშისტური ტუზი. ბოლო შემობრუნება გავაკეთე. ჯალათი ფერფლში წავიდა და არა მფრინავი!
  მარიამ დაცემინება, მტვერი მიფანტა და თქვა:
  - Ყოფნა არ ყოფნა? ეს არ არის კითხვა!
  ალამ ისევ ესროლა შუშის ნაჭერი ფეხით, ისე რომ, თვალი დაარტყა, ფრიცზე გამოვიდა, თავის უკანა მხარეს:
  - მე სატანკო არმადა ვარ! და მკურნალობა გჭირდებათ!
  გერმანელები და მათი თანამგზავრები ცდილობდნენ წინსვლას და ყუმბარებს უყრიდნენ მათ წინ. გოგონების წინააღმდეგ ასეთი ტაქტიკა არ გამოდგება. აქ სერიოჟკამ განალაგა კატაპულტი და როგორ ურტყამს იგი მტერს საპასუხოდ.
  პიონერმა ბიჭმა დაიყვირა:
  - თოვლის ბაბუა ჰიტლერს პირს ატრიალებს!
  კატაპულტის მუხტმა, რომელიც ნაცისტების ბრბოში შეაღწია, აიძულა ისინი გაფანტულიყვნენ და ამავე დროს ჰაერში გადატრიალდნენ. ფრიც დაეცა და გატყდა კედლების ნანგრევებს.
  ტანკი "ვეფხვი" -2, რომელმაც წონასწორობა დაკარგა, "ლომს" შეეჯახა. ო, ლევა, სად არის შენი საშინელი სახელი?
  ანიუტამ გაიცინა და უპასუხა:
  - კარგი რა, სერიოჟკა!
  ბიჭი აგრესიულად იღრიალა.
  - პიონერი ყოველთვის მზადაა!
  გოგონა-კაპიტანმა ისევ ლურსმანი დაიწყო. მატრიონამ კი სერიოჟკას ვიწრო ფეხი აკოცა, რა მძიმე აქვს! გასაკვირი არ არის, რომ ბიჭს არ ეშინია ხანძრის გავლით.
  მარიამ გალობაში თქვა:
  - ახალგაზრდობა კარგია - სიბერე ცუდია!
  ალა, ეს მხიარული წითური, დათანხმდა:
  სიბერეზე უარესი არაფერია! ეს მართლაც ყველაზე ამაზრზენი მდგომარეობაა!
  და გოგონამ გადატრიალება გააკეთა. მან ერთი წუთით წარმოიდგინა ამაზრზენი ბებიები. არა, არ შეადაროთ, მოხუცი ქალი გოგოს. და რა სილამაზეა, სუსტ სხეულებში.
  ალაჰმა აიღო და მღეროდა:
  - მიედინება წელიწადის შემდეგ, წლები ქარავანში,
  მოხუცი ქალი ნაღმტყორცნებში ასხამს ჰენას...
  და რაც შეეხება ჩემს სუსტ ფიგურას,
  არ მესმის, როგორ წავიდა ახალგაზრდობა!
  ანიუტამ თვალები ააფეთქა, გერმანელი საზარდულის არეში დარტყმით ჩამოაგდო და შენიშნა:
  -არა! და მაინც, ომში არის ასეთი ხიბლი - დარჩე სამუდამოდ ახალგაზრდა! ყოველთვის მთვრალი!
  მატრიონამ კატაპულტს ახალი მუხტი დაუდო. ეს არის რაღაც კარგი ნაღმტყორცნების მსგავსი. გოგონამ ჩაისისინა:
  - არ გაიაროთ, მაგრამ გაიარეთ!
  სერიოჟკამ წვრილი, მაგრამ მოხერხებული ფეხი აირია და ყეფა:
  -ფრიცის სახე!
  და ყუმბარა, აფეთქების პაკეტთან ერთად, მთელი ძალით გაფრინდა ნაცისტების პოზიციებზე.
  დიახ, სტალინგრადი მათ არ მიუციათ. ივნისის ბოლოდან მესამე თვეა, თავდასხმა გრძელდება, მაგრამ ქალაქმა ყველაფრის აღება ვერ შეძლო. ფრონტის სხვა სექტორებში ნაცისტებმა წარმატებას მიაღწიეს, მაგრამ არა ამაში.
  ანიუტამ ისროლა პისტოლეტიდან და იღრიალა:
  - ყველაფერი შეუძლებელია, ხდება შესაძლებელი... არ არის საჭირო სამყარო ძალიან გაართულო!
  და მოხვდა მოტოციკლის ბენზინის ავზს. მანქანა აფეთქდა და ცეცხლოვანმა ქარმა გაანათა კვამლისფერი პეიზაჟი. გერმანელი კი ცეცხლოვანმა თათმა გაანადგურა.
  გოგონას კაპიტანმა შესძახა:
  - ბოროტების მოკვლა მიყვარს! და ეს არის უმაღლესი სიკეთე!
  მარიამ ატყდა გერმანელები აფეთქებით და ატყდა:
  - მოდი, მაყვალი ვითამაშოთ!
  ალამ ცეცხლი გახსნა, უფრო სწორად. შუბით დაფარულ ნანგრევებზე რამდენიმე შავკანიანი დარჩა:
  - მოკალი მტერი! - ჩაიჩურჩულა გოგონამ.
  მარია მხიარულად მღეროდა:
  - ჰიტლერი ტუჩსაცხით რომ დავხატე, მაინსტეინი თმის ლაქით, პრინცესას ტყვეობაში ჩაგაგდებ, ერთგული ძაღლი დაგღეჭავს!
  ანიუტა, გასროლით, აჩურჩულა:
  - საღამოს მოდი, ადოლფ, ჩამოიხრჩო... თავი დაანებე! მოდი საღამოს, იფრინეთ გირფალკონივით - ნაცისტებს მაგრად აჯობეთ!
  მარიამ გაბრაზებულმა თქვა და ჩაფხუტი ჩამოაგდო ქარიშხლის თავზე:
  - Ჩვენ შეგვიძლია! და ჩვენ გავაკეთებთ!
  "ლენინის" ბატალიონის გოგონებმა შეაჩერეს უცხოური ჯარების წინსვლა. ფრიცმა წინ წაიწია, ფაქტიურად გვამებს კოსმოსში აგდებდა. არ უშველა არც ტანკმა "ლევმა", რომლითაც იმედები ამყარეს. აქ არის აპარატის მოდიფიკაცია 150 მმ იარაღით.
  ალა მოშიშვლებულ ძუძუს წვერზე მიკრულ ქვას ურტყამს. გოგონას ისეთი ლამაზი და სავსე მკერდი აქვს. გოგონა ყუმბარას ფეხით ისვრის. ფეხი მკლავზე ძლიერია და სროლა უფრო შორს მიდის.
  "ლომმა" მუხლუხში უფსკრული მიიღო და გაჩერდა. გასროლა მისი ძლიერი პირიდან. წუწუნი და ნგრევა.
  ალლაჰი აფურთხებს ამბობს:
  - რუსი მეომარი ტკივილისგან არ ღრიალებს!
  და გოგონა ისევ ისვრის. და ის ამას ძალიან კარგად აკეთებს. კოშკიდან გადმოხრილი ფაშისტი უკან ეცემა.
  წითური, თითქმის შიშველი გოგონა ამბობს:
  - ტყუილად სჯერა მტერს, რომ მან მოახერხა რუსების გატეხვა! ვინ გაბედავს, ბრძოლაში თავს ესხმის, მტრებს სასტიკად დავამარცხებთ!
  და ალა ატრიალებს პრესის კუნთებს, რომელიც მას ძალიან აქვს ამოტვიფრული.
  ოჰ, რა ლამაზები არიან გოგოები! არცერთი მათგანი არ მინდა მოკვდეს.
  ეკატერინა გაიქცა... ძალიან ლამაზი გოგო, ფუმფულა, ჭაღარა თმით. ის როგორღაც ახერხებს მათ რაიმე სახის წამალს წაუსვას, რომ არ დაბინძურდეს.
  გოგონა ძალიან ლამაზია, ვენერას ფიგურით, მხოლოდ უფრო ტონიანი და ჭედური. ტანსაცმელი მასზე, მხოლოდ ბიუსტჰალტერი და ტრუსი. ყველაფერი დანარჩენი უკვე მოწყვეტილია. მაგრამ რა მოხდენილი აქვს ფეხები! ეს არ არის გოგონა, არამედ სრულყოფილების ბეჭედი, სილამაზის გვირგვინი.
  ის მოძრაობს განსაკუთრებულად, როგორც ციყვი. შიშველი ფეხები და ციმციმი და ქუსლები გასაკვირი რჩება სუფთა. ეკატერინა ისვრის და ფაშისტს მკერდზე წყლული უჩნდება.
  გოგონა ამბობს:
  - სამშობლოს ერთგულება უმაღლესი სიტყვაა!
  ალაჰმა თქვა სიცილით:
  - ბიუსტჰალტერი გაიხადე და ჩემნაირი შორტებში დარჩი!
  ეკატერინემ თავი უარყოფითად გააქნია.
  - ეს არ არის მიზანშეწონილი!
  ალამ თეძოები შეარხია, სწორად გაისროლა და იმღერა:
  - რაღაც კომსომოლის წევრი გახდა უჩვეულო! ასე შიშველი მკერდით სიარული ძალიან უხამსია!
  ეკატერინემ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - ფრიცს სიხარული რატომ მოუტანე, შეხედე ჩვენს სილამაზეს!
  ალაჰმა მტკიცედ უპასუხა:
  - ჩვენი სილამაზე მომაკვდინებელია!
  კატიამ ჩაიცინა და გაისროლა TA-200-ზე. ნაცისტურ მანქანას ცეცხლი გაუჩნდა. და ლამაზმა ქერამ დაიყვირა:
  -სიკვდილი ბოროტებას!
  ალაჰმა გაიცინა.
  - და ცხოვრება კარგია!
  ეკატერინამ დაინახა, რომ გერმანელი ვარდებოდა, იღრიალა:
  - ეს არის უმაღლესი ღირებულება! არ იფიქროთ, რომ ნაცისტებმა გაიმარჯვეთ!
  ალაჰი იმღერებს:
  - გამარჯვების მოლოდინში! გამარჯვება ელის... ბორკილების გაწყვეტის მსურველებს! გამარჯვების მოლოდინში! გამარჯვების მოლოდინში! ჩვენ შევძლებთ ნაცისტების დამარცხებას!
  ლამაზი გოგოა და შიშველი მკერდი უკანკალებს. კარგია შიშველი ტანით სიცხეში, რომელსაც ცეცხლი აძლიერებს.
  ანიუტა ახლა ბევრად უფრო მტკიცედ გამოიყურებოდა. მან ესროლა ფრიცს ავტომატით და ყეფა:
  - კასტრაციას გაგიკეთებ!
  და მართლაც ნაცისტებმა მიიღეს სასიკვდილო საჩუქრები და კუბოები! და გოგონამ აჩვენა ფიგურა, მოდით ავაშენოთ შიშველი ფეხის თითები. და ბულბული-ყაჩაღივით უსტვენდა. და ქვედა კიდურების თითებით.
  გოგონა კაპიტანი ძალიან ჭკვიანია. და ცქრიალა. და საერთოდ არ არის სასტიკი. მასაც ხანდახან ეტკინება მტრის ჯარისკაცები, რომლებსაც შეიძლება ჰყავდეთ შვილები, რომლებიც გარდაცვლილ მამებს ატირებენ.
  თუმცა, ანიუტა ასეთ აზრებს აშორებს საკუთარ თავს, მათგან ტირილი უნდა იფეთქოს. მაგრამ რუსები არ იყვნენ გერმანელებთან მისულები გასაძარცველად და მოსაკლავად. არა, ეს გერმანელები არიან და მთელი მსოფლიოდან უცხოელთა მთელი აგრესიული შეკვრა რუსულ სივრცეში შეიჭრა.
  ანიუტა გადაჯვარედინა და ფრიცს ესროლა, რომელიც ცდილობდა ჩუმად მიახლოებოდა რუსი ფრიცის პოზიციებს... ტყვიით ამოვარდნილი თვალი და ტვინი გაუჟონა.
  გოგონა-კაპიტანმა გაიცინა და მახვილგონივრული თქვა:
  - პირდაპირ თვალი თვალში, თავით!
  ანიუტამ ზუსტად ესროლა და მოტოციკლს მოტოციკლი დაარტყა. მანქანამ ნგრევა დაიწყო და ავტომატი გაფრინდა, რამდენჯერმე გადატრიალდა. შემდეგ მისი მუწუკი ნანგრევებში ჩაიძირა.
  გოგონამ თავისი შიშველი, მტვრიანი ძირი ნანგრევებზე დაასხა. და მან ისევ დაუმიზნა. მისი მხიარული, ახალგაზრდა სახე საკმაოდ გაღიმებული იყო. გოგონა მღეროდა:
  - არა, ჩვენ ვუთხარით ფაშისტებს, ჩვენი ხალხი არ შეეგუება, რომ რუსულ სურნელოვან პურს ფორდი ერქვას!
  მარიამ ძალიან ზუსტი დარტყმა გააკეთა, საიდანაც ფოკ-ვულფი დაიწვა და ჭიკჭიკებდა:
  ნაძირლისთვის, რა თქმა უნდა, არჩევანი ნათელია,
  დოლარის სანაცვლოდ, ის მზად არის ღალატოს რუსეთის ...
  მაგრამ რუსი კაცი ისეთი ლამაზია
  რომ მზადაა სამშობლოსთვის სიცოცხლე გასცეს!
  გოგონამ სალტო გაიკეთა და ნაცისტებს ლეღვი აჩვენა და გადაატრიალა და ტყვიები არ შეხებია სილამაზეს.
  ალა გამოჩნდა, ამ ლამაზმანმა, თითქმის შიშველმა და ეშმაკივით მოღუშულმა, ორი ფეხით ყუმბარა ერთბაშად ესროლა. და მან შეამოწმა:
  - რა მაქვს... ფრიც მახვილ მხარეს!
  მატენამ შეასწორა ალა:
  - მკვეთრი, გვერდით და არა ბასრი!
  გოგონამ ჩაიცინა და საზამთროს მკერდი შეაძვრინა და ყუმბარა აფეთქებული შეკვრით ყუმბარის გამოყენებით გაისროლა. "ვეფხვს" მუწუკში მოხვდა და ეს მრუდე ნამუშევარი აირიდა.
  ამის შემდეგ ნაცისტური არსება უკან დაიხია. ცეცხლში ჩავარდნილი კუსავით დაიწყო სეირნობა.
  ანიუტა მღეროდა და მხიარულად მიკრავდა:
  - და "ვეფხვი" უკან იხევს და გერმანელები იმალებიან!
  ქალწულის ბატალიონი მანევრირებას ახდენდა თავდასხმის, საჰაერო დარტყმების და მძიმე იარაღის ქვეშ. აქ რეაქტიული ბომბდამშენები მოხვდნენ, გატეხილი, წითლად ცხელი ციცაბოები ავიდა ცაში. და ქვებს ცეცხლი ეკიდა. საბედნიეროდ, არცერთი გოგონა არ მომკვდარა, მაგრამ კაცები წავიდნენ შემდეგ სამყაროში - რომლებიც არც თუ ისე ბოდიში! და სულები დაფრინავენ - ზოგი სამოთხეში, ზოგიც ჯოჯოხეთში! იქ, სადაც ჩანგლებიანი ეშმაკები უკვე ელოდებიან მათ, ვისაც არ სწამდა იესო.
  ალა გაბრაზებულ მეომრებს შორის ყველაზე სექსუალურია: აბა, შეუძლიათ ნაცისტებს თავიანთი "შტურმტიგრიდან" ესროლონ საბჭოთა ჯარების პოზიციებს და მოკლან წითელი მეომრები?
  . თავი #7
  გოგონამ შიშველი ფეხებით ხელყუმბარა აიტაცა და სალტოების კასკადებში ტრიალებდა. და ტრიალებს უფრო და უფრო სწრაფად. შემდეგ კი, მთელი ძალით, მან სიკვდილის საჩუქარი ჩააგდო შტორმტიგერის ფართო მუწუკში. მზეთუნახავის შიშველი, გარუჯული ფეხები აციმციმდა და ყუმბარა ფართო მჭიდში ჩაფრინდა. და მძლავრი მანქანა ჯერ დაიხრჩო, შემდეგ კი შევარდა. ორი "სამეფო ვეფხვი", რომლებიც "შტურმტიგერის" გვერდებზე იდგნენ, ზევით გადმოყარეს და სხვადასხვა მიმართულებით გაიფანტნენ. გორგოლაჭები გამოგლიჯეს და დაცვივდნენ, დედოფლის გატეხილი ყელსაბამივით დაფრინავდნენ.
  აფეთქების ტალღამ ალა გადააგდო და გოგონა თავდაყირა გაფრინდა. და იგი გადაბრუნდა, შეძვრა და დააგდეს. მაგრამ ლამაზმანი მაინც დაეშვა, მკვეთრი ნანგრევები და დამსხვრეული ქვები შიშველ ძირებში ამოთხარეს. გოგონას ტკივილები აწუხებდა და ფეხის გულზეც კი წვერი გაუხვრიტა.
  მაგრამ ალამ იპოვა ძალა, წამომდგარიყო და ეყვირა:
  - ნაცარში იქნებით ფაშისტები!
  ანიუტა და სხვა გოგონები ფეთქებადი ტალღის შედეგად გადმოაგდეს და ოდნავ გაანადგურეს კიდეც. მაგრამ არცერთი ლამაზი მეომარი არ მომკვდარა. გოგონებს ქარიშხალი და კარგად გამიზნული ცეცხლი შეხვდნენ. ნაცისტების და სსრკ-ს ალყაში მოქცეული სხვა აგრესიული მწერების ჩახშობა.
  მარია დიდი ენთუზიაზმით მღეროდა:
  - და როცა უფლის საყვირი წაგვიყვანს ბრძოლაში, ჩვენ ვიმეგობრებთ კომკავშირელებთან! და იეჰოვას ნებით, მე ვიქნები ზეციურ მოწოდებაზე!
  ალა, რომელიც აშორებდა სისხლში ძირებიდან მტვერს, მღეროდა:
  - ლენინ, პარტია, კომსომოლი! ჩვენ ფიურერს საგიჟეთში ვგზავნით!
  გოგოებმა ყრუ სიცილი დაიწყეს და სერიოჟკამ შეშფოთებითა და გაღიზიანებით თქვა:
  - და ჩემი კატაპულტი არ არის ისეთი ზუსტი, როგორც ალას შიშველი და ძლიერი ფეხები!
  მატრიონამ, მკლავის კუნთები მოხვია, თქვა:
  - არაუშავს! შენ ისევ ფიქრობ. რამე მაგარია!
  ფრონტის ხაზიდან დაბრუნებულმა ვედმაკოვამ სასწრაფო ზარი მიიღო ვლადივოსტოკში. უზარმაზარი დანაკარგები განიცადეს და თითქმის ალყა შემოარტყეს ხაბაროვსკს (ამურთან კომუნიკაცია შენარჩუნდა ამურის მეშვეობით), იაპონელებმა შეაჩერეს ჯარები გადაჯგუფებისა და შესავსებად. სულ მცირე ას მილიონ იაპონიას, კიდევ სამოცდაათი მილიონი მანჯურიითა და ტაილანდით შეეძლო ქვეითების უხვად გადაყვანა. გარკვეული გაგებით, სსრკ-სთან ბრძოლა უფრო ადვილია, ვიდრე აშშ-სთან, რადგან ამ უკანასკნელთან საბრძოლველად საჭიროა ბევრი ძვირადღირებული გემი და არავითარ შემთხვევაში იაფი თვითმფრინავი. მაგრამ ქვეითები მსუბუქი და იაფფასიანი შაშხანებით და შმაისტერებისგან გადაწერილი ტყვიამფრქვევებით შეიძლება დიდი რაოდენობით მიწოდება! შვიდი წლის ასაკიდან ყველა იაპონელმა ბიჭმა იცის ავტომატის აწყობა და დაშლა! მხოლოდ, რა თქმა უნდა, დრო სჭირდება კუნძულიდან კონტინენტზე ჯარების გადაყვანას. და შევსების მიღების შემდეგ კვლავ გადადით საბჭოთა ტერიტორიაზე ღრმად!
  ზარის მიღების შემდეგ, ვედმაკოვა იმედოვნებდა, რომ საბოლოოდ მიიღებდა ახალ მებრძოლს და იბრძოდა ცაში. გოგონა ვლადივოსტოკში ემკაში გადაიყვანეს. პილოტი თავს ტერმინატორად გრძნობდა. თანამგზავრი, დიდი ასაკის მიუხედავად, ჭაღარა ბაბუა აღმოჩნდა, რომელსაც მხოლოდ სერჟანტის ზოლები ეცვა.
  მან ამაყად განაცხადა:
  - ოჰ, ახალგაზრდებო! და თქვენ იცით, რომ მე ვიბრძოდი იაპონელებთან ჯერ კიდევ მეფის დროს!
  ვედმაკოვამ დაეჭვებით იკითხა:
  - მართლა? ან იქნებ თქვენც მიიღეთ ჯვარი?
  ბაბუა ნაცრისფერ წვერს აქნევდა, აგინა:
  - არც ჯვარი, არც მედლები! ასე რომ, ერთი წელი და სამი თვე იბრძოდა რიგითი! როგორ ფიქრობთ, ყველას შეუძლია ტიტულების და მედლების მოპოვება? მითუმეტეს მეფის დროს, როცა წოდებრივი არ იყო ძალიან მოწონებული!
  ვედმაკოვა დათანხმდა:
  - დიახ, მეფის დროს იყო კლასობრივი უთანასწორობა! მაგრამ ახლა სხვა დროა. სხვათა შორის, როგორ ხარ იაპონელები! ანუ მტერი ძლიერი იყო?
  მოხუცმა უპასუხა და რკინის კბილები გამოსცრა:
  - სუსტი არა, თუმცა ჩვენი ბრძანება უფრო ჭკვიანად რომ ყოფილიყო, პორტ არტურსა და მანჯურიას არ დათმობდნენ! ისინი არ არიან ისეთი ძლიერი მტერი.
  ემკა ნელა მიდიოდა, გზა ბომბებითა და არტილერიით გადიოდა. საუბარი იყო შესაძლებელი.
  ვედმაკოვამ ცოტა უფრო ჩუმად ჰკითხა:
  - და რა იყო ჩვენები უფრო ძლიერები?
  მოხუცმა ხმამაღლა, თითქოს საათის მექანიზმიანი სათამაშო ყოფილიყო, რამდენჯერმე დაუქნია თავი:
  - გარკვეულწილად კი! მაგალითად, იაპონელებს ჩვენზე ოცჯერ მეტი პოლიგონი აქვთ. სანამ ფრონტზე გამგზავნიდნენ, მხოლოდ სამ პოლიგონზე ვმონაწილეობდი. შემდეგ კი ხუთი გასროლა. თუმცა, ცეცხლსასროლი იარაღით ვერ ვიტყვით, რომ იაპონელებზე უარესები ვიყავით. და ეს იმის მიუხედავად, რომ ისინი ხაკის ფორმაში იყვნენ, ჩვენ კი თეთრი ხალათები გვეცვა. ბუნებრივია, მას შემდეგ რაც მივიღეთ სამხედრო გამოცდილება. იაპონელებს გაცილებით ნაკლები შესაძლებლობები აქვთ სამხედრო საქმეებში, ვიდრე ჩვენთან, მიუხედავად ხანგრძლივი მომზადებისა. მაგრამ მათი თოფები ბევრად უფრო ზუსტად ურტყამდნენ, ვიდრე ჩვენი მოსტინას კლუბი.
  ვედმაკოვა დათქმის გარეშე დათანხმდა:
  - Კი, რა თქმა უნდა! ამაში მართალი ხარ! იაპონელები, ისევე როგორც გერმანელები, დიდ ყურადღებას აქცევენ ბურღვას.
  მოხუცმა თავი დაუქნია.
  - Პირიქით! ნაკლებად სავარაუდოა, ვიდრე გვაქვს მეფის არმიაში! ისე, თუ ჯერ კიდევ პირველ მსოფლიო ომამდე დაიწყეს ჯარისკაცების უკეთ მომზადება და ფორმა მაინც გამოიცვალეს, მაშინ... ჯარი კი არა, მტკიცე ნაბიჯია!
  ვედმაკოვამ ბოროტების გარეშე შენიშნა:
  - ომამდე ჩვენც დიდ ყურადღებას ვაქცევდით აღლუმებში სიარულს! ეტყობა, ჭკვიანი სხვის შეცდომებზე სწავლობს, სულელი - საკუთარზე, ვინ საერთოდ არ სწავლობს, ვინ?
  ბაბუამ შენიშნა:
  - სწავლა დროთა განმავლობაში მოდის! მაგრამ მიწოდებით, ზოგადად, სრული ბლოკირება გვქონდა. არც იარაღი, არც ტყვია! ხშირად შიმშილობდნენ, ჯარისკაცები ავადდებოდნენ - წამლები არ იყო! ტიფისა და სხვა სისაძაგლეებისგან უფრო მეტი ადამიანი დაიღუპა, ვიდრე იაპონური ტყვიებისგან. ისეთი ცუდი ომი იყო. კუროპატკინი იდიოტია! არც შემოვლითი გზა, არც შენიღბვა, ის პირდაპირ ტყვიამფრქვევის ქვეშ ჩააგდო სანგრებში. ქვემეხის საკვებად ვიყენებდით. ეს ყველაფერი ძალიან ცუდად დამთავრდა. როგორც იტყვიან, ძლივს ავიწიე ფეხები. მართალია, მე შემიძლია საკმაოდ ვიამაყო იმით, რომ ტყვეობას გადავურჩი! ისევე როგორც დაჭრილი!
  გოგონამ, დაინტერესებულმა, ჰკითხა:
  - და თავად იაპონელები გახდნენ უკეთესი თუ უარესი! მათი საბრძოლო თვისებების მიხედვით.
  მოხუცმა ჯერ სიგარეტს მოუკიდა და მხოლოდ მაშინ უპასუხა:
  - ამაზე ობიექტურად მსჯელობა რთულია. შეიცვალა ჯარები, გამოჩნდა ტანკები, თვითმფრინავები, ავტომატები. გემები პროგრესის თვალსაზრისით არც ისე შეცვლილა, ისევე როგორც იარაღი. მაგრამ ბრძანების სისულელე უცვლელი დარჩა, ასე რომ გააფუჭეთ, შეტევა ვლადივოსტოკზე!
  ვიჩერს მწვანე თვალები გაუბრწყინდა.
  - ამის გამართლება არ არსებობს!
  მოხუცი დათანხმდა.
  - და არ შეიძლება! მათ ხომ იცოდნენ, რომ მტერი ამზადებდა ხრიკს და ამაზე რეაგირება არ იყო! თითქოს დაყენებული. მაგრამ პინდოსთან ზავი აშკარა ნიშანია იმისა, რომ ძლიერი დარტყმა მოჰყვება.
  ვიჩერმა ჩაიცინა.
  - პინდოსთან?
  ბაბუამ დაადასტურა:
  - დიახ, ასე ეძახიან ახლა ამერიკას და ბრიტანეთს! სახელი მომდინარეობს სიტყვიდან "მოპარვა", ანუ მოპარვა. და ეს არის პარაზიტული ქვეყნები, ქურდები, რომლებიც სისხლს სწოვენ მათ, ვინც დუმდა და სუსტია!
  პილოტმა წითელი თავი დაუქნია:
  - აი, გეთანხმები!
  მოხუცი ამტკიცებდა:
  - დამეთანხმებით, რომ ჩვენი ბრძანება იდიოტები არიან და თუნდაც მოღალატეები! ასე რომ, შეცვალეთ ჩვენი ფლოტი, უარესი ვიდრე პინდოსი!
  ვედმაკოვამ გააპროტესტა:
  "იქნებ არ ეგონათ, რომ იაპონელები ასე სწრაფად დაარტყამდნენ. საერთოდ, შორეული აღმოსავლეთი დასასვენებელი ადგილი იყო და აქ მშიშრები და ზარმაცები დასახლდნენ. ბოლოს და ბოლოს, ჯარში არ უნდა იმუშაო, როგორც მუშა ან კოლმეურნე უკანა მხარეს, მაგრამ კარგ რაციონსა და ხელფასს იღებ. მეორე მხრივ, თქვენ არ რისკავთ თქვენს სიცოცხლეს შორეულ აღმოსავლეთში მსახურებით. დიახ, სამოთხე ლოფერებისა და მშიშარებისთვის.
  მოხუცმა უპასუხა:
  - არც ისე ცუდად იბრძვიან ჯარისკაცები და ოფიცრები. აქ არის ხაბაროვსკი, ჯერ კიდევ არ არის გავლილი.
  ვედმაკოვა დათანხმდა:
  - რუსი მეომარი, განსაკუთრებული მეომარი! მაგრამ როგორც ბრუსილოვმა თქვა: ჩვენი ჯარისკაცები ჩინებულები არიან, ოფიცრები - კარგები, გენერლები - უღიმღამოები, მეფე კი - სრულიად ცუდი!
  ბაბუამ უკმაყოფილოდ დაიღრიალა:
  - ჩვენი მეთაური რომ არა კუროპატკინი, არამედ ბრუსილოვი ყოფილიყო: ჩვენ გავიმარჯვებდით! ვაი, გადაწერილი იყო! უნდა ითქვას, რომ ცარის დროს რუსი გენერლები უფრო დაპატარავდნენ: სუვოროვის დროს იყო გამოჩენილი გენერლების მთელი გალაქტიკა! არადა, სტალინი ქართველია, მაგრამ როგორც ამბობენ ქართველები...
  ბაბუამ შეაწყვეტინა ვიჩერს:
  - ფრთხილად იყავით ასეთ განცხადებებთან! ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ მოხვდეთ სპეციალურ განყოფილებაში! თუმცა, ჩემთვის სტალინი სულაც არ არის გენიოსი! და მაგალითად, თებერვალში გამოტოვებული ხაზის დარტყმა ამას ადასტურებს! სხვათა შორის, გავიგე, რომ 1 მაისს მოსკოვში საბჭოთა საჰაერო თავდაცვა უძლური იყო და ათასობით საბჭოთა მოქალაქე დაიღუპა!
  მოხუცმა შენიშნა:
  - მადლობა აშშ-ს და ბრიტანეთს! ვერმახტს ახალი თვითმფრინავები მისცეს! მეტიც, გავიგე, რომ იყო მასობრივი დივერსია, რის გამოც იაკები ჰაერში დაიშალნენ! და ეს არის სრულიად ახალი Yaks!
  ჯადოქარმა თავი დაუქნია.
  - გავიგე ამის შესახებ! მართლა სირცხვილია! მაგრამ იმედი მაქვს დამნაშავეები დაისჯებიან და პრობლემა მოგვარდება!
  ბაბუამ თავი დაუქნია, შემდეგ უცებ თქვა:
  - მთავარი პრობლემა ჩვენს თავშია! ერთგვარი საბჭოთა მენტალიტეტი! მცდელობა, გადააქციოს ადამიანი ძაფად, ჩვეულებრივ მონად!
  ვედმაკოვა არ კამათობდა. იგი შეჩერდა, ფანჯრიდან უაზროდ იყურებოდა. ახლა სსრკ-ს დამარცხების საფრთხე გაცილებით ხელშესახები გახდა. აღმოჩნდა, რომ მოსკოვიც კი არ არის დაცული საჰაერო თავდასხმებისგან. ყოველ შემთხვევაში, მას არ აქვს საკმარისი საიმედო დაცვა, რომ გაუძლოს მასიური საჰაერო თავდასხმას!
  ისე, ომი ოდნავ განსხვავებულ ეტაპზე გადადის... მართალია, სტალინგრადის მახლობლად გამართულ ბრძოლებში გერმანელებსაც ჰქონდათ საჰაერო უზენაესობა, მაგრამ ამან არ მოიტანა სასურველი გამარჯვება! თუმცა, არც ისე დიდი, ფრიცს ჰქონდა უპირატესობა! ბოლოს და ბოლოს, ახალი საბჭოთა თვითმფრინავი რეგულარულად ჩამოდიოდა ფრონტზე! მაგრამ უნდა ითქვას, რომ პილოტებს შორის საბრძოლო მომზადების დონე ძალიან დაბალი იყო. დამწყებთათვის უმეტესობას არაუმეტეს 8 საათისა ჰქონდა ფრენა. ეს დიდი მინუსია, მით უმეტეს, რომ გერმანელებს ჩვეულებრივ 250 საათამდე აქვთ! თუმცა სტალინგრადის შემდეგ გერმანელებმა პროგრამა 150-მდე შეამცირეს, ახლა კი საწვავთან ერთად ბევრად გაადვილდა. თუმცა, დიდი რაოდენობით ახალი თვითმფრინავის გამოჩენა ფრიცს პრობლემას შეუქმნის.
  სხვათა შორის, გავრცელდა ინფორმაცია, რომ ჩამოგდებული ბომბდამშენების პილოტებს შორის, აშშ-ის რამდენიმე მოქალაქე ტყვედ ჩავარდა. რა არის ბოლო, გასაკვირი არ ყოფილა! Luftwaffe-ს არ ჰყავს საკმარისი პილოტები ახალი ბომბდამშენებისთვის, ამიტომ იყვნენ მოხალისეები!
  საინტერესოა, როგორ უპასუხებს ამას საბჭოთა სარდლობა? ბოლოს და ბოლოს, ბერლინის მოსაპოვებელი არაფერია? შორ მანძილზე სტრატეგიული ბომბდამშენები არ განვითარებულა სსრკ-ში, გარდა P-8-ისა. ბოლო თვითმფრინავი, რომლის სიჩქარე საათში 400 კილომეტრს აღემატება და შეიქმნა 1936 წელს, აშკარად მოძველებულია. გარდა ამისა, ბერლინში დარტყმის დროს ის მოძრაობს საჰაერო ესკორტის გარეშე და გერმანელებს შეუძლიათ მისი ჩაჭრა თავიანთი თვითმფრინავით. მათ ხომ უკვე აქვთ ძალიან კარგი რადარები, რომლებიც დააფიქსირებენ მფრინავი მასის მოძრაობას ბერლინისკენ. დიახ, და დრო სჭირდება ამ მანქანების საკმარისი რაოდენობის გამოშვებას გერმანიის წინააღმდეგ დარტყმისთვის. გერმანელები სუსტი ერი არ არიან და უყვართ ტექნოლოგია! ისინი თავად არიან ალბათ ყველაზე მოწესრიგებული და მაღალორგანიზებული ერი ევროპაში ან თუნდაც მსოფლიოში! ძალიან რთულია მარტო მოგება და მეორე ფრონტზეც კი არა სუსტი იაპონია.
  ამ სიტუაციაში საუკეთესო რამ არის მოკავშირეებსა და გერმანიას შორის სოლის ამოღება. მაგრამ როგორ გავაკეთოთ ეს? ბერიამ უკვე დაავალა, რომ ეს განეხორციელებინა ამერიკელებისგან მიღებული გამანადგურებლის გამოყენებით. კარგი პროვოკაცია შეიძლებოდა გამოსულიყო, მაგრამ ანას დრო არ ჰქონდა.
  როგორც ჩანს, ის არ არის დამნაშავე - რა არ არის ბედი, მაგრამ მაინც ღრღნის უსიამოვნო გემოს. თითქოს ერთი დღით ადრე რომ ჩამოსულიყო, ყველაფერი სხვანაირად იქნებოდა!
  თუმცა არ არის გამორიცხული! მაგრამ ბერიასგან შეკვეთის მიღებისთანავე ჩამოვიდა!
  ზოგადად, ლავრენტი პალიჩი პროვოკაციების ოსტატია. იაპონიამ შეუტია პერუს ნავსადგურს, მისი მონაწილეობის გარეშე!
  ფაქტია, რომ დოკუმენტები აშშ-ს შესახებ გეგმავს პრევენციული დარტყმების სერიის განხორციელებას ავიამზიდების გამოყენებით, მათ შორის პერუს ჰარბორზე დაფუძნებული, თითქოს შემთხვევით ჩავარდა ამომავალი მზის ქვეყნის დაზვერვის ხელში!
  გარდა ამისა, ამერიკელები სულელები არიან: მათ იაპონიის პროვოცირება მოახდინეს ომში, ბრიტანეთთან ერთად დააწესეს ემბარგო ნავთობისა და სხვა ნედლეულის მიწოდებაზე, მაგრამ ისინი თავად არ იყვნენ მზად ომისთვის!
  მართლაც, შეერთებულ შტატებს 1941 წელს არ ჰყავდა საკმარისი ძალები, განსაკუთრებით ტანკებში, იაპონიასთან ომისთვის. 1940 წელს მათ მხოლოდ 400 ტანკი ჰქონდათ, ხოლო 1941 წლის შესახებ ინფორმაცია საიდუმლოა, მაგრამ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მაშინაც კი იყო ათასზე მეტი! ასე რომ, ამერიკა ომში ავიდა, სრულიად მოუმზადებელი! ისე, იაპონია ასევე არ არის ძალიან შეიარაღებული. თუ მას ჰქონდა დაახლოებით ორნახევარი ათასი ტანკი და მსუბუქი, მაშინ, მაგალითად, საერთოდ არ არსებობდა შორეული ავიაცია!
  ასე რომ, ამომავალი მზის ქვეყნის ამერიკელი მამაცი მფრინავები არ დაბომბეს! და ისინი მხოლოდ ლიხში მოხვდნენ! ახლა კი მათ გადაწყვიტეს სსრკ-ის დაბრუნება, პირველ რიგში ეყრდნობოდნენ თავიანთ ქვეითებს, ოცნებობდნენ გაიმეორონ ცარ ნიკოლოზ II-ის დროინდელი წარმატება!
  Witcher მობეზრდა და იმღერა:
  რა რთულია ცხოვრება, უფალო, სამწუხაროდ,
  შენ თვითონ დადე ეკლის გვირგვინი!
  არა, თავი არ გამიბეროთ
  ახალი დღე პრობლემებს გვპირდება!
  
  ოცნებები მტვრად დაიმსხვრა
  სასტიკი ჭია ვნებით ღრღნის!
  და ტკივილი და მწუხარება შენს თვალებში
  რა შევიკავო, ხელისუფლებაში არავინაა!
  
  მაგრამ რა, ღმერთო, შეგიძლია
  კოლი თავად ავიდა გოლგოთის ჯვარზე!
  ბედნიერების შესახებ მოჩვენებითი ოცნებები
  ღრიალებენ და კვნესიან ქვრივის ტირილში!
  
  დედამიწაზე უარესი არაფერია, ვიდრე სამყარო,
  ომის ესკიზი მთელი სისხლია!
  ეთერის დამჭერი ქაფი,
  თქვენ არღვევთ ქსელს ერთდროულად!
  
  და თუ გინდა ჩემი სიცოცხლე
  მაშინ ჩამაგდე უფალო ჯოჯოხეთში!
  მე მაინც მიყვარხარ
  მიმდინარეობს, მე მჯერა ცვლილების!
  
  მე მჯერა, რომ ადამიანი
  შეუძლია გახდე უფრო სუფთა, უფრო მაღალი!
  რომ დასრულდება საუკუნის ტანჯვა,
  ჩვენ ვიქნებით როგორც ძმა უზენაესი!
  
  რას ვუბრძანებთ
  ვარსკვლავური ხომალდების სივრცეში!
  რომ ჩვენი მამაცი ჯარი
  უფრო ძლიერი ვიდრე კვაზარი ანათებს!
  
  ცხოვრება არასოდეს გაქრება
  და ყველა ადამიანი იქნება!
  წელიწადის დაუსრულებელი სხივივით
  უსაზღვრო და ნეტარი ასაკით!
  
  კომუნიზმი ხდება რეალური
  დამიჯერე იმაზე უკეთესი იქნება ვიდრე შენ ოცნებობდი!
  წინსვლა, ზევით, არა ქვევით,
  იყოს სიხარული - არა მწუხარება!
  ვედმაკოვამ დაასრულა სიმღერა და "ემკა" საბოლოოდ ჩავიდა ვლადივოსტოკში. პილოტმა ცნობისმოყვარეობით შეხედა ქალაქს. ვლადივოსტოკში ნგრევა შესამჩნევად გაიზარდა, ზოგიერთ შენობას ეწეოდა, ქუჩებში მუშაობდნენ ხანძარსაწინააღმდეგო ჯგუფები, იყო ბევრი მოზარდი ნიჩბებით, წვერებითა და სხვა ხანძარსაწინააღმდეგო კომპლექტებით.
  ბაბუამ შენიშნა:
  - მეფის დროს ახალგაზრდებიც შრომობდნენ, მაგრამ ღიმილისა და ენთუზიაზმის გარეშე! მიუხედავად იმისა, რომ შიშველი ენთუზიაზმით შორს არ წახვალთ!
  ვედმაკოვამ გააპროტესტა:
  - თუ ინდუსტრია არის ეკონომიკის ძრავა, მაშინ ენთუზიაზმი არის საწვავი მაღალი ოქტანური რეიტინგით!
  მოხუცმა გახარებულმა დაუქნია თავი.
  -კარგი შენ ამბობ გოგო!
  "ემკა" კომენდანტის შენობასთან გაჩერდა და ვედმაკოვა კინაღამ გამოვარდა. ძალიან უნდოდა ისევ თავის ფრთოსან ცხენზე ყოფილიყო.
  გოგონამ ოფისის კარზე დააკაკუნა, სადაც დღის წესრიგში იყო გაგზავნილი. ნამძინარევი ხმა მოჰყვა.
  - Შებრძანდით!
  ვიტჩერი შემოვიდა და ამაყად ისწორა მხრები. სავარძელში იჯდა კაცი NKVD პოლკოვნიკის ფორმაში. ასეთი მელოტი და უსიამოვნო ტიპი. მან პირქუშად ჰკითხა პილოტს:
  - Სრული სახელი!
  გოგონამ სწრაფად უპასუხა:
  -ანა პეტროვა ვედმაკოვა!
  პოლკოვნიკმა დაამატა:
  - სამხედრო წოდება?
  - საჰაერო ძალების მაიორი და საბჭოთა კავშირის გმირი! - ამაყად თქვა პილოტმა.
  პოლკოვნიკმა აიღო მიმღები და მოკლედ თქვა:
  - საჰაერო ძალების მაიორი ვედმაკოვა უკვე ჩამოვიდა!
  მერე გოგონას მიუბრუნდა.
  - Როგორ გრძნობ თავს? იმედია ჯანმრთელი?
  პილოტმა კბილები გამოსცა.
  - Თავს კარგად ვგრძნობ! მზად არის ლომივით საბრძოლველად!
  პოლკოვნიკმა თავი დაუქნია.
  - დიდი! ვფიქრობ, იაპონელები ამას დააფასებენ!
  გაისმა ხმაური, ჩექმების ხმაური და სპეციალური განყოფილების ექვსი რიგითი თანამშრომელი სპეციალური ფორმაში გამოწყობილი მამაკაცის თანხლებით ოფისში შეიჭრა. მან უბრძანა:
  - ხელბორკილი ამ ძუას!
  Witcher დაიბნა:
  - ეს კიდევ რა არის?
  პოლკოვნიკმა ყეფა:
  - და ეს! დაკავებული ხარ, მოქალაქე ვედმაკოვა! და ციხეში გამოგიგზავნით!
  სპეციალურ ფორმაში გამოწყობილმა მამაკაცმა გააფრთხილა:
  - ეს ქალი ძალიან კარგად იბრძვის! ასე რომ, იყავით ფხიზლად!
  ვიჩერმა გაიღიმა.
  - მე არ ვიქნები ჩვენი ვაჟკაცური ძალოვანი სტრუქტურების წარმომადგენლები! დაურეკე ბერიას და ეს გაუგებრობა ერთდროულად, განმარტე!
  პოლკოვნიკმა ზიზღით იღრიალა.
  -აი ბერიას ყურადღების გადატანა! გაგზავნეთ იგი ციხეში და ამას გამოძიება გაარკვევს!
  ჯადოქარმა თავი დაუქნია.
  - საბჭოთა კავშირის გმირი ვარ და გამოძიება, რა თქმა უნდა, გაარკვევს, მაგრამ ბერიასთან უფრო სწრაფი იქნებოდა! მინდა, რაც შეიძლება მალე ვიყო თვითმფრინავის სამართავთან!
  პოლკოვნიკმა ანუგეშა:
  - ომის დროს კარგა ხანს არავინ გაიყვანს! წაიყვანე იგი!
  ვედმაკოვა წინააღმდეგობის გაწევის გარეშე დადიოდა და მას მხოლოდ ოდნავ უბიძგა შემცირებული მოდელის ტყვიამფრქვევის ლულები, რომლითაც მათ დაიწყეს სკაუტების აღჭურვა. მერე შავ ძაბრში ჩამსვეს და წამიყვანეს. ანა პეტროვნა მშვიდი იყო, თავს დამნაშავედ არ გრძნობდა და NKVD-მ ალბათ იცის ბერიასთან მისი განსაკუთრებული ურთიერთობის შესახებ, ასე რომ ისინი ამას გაარკვევენ. ციხის მონახულებაც კი საინტერესოა. ნამდვილმა კაცმა შვილი უნდა გაზარდოს, ჯარში იმსახუროს და ციხეშიც იხადოს! ასე რომ, ალბათ, მეომარი! ბევრი ცნობილი ადამიანი იჯდა ციხეებში: სტალინი, ლენინი და ჰიტლერი!
  ციხე კომენდანტის კაბინეტიდან არც თუ ისე შორს იყო, ამიტომ ვედმაკოვა გამოიყვანეს და ეზოში შეიყვანეს. იქ ძაღლები სასტიკად ღრიალებდნენ, მეთვრამეტე საუკუნეში აშენებული დუნდულის ქვის კედლები მოსაწყენი და ნაცრისფერი იყო. გოგონამ უნებლიე მღელვარება იგრძნო, როცა შიგნით შეიყვანეს და დერეფნებში გაიყვანეს. აქ არის რეგისტრაციის ფანჯარა: მოვალეობის კითხვები:
  - სახელი, გვარი, პატრონიმი, სქესი!
  შემდეგ მოუხვიეთ მარჯვნივ კრამიტით მოპირკეთებულ ოთახში. იქ, მაგიდასთან, NKVD-ის ფორმაში და ტყავის წინსაფარში გამოწყობილი ოფიცერი იჯდა, მასთან ერთად ექიმი თეთრ ხალათში და ორი შუახნის ქალი, ხელებზე თხელი რეზინის ხელთათმანებით.
  ვედმაკოვას თანმხლებმა სადარაჯომა სწრაფი, ნავარჯიშები მოძრაობით მოიხსნა ხელბორკილები. ოფიცერმა უბრძანა:
  -გაიხადე!
  ვედმაკოვა გაოცდა:
  - Რა?
  ოფიცერმა მშვიდად გაიმეორა:
  -გავიხადე მეთქი! საჭიროა ჩხრეკა და პირადი შემოწმება!
  გოგონა გაწითლდა.
  მაგრამ აი კაცები!
  წინსაფარიანი ოფიცერი ყეფდა:
  - Შემიძლია დაგეხმარო! აბა, გადააგდე შენი ნაწიბურები მეძავ!
  ვედმაკოვა აკანკალდა, გაახსენდა, რომ დიახ, ციხეში მოთავსებისას პირადი ჩხრეკა სავალდებულოა და დაიწყო ტანსაცმლის გატანა. ქალებმა აიღეს იგი და გულდასმით გამოიკვლიეს ყველა ნაკერი. ტრუსებში დარჩენილი ვედმაკოვა შერცხვა, მაგრამ ოფიცერმა ყეფა:
  - და გაიხადე ტრუსი რძალო! ძებნა დასრულდება!
  რამდენიმე მამაკაცის თვალწინ დატოვებული სრულიად შიშველი (კოლონა, რომლითაც ის მოჰყავდა, გაუნძრევლად იდგა, ნებისმიერ წამს საბრძოლველად მზად იყო), გოგონა შერცხვა და ხელების დაფარვას ცდილობდა.
  ძლიერად ურტყამდნენ მას დუნდულოზე ჯოხით:
  - ხელები ნაკერებზე ძუ!
  ვედმაკოვა იკივლა, მაგრამ გაუძლო. როდესაც დაასრულეს მისი ტანსაცმლის გამოკვლევა და ჩექმები დახიეს, ოფიცერმა უბრძანა:
  ახლა შეამოწმეთ ეს თქვენთვის!
  ციხის მცველებმა თავიდან დაიწყეს. ხელთათმანიანი თითებით თმებს იჩეჩავდნენ, შემდეგ ყურებში ჩახედეს, თუნდაც ფანრით მილის გამოყენებით. ყურები რამდენჯერმე გამოწეული, მოხრილი და მოღუნული. შემდეგ ნესტოებში ჩაიხედა:
  - ხველა გთხოვ! ესე იგი, უფრო ძლიერი!
  გოგონას ცხვირი გაუტეხა. ამას მოჰყვა პირის ღრუს გამოკვლევა. საკმაოდ უსიამოვნო იყო, უხეში ხელები აჭერდა ენას, დროდადრო აშორებდა, მერე უფრო ძლიერად ათრევდა, კინაღამ აშორებდა კიდეც.
  ოფიცერმა ისაუბრა:
  - უფრო ფრთხილად უნდა იყო! ის შეიძლება იყოს ჯაშუში!
  ციხის მცველებმა დაიწყეს კბილებზე თითების დაჭერა და ამოწმებდნენ რაიმე შიგთავსს, რომელიც შეიცავდა მნიშვნელოვან ინფორმაციას. ვედმაკოვა თავს დამცირებულად გრძნობდა და აფურთხებდა; სსრკ-ს მის გმირს მეძავივით ეძებდნენ, არაფერი აკლდათ. შემდეგ ქალის ხელთათმანებულმა ხელებმა დაიწყეს გოგონას შიშველი მკერდის შეგრძნება. მათ გაანადგურეს იგი, იგრძნო სიტყვასიტყვით ყველა მილიმეტრი, ანათებდნენ ფანრის საშუალებით. გოგონას მკერდი მოღალატურად ადიდდა, ციხის მცველები უფრო და უფრო აჭერდნენ, შემდეგ კი ღრიალებდნენ:
  -არა! ის აქ სუფთაა!
  შემდეგ ჭიპი და თითები გამოიკვლიეს. ჭიპი უკან გამოწიეს, ასევე გადაუგრიხეს, რის შემდეგაც ნემსით გახვრიტეს. არანაკლებ ყურადღებით შეისწავლა თითები.
  - ახლა კი გინეკოლოგიური ძებნა! - უბრძანა ოფიცერმა.
  ციხის მცველებმა ბრძანეს:
  -მოიხარე და ფეხები გაშალე გთხოვ!
  ამას მოჰყვა ყველაზე დამამცირებელი, როცა ხელთათმანის ხელთათმანი, საკმაოდ უხეშად ჩაედო გოგონას წიაღში. ვედმაკოვა ტკივილისა და დამცირებისგან კვნესოდა. ხელი კი მკაცრად იშლებოდა გამოქვაბულში, სადაც ქალი ინახავს თავის ყველაზე ძვირფას საგანძურს, საიდანაც იგი მტკივნეულიც იყო და ტკაცუნიც. გოგონა ოდნავ შეკრთა და ოფიცერმა ბოროტად ჩაილაპარაკა:
  - შეძლებისდაგვარად ყურადღებით შეამოწმე! ბოლოს და ბოლოს, სწორედ ინტიმურ ადგილებში მალავენ, როგორც წესი, ჯაშუშები დოკუმენტებს და ზოგჯერ მცირე შენიშვნაც საკმარისია მნიშვნელოვანი ინფორმაციის გასარკვევად.
  ერთი ციხის მცველი მეორემ შეცვალა, რის შემდეგაც ჩხრეკა კიდევ უფრო მტკივნეული და უხეში გახდა. ვედმაკოვა მიხვდა, რომ მათ მხოლოდ მისი დამცირება სურდათ, ძებნა წამებად აქციეს.
  ანუსის გამოკვლევა არანაკლებ უხეში იყო, მეტიც, ნაწლავი გამოიყენეს და მსხვილი ნაწლავი. როგორც ჩანს, პილოტი მართლაც სერიოზული იყო. ამის შემდეგ, თითების, ფეხების და ფეხების შემოწმება წვრილმანი ჩანდა.
  თუმცა, ეს არ დასრულებულა, ოფიცერმა ბრძანა:
  -ახლა კუჭის რენტგენზე! ბევრი რამის გადაყლაპვა არ შეეძლო!
  ისე, არც ისე მტკივა. აქ ექიმი იყო, მან გულდასმით დაათვალიერა ყველაფერი, გულიც და ფილტვებიც. ბოლოს ნება მისცა:
  ის არის სუფთა და სრულიად ჯანმრთელი!
  ოფიცერმა გაბრაზებულმა იღრიალა:
  - სამწუხაროა, რომ მაინც დავხვრიტეთ! თუმცა, ნება მიეცით მან დაუკრა ფორტეპიანოზე!
  დამცირებისგან გაოგნებული მფრინავი ავტომატივით მორჩილად დადიოდა. ვიჩერს ხელები საღებავებით ასველებდა და ქაღალდზე საგულდაგულოდ აეჭიმა. შემდეგ მოჰყვა ყველანაირი გაზომვა, გადაღება პროფილში, სრული სახით. საკმაოდ დიდი ხნის განმავლობაში ისინი იძულებულნი იყვნენ შიშველი დგნენ, გადაეწერათ სხეულზე არსებული ყველა ნიშანი, ნაწიბურები და ხალები. ამის შემდეგ იგი ჩამოიბანეს ცივ შხაპში, რაც, სხვათა შორის, სსრკ-ში ჩვეულებაა, არამარტო პატიმრებისთვის, მათ ციხის ფორმაც გადასცეს.
  - ჩაიცვი ძუ!
  ხალათი, ფაქტობრივად, ჯვალოსანი იყო, შეკერილი და ციხის ნომრით ამოქარგული. მათ გოგონას ფეხსაცმელი არ მისცეს, როგორც ჩანს, ხალხის მტრებისთვის ზედმეტ ფუფუნებად მიიჩნიეს და ასე, ძლივს დაფარულნი, საკანში წაიყვანეს.
  ახლახან იყო მასობრივი დაპატიმრებები, ციხე გადატვირთული იყო და ზუზუნებდა. ვედმაკოვა ჩააგდეს ვიწრო გალიაში, სადაც უკვე ასზე მეტი ქალი იყო, ძირითადად ახალგაზრდა გოგონები სამხედროებიდან და მსახურებიდან. როდესაც მფრინავი საკანში შეიყვანეს, მან ნაბიჯი ვერ გადადგა, პატიმარმა მთელი იატაკი დაფარა. საკანში ძალიან ბნელოდა, ფანჯარა დაფებით იყო გადახურული, ჩახლეჩილი იყო და მძაფრი სუნი ასდიოდა, როგორც ჩანს, ვედრო დიდი ხანია არ ამოუღიათ.
  გოგოები ნახევრად შიშვლები იყვნენ, ზოგი კი სრულიად შიშველი, ტანსაცმელი წაიღეს. რამდენიმე მათგანი ბოდავდა და სასმელი სთხოვა. ჯადოქარი გაჩერდა და ჰკითხა:
  - ნაბიჯის გადადგმა არ შემიძლია! Სად უნდა წავიდე!
  - სად მოიტანეს და გაჩერდი! - ბრძანა სიბნელიდან, ალბათ საკანში უფროსი. - ჩვენთვის ადგილი არ არის.
  ვედმაკოვამ, გააცნობიერა, რომ ეს სისულელე იყო, მაინც ჰკითხა:
  - გოგოებო რისთვის ხართ?
  მოჰყვა ხმები:
  - დიახ, აქ არის 58-ე მუხლი, ან თუნდაც ყოველგვარი ბრალდების გარეშე! რისთვის ხარ?
  ვიჩერმა დაცინა:
  - დიახ, ბერია გააუპატიურეს!
  იყო გოგოების მეგობრული სიცილი და შეძახილები:
  - დიახ, ის ჩვენია!
  ვინ იკივლა სიბნელიდან:
  - ცოტა ამ ბერიას ჩამოკიდე!
  საშინელი ხმა გაწყდა:
  -Საკმარისი! ასე რომ, უკვე ნახევარ ათასზე მეტი კაცი დახვრიტეს ეზოში! ჩვენც შეიძლება მთელი კამერით გავისეირნოთ!
  ვიჩერმა ყეფა:
  - კარგი, არა, დასახვრეტად რომ წამიყვანონ, ასე არ დავნებდები!
  . თავი #8
  ოლეგ რიბაჩენკომ განაგრძო ბრძოლა ნათელი ხვალინდელი დღისთვის გოგონა მარგარიტა კორშუნოვასთან ერთად.
  ისინი იბრძოდნენ სტალინგრადში. მთელი კოლოსალური გამბედაობით იბრძოდნენ. მარადიულ შვილებს კი უკან დახევა და მტერს დამორჩილება არ უფიქრიათ.
  მაგრამ ძალები არათანაბარი იყო და ნაცისტები თანდათან წინ წავიდნენ. მაგრამ ძალიან ნელი და სროლა მიდგომები სახლები და ქუჩები ცხედრები დაქირავებული.
  მოსკოვი გარშემორტყმული იყო, მაგრამ მაინც იბრძოდა. და მას ასევე ჰყავდა თავისი ლამაზი გოგოები. რომლებიც მართლაც მდიდრები არიან.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა სტალინგრადში ისროდნენ. ამავდროულად, ბიჭი ცდილობდა რაღაცის შედგენას, AI-ს ცნობით.
  ბელორუსის საპრეზიდენტო კანდიდატს ალექსანდრე ლუკაშენკოს არჩევნებში მონაწილეობის უფლება არ მისცეს. მათ დააბრალეს ის ფაქტი, რომ სლავურმა ტაძარმა ხელმოწერები გაიყვანა. შედეგად, იყო არა ექვსი, არამედ ხუთი კანდიდატი. და მთავარი ბრძოლა გაჩაღდა ზენონ პოზდნიაკსა და ქებიჩს შორის. პრორუსი და უფრო ზომიერი კებიჩი მეორე ტურში მცირე სხვაობით გავიდა. მერე კი ანტირუსული პოზნიაკი დიდი სხვაობით მოიგო.
  ლუკაშენკამ გააპროტესტა, რომ ის უკანონოდ იქნა მოხსნილი. მაგრამ ზოგადად ხმაურის გარდა არაფერი იყო.
  კებიჩმა ძალიან დამაჯერებლად მოიგო. და ის გახდა ბელორუსის პირველი პრეზიდენტი.
  მალე ბელორუსია რუბლის ზონაში შევიდა. ეკონომიკაში მდგომარეობა კვლავ კრიზისული იყო. არ იყო საკმარისი ფული. მაგრამ ქვეყანა რუბლის ზონაში იყო.
  კებიჩმა შესთავაზა რუსეთთან ინტეგრაციის პროცესი. დაიწყო კანონების დაახლოება, გაიხსნა საზღვრები, გაერთიანდა ეკონომიკა. შეიქმნა ზენაციონალური ორგანოები.
  1999 წელს ბელორუსში ახალი საპრეზიდენტო არჩევნები ჩატარდა. რუსეთის დეფოლტის შემდეგ ეკონომიკა ღრმა კრიზისში იყო. მაგრამ კომუნისტების გავლენა ძალიან გაიზარდა. ლუკაშენკა კი ყველასთან იჩხუბა და საკუთარი პარტია არ შექმნა და სხვა ძალებმა განზე გადააგდეს. მთავარი ბრძოლა გაჩაღდა კალიაკინსა და ქებიჩს შორის. ზენონ პოზნიაკმა ამ დროისთვის პოპულარობა დაკარგა. ისევე როგორც მთლიანად ბელორუსის სახალხო ფრონტი.
  კომუნისტები გაძლიერდნენ.
  რუსეთში ისტორიაც ცოტა შეიცვალა. ზიუგანოვმა ცოტა მეტი ხმა მოიპოვა პრეზიდენტს, თუმცა გამარჯვება ვერ მოახერხა. ლებედი უშიშროების საბჭოს მდივანი იყო კიდევ რამდენიმე თვით. მაგრამ, ზოგადად, ეს არც ისე მნიშვნელოვანია. ყველაზე მნიშვნელოვანი განსხვავება ისაა, რომ ჩერნომირდინი არ გაათავისუფლეს. და შედეგად, ის პრემიერ-მინისტრად დარჩა დეფოლტის შემდეგაც. თუმცა, კებიჩი, ჩერნომირდინის დახმარების მიუხედავად, მეორე ტურში მაინც დამარცხდა და კალიაკინი ბელორუსის პრეზიდენტი გახდა.
  რუსეთში კი, ელცინის წასვლის შემდეგ, ჩერნომირდინი პრეზიდენტად წავიდა. რუსეთის ეკონომიკა უკვე გადავიდა ზრდაში და ვიქტორ სტეპანოვიჩმა, თუმცა დიდი გაჭირვებით, მესამე ადგილზე გასულ ჟირინოვსკის დახმარებით დაამარცხა ზიუგანოვი.
  ამრიგად, რუსეთში ჩერნომირდინი გახდა პრეზიდენტი, ჟირინოვსკი გახდა უშიშროების საბჭოს მდივანი და პრეზიდენტის პირველი თანაშემწე. პუტინი ჯერჯერობით გვერდიგვერდ რჩებოდა. ზიუგანოვი ოპოზიციის ლიდერია. პრიმაკოვი კვლავ საგარეო საქმეთა მინისტრია.
  ასე რომ ყველაფერი გეგმის მიხედვით წავიდა. კალიაკინმა განაგრძო ინტეგრაციის პროცესი, მაგრამ ჯერ არ გაერთიანდა. ეკონომიკა გაიზარდა. ჩერნომირდინმა ომი დაიწყო ჩეჩნეთში. მასხადოვთან მოლაპარაკება გაიმართა. და საბოლოოდ იქ მიაღწია სტაბილურობას.
  ჩერნომირდინმა მომდევნო არჩევნებში იოგანოვზე იოლად გაიმარჯვა. კალიაკინი ასევე ადვილად აირჩიეს მეორე ვადით. ყველაფერი მეტ-ნაკლებად მშვიდად მიდიოდა. ბელორუსის ეკონომიკა აღმავალი იყო.
  მაგრამ კალიაკინი არ წავიდა მესამე ვადით. მისი მემკვიდრე იყო კოლეგა ნოვიკოვი.
  ჩერნომირდინი მესამე ვადითაც არ იყრიდა კენჭს. ჩერნომირდინი ჟირინოვსკიმ ჩაანაცვლა. ეს უკანასკნელი, რა თქმა უნდა, გახდა ბევრად უფრო ზომიერი, მაგრამ გაზარდა ზეწოლა ბელორუსზე - რუსეთთან გაწევრიანების მოთხოვნით.
  ახალმოსულმა თავი დაუქნია. იმის გამო, რომ ის სანქციების ქვეშ იმყოფებოდა.
  ჟირინოვსკი უფრო ხისტი იყო და უფრო ძლიერად აწვალებდა... შედეგად, პრორუსულმა ძალებმა ბელორუსიაში რეფერენდუმი ჩაატარეს, რაც მძიმე ეკონომიკურ კრიზისს დაემთხვა. და ბელორუსია გახდა რუსეთის ნაწილი. ამან გაამძაფრა ანტიდასავლური განწყობები.
  2014 წელს ჟირინოვსკიმ, უკრაინაში მაიდანისა და იანუკოვიჩის დამხობის შემთხვევით ისარგებლა, ჯარები გაგზავნა. უკრაინის არმია საბრძოლო მზადყოფნაში არ იყო და რუსებმა ის განაიარაღეს. იანუკოვიჩმა და რადამ იარაღით გამოაცხადეს რეფერენდუმი. რუსეთმა ეს რესპუბლიკა საკუთარ თავს შეუერთა.
  იმისთვის, რომ უკრაინელები ნაკლებად აჯანყდნენ, ჟირინოვსკიმ რუსეთის დედაქალაქი კიევში გადაიტანა. და ამან იმოქმედა რეფერენდუმის შედეგებზე. თავად ვლადიმერ ვოლფოვიჩი, მომდევნო საპრეზიდენტო არჩევნებზე, ტრიუმფალურად აირჩიეს მესამე ვადით, რეფერენდუმზე გააუქმა ყველა შეზღუდვა.
  ალექსანდრე ლუკაშენკო პენსიაზე გავიდა და დავიწყებაში ჩაიძირა. პუტინი FSB-ის თავმჯდომარედ 2012 წლამდე მუშაობდა, სანამ ის სამოცი წლის იყო. და ჟირინოვსკიმ, რომელსაც გუნდის გაახალგაზრდავება უყვარდა, არ შეცვალა იგი ორმოცი წლის უნარიანი ოფიცერით. ახალგაზრდა გახდა ბელორუსის გუბერნატორიც, რომელმაც ნოვიკი შეცვალა.
  თუმცა რუსეთი მოექცა დასავლეთის სანქციების ქვეშ, მაგრამ ისინი არც თუ ისე მნიშვნელოვანი იყო. ჟირინოვსკი იბრძოდა სირიასა და ერაყში. მან შექმნა საკუთარი სახელმწიფო ქურთებისთვის და, მთლიანობაში, უფრო გადამწყვეტად მოქმედებდა, ვიდრე ვლადიმერ პუტინი. მეტიც, რუსეთმა საუდის არაბეთზე სარაკეტო შეტევა დაიწყო და ნავთობის ფასი მკვეთრად გაზარდა.
  შემდეგ დაიწყო დიდი ომი ირანსა და შეერთებულ შტატებს შორის. რამაც კიდევ უფრო აიწია ნავთობის ფასი. ამასობაში რუსეთმა აიღო და ანექსია ბალტიისპირეთის ქვეყნები და მოლდოვა. შემდეგ კი, ნაზარბაევის წასვლის შემდეგ ყაზახეთში არეულობამ ისარგებლა, მან ეს რესპუბლიკა თავის ტირაჟში შეიტანა.
  რეფერენდუმიც ჩატარდა და რუსეთმა კიდევ ერთი პროვინცია შეიძინა.
  თანდათანობით დაიწყო სსრკ-ს აღდგენა.
  2020 წელს ჟირინოვსკიმ რუსეთის პრეზიდენტის მეოთხე ვადის არჩევნებში რეკორდი განაახლა. სანამ არ წავიდა.
  და რუსეთი გადავიდა ცენტრალურ აზიაში. უზბეკეთში, ტაჯიკეთში, ყირგიზეთში, თურქმენეთში გამოჩნდნენ რუსული ჯარები და ჩატარდა რეფერენდუმი რუსეთთან შეერთების შესახებ.
  ასე რომ, ქვეყანა აღდგა სსრკ-ს ყოფილ საზღვრებში.
  მაგრამ ეს არ იყო საკმარისი ჟირინოვსკის. და მან, ზედმეტი ცრურწმენების გარეშე, ჯარით დაიკავა ფინეთი. და იქ, რა თქმა უნდა, თითქმის 100%-იანი შედეგით, რეფერენდუმის ჩატარებით. და შეუერთდა მას.
  ამგვარად, რუსეთმა დაუბრუნა საკუთარი. ჩინეთთან ურთიერთობა გარკვეულწილად გაუარესდა პორტ არტურზე პრეტენზიების და ციმბირიდან ყვითელების გამოსახლების გამო.
  მაგრამ მაშინ, როცა ჩინეთს ეშინოდა რუსეთის წინააღმდეგ და ყვიროდა.
  მაგრამ ალასკაში მოხდა სამხედრო გადატრიალება და რუსეთის ჯარებმა დაიკავეს იგი. და ჩაატარეს რეფერენდუმი რუსეთში დაბრუნების შესახებ. ამავდროულად, ამერიკა იძულებული გახდა ეღიარებინა რუსეთისთვის ალასკას მიყიდვის გარიგების ბათილობა.
  ამრიგად...
  ოლეგ რიბაჩენკო გაჩერდა და ისევ სროლა დაიწყო.
  ბიჭმა აფეთქება და შემდეგ შიშველი ფეხით ყუმბარა ისროლა. გაფანტა ნაცისტები და დაწერა:
  - უძლეველი ვართ!
  მარგარიტამ ასევე გაისროლა, შიშველი ფეხის თითებით ყუმბარა ესროლა, ფრიც დაამსხვრია და დაიყვირა:
  - და ყოველთვის ერთიანი!
  ბავშვები ძალიან გაბედულად იბრძოდნენ.
  ბიჭმა ისევ ატეხა მტრები აფეთქებით. მუხლუხს შიშველი თითებით ყუმბარა ესროლა. შედეგად ორი ტანკი ერთმანეთს შეეჯახა. ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა:
  - დიდება შენ, ჩვენი რუსული მიწა,
  წმინდა რუსეთის სახელით,
  მშობლიური საბჭოს ოჯახი!
  გოგონამ ხელყუმბარა ისევ შიშველი ფეხით ესროლა. ჩამოაგდეს ათეული ფაშისტი და იმღერა:
  - მთაზე ძროხაა,
  იყავით ჯანმრთელი ბავშვები!
  ბიჭმა მოტრიალდა, ფრიცს მოსწია და აჩუქა:
  - სამშობლო ჩემს გულში,
  საბედნიეროდ, ჩვენ გავაღებთ კარს!
  ამის შემდეგ კი მისმა ბავშვურმა ფეხმა ყუმბარა ისროლა. ის არის ბავშვი, რომელიც ნამდვილად არის განადგურების სასიკვდილო მატარებელი.
  მარგარიტა ასევე კოლოსალური სიზუსტით ისარია.
  გოგონამ აიღო და იმღერა:
  - არა, ფხიზლად არ ქრება,
  ფალკონის, არწივის მზერა-
  ხალხის ხმა ხმამაღალია -
  ჩურჩული გველს დაამსხვრევს!
  გოგონამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა, აიღო და უფრო აწია;
  სტალინი ჩემს გულში ცხოვრობს
  ისე რომ არ ვიცოდეთ მწუხარება -
  კოსმოსის კარი გააღო
  ჩვენს თავზე ვარსკვლავები ანათებდნენ!
  და გოგონას გაეცინა. მან დაარტყა ფაშისტებს. მან დაარტყა მათი რიგები და ყვიროდა:
  მჯერა, რომ მთელი მსოფლიო გაიღვიძებს -
  ფაშიზმის დასასრული იქნება...
  მზე გაბრწყინდება
  გზა, კომუნიზმის გამნათებელი!
  და ისევ გოგონა ოსტატურად ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით. ერთმანეთს უბიძგებენ ნაცისტური ტანკები.
  ნატაშაც იბრძვის. სტალინგრადში გოგოები უბრალოდ გმირები არიან.
  და უმღერონ საკუთარ თავს გაბედულად:
  - ჩემი სამშობლო სამყაროს სიბნელეა,
  მე შემიძლია გავანადგურო ბოროტი მტრების თავდასხმა ...
  შენს გარეშე ერთი დღე არ შემიძლია
  მე მზად ვარ შენთვის სიცოცხლე გავწირო!
  და ნატაშა შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის.
  შემდეგ ზოია ისვრის. ლამაზი გოგონა ბიკინიში. მორიგეობას მისცემს, ნაცისტებს მოთრევს.
  შემდეგ კი მისი შიშველი ფეხიდან მკვლელი საჩუქარი გამოფრინდება.
  ზოია მღეროდა და კბილებდა:
  - მე მიყვარს მტრების განადგურება! ასეთი გოგო!
  და ისევ, ლამაზმანი თავისი შიშველი თითებით დაიწყებს განადგურებას.
  შემდეგ კი ავრორა აანთებს. ასევე წითური ეშმაკი როგორ უნდა მართოს ნაცისტებზე.
  და მისი შიშველი ფეხით ნასროლი ყუმბარა ვერმახტის მებრძოლებს ხრეშზე დაასველებს.
  გოგონა ყვირის:
  - ტილი, ტილი, ტრალი, ვალი...
  სცემე ნაცისტებს ჩემი ძალით,
  ახლა უარს ვერ ვიტყვი!
  და ისევ მეომარი ზუსტად ისვრის.
  შემდგომ ცეცხლს სვეტლანა ხელმძღვანელობს. და ასევე შიშველი თითებით მან ესროლა აფეთქების პაკეტი.
  ფრიცმა გაიგო.
  გოგონა, გულწრფელად რომ ვთქვათ, როკის მეომარია.
  და როგორ ვიმღეროთ:
  - დიდება რუსეთს დედამიწაზე,
  ჩვენ ყოველთვის ვიქნებით ოცნებასთან ერთად!
  და ოთხი გოგონა ნაცისტებზე და როგორ მოხვდებიან ისინი. ზოგადად, ისინი სიკვდილის ანგელოზთა ბატალიონის წმინდანებს ჰგვანან. და სტალინგრადის ნაცისტები ამას ხვდებიან.
  მაგრამ ეს სულ უფრო და უფრო რთული და რთული ხდება.
  სტალინგრადი ჯერ კიდევ უძლებს, მაგრამ ნაცისტებმა უკვე შეძლეს მშრალის აღება. ნაცისტებს შორის არის ძლიერი ფლოტიც ზღვიდან. მათ შორის დატყვევებული ბრიტანული გემები.
  მათ ფაქტიურად დაჭრეს მთელი სანაპირო. თურქები კი სამხრეთიდან მიიწევენ. ეს ხდება ნამდვილად შემზარავი.
  ნატაშამ და მისმა გოგონებმა სოხიმიდან შეძლეს სტალინგრადში გაფრენა, გერმანული პლაივუდის თვითმფრინავის ხელში ჩაგდება.
  ახლაც სტალინგრადში. აი, ეს ქალაქი ფაშისტებია, რაც არ უნდა ეცადო, არ აიღო.
  ნატაშა შიშველი ფეხით ისვრის მკვლელობის საჩუქარს, ნაცისტებს დახეულ ხორცს ჭრის და მღერის:
  - ჩვენი ცხოვრება მშვენიერი იქნება!
  ზოიამ, შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა, კბილების გაშიშვლებით დაამატა:
  - თუ, რა თქმა უნდა, გავიმარჯვებთ!
  და გოგონამ ალისფერი ძუძუს თავი შეარხია.
  ავრორა, სროლა, იღრიალა:
  - და იყოს ჩვენი სამშობლო ცნობილი!
  და ფეხის შიშველი თითებით მკვლელ საჩუქარს გადააგდებს. გაანადგურე ოპონენტები და აჩუქე:
  - დიდება დიდ რუსეთს!
  შემდეგ კი სვეტლანამ ხაზი აიღო და ააფეთქა. ასი ნაცისტი გამოვყავი. შემდეგ მან შიშველი ფეხით ხელყუმბარა გაუშვა და დაიკივლა:
  - მეცნიერებისა და კეთილდღეობის ახალ შუქზე!
  და ოთხი გოგო ისევ ჩხუბობენ და ცხვირის დაწევას არ აპირებენ.
  ნატაშკამ ასაფეთქებელი პაკეტი ორი შიშველი ფეხით ასწია. და მთელი ძალის გამო მან ნაცისტურ ტანკში ჩააგდო.
  E-75, რომელმაც დაზიანება მიიღო, გაჩერდა და დაიწყო მოწევა.
  ნატაშამ მღეროდა:
  - რუსმა იცინოდა, ტიროდა და მღეროდა,
  ყველა საუკუნეში, ამიტომაც ის და რუსეთი!
  შემდეგ ზოიამ აიღო და შიშველი ფეხის თითებით მკვლელი საჩუქარი გაუშვა. და ნაცისტების კიდევ ერთი ტანკი გაჩერდა, გაფორმებულია.
  ზოიამ ტვიტერში დაწერა:
  - დიახ, მომავალი ჩვენია!
  დიდება დიდ რუსეთს!
  ავრორა ავტომატიდან ისროლა. მოთიშა ბევრი ფაშისტი. შემდეგ მან აგრესიულად თქვა:
  - დიდება სსრკ-ს გმირებს!
  და მისი შიშველი ფეხის სროლიდან ისევ ყუმბარა დაფრინავს. აი წითური გოგო. უბრალოდ უძლეველი ტერმინატორი.
  და როგორ აიღო სვეტლანამ და გაანადგურა ნაცისტები. და დაარტყა ისინი, როგორც ბასრი თივა.
  შემდეგ მან აჩუქა:
  - დიდება რუსეთის მიწას!
  და მისი შიშველი ფეხის სროლიდან ასეთი სასიკვდილო ფრაგმენტული ყუმბარა დაფრინავს.
  მეომარმა დაიკივლა:
  - საბჭოთა იმპერიისთვის!
  ნატაშა ისვრის, ამბობს:
  - უდიდესი იმპერიისთვის!
  და ისევ, რაღაც, რაც ნაცისტებს უზარმაზარი გარანტიით კლავს, შიშველი ფეხიდან დაფრინავს.
  და გოგონა მღერის:
  - დიდება ჩემს სამშობლოს -
  დიდება რუსეთს!
  ზოიამ ყუმბარაც შიშველი ფეხით ესროლა. მან ბევრი ნაცისტი გაწყვიტა და აკოცა:
  - დიდი რუსეთი - დიდი დიდება!
  და თვალი ჩაუკრა თავის თანამგზავრებს.
  გოგოები, რა თქმა უნდა, თითქმის შიშველი. ბიკინით, გარუჯული, დაკუნთული, ლამაზი და კოხტა.
  რა მომხიბვლელად გამოიყურებიან გოგონები თითქმის შიშველი! და რატომ თუნდაც ტანსაცმელი!
  შემდეგ, ავრორა აქტიურად ისვრის. და შიშველი ფეხით ისვრის ისეთ რამეს, რაც ნაცისტებს კლავს.
  შემდეგ ის მღერის:
  - დიდი სამშობლოსთვის!
  სვეტლანამ სროლა განაგრძო. მან გაანადგურა ნაცისტები და დაიყვირა:
  - დიდი მიღწევებისთვის!
  და შიშველი ფეხით როგორ გავუშვათ ყუმბარა. და ისევ, ნაცისტები სულელები არიან.
  კარგად გააკეთეთ რუსი გოგოები. ისინი აერობატიკის ადამიანები არიან.
  შემდეგ კი პილოტები: მირაბელა და ანასტასია. იგივეა, რაც ფრიცზე დაარტყა.
  დიახ, ჰიტლერის ლაშქარი იფანტება ასეთი გოგოებისგან.
  მეომრები იბრძვიან Yak-9-ზე. მანქანა თითქოს მოძველებულია. მაგრამ საკმაოდ ეფექტური. თუმცა სისწრაფითა და შეიარაღებით ჩამორჩება ლუფტვაფეს.
  მხოლოდ ერთი 20 მმ ქვემეხი და ტყვიამფრქვევი გოგონებისთვის, ME-262-ის წინააღმდეგ ხუთი 30 მმ ქვემეხით.
  მაგრამ აქ მირაბელა ოსტატურად მანევრირებას ახდენს, ფრთიანი ფაშისტური ულვის კუდში მოდის. და ესვრის მას. აკუტებს ლითონს, წვავს მტერს სუფთად.
  შემდეგ მირაბელამ იმღერა:
  - მაღლა და მაღლა და მაღლა
  თვითმფრინავები ჩიტებივით დაფრინავენ...
  ჩვენ ვანგრევთ ფაშისტურ სახურავებს
  და ჯარისკაცების სიმამაცე საზღვრებს მიღმაა!
  და აი, ანასტასია, როგორ წაიღებს და ნაცისტებს გაუსწორდება. ის ტერმინატორი გოგოა.
  ის დაამსხვრევს ნაცისტურ ბანდიტებს სახეებს და ღრიალებს:
  - დიდი დიდება მოვა რუსეთს!
  და ასევე შიშველი ფეხებით დააჭერს პედლებს. და კიდევ ერთი მესერშმიტი ვარდება.
  გოგოები მარტო ტრუსებში ჩხუბობენ. და ისინი ძალიან კარგები არიან. ისინი სწრაფად ფრიალებს სუსტ ძრავებზე. და ისინი ტოვებენ მტრის სროლებს.
  მირაბელა წყვეტს ფრიცს, ყვირილი:
  - არა ყვავები, ვერ დაგვამარცხებთ!
  და ისევ მეომარი გადის სასიკვდილო მანძილზე.
  და ახალი ნაცისტური მანქანა ვარდება.
  სანდლის გოგომ იცის რასაც აკეთებს. და ის მშვენივრად მუშაობს.
  აქ არის ფაშისტი, რომელიც ცდილობს მეომარს შორიდან დაფაროს. და ის ტოვებს. და რაღაც სასწაულით, ისევ მტრის კუდზე.
  და ძირს აგდებს ფრიცს, ყვირილი:
  - რუსებისთვის შეუძლებელი არაფერია!
  და ისევ მეომარი აკეთებს სასოწარკვეთილ შემობრუნებას. და კიდევ ერთი მანქანა ვარდება გახვრეტილი.
  მირაბელამ ტვიტერზე დაწერა:
  - მართლაც, მსოფლიო რუსეთისთვის არის შექმნილი!
  და კიდევ, როგორ გავიდნენ. და როგორ დანებდე მტერს!
  ანასტასიაც ურტყამს გერმანულ მანქანას და ყვირის:
  - მთელი ჩვენი მიწა იქნება სახელოვანი, მაგრამ ჩვენთვის ნაჭერი არ იქნება!
  და გოგონები უფრო და უფრო განსხვავდებიან!
  რა შეიძლება გაუმკლავდეს მათ? ეს არის აგრესიული ქარიშხალი!
  უფრო სწორედ, ქარიშხალი მათ ვერ გადალახავს!
  ნატაშა ამასობაში იბრძვის და მღერის:
  ჩვენ ვიბრძოლებთ რუსეთისთვის!
  თანაც შიშველი ფეხით როგორ უნდა გაუშვა მკვლელი კალიბრის ყუმბარა.
  და დაფქვით ნაცისტები ლითონისა და სისხლიანი ხორცის ნაჭრებად.
  ზოიაც შიშველი ფეხით გადააგდებს მომაკვდინებელ და აწითლებულს და წამოხტება, გასცემს:
  - და კომუნიზმის ახალი წესრიგისთვის მთელ მსოფლიოში!
  და კბილები გამოაცალა.
  შემდეგ ავრორა ძლიერად ისვრის. ის საკუთარ თავს ესვრის, ნაცისტებს თიბავს და კბილებს აჩეჩავს:
  - პროგრესისთვის!
  და მისი შიშველი ფეხიდან გამოდის რაღაც, რომელსაც შეუძლია ნებისმიერი დაბრკოლების დამსხვრევა.
  შემდეგ კი სვეტლანას ბრძოლაში. ასეთი მკვლელი გოგო.
  და ისიც ქერაა. როგორ სჭრის ნაცისტებს... შემდეგ კი შიშველი ფეხიდან მკვლელი საჩუქარი მიფრინავს. ის დაამსხვრევს ნაცისტებს და გადააქცევს მათ ეშმაკის ცეცხლებად.
  ტერმინატორი გოგონები როგორ ჩურჩულებენ:
  - დიდება ჩემი საპატიო სიტყვა!
  კომსომოლის სიტყვა!
  მეომრები როგორ ესვრიან ნაცისტებს. და ცოფიანი ძაღლებივით ვესროლოთ.
  აი ტერმინატორები! და ნაცისტებს ანადგურებენ - აბა, ეშმაკები!
  ნატაშამ პათოსით თქვა:
  - ჩვენ ვიბრძოლებთ სოციალიზმისთვის,
  ჩვენი საბჭოთა რუსეთისთვის,
  ახალი შესანიშნავი შეკვეთისთვის!
  და ისევ, სასიკვდილო საჩუქარი მიფრინავს მისი შიშველი ფეხიდან.
  ზოია ასევე საკმაოდ ენერგიულად მოქმედებს. ანადგურებს ფაშისტებს. და არ უშვებს მათ. და მისი შიშველი ფეხები პროპელერივით ციმციმებს.
  მეომარი გულმოდგინებით ამბობს:
  - წმინდა რუსეთის სახელით,
  რუსეთი განდიდდება!
  და ისევ მეომარი სრული მღელვარებით იბრძვის.
  შემდეგ ავრორა შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის საჩუქარს. როგორ ატარებს ნაცისტებს ყველა მიმართულებით. და გაბრაზებით ამბობს:
  - მე ვარ მსოფლიო ჩემპიონი კრივში!
  შემდეგ კი სვეტლანა დაიწყებს მკვლელობას და დამანგრეველს. და მისი შიშველი ფეხი ისეთი მოხერხებულია.
  და მეომარი ჭიკჭიკებდა:
  - მე ყველაზე ძლიერი ვარ მსოფლიოში,
  ნაცისტებს ტუალეტში დავსვამთ -
  არ სჯერა სამშობლოს ცრემლს,
  ბოროტ ოლიგარქებს კი ტვინში მივცემთ!
  . თავი #9
  მძიმე ბრძოლებში მონაწილე ვედმაკოვას ძლივს ეძინა რამდენიმე დღის განმავლობაში და, შესაბამისად, ციხის საკანში უკიდურესი სიმძიმის, სისუსტისა და სუნის მიუხედავად, მას თითქმის მაშინვე დაეძინა.
  იგი ოცნებობდა, რომ ის შუა საუკუნეებში იყო და ხელმძღვანელობდა მონების აჯანყებას, გახდა ერთგვარი სპარტაკი კალთაში! პირველი წარმატების შემდეგ, მამაცმა მეომარმა გოგონამ, დაკუნთულმა გოგონამ, შეკრიბა მეამბოხეები და შესთავაზა აერჩიათ საკუთარი ლიდერები.
  ვედმაკოვა, როგორც მოსალოდნელი იყო, უკვე საკმაოდ დიდი რაზმის ხელმძღვანელი გახდა და მის პირველ მოადგილედ ძლევამოსილი გმირი თურანი შესთავაზა.
  და აქ მონები ერთსულოვანი იყვნენ. მერე ათი კაცი აირჩიეს. ათობითი სისტემა ყველაზე მარტივია და ვედმაკოვამ გადაწყვიტა, რომ არაფერი არ უნდა იყოს რთული.
  ტროფებით შეიარაღებულები და ტარაკნების ლოკოკინების აღებით (მძიმე სიზმარში ჯადოქრების ქვეცნობიერი ატყდა), ისინი გადავიდნენ.
  ავტორიტეტის გასაძლიერებლად და ფეხების გასაშლელად, ვედმაკოვა დადიოდა კატასავით მოძრაობდა. შემდეგ გოგონამ სირბილი დაიწყო, კლდოვანი გზის პატარა, ბასრი კენჭები შიშველი ფეხებით იგრძნო. მაგრამ მეომარი ტკივილს ყურადღებას არ აქცევდა, უფრო მეტიც, ის ყველას უსწრებდა. როგორც აღმოჩნდა, უშედეგოდ. მტრის სამი მებრძოლი ჩასაფრებული იჯდა და მათ შეეძლოთ ნაადრევი განგაშის ატეხვა. აჯანყების ლიდერი ხეზე ავიდა და მტრებს ზემოდან გადახტა. მისი მოძრაობები ჰგავს ვეფხვებისა და კობრების ჰიბრიდის ცეკვას, მსუბუქ ტირილს და ჩაცხრება მოწყვეტილი თავებით.
  - ასე ვარღვევ წინააღმდეგობას!
  ვედმაკოვამ ვერ გაუძლო საზოგადოებისთვის თამაშობას, მონებს მოწყვეტილი თავების ჩვენებას. საპასუხოდ მოწონების ხმა გაისმა.
  მალე გაჩნდა მამულები პლანტაციებით. მოჩუქურთმებული სახლები ნამდვილი სასახლეებია დეკორაციებითა და ქანდაკებებით. აქა-იქ შადრევნები ჩანდა. ერთი ქანდაკებიდან ზევსის სახით პეპლის ფრთებითა და პირით მუცელზე, ფეხებსა და მკერდზე: შვიდი ჭავლი სცემეს. მინდვრები მდიდარია, მსუქანი, ოქროს ბამბის მსგავსებით, მარცვლეულის მსხვილი ღეროებით, წიწილა და სხვა. მათ ბევრი მონა დაასაქმეს. იყვნენ როგორც კაცები, ასევე ქალები, ასევე ბევრი ბავშვი. რა თქმა უნდა მეთვალყურეები, მცველები. მაგრამ ზოგადად, რა თქმა უნდა, გაცილებით მეტი მონაა და ნიჩბებითა და თოხებით.
  ვედმაკოვამ მონა გოგოების მიერ ნაჩქარევად შეკერილი ხელნაკეთი ბანერი ასწია: ხმლისა და თოხის გამოსახულებით! სხვა მონები შეტევაზე გაიქცნენ.
  ამასობაში ბოძებზე რამდენიმე მონა იყო ჩამოკიდებული, ხელ-ფეხი ლურსმნებით იყო გახვრეტილი. ეტყობა ეს უსამართლობის შვილები სატანჯველად იყვნენ განწირულნი. მოახლოებული განმათავისუფლებლების დანახვისას ჯვარცმულმა გოგონამ მოულოდნელად ძლიერი ხმით შესძახა:
  - შურისძიება მოვიდა, სცემეს პატრონები!
  Witcher-ის ლიდერი, როგორც ყოველთვის წინ. მისი ტარაკანი ლოკოკინა გაიზარდა და ერთდროულად ორი მცველი ჩამოაგდო. დანარჩენები უკან გადაიხრნენ, ერთი შიშით, საკუთარ შუბსაც კი შევარდა. გახვრეტილი მუცლიდან ნაწლავები ამოდიოდა. გოგონამ ჩაიცინა.
  - სუსტი მეომრები ხართ თუ ცხენის გეშინიათ!
  მილოსლავა, რომელიც მისი მეზვერე გახდა, მარჯვენა ხელზე იბრძოდა, ცულები გოგონას ხელში, როგორც ჭკვიანი დალაქის საპარსი. ასე ცნობილი წყვეტს მებრძოლებს.
  თურანმაც არ დათმო. მან გაუშვა ქვა, რომელმაც მცველს მკერდი გაუტეხა და შეუერთდა ბრძოლას. აშკარა იყო, რომ მძიმე შრომამ მას სიკეთე მოუტანა და არა წისქვილის ქვის კუნთებმა. მართალია, ვედმაკოვა უფრო სწრაფად მოძრაობდა.
  მონებმა შეწყვიტეს მუშაობა, მაგრამ ჯერ არ შეუერთდნენ ბრძოლას. როგორც ჩანს, დაბნეულები იყვნენ. მართალია, იგივე მოუსვენარი ბიჭი, მშრომელ ბიჭებთან მიახტებოდა, დაიყვირა:
  - მშიშარებო! ვინც ჩემს უკან დგას არის გმირი, რომელიც ჩემს გარეშე არის ბოროტი ღორი!
  ბიჭებმა პირველებმა უპასუხეს. მივარდნენ ზედამხედველებს. აი, ერთი თოთხმეტი წლის ბიჭი, რომელმაც თავის "მეურვეს" თოხი ისე დაარტყა, რომ თავი გოგრასავით დაიმსხვრა. ამან იმუშავა და სხვა მონები, ჩვეულებრივ მოკრძალებული და მომთმენი გოგონებიც კი შევიდნენ ბრძოლაში.
  ახლა ბრძოლა ქაოტური იყო, მაგრამ რიცხობრივი უპირატესობა, ისევე როგორც სასოწარკვეთა, მონების მხარეზე იყო. და, რა თქმა უნდა, მათ აიღეს.
  პასა არის ის, რისი მოლოდინიც ძნელია გოგოსგან, რომელიც თვალწინ სწავლობდა. იგი შეეჯახა მცველს, მან დაიწყო მისი ბიძგი. ამიტომ მოატყუა, ხმალი წაართვა და კისერში მოხვდა.
  - ასე ვეძახი მე საჭმელს! - ამოიოხრა გოგონამ. - აჰა, არ დალიო!
  პირველი მამული სწრაფად განთავისუფლდა, რაზმი ჩვენს თვალწინ გაიზარდა. აჯანყება ცეცხლივით გავრცელდა მინდვრებში. ვედმაკოვა წინ წამოიწია. ცხენოსნები მისკენ გამორბოდნენ, როგორც წესი, ისინი თავის ზევით ადგებოდნენ. მაგრამ მცველი არ დანებდა. განსაკუთრებით ჯიუტი ბრძოლა იყო შვიდსიმიანი შადრევნის სიახლოვეს. აქ პლანტატორები ცხენის ნაკრძალი ბრძოლაში გადაიტანეს.
  მამაცი ვედმაკოვა ყველა მხრიდან გარშემორტყმული იყო. იგი გადაარჩინა მხოლოდ საგანგებოდ გასუქებული ტარაკანი ლოკოკინის არაჩვეულებრივი სისწრაფით. აქ არის ზუსტი ლუნგი და დაჭრილი მოწინააღმდეგე ეცემა. თუმცა გოგონას ჯერ მხარში, შემდეგ მუცელში დაჭრეს, შემდეგ კი ფეხი კინაღამ მოიჭრა. შემდეგ ვედმაკოვამ პატარა ხანჯლების სროლა დაიწყო. საპარსივით ბასრი, თვალებში ცვიოდა, ხან პირში. თუმცა მეომრების უმეტესობა სიცხის გამო ნახევრად შიშველი იყო და ასეთი ჯარისკაცებისთვის მკერდის გახვრეტაც საკმარისია. რამდენიმე მხედარი დაეცა, მაგრამ დანარჩენებმა დააჭირეს. იმდენი ხმალი იყო, რომ სავარცხელს ჰგავდა მოძრაობაში. ასე ასხამენ ყველა მხრიდან.
  მაგრამ მილოსლავა, პასა, თურანი და სხვა მონები დროულად მივიდნენ. რიგებში გაჭრის შემდეგ ისინი სასრიალო მოედანივით დადიოდნენ, ხედავთ, როგორ გაფრინდნენ გვამები და როგორღაც შეიარაღებული მონები მთელი ძალის გამო მათ დასახმარებლად ჩქარობდნენ.
  ქვეითები თავს დაესხნენ მხედრებს, დაქანცული მონები შური იძიეს ტკივილზე და დამცირებაზე.
  - დაიჭირე მტრის ბეჭედი და არ გაუშვა! - უბრძანა ვედმაკოვამ.
  მის თვალწინ მოჭრილი თავი დაეცა მონა, მაგრამ მის უკან ათეული მცველი დაეცა.
  - ნომერი აიღე! - ბრძანა აჯანყების ახალგაზრდა ლიდერმა.
  უფრო და უფრო მეტი მონა შედიოდა ბრძოლაში. ჩანდა, როგორ აძვრებოდნენ ბიჭები ცხენებზე სირბილით, მივარდებოდნენ მხედრებს და კბილებს იყენებდნენ, წვეტიან ქვებს იყენებდნენ.
  მონებმა თითქოს შიში არ იცოდნენ, შური იძიეს დამცირების ხანგრძლივი წლების გამო, როცა არავინ თვლიდა მათ ადამიანებად. გარდა ამისა, ბევრი მათგანი თავისუფლად დაიბადა და ჯერ არ დავიწყებია ნებისყოფის დამათრობელი არომატი.
  "საცხენოსნო" რაზმის დასრულების შემდეგ, ვედმაკოვა გადავიდა. მის გზაზე ბოლო სერიოზული დაბრკოლება დიდი ხეებისგან მოჭრილი ციტადელი იყო. იქ საკმაოდ დიდი დაცვა იყო.
  - მოძებნე მამულები და აიღე კიბეები. იყვირა მან. - თუ ეს არ არის საკმარისი, თავად გააკეთე ისინი.
  მონებმა ნაჩქარევად ააშენეს თავდასხმის მოწყობილობები.
  - კიბეები ფართო უნდა იყოს, რათა მათ ერთდროულად ბევრი მეომარი გაიაროს. - მიუთითა ვედმაკოვამ.
  ხოცვა-ჟლეტა კვლავ მძვინვარებდა სხვა მამულებზე. ზოგან მსახურები აჯანყებულთა მხარეს გადადიოდნენ, მაგრამ რიგ შემთხვევებში, ჩვევის გამო, წინააღმდეგობას უწევდნენ. ზედამხედველები სწრაფად დაიღუპნენ - ისინი შორს არიან ყველაზე მკაცრი მეომრებისგან. მტრის წინააღმდეგობის ბოლო დასაყრდენი იყო დეტინეტები. ვედმაკოვა, როგორც ყოველთვის, კედელზე პირველი ავიდა. მას რამდენჯერმე დაარტყა ისარი, მაგრამ მომაკვდინებელ საჩუქრებს ფარით ებრძოდა. უახლოეს მეომარს ისე ურტყამდნენ, რომ მიუხედავად იმისა, რომ აცილება მოახერხა, კედლიდან ჩამოვარდა.
  მილოსლავამ მოახერხა მცველის გაძევება კაუჭით, ასევე გადააგდო მტერი. თოვლივით თეთრმა პასამ თავისი გარეგნობით უკვე მოხიბლა მტრის ჯარისკაცები. სანამ ისინი მაცდუნებელ მკერდს უყურებდნენ მის სასტიკად ადიდებულ მკერდს, გოგონამ ფეხებით დაარტყა საზარდულის არეში, შემდეგ კი დაარტყა. ვედმაკოვა, კედლებზე ასვლისას, მოწყალების გარეშე გაჭრა. მტერს უკვე მორალი დაეკარგა, კედელზე უფრო და უფრო მეტი მონა ადგებოდა. გაარღვიეს, ბევრი კიბე იყო და მცველებს არ ჰქონდათ დრო, რომ ყველა დაეცემათ. ბოლოში სიმართლე იწვა მკვდარი და დაჭრილი მონები, თავდასხმას დანაკარგების გარეშე არ შეეძლო. აქ მონა და მცველი ერთმანეთს შეეჭიდნენ და ღირსეული სიმაღლიდან ჩამოინგრა. ისინი დაზარალდნენ, მაგრამ დარჩნენ ცოცხლები, განაგრძეს ერთმანეთის დახრჩობა.
  მოუსვენარი ბიჭი, ვედმაკოვას გვარის კითხვა დაავიწყდა, ასევე კედელზე იყო. თავისი მცირე სიმაღლით ისარგებლა, ოფიცერს ფეხებს შორის ჩაუვარდა, შემდეგ ორივე ფეხით დაარტყა ზურგში და ერთდროულად დაეჯახა მუხლებს. ის წინ გაფრინდა, ჩანგალს შეეჯახა, რომელსაც ზრდასრული მონა ეჭირა..
  - ეს ისე დაიჭირა, რომ მტკივნეულად იკბინება! - ბიჭმა გამხდარი ენა გამოუყო და მცველებს აცინებდა.
  - ოჰ, შე ფეხშიშველო გველი! - შეაგინა მარჯვედ მდგარმა მებრძოლმა და ყმაწვილს მახვილი დაარტყა.
  ბიჭი უკან გადაიხარა და მილიდან თვალებში შეაფურთხა. როგორ სასოწარკვეთილმა ყვიროდა მტერი, გატყდა. ბავშვი ცერემონიაზე არ დადგა და ხმლით დაასრულა. ბავშვის ხელები, თუმცა წვრილი, ძუნწიანი და ძლიერი იყო - მძიმე შრომით გამაგრებული.
  სხვა ბიჭებმაც აჩვენეს ზეწოლა, ჯანდაბავით იბრძოდნენ, ცახცახებდნენ და ლანძღავდნენ, მაგარ გამოთქმებს არჩევდნენ!
  კედელი სწრაფად გაიწმინდა, შიგნით ბრძოლა ოდნავ გაჭიანურდა, მონების შურისძიების შიშით, მფლობელები სასოწარკვეთილი იბრძოდნენ. მართალია, ხელახლა გაზრდილი მუცლები ცუდი დამხმარეები არიან გაცოფებულ მონებთან ბრძოლაში.
  მთავარი მფლობელი შეიხ სამუმა მიწისქვეშა გადასასვლელით ცდილობდა გასვლას. თან წაიღო ქვები და ოქრო. შესაძლოა, მას ჰქონდა შანსი, მაგრამ სიხარბემ გაუშვა. მშვენიერი გოგონა რახიტა და თუნდაც მისი კანის სპილენძის ფერით, ძალიან დიდი ცდუნებაა.
  -და გამომყევი ძუ! - შეიხმა აყვავებულ თმებში აიტაცა.
  - არაა საჭირო, მე თვითონ წავალ, ბატონო! შეევედრა იგი.
  - მეძავი კი არა! მომწონს შენი ტარება! სადისტმა დიდებულმა ჩაიცინა.
  -მაგრამ მტკივა! - მოშიშვლებულ ფეხებს აათამაშა მონამ.
  - როცა წავალთ, თმებზე ჩამოგიკიდებ და ცეცხლს დაგიკიდებ. შეიხმა ხორციელად აკოცა ტუჩები.
  - მხეცი ხარ! მაგრამ მე შენ მიყვარხარ, დამიჯერე!
  გოგონა პატრონს მიუჯდა, რომელმაც ჭუჭყიანი ნისკარტი მის სუფთა სახეზე მიიდო და ლოკვა დაიწყო. აქ რახიტას ხელმა ხანჯალი აღმოაჩინა შეიხს ქამარზე და მთელი ძალით ჩაუსვა შეშუპებულ მუცელში.
  აი სიბნელის არსება.
  შეიხმა ჩანთა დააგდო და თმა გაუშვა. ხელები ღრმა ხვრელის დახურვას ცდილობდა, ნაწლავები ამოვარდა.
  - არსება! ეჩიდნა! იღრიალა მან.
  -არა! მე სწორად მოვიქეცი! რამდენი გოგო და კაცი აწამე. ბავშვებს ძელზეც კი აკრავდა და ძელზე აკრავდა. ეს მხოლოდ შურისძიებაა! - წამოიძახა გოგონამ.
  - Ჯანდაბა!
  - ქალღმერთო! შენ მცემე! - ყმამ შეიხს გასისხლიანებულ მუცელს დაარტყა.
  - რამდენიმე მოხვდა! - ამოისუნთქა მან.
  - მაგრამ ჩემში კეთილშობილური სისხლი მიდის! - კბილებში გამოსცრა ფეხშიშველმა მონამ.
  -არაფერი მეძავ! ჯარები ჩაახშობენ აჯანყებას და ისე გაწამებ, რომ ანგელოზად მოგეჩვენები! - ძალა ვიპოვე, რომ შეიხს ვუყვირე.
  - შენზე მდიდარი ფანტაზია აქვთ? გოგონამ ენა გამოუყო.
  - საკმარისია შენთვის! მდიდარი კაცი შეკრთა და კვნესოდა. - მტკივა! მომიტანე ფაციფის მალამოები.
  - რატომ? - ეშმაკურად ჰკითხა გოგონამ.
  - ამ ოქროს ტომარას მოგცემ. შეეხვეწა შეიხი.
  - Ის ბიჭი ჩემია! კარგი, მოწყალების გამო, სად არის ფაციფის მალამო? გოგონამ ეშმაკურად გაიღიმა.
  იცით კარადა მფრინავი ძროხის სახით? - ჩურჩულით ამოისუნთქა მდიდარმა.
  - დიახ! ისეთი ლამაზი ვნახე კენჭებით.
  -ასე რომ ხელი უნდა ჩაავლო თავში და იოლად მიიღებ მალამოს ყუთს. მოხვალ ჩემთან და გაწბილებ. - დაიღრიალა შეიხმა, კინაღამ გონება დაკარგა.
  "ბოროტმოქმედიც კი იმსახურებს სამედიცინო დახმარებას. Დამელოდე!
  გოგონა ოთახში შევარდა. მას არ აინტერესებდა მდიდარი კაცი, მაგრამ ასეთი ძვირფასი მალამო ძალიან იშვიათია და სასარგებლოა მეამბოხეებისთვის. შემდეგ კი ის აჯანყებულებს უღალატებს საძულველ ფრიკას.
  მონები უკვე ოთახებში გაიქცნენ. ორმა მათგანმა ნახევრად შიშველი გოგონა დაინახა. ქალის სიყვარულისთვის მშიერი ჯანმრთელი ბიჭები მივარდნენ მასთან. გოგონა ბევრს მუშაობდა, იყო დაკუნთული და ამიტომ ადვილად უბიძგა თავდამსხმელს, ძლიერი ფეხებით და დაიყვირა:
  - თუ ფულის შოვნა გინდა. იცოდე იქ, სარდაფში აგრესიული ტიპი ტირის, ოქროთი.
  - არ გვიყვარს აგრესია! - ირონიულად გააპროტესტეს ბიჭებმა.
  მაგრამ ის ასევე მდიდარია! - ამოიოხრა გოგონამ.
  - მაშინ ჯობია, ვიჩხუბოთ! სად არის სარდაფი? - ჩაილაპარაკა ურჩი მონები.
  -ხელი იქით მომყევი! მონამ მარჯვენა ხელი აუქნია.
  ახალგაზრდა, შავკანიანი მონები მიცურავდნენ იქ, სადაც მისი პესტი აჩვენა. გოგონამ გაიცინა და ოთახში შევარდა. ავეჯეულობა საკმაოდ მდიდარი, მაგრამ მოუწესრიგებელი იყო. და აი, ოქროში ჩამოსხმული მბრძანებელი. რახიტამ ორჯერ დაუფიქრებლად ჩააყოლა ხელი. შიგადაშიგ ჩასრიალდა და ამ დროს ყბა დაიხურა.
  მზეთუნახავმა აწკრიალდა, საპარსივით ბასრი კბილები აჭრიდა მაჯას.
  - ოჰ, რა მტკივნეულია! იყვირა მან, შემდეგ გაიქცა. -ძალიან საზიზღარია!
  მიუხედავად ველური ტკივილისა, გოგონა გაბრაზებული ცდილობდა ხელის შეხვევას. ვედმაკოვამ, როცა გაიგო ქალების ტირილი, გადაწყვიტა, რომ ვიღაცას აუპატიურებდნენ და სწრაფად შეიჭრა ოთახში. სისხლით დაფარული სილამაზის დანახვისას მან იყვირა:
  - ვინ გაბედა ამის გაკეთება?! მის ღირსებას უკანალზე დავდებ! - სიბრაზის დროს მეომარი შეიძლება იყოს უხეში.
  რახიტას თვალებიდან ცრემლები ჩამოუგორდა, მისთვის არც ისე ტკივილისგან, ბევრჯერ მათრახიანი მონა უცხო არ არის, რამდენადაც იმის გაცნობიერებით, რომ ახლა ის ინვალიდია.
  - ის არის! გოგონამ კარადაზე ანიშნა.
  თუ ასეა, მაშინ საშინელებაა! - ვედმაკოვამ გაღიმებულ მწერს თავზე ძალით დაუსხლტა. სტრუქტურა დახრილი იყო დარტყმისგან, უფრო რბილი ოქრო მოიჭრა. მეომარი აგრძელებდა ცემას, სანამ მბრძანებელი არ დაამტვრია.
  გოგონა შესამჩნევად გაფითრდა და თოვლივით თეთრი პასა მისკენ წამოხტა. მან ოსტატურად წაისვა ტურნიკი, შეაჩერა სისხლდენა. ვედმაკოვამ მოწყვეტილი ხელი ამოიღო, კიდური გაფითრდა, მაგრამ მაინც თბილი იყო.
  - დიდი! - ხიროვს უნდა დავურეკოთ. იქნებ ის გაიზარდოს. მეომარმა ხმამაღლა უსტვენდა.
  პასამ ჰკითხა:
  - ვინ გირჩია აქ ხელის მოკიდება?
  - სამმა!
  -რა ჩადეთ საკუთარ თავში? - გაუკვირდა ვედმაკოვას.
  - არა, ამ ფრიკას სამუმა ჰქვია. - შეუსწორა გოგონამ.
  - თუ ასეა, მაშინ საჭიროა მეოთხედი. მეომრმა თვალები აატრიალა.
  - სარდაფშია და მძიმედ დაშავდა. თქვენ შეძლებთ მის დაჭერას. თუ არ სუნთქავ.
  ვედმაკოვამ სცადა ფუნჯის დაჭერა, როდესაც მოულოდნელად ის მოლიპულ ხვლიკად გადაიქცა, რომელიც ცდილობდა მოეპარა. თუ მეომარი დაბადებიდან ასე მოხერხებული არ იყო, შესაძლოა მან წარმატებას მიაღწია. მით უმეტეს, ვინც მას კუდში კი არა, კისერზე მოჰკიდა ხელი.
  - ვაიმე, უცნაური მაგია. ხიროვი უნდა ვაჩვენოთ.
  დაჭრილ გოგონას სახე გაუელვა და გონება დაკარგა.
  პასამ აიღო ის დროულად:
  - ნერვიული გოგო, მაგრამ ლამაზი! სამწუხარო იქნება, თუ ის დარჩება ინვალიდ.
  კარგი, იმედი მაქვს, რომ ეს გამოსწორდება. მხოლოდ ახლა ხიროვს სადღაც მოენატრა, გვერდით ყოფნა დამპირდა. - უკმაყოფილოდ მხრები აიჩეჩა ვედმაკოვამ.
  - Აქ ვარ! ჯადოქარი კარს მიღმა გადმოხტა. - მაგას ვგრძნობ.
  - და ხელში მიჭირავს! - იღრიალა ჯადოქარმა.
  - კარგი, ეს არ არის ცუდი! ეს არის მედუზასა და ხვლიკის ნაზავი, ხედავთ, გამჭვირვალეა, ხედავთ, როგორ ცემს სამი გული. მეომარმა ჩაიცინა.
  - რა შთამბეჭდავია. გოგონამ ხელი დაკარგა და მის ნაცვლად ხვლიკი მედუზა. ვფიქრობ, ასეთი არსების მთელი ოსტატობის მიუხედავად, ეს არ არის სრულიად ექვივალენტური ჩანაცვლება! - მეომარი სულაც არ იყო ხუმრობისკენ მიდრეკილი.
  - მაგრამ სხეულის ერთ-ერთ ნაწილს შეუძლია ცურვა და ეს სულაც არ არის ცუდი. რაღაც სუპერძალა! ჯადოქარმა ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი.
  - რას ნიშნავს, ინვალიდობაა? - ვერ გავიგე Witcher.
  - Როგორ ვთქვა! ყოველივე ამის შემდეგ, ის უკვე აღარ არის მხოლოდ ცხოველი, არამედ ქალის სხეულის ნაწილი. და ცხოველების მართვა რთულია. ახლა ამ პაწაწინა ხვლიკს შეუძლია შეკუმშოს და გადაიჩეხოს ნებისმიერ უფსკრულში ან აძვროს კედელში. გარდა ამისა, ის თითქმის უხილავია, ეს სახეობა ქამელეონს ჰგავს. - დაიწყო ჯადოქრის ახსნა.
  - პულსარნო! - თქვა პასის ენთუზიაზმის დემონსტრირებით. - არ მეგონა, რომ შესაძლებელი იყო. გაწყვიტე ფუნჯი და გახადე მზვერავი.
  - ხდება ისე, რომ დამარცხება დიდ უბედურებას გვპირდება, მაგრამ ეს მხოლოდ მომავალი გამარჯვების ანარეკლია. ჯადოქარმა შენიშნა.
  "ასე რომ არ აპირებ მის მოჯადოებას?" - განმარტა ვედმაკოვამ.
  -არა! ომში სიმამაცე და კარგი დაზვერვა მოაქვს გამარჯვებას. დასარტყმელად ჯერ სამიზნე უნდა დაინახო, წინააღმდეგ შემთხვევაში მუშტს მოაშორებ. მაგრამ უბედურების თავიდან ასაცილებლად, ჭრილობა უნდა განიკურნოს. - რბილად უპასუხა ჰიროვომ.
  - გოგოს ინვალიდი არ არის კარგი. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს გააფუჭებს მას! შეგიძლია ის ნამდვილ კიდურს, ადამიანის ხელს ამსგავსო? - იკითხა ვედმაკოვამ.
  - Ვიფიქრებ! იქნებ გამოვასწორო. ზოგადად, ჯადოქრების უმეტესობას მკვლელობა ბევრად უკეთესია, ვიდრე განკურნება. - ზეწოლით აღნიშნა ჰიროვომ.
  -ამაში გეთანხმები! ნებისმიერ სულელს შეუძლია დაშალოს, ყველა ჭკვიანს არ შეუძლია განკურნება. - ვედმაკოვამ დამაჯერებლობისთვის თითი ვისკისაც კი მოუხვია.
  - ბევრი უხეში ჯალათი - ცოტა ექიმი!
  მონებმა მიათრიეს სამუმის პატრონი, ეტყობა მკვდარია. რახიტა გონს მოვიდა, გაღიზიანებისგან სახე დატრიალდა.
  -ისევ ყველა მოატყუა! ის წავიდა გადასახადების გადახდის გარეშე.
  - ჩამოხრჩობ! - თქვა ვედმაკოვამ. - მისი გვამი გამაფრთხილებელი იყოს ყველა ბოროტი და გაუმაძღარი. ხარბი ყოველთვის გულუხვია იმედგაცრუების ცრემლებით!
  - გონივრულია! მაგრამ ვინ დამიბრუნებს ხელს? გოგონა ტირილისთვის მზად იყო.
  - Ის აქაა! - მიუთითა აჯანყების ლიდერმა.
  ხიროვმა თავი დაუქნია, თოკი ხელში ცეცხლი წაუკიდა.
  - Არ იდარდო! თქვენ არ უნდა იყოთ ინვალიდი. ასე რომ, რახიტა შენთვის დიდი მზვერავი უნდა გახდეს. ყოველივე ამის შემდეგ, თქვენ გინდათ შურისძიება იძიოთ ამ იმპერიის ყველა მდიდარსა და ძლიერზე.
  - Რა თქმა უნდა. ნუ ხარ მონა, მტვერში დამცირებული! - წამოიძახა გოგონამ.
  - ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ დაგვეხმაროთ! ეს იმპერია ცუდად იმართება, ამიტომ საფლავი დააფიქსირებს ხუჭუჭა სისტემას! - ჯადოქარმა საჩვენებელი თითიდან ენერგიის სხივი გამოუშვა.
  - უცნაურია! შენში დიდ ენერგიას ვხედავ. და სიბრძნე! მზად ვარ შემოგიერთდე! - წამოიძახა მონამ.
  - გეტკინებათ, მაგრამ შეძლებთ გაიმარჯვოთ! ტკივილის გარეშე არ არსებობს ვაჟკაცობა, ვაჟკაცობის გარეშე არ არსებობს გამარჯვება! - გამოაცხადა მან ჯადოქრის ფილოსოფიური აზროვნების დემონსტრირებით.
  -ქალი ვარ - ასე მიჩვეული ვარ გაძლებას. რახიტამ თავი დაუქნია.
  - როცა მოთმინება არ კმარა, სიმღერა გამოგადგება! - ჩაიცინა ხიროვმა.
  ყველას გაეცინა. ვედმაკოვა კარგ ხასიათზე იყო. დასაწყისი იყო გამარჯვებული, რაც იმას ნიშნავს, რომ დრო არ არის დასაკარგი. უპირველეს ყოვლისა, აუცილებელია მონების არმიის ჩამოყალიბება, სანამ ისინი გაფანტდებიან. ასე რომ, ხალხი რკინასავითაა, სანამ არ გაცივდება, მიეცით სასურველი ფორმა. მეომარი გოგონა კედელზე გამოვიდა, თასზე ავიდა და ჭექა-ქუხილი ხმით უბრძანა:
  - საყვირის კოლექცია შეაგროვეთ ყველას!
  პასამ ჰკითხა:
  - ქალებიც?!
  - დიახ! ჩვენ დაგვჭირდება ყველა ხმალი. იჩქარეთ, ოღონდ იცოდეთ, რომ ძარცვა არ იქნება, ყველაფერს თანაბრად გავყოფთ.
  მონების შეგროვებას გარკვეული დრო დასჭირდა, მათრახის გამოყენებაც კი მომიწია. თავად ვედმაკოვა იძულებული გახდა დაეხმარა რამდენიმე მათგანს, ვინც არ დაკარგა თავი და აღკვეთა ძარცვა. გოგონამ კარგი დარტყმა მიაყენა ხუთ ყველაზე გულმოდგინე ბანდიტს, ერთმა თავიც კი მოიჭრა. სახეზე სისხლის წვეთები დაეცა, ვედმაკოვა ხარბად აკოცა მათ. იმუშავა. საერთო შეკრება სიბნელეში ჩირაღდნების შუქით გაიმართა. ათასობით გათავისუფლებული მონა იყო, ვედმაკოვამ თვალითაც კი შეაფასა, რომ სულ მცირე თორმეტი ათასი იყო, თუმცა მათ შორის ბევრი ბავშვი და ქალია.
  მან შეასრულა ციტადელის უმაღლესი კოშკიდან. ჯადოქარი მოპირდაპირე მხარეს იდგა, ის აკონტროლებდა მთელ შეკრებას. მონებს სასტიკად ექსპლუატაციას უწევდნენ, სუსტებს კი სიკვდილით დასაჯეს ან კლავდნენ. ასე რომ, ზოგადად, თუ ავიღებთ ფიზიკურ პარამეტრებს, ისინი კარგ მებრძოლებს ჰგავდნენ. უბრალოდ, მათ ტრენინგი სჭირდებათ. ვედმაკოვამ ცეცხლგამჩენი სიტყვა წარმოთქვა. იგი განსაკუთრებით დაჟინებით ხსნიდა დიდი განმათავისუფლებელი არმიის შექმნის აუცილებლობას.
  - ერთიანობა, სიმამაცე, თავგანწირვა - გამარჯვების, თავისუფლების, ბედნიერების გასაღები! დისციპლინის გარეშე ჯარი არ არსებობს და ჯარის გარეშე თავისუფლება ვერ იპოვის! შრომამ გაგვაძლიერა, გონებით გამრავლებული მოგცემთ თავისუფლებას და იღბალთან ერთად ბედნიერებას მოიტანს!
  მოდით გავხდეთ ერთი და გავტეხოთ ჯაჭვები! - ჩაილაპარაკა მეომარმა.
  მონები ახარებდნენ მათ მოწონებას! მხოლოდ ერთი მონა დუმდა, ბევრი შრამითა და ამაყი მზერით. მისი მზერა გამოხატავდა ზიზღის უკიდურეს ხარისხს.
  ვედმაკოვამ კვლავ შესთავაზა აჯანყების ერთი ლიდერის არჩევა!
  - მეთაური პირამიდის მწვერვალს ჰგავს - მხოლოდ ერთი უნდა იყოს, თორემ ასეთი მყარი ნაგებობაც კი დაინგრევა!
  მონები ყვიროდნენ:
  -მართალია! მიგვიყვანეთ.
  შენ დიდი მეომარი იქნები ჩვენი ლიდერი! - მოულოდნელად მოახერხა ყველა ბიჭის ყვირილი.
  ამან გააკვირვა ვედმაკოვა: როგორ არის ეს შესაძლებელი. მან უფრო ყურადღებით დააკვირდა, ბავშვის ხელში იყო რაღაც ქარის მილის მსგავსი მხოლოდ სქელი. და ამ ხელსაწყოს დახმარებით ის ღრიალებდა.
  - ბიჭი შორს წავა! Რა ქვია? - იკითხა მეომარმა.
  - დიკ! კონკრეტულად ვაღიარე. პასმა თქვა.
  - მარტივი სახელი! - ვედმაკოვა აშკარად რაღაც უფრო ეგზოტიკურს ელოდა.
  -რატომ სირთულის!
  - ხმა მივცეთ! - გამოაცხადა ჯადოქარმა. ისეთი ჭექა-ქუხილი ჰქონდა, რომ პალმები შეირყა. - ვინც მომხრეა, რომ Witcher მეომარი იყოს ლიდერი, ასწიე შენი მარჯვენა! მიეცით ხმა სიმართლეს, თავისუფლებას და ღირსებას! და შენი ცხოვრება ისეთი იქნება, რომ ღმერთებს შურს! -
  ენთუზიაზმით გაჟღენთილმა მონებმა თითქმის ერთხმად აისროლეს მარჯვენა ხელი. ისინი მეომარს ჰგავდნენ და მათმა ერთსულოვნებამ განაპირობა ის აზრი, რომ თუ ხიროვი აქ თავის ხიბლს გამოიყენებდა.
  განა ასე არ არის, რომ მისმა ჩამოსვლამ მათ მისცა თავისუფლება და შესაძლებლობა ეგრძნოთ თავი ნამდვილ ადამიანად. ასე რომ, ბუნებრივია გვალვაში ვედმაკოვას წვიმავით შეხვდე. ყოფილ მონების სახეებზე სიხარული იკითხებოდა. გაღვიძებას ჰგავდა.
  აქ, საყოველთაო ხალისით, წინ წამოიწია ძლევამოსილი მონა, ნაწიბურებით მდიდრულად მორთული. თავისი ღრმა ხმით ჩაილაპარაკა.
  - ბევრი იყო და იქნება, ვისაც სურს ბედნიერებამდე მიიყვანოს. მაგრამ გაქვთ ამის მორალური უფლება!
  - რომელი!? - ვიჩერმა კბილებით სავსე პირი გამოსცრა. შიშველ მკლავებზე ბიცეფსი ამობურცულიყო.
  - Ვინ ხარ?! კეთილშობილი ოჯახის შთამომავალი, ან უბრალო. ან იქნებ გისორივით გაქცეული მონაც კი. ისიც ბევრს დაჰპირდა, მაგრამ სიცოცხლე კოცონზე დაასრულა. და მასთან ერთად ოცი ათასი მონა. - ძლევამოსილმა მონამ დაჭრა.
  - ჩვენზე ბევრი რამ იქნება დამოკიდებული. შენზე ნაწიბურებს ვხედავ, დიდი ალბათობით მონად არ დაბადებულხარ, მათრახით ან მახვილით შუბებით მიყენებული ჭრილობები გამოვარჩევ! - თქვა ვედმაკოვამ.
  -ჩემთვის უცნობი მეომარი გამოიცანით! მე ვარ კომტ დე ფორსა, საშინელი მეფეების შთამომავალი. მაგრამ იცი მამის სახელი? - ჰკითხა კეთილშობილმა მონამ.
  - ოჯახის კეთილშობილებას ისეთივე შეფარდება აქვს სიმამაცეს, როგორც თმის სიგრძე გონებას! - აკოცა ვედმაკოვამ და მაშინვე დაამატა. -წინაპართა ვაჟკაცობა მშიშარას არ უშველის!
  -ლამაზად ლაპარაკობ. ბაზრობის ჟამიანივით, რა მამაცი გაქვს გული? მონამ მუქარით ასწია წარბები.
  - კარგი, გმირი ხარ! ჩათვალე, მაგრამ მონის ბედზე მოზომილი, სად იყო შენი სიამაყე და სიმამაცე! - ვედმაკოვამ უკვე დაიწყო ქარბუქი.
  მე მქონდა ამის საკუთარი მიზეზები. და რა, არ გჭირდება იცოდე, ნაკლები ცოდნა - უფრო ადვილია სიკვდილი! მე გიწვევთ სიკვდილამდე ბრძოლაში და თუ მხოლოდ სიტყვებით არ გაბედავთ, მაშინ გამოწვევას მიიღებთ! იღრიალა კომტ დე ფორსი.
  - ამაში შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ! მეომარმა ამოიოხრა.
  მონებმა არენა გაწმინდეს. ვიტჩერი ჩამოვიდა და ხმალი შეამოწმა. მეტოქე მის წინ იდგა. მას ერთბაშად ჰქონდა საკუთარი იარაღი, ორი მკვეთრად მახვილი ხმალი. ყოველი შემთხვევისთვის მეომარმა მკერდიდან კიდევ ერთი ხმალი ამოიღო.
  გრაფი დე ფორსი გაცილებით მაღალი იყო, ვიდრე ჯადოქრები, მხრებში უფრო განიერი, თუმცა არც ისე დაკუნთული და ჭედური ჩანდა, გოგონა, რომელიც იმსახურებდა მსოფლიო ფიტნესის ჩემპიონობას. თუმცა, ცხიმი არ იყო და მყესების ლიგატები დაჭიმული და შეშუპებული იყო. გარდა ამისა, იყო უზარმაზარი გამოცდილება ყველა მოძრაობაში და ხტომის სიარული ბევრს ლაპარაკობდა. სახეზე ღიმილი დასთამაშებდა, ეს უკვე არა საზიზღარი, არამედ სიმპათიური იყო.
  -კარგი, გაჭედა გოგო! არ შეგშურდება. გრაფმა მუშტი აჩვენა.
  - რატომ ხარ ასეთი თავდაჯერებული? Witcher-ის რისხვა გამძაფრდა.
  - ბევრი ბრძოლა და ტურნირი მოვიგე. ჩემს სამეფოში ერთ-ერთ საუკეთესო მებრძოლად მიმაჩნდა, ბევრი კი საუკეთესოდ მიმაჩნია. - ფორსამ, მკერდის კუნთები შეარხია, რომლებიც ერთმანეთის გვერდით მდგარ ორ ფარს ჰგავდა.
  - იმიტომ, რომ შენ მხოლოდ თავადაზნაურებს ებრძოდი, ისინი კი გადაგვარდნენ და გახდნენ. ახლა, თუ ნიჭიერ უბრალო ადამიანთან შეხება, შენი დიდება ცოტა დარჩა! - თავდაჯერებულად უპასუხა ვედმაკოვამ.
  - დაწექი ძაღლი მანამ, სანამ ჯოხი არ გაივლიდა უკან, უფრო სწორად, ჩემი ხმალი! - ქედმაღლობის მთელი სისავსე დაუბრუნდა გრაფს.
  - ეს ძალიან საინტერესოა! მოსაუბრესა და მშიშარას ხელში უძლიერესი ფოლადისგან დამზადებული დანა ჟანგდება! - ვედმაკოვა არ წყვეტდა მჭევრმეტყველებას.
  - კარგი, ეს დიდი ალბათობით შენ გეხება, ქალი ნაძირალა! ფორსა იღრიალა.
  - იქნებ შეწყვიტო ენებზე ფარიკაობა და რაიმე უფრო მძიმე გამოიყენო! - ვედმაკოვამ გაამრავლა ელეგანტური ფიგურა რვა.
  - ორმხრივად!
  გრაფი და აჯანყებულთა ლიდერი პირისპირ შეხვდნენ. ხმლები სწრაფად მოძრაობდნენ, მთელი ძალით ურტყამდნენ. დარტყმებიდან ნაპერწკლები აფრინდა, ზარის ხმა გაისმა.
  გრაფმა რამდენჯერმე შეუტია. მან სცადა ორლულიანი ტექნიკა, მაგრამ ვედმაკოვამ მოიგერია შეტევები და აღნიშნა, რომ მის კეთილშობილ მოწინააღმდეგეს ჰქონდა ღირსეული სიჩქარე.
  - Რას თამაშობ!
  - სიკვდილის სიმებზე!
  გრაფმა კვლავ ჩამოაგდო დარტყმების სერია, სცადა რთული კომბინაციები. ვედმაკოვამ ოდნავ უკან დაიხია, კონტრშეტევა მოახდინა, მტერს მკერდზე ოდნავ მოუჭირა.
  მან შეისწავლა გამოცდილი მეომრის მოძრაობები, არ ჩქარობდა დასაძინებლად. გრაფმა გაიცინა, თვალები აუციმციმდა:
  - სულაც არ ხარ ასეთი უბრალო! შეიძლება არც მთლად მონა, თუმცა ფეხშიშველი დადიხარ.
  - თავისუფალი დავიბადე და ტყეში ვცხოვრობდი! ჩემმა კისერმა უღელი არასოდეს იცის. ძალის დამორჩილება წარმოუდგენელია. ჭეშმარიტად თავისუფალი ადამიანი ემორჩილება სამ რამეს - გონებას, სიყვარულს, ღმერთს. მონა სულში ემორჩილება - ვნებებს, ვნებას, ღვთის მსახურებს! - ლამაზად უპასუხა ვედმაკოვამ.
  ბოლოზე მართალი ხარ! ჭეშმარიტად თქვენ ხართ მართალი, ამ მღვდლებმა და მღვდლებმა დამიყენეს! - გრაფმა ორმაგი გულშემატკივარი გააჩინა, შემდეგ "კლამის" ტექნიკა, მაგრამ არ გამოუვიდა. - სიამოვნებით დაგელაპარაკები ჭიქა ღვინოზე, თუ რა თქმა უნდა არ მოგკლავ.
  - ფინჯანი ღვინო ოკეანეს ჰგავს - რომ გაიტაცე, ფეხქვეშ მიწას კარგავ! - თქვა მეომარმა.
  - მაგრამ შენ უფრო თავისუფლად გრძნობ თავს. რაც შეეხება ამ მიდგომას.
  ეჭირა სამსამიანი, შემდეგ პეპელა. საპასუხოდ ვედმაკოვამ შეხვედრას უფრო ძლიერად დაარტყა. გრაფი უკან დაიხია. შემდეგ შეჯიბრი კვლავ განახლდა, ფორსა ქარივით მოძრაობდა, მიხვდა, რომ მისი მეტოქე ძალიან ძლიერი იყო, რომ იგი სილურჯიდან გამოეყვანა. შემდეგ, როდესაც ვედმაკოვა მოძრაობების გარკვეულ თანმიმდევრობას მიეჩვია, გრაფმა უცებ შეცვალა ხმლის ტრაექტორია და გოგონას დაკუნთულ, მაგრამ ქალურ მკერდთან ერთად დაარტყა. სისხლი სდიოდა, ნაკაწრი ღრმა იყო. ჭრილობამ ვედმაკოვას არ გაუტეხა, პირიქით, ძალა მისცა. გოგონა შეტევაზე წავიდა, ხმლები უცნაურ ცეკვაში ანათებდნენ. და მართალია გარედან ჩანდა, რომ მეომარს თავი მთლიანად დაკარგა და განრისხებული იყო, მაგრამ ტყეში ცხოვრებამ და ნადირობამ ბავშვობიდანვე ასწავლა გონების შენარჩუნება ყველაზე სასტიკ ბრძოლაში. გრაფს გაუჭირდა ასეთი ზეწოლის შეკავება, ის უკან დაიხია, გაჭირვებით გაჩერდა. ვედმაკოვამ დაიჭირა მომენტი, როდესაც მონა დიდებულმა უკან დაიხია, თითქოს მუხლს დაარტყა მუშტი. დარტყმა მყესში მოხვდა და გრაფი იკეცება, სიჩქარე დაეცა. შემდეგ გოგონამ საკუთარი მიღება გამართა, მან თავად გამოიგონა იგი და მას ცხრათავიანი დრაკონი უწოდა. ასეთი რამის განხორციელება მხოლოდ კარგად გაწვრთნილ მებრძოლს შეეძლო. უფრო მეტიც, ბოლო მეცხრე შეტევა თითქმის დაუძლეველი იყო. აქ საქმე იყო მექანიკაზე, რომელიც ასახავდა შეტევას, ფუნჯი ძალიან დასუსტებული იყო, აჩერებდა შეტევებს და, შესაბამისად, ბოლო შეტევა დასრულდა. პირველად მეომარმა მიიღო მიღება საკმაოდ ოსტატურ და სწრაფ პარტნიორზე და როცა სუნთქვა შეეკრა, ხმალი ჩამოაგდო, გაირკვა, რომ სიახლე წარმატებული იყო.
  გრაფი გაფითრდა, ძალა დაკარგა.
  - იღბლიანი მეძავი ხარ!
  - Ნამდვილად არ! იღბალი ქვიშასავით არამდგრადია - მხოლოდ მონდომება დააკავშირებს მას ცემენტით.
  ვედმაკოვამ კვლავ დაჭრა მტერი, მაგრამ არა ღრმად - მას არ სურდა მოკვლა ან დასახიჩრება. ხელახლა დაარტყა, მან აფრინდა, გრაფმა მექანიკურად შეაჩერა და მეომარმა დაარტყა მისი ქურქიანი ხმალი. მონა დიდებული აღმოჩნდა სრულიად უიარაღო. ვედმაკოვამ გადააგდო ხმლები, მივარდა მტერს და უკუსვლით დაასრულა ათვლა. ხელებმა მისი კიდური საკეტში ჩაკეტა.
  - Დანებება? პანტერას თვალები გაუბრწყინდა.
  - გრაფი ვარ, ფეხშიშველ მონას ჩავებარები!
  ვედმაკოვამ მხურვალედ გააპროტესტა:
  - არა მონა, არამედ სამართლიანი საქმისთვის მებრძოლი! შენ თვითონ იყავი მონა და გესმოდა რა არის დამცირება და მაინც სხვა ხალხია, ჩვენზე უარესი არა. ამიტომ ჰკითხეთ თქვენს სინდისს!
  . თავი #10
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ფრონტის ხაზზე იბრძოდნენ. ბიჭი და გოგო უკვე საკმაოდ შეწუხებულები არიან გაჭიანურებული ომისგან. გამუდმებული მკვლელობა და სროლაც მაღიზიანებს.
  ეს თითქოს თამაშშია. იგივე მსროლელი ადრე თუ გვიან მობეზრდება.
  ბავშვები დაიღალნენ სროლით და მუდმივად შიშველი ფეხებით ყუმბარის სროლით.
  ბიჭმა თავისი რიგი დადო. დახოცეს ფაშისტები.
  Და თქვა:
  -მაეტა!
  გოგონამ შიშველი ფეხებით ყუმბარა ესროლა. მან მიმოიფანტა ფრიც და აღფრთოვანებით წამოიძახა:
  - ახალი, ძალიან დიდი გამარჯვებები გვექნება!
  მაგრამ ეს უკვე მოსაწყენია. თუნდაც ის ფაქტი, რომ ბიჭის შიშველი ფეხების სროლიდან ნაცისტური ტანკები გვერდულად იძვრება.
  შემდეგ ოლეგმა შედგენა დაიწყო.
  კიდევ ერთი ალტერნატიული ისტორია. ზიუგანოვმა ხმა არ მისცა სტეპაშინის კანდიდატურას და არც სამმა კომუნისტურმა ფრაქციამ.
  იგი დასრულდა სახელმწიფო სათათბიროს დაშლით და 1999 წლის სექტემბერში ვადამდელი არჩევნებით.
  რა თქმა უნდა, კომუნისტები უფრო ძლიერები იყვნენ, ვიდრე ოდესმე. და ისინი წავიდნენ არჩევნებზე, ეყრდნობოდნენ პრიმაკოვის მთავრობის მიღწევებს, სადაც მათ მნიშვნელოვანი როლი შეასრულეს. ბლოკი ერთიანობა ჯერ არ შექმნილა. პუტინი პრემიერ-მინისტრად არ გამოჩენილა. ბოევიკების შეჭრამ დაღესტანში მხოლოდ ხმები დაამატა მარცხენა მხარეს და მოკლა ხელისუფლების ძალა.
  ზოგადად, ხელისუფლება მოუწესრიგებელი აღმოჩნდა. NDR დასუსტდა და დაინგრა და არ იყო ახალი მზა პარტია. დიახ, და სტეპაშინი, რომელიც დაინიშნა პრემიერ მინისტრად, არ ხელმძღვანელობდა მმართველ პარტიას. შემდეგ კი ელცინმა ის საერთოდ გაათავისუფლა.
  მოკლედ, საპარლამენტო არჩევნებმა მემარცხენეების დიდი გამარჯვება მოიპოვა.
  შთამბეჭდავი იყო კომუნისტების ტრიუმფი. გარდა ამისა, პრიმაკოვ-ლუჟკოვის ბლოკს არ ჰქონდა დრო განტვირთვისთვის. მაგრამ მაინც მოახერხა ფერმერებთან ერთად დარეგისტრირება. და მეორე ადგილი დაიკავა. მესამე იყო "იაბლოკო", რომელიც კარგად დაწინაურდა. მეოთხე ადგილი ლიბერალ-დემოკრატიულმა პარტიამ დაიკავა. მაგრამ დიდწილად იმის გამო, რომ საპრეზიდენტო არხები აქტიურად უწყობდნენ ამ პარტიას.
  ელცინმა კი მიანიჭა, უფრო ზუსტად, ჟირინოვსკის გენერლის წოდება.
  ასე რომ, ყველაფერი განსაკუთრებული სცენარის მიხედვით მოხდა.
  ოპოზიციამ სახელმწიფო სათათბიროში ძალაუფლება აიღო. და ელცინი დათანხმდა ნებაყოფლობით წასვლას, ოფიციალურად დანიშნა პრიმაკოვი თავის მემკვიდრედ. ზიუგანოვი ასევე გახდა პრემიერ-მინისტრი და მარჯვენა ხელი.
  ეს, ზოგადად, კომუნისტებს შეეფერებოდა. და მიღწეული იქნა კომპრომისი. ბასაევი და ხატაბი დაღესტნიდან გამოაძევეს. მაგრამ მათ არ გაგზავნეს ჯარები თავად ჩეჩნეთში.
  იქ მალე სამოქალაქო ომი დაიწყო და რამდენიმე ფრაქციად დაყოფა.
  მასხადოვს და კადიროვს რუსეთი დაეხმარა. პრიმაკოვმა იოლად მოიგო რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნები. მეორე მოულოდნელად იყო ჟირინოვსკი - რომელსაც სხვა კონკურენტები არ ჰყავდა ამომრჩეველში და ლიბერალი იავლინსკი არ იყო მისი კონკურენტი.
  შემადგენლობა შეაწყვეტინა ოლეგ რიბაჩენკომ. არა, არ არის საინტერესო. ისევ და ისევ, უკვე გაშუქებული თემა, პრიმაკოვის, ზიუგანოვის და სსრკ-ს აღდგენის შემდეგ. დაიღალა!
  შეიძლება რაღაც უფრო საინტერესო იყოს შედგენა. მაგალითად, სივრცის შესახებ.
  ბიჭმა ფიქრი დაიწყო.
  დიდი რუსეთის იმპერიის ახალ დედაქალაქს პეტროგრად-გალაქტიკი ერქვა. იგი დაარსდა მშვილდოსნის თანავარსკვლავედში, თითქმის გალაქტიკის ცენტრში. ვარსკვლავებიც და პლანეტებიც აქ ბევრად უფრო მკვრივი იყო, ვიდრე ირმის ნახტომის გარეუბანში, სადაც ძველი დედამიწა იპოვა თავშესაფარი. დასავლეთის კონფედერაციის ჯარები მთლიანად განდევნეს ბირთვიდან. თუმცა ომმა უკვალოდ არ ჩაიარა: ათასობით პლანეტა განადგურდა, დედამიწაზე მხოლოდ მოგონებები დარჩა. ეს იყო დედაქალაქის გალაქტიკის ყველაზე მდიდარ და მშვიდ ადგილას გადატანის მთავარი მიზეზი. აქ გარღვევა ძალიან რთულია, ამიტომ, ტოტალური კოსმოსური ომის პირობებშიც კი, სადაც ფრონტის ხაზი აბსტრაქტული კონცეფციაა, უკანა კი კონვენცია, ბირთვი გახდა რუსეთის მთავარი ბაზა და ინდუსტრიული დასაყრდენი. დედაქალაქი გაიზარდა და მთლიანად შთანთქა პლანეტა კიშიში, გადაიქცა გიგანტურ მეტროპოლიად. გიგანტური ქალაქი, რომელსაც შეუძლია შთაბეჭდილების მოხდენა ნებისმიერი გონივრული ინდივიდისთვის. მრავალრიცხოვანი საფრენი აპარატები ჭრიან მეწამულ ცას.
  მარშალი მაქსიმ ტროშევი თავდაცვის მინისტრთან, სუპერმარშალ იგორ როერიხთან დაიბარეს. მოახლოებული შეხვედრა მტრის მკვეთრად გაზრდილი აქტივობის ნიშანი იყო. ომმა, რომელიც ყველას აწუხებდა, მტაცებელი ძაბრივით შთანთქა რესურსები, მასზე ტრილიონობით ადამიანი დაიღუპა და სასურველ წარმატებას ვერავინ მიაღწია. მილიტარიზაციამ თავისი კვალი დატოვა პეტროგრად-გალაქტიკის არქიტექტურაზე. უზარმაზარი ცათამბჯენები დგას თანაბარ რიგებში, ისინი უჯრედებია ქალაქის ჭადრაკის დაფაზე. ეს მარშალს უნებურად აგონებდა კოსმოსური არმადას აშენებას. ბოლო ბრძოლის დროს, დიდმა რუსულმა ვარსკვლავურმა ხომალდებმაც დაიკავეს თავიანთი პოზიციები, შემდეგ მოულოდნელად დაარღვიეს ფორმირება და დაარტყეს მტრის ფლაგმანს. კარგად დაგეგმილი ბრძოლა გადაიზარდა აურზაურში, როდესაც რამდენიმე ხომალდი ერთმანეთს შეეჯახა, რომლებიც აფეთქდნენ საოცრად კაშკაშა ციმციმებში. ვაკუუმი ისე იყო მოხატული, თითქოს გიგანტური ვულკანები ერთბაშად ააფეთქეს და ცეცხლოვანი მდინარეები მოედინებოდა, ჯოჯოხეთის ალი ადიდდა ნაპირებს და დამანგრეველი ტალღით დაიფარა. ქაოტურ ბრძოლაში დიდი რუსეთის არმია წარმატებული იყო, მაგრამ გამარჯვება უკიდურესად ძვირი ღირდა. რამდენიმე ათასი კოსმოსური ხომალდი გადაიქცა ელემენტარული ნაწილაკების ნაკადად. მართალია, მტერმა კიდევ უფრო დიდი ზარალი განიცადა. რუსებმა იცოდნენ როგორ უნდა იბრძოლონ, მაგრამ კონფედერაციამ, რომელიც მოიცავდა მრავალ რასას, გააფთრებით დაარტყა და ჯიუტი წინააღმდეგობა გაუწია.
  მთავარი პრობლემა ის იყო, რომ ტომის გალაქტიკაში მდებარე კონფედერაციის ცენტრის განადგურება ძალიან რთული იყო. ნეკერჩხლის ფორმის ხანჯლების უძველესი ცივილიზაცია, რომელიც ცხოვრობდა ვარსკვლავების ამ გროვაში მილიონობით წლის განმავლობაში, ააგო აუღებელი ციხესიმაგრე, გარშემორტყმული იყო ხაფანგებით სავსე თავდაცვის ძლიერი ხაზით.
  ამ სივრცეში "მანერჰეიმში" შესაღწევად მთელი რუსული არმია საკმარისი არ არის. ომის დასრულება შეუძლებელი იყო. პლანეტებმა და სისტემებმა მრავალჯერ შეიცვალა ხელი. მარშალმა ნოსტალგიით მიმოიხედა დედაქალაქში. მოძრავი გრავ-თვითმფრინავები და ფლანერები შენიღბვის ფერებში იყო შეღებილი, თვითმფრინავის ორმაგი დანიშნულება ყველგან იგრძნობოდა. ზოგიერთი შენობა ჰგავდა გიგანტურ ტანკებს ან ქვეითთა საბრძოლო მანქანებს სადარბაზოს ნაცვლად ქიაყელებით. სახალისო იყო იმის ყურება, თუ როგორ ამოიფრქვა ჩანჩქერი ასეთი ფრთოსანი ავზის მუწუკიდან, ლურჯი და ზურმუხტისფერი წყალი ასახავდა ოთხ "მზეს", თამაშობდა ათობით ფერებში, ხოლო ეგზოტიკური ხეები და უზარმაზარი ყვავილები იზრდებოდა ტოტზე და ფრთებზე, რომლებიც ქმნიდნენ უჩვეულო ჩამოკიდებას. ბაღები. თანამედროვე, მხოლოდ გიგანტური ზომის ცათამბჯენის ტანკები, როგორც წესი, არის გამარტივებული, შეიარაღებული მრავალი იარაღით. ასეთ სახლებში ცხოვრება მოსახერხებელი და კომფორტულია, თუმცა დედაქალაქზე თავდასხმის შემთხვევაში მსგავსი შენობა ხუთ წუთში ძლიერ საბრძოლო ნაწილად გადაიქცა. ყველა კლასის გამვლელები და მცირეწლოვანი ბავშვებიც კი იყვნენ სამხედრო ფორმაში ან სხვადასხვა გასამხედროებული ორგანიზაციის ტანსაცმელში. კიბერ-მაღაროები სტრატოსფეროში მაღლა ტრიალებდნენ და ფერად ბურთებს ჰგავდნენ. მნათობებმა გაანათეს სამოთხის სარდაფი, დატბორეს გლუვ სარკისებურ ბულვარებს კაშკაშა სხივებით. მაქსიმ ტროშევი არ იყო მიჩვეული ასეთ ექსცესებს.
  "ვარსკვლავები აქ ძალიან მკვრივია. და ძალიან ცხელა ჩემთვის."
  მარშალმა შუბლიდან ოფლი მოიწმინდა და ვენტილაცია ჩართო. შემდგომმა ფრენამ უპრობლემოდ ჩაიარა, მალე თავდაცვის სამინისტროს შენობაც გამოჩნდა. შესასვლელთან ოთხი საბრძოლო მანქანა იდგა. ლუჩიარები, მწოვრებში ეკლიანი - ცხოველები, რომელთა ყნოსვა თხუთმეტჯერ უფრო ძლიერია, ვიდრე ძაღლის - გარშემორტყმული იყო ტროშევს. სუპერმარშალის ციკლოპური სასახლე ღრმად გადიოდა მიწისქვეშეთში, მის სქელ კედლებში პლაზმური ქვემეხები და კასკადური ლაზერები იყო განთავსებული. ღრმა ბუნკერის შიდა მხარე მარტივი იყო - ფუფუნება არ იყო წახალისებული. მანამდე ტროშევი თავის პატრონს მხოლოდ სამგანზომილებიან პროექციაში ხედავდა. სუპერმარშალი ას ოცი წლის ასაკოვანი, გამოცდილი მეომარი იყო. ჩქაროსნულ ლიფტზე მომიწია ჩამოსვლა, მიწისქვეშეთში ათიოდე კილომეტრის მანძილზე შეღწევა.
  ელიტარული მცველებისა და საბრძოლო რობოტების კორდონის გავლის შემდეგ, მარშალი შევიდა ოფისში, სადაც პლაზმურმა კომპიუტერმა მოახდინა გალაქტიკის განლაგებული ჰოლოგრამის სიმულაცია რუსული ჯარების კონცენტრაციისა და სავარაუდო მტრის დარტყმის ადგილების ნიშნებით. იქვე ეკიდა პატარა ჰოლოგრამები, ჩანდა სხვა გალაქტიკების სურათები. მათზე კონტროლი არ იყო უწყვეტი, ვარსკვლავებს შორის იკვეთებოდა დამოუკიდებელი სახელმწიფოები, დასახლებული ინტელექტუალური, ზოგჯერ ძალიან უცნაური რასებით. ტროშევს დიდხანს არ უყურებდა ამ ბრწყინვალებას, მორიგი მოხსენების გაკეთება მოუწია. იგორ როერიხი ახალგაზრდად გამოიყურებოდა, სახე თითქმის ნაოჭების გარეშე ჰქონდა, სქელი ქერა თმა. ჩანდა, რომ მას შეეძლო ცხოვრება და ცხოვრება, მაგრამ რუსული მედიცინა ომის პირობებში არც თუ ისე დაინტერესებული იყო ადამიანის სიცოცხლის გახანგრძლივებით. პირიქით, თაობების სწრაფმა ცვლამ ევოლუცია გამოიწვია, დაუნდობელი ომის სელექტორის სასარგებლოდ. სიცოცხლის ვადა შემოიფარგლებოდა ას ორმოცდაათი წლით. თუნდაც ელიტისთვის. ისე, შობადობა ძალიან მაღალი დარჩა, აბორტები მხოლოდ შეზღუდული შესაძლებლობის მქონე ბავშვებისთვის იყო და კონტრაცეპტივები აკრძალული იყო. სუპერმარშალმა მზერა შემოსული ტროშევისკენ გადაიტანა.
  -და აქ ხარ მაქსიმ. გადააყენეთ ყველა მონაცემი კომპიუტერში, ის დაამუშავებს და გამოსცემს გამოსავალს. რას იტყვით ბოლო მოვლენებზე?
  - კონფედერატორებმა და მათმა მოკავშირეებმა კარგი გაკვეთილი ისწავლეს. სასწორი ჩვენს სასარგებლოდ იხრება.ბოლო ათი ბრძოლის განმავლობაში ბრძოლების აბსოლუტური უმრავლესობა მოგებულია.
  როერიხმა თავი დაუქნია.
  - Ვიცი. მაგრამ კონფედერატების მოკავშირეები დაგი შესამჩნევად გააქტიურდნენ. ისინი იწყებენ სერიოზულ საფრთხეს.
  - თანახმა ვარ.
  როერიხმა გადაატრიალა გამოსახულება ჰოლოგრამაზე და ოდნავ გაადიდა.
  - სანამ Galaxy Smoor. აქ არის დაგსის სიდიდით მეორე დასაყრდენი. სწორედ აქ მივიღებთ მთავარ დარტყმას. თუ წარმატებას მივაღწიეთ, სამოცდაათი, მაქსიმუმ ასი წლის განმავლობაში შევძლებთ ომის მოგებას. და თუ ჩვენ ვერ შევძელით, ომი მრავალი საუკუნის განმავლობაში გაგრძელდება. თქვენ დაამტკიცეთ, რომ ხართ კომპეტენტური მეთაური და ამიტომ მე გთავაზობთ, რომ უხელმძღვანელოთ ოპერაცია ფოლადის ჩაქუჩი. Ნათელია?
  "დიახ, ზუსტად, თქვენო აღმატებულებავ.
  იგორმა წარბები შეჭმუხნა.
  რატომ ასეთი სათაურები? მისამართი უბრალოდ: ამხანაგი სუპერმარშალი. საიდან მოიტანე ეს?
  მაქსიმი შერცხვა.
  - მე, ამხანაგო სუპერმარშალი, ბინგებთან ვსწავლობდი. ისინი ქადაგებდნენ ძველ იმპერიულ სტილს.
  - გასაგებია. მაგრამ ახლა იმპერია სხვაა, თავმჯდომარემ გაამარტივა ძველი წეს-ჩვეულებები და პროცედურები. უფრო მეტიც, მალე ძალაუფლების შეცვლაა და გვეყოლება ახალი უფროსი ძმა და უმაღლესი მეთაური. ალბათ, გამათავისუფლდებიან და თუ ოპერაცია ფოლადის ჩაქუჩი წარმატებული იქნება, ჩემს ადგილას დაგაყენებენ. აუცილებელია წინასწარ შესწავლა, ეს დიდი პასუხისმგებლობაა.
  მარშალი როერიხზე სამჯერ უმცროსი იყო და, შესაბამისად, მფარველობის ტონი ძალიან შესაბამისი იყო და არ იწვევდა შეურაცხყოფას. მიუხედავად იმისა, რომ წინ არის ლიდერის შეცვლა და მათი ახალი ლიდერი ორივეზე ახალგაზრდა იქნება. ბუნებრივია, საუკეთესო იქნება.
  - Მზად ვარ. მე ვემსახურები დიდ რუსეთს!
  -მაშ წადი. დეტალებს ჩემი გენერლები შეგისრულებენ.
  მისალმებით, მარშალი პენსიაზე გავიდა.
  ბუნკერის დერეფნები ხაკით იყო შეღებილი. ქვემოთ ოპერატიული შტაბი იყო განთავსებული. მრავალი ფოტონიკური და პლაზმური კომპიუტერი აჩქარებული ტემპით ამუშავებდა ინფორმაციას მეტაგალაქტიკის სხვადასხვა წერტილებიდან. წინ ხანგრძლივი რუტინული სამუშაო იყო და მარშალი მხოლოდ საათნახევრის შემდეგ გაათავისუფლეს. ახლა ის მეზობელ გალაქტიკაში გაჭიანურებულ ჰიპერგადახტომას ელოდა. იქ უნდა შეიკრიბოს უზარმაზარი ძალები, მთელი რუსული კოსმოსური ფლოტის თითქმის მეექვსედი. რამდენიმე მილიონი ვარსკვლავური ხომალდი. მას შემდეგ, რაც მცირე დეტალები მოგვარდა, მარშალი ზედაპირზე ამოვიდა. ღრმა გაციება ძლიერმა სიცხემ შეცვალა. ოთხი მნათობი შეიკრიბა ზენიტში და ცას უმოწყალოდ მოწოლილი გვირგვინებით, პლანეტაზე ნაწილაკების ნაკადები გადაასხა. სარკისებურ ქუჩებში სინათლის კასკადი მიედინებოდა. მაქსიმი გადახტა გრავიტაციულ თვითმფრინავში, შიგნით კომფორტული და მაგარი იყო და გარეუბანში გაიქცა. მანამდე არასოდეს ყოფილა პეტროგრად-გალაქტიკაში და სურდა საკუთარი თვალით ენახა სამასი მილიარდი მოსახლეობით დასახლებული დედაქალაქი. მან დატოვა სამხედრო სექტორი და ყველაფერი შეიცვალა, გამხიარულდა. გაჩნდა შენობები ორიგინალური კომპოზიციით, მას უწოდებდა მათ, ალბათ, მდიდრულს - მათში დასახლდნენ პრივილეგირებული კლასის წარმომადგენლები. ტოტალური ომის დროს ოლიგარქების ფენა შემცირდა, მაგრამ ბოლომდე არ განადგურდა. სასახლეები ნამდვილი ხელოვნების ნიმუშები იყო. ერთი მათგანი შუასაუკუნეების ციხესიმაგრეს ჰგავდა, სადაც კბილების ნაცვლად პალმები ამოდიოდა. მეორე თხელ ფეხებზე იდგა და მის ქვეშ იყო გადაჭიმული საავტომობილო გზა, იგი ნათელ ფერად, ვარსკვლავისებურ ობობას ჰგავდა. ბევრი შენობა, სადაც უფრო ღარიბი ხალხი ცხოვრობდა, ასევე არ იწვევდა ასოციაციებს ყაზარმებთან; პირიქით, ბრწყინვალე ფასადები ბრჭყვიალა, გაფორმებული წინა საუკუნეების ლიდერებისა და გენერლების ქანდაკებებით. ყველაფერი ხაკით არ უნდა იყოს მოხატული, ფიქრობდა ტროშევი. გარდა ამისა, სამყაროს ალბათ ყველაზე ხალხმრავალ ქალაქს უნდა ჰქონდეს ლამაზი არქიტექტურა. განსაკუთრებით ფერადი იყო ტურისტული სექტორი, თავისი მოძრავი ბილიკებით, გიგანტური ვარდების ფორმის შენობებით, ტიტებით აყვავებული და ერთმანეთში გადახლართული, გვირილები ერთმანეთზე გადაბმული და ეგზოტიკური ცხოველები უცნაურად ერთმანეთში. როგორც ჩანს, საინტერესოა დათვში ან საბრალო ვეფხვში ცხოვრება, ეს ბავშვებს სიამოვნებს. თუმცა, მოზარდებიც გაოცებულნი არიან, როდესაც ასეთი სტრუქტურა მოძრაობს ან თამაშობს. მარშალზე წარუშლელი შთაბეჭდილება მოახდინა თორმეტთავიანმა მბრუნავმა დრაკონმა, თითოეული პირიდან ნეონით განათებული მრავალფეროვანი შადრევნები სცემდა. ზოგადად, იყო ყველაზე უცნაური ფორმების უამრავი შადრევანი, რომლებიც ასობით მეტრში ცაში აგდებდნენ მრავალფეროვან თვითმფრინავებს. და რა ლამაზები არიან ისინი, ოთხი მზის შუქზე, რომლებიც წყლის ორნამენტს ქსოვს, ფერების ზღაპრული, უნიკალური თამაში. აქაური ბავშვები ხალისიანები და ლამაზები იყვნენ: ფერადი ტანსაცმელი მათ ზღაპრულ ელფებთან მსგავსებას ანიჭებდა. აქ მხოლოდ ხალხი არ იყო, აუდიტორიის ნახევარი უცხოელი იყო. თუმცა, უცხოპლანეტელ ბავშვებს უყვარდათ ადამიანებთან თამაში. ტროშევი ასევე შეხვდა ჭკვიან მცენარეებს. აყვავებულ ოქროსთავიან დენდელიონები ოთხი ფეხით და ორი თხელი სახელურით. მათ პატარებს მხოლოდ ორი ფეხი ჰქონდათ, ოქროს თავები კი სქელი ზურმუხტისფერი ლაქებით იყო მოჭედილი. მაქსიმმა კარგად იცოდა ეს რასა - გაპი, სამსქესიანი მცენარეების არსებები, მშვიდობიანი, მაგრამ ბედის ნებით ჩათრეული ვარსკვლავთშორის ომში და გახდა დიდი რუსეთის ბუნებრივი მოკავშირეები.
  საკმარისია სხვა რასების წარმომადგენლები - ძირითადად ნეიტრალური სახელმწიფოები და პლანეტები. მათ სურდათ ენახათ იმპერიის წარმოუდგენელი დედაქალაქი. აქ ომი შორეული და არარეალური ჩანს, მას ათასობით პარსეკი აშორებს და მაინც, უსიამოვნო გრძნობამ მარშალს არ დაუტოვა. თავში გაჩნდა აზრი, რომ გონიერი არსებებიც ცხოვრობენ იმ პლანეტებზე, რომლებზეც მათ მოუწევთ თავდასხმა და მთელი მილიარდობით მოაზროვნე არსება მოკვდება. დაიღვრება სისხლის ნაკადები, განადგურდება ათასობით ქალაქი და სოფელი. მაგრამ ის იმპერიის მარშალია და თავისი მოვალეობა უნდა შეასრულოს.
  ტურისტული ცენტრით აღფრთოვანების შემდეგ მარშალმა ბრძანა გრავიტაციული თვითმფრინავის განლაგება და სამრეწველო უბნებისკენ გაემართა. აქ სახლები ოდნავ დაბალი, მარტივი განლაგებით იყო. ქარხნები განლაგებული იყო ღრმა მიწისქვეშეთში.
  როგორც კი გრავიპლანი დაეშვა, ფეხშიშველი ბიჭების ფარა მაშინვე მივარდა მისკენ ნაწიბურებითა და საწმენდი საშუალებებით. წვრილი რაგამუფინები უკვე დაღლილი გაცვეთილი ხაკის ნაგლეჯებში, დიდი გახეხილი ნახვრეტებით. ღრმად გარუჯული, თითქმის შავი. როგორც ჩანს, გაჭიანურებულმა ომმა აიძულა ქამრები მოეჭიდათ. ტროშევს ჰქონდა სიმპათია. მძღოლი, კაპიტანი ფოქსი, არ იზიარებდა ასეთ განწყობებს.
  - კარგი, ვირთხებო, წადით აქედან! მარშალი მოდის! მან ამოიოხრა.
  უსახლკარო ბავშვები ყველა მიმართულებით მივარდნენ, მხოლოდ ის ჩანდა, თუ როგორ ბჟუტავდა ჭუჭყიანი ქუსლები. ძნელია ფეხშიშველი სიარული იმ ზედაპირზე, რომელიც ერთდროულად ოთხ "მზეზეა" გაცხელებული და საწყალმა ბავშვებმა არ იცოდნენ, რა იყო ფეხსაცმელი. თუმცა, ერთ-ერთი ბიჭი სხვებზე უფრო თამამი აღმოჩნდა და შემობრუნდა, შუა თითი აჩვენა. კაპიტანმა ბლასტერი გაისროლა და თავხედ ბიჭს ესროლა, ის მოკლავდა, მაგრამ მარშალმა ბოლო მომენტში მოახერხა კაპიტნის მკლავი. მუხტი გაფრინდა, ტროტუარზე ძაბრი გაიკეთა, გამდნარი ქვის ფრაგმენტები დაეცა ბიჭს შიშველ ფეხებზე და ის ასფალტზე ჩამოვარდა. ნებისყოფის ძალისხმევით მომავალმა მეომარმა ტირილის შეკავება მოახერხა და ტკივილს გაუძლო, წამოდგა. მაქსიმემ კაპიტანს სახეში მძიმე სილა დაარტყა.
  - სამი დღე დაცვაში. მშვიდად, ხელები ნაკერებთან! - მუქარის ტონით ბრძანა მარშალმა - ბავშვები ჩვენი საკუთრებაა და ჩვენ უნდა დავიცვათ ისინი და არა მოვკლათ. გაიგე, საზიზღარი?
  ლიზამ ხელები გვერდებზე გაუწოდა. მოკლედ დაუქნია თავი.
  - უპასუხეთ წესდების მიხედვით.
  - Დიახ სერ.
  მაქსიმემ ბიჭს შეხედა. ის იყო ქერათმიანი, სიმპათიური, ეშმაკური სახით, დაკუნთული. დახეული მაისურის ქვეშ მოჩანს შოკოლადის ფილებით გაფორმებული ძლიერი პრესა.
  -Რა გქვია?
  - ჯანეშ კოვალსკი! - ფილტვებში ყეფდა რაგამუფინი.
  - მე შენში ვხედავ ძლიერი მეომრის შემოქმედებას. გსურთ ჟუკოვის სკოლაში შესვლა?
  ბიჭი სასოწარკვეთილი იყო.
  - მოხარული ვიქნებოდი, მაგრამ ჩემი მშობლები უბრალო მუშები არიან და ჩემს სწავლას ვერ გადაიხდიან.
  მარშალმა გაიცინა.
  - უფასოდ ჩაგირიცხავთ. შენ, როგორც ვხედავ, ფიზიკურად ძლიერი ხარ და შენი თვალები გონებრივ შესაძლებლობებზე საუბრობს. მთავარია კარგად ისწავლო. რთული დროა, მაგრამ ომი რომ დამთავრდება, მუშებიც კი კარგ პირობებში იცხოვრებენ.
  - მტერი დამარცხდება! Ჩვენ გავიმარჯვებთ! - ისევ ხმამაღლა დაიყვირა იანეშმა.
  - მაშინ დაიკავეთ ადგილი რიგებში, ჯარისკაცო. და დამწყებთათვის - ჩემს მანქანაში.
  ლიზა დაიბნა. ბიჭი იყო ჭუჭყიანი და მის შემდეგ თქვენ უნდა დაიბანოთ ინტერიერი.
  ამაღლების შემდეგ, გრავიტაციული თვითმფრინავი სამთავრობო უბნისკენ გაეშურა.
  იანეშმა, სუნთქვაშეკრული, შეისწავლა უზარმაზარი, მდიდრულად მორთული სახლები.
  - ცენტრალურ სექტორში არ შეგვიშვებენ და ეს ძალიან საინტერესოა.
  - მეტს გნახავ.
  მიუხედავად ამისა, მარშალმა, თანაგრძნობის გრძნობით ამოძრავებულმა, ბრძანა ფრენა ტურისტულ ცენტრში. ბიჭმა თვალებში შეხედა, სიტყვასიტყვით შთანთქა ის, რაც დაინახა. შესამჩნევი იყო, რომ მას სურდა მანქანიდან გადახტომა, მოძრავი ტროტუარის გასწვრივ სირბილი, ერთ-ერთი დამაფიქრებელი აფრენა.
  ჩვეულებრივ მკაცრი მაქსიმი იმ დღეს, როგორც არასდროს, კეთილი და ნაზი იყო.
  - თუ გინდა, "სიხარულის მთაზე" გაისეირნე, ამის შემდეგ კი მაშინვე ჩემთან. აიღე ფული თორემ არ შეგიშვებენ.
  მარშალმა ფურცელი გაუწოდა.
  იანეშმა აირბინა, მაგრამ მისი გარეგნობა ზედმეტად თვალშისაცემი იყო.
  კოსმოსური ნინძა-დარბაზის შესასვლელთან მას მასიურმა რობოტებმა გააჩერეს.
  -ბიჭო, ცუდად ხარ ჩაცმული, აშკარად ღარიბი უბნებიდან. უნდა დაიჭირონ და სადგურში მიიყვანონ.
  ბიჭმა გაქცევა სცადა, მაგრამ მათ დარტყმა მიაყენეს ასფალტზე. ტროშევს მანქანიდან გადახტომა და გამოსაკვლევად წასვლა მოუწია.
  - მოიცადე, ეს იუნკერი ჩემთანაა.
  მილიციელები, რომლებმაც თავი აწიეს, გაჩერდნენ და მარშალს შეჰყურებდნენ. მაქსიმი საველე ფორმაში იყო, მაგრამ მეთაურის ეპოლეტები კაშკაშა ანათებდა ოთხ მზეზე.
  პატრულის უფროსი, პოლიციის ლეიტენანტი მიესალმა.
  "მაპატიეთ, მარშალ, მაგრამ ინსტრუქციები კრძალავს მათხოვრებს იმ ცენტრში შესვლას, სადაც სტუმრებს მთელი გალაქტიკიდან ვიღებთ.
  მაქსიმმა თავადაც მიხვდა, რომ შეცდომა დაუშვა, რაგამუფინი გამოუშვა ასეთ საპატივცემულო ადგილას. მაგრამ მას არ სურდა თავისი უმეცრების ჩვენება.
  ეს ბიჭი ჯაშუშია. მან შეასრულა უმაღლესი სარდლობის დავალება.
  ლეიტენანტმა თავი დაუქნია და პისტოლეტის ღილაკს დააჭირა. ჯანეშ კოვალსკი შეკრთა და გონს მოვიდა. მარშალმა გაიცინა და ხელი გაუწოდა. იმ მომენტში, ოთხი ინოგალაქტი უეცრად სხივებით დაიძრა. გარეგნულად, უცხოპლანეტელები წააგავდნენ უხეშად თლილ ღეროებს ლურჯ-ყავისფერი ქერქით, მათი კიდურები კვანძოვანი და კეხიანი იყო. სანამ ურჩხულებს ცეცხლის გახსნის დრო მოასწრეს, მაქსიმი იატაკზე დაეცა და თავისი ბლასტერი ამოიღო. ცეცხლოვანი ბილიკები გადიოდა ზევით, დაეჯახა ფერად ქანდაკებას და თვალწარმტაცი კვარცხლბეკს ასხურებდა ფოტონებს. ტროშევმა ლაზერის სხივით გაწყვიტა ორი თავდამსხმელი, გადარჩენილი ორი ინოგალაქტი გვერდზე გადაიხარა. ერთ-ერთ მათგანს ასევე გადაუსწრო დაუცველმა სხივმა, მაგრამ მეორემ მოახერხა ფასადის რაფის უკან დაფარება. ურჩხული ერთდროულად სამი ხელიდან ისროლა და, მართალია მაქსიმი სწრაფად მოძრაობდა, მსუბუქად დაშავდა - გვერდი დაიწვა და მარჯვენა ხელი დაიზიანა. ტანგენტზე მტრის სხივები მოხვდა "გიჟური წყლის შროშანის" ატრაქციონს. აფეთქება მოჰყვა.
  სანამ მარშალს თვალი გაუსწორდა, მაგრამ გაკვირვებული იყო, როცა დაინახა, როგორ ამოიღო იანეშმა ფილის ნაჭერი და მტერს გაუსროლა. მაქსიმი გაოცებული იყო ამ სუსტ მოზარდში დამალული არაადამიანური ძალით... დარტყმა ზუსტი აღმოჩნდა, ზუსტად ხუთი თვალის რიგზე. არსება შეკრთა და წინ წაიწია. ეს საკმარისი იყო იმისთვის, რომ მაქსიმის მიზნობრივი დარტყმა მონსტრის სიცოცხლეს დაესრულებინა.
  ბრძოლა სწრაფად დასრულდა. ამ დროს პოლიციას ცეცხლის გახსნა არც უცდია. მარშალმა ეს მაშინვე შენიშნა.
  - ყველა საუკეთესო იბრძვის ფრონტზე, ხოლო უკანა მხარეს, ქალაქების ქუჩებში, მშიშრები სხედან.
  მსუქანი ლეიტენანტი გაფითრდა. მაქსიმთან წავიდა.
  - ამხანაგო მარშალ, ბოდიშს გიხდით, მაგრამ მძიმე სხივების მსროლელი ჰყავდათ, ჩვენ კი...
  - და ეს რა არის! მაქსიმემ პატრულის ქამარზე ანიშნა ბლასტერზე. - ბუზებს? სამწუხაროა, როგორც ჩანს, დედაქალაქში სამუშაო არ გექნებათ. უსაქმოდ არ დაჯდები, ვეცდები ფრონტზე გამოგიგზავნო.
  ჟესტით ანიშნა ბიჭს, მაქსიმემ დაეხმარა მას გრავიტაციულ თვითმფრინავზე გადახტომაში, შემდეგ კი მტკიცედ ჩამოართვა ხელი.
  - კარგი, არწივი ხარ. მიხარია, რომ შენთან დაკავშირებით შეცდომა არ დამიშვია.
  კოვალსკიმ მეგობრულად ჩაუკრა თვალი, მისი ხმა საკმაოდ ხმამაღალი და მხიარული ჟღერდა.
  - მხოლოდ ერთი წარმატებული სროლა გავაკეთე. Შემეძლო...
  - შესაძლებლობა გექნება. დაამთავრე კოლეჯი - და მაშინვე ბრძოლაში. მთელი ცხოვრება წინ გაქვს, თვალის კაკლამდე მაინც იბრძოლებ.
  - ომი დიდია! ენთუზიაზმით წამოიძახა ბიჭმა. - მინდა სასწრაფოდ წავიდე ფრონტზე, აიღო სხივის იარაღი ...
  - მაშინვე არ შეგიძლია, პირველ ბრძოლაში მოგკლავ. ჯერ დიპლომი აიღე.
  იანეშმა შეურაცხყოფილმა ამოისუნთქა. საკუთარ შესაძლებლობებში დარწმუნებული იყო, ფიქრობდა, რომ უკვე იცოდა ამდენი, მათ შორის სროლა. ამასობაში გრავიტაციული პლანერი მიჩურინსკის უზარმაზარ პარკზე დაფრინავდა. იქ გიგანტური ხეები გაიზარდა, ზოგიერთი მათგანის სიმაღლე რამდენიმე ასეულ მეტრს აღწევდა. და ნაყოფი იმდენად დიდი იყო, რომ შუაში ჭამის შემდეგ შეგიძლიათ შიგნით დასახლდეთ. გენმოდიფიცირებული ანანასი ოქროსფერი კანით მადისაღმძვრელად გამოიყურებოდა. მართალია, მოლოდინის საწინააღმდეგოდ, მათ დიდი აღტაცება არ გამოიწვია ბიჭის მიმართ.
  - ასეთ ტყეებში ადრეც ვყოფილვარ. - განმარტა ჯანეშმა. - ცენტრალური უბნებისგან განსხვავებით, იქ ყველას უშვებენ. მიუხედავად იმისა, რომ იქ მისასვლელად დიდი სავალია.
  - Შესაძლოა! - თქვა მაქსიმემ. - და მაინც, აღფრთოვანებული იყავით, რა მცენარეებია აქ... არის სოკო, მის ქვეშ მთელი ოცეული ეტევა.
  - მხოლოდ დიდი ბუზის აგარიკის სახე. ის უჭამია. მახსოვს, მთელი ტომარა მოვაგროვე ხილის დაჭრილი ნაჭრები. მომწონს პავარარა - თხელი კანი, გემო კი უბრალოდ გემრიელია. ლეღვი არაფერია მასთან შედარებით. ჭრის დროს ფრთხილად უნდა იყოთ. შეიძლება ადიდდეს და იქ ნაკადი ჩანჩქერივითაა - გაგაფუჭებს, სიტყვის წარმოთქმის დროც არ გექნება. აქ ხილი ძალიან დიდია. ისინი ცალი-ნაწილ უნდა ატაროთ პლასტმასის ჩანთაში, რაც ძალიან მოუხერხებელია.
  მაქსიმემ ჯანეშს მხარზე ხელი დაარტყა.
  - ყველაფერი საკვებით არ იზომება. ჩავიდეთ და დავკრიფოთ რამდენიმე ყვავილი.
  - გოგო საჩუქრად! Რატომაც არა!
  ბიჭის ხელები საჭეს დასწვდა. კაპიტანმა ფოქსმა სასტიკად დაარტყა თითები.
  - საჭეს ნუ შეეხები, ლეკვი.
  შემდეგ კი, საპასუხოდ, მან კიდევ ერთი საყვედური მიიღო მარშალისგან.
  "შენ მხოლოდ გამბედაობა გაქვს, ებრძოლო ბავშვს.
  - უკაცრავად, თქვენო აღმატებულებავ!
  ჯანეშმა სიცილი ვერ შეიკავა.
  - თუ გინდა, სცადე. - ნება დართო მაქსიმემ.
  - ტრენაჟორების გამოცდილება მაქვს, - თქვა იანეშმა.
  კოვალსკიმ, ეჭვის და შიშის ჩრდილის გარეშე, საჭეს ხელები მოხვია და მანქანა დაბლა დააგდო. როგორც ჩანს, მას ნამდვილად ჰქონდა შესანიშნავი შესაძლებლობები. გრავიპლანტმა გიგანტური ხეების მწვერვალებს გადაუარა.
  მაქსიმმა ხელი არ შეუშალა და ბიჭს თვითმფრინავის კონტროლის საშუალება მისცა. უნდა ითქვას, რომ მან ძალიან წარმატებით გაართვა თავი თავის დავალებას, მანევრირება მოახდინა გიგანტურ ღეროებს შორის, ის არასოდეს ჩამოვარდა, აჩვენა ვირტუოზული ტექნიკა წლების მიღმა. თუმცა, თუნდაც ჩამოვარდა, ეს არ არის დიდი პრობლემა, გრავიოპლანს აქვს უსაფრთხოების სრულყოფილი სისტემა. ბოლოს ისინი პატარა, მაგრამ ზღაპრულად ლამაზი ყვავილებით მოფენილ გასუფთავებაში დასხდნენ. ჩანდა, რომ კარგმა ოსტატმა გულუხვად მიმოფანტა სამკაულები. მისი თვალები ფერთა კომპლექსური დიაპაზონიდან აფრქვევდნენ და დამათრობელი სუნი ენით აღუწერელ სიამოვნებას იწვევდა.
  იანეში აღტაცებული უსტვენდა კიდეც. როცა დაეშვნენ, ბიჭი გადმოხტა და დაიწყო ყვავილების აკრეფა, მთელი მკლავი აიღო. მაქსიმი ცივად იყო, მოეწონა პეიზაჟი და, მიუხედავად ამისა, რაღაც საგანგაშო იყო. საფრთხის გრძნობა. ცეცხლსა და წყალში გავლის შემდეგ მარშალი თავის ინტუიციას ენდობოდა, იშვიათად ანებებდა მას. პრინციპში, ადამიანებისთვის საშიში სიცოცხლის ფორმები არ უნდა მოიძებნოს დიდი იმპერიის დედაქალაქში. აქ არის რაღაც განსხვავებული. მაქსიმემ ბიჭს ანიშნა და ჩუმად ჩასჩურჩულა ყურში:
  - მტრები ჩვენთან არიან. დამალე ყვავილები და მოდი ჩემთან.
  იანესის თვალები უბრწყინავდა.
  - Მზად ვარ.
  თაიგული მანქანაში კაპიტან ფოქსის მეთვალყურეობის ქვეშ დატოვეს, მაქსიმი და იანეში ტყეში ღრმად გადავიდნენ. რა თქმა უნდა, ჯარი უნდა გამოეძახებინათ და მოეკვეთათ ტერიტორია. მაგრამ მაქსიმი მღელვარებამ შეიპყრო. ჯანეშს, რა თქმა უნდა, რომანტიული მისწრაფებები გააჩნდა, თავი სამხედრო დაზვერვის ოფიცერად წარმოიდგინა და ამით უხაროდა. მათ გზა ჯუნგლებში გაიარეს და ცდილობდნენ ხმაური არ გაეღოთ. იანეშმა მოახერხა შიშველი ფეხების დაწვა მეწამულ ჭინჭარზე, მაგრამ თავი შეიკავა, თუმცა კანი მუხლებამდე დიდი ბუშტუკებით იყო დაფარული.
  - ფრთხილად, - ჩაიჩურჩულა მაქსიმემ. - ტყეში, ბალახის ყველა ღეროში, საფრთხე იმალება.
  "აქ ჩვენ გვჭირდება დამცავი შენიღბვა", - ჩაიჩურჩულა ჯანეშმა. ძლივს მალავდნენ ტანს, ფეხებზე რაღაც მიცოცავდა. დიდმა მწერებმა და ჯანეშმა ეს სკოლაში ისწავლა, ამ პლანეტაზე ადამიანებს არ ჭამენ. ფეხსახსრიანების ყველაზე საშიში სახეობები გენეტიკურ დონეზე განადგურდა, ეს არ იყო საკმარისი იმისთვის, რომ დედაქალაქის ცენტრი ინფექციის ან ეპიდემიის წყარო გამხდარიყო. ისინი ჩუმად დადიოდნენ. უცებ მაქსიმი გაიყინა. პატარა ცოცხალი არსებები უხერხულად იქცეოდნენ, თითქოს ვიღაცას შეეშინდა იგი. მარშალმა ბიჭს ხელში აიყვანა და ყურში ჩასჩურჩულა:
  - წინ ჩასაფრებაა!
  მაქსიმემ ჯიბიდან ხმის პიკაპი ამოიღო და მიმდებარე ტერიტორიას ყურადღებით მოისმინა. მართლაც, ხუთი ადამიანი მებრძოლი და დაახლოებით ამდენივე ინოგალაქტი იწვა იქვე. ისე, ძალთა ასეთი ბალანსით, უმჯობესია არა ბრძოლაში ჩაბმა, არამედ მტრის გვერდის ავლით.
  და ასეც მოიქცნენ.
  გამოცდილი ჯარისკაცი და მწვანე ბიჭი ერთმანეთთან ერთად გადაადგილდნენ. მომიწია ბუჩქების მკვრივი ბუჩქების გავლა, ხავსებში ჩაძირული. მარშალმა დიდი გაჭირვებით გამოთვალა ცოცხალ ჯაჭვში არსებული უფსკრული და მოახერხა ამ ადგილას გაცურვა. მათ გაუმართლათ, არცერთ უცხოპლანეტელს არ ჰქონდა ცხოველური ინსტინქტი ან ფენომენალური სმენა. ხმის პიკაპს უკვე შეეძლო რბილად წარმოთქმული სიტყვების გარჩევა.
  -ბატონო რეზიდენტო, თქვენ ჩემგან შეუძლებელს ითხოვთ.
  საპასუხოდ ხმა ღრიალივით.
  - შენ კი, გენერალო, მიჩვეული ხარ მხოლოდ ფულის სრულყოფილად აღებას.
  ტემბრის მიხედვით თუ ვიმსჯელებთ, ის ეკუთვნოდა არაჰუმანოიდურ რასას.
  - ნახევარი მილიონი გადაგიხადეს, მერე რა? მოძველებული ინფორმაცია ჯაშუშური თანამგზავრების შესახებ.
  - ჩემი ბრალი არ არის, - აგრძელებდა ადამიანის ხმა თავის მართლებას მოღუშულად. - მსგავსი ინფორმაცია, პრინციპში, ძალიან სწრაფად მოძველდება. მე არ ვარ ყოვლისშემძლე.
  - ეს მაშინვე მივხვდით, უფრო ადვილია იმის თქმა, რომ სუსტი ხარ. როდესაც საქმე ეხება კრემლის სისტემაზე თავდასხმას, თქვენ და თქვენი თანამზრახველები ნაკლებად გამოგადგებათ.
  მაქსიმი შეკრთა. ნამდვილად მიდის ის თავდასხმამდე თავდაცვის უძლიერეს ხაზზე, რომელიც მოიცავს დედაქალაქს და გალაქტიკის მთელ ცენტრს? "კრემლის" სისტემა, მისი შემქმნელების აზრით, შეუვალია და, მიუხედავად ამისა, თუ მტრები გააქტიურდნენ იმპერიის გულში, ეს იწვევს სამწუხარო ასახვას.
  - იცოდე, კაცო, მალე ფუნდამენტურად ახალ იარაღს გამოვიყენებთ და მისი დახმარებით რუსული ვარსკვლავური ხომალდები მტვრად იქცევიან, სანამ ეფექტურ დიაპაზონს მიაღწევენ. მაშინ ჩვენი არმია, როგორც ყოვლისმომცველი გრავიტაციული ტალღა, დატბორავს რუსულ სივრცეებს, დაიმორჩილებს იმპერიულ სამყაროებს.
  მაქსიმმა ჩახშობილი კვნესა დაიჭირა, როგორც ჩანს, ასეთი პერსპექტივა განსაკუთრებით არ მოეწონა მოღალატეს. თუმცა მან უპასუხა:
  - მეხუთე სვეტი ისეთივე აქტიურია, როგორც არასდროს და თქვენი შემოჭრა გეგმის მიხედვით წავა.
  - თქვენი ამოცანაა უახლოეს მომავალში შევქმნათ დედაქალაქში ათეული დასაყრდენი ჩვენი დამრტყმელი ჯგუფებისთვის. დაქირავებული მებრძოლები აქ ტურისტების საფარქვეშ შევლენ, ტყეებში დაიმალებიან და შემდეგ თავიანთ როლს შეასრულებენ საერთო გაფიცვაში.
  - ასეც იქნება.
  - და შეხედე, კაცო, თუ ჩვენი ვარსკვლავური ხომალდების შეტევა ვერ მოხერხდა, უარესი იქნება შენთვის. საკუთარი კონტრდაზვერვა ნაწილებად დაიშლება და აღსრულება იქნება ნელი და მტკივნეული.
  მიუხედავად იმისა, რომ მაქსიმმა ვერ დაინახა ვინ ლაპარაკობდა, ის დარწმუნებული იყო, რომ SMERSH შეძლებდა მისი ხმით გაერკვია მოღალატე.
  - ჩვენ გვჭირდება ინფორმაცია მტრის ხელმძღვანელობაში ყველა ბოლო დანიშვნის შესახებ. ყველაფერი რაც თქვენ იცით.
  - ჩემი ინფორმაციით, ახალგაზრდა მარშალი მაქსიმ ტროშევი დაინიშნა ვარსკვლავური ფლოტის მეთაურად სმურის გალაქტიკაში. მის შესახებ ზუსტი ინფორმაცია არ არსებობს, მაგრამ...
  - ყველაფერი გასაგებია, რუსები იქ მთავარ შეტევას ამზადებენ. Როგორც ყოველთვის. ახალი მეთაური დიდი ძალების მოულოდნელი დარტყმაა.
  მაქსიმი შეკრთა, უნდოდა წინ გასულიყო და დეგენერატი დაეხრჩო. ოპერაცია საფრთხეშია.
  - მგონი ასეა. რაც შეეხება სხვა დავალებებს...
  მოღალატემ დიდხანს და მოსაბეზრებლად ჩამოთვალა, მაგრამ მაქსიმეს თავის თავში უკვე გეგმა ჰქონდა ჩამოყალიბებული. ჯერ ერთი, თქვენ უნდა მშვიდად დატოვოთ ეს ადგილი და მეორეც, სასწრაფოდ დაუკავშირდით SMERSH-ს. იქ ისინი გადაწყვეტენ, დაუყოვნებლივ გაანეიტრალონ ჯაშუშური ქსელი თუ დაელოდონ. გამოვლენილი მოღალატეები ხომ არ არიან სახიფათო და მათი მეშვეობით შეიძლება დეზინფორმაციის გაჟონვა. მთავარია - არანაირი ინიციატივა. თუმცა აქამდე ჩუმად მჯდომი ბიჭი აღელვდა, შესამჩნევი იყო ახალგაზრდული ენერგეტიკა.
  - იქნებ მათ ლაზერით დავარტყით, ბატონო მარშალ?
  - არა, სულაც არა, - ჩაიჩურჩულა მაქსიმემ. - დაზვერვა ამისთვის და დაზვერვა, რომ შეაგროვოს ინფორმაცია და შეატყობინოს სწორ ადამიანს. და თუ დაარღვიე ბრძანება, მე პირადად დაგხვრეტ.
  მარშალმა მუქარით ასწია სხივური იარაღი.
  იანეშმა თავი დაუქნია.
  - შეკვეთებზე საუბარი არ არის.
  მაქსიმს ნანობდა ბიჭის თან წაყვანა. და რა მოხდება, თუ მათი ჩურჩული გაიგეს... ამასობაში, ხმის ამოღებაში ჩხვლეტის ხმა გაისმა, უცხოპლანეტელმა ისევ ისაუბრა.
  - უთხარი "იუპიტერს", რომ თუ ის არ დაგვეხმარება, ამ ლომბარდის შეწირვით შეგვიძლია ვუღალატოთ. მაშინ შენი უზენაესი განრისხდება და წყალობა არ არის მის ნაკლოვანებებს შორის.
  "დიახ," გაიფიქრა მაქსიმმა, "ლიდერი უნდა იყოს მკაცრი". ოდესღაც ის იყო ერთ-ერთი არჩეული ათასიდან, თუმცა, მას ჰქონდა შანსი გამხდარიყო ლიდერი მხოლოდ მმართველი დიქტატორის მოულოდნელი გარდაცვალების შემთხვევაში. ყოველწლიურად ირჩევენ ათასს და უზენაესი ძალაუფლების ბრუნვა ხდება ოცდაათ წელიწადში ერთხელ. მაგრამ ეს შანსიც ხელიდან გაუშვა. ჯერ ერთი, მაქსიმის პერსონაჟი ძალიან რბილი იყო და მეორეც, პარანორმალური შესაძლებლობები, ბავშვობაში ასე ძალადობრივი, ასაკთან ერთად დაიწყო შესუსტება. თუმცა, გახდე მარშალი, როცა არ ხარ და ორმოცი... ეს რაღაცას ამბობს.
  - იუპიტერს ნუ შეეხები. ის შენი მთავარი იმედია. ამის გარეშე ომის მოგების შანსი უმნიშვნელოა.
  ინოგალაქტმა საპასუხოდ რაღაც გაუგებარი დაარტყა. შემდეგ მან გამოაცხადა:
  - "იუპიტერი" ღირებულია, როცა აქტიურია. მისი უმოქმედობის გამო ჩვენი ჯარები ძალიან ბევრ დანაკარგს განიცდიან. როგორც არ უნდა იყოს, თქვენ მას ჩვენს მითითებებს მიანიჭებთ. მანამდე კი შეგიძლია წახვიდე.
  - ესე იგი, შეგიძლია წახვიდე, - შვებით ამოისუნთქა მაქსიმემ. ამ დროს, უარყო მისი სიტყვები, გაისმა აფეთქება. სროლა მოხდა.
  - Ჯანდაბა! ისევ შეცვალე...
  მარშალი დაიხარა და იანეშის თვალებში მხოლოდ მხიარული ნაპერწკლები გაუელვა.
  . თავი #11
  - სინდისით ლაპარაკობ! - იღრიალა ქედმაღალმა მონამ.
  - ასე რომ, ბედნიერება ყველას ეკუთვნის და არა ერთ მუჭა რჩეულს. ამ წმინდა საქმისთვის ავწიე ხმალი! - წამოიძახა ჯადოქარმა.
  გრაფი სკეპტიკურად იყო განწყობილი:
  -არა! მე მჯერა, რომ თქვენ ამოძრავებთ ან წყენა ან ძალაუფლების ლტოლვა! იყო მონების აჯანყებები და ეს მხოლოდ ხოცვა-ჟლეტით დასრულდა. ეს არის ნებისმიერი აჯანყების შედეგები.
  - ეს არ იქნება ბუნტი, არამედ რევოლუცია. ყველაზე მთავარი მოგვიანებით, გამარჯვების შემდეგ მოხდება! - ძლიერი ენთუზიაზმით თქვა მეომარმა.
  - რევოლუცია? უცნაური სიტყვა, შენ თვითონ მოიფიქრე? ფორსა გაუკვირდა.
  - Ნამდვილად არ! ეს ტერმინი სიზმარში ანგელოზმა დამიძახა. - შთაგონებით გადავუხვიე ვედმაკოვს.
  - ანგელოზი თუ ერთ-ერთი შავი ღმერთი! წინასწარმეტყველური სიზმრები მზაკვრულია. გრაფი ყოყმანობდა.
  - ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ გექნებათ შანსი შეცვალოთ ადამიანების ცხოვრება უკეთესობისკენ და თავად გახდეთ უკეთესი! ყველა უბედურება ეგოიზმისგან მოდის, კეთილდღეობა მხოლოდ საერთო ძალისხმევითაა შესაძლებელი. გუნდის გარეშე ადამიანი ქარვას ჰგავს, ცეცხლის გარეშე, ცოტას ასხივებს და სწრაფად ქრება! - გამოუშვა ვედმაკოვის მჭევრმეტყველების ნაკადი.
  - ადამიანი, რომელზეც საუბრობთ, გუნდში უნდა იყოს. მაგრამ იცით რა არის ცხოველური ბუნება? ბოროტად იკითხა ფორსამ.
  - და ცხოველი ნახირში ჯობია! და საერთოდ, რაკი მონა ხარ და გამოსყიდული არ ხარ, მაშინ თავადაზნაურობამ თავი დაანება შენგან, სიტყვებით, ნამდვილმა მეგობრებმა თავიანთი ნამდვილი ფერები გამოავლინეს. ასე რომ, დროა მოძებნოთ თანამებრძოლები სხვა გარემოში. - უკვე უფრო მშვიდად შესთავაზა ვედმაკოვამ.
  კომტ დე ბორა რამდენიმე წამით გაჩუმდა, შემდეგ კი ხელი გაუწოდა:
  "მიუხედავად იმისა, რომ არ მჯერა საბოლოო წარმატების, მაინც ჩემი დანა სისხლს დალევს.
  - ლოგიკა არ უნდა ემსახურებოდეს ინსტინქტებს - ვნების გონებას! - თქვა ჯადოქარმა.
  - კარგი, ნუ მასწავლი! იქნება ომი - იქნება feat! გრაფმა სისხლის წმენდა დაიწყო.
  - გამოცდილი და მამაცი მეომარი ხარ, რაზმის ხელმძღვანელად უნდა აგირჩიო! - შესთავაზა მეომარმა.
  - ცუდი არაა, მაგრამ არ არის აუცილებელი ყველა მეთაურის არჩევა. უნდა არსებობდეს ბრძანების ერთიანობის უფრო მკაცრი პრინციპი. თქვენ არჩეული ხართ, ამიტომ დანიშნეთ! - გრაფმა ჯაჭვის ფოსტის ჩაცმა დაიწყო. მის დასახმარებლად რამდენიმე ბიჭი მივარდა.
  რაც შეეხება თავისუფალ კონკურენციას? - დაეჭვდა ვედმაკოვა.
  - ჯარისთვის ეს დამღუპველია! - შეწყვიტე ძალი. - ეკონომიკა მრავალი განშტოების რიზომია, ჯარი ერთი ტოტია!
  ჯადოქარმა ჩაიცინა:
  - მაგრამ უფრო ხშირად მუხა და არა ძალაუფლებითა და პოზიციით, არამედ კონტროლის დონეზე!
  ნახევრად შიშველმა ბიჭმა გრაფს ხმალი მისცა. მან უპასუხა და დაარტყა მის ძვალზე, არაერთხელ ნაცემი უკან. დაიყვირა ბავშვმა და უკან გადახტა, ყავისფერი ფეხები აათამაშა.
  ვიჩერმა მტკიცედ თქვა:
  "მე ვაყალიბებ ხუთ შეკვეცილ ლეგიონს თითო ორნახევარი ჯარისკაცისგან. მესამეს მეთაურობა გევალებათ! დანარჩენი მონებმა აირჩიონ!
  ბოლო წინადადებამ კამათი გამოიწვია, თითქმის ჩხუბში გადაიზარდა. შემდეგ, ფაქტობრივად, ატყდა ჩხუბი, დაიჭრა რამდენიმე მონა და ვიჩერს ჩარევა მოუწია. დაარტყა ყველაზე მხიარულად, მან დაიყვირა:
  -საკმარისია ხელკეტის გადატანა! გადავიდეთ მეთაურების პირდაპირ დანიშვნაზე.
  მონები მთლად არ წუწუნებდნენ, მაგრამ როდესაც მეომარმა ასეთი წინადადება კენჭისყრაზე დააყენა, მათ ერთხმად ასწიეს ხელები.
  აქ ჯადოქარს, რომელიც აჯანყებას ხელმძღვანელობდა, მძიმე შრომა მოუწია. ფაქტობრივად, ღირსეული ადამიანის დადგენა თვალით რთულია და ის მუდმივად სვამდა კითხვებს მომავალ კანდიდატებს. საბოლოოდ, ლეგიონებს დაევალათ დავალებები და დროებითი მეთაურები დაინიშნენ მცირე განყოფილებებში.
  - როდესაც ბრძოლები დასრულდება, ჩვენ გადავხედავთ ჯარისკაცების მიერ გამოვლენილ ვაჟკაცობასა და გამომგონებლობას! - აუხსნა გოგონამ.
  ერთ-ერთი ლეგიონი მთლიანად ბავშვებისა და მოზარდებისგან შედგებოდა. ვედმაკოვამ მათ მეთაურობდა ბიჭი ბიკი. ბიჭები გაბრაზდნენ:
  -ის ჯერ კიდევ ძალიან პატარაა! ჩვენ არ გვჭირდება პატარა. მოათავსეთ ჩვენზე ყველაზე დიდი და ძლიერი.
  -და ვინ გინდა?
  - Მენატრები! ის ყველაზე ღირსეულია!
  წინ წამოიწია ატლეტურად აღნაგობის ახალგაზრდა, ის ჯერ კიდევ ბიჭი იყო, მაგრამ უკვე მუხასავით მაღალი. მართალია, მისი სახე დაღლილი ჩანდა. ვედმაკოვამ, კარგად იცოდა, რამდენად მნიშვნელოვანია მეთაურისთვის გონება, ჰკითხა:
  -რა იქნება რვა კაციანი ოჯახი!
  ახალგაზრდამ შეხედა მას და ჩაილაპარაკა:
  - Მე არ ვიცი! ძირითადი კუნთები და ძალა.
  ბიკმა ხმამაღლა ჩაიკრა ხმამაღლა:
  - უტვინო კუნთები, ეს ერთი მუჭა ხორცია - რომელზედაც ტაფა ტირის!
  - გაჩუმდი შე ბაგე! ყბას დაგიბერავ! - იღრიალა ახალგაზრდა გმირმა.
  - ვინ არ იცის, რომ შვიდ-ორმოცდათექვსმეტს ძლივს ახერხებს მუშტის დარტყმა ცხვირზე მეტად! ბიჭმა ენა აჩვენა.
  ახალგაზრდა ყაჩაღმა ფილტვებში ყეფა:
  მე გიწვევთ სიკვდილამდე ბრძოლაში!
  - ვირთხა-მაიმუნივით მბაძავ! - თქვა კომტ დე ფორსამ. - თუმცა, ეს ერთადერთი ღირსეული გამოსავალია.
  - ორი დუელისტიდან ერთი სულელია, მეორე ნაძირალა! - შენიშნა ვედმაკოვამ. "თუმცა ბიჭები სარგებლობენ გახურებით.
  ბიკი მტრის წინ იდგა, სიმაღლეში სხვაობა დიდი იყო, მეტოქე ხუთჯერ მძიმე იყო. თუმცა ბავშვმა ზიზღით შეხედა მის რელიეფურ კუნთებს, ბიჭი გამხდარი იყო, მაგრამ სნეული. მრგვალი სახე ღრიალებდა, ხელებში მახვილი ტრიალებდა.
  -კარგი, როგორ ვაპირებთ ბრძოლას ან მოთმენას! - დაცინვით ჰკითხა.
  - Დიახ, მე შენ მიყვარხარ! - შეუტია ბიჭს სპორტსმენი. მან ზურგი დაარტყა, მისი ხმალი გრძელი და მძიმე იყო, როგორც ჩანს, ეს იყო ერთ-ერთი ორმხრივი. ბიკმა აარიდა დარტყმა, არც კი სცადა შეკავება, არამედ უბრალოდ გადახტა ტრაექტორიაზე და მახვილი ცხვირის ხიდში ჩააგდო. ბიჭი მხოლოდ გაანგარიშების საფუძველზე სცემდა - დაკაწრა, მაგრამ არა მოკვლა.
  ავაზაკი კიდევ უფრო განრისხდა, მეორე ხმლის ქნევა დაიწყო. აქ ბუკუსაც კი უნდა მოეხდინა ზეწოლა გადინებაზე. ბიჭის შიშველი ქუსლები სულ უფრო პატარავდებოდა და პირები მათ უკან მიიჩქაროდა. უცებ ბიკი გაჩერდა, კბილებში მილი გაუჩნდა. მტერი უფრო ძლიერად შეტრიალდა და სქელი მკლავებით ფართოდ გაშლილი გალაპვისკენ მივარდა. ეშმაკურად გაიღიმა, ბიჭმა გადააფურთხა და სპორტსმენს სახეზე რაღაც პატარა მოხვდა. ბიკმა გვერდულად გაიარა პირები და შიშველი ქუსლით მოწინააღმდეგის მკერდსაც კი დაარტყა.
  გაოგნებულმა ძლევამოსილმა ბიჭმა სასტიკად იყვირა, შემდეგ ფეხები დასუსტდა და კრახი დაიწყო.
  მეგობრულმა კვნესამ გადაუარა ჯარს, ცოტას მოელოდა, რომ პატარა ბიჭი გიგანტს დაამარცხებდა. შემდეგ ბავშვები სიხარულით ყვიროდნენ, პირველ რიგში, რა თქმა უნდა, ყველაზე პატარა მონები. მათ, ვინც უფრო პატარა და სუსტია, სიამოვნებით ხედავენ, რომ თქვენი მთავარი ბოსი არც არის შესანიშნავი. ასე რომ, ბავშვმაც კი შეიძლება აჯანყებისთვის რაღაც გააკეთოს.
  მონები მირბოდნენ დამარცხებულ სპორტსმენთან, მათ შორის რამდენიმე ადგილობრივი ექიმი. ახალგაზრდა გმირის უხეშ სახეზე იშვიათი თმებით, მეწამული ლაქა ბუნდოვანი იყო. ექიმმა გაკვირვებულმა თქვა:
  - ბაზილიკა! მასში შხამიანი ნემსი იყო ჩასმული, რომელიც კიდურებს პარალიზებს.
  - დროებით! თქვა ბიკმა. - მერე იღვიძებს. მას არაფერი ახსოვს, უბრალოდ ვერ შეამჩნევს თავის სირცხვილს.
  ვიტჩერი ბიჭთან მივიდა:
  - შხამების დამზადება სად ისწავლეთ?
  - არსად! ნაპოვნია ერთ-ერთ მამულში. მდიდრები ასევე არ არიან კმაყოფილი თავიანთი პოზიციით საზოგადოებაში. აქ ყველანაირ შხამს აკეთებენ. თუ წამალი დალუქულია, არაა პრობლემა, მე ვიცი საკეტების გახსნა! - ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი ბიკმა ვიჩერს.
  -სად? - ჰკითხა მეომარს.
  - ერთმა ქურდმა ასწავლა! დროებით მონა აღმოჩნდა, მასთან ერთ წყვილში ვიყავი, ბევრი ვიმუშავეთ, ტყე გავჩეხეთ. მითხრა, როგორ გავხსნა საკეტები, რაღაც მაჩვენა კიდეც. გაუკვირდა ჩემი მეხსიერება და მერე გაიქცა. პატარა ბიჭმა ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი.
  -არ გაჰყევი? - გაუკვირდა ვედმაკოვას.
  -არა! ამ გაქცევის გამო ჩვენ ყველანი გაბრწყინებულნი ვიყავით და თუ მეც გავჟონავდი, მაშინ ყოველი მეხუთე ჯვარს აცვეს ბოძებზე. ორი უკვე შეთქმულებაა. - განმარტა ცბიერმა ბიჭმა.
  - ბარბაროსებო! აბა, თუ ასეთი მეხსიერების ადამიანი ხართ, ალბათ, ხიროვის გაცნობა გამოგადგებათ. - შესთავაზა ვედმაკოვამ.
  -არ არის გამორიცხული! დიდი ხანია მინდოდა გავმხდარიყავი ყველაზე ძლიერი და ჭკვიანი! -ბიცეფსის ბურთი აჩვენა ბიჭმა.
  - ჩემზე ძლიერი და ჭკვიანი? - მხიარულად მოასწრო მეომარი.
  -არა! ყოველივე ამის შემდეგ, თქვენ ხართ ლიდერი! მაგრამ მარჯვენა ხელით, რატომაც არა! - მეტი დამაჯერებლობისთვის ხელებზე წამოდგა ბიკი.
  - რაც უფრო მაღლა დაფრინავს ადამიანი, მით უფრო უკმაყოფილოა თავისი პოზიციით! - შენიშნა ვედმაკოვამ.
  - ხალხი არ დაფრინავს! მხოლოდ მას აქვს ფრთები - რომლის გონება არ არის მიჩვეული ცოცვას! - ბიჭმა წლების მიღმა განვითარებული ყურადღება გამოიჩინა.
  - ჩვენს ჯარში იქნება ფრთები! გპირდები რამეს მოვიფიქრებ. - დაპირდა ვედმაკოვა.
  -და მე მჯერა შენი უფროსი და! ბოლოს და ბოლოს, თქვენ ჩვენთვის არა მხოლოდ ლიდერი, არამედ და ან თუნდაც დედა ხართ. ჩვენ ვიცხოვრებთ როგორც ერთი ოჯახი! თქვა ბიკმა.
  - ქვეყნის ლიდერი ხალხის ძმა უნდა იყოს და არა ძმა! - ერის ლიდერი უპირველეს ყოვლისა ხალხის მსახურია. თუმცა, კომპლიმენტების გაცვლა-გამოცვლას თავი დავანებოთ, ის იარაღი, რომელიც თქვენ მიიღეთ, სხვებმა უნდა გამოიყენონ. მოდით გავაკეთოთ მილები! - უბრძანა ვედმაკოვამ.
  "ისინი არ არიან საკმარისი!" პასმა შენიშნა. - გაუმჯობესებაა საჭირო.
  - უკვე ვფიქრობ ამაზე, ბოლოს და ბოლოს ტუჩები და ლოყები შესაძლებელს ხდის მცირე მანძილზე დარტყმას. მაგრამ თუ რამე ისაა, რომ ფართოვდება და ძალით ურტყამს. ზოგიერთი მინერალი და ბალახი. - ვედმაკოვამ ძლიერი ფსიქიკური დაძაბულობა იგრძნო.
  როგორც ჩანს, ბიჭმა გაიგო მისი სიტყვები:
  მოდით გავაკეთოთ, შეარჩიეთ ელემენტები! ჩვენ ჯერ კიდევ გვაქვს დრო, ბევრ მონას სჭირდება ომის ძირითადი ტექნიკის ჩვენება.
  - მართალი ხარ, ჩემო უმცროსი ძმა, რაღაცნაირად ჯადოქარი დაგვეხმარება. თუმცა, სანამ დიდი ძალები არ დაგვაყრიან, ჩვენ უნდა შევიტანოთ. თუმცა, ჩვენ ყურადღებით უნდა მოვამზადოთ. ოკეანეში მშრალი კლდის პოვნა უფრო ადვილია, ვიდრე გამოგონება, რომელიც არ გამოუყენებიათ სამხედრო მიზნებისთვის! - შეაჯამა ვედმაკოვმა.
  ბოლოს და ბოლოს, აჯანყებულებმა დღე გაატარეს წვრთნებში, ამავე დროს, ბიკმა გაგზავნა დაზვერვა.
  არმია ქალაქიდან გავიდა. არც თუ ისე დიდი, მაგრამ კარგად შეიარაღებული. მზვერავმა ბიჭმა, რომელიც ამხედრებდა პატარა კიბოსნაირ ტარაკანს, ყურადღებაც კი მიიპყრო ერთ აბსურდზე:
  - მეომრებს ხუთი ხმალი აქვთ და ძლივს მოძრაობენ!
  - ასე რომ კარგია! თქვა ბიკმა. - უფრო სწორად, მშვენიერია კიდეც, სანამ ჩვენთან მოვიდნენ, ჭარბი წონისგან დაღლილები არიან.
  ვედმაკოვამ ეშმაკურად აღნიშნა:
  - თქვეს გამოცდილმა მეომრებმა, მარჯვენა ხელზე ხუთ თითზე მეტი იარაღი არ აიღოო. რა თქმა უნდა, ცუდი არ არის, მათი სისულელე ხელს შეუწყობს უფრო სწრაფად გამარჯვებას. ამასობაში მონებმა ორიოდე საათი დაიძინონ. მათ მძიმე დღე ჰქონდათ და ბრძოლა ადვილი არ იქნება. ზუსტად რამდენი ჯარისკაცი ჰყავთ მტერს?
  - ხუთი და ნახევარი ათასი. თქვა ბიკმა დარწმუნებით. "ეს ნიშნავს, რომ თუ მათ ყველა დავაჭერთ, ქალაქში ხუთასზე მეტი არ დარჩება.
  - სავსებით გონივრულია, ყველა მხრიდან წასვლა იქნება საჭირო. ღამღამობით ვერ გაბედავენ ჩვენზე თავდასხმას, თავისას მოჭრიან. ეს ნიშნავს, რომ ისინი გახდებიან ბანაკი, რათა მოგვიანებით გამთენიისას მთელი ძალით დაჭრიან. შესაძლოა, ჯარები გამოყოს ალყაში მოქცევის მიზნით. - შესთავაზა ვედმაკოვამ.
  კომტ დე ფორსამ გააპროტესტა:
  - მე კარგად ვიცი სასულთნოში გაბატონებული ჩვევები, მათთან არაერთხელ ვიბრძოლეთ. ღამით ისინი ჩვენს ბანაკში გაგზავნიან რამდენიმე ჯაშუშს ოქროს ჩანთებით. ისინი შეეცდებიან მოისყიდონ მონები და შემდეგ ძელზე გააკრეს ან უკეთეს შემთხვევაში ნესტოები გამოგლიონ.
  - ჯაშუშების გაგზავნა უძველესი ტაქტიკაა. - შევამჩნიე ვედმაკოვის ფეხის თითებს ცვივა. - ოღონდ უხილავი ქუდები არ აქვთ, მცველი ბიჭები ისეთი დაკვირვებულები და ეშმაკები არიან, ყველას დაიჭერენ. გარდა ამისა, გათენებამდე ცოტა უფრო ახლოს მივაჭერთ მათ. და მონებს უკეთ დაიძინებენ და მტერს უფრო ღრმად ჩაეძინება.
  - ლოგიკურად! მე ვიქნები პირველი შემტევი! თქვა ბიკმა.
  - საჭირო იქნება მცველების ამოღება და ეს შეიძლება გაკეთდეს საცეცხლე მილების დახმარებით. - ვედმაკოვამ აჩვენა მოწყობილობა. - აქ დამაგრებულია ერთგვარი დგუში, სამი სახის მწვანილი და ზეთი კარბიდით. უბრალოდ სიფრთხილე გმართებს, თორემ უკან დახევა ბიჭებს კბილებს გამოაჭრის. წაიყვანეთ ყველაზე ჭკვიანი ბავშვები თქვენთან ერთად.
  - ბევრს აქვს ბაღების დარბევისა და ქურდობის გამოცდილება. ვინ დაიბადა თავისუფალი და არა ვინ, განსაკუთრებით შინაური მონები, მოიპარეს თავიანთი ბატონებისგან. - დაამშვიდა ბიკმა ყველა. - ასე გაიარეს გადარჩენის სკოლა.
  - მით უკეთესი! ზოგადად, ვფიქრობ, ძალიან ბევრი მცველი არ იქნება. ბოლოს და ბოლოს, ვინ ვართ ჩვენ მათთვის? მონები სულელები არიან! სისულელე უფრო ახლოს არის თავმდაბლობასთან - გონების სისწრაფე ბოროტებასთან.
  ჯადოქარი ჰიროვი შევიდა საუბარში:
  - ჩვენ გვაქვს დაახლოებით ორმაგი ან ოდნავ მეტი უპირატესობა, მაგრამ მტერი უკეთ არის გაწვრთნილი და შეიარაღებული. სულთანატის ჯარში კი ქალები მხოლოდ უკვდავების პირად ლეგიონში მსახურობენ. ექვსი ათასი დაქირავებული სხვადასხვა ქვეყნიდან არის. ჯარში ბევრი ქალი გვეყოლება და იშვიათი გამონაკლისის გარდა კაცებზე სუსტები არიან.
  ამიტომ ყოველი ბრძოლა საგულდაგულოდ უნდა იყოს დაგეგმილი. განსაკუთრებით პირველი დამარცხებისას მონები დაიწყებენ ჩვენგან გაფანტვას.
  - გამარჯვება, როგორც ქალი - იზიდავს ბრწყინვალებას, მაგრამ აშინებს ფასს! - ისევ გაუბრწყინდა ვედმაკოვმა.
  - დიდი! ახლა ვხედავ, რომ ოპერაციის გეგმა საკმაოდ შეთანხმებულია. რჩება მხოლოდ დეტალების გარკვევა. ბრძოლის დროს მტრის რიგებში პანიკა დაიწყება და ჯარისკაცების უმეტესობა ქალაქ ჟიტისკენ გაიქცევა. - შესთავაზა ხიროვმა
  - Ნათელია! მონების უძლიერესი რაზმი დაარტყამს უკნიდან, მხოლოდ ქალაქის მხრიდან. ალბათ მე მივყავარ მას. - შესთავაზა გრაფმა ფორსამ.
  - შეუძლებელია, მაგრამ შენ! - დააზუსტა ჯადოქარმა.
  - გარდა ამისა, გვაქვს ზეთის ქოთნები და უბრძანა მათზე ფიტილების დამაგრება. ჩააგდე ბანაკში, გააძლიერე პანიკა. - შესთავაზა ვედმაკოვამ.
  და ეს ასევე გონივრულია. ჯადოქარი დათანხმდა. - ასეთი ბრალდებები აქამდე მხოლოდ თქვენ გაქვთ მომზადებული.
  - მართალია! ომის ცეცხლის ღმერთი და სხვა ღმერთების მსგავსად მოითხოვს ყურადღებას და მსხვერპლს! მაგრამ ჩვენ არ გვქონდა საკმარისი დრო ყველაფრის მოსამზადებლად. - თავად ჯადოქარს შერცხვა მისი პირისპირ.
  - შემდეგ ჯერზე უფრო დახვეწილი იყავი. აქამდე ვერ ვიძინებდით. - ყოველგვარი პრეტენზიის გარეშე ჩაიღიმა ხიროვმა.
  ვიჩერმა თავი დაუქნია.
  - მე ცხოველური ჩვევა მაქვს, ცოტა და მგრძნობიარედ მეძინება, მაგრამ ჩვენი ძმები დასვენებას იმსახურებენ.
  - ძილი სტრატეგიული იარაღია, მისი ნაკლებობა დაღლილობის მიზეზია, რაც თავის მხრივ დამარცხების ჩანასახია. პასმა შენიშნა.
  მონები გარე საქმიანობის შემდეგ, მკვდარივით ეძინათ. მხოლოდ მესაზღვრეები ისხდნენ ჩასაფრებულები, რომლებიც მზად იყვნენ განგაშის დასაყენებლად. არასოდეს იცი რა უცებ მტრის მეთაური უფრო შორსმჭვრეტელია. თუმცა, როგორც ჩანს, სამთავრობო ლეგიონის მეთაურის მეთაურს, თემნიკ ეტირიმონს არ სურდა ღამის არაპროგნოზირებადი ბრძოლა. გარდა ამისა, სიბნელეში მონას უფრო ადვილია დამალვა, შემდეგ კი მათი დაჭერა. ასე რომ, შესაძლოა ისინი უბრალოდ ჩაბარდნენ, რის შემდეგაც იქნება წამება და სიკვდილით დასჯა. თემნიკ ეტირიმონმა ტუჩები მოილოკა, განსაკუთრებით სასიამოვნოა ახალგაზრდა ქალების დაცინვა, ფეხის თითების მოტეხვა, თმების დაკიდება - ძალიან მაცდური.
  ნაჩქარევად გაშალეს კარვები, ჯარისკაცებს ჩაეძინათ. ორი ათეული მცველის მეტი არ იყო დარჩენილი. ძილის წინ ეტირიმონმა ათასობით ერთად ქეიფი მოაწყო, შიშველი მოცეკვავეები, ხიბლს აკანკალებდნენ თვალწინ. ლამაზი და სახალისო იყო. ათასობით ადამიანმა მათ ძვლები ესროლა, აიძულა მაცდუნებელი პოზები მიეღოთ. შემდეგ ყოველგვარი ყოყმანის გარეშე დაეპატრონნენ და ცხოველური ლტოლვის დაკმაყოფილების შემდეგ მთვრალმა ძილმა ჩაიძირა.
  მათი სიკვდილი შეუმჩნეველი დარჩა. აჯანყებულებმა ტყე გაიარეს, წინ წავიდა ბიჭების ფარა. ბიკმა, ხეზე მიჯაჭვულმა, ფოთლებში მიმალული, დაინახა პირველი მესაზღვრე.
  - აი ის გემრიელად მოწყენილია.
  შხამი ოდნავ გაუმჯობესდა და მყისიერი დამბლა გამოიწვია. სახეში დარტყმა საჭირო არ არის, რადგან სასულთნო ჯარისკაცები, როგორც წესი, მსუბუქად დადიან და მხოლოდ მკერდს აფარებენ ჭურვი და ირგვლივ ყარაულს წევს.
  - არის ერთი!
  თავად ვედმაკოვა უკნიდან მოძრაობს. იგი ხსნის სადარაჯოს ყოველგვარი სასროლი მილის გარეშე. ის უბრალოდ უკნიდან შემოდის და კისერს უხვევს.
  - მოძრაობა სიცოცხლეა! უბრალოდ არ იმღერო - მშვიდობისთვის! და ასე სევდიანი - მუცელი ცარიელია!
  მეომარი ცოტა უფრო მხიარული გახდა. ირგვლივ ხეები მაღალია, ლიანები ჩანს. საყვარელი creeps ახლოს, და ყველაზე ჭკვიანი მონა ბიჭები. ზრდასრული მეომრები უფრო მძიმეები არიან და ამიტომ ჩამორჩებიან. მძიმე მხეცი ყოველთვის მეტ ხმაურს გამოსცემს.
  ვედმაკოვამ გზაში მოკლა კიდევ ერთი მესაზღვრე, რომელიც კოლბიდან ქოქოსის ლუდს სწოვდა. ბანაკი მათ წინაშე გაიხსნა.
  არც თუ ისე დიდი ბანაკი, ჯარისკაცებს ეძინათ ხან კარვებში და ხან მხოლოდ სქელ ბალახზე. ღამე თბილია, არც თუ ისე ბევრი გუშაგი ყვირის, უყურადღებოდ შეხედე.
  აქ მთავარია მათი ერთბაშად ამოღება, რათა განგაშის ატეხვის დრო არ ჰქონდეთ. ამისთვის გედების გუგული უფრო უხდება, თავისი სასიამოვნო ხმით. არანაირ ეჭვს არ აღძრავს, პირიქით, მისი ღრიალი თითქმის განუწყვეტლივ ისმის, მაგრამ თუ ტონს შეცვლით, შეგიძლიათ დაიჭიროთ ინფორმაცია.
  ჯადოქარი სწორედ ამას აკეთებს. ისინი მას პასუხობენ. გუშაგი არ რეაგირებენ, რა "გაუმართლათ", სიკვდილი ადვილი აღმოჩნდა.
  - ერთი ხმალი წვიმის წვეთივით ჩამოვარდება და გაიფანტება და როცა ბევრი იქნება, გამარჯვება დაიბადება!
  ვედმაკოვამ მძინარეთა ხოცვა დაიწყო. ერთის მხრივ, რაინდული არ იყო, მაგრამ მეორე მხრივ, გამარჯვება ღირს! ღირსება ფარდობითი ცნებაა და უპირველეს ყოვლისა თქვენს ჯარისკაცებს უნდა მიმართოთ!
  უპირველეს ყოვლისა, დაასრულეთ ისინი, ვინც უფრო მდიდარია ჩაცმული, მეთაურები. ხმლები, როგორც წესი, ცალკე გროვად იყო დაწყობილი.
  თუმცა სინდისის ქენჯნა დიდხანს არ გაგრძელებულა, მონებმაც დაიწყეს ხოცვა-ჟლეტა და შედეგად განგაში ატეხეს. როცა თავს დაესხმიან ღამით, პანიკა გარდაუვალია, განსაკუთრებით თუ მოღრუბლულია, მოღრუბლულია . მონები ნახევრად შიშვლები არიან და ადვილად განასხვავებენ ერთმანეთს, მეომრები კი პირისპირ დგანან, ხშირად აჭრიან ერთმანეთს. და ვიღაც ყვირის:
  - გადაარჩინე თავი!
  - დაცვა! დემონების თავდასხმა!
  პანიკის დროს მეთაურის როლი უფრო მნიშვნელოვანია, ვიდრე ოდესმე. ვედმაკოვამ იცის ეს და მივარდა მთავარ კარავში.
  ჯერ კიდევ ნახევრად მთვრალმა ეტირიმონმა ძლივს გაახილა თვალები. ზოგადად, ვინც სვამს ჩხუბის წინ - hangover in the underworld.
  - Რა მოხდა! რატომ დუმს მილები! - დაიყვირა მან.
  - მილები დუმს, რადგან პირები მღერიან - ფოლადი სპილენძზე ძლიერია! - დაიყვირა ჯადოქარმა. ეჩირიმონზე გადახტა. თემნიკი, რა თქმა უნდა, ოსტატურად ატარებდა დანას, მაგრამ ჯერ ბოლომდე არ იყო მოკრებილი და ვიჩერის კუნთები მშვენივრად იყო გახურებული. მან დახატა გააფთრებული ტრიო, მისი ჰენაში შეღებილი პირი სიბნელეში ძლივს ჩანდა. უიღბლო დიდგვაროვანის თავი გაფრინდა.
  ვედმაკოვამ ფეხის დარტყმით დაარტყა მეათასე. მან სხვა მეთაური აფრინდა მილიდან შამფურზე.
  -რა ღორები, არ გაიღვიძოთ!
  ისევ მახვილის მკაფიო დარტყმა, გახვრეტილი მტერი ვარდება! ორი ათასიერი ცდილობს მას უკნიდან შესვლას, მაგრამ მოცეკვავეს წააწყდებიან. ის ყვირის, წიხლს უკუაგდებს. ვედმაკოვა მომენტს არ უშვებს ხელიდან, ერთს ჭრის, მეორეს ამთავრებს. ისე, ჯარი მეთაურების გარეშე ცხვრის ფარას გავს მწყემსის გარეშე, თუ ერთი მგელი არ შეჭამს, მაშინ შეგაშინებს!
  ახლა აჯანყებულმა მონებს, რომელთა უმეტესობა ჯოხით ან საუკეთესო შემთხვევაში რქით იყო შეიარაღებული, ფრთები აიღეს. ძალიან ეფექტური ტაქტიკა იყო ჩვენ ხუთთაგანმა ერთზე გადაგდება. ასე უფრო ადვილი იყო გადაყრა და გათენება.
  - არ გაიქცნენ! გაჭრა ფეხები! - იყვირა მან ვედმაკოვის ხმის გამაძლიერებლით.
  სოლნცლავი ყველასთან ერთად დაჭრეს. როგორ ითამაშა ამ დივას კუნთები. უსაფუძვლოდ, ბევრი მიიჩნევს გაბრაზებულ ქალს დემონზე უფრო საშინელებად. ასე რომ, მან ერთ-ერთი მეომარი შუაზე გაჭრა და მისმა დანამ, ინერციით, მის უკან მდგარ ოფიცერს ყელი გამოჭრა. ცენტურიონები ცდილობდნენ აღედგინათ წესრიგი, მაგრამ სწრაფად დაიღუპნენ. გარდა ამისა, სასულთნომ ყველაფერი გააკეთა იმისთვის, რომ ჯარისკაცს დაევიწყებინა რა ინიციატივა იყო. აჯანყებულებმა, თავის მხრივ, საკმაოდ ოსტატურად უბიძგეს სულთანატის ჯარები ტარაკნების ლოკოკინებს.
  - უნაგირზე ნუ დაჯდებიან! - დაიყვირა სოლნცლავმა.
  საშვი დამატებულია:
  - ცეცხლი, ლაგამი ცხენებს.
  ამან ხელი შეუწყო ტარაკნების ლოკოკინებს რიგებში შეჭრა და დამატებითი პანიკა დათესეს. შედეგად, არ იცოდა რა გაეკეთებინა, ბევრი მებრძოლი გაიქცა გასაქცევად. მაგრამ სწორედ ამას ელოდნენ ვიჩერი და მონები. ბრძოლა გადაიზარდა განადგურებასა და დევნაში.
  მეომარმა მარჯვენა თვალი დაარტყა, სამი ხანჯალი ესროლა:
  ჩვენ არ დავუშვებთ მათ გაქცევას!
  ფრენა უფრო სისულელეა, ვიდრე სიმხდალე! ყოველივე ამის შემდეგ, ჯარისკაცების უმეტესობა იღუპება არა ბრძოლაში, არამედ დევნის დროს!
  ბიკი, ძალიან სწრაფი ბიჭივით, ერთ-ერთ ოფიცერს კისერზე გადახტა და მასზე აჯობა:
  - უფრო სწრაფი ტარაკანი!
  ხანჯალი შურსების ნაცვლად ემსახურებოდა და საწყალს მისი გადაგდება არც უცდია.
  ვედმაკოვამ ეს შეამჩნია, დაიყვირა:
  - ომი დომინოს თამაშს ჰგავს, მხოლოდ გატეხილი ძვლები ვეღარ აგროვებს - დედამიწა უჭირავს!
  - არაფერი, ჩემი ძვლები ახალგაზრდაა, ძლიერი! - წამოხტა ბიჭი, კისერზე მოარტყა. ამის შემდეგ მან სიჩქარეც კი დაამატა.
  ვედმაკოვა გვამს გადაეყარა, ირგვლივ რამდენიმე სხეული ეგდო, მაგრამ დივა არ დაეცა, არამედ გადახტა მათზე. შემდეგ მან ხმლებით გაისროლა. მათ წინააღმდეგ მებრძოლი ჯარების საბრძოლო სულისკვეთება აორთქლდა და ახლა მეომარი ჯალათად იქცა. სისხლის მიმართ ზიზღიც კი იყო. ვიჩერმა ყვიროდა:
  - ღირსების სახელით! ვინ გადააგდებს იარაღს - იცოცხლებს! ჩააბარეთ სულთანატის ჯარისკაცები.
  იყვნენ ისეთებიც, ვინც ბრძანებას დაემორჩილა, მაგრამ ბევრი სასოწარკვეთილი აგრძელებდა გაქცევას, ზოგიც მუხლებზე დაეცა.
  მაგალითად, ათი ძლიერი მებრძოლი ერთბაშად ჩაბარდა ბიკს. შესაძლოა, მათ უფრო უსაფრთხოდ მიაჩნდათ ბავშვისთვის ბედის გადაცემა. ბიჭმა დაიყვირა:
  - Დაცემა!
  მეომრები დაეცნენ. ბიკი ფეხშიშველი დადიოდა ზურგზე, მიუხედავად ბავშვის მცირე წონისა, ჯარისკაცები შიშისგან ღრიალებდნენ. შემდეგ ბიჭს გაუჩნდა იდეა, გაეთავისუფლებინა თუ არა დამარცხებული მტრები მცირე საჭიროებისგან. მაგრამ შემდეგ მან განდევნა საზიზღარი ცდუნება, რადგან მონებს სურთ უკეთესი საზოგადოების აშენება და არ გაიმეორონ საკუთარი ბატონების გზა.
  - კარგი, იცოცხლე - მოწიე ცა!
  თანდათანობით ბრძოლა უშედეგოდ დასრულდა! თუმცა, როგორც ჩანს, ხოცვა-ჟლეტა ხანგრძლივია. ვიჩერი წააწყდა საკმაოდ დახელოვნებულ მეომარს. თავდასხმების მძიმე გაცვლის შემდეგ, მან მაინც გააიარაღა, შემდეგ კი გააოგნა.
  - ჩვენ გვჭირდება ისინი!
  ზოგიერთ მათგანს ბადეები ესროლეს, ასეთებმა წინააღმდეგობა არ გაუწიეს. ბრძოლა თითქმის დასრულდა, მხოლოდ ფრენა და დევნა გაჭიანურდა. ვედმაკოვა პირადად ხელმძღვანელობდა დევნას, მოკლა ბევრი, მაგრამ მან ვერ გაანადგურა მთელი არმია ბოლო ჯარისკაცამდე.
  მიუხედავად ამისა, ახალგაზრდა მეომარმა, რამდენიმე ასეულმა ცხენზე ამხედრებულმა მონამ, გადაწყვიტა გაბედული თავგადასავალი, კერძოდ, დაეპყრო ქალაქი, რომელიც მოძრაობისთვის მზად არ იყო თავდაცვისთვის.
  - ძლიერი ნაბიჯი იქნება. ჩვენ არ დავუშვებთ სიმდიდრის წართმევას და რაც მთავარია, მხრებზე დავიმსხვრევთ.
  დამარცხებული არმიის რამდენიმე ათეულმა მებრძოლმა, მიუხედავად ამისა, მოახერხა ტარაკნების ლოკოკინებზე გადახტომა და ჭიშკრისკენ გაეშურა.
  მაშინვე არ გახსნეს, იყო ჩხუბი. როდესაც ჭიშკარი დაწიეს, ვედმაკოვა ტყის უკნიდან ცხენოსნებით გადმოხტა. მან დაიყვირა ბიჭის აპარატის გამოყენებით:
  - დიდი სულთანი ერიფეფის სახელით! ძლიერი გამაძლიერებლები შენსკენ მიისწრაფვიან! თუ გსურთ ქალაქის დაცვა, ნება მიეცით მეომრებმა დაიკავონ თავიანთი ადგილი კედლებზე.
  გაღვიძებულმა მცველებმა მაშინვე ვერ გააცნობიერეს, მით უმეტეს, რომ ვედმაკოვამ ჩაიცვა მდიდარი სამოსი, რომელიც მან გვამებიდან ამოიღო. ერთი ჩაფხუტი რაღად ღირს, მზეზე ყინულივით ანათებს, აბა, ვინ იტყვის უარს ასეთ კეთილშობილ გამგებელზე.
  და ბატონებს, ბურგომისტერს და სხვა დიდებულებს, რასაკვირველია, არ ეძინათ, თავიანთ ხალხზე "ზრუნავდნენ"!
  პატარა გორაზე იყო ულამაზესი სასახლე სვეტებითა და ქანდაკებებით, შექმნილი ძველი რომაული და ძველი აღმოსავლური სტილის ნაზავით. მის წინ, როგორც ამ ქვეყანაში სჩვევიათ, სულთან ერიფეფის უზარმაზარი ქანდაკება დგას, რომლის პირიდან შადრევანი იშლება. ყველაზე დიდ დარბაზში ხმაურიანი და მხიარული იყო, მუსიკა გაისმა - ქეიფი მთასთან. სულთანატის დიდგვაროვანმა დიდებულებმა საბანტუი დადგეს. ძვირადღირებულ ოქროთი ნაქარგ ტოგებში იწვნენ აყვავებულ ბალიშებზე, დაბალ მაგიდებზე ჭურჭლის, ღვინოებისა და ნაყენების გროვა იყო. ასობით ნათურა ანათებდა მაგიდებსა და კედლებზე. მთელ სამკვიდროში და კოლონადებში ციმციმებდა უთვალავი მონა, მონა, ყმა ბიჭები და მცველები, რომლებიც იცავდნენ სასახლეს. წარჩინებულებმა ადღეგრძელეს. მთავარი დიდებული შეიხ დუ პუსტემოროვი ორი შიშველი ჰეტირას მკლავებში გაიყინა. აკანკალდა და ღრიალებდა, როგორც დაპყრობილი კაცი, ბოლოს თავი დააღწია და იყვირა.
  - ახლა კი გლადიატორთა ბრძოლების მოწყობის დროა. და ასე მოსაწყენი, სისხლი არ არის და ღვინო სულში არ არის.
  საყვირი გაისმა, მებრძოლები ასპარეზზე გამოიძახეს. ჩვეულების თანახმად, ყველაზე მსუბუქი და ახალგაზრდა მეომრები ჯერ უნდა იბრძოლონ. მაგრამ შეიხმა ახლახან მიიღო გაწვრთნილი მონების პარტია და მას სურდა გაეერთიანებინა ორი სახის გასართობი, ეროტიკული და სისხლიანი.
  მინიატურული კოლიზეუმის ცენტრში აინთო კოცონი, მინით გამაგრებული ჩირაღდნები გამოსცემდნენ საკმაოდ კაშკაშა შუქს მეწამული ელფერით და თეთრი ხრეში ბრწყინავდა და პოდიუმს მხიარულ იერს აძლევდა. პირველი, ვინც სცენაზე გამოვიდა, ტყავის ქამარში გამოწყობილი დაკუნთული და მოხდენილი გოგონა იყო. მან, როგორც პირველი კლასის ტანმოვარჯიშე, ორი სალტო გააკეთა და ხელებზე დადიოდა. შემდეგ იგი დადგა პრინცის წინ, გაიყინა, ხმალი და ხანჯალი გადააჯვარედინა ისეთ იარაღში, მათ მირმილონი უწოდეს. იმისდა მიუხედავად, რომ გოგონას შეეძლო სილამაზის კონკურსზე გამოსვლა, რამდენად რბილი, ხავერდოვანი კანი, ქერა თმა ჰქონდა, სახეზე უკვე ფართო ნაწიბური ჰქონდა. შემდეგი ჯემპერიც ხელებზე დადიოდა. მისი იარაღი იყო ტრიდენტი და მოკლე ბადე - რეტიარიუსი. გაჭიმვის შემდეგ მტერს წინ დაუდგა. ეს იყო თითქმის ბიჭი ახალგაზრდა მამაკაცი, ჯერ კიდევ წვეროსანი, ნაზი გოგოური სახით, შერეული წყვილების არსებობა განსაკუთრებულ ეროტიზმს ანიჭებდა მოქმედებას. როგორც ჩანს, პარტნიორები ერთმანეთს დიდი ხანია იცნობენ და თვალი ჩაუკრა.
  -რა კაისკა! არ მეგონა ასე თუ შევხვდებოდით! სევდიანად თქვა ბიჭმა.
  -სასიამოვნო ბიჭი იყავი, მაგრამ ახლა შენს სულს თავდაპირველ ცეცხლზე გადაიტან! - უხეშად უპასუხა გოგონამ.
  -კარგი რატო ხარ ასეთი სასტიკი! ჩვენ ისევ ქალწულები ვართ, უნდა ვიცხოვროთ! - მორცხვი იმედით თქვა ახალგაზრდამ.
  - არ გვეშველება! მონები ღმერთებსაც კი ეზიზღებიან!
  გლადიატორთა სკოლაში ვარჯიში მძიმე იყო და ახალგაზრდა მებრძოლების შიშველ მბზინავ სხეულებზე ნაწიბურები ჩანს.
  გულშემატკივარი ატყდა, ფსონები დადო, ველური ტირილი გაამხნევა ახალგაზრდა გლადიატორებს, რომლებსაც აშკარად არ სურდათ ბრძოლა.
  შეიხის ცოლმა ტყავის ჩანთა ამოიღო.
  - ორმოცდაათი ოქრო კაისკას! დიდი კბილები გამოსცრა.
  -დაიწყე! შეიხმა ანიშნა.
  ასე განსხვავებულები და ამავდროულად ბევრი საერთო ჰქონდათ, მეომრები შეიკრიბნენ, მათი მოძრაობები იყო სწრაფი და ქაოტური. თავდაპირველად, სამკუთხედით მეომარი ცდილობდა ბადის სროლას, მაგრამ მოწინააღმდეგემ ააცილა და მასზე ველურად ხტუნვით, მოახერხა ხანჯლით მუცელი დაეჭრა. ახალგაზრდა მამაკაცი უკან გადახტა და სამკუთხედი მკერდში დაარტყა, მაგრამ მხოლოდ ოდნავ დაკაწრა კანი. თუმცა მისმა მანევრმა აიძულა მტერი უკან დაეხია. ის მოშორდა და ბადეს მიეყრდნო, რითაც ოდესღაც საყვარელ გლადიატორს არ მიუახლოვდა.
  - სულელები ხართ კაცებო! ასე რომ, განწირულია მარცხისთვის! - თავხედურად თქვა გოგონამ.
  - რა დაიბადა! ახალგაზრდა მამაკაცი დაბნეული ჩანდა.
  უეცრად, სამკუთხედიანი რეტიარიუსმა ხელში ხრეში აიტაცა და სახეში ესროლა. მანევრმა იმოქმედა, გოგონამ თვალები დახუჭა, იმავე წამს სამკუთხედმა მუცელი დაარტყა.
  ტკივილისგან ტირილით, ახალგაზრდა გლადიატორი შეკრთა, მაგრამ, მიუხედავად ამისა, მოახერხა დანა მხარში ჩაეტანა. იყვირა რეტიარიუსმა და იარაღი ამოიღო. ხმალი ელვასავით გაბრწყინდა, კინაღამ კისერს გაუხვრიტა. გლადიატორი უკან დაიხია, მკერდი გაჭრა. ჭაბუკმა ტკივილისგან დაიღრიალა და სამსამიანი ჩამოაგდო. მერე მოწინააღმდეგე გადახტა და ხანჯალი ესროლა. საქანელა საკმაოდ სუსტი იყო და წვერი ფეხის ხორცს აჭრიდა. რეტიარიუსმა იყვირა და დაეცა, მერე ხანჯალი აიღო, წამოდგომა სცადა, ამ დროს ხმალი კისერში მოხვდა. უკვე გონება დაკარგა, მან მზის წნულის მირმილონის პირს დაარტყა. ოდესღაც შეყვარებული წყვილი (რომეო და ჯულიეტავით) ხრეშზე მკვდარი დაეცა. მთვრალმა აუდიტორიამ გაიცინა და აკოცა. სამი პირქუში მონა დაბალი შუბლითა და ამობურცული ყბებით ასპარეზზე გაიქცა, მათ დაწვეს დამარცხებულთა სხეულები, რომლებმაც სულიერი თავისუფლება მიიღეს, გახურებული რკინით. მას შემდეგ, რაც დარწმუნდნენ, რომ ისინი მკვდარი იყვნენ, მათ ნეკნებით მიამაგრეს და სცენიდან გადმოათრიეს. ადგილი, სადაც სისხლი იყო, ნახშირით იყო გაჟღენთილი.
  -მწერებით საჭმელად მიდიან. - კბილები გამოსცრა შეიხ დემეტრეს ცოლმა. - სამწუხაროა, რომ ძვლები ძალიან პატარაა, მშიერი ცხოველები დარჩებიან.
  -არაფერი იქნება ხორცი და პონავარისტი. სამწუხაროა, მაგრამ რამდენიმე მათგანი შეიძლება საკმაოდ პერსპექტიული სპორტსმენი აღმოჩნდეს! შეიხმა იღრიალა.
  -შენს საწოლში? - ბოროტად იკითხა დივამ.
  - Რატომაც არა! გოგონა ლამაზია და ბიჭი შეიძლება შენი იყოს. - შეიხი საკმაოდ პროგრესული იყო თავის შეხედულებებში, თვლიდა, რომ ცოლს კარგად შეეძლო ახალგაზრდა მონაში თავისი კარგად ნაკვები სხეულის გართობა.
  - პატარა და მყიფე! ჯერ ერთი და იგივე წყვილი არ გვყავს? ჰკითხა დემეტრემ.
  - სამწუხაროდ, არ არსებობს! მოდით გადავხედოთ ახალგაზრდა ცვლას, რომელიც გამოგვიგზავნეს ახლომდებარე სკოლიდან. შეიკმა გაიცინა.
  - იქნებ ჯობია, რომ გაიზარდონ! შემდეგ კი ყველა ჩვენს პატიმარს ასე მოვკლავთ. - მოულოდნელად თანაგრძნობა გამოიჩინა დიდგვაროვანმა ცოლმა.
  - მონათა აჯანყების ამბავი ზედმეტად სასიხარულოა და მინდა სრულად აღვნიშნო. გრანდმა მუცელი შეკრა.
  - თუ, რა თქმა უნდა, ეტიმონი არ გაგასწრებს! - ამოიოხრა მსუქანმა ქალბატონმა.
  - ასეთი არარაობა! მით უკეთესი, ახლავე დავასრულოთ ყველა გლადიატორი და ბრიყვს სპექტაკლი მოვაკლოთ. მობრძანდით დამწყებებო! შეიხმა იღრიალა.
  - ეს არ არის ზუსტად ახალბედები. - ტუჩები მოისრისა დემეტრემ
  ისევ ისმის გონგი და მეომარი ბიჭები ასპარეზზე გამორბიან. ისინი გამოიყურებიან დაახლოებით თოთხმეტი თუ თხუთმეტი წლის ასაკში, საკმაოდ განიერი მხრებით და მკერდით. წინა მებრძოლების მსგავსად აკეთებს სალტოს და დარბის ხელებზე. უკვე ტრიბუნაზე გაშვებულებმა იარაღები, ჩაფხუტები, მკერდის ჯავშანი, ფარები და ხმლები ჩაიცვა. ერთს აქვს სწორი დანა, მეორეს კი საბერივით მოხრილი. რელიეფური პრესა იხსნება და მასზე ნაწიბურები ჩანს. მარჯვნივ მდგარ ბიჭს შეხორცებული აქვს ჭრილობები, რომლებიც მკერდზე სამ ხაზად კვეთს.
  კანი უხვად ცხიმიანი და ბზინვარეა.
  მენეჯერი აცხადებს.
  - რინგზე გამოდიან ცნობილი მებრძოლები ფუდოროსი მოხრილი საბრით და საფლოროვი სწორი მახვილით. ფუდოროსს აქვს ექვსი ბრძოლა, საფლოროვს შვიდი. მათი ყველა მეტოქე ან ადგილზე მოკლეს, ან ხალხის გადაწყვეტილებით დაჭრეს. სტიუარდმა აუდიტორიაზე თითი ანიშნა. ისევ იყვნენ ფსონზე დადების მსურველები. შეიხმა დაიღრინა.
  - ასი ოქროს მონეტა საფლოროვისთვის.
  ფსონები სწრაფად დაიდო, დიდებულებმა დაიფიცეს. ორი კი იბრძოდა. ერთმა ჭიქა ღვინო დაასხა, მეორემ მსუქანი ფეხი სახეში დაარტყა. მძვინვარე საზოგადოების დასამშვიდებლად გამტაცებლები და მცველები მივარდნენ. შეიხის ცოლმა, იმპერატორმა, თავხედმა, მსუქანმა ყეფა:
  -წინ! მოკალი!
  გლადიატორები შეიკრიბნენ. ამჯერად მათ დრო დაუთმეს და ფრთხილი დარტყმებით გამოსცადეს ერთმანეთი. ხმლების შეჯახებისას ოდნავ ნაპერწკალი ააფეთქეს და ფარები აკანკალდა. საზოგადოებას დიდად არ მოეწონა ეს სიფრთხილე, უკმაყოფილო ყვიროდა, ძვლები აფრინდა მებრძოლებისკენ. შეიხმა გადაატრიალა უჯრა, მთელი ღვინითა და ჯემით დაფარული. მერე გადააფურთხა და გაბრაზებულმა იკივლა.
  თუ არ იჩხუბებ, თავდაყირა დაგკიდებ. რამდენიმე უბიძგებენ ველურ "იანიჩარებს" გამორბოდნენ პოდიუმზე, ისინი შუბებს აფრქვევდნენ, ღია ზურგში ჩხვლეტის დემონსტრირებას. საფლოროვი შეტევაზე გადავიდა, გააფთრებული უტევდა, კოლეგას მუხლში დაარტყა. მოზარდმა უკან დაიხია, მახვილი ოდნავ გვერდით, მოწინააღმდეგეს მკერდზე აჩეჩა. ცუდად ხრახნიანი ფირფიტა ძირს დაეცა. მომდევნო ბიძგმა ღრმა კვალი დატოვა კანზე, სქელი სისხლი დაიღვარა. ფუდოროსმა უკან დაიხია, ერთ-ერთმა თმიანმა მებრძოლმა ფეხებში დაარტყა. და როცა ბიჭი ყოყმანობდა, საფლოროვმა ჩაფხუტს ისეთი გაბრაზებით დაარტყა, რომ შეირყა და დაეცა. ტვინის შერყევის შედეგად "ჩაფხუტი" ამოფრინდა და გამოაჩინა თეთრი თავი შუბლზე შეშუპებული მუწუკით. საფლოროვმა პირი ნერვიულად გაწბილებულ მკერდზე მიიდო. თვალი ჩაუკრა "პუბლიკას".
  ნიშანს ელოდება. როდესაც უმეტესობა თმას უვლის, ეს ნიშნავს მოკვლას, ხოლო როდესაც ისინი ხელებს ერთმანეთში ათავსებენ, ეს ნიშნავს მოწყალებას.
  თუმცა, მრისხანე სახეებში წყალობა არ იკითხებოდა. თითქმის ყველამ, ქალებმაც და მოზარდებმაც კი, ხელები ყელში ჩაუშვეს.
  -სიკვდილი! სცემეს!
  შეიხის ცოლმა დამცინავად იყეფა.
  - ძალიან იაფად გადმოვიდა. მომეცი ერთი ღამე.
  საფლოროვმა ყოყმანობდა, დამარცხებულ მოზარდს მოშიშვლებულ მკერდზე მსუბუქად დააჭირა, სისხლის წვეთი გადმოვიდა. შემდეგ მან სასოწარკვეთილმა გადააგდო ხმალი:
  -არ შემიძლია! Ის არის ჩემი მეგობარი.
  ხმაური მაშინვე შეწყდა, სასიკვდილო სიჩუმე ჩამოწვა.
  -Რა! - გაბრაზდა შეიხი. "თქვენ უარს იტყვით დამარცხებულის მოკვლაზე. ორივე გალიაში, რის შემდეგაც საშინელი წამება იქნება მთელი გლადიატორული სკოლის წინ.
  მეომრები ფუდოროსთან ახტნენ, სახეზე წყალი შეასხეს და გონს რომ უფრო სწრაფად მოსულიყო, შიშველი ქუსლი გახურებული რკინით დაწვეს. ბიჭმა იყვირა, წამოხტა და მაშინვე კისერზე ორი ლასო მოისროლა. საფლოროვმა წინააღმდეგობის გაწევა სცადა, მან ერთბაშად ათიოდე ხმალი მოისროლა, შიშმა ძალა მისცა. მაგრამ ერთ-ერთმა მსროლელმა ფეხზე ისარი დაარტყა. შხამისგან ახალგაზრდა მამაკაცი პარალიზებული იყო, მაგრამ არ მოკლეს. ორივე შეაბეს და გალიაში ჩასვეს. საფლოროვს გახურებული ჯოხი დაარტყეს ნეკნებში, კანმა დაიწყო მოწევა, ნაცემი ბიჭი მტკიცედ გაუძლო ინექციებს. მაგრამ, როგორც ჩანს, ორი ურჩი ბიჭის წამება დესერტად გადაიდო.
  შეიხის ცოლმა თვალებით უბრწყინავდა:
  - ჩემი ქმარი უნდა იყვნენ. თქვენ იცით, რომ მე კრეატიული ვარ.
  - ვიცი, მაგრამ შეხედე, შეიძლება ეჭვიანობდე. ბიჭები ლამაზები არიან და უკვე შეუძლიათ დაქორწინება. შეიხმა გაიცინა.
  - დიდი ალბათობით, გათხოვილიც კი! ყოველივე ამის შემდეგ, ეს არის ყველაზე ძლიერი და ჯანმრთელი მონები, რომლებიც უნდა იყვნენ ნაყოფიერი! მსუქანმა ქალმა თვალი ჩაუკრა.
  - გლადიატორები ტყვეობის ფერია! ეს იქნებოდა მათი ცოლების ტანჯვა. შეიკმა გაიცინა.
  - ჩვენ მოვახერხებთ! სხვათა შორის, ისევ გოგოები.
  ახლა ქალებს მოუწიათ ბრძოლა. ასპარეზზე ორი ნახევრად შიშველი დივა ერთსა და იმავე ტანსაცმლით შემოვიდა. ყელზე ჯაჭვით აკრავდნენ - რომ არ გატყდნენ. იარაღი თითო ხელში ორი ხანჯალი. ცხადია, ბრძოლა იქნება სასტიკი და არც ისე ხანგრძლივი. ერთი გოგონა სამართლიანი იყო, მეორე შავგვრემანი, ორივე საკმაოდ გრძელი მანეჟებით.
  - საბრძოლველად! ჭექა ყაჩაღმა.
  - ფსონს არ დავდებ! - იღრიალა შეიხის ცოლმა. "ეს ცუდი ნიშანი გახდა.
  ღარიბი ქალები შეიკრიბნენ. საშინელება იყო, ერთს თითქმის მაშინვე ჰქონდა მუცელი ღია, მეორეს მკერდში დაჭრეს. აგრძელებდნენ ჭრას, გოგონები ფეხებს ურტყამდნენ, ხორცს ტანჯავდნენ. ბევრი სისხლი დაიღვარა და ვერ წავიდნენ და გაიქცნენ. საბოლოოდ, ერთ-ერთი მათგანი მთლიანად მოჭრილი მუხლებზე დაეცა. შავთმიანს გაეცინა, ცდილობდა დაესრულებინა, შემდეგ კი ეშმაკური დარტყმა ქვემოდან ნეკნების ქვეშ მოექცა. წუწუნით მაინც მოახერხა დამნაშავეს თავში დარტყმა. ორივე ლამაზი დასახიჩრებული ქალი ხრეშზე ჩამოვარდა, რამდენჯერმე აკანკალდა, გაიყინა. შაგი "იანიჩრები" მირბოდნენ მათკენ და აწითლებული რკინით ასველებდნენ. მეომარი გოგონები არ იძვრებოდნენ.
  - კიდევ ერთხელ, არც ერთმა ფსონმა არ გაამართლა. ორივე მკვდარია.
  მაყურებელი იმედგაცრუებული დარჩა, თუმცა თავად მკვლელობის ხილვა ძალიან სასიამოვნოა. მაგრამ ჯერჯერობით არავის მოუგია.
  ამ სიტუაციაში საქმის გადარჩენა მხოლოდ ახალ ბრძოლას შეეძლო. მარტივი დათბობა დასრულდა და სერიოზული საქმის დროა.
  თხუთმეტი გლადიატორი ნარინჯისფერ ტუნიკებში, ნახვრეტებით, სამი შავი ბუმბულით მათ ლორწოვანზე, ასპარეზზე აფრინდნენ. ისინი შეიარაღებულნი იყვნენ მოკლე, მოხრილი ხმლებით; ხელში ეჭირათ პატარა კვადრატული ფარები ამოზნექილი ზედაპირით, თავებს იცავდნენ ჩაფხუტით ვიზორის გარეშე. ამ ჯგუფს მოჰყვა მებრძოლები კაშკაშა წითელ ტუნიკებში, იგივე მოკლე, მაგრამ სწორი ხმლებით, პატარა მრგვალი ფარით და რკინის ხელბორკილით, რომელიც ფარავდა ფარს, რომელსაც ფარი არ იცავდა, ხოლო მარცხენა ფეხის მუხლის ქუდი. მოლიპულ ჩაფხუტებზე მწვანე ბუმბულებმა დაასრულეს სურათი.
  ერთმანეთის მოპირდაპირედ დგანან, თაყვანს სცემდნენ. ამჯერად ფსონები გაცილებით დიდ თანხებზე იყო დადებული, ოქრო ხელიდან ხელში მოედინებოდა.
  -არ შეიძლება ყველა დახოცეს! შეიხის ცოლმა თქვა. ვიღაც აუცილებლად გაიმარჯვებს!
  - ასე რომ დადე, ეს ბოლო ბრძოლაა. ნახე, უკვე სინათლეა! - გაღიზიანებით თქვა დაღლილმა შეიხმა.
  - მაშინ სერიოზულად იქნება! წითელზე ათასი ოქროს დრაქმა. - ღრიალებდა მსუქანი ქალი.
  - და რატომ მათზე? - რატომ ისინი? - ორჯერ გაიმეორა, გაკვირვებულმა, დიდებულო.
  - იმიტომ რომ თვალები უფრო მწარეა!
  მენეჯერმა რაღაც იყვირა. საყვირის ხრაშუნის ხმა გაისმა. ჩირაღდნებიც კი ბჟუტავდნენ, თითქოს ურჩხულებს თვალებში რაღაც ჰქონდათ.
  საუბრები, ხმაური, სიცილი, ლაყბობა შეწყდა: ყველა თვალი მებრძოლებისკენ იყო მიპყრობილი. პირველი შეტაკება საშინელი იყო: იმ სიჩუმეში, რომელიც სუფევდა, მკვეთრად გაისმა ფარებზე ხმლების დარტყმა. ბუმბულები, ჩაფხუტების ნატეხები, დამსხვრეული ფარების ნაჭრები ასპარეზზე გაფრინდნენ, როცა აღელვებული, სუნთქვაშეკრული გლადიატორები ერთმანეთს დარტყმით ურტყამდნენ. ბრძოლის დაწყებიდან სამი წუთიც არ იყო გასული და უკვე სისხლი იყო დაღვრილი: ოთხი გლადიატორი ტანჯვისგან დაიღრიალა და მებრძოლებმა ისინი ფეხქვეშ გათელეს. ერთ-ერთმა ირგვლივ მწოლიარემ პარტნიორს ფეხი მოჰკიდა და ფეხი შეატრიალა. ჩამოფრინდა, მკლავი გამოგლიჯა.
  პრინცის ცოლმა, დაუცხრომელმა დემეტრემ, რინგზე გახეხილი ძვალი ჩააგდო.
  -წითლები თუ გაიმარჯვე მე მოგცემ ჭიქა ღვინოს!
  როგორც ხშირად ხდება, პირიქით მოხდა, იმ გუნდიდან ყველაზე დიდი მებრძოლი შეივსო, რომლისთვისაც დემეტრე ძირს იდგა. სამმა ხმალმა მაშინვე გაიჭრა ფართო მკერდი და უიღბლო წინამძღვრის ხელში უდროოდ ამოღებული ძვალი დარჩა.
  მაყურებელი აღტაცებითა და დაძაბულობით ადევნებდა თვალს ბრძოლის სისხლიან პერიპეტიებს. დაჭრილ ხარების ფარავით ყვიროდა. ადგილობრივი ელიტა გააფთრებული, გააფთრებული, ამხნევებდა მებრძოლებს. გლადიატორების რიგები შემცირდა, ბრძოლა დაიშალა ცალკეულ შეტაკებებში.
  ამ მომენტში, როდესაც ღირსეული საზოგადოება ტკბებოდა და გულახდილად "გიჟდებოდა" სისხლით შემოსილი, მამაცმა აჯანყებულებმა მოკლეს მძინარე მცველები. პობედონოსცევი, რამდენიმე მამაც კაცთან ერთად, რომელმაც გაანადგურა მცველები, პირველი იყო, ვინც სასახლეში შეიჭრა.
  აჯანყებულთა მოახლოებამ ხმაურმა აიძულა ბრძოლა შეწყვეტილიყო. დიდებულები, შეძრწუნებულები, ცდილობდნენ ხმლების აღებას. ახალგაზრდა მეამბოხე ლიდერმა ხმამაღლა შესძახა:
  - Რასაც ვხედავ! თქვენ კლავთ ერთმანეთს, ნაძირალების გასართობად! გაცოცხლებულ ნაბიჭვრებს, რომლებსაც ხმლის აწევაც არ შეუძლიათ, მუცელი ძალიან ერევა. თუ შენში სიამაყის ნაწილაკი მაინც შემორჩა, გაწყვიტე ეს საზიზღრობა.
  გლადიატორები თითქოს მხოლოდ ამას ელოდნენ: მსუქან ნახირს მივარდნენ.
  მსახური მონები განზე გადახტეს, საძულველი ბატონებისთვის სიკვდილი არ სურდათ და ბიჭებმა დიდებულებისთვის უჯრებისა და საკვების სროლაც კი დაიწყეს.
  დემეტრემ დაიყვირა:
  - მოკალი ყველა!
  შემდეგ ბროლის ღვინის ჭიქა დაეცა თავზე, რძალი დაარტყა.
  ვიჩერი გაბრაზდა. მან დაჭრა ქალაქის მდიდარი მოქალაქეები, დაჭრა მათი ხორცი.
  ეს არ იყო რთული, მაგრამ ამაზრზენი. მის გვერდით იბრძოდა პასის მუდმივი თანამგზავრი. ბიკიც არ ჩამორჩა და გლადიატორები შური იძიეს თავიანთ ციხის მცველებზე.
  პირქუშმა მონებმა სტიუარდი კაუჭზე ასწიეს, ისინი ყვიროდნენ:
  -ჩვენი ვართ! შენნაირი მონები!
  - მაშ ხმლით დაამტკიცე! - დაიყვირა მან, ისე შეირყა ვიჩერის ჭაღებზე სანთლები.
  შეიხმა გაქცევა სცადა, მაგრამ ბიკმა ფეხზე დაადგა და საყელოში თაფლი დაასხა:
  - კარგი სად გჭირდები. სუნელი არ არის.
  სოლნცლავმა ორ დიდებულს ერთდროულად თავი მოჰკვეთა, მესამეს კი მუხლზე ყბა დაუტეხა. თუმცა, ჩხუბის მოჩვენებითიც კი აღარ იყო, უბრალოდ მონებმა შური იძიეს. გვარდიის ნარჩენები გაიქცნენ და ქეიფები, თუნდაც საუკეთესო ფორმით, არ წარმოადგენდნენ სერიოზულ სამხედრო ძალას. ისინი ყველა მოკლეს, სანამ ვედმაკოვა გაცივდებოდა. მხოლოდ მთავარი შეიხი იყო ჯერ კიდევ ცოცხალი, ბიკმა თმა აიჩეჩა. ვედმაკოვამ თავხედი ბიჭი გააძევა:
  - ეს კეთილშობილი ადამიანია. ჩვენ შეიძლება გამოვიყენოთ!
  . თავი #12
  გერმანელებმა განაგრძეს შეტევა სტალინგრადზე. როგორც ჩანს, სულ ცოტა იყო დარჩენილი, მაგრამ უკანასკნელის გავლა წარმოუდგენლად რთული იყო. "შტურმტიგერების" მასიური გამოყენებაც კი არ უშველა. მიუხედავად იმისა, რომ რეაქტიული ბომბდამშენების განადგურებამ უზარმაზარი გამოიწვია. კიდევ ერთი საშუალება იყო ნაპალმის ბომბი.
  გოგოების ბატალიონი გათხელდა, მაგრამ ლამაზმანები მაინც იბრძოდნენ. 20 ოქტომბერს თოვდა, ლამაზმანები კი ფეხშიშველები იყვნენ. ისინი მოხდენილ კვალს ტოვებენ თეთრ საწოლზე.
  ლამაზო გოგოები, ცოტათი შემოვიდნენ თოვლში და უფრო სუფთა გახდნენ. მატრიონამ, მას შემდეგ რაც სერიოჟკა დაიპყრო, ვერ იპოვა ადგილი თავისთვის. მაინც დაკარგოს ასეთი ჭკვიანი და ლამაზი ბიჭი. და რა ელოდა მას ფაშისტურ ტყვეობაში? ჯერ წამება და მერე სიკვდილით დასჯა!
  ბიჭი მართლაც ახლოს იყო სროლასთან, მაგრამ მაღაროში აღმოჩნდა. დღეში თექვსმეტი საათი მუშაობა და მწირი რაციონი, ზედამხედველის მათრახი ელოდა სერიოჟკას.
  უფრო სწორედ, ბიჭი უკვე კარიერია და იქ ვირივით შრომობს. მაგრამ მიწისქვეშეთში გაცილებით თბილია, ვიდრე ზედაპირზე. მეომრები კი, რომ არ გაიყინონ, იძულებულნი არიან ხტუნავდნენ და გაიქცნენ. და გოგოები ჩხუბობენ. აქ არის ძლიერი ტანკი "ლომი". მას აქვს 150 მმ-იანი იარაღი, უფრო ეფექტური და პრაქტიკული ქალაქში ბრძოლებისთვის. ფრიცს უყვარს ეს ტანკი, რადგან ის კარგად არის დაცული ყველა მხრიდან.
  "მაუსი" ოდნავ უკან იხევს. გერმანული მანქანა ორას ტონამდე, ასევე შეიარაღებული იყო 150 მილიმეტრიანი ქვემეხით და სამოცდათხუთმეტი. ასე უფრო პრაქტიკული. ტყვიამფრქვევების რაოდენობა ოთხამდე გაიზარდა და ტანკთან მიახლოება ადვილი არ იყო.
  ანიუტა, მარია და ალა ერთად ცდილობენ მასტოდონის გარჩევას. საგულდაგულოდ შერჩეული მისთვის.
  ანიუტა ენთუზიაზმით მღეროდა:
  - როგორ ვცხოვრობდით ბრძოლით და არა სიკვდილის შიშით... ასე რომ, ამიერიდან მე და შენ ვიცოცხლებთ! და ვარსკვლავურ სიმაღლეებში და მთის სიჩუმეში, საზღვაო ომში და გააფთრებულ ცეცხლში! და გააფთრებულ და გააფთრებულ ცეცხლში!
  "მაუსი" იყო უახლესი მოდიფიკაცია, ექვსი ტყვიამფრქვევით, ორი კოაქსიალური ლულით და ოთხი დაწნული რქებზე.
  მარია, რომელიც თოვლში ცოცავდა, ჩურჩულებდა:
  - არასოდეს დავნებდებით! ბოლოს და ბოლოს, იესო უზენაესი ღმერთი ჩვენთანაა!
  გოგონამ, მიახლოებისას, ასაფეთქებელი პაკეტი ესროლა თაგვის ქიაყელს. ატყდა ფარის ქვეშ და მოედანი გასკდა.
  გოგოებმა გაიხარეს:
  - მიიღე ფაშისტი!
  ალა მოტრიალდა და ესროლა ფრაგმენტული ყუმბარა ფრიცს. ფაშისტი ფეთქებადი ტალღით გადმოაგდო, მასთან ერთად კოლონიალური ჯარების ორი შავკანიანი მებრძოლის თავი ჩამოაგდეს.
  წითურმა ლამაზმანმა დაუსტვინა:
  - სამშობლოსთვის და სტალინისთვის!
  ანიუტამ ისევ ესროლა ასაფეთქებელი პაკეტი... ამჯერად არც ისე წარმატებით, ის აბჯარს მოხვდა და ფოლადის ჭურვის ზედაპირზე აფეთქდა.
  გოგონამ გაბრაზებულმა თქვა:
  - ოჰ, გავწურე!
  და ცოცავდა ხელნაკეთი ასაფეთქებელი ნივთიერების ახალი ნაწილისთვის. სიცივისგან წითელი მრგვალი ქუსლები ციმციმებდა. თითქმის შიშველი გოგო, თოვლში მცოცავი, ცოტა უხერხულია. მაგრამ იყავი მომთმენი. განსაკუთრებით მაშინ, როცა დაბომბვა ხდება, თოვლი დნება.
  ანიუტამ კი იმღერა:
  - ვიცი, სიცივე მალე გაქრება.
  ნაკადი ხმამაღლა მირბის...
  და ისინი უკვე გუბეებში გადიან -
  ფეხშიშველი გოგოები!
  გოგონა ისვრის და კოლონიალური ჯარების არაბი იშლება. მტრის მცდელობა იმოქმედოს მცირე ჯგუფებში, იწვევს სერიოზულ დანაკარგებს.
  თაგვის მოკლე ქვემეხი ისევ ფრაგმენტაციას ისვრის. ჭურვები სადღაც კვამლში იფეთქებს. და ბევრი შესვენება...
  გერმანელებმა თითქმის აიღეს სტალინგრადი... ძალიან ცოტა დარჩა. მაგრამ ეს არის ზუსტად ის, რაც ხელს უშლის ვერმახტს დიდი ბომბებისა და მძიმე არტილერიის გამოყენებაში. ფრიცებმა წინ გაუშვეს უცხოელები, რომლებიც არ წუხან.
  მარიამ თოფი გაისროლა. ფაშისტი დაქირავებული ჯარისკაცი ჩამოინგრა და ნანგრევების ქვებზე გადავიდა.
  გოგონამ შიშველი მკერდი ალისფერი ძუძუს წვერებით შეიფერა. მათ მეომრები მთლიანად გამოაცვეს - შორტებით ხტებიან. მაგრამ მეორეს მხრივ, მათზე ჰიტები თითქმის არ არის. როგორც ჩანს, სიშიშვლე, რატომღაც განსაკუთრებით იცავს ლამაზმანებს. რადგან მათ შეუძლიათ გადარჩნენ ასეთ ჯოჯოხეთში!
  ალა აშორებს თოვლისა და ტალახის ნარევს და ისევ ისვრის. შავკანიან ჯარისკაცს თვალში მოხვდა. ცოდო, არაფერი თქვა.
  სამი გოგონა ისევ მაუსს უახლოვდება. ძნელია შეაღწიო მანქანაში, რომელსაც ასეთი სქელი ჯავშანი აქვს ყველა მხრიდან. მაგრამ მეომრები ოპტიმიზმით არიან სავსე. თუ თავად ჭურვი ვერ გაარღვიეთ, მაშინ რატომაც არ გაანადგურეთ ლულა.
  ალა, რომელიც შიშველი ფეხებით ურტყამდა ჭუჭყიან ბუჩქებს, მღეროდა:
  - ჩვენი სიმართლე, ჩვენი სიმართლე... როგორც მზის სხივები! ჩვენი ხვალინდელი დღე ნათელი იქნება, მთებიდან ნაკადულები მოედინება!
  მეომრები დიდი ხანია შეიარაღებულები იყვნენ დატყვევებული MP-44-ებით. ამ თავდასხმის თოფებს აქვთ დიდი მანძილი. სილამაზის დამაჯერებლად ცეცხლი. შავკანიანები ისევ ეცემა. ისინი ისვრიან ალისფერი სისხლის შადრევნებს.
  მარია, ისროდა, თოფითა და დატყვევებული ტყვიამფრქვევით მხრებზე, მღეროდა:
  - მზაკვრულმა ობობამ ნაკბენი გაამკაცრა,
  და ის სვამს წმინდა, რუსულ სისხლს რუსეთიდან!
  მოწინააღმდეგისთვის ყველაფერი პატარა და პატარაა, ის მოკლავს,
  ვისაც აქვს რუსეთის სიყვარული!
  სიყვარული რუსეთის მიმართ!
  გოგონამ ტყვია გაუგზავნა ნაპრალებიდან ამოსულ "მცველს". ლამაზმანს გაეღიმა, სახემ, თუმცა გაფითრებულმა, შეინარჩუნა ხიბლი და ხიბლი.
  ზოგადად, მათ ბატალიონში ყველა გოგო ლამაზია. აი, მაგალითად, თათარი სერაფიმე. მისი მამა თათარია, დედა კი ბელორუსია, ხოლო სერაფიმასგან მემკვიდრეობით მიიღო მწიფე ხორბლის ფერი. ასევე ლამაზი გოგო, ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი. და ის ისვრის დატყვევებული ტყვიამფრქვევიდან, ხანმოკლე აფეთქებებით. და სხვა ჯარების ფაშისტები დაცოცავენ მასზე.
  სერაფიმა საკმაოდ ზუსტად ისვრის. მის გვერდით ოქროსთმიანი მარია იწვა. ორივე გოგო ცეცხლი და მღერის.
  - სამშობლო! მარიამ დაიწყო...
  - და ჯარი! - განაგრძო სერაფიმეს სროლა.
  მარიამ ტვიტერზე დაწერა:
  -ეს...
  ცეცხლს უძღვებოდა და ფერადს ურტყამდა, სერაფიმმა მოახსენა:
  - ორი ბოძი!
  მარიამმა გაიცინა და ჩაიცინა:
  - Ზე...
  სერაფიმემ გაისროლა და დაამატა:
  - რომელი...
  მარიამ ხუთი გათიშა და განაგრძო:
  - Შეჩერდი!
  სერაფიმე, გასროლით, მიესალმა:
  - პლანეტა!
  მარია, ისროდა, ჭიკჭიკებდა:
  - მკერდი...
  სერაფიმე, ისროდა, იღრიალა:
  -დაიცავი...
  მარიამ ფაშისტს თავი დაუტეხა და გასცა:
  - Ჩვენ შენ ....
  სერაფიმე ნაცისტებს ტყვიებით ჭრიდა, ჩურჩულებდა:
  - Ქვეყანა!
  მარიამ, რომელიც აგზავნიდა კარგად დამიზნებულ ტყვიებს, ჭიკჭიკებდა:
  - ყველას....
  სერაფიმე, უფრო და უფრო ზუსტად ისროდა, დასძინა:
  - ხალხო!
  მარიამ, ოქროსფერი, ჭუჭყიანი თმა შუბლიდან ჩამოაგდო, მღეროდა:
  - ვირთხა...
  სერაფიმეს ტყვია და გასროლის გაგზავნა გასცა:
  -შენი...
  მარიამ, ფაშისტს ყელში ჩაარტყა, განაგრძო:
  - თბილი!
  ქერა თათარი, რომელიც აგზავნიდა კადრებს, განაგრძო:
  - Ღრუბლები...
  მარია ზუსტად ისროდა და დაამატა:
  - მაგარია!
  სერაფიმე, ღიმილით, ჭიკჭიკებდა:
  -კარგი და...
  მარია, ზუსტად ისროდა, იღრიალა:
  - მზე!
  სერაფიმე, ატეხილი აფეთქებით, ჩაისისინა:
  -ზოი!
  მარიამმა სიცილით განაგრძო.
  - Ავტომატური...
  სერაფიმე, თითქოს სროლა, ყეფა:
  - მამა...
  მარიამ დაამატა კარგად გამიზნული კადრები:
  -მხრები...
  სერაფიმემ სიცილით დაამატა:
  - Ჯარისკაცი!
  მარია ენთუზიაზმით მღეროდა და ესროლა:
  - მე ვითხრი...
  სერაფიმა, რომელიც მებრძოლ ცეცხლს უხელმძღვანელებს, დასძინა:
  - საფლავი...
  მარიამ აფრიკელი ჩამოაგდო და განაგრძო:
  - მოწინააღმდეგე!
  გოგოებს საბრძოლო მასალა ამოეწურათ. და იგი იძულებული გახდა სწრაფად გაქცეულიყო დასაფარად. ვოლგაზე მიწოდება ძალიან რთულია. მუდმივი დაბომბვა და დაბომბვა. აქ მოდის გამაგრების კომპანია მეორე მხრიდან.
  ნავების ირგვლივ დუღს სპრეის და ფრაგმენტების შადრევნები. ცაში ქარიშხლები ღრიალებენ. აქ ფოკ-ვულფები დაფრინავენ. და ყრიან ბომბებს.
  რამდენიმე ნავი დაიშალა. საბჭოთა ჯარისკაცები იხრჩობიან და იხოცებიან.
  მტრის საარტილერიო ცეცხლი ძალიან მკვრივია.
  ღამითაც კი ფრიცები ყველაფერს ცეცხლის ქვეშ ინახავენ. და მათი ჩაყვინთვის ბომბდამშენები ნახმარია. მათ შორის Yu-87-ის ბაბუა. მიუხედავად იმისა, რომ რეაქტიული თვითმფრინავები უკვე შევიდნენ სერიაში.
  აქ არის ლეგენდარული საბჭოთა იაკ-9. ის ებრძვის გერმანულ ME-309-ს. შეთანხმებული მანევრირება, სიჩქარისა და იარაღის წინააღმდეგ. გერმანელი საბჭოთა მანქანის დამარცხებას პირველივე ზარიდან ცდილობს. მაგრამ ის არ ახერხებს. იკი, თავის მხრივ, ცდილობს კუდში შესვლას, მაგრამ ნაცისტი დიდი სიჩქარის გამო ტოვებს.
  უფრო სწრაფი გერმანელი, უფრო ძლიერი იარაღით, უფრო მანევრირებადი რუსულის წინააღმდეგ. მაგრამ სწრაფი ფრენა გრძელდება. ფაშისტი იყენებს შვიდ საცეცხლე წერტილს შვიდის წინააღმდეგ და ეხება საბჭოთა მანქანას. ის კარგავს სიჩქარეს და იწყებს დაცემას.
  ის გამოყოფს კვამლის ნაკვთებს. და ძრავი ჩართულია...
  ეს რა ომია! ძნელია დაუპირისპირდე შეიარაღებაში ისეთივე ძლიერ მანქანას, როგორიც არის ME-309, რომელშიც შვიდი სროლის წერტილი ანაზღაურებს ჭარბ წონას და ცუდი მანევრირებას.
  მაღალი სიჩქარე ფაშისტს საშუალებას აძლევს ჩაყვინთვის, ხოლო გერმანელი მებრძოლის შუბლი კარგად არის დაჯავშნული.
  ანიუტა კვლავ ცდილობს ძირს უთხრის მაუსის. გოგონა სიცოცხლეს საფრთხეს უქმნის. ის უკვე ნაკაწრებია, შიშველი მიცოცავს სიმაგრეებში. მთელი სილამაზე ნაკაწრებში და პისუგაში. მაგრამ მერე ისვრის ყუმბარას აფეთქებაზე დამაგრებული პაკეტით. მას ტყვიამფრქვევის აფეთქებაც კი მოხვდა. ლამაზმანს მხარზე უკაწრავს.
  მაგრამ მეორეს მხრივ, ასაფეთქებელი პაკეტი მოხვდა 150 მმ-იანი ქვემეხის მჭიდში. გერმანელმა კი უკვე მიიღო მნიშვნელოვანი ზიანი. მანქანა დიდი გაჭირვებით მოძრაობს თავისი ადგილიდან და ჭრილობების მოსალოცად უკან ბრუნდება თავისი ჯარების ადგილმდებარეობისკენ.
  Focke-Wulfs და რამდენიმე TA-152 გამოჩნდება ცაში. ისინი იწყებენ საბჭოთა პოზიციების დაბომბვას. ასევე გამოჩნდა რამდენიმე უახლესი HE-183, თავდასხმის თვითმფრინავი. ეს ულვაშები საათში რვაას კილომეტრამდე სიჩქარეს აღწევდნენ და მათზე დარტყმა თითქმის შეუძლებელი იყო.
  გოგოები გერმანელებს უპასუხებენ. ყოველთვის არის მტრის დაჭერის შანსი, მიუხედავად თავდასხმის თვითმფრინავების ძლიერი დაცვისა სახმელეთო ცეცხლისგან.
  ანიუტამ და ალამ დაიბრუნეს დატყვევებული ლუფტფაუსტი. ეს იარაღი შედგება ცხრა ურთიერთდაკავშირებული ოცი მილიმეტრიანი უკუცემისგან.
  თქვენ შეგიძლიათ ისროლოთ, როგორც პატარა საზენიტო იარაღი.
  და მეომრები მიუთითებენ მტერზე. ისინი შეუფერხებლად აჭერენ სტარტს... ორივე ლამაზმანმა შიშველი ფეხები ნანგრევებს დაასვენა და გლუვი დაბრუნება იგრძნო.
  Focke-Wulf ექვსი საჰაერო იარაღით, იწყებს მოწევას - მისი მუცელი გახეხილია.
  გოგოები აღფრთოვანებული ღრიალებენ:
  - პაკ! გამრეცხი! გოლი!
  სხვა გერმანული თვითმფრინავები იწყებენ წრეს გოგონების თავზე. ლამაზმანები ისრებიან მიწისქვეშა გადასასვლელებში და თავს არიდებენ Focke-Wulf-ის რაკეტებს.
  ანიუტამ მოციმციმე მიიღო უხეში ქუსლი. გოგონამ ჩაიჩურჩულა:
  - ო, ჯოჯოხეთური ალი!
  გოგონას ძირი ბუშტუკებით იყო დაფარული და მტკივნეულად სტკიოდა. რაღაც ცივი მომეტანა.
  და ზედაპირზე, ხარვეზები გრძელდება. ცეცხლიდან თოვლი ყრის, ნანგრევები იშლება. გერმანელები პოზიციებს ცეცხლით ავსებენ, მაგრამ ამისგან აზრი ძალიან ცოტაა. მეომრები თაგვებივით იმალებოდნენ მინებში. დაე, თვითონ დაუთოონ.
  ალამ ანიუტას ყურში ჩასჩურჩულა:
  - მე ვფიქრობ, რომ მალე ნაცისტებს საბოლოოდ ამოიწურება ორთქლი. მათ აქვთ დიდი ძალა, მაგრამ სტალინგრადში მათ არ აქვთ შესაძლებლობა შემობრუნდნენ!
  ქერა გოგონამ ამაყად უპასუხა:
  ჩვენ აქ სამასი სპარტელებივით ვართ! ჩვენ ასახავს მტრის უმაღლეს ძალებს!
  წითურმა ალამ ჩაიცინა და თვალი ჩაუკრა პარტნიორ გოგონას:
  - და არ შემოგვეხვევი!
  როდესაც გოგოები ზედაპირზე ამოვიდნენ, დარბევა დასრულდა. გამოჩნდნენ ახალი შავი ფეხით ჯარისკაცები. ისინი წინ ავიდნენ, გოგოებს კი ცეცხლის გახსნა მოუწიათ, რის გამოც მტერი აიძულეს, რომ ცხვირით მიწა ამოთხარათ.
  ისევ ბრძოლაში წავიდნენ "ლომები" და "ვეფხვები". გერმანელები მძიმე ტანკებით ცდილობდნენ საბჭოთა არმიაზე ზეწოლას. დროდადრო ჭურვები წვიმდა. უფრო დაუცველი "ვეფხვი" ცდილობდა არ დაშორებოდა თავის ფორმირებებს. ნაღმტყორცნებიც ღრიალებდნენ.
  გოგოებმა ცეცხლი გაუხსნეს გერმანელებს და მათ დაქირავებულებს. დაარტყა მეტოქეები. ალა და ანიუტა წყვილ-წყვილად ისროლეს. მტრის მუწუკები გამოჩნდა და დასახლდა. შემდეგ მოწინავე მტრების ახალი ფენა.
  გოგონები ბრძოლის დროს მღეროდნენ.
  ალამ დაიწყო სროლა:
  - ადრე...
  ანიუტა, სროლა, განაგრძო:
  -შენს მიერ...
  ალა ლუპანოვმა დაამატა:
  -ლეგიონი...
  ანიუტამ, რომელმაც სამი გაჭრა, გაჩუმდა:
  - მტრები...
  ალა, რომელიც მოწინააღმდეგეებს აჩერებდა, გაბრაზდა:
  - ისინი....
  ანიუტამ, რომელმაც არაბს თავის ქალას ნახევარი დაანგრია, განაგრძო:
  - Მათ უნდათ...
  ალლაჰმა, გაანადგურა მტერი, განაგრძო:
  -შენ...
  ანიუტა, ისროდა, გაბრაზებულმა ჩაისისინა:
  - გახეხეთ...
  ალაჰმა, რომელმაც არაბის თავის ქალა გაარღვია, დაიღრიალა:
  - გაანადგურე...
  ანიუტამ, რომელიც აგრძელებდა ფრჩხილს, ჩაისისინა:
  - შენიშვნები...
  ალა, თითქოს ესროდა, უსტვენდა:
  -ნუ გეშინია...
  ანიუტამ, ზუსტი გასროლით, იღრიალა:
  -მტერი...
  ალა, სნაიპერივით ისროდა, განაგრძო:
  - შტიკოვი...
  ანიუტამ, რომელიც შემდგომ ისროლა, ყეფა:
  - Შეუძლია...
  ალა, სროლის შეწყვეტის გარეშე, ჩაისისინა:
  -ძალა...
  ანიუტა, გააფთრებული სროლით, იღრიალა და ასწორებდა მეგობარს:
  - გამბედაობა...
  ალა, მძიმე ექსტაზში, აფრიკელებს თავებში ესროლა, ყეფა:
  - ძალა...
  ანიუტამ, ცეცხლით გალოპული, ჩურჩულებდა:
  - Მომატება...
  ალა, წითელ კულულებს აქნევდა, განაგრძო:
  - და მოწინააღმდეგეები...
  ანიუტამ, რომელმაც არაბს მუცელში დაარტყა, გამოსცა:
  - Გასწვრივ...
  ალა, ყველა კალიბრით ისროდა, ყეფდა:
  - გაანადგურე...
  გოგოებმა ამოისუნთქეს. და ცოტა მეტის გადაღების შემდეგ კი შესძახეს:
  - სნაიპერული შაშხანის რაინდები ვართ, მკვლელობის ხმა ისმის!
  კოლონიური ჯარების ბიძგების ტალღა გარკვეულწილად ჩაცხრა. ნაცისტებმა კვლავ წინ გადაიტანეს ტანკები. "ვეფხვები" -2 გამოჩნდნენ გრძელი მუწუკებით და ჭურვები ესროდნენ ყველაფერს, რისი შემჩნევაც მოახერხეს.
  "Tiger" -2-ს ჰქონდა კოშკის ორიგინალური ფორმა და გვერდიდან ჯავშანტექნიკის დახრილობა. ამან ის ცოტა უფრო გამძლე გახადა. მეომრებმა კვლავ აირჩიეს ტანკის ბილიკები სამიზნედ. ფაშისტი ტაფაში გველივით უნდა ყოფილიყო.
  ანიუტამ ესროლა ასაფეთქებელი პაკეტი, დაამსხვრია "Tiger" -2-ის წინა როლიკერი და მღეროდა:
  - საჩუქრით შემხვდი... რა თქმა უნდა, კუბოში ადგილი გამოვკვეთე!
  ალა ჩაისისინა და სიხარულით ესროლა დიდი, ასაფეთქებელი პაკეტი ფაშისტს:
  - მაგრამ პასარანი!
  და აფეთქების შედეგად, გერმანული ტანკის გრძელი მჭიდი გადაუგრიხეს. და მეფე ვეფხვმა დაიწყო უკან დაბრუნება. ისევ მძიმედ დაიჭრა ფაშისტი. ალა აიღო და იყეფა, შიშველი თითებით მინის ნაჭერი ესროლა:
  - მუხის კუბოში რომ ვიყო!
  მინა, რომელიც გაფრინდა, ინდიელის ყელში მოხვდა კოლონიური გერმანიის ჯარებიდან.
  ანიუტამ პარტნიორს თვალი ჩაუკრა და უმღერა:
  - ამ კასრში ჩავუღრმავ თავს! ყველას ჩავძირავ!
  ალამ ტყვიამფრქვევიდან აფეთქება ესროლა. გერმანელები კვლავ დაესხნენ თავს. გოგონამ ჩაისისინა:
  - ყველაფერი შეგვიძლია! და ჩვენ გავიმარჯვებთ!
  ანიუტამ ისროლა თოფი და თქვა:
  - დიდი გამარჯვება ელის! დაე, ჩვენი ბაბუები იყვნენ დიდებაში!
  ალა სალტოს აკეთებდა და შემოვიდა, ნაძვის ხესავით ტრიალებდა. გოგონამ თვალის ჩაკვრით მღეროდა:
  -ბატონო წარმატება სად მიდიხართ...ბატონო წარმატებები-იცინიან ფაშისტები...
  გერმანულმა ტანკებმა, არ გადაარჩინეს ჭურვები, გაზარდეს ცეცხლი. მათ თავიანთი ადიდებული საჩუქრები დაასხეს. და ისინი მიუახლოვდნენ საბჭოთა პოზიციებს, ცდილობდნენ თავიდან აეცილებინათ ხარვეზები.
  ანიუტამ, მავთულის გამოყენებით, როგორც ტყვე სერიოჟკამ ასწავლა, აიღო მძიმე ნაღმი. "ლომი" ნელ-ნელა აიწია საბჭოთა პოზიციებზე. მისი 150 მმ-იანი იარაღი ჭურვებს აფურთხებდა. გოგოებმა აჩუქეს და თვალი ჩაუკრა.
  ანიუტა მღეროდა:
  - გერმანელები-წიწაკები, ფაშისტები-ნაცისტები... პაციფისტის დასასრული გელით!
  ალლაჰმა ღიმილით თქვა:
  - პაციფიზმი... ნაცისტებზე ლაპარაკი პაციფიზმზეც კი სისულელეა!
  ანიუტა კოლონიალური მცველიდან არაბის ცხვირის ხიდს მიზანმიმართული გასროლით მოხვდა და ჭიკჭიკებდა:
  - და აზროვნებაში დაშლილები არიან... სამხედრო საქმეში კი არც ისე ძლიერები არიან! მალე ჩვენ მათ პლანეტა დედამიწის სახიდან წავშლით!
  ალამ კიდევ ერთი ააფეთქე, შიშველი მკერდი ხრეშზე დაასხა და იმღერა:
  - ველურების მუხლებზე დადებული რუსი რაინდი ვარ... მამულის მტრებს მოვაშორებ დედამიწის პირიდან!
  წითურმა ლამაზმანმა თვალი ჩაუკრა და ცას ახედა. იქ ტრიალებდნენ "ჩარჩოები", გერმანელი მსროლელები.
  ცოცხალი, დროდადრო, ჩერდებოდა ქარსაცავი ზოლში გერმანული "ლომი". და მისი იარაღი აფურთხებდა.
  ანიუტამ, გერმანული ტანკის ბილიკების ქვეშ მაღაროს გადაადგილება, ჩაისისინა:
  - სერიოჟასთვის ....
  გერმანელი გაჩერდა და ისევ გაისროლა. ჭურვი გოგოების უკან აფეთქდა.
  ანიუტამ თქვა:
  - რძის ნაჭუჭები, ვის აქვს ბავშვის ტვინი!
  "ლომი" ცოტა ხანს იდგა. გერმანელი გამოცდილი ეკიპაჟი გრძნობდა თუ არა საფრთხეს წინ, ან მათ სურდათ საბრძოლო ნაკრების გამოყენება. მაგრამ "ლომი" ცოტა ხანს იდგა და სასიკვდილო ჭურვები გადააფურთხა.
  ანიუტამ აღნიშნა, რომ გერმანულ ტანკს უფრო მოწინავე იარაღი ჰქონდა და უფრო ხშირად ისროდა ვიდრე KV-2. და ეს, რა თქმა უნდა, ამ მანქანას ბევრად უფრო საშიშს ხდის. ანიუტამ თავი გადააჯვარედინა და ჩაიჩურჩულა:
  დაე, ბოროტები ჯოჯოხეთში წავიდნენ!
  ალა ესროლა ფაშისტს მზის წნულში და დაუყვირა:
  - ჩვენი გამარჯვება გარდაუვალია! და ყველაფერი კარგად დასრულდება!
  ანიუტამ თურქიც გაწყვიტა და იმღერა:
  - თუმცა, როგორც ჩანს, მალე ცხოვრება შეწყდება, როცა უბედურება დააკაკუნებს მის შავ რქას... ცხენები ღრიალებენ და სისხლი მდინარესავით მოედინება და ისევ შენს ფეხქვეშ მიწა გტოვებს!
  ალა, რომელმაც ირანელი დაასველა, დაამატა:
  - მაგრამ დედამიწასაც ჰყავს თავისი მცველი... და მისკენ გადაჭიმული ვარსკვლავებს შორის... უხილავი გადარჩენის ძაფები ჰიტლერის კოლიმაში გადასახლებისთვის!
  გოგოებმა, გასროლით, ერთხმად მღეროდნენ:
  - ადოლფი გავტეხოთ, დააზარალებს! მე მჯერა, რომ ფაშიზმი დამარცხდება! და ჩვენს რუსეთში გამოჩნდება მესია, ყველა ქვეყნის ხალხის მბრძანებელი!
  და მეომრებმა განაგრძეს სროლა. მაგრამ მტრის ქვეითი ჯარი დაწვა და დაიწყო სროლა და ყუმბარების სროლა. ფაშისტური ურდოები ცდილობდნენ გოგოების მოწევას ნაღმტყორცნებით. და სროლა ბევრი ყუმბარა.
  ალაჰმა ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - არჩევნებში შეგიძლიათ აიღოთ ნომერი, არჩევნებში ოსტატობა ომის გარეშე!
  ანიუტამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - ომი ის სფეროა, სადაც ხარისხი რაოდენობას სცემს, არჩევნები, როგორც წესი, პირიქითაა და ეს ხუმრობაა!
  მეომრებმა ოდნავ უკან დაიხიეს, ყუმბარები და მათი ფრაგმენტები ძალიან სქლად იღვრებოდა. ალამ გადაგდებულ საჩუქარს ფეხითაც კი ჩაჭრა და უკან გადააგდო. ყუმბარა მოფრინდა და ნაცისტებს ჩაფხუტზე დაარტყა. და როგორ ფეთქდება...
  თითქოს სადღაც სხვა რგოლი აფეთქდა.
  ალაჰმა ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - იღბალი მეორე ბედნიერებაა, წარმატება მესამე, მაგრამ პირველი უნარი!
  ანიუტამ ჩაიცინა და ჩაერია:
  - იღბალი გამბედაობის ჯილდოა, მაგრამ არა უგუნურებისთვის!
  ალამ კოლონიალური არმიიდან ინდუისტს თვალი ამოაძვრინა და ჩაისისინა:
  - ვისაც გაუმართლა, მისი სული მღერის!
  ანიუტამ გაიცინა და აჩუქა:
  - კარგია, როცა გაგიმართლებს, ეს ნიშნავს, რომ ღმერთი გიშველის!
  გოგოები ცოტა უფრო მახვილგონივრული არიან. შემდეგ გერმანული "ლომი" მაინც წინ წავიდა და ნაღმი მოხვდა. მუხლუხა ასაფეთქებელ მოწყობილობას დაეჯახა და დაიშალა.
  დაჭრილი "ლომი" დატრიალდა და ფეხზე წამოდგა... მეომრები აღფრთოვანებულები იყვნენ და გულზე მღეროდნენ:
  - ლომი აზროვნებაში ინვალია, ვეფხვი ყველანაირი უბედურების წყაროა... ადამიანზე საინტერესო არაფერია მსოფლიოში!
  ანიუტამ გრძელი რიგი დადო, უბრალოდ უცხო ჯარი ადგა და მღეროდა:
  ჩვენ გვაქვს რაკეტები, თვითმფრინავები,
  ყველაზე ძლიერი რუსული სული მსოფლიოში...
  საუკეთესო მფრინავების სათავეში -
  მტერი მტვერი და ძირს დაიმსხვრევა!
  "ლომი" თითქოს ძლიერ დაზიანებულია. იგი გაიყინა და კიდევ რამდენიმე ჭურვი გადმოაფურთხა.
  მოხერხებული პანტერა გამოჩნდა. თუმცა, მას ეშინოდა საბჭოთა ჯარების პოზიციებში ღრმად შესვლის, მაგრამ სროლა დაიწყო. ჭურვები გოგოებს თავებზე უსტვენდნენ. და დაანგრიეს ნანგრევები და ხანძრები.
  ანიუტამ მოამზადა ყუმბარა სასროლად, მზად იყო დაეჭირა მომენტი, როდესაც ფაშისტური ტანკი მიუახლოვდა მისაწვდომ მანძილზე. მაგრამ სულელები არც ვეფხისტყაოსანში არიან. გერმანელებმა ისროდნენ, ჭურვები ჩაყარეს ჭურვიდან, ცდილობდნენ არ გამოგრჩეთ მიწის ერთი ნაწილი. და ფაქტიურად ამოიღო ყველა ქვა.
  ალა, შიშველი მკერდზე მოფერებით, შენიშნა:
  - ფრიცების ტაქტიკა ნაკლია... რამდენს მიაღწევენ ასე?
  ანიუტამ ჭკვიანურად შენიშნა:
  - ქათამი მარცვალ-მარცვლად იკეცება და წონაში გაცილებით სწრაფად იმატებს, ვიდრე ღორი, რომელიც დიდ ნაჭრებს ყლაპავს!
  პანტერამ ოთხმოცზე მეტი გასროლა და საბრძოლო მასალის ამოწურვის შემდეგ შემობრუნდა და თავის ბუნაგს დაუბრუნდა. მის ადგილას ახალი მასტოდონი "შტურმტიგერი" გამოჩნდა. მანქანა თავის ფართო ტოტს თავსახურით ფარავდა. ეს ჩანს, ამგვარად, საკუთარი თავის გადარჩენის იმედით.
  "შტურმტიგრმა", საბჭოთა ჯარების პოზიციებს შორიდან ესროლა. რაკეტა გასროლილი. დედამიწა ადგა და ცეცხლოვანი შადრევანი აფრქვევდა ცეცხლის ნაკადს.
  გოგონები ძლივს გადარჩნენ, ისინი საკმაოდ დაფარული იყვნენ. ანიუტა ოდნავ დაყრუებულიც კი იყო. გოგონამ უცებ დაინახა ცხენზე ამხედრებული. და რომ იგი მეთაურობს რაზმს, რომელიც თავს დაესხა თათრების ჯარს. და მეომრები მასთან ერთად ცხენებს ატარებენ. მონღოლ-თათრები, რომლებმაც ვერ გაუძლეს დარტყმას, უკან იხევენ და ათასობით იღუპებიან ჩლიქების ქვეშ.
  ანიუტა, თავის მხრივ, ატრიალებს ორ ხმალს და წყვეტს მტრებს. მაგრამ ხედვა მოულოდნელად შეწყდა.
  ალამ პარტნიორს ლოყებზე დაარტყა, შეარხია და უთხრა:
  - კარგი, ყველაფერი! ახლა შეწყვიტე წოლა!
  ანიუტამ გაბრაზებულმა უპასუხა:
  - მე არ დავწექი, არამედ ვიბრძოლე!
  გოგონა გაბრაზებული წამოხტა და ყუმბარა ისროლა. აწმყო გაფრენის შემდეგ დაეშვა ტანკ "ლევის" მუწუკში. ზიანის მიყენების შემდეგ მანქანამ დაიჭიმა თავისი წონიანი საბარგული.
  ანიუტამ ფილტვებში წამოიძახა:
  - მე ვარ რუსეთის რაინდი!
  ალამ ტყვიამფრქვევიდან ააფეთქა და იღრიალა:
  - უპასუხა ბიჭმა და წარბები შეკრა.
  მინდა ვემსახურო წმიდა რუსეთს...
  დაე, სისხლის ზღვა დაიღვაროს
  მაგრამ ღმერთს შეუძლია ჩვენი გადარჩენა!
  ანიუტა ნანგრევებზე შიშველი მუცლით და მკერდით დაეცა. ზუსტად იმ დროს, როცა ასობით ტყვიამფრქვევი აფეთქდა მის თავზე. გოგონამ ენა გამოყო და თქვა:
  - მამაცი ჯარისკაცების სიგიჟე აბსტრაქტული გენერლების მაშველია!
  ალლაჰი დათანხმდა:
  - ჯარისკაცი მამაცი, გენერალი წინდახედული, მტერი მზაკვარი, წარმატება სოლიდარობაა მხოლოდ ბრძნული ვაჟკაცობით!
  გოგონებმა ისევ გახსნეს ცეცხლი და სოლიდარობის ნიშნად ჭიკჭიკდნენ:
  მის ზემოთ ესკადრონები
  ღრიალი ერთხმად
  ადოლფი ძლიერი სულელია -
  სოდომის დარგვა!
  კიდევ ერთი დაჯავშნული "ლომი" გამოჩნდა. ორი ჯარისკაცი გაურბოდა მას, თუ ვიმსჯელებთ სქელი სახეებით - არაბები. ისინი ცდილობდნენ ჯაჭვის გადაგდებას კაუჭზე, რათა განვითარებული ტანკი გამოეყვანათ ბრძოლის ველიდან.
  ალამ და ანიუტამ გაისროლეს, რის შედეგადაც ტექნიკოსები ერთდროულად მოკლეს. მეომრები მღეროდნენ:
  - ნუ დაიღუპები და დაეხმარე ამხანაგს, დაეხმარე სხვებს ცეცხლმოკიდებულებისგან!
  სამი შავკანიანი გამოჩნდა. რაც შეეძლოთ ჯაჭვით რბოდნენ, მაგრამ გოგოებმაც დახვრიტეს. უფრო მეტიც, ანიუტამ ისროლა იარაღიდან, ძაღლს შიშველი თითებით დააჭირა.
  და მან მოახერხა ოპონენტების უკიდურესად დარტყმა, ისევე როგორც რობინ ჰუდი ზუსტად.
  ალაჰმა შენიშნა:
  - ნიშანი ის კი არ არის, ვინც წარმატებით ურტყამს, არამედ ის, ვინც ცდება უბედურებით!
  ანიუტამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ისროლა და აჩურჩულა:
  - ხანჯლის ხედვით ყველაზე ზუსტს შეუძლია გაუშვას, მაგრამ უპატიებლად მახვილმა გონებამ შეიძლება მიზანს გასცდეს!
  ყუმბარა ნაღმტყორცნებს მოხვდა და დაიწყო აფეთქება, რის შედეგადაც აფეთქდა ნაღმები.
  დიახ, სტალინგრადი არ იყო ადვილი გერმანელებისთვის. მათ მასში შემაძრწუნებელი სიკვდილის ციტადელი!
  . თავი #13
  3 ნოემბერს გერმანელებმა ალყა შემოარტყეს ტიხვინს და ბრძოლები გაიმართა თავად ქალაქში. წითელი არმია ნელ-ნელა უკან დაიხია. ბაქოს უმეტესი ნაწილი უკვე დატყვევებულია, საბჭოთა ჯარები უკან იხევენ ნახევარკუნძულზე. ერევანი ისევ ძლივს იკავებს. სტალინგრადი განადგურების ზღვარზეა.
  მაგრამ მაინც სტალინმა უბრძანა ამ ქალაქს არ დანებებულიყო. ასტრახანისთვის ბრძოლა დაიწყო. ამ ქალაქში ფრიცები წინსვლასაც ცდილობენ. ისინი მძიმედ ბომბავს ყველა მისადგომებს და ანადგურებენ ინფრასტრუქტურას.
  ზამთარი მოდის... ომის მიმდინარეობა კი სულ უფრო ნაკლებად პროგნოზირებადი ხდება. მაგრამ სტალინგრადი, როგორც ჩანს, არ გამართავს. ვოლგის გავლით მიწოდება ართულებს გაყინვას და მასიური დაბომბვას.
  4 ნოემბერს ტიხვინის ოთხმოცდაათი პროცენტი უკვე აღებულია. და გერმანელები მიუახლოვდნენ ფინეთის ტერიტორიას. საბჭოთა ჯარებმა, რომლებმაც მნიშვნელოვანი ზიანი მიაყენეს, ვერ შეაგროვეს საკმარისი ძალა მტრის შესაჩერებლად.
  შეხვედრას ასევე შეუტიეს ფინელებმა და მარიონეტულმა შვედურმა ჯარებმა. გამოიყენეს მნიშვნელოვანი ძალები.
  5 ნოემბერს გერმანული კოალიცია და ფინეთ-სკანდინავიური ჯარები გაერთიანდნენ. ამრიგად, ორმაგი რგოლი დაიხურა ლენინგრადის გარშემო. მესამე რაიხის ახალი, მთავარი გამარჯვება.
  6 ნოემბერს ჩრდილოეთ სექტორში ბრძოლები ჯერ კიდევ მიმდინარეობდა. ნაცისტებმა დერეფანი გააფართოვეს. მდგომარეობა უკიდურესად მძიმე იყო. ტიხვინში იწვოდა წინააღმდეგობის უკანასკნელი ნარჩენები. გერმანელებმა ერევანს ბალისტიკური რაკეტები გაუშვეს. გამოუშვა სამი პრეზენტაცია. მიაყენა მნიშვნელოვანი ზარალი მსხვერპლით. მაგრამ ბოლოს არაფერი დაარღვიეს.
  ქალაქი ასტრახანი სახმელეთო გზით მოწყდა საბჭოთა კავშირის დანარჩენ ტერიტორიას. სიტუაცია დაიძაბა. ახალმა გერმანულმა და ბრიტანულმა საბრძოლო ხომალდებმა მურმანსკი დაბომბეს. დაბომბვის დროს დაიღუპა გარნიზონის კომენდანტი და მრავალი ოფიცერი.
  კიდევ უფრო გაუარესდა.
  და 7 ნოემბერს ნაცისტებმა შეიჭრნენ ვოლხოვში და საბოლოოდ გაანადგურეს ტიხვინი საბჭოთა ჯარების წინააღმდეგობით. ამრიგად, ლენინგრადთან უფსკრული მკვეთრად გაიზარდა. გაირკვა, რომ ბლოკადაში მყოფი ქალაქი ნაკლებად სავარაუდოა, რომ გადარჩეს.
  8 ნოემბერს საბოლოოდ შედგა ლევ-2 ტანკის დიდი ხნის ნანატრი გამოცდები. მანქანას ჰქონდა შეცვლილი განლაგება. ძრავა, ტრანსმისია და გადაცემათა კოლოფი განლაგებული იყო ერთ ადგილას და წინ, ხოლო საბრძოლო განყოფილება უკან.
  გერმანელებმა, პორშეს ხელმძღვანელობით, მანქანა ენერგიული ძალისხმევით დაამზადეს პუტჩის წლისთავზე.
  მართლაც, ქვედა სილუეტის წყალობით, "ლომის" შეიარაღებისა და ჯავშნის შენარჩუნებისას, მანქანის წონა სამოცი ტონამდე შემცირდა, 1200 ცხენის ძრავით. საბრძოლო ტესტებმა აჩვენა, რომ ის სრულიად მისაღები ტანკი აღმოჩნდა. ზუსტად ის, რაც გჭირდებათ!
  კარგი სირბილისა და ჯავშანტექნიკის თვისებების კომბინაცია.
  თუმცა ფიურერი არ იყო კმაყოფილი. მან მოითხოვა გვერდების და უკანა ჯავშნის გამაგრება, ასევე 88 მმ-იანი ქვემეხის დაყენება ლულის სიგრძით 100 EL.
  კიდევ ერთი სატესტო მანქანა იყო E-100. თუმცა, ეს ტანკი ძალიან მძიმე აღმოჩნდა: 140 ტონა, მაგრამ მას აქვს შესანიშნავი დაცვა ყველა კუთხიდან და მაუსის შეიარაღება. ზოგადად, "E" სერია დაპირდა, რომ ძალიან პერსპექტიული იქნებოდა. გერმანელებმა, როგორც ჩანს, დრო არ დაკარგეს.
  ასევე აჩვენეს ტანკი "ბარები", 1000 ცხენის ძალის ძრავით, თუმცა მანქანა ჰიტლერს საკმარისად დაცული არ ეჩვენა.
  ნაჩვენებია წლისთავზე და სხვადასხვა სახის თვითმფრინავი. კერძოდ, თავდასხმის თვითმფრინავი და ME-262-ის მოდიფიკაციები. და ასევე TA-183. ტექნოლოგიის მთელი აღლუმი.
  მძლავრი გაზის გამშვებების ჩათვლით, მათ შეუძლიათ მთელი ქალაქების და სოფლების დანგრევა.
  აქ, ფაქტობრივად, მათ აჩვენეს განადგურების ძალიან ძლიერი სისტემები.
  Panther-2-მა ასევე გაიარა ტესტები, იწონიდა ორმოცდაათ ტონას, ჰქონდა 150 მილიმეტრიანი დახრილი შუბლის ჯავშანი და King Tiger-ის იარაღი. გვერდითი ჯავშანი იყო 82 მმ, კუთხით. ასეთი ტანკი მეტ-ნაკლებად შეეფერებოდა ჰიტლერს, ამიტომ მან შეძლო გაუძლო ოცდათოთხმეტი მჭიდრო ბრძოლაში.
  ზოგადად, ნაცისტებმა მენაჟეები დაამარცხეს.
  გაიარა და გამოსცადა მებრძოლები "გოთა", რომლებსაც შეუძლიათ საათში ათას ასი კილომეტრის სიჩქარე მიაღწიონ.
  მოკლედ, დანებდნენ.
  ვოლხოვი 9 ნოემბერს დაეცა. ვითარებამ პიკს მიაღწია. და ისევ საბჭოთა ტანკები ცდილობდნენ კონტრშეტევას.
  გრინგეტა იარაღთან გაიყინა. "ჩერჩილი" -2 საბჭოთა მანქანების წინ იდგა და საბრძოლო ჭურვებს აფურთხებდა.
  უფლის ქალიშვილმა ჯეინმა დაითვალა ჰიტები. საბჭოთა ტანკებმა შეანელეს თხრილში ჩასვლისას. და ამას იყენებდა გერმანული მენერგეობა.
  ნიკოლეტამ აიღო და იმღერა:
  - ინგლისელ მეომარს არ ეშინია სიკვდილის,
  ვარსკვლავური ცის ქვეშ სიკვდილი არ წაგვიყვანს!
  რადგან გვირგვინიანი ლომი მამაცურად იბრძვის,
  ძლიერ ავტომატს დავტვირთავ!
  მალანიამ მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია.
  - მშვენიერია! და ჩვენც დავაკისრებთ!
  იარაღი ძალიან აქტიურად მუშაობდა. ჭურვები ასანთივით ბჟუტავდნენ, ჰაერში კონტურებს ტოვებდნენ. დიახ, ენერგიული გოგოები დაიჭირეს. და რაც მთავარია ზუსტი.
  გრინგეტამ, თავი დაუქნია, ჭურვი გაგზავნა ოცდათოთხმეტის კოშკის ძირში. ჩურჩულით:
  - ეს სიკვდილია! ის მოვა ჩემს მტრებთან! და ვიცი ამიერიდან, ულვაშიან მტრებს ელოდება!
  ნიკოლეტამ ღიმილით უთხრა:
  - ულვაშებს ყველა ცხოველი თაყვანს სცემდა... რომ დაწყევლილს დაემარცხებინა!
  გრინგეტამ ისევ გაიცინა და გაისროლა, კისკისით:
  - ჩემი ჭურვი ყველაზე ზუსტია. ჩვენ აუცილებლად მივალთ!
  ნიკოლეტამ საჩვენებელი თითი ასწია და თქვა:
  - პიფ, პაფ - ხელიდან გაუშვა! ნაცრისფერი კურდღელი გადმოხტა!
  გრინგეტა, გასროლა, მღეროდა:
  ყველა ირჩევს თავისთვის
  ქალი, რელიგია, გზა...
  ემსახურეთ ეშმაკს ან წინასწარმეტყველს
  ყველა ირჩევს თავისთვის!
  ჯეინმა თავი დაუქნია და გააპროტესტა:
  - რა თქმა უნდა, ასე არა! ადამიანის რწმენის ოთხმოცდაცხრა პროცენტი დაბადებით განისაზღვრება და არა ცოდნით. აქ ჩვენ ვეკუთვნით ანგლიკანურ ეკლესიას... და თუ დააკვირდებით, რის საფუძველზე? ეს ჩვენი არჩევანია?
  გრინგეტამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - მე პირადად მორწმუნე ოჯახში ვიყავი, მაგრამ ახლა უფრო და უფრო მეტად ვარ მიდრეკილი ათეიზმისკენ!
  ნიკოლეტამ ჩაიცინა და ენა გამოუყო.
  -ათეიზმი... საინტერესოა!
  მალანიამ ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  და ყველაფრისგან შორს! როდესაც არ არსებობს ღმერთი და არ არსებობს ზებუნებრივი ძალები, მაშინ ნებისმიერი რელიგია ყალბია!
  გრინგეტამ თავი დაუქნია და სიამოვნებით დაუდასტურა:
  - კომუნისტებივითაა! მათ გაუჩნდათ იდეა, რომ ყველა რელიგია მხოლოდ ხალხის ფანტაზიაა. და ამაზე მათ ააშენეს მოძღვრება!
  მალანიამ სკეპტიკურად მოკუმა ტუჩები.
  - და რა ელის მათ სიკვდილის შემდეგ?
  გრინგეტამ ხორციელად ჩაიცინა. მან ესროლა ჭურვი, მოჭრა სხვა საბჭოთა ტანკის კორპუსი და უპასუხა:
  - აქ ბევრის მოფიქრება შეიძლება... მეცნიერების ძალების მიერ მკვდრების აღდგომაც კი!
  მალანიამ გაიხსენა და გაიღიმა:
  - წავიკითხე ერთი წიგნი მომავლის სამყაროზე. უკვე არსებობს კოსმოსური იმპერია. არ არსებობს სიკვდილი, სიბერე, დაავადება. და, რა თქმა უნდა, შიმშილი... მართალია, მოსახლეობის დიდ ნაწილს სამსახური არ აქვს, მაგრამ ყველასთვის საკმარისია.
  მაგალითად, მანქანებს უფასოდ ჩუქნიან. და არის ელექტრონული მანქანები, რომლებთანაც ისინი აკავშირებენ მთელ სამყაროს.
  ნიკოლეტამ საკმაოდ სერიოზულად შენიშნა:
  - პროგრესი სწრაფია. შეხედე ამ ტანკებს... როგორ დაწინაურდნენ და უფრო სრულყოფილები გახდნენ. მიუხედავად ამისა, "ჩერჩილ" -2 "მატილდას" ვერ შეედრება.
  მალანია დაეთანხმა ამას:
  - დიახ, ტანკები დაწინაურდნენ ... ეს არის ლამაზი!
  საბჭოთა ტანკების მორიგი შეტევა ჩაიძირა და მოხდა შესვენება.
  10 და 11 ნოემბერს გერმანელებმა მცირე შეტევითი ოპერაციები ჩაატარეს, ჩრდილოეთით კუთხეები გაჭრეს.
  საბჭოთა ჯარებმა სცადეს კონტრშეტევა სტალინგრადის ჩრდილოეთით, მაგრამ დიდ წარმატებას ვერ მიაღწიეს. ქალაქში უკვე ბოლო სახლები იყო. გაანადგურეს ამავე დროს, მიწამდე. მაგრამ ამ დროისთვის სტალინმა ბრძანა, რომ ბოლომდე შეენარჩუნებინათ.
  ქალაქი ბაქო თითქმის დაპყრობილია. მაგრამ ნავთობის ჭაბურღილებს ცეცხლი გაუჩნდა და მათ შორის ბრძოლა დაიწყო. გერმანელები მუდმივად ბომბავს.
  ასტრახანში ბრძოლები პიკს აღწევს...
  12 ნოემბერს თურქებმა ერევანზე შეტევა დაიწყეს. წნევა მოიგერიეს. ოსმალებმა განიცადეს. მაგრამ ფაუ ისევ გაშეშდა. 13 ნოემბერს გერმანელებმა დაიკავეს ბაქოს ბოლო კვარტალი - გამოაცხადეს ქალაქის აღება. მხოლოდ ნახევარკუნძულზე ბრძოლები ჯერ კიდევ მიმდინარეობდა და ცა შავი იყო აალებული ჭებისგან.
  14 ნოემბერს ნაცისტებმა დაიწყეს შეტევა მურმანსკზე. მათ გამოიყენეს არტილერია და თვითმფრინავი...
  სტალინგრადს ცეცხლი ეკიდა, მაგრამ განლაგებულმა საბჭოთა გაძლიერებამ შესაძლებელი გახადა შეკავება. თუმცა მხოლოდ ქალაქის კიდეზე და კოლოსალური დანაკარგების ფასად.
  მურმანსკზე თავდასხმის დროს შეიკრიბა საბრძოლო ხომალდების დიდი არმადა და თვითმფრინავების მატარებლებიც მიუახლოვდნენ. ქალაქი პლაზმის ლილვაკივით იყო დაჭერილი. და დაბომბეს და ისროლეს.
  15 ნოემბერს ფაშისტურმა ჯარებმა დაიწყეს მოძრაობა, თავს დაესხნენ ქალაქს, ერთადერთ ყინვაგამძლე პორტს არქტიკულ ოკეანეში. ბრძოლებში მონაწილეობდნენ "თაგვები" და "ვირთხა" ტანკიც კი, რომლის პრაქტიკაში ცდაც ნაცისტებს სურდათ.
  თუმცა, "ვირთხა" გარკვეულწილად იმედგაცრუებული იყო. ის ჯერ წინ დაწინაურდა, შემდეგ კი თოვლში გაიჭედა. და გაჩერდა ქალაქის გარეუბანში. გერმანელები არ იყვნენ მზად შეტევისთვის. მაგრამ დაბომბვა არ შეწყვეტილა. 16 ნოემბერს ნაცისტებმა პრაქტიკულად დაასრულეს ნავთობის, აალებული ჭაბურღილების გაწმენდა. მაგრამ ნახევარკუნძულის ნაწილი მათთვის მიუწვდომელი იყო, მეშვიდე ცამდე გაზრდილი ხანძრების გამო.
  17 ნოემბერს ნაცისტებმა დაიპყრეს ვოლგის დელტას ბოლო ფილიალი და ამით უფრო საფუძვლიანად დაბლოკეს ასტრახანი. ბაქო დიდი ხანია გათიშულია.
  ერევანიც შტურმით შეიჭრა. ქალაქი ბორცვზეა, თავდაცვისთვის ძალიან მოსახერხებელია, მაგრამ განსაკუთრებით ტანკებით მისი შტურმი რთულია.
  18 ნოემბერს საბჭოთა ჯარებმა კვლავ გამოსცადეს ნაცისტური თავდაცვის ძალა სტალინგრადის ჩრდილოეთით. ამან შეასუსტა თავდასხმა ვოლგაზე დარჩენილ წელზე, მაგრამ მნიშვნელოვანი დანაკარგები ღირდა.
  19 ნოემბერს გერმანელებმა შეაჩერეს თავდასხმა მურმანსკზე დიდი დანაკარგების გამო.
  ამრიგად, დაპყრობილმა ფიურერმა ვერანაირად ვერ ამოიღო თავისი პოზიციიდან მრავალი ნატეხი. ნაცისტების გეგმები სსრკ-ს ზამთრამდე დამთავრების შესახებ ჩავარდა.
  ყველაზე ცუდი ის არის, რომ იაპონიამ შეაჩერა შეტევა სიცივისა და ცოცხალი ძალის დიდი დანაკარგის გამო. ერთადერთი ის არის, რომ სამურაებმა გაზარდეს საკუთარი ოცდათოთხმეტი და ლიცენზირებული პანტერების წარმოება. და მათ შეიძლება პრობლემები შეუქმნან მომავალ ზაფხულს.
  20 ნოემბერს გერმანელებმა ხანძარი ნაწილობრივ ჩააქრეს და ნახევარკუნძულის უმეტესი ნაწილი გაასუფთავეს.
  21 ნოემბერს საბჭოთა ჯარები კვლავ თავს დაესხნენ გერმანელებს და სტალინგრადიდან რამდენიმე კილომეტრშიც კი დაიძრნენ. ნაცისტებს უნდა შეეასუსტებინათ თავდასხმა და ცდილობდნენ თავიანთი პოზიციების დაბრუნებას.
  ჩხუბი, როგორც იტყვიან ასეთ შემთხვევებში, უბრალოდ ფრიკის დონეზეა!
  22 ნოემბერს ნაცისტებმა სცადეს წინსვლა თურქმენეთის რეგიონში. ათი კილომეტრის გავლის შემდეგ კი გააჩერეს. მაგრამ 23 ნოემბერს, შაჰის ბრიგადების შეყვანის შემდეგ, ისინი კვლავ დაწინაურდნენ. ვითარება უკიდურესად გამწვავდა ცენტრალური აზიის რეგიონში.
  24 ნოემბერს ფრონტზე მნიშვნელოვანი ცვლილებები არ მომხდარა ...
  25 ნოემბერს ნაცისტებმა განაახლეს შეტევა მურმანსკზე. ჩააგდო ახალი ნაწილები ბრძოლაში. მაგრამ აქამდე ცოტა აზრია.
  დადგა 26 ნოემბერი - თერთმეტი წელი რაიხსტაგის არჩევნებიდან, რის შემდეგაც ჰიტლერი დაინიშნა რაიხს კანცლერად.
  პირველად, უახლესი E-100 ტანკი განლაგდა ფრონტზე.
  ეს იყო ასეთი მანქანის საბრძოლო პრაქტიკა.
  ტანკი საკმაოდ გრძელი ჩანდა, თითქმის გაბრტყელებული. მისგან 128 მმ-იანი ქვემეხის გრძელი მჭიდი იყო გამოსული. და შუბლის ჯავშანი ორმოცდახუთი გრადუსიანი კუთხით. და ის გადახრილია გვერდებიდან.
  E-100 ტანკი მოძრაობდა უახლესი 1500 ცხენის ძალის ძრავის წყალობით, უფრო სწრაფად ვიდრე Maus. და ჭურვები მას აეშვა.
  მანქანაში კი მხიარული ოთხი მაგდა, ქრისტინა, გერდა და შარლოტა გამოჩნდა.
  გოგონებმა შვილები გააჩინეს ფიურერისთვის და დატოვეს ისინი სპეციალური SS ძიძების მეთვალყურეობის ქვეშ.
  და ახლახან მივიდა ფრონტზე. გოგოები ძალიან მხიარულები არიან. მათ ბრძოლები გამოტოვეს. და აქ არის მხოლოდ საკუთარი თავის გამოხატვის შესაძლებლობა. აიღეთ, ბოლოს და ბოლოს, ეს ჩრდილოეთ სევასტოპოლი.
  და დაამყაროს მესამე რაიხის დომინირება ჩრდილოეთ ყინულოვან ოკეანეში. კიდევ რამდენ ხანს შეიძლება გაგრძელდეს ომი? და ოთხივე ფიქრობს: შეიძლება მათთან ერთად რაღაც მაინც შეიცვალოს?
  მურმანსკთან არც ისე ყინვაგამძლეა - გოლფსტრიმი იზოლირებს. გოგოები საბრძოლო ხასიათზე არიან. თითოეულს ჰყავდა წყვილი - ბიჭი და გოგო! ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ გაიხაროთ.
  მაგდა და ქრისტინა იარაღს ტრიალებდნენ. ავზი არის სრულიად ახალი და ადვილად დასამუშავებელი. გვერდებიდან მას იცავს 120 მმ დახრილი ჯავშანი, პლუს კიდევ 50 მმ ფარი. ასე რომ, მანქანის გახვრეტა არ შეიძლება ყველა კუთხიდან.
  გოგოები სიმღერას უსტვენდნენ. გულით დიდები არიან.
  გერდამ ქარვისფერ ტუჩებზე ღიმილით შენიშნა:
  - ახლა ჰიტლერთან საერთო შთამომავლობა გვყავს. ჩვენ სამეფო ოჯახის წევრები ვართ!
  შარლოტამ ჩაიცინა და თქვა:
  - და წინ - მხოლოდ ნულები!
  საბჭოთა პოზიციებს მიუახლოვდა ტანკი "E" -100. ირგვლივ ყველაფერი ისე იყო განადგურებული, რომ საბჭოთა კავშირის გასროლა იშვიათი იყო და, როგორც წესი, მსუბუქი იარაღიდან.
  მაგდამ 128მმ-იანი ქვემეხი დაუმიზნა და საბჭოთა კაჭკაჭას ესროლა. თაფლისფერი ქერა გოგონა მღეროდა:
  - მე ვეფხვი ვარ და ღრიალი მაქვს... და მანკიერმა ვეფხვმა ყველას გაანადგურა!
  საბჭოთა ორმოცდახუთი უკან დაიხია, რამდენიმე რუსი ჯარისკაცი დაიღუპა.
  მაგდა კატასავით იღრიალა:
  - მე სუპერმენი ვარ, ჩემი მეთოდი მარტივია... მატყლის კუდები რომ აქვთ, მატყლის კუდებს ვაკბენ! შემდეგ კი გოგონამ სიცილი დაიწყო. ისე, ისევე როგორც ველური ქალღმერთი.
  ჰიტლერის მეძავებმა ტანკი შეარხიეს. და ისინი თავად გადახტნენ მანქანაში დახრილი ჯავშნით.
  მაგრამ შემდეგ მეომრებმა თავიანთი მანქანა შეატრიალეს. შარლოტა, ეს ლამაზმანი სპილენძისფერი თმით, როგორ იმღეროს:
  - ცოკ, ცოკ, ცოკ ... ნაკადი გაახვიე! ნაცისტურმა კავალერიამ მთელი ქვიშა შეჭამა!
  და ამის მერე შარლოტა როგორ უნდა სიცილი... კბილებიც კი გამოსცრა. და ისევ ტანკი დატრიალდა. გერმანელებმა მავთულხლართები დაანგრიეს. ტირანოზავრ რექსის ზომის მანქანა უხამსად ღრიალებდა. და მეომრებმა გაშიშვლეს თავიანთი საყვარელი და ხორცისმჭამელი სახეები.
  გოგოებმა გაუძლეს საკუთარ თავს და ადოლფ ჰიტლერისგან შეეძინათ შვილები. და ეს უკვე რაღაცას ამბობს. ლამაზი შრიფტები, მაგრამ ამავდროულად მორალური ფრიკები. აქ მათ გაანადგურეს საბჭოთა ჯარისკაცი, რომელიც ბორბლების ქვეშ დაეცა. და მიწაში დააჭირეს 76 მმ-იანი ქვემეხი. ჩვენ მანქანით გადავედით მასზე. გაბრტყელებული ფოლადი. მეომრებმა აჩვენეს ფიგურული აერობატიკა. ჭურვი უფრო უვნებელი ჩანდა, ვიდრე ბარდა, ჭექა-ქუხილში, რომელსაც ბავშვი აკანკალებს. შემდეგი ქვემეხი, რომელიც E-100-მა გააბრტყელა, იყო 85 მმ.
  მაგდამ ჩაიცინა.
  - ჩვენ კი რუსებს ბუშტებივით ვჭრით!
  ქრისტინამ გაუსწორა მეგობარს:
  - უფრო დათვებივით! დათვი დიდი ცხოველია!
  წითურმა შარლოტამ დაამატა და კბილებს აშორებდა:
  - და დაკბილული!
  გერმანულმა ტანკებმა ქალაქის თავდაცვითი ხაზების გავლით გაიარეს. საბჭოთა ჯარები ძალიან მძიმედ იბრძოდნენ. ყველამ აიღო იარაღი. მილიციაში ათი წლის ბიჭებიც კი იბრძოდნენ. გოგოებიც ბევრი იყო. ყველა მცხოვრები შეიკრიბა, მაგრამ არ იყო საკმარისი იარაღი. მასობრივი გმირობა ყველაფერში გამოიხატა. პიონერები, ხელნაკეთი ასაფეთქებელი ნივთიერებების ან ყუმბარების შეკვრის გამოყენებით, მიუახლოვდნენ ნაცისტურ ტანკებს და ბილიკების ქვეშ ჩაცვივდნენ - დაიღუპნენ სამშობლოსთვის.
  E-100 ტანკმა მიიღო გარკვეული დაზიანება. ერთ-ერთმა ბიჭმა მოახერხა მძიმე ნაღმის გაძევება. ის თავად გარდაიცვალა, მაგრამ დააზიანა გერმანული მანქანა. როლიკერი გასკდა და მუხლუხის ნაწილი გაფრინდა. დიდი მანქანა შეანელა. შემდეგ რამდენიმე მეომარმა ყუმბარების შეკვრა ესროლა და სქელი ბილიკები დაამტვრია.
  E-100, რომელმაც გაიარა ფრონტის ხაზი, დაკარგა მობილურობა.
  გერდამ დაუმიზნა ექვსი ტყვიამფრქვევი და ჩართო ისინი, როდესაც საბჭოთა ჯარისკაცები კონტრშეტევას ცდილობდნენ. ათობით რუსი და რუსეთის სხვა ხალხების წარმომადგენლები დაეცა ტყვიამფრქვევის ტყვიებით. საბჭოთა ჯარისკაცები კი წინ გარბოდნენ. ყუმბარები ესროლეს და დაიღუპნენ. ფრაგმენტების ნაწილმა მიაღწია E-100-ს, მაგრამ ავტომატები გამართულად მუშაობდნენ. და ეშმაკი გერდა ისეთი ზუსტია. და მისი ტყვიები თითქმის არასოდეს დაფრინავს უშედეგოდ.
  და რუსი ჯარისკაცები იღუპებიან...
  კრისტინას ესროდნენ სწრაფი სროლის 75 მმ-იანი ქვემეხიდან, ფრაგმენტული ჭურვიდან და ისროდნენ კოაქსიალური ტყვიამფრქვევიდან. წითურმა ურჩხულმა, რომელიც საბჭოთა ჯარისკაცებს ტყვიებით ამტვრევდა, სისინებდა:
  - მე ვარ სიკვდილის მატარებელი... თვითონ სატანა მეწითლდება!
  მაგდამ მორცხვად შენიშნა:
  - კარგი, არ უნდა. სატანა ღმერთის მტერია და განწირულია ცეცხლის ტბისთვის!
  ქრისტინამ შიშველი ფეხით დაარტყა ლითონს და დაუყვირა:
  რაც შეეხება ცეცხლის ტბას? ჩემი თმა ალივითაა!
  გერდამ ღიმილით თქვა:
  - ფიურერი თავად მოგვიტევებს ცოდვებს... უფრო სწორედ, ცოდვის ცნება, არსებითად მოძველებულია?
  მაგდამ მხრები აიჩეჩა.
  - გინდა თქვა, რომ ცოდვის ცნება მოძველებულია...
  გერდამ კვლავ ჩართო ავტომატები, ჩაახშო რუსი ჯარისკაცების სასოწარკვეთილი კონტრშეტევა. ტყვიებმა ჯოჯოხეთის საჩუქრებივით მოკლა ისინი. E-100 ძალიან მკაცრად არის დაცული ამ მოდიფიკაციაში. რვა ტყვიამფრქვევი, ორი კოაქსიალური ქვემეხებით, დანარჩენები კი საკინძებზე იმართებოდა. და ძალიან ძლიერად დაარტყეს.
  გერდამ ღიმილით იღრიალა:
  - ცოდო, ეს არის მესამე რაიხის არსებობის საფუძველი! ჩვენი რელიგია ჭეშმარიტად მხეცების რწმენაა!
  წითურმა ქრისტინამ, ქვემეხიდან სროლა და რუსი ჯარისკაცების მოკვლა, მღეროდა:
  -ჩემო მოსიყვარულე და ნაზი მხეცი... მე მიყვარს შენი ღორები, დამიჯერე! ჩემო ჯოჯოხეთურ და ფანჩატურ მხეცი!
  ერთ-ერთმა საბჭოთა საზენიტო იარაღმა კვლავ მოახერხა მოედანზე დარტყმა და მათი გატეხვა. E-100 საბოლოოდ გაჩერდა. მაგდამ კი შემაწუხებელი საზენიტო იარაღი მძიმე მუხტის დაფარვით დასაჯა. ისე, ტრასები გატყდა.
  წარბშეკრულმა გერდამ დაურეკა ბუქსირს და ჰკითხა:
  - გაგვაყვანე, გთხოვ! ჩვენ ვკვდებით! ტრასები გატეხილია!
  პასუხი მაშინვე მოვიდა:
  - ბუქსირი იქნება!
  ქრისტინამ ღიმილით იმღერა:
  - ეს ნაბიჯია! მტრები დაგვრჩა!
  მაგდამ იარაღს ესროლა, რომლის ამოღებას რუსი ჯარისკაცები პირდაპირი სროლისთვის ცდილობდნენ. მან გაანადგურა ლულა და საბჭოთა ჯარისკაცები სხვადასხვა მიმართულებით მიმოფანტა. ერთ-ერთი ჯარისკაცი განახევრდა და ტანჯვაში იბრძოდა.
  ქერა კრისტიანი გადაჯვარედინა და თვალები ცისკენ ასწია და ილოცა:
  - მაპატიე უფალო! უნებლიე ცოდვისა და მკვლელობისთვის!
  ქრისტინამ გაიცინა და შენიშნა:
  - არა, ეს არ შეიძლება! ქვასავით მძიმე უნდა იყო! გახდი კლდე ჩვენთვის!
  მაგდამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - მხოლოდ ერთი კლდეა - იესო ქრისტე!
  წითურმა ეშმაკმა ყეფა:
  - იესო პაციფისტი იყო! და ჩვენი რწმენა და პროფესია ომია!
  E-100 ტანკი ბუქსირდება და მიათრევს გერმანიის პოზიციებისკენ. გერდამ თოვლის დედოფლის ღიმილით შენიშნა:
  - ლილვაკები ტანკის ყველაზე დაუცველი ნაწილია. და ამას უნდა ებრძოლო!
  შარლოტამ თავი დაუქნია.
  - არ დაფაროთ მთლიანი ლილვაკები ფარებით. ეს შეუძლებელია, რადგან მუხლუხების ნაწილი კვლავ ღია იქნება!
  მაგდამ შესთავაზა:
  - და თუ გორგოლაჭებს პატარა და პალეტის გარეშე აკეთებ?
  წითურმა ეშმაკმა ჩაიცინა და მარგალიტის კბილები აჩვენა:
  - და როგორ მივცეთ მეტი სიჩქარე?
  მაგდამ შიშველი ძირით ლითონი შეიზილა და შესთავაზა:
  - და თუ იყენებთ ელექტროძრავებს?
  შარლოტამ მუცელი მაღლა აიწია და კისერი მოტრიალდა.
  - შესაძლო ვარიანტი... და ტანკები ნაკლებად დაიწვება!
  მაგდამ ცრემლიანი თქვა:
  - აი, როცა ჯოჯოხეთში შევდივართ, დაიწვება და ჩირაღდნებივით დაიწვება!
  წითურმა დაიყვირა:
  - აბა, მერე რა... და ანგელოზები კაშკაშა ალისაგან არიან შექმნილი! ვიყოთ ანგელოზები!
  ქრისტინამ აიღო და ყრუდ იმღერა:
  - მე არ ვარ ანგელოზი, უბრალოდ ეშმაკი ვარ, მაგრამ ხალხისთვის წმინდანი გავხდი .... მიიღე გაანგარიშების მტრები, ასეთი არაამქვეყნიური ტკივილის წამების ქვეშ!
  გოგოები დუმდნენ... ცაში შტორმტრუპერები ტრიალებდნენ და თოვლმა ატეხა. და ბომბები ისევ წვიმდა და წვიმდა... როგორც ნამდვილი ნგრევისა და განადგურების სეტყვა.
  მურმანსკი იწვოდა და ხალხი იღუპებოდა. გერმანელებმა ბალისტიკური რაკეტაც კი გაუშვეს. არ არის ძალიან ეფექტური იარაღი. Yu-488-დან ხუთტონიანი ბომბის ჩამოგდება უფრო ადვილია, ეს იქნება უფრო ზუსტიც და იაფიც.
  კრისტინა იყო პირველი, ვინც ფეხშიშველი გადახტა თოვლში, როდესაც ტანკი გადაუდებელი ავტოსადგომზე გადაიყვანეს. იქ იყვნენ შემკეთებლები. გოგოები თბილ ქოხში გადავიდნენ. დაწექი ლეიბებზე. გერდამ და შარლოტამ ჯიბის ჭადრაკის თამაში დაიწყეს.
  მაგდამ და კრისტინამ პრესის გაკეთება დაიწყეს ისე, რომ მუცელი ამოიკვეთა და ორსულობისას არ ჩამოცვენილიყო. მშვენიერია მეომრის წელში კანკალი. ჯერ კიდევ ახალი, მაგრამ ეს უკვე ქალები არიან, რომლებმაც შვილი გააჩინეს. და სიკვდილი ახლა არც ისე საშინელია - არის ვინმე, ვინც გააგრძელებს რბოლას! თუნდაც ისეთი ნაძირალას თესლით, როგორიც ჰიტლერია.
  მაგრამ გოგონები SS ბატალიონიდან "ვეფხვები", ფიურერი მართლაც ღმერთის მსგავსია. და უკვე არა წარმართული ღმერთი, არამედ რაღაც ყოვლისშემძლე და გაუგებარი თავის გენიალურობაში.
  გერდამ მეფის გამბიტი ითამაშა და ძლიერი შეტევა განავითარა. შარლოტა ჯიუტად იცავდა თავს. მოხდა დარტყმების გაცვლა. მაგრამ ეს ყველაფერი ორმხრივი განადგურებით და ფრედ დასრულდა. მერე მაგდამ და ქრისტინამ ჭადრაკის თამაში დაიწყეს. და შარლოტამ და გერდამ დაიწყეს პრესისა და ბიძგების გაკეთება. გოგონა აქტიურად ინარჩუნებდა ფორმას.
  მაგდამ, რომელიც თამაშობდა და უბიძგებდა მეტოქეს, ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - მაინც უცნაურია...
  კრისტინამ ტუჩებზე უმანკო ღიმილით იკითხა:
  - რა არის უცნაური?
  ქერა სუპერმენმა უპასუხა:
  - ის, რომ თეთრები სიკეთის ფერებია, მაგრამ ისინი პირველები იწყებენ ომს!
  წითელმა ეშმაკმა რაციონალურად შენიშნა:
  - მაგრამ ჩვენც კარგად ვართ... მაგრამ ბოლშევიკებმა ჯერ რუსეთს შეუტიეს!
  მაგდამ საპასუხოდ სევდიანი ტონით იმღერა:
  - მაგრამ ყველაფერი ჩვენს წინ ყვავის, ყველაფერი ჩვენს უკან იწვის ...
  ქრისტინამ მკაფიო ხმით უპასუხა:
  -არ უნდა წუწუნო! ჩვენთან არის ის, ვინც ჩვენთვის გადაწყვეტს ყველაფერს!
  გერდამ განაგრძო სიმღერა:
  - მხიარული, არა პირქუში, სახლში წავიდეთ - ქერა სპორტსმენები იქნებიან ჩვენი ჯილდო!
  ამის შემდეგ ოთხივემ სიცილი აუტყდა... მომსახურე მოზარდი გამოჩნდა და გოგოებს სენდვიჩები კარაქით, ყველით, სოსისით და ჩირით აჩუქა. გოგოებმა ჭამეს და სიცხეში დაღლილები იყვნენ. ლამაზმანებს ჩაეძინათ. კარგია, როცა ახალგაზრდა და ჯანმრთელი ხარ - ადვილად შეგიძლია დაიძინო.
  მეორე დღეს, 27 ნოემბერს, E-100 მხოლოდ ნაწილობრივ იქნა აღდგენილი. გოგონებს თავდასხმაში მონაწილეობა არ მიუღიათ. მაგრამ მეორეს მხრივ, ერთ ბიკინში და ფეხშიშველებმა თოვლში გარბოდნენ. ისე უყურებდნენ, თითქოს გიჟები იყვნენ, სიცივეში თითქმის შიშველები მირბოდნენ. მაგრამ გოგონები, ძირითადად, აერობატები არიან. ისინი მომავლის განსაკუთრებული ადამიანები არიან!
  გერდა წინ წავიდა. და არც ისე ფეხშიშველი გოგონა გერდა, რომელიც იყო ანდერსენის ზღაპარში. მაგრამ ასევე მამაცი და გამაგრებული. და ამავე დროს, იგი გახდა დაბადებული მკვლელი. სწრაფი გოგონა, ძლიერი კუნთებით.
  თუმცა ოთხივე გოგო კარგია. ორმოცდაათი კილომეტრი სწრაფი ტემპით ირბინეს და უკან დაბრუნდნენ. შემდეგ გააკეთეს სავარჯიშოების სერია, იმღერეს და ირხეოდნენ. ცოტა ვარჯიში სროლაში.
  მხოლოდ მეორე დღეს შეკეთდა E-100 ტანკი. ისე, და არც ისე ცუდია. უფრო მეტიც, ამ სუპერმძიმე მანქანაში არსებობდა ლილვაკების ორიგინალური განლაგება, განსხვავებული სტაბილიზირებული წესრიგისგან, რამაც გაზარდა თოვლზე მამოძრავებელი მოქმედება, მაგრამ გარკვეული პრობლემები შეუქმნა შემკეთებლებს ჩვევისგან. მიუხედავად იმისა, რომ E-100-ის დაყენება უფრო ადვილია, ვიდრე "ვეფხვი" ან "პანტერა".
  28 ნოემბერს ნაცისტებმა შეძლეს მურმანსკში ოდნავ ღრმად შეღწევა. მაგრამ საბჭოთა ჯარების წინააღმდეგობა უბრალოდ გაუგებარია. და ბრიტანეთისა და გერმანიის საბრძოლო ხომალდების თექვსმეტი დიუმიანი ჭურვებიც კი ვერ დაარღვიეს თავდაცვის ნება.
  მაგრამ ნაცისტები მაინც წინ წავიდნენ. E-100 ტანკმა დღეში რამდენიმე ბლოკი გაიარა, მაგრამ ისევ დააზიანა ბილიკები. მაგრამ ამჯერად რემონტს მხოლოდ რამდენიმე საათი დასჭირდა. 29 ნოემბერს ტერმინატორი გოგონები KV-3 ტანკს შეეჯახნენ. საბჭოთა მანქანა რამდენჯერმე დაარტყა შუბლის ჯავშანს, მაგრამ ჭურვები ფერდობიდან გადმოფრინდა. მაგდამ რუსულ ტანკს უპასუხა და დაწყობილი ჩირაღდნების გროვავით გაანათა.
  კრისტინამ დამცინავი ღიმილით ჰკითხა პარტნიორს:
  - საერთოდ არ გეცოდებათ ის რუსები?
  მაგდამ გულწრფელად უპასუხა:
  - ყველას ვწუხვარ, მათაც, ვინც საწყალი არ არის!
  და გოგონამ მძიმედ ამოისუნთქა და თვალები ცისკენ გაახილა. მეომრები ცდილობდნენ უფრო და უფრო ფრთხილად ემოქმედათ. იმისთვის, რომ რემონტმა ყურადღება არ მიაქციოს. 128მმ და 75მმ იარაღები ვირებივით მუშაობდნენ. მაგრამ ტანკი მაინც დაზიანდა.
  ერთ-ერთი კედელი აფეთქდა და მანქანას ჩამოინგრა. ჯავშანი დაკაწრული და ოდნავ დაჭიმული.
  30 ნოემბერს ნაცისტები კიდევ უფრო წინ წავიდნენ. ზოგან ქალაქის ცენტრშიც კი წავიდა. მაგრამ იმავე დღეს ორმოცდახუთიდან კარგად გასროლამ დააზიანა 128 მმ-იანი ქვემეხის მჭიდი და გოგონები იძულებულნი გახდნენ ისევ ფეხზე წამოდგნენ სარემონტოდ. და, როგორც ჩანს, უფრო გრძელი.
  შემდეგ ოთხმა გადაწყვიტა ტანკის ნაცვლად ბრძოლა, როგორც უბრალო ქვეითები. ლამაზმანები ბრძოლას ცდილობდნენ, ერთ ბიკინში იბრძოდნენ. მაგრამ სიცივეში გოგოებმა ასეთ ნახევრად შიშველ ფორმაში მხოლოდ რამდენიმე საათის გაძლება შეძლეს, შემდეგ კი გასათბობად გარბოდნენ.
  გერდა თოვლში ჩაეფლო, უახლესი MP-44 ტყვიამფრქვევიდან ისროლა და საკმაოდ აქტიურად მოკლა რუსი ჯარისკაცები. აი, ფეხშიშველი თეთრთმიანი გოგო წითელი არმიის პოლკოვნიკს თავში მოხვდა. და მან თქვა:
  - არა, მე ისევ არიელი ვარ!
  შარლოტამ, რომელიც მეორე მხრიდან მიიწევდა, ჩაიცინა:
  - შენ ხარ მეომარი, რომელიც მტრებს სიკვდილს მოაქვს. - მერე მაიორს აწითლებულმა, ფეხშიშველმა გოგომ ესროლა და თვალის ქვეშ მოხვდა. საკმაოდ გაიღიმა. -ხომ ხედავ, მეც ისე ვისროლე!
  გერდამ მორიგეობა მისცა, დაასრულა კომკავშირის წევრი და რუსული ჯარების კაპიტანმა კბილები აჩვენა:
  - დიახ, თქვენ ისვრით და მე ვნახე! როგორც ჯაჭვის ხერხი!
  შარლოტამ შიშველი თითებით შუშის ნატეხი ესროლა. მან კისერში დაარტყა რუსეთის არმიის ლეიტენანტს და ჭიკჭიკებდა:
  - და აი, მინაში ჩავწექი!
  გერდამ თოვლში გაიქცა და შიშველი, მოხდენილი კვალი დატოვა. მოხრილი გაიქცა. შემდეგ ვეფხვის გოგონა გადაბრუნდა და სალტო გააკეთა. მან დატრიალდა და თავი საბჭოთა ჯარისკაცის ნიკაპში ჩადო. მან სისხლი გადმოაფურთხა. გერდამ შიშველი ფეხებით ყელზე მოხვია და რუსი დაახრჩო.
  წითურმა ეშმაკმა შარლოტამ პიონერი დაახრჩო. ასე საზიზღარი და ბოროტი გოგოები აღმოჩნდნენ.
  მაგდამ რუსი ჯარისკაცებიც დახოცა, მაგრამ ბავშვებს არ შეხებია. არა, ის არასოდეს აწევს ხელს ბავშვს. და საერთოდ, სისხლის ღვრა სიამოვნებას არ ანიჭებდა. მაგრამ მაინც, ის არის ვეფხვი SS ბატალიონიდან და მან უნდა შეასრულოს ბრძანება.
  აქ ქრისტინამ ხანჯალი ესროლა ბიჭს, რომელიც დაახლოებით თორმეტი წლის იყო. უკვე სასტიკი. არა, უფროსებმა არ უნდა დახოცონ ბავშვები!
  მაგდამ გადაიჯვარედინა და ჩასჩურჩულა:
  - აპატიე უფალო! ამაზრზენი ხარ ჩემთვის, მაგრამ ომი ომია!
  და ქერამ ესროლა რუს სნაიპერს, ის დაეცა ცხვირის ხიდზე ზუსტი დარტყმით. ვაი, ცნობილი ოთხეული გამოჩნდა. გოგონებმა ჯერ ბრიტანელები და ნაწილობრივ ამერიკელები მოკლეს, მაგრამ ახლა აიღეს
  რუსები. ასეთია მეორე მსოფლიო ომის ხმაურიანი ღიმილი. ღიმილი, რომელიც აჩვენებს ყველაზე რეალურ და მკვეთრ კბილებს!
  ქრისტინამ შიშველი ფეხი შეშას, ჯერ კიდევ სიცივეს გრძნობდა და შენიშნა:
  - მახინჯი? და რა გინდათ წითურ ჯადოქრებს!
  . თავი #14
  გერმანელებმა თანდათან გაყინეს საქმიანობა. ავიაციის ჩათვლით - და იძულებითი ამინდის პირობების გაუარესების გამო. შეტევის წინა დღეს დასახული ამოცანების შესრულება მთლიანად შეუძლებელი იყო. მართალია, კავკასია პრაქტიკულად დატყვევებულია. ბაქოს ნავთობის მოპოვება კონტროლს ექვემდებარება. სსრკ-მ დაკარგა ნავთობის უდიდესი წყარო. მართალია, თავად გერმანელებს ჯერ კიდევ უწევთ დროის დახარჯვა ჭაბურღილების აღდგენისთვის. დაიპყრო და კარელია, არხანგელსკი, ჩრდილოეთ სანაპიროს ნაწილი. მთლიანად მოწყვეტილია კომუნიკაცია დანარჩენ რუსეთთან ლენინგრადთან. რამდენიმე სხვა ტერიტორია დაკავებულია ცენტრში. თურქმენეთის ნახევარიც ოკუპირებულია. იაპონიამ დაიპყრო მთელი მონღოლეთი, ასევე ჩაიჭრა ცენტრალურ აზიაში და ნაწილობრივ შექმნა ხიდები ამურის მიღმა, უსურის რეგიონში. მართალია, სამურაიმ გარკვეულწილად ნაკლებად მიაღწია წარმატებას. ვლადივოსტოკი მთლიანად დაბლოკილია და მას დაბომბავს.
  მოსკოვი დაახლოებით 200 კილომეტრშია. და უკვე გერმანელებს შეუძლიათ დაბომბონ დედაქალაქი ბალისტიკური რაკეტებით და დაბომბონ რეაქტიული თვითმფრინავებით. მაგრამ ზამთარში და ყინვაში ვერმახტმა დაკარგა შემდგომი შეტევის განხორციელების შესაძლებლობა. განსაკუთრებით კოლონიური ჯარები: ინდოელები, აფრიკელები, არაბები ძალიან ცივები არიან. და მათ საბრძოლო შესაძლებლობების უმეტესი ნაწილი დაკარგეს. ცოდვაა ასეთი სიტუაციით არ ისარგებლო. მიუხედავად იმისა, რომ წითელმა არმიამ დიდი დანაკარგი განიცადა, ის ასევე ძლიერ ამოწურული იყო.
  მართლაც, გენერალურმა შტაბმა გადაწყვიტა, მიწოდების ყველა სირთულისა და კავკასიის დაკარგვის მიუხედავად, ზამთარში ჩაეტარებინა რამდენიმე დიდი შეტევითი ოპერაცია. თუნდაც ზამთარში ფაშისტებმა არ გაბედონ ცხვირის ამოღება, მაგრამ ჩვენ მათ ჩავჭერით და დავამსხვრევთ.
  ან, ნებისმიერ შემთხვევაში, ვაიძულებთ მათ იბრძოლონ უმძიმეს ამინდში.
  ვასილევსკიმ, გენერალური შტაბის უფროსმა და თავდაცვის მინისტრის მოადგილემ, სრულიად ლოგიკურად თქვა, რომ სსრკ ვერ შეძლებს ტექნოლოგიურ რბოლაში გაიმარჯვოს მთელ ევროპასა და აფრიკასთან, აზიასთან ერთად.
  ამ მხრივ, ზამთარში, მტრის უპირატესობა, განსაკუთრებით ავიაციაში, მხოლოდ გაიზრდება. დიახ, რა თქმა უნდა, საბჭოთა დიზაინერებმა უკვე შეიმუშავეს და განაგრძობენ ახალი, უფრო მოწინავე ტანკების განვითარებას. კერძოდ, T-34-85 უფრო დიდი კოშკით და ძლიერი იარაღით. გზაშია IS-2 122 მილიმეტრიანი იარაღით. მაგრამ გერმანელებიც არ დადგებიან. გარდა ამისა, ახალი მანქანებიც კი არ არის საკმარისი იმისათვის, რომ დაამარცხონ ლომი ან რაიმე მძიმე მანქანა.
  და ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ახლა შესაძლებელი იქნება რიცხვითი უპირატესობის მიღწევა.
  ვოზნესენსკიმაც ისაუბრა. მან ასევე ისაუბრა ადრეული შეტევის სასარგებლოდ:
  - კავკასიის დაკარგვის შემდეგ ჩვენს არმიას საწვავის მძიმე დეფიციტი შეექმნება. უფრო ზუსტად, ჩვენ უკვე განვიცდით მას სრულად. თუმცა, ზამთარში დღის პერიოდი გაცილებით მოკლეა, ხშირია არასაფრენი ამინდი და საწვავის მოხმარებაც შემცირდება.
  სახალხო კომისარმა ჟდანოვმა ასევე დააჩქარა დაამატა:
  - გარდა ამისა, ჩვენმა მებრძოლებმა და მესაზღვრეებმა ააფეთქეს ყველა ნავთობის ჭაბურღილი კავკასიაში. და ეს ნიშნავს, რომ ფრიც ჯერ კიდევ ვერ გამოიყენებს ჩვენს ზეთს. მაგრამ იმის გათვალისწინებით, თუ რამდენად სწრაფად ახერხებენ სასტიკ ფაშისტებს ყველაფრის აშენება და აღდგენა, მაშინ გაზაფხულზე ბაქოს ნავთობიც მესამე რაიხის ეკონომიკის არტერიაში ჩაედინება.
  სტალინმა შეაჯამა დისკუსია:
  - დეკემბრის ბოლოს ზამთრის პირველ გაფიცვას გავმართავთ. ერთადერთი კითხვაა სად?
  სამხედროებს შორის ერთობა არ იყო. ჟუკოვმა შესთავაზა ცენტრში დარტყმა და მტრის მოსკოვიდან გადაგდება. ვასილევსკიმ შესთავაზა, რომ უკეთესი იქნებოდა ტიხვინში სუსტი წერტილის პოვნა. ამავდროულად, დაეხმარეთ ლენინგრადს, რომელსაც ბლოკადის ორმაგი რგოლი შესაძლოა არ გადარჩეს.
  როკოსოვსკიმ ვორონეჟის მიმართულებით შეტევისკენ მოუწოდა. იყო იდეები ნაცისტებზე თავდასხმის შესახებ ასტრახანში, ან თუნდაც არხანგელსკის მახლობლად. სტალინმა მოისმინა ყველა კომენტარი, რაღაც გადაფხეკა და დაფიქრდა.
  მოსკოვიდან მტრის განდევნის იდეა მაცდუნებლად და მათხოვრობით გამოიყურებოდა. თუმცა, სწორედ ცენტრში არიან ნაცისტები ახლა ყველაზე ძლიერები და კარგად შემორჩენილი.
  ალოგიკური ჩანდა თავდასხმა, აიძულებდა ვოლგას, მდინარე იყო დიდი და სავსე, და ოპერაციის პირველივე ეტაპი გაჭიანურდებოდა.
  დონსა და ვოლგას შორის თავდასხმის ვარიანტი შესაძლებელია, მაგრამ ჩვენები იქ უკვე სცემეს და გერმანელებიც კარგად არიან გამაგრებულნი.
  ვასილევსკის იდეა ყველაზე ლოგიკურად გამოიყურება. ჩრდილოეთში გერმანელები უფრო სუსტები არიან და მათ ჯარებს რატომღაც ნაკლები საბრძოლო გამოცდილება აქვთ. უფრო მეტიც, ტიხვინი ცოტა ხნის წინ იყო ოკუპირებული, გერმანიის ჯარები მდებარეობდნენ რაფაზე. მაგრამ სავსებით შესაძლებელია, რომ ფრიც ასე ფიქრობდეს.
  მიეცით ყველა ძალა ვორონეჟის მიმართულებით? ფრონტის კონფიგურაციაში ჩამოყალიბებული აივანი, რომლის მოჭრა ძალიან რაციონალური იქნებოდა, როგორც დახრილი სათესი ეკალი.
  კიდევ რამდენიმე საინტერესო აზრია არხანგელსკის მახლობლად. იმის გათვალისწინებით, რომ ფრიცს მოუწევს გამაგრების გადატანა ზღვებით, ამ მიმართულებით რაციონალური მარცვალი არსებობს.
  მიუხედავად იმისა, რომ ძნელია საკუთარი ჯარების მომარაგება, მით უმეტეს, რომ ზღვაში მთლიანად დომინირებს ფაშისტების წყალქვეშა ფლოტი. დიახ, და ნაცისტების ახალი კრეისერები ექსპლუატაციაში შედის. როგორც ჩანს, მათ კინაღამ ააშენეს ადრე დატბორილი საბრძოლო ხომალდი ბისმარკი. უფრო მეტიც, ახალმა გემმა იამატოს რეკორდული ზომა და შეიარაღება უნდა დაამარცხოს.
  თუმცა, მეორეს მხრივ, რატომ სჭირდება ფრიცს საბრძოლო ხომალდები? მთელი მსოფლიოს თვალებში მტვერი გადაყაროს? უფრო მეტად აწუხებს მონაცემები ახალი ტიპის იარაღის შესახებ, რომლებიც მუშავდება მესამე რაიხში. განსაკუთრებით რაკეტებთან და რეაქტიულ თვითმფრინავებთან დაკავშირებით და ეს სერიოზულია.
  მცირეოდენი ყოყმანის შემდეგ სტალინმა დაამტკიცა გეგმა: დეკემბრის ბოლოს ტიხვინის რაიონზე შეტევის დაწყება და იანვრის დასაწყისში ვორონეჟის მახლობლად მტრის შეგრძნება.
  ზოგადად, ეს ლოგიკურად გამოიყურებოდა... ამასობაში, თითქმის მივიწყებული ოთხი გოგონა აგრძელებდა გმირობას აღმოსავლეთ ფრონტზე. გერდა და შარლოტა და კრისტინა და მაგდა ფონ სინგერი - პაუზის შემდეგ გამოწვეული იმით, რომ ისინი თითქმის ერთდროულად დაორსულდნენ; შემდეგ გააჩინა ჯანმრთელი შვილები, დაბრუნდა ფრონტზე.
  ცივი ამინდი იყო, ლამაზმანები სწორედ ოცდახუთ დეკემბერს ჩამოვიდნენ. თოვს და ქარი უბერავს. და მათ თავად აირჩიეს არა ყველაზე თბილი ადგილი - ლენინგრადის მახლობლად.
  ჩასვლისთანავე ბიკინით გამოწყობილმა გოგოებმა თოვლში სირბილი გააკეთეს. სინამდვილეში, ნამდვილმა არიელებმა უნდა აჩვენონ, რომ მათ არ ეშინიათ არავითარი, თუნდაც ყველაზე ძლიერი სიცივის. მათთან ერთად გაიქცა იაპონიიდან ჩამოსული ნინძა ბიჭი, რომელსაც ყველა კარას ეძახდა.
  ეს ბავშვი ცნობილი გახდა სპეცოპერაციებში მონაწილეობით. სასიამოვნო აღმოსავლური თვისებები, უცნობი მამისგან მემკვიდრეობით მიღებულ ქერა თმასთან ერთად, ბიჭი ძალიან სიმპათიური გახადა.
  გოგოებმა საპასუხოდ თვალიც კი შეაჩერეს, თუმცა კარასი, ალბათ, მათთვის ჯერ წყვილი არ არის. მაგრამ კუნთების რელიეფი, როგორც მავთული, გადის, რომ ეს გამაგრებული და გამოცდილი ვეფხვიც კი ვერ ასწრებს მას.
  სავარჯიშო ბაზაზე მშობიარობის შემდეგ გოგოებმა ფორმა სრულად დაიბრუნეს, მაგრამ ყველა სუპერმენს არ ეძლევა გაუძლოს ასეთ ყინულოვან ტემპს.
  კრისტინამ, რომელმაც მაგდას, ფონ სინგერის მსგავსად, მოახერხა რუსებთან ბრძოლა, შენიშნა:
  - ყინვა და თოვლი მათი მთავარი მოკავშირეა. ასე რომ, ბრიტანელებზე მაგარი არაფერია!
  მაგდამ სწორად შენიშნა:
  - ამას არ ვიტყოდი. რუსები ბევრად უფრო ძლიერები არიან და ქვედანაყოფები თითქმის არასდროს იხევენ უკან!
  შარლოტამ სალტო გააკეთა, სირბილის დროს, ღიღინით, შენიშნა:
  - მაგრამ ეს უფრო მათი სისუსტეა, ვიდრე პლიუსი.... მე არ მესმის ჯარების ბრძანებისა და კონტროლის ისეთი მეთოდები, როგორიცაა ბარიერის რაზმების შექმნა და უკანდახევის ქვედანაყოფების მეთაურების სიკვდილით დასჯა.
  თავად ფეხშიშველი გერდა, სირბილისა და გაჭიმვისას გადაბრუნდა, დათანხმდა:
  - რა თქმა უნდა - ჯოხის ქვემოდან კარგ მეომრებს არ გამოგივა. - აი ქერა გოგონა, თუმცა, იძულებული გახდა ეღიარებინა გულში ჩამწყდარი. - მაგრამ რუსები კარგად იბრძვიან, თუ უკვე ორწელიწადნახევარი გაუძლეს. ჩვენ გვსურს მათი სიცოცხლისუნარიანობა!
  კრისტინამ ზიზღით ამოისუნთქა.
  - ჩვენ გველაპარაკები?
  გერდამ გაიცინა და შენიშნა:
  ჩვენ ვართ ელიტა! განსაკუთრებით მარსელი!
  ყველა დროისა და ხალხის საუკეთესო ტუზი, მიუხედავად ჰიტლერის კატეგორიული აკრძალვისა, რომელსაც სურდა დაუმარცხებლობის ეს სიმბოლო ექსკლუზიურად სწავლების საქმეზე გამახვილებულიყო - ბოლოს და ბოლოს, ის მაინც გენერალ-ლეიტენანტი იყო, მიუხედავად ამისა, ფრონტზე გავიდა.
  უფრო სწორად, ფიურერმა გულმოდგინედ ნება მისცა დაბრუნებულიყო, თუ გერმანელები სადმე თავს ცუდად გრძნობდნენ.
  ნაცისტებმა, რა თქმა უნდა, ყოველი შემთხვევისთვის გააძლიერეს თავდაცვა და მოემზადნენ ზამთრისთვის, მაგრამ მათ დიდი ეჭვი ეპარებოდათ, რომ რუსებს ექნებოდათ რესურსი ფართომასშტაბიანი შეტევითი მოქმედებებისთვის.
  თუმცა დაზვერვამ იმუშავა. ანუ, ინფორმაცია ტიხვინის გასათავისუფლებლად მოსალოდნელი შეტევის შესახებ მაინც გაჟონა. უფრო მეტიც, საბჭოთა ჯარებმა დაიწყეს მძლავრი საარტილერიო მომზადება, სწორედ შობის დროს.
  კატიუშები გაანადგურეს და კიდევ რამდენიმე პირველი ანდრიუშას მაღალი სიმძლავრის რეაქტიული გამშვები. და ხმაური ისეთი იყო, რომ ფეხშიშველმა, ნახევრად გაყინულმა გოგოებმა დაიჭირეს.
  საბედნიეროდ, მათი სმენა შესანიშნავია და თვალები ნაპერწკლებით ანათებს.
  ერთმანეთს რომ გადახედეს, გოგონები მივიდნენ დასკვნამდე:
  -რას ახლა ვიბრძოლებთ, როგორც უნდა!
  და ნინძა ბიჭმა კარასმა თქვა:
  - ჩემი ამოცანა იქნება ლენინგრადში შესვლა და იქ დაზვერვა. ზედმეტად ლამაზი ხარ სკაუტებისთვის!
  მაგდამ წამწამები მომაბეზრებლად დახარა და უპასუხა:
  - და შენც... და თუ რუსებს უცნაურად მოგეჩვენებათ, თქვენი აქცენტი?
  კარასმა ლოგიკურად შენიშნა:
  - როცა ზედმეტად სწორად ლაპარაკობ რუსულად, ეს შენში ბევრად უფრო ღალატობს უცხოელს. ყოველ შემთხვევაში, მე გავიქეცი, მაგრამ ფრთხილად დავამარცხე მოწინააღმდეგე ფლანგზე ...
  გოგოები თავიანთ ტანკს მივარდნენ. ისინი ხომ სატესტო ტანკერები არიან. და მათ თავად აირჩიეს რაღაც ახალი. უფრო ზუსტად, თუნდაც ორი დამწყები ტანკი ერთდროულად, რომელიც უნდა შემოწმდეს ფრონტზე.
  კერძოდ, "Weasels", მანქანები ეკიპაჟის ორი წევრით ძალიან დაბალი სილუეტით. ახალი თაობის ტანკების პირველი მოდელები, სადაც გერმანელები მართლაც სერიოზულად იყვნენ ჩართულნი განლაგების დატკეპნით. და რამდენიმე საინტერესო ცოდნა მენეჯმენტში. კერძოდ, ელექტრო ტრანსმისია და ძრავში დამონტაჟებული გადაცემათა კოლოფის მდებარეობა. და თავად ტანკერები, წყვილი, რეალურად იწვნენ. ამავდროულად, გადაცემათა კოლოფი და ძრავა უკან იყო მოთავსებული, გოგოები კი კომფორტულად მოთავსდნენ მუცელზე. და მათ ფეხებმა დაამსხვრია გადაცემათა კოლოფი და ღილაკები უკანა მხარეს, ხოლო ხელები, პირიქით, კომფორტულად მოძრაობდნენ გადართვისას. ყველაზე დაწოლილი სავარძელი მზადდება შეკვეთით და აკოპირებს მათი სხეულის ფორმას. ნამდვილად არ არის კოშკი - აღმოჩნდა, რომ ეს იყო თვითმავალი იარაღი და იმდენად დაბალი, რომ ლილვაკები მდებარეობს გარეთ.
  რა თქმა უნდა, ქვემეხი ვერ ტრიალებს, მაგრამ შეუძლია ოდნავ ბრუნოს. კარგად, თავად მებრძოლი ცნობილია თავისი ღერძის გარშემო და ამით ანაზღაურებს კოშკის ნაკლებობას.
  მაგდამ კომპანიონ გოგონებს აუხსნა:
  - იქ, კოშკის გარეშე, ტანკები იაფდება და დაბლა იწევს. აქ შეგვიძლია სიმაღლის დარეგულირება, 1,2 მეტრამდე დაწევა და 1,5-მდე აწევა... თითქმის პარტიზანებივით ვზივართ პლასტუნაზე.
  12 ტონა წონით, მანქანას გააჩნდა შესანიშნავი შუბლის ჯავშანი 82 მილიმეტრით, ზედა ჰორიზონტალურიდან 40 გრადუსიანი დახრილობის კუთხით. ქვედა ძალიან პატარაა. გვერდები უარესად არის დაცული 60 მილიმეტრზე, მაგრამ თავად ლილვაკები მაინც ფარავს. 400 ცხენის ძრავა უზრუნველყოფს შესანიშნავი მამოძრავებელ შესრულებას. გარდა ამისა, ლილვაკების მდებარეობა და საკიდი შესაძლებელს ხდის არა მხოლოდ სილუეტის შემცირებას, არამედ შესანიშნავი ჯვარედინი დრიფტების უზრუნველყოფას.
  მოგვწონს თუ არა, მაგრამ უფრო მძიმე მენაჟეა, დაწყებული ვეფხისტყაოსნით, ბევრად უფრო მოცულობითი და მოუხერხებელი. და თოვლზე და მთლიანად კუბოზე.
  გერდა, რომელიც თავის დიდი ხნის პარტნიორ შარლოტასთან დასახლდა და უნებურად დისკომფორტი იგრძნო ტანკის ვიწრო, კომპაქტურ და წაგრძელებულ ყუთში. თუმცა, რა თქმა უნდა, პატივი უნდა მივაგოთ იმ ფაქტს, რომ მანქანა T-4 შეიარაღებით და საუკეთესო ჯავშნით ჯდება 12 ტონა წონაში. ქერა ტერმინატორმა შენიშნა:
  - ყველაზე კომფორტული ტანკები იყო "ვეფხვი" და "ლომი". ამ მანქანაში ჩვენ გოგოებსაც გვიჭირს შემობრუნება.
  შარლოტამ უპასუხა:
  - ოღონდ დაცვა... როგორც უახლესი "პანტერა", რომელმაც მხოლოდ ნოემბრიდან დაიწყო 60 მილიმეტრიანი კოლოფით ჯარში შესვლა.... მართალია შუბლი 120 მილიმეტრით ჩვენზე უკეთ იკეტება, მაგრამ მაინც გჭირდება. რომ მოხვდეს. ისეთ კუთხით, როგორიც ჩვენია, 85 მილიმეტრიანი ქვემეხი რიკოშეტდება მაშინაც კი, როდესაც სროლის წერტილიდან არის.
  გერდამ ფეხი ყურის უკან გადაიკაწრა, მაგრამ ამ მოძრაობიდან მისი თითი დახრილ სახურავზე დაეყრდნო და შენიშნა:
  - რუსებმა გაგვაფრთხილეს, რომ შეიძლება გამოჩნდეს 122 მილიმეტრიანი ტანკები. ინტელექტს არ სძინავს!
  შარლოტამ თავდაჯერებულად თქვა, ლოყები აიფეთქა და გაბრაზებული პირი შეატრიალა:
  - ჩვენი ინტელექტი, როგორც ყოველთვის, თავზეა. მხოლოდ ჩვენ ვიყავით ჩაკეტილი ვიწრო ყუთში.
  400 ცხენის ძალის ახალი ძრავა, როგორც ინსტრუქციაში წერია, შეიძლება მცირე ხნით გაძლიერდეს წყალ-ლითონის ან აზოტის ნარევით. ამ შემთხვევაში, ტანკს შეეძლო რამდენიმე წუთის განმავლობაში ჩქარობა 100 კილომეტრზე მეტი სიჩქარით.
  საბჭოთა ჯარებმა მიაღწიეს გარღვევას, მანამდე მათ გაანადგურეს ნაცისტების ყველა თხრილი და ბუნკერი. მაგრამ ნაცისტებმა ჯარის უმეტესი ნაწილი მეორე და მესამე ხაზებზე გაიყვანეს. ამის შემდეგ ისინი საარტილერიო ცეცხლითა და ტყვიამფრქვევის წოდებებით ცდილობდნენ ქვეითებს.
  წინ, რა თქმა უნდა, ტანკები მოძრაობდნენ. ვინაიდან უფრო მძლავრი T-34-85 ჯერ კიდევ არ იყო შესული მასობრივ წარმოებაში, უფრო მცირე და მობილური T-34-76 თავს დაესხა. ისინი, დანაკარგების მიუხედავად, ავიდნენ თხრილის ხაზზე და გამოიყენეს თავიანთი შესანიშნავი მამოძრავებელი შესრულება თოვლში.
  და აი, გერმანული მანქანები ცდილობენ პასუხის გაცემას. T-4 უკვე ამოღებულია წარმოებიდან, მაგრამ რამდენიმე მათგანი ჯერ კიდევ ექსპლუატაციაშია. უცნაურად საკმარისია, ისინი უკეთესად მოძრაობენ თოვლში, ვიდრე ახალი მონსტრები. ისინი ჯერ კიდევ უნდა დაიწყოს, რათა გაიწმინდოს თოვლი, რომელიც ჩაკეტილია საციგურაო მოედნებს შორის. სასაცილოა, როგორ ადუღებენ ფრიცები წყალს ქვაბებში და შემდეგ ასხამენ ტრასებზე ისე, რომ ეს საზიზღარი ქერქი ამოვარდეს.
  საუკეთესო გერმანული ტანკი "ლომი" კი იტანჯება ასეთი ლილვაკებით. მართალია, უმეტეს მოდიფიკაციაში, ფრანგებმა ეს უკვე გაითვალისწინეს და თავად მანქანას შეუძლია ოცდათოთხმეტი... მაგრამ ეს მხოლოდ პირობითად რომ ვთქვათ ასე მარტივია.
  მაგრამ აი ორიოდე გერმანული ტანკი მაინც გადავიდა... მაგრამ დანარჩენი, როგორ ვთქვათ... ზევით! მართალია, "ლომიდან" მაგარი ტანკერები ცდილობენ T-34-76 დარტყმას შორ მანძილზე. უნდა აღინიშნოს, რომ საბჭოთა დიზაინის ჩამოსხმული კოშკის ჯავშნის სისუსტის გათვალისწინებით, სამწუხაროდ არის დარტყმის შანსი.
  შენადნობის ელემენტების ნაკლებობა იმდენად მწვავეა, რომ Fritz-ის 50 მმ-იანი იარაღიც კი საშიშია. თუმცა, მცირე ზომის 37 მმ-იანი ქვემეხის დარტყმები ასევე იწვევს კოლაფსს და ჯავშანტექნიკის ცვენას, ან კოშკის ნაპრალებს.
  "ოცდათოთხმეტი" შედარებით დაუცველობამ განაპირობა ის, რომ "პანტერების" უფრო ძლიერი იარაღით აღჭურვის იდეა გადაიდო უკეთეს დრომდე. უფრო სწორად, ყველაზე უარესები - თუ IP-ები სერიაში შედიან. მაგრამ ჯერჯერობით, IS-1 არ გახდა მასობრივი სერია. მაგრამ ინფორმაცია უკვე გაჟონა IS-2 ანგარიშზე. მას შემდეგ, რაც ბევრ გენერალს უკვე ესმოდა, რომ სსრკ თითქმის განწირული იყო და არ თვლიდა სამარცხვინო ფულის გამო სამშობლოს ღალატს. ასე რომ, ჯაშუშების რაოდენობა, მათ შორის გენერალური შტაბის, საგრძნობლად გაიზარდა.
  აქ არის "ლომის" მძიმე მოდიფიკაცია 128 მმ-იანი ქვემეხით. ის ცდილობს მიაღწიოს ოცდათოთხმეტი თავისი გრძელი თათით... მაგრამ შეეცადეთ დაარტყას.
  თუმცა საბჭოთა ტანკერებმა გადაწყვიტეს ფრიცზე თავს დაესხნენ თავს. მაშინაც კი, თუ გავითვალისწინებთ ვერმახტის თოფების სროლის სიჩქარეს, ეს თვითმკვლელობაა.
  აქ "ლომმა" მოახერხა კოშკის დანგრევა და ოთხი მეგობარი მტრედებივით გაფრინდა შემდეგ სამყაროში... მაგრამ სხვა ტანკები კიდევ უფრო აქტიურად იწურება... აქ ხელოსნებს გაუჭირდათ როგორმე დიზელის ძრავები გააძლიერონ, რომ ისინი, თუმცა მცირე ხნით, მაგრამ ყოველგვარი ნარევების გარეშე, აჩქარებენ ტანკს 70 კილომეტრამდე. დაე, ძრავა გატეხოს ამის შემდეგ. მაგრამ აქ თავდასხმაში მოდიან სასოწარკვეთილი ბიჭები, რომლებსაც უკან დაბრუნება აღარ აქვთ. აბა, რა? თუ სხვაგვარად ცხოვრება შეუძლებელია, მაშინ დაივიწყე გადარჩენა.
  ახლა კი, თოვლის სამყაროს დემონივით, საბჭოთა ტანკი, რომელმაც აირჩია თავისთვის ყველაზე ძვირადღირებული მსხვერპლი, ვერძს მძიმე და მომაკვდინებელ "ლომს". გერმანულმა მანქანამ ახლახან დაიწყო ფარდულიდან გასვლა.
  დარტყმა ძლიერია, საბჭოთა აპარატის მჭიდი მოხრილია. "ლომი" საკმაოდ დაბალია და ორივე აპარატის კორპუსი გაბრტყელებულია. შემდეგ კი წინა გერმანული ძრავა ფეთქდება. და იწყება ცეცხლი და ნაცისტების ფრენა ქვედა ლუქის გავლით.
  ყველა, რა თქმა უნდა, საბჭოთა ტანკებმა არ შეძლეს გარღვევის მანძილის გარღვევა. ფრიცის იარაღები მუშაობენ და იფქვავენ. მაგრამ ვინც გამოუვა, როგორ დაარტყამს!
  გერდა და შარლოტა ცოტათი უსწრებდნენ მეგობრებს და საზღვრებში იყვნენ, როცა საბჭოთა მანქანები უკვე ჩანდა. კარგი, შეგიძლია სროლა, მაგრამ ჯობია მიუახლოვდე. ხუთი კილომეტრიდან ოცდათოთხმეტის მყიფე ჯავშანიც კი პრობლემატურია.
  ცეცხლოვანი შარლოტა ფილოსოფიურად აღნიშნავდა:
  - ყოველთვის ასეა. შორიდან სროლა არ შეიძლება!
  გერდამ უპასუხა:
  - შენ შეგიძლია, თუ საკმარისად ფრთხილად იქნები!
  მაგრამ ჯერჯერობით სიტუაცია არ აიძულებს მათ ცეცხლი გაეხსნათ დიდი მანძილიდან. და ძნელად ვინმე შეამჩნევს მათ თეთრად შეღებილ ავზს. და მანქანა ისე კარგად დადის. შასის არავინ დაადანაშაულებს.
  დიახ, მგზავრობა გლუვია. საბჭოთა მანქანები ასევე არ არის ცუდი და აქ მათ უკვე გატეხეს გერმანიის თავდაცვის პირველი ხაზი და არღვევენ მეორეს. და ამინდი არ მფრინავს, ქარბუქი ავიდა და ვერმახტის მრავალი თვითმფრინავი გამორთულია.
  წითელი ავიაციის რიცხობრივი სისუსტის და საწვავის მწვავე დეფიციტის გათვალისწინებით, უკეთესი ამინდი არ შეიძლება იყოს.
  დაე, ფრიც დაიმალოს. უკვე ზოგიერთმა მათგანმა თეთრი ნაჭრების ქნევაც კი დაიწყო. ჰიტლერი იქნება კაპიტალური...
  გერდამ ორი კილომეტრიდან ისროლა. პრინციპში, ეს ჯერ არ არის დამარცხება ნამდვილად, მაგრამ იმის დანახვა, თუ რამდენი გერმანელის დახშობა მოახერხეს რუსებმა, მაშინ რას უნდა ველოდოთ. უფრო მეტიც, ოცდათოთხმეტი კიდევ უფრო ნაკლებად გამძლეა, ვიდრე ომის დასაწყისში და მათ ჯერ ვერ მოახერხეს ახალი საბადოების განვითარება. Ისე...
  ქერა ტერმინატორი ძალიან შეშფოთდა, როცა თოფის ჩახმახს დაარტყა. მან უკვე დაკარგა ცოცხალი სროლის ჩვევა - გარდა მურმანსკის შტურმისა, თუმცა მან განაგრძო ვარჯიში სროლის მოედნებზე და სავარჯიშო მოედნებზე ორსულობის დროს, ისევე როგორც მეფობის პირველ თვეებში. მაგრამ, როგორც ჩანს, ბიკინითა და ფეხშიშველი ბრძოლა უფრო ადვილია, მანქანასთან ერთად ხდები... ჭურვი მოხვდა და კოშკს დაამახინჯა... არა, ცეცხლი არ გაუჩნდა, მაგრამ მეგობარს მაინც მოუწია გაჩერება. ახლა კი კიდევ ერთი მსხვერპლი...
  შარლოტა ჩურჩულებს:
  - ვინც შეჩვეულია გამარჯვებისთვის ბრძოლას. ჩვენთან ერთად წავა საფლავზე... - გაისროლა გერდამ და წითურმა მეომარმა შეასწორა. - უფრო სწორად, მტრებს ყველა ერთად საფლავში მოვუყვანთ.
  ფიფქიამ ტერმინატორი გაბრაზებულმა გააწყვეტინა:
  - დიახ, შთაგონება არ არის, სიმღერას ყურადღება არ მიაქციოთ!
  შარლოტა ევედრებოდა:
  - თავად იმღერე! შენ ისეთი უნარი ხარ!
  და გერდა, რომელიც ცეცხლს უძღვებოდა, მღეროდა;
  სამშობლო და ჯარი ორი საყრდენია,
  რომელზეც პლანეტა ეყრდნობა!
  ჩვენ დაგიცავთ ჩვენი მკერდით,
  შენი ჯარი თბება მთელი ხალხით!
  
  ღრუბლები მაგარია და სიცხე ანათებდა,
  ჯარისკაცს მხარზე ტყვიამფრქვევი მოისრისა!
  სამუდამოდ სამშობლო ჩვენთან ვართ,
  მოდი ბოროტმოქმედს საფლავი გავთხაროთ!
  
  დიახ, ზოგჯერ ბედის სახე სასტიკია,
  ტყვია ცდილობს ჩვენს გულში გახვრეტას!
  სიმცირე უკან დაიხია და მებრძოლი გარდაიცვალა,
  გააღე უფლის კარი გმირს!
  
  უძირო ცაში ჩვენ გვაქვს მშვიდობა,
  სამოთხე, ნეტარი მეომარი არ ბრწყინავს!
  მშვიდობა სამშობლოში, რომელსაც თან ვატარებ,
  ჩვენი შვილები გამარჯვების ნაყოფს დააგემოვნებენ!
  სიმღერის დროს გერდამ კიდევ ცხრა ტანკი დაამარცხა, რამაც საგრძნობლად გააუმჯობესა თავისი ქულა.
  შემდეგ შარლოტამ იმღერა:
  ვარსკვლავური სიმაღლეების ანიშნა,
  მოზიდვა გაუთავებელ დისტანციებზე!
  და ჩვენი აზროვნების სამყაროს ხალხი,
  იოცნებე მფრინავ იკარუსზე!
  
  თვალები ცას მაქვს მიპყრობილი
  სფეროს შეხება ძნელია.
  არქიმედეს პირველი ხრახნიდან -
  დაგეგმეთ ისინი ხანგრძლივი და დამღლელი!
  მერე გოგონამ წინააღმდეგობა ვერ გაუძლო და დაიწყო დამიზნება და სროლა... საბჭოთა ტანკერებმა სროლებს ყურადღება არ მიაქციათ, თუმცა მაგდას თვითმავალი იარაღიც შეუერთდა. მიუხედავად ამისა, ქარბუქში ნამდვილად ვერ ხედავ სად, რა და როგორ ურტყამს. გარდა ამისა, ორივე ტანკი დაჯდა და თითქმის არ განსხვავდებოდა თოვლისგან. დიახ, და ახალი იარაღი უფრო შეუმჩნეველი იყო და ბოლოს იყო მაყუჩი, რომელსაც აქვს შუქის გამოსასვლელი. ეს არის ფრიცის მიერ აღმოჩენილი ყველაზე მზაკვრული მანქანა.
  ჯვარცმული კობრი, რომელიც ამ დროს გვერდიდან ცურავდა, აღელვებული მღეროდა:
  - ქალები რომ ჩხუბობენ, ჯობია არ იჩხუბოთ!
  ჩანდა, რა ზიანი შეიძლება მიაყენოს ორმა მანქანამ, თითოეულს მხოლოდ თორმეტი ტონა? თუმცა, ამ შემთხვევაში ჩარჩოები ყველაფერია. გოგონებმა პრაქტიკულად არ გამოტოვეს, თუმცა ყველა დარტყმა არ აღმოჩნდა სასიკვდილო. სამი ან ოთხი დახრილი ჯავშანი ოცდათოთხმეტიანი რიკოშეტით, დაახლოებით ათეულმა დაშვებამ გამოიწვია სხვადასხვა ხარისხის მანქანების დაზიანება, მაგრამ იმ კატეგორიიდან, რომელთა დაფიქსირებაც ადვილია მინდორში. მაგრამ ორმოცდაათამდე უხარისხო საბჭოთა მანქანების ჯავშანი სერიოზულად დაზიანდა.
  აი, მაგალითად, მეთაურის ოცდათოთხმეტი ტყვია დაიწყო, როცა საბრძოლო მასალა აფეთქდა. კოშკი შორს გადააგდეს და მუწუკი საჭად გადაიქცა. ხალხიც დაიღუპა.
  საბჭოთა ტანკერებმა დაგვიანებით გააცნობიერეს, რომ მათ სტკივდნენ და ცდილობდნენ შეტევას.
  ვეფხვის გოგოები ძალიან ხალხმრავლობაა, მაგრამ 82 ჭურვის საბრძოლო მასალის დატვირთვა საკმაოდ შედარებულია პანტერასთან. მიუხედავად იმისა, რომ საბრძოლო მასალა ცხვირზე ეყრდნობა და გოგონები მათ იდაყვებს აცლიან. ოღონდ სროლა კიდევ არის და მიახლოებისას უფრო ადვილია რუსების დარტყმა.
  გერდა ძალიან სწრაფად გადაკვეთს თავს და ჯართის სხვა ტანკს უგზავნის, ჩურჩულებს:
  -ღმერთო მაპატიე! ეს მამაცი ბიჭები არიან, მაგრამ მათი ერთ-ერთი მეთაური სავსებით გიჟია!
  შარლოტამ ისტერიულად ჩურჩულით შენიშნა:
  - ჩვენთან რომ შემოვიდნენ, მაშინ დასასრული!
  მართლაც, ოცდათოთხმეტი ესროლა მოძრაობაში, კვამლში გახვეული, კანკალისაგან აკანკალებული. რა თქმა უნდა, მათი დარტყმები იშვიათია, კადრები არაზუსტია, მაგრამ ტანკი ზუზუნებს.
  შუბლი ჯერ კიდევ შესანიშნავად არის დაცული და ჯავშანი, რაც არ უნდა ითქვას, არის მაღალი ხარისხის, ცემენტირებული. და ეს ნიშნავს, რომ გაზრდილი სიხისტის ზედაპირი იძლევა შესანიშნავ მობრუნებას, ისევე როგორც ხტომა კურდღელს.
  მაგრამ სულ ერთია, შიგადაშიგ მუნჯია, იგივეა, რომ ბარაბანი ახვიდე და მძიმე ჯოხებით დაარტყავენ.
  მართალია, სალონი ძალიან გაცხელდა დარტყმებისგან, მაგრამ როცა ბიკინში ხარ, თოვლის ნაკადულებში ჩაძირვის შემდეგაც კი სასიამოვნოა. მაგრამ ბევრად უფრო უსიამოვნოა, რომ საბჭოთა ჭურვი მოედანზე მარჯვენა წინსაფარს მოხვდა. ეს არის მანქანის მამოძრავებელი მუშაობისთვის, როგორც თვალის ქვეშ მყოფი ღერო. თუმცა, იმის გათვალისწინებით, რომ ლილვაკები არ არის ჭადრაკი, არამედ ცალკე ურიკა, ტანკს მაინც შეუძლია გადაადგილება. შემობრუნდი და წადი. ეს ადრეც უნდა გაკეთებულიყო. ასე რომ, ღეროს დაცვა უფრო სუსტია. და დახრილობის კუთხე უფრო მცირეა. თუ ის მოხვდება, მას შეუძლია გაარღვიოს. რუსული იარაღი არც ისე სუსტია.
  გერდამ ჩასჩურჩულა და კიდევ ერთხელ გაათავისუფლა ჯოჯოხეთის საჩუქარი მათი ნახევრად ავტომატური ქვემეხიდან:
  - მაგრამ პასარანი!
  მიუხედავად იმისა, რომ ეს სიტყვა, უფრო სწორად, ესპანელი კომუნისტების დევიზი გერმანელი ვეფხვის მეომრებისთვის, საერთოდ არ გამოიყურება სათანადო. ბოლოს და ბოლოს, ნაცისტები ფრანკოს მხარეს იბრძოდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ ზოგჯერ ჯარისკაცები ნებით იღებენ სხვა ადამიანების ხრიკებს.
  სროლისას შარლოტამ ლასკას თვითმავალი თოფი ოდნავ მოატრიალა, ჭურვით მარჯვენა ლილვაკის გატეხვა მათ ამ მხრივ პრობლემა შეუქმნა.
  საბჭოთა ტანკები ისე სწრაფად არ გადიოდნენ თოვლის ნაკადულებში, როგორც გზატკეცილზე, მაგრამ მათი სწრაფი ნახტომი მაინც აფერხებდა მხედველობას და იყო სწრაფი.
  აქ ჭურვები ფაქტობრივად ასხამენ წერტილოვან დიაპაზონში.
  გერდა კი ოფლში გაჟღენთილი, მაქსიმალური სისწრაფით ისვრის. დახრილი ჯავშანი
  მოხსნას შუბლზე, მაგრამ თუ მათ გვერდებზე უსწორმასწოროდ დაარტყა...
  შარლოტამ დაიყვირა:
  - და ჯოჯოხეთის სიღრმეშიც რომ ჩავვარდე - აკვანში არ დავბრუნდები!
  გოგოები ბოლომდე ისვრიან, მაგრამ ჭურვები გვერდებიდან ცვივა და ლილვაკებს არღვევს. ჯავშანი იბზარება და მანქანას ცეცხლი ეკიდება.
  გერდა გადაწყვეტს:
  - მანქანებს ვასხამთ და მივდივართ!
  შარლოტა წუხილით იძახის:
  -გინდა რკინას თავი დავანებოთ?
  გერდა მტკიცედ ამბობს:
  - მეტალზე უფრო მნიშვნელოვანი რამ არის, მაგალითად ჩარჩოები!
  შარლოტამ პატარა კინოკამერა ამოიღო და ყვირის:
  - მაგრამ ჩვენი ექსპლოიტეტები სამუდამოდ ჩაიწერება!
  შიშველი თითებით გერდამ ბერკეტი, რომელიც ააქტიურებდა ასაფეთქებელ ნივთიერებას, რომელსაც შეეძლო ექსპერიმენტული ტანკის დამტვრევა, ბაზებზე მიაბრუნა. ვეფხვის გოგონას ძალიან ნანობდა ხელოვნების ასეთი ნაწარმოების განადგურება, მაგრამ სად შეგიძლიათ წახვიდეთ, თუ სხვაგვარად საბჭოთა მეომრები, რომელთაც არ შეიძლება უარი თქვან გამბედაობაზე, აითვისებენ უნიკალურ ტექნოლოგიებს.
  ასე რომ, მათ ააფეთქეს ლასკა და ჩაყვინთვის თოვლში, რათა გადაერჩინათ უნიკალური სიცოცხლე.
  მაგდა ფონ სინგერმა და კრისტინამ ასევე არ სურდათ უკან დახევა და მათი მანქანა ზუსტი ჭურვებით დაიშალა. ასეთია ბედი - ნებისმიერი ომის დაუნდობელი პალასი. როცა უკან უნდა დაიხიო, გულს ტოვებ. მაგრამ გოგონები ოსტატურად იბრძოდნენ და შეძლეს თითქმის მთელი საბრძოლო მასალის გამოყენება. მაგრამ ახლა მათ გველივით თოვლში ჩასვლა მოუწიათ და იქ ცდილობდნენ საბჭოთა იარაღისგან თავის დაღწევას.
  როცა ოფლიანი ხარ და ბიკინით ხარ, მაშინ თოვლის სიღრმეში ასვლა არ არის ყველაზე სასიამოვნო იდეა. მაგრამ რამდენად ხშირად აკეთებ ჩვენს სამყაროში იმას, რაც გსიამოვნებს. ნებისმიერ შემთხვევაში, მაგალითად, შუქმა სერიოზულად მოახერხა ქრისტინას ძირები, ღვთაებრივი ფეხების დაწვა, სროლა ბოლომდე. მაგრამ გოგონა ამისგან კიდევ უფრო გაბრაზდა და დაიყვირა:
  - წონით ღირსება და სიმამაცე არ იყიდება!
  მაგდამ, რომელსაც ასევე ცეცხლი წაუკიდეს, გარუჯულ კანსაც კი ბუშტუკები ჰქონდა დაფარული, წამოიძახა:
  - ცეცხლი სითბოა და არა ცეცხლი!
  საბჭოთა ტანკებმა კი თავად გააადვილეს ამოცანა. გააფთრებულებმა ყოველგვარი საცოდავად ესროდნენ მიტოვებულ "ვესელებს", ათეულობით ჭურვი ჩაყარეს გატეხილ ლითონში. ამავდროულად, ტანკერების ნაწილი ლუქებიდან გადმოიხარა და ჩანჩქერის კასკადის მსგავსად, თავად გერმანული მანქანების ფრთები და მათ, ვინც უხამსი ენით მართავდა.
  მაგდამ გაიღიმა და თქვა:
  - ისინი, ბოლშევიკები, რა თქმა უნდა, მამაცები არიან, მაგრამ უკიდურესად უკულტურო!
  ქრისტინამ, პირში თოვლს აფურთხებდა, უეცრად მკაცრი სამართლიანობა გამოიჩინა:
  - როგორ ფიქრობთ, ჩვენი მეომრები უკეთესები არიან?
  მაგდამ ხუმრობით შენიშნა:
  - რა თქმა უნდა, ჯობია გავიმარჯვოთ. კავკასია უკვე ჩვენია, მოსკოვამდე სულ რაღაც რამდენიმე ასეული კილომეტრია... - და თაფლისფერმა ქერამ სასტიკად გააშიშვლა მისი გრძელი ღორები. - ანუ ღალატის გამოსვლები გინდა ატარო?
  ქრისტინამ, რომელმაც უკვე საკმარისად დაინახა ყველაფერი და ყველა, მხოლოდ ფეხით ასწია თოვლის მტვრის შადრევანი და ჩაიცინა და აღნიშნა:
  - ხანდახან სიჩუმე ყველაზე საშინელი ღალატია.
  ღამემ, ქარბუქმა და თოვლმა ოთხ გოგონას გადარჩენის კარგი შანსი მისცა.
  . თავი #15
  მეტიც, მოწინააღმდეგეებს აზრადაც არ მოსვლიათ თოვლის სავარცხელი და თოვლში ფეხშიშველი ეშმაკების ძებნა. ასე რომ, თოვლში დამარხული მეომრები ისხდნენ გარეთ და საბჭოთა ტანკები გადავიდნენ და მიაღწიეს გარღვევას. მიუხედავად იმისა, რომ ასზე მეტი მანქანა დარჩა დამტვრეული, გაფუჭებული,
  ვეფხვის გოგოების მოქმედების შედეგად.
  ზოგადად, საბჭოთა ჯარებმა მიაღწიეს გარკვეულ წარმატებებს პირველ დღეებში და შესამჩნევად შეაღწიეს მტრის ფორმირებებს.
  ფრიცებმა უკან დაიხიეს თვით ტიხვინში და ცდილობდნენ ფეხის მოკიდებას ქალაქში. ბუნებრივია, სახლები და საცხოვრებელი ფართები, თავისთავად, უკვე საკმაოდ სერიოზული დაცვაა საბჭოთა ჯარების წინსვლისგან.
  მამაცმა ოთხმა ვეფხვმა გოგონამ მოახერხა ტიხვინში უკან დახევა. მაგრამ მათ უნდა აეღოთ ავტომატები ქალაქის დასაცავად. და ტანკერებისთვის ეს არ არის ყველაზე სასიამოვნო გატარება.
  შარლოტამ, რომელიც წინ უძღოდა ქვეითებს, გაგზავნა სხვა წითელი ჯარისკაცი სხვა სამყაროში, გამოთქვა:
  - კარგი, ურჩხულები ხომ არ ვართ... და განძის მოპოვებაც გვინდა!
  ტიხვინმა სერიოზული ზიანი მიიღო გერმანელების მიერ ქალაქის აღებისას.
  ახლა ფრიც აჯდა ბარიკადებზე და ელოდა თავდაცვის შეუვალი ხაზის აშენებას.
  გერდამ ცეცხლი გახსნა ერთჯერადი გასროლით - საჭირო იყო ვაზნების გადარჩენა. საბჭოთა ჯარებმა დაკარგეს ძალიან ბევრი ტანკი და, შესაბამისად, ქვეითი ჯარი შეტევაზე გადავიდა.
  რა თქმა უნდა, არ იყო საკმარისი საბჭოთა მოდელების ჯავშანტექნიკა. ამიტომ მათ ჯარისკაცებს სასაკლაოზე მარგალიტი მიაწერეს. და მათ დახვდათ ტყვიამფრქვევები და ტყვიამფრქვევები. ოთხმა კარგად ესროლა და ოსტატურად მიიმალა ბარიკადებში.
  გერდამ კიდევ ერთი საბჭოთა ჯარისკაცი დააწვინა და მღეროდა:
  - ჩვენ უნდა შევასრულოთ იარაღის ბედი - თორემ აზრი არ გვექნება, ვიცხოვროთ!
  ბრძოლა მთელ ქალაქში მძვინვარებდა. და ბომბები უკვე წვიმდა ზემოდან, მით უმეტეს, რომ ამინდი შესამჩნევად გაუმჯობესდა და ფრიცმა დაიწყო თავი.
  გერდამ გაბრაზებულმა ესროლა ხანჯალი თავისი მოხდენილი შიშველი თითებით და დაიყვირა:
  - ჩვენი ბრძოლა გამარჯვებული იქნება, თორემ შეუძლებელია!
  შარლოტამ, ისევე ისროლა, დაამატა:
  - ერთი გამარჯვება, მაგრამ დიდი!
  გერდამ, მოკლე აფეთქებით რამდენიმე მებრძოლი გაწყვიტა, დაამატა:
  მაგრამ დამარცხება არასოდეს არის პატარა!
  საბჭოთა თვითმავალი თოფები ისროლეს ტიხვინზე, საველე და ალყის არტილერია ცოტა მოგვიანებით გაიყვანეს. ფრიცმა გააძლიერა დაცვა და ჰაერის წნევა. საბჭოთა ჯარებმა ახალი თვითმფრინავები აიღეს.
  ლეგენდარული მარსელის გამოჩენამ მკვეთრად შეცვალა ძალთა ბალანსი.
  დიდმა ტუზმა აფრინდა ME-309, შეიარაღების თვალსაზრისით ძალიან ძლიერი იარაღი. და სიტყვასიტყვით წაართვა ყველა თავის გზას. საბჭოთა ჯარშიც კი სპეციალურად გააფრთხილეს, რომ ჰაერში ასეთი მონსტრი გამოჩნდა.
  თავად მარსელი არავითარ შემთხვევაში არ თვლიდა თავს ბოროტად, მით უმეტეს სასტიკ ადამიანად. მას სჯეროდა, რომ წითელ არმიასთან ბრძოლით იგი მხოლოდ ასრულებდა თავის წმინდა მოვალეობას სამშობლოს წინაშე. უფრო მეტიც, ბევრი ფაქტი ნაცისტების სისასტიკეზე მისთვის ცნობილი არ იყო. დიახ, და ძალიან ბევრი მიაწერეს ომს.
  მაგრამ აქ არის პირველი სუპერასის ბრძოლა დაბრუნების შემდეგ. მფრინავი საბჭოთა ბომბდამშენები, თავდასხმის თვითმფრინავები და გამანადგურებლები. მათ აშკარად სურთ სასტიკი ბრძოლა ვერმახტის სახმელეთო ქვედანაყოფებთან. მაგრამ მარსელი ხედავს ამ ყველაფერს და ცეცხლს ხსნის ხუთი-ექვსი კილომეტრის მანძილიდან და ცხვირწინ კი უსტვენს.
  საბჭოთა მანქანები და მამაცი ტუზები მაინც ვერ ხედავდნენ მტერს, რადგან მათმა თვითმფრინავებმა აფეთქება დაიწყეს და ფრთები დაიმსხვრა. მარსელი უმიზნოდ, მაგრამ ინტუიციურად ისროლა. მან თითქოს წინასწარ იცოდა, სად გაფრინდებოდა თითოეული მფრინავი და მართავდა თავის ფრთოსან ურჩხულს. ასე გამოვიდა, რომ ბავშვური სახის ახალგაზრდა მამაკაცი ფრთიან არმადას შლის.
  ახალი წელი, თუმცა ყინვაგამძლე, ცხელი აღმოჩნდა. საბჭოთა ჯარები სასოწარკვეთილი და ჯიუტად შეუტიეს, ცდილობდნენ ტიხვინის აღებას. ფრიც ჯიუტად იცავდა თავს, ცდილობდა დარჩენა ქალაქში, სადაც არტერია იყო და იკვებებოდა მიუდგომელ ლენინგრადში. გარდა ამისა, საუბარი იყო გერმანული ჯარების პრესტიჟზე, რომლებსაც უჭირთ და რცხვენოდათ დიდი ქალაქების დათმობა.
  როგორც იღბლიანი იქნებოდა, ამინდი გაუმჯობესდა და მტრის მრავალრიცხოვანმა ბომბდამშენმა, განსაკუთრებით მასიური Yu-288-მა, დაარტყა საბჭოთა ჯარების პოზიციები და დაბომბა კომუნიკაციები.
  საბჭოთა თვითმფრინავები იაკ-9 და ლაგ-5 შეიარაღებითა და სიჩქარით მტერს ბევრად ჩამოუვარდებოდა. კერძოდ, ME-309, როგორც დრაკონი, ჩამოაგდო სუსტი საბჭოთა მანქანები. გარდა ამისა, გერმანელებმა შეიმუშავეს ორმაგი ფრთის ტაქტიკა, რამაც შესაძლებელი გახადა მათი რიცხობრივი უპირატესობის ეფექტურად გამოყენება და შეამცირა უახლესი Focke-სა და ME-ის გამძლე, მძიმედ შეიარაღებული, მაგრამ მძიმე გერმანული მანქანების მანევრირების პრობლემები. გარდა ამისა, რეაქტიულმა ME-262-ებმა დაიწყეს გამოჩენა ფრონტებზე, თუმცა ეს მანქანა ჯერ კიდევ არ არის ტექნიკურად სრულად საიმედო, ასევე HE-162-ის მსუბუქი, უფრო მანევრირებადი და იაფი მოდიფიკაცია. ეს უკანასკნელი მანქანები უფრო ადვილი წარმოებისთვის და ტექნიკურად უფრო საიმედო იყო, ვიდრე გამანადგურებელი Messerschmites. მაგრამ მისი მენეჯმენტისთვის საკმაოდ მაღალი კვალიფიკაციის მფრინავები იყო საჭირო. რაც გარკვეულწილად გაუფასურდა, ამ განვითარების ისეთი დადებითი თვისებები, როგორიცაა თვითმფრინავის დაბალი წონა - მხოლოდ 1.6 ტონა ცარიელი სახით, დაბალი ღირებულება და წარმოების უნარი და საუკეთესო მანევრირება მსოფლიოში.
  მაგრამ იმ გერმანელმა ტუზებმა, რომლებიც დაეუფლნენ ამ მანქანას, ადიდებდნენ მას. განსაკუთრებით წარმატებული იყო ჰაფმანი, მარსელის შემდეგ ნომერი მეორე პილოტი, რომელიც მიუწვდომელი დარჩა. 300 ჩამოგდებული მანქანის შედეგს გადააჭარბა, ჰაფმანმა მიიღო რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის მაღალი ჯილდო, მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. მისი ტაქტიკა მინიმუმამდე მიახლოების, შემდეგ დარტყმის და უკან გაფრენის ტაქტიკა ყველაზე მოსახერხებელია HE-162-ზე. ასე რომ, ჰაფმანი ახლო ბრძოლის გამორჩეული ოსტატი აღმოჩნდა. მიუხედავად იმისა, რომ 3117 წელს მარსელის შედეგი - ჩამოგდებული თვითმფრინავი ჯერ კიდევ მიუღწეველია.
  უფრო მეტიც, 1944 წლის 2 იანვარს ეს ლეგენდარული მფრინავი გამოჩნდა ცაში, მიუხედავად ამისა, მან დაარწმუნა ჰიტლერი, გაიხსენა, რომ გერმანული ჯარები თავს ცუდად გრძნობდნენ და უფრო ძლიერი გერმანული ტექნიკა აშკარად გადიოდა თოვლში. ასე რომ, აუცილებელია საჰაერო მიწოდება გარშემორტყმული ტიხვინისთვის, სადაც გერმანული ჯარები დასახლდნენ და დაბომბეს ქალაქის ყველა მისასვლელი.
  ვეფხვის გოგოები მიწაზე ისროდნენ, სუპერასი კი ცაში გოლს აძლევდა.
  პირველივე დღეს მარსელმა ექვსი გაფრენა განახორციელა და ასზე მეტი საბჭოთა თვითმფრინავი ჩამოაგდო. მართალია, 4 იანვარს ამინდი მკვეთრად გაუარესდა ... ქარბუქი ავიდა და საბჭოთა ჯარებმა შეიჭრნენ ქალაქი.
  ტერმინატორი გოგონადან დიდებულმა ოთხმა ერთად ბრძოლა ამჯობინა - მხარზე. ასე გამორჩეულად ლამაზი და მომაკვდინებელი. სიცივის გამო აიძულეს შენიღბვის ჩაცმა და თეთრებში ბრძოლა.
  ნინძა ბიჭი კარასიც სამაშველოში მოვიდა. უშიშარი ტერმინატორი ბავშვი, სიცივის არ ეშინოდა და მარტო შორტებში იბრძოდა. მისი სითბოს ერთადერთი წყარო იყო შენიღბვის კრემი, რომელმაც მისი შოკოლადით დამწვარი კანი გაათეთრა თოვლის ქვეშ, რომელიც აგრძელებდა ვარდნას და ფარავდა ყველა ქუჩას. მეტიც, ბრძოლაში იყენებდა ძალიან თხელი ლითონის დისკების და კატანის ხმლის სროლას. მაგრამ, რა თქმა უნდა, მან მშვენივრად ესროლა და დატყვევებული იარაღიდან. თუმცა, გოგონებსაც არ გამოუტოვებიათ ავტომატური თოფების გამოყენება.
  ასეთი იარაღი უფრო ზუსტია ვიდრე ავტომატები და რაც მთავარია უფრო საიმედო. თუმცა, MN-44 თავდასხმის თოფები, როგორც წესი, არ აძლევდნენ გერმანელებს. მესამე ზამთრისთვის კარგად გაზეთებული გერმანული საბრძოლო მანქანა მზად იყო. კერძოდ, ქარბუქშიც კი, Focke-Wulf-მა და ME-მ, გათბობის გამოყენებით, მოახერხეს საბჭოთა ჯარებისთვის მტკივნეული, თუმცა შეზღუდული ინექციების მიყენება.
  გერდა, უნებურად ისროდა, ცდილობდა არ გაეხედა იმ მიმართულებით, სადაც საბჭოთა ჯარისკაცები ვარდებოდნენ. ბევრი მებრძოლი ძალიან ახალგაზრდა იყო, ჩვიდმეტი თუ თექვსმეტი წლის. ქვეითი ჯარი მეწყერებით იყო დაკომპლექტებული, რაც ყველა რესურსს აგროვებდა. მართლაც, ბევრი დაიკარგა.
  მაგრამ ფრიცებს შორის სავსეა უცხოელები. კერძოდ, შვედეთი, რომელშიც ნაცისტებმა მოიგეს ბოლო არჩევნები და ეს მარიონეტული ტერიტორია მესამე რაიხის კონტროლის ქვეშაა. ისე, უკვე ორი დივიზია და ოთხი ბრიგადა შვედეთიდან მოხალისედ ჩამოვიდა. თავად ქვეყანაში იმართება მიტინგები და მასობრივი მსვლელობები ომის მოთხოვნით. და ატარებენ ჰიტლერისა და კარლ მეთორმეტეს პორტრეტებს.
  ასე რომ, შვედეთის პირდაპირ ომში შესვლა დროის საკითხია. ესპანეთი და პორტუგალია უკვე ომში არიან, მაგრამ ისინი ჯარებს უფრო სამხრეთით აგზავნიან. ახლა კი ზამთარში საერთოდ ცდილობენ კავკასიონის ქედის მიღმა სადმე ასვლას. ბრაზილიის კორპუსი, როგორც ჩანს, მზად არის ნახტომი გააკეთოს ცენტრალურ აზიაში, სადაც ბასმაჩის მოძრაობა უკვე განახლებული ენერგიით იფეთქებს.
  მაგრამ ეს ყველაფერი დეტალია, ტიხვინში ვლასოვის დივიზიებიც იბრძვიან. ეს ბიჭები ებრძვიან ბოროტებას და ხვდებიან, რომ საშინელი წამება და გარდაუვალი მარყუჟი ელის მათ ტყვეობაში. და რაც შეეხება გერმანელებს? თუმცა, შაქარი არ არის! მათაც გაუჭირდებათ, ციმბირში ბევრი დაიღუპება, მაგრამ მაინც არ ჩამოახრჩობენ განურჩევლად.
  გერდამ, რომელმაც კლიპი შეცვალა და ნაცრისფერ ქურთუკებში გამოწყობილი ჯარისკაცები მოთიშა - რუსებს არ აქვთ საკმარისი შენიღბვის ხალათი ყველასთვის, წარმოიდგინა, რა ელოდათ მათ დაჭერის შემთხვევაში ... და მან გაიღიმა შესაძლო სექსუალურ, მაგარ თავგადასავალზე. . მართალია, მაშინ ციმბირში უარესი იქნება. როგორ ჩნდება ეს ყინვა - ცეცხლსასროლი სითბო კიდევ უკეთესია. აქ, უდაბნოში, ისინი სწრაფად მიეჩვივნენ ცხელ ქვიშას და ფეხშიშველი დარბოდნენ, მაგრამ ასე არ გამოვიდა. ცივში ბიკინში რამდენიმე საათის შემდეგ, მან დაიწყო კანკალი და საჭირო გახდა აბაზანაში გახურება. იქ მათმა ახალგაზრდებმა ელიტარული SS-ის ბატალიონიდან სხეულები ნაძვის ცოცხის დარტყმით გაათბეს. ისე, და არა მხოლოდ, რა თქმა უნდა, ცოცხით - არის შერჩეული სიმპათიური არიელი ბიჭები, რაც გჭირდებათ!
  მათ მთლიანად დაკარგეს ყოფილი სიმორცხვე, ან შესაძლოა, პირიქით, შეიძინეს ქალი მაჩოს სიფხიზლე. მაგრამ ახლა მათ ცოტა უკან უნდა დაიხიონ - საბჭოთა ქვეითი ჯარისკაცები, რომლებიც აავსებდნენ მიდგომებს გვამებით, ძალიან სახიფათოდ მიუახლოვდნენ და დაიწყეს ყუმბარების სროლა.
  საჭირო იყო მანძილის გარღვევა, რათა არ მოხვედრილიყო დაქუცმაცებული სეტყვის ქვეშ.
  მაგდამ მცირე ჭრილობა მიიღო და საპასუხოდ სამ წამში რვა ტყვია ესროლა. საბჭოთა ჯარისკაცები თითქმის გაუტეხლად გაიქცნენ, მხოლოდ ოდნავ ჩახრჩობდნენ და კლიპმა იპოვა თავისი მსხვერპლი. გაუშვა რვა ვაზნა და ქრისტინა. აგრესიულმა წითურმა ეშმაკმა გამოთქვა:
  - მამაცების სიგიჟემდე, სიმღერას ვმღერით!
  მაგრამ საბჭოთა ჯარისკაცებმა, როგორც ჩანს, გადაწყვიტეს დაემტკიცებინათ, რომ ეს არის ცხოვრების სიბრძნე. გერმანული თავდასხმის ტყვიამფრქვევი მთელი ძალით ურტყამს და მისი გასროლები თითქოს იგნორირებულია. მიუხედავად იმისა, რომ ჯარისკაცები დაეცემა, ისინი, ვინც გადარჩნენ, აგრძელებენ სირბილს და ყუმბარებსაც კი ისვრიან თითქმის ყუმბარმტყორცნებიდან, თუმცა ეს შეიძლება ადრეც გაკეთდეს.
  ჯვაროსანი ძალიან ოსტატურად ისვრის დისკებს, ერთით ორ-სამ ჯარისკაცს წყვეტს. შემდეგ ის უტევს თავისი ხმლით, რომელიც ჭრის ტყვიამფრქვევებსა და თოფებს - ასანთის მსგავსად!
  ნინძა ბიჭი ჯერ კიდევ საკმაოდ პატარაა, როგორც ჩანს, თერთმეტი-თორმეტი წლისაა, მაგრამ ისეთი სწრაფია... არც დარტყმის და არც თავის დასაცავად დრო არ აქვთ. ბავშვს დაბადებიდან ზრდიდნენ და ავარჯიშებდნენ, ბავშვს ხმლებს უყრიდნენ, აიძულებდნენ ლენტები ამოეჭრათ, ყინულის ხვრელში ჩაეფლო, სპეციალურად გაწვრთნილი კატები დააყენეს. და კიდევ ბევრი რამ, გენეტიკურად ნიჭიერი ბიჭის ნამდვილ სიკვდილის მანქანად გადაქცევა. დედამისი ოცდამეხუთე თაობის ნინძაა, მამა ძლიერი ციმბირული ჯადოქარი და საბჭოთა, "საბჭოთა" ხელისუფლების იდეოლოგიური მტერი. შესანიშნავმა გენეტიკამ და მაგიით ვარჯიშმა - ბიჭი ნინძებს შორის საუკეთესოდ აქცია. და რა თქმა უნდა, იმპერატორმა ჰიროჰიტომ, რათა გერმანელებს ეჩვენებინა, რომ ისინი არ არიან ყველაზე მაგარი სუპერმენები, მაგრამ იაპონიაში მკაცრი ბიჭები არიან, ბიჭი გაგზავნა გერმანია-საბჭოთა ფრონტზე.
  კარასი კი (კობრი თევზი სამურაების სიამაყეს და სიცოცხლისუნარიანობას განასახიერებს!) ღირსეული მეომარი აღმოჩნდა.
  მაგალითად, შიშველი თითებით, ოდნავ გაწითლებული მრავალსაათიანი მწარე სიცივისგან, ისვრის თმაზე თხელ ფოლადის დისკს. და ერთდროულად ორი ხმლის ხელში, ასე რომ უფრო ადვილი იქნებოდა მტრების სქელი ხაზების მოჭრა. რა საშინელია ეს ტერმინატორი ბავშვი, რომ პირველად საბჭოთა ჯარისკაცები, რომლებიც დაუცველები იყვნენ ხმლების და დისკის დარტყმის ქვეშ, უკან დაიხიეს და განიცდიდნენ ნამდვილ შიშს.
  გოგონებმა, რომლებმაც შეცვალეს კლიპები, დაიწყეს სხივი კიდევ უფრო სწრაფად, უფრო სწორად, არსად.
  ქვეითთა ცხედრები ბორცვებში იყო დაწყობილი. ისინი თითქმის მაშინვე გაიყინნენ სიცივეში და მათზე მეტი ჯარისკაცი ავიდა. ასე ავიდნენ და ზარალს ანგარიშობდნენ. მაგრამ ნინძა ბრძოლაში შევიდა და ისევ თითქოს შიშის ტალღები აფრინდა.
  სასოწარკვეთილი შეტევა თითქმის მთელი დღე მძვინვარებდა. უდიდესი დანაკარგების ფასად, საბჭოთა ჯარებმა დაიკავეს რამდენიმე კვარტალი, რითაც გერმანელებს უბიძგა რამდენიმე ხაზში. მაგრამ არტილერიის სუსტი მხარდაჭერა - გერმანიის ავიაციამ წარსულში დაბომბა სარკინიგზო ლიანდაგები, აკლდა მარაგი და უამრავი მსხვერპლი მოწინავე ქვედანაყოფებს შორის, იძულებული გახდა დროებით შეეჩერებინა ქვეითთა მოძრაობა.
  მიუხედავად ასეთი ტაქტიკის რისკისა, ტანკები ჩააგდეს ბრძოლაში. საჭირო იყო მტრის გატეხვა ტიხვინის მახლობლად, სანამ ფრიცმა, ტექნოლოგიაში თავისი უპირატესობის გამოყენებით, არ განბლოკა ქალაქი.
  და ამ თავდასხმაში საკმაოდ სარისკო გადაწყვეტილება მიიღეს - IS-2 ტანკის გამოყენება. მანქანა, რომელიც სპეციალურად არის შექმნილი, როგორც გარღვევის ტანკი. ვინაიდან მძლავრი იარაღი, სროლის დაბალი სიჩქარისა და ცეცხლის შედარებით დაბალი სიზუსტის გამო, ცუდად არის შესაფერისი სხვა ადამიანების ტანკებთან საბრძოლველად, მას შეუძლია წარმატებით გაანადგუროს შეუიარაღებელი სამიზნეები.
  ასე რომ, მიუხედავად იმისა, რომ ურბანულ პირობებში ტანკები თვითმკვლელები არიან, თქვენ უნდა გაარღვიოთ პოზიციები, თუნდაც შუბლით.
  ოცდათოთხმეტი გადავა პირველი. ვიწრო ტრასაზე შედარებით მსუბუქი და არცთუ დიდი მანქანები დარბოდნენ... სახურავებიდან ყუმბარები და მოლოტოვის კოქტეილები წვიმდა. შემდეგ ბენზინისა და ნაპალმის შენიღბული ავზები აფეთქდა. მაგრამ მძიმე დანაკარგებმა არ შეაჩერა სსრკ-ს ტანკერები. მათ, ასობით მანქანა დაკარგეს, შეიჭრნენ ქალაქის ცენტრში და იქ შევიდნენ დარტყმების ჯიუტად. ეფექტურმა ფაუსტ-პატრონებმაც კი, რომლებმაც ოცდათოთხმეტის სუსტი გვერდითი ჯავშანი გაანადგურეს, საბჭოთა ჯარისკაცი არ შეაშინა.
  სამი სატანკო არმია ერთდროულად ჩააგდეს ბრძოლაში. სტალინმა კი გადაწყვიტა უარი ეთქვა მეორე დარტყმაზე ვორონეჟის მიმართულებით, ტიხვინზე გადამწყვეტი გამარჯვებისა და "რევოლუციის აკვნის" გადასარჩენად. საწვავის მკაცრ ლიმიტზე გაშვების შემთხვევაშიც კი, დღეში რამდენიმე საათით მგზავრობისას კავკასიური ნავთობი იკარგება და ახალი საბადოების განვითარებას დრო და ფული სჭირდება, რომელთა ადამიანური რესურსი საბჭოთა იმპერიას ომის გამო ძალიან აკლია. ორ ფრონტზე.
  მაგრამ ტიხვინი არის ლენინგრადის არტერია და ცხოვრების გზა და რაც მთავარია, ეს არის სიმბოლო იმისა, რომ საბჭოთა ჯარებს შეუძლიათ და შეუძლიათ მრავალრიცხოვანი და კარგად შეიარაღებული ფაშისტების დამარცხება. ასე რომ ფასს ვერ გავუძლებთ...
  IS-2 ტანკი გამოიყურება შთამბეჭდავად - ის ასევე ჰგავს ოცდათოთხმეტის, მხოლოდ კოშკი კიდევ უფრო წინ არის გადაადგილებული. რა თქმა უნდა, ლულა თავისთავად სქელია და გრძელი, არ შეედრება T-34-76-ს, რომელიც ჯერ კიდევ დომინირებს ბრძოლის ველზე. მთელი იანვრის განმავლობაში, T-34-85-ის ტიტანური ძალისხმევა გამოიმუშავებს არაუმეტეს ასი.
  სიმართლე გასაოცარია კოშკის შუბლის მოწყვლადობა - ბრტყელი და არც ისე სქელი ჯავშანტექნიკა.
  ჯვაროსანი, რომელიც პატარა, მაგრამ ძალიან ძლიერ ასაფეთქებელ ყუმბარებს ისვრიდა ტანკებზე, მივარდა გოგოებს და შესთავაზა:
  - ავიღოთ IS-2 და ვისრიალოთ?
  მაგდამ მხარი დაუჭირა აზრს:
  - რა თქმა უნდა, ვისრიალოთ! სალონი გამოგვრჩა.
  გერდამ გააფრთხილა ბიჭი:
  - ამ ტანკს ოთხი ავტომატი აქვს!
  კარასმა გოგოებს თვალი ჩაუკრა და შენიშნა:
  - ასე რომ კარგია. მალე ქვეითი ჯარი ისევ თავს დაესხმება, თქვენ კი მას თიშავთ!
  მაგდამ ნინძა ბიჭს დაუქნია ხელი.
  - იჩქარეთ ტერმინატორი!
  ვარდისფერი ქუსლები კოღოს ფრთებივით ციმციმდა, კარატე ბავშვი უფრო სწრაფად დარბოდა, ვიდრე ოლიმპიური სპრინტის ჩემპიონი. დასაწყისისთვის, მან ჩააგდო პატარა ნაჭერი კვამლის შეკვრით შესაზარ IS-ში. ატყდა რეაქცია, სქელი კვამლი გადმოვიდა. ამავდროულად, შავი გამანადგურებლები სხვადასხვა მიმართულებით გაიფანტნენ, რის გამოც ტყვიამფრქვეველები დაბრმავდნენ.
  რამდენიმე ქვეითი ჯარისკაცის მოკვეთის შემდეგ კარასმა ბალისტიდან გამოშვებული რიყის ქვასავით გაფრინდა და კოშკზე ავიდა. სპეციალური კაუჭით მან ამოიღო ლუქი და უკან გადააგდო მძიმე საფარი. გარდა ამისა, ყველაფერი მარტივია - რამდენიმე საქანელა ორი ხმლით და მძიმე ტანკის ეკიპაჟის ხუთი წევრი მათ თავებში გაიყო. მის კვალდაკვალ გოგოებიც გადახტნენ, რომლებმაც ბეწვის კამუფლაჟი ჩამოაგდეს და ისევ ბიკინიში ჩაიცვა. რა თბილია ავზში მართვის დროს. 520 ცხენის ძალის დიზელის ძრავა კარგად ათბობს ლითონს. დიახ, შიშველი გოგონას ძირები ბევრად უკეთესად გრძნობს მანქანას, ვიდრე სპეციალური ზამთრის ჩექმებით, სინთეტიკური რეზინის ძირებით. გერმანიის მეოთხედმასტერ სამსახურმა გაითვალისწინა მკაცრი ზამთრის გამოცდილება და შექმნა ახალი საბრძოლო მასალა, რომელშიც ფეხები სიცივეში არც ისე ცივია. და ეს ნამდვილად სირცხვილია, ფრიცმა ადგილობრივ მოსახლეობას თექის ჩექმები აიღო და საკუთარ თავზე გადაახვია. ან ბეწვის შარფებში გახვეული.
  კარასმა მაგდას ტუჩებში აკოცა და უთხრა:
  - კარგი, ტანკი შენთვისაა! ვიბრძოლებ იქ, სადაც მკვლელობა უკეთესი ვიცი.
  გერდამ აღტაცებულმა აკოცა ბიჭს მოლიპულ, ელასტიურ ქუსლზე და უთხრა:
  - სასწაული ხარ!
  ქრისტინამ დაამატა:
  - არიელის სტანდარტი!
  - Მე ვიცი! - თქვა ბაბუამ და ნახევრად ღია ლუქიდან ერთი ნახტომით ამოხტა სიცივეში... მერე ხუფი ღრიალით დაეცა... გოგოებს კი საშუალება მიეცათ მტრის იარაღზე ებრძოლათ. და იარაღი მართლაც ძლიერია. მხოლოდ ახლახან გამოჩენილი ლევ-3, ან როგორც მას ასევე უწოდებდნენ "სამეფო ლომს" 128 მმ-იანი ქვემეხით, უფრო ძლიერია. მაგრამ ეს ტანკი ჯერ კიდევ ფრონტზეა ერთ ეგზემპლარად. ის 8 ნოემბრის დღესასწაულზე აჩვენეს დემონებით შეპყრობილ ფიურერს. რა თქმა უნდა, სანამ ის ჯერ არ არის სერიალში. სხვათა შორის, IS-2 გადის, მისი პირველი გაშვება.
  აქამდე საბჭოთა ტანკერებსაც კი არ გაუსვრიათ ერთი გასროლა, აშკარად ირჩევენ სამიზნეს თოფიდან.
  კრისტინამ სარკასტულად შენიშნა და მექანიზმი შეატრიალა:
  - ოჰ, ნაგავი... აქ ავტომატიზაცია არ არის და ყველაფერი ხელით უნდა გაკეთდეს...
  გერდამ, რომელმაც ძაღლი აჩვენა, შენიშნა:
  - და მხედველობა ნაღვლიანია და ხილვადობა უმნიშვნელო. ისინი არ არიან ძალიან კარგად დამიზნებისას.
  მაგდამ, შიშველი ფეხით შეეხო გადაცემათა კოლოფს და მოატრიალა ყუთი, შენიშნა:
  - და მაინც, ოცდათოთხმეტთან შედარებით, გარკვეული პროგრესია. კერძოდ, სიჩქარის გადართვა უფრო ადვილია. სალონი ვიწროა, მაგრამ მეტ-ნაკლებად შეგიძლიათ გადაადგილება. საბრძოლო მასალა მართლაც მცირეა. ოცდარვა რაუნდი...
  გერდამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - შეიძლება საკმარისი იყოს შეზღუდული რაოდენობის ბუნკერებზე სროლისთვის, მაგრამ აშკარად არ არის საკმარისი სრულფასოვანი სატანკო ბრძოლისთვის.
  შარლოტამ ტანკში რაღაც კარგი იპოვა:
  - ოღონდ ტყვიამფრქვევის შეიარაღება ზევითაა! ოთხი ტყვიამფრქვევი შეუძლია უზრუნველყოს კარგი დაცვა. შემდეგ კი ამ "მაუსს" შევხედე - ასეთი მანქანისთვის მასში მხოლოდ ორი "გაფურთხება" არის ...
  ქრისტინამ, აჩქარებს ძრავას, დაადასტურა:
  - Ის არის! არის ეს შეიარაღება ას ოთხმოცი ტონიანი ასეთი მძიმე ტანკისთვის?
  მაგდამ, როგორც პანტერა, რომელმაც კამეჩი მოკლა, იღრიალა:
  - ქათმები იცინიან!
  დიზელის ძრავა ძლიერად აჩქარებს ავზს. ჩანს, რომ IS-2 კვლავ მოძრაობს გზატკეცილის გასწვრივ, მაგრამ გზის გასვლისას, მისი სიმძიმის ცენტრი წინ გადაიწევს. მაგრამ არაფერი, სანამ შეგიძლია დაისვენო და აირჩიო ღირსეული მიზანი...
  მაგდამ ტანკის კოშკი გახსნა, რომ უკეთ დაენახა.
  და აი კიდევ ერთი IS-2, ასეთი ტანკების უფრო მასიურად გამოყენება კარგი იდეაა. მის უკან არის კიდევ სამი IS, მაგრამ ერთი მსუბუქი 85 მმ-იანი ქვემეხით. სხვათა შორის, ყველაზე სახიფათო, ასე რომ შეუძლია მანქანა თავდაყირა აიღოს და უფრო სწრაფად დაარტყას...
  მაგდამ ორი კილომეტრის დისტანციიდან გადაღება გადაწყვიტა. მან უბრძანა მცირე ტონით:
  - ესროლე ზუსტად კოშკის შუბლზე... და... გესმის!
  მანქანა გაჩერდა, ამიტომ სირბილე არ იყო და გერდამ, ოპტიკის უხარისხობაზე წუწუნით, რომელიც ალბათ მოუმზადებელი თინეიჯერების მიერ იყო გაპრიალებული, ლულა მიანიშნა. გოგონები დაეხმარნენ ერთი და ნახევარი ფუნტის წონის ჭურვის ჩატვირთვას. ქერა მეომარმა ლოყა წელზე მიიდო და სხვისი მანქანის შეგრძნება სცადა. მას ხომ აქამდე არასოდეს გაუსროლია 1931 წლის მოდელი ამ ქვემეხიდან. ძლიერი, მაგრამ მოძველებული, წვეტიანი, რიკოშეტისადმი მგრძნობიარე ჭურვით. ზოგადად, იარაღი, რა თქმა უნდა, არ იყო დაგეგმილი ტანკებისთვის. მაგრამ, როგორც ჩანს, 1940 წელს შემუშავებული 107 მმ თოფის ტანკსაწინააღმდეგო მოდიფიკაცია ძალიან არასანდო აღმოჩნდა და უნდა მიტოვებულიყო. და აქ აუცილებელია ცუდი ხილვადობის პირობებში 2000 მეტრის მანძილიდან დარტყმა მიზანში. დიახ, და მტერს გაუჭირდება პასუხის გაცემა და დარტყმა, მაგრამ ...
  გერდამ იარაღს აკოცა, სწრაფად გამოიხედა ლუქიდან, ენით აიღო ერთი მუჭა თოვლი, გადაყლაპა, შიშველი ქუსლები ბერკეტებზე დაადო და ... გაისროლა!
  გასცქეროდა ისე, რომ მაჯებსა და ხბოებს სტკიოდა და კვამლის სუნი ასდიოდა.
  აწმყო გრძელ რკალში გაფრინდა და ... IS-2, რომელიც წინ მიდიოდა, გაჩერდა, დაიწყო მოწევა, შემდეგ კი საბრძოლო მასალის დატვირთვა დაიწყო ...
  მაგდამ სიხარულით უპასუხა:
  - ეს ჩვენ მათ მივეცით! - და ლოგიკურად, საკმაოდ ალოგიკურად დამაბნეველი ცნებები, დასძინა მან. - იარაღს კაცი კი არ ხატავს, კაცის იარაღია!
  გერდამ იღრიალა:
  - გადატვირთეთ!
  გოგოები კი დაიძაბნენ... რა თქმა უნდა, აქ "ვეფხვი" არაა, უნდა ოფლიანობა, მაგრამ ასე უფრო სახალისოა, მითუმეტეს, რომ მდგარი ტანკი სწრაფად გაცივდება. რკინა კარგი გამტარია.
  მეორედ გერდამ უფრო სწრაფად და თავდაჯერებულად გაისროლა. IS-ები აგრძელებდნენ მოძრაობას და, როგორც ჩანს, მათ ჯერ არ გაარკვიეს, საიდან ისროდნენ იარაღი. დიახ, და გაჩერება არ არის რუსულ ჩვეულებაში. ვინაიდან არის ბრძანება ... და მეორე ჭურვი უკვე თავდაჯერებულად ურტყამს მიზანს ...
  გერდა ტუჩებს ილოკავს და ბრძანებს:
  და მესამე აქ...
  დიდი დაგვიანებით, მეოთხე IS-1-მა ცეცხლი გახსნა მოძრაობაში... და უცნაურად მოხვდა, თუმცა მოძრავი მანქანიდან ასეთი მანძილიდან ეს თითქმის შეუძლებელია, მაგრამ გასროლები წყვეტენ ყველაფერს! თუმცა, მანძილი 85 მმ-იანი იარაღისთვის ძალიან დიდია, შეღწევადობის ლიმიტს სცილდება. მაგრამ კოშკში დიდი ხმაური გაისმა და შუბლის ჯავშანი ჩავარდა. გერდამ საპასუხოდ გაუგზავნა მეოთხე "წერილი-პაკეტი", რომელიც იწონიდა ფუნტ-ნახევარს... IS-1 ტანკის შუბლი გაიყო და ნარინჯისფერი ენები მაღლა აიწია ცაში.
  გოგოები ლამაზად იბრძვიან... ამ დღეს გაუმართლათ. მაგრამ საბჭოთა არმიის შესაძლებლობები არ არის შესაბამისი.
  ფრიცის მთელი ძალისხმევის მიუხედავად, 13 იანვარს, კოლოსალური დანაკარგების უდიდესი ძალისხმევის ფასად, ტიხვინი აიღეს ... ცალკეული გერმანული ქვედანაყოფები ცდილობდნენ გარს შემოსულიყვნენ, მათკენ ურტყამდნენ დერეფანს - ექვსი გერმანული დივიზია. ერთდროულად შერჩეული ლევის ტანკებით, რომლებიც ცდილობდნენ გმირული თავდაცვის გადარჩენას.
  ბიჭმა ნინძამ და ოთხმა გოგონამ გზა ცალ-ცალკე აიღეს სამი მუშკეტერის სტილში. კერძოდ, სადაც შეუძლებელი იყო წყნარად გადაადგილება ჩხუბით და გვამებზე. ბუნებრივია, IS-2 უნდა მიტოვებულიყო, მაგრამ გზაში მათ ასევე მოულოდნელად წააწყდნენ იშვიათ T-34-85 ტანკს, მანქანას, რომელმაც უნდა შეცვალოს მოძველებული და არასაკმარისად ძლიერი T-34-76 იარაღი შეღწევადობის თვალსაზრისით. .
  მანქანას ჰქონდა მსგავსი კორპუსი და სავალი ნაწილი, მაგრამ უფრო დიდი კოშკი გრძელლულიანი და სქელი იარაღით. იარაღი ოდნავ ჩამოუვარდებოდა პანტერას შეღწევადობის ძალას, როგორც ქვედა მჭიდის სიჩქარის, ასევე საბრძოლო მასალის ხარისხის გამო. მაგრამ მაინც განსხვავება არ ჩანდა აბსოლუტური, როგორც 76 - გრაფიკული ქაღალდი.
  ჩვეულებრივი "ვეფხვისთვის" ეს უკვე საშიშია, "ლომისთვის" ჯერ არ არის - ასე რომ 100 - მილიმეტრია დახრილი. მიუხედავად იმისა, რომ გარკვეული კუთხით იყო შანსი. ან ქვედა ნაწილში კორპუსის, არამედ მუხლუხო მცველები.
  ტანკი აიღეს და გაასუფთავეს ეკიპაჟისგან. რა თქმა უნდა, შიგ სისხლი იყო შესხურებული. თავად მანქანა არის სრულიად ახალი, მაგრამ საბრძოლო მასალის დატვირთვა საკმაოდ მოკრძალებულია - მხოლოდ 35 ჭურვი. სალონი არ არის ძალიან ფართო, მაგრამ უკეთესია, ვიდრე ძველი ოცდათოთხმეტი.
  გერდამ აღნიშნა:
  - და აი, მეთაურის კოშკი. ეს ნიშნავს, რომ ჩვენ გვყავს ძლიერი კონკურენტი. ახლა რუსები ასე ბრმა არ იქნებიან.
  მაგდამ ბოროტად გაიღიმა და შენიშნა:
  - და რუსები უკვე კარგად ისროდნენ, თუმცა უარესი ხილვადობით. გარდა ამისა, კოშკი უფრო დიდი და ადვილი დასარტყმელი გახდა!
  ამაზე გერდას ხმამაღლა გაეცინა.
  - Კარგი, დიახ! ეს არის ჩვენი ტანკერების ყველაზე დიდი პრობლემა და, ალბათ, ამ ტანკის გვირგვინის ღირსება! სცადე, დაარტყი!
  შარლოტა მღეროდა:
  - ერთი, ორი, ხუთი! "ვეფხვი" სასროლად გამოვიდა!
  ქრისტინამ აიღო:
  - T-4-თან შესახვედრად ფეხები უფრო ფართოა ვიდრე ხელები!
  ასე რომ, ისინი შევარდნენ ტანკზე, რომელიც უფრო ადვილად მოძრაობდა, ვიდრე ისლამური სახელმწიფო... გერდას გაახსენდა, როგორ ურტყამდნენ საბჭოთა ქვეითებს ოთხი ტყვიამფრქვევით. ისინი წესიერად თიბავდნენ და რუსებმა ვერც კი იცოდნენ, სად დაეცა მათზე ასეთი თავდასხმა. მაგრამ მეორეს მხრივ, როცა დაიძრნენ, შეტევაზე წავიდნენ, ყუმბარებს ისროდნენ... რამდენიმე ცალი, მიუხედავად ღირსეული მანძილისა, კოშკზე აფეთქდა. რა თქმა უნდა, 100 და 90 მილიმეტრიანი IS-ის ჯავშნისთვის ეს სპილოს გრანულს ჰგავს, მაგრამ უსიამოვნოდ ზუზუნებს. დიახ, და ქიაყელები შეიძლება გაჭრა.
  ამიტომ, მომიწია ძრავის ამუშავება და უკან დახევა. შემდეგ კი საბრძოლო მასალა ამოიწურა. მათ ასზე მეტი წითელი ჯარისკაცი დათესეს.
  გერდას საბჭოთა ხალხში სიკვდილის ასეთი ზიზღი მოჰყვა. არაბებს, ჰარემებისა და მარგალიტის სასახლეების დაპირებით, ასეთი თავდადება არ ჰქონდათ. მაგრამ ესენი არიან ათეისტები - ადამიანები, რომლებსაც არ სჯერათ შემდგომი ცხოვრებისა და ედემის ბაღების შესახებ ზღაპრების. და რა უბიძგებს მათ ასე ჯიუტად იბრძოლონ, როცა ომის შედეგი უკვე წინასწარი დასკვნაა და ეს სხვა არაფერია თუ არა განწირულთა რისხვა?
  ამის გაგება და გაგება წარმოუდგენლად რთულია.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, ბევრია რუსი მოღალატეთა შორის. "განმათავისუფლებელი არმია" ვლასოვმა ექვსი თვის განმავლობაში ჩამოაყალიბა ექვსი დივიზია და ცხრა ცალკეული ბრიგადა. თუმცა, რა თქმა უნდა, გასაგებია, რომ ვერმახტის ჯარისკაცი იყო უფრო ადვილია, ვიდრე თხუთმეტი ან თექვსმეტი საათის მუშაობა მანქანაზე ბევრად უარესი შედუღებისთვის, მაგრამ მაინც... რატომღაც, ყოფილი სამხედრო ტყვეების გერმანული დივიზიები არ ჩანს ფრონტები...
  მართალია, სხვათა შორის, ტყვეობაში რამდენიმე გერმანელია, მაგრამ საბჭოთა... ეს უკვე ექვს მილიონ ნახევარზე მეტია. შესაძლოა არც ისე ბევრი ვლასოვიტი, თუმცა ბევრი პატიმარი დაარბია ეროვნულ დივიზიებსა და ლეგიონებში, რომლებსაც აკონტროლებდნენ SS. გარდა ამისა, რუსების ნაწილი დიდებულებისა და მონარქისტების ფორმირებაში გაგზავნეს.
  მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, მათ მოახერხეს ტიხვინის აღება ამ გზით, მიუხედავად ამინდის გაუმჯობესებისა და მასიური დაბომბვისა. მიუხედავად იმისა, რომ სოლიდური ფასი გადაიხადეს.
  გერდამ ბრძანება მიიღო და სანთებელას ოცდათოთხმეტი ესროლა. თოფის სროლის სიჩქარე უფრო მაღალია, ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ თავი უფრო თავდაჯერებულად იგრძნოთ. ერთხელ, შემდეგ მეორე და ბოლოს მესამე ტანკი ნაგავსაყრელამდე ...
  ამიტომ უფრო ფრთხილად უნდა იყოთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მათ აქ მანქანასთან დაჯახებენ, მხოლოდ კოშკის შუბლის ჯავშანი გახდა უფრო ძლიერი და სქელი და ამიტომ თითქმის იგივე ფორმატია. სხეული განსაკუთრებით დაუცველია. და რუსულ ტანკერებს შორის არიან ხელოსნები. თუმცა, ისეთი იშვიათი ტანკისთვის, როგორიც არის IS-2 ან IS-1, სუსტი არ იქნება ციხეში. და ჩვეულებრივი ფორმატის ოცდათოთხმეტი შეიძლება იყოს უბრალო მებრძოლებთან. მეთაურის კოშკის ნაპრალიდან ცხენების ბუჩქებს ჰგვანან, მჭიდროდ. რაღაცნაირად მოუხერხებელია ასეთ ლამაზმანებზე გამიზნული კადრი.
  კრუშიანი ამჯერად კოშკში გოგონებთან ერთად გამოვიდა მათ მეგზურად და გოგოებს ქვაბში ვერ ტოვებს. მართალია, მაგდამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - ჩვენ შეგვიძლია მაინც გავიდეთ, სროლის და პროვოცირების გარეშე...
  კრუშიანმა, ბავშვურად ატრიალებდა მუწუკს და ღრიალებდა:
  - არა - არა სროლა, საინტერესო არ იქნება!
  მაგდამ მაინც გააფრთხილა გოგოები:
  - გახსენით ცეცხლი მოკვლაზე მხოლოდ მაშინ, როცა სამი-ოთხი მანქანაზე მეტი არ არის. ეს ახალი ტანკი ხელუხლებლად უნდა დავაბრუნოთ ჩვენს ქვედანაყოფებში.
  გერდა დათანხმდა.
  - ჯერჯერობით ეს სიახლე თასებს შორის არ არის, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის მაინც გამოგვადგება.
  ვეფხვის გოგოებმა ნადირობა ზომიერი ენთუზიაზმით განაგრძეს. მათ არც ისე კარგად გააკეთეს, მაგრამ მათ აქტივებს დაამატეს კიდევ შვიდი ტანკი და ხუთი სატვირთო მანქანა. ერთხელ მანქანის გარეთ მომიწია ბრძოლა, რომ საწვავი ამეღო საწვავს.
  მოკლედ, ქვაბიდან ოთხი ბოროტი პრანკერი გადმოვიდა და მათი არტილერიის ცეცხლიდან კინაღამ დაიღუპნენ. გადაარჩინეს მხოლოდ დროშის აღმართვა სვასტიკა-ობობასთან ერთად.
  ახლა თხრილს კვეთენ და კიდევ არის რამდენიმე თაიგული ქაღალდის ყვავილებით, რომლებიც ჰეროინი მეომრებს გადასცემენ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ, რომელიც დაიღალა ამ დამცინავი ფილმის ყურებით, დაიყვირა:
  რატომ მაჩვენებ ყველა დაწყევლილ ბიწებს! რამდენად შეგიძლიათ უყუროთ რუსი ხალხის მკვლელობას!
  . თავი #16
  ომი არის ის, რამაც ჯეინს და მის გუნდს მისცა შანსი, ეპოვათ თავი ცხოვრებაში. ამიტომ, გოგონებმა ხალისით მიიღეს მონაწილეობა აღმოსავლეთისკენ მიმავალ კამპანიაში. Და რატომაც არა? ეს არის ფული და დიდება.
  საბჭოთა სატანკო არსენალი დიდად არ შეცვლილა. მთავარი ტანკი კვლავ T-34-85ა. შასი და კორპუსის ჯავშანი დარჩა ორმოცდამეათე წლიდან. იგივე ხუთასი ცხენის ძალის დიზელის ძრავა, იგივე 45 მილიმეტრიანი დახრილი შუბლის ჯავშანი. კორპუსის გვერდების სუსტი დაცვა, დაუცველია გერმანელი ფაუსტ-პატრონების მიმართ.
  დამონტაჟდა მხოლოდ უფრო დიდი კოშკი, 90 მმ ფრონტალური ჯავშნით და 85 მმ იარაღით. ტანკი, რა თქმა უნდა, მოძველებულია და სულაც არ არის საშიში გერმანელებისთვის!
  გოგონები მართავენ გერინგ-5 ავტომობილს, მოგვიანებით მოდიფიკაციაში. გვერდითი ჯავშანი გაიზარდა 178 მილიმეტრამდე, ხოლო შუბლის ჯავშანი 250-მდე დახრილია. თავად ტანკი აღჭურვილია გაზის ტურბინის ძრავით და ბრიტანელებს საათში 60 კილომეტრამდე აჩქარებს.
  ჯეინმა ჰკითხა მსროლელს გრინგეტას:
  - კარგად ხედავ?
  გლეხმა მეომარმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - აქ ხილვადობა შესანიშნავია! ყველაფერს ვხედავ!
  მალანიამ ჩაიცინა და ყეფა:
  - რუსებს დავამარცხებთ!
  მატილდამ თავდაჯერებულად დაადასტურა:
  - დიახ, ვიქნებით!
  "გოერინგი" -5 მოხვევა, თოფი ჭურავს აფურთხებს. საბჭოთა კავშირიდან ოცდათოთხმეტი არღვევს კოშკს. გოგონები სიამოვნებისგან ყვირის. ისინი ნამდვილად ფიქრობენ, რომ ეს ყველაფერი მშვენიერია. და ის, რომ საბჭოთა ტანკერები კვდებიან, სასიამოვნოა.
  ჯეინმა ტკბილი ხმით ჩაიკივლა:
  - ჩვენ ყველას ფერფლად წავშლით... და მოსკოვი ჩვენს ქვეშ იქნება!
  თუმცა, დანაღმულ ველებზე წასვლის შემდეგ, გერმანული ტანკი უნდა შეჩერებულიყო. რუსები ძალიან მჭიდროდ იყვნენ დამაგრებული. და ბევრი ტანკსაწინააღმდეგო ზღარბი. არტილერია ახორციელებს აქტიურ დაბომბვას.
  გრინგეტა, გაღიზიანებული, ამბობს:
  - ასე თურმე... მყარ ბლოკს წავაწყდით!
  ჯეინი გამოჩენილი თავდაჯერებულობით პასუხობს:
  - არა, დილამდე არ ხდება... ოპერა გავტეხოთ!
  გერმანული საბრძოლო მანქანა გარკვეულწილად გაჩერდა. ცაში რეაქტიული თავდასხმის თვითმფრინავი გამოჩნდა და ტელეტანკები გამოიყენეს. როგორც ჩანს, ისინი ცდილობდნენ დანაღმული ველების განადგურებას.
  კონტროლირებადი მანქანები ასაფეთქებელი ნივთიერებებით რადიოთი. ასევე გამოყენებული იყო მობილური გაზის გამშვები მოწყობილობები. მათ სიტყვასიტყვით დაბომბეს წითელი არმიის პოზიციები ცეცხლითა და ცეცხლით.
  გრინგეტამ უკმაყოფილოდ აღნიშნა:
  - ომში სულ უფრო მეტი სიბინძურეა და სულ უფრო ნაკლები ვაჟკაცობა!
  ჯეინი იძულებული გახდა დათანხმებულიყო ამას:
  - სელიავი! ვაი, რატომღაც ვკარგავთ!
  გრინგეტამ შეასწორა მეთაური:
  - უფრო სწორად, ჩვენ კი არა, ჩვენი ოპონენტები! ახლა არაფერი, გამოვიდეთ ჩიხიდან და იქნება ჩხუბი...
  გერმანულმა ტანკმა გაისროლა, თუმცა რეალურად არაფერი ჩანდა. ჯეინმა შიშველი ფეხები ერთმანეთს შეახო და მღეროდა:
  -ცუდს არ ვფიქრობთ - აუცილებლად დავიკარგებით! არის გამოსავალი ლაბირინთიდან, ნებისმიერი ჩიხიდან!
  გრინგეტამ ღიმილით ჩაიცინა:
  - ვინ მხიარულია, იცინის...
  ვისაც სურს - ის მიაღწევს ...
  ვინც ეძებს ყოველთვის იპოვის!
  მალანიამ, მელოდიური და კბილებით ცქრიალა, დაამატა:
  - ვინც შეჩვეულია გამარჯვებისთვის ბრძოლას, ჩვენთან ერთად იმღეროს!
  ჭავლი რამდენიმე საათს გაგრძელდა და შემდეგ გერმანული ტანკები მაინც გადავიდნენ. მათ დახვდათ საბჭოთა არტილერია და სხვადასხვა კალიბრის ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი. თუმცა იგრძნობოდა, რომ შეღწევის ძალა აშკარად არ არის საკმარისი. გერმანელები წინ მიიწევდნენ... მხოლოდ მაშინ, როცა 203 მილიმეტრიანმა ქვემეხებმა სროლა დაიწყეს, ნაცისტებისგან პირველი ავარიული მანქანები გამოჩნდნენ.
  ჯეინმა გაურკვევლად ჩასჩურჩულა:
  - უფალო... ამ თასმა გამიარე!
  გრინგეტამ დარწმუნებით თქვა:
  - ორი სიკვდილი არ შეიძლება მოხდეს, ერთის თავიდან აცილება არ შეიძლება! ასე რომ, ჩვენ, თუ რამეა, ვიცხოვრებთ შემდეგ სამყაროში!
  მალანიამ ჩურჩულით იკითხა:
  როგორია ეს შუქი?
  გრინგეტა არც ისე თავდაჯერებულად ლაპარაკობდა:
  -მგონი ჩვენზე უკეთესია!
  მალანიამ საპასუხოდ ჩაიჩურჩულა:
  -ღმერთმა ქნას ბრმებმა თვალები გაახილონ და ზურგი გაუსწორონ კეკლუცებს!
  მართლაც, ჯეინს აინტერესებდა რა შეიძლება იყოს ეს შუქი. შესაძლოა ეს სამყარო კიდევ უფრო ირაციონალური და ნაკლებად უსაფრთხოა. ჯეინმა წელზე მოხვია, თეძოები გადაიწია და ჭიკჭიკით ჩაიკრა:
  - ეს ძალიან საინტერესო ვარიანტია - მოკვდე და შემდეგ სამყაროში აღმოჩნდე! რა გველოდება იქ? შევხვდებით იქ მათ, ვინც ჩვენთვის ძვირფასი იყო დედამიწაზე, თუ მოგვიწევს ახალი მეგობრების შეძენა?
  გრინგეტამ შიშველი ფეხით გადააძრო ძაღლი და ჩაისისინა:
  - იქნება ახალი საუკუნეები, იქნება თაობათა ცვლა... მაგრამ სახელი ლენინი არასოდეს დაივიწყებს არავის!
  და სიცილი აუტყდა, მისი ოდნავ გიჟური სიცილი. ის მეომარი-გლეხი იყო, რომელიც შიშველ, მოხდენილ ფეხებს აქტიურად უჭერდა თითებს და თითებს უთამაშებდა.
  აქ მე დავიჭირე IS-3 მასშტაბით ... სიმართლისგან შორს. ყველა არ დაარტყამს და თუ ეს მოხდება, მაშინ ჭურვი, რომელიც ეჯახება პიკის ყუნწს, შეუძლია რიკოშეტირება. მაგრამ გოგონამ იცოდა რასაც აკეთებდა. მან გაისროლა და დრტვინვა:
  - ნისლების სანაპირო, სატყუარას ვანადგურებთ!
  მატილდამ დამატებით იმღერა:
  - და ეს "აღდამ", ქალბატონებს დავლიოთ! სუპერ ქალბატონო!
  გრინგეტას დარტყმა ზუსტი იყო. ჭურვი მოხვდა კოშკის შუბლის ჯავშნის ქვედა ნაწილს, სწორედ უფსკრულიდან. და მან დამანგრეველი გავლენა მოახდინა რიკოშეტში შესვლის გარეშე. ეს არის სიტუაცია, რომელიც შეიქმნა. უფრო ზუსტად, ხუთი საბჭოთა ტანკერი თითქმის მაშინვე დაიღუპა. ინგლისელებმა კი თავიანთ დანაშაულთა სიას დაამატეს.
  მალანიამ იღრიალა, როცა მისი ავტომატები ააფეთქეს. რამდენიმე ბიჭს ჯარისკაცს სურდა ჰიტლერის ტანუსამდე ასვლა.
  - ოღონდ პასარაან, არ მიხვიდე ბიჭო! - დაიყვირა ლამაზმა გოგონამ და ავტომატის აფეთქებები დაასხა, მამაც პიონერებო.
  ჯეინმა ჭიკჭიკით ჩაილაპარაკა და შიშველი ქუსლი ჯავშანს ურტყამდა.
  - ოჰ, ბიჭებო, ბიჭებო, ბიჭებო... თქვენ უცებ გახდი წინააღმდეგი! ამ დაწყევლილი მიწისთვის ჩანს, ზედმეტად კეთილშობილი ხარ!
  და გოგონას, ბატონის ასულს, შეებრალა ეს ფეხშიშველი, გახეხილი, დაუნდობელი ტყვიებით გაჟღენთილი ბიჭები. რა სევდიანი და რთულია ეს ყველაფერი.
  გრინგეტამ ისევ გაისროლა, სუ-100 თვითმავალი იარაღს უღრიალა და აჩუქა:
  - და ბალახი ბოთლების ჩასაბარებლად გაიქცევა!
  მალანიამ ტუჩები ალისფერი ენით მოილოკა და კოკა-კოლას პლასტმასის ბოთლიდან მოსვა და თქვა:
  - Რათქმაუნდა არა! მომეცი ღვინო და ერთი კოლოფი სიგარეტი!
  მატილდამ, ფრთხილად მიიყვანა ტანკი წინ, ჩაისისინა:
  - სიგარეტი შხამია...
  ჯეინმა რიტმი აიღო და განაგრძო:
  - ასეა, ამბობს ხალხი!
  გრინგეტა პასუხად, დახვრიტეს და ჩურჩულებს:
  ნიკოტინზე უარესი არ არსებობს!
  მალანიამ ჩაიცინა და იღრიალა:
  - სიგარეტის კოლოფი ღუმელში!
  მატილდამ საპასუხოდ დაამატა და მკერდის ალისფერი ძუძუს ასწია:
  დიახ, ხალხი ამბობს ...
  ჯეინმა ღიმილით დაასრულა, ენა გამოუყო.
  -მაგრამ მე ვეწევი....
  მალანიამ აფორიაქებით დაასრულა.
  - და ძალიან მიხარია!
  გოგოებმა იცინეს, აჩვენეს გრძელი, ალუბლისფერი ენები. ჯეინმა ღიმილით შენიშნა:
  - სიგარეტი ყველაზე პროდუქტიული მკვლელია, განსაკუთრებით მომხმარებლის წინააღმდეგ!
  მალანიამ დაამატა:
  - სიგარეტი ჩუმ თოფს ჰგავს, მაგრამ მომაკვდინებელი მოყვარულის ხელში!
  გრინგეტამ ქვემეხი ესროლა და ღიმილით შენიშნა:
  - სიგარეტი ყველაზე საიმედო სნაიპერია, ყოველთვის კლავს!
  მატილდამ ოდნავ შეანელა ტანკი ბორცვზე, გაჩუმდა:
  - სიგარეტს მწარე გემო აქვს, მაგრამ ტკბილეულზე მეტად იზიდავს!
  ჯეინმა ღრმად ჩაისუნთქა და წაიჩურჩულა:
  - სიგარეტი ცუდ გოგოს ჰგავს, მხოლოდ მასთან განშორება გაცილებით მტკივნეულია!
  გრინგეტამ ჩაიცინა, გაისროლა და იღრიალა:
  - სიგარეტი, ყუმბარისგან განსხვავებით, სროლისას სიცოცხლეს ახანგრძლივებს!
  გოგოები გაჩუმდნენ. მათი ტანკი ისევ გაჩერდა, თხრილში დასრულდა. უნდა გამოვსულიყავი. მეომრები ცოტა ნერვიულობდნენ. საბჭოთა თავდაცვა ძალიან ძლიერია.
  ჯეინმა ფილოსოფიურად შენიშნა:
  - ომში მიზნისკენ უმოკლესი გზა შემოვლითი გზაა, წმინდა სიმართლე კი ბოროტი მოტყუებაა!
  გრინგეტამ, რომელმაც საბჭოთა ქვემეხი კარგად დამიზნებული გასროლით გაანადგურა, შენიშნა:
  - შემოვლითი მანევრით, დიდი ალბათობით, მიზნისკენ მიმავალ გზას წყვეტთ!
  მალანიამ გაისროლა ავტომატიდან და აყვირდა:
  - ცხოვრება წითელია, მაგრამ ფოთლები ალისფერი სისხლით!
  მატილდამ თავისებური დასკვნა შეაჯამა:
  - ომში სიცოცხლე ფასს კარგავს, მაგრამ აზრს იძენს!
  გოგოებმა ომი განაგრძეს. ისინი ისროდნენ და ამავდროულად აფორიზმები შეადგინეს.
  ჯეინმა შიშველი ფეხით გაისროლა და დაეცა:
  - ომი სიძესავითაა, ღალატისთვის ხარბი, მაგრამ არ უშვებს ბაგას!
  გრინგეტამ გაისროლა და ჭკვიანურად თქვა:
  - ომი ვნებიანი ქალია მამაკაცის სხეულების შთანთქმაში!
  მალანიამ საპასუხოდ ჩაისისინა:
  - ომი, ისევე როგორც სიყვარული, ყველა ასაკს ემორჩილება, მაგრამ გატარება სასიამოვნო არ არის!
  მატილდამ მიზანშეწონილად მიიჩნია დაემატებინა:
  - ომი, როგორც კურტიზანი, ძვირია, ცვალებადი, მაგრამ ყოველთვის ტოვებს თავის გმირულ მოგონებას!
  ჯეინმა შემობრუნდა ძაღლი თავისი მოხდენილი, შიშველი თითებით და დაიყვირა:
  - ომი სიზმარს არ ჰგავს, ძლიერი ემოციების გარეშე არ შეიძლება!
  გრინგეტამ ღიმილით გაისროლა და უპასუხა:
  - სამყარო მოსაწყენი და დასასვენებელია, ომი საინტერესო და ამაღელვებელია!
  მატილდამ, რომელიც სიამოვნებით სვამდა კოკას, განაგრძო:
  - ომი სისხლი და ოფლია, ანაყოფიერებს ყლორტებს, რომლებიც ვაჟკაცობას შობენ!
  მალანიამ გაიცინა და შენიშნა:
  - რაც არ უნდა საინტერესო იყოს ომის პროცესი, ყველას უნდა დასრულება!
  ჯეინმა შიშველი ფეხის თითები ისევ იარაღის საფარს გადაუსვა და იმღერა:
  - ომი წიგნი არ არის, ვერც დახურავ, ვერც ბალიშის ქვეშ დამალე, მხოლოდ არეულობა შეგიძლია!
  გრინგეტა აჟიტირებულად ჭიკჭიკებდა:
  - ომი რელიგიაა: ის მოითხოვს ფანატიზმს, დისციპლინას, უდავო მორჩილებას, მაგრამ მისი ღმერთები ყოველთვის მოკვდავები არიან!
  მალანიამ რბილად ჩაიცინა და შენიშნა:
  - ომში, როგორც კაზინოში, რისკი დიდია, მოგება კი - მოკლე!
  მატილდამ გაიცინა და ყეფა:
  - ჯარისკაცი მოკვდავია, დიდება დავიწყებულია, ტროფები იწურება და მხოლოდ ახალი ხოცვა-ჟლეტის დაწყების მიზეზებია შეუქცევადი!
  ჯეინმა დახვეწილად ისაუბრა:
  - მკვლელს ვეზიზღებით, ფრონტზე ჯარისკაცი რომ არ არის, ქურდს თუ ორმაგად მარაუდია ბრძოლის ველზე!
  გრინგეტამ ისევ ლურსმანი მიაჭედა და ჩაიჩურჩულა:
  - ჯარისკაცი არის რაინდი, რომლის ჯავშანს აქვს გამბედაობა და პატივი! გენერალი ბარონი, რომელსაც აქვს გვირგვინი: წინდახედულობა და გონიერება!
  მალანიამ ღიმილით თქვა:
  - ჯარისკაცი ამაყად ჟღერს, რიგითი - პეჟორატიულად!
  მატილდამ გონივრულად უპასუხა:
  - შეტევაში პირველი, შეიძლება მოკვდეს, მაგრამ უკანასკნელი მეხსიერებაში არ დარჩეს!
  ჯეინმა სუნთქვაშეკრულმა დაიყვირა:
  - თასების დივიზიონში პირველობა ჯობია შეტევაში!
  გრინგეტამ ღიმილით დაამატა:
  - ომი ქალს ჰგავს, მხოლოდ კაცებს აფუჭებს!
  მალანიამ ღირსეულად უპასუხა:
  - ქალი, ომისგან განსხვავებით, არ ჩქარობს მამაკაცის დასაძინებლად!
  მატილდამ სიცილით თქვა:
  - ომი, ქალისგან განსხვავებით, არასოდეს კმაყოფილდება დანიშნულ მამაკაცთა რაოდენობით!
  ჯეინმა ისევ მოაბრუნა ბერკეტი შიშველი თითებით და თქვა:
  -ომი ყველაზე დაუოკებელი ქალია, მას ყოველთვის ცოტა კაცი ჰყავს და ქალზე უარს არ იტყვის!
  გრინგეტამ მიზანშეწონილად მიიჩნია ამ მახვილგონივრული აფორიზმის რეპროდუცირება:
  - ქალებს არ უყვართ ჩხუბი, მაგრამ მამაკაცის დაწოლის სურვილი ტყვიას დიდად არ ჩამოუვარდება!
  მალანიამ კობრავით ჩაისისინა და ვარდისფერი ენა ამოუშვა:
  -დააწექი კაცი, იქნებ პატარა ტყვია, გაახარე, ქალს დიდი გული!
  მატილდამ სარდონიული ღიმილით დაამატა:
  - დიდი გული, ხშირად იწვევს პატარა ინტერესებს!
  გოგონებმა დაასრულეს მახვილგონივრული შენიშვნების გაცვლა და დაიწყეს ფოკუსირება ბრძოლის ველზე. ცაში დაფრინავდნენ TA-311 თავდასხმის თვითმფრინავები, რომლებიც საბჭოთა ჯარების პოზიციებს ისროდნენ. თუმცა ნელ-ნელა, მესამე რაიხის კოალიცია წინ მიიწევდა. და მას ჰქონდა დრო, რომ ეჭამა ცოტა, გადაყლაპა ცხედრები.
  მოწყენილმა გოგონებმა კვლავ დაიწყეს ხუმრობა აფორიზმებით:
  ჯეინმა დაიყვირა:
  - ომს ქალის სახე არ აქვს, მაგრამ კაცებს უფრო უცებ სისხლს უსვამს, ვიდრე ცოლს!
  გრინგეტამ გაისროლა და ჩაიჩურჩულა:
  - ომს სიხარული არ მოაქვს, მაგრამ აგრესიულ ინსტინქტებს აკმაყოფილებს!
  მალანიამ საპასუხოდ უსტვენდა:
  - ომში სიხარული, მტერთა ცხედრები მხოლოდ ფასში!
  მატილდამ, ტრეკების გადახვევისას დაამატა:
  - ომი მინდვრის ხვნაა: გვამებით არის განაყოფიერებული, სისხლი ირწყვება, მაგრამ გამარჯვებით ამოდის!
  ჯეინმა გაისროლა და უკან დაიხია.
  - გამარჯვება გვამებზე და სისხლზეა გაზრდილი, სუსტთან კი ნაყოფს იძლევა!
  გრინგეტამ გაისროლა, ოცდათოთხმეტი შუშის ქვასავით დაამტვრია და ჩაიჩურჩულა:
  - ომი კანიბალის ყვავილს ჰგავს, კაშკაშა, ხორცისმჭამელი და ცუდი სუნით!
  მალანიამ პედალი შიშველი ფეხით მოიწმინდა და დაიყვირა:
  - ომი პროგრესის დედაა და სიზარმაცის დედინაცვალი!
  მატილდა აიღებს და როგორ იღრინდება:
  - ომში კი ჯარისკაცის სიცოცხლე ფასში კი არა, გენერლებისა და საერთოდ დანაკლისია!
  ჯეინმა მკერდზე ხელი გადაუსვა და აჩუქა:
  - თუ გინდა მშვიდობა - გააჩინე შიში, თუ გინდა ომი - გამოიწვიე სიცილი!
  გრინგეტამ აიღო და გაისროლა, იარაღი შიშველი ფეხით გაუშვა და მღეროდა:
  - სიცილი არ არის ცოდვა, თუ სამხედრო საქმეში სასაცილო არ ხარ!
  მალანიამ გაიცინა და წარმატებით იღრიალა:
  - ომი ცირკს ჰგავს, მხოლოდ გამარჯვებულს აქვს ბოლო სიცილი!
  მატილდა ხელმძღვანელობდა ტანკს, გაანადგურა რამდენიმე პიონერი, დაიყვირა:
  - ომში, როგორც ცირკში, მხოლოდ ხალიჩიანი, სერიოზული მკვლელი!
  გოგოები ისევ დუმდნენ. მათ დაიღალეს მახვილი. ზოგადად, ომი არც თუ ისე ლამაზია.
  ჯეინმა გაღიზიანებულმა გაიფიქრა: ბრიტანეთმა გერმანელებს დაუთმო. თუმცა რამდენი მიწა დაიპყრო ბრიტანელებმა. და რამდენია ეს გერმანია! ბრიტანეთი გახდა კოლოსალური იმპერია. მაგრამ მან ვერ შეძლო თავისი კოლონიების მონელება. მესამე რაიხმა აჯობა კუთხის ძალას და მეთაურებიც კი ბევრად ძლიერები და ქმედუნარიანები აღმოჩნდნენ.
  და როდესაც ნაცისტები მოვიდნენ ლონდონში, ისტორია დასრულდა ინგლისისთვის. გაჩნდა ახალი იმპერია, უპრეცედენტო ძალაუფლებით. რომელთა ჯარები ემსახურებიან ბევრ ხალხს და ქვეყანას. და რა შეგვიძლია ვთქვათ: მესამე რაიხმა, ფრთები გაშალა, დაახრჩო ბრიტანეთი.
  მაგრამ მეორმოცე წელს, საფრანგეთის დაპყრობის შემდეგ, ჰიტლერმა გულუხვად შესთავაზა მშვიდობა ჩერჩილს. და საჭირო იყო მისი მიღება: საღი აზრი ვარაუდობდა, რომ ბრიტანეთს ომისგან ვერაფერი მოიპოვებდა, თუნდაც თეორიულად, მაგრამ დაკარგავდა მას. ჰიტლერმა ნახევარი ძალით იბრძოდა ინგლისთან საჰაერო ბრძოლაში. დიდი დაგვიანებით მან ჯარები აფრიკაში გადაიყვანა. წავიდა საბჭოთა კავშირში. მაგრამ ამ ყველაფერმა მხოლოდ დააგვიანა კატასტროფა.
  გერმანელებმა, ოკუპირებული ტერიტორიების გამოყენებით, იპოვეს ძალა ორ ფრონტზე საბრძოლველად, იაპონიამ დამაჯერებლად დაამარცხა ამერიკელები. შემდეგ კი სტალინმა უღალატა, ზავი დადო. ბრიტანეთი მუხლებზე დაეცა და მესამე რაიხის ნაწილი გახდა.
  ბევრმა გამარჯვებამ ვერმახტს უძლეველობის დიდება მოუტანა. ჯეინი და მისი მეგობრები ნებით წავიდნენ ნაცისტურ ჯარში - ბედნიერებისა და წოდებების დასაჭერად. და მათ გარკვეულწილად მიაღწიეს წარმატებას.
  Მერე რა? ახლა მათ ორი სამშობლო აქვთ: დიდი გერმანია, მცირე ბრიტანეთი.
  ჯეინმა ყელიდან კოკა-კოლა მოსვა და აჩუქა:
  - სიყვარული და სიკვდილი, სიკეთე და ბოროტება... რა წმინდაა, რა ცოდო, მკვლელებს არ ადარდებთ!
  გრინგეტამ საპასუხოდ იმღერა და კიდევ ერთი ჭურვი გაუგზავნა:
  - გიყვარდეს და გაბედე, ბოროტებამ იბატონოს და აირჩიე, მხოლოდ ერთი გვეძლევა!
  გოგოებმა ცოტა გაახალისეს. ისე, ფაქტობრივად, შეძლებისდაგვარად, შეეცადეთ საკუთარი თავი უმნიშვნელოდ მოაწყოთ. ისინი ახალგაზრდები, მხიარულები, ენერგიულები და საკმაოდ იღბლიანები არიან. ამდენი ჩხუბი და არც ერთი ნაკაწრი. გარდა იმისა, რომ ტანკზე თავს დაიკაწრებენ.
  მალანიამ მკვეთრად შენიშნა:
  - ეჰ, ჩერჩილს უნდა მიეღო ჰესის წინადადება და სსრკ-თან ომში შესულიყო. მაშინ ჩვენ მთელ პლანეტას ვმართავდით და ბოლოს გერმანია დაიშლებოდა!
  მატილდა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - გერმანია კარგია ბრძოლაში, ბრიტანელი ლომი საუკეთესოა!
  მალანიამ დაადასტურა:
  - დიახ, ჩვენი ლომი ბრიტანეთიდან საუკეთესოა!
  ჯეინმა ღიმილით თქვა:
  - შანსი კიდევ გვაქვს! აქ ჰიტლერი მოკვდება და გერმანიის იმპერია დაიშლება!
  გრინგეტამ ესროლა ჭურვი და ნაწილობრივ დათანხმდა:
  - დაე, დაიშალოს! ისინი ხომ ხორციჭამია მტაცებლები არიან, მაგრამ ჩვენთვის უკეთესი იქნება?
  მალანიამ ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - ერთიანობა მყარ რეჟიმში, უკეთესია ვიდრე არეულობა და დაუდევრობა რბილ რეჟიმში!
  მატილდამ შიშველი ძირები დააჭირა პედალებს და ყეფა:
  ჩვენც ვიქნებით მარსზე! და მზის სისტემის მიღმა!
  ჯეინმა მონა ლიზას ღიმილით უპასუხა:
  - ჯერ უნდა დააწესოთ ერთი რეჟიმი პლანეტა დედამიწაზე!
  გრინგეტამ აიღო და მხურვალედ იმღერა:
  - და ჩვენ ისეთი რეჟიმი ვართ, არ დავუშვებთ, რომ შეიცვალოს!
  მალანიამ ჭკუით შენიშნა:
  - ოღონდ ცხვირში რომ დაგტოვო, ცხვირი უნდა გამოვიცვალო!
  გოგოებს ისე გაუმართლათ, როგორც არასდროს. აქ მათი ტანკი სანგრების პირველ ხაზს აღწევს. და არღვევს მიწას ქიაყელებით. მეომრები იცინიან.
  - ჩვენ ყველას წავიყვანთ!
  ერთ-ერთი იარაღი ლილვაკებს შორის გაიჭედა და ტანკი გაჩერდა. გოგონები მანქანიდან გადმოვიდნენ, მაგრამ ტანკი ძალიან ხალხმრავალი და ძალიან ცხელი იყო. გარეთ კი სარისკოა, შეიძლება დაიწვა.
  მეომრები გამორბოდნენ, შიშველი ქუსლები აცეცებდნენ და მღეროდნენ:
  - ცბიერი გოგოები ვართ, კარგი მეგობრები, კარგი, ოღონდ ფეხშიშველი, მათრახით აფრთხობდნენ, ძლიერად აშინებენ!
  ჯეინი გაიქცა და შენიშნა:
  - აი ჩვენ ვართ კოსმოსური საზღვაო!
  მალანიამ ღიმილით დაუდასტურა:
  - და კოსმოსშიც და დესანტიც!
  და გრინგეტამ აიღო და ხელებზე აიარა, ყვიროდა:
  - მე სუპერ მეომარი ვარ! ყველას ეჭვი მეპარება!
  მატილდამ უპასუხა და ჩასჩურჩულა:
  - შხამი წვეთ-წვეთი ფიურერში!
  ჯეინმა ჩაიცინა და იმღერა:
  - დარტყმა ძლიერია, ფიურერი კი ყოვლისშემძლე ბიტია!
  მეომრები გაიქცნენ, ფეხით ფეხშიშველები, ნანგრევებზე, დამსხვრეული, ძლიერად გახურებული რკინა, ყველა სახის სხივები და გატეხილი თავის ქალა გაიქცნენ.
  ჯეინმა მღეროდა:
  - გამიგებ... გამიგებ... გამიგებ და უკეთეს ქვეყანას ვერ იპოვი!
  გოგონას სიამოვნებით გარბის, არც თუ ისე გამაგრებული ფეხებით, მკვეთრი ბილიკით და ნამსხვრევებით. მართლაც დიდი სიამოვნებაა.
  გრინგეტა მღეროდა:
  - ზაფხული, მზე მაღლა ანათებს ...
  მალანიამ მხარი დაუჭირა სიმღერას:
  - მაღალი... მაღალი!
  მატილდამ დაამატა:
  - ზაფხული, სიკვდილისგან შორს ვართ! შორს!
  მეომრები შესამჩნევად გამხიარულდნენ. მართლაც, რა სასიამოვნოა ასე ენერგიულად მოძრაობა და ხტუნვა.
  ჯეინმა ჩაიცინა და შენიშნა:
  - სიკვდილი კონვენციაა, სირცხვილი - აბსოლუტური!
  გრინგეტამ ერთი შიშველი ფეხი მეორეზე დაადო და აჩურჩულა:
  - შვებულება გვექნება! და მასთან ერთად გამარჯვება!
  მალანიამ სკეპტიკურად თქვა:
  - ჩვენი თუ გერმანული?
  მატილდამ გაიცინა და იმღერა:
  - მომაკვდინებელი ხანძარი გველოდება ...
  ჯეინმა უპასუხა:
  მაგრამ ის უძლურია...
  გრინგეტა პანტერასავით ყვიროდა:
  - ყველას აქვს ცალკე კუბო ...
  მალანიამ აიღო იგი და ესროლა, ჩაისისინა:
  - ბოშეის ბატალიონი საფლავში ჩაიძირა!
  მატილდამ უპასუხა:
  "მთელი ლეგიონი საფლავში ჩავარდა!"
  გოგოებმა კი აიღეს და მიახველეს... სუსტი ცხენებივით არიან. და ისეთი საყვარელია, ფეხები შიშველი, გარუჯული.
  ჯეინმა აიღო და სიამოვნებით ჩაიჩურჩულა:
  - და მე ვარ კობრა! და მე ვარ კობრა! სულაც არაა დათვი!
  გრინგეტამ უპასუხა:
  - და სასიამოვნოა, რომ კობრა ღრუბლებში აფრინდეს!
  გოგოები კი შუბლს წაიღებენ და შეეჯახებიან. თვალებიდან ნაპერწკლები იღვრება, თითქოს საათი მოვიდა!
  მალანიამ აიღო და ჩაიჩურჩულა:
  - ჰიტლერ კაპუტი!
  მატილდამ მხარი დაუჭირა მას:
  - და სტალინი კაპუტი!
  ჯეინმა წელზე მოხვია და აჩუქა:
  - მე ვარ სინათლის მეომარი, მუხლებზე ველურები... ყველა ცილისმწამებელს, დედამიწის პირისაგან მოვიშორებ!
  მალანიამ აიღო და იღრიალა:
  - ჰიტლერი კი სულელია, თამბაქოს ეწევა! ასანთს იპარავს, სახლში არ სძინავს!
  მატილდამ ბოროტად გაიღიმა და ჰკითხა:
  - როგორ ფიქრობ, ფიურერს აქვს?
  გრინგეტა ფერფლს შიშველი ფეხით დააბიჯა და იღრიალა:
  - Რათქმაუნდა არა! ჩვენ მას ოთხკაცს მივცემთ, მინეტი!
  მალანიამ, თვალები გადაატრიალა, ჩასჩურჩულა:
  - ოჰ, ძალიან სასიამოვნოა პირში პულსირებული ნეფრიტის ჯოხი და ენით შეგრძნება!
  მატილდამ სუნთქვაშეკრული ჩასჩურჩულა:
  - და რა მაგარია! და ყველაფერი მშვენიერი იქნება!
  გოგონები უფრო და უფრო მაღლა ხტებოდნენ. მაგრამ მათი ტანკი შეკეთდა და უკან დაბრუნება მოუწიათ. მეომრები ისევ შევიდნენ და აჩუქეს:
  - ეს ჩვენი ტანკია! ის უბრალოდ შესანიშნავი იქნება!
  ჯეინს მოულოდნელად რობინ ჰუდის ზღაპარი გაახსენდა. პატარა ჯო იქ არის, ბიჭი შერიფმა დაატყვევა. ბიჭი აწამეს: თაროზე აწიეს, ქუსლები შეწვა.
  როცა ცეცხლმა ბიჭის შიშველი, უხეში ფეხის ძირები შეასხა... ჯეინმა აქ აღგზნება იგრძნო და ძალიან სურდა სექსი. აქ შევიდნენ. განსაკუთრებით იაპონელი ნინძა კარასი. ეს ქერა ბიჭი, ისეთი სიმპათიურია და მას აქვს ძალიან დიდი მამრობითი სრულყოფილება. და ძალიან სასიამოვნოა მკერდით შეხება ასეთ სუფთა და გლუვ კანს.
  ჯეინს უნდოდა ფეხის თითი ფეხებს შორის ჩაეყო, მაგრამ შერცხვა და გადაიფიქრა. მართალია, ასეთი ქმედება ძალიან სასიამოვნოა!
  უფლის ქალიშვილმა თქვა:
  - ზღვის ტალღასა და გააფთრებულ ცეცხლში! და გააფთრებული და გააფთრებული ცეცხლი!
  გოგონებმა კვლავ გადაიტანეს თავიანთი "გორინგ -5" საბჭოთა ჯარების პოზიციებზე. ალბათ თავად სტალინი საკმაოდ შეშინებული იყო, როცა ნაცისტების წინსვლის შესახებ შეიტყო. მართლა აქ როგორ არ დაიკარგო. კოლოსი გეჩქარებათ, მაგრამ საპასუხო არაფერია. ოცდათოთხმეტი, თქვენ ვერ დაამარცხებთ E სერიებს. და კიდევ უფრო მეტი პირამიდული AG-ებიდან.
  და სტალინი, როგორც ჩანს, შოკშია. ტარაკანი მაინც დაუძახე შენს მრჩევლებს. არც ხმა, არც აზრი, არც წყლის დაღვრა! როგორც ჩანს, თქვენ მიიღებთ ონკანებს!
  ჯეინმა ღიმილით შენიშნა:
  - სტალინი კი, ჩერჩილისგან განსხვავებით, ყოველთვის ნებით იღებდა ჰიტლერის დარიგებებს და მშვიდობისკენ მიდიოდა!
  გრინგეტა ენთუზიაზმით მღეროდა:
  - მითხარი რა არის სამყარო! გიპასუხებენ - მზე და ქარი!
  მალანიამ ენთუზიაზმით შენიშნა:
  - და ჩვენ გვეყოლება ძლიერი, ჯანმრთელი შვილები!
  მატილდამ ჩაიცინა და ჩასჩურჩულა:
  - სამყარო არ არის ჭადრაკის დაფა და ჰიტლერი არ არის მეფე!
  ჯეინმა შეასწორა მეგობარს:
  ის მეფეზე მაღალია! და ჩვენ მას პლანეტის სახიდან ჩამოვშორებთ!
  გრინგეტამ აიღო და იღრიალა:
  - ბრიტანელების სიდიადე, აღიარა პლანეტა! ფაშიზმი მახვილის დარტყმით გაანადგურეს!
  მალანიამ ენთუზიაზმით დაამატა:
  - ჩვენ გვიყვარს და გვაფასებს მსოფლიოს ყველა ერი!
  მატილდამ, გოგონას ენთუზიაზმით, რომელმაც იპოვა თავისი პირველი სიყვარული, დაამატა:
  - მჯერა, წმინდა კომუნიზმს ავაშენებთ!
  ჯეინმა სიცილი აუტყდა და თქვა:
  - და გერმანელების თაოსნობით, ფაქტობრივად, შეიძლება აშენდეს კომუნიზმი!
  გრინგეტამ შუბლზე თოფის სამაგრს დაარტყა და იმღერა:
  - კომუნიზმს ვხუმრობთ, ახლა ავაშენებთ! და სტალინი იქნება ჩვენი სუპერ გმირი!
  მალანიამ დაამატა და განმარტა:
  - კუბოში რა თქმა უნდა!
  გრინგეტამ დაუდასტურა:
  - რა თქმა უნდა, კუბოში!
  ჯეინმა ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - მეფე როგორი დიდიც არ უნდა იყოს, კუბოში შევა, კუბოსავით!
  გრინგეტამ ეშმაკური ღიმილით დაამატა:
  - პოლიტიკოსი ყოველთვის იტყუება, ის მხოლოდ რეალურად კვდება!
  მალანიამ შიშველი ფეხის თითები დააჭირა და თქვა:
  - უკვდავება რეალურია, სიკვდილი კი მოჩვენებითია!
  მატილდამ ასევე გამოსცა აფორიზმი:
  - მეფეებს ყველაფერი შეუძლიათ, მაგრამ არც ერთს, არც ერთ მეფეს არ შეუძლია კუბოს მიწაში დატოვება!
  ჯეინმა დაწერა ტვიტერზე:
  -მალე დამთავრდება ცხოვრება....
  გრინგეტას მხარი დაუჭირა:
  - Მალე!
  მალანიამ ტყვიამფრქვევები ესროლა საბჭოთა ქვეითებს და აჩურჩულა:
  - ოჰ, დედა, დედა, შეიწყალე შვილო!
  მატილდამ სიცილის შეკავება გაჭირვებით დაამატა:
  - ბოლოს და ბოლოს, მას უნდა ეცხოვრა, სულაც არა ერთი დღე!
  ჯეინი ფილოსოფიურად ფიქრობდა:
  - ყველას უნდა ლამაზად ცხოვრება, მაგრამ მხოლოდ რამდენიმე იღუპება ღირსეულად!
  გრინგეტამ ღიმილით უპასუხა:
  - სიკვდილი ჰპირდება უბედურებას, თუ ის არ ანათებს მიღწევის სხივებს!
  მალანიამ კბილების გააფთრებული ღრიჭილით ჩაიკრა:
  "კარგი სიკვდილი სჯობს ცუდ ცხოვრებას!"
  მატილდამ დაუპირისპირა:
  - კარგია ღმერთი, ველურში, ცუდია ეშმაკი ზონაში!
  გრინგეტამ შხამიანი ღიმილით შენიშნა:
  - და ჭურვები დაგვრჩა... დამეთანხმებით, ეს უზარმაზარი ტრაგედიაა! არავითარი საჩუქარი განადგურების!
  ჯეინმა ზიზღით ამოისუნთქა.
  - იქნება ახალი პრეზენტაციები და სხვა პრეზიდენტები!
  . თავი 17
  ფრიდრიხი ამ დღეს, 1947 წლის 10 ოქტომბერს, როგორც ყოველთვის ჭაღარა და დაუღალავი, სწრაფად ირბინა საჰაერო ცხენზე Me-362. ბიჭს დაღლილობის ჩრდილიც კი არ უგრძვნია, ზედმეტად აღელვებული იყო და მაინც გაუცდომლად ისროდა. ღამით, სარემონტო ჯგუფებმა, პირველ რიგში, ამერიკულმა, დაზიანებული ტექნიკის ნაწილი ექსპლუატაციაში ჩაუშვეს. კერძოდ, "პატონები" კვლავ დატრიალდნენ ქიაყელებით, გარდა ამისა, ამ მანქანებიდან რამდენიმე ასეული ექსპლუატაციაში შევიდა, რომლებიც გადატანილი იქნა ოკეანის გადაღმა, უკვე გამართული რკინიგზის გასწვრივ. პარტიზანები, რა თქმა უნდა, ცდილობდნენ, მაგრამ მათ ჩვეულებრივზე ბევრად უარესი გააკეთეს. ბანდერამ არჩევნებში დაამარცხა უკრაინული ბატკა, ხოლო პარტიზანულ რიგებში გაიზარდა ღალატი და დეზერტირება. გარდა ამისა, პარტიზანული მოძრაობის მეთაური ვოროშილოვი ავად გახდა ... და მათ დროულად არ აიყვანეს მისი შემცვლელი ... ამრიგად, ფაშისტების შოკის საერთაშორისო ჯგუფის მიწოდება საკმაოდ დამაკმაყოფილებელი იყო. დიახ, მამაცი მიწისქვეშა მუშები და გმირული დივერსანტები, ზოგჯერ წარმატებას აღწევდნენ, მაგრამ არა ტაქტიკურ დონეზე მაღლა. გარდა ამისა, ახალი კაპიტულირებული მოკავშირეების გაჩენამ გამოიწვია სსრკ-ს გამარჯვებისადმი რწმენის მკვეთრი ვარდნა და ამან განაპირობა ის, რომ მერყევი ელემენტები, ღიად ან თუნდაც ფარულად, გადავიდნენ ნაცისტების მხარეზე.
  დეზერტირების რაოდენობა განსაკუთრებით გაიზარდა კრაიკოვის წითელ არმიასა და პოლონეთის არმიაში. პოლონელები, ნაცისტების და განსაკუთრებით დასავლელი კაპიტალისტების დაპირებების სჯეროდათ, სერიოზულად ითვლიდნენ აღმოსავლეთში დიდი იმპერიის შექმნას რუსეთის ხარჯზე! რა თქმა უნდა, არა ყველა, პოლონელი კომუნისტები დარჩნენ საბჭოთა კავშირის ერთგული, მაგრამ დანარჩენი პოლიტიკური ჩრდილები... ლიბერალები განსაკუთრებით არასაიმედოები არიან... ასე რომ, პოლონურმა შენაერთებმა მოსკოვის ბულგარზე დანებება თითქმის მაშინვე დაიწყეს ომის დაწყებიდან. შეურაცხმყოფელი... საბედნიეროდ, ისინი ცოტანი იყვნენ და ამას გადამწყვეტი გავლენა ჯერ არ მოუხდენია ომის მიმდინარეობაზე.
  ფრიდრიხმა პირველი რამდენიმე გაფრენა თავად შეასრულა და დაშორდა დანარჩენ პილოტებს. მან დაინახა, რომ მტერი ასე მჭიდროდ აღარ ხვდებოდა ნაცისტურ ურდოებს ცეცხლით და ტანკის სოლიების გზაზე ნაღმების ველები თითქმის აღარ დარჩა. მაგრამ საბჭოთა ჯარისკაცები მძიმედ იბრძოდნენ. ქვეითებმა ცეცხლი არ გახსნეს და ცდილობდნენ ტანკების დახურვის ნებას აძლევდნენ, ძირს უთხრიდნენ მათ ბილიკებს ან ყუმბარის თაიგულს, ან ცეცხლს მისცემდნენ აალებადი ნარევის ბოთლებით.
  ტერმინატორმა ბიჭმა ძირითადად გაზარდა ქულა საბჭოთა იარაღის გამო. უფრო მეტიც, ჰორიზონტალური სიბრტყიდან სროლა, ჩაყვინთვის დროის დაკარგვის თავიდან აცილება. მართალია, ასევე განადგურდა ჩასაფრებაში მდებარე რამდენიმე ტანკი. სსრკ-ს ავიაცია არააქტიურად მოქმედებდა. დილით მხოლოდ შვიდი U-2 თვითმფრინავი გამოჩნდა, შემდეგ ოთხი ლაგასი. ზოგადად, ფრიდრიხს ჰქონდა მოკლე საუბარი მათთან, მსუბუქად დააჭირა ჩახმახს... და შემდეგ, როგორც ყოველთვის!
  ისედაც დასუსტებული საბრძოლო პუნქტების ჩახშობის შემდეგ, ნაცისტური ტანკები კიდევ უფრო გაიქცნენ მოედანზე და სანგრებში... თუმცა, ტანკსაწინააღმდეგო თხრილები და ზღარბი ასევე შეგვხვდა ამ უკვე მეექვსე და ნაწილობრივ მეხუთე თავდაცვის ხაზში (სულ რვა იყო. ). საბჭოთა მსროლელები ანერვიულდნენ და შორიდან დაიწყეს სროლა. ნაცისტების არტილერია იყო დაუნდობელი და ავიაცია .... აქამდე, როგორც საციგურაო მოედანი, ყველაფერი გახეხილი იყო. ისე, ფრიდრიხი, როგორც ყოველთვის, ყველას უსწრებს, უფრო სწრაფი და მაგარი. ცვლილებები მოხდა ჯარების ფორმირებაში, პატონები მძლავრი ტყვიამფრქვევის შეიარაღებით წინ წავიდნენ. იძულებითი გადაწყვეტილება შემცირდეს დანაკარგები კამიკაძე ქვეითებისგან, რომლებიც თავს სწირავენ, მაგრამ არ სურთ დანებება...
  ფრიდრიხმა მესამე გაფრენა შეყვარებულ ჰელგასთან ერთად გააკეთა. აქ ისინი პირველად შეხვდნენ საბჭოთა თვითმფრინავების მეტ-ნაკლებად დიდ პარტიას. მათ შორის იყო კიდევ ხუთი Br-3 (საიდანაც ამოთხარეს). უცნაურად საკმარისია, მაგრამ სსრკ-ს ბომბდამშენები გერმანიის ტუზების დანახვაზე მაშინვე უკან დაბრუნდნენ და მებრძოლები მათ შესახვედრად გაიქცნენ.
  ფრიდრიხმა ცივსისხლიანად ესროლა მანქანებს, რომლებიც მიახლოებას ცდილობდნენ. მათ შორის ტუზი სსრკ გმირის ვარსკვლავთან ფიუზელაჟზე. თუმცა გამოცდილი მეომარი ცდილობდა ღრუბლებში შესვლას, მაგრამ ისეთი ურჩხულის წინააღმდეგ, როგორიც ფრიდრიხ ბისმარკია, ეს მხოლოდ უარესი აღმოჩნდა. ტერმინატორმა ბიჭმა, დაკარგვის გარეშე, ჩამოაგდო ოცდათექვსმეტი მებრძოლი და ოთხი თავდასხმის თვითმფრინავი ერთდროულად, ჩართო, აიძულა, მივარდა ბომბდამშენებს.
  თუმცა, აქ ფრიდრიხმა აღმოაჩინა, რომ მისი მანქანა არც ისე ჩქარობდა და არც 740 სავარაუდო კილომეტრი დაარტყა იძულებით ძრავზეც კი. მიზეზი გასაგებია, ფრიდრიხის 30 მილიმეტრიანი ქვემეხი Mr-108 შეიცვალა Mr-103-ით, რომლებიც 960 მეტრი წამში ჭურვის საწყისი სიჩქარით ბევრად უფრო ეფექტურად აღწევენ ტანკების სახურავზე და მტრის მებრძოლებს ძალიან დიდი მანძილიდან. მაგრამ თითქმის ერთნახევარჯერ უფრო მძიმე და ნაკლები, სროლის სიჩქარით 420 გასროლა წუთში (თუმცა, ფრიდრიხს ზოგადად ამჯობინებდა, ტრანსში ჩავარდნას ერთი ჭურვებით დარტყმა!). დიახ, და განსაკუთრებით ფრიდრიხისთვის გაიზარდა იარაღის საბრძოლო დატვირთვა. ასე რომ, ბომბდამშენების დაჭერა ადვილი არ იყო. რამდენიმე მოხერხებულმა He-362-მა აჯობა მამაც, ახალგაზრდა ტუზს. ნათესებს სეტყვავით დაეცა, საბჭოთა მანქანებს ამსხვრევდა და ტანჯავდა. უფრო მეტიც, Br-3, როგორც უფრო ნელა მოძრავი და ცუდად შეიარაღებული, გახდა მარტივი მტაცებელი ტერორისტების პილოტებისთვის. დღესასწაულის ბოლოს ფრედერიკ უკვე მომწიფებული იყო, მაგრამ მან დაასრულა კიდევ ათეული მანძილი და ორმოცდაათი დაამარცხა. თუმცა, ბიჭმა ვერ დაამარცხა თავისი წინა რეკორდი, ორას ორმოცდასამი მანქანა.
  ფრიდრიხი სულში დიდი ენთუზიაზმით დაბრუნდა. მან მოიგო და იმარჯვებს! და მისი ღალატის ფიქრები სრულიად გაქრა. ახალგაზრდამ თავისთვისაც კი თქვა:
  - და რატომ ეს ცრურწმენები! სახლი არის სადაც თქვენი მეგობრები და ბავშვები იზრდებიან! და სსრკ არის არა სამშობლო, არამედ ხალხთა ციხე!
  ჰელგამ მოისმინა ეს სიტყვები, მაგრამ, არ ესმოდა მათი ნამდვილი მნიშვნელობა, მან დაადასტურა:
  - Მართალი ხარ! და ჩვენ მალე გვეყოლება შვილები! თუმცა, მე არ მინდა კუჭი, სანამ ჯერ კიდევ არის ასეთი ომი!
  ფრიდრიხმა ჩაიცინა.
  - ეს ყოვლისშემძლე ღმერთის ნებაზეა დამოკიდებული. თუმცა პაპი და რიგი მიტროპოლიტები ჩვენს მხარეს არიან!
  მეოთხე გაფრენა თავდასხმის დროს, რეაქტიული ფოკენ-ვულფ-5 გადაიქცა იარაღზე ნადირობაში, რადგან მხოლოდ რამდენიმე ტანკი დაიჭირეს. მაგრამ რეალური გამოცდა ჯერ კიდევ წინ იყო.
  როტმისტროვის მეხუთე გვარდიის სატანკო არმიამ დაასრულა კრასნოგვარდეისკის რაიონში გადაყვანა. თუმცა, სრული გაოცების მიღწევა ვერ მოხერხდა. ნაცისტურმა სადაზვერვო ავიაციამ დააფიქსირა ტანკების დიდი მასის მოძრაობა და ნაცისტებმა სასწრაფოდ მიიღეს საპასუხო კონტრზომები. მე-2 SS Panzer-ის არმიის ხუთასი SS-ის ერთეული, ისევე როგორც ორასი მანქანა სტრატეგიული რეზერვიდან, გამოვიდა ცხრაას ორმოცდაათი ტანკისა და თვითმავალი იარაღის შესახვედრად, რომლებიც გაძლიერებული იყო როტმისტროვის ჯავშნიანი მუშტის რეზერვებით. კერძოდ, ბრძოლა განვითარდა ველზე, პერვომაისკის კოლმეურნეობის მახლობლად, სადაც დატყვევებულ ხაზზე მდებარეობდა გერმანელი გრენადირები და თოფები.
  ფრიდრიხი და საუკეთესო გერმანელი ტუზები გამოიძახეს მიწისა და ჰაერის მასიური დარტყმის თავიდან ასაცილებლად.
  გენერალ-ლეიტენანტმა როტმისტროვმა, სტალინგრადის ბრძოლის გმირმა, თავად შეასრულა უმაღლესი სარდლის ბრძანება, გულწრფელად სჯეროდა, რომ მოსკოვის მახლობლად ბრძოლა ჯერ კიდევ არ იყო წაგებული. მას ხელში ეჭირა ძალაუფლება, ნათდებოდა იმედი, რომ სსრკ დაიბრუნებდა იმას, რაც ადრე დაკარგა. თუმცა, სვეტი, რომელიც მოძრაობდა საკუთარი ძალის ქვეშ, საკმაოდ გადაჭიმული იყო. ეს ნაწილობრივ განპირობებული იყო მესამე რაიხის სადაზვერვო თვითმფრინავის თავიდან აცილების სურვილით, მარშის კიდევ ერთი ხანგრძლივობით გამოწვეული მტრის თვითმფრინავების ზემოქმედების გამო სარკინიგზო ხაზების დაზიანებით.
  ძლიერმა ბომბდამშენმა დარტყმებმა აიძულა დიდი სატანკო ძალები გაევლოთ ასობით კილომეტრი საკუთარი ძალებით. უფრო მეტიც, მსვლელობა იყო მაქსიმალური სიჩქარით ... სატანკო ფლოტის გარკვეული ჰეტეროგენურობის გათვალისწინებით, ზოგიერთმა მანქანამ მოახერხა ფილტრების შეცვლა, ზოგი კი, პირიქით, ძველმა ტიპებმა, მათ შორის არასრულყოფილი ტრანსმისია, შეანელა დიზელის ძრავები.
  მტრის თვითმფრინავების სასტიკი და მასიური ზემოქმედების გამო, მეხუთე დარტყმის არმია საკმარისად შორს იყო ფრონტის ხაზიდან და ამან აიძულა ეს ფოლადის მოედანი საღამოდან დილამდე გაევლო.
  როტმისტროვს უკვე ნაცისტების უფრო კომპაქტური ჯგუფი ელოდა. ტანკების მთლიანი რაოდენობის გამო, ნაცისტები უპირატესობდნენ ხარისხში: ჰყავდათ დაახლოებით ასი და ნახევარი "პანტერა" -5 და "ვეფხვი" -5, ასევე ათეული "გოერინგი" L (ინგლისური მანქანა 17 ფუტით. იარაღი, შეღწევადობის სიმძლავრით დაახლოებით ტოლია იარაღს "პანტერები"), E-50, AG-50 და "Patton". სუპერფერდინანდას სატანკო გამანადგურებლები ჯერ კიდევ გზაში იყვნენ.
  რა თქმა უნდა, უკეთესი იქნებოდა ნაცისტებზე მასობრივი თავდასხმა, მაგრამ შესანიშნავი ჟუკოვი ძალიან აჩქარებდა როტმისტროვს, სამართლიანად შიშობდა, რომ ნაცისტები ენერგიულ კონტრზომებს მიიღებდნენ. თუმცა ეს უკვე გაკეთდა...
  მაგრამ აქ საბჭოთა ჯარს ჰქონდა ერთი კოზირი - ეს იყო სერიოზული საავიაციო საფარი ... თვითმფრინავებმა ამოიღეს როგორც ურალის მიმართულება, ასევე სარეზერვო რეზერვი და საწვრთნელი მანქანებიც კი, ისევე როგორც აღჭურვილობა, ბრძოლაში ჩააგდეს პირდაპირ შეკრების ხაზიდან. . ეს იყო მარჯვენა ფლანგიდან და უკანა ნაწილის გარღვევის შანსი, ფაშისტური სოლი, რომელიც შორს მივარდა.
  გენერალი გოტა და სხვა მეთაურები, უკვე მოსკოვის ოპერაციის გეგმის წინასწარი განხილვის დროს, ვარაუდობდნენ, რომ კრასნოგვარდეისკი აუცილებლად გახდებოდა სატანკო ბრძოლის ადგილი საბჭოთა ჯარების საბრძოლო რეზერვთან, რაც ნიშნავს, რომ თქვენ გჭირდებათ საფარი. გეგმა.
  სპეციალური გერმანული თვითმფრინავი, განსაკუთრებით Xe-362, აკონტროლებდა საჰაერო სივრცეს, ასე რომ კრასნოგვარდეისკის ბრძოლა უნდა გამხდარიყო ყველაზე დიდი არა მხოლოდ ტანკი, არამედ საჰაერო ბრძოლა მეორე მსოფლიო ომის დროს!
  ფრიდრიხი გამოიძახეს მტერთან საბრძოლველად, ის არის ლუფტვაფეს საუკეთესო ტუზი, საჰაერო ბრძოლების მეფე მესამე რაიხის გამარჯვების სიმბოლო იყო. და მის გვერდით, ან თითქმის მის გვერდით მარჯვენა ხელზე, თავდასხმაზე და, შესაბამისად, განსაკუთრებით მძლავრ მოდიფიკაციაზე Fokken-Wulf-5, ჰელგა მივარდა.
  ბიჭმა კი იმღერა:
  - ვარსკვლავურ ხომალდებზე ჩვენ ტალღებს გავურბივართ! კვარკები ქაფიან ეთერულ მორევებში!
  ჰელგამ დაადასტურა:
  -წითელი არსებები, იქ იქნება ჰუკი შენთან! ქვესკნელის ჯოჯოხეთური სამყაროს შვილებს!
  ფრიდრიხმა გაიცინა და თავისი რჩეული გასცა:
  - კარგი, ხრახნიდან! სიკვდილის ანგელოზი, უბრალოდ სასტვენი გამოჩნდეს! გაანადგურებს ყველა ნაძირალას უკანალს!
  ჰელგამ საპასუხოდ ჩაიცინა.
  - კარგი, მახვილგონივრული ხარ!
  ფრიდრიხს გარკვეულწილად აწუხებდა თვითმფრინავის წონის მატება, შორი მანძილის იარაღის დამონტაჟებასთან და საბრძოლო მასალის მატებასთან კავშირი. ყოველივე ამის შემდეგ, 30 მილიმეტრიანი ქვემეხის ჭურვი , სამჯერ უფრო მძიმე ვიდრე 20 მმ-იანი ქვემეხის, და შესაძლოა ოთხჯერ უფრო ძლიერი დესტრუქციული ძალის თვალსაზრისით, არის უნივერსალური იარაღი, რომელიც ადაპტირებულია ჯავშნის გადასატანად ორივე ზედაპირზე. პლანეტა და ჰაერში! ახალგაზრდა ტუზს სურდა ავტომატების დათმობა, მათი ოთხი დიდი კალიბრის ამოღება, მაგრამ ... ჰელგამ გააპროტესტა ფრენის წინ:
  - ბოლოს და ბოლოს, შეიძლება ახლო ბრძოლამდე მივიდეს. ჯობია ეს კოზირი შევინარჩუნოთ...
  - საკმარისია ფორსმაჟორისთვის და ორი "მსროლელისთვის"! მოკლედ მოუჭრა ფრიდრიხმა. ჩემთვის რა უნდა ჩამოაგდო ახლოს - საკმარისია. ზოგადად, მე ვფიქრობ, რომ ტყვიამფრქვევის შეიარაღება აქ ზედმეტია.
  ჰელგამ მხიარულად ჩაიცინა და ბიჭს ზურგზე ხელი მოხვია.
  - ყველა, სამწუხაროდ, შენნაირი უძლეველი რაინდი არ არის! ბევრი ტუზი ჯერ კიდევ დამწყებია, მათ უფრო მკვრივი ცეცხლი სჭირდებათ, რომ აუცილებლად მოხვდნენ ...
  ფრიდრიხმა საკმაოდ გონივრულად გააპროტესტა:
  - ისეთ ძვირადღირებულ მანქანას, როგორიც არის ME-362 U, ახალბედა პილოტს არ გადაეცემა. ეს მებრძოლი ტუზებისთვისაა.
  ჰელგა, პასუხის ნაცვლად, შევარდა თავის გამანადგურებელ თვითმფრინავს, მოციმციმე, შიშველი, ვარდისფერი ქუსლები. და კიდევ რა უნდა გააკეთო, გაისმა სასწრაფოს ზარი.
  ფრიდრიხი ზოგადად კმაყოფილი იყო იმით, რომ მან ამოიღო ორი ექსტრემალური ტყვიამფრქვევი, მასიური მანქანა უფრო ადვილად დაიწყო და სიჩქარე გაიზარდა და ფრთების გაღიავებამ გააუმჯობესა მანევრირება. მიუხედავად იმისა, რომ სროლის წერტილები თავად ფარინგით იყო დაფარული, მათი შემცირება მნიშვნელოვნად მატებდა მანქანის აეროდინამიკას. მიუხედავად იმისა, რომ Me-362 აეროდინამიკური თვისებებით ჯერ კიდევ შეუდარებელია დგუშის ძრავებს შორის, ასეთია ომის უნივერსალური ცხენი.
  ქვემოთ იშვიათი ხეები, მინდვრები ანათებენ... დღე ცხელა და როგორც ჩანს, ბრძოლა ადვილი არ იქნება. განსაკუთრებით რუსები, რომლებიც კარგავენ ამ უზარმაზარ ბრძოლას. აქ, მარცხნივ და ცოტა ქვემოთ, ყვავების ფარა დაფრინავს... დიდი ფარა, ზოგი კი ძალიან დიდია... საშინელი ნიშანია, ყვავები თან ახლავს ყველა ომს, ამ სასტიკ სამყაროს სენტიმენტალურობას მოკლებული. როგორც ბოიარსკი მღეროდა ცნობილ მიუზიკლში:
  - Მაგრამ რატომ! შეუძლებელია გონებაში ცხოვრება! მაგრამ რატომ - ცხოვრება არაფერს გვასწავლის!
  ეს არის ძალადობა, ძალადობა და მეტი ძალადობა! სისასტიკე, სისასტიკე და კიდევ ერთხელ სისასტიკე ერის გამყარება!
  ყვავების ფარა გაუთავებელი ჩანს, ათობით, ასობით ათასია და ისინი ისე ღრიალებენ, რომ ჰერმეტულად დახურულ სალონშიც კი გესმის. ფრიდრიხმა ჰელგას რადიოთი ჰკითხა:
  - შეიძლება ავტომატებით დავარტყოთ?
  ტუზი გოგონამ გააპროტესტა:
  - ნუ! ყველა ტყვია აქ ითვლის!
  ფრიდრიხმა ჩაიცინა.
  - რა სავსებით შესაძლებელია! მეფე ტახტის ქვეშ, ვაზნების ტომარაში იწვა.
  ვულჩების ფარის უკნიდან მოულოდნელად გადმოხტა საბჭოთა თვითმფრინავების პირველი პარტია. მათ პირველად სალამანდერები დახვდნენ. დანაკარგები იყო ორივე მხრიდან, მეტი რუსი დაიღუპა. ფრიდრიხმა გვიან გახსნა ცეცხლი და ჩამოაგდო მხოლოდ რვა მანქანა. მაგრამ მაინც ცუდი დასაწყისია. მაგრამ წყვილი გერმანული "სალამანდერები" -3 ჩამოაგდეს, ისევე როგორც Me-262, გაუგებარია როგორ მოახერხა ყველას წინ გასვლა.
  მაგრამ მთავარი ჯერ წინ იყო. ყვავების ფარა დასრულდა, გერმანელი მფრინავები გადმოხტნენ კრასნოგვარდეისკის მინდვრის ზემოთ სივრცეში და დაიწყეს.
  მთელი არმია მივარდა გერმანული ესკადრილიისკენ და აქ, ფაქტობრივად, იყო ავიაცია სსრკ-ს რამდენიმე საჰაერო არმიიდან. ყველა სახის თვითმფრინავის უზარმაზარი არმადა, მაგრამ ყველაზე მეტად ეს იყო იაკოვი და გარკვეულწილად ნაკლები ლაგსი.
  ფრიდრიხმა ცეცხლი გახსნა ექვს კილომეტრზე მეტი მანძილიდან. ის კვლავ ჩაეფლო ველური ტრანსის ნაკადებში, როცა არ უმიზნებ და შენი თითები ავტომატურად იჭერს. როცა აღარ არის ფიქრი, აზრები, სხეული თითქოს შენია, მაგრამ უკვე უცნობი ძალების თოჯინას ჰგავხარ... ეს ნიშნავს, რომ ხორცი არ არის შენი, არამედ ქვესკნელის სული - უწმინდური, ბოროტი ძალები. ...
  ისე, და ტერმინატორი ბიჭის თავში რამდენჯერ გაისმა სიმღერა:
  მეგობრების წრეში, მაგრამ ამავე დროს მარტოხელა,
  ტანჯვის, მწუხარე საზრუნავების ტყვეობაში!
  ჩვენი სამყარო ისე დაიღალა საყვედურებით,
  არც სივრცე ჩანს და არც სილამაზე!
  სად მიგვიყვანე - ბოროტი ბოროტი ეშმაკი?
  როდესაც ბოროტი დემონი აქცევს ჯარს!
  ჩვენზე ნადირობა, რა თქმა უნდა, სამხედრო დიდება,
  თუმცა ჩემი სული საზიზღარი პარაზიტია!
  
  ასეთი სიცარიელე მომაკვდავ სულში
  ჭაობის გარშემო გზას ვერ ხედავ!
  და სიკვდილი, ეს ითვლის დაუნდობელი მოხუც ქალისთვის,
  რა აგროვებს ხარკს წმინდა რუსეთში!
  
  მარტივი გაგება არ ანათებს,
  ყველაფერი ინტერნეტში, უსაზღვრო ძალა!
  მიწიერ საცხოვრებელში ცხოვრების სურვილი,
  გასინჯვა ტკბილი სიტკბოებით, სიხარულით, ბედნიერებით!
  
  მაგრამ ბედმა მისი შვილი ომში გაგზავნა,
  სადაც უნდა დავივიწყოთ მშვიდობა!
  არ არის საჭირო ამისთვის სატანის ლანძღვა,
  სხვა არაფერი გვინდოდა!
  
  თვითმფრინავში მე გადავწყვიტე ქარიშხალი,
  შეასრულა ილეთი, და მიღება არის გვირგვინი!
  მერწმუნეთ, სამშობლოს მებრძოლი არ მომკვდარა,
  ვითამაშოთ სამგლოვიარო მარში ნაძირლების!
  
  მტერი მრავალრიცხოვანია, ძლიერი,
  მანქანები, მებრძოლები, რაკეტები!
  ჩვენ დავამსხვრევთ ჯოჯოხეთურ ვერმახტს,
  რუსეთის ექსპლუატაციას იმღერებენ!
  მოვა დედამიწაზე, მე მჯერა კომუნიზმის,
  ჩვენ ბედნიერად ვიცხოვრებთ - ზუსტად ვიცი!
  დაინგრევა ხალხის ჯალათი - ფაშიზმი,
  გამარჯვება სიკეთეში იქნება, მაისის შუქი!
  
  სამშობლო, სწრაფი ფრენა,
  მან მოგვცა წმინდა სიცოცხლე!
  ჩვენს გულებში მღერის სამშობლოს ჰიმნი,
  ბოლოს და ბოლოს, მე სასტიკად ვიბრძვი მისთვის!
  
  და დადგება დრო, მჯერა ნათელი,
  მკვლელობები არ იქნება, სიბერე უფსკრულში დაიღუპება!
  გვარი განვითარდება კიდის გარეშე,
  ზედა აჩქარებს ხაზების მიღწევებს!
  
  და იმისათვის, რომ ჩვენ მივახლოვოთ ის დრო;
  თქვენ უნდა იბრძოლოთ როგორც რუსის ჯარისკაცი!
  ისე რომ მიაღწიოს ყველას, ვინც სულელი არ არის,
  რომ რუსებმა ყოველთვის იციან ბრძოლა!
  ფრიდრიხის თავში კარგი პატრიოტული სიმღერა გაისმა, მოღალატე ხელ-ფეხი კი პირიქით. კერძოდ, საბჭოთა თვითმფრინავებს ყველა ტიპის და მარკის ჭურვები გაუგზავნეს. საბჭოთა მფრინავები ცდილობდნენ მიახლოება და ნაგავსაყრელის გაშვება... ვოლკამ, რომელმაც ორმოცდაათზე მეტ მანქანას ესროლა მოძრაობაში, შემოტრიალდა და თავიდან აიცილა გასროლა და შეჯახების მცდელობა (მან ეს კამიკაძე ავტომატის მოკლე აფეთქებით გაჭრა) . შემდეგ ახალგაზრდა ტუზის თვითმფრინავი გადავიდა და საბრძოლო ტრანსში ყოფნისას ბიჭმა უამრავი საჰაერო იარაღი მისცა. ძალიან ჩამოიჭრა ზურგიდან გამოსული საბჭოთა მებრძოლების რაოდენობა.
  აქ ფრიდრიხმა კინაღამ თავი დაარღვია, მაგრამ მოახერხა ცეცხლის ხაზში ჩასვლა და მოწინააღმდეგეების განადგურება. ამჯერად მისი მსხვერპლი ორძრავიანი "ლომბარდები" გახდნენ. ბიჭების თავში აფორიზმი გადაირია (ლომბარდებიც არ არიან თხილი, მომავალი დედოფლები!). ჰელგამ რადიოში ჩაიკრა.
  - ოჰ, ძვირფასო დედა! როგორ აჭერენ!
  ფრიდრიხმა, რომელიც ასრულებდა დაუმთავრებელ მკვდარ მარყუჟს, საბჭოთა მებრძოლებს შორი მანძილიდან გაწყვიტა, ცდილობდა ჰელგას უკანა მხარეს გასულიყო. ერთ-ერთი მათგანი "მაღაზიის მეპატრონე" (Lagg-5), იყო დიდი წითელი ვარსკვლავით ფიუზელაჟზე... ასე რომ, სსრკ-ს გმირი. თავად გოგონამ, Fokken-Wulf-ის თავდასხმის მოდიფიკაციაზე, ესროლა როტმისტროვის არმიის ტანკებს, რომლებიც მიიწევდნენ გერმანელების პოზიციებზე. და ამავე დროს მან საკმაოდ ზუსტად დაარტყა, წარმატებით ჩაყვინთა.
  ამასობაში ფრიდრიხი ებრძოდა მტრის თვითმფრინავებს, გონებრივად მადლობას უხდიდა მარაგებს საბრძოლო მასალის გაზრდისთვის. მან მოღალატე ტერმინატორის ჩასმაც კი მოახერხა T-34-85 ტანკში და აირჩია მეთაური (ეს ჩანს ანტენებიდან, რომლებიც, მიუხედავად მტვრისა და მანძილისა, ფრიდრიხის მახვილი თვალები ადვილად ჩანდა!).
  ლუქის საფარი ერთდროულად სამმა ჭურვიმ გაიჭრა და ავზი გაჩერდა...
  დაბლა ასევე ცხელოდა, მეხუთე გვარდიის სატანკო არმიის ავანგარდი უკვე შემოვიდა SS გრენადირებზე და მეორე კორპუსის ნაწილებზე.
  პირველი საბჭოთა მანქანები შემოვიდა ტანკსაწინააღმდეგო თხრილში და შეანელა. მათ დაეცა სწრაფი სროლის იარაღი "Tigers" -5 და "Panthers" -5. აი, რაშიც ძლიერები არიან ახალი გერმანელები დისტანციურ ბრძოლაში, მათზე უპირატესობის მოსაპოვებლად საბჭოთა ტანკებს მოუწიათ ახლო ბრძოლაში შესვლა. ნაგავსაყრელის მოწყობა... მაგრამ ტაქტიკურად არაზუსტი გადაწყვეტილება იყო, გასულიყო ღია მინდორზე, სადაც თხრილები იყო გათხრილი, დახვედროდა "ნატაცებს" მოლოდინ მანქანებს. დიახ, არ აწყობთ ერთდროულად მასობრივად?
  მართალია, საბჭოთა ილებმა, ხელშესახები დანაკარგების მიუხედავად, მაინც შეიჭრნენ, როგორც პატარა მოკრივე, რომელიც ჩაყვინთვის გიგანტის ჯემის ქვეშ, მტრის ტანკებამდე, რამაც ზიანი მიაყენა, მათ შორის მცირე ბომბებს. მართალია, ზოგიერთ "ვეფხვზე" -5-ზე ისინი იდგნენ ქსელის თავზე, მაგრამ ბევრი მანქანა, გერმანული ქვეითი, იძულებული გახდა დაეყენებინა დაცვა სიტყვასიტყვით მოგზაურობისას.
  ფრიდრიხი ფიქრობდა, რომ თუ რუსები უფრო კონცენტრირებულ დარტყმას მიიღებდნენ, მათ გაცილებით მეტი შანსი ექნებოდათ "პატარა" და მომგებიანი ახლო ბრძოლისთვის.
  წითელ მფრინავთა დარბევა გაგრძელდა, მაგრამ მაგალითად ძალიან მოხერხებული "სალამანდრის" წინააღმდეგ -3, ამ ტაქტიკამ არ მოიტანა მოსალოდნელი შედეგი. იზრდებოდა გერმანული ავიაციის დანაკარგები, ისევე როგორც საბჭოთა დანაკარგები. მაგრამ ეს აღარ იყო უპასუხო ბრძოლა. ბევრ საბჭოთა პილოტს ჰქონდა ღირსეული გამოცდილება, ტყუილად არ დაფარეს მოსკოვი, ამიტომ ნაცისტები საკმაოდ ცუდად გახდნენ.
  ფრიდრიხი, რომლის ნიჭი წარმოუდგენლად გამძაფრდა, ყოველთვის თავს არიდებდა დარტყმებს და ინტუიციურად ურტყამდა ყველაზე საშიშ საბჭოთა მებრძოლებს. ლიდერების დარტყმას ცდილობს. მან ეს გააკეთა და ის მუშაობდა გაუქმების გარეშე. ჩემს თავში, სხვათა შორის, იყო სიცარიელე და ბრძოლის , როგორც ასეთის აღქმის ნაკლებობა . სხეულმა რეაგირება მოახდინა, სამიზნეები დაიჭირეს, გაშვება არ ყოფილა. რამდენჯერმე მიიღო ტანკებიც კი.
  და მრავალი ასეული, თუ არა ათასობით თვითმფრინავი ყველა სახის, ციმციმებდა და ციმციმებდა ჩემს თვალწინ. აი, მაგალითად, ჰაფმანი თავის Non-362-ზე... იბრძვის განსაკუთრებულად, სისწრაფით, რეაქტიული აპარატის ჟრუანტელი და ნამსხვრევები ყველა მიმართულებით დაფრინავს... და რუსებიც არ არიან ცუდები... სწორედ აქ არის კოზედუბი, დრო იქნებოდა მისი დეენერგიულობა... ფრიდრიხი მოძრაობს მინიმუმამდე, ახლა არ არის საჭირო მოტრიალება, ცემა ეკონომიურად, მაგრამ მხოლოდ, ასე ოდნავ გადახვევა დამარცხებისგან..
  საბრძოლო მასალა იწურება, ისევე როგორც საწვავი ტანკებში და შთამბეჭდავი გამაგრება მოდის გერმანიის პოზიციებიდან. ბრძოლაში პირველები შევიდნენ სალამანდერები და რამდენიმე შესანიშნავი Me-362, მათ უკან კი დანარჩენი ნაცისტური კოღოების ბანაკი. ისევ სანაპიროზე სანაპირო... საბჭოთა თვითმფრინავებიც იწყებენ უკანდახევას. მათ საწვავი ეწურებათ და დანაკარგებმა გადააჭარბა: ყველა წარმოუდგენელ და წარმოუდგენელ ზღვარს. ფრიდრიხი ბრუნდება და ჰელგას ეკითხება:
  - Ყველაფერი კარგადაა?
  გოგონა პასუხობს:
  - თვითმფრინავი მოძრაობაშია! მე დავამარცხე ექვსი ტანკი და ერთი მებრძოლი...
  ფრიდრიხმა დაუსუსტა:
  - დიახ, განადგურებული ტანკების რაოდენობითაც კი გადამაჭარბეთ. მე პირადად მხოლოდ ხუჭუჭა მანქანა გავანადგურე!
  ჰელგამ ჩაიცინა.
  - და რამდენი თვითმფრინავი?
  - თვითმფრინავები? - ფრიდრიხის თავი ციმციმებს... - ზუსტად სამას ერთი! ახალი მსოფლიო რეკორდი. აი ეს არის მიღწევა...
  ჰელგამ წამოიძახა:
  - დიახ, შენ უბრალოდ რაინდი ხარ! არა, მალე განადგურების ღმერთი. თავად დიდი კალი ... უნივერსალური მებრძოლი!
  ფრიდრიხმა თავაზიანად შეასწორა:
  - ფაქტობრივად, კალი ღმერთი კი არა, ბოროტების ქალღმერთია. ანუ ქალი, თუმცა ინდუიზმში ძალიან პატივსაცემი და პოპულარული ღვთაებაა. მრავალი ტაძარი აშენდა მას და აღევლინება ლოცვა.
  ბიჭმა უცებ შეამჩნია, რომ ბერკეტზე ძლიერად დაიკაწრა მუხლი. და დაწყევლა:
  - Ჯანდაბა! არ ღირდა შემობრუნება, ასეთ მძიმედ შეიარაღებულ მანქანაში.
  ჰელგამ შეშფოთებით თქვა:
  - და შემდეგი რეისი უჩემოდ გაქვს?
  ფრიდრიხმა დაუდასტურა:
  - დიახ, თქვენი ფოკენი მაინც იქნება საწვავის შევსება და ჩატვირთვა, ჩემი კი უკვე მზადაა. უბრალოდ ნუ ლაპარაკობ, იზრუნე საკუთარ თავზე!
  ჰელგამ მკაცრად თქვა:
  -არა! ჩემი რჩევაა, იბრძოლო და იბრძოლო მაქსიმალურად... თუ შესაძლებელია.
  თვითმფრინავები დაეშვა და ფრიდრიხი გაიქცა შემდეგი მანქანისკენ. მე-362-ისა და თავდასხმის F -490-ის შერჩეული კომბინაცია ოპტიმალური იყო ყველა დროისა და ხალხის სუპერასისთვის.
  ფრიდრიხმა, როცა შიშველი ფეხებით გრძნობდა Fokken-Wulf-4-ის მკვეთრ, უხეში პედლებს, დაიწყო სიჩქარის შეკუმშვა და თან სიმღერა:
  - მე საბრძოლველად მივდივარ! არსებას მტვრად დავამსხვრევ!
  კრასნოგვარდეისკთან ბრძოლა გაგრძელდა. თავად როტმისტროვის არმიის ტანკების გარდა, ასი და ნახევარი საბჭოთა მანქანა, რომელიც იქნა აღებული სამხრეთ ფლანგიდან და კაშირნას საბჭოთა ფრონტის ტერიტორიიდან, დროულად ჩავიდა ბრძოლის ველზე. მართალია, ჯერჯერობით მანქანების მხოლოდ პირველი პარტია ჩამოვიდა. საბჭოთა ავიაციაც არ ფიქრობდა ჩაბარებაზე, მაგრამ ჯერჯერობით განსაკუთრებით არ აქტიურობდა.
  ფრიდრიხმა დაიწყო მუშაობა ტანკებზე, გამოიყენა ამ მიზნით სპეციალურად შექმნილი ქვემეხები. მისი აზრით, 37 მილიმეტრიანი კალიბრი ამ მიზნით მაინც ოპტიმალურად იყო მორგებული. აი, მაგალითად, რუდელმა ასეთი თოფებით, ყოველგვარი საბრძოლო ტრანსის გარეშე, გაანადგურა, უფრო სწორად, რაც უფრო სამართლიანია, მთელი ომის განმავლობაში 534 ტანკი დაარტყა. მაგრამ ის ჩვეულებრივი ადამიანი იყო და არა ფრიდრიხი. ბიჭმა გაიხსენა, როგორ უთხრა მამამ დედას, რომ ბავშვის საშვილოსნოში ნაყოფზე ერთობლივი ეფექტი, გარდა იმისა, რომ ფენომენალური შესაძლებლობების გამოვლინებაა, როგორც პუბერტატი, შეიძლება შთამომავლობა ფსიქოპათად აქციოს ...
  შესაძლოა, მისი საბრძოლო ტრანსი და მეომრის ეს ზესახელმწიფო ასევე იმ ზემოქმედების შედეგია, რომლის ბუნება მისთვის უცნობია.
  მაგრამ ახლა ტანკები მოდიან, პილოტისთვის მათი მოძრაობები ნელი ჩანს და მით უფრო ფრიდრიხისთვის. ახალგაზრდა ტუზმა დაიწყო ჰორიზონტალური სიბრტყიდან აცილება. ის უბრალოდ ანთებს და იშლება. სინათლის ციმციმები, მცირე აფეთქებებისაგან, ლუქები გაიჭრა. ამავდროულად, ბევრი მანქანა ანათებს, რადგან გაზის ავზები განლაგებულია საბრძოლო განყოფილებაში. და განადგურების შედეგად, T-34 გაფრინდა როგორც slingshot ლულა.
  ხშირად ჭურვის დარტყმა იწვევდა საბრძოლო მასალის აფეთქებას. და ეს თავის მხრივ...
  ფრიდრიხი არ ფიქრობდა ასეთ წვრილმანებზე, მან უყურა სურათს, როდესაც მძიმე დანაკარგები განიცადა და გააცნობიერა გარღვევის მცდელობების უშედეგოობა, ვიდრე საბჭოთა ხალხის მიერ გათხრილი თხრილები, მესაზღვრეების ტანკები მოძრაობდნენ.
  მაგრამ აქაც უსიამოვნო სიურპრიზი ელოდათ მათ. ორმა ათეულმა "სუპერფერდინანდმა" მიახლოება მოახერხა. ისინი, სამწუხაროდ, უფრო ძლიერი მამოძრავებელი მახასიათებლებით იყვნენ, ამერიკული ძრავების გამოყენების წყალობით.
  საბჭოთა მანქანები ღია ველზე მოძრაობდნენ, რაც ნიშნავს, რომ ლეგენდარულ მებრძოლებს უკვე სამი კილომეტრიდან შეეძლოთ დარტყმა. რა თქმა უნდა, "სუპერფერდინანდებმა" გაუშვა, მაგრამ საზენიტო იარაღის სროლის მაღალი მაჩვენებელი მათ საკმაოდ ხშირად დარტყმის საშუალებას აძლევდა. გარდა ამისა, ველი ძლიერად იყო გათხრილი და ჭურვებით გუთანი, ხოლო T-34-85 ვერ ახერხებდა სიჩქარეს. მაგრამ ისინი მაინც ტალღებივით მოძრაობდნენ ამოფრქვევის დროს. ხოლო პანტერები -5 და მოხერხებული ამერიკელი ჯადოქრები -5, ჩქაროსნული ტანკების გამანადგურებლები, სასწრაფოდ დაეხმარნენ ფერდინანდებს -4.
  ფრიდრიხი ცდილობდა დაარტყა (წმინდა ქვეცნობიერად) მეთაურები. დაძაბულობისგან თითებიც კი მიჭირდა. და იყო ხილი! ახალგაზრდა ტერმინატორმა, ჰორიზონტალური პროექციიდან, ჩამოაგდო ორმოცდაორი T-34 ტანკი, სამი KV- და ორი Su-122. ეს შეიძლებოდა ყოფილიყო კიდევ სამი მანქანა, მაგრამ მათ ყურადღება მიიპყრო საბჭოთა მებრძოლების დარბევამ და რაც მთავარია თავდასხმის თვითმფრინავებმა. მათი თქმით, ფრიდრიხმა დაიწყო როგორც 37 მილიმეტრიანი საჰაერო იარაღის დაყენება, ასევე ორი 20 მილიმეტრიანი (ასევე საკმაოდ გასაოცარია, თუ ლამპიონს ან გაზის ავზს ან ძრავას მოხვდებით.
  მხოლოდ ოცდაშვიდი თვითმფრინავი და მათგან თვრამეტი ილსი... ცუდი არ არის, თითოეული ტანკის მნიშვნელობის გათვალისწინებით, ამ ჯიუტ ბრძოლაშიც კი დაზიანდა... აქ არის რამდენიმე T-34-85, რომელიც აჩქარდა და მაინც გატეხა დახურვა. დიაპაზონი. აქ სუსტად დაჯავშნული ამერიკელი "ჯადოქრები" -5 აანთო.
  ფრიდრიხმა დაინახა ჰანს-ულრიხ რუდელის თავდასხმის თვითმფრინავი. ამ უკვე დიდი ხნის ცნობილმა ტუზმაც, როგორც ჩანს, გადაწყვიტა "შტუკას" უფრო ძლიერი და სწრაფი Fokken-Wulf-5-ით ჩანაცვლება. მისი ჩირაღდნის ემბლემა ყველასთვის ცნობილია. მან ჰკითხა ფრიდრიხს:
  - როგორ ხარ, სიკვდილის ანგელოზო!
  ტერმინატორი ბიჭმა უპასუხა:
  - საქმეები გესტაპოში და მე მაქვს მიღწევები!
  რუდელი დაარწმუნა:
  - და მე კარგად ვარ! მაგრამ როგორ ახერხებთ ასე ზუსტად და სწრაფად სროლას და თუნდაც ჰორიზონტალური სიბრტყიდან?
  ტუზმა ბიჭმა სიცილით უპასუხა ან თუნდაც იმღერა:
  -ყველაფერი შეუძლებელი შესაძლებელია ზუსტად ვიცი! იპოვნეთ დედამიწის მეფეების ბრილიანტი გამდინარე წყალში!
  - არაფერი, დღის ბოლომდე ოცდაათს მოვასწრებ! რუდელმა დააპირა.
  დაბრუნება, თვითმფრინავის გამოცვლა და ისევ მშობლიური Me-362, თვითმფრინავი, რომელიც, გარდა ფრთებზე ტყვიის ხვრელებისა, არ მიუღია რაიმე დაზიანება ვოლკას ხელმძღვანელობით. და რა თქმა უნდა სატანკო ბრძოლა....
  კრასგვარდეისკისთან ცხელოდა. მეხუთე გვარდიის არმიის კოლონები და სხვა ფრონტებიდან მოშორებული ბრიგადები აიყვანეს. გერმანელებამდე მიიწია გაძლიერება, მათ შორის ათეული ამერიკული სატანკო გამანადგურებელი, უახლესი M-18 110 მილიმეტრიანი იარაღით. ეს მანქანები მომაკვდინებელი ძალით არ ჩამოუვარდებოდა Tiger-5 კალიბრის 105 იარაღს და უკეთესად სცემდა T-34-ს, რადგან ნაკლებად იყო მიდრეკილი რიკოშეტისკენ. თავად იარაღი, ამავდროულად, ასევე არის გადაკეთებული ამერიკული საზენიტო იარაღიდან, რაც ნიშნავს, რომ ის არის სწრაფი სროლა. მხოლოდ აქ ჯავშანი უფრო სუსტია ვიდრე გერმანული, მაგრამ მაინც 186 მილიმეტრი საკმარისია ჭურვის შუბლში დასაჭერად. განსაკუთრებით მოგზაურობისას, T-34-85 ძალიან ხშირად იჭრება.
  ფრიდრიხმა, თუნდაც შორიდან, იგრძნო ცუნამის მოახლოება, წითელი არმიის თვითმფრინავების ახალი ტალღა. ეს ნიშნავს, რომ ეს არ არის დამოკიდებული ტანკებზე, რომლებიც თითქმის მჭიდროდ არიან შეჭიდულნი, ამიტომ თავდასხმის თვითმფრინავმა იზრუნოს მათზე. მათ შორის, სხვათა შორის, ჩანს ძალიან მძიმედ შეიარაღებული და ჯავშანტექნიკა He-329. როგორც თავდასხმის თვითმფრინავები და სატანკო გამანადგურებლები ძლიერია. განსაკუთრებით 88 მმ Ra-44 თოფებით, რომლებიც ჭრიან არა მხოლოდ ტანკის სახურავს, არამედ შუბლზეც. მხოლოდ აქ საჰაერო ბრძოლაში, ეს მანქანა, რბილად რომ ვთქვათ, არ არის ისეთი მრავალმხრივი, როგორც "მუშა კვერნა" Fokken-Wulf.
  თავდასხმის თვითმფრინავებს შორის ფრიდრიხმა ჰელგას თვითმფრინავი შენიშნა. რა თქმა უნდა, ისევ რიგებში.
  ტერმინატორი ბიჭი, რომელიც გზაზე ოდნავ ჩამოდის, ჩვენ გავხსნით სამ ტანკს და თვითმავალ იარაღს-76, მღეროდა:
  - ჩვენ გვექნება ჩვენება! უბრალოდ უმაღლესი სუპერკლასი!
  . თავი 18
  ჰელგამ უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, მჯერა შენი! მხეცს კი არა გული მივეცი! პასუხი გაგცემთ - გჯერათ თუ არა?
  პასუხის ნაცვლად, ფრიდრიხმა შორიდან დაიწყო სროლა ქვემოდან... შემდეგ კი სიმაღლეში მოიმატა.
  საბჭოთა თვითმფრინავი საკმაოდ ბევრი იყო, მაგრამ ჯერ კიდევ ნაკლები, ვიდრე პირველად. ლუფტვაფეს მფრინავები თავს საკმაოდ თავდაჯერებულად გრძნობდნენ, როგორც პირველკლასელი, რომელმაც სცემა შემაშფოთებელი თანატოლი უცნობ სკოლაში, რის შემდეგაც ის ფაქტიურად ძალით იყო გადატვირთული.
  საბჭოთა მფრინავები უფრო ეშმაკნი გახდნენ და დარტყმის ქვეშ მოექცნენ, ისინი მაშინვე დაიშალნენ ჯგუფებად, ცდილობდნენ გერმანელების თავისკენ მიზიდვას. ფრიდრიხი თავს დაესხა მათ, ავიდა ბორცვზე. თუმცა მისთვის მტრის პირდაპირ შეტევაზე უარის თქმა მხოლოდ ტაქტიკას უწყობდა ხელს. მაგრამ სხვა გერმანელი მებრძოლები ავიდნენ ბრძოლაში.
  ფრიდრიხმა გაღიზიანებულმა აღნიშნა, რომ He-362 ჩვეულებრივ წინ უსწრებდა მას. არა უშავს, რამდენიმე კილომეტრის შორი მანძილიდან მოჭრა მაინც არავინ იცის.
  და "სალამანდრები" -3, ისევე როგორც საბავშვო ქაღალდის თვითმფრინავები, ხტებიან, ხტებიან ტალღებზე ზვიგენივით და ისინი თავად იღებენ ...
  ფრიდრიხმა აირჩია თავისი მსხვერპლი, სამეთაურო თვითმფრინავი, სანამ დრო მორჩებოდა ეფიქრა იმაზე, თუ როგორ ჩამოაგდეს ეს მანქანა. ბიჭმა მორალი გამოაცხადა:
  - შეიძლება ომში წააგო, სპორტისგან განსხვავებით, ერთხელ, ომში მოიგე, თამაშისგან განსხვავებით, უსასრულოდ! თუმცა, დაფიდან დაფები მხოლოდ დამარცხებულს მიფრინავს, გამარჯვებული აყენებს დაფაზე, თუნდაც ადრე ჩამოგდებულ საბრძოლო ნაწილებს!
  თუმცა ბრძოლა მინდორზე იგრძნობოდა. მაგალითად, ვიტმანი უკვე საკმაოდ გამაგრებული სატანკო ტუზია, ის იბრძოდა "ვეფხვზე". ის, მსროლელთან ერთად, საკმაოდ ხშირად აცდენდა, თუმცა ტანკი იოლად შემობრუნდა. მსროლელი შლეიხი ძლივს მოასწრო სახიდან ოფლის მოსაწმენდად. ამ ფოლადის ურჩხულს შუბლზე უკვე რამდენჯერმე მოხვდა, მაგრამ აქამდე მან მოახერხა რიკოშეტი. ვიტმანმა ფილტვებში დაიყვირა:
  -მოდი ახლოს მოვიდნენ, ნუ ნერვიულობ გთხოვ...
  ბრძოლის მონაწილის, 31-ე ბრიგადის შტაბის უფროსის მოადგილის შთაბეჭდილებები, რომელიც ახლახან გახდა საბჭოთა კავშირის გმირი გრიგორი პენეჟკო, ასევე საუბრობდა იმ საშინელ პირობებში მყოფი ადამიანის მდგომარეობაზე. ... გონებრივ გამოსახულებებამდე მძიმე სურათები იყო... ისეთი ღრიალი გაისმა, რომ გარსები დააჭირა, ყურებიდან სისხლი მოედინებოდა. ძრავების განუწყვეტელი ღრიალი, ლითონის ჭექა-ქუხილი, ჭექა-ქუხილი, ჭურვების აფეთქება, დახეული რკინის ველური ჭექა-ქუხილი... უაზრო სროლებიდან, კოშკები შემოტრიალდა, გრეხილი იარაღი, ჯავშანტექნიკა აფეთქდა, ტანკები აფეთქდა.
  შეუღწევადი მძიმე "Patton" -3, თითქმის წერტილი-ბლანკი ცდილობდა საბჭოთა T-34-85-ის აღებას. ის იღრინებოდა, ფარით ამობურცული ჯავშანი. "ჯადოქრები" -4 სრიალდნენ და თავად ცდილობდნენ მანევრის გამოყენებას. თითქოს ეს იყო უძველესი რაინდებისგან შემდგარი კავალერიული არმია, რომელიც ერთმანეთის დახოცვას აპირებდა. ხშირად ორივე ტანკი ცეცხლსასროლი იარაღიდან ისროდა და ერთმანეთს აფეთქდა.
  გასროლიდან გაზის ავზებში, ტანკები მყისიერად აფეთქდა. ლუქები გაიხსნა და სატანკო ეკიპაჟები ცდილობდნენ გასვლას. გრიგოლმა დაინახა აბჯარზე ჩამოკიდებული ახალგაზრდა ლეიტენანტი ნახევრად დამწვარი. დაჭრილი, ლუქიდან ვერ გამოვიდა. და ასე მოკვდა. ირგვლივ არავინ იყო მის დასახმარებლად. ჯარისკაცებმა დროის შეგრძნება დაკარგეს, არც წყურვილი უგრძვნიათ, არც სიცხე და არც დარტყმა ტანკის ვიწრო კაბინაში. ერთი აზრი, ერთი სურვილი - ცოცხლად სცემე მტერი. საბჭოთა ტანკერები, რომლებიც დანგრეული მანქანებიდან გადმოვიდნენ, მოედანზე ეძებდნენ მტრის ეკიპაჟებს, ასევე დარჩნენ აღჭურვილობის გარეშე და სცემეს პისტოლეტებით, ხელჩაკიდებულები აიღეს.
  კაპიტნის სიურეალიზმის სტილში გამოსახული გამოსახულება, რომელიც რაღაც სიგიჟეში აძვრა დანგრეული გერმანული "ვეფხვის" -5-ის ჯავშანტექნიკაზე და ავტომატით ლუკმას დაარტყა, რათა იქიდან ნაცისტები "გამოეტანა". საკმაოდ გაბედულად მოიქცა სატანკო კომპანიის მეთაური ჩერტორიჟსკი. მან დაარტყა, ჭურვების მორევში, მტრის "ვეფხვის" -5-ის მხარეს შეიჭრა, მაგრამ თავად მოხვდა. მანქანიდან გადმოხტა ტანკერებმა ცეცხლი ჩააქრეს. და ისევ წავიდნენ ბრძოლაში.
  ჰელგამ ბოლო ჭურვით უკვე გახვრეტილი ჰქონდა გრიგორი პენეჟკოს ტანკის სახურავი. ჭურვი გაზის ავზს მოხვდა და ყველაფერი ცეცხლი წაუკიდა. ცეცხლმა დაწვა საბჭოთა ტანკერები და აიძულა ისინი ლუქებიდან გადმოხტნენ. მაგრამ თავად გრიგოლს, რომელიც დაჭრილი იყო, არ ჰქონდა დრო გადმოხტომა ... ის ცოცხლად დაწვა, გააცნობიერა რა არის ქვესკნელი ...
  ფრიდრიხმა, როდესაც დაინახა, რომ მტრის თვითმფრინავი უკვე გაბრძნებული იყო და ცდილობდა გაფრენას კომბინირებული გზით, თავს დაესხა ტანკებს ... გერმანელებს ნამდვილად გაუჭირდათ, თუმცა ბრძოლაში შევიდნენ ყველაზე მძიმედ შეიარაღებული ინგლისური ჩელენჯერის ტანკები (The ეკიპაჟები ასევე ბრიტანეთის შვილებიდან არიან და ძალიან ზუსტად ისვრიან!) .
  ფრიდრიხი სავსეა დემონური ენერგიითა და მღელვარებით, ის მზადაა ცალმხრივად წაშალოს ყველაფერი და ყველა, მაშინაც კი, თუ მოგიწევთ ბრძოლა მთელ სატანკო არმიასთან და მით უმეტეს ჰაერთან. მაგრამ თქვენ უნდა დაბრუნდეთ, საწვავი და საბრძოლო მასალა ამოიწურება, ამისათვის ფრენა, ორმოცდაშვიდი თვითმფრინავის ჩამოგდება და ოცდათერთმეტი ტანკის და ექვსი თვითმავალი იარაღის ჩამოგდება, დამატებით კიდევ ორი ჯავშანტრანსპორტიორი, სამი კატიუშა, ოთხი ანდრიუშა, მანქანები, რომლებიც უკანა მხარეს ცდილობდნენ.
  ჰელგამ შენიშნა:
  - რუსებს ჩვენს სოფლებში ქალებზე სიმღერა აქვთ! ჩვენ გვყავს არა მხოლოდ მებრძოლი ქალები, არამედ კაცები, რაც გჭირდებათ!
  ფრიდრიხი დათანხმდა:
  - ჩვენი კაცები, რა გჭირთ, ქალები კი ჯობია!
  ჰელგამ ეშმაკურად თქვა:
  - ქალი ცრემლებით იმარჯვებს, კაცი - ცრემლებით!
  ფრიდრიხმა კბილებში გამოსცრა და შენიშნა:
  - რაკი მახვილები ვართ, დღეს ყველაფერი არც ისე ცუდადაა!
  შემდეგი რეისისთვის მარტო უნდა იფრინოთ... კარგი, თუ ასეა, მაშინ აზრი არ აქვს გულის დაკარგვას... ფოკენ-ვულფში უკვე ცხელა ჰაერით გაგრილებული ძრავით. ძალიან ცხელა, ძრავა, პლუს მზე, პლუს ცოტა დრო გაგრილებისთვის. თავად ფრიდრიხს უკვირდა კიდეც, როგორ ჯერ არ დაეცა ასეთი ველური ტვირთით. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს ელემენტარულია ... ის ჭამს ყველა შიგთავსს ...
  საბჭოთა ტანკები მთლიანად გათხელდა... მიუხედავად ამისა, გაძლიერება კვლავ მივიდა გერმანელებთან და თითქმის ყველა თავდასხმის თვითმფრინავი ჩააგდეს ბრძოლაში... მაგრამ გამაგრება როტმისტროვსაც შეეფერება... იგივე ტანკები სხვა ფრონტიდან.
  მაგრამ ჰაერი გაცილებით მშვიდია, თუმცა არის მებრძოლების ცალკეული პარტიები, ან თავდასხმის თვითმფრინავები.
  ფრიდრიხი იმეორებს ძველ აპრობირებულ ტაქტიკას, მან უკვე იცის, რომ იგი მას არ დაანებებს. და გერმანელები...
  ასევე მიმდინარეობს გადაჯგუფება, რადგან საბჭოთა ტანკების უმეტესობა უკვე განადგურებულია, მაშინ შეგიძლიათ სცადოთ თავდასხმა საკუთარ თავზე ... ვიტმანმა პირქუშად შენიშნა:
  - რვა ტანკი დაარტყა... ერთი დღე კარგია, მაგრამ ასეთი დღე ცუდია...
  სახელმძღვანელომ შეასწორა:
  - ფაქტობრივად, თორმეტი ....
  ვიტმანმა შეაწყვეტინა:
  - ოთხი განადგურებული მანქანა, როცა რუსებმა ღრმა ტანკსაწინააღმდეგო თხრილში გადაძვრნენ - არ ჩავთვალოთ! ელემენტარული იყო. დიახ, და საბრძოლო მასალა უნდა შეივსოს ...
  მაგრამ საბჭოთა ტანკები ისევ წინ მიიჩქაროდნენ, როდესაც თავდასხმის თვითმფრინავებმა განსაკუთრებით დაიწყეს მათი მიღება. კერძოდ, ფრიდრიხმა, რომელმაც ესროლა ორმოცდათხუთმეტი ჭურვი, აქედან ორმოცდაცხრა T-34 ტანკი და ექვსი თვითმავალი იარაღი. და მას ხუთწუთნახევარი დასჭირდა... აი ეს ბრძოლა... რა თქმა უნდა, უფრო მეტიც შეიძლებოდა... ფრიდრიხი ფიქრობდა, რატომ უნდა ესროლა ერთდროულად ორი ქვემეხიდან? და ერთი სავსებით საკმარისია... ამასობაში...
  ჰელგა მას აეროპორტში დახვდა, ისე ვნებიანად აკოცა, ჩასჩურჩულა:
  - აი, რაინდობის განსახიერება - დონ კიხოტი!
  - Რა თქვი? ფრიდრიხმა ამოიოხრა.
  გოგონა მაშინვე გამოჯანმრთელდა:
  - ბოდიში მგლის ბელი... ლანსელოტის თქმა მინდოდა!
  ტუზმა ბიჭმა ამოიოხრა:
  - მერე სხვა საქმეა! დონ კიხოტი ხომ რაინდის პაროდიაა. სულელი რაინდობა და უინტერესო თავადაზნაურობა დასცინიან ერთგვარად!
  ჰელგა დათანხმდა.
  - მე, ზოგადად, მესმის! მაგრამ...
  ფრიდრიხმა გოგონას შეაწყვეტინა:
  - თვითმფრინავებში ცოცხალი!
  საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟებმა და პილოტებმა, როგორც ჩანს, ბოლო მცდელობა გააკეთეს უკიდურესად წარუმატებელი ბრძოლის გზაზე. გენერალი გოტა, როგორც გამოცდილი მეთაური, რომელმაც უკვე საფუძვლიანად შეისწავლა რუსების ტაქტიკა, არ ჩქარობდა შეტევას და ოდნავ უკან გადაიხარა, რათა უპირატესობა ცეცხლსასროლი იარაღით ასი პროცენტით გამოეყენებინა. და რა თქმა უნდა, დაჯავშნა. ეს არის მაღალი მოკრივეს ტაქტიკა, რომელიც უკან იხევს დაბალი კაცის წინ, მუშაობს მეორე ნომრად, მაგრამ მცირე ზომის პინჩერს არ აძლევს საშუალებას დახუროს მანძილი და მოიპოვოს უპირატესობა. ისე, როტმისტროვს სხვა გზა არ აქვს! ან შეტევა ან მოკვდი! ეს უკანასკნელი უკეთესია, თუმცა შეიძლება ორივე ერთად იყოს!
  ჰოდა, ფრიდრიხსაც უწევს თვითმფრინავებთან ბრძოლა... ესეც ბრძოლაა და მტერი მამაცი...
  მაგრამ ჯერ ტერმინატორმა ბიჭმა ესროლა თხუთმეტი შემტევი T-34-85 ტანკი. ასე ეთერულია ერთ აფეთქებაში...
  ჰელგამ წამოიძახა:
  შენ ხარ ჰაერის იმპერატორი! ასე გახდება ცნობილი მესამე რაიხი!
  ფრიდრიხმა უპასუხა მას:
  - და ის უკვე ცნობილია! და თქვენ არ გჭირდებათ ქება!
  ჰელგამ დაიყვირა:
  - და შენ კიდევ უფრო ადიდებ მას!
  - შევეცდები! ფრიდრიხმა იღრიალა.
  ის ისევ ჩავარდა ულტრა საბრძოლო ტრანსში. ბიჭს თავში უცნაური ფიქრები ტრიალებდა. მაგალითად, რა მოუვა მას მესამე რაიხის გამარჯვების შემდეგ? რა თქმა უნდა, იმპერატორის მეუღლის მფარველობა მას უმაღლეს თანამდებობას მიაწვდის და მისი შვილი დიდი იმპერიის მემკვიდრე გახდება. ამაღელვებელი ხედები! რუსები კი, ბოლოს და ბოლოს, სწავლობენ იმ წესრიგს და დისციპლინას, რომელსაც სტალინი, სისხლიანი ქართველი, ვერ შეეჩვია მათ.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, გამარჯვება ჯერ კიდევ შორს არის... ან შეიძლება აიღოს და გადააქციოს მებრძოლი, რომელიც ეჯახება ფრიცს. ასე მოკლა რამდენიმე ათეული ფაშისტური მანქანა და დაბრუნდი სსრკ-ში როგორც გმირი?
  მაგრამ დაეხმარება თუ არა ტყვეობიდან გამოქცეულ ომის გმირებს, მაგრამ .... სტალინი საერთოდ არავის ენდობა, თქვა, რომ შვილი იაკოვლევი არ ჰყავსო! ამიტომ ვეღარ დაბრუნდება ფრიდრიხთან... მითუმეტეს იმის მერე, რაც მან გააკეთა... სსრკ-ში გაქცევა მაშინვე შეიძლებოდა, როცა ახლახან აჩუქეს "სტუკა". ბიჭს აპატიებდნენ... აბა, იქნებ საჯარიმო ბატალიონებში გაგზავნეს და ნაცისტებსაც რომ ჩამოეგდო... დიახ, დაბრუნების შანსი ჰქონდა... ახლა კი, სსრკ-ში არ დაზოგავს, ძალიან სისხლიანი გახდა....
  ფრიდრიხმა გაიფიქრა, აბა, რატომ არ გადაუხვია საბჭოთა მხარესო. კარგი, ის შეუერთდა ჰიტლერ ახალგაზრდობას, ბერლინის ცენტრში ყოფნისას, მერე გადარჩენის სხვა გზა არ ჰქონდა. მაგრამ რატომ მოკლა კომისრები? შეგეძლო უბრალოდ გამორთო... რატომ გაიღვიძა მასში გარეულმა მხეცი... მხეცი კი არა, რადგან ცხოველები ჩვეულებრივ კლავენ საჭმელად ან შიმშილის გრძნობის გამო. ადამიანმა კი მკვლელობა გართობაში აქცია, ვეფხვზე უარესი გახდა...
  რა დაემართა მას, რომ მკვლელობამ სიხარულის მოტანა დაიწყო და მესამე რაიხში ამაღლების, კარიერის გაკეთების სურვილმა მთელი არსი დაიპყრო? ვინ გახდა ის, .. რატომ დაკარგა პატრიოტიზმის გრძნობა და ხალხისადმი მიჯაჭვულობა?
  თუმცა, აქვს თუ არა მას? აქ არის იგივე გენერალი ვლასოვი ან ბორის ალექსეევიჩ სმისლოვსკი. აქაც უცნაური ადამიანი, მეფის რუსეთის კეთილშობილური კორპუსის სანიმუშო წარმომადგენელი ჩანდა. და მას მოუწია ჰიტლერისა და სხვა ფაშისტების მხარეზე გადასვლა. რუსეთის საიმპერატორო არმიის ოფიცერი, კაპიტანი. სამოქალაქო ომის შემდეგ ის პოლონეთში გაატარეს, შემდეგ ემიგრაციაში წავიდა გერმანიაში. ის სამსახურში შევიდა გერმანიის არმიაში. 1928-1932 წლებში სწავლობდა რაიხსვერის სამხედრო დეპარტამენტის (გენშტაბის აკადემიის) უმაღლეს კურსებზე. მეორე მსოფლიო ომის დროს მან აქტიური მონაწილეობა მიიღო რუსული მოხალისეთა შენაერთების ფორმირებაში. მას სჯეროდა, რომ გერმანელებს შეეძლოთ წვლილი შეიტანონ რუსეთის აღდგენაში: "გერმანიის არმიების გამარჯვებამ უნდა მიგვიყვანოს მოსკოვამდე და თანდათანობით ძალაუფლება ჩვენს ხელში გადასცეს. გერმანელებს, საბჭოთა რუსეთის ნაწილობრივი დამარცხების შემდეგაც, დიდხანს მოუწევთ ბრძოლა ანგლო-საქსონურ სამყაროსთან. დრო ჩვენს სასარგებლოდ იმუშავებს და ისინი ჩვენზე არ იქნება დამოკიდებული. ჩვენი, როგორც მოკავშირის მნიშვნელობა გაიზრდება და გვექნება პოლიტიკური მოქმედების სრული თავისუფლება".
  ბიჭს თავი აფრიალდა იმაზე, რაც მან ადრე წაიკითხა ინტერნეტში... სრულიად შემთხვევით, თვალი გადაურბინა საცნობარო წიგნის გვერდზე - "ნაციზმის თანამზრახველები - ერის სირცხვილი!"
  მართალია, ამავდროულად, იგი არასოდეს თანამშრომლობდა გენერალ ა.ა. ვლასოვთან, რადგან ის არ იზიარებდა არც მის შეხედულებებს და არც სამოქმედო გეგმას, მაგრამ პირადად მას სამჯერ შეხვდა, ძირითადად გერმანიის გენერალური შტაბის მითითებით.
  ფიქრები გააწყვეტინა ფრიდრიხმა... ოთხმოცდასამი საბჭოთა თვითმფრინავი ჩამოაგდეს, ბოლო ჭურვები კი უკვე ტანკებშია ჩადებული და უკვე შესაძლებელია დაბრუნება... აბა, რა ნაძირალაა... როგორ აქვს. დაეცა... სისხლიანი მეძავი! თვალები მაშინვე დასველდა... ცრემლის მარილიანი წვეთები ჩამოუგორდა ყმაწვილურ ლოყებს... რა მწარეა, თუნდაც ესროლე!
  დაბრუნებისთანავე დაღლილი, მაგრამ მხიარული ჰელგას ხილვამ მაშინვე აამაღლა გუნება-განწყობა და ისევ შევარდა ბრძოლაში... ის მეომარია! ასე რომ, ის გამარჯვებისთვის არის დაბადებული და ვისი ერიც უფრო სუსტია, მასთან არ მეგობრობს!
  ჰელგამ უცებ შენიშნა:
  - Ტირი?
  ფრიდრიხმა თავი დაუქნია.
  - დაღლილობისგან უკვე თვალები მიწყლიან! რა ბრძოლაა! უკვე ექვსი დღეა თვალი არ დამიხუჭავს! მანამდე კი თითქმის არ მეძინა!
  ჰელგამ ანუგეშა:
  -აქ ქვაბი დაიხურება და ცოტას დავიძინებთ...ცოტა რჩება. სულ ცოტა გამარჯვებისთვის!
  ფრენა Focken-Wulfach-4-ზე, მტრის თვითმფრინავი არ ჩანს და ტანკებიდან ცოტა დარჩა. მაგრამ ისინიც კი, რომლებიც იქ არიან, უნდა დასრულდეს.
  ჰელგა ჩურჩულებს რადიოში:
  - კარგი, წამოვიყვანოთ! ასე უვლიან რვას!
  ფრიდრიხი იცინის.
  - რვის გადახვევა სჯობს ექვსს მხრის თასმებზე!
  გოგონამ ჩაყვინთვის მანქანას რომ დაარტყა, ყეფა:
  - არა, ექვსიანად ვერ წარმოგიდგენიათ. თქვენ გაქვთ მეფის ჯიში.
  მეხუთე გვარდიის არმიიდან იყო რქები და ფეხები. ახლა გოთამ წინსვლის ბრძანება გასცა, მით უმეტეს, რომ უკვე საღამო იყო, ვახშმის დრო უკვე გასული იყო და სიბნელემ მოახლოვდა.
  ბრძოლის ველზე იყო ათას ასზე მეტი დანგრეული და განადგურებული საბჭოთა ტანკი და სამასამდე გერმანული ტანკი, რომლებმაც მიიღეს რაიმე სახის დაზიანება. აქედან სამოცდათხუთმეტი მანქანა არავითარ შემთხვევაში არ ექვემდებარებოდა რესტავრაციას.
  ფრიდრიხი კი, რომელიც შეყვარებულს ლოგინზე დასაძინებლად ტოვებდა, ისევ დაფრინავდა. ამჯერად ის გადამისამართდა არტილერიის ჩახშობაზე. როტმისტოვის სასოწარკვეთილმა ლაშქრობამ გადაიტანა ძალების ნაწილი, მეინშაინის ჯარები და ისინი დღეში და საღამოს არაუმეტეს თორმეტი კილომეტრის წინ მიიწევდნენ. დაღამდა, მაგრამ ქარიშხალი ისევ მუშაობდა. მათ უბრალოდ შეცვალეს პილოტები.
  ფრიდრიხი კიდევ ერთხელ შეხვდა U-2 ღამის ბომბდამშენებს. მანქანები თითქმის მიფრინავდნენ მიწასთან - დაბალი დონის ფრენა. მათ ექნებოდათ ასეთი შენიღბვით გაცურვის შანსი, მაგრამ ამ ვითარებაში ახალგაზრდა ტერმინატორის ეშმაკურმა ინსტინქტმა იმოქმედა.
  გარდა ამისა, ფრიდრიხს უცებ ძალიან შერცხვა ცრემლების გამო და გაბრაზდა... ბიჭს მზერაც კი შეეცვალა. და სულ სხვა სიმღერის, სულ სხვა სიტყვებმა მიტრიალეს თავში;
  ბრაზი ვრცელდება სხეულში ცეცხლოვანი ტალღით,
  შეუძლებელია ასეთი რამის გაგება და რა ხდება ახლა ჩემს თავს!
  აქ ქვესკნელმა გახსნა მთელი სიბნელე სულში,
  მე მინდა სასახლეები - ეს არ არის საკმარისი ჩემთვის საყვარელი და სამოთხე ქოხში!
  
  და როგორ მოხდა ეს ყველაფერი, ღმერთმაც კი არ იცის,
  მოღალატე ნაძირალა გავხდი, მაგრამ ჯერჯერობით მკვდარი ვარ!
  საიდან არის ეს გამოცხადება, ვინ შვა იგი,
  შთაგონებას ვხატავ თასში - ძლევამოსილი ძალები!
  
  ეშმაკმა ჩაგვათრია ბადეში, ჩაგვაგდო მოჯადოებულ წრეში,
  ასეც მოხდა, ბადეში ჩავვარდი!
  მაგრამ მე გავტეხავ ქსელს და მივიღებ ღმერთს გულით,
  ნუ წყევლი მხოლოდ ზეციურ მთვარეს!
  და ესენი არიან ძმები, რომლებიც ზუსტად ვიცი!
  
  ო, მომეცი შანსი წმინდაო უფალო
  ჩემო ბუნება, შენ ხარ ღალატი და სირცხვილი!
  ხორცი მინდოდა, ხორცის გარდა,
  და დასრულდა უფსკრულში, სადაც სიბრძნეს ჩაეძინა!
  
  ფაშისტმა თქვა: თქვენ გვემსახურებით -
  მიიღებთ მიწის, ფულს, ტიტულების აღიარებას!
  მაგრამ დათმე სული
  და ეს არის ყველაზე საშინელი სასჯელი მსოფლიოში!
  
  მაგრამ მე სუსტი ვარ, არეულობაში ჩავვარდი,
  და გაანადგურა ცოცხალი, პატივი და სინდისი საკუთარ თავში!
  ასე რომ იყოს, მძიმე ფაქტი
  ყოველივე ამის შემდეგ, ეს არ არის რომანი, ეს მხოლოდ ამბავია!
  
  რა ვქნა, გზა უკან;
  აღარაფერი დარჩა და ახლა მაინც კისერი მარყუჟშია!
  მაგრამ დემონმა თქვა, დაასრულე არეულობა,
  ასეთ სიმხდალეს, დაგვიჯერეთ, არ ვიღებ!
  ფრიდრიხმა დაასრულა ეს "ვოკალი", დაარტყა "ყურები" და შემდეგ იგრძნო უკიდურესად დაღლილობა ... და რაც უკვე აყვავდა, რაც ნიშნავს, რომ ახალი დღე დადგა 11 ივლისს. და უკვე შვიდი დღეა ფეხზე დგას...
  დაშვების შემდეგ ბიჭმა ძლივს მიირბინა ლოგინში და მაშინვე დაეცა;
  სიზმარი ძალიან დაძაბული აღმოჩნდა... ფრიდრიხს ესიზმრა, რომ სტუდენტი იყო და ლექციას უსმენდა. უფრო მეტიც, გიგანტური ზრდის მასწავლებელი მას ისეთი ენთუზიაზმითა და მხურვალებით ეუბნება, რომ თქვენ უნებურად უსმენთ. აქ საუბარია რუსეთის დიდი ხნის ისტორიულ მტერზე, აშშ-ზე. როგორც ჩანს, მის სამშობლოში საბოლოოდ მოიგონეს სამაგიეროს ღირსეული იარაღი;
  - თქვენ უნდა იცოდეთ, რომ პენტაგონის არმიამ განათავსა თავისი საუკეთესო დამრტყმელი ძალა ჩვენი სურვილის წინააღმდეგ ბრძოლაში, გავტეხოთ გზა სხვა სამყაროებისკენ. მე გაუგზავნე დეპეშა ნატოს სამხედროებს, სადაც განვაცხადე, რომ არ ვაპირებდი დედამიწის ხელში ჩაგდებას, რომ ვატარებდი მშვიდობიან კვლევას, რომელიც მიზნად ისახავს მთელი კაცობრიობის საკეთილდღეოდ. მათ ვერ მიიღეს ჩემი გზავნილი, ისინი ყველას აფასებენ თავიანთი საეჭვო და ეგოისტური ღირებულებების მასშტაბით. ეს მეგალომანი ნაბიჭვრები ფიქრობენ, რომ მათ შეუძლიათ გააკონტროლონ მთელი კაცობრიობა. ისინი ფიქრობენ, რომ თუ მათ აქვთ დატყვევების და განადგურების მანიაკალური ვნება, მაშინ სხვა სამყაროს სხვა წარმომადგენლებს უნდა ჰქონდეთ იგივე ცხოველური ვნება.
  სპიკერი შეჩერდა და მოისმინა ტაშის გულუხვი ტალღა. ვოლკამ ასევე ენერგიულად დაუკრა ტაში, თუმცა არ უყვარდა მის უკან ავტორიტეტების აღიარება. ძლიერმა გიგანტმა განაგრძო:
  - მე არ ვარ მხეცი ან მტაცებელი, მაგრამ შემიძლია და ვაპირებ თავის დაცვას, ჩემი ცივილიზაციის სიკეთე დამოკიდებულია ჩემს ბრძოლაზე და თუ ჩემი მტრები და ჩემი ცივილიზაციის მტრები აპირებენ თავდასხმას, მაშინ მე ვაპირებ დაცვას. თავს. მე გავანადგურებ მათ, ვინც ჩემსა და თავისუფლებას შორის დგას. მათ, ვინც თითქმის დაიმონა კაცობრიობა, თავს უმაღლეს ერად თვლის, ხალხის იურისდიქციის მიღმა, სასჯელი ემუქრება. მე უკვე მივეცი ოლიგარქების ჯგუფს თითო გროში, მე მათ მაგალითს ვაჩვენებ ბრძოლის უნარიანი ადამიანის მაგალითს და არა ცულის ქვეშ მოქცეული მორჩილი ცხვარი. ჩვენ ყველანი უნდა გავერთიანდეთ, რადგან ეს არის ჩვენი საერთო საქმე, რადგან დედამიწაზე მალე სუნთქვა აღარაფერი დარჩება. ახლა ბიზნესზე. ამერიკისა და ნატოს ფლოტების დასამარცხებლად ჩვენ გვჭირდება ენერგიის დიდი, შეუზღუდავი მარაგი, ფუნდამენტურად ახალი იარაღი და გვაქვს ის. ბევრისთვის, თუნდაც საუკეთესო თქვენგანისთვის, H-ბომბი, როგორც ჩანს, საბოლოოა. ბევრი, თუნდაც საუკეთესო თქვენგანი, თვლის, რომ ენერგიის მისაღებად სხვა უფრო მძლავრი გზა არ არსებობს, გარდა განადგურებისა, რომლის განხორციელებაც რთულია პრაქტიკაში. ყველა თქვენგანი იცნობს თერმობირთვულ რეაქციებს, წყალბადის ატომების შერწყმას და ჰელიუმის წარმოქმნას. ისე, სხვა ელემენტები რკინამდე. ბირთვული შერწყმა ასხივებს ვარსკვლავებს მილიარდობით წლის განმავლობაში. და ბევრი თქვენგანისთვის წარმოუდგენელია , რომ სინთეზის ფუნდამენტურად ახალი რეაქციები შეიძლება განხორციელდეს: ისინი პრაქტიკულად არ არსებობენ ბუნებაში. ბევრი თქვენგანი სავსეა სტერეოტიპული აზრებით, რომ თუ რეაქცია ბუნებაში არ არსებობს, მაშინ ის პრინციპში ვერ იარსებებს. რა აბსურდული ილუზიაა, სუპერცივილიზაციათა მეცნიერება გვაძლევს საშუალებას მივიღოთ ენერგიის გიგანტური მასები მასშტაბით და ბუნებაში არარსებული რეაქციებით. თქვენ უკვე იცით კვარკების არსებობა: მინი ნაწილაკები, რომლებიც ქმნიან ელემენტარულ ნაწილაკებს. თქვენმა მეცნიერებამაც კი აღმოაჩინა ასობით ელემენტარული ნაწილაკი. მათ გარდა, რომლებიც თქვენმა მეცნიერებამაც დააფიქსირა, არის სხვადასხვა ტიპის ნაწილაკები, რომელთაგან ბევრი უცნაურად, ან თუნდაც ზედმეტი გეჩვენებათ. გაოცებული ხართ კვარკების მრავალფეროვნებით, რაც ძნელი ასახსნელია ჩვეულებრივი ლოგიკური გზით. სულ ახლახან, თქვენმა მეცნიერებმა აღმოაჩინეს ნაწილაკები, რომლებსაც პრეონები ჰქვია, ნაწილაკები, რომლებიც ქმნიან კვარკებს, და თქვენ ვერ შეძელით მათ სათანადოდ მოხვედრა და შესწავლა. თქვენ ჯერ ვერ მიგიღწევიათ ბირთვიდან არა მხოლოდ პრეონების, თუნდაც კვარკების ამოღება. აბა, რა სახის ენერგია შეიძლება მივიღოთ მათი შერწყმის ან გაყოფის გამო: განუზომელია თუნდაც თერმობირთვულ რეაქციასთან შედარებით. ხმელეთის მეცნიერების თანამედროვე, საკმაოდ დაბალ დონეზეც კი, არსებობს თეორიული გამოთვლები, რომლებიც აჩვენებს, რომ რაც უფრო პატარაა ნაწილაკი, მით მეტ ენერგიას გამოიმუშავებს იგი. ეს იმაზე მეტყველებს, რომ თუ შესაძლებელი იქნებოდა ასეთი ენერგიის დაუფლება, მაშინ შესაძლებელი იქნებოდა ენერგორესურსების თითქმის შეუზღუდავი წყაროს მიღება. თუმცა, არც ერთმა ხმელეთის მეცნიერმა ვერ შეძლო არა მხოლოდ მიკრონაწილაკების შერწყმის რეაქციის ხელახლა შექმნა, არამედ ბირთვიდან თავისუფალი კვარკის ამოღებაც კი.
  თავისუფალი, შეუზღუდავი კვარკის მიღებაც კი ჯერ არ არის წარმატება. რა არის იმის მიზეზი, რომ ულტრამსუბუქი ნაწილაკების გატეხვით ან შერწყმით რეაქცია ჯერ კიდევ შეუძლებელია, არა მხოლოდ განმეორება, არამედ ბუნებაში დაფიქსირებაც კი. მიზეზი ამაში მდგომარეობს: ამიტომ თერმობირთვული რეაქცია იმდენად რთულია, რომ მას გადატანითი მნიშვნელობით ძალიან მოკლე მკლავების გმირსაც კი უწოდებენ. თერმობირთვული რეაქციის გამოწვევისთვის საჭიროა ატომური ბომბის ენერგია, ატომური ბომბის აფეთქებისთვის საჭიროა ჩვეულებრივი ასაფეთქებელი ნივთიერებები. კვარკის შერწყმის რეაქციის გამოწვევის მიზნით, არ არის საკმარისი თერმობირთვული მუხტის აფეთქების რეაქცია, მისი სიმძლავრე არ არის საკმარისი რეაქციისთვის, რის გამოც ბუნებაში სუპერმძიმე კვარკები არ გვხვდება. არ არსებობს შუალედური საფეხური, ნაბიჯი, რომელიც ჰყოფს და კლასიფიცირებს რეაქციებს ატომური შერწყმის ფარგლებში. თერმობირთვული შერწყმისას ერთმანეთის მიყოლებით არის ეტაპები, რომლებიც იზრდება გამოთავისუფლებული ენერგიის თვალსაზრისით. რეაქცია, რომელიც ათავისუფლებს ბევრად მეტ ენერგიას, ვიდრე თერმობირთვული აფეთქება და ძალზე იშვიათია: ანიჰილაციის რეაქცია. ის მატერიისა და ანტიმატერიის კონტაქტიდან მოდის. ბუნებაში, ეს იშვიათია, უკიდურესად იშვიათია, რადგან რეალურ სამყაროში თითქმის არ არსებობს ანტიმატერია. განადგურების რეაქცია ბუნებით იშვიათია, არ არსებობს შუალედური ნაბიჯი ელემენტების შერწყმის რეაქციასა და თერმობირთვულ რეაქციას შორის. პრობლემის არსი იმაში მდგომარეობს, რომ თავად ანტიმატერია არ არის შექმნილი მარტივი მატერიისგან. ჩვენს ხილულ სისტემაში ჩვენ მას ვერ დავაკვირდებით. მაგრამ თუ კოსმოსში იმოძრავებდით და აღმოჩნდებოდით სამყაროების შეერთების ადგილზე, სამყაროსა და ანტისამყაროს საზღვარზე, მაშინ დაინახავდით, როგორ მიმდინარეობს განადგურების პროცესი ფართო მასშტაბით. პრობლემის არსი აღმოჩნდა საკმარისი რაოდენობის ანტიმატერიის, ანუ მატერიის მიღებაში, რომელიც რეალურ სამყაროში ვერ იარსებებს. ის მუდმივად მოვიდოდა კონტაქტში რეალურ ჩვეულებრივ მატერიასთან, უნდა განადგურდეს ან აფეთქდეს, ისევე როგორც ორი ცალ-ცალკე უვნებელი ქიმიური ელემენტი აფეთქდება კონტაქტისას. პროტონები, ნეიტრონები, ელექტრონები, პოზიტრონებთან, ანტინეიტრონებთან, ანტიელექტრონებთან კონტაქტში გადაიქცევიან ფოტონებად და სხვა ნაწილაკებად, რომლებიც სხვადასხვა მიმართულებით ჩქარობენ. მათი გაფართოების სიჩქარე კოლოსალურია და აღემატება სინათლის სიჩქარეს. დიახ, ფართომასშტაბიანი განადგურების დროს ნაწილაკები გადადიან სუპერმსუბუქ სიჩქარეში და შორდებიან ერთმანეთს. ძნელია ანტიმატერიის მიღება მარტივი გზით, ამაჩქარებლებზე ნაწილაკების აჩქარებით. ამ გზით მიღებული შედეგი არასოდეს გაამართლებს ხარჯებს. მიუხედავად ამისა, ექსპერიმენტულად იქნა ნაპოვნი ანტიმატერიის მყარი მასშტაბის მოპოვების ეფექტური გზა. მისი არსი მდგომარეობს იმაში, რომ ანტიმატერიის, ისევე როგორც მატერიის მიღების ალბათობა დაახლოებით ერთნაირია, რაც ნიშნავს, რომ განსხვავება ანტიმატერიასა და ჩვეულებრივ მატერიას შორის დიდი არ არის და არც დიდი ენერგიაა საჭირო მატერიის პოლარობის შესაცვლელად. ეს შეიძლება გაკეთდეს სპეციალური ველის არც თუ ისე ძლიერი გამოსხივების და განსაკუთრებული ხასიათის ტალღის გამოყენებით. კვარკების, პრეონების გარდა, არსებობს კრეონები, რეზონები, ფორკონები, რიუმონები, ქოროდონები, რომონი და ა.შ. გამოსხივება სპეციალურ ტელეპათიურ დონეზე ცვლის მატერიის სტრუქტურას კრეონ-რეზონანსულ დონეზე, მხოლოდ ოდნავ იცვლება, ცვლის სტრუქტურის სტრუქტურას. მიკრონაწილაკების განლაგება. სპეციალური ტალღების აღმოჩენამ რევოლუცია მოახდინა მეცნიერებასა და საზოგადოებაში. მაგრამ ვის რადიაციამ, რა დონემ შეიძლება შეცვალოს მატერიის ტიპი, გადაიტანოს იგი თვისობრივად ახალ დონეზე, შეცვალოს მატერიის მახასიათებლები. ადამიანის შესაძლებლობების, მისი არაჩვეულებრივი შესაძლებლობების შესწავლისას აღმოაჩინეს ახალი ტიპის გამოსხივება. ჩვენ ჰიტლერნელებმა სხვა ერებსა და ხალხებზე ადრე ვითვისებდით დამატებით შესაძლებლობებს. ახალმა ტელეპათიურმა გამოსხივებამ შეაღწია ტყვიის და კიდევ უფრო მკვრივი მყარ სუპერმასალებში, რაც თავისთავად მიუთითებს განსხვავებულ სისტემაზე და რადიაციის განსხვავებულ დიაპაზონზე. თქვენი მეცნიერებისა და ცივილიზაციის დონეზეც კი არის და შექმნილი რადიაცია, რომელიც აღემატება სინათლის სიჩქარეს. რადიოაქტიური გამოსხივებიდან ალფა, ბეტა, გამა, უკვე ბეტა სხივები მოძრაობს სინათლის სიჩქარეზე ოდნავ მეტი, ხოლო გამა-AS გამოსხივებით, სინათლის სიჩქარის ჭარბი თითქმის ერთნახევარჯერ არის. პლანეტა დედამიწაზე მათ უკვე ექსპერიმენტულად აღმოაჩინეს კლეკონისა და დერის ტალღების გამოსხივება, რომელიც ორჯერ აღემატება სინათლის სიჩქარეს. მართალია, სანამ ისინი მიკროდოზებში წარმოიქმნება, მათ არც კი იციან პერსპექტივები. უფრო მეტს ვიტყვი რადიაციის სიჩქარესა და მატერიაში შეღწევის უნარს შორის, არის პირდაპირი კავშირი. რაც უფრო მოკლეა ტალღის დიაპაზონი, რაც უფრო მაღალია შეღწევის ძალა, მით უფრო მაღალია გამოსხივების სიჩქარე. გამა სხივები მხოლოდ ტყვიის სანტიმეტრის გავლის შემდეგ მცირდება ნახევრად. კლეკონისა და დერის გამოსხივებისთვის, შეღწევის ძალა კიდევ უფრო მაღალია. ექსტრა დიაპაზონის რადიაცია, იქნება ეს აურა, ტელეპორტაცია, ტელეკინეზი, ტელეპატია, კიბერკინეზი, ტორმოკინეზი, პლაზმოკინეზი, აქვს ყველაზე მაღალი სიჩქარე და ყველა შეღწევის დიაპაზონი. ანუ, სწორედ ეგრეთ წოდებულ სულიერ ზედნაშენში დევს სამყაროების კონტროლის, ენერგიის უპრეცედენტო ფორმების დაუფლების გასაღები. ენერგიის უახლესი ფორმები გზას უხსნის გაზომვების უახლეს ფორმებს, მიკროსამყაროს გაზომვებს, რომლებსაც შეუძლიათ ფესვის გადგმა და რეალიზება მაკროკოსმოსში, მიკროფუნდამენტურ ნაწილაკებს შორის გაზომვების გადატანა რეალურ სამყაროში, ე.წ. სივრცის. ახალი ტიპის ენერგია მისცემს ახალ იარაღს, გამოყოფს Z-56 სხივებს და აგრესორის არმადას ფხვნილად გაანადგურებს. ახლა შემეძლო უფრო დეტალურად აგეხსნა ახალი ენერგიის არსი და დეტალურად აღვწერო, როგორ წარმოიქმნება ის, ასევე შერწყმის ეფექტი, მაგრამ ჩვენ უკვე ულტიმატუმი მოგვცეს. ეს გორილები ფიქრობენ, რომ შეგვაშინონ, მაგრამ კაპიტულაციის შემთხვევაშიც კი, ისინი ვერ გაუძლებენ ცდუნებას, გაათონონ კუნძული და გააუთოონ იგი ბომბებითა და მძიმე იარაღის ზალპებით. თუ სამხედრო მოქმედება არ არის, მაშინ რატომ შეკრიბეს იანკებმა ასეთი არმადა, მათ სჭირდებათ დაშინების აქტი, მაგალითი მთელი მსოფლიოსთვის. შენი ცხოვრება ჩემზეა დამოკიდებული. აგრესორს გაკვეთილს ვასწავლი, რომელიც მას მთელი სიცოცხლე ემახსოვრება და ვინც ცოცხალი დარჩება, მკვდრების შეშურდება!
  ამ ფრაზაზე ფრიდრიხს სიზმარი გაუწყდა. მან გაბრაზებულმა გაახილა თვალები. ჰელგა მის წინ იდგა და ხელში ყვავილების თაიგულები ეჭირა, შიშველი, გოგონას ფეხის თითებში კი ვარდი ედო, რომლითაც იგი სიყვარულით ტიკტიკებდა ბიჭის შიშველ, ვარდისფერ ქუსლს.
  - კარგი, დაიძინე. სადილის დროა!
  ფრიდრიხი წამოხტა და მაშინვე ჩაიწოვა მუცელი... მაგრამ დიახ, ერთი კვირა თითქმის არაფერი უჭამია. ის მხოლოდ წყლით გაზავებულ ფორტიფიცირებულ შოკოლადს სვამდა. ბიჭმა მზეს შეხედა და გაოცდა:
  - უცნაურია, დაახლოებით ხუთი საათი გავატარე, მაგრამ ბევრად ნაკლები ჩანს. არც კი მქონდა დრო, მესმინა ყველაზე საინტერესო ლექცია ახალ იარაღზე!
  ჰელგამ ჩაიცინა.
  - ახალ იარაღზე? დიახ, როდესაც დიდი მეომრები იბრძვიან, უძველესი ტექნიკა ყველას გამარჯვების საშუალებას აძლევს. მაგრამ პირველ რიგში, მიირთვით თევზის წვნიანი. შენთვის სპეციალურად შედუღებული იყო რამდენიმე გოგო, შენი ფანი. ჭამე და ახალი ძალები მოვა.
  ფრიდრიხმა სიამოვნებით მიიტანა თევზის წვნიანი, რომელიც მას ყველაზე გემრიელ კერძად მოეჩვენა პლანეტა დედამიწაზე. ბიჭმა ბოულერის ქუდი დაიცალა და მუცელში სიმძიმე იგრძნო. მაგრამ ამის მიუხედავად მხიარულად წამოხტა და მანქანისკენ მივარდა.
  - კარგი, ჰელგა, ისევ ვიჩხუბებთ!
  გოგონამ მხიარულად უპასუხა:
  - Და როგორ!
  ახლა კი საიმედო ცხენი Me-362, განუყოფელ თანამგზავრ Fokken-Wulf-4-თან ერთად, კვლავ აწამებს ატმოსფეროს პროპელერებით. და ეს ომში, როგორც ომში. ფრიდრიხმა ჰკითხა ჰელგას:
  რომელია შენი საყვარელი გართობა ბრძოლის გარდა?
  გოგონამ რბილად ჩაიცინა და უპასუხა:
  - ძნელი სათქმელია! მიუხედავად იმისა, რომ თქვენ იცით. მე ხის კვეთით ვიყავი დაკავებული. ასეთი ლამაზი ნიმუშები აღმოჩნდა... და მეც ვცადე ფანტასტიკური ისტორიების დაწერა. მხოლოდ წყვილი რომ დავწერე, ყველამ ჩემზე სიცილი დაიწყო. და ძალიან მრცხვენოდა, რომ შევწყვიტე მათი შედგენა. იცი რა უსიამოვნოა როცა შენზე იცინიან!
  ფრიდრიხი დათანხმდა:
  - Კი, გასაგებია! მიუხედავად იმისა, რომ ახლა მე ვარ დიდების მწვერვალზე! მაგრამ როგორც კი მოვკვდები, თითქმის...
  ჰელგამ გააწყვეტინა:
  -არა! მერწმუნეთ, ისინი არ დაივიწყებენ! ვფიქრობ, შენს სახელს დაერქმევა საჰაერო არმია, ან ზოგიერთი დაპყრობილი აღმოსავლეთის ქალაქი. ან იქნებ ქუჩა ბერლინში!
  ფრიდრიხს გაეცინა.
  -დიახ,მამშვიდე!
  ჰელგამ საკმაოდ სერიოზულად დაამატა:
  - შესაძლოა, ავიაციაში შეკვეთაც დამტკიცდეს შენი პორტრეტით. ჯერ ერთი, თქვენ გაქვთ ასეთი ტკბილი სახე და მეორეც, თქვენი შედეგი, უკვე ოცდაათასზე მეტი მტრის თვითმფრინავი, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ვინმემ გადააჭარბოს!
  ფრიდრიხმა ასევე საკმაოდ სერიოზულად გააპროტესტა:
  - არა, მათ შეუძლიათ გადალახონ, თუ სსრკ-სთან ომი ძალიან დიდხანს გაგრძელდება, ან კიდევ მოუწევთ საქმე გუშინდელ მოკავშირეებთან. ასე რომ, ყველაფერი შესაძლებელია... მაგრამ პრინციპში, შესაძლებელია ათას თვითმფრინავამდე მისვლა! რა ვქნა და ეს!
  საუბარი შეწყდა, მტრის მებრძოლების მცირე ესკადრონი გაფრინდა წინ და შემდეგ მათ სერიოზულად უნდა აეღოთ იარაღი.
  უკიდურესი დაღლილობისა და დაღლილობის მიუხედავად , კრასნოგვარდეისკის გამარჯვებამ შთააგონა ფრიცები და მრავალტომიანი ჯგუფი ახალი მიღწევებისკენ.
  ნაცისტებმა ვერ გაბედეს მოსკოვის შეტევა და თავს დაესხნენ აღმოსავლეთით მდებარე ქალაქ პავლოვსკი პოსადს და გაამაგრეს მის მიმდებარე ტერიტორიები.
  საბჭოთა ჯარისკაცები, წინააღმდეგ შემთხვევაში, გაბედულად ბრძოლა არ შეიძლებოდა, მაგრამ დერეფანი გერმანიის სოლებს შორის საღამომდე იმდენად შევიწროვდა, რომ უკვე ისვრებოდა.
  ფრიდრიხს და ჰელგას კვლავ მოუწიათ ტანკების დაპყრობა, რომლებიც ცდილობდნენ კონტრშეტევას და უფსკრულის დაფარვას. და შემდეგ მათ აჩვენეს თავი და მშვენივრად. ახალგაზრდამ მოახერხა ტანკებში ხუთასზე მეტი! და ეს ზოგადად ულტრა კლასის მიღწევაა!
  ფრიდრიხს მართლა უხაროდა, რომ ასეთი მაგარი იყო! ის რომ ის არის ყველა დროის და ხალხის საუკეთესო მეომარი ნიშნავს კლასების კლასს! და რა გრძნობაა, როცა ყველაზე მაღალი და მაგარი ხარ! ფრიდრიხი არის მგელი, რაც ნიშნავს მგელს!
  უკვე ბნელოდა და ბრძოლა მაინც არ ჩამქრალიყო. გერმანიის სვეტები ჩრდილოეთიდან, სადაც ცნობილი რომმელის ლაშქარი იყო მოწყვეტილი, ხოლო სამხრეთიდან, სადაც მაინშტაინის უღელტეხილი, გარშემორტყმული იყო ქალაქ პავლოვსკი პოსადს. უკვე შუაღამისას გოთას ტანკები და უპირველეს ყოვლისა, რამდენიმე ფერდინანდ-4 შეიჭრნენ ამ სოფლის გარეუბანში... მაგრამ ისინი იძულებულნი გახდნენ შეჩერებულიყვნენ. შემდეგ გოტამ გასცა ბრძანება ყველაზე ჯიუტი დაცვის გვერდის ავლით. დილის ორ საათზე პავლოვსკი პოსადის აღმოსავლეთით, მეორე SS კორპუსის ნაწილები და პირველი სატანკო კორპუსის ნაწილები, ასევე სსრკ-დან, გამოვიდნენ ერთმანეთის შესახვედრად. ასე რომ, 1947 წლის 12 ოქტომბრის ღამეს მოსკოვის სამხედრო ჯგუფის გარშემო დაიხურა ბლოკადის რგოლი!
  . თავი #19
  1947 წლის 13 ოქტომბრის დილით ფრიდრიხი იბრძოდა, როგორც ყოველთვის თავდაუზოგავად და ოსტატურად. მისი ერთგული მფრინავი ცხენი დახეული იყო სიმაღლეში და ძრავა, იმისდა მიუხედავად, რომ ბიჭმა არაერთხელ აიძულა იგი, მუშაობდა წარუმატებლობით ...
  საბჭოთა ჯარების წინააღმდეგობა შესამჩნევად შესუსტდა... ნაცისტებმა ჯერ ვერ გაბედეს მოსკოვზე თავდასხმა, რომელიც აუღებელ ციხე-სიმაგრედ იყო ქცეული, მაგრამ აღმოსავლეთისკენ დაიძრნენ. პავლოვსკის პოსადში ბრძოლები ჯერ კიდევ გაჩაღდა, ფაშისტურმა მეთაურებმა საკმაოდ გონივრულად უარი თქვეს ქალაქში ტანკების გამოყენებაზე, რის გამოც რუმინელები, იტალიელები, არაბები, ინდიელები და სხვა უცხოური დანაყოფები შტურმით დატოვეს.
  ფრიდრიხმა მონაწილეობა მიიღო ორ-სამ მცირე საჰაერო შეტაკებაში და უპრობლემოდ გაწყვიტა ათამდე თვითმფრინავი. სხვა სამიზნეები იყო მიწა: ქვემეხები, ჰაუბიცები, ნაღმტყორცნები, კატიუშები და თუ გაგიმართლათ, ტანკები.
  მეორეს მხრივ, ეს უკანასკნელი ხშირად არ ხდებოდა. როგორც ჩანს, რჩევა გამართლდა. შუადღისთვის, როდესაც ოქტომბრის დაწყვილება გაუსაძლისი გახდა, ხანმოკლე სიმშვიდე იყო და ფრედერიკ, ან როგორც მას ოფიციალურად ეძახდნენ ფრედერიკ დიდი ბისმარკი, გამოიძახეს სმოლენსკში.
  ახალგაზრდა ეის-ტერმინატორი ძალიან კმაყოფილი და მხიარული გამოიყურებოდა. მიუხედავად იმისა, რომ ფრიდრიხი ძალიან მწარე იყო და რცხვენოდა მისი ღალატის გამო, ფაშისტური ჯილდოების მიღების პერსპექტივა სიამოვნებდა ბიჭს.
  მასთან ერთად დაუძახეს ჰელგას. გოგონაც აღელვებული იყო და მისი მარგალიტისფერი კბილები მომხიბვლელი ვეფხისტყაოსნის ღიმილით უბრწყინავდა. Მან თქვა:
  - ხედავ, მგელი ბიჭო, რუსები დავამარცხეთ!
  ფრიდრიხი ამ შემთხვევაში არ იზიარებდა ოპტიმიზმს:
  - ჯერჯერობით ეს მხოლოდ შუალედური წარმატება და ბრძოლაა... ბრძოლები და ბრძოლები მხოლოდ იმპულსს იძენს. მაგრამ დასაწყისი და ფაქტობრივად, წარმატებით ...
  ჯილდოსთვის შეირჩა CPSU-ს რეგიონალური კომიტეტის შენობა. უზარმაზარ ავტოსადგომზე ბევრი ძვირადღირებული მანქანა იყო, ძირითადად ამერიკული წარმოების.
  მართლაც, სააქტო დარბაზში იმყოფებოდნენ მარიონეტული გენერლები აშშ-ს არმიიდან, ბრიტანეთის იმპერიიდან, კანადის სამფლობელოდან. იყო თუნდაც ერთი ინგლისელი პრინცი... და, რა თქმა უნდა, თავად ჰერმან გერინგი და ადოლფ ჰიტლერი... მხოლოდ ამან გააკვირვა ფრიდრიხი, მარგარეტი მასთან არ იყო. უცნაურია, შეიძლება მხოლოდ ორსულობაა, ამ გამორჩეულ, გამორჩეულ ქალს არ სურს საფრთხე შეუქმნას საკუთარს და ტუზისგან მიღებულ ბავშვს... ომი ხომ სულაც არ არის ხუმრობა!
  ან იქნებ მას არ სურს ჰიტლერის ახალ ფავორიტთან ურთიერთობა ქმართან? აქ, ზოგადად, ყველაფერი შესაძლებელია და თითქმის შეუძლებელია იმის წაკითხვა, თუ რა არის ქალის გონებაში ლამაზი, აფროდიტესავით და მზაკვრული, როგორც ჰერა...
  თუმცა ფრიდრიხს ეს უხარია კიდეც. არ იყო საკმარისი ფიურერის თანდასწრებით საკუთარი თავის და მისი ემოციების ღალატის რისკის გამოვლენა, უნებლიე ჟესტით ან დაუფიქრებელი სიტყვით. ბოლოს და ბოლოს, რქიანი ქმრები, განსაკუთრებით ნახევარ სამყაროს მმართველის პიროვნებაში, ძალიან საშიშია. ისეთი მკაცრი ბიჭისთვისაც კი, როგორიც ის არის მესამე რაიხის ნომერ პირველი ჯარისკაცი!
  ჯილდოსთვის მისულთა უმეტესობა მფრინავი იყო - თავად გერინგი იყო ტუზი, გენერალ დუას თეორიის მგზნებარე თაყვანისმცემელი - ავიაცია, ომების ღმერთი, რა თქმა უნდა, პირველ რიგში გამოყო საჰაერო ძალები. მაგრამ იყვნენ ტანკერებიც, მათ შორის ცნობილი ვიტმანი. დაჯილდოების ცერემონიალი რაინდის ჯვრებით დაიწყო.
  როცა ჰელგას დაუძახეს, გოგონა ფაქტიურად ცხენივით ხტუნავდა, ქუსლებზე აკაკუნებდა. მას მიენიჭა რაინდის ჯვარი და მებრძოლის სპეციალური სამკერდე ნიშანი, ტანკები... ამის გარდა, თავად ფიურერმა ადოლფმა გოგონას გადასცა ნომინალური საბერი ბრილიანტებით, როგორც საუკეთესო ქალი, რომელიც გამოირჩეოდა ბრძოლაში. მოსკოვის ბრძოლა.
  ვიტმანმა მიიღო ჯვარი მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით, რაინდის ჯვრის ვარსკვლავი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით ასევე მიენიჭა "ბავშვს" ჰაფმანს. ამერიკელმა ტუზმა თავისი უცვლელი კოვბოის მაისურით ჯილდოც მიიღო.
  ფრიდრიხს დაჯილდოვდნენ ბოლო... ეს სავსებით ლოგიკური იყო, რადგან ის იყო საუკეთესოთა შორის საუკეთესო. მაღალი ჯილდო, რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის დიდი ვარსკვლავი და მუხის ფოთლები, ხმლები და ბრილიანტები, ნაცისტური ჰიმნის მუქარის ხმაზე გადაეცა. გარდა ამისა, ოთხი სამკერდე ნიშანი დაჯილდოვდა ოთხასი ხუთასი თვითმფრინავისთვის და ოთხასი ხუთასი ტანკისთვის. ეს სამკერდე ნიშნებიც ოქრო იყო და ხუთასი პატარა ბრილიანტებითაც კი.
  ჰიტლერმა ფრიდრიხს დიდი ხანი ჩამოართვა ხელი და რაღაც ენთუზიაზმით თქვა... ბიჭმა ცნობილი ჯვარი თვალებით შთანთქა. ბრილიანტები ამშვენებდა პლატინის მუხის ფოთლებსა და ხმლის სახელურებს. ჩემს მეხსიერებაში გაჩნდა ფიგურა, რომ თუნდაც ჩვეულებრივი რაინდული ჯვრები ბრილიანტებით, მხოლოდ ოცდაშვიდი ასეთი ორდენი იყო დაჯილდოვებული მთელი ომის განმავლობაში. ისე, ამ მომენტში ეს კიდევ უფრო ნაკლებია ... უმაღლესი ხარისხის ჯილდო, რაინდის ჯვარი, სადაც ვერცხლის ფოთლები ოქროსფერით არის ჩანაცვლებული, ჯერ არ არის დადგენილი.
  თუმცა, ჯილდოები ამით არ გაჩერებულა. ჰიტლერმა გამოაცხადა, რომ ფრიდრიხს მიენიჭა საჰაერო ძალების და SS გვარდიის მაიორის ფელდმარშალის წოდება, პერსონალური იარაღის დაჯილდოებით და პრემიით მილიონ ხუთასი ათასი მარკით (თხუთმეტი უახლესი პანტერების ღირებულება).
  ნომინალური იარაღი იგივე იყო, რაც ჰელგასთვის ნაჩუქარი საბერი, დამასკოს ფოლადისგან, ბრილიანტებითა და ზურმუხტებით ლამაზად შემკული ჯოხით.
  ფრიდრიხმა ცდუნებას ვერ გაუძლო და რამდენჯერმე ააფრიალა სულთნის ღირსი იარაღი. სახელური კომფორტული იყო, საბერი კი იდეალურად გაწონასწორებული და მსუბუქი ჩანდა ძლიერი ბიჭური ხელისთვის.
  შემდეგ სიტყვით გამოვიდა ამერიკელი გენერალი მანკურტი, რომელიც ისტორიაში შევიდა, როგორც პოპულარული გამოთქმის ავტორი: დაე, ჩემი ქვეყანა ცდებოდეს, მაგრამ ეს ჩემი ქვეყანაა!
  გარდა ამისა, ეს მეთაური ცნობილი გახდა თავისი ამაზრზენი სისასტიკით, მათ შორის სამხედრო ტყვეების მიმართ.
  მანკურტმა მკაცრად თქვა:
  - რუსმა ბარბაროსებმა ბევრი მიწა წაართვეს და შექმნეს ერთი უზარმაზარი ბარაკა, რომელშიც მარადიული არეულობა სუფევს. როდემდე ტანჯავს მათი ტერორისტული რეჟიმი კაცობრიობის მეექვსედს? რუსეთის ხალხები ელიან განთავისუფლებას და თავის მიწაზე თავისუფალი ევროპისა და შეერთებული შტატების არმიის ჩამოსვლას. ამიტომ, ამერიკა ყველა ღონეს გამოიყენებს სსრკ-ს დასამარცხებლად. ჩვენი აღჭურვილობისა და მოხალისეების ნაკადი მთელი მსოფლიოდან გაძლიერდება და გაიზრდება! (მხურვალე ტაში). მსოფლიოს ყველა ქვეყანა გაერთიანდა ბოლშევიკური ინფექციის წინააღმდეგ. ჩვენთანაა უფალი ღმერთი და ზეციური ლაშქარი. წინ გამარჯვებისთვის!
  მას ინგლისელი გაჰყვა და ამის შემდეგ ფიურერმა შეაჩერა ცერემონიის ოფიციალური ნაწილი და ბურთის დასაწყისი გამოაცხადა. მაშინვე გამოჩნდა უამრავი გოგონა და ქალი, რომლებიც მზად იყვნენ რამდენიმე ცნობილი გმირის შესაქმნელად.
  ფრიდრიხს სურდა ჰელგა აერჩია პარტნიორად, მაგრამ მან მოულოდნელად უარი თქვა - თქვა, რომ ჩვეულება არ ბრძანებს ცეკვას პარტნიორებთან ან პარტნიორებთან სამხედრო იარაღში. აბა, რატომ აირჩია ბიჭმა სხვა ქალბატონი, მით უმეტეს, რომ აქ ყველა ქალი მშვენიერია - როგორც ჩანს, ისინი სპეციალურად იყვნენ შერჩეული. ფრიდრიხმა გაიღიმა და მსუბუქად იცეკვა, მაგრამ ბიჭის ფიქრები სხვა რამეზე იყო.
  ასე რომ, მან მიიღო მაღალი ორდენი და ახლა არის მთავარი ფელდმარშალი... მისი კარიერა აღმავალია და ჩამოგდებული თვითმფრინავების და დანგრეული ტანკების რაოდენობის მიხედვით, მას მსოფლიოში ტოლი არ ჰყავს! როგორც ჩანს, ყველაფერი კარგადაა, მაგრამ რატომღაც კატები გულს იფხრიან... მაგრამ თუ ავიღებთ ცნობილ ფიგურებს, მაგალითად, რობერტ არტროას, სისხლის პრინცს კაპეტიელთა სამეფო შტოდან. ის ხომ იბრძოდა თავისი სამშობლოს საფრანგეთის წინააღმდეგ და ცოტაც არ განიცადა, თუმცა თანამემამულეების სისხლი ხელებზე ედო.
  და ასობით ათასი რუსი იბრძვის ნაცისტების მხარეს. დიდმა ჰერცოგმა კირილ რომანოვმაც კი ოფიციალურად გამოაცხადა მხარდაჭერა აღმოსავლეთის კამპანიისა და ბოლშევიკებისგან სამშობლოს განთავისუფლებისთვის. რომანოვები არიან ნაცისტებისთვის და მათ უკან დასავლეთის ქვეყნებისთვის.
  კარგი, თუ სახელგანთქმული მთავრები და მესამე რაიხი სტალინის წინააღმდეგ არიან, მაშინ რატომ უნდა იტანჯოს ფრედერიკმა. მეტიც, შესაძლებელია მისი წინაპრები საერთოდ არ ცხოვრობდნენ სსრკ-ში. აბა, ლოგიკურად ვიფიქროთ... ისტორიის მსვლელობა ხომ უკვე ყველაზე სერიოზულად შეიცვალა. ახლა მსოფლიო არასოდეს იქნება განსხვავებული, ამიტომ მოსკოვის ბრძოლა საბჭოთა კავშირმა წააგო... და რას ნიშნავს ეს? და ის ფაქტი, რომ პირველ რიგში, სამყაროში, რომელიც მნიშვნელოვნად შეიცვალა, მკვეთრად მცირდება იმის ალბათობა, რომ მისი მშობლები (სხვათა შორის, სხვადასხვა ქალაქში დაბადებული) შეხვდნენ და შექმნან ოჯახი. მაგრამ ასევე მამა და დედა არ დაბადებულან 1947 წელს... ეს ნიშნავს, რომ ორ ბაბუასთან და ორ ბებიასთან შეხვედრის ალბათობა კიდევ უფრო ნაკლები იქნება!
  გარდა ამისა, ყველა ბავშვი გენების კომპლექტის თვალსაზრისით უნიკალური და ინდივიდუალურია. და ეს ნიშნავს, რომ თუ ჩასახვის მომენტი იცვლება თუნდაც ერთი საათით, ან თუნდაც ათი წუთის განმავლობაში, მაშინ ის აღარ იქნება... არა ფრიდრიხი უნიკალური პიროვნებითა და გენების ნაკრებით, არამედ სრულიად განსხვავებული, შესაძლოა არც გარეგნულად. მსგავსი ბიჭი.
  ანუ მკვლელის ჩარევამ წარსულში, საქმის ლოგიკით, უნდა გამოიწვიოს დროის ხელშეუხებელი კანონების დამრღვევის გაქრობა... ანუ ფრიდრიხი, რომელიც გახდა ჰიტლერის საყვარელი, უბრალოდ უნდა გაქრეს! და ის და მისი ძმა, შესაძლოა მშობლები და სხვები.
  მაგრამ რადგან ახალგაზრდა ტუზი ცოცხალია და ძლიერი, ჯანმრთელი, როგორც არავინ ამ უბედურ პლანეტაზე, მაშინ შესაძლოა ეს წარსული სულაც არ იყოს მისი სამყარო! შესაძლოა ეს მისი სამყაროც კი არ არის, რაღაც პარალელური სამყარო და თუნდაც დროის შუალედით. ანუ ის არ კლავს ფრიდრიხ თავის წინაპრებს, არა მის მშობლიურ თანამემამულეებს, არამედ უცხო პიროვნებებს, რომლებსაც მხოლოდ ზოგადი მსგავსება აქვთ ტერმინატორი ბიჭის აბსტრაქტულ წარსულთან.
  ეს ნიშნავს, რომ ის, ფაქტობრივად, არ არის მოღალატე - უბრალოდ ადამიანი, როგორც მკვლელები სხვადასხვა სამეცნიერო ფანტასტიკის სერიებიდან, რომელიც წარსულში იყენებს აწმყოს ცოდნას და წარმოუდგენელი ძალაუფლებითაც კი არის დაჯილდოვებული. ისე, თუ მას განზრახული აქვს ზესახელმწიფოები, მაშინ უბრალოდ ცოდვაა მათი არ გამოყენება! ისე, რადგან ბედმა, თავად ზეცის მარჯვენამ, ის ჯერ ჰიტლერის ახალგაზრდობაში გაგზავნა, შემდეგ მესამე რაიხში, მაშინ თქვენ უნდა გააკეთოთ ყველა ძალისხმევა კარიერის გასაკეთებლად. კარგია იყო თოთხმეტი წლის მაიორი ფელდმარშალი, ბიჭი, მაგრამ ოცი წლის სრულფასოვანი გენერალი, ან თუნდაც ფელდმარშალი უკეთესია. და ვინ იცის, იქნებ მესამე რაიხმა და ამერიკამ საბოლოოდ დაიხარჯოს და მაშინ მისი შვილი გახდეს პირველი მსოფლიო დიქტატორი!
  შემდეგ უცებ გამოჩნდა ის, ვისი ნახვასაც ახალგაზრდა კაცი ყველაზე ნაკლებად ელოდა: ევგენი პორშე... მაღალი, ლამაზი, ძლიერი, თუნდაც ცოტა რუსტიკული და გასაკვირი არ არისტოკრატია მესამე რაიხის ერთ-ერთი უდიდესი მაგნატის ქალიშვილისთვის.
  მართალია, წინა შეხვედრისგან განსხვავებით, გოგონამ ჩაიცვა ძალიან ძვირი, ბრილიანტებით, მაგრამ ამავე დროს ისინი გამჭვირვალე იყვნენ და არ მალავდნენ მოხდენილი, თუმცა არც თუ ისე პატარა ფეხების ხიბლს.
  მაღალქუსლიანი ქუსლების გამო ისედაც მაღალი გოგონა თითქმის გიგანტად ჩანდა. თავად ფრიდრიხი იყო ჩვეულებრივი და კიდევ უფრო პატარა მოზარდი მისი ასაკისთვის, იყო მასზე დაბალი, დაახლოებით ოცდასამი, ოცდახუთი სანტიმეტრი და ქუსლების გათვალისწინებით და სხვა ...
  ფრიდრიხს უხერხულიც კი იყო, თუ ამ ექვს კილოგრამიან გოგოზე (რომელიც მამამისის პორშეს წარმატებას მიაღწია, ბოლოს და ბოლოს, არ იყო გიგანტი, თუმცა უცნობია, როგორი დედა იყო და ვინ აძვრა მისი კალთის ქვეშ) !), იქნება მასზე, რომ ყოველთვის ადგეს. დიახ, ჯობია, რომ ის, როგორც ბოლო დროს, ფეხშიშველი წავიდა ...
  თუმცა ევგენიამ აღტაცებით შეხედა ახალგაზრდა ტუზს და ხელები გაშალა ტუჩებზე:
  -ჩემი რაინდი ხარ! სინათლე არ არის მიწიერი!
  ფრიდრიხი დაიბნა:
  - Დიახ მე....
  ევგენმა გააწყვეტინა:
  - სიტყვები არ არის საჭირო! თქვენ იმსახურებთ ქებას. და არა მარტო როგორც მფრინავი.... - თმები აიჩეჩა მაგნატის ქალიშვილმა. - უბრალოდ დაფიქრდი, ინჟინრისა და დიზაინერის ფანტასტიკური საჩუქარი გაქვს. შემოგვთავაზეთ მსგავსი იდეები... გენიოსი! ლეონარდო დავინჩის ზემოთ.
  ფრიდრიხმა ჩაილაპარაკა:
  - Კარგი, დიახ! გეთანხმები, ამ მხატვარს არც ერთი ომი არ მოუგია. მიუხედავად იმისა, რომ მისმა შედევრებმა დაიპყრეს მთელი მსოფლიო!
  დაიწყეს ცეკვა. ევგენია ისეთივე ლამაზი იყო, მოციგურავე, მაგრამ ვოლკასთვის ის ზედმეტად დიდი ჩანდა... და სუნამოდან დამათრობელი სუნი ასდიოდა... ბიჭი, მისი მდიდრული მკერდის დეკოლტეს რომ უყურებდა, სავსებით ბუნებრივი სურვილი იგრძნო ფიზიკურად ძლიერი და განვითარებული. მოზარდი. უფრო მეტიც, ჰელგა გამომწვევად ვითომ ვერაფერი შენიშნა. არადა, გერმანელების ახალგაზრდა თაობას ასწავლიდნენ, რომ ქალისთვის უხამსობაა ეჭვიანობის გრძნობა და მით უმეტეს, ეჭვიანობა, მამაკაცი კი, თუ ომის გმირია, ვალდებულიც კია, მოიტყუოს . რა გავაუმჯობესოთ ჯიში! როგორც ჰიტლერმა თქვა: გათხოვილი ქალისთვის სხვა კაცისგან შვილის გაჩენა არ არის ცოდვა, არის ის, ვისაც ქმარზე უკეთესი ფიზიკური მონაცემები აქვს. თუმცა ევგენიამ საკმაოდ სერიოზულად ჰკითხა ბიჭს:
  - და სად სწავლობდით, რომ ასე კარგად იცნობთ ტანკების და თვითმავალი იარაღის მართვის პრინციპებს, იგონებთ ასეთ ნოუჰაუსებს?
  ფრიდრიხს არ შეეძლო და არც სურდა ეთქვა სიმართლე, ხოლო უცნობ გოგონას, თუნდაც მისი მამა მაგნატი ყოფილიყო, მესამე რაიხის უმდიდრესი ადამიანების ათეულში და ჰიტლერისა და გერინგის ფავორიტი. მან მორიდებით უპასუხა:
  - აქ ბავშვობიდან ჰობი თამაშობს როლს... სხვადასხვა სამეცნიერო ლიტერატურა, გამოგონების სურვილი! არ არის აუცილებელი მაგიდასთან ჯდომა რაღაც გონივრული შესაქმნელად...
  ევგენიამ თავი დაუქნია.
  - დიახ, სპორტიც ვარ და თან მეცნიერების გრანიტს ვღეჭავ, ან თუნდაც ვღეჭავ... მიუხედავად ამისა, ქალბატონი პისტონი ოფისის ვირთხას ჰგავს?
  ფრიდრიხმა, მგლის კბილების გაშიშვლებით, დაადასტურა:
  - კი, ვირთხაზე და არა მარტო კაბინეტზე, საერთოდ არ ჰგავხარ! სავარაუდოდ, თქვენც კი შეიძლება შედარება ...
  ევგენიამ გააფრთხილა:
  -უბრალოდ ძროხას ნუ შეადარებ! ეს საკმაოდ საზიზღარი მინიშნებაა!
  ფრიდრიხმა ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - ვინც საქმეზე არ აბუზღუნებს, თხის წოდებას იღებს! ასე რომ... სულელური ბაზარი გვაქვს.
  - ბაზარი ჟარგონია? ევგენიამ გამოიცნო. - ზოგადად, გერმანული მეტყველება, როგორც ჩანს, სწორია, მაგრამ რატომღაც... ზედმეტად სწორი, ზუსტად მოთავსებული ხაზგასმა, მკაფიო სიტყვები, მეტყველების დაძაბულობა... და აქცენტი არ არის, მაგრამ ამ სისწორეში გრძნობ რაღაც არც თუ ისე მშობლიურს.. .
  ფრიდრიხს არ აჩვენა შეშფოთების ნიშანი:
  -ნუ და ამით? იქნებ ეჭვი გეპარებათ, რომ ეს იყო საბჭოთა ჯაშუში და რომ რუსებმა შემოწირეს ოცი ათასი, ამერიკულ თვითმფრინავებთან ერთად და ნახევარი ათასი მათი უთვალავი თვითმფრინავი, რათა შემეჭრა მესამე რაიხის მწვერვალზე?
  ევგენიამ თავი დაუქნია.
  - Არა, მე არ ვფიქრობ ასე! ეს ზედმეტი იყო, თუნდაც რუსებისთვის. თუმცა არის ცნობილი გამონათქვამი: რუსეთის გონებით ვერ გაიგებო. მაგრამ აქ მე სხვა რაღაც მეჩვენება, იქნებ თქვენ როგორ თქვათ... SS-ის გენეტიკური ინჟინერიის პროდუქტი. რაღაც მომავალი კაცი? მე წავიკითხე სამეცნიერო ნაშრომები გენეტიკაზე და ვიცი, რომ ადამიანის ბუნება შეიძლება შეიცვალოს, გაუმჯობესდეს ან გაუარესდეს ხელოვნური ჩარევით. და შენი მეომრის ზეადამიანური თვისებები... მართალია...
  პასუხის ნაცვლად ფრიდრიხმა თავი დაუქნია მაღალ შეყვარებულს და ვნებიანად აკოცა სავსე ტუჩებზე. შემდეგ მან თქვა:
  - ლამაზ თავს ნუ აძლევ თავს. თუ გეშინია, რომ ჩემგან დეფექტურ შვილებს მიიღებ, მაშინ დაიჯერე, რომ ასე არ არის! ზოგადად, საუბრის თემა შეგვიძლია შევცვალოთ.
  ევგენია დათანხმდა:
  - ჯობია გამოიცვალო! საუბარი ტანკებზე... კერძოდ, მთავარმა ოპერატიულმა შტაბმა გუდერიანის ხელმძღვანელობით გასცა საკონკურსო დავალება: ორი ტიპის ტანკი... როგორც საშუალო "იმპერიული პანტერა" 88 მილიმეტრიანი ქვემეხი El 100 ან უფრო მოკლე, მაგრამ ჯავშანსატანკო. და შუბლის დახრილი ჯავშანი მინიმუმ 250 მილიმეტრით და მძიმე "სამეფო ვეფხვი" 105 მმ El100 კალიბრის იარაღით, შუბლის ჯავშნით მინიმუმ 300 ... უფრო მეტიც, პირველი ტანკის წონა არ არის ორმოცდაათი ტონაზე მეტი და მეორე არის 65.
  ფრიდრიხმა ზიზღით ღრიალა, როგორც ლომი გოფერის წინ:
  - მსგავსი რამ რეალური არ არის? მით უმეტეს, თუ გავითვალისწინებთ, რომ მწირი მასალებით ბევრად უფრო ადვილი გახდით და მოკავშირეთა ბომბდამშენები არ ანადგურებენ მესამე რაიხის მიწებს!
  ევგენიამ კვნესით უპასუხა:
  - პრინციპში, შესაძლებელია, მაგრამ დრო არ გვქონდა, უფრო სწორად, დრო არ გვაქვს, რომ დროულად გავაკეთოთ პროტოტიპი მეტალში. თქვენ რატომღაც გვიან მოგვცეს თქვენი ბრწყინვალე ნოუ-ჰაუ. და ჰიტლერს სურს, რომ უახლესმა ტანკებმა დაიწყონ სამსახურში შესვლა მესამე რაიხის ჯარებთან წელს.
  ახალგაზრდა ტუზი გაოცდა:
  - რატომ სჭირდება ამდენი დრო პროტოტიპის დამზადებას?
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  - ცოტა არ იყოს, მითუმეტეს თუ მოდელი ფუნდამენტურად ახალია... ხალხურ რამეს ჰგავს: მანქანით რომ დადიხარ, ხევში ჩავარდები!
  ფრიდრიხი ფიქრობდა: რა თქმა უნდა, აქ პრობლემებია... მაგალითად, საბჭოთა დიზაინერები ამდენი წელი იტანჯებოდნენ IS-10 ტანკის შექმნით, ან მთელი ორი წელი გაატარეს T-54-ზე ჩხუბში. უფრო მეტიც, ეს ტანკი შეიქმნა ომის შემდეგ და ჰქონდა გამოცდილება მეორე მსოფლიო ომის ბრძოლებში. გარდა ამისა, ეს არ იყო ფუნდამენტურად ახალი მოდელი, არამედ მხოლოდ T-34-ის შემდგომი ევოლუცია. აი, მაგალითად, T-44 არ იყო მთლად წარმატებული და პრაქტიკულად არ გამოიყენებოდა საომარ მოქმედებებში... ასე რომ არ უნდა ელოდოთ რაიმე განსაკუთრებულ სასწაულს.
  Tiger ტანკი, თუ გავითვალისწინებთ გერმანელებს ამ ტიპის მანქანების შექმნის გამოცდილების ნაკლებობას (თუ, რა თქმა უნდა, არ ჩავთვლით შასის, მაგალითად, პირველი მსოფლიო ომის დროს შექმნილი უკვე 150 ტონიანი კოლოსალი იყო).
  ფრიდრიხმა შენიშნა:
  - აუცილებელია უკვე შექმნილი "პანტერა" -5-ის, ანუ AG-ის ბაზაზე დაპროექტება. მისი სავალი საშუალებას გაძლევთ ატაროთ იარაღი არა მხოლოდ 88 მმ კალიბრის, არამედ 128, ან 150 ჰაუბიცის...
  ევგენიამ ჩაიცინა.
  მაგრამ ეს არის ზუსტად ის, რასაც ჩვენ ვაკეთებთ! თუმცა, პორშეს უკვე ჰყავს საკუთარი "სამეფო ვეფხვი", თუმცა 88 მილიმეტრიანი კალიბრის იარაღით. მაგრამ შესაძლოა, როგორც შუალედური მოდელი, ეს გამოდგება. მასში შესრულდა 250 მილიმეტრის დაჯავშნის საწყისი ამოცანა, თუმცა წონა საკმაოდ დიდია - 63 ტონა. მეორე მხრივ, ჯავშანტექნიკის რაციონალური დახრის ძალიან დიდი კუთხით, ელეგანტური და გამარტივებული კოშკი... შესაძლოა, შუალედურ კონკურსში მოიგოთ, მაგრამ პრობლემები მომავალში წარმოიქმნება. მაგრამ თქვენი ნოუ-ჰაუს მიხედვით, შესაძლებელია ყველა მხრიდან შეუღწევადი ტანკის შექმნა, რომელიც ანადგურებს ნებისმიერ თავდაცვას. მართლაც, გარღვევის აპარატისთვის ძალიან მნიშვნელოვანია მხოლოდ კარგი გვერდითი დაცვა, რომლითაც, სამწუხაროდ, პანტერა ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში ვერ დაიკვეხნიდა.
  ფრიდრიხმა შენიშნა:
  - შესაძლოა, ტანკების თემას ჯერ არ შევეხოთ... უფრო სწორად, დავასრულოთ განხილვა. ჩვენ ვართ ძველი პროფესორები ან ახალგაზრდა ბიჭები და გოგოები.
  ევგენია დათანხმდა:
  -მართალი ხარ, როგორც ყოველთვის, უფრო საეროზე ვისაუბროთ. მაგალითად, ბრიტანეთის სამეფო სახლის შესახებ.
  ფრიდრიხმა გაიღიმა.
  - კარგი, თემა! დიახ, დადგება დრო ვინსორებიდან და აღარაფერი დარჩება. ან როგორ ფიქრობთ, მოსკოვის აღების შემდეგ ჩვენი ტანკები ვერ შეძლებენ უკვე დატყვევებული ლონდონის დაფხვრას?
  ევგენიამ კბილები გამოსცრა:
  - კარგი რათქმაუნდა შეუძლიათ!
  ბურთის შემდეგ, კეთილშობილური ვახშამი მოჰყვა თავად მდიდრული კერძებით, მაგრამ ძლიერი ალკოჰოლური სასმელების გარეშე. არაფერია ექვს გრადუსზე ძლიერი. მაშინ ფრიდრიხი და ევგენია, როგორც ბიჭს და გოგოს შეეფერება, ცალკე ოთახში გადავიდნენ.
  მიუხედავად იმისა, რომ ზოგადად მიღებულია, რომ მაღალი ქერა ტემპერამენტით არ განსხვავდებიან, ევგენიამ საპირისპირო უაღრესად დამაჯერებლად დაამტკიცა რამდენიმე საათის განმავლობაში. კარგად, ფრედერიკმა, რა თქმა უნდა, ასევე არ დაკარგა სახე. ასე ჩაეძინათ, მაგრად ჩახუტებულები.
  ბიჭი ოცნებობდა, რომ ის იყო იაპონელი ნინძა, რომელმაც მიიღო ბრძანება რუსეთის ცარ ნიკოლოზ II-ისგან მიკადოს, ანუ იმპერატორის მოკვლის შესახებ.
  ფრიდრიხი ოცნებობდა უხეშ კედლებზე ასვლაზე, ოდნავი ბზარი ან ნაპრალი თითებითა და ფეხის თითებით ეჭირა. ბიჭი შევიდა სასახლეში, სადაც დაიწყო სასტიკი ბრძოლა ...
  ახალგაზრდა ნინძამ, ჩვეულებისამებრ, დაჭრა, დაჭრა, მტრებს თავები დაუბერა... სიზმარი იყო ზედმეტად ქაოტური, ზედმეტად ბევრი სისხლი, მოჭრა და მცირე მნიშვნელობა. გარდა ამისა, შიშველფეხა ხმლით მოქცეული გოგონები მთელ ადგილზე ხტუნაობენ... მოკლედ...
  სამი-ოთხი საათი აღარ მოვახერხეთ დაძინება... ფრიდრიხმა გააღვიძა მესინჯერმა გოგონამ და თქვა:
  - ბრძოლა გაჩაღდა! შეუცვლელი ხალხი არ არსებობს, შენნაირი ადამიანების გარდა, ფრიდრიხ ბისმარკი.
  ბიჭი წამოხტა და არც დამშვიდობების გარეშე გაიქცა უახლოეს ასაფრენ ბილიკზე.
  და როგორც გაირკვა, ტყუილად არ ეძახდნენ... არმიის გენერალმა როკოვსოვსკიმ მიიღო ბრძანება სტალინისაგან, ძალების სრული კონცენტრაციის მოლოდინის გარეშე, დარტყმა რომმელის არმიის ჯგუფზე. ამ შემთხვევაში, გაანგარიშება ეფუძნებოდა იმ ფაქტს, რომ გერმანელებს ჯერ არ ჰქონდათ დრო ვორონეჟზე თავდასხმისთვის ჯარების განლაგებისთვის. ასე რომ, გაჩნდა შანსი, შესრულებულიყო დაბალი დარტყმა გაჭიმული ფლანგის გასწვრივ, გამოფიტული იყო გერმანული ჯარების წინა ბრძოლებით.
  ფრიდრიხი იძულებული გახდა დაეჯდა Focken-Wulf-ზე და არა თავდასხმის მოდიფიკაცია, არამედ ჩვეულებრივი მოდელი, ოთხი ოცდამმ-მილიმეტრიანი ქვემეხით და ორი ტყვიამფრქვევით. ასე რომ, გადაჭარბებული სიჩქარის გამო, ბიჭი იმ იარაღის გარეშე დარჩა, რომელიც ასე ეფექტურად ებრძოდა ტანკებს. მართალია, მას ჯერ კიდევ ჰქონდა ათი ბომბი ფიუზელაჟში ...
  ცაც ცხელი იყო, იყო საბჭოთა თავდასხმის თვითმფრინავები და იაკი-9 გამანადგურებლები. თუმცა, უახლესი მანქანები, ცუდი დაცვისა და გადარჩენის გამო, ასევე დაუცველი იყო შორ მანძილზე, 20 მმ კალიბრის თოფებისთვის. ფრიდრიხმა მებრძოლებს ჯერ რქები მისცა, რომლებიც, რა თქმა უნდა, უსწრებდნენ უფრო ნელ ილის. ოთხი თვითმფრინავის იარაღი, ეს არის ძალა... პირველი ორი ათეული იაკი დაიშალა, თუნდაც ყოველგვარი ეშმაკური მიდგომის გარეშე.
  ფრიდრიხი არ ტრიალებდა, არ მანევრირებდა, მან უბრალოდ ოდნავ გადაანაცვლა საჰაერო თოფები და ვიბრირებდა თავისი მასიური აპარატის სხეულს.
  ოცდახუთი, ოცდაექვსი, ოცდაშვიდი... გამოტოვების გარეშე, თავხედი იაკებისთვის, რომლებიც ზარალის ტანჯვისას მაინც არ ითიშებიან, არამედ ცდილობენ კიდეც სიჩქარის აწევას... ფრიდრიხი გარკვეულწილად გაოცდა კიდეც. რატომ იყო საბჭოთა სამხედრო ლიტერატურაში ეს დიდებული ფოკენის მანქანა ასე შემცირებული - ვულფი. დიახ, ის ასრულებს სრულ შემობრუნებას 22 წამში 19-ის წინააღმდეგ, იაკებისთვის (და მსუბუქი მოდიფიკაციის დროს, Yak-ს შეუძლია ამის გაკეთება 17 წამის განმავლობაში!). მაგრამ ფრიდრიხს არ სჭირდება მანევრირება, ის უბრალოდ ანელებს და მიფრინავს მათკენ. ერთ წამში შეგიძლიათ რეალურად ჩამოაგდოთ შვიდიდან რვა მანქანა.
  საბრძოლო ტრანსში მყოფი ფრიდრიხის დრო საშინლად ნელა მიედინებოდა და მას აქვს დრო, რომ იფიქროს და გააუვნებელყოს საბრძოლო მასალა. პრინციპში, ზოგადად მიღებულია, რომ ყველაზე გამოცდილი ტუზიც კი, მათ შორის ისეთი ფენომენებიც კი, როგორიცაა რუდელი, არ შეუძლია სერიოზულად მოახდინოს გავლენა ომის მიმდინარეობაზე. აქ რეალურ ისტორიაში ექვსმა საუკეთესო გერმანელმა ტუზმა გაანადგურა მთელი საჰაერო არმია, მაგრამ ნაცისტებმა უიმედოდ დაკარგეს ბრძოლა ატმოსფეროში დომინირებისთვის.
  მაგრამ ამ შემთხვევაში კაცის წინააღმდეგ ამდენი იაკის ერთ ადგილას სროლა სავსეა ... სამოცდაერთი მებრძოლი ერთ წუთზე ნაკლებ დროში ჩამოაგდეს . სწორედ ასე ცვივა ფრთები, ან კაბინების ჯავშანტექნიკა ტყდება. ეს უკანასკნელი კიდევ უფრო უარესია, რადგან ამ შემთხვევაში პილოტის გადარჩენა შეუძლებელია. და უკვე რამდენიმე გამოცდილი ტუზი დარჩა წითელ არმიაში.
  ჩამოგდებულ მანქანებს შორის ოთხი ეკუთვნოდა მესაზღვრეებს, რომლებმაც ჩამოაგდეს ხუთზე მეტი თვითმფრინავი... მხოლოდ ისევ ამან არ უშველა, რადგან ვოლკამ იცოდა სად და როგორ დაარტყა... როგორც მონადირემ ჩამოაგდო ბატების ფარა. ავტომატი. ესე იგი, ფარა, ერთი აფეთქებით, ინტუიციურად, ინსტინქტურად განსაზღვრავს და მიმართავს ლულის მოძრაობებს სასურველ სამიზნეზე, როცა არც ერთი ტყვია არ გადის. ბატები და ამ შემთხვევაში საბჭოთა თვითმფრინავები ჩამოაგდებენ და იქ, სადაც კაბინები ტყდება და ნაკერი პილოტებით, კიდევ ცოტა ხანს დაფრინავენ პირდაპირ. მაგრამ ზოგიერთი ფრთა კარგავს ...
  ფრიდრიხმა აქ გაიხსენა ფილმები კეთილგანწყობილი ამერიკელი კოვბოების შესახებ და ცნობილი ფილმი დიკაპრიოს მონაწილეობით - "სწრაფი, მაგრამ მკვდარი!". მაგრამ იმ დღეებში ამერიკელმა კოვბოებმა არ იცოდნენ ავტომატური ტყვიამფრქვევები და სწრაფი სროლის საჰაერო იარაღი. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ისინი მიხვდებოდნენ, რა ამაზრზენი იარაღია განადგურების ძალის თვალსაზრისით.
  ახლო ხედით იაკებმა დაასრულეს და ფრიდრიხი ილაზე გადავიდა. აქ უმჯობესია მათზე თავდასხმა ზემოდან, ან უკანა ნახევარსფეროდან. და ისიც ოპტიმალური იქნებოდა მანძილის შემცირების გარეშე.
  კიდევ ერთი გზაა უფრო მყიფე ფრთების სროლა, მათზე ჯავშნის დაკიდება არ შეიძლება.
  IL-2-ს მეტსახელად კეხი ჰქვია. მას შემდეგ, რაც მასში მეორე ადგილი დამონტაჟდა, დამწყებთათვის უფრო რთული გახდა დამწყებთათვის მსგავსი მანქანის ჩამოგდება, მაგრამ მსროლელისთვის, რომელიც იცავდა უკანა ნახევარსფეროს, მაგრამ... რა თქმა უნდა, ამ თვითმფრინავის აეროდინამიკა გაუარესდა. . ასე რომ, მათთან უფრო ადვილი იქნება ...
  უფრო ლოგიკური იქნებოდა ილამის სხვადასხვა მიმართულებით გაფანტვა, მაგრამ აი სისტემა... მოკლედ, ეს დაიწყო ლეგენდარული თავდასხმის თვითმფრინავის ცემით. თუმცა მოხერხებული "სალამანდრები" -3 უკვე დროზე ჩამოვიდნენ. მათ ასევე აიღეს სილები ...
  ფრიდრიხს ისიც კი ეგონა, რომ მათ შეეძლოთ წინ წასულიყვნენ, იაკებს ჯერ კიდევ მიახლოებისას შეხვდნენ... თუმცა, ვინ იცის... ლუფტვაფეს მფრინავები არ არიან მამაცი რუსი ჯარისკაცები და, როგორც წესი, ისინი რიცხოვნობით არ შედიან ბრძოლაში, მაგრამ შესაძლოა გარდა როდესაც არის ძალიან სერიოზული საფრთხე სახმელეთო ძალებისთვის.
  თუმცა, ფრიდრიხს ასევე არ აქვს პრობლემები... ქვემეხებიდან უკანა ჯავშანტექნიკისკენ მიმავალი ნახევარსფეროში, ან ფრთების გამაგრება - შედეგი იგივეა. და როგორ იშლება ეს მანქანები შემდეგ, ჰაერში კვალსაც კი ტოვებენ... ნაცემი მონის ზურგზე ზოლებივით.
  ფრიდრიხმა ჩამოაგდო ოცდათხუთმეტი სილა და აიღო კიდევ ორი პაიკი. ისევ ქსოვა, თუმცა წინა რეკორდი ას ერთი არ დამრღვევია. უბრალოდ, მტერს თვითმფრინავები დარჩა. ახლა უბრალოდ ჩამოაგდე ბომბები და დაბრუნდი.
  საბჭოთა ტანკები ახლა შეტევაზე იყვნენ, ავიაციის და მით უმეტეს, არტილერიის მხარდაჭერის გარეშე. თავდასხმის თვითმფრინავები და ბომბდამშენები დაეცა მათ. საბჭოთა ტანკერებისთვის საბედნიეროდ , მათ შეეძლოთ მანქანების მამოძრავებელი მახასიათებლების გამოყენება. მაგრამ ყველა სახის თვითმფრინავების რაოდენობა სულ უფრო იზრდებოდა.
  ფრიდრიხმა ყველა ბომბი ჩამოაგდო და აეროდრომისკენ შებრუნდა. თუმცა მან მოახერხა ცნობილი ტანკის გამანადგურებელი Focken-Wulf-4 Rudel-ის ნახვა.
  ახალგაზრდა ტუზი დაბრუნდა "მშობლიურ" აეროდრომზე, სადაც მას პეგასუს-ტერმინატორი Me-362 ელოდა.
  ფრიდრიხმა Focken-Wulf-ის ჩამოსვლის შემდეგ მეზობელ პილოტს შესძახა:
  - ის, ვისაც აქვს გამბედაობა, თქვას, რომ F -490 ცუდი მებრძოლია, ტყუილია. ცუდი თვითმფრინავები არ არსებობენ, მხოლოდ ცუდი მფრინავები არიან.
  შემდეგი გაფრენა შემცირდა მხოლოდ ტანკებთან ბრძოლაში. ამ დროისთვის გერმანელებს არ ჰქონდათ დრო ჯავშანტექნიკის შესახვედრად მძლავრი მუშტის მოტანისა და თვითმფრინავებში დალაგდნენ.
  მამაცმა საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟებმა უკვე გადალახეს გახეხილი ფრონტის ხაზი და შეუტიეს ქვეით ნაწილს, რომელიც შედგებოდა არაბი მოხალისეებისგან.
  მუსლიმები, მოლოდინის საწინააღმდეგოდ, გაბედულად იბრძოდნენ და გაქცევაზე არ ფიქრობდნენ, მაგრამ ამავე დროს უკიდურესად უვარგისად იქცეოდნენ. კერძოდ, ამერიკული ბაზუკა გამოიყენებოდა რატომღაც არა ადამიანურად და მით უმეტეს, ყუმბარა.
  მაგრამ საბჭოთა დანაყოფების შეტევა ჩაიშალა. განსაკუთრებით ფაშისტური შტორმტრუპერები იყენებდნენ მრავალრიცხოვან პატარა ბომბებს, ფორმის მუხტით, საბჭოთა დიზაინერების იდეით, მაგრამ უფრო ოსტატურად განხორციელებული. მაგრამ საბჭოთა ტანკერებმა ზემოდან ბადის ჩამოკიდების ბრძანება არ მიიღეს.
  ფრიდრიხმა კი უბრალოდ სახურავებზე საჰაერო ქვემეხები დადგა. ეს უმარტივესი ტაქტიკაა. გაუშვით კოშკის ლუქი და თქვენი გამარჯვება. და რამდენი მანქანის გადაყრა შეიძლება ასე, თუ ჰორიზონტალური სიბრტყიდან მოხვდები...
  და ტანკის სიჩქარე არ ზოგავს, თუ მებრძოლი ინტუიციურად, მიზნის გარეშე, ახირებაზე დარტყმას ...
  ეს ტანკებით სიმულატორივითაა, მხოლოდ შენ გაქვს ღმერთის რეჟიმი და ყველა გასროლა ზუსტია და ისვრი ხშირად, ხშირად...
  აქ დანგრეული ტანკების რაოდენობამ ორმოცდაათს გადააჭარბა, ასე რომ რუდელი ისვენებს... მაგრამ ახლა მომიწია გადახვევა. გვერდიდან გამოჩნდა "ყურები". ექვსი ცალი ჩამოაგდეს და დანარჩენებმა გაანადგურონ სალამანდერები. ზოგადად, ამ სიმინდის მუშებს დღისით ბრძოლაში უშვებენ, სუფთა თვითმკვლელობას.
  ტანკები უფრო მნიშვნელოვანია...
  დაბრუნება ... ფრენა Focken-Wulf-4-ზე და მის გვერდით არის ჰელგა.
  გოგონამ ჰკითხა მას:
  -კარგი რა მოგეწონა ევგენია?
  ფრიდრიხმა ზიზღით ჩაიბურტყუნა რადიოში:
  -რაზე ეჭვიანობ?
  გოგონამ ჩაიცინა.
  - Რათქმაუნდა არა! ჩვენ თავისუფლები ვართ და არა დაქორწინებული. უბრალოდ მაინტერესებს ვინ არის უკეთესი საწოლში, მე თუ ის!
  ფრედერიკმა მძაფრად უპასუხა:
  - Რა თქმა უნდა შენ ხარ! არც ისე დიდი ხარ და ბევრად უფრო მოხერხებული!
  ჰელგამ მხიარულად ჩაიცინა.
  -სხვას არაფერს ველოდი შენგან! მაგრამ, რა თქმა უნდა, ყველაზე კარგი... ფუ ის არის დიზაინის ვირთხა და ერთ-ერთი იმ მცირერიცხოვან ქალთაგანი, რომელიც დაჯილდოვებულია რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრით!
  ფრიდრიხმა შენიშნა:
  -მგონი მუხის ფოთოლი, შენ უკვე ახლოს ხარ!
  ბრძოლამ აჩვენა, რომ ბიჭი, ალბათ, მართალი იყო. ჰელგამ თავდაჯერებულად გაანადგურა ტანკები. როგორც ჩანს, მას სურდა დაემტკიცებინა, რომ მეომარი შეიძლება იყოს უფრო მოულოდნელად, ვიდრე მეომარი. თუმცა, რა თქმა უნდა, ის ფრიდრიხს ვერ შეედრება.
  მალე გერმანული და ამერიკული მანქანების დიდი სატანკო სვეტები გამოჩნდა. განსაკუთრებით მოხერხებული და მხიარული ამერიკული სატანკო გამანადგურებლები "Witches" -3. ეს სერიოზული იყო, მით უმეტეს, რომ საბჭოთა მანქანები უკვე დიდწილად განადგურებული იყო საჰაერო დარტყმებით. ასევე პრობლემური აღმოჩნდა "პანტერ-5"... მისი გრძელლულიანი სწრაფი ცეცხლსასროლი ქვემეხი და შეუღწევადი შუბლის ჯავშანი... როგორც ჩანს, ჩამკეტის სიჩქარე დაიწყო საბჭოთა ტანკების ეკიპაჟებმა. ზოგი მეთაურებს არ უსმენდა, უკან გაბრუნდა და ცდილობდა თავის დაღწევას ამ ტექნოტრონიული ჯოჯოხეთიდან.
  და ისევ დაბრუნება და გამგზავრება, თავდასხმა ტანკებზე ...
  უკვე შუადღე იყო, ბნელოდა... წითელი არმიის კონტრშეტევა ორთქლი იყო ამოწურული. ის და ჰელგა გადაიყვანეს მხარდაჭერის მიმართულებით, გერმანული ჯარების ჯგუფი რიაზანისკენ მიემართებოდა. ამავდროულად, ქვაბში ვატუტინის ჯარისკაცები ასევე ცდილობდნენ გამკაცრებას ...
  აღმოსავლეთით გერმანელები კვლავ ნელა მიიწევენ წინ. აქ მათ ხელს უშლის საბჭოთა ჯარების გამძლეობა და სტეპის ფრონტის თავდაცვითი ხაზები, თუნდაც ისეთი მკვრივი არ იყოს, როგორც მოსკოვის გარეუბანში.
  თუმცა, ნაცისტურ ჯარებს უფრო მეტი მანევრირების ადგილი მიეცათ და გოთი ცდილობდა ასეთი სვეტებით დაეტოვებინა მთავარი თავდაცვის კვანძები. ზოგან გერმანული შენაერთების წინსვლა დაჩქარდა ...
  ფრიდრიხმა ჰკითხა ჰელგას:
  დაიღალე ჩემი ოცნების გოგომ?
  ქერა მეომრმა უპასუხა:
  - ხალისიანი განწყობა აშორებს დაღლილობას, ძროხების შოლტას სჯობს! თუმცა რძის ნაცვლად დაღლილობას სისხლიანი ჩირქი მოჰყვება!
  ფრიდრიხი დათანხმდა:
  - სიმართლე აღარ არის ფეხქვეშ!
  ღამით, ახალგაზრდამ განაგრძო ფრენა, მიუხედავად იმისა, რომ ღრუბლები ავიდა ცაში და წვიმა მოვიდა. გერმანული სამხედრო დოქტრინის მიხედვით, ავიაცია ასევე გამოიყენებოდა წინა პლანზე თავდაცვითი ძალების ჩასახშობად... და ორმოცდამეერთე წლისგან განსხვავებით, ლუფტვაფეს პინდოსტანის დახმარების წყალობით უამრავი თვითმფრინავი ჰყავდა.
  ფრიდრიხი ახლა უტევდა ბუნკერებს და კიდევ უფრო მცირე სამიზნეებს... ღამით ბრძოლა არ ცხრებოდა და საბჭოთა ჯარებმა კონტრშეტევები დაიწყეს. დაე, ისინი იყვნენ პატარა და საკმაოდ ქაოტური, მაგრამ არანაკლებ მამაცი ამისთვის ...
  ღამით, U-2 ესკადრილიის გარდა, საჰაერო სამიზნეები არ შეხვედრიათ. და დაბომბეს ბუნკერები... ოდნავ.
  1947 წლის 15 ოქტომბრის დილისთვის დაიწყო ბრძოლა ქალაქისთვის და, ამავე დროს, სარკინიგზო კვანძისთვის: ელექტროსტალი. იქ ძალიან ცხელოდა და რაც მთავარია, ფრიდრიხს შეუერთდა მისი განუყრელი მეგობარი ჰელგა.
  - აბა, რა დიდი რაინდია, მტრებს ვაჭერთ?
  ფრიდრიხმა მხიარულად უპასუხა:
  - ლუდის სადგომზე ბოზები უბიძგებენ, ჩვენ კი ვიმარჯვებთ. და როგორ მოვიგოთ...
  თავად ქალაქი ელექტროსტალი ღირსეულად იყო გამაგრებული. არმიის დანაყოფების გარდა, მის დაცვაში მონაწილეობდა NKVD-ს ორი ახალი დივიზიაც. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი, ზოგადად, არ იყვნენ ისეთი ელიტარული სამხედრო მცველი, როგორც SS, ისინი შეიარაღებულნი იყვნენ როგორც არტილერიით, ასევე მსუბუქი ტანკებით.
  ნაცისტები, თავის მხრივ, ცდილობდნენ შეექმნათ საკუთარი ქვაბი... გადალახეთ ციტადელი, დაფარეთ იგი ტკიპებით...
  აქ, რა თქმა უნდა, საჰაერო მხარდაჭერა მნიშვნელოვან როლს ასრულებს, განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ კისერი დაჭიმულია.
  ჰელგა, როგორც ეს გოგოსთვის დამახასიათებელია, დაარწმუნა:
  - გამარჯვება ჩვენი იქნება! მოამზადე შენი ციგა ზაფხულისთვის!
  ფრიდრიხი დათანხმდა:
  - და არა მარტო ზაფხულში! ჩვენ გამოვიყენებთ მძიმე ტანკებს და საჰაერო ჭურვებს.
  ბიჭი ფიქრობდა, რომ ისინი დაბრუნდნენ მაინშტაინის ჯარში, მაგრამ ყველაზე პოპულარული რომელი უფრო ცნობილია დასავლეთში. რაკი ბრძოლის დროს ჭაბუკი ჯოჯოხეთური სულის წინამძღოლობით უფრო ტრანში მოქმედებდა, მაშინ რატომ არ უნდა ახსოვდეს ამ მეთაურის დიდებული საქმეები. მით უფრო სასიამოვნოა ნაცემი ბრიტანელების გახსენება, ვიდრე დამარცხებული რუსების!
  რომელმა, მიაღწია მარეტის ხაზს, გააცნობიერა, რომ ის ნაპოლეონის "ცენტრალურ პოზიციაზე" იმყოფებოდა მტრის ორ არმიას შორის და ახლა შეეძლო, გადამწყვეტი დარტყმის მიყენებით, დაემარცხებინა ერთი მათგანი და მხოლოდ ამის შემდეგ შემობრუნებულიყო და მეორეს შეეხედა.
  ფრიდრიხმა ჩაიცინა თავისთვის: ნაპოლეონი, თუმცა ლეო ტოლსტოის ეჭვი ეპარებოდა, უდავოდ დიდი მეთაური და მმართველი იყო. მითუმეტეს თუ მიღწევებს უყურებ. მხოლოდ მან არ შეინახა ისინი. ჰიტლერი ამ საკითხში, კიდევ უარესი.... მაგრამ პრინციპში, შეგიძლიათ შეადაროთ ფიურერი ნაპოლეონს!
  ნიჭიერმა სარდალმა რომელმა სხვა რამაც გაიგო: ამერიკელები და ფრანგები გადავიდნენ შორს აღმოსავლეთით ცენტრალურ ტუნისში და გამართეს აღმოსავლეთ დორსალური ხეობები ფონდუკში, ფაიდსა და გაფსში, დაფარავდნენ დასავლეთ დორსალის ხეობებს დასავლეთით 60-70 მილის მანძილზე.
  ჩანდა, რომ თუ იტალო-გერმანიის ჯარებმა დაიპყრო ფაიდი და გაფსა და შემდეგ გადასულიყვნენ დასავლეთით ფერიანასა და კასერინის გვერდით, მათ შეეძლოთ პირდაპირ გადასულიყვნენ ამერიკის უზარმაზარი მომარაგების ბაზაზე და მათ შტაბში ტებესეში. ტებესეში იტალო-გერმანული ჯარები აღმოჩნდნენ ტუნისის მოკავშირეთა ხაზის დასავლეთით და პრაქტიკულად მათ კომუნიკაციებზე. თუ რომმელი შემდეგ აბრუნებდა თავის ტანკებს და გაგზავნიდა ჩრდილოეთით ზღვაში, ამ ადგილიდან ასი მილის დაშორებით, გერმანელებს შეეძლოთ მოეჭრათ მოკავშირეთა ჯარი ტუნისში ან აიძულოთ ისინი გასულიყვნენ ალჟირში.
  ფრიდრიხს ფიქრები შეუშალა ღრუბლების მიღმა გაქცეულმა ორმა ლაგმა... ეს მოხმარებაშია... შემდეგ კი ცეცხლსასროლი იარაღისკენ გასროლა... მხოლოდ მას შეუძლია ასე სროლა... კიდევ ოთხი იაკი... და აი, დიახ.... ახლა კი, კატიუშაში, ცეცხლი... ისე, რომ ფრაგმენტები ყველა მიმართულებით მიფრინავს... კიდევ ერთი გამანადგურებელი... ასე რომ, ჰელგა ცდილობს გვერდიდან. უყვირის მას:
  - გმირო, მოდი უფრო ძლიერად გავძლოთ!
  . თავი 20
  ოლეგ რიბაჩენკოსა და მარგარიტა კორშუნოვას მისია პარალელურ სამყაროში ჯერ არ დასრულებულა.
  გერმანელები ქალაქ გორკის მიმართულებით მიიწევდნენ. სრულ გარემოცვაში წაიყვანეს. ბიჭი და გოგო იცავდნენ ამ დიდ ქალაქს.
  სრულიად ალყაში მოქცეული და დაახრჩო მოსკოვი. ნაცისტებმა ადგილ-ადგილ კრემლში უკვე შეაღწიეს. სსრკ-ს დედაქალაქის მდგომარეობა პრაქტიკულად უიმედო იყო. მოსკოვის გარნიზონის ჭურვები დასასრულს უახლოვდებოდა. და დედაქალაქის დაცემით ეს კიდევ ერთი ომი იქნებოდა.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა იბრძოდნენ ქალაქისთვის ვოლგაზე.
  ბიჭი და გოგო, როგორც ყოველთვის, საბრძოლო ხასიათზე არიან.
  ისინი აანთებენ და მღერიან:
  პიონერები არ ნებდებიან
  წამების არ ეშინიათ...
  არწივებივით იბრძვიან
  ფრიცის გაგზავნა ჯოჯოხეთში!
  
  ბევრი მათგანი გმირია
  ბევრი გიჟი ბავშვი...
  თუ თქვენ გჭირდებათ ფორმირებაში წასვლა -
  იტვირთება მანქანა!
  ახლა კი ბიჭი, რომელიც დაახლოებით თორმეტი წლისაა, მაგრამ სინამდვილეში გამაგრებული ვეტერანი, რომელიც უკვე მრავალი წლისაა, ოლეგ რიბაჩენკომ მორიგეობა მისცა, რომელმაც ნაცისტები მოთიშა.
  და მერე როგორ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით მტერს.
  და გააფანტეთ ფრიც ყველა მიმართულებით.
  შემდეგ ბიჭი იმღერებს:
  - ველურების მუხლებზე დადებული რუსი მეომარი ვარ,
  რუსეთის მტრებო, პირისაგან მოვიშორებ!
  მარგარიტა, ეს გოგონა-გმირი, ასევე შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის საჩუქარს. ის ნაცისტების მასას დაარტყამს და ჭიკჭიკებს:
  - დიდი რუსეთისთვის!
  და ისევ როგორ გავიცინო.
  ბიჭი და გოგო გმირულად იბრძვიან. მიუხედავად იმისა, რომ ომი თითქმის წაგებულია. გერმანელებმა უკვე გადალახეს ორენბურგი და შეაჩერეს წითელი არმია ყველგან, სადაც შეეძლოთ.
  უფრო სწორედ, ორენბურგი დიდი ხანია აღებულია. იქ მხოლოდ ერთი ციხე დგას. ნაცისტებმა უკვე ალყა შემოარტყეს უფას.
  უფრო მეტიც, მათი ჯარები სამხრეთიდან უკვე უახლოვდებიან ყაზანს. მდგომარეობა კრიტიკულზე მეტია.
  მდგომარეობას კი ისიც ამძიმებს, რომ სამურაები აღმოსავლეთიდან მოდიან და შუა აზიაში უკვე შეუერთდნენ გერმანელებს.
  მაგრამ დაღუპულთა მამაცი შვილები იბრძვიან. მათ სჯერათ მათი გამარჯვების. ან სულაც მზად არიან თავი მაღლა მოკვდნენ. თუმცა, როგორ არის ეს სიკვდილი? ისინი უკვდავები არიან!
  და უკვე წლებია ბავშვები არიან. და სადღაც არის სხვა სამყაროები და მისიები.
  ოლეგი კიდევ ერთ დარტყმას აწვდის. მერე შიშველი თითებით ყუმბარას ისვრის და მღერის:
  - სტალინი სამუდამოდ ჩვენთან იქნება!
  მარგარიტამ თვალი ჩაუკრა ფრიცს და შეჰკივლა:
  - ღმერთმა ქნას! ეს კანიბალი ჩვენთვის!
  გაბრაზებულმა გოგონამ კი შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ საკმაოდ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ჩვენ ყველანი გარკვეულწილად კანიბალები ვართ!
  და ბიჭმა სიკვდილის საჩუქარი შიშველი თითებით ესროლა.
  მარგარიტა დაეთანხმა ამას:
  - გარკვეულწილად, დიახ!
  მან ასევე შიშველი ფეხით წამოიწყო მკვლელი, საიდანაც ორი გერმანული მანქანა ერთმანეთს შეეჯახა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაისროლა და ფიქრობდა, რომ სსრკ-ში სიტუაცია, ალბათ, უკვე უიმედო იყო და ომის დაწყებას დიდი აზრი არ ჰქონდა. ამიტომ უაზროდ კლავენ ხალხს.
  ბიჭმა შიშველი ფეხით ორი ყუმბარა ესროლა. მოხვდა მუხლუხო, "E" სერიის გერმანული ტანკები ერთმანეთს შეეჯახა.
  The Terminator Child მღეროდა:
  - როცა დრო მოვა
  ჩვენ ვიბრძოლებთ მამაცურად!
  მებრძოლების ამოსვლა დილით -
  და კარგად იბრძოლე!
  ბიჭი, ფაქტობრივად, მზად იყო რამდენიმე წუთში ნებისმიერი ჯარი გაენადგურებინა.
  მარგარიტამ ასევე დააგდო შიშველი ფეხი სიკვდილის საჩუქარს და დაიკივლა:
  - დიდი რუსეთისთვის!
  ბავშვები ისეთი მამაცი მეომრები არიან, რომ მათ არავინ გათელავს. ისინი ისეთი დიდი მებრძოლები არიან.
  ბიჭი და გოგო, როგორც ყოველთვის, უზომოდ აღელვებულები არიან. და მათთან ერთად გამბედაობა, პატივი და გამბედაობა. ისინი ტიტანებივით იბრძვიან ნაცისტებთან. და ცხადია, რომ მტერი არ გაივლის, სადაც კლდესავით დგანან. შესაძლოა, კლდეზე და მონოლითზე ძლიერიც კი.
  გასროლით მარგარიტამ თქვა:
  -მოდი ვიყოთ მსოფლიოს ჩემპიონები
  ჩვენ საშუალო სკოლის გიგანტები ვართ!
  და გოგონა კვლავ იწყებს სიკვდილის საჩუქარს თავისი შიშველი, გახეხილი ფეხით. და გაანადგურა მტერი.
  ეს გოგო ისეთი მაგარია, მის წინააღმდეგ ვერაფერს გამოიყენებ.
  ვინაიდან ჯართის საწინააღმდეგო მიღება არ არის. თუმცა, ეს არ არის ჯართი, არამედ რაღაც უფრო მომაკვდინებელი და მაგარი.
  ოლეგ რიბაჩენკო, გასროლა, ყვირილი:
  - ბიჭი არ ვარ, სუპერ ბიჭი ვარ და მსოფლიოში ყველაფერზე მაღლა ვიქნები!
  და კიდევ, როგორ ისვრის შიშველი ფეხით ასაფეთქებელი ნივთიერების დამანგრეველ კოლტს. და ისევ ორი გერმანული ტანკი ერთმანეთს ეჯახება.
  ახალგაზრდა მეომარი შექმნილია ძალიან საბრძოლო გზით. მაგრამ ის გრძნობს, რომ აქ მათრახით კონდახის გატეხვა არ შეიძლება. მიუხედავად იმისა, რომ არ არსებობს უიმედო სიტუაციები, ისევე როგორც უძლეველი მოწინააღმდეგეები.
  ბიჭმა გაიხსენა, როგორ მოიფიქრა ბელორუსიის საპრეზიდენტო არჩევნებისთვის:
  სისულელეების მეექვსე მოსმენა არ არის საინტერესო,
  და არ მესმის, რამდენი "მამა" მჯერა!
  სამოთხე დაჰპირდა ლუკაშენკოს აშენებას -
  მაგრამ სინათლესთან ერთად სიბნელეში მივდივართ!
  დიახ, ეს იყო სისტემის და პიროვნების კულტის გამოწვევა. მართლაც, რატომ უნდა მოითმინოს ევროპული ქვეყანა დიქტატორს, თითქოს შუა საუკუნეებში?
  დიახ, და სტალინი ასევე დიქტატორია და ამ სამყაროში ის თანდათან ამცირებს ომს დასამარცხებლად ...
  ბავშვები-გმირები კიდევ სამი დღე იბრძოდნენ. ამასობაში ნაცისტებმა ალყა შემოარტყეს ყაზანს და აიღეს უფა.
  ბრძოლები უკვე თავად კრემლში მიმდინარეობდა. ოთხი ჯადოქარი გოგონა იბრძოდა ნაცისტებთან ხმლების და თხელი დისკების გამოყენებით სროლისთვის, შიშველი ფეხებით.
  კრემლი ძლიერ დაზიანდა "შტურმლიონების", "შტურმტაიგერების", დაბომბვისა და უზარმაზარი ქვემეხების დაბომბვის შედეგად.
  თავად სტალინი, რა თქმა უნდა, ჯერ კიდევ სვერდლოვსკშია. სსრკ-ს პოზიცია კი პრაქტიკულად უიმედო ჩანს. მაგრამ ამ დროისთვის წითელი ბანერი კვლავ აღმართულია რუსეთის დედაქალაქზე, რაც იმას ნიშნავს, რომ ყველაფერი არ არის დაკარგული!
  ხალხს სჯერა, რომ გარდამტეხი მომენტი ახლოვდება!
  ნატაშამ არაბს შუაზე გაჭრა. შიშველი ფეხით ისვრის დისკს და ყვირილი:
  - დიდება უკვდავ სამშობლოს! ჰიტლერი ვერ დაგვატეხავს!
  ზოიამაც ფაშისტს ორი საბრალო მოჭრა და ჭიკჭიკით ჩაიკრა:
  - არა, არ დაგვატეხო!
  ამის შემდეგ მისმა შიშველმა ფეხმა ნაცისტებს მკვლელი დისკი ესროლა.
  და რამდენიმე შავი მებრძოლი ჩამოინგრა კრემლის დანგრეული კედლიდან.
  ავრორამ კიდევ გაისროლა. ის ისროდა იშვიათად, მაგრამ ზუსტად. და შემდეგ მან გაუშვა თავისი საბერები. და ვარსკვლავები და მკვეთრი თხელი სვასტიკები დაფრინავდნენ მისი შიშველი თითებიდან.
  და აი, სვეტლანა შიშველი ფეხით მკვეთრ დისკს დააგდებს და ფრიცს გაჭრის. შემდეგ ის მღერის:
  - კოლორატი, ევპატიი კოლორატი სამშობლოს დამცველია, პერუნი ჯარისკაცია!
  კოლორატი! ევპატი კოლორატი! რუსეთის გმირები აგროვებენ განგაშს!
  აქ ოთხივე იბრძვის. თითქმის მთელი მოსკოვი უკვე აღებულია, საბრძოლო მასალის მიწოდება დასრულდა. და რუსი ბიჭები და გოგოები კვდებიან. მაგრამ ისინი არ ნებდებიან. თუმცა რამდენ ხანს გაგრძელდა ალყა.
  კრემლის კედელზე გოგონები იბრძვიან. მდიდარი ადამიანების მსგავსად. და მიუხედავად დეკემბრისა, ისინი ფეხშიშველები და ერთ ბიკინიში არიან. მაგრამ ისინი არ გრძნობენ სიცივეს. პირიქით, მათი ენერგია მხოლოდ იზრდება.
  და მკვეთრი, ძალიან ბრტყელი დისკები დაფრინავენ შიშველი თითებიდან. რომლებსაც ვერმახტის უცხოური ჯარები ანადგურებენ.
  მეომრები ომის გმირებივით იბრძვიან. და მინიმალური ტანსაცმლით. ასეთი ლამაზმანები არ რცხვენიათ არც E და AG სერიის უზარმაზარი ტანკებით და არც ნაცისტების სხვა საშინელი გამოგონებებით.
  არც ერთი გოგონა არ არის ის, რაც ფაშიზმის ნებისმიერი ფორმის დამარცხებას შეძლებს. თუნდაც ის ისეთივე სრულყოფილი იყოს, როგორც ამ სამყაროში.
  ნატაშამ ხმლით დაარტყა, შიშველი ფეხით დისკი ესროლა, ნაცისტები მოწყვიტა და მღეროდა:
  - რა კარგია საბჭოთა ქვეყანაში ცხოვრება.
  და რა ლამაზია ვერმახტის დამსხვრევა!
  ზოიამ, რომელიც წისქვილზე გაიარა, თქვა:
  - ვერმახტი მტკივნეულად გაძლიერდა! აქ ჩვენ ვიცავთ კრემლს!
  და გოგონამ შიშველი თითებით ვარსკვლავი ესროლა ფრიცს.
  შემდეგ მან იმღერა:
  - ეს არის ველური ნადირობა მტრებზე!
  და შემდეგ არის ავრორა ბრძოლაში. ისე, გოგო წითელი და მაგარია. ზამთრის ქარში მისი სპილენძისფერი თმა საბრძოლო ბანერივით ფრიალებს. არა, ასეთი გოგო არავის წინაშე არ დაიხარებს.
  და მისი შიშველი ფეხის სროლიდან, ხორცსა და სისხლს ჭრის, ყველაზე ბასრი დისკი დაფრინავს.
  ის ჭრის მოწინააღმდეგის სხეულებს. და ავრორა ყვირის:
  - მე სუპერ გოგო ვარ!
  და როგორ გამოიყურება სვეტლანა ბრძოლაში?
  ეს ქერა ტერმინატორი უბრალოდ ბოროტი ცეცხლია და განადგურების ტორნადო.
  და მისი შიშველი ფეხიდან მომაკვდინებელი სიურპრიზიც მიფრინავს. და გოგონა მთელი სისწრაფით ჩხუბში.
  ოთხივე ბრძოლაში. და არც უკან უნდა დაიხიოს და არც დანებდეს.
  ისინი ოთხი ჯადოქარია - უბრალოდ სუპერ! ყველაფრის და ყველას განადგურების ნამდვილი კვარტეტი!
  მეომრები ფლობენ თავდაცვის სექტორს. მაგრამ კრემლი დიდია და ყველგან წინააღმდეგობას ვერ გაუწევს. ძალები ძალიან არათანაბარია.
  ნატაშამ გაღიზიანებით შენიშნა:
  ჩვენ ვკლავთ, ჩვენ არ ვიგებთ!
  და გოგონამ ისევ შიშველი ფეხით ესროლა სასიკვდილო ბრალდება.
  ზოიამ ლოგიკურად შენიშნა და მტერი დაჭრა:
  -ყველაფერს ვერ მოიგებ... თუ კომპიუტერულ თამაშში!
  და ოქროსთმიანმა გოგონამ ისევ ესროლა სიკვდილის დისკი.
  ავრორა, რომელიც მოწინააღმდეგეებს ჭრიდა საბერებით, ჭიკჭიკებდა:
  - გამარჯვება, მჯერა, ჩვენი იქნება! წმინდა რუსეთის სახელით!
  და მისი შიშველი ფეხების სროლიდან დაფრინავს განადგურების საჩუქარი.
  და დაჭრილი ნაცისტები დაეცემა.
  შემდეგ კი სვეტლანა ბრძოლაში. ჭრის ფაშისტებს თავისი სროლით. და ის მოქმედებს უკიდურესად, ან თუნდაც უსასრულოდ ოსტატურად. მისი შიშველი ფეხები ისეთი მოქნილი აქვს. და აჩვენე საშინელი განადგურება.
  და შემდეგ გოგონა მღერის:
  - დიდება სამშობლოს და ახალ სამყაროებს!
  და ისევ შიშველი ფეხებიდან სიკვდილის სიურპრიზი მიფრინავს.
  და აი ნატაშა ისევ ბრძოლაშია. და ჭრის ფრიცს, ჩქარობს კომეტასავით. და ყვირის ფილტვებში:
  - დიდება უდიდეს სამშობლოს!
  მისი ხმლები კი გაზონის სათიბივით იფრქვევა.
  და გოგონა კი მღერის:
  - განადიდეთ რუსეთი, როგორც საუკუნეების განმავლობაში,
  ჩვენი ოცნება ახდება!
  და გოგონამ შიშველი ქუსლით მკვეთრი ბუმერანგი მისცა. მან დატრიალდა და მოჭრა ათეული შავი და სქელი თავი.
  რა თქმა უნდა, გოგოებმა გერმანელები კი არ დახოცეს, არამედ კოლონიური ნაწილები, რომლებიც მათ წინააღმდეგ გამოიყენეს. მაგრამ მეომრები კი ამ ერთადერთი ქულერი.
  ისინი ცქრიალა და ფრიალოები არიან.
  ნატაშა კვლავ წყვეტს მტრებს. და ის ფეხშიშველია, ისვრის რაღაცეებს.
  და ღრიალი:
  - სტალინი და დიდება!
  შემდეგ კი ზოია. ასევე როგორ გაათავისუფლოს მკვლელი. და მისი შიშველი თითები სიკვდილის გზავნილს აფრქვევს.
  და მეომარი როგორ ღაღადებს:
  - ისეთი სამშობლოსთვის, როგორიც ჩვენია, სიკვდილი არ არის საშინელი!
  და შემდეგ ავრორაც აიღებს მას და შევა ბრძოლაში. და ასევე შიშველი ფეხებით დაიწყებს ბუმერანგს. და შეცვალეთ მტრები.
  შემდეგ, როგორც ის მღერის:
  - საბჭოთა რუსეთისთვის! რა განაგებს სამყაროს!
  შემდეგ კი სვეტლანას ბრძოლაში. ასევე გოგონა, რომელიც არ შეიძლება შეჩერდეს და არ შეანელოს. აი, როგორ სცემს. უბრალოდ, ასეთ მეომარს ვერ ვიხსნი!
  და შიშველი ფეხებით ისვრის სასიკვდილო ამანათებს. და ის კლავს თავის მტრებს უმოწყალოდ.
  მიუხედავად იმისა, რომ შემდეგ იარილს შეუძლია ილოცოს მათთვის. ან იქნებ პერუნი. ცოდვილებს სიკვდილის შემდეგ უჭირთ, მათ ჩერნობოგის სამეფო ელის! მაგრამ ეს თავისებურად საინტერესოც კია - ომები ყოველთვის გრძელდება! და ამდენი ჩხუბი! მაშ იქნებ არ ღირს ძალიან მწარედ ცოდვილთა ბედის გლოვა?
  სვეტლანამ ცოტა სასაცილოდაც კი იგრძნო თავი: თქვენ არ შეგიშურებთ ქრისტიანებს - ისინი მარადისობაში ბევრ სიხარულს მოკლებულნი იქნებიან. თუნდაც ის, რაც მათ პლანეტა დედამიწაზე ჰქონდათ.
  ოჰ, საწყალი ცოდვილებო! და კიდევ უფრო უბედური მართალი!
  და გოგონა კვლავ ისვრის სიკვდილის საჩუქარს თავისი გახეხილი, შიშველი ფეხით. შემდეგ ის ამბობს:
  - სამყარო ჩვენი იქნება! დიდება რუსეთს!
  ნატაშამ ხმლებით სამმაგი პეპელა დახატა და აჩუქა:
  - დიდი რუსეთის დიდება იყოს მარადიული!
  და მისი შიშველი ფეხები თითქოს აგდებს მკვლელს და უნიკალურს. ამის შემდეგ გოგონას შიშველი ქუსლი შუბლზე მოხვდა შავკანიანს და კედლიდან ჩამოაგდო და კიდევ ხუთი არაბი.
  ბრძოლაში შემდეგი არის ზოია. არაფერია მისი შეჩერება. ის ებრძვის ნაცისტურ ლაშქარებს. და ხარჯავს სამმაგ წისქვილს. მებრძოლებმა მისი დაცემით გაწყვიტეს.
  შემდეგ გოგონა ამბობს:
  - მარადიული რუსეთი, სვაროგთან იქნება!
  და თვალებს უკრავს პარტნიორებს.
  შემდეგი ბრძოლა არის ავრორა. იგი პანტერასავით სცვივდა. მან ყველას გაჭრა. და შიშველი ფეხებით მან სიკვდილის საჩუქარი გაუშვა. მან ბევრი ფაშისტი დაჭრა და მღეროდა:
  - სამშობლოს უმაღლესი ფორმისთვის!
  შემდეგ კი ბრძოლაში და სვეტლანა. როგორ ჭრის მტრებს. და ძალიან კარგად მუშაობს.
  ამის შემდეგ მისი შიშველი ფეხიდან სიკვდილის საჩუქარი მიფრინავს. და ის ნაცისტებს საფუძვლიანად ჭრის, როგორც დალაქის თმები.
  და გოგონა ყვირის:
  - ჩემი ასაკი და ჩემი სიმართლე! დიდება დიდ რუსეთს!
  დიახ, ეს ოთხი მართლაც გმირულად იბრძვის. მაგრამ ოთხი ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი ლამაზმანი მეორე მსოფლიო ომს ვერ მოიგებს. ასე დაეცა მოსკოვი.
  გოგონებმა დატყვევებული დედაქალაქიდან შეიჭრნენ, გამოიყენეს როგორც ხმლები, ისე უხილავობის მოსასხამი.
  ზოგადად, მათ ბევრი რამის უნარი აქვთ. ყველაზე მაღალი ინიციატივის გოგოები, რომ ისინი უფრო მაღალი და ლამაზი არ აღმოჩნდებიან.
  და ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ დატოვეს დატყვევებული ქალაქი გორკი.
  ნაცისტებმა, სამწუხაროდ, თითქმის ყველგან მიაღწიეს წარმატებას.
  ბიჭი და გოგო წავიდნენ და შიშველი ფეხებით ნემსები დაუშინეს და გაანადგურეს ფრიც.
  ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა:
  - არა, ფხიზლად არ ქრება,
  ფალკონის, არწივის მზერა ...
  ხალხის ხმა ხმამაღალია -
  ჩურჩული გველს დაამსხვრევს!
  
  მჯერა, რომ მთელი მსოფლიო გაიღვიძებს -
  ფაშიზმის დასასრული იქნება...
  და მზე ანათებს
  გზა, კომუნიზმის გამნათებელი!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხის თითებით რამდენიმე ნემსი ესროლა და დაუდასტურა:
  - არა, არ გაქრება!
  მან გაისროლა ტყვიამფრქვევიდან, დაარტყა ორი ათეული ფაშისტი.
  ასეთები არიან ბავშვები. მკაცრი, ურყევი. მართალია, ეს არ არის ასეთი ომი. და მათ უნდა გაიქცნენ.
  მოსკოვი დაეცა, ქალაქი გორკი დაეცა. ნაცისტები ყაზანს შტურმით უტევენ. ეს არის ბოლო საბჭოთა ქალაქი ვოლგაზე. წინააღმდეგობა გმირულია, მაგრამ უფრო და უფრო მეტი და უფრო მეტად უიმედობის გრძნობა.
  ნაცისტებმა მიიღეს უფრო მოწინავე პირამიდული ტანკები AG სერიიდან, რომლებშიც ვერცერთი საბჭოთა იარაღი ვერ შეაღწევს. და ეს, უნდა ითქვას, ძალიან ცუდია.
  მხოლოდ მაშინ, როცა ბიჭისა და გოგოების შიშველი ფეხები მუხლუხებს ყუმბარებს ესვრიან, გერმანული მონსტრები ერთმანეთს ეჯახებიან. მაგრამ რა ქნას ერთმა წყვილმა, როცა თითქმის მთელი მსოფლიო სსრკ-ს წინააღმდეგ გამოვიდა!
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა, შუბლით უბიძგა AG-50 და AG-75, რის შემდეგაც თქვა:
  - თუ ციხე გზაზეა,
  მტერმა ააშენა...
  აუცილებელია უკნიდან გვერდის ავლით -
  წაიღეთ იგი გასროლის გარეშე!
  მარგარიტა დაეთანხმა ამას:
  - ომის მოტყუება დიდი საქმეა! მით უმეტეს, თუ ძალები არათანაბარია!
  ოლეგ რიბაჩენკომ აღნიშნა:
  - და მე ვითამაშე ანტანტის სტრატეგია. თანაბარი იარაღით მან გაანადგურა ას თოთხმეტი მილიონი მტრის ჯარისკაცი, თვითონ კი მხოლოდ ნული დაკარგა. ასე რომ, ტაქტიკის წყალობით, თქვენ შეგიძლიათ რეალურად ებრძოლოთ მთელ მსოფლიოს!
  მარგარიტა დაეთანხმა ამას:
  - სავსებით შესაძლებელია! და იბრძოლე და გაიმარჯვე!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ნემსები შიშველი თითებით ესროლა. მან მოკლა სამი ათეული ფაშისტი და თქვა:
  - ჩვენ გავიმარჯვებთ წმინდა რუსეთის სახელით!
  ბიჭმა და გოგომ სირბილი განაგრძეს... ვაი, ძალები მართლაც ძალიან არათანაბარია.
  ყაზანი ყველა სახის იარაღმა გაანადგურა. სტალინმა ბრძანა მისი სისხლის ბოლო წვეთამდე დაჭერა. მაგრამ სინამდვილეში, წითელი არმიის საბრძოლო სულისკვეთება მოსკოვის დაცემის შემდეგ ძალიან გატეხილი იყო. ყველას სულ უფრო და უფრო უნდოდა სიკვდილი. დიახ, და ნაცისტები ზედმეტად აღმატებულები არიან რაოდენობითა და იარაღით.
  და მათი რეაქტიული თვითმფრინავები ბომბავს ყველა ქალაქს და სოფელს, რომელთა დაკავება ნაცისტებმა ჯერ ვერ მოახერხეს.
  სანამ ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ყაზანს მიაღწევდნენ, ეს ქალაქი დაეცა.
  უფაც აიღეს. ასე რომ, მკაცრი ზამთრის მიუხედავად, ნაცისტები სვერდლოვსკისკენ მიიწევდნენ.
  იქ იყო სტალინის შტაბი. და აღმოსავლეთიდან ავიდა სამურაი. იაპონელებიც ძლიერები არიან.
  განსაკუთრებით საშიშია მათი მეომრები - ნინძა გოგონები. ციმბირის ზამთრის მიუხედავად, ისინი თოვლში ფეხშიშველი დარბიან და თვითონაც ერთნაირ საცურაო კოსტიუმებში არიან. ასეთი მეომრების წარმოდგენაც კი საშინელებაა. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი ძალიან ლამაზები არიან.
  აქ არის ერთი მათგანი ლურჯი თმით, მეორე ყვითელი, მესამე წითელი, მეოთხე თეთრი.
  ასეთები არიან ყველაზე ლამაზი მკვლელები. ისინი მუშაობენ ერთი ხმლით და ქვეითებს ისვრიან თხელ დისკებს ან ჩაკრებს. ტანკებზე კი ნინძას ასაფეთქებელი ნივთიერებები ისვრიან - ისინი მხოლოდ ბარდის ზომისაა, მაგრამ ყველაზე მძიმე საბჭოთა ტანკები მაღლა დაფრინავენ და ანადგურებენ მათ.
  საშინელი IS-7, ნინძა გოგონებიც კი არ არიან შემაფერხებელი. ისინი ისეთი მაღალი რიგის მეომრები არიან, რომ მცველებიც კი უძლურია მათ წინააღმდეგ.
  აი ნინძა გოგო ცისფერი თმით, შიშველი თითებით ესროლა ბარდა და სამი საბჭოთა ტანკი, აფრინდა მაღლა და ნაწილებად აფეთქდა.
  შემდეგ კი არის გოგონა ყვითელი თმით და შიშველი ფეხით, რომელიც ბარდას აგდებს. და ისევ, საბჭოთა მანქანები დაფრინავენ სხვადასხვა მიმართულებით და იშლებიან ნამცხვრებად. მოდი ვთქვათ აქ ასეთი მეომრები - ყველაზე მამაცი რაინდიც კი მორცხვდება მათ წინაშე.
  მაგრამ ბრძოლაში, და ninja გოგონა წითელი თმა. ისევე როგორც მკვლელი ბარდის შიშველი ფეხებით სროლა. და მისი დარტყმის შედეგად, უზარმაზარი IS-12-ის ჯავშანი აფეთქდა.
  ეს არის ტერმინატორი გოგონა.
  შემდეგ კი ნინძა გოგონა თეთრი თმით. ისევე წაიღებს მას და მთელი ძალით ხმლებს მიაგდებს წითელი არმიის მებრძოლებს. დაჭერით ისინი და იმღერეთ:
  - მე არ ვარ პათეტიკური მწერი, ნინძა, მაგრამ არა კუ!
  და ისევ ბრძოლაში, ოთხივე მკვლელი გოგონა.
  წითელი არმია კარგავს ომს ყველა ფრონტზე. მაგრამ მაინც ცდილობს ბრძოლას.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ზამთრის თოვლში ხეტიალობენ. ისინი ღარიბი ფეხშიშველი ბავშვები არიან. უკვდავი სხეულებისთვის ყინვა არც ისე საშინელია. იმისათვის, რომ დაავადდეს ან გაცივდეს, ეს სუპერმენები ვერ იყინებიან. მაგრამ მაინც, როცა ურალს მიუახლოვდებით, ყინვა უსიამოვნოა და ბავშვების შიშველ ქუსლებს კბენს.
  ოლეგმა სევდიანად შენიშნა:
  - არ იცი, რა არის უარესი - სიცივე და შიმშილი, თუ იმის გაცნობიერება, რომ შენი წმინდა სამშობლო კარგავს!
  მარგარიტამ საკმაოდ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ჩვენთვის სიცივე და შიმშილი არაფერია... მაგრამ ნაცისტებთან რომ წავაგეთ, ფაქტიურად ცუდია!
  ოლეგი დაეთანხმა ამას:
  - უარესი არ ხდება! ზოგადად, რატომ აღწევს მესამე რაიხი ზოგადად უფრო მეტ წარმატებას პარალელურ სამყაროებში, ვიდრე ჩვენში?
  მარგარიტამ ლოგიკური ვარაუდი გააკეთა:
  - იმიტომ, რომ ნაცისტები ძალიან ძლიერები და ორგანიზებულები არიან. და ჩვენც ბევრჯერ გაგვიმართლა. მითუმეტეს სტალინგრადთან!
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ფეხით დაარტყა თოვლის ბურთს და შენიშნა:
  - დიახ, ძალიან გაგვიმართლა სტალინგრადში! თავად ფრიცები უგუნურად შეძვრნენ ხაფანგში!
  მარგარიტამ დაიყვირა:
  - ვცდილობ, პრობლემები არ შეგვექმნას,
  იმისათვის, რომ არ დაიბნეთ და არ დაიკარგოთ ...
  საჭირო იქნებოდა პენის შეგროვება პენიზე,
  უფრო სწორად დაიბადე ხელახლა!
  გზად ბავშვები თავს დაესხნენ ნაცისტების რაზმს. მოკლა ასზე მეტი ჯარისკაცი. ერთი დარჩა ტყვეობაში. მარგარიტამ აიძულა ახალგაზრდა მამაკაცი ეკოცნა მათი ძალიან ელასტიური, სიცივისგან წითელი ძირები. მან ეს თვინიერად გააკეთა. და მან თქვა, რომ გერმანელები უკვე უახლოვდებოდნენ სვერდლოვსკს და გარს ახვევდნენ მას.
  ოლეგმა შენიშნა:
  -უცნაურია მე და შენ მარგო უფრო ჩქარები ვართ, მაგრამ რაღაც უბრალო ხალხივით მოძრაობს ან კიდევ უფრო ნელა!
  მარგარეტი დათანხმდა:
  - დამარცხების ტალღაში ჩავარდნილი! როგორც ჩანს, ამ სამყაროში ყველაფერი სსრკ-ს წინააღმდეგაა. თუნდაც ბუნება და სივრცე!
  შემდეგ ოლეგმა შესთავაზა:
  - და თუ ჩვენთვის ტრივიალურია ჰიტლერის მოკვლა?
  მარგარიტამ თავი უარყოფითად გააქნია.
  - ჰიპერ ჯადოქარმა არ მოგვცა ასეთი ბრძანება! ასე რომ, მოდით გავაკეთოთ თვითაქტივობის გარეშე. გარდა ამისა, რას იძლევა?
  ოლეგ რიბაჩენკომ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - Ბევრი! უფრო მეტიც, ფიურერი, ეს არის ფიურერი აფრიკაში!
  მარგარეტმა შესთავაზა:
  - ახლა ფრონტზე ვიბრძოლოთ და მერე ჰიტლერის ხარჯზე ვნახოთ! როგორც ამბობენ - იჩქარეთ ნელა!
  ოლეგი მღეროდა:
  - სისწრაფე კარგია, ჩიფსს ნუ დაამტვრევ... კაცი კოდალა არ არის და ნაჩქარევად გაგიჟდა!
  ბიჭი და გოგო მთელი შარდით დარბოდნენ. და მოახერხა სვერდლოვსკისკენ სწრაფვა. და მათ დაიწყეს ნაცისტების მიერ დაპყრობილი ქალაქის დაცვა.
  თავდასხმა ერთმანეთის მიყოლებით მოჰყვა.
  ბავშვები ფეხშიშველები იყვნენ. მარგარიტა ტუნიკაშია, ოლეგ რიბაჩენკო კი შორტებში გამოწყობილი ბიჭია. მაგრამ ისინი იბრძოდნენ, როგორც ყველაზე რეალური და შეუპოვარი გმირები.
  ოლეგმა შიშველი ფეხის თითებით ნემსი ესროლა, ფრიცს ყელში გაუხვრიტა და ჭიკჭიკით ჩაიკრა:
  ჩვენ არ დავთმობთ ერთ სანტიმეტრ მიწას!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და აკოცა:
  - არც ერთი წვეთი, არც შპი, არც სანტიმეტრი!
  ბიჭი და გოგო სიცივეში ჩხუბობდნენ. და მათთან ერთად იყვნენ სხვა პიონერები. და ასევე ბევრი ფეხშიშველია ველური სიცივის მიუხედავად. და თუ უკვდავ ბავშვებს არ ეშინიათ ველური ყინვის, ნებისმიერ შემთხვევაში, მათ არ შეუძლიათ ზიანი მიაყენონ, მაშინ ეს საკმაოდ საშიშია ჩვეულებრივი ბავშვებისთვის.
  აი, ფეხშიშველი პიონერი, რომელსაც სიცივისგან თითები გალურჯებული ჰქონდა, კბილებში გაციებული ჰქონდა, ყბა შეშუპებული ჰქონდა. ბიჭს დიდი ტკივილი აქვს. მაგრამ ამის მიუხედავად, ის გააფთრებით იღებს ყუმბარის თაიგულს და აგდებს ნაცისტური ტანკის ქვეშ, თვითონ კი ტყვიამფრქვევის აფეთქების შედეგად გახვრეტილი ვარდება.
  ეს მამაცი ბიჭია...
  ან გოგონა, რომლის შიშველი ფეხებიც ალისფერი ყაყაჩოებივით ანათებს, ნაღმს უბიძგებს გერმანული მასტოდონების ქიაყელების ქვეშ. ის თვითონ კვდება, ტირის:
  - სამშობლოსთვის და სტალინისთვის!
  ძალიან მტკივნეულია ფეხშიშველა ზამთარში, ციმბირში, როცა უკვდავი ხორცი არ გიცავს.
  ოლეგს და მარგარიტას ძლიერ ყინვებშიც კი არ უხარიათ ნახევრად შიშველი ყოფნა. მაგრამ ისინი იღიმებიან და მღერიან, სურთ ბიჭების გამხიარულება:
  - ეჰ, ყინვა, ყინვა, არ გამიყინო,
  არ გამიყინო! Ჩემი ცხენი! Ჩემი ცხენი!
  თეთრმანი!
  ბიჭები და გოგოები, რომლებიც წითელ და ცისფერ ფეხებს აკანკალებდნენ მწარე სიცივისგან, მღეროდნენ:
  თოვლი არ შეგვიშლის! ყინვა არ დაგვამარცხებს! ჩვენ ვართ ფრიცის პიონერები! ფაშისტს მაგრად სცემენ!
  ბავშვები კარგად იბრძვიან! მაგრამ მტკივნეულად არათანაბარი ძალები. სტალინი ალყაში მოქცეული სვერდლოვსკიდან ნოვოსიბირსკში გაიქცა. თუმცა იაპონელები ამ ქალაქს უკვე აღმოსავლეთიდან უახლოვდებიან. ციმბირის ყინვისაც არ ეშინიათ.
  დიახ, ომი დასასრულს უახლოვდება.
  მაგრამ პიონერები არ ნებდებიან. და რთულ დროსაც კი ბავშვები ვაჟკაცურად მღერიან;
  ჩვენ ვართ კომუნიზმის შვილების პიონერები -
  ცეცხლი, კარავი და ზარის ხმა!
  დაწყევლილი ფაშიზმის შეჭრა -
  ვისაც გააფთრებული მარშრუტი ელის!
  
  რა დავკარგეთ ამ ბრძოლებში?
  შემდეგ კი მტერთან ბრძოლებში შეძენილი?
  ჩვენ უბრალოდ მსოფლიოს შვილები ვიყავით -
  ახლა კი სამშობლოს მეომრები!
  
  მაგრამ ჰიტლერმა გადადგა ნაბიჯი ჩვენი დედაქალაქისკენ,
  ჩამოაგდეს ბომბები ჩანჩქერის დათვლის გარეშე!
  ჩვენ ცაზე უფრო ლამაზი სამშობლო ვართ -
  ახლა სისხლიანი მზის ჩასვლა დადგა!
  
  აგრესიას მკაცრად ვუპასუხებთ -
  მიუხედავად იმისა, რომ ისინი თავად არიან მცირე ზომის!
  მაგრამ ხმალი მყიფე მოზარდის ხელში -
  სატანის ლეგიონებზე ძლიერი!
  
  დაე, ტანკებმა ზვავი ზვავის მიყოლებით გაიქცნენ,
  და თოფს ვყოფთ სამად!
  ნება მიეცით პოლიციას უკუღმა დაუმიზნოს,
  მაგრამ წმინდა ღმერთი სასტიკად დასჯის მათ!
  
  რა გადავწყვიტეთ? აკეთე მსოფლიოს საქმე
  და ამისთვის, სამწუხაროდ, მე უნდა მესროლა!
  სიმშვიდე უკვე ამაზრზენია.
  არის ძალადობაც!
  
  გოგოსთან ერთად ფეხშიშველი დავრბივართ -
  მიუხედავად იმისა, რომ თოვდა, თოვლი ნახშირივით იწვის!
  მაგრამ ნუ გეშინია, იცოდე ბავშვები -
  ფაშისტს ტყვიით თამამად ჩააგდებენ კუბოში!
  
  აქ დააყენეს საზიზღარი ფრიცის კომპანია,
  დანარჩენი მშიშრები კი გარბიან!
  ჩვენ ვანადგურებთ ქვეითებს, როგორც ნამგალი ბრძოლაში -
  ჩვენ არ ვართ შემაფერხებელი ახალგაზრდა ზაფხულისთვის!
  
  გამარჯვების მიღწევა მაისში იქნება,
  ახლა ქარბუქი არის ეკლიანი, მძიმე თოვლი!
  ბიჭი ფეხშიშველია, მისი და ფეხშიშველია,
  ბაგეებში, ბავშვები შეხვდნენ აყვავების პერიოდს!
  
  საიდან მოდის ეს ძალები?
  გაუძლო ტკივილს და სიცივეს, ეს საჭიროება!
  როცა მეგობარმა საფლავის ძირი გაზომა,
  როცა მეგობარი კვნესის - მოვკვდები!
  
  ქრისტემ დაგვლოცა პიონერები,
  თქვა, სამშობლო ღმერთმა მოგცა!
  ეს არის ყველას პირველი რწმენა,
  საბჭოთა, წმინდა ქვეყანა!
  და ისინი იხოცებიან ღიმილით ტუჩებზე. ბავშვებმა სისუსტე არ იციან... ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა მთელი კვირა იბრძოდნენ. მაგრამ სვერდლოვსკი დაეცა. გარნიზონის ნაწილი დანებდა - გამოუვალი მდგომარეობის შეგრძნება. მხოლოდ პიონერებმა თქვეს უარი კაპიტულაციაზე.
  და რამდენიმე მამაცი, ფეხშიშველი ბიჭი სასოწარკვეთილ გარღვევაზე წავიდა. ისინი დარბოდნენ თოვლში, საშინელი სიცივისგან ფაქტიურად გალურჯებული. და დაიღუპნენ ტყვიამფრქვევისა და ქვემეხის ქვეშ.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტაც საკმაოდ ნაკაწრები იყვნენ, მაგრამ მაინც გაიქცნენ სვერდლოვსკიდან. შემდეგ გადავედით ნოვოსიბირსკში. ყინვა, ზამთარი, გრძელი ღამეები.
  ბიჭი და გოგო თავისკენ გარბიან, მოწყენილი და ძალიან გაბრაზებული არიან.
  მარგარეტმა შენიშნა:
  - ჰიპერ ჯადოქარს შეუძლია დაეხმაროს ამ სამყაროს! და შემდეგ ნაცისტები გაიმარჯვებენ! ეს მართლაც საყოველთაო უსამართლობაა!
  ოლეგ რიბაჩენკო მაღლა ახტა, შვიდგზის სალტოში დატრიალდა და საკმაოდ ლოგიკურად შენიშნა:
  - საერთოდ, მსოფლიოში სამართალი ცოტაა! მაგალითად, რატომ იტანჯებიან მოხუცები? და, თითქმის გამონაკლისის გარეშე! და როცა ადამიანი ახალგაზრდაა, ეწევა და სვამს და კიდევ აუარესებს საქმეს და ის ჯანმრთელია! სად არის სამართალი, რომელსაც მოხუცები განიცდიან?
  მარგარიტა დაუფიქრებლად დაეთანხმა ამას:
  - სამყაროში სამართლიანობა არ არსებობს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ რაღაც გულუბრყვილოდ ჰკითხა:
  - და სად იყურება ღმერთი?
  მარგარიტამ, ამ ფეხშიშველმა გოგონამ ნახვრეტიანი ტუნიკით, შესთავაზა:
  - ალბათ, ჩვენ თვითონ უნდა დავემსგავსოთ ღმერთებს, რომ სამართლიანობა სუფევდეს მსოფლიოში! ეს არის შემოქმედის სიბრძნე!
  ოლეგ რიბაჩენკომ დამაჯერებლად დაადასტურა:
  - მჯერა, რომ მკვდრებს აღვადგენთ!
  Terminator Girl-მა დაადასტურა:
  - დიახ, მე მჯერა, რა თქმა უნდა!
  ბავშვები გაიქცნენ ნოვოსიბირსკში და მონაწილეობა მიიღეს ამ ქალაქის დაცვაში.
  ისინი იბრძოდნენ თითქმის ბოლო დიდ ქალაქში წითელი არმიის კონტროლის ქვეშ.
  სტალინს უკვე ჰქონდა მოლაპარაკება ჰიტლერთან და დათანხმდა დანებებას, თუ მისი პირადი უსაფრთხოება გარანტირებული იქნებოდა. ფიურერი მზად იყო ამისათვის, განსაკუთრებით თუ პარტიზანები დამშვიდდნენ.
  იაპონელებმა უკვე აიღეს შტურმი ნოვოსიბირსკში აღმოსავლეთიდან. ასე რომ, გაქცევის შანსი პრაქტიკულად არ იყო. სსრკ კვდებოდა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ ნაცისტებს ცეცხლი გაუხსნეს, შიშველი ფეხებით ყუმბარები ესროლეს. და მაინც რაღაცის იმედი ჰქონდათ.
  მათ გვერდით პიონერები იყვნენ. ციმბირში ძლიერ ყინვაში ყველა ბავშვი იყო ფეხშიშველი და ზაფხულში პიონერული ფორმები ჰალსტუხებით. ისინი გმირებივით დაიღუპნენ.
  მათი ფეხები ბატის ფეხებივით წითელი იყო, თითები კი ცისფერი გახდა.
  მაგრამ პიონერები არ დანებდნენ.
  ისინი დაემორჩილებიან ფაშიზმს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ბიჭური ფეხით ყუმბარა ესროლა. მან შუბლზე ერთდროულად სამი გერმანული ტანკი დაარტყა და ჩასჩურჩულა:
  - მე მჯერა გამარჯვების!
  მარგარიტამ ასევე შიშველი თითებით ესროლა საჩუქარს მკვლელი და ჭიკჭიკებდა:
  - მეც მჯეროდა და ბოლომდე დავიჯერებ!
  და ისინი სასოწარკვეთილების მრისხანებით იბრძოდნენ უკანასკნელი საბჭოთა ქალაქისთვის. და მაინც ისინი არ აპირებდნენ მოხრას.
  ოლეგ რიბაჩენკო, თითქმის სასიკვდილოდ გაყინული პიონერი ბავშვების გასახალისებლად, დიდი ენთუზიაზმით მღეროდა;
  მე ვარ დედა რუსეთის ახალგაზრდა მეომარი,
  ძლიერი ქვეყნები, ყველა ქვეყნის სამშობლო...
  სამყაროში სამშობლო არ არსებობს, იცოდე ის უფრო ლამაზია,
  მთის ქვეშ სტალინმა ჰალსტუხი შეკრა!
  პიონერობა არის სიხარული და მოწოდება,
  ეს ხომ იმას ნიშნავს, რომ ქვეყნის მსახური ხარ.
  და თქვენ შეგიძლიათ გაამრავლოთ სამყარო -
  ჯოჯოხეთის-სატანის მაქინაციების განადგურება.
  როცა ზაფხული ორმოცდაერთში დადგა
  ჩვენთვის ივნისის ჭექა-ქუხილი ღრიალებს...
  ჩვენ არ გვინდა რეგიონი გაღარიბდეს,
  ბედნიერებისთვის გჯეროდეთ - სამშობლო შექმნილია!
  გოგოსთან ერთად ველოდებით ნაცისტებს ჩასაფრებული,
  მანამდე ავტომატი მივიღეთ.
  და ჰიტლერის გიჟურ გაღიზიანებაზე,
  ჩვენი რაზმი წარმატებით სცემს ნაცისტებს!
  შეყვარებულებმა შიშველი ფეხები გაუხეშდნენ,
  შიშველი ძირის ქვეშ უკვე თოვლი ცვივა.
  სიცივისგან და ნანგრევებიდან გალურჯდა,
  მაგრამ წმინდა ცეცხლი ათბობს ჩვენს სულს!
  ჩვენ ვურტყით მოწინააღმდეგის ზომების გაცნობიერების გარეშე,
  ჩვენ არ ვაძლევთ მოსვენებას დღე და ღამე!
  ისინი დაფრინავენ ეშელონებისკენ ყუმბარების გროვაში,
  და ოფიცრები სნაიპერული შაშხანით.
  ფაშისტები ვერსად ვერ პოულობენ მხარდაჭერას,
  ჩვენი პიონერი, მამაცი რაზმი...
  შეუძლია, თუ მთების მოჭრა გჭირდებათ,
  აი ჰიტლერის ტანკები სანთლებივით იწვის.
  გაბრაზებული ხალხი შეიკრიბა -
  სამართლიანობისთვის, გამბედაობისა და პატივისთვის.
  და არ არის რიფი ქარიშხლების ზღვაში -
  რაც დაგვაჯდებოდა!
  ჩვენ შევედით ბერლინში, ჩვენ ვუერთდებით კომსომოლს,
  გოგოებთან ერთად ფეხშიშველი ფეხშიშველისგან მთელ მსოფლიოში!
  ჩვენ ვისუნთქავთ გამარჯვების თაფლს ზეციურ მაისში,
  ახლა ის გახდა მარადიული, ჩვენი ნათელი წარმატება!
  
  
  
  
  . ალექსანდრე III-მ სამოცდათვრამეტი წელი იცოცხლა
  მეფემ იმპერია ეკონომიკურადაც გააძლიერა. არ ყოფილა არეულობები და რევოლუციები, ამიტომ ეკონომიკა მუდმივ ზრდაში იყო. ხოლო რუსეთს პირველი მსოფლიო ომის დროს და მოსახლეობას უფრო მეტი ჰქონდა სიკვდილიანობის შემცირების და ჩინეთისა და კორეის ჩრდილოეთ რეგიონების ანექსიის გამო. და ჯარი უფრო დიდი იყო. და გამოჩნდა სერიის პირველი მსუბუქი ტანკები და სხვადასხვა ბრენდის მრავალი თვითმფრინავი.
  სამწუხაროდ, ალექსანდრე III-მ არ იცოცხლა პირველ მსოფლიო ომში ტრიუმფით, მაგრამ ნიკოლოზ II-მ ეს უკვე მიიღო.
  ახალ მეფეს ჰყავდა მყარი ტახტი, მეორე ცოლი, დიდი მემკვიდრე, ორას ოთხმოცი მილიონი ადამიანი და ორნახევარი მილიონი ჯარისკაცი მშვიდობიან სახელმწიფოებში.
  ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ იბრძოლოთ თამამად და ოსტატურად! გარდა ამისა, რუსებსაც აქვთ ტანკები მსუბუქი ტყვიამფრქვევებით, მაგრამ ახლახან გამოჩნდნენ და მძიმე. იგი შეიმუშავა მენდელეევის ვაჟმა.
  ასე რომ ნუ შეაჩერებ სამეფო ლაშქარს!
  ნიკოლოზ II წავიდა ომში გერმანელებთან და ავსტრიელებთან... რუსეთის ჯარებმა აიღეს გალიცია, ბუკოვინა და ავსტრიელებს მთელი რიგი მარცხები მიაყენეს. თავიდან მათ სცემეს აღმოსავლეთ პრუსიაში, მაგრამ შემდეგ შური იძიეს და კოენიგსბერგი გაწყვიტეს. მოკავშირეებმა გერმანელები გააძევეს პარიზიდან... რუსეთის ჯარებმა აიღეს კრაკოვი და რიცხობრივი უპირატესობის მქონემ, მიუხედავად ზამთრისა, განაგრძო შეტევა, მიუახლოვდა ბუდაპეშტს. გერმანიამ შესთავაზა, დაინახა, რომ მშვიდობის დამარცხების სუნი ასდიოდა ზომიერი პირობებით.
  გერმანელები დათანხმდნენ რუსეთს მიეცათ კლაიპედა და მიწის ნაწილი პოლონეთში, ასევე გადაეხადათ ანაზღაურება. საფრანგეთს დაუბრუნდა ბისმარკის ქვეშ ადრე დატყვევებული ტერიტორიის ნაწილი და დანიის ნაწილი.
  ავსტრია-უნგრეთმა დათმო გალიცია, ბუკოვინასა და კრაკოვის ნაწილი. მაგრამ იმპერია არ დაინგრა. რუსეთმა დაიბრუნა სლავების მიწები, ყველაფერი, რაც ოდესღაც კიევის რუსეთის ნაწილი იყო და გააფართოვა პოლონეთის სამეფო.
  თურქეთს და იაპონიას არ ჰქონდათ დრო ომში შესვლისთვის, ისევე როგორც იტალიამ. ანუ პირველი მსოფლიო ომი, ფაქტობრივად, არ არსებობდა. ასე რომ პატარა უბედურება. ნიკოლოზ II-მ განამტკიცა თავისი ავტორიტეტი და შემდეგ საკმაოდ დიდხანს მართავდა მშვიდობიანად.
  თუმცა რუსეთმა ომი ჩაატარა ავღანეთში - საბოლოოდ გაიყო იგი ინგლისელებთან. შემდეგ ირანი გაიყო ბრიტანეთთან.
  ამით რუსეთმა გააფართოვა თავისი საკუთრება. მაგრამ დადგა ეკონომიკური კრიზისი და 1929 წლის დიდი დეპრესია... 1931 წელს იაპონიამ თურქეთთან მოკავშირეობით დაიწყო ომი მეფის რუსეთის წინააღმდეგ. მაგრამ სინამდვილეში ეს იყო თვითმკვლელობა. წყნარ ოკეანეში ცარისტულმა ფლოტმა კოლჩაკის მეთაურობით დაამარცხა იაპონელები. და ზოგადად სახმელეთო ჯარი ბევრჯერ ძლიერი იყო.
  იგივე შეიძლება ითქვას თურქებზეც. ისინი აშკარად არ ავიდნენ იმ მტრის წინააღმდეგ.
  მეფის რუსეთმა შეძლო ჯარების დესანტი და იაპონიის დაპყრობა. შემდეგ კი რუსეთის ჯარებმა საბოლოოდ დაიკავეს თურქეთი. ასე დასრულდა ოსმალეთის იმპერიის ეპოქა.
  და მეფე ნიკოლოზ II-მ გაზარდა თავისი დიდება და რუსეთის ძალა. ეს დიდებული იმპერატორი მართავდა 1936 წლამდე და ასევე გარდაიცვალა სამოცდათვრამეტი.
  მისი ადგილი დაიკავა ალექსეი II-მ. ზოგადად, ოცდათორმეტი წლის სრულიად ჯანმრთელი მამაკაცი. დედამისი განსხვავებული იყო, ამიტომ ალექსანდრე მესამემ საბედისწერო ქორწინება არ დაუშვა.
  ალექსეი II-მ დაასრულა საუდის არაბეთის დაპყრობა ბრიტანეთთან გაყოფით.
  ვილჰელმ II გერმანიაში ტახტზე 1941 წლამდე მართავდა. ეს მონარქი ორმოცდათერთმეტი წელია ხელისუფლებაშია! საკმაოდ გრძელი!
  მაგრამ აქ ტახტზეა მისი ვაჟი ფერდინანდი. ჰიტლერის სუნი არ აქვს. სხვა ამბავი.
  სანამ მშვიდობაა. ყველა კოლონია გაიყო. მუსოლინიმ დაიპყრო ეთიოპია.
  გასაზიარებელი მეტი არაფერია... ბრიტანეთს, თუმცა, მძიმე დრო გადის. და ეკონომიკურ კრიზისშია.
  ასე რომ, ფერდინანდმა ალექსეი II-ს შესთავაზა საფრანგეთისა და ბრიტანეთის კოლონიური საკუთრების გაყოფა. ისევე, როგორც, ფაქტობრივად, რამდენად შეგიძლიათ შეხედოთ ამ მიწებს.
  ასე მუსოლინიმ, ფერდინანდმა და ალექსეი II-მ დადეს თავიანთი შეთანხმება.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, ამ დროისთვისაც კი რუსეთმა უკვე მოახერხა თითქმის მთელი ჩინეთის დაპყრობა და ეკონომიკაში, სამხედრო სფეროში და მოსახლეობაში ბევრჯერ გამხდარიყო ყველაზე ძლიერი.
  ცარ ალექსეიმ დაამტკიცა, ზოგადად, ასეთი წინადადება და გადაწყვიტა, რომ ისინი ერთად დაეწყოთ.
  ფერდინანდი ახალგაზრდა აღარ იყო. და ის ფრთხილად იყო.
  თუმცა 1945 წლის 15 მაისს ომი დაიწყო. გერმანელები კვლავ გადავიდნენ
  ბელგიის წინააღმდეგ...
  და მეფის არმიამ გაიარა ბრიტანეთის კოლონიები და გაიარა ეგვიპტეში.
  რუსეთს ჰყავდა ათი მილიონი ჯარისკაცი და ხუთასი დივიზია, თანაც დამაჯერებლად
  მოიგო. როგორც ჩანს, ვერავინ შეაჩერებდა მას.
  ორ თვეში მეფის არმიამ დაიპყრო ინდოეთი, სამხრეთ ირანი, ბრიტანელების საკუთრება საუდის არაბეთში, ეგვიპტე, სუდანი, ინდოჩინეთის უმეტესი ნაწილი.
  მაგრამ გერმანელებმა მხოლოდ ბელგიის ოკუპაცია შეძლეს და პარიზის გარეუბანში ისინი გააჩერეს. ომში ნიდერლანდებიც შევიდა.
  მეფის რუსეთმა კიდევ ორი თვის განმავლობაში წაართვა ბრიტანეთის საკუთრება აზიაში და დაასრულა ინდონეზია. შემდეგ იგი დაეშვა ავსტრალიაში, გადავიდა აფრიკაში.
  გერმანელებმა სცადეს პარიზის აღება, მაგრამ მათი თავდასხმა მოიგერიეს. თუმცა, ომი წაგებულია. იტალიამ ასევე დაიპყრო ბრიტანეთისა და საფრანგეთის აფრიკული საკუთრება.
  მხოლოდ მეხუთე თვეში დაიწყეს მეფის ჯარებმა ევროპაში ჩამოსვლა. აქამდე ბრძოლები გაჩაღდა აფრიკასა და ავსტრალიაში, მაგრამ უკვე დასრულდა. ავსტრია-უნგრეთი, მიწის დაკარგვით ძლიერ დასუსტებული, ომშიც შევიდა კოალიციის მხარეზე.
  გერმანელებმა შეძლეს ჰოლანდიის აღება. და მათ გააუმჯობესეს თავიანთი პოზიცია.
  კიდევ ორი თვის განმავლობაში მეფის რუსეთმა დაასრულა ავსტრალიისა და აფრიკის აღება. და მხოლოდ ნოემბრის ბოლოს, მხოლოდ სიცივეში, დაიწყო გერმანულ-რუსული ჯარების ახალი შეტევა, პარიზის გვერდის ავლით.
  ამ შემთხვევაში ძალები უკვე მეტისმეტად არათანაბარი იყო. ფრანგულ-ინგლისური ჯარები დამარცხდნენ. და პარიზი გარშემორტყმულია.
  ახალ წელს კი გარნიზონმა კაპიტულაცია მოახდინა... შემდეგ ცარისტულმა და გერმანულმა ჯარებმა სამ კვირაში დაიპყრეს მთელი საფრანგეთი. შემდეგ დაიწყო ბრიტანეთის დაბომბვა ... და ყველა კოლონია კოალიციამ დაიპყრო.
  დიდი ბრიტანეთი უკვე 1946 წლის მაისში იყო დასისხლიანებული და დაარტყა ბომბებით
  კაპიტულირებულია.
  ასე დასრულდა კიდევ ერთი დიდი ომი. რუსეთმა აიღო თითქმის ყველა კოლონია. გერმანიამ შედარებით ცოტა მიიღო, იტალიამ რაღაც მოიტაცა, ავსტრია-უნგრეთმა სიმბოლური ფიგურა მიიღო.
  იმისდა მიუხედავად, რომ გერმანელები ელოდნენ დიდ კოლონიებს და მხოლოდ მაროკომ მიიღო მთლიანობაში გაცილებით ნაკლები, გერმანიამ შეიტანა თავის შემადგენლობაში: ბელგია, ჰოლანდია და საფრანგეთი პორტ დე კალესამდე.
  გარდა ამისა, მეფის რუსეთმა გერმანელი დაუბრუნა ნამიბიას და რაც მათ ადრე ეკუთვნოდათ.
  მოკლედ, როგორღაც გავარკვიეთ და შევრიგდით...
  მშვიდობა დადგა... 1953 წელს რუსეთს ჰქონდა ატომური ბომბი, ერთი წლის შემდეგ კი გერმანიამ. შეერთებულმა შტატებმა ბირთვული იარაღი 1960 წელს მიიღო.
  ამრიგად, შეიქმნა შიშის ბალანსი.
  და 1955 წელს, პირველი რუსი კოსმონავტი გაფრინდა კოსმოსში, დაფრინავდა ბურთის გარშემო. 1961 წელს კი რუსებმა მთვარეზე ფეხი დადგეს.
  და 1983 წელს მარსზე! ამერიკელები მთვარეზე გაფრინდნენ 1971 წელს, გერმანელები კი 1984 წელს. ავსტრია-უნგრეთი და გერმანია გაერთიანდნენ ერთ სახელმწიფოდ. შვედეთი და ნორვეგია ავტონომიითა და თვითმმართველობით რუსეთის შემადგენლობაში შევიდნენ.
  სხვა ქვეყნებმა თანდათან დაკარგეს დამოუკიდებლობა.
  1987 წელს რუსი კოსმონავტები გაფრინდნენ ვენერას მთაზე. 1992 წელს მერკურიზე. ხოლო 1999 წელს პლუტონი.
  მზის სისტემა აითვისა.
  იყო სამი ბირთვული იმპერია: დიდი გერმანია, აშშ და დიდი რუსეთი.
  ალექსეი II ასევე გარდაიცვალა სამოცდარვა წლის ასაკში 1972 წელს. მის ადგილს იკავებს მისი ვაჟი ალექსანდრე მეოთხე. ეს მეფე ტახტზე ასვლისას ორმოცდაერთი წლის იყო. უცნაურია, მაგრამ ალექსანდრე მეოთხემაც სამოცდათვრამეტი წელი გავიდა და 1999 წელს გარდაიცვალა. და მისი ვაჟი ვლადიმერ III ავიდა ტახტზე. 2013 წელს რომანოვების დინასტიის ოთხასი წელი აღინიშნა.
  ჯერჯერობით რუსეთი მყარად დგას ფეხზე. მაგრამ მსოფლიოში ჯერ კიდევ არსებობენ გერმანია და შეერთებული შტატები მისი კონკურენტები. ცარისტული იმპერია კოლონიებთან ერთად მოიცავს მსოფლიოს ტერიტორიის ნახევარზე ცოტა მეტს და მსოფლიოს მოსახლეობის ორ მესამედზე მეტს. რუსეთი ძლიერია, მაგრამ არა ერთადერთი.
  რუსეთს მართავს, ვლადიმერ მესამე 2019 წელს მას სამოცდაშვიდი წელი შეუსრულდა. ბევრს აინტერესებს - წინა მეფეების მსგავსად სამოცდათვრამეტი წელი იცოცხლებს, თუ შეწყვეტს ამ უცნაურ დამთხვევებს?!
  ამასობაში რუსეთი ანტიბირთვულ იარაღს ავითარებს. ნათელია, რომ ბირთვული იარაღი არ იქნება და რუსეთი მთლიანად გაუმკლავდება გერმანიასა და შეერთებულ შტატებს. მას უფრო მეტი მოსახლეობა და მეტი ჯარისკაცი ჰყავს. და იარაღის ხარისხი უკეთესია!
  მაგრამ სანამ არსებობს ბირთვული იარაღი და ყველა მათგანი ჯერ კიდევ არ არის დაპყრობილი. მაგრამ ისინი ძალიან აქტიურად ავითარებენ ანტიბირთვულ იარაღს, ამიტომ გამარჯვების გარკვეული შანსები არსებობს.
  
  გიბრალტარის დაცემა
  ესპანელი დიქტატორი ფრანკო, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, დათანხმდა გერმანიის ჯარებს შეტევაზე ინგლისურ გიბრალტარის ციხეზე. სანაცვლოდ ესპანეთმა მიიღო აფრიკაში მყოფი ბრიტანული და ფრანგული მიწები.
  შეტევა მაინშტაინის მეთაურობით მოხდა ღამით 1940 წლის 25 ნოემბრიდან 26 ნოემბრამდე. როგორც გაირკვა, ბრიტანელები არ იყვნენ მზად ასეთი სამხედრო ნაბიჯისთვის და ნაცისტებმა მოახერხეს ასეთი ძლიერი ციხესიმაგრის დაპყრობა.
  მისმა დაცემამ მნიშვნელოვანი გავლენა იქონია ომის მიმდინარეობაზე. ვერმახტმა შეძლო ძალების გადაყვანა აფრიკამდე უმოკლეს მანძილზე, ხოლო ბრიტანელებს აღმოსავლეთიდან ხმელთაშუა ზღვაში შესვლა ეკრძალებოდათ.
  გერმანულმა სარდლობამ რამდენიმე დივიზია გაგზავნა ეკვატორულ აფრიკაში. გარდა ამისა, რომმელის კორპუსი გადაასვენეს ლიბიაში, რეალობაზე რამდენიმე თვით ადრე.
  ბრიტანელებმა, თავის მხრივ, მიატოვეს შეტევა იტალიელების წინააღმდეგ ეთიოპიაში და დაიწყეს პოზიციების განმტკიცება ეგვიპტეში. თუმცა რომელმა მოახერხა მათ წინ გასვლა და პრევენციული დარტყმის შედეგად დაამარცხა კოლონიური ჯარები, აიღო ალექსანდრია და კაირო. ბრიტანეთის პოზიცია აფრიკაში უფრო გართულდა. გერმანელებმა უკვე მიაღწიეს სუეცის არხს და იმუქრებოდნენ ახლო აღმოსავლეთში შემდგომი წინსვლით. გარდა ამისა, შესაძლებელი გახდა სუდანისკენ გადაადგილება.
  მართალია, იტალიელთა საქმეები საბერძნეთში არც თუ ისე წარმატებული იყო, მაგრამ გერმანიიდან დამატებითი ძალების მიდგომამ გადაარჩინა სიტუაცია.
  ჰიტლერს ჰქონდა დილემა: სსრკ-ზე თავდასხმა თუ ბრიტანეთის დასრულება? ვერმახტის წარმატებებმა აფრიკაში აიძულა მეორე გადაწყვეტილება - გაეხსნათ ხელები დასავლეთში. მიუხედავად იმისა, რომ სსრკ-ს სამხედრო მზადებამ ფიურერს შიში გააჩინა.
  წითელი არმია ძლიერდებოდა, მაგრამ არც გერმანელები ისხდნენ ხელმოჭრილი. ტანკების წარმოება 1941 წელს გაორმაგდა 1940 წელთან შედარებით, ავიაცია კი თითქმის ორნახევარჯერ გაიზარდა.
  ნაცისტებმა განახორციელეს დაბომბვა და დესანტი მალტაზე. შემდეგ რომელმა გაარღვია სუეცის არხის დაცვა და შევიდა ერაყში, რომელიც აჯანყდა ბრიტანეთის მმართველობის წინააღმდეგ. გერმანელებმა შედარებით ადვილად დაიპყრეს ქუვეითიც და მთელი ახლო აღმოსავლეთი. სტალინი კი ლოდინის ტაქტიკას იცავდა. მაგრამ ჩერჩილმა ჯიუტად განაგრძო ომი. ვერმახტი ირანამდე მიაღწია სამხრეთ აფრიკას.
  1941 წელი დასასრულს უახლოვდებოდა. წყალქვეშა ნავების გამოშვება გაიზარდა და ბრიტანეთი კარგავდა თავის კოლონიებს. აშშ პასიური იყო. მაგრამ იაპონიამ ვერ იჯდა ჩუმად და 7 დეკემბერს შეუტია პერუს ნავსადგურს. წყნარ ოკეანეში ახალი ომი დაიწყო. და ჰიტლერს კვლავ მოუწია უარი ეთქვა სსრკ-ზე თავდასხმის გეგმებზე.
  აუცილებელია იაპონელების დახმარება, ირანის და ინდოეთის, ასევე სამხრეთ აფრიკის ხელში ჩაგდება. და რაც მთავარია თავად ბრიტანეთი. უფრო მეტიც, ამერიკული ბომბდამშენები არ არის სათამაშო. მათ შეუძლიათ მესამე რაიხს ბევრი უბედურება შეუქმნან. და ყველაზე მოსახერხებელია დაბომბვის დარტყმა ბრიტანეთის ტერიტორიიდან.
  ამიტომ ფიურერი იძულებული გახდა 1942 წელს დაეტოვებინა აღმოსავლეთში შეჭრის იდეა.
  არსებობდა რისკი, რომ სტალინი თავად გაეხსნა ფრონტი, მაგრამ... სტალინის ხასიათი უნდა იცოდე. ის ძალიან თავშეკავებულია საგარეო პოლიტიკაში. ფინეთთან ომმა წითელი დიქტატორი კიდევ უფრო ფრთხილი გახადა.
  სანამ სსრკ ძლიერდება. 1942 წლის 1 იანვარს ავიაციის რაოდენობამ მიაღწია ოცდათორმეტ ათას მანქანას, ხოლო ტანკებს, ოცდახუთ ათასზე მეტი, პლუს კიდევ სამი ათასი ტანკეტი. საერთო ჯამში, სტალინი გეგმავდა 20 მექანიზებული კორპუსის დაკომპლექტებას, ტანკების საერთო რაოდენობით 32 ათასი მანქანა, რომელთაგან უახლესი KV სხვადასხვა ბრენდის და T-34, 16,5 ათასი. გარდა ამისა, T-50 ტანკების განვითარება ჯერ კიდევ მიმდინარეობდა, თუმცა მანქანა მსუბუქი აღმოჩნდა.
  გერმანელებმა, როდესაც შეხვდნენ მატილდას და რამდენიმე კრეისერულ ტანკს და ჰქონდათ ინფორმაცია, რომ ბრიტანელები ავითარებდნენ მძიმე ტანკებს, ასევე დაიწყეს საკუთარი მასტოდონების დამზადება. უპირველეს ყოვლისა, "ვეფხვი" 88 მილიმეტრიანი ქვემეხით და ჯავშანი 75 მილიმეტრიანი გაუღწეველი ქვემეხით გრძელი ლულით.
  ასევე იყო ინფორმაცია საბჭოთა ტანკების მშენებლობის შესახებ. KV-2 ტანკი გაემართა წითელ მოედანზე პირველ მაისის აღლუმზე და ოცდათოთხმეტი ჰქონდა გარკვეული მონაცემები.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, როდესაც შპეერი ხელმძღვანელობდა შეიარაღებისა და საბრძოლო მასალის იმპერიულ სამინისტროს, ტექნოლოგიების განვითარება უფრო სწრაფად განვითარდა. ჰიტლერს სურდა ჰქონოდა მსოფლიოში საუკეთესო ტანკები და უფრო მძიმე. მაგრამ მაშინ როცა გერმანია აშკარად ჩამორჩებოდა სსრკ-ს. და მანქანების რაოდენობა და მათი ხარისხი. 1941 წლის აგვისტოში დაიწყო KV-3 ტანკის წარმოება. მანქანა საკმაოდ მძიმე აღმოჩნდა 68 ტონაზე, მაგრამ შეიარაღებული იყო 107 მმ ქვემეხით, ჭურვის საწყისი სიჩქარით 800 მეტრი წამში. ამან მას უპირატესობა მიენიჭა "ვეფხვის" მიმართ, რომელიც, სხვათა შორის, სერიალში ჯერ არ იყო გაშვებული.
  კიდევ უფრო ძლიერი იყო KV-5 125 ტონა წონით და ორი იარაღით. მართალია, ასეთმა მძიმე მანქანამ საბჭოთა არმიას უფრო მეტი პრობლემა შეუქმნა, ვიდრე კარგი. და 1942 წელს მიღებულ იქნა KV-4 ვერსია, რომელიც იწონის 107 ტონას. სსრკ სამართლიანად შეიძლება იამაყოს მსოფლიოში თავისი უმძიმესი ტანკებით და თუნდაც ყველაზე ძლიერი.
  მაგრამ მეორე მხრივ, გერმანია საკმაოდ კარგად განვითარდა ავიაციაში. Yu-188-მა, სერიაში გადასვლის შემდეგ, შეიმუშავა მებრძოლებთან შედარებით სიჩქარე. DO-217 ასევე წესიერად გამოიყურებოდა. ასევე აქტიურად განვითარდა რეაქტიული თვითმფრინავები. ვინაიდან დიდი ბრიტანეთი იყო მთავარი სამიზნე, რეაქტიულ ბომბდამშენებს გაცილებით მეტი ყურადღება დაეთმოთ, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო.
  გერმანელები აქტიურად იყენებდნენ მონების შრომას. იმპორტირებულია აფრიკიდან დიდი რაოდენობით შავკანიანები. შავი მუშები იყვნენ მორჩილები, გამძლეები, მაგრამ არაკვალიფიციური. მათ იყენებდნენ დამხმარე სამუშაოებისთვის.
  მაგრამ ევროპის კონტროლით, გერმანელებს შეეძლოთ საკმარისი რაოდენობის და კვალიფიციური მუშახელის დაქირავება.
  შპეერმა კი მოახერხა ჰიტლერის დაყოლიება, ჯერ არ ჩაატარა პროგრამა ებრაელების განადგურების მიზნით, არამედ გამოიყენა ისინი თვითმფრინავებისა და აღჭურვილობის წარმოებაში.
  ფსონი დაიდო ბრიტანეთის წინააღმდეგ საჰაერო შეტევაზე და წყალქვეშა ომზე.
  თუმცა, ამერიკის შემოსვლამ კონფლიქტში თავის ტკივილი დაამატა ფრიცს და აიძულა მგლების ხროვის მკვეთრი ზრდა.
  გერმანია იძულებული გახდა დაგვიანებით გაეგრძელებინა ბომბდამშენების და სტრატეგიული თვითმფრინავების წარმოება. პირველ რიგში Yu-288 და Yu-488 - ოთხი ძრავით. მაგრამ მათ განვითარებას და გონებაში მოყვანას დრო დასჭირდა. ME-109 მოდიფიკაცია "F" მთლიანობაში იყო ღირსეული მოწინააღმდეგე ბრიტანული მანქანებისთვის. მაგრამ ME-209-ის განვითარება ჩაიშალა, ისევე როგორც ME-210.
  XE-177 მყვინთავის ბომბდამშენიც ჩავარდა. მაგრამ შპეერი რაოდენობას თამაშობდა. გარდა ამისა, Focke-Wulf გახდა ყველაზე ძლიერი მებრძოლი შეიარაღების თვალსაზრისით, ანაზღაურებდა ME-109-ის ზოგიერთი სისუსტეს. დიახ, და გერმანელების ფრენის სკოლა უკეთესი აღმოჩნდა ვიდრე ინგლისური და მით უმეტეს ამერიკული. 1942 წლის მაისში ნაცისტებმა სამხრეთ აფრიკა დაიპყრეს. და მადაგასკარში ამერიკული ესკადრონი ჩავიდა. მიდვეის ბრძოლა ამერიკელებმა წააგეს: ასე რომ, მესამე რანგის კაპიტანი, რომელმაც გადამწყვეტი როლი ითამაშა ამ ბრძოლაში, ირონიულად მადაგასკარში დასრულდა. შეერთებულ შტატებს სურდა შეენარჩუნებინა ბაზა აფრიკაში და არ მისცეს ნაცისტებს მოდუნების საშუალება. მაგრამ ამან მნიშვნელოვნად გააუარესა მათი პოზიცია წყნარ ოკეანეში.
  მართალია, იაპონელები არ მოიქცნენ სრულყოფილად. ბრძოლა ჰავაის არქიპელაგისთვის გაგრძელდა.
  ნაცისტებმა მოიპოვეს კონტროლი აფრიკაზე და სტრატეგიული ნედლეულის უზარმაზარ მარაგებზე, ასევე დაიპყრეს ინდოეთი და ირანი. მესამე რაიხის კონტროლის ქვეშ მყოფი რესურსები უზარმაზარია, მაგრამ მათი მონელება მაინც საჭიროა.
  ბრიტანეთისთვის საჰაერო ბრძოლა არც ისე პირდაპირია. გამუდმებით ზრდიდნენ თვითმფრინავების წარმოებას, გერმანელები ახდენდნენ ზეწოლას, მაგრამ ტოტალური დომინირება არ იყო. დაზარალდა სტრატეგიული ავიაციის ძალის ნაკლებობა და შეერთებული შტატების დახმარება და მაშინაც კი, არ არის საკმარისი წყალქვეშა ნავები. და სასწაული ტორპედო, რომელთანაც ამდენი იმედები იყო დაკავშირებული, გაგვაცრუა.
  ფიურერმა 1942 წელს ბრიტანეთში დაშვება ვერ გაბედა. ფსონი დადებულია საზღვაო ძალაუფლებისა და წყალქვეშა ფლოტის გაძლიერებაზე. პარალელურად აშენდა ავიამზიდები და საბრძოლო ხომალდები. საკმარისი საწარმოო სიმძლავრე იყო, მაგრამ ყველაფერს დრო დასჭირდა.
  A კლასის ბალისტიკური რაკეტები ასევე საჭიროებდა დახვეწას. მაგრამ FAU-1 რობოტული ჭურვები დაიწყო მასობრივი წარმოება. შედარებით იაფ მანქანებს, მარტივი საწვავის გამოყენებით, უდავო უპირატესობა ჰქონდათ, რომ მათ არ სჭირდებოდათ პილოტები.
  ჰიტლერს, რომელმაც მიიღო წვდომა შეუზღუდავ ბუნებრივ რესურსებზე და შრომის რეზერვებზე, სურდა გადაერჩინა გერმანელი მფრინავების სიცოცხლე. V-1, როგორც მარტივი წარმოება და უპილოტო, საუკეთესო გამოსავალი ჩანდა. და ათასობით ასეთი რობოტული ჭურვი დაეცა 1942 წლის შემოდგომიდან ლონდონში.
  ამავდროულად, გერმანელებმა დააჩქარეს არადოს რეაქტიული ბომბდამშენის და ბალისტიკური რაკეტების შემუშავება.
  სტალინი აგრძელებდა ლოდინს და ძალების დაგროვებას. 1942 წელს სსრკ-მ გამოუშვა ხუთნახევარი ათასი ახალი ტანკი KV და T-34 და დაახლოებით ათასი ძველი ბრენდი, დაახლოებით ხუთასი ახალი მსუბუქი T-50 და T-60 და ორასი ამფიბია. გაიზარდა საჰაერო ფლოტიც - თხუთმეტი ათასამდე ახალი და ძველი თვითმფრინავი შევიდა ექსპლუატაციაში. პილოტების ნაკლებობაც კი იყო. კატიუშების წარმოება ნელ-ნელა გაიზარდა.
  ნაცისტურმა გერმანიამ ოცდაათ ათასზე მეტი თვითმფრინავი გამოუშვა, მაგრამ ბრძოლებში მნიშვნელოვანი დანაკარგები განიცადა. გერმანელებმა გამოუშვეს ექვსნახევარი ათასი ტანკი. ყველაზე მეტად T-3 და T-4-ის ახალი მოდიფიკაცია გრძელლულიანი 75 მმ-იანი იარაღით. უახლესი "ვეფხვები" ასზე ცოტა მეტს აწარმოებდნენ, "პანტერები" კი ჯერ მხოლოდ პროტოტიპებშია.
  მაგრამ შმაისტერის მიერ შექმნილი MP-44 თავდასხმის შაშხანა დაიწყო სერიაში შესვლა. რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მანქანა არ იყო საჭირო ფერადი ლითონების დეფიციტის გათვალისწინებით. და ამან დააჩქარა უფრო მარტივი თავდასხმის თოფის შემუშავება, შენადნობი ფოლადით.
  ასე რომ, მცირე იარაღით, გერმანელებმა დაიწყეს უპირატესობის მოპოვება. მაგრამ მათ ასევე სჭირდებოდათ დრო, რომ მანქანა გადაიარაღებინა ყველა ჯარი.
  მაგრამ წყალქვეშა ფლოტში, სადაც გაშვებამ მიაღწია ორმოც ან ორმოცდაათ წყალქვეშა ნავს თვეში, გერმანელებს ნამდვილად არ აქვთ თანაბარი.
  წყალბადის ზეჟანგზე ძალიან მაღალსიჩქარიანი წყალქვეშა ნავებიც კი იყო. დაჩქარებული მუშაობა ბირთვულ პროგრამაში. საბედნიეროდ, უამრავი რესურსია. და გერმანელი ფიზიკოსების შეცდომაც კი, რომ გრაფიტი არ არის შესაფერისი მოდერატორად, არ აღმოჩნდა კატასტროფული. აშენდა მძიმე წყლის წარმოების რამდენიმე ქარხანა, მათ შორის აფრიკაში.
  ასე რომ, ეს არ არის გარეცხვით, ეს არის გადახვევით, მაგრამ ნაცისტების ატომურმა რეაქტორმა დაიწყო მუშაობა 1942 წლის დეკემბერში. ამერიკელებზე ცოტა ადრეც კი. წყნარ ოკეანეში დამარცხების შემდეგ, მათ დაიწყეს სერიოზული დაშლა. და ბირთვული პროგრამის დაფინანსება მკვეთრად შემცირდა.
  1943 წლის დასაწყისი აღინიშნა ჰიტლერის მიერ ტოტალური ომის გამოცხადებით და ოკუპირებულ ტერიტორიებზე საყოველთაო შრომითი სამსახურის შემოღებით. მასიური V-1 დარტყმები ლონდონში მთლად არ ამართლებდა თავს. ბრიტანელებმა ისწავლეს ასეთი დარტყმების ნაწილობრივ მოგერიება, მაგრამ გერმანელებმა აიღეს ნომერი.
  მაგრამ წყალქვეშა ომი ბრიტანეთისთვის მართლაც დამღუპველი აღმოჩნდა. კუნძულზე იარაღის წარმოება მკვეთრად დაეცა ნედლეულის ნაკლებობის გამო. მეტროპოლია დაშლის პირას იყო. გარდა ამისა, ნაცისტებმა აიღეს მადაგასკარი, ხოლო იაპონელებმა ნაცისტებთან ერთად შეიჭრნენ ავსტრალიაში და შედარებით სწრაფად მიაღწიეს მის დანებებას.
  მიუხედავად იმისა, რომ სტალინს ესმოდა ლოდინის ტაქტიკის საშიშროება, ის დარჩა საკუთარი თავის ერთგული, არ ჩაერთო ჩხუბში. სჯობს კაპიტალისტებმა თავი ბოლომდე მოიკლათ. და ჩვენ ვუყურებთ...
  მაგრამ ამ ტაქტიკას თავისი ნაკლიც ჰქონდა. უზარმაზარი რესურსების გამოყენებით მესამე რაიხი უკვე ამზადებდა ომს სსრკ-ს წინააღმდეგ. ტანკების წარმოებამ მესამე რაიხში 1943 წელს მიაღწია საშუალოდ 1200 მანქანას დღეში, პლუს სამას ორმოცდაათი თვითმავალი იარაღი. უფრო მეტიც, თვითმავალი იარაღი სულაც არ არის სუსტი. "ფერდინანდები", "ბუმბულები", "იაგდპანტერა". იმის გათვალისწინებით, რომ გერმანელებმა თითქმის არ განიცადეს ზარალი ტანკებში, მათი პანზვალეს შევსება უკვე ორჯერ უფრო სწრაფი იყო, ვიდრე წითელი არმიის. და რაოდენობრივი უფსკრული ტექნოლოგიაში სსრკ-ს სასარგებლოდ დაიწყო შემცირება.
  ხარისხის თვალსაზრისით, ფრიცმა მიიღო "სამეფო ვეფხვი", წონით KV-3-ის მსგავსი, შეღწევადობის თვალსაზრისით, იარაღი გარკვეულწილად აღემატებოდა ჭურვის ხარისხისა და უფრო ძლიერი შუბლის ჯავშნის გამო. ისე, სუპერ მძიმე საბჭოთა KV-5 და KV-4 აღმოჩნდა ტექნიკურად ძალიან არასანდო, განსაკუთრებით მათი სავალი ნაწილი. ასე რომ, ასეთი მონსტრების საბრძოლო გამოყენება საეჭვო იყო.
  და სტალინმა ასევე ბრძანა KV-6-ის შექმნა შვიდი იარაღით და ორი სარაკეტო გამშვებით. მათ გააკეთეს მანქანა. მაგრამ ის იმდენად მძიმე და გრძელი აღმოჩნდა, რომ არ შეგეძლო მატარებელში გადატანა ან ბრძოლაში განლაგება. T-34-76 საკმაოდ წარმატებული მანქანაა, მაგრამ უფრო სუსტი თავდაპირველ ბრძოლაში, ვიდრე პანტერა ან ვეფხვი. და KV-1 და KV-2 წონით შედარებულია გერმანელებთან, მაგრამ ისინი ჩამორჩებიან პანტერებს და ვეფხვებს კონდახით. გერმანულმა T-4-მა დაიჭირა ოცდათოთხმეტი ჯავშანტექნიკით და აჯობა შეიარაღებაში, ხილვადობასა და ოპტიკაში და ეს თანაბარი წონით, ან კიდევ უფრო ნაკლებით, თუ შევადარებთ უფრო მძიმე მოდიფიკაციებს.
  მოკლედ, ფრიც აწიეს და ხარისხიც იყო. და ME-309 და ME-262-ის გამოჩენამ უპირატესობა მისცა ავიაციის ხარისხში. Yu-488-ის მსგავსად, საუკეთესო ოთხძრავიანი ბომბდამშენი. და მათ უკან არის რეაქტიული მოდელები. როგორიცაა Yu-287 და Arado.
  1943 წლის სექტემბერში ნაცისტებმა საბოლოოდ განახორციელეს წარმატებული დესანტი ბრიტანეთში. ორკვირიანი ბრძოლის შემდეგ - ინგლისმა კაპიტულაცია მოახდინა. და მიუხედავად იმისა, რომ ჩერჩილი კანადაში გაიქცა, დასავლეთში ომის შედეგი წინასწარ დასრულებულად ჩანდა.
  რუზველტმა, რომელმაც დაკარგა მთავარი მოკავშირე და მესამე რაიხის მზარდი ძალაუფლების შიშით, მშვიდობა ითხოვა.
  ჰიტლერმა გარემოცვასთან დისკუსიის შემდეგ შეერთებულ შტატებს პირობა დაუყენა: ატომური პროგრამის უარყოფა და იაპონიის და მესამე რაიხის ყველა დაპყრობის აღიარება. ასევე ისლანდიიდან ჯარების გაყვანა, რომელიც ფრიცმა უკვე რეალურად გადაფარა წყალქვეშა ფლოტით. ამომავალი მზის მიწის კონტროლი გაიაზე, სადაც ბრძოლები ჯერ არ შეწყვეტილა. გარდა ამისა, ჰიტლერმა მოითხოვა მატერიალური კომპენსაცია მესამე რაიხისთვის და იაპონიისთვის შეერთებული შტატებისა და ბრიტანეთის მიერ გამოწვეული ყველა განადგურებისა და სამხედრო ხარჯისთვის.
  მიუხედავად იმისა, რომ მშვიდობის პირობები უკიდურესად რთული იყო, რუზველტმა დიდი სირთულეებით მოახერხა მათი მიღება კონგრესსა და სენატში.
  სტალინის მინიშნებებმა, რომ ის არ იყო წინააღმდეგი გაწევრიანებულიყო ღერძის კოალიციაში და ყოველ შემთხვევაში მზად იყო ალასკას დასაბრუნებლად, დიდი როლი ითამაშა აშშ-ს შესაბამისობაში.
  გაიმარჯვა ამერიკულმა პრაგმატიზმმა, რომელიც ენთუზიაზმსა და ემოციებზე მაღალი აღმოჩნდა. გარდა ამისა, გერმანელების ატომური პროგრამა უფრო სწრაფად განვითარდა, ვიდრე ამერიკული და ეს მომავალში კატასტროფით იყო სავსე.
  მეორე მსოფლიო ომის პირველი ეტაპი დასრულდა. მაგრამ ფიურერს ახლა სურდა სსრკ-ის დასრულება.
  სტალინის მოულოდნელი ლოდინის ტაქტიკა და მისი ერთგულება მსოფლიო მშვიდობის საქმისადმი ბოროტი ხუმრობა იყო. ჯოზეფს დაუპირისპირდა მესამე რაიხი და იაპონია აღმოსავლეთ ნახევარსფეროს ყველა რესურსით, ავსტრალიის ჩათვლით და დასავლური სამყაროს ზოგიერთი ხიდი.
  თუმცა ამომავალი მზის ქვეყანას ჯერ არ დაუსრულებია ჩინეთი, მაგრამ მას შეეძლო მეორე ფრონტის გახსნა. ჰიტლერი კი აქტიურად აყალიბებდა კოლონიური ჯარები და უცხოური ლეგიონები. პარალელურად გაიზარდა იარაღის წარმოებაც.
  1944 წლის პირველ ნახევარში მესამე რაიხში ტანკებისა და თვითმავალი იარაღის წარმოებამ მიაღწია და გადააჭარბა დღეში ას მანქანას. Panther-2 თავის დონეზე გვერდი აუარა ყველა საბჭოთა მანქანას. გაჩნდა უფრო მოწინავე გერმანული ტანკი "ლომი" და მალე "სამეფო ლომი".
  და რაც მთავარია, რეაქტიული ავიაცია სერიულად განვითარდა. ამის საპასუხოდ, T-34-85 და IS-1 და IS-2 ტანკები წარმოებაში შევიდა სსრკ-ში და არც KV სერიები ამოიღო წარმოებიდან. 1944 წლის მესამე რაიხის ყველაზე მასიური სერიული ტანკი იყო Panther-2 და სსრკ T-34-85. მძიმე მოდელები იწარმოებოდა მნიშვნელოვნად - დაახლოებით ჯერ, ათი მცირე რაოდენობით. და გერმანელებს არ სურდათ საბჭოთა გზებზე წონების ტარება და სტალინმა დაიწყო უნდობლობა KV სერიის მიმართ და IS-ები ძალიან უხეში აღმოჩნდა.
  ამასთან, გერმანულმა "პანტერა" -2-მა 71 ლ კალიბრის 88 მმ-იანი ქვემეხით, აჯობა T-34-85-ს თოფის ჯავშანსატანკო ძალით, ფრონტალურ ჯავშანში და ოდნავ გვერდით, და ასევე არ 900 ცხენის სიმძლავრის ძრავით და 47 ტონა წონით მართვისას დათმობა. მაშინაც კი, როდესაც გერმანული ტანკის წონა გაიზარდა 50,2 ტონამდე, აღმოჩნდა, რომ ეს არ იყო საბედისწერო.
  და გერმანულ რეაქტიულ თვითმფრინავს საერთოდ არ ჰყავდა ღირსეული მოწინააღმდეგე.
  ჰიტლერმა გადაწყვიტა, რომ სჯობდა რეზინი არ გაეტანა და ომი დაიწყო 1944 წლის 22 ივნისს. სსრკ-ზე სროლა საკუთარი და უცხოური დივიზიის სამას ორმოცდაათი და თანამგზავრების ას ოცი დივიზიის. მესამე რაიხის მხარეს იყვნენ: რუმინეთი, უნგრეთი, სლოვაკეთი, ხორვატია, ფინეთი, შვედეთი, იტალია, პორტუგალია, ესპანეთი, ბულგარეთი, არგენტინა, თურქეთი.
  ვერმახტში გერმანელები ასევე იყენებდნენ უამრავ უცხოელს და ჰივისს. საერთო ჯამში, მესამე რაიხმა, მხოლოდ პირველ ეშელონში, ბრძოლაში ჩააგდო თორმეტნახევარი მილიონი ჯარისკაცი, რომელთაგან ორმოცი პროცენტზე მეტი ეროვნებით გერმანელი იყო. თანამგზავრებმა დაამატეს კიდევ სამი მილიონი. საერთო ჯამში, პირველ ეშელონში არის თითქმის თექვსმეტი მილიონი ქვეითი, დაახლოებით ოცდაცამეტი ათასი ტანკი, ორმოცდათხუთმეტი ათასზე მეტი თვითმფრინავი, დაახლოებით ორას ორმოცდაათი ქვემეხი და ნაღმტყორცნები.
  სსრკ-მ, მობილიზაციის შემდეგ, განალაგა ცამეტნახევარი მილიონი ჯარისკაცი, მაგრამ ძალების ნაწილი შორეულ აღმოსავლეთში და შიდა რაიონებში უნდა დარჩენილიყო. პირველ ეშელონში იყო რვა მილიონი ჯარისკაცი, დაახლოებით ოცდაათი ათასი ტანკი, თითქმის ორმოცი ათასი თვითმფრინავი და დაახლოებით ორასი ათასი იარაღი და ნაღმტყორცნები.
  ამრიგად, მესამე რაიხის მხარეს არის ორმაგი უპირატესობა ქვეითებში და ხუთმაგი უპირატესობა ძალის გადაადგილებაში, უკეთესი ტყვიამფრქვევით. მართალია, სსრკ-ს აქვს ბევრი ავტომატი, თითქმის პარიტეტი.
  ტანკებში განსხვავება დიდი არ არის, მაგრამ სსრკ-ში მოძველებული მანქანების პროცენტული მაჩვენებელი უფრო მაღალია, ისევე როგორც ადრე გამოშვებული ტანკები.
  გერმანულ რეაქტიულ ავიაციას მოწინააღმდეგე არ ჰყავს და მესამე რაიხის პროპელერზე მომუშავე თვითმფრინავები უფრო სწრაფი და უკეთ შეიარაღებულია. მართალია, საბჭოთა მანქანები უპირატესობას ანიჭებენ ჰორიზონტალურ მანევრირებას.
  არტილერიაში და ნაღმტყორცნებში ძალთა ბალანსი ყველაზე ახლოს არის თანასწორობასთან. რაოდენობაც და ხარისხიც.
  მართალია, მესამე რაიხის ფლოტი განსაკუთრებით წყალქვეშა, ბევრჯერ ძლიერია ვიდრე საბჭოთა. როგორც ეს იაპონიის შემთხვევაშია.
  გარდა ამისა, ნაცისტებს უკვე აქვთ A კლასის ბალისტიკური რაკეტები მასობრივ წარმოებაში და პირველი დისკეტები აფრინდნენ.
  ზოგადად, ნაცისტები უფრო ძლიერები იქნებიან, სტალინი კი საკმაოდ გონივრულად მოამზადა, თუმცა დაგვიანებით, თავდაცვა. მაგრამ ბევრი რამ არ გაკეთებულა. სტალინის ხაზი სრულად არ იყო აღდგენილი და რაც მთავარია, ჯარები არ იყვნენ საკმარისად მომზადებული ხაზის შესანარჩუნებლად. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი უიმედოდ გადამზადდნენ.
  მოლოტოვის სასაზღვრო ხაზი, სამი წლის განმავლობაში, ზოგადად დასრულებული იყო, მაგრამ ის მდებარეობდა საზღვართან ძალიან ახლოს და არ ჰქონდა საკმარისი სიღრმე. გარდა ამისა, სტალინმა ბრძანა დნეპრის უკან მესამე ეშელონის აშენება, მაგრამ ეს მხოლოდ შეერთებული შტატების ჩაბარების შემდეგ დაიწყო.
  მართალია, საბჭოთა ჯარების გარდა, შეიძლება დაეყრდნო NKVD-ს ნაწილებს, რომელთა რაოდენობამ მილიონამდე ჯარისკაცი და მილიცია მიაღწია. ეს არის დაახლოებით ოთხი მილიონი ადამიანი, მხოლოდ დასავლეთის ქალაქებში. თუმცა, რა თქმა უნდა, მათი საბრძოლო ეფექტურობა ბევრად უარესია, ვიდრე ჩვეულებრივი დანაყოფების.
  გერმანელებმა, ისევე როგორც რეალურმა ისტორიამ, მთავარი დარტყმა მიაყენეს ცენტრში, მოჭრეს ბიალისტოკის რაფა და ლვოვის მუშტი. ბრძოლის პირველივე დღეებმა აჩვენა, რომ გერმანელები, მიუხედავად უცხოური შენაერთების დიდი რაოდენობისა, შეტევას მეტ-ნაკლებად შეუფერხებლად ატარებდნენ. მაგრამ საბჭოთა ჯარები ხშირად იკარგებიან.
  გარდა ამისა, საეჭვო აღმოჩნდა უკრაინული დანაყოფების საბრძოლო შესაძლებლობები. ბევრი დეზერტირი და ჩაბარდა ომის პირველივე დღეებში.
  სასაზღვრო ბრძოლებში მტრის შეკავება შეუძლებელი იყო. შემდეგ სტალინმა დაუშვა შეცდომა, აკრძალა ქვედანაყოფების მთავარ ხაზზე გაყვანა და ფრონტის გასწორება მოითხოვა. შეცდომა, თუმცა, გამოსწორდა, მაგრამ დაგვიანებით. გერმანელებმა მინსკის დაპყრობა უკვე 28 ივნისს შეძლეს, ცენტრში დაარღვიეს სტალინის ხაზი.
  დაბნეულობა მხოლოდ გაძლიერდა. 30 ივნისს მოხდა იაპონიის და მისი თანამგზავრების ომში მოსალოდნელი შესვლა. ასე რომ, ამ დროისთვის ჩვენ უნდა დავივიწყოთ შორეული აღმოსავლეთიდან ჯარების გადაყვანა.
  გერმანიის გარღვევა ცენტრში ფართოვდებოდა. იყო უზარმაზარი უფსკრული, რომელიც სასოწარკვეთილი ცდილობდა ჩაეკეტა. მაგრამ ნაცისტები წინ წავიდნენ და 16 ივლისს შეიჭრნენ სმოლენსკში.
  სტალინმა და ჟუკოვმა შეძლეს შეჩერებულიყვნენ ფრიცის წინსვლა ცენტრში. მაგრამ ჰიტლერმა თავისი ჯარები სამხრეთისაკენ მიმართა. ნაცისტებმა შექმნეს უზარმაზარი ქვაბი კიევში და დაიპყრეს თითქმის მთელი უკრაინა.
  დაბლოკა ლენინგრადი, შეიჭრა ყირიმში. საომარი მოქმედებების მიმდინარეობა ძალიან ჰგავდა 1941 წელს, დაუნდობელ კარმას. მაგრამ განსხვავებები ასევე საკმაოდ მნიშვნელოვანი იყო. სსრკ-ს 1941 წელს ჰქონდა თავისუფალი რეზერვები და ახლა უკვე ყველაფერი მობილიზებული იყო. და როდესაც თავდასხმა მოხდა ოქტომბერში, აღმოჩნდა, რომ თავდაცვის შესანარჩუნებელი თითქმის არაფერი იყო.
  1944 წლის ნოემბრის დასაწყისში ნაცისტებმა ალყა შემოარტყეს მოსკოვს და აიძულეს სტალინი გაქცეულიყო კუიბიშევში.
  ნაცისტებს, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მნიშვნელოვანი რიცხობრივი უპირატესობა ჰქონდათ. მათ ჰქონდათ საკმარისი დივიზიები ჩრდილოეთიდან და სამხრეთიდან მოსკოვის გვერდის ავლით. მაგრამ საბჭოთა შენაერთები ზედმეტად გავრცელდნენ სხვადასხვა ფრონტზე.
  სინამდვილეში, 1941 წელს, მობილიზაციის შემდეგ, სტალინმა მოიპოვა უპირატესობა ვერმახტზე პერსონალის რაოდენობით და მას ჰქონდა ოთხჯერ მეტი თვითმფრინავი და ტანკი, ვიდრე მესამე რაიხს ჰქონდა ომის დაწყებიდან. და ომის პირველ ხუთ თვეში რეალურ ისტორიაში უფრო მეტი საბჭოთა ტექნიკა იწარმოებოდა.
  მაგრამ ახლა ნაცისტები ყველა კოზირია, იარაღისა და პერსონალის როგორც რაოდენობის, ისე ხარისხის მხარეს. წითელ არმიას კი იგივე წყლულები აქვს, რაც 1941 წელს. მათ შორის, უკრაინელების, ბალტებისა და მრავალი პატარა ერის არ სურდა მოკვდნენ საბჭოთა სისტემისთვის. მასობრივი ღალატი და რეპრესიების მსხვერპლთა, უპატრონო და ყველანაირი შეურაცხყოფის მსხვერპლთა სირბილი. საბჭოთა რეჟიმის იდეოლოგიური მტრების ჩათვლით.
  და ის, რომ გერმანელებმაც დაამარცხეს დასავლეთი, მხოლოდ ზრდის მოღალატეების რაოდენობას.
  ამიტომ, გასაკვირი არ არის, რომ მოსკოვი გარშემორტყმულია, გერმანელებმა კი დონბასი, ვორონეჟი აიღეს და სტალინგრადისკენ მიიწევენ.
  1944 წლის ზამთარი, სამწუხაროდ, არ იყო ისეთი ცივი და თოვლიანი, როგორც 1941 წელს. თუმცა მოსკოვმა გმირულად გაუძლო 1944 წლის დეკემბრის ბოლომდე. 1945 წლის იანვარში სტალინგრადი დაეცა და მისთვის ბრძოლები არც თუ ისე გრძელი იყო. თებერვალსა და მარტის დასაწყისში გერმანელებმა და მათმა თანამგზავრებმა მთლიანად აიღეს კავკასია და ბაქოს ნავთობის ჭაბურღილები.
  შემდეგ შეტევა წავიდა ვოლგის გასწვრივ. სარატოვში, კუიბიშევში, შემდეგ კი ორენბურგსა და ყაზანში.
  სტალინი სვერდლოვსკში გაიქცა. ყაზანი მაისში დაეცა. ზაფხულში გერმანელებმა და იაპონელებმა განაგრძეს გადაადგილება რუსეთის სიღრმეში. საბჭოთა ჯარების წინააღმდეგობა დაეცა. 1945 წლის 5 აგვისტოს აიღეს სვერდლოვსკი. და 1945 წლის 3 სექტემბერს სტალინი საბოლოოდ დათანხმდა დანებებას. საკუთარი სიცოცხლისა და თავისუფლების სანაცვლოდ.
  მეორე მსოფლიო ომი დასრულდა. მაგრამ მშვიდობა დიდხანს არ გაგრძელებულა. ბირთვული იარაღის გამოცდის შემდეგ ჰიტლერი დარწმუნდა მათ ფენომენალურ დესტრუქციულ ძალაში.
  ახლა ჩანდა, რომ იაპონია და შეერთებული შტატები ჯერ კიდევ მესამე რაიხის მსოფლიო ბატონობის გზაზე იდგნენ. და მიუხედავად იმისა, რომ ფიურერმა დაიპყრო მეტი მიწა, ვიდრე ჩინგიზ ხანი, ალექსანდრე მაკედონელი, ნაპოლეონი, იმპერატორი ტროიანე და სულეიმან ბრწყინვალე ერთად, მან გადაწყვიტა იაპონიის დამარცხებაც.
  მეორე მსოფლიო ომის დასრულებიდან ზუსტად სამი წლის შემდეგ ამომავალი მზის ქვეყანა ერთდროულად დაფარა ასმა ბალისტიკურმა, კონტინენტთაშორისმა რაკეტამ ძლიერი ბირთვული მუხტით.
  შემდეგ დაიწყო ვერმახტისა და ფლოტის სახმელეთო ნაწილების შეტევა. გერმანელებმა შედარებით სწრაფად წაართვეს იაპონიის საკუთრება აზიაში და თავად მეტროპოლია მიწასთან გაასწორეს ატომური ბომბებით.
  მეტ-ნაკლებად ხანგრძლივ წინააღმდეგობას უწევდა ამომავალი მზის ქვეყნის წყნარი ოკეანის სამფლობელოები. მაგრამ 1949 წლის ივნისისთვის ყველაფერი დასრულდა. ახლა დარჩა მხოლოდ შეერთებული შტატების დამარცხება. უფრო მეტიც, იყო მიზეზი. ამერიკელებმა, შეთანხმების საწინააღმდეგოდ, მაინც შეიმუშავეს ბირთვული იარაღი და ჩაატარეს საიდუმლო გამოცდა.
  ჰიტლერმა ომი დაიწყო 1950 წლის 1 იანვარს, ახალ წელს ერთდროულად სამასი ბირთვული რაკეტა ჩამოაგდო.
  დამანგრეველმა ბირთვულმა დარტყმამ გაანადგურა ამერიკის ასი მთავარი ქალაქი და დაიღუპა რამდენიმე ათეული მილიონი ადამიანი. დამატებულია ადოლფ ჰიტლერის კიდევ ერთი უდიდესი დანაშაული ყველაზე ოდიოზური სისასტიკით.
  შემდეგ მოვიდა შეჭრა კანადაში და სამხრეთიდან ლათინური ამერიკის დიქტატურებთან ერთად. ამერიკელები დასუსტებულნი და შოკში იყვნენ, მაგრამ სასოწარკვეთილი იბრძოდნენ. მათ ესმოდათ, რომ დამარცხება მათთვის მხოლოდ მონობას და ნელ, მტკივნეულ სიკვდილს ნიშნავდა.
  ამიტომ, ეს იყო ყველაზე სასოწარკვეთილი ომი. და ეს გაგრძელდა ერთ წელზე მეტ ხანს, აიძულა მესამე რაიხს დაეტოვებინა კიდევ ორასი ბირთვული მუხტი და გადაექცია მრავალი ნაყოფიერი მიწა რადიოაქტიურ უდაბნოდ.
  მაგრამ მიზანი მაინც მიღწეული იქნა და მესამე რაიხის უკანასკნელი მტერი დამარცხდა. და ამის შემდეგ დაიწყო მსოფლიო გლობალიზაციის ე.წ. გერმანული მარკა გახდა ერთადერთი მსოფლიო ვალუტა. ფორმალურად დამოუკიდებელი ქვეყნებიც კი დაყვანილ იქნა მესამე რაიხის კოლონიების დონეზე, ხოლო შენარჩუნებული იყო მხოლოდ შეზღუდული ადგილობრივი თვითმმართველობა.
  ებრაელები და ბოშები კანონგარეშედ გამოცხადდნენ: მათ ეძებდნენ და ანადგურებდნენ. SS-მა ჩაატარა მასიური წმენდა და მძვინვარებდა. დადგა ნამდვილი კოშმარი - დრაკონის საათი. ან, უფრო სწორად, ეპოქა. ფიურერი აშენებდა რეალურ მსოფლიო ტოტალიტარულ იმპერიას კოსმოსური გაფართოების პრეტენზიით.
  1959 წელს, ფიურერის სამოცდაათი წლის იუბილეს აღნიშვნისას, გაიმართა ოფიციალური კორონაცია, მსოფლიო პლებისციტი - რომელმაც ლეგიტიმაცია მოახდინა სუპერიმპერატორის ტიტულს. და როდესაც ადოლფ ჰიტლერი გარდაიცვალა 1967 წელს, მისმა ვაჟმა მემკვიდრეობით მიიღო მისი ტიტული და ძალაუფლება.
  იმ დროისთვის პლანეტა დედამიწას უკვე დაარსებული ჰქონდა დასახლებები მთვარეზე და მარსზე ვენერასთან ერთად და აქტიურად ემზადებოდა გარე ვარსკვლავურ სამყაროებში გაფართოებისთვის... ნაცისტებს სურდათ უნივერსალური იმპერია - ვარსკვლავური რაიხის მშენებლობა, რათა ჩაძიროს მთელი სამყარო კოშმარში.
  
  ორმოცი კუნძულის რაინდების ახალი თავგადასავალი
  დიმკამ ხმალი დაამტვრია და დამუნჯებული, თვალისმომჭრელი დადგა ქუჩაში. ხელები სისხლით იყო დაფარული და ხმლისგან რაც დარჩა სისხლიანი. სირენები გაისმა. საზაფხულო ქალაქის ქუჩა. და გაშვებული პოლიციელები. მოჰყვა ზურგზე ხელკეტით დარტყმა. დიმკა ძლივს გასაგონად ამბობს:
  - Ვნებდები!
  ხელებს უკან აბრუნებენ და ხელბორკილებს უჭერენ. ბიჭი ტკივილს გრძნობს მაჯაში შეყვანილი ლითონისგან. მას ფურგონში მიჰყავთ - შავი ყვავი.
  დიმკა სიბრაზისა და შიშის ნაზავს გრძნობს. წარსულს იხსენებს. კუნძული, სადაც ბავშვები ხმლებით იბრძოდნენ არსებობისთვის. ხის, მაგრამ როდესაც ბიჭი გაბრაზებამ შეიპყრო, ისინი მკვეთრად დახვეწილ ფოლადად იქცევიან. დიმკა იქ რამდენიმე თვეზე მეტხანს დარჩა. იბრძოდა, იბრძოდა, დაიჭრა და თვითონაც დაიჭრა. მოღალატე პირადადაც კი მოკლა. ყველაფერი იყო. და ბოლოს მოიგეს.
  სამწუხაროა, რომ დანგრეულ გემზე მხოლოდ ბავშვები დარჩნენ. და მან გაქცევა მხოლოდ თავის გოგოსთან ერთად მოახერხა. ასეთი თავგადასავლების შემდეგ ციხე აღარ ჰგავდა ქვეყანას.
  მან მახვილი დაარტყა მოძალადე ბიჭს და დაინახა, რომ იწვა და სისხლის გუბე გადმოვიდა.
  დარტყმა საბედისწერო იყო? ისეთი უიღბლო, დიმკა, თითქოს აქამდე თავგადასავლები არ იყო საკმარისი. და თუ მოკლა რა? ციხე? წაიყვანენ მას კრიმინალებთან ერთად ბინძურ, სუნიან საკანში?
  და რამდენად შორს დაჯდება? ის მხოლოდ თოთხმეტი წლისაა. ათზე მეტი, კანონის მიხედვით, გაცემის უფლება არ აქვთ. იქნებ ყველაფერი გამოვიდეს!?
  ოთხმოცდამეორე წლის ეზოში. დრო, როცა ამდენი საუბარია დემოკრატიაზე და თავისუფლებაზე, მაგრამ ბანდიტიზმი სულ უფრო და უფრო მატულობს.
  ძაბრი გაჩერდა და დიმკა გამოიყვანეს. სიმპათიური, გარუჯული ბიჭი შავი თმით არ ჰგავს ბანდიტს, არამედ მსხვერპლს მიჯაჭვული ხელბორკილებით.
  დიმკა თითქმის მაშინვე წაიყვანეს გამომძიებელთან და პროკურორთან.
  სავარძელში დამსვეს.
  გამომძიებელმა რამდენიმე რუტინული კითხვა დაუსვა და ღიმილით თქვა:
  -შენს მიერ დაჭრილი ბავშვი კვდება! ამიტომ ევედრე ღმერთს, რომ არ მოკვდეს!
  დიმკამ შვებით უპასუხა:
  - Არ მინდოდა...
  პროკურორმა გამოაქვეყნა ფურცელი:
  - ეს აღიარებაა. თუ ხელს მოაწერთ, გირაოს სანაცვლოდ გათავისუფლდებით სასამართლო პროცესის მოლოდინში. და იქ, ახალგაზრდობისა და პოლიციაში დისკების სიმცირის გათვალისწინებით, ამას პირობითად მიიღებთ!
  დიმკამ ქაღალდს დახედა და სწრაფად წაიკითხა და თავი ნეგატიურად გააქნია:
  - აქ ნათქვამია, რომ კომპანიას თავად მოზარდი დაესხა თავს. და ისინი მხოლოდ თავს დაესხნენ თავს!
  გამომძიებელს თაგვიანი ფიზიონომია და სქელი წარბები ჰქონდა, ღრიალებდა:
  - მოაწერე ხელი, როგორც გირჩევთ! წინააღმდეგ შემთხვევაში ციხეში მოხვდებით. ახლა ფაქტიურად საქმეებით ვართ გაჭედილი და სასამართლოს წინაშე ძალიან დიდხანს მოგიწევთ ჯდომა. და იქ, საკანში, დაფებზე სამი მწკრივი დგას, კუთხეში დახრილი ვედრო და შენნაირი ორმოცდაათი ნერვიული, მშიერი ბიჭი. სხვადასხვა სახის დამნაშავეები. და თუნდაც ის ბიჭი, რომელიც თქვენ დაჭრით, ცოცხალი დარჩეს, გამოძიება გაგრძელდება სამი წელი, შემდეგ კი ერთი წელი და სასამართლო პროცესი! ცხოვრების საუკეთესო წლებს ჯოჯოხეთში გაატარებ!
  პროკურორმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია და დაუდასტურა:
  - აღკვეთის ღონისძიების შეფარდება ან დაკავება, ან წერილობითი ვალდებულება არ წასვლის შესახებ და წაგართმევენ დედა და მამა. Არჩევანი შენზეა! და მერწმუნეთ, არასრულწლოვანთა კოლონიები უკვე გადატვირთულია და ისინი სიამოვნებით მოგცემენ პრობაციას. მაგრამ თუ ჩვენთან იჩხუბეთ, მაშინ ადგილი ნამდვილად იქნება!
  დიმკამ იგრძნო, რომ გამომძიებელი და პროკურორი არ ხუმრობდნენ. და ფაქტობრივად, მათ შეუძლიათ ციხეში ლპობა. თუმცა, მეორე მხრივ, ფაქტი არ არის, რომ ხელმოწერის შემთხვევაში გაათავისუფლებენ. ბევრი მაგალითია, როცა პოლიციელები ატყუებენ? მაგრამ დიმკაში მთავარი იყო სიჯიუტე და სიჯიუტე, რომელიც აშკარად გამოიხატა სიკვდილის კუნძულებზე ყოფნის შემდეგ. და ბიჭმა მტკიცედ თქვა:
  -არა!
  გამომძიებელმა მკაცრად დაიყვირა:
  -რა არ არის?
  დიმკამ მკაცრად თქვა:
  - ხელს არ მოვაწერ! თავს დაესხნენ, ჯაჭვით დაჭრა უნდოდათ და ეს იყო თავდაცვა!
  გამომძიებელმა იღრიალა:
  - კარგი მაშინ! ციხეში დაჯექი ერთი კვირით უფრო ჭკვიანურად!
  პროკურორმა თავი დაუქნია და ხელი მოაწერა:
  - ორთვიანი პატიმრობისას. მაგრამ, რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ ადრე გაათავისუფლოთ!
  გამომძიებელმა იღრიალა:
  -მგონი დაკავება კარგს მოუტანს ბიჭს!
  დიმკა კაბინეტიდან გამოიყვანეს და ციხეში წაიყვანეს. ხელბორკილები ატყდა და ერთადერთი, რაც ბიჭს უნდა გაეკეთებინა, იყო ჯაჭვის გადაკვეთა გზის გასწვრივ. იქ ის უნდა მიეღო.
  დიმკა ჯაჭვით დადიოდა, ორ პოლიციელს მიჯაჭვული. თავს საკმაოდ ცუდად გრძნობდა. ციხე, საკანი, ბოროტი მსჯავრდებულები. დიახ, და ის უბედურებაში ჩავარდა, უარი თქვა აღიარებითი ჩვენების ხელმოწერაზე. თუმცა, მეორეს მხრივ, ამის შემდეგ თქვენ არ გათიშავთ.
  დიმა მორიგე ოთახში გადაიყვანეს. სახელი, გვარი, პატრონიმი, ძვირფასეულობა თქვენთან ერთად.
  მერე შმონ. პოლიციელმა და ორმა თეთრხალათიანმა ქალმა ბიჭი სარკეებით ოთახში შეიყვანეს და დამატებითი ნათურები აანთეს. ბრძანება მოჰყვა:
  -გაიხადე!
  დიმკამ ამოიოხრა - შმონ! უბრალოდ მაინტერესებს რატომ ქალები? ბიჭმა გაიხადა ჯინსი, მაისური, სპორტული ფეხსაცმელი, პიჯაკი. მას მხოლოდ შორტი დარჩა.
  ახალგაზრდა ქალმა თეთრ ხალათში შენიშნა:
  - კარგად არის აშენებული!
  ოფიცერმა დაუძახა:
  - და გაიხადე ტრუსი! ცოცხალი!
  უხერხულობისგან დამწვარი დიმკა მათაც გამოართვა. უნებურად გაწითლდა და თავი დაიფარა. პოლიციის თანამშრომელმა დაუძახა:
  - ჩუმად! ხელები ნაკერებზე! დააკვირდით - ეს მკვლელია!
  ქალმა თეთრ ხალათში, რომელიც მედდას ჰგავდა, გაიღიმა და თხელი სამედიცინო ხელთათმანები ჩაიცვა და დაიყვირა:
  - ასეთი არ გვინახავს! დამშვიდდი ბიჭო, დეიდა გაგრძნობინებს!
  მან დიმას სხეულის შემოწმება დაიწყო. ბიჭს კუნძულებზე ყოფნის დროს ამოსული თმა ავუარე. ფრთხილად დაავარცხნე თითოეული ღერი, ეძებს რაღაც ფარულს. შესაძლოა ფულიც კი. მერე ბიჭს ყურებში და ნესტოებში გაუბრწყინდა. მან ეს გააკეთა ფრთხილად, თითქოს რაღაცის პოვნის იმედი ჰქონდა.
  შემდეგ მან უბრძანა, თავი ღიობზე დაედო და ხელები ნიკაპში ჩარგო. პირში ხელი ჩაავლო. დიმკამ ენით რეზინის სუნი და გემო იგრძნო. ქალმა იგრძნო ღრძილების, კბილების, ლოყების უკან. როდესაც მან ენის ფესვზე დააჭირა, ბიჭმა ღებინების შეტევა იგრძნო. დიახ, რა უხერხულია. ხელი ბოლომდე წავიდა ნუშისებრი ჯირკვლებისკენ და სუნთქვა გაუჭირდა.
  ბოლოს ქალმა გაუგზავნა და გაიცინა:
  - Იქ არაფერია!
  ოფიცერმა უბრძანა:
  - განაგრძე ოლგა! პირადი ძებნა საგნის განსაკუთრებული საფრთხის გათვალისწინებით, ყველაზე საფუძვლიანი უნდა იყოს!
  თეთრებში ჩაცმულმა ქალმა დიმკას მკერდის გრძნობა დაიწყო. ხელები ასწია და იღლიის ქვეშ გაიხედა. და ჭიპზე მოულოდნელი ძალით დაჭერილი. დიმკა ამოისუნთქა...
  შემდეგ ქალი გაჩერდა და ჰკითხა:
  -კარგი,ახლავე ნება მიეცი დაჯდეს!
  პოლიციის ოფიცერმა იღრიალა:
  - არც ისე სანდოა! მის ანუსსაც შეხედე!
  თეთრხალათიან ქალს თავი დაუქნია.
  - ამას განსაკუთრებული ნებართვა სჭირდება! ანალოგიურად, ბიჭის ინტიმური ადგილების შესამოწმებლად!
  ოფიცერმა ჩუმად უბრძანა:
  -დაჯექი პატარა ეშმაკო...
  დიმკამ ღირსეულად უპასუხა:
  - Მე ვარ ბიჭი!
  და ჩაჯდომა ადვილი გახდა. ათჯერ იჯდა. ამის შემდეგ ქალებმა მისი ძირები დაათვალიერეს და ფეხის თითებს შორის გაიარეს.
  ამის შემდეგ დიმკა გვერდით ოთახში იყო. იქ კიდევ ერთმა ბავშვმა, ციხის ფორმაში, ნულამდე გაჭრილი საბეჭდი მანქანით ხელში, თქვა:
  - Რა არის ახალი?
  პოლიციელმა უპასუხა:
  - დიახ, და ძალიან ჭაღარა!
  ბიჭმა ჩაიცინა და თქვა:
  - ის არც ისე საშინელია! აბა, დაჯექი სავარძელში და თმა შეიჭრა!
  დიმკა დაჯდა. შიშველი არ არის სასიამოვნო. მერე კი დამნაშავესავით მელოტებენ. რაც მთავარია, მანქანა იყო ბლაგვი და მტკივნეული იყო თმის შეჭრა. სქელი, შავი თმა იატაკზე დაეცა. ახალგაზრდა მსჯავრდებულის ჩამოგდებული ჩექმები დაარტყა. ეტყობოდა, რომ თმის ყოველ ღერთან ერთად უკვდავი სულის ნაწილაკი ტოვებდა, შენ კი სულ უფრო და უფრო თავისუფალი ხდებოდი. დიმას განწყობა დათრგუნული იყო. წინ ციხის საკანი იყო და შეხვედრა არასრულწლოვან დამნაშავეებთან.
  თუმცა დიმკას არასოდეს ეშინოდა თანატოლების. და ორმოცი კუნძულის გამკვრივების შემდეგ, ეს აღარ არის საშინელი. თუ ასეა, ის იბრძვის. და ციხე?
  რა არის კიდევ ერთი ტესტი. ის მხოლოდ თოთხმეტი წლისაა და მთელი ცხოვრება წინ აქვს.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"