Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Балдардын Колдонуучуларына Жана Кортецтерге Каршы

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Эдуард Осетров жетектеген жаш жоокерлер келгиндердин армиясына, биринчи кезекте циклге каршы салгылашууда. Бирок, андан кийин кайраттуу бала индиялык болуп, кудайлар менен бирге Майя мамлекетин басып алууну каалаган Кортестин армиясына каршы күрөшөт!

  БАЛДАРДЫН КОЛДОНУУЧУЛАРЫНА ЖАНА КОРТЕЦТЕРГЕ КАРШЫ
  АННОТАЦИЯ
  Эдуард Осетров жетектеген жаш жоокерлер келгиндердин армиясына, биринчи кезекте циклге каршы салгылашууда. Бирок, андан кийин кайраттуу бала индиялык болуп, кудайлар менен бирге Майя мамлекетин басып алууну каалаган Кортестин армиясына каршы күрөшөт!
  . Љ1 БӨЛҮМ
  Балдардын атайын отрядынын жаш жоокерлери эрдик менен салгылашкан. Бирок, бир жарым күч талаасынын артында, алардын өлүмгө эч кандай мүмкүнчүлүгү болгон эмес. Бирок чабуул циклдери чоң зыянга учурап, иш жүзүндө буу түгөнүп калган. Ошентип, чыныгы баатыр ким экенин талашууга дагы эле мүмкүн болчу.
  Бирок биз сыйлашыбыз керек, жоокердик кийимчен балдар жана кыздар так атышты. Компьютерлердеги оюндар текке кетпегени, алар жөн гана эң сонун согушкерлер экени сезилди.
  Эдиктин оң колуна ок аткан Адала баласынын бутунан өтүгүн алып ыргытып жиберди. Ал эми маймылдын эпчилдиги менен алдыда келе жаткан душманга бир нече апийим уруктарын ыргытат.
  Бала командир башын ийкеди.
  - Бул жакшы, айталы, жок кылуунун белеги! Бирок аны сепилге кол салуу учурунда колдонгон жакшы.
  Адала логикалык түрдө белгиледи:
  - Сизде түгөнгүс сюрприз бар. Ошентип, бардык эле козир карталары коюлган эмес. Жана козир карта да ашыкча эмес!
  Ал эми жок кылуунун кичинекей апийим уруктары циклдерге тийип, чоң жоокерлерди майда, жыртылган бөлүктөргө бөлүп салды. Бул жерде кыйроо келет.
  Кыз баласынын бутун таптап, кычырап:
  Циклдердин үстүнөн жеңишти күтүп, мен ишенем
  Жаңы ырлар болот...
  Мен жырткычка кулдукка бербейм,
  Мен сага согушта эң бийик, бил, классты көрсөтөм!
  Сол жакта мушташкан бала жылмайып айтты:
  - Эмнеге колуңду эмес, бутуңду ыргыттың?
  Адала күлүп жооп берди:
  - Анан дагы кызыктуу!
  Эдик башын ийкеди.
  - Ооба, кандай келесоо болбосун колун ыргытат, бирок бутуң менен аракет кыл!
  Балдар хор менен кыйкырышты:
  - Жарыктын жоокерлерине даңк,
  Жаркын мекеним даңк...
  Биздин жоруктар ырдалат,
  Жеңиш - башкы максат!
  Циклдер, чынында эле, чоң зыянга учурап, артка чегине башташты. Бирок дубалдар кайра көтөрүлдү. Жана жаңы машиналар жылды. Алар курттардын үстүндөгү жалпак пирамидаларга окшоп, өлчөмдөрү чоң, сөңгөктөрү менен көрүнгөн.
  Балдар спецназынын аскерлери аларга ок атуу учурунда, алар дээрлик эч кандай зыян келтирген эмес. Нурлар болоттон жасалган сооттон секирип кетти.
  Кыздардын бири кыйкырды:
  - Мына душмандын дагы тамашасы! Ал тургай, тамашакөйлөрдүн көчкүсү!
  Жоокер бала кыйкырды:
  Тизе менен жашагандан көрө, бутуна туруп өлгөн жакшы! Мен туткунда болчумун, алар мени ток менен сабап, бүт денем аркылуу тилимден таманыма чейин разряддарды өткөрүштү. Ал эми өтө оорулуу, өлүм жакшыраак!
  Кыз башын ийкеди.
  - Ооба, мени кыйнашкан! Мындан тышкары, тымызын, өзгөрүлмө гравитация жана пульсирлөөчү салмаксыздык. Анан ушунчалык оорутат, анын үстүнө түнкү түштөрдөн башка эч кандай из калтырбайт!
  Ооба, өлбөс-өчпөс, улуу командирибиз бир нерсе ойлоп табат деп ойлойм!
  Эдик ак башы менен макул болуп башын ийкеп, буйрук берди:
  - Эми балдар, алгыла, мурдуңарды кытыгып, чүчкүргүлө!
  Ошол тажрыйбалуу жоокер кыз Адала таң калып сурады:
  - Анан эмне үчүн?
  Бала командир ишенимдүү жооп берди:
  - Бул жерде сиз кандай эффект болорун көрөсүз!
  Жоокер балдар талашкан жок. Ошентип, алар кичинекей канжардын учу менен сүйкүмдүү балдардын мурдун кытыгылашты. Анан кантип алып, чүчкүрүшөт.
  Атмосфера ошол замат солкулдап кетти. Ал эми учтары көп болгон сыныктар жогорудан жааган. Алар пирамидалык танктарды сүзүштү. Аларды ийне менен кирпидей сайышты. Ошондо чоң желмогуздар токтошту.
  Эдик башын ийкеп, белгиледи:
  - Эми барып ырдайлы!
  Ал эми балдар спецназынын жоокерлери аны алып, ырахаттануу менен ырдашат;
  Ханшайымым, сен гүлсүң
  Теңирдин багында жаркыраган!
  Көз карашың жаңы желдей
  Тозоктун жалынын жок кыл!
  
  Ыйык кыздар сүйөт
  Баатыр кылыч, намыс менен кысып!
  Мен агын сууга кан төкөм
  Периште түбөлүк сени менен болот!
  
  Кыял менен жаркыраган сыр
  Сиздин образыңыз, жагымдуу жытыңыз!
  Сени ааламдын жаратуучусу айкелдин
  Жамандыктын бардык кызматчылары булгашпайт!
  
  Балким, асманда гана
  Сүйүшкөндөрдү тагдыр бириктирет!
  Бирок Кудай бизди топуракка айлантууга жол бербейт
  Жүрөктөрдүн биригүүсүн бөлүү менен бириктир!
  Ушундай кереметтүү жана улуу сөздөрдөн кийин бир керемет болду. Пирамидалык танктардын бүтүндөй бир армадасы гүлзарлардын каскадындай гүлдөдү. Ал эми жайнаган гүлдөр жөн гана сонун болчу. Жана алар кутурган жана укмуштуудай, бороондуу күч менен өсө баштады. Ошондо абдан сулуу болуп чыкты.
  Адала командир баланын бетинен өөп:
  - Сен жөн гана уникалдуу тумарсың!
  Эдди жылмайып башын ийкеди.
  - Technomagic!
  Жоокер бала кыйкырды:
  - Ну, эми чабуулда! Душмандарыңызды бир сокку менен талкалаңыз!
  Бала командир каршы болду:
  - Жок! Азыр эрте. Биринчиден, сиз менин мурунку окуяларымды карап чыгышыңыз керек. Алар ал жерде өнүккөн нанотехнологияларсыз да иш-аракет кылышы керек болчу жана бул, белгилей кетүү керек, абдан кыйын!
  Адала жылмайып айтты:
  - Албетте, техникасыз кыйыныраак экенин түшүнөм. Бирок сендей бала кандай маселе болбосун чечет деп ойлойм.
  Эдик күмүш үнү менен тандалган деңиз берметиндей жаркырап жылмайып ырдады:
  Бардык көйгөйлөрүбүздү чече албасак да,
  Бардык көйгөйлөрдү чечпе!
  Бирок баары бактылуу болот
  Ар бир адам көбүрөөк көңүлдүү болот!
  Ошондон кийин бала голограмманы күйгүздү. Балдардын атайын күчтөрү унчукпай калышты.
  Балдардын жана кыздардын сапфир жана изумруд көздөрү көрүүнү жалмап кетти.
  Ооба, ааламдын ар кайсы жеринде болуп, бир эмес, бир нече жолу көрсөткөн бала, али мынчалык жетиле элек кезде. Жана бул Жаңы Дүйнөдөгү Орто кылымдардын доору, Жер планетасы сыяктуу кандайдыр бир альтернативалуу тарых.
  Мында Эдиктин буктурмага кубарган жүздөрдүн отрядын аңдып, индиялык бала болуп калганы көрсөтүлгөн. Ал шорты кийип, жылаңаяк, анткени мокасиндер гана жолго түшүп калат, бирок башынан аягына чейин түстүү сүрөттөр менен боёлгон. Ажыдаарлар жана кылыч менен периштелер менен коркунучтуу татуировкадагы баланын жүзү да.
  Мындай чиймелер индеецтерге мүнөздүү эмес окшойт. Бирок Эдиктин миңдеген жоруктары жана саякаттары кайда гана ыргытпады. Бардык доорлор, планеталар жана убакыттар аралашып, аралашып, кандайдыр бир жыш топко айланган.
  Анын жанында булчуңдуу кыз жатат. Негедир жоокер индиялык болушу керек болсо да, блондинка. Анын дээрлик эч кандай кийими жок, болгону бикини топтомунан труси, толгон төшүндө бермет жип.
  Ал бурулганда, Эдвард мырза ээги жана чоң, бирок кадимки көкүрөгү бар татынакай жүздү көрдү. Жоокердин колдору булчуңдуу, анын териси шоколад, ак менен айкалышып, бир аз саргайып, тагыраак айтканда, алтын чаңча чачтары абдан жагымдуу көрүнөт.
  Ал эми сары чачтуу жоокер тынчсыздана шыбырады:
  - Кубарган өңдөр бул жакка келе жатат, эй бала-башчы Фонтан!
  Жаш жоокердин булчуң капталына бир нерсе тыкылдады... Эдуард чыйрыгып, сымбаттуу, жылаңач, кыз сымал бутту көрдү. Ошондой эле булчуңдуу жана күчтүү. Анан жалындаган кызыл чачтуу айымдын өзү. Мына ушундай сулуулук. Бал блондинка жана кызыл чачтуу, жарым жылаңач, булчуңдуу жана спортчу. Жоокерлер эмес, жаа көтөргөн кудайлар.
  Эдвард адегенде бирин, анан экинчи кыздын бутун кылдаттык менен сылап койду. Алар мышыктарды сылап жаткандай, ыраазы болуп ызылдашат. Туура, нормалдуу аял эркектин эркелетүүсүнөн качпашы керек. Анан кичине эле сылап-сыйпоо, же ойноштук кылуу үчүн сотко берүүгө даяр болгон ар кандай сезимтал адамдар көбөйдү. Бирок эркек үчүн сулуу кызды, жада калса эки кызды бир убакта сылап, эркелетүү табигый нерсе.
  Ырас, ал денеси боюнча бала, бирок ал буга чейин эле татыктуу карыган, жана жашта, жана эсинде ал абдан бойго жеткен, ошондуктан ....
  Ырас, абдан булчуңдуу, бирок спортчу Эдвард күчтүү урпактарды төрөй турган күчтүү аялдарды жакшы көрчү.
  Бирок андан кийин жалындуу сулуулук Эдвардга эриндери менен белги берди - тоң! Душман жакында келет!
  Чынында эле четинен бир отряд пайда болду... Уу, мынчалык спецназдын полковниги күткөн эмес. Жок, алар дегеле троллдор, же гномдор эмес - кадимки эле адамдар, бирок... Орто кылымдагы курал-жарактар менен, каннибал союлундай көлөмдүү мушкеттери бар, кылычтары узун. Бул армиянын баары өтө реалдуу эмес жана сюрреалдуу нерседей элес калтырды. Жана абдан архаикалык. Ошол эле учурда ашыкча болбосо да, көптүгү менен айырмаланган. Ат үстүндө, оор соот кийген рыцарлар көбөйдү. Баса, өңү кубарып, күчтүү апыртма - оозу күйгөн, кара тору, сакалдары кара.
  Кызыл чачтуу шайтандын жоокери Эдварддын тилинен үзүүгө даяр болгон суроого өзү жооп берди:
  - Бул Кортес испан отряды. Коркпоңуз, алардын төрт жүзү гана бар жана алар жергиликтүү индейлер менен толуктоого үлгүрө элек.
  Жоокер бала ышкырып кайра шыбырады:
  - Сүйкүмдүү... А биз канчабыз?
  Бул жолу бал блондинка жооп берди:
  - Сени менен бешөө болот! - Анан Эдиктин түшүнбөс көз карашын кармап, деп кошумчалады ал. - Эң туура сан, пентаграмма!
  Жаш жоокер бир аз калтырап кетти. Күчтөрдүн тең салмактуулугу сан жагынан алардын пайдасына эмес экени анык. Эң негизгиси, аларда жардыргычтар, күч талаалары, атүгүл антизат гранаталары жок. Жана бул коркунучтуу. Маселен, бир гипербластер Хиросимага ташталган он атомдук бомбанын энергиясы бир минутанын ичинде ыргытыла турган буткул отрядды кесип алат.
  Кызыл чачтуу шайтан Эдвардга эсине салууну туура көрдү:
  - Жааң бар, эй лидер... Менин буйругум боюнча ок ачкыла!
  Блондинка комментарий берди:
  - Бала жылаңаяк, кийими өтө эле жупуну, бул улуу жолбашчыга буйрук эмес, азыр жанында аскер жок болсо да. Кыз жылаңач бутунун манжаларын шылкыйды. Анан бир нерсе өзгөрдү, Эдуард бир нерсе мурдагыдай болбой калганын сезди.
  Жоокер бала кайрадан көңүлүн өзүнө бурду. Ал, чынында эле, көйнөксүз, бирок буйвол шым жана зергер мокасин кийген. Башында үч жүнү чыгып турган гүлчамбар. Жок, шумкар эмес, жер бетинде өзгөрбөгөн канаттуу канаттуулардын бир түрү.
  Дененин өзү алда канча көрүнүктүү жана массивдүү булчуңдарга айланган, бирок Эдвард ар дайым булчуңдардын мыкты өнүгүшү менен айырмаланып турган, бирок акыркы жылдары ал өтө кургак болуп калгандыктан, тамактануунун жана тынымсыз кыймылдын жетишсиздигинен кабыргалары көрүнгөн. Бирок бул учурда ал профессионалдуу фитнес чемпионуна окшоп көрүндү - идеалдуу рельеф жана бир да май эмес, анын териси кызыл-күрөң түс менен төгүлгөн.
  Төшүндө ягуардын татуировкасы болгон - Гурондун символу. Калган татуировкалар сыйкырдуу болуп, бир жерден бөлүнгөн. Ал эми жоокерлердин кемчиликсиз, жылмакай жана жылмаланган териси, алтын түстүү шоколады бар, териси Мексиканын жылуу кечинин күүгүмүндө жаркырап турган.
  Алардын буттары жылаңач бойдон калды, бирок бул алардын согуштук натыйжалуулугун гана жогорулатты.
  Алар жааларын тартышты. Дагы эки кыз, ал эми Эдуард эмнегедир ошол жердеги сулуу кыздар экенине ишенип турду, алар көрүнгөн жок. Бирок бул экөөнүн принцессалардыкындай кооз жаалары бар жана жебелердин жүндөрү бриллианттар, топаздар, рубиндер жана изумруддар менен жыш чачылган.
  Ал эми Эдварддын жаасы да люкс жагынан кем калышпайт, бирок анда кара түстөгү сапфирлер жана асыл таштар көбүрөөк. Ал эми сулуу кыздар ачык түскө ээ.
  Алардын алдында испан конкистадорлорунун отряды толук жайгашкан. Төрт жүз кастилиялык кабаллерос. Деңиз бул жерден алыс эмес окшойт, мүнөздүү жыттар угулбаса да, шамал жээктен эле согот. Бирок кыз денелеринин жыты бал, гүл, бир аз мускат жаңгагы жана жыпар жыттуу заттардын аралашмасы сыяктуу ушунчалык азгыруучу, таптакыр адамгерчиликсиз.
  Жоокерлер өздөрү абдан салкын, бири жылаңач манжалары менен курт-кумурсканы алып, аны торт кылып эзип алган.
  Алардын оппоненттери, согушкерлери, ошол кездеги күчтүү Испания империясы кампанияга чаң басып, абдан таасирдүү көрүнүүгө үлгүрө элек.
  Баарынан мурда күчтүү, кең далылуу, узун бойлуу, кызыл сакалчан чабандес турат. Балким, бул граф Кортес, келечекте герцог наамын алып, жомоктогудай байлыкты басып алат.
  Ал жөн эле кызыл жана абдан соо көрүнгөн. Сооттун эле салмагы бир центнерге жетет жана анын астына жөнөкөй эмес, чийки жылкы.
  Полковник бала мылтык менен испан грандын алып, атууга даярданды.
  Буга чейин көптү көргөн Эдик жаадан жакшы аткан, куралдын бул түрүн көптөн бери машыкпаса да, ал заманбап жана колдонуу жагынан өнүккөн болгондуктан, анын сокку ураарына өзгөчө ишеним болгон эмес.
  Алоолонгон кызыл сулуу команданы алды. Ал биринчи атып, жебе тангенс траекториясында учуп кетти. Алтын чачтуу бир жакка ок чыгарып, карама-каршы калың бактардан кометалардай учуп чыгып, жок кылуучу энергиянын шоолаларын талкалады.
  Атууга үлгүрбөй калган Эдварддын көзүнүн каректерин үч бурчтук кылып тегеретип салган. Ал буга чейин муну көргөн эмес. Оттуу кызыл кыздын жебеси жарылып, кара толкундар болуп жайылып кетти. Бул толкунга түшкөн испан рыцарлары дароо күйүп, аттары менен кошо чаңга айланган. Абада тоңуп калган скелеттер гана калды.
  Алтын жалбырактын түсүндө чачы бар кыз тарабынан чыгарылган белек, аз эмес деңгээлде кыйратуучу таасир берди. Болгону бир аз башкача айтылган. Ак толкун өтүп, дагы бир жүз жоокер капысынан гүлдөй баштады. Жана, эң түз мааниде. Тактап айтканда, ширелүү жана жаркыраган бүчүрлөр Кастилия империясынын конкистадорлорун башынан бутуна чейин жаап турган. Анан тез бүчүрлөр чыгып, кереметтүү сулуулук проспектиси өсө баштады. Ал эми потенциалдуу бандиттер жана муунтуучулар , алардын ар бири эң бай түстөгү жомоктогудай гүлдөрдүн бадалына айланышты ...
  Башка белектер да жакшы иштеди... Үчүнчү жебе кочкул кызыл чагылгандай чачырап, испандар факелдей жанып, бутпарастардын жүрүшү, анан жүз отко айланды... Ал эми ар бир оттун жалынын өзүнө жараша өңү, өңү бар, жана учкундар учуп, бийик кара асманга урунууга аракеттеништи.
  Мына, төртүнчү белек дагы сонун болуп чыкты. Жебеден рок-кристалл, ачкычтар жана болттор сыяктуу жаркыраган учту! Жана алар Кортестин отрядынын куйругуна жыгылды. Аттар куртко, чабандестер экскаваторлорго айланып, адырлардын ортосундагы кенен жолдо тыгылып, жат конструкциядагы жуздеген машиналар токтоп калды.
  Эми Испания империясынын төрт жүз күчтүү жана эр жүрөк жоокерлери жок болду.
  Эдик суктануу менен кыйкырды:
  - Technomagic! Мына керемет!
  Бир гана Кортес калды, ал немецтик турнедей зор атын-дагы кыймылсыз блокко окшоп, катып калды жана езунун токтоолугун сактоого ийгиликтуу аракеттенди.
  Эдуард ага ок атты, бирок эки жылаңач, кескиленген согончогу жарк этти, алтын чачтуу жана кызыл чачтуу кыздар манжалары менен жебени эптүүлүк менен кармап калышты, андан кийин алар хор менен кыйкырышты:
  - Жок! Сенде кимдин каны бар экенин кылычтан билиш керек!
  Мейли, кылычта эмне бар, кылычта да ошондой. Эдвард таяк, сапер күрөк, ошондой эле штык бычак менен күрөшүүгө жөндөмдүү болгон. Кылыч тапса кана...
  Бала сыйкырдуу кылыч жыйноочу - бир селкинчек, жүз башын ийинден түшүрөт деп күткөндөй, жоокерлерге суроолуу карады!
  Бирок кызыл чачтуу шайтан техно-сыйкырдын жарылуу толкуну менен артка ыргытылган эң жөнөкөй испан бычагын көрсөтүп, коркунучтуу үн менен шыбырады:
  - Эми сиз тең укуктуусуз!
  Андан кийин шамал багытын өзгөртүп, тропикалык кечинде каалаган салкындыкты алып келди. Деңизден таза аба, йоддун, чаяндардын, балырлардын жыты жаңгак карамелиндей таттуу.
  Эдвард акырын басып алынган куралдарга өтүп, өзүн чыныгы кызыл теридей сезди. Ал эми Кортес, эмне үчүн ал Мексикага чыкты? Байыркы Майя маданиятын жок кылгыңыз келеби? Жергиликтүү индейлер ыйык металл деп эсептеген алтын менен чөнтөгүңүздөрдү толтуруңуз. Эски культтарды талкалап, инквизиторлор менен иезуиттердин ого бетер ырайымсыз бийлигин таңуула...
  Бул жерде Эдвард күтүлбөгөн жерден башка доордогу согуш үчүн анын сезимдери өтө реалдуу деп ойлоду. Ал жылаңач, булчуңдуу тулкусу менен жагымдуу, деңиз салкындыгын алып жүргөн абаны жана күчтүү ийинине жылуу чайырдын бир бөлүгүн тамчылап жатканын сезет.
  Жок, бул түш сыяктуу сезилбейт. Түшүңүздө сиз адатта эс-учун жоготуп жатасыз же аң-сезимиңиз өтө кыска убакытка созулат. Анан дагы бир нерсе... Жада калса мокасиндер да кандайдыр бир ыңгайсыздыктарды жаратат, а сен өзүң такыр эле он эки жашардай көрүнгөн бала эмессиң, бирок жыйырма жаштагы этинен жаш эмес жигитсиң. Кыздын шыбагасын карап, фантазиясы ошентип ойноду.
  Башкача айтканда, дене аныкы эмес, бирок, жалпысынан, Эдик акыркы мезгилге чейин жетилгендиктен абдан алыс болгон. Жана ал жыйырма биринчи кылымда гана эмес, салкын жана космостук доорлордо да бүтүндөй бир армия үчүн даңкка ээ болгон жоокер болгон. Бирок азыр, чынында, ал же ал, же тескерисинче, ал эмес... Эт бөтөн, соо болсо да, анын ичинде энергия көп. Акыркы эки жылдагыдай эмес, Эдуард согуштарга жана салгылашууларга карата бир аз салкындап, жашоо үчүн тынымсыз күрөш, ынталуулуктун төмөндөшү, машыгууда жалкоолук жана эртең менен туруп көнүгүүлөрдү жасоону каалабагандыгы сыяктуу эмес. . Ооба, кыял кандайдыр бир илешкек болуп калды, ошол эле энергияны жана секирүү каалооңду сезбей, бирок уктагың келип, ойлойсуң - ар кандай согуштарда тажрыйбаңыз бар, пенсияга чыгууга убакыт келди эмеспи. .
  Оюндарды толугу менен, тобокелчиликсиз, оорутпай жана ырахат менен ойноо. Анан чындап эле түбөлүк балага эмне керек? Кандайдыр бир технологиялык жактан өнүккөн жана салыштырмалуу коопсуз дүйнөдө отуруңуз жана көңүл ачуудан жана кубанычтуу бекерчиликтен ырахат алып, өзүңүз үчүн жашаңыз.
  Бирок Эдвард пенсиясы менен бир аз токтоп калган абалга ээ. Формалдуу түрдө ал Мечняда бир доордон ашык күрөшүп, эки жүз элүү циклди иштеп чыккан элвен жаран катары ошол жерден пенсия алып жаткандай. Бирок азыр ал таанылбаган мамлекеттин Күн армиясында кызмат өтөйт. Демек, анын укуктук абалы...
  Эдвард өтө алаксып, Кортес өзүнө келе алды. Улуу испаниялык гранди оор мушкаты индиялык болуп көрүнгөн адамга көрсөттү. Флинтлоп механизми деген нерсе азырынча жок болчу жана Кортес сүртүүчү механизмди колдонуп, порохту өрттөөгө аракет кылган. Ооба, жок, бул абдан примитивдүү курал, жебелери менен кадимки жаадан төмөн. Мындай мушкеттин бирден-бир артыкчылыгы анын коргошуну менен тооктун жумурткасындай чоңдугу менен ар кандай курал-жаракка сөзсүз кирип кетет. Бирок, эпчил жана шамдагай индиялыкты ушинтип сокку уруу өтө кыйын.
  Ошондуктан, Эдвард толкунданбай, кылычты көздөй жайбаракат кыймылдады. Эмнеси болсо да, сиз приборду күйгүзгөндө гана атсаңыз болот, бул убакытты талап кылат.
  Кортес испанча бир нерсе деп кыйкырды. Эдвард бул тилди билген эмес. Бирок, экинчи жагынан, ал немис жана англис, ошондой эле бир аз французча сүйлөдү. Жоокер бала Кортес боюнча, же жалпысынан колониялык согуштар боюнча көп адис болгон эмес. Мектеп китептеринде эмне бар экенин билчүмүн. Ооба, жана атактуу китеби боюнча дагы бир нерсе: "Монтезуманын кызы." Бирок ал жерде, албетте, маалыматтар үзүндү жана көркөм адабият менен аралашып кеткен.
  Теориялык жактан алганда, Кортес француз тилин билиши керек, анткени испандар лилия өлкөсү менен көп урушчу.
  Ал эми Эдвард болсо французча, ал анчалык эркин сүйлөбөгөн:
  - Мага сурооңуз барбы, монсеньор?
  Кортес түшүнбөстүктөн улам мушкетке күйүп жаткан фитиликти тиштеп, бул кичинекей замбирек жарды... Ооба, бир октон болсо да күркүрөө. Балким, октун өзү учуп өтүп баратканда индеецтерди кулап түшкөн кабык сымал ушул үн болгондур!
  Бул учурда, тегерек коргошундун бир бөлүгү жүз метрден ашык аралыкта ышкырып, Эдвард үчүн эч кандай коркунучтуу эмес. Жоокер бала алдыга кадам таштабастан, кылычка жакындап, он чакты килограммга жакын болсо да куралды оңой көтөрдү. Албетте, өтө узакка созулган согуш, атүгүл рыцарларды машыктыргандыктан, мындай кылычтар менен күрөшө албайт. Сабер, албетте, алда канча практикалык.
  Кортес акыры французча сүйлөдү:
  - Сен кимсиң?
  Эдвард Мефистофелдин стилинде жооп берди:
  - Дайыма жамандыкты каалап, жакшылык кылган күчтүн бир бөлүгүмүн!
  Анын французчасы анча жакшы эмес, бирок испан, албетте, түшүнөт. Ошентсе да, аскердик лицейде альтернативдик чындыктын бири, аларга душмандын тилдери үйрөтүлгөнү жакшы. Биринчи кезекте англис жана немис, ошондой эле кытай. Үйрөнүү үчүн эң акыркы тил эң кыйын жана аны дээрлик эч ким билчү эмес. Бул тилдин дүйнө жүзү боюнча таралышы немис тилинен көбүрөөк болсо да, Испания олуттуу каршылаш катары эсептелген эмес. Бирок немистер менен согуш, кыязы, аны качуу мүмкүн эмес деп эсептелген.
  Кортес жылмайып, французча, анча деле таза болбосо да:
  - Кылыч менен күрөшкүң келеби?
  Эдвард кыска жооп берди:
  - Рыцарь!
  Кортес ого бетер жылмайып койду. Ал Испаниядагы эң күчтүү кылыччылардын бири деп эсептелген. Анан индиялык ким? Кастилия империясына каршы чыгууга батынган жапайы. Ошентип, ал жүнүн топтому менен, анын бош башын жоготот.
  Эдвард башкача ойдо болуп, атаандашына жакындап бараткансыды.
  Граф Кортес оңой эле, анткени анын денелүү жана чоң куралчан адам аттан секирип түштү.
  Ал сыйкырдын аркасында жана бойго жеткенде аз убакыт болсо да, атаандашынан бир башы бийик, кеминде эки эсе оор болчу. Бирок Эдвард өзгөчө жаңы денесинде шамдагайлыгы жана булчуңдуулугу менен да өзгөчөлөнгөн. Ал эми менменсинген граф аны намыссыздык менен кабыл алууга аракет кылсын.
  Кылыч, албетте, таяктан оор, ломду булгалагандай. Бирок душмандын куралы андан да оор. Ал эми Кортес канчалык күчтүү болбосун, чоң дененин маневрдүүлүгү дагы эле төмөн болот.
  Эдвард жакындап келе жаткан, душман токтоп, тең салмактуулукту сактоого аракет кылып, күтүп турду.
  Текебер Испаниянын жоокерлери ар бир жоокер жебе чыгаргандан кийин денелеринен ажырап калышты, бирок Кортестин өзү мындан такыр уялган жок. Тескерисинче, испаниялык өзгөчө чогулткан жана шаан-шөкөттүү көрүндү.
  Эдвард күтүлбөгөн жерден ылдамдап, чабуулга өттү. Граф аны кылычынын араң кыймылы менен кайтарды. Индиялык бала күлүп жиберди - душман ойлогондон да жакшы.
  Кортес, өз кезегинде, айры кабыл өткөрдү, бирок ошондой эле максатына жеткен жок. Эдвард жооп берди.
  Эки атаандаш тең тосмо ала башташты, бирок өзгөчө ыкма менен. Эдуард, жеңилирээк жана шамдагай, душмандын жанынан айланып өттү, ал эми массалык Кортес кыймылсыз туруп, анда-санда гана алдыга жарым кадам шилтеп, душманга жетүүгө аракет кылып жатты.
  Эки жоокер тең алгачкы он мүнөттө унчукпай, өтө этияттык менен аракет кылышты. Эдвард курал-жаракка бир нече жолу тийген, бирок колго түшкөн кылыч чебердик менен жасалган соотту кире алган эмес. Ал эми Кортес жаш жоокерди курч толкун менен кармаганда, индиялык жоокердин жылаңач тулкусунда кан пайда болгон.
  Ошондон кийин испаниялык тактикасын өзгөртүп, бирөөнүн канын көрүп, өзүн жоготуп, капысынан алдыга жөнөдү. Эдуард маневр жагынан дагы эле душмандан ашып кетти. Ал илбирстей артка чегинип, артка чегинди, командачы баланын машыгуусу таасир берди.
  Сиз Кортести бетке сүзүү менен гана нокаут кыла аласыз, курал-жарак анын эки колун жана буттарын жаап, бирок ошону менен душманды жайыраак кыймылга мажбурлайт.
  Бул жерде Эдвард кайра ишенимге ээ болду, граф канчалык күчтүү жана чыдамдуу болбосун, ал баары бир чарчамак. Профессионал мушкерлердин арасында дүйнө чемпиондору да чарчап, он эки раундда темпти дайыма сактай беришпейт. Бирок алар бир эле спорттук шорты менен мушташат. Ошентип, бул желмогуздун буусу түгөнөт.
  Чынында эле, Кортес катуу дем алып, катуу тердеп, кыймылынын темпи төмөндөп кетти.
  Жада калса калың жаактарда жараксыз кызарып калган.
  Эдвард дагы активдүү болуп, чабуулга өттү. Ошол эле учурда, жаш терминатор спецназда үйрөтүлгөндү эмес, укмуштуу окуялуу адабияттан баса белгилеген ыкмаларды колдонгон. Тактап айтканда, душманды жана өзгөчө анын колун мүмкүн болушунча чарчатуу үчүн кылычтын сабынын астына сокку уруу.
  Кортес бир аз артка чегине баштады, анан Эдвард сөз күчүн калыбына келтирди:
  - Эмне, монсеньор, бышырат?
  Буга жооп кылып, граф кескин сокку урду, ал Эдварддын көзүн тешип кете жаздады, бирок ал өзү манжаларына кылыч алды. Жаш жоокер өтө эле селкинчек менен сокку урду, колкаптын буйволдун булгаарысы тиштенип калды, бирок команда Кортестин бир нече фалангасын сындырды. Кылычты оң колуна кармап туруу кыйналып, испандардын башчысы куралды сол колуна ыргытып жиберди.
  Бирок, албетте, сол менен кесүү, сиз буга чейин үйрөтүлгөн болсоңуз да, оңго караганда бир топ кыйын.
  Эдвард кандайдыр бир ишенимге ээ болду. Душманга башынан кол салып, ошол эле учурда тизе астынан тепкен.
  Соот тактасы бир аз жогорураак, бирок ошентсе да буйвол соккуну жумшартты. Бирок, экинчи жагынан, Кортес солкулдап, кылычы бир аз четтеп кетти, ал эми Эдвард комбинацияланган соккулар аткарылганда желдеткич ыкмасын аткарып, испан графасын жаакка катуу тырмап салды.
  Сокку кашка так эле тийди, бирок кан дагы эле агып, душманга сөз айтуу кыйын болуп, оорунун өзү дуэлден алаксып кетти.
  Кортес азыр, чынында эле, ачууланып, бирок анын ачуусу чарчап, кандайдыр бир деңгээлде алсыз болчу. Бир нече жолу граф өтпөй калып, акыры Эдвард балыктай ептүүлүк менен сууга түшүп, душмандын бетине бычак менен чапкан.
  Оң кашы канга толгон шардай жарылып, Кортес чындап сүздү. Эдуард анын абалын көрүп, билегинен кырып салды. Буйволдун териси бир аз "сурнайланган", душман дагы эле кылычын сол колуна кармап турган.
  Төрт жоокер аял жылаңач, кескиленген буттарын таптап, өпкөсү менен кыйкырышты:
  - Молодец, биздин бала! Сиз абдан акылдуу чыктыңыз!
  Анан жаш жоокер манжаларынын соккусун дагы бир жолу кайталады. Ал, негизи, башына кол салышы мүмкүн, бирок ал Кортезди тирүү кармап алгысы келген.
  Испандык жолбашчынын оор кылычы ылайга кирип кетти, мыкаачы кайра артка чегинди да, чарчап французча жооп берди:
  - Ооба, мен сенден утулуп калдым окшойт, жапайы!
  Эдвард логикалык жооп берди:
  - Жапайылар французча сүйлөшпөйт. Ал эми жалпысынан бөтөн жерге кул кылып өлтүрүү үчүн келгенсиң!
  Испаниянын лидери мындай деди:
  - Биз сени түбөлүктүү, тозок азабынан куткара турган ыйманды алып келдик!
  Эдвард жылмайып жооп берди.
  - Түбөлүк болбосо да баарына азап болуп калдыңар!
  Эки жоокер тең бири-бирине карама-каршы турушту. Экөө тең канга боёлгон, бирок Кортес, албетте, коюураак жана жарадар болгон. Куралсыз испан гранди өтө курч эмес, бирок өтө коркунучтуу кылычы менен индиялыкка каршы.
  Кортес бир көзү менен гана көрө алган, бирок жаагы жарылып турганына карабастан, ал так сүйлөдү. Эдвард испан графын эмне кыларын билбей калды. Аны туткунга алуу керек болчу, бирок бул учурда аны кайда алып барары белгисиз.
  Чынында, ал Майя империясынын жоокерлерине берилиши керек болчу. Айтмакчы, алардын борбору кандай аталат? Башымдан учуп кетти! Ал эми мексикалык индейлердин бирдиктери азыр кайда. Алардын империясы деп аталган империя ансыз деле кулап баратат, жээк күзөтү же регулярдуу армия көрүнбөйт. Ошентип, чоң мушкет менен куралданган төрт жүз испаниялыктар алар үчүн эбегейсиз зор күч болуп чыкты.
  Эдвард Кортестин согушу жөнүндө китепти көпкө окугандыктан, ал индейлердин ошол убакта кимдин падышасы болгонун жана, жок дегенде, болжол менен, эң чоң армиясы кандай болгонун так эстей алган эмес. Бирок теория боюнча Испаниянын өзүнөн чоңураак күч (чет элдик мүлкү жок!) аз жана калкы болбошу керек.
  Кортес унчукпай туруп, ачык айткан жок:
  - Эгер жеңсең, анда өлтүр!
  Эдвард жооп катары жылмайып, ыраазы болуп сурады:
  "Балким сен өзүң үчүн чоң кун берерсиң!"
  Испан графы чынчылдык менен жооп берди:
  - Мамлекеттен калган карыздардан башка эч нерсем жок, бардыгын экспедицияга, жалданма отрядыма жумшадым!
  Эдвард Кортес үчүн өзү жооп берди:
  - А падыша жеңилгенди жөн эле өлтүрөт... - Анан жаш жоокердин башына бир кызык ой келди. - Ал эми жергиликтүү падышанын кызматына кирсеңиз? Башка тандооңуз жок окшойт!
  Кортес ойлонуп калды. Байлык жумшалып, карыздар чоң, аларга болгон пайыздар өсүп жатат. Испанияда аны карызкордун түрмөсү күтүп турат жана, кыязы, кыйноо. Албетте, алар өлгөн отрядды сурашат - кечиришпейт. Жергиликтүү падышанын кызматына барасызбы? Жалданма катары кызмат кылган испандар азбы, анын азыр жок кылынган отрядында Кастилия империясынын жергиликтүү тургундары бар.
  Кандай болгон күндө да моралдык чектөөлөр жок. Бул жергиликтүү падышабы, сыягы, бутпарастардан. Бирок Кортес өзү чындап эле христиан ишенимин түшүнгөн жок, ооба, Кудай айкаш жыгачта корголбогон адамдай асылып, көптөгөн суроолорду жаратты. Чынында эле, Кудуреттүү Кудай айкаш жыгачка кадалганга жол береби? Анан эмне үчүн Содом менен Аморду өрттөп, дээрлик бүт адамзатты сууга чөктүргөн Кудай күтүлбөгөн жерден ушундай кызыктай ыктарды ойготту?
  Кандай болгон күндө да Кортес католикке караганда агностик болгон. Анын үстүнө, согуш учурунда ал көп кыйналган эмес - сынган манжалар жана каш да тез айыгат. Бактыга жараша, щетка көгала болсо да, бүтүн бойдон калды.
  Граф жылмайып, сылык сурады:
  - Кызматыңа барсам, анан мага канча айлык бересиң?
  Эдвард эки ача жооп берди:
  - Бул менин падышам чечет!
  Кызыл чачтуу жоокер тумшуктун астынан секирген козу карындай көрүндү да:
  - Бул баланын эмес, күйөөсүнүн кылыгы! Кел, мени ээрчи!
  Ал эми сулуу жылаңаяк бутун булгалады. Испан лидери аны менен кошо жоголду. Тасмалардагыдай - күтүлбөгөн жерден жана отставкага кетти!
  Бирок алтын чачтуу кыз бар экен. Ал Эдвардды жалдырай карап, акырын сурады:
  - Сага чыккынчылык кылууну сунушташтыбы?
  Жаш жоокер башын ийкеп, баш ийкеп таң калды:
  - Ооба... Бирок сен муну кайдан билесиң!
  Жоокер жөнөкөй үнү менен сүйлөдү:
  Азыр көрүп жатканыңыз түш эмес! Бул параллелдүү чындык, биз кызмат кылган кудайлар бир топ күчкө ээ...
  Алтын чачтуу булчуңдуу кыз унчукпай калды, экинчиси жашыл чачтуу жана жалтылдаган рубин көздөрү менен пайда болду. Ал жай айтты:
  - Адамдар ар кандай. Кудайлар да... Адатта, алар кийлигишпейт... кийлигишүү зарыл болгондон башка учурларда. Анан, бул учурда алар адамдарды артык көрүшөт!
  Чачы берметтен да аппак дагы бир кыз чыгып, дем албай жооп берди:
  - Жана сизди кудайлар кеңеши эң маанилүү миссияга тандап алган гороскопко ээ болгонуңуз үчүн бактылуу болдуңуз!
  Эдвард кыздарга белинен ийилип, тартынчаак жооп берди:
  - Ооба, түз эле билбейм... Артыкпы?
  Кызыл чачтуу кароолчу кыз кайрадан пайда болуп, чачы Олимпиада факелинен да жарык болуп, катуу жооп берди:
  - Албетте жок! Ал эми тапшырманы аткаруу ыктымалдыгы триллиондо бирден ашык эмес мүмкүнчүлүккө барабар!
  Эдвард муунуп, күңкүлдөдү:
  - Бирок анан?
  Кызыл чачтуу шайтан катуу жооп берди:
  - А сенде башка арга жок! Сен мени эмес, мен сени тандадым!
  Алтын чачтуу кыз абдан жумшак үн менен түшүндүрдү:
  - Биз сизди сансыз параллелдүү ааламдардын бирине өткөрүп беребиз, анда сиз өзүңүздүн билимиңиз жана жөндөмүңүз менен жасоо дээрлик мүмкүн эмес нерсени жасашыңыз керек!
  Изумруд чачтуу кыз мындай деди:
  - Ооба, эмне үчүн - бул мүмкүн эмес! Ар кандай фантастикалык чыгармаларда хитмендер келечектеги билимдерин колдонуп, ар кандай, кээде укмуштай көрүнгөн нерселерди жасашат. Болгондо да бул адамдар жаш жоокерден да, түбөлүктүү баладан да, спецназдан да, жада калса техника илимдеринин кандидатынан да жаман экен, мээң такыр эле балалык эмес экенин көрсөтүп, мыкты коргогонсуң!
  Ак чачтуу жоокер ырастады:
  - Ооба, бул кадр жөн гана гороскоп боюнча тандалып алынбастан, өзүнчө эле баалуу! Ошентип, мүмкүнчүлүктөр көбөйөт!
  Алтын чачтуу Рейнджер кыз оор үшкүрүнүп, мындай деди:
  - Убакыт аз! Биз аны 1-июнга чейин таштай албайбыз, бул биздин Сталинге эскертүү берүү мүмкүнчүлүгүбүз нөлдүк прогресске төмөндөп баратканын билдирет!
  Эдвард кара кирпиктерин катуу ирмеп, кобурады:
  Мен эмне болуп жатканын такыр түшүнгөн жокмун?
  Төрт сыйкырчы кыз бири-бирин карап, анан эң кызыл чачтуулары:
  - Кел, ага көрсөтөлү. Сөздөр Сахара чөлүндөгү муздун коңгуроосу гана!
  Мына, эң кызыктуу жерде гонг угулуп, ал жар салды:
  Бул кызыктуу берүүлөрдү токтотууга убакыт келди.
  
  ГУЛЛИВЕР ЖАШ БАЛА БОЛДУ
  АННОТАЦИЯ
  Бул жолу легендарлуу саякатчы Гулливер жылаңаяк бутун курч таштарга тепкен балага айланып, жаш кул болуп чыкты. Анан ал пираттык кемеде каюта бала болуп калды.
  . Љ1 БӨЛҮМ
  Өткөөл бир топ узакка созулган. Жол таштак, ысык аскалуу тропикалык климат. Ал эми күн батканга аз калды.
  Гулливер бала кожойке кыз менен бирге басып барды. Ал жылаңаяк буттары менен он эки жашардай жаш көрүнгөн кесиптешине караганда алда канча ишенимдүү чаап жиберди.
  Бала Гулливер кобурады:
  - Чарчадым, суусадым!
  Кыз күлүп жооп берди:
  - Сен кулсуң! Ал эми кулдар кожоюндарынан бир нерсе сурай алышпайт!
  Бала үшкүрдү. Жакынкы убакка чейин чоң киши, капитан болсо, азыр жөн гана жылаңаяк шкет болуп чыкты, алар каалагандай үгүттөшөт!
  Бирок андан кийин токтоо келди. Конвой эс алып, тамактанууну чечти. Чоң кишилер болгон туткун балдар бир нече саат мурун токтошту.
  Жана аларга бир аз суу ичип, сыр жана сарымсак кошулган тортилла жегенге уруксат берилди.
  Жергиликтүү тамактар Гулливерге даамдуу көрүндү. Мындан тышкары, ал азыр жаш, дени сак, таптакыр бүт тиштери бар экенин баалады. Анан ал толкунданып кетти.
  Болгону бутунун жылаңач тамандары катуу кулап, шагылдарга чийилип калган.
  Анан кайра жолго чыгышты.
  Бул жерде узак күндөр болду, же жөн эле ушундай көрүндүбү?
  Кыз Гулливерден сурады:
  - Демек, сиз өз Кудайыңызга ишенесиз, бирок, мисалы, ишеним үчүн устунга барсаңыз болот!
  Жаш саякатчы мындай деп жооп берди:
  - Мен экстремизмге, фанатизмге каршымын!
  Кыз макул болду
  - Бул туура! Бирок араңарда өлүмгө баргандар бар эле!
  Гулливер жылмайып жооп берди:
  - Алар башкача болгон! Ким азаптуу өлүмгө барды, ким чыккынчылык кылды! Жана курал менен гана эмес, жеке кызыкчылык үчүн!
  Кыз жылмайып койду. Анын жылаңаяк буттары орой шагылдарды чаап жиберди, кыязы, бул ага да жакты.
  Ал ырдады:
  Машаяктын сүйүүсү сулуу жана таза,
  Ал бекем, жаркын сулуу ...
  Ошол эле учурда биздин дүйнөдө жамандык көп,
  Балким, дагы эле күчтүү Шайтан!
  Гулливер бала таң калып:
  Бул забур кайдан алынган?
  Кыз жылмайып жооп берди:
  - Мен өзүм жаздым! Эмнеси жакшы?
  Гулливер жылмайып жооп берди:
  - Чынын айтсам, жаман эмес! Бирок сен Машайакка ишенесиңби?
  Жаш виконтесса логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Кандай мааниде?
  Капитан бала күбүрөнүп:
  - Ну, ал Кудай!?
  Кыз ийнин куушуруп жооп берди:
  - Анын кудуреттүү Кудай жана ааламдын жаратуучусу экенине. Бирок, ал, балким, кандайдыр бир сыйкырдуу жөндөмдүүлүктөргө ээ болгон - абдан!
  Гулливер мындай деп түшүндүрдү:
  Эмне үчүн Анын Кудайдык табиятына ишенбейсиңер?
  Кыз ишенимдүү жооп берди:
  - Себеби, акылсыздык менен Кудуреттүү Кудайга айкаш жыгачка барууга макул бол! Абдан келесоо, өзүңүздү коргой албай турган күчүңүз бар!
  Бала капитан жооп берди:
  - Биздин бардык күнөөлөрүбүздү өзүнө алуу үчүн кылды!
  Жаш виконтесса күлүп жооп берди:
  - Кудурети Күчтүү Кудайдын адамзатты куткаруу үчүн крестке өзү баруудан башка жолу жок экенине ишенүү өтө кыйын эмес. Ал эми Жараткандын чексиз даанышмандыгы жөнүндө эмне айтууга болот?!
  Гулливер ийин куушуруп жооп берди:
  - Мейли... Периштелер да киргиси келген сырлар бар! Ал эми жалпысынан алганда, чынында эле башкача болушу мүмкүн жана бул мүмкүн эмес!
  Кыз башын ийкеди.
  - Мына, мен сага жылаңач согончогуңа таякчаларды киргизүүгө буйрук берем, ошондо болот!
  Оор жымжырттык өкүм сүрдү. Гулливер эмне кошорун билбей калды. Ырас, теологдор кылымдар бою талашып келишет. Бул чындап эле парадокс: дагы бир, өтө чоң кылмышты кошуп, адамдар куткарылууга мүмкүнчүлүк алышты. Дагы деле талаша турган көп нерсе бар. Ал эми Уулу өзүнүн курмандыгы менен кун алып келген жокпу? Кимге гана? Атага - бул кызык, Атасы Уулунун өлүмү сыяктуу кунду алмак беле. Бирок бул Шайтанга да акарат келтирет.
  Ошентип, ал жаман жана абдан жаман болуп калат.
  Гулливер үшкүрүнүп ырдады:
  Канчалаган адамдар көп пикирде
  Ыйык асмандын сыры
  Мен баары билишин каалайм ...
  Чындыкты издеп, бутактардын караңгылыгын,
  Жин каарданат,
  План киргизгиси келет,
  Муундардын сүйүү нурун алуу арман,
  Жоопту бир гана Улуу Аллах бере алат!
  Жаш виконтесса башын ийкеди.
  - Мен сени жакшы көрүп жатам, тамактан!
  Гулливер белгилеген:
  - Ооба, сендей сулуу кыз менен жарым жылаңач, аптаптуу күндүн астында жүрүү да сонун!
  Анан дагы бала курч ташты басып, дем алды. Анан ал бактысыз көрүндү.
  Виконтесса мындай деп белгиледи:
  - Албетте, ыйман жүйөлүү аргументтерге негизделиши керек! Мисалы, Ыйса өзүн Эң Жогорку Кудай деп эсептейт. Бирок, ал үйрөтөт: оң жаагыңа урса, сол жагына бур! Ал эми Байыркы Келишимде, тескерисинче, аялдарды да, балдарды да, жада калса үй жаныбарларын да жок кылууга буйрук берет!
  Гулливер мындай деп жооп берди:
  - Сиз Ыйык Китепти жакшы билет окшойсуз!
  Виконтесса башын ийкеди.
  - Ооба, окудум. Ал эми таш боордук, абсурддук көп! Сойкуларга үйлөнүү буйругу же күнөөсүздөрдү өлтүрүү буйругу сыяктуу. Элиша балдарга аюуларды койду, алар аны таздыгы үчүн гана шылдыңдашты!
  Бала Гулливер мындай деди:
  - Жана адамдар кээде мыкаачылыкты жаратып, ушундай кылышат!
  Кыз ырастады:
  - Ооба, алар! Бирок бул аларга эч кандай кредит бербейт!
  Бала капитан мындай деди:
  - Тилекке каршы, кээде мыкаачылыкты колдонууга туура келип калат. Мейли, билим берүүнүн башка жолу жок болсо! Ал эми жалпысынан, сизди эмне чаташтырат?
  Виконтесса мындай деп белгиледи:
  - Бир жагынан, Эски Келишимдеги өтө ырайымсыздык жана ошол эле учурда анын жазалоочулары үчүн айкаш жыгачка кадалып сыйынган Иса Машаяктын жумшактыгы!
  Гулливер колун жайып жооп берди:
  - Мен билбейм! Эмнеге жана эмнени айтуу кыйын болсо да... Биз ойлорубузду чогултушубуз керек. Бирок баары бир. Бул жерде суроо туулат, бирок жашоо Жер менен бүтпөйт. А балким, аюу Элишанын жардамы менен баланы өлтүрүп, аны тозокто түбөлүктүү азаптан куткарып, дароо бейишке которгондур?
  Виконтесса күлүп койду да:
  - Демек, ар кандай канкор айта алат - Мен ага күнөөгө жол берген жокмун! Жана бейишке көчтү!
  Бала Гулливер каршы чыккысы келди, бирок эмнегедир ойлор башына кирген жок. Анан эмне жөнүндө сүйлөшүү керек? Бул жерде сиз тажрыйбалуу теолог болушуңуз керек. Бардык суроолорго теологдор, теологдор да канааттандырарлык жооп бере алышпайт. Мисалы, эмне үчүн жамандык Улуу жана мээримдүү Аллахтын алдында бар? Кудай жамандыктын болушун каалайбы же аны жок кыла албайбы?
  Ал эми бул жерде атайын жооп берүү абдан кыйын. Же ошондой болуп чыгат, же башкача. Бирок бир парадокс бар, ар кандай жооп баарына жага бербейт.
  Бала капитан кайгылуу жылмайып:
  - Мына, сен, мисалы, миң жыл карыбай жашайсың. Андыктан ага кубангыла. Анткени Кудай сага ырайым жана түбөлүк жаштык берди. Бирок карапайым элге берген эмес. Жана бул анын иши!
  Виконтесса башын ийкеди.
  - Оомийин! Бул эң сонун!
  Гулливер ырдаган:
  Аллах түбсүздөрдүн эң улуу ырайымы,
  Сен жерди жараттың, асмандын бийиктигин...
  Эл үчүн, Сенин жалгыз уулуң,
  Ал айкаш жыгачка барды, анан кайра турду!
  Кыз башын ийкеп кыйкырды:
  Асмандагы чакырыкта
  Бардык досторум чогулат
  Асмандагы чакырыкта
  Ал жерде, Теңирдин ырайымы менен,
  Жасайм!
  Гулливер ага көз кысып, жооп иретинде ырдады:
  Кудайым, бул Сенсиң, бул Сенсиң
  Мен сени бардык жерде көрөм ...
  Өтүп бара жатып гүлдөрдү үзүп алсам,
  Жана мен сага сүйүү менен таазим кылам!
  
  Жахаба - сулуулуктун таажы,
  Күндүзгү жана түн жарымынын жарыгында ...
  Булар менин ойлорум, кыялдарым
  Бул жаштык жаркын каалоо!
  Кыз жылмайып башын ийкеди.
  - Ооба, ырыңыз жакшы, бирок, дагы көп ырдашыңызды каалайм!
  Гулливер жылмайып ырдады:
  Кандай сонун баары сеники,
  Мен сенин үнүңдү бардык жерден угам...
  Жүрөгүндө Кудайдын оң колу ырдайт,
  Жана бышып жетилген чоң гүлдөй жанга шыбырайт!
  
  Булар чөп баскан тоолор,
  Булар көбүктүү толкундар ...
  Бул ысык кум пляж
  Бул чексиз ааламдан келген күн!
  Анан кыз ачууланып жылаңайлак бутун таптап, Гулливердин сөзүн бөлүп:
  - Ал эми чиркин кемпирлер, Кудай Теңир жараткан, алар да сулуу?
  Гулливер ийнин куушуруп, мындай деп белгиледи:
  - Башка ааламдардын, планеталардын жашоочулары бар болсо, алар бизге окшобосо, анда алар да, балким, бизди жинди деп ойлошу мүмкүн. Анын үстүнө эң сулуу кыздарга карата да!
  Виконтесса макул болду:
  - Диалектиканын көз карашынан алганда - логикалуу угулат!
  Гулливер жылмайып ырдады:
  Жарыктанган Кудуреттүү Теңир,
  Машаяктан тынчтык табуу...
  Мен күнөөкөр экенимди сездим,
  Теңир менин куткаруучум!
  Кыз башын ийкеп, тишин шылкыйтып ырдады:
  Асмандагы тактыда
  Кудуреттүү Падыша отурду...
  Сиздин улуу эркиңиз менен
  Машаяк бизди башкарган!
  
  Алар Кудайды айкаш жыгачка кадашкан
  Ыйса Атасына сыйынган...
  Бизди катуу соттобош үчүн,
  Күнөө бизди акырына чейин кечирди!
  
  Мээрим чексиз
  Ал Уулун өлүмгө жиберди...
  Кудайга жекече кызмат кылуу үчүн,
  Анан өлбө!
  Ал эми кыздар кесиптешине көз кысып калышты.
  Гулливер белгилеген:
  - Ооба, сүйкүмдүү. Ырлар, айталы - бул сонун! Бирок сен Иса Машаякты Мырзаң жана Куткаруучуң катары тааныйсыңбы?
  Кыз күлүп ырдады:
  Ыйса жеткилеңдик,
  Ыйса жеткилең...
  Жылмаюудан жаңсоого чейин
  Баарынан да мактоо...
  Эх кандай бата
  Эх кандай бата
  Аллах кемчиликсиз экенин бил!
  Кудай идеалдуу экенин бил!
  Гулливер тастыктады:
  - Жакшы ырдаптырсыз, экспрессивдүү! Мен сенден чоң потенциалды көрүп турам.
  Кыз сүйүнүп ырдады:
  Кереметтүү мекендин кеңдигинде,
  Согушта жана эмгекте сабырдуу...
  Биз кубанычтуу ыр жаздык
  Кудуреттүү Кудай жана жетекчи жөнүндө...
  
  Кудайдын жарыгы - согуштун даңкы,
  Жаштыгыбыздын учкан нуру...
  Ыр менен күрөшүп, жеңип,
  Биздин эл Теңирди ээрчийт!
  Гулливер жылмайып жооп берди:
  - Жакшы ырдайсыз! жөн гана супер!
  Кыз күлүп койду да:
  Ыр бизге курууга жана жашоого жардам берет,
  Биз тайманбай ыр менен сейилдеп чыгабыз ...
  Ал эми жашоону ыр менен басып өткөн,
  Ал эч качан, эч качан жок болбойт!
  Балдар таштак жол менен басып барышты. Баланын жыгылып калган буту ооруду, бирок ал чыдап басып кетти. Ал эми сүйлөшүү азаптан алагды кылды.
  Мындан тышкары, сиздин бардык өз жана жаш тиштери бар экендиги буга чейин эле көтөрөт. Ал эми жаш дене чыдамдуу жана дени сак. Ал эми айлана-тегерегиндегилердин баары дүйнөнү ушунчалык жаркыраган, нурдуу, жаңы элес.
  Виконтесса сурады:
  - Анан эмне үчүн, мисалы, Христос Кудай болсо жана анда жерде жана асманда бардык бийлик бар болсо, бардык доорлордун жана элдердин эң ийгиликтүү башкаруучусу жана жеңүүчүсү Чыңгызхан? Варвардык да, бутпарастар да, өтө мыкаачы жана көп аял алган ким!?
  Гулливер балача жылмаюу менен жооп берди:
  - Ооба, бул кыйын суроо... Чынын айтсам, Ыйык Китепте Шайтан ушул доордун Кудайы деп айтылат, балким, Чыңгызхан өзүнүн ийгилиги үчүн Ибилиске милдеттүү!
  Кыз жооп берди:
  - Ой жок! Ыйык Китепте эч нерсе жазылган эмес - Шайтан бул доордун кудайы! Менин эсимде түбөлүк жаш, карыган, чиркин силерден алда канча жакшы!
  Бала капитан мындай деди:
  - деп жазылган - бул доордун кудайы алардын акылын сокур кылып койгон!
  Виконтесса күлүп жооп берди:
  - Шайтан деп айтылбайт! Балким, бул адамдын эгоизмин билдирет. Же, мисалы, ашыкча текебердик, же башка мүнөздөгү кемчиликтер.
  Гулливер белгилеген:
  - Бул жарым-жартылай чындык! Балким, бул экөөнү тең билдирет!
  Кыз тиштерин шылкыйтып ырдады:
  Жахаба эмнени айткысы келген?
  Гулливер чаташып жооп берди:
  - Эмне деп жатасың?
  Виконтесса жылмайып жооп берди:
  - Ооба, ар кандай нерселер жөнүндө! Бул тууралуу ырым да бар!
  Бала капитан ийнин куушуруп, сунуш кылды:
  - Кел, мен биринчи ырдайм!
  Кыз жылмайып башын ийкеди.
  - Кааласаң ырда
  Жөн эле эс алуу үчүн ырдаба!
  Гулливер анын тунук, балалык үнү менен ырдады;
  Ишенбеген адам бактысыз
  Күнөөлүү кумар менен жашоо мүмкүн эмес...
  Анткени Кудайдын каары өтө коркунучтуу
  Анткени катуу Кудай сот!
  
  Тозоктун эти ысыктан соолуп,
  Ал эми баарыбызга узак убакыт бою түшүнүүгө убакыт келди ...
  Теңирге ишенбегендер
  Тозоктун моюнтуругуна түш!
  
  Күнөөкөр адам аны алат
  Өрттөгөн жөргөмүштөй болот...
  Жиндер жер астындагы дүйнөдө кыйнашат,
  Шайтанга сыйынгандар!
  
  Теңирдин душманынан коркуп, өкүнгүлө -
  Сен түз эле тозокко ыргытыласың...
  Ишемби күндү ким сыйлабайт -
  Түбөлүк отто болот!
  
  Сен бурканды урматтадың, бул үчүн азап чегип,
  Тозокто бүйрөнүп аябай кыйналат..
  Жаман болот, илим -
  Мен бурканды Машаяктан артык көргөм!
  
  Кудайдын буйругуна ишенген жок
  Биринчи күнү сыйлагым келген жок...
  Үмүт кылба, сен дароо күйбөйсүң -
  Күнөөкөрдүн азабында түбөлүктүүлүк - тагдыр!
  
  Мен өч алуу мезгили келет деп ишенем,
  Улуу Кудай Ыйса келе жатат
  Жана кыямат келет
  Ал адамдарга куткарылуу алып келет!
  
  Ыйык Кудай өлгөндөрдү тирилтет,
  Ишенгендер чирип чакпайт...
  Мен да Жараткан менен бирге болом деп ишенем,
  Бейиште - эти кыйрады!
  Берметтей жылмаюулуу кыз ырастады:
  - Абдан жакшы ыр! Бирок сен жалгыз ырга толбойсуң! Дагы сонун жана уникалдуу нерсе керек!
  Гулливер мындай деп белгиледи:
  - Акмактык да өзгөчө!
  Виконтесса кыйкырды:
  - Бир аз болсо да бала болуп калсак баары жакшы болот!
  Жана сунуш кылды:
  - Башкасын ырдайлы!
  Бала капитан ийнин куушурду.
  - Каалайсыңбы?
  Кыз башын ийкеди.
  - Туура, ырдашың келет!
  Жана Гулливер алып ырдады;
  Жаңы дүйнөдө кереметтер
  Бул жомоктогудай түстүү...
  Ушундай сулуулук бар
  Көрсөткүч менен кемчилик таппаңыз!
  
  Мейли, жаңы күн болсо эмне болот
  Жерге келип...
  Ошентип, биз турууга жалкоо эмеспиз,
  Дүйнөдө муздаткыч жок!
  
  Даңкта жаңы жарык болот,
  Бак-дарактар момпосуйдай болгон жерде...
  Таңды тосуп алабыз
  Биздин балдарыбыз түбөлүк бакытта!
  
  Жаңы доор келе жатат
  Бул жер абдан кооз...
  Адам бактылуу болот
  Жол кооптуу болсун!
  
  Планетабыз гулдой берсин
  Жакында бейишке айланат...
  Утуп алган эсепти ачыңыз
  Дүйнө жүзү жарык болсун!
  
  Кандай жакшы
  Күн ачык болсо...
  Тоңкулдак кескич тешет
  Планетада баары сонун!
  
  Канчалык жыргап жатабыз
  Бакытка толгон өрөөн...
  Бул болот, ишенгиле, сааттын гүлдөгөн күнү,
  Алтын орто!
  
  Биздин тагдырыбызды ким түзөт,
  Абдан кайраттуу красавчик...
  Кайра бөлүштүрүү болсо
  Ошондо сен күчтүү болосуң!
  
  Биз башыбызды түшүрбөйбүз
  Сыймыктануу менен белиңизди түздөп...
  Блинга май, быштак,
  Ошол замат үй ээси кошот!
  
  Демек, бактылуулук болот
  Жана Сварог аты менен жарык...
  Чыныгы бейиш болот
  Адамдар Кудайга сыйынышты!
  
  Теңир бир жооп берди:
  Биз бактылуу иштешибиз керек...
  Анан салам келет -
  Жүздөр жарык болот!
  
  Мына жылаңаяк кыз
  Мен таш баканы ээрдим...
  Аны муштум менен чабуу керек
  Аябай коркуу!
  
  Өрт кайдан чыгат
  Мейли, от кайда күйүп жатат ...
  кыйратуучу сокку,
  Каардуу душман кол салууда!
  
  Биз душманга багынбайбыз,
  Бул умтулууну карап көрөлү ...
  Керуп тузет
  Душмандарга канат жана кечирим!
  
  Жакында болот деп айт
  Жеңиш деген эмне...
  Цирк - Чапито,
  Кээде иттер үрөт!
  
  Жакында ал бейиштегидей болот
  Келгиле дүйнөнү кооз кылалы..
  Лада мен рахмат -
  Керуптар алтын менен жаркырап!
  Бала сонун ырдап, үнү баладай болуп калды. Абдан катуу жана пирсинг.
  Виконтесса кыйкырды:
  - Жакшы тамактан! Жана бул сонун!
  Бала капитан кычырап:
  Мен ырдайм, ырдайм жана жиндердин баарын өлтүрөм!
  Кыз дагы ырдады:
  Биз Сварогтун сыймыктанган кыздарыбыз,
  Эр жүрөк, эр жүрөк жоокерлер...
  Биз ишенимдүү кызмат кылабыз, биз Үй-бүлөнүн атынан,
  Чоң аталар, аталар сыймыктанышсын!
  
  Кудай Сварог жана адамдардын акылы,
  Дүйнөнү бактылуу кыл...
  Биз жеңилбейбиз, ыймансызга,
  Бул биздин ишибиз жана чыгармачылыгыбыз!
  Гулливер ышкырып, үнүн сүйүп белгиледи:
  - Сонун ыр!
  Виконтесса башын ийкеп, кыйкырды:
  - Ооба, анын сулуулугу ушунда. Ырдап эмне жейсиң.
  Бала менен кыз баса беришкен. Алардын ымыркай буттары өздөрүн чоң ишеним менен басышты. Анан алар абдан сонун ырдай аларында шек жок.
  Балдар баары болот окшойт. Анан ушундай керемет дүйнө. Анда кулчулук болсо да.
  Гулливер сүйүнүп ырдады:
  Бир планетадагы бардык адамдар
  Ынтымактуу жашоону билиш керек...
  Балдар дайыма күлүшү керек
  Жана тынч дүйнөдө жашагыла
  Балдар күлүшү керек!
  Балдар күлүшү керек!
  Балдар күлүшү керек!
  Жана тынч дүйнөдө жаша!
  Ошентип, алар басышты, басышты жана дагы басышты ...
  Акыры кеч кирди. Ал эми колго түшкөн балдар менен колонна кечки тамак үчүн курулган.
  Аларга кандайдыр бир шарттуу түрдө жей турган шорпо, сүт кошулган торт дагы берилди. Кул балдар жешти. Жана даярдуулук менен уктап калды.
  Чынында эле, оор күндөгү жүрүштөн кийин алар эс алууга муктаж болушкан.
  Гулливер да мурдун кысып, сонун түш көрдү.
  Жарым жылаңач кыздар ырдашкан;
  Аалам ыдырап кетти
  Жылдыздар өчүп, катастрофа-өлүм!
  Ыйлап, тозоктун азабында онтоп,
  Ал эми аман калгандар үчүн: чыдаганга гана уят!
  
  Кудай сыяктуу - бардык мыйзамдарды башкарат,
  Абийирди унутуп, намысты четке кагып!
  Келгиндердин расасы жаңы дүйнөнү алып келет,
  Бизге чакырык таштады - жаркын кабар!
  . 2-БӨЛҮМ
  Гулливер айланган каюта бала кооз жана абдан жарашыктуу бригантинде сүзүп кетти. Анын парустары абдан ачык түстө, кереметтүү, кереметтүү, гүлдөр жана көпөлөктөр, ийнеликтер, ошондой эле кылыч кармаган кыздар менен тартылган.
  Жана бул экипаж менен абдан шайкеш болгон. Бул жерде да жалаң кыздар болчу. Жана алар дээрлик жылаңач болушкан, көкүрөктөрү менен жамбаштары гана зер буюмдардын жиптери менен капталган. Ал эми териси күйгөн, жалтырак, коло айкелдей.
  Пират кыздар жылаңач, абдан жарашыктуу жана азгыруучу буттары менен чаап салышкан.
  Ошондо алар ырдашты:
  Биз кедейбиз, биз кедейбиз, каракчылар,
  Биз абдан, абдан, абдан өкүнүчтүү,
  Кыздар жазадан качпагыла,
  Бирок алар бизге адеп-ахлакты сиңирген эмес!
  
  Пираттарга илимдин кереги жок
  Анан эмне үчүн экени түшүнүктүү...
  Бизде буттар жана колдор бар
  Ал эми баш биз үчүн эмес!
  Аңгыча алдыдан галлон көрүндү, аны эң биринчи өйдө жактагы кыз байкады. Ал жылаңач, тегерек согончогу менен жаркылдап секирип кетти.
  Дегеле бул жерде кандай сулуулар бар эле, чачтары абдан ачык. Бал блондинкалардын көбүнүн чачтары алтын жалбырактай жалтылдаган , бирок жез-кызыл кыздар, атүгүл изумруд түстүү чачтары да бар.
  Кээ бирөөлөр брошь сөйкө тагышат. Жана алар кандай сонун сызыктарга ээ!
  Ал эми алардын булчуңдары сымап шариктериндей, коло, жалтырак теринин астында тоголонуп турат. Булар чындап күрөшө алган кыздар.
  Мына эми бригантин гальондун артынан чуркап баратат. Ал эми бул кемеде жүндүү орк аюулар ары-бери чуркап, парустарды кошуп, качып кетүүгө аракет кылып жатышат.
  Шамалда укмуш соккон алтын жалбырак чачтуу, жылаңаяк буту менен эркектерди ызылдагандай жинди кылган капитан кыз:
  Каргыш тийген аюуларды жок кылабыз! Ажыдаарлардын бандасы күйсүн!
  Бул жерде бригантин аралыкты кыскартат. Жана үч кыз жылаңаяк буттарын палубага таянып, жаа замбиректен атышат.
  Анан өзөк учуп чыгып, жаа сүрөттөп, түздөн-түз душмандын галлеясына тийет. Жана катуу соккудан кийин кеме эңкейип кетти.
  Кыздар жылаңач, тегерек такаларын жаркылдатып, секире башташты:
  Каракчыларга даңк, даңк!
  Кыздар алга...
  Биз кызыл желектин астында күрөшөбүз
  Армия чабуулда!
  Азыр болсо бригантин уламдан-улам жакындап баратат. Ал эми кыздар душмандын кемесинин бортунда илгичтерди ыргытышат. Жана алар өз курмандыктарына бригантинди тартышат. Анан жылаңач, жылаңаяк буту жылтылдап. Алар анын үстүнө секирип, орктар менен салгылашат. Ошондо жапайы аттракцион жүрүп жатат. Кыздар өздөрүн кылыч менен кесип, күйүп жаткан агын сууларда душмандын канын чыгарышты. Анан алар жыгылып, орктор баштарын кесип салышат.
  Жана алардын баштары полго тегеренет.
  Бул чыныгы кыйроо жана жок кылуу. Эми жоокерлер өздөрүн бардык даңкы менен көрсөтүштү. Жана алардын жылаңач, күйгөн буттары, балкадай болуп, жанчты.
  Кыздар абдан сулуу жана алардын коло териси күнгө жылтылдап турат, алардын ичинен үчөө бар.
  Жоокерлер ышкырып кыйкырып:
  - Биз душмандарды өлтүрөбүз, бул биздин ар дайым ишенимибиз. Баардык сынактар бештен өттү, өлкөбүз ыйык!
  Кыздар абдан сонун болуп чыкты. Жана алар селкинчектерди токтотууга болбойт деп кесилет.
  Ал эми жылаңаяк бала Гулливер алар менен күрөшөт. Абдан тайманбас бала дейли.
  Ал эми баланын жылаңач согончогу оркту ээгине алып, мушташат. Ошондо анын жаагы түшүп калды.
  Гулливер ырдаган:
  - Кантип урушуп жашап калдык,
  А өлүмдөн коркпой...
  Демек, мындан ары сен экөөбүз жашайбыз!
  Жылдыздуу бийиктикте жана жылдыздуу жымжырттыкта,
  Деңиз толкунунда жана каардуу отто!
  Жана каардуу жана каардуу от!
  Кабинанын баласы хакерлик кылып, жылаңаяк буту уруп жатты.
  Бала болгон жакшы да. Кандай тез денең бар.
  Бул чынында эле супермен бала.
  Жана өпкөсү менен ырдайт:
  - Мен жапайылардын тизесинде жарык рыцарьмын,
  Ата Мекендин душмандарын жер бетинен шыпырып жок кылам!
  Бала ушинтип мушташып ырдайт. Жана кесиктер жана жамбаштар.
  Ал эми башка кыздар аны менен урушат. Кандай сонун жана таттуу.
  Албетте, бийиктикте күрөш. Сөздүн каймана мааниде.
  Мына, жоокерлер. Биз алар жөнүндө айта алабыз: супер жана гипер.
  Эгер алар уруша баштаса, анда аларды эч нерсе токтото албайт.
  Мына эми акыркы орктар сулуунун соккусу астында калды. Жана жоокерлердин арасында чоң кубаныч болду.
  Ошондо алар ырдашты:
  Баарын союп, кырып салабыз,
  Биз баарын өлтүрөбүз! Биз баарын өлтүрөбүз!
  Ошондон кийин алар калбырды аралап, олжо издей башташты. Ошол эле учурда жоокерлер ырдашат:
  - Биз түндөн эртең менен өткөндөрдү издеп жатабыз,
  Келгиле, фраерадан чыгалы! Келгиле, фраерадан чыгалы!
  Бул жерде Гулливер энтузиазм менен ырдады;
  Агасы агасына колун көтөрүп:
  Каардуу согуш - душмандын ызы-чуу!
  Машина сенин досуң болуп калды,
  Жеңилдик үчүн жаза келди!
  
  Эл бузулса эмне кылуу керек
  Атылган ок айланага ышкырып жатканда!
  Кудай согушту күч менен бузуп салганы жакшы -
  Ошентип, жырткыч ажыдаардын күндөрү бүттү!
  
  Бирок тозок чен-өлчөмдү жана сызыкты билбейт,
  Напалмада жер күйүп жатат, балдар ыйлап жатат!
  Бул жерде кыздардын өзгөчөлүктөрү кубарып кетти -
  Бул үчүн, Ыйык Теңир, ким жооп берет?
  
  Канча жакыныңды өлтүрө аласың,
  Анткени, адам бакыт үчүн жаралат, ишениңиз!
  Эне баласын фронтко кетирбейт,
  Ал эми жайында да согушта жаман аба ырайы бар!
  
  Ал эми жоокердин милдети - бул так милдет:
  Согушта Ата Мекен үчүн күрөшүүгө эмне керек!
  Он алтыда, буга чейин боз ибадаткана,
  Бактылуу жүздөрдүн жесирлери көз жашынан шишип!
  
  Бирок ал эмне, сен жиндисиңби байке?
  Жок, сен жиндисиң, сүйгөн адам жооп берет!
  Артыкчылык үчүн, тактыда отурган биздин жоокер,
  Жездесин арам Кабыл деп ойлойт!
  
  Жерде кан тамырларды жыртып,
  Ал эми өзөктөн чыккан импульс сокку менен жооп берет ...
  Талаада снаряд талкаланган соко тоңуп калды,
  О, күн кандай кызгылт болуп кетти!
  
  Бирок Ыйсанын келерине ишеним бар -
  Бир туугандарды жараштыргыла, куткарылууну алып келгиле!
  Анда келгиле, өч алуу жаман эсепти унуталы -
  Баарыбыздын жан дүйнөбүздө өкүмдарлык, кечиримдүүлүк болсун!
  Андан кийин каракчы кыздар кабинадагы балага күлүп жиберишти. Жана бул жөн эле сонун болду.
  Ошондон кийин галиондун трюмунан сыра менен шараптын бочкалары сүйрөлүп, ичип, жиндене башташты.
  Анан кандай бий бийлеген жылаңаяк, сулуулардын кыздай буттары. Кандай сонун көрүндү.
  Жана алардын булчуңдуу музоолору жылтылдап турду. Бул чынында эле кыздарга керек.
  Бала Гулливер да ичип, жан-дили менен ырдады;
  Ар бир адамдын сүйүүгө өзүнүн жеке көз карашы бар -
  Сулуулук жана идеал түшүнүгү!
  Эл ага чоңойбосо да,
  Бирок адам мындан ары маймыл эмес!
  
  Ал эми бул жерде, албетте, бир аз афоризмдерди алып, ошондой тамашаларды кошууга болот;
  Кыздын жылаңач согончогу модалуу бут кийимдерди алат!
  Бирок оригиналдуу нерсе эсине келбейт
  Бул жерде, мисалы:
  Бардык курактагы сүйүү,
  Ал эми бала абдан сыймыктанат ...
  Анын көздөрү караңгыда жаркырап турат
  Натыйжа сонун болот!
  Мунун бардыгын айталы - келесоолук жана уятсыздык.
  Бирок, экинчи жагынан, биз да салкын деп айта алабыз.
  Гулливер ырдаган:
  мен секирип жатам. Бирок мен башкача секирип жатам
  Тагыраак айтканда, мен бит сыяктуу секирип жатам ...
  Жана мен өзгөчө өзгөртүү киргизе алам,
  Сен жылаңаяк бала экенсиң, титиреп жаткан жок!
  Анан Гулливер дагы маданияттуураак ырдады;
  Биз бейиштин кооз дүйнөсүндө жашагыбыз келет -
  Эч кандай оорулары жок, куурап калган кунаажындар ...
  Өмүр жиби чексиз болсун деп,
  Ошентип, ар бир күн бактылуу жана шайыр болсун!
  
  Түсү жазда асан-үсөндөй болгон жерде
  Суу лилия, изумруд менен алтын сыяктуу.
  Чындык көптөн бери түшкө окшош болгон жерде ...
  Ар бир бала керемет жасай алат!
  
  Оо, Мекен, Кудайдын ыйык кайгысы;
  Кайыңдын темгилдүү, металлдын жалтылдаганы...
  Мен Теңирден бир нерсени тилейм,
  Ошентип, Ата Мекен данк менен гулдей берсин!
  
  Бирок бул жерде согушкер буга чейин кампанияга чыккан,
  Ал варвар жоокердей басып баратат!
  Биз планетага жакшылык кылабыз -
  Өз энеңди ок тешип кетпесин!
  
  Троллдордун чабуулу, катуу кысым;
  Шашылыш душмандар дубал көчкү!
  Демек, бизге кызуу талаш-тартыштын эмне кереги бар?
  Ата-Мекен бир муштумга бириккенде!
  
  Бирок кайрадан орк шайтандары жылмайып,
  Кекиртегине тыгылып калган сөөктөй адам экен!
  Жана гоблин жапайы каарданып,
  Бирок биз rati белектен кайрылдык!
  
  Бирок душманды жеңүү жакын,
  Россияны саздан чыгарабыз!
  Таза эместердин жазасы келди -
  Алардын жүндөрү тытылып, тытылып калган!
  
  Овал кыз сүйкүмдүү жүзү -
  Мага ишеним жана чоң күч берди!
  Гулливер ушундай зор сезим жана жалындуу ырдады. Жана анын ырдоосу укмуштуудай шыктуу болчу.
  Анан бала-капитан дагы бир стакан сыра жана кургатылган балыктан тиштеп алгандан кийин кайра ырдай баштады;
  Улуу, күчтүү, ыйык өлкө,
  Көк асмандын астында мындан ары нур жок!
  Ал бизге Кудуреттүү Кудай тарабынан түбөлүккө берилген -
  Чексиз жарык, бийик Машаяк!
  
  Мындай күчтү дүйнө эч качан көргөн эмес, билбейт
  Ошентип, биз космостун мейкиндиктерин сыймыктануу менен тебелейбиз!
  Ааламдагы кайсы бир жылдыз сага ырдайт,
  Биз менен бактылуу болсун!
  
  Анткени, бул биздин Мекенибиз, тагдыр ушундай,
  Бардык иштердин мейкиндигин буйрук кыл!
  Ар бирибиз, мага ишенгиле, муну каалайбыз,
  Эч кандай келесоолук жок, аялдык ырым-жырым!
  
  Башкы периштелер күчтүү сурнайын тартат,
  Алар биздин аскерлердин журушун кужурмен данкташат!
  Ал эми душман өз үлүшүн аспен табытынан табат,
  Ал салыктарды жана салыктарды албайт!
  
  Бул биздин Мекенибиз, андагы бардык нерсе, мага ишен, сулуулук,
  Ал кыйынчылыксыз бүт ааламды айлантты!
  Салмак өрүлгөн кыздар,
  Чечки күчтүү болушу үчүн, ага аңчылык кыл!
  
  Атамекен, бул апанын көк көз карашы,
  Анын колу жумшак да, таш да!
  Жана сен ок менен өлтүргөн душман жигит -
  Жүрөктө жалын ого бетер жансын!
  
  Чексиз Ата Мекенге ант бер,
  Бул сизге да жакшы, албетте!
  Согуштун каарына кан акса да,
  Жооп эми душманга келет!
  
  Курал жана эрдик ушунчалык күчтүү эритме,
  Жаман адам аны жеңе албайт!
  Бомбалары бар учакта мен акылдуу учтум,
  Ал жарылып жатканда, алар терезелерди мөндүр менен төгүшөт!
  
  Бирок башкаруучунун буйругу - улакты Марска учту -
  Сизге орун коюуга убакыт келди!
  Марстыктын текебердиги көзгө катуу тийет,
  Ошондо биз Плутондон алыскы алыстарды көрөбүз!
  
  Ааламдын четин көрүп, космостун бийиктигине келебиз,
  Биздин адамдык миссиябыз ушундай!
  Ошондуктан, бала эрдиктер жөнүндө батынган,
  Кантсе да, сооп пайданын иши экенин билгиле!
  Кыздар да тебелеп, кол чабышты. Жана алардын жылаңайлак буттары абдан шамдагай. Ал эми жылаңач согончоктор күндө жаркырап турат.
  Гулливер алар менен бирге, жылаңаяк баланын денесинде, ушунчалык жандуу жана шайыр.
  Бирок алар биринчи номерде бийлешкен.
  Анан карта ойноону чечтик. Жана бул да абдан чоң жумуш.
  Жана сиз чындап эле өзүңүздү алып, майлай аласыз. Ал эми кыздар менен абдан ачууланып ойноштук.
  Каракчы кыз Гулливердин жылаңач, балалык бутун колуна алып, анын кызгылт түстөгү тегерек согончогуна массаж жасай баштады.
  Каюта бала ырахаттана күлүп, күрүлдөдү. Бул абдан сонун болду. Бул чынында эле керемет бала.
  Ал эми анын жылаңач, абдан сулуу буттары жөн гана керемет.
  Гулливер жылмайып ырдады:
  Жылаңаяк, жылаңаяк
  Июль айынын күркүрөгөнү жана серфинг үнүн астында ...
  Жылаңаяк, жылаңаяк
  Биз бийлейбиз, биз сени мененбиз!
  Бул тамашалуу ырлар. Анан дагы эркек бала болгону жакшы. Жана ошол эле учурда сиз эбегейсиз эрдиктерди көрсөтөсүз.
  Бирок, албетте, бул баары эмес. Бир гана Гулливер эмне кыла элек.
  Анан ал ырдап, бийлеп, жылаңач балалык буттары менен экиге бөлүндү. Бул да абдан сонун жана кандайдыр бир деңгээлде жийиркеничтүү көрүндү.
  Бул жерде капитан бала көп өлкөлөрдү кыдырып, бир нече жолу океанды айдаган.
  Ооба, анын маанайы, чынын айтканда, абдан агрессивдүү.
  Бирок ошон үчүн дагы кызды каракчылардын желегине алып, кичинекей мылтыктардан акулаларды атууга болбойт. Кирүү оңой эмес, бирок анын кооздугу ушунда.
  Бала Гулливер жылаңаяк буттарын тыныктырып, баладай буттарын алып, ок чыгарды. Өзөгү акулага тийди. Жана анын белин сындырып, анын ичеги-карын уруп. Бала кыйкырды:
  - Бала кайраттанып калды,
  Ал эми экипаж табытка айдалды!
  Каракчылардын капитаны болгон кыз каютадагы баланы жылаңаяк буту менен баланын мурдунан кармап, бакырды:
  - Мейли, балам, сен менин ордумду баскың келет. Мен сенден көп амбицияларды көрүп турам!
  Бала Гулливер жооп берди:
  - Мага кичине болсо да, эркек болсо да жарашат. Ал эми аял ...
  Дагы бир кызыл чачтуу жоокер ырдады:
  Дүйнөдө аялдарсыз жашай албайсың, жок,
  Майдын куну аларда, суйуу аларда гулдойт!
  Гулливер абдан сүйкүмдүү жылмаюу менен сунуштады, бул балалык жана ошол эле учурда кайраттуу:
  Өлкө кыйын мезгилде турат
  Кан агып агып жатат!
  Акыркы демиңизге чейин күрөшүңүз
  Жана бакыт, тынчтык, сүйүү келсин!
  
  Биз бузуку коммунизмдин балдарыбыз
  Ата Мекендин чексиз уулдары...
  Реваншизмдин аскерлери келе жатса да -
  Мекенибизге чынчыл бололу!
  
  Улуу жана космостук доордо,
  Квазарлар манжадан жаралышы керек ...
  Бизде баары жакшы, мага ишен,
  Жаман тозоктун армиясы чабуул жасап жатса да!
  
  Биз агрессордун армиясын жок кылабыз,
  Жана биз кварктардан лазерлерди жасайбыз ...
  Ал эми адам ар кандай баатыр болуп калат,
  Биздин устубуздо алтын канат керуп турат!
  
  Родинанын үстүнөн булуттар жааса да,
  Душман менен согушууга даяр...
  Мындай туруксуз согушкерлердин отряды,
  Өтүк менен дүйнөнүн четин тепселебе!
  
  Биз билебиз, душман күчтүү жана арамза,
  Биз ага жер бербейбиз...
  Ал эми адам даңктуу прогресс менен күчтүү
  Жана бир гана Теңирге ишен!
  
  Биз улуу коммунизмди курабыз,
  Туулган жер гүлдөйт...
  Душман абдан жапайы болсо да,
  Чабуулда биздин тагдырыбыз алга карай!
  
  Пионер эр жүрөк эр бала,
  Ал ар дайым жоокер болуп төрөлгөн ...
  Арстан коркок коён эмес,
  Арманын орындала берсин!
  
  Кордукка чыдабайбыз туугандар
  Ата Мекен үчүн баарыбыз тоодой турабыз...
  Мындан ары кемсинтпейли
  Душманды болот кол менен талкалайлы!
  
  Баарыбыз кол кармашып алсак
  Курт-кумурскаларды жеңсе болот...
  Күндөй ыйык мекен
  Ал эми мергенчи оюнга айланат!
  Мына жакынкы убакка чейин капитан болуп жургон, асылдыгы бар баланын ырдаган ырын. Жана бул сонун.
  Бирок горизонтто фрегат пайда болду. Анын үстүнө, чоң класс - алтымыш төрт курал. Бул эмне деген олуттуу. Анан ал тоок көргөн батперек сыяктуу келет.
  Капитан кыз мындай деди:
  - Бул биз үчүн сыноо! Урушабызбы же...
  Кызыл чачтуу кыз:
  "Качуу мүмкүн эмес!"
  Жылтылдап, жалтылдаган берметтей тиштерин көргөзгөн көк чачтуу кыз:
  Биз коркушубуз керек,
  Кыздардын эрдигин санап болбойт...
  Кыздар дайыма урушканды билишет
  Эшектин капына окшоп сики алышат!
  Жана ал узун жана тиштеген тилин көрсөттү.
  Ооба, бир жолу уруш болот, анда эмне үчүн абдан агрессивдүү мүнөзүңүздү көрсөтпөйсүз. Ал эми душмандар үчүн абдан азаптуу болот. Ооба, достор капа болот.
  Ал эми согуш, албетте, туура жерди жана маневр тандоону талап кылат.
  Ал эми азыр кыздар бригантинди абдан акылдуу кыймылдатып, ошол эле учурда ырдаганды да унутпайт;
  Сен Ата Мекендин комсомолусуң,
  Сиз Elf үчүн кайраттуулук менен күрөшүү жагат ...
  Мекенге жардам бере аласың,
  Рыцарь буфондун жаны менен эмес!
  
  Кыз сулуу ырчы экен
  Жылаңайлак кардын арасын аралап...
  Сиз нурлуу ханышасысыз -
  Орколфту муштум менен чап!
  
  Ал жылаңач согончогу менен граната ыргытып,
  Ондогон жоокерлерди тытып салды...
  Фюрер жакында төлөнөт,
  Рыцарь пулемётту даярдайт!
  
  Биз комсомолдук согушта кыздарбыз,
  Согуштагы эң улуу жоокерлерди карап көрөлү ...
  Сулуулардын үнү жагымдуу,
  Чоң аталар, аталар сыймыктанышсын!
  
  Элфскэйдин тушунда алар абдан катуу салгылашкан,
  Жана алар каардуу орктарды эрдик менен кармай алышты...
  Биз кыздар анык жеңебиз
  Бардык экзамендерди бешке гана тапшыруу!
  
  Тамырыбыздагы бороон-чапкындай
  Тамырлардагы чагылгандын учкуну билет...
  Дүйнөдө абдан күчтүү мамлекеттер болот,
  Аюлардан, иттерден жана маймылдардан!
  
  Вермахт кыздарды тизелебейт,
  Биз эч качан эңкейбейбиз, билесиң...
  Сталин жана эң акылман Ленин биз менен,
  Кылымдар өтүп, жылдар өтсүн!
  
  Кудай ааламды фотондордон жараткан,
  Өлүмсүз жашоо түбөлүктүүлүктү жаратты...
  Тартипти билебиз, жаңысын курабыз,
  Ал эми биздин үстүбүздө канат ачат!
  
  Атасынын атында көп баатырлар бар,
  Комсомолецтер ар дайым биринчи...
  Армия айбаттуу курам менен баратат,
  Шаардын эльфтерин коргоо!
  
  Биз Фриц менен Элфскэйдин тушунда күрөшүп жатабыз,
  Алар борборду коргой алышты ...
  Кыз жылаңаяк буту менен пакетти ыргытып жиберди,
  Ал эми желмогуздарды атып алалы!
  
  Көптөгөн оркшисттерди кырдык,
  Көптөгөн панктар кесилди ...
  Андан ары айлануу милялары
  Биз Шайтандын легиондорун кыйраттык!
  
  Биз Орктлердин бардык тиштерин сындырдык,
  Ажыдаардын президенти жеңилди...
  Кыз эриндерин ачты
  Чоң Армагедон алоолонду!
  
  Фюрерге ырайым кылба
  Кыздар силер ар дайым кайраттуу болгула...
  Жомарт сыйлыктар күтөт сулууларды,
  Жана биздин кыялыбыз орундалат деп ишен!
  
  Ааламдагы бүт ааламдардын Жаратуучусу Аллах,
  Элфинистке бата алды...
  Анын күчү менен согуштардагы өзгөрүүсүз,
  Кыз жаман орцизмди талкалайт!
  
  Ал жылаңач согончогу менен граната ыргытып,
  Жана коркунучтуу "Жолборсту" айлантты ...
  Анан аларды аркандарга кысып,
  Сулуулук көп оюндарды билет!
  
  Ошентип, оркшисттер тез эле агып кетишти,
  Кандай танктар жана снаряддар ыргытылды ...
  Биз коммунизм берилгенин көрүп жатабыз,
  Жана алар бир катар троллдорду кырып салышты!
  
  Ошентип, сен эмнеге ээ болдуң,
  Сталинград сенин кекиртегиңе каршы турду...
  Биз белгилүү миль шамал,
  Эми Улуу Сварог бактылуу!
  
  Жакында Ыйсанын ишеними келет
  Жана башка сулуу кудайлар...
  Эльфтер искусствонун жарыгын өнүктүрөт,
  Асыл тукум, карышкыр жана жаман пилдер!
  
  Акыры биз бир болобуз
  Акылдуу Атанын даңкында,
  Согушта кыздар жеңилбес,
  Биз акырына чейин Ладанын ишениминде болобуз!
  Жоокерлер менен каракчылар ушинтип ырдашты. Албетте, Гулливер баарын түшүнгөн жок. Колго түшүп калса, албетте, жылаңач, балалык таманына таяк менен сабашат деп ойлоду. Анын үстүнө, соккулар майып болуп калбаш үчүн, күчтүү жана ошол эле учурда болот. Анан жазалоочу кызарган кычкачтарды алып, баланын сөөктөрүн сындыра баштайт. Ал эми Гулливер, албетте, бир аз таба албайт.
  
  
  Түбөлүк балдар каракчы болгондо ушундай болот. Бул жерде команда абдан жакшы болсо да - бикиничен кыздар гана. Ошол эле учурда алар жылаңайлак, тегерек, кызгылт такалуу жаркылдап, шашып, ызы-чуу кылышат.
  Бала-капитан аны алып ырдады:
  Кыздар башкача
  Жана алардын баары сонун...
  Алардын эмчек учтары кызыл,
  Жана алар абдан алыс!
  Ооба, балдар кандуу,
  Алар троллдорду жаман соккулар менен сабашты!
  А эгер орк табылса,
  Бул сага абдан катуу тийет!
  
  СУЛУУ ЖАШ КУЛУНА АУКЦИОН
  АННОТАЦИЯ
  Өтө сулуу жигит Славка аукционго коюлат. Соодалашуу учурунда булчуңдары көрүнгөн сулуу жигитти чечинтип, аялдарга көп акчага сатып жиберишет.
  . Љ1 БӨЛҮМ
  Мына, чындыктын учуру келди, башкы менеджер аукциондун ачылышын жарыялады. Бир түнү жаш, сулуу, булчуңдуу кызды бир аялга сатып жиберишкен. Албетте, бул бардык жаңы стриптизчилер үчүн салт экенин билдирген.
  Бирок жигит ушунчалык сулуу жана сексуалдуу болгондуктан, аялдар үчүн бүтүндөй чоң зал чогулду. Ал эми эркектерге жөн эле уруксат берилген эмес. Бул, албетте, бир жагынан кирешени чектеген, бирок, экинчи жагынан, бул гиголдорго жакты.
  Анткени, көпчүлүк эркектер аялдарды жакшы көрүшөт. Анын үстүнө көбүнчө жаш жигиттер тажрыйбалуу улгайган аял менен сүйүүгө каршы эмес.
  Мына, өтүгүн штамптап, төшөк жамынган, араң бойго жеткен бала постаментке чыкты. Анан дагы жаш көрүнөт. Ал толугу менен жабылган, бирок аны буга чейин эле бир эле сууда сүзүп жүргөн жана толкундануу менен күйүп жаткан көптөгөн аялдар көрүшкөн.
  Жана бул айымдар жанды. Славка өзү да титиреп кетти. Жигиттин жүрөгү согушта барабандай согуп жатты. Алар адамды сатышат - кандайдыр бир жаныбар сыяктуу.
  Жана бул адаттан тыш жана өзгөчө деп айтуу керек.
  Жигиттин эки капталында кара булгаары костюм, өтүк жана мээлей кийген, беттерине кызыл маскачан кыздар турду. Кумарлуу коомчулукту ого бетер ачуу үчүн алар акырындык менен сулуу жигиттин бетин ачыш керек. Аялдар кээде бузукулук жана секске суусап болуу жагынан эркектерден ашып түшүшөт жана алардын оргазмы алда канча күчтүү жана узак болот. Ошондуктан, алардын көбү жаш, абдан сулуу эркекти көрүү үчүн чогулганына таң калбашыбыз керек, анан каражаттар уруксат берсе, аны сатып ала алышат.
  Ворблер абдан күчтүү толкунданууну жана кымбат баалуу атырдын жытын сезди, бул гиперсексуал жигитти ого бетер кыйнайт.
  Бул жерде башкы менеджер жарыяланды:
  - Эркек Вячеслав Котовский аукционго коюлган. Он сегиз жашта, физикалык жактан соо. Абдан сулуу, ийри, стрип-барга жаңы жана сексуалдуу. Ага эч нерсе кыла ала турган аял менен бир түнгө - жөн гана өлтүрбө, майып кылба!
  Салт боюнча, баштапкы баасы он доллар!
  Ал эми булгаары костюм, өтүк жана маска кийген эки кыз биринчи жапкычты кылдаттык менен чечишти.
  Жигиттин сулуу бийик чекеси ачылып, анын алтын түстөгү узун толкундары көрүндү.
  Эми ал жүздөгөн кумарлуу аялдардын алдында жылаңач болот деген ой Славкага толкундаткан таасир берип, титиреп кетти.
  Бул титиреп, кызды аукционго коюшту деген сезимди туудурду, бул аялдарды абдан толкундантат.
  Ошондо кыйкырыктар угулду:
  - Он беш доллар!
  - Жыйырма!
  - Жыйырма беш!
  - Отуз!
  Бир семиз уй үрүп:
  -Элүү!
  Дагы бир балапан кычырап:
  - Алтымыш!
  Кыйкырык угулду:
  - Жетимиш!
  - Сексен!
  - Токсон!
  - Бир жүз!
  Пауза болду. Балага акырындык менен ачыкка чыгууну улантуу керек болчу, бул адилеттүү жынысты күйгүздү.
  Мына, эки кыз бетинин ылдый жагындагы парданы чечти. Жигиттин сулуу мурду, ажарлуу оозу жана кайраттуу ээги, моюну ачылды.
  Аялдар кубанышты.
  Бири кобурады:
  - Жүз жыйырма!
  Дагы бирөө кыйкырды:
  - Жүз отуз!
  Үчүнчүсү бакырды:
  - Жүз элүү!
  Семиз аял шыбырады:
  - Жүз сексен!
  Анан бир кыйла жаш жана жагымдуу аял берди:
  - Эки жүз!
  Дагы бир тыныгуу болду. Кызматчы кыздар эми жигиттин далысын, колдорун жылаңачтап жатышты. Алар булчуңдуу, сулуу жана сымбаттуу болушкан. Бодибилдер эмес, актер, сулуу мушкер. Ал эми тери ушунчалык азгыруучу жалтырак.
  Бегемотко окшош аял кобурады:
  - Эки жүз элүү!
  Аял бир аз жагымдуураак сүйлөдү:
  - Эки жүз жетимиш!
  Дагы бир жаш кыз чыркырап:
  - Үч жүз!
  Аял, тескерисинче, жашында кыйкырып:
  - Үч жүз элүү!
  Адилеттүү секстин өкүлү:
  -Төрт жүз!
  Жаш аялдын өзү, кыязы, стриптизчи, күңкүлдөдү:
  - Төрт жүз элүү!
  Базарда жаш, сулуу аялдар көп эле. Атүгүл, аларга эмне үчүн бузулган жана эскирген гиголо керек деп таң каласың, алардан инфекция жуктуруп аласың.
  Бир абдан кадырлуу айым айтты:
  - Беш жүз!
  Анан дагы бир тыныгуу болду. Айрыкча доллардын инфляциясын эске алганда, бул сумма дагы деле чоң эмес. Ооба, жана жаш, сулуу Gigolo чечинүүчү катары айымдар, ар кандай көрүү үчүн күтө албайт.
  Мына, эки кыз катуу костюм, өтүк жана беткапчан, дагы бир парданы чечип жатышат.
  Ал эми абдан сулуу жана рельефтүү баланын тулку бою жылаңач. Ал эми шоколаддын агылган агымдарындай төшөлгөн абстын көрө аласыз. Жана кандай жылмакай, жаркыраган тери, прожектордун көзүндө жаркырап турат.
  Аялдардын бири мындай деди:
  - Алты жүз!
  Дагы бирөө кыйкырды:
  - Жети жүз!
  Үчүнчүсү кобурады:
  - Сегиз жүз!
  Кемпир кыйкырды:
  - Тогуз жүз!
  Алмаз сөйкө тагынган бир топ жаш жана татынакай аял кыңылдап:
  - Миң!
  Анан дагы бир тыныгуу болду. Ар ким чыдабай, мындан ары эмне болорун көрүштү. Бул жигит жөн эле укмуш. Бардык Аполлондон жакшыраак.
  Миллиардердин жубайы Елена ага суктанган, бирок азырынча соодалаша элек. Чынында, эң кызыктуусу аягында болот. Эми кайда шашабыз. Бул, чынында эле, абдан баалуу буюм. Бирок, экинчи жагынан, Елена дагы эле ушунчалык сулуу жана сексуалдуу болгондуктан, ал жамбашын чайкаса, сүйкүмдүү жаштардын бүтүндөй үйүрү чуркап келишет, алар дагы аны менен жыныстык катнашка акча төлөшөт.
  Ал эми эки кыз булгаары костюмдары жана беткапчандары кайрадан сулуу Славиктен дагы бир жабууну ала башташты.
  Ошентип, алар анын булчуңдуу, кооз формадагы буттарын тизесине чейин көрсөтүштү. Жана сууда сүзүүчү сандыктар. Бала ушунчалык толкундангандыктан, анын эркектик кемчиликсиздиги шишип кетти. Ал чоң болуп, аялга кубаныч тартуулоого мүмкүндүк берди.
  Залдын ичин ызы-чуу каптады.
  Бегемот аял кобурады:
  - Бир жарым миң!
  Дагы ичке чыкты:
  - Эки миң!
  Мышыктын маскасын кийген аял Твиттерде:
  - Эки беш жүз!
  Жатын жамынган аял:
  - Үч миң!
  Бриллиант сөйкө тагынган аял:
  - Үч беш жүз!
  Кемпир кобурады:
  - Төрт миң!
  Аябай жаш көрүнгөн кыз чыркырап:
  - Төрт жарым!
  Анан жамынган аял чыркырап:
  - Беш миң!
  Анан дагы бир тыныгуу болду. Бул жолу, гиголо менен бир түн ичинде, абдан татыктуу сумма аталды. Беш миң долларга эң начар деңгээлдеги элүү сойкуну ижарага алса болот. Ал эми кадимки, тажрыйбалуу гиголо эки саатка эки жүз доллар турат. Ооба, кээ бирлери кымбатыраак, кээ бирлери арзаныраак. Эми бул сумма тыкан болуп калды, анчалык деле аз эмес. Анын үстүнө согуш болуп, орус рубли түшүп, доллар кымбаттап жатат. Майга убакыт жок, мен жашайт элем!
  Бирок, албетте, бардык козирлер азырынча чыга элек. Кыздар баланын бутундагы чоң өтүктөрүн чечишет. Жана алар кыздардын буттарына окшош сымбаттуу форманы көрсөтүшөт. Ал эми чачы жок - коло айкелдей. Күйгөн, жылаңаяк, укмуштуудай сулуу жигит көптөгөн аялдарды жинди кылат.
  Ошондо зал кайра күркүрөйт.
  - Алты миң! - деп кыйкырды урматтуу айым.
  Жаш кыз тиштерин шылкыйтып:
  - Жети миң!
  Жүзү жагымсыз, жаш, бирок семиз аял күбүрөнүп:
  - Сегиз миң!
  Бриллиант сөйкөлөрү бар жаш жана сулуураак аял твиттерде:
  - Тогуз миң!
  Ал эми калың паранжасынан улам жашын аныктоого мүмкүн болбогон аял чыркырап:
  - Он миң!
  Бирок анын үнү жаш болчу. Ошондо Славанын көңүлү көтөрүлдү. Мусулман аял менен ушундай акчага жыныстык катнашка баруу сонун! Ал эми чөнтөгүндө буга чейин эки жарым миң доллары бар.
  Ырас, бул баары эмес. Булчуңдуу, абдан сулуу, байыркы грек кудайынын айкелиндей жаркырап турган бала сууда сүзүүчү сандыктарда болгон. Ал эми анын сулуу кадыр-баркы дагы эле бардык даңкы менен көрүнүп турду.
  Ал эми кызыл костюм жана беткапчан эки кыз жарашыктуу, жылмакай кыймылы менен жигиттин сууга түшүүчү сандыктарын алып чыгышты.
  Баланын жылаңач, күйгөн, булчуңдуу, өтө сымбаттуу, азгыруучу буттарына кездеме тилкеси түшүп, Славканы толугу менен ачыкка чыгарды.
  Ал терең уялуу сезимин сезди. Аялдын даамын татып көрбөгөн жаш кыздай кызарып.
  Сорол титиреп, жүрөгү шылдыраган таштай дүкүлдөдү.
  Ал эми анын титиреп, уялганы жана ачыктан ачык уялганы аялдарга сыйкырдуу таасирин тийгизген. Чынында, бул алтын чачтуу, ушунчалык таттуу, укмуштуудай сулуу бала, андан тышкары, адилет жыныстагыларды алсыздандырган кыз.
  Бегемоттой семиз аял кыйкырды:
  - Он беш миң доллар!
  Аял бир аз арыктап:
  - Жыйырма миң!
  Монахтын кийимин кийген аял кобурады:
  - Жыйырма беш миң!
  Жаш кыз чыркырап:
  - Отуз миң!
  Кемпир кыйкырды:
  - Отуз беш!
  Бриллиант сөйкө тагынган, келбети абдан жагымдуу аял:
  - Кырк!
  Мойнунда тандалган берметтен жасалган чоң мончок менен адилет жыныстын дагы бир өкүлү кыйкырып жиберди:
  - Кырк беш миң!
  Акыр-аягы, паранжы кийген, жаш үнү менен бир аял ырайымсыз жана ачык айтты:
  - Элүү миң!
  Адаттагыдай эле тегерек санда тыныгуу болду. Чынында, мындай суммага жакшы жана жаңы машине сатып алууга болот. Же беш жүз эмес эң жаман сойку аялдарды бир саатка ижарага. Же эки жүз элүү тажрыйбалуу эркек гиголосу эки саатка же беш жүз анчалык тажрыйбалуу эмес жана класстык. Баштаганга татыктуубу.
  Анын үстүнө бул сулуу жигитти кийинчерээк азыраак суммага ижарага алса болот.
  Ушунчалык күткөн Елена чыдамсыздык менен калтырап кетти. Ал кандай сулуу. Жана ошол эле учурда жаш кыздай кызарып, союлган козудай титирейт.
  Башкаруучу камагын көтөрүп, айта баштады:
  - Элүү миң доллар эсе! Элүү миң доллар эки... Элүү миң доллар...
  Елена өз үнү менен кыйкырып:
  - Алтымыш миң!
  Баары бурулду. Биз беткапчан сымбаттуу аялды көрдүк. Жана абдан жагымдуу жана тааныш үн менен.
  Славка маска жамынган бул сулууну жок дегенде бир түнгө сатып алгысы келген.
  Анан араб аял менен жолугушуу аны чочутуп жиберди. Чыгыштын өзүндө ырайымсыздык айырмаланат. Жана жөн гана коркунучтуу бузукулар болушу мүмкүн. Аны өлтүрүп, майып кылып салууга мүмкүн болбогону менен, аны сатып алган аял эмне десе ошону аткарышы керек.
  Жана эч нерседен баш тартпа.
  Бирок, пардадагы сулуулук баш ийүүгө аракет кылган жок:
  - Жетимиш миң!
  Елена кобурады:
  - Сексен!
  Жабык аял капыстан ыргытты:
  - Жүз миң доллар!
  Залдын ичин ызы-чуу каптады. Ооба, гиголо менен бир эле түндүн суммасы болуп көрбөгөндөй. Бирок аукцион болгондо соодалашуу толкуну пайда болот, аны көтөрүү кыйын.
  Ал эми көптөгөн аялдардын күйөөсү жок. Алар жесир калган, же өз алдынча капитал кылып алышкан, же үйлөнгөнгө чейин мураска алышкан. Же жасалма күйөөлөр.
  Ошентип, соодалашууга кире турган бирөө бар болчу.
  Жаш кыз кыйкырды:
  - Жүз он миң!
  Жапкан аял чочуп кетти:
  - Жүз жыйырма!
  Бриллиант сөйкө тагынган аял:
  - Жүз элүү!
  Анан жоолукчан аял кыйкырды:
  - Эки жүз миң!
  Елена кумарлана кыйкырды:
  - Эки жүз элүү!
  Рубин тагынган кыз мындай деди:
  - Үч жүз миң!
  Семиз аял боздоп:
  - Төрт жүз миң!
  Анан паранжачан аял өпкөсү менен кыйкырды:
  - Миллион доллар!
  Бул азыртадан эле олуттуу жана чоң сумма. Мындай суммага алар сүрөттөрдү, асыл тукум жылкыларды же бүтүндөй сойкулардын армиясын сатып алышат. Түнү үчүн элиталык сойкуга миңге заказ кылсаң болот. Анын үстүнө рублдин куну түшүп, согуш болуп атат, андан да начарлайт деп күтүлүүдө.
  Катуу тыныгуу болду. Еленанын миллиардер күйөөсү үчүн миллион доллар өлүмгө алып келе турган сумма эмес. Бирок күйөөм үчүн. Ал үчүн бул өтө эле ачык. Ал эми эсептерди таштап кеткен бүтүндөй миллионду мынчалык оңой эле жашырып, актабай коюуга болбойт.
  Ал эми башка аялдар мындай суммадан ачык эле уялышкан.
  Стюар балканы көтөрүп ырдай баштады:
  - Миллион доллар бир жолу, миллион доллар эки, миллион доллар үч...
  Елена катуу кыйкырды:
  - Миллион доллар жана дагы бир доллар!
  Баштоо менеджери:
  - Миллион доллар жана дагы бир доллар жолу ... Миллион ...
  Паранжа кийген аял үрө баштады:
  - Эки миллион доллар!
  Залдын ичин ызы-чуу каптады. Бул сумма эки саатка он миң профессионалдык гиголону, же жыйырма миң сойкуну бир саатка ижарага ала тургандай болду. Мындай суммага картиналар, кымбат асыл тукум айгырлар сатылып алынган, ансыз деле вилла куруп, эң кичинекей яхтага ээ боло албайсың. Жана жөн гана бир түнгө.
  Слава таң калып, көздөрү жайнап кетти: ал дагы канча турат! Байлык.
  Залдан келген жаш кыздардын бири соодалашуунун толкунуна багынса керек:
  - Эки миллион бир доллар!
  Менеджер ырдай баштады:
  - Эки миллион бир доллар жолу! Эки миллион жана бир доллар эки! Эки миллион жана бир доллар - үч ...
  Паранжа кийген аял кыйкырды:
  - Беш миллион!
  Залда аялдардын арасында ызы-чуу угулду. Бул эбегейсиз чоң сумма, байлык деп айтууга болот. Жана мунун баары бир түндө. Жөн эле жинди десең болот. Беш миллионго чейин!
  Башы айланып, уялганынан кызарып, уялганынан, толкунданганынан титиреп, бала кыйкырды:
  Мен бул караңгылыктан корком, үмүтсүз жана коркунучтуу,
  Мен эч качан кайтпай турган жерден...
  Бул тамаша, кандай сонун тамаша
  Ал эми түш түш, эми ойгоном!
  Ошондо башкы башкаруучу жар салып баштады:
  - Беш миллион доллар! Беш миллион доллар - эки! Беш миллион доллар үч...
  Анан алмаз сөйкө тагынган аялдардын бири алып чыгып берди:
  - Беш миллион бир доллар!
  Залдын ичин ызы-чуу каптады. Суммалар жөн эле жинди болчу. Мисалы, өткөн кылымда Япониядан бирөө Ван Гогдун сүрөтү үчүн жүз төрт миллион доллар төлөп, рекорд койгон. Бирок ал жерде кандай сүрөт бар эле: даб! Ван Гог тирүү кезинде эч ким сатып алгысы келбегени таң калыштуу эмес.
  Бирок, ошентсе да, гиголо менен бир түн үчүн, сиз ушунчалык көп төлөйсүз.
  Уюштуруучу дагы чакасын көтөрүп ырдай баштады:
  - Беш миллион бир доллар - бир! Беш миллион жана бир доллар - эки! Беш миллион жана бир доллар - үч ...
  Паранжа кийген аял кыйкырды:
  - Он миллион доллар!
  Залда дагы ызы-чуу. Ал эми кээ бир аялдар өзүн кармай албай, катуу толкундануу үчүн манжаларын, же вибраторлорду буттарынын ортосуна жабыштыра башташты. Ошентип, бул акылга сыйбаган соодалашуу аларды алды. Бул чындап эле сонун болду.
  Даңк жинди болду: он миллион доллар! Ал эми бул сумманын төрттөн бири ага таандык. Ал мафияны төлөп эле койбостон, ал бай жана кадыр-барктуу адам болуп калат. Анан ал абдан жаркын келечекти күтөт. Паранжа кийген аялдын жаш, жагымдуу үнү бар эле, эркектерди бекер эле видеого тартууга эмне тоскоол болуп жатканы да түшүнүксүз. Ырас, көптөгөн аялдар эркектердин үстүнөн толук бийликке ээ болуп, төшөктө аларга буйрук бергенди жакшы көрүшөт. Ошентип, вибратордун ордуна, же көчөдөн эркектер гиголо сатып алышат.
  Ал эми Слава дагы абдан жаш жана сулуу. Ал эми жылмайганда тиштери кандай жалтырап турат. Чынында эле, абдан жагымдуу жана сүйкүмдүү, келбеттүү жигит. Ооба, муну кантип басып өтүп, кантип өтүүгө болот? Бул чындыгында ааламдагы эң чоң белек.
  Бул сумма буга чейин эле чектелүү болчу. Ал эми мындай өтө коркунучтуу үзгүлтүккө учуратуу.
  Ошондо башкаруучу тиштерин шылкыйтып айта баштады:
  - Он миллион доллар! Он миллион доллар эки! Он миллион доллар үч...
  Елена балка түшө электе айласы кетип кыйкырып жиберди:
  - Он бир миллион!
  Залда ызы-чуу күчөйт. Аялдардын бири кыйкырды:
  - Мына юбкачан соодагер!
  Славка кобурады:
  - Жиголоң кымбатыраак,
  Чынында эмнеге татыктуу!
  Стюар балканы көтөрүп ырдай баштады:
  - Он бир миллион эсе, он бир миллион эки! Он бир миллион үч...
  Бул жерде Елена коркуп кетти. Анын жеке колунда мындай сумма болгон эмес, өжөрлүгүнөн гана кыйкырган. Ал эми күйөөсү бул жөнүндө билип калса, анда анын башына келет. Ажырашкан учурда дагы, балким, мамлекеттин кандайдыр бир бөлүгүн сотко берет. Жана эркин бол. Жана жок дегенде, ал дүйнө жүзү боюнча саякат кылат, бул абдан сонун болот.
  Ал эми күйөөсү Москвадан жолотпойт - эртерээк өлсүн деп, сволоч!
  Бирок балка үчүнчү жолу тийгенге чейин акыркы секундда паранжачан аял кыйкырды:
  - Жыйырма миллион доллар!
  Айымдар титиреп кирип келишти. Уокер. Ошондо Елена толкунданып, өзүнө болгон ишенимди сезди. Бул жоолукчан айым жомоктогудай бай болсо керек. Андыктан анын каалоосу үчүн айрысын. Сүйкүмдүү, сүйкүмдүү, булчуңдуу баланын ырахатын толук төлөп берсин.
  Ошондо Елена мындай деди:
  - Жүз миллион доллар!
  Зал көтөрүлүп, кыйкырып жиберди. Мына сага! Ооба, абдан сулуу жана ийри бала менен түн үчүн сумма. Жаш гиголого мынчалык жапайы сумманы салуу үчүн канчалык деңгээлде кумарлануу керек, же сүйүү керек.
  Стюард балканы көтөрүп, айта баштады:
  - Жүз миллион доллар! Жүз миллион доллар эки! Үч жүз миллион доллар...
  Паранжа кийген аял кыйкырды:
  - Эки жүз миллион! - Жана кошумчалады. - Циркти бүтүр. Сенде андай сумма жок жана шерменде болосуң!
  Елена кобурады:
  - Муну кайдан билесиң?
  Пардачан аял жооп берди:
  - Билем! Мен айтсам, билем!
  Башкаруучу камагын көтөрүп, айта баштады:
  - Эки жүз миллион доллар! Эки жүз миллион доллар эки! Эки жүз миллион доллар үч...
  Анан залда отурган аялдардын бири чыркырап:
  - Эки жүз миллион бир доллар!
  Менеджер эскертти:
  - Эгерде сиз сумманы толук төлөбөсөңүз, сизди сыртка ыргытып жиберишет жана аукцион залына эч качан киргизбейсиздер.
  Кара көз айнекчен аял башын ийкеди.
  - Билем! Бирок абдан даяр!
  Менеджер ырдай баштады:
  - Эки жүз миллион бир доллар жолу! Эки жүз миллион жана бир доллар эки! Эки жүз миллион бир доллар үч...
  Пардачан аял:
  - Беш жүз миллион доллар!
  Залдын ичин ызы-чуу каптады. Аялдар буттарынын ортосуна массаж жасап, вибраторлорду көбүрөөк колдоно башташты.
  Славка күтүүсүздөн анын эркектик кемчиликсиздигине көз чаптырды. Бул өтө көптөн бери толкунданган абалда. Анан күйүп кетти.
  Жана кумарга баткан аялдардын арасынан көңүлү калгандын күркүрөгөнү трибуналарды каптады.
  Стюард балканы көтөрүп, берметтей тиштерин жаңсай баштады:
  - Беш жүз миллион доллар! Беш жүз миллион доллар эки! Беш жүз миллион доллар үч!
  Катуу тыным болуп, башкаруучу жар салды:
  - Он сегиз жаштагы Вячеслав Колобков аттуу жаш гиголо беш жүз миллион долларга паранжы кийген айымга сатылган!
  Аял башын ийкеди.
  - Мен сенин эсебиңден акча котором! Эми ал меники болот, түнү бою!
  Алар Славканын үстүнө парда ташташты. Ал эми күчтүү, булчуңдуу мойнуна чынжыр тагылган.
  Бала жылаңаяк бутун жаңы кожойкесинин артына чаап жиберди.
  Менеджер мындай деп белгиледи:
  - Ал сенин түнкү кулуң! Аны өлтүрбө, майып кылба!
  Жигиттин жанына жоолукчан аял келди. Анын колу эркектик кемчиликсиздик үчүн баланы кармап алды. Ошол замат кайра көтөрүлүп, шишип кетти. Ал эми Славка уялганынан жана уялганынан катуу кызарып кетти.
  Аял жүзүн ачты. Жашы жыйырма бештен ашпаган абдан сулуу, чыгышчыл, кара тору сулуу эле. Ооба, бетинде косметиканын изи болбосо да, чындап эле абдан сулуу болчу.
  Славка кыйкырып:
  - Ооба, түн үчүн акчаны өзүң аласың!
  Аял башын ийкеди.
  - Мен билем! Мен сага эмне үчүн мынчалык жапайы сумма салганымды кийин айтам! Ага чейин бөлмөгө кетели! Убакыт аз, мен өмүрүмдө акыркы жолу сүйүүдөн ырахат алгым келет!
  Бала таң калды
  - Эмнеге акыркысы?
  Аял жооп берди:
  - Анткени мен, Принцесса Есмигүл ойноштук үчүн өлүм жазасына кесилгенмин! Эртеси таң атканда башымды кесип салышат!
  Славка сунуш кылды:
  Андыктан качышыңыз керек!
  Принцесса үшкүрүнүп жооп берди:
  - Качпайм деп Алланын аты менен ант бердим! Ошондуктан, күйөөм өлөр алдында мага эсебин берип, ушул күндөрү каалаганымдын баарын жасап, сатып алууга уруксат берди!
  Слава күлүп:
  - Демек, сен ушунчалык кең пейилсиң! Сактоодон эч кандай пайда жок!
  Ал башын ийкеп жооп берди:
  - Мага жакшы кызмат кылсаң, мага жакса, мен сага бүтүндөй бир сарай, яхта, дагы эмне каалайсың, бүтүндөй автопарк сатып алам! Андыктан аракет кылыңыз!
  Жигит башын ийкеди.
  - Мен сизге кызмат кылууга даярмын жана кубанычтамын!
  Бул жерде алар өзүнчө, люкс бөлмөгө киришти. Аял аны менен жалгыз калды. Сымбаттык менен ал кийимдерин чечип, эң сонун күйгөн денесин ачып берди. Славканын эркектик кемчиликсиздиги жарылып кетүүгө даяр тургандай шишип кетти.
  Жылаңач принцесса башын ийкеди.
  - Кел мени менен душка түш!
  Бүтүндөй алтын менен капталган бир жигит менен кыз дааратканага киришти.
  Жылуу суулар агып чыкты. Анан алар сулуу денелерди жууй башташты.
  Аял башын ийкеди.
  - Тилди кантип колдонгонду билесиң!
  Славка башын ийкеди.
  - Албетте!
  Принцесса Эсмигүл башын ийкеди.
  - Андыктан талыкпай иштегиле! Келчи менин сулуу балам!
  Жигит тизе бүгүп, анын буттарынын ортосуна жүзүн сайып, сулуунун сулуу кыркылган өңүнө кирип, тили менен иштей баштады, жан аябастык менен, шыктануу менен иштей баштады.
  Жаш, сулуу аял эрктүү онтоп жиберди. Ошондо ал абдан ыраазы болду.
  Слава да күч алды. Ашыкча толкунданган кадыр-баркын кандайча сыздап, күйгүздү. Ал иштеп, батасын алган.
  Принцесса онтоп, акыры катуураак кыйкырып, катуу оргазмда титиреп, салбырап кетти.
  Анан өзү чөгөлөп, жүзү жигиттин жамбашына жакындады. Эми ал толкунданган, ысык, жагымдуу жыттуу корозду, жаш сулуу айгырды эриндери менен кучактап алды. Жана ал өз тили менен иштей баштады.
  Уорблер дагы эле үрөнүн ыргытпоого өзүн күчтөдү. Аял жалап процессинен ырахат алсын, жылмакай, таттуу, аппетиттүү, эркектин башы, Москвадагы эң сулуу жана сулуу жигит.
  Ал эми принцесса жинди болуп, мүчө, тил жана эриндер менен иштеген. Бул жөн гана ал үчүн укмуштуудай жагымдуу жана сулуу болду.
  Варблер, акыры, дагы эле өзүн кармай албай бүттү. Ал бороондуу, таттуу дан, жаш үрөндү ыргытып жиберди. Ханбийке ач көздүк менен аны тили менен жалап, бир тамчысын калтырбай койду. Анан ал буйрук берди:
  - Эми карганын позасына түшөлү! Мен сени жалайм, сен мени жалайсың!
  Слава макул болуп башын ийкеди. Анын тили кайрадан принцессанын клиторуна чебердик менен жана күчтүү массаж жасай баштады. Жаш, сулуу аялдын тили менен эриндери кайрадан шишип, ысып кетүүгө аргасыз болсо, булчуңдуу, абдан сулуу, чебер гиголонун жаш, ийкемдүү мүчөсү!
  
  ХАНЫША ЖАНА ЖАЛААН АЯЛ КУЛ.
  АННОТАЦИЯ
  Биздин доордогу жаш жигит алгач ханыша болуп калат. Бирок ашыкча ырайымсыздык үчүн кудайлар аны жылаңайлак кулга айлантышат. Бирок, жаш аял эльфтердин кулчулугунан бошотулуп, супер укмуштуу окуялар башталат.
  . Љ1 БӨЛҮМ
  Агрипина салтанаттуу аземди көрдү. Ал тактыга чыгып, асыл таштар менен кооздолгон тактыга отургандай. Ал эми анын башына жылдыздар менен кооздолгон таажы кийгизилген. Ал эми дүйнөнүн бардык президенттери, монархтары жана башка башкаруучулары чөгөлөп, аны макташат.
  Ал эми салют асманга көтөрүлүп, замбирек уруп жатат. Жана баары жаркырап турат. Ал эми азыр Жер планетасынын императрица. Жана ага фанфарлар ырдалып, оркестрлер ойнойт. Ал отурган такты бөлмөсү Лужники стадионунан элүү эсе чоң. Жана анын бүтүндөй армиясы бар. Кыска юбка кийген, буту жылаңач, артына пулемёт кармаган миңдеген сулуу кыздар ага салам айтып ырдашат:
  Сен улуу кудайсың
  Бардык элдин императору...
  чексиз элемент,
  Бардык душмандарыңды өлтүр!
  Агрипина тиштерин шылкыйтып, бакырды:
  Душмандарды кыйраттым
  Мен аларды ушунчалык тез урдум...
  Баары сонун болуп чыгат
  Мен ханышаммын, көрүүчүлөрдүн баарын тааныбайм!
  Ошондон кийин ага биринчи жабырлануучу алынып келинген. Бул он төрттөр чамасындагы сулуу, ак чачтуу, булчуңдуу өспүрүм Павлуша болчу. Ал кызыл түстөгү сууга түшүүчү сандыкчан гана, колу-буту кишенделген. Баланы камчы менен камчылап, тизелеп жатышты.
  Агрипина колуна тикенек зымдан оор камчы алып, Павлушаны чаап жиберди. Бала чыдагыс оорудан кыйкырып жиберди. Ал эми жаш, күчтүү, булчуңдуу аял аны камчысын чаап, тиштерин шылкыйтып ырдай берди:
  - Балдарым, балам,
  Бул саатта сиз уктабайсыз
  Жана сиз көрүнгөн шишик аласыз,
  Аркага камчы!
  Ал эми күчтүү аял баланы сабап жатты. Ошентип, тери жарылып, кан агып кетти. Ал эми Павлуша чыдагыс азаптан кыйкырып жиберди.
  Бир маалда коркунучтуу күркүрөгөн үн угулду. Сарай урап, дубалдары урап түшкөн. Анын алдында эки кылычы бар чоң, жаркыраган периште пайда болду.
  күркүрөгөн үн мындай деди:
  - Сиз, дүйнөлүк императрица, бардык чектерден өттүңүз! Бул үчүн жазаланасың. Улуу Аллах сенден бардык күч-кубатты тартып алат, өзүн көтөргөндү кор кылат.
  Чагылган тийди. Сарай да, бардык кызматчылар да, мамлекет башчылары да жок болчу.
  Ал эми Агрипина кымбат кийимдер менен таажы кийгендин ордуна кишенделип жарым жылаңач кул болуп чыкты. Анын жылаңайлак буттары менен колдору оор, темир чынжырлар болгон. Дене дээрлик жылаңач эле - бир гана белдемчи.
  Ал башка дээрлик жылаңач күң кыздар менен бирге кишенделген. Ал эми анын жылаңач, күчтүү буттары чөлдүн ысык кумун өрттөп жиберди.
  Агрипина деген күчтүү, өтө булчуңдуу аял, башын бийик көтөрүп, өзү кул болуп калган. Көзөмөлчүнүн камчысы анын рельефтүү белине түштү.
  Ошондо камчы ышкырды. Көзөмөлчү адам эмес эле. Бул абдан жийиркеничтүү жана көрксүз кружка менен чоң, түктүү аюу. Ал төөнүн үстүндө отуруп, мурунку дүйнөлүк императрицага болгон күчү менен сокку урган.
  Агрипина кыйналып, онтоп жатты. Ал камакка алынгандан кийин аны тинтүү бөлмөсүнө кантип алып кетишкенин эстеди. Алар мени бардык кийимдеримди чечүүгө мажбурлап, күчтүү, кыз сымал денени текшере башташты. Муну бир нече ак халатчан аялдар жасашкан. Бул оорукана, түрмө эмес, шмон эмес, медициналык кароодон өткөндөй.
  Анан алар күзгүнүн алдында чөгөлөп, прожекторлор менен жарыктандырылды. Агрипина приступ, албетте, жеңил. Бирок бир нече ак халатчан айымдын сизге ынтызарлык менен караганы жагымсыз. Алар кызга караганда эркекке ылайыктуу, кыймылдап жатканда мынчалык тоголонуп турган күчтүү, рельефтүү булчуңдарына суктанышат.
  Жана алардын көздөрү кумарлуу. Териси жылмакай, таза, өнүккөн көкүрөк жана кең жамбаш болсо да, Агрипина кызга караганда булчуңдары менен абдан күчтүү жаштардын денеси бар. Бирок ийиндери кең.
  Агрипина эңкейет, бирок баары ага токто деп буйрук беришпейт. Азыртадан эле ал тердеп, күйгөн териси жылтырап, андан да байыркы грек жоокер кудайынын айкелине окшош.
  Акыры ал көздөрү менен жегенден тажады. Ал эми формачан аял кароолчу аянтка туруп, ээгин атайын оюкчага коюуну буйруду. Ошондон кийин тайсалдап ичке, резина колкаптарын чечип, ээгинен кармап, манжалары менен Агрипинанын оозуна жетти.
  Жана алар жуулбаган, тердеп жатышат. Жана ал жаактарынан жана тилинин астына чыкты. Агрипина ачууланып, аны түртүп жиберди да:
  - Колкап кий, канчык! Сен жуктуруп аласың!
  Ошондон кийин ал эмнегедир уялып, издөө иштери токтотулган. Татуировкасы көрүнүп тургандай жылаңач сүрөткө тартылган. Бармактарды гана эмес, жылаңач тамандарды да тоголоктоп коюшкан. Ал тургай, алар ашказанды рентген менен жарыктандырышкан, сыягы, ал жерде баңгизат болушу мүмкүн деп шектенишкен.
  Андан кийин мени душка алып кетишти. Жада калса, самын, анан сүлгү да беришти. Андан кийин форма келди.
  Агрипина түрмөдөн өзгөчө корккон эмес. Тескерисинче, ал эң маанилүү жана салкын болоруна ишенген.
  Бирок камерада бир аз жык-жыйма, он эки кыз бар экен, чака жыттанып турду.
  Ал дароо аларды куруп, тазалап койду. Анан даараткана оңдоп берүүмдү суранды. Анан алар аны угушту.
  Агрипина СИЗОдо деле салкын болчу. Ал мени баш ийдире алган.
  Ал эми азыр анын тегерегине чынжыр байланган эки ондогон кыздар жана камчы кармаган орктардын бүтүндөй отряды бар.
  Жана бул аюулар Агрипинаны катуу сабай башташты. Ошондо бул баатыр аял да азаптан боздоп, ырайым сураганы ушунчалык азаптуу болду. Чынында, бул кандайдыр бир коркунучтуу түш болчу. Анан дагы мойнуна чынжыр менен байлап коюшту, бул таптакыр чыдагыс.
  Агрипина кумдун үстүнөн жылды. Ал эми анын маанайы аз эле. Ал сабалып, тырмаланып, кандуу тактар менен капталган. Ал эми кишендер шылдырайт, металл жылтылдайт.
  Агрипина унчукпай тебелетет. Кум ысык жана жылаңайлак бутту оорутат. Анын дагы эле эч нерсеси жок болсо да - мушташуу жана машыгуу учурунда буттары толуп калат. Ал эми күң кыздарчы. Алардын көбү дайыма жылаңаяк жүрүшпөйт, тамандары анчалык орой эмес. Жана ушунчалык катуу күйөт, жада калса ыйлаакчалар пайда болот.
  Жаш аял басып баратып, үрөй учурган ойго батат: ал чынжырга байланып, белине анда-санда камчы түшүп турган кул. Бирок жакында ал көтөрүлүш чыгарып, бул планетанын үстүнөн бийликти басып алат.
  Күчтүү, булчуңдуу айым орктордун көңүлүн өзүнө бурат. Ал эми маал-маалы менен аны камчы же тикенек зым менен чаап кетишет.
  Агрипина жооп кайтарды:
  - Алсыз сокку!
  Жана ошол учурда баары өзгөрдү. Тагыраагы, дөбөнүн артындагы орктарды көздөй курч, курч жебелер учуп жатты. Алар жүндүү аюуларды муштап, көздөрүнөн чыгып, жамбашын жана көкүрөгүн тигишти.
  Агрипина аны алып, чынжырчаларды кагып, оркту көздөй жөнөдү. Ал анын башын чынжыр менен тешти.
  Анан ал ырдады:
  - Мен шайтан шайтанга окшошмун! Мен борборду жок кылам!
  Эльфтер аман калган орктарга буктурмадан секирип чыгышты. Алар кичинекей жана көрктүү Unicorns боюнча, бул жаркыраган элдин өкүлдөрү болгон.
  Орктарды тез эле кырып, кырып салышты. Ошондон кийин кыздар чынжырдан бошотула баштады. Ошондой эле, сыйкырдуу таякчалардын сыйкырынын жардамы менен Агрипина да чынжырдан бошотулган.
  Жаш аял эркиндикке чыкты. Жана күчтүү, булчуңдардын туберкулези менен.
  Андан кийин ал кыздардын бүтүндөй командасына ээ болгон. Мына эми сулуу жоокерлер жылаңач, кескиленген буттарын чөлдө тепти.
  Агрипина тиштерин күбүрөп:
  Жол ийри сызык менен өтөт,
  Жылаңаяк кыздар...
  Жамандыкты жок кылуу үчүн төшөктөн чарчадым,
  Мен өзүмдүн бакытымды шылдыңдагым келет!
  Кыздар да абдан агрессивдүү, күрөшкө жакын болушкан. Алар ырдап, секиргиси келген. Ал эми буттары, чындыгында, чарчап-чаалышса да, кулап, тешилип, жарашыктуу.
  Бул жерде команданын жүрүшү. Жана алар менен бир мүйүздүү эльфтер жана жаа менен.
  Агрипина өзүнө күч-кубат сезип, ырдайт:
   Спартак доорунан бери - бул ишеним жашайт,
  Дүйнөдө эч качан кулдар болбошу керек!
  Кожоюн намыссыз болсо - курсагын меш менен жылытат,
  Ал эми дыйкан суукта тоңуп калды - бул тагдыр эмес деп ишен!
  
  Орус жигити Спартак - ал бизге кылыч тартты,
  Ал эми анын артында эзилген дарыя аягы жок көтөрүлдү...
  Эр болсоң - намыс өмүрдөн кымбат,
  Дуйнолук бакытта омурдун акышын кааласан!
  
  Стенка Разин кулдардын лагерин түздөп,
  Эрк бар болушу үчүн, ар бир адам башкара алат ...
  А ага окшогондор уятты кабыл албай,
  Ал эми алардын артында эл - эсепсиз армия бар эле!
  
  Кыйноо, стойка жана устун - падышалардын аргументтери,
  Ар бир адам кылымдар бою баарын басып алууну каалайт!
  Бирок эркиндик, ишен, бир чакырым нан менен бал,
  Ал эми мындай кыял биздин жүрөгүбүздө көптөн бери күйүп келе жатат!
  
  Күн күркүрөдү - Октябрь, эми биздин күчүбүз,
  Елде от, кан, азап!
  Бирок Ыйса тозокто туура туңгуюкка жол бербейт,
  Катуу сабалган адам жакшылыкта бактылуу болот!
  
  Ленин эшикти ачты, Сталин тайманбастан жетелеп,
  Ар бир кадам сайын ыйык максатка жакындап баратабыз!
  Бирок Шайтан келди, кырк биринчи жаман жыл,
  Мына эми каныбыз агын суудай, тамырдан кусуп атат!
  
  Биз сиз менен өлкөбүз; биздин сыймык сенин жашооң,
  Орус элдерин эч качан тизелебегиле!
  Россияны кармагыла, Мекен үчүн күрөшкүлө,
  Урпактардын эрдигинин мааниси жана тузу ушунда!
  
  Фюрер - жаман өлүк, ал эми Рус - алп,
  Ал эми өзбек менен орус менен чечен бириккен!
  Коммунизм - монолит, жаны идеал,
  Ал эми душмандардын полктору торт болуп талкаланды!
  
  Космос жаштарды чакырат - мүйүз сурнайлар чакырат,
  Марстан тышкары жаңы чек ара болот!
  Биз коммунизмди куруп жатабыз - рублди жокко чыгарышты,
  Эч кандай жарандыгы маанилүү эмес!
  
  Бүт аалам, ишен, азыр кызылга айланат,
  Бейиштин дарбазалары болот - кызыл жылдыздар.
  Адам башкаларга бир тууган - илгери кутурган жырткыч,
  Ал эми сүйүү, сулуулук таза ырларда ырдалат!
  
  Ошондуктан, өзүңүздүн оройлугуңузду жана жалкоолугуңузду аябаңыз,
  Шумкардай салгылашып Ата Мекенибиз учун!
  Силер болсо күнү-түнү иштейсиңер,
  Эйден багы кандай гүлдөп, таттуу шире бермек!
  Агрипина өзүнүн жылаңайлак командасы менен ырдады. Анан күтүлбөгөн жерден ал коммунизм үчүн деп ойлоду. Ооба, Агрипина совет доорун билчү эмес: ал өтө жаш болчу. Жакында ал отуз жети жашта, эми 2023-жыл. Анда ал Совет бийлиги жөнүндө эмнени эстей алат? Бул анын көзүндө жана акылында легенда. Агрипина, алар айткандай, өз заманынын баласы. Анан, албетте, мен совет доору жөнүндө эң жакшы сын-пикирлерди уккан жокмун. Окшош, жана чындыгында, ал тургай, банан сыяктуу бир нерсе жетишсиз болгон. Ооба, ошондой эле момпосуй, жана сагыз. Ал эми джинсы сейрек болчу. Ал эми Горбачевдун тушунда текчелерден ачуу арак менен тамеки да жок болгон. Узун кезек күтүүлөр, талондор, карталар, бош дүкөндөр, жалпы тартыштык - элдин эсинде совет доору ушундай.
  Анан эч ким аларды кайтарууну каалабады. Кандай болгон күндө да, Москвада коммунисттер оор токсонунчу жылдары да добуштардын бир аз пайызын чогултушкан. Бирок Агрипина абдан бай болгон жана албетте капитализм үчүн. Анда эмне үчүн ал капысынан солчул идеялар жөнүндө ырдай баштады?
  Жаш келин муштуму менен ээгине бир муштум салып, кычырайт:
  Асмандагы тандалган падышабыз,
  Биздин падыша арбактай жин сыяктуу...
  Биздин падыша, тагдырдын кабарчысы
  Биздин падышабыз бир гана сенсиң!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Агрипина аны жапайы кубаныч менен кабыл алып, ырдады:
  - Сиз улуу Люциферсиз, жарыкка нур чачыңыз,
  Ал эми ыйык согуш кылычы - сырды кесип!
  Жана дагы кыз, тагыраагы, бойго жеткен жана тажрыйбалуу аял ырдай баштады;
  Биздин падыша, асмандын кабарчысы,
  Биздин падыша арбак жин сыяктуу.
  Тагдыр тандаган падышабыз,
  Биздин падышабыз бир гана сенсиң!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Жоокер ээн талаада ушинтип ырдап, тебелетет. Анан анын маанайы көтөрүлдү. Эмне үчүн ал жашы жете элек болушу керек.
  Бирок бул жерде дагы башаламандык көрүнүп турат. Эльфтер орктардын жакындап келе жатканы жөнүндө сигнал алышты. Жана жарым тегерекче тизилип. Атчандардын жарымы эльфтер эле. Сулуу кыздар, дээрлик жылаңач, бирок баалуу зер буюмдары менен капталган.
  Алар өлүмгө дуушар болгон салгылашууга даяр экени анык.
  Агрипина жылаңач, күчтүү бутун таптап койду. Жана анын колунда салмактуу жаа көрүндү. Көптөгөн жебелерди кармай турган чоң.
  Кыз, тагыраагы, баатыр аял ырдады:
  Кан соргучтардан булуттар учуп,
  Алыс эмес жерде Жерден тозок атылды!
  Жылан панзваледе сойлоп баратат, шылдыраган бейбаш,
  Булуттар кан менен жаркырап!
  
  Толкундар жалындап, тозок бороонуна окшоп,
  Жана ал эң эр жүрөктөрдүн армиясына жолугат!
  Биз сулуу сулуу аялдарды коргойбуз
  Биз ата-бабаларыбыздын эрдигине татыктуу болобуз!
  
  Жерим, кандай азаптуу онтоп кеттиң,
  Душман жүз жарасын изи калтырды!
  Бирок, келгиле, орктарды таштайлы, биз дароо постаменттен чыгабыз,
  Катуу жылдардын жугуштуу оорусу көпкө созулбайт!
  
  Ал эми өлүм булуттардын артында агарып жатат,
  Бирок биздин ойлорубуз асманга айланган!
  Атактуу карасанатайларды чаңга айланталы,
  Жана тытып, билиңиз, оркторду жарымга бөлүңүз!
  
  Тынчтык менен карылыктын чиригин билбейбиз,
  Биз ыйык Мекенибиздин балдарыбыз!
  Аюу менен күрөшкөн баары,
  Бул тамырларды биз күчтүү атып сал!
  
  Жана жаман бомба күч менен жарылганын,
  Снаряддын жарылып эмне кереги бар, бул күркүрөгөн!
  Elfi согушкерлери көп нерсеге жөндөмдүү,
  Ал эми үстү Фюрер үчүн түбүнө айланат!
  
  Жер астындагы тозок, тозок күйдү,
  "Жолборс" жырткыч морзу менен рокадада сойлоп жүрдү!
  Жана бардык чарчоо бизден бир заматта учуп кетти,
  Кызыктуу оюндардын убактысы бүттү!
  
  Колунда граната, өлүмгө ыргытуу,
  Мына, "Жолборс" тумшугунда бекем кабыл алды!
  Ал эми Фюрер Татар казанындагы казандагы,
  Дүйнөнү эльфтерге ачып бербеш үчүн!
  
  Аюу каардуу соккулардан титиреп жатат,
  Бул жерде эльфтердин Рейхстагынын үстүндө желбиреп турат!
  Ал эми күн Ата-Мекенди,
  Анткени, Орк Рейх чаңга жана күлгө айланган!
  Агрипина ырдады, башка күңдөр көтөрүп, перьфтар. Баары сонун жана укмуштуудай көрүндү.
  Күңдөрдүн колдорунда жаа, атүгүл жубайлардын арбалеттери болгон. Анан алар жипти тартып, жебелерди ата башташты. Алар жаа менен жарышып, алдыга келе жаткан орктарды тешип өтүштү.
  Бул жүндүү жана жыттуу жырткычтар жапайы жана катуу каар менен согушка киришти.
  Бул чындап эле согуш болду. Эльфтер дээрлик жылаңач, жааларынан атып жатышты. Ал эми эркек эльфтер күчтүүрөөк жана өлүмгө алып келген арбалеттерди колдонушкан.
  Алар чоң күч менен болтторду ыргытышты. Бороонго көтөрүлүп бара жаткан орктарды айланып, тешип өттү. Жана аларга катуу сокку урду.
  Зер тагылган таажы кийген эльфтердин бири кыйкырды:
  - Ыйык согушта биздин жеңишибиз болот! Элвиянын желеги алга - курман болгон баатырларга даңк!
  Ошентип, ал жылаңаяк буту менен жипти тартып, чоң жебени атты.
  Жана дагы, ал күркүрөгөндө:
  - Бизди эч нерсе токтото албайт! Бизди эч ким жеңбейт!
  Ал эми перьфтар кулдар менен бирге орктарды жебелер менен аткылашты. Жана аларды кылдаттык менен толтурду. Бул алардын согуштун абдан агрессивдүү панорамасы болчу.
  Жоокерлер укмуштуудай жана түшүнүксүз күчтү көрсөтүп, жөн эле супер болуп чыкты.
  Андан кийин дагы эле жаркыраган жана абдан ойноок адамдардын ырлары.
  Монетадан башка эч нерсе жок
  Ал чындыгында жалгансыз жаркырап турат!
  Чынында, дублон дүйнөнүн башкаруучусу,
  Анын тиреги - күчтүү кылыч жана калкан!
  
  Анда бутпарастардын кудайлары катылган,
  Күндөй, нурдуу алтын жүз...
  бандит-паразиттер дагы бар болсо да,
  Жандын соодасында жолго чыккандар!
  
  Монета, бул буркан жана башкы периште,
  Ал бардыгын куткаруучу, жок кылуучу.
  Алтын жок, жалданган дамаск сыздайт,
  Акчасыз ийгилик согушта келбейт!
  
  Бирок, эмне каалайсың, адамдын жүрөгү,
  Сен үчүн өлбөстүктү сатып алуу үчүн аңчылык ...
  Ач көздүк менен бакыттын эшигин ачып,
  Кылымдардан берки турмуштун жибин өрүүгө!
  
  Бирок дублон муну да ала алабы?
  Алтын тегерек түш көрө алабы?
  Орок кармаган абышка салам айтып келбесин,
  Анан өлүкканада чекесине мөөр басчу эмес!
  
  Тыйынга көп бакыт керек да,
  Күнөөбүзгө жол бергиле!
  Бирок адамдын кумардын үстүнөн күчү жок,
  Ал кыздар, корозго таруу сыяктуу!
  
  Ал ашказанга көп алгысы келет,
  кыргоолдор, ананас килограмм жегиле.
  Кабырга чейин жей албасаң да,
  Эгер сиз акча менен абдан сонун болсоңуз да!
  
  Ал эми табыт, ал тургай, өтө кымбат турат,
  Анткени ал жерде падышалар үчүн орун бар!
  Анткени, периште формага нөлдү тартат,
  Маңдайга сокку, мээге таяк!
  Жоокерлер, албетте, согушта кем калышпайт. Ал эми орктар оор жоготууга учурап, согуштун алыстыгына чейин жарып өткөндө, сулуулар кылычтарын учурушту.
  Альбина жылмайып койду. Анын колунда дароо эки кылыч пайда болду. Ал аларды тегеренип, тегирменди буруп, бир нече орктун башын кесип алды да, ышкырды:
  - Туура эмес жолго түштүң!
  Ошондон кийин ал аны жылаңач согончогу менен алып, орк генералын ээгине тээп жиберди. Кум каптай болуп кулады. Ал эми сынган жаагынан тиштери түшүп кетти. Ошондо баары абдан кооз жана салкын көрүндү. Кыздардын зор шыктануу менен хор менен ырдаганы:
  Теңир, күн өчпөсүн суранам,
  Кыздын көз карашы түбөлүк жаш болсун!
  Ошентип, биздин рыцарь аскалардын үстүнө көтөрүлөт,
  Ошентип, көлдөрдүн капкагы кристаллдан да таза болсун!
  
  Теңир кандай сонун дүйнөнү жараткан
  Анда күмүш жешти, чынар болсо рубин!
  Кыз издеп, Кудайдын идеалы -
  Бул үчүн, ал согуштарда душмандарды кыйратты!
  
  Жигиттин жүрөгүндө эмне мынча оор?
  Ал бул дүйнөдө эмне тапкысы келет?
  Мейли, калак эмне үчүн сынды?
  Чоң маселелерди кантип чечсе болот?
  
  Кудайым, мен дагы бактылуу болгум келет
  Асмандагы кыялыңызды табыңыз!
  Ийгилик жипти үзбөсүн,
  жолдун астына алып келуу учун, балласт-!
  
  Бирок сүйүүсүз өлчөмдө эмне издешим керек,
  Кыз үчүн эмне кымбат болушу мүмкүн?
  Канга бакыт куруу кыйын,
  Анын үстүндө сиз тозокто гана сүзө аласыз!
  
  Ажырашуу мен үчүн кыйноо
  Согуш дагы эле ушундай коркунучтуу түш!
  Мына, үзөңгүнүн буту, аттын ээринин,
  Жаман орк жазалоочу балта алып келген да!
  
  Кыздарыбызды толугу менен алышат,
  Аларды кыйнап, денелерин отко өрттөшөт!
  Бирок биз фюрерге жеңилебиз,
  Биздин Элф эч качан өлбөй турганын бил!
  
  Жаман согуштан кийин той ойнойлу,
  Ошондо балдар күлкү берет!
  Алардын баары мага кандуу туугандар,
  Мен аңчылыкта жатам, майлуу оюн болот!
  
  Ал эми эмен, изумруд сыяктуу, жалбырактары,
  Жигит сонун иштеди деди!
  Абийир кристалдай таза болсун,
  Жана плюстерде гана баланста сандар болот!
  Бул жердеги ырчылар, бул жагымдуу жана кайталангыс кыздар. Кайсы, алар буга чейин эле күрөшө башташкан болсо, анда жүндүү аюулар аларга каршы тура алган эмес.
  Агрипина бетин ачып, кылычтары менен дагы бир-эки орктун башын кесип:
  - Менин колумдан баары келет, сен көрөсүң!
  Андан кийин ал жылаңаяк буту менен агрессивдүү жана саркеч аюулардын бири болгон офицердин жамбашына кыймылдады. Жана ал чындап эле анын топторун алып, сабап салды. Бул чынында эле кыз болгон - Супермен.
  Жана буга каршы, кыязы, түктүү аюунун ар кандай армиясы алсыз болот.
  Агрипина жылмайып, манжаларын оозуна салды. Жана ал бүт күчү менен сокту. Коркунучтуу, агрессивдүү, тырмалаган үн угулду. Абадан терисин сыйрып алгандай болду.
  Ал эми согуш талаасында айланып жүргөн бир нече жүздөгөн чоң карышкырлардын жүрөгү кармап, мөндүр жаагандай кулап түшүштү. Жана алардын курч тумшуктары сойлоп бараткан орктардын баш сөөктөрүн тешип, сөөктөрдү жарды. Жана, түзмө-түз, мээни талкалап.
  Агрипина кылычтары менен көпөлөк ыкмасын аткарып, чоң топтун бул аюуларынын бир нече башын кесип, бакырды:
  - Мен жакшымын, баары мага баш ийет,
  Бул түшүнүктүү, түшүнүктүү!
  Ошондо бүт жер титиреп,
  Аларды жылаңач согончогуң менен талкала!
  Ошондон кийин туруштук бере албаган орктар дүң рейске айланып кетишти. Кыздар менен эльфтер алардын артынан кууп жөнөштү, ошол эле учурда согуштук жана агрессивдүү ырды аткарышты;
  Түш дайыма жыландай келет
  Сен аны күтпөйсүң, бирок ал эшиктен кирип жүрөт!
  Сиз бактылуу, кең пейилдүү үй-бүлөсүз,
  Элдин айбан экенин билбейсиң!
  Бул жерде тайманбас ордонун жортуулу башталды,
  Татарлар бизге жебелерди жаадырып жатышат!
  Бирок биз эрдик үчүн жаралганбыз,
  Жана биз катуу соккуларга чыдайбыз!
  
  Кудай жакшы экенин эч ким билбейт
  Ошентип, адам мыкаачылык менен кетти!
  Өлүм босогону кагып жатат -
  Ал эми Веселвул мүйүздөрүн оттон чыгарды!
  
  Ооба, бул байыркы заман,
  Анда биз абдан сонун болдук!
  Анткени, бул менин кыялым эмес болчу,
  Биз буга барган жокпуз, алыскы тоолорду аралап!
  
  Бирок тозокто болсоң
  Тескерисинче, азап, кулчулук, согуш дүйнөдө!
  Мен дагы деле үмүтүмдү үзбөйм
  Жүрөгүңүз бардык ритмдер менен согсун!
  
  Бирок сыноолор, бул биздин чынжыр,
  Бул ойлор жеңил болушуна жол бербейт!
  Керек болсо чыдашыбыз керек,
  А эгер кыйкырсаң, анда өпкөңдүн күчү менен!
  
  Акын, ал ыр жазуучу жана шылуун,
  Бирок ысык майданда эмес!
  Ата Мекендин каардуу душмандары өлөт,
  Алар тез жана бекер жерге берилет!
  
  Эми аны алып, Машайакка таазим кыл,
  Иконаларды өпкүлө!
  Элге чындыкты айтам деп ишенем
  Сыйлык катары Теңир көп нерсени берет!
  
  Дарт Вейдер VS Шайтан
  Дарт Вейдердин флагмандык кемеси чоң темирдей болуп, Жер планетасына жакындап келе жаткан. Анын артында галактикага жана ааламдын укмуштуудай негиздерине өлүмдү алып бара жаткан башка кемелер бир анти-дүйнөдөн экинчисине жылды. Бурчтуу, космостук империясы Сит. Жана алардын жанында жырткыч пиранхаларга окшош, жөнөкөйлөштүрүлгөн - билими жок тоталитардык Стелзанат.
  Беткап кийген, кең далылуу, туулгасында чоң мүйүздүү эки метрлик бандит катуу кыйкырды:
  Сиз Люк Скайволкерден кутула албайсыз! Бул же сен, же мен, бирок экөөбүзгө тең галактикада орун жок!
  Бийиктиги жана ийнинин туурасы боюнча Дарт Вейдерден кем калышпаган ийри жана спорттук Лира Велимара анын эң сонун бюстун жигердүү силкти. Генерал-кыздын жоокердик костюму ачык-айкын болуп, анын булчуңдуу, кыз сымал денесин жашырган жок. Анын жезден жасалган териси кынтыксыз, эмчеги рубиндей жалтылдап, элдин назарында.
  Дарт Вейдер сулуулукка ач көздүк менен карады. Сталзандын эки жылдыздуу генералы (космос империясы ушунчалык канкор жана басып алууга жакын болгондуктан, кара Сит бийлиги анын фонунда бейкүнөө наристе!), Секси сексуалдуу көрүндү.
  Бирок ал эмне кыла алат, байкуш инвалид? Кибернетикалык протезди колдоносузбу?
  Лира анын ойлорун токтотуп, жеңишке жеткен үн менен билдирди:
  - Үмүтүңдү үзбө, досум... Жер бетинде Сулаймандын шакеги бар, анын фонунда Люк Скайволкердин күчү тамеки түтүнүнүн бир чатагындай күчтүү сыйкырга ээ!
  Дарт Вейдер маскасынын астынан абаны күч менен чыгарып, ышкырды:
  - Чыныгы, тирүү денеге ээ боло аламбы?
  Лира, булчуңдары анын коло терисинин астында жылмайып, күлүп мындай деди:
  - Жин менен ифрит баарын кыла алат! Бул ааламдын үстүнөн бийлик!
  Дарт Вейдер обонсуз ырдады:
  - Ооба, байкуш аалам илинип,
  Жаман жиндердин сансыз караңгылыгы!
  Сулаймандын жек көргөн шакеги -
  Ишке киргизип, башын кести!
  
  Бирок билем, Вейдер, албетте, пешка эмес,
  Жана түбөлүккө моюнтуруктун астында жүрбөй...
  Жаман душмандарды отко айлантат,
  Ааламдардын башкаруучусу болуп калат!
  Лира жооп иретинде бийлеп, сулуу, узун жана курч манжасы менен көк топту көрсөттү:
  - Бул Жер!
  Сулуу спортчу катуу ырдады:
  - Иллюминатордо жер, иллюминатордо жер, иллюминатордо Жер көрүнүп турат... Жардыруучуларды максат кылып, аралыкты ченеп, адамдын үйүн өрттөп жиберебиз!
  Бирок, келгиндер да тез эле кубанышкан. Жердин орбитасында космостун караңгылыгынан чыккан ондогон чоң согуштук кемелер пайда болгондугу жөнүндөгү кабар көк планетанын бардык коркуулары жана өкмөттөрү арасында эң күчтүү дүрбөлөңдү жаратты. Миңдеген согуштук куралдары бар келгин жылдыз кемелери, көптөгөн эмитенттер адамдарда эч кандай таасир калтырды.
  Элүү кеме - жыйырма беш Imperial жана жыйырма беш Stelzanath.
  Жер үстүндөгү тозок бийлиги... Анан эмнегедир эл келгиндердин тынчтык менен келгенине чындап ишенишчү эмес.
  Лира Велимара, Дарт Вейдерге сунуш кылган:
  - Жердештерге кайрылуу окуп берейин!
  Кара Теңир бул үзүндүгө ачууланды:
  - А сен эмнеге? Бизде бирдей кемелер бар!
  Сулуу кыз күчтүү, өңдүү мойнун чайкап, күлүп жиберди:
  - Ооба, сенин жүзүңдү көргөндө коркушат...
  Дарт Вейдер дүлөйдөй бакырды, үнү укуруктагы жолборстордой тумчугуп:
  - А биз жердегилерди коркутууга тийишпиз! Дароо буттарын көтөрүшсүн!
  Жер планетасын жок кылуу жана басып алуу тажрыйбасына ээ болгон Лира Велимара күлүп мындай деди:
  - Убакыт келди, убакыт келди, радиодо - Боярский сүйлөдү... Мас үнү менен - бүт дүйнөнү коркутту!
  Кара мырза голограмманы көздөй чуркап, башкаруу сканерин кармап калууга аракет кылды. Лира Дартты ойноок буттарынын манжалары менен масканын артына кармап, бандитти ыргытып жиберди. Вейдердин согуштук кийими үнүн катуу чыгарып, учкундары чыгып кетти.
  Жана коло гарпи Лира күлүп жиберди:
  - Жок, сен бил, адегенде аялды өткөрүшү керек!
  Сталзанат империясынын гипериондук куралдары жер орбитасында айланып жаткан спутниктерге жана башка адамдын калдыктарына карата жаркыраган отту чыгарды.
  Анан Лира Велимара өзү пайда болду. Бул дароо бардык экрандарда пайда болду, ал тургай телевизорлорду жана компьютер мониторлорун өчүрдү. Ал жылаңач жана сулуу көрүндү, анын чачында төрт кибернетикалык чач тактары бар, сүйкүмдүүлүк жана жок кылуу сыйкырлары чачылат. Оор күч ааламындагы чыныгы кудай!
  Жаркылдаган викс булбулдун сайраганы менен чуулдай баштады:
  - Жердештер! Биз сенин байкуш кичинекей дүйнөңдү багындырбайбыз. Сиз империяны чоң гарнизон менен өлчөө үчүн бизден өтө алыссыз. Кыздын сапфир, топаз жана изумруд көздөрү ачуулуу жарк этти, ал тургай гиперлазердик нурлардай жалындап турду. Ошондо үн бир топ муздак болуп калды. - Биз силерди кварктарга майда-чүйдөсүнө чейин чачыратып жиберебиз, ал эми гипермагогравитатордун жардамы менен жаныңды жер астындагы дүйнөгө, түбөлүк тозок азабына жөнөтөбүз!
  Коркунучтуу угулат, бирок мындай таштандыны жылаңач, абдан табиттуу аял жеткиргени күлкү сыяктуу коркунучтуу эмес!
  Ошол маалда кара маска кийген коркунучтуу жүз пайда болуп, күркүрөгөндөй, гипертитандык желелер аркылуу:
  - Кыскасы, сени биротоло жок кылгыча бизге Сулаймандын шакегин бер!
  Лира күйгөн көкүрөгүн шылкыйтып:
  - Өтө азаптуу жок кылынды!
  Дарт Вейдер муштумун чайкап, кызыл жарыкта жаркыраган кылыч бекем кысып, мындай деп кошумчалады:
  - Анан наркозсуз кастрация кылабыз!
  Жер планетасында ким күлдү, ким ыйлады, ким нерв колики менен ооруй баштады. Көк астындагы бир гана адам өзүнөн чыныгы кубанычты сезди. Түркиянын президенти Эрдоган акырын күзгүгө жакындады. Жана өзүнө печенье көрсөттү. Мен оң колумдун сөөмөйү менен шайкеш кооздолгон жаркыраган шагыл ташка суктандым.
  Осмон султандарынын мураскору:
  - Сулаймандын шакегин каалайсыңбы? Эмне үчүн германиялык вигвамды жүктөө үчүн берүүгө болбойт?
  Дарт Вейдер голографиялык сүрөттөр аркылуу жердегилердин өтө кубанычтуу реакциясын көрүп, кыңылдап:
  - Элге ультиматум жарыялоо керек!
  Лира Велимар асан-үсөндүн бардык түстөрү менен жаркыраган Зенкиден чыкты:
  - Анан бул эмне?
  Дарт Вейдер көзүнүн түпсүз кудуктарында жеңишке жеткен үн менен мындай деп түшүндүрдү:
  - Бул эл аралык сөз. Жок кылуу кепилдик!
  Лира күлүп жиберди да, узун, моноатомдуу курчуган тырмактарынан учкундарды байкады:
  - Ой балдар! Этти гана жок кылууга болот... Ал эми Магогравитация - андан да салкыныраак болот!
  Дарт Вейдер жаңы, укмуштуудай күчкө ээ болуп, бардык гравомаг чыгаруучуларды күйгүздү. Анан ал белуганы укпай түртүп баштады.
  Кара мырзанын үнү кандай эле, курал-жарактары да аппак экен:
  - Ультиматум! Ультиматум! Мен сени жок кылам!
  Лира Велимара өзүнүн эң сонун бюстун солкулдатып, люкс жамбашын бурап койду. Ошол эле учурда ал жердеги фольклорду эстеп, кыйкырып жиберди:
  - Орус мафиясы, сен өлүмдү төрөдүң! Суутек менен арак - адамдардын мүчөсү кыйрады! Жана бизде космостук Сабантуя күчү бар!
  Жана улуу Стелзанаттын жоокерлери ырдашат:
  - Биз байкуш курт-кумурскалар эмеспиз - суперниндзя таш бакалар... Замбирек - Чебурашканын кулагы - биз ар кимди куурайбыз!
  Космостук келгиндер ультиматум коюшкан, бирок натыйжа болгон эмес. Анан Лира Велимара сунуштады:
  - Анан салкын жол менен кылалы... BASICти бангласак болобу?
  Дарт Вейдер, анын акылсыздыгы үчүн - гиперплазмалык зарядсыз мээден эмнени ала аласыз, деп күңкүлдөдү:
  - Жарык кылычтын жардамы менен агрессивдүү сүйлөшүүлөр жүрүп жатабы?
  Лира көзүн кысып, жылаңаяк буту менен аттын башындагы ала итти түртүп жиберди. Шахмат тактайынын, ат менен крокодилдин аралашмасы кычырап, үстүн таарынтып ийрип жиберди. Генерал-кыз бутуна тыгылгандай ысык ультраплазма анын жылаңач согончогун кытыгылап, жети түстүү башын чайкап бакырды:
  - Жок красавчик! Жарык кылычтын ордуна термокварк бомбасын ыргытабыз!
  Дарт Вейдер өзүнүн жылан сымал клондолгон узун тилин чыгарып, аны маскасынын туздуу четтери менен чуркады. Жана чын жүрөктөн ичтен күйүүчү мотор сынгандай кыйкырып:
  - Мен термокварк бомбаларын жана термопреон бомбаларын андан бетер жакшы көрөм!
  Лира каприз менен бүйрөнүп, кайра бутун кыймылдатып, бул жолу чалкан жалбырактары капталган мышыкка:
  - Сен преон менен тамак жасаганды билбейсиң!
  Кара мырза логикалык жооп берди:
  - Билбесең үйрөтөбүз, каалабасаң мажбурлайбыз!
  Лира тырмактуу солдаттын жаагын чайкады.
  - Гиперплазмалык жарылуу! Бир термокварк снаряд!
  Тартуучу мылтыктын кенен стволунан көк толкун жайнап чыкты. Кадимки өлчөмдөгү дарбыздай болгон кичинекей ракета Жер планетасынын бетине шашылып чыкты.
  Велимара лирасы ийнеликтей секирип, аны менен бирге Стелзанаттын бир нече жылаңач жоокерлери да баратты.
  Дарт Вейдер маскасын шылдыңдап жылмайып койду.
  - Эми эмне болот?
  Бирок аннигиляция атуу радарларга да көрүнбөйт - бул жарыктан чыккан фотон учуу жылдызынын ылдамдыгынан ашып кеткен ылдамдык!
  Владимир Путин кол салуу тууралуу билүүгө үлгүргөн жок. Кээде наадандык Аллахтын ырайымынын акыркы амалы болот.
  Гиперплазмалык Gehenna Жер планетасындагы эң күчтүү армиянын Жогорку командирин жутуп алды. Миллиондогон адамдар болгон катастрофаны түшүнө электе плазмага жана гиперплазмага бууланды.
  Жапырақтары жүз миңдеген өлүмгө дуушар кылуучу тилдер менен гүлдөгөн, алардын ар бири өзүнүн уникалдуу түсүнө жана кыйроонун динамикалык үлгүсүнө ээ.
  Гигант күрөң кычыткы 500 километрден ашык бийиктикке көтөрүлүп, жарылуу толкуну жер шарын бир нече жолу айланып, Америка Кошмо Штаттарынын бардык терезелерин талкалап салган. Жаркырап бүт ионосфераны каптап, өлчөөсүз көп сандаган түстөр жана гүл гүлдөрү менен каптады. Контузиядан ири цунами толкундары көтөрүлдү. Эки жуз метрден ашык суу шахтасы бардык континенттерди каптап, он миндеген кемелерди чөгүп кеткен. Электр линиялары иштен чыгарылды, шаарлар караңгылыкка чөмүлдү, жалындаган жалындуу жалындар гана үзгүлтүккө учурады.
  Мындан ары Жер планетасында жаңы доор башталды. Ажыдаардын сааты келди.
  Гиперэнергиянын жин агымдарына жооп кылып, Сулаймандын шакеги күчтүү разрядды алды.
  Эрдоган ага жүз миңдеген жиндердин күчү киргенин сезди. Түркиянын президенти ошол замат кызарып, шишип чыга баштады. Таракан муруту кичинекей карапайым адам (аны Адольф Гитлерге окшоштуруп!) Эверестти ылдый кулаган кар көчкүдөй чоңоёт.
  Осмон диктаторунун жарандык доосу жарылып, булчуңдары секирип бараткандай өсө баштады. Ал эми, бул жерде Эдрогандын кеңейген далылары байыркы Султандын сарайынын сейфине таянган.
  Бир нече убакытка чейин, көбүктүн кеңдиги кеңейип, акыры мрамор дубалдары кулаганга чейин. Көп сандаган түрк жансакчылары ар кайсы тарапка чачырап кетишкен. Ал эми Осмон диктаторунун гареминен келген жарым жылаңач кулдар жылаңач буттарын коркуп жулкулдатып, бактысы жок болсо, чачырап же сойлоп кетишет.
  Жана Одроган чоңоюп, супермендей болуп өсө берди. Түркиянын баш калаасы Анкаранын имараттары анын өтүгү астында тегиздеп кеткен. Бул жерде Осмон диктатору Эвересттен жогору турат. Ал эми Сталзанаттын жана Кара Сит империясынын жылдыздуу кемелеринен анын бийик силуэти абдан ачык көрүнүп турат.
  Лира Велимара ызаланып:
  - Кандай зор жигит... Анын кадыр-баркы бар - балким көп!
  Дарт Вейдер масканы таптап жатып, андагы сүрөт ылайланып, кыңылдап, кычырап кетти:
  - Бул топурак буттары менен чоң!
  Лира көзүнөн бир-эки чагылганды бошотуп жиберди да:
  - Анан үнү периштедей болуш керек окшойт! - Аябай кымбат сойкуга мүнөздүү көз кымгуут. - Гүлдү ырдай бер, уялба!
  Ал эми түрк диктатору Эдроган үйлүлүүчү көбүк сыяктуу тездик менен шишип кете берди. Эң коркунучтуусу, анын колунда узун жана тез өсүп жаткан кылыч пайда болду.
  Азыр Эдрогандын өсүшү миң деңиз милин түзөт жана бул чек эмес. Ал эми түрк диктатору канчалык булчуңдуу болуп калган - чоң булчуңдар түз маанисинде томолоп, титиреп турат - алардын баары, атүгүл эң силкинген бодибилдер, аларга ичи тар болот.
  Ал эми анын кылычы жеңилбес кенчинин гүлдөрүндө чырмалышкан жылдыздардай жаркырап турат.
  Ал эми Түркиянын президентинин тиштери узарып, ракеталык вампирдин өтө курч, ийри тиштерине айланып баратат. Ал эми жаңы бышкан баатыр алп кылычын шилтей баштайт.
  Лира Велимара дүлөй кыйкырып:
  - Фюрердеги термокварк заряды... Уф, түрк султанында - от!
  Дарт Вейдер чоң, алтын жалатылган башкаруучу джойстикти колкабы менен таптап, ирониялуу кыйкырды:
  - Эмне үчүн Гиперплазма эмес! От - бул эскирген жердеги сөз айкашы!
  Лира Велимара анын жарашыктуу, кыз сымал буттары, жылаңач, кызгылт тамандары темир полду кантип каккылайт:
  - Термикалык жарылуу бер! Antipulsar мүчүлүштүктөрү!
  Ал эми термокварк ракеталары артынан оттуу из калтырып, кеңдиги келиндин куйругундай из калтырып, ичине кирген көптөгөн рухтар менен жиндерден шишип, Эдроганды көздөй жөнөштү.
  Осмон диктатору, анын көлөмү ансыз да айга теңелип, космостук кылычын булгалады. Ал эми Сит империясынын жылдыздуу кемеси - "Бабун" ракеталык крейсери катуу соккудан сынып калды. Гиперплазмалык сыныктар чачыранды... Анан укмуштуудай жана фазмогориялык нерсе кулады.
  Ошол эле учурда, бул өтө маанилүү эмес - клон жоокерлер прозалык түрдө каза болгон. Биороботтордон башка эмоцияларды көрсөтүү. Бирок алардын командири Санта, клон эмес, ачык толкунданып турган. Ал жашыруун түрдө канча Хатам кулун сатканын эстеди. Ооба, азыр ал анти-ааламдын тозогун жана күчтүн караңгы тарабынын азабын күтүп жаткан!
  Эрдогандын термокварк ракеталары. Алардын ар бири Хиросимага ташталган жүз миллиард атомдук бомбанын энергиясын алып жүргөн. Жана Осмон диктаторунун күчтүү, булчуңдуу тулкусу жаралар менен капталган жана жарылган ультра-ядролук бомбалардын жаркылдаган жаркылдаган.
  Лира Велимара жылаңаяк буту менен жарашыктуу мурдуна чуркады да:
  - Албетте жок! Мага шарап керек - бир куту Камел тамекиси!
  Дарт Вейдер тырмактуу табагын кыздын жылаңач, булчуңдуу белине коюп, аны үстүнөн тебелеп ырдады:
  - Тынчтык жашоонун нормасы!
  Лира кара мырзанын мүмкүн болуучу атаандашын жаагына тизе бүгүп:
  - Биринчиден, буйрутма!
  Эрдоган айды жок кылуу үчүн жетиштүү айыптар менен сайылган болсо да, Меркурий жүктөө үчүн, Осмон султаны андан да чоңоюп кетти. Ал азыр чындап эле чоң пери ифриттей көрүндү. Ал эми анын кылычы жигердүү Stelzanath жана Sith империясынын кемелеринин арасында курмандыктарын издеп жаткан.
  Дарт Вейдер, термокварк ракеталары жомоктогу бул мастодонго кымындай да зыян келтирбегенине жана суперлазер, балким, Эрдогандын күчүн азыктандырарын карап, Лирага мындай деген:
  - Аракетибизди бириктирелиби?
  Стальзан империясынын жылаңач сулуусу кара мырзаны такыр түшүнгөн жок:
  - Кантип? Биз ушунчалык биримдиктебиз!
  Бикини менен араң жабылган генерал Астара, бул эттүү жоокер кыз өзүнүн вариантын сунуштады:
  - Келгиле, ага термопреон зарядын ыргыталы!
  Күчтүн караңгы тарабын изилдөөчү жана илимпоздун кызыгуусун ойготкон Дарт Вейдер маскадан кыңылдап сурады:
  - Бул преондун синтез процессине негизделген куралбы?
  Астара булчуң-тармак тулкусун аркалап, кара мырзага эңкейди.
  - Ооба, мырзам! Мындай реакция ракетада 1000 пентатонна барабар энергияны колдонууга мүмкүндүк берет. Же он, Хиросимага жүз триллион атомдук бомба ташталган жок!
  Кара лорддун тез акылы заматта санап чыгып, Дарт Вейдер таң калып ышкырды:
  - Ваа! Мындай жарылуудан Юпитер планетасы да кварктарга айланат!
  Эмнегедир Лира Велимара мындай оптимизмди көп бөлгөн жок:
  - Мындай соккудан Жер планетасы күйөт. Күн системасындагы бардык жашоо жок кылынат!
  Дарт Вейдер космостук согушка көз салып турду. Эрдоган эт жегич пираньяга окшоп турган Stelzanath согуштук кемесин кесүүгө аракет кылган. Ал өзүнүн укмуштуудай маневрдүүлүгүн пайдаланып, жеңилүү ызасын тартууга аракет кылды.
  Бирок, гипериондук куралдар жана суперлагер батарейкалары Эрдогандын ультра-магоплазмалык этине каршы таптакыр жараксыз болгон. Ал миллиарддаган жиндердин энергиясын чогултуп, ылдамдыгы жарыктан ашып кетти.
  Ошентип, бычак менен колбаса сыяктуу кесилген шамдагай армадилло бар эле. Ал эми ошол эле учурда эбегейсиз зор учкундар жүздөгөн чакырым алыстыкка учуп кетти.
  Осмон диктатору кулагы укпай кыйкырды:
  - Банзай! Сизде табыттын дизайны болот!
  Дарт Вейдер аралыкты эсептеп, чындап тынчсыздануу менен мындай деди:
  - Термопреон заряды жарылса, анда биз өзүбүз да көпөлөктөрдүн факелиндей учуп кетебиз!
  Лира Велимара кара мырзага уялып көзүн кысып, ишенимдүү айтты:
  - Коркпо, менин кара терминаторум! Термопреондун кумулятивдүү учу бар!
  Лорд Вейдер үмүтсүз колун булгалады.
  - Макул, от! Бул арада мен күчтүн бардык кара жактарын чогултам!
  Курамына перилердин жетимиш эки уруусунун баары кирген Эрдоган Жердин үстүнө көтөрүлдү.
  Түркиянын султаны узундугу боюнча Айдын диаметринен эки жолу ашып, шайтандык жана кереметтүү күч менен жаркырап турду. Мындай салгылашуу азыр космосто кызуу журуп жатат. Эрдогандын кылычы чагылганга караганда тезирээк учуп, дүрбөлөңгө түшкөн жылдыз кемелерин талкалайт.
  Жада калса жарым-жартылай жок кылынуучу бөлүкчөлөр да жиндердин мынчалык жырткычтык күчүнө таптакыр жараксыз. Бычактын учуна түшкөн космостук империянын эбегейсиз зор кыйратуучусу сары-көк жалын менен жалындап, сыныктарын да калтырган жок.
  Бирок Лира Велимара жеңинен "козайнасын" - термопреон ракетасын сууруп алды. Термопреон толугу менен бөлүнүп чыкканда термоядролук реакцияга караганда 7 квадриллион эсе көп энергияга жөндөмдүү.
  Кумулятивдүү термопреон заряды бир аз алсызыраак, бирок ал кыйратууну теңдешсиз такыраак багыттайт. Эми алардын флагмандык согуштук кораблдеринин курсагы принцесп-плазмадан чыгарылды.
  Башкарылуучу жана акылдуу багытталган термопреон ракетасы кутучанын сыртында ушундай көрүнөт. Анын туруктуу заты жок, ошондуктан аны түшүрүү дээрлик мүмкүн эмес. Бирок ошол эле учурда заряддын өзү максатты тандайт.
  Принцесса-плазмалык так Эрдоганды коркутат. Ал качуудан тартынууда, бирок ультра өнүккөн зат тезирээк болгон. Жана жөргөмүш сыяктуу, гиперядролук бомба жаңы бышкан падышанын жана жиндердин императорунун күчтүү тулкусун сорду!
  Лира Велимара табактарын кызуу чаап, ырдады:
  - Мен аны айрып салам! Аны кварктарга бөлөлү!
  Геркулестей кудуреттүү Эрдоган катуу кыйшайган жана ал жарым гуттаперча шарындай эңкейди.
  Супернова жарылды. Сталзанаттын жана Сит империясынын бир нече жылдыз кемелери артка кагылды, гиперплазмалык шахта көптөгөн батареялардын платформаларын жана бочкаларын күйгүздү. Сталзан империясынын көптөгөн клондорун жана сулуу Амазонка кыздарын талкалады.
  Эрдоган өзү бурулуп, артка бурулду жана... Андан да чоңоюп, коркунучтуу болуп кетти. Экинчи кылыч, жырткыч мите өсүмдүктүн өрчүгүндөй, оң колун тешип өттү.
  Ал эми Осмон империясынын диктатору дүлөй күлүп:
  - Эй, байкуш космостук келгиндер.... Силер шайтандын гана кулусуңар, бирок чындыгында Шайтан менин кулум!
  Ошол эле учурда, Жер планетасында торнадо күчөгөн. Дүйнөлүк океандардын толкундары бир заматта гиперядролук жарылуудан жылып, бардык тирүү жандыктарды күйгүзгөн тик кайнак сууга кайнады. Ал эми токойлор, көп кабаттуу үйлөр жалындады.
  Айдын орбитасынын алыстыгынан жүз триллион Хиросима күйдү - бул тамаша эмес! Жана бүт жерди каптаган өрт аны тозокко күйгүздү.
  Вашингтондун ордунда жаркыраган, катуу жалындаган жарык жарк этип, андан кийин чоң кызгылт-күрөң гүл пайда болду. Көз жоосун алган бүчүрдөн бөлүнүп, асмандагы бийиктикке көтөрүлгөн жети гиперплазмалык гүл жалбырактары. Алар он секунд асан-үсөндүн бардык түстөрү менен жаркырап турду , анан ошол замат күңүрт болуп, стратосферада сүзүп жүргөн алп кызгылт-кызыл учкундар гана калды.
  Көз ачып-жумганча ондогон, жүздөгөн миллиондогон адамдар күйүп, элементардык бөлүкчөлөрдү чачып жиберишти. Алыскылар сокур болуп, тирүү шаманадай жанып турушту. От адамдын этин азап менен жалмап кетти. Адамдардын териси сыйрылып, чачтары чаңга айланып, баш сөөгү күйүп кеткен. Жарылуунун толкуну аккордеондой болуп, бүктөлгөн асман тиреген имараттар, акыркы убакка чейин мындай тирүү, бейкапар адамдарды ысык бетон көрүстөндөрүнө көмүп жатты.
  Сары чачтуу, жарым жылаңач Техастын мектеп окуучуларынын тобу топтун артынан кууп бара жатып, алардын арасынан тартылуу толкуну өтүп, күйгөн чөптүн үстүндө күл түстүү силуэттерди гана калтырган. Байкуш балдар, акыркы учурда эмнени ойлошту: балким алар апасын, же кинонун каармандарынын бири деп санап бүтпөгөн компьютердик оюндарды чакырышкандыр.
  Дүкөндөн себет менен кайтып келген кыз кыйкырганга да үлгүрбөй, жылмайып, аркы дүйнөгө кетти. Бала жөн эле фотондорго сынып, жаанын кереметтүү түрдө аман калган лентасы гана атмосфералык куюнда айланып жаткан. Метродо жашынган ак жана түстүү адамдар чымындай эзилип, ошол кезде учакта учуп бараткандар стратосферанын ары жагына геенна куюндары менен ыргытылды, бул андан да жаман жана жайыраак өлүм... Жырткыч пиранья абанын калдыктарын жалмап жаткан муздак вакуумда адамдар дюралюминий дубалдарына баштарын уруп, көздөрү уясынан чыгып кетет.
  Өлүм кедей менен миллиардерди, сенатор менен туткунду, кино жылдызы менен таштандычыны теңеп койду. Миллиондогон жандар асманга үңүлдөп, дүйнө оодарылып, балким, адамдар жашоонун жиби канчалык ичке экенин, бири-бирине канчалык муктаж экенин биринчи жолу сезди окшойт. Эне менен бала урандылардын астында тумчугуп, бири-бирине ушунчалык күч менен жабышып, жер астындагы дүйнөнүн бардык күчтөрү аларды ажырата алган жок.
  Атүгүл жарым механикалык желмогуз Дарт Вейдер, күчтүн караңгы тарабы менен көзгө сиңип калган миллиарддаган жер кыртышынын азабын жана азабын сезди.
  Жана айласы кеткенде ал өзүнө күчтүн караңгы тарабынын феноменалдуу көрүнүшүнүн бардык жиптерин жана массасын чакырды.
  Лира Велимара бул маселеде аны колдоп, кара мырзага күчтүү колун узатты. Алар психикалык жактан биригишкен. Алардын биоплазмалык талаалары заматта аралашып, аялдык жана эркектик принциптер биригип, теоплазмалык күчтөрдүн биримдигин түзгөн.
  Ошондон кийин укмуштуудай, түз маанисинде супер-фантастикалык трансформацияларды ишке ашырып, зор гипер-гравиомагиялык кыйроо пайда болду.
  Космос империясынын жана Стелзанаттын аман калган жылдыз кемелери сымаптын шарларындай бир бүтүнгө чогула баштады. Алар тез биригип, принцепс-плазма пластилинине пресстелип, алардын ортосунда бирдиктүү жана монолиттүү бүтүндүк түзүшөт.
  Бөлүкчөлөр мейкиндиктин бардык жеринде айланышып, индукциялык катушкадагы пилон сыяктуу чыгып кетишти. Анан Сит империясынын флагман жылдызынын ордуна жаркылдагандай жаркылдаган пулемёттун жарылышы ээрчип, андан кийин чоң киши пайда болду.
  Анын фигурасы кызык болчу. Лира Велимара сыяктуу тулку жана буттары жылаңач жана азгыруучу, бирок башы, ийиндери жана колдору Дарт Вейдердин кара согуштук костюму менен капталган.
  Бул коркунучтуу гибрид болуп чыкты: кара күчтөрдүн мырзасы, SS аскерлеринин жоокери Стелзанат Велимара. Анын үстүнө, Venus менен диаметри бандиттин өлчөмдөрү. Мындай желмогуз төрөлүп, экстремалдык көрүнүш, гипергравитивдүү сыйкыр менен жаралган.
  Дарт-Лиранын колунда эки шамчырак жарк этти, кызыл жана кызгылт көк. Эки курал тең абдан жаркыраган жана жаркыраган. Жарым викс кыз, жарымы кибернетикалык организм Эрдоганды көздөй жылды.
  Сымбаттуу, жылаңач, кыз сымал буттарынын астындагы вакуум дүлөйдөй дүңгүрөттү. Бул желмогуз жардыргыч заттар көрүнбөгөн мина талаасынан өтүп бараткандай сезилди, бирок бул аларды ого бетер кыйратуучу кылат.
  Венеранын диаметриндей шишип кеткен түрк диктатору кесиптешине карай басты. Алар жакындап келишти, бири жылаңач, кыз сымал буттарынын астында, экинчиси бийик өтүктүн астында миллиондогон күн күркүрөгөндөй күркүрөйт... боштук!
  Дарт Вейдер менен Лира бир бөтөлкөдө Эрдоганды кылыч менен тосуп алышты.
  Осмон диктатору жооп катары гана үрөдү:
  - Душманга ырайым жок!
  Дарт Вейдер шылдыңдап жооп берди:
  - Кайталоо эне - kabaneniya!
  Жана алардын кылычтары жапайы күрүлдөп, миллиарддаган Кракатау вулкандарынын атылышы өтүп кетти. Ошондо вакуум солкулдап кетти. Эфир куюндарында кварктар бийлешкен.
  Алардын көп сандаган каардуу жана жакшы рухтар тобу токуганын сезген Эрдоган, соккудан титиреп:
  - Шайтанга! Сен күчтүүсүң!
  Дарт Вейдер чабуулун улантып:
  - Жана ал эч качан алсыз болгон эмес!
  Эрдоганга кара лорддун гибриди менен ургаачы жоокер кол салган. Ал эми анын атаандашы күчтүүлүгү жана ылдамдыгы боюнча кем калышпаса да, кылыччылык өнөрү боюнча, албетте, түрк президентин галактикадагы эң мыкты жоокерлер жана кылыччылар машыккан жоокер - Джеди менен салыштырууга болбойт.
  Лиранын үнү эбак эле угулат. Бул тозок кыз да жакшы окуган. Алардын империясында эркектер болбогондуктан, кыздар кибернетикалык жатындарда тарбияланышкан. Эмбрион компьютердик программалардын жардамы менен азыктандыруучу чөйрөдө пайда болгондо да өлтүрүүгө жана согушууга үйрөтүлгөн .
  - Түрк жаранынын баласы, сага жакпайт, ушундай кабыл алуу бар экен!
  Ал эми принцепс-плазма кылычы Эрдогандын жакшы тамактанган кружкасын кырып салды. Осмон диктаторунун кесилген муруту жыгылып, эфирдин бороонуна бурулуп, тытыла баштады, жок кылуучу бомбалардын бүтүндөй бир тутамындай кулады. Жана кесилген жаактан кан агып кетти. Анын үстүнө, ар бир тамчыда шыпыргысы бар жиндер жана бакшылар чачырап жатты.
  Түрк диктатору жооп берүүгө аракет кылды, бирок Дарт Вейдер кылычтын ийри сызыгынын астына өтө чебердик менен чумкуп, өзү душманды капталынан талкалап, душмандын булчуңдарынын бүт катмарын кесип салды. Эрдоган ого бетер бакырып, кайра чабуулга өттү.
  Дарт Вейдер селкинчекти артка кайтарды, ал эми лиранын жылаңаяк буту душмандын жамбашына тийди.
  Эрдоган катуу кыйкырып, кычыраган ноталар сезилген жапайы онтоо менен кыйкырды:
  - Эми сен өлгөн адамсың!
  Дарт Вейдер чабуулун тездетип, кол салганда ырдаган:
  - А бирок аягы, бул аягы эмес! Аягы башталышы гана!
  Эми ал өзүнүн кол тамгасын кармап турат, анын жардамы менен граф Дюко талкаланган. Кесилген кол кылыч менен кошо вакуумдун агымында илинип турат. Анан ал да тытылып баштайт. Бир жерде алар көп жолу колдонулуучу, реактивдүү, учуруучу - суперноваларды чыгарган сыяктуу.
  Чыдаалгыс оорудан көзүн дөмпөйгөн Эрдоган артка чегинип, башын Айга чапты.
  Жер планетасынын спутниги соккудан деформацияланып, ал кенен жаракалар менен капталып, магманын активдүү атылышы башталган. Ай катуу сабалган жүзгө окшош боло баштады. Лира кайрадан Эрдогандын бутун тизесинин астына жылдырып, коргоочусуз тараптан Вадердин кылычы ийнине тийип, калың эт менен булчуңдарды кесип салды.
  Осмон диктатору ансыз да ачык сүзүп бараткан, анын жалгыз аман калган кылычы кең амплитудада учуп кеткен, бирок кара мырзанын кызыл кылычынын учу түз эле каршылашынын колуна сайылган. Андан кийин так бурулуш жана Эрдогандын дагы бир кесилген буту кулап, ал жерде жок кылуу жана сыйкырдуу петардалар менен жыртылат.
  Осмон диктатору куралсызданды жана анын ажыдаарга окшоп акыркы айласыз аракети учкун менен жалындап жандырат.
  Бул триллиондогон жалындоочу бир заматта учуп кеткендей болду. Ал эми плазманын жарылуусу дээрлик бүт күн системасын каптады. Бир-эки секунданын ичинде жалындуу жалындын толкундары Плутондун орбитасына учуп кетти. Дарт Вейдердин беткаптары жана колдору аман калган, бирок Лиранын жылаңач, кыз сымал согончогу толугу менен күйүп кеткен.
  Генерал кыз сыздап кыйкырып жиберди - от таманды катуу күйгүздү, алтургай чоң ыйлаакчалар бир заматта шишип, күйүп, карарып кеткен ургаачы буту менен балтырын каптады. Тиземе жетти...
  Бирок Дарт Вейдер кесипкөй кыймылы менен, секирип, дененин айлануусу жана кылычтардын биригүүчү кыймылы менен Осмон президенти Эрдогандын чоң, мүйүздүү башын талкалады.
  Чоң жоокер менен башкаруучунун айдан кем эмес чоң башы оодарылып, коюу көк эриндери шыбырады:
  - Баары бүттү!
  Андан кийин жарылуу күркүрөгөн, ушунчалык дүлөй, кыйратуучу жана зор болгондуктан, космосто сыналган суутек бомбасынын фонунда буга чейин болуп өткөндөрдүн баары аянычтуу ширенке оту болгон. Аннигиляциялык гиперплазманын агымдары космосту Күндөн, андан кийин Афла-Центаврдан жана Сириустан каптады...
  
  
  
  
  Бактысыз бала
  Ал жерде бир бала жашачу, ал дагы эле кичинекей, бирок абдан бактысыз болчу. Мектепте ал таарынып, куугунтукка кабылган, үйдө ата-энеси дайыма алек болуп, аны жаман баалары үчүн урушчу, ал тургай кур менен сабап салышкан. Ал эми анын акылсыз, коркок, акмактарынын баары - ууланып, сабалган.
  Бала ушундан тажагандыктан, көздөрү кайда карабасын, жаман шаарын таштап, жек көргөн мектептен алыс кетүүнү чечти.
  Бала дагы эле кичинекей жана жөнөкөй болчу. Ал өзүнүн шаарында гана ушундай жаман адамдар жана өзгөчө балдар жашайт, башка шаарларда баары жакшы жана боорукер деп ойлоду. Башкача болушу да мүмкүн эмес, анткени төрт бурчтуу телевизор кутучасы алардын өлкөсү дүйнөдөгү эң гумандуу, боорукер, сулуу жана эң мыкты өлкө экенин толкундануу менен кайталап турат. Анын олкосундо бардык балдар бактылуу же бактылуу боло тургандыктарын, ал эми партия жана анын улуу жолбашчы-сы коммунизмге алып бара турган-дыгын - ар ким каалаганын алган кезде.
  Ал эми сабалган жана куугунтукталган бала чын жүрөктөн мектептеги балдар ушунчалык таш боор жана жаман болгондуктан, аларды ЦРУ жана Моссад жалдап алышкан, бул шаарда бош текчелер жана адамдар бар Американын семиз курсак буржуазиясынын күнөөсү деп ойлогон. узун кезекке турушту. Чек араны тункусун кесип откон буржуазиялык жана диверсанттар болбосо, бардыгы жакшы болгондугун. Картошка чирип, балдардын тиштери ооруп жатканына алар күнөөлүү деп. Жана сыягы, инъекциялар да АКШда адамдарды кыйноо үчүн ойлоп табылган.
  Бирок, анын кең Мекенинин бардык шаарларында жамандык өкүм сүрүп, ЦРУнун кара ниет агенттери бардык балдарды азгырып, талап-тоноо үчүн, аларды согушууга жана жатканды сабаганга үйрөтөт.
  Жок, дүйнөдөгү эң мыкты жана эң гумандуу өлкөсүндө баары боорукер, бири-бирине жылмайып, манжаларыңыздын ортосуна катылган төөнөгүч жабышып калат деп коркпостон, аман-эсен кол алышууга сунуп турган шаар болушу керек .
  Бала буга бекем ишенди, али боорукер жана тынч шаарлар бар. Ал эми жаздын алгачкы, жылуу күндөрүн араң күтүп, ата-энесинен жашыруун түрдө муздаткычтан баарын алып чыкты. Ал эми дүйнөдөгү эң гумандуу, бай, боорукер, тынчтыкты сүйгөн өлкөдө мынчалык көп продукция жок болчу. Мен сумкамды, сумкамды ушуну менен толтурдум, окуу китептерин, дептерлерди алдын ала силкип, алар кошумча оордук жаратып,... Анда-санда коркоктук менен айлананы карап, эшикти ачып көчөгө секирип чыкты.
  Бала дайыма өз короосуна чыгуудан коркчу. Ал жерде аны сөзсүз токмоктоп, майып кылып, кемсинтип, түкүрүп, же андан да жаман нерсе жасай тургандай сезилди. Бирок али эрте жаз таңы, баары мектепке барат, короодогу хулигандардын жанынан тайгаланып өтүп, ары кетүүгө мүмкүнчүлүк бар. Бул чейректен, ал ээн-эркин, күлкүгө айланган, алар дагы деле билишпейт. Кайда ал жөн эле ак чачтуу, бою калпакчан бала.
  Эмне үчүн адамдар мынчалык ачууланышат? Ал аларга эмне кылды, алар аны ушунчалык катуу жек көрүшөт? Анан калса, жер жүзүндөгү эң адамгерчиликтүү, боорукер, адамгерчиликтүү жана адилеттүү өлкөдө жек көрүшөбү? Ал аларга эмне кылды? Бирөөнү таарынтып, жамандап, кемсинтип, түкүрүп, чыккынчылык кылдыбы?
  Бири-бирине боорукер, боорукер, жардамдашуусу керек деп айтпады беле. Уруш жаман экен, алсыздар жардамга муктажбы? Бирок бул үчүн алар баары бир келесоо, алсыз, келесоо... жана башка татаал жана түшүнүксүз сөздөрдү - пацифист деп эсептешчү?
  Бирок балдарга арналган бардык жомоктор, китептер, телевидение бизге ушуну үйрөткөнү таң калыштуу эмеспи. Эл ушинтип урса болбойбу: дөөлөттүү, жан аябастыкка жакын, бири-бирине тоодой тик туруп. Адам адамдын бир тууганы эмеспи? Жашоонун чыныгы мааниси жакшылык кылуу эмеспи?
  Анда эмне үчүн чындыгында китептерде, кинолордо, жада калса информатика сабагында үйрөтүлгөн нерселер жокко чыгарылат? Бул келесоо, абсурд, күлкүлүү, жаман деп эсептелет!
  Эмне үчүн биздин балдарда жана анын теңтуштарында мынчалык ачуулануу жана жек көрүү, алардын абийирин уккусу келбей, зордук-зомбулукка жана кыйроого умтулуу? Окуу кайда баратат, жакшы иштердин культу алардын эц адамкерчиликтуу жана дуйнелук куч-кубатында. Жер шарынын бардык жерлеринде эзилгендерге жардам берип, коргоп турган күчтө. Бул караларды, индиялыктарды, ачкачылыктан жана табигый кырсыктардан катуу жана оорулуулардын баарын куткарат.
  Баланы чакырышты... Коркуп кетти. Эми аларды кармап, кордошот.
  Ал укпагандай түр көрсөтүп, кадамын тездетти.
  Жооп катары жапайы күркүрөгөн:
  - Тормозду карма! Биз сени өлтүрөбүз!
  Анын үнүндөгү жапайы жинденүү, аны ушунчалык жек көрүү? Эмне үчүн? Ал аларга эмне кылды? Дайыма боорукердикти, достукту, ырайымдуулукту айтканды жек көрүшөт, ыймансызды жек көрүшпөйт, өз энесин союшат.
  Бирок бала бул шаардан кетүүнү, мындан ары бул каргыш тийген, жек көргөн мектепке барбоо чечимин кабыл алган. Бул тозок канализациясынан качып, башка, боорукер, таза, достук шаарды табыңыз. Анткени, анын эң кайрымдуу өлкөсүндө мындай шаарлар жок болсо керек.
  Бала аны олдоксон, алсыз кууп жетип, мойнуна чаап, кете албай калабы деп аябай коркту. Бирок автобус да бар. Сиз жөн гана ага секирүү керек, ошондо бейбаш жана бандит артта калат.
  Бул жолу баланын жолу болуп, эң акыркы учурда ал автобустун жабылуучу таманына секирип түшкөн. Эшикти ичке, баладай кол кысып, бактыга жараша көп эмес, ал азык-түлүк толтурулган сумканы кармаганга үлгүрдү.
  Ал кезде автобус менен жол жүрүү анча деле кымбат эмес, кондукторго айлык берүү чакан шаарда пайдасыз болчу. Анын үстүнө эл чынчыл, төрт тыйынды аяшпайт. Бир-эки теңтуш балага жете албай, таштанды челекке ачуусун жуурушат. Каалаган олжосу тайгаланып кеткенине темир күнөөлүү дегендей, аны буту менен мыкаачылык менен тепкилешкен. Ал эми бала машина айдап баратып, Кудай-Теңирге сыйынып жатты (айтмакчы, алар үйрөткөндөй, ал такыр жок!), Эшик жакында ачылып, колун бошотсун деп.
  Акыр-аягы, кийинки аялдама, кол бош жана сиз отургучка отуруп, дем ала аласыз. Бала жек көргөн короосунан алыстаган сайын анын жан дүйнөсү тынчыды. Алар билбеген жерде коопсузураак.
  Балким, башка бала, тескерисинче, анын ордуна, үйгө жакыныраак болууну кыялданат, анын батылгыс дубалдарынан коргоо издейт. Бирок үйдүн короосу баланы дайыма коркутчу. Ал тургай, жаман түштөрдү жана өзүнүн тозок, таш боор теңтуштарын түшүндө да көрдү. Бала көчөдө мүмкүн болушунча аз басууга аракет кылган. Сабактан кийин жек көргөн, таш боор теңтуштарым чыгып, шылдыңдап, атүгүл дароо ур-токмокко алганга чейин барыш үчүн, чечинүүчү бөлмөнү көздөй чуркадым. Бала сооронууну китептерден гана тапты. Ал кезде компьютер, интернет, жада калса сыналгыда да жок болчу - үч гана канал, алар эң жакшы дегенде отличниктердин пионерлерин көрсөтүшөт, же ырдаган хор - алардын дүйнөдөгү эң гумандуу жана адамгерчиликтүү өлкөсүндө жашоо кандай жакшы? . Эң жаманы, талаадан тажатма репортаждар, түшүм үчүн тынымсыз күрөш. Ал эми жумасына бир жолу, жекшемби күнү, кандайдыр бир кызыктуу, көркөм тасманы же жомокту көргөн программаны чектөөгө ылайык көрүүгө болот.
  Ал эми бала китептерге көмүлгөндү жакшы көрчү, аларда улуу, асыл жана жомоктогудай нерселерди тарткан.
  Ал көп учурда сабакта курбуларынан түкүрүп, же резина менен аткан курбулары чарчабаса, ал да жомоктогудай, боорукер дүйнө жөнүндө ойлончу. Коммунизм акыр-аягында курулганда жана буткул дуй-нелук, буткул дуйнелук бир тууган-дыктын боло тургандыгы женунде.
  Анан Альфа Кентавр, Сириус, Урса Майор, Жаачы топ жылдызынын балдары биригет. Жана кең-кесири жылмайып, кол кармашып. Мисалы, Балыктар топ жылдызынын балдарынын баштары күмүш түстөгү кабырчактар менен капталган жана алтын түстөгү, жаркыраган канаттары бар. Ал эми Жаачы топ жылдызында алар Кентаврларга окшош болсо керек.
  Баары абдан тынч жана кооз. Бири-бирине белек беришет, ыр ырдашат. Кастык жок, кара ниеттик жок, биринин артына топчу же өлүк баканы эч ким салбайт.
  Коммунизм жакында келет, ал эми бүткүл дүйнөнү жек көрүүнүн желесине каптап, биздин советтик балдарды жакшылыкты жек көрүүгө үйрөткөн жек көрүндү ЦРУ - ал жок болсун жана жок болсун! Анткени, алар индеецтерди жок кылуудан Ооганстанга чейин согуштун коркунучтуу түштөрүнө себепкер болгон америкалыктар. Радио үндөрү менен элди жинди кылып, колун көтөрөт, бир тууган агага каршы, бешиктен бери жек көрүү сезимин козгойт!
  Маршрут боюнча автобус акырын жылып баратат. Май айынын тышында эртең менен - күн жаңыдан башталат. Ооба, бала караңгыдан коркпойт. Тескерисинче, караңгыда байкалбаган өткөн теңтуштарынан тайып кетүү, караңгылыкта эрип кетүү мүмкүнчүлүгү көбүрөөк болот. Кышында, суук болуп, түндөр узун болгондо, айрыкча катуу аязда, көчөгө чыгып, ачууланган жигиттердин жанынан өтүп кетүүнү күтө аласыз.
  Кышында хулигандар да үшүп, көчөгө аз чыгат. Бирок жылуу мезгилде азап гана башталат. Ал эми жөн эле дүкөнгө баруу кыйноого айланат. Ал эми бала ойлойт, кандайдыр бир нөл-өткөөл модулду ойлоп табасыз, ошентип, сиз дүкөндө болгондон кийин, баскычты басып, сиз үйдө болосуз.
  Жасалма канаттар али ойлоп табыла электиги жакшы болушу мүмкүн, анын батиринде, бийик кабатта бала салыштырмалуу коопсуздукту сезе алат. Тез чуркоодон тердеп, акыры эшикти ачып, батирге секиресиң, өзүңүздү Олимпиада чемпиону мара сызыгын кесип өткөндөй сезесиз - сиз үйдөсыз жана коопсузсуз. Акыры дем алып, кадимки китепти окуу менен сооронууга болот. Бактыга жараша алар чоң атасынан калган китепкананы академик ичи ача тургандай кылып калтырышкан.
  Айдоочу акыркы аялдамага келип калганын, баары кетүүсү керектигин ишарат кылды. Бала чоочун жерге түшкөн. Ал акырына чейин токтогон эмес. Жана бул жаңылык жагымдуу жана таң калыштуу көрүндү. Кадам таштоого арзырлык болгондой, жана сиз Изумруд шаарынын сыйкырчысы Эли сыяктуу өзүңүздү жомоктогудай жана бактылуу өлкөдө табасыз.
  
  ЖЕНИШКЕ ЧЕЙИН СОГУШ
  13-апрель, 1945-жыл. Берлин шаары, Императордук канцлериянын имараты.
  Тышкы иштер министри Риббентроп Германиянын белгилуу ча-барчысы жана душманы Молотов башчылык кылган советтик делегация менен суйлешуулерден жаны эле кайтып келди. Акыркы салгылашууларда советтик төрт танк армиясы дээрлик толугу менен жок кылынганына карабастан. Ал эми 1-апрелден тартып Батыштын кредит-лизинг боюнча жардамын берүү токтоп, Сталин атайылап жогорулатылган талаптарды койгон.
  Риббентроп Роммелге кайгылуу мындай деди:
  - Советтик делегация менен суйлешуулер туюкка кептелип калды. Компромисстик нөл варианты - 1941-жылдын июнь айындагы чектерге кайтып келүү Сталинге туура келген эмес. Коба талаптары - Клайпеда аймагы, Чыгыш Пруссия жана 1939-жылдын чектеринде бүт Польша. Ал ошондой эле Словениянын жерлерине, Венгриянын бир бөлүгүнө жана Румыниянын мунай кендерин ээлейт. Ал миллиондогон советтик жоокерлер баары башталган жерге келүү үчүн өлүшкөн жок деп жарыялайт. Мындан тышкары, Жусуп бизден компенсация төлөп берүүнү, бардык аскерий жана жарандарды бошотууну талап кылууда... Ал эми биздикилерди кун үчүн гана бошотуп берүүнү убада кылууда! Андан тышкары, Сталин да Финляндиядан аймактык сатып алууну каалайт.
  Фельдмаршал Фюрер Роммел капаланып мындай деп белгиледи:
  - 1944-жылдын июнь айындагы төңкөрүштөн кийин биз чыгыш фронтто жай жана өжөр чегинүүнү улантууга аргасыз болдук. Нормандияда талкаланган союздаштар биз менен алар үчүн салыштырмалуу ардактуу тынчтыкка барышканы менен, бирок... Кызыл Армия өтө күчтүү жана биз жоокерлерге максималдуу кам көрүп, активдүү коргонууну жана кыска контрчабуулдарды артык көрдүк. Ооба, орустар Вислага чейин барышты жана ал тургай, чоң жоготуулардын баасы менен өтүп, Словакияга кирип, Румынияны дээрлик басып алышты... Бирок бул ийгиликтердин баары аларга кымбатка турду. Биздин да каныбыз агып жатты, бирок мен аздыр-көптүр канааттандырарлык коргонууну түзүп, жоготууларды өз пайдабызга үч-төрт эсе азайтууга жетиштим. Бирок Сталин анын өлкөсү да чарчап калганын түшүнбөсө керек, союздаштар Орусияга жардам берүүнү токтотуп, бизге таяна башташат?
  Риббентроп кубанычтуу жылмайып жооп берди:
  - Чет елкелердун ири акулалары СССРди басып алуу менен биз ала турган жерлердин ордуна бизге колдоо убада кылып жатышат! Великобританиянын лейбористтик екмету дагы эле олку-солку болуп жатат, бирок кептеген жеке структуралар бизди колдоого даяр! Бизге Бразилия, Испания, Португалия жана өзгөчө Аргентина жардам беришет. Перрон ачыктан-ачык согушка биз тарапта кирерин да жокко чыгарбайт. Финдер да акырына чейин барууга ант беришет! Италияда Муссолининин түндүктөгү позициялары чыңдалып, түштүктү батышчыл күчтөр дагы эле көзөмөлдөп турушат. Биз согушту улантууга даярбыз, фюрерим!
  Роммел кыскача буйрук берди:
  - Мага сүйлө!
  Чебер, эмгекчил жана таланттуу императордук курал-жарак жана ок-дарылар министри өзүнүн ордунда отурду. Speer бардык кыйынчылыктарга карабастан, олуттуу курал өндүрүүнү көбөйтүүгө жетишти жана абдан тез сериялык өндүрүшкө бир кыйла өнүккөн классы өзү жүрүүчү курал койду - "e", "LEV" жана "Пантера" -2.
  Үчүнчү рейхтин али жаш жана абдан энергиялуу экономикалык диктатору мындай деп билдирди:
  - Танк куруу тармагында сапаттык гана эмес, сандык жактан да жылыш болду. 1944-жылдын декабрында 1960 танк жана өзү жүрүүчү курал чыгарылган. Бул бардык аскердик кыйынчылыктарга жана дүйнөдөгү эң мыкты машиналарды массалык өндүрүшкө киргизүүгө карабастан! Атап айтканда, Е-25, Лео жана Пантера-2!
  Учурда танктарды жана өзү жүрүүчү куралдарды өндүрүү айына эки миңге жакынды түзөт, анын ичинен март айында эң акыркы унаалар: Е-10, Е-25, Лев, Пантера-2 жалпы көлөмдүн үчтөн экисинен көбүн түзөт. танк флоту!
  Роммел кургак сурады:
  - Биздин танктар советтик танктардан жогору экенине ишенесизби?
  Спеер, езунун унун акыл-эстуулугун берууге аракеттенип, мындай деди:
  - Биздин дизайнерлер кеч болсо да, аздыр-көптүр ийгиликтүү макети, курал-жарактары, курал-жарактары жана айдоо көрсөткүчтөрү менен машиналарды түзө алышты. Айрыкча E-25 ийгиликтүү болду. Кырк градуска рационалдуу эңкейиш бурчу менен 100 миллиметр чеке, капталдары жана арткы тарабы 60 миллиметр жана 88 мм калибрдеги EL 71 замбирек менен куралданганда - өзү жүрүүчү мылтыктар, 80 октун запасы, салмагы гана. 26,6 тонна. Кыймылдаткычы 700 аттын күчү менен машина саатына 75 километрден ашык ылдамдайт. Мындан тышкары, салмак резервин эске алуу менен, өзү жүрүүчү мылтыктын капталдары кошумча 30 мм экрандар менен бекемделет. Ошентип, роликтер да, экран да капталын жаап турат, бул машина Т-34-85 снаряддарынын соккусун чекесине гана эмес, капталына да кармап турат. Ошол эле 88 миллиметрдик мылтык 150 - 148 мм курал-жарактарды 60 градуска жантаюу менен тешип өтөт. Атышуу ылдамдыгын эске алганда, биздин 88 мм замбиректин тактыгы, дүйнөдөгү эң мыкты танкка каршы курал! Ал эми чекеден коргоо IS-2 да атууга мүмкүнчүлүк берет. Мындан тышкары, советтик мылтыктардын учтуу снаряддары рикошетке өтө сезгич. Ал эми биздин жогорку сапаттагы цементтелген соотубуздун бетинин катуулугу жогору жана рационалдуу эңкейиш бурчунда эң сонун рикошет!
  Роммел логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Жана мунун бардыгы кыймылдаткыч, трансмиссия жана редуктор чогуу, бир блокто жайгашканынын аркасында жетишилди. Шейлеликде, олар кардон валына унем бердилер, машыньщ ецуни 144 сантиметре етирдилер. Машина советтик бардык моделдерден озуп кетет жана аны жасоого салыштырмалуу оцой. Мисалы, сиз дагы эле мындай танкты түзө албайсыз!
  Спиер жооп кайтарды:
  - "Пантера"-2 жана өзгөчө танк "Лев" акыркы иштеп чыгууларды жана жакшыртууларды эске алат. Атап айтканда, "Пантера" -2 47 тонна салмакты тосуп, курал-жарак жана снаряддардын запастарын "Падыша жолборсунун" деңгээлине чейин көбөйтүп, соот жагынан бир аз төмөн. Бул жыйырма бир тонна айырма. 700 аттын кучуне барабар болгон мотор трассада 55 километр ылдамдыкты камсыз кылат, ал эми таштаса саатына 30 километр. Жаңы унаалар 900 кубат кыймылдаткычы менен серияга чыга баштады жана саатына 70 километрге чейин ылдамдай алат. 105 мм-лик замбирек менен "Арстандын" куралдануусу боюнча эч кимиси жок, фронталдык сооттору боюнча "Падыша жолборстон" ашып кетет, капталдары жана арткы жагы бирдей. Ал эми салмагы 51 тонна, кыймылдаткычы 900 аттын күчү менен. Биздин жаңы танктар - мыкты айдоо жөндөмүнө ээ, демек, алар чабуулчу согушта колдонулушу мүмкүн!
  Роммел жылмайып, дагы бир жолу эрудициясын көрсөттү:
  - Ал эми бул цистернада кыймылдаткыч, трансмиссия жана редуктор транспорттун кузовунун алдында жайгашып, мунара артка жылдырылат. Алар ошондой эле макетти күчөтүштү. Бирок бизге күчтүү каптал сооттору бар "Арстан" керек!
  Спир таазим кылып:
  - E-50 танкында биз салмагы жетимиш тоннадан ашпаган Маустун коргоосун жана куралдануусун чагылдырабыз!
  Роммел Спирди бошотуп, императордук аба министри Саурду чакырды. Ошондой эле абдан чебер жана жөндөмдүү менеджер.
  Император министр жеңген маанай менен мындай деди:
  -Биздин авиация толугу менен аба үстөмдүгүнө ээ болду! Ал эми баарыдан мурда баатыр немец енер жайына алкыш! 1944-жылы Luftwaffe менен кызматка кирген жаңы реактивдүү учактар массалык түрдө чыгарылып, көлөмү барган сайын өсүп жатат. Алардын ылдамдыгы саатына 200-350 километр келген советтик машиналардан артыкчылыгы бар жана кубаттуу 30 миллиметрлик замбиректер жана ракеталар менен куралданган! ME-163, Me-262, BA-349 истребителдери жана өзгөчө арзан, жеңил, маневрлөөчү жана жасоого оңой HE-162 душмандын лагга жана топозго караганда эбегейсиз артыкчылыгын далилдешти. Жылдам учуучу чалгындоочу жана бомбардировщик Ар-234 ушунчалык ылдамдыкка ээ, аны бир дагы советтик истребитель кууп жете албайт!
  Ошол эле учурда эң маанилүүсү, биз машиналарды сандык өндүрүү боюнча душман менен теңдештикке жетише алдык. Жумасына 150 ME-262 истребителдери чыгарылат, абдан күчтүү курал жана согушта аман калууга болот, буга чейин 300 жана бул сан HE-162 истребителдери жана 120 АП-234 көбөйүү менен өсүүдө. Суурулган канаттары бар ME-262, шыпыргычы жөнгө салынуучу канаттары бар ME-1010, куралдануу жана учуу мүнөздөмөлөрү жакшыраак He-262 жана эң негизгиси Ю-287 үлгүлөрү жолдо. Тескери шыпырылган канаттары бар акыркы машина бомбалоонун эң сонун тактыгына ээ болот.
  Бардыгы болуп, биз душманды толук басып, реактивдүү самолетторду чыгарууну күнүнө эки жүз учакка чейин жеткирүүнү пландап жатабыз!
  Роммел логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Ал эми биздин винт станокторубуз бир кыйла ийгиликтуу. Мисалы, Фокке-Вульфтун эволюциясы - ТА-152. Ооба, ал эми алты кыймылдаткычы бар реактивдүү бомбалоочу учактын версиясындагы TA-400 чоң убаданы көрсөтүп турат!
  Заур намыстанып:
  - ТА-400 Уралдан ары жактагы советтик заводдорду бомбалай алат, ылдамдыгы 800 километрге чейин жетет жана 10 тоннадан ашык бомба ташый алат! Учуу аралыгы 16 000 километр келген ХО-18 куйруктуу бомбардировщик! Жана реактивдуу ТА-183 жана башка машиналар! Биз абада үстөмдүк кылабыз!
  Фельдмаршал Фюрер Заурду бошотту. Эми Шмайсер менен сүйлөшүүгө убакыт келди.
  немис пулемёту
  StG 44 (нем. Sturmgewehr 44 - 1944) - Экинчи Дүйнөлүк Согуш учурунда иштелип чыккан немис мылтыгы. 850 мин даанага жакын чыгарылды. Автоматтардын заманбап түрлөрүнүн арасында ал массалык түрдө чыгарылган биринчи иштеп чыгуу болуп калды.
  Ал Экинчи Дүйнөлүк Согуштун автоматтарынан (PPSh ж. мылтыктар.
  Автоматика StG 44 - бочка дубалындагы тешик аркылуу порошок газдарын чыгаруу менен желдетүүчү түрү. Бочканын оюгу болтты вертикалдуу тегиздикте кыйшаюу менен бекитилет. Эңкейүү дарбазадагы жана болт алып жүрүүчүдөгү жантайыңкы тегиздиктердин өз ара аракеттешүүсүнөн пайда болот. Газ камерасы - жөнгө салуу мүмкүнчүлүгү жок. Көмөкчү штангалуу газ камерасынын тығыны машинаны тазалоодо гана атайын дрейф менен буралып чыгарылат. Мылтык гранаталарын ыргытуу үчүн 1,5 г (фрагментациялоо үчүн) же 1,9 г (бронетранспорттук-кумулятивдик гранаталар үчүн) порошок заряды бар атайын патрондорду колдонуу керек болчу. 7,92x33 Курц патронундагы мылтыктын стандарттык салмагы 1,57 г. Шыбык менен газ поршени болт өзөгү менен айкалышкан.
  Шмейссер ошондой эле жаңы машина - St 54 - оттун жогорку тактыгы менен дагы ишенимдүү жана жакшыраак болот деген оптимизмди билдирди.
  Фон Браун ошондой эле чыныгы оптимизмди билдирди - А-10 жана А-11 ракеталары 1000 километрге чейинки аралыкта учуп, радионун жардамы менен чоң тактык менен сокку урууга убада беришти.
  Атомдук бомба менен, өзөктүк реактор жаңыдан ишке киргизилгенге чейин абал мындан да начар болгон. Бирок бир нече жылдан кийин алар бомбалардын ханышасы серияга кирет деп убада кылышкан!
  Бирок эң башкысы, америкалыктар жана англиялыктар үчүнчү рейхке жана анын жандоочуларына дүйнөлүк коммунизмге каршы күрөштө жардам берүүгө убада беришкен!
  Фельдмаршал Фюрер Роммел чечти:
  - Сталинге айткыла, биз согуштук аракеттерди толук бойдон кайра баштайбыз, андан кийин коммунизмди толук жана толук кыйратабыз!
  1945 жылгы 13 апрельде улкен бас тарту кун!
  Немецтик согуш толуп жаткан Висла-ны мажбурлап жибербее учун негизги соккуну Венгриядан берди. Чабуул 20-апрелде, фашисттик дивизия-лар жетишсиз болгон кезде башталган.
  Немецтер коргонуунун биринчи линиясын жарып чыгууга жетишти, дээрлик кыймылда. Алар орустардын көп сандаган артиллериясын колдонууга жол бербөө үчүн түнкү чабуул тактикасын активдүү колдонушкан. Түнкүсүн, албетте, өрт анчалык эффективдүү эмес, фашисттердин түнкү көрүүчү аппараттары бар.
  Тез арада экинчи коргонуу линиясы да бузулуп, эки казан пайда болду. Бирок штабдын буйругу менен чоң резервдер согушка киришти. Фашисттерди талкалоо мүмкүн болбосо да, Мейнштейндин чабуулу токтотулган.
  Немецтер бир айлык өжөр салгылашуудан кийин 70-80 километрден ашык эмес илгерилеп, Словакиянын бир бөлүгүн гана кайтарып алууга жетишкен.
  Фрицтин Чыгыш Пруссиядагы чабуулу андан да аз ийгиликке жеткен. Алар коргонуунун биринчи линиясын гана жарып өтүп, тыгыз коргонууга туш болушту. Көрсө, Кызыл Армия казып, коргонууну билет экен. Жана олуттуу зыян келтирет.
  Румынияда гана Кисселринг ири ийгиликтерге жетишти. Фашисттик аскерлер үч казан түзүп, Молдова менен Буковинаны дээрлик басып алышкан. Бирок ал жерде да аларга Одессага өтүүгө уруксат берилген эмес, Бугда токтоп, табигый суу тосмосуна! Бирок немистер дагы эле көп жерлерди басып алууга жетишти. Анын ичинде Кара деңиздин жээгинде, Украинанын Черновцы областында. Ошентип, фронттун линиясын Румыниянын мунай кендеринен алыстатуу. Бирок алардын апрель жана майдагы ийгиликтери ушуну менен гана чектелди.
  Кызыл Армия коргонууда болуп, өнөр жай согуштук техниканы көп чыгарды. Айрыкча Як-9 истребителдери жана Т-34-85 танктары.
  Жайында Роммел оор абалга туш болгон - Германиянын адам ресурстары ансыз деле түгөнүп, чабуул оор жоготууларга алып келген. Кырк биринчи жылдын кайталанышына ишенуунун кереги жок эле. Советтик аскерлер согушта кажыбас-кайраттуу, генералдар жогорку баада тажрыйбага ээ болушту, жетишээрлик тыгыз жана терең коргонуу курулган.
  Демек, чыгышка көчүү үчүн акча төлөш керек болчу.
  Борбордо советтик аскерлер дагы эле Висла аркылуу плацдармдарды кармап турушкан. Сталин чегингиси келген жок.
  Роммель СССРге абадан чабуул жасоону чечти. Бомбалоо жок дегенде кымбат иш болгондуктан, бирок мындай чабуул учурундагы адам жоготуулары алда канча аз! Анын үстүнө Америка Кошмо Штаттары жана Британия өзүнүн колониялары жана үстөмдүктөрү менен курал-жарак, ресурстар жана ал тургай ыктыярчылар менен барган сайын активдүү жардам бере башташты.
  Реактивдүү учактардын аба чабуулу жана чоң танк армияларынын этияттык менен жарып өтүүгө аракети.
  Бирок Сталин пассивдүү отуруп, жеңилүүнү күткүсү келген жок! 22-июнда анын аскерлери Словакия багытында чабуулга өтүштү. Буга жооп кылып америкалыктар Германияга кредитке миң B-29 бомбалоочу учактарын сатышкан.
  Немецтер абада үстөмдүк кылышкан жана ушул убакка чейин танктарда жана өзү жүрүүчү мылтыктарда сапаттык артыкчылыкты колдонуп, Кызыл Армиянын чабуулдарын кайтара алышкан. Июль айынын аягында, Германиянын Түштүк армиясынын тобу дагы бир чөнтөк түзүү аракети менен чабуулга өттү. Советтик аскерлер немецтердин чабуулун токтото алышты. Фашисттер отуз километрге жакын илгерилешип, оор жоготуулардан качышып, токтоп калышты. Август айында Кызыл Армия Чыгыш Пруссияда да алга жылды.
  Жайында фронттун линиясы анчалык деле өзгөргөн жок.
  Ал эми АКШ Японияга эки атомдук бомба таштады. Хирохито 16-августта багынып бергенин жарыялады. Америка колун бошотуп, Үчүнчү Рейхке технологияны, сырьену жана жабдууларды берүүнү күчөттү.
  Германиянын авиациясынын басымы күчөдү. Фашисттер СССРди бомбалайбыз деп үмүт кылышкан. Күз эки тараптан тең соккулар жана чабуул жасоо аракеттери менен өттү. Эки тарап тең ашыкча жоготуулардан качууга аракет кылышты.
  Бирок, жалпысынан, абада Luftwaffe артыкчылыгы айкын болуп калды. 1945-жылдын ичинде Учунчу рейх жана спутниктер алтымыш мицден ашык самолетторду, негизинен реактивдуу само-лётторду жасап чыгарышты жана союздаш-тардан дагы отуз мицди алышты. СССР кырк беш мин гана машина чыгарды. Анын үстүнө ылдамдыгы, курал-жарактары жана сооттору боюнча душмандан төмөн.
  1946-жыл да Кызыл Армиянын чоң чабуулу менен башталган. Бирок немистер эң мыкты пирамидалык Е-50 танкын согушка ыргытып, советтик аскерлерди талкалап, Польша менен Словенияга сүрүп жиберишкен. Бирок калың жааган кар жана советтик аскерлердин массалык баатырдыгы Немандагы жана Гроднодон бир аз ары жактагы фашисттик аскерлерди токтотту! Бандеранын колдоосу менен фриц Львовго кирди. Ошого карабастан, масштабдуу чабуул, тагыраак айтканда, анын ишке ашпай калышы СССРдин Чыгыш Европадагы бутунан ажырап калышына алып келди, эми согуш кайрадан толугу менен большевиктик Россия империясынын аймагына жылды!
  Май айында Роммелдин аскерлери ийгилигин бекемдөөгө аракет кылышкан, бирок бир нече айга созулган салгылашуудан кийин алар Барановичи, Вильна линиясына гана жетип, Ригага жакындашты. Фашисттер Туштукто бир аз ийгиликке жетишти - алар Винница менен Житомирди басып алышты - Киевге жакындап келе жатышат! Ал эми Одесса советтик аскерлерден ажыратылган.
  Бирок немистер да эбегейсиз жоготууларга учурашкан - он төрт жаштан өспүрүмдөр жана алтымыш беш жаштан чоң аталар аскерге чакырылган. Ал тургай, аялдардын бир нече дивизиялары, ошондой эле алсыз жыныстагылар согушкан өзүнчө снайпердик жана авиациялык полктор түзүлгөн!
  Күзүндө немистер коргонууга чыгышты, советтик аскерлер аларды сезишти. Кышында да салгылашуулар кызуу жүрүп жатты. Аба үстөмдүгүн сактап калган немецтерди сындыруу мүмкүн болгон жок. Курчап турган советтик Рига жана Одесса шаарлары кулап түшкөн, бирок Фриц чабуулун андан ары өрчүтө алган эмес.
  1947-жылы советтик Т-54 танкы негизги германиялык пирамидалык Е-50 менен атаандаша турган сериялык өндүрүшкө чыга баштаган. Ырас, советтик машина курал-жарактары жана курал-жарактары боюнча германиялыктардан дагы эле төмөн болгон, бирок арзаныраак жана жеңил болгон. Массалык өндүрүш июль айында башталган.
  Авиацияда абал андан да жаман болгон, бирок 1947-жылдын 30-декабрында биринчи советтик МИГ-15 реактивдүү истребителинин учуу акыры болгон.
  Бул абадагы фашисттик монополиянын аяктайт дегендикке жатат.
  Массалык өндүрүш 1948-жылдын май айында башталган. Машинанын өзү ылдамдыгы жана куралдануусу боюнча ME-362ден бир аз төмөн болгон. Ырас, немецтер дагы эле эйстердин калыптанган өндүрүшүндө жана согуштук тажрыйбасынан башталчу. Бирок абада СССР паритетке жетээри анык болду.
  1948-жылдын күзүндө жаңы сүйлөшүүлөр башталды.
  Германиянын калкы жок кылынды, бирок СССРдин да каны кургак болду. Кошумчалай кетсек, немец физиктери советтик физиктерден озуп кете алышкан, ал эми Үчүнчү рейх буга чейин өзөктүк бомбаны ийгиликтүү сыноодон өткөргөн.
  Роммел орточо вариантты сунуштады - немистер буга чейин жеңген нерселердин баарын алышат. Ригадан Одессага чейин.
  Сталин жооп катары нөл вариантка макул болгон. Биз сага эмес, сен бизге!
  Сүйлөшүүлөр кайрадан туңгуюкка жетти.
  Коба ар бир аздыр-көптүр маанилүү өнөр жайчылар, дизайнерлер жана аскердик эксперттер менен кезеги менен жолугушту.
  Ал эл алдында чыгып сүйлөп окуп чыккандан кийин: ал фашизмге каршы акырына чейин согуша тургандыгын жарыялады!
  7-ноябрь 1948-жыл. Чоң өзгөрүүлөрдүн жана чечимдин күнү болду!
  Эпилог
  21-декабрь, 1954-жыл... Нью-Йорк... Кошмо Штаттардагы эң бийик асман тиреген имарат кызыл желектер менен кооз илинген.
  Эбегейсиз зор экрандарда жана Американын элдик республикасынын бардык жарнак такталарында чагылдырылган Сталин, Ленин проспекти менен етуп бара жаткан советтик аскерлерди жылмаюу менен булгалап жатат!
  Бүткүл дүйнө Жер планетасынын биринчи императору жолдош Сталиндин жетимиш беш жашын майрамдоодо!
  
  ЛЮСИФЕРДИН БОЛУШУ
  Ал үчүн оңой болбосо да, бирок дагы эле салыштырмалуу жаш жана жанын катуулаганга үлгүрбөсө да, жоокер Палпатин тосмону ашып өтүүгө үлгүрдү.
  Каролина өз колу менен жана шамчырак менен өлтүрүлүшү керек болчу. Бирок издерди жашыруу үчүн сарайдын өзүнө кичинекей, ядролук заряд салынган.
  Дарт Сидиус буга чейин жарык кылычын жакшы билген жана ханышага бараткан жолдо анын жеке күзөтчүлөрүн кесип салган. Анан ага тизе бүгүп, кымбат баалуу бут кийимин чечүүнү буйруду, ошондо ал адатынча жылаңаяк тепкичте өлсүн.
  Каролина көрүндү. Палпатин ага өзүнүн чыныгы жүзүн ачып берди жана август адам катуу ыйлап жиберди. Ошондон кийин, Дарт өмүрүндө биринчи жолу чагылгандын күчүн колдонгон... Жана күйүп кеткен ханыша тынчыганда, ырайымсыз Сит Лорд жардыргычка өзөктүк куралды коюп, сарайдан чыгып кетти.
  Суу астындагы дүйнөнүн жашоочулары саботаж деп айыпталган, анын айынан планетанын эки дүйнөнүн ортосунда катуу согуш башталган. Алардын технологиялык артыкчылыгына карабастан, суу астындагы жарыш аман калууга жетишти. Мындан тышкары, геноцидге жол бере албаган Республикалык сенаттын өкүлдөрү кийлигишти.
  Палпатин тынчтык орнотуучунун жетишкендиктерине ээ болду жана азыр галактикалык деңгээлге жетти, азырынча Набудан келген сенатордун жөнөкөй жардамчысынын ролунда гана, бирок өзү үчүн абдан тез популярдуулукка ээ болду.
  Анын мугалими Плагаст шакирттин көтөрүлүшүн жактырган, бирок ал өзү магохлориялыктарды илимий изилдөөгө барган сайын тереңдеп кирген. Ал өзү өлбөстүккө ээ болуп, өлгөндөрдү тирилтүүнү үйрөнгүсү келген. Мындан тышкары, Плагаст сыртынан таш боордук менен айрым туугандарына боору ооруп, алардын тез тирилүүсүн кыялданат.
  Палпатиндин кызы чоңоюп, ханыша болгон. Анан көп өтпөй анын өз тукуму бар. Күйөөсү расмий түрдө падыша болгон эмес, бирок ал толугу менен мыйзамдуу жубай жана мурдагы Джеди офицери болгон, бирок эң жогорку чеберчиликке ээ эмес. Расмий түрдө ал ханзаада жана кенже башкаруучу наамын алган - ханышанын жетекчилиги астында.
  Бирок Палпатин бейрасмий күйөө баласын жактырчу эмес: өтө боорукер, асылзат, сырткы көрүнүшү абдан сулуу жана жашынан бир топ жаш көрүнгөн.
  Ооба, кара акимдин кызы абдан боорукер жана боорукер болуп өскөн. Ааламдагы эң жаман адам болууну кыялданган атасына мүнөзү боюнча абдан окшош.
  Эмнеси болсо да, Плагаст мындан ары шакиртин көндүрүүгө мажбур болбой калды. Палпатин өз алдынча чечим кабыл алды - кызын да, күйөөсүн да жок кылуу.
  Бирок, албетте, өзүңүздү жарык кылбаш үчүн. Ал эми бул оңой эмес, ошондуктан бардык баш аламандыктардан жана саботаждардан кийин сарайды коргоо бир кыйла күчөтүлгөн.
  Палпатин жылдыздуу кемеде авария жасоону чечти. Ал өзүнүн таасиринен пайдаланып, королдук үй-бүлөнүн Корузанга, метрополия планетасына жана республиканын борборуна учуусуна жетишүүгө жетишкен. Айтмакчы, улуу майрамга - улуу формациянын миң жылдыгына чакыруу.
  Ал Мастер Плагасттын сабактарын жакшы үйрөнгөн;
  Мугалим окуучуга анын машыгуусу олуттуу болсо да, алар эки эрежеден эркин болорун убада кылды. Дарт Бэйн белгилеген бузуку чөйрөнү бузуп, бири-биринен эч нерсени жашырышпайт, өз ара мамилелеринде көрө албастык жана ишенбөөчүлүктү сезишпейт жана ошентип караңгы тарапка чогуу кызмат кылышмак. Сидиус Муун астында ондогон жылдар бою окуган, анын жүрүшүндө Плагаст өзүнүн жаңы тапкан күчүн жоготуп албаш үчүн шакиртине өзү билгендин баарын үйрөткөн. Плагуасттын сабактары Палпатинди коркуу сезимине туруштук берүүгө аргасыз кылды, анын бардык кубанычтарын тартып алды жана аны жакшы көргөн нерселердин баарын тартып алды. Караңгы лорд Сидиуска көрө албастык жана жек көрүү сыяктуу сезимдер, караңгы тарапты өздөштүрүү үчүн зарыл болсо да, чоң максат үчүн адеп-ахлактын кадимки түшүнүктөрүнөн баш тартуунун гана каражаты экенин үйрөткөн. Плагаст ошондой эле өзүнүн студентине галактиканы башкаруунун түпкү максаты менен бийликти басып алуунун жолдору жөнүндө лекция окуду.
  Бирок окутуунун эң эффективдүү жолу виртуалдык тоскоолдуктардан өтүү жана көп өлчөмдүү кино болду.
  Палпатиндин катарын алдыга жылдырууга жардам берип, кожоюн Талер Сидиуска өзүнүн Сит холокронуна жана башка көптөгөн адамдарга мүмкүнчүлүк берди. Ал Палпатинди жарык кылычтары менен согушууга үйрөтүп, Күчтүү чагылганды колдонуп, аны ар кандай курал-жарактар жана караңгы тараптын техникалары жөнүндө ар кандай билимдерди өздөштүрүүгө мажбурлады, бирок аларга ордендин чыныгы максаты үчүн зарыл болгон баалуулуктарды гана берүүгө мажбурлады. Ошол эле учурда, Плагаст Дамасктын Грандинин атын жамынып, эч ким анын Палпатин менен байланышы бар деп шектенбеши үчүн бардык зарыл нерселерди жасаган.
  Ошентип, бул жерде жөнөкөй нерсе болду - жылдыз кеме астероид агымына тийди. Анын үстүнө, жылдыз кайтканда, көптөгөн учкучтар күчтүү ичимдиктерди ичкен.
  Ал эми Палпатинге шектенүү гана эмес, ал тургай, тынчсыздануу көрсөтүп, кооптуу жолдон кайтарганы үчүн орден менен сыйланган . Бирок мындай шылтоолордун жолдору бар, адам сөзсүз түрдө тескерисинче кылат. Ал эми провокация иштеп, ал жерде аппараттар бир аз бузулган.
  Мураскорлору да, жубайы да каза болуп, Палпатиндин небереси кичинекей Принцесса Падме Амидала гана аман калган. Ал Набудагы такты мураска алган.
  Ал эми Дарт Сидиус өзүнүн кылмыштарынын тизмесин толуктады. Бирок, баары Plagast тарабынан бекитилген эмес.
  "Сизде Күч, шакирт жана лидерлик таланты бар. Андан да маанилүүсү, сизде сериялык киши өлтүргүчтүн канкордугу бар, бирок биз аны резервде кармап турушубуз керек - эгерде зордук-зомбулук кандайдыр бир өзгөчө максатты көздөбөсө. Биз касапчы эмеспиз, Сидиус. өткөндүн кээ бир Ситтери. Биз келечектин архитекторлорубуз".
  "Канча убакыт?"
  "Он жылда - бир күн мурун эмес."
  Ал эми өзүн кармануудагы сабырдуулук өзүн көрсөткүсү келген жок. Кээде Витт өзү эмне үчүн күтүлбөгөн жерден мынчалык таш боор болуп кетти деп таң калчу. Туулгандан бери эле ушунчалык агрессия барбы? Анын үстүнө достук чөйрөдө Палпатин боорукер адамдай элес калтырды.
  Дарт Сидиус жада калса жаңы теорияны киргизди: чыныгы сит өз оюн ушунчалык чебердик менен жашырышы керек, ал тургай мугалим да түшүнбөйт! Ал өзүн Акылдуу Плагас деп атаса да!
  Палпатин галактикалык саясатка кире баштаганда, анын устаты изилдөөсүндө жаңы ачылыш жасады. Ошол эле расанын делегациясы Дамаскка тартуулаган кылмышкер Йинхорринин эрки, сойлоочулардын ички табигый каршылыгына карабай, Күчтүн таасири астында талкаланган. Plagast ошондой эле өз жөндөмдүүлүктөрүн сынап, башка үлгүлөрүнүн боюнча эксперименттер көп жүргүзгөн. Кэштеги кийинки жолугушууда Плагаст Сидиуска Сит иш-аракет кылышы керек болгон көрсөтмөлөрдү айтып берди, анын Керред Сантени узак мөөнөткө жок кылуусу жөнүндө айтып берди жана Сидиуска Палпатин анын ордуна келиши үчүн сенатор Видар Кимди өлтүрүүгө буйрук берүүнү буйруду. . Плагаст өзү Камино планетасына барып, ал жерде клон жасоочулардын жергиликтүү расасы менен тил алчаак Инчорри армиясын түзүү үчүн сүйлөшүүлөрдү жүргүзгөн. Кийинчерээк Дамаск жана анын кол алдындагылары Серенного жөнөп кетишти, ал жерде Плагуест ал жердеги Джеди менен жеке сүйлөштү. Ошентип, ал Джеди Кви-Гон Джинн корпорацияларды жактырбай турганын билип, анын мурдагы кожоюну Дуку Республиканын абалын туруктуу эмес деп эсептейт. Плагаст чебер Сифо-дястын журегуне шек уруктарын септи, аны республикага армия керек экендигине жумшак ынандырды.
  Ырас, согушсуз кымбат баалуу аскердик машинаны жасоого ким барат? Ал эми ситтиктер зордук-зомбулуктун ыкмасын так көзөмөлдөөнү каалашкан, анткени алардын окууларына башка жол карама-каршы келет.
  Республикага ондон ашык Соода Федерациясын кабыл алуу боюнча саясий сессияда Плагуест менен Сидиус Дамаск менен Палпатиндин жамынуусу астында кайрадан жолугушту. Алдын ала түзүлгөн пландан кийин Палпатин Сенатта кыйкырыктарды жана башаламандыктарды жараткан укмуштуудай сөз сүйлөдү. Плагаст ыраазы болду, анткени Соода Федерациясынын планеталары Республиканын бир бөлүгү болуп калды жана келечекте Сит өз колу менен галактикалык согушту чыгарышы мүмкүн. Бирок Плагаст таарынган сенатор Пакс Тим Дамасктын башка душмандары - Санте коопсуздук структурасы менен тил табышканын билген жана азыр Дамаскты кетирүү үчүн активдүү кадамдарга барат. Ошондуктан, Плагаст атайылап Палпатинди Тим менен саясий сессияда сүйлөшүп, аны сынап жатканда студентти жем катары колдонгон. Сидиустун ийгиликтүү иш-аракеттерине карабастан, Тим Плагасттын маладиялык киши өлтүргүчтөрүнө буйрук берип, Ситтин экөөнү тең жеңе алды. Акыркысы бар күчүн Тимдин уурдалышын токтотуп, анын ордун табууга топтогондуктан, ага каршы экинчи кол салуу пландалганын билген эмес.
  Ал эми Дарт Сидиус муну сезди, бирок устаттык камкордуктан кутулуу жөнүндө ойлонуп жатты.
  Корусканттагы орден ложасында Ларш Хиллдин кызматка киришүү аземинде Дарт Плагаст жалданма аскерлер тарабынан өлтүрүлүп кете жаздады. Палпатиндин жардамчысы Пестаж маладиялыктар менен байланышып, керектүү маалыматты алгандан кийин бул тууралуу Палпатинге дароо кабарлаган. Экөө тең киши өлтүрүү болгон жерге келип, жарадар болгон жана араң дем алып жаткан Плагастты гана табышкан, ал жараны Күч менен ороп алган; Дамаск борборлорунан калган муундар өлтүрүлгөн. Кийинчерээк Палпатин Корусканттагы Маластаре элчилигинде Тимдин өзүн жана Гран Протектораттын башка көптөгөн мүчөлөрүн өлтүрүп, Тимден жеке өч алган. Полиция сенатор Кимдин өлүмүнөн кийин бул өлүмдөрдү иликтөө үчүн атайын топ түзүлгөнү менен кылмыштын аткаруучуларын таба элек. Натыйжада, Damascus Capitals өзүнүн лидерин жоготкон жок, бирок Хего Дамаск Галактика иштерине кеткен.
  Дарт Сидиус пландарын өтө куулук менен ишке ашырган. Ал небереси Падваны өлтүрбөй, тескерисинче аны менен достошкон. Ал эми сырткы каалабагандык менен ал сенатор болуп калды.
  Кара мырзанын таасири күчөдү, үчүнчү Сит Дарт Маул пайда болду. Ошондой эле варвар ыкмалары боюнча машыккан жана абдан жөндөмдүү согушкер. Бирок, Маулдун күч-кубаттуулугу ал толук кандуу мураскор боло тургандай чоң эмес.
  Мындан тышкары, Plagast да, Талер дагы адамдар, жана расисттердин белгилери жок эмес. Алар келечектеги Сит империясынын тактысынын адам эмес расага мурас болушун чындап каалашкан эмес.
  Ошондуктан, балким, Дарт Маул өлүмү алдын ала аныкталган. Мындан тышкары, Палпатин өзүнүн окуучусу менен болгон дуэлде өлүп кала жаздады, ал эми күчтүн артыкчылыгы гана болочок императорду өлүмдөн сактап калды.
  Дарт Сидиус ааламда кимдир бирөө анын жарык кылычын жакшыраак колдонгонуна кыжырданган. Бул да өз изин калтырды. Бактыга жараша, адам түгөйлөрү үчүн, Маул өзүнүн мүмкүнчүлүктөрү чектелүү болгондуктан, күчтүн караңгы тарабын билүү жагынан алардан өтө алган эмес!
  Дамаск менен Палпатин Набу кризиси экөөнө тең пайда алып келүүсү үчүн бардыгын жасады. Дарт Маул Жедилерди жок кылуу үчүн Набу операциясын баштаганда, Дамаск жаңы кризисти уюштуруу үчүн активдүү кадамдарды жасаган. Корпоративдик союздун, соода гильдиясынын, техно-союздун жана башка корпорациялардын жетекчилери менен байланышуу менен Дамаск аларды республиканын ез дуйне-леруне карата кыянат аракеттерине ынандырды. Палпатин Галактика Республикасынын Жогорку Канцлери болуп шайлангандан кийин, Улуу планды жалгыз аяктоо убактысы келди деп чечти. Плагуасттан өзүнө керектүү нерселердин баарын үйрөнүп, кожоюнунун байланыштарын колдонуп, эңсеген позицияга ээ болгондон кийин, Палпатин карыган Муунду тоскоолдуктан башка эч нерсе деп эсептеген эмес. Ал эми Плагаст шакиртине толук ишенгендей болду.
  Анын үстүнө, Дарт Маул өлүп, экөөнүн башкаруусу автоматтык түрдө калыбына келтирилген.
  Алдыда дагы көп жумуш жана убакыт бар болчу, ал эми Дарт Сидустун жаңы студентти даярдоого мүмкүнчүлүгү болгон эмес.
  Демек, эмне үчүн алардын тандеми дагы бир нече жыл - Джеди тартиби жок кылынмайынча жок болот?
  Бирок эң негизгиси ал эмес болчу. Плагаст акыры коркунучтуу сырды ачты: "ал Палпатиндин чыныгы, биологиялык атасы - Витт Талер".
  Ооба, анын апасы, абдан сулуу дыйкан аял, бай көпөс мырза Дамасктын башын айланткан. Жана ал кумарланууну кармай алган жок.
  Жалпысынан, Ситке киришкенден кийин, тукумду көбөйтүү жөндөмдүүлүгү кескин төмөндөйт. Анан ушундай ийгилик - сенин уулуң бар! Жана ошондой жөндөмдүү жана таланттуу гана эмес, күчтүү саясий таланты бар.
  Бул анын жигитти сактап калганынын биринчи себеби болгон. Өз канынан жаралган ишти өткөрүп берүү алда канча жагымдуу. Бирок, жогорку деңгээлдеги Сит дээрлик тукумсуз болуп калгандыктан, үй-бүлөлүк байланыштар эч качан негизгиси деп эсептелчү эмес.
  Плагаст терең сезди... Балким, чындап эле өз уулу ага тийбейт деп чечкен.
  Бирок дал ушул Дарт Сидиусту иш-аракет кылууга түрткөн. Өз атасын өлтүрүү сыяктуу кылмышка баруу ар бир Сит Мастеринин кыялы.
  Шайлоого чейинки түнү Дамаск бир нече жылдардан кийин биринчи жолу эл алдына чыкты, сенатор Палпатин менен бирге: алар Галактика опера театрында Мон Каламари жаңы спектаклинин премьерасына чогуу катышты. Киргизүүдөн кийин, эки Сит Лорддору Палпатиндин алдыда келе жаткан ийгилигин белгилөө үчүн Калдани Спайр имаратындагы Дамаск пентхаусуна кетишти. Палпатин мугалимдин айланасында шарап алып, Сенатта боло турган сөздү репетициялап жүрдү.
  Плагаст, эси ооп, Палпатинге анын магохлориялыктар менен жасаган эксперименти ийгиликтүү болгонун айтты. Бала Анакин жарышты жеңип алды, эң негизгиси, согуштук роботтордун бүтүндөй армиясын иштен чыгара алды. Бул бала ааламда жашагандардын баарынан күчтүү күчкө ээ экенин билдирет. Ал бала менен жупташуудан тышкары магохлориандар жана тогрута тукумунун өкүлү менен уруктандырууга жетишкен. Бул гуманоид, бирок адам эмес расанын өкүлдөрү магохлориялыктар жагынан адамдарга караганда жакыр, бирок ошол эле учурда алардын арасында адамдардан бир нече эсе аз сандагы Джедилердин пайызы өтө жогору экенин эске алсак, анда ...
  Келечекте жаңы кыз Ахсока Тано чеберчиликтин өзгөчө, мурда белгисиз чокуларына жете алат. Тогрутанын күчүн кабыл алуунун альтернативалуу жолдорунун айкалышы жана магохлориялыктардын көптүгү - адам жасаган жаратылыштын чыныгы кереметин жаратышы мүмкүн.
  Кийинкиси эмне? Ал эксперименттерди улантат жана адамдардын жаңы расасын жаратат - күчү жагынан кудайларга тең. Жана ал ситтерге ааламдын физикалык мыйзамдарын өзгөртүүгө, балким, жаңы ааламдарды түзүүгө мүмкүндүк берген магохлорийлерден - теохлорчулардан да жогорку деңгээлдеги жандыктарды синтездей алат!
  Кара мырзанын коркуп, таң кала турган бир нерсеси бар эле.
  Бара-бара мас болуп, Плагаст көп жылдардан бери биринчи жолу түшкө кирди, бир нече көз ирмемден кийин, Сидиус олку-солку болуп (балким, башын кылыч менен кесип алганы жакшыбы?) Күчтүн агымын түшүрдү. мугалимге чагылган.
  - Атаң баарына жооп бересиң! Мени таштап кеткени үчүн, кыйноого алынган падышалык погребтерде бир жыл тозокто жашоого уруксат бергени үчүн! Эмне үчүн ал мени жалгыз чыныгы сүйүүм Каролинаны өлтүрүүгө мажбур кылды!
  Кара Сит ата-энесине чагылган чачып, күркүрөдү. Ал аны чындап жек көргөн.
  Плагасттын азабынан ырахаттанып, Дарт Сидиус аны акырындык менен кыйнап өлтүрдү, ал Күчтүн жардамы менен чарчап, эч нерсе кыла албай өлдү.
  Акыркы секунддарда кара мырза:
  "Сиз мага Галактиканы башкарууну үйрөтөм деп чечкен күнү бул оюндан утулуп калдыңыз. Атаңыз жаныңда, тагыраагы, таманыңдын астында. Сен менин устатым болгонсуң, атам - ооба, ошол үчүн мен сага түбөлүккө айтам. , ал түбөлүк ыраазы болсун, бирок сен эч качан менин мырзам боло албайсың."
  - Палпатин чагылган күчтөр Дарт Плагасттын отунда өлүп, күйүп жаткандар менен коштошту.
  Ошентип, сит ойлоп табуучусу өзүнүн коогалаңдуу жашоосун аяктады. Аны менен бирге бүткүл дүйнөлүк тарыхтын барагын ачты.
  Бирок эки жаңы, сонун чыгармалар бар эле: Ахсока жана Анакин, ошондой эле галактиканын үстүнөн бийликке жетишип, Джедилерди жеңген студент.
  Ошентип, Люк Скайволкер Палпатиндин чөбөрөсү жана Дарт Вейдердин уулу болгон.
  Ошондуктан, Ситтин кара кожоюну буйрук берип, күчкө ээ болгон өзүнүн түздөн-түз тукумун алып, жок кыла алган жок. Анын үстүнө, ким эмне десе да - Лука жүз пайыз адам, анын балдары жарым Тогрута. Бирок император Палпатин буга чейин адам эмес адамдардын укуктарын чектеген мыйзамдарды киргизген жана жалпысынан жаңы штатта расисттик мыйзамдарды орнотууга аракет кылган.
  Чынында эле, адамдар галактикадагы эң көп расалар болгондон кийин, императордун өзү да, анын айланасындагылар да, андан кийин катаал расизм жана башка расаларды басынтуу Ситтердин рухуна абдан туура келет. Басууну жана үстөмдүк кылууну сүйөт.
  Улуу маршал Таркин расизмди актоо үчүн бүтүндөй бир теорияны жана идеологияны иштеп чыкты...
  Бирок алар тактыны мурастап калышты, элдин жарымы гана. Ахсока жаман өсүштөрдөн арылса да, анын хамелеон териси сулуу көрүнөт.
  Император балдарын Тогрута жашаган Шило планетасындагы жашоону жок кылуу үчүн атайын жөнөткөн. Кара Теңирдин тукуму муну кубаныч менен аткарышты.
  Алар концепциядан баштап кызмат кылышкан жана күчтүн караңгы жагын гана билишкен. Палпатин жаш кезинде бир эмес, бир нече жолу жакшы иштерди жасаган. Жана эгер ал кыйноолордун погребине кирип кетсе, Плагастка жолукпаса, ал эч качан галактикадагы эң чоң өлтүргүч болуп калмак эмес.
  Ооба, балдары жакшылык кылган жок, жыргап жамандык кылышты. Бирок эмнегедир дал ушул император үчүн жагымсыз нерсе. Толя менен андагы жакшылык акырына чейин өлбөдү. Толи Палпатин өзүңүз менен күрөшпөй, өзүңүздөгү жарык тарапты жеңгенде, чыныгы Сит болуу мүмкүн эмес деп эсептеген.
  Анын балдары жамандыкка кызмат кылууну ааламдагы эң табигый нерсе катары, психикалык азапка жана өкүнүүгө дуушар болбостон кабыл алышкан.
  Бирок Палпатин өзү менен күрөшкөн жана Каролинаны өлтүрүү ага эмнеге кеткенин Кудуреттүү Кудай гана билет.
  Мындан тышкары, император энесин өлтүрүүгө батынган эмес. Сыягы, Плагаст да ага болгон сүйүүсүн сезип, мындай суроону эч качан көтөргөн эмес.
  Ал эми Палпатиндин апасы дагы эле тирүү жана жүз жылдан ашык убакыт өткөнүнө карабастан, терең кемпирге такыр окшобойт. Тескерисинче, ал уулунан жаш көрүнөт, күчтүү блондинка - сырткы көрүнүшү отуз жаштан ашпайт. Оор жумуштан бошонгондон кийин ал алыскы облуска отурукташып, ал жакта сыйкырчылык менен алектенет.
  Ооба, карапайым, дыйкан аял, ошол эле учурда анын генетикасы өзгөргөн адаттан тыш аял. Болбосо кара мырзадан боюна бүтпөйт эле.
  Жылаңайлак, жалаң белче кийген, бели жаш кыздыкындай жука бели менен талаада тынымсыз иштеп, түнү менен сыйкырчылык кылган. Бирок Витт аны менен чогуу жашаганда апасы окуусун жашырып, баласын эч нерсеге арнаган эмес.
  Ырас, ал бир-эки жолу тайгаланып кетти: балким, ага өзүнүн жакындарын гана эмес, алардын балдары менен неберелерин да көмүү тагдырга туш болот.
  Палпатин апасына бир жыл мурун барган - Набуну козголоңчулардын чабуулунан жабуу керек болгондо. Булар да кара императордун үй планетасынан сыр издеп жүрүшкөн. Балким, алар анын алсыз жактарын билгиси келген, же туугандарын табууну каалашканбы?
  Императордун бир тууган агасы болгон. Бул жерде Палпатин аны Набудагы кризиске аз калганда кара күчтөргө курмандыкка чалган - ийгилик жылмайганын кантип айтууга болот.
  Бул убакытка чейин, бир тууган неберелүү болгон, ошондуктан Дарт Сидиустун күткөн тактикасы акталган. Андан да көп курмандыктар жана өлтүрүлгөн жергиликтүү кандын пантеонунун толуктоосу.
  Анан ал ошол эле учурда каалаган, жана апасын бүтүрдү. Бирок Палпатин кемпирди жолуктурат деп күткөн: бирок апасы көп жылдар бою ажырашканда такыр өзгөргөн эмес. Кыз сымал, булчуңдуу, күнгө күйгөн өтө кара, жылмакай териси, эркедей ээги сулуу жүз. Алыстан, аны жалпысынан кыз деп адаштырса болот, бирок жакындаганда анын бетинин өзгөчөлүктөрү көрүнүп турат: бир топ жетилген, калыптанып калган, жашы отуздан ашкан. Ал эми изумруд-сапфир көздөрүн карасаң, ого бетер көрүнөт.
  Энеси көрүнгөндөй жөнөкөй эмес экенин күтпөгөн Витт Талер таң калып, өлтүрүүдөн, же өзү айткандай, кара күчтөргө курмандык кылуудан баш тартты.
  Ошондо ал сыйкырчы эне менен жок дегенде бир-эки ооз сөз айтууга батына албады да, жолукпай, шашып кетти. Апасы баласын тааныгандыр, бирок ал да суук, кайдыгер көрүнгөн.
  Ал эми Набу акыркы сапарында, ал императордук колонна буктурмага учуп учурда пайда болгон. Палпатин дээрлик сарайда көмүлгөн, бирок ага жылаңаяк аял көрүндү, бул жашыруун чыгууну көрсөтүп, козголоңчулардын дагы бир буктурмасынын кайда жайгашканын көрсөтүп турат.
  Анан алар аны менен бир нече фраза алмашышты.
  Соолубаган эне колун Палпатиндин чекесине коюп, ачуулана:
  Кандай гана кыйналдың, уулум. Сизде бир дагы тааныла турган өзгөчөлүк калган жок!
  Дарт Сидиус апасына ачууланып жооп берди:
  - Мен бир гана терең карыяга окшошмун! Чынында, менин денем көптөн бери адамдын мыйзамдары менен жашабайт. Мен дагы эле кылыч менен бардык Джедилерди жеңе алам. Жана менин денемдин физикалык жашоо мөөнөтү бир кылымдан ашык убакытка созулат!
  Жаш эне чыйрыгып калган уулуна башын ийкеди.
  - Вампир болуу менен физикалык жашооңузду узартууну чечтиңизби? Албетте, вампирлердин адамдарга караганда артыкчылыктары бар. Күнүнө үч маал кан ичип, күн нурунан сактануу зарылчылыгын эске албаганда. Бирок бул жашоо эмес!
  Император Палпатин апасына таарынып, алтургай аны ургусу келип, бирок өзүн карманган. Ал ачуулуу күбүрөнүп:
  "Мен жаш кездегиден күчтүүмүн, күмүштөн башка нерсе менен өлтүрүү кыйын. Ал эми каалаган күндүн нурунда фильтрлери бар ыңгайлуу костюм кийсе болот, ал эми жасалма жарык мен үчүн коркунучтуу эмес.
  Бул жерде Дарт Сидиустун үнү жумшарды.
  - Жакшысы, айтчы, жөнөкөй адам болгондуктан жаштыгыңызды кантип сактап калдыңыз?
  Лада Талер таттуу, ак тиштүү жылмайып жооп берди:
  - Өмүр бою Набунун үстүндө жылаңаяк басып, өмүр бою иштеп, пайдалуу тамактарды жеп, шире, сүт гана ичтим. Дайыма сыртта - шаардан алыс. Мен борборго бир эле жолу бардым, анан соттун өкүмүн уктум деп алып келишкенде кишендедим. Анан дагы кетмен менен айылга!
  Мен эң дени сак жашоо образын алып келем жана эмне үчүн карышым керек?
  Палпатин бул жолу ачууланган да жок, ал өзүн бир аз күлкүлүү сезип, логикага ылайык, түшүндүрмө сурады:
  - Миллиондогон дыйкан аялдар сиздикиндей жашоо образында жүрүшөт, бирок бул алардын сизден айырмаланып, ыплас кемпирге айланып кетишине тоскоол болбойт. Сыр эмнеде - айтчы!
  Апам анын үнүн жумшактык менен жооп берди:
  -Эң негизги суроо, адам эмне үчүн картайат? Табияттагы цикл түбөлүктүү жана адамдын денеси ушундай циклге окшош. Объективдүү түрдө айтсак, адамдын денесинде картайа турган эч нерсе жок. Жаш келбеттүү аял токтой калып, кудайдай ишеним менен сөзүн улантты. - Мунун баары ойлонуу жана ишенүү. Карылык табигый эмес, ал эми түбөлүк жаштык, тескерисинче, үлгү экенине ишенип, карыбайсың!
  Палпатин буга толук макул болгон жок:
  - Адамдар гана эмес, металл, буюмдар, космостук кемелер, согуштук роботтор да карып баратат. Эмне үчүн адам эрк жана ыйман аракети менен мындан кутула алат деп ойлойсуз?
  Жаш аял ишенимдүү жооп берди:
  - Адамдын денеси металлдан айырмаланып, жаңылануучу система. Клеткалар миллиарддаган миллиард жыл бою бөлүнүп, жаңылана алышат. Ар бир илимпоз денедеги сөңгөк запасы миллиондогон миллиондогон өмүрлөр бою сакталат деп айтат. Сиз жөн гана бир маанилүү кичинекей нерсени кантип жасоону үйрөнүшүңүз керек - ошондой эле нерв клеткаларын калыбына келтирүү жана жаңылоо. Ошондо өлбөстүк чындыкка айланат!
  Палпатин ыраазы болуп сурады:
  - Анан кантип кыласың апа?
  Аял күлүп, шыбырап жооп берди:
  Эмне үчүн вампир билиши керек? Ошентип, бул денеде сен беш-алты кылымга созуласың. Ал эми сиз укмуштуудай өзгөрүү өсүп жатасыз ... Түбөлүк жаштыктын сырын дагы эле өздөштүрүү керекпи. Айрыкча өзүмчүлдүгүңүздү эске алсак?
  Дарт Сидиус муунган жыландай кычырап, кочкул кызыл бычагын сууруп алды.
  - Мен сени кара күчтөргө курмандыкка чалам!
  Апасы өлкөгө көлөкөсү жок уулу императорду карады. Ал дагы кенен жылмаюу менен жооп берди.
  - Бул курмандык сенин күрөшүңө жардам бербейт! Кандуу тиран болсо да, менин тилегим сени өлүмдөн сактайт. Бир жылдан кийин сен туңгуюктун эң четине чыгасың. Жана сенин жаныңды тозоктон апаң гана куткара алат!
  Палпатин көнүп, колун четке кагып булгалады.
  "Макул, сиз айткандай, вампирдин дагы беш-алты кылымы бар. Жана балким, мен өмүрдү узартуунун натыйжалуу жолун табам. Анын үстүнө, клондун ичине рух киргизүү үчүн эксперименттер жүргүзүлүп жатат!
  Апам Палпатинди өөп, ага ийгилик каалады. Ал ушунчалык жаңы жана жагымдуу жыттанып турду. Жана Дарт Сидиус эңседи - жакшылыкта сулуулук бар.
  Жамандык жаман, айланада караңгылык жана жырткыч чөөлөр турганда жашоо абдан чарчайт. Кээде коркуу сезими пайда болот... Оорутуу жана коркунучтуу.
  Андан тышкары, император Палпатин таза жамандык эмес, ситтердин мураскору болгусу келген жана мураскору жок дегенде космостук күчтүн жашоосуна чыгармачыл бир нерсе алып келиши мүмкүн.
  Люк Скайволкер жүз пайыз адам жана бул анын маанилүү плюсу.
  Мындан тышкары, Анакин менен Палпатиндин каны дагы эле ага агып жатты. Ал эми бул баланы кара тарапка алып келүү олуттуу аракеттерди талап кылды.
  
  
  ШАЙТАНДЫН ТУУЛУГУ
  Жөнөкөй жигит, отличник, үлгүлүү жүрүм-туруму менен айырмаланган Палпатин кантип универсалдуу жана жамандыктын образына айланып, күчтүн караңгы тарабына өтүп кеткен?
  Набу планетасында жашоо салыштырмалуу жакшы болчу - жумшак климат, кең пейил жер, дээрлик эч кандай козголоңдор жана өзгөртүү талаптары жок. Башкаруу формасы - конституциялык монархия... Бирок падышанын бийлиги зор, анын жарлыктары мыйзамдарга тең жана монархтын башкаруу мөөнөтүн да, анын ыйгарым укуктарын да чектөө үчүн Падла Амидала гана өзгөртүлгөн.
  Палпатин жаш кезинде абдан сулуу, сымбаттуу жана, албетте, физикалык жактан өнүккөн жигит, ал Aviaball боюнча планеталар аралык мелдештерде жеңишке жеткен. Мына ошондо Набу командасына эң акыркы учурда киргизилген Палпатин күчкө карата сезимталдыкты сезди. Ал эң татаал виртуалдык оюнда пульсарлардын учууларын жана астероиддердин бурулуштарын алдын ала көргөн. Жана ал өлүмчүл, чечкиндүү сокку урууга убакыт келгенде сезе аларын түшүндү. Анан анын аты бир аз башкача болгон: Витт Талер. Карапайым эне жана белгисиз ата. Ырас, анын тубаса жөндөмү жана эмгекчилдиги аркасында Витт абройлуу колледждин бекер факультетине кирүүгө жетишти. Бул үчүн абдан жогорку балл чогултуу керек болчу.
  Атасынын, абдан сулуу жана ийилген апасынын эсебинен, ал асыл мырза, балким, жакшы төрөлгөн Джедилердин арасынан чыккан деп айтты.
  Бирок ал анын атын атай алган жок. Витт, бирок, анын оюнда ар кандай божомолдорду жасады - балким, анын атасы жалпысынан кошуна галактикадан император болуп саналат?
  Бала кезинде эле Талер - болочок Палпатин жабык окуу китебин - кагаз түрүндө же электрондук китепти - баары бир окууга жөндөмдүү экенин сезген. Ал досторун спорттун жыйынтыгын алдын ала айтуу жөндөмү менен таң калтырды, же муштумга катылгандай табышмактарды утуп алды.
  Бирок дал ушул оюнда анын сейрек кездешүүчү белеги бар экенин түшүндү. Сенсациялуу жеңиш Витт Талерди Набунун баатырына айландырды, а... Ооба, жомоктогудай эле эң сулуу кыз Принцесса Кэролайн Амидаланын ага ашык болуп калганына алып келди.
  Ал эми Витт өзү жаш, ысык каны менен боорукердиктин жана өз ара мамиленин күчөгөнүн сезди. Алар бири-бирин жинди болгончо сүйүп калышкан жана тактынын расмий мураскору Каролина Амидала Наберри карапайым баладан боюна бүтүп калган.
  Падыша ачууланып кетти. Набу планетасынын каада-салтына жана мыйзамына ылайык, бойдон алдырууга катуу тыюу салынган, бирок мураскор принцесса жана анын тукуму тактыга отуруу укугунан ажыратылган. Витт Талер катуу кыйноолордон кийин эң азаптуу түрдө өлүм жазасына тартылышы керек болчу. Ал эми Каролина бала төрөлгөндөн кийин плантацияларга кул катары жөнөтүлгөн. Принцесса бар: жылаңаяк, жалаң жыртык көйнөк кийген, башка түрмөдө отурган кыздар менен бирге катуу иштөөгө туура келген. Казармада, жылаңач тактайларда түнөп, жөнөкөй, орой тамак жеш үчүн. Болочок ханышаны бир аз жайыраак иштесе, көзөмөлчүлөр камчы менен чаап жиберишкен.
  Жазанын түрлөрүнүн бири - кулдарды стойкага илип, жылаңач такаларын факелдин жалыны менен кытыгылоо.
  Витт өзү зынданда кыйноого алынган. Алар мени мыкаачылык менен, тымызын, бирок өтө профессионалдуу түрдө кыйнап, эс-учун жоготпойм же мезгилсиз өлүп калбадым.
  Витт Талер тозоктун миң айлампасынан өттү. Өлүм жазасына чейин бир жыл бою кыйноого алынган. Анан ал Набу шаарынын миллиондогон тургундарынын көзүнчө келемиш кенеси менен тирүүлөй жеш керек болчу.
  Бирок өлүм жазасына тартуу учурунда капысынан желмогуз жарылып кетти... Ал эми түтүн тазаланганда Витт Талер изсиз жоголду. Көптөр муну жогору жактан белги катары кабыл алышып, чөгөлөп жыгышты. Ошондо падыша солкулдап, жүзү көгөрүп кетти - инсульт алды.
  Ал эми көптөгөн айлардагы кыйноолордон майып болгон Витт нымдуу гроттодо ойгонуп, жаркыраган өсүмдүктөр менен капталган. Бул ал үчүн абдан азаптуу болду, бирок ошол эле учурда каардуу күч сезими кайтып келди. Негедир кыйноолор жертөлөсүндөгү кыйноо учурунда Витт өз жөндөмүн колдонуп, жазалоочуларды өрттөй алган эмес.
  Ал көрүнөө өзүнөн учуп чыккан отту, пульсарлардын атылышын жана коркунучтуу плазмалык куралдан агып жаткан агынды чагылдырса да (эски республикада тыюу салынган - анын өтө чоң кыйратуучу күчү үчүн!). Бирок андан кийин күч сезими кайтып келди.
  Ал эми жазалоочулар салган терең жаралар акырындык менен айыгып кетти.
  Витттин жанында аш болумдуу аралашма куюлган канистр бар эле, ал аны анда-санда сиңирип, уйкуга кирип кетчү.
  Бул жерде ал, мисалы, кыялданган ... Алданган жана ошол эле учурда баатырдык;
  Сөөктү жеп-жутуп алуу тез жүрүп жаткан процесс болчу, мутант арстан эт жаңы жана жылуу болсо эле шашып турду. Акыры бүткөндө скелет калды. Сыйкырдуу таякчалары менен куралданган кийимчен бир нече кара түстөгү жоокерлер аны кууп чыгышты, анан скелетти алып кетишти.
  - Эрдик менен каза болгон эр жүрөк гладиатор жергиликтүү салт боюнча бардык сый-урмат менен жерге берилет. - деп жар салды комментатор шыктануу менен.
  - Укмуш! Мынчалык жаман аягы жок! - деди келечектеги космос императору. Витт али түшүндө жаш жигит, ага ал өзүнүн жакынкы өтмүшүндө жүргөндөй сезилет.
  Ал эми белгисиз комментатор ачуусу менен муунууну улантты:
  - Эми сынактын уланышын жарыялайбыз. Учурда эл ичинде каалаган адам өлтүргүч арстан менен күрөшө алат.
  Витт Талер ошол замат ордунан туруп, тешип кыйкырды:
  - Мен каалайм!
  -Адамга ставка койбогон күнөөңүздү кечиргиңиз келгени түшүнүктүү. - Принцесса Кэролайн Амидала аны шылдыңдады.
  Жигит жинденип кыйкырды:
  - А эгер ошондой болсо! Адамды өлтүргөн айбан жашоого татыктуу эмес!
  - Бирок атаандаштарыңыз бар, бул жерден караңыз. - Принцесса Каролин пилдин оозу менен тикесинен тик турган крокодилге окшош тирилген жырткычты көрсөттү. Бул жигит да урушкусу келет!
  Комментатор мындай деп жарыялады:
  - Ошентип, эки адам бир эле учурда мушташка кошулуу каалоосун билдирди, анан алгач бири-бири менен мушташы керек.
  Коомчулук бул чечимди кубаттады, дагы көз айнек жана дагы кан!
  Жоокер Витт желмогузду караса, тулкусу кабырчык соот менен капталган, ал биринчи секунддарда ичин жагымсыз сорду. Ошондо жигит толкунданууну жеңди, душманы шексиз коркунучтуу болсо да.
  - Сизге стандарттуу курал берилет! - деп комментатор салкын үн менен жарыя кылды.
  Жоокерлер каада-салт боюнча жүгүнүштү. Анан аларга кылыч менен калкан берилди. Андан кийин дагы бир сюрприз Витти күтүп турган, анын оң колуна бир кылыч ыйгарылды, ал эми душман анын багажына экинчи куралды алып, бир эле учурда эки кабыл алды.
  - Адилет эмес! - деп нааразы болду жигит. - Эки бычак бири-бирине каршы.
  - Бул Өлүк соргуч, ал дайыма мурдун согушта колдонот. Мындай салт! - деп жооп берди көзгө көрүнбөгөн комментатор үнүндөгү жек көрүүнү жашырбастан, курал-жарактарды нимфаларга абдан окшош, сулуу, дээрлик салмагы жок кыздар тапшырышты. Аларды карап, Витт (келечектеги Палпатин) жалындуу каалоону сезип, анын чыңалуусу байкалаарынан абдан уялды. Ошентип, ал ачууланып сүйлөдү.
  - Демек, олдоксон калкандын ордуна экинчи кылыч бер. - Мен тентек болгум келбейт.
  - Мындай укугуң бар! - деди бир аз подрев, комментатор.
  Нимфа экинчи кылычты жигитке сунуп, пафос менен мындай деди:
  - Рыцарь менен салгылаш, намысты шерменде кылба.
  Комментатор кайра жар салды:
  - Өлтүрүү же кечирүү укугу жеңүүчү куралы бар жоокерге таандык! Жана ошондой эле коомчулукка. Муну эске алуу керек деп ойлойм.
  - Мен тайманбас сулууну сөзсүз бүтүрөм. - деди Өлүк.
  - Балка согуусуз, сепилди бөлбөйсүң! - Сүйлөштү, акылдуу афоризм Витт.
  Алар ордунан туруп, крокодил пил жигиттен алда канча чоң болуп, сигналды күтө башташты.
  Канаттай жарык, перим ага учуп келип, жигиттин кызгыл бетинен өптү.
  Витт кызарып, жарым кадам басты, ошол маалда согушка белги берилди. Өлүк жегич кылычын шылкыйтып, аны көздөй чуркап жөнөдү. Жигит сергек экен, капталга секирип, чыгып баратып тепкилеп жиберди. Сокку калканга түштү, жаман үн менен шыңгырады.
  - Эй бала! Бут кийимиңизге кам көрүңүз, алар сулуу.
  Жаш Витт чындап эле кроссовкасын чечпегенине өкүндү, алар анын туулган күнүнө белек, адаттан тыш боёлуп, күчтүү терисине карабай, аларды бузуп салгысы келген жок. Ал кедей аялдын баласы, кымбаттуу жакшы бут кийим. Ал жылаңаяк басуудан тартынбашы үчүн ал Витт дагы бала.
  Согуш уланып, андан кийин жигит душмандын анын тулкусун абдан эпчилдик менен ээлеп турганын белгиледи. Кылыч канчалык тез кыймылдайт, ал эми колдору анчалык кыймылдуу эмес, ал тургай узундугу боюнча да артыкчылыгы.
  - Өмүр бою мушташпай, пил минүүнү кыялданчумун. Сиз уже жийиркеничтүүсүз.
  Жооп иретинде, кычыраган үн:
  -Адамга эмне жакпайт. Сенин улутуң ушинтип төмөн.
  Витт траекторияны өзгөртүүнү улантты, фрезерчиге эффективдүү амалдардын бири болгон
  Кендо, бирок дасыккан мушкердин даңкы атаандашына бекеринен келген жок окшойт. Ал баарын кайтарууга жетишти, ал тургай өзү да сезгич соккуларды жасады. Бул жерде, мисалы, кол салуулардын бири Виттин көкүрөгүнө тийип, футболка кесип, жигит олуттуу жеңилүүдөн араң кутулуп, артка бурулду. Эки баштуу орус бүркүтү жабыркап, жарымы кесилген.
  - Бул сволоч! - деп Витт "Көпөлөк" ыкмасын аткарды, бирок кайрадан бардык чабуулдар болуп чыкты
  четке кагылды. - Мурунду шайтан.
  Ал кайрадан жарадар болуп, колун тырмап, анан далыга тийген. Витт артка чегинди, ал күтүлбөгөн жерден согушта жеңилип жатканын түшүндү, өзүнө караганда дасыккан душман өнөктөшү менен беттешет. Анын үстүнө жаш жигит кендо боюнча өтө тажрыйбалуу эмес болчу.
  Принцесса Каролин да тынчсызданды:
  - Жигитимди токтотпогон эң акыркы келесоо менмин. Бул ааламда ал толугу менен
  Келгин, башын жерге салып, эмне жөнүндө белгисиз.
  Ал аренадан секирип кеткиси келди. Бактыга жараша, бул жерден тааныш сыйкырчы чыкты.
  - Кандай сулуу, таяктан атканы, бутун булгалаганы эмес. Мен өлүктү билем! Эмне, ал сөзсүз өлтүрөт, жада калса өлүктү шылдыңдайт. Андыктан каалайсыңбы, каалабайсыңбы, мага багынып беришиң керек.
  - Эч качан! Принцесса Каролин билдирди.
  Күчтүн караңгы тарабынын сыйкырчысы кыңылдап:
  -Мындай болсоң, сени полкко сатып жиберишиң мүмкүн, бир күндө жыйырма аскер кызматын өтөйсүң. Же, тескерисинче, миңдеген адамдарың бар Теңирдин гаремине барып, меланхолиядан жана абстиненциядан соолуп кетесиң.
  Принцесса кайраттуулук менен кыйкырды:
  - Мен жоокер болом!
  Сыйкырчы күлүп:
  - Сиз элементардык сыйкырчылыкка ээ болбогон назик кызсыз. Ооба, сиз биринчи согушта күйүп каласыз.
  Каролина таарынып:
  - Мага Даңктын устаты үйрөтөт! Ооба, мен физикалык жактан күчтүүмүн!
  Сыйкырчы жийиркеничтүү күлүп:
  - Даңктын устаты? Ооба, ал өзүмчүл. Ал арзырлык нерседе ийгиликке жетиши күмөн. Ошентип, мен сени жубайым кылып, өзүмдүн өнөрүмдү өзүмдүн мекеним катары өткөрүп бере алмакмын.
  Принцесса тамашалуу жылмайып койду.
  - Сиз кудай болгуңуз келеби?
  Сыйкырчы өкүрүп:
  - Эмне үчүн жок! Башка абитуриенттерге караганда мен жаманмынбы?
  Каролина чын жүрөктөн жана жек көрүү менен мындай деди:
  - Сен жийиркеничтүү экенсиң. Мен сенин тийгениңди жек көрөм.
  Азгырыкчынын көздөрүнөн кочкул кызыл нур чачырап кетти.
  - Мейли, ошону эстейм.
  Экөө сүйлөшүп жаткан маалда Виттин жаралары күчөдү. Жигит артка чегинди, кан жоготуудан башы айлана баштады. Өлүк соргуч дагы бир тепкичти жасады, коркунучтуу селкинчек башын кесип сала жаздап, жигиттин жаагын кесип салды.
  - деди ал сволоч. - Согуш учурунда анын кроссовкаларынын бириндеги Velcro жабышып калыптыр.
  Ал эми бут кийимдер араң эле жарашкан. Бирок жөндөмдүү жигит шыктануу менен катуу секирип турду. Ал бутун булгалап жиберди, кроссовка, тайгандын ташындай, өлүк жегичтин оозуна учуп кирди да, көзүнө чиркегичтери менен такталган согончогуна тийди. Ал боздоп, бир секундга алаксып кетти.
  Витт Джеди Кендонун эң татаал кыймылдарынын бири Triple Fanды аткарып, желмогуздун сөөгүн кесип салган. Кандын булагы аткылап, Өлүк жегич буттары кеңейип, артка чегинди. Анын кекиртеги коркунучтуу күркүрөгөн.
  Витт ачуулуу карады.
  - Душман толугу менен жок болуу алдында турат! Мен жеңем!
  Жигит душманга кол салды, бир кылыч менен ал коркунучтуу эмес. Өлүк артка чегинип, тайсалдап, соккуларды өткөрүп жиберди. Көп өтпөй ал бир нече оор жараат алып, кылычын жерге түшүрөт. Андан кийин ал калканчты буруп, кысылып гана жооп кайтарды. Толкунданган Витт айры ыкмасын аткарып, душмандын башына адегенде бычак сайып, ага жооп кайтарууга үлгүргөн, андан кийин ашказанына сайган. Пункция терең болуп, ичегилери чыгып кеткен. Анан душмандын акыры алсыраганын көрүп, Витт "щетка" ыкмасын аткарып, баш сөөгүн тешип өттү. Ал жыгылып өлдү.
  - Арбак лакап атка конгон мушкер Витт жеңди. Анын сөөктү талкалаган душманы Трубосос өлүп кала жаздады. Эми жеңген жигит аны бүтүрүүгө же жок кылууга укугу бар.
  Эл ызы-чуу болду, коюмдун бир бөлүгү утуп, бир бөлүгү утулду, бирок баары канга абдан суусап турушту.
  Бириккен, жапайы импульс жана жинденген кыйкырык менен:
  - Аны ур! Башын кесип, устунга илип кой! - деп кыйкырышты. "Ушундай жеңилгендер менен мамиле кылуу салты.
  Витт башын чайкады, согуштун кызуу кезинде ал дагы эле өлтүрө алат, ошентип, баары бүткөндөн кийин, анын ачуусу бууланды. Суук кан менен башын кесип, дагы эле аны кордоо анын эрежесинде эмес. Жигит жаркыраган башын ийип, чечкиндүү сүйлөдү:
  - Жок, мен алсыз жандыкты өлтүрбөйм.
  - Жок кылгыла! Аны бүтүр! - деп эл кыйкырып, ар кандай мүчөлөр секирип турду. Жана кыйкырыктар - Бизге ырахат тартуула!
  Болочок император Палпатин көрбөгөн асылдыгын көрсөттү:
  - Душман жеңилди, алтургай майып болду, сага дагы эмне керек!
  -Сенин досуң келесоо. Корпсесукерди тирүү калтырып, ал өзүн өлбөс душманга айлантат.
  Кордукту, сөөктү жоготууну кечирбейт. - деди сыйкырчы дат баскан шыбырап. Эмнеге келесоосуң. Кыйкыра бербе, бүтүрүп кой?! Ал сени угат!
  - Каным жетиштүү! - деп жооп берди ханбийке кыз. - Анан эмнеге баарыңар мынча таш боорсуңар? Чынында эле көңүл ачуунун башка жолу жокпу?
  Чапанын астына жамынып алган сыйкырчы кыңылдап:
  - А кандай?
  Каролин кыжырданганын араң жашырып, мындай деп жооп берди:
  - Ырлар, мисалы, угуу үчүн! Же керкем номерлерди аткаруу, ар кандай оюн-зоок программалары, жаныбарлар менен болушу мумкун.
  Жүзү жашырылган, бирок күйгөн баштары дагы эле караңгылыкта жаркырап турган сыйкырчы ырдады:
  - Бул кандай уурулук? Жок, кызык эмес! Ар кандай буфондор жана буфондор кандын көрүнүшүн алмаштыра албайт.
  Принцесса анын жүзүн мыжыгып койду.
  - Чын элеби?
  Кабагын чытып, жылтылдаган сыйкырчы бакырды:
  - Ал эми кекиртегин каккан ырчыларчы. Сыйкырдын жана сыйкырдын жардамы менен сиз каалаган музыканы жана үндү кайра жарата аласыз. Биз жасай алабыз. А эгер кааласак, анда жылаңач хуурилер бийлейт.
  Сыйкырчы узун, тырмактуу манжасын көтөрдү.
  -Жок, кыздын олуттуу гладиатор күрөшү эң жакшы.
  Принцесса Каролин буга таптакыр макул эмес, бирок каршы болгон жок.
  Витт Талер лотереяда бир нерсени кыскартып, ал эми күрөш үчүн акча алган. Ошондо мурунку согуштан кете элек жигит менен жарадар болгондор менен согушууга туура келген.
  Арстан мутант. Бирок жырткыч бардык жарааттарды сыйкырдын жардамы менен айыктырган болсо, анда жаш жигит баары жаңы кесилген абалда чыкты. Витт кесилген футболкасын чечип, кроссовкасын чечип, кылдаттык менен эки колуна кылычын алып, бир четине койду. Жарым жылаңач жынсы шым кийип, Принцесса Каролинге өзгөчө сулуу көрүндү. Рельефтин тулкусунда кенен кесилген жерлер көрүндү. Бала тарамыштуу ийинин куушуруп, ооруну ачуусун келтирүүгө аракет кылды. Анын жылаңайлак буту жасалма жылытылган полдун ысык бетин сезди.
  Витт Талер өбүүсүн чыгарды. Көрүүчүлөр кол чабышты.
  Катуу онтоп:
  - Мушташтарды тааныштыруунун кереги жок! Күрөш кызыктуу болсун!
  Арстан боорду күтпөстөн, секирип, душманды кылычтары менен сүзүүгө аракет кылды. Ал ийгиликке жеткен жок, кайра секирип, Витт анын көзүнө согончогу менен сокку урду. Жырткычтын ачуусу келип, алдыга секирип, кылычтын мизине чалынып жыгылды. Бул жерде гладиатор бала буга чейин таң калган - мурда кызыл болгон кан жашыл болуп калган.
  - Мунун баары эмнеден? - деп таң калган Принцесса Каролин сурады.
  - Бул жырткычтын өжөр жана күчтүү болуп калганынан, көнүү жөндөмдүүлүгү жогорулаганынан кабар берет. - сыйкырчы күңүрт үн менен жооп берди.
  Кыз бир тыянак чыгарды:
  - Бул жаман!
  Сыйкырчынын үнү ого бетер жайдары болуп кетти:
  - Неге! Жигитиңиз мыкты мушкер, болгону сөгүнүү кызыктуураак болот.
  Ажыдаар арстан канды тоготпостон секире берди, ал абдан ылдам жана жаштар араң качканга үлгүрүштү. Бул жерде Витт сальто жасап, секирип: акробаттай секирип, анан лоачтай сууга секирип, арстандын курсагын жарып жиберди. Тиштүү терминатор буга көңүл бурбай, рингдин айланасында жигиттин артынан куугунтуктай берди.
  - Шайтан алгыр! - деди Витт ачууланып. - Бычак албайсың.
  Кан жоготуудан жигит чарчай баштады. Так сокку менен ал арстандын көзүн теше алды, бирок бир көзү менен да жырткыч коркунучтуу бойдон калып , тырмактуу бутун кабыргаларына кыйып салды. Тырмактары алты терең тилке калтырды.
  - Бул сволоч! Этти үзүп сал! - деди жигит.
  Арстан кан жоготуудан көпкө алсырап калышы керек болчу, бирок анын чабуулдары барган сайын тездей баштады. Бир нече жолу азуу прессти тешип кете жаздаса, бири Талердин көкүрөк булчуңуна тешилип, аны катуу тырмап салган. Жигит солкулдап, тиштери жарк этти,
  ийнине тыгылып калды. Витт тердеп, канга боёлуп, сыртка чыгып, алтургай тамагын бычак менен кесип алган. Жырткычтын кансырап, негизги артериясы сынып, бирок ылдамдыгын жоготкон эмес.
  - Канчалык реакция кылбасын, сен зомбидейсиң. Балким сен туура арстан эместирсиң. - деди жигит.
  Ал акыркы көзүн түшүрүү үчүн контрчабуулга чыгууга аракет кылды, бирок өтпөй калып, мурдуна дагы бир кандуу сызык калтырды. Арстан
  аны кайра тепти.
  - Булар кайдан келет? - Айласы кеткен жигит болгон күчү менен атаандашын азуу кылычына чаап жиберди. Катуу соккудан сөөк жарылып, андан ак шире чыкты.
  - Эге! - Абдан ыраазы болгон үн менен, - деди сыйкырчы. - Досуңуз бычакты курчутууну чечти окшойт, кандай болгон күндө да олуттуу текебердик сезилиши мүмкүн.
  - Эмнени кааладың? Витка акылдуу бала. - деп жооп берди принцесса Лея, тескерисинче, күбүрөнүп.
  Кийинки сокку, акыры азуусун кесип салды. Жырткыч ордунан тура калып, айнып калды. Витт баса берди, анын соккулары барган сайын курчуду, мутант арстандын сүзүп баратканын көрүп, жигит күч кошту.
  - Кандай арстандын эти, жакпайт! - деп кыйкырды кайраттуу жигит.
  - Витекти жең, сен абдан сексуалдуусуң. Принцесса Каролин кыйкырды.
  Бута ыңгайлуу болгондуктан, жигит экинчи тишине тийди. Биринчи жолу сөөк багынбай, аны кошууга туура келди. Акыры бул чекит кулады, арстандын тан калганы анык.
  - Кандайсың азыр тиштери жок чоң мышык, өлүмгө дуушар болгон! - деди ачууланган Витт.
  Тишин кычыратып, онтогону анын жообу болду. Күрөш тайсалдабай уланып, арстан-ажыдаар кол салгандай кыймылдады, бирок анын кыймылы курчтугун жоготту. Бала, өз кезегинде, күч-кубат толкунун сезип
  тынымсыз контрчабуулга өтүп, акырында акыркы көзүн тешип өттү. Бул жолу бычак бир топ тереңдеп, мээге жеткендей.
  - Браво, суу! - деп кыйкырды принцесса Каролин.
  Бүткүл зал хор менен кошулду.
  - Аны бүтүр, бүтүр!
  Жаш гладиатор дагы буту менен тээп, аркасынан секирип, айланма жолдон тепти. Мутанттык арстандын тумшугун бир нече жолу кагып, өз күчүн жоготуп жаткандай көрүндү. Акыры бала көнүп калганда бычакты көкүрөгүнө сайып, аны тереңирээк, жүрөгүнө чейин сайып жиберүүгө аракет кылды. Тырмактуу буттары кабыргага тийип, аларды тырмап, анан этти тешип, бирок Витт өжөрлүк менен бычакты бошоткон жок, бирок ал түз маанисинде тытылып калган. Бул жерде баары эрк менен чечилип калган, тырмактары жаш этти тырмап, тытып кете берди.
  - Ташта! Принцесса Каролин үрүп койду. Анын ыйы жалгыз калды.
  - Аягына чейин жеткир! - деп чогулуп калышты.
  Акыры, ачууланган Виттин бычагы жүрөгүнө сайылып, жырткыч унчукпай калды, акыркы жолу тырмактарын көпкө созулган эттин үстүнөн өткөрдү.
  - Ооба, баары көрүнөт! Жигит дем алды. - Караңгылыктын жандыгы топуракка ыргытылат.
  Сыйкырчы комментатор жарыялады.
  - Кайрадан Витт - өлүмдүн арбагы жеңүүчү болду; аренанын жылдызы. Ал тапкан байгесин алат.
  Бул сөз айкашында, күчтүү шамал туннели ишке киргенде Талердин көз карашы тумандай тарады.
  Жана бул тумандан ... адамдын күчтүү, узун фигурасы же капюшон кийген гуманоид жандык чыгат. Түшүндөгү ошол сыйкырчынын үнүнө абдан окшош, кычыраган үн угулат.
  - Жакшы күрөштүң Витт... Сенден туулган жоокердин өнөрүн көрүп турам!
  Талер ордунан турду. Уктап жатканда анын жарааттары дээрлик айыгып, тырыктары кубарып, анча билинбей калган.
  Жигит кишиге колун сунду:
  Мени куткарганыңыз үчүн рахмат...
  Тиги киши жаш алаканын орой ыргытып жиберди да:
  - Жок, рахмат! Бардык шүгүр мээримдүүлүккө жана алсыздыкка алып барат!
  Витт аргасыз жылмайып кобурады:
  - Бирок сен менин өмүрүмдү сактап калдың... Демек, мен сага эмнегедир рахмат айтышым керек!
  Тиги киши капюшонун капысынан ыргытып жиберди. Жигит ачылган жүзүн карады. Бул кишинин сырткы келбети асыл, кырктан бир аз ашкан, мойну күчтүү, тармал, кыска сакалчан экен. Көздөрү өтө өкүмдүү, буйрук бергенге көнүп калганы дароо байкалат, өңдөрү эрктүү, күчтүү.
  Бул мырза Виттке чоочун болсо да, жигитке аны мурда бир жерден көргөндөй туюлду. Мындай экспрессивдүү жана эрктүү жүз өңдөрүн, хандык абалын, бешиктен берки өкүмдар көздөрүн унутуу өтө кыйын болсо да. Бирок ошол эле учурда сырткы келбетинин асылдыгына карабай үнү каргылданып, жагымсыз, үнү катуу болгону менен үзүлгөндөй.
  Тиги киши Витти карап, бетиндеги катаал өңүн өзгөртпөстөн:
  - Мен сени сүйүү үчүн эмес, мага керек болгон үчүн куткардым!
  Спикердин көздөрү жылтылдап кетти.
  -Мен сени өзүмдүн шакиртиме алам, жана мен Джедилер кыялданууга батына албаган күч билимин ачам... Бирок билгин, сен кыйноочу жертөлөдө башынан өткөргөн нерселериң сени күтүп турганга салыштырмалуу дагы деле гүлдөр!
  Витт ордунан туруп чечкиндуу мындай деди:
  - Мен даярмын! Баарына даяр - жөн гана Каролинаны сактап кал!
  Эркек абдан жек көрүү менен коңурук салды.
  - Тиркелүү алсыздык! Ситтин эң чоң алсыздыгы! - Бул жерде кара акимдин үнү коркунучтуу болуп чыкты. - Тагыраак айтканда, алар көтөрө алышпайт, алар көтөрбөшү керек, бирок ... Кызык, мен Каролинаны кулчулуктан бошотом! Болгону толук моюн сунуп, менин буйруктарымдын баарын өз убагында аткарасың деп ант бересиң!
  Витт баш ийип, чөгөлөп, чоң ант берди.
  Анан ал киши:
  - Мындан ары сиздин жаңы ысымыңыз Дарт Сидиус! Мен Дарт Плагуимин, сиздин мугалимиңиз жана устатыңызмын!
  Ошол күндөн тартып, Витт, же азыр Дарт Сидиус кылыч жана кара күч менен машыгып баштады. Таш боор жана ырайымсыз доктрина. Бирок жаңы кара мырза анын ичинде тездик менен өсүп жаткан күчтү сезди. Ал күн сайын, жумада жана ай сайын күчтөнүп, өнүккөн.
  Дарт Плагеис өлбөстүк кыялынан тышкары, Ситтердин бийлигин калыбына келтирүүнү пландаган. Витт Талер атын Палпатин деп өзгөртүп, сырткы көрүнүшүн, ошондой эле манжа издерин бир аз өзгөрткөн. Ал асыл Палпатин үй-бүлөсүнөн окшош адамды алмаштырып, башка адам болуп калды.
  Ал ошол эле учурда кара күчкө болгон чеберчилигин өркүндөтүү менен бирге аткаминер катары шашпай карьера жасай баштады. Кошумчалай кетсек, ири бизнесмендин толук юридикалык статусуна ээ болгон Дарт Плагеис сөзүнө турган.
  Падыша өлгөндөн кийин, анын кичүү уулу ийгиликке жеткен. Дарт Плагеис Хуттардын сарайга чабуулуна түрткү болгон. Мураскор, анын эжеси, агасы жана агасы өлтүрүлгөн.
  Андан кийин ак сарай сакчыларынын генерал-капитаны эл арасында популярдуу болгон Каролинаны такка отургузган.
  Бир нече жыл туткунда болуу күчтүү аялдын ачуусун келтирип, андан да катуу башкара баштаган. Ал эми монастырда тарбияланган анын кызы Серафим Набу падышалыгынын мураскери болуп калды.
  Мурдагы сүйгөн бийликке кайтып келсе да, Палпатин өзүнүн ким экендигин жашырып, азырынча четте калууга аргасыз болгон. Анын падышачылыктагы таасири тынымсыз күчөгөнү менен.
  Көп өтпөй генерал-капитан каза болду - сыягы, кырсыктан, бирок мунун артында Палпатин турган. Көп өтпөй, Сит Лорд Витт Талерден өзүнүн биринчи сүйүүсүн - ханыша Каролинди курмандыкка чалууну талап кылды.
  Бул Плагеис менен өлүм дуэлине келди. Анын үстүнө, күчтөр болжол менен бирдей болгон. Сит экөө тең согуштан чарчаганда, Палпатин моюн сунуп, күбүрөнүп жиберди:
  - Мен өзүмдүн сүйүүмдү жана ошол эле учурда ичимде дагы деле күйүп турган адамдын калдыктарын өлтүрөм! - Бул жерде кара мырза үнүн бийик чыгарып, чечкиндүү түрдө кошумчалады. -Бирок ант берем, бул үчүн сени кечирбейм жана аны сөзсүз жок кылам!
  Статусунда жогору болгондорду жок кылуу каалоосу Ситтин табиятына мүнөздүү. Менин кол жетпес күчүм сени көрө албастык кылат; менин акылмандыгым билимге болгон чаңкооңду тойгузат; менин жетишкендиктерим аларды кайталоо үчүн жалындуу каалоону жаратат! - деди Дарт Плагеис Дарт Сидиуска жана жылмайып улантты. - Өзүңүзгө эң жакын жана эң кымбат адамдарды өлтүрүү менен сиз өзүңүздө түшүнүксүз күч булагын ачасыз. Сиз өзүңүздөгү акыркы адамдык алсыздыкты жок кылганыңызда, Ситтердин эң улуусу болосуз деп ойлойм!
  
  
  КЕРЕМЕТ ТӨРӨЛГӨН
  - Бир жолу Ооган согушунда катуу снаряддын соккусуна кабылган Аскер-аба күчтөрүнүн полковниги болгон. Жана ал чындап кааласа да, өз балдарына ээ болуу мүмкүнчүлүгүнөн ажырады. Аялы полковникти абдан жакшы көрүп, жолугууга барышкан, алар балдар үйүнөн эки күчтүү баланы тарбиялап алышкан. Аларды асырап алган атасы спарталыктар кылып чоңойткон. Бирок баары бир андай болгон жок. Жигиттер күчтүү, дени сак чоңоюшкан, бирок өзгөчө супер күчтөрдү көрсөткөн эмес.
  Ал эми чоң энеси Ванга полковникке анын тукумунун өкүлү бөтөн жана ааламдын тагдырына арбитр болорун алдын ала айткан. Андан кийин полковник бир атактуу сыйкырчыга барууну чечти, ал аялына кереметтүү жол менен кош бойлуу болууга жардам берет.
  Сыйкырчы чындап эле бир топ жөндөмдүүлүктөргө ээ болчу, бирок, негизинен, ал эң жогорку деңгээлдеги шарлатан болгон. Ал муну кыла аларын жана полковникке уулдуу болоорун айтып, бирок өтө чоң суммадагы акча талап кылган.
  Полковниктин Москвада кыймылсыз мүлкү, ошондой эле душмандар жана чечендер менен болгон согушта кайтарып алынган баалуу сыйлыктары болгон.
  Ал бул жапайы сумманы чогулткан - бир жарым миллион доллар ... Ал тургай, тажрыйбалуу адам, алдап сатып алганы таң калыштуу. Бирок, сыягы, сыйкырчы гипнозго, сунушка, чеберчиликке, Кашпировскийдин өзүнө же дүйнөлүк деңгээлдеги саясатчыга көз арта турган олуттуу жөндөмү бар болчу.
  Ал эми сыйкырчы полковниктин аялын анча-мынча уктатып, өтө түркүн түстүү сахналаштырылган ырым жасады. Анан ал жөн эле Венеранын койнуна донордун уругун сайган.
  Өтө татаал эмес, алдамчылык болуп чыкты. Бирок эффективдүү. Аялы (Бүбү Мариям сыяктуу) кемчиликсиз балалуу болгон - демекчи, ал кыз бойдон калган, ошондуктан күйөөсү жаракаттан улам эркектик күчүн толугу менен жоготкон.
  Бардыгы ыраазы болуп, так убагында аял соо кыздын түйшүгүнөн кутулду. Бирок ал брюнетка атасынан жана кара чачтуу апасынан таптакыр башкача болуп чыкты. Бирок атасы уулдарына ишенсе да кызын жакшы көрчү. Бир гана өз жолу менен, аны спартандык катары тарбиялоо - ачуулануу жана окутуу.
  Кыз тез өнүккөн, жогорку ийкемдүүлүктөрүн жана жөндөмдүүлүктөрүн көрсөткөн. Айрыкча физикалык. Анын чачы коюу, толкундуу, алтын түстүү жана укмуштуудай сулуу.
  Бирок кыз жылаңаяк болгондуктан январдагы карды аралай баштаганда - адаттагыдай эле таңкы беш жарымда ойгонгондо - окуя болгон. Анын күнү адатта ушинтип башталчу. Ушундай таңкы чуркоо, дагы эле таң алдында караңгылыкта. Спарталык.
  Ал күн бою сергектик зарядын алуу үчүн ар кандай аба ырайында салттуу он жарым километрди жарып өттү. Албетте, бул машыгуунун башталышы гана, анткени Владлен (Ленин менен Сталиндин урматына аты!) согуш өнөрү менен олуттуу алектенген. Ал атүгүл сынактарга да катышкан - кыздарды өзүнөн чоңураак жана улуураак деп жеңген.
  Бирок ал дагы эле онго чукул кыз, сууда сүзүү менен гана чуркайт. Ал эми алтын чач жалын сыяктуу. Ал эми наалат маньяк баланы буктурмада күтүп жатат. Кыязы, ал капканды алдын ала даярдап койгон окшойт, анткени кыз ушунчалык тез чуркап, чоңдордун баары эле жете бербейт.
  Кыздын жолунда бир нече жакшы камуфляждалган капкандар жатты. Кырдаалды кар жаап, бардык изи басылып калганы курчуткан. Ал эми Владлен, кандай гана аба ырайы болбосун, жылаңаяк жана жарым жылаңач чуркап жүргөн кыз, атүгүл мындай экстремалдык нерсеге кубанды. Кантсе да, кыйынчылыктар бизди кубаттайт, ал эми бизди өлтүрбөгөн нерсе бизди күчтүү кылат.
  Капкан иштеп, кыздын бутун катуу кысып алды. Бактыга жараша, машыгуу аркылуу сөөктөр аюу капканына илинбей тургандай бекем болгон.
  Бирок Владлен капиталдык оңдоодон өттү. Анан аябай кыйналды. Ал эми каратечи кызды ыргытып зордуктоого аракет кылган. Владлен дароо жооп кайтарып, ээгине согончогу менен урду. Бирок кылмышкер күчтүү экен. Ыңгайлап, көгөрүп калган жаагын ушалап артка секирип кетти. Анан бычакты сууруп алды.
  Кыз узун бычак менен маньякка каршы куралсыз жана дээрлик жылаңач болуп капканга түшкөн.
  Андан кийин чоң чабуул болуп, Владлен эңкейип, душманды башы менен күн өрүмүнө сүзгөн. Бычак кыздын белин тырмап өтүп кеткен. Владлен щетканы кармап, соккунун багытын өзгөрттү. Чекит кылмышкердин кекиртегине тешилди. Маньяк өз канына муунуп, күтүлбөгөн жерден айыккан.
  Ал эми кыз биринчи жазаны берип:
  - Бүттү!
  Ошого карабастан, бул киши өлтүрүү болуп, капкандагы буту оор жаракат алган.
  Тилекке каршы, маньяк абдан таасирдүү ата-энеси болгон, жана Vladlen олуттуу кыйынчылыкка дуушар болгон. Ага аракет жасалып, алардын үйүнө баңгизат салынган. Полковник кызды алыскы жерлерге жөнөтүшү керек болчу. Сибирдеги орус согуш өнөрүнүн мектебине.
  Ал жерде, терең жер астындагы Родноверлер кылымдар бою жашап жана кызмат кылып келишет.
  Бирок бул полковникти сактап кала алган жок. Аны снайпер атып, аялы баңгизат ташыган деген айып менен камакка алынган. Кимдир бирөө чындап эле үй-бүлөсү менен эсептешчү окшойт. Иниси да камалды, агасы, бактыга жараша, буга чейин аскерде кызмат өтөп келген. Он төрт жаштагы бала өспүрүмдөрдүн колониясына жөнөтүлгөн. Ошондой эле дары-дармектер жазылган.
  Иш башында жасалма болгону менен. Бирок, бактыга жараша, жаңы мыйзамдарга ылайык, ага алты жылдан ашык мөөнөт бере алган жок.
  Апам спортчу аял болгон, ошондой эле спарталыктардай машыккан. Ошондуктан аялдар колониясында ал бат эле бийликке ээ болуп, жакшы жумушка орношо алган. Күчтүү, согуштун ыкмаларын жакшы билген иниси да жоокерлердин бири болуп, андан кийин отряддын командири болгон. Мөөнөтүнүн үчтөн бирин өтөгөндөн кийин, ал мөөнөтүнөн мурда шарттуу түрдө бошотулган. Россияда жашы жете элек кылмышкерлер үчүн мыйзамдар адамгерчиликтүү, ал тургай, анын он төрт жашында биринчи сапарга чыкканы бактылуу болгон деп айтууга болот.
  Дегеле полковниктин салт боюнча спарталык билимдин жалындуу жактоочусу болгондугу анын үй-бүлөсүнө пайдасы тийгени анык. Күчтүүлөр абакта салыштырмалуу жакшы, ал эми алсыздар менен тактыдагылар салыштырмалуу начар! Бала өзүнө зыян келтирбестен, зонадан өтүп, ал тургай жогорку юридикалык (!) билим алган. Сыягы, аны уурулардын романтикасы алпурушуп койгон жок, заман өзгөрдү - бандит болуу модадан чыгып калды. Тескерисинче, бизнести өзүнө тартты.
  Бизнесмен үчүн юридикалык билим абдан маанилүү. Апасы менен кырдаал татаалыраак болгон - ал ошол кезде бойго жеткен, ал эми кылмыш жасалма иш менен ага асылган. Сөзмө-сөз допингди ташуу жана сатуу боюнча синдикаттын уюштуруучусу. Анан кайра карап чыгуу дээрлик мүмкүн эмес. Ушунча жогорку наамдар акмак болуп чыгат.
  Бирок апасы аны Каспий деңизинин жанындагы жакшы зонага которууга жетишип, ал жерде общактын кароолчусу болуп ишке орношкон. Түрмө сакчысы бир нече китептерди жазып, атүгүл тасмаларда да роль жараткан. Эмне үчүн жок?
  Ал жашынан ары сымбаттуу, физикалык жактан күчтүү, жүзү ачык, ээги эркектей сулуу аял.
  Ошентип, негизи, ал зонада жаман отурган жок, ал жашоодон өчкөн жок. Ал тургай, тукуму бар. Бала бешиктен тарбияланып, түрмөнүн күнүмдүк жашоосун көркүнө чыгарды. Бирок, атага ылайыктуу апасы иштебегендиктен бош убактысы көп болчу.
  Владлен жети жылдан кийин кайтып келди - согуш өнөрүнүн эң жогорку деңгээлинен өтүп. Өч алуу коркунучу али толук жоюла элек болсо да, жоокер фамилиясын Шамановага гана өзгөртүп, мурдагы атын калтырган.
  Анын атасы белгилүү генерал Шаманов менен чындап эле достук мамиледе болгондуктан, фамилиясын өзгөртүү абдан символикалуу болуп чыкты.
  Владлен, анын жөндөмдүүлүктөрүн феноменалдуу, мектеп абдан катаал жана ошол эле учурда абдан сарамжалдуу, согуш өнөрү боюнча эч кандай теңдеши жок. Ал орус күрөшүнүн өзгөчө стилин үйрөнгөн. Күрөштүн аты, албетте, шарттуу, же Рускундо сыяктуу.
  Владлен Техвандого окшош мушташ өнөрүн өздөштүргөн - орус муштумдары менен тепкендин абдан өнүккөн ыкмасы, айкидого окшош күрөш - ыргытуу ыкмалары жана атаандашынын инерциясын колдонуу, тай боксунан - чыканак, тизе, баш менен сокку уруу. Родновери синкреттик согуш өнөрүн жараткан, анын ыкмалары кылымдар бою жылмаланып, чебер сыйкырчылар башка элдерден жана мектептерден эң жакшы нерселерди алышкан.
  Албетте, Владлен Шаманованы да, курал-жаракты да үйрөтүштү... Бирок баарын билип, өздөштүрүү мүмкүн эмес. Чыныгы согуш чебери арсеналда, эч кимден тышкары, бардык нерседе чебер болушу керек. Бирок жеке трюктар жана алардын чиптери мыкты аткарышат.
  Владлен баарынан да буту менен мушташканды жана жылаңач манжалары менен өлүмгө алып келе турган нерселерди ыргытканды жакшы көрчү, бирок ал бардык жагынан күчтүү болгон.
  Каратэчи деген кыз такыр каратэден сабак албаса да, өз мектебин ачкан. Ал ар кандай сынактарга катышып, бирок атак-даңкка, наамга умтулган эмес.
  Кээ бир коммерциялык мелдештерге, алтургай эрежесиз мушташтарга катышканы менен ага акча керек болчу.
  Дагы эле абдан жаш кыз болгон Vladlen турмушка чыгып, балалуу болууга шашкан жок. Ал согуш өнөрү боюнча өзүн өркүндөтүп, балдарга үйрөткөн. Волка Рыбаченко өзгөчө чоң үмүт көрсөттү. Баса, ал да өтө чебердик менен курч нерселерди буту менен ыргытчу. Каратэчи бала (кайрадан чындыкка эч кандай тиешеси жок лакап ат!) Эң улуу устат болуп өсүүгө убада берди.
  Анан күтүлбөгөн жерден Волка тасмаларга тартылууга чакырылып, анын бир тууганы Олег Рыбаченко жана Владлен Шаманова өзү менен чогуу жөнөштү. Ал эми бул башка окуя.
  
  
  ышкыбоздор
  Бул реалдуураак жана ишеничтүү. Тактап айтканда, эң жөнөкөй жана жөнөкөй адамдын руху Сталиндин денесине кирген. Жана ал жөнөкөй эле адам болгондуктан, жашоочу. Ал эми Гитлердин 1941-жылдын 22-июнунда сокку ураарын гана билген жана натыйжасы каргашалуу болгон.
  Немистер Москваны ала алышты, ал эми ортоңку китменди жөн эле өз айланасындагылар ууландырышкан. Бирок борбор кулагандан кийин бир нерсени оңдоого кеч болуп калган. Япондор Ыраакы Чыгышка, түштүктөн Түркияга сокку урду. Кавказ да кулады.
  Ал эми Сталинди башында компромисс катары Молотов алмаштырган. Бирок амбициялуу Берия башын сайып койду. Ал эми Жуков аны кармап калды. Жана ригмарол башталды. Кыскасы, немистер жайкысын жана андан ары Уралга барып, жапондор менен байланышып, каршылык көрсөтүүнүн бардык көрүнүштөрүн басышты.
  Бирок Батышта согуш улана берди. Америкалыктар олку-солку болду - Франклин Рузвельт, күтүлгөндөй эле, акырына чейин тартты. 1941-жылы Рождество майрамында немистер Гибралтарга кол салышкан. Бул убакта Москва менен Ленинградды алып, түштүктө немистер Волга менен Терекке сайма сайышкан. Аларга советтик аскерлердин начар уюштурулган каршылыгына караганда, чыңалган байланыштар жана кеңири орус мейкиндиктери көбүрөөк тоскоол болгон.
  Гитлер Франко менен жеке жолугуп, ага келечекти белгиледи: СССР аскердик күч катары жок. Америка Кошмо Штаттары баары бир согушка биринчи кирбейт. Демек, Британия таптакыр коркунучтуу эмес. Анын үстүнө, ноябрда, Москваны басып алгандан кийин, Роммел кошумча күчтөрдү, тандалган бир нече дивизияны жана бүтүндөй бир аба армиясын жүктөө үчүн алган. Ал эми британиялыктар топурактай кулады. Немистер Александрияда эле... Демек, Франконун Гитлердин каарынан коркууга Англиянын өчүн алуудан да көбүрөөк негиз бар. Бирок ал дагы эле африкалык жана англис колонияларынан алууну кааласа, анда ...
  Франко вермахттын колу бошобой калганын жана өзү бардыгынан ажырап калышы мүмкүн экенин түшүнүп, адегенде немец аскерлерин өткөрүүгө макул болуп, анан өзү Британияга согуш жарыялаган. Ошол эле учурда британиялыктардын абалы күн сайын начарлап баратат. Гибралтар үч күндүн ичинде алынган. Көп өтпөй немистер Палестинаны, Сирияны түрктөр менен бирге, Иракты Жакынкы Чыгыш менен басып алышты.
  Америка 1942-жылы 4-июлда согушка тартылган. Япония эгемендүүлүк күнү Перу-Хабарга кол салды.
  Немистер Россиянын, Европанын, андан кийин Африканын жана Азиянын ресурстарын пайдаланып, абадан чабуул жана суу астында жүрүүчү согушту жүргүзүшкөн.
  Германия курал-жарак өндүрүүнү көбөйтүп, Түштүк Африкадагы чабуулга жетекчилик кылган.
  1942-жылдын акырына карата Африка, айта кетсек, Индия сыяктуу фашисттердин толук көзөмөлүндө болгон. Ал эми Индокытай, Сингапур жана Австралияга чейинки аралдар жапондордун көзөмөлүнө өткөн. Ырас, Гавайи архипелагын басып алуу кышкы аракети самурайлардын жетишсиз уюшкандыгынан ийгиликсиз болгон.
  Ошентсе да, жапондор, көбүрөөк аскердик тажрыйбасы бар, деңиз үстөмдүк кылган. Мындан тышкары, Германиянын суу астындагы флоту Британия менен Америка Кошмо Штаттарынын күчүн азайтып, абдан тездик менен өстү.
  1943-жылы май айында Англиянын метрополиясына немис десанты болгон. Немецтер десанттарды, суу астындагы танктарды, жада калса биринчи реактивдүү бомбалоочу АП-161 жана төрт моторлуу Ю-488 учактарын колдонушкан.
  Суу астындагы согуштан чарчаган Британия көпкө туруштук бере алган жок, бирок өтө катуу салгылашкан.
  Бир айга созулган кандуу салгылашуулардан кийин Лондон кулап, Англия үчүн салгылашуу аяктады.
  Америка кийинки кадам болду. Канада Черчилль качып кеткен Америка Кошмо Штаттарынын тарабында согушкан, бирок Латын Америкасынын өлкөлөрү Үчүнчү Рейхке согуш жүргүзүүдөн баш тартышкан. Ал эми Аргентина, андан кийин Бразилия немецтерге өз аймагындагы союздаштарынын аскерий базаларын берди.
  Согуш узакка созулган мүнөзгө ээ болду. АКШ чет. Алардын кургактагы армиясы күчтүү, флот абдан тез курулуп жатат.
  Бирок акырындык менен немистер менен жапондор ишке киришти. Алардын тарабында чыгыш жарым шардын бардык ресурстары жана батыштын бир бөлүгү болгон. Ооба, жарыяланган жалпы согуш жемишин берип жатты.
  "Икар" операциясы ийгиликтүү аяктап, Исландия кулады. Андан кийин Фриц Гренландияга өткөн. Бирок 1944-жыл эч кимге чечүүчү артыкчылык берген жок. Бирок, Япония жана Үчүнчү Рейх Чыгыш жарым шарда өз ордун ээлеп, Латын Америкасында бекемделди. Кырк беш жылдын кышында самурайлар фашисттер менен бирге Гавай аралдарын басып алышкан. Ал эми жазында алар Панаманын истмусуна көчүп кетишкен.
  Рузвельт өлгөндөн кийин АКШ Үчүнчү Рейх жана Япония менен тынчтыкка умтула баштаган. Бирок компромисс табуу кыйын. Айрыкча Гитлер кандын жытын сезгенден бери. Фашизмдин барракудасы өтө көптү каалады. Согуш улана берди. Фашисттер Гренландияга орношуп, 1945-жылы жайында Канадага конууга аракет кылышкан, бирок деңизге ыргытылган. Канада багынып бергиси келген жок. Ырас, 1945-жылдын күзүндө Австралия кулады - Чыгыш жарым шарда Батыш дүйнөсүнүн акыркы маанилүү таянычы. Япония менен Германия деңизде толугу менен үстөмдүк кылышкан. Алардын суу астында жүрүүчү флоту теңдеши жок эле.
  Мындан тышкары, суутек перекиси суу астындагы кайыктар абдан күчтүү жана мобилдүү болуп чыкты. Алардын ылдамдыгы саатына кырк узелге жеткен.
  Ал эми кырк беш-кырк алтынын кышында Зеландиянын кезеги келди. 1946-жылдын жазында АКШ Латын Америкасынын дээрлик бардык өлкөлөрүнө согуш жарыялаган.
  Ал эми атом бомбасын жасоо долбоору каржылоонун кыскарышынан улам сезилерлик натыйжа берген жок. Ошондуктан, америкалыктар бул Трампты утулган оюнда ыргыта алган жок!
  Ал эми танк куруу тармагында Үчүнчү Рейх Америка Кошмо Штаттарын кыйла басып өттү. Кырк эки тонна салмактагы америкалык эң мыкты өндүрүштүк танк "Першинг" 102 миллиметр фронталдык курал-жарак жана 90 мм замбирек менен 810 км/саатына ылдамдыкка ээ болгон. Ал эми 1946-жылы эң мыкты жана эң массалык, немис танкы "Royal Lion" - 65 тонна салмагы менен, 250 миллиметр алдыңкы бронь болгон. Ошондой эле капталдары жана арткы тарабы 200 мм жана мылтык 105 мм узундугу 100 EL.
  Танктын пирамидалык формасын эске алганда, аны Першингден каалаган бурчтан кирүү мүмкүн эмес.
  Бир катар күчтүү танктарды учуруу аракети ишке ашкан жок. Баса, салмагы болгону 93 тонна болгон Т-93 гана 305 миллиметрдик фронталдык сооту жана 120 калибрлүү мылтыгы менен немистерге каршы бир аз мүмкүнчүлүккө ээ болгон. Бирок унаанын өтө төмөн айдоо көрсөткүчтөрү, ошондой эле айлануучу мунаранын жоктугу аны татыктуу атаандаш кыла алган жок.
  "Supershing" иштеп чыгуу узак убакыт бою созулуп, баары бир бул танк Германиянын бир төмөн болгон.
  Ал эми реактивдүү авиация, сапаты боюнча толук артыкчылык нацисттер тарапта. Америкалыктар санга гана каршы чыга алышкан. Ал эми немецтер эски дүйнөнүн ресурстарына ээ болуп, саны жагынан АКШдан кем калышпай, күнүнө үч жүз-төрт жүз машина чыгара алышмак. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - бул реактивдүү истребителдер Американын кемчиликсиздигине каршы атаандаштыктан тышкары - "F" класс!
  Ал эми ТА-400, ТА-500, Ю-387, АР-383, ОД-18, ГО-270 реактивдүү бомбалоочу самолеттору да атаандаштыктан тышкары. Кошмо Штаттарда азырынча толук кандуу реактивдуу бомбардировщик жок. Бул B-29. Ырас, долбоордо B-36 бар, бирок азырынча сериялык өндүрүштөн алыс.
  Ал эми Германиянын "А" классындагы баллистикалык ракеталарынын дүйнөдө теңдеши таптакыр жок.
  Дисктер - ошондой эле атаандаштары жок ...
  Технологиялык жактан Үчүнчү Рейх Американы кылдаттык менен камсыз кылды, ошондуктан Гитлер АКШны акырына чейин бүтүрүүнү чечти. Жана эч кандай компромисс жок. Кырк алтынчы жылы Мексика менен Кубага чабуул башталды. Күзүндө Техас менен Калифорнияда салгылашуулар кызуу жүрүп жаткан. Ал эми немистер менен япондор Канадага Аляскадан басып кирген.
  Бирок азыр кырк алтынчы жыл отту. Экинчи дүйнөлүк согуш дагы деле уланууда. Кырк жетинчи жыл Канада үчүн өлүмгө дуушар болду, аны акыры түндүктөн кирген Фриц басып алган.
  B-36 реактивдүү бомбалоочу учак акыры Америкада пайда болду, бирок Германия менен Японияны алуу дагы эле мүмкүн болгон жок. Мындан тышкары, Вашингтон танкы 120 мм узун стволдуу мылтык жана салыштырмалуу алгылыктуу курал-жарак жана айдоо көрсөткүчтөрү менен жылдын аягында пайда болгон, салмагы алтымыш үч тонна. Ал корголгон жана немецтикинен начар болгону менен, курал-жарактарды тешип өтүүчү күчү жагынан кем калчу эмес.
  Бирок, кырк жетинчи жылдын акырына карата Кошмо Штаттар территориясынын жарымынан көбүн жоготкон жана жок кылынган.
  Немистер ири шаарларды басып алуу учурунда "Рат" жана "Монстр" супер оор танктарын сынап көрүүгө жетишкен. Акыркы он тонна салмактагы зарядды чыгарган бомба аткычы болгон!
  Курал канчалык коркунучтуу болгонун элестетиңиз!
  Жана жыл түнү Нью-Йорк, онунчу январда Вашингтон кулады.
  Ошого карабастан, янкилер дагы дээрлик алты ай бою чыдап турушту. Кызыгы, экинчи согуш 1948-жылдын 9-майында так аяктаган.
  Бирок андан кийин да тынчтык узакка созулган жок. Экономикалык жактан Үчүнчү Рейхтен алда канча артта калган Япониянын ушунча жерди өзүнө тартып алганы Гитлерге жаккан жок.
  Нацисттер, кеч болсо да, 1948-жылы август айында өздөрүнүн атомдук бомбасына ээ болгон. Кечигүүнүн бир бөлүгү Фюрер массалык кыргын салуучу курал идеясына кандайдыр бир деңгээлде суук болгондугуна байланыштуу болгон. Гитлер өлкөлөрдү жок кылуу эмес, басып алуу керек деп эсептеген.
  Бирок, эмнегедир, союздаш Япония үчүн катаал тиран өзгөчө кылууну чечти.
  Чоң баллистикалык ракеталарды жана өзөктүк заряддарды басып, нацисттер 1951-жылдын 4-июлунда Үчүнчү дүйнөлүк согушту башташкан.
  Токиого жана Япониянын башка шаарларына кубаттуу ядролук сокку урган. Андан кийин деңиз жана кургактык күчтөрү сокку урган.
  Үчүнчү дүйнөлүк согуш алты айдын ичинде аяктады, жалпысынан алганда, ал бир багытта бара жаткан. Ал эми согуштук аракеттердин активдүү фазасы үч айга созулду.
  Ошентип Үчүнчү Рейх акыркы дүйнөлүк гегемонияны орнотту. Мындай адилетсиздик Улуу Сталиндин денесине ортолук кирип кеткендиктен болду. Ал эми келечек жөнүндө эч кандай билим ага жардам берген жок! Атап айтканда, ышкыбоз реактивдүү учактарды иштеп чыгууну чечип, бардык заводдорго жана фабрикаларга ушундай буйрук берген. Бурама өчүрүлүп, реактивдүү бошобой калган экен.
  Ал эми китмендин стратегиялык чечимдери эч жерде акылсыз эмес. Бекеринен Кызыл Армиянын учуп кеткени бекеринен эмес. Ансыз Германияга, анын союздаштарына жана Японияга каршы турган эч ким жок.
  Ооба, Гитлер өзү империялык биригүүнү чечкен. Тактап айтканда, Жер планетасынын бардык ыйгарым укуктары ыктыярдуу-милдеттүү түрдө киргизилген дүйнөлүк унитардык державаны түзүү. Албетте, бирдиктүү валюта жана генетикалык тандоонун жапайы программасы менен.
  Жана ошондой эле массалык космос кеңейтүү даярдоо менен!
  
  
  БАЛА РОССИЯ ПАДЫШАНЫ САКТАЙТ
  Сыртта январдын суук. Мына, Олег Рыбаченко деген бала көчөдө мектепке баратып, капысынан эле кошуна панелдүү үйдүн дубалы кандайдыр бир кызыктай жаркырап жатканын көрөт. Бала өзгөчө чакырыкты сезет - ошол жакка чурка, сен арбитр болосуң. Бала болгон күчү менен чуркады.
  Таң калычтуудай азыраак унаалар болгону жакшы, ал алардын мурдунун астына тайганга үлгүрдү. Чектүү дайвинг жана сиз дубалдын жашыл чагылышындасыз.
  Бала ага ыргытат. Гарри Поттер фильминдегидей колдор бул желеге эч кандай кыйынчылыксыз кирип, бир секунддан кийин жыйырма беш градустук үшүктөн чыккан баланын өзү жашыл чөп баскан жайкы газондо өзүн табат.
  Бала инерциядан болсо да чөпкө жыгылып, дароо ордунан секирет. Аяздан кийин өлө элек жайдын кучагында болгону жакшы. Таажынын үстүнөн секирип кетсе да.
  Бала тегерегине карады - айланада эч ким жок, болгону саргайып баштаган дарактар жана... темир жол тосмосу. Бийик, гранит менен капталган жана анын алдына тикенек зымдар жадагалса чаар мамыларга оролгон.
  Олег Рыбаченко мунун баары жөн эле эмес экенин сезди. Ал эми чындыгында чечүүчү нерсеге туш болот... Анын башына буйрук угулду: темир жолго жакында. Муну жасоо өтө оңой эмес, жолдо калың зым катмары - Бруно спиралы турат.
  Ысыктын өзү балага чыгуунун жолун сунуштады. Кышкы кийимдерин тез чече баштады. Анан тикенектин үстүнө ыргыт. Бала психикалык тартиптин өзгөчө формасын сезет. "Сиз эми тарыхтын жаратуучусу боло аласыз. Сиз мындан ары фантазиясы өнүккөн мектеп окуучусу эмессиз, Олег Рыбаченко чоң иштерди жасайт!"
  Бала жынсы шым жана футболка гана калтырып, зымды толтурду. Жылуу кышкы өтүк да ысык экен, бала ойгонду. Курч, жашыл чөптү жылаңаяк сезүү абдан жагымдуу. Август айында топурак жакшы жылыйт жана бала анын үстүндө жүргөндү жакшы көрөт.
  Ал эми кыш - жылдын жаман мезгили - таттуу жайдан айырмаланып. Ал эми баланын оозун ачып турууга убактысы жок, анткени ал калыс. Бала тез эле зым аркылуу чыгат. Ал аркылуу электр жарыгы жиберилип, кийимдеринин жылаңач согончогуна учкундар түшүп жатты.
  Бала кыйкырып, катуу сокку жеп, кенептин үстүнө секирип кетти. Тамандары курч таштар менен сайылган. Бирок бала бат эле жээктен өтүп кеткен. Мунун баары бекеринен эмес, улуу пландын бир бөлүгү экенин сезди!
  Бул жерде алар ысык рельс, күн түштөн ашты, аба линден жана бал жыттанып турат. Алыскы аарылардын үнүн уга тургандай тынч.
  Бала ысык темирдин үстүндө жылаңаяк туруп, жаңы буйруктарды укту: "ар бир темирге жети таш кой". Бала олку-солку болуп, үнүн чыгарып:
  - Бирок анда поезд рельстен чыгып кетиши мүмкүнбү?
  Үн кулагыма тийди:
  - Сага так ушул керек! Бул жерге Россиянын душмандары барат!
  Бала дагы урушкан жок. Ошондо Кудайдын үнү такталды: болоттон жасалган таштарды гана тандагыла.
  Колдор эчак эле кыймылдап жатты. Олег Рыбаченко өзүн ырахатка бөлөгөн - ал арбитр, жөнөкөй мектеп окуучусу тарыхта калат!
  Таштар эки темир жол тилкесинде тең жеңил: так он төрт даана - ар биринен жетиден. Жана алар дээрлик айырмаланбайт!
  Бул жасалды! Бала акыры кайра кайчылашып, "Биздин Атабызды" окуп, жылаңач согончогун жаркылдатып, кайра калыбына келди. Ал чуркаган таштарды, таманы ооруп алып качып жөнөдү. Мен жээктен секирип кете жаздадым...
  Агым аркылуу кайра чыккым келген жок, бирок айла жок. Бала чуркоо менен жээктен акыркы тосмону көздөй учуп жөнөдү. Бир аз шок, бирок бул коркунучтуу эмес. Мына, ал кайрадан Олег Рыбаченко жайдын жылуу жеринде. Алдыда, абада жашыл туман жаркырап турат: артка карай жол.
  Бала чындап эле жылуу жайдан кайра аязга, кышка кайткысы келбейт. Бирок анан сырдуу үн акыркы буйрукту берет:
  - Шашыл, болбосо портал жабылат, сен түбөлүк 1914-жылы каласың жана ата-энеңди эч качан көрбөй каласың.
  Олег Рыбаченко зымдан кийимдерди шашылыш жулуп, туш келди тартат. Портал өчүп, бут кийими жок бала чыга баштайт. Ал ийкемдүү бир нерсеге урунуп, аракет менен сыртка чыгып кетет. Жылаңайлак буттар тебеленген шаардын карына күйүп жатат. Сиз көчөдө эле бут кийим кийип, кышкы куртка кийишиңиз керек - өтүп бара жаткандардын таң калыштуу көздөрүн кармап калышыңыз керек.
  Алтургай бирөө: "жинди" деп кыйкырып жиберди. Бирок бала көңүл бурбайт - ал өз ишин аткарып, чоң миссияны аткарды...
  1914-жылы 22-августта поезд кырсыкка учурап, анын артынан Гинденбург жана Эрих Людендорф, Макс Хоффманн ээрчишкен. Чыгыш фронттогу салгылашууларда чечүүчү роль ойногон үч аскер командири тең - Чыгыш Пруссиядагы операциялардан баштап жана башкалар курман болушкан.
  Натыйжада уюшкан эмес немец аскерлери талкаланган. Коргоосуз Кенигсберг кыймылга алынып, немис аскерлери жарым-жартылай курчоого алынып, жарым-жартылай талкаланган же колго түшүрүлгөн.
  Орус аскерлеринин жеңиши согуштун бардык жүрүшүнө чечүүчү таасирин тийгизген. Ал эми баарыдан мурда солдаттардын жана офицерлердин моралдык дух-туруму жагынан. Япониядан жеңилгенден кийин орус армиясынын бедели кескин төмөндөп кеткени эч кимге жашыруун эмес. Кээ бир азиялыктарды эч ким олуттуу каршылаш деп эсептеген эмес. Анан орустар төрт ири салгылашта жеңилип, бардык салгылашууларда алар сан жагынан артыкчылыкка ээ болушкан.
  Ал эми деңизде да алар толугу менен жеңилип калышты, бирок өзүнчө, жеке ийгиликтери бар. Владивостоктун крейсерлери езгече айырмаланышты.
  Ооба, дүйнөдөгү эң мыкты кургактагы жоокерлер деп эсептелген немистер менен каякта күрөшүү керек?
  Анан Фрицти талкалап, айдап, он миңдеген туткундарды алып кетүүгө мүмкүн экени белгилүү болду!
  Орус аскерлеринин жана калкынын энтузиазмы көп эсе өстү. Австриянын фронтунда алга жылдыруу ылдам болду. Австрия-Венгрия согушка даяр эмес болчу. Ал эми славян бөлүкчөлөрүнүн моралдык абалы, өзгөчө, өтө төмөн. Алардын көбү барабандардын кагышына жана оркестрдин үнүнө багынышты. Славяндар жек көргөн австриялыктар үчүн бир туугандарына каршы согушкусу келген жок. Венгриялык жана этникалык немецтик бөлүктөр гана аздыр-көптүр согушууга даяр болгон.
  Орус армиясы австриялык аскерлерди талкалап, дароо Львовду, Пржемысль чебин басып алып, ийгиликке жетип, Венгрияга кирип келди. Немец фронту жарылып жатты. Жогору орус аскерлери Познанда пруссиялыктарды талкалап, Одерге карай аттанышкан. Немецтер алты корпусту Австрияга өткөрүп беришкен.
  Бирок бул жетишсиз болгон. Анын үстүнө борбордогу кызматтарды ээлегенге күч да жетпей калды. Ал эми батышта катуу салгылашуулар уланып жатты.
  Андан кийин Германия чыгышка жаңы күчтөрдү которууга аргасыз болгон. Кырдаал Австрияга Италияга каршы согушка кирүү менен курчуган. Бул мамлекеттердин ортосунда кылымдар бою кастык мамилелер болуп келген. Ал эми үч тараптуу альянс көп жагынан жасалма формация болгон. Согуш Германия менен Австрия үчүн жагымдуураак болсо да, Италия эң күчтүүлөргө кошулмак. Мына ошентип, орус аскерлери Будапештке азыртан эле жакындап келе жатышат, ал эми Борбордук державалардын иштери таштанды! Румыния согушка кошулууга шашылды.
  Румын падышасы Николай IIнин тууганы экени анык жана ал Австрия империясынын кулашынын эсебинен өз жерлерин кеңейтүүнү каалайт.
  Ал эми Болгария чыныгы тарыхтан айырмаланып, согушка Россия тарабында кирген.
  Осмон империясы гана немистерге лоялдуу болуп чыкты. Бул Коргоо министри согуштук аракеттерди баштоого буйрук берип, премьер-министр менен Султанды фактынын алдына койгондуктан. Түрк армиясы өтө күчтүү эмес, бирок Россияны Антанта менен камсыздоодо көйгөйлөрдү жаратты. Бирок, экинчи жагынан, бул Орусия үчүн өз аймактарын түштүккө кыйла кеңейтүү үчүн чоң мүмкүнчүлүк. Япония, албетте, Германия менен Австрияга согуш жарыялады. Тынч океандагы немис колонияларын басып алуу үчүн.
  Бул Орусиянын Ыраакы Чыгыштагы колун бошотту. Ал эми батышта немистер талкаланган.
  Одер дарыясында гана Германия орус армиясынын чабуулун токтото алган. Бул учун Батыштагы бардык чабуул коюучу операцияларды токтотуу керек эле. Австрия-Венгрия аймагынын дээрлик жарымы орус аскерлери тарабынан бошотулган.
  Ошентип, Австрия империясы иш жүзүндө оюндан чыгып, Германия үчүн жүккө айланды. Болгарлар Стамбулга каршы чабуулга киришти.
  Кышында Европада согуштук аракеттер токтоду. Бирок орус армиясы Түркияга каршы чабуулга өттү. Ал эми бул жерде баары ийгиликтүү өнүктү. Анын үстүнө арабдар менен армяндар Осмон бийлигине каршы чыгышкан.
  Орус аскерлери февраль айында эле Багдадда болуп, британиялыктар Басраны басып алышкан. Март айынын аягында Орусия Кичи Азияны бүтүндөй басып алып, Стамбулдагы болгарлар жана сербдер менен бирге чабуулга өткөн. Түркия оюндан чыкты. Сирия, Палестина, Ирактын түштүгү Британия менен Францияга кетти - калганынын баарын Орусия алды. Сауд Арабиясы - буга чейин расмий түрдө көз карандысыз аймак бойдон калууда, бирок ал да Германия багынып бергенден кийин бөлүнүшү керек болчу. Анан ал алыс эмес болчу. 1915-жылы 25-апрелде АКШ немистер менен согушка кирген. Америкалыктар практикалык адамдар экени жана жеңиш пирогунун бөлүштүрүлүшү үчүн өз убагында болгусу келгени көрүнүп турат. Жазга карата орус армиясы көп санда куралдын жаңы түрүн чыгарды: пулемёту бар "Луна" -2 бардык жерде жүрүүчү машиналар. Жаңы танктар жеңил болсо да, шосседе саатына 40 километр ылдамдыкта иштеп, эң сонун айдоо өзгөчөлүктөрүнө ээ болгон.
  Орус аскерлери май айынын башында жолдор кургагандан кийин Венгрияда жана бүткүл түштүк фронтто чабуулга өтүштү. Австриянын армиясы кыйрады, немец аскерлери фронтту кармап турууга жетишсиз болгон.
  22-июнда орус аскерлери Венага киришти. Ал эми 24-июнда Брюсселге британиялык, француздук, бельгиялык жана биринчи америкалык батальондор кирди. Голландия Германияга, андан кийин Швецияга, Данияга каршы согушка кирген. Немецтер Одер боюндагы тосмону эптеп кармап турушкан, бирок орус, падышалык армия Мюнхенге каршы чабуул жасаган. Германиянын түштүгүндөгү эң чоң шаар 1915-жылдын 7-августунда кулаган. Ал эми 11-августта Германия, өзү үчүн таптакыр үмүтсүз абалда, капитуляцияга өттү.
  Андан кийин аймакты бөлүштүрүү башталган. Австрия-Венгрия жана Осмон империясы дүйнөлүк саясий картадан жок болду. Болгария 1913-жылы Осмон империясы басып алган түрк аймагынын бир бөлүгү болуп чыкты. Сербия абдан кеңейип, Югославияга айланган. Румыния Трансильванияны кабыл алды. Россия өзүнүн курамына: Буковина, Галисия, Чехословакия, Краков облусу жана Венгриянын жарымы, Будапешттин өзүнө чейин, алар чек араны сызган. Германия өз аймагын олуттуу кыскартты. Батышта ал Эльзар менен Лотарингияны Францияга, Даниянын мурда басып алган жерлерине кайтарууга аргасыз болгон. Чыгыш эң оор.
  Орусия чек араны Одер бою, ал эми Франция үчүн Рейн бою менен чийүүнү талап кылган. Бирок АКШ менен Британия Орусия менен Францияны өтө бекемдеп, Германияны өтө алсыраткысы келген жок. Жыйынтыгында компромисс кабыл алынды. Орусия поляктар басымдуу болгон Чыгыштагы бардык жерлерди алат.
  Чыгыш Пруссия Клайпедадан, Данцигден ажырап, Германия менен байланышы үзүлүп калды, бирок жок дегенде кесилген түрүндө аман калды. Кенигсберг немис бойдон калды. Бирок Германия көп жерлерин жоготту. Чек ара абдан бузулуп калыптыр. Кээ бир жерлерде ал Одерге чейин жетип, негизинен калктын этникалык курамына жараша болгон. Бирок немистер Померанияны дээрлик толугу менен сактап калышты. Бирок Берлинден Орусиянын чек арасына чейин жүз километрден ашкан жок.
  Ошентип, немистер куралдын күчү менен. Немецтик армиянын саны жүз миң солдат жана офицер менен чектелди. Немецтерге эбегейсиз зор репарациялар салынды. Согуш бир жылдан бир аз ашык убакытка созулду.
  Орус, падышалык империя кризиске учураганга үлгүрбөй, ири территориялык ээликтер менен чыккан. Падышанын бийлиги чыңдалып, революциялык кыймылдын толкуну басаңдай баштады, ал эми экономикада тескерисинче, адаттан тыш ылдам өсүү мезгили башталды.
  
  
  КАНТИП ЛЕНИН АКШга ПРЕЗИДЕНТ БОЛГОН
  Владимир Ильич Ленин бою узун болуп көрүнүүгө аракет кылып, бардык күчү менен түздөлдү. Анын кургак, кичинекей, бирок өтө кыймылдуу колдору эң сейрек кездешүүчү сандал дарагынан жасалган жалтырак, кара үстөлдүн үстүндө чочулап кыбырап жатты. Анын маңдайында олтуруп, букачардын мойнуна алтын чынжыр тагынган, ак костюмчан, чоң киши бакырды:
  - Ооба, Ульянов мырза. Мен сиздин шарттарыңызга макулмун - айына беш миң доллар, плюс балка астына коюлган ар бир бизнестин пайызы! - Бул жерде зөөкүрдүн үнү катуу болуп, алтургай оор чынжырды катуу силкишти. - Жалгансыз, чаңсыз ошол жолдош Ленин гана!
  Тердеген колун канааттануу менен ушалап, Владимир Ильич мындай деди:
  - Албетте, господин Рокфеллер, биздин ишибизде гана калпсыз иш кылууга болбойт! Баары ынтымактуу жана абдан чын жүрөктөн болушу керек!
  Анан эки шылуун тең каткырып күлүп калышты...
  ----------------------------------
  Октябрь революциясы Россияда болгон жок. Биринчи дүйнөлүк согуштун фронтторунда убактылуу тыныгуу болгон. Немецтер менен австриялыктар Батышта ийгиликке жетишууге аракеттеништи.
  Орус армиясы түрк фронтунда гана активдүү болуп, акыры англиялыктар менен байланышып, душманды бир катар жеңилүүгө учуратып, Кичи Азиянын көпчүлүк бөлүгүн ээлеп алган.
  Бирок андан кийин Учредителдик Ассамблея чогулуп, анда большевиктер айласы кеткен азчылыкка айланды, ал эми социалист-революционерлер үстөмдүк кылышты.
  Алгачкы чечимдердин бири: дыйкандарга жер беруу жана согушту жециш менен улантуу!
  1918-жылы июлда немецтердин Парижге каршы чабуулу ийгиликсиз болуп, жецишке жетишкен орус армиясы алгач австриялыктарга, андан кийин немецтерге сокку урган.
  Германия катуу каршылык көрсөттү, бирок декабрда чыгыштагы орус аскерлери Варшава менен Краковду басып алганда, батыштагы союздаштары Брюсселди басып алышкан - алар дагы эле багынып беришкен. Ырас, эки жумадан кийин - революциянын жоктугу таасир этти.
  Вильгельм болсо, таза номиналдык монарх бойдон калып, дээрлик бардык ыйгарым укуктарынан баш тартууга аргасыз болгон.
  Ал эми генерал Корнилов Россиянын жаңы республикасынын президенти болуп калды. 1917-жылдын августунда анын козголоңу ийгиликтүү аяктады, бирок Керенский формалдуу түрдө премьер-министр болуп кала берген, бирок ал президенттик кызматты Корниловго берген.
  Ал Корнилов жогорку башкы командачы болуп калды.
  Андан соң Орусияда жалпы улуттук президенттик шайлоо жана жаңы Конституция боюнча референдум өттү.
  Бийликтин авторитардык формасы жакшы тааныш болгон адамдар - Корниловдун вариантын колдошту.
  Орусия Германиянын, ыдырап кеткен Австрия-Венгриянын жана дүйнөлүк картадан жок болгон Түркиянын эсебинен ээликтерин кеңейтти.
  Акыркысы акыры улуу державалардын ортосунда бөлүндү. Россия Кичи Азияны, кысыктарды жана Константинополду алды. Француздар Сирияны, Британия Палестинаны жана Иракты басып алышты.
  1926-жылы Россия менен Япониянын ортосунда кайрадан согуш башталган. Буга Манчжуриянын жана Порт-Артурдун статусу себеп болгон. Келишимге ылайык, Порт-Артурду ижарага алуу укугу Японияга өтүп, ижара мөөнөтү бүттү. Бирок жапондор Кытайга басып алгандарын кайтарып бергиси келген эмес.
  Анын үстүнө, жаш Хирохито жаңы гана бийликти алган - жаңы жеңиштерди кыялданган.
  Бирок, орус мурунтан эле башкача болчу. Тажрыйбалуу командирлер, жаңы танктар жана учактар менен Биринчи Дүйнөлүк Согуштун фронтторунда бекемделген ал япондорго ийгиликтүү чабуул жасай баштады.
  Терт жарым айдан кийин орус армиясы Порт-Артурду басып алып, япондуктарды континенттен кууп чыкты!
  Бир нече убакыт бою Япония дагы эле деңизде - Балтика жана Кара деңиз эскадрильяларынын кемелери жакындаганга чейин туруштук берди.
  Андан кийин Күн чыгыш өлкөсү капитуляцияланган.
  Россия абдан тез өнүккөн, бирок 1929-жылы бүткүл дүйнөдө чоң депрессия башталган.
  Тополоң Россия империясын да каптады. Мындан тышкары, Корнилов активдүү орусташтыруу жүргүзгөн.
  Бирок ал тактыда калууга жетишти, ал эми АКШда... Ленин баш болгон америкалык большевиктер бийликке келди!
  Депрессиядан чыгып, жаңы большевиктик режим жаңы согушка даярдана баштады!
  Испаниядагы революция коммунисттердин жеңиши менен аяктады жана ошону менен Европада большевиктердин кубаттуу таянычы түзүлдү...
  1-январь, 1938-жыл. Владимир Ильич Ленин Ак уйдегу эбегейсиз зор кабинеттин айланасында толкундануу менен басып баратат. Дүйнөдө кырдаал курчуп баратат. Испаниянын артынан коммунисттер Францияда ийгиликке жетишти.
  Генералиссимос жана президент Корнилов башкарган Россия большевизмдин Европага жайылышына жол бербей турганын буга чейин эле ачык айткан. Он миллион орус армиясында беш жүз дивизия деген тамаша эмес!
  Муну Владимир Ильич тушунет. Ал эми Россияга каршы Британиянын тактикалык альянсын сунуштайт.
  Британдыктар Орусиянын экспансиясынан ар дайым өтө сак болушат. Бирок радикалдуу коммунизм аларды ого бетер коркутту. Алар менен Россиянын ортосуна клин салуу керек болчу.
  Ленин коргоо министри Черчиллди кабыл алууга жана ошол эле мезгилде англичандарга АКШнын кебелбес куч-кубатын далил-деп берууге даярданып жаткан.
  Башталыш үчүн, таз баш диктатор жаңы курал - "атомдук бомба" жөнүндөгү докладды укту.
  Оппенгеймер өз докладын өтө токтоо үн менен айтты. Ооба, буга чейин эле ийгиликтер бар, ал тургай өзөктүк реактор да ишке киргизилген, бирок атомдук бомбанын көрүнүшү дагы эле алыс. Негизги маселе - байытылган уран менен плутонийди алуу. Мындан тышкары, ал тургай, бул кабар толугу менен жагымдуу эмес - мындай бир бомба көптөгөн согуштук кемелердин баасы болот. Анда эмне деген суроо туулат - эгер сиз жүз миң кичинекей бомба жасай алсаңыз, бир чоң бомбага акча коротуунун кереги барбы?
  Кичинекей, таз, бирок дагы эле кыймылдуу карыя Ленин кабинетинин кенен залында энергиялуу ары-бери басып келе жатып (алтымыш жети жашта, демек, карылыктан алыс!
  - Жолдош, диалектиканы түшүнбөйсүң! Ооба, бомба дагы эле кымбат болот, бирок андан кийин массалык өндүрүшкө өтүү менен анын баасы арзандайт!
  Оппенгеймер коркоктук менен белгиледи:
  - Анан орустар жөн отурбайт!
  Владимир Ильичтен логикалуу жана катаал тыянак чыккан:
  "Демек, сен алардан кандай болсо да алдыга чыгышың керек!"
  Бул жерде Оппенгеймердин кара жардамчысы ырдайт:
  - Кантсе да, бизге жеңиш керек! Баары үчүн, биз бааны көтөрбөйбүз! Баары үчүн, биз бааны көтөрбөйбүз!
  Оппенгеймер АКШнын президенти Ленинге таазим кылып:
  - Сен генийсиң! Арийне баага турбайбыз, орустардан озуп кетебиз, бирок акча керек!
  Ленин согончогуна крокодилдин терисинен тигилген бут кийимдерин таптап, ишеним менен мындай деди:
  - Акча болот!
  - Жана кулдар!
  Владимир Ильич мындай деп тарыхый фразаны айткан:
  - Мен сени каражат жагынан чектебейм! Мен сенин убактыңды чектеп жатам!
  АКШ империясынын командалык жана башкаруучу машинасынын тиштери айлана баштады.
  Бирок бул эң маанилүү нерсе эмес. Владимир Ильич Россияны жецип чыгуу учун аны ичтен бузуп алуу зарыл экендигин эч кимдей эле тушунген.
  Владимир Ильич бийик, узун, текши эмес чекесин бырыштырып, телефондун трубкасын энергиялуу алып, Даллести тере баштады.
  Башкы шпион аппаратка жакындап келгенде, Ленин кулагына кулагың түшүп кыйкырды:
  - Бизге баш аламандык кылып, элди алдап, азгыруу жагынан мага тең келген, жок дегенде анча деле кем эмес адам керек!
  Даллес абдан ишенимдүү үн менен жооп берди:
  - Мындай адамды мен билем Владимир Ильич!
  Ленин шайтандай секирип туруп:
  - Анда ал ким? Бул адам жасаган гений ким?
  Даллес слогду ырга созуп, мындай деди:
  - Иосиф Виссарионович Сталин! Сиз аны билсеңиз керек, Владимир Ильич!
  Ленин алтын жалатылган алмаздуу күзгүгө көзүн кысып, мындай деп кыйкырды:
  - Бул ашпозчу ачуу тамактарды гана даярдайт!
  Даллес ишенимдүү жылмайып, ырастады:
  Бирок бизге дал ушул нерсе керек!
  Ленин дагы көзүн кысып:
  эмне сураса баарын бер . Ал эми ага тиги арзыбаган генералиссимус Корниловдун ордун убада кыл!
  Даллес кулагы укпай бакырып:
  - Владимир Ильич аткарат!
  
  ЭЧ КАЧАН ВИТЯЗДАН БАС БЕРБЕ
  Көптөгөн талаш-тартыштар Батыштын жардамысыз орустар Экинчи дүйнөлүк согушту өз алдынча жеңмек беле? Ошентип, Кудайлар аны иш жүзүндө сынап көрүүнү чечишти. Ал эми бир параллелдүү ааламда алар союздаш күчтөрдүн, колониялардын жана СССР менен бирге Үчүнчү Рейхтин ортосунда тосмо коюшкан. Бул эксперименттин тазалыгы үчүн 1941-жылдын июнь айында болгон.
  Ошентип, союздаштар СССРге да, үчүнчү рейхке да жардам бере алышпайт. Жана эксперименттин толук тазалыгы үчүн Япония да тосмонун артына жашырылган. Лабораториядагыдай баары таза болсун.
  Алгачкы күндөрү чыныгы окуядан көп айырмаланган эч нерсе болгон жок. Фриц, чыныгы тарыхтагыдай, күнүнө болжол менен 30-40 километр алдыга жылды, бирок акырындык менен жайлады. Албетте, Роммелдин корпусунун жанында британиялык бомбалоолордун жана каршылаштардын жоктугу күчтөрдүн бир бөлүгүн - өзгөчө авиацияны бошотууга мүмкүндүк берди. Бирок немистер муну жасай элек, андыктан фронттордо баары эле ийгиликтүү жүрүп жаткан. Бирок июль айынын аягында Смоленск салгылашы Фрицтин алга жылышын басаңдаткан. Гитлер Италиянын оккупациялык күчтөрү жетиштүү деп чечип, Роммелди жана анын дивизияларын Ливиядан чыгарып кетүүнү чечкен. Фашисттик жетекчилик убакытты текке кетирбөө үчүн Франциядан жана Балкандан куралдуу күчтөрдү жана өзгөчө авиацияны өткөрө баштады. Гитлер дагы эле борбордогу советтик аскерлерди жарып өтүп, кышка чейин жетип алам деп үмүттөнчү.
  Фриц түштүккө бурулбастан, борбордо чабуулун кайра улантып, Смоленскиге флангтардан чабуул жасаган советтик аскерлерди курчоого аракет кылышты. Ал эми 13-август күнү Роммелдин корпусу чабуулга өтүп, Днепрди кечип, Киевди коргогон советтик топтун тылына өтүүгө аракет кылган.
  Сталин жоготууга учураган. Африкадагы дээрлик бардык Европа жана Франциянын ээликтери күтүлбөгөн жерден ага каршы болуп чыкты, бир дагы союздаш эмес.
  Эми Япониядан коркунуч күтпөйбү. Ал эми Жогорку командачы буйрук берет: Ыраакы Чыгыштан бардык дивизиялар чыгарылсын.
  Немис аскерлери, дээрлик Москванын өзүнө кирип, Сибирь корпусу тарабынан токтотулган. Бирок түштүктө команданын өзгөрүшүнүн жана Роммелдин аракеттеринин аркасында фриц советтик түштүк тобун кыйып таштай алган.
  Украинадагы согуш аракеттеринин жүрүшүнө Сталиндин коркоктук менен бардык резервдерди Москвага тартып, ошону менен өзүнүн тылын ачыкка чыгарганы да терс таасирин тийгизди.
  Тагыраагы өзүнө эмес, түштүк тобуна. Жаман мамлекет болуп чыкты. Бирок чыныгы тарыхта Киевдин коргонуусу жеңилүүгө айланып кеткен. Бул жерде гана бир нюанс бар болчу, немистер Москванын жанында эле, ал эми фашисттер Европанын эсебинен күчтөнүп, Ыраакы Чыгыштын эсебинен Сталинге караганда ылдамыраак. Ал эми немистер аралыкты азыраак басып өтүшү керек болчу, Европанын жолдору жакшыраак. Ал эми Транссибирь темир жолунда баарын бирден тез өткөрүп берүүгө аракет кылгыла.
  Натыйжада немецтер Харьковго жана Ворошиловградга чыныгы тарыхтан да эртерээк кирип, бир топ енер жайларды жана заводдорду басып алышкан.
  Ленинград да тосулган, бирок алынган эмес. Жана немистер Крымга кирди. Ал эми Фриц түштүктөгү Воронежди басып алууга жетишти, Донду бойлоп Сталинградга чейин жылды.
  Ошого карабастан Москва корголуп, кышында алар контрчабуулга өтүштү. Бирок түштүк капталында Роммель Сталинградга өтүп кете алган. Ошол сыяктуу эле Керчтеги десант да болгон жок. Советтик аскерлер эбегейсиз кыйынчылык менен душманды Сталинграддан сүрүп чыгарууга гана жетишкен. Бул аба ырайы Вермахт тарапта болбогондуктан жана алар аязда жана кар күрткүсүндө согушууга дудук болушкан.
  Ооба, Роммел Дондун ары жагына көчүшү керек болчу. Ал эми бул фюрер үчүн дүлөй чапкан болду.
  Бирок 1942-жылдын жазында күчтөрдүн балансы өзгөргөн. Өз союздаштарына бир топ басым жасап, немистер аскерлеринин санын, анын ичинде Хиванын эсебинен, жандоочуларынын санын көбөйтүшкөн. Айрыкча Италия, жана Франциянын суммасы менен кошулган. Чыгыш фронтто да кара дивизиялар пайда болгон. Бактыга жараша, Африкадан Британия менен Американын фронту аскерлерди жана ресурстарды өткөрүп берүүгө тоскоол болгон жок.
  Ал эми де Голль союздаштардын колдоосунан ажыраганда, өзүнүн өнөктөштөрү тарабынан чыккынчылыкка кабылган.
  Ошентип, СССРге каршы реалдуулуктан алда канча олуттуу күчтөр топтолду. Fritz өзгөчө абада өз артыкчылыгын сактап, учакта кошулган. Ал эми кургактагы аскерлер 5,6 миллион советтик жоокерге каршы жети миллиондон ашты.
  Ал эми фашисттер туштукте чабуулга етушту. Роммель 27-июнда Сталинградды басып алууга жетишкен. Фриц шаарга бир эле учурда жүздөгөн танктарды үйүп алган. Душмандын авиациясынын абада үстөмдүк кылышы да таасирин тийгизип, кең Волга дарыясы аркылуу советтик аскерлерди өткөрүү кыйынга турду.
  Аттиң, баатыр Сталинград АИде болгон жок. Ал эми Роммель Волга менен Каспий деңизине чейин пландалган жол менен жылды.
  Борбордо контрчабуулдар менен немецтерди жарып өтүү аракети ишке ашкан жок. Анын үстүнө Ржев жээги да түзүлгөн эмес. Ошентип, Фриц советтик контрчабуул учурунда бир калыпта фронтко ээ болгон жана алар дагы бирдей чегиништи. Бирок, тилекке каршы, Ржев фашисттер менен бирге калды.
  Фрицти жарып өтүү мүмкүн болгон жок, Сталинград кулагандан кийин Кавказды сактап калуу абдан кыйын. Волгадагы камсыздоо артериясы кесилгенден бери. Июль айынын аягында немистер Каспий деңизине жеткенде абал дээрлик үмүтсүз болуп калды. Эми суу менен гана камсыз кылуу мүмкүн болчу.
  Фашисттер абада артыкчылыкка ээ болгонун эске алганда, окуя ортодо бир нерсе болуп калды, өтө оор жана үмүтсүз.
  Каспий боюндагы душман Бакуга жеткенче, август, сентябрь айлары айыгышкан салгылашууларда етту. Ал жерде Роммел менен алар октябрдын аягына чейин каршылык көрсөтүштү. Түркиянын согушка кириши кырдаалды курчутту.
  Япониянын эсебинен эксперимент кылган кудайлар кам көрүштү, бирок Осмондуктардын эсебинен эмес. Бирок кышында фашисттер дагы эле Москвага кол салууга батынышкан жок, алар кышка токтоп калышты.
  Кызыл Армия бир нече жолу чабуулга өткөн. Эмма душман адам гуйжи боюнча, тежрибели кадрларыц саны боюнча ве авиацияда устунликли болды. Азырынча СССРде танктар жана артиллерия гана өндүрүлгөн. Бирок танктар негизинен жеңил, ал эми сооттун сапаты өтө маанилүү эмес болчу. Самолёттор да көп өндүрүлүп жаткансыйт, бирок дюралюминий жетишсиздигинен алар эталондук учактарга караганда оор жана азыраак маневр болот. Як-9 да дээрлик толугу менен жыгачтан чыкты. Анан бул, албетте, минус болгон.
  Гитлер дагы өзүнүн жаңы атактуу танктары - "Пантера" жана "Жолборстор" менен эсептешкен.
  Алар барган сайын көбөйүп чыгарылды. Пайда болгон жана менжериянын үчүнчү өкүлү: "Арстан". Чыныгы тарыхта мындай машина 1942-жылы иштелип чыккан, бирок ресурстардын жетишсиздигинен жана оор салмактан улам эң оор желмогуз четке кагылган.
  Бирок бул жерде 90 тонна салмактагы "Арстан" серияга кирди. Анын артыкчылыктары, күчтүү курал-жарактары жана 105 мм мылтыгы жарым-жартылай эң начар айдоо көрсөткүчтөрүн компенсациялаган. Сериялык 76 мм советтик мылтыктар "Арстанга" бардык жагынан кире алган жок.
  Демек, эгерде коргонуу линиясы абдан күчтүү жана терең эшелондор болсо, бул жаман жарыш танк болгон эмес.
  Ал эми советтик командование советтик борбордун тушунда кылдат чыцдалды. Жана бул жерден өтүүгө аракет кыл.
  Менжериянын төртүнчү өкүлү: "Маус", сериянын башталышы менен бир аз кечигип калган.
  Кызыл Армиянын саны алты миллионго чейин көбөйтүлгөн, бирок жоокерлердин көбү жалданма болгон.
  Аларга тогуз миллиондон ашык адам каршы болгон, бирок сандык артыкчылык душмандын армиясынын өтө аламан мүнөзүн жарым-жартылай компенсациялаган.
  Авиацияда душман сан жагынан да, сапат жагынан да кучтуу. Акыркы ME-309 жана Ю-288 пайда болду. Буга жооп кылып, сапаты начар советтик машиналар квалификациялуу жумушчу кучунун жетишсиздигинен жана мате-риалдардын тартыштыгынан улам курешууде. Танктар мурдагыдай эле эски Т-34, ал эми көпчүлүк жеңил танктар, ошондой эле КВ.
  Жайында вермахт чабуулга: Москвага жана Волга боюн-да Саратовго чейин чабуулга етту. Айыгышкан салгылашуулардан кийин Москва куздун аягында курчоого алынган. Саратов, Куйбышев, Пенза, Ульяновск да алынган. Сталин Свердловскиге качкан. Кырдаал оор болуп калды.
  Борборго эч кандай шартта багынып бербөө буйругу берилди. Немистер кол салышты, бирок артка жылышты же көчөдөгү салгылашууга батып калышты. Кышында Вермахттын чабуулу токтотулган. Ырас, немецтер кош рингде советтик борборду гана эмес, Ленинградды да жыйынтыктады.
  Май айында фашисттик чабуул кайрадан башталды, бирок Горький жана Казан шаарларынын багытында. Советтик танк куруу, бардык кыйынчылыктарга карабастан, өндүрүшкө киргизе алган: Т-34-85 жана ИС-2, бирок, аз санда.
  Горький июль айында гана кулады, Казан августтун аягына чейин чыдады.
  Ленинградда коркунучтуу ачарчылык өкүм сүрүп, Фриц аны басып алууга аракет кылган да эмес. Ал эми Москва акырындык менен көзөмөлгө алынды. Ал эми 30-сентябрда өтө кандуу чабуулдан кийин Кремль кулады.
  Биринчи класстагы чеп катуу талкаланган. Бул болсо совет эли учун жаны сокку болду. Немистер Уралга көчүп барышкан, бирок ал жерде кар күрткүлөрүнө батып калган. СССР менен согушуу кыйын. Сталин аягына чейин турууну жактаган. Бирок бул өлкөнүн өзү үчүн жана өзгөчө немистер үчүн өтө кымбатка турду.
  Туштукте фашисттер Орто Азия аркылуу да илгерилешкен.
  1945-жылы СССР СУ-100 жана ИС-3 учактарын, бирок чакан серияда гана алган. Аттиң, июнь айынын аягында фашисттер Орто Азияны да басып алышты. Ал эми июль айында Свердловск да. Август айында немецтер Курган менен Тюменди басып алышкан. Ал эми 3-сентябрда да Тобольск. Сентябрдын аягында Ханты-Майсийск. Ал эми октябрдын орто ченинде жана Омскиде.
  Новосибирск али фашисттерге баш ийе элек. Ансыз да катуу суук Фрицти шаарларга жабышууга мажбур кылды.
  Ошентип, 1946-жылдын май айына чейин нацисттер активдүү согуш аракеттерин жүргүзгөн эмес.
  Анан Новосибирскиге бардык. Салгылашууларга диск түрүндөгү вертолеттор жана "Е" сериясындагы эң акыркы танктар катышты. Бирок бул фюрерге анчалык деле жардам берген жок. Крауттар июнь айынын аягында Новосибирскиди алышты . Обь дарыясын мажбурлап. Андан ары июль айында желмогуздар Кемерово менен Томскти жана Алтай аймагын басып алышкан. Айыгышкан салгылашуулардан кийин август айында Абакан кулап, сентябрда Иркутск басып алынган.
  Кан кускан немистер аны да алып кетишти. Бирок алар кайра чуркашты. Байланыштарда созулган. Ошентип, биз Читага жакын жерде токтодук. Бирок принципиалдуу түрдө алар кайда шашышат? Жайды күтүп, жаңы жабдууларды сынасаңыз болот.
  Бул дискотека же учактар болсун. 1947-жылы советтик конструкторлор ИС-4, ИС-7 жана Т-54 танктарын серияга киргизишкен. Ырас, каймана маанидеги томдордо. Адамдар же ресурстар жетишсиз болчу. Фашисттер кайрадан алга жыла башташты. Агинское июнь айынын аягында Благовещенскти басып алган. Июль айында Хабаровск, августта Владивосток кулап түшкөн. Ошентип, фашисттер советтик дээрлик бардык ири шаарларды басып алышты. Мүмкүн Пертопавловскиден башкасы. Сентябрь айында Магаданды шайтандар басып алышкан. Бирок баары бир, Сталин капитуляцияга барган эмес.
  Акырында фашисттер дагы эле утушту!
  
  
  КОСМОС БАГЫТЫ СОГУШТАР
  Бир нече салыштырмалуу гүлдөгөн жылдардан кийин Россия үчүн оор сыноолор келди. Асман империясы өзүнүн эбегейсиз адам ресурстарын жана тоталитардык саясий системанын артыкчылыктарын пайдаланып, дүйнөлүк гегемон боло алган. Орусияда түштүк чек араларында ырайымсыз кыргын болду. Ал эми исламчыл козголоң басылганы менен, терроризмге каршы согуш көптөгөн ресурстарды жеп койду. Кырдаалды Батыш менен катуу тирешүү курчуду.
  Бардыгы өзөктүк куралды токтотууга негизделгендиктен, масштабдуу согуштар болгон эмес. Бирок америкалык окумуштуу Веллингтон жасалма жол менен синтезделген радиоактивдүү элементте Меркурийге ракетанын өзгөчө түрүн учурууну ойлогон.
  Бирок навигацияда ката кетти. Ракета багытынан тайып, Күнгө кулады... Тирүү организмдер үчүн коркунучтуу эмес, атомдук түзүлүштү талкалап, атом ядросундагы нейтрондордун ортосундагы байланыштарды бир аз өзгөрткөн өтө сейрек кездешүүчү плазма атылып чыкты. Контролсуз ядролук жана термоядролук реакцияларды мүмкүн кылуу үчүн гана жетиштүү.
  Мына ушунун на-тыйжасында: ядролук курал пайдасыз таштандылардын уймогу болуп калды.
  Аскердик жана экономикалык жактан дүйнөдөгү эң кубаттуу өлкө: Калкынын көптүгүнөн улам таза суу менен энергиянын кескин тартыштыгына дуушар болгон Асман империясы Сибирди ижарага берүү боюнча ультиматум койгон.
  Россия чечкиндүү баш тартуу менен жооп берди ...
  Чоң согуш башталды: Батышка каршы Азия коалициясы. Биздин Ата Мекенибиз масштабдуу салгылашуулардын башкы аренасы болуп калды. Тынчтык жашоо өткөндө калды: бардык жерде согуштун тозогу өкүм сүрдү. Уюлдан уюлга чейин айыгышкан салгылашуулар кызуу жүрүп жатты.
  Фронттордогу кырдаал курч болгон: Азия союзу Урал тоолоруна жакындап калган.
  Екатеринбургдун жанында көздүн жоосун алган шар кулап, бир да адам бир мүнөт да жашай албаган өлүм зонасы пайда болду.
  Мекен, ыйык Россия -
  Жүрөгүм сен үчүн ачык...
  Майдандын каны сугарылды -
  Ата Мекенди суйуу менен гулдей бер!
  
  Жердин кагуусу онтоп,
  Согуш чыгып жатканда кыйын...
  Бирок Даңктуу Күн Россиянын үстүнөн чыгат -
  Сен биздин жалгыз өлбөс апабызсың!
  
  Чексиз талаадагы кара буудай алтын,
  Кар жаркыраган күмүш түстө.
  Жана жүздөр иконалар менен сыймыктанат -
  Найт, согушта бүркүт бол!
  
  Биз душмандын согушунда жеңебиз,
  Канаттуу кыялды коргойлу.
  Орус жоокеринен эр жүрөк жок,
  Мен Кудайга сыйынам!
  . Негизги мазмун.
  Жүрөк мээримге толсо, эмнегедир капчыгы бош!
  Урал тоолорунун чокулары кариес жеген ооздон чыккан азуу тиштерин элестетет. Россиянын куйруктуу истребителдери төмөнкү деңгээлде учуп жатышат. Орус рыцарлары күлүк шумкарлардай эле Асман империясынын олдоксон, бирок күчтүү брондолгон канаттуу кемелерине чабуул жасашат.
  Аскердик аба күчтөрүнүн учкучу Андрей Огнев татаал бурулушту аткарат. Жалын менен металлды түкүргөн оор беш стволдуу кытай замбирек. Өрт торнадо орус истребителинин тунук соотунан бир нече миллиметр алыстыкта турат. Куйручуктар жооп кайтарды. Учтуу мурдунан майдаланган пульсар тайып кетет. Кытайдын гиганттык вертолетунун айлануучу мунарасы сокку астында кагылат... Кыйкырыктар угулат.
  Маңдайы бийик Андрейдин кара өңүнөн ак тиштүү жылмаюу пайда болот.
  Анын шериги, жаркыраган сулуу блондинка Васса Кольцова бочка жасап, башкарылбаган ракетанын болот пираньясын тайгаланып өтүп кетүүгө мажбурлап, вертолеттун он эки чоң винтинин бирине "белек" жөнөтөт.
  Эбегейсиз чоң, үч катар тизилген винт кулап баратат. Васса, бекеринен анын аты ханыша деп которулган эмес, сабаганды билген. Ал ар дайым бир гана кыска юбка жана хаки футболка менен мушташкан, бирок жылаңач такасында ал өзүн жана бир бүтүндөй мушкерди сезчү.
  Көптөгөн аял учкучтар аны туурап, укмуштуудай сезгичтикке жетүүгө аракет кылышкан. Согуштук вертолет - бул жүз жыйырма өрт чекити, алар жер бетине түшүрүлгөн - өрт аянтчасы. Көмүр чаңында иштеген машина, бирок ошол эле учурда динамикалык коргоону колдонуп, миңдеген тонна металлды ташыйт.
  Япониялык, кытайлык, индиялык дизайнерлер унааны орусиялык абадан коргонуу системалары үчүн кол тийбес кылып жасашкан, бирок күтүүсүздөн аба чабуулуна кабылышкан.
  Жапайы жинденип, кысык көздүү генерал Макли кара колкапчан колу менен бакырды:
  - Аларды жок кыл! Ошол желмогуздарды эритип ал!
  Төшү толгон, бирок ичке белдүү индиялык полковник мындай деди:
  - Бул жубайлар кара ханзаада жана ханыша. Аларды эч ким кулаткан эмес!
  Мак ишенбегендей жылмайып, наалыды:
  - Болбойт. Оттун тыгыздыгын жогорулатуу.
  Жана дагы вертолет вертолет титиреп кетти. Айлануучу мунара тыгылып, титан корпусу күйүп кетти. Алоолонгон сары жана корица аскерлери өкүрүп өтүп кетишти. Жардыруу болуп, алп вертолеттун корпусунун ичине напалм жуктелген ракета атылды.
  Васса "сыдырма" ыкмасын кайталап, өрт чыйырынан өтүп, мындай деди:
  - Бардык курактагылар согушка баш ийишет, бир гана сен убакытсыз жеңилип, акыркы күнүңдү ээлей албайсың!
  Эндрю сонун. Анын атасы Анголанын армиясынын эң жаш генералы болгон жана Москвага окууга келген. Ал жерден атактуу спортчу, медицина илимдеринин кандидаты Лидия Огневага турмушка чыгат. Андан кийин атасы каза болуп, аны кара чачтуу энеси чоңойткон. Мектепте алар Андрейди шылдыңдаганга аракет кылышкан, бирок бала дагы эле бала бакчада согуш өнөрү менен алектенген. Апасы өзү менен күрөшкөндү билген, ал эми өгөй атасы аралаш стилде чемпион болгон.
  Андрей жакшы окуган, феноменалдуу эс тутуму бар болчу, көп өтпөй өзү да балдардын лидери, алардын лидери болуп калды. Албетте, ал учуу мектебин тандап, Родинасы Россия үчүн согушууга кетти. Ал атак-даңк жана урмат-сыйга ээ болгон. Эч ким Россиянын баатырын кара тери менен жемелей алган жок, айрыкча негрлердин бети славяндыкы менен аралашып кеткендиктен, бул атлетикалык жактан курулган учкучту абдан сулуу кылып койгон.
  Аскердик эрдиктерге караганда анын сүйүү мамилелери жөнүндө уламыштар аз болгон эмес. Андрей өзү ага таандык кылынгандан алда канча жөнөкөй болсо да.
  Эми ал кол тийбес согуштук кемени жок кылуунун жолун издеп жаткан. Активдүү, көп катмарлуу курал-жарактар Асман империясынын эң күчтүү машинасынын негизги компоненттерин камтыган.
  Савва конструкцияны кыймылсыз кылууга аракеттенип, винттерге ок чыгарды...
  Ал ортодо жерде согуш тутанган. Чыгыш блоктун мунарасы жок танктары чабуулга етушту. Кээ бирлери чоң, башкалары бир метрден ашпайт.
  Аларга каршы Батыш коалициясынын согушкерлери артка кайтпай мобилдик миналарды жана башкарылуучу снаряддарды колдонушкан.
  Бул жерде бир гана орустар эмес, европалыктар: британиялыктар, француздар, шведдер жана башка көптөгөн адамдар согушкан.
  Жалпы душман ак терилүү жана христиан адеп-ахлактуу адамдарды бириктирди. Демократия тууралуу талаш-тартыштар токтоду. Анын үстүнө Орусияда чыгыштан агрессия келгенден кийин Батышка каршы маанай жокко эсе. Чынында эле, пацифист жана сабырдуу Европа Чыгышка кайдан чыга алат. Алар жана эл кантип согушууну унутуп калышты. Ал эми өзөктүк курал жок болгондо, күчтүү жана ашыкча калкы бар Азия өзүнүн сансыз аскерлерин түндүк менен батышка көчүрдү.
  Орустардын позициясында алдыга жылгандардын арасында арабдар да көп. Кээ бир фанаттар ак комбинезон менен бет капчан эмес, чабуулга чыгышат. Өлүмдү эриндеринде жылмаюу менен кабыл алгыла.
  Алдыда келе жаткан миңдеген танктар жана жөө аскерлердин согуштук машиналары куштун көз карашынан караганда кумурскадай көрүнөт. Савва дагы бир бурамды бузуп, бир аз кубарып, шыбырады:
  - Антсе да, алар өтө көп... Кудай Россияны колдосун.
  Азиялык коалиция басып алган шаарларда эмне болуп жатканын кыз өзү көргөн. Массалык погромдор, киши өлтүрүүлөр, кыргындар. Эркектерди зымга илип, аялдар менен балдарды атайын лагерлерге алып кетишкен. Анан аларды сатып же кандайдыр бир иштерге таратып жиберишти. Ал эми согуш туткундарын кыйноо ансыз да кеңири таралган, ал тургай милдеттүү түрдө да болуп жатат.
  Генерал Макли өзүн да аябайт. Кичинекей Чиж-3 истребителдерине туруштук бере албаган айласы жок жинденип, ал дубалдан кылычты алып, зениттик куралды башкарган арабдын колун кесип салат. Ал кыйкырып, кандуу дүмүрдү көкүрөгүнө басты.
  Ал эми жаңы эле кесилген колунун айбаттуу командири, тырмактары узун, орустун адепсиз ацтары тарапка коркутуп, кыйкырып:
  - Кыйрат! Өрт! Өрт!
  Ачууланган Савва дагы бир ракетаны атат... Ок-дары түгөнүп баратат. Бирок аба кемеси да туруктуулугун жоготуп жатат.
  Анын өлүмгө дуушар болгон артиллериясы оюндан чыгып калды... Согуштук күчүнүн арстандык үлүшүнөн ажырап калган Хулк артка бурулат. Алар оңдоо жана кайра жабдуу үчүн мүмкүн болушунча тезирээк базага кайтып келиши керек.
  Төмөндө орус замбиректери душмандын бурчтуу, жалпак темир танктарын так атышат. Асманга түтүн бүрккөн бир нече унаа токтоду. Бир "бандурада" ок жарыла баштады. Ал гимнасттын оозундай оодарылып, дөбө шагылга тийгенче учуп кетти.
  Алыс аралыкка атуучу россиялык замбирек флагштоктун багыты боюнча снарядды жиберет. Ак сары орокчан мылтыкчы кыз эки манжасы менен кайчылашып, немисче шыбырады:
  - Бизге ийгилик болсун!
  Азия коалициясынын желеги ачык сары түстө, ортосунда кызыл тегерекче бар. Бул Японияга жакыныраак, бирок бул коалиция тарабынан тандалган символ. Жогорку тактыктагы замбиректен чыккан кичинекей снаряд калың таякчаны сындырып, стадиондун полун жаап турган чоң полотно кулап кетет. Ондогон азиялык танктар дароо эле баркыттай парда менен капталган.
  Батыш коалициясы тараптан жана орус позицияларынан бир добуштан үн угулуп жатат:
  - Жашасын!
  Чынында символикалык. Душман он эсе коп болсун, бирок орус духунун кучу кебелбес.
  Эки россиялык мушкер тең бир аз убакытка канаттана калышат. Бир бүтүн - дээрлик үч бурчтуу шумкарлар - Орусиянын коргоочулары. Андрей анын ийнине кара күчтүү колун кантип салаарын Савва мурун эле элестеткен. Бул чындап эле күчтүү адам, ага таяна аласыз.
  Бирок дал ошол маалда бир эле учурда миңдеген фото блиц жарк эткендей болду. Ал эми мушташкан жубайлардын көзүнө караңгылап кетти. Андан кийин кара түс сууга май төгүлгөндө пайда болгон түстүү тактар менен боелгон.
  Андрей көзүн сүртүүгө аракет кылды. Анын колу каршылыкты араң басып, сууну тырмоологондой болду.
  Алыстан келгенсип, Савванын үнү угулбай калат:
  - Биз өлдүкпү?
  Кара капитан катуу жооп берет:
  - Жок! Биз тирүүбүз.
  Күтүлбөгөн жерден бул коюу, жабышчаак сезим жоголуп, алар эркин жыгылган абалда калышат. Ал тургай, бир нече көз ирмемге жеңил болуп калды, салмаксыздыкта.
  Савва бир аз капаланып, ырдаган үн менен шыбырады:
  Дүйнө үмүтсүз жоголуп бараткандай
  Ал эми рыцарь жылдыздарына жол жабылды ...
  Чексиз орбиталардын бул ийилиштеринде,
  Тагдыр эмес - ыйман - чөгүп кетүү!
  Анан ал жылаңач таманы менен курч, тоолуу таштарга конду. Жарык тактар, толкундар аралаш караңгылык тарап кетти.
  Майдын, түшкү жарыктан көздөрү бир аз ооруйт. Савва төрт буттап, дароо ордунан ыргып турду.
  Андрей профессионалдуу түрдө секирип буттарын бүгүп, чебердик менен конду. Эркекче ээги, бийик жазы маңдайы бейпилдик менен көрүнгөн. Ал түгүл өнөктөшүнө жылмайып да койду.
  - Сен көрүп! Ошол жарык бар, мен көптөн бери шектенгендей - бул бейиш эмес!
  Савва селт этип, бир нече эки кадам таштады. Конгондо ал жылаңач таманы катуу көгөргөн жана тизесин айрып салган. Бирок кыз көнүмүш аракети менен анын жүзүндөгү шейиттик өңүн кууп чыгып, манжасын анын алдына көрсөтүп:
  -Мына сага!
  Андрей Савва көрсөткөн жерди карады. Алардын алдында кыйраган адыр бар эле. Ал эми анын үстүндө, жаракалар талкаланып, бир топ эс алды. Тагыраак айтканда, тоголок, жарым коргошун, жарым платина түстүү аппарат, үстүндө курч тумшук жана бул футуристтик объекттин четтери боюнча бирдей аралыкта жайгашкан ондогон ичке чатырчалар.
  кыз, башы маң, шыбырады;
  - Бул Ньютондун биомасы! Анан кантип жабыркады?
  Андрей жакшылап карап, башын ийинине басып, абаны жыттады. Аба озон жана күйгөн дөңгөлөк жыттанып турду. Капитан этияттай карап, араң угулган үн менен:
  - Бул жерде биз буктурмага түшүп калышыбыз мүмкүн!
  Савва ишенимдүү түрдө топту көздөй кадам шилтеп, үнүн басаңдатпай:
  - Жок! Мен кайда экенибизди билем! Бул так космостук аппарат кулаган аномалия зонасы. Бул биз согушкан жерден жүз миль түндүктө!
  Капитан кайра ийнин куушуруп, үнүнөн жайбаракаттыктын көрүнүшүн сактап:
  - Аномалдуу зонада бир мүнөттөн ашык убакыттан кийин эч ким аман кала алган жок. Атүгүл роботтор сынып, дат басып калды!
  Савва ага оңой болбосо да, кайраттуулук менен:
  - Жана биз аман калабыз!
  Анан ал дөңдү көздөй чуркады. Анын чаң баскан, тегерек согончогу, жыгылганда тырмаланып, тегиз эмес, аскалуу кырга тез эле жарк этти.
  Эндрю таң калды. Жылаңаяк курч таштарга тийбейби? Жалпысынан алганда, Кольцованын жүрүм-туруму көпчүлүккө кызыктай көрүндү, ал кадимки учуу формасын этибарга албай, дээрлик жылаңач кийимчен мушташкан. Ал эми Месопотамиянын же Африканын бир жеринде болсо, бир камуфляждуу футболка менен ыңгайлуу болушу мүмкүн, бирок жазында Уралда дагы эле салкын.
  Кыз түштүк чек арадан келген. Орус жана европалык аскерлер Сирияда, Иракта согушуп, Азия коалициясынын жетишкендиктерин ооздуктоого аракет кылышты. Анын үстүнө ислам күчтөрүнүн бир бөлүгү Орусия, бир бөлүгү Азия тарабында болгон.
  Ал тургай түштүктө өзгөчө фронт линиясы болгон эмес. Жалпы Африкада, ал тургай, бир өлкөдө, ар кандай уруулар бири-бири менен согушкан. Анын үстүнө дин чечүүчү ролду ойногон эмес. Көптөгөн христиандар, ошондой эле бутпарастар азиялыктарды ээрчип, солчул ураандар менен жүрүшкөн. Африка чындап эле Айболит жөнүндө мультфильмдеги ырдагыдай болуп калды.
  Бирок, кыязы, чөлдө жылаңаяк чуркоо тоо боорунда чуркоодон да кыйын. Ал эми Савва, магистр даражасы бар бул жапайы, биология илимдеринин кандидаты ооруну да, коркууну да билчү эмес.
  Андрей анын артынан чуркап, шайтанга жетүүгө аракет кылды. Космостук аппарат биринчи караганда көрүнгөндөн алда канча алыс болуп чыкты.
  Кыз демейде чачын өрүп алчу, эми чачы тыйылып, алтын поезд шамалда факелдин жалынындай желбиреп турду.
  Кара капитан өзүнүн сүйлөшкөн кызын мынчалык сулуу көргөн эмес.
  Андрей алсыз спортчу болбосо да, ал аралыкты бир топ кыйынчылык менен кыскарта алды, бирок чалынып, мурду ооруп кала жаздаса да, аны эч качан кууп жеткен эмес.(Баса, африкалык эмес, бир аз болсо да бир аз дөңгөч жана бир аз өйдө көтөрүлгөн, ал тургай, бүт денеси сыяктуу.) Ошондо Савванын шоколад түстөгү жылаңач буттары жарк этип, дээрлик кара мырзанын башына келип, ... кыз жөн гана голограммадай болуп, дубалдан өтүп кетти. .
  Анын озуп кеткенине ызаланган Андрей артынан секирип жөнөдү. Кайдыгер, бирок абдан эр жүрөк.
  Коргошун бети жылуу деңиз суусундай жуулуп, анан полго учуп келип, жүзүн Савванын жылаңаяк буттарына көмүп койду. Механикалык түрдө Андрей анын бутунан өптү, бирок кыз аны ачууланып тепти:
  - Карачы, бул жерде кандай кызыктуу нерселер бар!
  Огнев жаныңда мындай сулуу болгондон өткөн кызыктуу эч нерсе жок деп айткысы келсе да, мурдуна согончогу тийип, тез эле ордунан ыргып кетти. Ошондо капа болгон жок.
  Дубалдарга толтурулган жаныбарлар, курт-кумурскалар илинип турган. Болгондо да, жердин сыртында жок болгон жана болушу мүмкүн эмес болгондор. Жана он чакты краб тырмактары бар сабиз, баканын буттары жана короз уялары бар кактус, крокодил ооздору бар мамык таракандар. Албетте, муну бышырылган ханзаада менен салыштырууга болбойт.
  Андрей таң калып ордунан ыргып турду да, катуу кыйкырды:
  - Ассалому алейкум туугандар!
  Жооп катары унчукпай... Савва абдан логикалык жана рационалдуу түрдө мындай деп белгиледи:
  - Биз кыйкырбашыбыз керек, жылдыздуу кемени текшерип көргөнүбүз жакшы.
  Космостук кеменин ичи сырттан караганда алда канча чоң экен. Коридорлор тарып, кеңейди. Брондолгон эшиктер аларга жакындаган сайын экиге бөлүндү. Анан ал жерден эмне эле жолуккан жок.
  Ар кандай толтурулган жаныбарлар, айкелдер жана голограммалар. Ошондой эле живопись: кыймылдуу жана майлуу, кибернетикалык мозаика менен. Голограммалар чыныгы тасманы түстө көрсөттү. Ал эми согуш көрүнүштөрү жана ар кандай тынч, абдан идилдик сүрөттөр.
  Эндрю таң калып мындай деди:
  - Кызык. Бул учуучу музей сыяктуу.
  Савва акылдуу түрдө каршы чыкты:
  - Биздин дүйнөдө баары музей да, таштанды да! Жакшыраак жейли...
  - Курал! - деп капитан сүйлөдү кара капитан. Жана тез эле кошулду. - Биздин Родинабыз учунчу дуйнелук согушта жецип чыгууга жардам беришибиз керек.
  Савва өйдө карап кыйкырып жиберди:
  Цивилизацияны сактап калууга жардам бериңиз! Адамзат коркунучта!
  Жооп катары, төмөн, адаттан тыш терең басс угулду:
  -Силер, жергиликтуулор, бизден бир нерсе алгылары келип атат окшойт?
  Кыз колун алдыга сунуп, жалынгандай шыбырады:
  - Биз эмес! Бул буткул адамзаттын тагдыры женунде. Үчүнчү дүйнөлүк согуш чечет - эмне жеңет: жапайы, ырайымсыз мамилеби же гуманизм менен цивилизациябы?
  Басс ичке сопраного жана укмуштай тонго өзгөрдү:
  - Ой, ошондойбу? Анткени, адам жаңылышат, анын ичинде өзүнүн ниети жөнүндө да. - Кызгылт сары шамал абадан өтүп, үн жарым октавага төмөндөп, уланды. - Кадимкидей эле, ааламдагы расалар басымдуу көпчүлүгүнүн тенденциясы бар: тилиңди колдонсоң, өзүн адамгерчиликтүү, ал эми душманды жөн эле шайтан катары көрсөтүү.
  Савва белгисиз металлдын капталына буту менен үрөйү учкан барабанды токтотпой кобурады:
  - А сен өзүң карачы! Карагылачы, алар бизге каршы кандай жапайы ыкмалар менен согушуп жатышат!
  Үн бир аз жылып, аба жумшактай көрүндү:
  - Ооба, душманың таш боор, бирок сен да периште эмессиң. Акыр-аягы, кимиңер жер бетинде бийликке ээ болоорун математика чече албайт!
  Андрей буга чейин айткан:
  - Анда ким?
  Бирок жооп берүүнүн ордуна астындагы пол солкулдап, кыз кара жигит менен бирге шыпка беттери менен туш келди. Анан баары бир заматта өзгөрдү. Алар чоң, катуу талкаланган шаардын борборунда болушту . Мылтыктар дүлөйдөй күркүрөгөн. Чоң снаряддар жарылып, бомбалар түшкөн. Орус жана европалык жоокерлердин топтору алдыга жылды. Азиялык союздун сары жана күрөң жоокерлери жоготууларга учурап, жолду өлүктөрдүн тоолору менен каптап, чегиништи. Савва кадам шилтеп, кандуу агымга басты.
  Жок, бул, албетте, от, суу жана жез түтүктөр аркылуу өткөн жоокерди чаташтыра алган жок (акыркы учурда минималдуу деңгээлде!) Бирок жүрөгүм жакшы эмес болчу. Бирок Андрейдин көңүлү көтөрүлүп, пулемет көтөргөн кууш көздүү солдаттын сары бетине оң колу менен таш ыргытып, жыгылды. Капитан кыйкырды:
  - Бул Пекин! Биздин жигиттер жеңип жатышат!
  Чынында эле, окшош иероглиф менен ийри көрсөткүч көгүлтүр от менен күйүп кетти. Савва эмнегедир кубанычты сезген жок. Ал интернеттен Пекиндин сүрөттөрүн жана Кытайдын баш калаасынын мүнөздүү имараттарын көргөн.
  Бирок бул жерде коркунучтуу. Аялдар күйүп, балдар ыйлап жатат. Жана көптөгөн өлүктөр. Өлгөндөр түзмө-түз бардык ыкмаларды толтурду, алардын саны өстү. Кыз мурда дөбөдө үйүлгөн өлүктөрдү көргөн эмес.
  Андрей кимдир бирөө таштап кеткен автоматты алып, өлтүрүш үчүн ок ачты. Ал тубаса жоокер. Атасы тарабынан Зулу уруусунан, апасы тараптан: чоң атасы эки жолу СССРдин баатыры, чоң атасы Вьетнамда жана Ооганстанда согушкан, атасы Сирияда, Донбасста, Чеченстанда.
  Савванын башынан жарк этти:
  Эр адам жоокер болуп төрөлөт,
  Ушундай болду - горилла ташты алды!
  Эсепсиз душмандар легион болгондо,
  Ал эми жүрөктө ысык жалын күйөт!
  А кыз өзү пулемётту алды. Күчтүү колдор адатта кармагычта жеңил болот. Башымда кайраттуу марштар угулду: кыйрат, Улуу Родинага кызмат кыл.
  Бирок күтүлбөгөн алсыз кычыраган үн кызды тоңдурду. Оң жакта балдардын ыйы жана ыйы даана угулду. Савва бурулду да, анын бүркүттүү көз карашы бүт нерсени каптаган түтүндүн арасынан майда, саргыч фигураларды көрдү. Саргайган, көзү кысыл балдар ыйлап, күйүп жаткан үйдөн чыгууга аракет кылып жатышты. Бирок алардын жолун чайыр сиңирилген жыгачтар тоскон. Ал эми жигиттердин артында жырткыч жалын тарады.
  От менен дем алган ажыдаар тозокко курмандык чалууга ынтызардай көрүндү...
  Буга туруштук берүү Савванын күчүн жогору койгон. Кыз отту көздөй чуркады. Кичинекейлерди сактап калуу керек: оруспу же кытайбы маанилүү эмес!
  Бир маалда жылаңайлак жоокердин жолун напалма агымы тосуп калды.
  Жапайы кыйкырык менен
  - Кудай сакта!
  Ал өзүн отко таштады. Жүз кызарган төөнөгүч анын жылаңач таманын тешкендей болду, жалын анын корголбогон тизесин ырдады. Назик, зайтун териси, жагымсыз, кочкул кызыл ыйлаакчалар менен капталган. Бул Савва үчүн кандай азаптуу болду. Эң жапайы кыйкырык өпкөдөн качып кетти. Артка кайрылып, тозоктун жалынынан секирип чыккым келди.
  Бирок кыз сезди: бир секунд да кечиктирүү мүмкүн эмес. Балдар өлүшү мүмкүн. Анан кимдики экени маанилүү эмес. Достоевский: "Дүйнөнүн бардык байлыгы баланын бир көз жашына арзыбайт. Жылаңач согончогунан баштын артына чейин үйүр жылкылардай болуп, нерв учтарын болот курч туяктар менен сабап ооруйт.
  Анын эң сонун алтын чачтары күйүп кетти, алоолонгон жалын бетке жырткычтарды жалайт. Ал эч качан мурункудай сулуу болбойт. Мына, анын назик, баркыттуу жаагына жайылып кеткен кызгылт көк жара.
  Савва айласы жок секирет, максатына канчалык жеткендей. Түтүн менен күйүп жаткан абанын аралашмасы өпкөгө кирип кетет. Үстүңдөгү так футболка күйүп бүттү, сен Жанна Д өңдүү күйүп-жанып, күйүп-жанып жатасың. Бир аз көбүрөөк, бир аз көбүрөөк. Оо кудай, анын денеси пес оорулуу экен.
  Оттуу дубал үзүлүп, Савва салкынга секирип чыгат. Ал ансыз деле күйүп кеткен, кереметтүү денеси тынымсыз жарадай, күйгөн таманы эң курч канжарларды басып жаткандай. Алдыда тосмо бар. Жана кайра ырылдаган, ырайымсыз жалынга секирүү керек.
  Ал эми кыздын күчү, кайраты түгөнүп баратканын сезет. Ал оорунун шокунан эсинен чыгып кете жаздады. Бирок күңүрттүн арасынан кичинекей колдорун тартып, кыйкырык менен оттон секирген кызды, чачын кыркып алган баланы жана араң басканды үйрөнгөн кичинекей баланы көрүүгө болот.
  Калган күчүн чогулткан Савва секирип, ачууланып, адилеттүүлүк сезими ага чыдагыс ооруну жеңүүгө кайрат берет. Жалындаган дөңгөлөктөр жана устундар капталдарга учуп кетет. Дагы бир аз аракет. Кебетеси бузулган кыздын күйгөн колдору кызарган торду кармайт. Жүз тонналык кочкордой оору башына, көкүрөгүнө, бүт денесине эң акыркы клеткасына чейин түшөт. Решетка кыймылдабайт, анан Савва тиштери менен кармап алат. Сиз мындай азаптан жинди болуп, жалын тийбеген акыркы дене сулуулугун талкалап, кыйрата аласыз. Бирок, акыры, Теңир күч-аракетин сыйлады, ысыктан кызарган тор цемент базасынан учуп кетти.
  Тиши сынып, ысыктан жарылып кеткен майып кыз эсин жоготот. Аң-сезимдин акыркы жипинде кесилген тери кулаган баатыр кыздын күйгөн буттарынан секирип, эркиндикке чыккан баладай сезилет.
  Савва ойгонду... Ал эң бийик карлуу чокуда Андрей менен турду. Архи периштелердин миңдеген үндүү хорундай күркүрөгөн үн жаралды:
  - Сен сынактан өттүң! планетада тынчтык болот! Россия жер жүзүндөгү бардык адамдардын энеси болуп калат!
  Кара тору жаш, ого бетер сымбаттуу, сулуу боло баштаган блондинка гүлдөгөн бактарды, көз алдыбызда өсүп турган воронкаларды, курал-жарак ыргытып, жоокерлерди кучактап көрдү. Жек көрүүнүн жана согуштун доору биротоло бүттү.
  Жана ал бүт планетада угулду;
  Россия менен Кытай түбөлүккө бириккен,
  Ислам, Христиандык: жамандык жок достор!
  Эң Жогорку Теңирдин ысымын даңктайлы -
  Дуние жуз!н!н барлык халыктары - Туган семьясы!
  
  ПЕТР III - УЛУУ ПАДЫША
  Петр Үчүнчү атактуу реформатор генералды өз командасына кошулууга жана фельдмаршал наамын кабыл алууга көндүрө алган. Николай Папин Коргоо министри болуп, бир катар реформаларды жүргүзгөн. Бул күчтүү жана авторитеттүү адам Петр IIIгө бир тууган Орловдордун кутумунун бетин ачууга жана басууга жардам берген. Бардык беш кутумчу дарга асылган. Кэтрин ойноштук үчүн ажырашып, монастырга сүргүнгө айдалган.
  Үчүнчү Петр өзүнүн бийлигин бекемдеп, таажы кийген. Ал эми анын бийликке келиши менен Россияда олуттуу өзгөрүүлөр болду. Чынында эле, Петр Үчүнчүсү, чоң атасы сыяктуу эле, негизги реформаларды белгилеген. Мындан тышкары, өзгөрүүлөр тышкы саясатка таасирин тийгизди.
  Фридрих II менен альянстын жактоочусу Петр Румянцевге немистер менен бирге австриялыктарды талкалоого буйрук берген. Андан кийин Германия мурда жоголгон жерлерин кайтарып берген.
  Бирок Орусия да Даниядан кысыктарды көзөмөлгө алып, аны пруссиялыктар менен бөлүп алган. Бирок, Петир практикалык кыраакылыгын көрсөтүп, бул мамлекеттин дээрлик бардык ээликтерин өзүнө алып, таажы мүлкүнүн символикалык бөлүгүн гана өзүнүн "сүйүктүү" Фредерикке калтырган. Папиндин таасири Петр биринчинин небересине пайда алып келгенин айтуу керек.
  Петр Үчүнчү идеяларынын бири Польшаны Россия менен Пруссиянын ортосунда бөлүү идеясы болгон. 1965-жылы Шериктештик менен согуш башталган. Анда жаркыраган Александр Суворов тез эле алдыга чыкты. Петр Үчүнчү акылдуу болуп чыкты жана анын империясына биринчи орус жерлерин алууга жетишти, ал эми пруссиялыктар Польшанын этникалык бөлүгүн билишкен.
  Чыныгы тарыхтагыдай эле Орусия Осмон империясы менен согушууга туура келди. Орустар үчүн салгылашуу дагы ийгиликтүү болду. Папиндин реформалары, Румянцевдин таланты, тездик менен алга сүрөгөн Суворов таасир эткен. Падышага тынчы жок Александр Васильевич, Пётр 1 жагып, өзү да абдан ызы-чуу болуп, дайыма бутуна турган. Ошентип, алар абдан жакшы мамиледе болушту.
  Өлкөнүн ичинде император Петр бир катар реформаларды жүргүзгөн. Мамлекеттин казынасынын пайдасына шалаакы помещиктердин мулктору конфискацияланды, корве жана дыйкандарды сатууга бир катар чектөөлөр киргизилди. Бирок азырынча падыша Петр крепостнойлукту толук белгилөөгө батынган жок.
  Мындан тышкары, чиркөө реформалары православдык синоддун катуу каршылыгын жараткан. Падыша Ыйык Китепте Кудайдан башкага сыйынууга жана ага кызмат кылууга тыюу салынганын айтып, олуяларга сыйынууну жокко чыгарган.
  Бул жерде лютеранизмдин бир нерсеси бар болчу - реликтиктер жана иконалар менен күрөш.
  Кудай-Теңирге гана сыйынгыла, Ага гана сыйынгыла!
  Бирок бул каршылыкты жаратпай коё алган жок. Кээ бир жерлерде атүгүл дин кызматчылар да элди козголоңго үндөшкөн.
  Ошого карабастан, реформа өтүп, чиркөөлөрдө, сыйынуу жайларында Машаяктын жана Бүбү Мариямдын элеси гана калган.
  Эл көбүнчө падышаны угууну артык көрчү. Мындан тышкары, Петр Үчүнчүсү камкор башкаруучу катары белгилүү болгон. Монастырлардан жана чиркөөлөрдөн бардык жерлерди тартып алуу олуттуураак болгон.
  Түркияны жеңгенден кийин падышанын бийлиги ого бетер күчөгөн. Перт Үчүнчү акыры крепостнойлукту жоюуну чечти. Мындай чечим мамлекетте олуттуу баш аламандыктарды жаратпай кое алган жок. Помещиктер эбегейсиз жоготууларга учурашкан, бирок енер жай революциясы башталган. Өлкө бардык кыйынчылыктарды басып өтүп, алдыга кескин түрдө жана басаңдады.
  Түрктөр менен болгон экинчи согуш дагы кыска болуп, Суворов башчылык кылган орус аскерлери тез эле жеңишке жетишкен. Анын үстүнө Франциядагы революция Европанын көңүлүн башка жакка бурган.
  Муну Петр Үчүнчү пайдаланып, анын кичүү уулу Константинополдун тактысына түрк султаны Константин Воронинадан отургузган.
  Ошентип Осмон империясы Россия менен биримдикте болуп калган.
  Андан кийин Египетте согуш болду. Жергиликтүү султан Орусиянын Африкадагы үстөмдүгүн тааныгысы келген эмес. Ал эми бул жерде биринчи жолу Суворов менен Наполеон Бонапарттын генийи бири-бири менен кагылышкан.
  Ошол убакта 70 жыл бою көп жашаган Петр Үчүнчүсү каза болгон. Ал Улуу боштондукка чыгаруучу ысым менен тарыхка кирди. Бул абдан ардактуу!
  Балким, анын харизмалуу чоң атасынан ашып түшкөн! Ошондо император Павел тактыга отурган. Суворов али өтө жаш жана тажрыйбасыз Наполеонду жеңип, Африканын түндүгүн, ал тургай Мароккону да басып алган.
  Бул альтернативдик тарыхта Суворовдун ден соолугуна шек келтирген атактуу швейцариялык кампания болбогондуктан, атактуу фельдмаршал көп жашаган.
  Наполеон Франциянын императору боло алган жок, анткени ал командир катары атактуу болууга үлгүрбөй, бир нече жолу сабалган. Каталог кыйрагандан кийин, Луис Он сегизинчи бийликти колго алды. Реформация, башкача айтканда, монархияны калыбына келтирүү болгон.
  Биринчи Пабыл дагы кутумдан кутулган жок, бирок бул беш жылдан кийин болгон. Ал эми анын уулу Александр император болуп калды. Бурулуш ушул жерден башталды. Константин өспүрүм кезинде эле, ошондой эле Осмон империясынын орус султаны болуп, ал бийликти талап кылган.
  Бирок Александр Суворов али тирүү болчу жана жээни менен таякесин элдештирүүгө жетишкен. Албетте, Осмон империясынын ички автономиясы сүрүлүүнү жаратты.
  Кошумчалай кетсек, Орусия Англиянын каршылыгына туш болгон. Улуу Британиянын өсүп келе жаткан күчү коңшусуна ыраазы болгон жок. Ал тургай, АКШ менен экинчи чоң согуш башталды. Балким, британдыктар Жорж Вашингтондун өлүмүнөн кийин Америкага башаламандык жана маскаралык келет деп күтүшкөн. Бирок эсептөө өзүн актаган жок.
  Америка Кошмо Штаттарынын эли англиялык королдун тушуна кайра баргысы келген жок. Согуш ар кандай ийгиликтер менен он жылга созулуп, акырында Британия өзүнүн күчтөрүн түгөтүп, чабуулун токтотту.
  Бирок америкалыктар тынчыбай, Канадага каршы чабуулду башташкан. Америкалыктарга жардам көрсөткөн Орусиянын позициясы Британия үчүн кырдаалды курчутту.
  Дагы он бир жыл кандуу согуш жүрүп, Америка Канаданы кайра басып алды. Британия алсыраган, бирок жаңы геосаясий желмогуз пайда болду: Америка Кошмо Штаттары.
  Россия Австрия менен согушуп, аны басып алып, жарым-жартылай Пруссия менен бөлүп алган.
  Ошол эле учурда, Канадага экспансия уланды. Өлкө жогорку индустриалдуу болуп калды. Кубаттуу жана кеп сандаган флот тузулду. Орустар Австралияга конуп, Африкага жайылган.
  Александр Биринчи каза болгондон кийин, бийлик үчүн күрөш кайрадан пайда болгон, бутактардын ортосунда. Александрдын бир тууганы Константин тактыдан баш тартып, башка Константиндин уулу Андрей Николай менен талашып, тактыга көтөрүлгөн.
  Расмий түрдө Николас падыша болуп жарыяланган, бирок тажия учурунда падыша өлтүрүлгөн.
  Андан кийинки башаламандыкта Эндрю биринчилерден болуп такты мыйзамдуу түрдө басып алган жок. Жаңы падыша дээрлик дароо эле Иран менен согушту баштап, Индияга каршы жортуул жасады. Британия Канадада дагы эле согушуп жаткан жана өзүн байлап тапкан. Ал эми чыгыш кампаниясы Андрей Биринчинин бийлигин бекемдеп, Романовдор династиясынын бутагын ачууга мүмкүндүк берди. Ошол эле учурда Орусия менен Осмон империясы акыры бирдиктүү мамлекетке биригишкен. Ооба, Персия менен Индияны аннексиялоо.
  Биринчи Андрейдин ордуна Александр Экинчи келди. Бул монархтын тушунда Россия Индокытайга жана Кытайдын өзүнө экспансиясын уланткан. Пруссия да немец жерлерин бириктирип, Францияны талкалаган эң күчтүү империяга айланды.
  Бирок, Британия француздарды колдоп, өч алуу согушу болгон. Британ империясы катуу каршылык көрсөттү. Согуш бир нече ондогон жылдарга созулду.
  Россия болсо Азияны толугу менен басып алып, Сингапурга жетти. Ал Азия менен Африканы аралап өтүп, дүйнөдөгү эң чоң, эң күчтүү держава болуп калды.
  Бирок ошол эле учурда АКШ да көтөрүлдү. Америкалыктар Канаданын өнүгүшүн аяктап, анда Орусия менен таасир чөйрөсүн бөлүшүштү. Андан кийин Мексикадан Техас жана Калифорния штаттарын басып алышкан.
  Америка Кошмо Штаттары башкаруунун республикалык формасын сактап калды, ал эми Россия азырынча абсолюттук монархия бойдон калды. Александр II, ордуна Андрей II келди. Романовдор династиясы уланды.
  Англия менен Франциянын Германияга каршы узакка созулган согушу немецтердин мурда басып алган жерлерин, анын ичинде Лотарингияны сактап калышына алып келди, бирок андан ары илгерилей албай, толук кандуу түгөндү. Бирок, британиялыктар менен француздар да канга батып өлдү.
  Мындай шартта падышалык Россия дүйнөгө үстөмдүк кылууну улантып, таасирин күчөтө берген.
  Ырас, Америка Кошмо Штаттарынын алдында желмогуз өсүп келе жаткан. Болгондо да Америка Канаданын эсебинен реалдуу тарыхта болгонуна караганда кеңири болуп чыкты.
  Бирок бул али коркунучтуу масштабга жете элек. Кошумчалай кетсек, АКШда жарандык согуш чыгып, массалык курмандыктарга жана кыйроолорго алып келген. Анын үстүнө, чыныгы окуядан айырмаланып, генерал Ли Конфедерациянын конгрессин бузуп, түштүк штаттардын армиясында кызмат кылган каралардын укугун: эркиндикти жана жарандыкты алууга жетишти.
  Ал эми бул согушту абдан сүйрөп, албетте, курмандыкты көбөйттү. Конфликтти создуктурууга да кызыкдар болгон айлакер орус дипломатиясы да таасирин тийгизди. Ал эми тактикалык жактан алганда, түштүктөр согуштун биринчи этабында чоң ийгиликтерге жетишип, Вашингтон менен Нью-Йоркту ала алышкан. Филадельфия Түндүк альянстын жаңы борбору болуп калды.
  Граждандык согуштун өзү кийинки мезгилге туш келди: 1881 - 1905-жылдары, динамит, ал тургай, пулемёттор да талкаланган.
  Россияда падыша Андрей IIнин ордуна Александр III дайындалган. Жаңы падыша такыр тынч эмес болчу. Орусия Африкада жаңы колонияларды түзүүгө аракет кылган Франция жана Британия менен туш келди. Анан алар менен чыр-чатакка илинген.
  Дүйнөнү кайра бөлүштүрүү үчүн жаңы согуш башталды, анда Пруссия салттуу түрдө Россия менен союзда иш алып барган. Бул жолу немецтер туура түшүнүштү. Франция орустар менен бирге бир нече аптада жеңилди. Британия чет өлкөлөрдө отурду, бирок Африка менен Австралиядагы жана Тынч океандагы бардык колонияларынан ажырады.
  Немистер алардыкы болуп, Париждин жанындагы чек араны жана Порт-де-Калеге чейин кеңейтип, ал тургай Нормандияны да камтыды. Жана Африканын өзүндө бир нерсе.
  Ал эми Британия кичине держава деңгээлине чөгүп, Франция толугу менен куйма болуп калды.
  Бирок кийинки согуш Пруссия менен, үчүнчү Владимирдин тушунда болгон. Бул убакытка чейин, танктар, учактар, суу астында жүрүүчү кайыктар сыяктуу куралдардын түрлөрү пайда болгон.
  Пруссиялыктар Япония менен союзда аракеттенишкен. Согуш алгач Россия үчүн абдан ийгиликтүү өнүккөн эмес. Падышалык армиядагы коррупция, генералдардын консерватизми, АКШнын Японияга көрсөткөн активдүү жардамы таасир эткен. Мындан тышкары Швеция менен Норвегия, Британия менен Франция Орусияга каршы чыгышкан.
  Согуш 1921-жылы каргашалуу 22-июнда башталган. Бул дээрлик бүткүл дүйнөлүк согуш болду. Европа менен Азиядан калганы Орусияга каршы чыкты. Испания менен Португалия да ушундай укмуштуу окуяга туш болушту. Португалия Африкада четте калгандай сезилип, испандар орто кылымдардагы мурдагы атак-даңкын калыбына келтирүүнү кыялданышкан.
  Ушул учурдан бери Чыгыш жарым шарда орус падышасы көзөмөлдөбөгөн көп мейкиндик жок.
  Айтмакчы, согушта падышалык Россиянын адам ресурстары боюнча эбегейсиз артыкчылыгы, күчтүү автократиялык түзүлүш, ички оппозициянын алсыздыгы чечүүчү роль ойногон.
  Ооба, немецтик танктар алгачкы эки айдын ичинде Немандан Днепрге чейин жарып өтүп, Риганы курчоого алып, түштүктөн орус аскерлерин Венгриядан кууп чыгууга жетишкен. Ал эми кудайлар Күн чыгыш жерине орус флотун жеңүүгө мүмкүнчүлүк берген. Бирок, дагы бир жолу, азырынча.
  Талантсыз генералдар согуштан кийин жеңилип калышы мүмкүн. Бирок жаңысы өсүп келе жаткан. Ал эми падыша акыры коррупцияга каршы күрөштү күчөтүп, аздыр-көптүр чыдамдуу камсыздоону уюштурган. Ал эми адам ресурстары: кытай, индиялык, араб дивизиялары кыймылда болчу. Немецтер Днепрден өтө албай, кышында орус аскерлери каршы чабуулга өткөн.
  Белгилей кетсек, Швеция менен Норвегия өтө күчтүү атаандаш эмес, 1922-жылы март айында Стокгольм алынган. Ал эми Осло май айында кулады. 1922-жылдын июнь айына карата падышалык аскерлер согушка чейинки абалды калыбына келтирип, пруссиялыктарды ездерунун баштапкы линияларына кайра тартып алышты.
  Окуялардын мындай өнүгүшүн көргөн Франция согуштан шашып чыкты. Буга жооп кылып Пруссиянын королу Вильгельм Парижди жана анын түштүк аймактарын басып алган. Орус аскерлери алдыга жыла баштады. Сентябрда алар Вислага сайма сайышты. Чыгыш Пруссия үчүн салгылашуулар башталды. Кенигсберг декабрда кулады... Ал эми Вена жаңы жылга бошотулду.
  Флоту оор зыянга учурап, демилгеден ажыраган япондуктарга да оңой болгон жок.
  1923-жыл орус аскерлеринин Польшага чоң чабуулу менен башталып, үч айдын ичинде түштүктө Одер жана Альп тоолоруна чыгуу менен башталды. Немистердин Берлинге жакын жерде туруштук берүүгө мүмкүнчүлүктөрү бар болчу, бирок орус аскерлери апрелде Баварияга чабуул баштаган. Аскерлер жайдын акырына карата жай жана ырааттуулук менен илгерилеп, орустар Рейнге жетти. Күзүндө Рур аймагы немецтерден кайтарылып алынган, ал эми декабрда айыгышкан салгылашуулардан кийин Берлин курчоого алынган.
  Германиянын мындан ары согушта жеңүү мүмкүнчүлүгү жок болчу. 1924-жылы дагы алты ай континентте мурда немистер басып алган Испания, Португалия, Германия: Голландия жана Бельгия багындырылганга чейин согушкан.
  Улуу Британия гана калды, Япония болсо Окинава менен Хоккайдодон ажырап калган.
  Черчилль метрополиянын коргонуусун жетектеген. Бирок британиялыктардын мүмкүнчүлүгү болгон жок.
  Ырас, алар кузгу десанттарды женишти.
  1925-жыл келди. АКШда эмне кылуу керектиги боюнча биримдик жок болчу. Британия менен Японияны бүтүрүүгө уруксат бер. Же дагы эле оор согушка киреби?
  Акыл-эстүүлүк, өнүккөн өнөр жайына карабастан, Америка сандар менен анча-мынча талкаланарын айтты. Бирок орус аюу менен жалгыз болуу өтө коркунучтуу.
  Июнь айында орус аскерлери ишке ашырылган, бул жолу Британияда ийгиликтүү конуу, Лондон кулаган. Ал эми август айында Япония да бүттү.
  Ошентип дагы бир согуш аяктады.
  Орусия Чыгыш жарым шардын бардык өлкөлөрүн көзөмөлгө алды. Ошол эле учурда, империянын өзү автократиялык жана унитардык бойдон калган. Же дээрлик унитардык. Европалык ээликтер автономиянын кээ бир тышкы атрибуттарына ээ болгон. Бирок баары бир падыша бийлиги бардык жерде үстөмдүк кылган. Полша королдугу болобу, же башында Владимир падыша турган Швеция королдугу болобу.
  1933-жылы 5-мартта падыша Владимир Улуу каза болуп, анын уулу Кирилл жаңы падыша болгон. Бирок жаңы монархтын башкаруусу кыска, туура жүз күн болду. Ал эми тактыда төртүнчү Александр он беш жашар эле. Анан элүү күндөн кийин кырсыкка учурады. Николай II тактыга он жашында гана отурган. Бир жылда төрт император бар... Мейли, эмне болот!
  Абдан сейрек гана, албетте, жана дүйнөнүн бардык өлкөлөрүндө эмес!
  Бирок, албетте, көптөр Николай Биринчи абдан кыска убакыт башкарып, зордук-зомбулуктун натыйжасында каза болгонун эстеди.
  Бирок Николай II башкаруусунун башталышы абдан жакшы болуп чыкты. Эки жылдан кийин Жер планетасынын тарыхындагы биринчи жасалма жандоочу учурулду, ал планеталарды айланып учуп өттү.
  Ал эми 1937-жыл чыныгы тарыхтагыдай коркунучтуу эмес болуп чыкты. Ушул жылдан бери биринчи орус жигити космоско учкан. Жок, Гагарин эмес, князь Игорь Трубецкой. Азырынча Юрий Гагариндин жолу боло элек. А сен кайда барасың?
  Россия, эң экстенсивдүү империя, космосту кеңейтүүгө эбегейсиз каражат бөлө алат.
  Кийинки жылы, 1938-жылы, биринчи орус атомдук бомбасы сыналган.
  Жаңы падыша Николай II дагы абдан жаш жана, албетте, чыдамсыз болгон. Кошумчалай кетсек, АКШ Орусиянын бирден-бир коркунучтуу атаандашы бойдон калды. Америкалыктар да атомдук бомбага ээ боло тургандыктарын айтпаганда да.
  1940-жылы 1-мартта формалдуу түрдө бойго жеткен падыша Николай IIнин буйругу менен Америка Кошмо Штаттарына чабуул башталган. Формалдуу себеп катары америкалыктардын Орусиядагы республикалык оппозицияны парламенттик шайлоо талаптары менен колдогону болду.
  Жаш Николай IIнин чечими эң акылман кадам болгондур. Анткени, потенциалдуу душмандын ядролук куралга да ээ болушуна жол беруу мумкун эмес.
  Чоң танк колонналарын колдонуу менен орус аскерлеринин чабуулу алгач ийгиликтүү жана тез өнүккөн. Бирок андан кийин америкалыктардын каршылыгы күчөдү. Бир нече ай бою орус аскерлеринин алдыга жылышы өтө жай болгон. Бирок, баары бир, душман жоготуп, жумушчу күчүнүн көлөмүнө моюн сунуп, танк флотунун сапаты жок болду.
  Бирок Африка менен Кытайда көтөрүлүш чыкты. Андан тышкары, козголоңду басууга олуттуу күчтөр башка жакка бурулган.
  1941-жылы АКШнын аскерлери каршы чабуулга өтүшкөн, бирок максатына жете алышкан эмес. Бир нече кол салуулар, андан кийин 1941-1942-жылдардын кышында, америкалыктар Канаданын дээрлик бардыгын жоготушкан. Ал эми апрелде Торонто менен Квебек дээрлик бир убакта кулады.
  Американын салттуу аймагында согуш башталган. Сокку алмашуулар болду. Бирок чоңураак орусиялык мушкер америкалык корозду жеңип алды.
  Филадельфия 1942-жылы август айында кулаган. Ал эми 1942-жылдын октябрында орус аскерлери Нью-Йоркко жакындашкан. Анда АКШ өкмөтү өзөктүк куралды колдонууну чечкен.
  Бирок алар дагы эле Россиянын аймагын алуу үчүн кичинекей мүмкүнчүлүгүнө ээ эмес, ошондуктан, коюм чабуул аскерлерине каршы иш таштоо жасалган.
  Бомба түн ичинде атылды. Мындай чечим жаркыраган жарк-жоо аскерлердин көзүн сокур кылганына байланыштуу.
  Анын таасири анча деле чоң болгон жок, миңден бир аз ашык адам өлдү, жыйырма миң адам сокур болуп калды, бирок алардын көбү убактылуу болгон. Бирок мындай соккуну чечүүчү деп атоого болбойт.
  Анын үстүнө падышалык Россиянын өзөктүк заряды алда канча көп, ошондуктан ядролук рациондун мындай алмашуусун ачуу акылга сыярлык эмес.
  Бирок сен кайда барасың? Жаман позицияда бардык кыймылдар жаман, акылдуу саясатчылар жаман абалга түшпөйт.
  Декабрда Нью-Йорк менен Вашингтон кулап, ага чейин америкалыктар дизайн жагынан анча күчтүү эмес жана ийгиликтүү бомбаларынын дагы бешин колдонушкан. Ал эми падышалык генералдардын жообу алардын жыйырма айыпын алып салган. Ошентип, ал коркунучтуу бомба сериялык колдонулган болуп чыкты.
  Согуш 1943-жылдын 23-февралына чейин созулган, бирок эч ким атом бомбасын таштаган эмес.
  Америка капиталдын үстөмдүгүнөн толук бошотулуп, автократиялык монархтын бийлиги астына алынган.
  Падыша жаңы жерлерди жана улуу атак-даңкты алды. Эми аны менен эч ким талашууга батынган жок.
  1945-жылы орус космонавттары Айга конгон. Ал эми 1947-жылы орус армиясы Мексикага кирген. Падыша бир планетада көптөгөн мамлекеттердин болушу сыяктуу реликти токтотууга убакыт келди деп чечти. Ал эми анын аскерлери багындырууга мүмкүн болгон нерселердин бардыгын жеңүү үчүн көчтү.
  1949-жылы Аргентина Россия империясына кошулган акыркы суверендүү өлкө болуп калды.
  Ошондо бүт дүйнөдө тынчтык өкүм сүрдү. 1953-жылы орус космонавттары да Марстын бетине кадам ташташкан. 1956 - Венера адам менен. 1960 - Меркурий. 1961-жыл - Марстын спутниктеринин бири. 1967-жылы - Адам Нептунда, ал эми 1968-жылы - Сатурнда. 1970-жылы - Уран, 1971-жылы - Плутон.
  Николай II лакап ат менен тарыхка кирди: финишчи! 2016-жылы падыша токсон үч жашта болчу. Бирок жердеги медицинанын ийгилиги падышаны өтө алсыз жана алсыз деп эсептөөгө азырынча жол бербейт. Ал 83 жылдан бери бийликте отурат, бул бийлик мөөнөтү аздыр-көптүр ишенимдүү болгон башкаруучулардын абсолюттук рекорду. Тарыхта дагы узак бийлик кылган учурлар болгон дешет.
  Жер бетинде иштер дээрлик жакшы жүрүп жатат. Ырас, азыртадан эле сегиз миллиарддан ашкан калктын көбөйүшүнө байланыштуу маселе бар. Чоң үмүттөр космосту кеңейтүү менен байланышкан.
  Айда буга чейин бир нече шаарлар курулган. Жерге караганда алты эсе аз тартылуу күчү менен күнөсканаларда өстүрүлгөн жашылча-жемиштер эбегейсиз чоң көлөмгө жетиши мүмкүн экени белгилүү болду.
  Марста да, Венерада да шаарлар, Меркурийде заводдор курулган. Күнгө эң жакын жайгашкан бул планета металл өндүрүү жана прокаттоо үчүн абдан ыңгайлуу. Бул максатта күн энергиясы колдонулат.
  Юпитер, Уран, Сатурндун спутниктерине да адам конуштары бар. Космос акырындык менен барган сайын көбүрөөк өздөштүрүлүп жатат.
  Ал эми 2016-жылы Сириус жылдызына биринчи жылдыздар аралык экспедиция Айдан башталган. Монарх бир туугандар менен байланыш түзүү сыяктуу кубанычтуу окуяга ылайык жашоону абдан күтөт.
  
  
  
  ААЛАМ ТҮНМҮ
  Испаниялык диктатор Франко, чыныгы окуядан айырмаланып, Гибралтар англис чебине кол салууга немис аскерлерине макул болгон. Анын ордуна Испания Африкадагы Британия менен Франциянын айрым жерлерин алган.
  Майнштейндин командачылыгы астындагы чабуул 1940-жылдын 25-ноябрынан 26-ноябрына караган түнү болгон. Көрсө, британиялыктар мындай аскерий жүрүшкө анча даяр эмес экен, фашисттер мындай күчтүү чепти бир соккудан басып алууга жетишкен.
  Анын кулашы согуштун жүрүшүнө олуттуу таасирин тийгизген. Вермахт Африкага эң кыска аралыкка күчтөрдү которо алган жана британиялыктардын Жер Ортолук деңизине чыгыштан кирүүсүнө бөгөт коюлган.
  Немецтик командование экватордук Африкага бир нече дивизияларды жиберди. Кошумчалай кетсек, Роммелдин корпусу Ливияга реалдуулуктан бир нече ай мурда которулган.
  Британдыктар өз кезегинде Эфиопиядагы италиялыктарга каршы чабуулун токтотуп, Египетте өз позицияларын бекемдей башташты. Бирок Роммель алардан озуп өтүп, алдын ала сокку уруунун натыйжасында колониялык аскерлерди талкалап, Александрия менен Каирди басып алган. Англиянын Африкадагы позициясы татаалдашты. Немецтер буга чейин Суэц каналына жетип, Жакынкы Чыгышка карай илгерилейбиз деп коркутушкан. Мындан тышкары, Суданга карай жылыш мүмкүн болду.
  Ырас, италиялыктардын Грециядагы иштери анча ийгиликтүү болгон жок, бирок Германиядан кошумча күчтөрдүн жакындашы кырдаалды сактап калды.
  Гитлердин дилеммасы бар эле: СССРге кол салуубу же Британияны бүтүрүүбү? Африкадагы Вермахттын ийгиликтери экинчи чечимге - Батышта колдорун чечүүгө түрткү болду. СССРдин согуштук даярдыктары фюрерде коркуу сезимин туудурса да.
  Кызыл Армия күчтөнүп баратат, бирок немистер да карап отурган жок. 1941-жылы танктарды чыгаруу 1940-жылга салыштырганда эки эсе, авиация эки жарым эсеге жакын осту.
  Фашисттер Мальтага бомбалоолорду жана десанттарды жасашты. Андан кийин Роммел Суэц каналындагы коргонууну бузуп өтүп, Британиянын бийлигине каршы чыккан Иракка кирген. Немистер Кувейтти да, бүткүл Жакынкы Чыгышты да салыштырмалуу оңой басып алышкан. Сталин болсо күтүү тактикасын карманган. Бирок Черчилл өжөрлүк менен согушту уланткан. Иранга жеткен Вермахт Түштүк Африкага бурулду.
  1941-жыл аяктап бараткан. Суу астындагы кайыктарды чыгаруу көбөйүп, Британия колонияларынан ажырап бараткан. АКШ пассивдүү болуп калды. Бирок Япония карап отура албай, 7-декабрда Перу портуна кол салган. Тынч океанда жаңы катуу согуш башталды. Ал эми Гитлер кайрадан СССРге кол салуу пландарынан баш тартууга туура келди.
  Жапондорго жардам берүү, Иран менен Индияны, Түштүк Африканы басып алуу керек. Эң негизгиси Британия өзү. Анын үстүнө америкалык бомбалоочу учактар оюнчук эмес. Алар Үчүнчү Рейхке көп кыйынчылыктарды алып келиши мүмкүн. Ал эми бомбалоочу соккуларды Британиянын аймагынан жеткирүү эң ыңгайлуу.
  Ошентип, Фюрер 1942-жылы чыгышты басып алуу идеясын таштоого аргасыз болгон.
  Сталин өзү фронт ачат деген коркунуч бар болчу, бирок... Сталиндин мүнөзүн билиш керек. Ал тышкы саясатта өтө токтоо. Финляндия менен болгон согуш Кызыл диктаторду ого бетер этият кылды.
  СССР куч-кубатын чыцдап жаткан кезде. Авиациянын саны 1942-жылдын 1-январына карата отуз эки мин машинага, ал эми танктар жыйырма беш мицден ашык, плюс дагы уч мин танкетке жетти. Бардыгы болуп Сталин 20 механикалаштырылган корпусту, жалпы саны 32 мин автомашинаны, анын ичинен ар кандай маркадагы акыркы КВ жана Т-34, 16,5 мин машинаны толуктоону аяктоону пландаштырган. Мындан тышкары, T-50 танктарын иштеп чыгуу дагы эле жүрүп жаткан, бирок унаа жеңил болуп чыкты.
  Немистер "Матилда" жана кээ бир крейсердик танктарга жолугуп, англиялыктар оор танктарды жасап жаткандыгы тууралуу маалыматка ээ болуп, өздөрүнүн мастодондорун да жасай башташкан. Биринчиден, 88 мм замбирек менен "Тигр" жана узун стволу бар өтпөс 75 мм замбирек менен броне.
  Советтик танк куруу женундегу маалыматтар да бар. Кызыл аянттагы Биринчи Май парадында КВ-2 танкы етту, отуз тертунде кээ бир маалыматтар бар.
  Кандай болгон күндө да, Спир императордук курал-жарак жана ок-дарылар министрлигин жетектеп турганда, технологиядагы өнүгүү ылдамыраак болгон. Гитлер дүйнөдөгү эң мыкты танктарга ээ болгусу келген жана андан да оор. Бирок Германия СССРден ачык эле төмөн болгон. Ал эми машиналардын саны жана сапаты. 1941-жылдын августунда КВ-3 танкын чыгаруу башталган. Автоунаа 68 тоннага чейин абдан оор болуп чыкты, бирок снаряддын алгачкы ылдамдыгы секундасына 800 метр болгон 107 мм замбирек менен куралданган. Бул ага, демек, али серияга чыга элек "Тигрден" артыкчылык берди.
  Андан да күчтүүсү 125 тонна салмактагы КВ-5 жана эки мылтык болгон. Ырас, мындай оор машина Советтик армияга жакшылыкка караганда көбүрөөк көйгөйлөрдү жаратты. Ал эми 1942-жылы 107 тонна салмактагы КВ-4 версиясы кабыл алынган . СССР дүйнөдөгү эң оор, ал тургай эң кубаттуу танктары менен сыймыктана алат.
  Бирок, экинчи жагынан, Германия авиацияда жакшы өнүккөн. Ю-188 серияга киргенден кийин, истребителдерге окшош ылдамдыкты иштеп чыкты. DO-217 да татыктуу көрүндү. Реактивдүү учактар да активдүү иштелип чыккан. Британия негизги бутага болгондуктан, реактивдүү бомбардировщиктерге реалдуу тарыхтагыдан алда канча көп көңүл бурулган.
  Немистер кул эмгегин активдүү колдонушкан. Африкадан көптөгөн каралар импорттолгон. Кара жумушчулар тил алчаак, чыдамдуу, бирок квалификациясыз болушкан. Алар жардамчы иш үчүн колдонулган.
  Бирок Европаны көзөмөлдөө менен немистер жетиштүү сандагы жана квалификациялуу жумушчу күчүн тарта алмак.
  Speer ал тургай, еврейлерди жок кылуу боюнча программаны жүргүзүү эмес, Гитлерди көндүрүүгө жетишти, бирок аларды учак жана жабдууларды өндүрүүдө колдонууга.
  Коюм Британияга каршы аба чабуулуна жана суу астында жүрүүчү ири согушка коюлган.
  Бирок, Американын жаңжалга кириши Фрицтин башын оорутуп, карышкырлардын үйүрлөрүнүн санын кескин көбөйтүүгө аргасыз кылды.
  Германия бомбалоочу учактарды жана стратегиялык учактарды чыгарууну кечиктирүүгө аргасыз болду. Биринчи кезекте Ю-288 жана Ю-488 - төрт кыймылдаткычы менен. Бирок аларды иштеп чыгуу жана акылга келтирүү убакытты талап кылды. ME-109 модификациясы "F" бүтүндөй британиялык унаалар үчүн татыктуу атаандаш болгон. Бирок ME-209ду иштеп чыгуу ME-210 сыяктуу эле ишке ашкан жок.
  XE-177 сүңгуiр бомбардировщик да ишке ашкан жок. Бирок Спир сан менен ойноду. Кошумчалай кетсек, Фокке-Вульф ME-109дун кээ бир алсыз жактарынын ордун толтуруп, куралдануу жагынан эң күчтүү согушкер болуп калды. Ооба, немецтердин учуу мектеби англис тилинен, андан да америкалыктарга караганда жакшыраак болуп чыкты. 1942-жылы май айында фашисттер Туштук Африканы басып алышкан. Ал эми америкалык эскадрилья Мадагаскарга келди. Мидуэйдеги салгылашууда америкалыктар жеңилип калды: ошондуктан бул салгылашууда чечүүчү ролду ойногон үчүнчү даражадагы капитан Мадагаскарда ирониялуу түрдө аяктады. Америка Кошмо Штаттары Африкада базаны сактап, нацисттердин эс алуусуна жол бербөөнү каалаган. Бирок бул алардын Тынч океандагы абалын бир топ начарлатты.
  Ырас, жапондор талапка жооп берген жок. Гавайи архипелагы учун салгылашуу созулду.
  Нацисттер Африканы жана стратегиялык сырьенун эбегейсиз запастарын басып алышты, ошондой эле Индия менен Иранды басып алышты. Үчүнчү рейхтин көзөмөлүндөгү ресурстар абдан чоң, бирок аларды дагы эле сиңирүү керек.
  Британия үчүн аба согушу анчалык жөнөкөй эмес. Дайыма учак өндүрүүнү көбөйтүү, немистер кысым көрсөтүштү, бирок эч кандай жалпы үстөмдүк болгон эмес. Стратегиялык авиациянын кубаттуулугунун жетишсиздиги жана Кошмо Штаттардын жардамы, андан кийин да суу астында жүрүүчү кайыктар жетишсиз. Жана көптөгөн үмүттөр менен байланышкан керемет торпедо бизди капа кылды.
  Фюрер 1942-жылы Британияга конууга батынган эмес. Коюм деңиз күчүн жана суу астындагы флотту чыңдоого жасалган. Ошол эле мезгилде авианосецтер жана согуштук кораблдер курулган. Өндүрүштүк кубаттуулуктар жетиштүү болчу, бирок бардыгы убакытты талап кылды.
  А классындагы баллистикалык ракеталар да тыкыр жөнгө салууну талап кылган. Бирок FAU-1 роботтук снаряддары массалык түрдө чыгарыла баштады. Жөнөкөй күйүүчү майды колдонгон салыштырмалуу арзан унаалар учкучтарга муктаж болбогону талашсыз артыкчылыгы болгон.
  Гитлер чексиз жаратылыш ресурстарына жана эмгек резервине ээ болуп, немец учкучтарынын өмүрүн сактап калгысы келген. V-1 жасоо оңой жана учкучсуз эң жакшы чечим болуп көрүндү. Ал эми мындай миңдеген робот снаряддар 1942-жылдын күзүнөн бери Лондонго кулап түшкөн.
  Ошол эле учурда немецтер Арадо реактивдуу бомбардировщиктерди жана баллистикалык ракеталарды иштеп чыгууну тездешти.
  Сталин күтүп, күч топтой берген. 1942-жылы СССРде беш жарым миң жаңы КВ жана Т-34 танктары жана миңге жакын эски маркалар, беш жүзгө жакын жаңы жеңил Т-50 жана Т-60 жана эки жүз амфибия чыгарылган. Аба кемелеринин паркы да көбөйдү - он беш миңге жакын жаңы жана эски учактар кызматка кирди. Жада калса учкучтар жетишсиз болгон. Катюшаларды чыгаруу жай осту.
  Фашисттик Германия отуз миңден ашык учак чыгарган, бирок согуштарда олуттуу жоготууларга учураган. Немецтер алты жарым минге жакын танк чыгарышкан. Баарынан маанилүүсү, Т-3 жана Т-4 жаңы модификациясы узун стволдуу 75 мм мылтык менен. Жүздөн бир аз көбүрөөк жаңы "Жолборстор" чыгарылды, ал эми "Пантералар" дагы эле прототиптерде.
  Бирок Шмейстер тарабынан жасалган MP-44 автоматы серияга кире баштады. Чыныгы окуядан айырмаланып, машина түстүү металлдардын жетишсиздигин эске алуу менен иштелип чыккан эмес. Жана бул эритме болоттон жасалган жөнөкөй чабуулчу мылтыктын өнүгүшүн тездетти.
  Ошентип, ок атуучу куралда немистер артыкчылыкка ээ боло башташты. Бирок аларга машина бардык аскерлерди кайра куралдандырууга да убакыт керек болчу.
  Бирок суу астында жүрүүчү флотто релиз айына кырк же элүү суу астындагы кайыктарга жеткенде, немецтердин теңдеши жок.
  Ал тургай, суутек перекиси боюнча өтө ылдам суу астындагы кайыктар бар эле. Ядролук программадагы ишти тездетуу. Бактыга жараша, ресурстар көп. Ал тургай графит модератор катары ылайыктуу эмес деген немис физиктеринин катасы да катастрофалык болуп чыккан эмес. Оор суу чыгаруучу бир нече заводдор, анын ичинде Африкада курулган.
  Демек, бул жууп эмес, тоголоктоп, бирок нацисттердин өзөктүк реактору 1942-жылы декабрда иштей баштаган. Ал тургай америкалыктарга караганда бир аз эртерээк. Тынч океандагы жеңилүүлөрдөн кийин, алар олуттуу демонтаждоо иштерин баштады. Ал эми өзөктүк программаны каржылоо кескин кыскартылды.
  1943-жылдын башталышы Гитлердик жалпы согуш жарыялоосу жана оккупацияланган аймактарда жалпы эмгек кызматын киргизүү менен белгиленди. Лондондогу массалык V-1 соккулары өзүн толук актаган жок. Британдыктар мындай соккуларды жарым-жартылай кайтарууну үйрөнүштү, бирок немистер санына ээ болушту.
  Бирок суу астындагы согуш Британия үчүн чындап эле каргашалуу болуп чыкты. Аралда курал-жарак өндүрүшү чийки заттын жетишсиздигинен кескин кыскарган. Мегаполис кыйроонун алдында турган. Кошумчалай кетсек, нацисттер Мадагаскарды басып алышкан, ал эми япониялыктар фашисттер менен бирге Австралияны басып алып, салыштырмалуу тез эле багынып беришкен.
  Сталин күтүү тактикасынын коркунучтуулугун түшүнсө да, урушка кирбей, өзүнө берилген бойдон калган. Жакшыраак капиталисттер өздөрүн акырына чейин жок кылышсын. А биз көрөбүз...
  Бирок бул тактиканын кемчиликтери да болгон. Үчүнчү рейх эбегейсиз зор ресурстарды пайдаланып, СССРге каршы согушка даярданып жаткан. 1943-жылы Үчүнчү Рейхте танктарды өндүрүү күнүнө орто эсеп менен 1200 унаага, ошондой эле үч жүз элүү өзү жүрүүчү куралга жеткен. Анын үстүнө, өзү жүрүүчү курал такыр алсыз эмес. "Фердинандтар", "Аарылар", "Ягдпантер". Немецтер танктарда дээрлик жоготууларга учурабаганын эске алсак, алардын панзвале менен толуктоосу Кызыл Армияныкынан эки эсе тез болгон. Ал эми техникадагы сандык ажырым СССРдин пайдасына кыскара баштады.
  Сапаты боюнча, Фриц салмагы боюнча KV-3ке окшош "Король жолборсу" алды, мылтык өтүүчү күчү жагынан снаряддын сапаты жана алдыңкы соотунун күчтүүлүгүнөн бир аз жогору болду. Ооба, өтө оор советтик КВ-5 жана КВ-4 техникалык жактан өтө ишенимсиз болуп чыкты, айрыкча алардын асты. Ошентип, мындай желмогуздардын согуштук колдонулушу күмөн болгон.
  Ал эми Сталин ошондой эле жети мылтык жана эки ракета аткычтары бар KV-6 түзүүгө буйрук берген. Алар машина жасашты. Бирок ал ушунчалык оор жана узун болгондуктан, аны поездде көтөрүп же согушта колдоно албайсың. Т-34-76 абдан ийгиликтүү унаа, бирок Пантера же Жолборско караганда бетме-бет салгылашууда алсызыраак. Ал эми КВ-1 менен КВ-2 салмагы жагынан немистер менен салыштырууга болот, бирок алар сүзүү жагынан Пантера менен Жолборстон төмөн. Германиянын Т-4 курал-жарактары боюнча отуз төрттү кууп жетип, курал-жарак, көрүнүү жана оптика боюнча ашып кетти, бул бирдей салмакта же андан азыраак, эгерде биз оор өзгөртүүлөрдү салыштырсак.
  Кыскасы, Фриц тартылып, сапаты талапка ылайык болду. Ал эми ME-309 жана ME-262 пайда болушу авиациянын сапатына артыкчылык берди. Ю-488 сыяктуу эле мыкты терт моторлуу бомбардировщик. Жана алардын артында реактивдүү моделдер турат. Ю-287 жана Арадо сыяктуу.
  1943-жылы сентябрда нацисттер Британияга ийгиликтүү десант жасашты. Эки жумалык согуштан кийин - Англия багынып берди. Ал эми Черчилл Канадага качса да, Батыштагы согуштун жыйынтыгы алдын ала корутундудай көрүнгөн.
  Рузвельт негизги союздашынан ажырап, Үчүнчү Рейхтин күчтөнүп баратканынан коркуп, тынчтыкты суранган.
  Гитлер езунун жанындагылар менен ацгемелешкенден кийин Кошмо Штаттардын алдына шарт койду: ядролук программадан баш тартуу жана Япониянын жана учунчу рейхтин бардык басып алууларын таануу. Ошондой эле Исландиядан аскерлерди чыгарып кетүү, Фриц буга чейин суу астындагы флот менен каптап койгон. Согуш али токтой элек Гаианын үстүнөн Күн чыгыш жеринин көзөмөлү. Мындан тышкары Гитлер Үчүнчү Рейх менен Японияга АКШ менен Британия келтирген бардык кыйроолор жана согуштук чыгымдар үчүн материалдык компенсация төлөп берүүнү талап кылган.
  Тынчтыктын шарттары өтө оор болгонуна карабастан, Рузвельт аларды Конгрессте жана Сенатта кабыл алуу аркылуу өтө кыйынчылык менен ишке ашыра алган.
  Сталиндин "Ок" коалициясына кирүүгө каршы эместигин, жок дегенде Алясканы кайтарып алууга даяр экенин көрсөткөн ишараттары АКШнын талаптарын аткарууда чоң роль ойногон.
  Америкалык прагматизм жеңди, ал энтузиазм менен эмоциядан жогору болуп чыкты. Кошумчалай кетсек, немецтердин өзөктүк программасы Америкага караганда тезирээк өнүгүп, бул келечекте катастрофа менен коштолгон.
  Экинчи дүйнөлүк согуштун биринчи этабы аяктады. Бирок фюрер эми СССРди жок кылгысы келген.
  Сталиндин күтүүсүздөн күтүү тактикасы жана анын бүткүл дүйнөдөгү тынчтыктын ишине берилгендиги жаман тамашага айланды. Жусупка Үчүнчү Рейх жана Япония Чыгыш жарым шардын бардык ресурстары, анын ичинде Австралия жана Батыш дүйнөсүндөгү кээ бир плацдармдар менен каршы болгон.
  Бирок Күн чыгыш өлкөсү Кытайды бүтүрө элек, бирок ал экинчи фронтту ачса болмок. Гитлер болсо колониялык аскерлерди жана чет өлкөлүк легиондорду активдүү түзгөн. Ошол эле учурда курал-жарак өндүрүшү да өскөн.
  1944-жылдын биринчи жарымында Үчүнчү рейхте танктарды жана өзү жүрүүчү куралдарды чыгаруу күнүнө жүз машинага жеткен жана андан ашкан. Пантера-2 өзүнүн деңгээлинде бардык советтик машиналарды айланып өттү. Ошондой эле бир кыйла өнүккөн немис танк "Lion" жана көп өтпөй "Royal Lion" бар болчу.
  Эң негизгиси реактивдүү авиация сериялык түрдө өнүктү. Буга жооп кылып, Т-34-85 жана ИС-1 жана ИС-2 танктары СССРде өндүрүшкө кирди жана эч ким KV сериясын өндүрүштөн чыгарган жок. 1944-жылы Үчүнчү Рейхтин эң массалык өндүрүш танктары Пантера-2 жана СССР Т-34-85 болгон. Оор моделдер бир кыйла - болжол менен жолу, он азыраак санда чыгарылган. Ал эми немистер советтик жолдордо оор жүк ташууну каалашкан жок, ал эми Сталин KV сериясына ишене баштады, ал эми ИС өтө чийки болуп чыкты.
  Бирок, 71 L калибрдеги 88 мм замбирек менен Германиянын "Пантера" -2 мылтыктын курал-жарактарын тешип өтүүчү күчү, маңдайкы сооттору жана бир аз капталдары боюнча Т-34-85тен ашып өттү, ошондой эле жок. 900 аттын күчү жана салмагы 47 тонна болгон кыймылдаткычы менен айдоо көрсөткүчтөрүн моюнга алды. Немис танкынын салмагы 50,2 тоннага жеткенде да, ал өлүмгө алып келген эмес.
  Ал эми немис реактивдүү учактары такыр эле татыктуу каршылашкан эмес.
  Гитлер каучукту сүйрөп кетпегени жакшы деп чечип, 1944-жылдын 22-июнунда согушту баштаган. СССРге езунун жана чет елкелук уч жуз элуу дивизияны, спутниктердин жуз жыйырма дивизиясын ыргытуу. Үчүнчү рейх тарабында: Румыния, Венгрия, Словакия, Хорватия, Финляндия, Швеция, Италия, Португалия, Испания, Болгария, Аргентина, Түркия болгон.
  Немецтер ошондой эле Вермахтта көптөгөн чет элдиктерди жана хивилерди колдонушкан. Жалпысынан үчүнчү рейх биринчи эшелондун ичинде эле он эки жарым миллион жоокерди салгылашкан, алардын кырк пайыздан ашпаганын улуту боюнча немистер түзгөн. Спутниктер дагы үч миллион кошту. Бардыгы болуп биринчи эшелондо он алты миллионго жакын жөө аскерлер, отуз үч миңдей танк, элүү беш миңден ашык учак, эки жүз элүүгө жакын замбирек жана миномёт бар.
  СССР мобилизациялангандан кийин он үч жарым миллион жоокерин жайгаштырган, бирок күчтөрдүн бир бөлүгү Ыраакы Чыгышта жана ички райондордо сакталууга туура келген. Биринчи эшелондо сегиз миллион солдат, отуз мицге жакын танк, кырк мицге жакын самолёт, эки жуз мицге жакын мылтык жана миномёт болгон.
  Ошентип, Үчүнчү Рейх тарабында жөө аскерлерде эки эсе, ал эми күчтүү пулемёт менен күч мобилдүүлүгү боюнча беш эсе артыкчылык бар. Ырас, СССРде көп пулемёт бар, дээрлик паритет.
  Танктардын айырмасы чоң эмес, бирок СССРдеги эскирген унаалардын пайызы, ошондой эле мурда чыгарылган танктардын пайызы жогору.
  Немис реактивдүү авиациясынын каршылашы жок, ал эми Үчүнчү Рейхтин винти менен башкарылган учактар ылдамыраак жана жакшыраак куралданган. Ырас, советтик машиналар горизонталдык маневрлик жагынан жогору.
  Артиллерияда жана миномётто кучтердун тец салмактуулугу тецдикке эн жакын. Саны да, сапаты да.
  Ырас, Үчүнчү Рейхтин флоту өзгөчө суу астында, советтик флоттон бир нече эсе күчтүү. Япониядагыдай эле.
  Кошумчалай кетсек, нацисттер массалык өндүрүштө А классындагы баллистикалык ракеталарга ээ болуп, биринчи дискеталар учуп кетишкен.
  Жалпысынан алганда, фашисттер күчтүүрөөк болот, ал эми Сталин коргонууга кеч болсо да, жетиштүү даярданган. Бирок көп нерсе жасалган жок. Сталиндик линия толук калыбына келтирилген эмес, эң негизгиси, аскерлер линияны кармап турууга жетиштүү деңгээлде даярдалган эмес. Алар айласыздан кайра даярдалса да.
  Молотовдун чек ара сызыгы үч жылдан бери бүткөрүлгөн, бирок чек арага өтө жакын жайгашкандыктан, тереңдик жетиштүү болгон эмес. Андан тышкары, Сталин Днепрдин артына үчүнчү эшелонду курууга буйрук берген, бирок бул Америка Кошмо Штаттары багынып бергенден кийин гана башталган.
  Ырас, советтик аскерлерден тышкары НКВДнын бөлүктөрүнө да ишенүүгө болот, алардын саны миллионго чейин жеткен жоокерлер жана милициялар. Бул батыш шаарларында гана төрт миллионго жакын адам. Албетте, алардын күжүрмөн натыйжалуулугу кадимки бөлүктөргө караганда алда канча начар.
  Немецтер чыныгы тарых сыяктуу эле борбордо негизги соккуну урушту, Белостоктун кырын жана Львов муштумун кесип салышты. Согуштун алгачкы кундеру эле немецтер чет елкелук подразделениелердин кеп сандагандыгына карабастан чабуулду аздыр-кептур женил жургузуп жатышкандыгын керсетту. Бирок советтик аскерлер көп учурда жоголуп кетет.
  Мындан тышкары, украиналык бөлүктөрүнүн согуштук жөндөмдүүлүгү күмөндүү болуп чыкты. Көптөгөн дезертирлер согуштун алгачкы күндөрүндө эле багынып беришкен.
  Чек арадагы салгылашууларда душманды ооздуктоого мүмкүн болгон эмес. Анан Сталин жаңылыштык кетирип, бөлүктөрдү негизги линияга чыгарууга тыюу салып, фронтту түздөөнү талап кылды. Бирок ката оңдолду, бирок кечиктирилип. Немистер 28-июнда борбордогу Сталиндик линияны бузуп Минскти басып алган.
  Башаламандык дагы күчөдү. 30-июнда Япониянын жана анын спутниктеринин согушка кириши күтүлгөн. Ошентип, азырынча Ыраакы Чыгыштан аскерлерди которуу женунде унутууга туура келди.
  Борбордогу немецтик жетишкендик кеңейип жатты. Эбегейсиз чоң боштук бар эле. Бирок фашисттер алга жылып, 16-июлда Смоленскиге кирип барышкан.
  Колдо болгон бардык резервдерди согушка ыргытып, милиционерлерди куралдандырып, Сталин менен Жуков борбордо Фрицтин илгерилешин токтото алышты. Бирок Гитлер аскерлерин түштүккө бурган. Фашисттер Киевде эбегейсиз зор казан жасап, Украинаны дээрлик басып алышкан.
  Ленинградды тоскон, Крымды басып алган. Согуштук аракеттердин жүрүшү 1941-жылга окшош, тынымсыз карма сыяктуу. Бирок айырмачылыктар да кыйла олуттуу болгон. 1941-жылы СССРде кандайдыр бир бош резервдер бар болчу, азыр бардыгы мобилизацияланган. Ал эми октябрь айында кол салуу болгондо, коргонууга дээрлик эч нерсе жок экени белгилүү болду.
  1944-жылдын ноябрь айынын башында фашисттер Москваны курчап алышып, Сталинди Куйбышевге качууга аргасыз кылышкан.
  Нацисттер чыныгы тарыхтан айырмаланып, сан жагынан олуттуу артыкчылыкка ээ болгон. Алардын Москваны түндүктөн жана түштүктөн айланып өтүү үчүн жетиштүү дивизиялары болгон . Бирок советтик бөлүкчөлөр ар кандай фронттордо өтө көп тарады.
  Чындыгында, 1941-жылы мобилизациялардан кийин Сталин Вермахттан персоналдын саны боюнча артыкчылыкка ээ болуп, согуштун башынан тартып эле Үчүнчү рейхтин учактары жана танктары төрт эсе көп болгон. Ал эми согуштун алгачкы беш айынын ичинде чыныгы тарыхта советтик техника көбүрөөк чыгарылды.
  Бирок азыр нацисттер курал-жарактын жана персоналдын саны жана сапаты жагында баары эле козирлер. Ал эми Кызыл Армияда 1941-жылдагыдай жаралар бар. Анын ичинде украиндердин, бальттардын жана көптөгөн майда улуттардын советтик түзүлүш үчүн өлүүнү каалабагандыгы. Массалык чыккынчылык жана репрессиянын курмандыктарын, ээликтен ажыратылгандарды жана башка бардык жактан таарынгандарды аралап чуркоо. Анын ичинде Совет бийлигинин идеологиялык душмандары.
  Ал эми немистердин Батышты да жеңгени чыккынчылардын санын көбөйтөт.
  Ошондуктан, Москваны курчоого алып, немистер Донбассты, Воронежди басып алып, Сталинградды көздөй жылып жатканы таң калыштуу эмес.
  1944-жылдын кышы, тилекке каршы, 1941-жылдагыдай аяздуу жана карлуу болгон жок. Бирок Москва 1944-жылдын декабрынын аягына чейин баатырларча чыдап турду. 1945-жылы январда Сталинград кулап, ал үчүн салгылашуулар көпкө созулган жок. Февралда жана марттын башында немецтер жана алардын жандоочулары Кавказды жана Баку мунай скважиналарын толук басып алышкан.
  Андан кийин чабуул Волга боюн-да журду. Саратовго, Куйбышевге, андан ары Оренбургга, Казанга.
  Сталин Свердловскиге качкан. Казан май айында кулады. Жайында немецтер менен жапондор Россиянын тереңдигине көчүүнү уланта беришкен. Советтик аскерлердин каршылык көрсөтүүсү кыйрады. 1945-жылы 5-августта Свердловск алынган. Ал эми 1945-жылдын 3-сентябрында Сталин багынып берүүгө макул болгон. Өз өмүрүн жана эркиндигин алмаштырып.
  Экинчи дүйнөлүк согуш бүттү. Бирок тынчтык көпкө созулган жок. Ядролук куралды сынап көрүп, Гитлер алардын укмуштуудай кыйратуучу күчүнө ынанды.
  Эми Япония менен Кошмо Штаттар дагы эле Үчүнчү Рейхтин дүйнөлүк үстөмдүгү жолунда экени көрүндү. Жана Фюрер Чыңгызхан, Искендер Зулкарнайн, Наполеон, Император Троян жана Сулейман Зулкарнайн бириктирилгенден көп жерди басып алса да, Японияны да жеңүүнү чечти.
  Экинчи дүйнөлүк согуш аяктагандан туура үч жыл өткөндөн кийин, кубаттуу ядролук заряды бар жүз баллистикалык, континенттер аралык ракеталар Күн чыгыш өлкөсүн дароо каптады.
  Ошондон кийин Вермахттын жана флоттун кургактагы бөлүктөрүнүн чабуулу башталды. Немистер Япониянын Азиядагы ээликтерин салыштырмалуу тез эле басып алышты, ал эми метрополиянын өзү атомдук бомбалар менен жер менен жексен болду.
  Аздыр-көптүр узакка созулган каршылыкты Күн чыгыш өлкөсүнүн Тынч океан ээликтери камсыз кылган. Эмма 1949-нжы йылыц июнына ченли хемме зат гутарды. Эми АКШны жеңүү гана калды. Анын үстүнө, себеби бар болчу. Америкалыктар, келишимге карама-каршы, ошентсе да өзөктүк куралды иштеп чыгып, алардын жашыруун сыноо өткөргөн.
  Гитлер 1950-жылдын 1-январында согушту баштап, жацы жылда бир эле учурда уч жуз ядролук ракетаны таштады. Кыйраткыч ядролук сокку Американын жүз ири шаарларын талкалап, бир нече он миллиондогон адамдардын өмүрүн алып кетти. Эң жийиркеничтүү мыкаачылыктардын эң узун тизмесине Адольф Гитлердин дагы бир эң чоң кылмышы кошулду. Андан кийин Канадага басып кирип, түштүктөн Латын Америкасынын диктатуралары менен бирге. Америкалыктар алсырап, шок болуп калышты, бирок алар катуу салгылашышты. Алар үчүн жеңилүү кулчулукту жана жай, азаптуу өлүмдү гана билдирерин түшүнүшкөн. Ошондуктан, ал бардык согуштардын эң айласы болгон. Жана ал бир жылдан ашык убакытка созулуп, Үчүнчү рейх дагы эки жүзгө жакын ядролук заряддарды таштоого жана көптөгөн түшүмдүү жерлерди радиоактивдүү чөлгө айлантууга мажбур кылды. Бирок, ошентсе да максатына жетип, үчүнчү рейхтин акыркы душманы талкаланган. Ошондон кийин дүйнөлүк ааламдашуу процесси башталды. Германиянын маркасы жалгыз дүйнөлүк валюта болуп калды. Ал тургай формалдуу түрдө эгемендүү өлкөлөр Үчүнчү рейхтин колонияларынын деңгээлине чейин төмөндөп, ошол эле учурда жергиликтүү өз алдынча башкарууну чектелген. Жүйүттөр жана цыгандар мыйзамсыз деп табылды: алар изделип, жок кылынган. СС жапырт тазалоо иштерин жүргүзгөн жана кууган. Чыныгы коркунучтуу түш келди - ажыдаардын сааты. Же, тагыраак айтканда, бир доор. Фюрер мейкиндикти кеңейтүү талабы менен чыныгы дүйнөлүк тоталитардык империяны куруп жаткан. 1959-жылы Фюрердин жетимиш жылдык мааракесин белгилөө маалында расмий таажы кийүү, бүткүл дүйнөлүк плебисцит болуп, супер-император наамын мыйзамдаштырган. Ал эми 1967-жылы Адольф Гитлер каза болгондо, анын наамы жана бийлиги анын уулуна мураска калган. Ал убакта Жер планетасы Айда жана Марста Венера менен конуштарды түзүп бүтүп, сырткы жылдыздуу дүйнөгө экспансияга активдүү даярданып жаткан... Фашисттер универсалдуу империяны - Жылдыздуу рейхтин курулушун каалашкан. бүт ааламды коркунучтуу түшкө батыруу.
  
  
  ЖУЗ МИҢ СУЛУУ КЫЗДАР
  Эльфарая өзүн согушта көрдү... Ал азыр жоокер жана алсыз эмес армиянын башчысы.
  Сулуу кыздар: алардын төштөрү жана саны жеңил брондолгон плиталар менен капталган. Ал эми колу, буту, курсагы жылаңач, күйгөн.
  А бул кыздар жылаңаяк буту менен сабашат. Алардын жүз миңи бар болчу. Жана бардык кыздар, жалгыз эркек эмес! Жана баары сулуу, сымбаттуу, спорттук, булчуңдуу, күйгөн, бермет тиштери менен!
  Амазонкалардай... Когорталарга тизилип. Колдо кылыч, артында жаа. Калкандар жок - жоокер калканга караганда кылычты чын деп эсептейт.
  Ал эми кыздардын үстүндө сыймыктануу менен желектер желбиреп турат. Алар күрөшкө даяр жана ишенимдүү жеңишти каалайт!
  Бирок алыстан орктардын аскерлери көчүп баратат. Чачтуу, жаман аюулар. Ал эми алардын командири катары кызмат кылган троллдор жүз эсеге азыраак.
  Мына эми бул ордо кыздарды көздөй жылып баратат.
  Эльфарая буйрук берет:
  - Жаадан ок ат, бийик догада!
  Кыз татынакай буттарынын жылаңач манжалары менен жаанын жиптерин тартат. Жана өлүмгө алып келген жебелерди аткыла.
  Ошол эле маалда жоокерлер тиштерин шылкыйтып: "Каркырап.
  Келгиле чемпион бололу!
  Жана алар жоон жебе менен жоого учушат. Душмандарды кирпидей ийне менен сайышат.
  Орктор менен троллдор канкор жана ырайымсыздыкка дуушар болушат.
  Жана Эльфарая мындай дейт:
  - Империянын жаңы чек аралары үчүн!
  Жоокерлер синхрондуу аракеттенишет. Алардын күйгөн денелери абдан сонун жана жылтырак. Жана жылаңач буттары күйгөн балтырлары жарк этет. Ал эми манжалары ылдый жагында өжөр. Ал эми кыйратуучу белектер өзүнө учуп, каршылаштарына сокку урат.
  Орктар менен троллдор сынган. Жана алар оорудан айбандардын жүзүн бурушкан.
  Жоокерлер жөн гана суктанарлык. Алар ичке, булчуңдуу белдер жана тарамыштуу буттар. Кантип эле миңдеген жебелер атылган.
  Жана алар орктардын массасын урат. Жана ырда:
  - Биздин улуу урматыбыз үчүн,
  Келгиле, бандиттерди жейли!
  Жана дагы көп жебелер, алар аны коё беришет. Жана алар жайгашкан дөңсөөлөрдүн бардык жагына өлүктөрдү төгүшөт.
  Ооба, алар укмуштуудай жоокерлер. Мындай жапайы жылмайып, жана дене каршылаштарын жок кылуу менен туура багытка бурулат.
  Эльфарая өзү жаа атат. Ал жылаңач бутунун манжалары менен жипти тартат жана абдан так урат.
  Ошол эле учурда кыз өзүнчө ырдайт:
  - Зордук-зомбулук дүйнөнү сактайт,
  Каардын жанар тоосу чоң жол менен чыгат!
  Жогорку чыңалуу,
  Оору жана коркунуч менен ойгонот!
  Жана дагы жоокердин жылаңаяк буту менен учурулган жебе учат. Жана бир эле учурда үч оркту муштады.
  Алар кандын булактарынан муунуп калышат. А Эльфарая кантип кычырайт:
  - Менин сыйкырыма даңк!
  Жана дагы жылаңаяк буту менен жебе атат. Бул кыз - эң жогорку класстагы, анын денеси да, башкасынын баары бар.
  Орктар менен троллдордун чабуулдарынын биринчи толкуну батып кетти. Өлүктөрдүн бир тобу гана калды. Бирок азыр түктүү жандыктардын жаңы отряддары пайда болууда.
  Эльфарая дагы атып, аны так аткарып, ошол эле учурда:
  - Биздин дүйнөгө даңк!
  Жана анын жылаңач бутунан чагылган учуп кетет. Ал эми орктардын массасы отко коюлуп, майдаланган.
  Ооба, бул жоокер принцесса. Аны менен ар бир эркек өзүн коопсуз корголгон сезет.
  Ал эми калган жүз миңдеген кыздар мындан жаман эмес. Жана алар абдан жакшы атышат. Эң башкысы, тез.
  Алардын жылаңач, булчуңдуу буттары жалтылдаганга гана убакыт бар.
  Бул жерде алар бир пикирде:
  - Биз активдүү жолдомо беребиз,
  Душмандын көзүнө так урдук!
  Жана дагы алар жылаңаяк өлүмдүн жаңы белектерин чыгарышат. Бул жалпысынан алардын согуштук энергияны ишке киргизүү.
  Алтургай Эльфарая да ырдаган:
  - Орктар күркүрөт - кайгылуу жүздөр,
  Билгиле, достор, мен киши өлтүргүчмун!
  Мен баарын өлтүрөм, баарын жок кылам,
  А кимдин түктүү жүзүн сындырам!
  Ооба, кыз чындап эле өтө күрөшчү. Ал эми орктардын тобу жакыныраак чуркап келгенде, аларды пульсар сыяктуу урат. Анан ошол замат элүү жандык эт менен майда бөлүктөргө бөлүндү.
  Эльфарая чочуп кетти:
  - Бардык жандыктар күйгүдөй кылып чоң идеялар үчүн!
  Ошондо жоокер анын киндигинен чагылганды алып, бошотту. Анан бир-эки ондогон орктар шиш тешилген кочкорлордой болуп чыкты. Алар дээрлик ошол замат куурулган.
  Ал эми калган кыздар:
  - Ыйык жер үчүн!
  Анан мен да алам, алар жылаңач такаларынан энергиянын уюп калышына алып келет! Жана бир топ түктүү мушкерлерди бөлүп салды.
  Элфарая отту улантып, бул жолу жаанын жибин колу менен тартып, чыркырап:
  - Биздин сыйкырыбыз үчүн!
  Жана ал ошондой эле жылаңач согончогунан чагылганды силкилдетип жиберди... Жана ал ушунчалык катуу тийгендиктен, бүтүндөй жүз орк менен тролль күйүп кетти. Жалын чачыраткычка кармалып калган биттер сыяктуу.
  Эльфарая кыйкырды:
  - Мен улуу сыйкырчымын!
  Жана дагы, ал душманга кантип чабышат. Ошондо анын көздөрү жылтылдап кетти. Ал эми кыздар өзүнүн чоң ышкысы менен орктарга жана троллдорго жебе ыргытышат.
  Өлүктөн дөбөлөр өсөт. Алардын баары үйүлүп, үйүлүп жатышат. Жана барган сайын өлүү.
  Элфарая аны алып, күлүп койду:
  - Башыңызда падыша болсо эмне кылуу керек?
  Анан ага хан сарай түзүңүз!
  Дагы бир жолу, ханзаада жылаңаяк буту менен өлтүрүүчү жана өлүмгө дуушар болгон жок кылуу белегин баштайт.
  Бул кыз жөн гана өлүмдүн элеси. Бирок ошол эле учурда анын нурдуу көздөрү ушунчалык боорукер.
  Ал эми калган кыздардын көптөгөн жаныбарларды жок кылышы, мындай цунами толкуну алардын үстүнөн сойлоп баратса, бул жалпысынан супер. Ошентип, душманды жебелер менен чачкыла. Көбүнчө түз сүзөт.
  Эльфарая кыйкырып:
  - Мен ушундай заманда төрөлгөм,
  Сүйүктүү өлкөм мени эстейт!
  Жоокер анын колдоруна туруп, жылаңач буттарын башына айлантып, чоң, жалындуу шишикти айлантты. Жана ал кандайча оппоненттерге уюган энергияны ыргытат.
  Ошол замат миң орк жарылып кетти. Жана алардын терилери отко жагылып, ошол замат пилингтен чыгарылды.
  Эльфарая кыйкырды:
  "Мен G классындагы жоокермин!"
  Анан кантип күлөт.
  Ошондо тилден чагылган чыгат. Жана көптөгөн душмандарды күйгүзөт.
  Анан ханбийке кыз бакырды:
  - Мен үчүн бүт дүйнө!
  Ал эми сулуулуктун жашыл көздөрүнөн чагылган түшүп... Анан кантип бул сансыз жандыктардын баарын сүзүштү.
  Эльфарая да ырдаган:
  - Миллиарддаган шакалдар, шайтандар! Ал эми менин урааным жөнөкөй - баарын өлтүр!
  Ал эми жылаңач манжалары менен принцесса кыз дагы бир, абдан өлтүргүч пульсарды чыгарды.
  Анан кантип баарын ыдыратат...
  Ал эми башка кыздар андан кем калышпайт. Ар ким өз жебелери менен каршылаштарын талкалап, талкалайт. Колдонуу, албетте, алардын абдан шамдагай, керексиз бут буттары жок.
  Орктардын деми жок экени көрүнүп турат. Бирок абдан көп. Жана жандыктардын барган сайын жаңы полктору сойлоп баратат.
  Бирок, мындай кыздарды уятка калтырууга, титиретүүгө болбойт. Эгер алар согуша турган болсо, анда алар согушат. Анан кантип коркушту билишпейт. Тагыраак айтканда, алар билгиси келбейт.
  Бул жерде алардын жылаңаяк буттары өлүмгө алып келген белектерди тартууда. Кайсы орктардын маңдайын жарды.
  Булар кыздар - алар чындап эле өтө кыска юбка кийген супермендер. Жана ушунчалык жагымдуу жана сулуу.
  Ал эми жүз миң кыз зор күч! Буга эч нерсе туруштук бере албайт!
  Эльфарая кыйкырды:
  - Биздин феноменге даңк!
  Жана жылаңач согончогунан кайрадан талкаланган пульсар чыкты. Жана орктардын массасы тозоктун тургундарына айланды.
  Анан эмне үчүн мындай жүндөрү бейишке киргизилет?
  Эльфарая өпкөсү менен бакырды:
  - Мен дүйнөнүн абсолюттук чемпиону болом!
  Жана дагы, жылаңач манжалары менен кыздар кызыл-ысык жана өлүмгө алып келген пульсарды чыгарышат.
  Ал баарын күйгүзүп, күйгүзөт.
  Эльфарая ырахаттанып ырдады:
  - Мен жөнөкөй кыз эмесмин,
  Жана алтын таажы!
  Жана дагы чагылган сулуулуктун киндигинен учуп чыгат. Ал жүндүү жандыктарга тийип, аны күйгөн отундай күйгүзөт.
  Эльфарая күркүрөйт:
  Мен сени өрттөйм, күлгө айлантам!
  Жана киндиктен кайра чагылган жиберет ...
  Ал эми көмөч казанга котлет сыяктуу куурулган орктардын массасы.
  Элфарая аны алып, суктанып ырдады:
  - Орк өзүн сыйыртмакта таразалайт,
  Аны отко кууруп!
  Эми кыздын жылаңач согончогунан абдан катаал жана өлүмгө дуушар болот. Эмнеден коргоого болбойт.
  Дагы бир жолу жүз орк бир убакта күйүп кетти. Анан ал күлгө, жүн менен кошо күлгө айланды.
  Ал эми кыздар кантип кычырайт:
  - Улуу Ата Мекен учун!
  Жана дагы, алардын жылаңач согончогу тозок ылдамдыгы менен өлүм белектерин ыргытат. Булар бороон-чапкын, бороон-чапкын, тосмолорду токтотпой турган кыздар!
  Мына Терминаторлор!
  Жоокерлер орктарга жакын салгылашууга жана душманды аралыкта кармоого жол бербейт.
  Бирок, түктүү жандыктар жакыныраак өтүүгө аракет кылып жатышат. Бирок жоокерлер аларга аны так беришпейт.
  Эльфарая кайрадан кучагында, жылаңаяк буттары менен сегизди кайталайт. Жана оттуу булут пайда болот. Жана ал орктарга жапайы агын сымал түшөт.
  Ал эми бир нече миң түктүү жандыктар дароо алып, өрттөнүп кетишкен.
  Эльфарая кыйкырды:
  - Кара жандыктар чымындай кыйкырышат! Ачкачылыктан эмне кутула албайт!
  Эми жоокер жылаңаяк буту менен жаанын жибин тартып, үч жебени бир заматта коё берет жана ондогон орктар жарып өтөт!
  Бул терминатор кыз. Жана анын ушунчалык жапайы жана кутурган энергиясы бар.
  Элфарая аны алып ырдады:
  - Кыздар башкача
  Болгону алар жугуштуу эмес!
  Жыгылып кетсе,
  Бул тозокто куткарылбайт!
  Ал эми кыздын жылаңач согончогунан канкор пульсар чыгат. Ал эми түктүү аюуларды ар тарапка чачат.
  Эльфарая жапайы толкундануу менен мындай дейт:
  - Мен ушундай урууданмын, Кудай үчүн сени өлтүрөм!
  Жана дагы, жоокер ар кандай курал-жарактарды тешип өтүүчү жебелерди жана жыртылган, жалтырак орк этин чыгарат.
  Анын өнөктөшү, кызыл чачтуу абдан сулуу кыз:
  - Күчтүү достук үчүн!
  Жана ошондой эле кыйратуучу тозок пульсарын жиберет!
  Ал эми душмандын өлтүрүүчү массасы талкаланат.
  Эльфарая чыркырап:
  - Менин жин дүйнөм үчүн!
  Ошондон кийин ханбийке кыз сөөктөрдү кумга кайра тартам деп баштайт. Салтанаттардын жоокери билбейт.
  Кызыл чачтуу өнөктөш Принцесса де Ла Вальер чыркырап:
  - Келечек биздики!
  Элфарая жооп кайтарып, өлтүргүч пульсардын жапайы болтун чыгара электе.
  - Ал эми өткөн биздин келечектеги жеңиштерибизге гана жардам берет!
  Ал эми азыр кыздардын баары жүз миң, алар аны алып, жылаңач манжалары менен жапайы чагылган чыгарышат.
  Ал эми орктардын аскерлери алып, өрттөп жиберишет. Ооба, мындай жоокерлердин бөлүштүрүлүшүнө түшүп калуу коркунучтуу.
  Жана алар да жылмайып, жылдыздардын нурларын чагылдырган тиштерин көрсөтүшөт.
  Эми кыздар аны алып, жылаңач согончогу менен тебелет да, жерди толкун басып өтүп, бүтүндөй орктардын армиясын каптайт. Жана көм!
  Көз жоосун алган тиштеринен чыккан жоокерлер күндүн нурларын чыгарып, түктүү жоокерлердин катарын сокур кылат.
  Эльфарая чыркырап:
  - Менин чечимим жана жүрүм-турумум үчүн!
  Кыздар барган сайын катуу күрөшүп жатышат. Мына ушинтип алып дисктерди жылаң буттары менен ыргыта беришет. Алар шыпырып өтүшөт, орктардын массасы басаңдады.
  Принцесса өпкөсү менен бакырды:
  - Мен сени кесип алам, сени кесем, жакында баарыңарды кесип салам!
  Мен сени өлтүрөм, сени өлтүрөм, сени өлтүрөм!
  Эми жылаңач согончогу менен жоокер күндүн нурун жана лазер сыяктуу орктарды чагылдырат.
  Жана бүтүндөй бир сызыкты кесип. Ал эми орктар бул армияны кычырап, заңгыратып жиберишти.
  Жана дагы орктар жапайы чабуулда, кыздар аларга жылаңаяк буттары менен өлүм объектилерин ыргытышат.
  Жана эмчектер титиреп жатат. Ошентип, ар бир сандык бүтүндөй танк мунарасы!
  Ошентип, кыздар аны алып, киндиктеринен чагылган атышты. Жүз миң кыздын баары киндиги менен лазердик нурлар менен кесилген.
  Ал эми жарым миллиондой орк дароо куурулган. Аларды мейкиндик гана сиңире алган.
  Эльфарая кыйкырды:
  - Мен сени тытып, өрттөп жибердим,
  Мен кызмын - жөн гана Шайтан!
  Жана дагы киндиктен чагылган чыгат. Жана ал өлүмгө алып келет. Анан кантип жебелер учат. Алардын баары темир тор болуп калышты.
  Ал эми азыр орктар тешиктерге толгон барлар сыяктуу.
  Ал эми кыздар сыйкыр менен бюсттарын талкалап, көптөгөн сасык орктарды кырып салышат. Ошондо алар нокаут болуп кетишкен.
  Эльфарая ырдады:
  - Баарын өлтүрөбүз!
  Сен ушундай кызсың - жөн гана ханбийке!
  Жоокер бакырды:
  - Мен сени айрып салам, ырайым кылбайм!
  Ал бюстту ушинтип силкилдетет. Жана дагы бошотуу, ал чыныгы өлүмдү алып келет.
  Орктар душмандын позицияларын өлүктөр менен түзмө-түз жабууга аракет кылып жатышат. Жана алар дагы, андан ары дагы, жана дагы. Бул жерде өлгөндөрдүн жаңы тоолору өсүп жатат. Бирок орктар багынбайт.
  Алар ары-бери жыла беришет. Жана алар ырайымсыз өлүшөт. Бирок жоокерлер орктарды мөндүр жебедей жаадырышты. Ал эми жоокерлер бул мыкаачылыкты токтото алышпайт. Ал эми бир толкун өзүнөн өзү чуркап баратат. Ал эми бул тиштүү деңиз жылып баратат.
  Жапайы толкунданган кыздар. Жана алардын булчуңдарын бүгө. Жана дагы бир цунами толкуну кеткендей, орктар өздөрү үчүн жылып жатышат. Бирок бул эч кимди тынчсыздандырбайт.
  Элфарая да ырдап, ага чейин жылаңач манжалары менен бир эле учурда беш жаа тартып, сыйкырдуу жебелерди атып:
  - Түздөн-түз жылаңач кол менен,
  Мен цунами менен күрөштүм ...
  Мен каалаган тогузунчу толкунмун,
  Менин сүйгөнүм жыртылган!
  Жоокер атүгүл ордунан секирип, дароо киндигинен агып чыгат. Жана душманды талкалайт.
  Жана күркүрөп:
  - Менин армиям күчтүү,
  Ал дүйнөнү багындырат!
  Эльфарая толугу менен тарап кетти. Алар жана башка кыздар, албетте, жоокерлердин мыкты классы. Ким эч кимге кымындай ырайым кылбайт.
  Алар жөн гана жырткыч айбандар. Же, балким, орк сыяктуу бир нерсе! Бир гана сулуу, чиркин эмес.
  Эльфарая кантип оозунан чагылган чыгарат. Жана жүз оркту өрттөп, ырда:
  - Таттуу жаным үчүн!
  Жана душманга көз чаптыргыла!
  Андан кийин анын жылаңач манжалары пульсарларды түшүрөт. Жана алар бүт пакетти майда, жыртылган бөлүктөргө бөлүп салышат.
  Ошондо Эльфарая кычырайт:
  - Киши өлтүрүү - менин ишенимим!
  Анын кызыл чачтуу өнөктөшү үрө берет:
  - А меники да, аянтта да!
  Эльфарая кыйроонун каскадын чыгарды да:
  - Ал эми меники көбүнчө куб!
  Жана эки жоокер тең жылаңаяк буттарын тебелет. Сыйкырдын жаңы толкуну көтөрүлдү.
  Эми кайра орктардан чипсы жана жыртылган эт чымындар. Анан алар табада куурулган.
  Эльфарая кыйкырды.
  - Жаңы рекорддорду орнотуңуз!
  Кызыл чачтуу шериги жылаңач манжалары менен жалындуу пульсарларды атып, күркүрөп ырастады:
  - Жерди өстүрүү үчүн!
  Эльфарая орктарды кагып, чыркырады:
  - Нормадагыдан эки, уч эсе жогору!
  Кызыл чачтуу жоокер жылаңач согончогу менен сыйкырдуу энергиянын көбүгүн берип, толкундануу менен кошумчалады:
  - Менин өлкөм гүлдөй берсин!
  Ошентип, кыздар ажырашып, абдан кылдат. Жана алар бул түктүү жандыктардын армиясын өздөрү үчүн чоң жетишкендиктер менен талкалашат.
  Эльфарая дагы киндигинен сыйкырдуу лазерди ыргытып жиберди да, жалтылдаган көздөрүн бакырды:
  - Менде бир бөтөлкөдө кобра менен гюрза бар!
  Жана кантип ал душманга орктарды тирүүлөй өрттөп жиберген жаңы нурду чыгарат.
  Күтүлбөгөн жерден жар салган ханбийкенин кызыл чачтуу өнөктөшү:
  - Эми менин атым де Лавалье!
  Эльфарая дароо ырастады:
  - Де Лавалье, ошондой де Лавалье! Ошентип, андан да сулуу!
  Кызыл чачтуу жоокер чыркырап:
  - Мен жапайылардын тизесинде жарык рыцарьмын,
  Мен бул оркторду жер бетинен шыпырып салам!
  Анан кантип жылаңач, кескиленген буттарын аларды бойлото кыймылдатат... Ал эми калган кыздар, жүз миң аскерден турган бүтүндөй армия аны алып, ооздорун ачып, алардан от чыгарышат.
  Жана дагы бир жалын каскады орктарга түшүп, эч ойлонбостон күйүп, мүмкүнчүлүк бербейт.
  Ошол замат үч миллион жүндүү жандыктар бир заматта күйүп кетти. Аларга напалма чачылгандай болду. Ал тургай, күкүрт менен бирге фосфор. Жана баары бир заматта миллиард ширенкедей күйүп кетти.
  Жана бул масса кантип жарык болот. Мына ушунун баарынан бир эле убакта канчалаган өкүрүк, кыйкырык, каргыш.
  Элфарая үрүп:
  - Орктарга ырайым кылба
  Аларды өлтүргүлө...
  Кантип төшөк куртасын талкалайт -
  Таракандардай жырт!
  Жана ал жылаңач бутунун манжаларын алып, чагылганды коё берет. Жана абдан чоң тролль сураныч. Ал алып кетет жана учуп кетет. Динозавр жардырылды деп элестетиңиз.
  Кызыл чачтуу өнөктөш чыркырап:
  - Бул жинди!
  Буга жооп кылып Эльфарая жылаңач согончогу менен магоплазманын көбүгүн берип кыйкырды:
  - Бизде арбактарга жооп бар!
  Жалындуу жоокер:
  - Жана ага табыт коюлат, гүлчамбар менен салам!
  Эльфарая белгиледи:
  - Венок жаназа да, лавр да болушу мүмкүн! Андыктан ашыкча толкунданбаңыз!
  Кызыл чачтуу принцесса күркүрөп, киндигинен чагылган атып, аман калган бир нече оркту кулатып жиберди:
  - Биз алар үчүн гүлчамбардан да салмактуу нерсе даярдап койдук!
  Эми жоокерлер, бардыгы жүз миң кыз алып, Элфарайдын буйругу менен секирип, жылаңач, булчуңдуу буттарын абага бурушат. Натыйжада, бороон көтөрүлүп, чыныгы сыйкырдуу бороон болот. Жана зор күчтүн толкуну жана сыйкырдуу цунаминин миллионунчу сабы кетет.
  Натыйжада, акыркы орктар жок кылынып, толугу менен тегизделген.
  Куурулуп, котлеттерге айланды.
  Эльфарая пафос менен мындай дейт:
  - Жүрөктө Мекен гимни, ырдайбыз,
  Ааламдагы баарын бактылуу кылабыз...
  Келгиле, легендарлуу Мухаммедди алалы,
  Асман менен жердин күчү чоң!
  
  САШКАГА КАРШЫ ЭЛФ ПИЛОТ
  Альтернативалуу ааламдардын биринде, Экинчи Дүйнөлүк Согуш учурунда, бир эльф келди. Ал Япониянын Аскердик-аба күчтөрүнө кирип, натыйжада ал жактагы номер биринчи Эйс болуп калды. Анткени, эльфтер абдан жөндөмдүү, тез, шамдагай, күчтүү. Алардын реакциясы жана бардык рефлекстери адамдардан алда канча жакшы, ошондой эле согуштун сыйкырдуу көрүнүшү бар. Душман эмне кыларын бир перьф көргөндө.
  Кыскасы, Конан каймана атын алган эльф үрөндү жарып жибергендей жеңил учактарды атып түшүргөн.
  Жана анын аркасында Япония Мидуэйдеги деңиз согушунда жеңишке жетти. Улуу жеңиш Экинчи дүйнөлүк согуштун бүткүл жүрүшүнө таасирин тийгизди. Биринчиден, жапондор акыры Тынч океандагы демилгени колго алышты. Жана алардын флоту деңиздерде коргонуу периметрин курууну аяктап, абдан күчтүү позицияны алып, Гавайи архипелагын басып ала алды.
  Бирок, эгерде бул жеңиштерден кийин самурайлар СССРге каршы экинчи фронтту ачууну чечпесе, бул чечүүчү мааниге ээ болмок эмес.
  Ыраакы Чыгышта күтүүсүз кол салуу болду. Ал эми Күн чыгыш империясынын аскерлери да Владивостокко чабуул коюшту. Микадонун агенттери паракорлуктун жана чыккынчылыктын жардамы менен Ми-дэйдин салтанатынан кийин милитаристтик Япониянын кол салуу коркунучу реалдуу болуп калгандыгына карабастан, Владивостоктун командованиесин аскерлерди толук согуштук даярдыкка келтирбоого ынандырышкан . Ошондон улам Дамоклдун кылычы эчак эле алынып келинип, ресторанда той кылып жатышат. Майор Сталинградова жаш офицерди чачынан кармап алды, ал андан бир башы узун жана күчтүү экен:
  - Кандай боорукер, аракеч! Эмнеге ушундай таркап кеткен командаңар бар! Бул жигит офицерге караганда кабинага көбүрөөк окшош. Балким, бир баштоо үчүн, бардык хоп чыгып, жакшылап жардырып.
  Полковник Палацев уялып кетти:
  - Бул Саша Соколовский. Ал кыскартылган программа боюнча тузден-туз Суворов мектебинен курстарга жиберилген. Ал дагы бир топ бала, эки айдан кийин анын туулган күнү он беш жашта.
  Сталинградова жагымсыз күбүрөнүп:
  - Ваа! Он төрт жашта жана офицер! Согуш ушундай кылат! Ал эми саанчылар буга чейин толук кандуу наам алып жатканын билген эмесмин.
  Пальцев ийинин куушурду.
  - Согушта балдар эрте чоңоюшат! Анын үстүнө, ал Москваны коргоо жөнүндө эң мыкты аңгеме жазгандай окуя болгон жана Жуков муну белгилеп, баланы курсанттардан офицердикке которууну кеңеш кылган.
  Сталинградова бул создордон мээримдуу болуп калды:
  - Жакшы! Ал келесоо эмес. - деп сөөмөйү менен мектеп мугалиминдей коркутту. - Жалпысынан алганда, жаман эмес, бирок ичкен жок! Мен жыттап турам, мурдум иттей, дароо трибуналдын астында! - Күчтүү аял, жетилген, бирок спорттук гармониясын жана сергектигин жоготпогон полковникке сөөмөйүн кагып койду. "Чындыгында бул үчүн сиз төлөйсүз. Буга чейин орто жаштагы адам, бирок өзүн алып жүрөт.
  Палацев ачуулуу жөтөлдү:
  "Чынында, мен отуз үчтамын, бирок мен буга чейин жети жолу жарадар болдум, ошондуктан мен карып калган окшойт ...
  Сталинградова жооп иретинде бир нерсе айткысы келди, күтүлбөгөн жерден таң алдындагы жымжырттыкты желмогуз күркүрөгөн үн бузду. Асмандан оор таштар кулап түшкөндөй болду, терезенин айнеги дароо жарылып кетти. Столдун үстүнө мөндүрдүн сыныктары, алтургай мас кызматкерлердин колуна жана бетине да тийди. Сталинградова командирдей кыйкырды:
  - Баары дароо чыгып кетишти.
  Пальцев жооп иретинде кыйкырып жиберди, ал үн байламдарын үзүп кете жаздады:
  - Бул он эки жана он сегиз дюймдук снаряддар! Эң чоң тоннаждагы жапон согуштук кемелери аңчылыкта окшойт, демек.
  Сталинградова ачуусу келип, өтүгү менен дубалды сүзгөн. Баса, трофей бут кийими менен бир чукугандан плитка жарылып кетти:
  - Баштады, бирок биз пландагандай эмес! Эч нерсе эмес! Каргыш, эскадронду дароо деңизге алып чыгып, кууш көздүү жоокерлердин өлкөсүнүн флотун чөктүрүш керек.
  Төрт бутунан жыгылып, биринчи даражадагы капитан (Болбосо полковник) кобурады:
  - Менин эсминецимде жана бир-эки майда чуңкурда гана курал бар. Жада калса жоопубуз жок.
  Сталинградова оор муштумун көрсөттү:
  - Ооба, эшектер экөөңөр! Цунамидей көк чачтуу жоокер аял күркүрөгөн. - Бирок жээк артиллериясы болушу керек! Анткени, батыш фронтуна, ошондой эле авиацияга бардыгы эле жиберилген эмес. Анткени, Япония согушка каалаган учурда кире алат деген фактылар кеп жылдар бою айтылып келе жатат.
  Палацев азыртадан эле жарадар болду, деп айткысы келди, бирок кайра дүңгүрөп, сыныктары кулап түштү. Самолеттун келишин эскертип, сирена кыйкырды. Деңиз күчтөрүнүн полковниги зор кыйынчылык менен ордунан туруп, Сталинградованын күркүрөгөн үнүнө бөгөт коюп кыйкырды:
  - Бизде авиация бар, жээктеги аккумуляторлор толук комплектте болбосо да бар. Жооп берели!
  Учкуч көчө аралап чуркап бара жатып өкүрүп:
  - Мен жөн эле мушкериме чуркап бармакмын, бул самурай жоокерлерин отургузам, бул жетишсиз көрүнөт. Алар дагы эле Цусима жана Мидуэн үчүн төлөшөт.
  Сашка Соколовский түшүндө кулагынын жарымы кесилген кул эмес, офицер, макул болду:
  - Ооба, алар төлөшөт! Ооба, пайыз менен да!
  Жардыруулар жана зениттик мылтыктардын кечиккен шыбыры угулду. Жалпысынан алганда, Владивостоктун абадан коргонуусунун көбү кырк биринчи жылы Москванын коргонуусун бекемдөө үчүн чыгарылган, ошондуктан Күн чыгыш өлкөсүнүн чиркей колониясынын бир нече пункттары көп көңүл бурган жок. мындай "ызы-чуу" үчүн. Япониянын суучул бомбардировщиктери тешилген кыйкырык менен жазгы "белектерин" ташташты. Сокку шаарга да, флотко да тийди. Жапон учактары өтө чоң эмес, шамдагай, бирок согуштук кемелер, тескерисинче, оор. Бул жерде алардын эң чоңу океанда тар, узундугу үч жүз метр, мылтыктары 460 миллиметр. Азырынча америкалыктар бул сулуулардын бирин да чөктүрө алышкан жок, ал эми аман калгандар крейсерлер менен бирге жээкти талкалап жатышты. Ал 1904-жылдын 27-январында Күн чыгыш өлкөсүнүн каардуу чабуулуна абдан окшош. Ошондо гана авиация болгон эмес.
  Пальцев чуркагандан муунуп баратканын сезди. Ал супермен эмес, өпкөсү ооруп, оор кырдаалга туш болгон жөнөкөй адам. Бирок Виктория Сталинградова андан көп өтпөй калды. Кызык, канча жашта экен, отуздан ашкан көрүнбөйт, эмчеги чоң, далылары эркектикиндей кең.
  Сталинградова капысынан бурулуп колун шилтеди:
  - Чал чуркаба, мени ээрчи! - деп катуу кыйкырып жиберди, үн толкуну кулагына жаңы эле тийди. - Эсминецти мүмкүн болушунча тезирээк деңизге чыгарыңыз.
  Жакын жерде жарылуулар угулуп, сыныктар кулап, алардын бири түздөн-түз Сталинградовага кулап, аны механикалык түрдө колу менен кармап алган. Терминатор кыз өзүн пенальтини ийгиликтүү утуп алган дарбазачыдай сезди, фрагмент тегерек, жылуу жана топко окшош. Виктория күтүлбөгөн жерден колунан ылдый бир суюктук агып жатканын сезди. Кыз фрагментти карады, анан үч жылдык согушта катууланган темир жоокери (Испан жана жарандык согуштар менен бирге дагы болот) тамагына кускусу келди. Анын колунда баланын башы бар эле. Байкуш кыз (бул кыска чочко куйруктарынан көрүнүп турат, көздөрү оюлуп кеткен. Сталинградова жарака кеткен асфальтка башын этияттык менен коюп, өзүн кайчылашты:
  - Жашоого эмес, күнөө кылууга убактың жок эле! Бирок, Кудайдан улуу күнөөкөр жок, ошондуктан балдардын азап-кайгына кайдыгерликтен чоң күнөө жок.
  Кайрадан күркүрөгөн үн, сыныктардын бири кыздын өтүгүнө тийип, терисин тырмап кетти. Сталинградова буга чейин эле артка бурулуп учуп-конуу тилкесине мүмкүн болушунча тезирээк шашкысы келген, ал жерде анын MIG агрессивдүү кожоюнду чыдамсыздык менен күтүп жаткан, бирок ...
  Жоокердин канжардын бычагындай курч көз карашынан биринчи даражадагы капитан Владимировичтин денесинин үстүнкү бөлүгү жарылуу толкунунан ыргып учуп кеткенде, анын бетинен чыдагыс оорунун өңү байкалды. Кыз өзү да сыныктан араң качты. Ал кандай кыз болсо да, ал биринчи жолу Николай IIнин орус-жапон доорунда колуна курал алган. Ал буга чейин эле бир жолу, кандайдыр бир жол менен жаакка кармап, ал тургай, Испанияда эл аралык согуш учурунда. Натыйжада, узак убакыт бою анын сырткы көрүнүшүн бузган терең тырык калды. Анын үстүнө полковникти камакка алуу жана концлагерге жөнөтүү. Ырас, Сибирде жыгач кесүүчү жерде аны бир абдан күчтүү сыйкырчы менен тааныштырышкан, ал майлардын жардамы менен рухтардын чакыруусу менен бул жараатты жана дагы бир нече жараатты эч качан айыктыра алган. Жапондор, немистер, ак чехтер, Колчактын, Деникиндин, Врангельдин аскерлери менен болгон салгылашууларда алынган жаралар. Ал ага көп нерсени үйрөттү, ошондуктан Сталинградова, сыягы, тандалган адамдарга таандык.
  Ал аялдардын сүйкүмдүүлүгүн колдонуп, мөөнөтүнөн мурда кетүүгө мүмкүнчүлүк алгандыктан, оор беренеге карабастан мунапысга алынган. Кеп, албетте, адамды ынанды-рууда эмес, партиялык уюштуруучу бул женунде билип калбасын камсыз кылууда. Ал эми ар кандай чөйрөдөгү алдамчылар ушунчалык көп болгондуктан, бир шылуун, бир шылуун, бир шылуун айдап салат. Демек, карьера сиз үчүн кымбат болсо, сиз чындап эле тездебейсиз.
  Бул Япониянын жөө аскерлерде, авиацияда, жада калса танктарда чоң артыкчылыкка ээ экенин билдирет. Танктарда ал сапаттык артыкчылык менен компенсацияланат, калганы андан да начар. Эгерде сиз ок атуучу куралды алсаңыз да, Япония да пулемёттун саны боюнча артта турат, негизинен мылтыктары бар. Бирок Ыраакы Чыгыштагы дивизиялар автоматтар менен начар жабдылган. Бардыгы үчүн машиналар жетишсиз. Ошентип... Сапат жагынан жөө аскерлерде эч кандай артыкчылык жок, тескерисинче, андан да жаманы, бардык мыкты офицерлер советтик фронтко которулат, бул жерде эң начар аскерлер, эреже катары, ок атылбайт, минимумга ээ . аскердик даярдоо. Бул согуш СССР үчүн өтө жагымсыз кырдаалда башталат дегенди билдирет. Ал эми жаңыдан түзүлгөн бир топ коруктар чыгышка ыргытылат...
  Сталинградова капысынан оттун ичине кирди. Бомбаланган шаардык оорукана өрттөнүп жаткан. Сүрөт чындап эле кыямат, аялдар, балдар, карылар тирүүлөй күйүп жатышат. Бул жерде наристе так отко кулап, тегеректе коркунучтуу күрүлдөп, онтоп жатты.
  Сталинградова баш периштелердин сурнайларын сезип, өзүн жалынга таштады. Оттун тилдери кыздын жылаңач колдору менен ачык жүзүн жалап, бирок учкуч ушунчалык тез кыймылдагандыктан, ал баланы кармап калууга үлгүрүп, аны кыйроонун кучагынан сууруп чыкты.
  Териси бир аз кычыштырганын сезген кыз сыртка ыргып чыгып, наристени бир карап койду. Аттиң, кеч болуп калыптыр, бала өпкөсүнө жалын сиңирип, тегерек бети күйүп, муунуп калды. Теридеги мындай жыртылган ыйлаакчалар ромашка гүлдөрүнө караганда жумшак. Сталинградова кыйкырды:
  - Бул жерде адамдык башаламандык!
  Ал өтүгү менен бир үйүлгөн таштандыны сүзүп, андан кийин дагы кимди сактап калууга жардам берүүгө шашылды. Бул газ күйгүзүүчүлөрдүн ортосунда кобранын бийлегениндей болду, кыз абдан таң калыштуу бурулуп, бийледи. Күйүп-жанып, өтүгү эрип, көйнөгү күйүп, бирок ал баланын ар бир көз жашы үчүн, кичинекей жүрөктүн ар бир согушу үчүн, ар бир назик жашоо үчүн, бирок өлкөгө өтө зарыл болгон өжөрлүк менен күрөшө берди! Өтүктөр үзүлүп түшүп, эми кыз жалындуу куюндарды, жылаңач, сүйкүмдүү буттары менен бийлеп жатты. Ал шейит болгон, бирок Кудайга да, адамдарга да пайда алып келбеген орозо жана камчы менен өзүн кыйнаган кечил эмес, белгилүү бир адамдардын өмүрүн сактап калган шейит болгон. Жоокер кыздын буттары майда ыйлаакчалар менен капталган, бирок алар оорудан дагы тез жана так кыймылдашкан.
  Медициналык кызматтын капитаны сумкасынан чоң өтүктөрүн алып чыгып, ага кыйкырды:
  - Аларды ал, тез эле кий! Жалын үстүндө бийлеп, майып болосуң.
  Майор даражалуу жоокер дароо жооп берди:
  - Моралдык жактан жинди болгончо, физикалык жактан майып болуп калган жакшы! Бир секунд да өзүң үчүн эмес, бардыгы фронт үчүн, бардыгы жеңиш үчүн!
  Медициналык кызматтын капитаны мындай деп жооп берди:
  - Бул нагыз совет адамы!
  Сталинградова жалынды тебелеп, каргады:
  - А сен эмне турасың, элди сакта!
  Капитан үшкүрдү.
  - Менде буттун ордуна протез бар!
  Сталинградова дагы бир бети жарым күйгөн, эс-учун жоготкон кызды сууруп чыгып, ачууланып кыйкырды:
  Кудай кандай таш боор!
  Капитан ийнин куушурду.
  Бул Кудайда эмес, адамдарда!
  Сталинградова абдан жүйөлүү жана ишенимдүү каршы чыкты:
  - Бул бир эле нерсе - ата-эне эмес, балдар күнөөлүү!
  Капитан бир нерсе айткысы келди, бирок тамагына түтүн булуттары кирип, жини келип жөтөлдү.
  Жардыруулар басаңдады, бирок аткылоо уланды. Кораблдин мылтыктары снаряддардын татыктуу запасына ээ, бирок азыр өрт куралсызданган советтик кемелерге көбүрөөк багытталган. Ямамото деңиздеги үстөмдүк бул согуштагы демилгени көпкө Японияга өткөрүп берерин түшүнгөн. Ал эми кемелерди куруу процесси кымбат жана узакка созулат, бирок, мисалы, суу астындагы кайыктар, балким, мөөр коюу оңой. Албетте, муну да эске алуу керек, бирок структураны бузуу маанилүү. Япониянын император Хирохитодон кийинки эң күчтүү адамы адмирал Ямамото өзүн кудайдай сезген. Чыныгы кудай, ошондуктан Күн чыгыш өлкөсүнүн дини кудайлаштыруунун эң жакшы жолу аскердик эрдик деп үйрөткөн! Мына эми улуу колбашчы езум билемдик менен тегерегиндеги мейкиндикти кыйнап, майдалап алчу. Владивостоктун үстүндө көп километрге созулган коюу, кара түтүн бар, булар мунай кампалары жана күйүүчү май кампалары. Жүздөгөн, миңдеген адамдар күйүп атат, тозок, мейли ошондон кийин кантип орустардан кылымдар бою кор болуп өч алган кудайдай сезбейсиң, улуу эл бир катар аралдарга тыгылып калууга аргасыз болот. Россиянын мейкиндиктери. Азыр орус флоту чөгүп баратат жана Перу портунан айырмаланып, алар бир да кемени калтырышпайт.
  Халхин-Голдогу салгылашууда Ямамото Владивостокко ушундай эле сокку урууну сунуш кылган, ал үчүн деталдуу план түзүлгөн. Бирок Гитлер күтүүсүздөн Сталин менен элдешти. Дегеле, акмак Гитлер жөөттөрдү кыргынды баштап, ошону менен Польшага да, Батыш өлкөлөрүнө да каршы чыкты. Ал эмне үчүн керек эле? Жүйүттөрдүн байлыгына ээ болгуңуз келеби? Бирок алгач СССРди, балким, башка мамлекеттерди жеңип, дүйнөлүк державага айланганы жакшы болчу. Батыштын менталитетинде фанатизм жана жан аябастык тенденциясы азыраак болгондуктан жеңүү оңой. Америкалык учкучтар сүзүп алган жок дегенде бир окуя барбы? Ырас, бир нече кагылышуу болду, бирок бул кокустук болушу мүмкүн. Орустар фанат, бул таң калыштуу, анткени православие ишеними өзүн-өзү өлтүрүүнү жактырбайт жана куралдын күчү менен бейишке кирүүгө болот деп такыр ойлобойт. Жалпысынан алганда, Машаяктын окутуусу өтө акылсыз жана практикалык эмес. Ал Ямамото Ыйык Китепти окуп, адамдардын акылсыздыгына таң калып, мындай пацифист Кудай деп эсептеген. Маселен, үйрөтөт: оң жаагыңа урат - солго бур, бир көйнөк сура - эки бер, душманыңды сүй! Психикалык жактан оорулуу адам гана Машайакты Кудай деп эсептей алат. Мындай дин кулдарга, байланган вассалдарга гана жакшы. Ал эми бүткүл Европа жана дүйнөнүн жарымы ишенсе керек. Ырас, Ыйсанын окуулары Байыркы Келишимдин көзгө көрүнгөн принцибин четке кагып, душмандарыңды сүйүүгө үйрөткөнүнө карабастан, британиялыктарга бүт планетанын үчтөн бир бөлүгүн басып алууга тоскоолдук кылган эмес. адамзат тарыхындагы эң чоң империя. Бул Улуу Британиянын динчилдигине карабастан, ал жерде Кудай гимнинде да айтылган. Кызыгы, АКШнын президенттери Библияга ант беришет, бирок ошентсе да Япониянын шаарларын напалм бомбалары менен бомбалап, миңдеген аялдарды жана балдарды тирүүлөй өрттөштү. Анын үстүнө карапайым калк кокустан эмес, атайылап өлтүрүлгөн, бул карапайым калкты коркутуунун тактикасы: адамдык жана экономикалык ресурстарга зыян келтирүү. Бирок япондор АКШны бомбалай элек. Бирок алар болот! Жана ошондой эле самурайларга өзгөчө катаал мамиле кылышат. Анткени, ал Ямамото, эгер кааласа, АКШнын шаарларына, айрыкча Перу Харборунун жанындагы Янки флоту талкалангандан кийин, бомбалоочу учактар менен өтүп кете алат. Ооба европалыктар моралдык бузукулар. Алардын түшүнүгү, ыйманы, таалими бузулган жана кылбаган! Японияда андай эмес! Бизге эмне үйрөтүлсө, биз эмне кылабыз. Кудай башка жаакты бургула деген нерсе жок, бирок анын кызматчылары кичинекей балдарды атайылап өлтүрүштү. Ооба, жалпысынан алганда, Аллахтын жалгыз жана Кудуреттүү экенине ишеним туура боло албайт. Эгер ал жалгыз болсо, албетте, адамдардын ага туура, ыйман жана чындык менен сыйынуусуна жана бирдиктүү окуусуна кам көрмөк. Ошентип ар ким өзү каалагандай намаз окуйт. Ал эми дүйнө жалгыз Улуу Аллах тарабынан жаратылуу үчүн өтө ыплас жана туура эмес. Анткени, ар бир жоопкерчиликтүү башкаруучу биринчи кезекте тартипке, адилеттүүлүккө умтулат. Күчтүү, даанышман, асыл, намыстуулар биринчи орунда болушун каалайт, калгандары же өздөрүн оңдоп, физикалык жана руханий жактан өсүшсүн, же... Бирок, эгер Аллах Таала ааламдын Кудуреттүү жана Жаратуучусу болсо, анда ал мындай кылмак эмес. денелик жана психикалык фанаттарды түзүү. Кантсе да, эмне үчүн император кээде адамдардын алсыз жактарына туруштук берүүгө аргасыз болот? Башка жол жок болгондуктан, көз ачып-жумгуча жиндилерди сулуу, коркокторду тайманбастарга айланта албайт. Бирок колумдан келсе дароо эле кылмакмын!
  Аттиң, мен болгон нерсени кабыл алып, мага берилген адамдык материал менен мамиле кылышым керек. Бирок кимден алганы башка маселе. Ооба, императордун өзүнүн алсыз жактары бар: ал жөн эле адам - ал карып, ооруп, эскирип баратат. Кызыктуусу, кудайлык император көбүнчө жөнөкөй кызматчыга караганда аз жашайт, көпчүлүк генералдарга жана көптөгөн жоокерлерге караганда курал колдонуу жөндөмү азыраак. Анда Кудуреттүү Кудайдан эмне бар. Бирок ак жакшы эмес! Европанын бүткүл тарыхында Гитлерден өткөн коркунучтуу жана ийгиликтүү жеңүүчү болгон эмес. Ооба, ал чыны менен ак адамдардын аскердик эрдигинин символу! Бирок, ошентсе да, бардык доорлордун жана элдердин эң улуу командири гимназияны бүтүрүп, Жапонияда милдеттүү болгон орто билим ала алган эмес!
  Анын үстүнө Гитлер ден соолугуна байланыштуу армияга кабыл алынган эмес. Кызыгы, күчкө сыйынуунун бул жалыны, согуштун арстаны физикалык жактан алсыз болуп чыкты, ал тургай Германияда да ар бир постто аскер посту бар, аны катардагы жоокер катары чакырышкан эмес. Европа канчалык бузулган.
  Бирок, биздин доордун дагы бир көрүнүктүү саясатчыларынын бири Сталиндин да орто билими жок болчу, ал нукура эле. Кызыгы, ал да ден соолугуна байланыштуу аскерге чакырылган эмес. Кызык, кокустуктар, эки кара ниет душмандын орто билими жок, ден соолугуна байланыштуу аскердик кызматка чакырылбай калган, аракечтердин аталары болгон, Гитлердин атасы да алгач өтүкчү болуп иштеген!
  Мына ушундай кокустук, кызык, коркунучтуу. Геринг Гитлердин оң колу андай эмес. Ал аристократтардын үй-бүлөсүнөн, Герингдин атасы Германиянын чыныгы башкаруучусу Бисмарктын орун басары болгон. Геринг - бизнесмен, олигарх, аристократ жана прагматист. Ошондой эле алар ээ болгон Фюрерди алмаштырууга мүмкүн экенин көрүшөт. Америка менен Британия да, тымызын болсо да, башкаруучу режимге карабастан, Орусияны жок кылууну каалашат, бирок алар жеке менчик түшүнүгүн четке каккан коммунисттерди жок кылууну каалашат, ал тургай ашыкча күчтөнүүсүнө көз жумуп коюшат. Германиянын.
  Бирок, Германия геосаясий атаандаш, бирок капиталисттик жана аристократиялык оюн эрежелеринин алкагында атаандаш, ал эми большевиктик Орусия таптакыр жат жана душман. Кырк биринчиден баштап Черчилль өзү Сталинге жардамды сунуш кылганы таң калыштуу, мунун баары антикоммунизм, салттуу, англиялык Россияны жек көрүү менен. Анткени, кызылдардын астындагы Германия - советтик арабага жабдылган согуш ат, ал эми күрөңдөрдүн астындагы СССР - түбөлүк партизандык аймак. Анткени, фанат большевиктер жарашпай, узакка созулган партизандык согушту алып барышат, ал Үчүнчү рейхти ушунчалык чарчатат, андан ары кеңейүү жөнүндөгү бардык кыялдар күн күркүрөгөн асан-үсөн сыяктуу жок болот! Россиянын астындагы Россия, Россиянын тушундагы Германиядан жакшы! Муну түшүнүү менен АКШ менен Британия эмне үчүн согуштан чыгуунун жолун издеп жатканы түшүнүктүү.
  Ямамото прагматист, ал АКШ жана Британия менен согушуп жүргөн. Бирок бул эки империя мунай продуктыларын жеткирүүгө эмбарго киргизүү менен Японияны өздөрү провокация кылышкан . Антке-ни, Кун чыгыш елкесунун езунун скважиналары, башка кептеген сырьёлору жок. Жапондор сүйлөшүүлөрдү жүргүзүп, америкалыктар барган сайын кемсинткен талаптарды коюп жатышты.
  Ошол эле учурда согушту тутанткан янкилер армияны жана флотту согуштук даярдуулукка алып келүү жөнүндө такыр кам көрүшкөн эмес. Азгырык өтө чоң болуп чыкты, ого бетер Москва кулап, Германия жана анын союздаштары жардамга келет деген үмүттүн шооласы көрүндү. Мындан тышкары, АКШ дагы деле салыштырмалуу демократиялуу өлкө болгондуктан, коомдук пикирге өтө көз каранды, эгер согуш созулуп кетсе, башкалардын аралдарына кан төгүүнү каалабайт деген үмүт бар эле. Чынында эле, Америка Кошмо Штаттарынын аймагын коргоо, ал тургай, өтө чоң аскердик салыктарды төлөө жөнүндө сөз болбосо, эмне үчүн жөнөкөй Америка жараны туугандары менен цинк табыттарын алат! Балким ошондон уламбы, падышалык Россия аскери көп болуп, жеңилип калган, бирок орус эли Маньчжурияны өзүнүн аймагы деп эсептеген эмес, абстрактуу кызыкчылык үчүн кан, тер менен төлөгүсү келген эмес. Аттиң, Гитлер Москваны бир жагынан катаал кышка даяр эместигинен, бир чети большевиктерге мүнөздүү фанатизмден улам алган жок. Бирок, улуу максаттар учун большевиктер гана эмес, орус эли да жан аябас. Анткени, биринчи аба кочкорду орус жигити Мессер жасаган. Ал тургай муну бейиштин ху-руилери учун эмес, Ата Мекен учун кылганы тан каларлык. Бирок... Мессер жарым-жартылай акылсыз, бирок ал пилотаждын чебери, ойлоп табуучу, конструктор, албетте, тирүү адам Мекенге алда канча көп пайда алып келет. Балким, янкилер принципти кайталап жаңылышкан жок: согушта эң башкысы аман калуу! Анткени, өлгөндөр мындан ары өлтүрө албайт!
  Адмирал Наумо мындай деп белгиледи:
  - Ок-дарылардын үчтөн экисинен көбүрөк түгөнгөнбүз. Мылтыктар абдан ысык, аларга чака менен суу куюлат!
  Ямамото манжасын абада крест кылып, акырын, бир аз каргылдаган үн менен мындай деди:
  - Менин оюмча, мылтыктар снаряддардын акыркы үчтөн бир бөлүгүнө туруштук берет. Жок болсо да, токсон беш пайызга чейин нокаут.
  Адмирал Наумо ийинин куушуруп, чекесинен терин сүрттү.
  - Биринчи күнү бардык жакшылыктарды берүүгө татыктуубу?
  Ямамото муштумун түйдү.
  - Чыгымдар! Албетте, бул татыктуу! Биз орустарды 1904-жылы, немецтерди 1941-жылдагыдай таң калтырдык, бирок Сталин команданы катуу жазалайт жана мындай болбойт. Демек ажыдаардын куйругу уктап калганын колдонуу керек. Чынында Сталинди түшүнөм, Германия менен болгон согуш анын көңүлүн ушунчалык өзүнө тартып алгандыктан, Ыраакы Чыгышка көңүл бурбай калды. Ал эми лидери жок анын тегерегиндегилер демилгени колго алуудан коркушат. Бул жерде биз өзүбүздүн соккубузду өткөрүп жибердик. Америкалыктар сыяктуу эле . Маселе даярдалып жатканы, булуттар чогулуп жатканы, жакында күн күркүрөй турганы баарына айкын эле, бирок ...
  Наумо курда илинген самурай кылычынын сабына тийди, же аны катана деп да аташат:
  - Орустар дайыма кечигип жүрүшөт! Согуш көпкө созулбайт жана биз Уралга жетебиз.
  Ямамото көзүн асманга көтөрдү.
  "Бизге кудайлар жардам берсин, бирок мен андай деп ойлобойм!" Алар тез үйрөнүшөт, Халхин Гол 1904-1905-жылдардагы согушка караганда орустардын деңгээли жогору экенин көрсөттү. Кошумчалай кетсек, мен силерге бир сырды айтам. Биздин Владивостоктогу жашыруун агентибиз бир аз жардам берди, жээктеги күчтүү артиллериянын снаряддары жок, учак өз убагында учуп кете албай калды. Бул жашыруун согуш.
  Наумо таң калып:
  - Анан СМЕРШ менен НКВД кайда карап калышты?
  Ямамото манжаларын чайкап күлүп койду.
  "Бул жерде Ыраакы Чыгышта Россиянын эң начар кадрлары кызмат кылат, советтик-германдык фронтто өлүүдөн корккондор Владивосток үчүн умтулуп жатышат. Демек, бул жерде жогору жактан чыккынчы же келесоо, ошондой эле өз кызыкчылыгын көздөгөн адамды табуу алда канча оңой. Ал эми НКВД ойдон чыгарылган кутумдарды ачыкка чыгарганга көнүп калгандыктан, чыныгы чыккынчыларды байкабай калды. Демек, иштөөгө толук мүмкүн. Баса, бир нече генерал немистер тарапка өтүп кетсе, алардын үй-бүлөсүнө, жакындарына, жакындарына өлүм жазасына тартылып жатканына карабай, жогору жактан бирөөлөргө пара берүү толук мүмкүн. Же караңгыда колдонуңуз, бул дагы жакшы. Ошентип биз көп иштерди бүтүрдүк. Биз жапондуктар жалпысынан аскердик операцияларды ойлонуу жана майда-чүйдө нерселерди эске алуу менен өзгөчөлөнөбүз.
  Наумо катанасынын сабын ушалап койду.
  - Туура! Бирок Халхин Голдун уяты ачуу жана катуу кыжырдануу сезимин туудурат! Кантип биз...
  Ямамото сооротуп:
  - Жапондорго караганда манчжурлар көп болгон, жалпысынан ар дайым жеңүү мүмкүн эмес. Белгилей кетчү нерсе, ошентсе да, биздин тарапта мыкты бөлүкчөлөр согушкан эмес, орустар авиацияда жана танктарда чоң артыкчылыкка ээ болгон.
  Наумо катананын жарымын тартты.
  - Биз акталган жокпуз! Самурай эч качан тажатма бычак менен чарчаган атты, көп душманды жана алсыз куралды айтпайт!
  Ямамото оңдоду:
  - Самурай албетте жок, бирок эркек, тилекке каршы ооба! Адамдар ката кетиришет!
  Ямамото алаксып, түтүктөргө бир нерсе деп кыйкырып жиберди, анан сөзүн улады:
  - Самурай эч качан чындап ийилбейт! Ал кочкорго жана агымга каршы барат.
  Наумо башын ийкеди.
  - Чын эле! Бирок биз АКШ жана Британ Арстаны менен күрөштүк.
  Ямамото манжасы менен дөңгөлөктү таптады.
  - Ооба! Ырас, бирок АКШ тишине тийип, Британия колонияларынан ажырап, Германия кыйынчылыкка кабылды. Биз вермахттын чабуулга өтүүсүн жеңилдетүү үчүн Россиянын Батышынан мүмкүн болушунча көп күчтөрдү чыгарып кетүүнү кааладык. Сокку май айына, жолдор кургап бараткан маалда пландаштырылган, бирок америкалыктар тоскоол болушкан.
  Наумо катанасын тартып, аны абага чапты:
  - АКШга өлүм! Алар Японияга дайыма кийлигишет.
  Ямамото куу жылмайып койду.
  - Дайыма эмес, албетте, мисалы, биз Орусия менен жаңы согушканыбызда янкилер бизге насыя, курал-жарак менен да көп жардам беришти. Биздин флотубуздун жарымынан көбү АКШ менен Англиянын акчасына жана алардын өз кеме куруучу заводдорунда жасалган. Ошентип, Америка дайыма эле жаман эмес, бирок бул учурда эмес.
  Наумо таң калып сурады:
  - Анан эмне үчүн?
  Ямамото түшүндүрүү үчүн баш ийди:
  - Алыс аралыкка учуучу бомбардировщиктердин тобу Токиого кирип келип, напалм бомбаларын колдонуп, борборго тымызын сокку урду. Жүздөгөн жыгач үйлөр өрттөнүп, император кандай болсо да көзөмөл зонасын борбордон алыстатууга буйрук берген. Биринчиден, япон скелеттерине эң жакын Мидуэй архипелагындагы америкалык базалардын согуштук комплексин басып алуу. Жана биз ийгиликке жеттик!
  Наума кылычын абага шилтеп:
  Биз дагы жеңдик!
  Ямамото анын сөзүн бөлүп:
  - Актардын арасында да акылдуулар бар! Таң калыштуу эмес, император өзүнүн кеңсесинде Наполеондун бюстун койгон. Бирок башка Цезарь бар эле, деди ал: жеңгенге караганда жеңгенди сактап калуу кыйын. Мындай учурда бул биринчи кезекте бизге тиешелүү. Наума кылыч менен сегиз фигураны кайталады:
  Мен акылым менен түшүнөм, бирок жүрөгүм менен!
  Ямамото ордунан туруп кесиптешинин ийнине кол чапты.
  -Ооба, капа болбоңуз, бул учурда биз кайра кетели деп кетип жатабыз. Биз СССРди талкалап, кайрадан АКШга жана Британияга шашабыз, бирок немистер жана макарон менен бирге.
  Адмирал Наума, дээрлик байкалбаган кыймылы менен катананы кынына катып, шыбырады:
  - Келечек жакшы, бирок азыркы учур жакшы! Авианосецтерди угуңуз, бомбалардын толук запасы түгөнүп калган, ал эми ...
  Ямамото кыскача буйрук берди:
  - Палубага чыгып, айланаңызды караңыз, жарым сааттан кийин биз артка бурулуп, жакынкы базабызга кетебиз.
  Наума мурдунан ышкырып:
  - Командирди ук!
  Адмирал эшикти тарсылдатып жибербеш үчүн кармап, сыртка секирип кетти. Анын баскан кадамдары басыла электе эшиктен көлөкө түшүп, бутунун учу менен басып, жуурканды ыргытып жиберди.
  Мейли, убакыт деген эмне, сүйүү түн.
  Ошол эле учурда Саша Соколовский дагы LAGG-5 истребителине чыкты.
  Бала мушташкысы келди. Ал коркунучтуу Конанды тосуп алуу үчүн учуп кетти. Ошон үчүн бул кыял, укмуштуудай кокустуктар болот.
  Конан буга чейин америкалык жана британиялык беш жүз алтымыш учакты атып түшүргөн. Жана ал тумшугу менен советтик ацыздар менен кайчылашкан.
  Бирок, аны кандай сюрприз күтүп турганынан шектенбейт.
  Саша Соколовский өзү ага каршы.
  Бала сууда сүзүү үчүн жалгыз, бул ыңгайлуу жана рационалдуу. Ал катуу согушка шашат.
  Анын атаандашы Конан да ак чачтуу, он төрттөр чамасындагы балага окшош, болгону абдан сулуу жана булчуңдары көрүнүктүү.
  Эки бала тең терминаторлор.
  Бири-бирин алыстан атып башташат. Жана алар ошол эле учурда качышат.
  Атышуу жолунан алыс болуңуз.
  Саша кыйкырат:
  - Сталин үчүн мекен үчүн!
  Конан кайра кыйкырып:
  - Япония үчүн, император үчүн!
  Ал такыр самурай эмес, перьф болсо да. Мына бала Конан советтик машинаны кулатып жатат.
  Саша симметриялуу жооп берет - жапондорду кесип.
  Эки жоокер тең баатыр болууга татыктуу.
  Алар же топурулуп, анан ар кайсы тарапка чачырап кетишет, бирок эч кимиси экинчисин түшүрө албайт.
  Саша кыйкырат:
  - Коркок менен күрөш!
  Конан жооп берет:
  - Бул сен коркок күрөшсүң!
  Алар кайра биригет. Алар дээрлик бири-бирине кочкор, бирок кайра ар кайсы тарапка чачырап. Жок, эч ким эч кимди ура албайт. Бул, тилекке каршы, алар үчүн мүмкүн эмес.
  Алар кайра тарап кетишти.
  Саша чочуп кетти:
  - Ыйык Россия үчүн!
  Конан бакырды:
  - Жок, Япония ыйыкыраак!
  Саша ышкырып жооп берди:
  Бирок сен япон эмессиң! Жана адам эмес!
  Конан жылаңач тиштери менен ырылдап:
  - А мен киммин?
  Саша чынчылдык менен жооп берди:
  - Сиз жарык эльфтердин бир түрүнөнсүз!
  Конан күлүп, дагы бир советтик учакты кесип, жооп берди:
  - Ушинтип билесиң!
  Сашка бермет тиштерин жылтыратып белгилеп:
  - Мен көп нерсени билем!
  Андан кийин Конан мындай деди:
  - Андай кылалы! Жеке мен үчүн бул согуш оюн-зоок сыяктуу, сен дагы жыйырма биринчи кылымдын баласысың! Экинчи дүйнөлүк согуш үчүн эмне каалайсыз?
  Саша логикалык жактан байкап, жапон машинасын кулатып:
  - Мен Орусиядан келем, ага чейин Орусия СССР болгон. Ошондуктан мен Родина үчүн күрөшүп жатам деп айта алам!
  Конан күлүп койду да:
  - Ал эми мени жапон эльфи Конан ойлоп таап, аниме тарткан. Ошондуктан мен Япония үчүн күрөшөм. Демек, бул да кандайдыр бир деңгээлде менин мекеним!
  Саша кайрадан жакындашууга жөнөттү. Алар бардык пулемёттордун артынан атышты, бирок бири-бирине тийе алышпады.
  Алардын ок-дары түгөнүп калды.
  Конан сунуштады:
  - Кел мындай кылалы! Сен экөөбүз тең Экинчи дүйнөлүк согуштан кетип жатабыз! Мен өз дүйнөмдө, сен сеникисиң... Жана окуялар өз нугуна түшсүн!
  Саша мындай деп жооп берди:
  - Жок, андай болбойт! Япония буга чейин СССРге кол салып, бул жагынан көйгөйлөрдү жараткан. Же болбосо, экинчи дүйнөлүк согушта болбогондой кылып жасайбыз. Же мен бул жерде согушканы калам!
  Конан күлүп жооп берди:
  - Экинчи дүйнөлүк согушта экөөбүздүн тең убакытыбыз бүтүп баратат! Жана биз өз дүйнөбүзгө кайтып келебиз! Өзгөрүүгө келсек, мен сизге караганда ийгиликке жетиштим, жаш офицер, анткени мен перьфмин! Ооба, алар сени учактын штурвалына дароо киргизген жок!
  Саша чочуп кетти:
  - Сен үчүн...
  Бирок ал убакыт боло электе жарк этип, учкуч-эйс экөө тең абадан көздөн кайым болду.
  Андан кийин согуш ар кайсы дүйнөдөгү эки жоокерсиз уланды. Жапон анимесинин мультфильмдеринин бири, экинчиси жыйырма биринчи кылымда төрөлгөн бала өз заманына кайтты.
  Бирок иш мурда эле аткарылып, Япония Америка Кошмо Штаттарын деңизде талкалап, СССРге чыгыш тараптан чабуул жасап жатат.
  Сталин Чыгышка олуттуу күчтөрдү которууга аргасыз болуп, Сталинграддын жанындагы чабуулун кийинкиге калтырат. Ырас, Ржев-Сычов операциясы дагы эле жүрүп жатат, бирок чыныгы тарыхтагыдан да аз ийгиликке жетишкен. Немецтер советтик аскерлердин чабуулунун мизин кайтарып, аларга зор зыян келтиришти.
  Ырас, Африкада союздаштар демилгени колго алышты. Бирок Паулусту казандан сактап калуу зарылдыгы болбогондуктан, Роммел кошумча күчтөрдү алып, Алжирдеги америкалыктарга абдан эффективдүү чабуул жасап, элүү миңден ашык солдаттар менен офицерлерди туткунга алган.
  Оор зыян америкалык командачылыкта пикир келишпестиктерди жаратып, Рузвельт Африкага аскерлерди өткөрүп берүүнү токтотуп, жалпысынан Тынч океан Америка үчүн эң маанилүү деп билдирди.
  Америкалык аскерлердин бир бөлүгү жана өнөр жайчылардын көбү да Японияга көңүл бурууну талап кылышты.
  Натыйжада АКШда обочолонууну жактоочулар Американын Европадагы согушка катышпоо проектин бузуп чыга алышты. Атүгүл Вермахтка тынчтык келишими сунушталган.
  Гитлер, запастары менен көйгөйлөргө дуушар болуп, америкалыктар менен тынчтык келишимине макул болду.
  Британия да АКШсыз согушууну каалабады жана ошондой эле бир жыл элдешүү сунушун айтты.
  Фюрер буга макул болгон. Кышында немистер фронтту кармай алышкан. Ленинградка жакын жерде гана "Искра" операциясы ийгиликтуу аяктап, коридор аркылуу етууге мумкун болду.
  Немецтер декабрь айында Сталинградды толук басып алууга жетишти, бирок андан ары алга жылган жок.
  Февраль айынын аягында Кызыл Армия Воронежге жакын жерде ойдогудай сокку уруп, бир кыйла илгерилей алды. Бирок Мэйнштейн март айында каршы сокку уруу менен советтик аскерлерди курчоого алып, абалды калыбына келтире алган.
  Кызыл көп зыян тартты. Анан бир азга тынчып калды.
  Ал эми немистер февраль айында толук согуш жарыялашкан. Ал эми союздаштар бомбалоону жана согушууну токтотушту.
  Үчүнчү рейхте курал-жарактарды, өзгөчө танктарды чыгаруу кескин өскөн.
  Фриц "Жолборстор", "Пантералар" жана "Фердинандтар" аркылуу согуштун жыйынтыгын өз пайдасына чечүүнү пландаштырышкан.
  Бирок, албетте, бул жетишсиз болгон. Алар негизги соккуну Сталинграддын аймагында, Волга жээгинде, Каспий деңизинин багытында беришти.
  Планда Кавказды СССРдин калган бөлүгүнөн кургактык менен ажыратып салуу каралган. Анан Каспий жээгинде Бакуга көчүп барабыз.
  Ошол эле учурда немистер Түркияны согушка тартуу үчүн дипломатиялык аракеттерди жасашкан.
  Алар эгерде Вермахт Каспий денизине чыкса сокку урууга принципиалдуу убада беришкен.
  Япония дагы эле согушта болчу. Ал Владивостокту кесип, Монголияны басып алган.
  Самурайлардын жөө аскерлери көп жана фанатизм менен күрөшөт. Танктар өтө алсыз, бирок алар жеңил, мобилдүү жана өндүрүү үчүн арзан. Эң негизгиси жакшы трафик менен.
  Кыскасы, душмандын күчү чоң. Ал эми Сталин эмне кыларын билбейт.
  Азырынча коюмдун баары отуз төрттө. Бирок алар немис унааларына караганда алсызыраак, өзгөчө Tigers. КВ танкы мындан да начар жана оор.
  45 мм замбирек эскирген, ал эми 76 мм күчтүү эмес.
  Практикалык жактан алганда авиация жаман эмес. Айрыкча, Як-9, бирок, курал-жарак боюнча кыйла алсыз.
  Немистер табигый түрдө Фокке-Вульфко коюм коюшту! Бирок машинаны башкаруу кыйын эле. абдан күчтүү жана тез болсо да.
  ME-309 келе баштады, жети ок атуу пункттары менен тез машине, бирок, ошондой эле айдоо үчүн абдан жеңил эмес жана оор. Жана бул начарраак маневрдүүлүк менен дегенди билдирет.
  Аздыр-көптүр жаңы иштеп чыгуулар, Ю-188 жана Ю-288 ийгиликтүү бомбардировщиктер болгон.
  Анан, албетте, биринчи реактивдүү унаалар пайда боло баштады. Бирок массалык түрдө эмес.
  Немецтер чабуулун 15-июнда гана башташты, танктардын массасын өткөрүп беришти. Анан, албетте, алар башынан эле күтүлгөн. Күчтүү коргонуу курулган.
  Чыныгы цитадель.
  Мындан тышкары, IL-2 кичинекей кумулятивдик бомба түрүндө немистерге жакшы сюрприз даярдаган.
  Бирок бул аздык кылат... Немистер дагы күчтүүрөөк болчу. Алар барган сайын тажрыйбалуу пыяда аскерлерин - авиацияны да, танктарды да топтошту.
  Батыш фронту жок фашисттер абада кучтуу. Танктарда алар саны боюнча бир аз артыкчылыкка ээ, бирок оор жүк ташуучу унаалардын эсебинен сапаты боюнча.
  Артиллерияда СССРден бир аз дагы баррель. Бирок калибр боюнча, албетте, душман алдыда.
  Кубаттуу коргонууга, совет элинин туруктуулугуна ишенуу гана калды.
  
  
  
  НАПОЛЕОН WATERLOU АСТЫНДА ЖЕНИШТИ
  Улуу Наполеон Гамильтонго бир нече саат мурун кол салып, Блюхер жакындаганга чейин аны жеңүүгө жетишкен. Анан ал Блюхерди жеңди.
  Мындай шартта Александр Биринчи баштаган Орусия Наполеон менен согушпоону чечкен. Аны менен туугандай көрүнгөн австриялыктар орточо шарттарда тынчтыкты сунуш кылышты.
  Франция Италияда француздар жашаган эки кичинекей аймакты жана Нидерландияны өз курамына кайтарып алды. Андан компенсация алынып салынып, Биринчи Наполеондун бийлиги таанылган.
  Убактылуу тең салмактуулук түзүлдү. Франция согуштардан тажап, Наполеон бир азга тынч отурду. Кээ бир реформалар жүргүзүлө баштады да. Эң негизгилеринин бири - төрт аял алуу укугу менен көп аял алуунун расмий түрдө киргизилиши.
  Католик чиркөөсү каршылык көрсөтсө да, папанын бийлиги абдан кулап түшкөн. Ал эми протестанттар бул маселеде ийкемдүүлүк көрсөтүштү.
  Наполеон өзү дээрлик атеист болгон. Ал чиркөөнү мамлекеттен катуу ажыраткан. Светтик мыйзамдардын сага тиешеси жок.
  Улуу Наполеон Франциянын бийлигин бир аз калыбына келтирип, Алжир менен Мароккого басып кирген. Ал Африкадагы колонияларды өз ээлигине кошуп баштады. Көп өтпөй анын аскерлери Ливияны басып алышты. Бирок Египеттин өзүнө эч кандай көз карашы болбогон Британия тарабынан алынышына тоскоол болгон.
  Наполеон душмандан алда канча алсыз болгон деңизде согуш баштабоо жакшы деп чечти. Мындан тышкары, Африкада басып алынгандарды сиңирүү керек.
  Француздар Нигерге көчүп, Батыштагы жана Африканын борборундагы жерлерди басып алууну чечишти.
  Наполеон Орусия менен, өзгөчө Николай I бийликке келгенден кийин, алар дос болуп калган Австрия менен жакшы мамиле түзө алган. Анын үстүнө 1829-жылы Австрия менен Франция Орусия тарапта Түркияга каршы согушка кирген. Бул жалпысынан күчтүү кадам болуп чыкты.
  Түркия акыры Балкандан куулуп чыгарылды. Босния жана Герцеговина Австриянын курамына, Россия Румыниянын чыгыш бөлүгүн, батыш бөлүгү Австриянын курамына кирген.
  Болгария менен Сербия формалдуу түрдө көз карандысыздыкка жетишкен, бирок болгарлар Россиянын, ал эми Австриянын сербдеринин вассалдары болуп калышты. Франция Сардиния жана Неаполь королдугун өз көзөмөлүнө алган. Кошумчалай кетсек, француздар Грециядан Критти жана аралдардын бир бөлүгүн басып алышкан. Континенттеги Греция өзү расмий түрдө көз карандысыздыкка ээ болгон, бирок Франциянын колдоосу астында.
  Түркия Европада иш жүзүндө Стамбулга гана ээлик кылган.
  Россия Закавказьени, Батумини, Карсты, Эрзурумду - армяндар менен күрттөр жашаган дээрлик бардык жерлерди алган. Ирактын түндүгү орус болуп, түштүгү британиялыктар тарабынан аннексияланган.
  Түркия кичине ыйгарым укуктар категориясына түшүрүлгөн. Ал эми Орусия, тескерисинче, чыныгы тарыхтагыдан да күчтүү болуп чыкты. Наполеон 1837-жылы каза болуп, Франция Африкада, Европада жана Азиянын айрым жерлеринде колониялык ээлик кылган улуу жана күчтүү державага айланган.
  Ошондон кийин бийликке анын уулу Наполеон II келген. Узун бойлуу, сары чачтуу, ал атасынан чоң амбицияларды мурастап алган. Ал эми Британияга каршы коалиция түзүү аракетин жасады.
  Австрия буга макул болуп, ал кезде Кавказдагы согушка батып калган Орусия коалициялык согушка баруудан баш тарткан. Андан кийин 1846-жылы Австрия менен Франция Германия менен согушкан. Пруссиянын тушунда али бириге элек. Ооба, күчтөр тең эмес болчу. Австрия кубаттын туу чокусунда, Франция да... Ал эми Пруссия анча күчтүү эмес.
  Согуштун натыйжасында Германиянын бардык жерлери басып алынып, француздар менен австриялыктардын ортосунда бөлүнгөн. Андан кийин Наполеон II Данияны бат эле өзүнө кошуп алган. 1851-жылы Норвегияны француздар басып алган.
  Ал эми 1853-жылы Николай I акыры коалицияга кошулган. Орусия, Австрия жана Франция Түркия менен Британиядан калгандарга кол салышты.
  Кургактагы ийгилик коалицияга салым кошкон. Деңизде абал британиялыктар үчүн бир аз жакшыраак болчу. Бирок коалиция бүтүндөй Жакынкы Чыгышты, Египетти, Суданды басып алды. Анан Иран. Ал эми 1857-жылы Россия, Франция жана Австрия Индияга көчүп келишкен. Жана алар да аны басып алышкан.
  Африканы түштүккө карай басып алуу болгон. Ал эми Британия өзү континенттик блокадага муунуп калган. Ошол эле учурда үч империя флотторду куруп жаткан.
  Алардын согуштук күч жана ресурстардагы артыкчылыгы барган сайын күчөдү.
  Ал эми 1862-жылы Орусиянын, Франциянын жана Австриянын метрополиянын өзүнө конуу коркунучун эске алып, британиялыктар тынчтыкты суранышкан. Британия бир катар кемсинтүүчү шарттарга макул болуп, колонияларынан баш тартууга аргасыз болду.
  Биринчи Николай 1864-жылы каза болгон... Анын тактысына Александр II отурат. Бирок бул падышанын бактысы дагы болгон жок. 1866-жылдын апрель айында аны дворян Караказов атып өлтүрүп, дыйкандардын көптөн күткөн боштондугу ишке ашкан эмес.
  Ал эми жаңы жаш падыша Александр Үчүнчүсү дыйкандардын боштондукка чыгышына каршы болгон. Жана консервативдик багытты улантты. Бирок, Россия Азияда жана Кытайда алдыга жылды.
  АКШда жарандык согуш уланды. Айрыкча Авраам Линкольн өлтүрүлгөндөн кийин. Түндүктүктөрдүн ортосунда олуттуу пикир келишпестиктер пайда болду. Согуш он жылдан ашык убакытка созулуп, Америка Кошмо Штаттары бытыранды бойдон калды. Согуштун созулушуна Наполеон IIнин туштуктуктарга жардамы, Франциянын Канада колониясы жана вассалдык Мексика менен чек арада кучтуу Кошмо Штаттарга ээ болууну каалабагандыгы шарт тузду. Наполеон II 1879-жылга чейин башкарган жана анын башкаруусу кыйла узак болгон: кырк эки жыл жана даңктуу. Француздар Африканы толугу менен басып алышкан, бир аз Австрия гана ээлеп, Сириядан, Палестинадан, Индокытайдан, жарым-жартылай Индиядан, Ирандан ж.б.
  Канадада бекемделген Мексика, Латын Америкасына кире баштады. Испания менен Португалияда француздарды колдогон королдор башкара баштаган. Британия кичинекей өлкө болуп калды.
  Ырас, Россия күчтөндү, бир аз Австрия. Бирок бул коркунучтуу эмес.
  Такка Наполеон IIнин уулу Наполеон III отурган. Ал буга чейин отуз сегиз жашта болчу. Бир кыйла жетилген император атасынын саясатын улантып, Латын Америкасында согуштарды жүргүзүп, Австралия менен Тынч океанды өздөштүргөн.
  Россия ошол кезде Кытай менен Индияны, бир топ жерди басып алып, сиңирип алган. 1904-жылы орустар да мурда Кореяны басып алган Японияга конгон. Япония менен согуш бир аз созулуп, партизандык фазага өттү. Наполеон III Латын Америкасын, дээрлик бүт Кызыл континентти басып алган. Бирок ал АКШга кирүүгө үлгүрбөй, 1909-жылы каза болгон.
  Наполеон Төртүнчү - бардык улуу уулдары салт боюнча Наполеондор деп аталып, жерди консолидациялоону аяктоо үчүн Америка Кошмо Штаттарына кол салышкан. Ал эми Америка Кошмо Штаттары үч бөлүккө бөлүнүп, салыштырмалуу артта калган. Жана көптөгөн француз аскерлери аларды басып алган.
  Россия дагы көп убакыт бою жапон партизандары менен согушуп, Кытайда дайыма көтөрүлүштөр чыгып турган.
  1913-жылы Александр III каза болуп, тактыга Николай II отурган. Жаңы падыша атасынын жолун улантты.
  Америка Кошмо Штаттарын басып алгандан кийин Наполеон Төртүнчүсү дагы көптү каалаган. Колониялары жок Британия анча күчтүү эмес. Австрия менен Орусия, булар Франциядан башка дүйнөдөгү эки негизги держава.
  Анын үстүнө эки империяда да абсолюттук монархиялар, ал эми падышалык Россияда крепостнойлук да иштейт!
  Төртүнчү Наполеон бул жөнүндө ойлонот... Бирок бир эле учурда эки желмогуз менен күрөшүү мүмкүн эмес иш. Же өтө татаал. Ошолордун бирин тандап алып, чогуу чабуу керек.
  1916-жылы алтымыш сегиз жыл башкарган император Франц Йозеф каза болгондон кийин - дүйнөдөгү эң узак башкаруулардын бири, тактыга анын чоң жээни Карл I отурган. Ошондон кийин Австрияда кагылышуулар башталды. Жалгыз чоң атасы Франц II император болгон жаңы мураскерди баары эле тааныган эмес.
  Жана бир нече көтөрүлүштөр, төңкөрүштөр чыкты.
  Франция менен Орусия Австрияга аскерлерин жиберди. Биргелешкен сокку жамаачы империянын тез талкаланышына жана анын бөлүнүшүнө алып келди. Анан көп өтпөй Швеция экиге бөлүндү.
  Францияга Испания менен Португалия да кирди.
  Ошентип, дүйнөдө эки гана мамлекет калды: бардык аймактарды бөлүп алган Франция жана Россия...
  Николай II жана Наполеон IV. Мындай комбинация. Ал эми эки монарх бири-бирине карама-каршы турат... Бирок согуш эч качан башталган эмес... Николай II 1936-жылы каза болгон. Анын ордуна Алексей II келген. Ал эми Наполеон Төртүнчү бир жылдан кийин 1937-жылы каза болгон. Анын ордуна улуу уулу эмес, ал да каза болгон, бирок орто Луис он тогузунчу.
  Жаңы падыша жаш, Алексей жаш болчу. Ал эми 1941-жылы алар май айынан декабрга чейин бир нече ай салгылашышты... Андан кийин алар аннексиясыз жана компенсациясыз шартта тынчтыкка келишти.
  Бул эки дүйнөлүк империянын акыркы согушу эле. 1943-жылы француздар Айга учуп кетишкен. Ал эми орустар 1945-ж. Космостун кеңейиши башталды.
  Ал эми эки империя: орус жана француз, Бонапарт жана Романов династиялары тынчтыкта жанаша жашашкан.
  Ошентип, жалпысынан, жашоо жер ааламынын башка системасында абдан тынч өнүккөн.
  20-кылымдын аягында орустар менен француздар Күн системасынын дээрлик бардык планеталарына барууга жетишип, космостук өнөр жайын өнүктүрүүгө жетишти.
  Жалпысынан жер бетинде эч кандай эпидемия жана ачарчылык болгон эмес. Эки империяда тең төрөлүү көрсөткүчтөрү көзөмөлгө алынып, диндер чектелүү болгон.
  Чиркөө мамлекеттен бөлүнүп, атеизм жана жаңы бутпарастык модага айланган.
  Ал эми согуштар дээрлик эч кандай чоң толкундоолор болбогондой эле, таптакыр жок болду.
  
  ЭГЕР РАСПУТИН АМАН КАЛСА
  Распутин кандайдыр бир керемет менен ашказанындагы уу жана жараатка карабастан, өлтүрүү аракетинен кийин дагы аман калган. Николай II падышанын көптөн бери пландалган чөйрөсүнүн натыйжасында сарай төңкөрүшү ишке ашкан жок. Падыша Россиянын тарыхындагы эң татаал этапты ийгиликтүү басып өттү. Апрель айынын аягында жолдор соолуп калганда түштүктө көптөн күткөн чабуул башталды.
  Убактылуу өкмөттүн келесоо декреттери падышалык армиянын күжүрмөн эффективдүүлүгүн азайткан жок жана көрүнүктүү командир Брусиловдун жетекчилиги астында ири ийгиликтерге жетишкен. Айтмакчы, чыныгы тарыхта адегенде чоң ийгиликтер болгон, чабуул большевиктердин да, башка кыйратуучу элементтердин да, анын ичинде Убактылуу өкмөттүн чоң буржуазиясынын жана министрлеринин саботажынын натыйжасында ишке ашпай калган.
  Ошентип, эч кандай диверсия жок, армия дагы эле падышалык генералдардын дисциплинасы менен күчтүү. Ал эми австриялыктардын жана өзгөчө славян бөлүкчөлөрүнүн моралдык маанайы төмөндөп жатат.
  Брусилов Львовду ээлеп, Пржемыслди курчоого чейин илгериледи.
  Борбордо фронтту олуттуу начарлатып гана немецтер орустун чабуулун кандайдыр бир жол менен токтотушту.
  Бирок орус аскерлери Румынияга да сокку урду. зор ийгиликтер болду. Ал тургай Бухарестти жана Трансильванияны кайра басып алган.
  Немистер башка секторлордон да аскерлерин чыгарып, австриялыктарды сактап калышты. Германия үчүн абал 1917-жылдын апрелинде АКШнын согушка кириши менен курчуган. Эмне үчүн америкалыктарга кошулбайт? Германия буга чейин сүзүп баратканын көрүүгө болот жана жеңүүчүлөрдүн арасында болуу жагымдуу.
  Күзүндө, кар жаап баштаганда, орус аскерлеринин борбордо немецтик бөлүктөргө каршы чабуулу акыры башталды.
  Нымдуу кардын начар керунушу немецтик пулемётчулардын жана артиллеристтердин иштерине кедергисин тийгизди. Мындан тышкары, суук, Fritz дайыма катаал климатка көнгөн орустарга караганда жаман улуйт.
  Ошентип, чечкиндүү жана жөндөмдүү командир Корнилов борбордук, батыш фронтту башкарып, ал анчалык деле тайманбаган мурунку аскерин четке кагып салды.
  Орус аскерлери алсыраган немис коргонуусун жарып өтүп, көптөгөн туткундарды жана олжолорду колго түшүрүп, ийгиликтүү алдыга жылды.
  Висла дарыясынын жээгинде гана батышта аскерлерин алсыратып, немецтер орус аскерлеринин алга жылышын токтото алышкан. Падышанын армиясы Прибалтика өлкөлөрүн бошотуп, Чыгыш Пруссияга кирген.
  Орустар Түркияга каршы фронттун түштүк секторунда да чоң ийгиликтерге жетишти. Жылдын аягында алар англиялыктар жана француздар менен бирге Кичи Азияны дээрлик толугу менен басып алып, Стамбулга жакындашат.
  Январь айында Стамбул биринчи кезекте орус аскерлеринин кысымына кабылып, Осмон империясы капитуляцияга өткөн.
  1918-жыл келди. Россияда алар тез жеңишке ишенишкен жана өлкө бардык аскердик кыйынчылыктарга карабастан, карманган. Шериктештер да немецтерди Батышта бир аз кысып, алардын ийгилигине ишенишкен.
  Америка барган сайын жаңы бөлүмдөрдү өткөрүп берди. Австрия-Венгрия ыдырап, армиясы ээн жаткан. Болгария Германияга жана Австрия-Венгрияга согуш жарыялап, борбордук мамлекеттердин союзунан чыккан. Ошондо Түркия жеңилди.
  Албетте, Германияда бул согушту мүмкүн болушунча тезирээк бүтүрүү үчүн маанай пайда болду.
  Бирок дагы бир аз чечкинсиз. А сен кайда барасың? Март айында эле, жылуу аба ырайын күтпөстөн, Орусия ансыз да талкаланган Австрия-Венгрияга сокку урду жана фронтту жарып өттү. Немецтер чабуулга туруштук бере албай агып кетишти. Алар чоң жоготуу менен талкаланган. Будапешт кулап, Австрия империясы капитуляцияланган.
  Бир канча убакыт өткөндөн кийин Германияда төңкөрүш болуп, 1918-жылы 9-майда Германия империясы капитуляцияланган.
  Ошентип Биринчи дүйнөлүк согуш аяктады. Андан кийин Версалда сүйлөшүүлөр жүрүп, жаңы тынчтык системасына кол коюлду.
  Осмон империясы картадан жок болду. Аны Орусия, Британия, Франция бөлүп алышкан. Падышалык империя Константинополду, Кичи Азияны Армения менен кайтарып алган. Британия Ирак, Палестина, Сауд Арабиядагы Осмон ээликтери жана Франция Сирия. Австрия-Венгрия да Европанын картасынан жок болду. Россия Галицияны, Буковинаны, Краковду поляк жерлери менен кабыл алды. Чехословакия бир аз автономиясын сактап, Орусиянын бир бөлүгү болуп калды, бирок Николай II Чехиянын жана Словакиянын падышасы болуп калды. Краков Познань жана Германиянын бир бөлүгү катары Польша Королдугуна кирген. Анын ичинде Данциг. Орусия Клайпеда аймагын да алды. ээлик кылууну олуттуу кецейтуу.
  Батышта Германия Бисмарктын тушунда басып алган француз жана даниялык ээликтерин кайтарып берди. Ал ошондой эле Рейн бассейнинде демилитаризацияланган зонага макул болууга аргасыз болгон. Германия да жеңген өлкөлөргө эбегейсиз репарация төлөп берүүгө аргасыз болгон. Биринчиден, немистерден эң көп жабыр тарткандар Орусия менен Франция.
  Югославия да пайда болду, ал өзүн Орусиянын вассалы катары таанып, бирок расмий түрдө анын курамына кирбей калган. Венгрия кыйылып, ошондой эле өзүн Россиянын вассалы катары тааныган. Австрия расмий түрдө көз карандысыз бойдон калды, бирок репарация төлөп берди. Румыния Трансильванияны кабыл алды.
  Жеңилгендерден башкасынын баары аздыр-көптүр ыраазы болду. Түркия менен Австрия-Венгрия Европа менен Азиянын картасынан жок болду. Ал эми Орусия калкын да, аймагын да көбөйттү. Ошондой эле Франция, Япония, Англия жана АКШ гана репарациянын аз гана бөлүгүн алган. Германиянын Тынч океандагы ээликтери Япония менен Британиянын ортосунда бөлүнгөн. Африкада, көбүнчө Британияда.
  Бир нече айдан кийин Орусия Ооганстандагы согушка британ тарапка кошулду. Ыкчам жеңишке жетишип, биринчи жолу Менделеевдин уулу иштеп чыккан танк согушта сыналган. жаңы машина абдан натыйжалуу жана жакшы айдоо өзгөчөлүктөрү менен далилдеди.
  Ал тактынын мураскорунун урматына "Алексей" деп аталган. Жана бул машина абдан келечектүү көрүндү.
  Ооганстанды басып алып, бөлүнгөндөн кийин тынчтык мезгили башталды. Бир нече майда согуштар өттү да. Орусия менен Британия Иранды экиге бөлгөн. Андан кийин шериктештер Сауд Аравиясын бөлүүнү аякташты.
  Россиянын экономикасы жылына он процентке жакын тез есушке ээ болуп, 1929-жылы экинчи орунга чыккан. Америка Кошмо Штаттары да тездик менен өстү, Франциядан бир аз азыраак, ал тургай Германиядан дагы азыраак. Ал эми Британия согушка чейинки деңгээлге араң жетип, такыр токтоп калган.
  Бирок, Улуу Депрессия башталганда, кайра кыйындап, козголоң жана толкундоолор күчөдү.
  Николай II Биринчи дүйнөлүк согушта жеңишке жетип, бийлигин бекемдеген. Падыша жумуш күнүн он жарым саатка, ишемби жана майрам алдындагы күндөрдө сегиз саатка чейин кыскартты. Орусияда айлык өстү. Баалар туруктуу бойдон калып, падышалык рубль жер жүзүндөгү эң күчтүү валюта болгон.
  Мындан тышкары, падыша 1925-жылы акысыз жети жылдык билим берүүнү киргизген. Ал эми 1929-жылы жети класстык билим милдеттүү болуп калган. Акысыз медициналык тейлөө дагы жеткиликтүү болуп калды.
  Ал эми жогорку билимди бекер алуу бир топ жеңилдеди. Ал эми пенсиялар көбөйтүлүп, ал тургай жумушчуларга жана үй кожойкелерине, инвалиддерге төлөнүп берилди.
  Бирок Улуу Депрессия кайрадан бардык көйгөйлөрдү ого бетер курчутуп жиберди. Анан дагы алар падыша таркаткан Думаны эстешти, бирок жаңы шайлоолор эч качан өткөн эмес. Абсолютизмдин жанданышына эмне себеп болду.
  Падыша кайрадан мыйзам чыгаруу укугуна ээ болуп, байкаларлык активдүүлүк көрсөтө баштады. Бирок, Мамлекеттик Думасыз дагы жакшы болуп, Мамлекеттик кеңеш иштеп, Россия империясынын Граждандык кодекси кабыл алынган.
  Бирок, жаңы буржуазия көбүрөөк демократияны, жок дегенде Думанын кайра жаралышын каалады. Депрессия учурунда пролетариат да, дыйкандар да баш көтөрө башташкан.
  Бүткүл айыл, кулак табы бир топ чыңдалды. Бирок помещиктер дагы эле жерге менчик укугун сактап калышты. Айрыкча медициналык тейлөөнүн жакшырышы менен төрөлүү жогору бойдон калып, өлүмдүн деңгээли төмөндөдү. Бул калктын көбөйүшүнө жана жердин бөлүнүшүнө алып келди. Ырас, бул өсүштүн бир бөлүгүн шаар өзүнө сиңирген. Депрессия маалында жумушсуздук күчөдү.
  Бирок падышалык екмет кучтуу чаралар менен депрессиянын кесепеттерин жумшарта алган. 1931-жылы Япония Кытайга басып кирип, Маньчжурияда марионеткалык өкмөт түзүүгө аракет кылганда. Бул мурунку келишимдерди бузуп, Орусиянын согушка киришине себеп болгон.
  Бул мезгилге чейин падышанын армиясында дүйнөдөгү эң алдыңкы жана күчтүү танктар, эң мыкты учактар, анын ичинде алты моторлуу бомбалоочу бар болчу. Ошентип, падышалык Россияда дүйнөдөгү биринчи массалык түрдө чыгарылган вертолеттор, ал эми эң ийгиликтүүсү - артка кайтпаган мылтыктар пайда болгон.
  Андан сырткары падышалык Россияда генералдардын деңгээли көтөрүлгөн. Ал эми флотту гений адмирал Колчак башкарган.
  Биринчи дүйнөлүк согуштун жылдарында падышанын армиясы гидросамолётторду кайра жасап, аларды кемчиликсиздикке жеткирген. Жана жапондорду деңизде жигердүү талкалады.
  Согуш башынан эле жапондор үчүн жагымсыз өттү. Падышанын тушунда дагы бир Байкал-Амур магистралы курулуп, орус армиясын камсыздоо кыйынчылыксыз ишке ашырылган.
  Япониянын фельдмаршалдары Деникин менен Корниловдон сан жагынан да, сапат жагынан да озуп, чабуулду ийгиликтуу еткерушту. Жаш генералдардын ичинен Василевский өзгөчөлөнүп, Биринчи дүйнөлүк согушта жыйырма үч жашында полковник наамына ээ болгон. Ал эми жыйырма беш жашында генерал болгон.
  Албетте, башка командирлер да болгон. Тухачевский да карьералык өсүштү башынан өткөрдү. Будённыйга чыкты. Бир катар жеңиштер жана башынан эле падышанын армиясы демилгени колго алып, казандарды жасап, Порт-Артурду курчоого алган. Бирок, курчоо көпкө созулган жок, чабуул учурунда бул алынгыс цитадель эки жуманын ичинде кулады. Ал эми төрт ай гана болгон салгылашууда Кытай жана бүт Корея бошотулган.
  Падыша Николай II АКШнын Улуу Депрессиядан алсыраганынан, ошондой эле Англия согушка кийлигише албагандыгынан пайдаланып, Японияны толугу менен басып алып, Россия империясына кошууга буйрук берет.
  Колчак деңизде самурайларды толугу менен жеңип, башкалардын арасында дүйнөдөгү эң мыкты гидросамолётторду да колдонду. Мындан тышкары Балтикадан жана Жер Ортолук деңизден флот келди.
  Ал эми 1932-жылдын март айында падышанын армиясы Японияга келип түшкөн. Үч айга созулган өжөр күрөштөн кийин Күн чыгыш жери каралып, Россиянын губерниясы болуп калган. Анда Орусияга кошулуу боюнча референдум өттү. Ал эми Николай II жапон микадо жана император болуп калды. Орусия Тынч океандагы ээликтерин да басып алды.
  Гитлер 1933-жылдын январында Германияда бийликке келген. Анан, албетте, анын кошулушу катаклизмдерге алып келиши мүмкүн.
  Фюрер Николай IIге дароо ант берип, Россия менен союздаш экенин жарыялаган.
  Гитлер жеке жолугушуусунда француз жана англиялык колонияларды бөлүүнү сунуш кылган.
  Николай II макул болгон. Ал эми Италия, Германия жана Россиянын союзу түзүлдү. Албетте, Англия менен Францияга каршы. 1937-жылы Германия Австрияны аннексиялап алган. Ошол эле учурда, Николай II дээрлик кырк үч жыл башкарып, каза болгон. Тактыда анын кичинекей небереси - төртүнчү Александр болгон. Мураскор Алексей турмушка чыгып, уулдуу болгон жана айыккыс оорудан каза болгон. Небереси алты гана жашта эле, падышанын бир тууганы Михаил Романов башкаруучу жана регент болуп калды. Жаш эмес, жалпысынан тажрыйбалуу падыша. Айтмакчы, ал Японияны басып алуу үчүн жалпы жетекчиликти аткарып, генералиссимус сыяктуу чоң маршал наамына ээ болгон.
  Регент Михаил Романов Германия жана Италия менен союзга карай багытын улантты. Ал эми 1940-жылдын 15-майында Үчүнчү рейх Францияга, Бельгияга жана Голландияга, ошондой эле Британияга кол салган. Орусия Британиянын колонияларына да кол салган. Ал эми Италия Африкага көчүп кеткен.
  Согуш абдан ийгиликтүү өнүктү. Орустар үч айдын ичинде Англия менен Франциянын Азиядагы бардык ээликтерин басып алышкан. Анан Австралияга конду. Россия Африкада да алдыга жылды.
  Немецтер Францияны тездик менен талкалап, Бельгия менен Голландияны оккупациялагандан кийин Англияга абадан чабуул коюшкан. Орус авиациясы согушка киргенге чейин анча ийгиликтүү болгон эмес.
  Ал эми Британия абдан начар болуп калды. Жана алар колунан келгендин баарын бомбалашты. Австралияны орус аскерлери бат басып алган. Ал эми Африка британ жана француз аскерлеринин каршылыгынан эмес, алыстыгынан жана жолдун жоктугунан жайыраак басып алынган.
  Алар 1940-жылы Британияны басып алууга үлгүрүшкөн жок, бирок кырк биринчи жылдын жайында конуу болуп, британиялыктар менен акыры бүттү.
  Андан кийин АКШ менен болгон согуш. Рузвельт байкабай уруша кетип, кечиккен. Ал эми падышалык Россия Алясканы кайтарып алууну каалаган.
  Бирок ал гана эмес... Кырк бир - кырк экинин кышында падышалык аскерлер Америка Кошмо Штаттарынын территориясына муздан етуп, ал жерде салгылашууларды башташты.
  Орус аскерлери тарапта, аскерлердин саны жана сапаты боюнча артыкчылык.
  Америкалыктар утулуп жатышты. Ал эми немистер Канададан кирип келип, чоң ийгиликтерге жетишти. 1942-жыл көз карандысыз Американын акыркы жылы болгон. Россия менен Германиянын соккулары астында АКШ 8-октябрга чейин чыдап, Нью-Йорк менен Вашингтон кулагандан кийин алар багынып беришкен.
  Ошентип Экинчи дүйнөлүк согуш аяктады. Чыныгы тарыхка караганда кыскараак, Россия жана Үчүнчү Рейх үчүн жеңиш. Согуш учурунда немистер Испания менен Португалияны да оккупациялап, колонияларын аннексиялап алышкан.
  Дүйнөдө өзгөрүү болду. Падышалык Россия Англия менен Франциянын Азиядагы жана Тынч океандагы бардык колонияларын, ошондой эле Австралияны өзүнө кошуп алган. Аляска, Канада жана Америка Кошмо Штаттарынын көбү орус болуп калды, ал эми Германия аз гана бөлүгүн алды. Африканын көпчүлүк бөлүгү орус болуп калган. Бирок немистер француз, бельгия, португал, испан колонияларынын бир бөлүгүн басып алышкан.
  Немистер Данияны да, Норвегияны да басып алган. Ал эми Швеция Орусия менен бөлүнгөн. Франция, Бельгия, Голландия, Испания, Португалия штамп зонасындагы мамлекеттердин атайын биримдигине кирди. Нацисттер формалдуу куурчак өкмөттөрдү сактап калышса да, аларды аскерлери менен басып алышкан. Данияда жана Норвегияда Швециянын бир бөлүгү менен бирдей.
  Орусия Британияны көзөмөлгө алды. Падыша төртүнчү Александр англиялык королдор менен тууган болгондуктан, Британиянын монархы катары таанылган.
  Италия Африкада кээ бир ээликтерге ээ болуп, Эфиопияда бекем орун алган.
  Падышалык Россия дүйнөдөгү эң күчтүү жана кеңири империя экени талашсыз. Бирок Үчүнчү Рейх күчтүү. Анан убактылуу тыныгуу болду. Жаңы сатып алууларды сиңирүү керек. Регент Михаил атүгүл оруска төрт аял алууга уруксат берүү боюнча болуп көрбөгөндөй кадамга барган.
  Жада калса синод чет жакаларды ассимиляциялоону тездетуу учун муну моюнга алууга аргасыз болду.
  Жана кандай жакшы идея! Искендер Төртүнчү, атүгүл жаш кезинде эки жолу үйлөнүп, элине үлгү болуш үчүн. Ошентип абал турукташып калды.
  Майкл 1947-жылы каза болуп, падыша Александр чындап эле бийликти колго алган. Ал эми ушул убакка чейин ал ийгиликке жетишти. Бирок Гитлерге жер жетишсиз болуп, ээ болгон Фюрер дүйнөлүк үстөмдүк кылууну кыялданчу.
  Ал эми 1955-жылдын 20-апрелинде падышалык Россияга каршы чоң согуш башталган. Үчүнчү рейх жана кичүү Муссолинидин уулу башкарган Италия төртүнчү падышанын империясына кол салган.
  Үчүнчү дүйнөлүк согуш башталды. Аргентина, Бразилия, Венесуэла, Мексика жана Латын Америкасынын бир катар елкелеру да учунчу рейхтин тарабына чыгышты. Ал эми үчүнчү дүйнөлүк согуш башталган...
  
  
  РОКОСОВСКИИДИН КАТАСЫ
  Параллель аалам, жердеги дүйнө. Улуу Ата Мекендик согуштун жылдарында чыныгы тарых менен бир аз гана айырмачылык болгон. Рокоссовский Сталинди Паулуска каршы 2-гвардиялык армияны жана башка резервдерди Майнштейн жакындаганга чейин жок кылуу үчүн алып келүүгө көндүрүүгө жетишкен. Чечүүчү ролду ойногон аргумент: "Эгер биз Паулусту жок кылып, жаңы жылга чейин Сталинградды бошотсок, бул чоң саясий эффект болот! Католицизмдин Рождествосу Сталинградда белгиленет!".
  Сталин саясатчылардын биринчи кезекте Паулуска кол салууга буйрук бергендигине макул болгон, ал эми Майнштейн азырынча токтоо болгон. Бирок бул стихиялуу чечимдин натыйжасында төмөндөгүлөр болду. Декабрь айында дагы, салыштырмалуу согушка даяр жана күчтүү коргонуу түзүмдөрүнө таянып, Паулустун аскерлери өжөр каршылык көрсөтүп, өз позицияларын кармай алышкан. Ал эми 25-декабрда Майнштейн бир аз түштүккө карай Сталинградга коридор аркылуу өттү.
  Жана айыгышкан салгылашуулар башталды. Гитлер Волгадагы плацдармды кандай болсо да кармап турууга буйрук берсе, Сталин Сталинградды кандай болсо да кайра басып алууга буйрук берген. Салгылашуулар немецтер тарабынан Сталинградды штурмалоо учурундагыдай кайнап баштады, бирок азыр такыр тескерисинче.
  Советтик ас-керлер алдыга карай жарылып, немецтер айласыздан каршы салгылашкан.
  Үч жарым ай бою эң өжөр салгылашуулар уланды. Согушка барган сайын резервдер кирди. Акыр-аягы, марттын аягында немистер Сталинграддан чыгып, Донго чегинүүгө аргасыз болушкан. Бирок советтик аскерлердин жоготуулары өтө жогору болуп, чабуулда узак операциялык тыныгуу болду.
  Немецтер да толук мобилизация менен армиясын чыцдап, "Тигр" жана "Пантера" оор танктарын которуштуруп, алардын жараларын жалап. Бирок согуш учурундагы жоготуулардын катышы чыныгы тарыхка караганда Fritz үчүн жагымдуу болуп чыкты. Фашисттер казандарга түшпөгөндүктөн, өздөрү үчүн ыңгайлуураак коргонуу шарттарында салгылашкан. Жана бул аларга алдыңкы сапты өздөрү үчүн ыңгайлуу линияларда кармоого жардам берди.
  Ооба, союздаштар Африкада анчалык чечкиндүү эмес. Чыгышта немистер үчүн катастрофанын жоктугу алардын катарларында белгисиздикти жана бөлүнүүнү пайда кылган. Америкалыктар оор жоготуулардан коркуп, өздөрүн пассивдүү алып жүрүштү, кээ бир британиялыктардын күчү жетпей калды.
  Буга ылайык, фашисттер дагы эле Тунисте бек кармашып, Италия үчүн тынчсыздана алышкан эмес.
  Ал эми 6-июлда Сталинграддын жанында фашисттердин жаңы чабуулу башталды. Бирок бул жолу фрицтер алда канча айлакер болуп чыкты жана советтик командование шаардын езуне куткендей чабуулга батына албай, брондолгон кычкачтарын туштук тарапка жылдырышты. Ал эми коргонуу линиясын жарып өтө алган.
  Алга карай жылып, Майнштейн Сталинграддан жүз километр түштүккө карай Волгага жетип, андан кийин түштүккө бурулду. Бул кайраттуу жана күтүлбөгөн маневр болду. Кошумчалай кетсек, чабуул коюучу салгылашууларда "Жолборс" капталынан жана арткы тарабында күчтүү корголгон жарыш танк катары өзүнүн айбаттуу күчүн көрсөткөн.
  Советтик командование катуу чептелген зонаны бойлоп, контрчабуул менен жооп кайтарууга кечик-ти. Пантера биринчи жолу коргонууда жана буктурмада өзүнүн күчүн көрсөткөн танк салгылашуулары башталды. Немецтер советтик аскерлердин контрчабуулдарын ездерунун жацы танктары менен чеберчилик менен кайтарышты. Фердинанд да жаман эмес экенин далилдеди.
  Бирок сан жагынан артыкчылык дагы эле СССР тарапта. Немецтер алыска жыла албай, токтоого аргасыз болушкан. Волгадагы абал катып калгандай болду. Бирок Чеченстанда антисоветтик козголоң чыккан. Ал эми Грозный шаары Кавказдын Терек дарбазасынын кулашы менен кош соккунун натыйжасында алынган. Кырдаал абдан курчуп кетти. Түркия козголду. Осмон генералдарынын бири немис агенти болуп чыкты. Ал жөн гана өз корпусуна советтик аскерлерге өзүм билемдик менен кол салууга буйрук берип, жетекчиликти согушка тартылуу фактысынын алдына койгон. Черчилль менен Рузвельт унчукпай туруп, бир миллионго жакын аскерден турган отуз түрк дивизиясы чабуулга өтүштү.
  Аркага жасалган бул чыккынчылык сокку жана ошол эле учурда Волга боюндагы камсыздоо артериясын кысып, абалды бир кыйла курчутту.
  Майнштейн, советтик аскерлердин аны Волгадан алыстатууга жасаган аракеттеринин мизин кайтарып, чабуулду өнүктүрүүгө аракет кылган. Андан кийин советтик командование Талаа фронтунун бир белугун согушка таштады. Немецтер токтотулду, советтик сексен дивизияга каршы элуу немис дивизиясы. Бирок алар ездерунун алга жылышын басаңдата алышты, бирок душманды жеңе алышкан жок. Кавказда абал курчуп кеткен. Түрктөр Ереванды курчап, Батумини дээрлик толугу менен басып алышкан. Закавказьеде советтик запастар өтө аз, Грозный алынгандан кийин немецтердин он беш дивизиясы түштүк тарапка жылышын улантып, Тбилисиге жакындап, аны курчап турган.
  Күтүлбөгөн жерден Сталин борборго чабуул жасоого, үчүнчү Ржев-Сычов операциясына буйрук берди. Бирок немистер буга даяр болчу жана мындай чечкиндүү чабуулду жүргүзүү үчүн жетиштүү күчтөр бөлүнгөн эмес. Япониянын согушка кириши кырдаалды курчуткан. Ырас, самурайлар СССРдин өзүнө кол салбастан, Монголияга каршы чабуулду баштаган. Бирок советтик командачылык жооп катары, албетте, аскерлерди өткөрүп, япондор менен согушка кирди. Жапон армиясынын алты жүз миңинчи муштуму сокку урууга багытталган жана дагы жыйырма беш дивизия тез арада Ыраакы Чыгышка которулуп, Фрицке каршы турган күчтөрүн алсыратууга туура келген.
  Жамандыкка келсек, союздаштар күтүү тактикасын карманып, ал тургай Европа континентинин жана Германиянын шаарларын бомбалоонун интенсивдүүлүгүн азайтышты. Ал эми Тунистеги плацдармга дагы эле чабуул жасалган эмес. Жалпысынан алганда, шериктештер каштанды оттон чыгарууга шашылышкан жок. Жана иш жүзүндө согушту саботаж кылды. Ал эми немистер жана алардын спутниктери Кавказда акырындап жеңишке жетишти.
  Ошондо Сталин Солон сыяктуу иш кылууну чечип, Гитлерге элдештирүү сунушун айтат. Анын үстүнө шарттар немистер үчүн абдан ыңгайлуу. Бардык согуш туткундары аларга бекер берилет, ал эми орустар олуттуу кун үчүн кайра алынат. Мындан тышкары СССР учунчу рейхке нефтини жана нефть продуктыларын, ошондой эле сырьёнун бир катар категорияларын тынчтык келишимдин меенету-не акысыз берууге милдеттен-ди.
  Гитлер пораскинув мээлери Сталиндин сунушун кабыл алууну чечишти. Тынчтык бир жылга узартылышы мүмкүн болгон. 1943-жылы 1-сентябрда чыгыштагы согуш токтогон. Жана согуш кайра жанданды. Батышта бул жолу гана. Биринчиден, деңизде. Тунис фашисттик басып алуу үчүн жаркыраган чекит жана трамплин болуп калды.
  1943-жылы 25-ноябрда Майнштейндин командачылыгы астындагы немецтердин жогорку күчтөрү Гибралтарга чабуул жасай баштаган. Франко нацисттерге жол берүү үчүн ультиматум алды, антпесе аны бийликтен кулатабыз деп коркутушкан. Үч күн, үч түн катуу чабуул болду. Анда немецтер алгач жацылыкты - реактивдүү бомба менен куралданган Штурмтигрди колдонушкан. Бул машина британдык позицияларды жөн эле бөлүп-жарып, душманды экспоненциалдуу түрдө жок кылды.
  Гибралтар Жер Ортолук деңизди көзөмөлдөөнүн ачкычы жана эки тарап тең муну түшүнүштү. Аттиң, немецтерде өз күчтөрүн топтоо үчүн көбүрөөк мүмкүнчүлүктөр болгон. Ошондо чеп кулады.
  Деңизде да салгылашуулар күчөдү. Үчүнчү рейхте суу астында жүрүүчү кайыктарды чыгаруу айына кырк бирдиктен ашты жана өсүүнү улантты. Деңиз өсүштөрүндө союздаштарын жоготуу. Ал эми Африкада чыныгы согуш башталды. Немецтик "Пантера" жана "Жолборстор" душмандан артыкчылыгын көрсөтүштү. Германиянын чабуулу, отуз дивизиядан турган топтун бир бөлүгү катары, Мароккодон басып алуу менен жана жыйырма беш дивизия Алжирге кол салуу менен башталды ...
  Жаңы 1944-жыл согуштун толук кандуу башталганда бардыгын тапты ...
  1944-жылдын январь айынын аягында Алжирде америкалык жана англиялык аскерлердин ири капчыгы тузулду. Жана бул күчтөр салыштырмалуу аз каршылык көрсөткөндөн кийин жөн эле багынып беришти. Андан кийин немистер италиялыктар менен бирге Ливияга басып киришти. Жаңы африкалык селкинчектер үйүлгөн. Роммелдин тобу Египетке, ал эми Мэйнштейндики Нигер лупуна карай жылды.
  Немистер "Пантера" -2 менен куралданган, андан да күчтүү курал-жарак жана мылтык, ошондой эле 900 кубат кыймылдаткычы болгон. Ал эми америкалыктар Шерман М 4 танкын ала башташты.Сталин өз кезегинде Т-34-85 жана ИС-2 танктарын кайра куралданды. Дагы бир немис танкы "Tiger" - 2 массалык өндүрүшкө киргизилген учурдан тартып моралдык жактан эскирген болуп чыкты. "Пантера" -2 менен бирдей куралдануу жана жыйырма бир тоннага оор, немис мастодону "Тигр" -2, курал-жарактары боюнча өзүнүн жаш кесиптешинен бир аз гана ашып түштү, айдоо жөндөмдүүлүгү жана техникалык ишенимдүүлүгү боюнча бир топ төмөн.
  Бирок эң жаңы ME-262 реактивдүү истребителинин куралдануусу боюнча да, ылдамдыгы боюнча да теңдеши жок болчу. Ошентип, анын сапаттык артыкчылыгы союздаштардын сандык артыкчылыгын ордун толтуруу керек болчу. Жалпысынан Батыш коалициясынын аскерлеринин көп сандагы учактары согуш талаасында чечүүчү артыкчылык бере алган жок. Немис эйстери батыштык кесиптештеринен чеберчилиги жагынан жогору болгон жана бул аба салгылашууларынын статистикасына таасирин тийгизген. Ал эми фашисттердин зениттик артиллериясы жогору турат. Мындан тышкары, союздаштар алардын командачылыгынын чечкинсиздигинен багындырылды, бул күчтөрдү бөлүктөргө бөлүп салгылашууга алып келди, анткени алар көптөгөн жоготууларга дуушар болушту. Ал эми Африкада жайгаштыруу ыңгайсыз болгон.
  Марттын орто ченинде Роммел Ливияны басып алып, Эль-Аманга барган. Бул жерде британиялыктардын күчтүү коргонуу чеби болгон. Ал эми Монтгомери абдан натыйжалуу буйрук берген, айрыкча, ал күчтөрдү алган. Бирок немистер анчалык кечиримдүү эмес. Апрель айынын аягында кошумча ок-дарыларды жана күйүүчү майларды тартып алып, немистер чөл аркылуу айланма маневр жасап, Британиянын коргонуусун айланып өтүп, Нилдин башына чейин жеткен. Май айында Александрия кулап, немистер Суэц каналына чейин жеткен. Түркия Сирия менен Палестинаны да басып алды.
  Июнь Жакынкы Чыгыш үчүн салгылашууда бурулуш учур болуп калды. Анын курамына жетимиштен ашык немис дивизиялары жана жыйырма түрктөр кирген. Англия менен америкалыктар жеңилип калышты. Ал эми июль айында Сауд Аравиясы да Үчүнчү Рейхтин көзөмөлүнө өтүп, фашисттик аскерлер Иранга кирип, алар көчүп барышып, британ аскерлеринин каршылыгына гана учурашкан. Август айында немецтер дээрлик миң километрден ашуун жүрүш басып, Индияга киришти. Сентябрда Индиянын дээрлик бүт аймагы оккупацияланган. Жергиликтуу калк Вермахты боштондукка чыгаруучу катары тосуп алган. Ал эми Япония акыры өзүнүн абдан күчтүү союздашы менен кургактык чек арасына ээ болду.
  1-октябрь келди. СССР менен жарыяланган тынчтык келишиминин жылы. Немистер жапондор менен биригип, Мароккодон Бирмага чейинки жерлерди, анын ичинде Индияны басып алып, Африканын көпчүлүк бөлүгүн өздөрүнө алып, экваторго жеткен. Ошентип, Үчүнчү Рейх кеңейди, бирок экинчи жагынан өз аскерлерин континенттерге чачыратып жиберди.
  Бул мезгилдин ичинде Сталин үч жүзгө жакын дивизияны, анын ичинде танк дивизиясын даярдап, түзгөн. Ал эми советтик армиянын жалпы саны он бир миллионго жеткирилди, анын сегизин советтик германдык фронтто колдонууга болот. Бирок Вермахт да чыңдалып, анын курамында чет элдик дивизияларды кескин издегени менен. Мындан тышкары реактивдүү учактардын кубаттуулугу өстү. ME-262 буга чейин күнүнө миң отуздан кырк учакка чейин чыгарылып, экинчи дүйнөлүк согуштун эң мыкты истребители болгон. Анын эки кыймылдаткычы саатына 900 километр ылдамдыкка чейин жетип, төрт 30 мм замбирек жана плюс ракеталар машинаны бардык учактар үчүн өтө олуттуу атаандаш кылды.
  "Пантера"-2 танктын жалпы мүнөздөмөлөрү боюнча теңдешсиз экенин далилдеди, курал-жарактары жана сооттору боюнча "Шермандардын" М 4 жана Т-34-85теринен бир топ жогору. Ырас, салмагы 47 тонна, бирок 900 кубат кыймылдаткычы бул үчүн ордун толтурган. Анын үстүнө, Пантера-2 соот-тешүү жана фронталдык соот жагынан ИС-2ден жогору болгон, айдоо көрсөткүчтөрүн айтпаганда да.
  Бул, албетте, Сталинди тынчсыздандырган. Бирок Үчүнчү Рейх али башталышында.
  Жацы чет елкелук жана колониялык дивизиялар тузулуп жатат. Мындан да күчтүү кыймылдаткычтары, жоон курал-жарактары жана күчтүүрөөк курал-жарактары бар E сериясындагы танктарды өнүктүрүүгө карата. Жана учактардын жаңы моделдерин түзүү. Нацисттердин сериялык өндүрүшүндө Арадо реактивдүү бомбалоочу учактары бар жана NE-162 пайда болгон. Ал эми вермахттын артыкчылыгы артат.
  Демек, Сталиндин ойлоно турган бир нерсеси бар эле: Гитлердин тынчтык келишимин дагы бир жылга узартуу сунушун кабыл алуу же кабыл албоо. Бир чети элимди кайра согуштун туңгуюгуна таштагым келген жок. Экинчи жагынан , мындан да жаман болоору анык - убакыт СССРге каршы иштеп жатат.
  Сталин ошентсе да элдешүүнү узарткан. Ал акылдуулар урушпайт деп чечти.
  Бирок фюрер күтүүсүздөн 1944-жылы декабрда Британияга конгон. Фашисттер кышында келерин эч ким ойлогон эмес. Ал эми британиялыктарды күтүүсүз кабыл ала алышты. Сюрприз, жакшы уюштуруу, абдан натыйжалуу чакан өзү жүрүүчү курал E-10, мунун баары Fritz колуна ойногон.
  Ал эми түзмө-түз бир жумада Британия басып алынган! Бул жалпысынан Вермахттын зор жетишкендиги!
  Лондон кулады! Ал эми Фюрер өзүн жеңилгис деп элестеткен! Март айында эле Исландия басып алынган.
  Ошондон кийин нацисттер Америкага сунуш кылышты - алар айтышат, сен эмнени каалайсың: мындан ары күрөшкүңбү же дагы эле таасир чөйрөсүн бөлүштүрөсүңбү? Рузвельт өлгөндөн кийин АКШда прагматикалык мамиле үстөмдүк кылган - немецтерге тынчтык сунушталган. Фюрер, бирок, бир катар катаал шарттарды алдыга койду - анын ичинде репарацияларды төлөө жана Германиянын шаарларын бомбалоо үчүн компенсация.
  Америкалыктар бир аз олку-солку болушту, бирок деңизде дагы бир катаал жеңилүүдөн кийин алар элдешти. Жана алар Гитлердин шарттарын кабыл алышты.
  Фюрер согушта бир аз тыныгуу алды... Жеңилгендерди сиңирип, Европада, Африкада, Азияда позициясын бекемдөө.
  Бирок 1947-жылдын 1-майында фашисттер күч-кубатын сактап, негизги танк Е-75ке - Вермахттагы эң массалык - СССРге басып киришти.
  Тагыраагы, алар чабуулун ошол жерден улантышкан. Жана көптөгөн жаңы танктар жайгаштырылды.
  Гитлер чоң унааларды абдан жакшы көргөндүктөн, E-75 негизги болуп калды. Мастодон толугу менен ийгиликтүү эмес болуп чыкты да: токсон тоннадан ашык, бир гана 900 кубат кыймылдаткычы менен - башкача айтканда, танк өтө тез эмес болуп чыкты жана көп учурда бузулуп калды. Күчтүү 128 мм замбиректин снаряддары азыраак жана 88 ммге караганда жайыраак атуу болгон.
  Мунара жакшы коргоого ээ болгон - чекеси 252 мм, капталдары 160 мм бурчта, бирок корпусу андан да жаман болгон - 160 мм чекеси, 45 градус жантаюу менен, болгону 120 мм каптал жана абдан бийик.
  Жалпысынан алганда, E-75, анткени, кээ бир көйгөйлөр менен бир кыйла өскөн "Падыша Tiger" болгон. Адилеттүүлүк үчүн, кыймылдаткычы менен трансмиссиясы чогуу жайгашкандыгын белгилей кетүү керек, бул резервуардын схемасын тыгыздаштырды. Мындан тышкары, талаада калкан менен корпустун коргоосун күчөтүү мүмкүн болду.
  Ошентип, E-75 жакшы корголгон, күчтүү куралданган, бирок өтө оор, анча мобилдүү эмес жана көп учурда бузулуп калган.
  E-50, албетте, кичинекей, жеңил, калыптанган кыймылдаткычы менен болгон жана саатына алтымыш километрден ашык ылдамдыкты өнүктүргөн. Ал эми анын 88 мм жана 100EL баррлинин узундугу мылтык болгон . Ал эми мүнөтүнө 12 ок чыгарган. E-50 корпусунун фронттук курал-жарактары E-75 менен дээрлик бирдей, капталдардын жана мунаранын коргоосу начар. Бирок иш жүзүндө, E-50, кандай болгон күндө да, анын мобилдүүлүгү, аз салмагы жана көбүрөөк ишенимдүүлүгү менен, E-75 караганда натыйжалуу болуп саналат.
  Бирок Гитлер массалык машинаны оорлотууга буйрук берген. Жалпысынан Фюрер элүү тоннадан жеңил танктарды чыгарууга тыюу салган. Арийлердин канын коргоо үчүн. Э-10 жана Е-5 чалгындоочуларынын аз гана саны чыгарылды.
  E-100 танкы да ошондой болгон. Жана анын бир нече модификациялары, анын ичинде бомба учургучтары бар.
  Фюрер жалпысынан чоң нерсени жакшы көрчү. TA-400 реактивдүү модификациясы эң массалык бомбалоочу болуп калды. Ооба, бул коркунучтуу күч.
  Ю-488 эптеп кызматка кирип, эскирген деп эсептелип, анын ордуна реактивдүү аналоги орнотулган. Немецтердин В-2 жана В-18 куйругу жок бомбардировщиктери болгон. Ошондой эле Европадан Америка Кошмо Штаттарын бомбалоого жөндөмдүү абдан натыйжалуу машиналар.
  Ал эми абада болгон эмес. Атүгүл дискотекалар пайда болгон, алар аккан ламинардык учактын айынан ок атуучу куралдан кол тийбес.
  Кыскасы, күчтөр тең эмес. Ал эми Гитлер СССРди оңой эле бүтүрүүнү күтөт.
  Бирок ал жерде болгон эмес. Ырас, Кавказда фашисттер түрктөр менен бирге алдыга жылган. Алар Баку, Ереван, бардык мунай скважиналарын басып алышты. Ал эми чыгыштан Приморьени басып алып, Владивостокту курчоого алып, Япония алдыга жылды.
  Бирок төрт кыз: Наташа, Зоя, Августина жана Светлана фашисттерге каршы туруп, Москвага каршы чоң чабуул башталганда, алар согушка киришти.
  Наташка жарылып, жылаңаяк буту менен өлүмгө алып келген гранатаны ыргыткан. Ал фашисттерди ыргытып, кыйкырды:
  - Советтик Россияга данк!
  Зоя да Фрицтин линиясын алып, чаап алды. Жана жылаңач манжалары менен өлүм белектерин ыргытып жиберди. Көптөгөн фашисттерди өлтүргөн.
  Анан ал ырдады:
  - Жаңы жетишкендиктер үчүн!
  Кийинки Августин кыймылда. Душмандарды талкалады. Аларды күчтүү муштумдары менен ар кайсы тарапка чачыратып жиберишти. Жана ошондой эле жылаңач буту менен кыйратуучу белекти баштайт.
  Жана ырда:
  - Жаман ордонун чабуулун талкалайбыз!
  Бул жерде Светлана кол салуу болуп саналат. Ал көптөгөн нацисттерди кырып салды. Ошондон кийин анын жылаңач манжалары дагы өлтүргүч белекти баштады.
  Ошондо жоокер кычырап:
  - Мен супер чемпионмун!
  Төрт жоокер аял чындап бүт дивизия үчүн иштешти. Бирок бир дивизия, ал тургай төртөө бүт Вермахтка каршы өтө аз. Айрыкча күчтүү жана өнүккөн куралдар менен.
  Ошентип, августтун аягында фашисттер Москваны курчап алышты. Жана бул абдан өкүнүчтүү. Ал эми 1947-жылдын декабрынын аягында СССРдин борбору кулады. Ал эми согуштун кийинки этабы аяктады.
  Андан кийин мурункудай болгон эмес... 1948-жылы фашисттик аскерлер япондуктар менен бирге СССРдин буткул территориясын толук басып алышкан. Анан андан да жаман болуп кетти...
  Бир канча убакытка чейин фашисттер партизандар менен согушуп, өжөрлүгү менен чыдагысы келбеген Сталинди кармашкан. 1951-жылдын апрелинде СССРдин лидери дагы жок кылынгандан кийин, партизандык согуш төмөндөй баштаган.
  Немистер өздөрүнүн марионеткалык орус өкмөтүн түзүп, жергиликтүү күчтөр менен партизандарга каршы салгылашкан. Жана алар ийгиликке жетише алышты... Америка Кошмо Штаттары ушул убакка чейин океандын чегинде калып, өзөктүк куралга ээ болду.
  Гитлер Америкага болгон жүрүшүн өтө көп убакытка кечиктирген. Ал эми Америка Кошмо Штаттары атомдук, андан кийин водороддук бомбаларды массалык чыгарууну жолго кое алды. Анан алар немистерден кийин болсо да баллистикалык ракеталарды жаратышты.
  Эки тарап тең согушка барууну чечкен эмес. Таасир чөйрөлөрүнүн бөлүнүшү болгон. АКШ да, Германия да, Япония да көптү басып алышкан, ошондуктан азыркыга чейин мүлктү сиңирип жатышат.
  Гитлер 1957-жылдын 20-апрелинде, так алтымыш сегиз жашында кыйраган. Андан кийин, Регент Шелленберг жок Гиммлердин ордуна бийликке жетишти. Ал эми Геринг наркоманиядан көз жумган.
  Шелленберг оккупацияланган аймактарда жарым-жартылай либералдаштырууну жүргүзгөн. Ал эми колонияларда өзүн-өзү башкарууну көбүрөөк киргизген. Цензура да жумшара баштады. Нацисттик партиядан башкалары да бар болчу.
  Шелленберг расисттик теорияны жумшарта баштаган. Акырындык менен капитализмдин рельс-тери боюнча енугуп, ошол эле мезгилде план боюнча учунчу рейхтин экономикасы турмуш децгээлин жогорулатты.
  Партизандык аскерлер кулап жатты. Эл тартипке, жаңы тартипке көнүп калды. 1961-жылы Айга биринчи учуу болгон. Ал эми 1976-жылы Марска.
  Негедир ачкачылыктын көйгөйлөрү чечилип, төрөт жөнгө салынды.
  Шелленбергден кийин Клейман башкарган. Ал ошондой эле либералдаштырууну улантты.
  Үчүнчү Рейх көп партиялуу демократиялык империяга айланган. Бирок андан бөлүү мүмкүн эмес эле.
  Япония да демократиялаштырууну башынан өткөрдү. Ал эми Америка көптөн бери демократиялуу өлкө.
  Бул жерде Үчүнчү Рейхте Клеймандан кийин жаңы президент шайланган. Жана алар болуп калды - Наташа Rostova. Кайсы чындап сонун!
  Ал эми демократиялаштыруу, теңчилик доору келди.
  Жоокер ал тургай ырдады;
  Элибиз азапка чыдабайт,
  Мылтыктар - согуштун каардуу үнү жаңырылсын!
  Турабыз: үндөр үмүт менен,
  Ийинде: митинг, кары-жаштар!
  
  Каллуста штык көтөрүү,
  Күрөшчүлөрдүн катаал көрүнүшү - жөн эле жигиттер!
  Кайгыдан жердин чачы агарып,
  Кыздардын өрүмдөрү тартынбай тартылат!
  
  Биз данктуу совет элинин балдарыбыз,
  Бизди сындырууга болбойт, болот да, от да!
  Эркиндик үчүн бүт күчүбүз менен күрөшөлү!
  Фашизмдин үйүрү - аны талкалайбыз деп ишенем!
  
  Аларды кызматка алышпасын - кыжырдануу менен,
  Бирок пионер өзүн согушка чогултту!
  Галстук күйүп жатат - анда бардык көздөр ачылды,
  Большевиктик данктуу изи менен!
  
  Көптөгөн жоокерлер каарданып чабуулга качышты,
  Фашисттер унчукпайт, замбиректердин күркүрөгөн үнү үзүлүп кетти!
  Металдын майдаланган кызыл кубатынан,
  Свастика менен сынган желек ылдый түшүп калды!
  
  Биздин батарейкалар кайда так билген
  Эмне үчүн? тайманбас бала,
  Кар топурак болсо да, оорутат, жамандыкты кыйнашат,
  Түнкүсүн жылаңаяк жүргөндө баштык менен жүргөн!
  
  Кичинекей болгондо чалгындоо оңой,
  Кандай жарака болбосун, мурдуңду жабышса болот!
  Антты суукта, токоюдо,
  Бирок бирөө күлдү: жигит жетилген эмес!
  
  Кыздар да коркоктукту билишкен,
  Алар мындан жаман күрөшкөн жок, эр жүрөк балдар!
  Каникулда экөөбүз бийледик,
  Алар аз-аздан сүйлөшүштү - сөздү текке кетирүү өкүнүчтүү!
  
  Таш боор Гитлер - Шайтандын кулу,
  Эсепи жок эл, сволоч бузулду!
  Бирок боштондукка чыгаруучу ордону талкалайт,
  Анткени, күчтөрдүн кеңештерине чек жок!
  
  Коммунисттик партия сүйгөн жана тарбиялаган,
  Биз пионерлер бул учун кайраттуубуз!
  Фриц мырзага чыдабоо үчүн,
  Моюнтурукту кийбегиле!
  
  Биз түшүндө ыйык ишенүүгө үйрөтүлгөн,
  Ал эми өлкө үчүн кылган аракетиңизге өкүнбөңүз!
  Биз көтөргөн нерсе, өлчөө мүмкүн эмес,
  Кымбаттуу, Советтик Армиянын уулдары!
  
  Эч кимибиз жашыбызга кайрылбадык,
  Өзүңдү аяба - башкаларды сыйлаба!
  Өлүү коркунучтуу, бирок мен корккон жокмун
  Рус жецилбес - советтердин армиясы!
  
  Ошондо жер бетине бактылуу дүйнө келет,
  Эч кандай оору, көз жаш, кайгы, муктаждык болбойт!
  Коммунизмдин буткул планетасына туусу,
  Жыгылгандар сулуулук чөйрөсүндө тирилишет!
  
  
  Фюрерди тытып сал
  Фюрер чыныгы окуядан бир аз четтеп, Толбук гарнизону багынып бергенден кийин Роммелге британиялыктарды тынымсыз алга жылдырууну буйруган. Ошентип, алардын коргонууга жана алдын-ала даярдалган линияларды басып алууларына жол бербее.
  Чабуулун улантып, Роммел кыйла азыраак күчкө карабастан, британиялыктарды жеңе алган жана колониялык аскерлер дээрлик согушсуз багынып берген.
  Натыйжада Англия Египеттен жана Суэц каналына контролдук кылуудан ажырап калган. Бирок муну менен да антигитлердик коалициянын кыйынчылыктары аяктаган жок.
  Фюрер төртүнчү танк армиясын түштүккө бурган жок, андан тышкары Сталинградга чабуулду Крымдын баатыры Майнштейнге тапшырган. Натыйжада немецтер Волга боюндагы шаарды дээрлик дароо басып алууга жетишти, ал эми советтик аскерлер ал жерде бекем орношконго үлгүрбөй калышты.
  Майнштейндин аскерлеринин ийгилигине таянып, алар Волга боюн-да илгерилеп, Каспий децизине чейин жетишти. Анан Түркия миллиондук армиясы менен күчтүү сокку берип согушка кирди. Жапония да ага чейин Мидуэй салгылашында жеңишке жетип, Гавайи архипелагын басып алган.
  Ошентип самурайлар Ыраакы Чыгышта экинчи фронтту ачышты. Алар жөө аскерлердин чоң массасы менен алдыга чыгышты. Жана алар Владивостокту кесип, Хабаровскти басып алууга, ошондой эле Монголиянын көпчүлүк бөлүгүн басып алууга жетишти.
  Натыйжада СССР кышкы каршы чабуулга күч таба алган жок. Ал эми немецтер, түрктөр жана үчүнчү рейхтин башка жандоочулары кышында дээрлик бүт Кавказды, ал эми Бакудагы нефтини басып алышкан.
  Советтик Россия стратегиялык басымдын абалына туш болду. Сталин атүгүл Германия менен кандай шартта болбосун өзүнчө тынчтык түзүүгө макул болгон.
  Фюрер АКШда атомдук бомбаны жасоо боюнча иштер жүрүп жаткандыгы тууралуу чалгындоо маалыматын алды. Ошондон улам тынчсызданып, ал СССР менен өзүнчө тынчтыкка макул болду. Бирок, албетте, басып алган бардык нерсени, ошондой эле Ленинградды жана бүт Карелияны, анын ичинде Архангельскиге чейин. Советтик Россияга зор урмат керсетулду. Япония деңиз жээгин, Ыраакы Чыгыштагы башка жерлердин бир бөлүгүн басып алган.
  Сталин эки фронтто согуш жүргүзүүнүн үмүтсүздүгүн түшүнгөн, ошондой эле немистердин жаңы танктары - Пантера менен Жолборстон коркуп, өтө оор тынчтык шарттарын кабыл алган, бирок Москваны жана өзүнүн жеке бийлигин сактап калган.
  Ал эми Фриц Африкадагы чабуулун улантып, Индияга көчүп кетишкен. Башында алар Британиядан бардык колонияларды алып, андан кийин эне өлкөнү басып алууну пландаштырышкан.
  Британия Африкада туруштук бере алган жок. Нацисттер жапондор менен биригип, өтө начар каршылык көрсөтүү менен бүт кара континентти, ошондой эле Индияны басып алышкан.
  Англияга конуу 1944-жылдын июнь айында болгон, бул мезгилде немецтер реактивдуу само-лётторду иштеп чыгышкан жана ездерунун сапаттык артыкчылыгынан улам денизде жана абада устемдукту толук колго алышкан.
  Америка дагы япониялыктарга утулуп жатты, анткени алар Янки флотун бөлүк-бөлүктөрү менен талкалашкан. Жана бул азыраак экономикалык потенциалдын ордун толтурууга мүмкүндүк берди.
  Улуу Британия эне өлкөдө бат эле жеңилип калды. Ошондон кийин, ал жерде жаңы германдык падыша орнотулуп, Мосли башында турган өкмөт орнотулган. Англис флотунун кемелеринин көбү Үчүнчү Рейхтин астына өткөн. Август айында немистер Ирландияны басып алса, сентябрда Исландияны басып алуу менен "Икар" операциясы ишке ашты.
  Ошентип, Үчүнчү Рейх Америка Кошмо Штаттарынын бомбалоосунан корголгон.
  Бирок бул Фюрер үчүн жетишсиз болуп, Фриц Америкага кол сала баштады.
  Аскерлердин бир бөлүгү Аргентина менен Бразилияга өткөрүлүп берилген. Ал эми бир бөлүгү Гренландия жана Канада аркылуу өткөн.
  Албетте, жапондор менен бирге немистер Австралияны да басып алышкан.
  1945-жылы фашисттер Батыш жарым шарда олуттуу территорияларды басып алууга жетишти. Америка Шермандардан жана ал тургай Першингдерден алда канча жогору болгон жаңы немис E-сериясындагы танктарга туш болгон. Гитлердин E-75 америкалык курал менен иш жүзүндө эч кандай бурчтан өтпөс болуп чыкты жана тез эле Германиянын негизги танк болуп калды. 1946-жылы март айында АКШ капитуляцияга өткөн.
  Ал эми убактылуу аскердик тыныгуу болду. Сталин тынч отуруп, кайыкты силкилдеткен жок.
  Гитлер беш жыл эс алып, мал-мүлктү сиңирген. Анан да, 1951-жылдын 20-апрелинде Японияны басып алып, кол салган. Анын мүлкү өтө көп болчу.
  Согуш сегиз айга созулуп, Японияны жана анын бардык колонияларын басып алуу менен аяктаган.
  Андан кийин фюрер Латын Америкасында дагы бир нече операцияларды жүргүзүп, Испания менен Португалияны жана башка бейтарап өлкөлөрдү басып алган.
  Түркия да каратылган.
  Көрсө, Үчүнчү рейхтин империясы дээрлик универсалдуу экен. Бирок дагы эле талкаланган СССР бар болчу.
  Сталин 1953-жылы март айында каза болуп, андан кийин Берияны да атып кетишкен. Никита Хрущев бийликти басып алган. Сталиндин инсандык культун ашкерелөө менен 20-съездди уюштуруп, алтургай согуштан уятсыз утулуп калган.
  Ошондо Гитлер чечти:
  - Дүйнөдөгү акыркы көз карандысыз державаны басып алуу.
  Мына ошентип, 1956-жылы 1-майда учунчу рейхтин буткул дуйнелук эбегейсиз зор армиясынын СССРге улуу чабуулу башталды. Кайрадан согуш жана чоң кан.
  Гитлер жакында эле алтымыш жети жашта болчу, бирок каннибал тынчыгысы келген жок.
  Чек ара Москвага абдан жакын өттү - эң кыска аралыкта болгону эки жүз жыйырма километр. Буга чейин Ржев Германиянын шаары болгон. Ошентип, фрицтер жай мезгилине чейин эле СССРдин борборун алып, акыры империяны планетардык масштабда консолидациялоону аякташат деп күтүшкөн.
  Бирок Наташа баштаган төрт кыз алардын жолуна түшүп калышты.
  Бикиничен сулуу, жылаңаяк кыздар СССРдин Калинин шаарын коргоп, 1956-жылы 4-майда немис аскерлери аны жарып кирип, чабуулга өтүшкөн.
  Алдыда AG сериясындагы немистердин пирамидалык танктары бар болчу. Алар күчтүү болгон жана бардык бурчтардан ок атылганда советтик мылтыктарга толук кол тийбес болгон.
  Бирок, бул учурда нацисттердин жолу болгон жок: аларга төрт кыз - абдан күчтүү бакшылар каршы болгон. Ал эми бул жоокерлер душманга каршы күрөшүүнү жакшы билишкен.
  Наташа жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып жиберди. Ал немистердин пирамидалуу танкынын куртуна тийген. Натыйжада унаа солго бурулуп, кошунасын сүзгөн.
  Жана эки танк тең бир убакта жарылды.
  Ошондо Наташа кыйкырды:
  - Бул менин стратегиям!
  Анын өнөктөшү Зоя да жылаңач манжалары менен гранатаны учурган. Жана ал пирамидалык нацисттик мастодондун курттарын чапты. Жеңилгени бурулуп, кошунасын чаап жиберди. Анан дагы эки танк жарылды.
  Зоя кыйкырып:
  - СССРге данк!
  Андан ары от Августинди жетелейт. Ал ошондой эле жылаңайлак, бир нерсе абдан өлүмгө ыргытып жиберди. Жана немец машинасын курттан кулатып салды. Натыйжада фашисттик танктар кайрадан кагылышты.
  Ал эми кызыл чачтуу шайтан ырдады:
  Биз кул болбойбуз
  Жылаңайлак таштайлы!
  Анан Светлана душманга сокку урду. Ооба, абдан так жана так. Жана ошондой эле жылаңач манжалардын жардамы менен. Ал эми фашисттик машиналар кагылышты. Жана алар кантип жарылат.
  Ал эми Светлана ырдайт:
  - Ата Мекеним данк!
  Кыздар кайраттуулук менен күрөшөт!
  Наташа дагы жылаң буту менен гранатаны ыргытып, немецтердин эки танкасын бири-бирине түртүп жиберип:
  - Сталинге даңк!
  Зоя да жылаңач манжалары менен өлүмгө алып келе турган бир нерсени ыргытып, өпкөсү менен кыйкырып жиберет:
  - Ыйык Россия үчүн!
  Августина жылаңач согончогу менен гранатаны берип, фашисттик мастодондорду түртүп жиберди да:
  - Жаңы чектерге!
  Светлана жапайы жинденип, ажал белегин жылаңач бутунун манжалары менен ыргытып жиберди да:
  - Улуу жеңиш үчүн!
  Кыздар пирамидалык машиналар менен мушташкан, абдан сонун. Бирок мындай чоң күчтөргө каршы эмне кылса болот? Мына эми фашисттер Калининди толук курчап алышты жана жоокерлер курчоодон чыгууга туура келди.
  Немецтер май айында Саратовду, Куйбышевди, Тула, Пензаны басып алып, Москваны толугу менен курчап, шаарды ар тараптан курчап алышкан.
  Ал эми июнь айында борборго кол салуу болгон.
  Кайраттуу төртөө кайра согушуп, айласы жок күрөшөт.
  Наташа бурулуш жасап, жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып ырдады:
  - Биздин дүйнөгө даңк!
  Зоя да жарылып, жылаңаяк буту менен гранатаны кайра атып, өпкөсү менен чыркырап:
  - Жаңы Сталин менин кумирим!
  Андан кийин Августин аткылайт, ошондой эле жигердүү атат. Жана жылаңач манжалары менен гранатаны ыргытып, күркүрөйт:
  - Жаңы жеңиштер болот! Жаңы согушкерлер көтөрүлөт!
  Андан кийин Светлана атат, каршылаштарын кырат. Жана жылаңаяк буту менен өлтүргүчтү каршылаштарына ыргытып, боздоп:
  - Бул биздин ыйык согуштагы жеңишибиз болот!
  Төртөө Москвада айласы кеткенде согушкан. Бирок күчтөр бирдей эмес. Шаарды түз мааниде аскерлер каптап кеткен, алар замбиректин жеминдей колдонулган ар кандай кара, сары, күрөң согушкерлер.
  3-июлда Москва акыры кулады... Ушул учурда немистер Казанды, Ульяновскиди, Горький шаарын, Рязанды, чындап эле Урал дарыясына чейинки жерлерди басып алып, Оренбургду басып алышкан.
  Чыгыш тараптан да чоң күчтөрдүн чабуулу болду. 1956-жылдын 4-июлунда Никита Сергеевич Хрущев өзүнүн жана Саясий бюронун башка мүчөлөрүнүн коопсуздугуна кепилдик алуу үчүн үчүнчү рейхке багынып берүүнү сунуш кылган.
  Гитлер буга макул болду... Согуш эки айдан бир аз ашык убакыттан кийин аяктады. Ал эми күчтөрдүн тең салмактуулугу башынан эле үмүтсүз болчу.
  Бирок, төрт кыз жеңилүүнү моюнга алышкан жок. СССР толугу менен басып алынгандыктан, Гитлерди алып өлтүрүү мүмкүнбү?
  Ал эми 1956-жылдын 9-августунда тааныш төрт кыз бала Олег Рыбаченко менен бирге Гитлердин бункерине кол салууну чечип, бардык мезгилдердин жана элдердин башкы кылмышкерин жок кылышат.
  Ошентип, төрт кыз жана он эки жаштар чамасындагы, абдан булчуңдуу, жөн эле шорты кийген бир бала Гитлердин Кипрдеги резиденциясына көчүп келишти.
  Кыз жылаңаяк жана бикини кийген, бала шорты, ошондой эле жылаңаяк болгон. Ошентип, бешөө тең сыйкырчылык менен айыпталган.
  Кол салууда бир бала жана төрт кыз.
  Олег Рыбаченко жылаңаяк, баладай бут пульсарын ыргытып, фашисттерди чачыратып жиберди да:
  - Россиянын улуулугу учун!
  Наташа киндигинен чагылган чыгарып, Фрицти күйгүзүп, жылаңач манжалары менен фашисттерди күйгүзүп, ырдаган:
  - Жаңы орус үчүн!
  Зоя да кол салууда. Жылаңач манжалары менен өлтүргүч белекти ыргытат. Жана көкүрөктү ачып, андан чагылган чачып!
  Анан ал ырдады:
  - Ооба, орусча атактуу бол!
  Августин да көкүрөгүн ачкан. Ал кызгылт көкүрөгүнөн пульсарды түшүрдү. Анан ал жылаңач манжалары менен чагылганды бүркүрдү.
  Анан ал ырдады:
  - Биринчи шумкар Ленин, экинчи шумкар Сталин!
  Мына эми Светлана чабуулга етуп жатат. Жылаңач манжалуу пульсарды кантип ыргытат... Фашисттерди талкалайт. Анан кызыл эмчек сыдырма менен. Жана ал фашисттердин көбүн кырып салат.
  Жана ырда:
  - Мекен жана Сталин учун!
  Олег Рыбаченко кайрадан чабуулга чыкты. Ал сыйкырдуу кылычтар менен фашисттерди кырып, жылаңач манжалары менен чагылганды чыгарат.
  Ошондо бала кыйкырып:
  - Өлкөнүн улуулугу!
  Фашисттерди кылыч менен талкалап, жылаңаяк буттары менен тозок пульсарларын ыргытып жаткан Наташа кыйкырды:
  Биз Шайтандын балдарыбыз!
  Ал эми кыздын жылаңач согончогунан өлүмгө алып келген көбүк учуп кетти. Жана баарын эритип жиберди.
  Зоя да кол салууда. Баарын кылыч менен талкалайт. Ал эми кызгылт көкүрөктөрдөн жалындуу чагылган менен Фриц суулары. Жана жылаңач манжалары менен тозок пульсарларын ыргытат.
  Бакылдап жатып:
  - Чыныгы Ата Мекен учун!
  Августин дагы кол салууда. Ал эми анын рубин эмчектери иштейт, чагылгандын каскаддарын чачат. Ал эми колдор каршылаштарын кылыч менен кесип. Жана жылаңач буттун манжалары пульсарларды ыргытат.
  Жалындаган сулуу кыйкырып:
  - Кара Кудай үчүн!
  Ал эми бул жерде Светлана чабуулга өтүп жатат. Терминатор кыз да. Кулпунайдын эмчектеринен чагылган жана пульсарлар учуп кетишти. Алар кыздын тегерегине баарын өрттөп жиберишти. Айрыкча фашисттер жапа чеккен, учунчу рейхтин рыцарлары.
  Ал эми кыз аны алып кыйкырып жиберет:
  - Улуу Россия учун! мен күрөшөм!
  Чабуулда бир бала жана төрт кыз.
  Алар бункердин коридорлорун бойлой жылышат. Алар фашисттерди жок кылышат. Алар Гитлерге барышат. Чындыгында бул дүйнөдө бул морел алтымыш жети жыл жашай алды. Ошентип, беш терминатор чечти: Гитлерге жетиштүү, алар аны өлтүрүшөт! Ошентип кыздар менен бала көчүп баратат.
  Олег фашисттерди кылыч менен кесип, жылаң буттары менен энергия уюп, ырдайт:
  - Улуу Россияга даңк!
  Наташа көкүрөгүнүн кызыл эмчегин пайдаланып, фашисттерди кылыч менен чаап, жылаңайлак манжалары менен пульсарларды ыргытып, кыйкырат:
  - Ак Рус учун!
  Зоя чабуулда. Ошондой эле кылыч менен кесип, кызыл эмчек менен фашисттерге чагылган чачат. Анан өзүнөн-өзү бакырды:
  - Ак Кудай жеңсин!
  Жана жылаңайлак менен, пульсар сыяктуу ишке кирет.
  Мына, Августин чабуулда. Ушунчалык катуу жана тез. Ал ошондой эле кочкул кызыл эмчектен чагылган чачат. Ал эми фашисттерди кылыч менен жок кылат. Жана жылаңач буттары менен бир нерсе күйүп, ыргытып жибергендей.
  Анан кызыл чач ырдайт:
  - Кара Кудай жеңишти берет!
  Ал эми фашисттерге каршы чабуулда Светлана. Ошондой эле аларды кылыч менен кесип салат. Рубин эмчектеринен чагылган төгүлүп, жылаңаяк буттары менен жарма пульсарларды учурат.
  Жана өпкөсү менен кыйкырып:
  - Сварого даңк!
  Бешөө куурулуп, танктарды оодарып, фашисттик бункерлерди жок кылууда жана башкалар. Каршылаштарын чегирткедей жок кылат.
  Олег чабуулда. Бала кылычтай чаап жатат. Ал эми жылаңач манжалары менен балдардын буттарын ыргытат. Ал эми нацисттер эч кандай кыйынчылыксыз жатып калышат.
  Анан ырдайт:
  - Ооба, Улуу Рус! мен сени мененмин!
  Наташа да чабуул коюуда. Фашисттер өздөрүн талкалап жатышат. Жылаңаяк буттары менен пульсарларды ыргытат. Кыпкызыл эмчек, чагылгандын каскаддары.
  Анан өзүнө ырдайт:
  - Россиянын улуулугу, Сварог менин Мессиям!
  Зоя чабуулда. Ошондой эле чагылган чачат. Ал эми анын рубин эмчектери энергиянын агымынан серфингтин буяларындай кыбырап турат.
  Жана жылаңач манжалар, пульсарлардын оттуу уюгандары өздөрүнчө чылдат.
  Зоя кыйкырып:
  - Космостук Россияга даңк!
  Ал эми жылаңач согончогу чоң масштабда кыйроого учурайт.
  Ал эми бул жерде согушта жана Августин. Жылаңач манжалары менен ал душманга кыйратуучу жана өлтүрүүчү куралдарды да ыргытат. Ал эми анын кочкул кызыл эмчектери пулемёттон чыккандай болуп, душмандын үстүнөн кудуреттүү энергиянын жана кыйроонун агымын түшүрөт. Мына, кызыл чач, ал фашисттерди кантип талкалайт. Сөзмө-сөз сүйүп калуу.
  Анан кантип жылаңач согончогу менен урат!
  Жана күркүрөп:
  - Кара орус кудайынын кучу жана акылмандыгы учун1
  Анан Светлана чабуулга өтөт. Ошондой эле фашисттерди кылыч менен жок кылат. Ал эми кызыл эмчектер өлүмдүн белектерин чачат. Анан кантип алып ырдайт:
  - Биздин улуу Россиянын данкы.
  Ал эми жылаңач согончогу менен душманга пульсар менен сокку урат. Ал кылычтарды алып, кырат...
  Ооба, Гитлердин беш гвардиячысы абдан атактуу чабышат. Бул чынында эле кыздарга керек.
  Ал эми аны менен бирге бала, Олег Рыбаченко, абдан сонун! Ал эми нацисттер абдан атактуу жок кылышат.
  Бул терминатор бала.
  Кылычтар тайга сыяктуу. Ал бир айлануу алып, фашисттерди кылыч менен кырып салат. Ал эми пульсар жылаңаяк бут менен ыргытат.
  Жана күркүрөп:
  - Европанын улуулугу учун!
  Ал эми бул жерде Наташа чабуулда. Ушунчалык ачуулуу. Жана ошондой эле кызыл эмчектерден пульсарлар чыгат. Жана фашисттерди талкалоодо. Жана мындай өлүмгө алып келген пульсарларды жылаң буттары менен ыргытат.
  Жана ал өпкөсү менен бакырды:
  - Орус кудайларына даңк!
  Зоя өзү кол салууда. Жана ал бардык фашисттерди кылыч менен өлтүргөн. Жана алардын терисин барабанга кесип. Тагыраак айтканда, электен. Ал эми жылаңач согончогу менен, нацисттерге окшоп, багынат. Ал эми кызыл эмчектерден энергия агымы менен заряддаңыз. Ооба, нацисттер чындап зыян келтириши керек.
  Ошондо Зоя өзүнөн өзү кыйкырып:
  - Ыйык Рус үчүн!
  Анан Августин дагы активдүү боло баштады. Ал ошондой эле жылаңач манжалары менен пульсарларды учурган. Жана чагылгандай жаркылдаган кызыл эмчектен. Жана жылаңач согончоктон чыккандай, ал жаркыраган чагылганды чыгарат.
  Жана кыйкырып:
  - Кара Кудайдын ырайымы биз менен!
  Ал эми кызыл чачтуу шайтан алып, душманды чаап жиберет.
  Ал эми бул жерде Светлана чабуулга өтүп жатат. Жөн эле ачык түстөгү гүл болгон кыз.
  Фашисттер ишенимдүү күйүп жатышат. Ал эми рубин эмчектен мындай пулемет жарылып жиберет. Бүт ааламды өрттөп жибериши мүмкүн деп. Жана алар аны алышты, алар бардык фашисттерди өрттөштү.
  Ооба, Гитлер кыйын болот, анткени мындай бийлик ага каршы.
  Бирок Светлана кыйкырды:
  - Ал эми Ак Кудайдын сүйүүсү биз менен!
  Беш кыймыл өзүнө. Фашисттерди аябастан талкалайт. Жана тозокту жок кылууну көрсөтөт. Мына ушундай кыздардын жолун тосууга батына турган адам өлөт.
  Олег чабуулда. Барган сайын бала Гитлердин кеңсесине келет. Ал кылычтарын кантип жапайы талкалайт. Ал эми баланын жылаңайлак буттары пульсарларды чыгарат.
  Ооба, нацисттердин жолу болгон жок, алар ушундай тайманбас кыздар жана жигит менен байланышка чыгышты.
  Мына Наташа кызгылт көкүрөктөрүнөн ушундай жалындуу туман чыгарат. Жана ушунча фашисттер өрттөлдү. Бул кыз, чыныгы терминатор бар.
  Жана бул жерде душманга бутунун жылаңач манжалары менен өлтүргүчтү кантип чыгаруу керек. Жана конкретно блять.
  Андан кийин Наташа кычыратат:
  - СССРге данк!
  Зоя да чабуул коюуда. Бул жерде кулпунайдын эмчектеринен жалындуу агым берет. Жана атаандаштарын жеңет. Жана кезек артынан кезек берет. Жана ал кызыл эмчек алып, душманга ок чыгарат.
  Жана жылаңач манжалары менен ал душманга сокку урат.
  Анан ырдайт:
  - Биздин Жерге даңк!
  Андан ары Августиндин чабуулунда. Ошондой эле жапайы тарапта. Каршылаштарына сокку урат. Ал эми кызыл эмчектерди душмандарына ыргытат, абдан күйүп жаткан дисктер. Алар нацисттерди түзмө-түз өрттөп, күлгө айландырышат.
  Ошондо жоокер күркүрөйт:
  - Чоң жеңиш үчүн!
  Бирок кол салууда Светлана. Ушунчалык катуу жана агрессивдүү. Ал жылаңаяк буттары менен Фрицти жаап турат. Ал эми кулпунай эмчектеринен, ал бошотуп жатканда, абдан өлүмгө дуушар болот.
  Ал эми фашисттерди алып, өрттөп жиберет, анан чаң.
  Кыз аны алып, бакырды:
  - Күчтүү, орус кудайлары үчүн!
  Бешөө алып, Фюрердин кеңсесине кирип барышты. Гитлер эски. Чачтары агарып, чекесинде тактар пайда болду. Кыска адам. Кыздар менен баланын алдына чөгөлөп жыгылды.
  Наташа жылаңач, кан болгон бутун анын колуна түртүп, кыйкырды:
  - Итти өп!
  Гитлер өөп коркуп кетти...
  Зоя да фюрерди анын жылаңач согончогун өөп коюуга мажбурлаган. Гитлер багындырылды.
  Анан Августиндин да жылаңач, орой таманынан өптү. Ал бир аз бышырды.
  Светлана да анын жылаңаяк бутун өпүүгө аргасыз болгон. Фюрердин кыздары андан кийин колдору менен буттарынан кармап алышкан. Анан алар тартканда төрткө бөлүнүп кетишти.
  Ал эми Гитлер 1956-жылдын 9-августунда катуу соккудан каза болгон.
  Бүткүл дүйнөнү басып алган бардык доорлордун жана элдердин эң чоң кылмышкеринин башкаруусу аяктады.
  Улуу жана кандуу диктатордун ордуна Гиммлердин ордуна Шелленберг келди. Ал эми жасалма уруктандыруу жолу менен алынган Гитлердин уулдарынын эң жөндөмдүүсү расмий мураскер деп жарыяланган.
  Бирок... Бийлик үчүн күрөш башталып, Шелленберг Мейнштейн тарабынан кулатылып, кандуу беттешүүлөр башталды.
  
  ТОЗОК ТЕРМИНАТОР КЛИП
  1942-жылдын жазында немис адистеринин бири немистердин жасалма документтеринде дат баспас болоттон жасалган клипти, ал эми орустар жөнөкөй темирди гана колдонорун аныктаган. Анан бул тууралуу жогорку командачылыкка билдирди.
  Ошондон кийин, бул нюанс эске алынып, немис агенттери алда канча азыраак ийгиликке жете баштады.
  Натыйжада, Fritz Сталинграддын жанындагы капталдарына чабуул үчүн пландарын ачып берди. Жана аскерлер кайра топтолду. 19-ноябрда чабуул башталганда Кызыл Армия абдан күчтүү коргонууга туш болгон. Анын үстүнө, чабуул күнү аба ырайы учуп эмес болуп чыкты, бул майып авиация, жана артиллериялык даярдык таасирин азайтты.
  Ошондо немистер туруштук бере алышкан, ал эми салгылашуулар бир айдан ашык убакытка созулуп, Кызыл Армия үчүн анчалык деле ийгиликке жеткен эмес.
  Африка дагы бир аз башкача. Роммел Европадан кошумча күчтөрдү алып, америкалыктарга каршы укмуштуудай чабуул жасай алган. Жүз элүү миңден ашык даярдыгы жок жана тажрыйбасыз америкалык аскерлер туткунга алынган. Ал эми Роммелдин аскерлери Алжир менен Мароккону да басып алышкан.
  Андан кийин АКШ Вермахт менен элдештирүү өтүнүчү менен кайрылган. Американын согуштан чыгып кетишинен пайдаланган немистер Роммелди дагы да бекемдеп, Ливия менен Египетте Англияны талкалаган. Ошону менен бирге кыш мезгилинде немецтер Ленинграддын жанындагы Кызыл Армиянын чабуулун, Сталинграддын жанында жана Ржев-Сычов багытында чабуул коюунун жаны аракетин узгултукке учуратышты. Жаз салыштырмалуу тынч өттү. Кышында ийгиликке жетпеген СССР күчүн үнөмдөдү. Ал эми немистер Африка менен Жакынкы Чыгышта алдыга жылып жатышты. Египет, Ирак жана Кувейт кулагандан кийин басып алынган. Сириянын бир бөлүгүн Түркия басып алган. Улуу Британия менен согушка барган.
  Жайында да чыгыш фронтто тыныгуу болгон. Фашисттер Суданга, Иранга жана Жакынкы Чыгышка чейин илгерилешкен. Август айында гана сталиндик аскерлер Сталинграддын жанына илгерилееге аракет кылышкан. Бирок алар кайрадан Германиянын катаал коргонуусуна батып калышты.
  Соот тешип, так жана тез атуучу замбирекке ээ болгон "Пантера" коргонуу салгылашууларында өзгөчө мыкты экенин далилдеди.
  Немецтер буткул кырк учунчу жылды чыгышта коргонуу учун откорушту. Бул аралыкта алар Африканы басып алып, Иран Индияга киргенден кийин жапондор менен биригишкен.
  Кышында Кызыл Армия дээрлик алга жылган жок. Сталин тынчтыктын мүмкүнчүлүктөрүн изилдеген. Ал эми немистер англис колонияларын сиңирип алышкан. Черчилл ооруп калып, өзүн кооптуу сезип, колонияларды жоготкондон кийин немистер менен тынчтык келишимин түзгөн. Бул чыгышта фашисттердин колун бошотту.
  Ал эми 1944-жылдын май айында Вермахттын чабуулу Каспий деңизи багытында башталган.
  Салгылашууларга "Пантера" -2 жана "Жолборс" -2 катышты. Бул машиналар өз күчүн көрсөттү, бирок эң башкысы реактивдүү учактар болуп калды, алар тең эмес. Атап айтканда, ME-262 жана XE-162.
  Ооба, көптөгөн арабдар, африкалыктар, индиялыктар жөө аскерлерге алынган. Булар замбиректин жеминдей алдыга чыгышты.
  Согушта, согушта кандай болот!
  Душман өлүктөрдү ыргытып, Каспий деңизине чейин жарып өтүп, Кавказды кургактыктан танган. Ал эми түрктөр түштүктөн сокку урду, Роммелдин аскерлери.
  Толук бөгөт...
  Вермахт чабуулга уч жузден ашык дивизияны, негизинен чет елкелуктерду таштады. Жана ал олуттуу прогресске жетишти.
  Кызыл Армия баатырларча салгылашкан да.
  Айрыкча Наташа, Зоя, Августин жана Светлана деген төрт кыз.
  Алар өзгөчө жылаңаяк буттары менен душманга өлүм белектерин ыргытышкан.
  Бирок, ал тургай, эр жүрөк төрт жана сулуу бакшылар, жалпысынан, алсыз болуп чыкты.
  Кавказды жай мезгилинде толук басып алган. Күзүндө фрицтер түштүктөн илгерилеп Саратов менен Куйбышевди да басып алышкан. Жана да Орал, Гурьев жана Оренбургга жакындап.
  Кышында алар токтоп калышты. Убактылуу тынчтык орноду. Оренбургдун өзүндө гана салгылашуулар болгон. Бул шаар кайрадан легендарлуу болуп калды. Алар анда Емельян Пугачевдун доорун эстешти.
  Фюрер бир нече убакыт бою АКШ жана Британия менен акыркы тынчтык сүйлөшүүлөрүн жүргүзүүгө аракет кылган. Андан кийин Япония менен согушту улантышкан. Ийгиликсиз болсо да. Деңиздеги самурайлар бир нече жеңишке жетишти.
  1945-жылдын жазында, 20-апрелде Москвага чабуул менен "Кремль" операциясы башталган.
  Уруш абдан катуу болуп чыкты. Немецтер кандуу салгылашууларга тартылды. Советтик аскерлер баатырларча салгылашкан. Ошого карабастан, уч айлык өжөр салгылашуулардан кийин реактивдүү учактарды, Е сериясынын эң акыркы танктарын колдонуу менен немистер Москваны курчап алышты. Башка багыттар боюнча Тамбовду, Пензаны, Ульяновскини алып Уфага карай илгерилееге жетишти.
  Август айында Рязань кулап, Москва менен ажырым дагы кеңейди.
  Сталин кандай шартта болсо да тынчтыкты сунуш кылган. Фюрер муну этибарга алган жок. Бирок Москва декабрь айына чейин чыдап, акыры ал алынган.
  Фриц да жылдын акырына чейин Горький менен Казанды басып алды.
  1946-жылы май айында кышкы каникулдан кийин фрицтер Уралга көчүп кетишкен. Согуштар ансыз деле кызуу жүрүп жаткан жок. Көптөгөн генералдар чыккынчылык кылып, согушпай багынып беришти. Ооба, Сталин өзү инсультка кабылган жана согушка даяр эмес болчу.
  Свердловск алынгандан кийин СССР өкмөтү Новосибирскиге көчүп кеткен.
  Бирок Вермахттын армиясы алардын артынан ээрчип жөнөштү.
  Шаарлар жыл бою басып алынган. Новосибирскти басып алгандан кийин Сталин жеке коопсуздугу үчүн багынып берүүгө макул болгон.
  Ал эми жакында Япония менен Америка Кошмо Штаттарынын ортосунда тынчтык келишими түзүлгөн. Англия менен Америка акырында Вермахттын бардык жециштерин моюнга алышты.
  Гитлер көп аймактарды басып алып, япондор менен бирге өзүнүн колониялык империясын түзгөн.
  Бирок ага көп убакыт болгон жок. 1957-жылдын 20-апрелинде бакшы кыздар фюрерге каршы операция жасоону чечишет. Ансыз да орто жаштагы диктатордун резиденциясында төрт бакшы кол салган.
  Бикини кийген жоокерлер колдорунда сыйкырдуу кылычтарды кармап, жылаңайлак буттары менен чагылган менен пульсарларды ыргытып жатышат.
  Наташка жел тегирменди иштетип, фашисттерди жарып, жылаңаяк бутунун манжалары менен уюган энергияны ыргытып, кыйкырды:
  - Ата Мекенге даңк!
  Зоя сыйкырдуу кылычтар менен кырды. Ал фашисттердин курсагын жарып:
  - Жаңы чектерге!
  Жана жылаңач манжалар менен пульсарды кантип чыгаруу керек.
  Андан кийин Августиндин чабуулунда. Ал сыйкырдуу кылычтар менен тегирменди да иштетет. Анан жылаңаяк буту менен өлүмгө алып келе турган нерсени ыргытат.
  Анан кызыл гарпи мындай дейт:
  - Кара Кудай үчүн!
  Кийинки чабуулда Светлана турат. Ал ошондой эле кылыч менен кесип, жылаңач манжалары менен чагылганды чыгарат, фашисттерди кесип.
  Андан кийин Наташа чабуулга чыгып, гитлердик жансакчыларды кырып, кыйкырды:
  - А мен болсом, нацисттердин баарын кырып салам!
  Жана пулсар кыздай жылаңаяк буттары менен, ал ыргытат.
  Мына, Зоя кол салууда. Кылыч ийиргенди жакшы көрөт, этти кесип. Жана жылаңач манжалары менен чагылганды чыгарат.
  Анан кыйкырат:
  - Менин супер кызым бар!
  Андан ары Августиндин чабуулунда. Ал да айланат... Анан көкүрөгүнөн бир-эки чагылган түшүрдү. Жана жылаңаяк буттары менен пульсар ыргытып, кыйкырат:
  - Мен супер жоокермин!
  Ал эми анын кызыл чачы пролетардык туусундай желбиреп турат.
  Ал эми бул жерде Светлана чабуулга өтүп жатат.
  Анын кылычтары айланып, жылаңаяк буттары уюган энергияны чачып, киндигинен чагылган учуп чыгат.
  Кыз ырдайт:
  - Биз ажыдаарды кесип, Фюрерди өлтүрөбүз!
  Наташа да чабуулда кылычын шилтеп, фашисттерди кыйратат. Жана анын жылаңайлак буттары өлүмгө алып келген снаряддарды ыргытат.
  Ал эми табыт фашисттик гвардияда жүрөт.
  Ал эми кыз өзүнөн өзү ырдайт:
  - Мен жок кылуучумун,
  Жана улуу терминатор...
  Атомду бир заматта ыдыратып,
  Жана дубалга баш ий!
  Зоя чабуулга өтүп, аны алып, жылаңач манжалары менен ыргытып жиберди, чатырды учурган нерсе.
  Анан кантип ырдайт:
  - Космос аралыктарга даңк!
  Жана дагы, анын кылычтары душмандарды майда сыныктарга жана жыртылган этке бөлдү.
  Ал эми бул жерде Августин кыймылында. Ал нацисттерди кантип талкалайт. Ал эми кандуу эт кесимдери ар тарапка учуп кетет.
  Жана жылаңаяк кыз да пульсарга багынып, үрө берет:
  - Мен сонун сулуумун! Баары жакшы көрөт!
  Мына, Светлана кыймылда. Ошондой эле киндиктен чагылган чыгарат. Жана жылаңайлак менен пульсар фашисттерге түшөт. Жана анын кылычтары, жакшы, жөн гана жазалоочулар.
  Анан кыз чыркырап:
  - Ата Мекенге даңк!
  Наташа жапайы жинденип жатат. Фрицке кол салат. Аларды майдалап, жылаңач согончогу менен жалындуу көбүктөрдү ыргытат.
  Анан өзүнө ырдайт:
  - Биздин үйгө даңк!
  Жана ошондой эле киндигинен бир уюган энергияны түшүрдү.
  Зоя кылыч менен тегирмен иштетет. Фашисттердин бир тобун кыйратат. Анан жылаңач манжалардай болуп, душманга ыргытат. Жана душмандарды ар тарапка чачкыла.
  Анан ырдайт:
  - Орус падышаларына даңк!
  Бул жерде Августин катаал чабуулда. Каршылаштарын кыскартат. Эми анын жылаңач буту чагылгандай жаркырат... Жана анын жылаңач киндигинен пульсар учуп чыгат. Жана гитлердик жансакчылар тарапка чачырап.
  Анан кызыл чачтуу кыз ырдады:
  - Менден ырайым күтпө!
  Светлана да чабуулда... Каршылаштарды чабуу, талкалоо. Чагылганды киндиктен ыргытат. Жана жылаңач манжалары менен, жаркыраган сыяктуу, энергиянын бүтүндөй каскаддары агып жатат.
  Жана өзүнө ырдап:
  - Мен абдан ыраазымын
  Мен маймылга караганда муздакмын!
  Наташа да чабуулда... Кантип кылыч менен кесип жатат. Жана жылаңаяк буту менен, канкор ишке кирет. Мына, киндиктен чагылган учуп.
  Анан кыз бакырды:
  - Ата Мекендин данкы учун!
  Андан кийин Зоя келет. Ал ошондой эле душмандарды жок кылат. Ооздун аркасынан чагылган жааса. Киндиги менен уюган энергияны ыргытат. Анан өзүнөн-өзү бакырды:
  - Мен ыргытуу чемпионумун!
  Жана жылаңаяк буттар айланууну жакшы көрөт.
  Андан ары Августин чабуулга өттү. Ал фашисттерди кылыч менен кырып, майда салаттарды кесип салат. Жана жылаңаяк буттары менен пульсар сыяктуу ыргытат. А түгүл киндиктен эки чагылган... Ал эми ондогон фашисттер жеринде куурулган!
  Жоокер ырдайт:
  - Апамдын аты менен!
  Жана дагы, пульсар балкадай жылаңайлак!
  Анан Светлана чабуулда. Бул крутой боло албаган кыз. Бул жоокер аны алып, жылаңаяк буту менен чагылган ыргытат. Жана жок кылуу көбүктөрү киндиктен учуп чыгат. Жоокер минтип кыйкырат:
  - Тоңкулда кески бар экен деп түшүндүм!
  Наташа кыймылда. Жылдырылган жана ондогон фашисттер кесилген. Ал эми кыз, жылаңач манжалары менен, жок кылуу продуктуну чыгарды. Киндиктен чагылгандын каскады, ырдады:
  - Түбөлүк менин, дүйнөдөгү эң чоң падышам!
  Ал эми кыздын жылаңач таманынан пульсар учуп кетти.
  Зоя кыймылдай берди. Ал кылычтары менен алып, кырып салды. Душмандар эзилип, сапфир көздөрүн кысып. Ал эми киндиктен энергия мамы. Жана жылаңаяк кыйратуучу пульсарлар.
  Анан кантип ырдайт:
  - Мен чемпион болом!
  Анан Августиндин кыймылында... Анын кылычтары тегирмендердин бычактарындай. Ал эч ойлонбостон өзүн кесип салат. Ал эми киндиктен сыйкырдуу оттун учтуу жебелери. Ал эми кыздын жылаңаяк буту мындай жок кылуу белектерин берет.
  Ал эми кызыл чачтын өзү күркүрөйт:
  - Чоң чемпионат!
  Светлана да белек эмес. Ал алып, жылаңаяк буту менен айнектин сыныктарын ыргытып жиберди. Ал эми эки ондогон фашисттер өлдү. Анан кантип киндиктен бүт сызык берет. Ал бардык нацисттерди кыйынчылыксыз кырып салат.
  Анан көзүн кысып, мындай дейт:
  - Мен чоң кыялмын!
  Наташа сыйкырдуу кылычтар менен үч жел тегирменди айлантат. Жылаңач манжалары менен белектерди алып ыргытат. Жана жылаңач согончогу менен оттуу бир нече көбүк берет ...
  Ал эми киндиктен чагылгандын бүтүндөй бир каскады.
  Анан ырдайт:
  - Лазердик кылыч,
  Душмандарын кесип салгысы келет!
  Зоя чабуулда. Ал эми анын кылычтары чыныгы алмаз бургулары. Жана жүз фунттун кабыгы сыяктуу Фрицти талкалаңыз. Бирок кыздар жылаңач буттарын алып, кандуу бир нерсени ыргытканда.
  Анан алып, сынды.
  Зоя кыйкырды:
  Биз жаңы чемпионбуз!
  Бул жерде Августин кыймылда. Ал душмандарды кантип кесип салат. Анын кылычтарынын селкинчеги баарын кесип салат.
  Жана жылаңайлак өлүмдүн ар кандай белектери учуп кетет.
  Августин ырдаган:
  - Менин ыйык чагылганым!
  Жана анын оозунан от чыгат!
  Мына, Светлана кыймылда. Ошол эле киндиктен канкор күчтүн белегин чыгарды.
  Анан кыз ырдады:
  - Мен абсолюттук чемпионмун!
  Ал жылаңаяк бутун алып, пульсар жиберди. Жана анын кекиртегинен тозоктун оту учуп кетти. Мына эми жылаңач согончогу көбүккө батып калды.
  Ал эми киндиктен өлүмчүл жана кандуу чагылган учат.
  Наташа да кылыч колдонгон. Көптөгөн фашисттерди кырып салды. Анан кантип чагылган менен киндиктен чыгат. Жана Фюрердин жан сакчыларын майда бөлүктөргө бөлүп салгыла.
  Андан кийин ал ырдайт:
  - Акырына чейин Ата Мекен жана Эркиндик учун!
  Жана жылаңач манжалары менен, толугу менен өлүмгө алып келген нерсе бошотулат.
  Зоя душмандарга кол салып, тишин ачып:
  - Wild Crew! Душманды талкала!
  Анан аны жылаңаяк таштайт. Ал эми киндиктен мындай өлүмгө кезектер кетти.
  Кыз кыйкырды:
  - Чоң уят!
  Анан Августин көчүп кетти. Ал ошондой эле изумруд көздөрүн жарк этти. Анан киндигинен бир топ чагылганды ыргытып жиберди. Жана жылаңач манжалары менен ал душманга атты.
  Анан ал кылыч менен чаап:
  - Мен дүйнөнүн бардык чемпиондорунан жогорумун!
  Анан кол салууда Светлана. Ошентип, бардыгы эгин чаап, чабышат. Жана ал абдан кыраакы жана кыраакы кыз. Ошондой эле киндиктен, сөзмө-сөз пулеметтун жарылышы учуп кетет. Жана ал көптөгөн фашисттерди талкалайт. Жана жылаңач буттар агымдарга энергиянын боолорун чачат.
  Жоокер ырдады:
  - Максат жакын!
  Жана ыргытуу үчүн күч топтоо!
  Ооба, акыры төртөө Гитлердин кеңсесине кирип келишти. Анын бардык сакчыларын өлтүргөн. Ал эми фашисттик номер биринчи керебеттин астынан чыгарылды.
  Гитлер ызылдап:
  - Мен Польшага берем!
  Наташа какшыктап сурады:
  - Же балким Кавказбы?
  Фюрер бакырды:
  - Ооба, жок дегенде эки Кавказ, жөн эле өлтүрбө!
  Кыздар бир ооздон жооп беришти:
  - Биздин бутубузду өө!
  Гитлер онтоп жатып, алтымыш сегизге жаңы эле толуп, тизелеп жөрмөлөп, жылаңаяк, тегерек такалуу кыздарды өөп жатты. Алар жылмайып күлүштү.
  Фюрер кыздын ар бир чаңдуу жана кандуу таманынан үч жолу өптү.
  Андан кийин Наташа Гитлерди жылаңач манжалары менен оң колунан, Зояны сол колунан, ошондой эле жылаңаяк буту менен алды. Августина менен Светлана фюрерди буттарынын жылаңач манжалары менен томугунан кармап алышты.
  Ошондон кийин кыздар бардык доорлордун жана элдердин эң чоң кылмышкерин ар тарапка тартып, аны алып, тытып салышат.
  Гитлердин эки колу да, буту да жулунуп, оорунун шоктугунан ажыдаардын башкаруучусу ошол жерде каза болгон.
  Ошол өч алуу өлтүргүчтү жана дүйнө тарыхындагы эң улуу жазалоочуну тапты.
  Бул жерде жомок бүттү, бирок бул планетада бул коркунучтуу чындыкка айланып, ким укса да бүттү!
  
  
  ГИТЛЕРГЕ КАРШЫ СЫЙКЫЧТАР
  Кырк биринчи жылы Гитлер Крит аралын басып алгандан кийин СССРге баруу жөнүндөгү оюн өзгөрттү. Югославияга кол салуу учурунда Сталиндин Германияга кол салбагандыгы Фюрерди чыгыш тараптан ага каршы эч кандай план жок экенине ынандырган.
  Мындан тышкары, алдын ала божомолдор чыгышта оңой жеңиш болбойт, ал жакка барбай эле койгону оң.
  Фриц Роммелдин тобун бекемдеп, Түркияны Жакынкы Чыгышка аскерлерин киргизүүгө көндүрө алган. Британдыктар Египетте биротоло жеңилип, Ирактан жана Жакынкы Чыгыштан кууп чыгышкан. Көп өтпөй Франко Гибралтарды басып алууга макул болгон.
  Ошондон кийин немистер Африкага, андан ары Жакынкы Чыгышка эч кандай кыйынчылыксыз аскерлерин которо алган.
  Пал Индия. Ошондон кийин, керексиз көйгөйлөр жок эле, алты айдын ичинде, Кара континент басып алынган. Ал эми туу чокусу Британияга каршы чабуул жана 1942-жылдын ноябрында өз өлкөсүнө аскерлердин конушу болду.
  Эки жуманын ичинде Англия кулады. Ал эми Фриц акыры чыгыш жарым шарда бекемделди.
  Бирок АКШ менен согуш дагы эле уланып жаткан. Ал эми океандын алыстыгынан, аскерлерди өткөрүүдөгү кыйынчылыктардан улам созулуп кетти.
  Азиянын жана Австралиянын бир кыйла белугу болгон Африканын ресурстарына таянып, немецтер ири флотту куруп жатышат. Япония менен бирге алар суу астындагы согушту да жургузуп жатышат.
  Кырк үчүнчү жана кырк төртүнчү жыл деңиздеги салгылашууларда өттү. Исландия жана Гренландия басып алынган. Ал эми кырк бешинчи жылы, буга чейин "Е" сериясындагы танктары бар, немистер Канадага келип, Аргентинада өз күчтөрүн топтоштурган.
  Алардын пландары ушундай болгон. Узакка созулган байланыш АКШга чабуул коюуну кыйындаткан да.
  Бирок сентябрга чейин Канаданын басымдуу бөлүгү басып калган.
  Немецтик жана япондук аскерлер АКШнын тундук райондоруна кирди.
  Бирок андан кийин Фрицти төрт кыз тосуп алды.
  Моника, Лея, Гертруда жана Анжелина.
  Согушка төрт сулуу кирди. Моника, Лия, Гертруда блондинка, ал эми Анжелина кызыл түстө.
  Ал эми кыздар үчүнчү рейхтин эбегейсиз чоң армиясын жок кылышсын.
  Алар пулемёттон аткылап жатышат.
  Бул жерде Моника жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып ырдайт:
  - Менин күчүмө даңк! Баары кырылды!
  Лея кезек берет. Ал ошондой эле душмандарын чаап, өпкөсү менен кычыратат:
  - Менин армиям күчтүү!
  Жана жылаңаяк буту менен өлүмдүн белегин ыргытат.
  Жалындуу же кызыл чачтуу Анжелина жылаңач манжалары менен өлүмдү тартуулайт:
  - Менин жеңишим!
  Жана ошондой эле кезек берет!
  Андан тышкары, Гертруда өлүмдүн учурун жылаңаяк буту менен уруп жатат жана кантип дүлөй өкүрөт:
  - Мен чемпионмун!
  Жана дагы өлтүргүч линияны ишке киргизет.
  Моника дагы фашисттик ордону атып, ырдайт:
  - Менин дүйнөмө даңк!
  Жана жылаңач манжалары менен ал өлүмдүн курмандыгын ыргытып, каршылаштарын талкалайт.
  От менен Леяны жетектейт. Ал абдан акылдуу кыз. Жана граната ыргыткандай жылаң аяк душманга.
  Ошондо кыз бакырып:
  - Мен АКШнын гипер жоокеримин!
  Андан кийин Анжелина атат. Муну абдан кылдаттык менен жасайт. Ал эми анын жылаңач манжаларынан өлүмчүл белек учуп кетет.
  Анан сулуу кыз бакырды:
  - Мен дүйнөнүн абсолюттук чемпиону болом!
  Ал эми жоокер анын узун тилин кантип көрсөтөт!
  Анан Гертруда аракет кылды. Жана ошондой эле кезек кантип берет. Анан бутунун жылаңач манжалары менен өлүмдүн белегин ыргытат.
  Жана бардык каршылаштарды эттин сыныктарына чачкыла.
  Ошентип төрт кыз жигердүү иштеп жатышат. Кысым, душмандын армиясы түгөнүп баратат.
  Жок болсо да, коркунучтуу танктар пайда болот, E сериясы. Ооба, кыздар аларды күтүп жатышат.
  Моника жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып, кычырайт:
  - Биз космосто согушабыз!
  Жана анын жылаңач согончогунан өлүм белеги E-50 куртунан секирип чыкты. Бул унаа бузулуп, токтоп калган.
  Жоокер кыйкырып:
  - Супер!
  Кийинки Лея согушта. Ошондой эле жылаңаяк менен, ал өлүмдүн белегин ыргытып жатканда. Душманды талкалайт. Ошондо танк катуу болуп калды.
  Ошондо жоокер күркүрөйт:
  - Мен бикини кийген кызмын!
  Кийинки орунда Анжелина турат. Ал ошондой эле жылаңаяк буту менен Е-75ке гранатаны ыргытат, немец вампири кыйынга турат.
  Ошондо жоокер кыйкырат:
  - Мен супер класс көрсөтөм!
  Ал эми Гертруда күрөшөт. Ошондой эле боорукердик менен шектенүүнү билбеген жоокер.
  Сулуу аны алып чыркырап:
  - Чоң регата!
  Жана жылаңаяк буттан өлүмгө алып келген граната учуп кетти.
  Моника кайра атып:
  - Аэробатика жана экипаж!
  Анын жылаңач буту да алып, өлүм агымы ыргыйт. Жана бардык душмандарды жок кылгыла.
  Андан кийин жоокер вякнет:
  - Мен супер кызмын!
  Ал эми Лея согушта чыныгы баатыр. Жана душмандарга сокку уруу. Жана жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып, бир топ душманды алып, талкалайт. Анан кыйкыргандан кийин:
  - Мен ошол супермен кызмын!
  Ал эми согушта, Ангелина да жылаңаяк буту менен өлүмдүн белегин ыргытат. Душман ыдырап ырдалат:
  - Тозок, мен жинмин!
  Жана жарылып душманга.
  Ал эми бул жерде Гертруда кью шарында. Эч кандай каада-салтсыз, бейбаштыксыз өзүн атып салат. Жана аны жылаңач манжалары менен алып, жок кылуу белектерин ишке киргизет жана душмандарды талкалайт. Бул абдан күрөшкөнбү?
  Төрт кыз рыцарлардай же периштелердей күрөшүштү. Бирок бардык нерсенин чеги болот. Ошентип, жоокерлер артка чегиништи...
  Кырк бешинчи жылдын күзү-кышы, өжөр салгылашууларда өттү. Күчтөр тең эмес болчу. Немистердин E сериясындагы танктары Шермандардан жана ал тургай кичинекей Першингдерден да күчтүүрөөк. Ал эми реактивдүү авиациянын теңдеши жок. Жана ал тургай, диск учактар пайда боло баштады, алар эч кандай ок атуучу куралга каршы.
  Ошентип, АКШ акырындык менен Үчүнчү Рейхтин ар кандай чет элдик бөлүмдөрү тарабынан басып алынууда.
  Американын көпчүлүк бөлүгү күз жана кыш мезгилинде басып алынат. Андан тышкары, АКШнын түштүгүндөгү көтөрүлүштөр, немис тектүү генералдардын чыккынчылыгы. Ошондой эле жаңы пулемёттордун, ал тургай Вермахттын жер астындагы танктарынын шексиз артыкчылыгы.
  Ал эми 1946-жылдын апрелинде, Үчүнчү Рейхтин ордосу Вашингтон менен Нью-Йоркту курчап, басып алгандан кийин, Америка Кошмо Штаттары капитуляцияга өттү.
  Ошентип согуштун дагы бир барагы ачылды.
  Бирок 1947-жылы май айында дагы бир согуш башталды, бул жолу Япония менен.
  Ал эми СССРге каршы кампания кайрадан жылдырылды.
  Эми АКШдан келген төрт кыз багынбай, кайрадан душманга каршы күрөшүп жатышат.
  Жайкы кырк жети жана ысык, бикиничен жоокерлер. Жана алар өздөрү күрөшөт.
  Моника жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып, кычырайт:
  - Мен терминатормун!
  Жана кезек берет.
  Лея да атат, абдан жакшы. Анан дагы жылаңайлак буттары бир нерсени ыргытып жатат. Жана алар жок кылышат.
  Ошондо кыз кыйкырып:
  - Согуштук пилотаж!
  Андан ары Ангелина атып жатат. Каршылаштарын талкалайт. Аларды топ-топ болуп кууп чыгат. Жана анын жылаңач манжалары кайрадан мыкаачылык менен өлтүрүүчү нерсени ыргытат.
  Жоокер кыйкырып:
  - Мен болот тырмакмын!
  Ал эми Гертруда өзүн атып, душмандарды кырып салат. Ошондон кийин жылаңайлак өлүмдүн белегин ыргытып: "Мына" деп кобуранат.
  - Аскердик тема жана математика!
  Жана дагы, ал кантип баарын алып, акылсыздыкка чөп салат!
  Ооба, төртөө күрөшөт. Бирок күчтөр бирдей эмес. Е-50 U сериясынын жаңы танктары, тыгызыраак жайгашуусу, бийиктиги эки метрден ашпаган жана 170 каптал бронесу, 250 мм чекеси жана 1800 аттын күчү менен кыймылдаткычы менен салмагы алтымыш беш тонна.
  Мындай япондорго каршылык кылбагыла. Ошондой эле эч кандай салтанатсыз колобок сыяктуу душмандын бардык учактарын жок кылган МЕ-462ге каршы.
  Жана каршы, ошондой эле учуучу дисктер. Анан бардыгын бузушат.
  Кыскасы, алты айдын ичинде Япония толук жеңилип, анын бардык колониялары басып алынган.
  Анан эмне болду. Фюрер тез эле СССРден башка дүйнөнүн бардык өлкөлөрүн басып алды.
  Азырынча бардыгы аздыр-көптүр тынч өттү. Бирок кийин Сталин өлүп, бийликти Никита Хрущев басып алган. Ал эми үчүнчү рейх менен дагы татаал мамилелер.
  СССР ядролук куралды жасап жаткандыгын айтпай эле коёлу. Ошондой эле жыйырманчы съезд болуп, анда мурунку саясатты айыптаган.
  Ал эми 1956-жылдын 22-июнунда Үчүнчү Рейх буга чейин орто жаштагы, бирок өтө агрессивдүү Гитлердин буйругу менен басып кирди. Анын ордосу тез жеңишке үмүттөнүп жаткан, бирок аны күтүүсүз сюрприз күтүп турган!
  Вермахттын аскерлери менен согушка төрт америкалык кыз гана эмес, орусиялык төрт сулуу жана бакшы да барышкан. Жана армиянын ар кайсы тармактарындагы кыздардын бүтүндөй тобу, ошондой эле бардык бакшылар!
  
  НАПОЛЕОН АЛЕКСАНДР Iнин УУЛУ
  Наполеон Россияга барган эмес, жалпысынан Александр Биринчинин кичүү карындашына үйлөнгөн. Бул тарыхта кээ бир өзгөрүүлөргө алып келди.
  Биринчиден, падышалык Россия Австрияга каршы согушуп, Галисияны басып алган. Экинчиден, Франция Италияны уюштуруп, ал жерге Наполеондун уулу менен орус принцессасын койду.
  Анан Орусия менен Франция Түркияны басып алып, бөлүп алышты.
  Андан ары биргелешкен күч-аракеттер менен Улуу Британия каратылды. Испаниянын колониялары Африканын көп бөлүгү сыяктуу эле, акыры француздарга айланган. Анан Индия менен Иран оккупацияланды!
  Александр Биринчи каза болуп, Константин тактыдан түшкөндөн кийин төңкөрүш болуп, он төрт жаштагы Рим Цезарь Наполеон II орус тактысына көтөрүлгөн. Ал эми 1836-жылы Наполеон өлгөндөн кийин, Наполеон II Франциянын жана бүткүл Европанын жана көптөгөн колониялардын башкаруучусу болуп калды.
  Бирдиктүү супер-империя пайда болуп, ал кеңейе берген. Наполеон II кийинчерээк Кытай менен Индокытайды жана бүткүл Африканы басып алган. Жана Австралия жана Канада. Ал эми 1879-жылы дээрлик алтымыш сегиз жашында каза болгон.
  Андан кийин тактыга Наполеон III отурат. Ал да согушкусу келген. Бирок буткул дуйнеде Франциядан багындырылбаган Кошмо Штаттардын территориясы гана калды!
  Ал эми 1890-жылы үчүнчү Наполеон Америка менен согушту баштаган. Франциянын ээлиги болбогон акыркы өлкө.
  Ал эми дуйненун бардык булуц-бурчтарынан беш миллион жоокерден турган эбегейсиз зор армия Кошмо Штаттардын территориясына кирди.
  Күчтөр тең эмес болмок. Бирок америкалыктар Наполеон III менен абдан баатырдык менен салгылашкан.
  Айрыкча төрт кыз: Моника, Лея, Гертруда, Анна! Жана алар кобралар жана баатырлардай салгылашкан.
  Моника кылыч менен жана жылаңач темир манжалары менен курч дисктерди чаап жиберди. Жана каршылаштарына муштум.
  Ошондо жоокер ырдады:
  - Америкага даңк!
  Лея дагы чет элдик аскерлерди кылыч менен чаап, агрессивдүү ышкырды:
  - Дүйнөдөгү эң мыкты өлкөгө даңк!
  Жана ошондой эле жылаңайлак менен канкорду ишке киргизди.
  Гертруда эбегейсиз чоң армия менен, ошондой эле жылаңаяк буттары менен согушуп, өтө курч ийнелерди ыргытып, душмандарга сокку урган.
  Ошол эле учурда кыз чыркырап:
  - Мен ушундай класстын мушкеримин, бул супер!
  Анна да жылаңаяк буту менен канкор белектерди ыргытып, мушташкан.
  Жана кыйкырып:
  - Жетишкендиктерибиз чоң!
  Бирок алар кандай гана күрөшпөсө дагы, ал тургай абдан баатырдык менен, бул төртөө, бирок француздардын жогорку күчтөрү аларды талкалап салышты.
  Кыздар туткунга алынган. Ал жерде аларды чечинтип, мыкаачылык менен кыйнашкан. Колдорун стойкага бурап, камчы менен чаап, кызарган зым менен. Жылаңач таманы отко күйгүзүп, жылаңач таманына кызарган темир сыйпап коюшкан. Бирок кыздар Наполеон III жаңы үстөмдүгүн эч качан тааныган эмес.
  Андан кийин алар карьерлерде дээрлик жылаңач болуп иштөөгө жөнөтүлгөн. Ал эми Америка Франциянын жаңы провинциясы болуп калды.
  Наполеон III 1903-жылы алтымыш сегиз жашында каза болгондо, Наполеон IV император болгон. Анын келиши жаңы башкарууну белгилеген. Парламенттин ролун күчөтүү, дворяндардын таасирин азайтуу. Бара-бара дүйнөлүк империя демократиялуу болуп калды.
  Ал эми 1917-жылы биринчи адам космоско учкан. Ошентип космонавтика доору ачылды.
  1922-жылы адамдар Айга учуп кетишкен. Ал эми 1933-жылы Марска. Ал эми 1950-жылга чейин алар Күн системасынын бардык планеталарына барышкан. Бирок 2000-жылы жылдыздарга биринчи учуу, бүтүндөй космостук экспедиция башталды. Мына ушундай AI Наполеон Бонапарттын орус принцессасы менен бир үйлөнгөнүнөн улам.
  Бүткүл адамзаттын тагдыры кичине эле кокустуктан көз каранды.
  
  КЫТАЙГА КАРШЫ ЖЫГЫЛДЫ
  АННОТАЦИЯ
  Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунова XVII кылымда Сибирге көчүп, ал жерде Манжур династиясынын көзөмөлүндөгү Кытай империясы менен согушкан. Өлбөс гитлер Кытайда гана эмес, тарыхтын жүрүшүн өзгөртөт.
  Согуш бороон-чапкындай болуп жатат
  Бала чоң армия менен согушуп жатат ...
  Биз каардуу туманды кесип өттүк
  Бул кээде өтө оор болсо да!
  
  Душман абдан жинди күчтүү,
  Тынымсыз кар көчкү келе жатат...
  Жаркыраган кочкул кызыл туулардын ызы-чуусу астында,
  Бирок биз май айында согушка ээ болобуз деп ишенем!
  
  Бизди жеңе алабыз деп ойлобогула
  Биз Кудайдан келген улуу жоокерлербиз...
  Ал үзүлбөйт, өмүр жибин билем,
  Кээде бул абдан катуу болушу мүмкүн да!
  
  Россиянын улуулугун ошондо бил
  Ата Мекен баарынан кымбат...
  Жана абдан күчтүү орус үйү болот,
  Жана фашисттик карасанатайлыкты бетке жылдыргыла!
  
  Ишенбе, Ордо Русун бузба,
  Кайсы чөгөлөбөйт...
  Тынымсыз күрөш, коркпо,
  Жацы урпактардын атынан!
  
  Россиянын үйү үчүн, анын чөптөрү үчүн,
  Биз аябай катуу күрөшөбүз...
  Түбөлүктүү кыял орундалат
  Сиз буфондун жаны менен жоокер эмессиз!
  
  Мына, Ата Мекенге ант бересиң,
  Улуу Сварогдун жоокери бол...
  Жок, канга бакыт курба,
  Ыйсанын жүрөгүндө Кудай жок болгондо!
  
  Биз жаңы жолдор менен жете алабыз,
  Гүлдөгөн өлкөнүн улуулугу...
  Жана көз айнектүү желмогузду өлтүр,
  Ошентип, планета жакында бейишке айланат!
  . Љ1 БӨЛҮМ
  Бир бала менен бир кыз, ошондой эле төрт бакшы кыз Түштүк Сибирге келип, кытайлардын чабуулунун мизин кайтарган. Азиянын ар кайсы аймактарында жигердүү кеңейип жаткан манчжурлар Кытайда бийликте турганда, бул анча белгилүү болгон согуш болгон.
  Ошентип Тибет аймагындагы орустарга кол салышты. Ал эми чыныгы окуя, алар аймактын бир бөлүгүн тартып алууга жетишти. Анын үстүнө, Россия ошол учурда дыйкан аял жана Стенка Разиндин казак согушу менен алсыраган. Ооба, жана аскерлер өтө алыс аралыктарга которулушу керек болчу.
  Бирок өлбөс уул-кыз, төрт терминатор кыз орус чебине жардамга келишти.
  Кытайдын эбегейсиз зор армиясы жаңыдан курулган орус чебине чабуул жасаган. Ал эми күчтөр ачык эле бирдей эмес болчу.
  Болгону миң орус, эки жүз миң кытай бар. Анан эч кандай мүмкүнчүлүк жоктой сезилди.
  Ал эми алты класстын жоокерлери согушууга даяр.
  Олег Рыбаченко дубалда. Он экилер чамасындагы өлбөс бала бутунун манжалары менен ийне ыргытат. Ал эми алдыга келе жаткан кытайларга сокку урат. Бир убакта ондогон.
  Ийнелерди жана Маргаританы жылаңач манжалары менен ыргытат. Кыз каршылаштарын талкалап, кычырайт:
  - Менин улуу күчүм!
  Жана ал кайраттуулук менен күрөшөт.
  Наташа да бутунун манжалары менен күчтүү бумеранг ыргытат. Кантип каршылаштарды талкалап, кычыратса болот:
  - Улуу данктын атынан!
  Анан Зоя кытайларды кылыч менен кесип, ошол эле учурда жылаңаяк буту менен уу менен ийне ыргытат. Анан өзүнө ырдайт:
  - Россиянын кеңдигинде,
  Биз баарын куткара алабыз!
  Жана дагы кылычтар каршылаштарга түшөт. А эгер алар кессе, анда эч кандай боору оорубастан.
  Бирок, Аврора жок кыла баштаганда, бутунун манжалары менен бумеранг ыргыта баштаганда, бул толугу менен кыйроо. Ал эми өлтүрүлгөн кытайлар кызыл шайтандын соккусуна кабылышат.
  Ошондо кыз бакырып:
  - Мен баарын эзип, тытып салам!
  Анан кантип эки кылыч менен кесип алат!
  Жана анын жылаңач согончогунан курч жана тешип турган диск учат. Бул жалпы өлүмдүн кыз.
  Мына, Светлана чечүүчү салгылашта. Кантип кытайларды кыйнайлы, кылыч менен майдалап кескиле.
  Кыз көпөлөктү жылдырып, Асман империясынын жети жоокери өлтүрүлгөн.
  Анан жылаңач буттун манжаларынан курч, уулуу ийнелер учат. Анан кытайларды таң калтырат.
  Олег Рыбаченко сары жоокерлер менен беттешет. Анын кылычтары винттей жалтылдайт.
  Бала суктануу менен ырдайт:
  - Мен эң күчтүү дүйнө чемпиону болом,
  Американы, Кытайды жеңебиз!
  Анан дагы бала балдардын буттарынын жылаңач манжалары менен курч оюндарды ыргытат. Ал эми эки ондогон кытайлар дароо кулап өлдү.
  Мына ушундай согуш. Чыныгы тарыхта Петрине чейинки доордогу падышалык Россия өз аймагынын бир бөлүгүн жоготкон. Бирок бул жерде орус рыцарлары салгылашып, багынбай жатышат.
  Олег Рыбаченко мушташып ырдайт:
  - Бирок биз орус рухуна толгон рыцарларбыз,
  Биздин муунган онтообузду жазалоочулар эч качан укпайт!
  Жана дагы бала абдан курч ыргытат жана күчтүү уу менен, бүбү-бакшылар кайнатып, абдан ичке ийнелерди!
  Анын жанында Маргарита деген кыз турат. Ошондой эле анын буттары өлүмгө алып келген ийнелерди ыргытат. Ал эми колдору кол салган кытайларды кесип. Жоокер душмандарды талкалап, ырдайт:
  - Мен абдан сонунмун, бардык өлкөлөрдүн жининдеймин ...
  Дима, Дима, Билан! Дима, Дима Билан!
  Бардык өлкөлөрдүн башкаруучусу!
  Наташа да кытайларды кысып ырдайт:
  - Кечинде таң атканда Шайтанга жол бербейбиз!
  Жана анын жылаңаяк буттарынан өлүмгө алып келген ийнелер да учуп кетет.
  Андан кийин, Зоя душмандарын жок кылат. Ал эми бул кыздан зор энергиянын толкундары чыгып жаткандай.
  Ал эми сулуулуктун жылаңайлак буттарынан бумерангдар менен учтуу ийнелер учат.
  Жоокерлер чыркырап:
  - Мен чоң жылаңаяк кыял жана сулуумун!
  Жана дагы, ал өзүнүн каршылаштарына өтө коркунучтуу нерсени ыргытат.
  Бирок Аврора тегирмен иштетип, кытайларды кырып салганда, бул жок кылуунун туу чокусу.
  Анан кызыл чачтуу ийнелерди жылаңач манжалары менен ыргытат. Ал эми өлгөн сары жоокерлер жыгышат.
  Бирок качан Светлана лупанет. Ошол эле учурда анын жылаңач буттарынан бир топ ийнелер учуп, бардыгын тешип, өлтүрөт.
  Ошондо жоокерлер чыркырап:
  - Ошентип, так, ошондой - бир тыйынга фашист ал!
  Жана анын жылаңайлак буттары дагы кытайларга өлүм менен ыргытылат.
  Наташа, сары жоокерлерди кылыч менен чаап, мындай деди:
  - Фашисттер менен оңой жана кыйын болгон!
  Светлана тегирмендин жанынан өткөндөн кийин мындай деп белгиледи:
  - А бизде, кыздар, ар дайым оңой!
  Аврора, вентилятордун кабыл алуусун кайталады да:
  - Менден такыр тажабайсың!
  Ал эми анын жылаңаяк бутунан өлүмгө дуушар болгон чак чыгат.
  Ошондо Зоя аны алып, кычырайт:
  - Биз таракан эмеспиз, биз кыздарбыз - улуу атак-даңктын ээси!
  Жана дагы анын жылаңайлак бутунан бир нерсе учуп чыгып, душманга тийет.
  Кыздар жумушту чын жүрөктөн кабыл алышты.
  Бул чеп аймактагы дээрлик жалгыз орус чеби болуп саналат. Курулуп жаткан дагы бир нече шаар бар. Кытайлар Амурга башын сайбаганы жакшы. Бирок Орусия реалдуу тарыхта өз аймагынын бир бөлүгүн жоготту. Кытайда бийликте өтө агрессивдүү династия. Бирок, кыздар Люцифердин полкторун учууга жөндөмдүү.
  Олег Рыбаченко кытайларды кыскартат. Ал эми бала ырдап жатканда:
  - Эң жогорку класс болот ...
  Анан баланын жылаңаяк буту менен ыргытылган бумеранг учуп келип:
  - Кирпич баарын кесип салат!
  Маргарита да киши өлтүрүү дегенди душманга ыргытып жиберди. Ал аны майдалап майдалады да, чыркырап:
  - Мен жылаңаяк кыялым жана улуу сулуумун!
  Жана анын буту жапайы дисктерди ыргытат.
  Согушта кийинки Наташа. Жана ошондой эле каршылаштарды бөлүп турган душманга ыргытат.
  Жана ал муну абдан акылдуу кылат.
  Жана анын жылаңайлак буттары кадимки, өлүмгө алып келген ийнелерди ыргытып жатат.
  Андан кийин, согушта Зоя. Жана ошондой эле душманга ар кандай свастикаларды жана бумерангтарды ыргытат.
  Жана душманды кырат.
  Андан кийин, өтүп бара жатып:
  - Жакшы падышага даңк!
  Бирок согушта жана Аврорада. Кытайдан келген душмандарды да жок кылат. Ал эми ыргытса, өлтүрүүчү күч менен ыргытат.
  Анан ырдап жатып:
  - Ооба, орус жеринин атынан!
  Ошондой эле, анын жылаңаяк буттарынан өлүмгө дуушар болгон заряддар учуп жатат.
  Светлана да душманга жол бербейт. Жана анын жылаңаяк буттарынан ачык өлүмгө алып келген бир нерсе учуп чыгат.
  Жана жоокер ырдайт:
  - Биз эч качан багынбайбыз! Россияга кыйынчылык келбейт!
  Анан дагы кытайлар жабыркайт. Анан аны салтанатсыз алып, майдалайт.
  Алты жоокер жана жоокер катуу сокку урду. Жана душманды кесип, жылаңайлак таштайт.
  Олег Рыбаченко кытайларды кыркып: "Кытайларды кыйып:
  - Жылдыздуу мушкер, мүйүзүңүз бекер согуп жатат -
  Сиздин жериңиз күмөндүү даңкта...
  Согуштун жалыны саптардын ортосунда титирейт -
  Эрежесиз бир тараптуу оюнда!
  Ал эми дагы бир бумеранг баланын жылаңаяк буту менен учуп, он чакты кытайдын кекиртегин кести.
  Бала, биз көрүп тургандай, күрөшчү.
  Маргарита да согушта. Ошентип, анын жылаңайлак буттары иштейт. Ал эч кандай шексиз, өтө сонун душмандарды жок кылат.
  Ал эми анын кылычтары жазалоочулардай.
  Жоокер кычыратат:
  - Бар болсун!
  Наташа да жылаңаяк буттары менен аткылап, өлүмчүлдү ыргытат. Жана ошол эле учурда ал кылыч менен жигердүү кесип.
  Бип бир эле убакта:
  - Мен!ц ецбег!м!з - мемлекетт!к экипаж!
  Согушта кийинки орунда Зоя турат. Ошондой эле жок кылуунун эң жогорку даражасындагы шайтан. Көпөлөктү кылыч менен кантип кармоо керек. Анан ал жылаңаяк буттары менен уруучу элементтерди алып ыргытат.
  Андан кийин өтөт:
  - Армия кубанат - алдыга баратат!
  Ал эми кыйшык кытайдын бүтүндөй сызыгы түшөт.
  Кыз өзүнчө ырдайт:
  - Зоя өлтүргөндү жакшы көрөт! Эх, ошол Зоя!
  Мына, Аврора тез чабуулда. Же, тескерисинче, агрессивдүү коргонуу. Ал эми жылаңайлак жардамы менен душмандарын талкалайт.
  Жана ошол эле учурда кычырайт. Анын кылычтары культиватордун бычактарындай өтүп кеткенде, үч ондогон кытайлар тытылып калат!
  Жана Аврора кыйкырды:
  - Гармониялуу аккорддор, Россиянын желеги абдан сыймыктанат!
  Эми анын жылаңач такасы кытай генералынын ээгине туура келет. Ал алып жыгылып калат.
  Зоя согушта агрессивдүү. Ал душмандарын кырып, кыйкырып:
  - Биз күмөн санап, баарын өлтүрөбүз!
  Ал эми жылаңайлактан мындай канжарлар учуп кетет.
  Светлана да эч кимди капа кылбайт. Орок чөп чапкандай, душмандарды жок кылат. Кытайлар жетишпей жатат.
  Кыз кыйкырып:
  - Crazy Needle! Короодон чыккыла!
  Олег Рыбаченко кылыч менен бир тутам сары жоокерди кырып жатат. Анан жылаңаяк буттары менен жылдызчаны ыргытып кыйкырып жиберет:
  - Менин армиям эң күчтүү!
  Терминатор бала, сиз көрүп тургандай, душмандарды жок кылуунун эң туу чокусунда. Жана ал муну абдан ынтызарлык менен жасайт.
  Жана анын жылаңач манжаларынан өлүмдүн дагы бир белеги учуп кетет. Анан кантип дубалга чыккан кытайларды толтурат.
  Сары жоокерлер фанаттар. Алар өлүктөрдүн бүтүндөй дөбөлөрүн үйүп коюшкан. Жана алар тынбай чыгып, көтөрүлүп, чыга беришет!
  Бирок бала менен кыз өлүмчүл күчтүн элеси. Жана алар кескенде, чачыраган кан ар тарапка жана абдан алыска учуп кетет.
  Олег Рыбаченко ырдаган:
  - Эрдик даңазаланган эрдик,
  Биз планеталарды жеңүүчүбүз!
  Маргарита, бул тынчыбаган кыз ырдады:
  Биз бир саамга токтобойбуз.
  Кимдир бирөөнүн кыйкырыгы угулат!
  Жана ошондой эле кыздын жылаңайлак буттарынан кыйратуучу жана өлтүрүүчү ийнелер учуп турат. Буудайдын боосундай кытайларды урат. Ооба, Маргарита кыз чыныгы терминатор.
  Наташа кытайларды кыркып ырдаптыр:
  - деп ойлоду кыз, сары жанчып,
  Жашоо жакшы, жашоо жакшы!
  Анан дагы анын жылаңаяк буттарынан ийнелер учуп кетет.
  Зоя кылычтары менен жел тегирмендин жанынан өтүп, чыркырап:
  - Мен бардык душмандарды өлтүрөм, мага ишен, мен тамашалап жаткан жокмун!
  Ал эми жоокердин буттары бир нече жылдыздарды учурду.
  Ал эми сулуу ырдады:
  - Аскердик акт - мен никелди чаптым!
  Aurora, ашыкча эмоциялар жок кесип, чыгарылган:
  - Бизди чоң ийгиликтер күтүп турат! Мага ишен, мындан жакшы болбойт!
  Жана ошондой эле жылаңайлак сыяктуу, эмне өлтүрүп баштайт.
  Анан кычырайт:
  - Мен кандуу кобрамын!
  Светлана кытайларга ырайым кылбайт. Анан кумурскадай жок кылат. Ошол эле учурда ал ырдайт:
  - Таштандыга жол жок,
  Бутуңду тезирээк тарт!
  Эми анын жылаңач манжаларынан канкор белектер кайра учуп баратат. Бул эң сонун айым!
  Жана ошондой эле бакырып:
  - Биздин жеңишибиз ыйык согушта болот!
  Олег Рыбаченко барган сайын активдуу болуп баратат. Анан эки колу менен кесип, жада калса оозуна чоор алып, ийне менен кытайларга түкүрөт. Каршылаштарын кыйратып, өзүнө кычыратат:
  - Бул биздин жеңишибиз -
  Толук бурулуш жана кет!
  Анан дагы, терминатор бала жиндидей чаап жатат. Жана ошол эле учурда боору оорубай өлтүргөндү ыргыт.
  Маргарита да күрөштө. Айласыз кыз. Ал эми жылаңаяк буту менен бумерангды учурса, анда бул ондогон кыйылган кытайлардан кем эмес.
  Анан кыз ырдайт:
  - Оо, менин чоң вертолетум бар,
  Жүрөгүм жыргап ырдайт!
  Ал эми кыздын жылаңач согончогунан өлүмчүл жылдыз учуп кетет. Ооба, бул эң бийик пилотаждын кооздугу. Ал эми өлүм оңду солду сепет.
  Наташа да кытайларды ар тараптан жок кылат.
  Ал ырдап жатканда:
  - Кычырап, кычырап, кычырап...
  Оливер Twist тапты!
  Ал эми анын жылаңаяк бутунан өлүмчүл белек учуп кетет.
  Ошентип Зоя өзүн тартып алды... Аны алып, самандагы душманга түкүрдү. Анан ал тегирменди кылыч менен чаап алды. Анан анын жылаңайлак буттары алып, өлүмдүн тозок белегин баштады.
  Анан кытайлар жыгылды. Аларды жалындуу жалагандай.
  Ал эми бул жерде согушта жана Аврора. Ошондой эле тез кыз. Жана кызыл өлүм жана тозоктун жалындаган нуру. Анан ал алат, аны кесип салат.
  Жок, аны эч нерсе токтото албайт.
  Жада калса Маус танкы.
  Мына, Аврора жана кытайларды мыктайт. Бул абдан сонун жана жинди символдор жана кылыч менен.
  Ал эми кызыл гарпиянын кылычтары бир саамга да токтобойт.
  Ошол эле учурда Аврора чыркырап:
  - Менин Родинам - коммунизмдин Родинасы!
  Жана ошондой эле анын жылаңаяк буттарынан, өтө өлүмгө дуушар болгон бир нерсенин учуу сыяктуу.
  Анан дагы кыз абада.
  Ошондо Аврора альтернативалуу окуялардын биринде Чычкан менен кантип күрөшкөнүн эстеди. Андан кийин союздаштар Үчүнчү Рейх менен элдешүү келишимин түзүп, бомбалоонун жоктугунан пайдаланып, немистер чычканды өндүрүшкө киргизишкен.
  Ооба, бул танктар чындап эле жаныбарлар сыяктуу берметтей. Жана алардын прогресси коркунучтуу болгон.
  Бирок терминатор кыздар үчүн эмес. Алар немецтик-фашисттерге каршы салкын кандуулук менен жана ошол эле учурда ылдам салгылашкан.
  Жана алар Кузьманын апасын көрсөтүштү! Ал эми жоокерлер эрдик менен салгылашкан.
  Мына эми кызыл чачтуу Аврора кылыч менен кесип жатат. Жана культиватор сыяктуу душмандарды кыргын.
  Анан кычырайт:
  - Мен аны өлтүрөм!
  Светлана да согушта тартынбайт. Кытайларды жок кылып жатышат. Жана ошол эле учурда, жылаңайлак менен, эмне өлүм сепкен, ыргытат.
  Ошол эле учурда ал кыйкырды:
  - Космос эрдиги -
  Чоң серенада болот!
  Жана душмандарга көз чаптыргыла!
  Анан ал түтүктөн түкүрөт!
  Анан Олег Рыбаченко тарап кетет. Анан кытайларга ийне ыргытпай, бутубуз менен бумеранг ыргыталы.
  Мындай тез терминатор бала кармалды.
  Ошол эле учурда ал ырдайт:
  - Душмандар токтотпойт,
  Алсыз жардам берсе!
  А качпа, качпа...
  Алга болбосо!
  Ал эми Олег ышкырат.
  Маргарита аны алып, жылаңайлак манжалары менен кыйратуучу жана өлтүргүчтү ыргытты. Ошол эле учурда ал ырдады:
  - Бул кобранын кабары болот!
  Ал эми кыз көз кысып, кычырайт!
  Наташа да согушта мисс эмес. Ал алып, жылаңач манжалары менен курч свастика ыргытты. Ал көптөгөн кытайларды муштап, чыркырап:
  - Мекеним учун!
  Анан согушта Зоя бар. Жана ошондой эле жылаңаяк буттары менен душмандарына сокку урат.
  Жана тиштерин кычыратып:
  - Мен ушунчалык жоокермин, чындап эле терминатормун!
  Ошондон кийин кыз кылыч менен чабат. Жана анын өпкөсү менен кыйкырып.
  - Банзай!
  Кыз, сиз көрүп тургандай, күрөштү токтотпойт. Ал эми керексиз сурьмасыз кесип берет.
  Аврора да жок кылууну колго алат. Кытайлар шылдыңдабай эле өздөрүн эзип жатышат. Ал эми сары жоокерлер ортосунан ажырагансып жыгылышат.
  Ал эми кызыл чачтуу кыз кыйкырат:
  - Дуйне жузундо коммунизмдин жалыны!
  Анан дагы эки кылыч менен кесип алат. Анан түтүктөн түкүрүп. Жана аны душманга отургузуу.
  Ооба, Аврора сулуулук жана кемчиликсиздиктин өзү.
  Светлана мындан да жаман эмес. Ал ошондой эле кытайларды сабап, натуралай өлтүрүүнү уюштурган.
  Анын жылаңайлак буттары сары жоокерлерге кыйратуучу белектерди ыргытат. Ооба, алар мунун баарын бийик толкунда жасашат.
  Светлана кыйкырат:
  - Күрөш кандуу, ыйык жана туура болот!
  Анан анын жылаңайлак бутунан дагы бир нерсе сынды. Анан кантип кытайларды алып урат!
  Бул жерде кыздар чындап ажырашып кетишкен. Жана алар бир тамчы да беришпейт. Бул жерде аялдар - бардык аялдар аялдар!
  Олег Рыбаченко тайманбай чабуулга чыкты. Алар буга чейин миңдеген кытайларды өлтүрүшкөн. Бул сары империянын жоокерлеринин чабуулу начарлады.
  Олег чыркырап:
  - Жеңиштин эң жогорку өлчөмү!
  Маргарита аны алды да, жылаңач манжалары менен кыргычты, устарадан да курчун ыргытты.
  Анан кыз ырдады:
  - Биз бороон-чапкындарды чакырабыз,
  Эмне үчүн жана эмне үчүн?
  Дүйнөдө күтүлбөгөн жерден жашоо -
  Эч кимге мүмкүн эмес!
  Маргарита бир катар түтүктөрдү кытайларга түкүрүп, сөзүн улады:
  - Ийгилик болсун - ийгиликсиздиктер,
  Жана өйдө-ылдый секирип!
  Башкача эмес, ушундай жол менен гана -
  Ушундай жол менен гана, башка жол менен эмес ...
  Жашасын сюрприз!
  Сюрприз! Сюрприз!
  Жашасын сюрприз!
  Сюрприз! Сюрприз!
  Жашасын сюрприз!
  Жана бир гана жогору - бир миллиметр ылдый эмес!
  Кыз абдан күрөшкөн маанайды көрсөттү.
  Наташа да согуштун очогунда турат. Жанар тоо атылып жаткандай. Жана жылаңач манжалары менен ийне ыргытат. Каршылаштарына сокку урат. Жана алардын ичинен өлүктөрдү калтырат.
  Анан кыз тиштерин күбүрөп ырдайт:
  - Биз кыялданган роботтор сыяктуу терминаторбуз жана улуу сулуубуз!
  Мына кызды кылыч менен кырып жатат. Жана көп адамдарды кыскартып.
  Зоя да куроштун кызуу журушундо. Өзү үчүн күрөшүп, тиштерин жаңсап:
  - Бизди эч ким токтото албайт!
  Анын жылаңайлак бутунан диск кытайларды аралап өттү. Бул көп тамакты кесип. Ошондо асман империясынын аскерлери муунуп калышты.
  Ал эми кыздар барган сайын түртүп жатышат.
  Бул жерде Aurora металлды кесүүчү нерсени кантип ишке киргизүү керек. Ал дөбөгө айланган баштардын массасын кыйып салат. Ал секирип, учуп, аны алып, күркүрөйт:
  - Менин атым менин муштум!
  Анан дагы эки кылыч шилтеп, кытайлар ичегисин бошотту. Бирок ошол эле учурда бир аз уялбаңыз.
  Ал эми анын жылаңайлак буттары өлүмгө дуушар болгон бумерангдарды учурат. Кайсы баштарды катарда чабышат.
  Анан кызыл чачтуу жоокер чыркырайт:
  - Биз кабельде болбойбуз!
  Жер бетинде бакыт болсун!
  Ал кызыл оозу менен чоордон дагы алып, түкүрөт. Ал эми асман империясынын жоокерлери уну менен кошо кулайт.
  Ошентип, Светлана согушта көрсөткөн ..
  Ал кайнак суунун каршылаштарын талкалады. Жанагы күйүп калгандар аны алып, абдан жапайы кыйкырышат.
  Светлана кычырап:
  - Менин өлтүрөм!
  Ал эми жылаңаяк буту менен бир-эки бумеранг ыргытат. Кытайларды көп кырып салат.
  Жана көп өлүктөрдү кысып чыгарат.
  Чабуулчулар ушундай иштешет.
  Жана алар Кытай империясын өздөрү үчүн кыйратышты, андан ары созулбай. Жок, аларда өзгөчө тактика бар.
  Ансыз да өлтүрүлгөн кытайлардын саны он миңдеп саналат. Ал эми кыздар жөн эле көңүл ачып, топ сыяктуу секирип жүрүшөт.
  Олег Рыбаченко ошондой эле сиз элестете ала турган пилотаждын эң сонун түрүн көрсөтөт.
  Ал эми бала эки кылыч менен колу-буту жана баштары ар тарапка уча тургандай кесип салат.
  Олег кыйкырып:
  - Болот, мен биздин чечүүчү жеңишибизге ишенем!
  Маргарита жылаң буту менен кыйратуучуну ыргытып, ырастады:
  - Ооба бул болот!
  Ал эми бүт алты ого бетер активдүү чаап баштады.
  . 2-БӨЛҮМ
  Эки жүз миңден турган кытай армиясы дээрлик бүтүндөй жок кылынгандан кийин, алты жоокер Асман империясынын тереңдигине дагы жылып киришти. Сибирдеги орус шаарларына кытайлар кайра кайтып келбесин деп.
  Бул жерде жоокерлер жакынкы чоң шаардагы сары жоокерлерге кол салышкан.
  Олег Рыбаченко сары жоочуларды кыркып, эки кылычын силкип: - Ацгемелеш-кен жок.
  - В жана орус падышалары!
  Жана жылаңаяк буттарынан курч ийнелер учуп кетти. Алар кытайлык согушкерлерге сокку урушкан.
  Маргарита сары жоокерлерди кылычтары менен чаап, аны алып ырдады:
  - Эми биз тарых жазып жатабыз!
  Жана ийнелер анын жылаңаяк буттарынан сары жоокерлерге учуп кетти.
  Кийинки согушта Наташа. Өлүм белектерин да ыргытып, кыйкырат:
  - Келечек биздики! Улуу Россияга данк!
  Жана анын жылаңач, кескиленген буту муну коркунучтуу күч менен ыргытат. Ал эми кытайларды кандуу башаламандыкка кести.
  Зоя да айласы жок кесип салат. Анан кытайлык генералды экиге бөлдү. Жана анын сөөктөрүн кесип.
  Андан кийин ал ыйлап:
  - Менин улуу жеңишим үчүн!
  Жана жылаңаяк буту менен кайрадан канкор белекти ишке киргизет. Ал эми көптөгөн кытайлык мушкерлерди нокаут кылып.
  Бирок Аврора согушуп жатканда, бул жалпысынан коркунучтуу. Ал кытай аскерлерин экиге бөлүп, жылаңаяк буттары менен өлтүрүүчү белектерди ыргытат. Ошентип, сары армияны талкалайт.
  Жок, Аврора чындап эле кызыл бакшы деп аталат. Жана ал жеңилбес.
  Жана анын жылаңач манжаларынан өлүмгө алып келген ийнелер учуп кетет. Кытайларды уруп, кум каптай болуп кулап калышат.
  Аврора өпкөсү менен күркүрөйт:
  Мени орустар билет
  Жана алар муну улуу деп аташат!
  Анан дагы сулуулук өлүмчүл ийнени ыргыткандай. Ал эми душман коңуздай кадалган.
  Аврора шылдырап:
  - Кыялдансаң болот, жаман түш көр!
  Анан дагы кыз бумерангдай урат.
  Ооба, бул кызыл - аскер иштеринде бир килограмм туз жеген эмес. Эгин бастырса, анан бастырат.
  Жана дагы, тез жана жалындуу кыз кол салууда.
  Ал эми бул жерде Светлана күрөшүүгө дилгир. Ошентип, ал баарын кесип, жок кылат. Анын кылычтары жаркыраган чагылгандай.
  Ал эми ийнелер жылаңаяк буттан учат.
  Кыз кыйкырды:
  - Менин улуу күчүм -
  Крокодил менен дос болуу үчүн мени менен ойно!
  Бала Олег Рыбаченко мурдагыдай эле чабуулга етуп жатат. Ал тез мангуст. Душманга жылдыздарды жарып, ыргытат.
  Ошондо жаш жоокер кыйкырып:
  - Келгиле, чабуулга чыгалы
  Кытайлардын баарын жеңебиз!
  Мына, бала кол салууда.
  Ал эми кыз Маргарита чоң толкундануу менен сары аскерлерди талкалайт. Жана анын жылаңач манжалары өлүм белектерин ыргытат.
  Ошондо кыз бакырып:
  - Мен утам!
  Анын жылаңаяк бутунан дагы бир ийне жамгыр төгүлөт.
  Ал эми ийнелер өлүмгө алып баруучу жана ууланган.
  Маргарет чабуулда. Кытайлар ага катуу каршы. Ал эми кыз - коркунучтуу көрүнүш.
  Сулуу жоокер болсо да.
  Эми анын жылаңаяк бутунан өлүмдүн бир үзүмү кайра учуп кетти. Кайсы душмандарга сокку урат.
  Наташа жапайы учуп баратат. Кытайларды кескилейт. Анын кылычтары ырайымдуулукту билбейт.
  Жоокер айкырды:
  - Бул биздин чоң жеңишибиз болот!
  Ал эми сулуунун жылаңайлак буттарынан өтө коркунучтуу ийнелер кайра учат.
  Алар кытайларды көп санда чапкан. Кыздар кандай сонун.
  Ал эми чабуулда алар эч кимге теги жок.
  Бирок Зоя билбейт, эч качан сөз жок. Ал оппоненттерди талкалайт. Ал эми анын кылычтары жазалоочулардай.
  Зоя өпкөсү менен кыйкырып:
  - Мен ырайымдуулукту билбейм - өлүм гана!
  Анын жылаңайлак буттары кытайлар туруштук бере албагандай ыргытат!
  Тескерисинче, жоокер мүнөт сайын ылдамдатат. Бул жерде муз аянтчасы чабуулга өтүп жатат.
  Аврора да ушундай сулуу кыз. Артка кайтпайт жана багынбайт. Жана ал бардык нерседе ийгиликке жетет.
  Бул жерде ал жылаңач манжалары менен болот желдеткичти ыргытып жиберди. Ал кытайлык солдаттарды кыйып, кычырап:
  - Кызыл империяда бүт планетаны жылыта турган от болот!
  Жана дагы бир нерсе, анын жылаңаяк бутунан чымындарды өлтүрөт.
  Ал эми жоокер кайрадан жогорку кызматта.
  Мына, Светлана согушта. Пландан тайбайт. Жана ал жапайы басым менен өзүн кесип салат. Жана анын жылаңаяк бутунан курч диск учуп кетет. Бул атактуу оппоненттерди кесип.
  Светлана жапайы каар менен чыркырайт:
  - Баарыңарды бөлүп салам!
  Ал эми кыз кол салууда. Анан анын жылаңайлак буттары абдан шамдагай.
  Андан ары салгылашууда Олег Рыбаченко жыртылды. Бул жерде айласы кеткен бала-терминатор. Бул зор күчтөрдү жана жапайы баланын басымын камтыйт.
  А бул жерде бала буту менен бумеранг ыргытып жатат. Ооба, каршылаштар бир эле учурда эки ондогон баштарын жоготушту.
  Бул чындап эле өлүмгө алып келген күч.
  Олег ырдаган:
  - Менин колум жөнөкөй -
  Мен мышыктын куйругун тартканды жактырбайм!
  Анан баланын жылаңач согончогунан бычак учуп кетти, кытайлар кантип урат. Алар түз мааниде рухун жана кайраттуулугун жоготкон.
  Олег жапайы жинденип:
  - Эч качан жок деген сөздү айтпа!
  Бала кол салып жатат... Анан Владимир Кличкону эстеди. Ооба, бул мушкер рингге кайтып келиши мүмкүн. Анан эмнеге аракет кылбайт? Эгер ден соолук болсо, анда Кудай өзү сага согушууну буйруган!
  Терминатор бала кол салууда. Кытайларды эзип ырдайт:
  Жаш дос дайыма жаш болсун
  Эс алууга шашпаңыз...
  Шайыр, кайраттуу, ызы-чуу бол -
  Сиз күрөшүшүңүз керек - ошондуктан күрөшүңүз!
  Катуу адам -
  Баарыңарды катары менен жеңүү үчүн!
  Мен түбөлүк баламын жан дүйнөм,
  Эмне натыйжа берет!
  Түбөлүк бала мен жаным
  Жана артка кадам таштаба!
  Кытайларга каардуу кол салууда жаш жоокер жана түбөлүк бала. Ал өзүн эң жакшы жагынан көрсөтөт.
  Маргарита да сары жоокерлерди эзип, ырдайт:
  - Биз эч качан багынбайбыз!
  Анан ал бир топ кытайды кесип, күлүп кошумчалады:
  - Жок, мага эч качан ишен!
  Ал эми кыз кайрадан курч, уулуу ийнелерди ыргытып жиберди.
  Ал тез жана өзгөчө кыймылда.
  Наташа согушта Валькиридей тез жана күчтүү. Кайраттуулук менен күрөшөт. Анан кытайларды кулатып.
  Ал көп учурда асманда согушкан. Ал мыкты учкуч болгон. Ал жөө аскерлерде согушууга туура келген.
  Бирок азыр Наташа кытайларды колго алды. Ал эми бардык жаалдан эгин чаап алалы.
  Ал эми анын жылаңайлак буттарынан бумеранг жана ийнелер учуп кетет. Ал душманды талкалайт.
  Кыз ырдайт:
  - Бирок мен күндүн чыгышына ишенем,
  Түрмө зынданынын караңгылыгын жок кылат!
  Зоя кытайларга кол салат. Жана катуу чыгып кетет. Ал эми анын жылаңайлак буттары эч токтобостон душмандарын талкалайт.
  Жоокер кыймылда. Ал секирип, өзүнө секирген кобра сыяктуу.
  Алтын чачтуу кыз кыйкырат:
  - Келечек биздики
  Биз Jedi Knights сыяктуубуз!
  Эми аны бурулуштан алып, чаап жиберет.
  Кийинки чабуулда Аврора турат. Кызыл түстөгү кызды эзип, мушташкан. Ал темпин ого бетер күчөтүп, чабуулга өттү. Анын кылычтары жел тегирмендин бычактарындай.
  Оттуу сулуулук чыгарылган:
  - Бүткүл дүйнөгө ушундай бакыт болот!
  Анан дагы кыз жапайы темпке барат. Бул согуштун чыныгы кудайы.
  Светлана да ырдайт, секирип:
  - Жүздөн кийин жүз, полк артынан полк,
  Орус рыцарлары кылыч менен кесип салышты!
  Эми анын жылаңач манжалары калкан кайтара албаган нерсени ыргытат.
  Мына кыз. Чыныгы мегер.
  Наташа тиштерин жылтыратып:
  - Мага үйрөтпө!
  Жана ал жылаңаяк буту менен өлүмдү ыргытат.
  Аврора макул болот:
  - Дегеле бизге үйрөтө турган эч нерсе жок!
  Жоокерлер кыймылын тездетет. Азырынча дээрлик бүт шаар өлүктөргө толгон. Ооба, кытайлар кыргынга учураган. Алты эле адам бар, бирок алар бүтүндөй бир армияда иштешет.
  Олег Рыбаченко эльфтер тукумундагы бир кишинин окуясын эстеди. Ал Үчүнчү Рейхте аяктаган жана аны Luftwaffeге жөнөтүүгө көндүрө алган.
  Ооба, перьф кичинекей болсо да, абдан тез, күчтүү реакциясы бар. Дегеле эльфтер физикалык абалы жана ой жүгүртүү ылдамдыгы жагынан адамдардан жогору. Ал эми учакта перьф, атүгүл падышалык кан да өзүн бүркүт сезет.
  Ал эми бул жоокер 1944-жылдын 20-апрелинде Фюрердин туулган күнүндө душмандын 538 самолетун атып түшүрө алган жана ал өзү эч качан атып түшүрүлгөн эмес.
  Алгачкы эки жүз учак үчүн эльф эмен жалбырактары, кылычтар жана бриллианттар менен темир кресттин рыцарь крестин алды. Буга чейин үч жүздөн ашуун бриллиант менен Германиянын Бүркүтү ордени. Алтын эмен жалбырактуу кылычтары жана бриллианттары менен төрт жүздөн ашуун Темир Кресттин Найтс Крести. Ал эми беш жүз эстелик учак үчүн - Темир Крест Гранд Крест. Ошентип, эльф рекорддук сандагы сыйлыктарды чогултуп, бул жагынан Герман Герингди да жеңип, полковник наамын алган.
  Самолётто катардагы жоокер катары согушкан да.
  Ошентип, мындай көрүнүктүү Ace Luftwaffe пайда болсо да, ал өтө көп согуштун жүрүшүнө таасир эткен жок. Чынында эле, эгерде биз чыныгы тарыхта Luftwaffeнын алгачкы алты эйсин алсак, алар жалпысынан бир жарым миңден ашык учакты атып түшүрүшкөн. Ооба, ал Вермахтка канчалык жардам берди?
  Жерге түшүрүлгөн учактардын саны Геббельстин пропагандасы менен апыртылган болушу мүмкүн да.
  Бул көрсөткүчтөрдүн көбү катуу күмөн жаратты.
  Бирок эльф чынчылдык менен ушунча машинаны атып түшүрдү, бирок ал өзү бир да согушчуну жоготкон жок.
  Бирок андан кийин Олег Рыбаченко жолугуп:
  - Эмне үчүн жамандыктын күчү деп эсептелген Үчүнчү рейхке жабышып калдыңыз?
  Элф логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Анткени дүйнөдө такыр жакшылыктын күчү жок! Сталин менен союздаштарды ыйык деп эсептейсизби?
  Олег жылмайып айтты:
  - Бирок СССРде ушунча самолетту атып түшүргөндөн кийин баш тамга менен Кудай деп эсептелмексиң! Ошентип, түкүрүп, каргыш керек!
  Elf чынчылдык менен айтты:
  - Кырк экинчи жылдын октябрында ал рейх үчүн күрөшө баштаганда, согуштун жыйынтыгы али ачык боло элек болчу. Сиз кандай ойлойсуз, менин жеңүүчүлөрдүн катарына кирүүгө мүмкүнчүлүгүм жок?
  Олег Рыбаченко чынчылдык менен жооп берди:
  - Эгер СССРге өтүп кетсең, кечиримдүү болуп, кабыл алынат деп ойлойм. Баатырлар жана улуу жоокерлер бардык жерде бааланат!
  Эльф жаркырап жылмайып жооп берди:
  - Сунуш үчүн рахмат! Бирок экинчи дүйнөлүк согуш аяктаганда, мен өз планетама сыйлыктар менен кайтып келем... Анан, албетте, мен үчүн Германиянын жеңилгени маанилүү эмес. Эң негизгиси, мен өзүмдү баатыр катары көрсөтүп, авиациянын тарыхына бардык убактагы эң мыкты Эйс катары кирдим!
  Олег Рыбаченко ызаланып мындай деп белгиледи:
  Сенин айынан канчалаган жакшы жигиттер каза болду!
  Периь кычырап, логикалык жактан эстеди:
  - Рудель да бар... Ал дагы супермен!
  Олег башын ийкеди.
  - Рудель... Ооба, комикстердин каарманы сыяктуу!
  Периь күбүрөнүп:
  - Мен жоокер болчумун жана болом! Ошентип, мен өз эсебимди миңге жеткирүүгө аракет кылам!
  Олег Рыбаченко күмөн санады:
  - Жете аласыңбы? 1945-жылы 9-майда Учунчу рейх капитуляция!
  Эльф ыраазы болуп сурады:
  -Кызылдар жана шериктештер качан, кайда, кайсы убакта, кандай күчтөр менен чабуулга өтөрүн так айта аласызбы?
  Олег таң калып сурады:
  - Эмнеге керек?
  Эльф чынчылдык менен жооп берди:
  - Кызык узакка созулушу үчүн, мен согушту анча-мынча сүйрөп кетким келет!
  Андан кийин Олег мылтыгын алып, мындай деп жооп берди:
  - Мен сени атып алмакмын, бирок андай кылбайм!
  Элф таң калды
  - Эмне үчүн?
  Олег Рыбаченко чечкиндуу мындай деп билдирди:
  - Сени абийириң жазаласын!
  Анан ажырашып кетишти...
  Олег Рыбаченко бул перинди бекеринен өлтүргөн жокмун деп ойлоду. Дагы канча самолетту атып түшүрөт. Бул жөн эле коркунучтуу болот.
  Ал эми бала дагы жылаңач манжалары менен өлүм бумерангын учурду.
  Маргарита кытайларды согушта жигердүү жок кылат. Анын жылаңайлак буттары өлтүргүч белектер менен ушунчалык таамай урулгандыктан, сиз жөн гана таң каласыз.
  Супермен кыз.
  Ал эми анын согуштагы активдүүлүгү, келесоо жаныбар сыяктуу.
  Жок мындай кызды эч ким эч качан коркутпайт, эки миллиард кытай болсо да.
  Бирок Маргарет эмне кылышы керек?
  Ал өз өлкөсүн коргойт.
  Олег Рыбаченко кытайларды кыркып: "Кытайларды кыйып:
  - Россиянын мындан өткөн сулуу мекени жок,
  Ал үчүн күрөш жана коркпо...
  Ааламда мындан кооз өлкө жок -
  Буткул аалам - жарык Рустун факел!
  Бала ордунан секирип, ылдамдап, баарын буту менен союп салат.
  Наташа дагы мушташып ырдайт:
  Өлүмчүл жыл, сен мага ишене албайсың
  Бир миң тогуз жүз токсон тогуз...
  Чөйрөлөп жүрүүнү токтот
  Шайтан алтын мүйүздөр менен айланат!
  Ал эми кыз дагы жылаңаяк буту менен өлтүргүч белек ыргытат.
  Зоя да согушта, жарадар болуп, мушташат. Активдуу кыз. Ал эми кылыч менен кессе, баары учуп кетет.
  Ал эми анын жылаңайлак буттары ушунчалык активдүү түрдө белектерди ыргытып жатат. Жана көптөгөн душмандарын жок кылат.
  Ооба, кытайлар кара күндөрдү башынан кечирип жатканы анык.
  Аврора эч кандай боору оорубай урат. Ал эми анын жылаңайлак буту өлүмгө алып баруучу нерсе. Бул көбүнчө жок кылуу кудайы.
  Анын ичинде миңдеген шайтандар бар.
  Светлана кытайларды катуу кумарлануу менен чаап, кыйкырды:
  - Келечек
  Биз мышык болбошубуз үчүн!
  Анын жылаңач буттары дагы бир нерсе ыргытат, душмандары тытылып калат.
  Мушташ кыз - анын ичинде пилотаж!
  Шаарды кытайлардан тазалап, алтоо эс алышты. Ошол замат каманды толтуруп, бүтүндөй куурулду.
  Аны майдалап кесип жей башташты.
  Наташа мындай деп белгиледи:
  - Бул жерде Уолтер Скотттун рыцарлары бир убакта көп жешчү!
  Олег Рыбаченко күлүп: "Мындан тайма!
  - Дюма да! Портос бир кочкорду ушинтип жеген!
  Наташа күлүп койду.
  - Койлорбу? Эмне үчүн каман эмес?
  Олег жооп катары ырдады:
  Сиздин баардык үй-бүлөңүз
  Кабан алган байкем...
  Тирүү кезинде - деп эскертти мага -
  Жегичтерден аял алуу мүмкүн эмес!
  Маргарет тастыктады:
  - Бул жапайы ыр экен! Жана мен дагы бир нерсени каалайм!
  Олег мындай деп белгиледи:
  - Рухий? Бул Жакшы!
  Ал эми бала бир нерсе ырдады ...
  Бирок Аврора анын сөзүн бөлүп, мындай деди:
  - Ырдабай, аракет кылыш керек.
  Ал эми кыз курунан iPhone телефонун алып чыкты. Олег жылмайып койду, Наташа ага өзүнүнкүн сунуп:
  - Танктарды кызыл чач менен ойно!
  Аврора макул болду:
  - Мен бул оюнду жакшы көрөм!
  Ал эми кыз-баатыр параметрлерди ала баштады.
  Олег Рыбаченко танка флотуна киришти.
  Аврора эскертти:
  - Бир танк үчүн! Дуэлди сынап көрүңүз!
  Бала макул болду.
  - Бул туура!
  Олег кыркынчы жылдардагы эң сонун советтик танкты - ИС-7ди тандап алган. Эч качан сериялык болуп калбаган сонун унаа. Анын баары жана курал-жарактары, курал-жарактары жана ылдамдыгы бар. Чыныгы гало!
  Аврора Е-75. Машина начар. Ал эми оор, жана азыраак ылдамдык, күч запасы, бир аз алсызыраак жана мылтык. IS-7 E-75 үчүн 128ге каршы 130 миллиметрге ээ. Немистердин курал-жарактары калыңыраак болушу мүмкүн, бирок бул IS-7нин чоң эңкейиши менен жабылат. Ал эми Fritz капталдары жогору ... Баары ушундай, бирок ...
  Аврора E-75ти М деңгээлине которот... Жана машина жакшырып баратат. Ал эми кыймылдаткыч күчтүүрөөк жана силуэт бир топ төмөн, мылтык узунураак баррель болуп калды. Ал эми азыр сооту калыңдап калды. Немецтик танктын салмагы дагы эле токсон беш тонна, ал эми советтик танктын салмагы алтымыш сегиз тонна. Жана жаңыртылгандан кийин, ал окшош макетке ээ жана азыр күчтүүрөөк болот.
  Ал эми ИС-7 баары бир өнүгүүсүз калган. Демек, чыныгы тарыхта аны эч ким алдын ала айткан эмес.
  Олег, кел, өзүңдү жабдык.
  Бирок бала жоголгон жок. Душман модернизациялангандыктан, бала бир нерсе кылып, мамык снаряддарды колдонот. Анан абдан жакшы күрөш болот.
  ИС-7 жакындап келе жатат. Бирок, немецтердин айдоо көрсөткүчтөрү дагы эле жакшы.
  Аврора узунураак стволдуу замбиректен ок чыгарат. Бирок дагы эле кире албай жатат.
  Ал эми терминатор бала жакындап, тректи шамалдайт. Кичинекей жигит өзүнө ишенген окшойт.
  Аврора дагы бир атуудан кийин моралдык ойду чыгарды:
  - Чычкан пилди өлтүрө алат!
  Ал эми салгылашуу уланып, Олег 130 мм замбиректин снарядын корпустун муунуна сүзүп, жеңишке жетти. Бардык артыкчылыктарга карабастан.
  Бирок жалпысынан кыркынчы жылдардагы танктарда ар кандай машиналар бар. Абдан коркунучтуу долбоор - "Royal Lion". Салмагы жүз тонна, мылтык 210 мм калибр, маңдайкы бронь 300 мм жантык, капталдары 200 мм, кыймылдаткычы 1800 аттын күчү.
  Бул машина - жада калса ИС-7 капталынан гана кирип, жабыла алат. Жана бул чынында эле сонун!
  Аврора тиштерин кычыратып ырдады:
  - Бул бүркүт, күндүн үстүндө учуп баратат!
  Анан унчукпа...
  Тамактангандан кийин алтоо Кытайдын шаарларына жөнөштү. Азырынча тынчтыктын тыянагына жетишүү жана манчжурлардын чабуулунан баш тартуу керек.
  Кыздар менен бала кытайларга кол салып, кылыч менен, бутунун жылаңач манжалары менен дагы далайларды өлтүрүштү.
  Андан кийин жоокерлер колго түшкөн замбиректерден ок чыгарышты. Анан бир топ кытайлар кырылды.
  Олег Рыбаченко мындай деп белгиледи:
  - Балким коргонууда ойногон жакшыдыр? Анан эмнегедир чиркин болуп чыгат?
  Аврора жооп берди:
  - Профилактикалык согуш деген түшүнүк бар!
  Олег эске салды:
  - Виктор Суворов да фашисттик Германиянын СССРге каршы согушунун алдын-алуу экендигин далилдееге аракет кылган!
  Аврора күлүп жиберди да:
  - Ушундай эмеспи?
  Олег башын чайкады.
  - Күмөндүү!
  Маргарет мындай деп эскерет:
  - Мен бул китепти окудум. Ал биринчи караганда ишенимдүү көрүнөт. Бирок тереңирээк казсаң...
  Аврора макул болуп башын ийкеди.
  - СССР чабуул жасоочу согушту даярдап жаткан, бул факт!
  Маргарет белгилеген:
  - СССР согуштан кийин да чабуул коюучу согушка даярданып жаткан. Бирок чабуул эч качан башталган эмес!
  Олег логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Эгерде Сталин чабуулду пландаштырган болсо, анда кийинчерээк өзүнүн дивизияларын танктар жана башка техникалар менен толуктап бүтүргөн. Ал эми акыркы авиация бирдиктерге келе баштады, ал тургай учкучтар аны өздөштүрө элек!
  Аврора да логикалык жактан каршы чыкты:
  - Советтик армия кайра куралданса, анда немец армиясы да бир орунда турган эмес. СССР эң акыркы учактарды чыгарып жатканда, Фриц акыркы технологияны чыгарууну көбөйтүп жаткан.
  Кечиктирүү Сталиндин артыкчылыгы көбөйбөйт. Тескерисинче, нацисттер Европанын потенциалына ээ болуу менен Россияны жакшыраак сапаттагы жабдуулардын саны боюнча кууп жете алмак!
  Олег Рыбаченко күмөн санады:
  - Алардын сапаты жакшыраак болду деп ойлойсузбу?
  Аврора чынчылдык менен жооп берди:
  - Бирок алар кырк биринчи жылы жеңишке жетишти! Эгер алар азыраак сабалган болсо, анда алар сапаты жагынан да жогору болгондур!
  Гений бала күмөн санап:
  - Мен антип ойлобойм!
  Маргарет мындай деп белгиледи:
  - Кырк биринчи жыл табышмак. Эмне үчүн расмий түрдө күчтүү Кызыл Армия согуштан кийин согушта жеңилип жатты. Анан формалдуу түрдө, чындыгында алсыз болуп, жеңе баштадыбы?
  Олег Рыбаченко мындай деп жооп берди:
  - Бул Экинчи дүйнөлүк согуштун чоң сыры!
  Наташа сунуш кылды:
  - Жогорку күчтөрдүн кийлигишүүсү болду!
  Олег башын ийкеди.
  - Чынында эле бир нерсе болгон!
  Августин күбүрөп:
  - Биздин буркандар канга боёлгон, биздин кудайларыбыз согуштун кудайлары!
  Зоя макул болду.
  - Кан жана согуш кудайлары менен капталган!
  Олег менен Аврора экинчи дүйнөлүк согуштун стратегиясын ойной баштагандан кийин. Гитлер үчүн Аврора, Сталин үчүн Олег.
  Ансыз деле чыныгы соккулар алмашуу болду. Аврора шылуун кодду жана "Е" сериясындагы танктардын массасын колдонуп, Москвага чейин кирип кетти. Того менен Олег алдамчылардын кодун жана ИС-7ди колдонушкан, анткени алар немистерди бакты. Ошондо орок таштын үстүнө чогулду. Жана табыттар көп. Келгиле жана виртуалдык.
  Олег Рыбаченко суктануу менен ойноп, анын аскерлери немецтик коргонууну жарып өтүшөт. Казандарды куруу. Aurora кайрадан бузуку кодду баштайт. Кыймылдардын абдан жапайы алмашуусу бар.
  Гений бала ырдаптыр:
  - Камада бир жерде - биз өзүбүздү билбейбиз,
  Кама дарыясынын боюнда энелер!
  Колуң менен жетпе, бутуң менен жетпе,
  Керек болсо, покерлерди жылдырыңыз!
  Ал эми советтик танктар фашисттерди талкалоодо. ИС-7ден артык эч нерсе жок. Жана сиз аман-эсен "Чычкандар" жана "E" -100 менен күрөшө аласыз. Советтик танк мындай желмогуздардан коркпойт.
  Алар оор, бирок бул алар күчтүү дегенди билдирбейт.
  Ал эми Олег машиналар менен тездик менен жылып баратат. Ал эми миң шайтан сыяктуу.
  Вундеркинд бала ырдайт:
  - Келгиле, Фрицти талкалайлы, чики-чики-чики-та!
  Мына эми советтик аскерлер дагы бир тосмо алды. Алар уруш-талаштардын генийлери сыяктуу!
  Aurora, бирок, ошондой эле жөнөкөй эмес. Жана ал агрессивдүү иштейт. Кызыл Армиянын дөңгөлөктөрүнүн астына жаңы, жаңы жана жаңы күчтөрдү ыргытат.
  Ал эми кызыл чачтуу жоокер ырдайт:
  - Душмандар мени токтотпойт! Мен ааламдын мейкиндигин багындырам!
  Жана жаңы жана жаңы полктор согушка киришет.
  Олег Рыбаченко кубанып ырдады:
  Каарданган Фриц,
  Полктун душманы алдыга жылды...
  Бирок жинди арийлер -
  Орустар кастык менен жолугушат!
  Чочконун терисин чукушат,
  Душман топуракка ташталат -
  Орустар катуу урушат
  Күчтүү жоокердин муштуму!
  Ал эми бала дагы бир айланма маневр жасап, Авроранын аскерлерин рингге алып чыгат.
  Ооба, бала акылдуу, сөз жок.
  Аврора шылдырап:
  - Жок, мен багынбайм, бирок мен ар дайым күрөшкөндү билчүмүн!
  Олег Рыбаченко макул болду:
  - Багынбайлы! Биз сени жөн эле жок кылабыз!
  Мына эми советтик аскерлер кайрадан чабуулга киришти. Ансыз деле шылуундун коду Фрицке жардам бербейт.
  Ошондо Аврора амалкөйлүк менен вариантты өзгөртөт. Ал эми Британия менен АКШ согушка анын тарабында киришет. Бул армиянын жоокерлери салгылашууга аттанышты. Ал эми душманды басып алалы.
  Бирок советтик ИС-7 танктары америкалык Шермандарды жана Першингдерди, ошондой эле англиялык Черчилль танкын ого бетер оңой жок кылат.
  Алар өздөрү эч кандай зыян тартышпайт.
  Аврора кыйкырды:
  - Ооба, сен жана кичинекей импер!
  . Љ3 БӨЛҮМ
  21-кылымдын жоокерлери XVII кылымдагы кытайлар менен кайрадан кагылышты.
  Асман империясында өтө көп аскерлер бар. Алар чексиз дарыядай агып жатат.
  Олег Рыбаченко кытайларды кылыч менен кырып жатып:
  - Эч качан аракеттериңди таштаба!
  Анан баланын жылаңаяк бутунан курч диск учуп кетти!
  Маргарита, каршылаштарын талкалап, ызылдап:
  - Дүйнөдө эрдиктин орду бар!
  Ал эми кыздын жылаңаяк бутунан чачылган уулуу ийнелер кытайларга тийген.
  Наташа да жылаңач бутунун манжаларын ыргытып, өлтүрүп, өкүрүп жиберди:
  Биз эч качан унутпайбыз жана кечирбейбиз.
  Анын кылычтары тегирменди аралап, кытайларга тийди.
  Зоя, душмандарды кырып, чыркырап:
  - Жаңы заказ үчүн!
  Жана анын жылаңайлак буттарынан жаңы ийнелер чачырап кетти. Ал эми кытайлык жоокерлердин көзүндө эмне, кекиртегинде эмне бар.
  Ооба, жоокерлер толкунданып, жаалданып баратканы билинип турду.
  Аврора сары жоокерлерди кесип, чыркырап:
  - Биздин темир эрк!
  Жана анын жылаңаяк бутунан жаңы, өлүмчүл белек учат. Ал эми сары жоокерлер кулап жатышат.
  Светлана тегирменчиге кесип берет, анын кылычтары чагылгандай.
  Кытайлар боо сыяктуу кулап жатышат.
  Кыз жылаңаяк буту менен ийне ыргытып, кычырайт:
  - Эне үчүн Россия жеңет!
  Олег Рыбаченко кытайларга каршы чыкты. Терминатор бала сары аскерлерди кырып салат.
  Ал эми ошол эле учурда баланын жылаңач буттарынын манжалары уу менен ийнелерди сыртка ыргытат.
  Бала бакырып:
  - Келечекке даңк!
  Ал эми кыймылда ар кимдин башын, оозун кесип салат.
  Маргарита да атаандаштарын талкалайт.
  Анын жылаңайлак буттары солкулдап жатат. Кытайлар көп санда өлүп жатышат. Жоокер кыйкырып:
  - Жаңы чектерге!
  Анан кыз алып, кесип салат ...
  Кытай жоокерлеринин өлүктөрүнүн массасы.
  Бирок Наташа чабуулда. Ал өзүнүн кытайчасын кесип, ырдайт:
  - Орус улуу жана жаркыраган,
  Мен абдан кызык кызмын!
  Жана анын жылаңаяк буттарынан дисктер учат. Кытайлардын кекиртегин ким кести. Ооба, бул кыз.
  Зоя чабуулда. Сары солдаттарды эки колу менен кесип. Түтүктөн түкүрүү. Жана жылаңач манжалары менен өлүмгө алып келген ийнелерди ыргытат.
  Ошол эле учурда ал өзүнөн өзү ырдайт:
  - Ээ, балджан кеттик,
  О, менин сүйүктүүм кетет!
  Аврора кытайларды кырып, сары солдаттарды жок кылып, кыйкырат:
  - Бардык жүндүү жана жаныбардын терисинде,
  Ал ОМОНго союл менен чуркап келди!
  Жана жылаңач манжалары менен, душманга кантип киришүү, пилди өлтүрө турган нерсе.
  Анан чыркырап:
  - Карышкырлар!
  Светлана чабуулда. Кытайларды кырып салышат. Жылаңайлак буттары менен аларга өлүм белектерин салат.
  Кылыч менен тегирмен иштетет.
  Ал көптөгөн мушкерлерди талкалап, кыйкырды:
  - Чоң жеңиш келе жатат!
  Анан дагы кыз жапайы кыймылда.
  Жана анын жылаңаяк буттары өлүмгө алып келген ийнелерди учурат.
  Олег Рыбаченко ордунан ыргып турду. Бала сальто менен бурулуп кетти. Секирүүдө бир топ кытайды кыйратты.
  Ал жылаңач манжалары менен ийнелерди ыргытып жиберди да:
  - Менин сулуу эрдигим менен атактуу бол!
  Анан дагы бала согушта.
  Маргарита чабуулга өтөт. Бардык душмандарды катары менен майдалайт. Анын кылычтары жел тегирменинин бычактарына караганда катуураак. Жана жылаңач буттары өлүмдүн белектерин ыргытат.
  Кыз кол салууда. Сары жоокерлерди салтанатсыз жок кылат.
  Жана анда-санда секирип, ийрилет!
  Жана жок кылуу белектери андан учат.
  Ал эми кытайлар өздөрү өлүп калышат. Ал эми өлүктөрдүн бүт дөбөлөрү үйүлүп жатат.
  Маргарита кычырап:
  - Мен америкалык ковбоймун!
  Жана дагы жылаңаяк буттары ийнени ыргытып жиберди.
  Анан дагы ондогон ийнелер!
  Наташа чабуулда да абдан сонун.
  Жана жылаңайлак таштайт, самандан түкүрөт.
  Жана өпкөсү менен кыйкырып:
  - Мен жаркыраган ажалмын! Болгону өлүш керек!
  Жана дагы сулуулук кыймылда.
  Зоя кытай өлүктөрүнүн тосулган жерине чабуул коёт. Жана анын жылаңайлак буттарынан кыйратуучу бумерангдар учуп жүрөт.
  Ал эми сары жоокерлер жыгылып, кулай беришет.
  Зоя кыйкырып:
  - Жылаңайлак кыз, жеңесиң!
  Ал эми кыздын жылаңач согончогунан ондогон ийнелер учуп кетет. Кайсы тике кытайлардын кекиртегине.
  Алар өлдү.
  Тагыраак айтканда, толугу менен өлгөн.
  Аврора чабуулда. Сары аскерлерди талкалайт. Анын кылычтары эки колуна кармалат. Жана ал ушунчалык улуу жоокер.
  Торнадо кытай аскерлерин басып өттү.
  Кызыл чачтуу кыз бакырып:
  - Келечек жашыруун! Бирок жеңишке жетет!
  Ал эми чабуулда, оттуу чачтуу сулуу.
  Жапайы экстаздагы Аврора күркүрөйт:
  - Согуш кудайлары баарын тытып салат!
  Ал эми чабуулдагы жоокер.
  Ал эми анын жылаңач буттары курч, уулуу ийнелерди көп ыргытат.
  Светлана согушта Жана ушунчалык жаркыраган жана күрөшкөн. Анын жылаңач буттары көптөгөн өлүмгө дуушар болгон нерселерди ыргытат. Эркек эмес, сары чачтуу өлүм.
  Бирок бузулуп калса, аны токтото албайсың.
  Светлана ырдайт:
  - Жашоо бал болбойт,
  Бул тегерек бийдеги секирүү!
  Кыял орундалсын -
  Сулуулук эркекти кулга айлантат!
  Ал эми кыздын кыймылында уламдан-улам каарданып.
  Чабуулда Олег баарын тездетип жатат. Бала кытайларды урат.
  Анын жылаңач буттары курч ийнелерди ыргытат.
  Жаш жоокер кычырап:
  - Каардуу империя - бардыгын талкалайт!
  Анан дагы бала кыймылдап жатат.
  Маргарита өзүнүн ишмердүүлүгүндө бороондуу кыз. Жана душмандарды талкалайт.
  Бул жерде ал жылаңач буту менен, жардыргыч заттары бар буурчакты учурду. Ал жарылып, дароо жүз кытайды ыргытат.
  Кыз кыйкырып:
  - Жеңиш баары бир бизге келет!
  Ал эми тегирменди кылыч менен иштет.
  Наташа кыймылын тездетти. Кыз сары жоокерлерди кырып салат. Анан кыйкырып жатып:
  - Россия империясын жеңиш күтүп турат.
  Ал эми кытайларды тездетилген темп менен жок кылалы.
  Наташа терминатор кыз.
  Токтотуп, жайлоону ойлобойт.
  Зоя чабуулда. Анын кылычтары эт салатын кесип жаткандай. Кыз өпкөсү менен кыйкырып:
  - Биздин куткаруу күчүндө!
  Жана жылаңач манжалар да мындай ийнелерди ыргытат.
  Ал эми кекиртектери тешип, өлүктөр дөбөлөрүндө жаткан эл массасы.
  Аврора жинди кыз. Ал эми гиперплазмадан чыккан роботтой болуп бардыгын эзет.
  Ансыз деле жүз кытайды талкалаган жок. Бирок баары темпти жогорулатат. Ал эми жоокер дагы эле күркүрөйт.
  - Мен жеңилбесмин! Дүйнөдөгү эң сонун!
  Анан дагы кол салуудагы сулуулук.
  Жана анын жылаңач манжаларынан буурчак учуп чыгат. Ал эми үч жүз кытай күчтүү жарылуудан ажырап кетти.
  Аврора ырдады:
  - Биздин жерди басып алууга батынбайсың!
  Светлана да чабуул коюуда. Жана бир грамм да тыныгуу бербейт. Wild Terminator Girl.
  Ал эми душмандарды кырып, кытайларды жок кылат. Ал эми сары согушкерлердин массасы буга чейин арыктарга жана жолдорго түшүп кеткен.
  Алтоо ачууланды. Жапайы күрөш жүргүздү.
  Олег Рыбаченко кайрадан ишке киришти. Ал эми эки кылычын тең шилтеп алдыга жылат. Ал эми терминатор бала тегирменди башкарат. Өлгөн кытайлар жыгылып жатат.
  Өлүктөрдүн массасы. Кандуу денелердин бүтүндөй тоолору.
  Бала жапайы стратегияны эстейт. Кайда да аттар менен эл аралашкан.
  Олег Рыбаченко кыйкырды:
  - Акылдан шору!
  Жана акча көп болот!
  Жана жаңы кыймылда терминатор бала. Ал эми жылаңаяк буту бир нерсени алып ыргытат.
  Гений бала бакырды:
  - Мастер-класс жана Adidas!
  Чынында эле сонун жана сонун аткаруу чыкты. Анан канчасы кытайларды өлтүрдү. Ал эми эң көп сандагылар сары жоокерлерди өлтүрүштү.
  Маргарита да күрөштө. Сары аскерлерди талкалап, күркүрөйт:
  - Чоң шок полк! Баарыбыз табытка киребиз!
  Анын кылычтары кытайларды талкалап жатат. Сары согушкерлердин массасы эбак эле кыйрап калды.
  Кыз кыйкырды:
  - Мен пантерлерден да салкынмын! Ар бир адам мыкты экенин далилде!
  Ал эми кыздын жылаңач согончогунан күчтүү жардыргыч заттары бар буурчактай учуп чыгат.
  Жана душманга сокку уруу.
  Ал эми каршылаштарынын айрымдарын алып, талкалайт.
  Ал эми Наташа бийликте. Жана ал атаандаштарын жеңет, ал өзү эч кимге ылдый бербейт.
  Канча кытайлар үзгүлтүккө учурады.
  Жана анын тиштери абдан курч. Ал эми көздөрү сапфир. Бул кыз - негизги жазалоочу. Анын бардык өнөктөштөрү жазалоочулар болсо да!
  Наташа кыйкырып:
  - Мен жиндимин! Сизге пенальти болот!
  Анан дагы кыз көп кытайды кылыч менен кырып салат.
  Зоя кыймылга келип, көп сары жоокерлерди кесип.
  Ал эми жылаңайлак ийне ыргытат. Ар бир ийне бир нече кытайды өлтүрөт. Бул кыздар чынында эле сулуу.
  Аврора алдыга жылып, каршылаштарын жок кылууда. Ошол эле учурда ал кыйкырганды да унутпайт:
  - Табыттан качып кутула албайсың!
  Ал эми кыз тиштерин алып, тиштерин ачат!
  Мына ушундай кызыл чачтуу... Чачтары пролетардык туусундай желге желбирейт.
  Жана бардыгы түзмө-түз ачуудан келип чыгат.
  Светлана кыймылда Бул жерде ал көптөгөн баш сөөктөрдү кесип салган. Тиштерин ачкан жоокер.
  Тилди көрсөтөт. Анан бир самандан түкүрөт. Анан ал боздоп:
  - Өлүп каласыңарбы балдар!
  Жана дагы анын жылаңаяк бутунан өлүмчүл ийнелер учуп кетет.
  Олег Рыбаченко секирип, секирет.
  Жылаңаяк бала бир тутам ийне чыгарып ырдайт:
  - Лагерге баралы, чоң эсеп ачкыла!
  Жаш жоокер эң мыкты.
  Ал бир топ карыган, бирок жаш баладай көрүнөт. Бир гана абдан күчтүү жана булчуңдуу.
  Олег Рыбаченко ырдаган:
  - Оюн эрежеге ылайык келбесин - биз фраерадан өтөбүз!
  Анан дагы анын жылаңаяк бутунан өлүмгө дуушар болгон ийнелер учуп кетти.
  Маргарита сүйүнүп ырдады:
  - Эч нерсе мүмкүн эмес! Эркиндиктин таңы болоруна ишенем!
  Кыз дагы кытайларга ийнелердин каскадын ыргытып, сөзүн улады:
  - Караңгылык кетет! Розалар гүлдөй берсин!
  Жоокер жылаңач манжалары менен буурчак ыргытканда, миң кытай дароо асманга учуп кетти. Ооба, Асман империясынын армиясы биздин көз алдыбызда эрип баратат.
  Наташа согушта. Кобра сыяктуу секирет. Душмандарды жардырат. Анан канчалаган кытайлар өлүп жатат.
  Алардын кызы, кылычтары, көмүрдүн үстүндөгү эгиндери, найзалары. Жана ийнелер.
  Ошол эле учурда, ал дагы:
  - Мен ишенем, жеңиш келет!
  Ал эми орустардын атак-даңкы табылат!
  Жылаңач буттун манжалары жаңы ийнелерди ыргытып, каршылаштарын мушташат.
  Зоя жапайы кыймылда. Кытайларга кол салат. Аларды майда бөлүктөргө бөлөт.
  Жоокер аял жылаңач манжалары менен ийне ыргытат. Каршылаштарды жарып өтүү жана кантип күркүрөө:
  Биздин толук жеңишибиз жакын!
  Жана кылыч менен жапайы тегирмен иштетет. Бул чын эле кызга окшош кыз!
  Бирок кобра Аврора чабуулга өттү. Бул аял - бардык түндөр үчүн коркунучтуу түш.
  Ал эми кессе, ал кесет дегенди билдирет.
  Ошондон кийин кызылча алып ырдайт:
  - Баш сөөктөрдүн баарын ачам! Мен улуу кыялмын!
  Ал эми азыр анын кылычтары аракетте жана этти кесип.
  Светлана да чабуулга өтөт. Бул кыздын тормозу жок. Кантип майдалоо керек, ошондуктан өлүктөрдүн массасы таштандыга толгон.
  Блондинка терминатор бакырды:
  - Кандай жакшы болот! Кандай жакшы болот - мен аны билем!
  Эми андан өлтүргүч буурчак учуп жатат.
  Олег дагы жүз кытай, метеорит көтөрүп, кесип. Анан ал бомбаны алып ыргытат.
  Өлчөмү кичинекей, бирок өлүмгө алып келет...
  Кантип майда бөлүктөргө бөлүү керек.
  Терминатор бала кыйкырды:
  - Үрөй учурган машиналардын бороондуу жаштары!
  Маргарита муну дагы согушта жасайт.
  Жана бир топ сары согушкерлерди кыскартышты. Жана чоң боштуктарды кыскартат.
  Кыз кыйкырып:
  - Ламбада биздин кумдагы бийибиз!
  Жана жаңы күч менен сокку урду.
  Чабуулда Наташа ого бетер каардуу. Ошентип кытайларды талкалайт. Аларга мындай кыздарга каршы туруу абдан жакшы эмес.
  Наташа аны алып ырдады:
  - Жеринде чуркап жүрүү жалпы элдештирүүчү!
  Ал эми жоокер кыз каршылаштарына ушундай каскаддуу соккулар менен кирип кетти.
  Жана ал жылаңайлак дисктерди ыргытат.
  Бул жерде ал тегирменди башкарды. Сары аскер башынын массасы артка оодарылды.
  Ал күрөшкөн сулуу. Өзүңдү ушундай сары армада саба.
  Зоя кыймылга келип, бардыгын эч кимден башкасы жок эзип жатат. Анын кылычтары өлүмдүн кайчысындай.
  Кыз жөн эле сүйкүмдүү. Жана анын жылаңайлак буттары абдан уулуу ийнелерди ыргытат.
  Каршылаштарды жеңүү. Кекиртектерин тешип, табыт жасашат.
  Зоя аны алып, кычырап:
  - Кранда суу жок болсо...
  Наташа сүйүнүп кыйкырды:
  Демек бул сен күнөөлүү!
  Жана жылаңач манжалары менен ал жакшылап өлтүргөн нерсени ыргытат. Бул чын эле кыздардын кызы.
  Жана анын жылаңач буттарынан, бычак кантип учат. Жана көптөгөн согушкерлерге сокку урду.
  Аврора кыймылда. Өзүнүн сулуулугу менен тез жана уникалдуу.
  Анын чачы кандай ачык. желбиреп турган пролетардык туусу сыяктуу. Бул кыз нагыз кумар.
  Ал эми оппоненттерин кырып салат - ал колуна кылыч менен төрөлгөндөй.
  Кызыл баш, каргыш тийген сволоч!
  Аврора аны алды да, кыңылдап:
  - Өгүздүн башы болот - күрөшчүлөр жинди болбойт!
  Ал эми бул жерде дагы бир нече согушкерлерди талкалады.
  Олег Рыбаченко наалыды:
  - Сага эмне керек! Мына кыз!
  Жылаңаяк буту менен канжар ыргыткан Маргарита ырастады:
  - Чоң жана салкын кыз!
  Аврора буга дароо макул болду:
  - Мен кимди тиштей турган жоокермин!
  Жана дагы, жылаңач манжалары менен, ал киши өлтүргүчтү ишке киргизет.
  Согушта Светлана атаандаштарынан кем калышпайт. Кыз эмес, бирок аягы жалын.
  Жана кыйкырып:
  - Кандай көк асман!
  Жылаңаяк буту менен бычакты бошоткон Аврора ырастады:
  - Биз тоноочулуктун тарапкерлери эмеспиз!
  Светлана, душмандарды кырып, кыйкырды:
  - Акылсызга бычак керек эмес...
  Зоя жылаңач, күйгөн буттары менен ийне ыргытып, чыркырап:
  - Үч кутудан ага калп айтасың!
  Наташа кытайларды кыйып, мындай деп кошумчалады:
  - Жана аны менен бир тыйын үчүн кыл!
  Ал эми жоокерлер алып, секирет. Алар абдан кандуу жана салкын. Жалпысынан аларда толкундануу көп.
  Олег Рыбаченко согушта абдан стилдүү көрүнөт.
  Маргарита ырдаган:
  - Сокку күчтүү, ал эми жигиттин кызыкчылыгы бар ...
  Гений бала буту менен вертолеттун винтине окшош нерсени учурду. Ал кытайдан бир-эки жүз башты кесип: "Кычырайсыңбы?
  - Абдан спорттук!
  Жана экөө тең - бир бала жана кыз толук ачык иш.
  Олег, сары солдаттар-ды чаап, ызылдап:
  - Анан биз үчүн чоң жеңиш болот!
  Маргарита жооп кайтарып:
  - Биз баарын өлтүрөбүз - жылаңайлак!
  Кыз чынында эле ушундай активдүү терминатор.
  Наташа чабуулда ырдады:
  - Ыйык согуш!
  Ал эми жоокер курч диск-бумерангды ишке киргизди. Дога болуп учту, кытайды көп кырды.
  Зоя кыргынды улантып, кошумчалады:
  - Бул биздин жеңишибиз болот!
  Жана анын жылаңайлак буттарынан жаңы ийнелер учуп кетти. Жана алар көптөгөн согушкерлерди сүзүштү.
  Сары кыз айтты:
  - Атаандашты текшерүү!
  Анан тилин көрсөттү.
  Аврора буттарын булгалап, учтуу свастикаларды ыргытып, бакырды6
  - Императордун желеги алга!
  Светлана дароо ырастады:
  - Курман болгон баатырларга даңк!
  Кыздар бир ооздон кыйкырып кытайларды эзип: -
  - Бизди эч ким токтото албайт!
  Азыр болсо жоокерлердин жылаңайлак буттарынан диск учуп баратат. Эт тытылган.
  Анан кайра боздоп:
  - Бизди эч ким жеңе албайт!
  Наташа абага учуп кетти. Ал каршылаштарын жарып чыгып:
  - Биз карышкырбыз, душманды кууруу!
  Жана анын жылаңач манжаларынан өтө коркунучтуу диск учуп чыгат.
  Кыз алтургай сүйүнүп кетет.
  Анан күбүрөнүп:
  - Биздин таманыбыз отту жакшы көрөт!
  Ооба, кыздар чынында эле сексуалдуу.
  Олег Рыбаченко шылдырап:
  - Ой, эрте, коопсуздукту берет!
  Жана жоокерлерге көз кысып койду. Алар күлүп, жооп катары тиштерин көрүшөт.
  Наташа кытайларды чаап, чыркырап:
  - Биздин дүйнөдө кубаныч жок, күрөшсүз!
  Бала жооп берди:
  "Кээде мушташуу да кызыктуу эмес!"
  Наташа макул болду:
  - Эгер күч жок болсо, анда ооба ...
  Бирок биз жоокерлер ар дайым ден-соолуктабыз!
  Кыз жылаңач манжаларын каршылашынын ийнелерине ыргытып:
  -Жоокер ар дайым ден-соолукта,
  Жана аракетке даяр!
  Ошондон кийин Наташа дагы бир жолу душмандарды кырды.
  Зоя абдан тез бала. Бул жерде кытайлык бир баррель ишке киргизилди. Жана бир жардыруудан бир-эки миңди жыртты.
  Анан ал кыйкырды:
  - Токтоба, биздин таманыбыз жылтылдап!
  Жана согуштук шнурках кийген кыз!
  Согушта Аврора да алсыз эмес. Ошентип кытайларды талкалайт. Бир боо чынжырдан кагылгандай.
  Ал эми оппоненттерди кесип - ырдайт:
  - Пайдалуу болот абайла,
  Күзүндө пирог болот!
  Кызыл чачтуу шайтан чындап эле согушта татыган шайтандай айдайт.
  Мына, Светлана кантип күрөшөт. Ал эми кытайлар аны андан алышат.
  А эгер урса, уруп кетет.
  Андан кандуу чачырактар учуп чыгат.
  Светлана анын жылаңаяк бутунан металл чачыраган баш сөөктөрүн эрип учуп кеткенин катуу байкады:
  - Россияга даңк, дагы даңк!
  Танктар алдыга шашып баратышат...
  Кызыл көйнөкчөн дивизион -
  Салам орус эли!
  Бул жерде кыздар кытайларды алды. Ошентип, алар кесип жана майдаланган. Жоокерлер эмес, чындыгында чынжырды үзгөн пантералар.
  Олег согушка катышып, кытайларга кол салат. Аларды аябастан сабап:
  Биз букадайбыз!
  Маргарита сары армияны талкалап, алды:
  Биз букадайбыз!
  Наташа аны алып, сары согушкерлерди кырып кыйкырды:
  - Калп айтууга болбойт!
  Зоя кытайларды тытып, чыркырап:
  - Жок, колунан келбейт!
  Анан да жылаңаяк буту менен жылдызчаны алып коёт.
  Наташа аны алып, чыркырап:
  - Биздин сыналгы күйүп турат!
  Жана анын жылаңач бутунан өлтүргүч боо ийнелер учуп кетет.
  Зоя кытайларды да эзип: - Кычырап.
  - Биздин достугубуз монолит!
  Жана дагы мындай ыргытуу чөйрөлөр бардык багыттар боюнча бүдөмүк. Бул кыз - оппоненттерин таза жок кылуу.
  Жылаңач манжалары бар кыз үч бумеранг алып, учурат. Ошондон улам өлүктөр дагы көбөйдү.
  Андан кийин, сулуулук берет:
  - Биз душманга ырайым бербейбиз! Өлүк болот!
  Жана дагы өлүмчүл нерсе жылаңач согончогунан учуп кетет.
  Аврора да логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Бир эле өлүк эмес, көп!
  Ошондон кийин кыз аны алып, жылаңаяк кандуу көлчүктөрдү аралап жүрүптүр. Анан канчалаган кытайларды өлтүрдү.
  Анан кантип күркүрөйт:
  - Массалык өлтүрүү!
  Анан кытайлык генералга башын урат. Анын баш сөөгүн сындырып, бер:
  - Банзай! Сен бейишке барасың!
  Чабуулга абдан ачууланган Светлана кыйкырды:
  - Сизди аяшпайт!
  Анын жылаңач манжаларынан ондогон ийнелер учуп кетет. Кантип ал баарын жеңет. А түгүл жоокер да майдалап өлтүрүүгө аракет кылат.
  Олег Рыбаченко кыйкырды:
  - Даңктуу балка!
  Ал эми бала да жылаңаяк буту менен свастика түрүндөгү мындай салкын жылдызды ыргытат. Татаал гибрид.
  Анан кытайлардын массасы кыйрады.
  Олег бакырды:
  - Банзай!
  Ал эми бала кайрадан жапайы кол салууда. Жок, ал жөн гана күчтөнүп, жанар тоолор шарылдайт!
  Маргарет кыймылда. Ар кимдин курсагын тытып коёт.
  Буту бар кыз бир убакта элүү ийнени ыргытат. Ал эми массаны ар кандай душмандар өлтүрүшөт.
  Маргарита шайырлык жагынан ырдады:
  - Бир эки! Кайгы көйгөй эмес!
  Сиз эч качан көңүлүңүздү чөгөрбөшүңүз керек!
  Мурун менен куйругун чоор менен бийик кармаңыз.
  Чыныгы дос ар дайым сени менен экенин бил!
  Бул абдан агрессивдүү компания. Кыз кыйкырып жиберет:
  "Ажыдаардын президенти өлүккө айланат!"
  Наташа согушта бир гана терминатор болуп саналат. Ошондо күркүрөп:
  - Банзай! Тез алгыла!
  Анан анын жылаңаяк бутунан граната учуп кетти. Ал эми кытайлар мык сыяктуу. Жана талкала.
  Мына, жоокер! Бардык жоокерлерге - жоокер!
  Зоя да чабуул коюуда. Ушундай ачуулуу канчык.
  Анан аны алып, шылдырады:
  - Биздин атабыз Ак Кудай өзү!
  Ал эми кытайлыктар үчүн үч тегирменди кесип берет!
  Ошондо Аврора жооп кайтарды:
  - А менин Кудайым кара!
  Чынында эле, кызыл чач - алдамчылыктын жана жамандыктын көрүнүшү. Албетте, душмандар үчүн. Ал эми достор үчүн ал сүйүктүү.
  Анан кантип жылаңач манжалары менен алып ыргытат. Жана асман империясынын көптөгөн үйүлгөн жоокерлери.
  Кызылча кыйкырды:
  - Артыбызда Орусия менен кара Кудай турат!
  Абдан жогорку согуштук потенциалы бар жоокер. Жок, мунун астына кийлигишпеген жакшы.
  Аврора шыбырады:
  - Биз бардык чыккынчыларды порошок кылып талкалайбыз!
  Жана өнөктөштөрүнө көз кысып. Ооба, бул жалындуу кыз так тынчтык бере турган нерсе эмес. Тынчтык өлүмгө алып келбесе!
  Светлана, душмандарды талкалап, чыгарды:
  - Биз сени кезекке шыпырып салабыз!
  Аврора тастыктады:
  - Баарын өлтүрөбүз!
  Жана анын жылаңайлак буттарынан толугу менен жок кылуу белеги кайрадан учуп кетет!
  Олег жооп катары ырдады:
  - Толук банзай болот!
  Аврора кытайларды жылаңач колу менен тытып, кылыч менен чаап, жылаңач манжалары менен ийне ыргытып:
  - Кыскача айтканда! Кыскача айтканда!
  Наташа, сары жоокерлерди жок кылып, чыркырап:
  - Кыскасы - банзай!
  Ал эми каршылаштарды жапайы ачуу менен кырып алалы.
  Олег Рыбаченко атаандаштарын кесип, чыгарды:
  - Бул гамбит кытай эмес,
  Ал эми дебют, мага ишен, тай!
  Анан дагы баланын жылаңаяк бутунан курч, темир кесүүчү диск учуп кетти.
  Маргарита, Асман империясынын жоокерлерин кырып, ырдаган:
  - Согушта кимди табабыз,
  согушта кимди табабыз...
  Муну менен тамашалашпайлы -
  Келгиле, аны бөлүп алалы!
  Келгиле, аны бөлүп алалы!
  . Љ3 БӨЛҮМ
  Кытайларды жеңгенден кийин бир аз эс аласың. Бирок, тилекке каршы, көп эс алууга убактыңыз жок.
  Жаңы сары аскерлер кирип келе жатат.
  Олег Рыбаченко аларды кайра кесип:
  - Ыйык согушта - орустар жеңилбейт!
  Маргарита бутунун манжалары менен өлүмгө дуушар болгон белектерди ыргытып, тастыктайт:
  - Эч качан жоготпо!
  Олег дагы бир нерсени айткысы келди...
  Бирок азыр алар бакшынын сыйкырынын жардамы менен убактылуу башка затка которулду.
  Ал эми Олег Рыбаченко немис лагерлеринин биринде пионер болуп калды. Маргарита аны менен кошо көчүп кетти.
  Ооба, ар дайым кытайлар менен кесип эмес.
  - Ата Мекенге даңк! - деп кыйкырганын кайталады пионер Олег Рыбаченко, өткөн шишип кеткен тырыктарынын бирине так жыгылса да, ийнине сокку жегенге унчукпай чыдады. Ал эми экинчиден жана таптакыр диссекциядан - кан агып кетти! Маргарита Олег Рыбаченкону таң калып, ыраазы болуу менен карап, андан англисче бир нерсе сурады. Бала вундеркинд Олег Рыбаченко ойлоду, - кыязы, түшүмдө эмнени көргөнүмдү кайра сурайт - синхронизм барбы? Бала колтукташкан сиңдисин карап жылмайып, он жашар баладай кенен далысын куушурду. Кыязы, Маргарита Олег Рыбаченконун багынбаганын жана пролетардык кинематографиянын стилинде кыйкырууга эмне түрткү болгонун түшүнбөгөнүн жөн эле көрсөткүсү келгенин түшүндү окшойт.
  Ал гана эмес, бул арык, таз Марат Казеи да. Бирок кайраттуу көз кысып, кайраттуу балага башын ийкеди...
  Олег Рыбаченко капысынан таарынып, үнүн басып, мындай деди:
  - Bravado баары болуп саналат!
  Маргарита шыбырап каршы чыкты:
  - Жок, эрдик эмес! Айткандай эле - сөздү штык жыттайт!
  Олег олуттуу белгиледи:
  - Жүз краутту каргагандан көрө, бир фашистти өлтүргөн жакшы!
  Ызы-чуу, моторлордун үнү угулду, ССтин атчандары жана жазалоочу врачтар - жаныбарлардын жылкыларына караганда мутанттарга окшоп, ээрден тайып, жерге секирип түшүштү. Туткундар чөпкө отургузулган - чынжыр менен. Алар кишендерди текшеришти: ошондуктан алар бекем кишенделген. Ал эми Олег Рыбаченко ССтин кенже дарыгерлеринин бири ага кандайча кайрылганын көргөндө таң калган жок. Немисче орой сүйлөдү - тур, примат балам - пионер баланы жумшак өтүктүн бармагы менен санына, ал тургай бир аз жогорураак, бөйрөгүнө түртүп жиберди. Олег Рыбаченко чыңалып... анан салкын Аврора кийлигишти. Жалындаган шайтан (Ошентип, ал чачынын табигый эмес жана ачык кызыл түсү жана аялдыкка жатпаган чыдамкайлыгы жана күчү үчүн аскерлерде лакап атка ээ болгон!) Бир нерсени шылдыңдап түшүндүрдү - бул шылдың да Олегге жеткен жок. Муну фашисттик врач да сезгени керунуп турат! Фашист буту менен Авроранын булчуңдуу ийнине урган. Ал жөн гана күлүп койду. Анан фашист тегерек жолдон тайманбас кыздын ийилчээк далысын чукул урат. Олег силкинүүдөн капталга тырсылды. Аврора дароо кайра отурду да, унчукпай кишенделген колдорун көрсөттү. Семиз профессор капысынан ылдый карап турган кичүү кесиптешине чакырды. Анан куураган хизердин бутагын сындырып, Олег Рыбаченкого көрсөттү. Ал мурдунун алдында кол булгалады - бала эрксизден артка чегинди. Фашист врач дагы колтуктап алгансып, башын чайкап, кандайдыр бир кызыктай кыймыл жасады. Түшүнбөйм, СС адам кашык менен жеп жаткандай...
  Олег Рыбаченко ачууланып немец тилинде:
  Адамдык сөз менен айтып бере албайсың.
  Фриц жумурткадан чыкты: адамгерчиликсиз, чебер расанын тилин билет бекен?
  Жаш Рыбаченко бекеринен чыккынчылык кылганын баамдап, сыр сактагандын эмнеси жакшы экенин ачыктады, бирок... Сөз таранчы эмес - сагынасың, кармабайсың. Ырас, семиз, узун бойлуу доктур кайдыгерликке салып, бул сөз баланын айткан немец тилин муунтуп жиберди. Кайра мурунку ишаратын кайталап, бүктөлгөн колтугун көрсөттү.
  Ал эми Олег Рыбаченко түшүндү - алар аны отун үчүн кызматчы катары жөнөтүшөт ...
  Текеберден баш тарткандан кийин кайра сабагым келген жок. Ооба, сиз мүмкүнчүлүктү колдон чыгара албайсыз.
  Мейли, жүз башы, тагыраак айтканда, патриция сындыра турган сыймыгы эмнеде. Качып кетем деген ой, албетте, келди - чоң ачкычтын астынан оор кишендер чертип калганда эле келди. Ал такыр кеткен жок деп айтуу логикалуураак болсо да! Бирок кичине ойлогон оюм, чындыгында, кармалып калганын билбей, фаранын жанында чуркаган корккон коёндой болуп чыкты. Антсе да - Олег Рыбаченко унаа токтотуучу жайдан алыстаар замат, бала анын артынан бир карышкыр келе жатканын көрдү. SS колоннасын кайтарган кызыктай, үйрөтүлгөн мутанттардын бири. Ошол эле маалда колонналардын эч кимиси тайгаланып шашып бараткан жылаңаяк баланы карабайт. Олег Рыбаченко, кыязы, анын кыймылын жашыруун камера тартып жатканын сезгени менен. Фрицтин техникалык жактан канчалык өнүккөндүгү таң калыштуу. Биздикилер адекваттуу жооп бербесе, анда жаман болот.
  Айыккан балдардын буттарынын шыпыргысы сыздап ооруйт. Катуу жыгылган буттар ириңдей баштады, бирок бул процесс курч таштарды басканда абдан ооруйт. Олег акырын онтоп, ооруп жатканын көрсөтпөөгө, кайра чыккан канды карабай коюуга аракет кылды. Бирок, андан кийин аны каптап кеткен түшүнүксүз цунамидей болду.
  Коркуу ошол замат жана түшүнүксүз түрдө пионер баланы өз ойлорунан жана каалоолорунан ажыратты. Жөн эле карышкыр тарапка бурулгусу келди (?). Фашисттик жырткычтын адамкерчиликсиз көздөрү астында Олег Рыбаченко эрксизден катып, катып калды. Бирок дароо эле жаңы бышкан пионерди жалындаган ысык каптап, бала заводдон автомат сыяктуу кыймылдап жөнөдү. Ал жаракаларда өскөн, кыштан кийин жашыл боло элек кайың менен кипаристердин куураган сөңгөгүн сындырды - көп, араң сүйрөп. Мен аны чоң, тунук баштыкка бүктөп, унаа токтотуучу жайга жолду айырмалап сүйрөп кеттим.
  Олег Рыбаченко жолдо бара жатып жан кейиткен үрөйдү жеңүүгө аракет кылып жатты. Пионер-мыкты ал же жок! Бирок бул сууда калууга аракет кылган жөндөмсүз сүзүүчү сыяктуу эле. Ал чыгат, анан кайра толуп кетет...
  Карышкыр анын артынан ээрчип: маал-маалы менен токтоп, баланын калган жылаңач издерин жыттап жатты.
  Гений пионер лагерге кайтып келгенде гана коркунучтун толкунунан жеңилдегенин сезди.
  Карапайым адам эмес фашисттер Олег Рыбаченкону караган жок. Чындыгында ССтин бир-эки адамы көздөрүн алышпады. Алып келгенин бүктөгөндө гана, улук врач-жасалчы кыска карап, балага бир нерсе ыргытып жиберди... э! Олег акыры эсине келди. Ач көздүк менен аны кармап калышты, балким, шоколад батончик же жумуш үчүн ширетүүдөн башка бир нерсе беришкендир деп ойлоп. Жана жумурткадан - жат, оттук таш жана болот. Оттук таш, кыязы, кварц болгон. Ал эми отургуч файлдын бир бөлүгүндөй көрүнөт. Мунун баарын кантип колдонуу керек - өнүккөн пионер Олег теориялык жактан жана ал тургай кызыгуу менен билген, ал Полесьедеги Робинзондорду да сынап көрмөк... эгерде кызыктай жагдайлар болбосо.
  Олег ным бутактарга буту менен тийип, анан колу менен башын чайкады.
  - Тиндер... - деди пионер акырын орусча, күтүлбөгөн жерден жөтөлүп, кайталады. - Тиндер керек. - Жана кыйынчылык менен немисче сүйлөөгө өтүүдөн кармандым. - Ал күйбөйт.
  Олег аларды карады... Зажигалкалары да, ширеңкелери да бар, жада калса, алтургай жалындаткычы да бар фрицтерге от алуунун эскиче ыкмасы эмне үчүн керек болгону түшүнүксүз. Алар алдыцкылардын тапкычтыгын сынап көргүсү келет. Алар советтик адам-дын психикалык енугушун елчейбу? Же туткун баланы шылдыңдап жатабы? Аларды башка планетадан келгендей ким түшүнөт!
  Фашисттер бири-бирин карап, тишин ачышты. Олег Рыбаченко үчүн эң таң калыштуусу жана... эң коркунучтуусу - алардын жүзү жаман эмес, таш боор эмес, жада калса шылдыңдаган да эмес, жок! Чоочун жаныбарды эске алгандай абдан кызыгып, улук профессордун көз айнегин атайын чечкендей өзгөчө жандуу кызыгуу байкалат. Кайдыгерлик бир тамчы жок, илимпоздордун экспериментти кантип ээрчигени абдан кызык.
  Олег Рыбаченко үнүндөгү толкунданууну басууга аракет кылып, шыбырап кайталады:
  Кышында баары ным болуп калды! Барбайт!
  Көзүндө чын жүрөктөн түшүнбөстүккө караганда жасалма, бирок кайрадан ачууланбай. Бирок ошол кезде жаштардын бири - Олегди чынжырдан бошоткон эмес, - наалып, ордунан туруп, керилип, эшегин ээрге ушалап, калган СС жигиттеринин күлкүсүнө... Олег анча деле таң калган жок. немистер кыймыл үчүн аттарды колдонушат - күйүүчү майдын тартыштыгы. Эмнегедир алардын артынан транспорттор сойлоп баратса да? Фашисттик душман бүктөлгөн ээрлерден куту алып келди, андан бир нерсе алып чыкты... Пионер аны пахта деп ойлоду, бирок жок. Ал алыстан ичке жиптердин бир бөлүгүндөй көрүнөт. Олег Рыбаченко аны колуна алып түшүндү - кургак мох.
  Дагы, пионер бала вундеркиндинин эмне үчүн Фриц экенине таң калды, ал тургай соко менен чөп көтөргөн дарыгер да... Балким, бул мосс анчалык деле жөнөкөй эместир?
  Мейли, ойлонбо, башым ооруп жатат. Бул сизге караганда жөнөкөй жана акылсыздай сезилиши керек. Кызык жери, бирок тиш дароо көтөрүлдү - Олег оттук ташка тийген жок, бирок жылмакай кырып кетти (бир жерден окуду) - жана учкундар мөндүрдөй жаап жатты. Ал эми бир нече жылдан бери, өмүрүнүн көбүндө от жагууга (азыр катардагы "алпа" курду) жетишти. Көп өтпөй от күчтүү жана негизги бийледи - кайың жакшы күйөт жана нымдуу. Бул жерде ССтин жаш гвардиячылары ойгонушуп, оттун капталдарынан жерге металл стенддерди айдай башташты.
  Ал эми Олег Рыбаченконун башы айланып, анын мурдуна өтө жегич бир нерсе кирип, анын аң-сезимин ошол замат чындыктан ажыратты. Бирок ошол замат реализмде укмуштуудай көрүнүш тегеренип кетти.
  Жада калса баланын мүнөзү өзгөрдү, ал өзүн ата-энеси тирүү, байкуш жетимдей элестетти. Андан тышкары, атам менен апам эч нерсе калтырышкан жок - алар ата-бабаларын карызы үчүн укуктарынан ажыратып, баланы түзөтүү, түрмөгө баш калкалоочу жайга жөнөтүштү. Күнөөсү жок, бирок сиздин ата-энеңиз карыз болгондуктан, сиз диктатордук, космостук империяда соттун чечими менен жашы жете элек кылмышкерсиз.
  Балдар үчүн балдар үйү борбордун өнөр жай аймагында жайгашкан жана чындап эле түрмөгө окшош болчу. Бардык жерде казарма, камера-казармалар. Олег Рыбаченко реалисттик көз карашта, начар пландалган жыгач керебеттерде түнөгөн. Жакын жерде адам тукумунан дагы, келгиндерден дагы башка балдар жатышты. Жууркан, матрац, жаздык жок, ашыкча иштеген жана көп токмоктолгон дене жылаңач дарактын үстүндө жатат. Ал эми түнкүсүн алар качып кетпеши үчүн бутун чынжырга байлап коюшат. Камерада жүзгө жакын бала отурат, абдан тыгылып, денелери тердеп, чаканын бурчунда бири-бири менен жанаша сабалган, канализация да жок. Ал эми бул мамлекетте, анын жылдыздуу кемелери галактиканын мейкиндиктерин айдап, желектери он миңдеген эл жашаган дүйнөнү төшөп турат! Бирок, жигиттер көчөдө эс алууга аракет кылышат, күндүн үчтөн экиси жумуш менен алек. Эң кыйыны цехте чаңдуу жана тажатма деп эсептелет. Арткы жана колдор андан абдан чарчап, көз алдында ал "иштебей" баштайт, операциялар жөнөкөй, бирок оор, кайталоону талап кылат. Талаада же курулуш аянтчасында ачык абада, жагымдуураак жумуш. Алар аз чарчап, эс алуу үчүн, алар ар кандай эмгек процесстеринде кезектешип аракет кылышат. Бирок баары бир денеси ооруйт, көп балдар, балдар үйүндө - элдин дээрлик жарымы уктап жатканда онтоп жатышат.
  Олег Рыбаченко чочулап ыргытып, бурулуп, чынжыр чыңылдап, шакек анын бутун канга сүрттү. Сирена угулат, бул көтөрүлүү, иштөө дегенди билдирет. Баланын денеси али эс ала элек, башка балдар - жылаңач адам тукуму жана башка дүйнөнүн жүндүү тукуму - көтөрүлүш үчүн күрөшүп жатышат. Кулчулуктун айларында топтолгон чарчоо булчуңдардагы тажатма ооруга жол берет. Камтылган чип менен башкарылган чынжырлар автоматтык түрдө бутунан учуп кетет, алар араа менен кесилбеген абдан күчтүү эритмеден жасалган. Көзөмөлчүлөр пайда болуп, коркунучтуу кыйкырыктар угулат.
  Балдарды жуунууга жетелеп келишет, көпкө созулбайт, цистерналардын суусу дат баскан. Олег Рыбаченко оозун чайкап, терин жууш үчүн чачыратат. Камерада желдетүү жок, тер жыттанган бөлмө уйкуну сергите албайт. Андан кийин эртең мененки тамакка алып барышат, тик туруп тамактанышат, жашы жете элек соттолгондор үчүн отургучтардын кереги жок. Алар нан жана силос менен багылат, эт кымбат, балдар керек эмес, ошондуктан алар жайлоодо сүзгөндү жакшы көрүшөт. Бирок, жылкы вегетариандык жана ал кантип иштейт, ал эми жырткычтар эт жеп, укташат. Олегтин жанында анын досу Тимур турат. Бул көрүнүштө экөө тең он эки жашта, тагыраагы башка чындыкка караганда, күчтүү балдар үчүн курак - кулчулук менен тил табышуу өтө кыйын болгон бурулуш учур.
  Чалкандын ширесин начар жуулган стаканга ичип отурган Тимур онтоп:
  - Анан дагы ушул цехте иштейм! Мен каалабайм!
  - Мен туруп, бир эле кыймылды он миң жолу кайталагым келбейт. - деп жооп берди, жагымсыз эскерүүлөрдөн титиреп, Олег Рыбаченко.
  - Мүмкүн талаа жумуштарын сурайбыз! - Тимур бул планетада бир убакта үч жылдыз жаркырап турган асманды карады. - Тактап айтканда, карп-шабдаалы тазалаңыз. Алар абдан даамдуу, өзгөчө алтын канаттуулар, бирок кароолчу ач көздүк менен карабагандыктан, баары бир оозуңа бир нерсени терип алсаң болот.
  Олег Рыбаченко оор үшкүрдү:
  - Мен да назик табияттын койнунда ушундай жумушту каалар элем. - Анан инкарнацияланган пионер дагы шайыр болуп калды. - Робот-байкоочуну алдаса болот, бул жерде байкоочу жабдуулардын көбү уурдалган!
  Эртең мененки тамак бүттү, аларды зымдарга алып барышат ...
  Балдар парад аянтчасында тизилип, адамзаттын балдары бири-бирине жабышканга аракет кылышат, келгиндер өздөрүнүн боюна жараша форманы сактап калышат. Алар жашы жана көлөмү боюнча топторго бөлүнөт. Беш жаштан он алты жашка чейинки балдар, ошондой эле башка дүйнөнүн өкүлдөрүнүн жүндүү жана тырмактуу жаштары бар.
  Аларды бириктирген бир гана нерсе - бул кийим, тагыраак айтканда, анын дээрлик жоктугу, балдарда идентификациялык номери бар шорты гана.
  Империя аларга граждандык деп эсептелбей калгандардан өздөрүнө көбүрөөк пайданы кысып алуу принцибинде мамиле кылат! Кийим-кечеге, бут кийимге үнөмдөө, бирок, кээ бир балдар эркин жашоосунда бут кийимди эч качан билишкен эмес.
  Бирок таякчалар жана жылаңач такалуу резина менен алар көп кабыл алышкан. Баштары кырылат, ар бир эки жумада бир ванна, алар күйгүзүлөт. Андан кийин алар дароо кыркылган машина менен кырып салышат, андан кийин көп нерсе кайра өсө алган жок. Балдар жылаңаяк курч таштарды басып баратышат. Эгерде Олег буга көнгөн болсо жана анын орой болгон буту оорубаса, анда эң кичинекей балдар согончогун жыгып, жылаңач манжаларын кан кеткенче чабат.
  Бүткүл күзөт ааламдагы эң катаал расаларды билдирген келгиндерден турат, бир гана баш калкалоочу жайдын башчысы, улгайган Фрау Понтус, садисттин ырайымсыз көздөрү менен карайт.
  Көзөмөлчүнүн ролун аткарган жолборс керик бүгүн ким кайда иштей турганы боюнча көрсөтмө берет, тагыраагы, эс-учун жоготмоюнча тынымсыз иштей берет. Олег сөөктүү ийнин ылдый түшүрүп, короонун экинчи жарымын карайт. Кичинекейден баштап чоңдорго чейин кыздар бар. Алар эң орой зыгыр буласынан тытылган чүпүрөк кийген кайырчылардай кийинишкен. Жүздөрү кургак, көздөрү чоң жана муңдуу көрүнөт. Капчык кыска, ичке, бирок астынан тарамыштуу буттары көрүнүп турат. Кыздар да жылаңаяк, баары кырылып, таз. Бул, сыягы, аларды басынтуу, алардын эч нерсе эмес экенин дагы бир жолу көрсөтүү үчүн жасалууда. Бирок бул жерде эч кандай кылмышкерлер чогулган эмес - байкуш ташталган балдар.
  Бул жерде алар бир топ балдар тигүү цехине, эң тажатма жана чарчаган профилде иштөөгө барарын билдиришет. Бул жерде Тимур чыдай албай кыйналып кыйкырды:
  - Мен антип иштегим келбейт! Мени плантацияга же бакчага жөнөт.
  Балдар тоңуп, күйүп, арык денелери чыңалып калышты.
  Понтус өлүм жазасына тартуунун жаңы учуруна абдан кубанды:
  -Кечээ унчукпадың, үй-бүлөңдүн көрсөтмөлүү сабагы жок калат деп корктум. Бала катардан беш жолу айдалат деп.
  Балдардын катарын толкундануу басып өттү.
  - Дурус. - деди матрон. - Баарына таяктарды тарат.
  Соккулар атайын тикенектүү таяктар менен жасалган. Аларды көбүнчө жумуш болбогон мезгилде балдар өздөрү терип кетишчү. Бирок, чынында, ошондо да балдар империяга пайдасыз болсо да, мисалы, жарым күн казып, жарым күн көмүүгө аргасыз болушкан.
  Олег Рыбаченко балдарынын колдоруна карады, алар мозолуу болуп жыгылды.
  Жигиттер темир торлорду автоматтык түрдө демонтаждашып, Олегге алар кыйноо куралдары манжаларын күйгүзүп, буттары оорлошуп жаткандай көрүндү. Ал досун ургусу келген жок, бирок каршылык көрсөтүүгө батына албады. Ал дээрлик эч нерсе көргөн жок жана бутунун чоң бармагын жаткан брусчаткага катуу тийди. Кызык, бирок оору сезими чогулуп, көз алдымда туман басылды. Бармак көгөрүп кеткени менен кадам бекемдеди.
  Алар узун сапта жарым тегерек болуп курулган. Таарынган баланы сабаганга ыңгайлуу болсун деп Тимурдун колун таяк менен байлап, ийиндерин бурап коюшкан. Жигиттер көздөрүн кысып, башка жакка караганга аракет кылышат. Фрау Понтустун буйругу менен анын арык, бирок тарамыштуу белине шорпо чачып, көк тузду чачышты. Баланын мурдуна караганда, ал күйө баштады.
  Алып баруучу аял эриндерин кагып койду.
  - Эми баарыңар сабак аласыңар. Катуураак чапкыла, ким алдаса, ал жазага тартылат.
  Бул учурда жардамчы керик келемиш азуу тиштерин көрсөттү:
  Биз азыр алар менен күрөшөбүз! Желмогуз күбүрөдү.
  Бала катарлардын ортосуна жылдырылды. Балдар чыбыктарды акырын көтөрүп, биринчи соккулар Тимурдун белине тийди. Артындагы жана капталындагы тырыктарга караганда, бала бир эмес, бир нече жолу жазаланган, ошондуктан ал кыйкырыкты токтотууга аракет кылган бардык балдардай үшкүрүнүп, оор дем алды.
  - Катуураак чапкыла! - деп кыйкырды Понт. - деп кыйкырсын.
  Алгачкы соккуларды эң кичинекей балдар беришти, алар жөн эле катуу ооруну жаратууга күчү жетпейт. Бирок андан кийин улуулар мени сабап башташты. Баланын бели кызыл тилкелер менен кесип, кан тамчылаган. Көк туздан күчөгөн оору Тимурду кыйкырып жиберди, ал тургай жыгылды, ылдыйда мык менен тактай кагылып, көкүрөгүн сайып жиберди.
  - Кереги жок! - деп кыйкырды бала. - Кайда десең ошол жерде иштейм.
  - Албетте, кыласың! - деп жооп берди Понт. -Бирок, адегенде бир чаап.
  Кечээки жолдоштор да толкунданып, кечээки инисин сабап салышты. Адамдар да, келгиндер да бирдей ырайымсыздык менен талкалашкан. Бала кыйкырып жатты, жылаңаяк буттары кандуу издерди калтырып. Келемиш керик ырылдап, улакты жылаңач, күйгөн бутуна союл менен чаап жиберди. Баланы дагы азапка салгысы келди. Сокку тарамыштуу балтырга, кийинкиси таманга тийди. Тимур чыркырап, солкулдап кетти. Андан кийин кыйноочу жоон ийнени жамбашка сайып, суюктукту куюп салган.
  - Туура! - деди Понтус. - Эми эси ооп кеткенден көрө өлгөнү жакшы. Эч ким жазадан кутулбайт.
  Олег Рыбаченко саптын эң аягында турган экен, ага камчынын соккусу түшкөндөй сезилди. Тимурду ылдый түшүрүп, бала өзү гана тырышып, кыйкырып, ыйлап жиберди. Анын тегерек жүзү ооруп, кызарып, азаптын өңү аны бурмалап жиберди.
  Олегди көрүп, кубарган эриндери менен шыбырады:
  - Ырайым кыл!
  Бала олку-солку болду: катып калды.
  Керик келемиш кыйкырды:
  - Мейли, эмнени күтүп жатасың! Bay!
  Олег Рыбаченко мындай деп жооп берди:
  - Жок, кыла албайм! Ал менин досум!
  Керик чычкан жылмайып:
  Сизге да ошондой каалайсызбы?
  Олег титиреп, кубарып:
  - Жок бирок!
  Понтус анын сөзүн бөлүп:
  - Жетишет! Бала өз өкүмүнө кол койду. Сен эмнеге татыктуусуң мордоворот. Аны жакшылап куюп, башкалар суктанышы үчүн стеллажга илип коюңуз.
  Олегди оюндан чыгарып, текелерге тартты. Бала каршылык көрсөтүүгө аракет кылган, бирок керик жолборстору аны мышыктай кармашкан. Колдор ооруп ийилип, сөөктөрү кычырап кетти. Аны тактайларга коюшту, бала жаакка жана курсагына чыгып турган тырмактардын учу оройлугун сезди. Алар булчуңга, көкүрөккө, ээгине, сандын алдыңкы бөлүгүнө, тизелерине сайылган. Анын жаагы канга чейин чийилип калган.
  - Ой, кылба! - деп сурады Олег.
  - Керек! - деди келемиш керик, баарына үлгү болсун деп.
  Бала жонуна шорпо куюп, анан туз куюп жатканын сезди. Ал кычы шыбактары сыяктуу чаккан. Олег мурчуйду, шыйпаңдаган буттары булгалып (ал акыркы жолу ушул көрүнүштө пайда болгон кызыктай эсинде болгон - ал алты жылдай мурун сандал кийген), алар дээрлик дароо кычыштыра башташты. Келемиш керик жамбашына ийне сайып, катуу жана оорутуп, күйүп жаткан суюктук ичине кирип кетти.
  - Эми аябай коркуп кетесиң, эсиңди да жоготпойсуң. - Желмогуз бетин ача кыйкырды, ал кекечтенип, коркунучтуу кинонун продюсери болмок!
  - Эмне үчүн? - деп онтоду бейкүнөө камалган бала. - Машаяк үчүн, ырайым кыл.
  Керик келемиш уулуу шилекейин чачып, жооп берди:
  - Мен бул жакшы Иса жөнүндөгү жомокторго ишенбейм! Дегеле Кудай бар болсо, ал жаман, зулум. Ал эми жакыныңа канчалык көп жамандык жана азап тартсаң, тиги дүйнөдө ошончолук көп күч-кубат жана бакыт аласың.
  - Абсурд! - деди ал үрөйү учуп кубарып, күтүлбөгөн жерден Кудай чын эле ушундай бала экен.
  - Көрөсүң! - Космостук Тартарустун тукуму күлүп жиберди. - Бирок үмүт кылба, бүгүн өлбөйсүң.
  Понтус үргөн үн менен буйрук берди:
  - Баштоо! Камчынын өбүүлөрүн түбөлүккө эстеп жүрсүн!
  Туткундагы пионер вундеркиндиси тешип ышкырган ышкырды, андан кийин катуу соккудан улам белинин териси жарылганын укканда калтырап кетти. Керик келемиштер катуу сокку урду, бирок ошол эле учурда өлтүрүп албаш үчүн күчүн тыйышты. Баланын кекиртегинен кыйкырык чыгып кетти, титиреп, жаш чыкты. Эринин кансыраганча тиштеп, бала өзүн кармады. Бир аздан кийин дагы бир сокку бүт денени титиретти. Олег Рыбаченко терең дем алды, туз жана шорпо менен күчөгөн оору чыдагыс.
  Понтус кыйкырды:
  - Улант!
  Кайра ышкырып, сокту! Сөөккө чейин кесип. Баланын ичине чейин күйүп кеткен. Ашказанын согуп кеткендей болду. Канча аракет кылганына карабай, анын кысылган эриндеринен кыйкырыктын бир бөлүгү чыгып кетти.
  - Эне!
  Кайрадан соккулар! Артында, курч плечолордун ортосунда жана, акырында, жылаңач таманында. Бала кыйкырып, өзүн кармаганга күчү жетпей калды. Кыйкырык алкымдан жана мурундан чыккан жанар тоодой атылып чыгат. Понтус ыраазы болуп:
  "Азыр көрүп турам, сен аны өзөгүнө чейин сабап жатасың. Аны жакшылап саба, бирок өлтүрбө!
  Ар бир сокку сайын оору күчөйт. Көз жашы канга аралашып төшөккө түшөт. Артындагы кандуу тилкелер биригип, кочкул кызыл аламанга кошулуп, баланын ичке ак сөөктөрү ачыла баштайт. Олег Рыбаченко тумчугуп жатат, ага аба жетпей жатат, зым анын ийилген балтырын казып алган. Жылаңач согончогу ызылдаган, орой, былжырлуу тери дароо кыймылдабайт, бирок кан тамчылары дагы эле агып чыгат. Соккулар күчөйт, чагылган нерв учтары аркылуу эң кырка чейин өтөт окшойт. Башка балдар унчукпайт, абийир жактырбайт, репрессиядан коркуу айыптоого жол бербейт. Балдардын баштары кантип салбырап калганын көрүүгө болот, бирок алардын көздөрү өлүм жазасына тартылат. Кызык жана нервди кыйнаган, көпчүлүгү буга чейин эле ушуга окшош же татаалыраак жол менен камчыланган. Мен эмес деп ойлойсуң, кээде ойлоруңда кара ниеттик бар: ал кыйкырып жиберет, бирок, албетте, Олегдей алсыз эмес, чыдай алды.
  Урган жылаңач сөөктөр, бели, капталдары, сандары катуу жараат. Эгерде стимулдаштыруучу дары сайылбаганда, бала өлүп калмак - ал катуу шоктон каза болду. Ошентип, ал Дантестин тозогунан да жаман нерсеге кирип кетти. Бул ар бир молекула, ар бир клетка, ар бир вена коркунучтуу оору менен каныккан кезде.
  Пионер Олег Рыбаченко езун оорудан алаксытууга аябай аракет кылды. Ата-энесин, алыскы балалыктын бактылуу доорун эстеп, ал азаптын кызыл ысык лавасынан буту менен түртүп чыгып кеткендей болду, бирок ал аны кайра соруп, башын жаап алды. Ошентип, алар кыйноонун океанында сүзүштү, азаптан куткаруучу катары өлүмдүн кыялы. Мен Ыйык Иоанндын Аянынын сөздөрүн эстедим. - Жана алар өлгүсү келет, бирок өлбөйт. Балдарды кыйнаган күнөөкөрлөрдү тагдыр ушинтип күтүп турат. Теңир аларга жүз эсе сыйлык берет жана Ыйса Матайдын Инжилинде айткандай, эң негизги жаза түбөлүктүү болот. Ал эми кээ бирөөлөр түбөлүк өмүргө, башкалары түбөлүк азапка барышат. Бул кандайдыр бир жубатарлык, душмандарга болгон жек көрүү сезимин ойготуу, аман калуу жана жеңишке умтулуу. Бала кыйкырууга үлгүрөт:
  - Мунун акысын төлөйсүң, баланын ар бир төгүлгөн көз жашы үчүн Аллахтын кыямат күнү жооп бересиң.
  - Унчукпа канчык! - керик келемиш бакырайт.
  - Чындыкты ооздуктай албайсың. Пионер үшкүрдү.
  - Көбүрөөк ал!
  Алар аны дагы бир жолу уруп, бардык ачуусун жумшап, сөөктөрдү сындырышты, бирок оору буга чейин эле ушундай чекке жеткен, ал жөн эле күчөй албайт. Бул темир, аны белгилүү бир температурага чейин ысытууга болот, анан ал жайылып кетет.
  Понтус муну түшүнөт, кемпирдин (тактап айтканда, ал кырк жаштан ашпайт окшойт, бирок чындыгында бир-эки кылымдан ашкан), жазалоочу катары чоң тажрыйбасы бар:
  - Ооба, жетиштүү! Анан өлөт! Кичинекей туткунду айыктырып, компьютердин жардамы менен кыйнайлы. Менде жөн эле "Олимпиадачыларды кыйноо" деген программа бар.
  Керик келемиш атайылап эстеп мындай дейт:
  - Азыр кайда? Ооруканага?
  - Жок, стеллажда! - Матрон апелляциясыз кесип салды. Башкаларга эскертүү катары илинсин. Жүрөктү колдоо үчүн гана сайыъыз. Анан дагы Тимурду катардан айдашсын, калган соккуларды сенден алсын. Бир жолу тукум улоо үчүн спектакль. Иштеш керек!
  Камчы кармаган келгин башын ийкеп, түктүү кулактарын кыймылдатып:
  - Үй ээсин ук. Мейли, кайра иштет.
  Тимурга жаңы соккулар урулду. Бул жолу эч ким каршылык көрсөтүүгө батынган жок. Жазалоочулардын колуна түшүүнүн кымындай да каалоосу болгон жок. Тимур анда-санда кыйкырып жыгылып калат. Аны көтөрүп алып, кайра сабашат. Иш таштоолордун экинчи сериясы азыртадан эле аяктап баратат. Бир нече гана балдар калды. Алардын бири эң улуусу, он алты жашта, сакалы мурунтан жарылып, муруттары көрүнүп турат. Ал, албетте, тартынат, урат, бирок оңой эле, араң тийет.
  Фрау Понтус ачууланып:
  - Бул жалкоо жигитти стойкага илип, бутуна таш байлап кой. Азап чегип алсын.
  Бала кармалып, мээнеттин жемишин, жеңилдетүү булчуңдарын чыңдап, кыйкырат:
  - Мейли, эмнени карап жатасың, балдар аларды сабап салышты!
  Балдар титиреп, ызы-чуу саптарды аралайт, бирок алардын кыйноочуларына шашылууга чечкиндүү эмес.
  Жигит сүйрөлөт, ар бир керик келемиш андан кеминде жети эсе оор. Каршы чыгуунун мааниси жок. Бирок андан кийин империянын тагдырын өзгөрткөн окуялардын деңгээлинде болот. Эки ок жаңырып, керик келемиштери кулап, желмогуздардын аркалары кесилип, терең кратерлер ачылды. Жигит бошонуп, жыгылды, бирок дароо кыйкырып ордунан ыргып кетти:
  - Мына, Кудайдын адилеттүүлүгү бар.
  Караңгыдан периштедей көрүнгөн алтын чачтуу кыз эжеси Маргаритага абдан окшош деп жооп берди:
  - Тескерисинче адам. Билгиле, шайтан менен келишим жер бетиндеги бейишке жана тозокто жылуу орунга кепилдик бербейт. Шайтанга таянуу - электр отургучта отургандай!
  Бул жалындуу Аврорага экинчи катуу үн менен:
  - Бул жерде болуп жаткан нерсе коркунучтуу кинонун сюжети. Муну балдар менен жасаңыз. Баланы стеллаждан чыгаргыла.
  Олег Рыбаченко башын чайкап... ойгонду. Көрүү учурунда ал жатпады, жөн эле турду...
  Анан бир топ убакыт өттү. Фашисттер дагы эле кылып жатышты
  Тамак-аш даярдоо. Бирок SS дарыгерлери кызыктай мохтун түтүнүнүн дем алуусунан пайда болгон бул коркунучтуу допинг эч кандай кыска көрүнгөн.
  Олег Рыбаченко эмне үчүн бул крауттардын эч кандай таасири жок экенин дароо ойлоду. Алар фильтр маскалары жокпу? Жана эмне үчүн бул галлюцинацияда мындай кош түш. Алар муну менен эмне кылып жатышат?
  Бирок нацисттер өздөрүн табигый түрдө алып жүрүштү, атүгүл кандайдыр бир деңгээлде достук мамиледе болуп, алар биз менен тамактанса болот деп кыйытты.
  Чынында эле алар жергиликтүү тургундардан уурдалган уйдун бир жуп чоң санын жулуп алышкан. Анан бир фашист чоң казан сүйрөп баратса, экинчи фашист Олег менен бирге сууга жөнөйт. Кайрадан, изденүүчү пионерге кызыктай көрүндү, эки булгаары чака, эң жаманы кадимки металл же жыгач. Анын үстүнө, анчалык деле типтүү эмес бир SS адам өзүн сүйрөп бараткан.
  Пионер бутуна анча ишене албады, бул өлүмдүн соккулары өтө реалдуу сезимде болгон жана Ломоносовдун тукуму мунун артында жөнөкөй же жөнөкөй эмес галлюцинациядан да башка нерсе турганын божомолдогон.
  Лагерден жүз кадам ары суу агып өттү, балконду ашып турган эки таштын астынан күмүш түстүү, жаркыраган кристалл агымы. Олег Рыбаченко ач көздүк менен ага ыктады. Бала ичиндегинин баары ташка, тагыраак айтканда, көмүргө бышырылганын эми эле сезди. Ач көздүк менен жагымдуу салкынга жабышып, ... кулагына тыгып алды.
  Таштак дубалдын артына жашынган SS жоокерлеринин бири татаал аппараттын панелине бир нерсени басып, келемиштей күлүп жиберди.
  Сокку фашист тарабынан кара ниеттик менен жасалган, бирок катуу күч менен Олег таштарга ыргытылгандыктан, ал сол кулагы менен укпай калып, башынын бул жагы чындап соолуп калган.
  Халатчан, алтын чынжырча кийген бейбаш дарыгер күлүп жиберди да:
  - Бокс! Бокс!
  . 4-БӨЛҮМ
  Пионер бала ордунан ыргып турду да, ССтин жигитине шашылды. Оң кол менен алдап дем астын көздөй, ал эми сол менен куулук менен артына жашынган. Ал бокс боюнча бир нече сабактарга катышкан, бирок анын эс тутуму абсолюттук. Мисалы, жасалма муштум жана курч жарым appercut жана жарым каптал сол кол. Андан кийин дене, сан, абс, ал тургай, буттун узартуу сокку кирет. Ал эми эң негизгиси - эреже катары, оң кол менен мушташкан мушкерлер сол колунан инвестиция тартууну күтүшпөйт. Күтүлбөгөн фактор иштеди, Олег Рыбаченко муну жасады! Жаш жана такшалган ССтин жигити Олег дегенде сологой эмес экенин, бирок "мылтыкты" солго ыргыта аларын билген эмес. Жана жаагына илмек кармап алды. Ал эми салкын - СС солдаты кайра тунук таш блокко кулап түшкөнү үчүн гана бутуна турду ... Ал эми жарым ачка баланын салмагы тандалган жоокерди ССтин курамына таштоого жетпейт, алар жок. алсыздарды ал!
  Эгер Олег Рыбаченко бул кыймылда тажрыйбалуу мушкер болгондо, балким, бир катар жыйынтыктоочу жүрүштөргө бармак. Бирок чеберчилик мактоо эмес, физикалык өзгөчөлүктөрү да.
  Бирок ал муну абдан жакшы аткарды, өзгөчө сокку машыгууда машыкпаганын эске алсак, жана Олег Рыбаченко өзү табияттагы чоң жөндөмдүүлүктөрүнө карабастан, бокска салкын мамиле кылган.
  Эми ал машыктыруучу Фараненко айткан секцияга жазылбай калганына да өкүндү - сен чоң жигит болосуң, бирок реакциясы тез жана жеңил. Жакында СССР Олимпиада оюндарына катышат - жана сиз медаль үчүн татыктуу күрөшө аласыз!
  Сен эмне деп? Буга Олег Рыбаченко мындай деп жооп берди:
  "Бири-биримди тазалагандан көрө, башымды өлкө үчүн пайдалуураак нерселерге сактаганды жакшы көрөм!" Мисалы, эгер сиз тракторду пилон менен, жада калса кадимки таштандыда иштетсеңиз, анда дагы көп нерселер
  Ата Мекенге пайдасы тийет!
  Бирок азыр бала өзү капиталды алды.
  Демек, Олег Рыбаченко өмүрүндө бир да жолу токмок жеген эмес. Бойго жеткен ССтин адамы он жашар баланын, жашына жараша узун болсо да, уюшкан каршылыгын тез талкалап (ошону менен бир-эки жолу аны ийгиликтүү көрсөтүп, чаап жиберди) жана муштумдарын чебердик менен кагып жиберди - жыгылганды көтөрүп, кайра сабады. Олег Рыбаченко каршылык көрсөтүүнү токтоткондо (Б.а. эсин жоготуп коё жаздады, башкача айтканда, башыңда дагы эле ойлор бар, сен карангылыкта эмессиң, бирок денең баш ийбей калды. Рингде олуттуу күрөшкөндөр бул эмне экенин билишсе керек. Грогдо болууну жакшы көрөм.). Фашист анын жыгылышына жол бербеди, кызык жери, ал жыгылганды эч качан урбайт. Бирок, доктор-жэлл ага анаграмма тилинде бир нерсе деп кыйкырды. Чаканы алып, көгөргөн бетине суу куйду.
  Чөгүп бара жаткан мышыктын сезими жана жаңы эле эрип кеткен муздун суусу ушунчалык муздак - жөн гана кышкы сүзүү!
  Олег силкип, ордунан турду да, ичинен жарылып кеткен сол жаагынан кан болгон өтүгүнө түкүрдү. SS адам аны мындан ары сабаган жок - ал күтүлбөгөн жерден желмогуз кайсы аскерлерде таң калыштуу, дээрлик боорукердик менен кызмат кылып жатканын үшкүрдү жана өзү крокодилден жасалган чакаларга (ошондой эле ысырапкерчилик эмес) тери чакаларына суу тарта баштады. ...
  Рыбаченко кенже бул жагдайды бир эле учурда жакшы жана жаман деп белгиледи. Жакшы жаңылык, алар жок дегенде эксперимент логикалык аягына чейин өлбөйт. Ырас, мара сызыгы абдан тар жана балким азап-кайгыдан арылуу болушу мүмкүн! Жаман жери, алар катуу кайтарылат жана качып кутулуу үчүн, чынында, гениалдуу тапкычтык керек!
  Көп өтпөй Олег Рыбаченко гвинея чочкосу болуу башка согуш туткундарынан кандайдыр бир артыкчылыктарга ээ экенине ынанды.
  Көрсө, туткунга, туткунга да ысык тамак берилет экен. Урматтуу, бул ССтин күзөтчүлөрү эчак эле банкалардан бир нерсени жеп, жөн эле төшөктө жатып, кыйкырып же уктап калганын билдирет. Ооба, карышкырлар аңчылык кылып, же патруль ташып, же экөөнү тең кыдырып жүрүштү . Бирок, Олег ыраазы болгон жок. Ал Аврора менен дагы бир жаш кыздын жылаңач жылаңач буттарына жатып (нымдуу, дагы эле муздак жерге жыгылбасынбы?) - Маргарита Олег Рыбаченкодон алынган эриген сууга чыланган матростук пальтосунун чети менен бетин аарчыды. , жактыруу менен мындай дейт:
  Сиз азыр чыныгы эркексиз. Муштумдан утулду, келесоодон утулду!
  Аврора сунуштады:
  - Ооба, бетине массаж жасайм, кесилген жери бат айыгат.
  Олег Рыбаченко күч менен жылмайып койду. Абдан табигый эмес. Ал ооруп, туяктарында плазма коньки менен шайтандарды бийлегенге чейин жеткен. Анан ошол эле учурда... азыр өзүн шайырраак сездиби? Улантуудан бир аз корктум: эми ташка жаткырып, чын жүрөктөн камчы менен чаап жиберишет, балким, жылтылдатып сынап көрүшөт. Бирок нацисттер бул жерге карап да койбой, казанынан даам татып, өз куш диалектинде бир нерсе жөнүндө сүйлөшүштү.
  Маргарита анын кулагына шыбырады:
  - Албетте, молодец... Бирок акылдуураак бол! Күчтүү алсыз көрүнгөндө жана тескерисинче!
  Олег Рыбаченко наалыды:
  - Тилекке каршы, алсыз болуп көрүнгөндүн кереги жок, анткени ошондой!
  Мейли, мүйүзгө катуу тийди... Кесилген жаактан тышкары дагы эле секирип жатышты, көп болбосо да, омурткасы бекем - эки тиш. Кабыргалары ооруп, кулагы ооруйт.
  Бирок, фантастикалык көрүнүш учурунда өлүм бир топ азап алып келди.
  - Болду, макул, - Олег Рыбаченко Авроранын узун манжаларын жаңы кишенделген колдору менен түртүп, матростук костюмунун этеги менен отурду. Титиреп кетти. - Жок, суук. А аңчылык жеп...
  Кантсе да аң-сезим болмуштан көз каранды - сиз билбестен марксист болуп каласыз. Сен аман болсоң!
  Түрмө груэли алюминий идиштерге салынды - алар брондолгон транспорттордун биринде ташылды. Бирок кашыктар болгон жок. Сыягы, кулдар баары бир коюу ботко жейт деп ишенишкен. Же тамаша кылууну чечишти, анткени бул кашыктар анчалык тартыш эмес. Мейли... бул жакшыраак!
  Чыныгы жапайы болуп кеттиң - бала каткырып күлүп жиберди да, аны албайын деп дароо оозун кысып алды.
  Бул ботко бермет арпа кошулган гречка боткосу болуп чыкты - коюу, дээрлик тузсуз жана, албетте, этсиз же ушуга окшош, балким, жыт үчүн бир аз балык кошуп коюшкандыр. Эки дандын элементардык, дээрлик бош аралашмасы (жана алар жытына карап, ышталган эт менен жарылып кетишти). Бирок пионер баланын курсагы эбак эле чегине жетиптир: ачкачылык бир аз басаңдап, ботко көргөндө гана кайтып келди, бирок үч эсе күч менен.
  Ырас, жеген жаман болду - бир-эки жолу ысык аралашма ичинен жараланган жаакка түшүп, оорудан көзүнөн жаш агып кетти - бирок бул эмне ?! Ооба, "браслеттер" кийлигишип, Олег Рыбаченко эки колун жулкулдатып, ачуулуу көздөрүнөн учкундарды тегерете ыргытып жиберди... жана бир убакта оң колу рингге мына ушундай жулунгандардын биринен ортосуна чейин сойлоп киргенин түшүндү!
  Укмуштуудай - SS чындап эле примитивдүү тешип кеттиби. Бул да жазалоочулар үйрөткөн карышкырлардан кутулмак!
  Олег Рыбаченко катып калды. Ошол замат чөйчөктүн артына жашынып, чайнаганга аргасыз болду. Жана оң колу менен ал катууланган болот териге чыдагыс болуп кесилгенче бурулду.
  ССте баары эле сонун эмес окшойт!
  Ошондо ал, балким, колун сууруп алаарын түшүндү. Чоңураак колго арналган шакек - эркектин же жергиликтүү жаштардын, балким, көп иштеген улуу балага да. Бирок жашы жете элек бала Олег Рыбаченконун тердеген колдору үчүн капкан кенен болуп чыкты.
  Бала шыбырады:
  - Жеңишти күтөбүз! Жеңишти күтөбүз! Кишендерди сындыргысы келгендер! Чоң аталар Фрицти утуп алышты! Биз дагы аларды оюн сыяктуу толтурабыз!
  Аврора Олег Рыбаченкону эркелете карап, жылмакай кыймылы менен колун артка түрттү (колунун кенен кесилген жеринен жана тырышуудан кан чыкты). Экинчи кошунасы ошол маалда эмне болуп жатканын жаап-жашырып ордунан жылды. Олег жалындуу шайтандын көзүн карап, көз кысып койду. Ал ошондой эле зымырыт лазерлери менен кобра сыяктуу чектүү аралыкта бургулай баштады - ажырагыс. Анан башын чайкап, карышкырларды байкап көрсөттү. Андан кийин, токтобостон, тамактануу - көтөрүлгөн тизеде турган чөйчөктөн кызыл губкалар менен түздөн-түз кармап, колун түшүрүп, нымдуу жерге толкунга айланган ийри сызыктарды тарта баштады.
  Олег Рыбаченко эч нерсени түшүнгөн жок, бирок анын башында жеңиштүү ыр жаңырып турду;
  Жаш, таттуу, таза;
  Кызыл Совет ел!
  Күн нурлуу чыгат
  Жүрөгүң менен берилген!
  
  Биздин көлдөр таза
  Дарыянын бороондуу кристалл!
  Балдар топту көтөрүп чуркашат
  Чогуу тоого чуркашыңыз!
  
  Көкүрөк жарылып абадан,
  Ар бир чөптө жаз!
  Мен Теңирге кайрылам
  Жамандыкка, балээге учурайлы!
  
  Убакыт катаал келди
  Фашизм Россияга басып кирди'!
  Биз согуш үчүн жаңысын жасайбыз,
  Коммунизм өкүм сүрсүн!
  
  Бирге, ар дайым талашып-тартышып,
  Биз түйүлгөн муштумдайбыз!
  Кавалерия минип жүрчү
  Эми болот танк!
  
  Лениндин улуу иши
  Биз кандай болсок, ошондой улантабыз!
  Сталин даанышман гений
  Бизди жеңүүгө эмне үйрөттү!
  
  Анан акырында мен сага айтып берейин
  Ким куткарды - жоголду!
  Тагыраак ойлодум - айтам,
  Финал жакында келет!
  Олег Рыбаченко, мындай кумдан кийин деңиз тизеге чейин жеткендей сезилди! Ал эми тоолор, албетте, ийинде!
  Кыздар да ойгонушуп, кулактан кулакка шыбырап жатышты. Баарынын үмүтү бар болчу.
  Ломоносов менен Стенька Разиндин тукуму жаактарын тиштеп, анан дем алды - каргыш тийген кесик ооруйт.
  Качып кетсеңчи? Олег Рыбаченко тез эле тарапты карады, анын ойлору мүмкүн (жана ким билет, эгер алар аны жөнөтө алышса, ката кетиришсе, анда аларда кандай техника бар экени белгисиз!) СС эскортторун уккандай.
  Көздөрү жалындаган жалындаган шайтан пионер баланын колундагы болот шакекчелерге тийип, жактыргандай башын ийкеди: ооба, аракет кыласың дешет! Бул талкуусуз жана ашыкча созсуз эле ачык-айкын.
  Түлкү чачтуу жоокер шыбырады:
  - Бирөө аман калса да... Өч ала турган бирөө болот!
  Бирок андан кийин Олег Рыбаченко үшүк алгансып ичи ташка айланып кетти. Жана бир жөнөкөй ой аны катып калды: ал колдорун бурат. Анан... бирок андан кийин калган кыздарга өздөрүн бошотууга жардам берүү керек болот. Болбосо, ал пионер-отличник эмес, бирок ким ?!
  Сөз эсиме түштү: лидер өзү алдыга бара турган адам эмес! Ал эми ким кадам таштап, башкага жардам берет!
  А сен үчүн алар кимдер - буттары канга боёлгон ушундай сулуу кыздар. Жаш ленинчинин ичинде бир нерсе кыжырданган - миңдеген торнадолордун күркүрөгөн добушу менен ал козголоң чыгарган! Көрсө, мүмкүн болушунча тез чуркагыла жана ...
  Чындыгында качсак, качан башка мүмкүнчүлүк болбойт. Болбосо, бул чыккынчылык.
  Ал кайрадан көзүнө илинди, адегенде Маргаритага, анан Аврорага кез келди, анын да көңүлү көтөрүлүп, идишти даам менен жалап жаткан. Анан мурдун чөйчөктөн чыгарып, көзүн кысып койду.
  - Биз сени кармабайбыз! - От шайтан кошулду. - Кетсең сөзсүз жардамга келесиң!
  Олег Рыбаченко башын ийкеп жооп берди:
  - Мен ант берем! Чынчыл пионер партизандар менен байланышат жана сиз куткарыласыз!
  Ооба, биз ушундай чечтик! Андан кийинкиси алда канча прозалык болду. Чөйчөктөрдү Олег эмес жууганы жакшы эле - сыягы, алар же аны кайра бошотуп алуудан коркушса керек, же кыздарга катуу иштөөнү чечишти. Болбосо, бирок бул позицияда жагымдуу. Жаман жери, мен дагы барууга туура келди, бул фашисттер тынчыганда. Аздыр-көптүр туруктуу эч нерсе таба албайт.
  Бир аз суук болуп, шамал басаңдаса да, ат үстүндө булуттар көтөрүлүп, алардан муздак жамгыр чачырай баштады. ССтин кишилери азыр да ыраазы болуп калышты окшойт, алар менен карышкырлары нымдуу сасык жыт алып жүрүшкөн.
  Мен көп барышым керек болчу. Бул жердеги мындай дүйнө Крымдын өзгөчө микроклиматы. Адатта, жамгыр жаабайт, бирок бул учурда шамалдын согуусу менен.
  Кыздар эчак эле жакшы уктап, суук аларга дем-күч берди.
  Бирок эмнегедир Олег Рыбаченко уккусу келип, көздөрү кыянаттык менен бири-бирине жабышкан.
  Ооба, мындай салмак, жуз тонналык этти басып, терен дем ал-багандай.
  О, мен ооруп калам, - деп ойлоду Олег Рыбаченко, кайра катып баштаган буттарын катуу иретке келтирип. "Мен азыр сөзсүз ооруйм, бирок анда эмне болот?" Нацисттер аспирин колдонушпайт, пенициллин сайышпайт, балким, бал да өкүнүшөт. Же дагы деле жокпу? Эксперимент үчүн сакталдыбы? Биз байкуштар азыр кайда баратабыз?!
  Кайрадан жамгыр, азап менен чындык жок болуп, жолдо уктап калды. Кайсы, балким, бул кызматта гана пайдалуу;
  Космос кандайдыр бир мааниде - согуш;
  Пионерлер Дмитрий жана Олег Рыбаченко окуунун отличниги жана отличниги катары СССР менен ФРГнын балдар спорт клубдарынын ортосунда уюштурулган бокс боюнча жолдоштук мелдештерде ез елкесун СССРде керсетуу укугуна ээ болушту. Эки өлкө тең союздаш болуп эсептелинет жана жакындап келе жаткан согуш тууралуу кептер басылды. Чынында эле, немец аскерлери чек арадан чыгып кетишти, ал эми Вермахт Африкада жеңиштүү чабуулду жүргүзүп жатат жана Египетти басып алган жана Гибралтарды басып алуу жөнүндө жаңы эле айтылган. Фюрерди Сталин жеке өзү куттуктаган байланыштар!
  Алданган көрүнүш сөз жок, бирок ааламда эмне болбойт. Олег кайра эле кандайдыр бир нурлардын жасалма таасиринен же башка бир нерседен шыктанган деп ойлойт. Бирок баары ушунчалык реалдуу болгондуктан, бул адашууга каршы турууга эч кандай күч жок.
  Ошентип, сен аман-эсен дээрлик достук өлкөгө уча алат. Немецтик басма сезде Советтер Союзу женунде жалац гана жакшы создер айтылып, ал тугул коммунисттик социализмдин бир тууган идеологиясынын арасына коюлат. Анын үстүнө Стахановдукуна окшош кыймыл пайда болду...
  Дмитрий менен Олег Рыбаченко эң кичүү курактагы мушкерлер, алар болгону он бир жашта, мелдештердеги көрсөткүчтөрдүн төмөнкү чеги. Ал эми балдар, алардын жашы үчүн абдан чоң, ал тургай, доору жыйырма биринчи кылымдын аягындагыдай тез тездетүү эмес.
  Ал эми Олег кичирээк, арыкыраак, жеңил салмак категориясынан, бирок абдан ылдам. Дмитрий чоңураак, сөөктөрү кененирээк, ага он төрттөн кем эмес баатыр жигиттин көрүнүшү берилиши мүмкүн.
  Балдар чачынын түсү менен айырмаланат. Олежек женил, табигый блондинкадай, кар сыяктуу. Дмитрий күрөң чачтуу, күрөң чачтуу. Олег бир нече ай кичүү, анын тегерек жүзү менен дагы эле баладай көрүнөт, ал эми Дмитрий жөн гана сулуу, үгүт плакатына татыктуу. Кыздар аны тиктеп калышты, бул жөн эле чоң бала экенине ишенишпейт.
  Бирок, Олег Рыбаченко Дмитрийге караганда бир топ эрудициялуу, бирок эки бала тең абдан акылдуу жана бирдей бешке окушат. Чынында эле, совет өлкөсүндө мыкты спортчулар мыкты окуучулар болушу керек.
  Калган балдар улуураак, бирок он сегиз жашка чейин, бирок бир-эки баатырдын бою эки метрге, салмагы бир центнерге жетет ...
  Боксчулар, өлкөнүн мыкты жаш кадрлары... Ал эми Германиянын жана ага баш ийген өлкөлөрдүн чемпиондору алар менен беттешет... Балдар арасында, албетте, же юниорлор арасында.
  Алар Москва-Берлин маршруту боюнча учунчу рейхтин эн ири жургунчулерду ташуучу лайнеринде тынымсыз учат.
  Мушкерлер өзүнчө отурушат, бирок балбандар, штангачылар, футболчулар, сууда сүзүүчүлөр да бар. Бардык юниорлор жана мыкты аткаруу. Совет бийлигинин тушунда төрөлгөн биздин жаңы муундарыбыз бардык жакшылыктарды көрсөтсүн жана жүзүн жоготпогула деп Сталин буйруган. Анан, албетте, ар бир адам күрөшүүнү каалайт ...
  Дмитрий Олегден сурады:
  - Согуштун тактикалык планын түздүңүзбү?
  Пионер бала мындай деп жооп берди:
  - Менин ар бир каршылашка он чакты планым бар... Бирок адегенде ага карап, анан гана чечим чыгарыш керек... Ар бир жеке мамиле үчүн кичине кыймыл жана өзгөчөлүктөр, анын ичинде душмандын физиологиялык түзүлүшү да таза буйрук берет. жеке тактика.
  Димитри шылдыңдап:
  - Бирок мен бир топ жеңил кылып жатам! Тактикасыз, мен душманга шашып, катуураак жана бат-бат сокку урам, сынам.
  Олег Рыбаченко мындай деп белгиледи:
  - Сиздей бойлуу, физикалык жактан өнүккөн жигиттер сиздин жашыңызда аз. Ошондуктан басымдын тактикасы өтүп кетет. Жөн эле оодарсаңыз болот. Бирок бул жерде менин боюм дээрлик нормалдуу, балким, ортодон бир аз жогору жана СССРдин, мындай эбегейсиз чоң өлкөнүн чемпиону болуу үчүн бир эле басым жетишсиз. Анткени, душманды орой күч менен ала албайсың, анткени ал да машыгат, сергек жашоо образын карманат, туура тамактанат, тактиканы үйрөнөт. Анан шахмат оюнундагыдай кайра ойнотуу керек. Кээде ал тургай, бир нерсе, мат үчүн курмандык.
  Дмитрий катуу каршы чыкты:
  - Ал эми атаандаштарым машыгып жатышат, финалда бала менден дагы чоңураак, салмагы дагы чоң болду. Көп нерсе сиздин кантип машыкканыңыздан көз каранды. Кээ бирөөлөр эки жуманын ичинде чарчаганча иштеп, Олимпиада чемпиону болууга болот деп ойлошот... Бул адашуу. Кантсе да, спорттук машыгууда эң негизгиси супер жүктөмдү берүү эмес, супер-калыбына келтирүү. Бирок туура жеке тандалган көнүгүүлөр комплекси бар, эң негизгиси - кийинки калыбына келтирүү жана күч алуу... Андан кийин сиз бир демде күрөшүп, үч раундда жүздөгөн соккуларды ыргытасыз, тагыраак айтканда, чындыгында , алда канча аз.
  Олег Рыбаченко мындай деп белгиледи:
  Ооба, бул да чындык! Атап айтканда, туура дем алуунун сыры, баланын организминин өсүү чекиттерине укол салуу... Бул жерде биздин гурулардын кээ бир ноу-хаулары бар. Бирок мен түшүнбөйм, эмне үчүн ал аларды башка машыктыруучулар менен бөлүшпөйт?
  Дмитрий шыбырады:
  - Ал мага ишеним менен айтты, биз сени мененбиз... Боксчулар гана эмес, биринчи кезекте жоокерлер. Биз дагы деле өзгөчө бир нерсе кылышыбыз керек... Абдан маанилүү, Олимпиада алтынынан да маанилүү!
  Олег жаркыраган башын кыйшайтып, мындай деди:
  - Дагы бир маанилүү нерсе .... Балким, ал мага ушуну да айткандыр... Адамзаттын тагдыры эки советтик пионер баланын эрдигине байланыштуу болушу мүмкүн деп. Жөн эле жомоктогудай.
  Дмитрий философиялык түрдө мындай деп белгиледи:
  - Анан турмуштан болбосо, жомоктор кайдан чыгат. Балким, бул чындап эле ушундай болот! Биз чиркин өрдөк эмеспиз да, бирок... Бизди Бүркүт деп айтууга али эрте.
  Олег Рыбаченко сүйлөшүүнүн темасын акырын өзгөрттү:
  - Немис басып алуу коркунучу акыры өтүп кетти деп ойлойсузбу?
  Димитри аң-таң болуп кең далысын куушурду.
  - Бул жерде, менимче, сиз көбүрөөк адис экенсиз. Мен өзүмдүн оюмча, сиз дароо бардык колу-бутуңар менен сокку урууга болбойт, андан кийин бардык багытта чабуул жасоо мүмкүн эмес. Ырас, эгер сиз секирип кыймылдасаңыз ...
  Олег Рыбаченко күлүп:
  - Бул абдан логикалуу угулат... Бирок биз Гитлердин атайын эмнени ойлоп жатканын билбейбиз, бирок чыңалуу чындап эле басаңдап, немис учактары биздин аба мейкиндигин бузууну токтотту, ал эми курттардын каңырыштары чет өлкөдө угулбайт, бул чындык. Ооба, фюрер, жумушчулардын айрымдары кайра машиналарга кайтып келишти. Башкача айтканда, Үчүнчү Рейх азууларын катып койгон... Бирок, биз эс алдырбашыбыз керек.
  Дмитрий сумкасынан балык жана атайын майсыз сыр кошулган бышырылган бутерброд алып чыгып, Олегге сунду. Анан өзү үчүн эки эсе көп чыгарып алды. Сунушталган:
  - Тамактаныңыз... Тамак-аш жана протеинди алууда көпкө тыныгуу жасоого болбойт. Организмдеги аминокислоталардын концентрациясы азайганда булчуңдар күчүн жоготот.
  Олег Рыбаченко мындай деп белгиледи:
  - Көп иштеген бодибилдерлер үчүн бул абдан туура, бирок боксчулар үчүн ... Кантсе да, бизде эт жок, денени боёйт, андан да күчтүүрөөк күрөштүн натыйжалуулугун жогорулатат!
  Дмитрий сэндвичти тиштеп, ага помидор кошуп, макул болду:
  - Баары эмес, бирок... Амино-кислоталардын концентрациясы түшүп кетпеши үчүн түнү менен жумуртканын агын жеп же ичем. Эң жакшысы тооктун жумурткасы эмес, бөдөнө же төө куштун жумурткалары, чындыгында эле сейрек кездешет... Орто Азияда төө куштар эбак эле көбөйө баштагандай...
  Олег олуттуу (тондо) тамашалады:
  - Баканын алдыңкы буттарындагы абдан баалуу белок. Мен аракет кылууну сунуштайм!
  Димитри баладай күлүп:
  - Ооба, бирок андан да кызыл индиялык калемпир кошулган устрицаларда!
  Бирок Олег этияттык менен сэндвичтен тиштеп алып, бир кесимди сиңире баштады. Балык кызыл, даамдуу, майдаланган сарымсак менен кетчупка чыланган. Бир аз күч кошууга болот эле ... Мисалы, Винни Пух сыяктуу ...
  - Винни Пух дүйнөдө жакшы жашайт! Аялы, балдары бар, лопейил!
  Олег күтүлбөгөн жерден сунуштады:
  - Ырдай алабызбы?
  Дмитрий, көп шыктанбай, мындай деп белгиледи:
  - Ырдаганга али эрте эмеспи?
  Олег Рыбаченко жылмайып:
  - Туура, айрыкча, биз СССРдин чек арасы аркылуу учуп кеткендиктен бери!
  Дмитрий өнөктөшүнөн сурады:
  - Кайчы же кагазбы?
  Олег кол шилтеп койду.
  "Балким, балдардын тамашасы жок кылганы жакшыдыр. Биз тынч элбиз, бирок брондолгон поездибиз жарыктын ылдамдыгына чейин ылдамдай алды...
  Димитри сөзүн бөлдү:
  - Жок! Андай бала бакча ырларынын бизге кереги жок. Келгиле, дагы бир нерсе... патриоттук!
  Олег толгон өпкөсүн чыгарып, ырдай баштады. Өз кезегинде Данка абдан жакшы ырдаган. Тагыраак айтканда, анын үнү маршалдын сурнайындай эле, а балким, Жерихонунун да;
  Пионер деген сыймыктуу сөз
  Сталин Родной байлады.
  Үйдө тойдон башка жок,
  Мен учун коммунисттик идеал!
  
  Ата Мекенге түбөлүк кызмат кылууга ант бердим
  Ошентип, Ата-Мекен гүлдөйт,
  Жашоодогу ар бир адам үчүн жакшыраак болушу үчүн,
  Ошентип, учуу бүркүттөн да чукул болуп калат!
  
  Күркүрөгөн - согуш келди,
  Ошентип, кайраттуулук менен, балдар лагерге барышат!
  Вермахт сасык тумшукту,
  Андыктан биз аны чыгымга жөнөтөбүз!
  
  Алар жигиттерге мылтык беришкен эмес,
  Жооп бар эле сен жыл - кичинекей!
  Баары бир, алар аскерлерге качып,
  Анткени штык абдан керек!
  
  Москвага жакын жерде кар күрткүсүндө салгылаштык,
  Алар аязды жылаңаяк басып өтүштү...
  Сулуу пионерлер халатчан чуркашат -
  Граната жок, андыктан муштум менен ургула!
  
  Фашисттик каттар кандай таш боор -
  Канча иче аласың алардын канын,
  Бирок нацисттер жазага келет,
  Кузгулар оюнга айланат!
  
  Түшкү тамак үчүн жөнөкөй рацион - ачкачылык,
  Жоокерлердин буту үшүк алды...
  Мен негизи эле баламын
  Бирок аталар эрдик менен сыймыктанышат!
  
  Танк шашып баратат, "Жолборс" оозун түрттү,
  Бирок жаш согушкер гранатаны кысып алды!
  Ал эми фашисттик сволоч минага туш келди:
  Мына, анын ысык факел кучагына алды!
  
  Кичинекейи деле алп болот
  Эгер кайраттуулукту тарбияласаң!
  Шилтемелер катары пионерлер бириккен,
  Жан күчтүү: титан - металл!
  
  Вермахт өтпөй калды, чекесинен алды,
  Болот табыттар муунуп калды!
  Россияда ушундай балдар бар
  Урпактардын урпактары сыймыктанат!
  
  Кайрадан согуш, бул жолу Волгада,
  Пионер - терминатор болуп калды!
  Фашисттердин моргдору толук бар
  Ал эми жээкте ажал коргону талкаланды!
  
  Канча адамыбыз өлдү - эсеп жок,
  Дагы канчалар өлөт - көз жаш жок ...
  Бирок мындай күрөшчүлөр ишке ишенет;
  Машаякка ким татыктуу болсо, тирилт!
  
  Берлинде комсомолец болуп калышты,
  Ал жерде ант берди!
  Биримдик менен Европанын жарымы жылаңаяк,
  Биздин жаш команда чыгып кетти!
  
  Эми биз жаңы дүйнө курабыз,
  Ар бир адам жаратуучу-демиург болуп калат....
  Азап туңгуюкка батып - согуш,
  Коркуу деген эмне экенин билбей калабыз!
  
  Ааламда боорукердик өкүм сүрө баштайт
  Ошондо оору жок болот, мага ишен ...
  Биз менен бардык генийлердин эң мыктысы, Сталин,
  Гитлердин тозок жырткычын талкалады!
  
  Бул үчүн биз эрдик менен күрөштүк.
  Түбөлүк сыймык...
  Жана партия маанилүү экенин түшүнүү -
  Аалам кыялга жетелейт!
  Билдирүүнүн самолету бул ырды бир ооздон ырдады. Бул ушунчалык салтанаттуу угулгандыктан, ыйлап жиберүүгө болот ...
  . Љ5 ГЛАВА
  Көрүнүү жоголуп, бала жазуучу жана гений кайрадан тентип жүргөн колоннанын чындыгына туш келди.
  Кимдир бирөө менен майда-чүйдөсүнө чейин сүйлөшүү мүмкүн эместигинен (көрүнгөндөн кийин тил такыр туңгуюкка кептелди!) Олег Рыбаченко кошумча ачууланды. Анан эмнегедир мен алардын токойго жакындап калганын дароо түшүнгөн жокмун. Аягы бүттү - нымдап, аяк астынан арабалардын, машинелердин, жеңил танктардын курттарынын, мотоциклдердин, жадакалса ат туяктарынын изи сууп кеткен, бирок тунук болсо да жакшы басылган жол бар эле.
  Жаман самындай көрүнгөн муздак баткак да тайгалак болуп чыкты, Олег Рыбаченко керемет жолу менен бир нече жолу тең салмактуулукту сактап, колоннада эки-үч кыз жыгылып, тез туруп калды.
  Маргарита өзү бир топ чарчап, инисин кубаттады:
  - Караңгы кирип баратат, бат эле эс алып коюшат!
  Жамгыр жаагандан бир жарым саат өткөндөн кийин алар алыстан бир катар адырлардай көрүнгөн жерден өтүп кетишти. Олег Рыбаченконун жанында - бул дөбөлөр эмес, пулемет мунаралары бар шахта экенин түшүндү. Къырымнынъ къадимий чеп, догъру-батыш тарафына узанып, козь корюне къадар. Белгилүү аралыкта "дөбөлөрдөн" дээрлик жер менен теңелген боз таш шакекчелер - кароол мунараларынын урандылары көрүнүп турду. Булардын экөөнүн ортосунан - бир кезде, кыязы, дарбазанын ачылышы болгон ойдуңга, туткун колонна өтүп кеткен.
  Анан кайра уктатышты. Алар кишендерди да алып салышкан жок жана тамак бере башташкан жок. Уйку кыздарды каптады, карганын канатындай;
  Күтүлбөгөн жерден кыздардын маңдайындагы пейзаждар өзгөрүп (жана ошол түштөр өтө эле шылдың болуп калат!) Анан алар деңизге, тагыраагы деңиз көрүнүшү жана салкындуу пирстерге жетишти.
  Комсомол кыздар портко барышты, эсминецтин силуэти анчалык деле алыс эмес, бир-эки километрдей, бирок горизонт сызыгына дээрлик кошулуп кетти. Бул жерде аларга дагы бир нече жолу беш таракан келемиштер кол салышкан. Мына ушундай жийиркеничтүү жандыктар, алты буттуу, карап туруп кусуп кетесиң. Бирок, бул эки секунддун маселеси, канжар менен сайып, баары бүтөт.
  Сулуу Маргарита да ырдаган:
  - Ал эми мен үчүн, эметика сыяктуу, андан кийин сүйүү дарысы!
  Кызыл Аврора таноосунан ышкырды:
  - Бирок жүрүм-туруму жакшы - а мен бутум менен жаагын кысып калдым!
  Андан да кооптуу жандыктар - чардак балталары болгон. Алардын тумшугу менен атууга жөндөмү бар болчу. Чекити сыртка ыргытып, терини тешип, кислота сайган. Андан кийин балта чымчык жеңилген курмандыкка отурду - этти тытып салды. Ырас, бул жерде алар негизинен атылган. Бирок баштары курчуган төрт жырткыч чалгынчыларга кол салууга аракет кылышкан.
  - Мына булар жаратылыштын дагы бир бузукулугу! - Жалындуу шайтан Аврора байкады ...
  - Аларды ким жараткан, эч качан эч нерсени бурмалаган эмес! - Маргаританын жаңы миссиясында атависттик диний сезимдер кайрадан пайда болду. Эгер кандайдыр бир күчтөр аң-сезимде ойгонсо, инсан өзгөрөт. - Ошентип, Улуу Аллах ыраазы болсун!
  Кыска юбка кийген, чачы жалындуудан да ысып турган кызыл чачтуу жин кайра каршы чыкты:
  - Жок, бул дагы бир жолу мутациялардын күчтүү күчүн көрсөтүп турат. Окшош таасирлердин сериясы жашоого алып келиши мүмкүн!
  Эки чакра ыргытып, кыздар жырткычтарды кесип, анан аларга кайтып келген дисктерди кармашты.
  - Бумеранг сыяктуу, бирок титан кесип! Жалындаган шайтан жылмайып койду.
  - Макул! Бул титан гана кесилбейт деп, бул металл блотер караганда алсызыраак.
  Кыздар кайыкты бура башташты. Жалындаган шайтан күтүүсүздөн жалынып сурайт:
  - Акыры Маргарита ырын чыгаралы!
  Күндөн да жылмайган аппак блондинка сурады:
  - Бизге ийгилик алып келсин!
  Салкын Аврора үн катты:
  - Так! Жеңилген ыйласын - арамза көрө албас!
  Комсомол кыз артка жөлөнүп, акырын ырдады, сөздөр калкып, жылтылдап турду:
  сыйкырдуу таштардын арасында Oracle,
  Бороондон жаралган - жаркыраган күн!
  Биз урук эмес - кемчиликтүү караңгылык,
  Ырдын нурунда кандай түстүү!
  
  Кээде таш, албетте, зыяндуу -
  Кыйынчылыктабыз, кайгы, өлүм, пайгамбарлык!
  Жана кубарган жаркыраган арбактар,
  Түндө белги сыяктуу жаркырап!
  
  Бирок биз ырым-жырымдарга ишенбейбиз
  Орус жоокери - колунда кылыч!
  Ыйсага ишенимдүү кызмат кыл
  Шайтан түбөлүккө акылсыз болсун!
  
  Мындан күчтүү мекен жок,
  Анткени, биздин эркибиз металл сыяктуу!
  Даанышман Сталин чабуулду жетектейт,
  Кельн металлында "Андрюша" торнадо!
  
  Биз Россияга ыйык кызмат кылабыз,
  Жүрөгүмдү ага арнасам деп кыялданчумун!
  Жоокерде эң курч штык бар,
  Ал эми диктордогу жалын - баяндамалар!
  
  Русский гимн менен сага мактоолор,
  Биз ага гимн ырдайбыз,
  Өч душмандарга келет -
  Карга менен мамиле кылалы!
  
  Биз жаңы ыйык дүйнөнү курабыз,
  Кудай бизди колдосун!
  Кыздар люкс жана жаңыртуулар,
  Бир саатка да халифа болбойсуң!
  
  Бизди сонун көрүнүш менен сыйлаңыз -
  Теңирдин үнү кылычка чакырып жатат!
  Жашоо канттуу кыямга айланат
  "КАМАЗ" болуп күчтүү болгондо!
  
  Мекеним жапжашыл эмен токойлору,
  Жан дүйнөң менен кайдан билесиң, эс аласың!
  Сиз океандарды аласыз - атак,
  Кремлге кожоюн катары киресиң!
  
  Сен рыцарсың - алптардын уруусу,
  Деңиздер кенен, муздар жаркырап турат!
  Алтын чоң чөлдүн куму,
  Ал эми изумруд баркыт менен - токой!
  
  Кандуу согушка тайманбай киребиз,
  "Жолборстор" коркунучтуу күркүрөгөнү менен!
  Фашисттердин тырмактары,
  Сыртынан караганда, Адольф, албетте, сонун!
  
  Бирок бетинде мурут бар,
  Мурду бурулуп, жаагын!
  Ал эми биздин эл улуу, сыймыктанат,
  Фашисттик жаратууга ачыкталган бийлик!
  
  Эми жарыкка убакыт келди
  Бейиштин ырайымы келди...
  Ырларда эрдиктер ырдалат -
  Машаяк жан дүйнөсүндөгү олуя тирилди!
  Аврора кол чаап, чымындардын булуту көтөрүлдү:
  - Маргарита жакшы ырдаган, бирок чиркөөнүн хорунда забур ырдоо керек. Бардык ойлор диний темада тыгылып калган!
  - Күнөөңдү жууш керек. - деди кайрадан диний экстазга түшкөн Коршунова бышып жетилди. - Жанын саткан ар дайым зыянга учурайт - өлбөстү өлүмгө берет!
  Жалындаган шайтан күлүп жиберди.
  - Көрөм, сен да сонун сүйлөй аласың! Макул, жаным, азыр биз кызыктуу сейилдеп жатабыз.
  Түнкү көпөлөктүн астындагы боёгу бар радарлар менен айырмаланбаган үйлөтмө кайыкта отуруп, комсомол кыздар оор эсминецти сүзүп жөнөштү. Эми алар чоң иш кылышы керек болчу. Коркунучтуу көз ирмемде бардык рефлекстер жана реакциялар күчөдү. Комсомол кыздар көп километрге созулган үндөрдү, чачыраган толкундарды, чардактардын кыйкырганын, ал тургай балыктардын эсинегенин сезишти. Алар бирөөнүн сүзүп өткөнүн угушту! Автоматты ыргытып жиберген комсомолецтер пневматикалык төшөктө жаткан жигитти көрүштү. Ал маскасын чечип, Денис Барановдун жүзү көрүндү. Зомби офицери, мурда соттолгон пеналист, бул көрүнүштө байкаларлык жашарып, алда канча сулуу, аларга көз кысып койду.
  Кыргылдаган үнү менен:
  - Мени улуу кара фюрер жиберди!
  - Бирок биз эч нерсе жазган жокпуз! Кыздар бир ооздон кыйкырышты.
  Мирабела алардын батальонунан катуу кылмышкердин пайда болушуна таптакыр ыраазы болгон жок, бирок Аврора, тескерисинче, ыраазы жылмайып койду. Баса, таң калычтуусу, соттолгон адам он жарым жылды таштап, тырыгынан арылса эле, ал абдан жакшынакай жигитке айланып кетти. Эгер алар алдын ала билишпесе, балким Барановду таанымак эмес.
  - Анан кереги жок! - деп кыйкырып жиберди, мурда соттолгон. - Менин бир гана максатым өлүү! Кийинки жашоомдо султан болом, гаремимде жүз миң кыз болот.
  - Жок дегенде бирөө менен сүйлөш. Болбосо нишяк болот, тескерисинче! - деди ал Маргаритага караганда күлкүлүү көрүнүүгө аракет кылып.
  Денис унчукпай калды, адатта, мындай зомбилер өзгөчө сүйлөмдүү эмес. Бул жолу болсо да, ал согуштук машина болду.
  - Аскердик тажрыйбаңыз бар беле? - деп сурады Аврора. Чынында эле, алар Экинчи дүйнөлүк согуштан өтүп, келечекте өздөрүн табышты. Советтик фантаст-жазуучулар сүрөттөгөндөй футуристтик сулуу эмес, ошондой эле согуштарга жана эң негизгиси, мутацияга кабылган ар кандай жандыктарга толгон.
  Мындай нерсе бар - магорарадиация жана радиациясыз.
  Магорарадиация - бул тирүүлөрдү өлтүрбөгөн, бирок материянын касиеттерин, анын ичинде трансформацияларды, жашоонун ар кандай формаларын - анын ичинде жандуу жана жансызды бириктирүүчү радиация.
  Антер-радиация - кадимки нурлануудан айырмаланып, атомдордун иондошуусунун эмес, алардын молекулаларда, ал эми эң активдүүсү ДНКда жана генетикалык маалыматты алып жүрүүчү клеткаларда алмашуусун шарттайт. Кээ бир учурларда, ал тез калыбына келтирүү үчүн, медициналык максаттарда колдонулушу мүмкүн.
  - Албетте! - деди Баранов ишенимдуу. - Мен көп жолу мушташканмын!
  Кызыл Аврора күмөн санап:
  - Анан кимди өлтүрдүң?
  Мурунку соттолгон киши оозун ачып:
  - Каапырлар!
  Жалындаган шайтан анын мурдун бырыштырды:
  - Орус офицери кандайсыз?
  - Мен моджахедмин жана менин милдетим каапырларды жок кылуу! - деп күбүрөгөн Баранов. - Демек, мен түбөлүккө жазылганмын.
  Аврора Маргериттин кулагына шыбырады:
  - Талашпа! Ишти жакшыраак кыл.
  Арабча деминин астынан ырылдаган зомби. Радио акыркы кабарларды берип турат.
  - Чеченстанда согушкерлер байкалаарлык активдешти. Тактап айтканда, өкмөт үйүн аткылоо аракети көрүлгөн. Согуш учурунда беш полициячы каза таап, он бири жарадар болгон, согушкерлердин жоготуулары такталууда. Айрым маалыматтарга караганда, Шарият сотунун мурдагы төрагасы чет элдик демөөрчүлөрдөн жүз миллионго жакын доллар алып, аларды иштетүүгө активдүү аракет кылып жатат. Тоолордо атайын операция жүргүзүлдү: бандиттер таркатылды.
  Зомби кайра жанданды:
  "Биз жакын арада ыймансыздарды ышкыртып, шылдыңдап качып кетишет! - Туура айтам!
  - Негизи, туура! Аврора анын көздөрүнөн учкун чыгарды. - АКШ исламдын чоң душманы. Ал Голливуддун, порно гезиттердин, мистикалык сериалдардын жардамы менен аны ажыратат. Эми биз янкилерди атып салышыбыз керек.
  Кыздар эсминецке чейин сүзүштү. Биринчи даражадагы капитан Рудольф Рейган сүйүктүү коньягын бир ууртамдан ууртап алгандан кийин (бул америкалыктардын бардыгын ичип, бекеринен Америка Кошмо Штаттары дени сак жашоонун жана чирип кетүүнүн символу болуп калган жок!), керебетке жатып, эс алды. анын башы сойкунун көкүрөгүнө. Жаш кезинде ал жигиттерди жакшы көрчү жана Франклин Трумэн гомосексуалдарга армияда кызмат кылууга уруксат бергенден кийин, ал адмиралдар менен да мамиледе болгон. Жана кандайдыр бир жол менен ал тургай Индия согушунун төрт жылдыздуу баатыры менен. Бирок терминатор президенттин тушунда, жада калса мусулмандын тушунда да адеп-ахлак башкача болуп, гейлер кысымга алынган. Ошондон кийин Рудольф Рейган сойкуларды чакыруу менен өзүнүн бардык жегичтигин көрсөтүүнү чечкен. Ошого карабастан, аялдын назик денесин эркелетип, ал булчуңдуу, кара тору, сөз менен жеткис ырахат тартуулоого жөндөмдүү жигиттерди элестетүүнү токтоткон жок.
  Сволоч конечно алар анан бузуку!
  Рудольф Рейган сойкуга аны минүүгө уруксат берген, бирок ал өзүн бошото албай, чарчап калган. Жок ага срочно жигит керек. Эркектер аялдарга караганда бир аз начар болсо да, алардын акчасы аз - алар карьералык өсүүнү каалашат. Галина муну белгиледи - бул Советтик Россиянын душмандарын талкалоодо пайдалуу болот; Америкалыктар жана алардын союздаштары.
  Күзөтчүлөр өздөрүн бейкапар алып жүрүшөт. Бул суук жана алар суюлтулган виски менен жылытууну жакшы көрүшөт. Маргарита кабагын түйүп койду (бул жерде даяр мастар - баары бир, алкоголдун молекуласы дененин, өзгөчө аялдын бузулушун билдирет), янкилер келесоо!
  Мониторлордо толкундар жаркырап турду, кээде жандыктар пайда болду. Бул коркунучтуу жаныбарлардын бири араа-краб жана ошол эле учурда чалкан акуласы болгон. Коркунучтуу жаныбар, кургакта да, деңизде да коркунучтуу. Чагуучу ийнелери бар тырмагы менен ал адамды жарым же андан да жаман уу чакмак. Кыздар көрүнгөн жок, аларга чагылткыч чачылган, ал эми зомбилерде айлана-чөйрөнүн температурасы бир нече градус суукраак.
  Рудольф Рейган сойкусун четке ыргытып, караңгы үн менен мындай деди:
  - Кет, уккум келет. Ооба, сен чоң керебетке барасың!
  - Каалаганыңдай төлө! - деп чыркырап калышты.
  - Чебер эмессиң, сага жарым чөп чапкыч жетет! - деп жооп берди Рудольф Рейган, анан кыйынчылык менен өкүрүктөн сактап калды. - Сен каалагандай! Бирок бул тоноо.
  - Кандай планда? - Аскер сойкулары таң калышты.
  - Ишиңиз жакшы. - Рудольф күбүрөндү. - Ызаланып, байып, мен тозоктой титиреп кетем! Генерал чындап эле титиреп, кош ээги титиреп турду.
  - Жылаңач калба! - деп кыйкырышты сойкулар (адеп-ахлак киргенде эмне деген уят!). - Мен башка кардар издеп барам!
  - Бирок, эске алыңыз, биздин моряктар мүнөздүү. - деп белгиледи Рудольф Рейган эки ача коркунуч менен.
  Комсомол кыздар мурда эле жакын болушкан. Зомби жоокер Галинага жөлөнүп, башын анын ийнине койду. Каза болгон офицер анын жибектей, жыпар жыттуу чачтарына жаагын басып , башынын үстүн өптү. Муздак эриндер чачын жагымсыз күйгүздү, офицер өлүктү жыттады.
  - Артка! - Ачуу Маргарита коркутуп сүйлөдү.- Мен да сүйгөндү таптым.
  - Мен сени таарынткым келген жок! Сен жөн эле гурияга окшошсуң. - Акылдуу өлүктүн кейпин кийди.
  Биз маска кийип күрөшөбүз. Кыз экенибизди эч ким көрбөсүн. - Анын досу Аврора Файр стимулятору бар колбаны алып чыкты. Ал бир-эки ууртамды алды. Колба өзгөчө куу эмес, аккордеон менен жасалган, андыктан анда аба жок болчу. Ошентип, өмүр берүүчү суюктук өзүнөн өзү бүтөт. Warrior өзү нота - деп кошумчалады. - Бошогон сайын кичирейет: натыйжада суу чачырабайт, унчукпай кыймылдаса болот.
  Башка жагынан алганда үндөр да башкача, дүлөй, күчү жоктой. Кыздардын үндөрү каргылдайт. Толкундар караңгылыкта жарыктары кээде бүлбүлдөп турган кара жууркан сыяктуу, дээрлик төрт бурчтуу балыктар ооздорунан бир нерсени түкүргөнгө аракет кылышат. Мына, жаркыраган силуэт суудан секирип, Авроранын жарылуусунан дээрлик экиге бөлүнгөн. Бул балыктын сүзгүчтөрү курч болгондуктан, аларга зыян келтиргиси келбейт.
  Комсомол кыздар көрүнбөйт, кайык автоматтык түрдө деңиз пейзажына өңүн өзгөртөт, кийимдер хамелеондордун сапаттарын көрсөткөндөй. Маска идеалдуу. Айрыкча деңизчилер мутант балыктарды кантип кармашканын көрүүгө болот. Алар муну абдан жөнөкөй кылышат: Биринчиден, алар резинаны малып, мотор майы жана бензин менен калың майлашат: жыт алыска тарайт. Чычкан таш бака аны жакшы көрөт, ал көбүнчө химияны таракан сыяктуу жейт. Кармап, жутуп, илгичке жабышып. Чындыгында, сиз бул балыкты жей албайсыз. Бирок тирүү жем жаман эмес. Чоң балыктар аны чукушат, кээде дельфиндикиндей. Алардын кээ бирлери жегенге жарамдуу, ал тургай, деликатес деп эсептелет.
  Уулуулары да бар, бирок тажрыйбалуу ашпозчулар аларды зыянсыздандыра алышат, бул аларды ого бетер кымбаттатат. Тактап айтканда, изумруд балыгы радиоактивдүү Радикал көлүндө гана кездешет, аны Байкал менен шайкеш аташкан, азыр гана булганган. Уран менен такталган изумруд карп наркоманияны пайда кылат, мен туура куурулган болом, бир мүнөттүн ичинде кетирилген ката гурмандын азаптуу өлүмүнө алып келет. Ал эми мындай "кемчиликтер" адаттан тыш, ачык түстүү, сиз муну блокбастерден көрө аласыз. Абдан пайдалуу балык уулоочу, мета-квази-өлтүрүүчү мутанттар, изумруд жана радиоактивдүү, керектелгенде кооптуу, ошол эле учурда зонанын сыртында сомдой чоң карптарды өстүрүүгө аракет кылышкан, бирок алар ошол жерде өлүшкөн.
  Муну көргөн кыздар мылтыктарын көтөрүштү. Маргарита күтүлбөгөн жерден артка чегинди; кулагыма ичке кычыраган үн угулду:
  - Кемеге төрт жүз метр.
  Сары чачтуу терминатор сүйүнүп жооп берди:
  - Биз жакындашуубузду улантып жатабыз.
  Аврора менен Маргаританын көздөрү караңгыда мышыктардыкыдай эле көрө алчу. Бортто дагы бир аз көбүрөөк адамдар, отуз бешке жакын адам, анын ичинде жалданма балыкчылар болгон, алардын көбү мас болгон. Зомби да атаандашын бутага алган, мурдагы соттолгон офицерде үн өчүргүчү бар автомат болгон.
  Ал өпкүлөп, акырын коопсуздук кармагычын басып, түнкү айнекти күйгүздү. Айрыкча, анын позициясын карап тургандарга жашыл түстөгү жалтылдап бербеш үчүн резина глазды бетине кармаганда, ага профессионалдуу сезимде болгон.
  Кыздар атаандаштарын компьютердик оптика аркылуу карашты. Ал дароо буталарды бекитип, аларды максималдуу оттун ылдамдыгына койду: минага бир миң беш жүз ок. Ошол эле учурда, кыздар жабырлануучуларды бөлүштүрүштү, бир эле учурда отуз төрт адамды алып салуу керек болчу. Компьютер кантип жана кимге ок атуу керектиги боюнча ишарат берди.
  Жоокер байкоочу тосмонун желдеткичинин жанында туруп, тамеки тартып, маал-маалы менен колбадан вискиден ууртап жатты.
  - Америкалыктар бейкапар кызмат кылып жатышат! - Аврора байкап калып, үнүн уусу менен карасанатайлык менен кошумчалады. - Бул алардын чириген либералдык демократиясынын натыйжасы.
  - Биз жакшыраак ойлойбуз! Маргарет мурчуйду. - Айрыкча славян тектүү эмес аскерге алынгандарбы?
  - Ичкенге сен да келесоо болбо! - Комсомол кыз мурдун ушалап. - Жамгыр жааса керек, кычышат. Же, балким, чоң хит!
  - Мен чечем! Үчүнчү рейхтин оппоненти... - деп шыбырады зомби соттолгон.
  - Негизинен тамеки тартуу реакцияны жайлатып, көздү сокур кылат! Маргарет айтты. - Мен жеке өзүм тамекиге тыюу салат элем.
  Чоң эсминецтин арт жагында бартер көрүнүп турат, бир нече эгиз тез ок атуучу мылтык бар, Линкольн классы - алардын жанында отургучта бир нече аткычтар бар. Калган экөө балык уулоо менен алектенишет. Оң жагында жупташкан "грободон". Анан бир америкалык негрге окшоп, "уюлдук телефонунан" бир нерсени карап чыгып кетти. Сыягы, "порнух", видеонун бир түрү. Дегеле, мылтык атылган болсо кооптуу, "бронь" таштарды сактап калабы, белгисиз, үйлөмө кайык сөзсүз кранты.
  - Ошентип, максаттар бөлүштүрүлдү. Биз жакындайбыз. - деди оттуу шайтан. - Примитивдик малды таарынтып көрүш керек.
  - Жыландардай сүзүп кеткиле! - Маргаританы колдоду, белин булгап.
  Зомби чечен сүйлөдү.
  Кыраакы, кызыл чачтуу Аврора жаа мылтыктарын коштоо менен жана азырынча коопсуз деп белгиледи. Бир нече пулемёт, оор, балким, PKMден да күчтүү. Анан экипаж, бир жигит көрүнүп турат, кыязы, кытай, абдан чыңалган, атүгүл нервдүү күзөтчү. Мүмкүн, бул жерде жаңы келген адам кантип созулган болсо керек. Жанында бир офицер, кокусунан темир торго жөлөнүп, анын жанынан антеннасы бар радиостанциячы өтүп кетти.
  Максаттарды бөлүштүрөлү! - Аврора сагыз менен ойноп, ылай сунуш кылды.
  - Мен оңго илгерилейм, сен солго чоң аймакты басып аласың! - Маргарита колунун кырын тамагына чуркады.
  Үйлөтүлүүчү кайык экиге бөлүнүп, кыздар артка бурулду.
  - Мен пулемётчуларды шыпырып салам! Аврора тиштерин жаркыратты.
  - А мен мылтыкчымын! Маргарет күлүп койду.
  Эсминец кичинекей эмес жана ага капыстан кирип, аны үзгүлтүккө учуратып, кабиналарга түшүп кетүү абдан маанилүү. Комсомол кыздар толкунданып, адам өлтүрүү аз эмес, бирок баары бир, алардын жүрөктөрү тез согуп, кандын агып чыгышынан баштары ызы-чуу болуп жатты.
  Алар өздөрүн тынчтандырып, салкын иш-аракет кылууга психикалык буйрук беришет. Муну ар бир эле тажрыйбалуу мушкер же дарыгер жасай албайт, бирок тамырдын кагуусу басаңдайт. Курч кулак сүйлөшүүлөрдү кабыл алат, анткени Янкилердин баары көрүнбөйт, бирок аларды дароо алып салуу керек.
  Айрыкча, жогорку надстройкада ким. Ал жерде, кыязы, алар карталарды кесип. Ооба, примитивдүү келесоодо да. Советтик Россиянын оппоненттери, янкилер кандай бузулган. Ошентип, күчтүү америкалык сөздөр мурунтан эле угулуп жатат. Бешке чейин жоокер, алар да четтетилиши керек.
  - Болгону бизде жөнөкөй операция болгон окшойт! Маргарет байкады. - Ошентип, эч кандай кыйынчылык болбошу үчүн керексиз ызы-чуудан алыс болуңуз!
  - Биз Саботаждын падышасы Thunder Wind ролундабыз! Бул жерде гана биз янкилерди жеңдик. Чынын айтсам, ушундай сонун экшн тасмаларды тарткан өлкө биздин союздашыбыз жана жакын досубуз болушу керек. - комсомолец Аврора кашын бырыштырды, өзгөчө коркунучтуу ийилип.
  - Эгерде мен СССРде төрөлбөсөм, АКШда төрөлгөндү артык көрмөкмүн. Американын цивилизациясы - бул дүйнөнүн бардык өлкөлөрүндөгү жүздөгөн маданияттар! - Маргарита бирөөнү шылдыңдап, узун тилин көрсөттү.
  - Күчтүү атаандашты жеңүү, адатта, кымбатка турат, бирок аны бекер бербейсиң! Аврора арылдады.
  - Жемиштери жоголгон гусулдар менен троллдорго каршы Улуу согуштан башкасы. Маргарет оор үшкүрдү.
  - Убактылуу! - Оттуу шайтанды катуу кесип.
  Кыздар чоң тобокелге барышты. Аларды байкасаң, оор пулемёттор дароо иштей башташат. Алар замбиректерден да кооптуу, аларга убакыт керек, бирок бутага алуу үчүн көп эмес. Мындан тышкары, янкилерде компьютерлер, ошондой эле түнкү көрүү аппараттары бар. Жана алардын көз жоосун алганын чыгаруу үчүн канча снаряд керек? Андан кийин алар сокур атуу менен, же эң күчтүү радарларды күйгүзүү менен чөгүп кетиши мүмкүн. Ооба, жана прожектор, сиз бүдөмүк нерсени, атап айтканда, зомбилерди көрө аласыз. Бул жигит комсомолдук чалгынчылардын маскасын ачат. Үстүндө дагы бир түрү пайда болду, оозу көк түскө боёлгон, балыкчыларга жөнөдү.
  Биз дагы кыйынчылыкка кабылдык! - Маргаританын үнүндө тынчсыздануу бар эле.
  - Биз бир убакта баарын сүрөткө тартабыз! Бул беш секунддун маселеси! Аврора стимуляторунан бир ууртам алды. Ал өнөктөшүн чыканагы менен түрттү. - Ооба, сен ичесиң!
  Капталынын жанында жарык тилкеси бар, бирок бул көйгөй эмес.
  Маргарита мындай дейт, тагыраак айтканда, зомбилерге буйрук берет:
  - Буйруксуз атпагыла.
  - Угуңуз, айым! - деп жооп берди "соттолгон куурчак".
  Азыр бардык максаттар колго алынды жана бул жерде ийгилик. "Балыкчылардын" бортунда мен жакут менен жаркылдаган жырткычты чыгарам: керемет балык пастасы. Жада калса төрт жигит жашынган жеринен эңкейишти, азыр бардык буталар алынды.
  - Убакыт келди! Гиперволей! - Аврора шыбырайт. - Ал өзгөчөлөнүүнү жакшы көрөт.
  Пулемёттор толкундардын чачыраганын унчукпай ургулап, алардын атуусуна толук тоскоол болушту. Бир секундда жыйырма беш, эки секундда элүү ок чыгат. Анан бир убакта кырк алты кишини кетириш керек. Сагынуу жана сөзсүз дубляжда болсо да, толук тазалоо үчүн эки секунд жетиштүү. Октордун кыймылынын ичке ышкырыгы гана, жалюзи да чыкпады. Кол чабуулар араң байкалат, жамбаш гана ийинине бир аз басылат.
  - Бул электромагнит жана ылдамдануу дегенди билдирет! - деди жалындуу шайтан суктанып.
  - Жана ошондой эле биздин мүмкүнчүлүктөр! Маргарет шыбырады. - Улуу жаратуучуга мактоолор болсун!
  - Кудай берген эмес, илим! Аврора каршы чыкты.
  Алар ар кайсы жерден сокку урса да, мини-ротки аркылуу алыскы аралыкта да сүйлөшө алышты.
  - Эч ким чектен чыкпасын, түшө баштайлы! - деп буйрук берди комсомолец жоокер.
  Десантчылардын баары үч киши, эки комсомол кыз жана тирүү соттолгон өлүк экени күлкүлүү. Аял рейнджерлер максаттуу белгилерди ыргытып жатышат. Бул жерден дагы үч караанын чыкканын көрүүгө болот.
  - Кудай мени кечир! - деп шыбырады такыба Маргарита, согушкерлерди жакшы дүйнөгө жөнөтүп.
  Зомби капталынан тамеки чеккен экөөнү гана атып, алысты карап турду. Бул жерде жалпысынан суктанчу нерсе бар эле, достук портунда эс алган моряктарды ким айыптайт.
  Маргарита көзүнүн кыры менен бош баштарынан учуп бараткан кандуу булуттарды байкай алды.
  - Эсептөө келе жатат! - дейт блондинка терминатор. - Эсеп ачуу!
  - Бир секундду да текке кетирбейт окшойсуң! Аврора буйруду.
  Эсминецтин бортасы ошол замат чалгынчылардын алдына көтөрүлдү. Палубада бир гана өлүктөр бар, адаттагыдай эле тынч эмес, жалаң куйругун капталга чапкан быштак балыктар.
  Кайрадан эң кызыктуу жерде ойгонуу. Комсомол кыздар шашылыш турушту да, секирип, кайра чуркашат. Аларга эртең мененки тамакка да уруксат берилбей, ысык кумга жылаңаяк ачка коюшту. Андыктан кайра чуркаңыз жана ылдамдыкты азайтпаңыз. Алар катуу иштеш керек окшойт...
  Аврора досун кубаттады:
  - Мурдуңду өйдө көтөр, салкын советтик аял! Анда биз танктын астына сынбайбыз!
  Маргерит катуу кыйкырып:
  - Ооба, сындырам деп ойлогон эмесмин! - Анан мындай сөздүн кош маанисин түшүнүп, түшүндүрүп кошумчалады. - Жана андан бетер ийилип!
  Комсомолдук жоокерлер капталга көмүлгөн. Бир саамга арт жагы ансыз да күңүрт жарыкты жаап койду. Советтик скауттар жөргөмүш адам сыяктуу липучка өтүктөрүн колдонуп чыгышат. Маргарита да "балластка" жардам берет: зомби дээрлик мойнунан тартып алат. Бул кишинин чоң үлгүлөрдөн болбогону жакшы. Мына, алар палубада. Согушчулардын бири башын көтөрөт, комсомол кыз аны бумеранг диски менен кесип салат.
  - Тынч бол канчык! - Ал ага айтат.
  Алар ошол эле учурда кайыктарды жабыштырып, тез эле кирип кетишти. Эми баары туура! Бардык палуба сулуулардын мылтыктарынын астында. Бул жерде эки матрос эңкейишти, жарым секунда жана баштарында тешиктер бар эле, алар жөн гана тырышып кетишти.
  - Мен душманды мылтык менен кармап турам! Эми унчукпай баарын алып сал! Августин буйруган. - Жалпысынан алганда, ал өтө эле "боорукер" жана динчил Маргарита бир нерсени бурмалап деп коркуп, улук командирдин ролун алды. Коршунова муну байкабаганга аракет кылат. Анын үстүнө советтик маршалдардын бири айткандай - эки адам отряд эмес, үчөө рота эмес!
  Маргарита өтүгүн чечип, рюкзакка салып, каптал менен жылаңаяк басып кетти. Камерада жашынган пулеметчүнү шашпай чечип алды, ал эмне болгонун али түшүнө элек окшойт. Комсомол гызлар ажайып пулемётла-рыны аркаларындан чыкардылар, йы-лышдылар, оларын бири бутин йузуне нышаны алды, бутин йузу-ни арассаламак герек.
  Аврора күтүлбөгөн жерден олимпиадалык спринттен ылдамыраак чуркады. Бир-эки жана ал жаа мылтыктарынын жанында. Он экиге жакын жоочулар бар, алардын жарымы "баш калкалоочу жайда" турушат, башкалары картага кесилген. Алардын жанында эки сойку бар. Кыздар өкүнүчтүү, бирок сойкулуктун ачуу тагдыры ушундай. Төлөм өзүнчө, разборка оптом. Аврора үнсүз куралдан, кыска жарылуу менен баарын кесип салат. Ал бул жерде коллиматордун көз карашынын кереги жок, андыктан арткы жарык бар жана матростор арт жактан чабуулду күтүшпөйт. Ооба, жалпысынан улуу текебердик роль ойнойт: солдаттарга жана матросторго толгон эсминецке ким батынат.
  - Оң жактагы өтмөктө түлкүдөй жылып кет! Аврора акырын кобурады. - Зомби токтоп турсун, ал кытай өтүгү менен гана багынат.
  - Албетте, мен өзүм тазалайм. Маргарита жооп берет.
  Кыздардын кыймылдары көптөгөн виртуалдык машиналарда иштелип чыккан, аларды кемелерди, танктарды кармоого, лабиринттерде согушууга, учактарды бороонго түшүрүүгө, жардыргыч заттарды коюуга үйрөтүшкөн.
  Ооба, бул жомоктогудай футуристтик көрүнүштө башка дүйнөдөн ушундай жалган же чыныгы эс пайда болот.
  Кааласа разведкачылар "Г-2ни" алдап, Британиянын премьер-министринин кабинетине жардыргыч заттарды алып кирип, башка көп иштерди жасашы мүмкүн. Ошентип, Маргарита тосмодон өтүп, тез эле жагымдуу бурчтан ок астындагы өтмөктөрдү алды. Бир-эки кара, бир сары чыкты. Маргарита жакындай албай калды. Артынан дагы бешөө келди. Анан бир жолу кыска кезек баарын жаткырды.
  - Баары жеңил болот! - Ал жооп берди. Эмнегедир абийир артка чегинип, өз ишин мүмкүн болушунча мыкты аткарам деген каалоо пайда болду.
  . Љ6 ГЛАВА
  Комсомол кыз танкка чуркап кирди, ошентип дагы жети жоокер бар экен. Мен мурунга чуркагандан кийин аларды чечтим, бирок башка тараптан. Зомби, буйрукка карабастан, бир ордунда турбай, палубаны бойлой басып, бактыга жараша көрүнгөн жок.
  Маргаританын мурдуна барып, дагы төртөөнү койду, анткени алар кучакташып, жада калса өбүшүп жаткандай туюлду.
  - Мен эшикке бардым! - Блондинка терминаторун ыргытып жиберди.
  Андан артта калбаган Аврора дагы ырастады:
  - А мен мылтыктарды тазаладым.
  - Янкилерди суу! Маргарита тилин чыгарды.
  - Жана абдан натыйжалуу! - Аврора жылаңайлак бутунун сөөмөйү менен түшүп калган тамекинин калдыгын алып, түз эле америкалык "бүркүттүн" тумшугуна түшкөндөй кылып ыргытты.
  - Мен капталдан жылып жатам! - Ал жалындуу жинди ыргытты.
  Сулуулар алдыга жылды. Аврора кара жигит менен бетме-бет келе жаздады. Бакырып жибергиси келди, бирок кыз анын оозун өпкүлөп жаап койду:
  - Тынчланчы мышыкча.
  - Сен менин кудайымсың! - Ал айтты.
  - Эриндериң жакшы, балам, менин убактым жок. - Комсомол кыз манжалары менен мурундун жанындагы артерияны кысып алды. - Кээде теннис чемпиону катары кесипти тандабаганыма өкүнөм. Акча, атак-даңк, сулуу жигиттер көп болмок, адам өлтүрүү болбойт.
  Жигит артка эңкейди, тили оозунун артынан чыгып кетти.
  Кызыл чачтуу Аврора жубайларды тизесине чөгөлөтүп, дароо атып, кийинки жигиттерди жок кылды. Буйруган:
  - Галина тегеренип, арт жагына жакындайт.
  - Албетте, бул биз үчүн эң негизгиси. - Мирабела тарабынан чыгарылган
  Комсомол кыз борборду сандал менен басып өтүп, жолдо дагы бир нече жоочуларды өлтүргөн, атап айтканда, үстүнкү имаратты бойлой чуркаган. Анан ылдамдык анын тарабында, бир-эки түшүнүксүз кыйкырык, атууга эч ким үлгүрбөй калды.
  - Ал эми урпактары айтат, ковбойлорду тез эле айдашат. Калп, балким!
  Пулемёт (түшүндө сүйлөй турган курал сейрек кездешпейт, анын эмнеге жөндөмдүү экенин эч качан билбейсиң, аң-сезими жок!) деген эскертүүгө туруштук бере алган жок.
  Сиздин кесипкөйлүгүңүз мактоого арзырлык эмес.
  - Балким, сен дагы бир нерсе дейсиң! Мирабела жылаңаяк буту менен түшүп, күйүп жаткан зажигалкага басып, ооруганынан өңү бырсылды.
  - Сен кемчиликсизсиң, сен кемчиликсизсиң,
  жылмаюудан баштап ишарага чейин мактоого татырлык!
  Душманга зулумдук кылуу, чоң фанатизм,
  Ал эми күйүп жаткан күл менен коргошун нөшөрлөп жаадыр - напалм!- пулемёттун кибернетикалык аппараты кулакчынга акырын ырдап кирди.
  - Акылдуу сиз хитти бурмалайсыз! Мирабела күлүп жиберди (бирок ал ырды кайдан укканын эстей албады!) жана ооруган согончогу менен орой темирге сүйкөдү.
  Машина мындай деп жооп берди:
  - Программада юмордук сезим бар. курескерлерд!н рухын кетеру уш!н!
  - Мурда тасмалар муздак болгондуктан, рух күн сайын күчтөнүп турчу.
  бирок мага эмне көтөрөт, порно фильм "Эммануэль"! - Мирабела юмор менен жооп берди (Ал эми Эммануэль деген ким, менин башыма кайдан ушундай элес келди. Балким Эммануэл деген сөздөн?).
  Анан ал тамашага күлүп жиберди.
  Тосмонун четинен өйдө көтөрүлгөн кыз стратегиядагы префикс боюнча өздөрүн кесип, төрт кедейди кармады.
  - Команда толугу менен талкаланды! Акыркы көз ирмем бактылуу болгону жакшы!
  Аврора унчукпай тепкичтен түшүп, эшигинин алдынан позицияны ээлейт. Массалык, жүз алтымыш килограмм негр. Комсомол кыз анын үстүнөн коридордун каптал дубалдарына жамбашын таянып асылып турат. Зор, күбүрөнүп.
  - Факю! Эмне мынча тынч! - Аврора - аны ийбадатканага жамбаш менен урат. Анан акырын ылдый түшүрүүгө мүмкүнчүлүк берип, өлүктү көтөрөт.
  Анткени сүйүү сага келди! - деп жооп берет.
  Комсомол кыз бизди бул жерге да коё бербей, шамалдай болуп кирип, кезек-кезеги менен эки ондогон чөп чаап, жарымы уктап жаткан. Спирттин күчтүү жыты янкилердин бир нерсени майрамдоого үлгүргөнүн айтты.
  Түш үзүлөт, сирена акырын тембрде күркүрөйт. Кыздарды буттарына резина камчы менен ойготуп, катарга турууга мажбурлашат.
  Аларды көтөрүп, кайра кишендеп, ары түртүшөт.
  Ал эми ага чейин тамак берген. Дагы жаңы эмес балык менен аралаштырылган ботко. Бирок бул нормадан да ашык туздалган. Трофейлердин арасынан эски, мөөнөтү өтүп кеткен консерваларды арпага ыргытышкан окшойт . Ал эми балыкты дезинфекциялоо үчүн туз кошуп коюшкан. Колго түшкөн кадрлар фашисттер үчүн өз баалуулугун али жогото элек!
  Алар менен бирге Олег Рыбаченко тебелеп барат. Уйкуга убакыт жетиштүү жана андан да көп окшойт, бирок шайырлык жок. Кыялдан бала чарчады.
  Ошентип, ал ушинтип басып баратат жана нацисттик экспериментаторлор ага шыктандырган кызыктай галлюцинациялардын жемиштерин эскерип жаткандай сезет;
  Мына, түшүндө Дмитрийди көрөт. Ал алар менен бирге кишенделген арык, узун бойлуу балага окшош, бирок узун жана булчуңдуу. Бирок, жүзү жана аты окшош. Ошондой эле кызыктай кокустук. Ал эми бул бала Словениянын, андан кийин Румыниянын балдар командасы менен бир нече жеңил беттеш өткөрдү. Эки беттеш тең тез нокаут жана биринчи мүнөттө! Үчүнчү күрөш дагы катаал болду. Арык италиялык мыкты коргонуу жана бут кыймылдуулугуна ээ болгон. Өзүн дароо нокаутка кетирбей, жакшы эле кетип калды. Дмитрийдин атаандашы биринчи раундду бутуна туруп бүтүрдү...
  Андан кийин экинчи раундда бала катуу келе жаткан атаандашка чуркашып кетүү мүмкүнчүлүгүнө көңүл бурбай, эки колунан сокку узатып, жөн гана атаандашына чуркап жөнөдү. Жана ал ээгинин так чекитинде аны көздөй так жана тез түз сокку алды.
  Жаш боксчу биринчи жолу титиреп, бирок бул Дмитрийдин ачуусун келтирди. Жолборстой секирип, оң колу менен атаандашын илгичке илди.
  Вис-а-вис солкулдап, тизелеп жыгылды... Калыс нокдаунду санап, белги берди:
  - Бокс!
  Италиялык оюнчу, кыязы, кыймылдуулугун жоготуп, ийбадатканага жана жаак сөөктөрүн чукул экиге чапкандан кийин жыгылып, колдорун ушунчалык үмүтсүз жайгандыктан, калыс санай да баштаган жок, бирок дароо күрөштү токтотту. Көбүнчө мектеп окуучуларына толгон трибуналар ышкырып, күркүрөгөн. Бирок, коомчулуктун арасында жогорку даражалуу SS офицерлери болгон. Жеңилген бала сорулуп чыга баштады, кыз анын жаактарына массаж жасап, мойнуна жууруду ...
  Дмитрий коркуп кетти:
  - Мен аны өлтүрүп койдумбу?
  Бирок бир мүнөттүк күчтүү манипуляциядан кийин жаш мушкердин жүзү кызгылт болуп, көзүн ачты. Ал акырын бир нерсени кобурады. Дмитрий ага жардам берип, бала жылуу маанайда кучактап алды.
  Олег Рыбаченко ез кезегинде боксту тыкандык менен жургузду, беттешуулер ышкыбоздор менен отту, ар бири уч минутадан терт.... Бала алгачкы эки атаандашын учунчу жана тертунчу раунддарда жиберди. Үчүнчүсү менен иштешүүгө туура келди... Ал эми Олег Рыбаченко эң сонун коргонууну көрсөтүп, упайлар боюнча ишенимдүү алдыга чыкканы менен бешинчи раунд дайындалды.
  Белине чейин жылаңач, күйгөн балдардын денелери тердеп жылтылдап, булчуңдары титиреп, веналар менен веналары ого бетер курчуду. Атаандашы Олег Рыбаченко жигердүү болгон учурда бул раунд берилет деп эсептеп, алдыга чуркап чыкты. Бирок кайраттуу пионер кесиптешинин чарчаганын байкап, реакциясы басаңдап калган. Эгиндин сол тарабына тез тарап жана келе жаткан кыймыл. Жаш атаандашы ийилип, алдыга жыгылды... Сыягы, нокаут болду окшойт, онго чейин туруп алган жок.
  Андан кийин тыныгуу болду, кубок системасында бир күндө үч күрөш көп!
  Дмитрий белгилүү бир мыскыл менен белгиледи:
  - Бул жерде профессионалдар он беш раундду кармашат, Биринчи дүйнөлүк согушка чейин такыр убакыт чектелчү эмес. Мушкерлер алардын бири чарчап жыгылганга чейин кармашышты.
  Бул жерде Олег Рыбаченко жарым-жартылай гана макул болду:
  - Билесиңби, бул профессионалдык бокс, мага эмнегедир жакпайт. Сүйүүчүлөр боксунда сиз жөн гана тордун айланасында жүрөсүз, бирок промоутерлордон көп нерсе көз каранды. Мисалы, өтө таланттуу мушкерди мушташпай эле чиритип алышат. Ооба, жана чемпиондор өтө кооптуу атаандаштын кармашын алдын алуу мүмкүнчүлүгүнө ээ. Мисалы, жөн гана келишимге кол коюудан баш тарткан ар кандай кечиктирүүлөрдүн жардамы менен.
  Дмитрий муштумун чайкады:
  - Жөн эле аракет кылсын!
  Түшкү тамак учурунда жаш спортчулар татыктуу тамактанышты... Ал тургай, апельсиндер жана десерт үчүн банандар, кокос жана манго да бар болчу, аларды мурда советтик өспүрүм спортчулар татып көрүшкөн эмес.
  Сыягы, нацисттик мелдештин уюштуруучулары Үчүнчү Рейхте баары жакшы, абдан канааттандырарлык жана кымбатчылыкты көтөрө аларын көрсөтүүгө аракет кылышкан.
  Дмитрий менен Олег Рыбаченко кокос менен бананды биринчи жолу жаңы денеде, ананас экинчи жолу аракет кылышкан (жакшы, СССРде апельсин менен, Борбордук Азияда өзүн жеген бир топ жеңил!). Бул жерде балдар бир топ ката кетиришкен - алар ашыкча тамактанышкан... Ал эми командада чоңдорго машыктыруучулар болгон эмес... Гитлердик жаштардын урааны болсо - жаштарды жаштар башкарыш керек, анда советтик спорттук делегация бул мисалды ээрчигиле.
  Балким, бул эң жакшы идея эместир!
  Кандай болгон күндө да, десерт жана торттор менен чын жүрөктөн кечки тамактан кийин, дагы үч мушташ (эгер утулбасаңыз!) өткөрүлүшү керек болчу ... Жана күчтүү жигиттер менен!
  Тамактангандан кийин, балдар абдан кызыгып кетишти, Олег Рыбаченко аларды бир нерсеге аралаштырды деп шектенди ...
  Эмнеси болсо да, азыр советтик жаш спортсмендердин классы ылдыйлап, алар биринин артынан бири утула башташты... Анын үстүнө калыстар менен бирге калыстар да такыр мыкаачылык менен мамиле кылышты.
  Ооба, ал эми советтер буга чейин немистерге каршы күрөшкөн ....
  Алгач Дмитрий өзүн чыдамкай сезип, биринчи раундда чейрек финалга чыкты...
  Бирок, буга чейин жарым финалда колу-бутунун алсыздыгын сезген... Чоң алсыздык жана кыймылдардын басаңдашы... Бирок Дмитрий текеберликти карманып, көп өтпөй калганына карабай алдыга жөнөдү.. .Бирок баланын башы күчтүү экен, ири, техникалык жана ылдам атаандашынын так соккулары анын ачуусун гана келтирди... Ал эми ачуусу менен текебердиги өз кезегинде ага күрөштү ишенимдүү улантууга мүмкүндүк берди....
  Акыры 3-раундда Дмитрий атаандашынын мурдун сындырып алды...
  Немис бир аз таң калып, ээгине кабылды. Үчүнчү рейхтен келген бала кайра кетти, ал өрүлгөн. Дмитрий ийгиликти өнүктүрдү, жетишерлик ылдам эмес, бирок ошол эле учурда сезилерлик үчилтик... Атаандашы жыгылды, калыс нокдаунду өтө жай санай баштады... Немис бала ордунан турду, бирок бутуна бекем турбады. ...Шыктанган Дмитрий аны аягына чыгарууга шашылды. Бир нече так селкинчек... Бала кулап түштү...
  Сот ага жакындаганга шашпайт. Ал четтен бир нерсе жөнүндө сурайт. Алар ага жооп берет ...
  Жаӊы жалкоо саноо башталат... Тогузду санаганда бала дагы эле жатат... Бирок айлампанын бүтүшүнө белги угулат. Аны көтөрүп, алып кетишет...
  Дмитрий ишенимдүү мындай дейт:
  - Төртүнчү тур болбойт! Бул жөн эле чыкпайт!
  Мындайда орус бала туура болуп чыгат, секундалар жол берди...
  Олег Рыбаченко болсо өз кезегинде эч нерсе болбогондой мушташат... Ал суук кан менен упай топтойт, анан төртүнчү раундда бүтөт... Ал эми кыймылдар дагы эле так жана ылдам...
  Советтик спортсмендерден - эн жаш курактагы топтун екулдерунен финалга алардын экее гана чыкты. Балдар арасындагы оор салмактагы жана орто салмактагы... Чымын салмактын чемпиону учуп кетерине бир нече саат калганда жаракат алып, анын ордун табууга үлгүрүшкөн жок...
  Ошентип финалга эки гана орус чыкты, калгандары, албетте, өз ара алтын ойной турган немистер...
  Мелдеш кызуу тартылып жатат... Дмитрий жийиркеничтүү жүзүн бурду:
  - Бизди ушинтип шерменде кылгылары келет! Биз орустар немецтерден жаманбыз, арийлерден дегеле жаманбыз дегендей!
  Олег Рыбаченко башын чайкады.
  - Андай эмес! Улуттарды толук кандуу жана толук эмес деп бөлүү, маселенин өзүнчө калыптанышы менен ансыз деле акылга сыйбаган нерсе. Ал эми биздин идеяларыбыз жалпысынан интернационалдык болсо, мен эмне дейм!
  Димитри күлүп, макул болду.
  - Биз аларды эл аралык деңгээлде жеңебиз ...
  Финалдык салгылашуу алдында, албетте, тыныгуу болду... Анан немецтер советтик балдарга дагы бир ыплас трюк куруп алышты... Болжол менен алар кроссовкаларын жалтыратуу менен жылтыратууну сунуш кылышты. Бирок натыйжада балдардын бутундагы бут кийимдер капыстан жумшарып, майдалана баштады...
  Мен аны ыргытып, раковинага жууш үчүн чуркашым керек болчу... Дмитрий катуу ачууланды:
  - Эмнеге мындай кылышты? Бизди мушташка түртүп, анан мелдештен четтеткиси келген?
  Олег Рыбаченко логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Ооба, ал гана эмес! Алар ошондой эле СССРде жакырчылык бар экенин, жада калса алдыңкы спортчулар да жылаңайлак жарышка чыгууга аргасыз экенин көрсөткүсү келет. Россияда кандай байкуш балдар бар!
  Дмитрий сунуштады:
  -Балким, улуу жолдошторубуздан кроссовкаларды сурайбызбы? Ырас, алар сен үчүн сонун болот, бирок мен үчүн болот!
  Олег Рыбаченко башын терс чайкады.
  - Татыбайт! Биз аларга эң кыйын шарттарда да жеңишке жетише аларыбызды көрсөтөбүз. Анын үстүнө биздин курактагы балдар жылаңаяк басуу уят эмес...Жылаңаяк балалык дегендей...
  Дмитрий муштумдарын ушунчалык күч менен түйгөндүктөн, муштумдары кычырап кетти. Жаш боксчу мындай деди:
  - Ооба, алар мени жинденип коюшту! Жок, алар жөн эле жинденишти!
  Олег Рыбаченко мындай деп жооп берди:
  - Демек, ачуусу сага да, мага да күч берсин.
  Анан эстелик анын жанында чынжырланган Диманын тийүүсү менен үзүлдү, бала шыбырады:
  - Сен да көрдүңбү?
  Олег Рыбаченко кыска жооп берди:
  -Ооба!
  Кайрадан жамгыр жаай баштады, бул Крым жазы үчүн анча мүнөздүү эмес. Бул жийиркеничтүү да, суук да. Ал тургай кир болуп, таманында пайда болгон мозолей чыланган муздак суудан жийиркеничтүү ооруйт. Жылаңаяк туткундар менен колонна токойго бир нече сааттан кийин, түштөн кийин кирип келди. Сыягы, ССтин жоокерлери жамгырдан калкалоого шашып жатышты. Пионер бала эмне болгонун унутуп кала жаздады. Ооба, жаш ленинчинин жүзүнө суук, нымдуу кийимдер, катып калган буттары, дат баспас болоттон жасалган темир кишендер, билектин канына сиңип калган.
  Дмитрий жымжыртыкты бузуп, мындай деди:
  - Кышында Крымдын тегерегине чыгууга жетиштим окшойт, бирок... Негедир жерде жок!
  Олег Рыбаченко башын чайкап макул болду:
  - Ал эми бизде жалпысынан баары адамдардай эмес!
  Токой чоң эле. Жолдун жээгинде үч-төрт бурчтуу, кызыл-күрөң жаракалуу же сары-кызгылт сары кабыгы чоң балыктын кабырчыктарына окшоп, дайыма жашыл же көк таажыларды жапайы бийиктикке көтөргөн карагайлар турду.
  Ал эми бутактарда да гүлдөр бар, алар петунияга окшош. Токой эмес, жомок, башка дүйнөгө түшкөндөй сезим. Бирок минус да бар - жолдогу топуракта тигүүчү машинанын темир ийнесиндей курч, тикенектер көп болчу.
  Кыздардын кээ бирлери аларды басканда эле онтоп жатышты. Дима колун кысып Олег Рыбаченкого:
  - Бул коркунучтуу түш! Аяндарга ишенбе!
  Мирабела колун Диманын өсө баштаган сары кирписине коюп, шыбырады:
  - Ишен, ишенбе! Анан бутуңардын астына карагыла! Өзүңүзгө инфекция алып келүү жетиштүү болгон жок!
  Арча бадалдын арасында калың өскөн жана ... кулпунай менен бышкан жапайы кулпунай. Рух турду - жазгы карагайдын аралашмасы жана жазгы кулпунай жана арча жыты. ого бетер жылып кеткендей болду. А мен бул жерден жүз кадам алыстыкта - нымдуу, тундра болбосо, Крымда кандай тундра болушу мүмкүн экенине ишене албадым? Бирок ошентсе да аба ырайынын начардыгы жана кара суук аскалардын астында фашисттик аскерлер басып баратат. Суктануу көпкө созулбаганы өкүнүчтүү - колдору, оозу жана бели ооруп, суук, нымдуулук кайтып, Олег Рыбаченко өзүн абдан бактысыз сезди. Жөн гана чегине чейин.
  Бирок... отличник-пионер капысынан кулуп жиберди. Бул жерде туткунда жүргөн кыска убакыттын ичинде бир эмес, бир нече жолу ойлогон: жакшы, баары жаман, мындан ары жана андан да жаман боло албайт! Жана ал чыккан сайын - ал тургай, көп бар.
  Кызыктай бул ой аны бир аз сооротту. Олег Атластан Крымдын картасын эстей баштады. Бирок ал муну эстей албады - таптакыр мүмкүн эмес нерсе болуп кетти деп аң-таң ойго батып, адашып кетти. Сиз башка убакытка кире аласыз - бул Марк Твендин сүйүүсүнөн бери илимий фантастика. Заманбап башка мейкиндикке, башка планетага - дейли! Акыл менен тозокко - бул күтүлбөгөн жерден супер-цивилизациялар; онугуу жагынан адамзаттан миллион жыл алдыда турган адамдар ынгайлуу! Баары мүмкүн эмес - мен анык билем !!!! Бирок ошол эле учурда сенин маңызың, эс тутумуң, бүт экспрессияң, бир гана сеники эмес, өзгөрүшү үчүнбү?! Бул толугу менен - чексиз жана трансценденттүү ...
  Олег Рыбаченко Дмитрийден:
  - Мушташ үчүн планыңыз барбы?
  Бала жооп берди:
  - План жөнөкөй - сокку! - Ар бир сөөгү далы менен көрүнүп турган арыкты силкип, деп кошумчалады. - Бирок сиз жөн эле скелет эмес, күчтүү булчуңдар сизде ойногондо баары жакшы. Жакшы уйку... Бирок сен кичирейип кеттиң!
  - Кичинекей, бирок кайраттуу! - Арайлап, бирок так жооп берди Олег.
  Ал эми жол жылмакай болуп, ошол эле учурда тездеди. Жана абдан кызык, Крымда, бирок баары өлүп калгандай. Бир-эки жолу жек көргөн кара свастика менен мотоциклчилер бизди көздөй секирип келишти. Анан беш мүнөттөй аларды көздөй колонна сүйрөлдү - философиялык көз караштагы битюгдер жабышкан чоң вагондор, капкакчан жүктөрү бар, алардын үстүндө камуфляждуу пальто жана чыккынчылыктын бинттерин кийген милиционер-мужиктер отурушту. Ошондой эле транспортер менен коштолот. Танктардан айырмаланып, Гитлерде алар көп. Андан кийин жүк ташуучу унаалардагы дагы бир отряд, кошумча вагондору бар мотоциклдер колго түшкөн күң кыздарды оңой эле басып өтүштү. Жүздөн кем эмес машина бар, дээрлик бардыгы хаки түсүнө боёлгон.
  Кыймылда фашисттер туткундардын колонналары менен бири-бирин чакырып, чындыгында атчандар, кулдар, Олег Рыбаченко бул үндөр шылдыңдап жатканына ант берип жатышты. ССтин сакчылары унчукпай калышты. Дарыгерлер таш бака сымал кандайдыр бир бронетранспортерлордо жана оор, дагы деле тартыла элек курттарда жүрүштү. Алар пулемёттордун кыч-кычтарын. Бирок, сыягы, - деп ойлоду Олег, аларга бул ролу - кароолчу-эскорттор жакпайт окшойт... Алар жада калса айбандык ооздорун катып коюшкан.
  Дима белгиледи:
  - Германияда да өлүм жазасына тартылгандарды сыйлашпайт!
  Мирабела дагы бир нерсе деди, жаман СС солдаттарынын артынан башын ийкеп. Олег үшкүрдү.
  - Аларды өлтүр! Баары бир, Гитлерге!
  Дима үшкүрүнүп айтты:
  - Э, мен алардын тилин түшүнбөйм. Анан мен жакында келебизби деп сурайт элем ...
  Олег Рыбаченко ызаланып:
  - Немис тилин билем, бирок пайдасы аз!
  Бул арада жамгыр басылып, бак-дарактардын үстүндө асман ачылып, күн көрүндү. Олег Рыбаченконун дагы бир көйгөйү бар болчу - ал эки жактан барган сайын дааратканага баргысы келген. Жана бир нерсе түрткү болду: алар ушундан улам токтоп калышы күмөн. Эмнегедир мындай элементардык иштин мүмкүн эместиги, бул жерде да бирөөнүн эркине көз каранды болгондугуна пионер бала катуу ачууланды. Мындан тышкары, каалоо абдан азаптуу болуп калды. ССтин жоокерлери да, алардын жардамчылары да бул маселени токтоосуз чечишти, бирок бул алардын үлгүсүн ээрчүү каалоосун эмес, жийиркенүүнү гана жаратты.
  Кээде муктаждыкты жарата тургандай тамактанганыңызга өкүнөсүз. Фашисттер көйгөй жаратууну билишет - тубаса садисттер. Же аларды партия ушундай тарбияладыбы?
  Олег Рыбаченкону буга чейин эле катуу куугунтуктап баштаган эле, ал күтүлбөгөн жерден нымдуу, түтүн каптаган абага киргенде, иттин үргөнү жана адамдын үнү угулду, оң жакта, кескин, дароо тазалоо иштери башталды, ал жерде аскерлер бир нерсе кылып жатышкан - бир гана он-уч, анын артында таш жана эбегейсиз имараттардын үстүнөн түтүн көтөрүлдү. Камуфляж кийген балдар талаада тургандарды көздөй жолдон баштарын сүзүп жөнөштү. Орустар эмес, өкүрүккө жана свастика тагылган боолорго караганда, алардын жыйырмасы бар экен - алар чуркап барып кыйкырып жатышты. Колонна айылга жакындап калганда, алардын алдынан эчак эле он чакты солдат чыгышкан - чоң гранатометтор жана кең гранатометтор менен жабдылган көчмө пулемёттору. Аларды ССтин генералынын формасын кийген, чуркайган карыя жетектеген.
  Же балким, чоң ата эмес, жөн эле ак чач, анткени анда карылыктын башка белгилери жок эле, алтын билерик менен кооздолгон узун түйүлгөн колдун кыймылы падышалык жана өкүмдүү көрүндү.
  Ал эми анын сыйлыктары бар... Олег Рыбаченко справочниктен окуп, таң калды - жыйнакка мынчалык көп чогултса болот. Эң бийик эмен жалбырактары жана кылычтары бар Knight's Cross. Жогоруда, ошол эле, бирок бриллианттар менен, ошондой эле Темир Кресттин Улуу Крест, бирок бир гана Герингде мындай сыйлык бар. Темир Кресттин Чоң Крест жылдызы андан да бийик жана Германиянын бүткүл тарыхында ал эки адамга тең - фельдмаршал Блюхер менен Гинденбургга ыйгарылган. Ооба, бриллианттуу бүркүттүн тартиби жогору болот.
  Туткундардын колоннасы токтоду. Олег Рыбаченко колоннанын начальниги деп атаган казан курсак "дарыгер начальник" аттан түшүп, боз чачтууга сүйлөдү. Калгандары колоннага кабагын түйүп, чыңалып карап калышты. Олег Рыбаченко талаада отургандардын баары өз ишин таштап, качып кеткен балдар дээрлик жакындап калганын байкады. Биринчи немец, алар колонна менен журушту. Ал эми алардын артында жергиликтүүлөр турат - арык: жылаңаяк же токулган бут кийим. Жергиликтүү кайырчы жигиттер ак-кара түстөгү шашка көйнөкчөн гана болуп чыкты. баары түктүү, ак чачтуу, бирок чаң менен боз же күрөң-кызыл, узун чачтуу, коркунучтуу кир, бирок жандуу, тунук көздөрү менен - кызык, бир аз коркуп, ачык боору ооруйт. Олег Рыбаченко да СС колоннасынын кулдарга жакын жана жергиликтуу элден алыс болууга аракеттенип жаткандыгын да байкаган. Фашисттер ызы-чуу салышкан эмес, кордогон эмес, жалпысынан өзүн тынч алып жүрүшкөн.
  Маргарита муну карап:
  - ССтин эрдиги кайда кетти?
  Олег Рыбаченко тапкычтык менен жооп берди:
  - Камчы менен илмектерге бардым!
  Ак чачтуу генерал болсо бир-эки жолу ССтин жоокерлерин көрсөттү, анан семиз оозунан көбүк чыккан бир нерсеге каршылык көрсөтө баштаганда, колун катуу булгалап жиберди. кылыч. Жана семиз да колун булгалады, бирок кыжырданган макул көз караш менен, анан кыска буйрук берди. Брондолгон машиналар күркүрөп, Карышкыр атчандар жолдун ылдый жагында сүзүп жөнөштү. Артынан жарым он чакты жергиликтүү солдаттар жөнөштү. Калгандары туткун кулдарды курчап алышып, колонна кайра жылды. Ак чач балдарга да, талаадагы жумушчуларга да кыйкырып, өзү аттан түшкөн адам коштоочулардын жанына басып барды.
  Дима, калтырап, белгиледи:
  - Алар бөлүшпөгөн бир нерсе!
  Мирабела жылмайып:
  - Ооба, урушуп, бири-биринин ичегин бошотушсун!
  Олег Рыбаченконун жанынан орун алган жергиликтуу ССтин жоо-керлеринен келген сакалчан жигит пионер балага кабагын чы-гып, автоматын силкип, анан башына кыйкырып жиберди:
  - Сиз орустун чочкосусузбу, жок дегенде ойлоно турган нерсеңиз барбы?
  Жана жылмайып, ал кошумчалады:
  - Москвада, Вашингтондо болобузбу же жокпу?
  Олег Рыбаченко андан эмнени каалап жатканын түшүнүп, тез эле башын буруп, Маргареттин көз карашына туш болду - айласы кеткен жана ошол эле учурда: "Бактылуу - бизди чоң нерселер күтүп турат!" дегендей. - бирок ак чач генерал аны булгалап жиберди, сакалчан киши дагы бир нерсе деп күңкүлдөп, Олегди өкүнүчтүү карап, башка эч нерсе айткан жок. Олег Рыбаченко эмнени каалап жатканын дээрлик түшүндү... Ал тургай бүдөмүк болсун.
  Бирок ошончолук жакшыраак, андыктан эксперименттер дагы эле мааниси барбы? Чын эле немистер келечекти ушинтип билгиси келеби? Бирок бул карама-каршылык болуп чыгат. Мындай согуштан кийин бокс боюнча жолдоштук мелдештер тууралуу сөз болбойт. Фашизм менен коммунизм түбөлүккө душман. Же дагы бир нерсе барбы... Ибадатканалар кандай сыздап ооруду.
  Аскердик конуш жапыз, бирок бекем палисаддын артында болуп чыкты - коркунучтуу СС уюмунун жоокерлери үчүн платформасы бар, күчтүү, бирок кенен ачык дарбазалары бар. Олег Рыбаченкого бир гана нерсе кызыктай көрүндү - чексиз ийри гүлдөр жана сабактар түрүндөгү оюулар менен капталган дарбазанын таш мамылары. Бул мамылар айылдын жалпы көрүнүшүнө такыр туура келбей, булганган жери (бирок, кыштан кийин болгондур?) Ал эми таш плиткадан курулган, кең жаракаларга саргыч түстөгү мох менен капталган үйлөр күрөң болуп кеткен. жалпак саман чатырлары менен.
  Бирок ACS бар болчу. Өзү жүрүүчү мылтык жок, ал эми курт жолдо, кызыккан Олег Рыбаченкого бейтааныш модификация. Бул жерде, мисалы, курал - сырткы көрүнүшү 350 миллиметрден кем эмес миномет. Ал мындайды эч качан укпаганын мойнуна алды.
  Анын үстүнө машинанын салмагы сексен тоннадан ашпагандай көрүнөт, деги эле Крым тоолорунда кантип сүйрөлгөн? Чабуул учурунда кол жеткис Севастопольду сезүүнү каалайсызбы? Бул божомолдон ашказан бир аз ооруйт. Мындай соккулар астында орус аскерлери эмне кылышы керек? Бул жерде бардыгы заманбап жана техникалык жаңылыктар менен аралашып, орто кылымдар менен дем алды. Коңгуроо жана ышкырык менен тешиктер сыяктуу. Бул жерде сыналгы бар болсо, ал тургай, түстүү болсо да таң калбайсыз. Ак-кара эмес.
  Бөлмө ошол эле болуп чыкты, алар алып келишти, тагыраак айтканда, кулдарды айдап салышты. Бирок, жок - андан да жаманы, анткени бул жерде эч ким жаракаларды цемент эритмеси менен жабууга убара болгон эмес, ал Олег Рыбаченкого абдан тааныш жыттанган - чочко. Ангардын астында кулдар ээн калган же убактылуу бош сарайды ылайыкташтырууну чечишкен (мындай жерлерден жыт дээрлик эч качан жоголбойт).
  Маргарита ушунчалык кабагын бүркөп, үрөйү учуп кетти:
  - Мына, биз дагы түшүп калдык! Гитлер, сен мени гана түшүнөсүң!
  Бирок бул алардын башына чатыр болду. Мындан тышкары, кулдар чынжырдан бошотулган. Бирок, Олег корккондой, алар бул жерде ажаткана беришкен эмес. Мурда абак заманбап болгон жайларда ал бир топ ыңгайлуу. Фриц, бирок чочко кирди жактырбайт.
  Анткен менен алыскы дубалдын жанында өз ишин бүтүргөндөн кийин ойлонуп калды. Жана үшкүрдү. Эмне дейм... Бул пионердик эмес, такыр эле сулуу эмес. Баары шымда эмес, ансыз деле кичинекей жеңиш. Кыздар да бул жерде болуш керек окшойт... Карабай эле койгону жакшы...
  Бирок Аврора көңүлүн жоготпойт:
  - Дагы бир укмуштуу окуя... Биз ушул бакытта жашап, дем алабыз!
  Олег Рыбаченко ачык айтты:
  - Ал эми кийинки дүйнөдө ал алда канча жакшы болушу мүмкүн!
  Жалындаган шайтан балага көз кысып:
  - Мен талашууга даярмын, тиги дүйнөдө ал бизден кантип алыстап кетпей турганын текшерүү мүмкүнчүлүгү!
  Олег Рыбаченко жооп иретинде акырын ырдады. Бул кемсинтүү жана уят менен күрөшүүгө жардам берди;
  Ата-Мекенге изи жок арнайм -
  Эрдик болсун, жоокер бийик!
  Кылыч менен колкаптын соккусу,
  Жер мыйзамынын ырайымсыз падышасы!
  
  Жанар тоо күйүп жатат - суу кайнады,
  Менин янтарь сүйүү эриндерим!
  Мен бир көз ирмем эркиндикке ээ болгум келет
  Сиз кандай таза жана тазасыз!
  
  Алтын асыл чачтай күйүп,
  Колдорун булгалады - канат өстү!
  Теңир мага баа жеткис белек берди
  Ал ошол замат кубанычтуу болуп калды, жарык!
  
  Кудай өткөн жерде: өрөөндө өскөн;
  Гүлдөгөн, ак розалар!
  Урмат болот - бүт дүйнөнүн ортосу -
  Мен сунуштаган курмандык чалынуучу жайдагы белек!
  
  Ооба, билем, күнөөкөр, сыйкырчылык менен байланышкан,
  Жана бейишке жана калың токойго татыктуу эмес!
  Бирок Машаяк менен Голгофада,
  Иконканы плащка ороп ыйлап жибердим!
  
  Сен бардык келиндердин эң сонун образысың,
  Кудуреттүү Кудайга ишенем, рух өзгөрөт!
  Татыксыз айкашымды көтөрөм,
  Мен колумдан түшкөн калканчымды көтөрөм!
  . 7-ГЛАВА
  Алар сарайга отурукташып калышты, эгер фашисттер малга советтик жарандардан да жакшыраак мамиле кылганга көнгөн болсо, эмнеге чыдайбыз.
  Самандын ичине ССтин көзөмөлүндөгү үч жергиликтүү бала сүйрөлгөн. Алар жылаңач, чаң баскан тамандарын жаркылдатып, чоң колтуктарды алып келишти. Былтыркы, алар аны сүйрөп, бирок көп, дээрлик чөп. Ошондон жети-сегиз мүнөт өткөндөн кийин, эки жергиликтүү кыз менен бир нече чоң жалпак торт жана эки чоң тегерек сыр алып келген аял пайда болду. Украин тилинде сүйлөп жатып, ал тамак-ашты баарына бөлүштүрдү. Олег Рыбаченко кызыгып калды: көптөр аны да, балдарды да бир нерсе жөнүндө сурашты, үчөө тең даярдуулук менен жооп беришти.
  Немистер көп, алар бул жерде бир нерсе монтаждап жатышат. Бирок, дагы бир жолу, эч ким билбейт! Акыры баягы балдар бир чака суу сүйрөп, эшикти бекем бекитип коюшту. Жолдошторунун жүрүм-турумунан Олег Рыбаченко түшүндү: бул чыгып кетти, алар бүгүн башка жакка айдалбайт.
  Маргарита агасына суусун сунуп, мындай деди:
  - Сергитүү зыян бербейт!
  Нан жаңы, бирок адаттан тыш, кандайдыр бир оор болуп чыкты (эртең менен жеген эски кесим, Олег Рыбаченко даамын салыштырып эстей алган жок). Же бышырылган эмес, же алар дайыма бул жерден жешет (же, балким, экинчиси, калгандары жеп, эч кандай нааразы болгон жок). Бирок сыр, албетте, жергиликтүү өндүрүлгөн болуп чыкты - абдан жакшы, Олег Рыбаченко сүйгөн фета сырына окшош. Кесим алакандын үчтөн бир бөлүгүн гана түзгөнү өкүнүчтүү. Ооба, эркектики эмес, өспүрүм бала да.
  Маргарита чарчаган бир тууганды колдоду. Саманга жыгылып, кыйылгансып, алганын чайнап, жатып, иче да баштабай калды. Олег Рыбаченко капыстан титиреп жатканын түшүндү. Бул сууктан кийинки титирөө, өзгөчө жапайы көрүнүштөр деп үмүттөнүүгө болот. Уйкудан кийин бул титирөө өтүп кетет. Рыбаченко Олег езуне дагы саман терип, мумкун болсо казып алууга аракеттенди. Эч жерде аппетити кеткен жок, өзүн өзү сооротуп койду, бирок элди укканда; Температурада эң биринчи тамак жеш керек. Олег Рыбаченко өзү эч качан ооруган эмес - генетикалык түзүлүштүн аркасында. Ырас, мен ага окшош эксперименттерди, анын ичинде суукта көп саат сейилдөөлөрдү жасаган эмесмин. Ошентип... Бирок, балким, ошондой болот. А эгер андай болбосо, анда илим үчүн алар ага мамиле кылышы мүмкүн ...
  Кээ бир кыздар ошончолук титирейт, бирок эч ким жөтөлбөйт.
  О, пионер балага башынан бутуна чейин кандай чарчоо келди! Билектери канга сүрүлүп, белиндеги шишиген тырыктар, жарадар болуп, жыгылып, жылый баштаган буттар - баары ооруп жатты, бирок бул кыңылдап уктоого жана уктоого болгон каалоону гана арттырды.
  Ал эми уктап калуу коркунучтуу - сиз ойгонбой калышыңыз мүмкүн, же андан да жаманы, кайра эле көрүнүштө болосуз. Бирок, абдан кызыктуу.
  Олег Рыбаченко көзүн жумуп, дароо Морфейдин кучагына сүзүп кирди - арманга толгон, түркүн түстүү, кулагы уккулуктуу.
  Бири жана сыноолор ушуну менен эле бүтпөйт... Шакек капкагы балдардын жылаңач таманына аёосуз казылган темир барактарды орнотуу менен өзгөртүлдү ...
  Олег Рыбаченко деми кысылып, бирок туруштук бере албаса да чыдады, ал тургай Дмитрий бийлеп, ырылдап баштады ...
  Алардын атаандаштары күчтүү жана расмий жарыялангандан да улуураак болчу. Маселен, Дмитрийдин атаандашы өзүнөн бир башы бийик, антенналар азыртадан эле жарылып жатат... Бирок, он бир жашында антенналар кантип жарылып кетет?
  Олег Рыбаченконун атаандашы да алда канча чоңураак жана оор, ошол эле учурда бандиттин жүзү баладай эмес.... Бирок, бала чоочун эмес, шакек шакек, ал жерден ар кандай адамдар жолугат!
  Эки салгылашуу тең бир убакта болду .... Биз тез бүтүшүбүз керек, анткени түн жарымы жакындап калды ...
  Трансформацияланган Дима дароо эле бетине оор соккуларды сагына баштады. Анын атаандашы колдорунун узундугу, салмагы боюнча артыкчылыкка ээ болгон жана физикалык жактан да, техникалык жактан да мыкты даярдангандай көрүнгөн... Жалпысынан булчуңдары спортчунун соккусуна окшош... Бирок , Димка абдан скульптуралуу жана тез... Ал тез, азыр жай...
  Ууланган Дмитрий биринчи раундда жалгыз жана кош соккуларды көп өткөрүп жиберди. Ал тургай, оң көздүн астында гематома шишип баштады ...
  Второй раунд выдал еще хуже, его противник пошел вперед и бил, бил, бил... А Дмитрий почти не защищался, лишь откидывая голову назад смягчал удары, редко, но зато неожиданно всаживая в ответ, и порой доставая соперника... Тот рыкнул немисче:
  - Орус дегениң толук эмес экен!
  Дмитрий катуу жооп кайтарды, дагы немисче:
  - А сен немиссиң, орустан толук аласың!
  Ачууланып, чыканагын мурдуна салды...
  Демейде бул ааламда Дмитрийдин мурду абдан күчтүү, урса да сынган эмес, бирок бул учурда колкап менен жумшартылган сокку эмес, чыканактагы катуу сөөктүн учу болгон.
  Анан кан баланын бетинен ылдый агып, аны жалап кетүүгө аргасыз кылды... Димка жооп берди... Кармап калды Душман бир аз титиреп, селт этти, бирок ийгиликке жетүүгө күчү жетпей калды - тамандары тешип кеткендей көрүндү. жуурулушуу.
  Үчүнчү раунд андан кем эмес оор болуп чыкты, атаандашы айласын таппай басып жатты, бирок Дмитрий соккуларды чагылдырып, бат-баттан тоскоол кыла баштады... Финалдын эрежеси өзгөртүлдү, анткени кеп эл аралык алтын медаль, саны раунд он бешке чейин көбөйтүлдү ... Профессионал сыяктуу. Ошол күнү буга чейин беш жолу мушташкан өспүрүмдөргө карата өтө катаал чечимди айтып коюшум керек... Ырас, Димка да тез эле бүтүп, атаандашын көп күрөшпөстөн ачык эле түшүрүп жиберди...
  Бирок абдан активдүү өткөн алгачкы төрт раунддан кийин Дмитрийдин атаандашы бир аз жайлады. Ал да чарчаганын сезди, дем алуусу бир топ турбуленттүү жана ошол эле учурда оорлоду ...
  Димка, гематомаларга жана жылаңаяк бутунун катуу күйүү сезимине карабастан, ал тургай, кошумча күчтүн толкунун сезди. Алтынчы раундда ал атүгүл атаандашынын жаагына бир нече жолу сокку урду... Бирок ал туруктуу, чоң болгон, балким, допинг колдонгон да...
  Жетинчи раундда Дмитрийдин карасанатай атаандашы тактикасын бир аз өзгөртүп, эрежеге каршы, мүмкүн болушунча көп сокку урууга аракет кылып, чыканагы менен, жадакалса башы менен сокку урду... Дима андан да бат-баттан сокку ура баштады, ал эми сегизинчи раундда жеке ийгиликке жетишти, акыры атаандашынын чоң мурдунан юшка агып кетти... Анан дагы бир жолу чыканагын кыймылдатып, өзү келе жаткан мамыга чуркап кирди... шылдыңдаган Дмитрий ага:
  - Ну, кармаган, тиштеген!
  Немец ого бетер чачыранды, ал дагы эле өзүнчө атуу илгич менен эсептеп жатты!
  Олег Рыбаченко тең салмактуулук менен күрөшүп, дээрлик утулбай, атаандашынын өтө эле кенен ыргып кеткенинен пайдаланып, ээгине сол жак, же оң кайчылаш менен тийип калды... Бирок чоң немец баласы бул соккуларга эч кандай реакция кылган жок. кандайдыр бир жол менен. Андан кийин Олег Рыбаченко тактикасын өзгөртүп, атаандашынын жалпак мурдуна иштете баштады... Немецтердин жыттоосу көпкө созулду, бирок жетинчи раундга чейин ал агып чыга баштады...
  Айтайын дегеним, Олег Рыбаченконун атаандашы дагы бир жеңил жана жеңил баланын ордуна чыкты. Мурункусу жарадар болуп калгандай көрүндү (Албетте, бул фашисттик куулук болсо да!)... Демек, ал согуштун башталышында жаңы эле, алсыз ылдамдыкты жеңе алган.
  Бирок тогузунчу раундда Олег Рыбаченко да бир аз жарып, сокку узатып жиберди, андан кийин ал жыгылды... Балдардын жылаңач, жыгылган буттары айласыз айланды... Бирок Олежек тез эле ордунан секирип туруп, нокаутга учурады. эсептелмек эмес. Ыргытуу, душманга асылуу...
  Ал аны силкилдетип, бүтүрүүгө шашып жиберди... Тогузунчу раунддун аягында сурнай жаңырды, бирок калыс укпагандай түр көрсөттү...
  Олег Рыбаченко бир нече оор соккуларды өткөрүп жиберди, бирок башын чайкап жумшартты. Душман чабылганды байкабай, ачууланып кетти. Бул жерде советтик бала рефлексивдүү, бирок абдан катуу денени өзүнө карай чапты... Сокку боорго тийди... Өтө коркунучтуу сокку...
  Атаандашы дагы бир нече соккуларды жасап, анын чоң жүзү кызгылт болуп кетти. Кармап аба жутуп, алдыга жыгылып, кычырай баштады... Калыс дароо күрөштү токтотуп, дарыгерлер рингге чуркап чыгышты... тамчы...
  Бул Дмитрийдин досуна ырайымсыз таасирин тийгизип, байкаларлык чарчаган атаандашына каршы чабуулга өттү... Онунчу, он биринчи, он экинчи раунд... Соккулардын катаал алмашуусу, бирок Дмитрийдин айкын артыкчылыгы менен... Он үчүнчү раунд бир аз теңдештирилди. өчүп, айласы кеткен осьминог немецтин айынан, ал эми совет баласынын кашы кесилди... Бирок он төртүнчүдө көңүлү көтөрүлгөн Димка кайрадан демилгени өз колуна алды. Бул балдар дагы эле, мисалы, Мохаммед Али жөнүндө эч нерсе билишкен эмес, бирок көп жагынан анын тактикасын көчүрүп алышкан.
  Он бешинчи раундда немистин колдору чарчоодон түшүп, ал соккуларга эч кандай реакция кылбай, жөн эле туруп, арийлердин чыдамкайлыгын көрсөттү.... Мындан тышкары, Дмитрий чачылган доптан жана коркунучтуу чарчоодон, адатта, талкаланган соккулары бир топ алсырай баштады. . Ошондой болсун! Бирок, экинчи жагынан, көп, көп болуп, душмандын жабылбаган ээгине жамгыр төгүштү. Акыры, немецтин башы чыдай албай, чыдамкайлыктын чеги түгөнүп, акыркы раунддун бүтөөрүнө он беш мүнөт калганда топурак ылдый түшкөндөй "арий" улутунун өкүлү болду...
  Калыс уятсыз түрдө акырын санай баштады, бирок бешти санагандан кийин Дмитрий Лебедевдин атаандашы кандай коркунучтуу кыймылсыз экенин көрүп, токтоп, кыйкырып жиберди:
  - Доктурга көбүрөөк окшош!
  Ал эми дагы бир жашы жете элек "супермен" ооруканага жеткирилди.... Андан соң жеңип чыккан финалисттер колоннага тизилип, марш жасай башташты... Бийиктен роза жалбырактары жаады.
  Узун бойлуу Дмитрий кенен жылмайып койду, ал шайыр. Бирок ал күтүлбөгөн жерден камера аларга жакындап, советтик балдардын жылаңач, катуу тырналып, бир аз канап жаткан буттарын жакындан тартып жатканын байкады... Анын маанайы дароо начарлап, буту-колун жашырууга аракет кылды. башка жаш немис спортчуларынын люкс алтын жалатылган кроссовкалары же желекчелерине көмүлгөн.
  Олег Рыбаченко аны колунан тартты:
  - Болбо! Бул сиздин ыңгайсыздыгыӊыздан күлүп, күмөн саноолорду жаратат... Андан сырткары Германияда тотал согуш жарыялангандан кийин дээрлик бардык балдар жылаңаяк басып жүрүшөт, муну Берлиндин көчөлөрүндө өзүңүз да көрдүңүз. Ошентип, сыймыктануу менен белиңизди түздөңүз.
  Аларга ыйгарылган медалдар күрөң ленталарда жана чыныгы алтындан жасалган, салмагы элүү граммга жакын жана 900 таза алтындан жасалган. Албетте, советтик балдар үчүн бул чоң сумма - болжол менен... Аны эсептөө да кыйын, анткени советтик акча расмий түрдө камсыздалгандай көрүнгөн, бирок чындыгында эмиссия алтын кору жок эле жасалган.
  Советтик пионерлер платформага чыкканда СССРдин гимни жаңырды. Айтмакчы, ал али Александровдун музыкасы эмес, эл аралык музыкага окшош эле. Олег бул жерде чоң илхамды сезип, ырдоого уруксат сурады...
  Мелдешке катышкан Гиммлер ырайымдуулук менен уруксат берди:
  - Улуу Россиядан келген меймандарыбыздын составын угууга биз абдан кубанабыз.
  Олег Рыбаченко адегенде оңго, анан солго ийилип, андан кийин Дмитрий менен кошо ырдашты;
  Жашоодо сен рыцарсың, бүркүт болуп учасың -
  Ал эми конууларды билгиңиз келбейт!
  Биз үчүн сыйлыктар фетиш эмес -
  Бизде падышаларга бир гана жол бар!
  
  Алгач кызыл галстук байлап,
  Анан согуш келгенде...
  Арык бала колуна күрөк алды -
  Ийне көкүрөккө тыгылып калбашы үчүн!
  Балдар жылаңаяк окоп казышкан,
  Үч үчүн эскирген бир кесим ...
  Кайнак суу менен муздак жылытып,
  Чагуучу пакеттерден, абдан ачуулуу!
  
  Истребитель өлүп, пулемёт кулап,
  Анын кичинекей баласы көтөрүп алды!
  Күчтүү "Катюша" сокку болуп,
  Коркпогон, жаш коллектив!
  
  Кара көлөкөлөрдүн чынжырына ок атам
  Сиз өзүңүздүн курчтугуңузду кайдан алдыңыз?
  Байыркы убактагыдай курч кылыч,
  Сиз штраф билем деп чуркап кеттиңиз!
  
  Аябай согуш, тилекке каршы, эне эмес,
  Анда чөлдүн кургакчылыгы коркунучтуу ысык!
  Бирок Ата Мекен үчүн жаныңды бериш керек,
  Анда сиз бакытты белекке аласыз!
  
  Бирок сүйүп калуу кандай болот?
  Муну ар бир бала биле бербейт...
  Дарыялар кан төгүлгөндө -
  Нацисттер мыкаачылык менен өлтүрүшөт!
  
  Бирок Ата мекен сүйүү,
  Анда жаркын муундардын даңкы...
  Жана жүрөгүңдү кесип алба
  Анда Сталин - Болот жана Жалын - Ленин!
  
  Жаркыраган убакыт бол -
  Коммунизмдин ыйык иши...
  Жаман ордо бузулду -
  Жана нацизмди түп тамыры менен жок кылды!
  
  Бүт адамзат...
  Кеңештер бириккен!
  Жер бетинде бейиш орун болсун
  Мен рыцармын - Россия жеңилгис!
  Олег Рыбаченко менен Дмитрий акыркы сөздөрдөн бийик секирип, ошону менен алардын ырынын таасири дагы артты.
  Трибуналар кызуу ышкырып, кол чабышты...
  Балдар, жалпысынан алганда, алар үчүн абдан кызыктуу жана жагымдуу түш көрүп жатканда, кыздар кеменин мурда үзгүлтүккө учураган басып кайтып келишти. Сериялык көрүнүштөр сейрек кездешет, бирок анын артында дагы бир нерсе бар экени анык.
  Тагыраак айтканда, жүрүм-туруму эмес, Гипер-Веди жана Орус Демиург кудайларынын миссиясын аткаруу. Сенин өлбөстүгүңдү практикалоо.
  Эми кийинки купеде, бул жерде эшик кайсы тараптан ачык жана кайсы жактан ылдый кагылганы боюнча көйгөйлөр бар. Андан качуу же тобокелге салуу жакшы. Бирок, эгер ал баскычты бурса, анда алар аны ичкилик катары кабыл алышат. Анан иллюминатордун астынан сакалсыз бирөө сыртты карады, кыз эптеп тырмышып отурганга үлгүрдү. Бирок, ал мынчалык тездик менен карабайт. Эшик жабык, тыкылдашыңыз керек.
  - Ким бул? - кычыраган үн чыгат.
  - Сеники! - деп жооп берди Аврора англисче так тександык өң менен, тилдерге күтүлбөгөн талантын көрсөтүп. - Жергиликтүү ром алып келдик, виски ооруп жатат.
  - Ооба! Тезирээк! Эшиктин артындагы матрос чочкодой бакырды. - Албетте, ром!
  Граната менен кире албай турган чоң эшиктер ачык. Чаташкан көрүнүшү бар тип тандалып алынат, аны менен дагы бир нече жарым кийинген субъекттер. Алардан, газ чабуулу учурунда, ал түтүн менен алып барат, тагыраак айтканда, катуу сокку урат,
  - Ром кайда! - деп бир ооздон кыйкырышты.
  - Сен абдан жакшысың! - Кызыл чачтуу Аврора матросторду тизип, абдан ырахаттанып атышат. Мен үч жарым ондогон койдум, клипти алмаштырууга туура келет. Октун кичинекей, компакттуу болгону жакшы, өзүң менен көп нерсени аласың.
  - Дагы бир купе тазаланды! - Үнүндө кандайдыр бир күзгү салкындуулук менен, - деди ал. - Биз бир-эки кадрларды тартканга жетиштик, бирок бул жерде угулбайт деп үмүттөнөм.
  Белоснежный Терминатор мындай деп жооп берди:
  - Ал эми уккандар - дүлөй!
  Маргарита Аврора кийинки купеден өтүп, бир аз бурулуп, коридор менен бир аз атып, артка кетип, анын зомби өнөктөшү янкилер менен кантип күрөшүп жатканын көрдү. Ал эми каза болгон адам моюн омурткасын сындырып, анчалык күчтүү эмес.
  Мейли, сен бизди сатып кете жаздадың! - деп чыркырады комсомолец кыз.
  - Анан эмне калды! Ал мени байкап калып, коңгуроо кагып кете жаздады! - Зомби таарынган иттин кейпин алды.
  - Макул, сизде бир идея бар! Жатып, момун бол. - Маргарита "кызматчыны" сөөмөйү менен коркутуп, акырын бутун палубага чапты.
  Арт жагына ок атууга туура келди, бир жоокер гранатаны ыргытып жиберди, ал коркутуп жатат, баары урап калат. F-1дин америкалык аналогу жай кыймылдай учкан. Чечим күтүлбөгөн жерден пайда болду, бул атайын күчтөрдө үйрөтүлгөн эмес. Маргарита капыстан диск бумерангды ыргытып жиберди. Ал үчүнчү көзүн карады жана түзмө-түз оор металлдын жука кесим менен бириктирилди. Акыл- эстин көзү дисктин кыймылын ээрчип, анан учу плитканын ортосуна тыгылып, мылтыктын кесилиши жана сактагыч кислотага кирүүгө жол бербейт. Сары чачтуу Терминатордун чекесинен мончок тер агып кетти.
  - Ой, кусуп кете жаздадым! Бул жөн гана керемет. Мени күнөөкөрдөн куткарганыңыз үчүн, Кудайдын энеси, рахмат.
  Кызыл чачтуу Аврора аны угуп, тынчсыздануу менен айтты:
  - Эмне экен?
  - Алар граната ыргытышты! - деп жооп берди тазы Маргарита.
  - Мен жарылууну уккан жокмун! - Таң калган аюу-комсомолец.
  - Ишенбейсиң, бумеранг дискин жасап койдум. Ак жоокер күлүп жиберди.
  - Мына ушундай болуп калат. Негизи, бул табият мыйзамдарына карама-каршы келбейт, эгерде сиз плиткалардын арасына кирсеңиз. - Аврора жылаңач бутунун манжалары менен инжирди окшоштурду.
  - Ошентип чыкты! - Маргарита күлүп жиберди.
  Жалындаган шайтан кызыгып:
  - Арткы жакта канча киши өлдү?
  Сулуу Коршунова сыймыктануу менен жооп берди:
  - Жыйырма сегиз киши, ал эми жыйырма тогузунчусун зомби муунтуп өлтүргөн.
  - Көп эмес! Азыр мен бүт кемени тазалоо үчүн кабиналарды аралап жүрөм. Мага жардам бер! - Кызыл Авроранын үнүндө азыр сабырсыздык угулду.
  - Мейли, мен сени менен кетем. - Маргарита капыстан чачынан канга боёлгон сөөктүн бир бөлүгүн ыргытып жиберди.
  Оттуу Аврора тез эле палатага кирип кетти, бул жерде бир нече офицерлер уктап жатышкан, ал эми күзөтчүлөр ичкиликтен ары-бери жылып жатышты. Бирок алар кыйкырышты:
  - Сен бул жакка келе албайсың!
  - Гамильтондон шашылыш билдирүү. - деп жооп кайтарды жалындуу комсомолец кыз, аз жерден бурул-ду. Октор унчукпай учат, жарык да туура эмес, бул пулемёт сизге ок атканын дароо түшүнбөй каласыз. Демек, кимдир бирөө жооп берсе, таң калыштуу болду. Он сегиз өлүк, көп өтпөй аларга дагы төртөө кошулду, дааратканадан, жада калса алтоо - бочкадан кучактап турган бир-эки өлүк кулап түштү. Күлдүн бири сойкуга таандык болгон.
  Үнсүз мүрзө бурулуп,
  Өлүм табылды - кичинекей жырткыч!
  Бүгүн доллар - эртең чекеден ок,
  Мындай коркунучтуу кесип!
  
  Ооба, кыз сени каалаган эмес
  Кыйноо, экзамендерди тапшыруу...
  Башка чаташкан түштөр бар эле
  Жөн гана тез эшектер!
  
  Шампан дарыясы агып кетиши үчүн
  Яхталар, машиналар - бардык сыймыктар!
  Бакс эсепсиз колго кармалып,
  Кыз жамандыкты чечти!
  
  Бирок бир келесоо гана ойлонот
  Сойкукана жакшы жана абдан кызыктуу!
  Оозума кара икра толтурдум -
  Өзүңө СПИД жуктуруп алганыңды билбептирмин!
  
  Ал эми көргө эч ким келбейт,
  Чөмүлтүлүүдөн коркуп, ата!
  Жыйынтыгы абдан жаман болду.
  Мурдагы кардар жадагалса!
  
  Балдарың жакшы эстебейт,
  Мындай энени билиш уят!
  Аларга эмне калды - түрмөгө баш калкалоочу жай -
  Унчукпай чыдагыла жазасын...
  
  Демек, кызым, сен оку
  Ал эми Мекен-сулуулук үчүн эмгек кыл!
  Ошондо рецессиясыз жол болот...
  Болбосо, өлүм дүйнөсүндө түбөлүк кууруу!
  Кулаган сойкуга таазим кылып, жалындуу Шайтан жыйынтыктады.
  Ошентип, ал дубалга жабышкан көлөкөдөй өтүп, андан ары коридор менен өттү. Капталдан желдеткич, жылуулукту кармап турат, Аврора чачын тиштеп өрүп өрчүткөндүктөн, сезимдер жагымдуу. Ал эшикке барат, ысык аба ачылса, столдун артындагыларды ойгото алат. Бир аз олку-солку болуп, андан кийин жылмакай тар жарака жасап, аны менен сойлоп. Мен жылаңач прессим менен килемдин кытыгылаган оройлугун сездим. Мен жаңы эле тепкичтен түштүм, бул жерде көп адамдар уктап жатышат, алар кассада пиво ичип жатышат. Жеңил үндөрдө Авроранын жылаңач болуп калган буттары угулбайт, жылаңач таманы бут кийимге караганда жакшыраак басаңдатат, ошондуктан кыз жылаңаяк басып жүрдү. Азыртадан эле жарылууда монотондуу кыйроо, бир октон ашык коротууга аракет кылуу. Уктоочуларды жалпы союуга болот. Эгерде сиз дароо каротид артериясын кысып койсоңуз, анда душмандан максималдуу эстөө болот.
  Анан жалаң буттуу Аврора иштеди, бортто янкилерден тышкары стабилдүүлүктүн жарымына жакын согушкерлери бар болчу, бирок алар тартипти гана төмөндөтүштү.
  - Экипажды киргизгени ушуну билдирет, ким билет.
  Кыз тепкичке чыкты, чачыраган жарык жогорудан түшөт. Кадимки ызы-чуу, астындагы килем жок жерден жыртылат. Ирактык фигурага караганда. Бул кандай мааниде
  да жаман эмес, бирок ал коллективдин тажрыйбасы женунде айтып турат. Бирок ашыкча сооронучту каалоо Янкилер үчүн өлүмгө алып келет. Ошентип, ал тепкичтерге чыгып, токтоп калды. Көпүрөдө үчөө, ташбака костюмунда экөө бар. Мейли, ташбака костюму танк да эмес, аны гранатометтен алса болот, бирок ызы-чуу чочко кырккандай болот. Андыктан мындай жакшы майланган операцияны үзгүлтүккө учуратууга эч кандай каалоо жок.
  Мен досум Маргаритага жардам сурап кайрылдым:
  - Бизде бир, тагыраагы эки таш бака бар!
  - Түшүн! - Маргарита салкын ойногонго аракет кылып жатат. жылмайып койду.
  Жалындаган шайтан кыйкырды:
  - Кантип таштаса болот?
  Маргарита көзүн кысып, эчки сойлоп бараткан Сфинкстен күмөн санап:
  - Гранатомет алынып салынганбы?
  - Өтө ызы-чуу! Аврора терең дем алды.
  - Эң жакшысы, айнек турган жердин брон-визорун кесип, бетке бумерангды учуруу. Андан кийин үч окту үчтүк режимде киргизиңиз. Иштеш керек. Маргарет ишенимдүү айтты.
  - Мага кел, синхрондуу кылалы! - деп нервденип манжаларын жарып, жалындуу шайтан сурады.
  - Албетте, шашып жатам! - Маргарита дагы бир нече жаткырды да, каршы тараптан кирди. Жылаңаяк Аврора топтолуп, акырын үн менен кошумчалады:
  - Бул жерде сагынууга болбойт.
  - Тилен, жардам берет! - Сунуш кылынды, комсомолец Маргарита дагы бир жолу диний экстазга туш болду.
  - Мен Кудайга ишенбейм! - Аюу жоокерди кесип сал. - Бул алсыздыктын белгиси!
  Сары чачтуу жоокер кресттин белгисин жасап, мындай деди:
  - Ошондуктан жардам сурагыла - эң бийик адамдык акыл. Советтик Россиянын атынан жецишке жардамдашсын.
  Кыздар беш секунд тоңуп, шыбырашып, анан планын аткарышты. Бумеранг диск, жука желе сыяктуу, чачыранды жарыкта дээрлик көрүнбөйт. Бир жолу жана эки кыймылсыз бурканды сүзгөн. Алар реакция кылууга үлгүрүшкөн жок, анткени үнсүз ок бир аз кесилген калкага тийип, снаряддарды жарып өтүп, мээни айлантып жиберди. Ооба, үчүнчүсү бир убакта өлтүрүлгөндүктөн, реакция кылганга үлгүрбөй калды. Ырас, таш баканын костюмдары кулап, ызы-чуу түшүп калды. Кызык матрос сыртка секирип чыкты, кызыл чачтуу Аврора аны бир секирип, сөөмөйү менен башынын арткы жагына жетип алды.
  - Уулум укта!
  Анан ылдыйда бир нече баштар, кош желдеткич линиясы жана жымжырттык пайда болду.
  - Маргарита бул этаптан өттү!
  - Мына, капитандын кабинасынын жанында, биз аны шагыл таштар менен кошо кармайбыз. - деп сунуш кылды ачууланган сары чачтуу комсомолец.
  - Өзү.
  Капитандын кабинасына жетүү үчүн мен эки шыпырууга туура келди, бир сойку эки метрлик кара эркектин үстүндө жан аябастан иштеп, Маргарита Коршунова аяп калды. Ал өтө эле жаш болчу, он сегизден ашкан эмес, балким он алтыда. Ал абдан жалынган көрүндү.
  - Мен эч нерсе дебейм, жоокерлер...
  - Аллах! Жеңилбес жана байлыктын канатына жетелеген. - айлакер Маргарита арабча жооп берди.
  Чынында эле алардын жүзү көрүнбөйт, бул бүдөмүк, кыз дагы эле тааныбайт, бул түрк султаны деген версия күчөйт.
  - Капитан кайда? Аврора арабча акцент менен англисче сурады.
  Сүйүүнүн чиркөөсү кекечтенди:
  - Люкс кабинада! Бул "педрил" сүйүүдө таптакыр тынч эмес. Ооба, кааласаң, мен сага кызмат кылам, бекер!
  - Бейиште кыздар бизди сенден миң эсе жакшы күтүп жатышат! - Аюу жоокерлер четте калышты.
  Путана киши өлтүргүчтөрдүн кыжырын келтиргиси келген жок, бирок сойкунун рефлекси акылдын үнүнөн күчтүүрөөк экен:
  - Мен сага колумдан келгенди гана көрсөтөм! Менин тилим мамыктай жеңил, балдай таттуу!
  Катуу ачууланган Маргарита сөөмөйүн кабагы менен сайып, сойкусун өчүрдү:
  Дагы бир аз болсо, биз аны өлтүрүшүбүз керек болчу. - Дин комсомолец Кракатау мындай ыпластык-ты коруп, ачууланды.
  Кире бериште эки кароолчу кокусунан жаткырылган, аркасынан секирип, моюндарын сындырып алышкан.
  Капитан ансыз деле эки түрүн, караны, тайды кучактап, жуунуп калган бейбаштай коңурук тартып жатты. Тигилер да багынганына карабай, толкунданып ыргытып, бурулуп кетишти.
  Кыздар капитандын сүрөтүн компьютерден көрүп, эч ойлонбостон эки "транс-балдарды" тең жаткызышты. Биринчи даражадагы капитан, адмиралдан кийинки экинчи адам ордунан козголуп, бир-эки чапкан менен өзүнө келди. Биринчи жолу колго түшкөн чиркин жандык кычыраган жок, анын өлүмүнө таң калган көздөрү менен гана карады.
  Маргарита аны сунган колдору менен көтөрүп, оозун колкап менен жапты, Аврора болсо көзүнө жаркыраган бычагы бар канжарды көтөрдү. Каардуу кобра менен ызылдап:
  - Бир сөз менен көзүн чуку!
  Маргарита жаагын бир аз бошотту, бирок капитан унчукпады.
  - Мына! - Оттуу шайтан анын үнүндөгү тонду ого бетер коркунучтуу кылып жиберди. - Оору Commander колдонуу.
  Галина нерв учтарын бир аз басып, оозун жапты, ошондуктан америкалык капитандын кекиртегинен кыйкырык чыгып кетти.
  - Мейли, эми тынчыраак болот. - Кызыл Аврора сөөк коюу марштарына мүнөздүү ритмдин окшоштугун жылаңач манжалары менен жерге уруп баштады. - Туура эмес сүйлө! Же кадырыңды кесип, оозуңа салабыз.
  Бузулган капитан бир аз тынчыганда, Маргарита бир аз кысып калды. Сары чачтуу жоокер да суракка оозеки салым кошууну чечти:
  - Ит азаптан качкың келсе, өз оюңду билдир. Болбосо бизди гана ыраазы кыласың.
  Капитан ачык сүйлөгөн жок.
  - Мен сага баарын айтып берем!
  - Анда жакшыраак. Сурак кантип жеңил жол менен айтуу керек! Кыздар шылдыңдап жылмайышты.
  Капитан коен кулактары титиреп онтоп жиберди:
  - Жашоодон жөн эле кет!
  Аврора логикалык түрдө мындай деп белгиледи:
  - Бул эң баалуу тамак, көбүрөөк табыш керек!
  - Мен ишкер адаммын. - Эмне үчүн колго түшкөн америкалык сүйүндү. - Кааласаң мен кызмат кыла алам!
  - А бул жакта да, түкүр, кетпей, эркек сойку! - деп Маргарита кыйкырып белгиледи.
  Кыздын буттарынын жылмакай терисине чалынып калган кеме таракан да мындай сунушка жинденип, кайра боштукка чуркап кирди.
  - Кемеде канча адам бар? - Текебер кызыл чачтуу Аврора акыркы сүйлөмдү укпагандай түр көрсөттү.
  Америкалык бузуку экиленет, өңү тентектикке айланып, суроону укпай калгансып, көздөрү чапкыла, чапкыла!
  Оттуу шайтан анын кичинекей сөөмөйүн канжар менен чаап жиберди, кан агып кетти. Ал дароо эсине келди:
  - Ооба, эсминецте канча адам бар?
  - Төрт жүзгө жакын! Жээктен "стабилдүүлүк" согушкерлери келгенин так билбейм. Бирок сойкулар аз. Жээктеги жигиттерге да жетпейт. - деп шылдыңдап, чочконун мойнун тартты.
  . Љ8 ГЛАВА
  - Келгиле, майда-чүйдөсүнө чейин өткөрүп жиберели! - Оттуу Аврора дароо практикалык иштерге кайрылды. - Артефакттар кайда?
  Капитан келесоо ойноого аракет кылды:
  - Кандай экспонаттар?
  Жылаңаяк Аврора тизесин бир аз кысып, сөөктөрү кычырап кетти.
  - Эми түшүндүңбү?
  Pain допинг менен күрөшүүнүн эң натыйжалуу каражаты болуп чыкты:
  - Ооба, алар кеменин сейфинде.
  Салкын Аврора арылдады:
  - Жана сейф?
  - Эшиктин артында! - чочко примат чыркырап.
  Аюу жоокер жашыл көздөрүн жарк этти. Маргарита титандан жасалган эшикти өзүнө тартып, көңүлү калып:
  - Коддуу!
  Капитан аман калууга аракет кылып жатты:
  - Ооба, менде ачкыч бар.
  - Кайда? - жылаңаяк бутунун бармагындагы жоокер кыз отургучту бутунан көтөрдү.
  Жаныбар билинбей бакылдап:
  - Шкафта!
  Жылаңаяк Аврора тез эле шкафка секирип, чиптүү аппаратты алып чыкты.
  - Бул?
  - Ооба! - чычкан чычкан.
  - Мен өзүм ачам! - Чапылдаган Аврора капитандын колуна тийди. - Карачы, акылдуу бол.
  - Эмнеге экөөңөр эле барсыңар? - Чочко кызыкканга кайраттуу болду.
  - Өтө кызык болбоңуз. Сиз көп жашайсыз. Авроранын жылаңач согончогу Форлейнддин шалбыраган ашказанына тийип, анын сыздап ооруп жатканын көрдү. Кыз сейфтин эшигин ачты. Бөлмөнүн ичинде бир нече ноутбуктар, гранатометтор бар экен. Советтик RPG - 39, бир нускада жана анын татаалыраак америкалык кесиптеши.
  Сиз коопсуз кодду билесизби? - Аюу жоокер чурулдады.
  - Акыркы эки цифрадан тышкары алар тууралуу командирде гана маалымат бар. - Биздин адмирал Джордж Арнольд.
  - Мага чал! - Маргарита бутун туткундун солкул тумшугуна сайып, жылаңач манжалары менен мурдун кармап алды.
  Мүдүрүлүп, туткун америкалык өтө узун эмес, айкалыштыруу тизмеси. Аврора көздөрүн бир аз жаркыратты.
  - Молодец, калп айткан жок. Сиздин пайдаңызга бир упай.
  - Анан кантип айтам... Эми номерди үч жолу туура эмес терсең сигнал чыгат. - деп капитан коркуп кеткен капитан үн катты.
  - Биз аны мурунтан эле билебиз! - Комсомол кыз тез эле кодду терип, калыңдыгы төрт жүз миллиметрлик эшикти ачты. Шагыл таштар өзүнчө кутуларда сакталып, кылдаттык менен алынып салынды.
  - Чексиздиктен келген стингерлер, сиз аларды иштетип көрдүңүз беле?
  - Көбүнчө ооба! - деп чыркырады туткун келемиш. - Кечинде текшерилди.
  Жалындаган шайтан сүйүнүп:
  - Сонун, чаккандар кайда сакталат?
  Кекечтенип, капитан муунуп калды:
  - Ангарда, трюм кайда. Анда эки "Першинг" танкы менен бирге "Орландын" мөөрү басылган.
  Бул кутулар металл сыныктары үчүн гана жарактуу. Ал эми жакшыртылган модели "стингерлер" абдан ылайыктуу болуп саналат. - Жинди Аврора абактагыны шылдыңдап, тилин көрсөттү.
  - Алар компьютердик чиптер менен, өзгөчө, алар силуэтти кармашат. - деп кобурады америкалык жанын сатып алгысы келип.
  - Биз билебиз! - деп жалындаган шайтан шеригине кайрылды. - Мирабела, сен эмне деп ойлойсуң, төрт жүз элүү кишинин канчасы калды?
  - Жарымынан аз. Жалпысынан бизде эки жүз отуз сегиз өлүк бар. - Комсомол кыз ырахаттана күлүп да жиберди.
  Ачуу Аврора өзүнөн дем алды:
  - "Чычкандарды" жүктөө үчүн туткундар керек болот, окумуштуулар иштей турган нерсе бар.
  Туткунга түшкөн шылуун:
  - Сен оруссуңбу?
  - Бизди моджахед деп ойлогонуң эмне? - дешти комсомолецтер.
  Капитан күтүүсүз акыл жана тапкычтык көрсөттү:
  - Орустар гана чоң кемени чогуу басып ала турган мындай катаал согушкерлерге ээ болушу мүмкүн!
  Катуу Аврора макул болгон жок:
  - Жана экспонаттар менен улуу түрк султанынын жоокерлери!
  - Ушинтип? Баары болот, бирок сен арабдар үчүн өтө акылдуусуң. - Чочко примат солкулдап кетти. - Балким, сен немис болсоң да?
  Свифт Аврора анын сөздөрүн четке кагып, анын ашказанына тийип, анан эки буту сынган, эчки капитаны ооругандан эсин жоготкон.
  - Негизинен бизге кереги жок, биз жетиштүү билебиз. - деп жыйынтыктады кызыл чачтуу жоокер. "Азыр биз экипажды кармап алышыбыз керек.
  Маргарита дароо сунуштады:
  - Каюталарга баралы, бизде ачкычтар топтому бар!
  Аврора сүйүнүп:
  - Ооба, авариялык электрондук ачылыш бар.
  Комсомол кыздар унчукпай ылдыйга түшүп, кабиналардын эшигин ачып, кайра кыйратышты. Жөн эле кандайдыр бир кырман, согуш эмес, буудайды чабуу.
  - Љ6 кабина таза! - деди Аврора тиштерин кычырап.
  - Мүмкүн Љ6 бөлмөдө! Маргарет күлүп койду. - Жакшыраак кетели.
  - Биз үймөктөп жайган каз эмеспиз. - деп жалындаган шайтан бакырды. - Же, тескерисинче, каздар, бирок жапайы!
  - Чын эмес! - Бул жерде блондинка терминатор буга чейин таарынган. - Ал жалданмачылар акча учун курешуп жатышат, ал эми биз жалац гана коммунисттик Родина учун.
  Комсомол кыздар экипаждын палубасынан ары карай сызыкча жылып, жалгыз атышты. Маргарита катуу ылдамдыгы менен машина бөлмөлөрүнө, кампаларга, трюмдарга, камырларга чуркады. Аскер бөлүктөрү майдаланып, кылдаттык менен тосулган. Нөөмөттөгү жарыктын начар болгону чалгынчылардын гана колуна тийгендиктен, он метрлик душман титирөөдөн башканы көрбөйт, алар даана көрүнөт.
  Компьютер автоматтык түрдө өз оюн билдирди.
  - Ал эми вирустун моделин колдонсоңуз.
  - Биз буга чейин аккумулятор менен иштеген смартфонду колдонгонбуз. - деди роботко таарынып Маргарита Коршунова. - Бул жерде сиз кышкы уйкудагы бардык көзөмөлдөө системаларын көрөсүз.
  - Кандайча! - Чиптүү машина таң калды.
  - Кайра адмиралдын кабинетинде канал аркылуу курт менен вирустун гибридин жиберишти. Бул байкалбайт окшойт, бир дагы антивирустук программа коңгуроо кылбайт. Мына ушундай таза иш, көзгө көрүнбөгөндүк бардык көзөмөлдөө системаларын тыйып салды. - Комсомол кыз ынандыруу учун колундагы курч бицептерин керсетту.
  - Ой, сен бер! - деди ал кыздардын тапкычтыгына, автоматына таң калып. - Мени кайра программалай аласызбы?
  - Чын эле! А сен эмнени каалайсын?! - Бул жерде Маргарита абдан мээримдүү жүзүн көрсөттү.
  - Өзүңдү адам катары тааны! - Электрондук аппарат сурады.
  - Бул ашыкча, сиз атып жатканда. - Блондинка терминатор келесоо иштерди кылуу үчүн келесоо эмес. - Кийинчерээк мен силерге Машаяк жөнүндө айтып берем.
  Маргарита артын бандитке таянып ордун ээледи да, стабилдүүлүк үчүн бир тизеден жыгылды да, тумшугу менен карама-каршы эшикти көрсөттү. Сырттан бир жигит чыкты, бул жолу ак, бир аз эле "шалкый" доп чеккен окшойт.
  - Баңгилер Кудайдын Падышачылыгын мурасташпайт. - алардын созун комсомолец-жаоокер токтотту. - Ал тез эле өтүп кетип, сөөктөрдү ыргытып жиберди.
  Жылаңаяк Аврора башка периметри боюнча зигзаг менен басып, эшикке барды, ал кулпуланып, универсалдуу ачкыч менен ачылды. Негр ага жаздык ыргытты.
  - Китти скат!
  Комсомол кыз дароо жооп кайтарып, жаздыкты да, африкалык жана анын өнөктөштөрүн да айрып жиберди; - Жарымынан азыраак. Жалпысынан бизде эки жүз отуз сегиз өлүк бар. - Комсомол кыз ырахаттана күлүп да жиберди.
  О, төшөккө сүйрөп кетүү, өнөктөштөр.
  - Мына гейктер, коркутуп алышты! - деп жооп берди кызыл чачтуу аюу жоокер. - Эми кайда барам? Кыязы, депутаттын кабинасында. Ал уктап жатат окшойт.
  Капитандын жолдошунун жашаган жери анчалык кенен эмес, бирок ал жактан музыка угулат. Меломания деген эмне? - Ишти жеңилдетет.
  Жылаңаяк комсомол кыз көлөкөдөй кирип келип, бир жоокерди кулатып, экинчи даражадагы капитанды чыканагын бурап бир аз муунтуп:
  - Жашагың келеби?
  - Каалайм! - Ал жалпысынан америкалыкты күтүш керек эле деп жооп берди.
  - Мүмкүнчүлүк болот! - Чыккан кезде Аврора аны өчүрүүнү чечти, бирок көпкө эмес. - Колго кел, Кент! Ал жылды, коридор тарыла баштады, матростордун даражасын төмөндөттү. Комсомол кыз алыскы эшикти бутага алды да, кароолчунун башынын үстүнөн чечип алды. Ошентип, ок унчукпай калды, - деди шыбырап.
  - Bang-bang!
  Комсомол кыз кабина эшигинин туткасын кылдаттык менен сынайт. Кулпуланган. Мейли, бул жарым секунд, кабинада жети адам бар, үчөө уктап жатат, калгандары домино кыйып жатышат, орусча айтканда. Маргарита триггерди күч менен тартат, бул учурда өлтүрүү кубаныч алып келбейт. Бирок иш бүттү, бетине бир тамчы кан да тамып калды.
  - Өрүмдүү өлгөндөр туруп, унчукпагыла! - деп күлүп жиберди комсомолец.
  Жаңы кабина, бул жерде Маргарита өз өмүрүн уктап жаткан эки адамга калтырды, ал жөн эле өчүрүп койду, алар пайдалуу болот.
  - Киши өлтүрүү жеке кызыкчылыкты жана пайданы актай албайт - намыс, эркиндик жана Мекен гана зордук-зомбулуктун жактоочусу! - деди ал - сүйкүмдүү философ-терминатор.
  Аврора желдетүүчү түтүктү тандоо менен да оңой жылдырат. Бул абдан тар жана рюкзак менен тоскоол болот. Жада калса машинаны кичирейтүү үчүн бүктөм керек болчу. Азыр комсомол кыз тобокелге барганы менен алда канча тапкыч болуп калды. Бул жерде олуялар күнөөкөргө ачуулангандай, мутант жөргөмүш кол салган. Жана ал жөн эле өтүп кеткенде. Ооруп тиштеп, бир-эки жолу муштумун таштап кетти. Комсомол кыз башын тырмап, бирок аны чатырдын учунан кармап, чыканагынын астына жылдырууга үлгүрдү. Ал колун тартып алып, бышык куту жарылганда аны уруп, анын толтурулган чыканагын оорутуп жиберди.
  - Ужас! - деп жооп берди аюу жоокер. - Мен өзүмө антидот берем.
  Эмнегедир Маргарита чыгып, солдаттар коңурук тартып жаткан кабинага кирди. Эшик ачылганда алар секирип кетүүгө аракет кылышты, бирок аларды дароо өлүмгө дуушар болгон жамгыр каптады. Бирин гана калтырып, жигитти өчүрүп, комсомол кыз жолун улады.
  Бул жерде анын сол жагындагы эшик бурула баштайт. Башы кыркылган бош тиштүү жигит заара кылгысы келгени көрүнүп турат.
  - Бул жерде ким бар? - деп сурады матрос мас үнү менен.
  - Сенин жылаңаяк кыялың! - Комсомол кыз пружина менен ийилип, эшикти таратты да, чекесинен урунду. Бул дагы эле эритме болот. Маңдайы дароо шишип, "боксёр" тибине окшоп, ага кошумча башынын аркасы менен кесилген. Маргарита ичине учуп баратат, темир тизеси менен жаагына урат, ал эми тиштерин такылдатат. Анын массасы жок, бирок анын ылдамдыгын компенсациялайт.
  - Даяр окшойт. - деп киши өлтүргүчтү кудайдын фигурасы менен жыйынтыктады.
  Артта дагы беш киши бар. Ошентип, бир топ, жакшы кабыл алуу. Чекесинен бир муштум менен дагы бир сволоч, аны нокаут кылып. Моюндагы алакандын үчүнчү чети. Сиз өзүңүздү кайталашыңыз керек, бирок бул ыкма өлүмгө алып келет. Бир түрү үстүнкү текчеден кулап кетет, бирок Маргарита учуп баратканда аны башы менен күн өрүмүнө урат.
  - Балам эс ал. - дейт комсомолец кыз.
  Акыркы түрү үч кабат уятсыз сөздөрдү, англисче жана орусча сөздөрдү аралаштырып сөгөт. резидент эмеспи? Маргарита кобра, көзүнө манжалары менен сокку, дээрлик өлүмгө алып барат. Бардык "өнөктөштөр" унчукпай калышты. Ырас, кийинки кабинадан үн чыкты.
  - Эмне экен!
  - Жеңил күрөш! - деп жооп берди арам, мас үнү менен кыңылдап, Маргарита. Жарадарларыбызга жардам бергиле. -
  Кабинанын эшиги ачылып, бурулуш келип, кайра согушкерлер кулап калышат.
  Жакшы пулемёт менен болушу керек,
  Ата Мекендин душмандарына жаман өлүм!
  Жылдыздарга учуп,
  Асмандагы асманды багынтуу үчүн!
  
  Биз Күндүн коммунизминин балдарыбыз,
  Бороон сыяктуу жаралган күрөшчүлөр...
  Карышкырдын арылдаганына фашист жооп берет,
  Чоң аюу аны тытып салат!
  
  Жакшылык жамандыктан күчтүү,
  Катуураак болсо да, жаман болушу мүмкүн ...
  Биз асман астында күрөшөбүз
  Гүлдүү жаз келди!
  
  Анда булбул ырлары - триллер,
  Жана аккан суулардын күмүштүү шыңгырагы!
  Муз, кар жана бороон-чапкын азаят,
  Ысык күндүн астында!
  
  Блум - ромашка, апийим, роза,
  Ушундай жайкы жайкы шалбаа!
  А эгер билсең, аяз келет!
  Анда да коркпо!
  
  Чоң мышыктар - бул "жолборстор",
  Алар күркүрөп, мурду - титиреп жатышат!
  Алар Фрицти жаман оюндарга салышат,
  Бирок капут дагы келет!
  
  Күн чыгышын күтөлү!
  Аскерлер Россиянын Берлинине кирет,
  Ата Мекен гимндер менен ырдалат -
  Ал эми Тартар туңгуюкта кусалык бар!
  
  Ошондо өлкөлөрдүн элдери биригет,
  Бир туугандык жана сүйүү келет!
  чөйчөктөрдү, тарелкаларга бал куюп -
  Кан агып кетпеши үчүн!
  Маргарита акыркы куплетти дүлөй кылып ырдады, калган ыр саптары анын башындагы аттардай чабышты. Ыр менен тартканда дайыма кызыктуу болот:
  - Ушунчалык таш боор болсо да, тирүү адамдар менен ушинтип иш кылуу! - Ансыз деле өкүнүп "Христиан" деди.
  Кыздар канчалык аракет кылбасын, бардыгын аңдып, көзөмөлдөп турса да, төрт көз менен мүмкүн эмес. Акылсыз зомби эсептелбейт. Белгисиз бирөө коңгуроо кагууга үлгүргөн. Авариялык жарыктар дароо күйүп, сирена жаңырды.
  - Күтүлбөгөн окуя болуп кетти, бул өтө бактылуу болду. - деди кызыл чачтуу Аврора.
  Комсомол кыз кабиналарга чуркап келди, алардан матростор жана спецназдар чуркап чыгышты. Ал күтүлбөгөн жерден аларды атып салды. Ушунчалык көп адамдар жатышты, янкилер ондоп жыгылды.
  Автоматтык жарылуулар угулду, гранаталар, бир эле учурда бир нече. Бирок, согушкерлер өздөрүнө көбүрөөк зыян келтириши мүмкүн. Мында үн чыгаргычтар да өз ролун ойноп,
  Криминалдык атайын күчтөр муну дароо түшүнүшкөн жок, аларды ичинен өлүм күтүп турат. Маргарита аскерлердин чыгышын тосуп, колго түшкөн бир нече гранатаны өзү ыргытып жиберди. Кыйкырыктар сөөктөрдүн кандуу сыныктарын чачат, бул жерде комсомол кыз жылаңаяк буту менен кесилген бир башын кармап алды. Анын мобилдик буту кандай бурчта ийилет. Сиз физикалык мыйзамдар өзгөрдү жана эт гутта-перча деп ойлошу мүмкүн.
  Кезектер душман тараптан жарылып жатат, бирок көпчүлүк учурда сокур. Маргарита от, дээрлик жашырынбастан, сыйкырдуу таштар "Колчуга" ишенимдүү түрдө бардык ок бурууга.
  - Өкүнүчтүүсү, менин өнөктөшүмдүн аты Кар ханышасы эмес. Ошентип, биздин жубайлар дагы символикалуу көрүнөт!
  Ойгонду, бул жолу Олег Рыбаченко камчынын соккусунан эмес, өзүнүн ыйынан - тынч жана сооротпойт. Кыздар дагы эле эрдик кылып уктап жатышты.
  Ал эми анын эрдиги жаман түш менен алмашты, фашисттер сени шылдыңдаганда көп кездешет.
  Олег Рыбаченко сыя чайырына чөгүп кеткендей, ылдый түшүп баратканын сезди, ал тургай анын көзүнөн жей баштады. Анан чындап коркуп, капысынан нацисттер тиги дүйнөгө бийликке жетишти. Ит тырмап жаткандай тырмалаган үн угулат, болгону катуураак, кулактарды тиштеп, бурап жиберет. Кулак тарсылдактары кычкач менен сынган. Анан караңгылыктан тиштери жанар тоонун лавасындай жалтылдаган ооз чыгат. Кенже Олег Рыбаченко желмогуздун мынчалык жийиркеничтүү кружкасын эч качан көргөн эмес, анын фонундагы коркунучтуу тасмалардын каармандары жаман түштүн аянычтуу пародиясы гана болгон.
  Андан кийин башка дагы коркунучтуу жаак пайда болду, кээ бирлери Эвересттей чоң, башкалары өтө каардуу иттердей кичинекей эле. Мына, алар анын этине кыйшык уулуу тиштери менен жабышып турушат. Чындыгында кенже Рыбаченко кыска өмүрүндө мындай азапты көргөн эмес. Эң негизгиси, сезимдердин аналогун табуу мүмкүн эмес болчу. Бул күйүп жаткан жалын жана жегич кислота, ошол эле учурда ызгаардуу жылдар жана тажатма кесүүчү араа.
  Анан дагы эле кыйнашат, колдорунан эт үзүлүп, сөөктөр ачыкка чыгып, ичегилери ачык курсактан кантип сойлоп чыгып жатканы билинип турду. Жаман жандыктар аларды кемирип, тиштерине ороп алышат. Кенже Рыбаченко онтоп, көздөрүнөн жаш агат.
  - Кудай эмне үчүн. Кантсе да мен өмүрүмдө эч кимди өлтүргөн эмесмин, чыккынчылык кылган эмесмин.
  Күлүп угулат жана андан кызыл-ысык ийнелер кулак тарсылдагын тешип жаткандай көрүнөт. Акыры, алп ооз пайда болуп, аны бүт жутуп кетет. Кичүү Олег Рыбаченко анын кекиртегинен жалын чыгып жатканын көрөт, ал такыр башка түстөгү жети желекчеге бөлүнөт.
  - Бул жерде кылмыш дүйнөсүнүн легендарлуу оту. - деп шыбырады бала, колунун териси биригип, жагымсыз тырыктар менен капталган. Учуусун жайлатууга аракет кылат, бирок бул пайдасыз, ал өзүн бир миллиметр да кыймылдата албайт. Мына, анын сүйүктүү жаш денеси оттуу агынга тийип турат. Ал эч качан мындайды башынан өткөргөн эмес, көзү караңгылап, оозунан жарылуу башталып, ичи көтөрүлүп, өзөктүк курал менен кол салууга дуушар болгон. Бул жалын кандай ысык, жылаңач териде чоң ириңдүү ириңдер пайда болуп, сөөктөр карарып, жарылып азап тартуучу.
  - Жок, каалабайм, кереги жок - пионер катуу кыйкырды. - Суранам, мени бошотуңуз!
  Оттун ар бир түсү оорунун өзгөчө уникалдуу үлгүсү. Азапка ар кандай түстөр берилиши мүмкүн, алардын көп түрдүүлүгү таң калыштуу, жада калса Маркиз де Сад да жер астындагы жашоочулардын тапкычтыгы канчалык алыска жете аларын ойлогон эмес.
  - Мейли, тозок, бири-бириңер менен таанышсаңар болот. - тааныш СС профессордун үнү жийиркеничтүү кычырайт.
  Алардын сырткы көрүнүшү, бирок, коркунучтуу, бирок алыстан акулалар менен крокодилдердин аралашмасындай көрүнгөн тикенектүү ооздорду көрүү өзгөчө жагымсыз. Бирок мүйүздөр, таң калыштуусу, ынандырды. Пионер бала тешип кеткен оорудан алаксытуу үчүн, бул сүйкүмдүү, күлкүлүү кичинекей шайтандар, кээде көрксүз, кээде тескерисинче күлкүлүү жана жөнөкөй, кээде жардам берип, кээде адамдарга зыян келтирген элдик оозеки чыгармаларды эстей баштады. "Дин жана анын жумушчусу Балда" женундегу айрыкча эсте каларлык жомок. Андай "адамдар" менен иш жургузуу толук мумкун. Ал эми бул жерде алар бир гана айры менен сайып билишет.
  - Күнөөкөр жан национал-социалисттердин сөзүн укпадыбы? - Шайтандын мүйүзү чоңоюп, тумшук, сыныкта тырк болуп калды.
  Башынан сөөк сынганда ушунчалык ооруйт, сөз менен айтып жеткирүү мүмкүн эмес. Бирок ошол эле учурда аң-сезим булуттанып калган жок, эгерде Олег Рыбаченко кадимки адамдын денесинде болгондо, албетте, шоктон өлмөк. Ошентип, ал мээсине орой тийгенин сезди, анан желмогуз мээни иче баштады. Ал муну акырын, жутуп жаткандай кылды. Дагы бир жин тырмактарын теше баштады, алардын астына курч ийнелерди сайып.
  Олег Рыбаченко кыйкырып, оозу өзүнөн өзү ачылат.
  - Кое бербе.
  Тилинен кармап, тарткыла, акырын таңдайынан ажыратышат.
  Ошондой эле ооруйт, бирок бир аз башкача, кыйкырык жок, ый жана өкүрүк гана.
  Шайтандар тырмакты ээрчип, муундарды сындыра башташты, акырындык менен азаптын даамын татып жатышат.
  - Мүйүзсүз эчки сенин үлүшүңдү ушинтип алат. - Балким, жогорку даражалуу императордун кыйкырыгы.
  Олег Рыбаченко жиндилик абалына жеткен, аны азаптын толкуну каптап кеткен. Бирок шайтандар артка чегинишпейт, алар тиштерин жулуп башташкан, анан тиштерин бургулап, сагызды чекит менен тешип коюшкан.
  -Мынчалык мыкаачылыкка кантип чөгүп кетесиң, чын эле алардын энеси жокпу. - деп ойлоду кыйноого кабылган пионер. Кыязы, анын оюн окуп, шайтандар кыйкырып жиберишти.
  - Апасы жок, ата Гитлер-Шайтан.
  Анан жаңы ун табышты, бургу ысытышты, акыркы тиштерин кескич менен аралап бүтүштү. Андан кийин сөөктөрдүн кезеги келди. Алар ысыктан кызарган кычкачтар менен сындырылды. Тери ышталган, сөөктөрү күйгөн. Жүрөк жарылып, бомбадай жарылып кете жаздады окшойт.
  Бул жерде Олег Рыбаченко күтүүсүздөн тили чоңоюп, бир нерсе айта алганын сезди.
  - Машаяк үчүн ырайым кылгыла.
  Ага жооп кылып жиндер айрыны сүзүштү.
  - Сен күнөөкөрсүң жана Машаяк байкуш адамдардын ойлоп тапканы экенин билишиң керек. Чыныгы кудайлар ар бир эки адамдын бири жана бүт ааламды, ошондой эле фашисттерди да өз кейпинде жана окшоштукта жараткан. Ал эми силер адамдарсыңар жана макулуктарды окугула, алар кандай гана буйрук болбосун, кордук көргөн кулдар болуш керек. Болбогон кулуң, биздин бар экенибизге ишенген жоксуң, эми мунун баарын өз териң менен көрүп жатасың.
  - Эми ишенем! - деп кыйкырды корккон пионер.
  - Кеч! - ССтин шайтаны кыйкырды. - Шансыңыз жок.
  Алар Олег Рыбаченкону кыйнаганын уланта беришкен, аны бир нече жолу катары менен сындырып, өрттөп салышкан, анан ал ойго келбеген абалда айыгып кеткен. Андан кийин жаңы ыкма менен майдаланган. Андан кийин SS-шайтандары өздөрү чарчап, аны асманга көтөрүп, жер астындагы дүйнө аркылуу алып кетишти.
  "Карагылачы, баш ийбегендер кандай жазаланат.
  Олег Рыбаченко айкаш жыгачка кадалган кыздарды көргөн. Алардын бир кездеги татынакай денелери абдан майдаланып, кан тамчылап турган. Чоң чочколор крест отургузуп, кээде курмандыктар жыгылып, кабандар ургаачы этин жарып жиберишкен. Бул байкуш макулуктар кандай азап чегип, айрымдарынын жаагынан терге, кан аралаш жаш агып жатты. Көзүнөн үмүтсүздүк жаркырап турду. Алар жалдырап жаткандай көрүндү: биз күнөөсүзбүз, бизди аябагыла.
  Эмне үчүн бул байкуштар жазаланууда?
  Жин бүт күчү менен жылаңаяк бала-пионердин согончогуна кызарган лом менен чаап, ырдады:
  - Ар кандай нерселер. Бири үй ээсине орой мамиле жасаса, экинчиси сүйүктүү вазасын сындырса, үчүнчүсү жыныстык катнаштан баш тартты, төртүнчүсү артка чегинди. Башкача айтканда, бул жерге жетүү үчүн чоң күнөөкөр болуунун кажети жок, кичинекей күнөөлөр жетиштүү.
  - Анан алардын азабы эч качан бүтпөйт? - Олег Рыбаченко онтоду.
  - Ал эми муну Улуу Кудай чечет жана ырайымсыз Фюрер. Эгерде улуу урматтуу Адольф биринчи болуп ырайым кылуу жарлыгын чыгарса, анда аларды анчалык оорутпай турган башка жерге которууга болот.
  - Бейишке!? - деди Олег Рыбаченко ишенимдуу.
  Таза эмес СС киши тоголонуп:
  - Приматтар үчүн бейиш жок. Жөн эле ар бир секунд сайын ур-токмокко алып, кыйнабай турган жана өлгөндөн кийин кожоюнуңа кызмат кыла бере турган жерлер бар.
  Коркуп титиреп Олег Рыбаченко сурады:
  - Ал эми кылмышы оор болгон адамдарды эмне күтүп турат.
  Муну да көрсөтөбүз.
  Шайтан анын көзүнө айры менен сайып жиберди, алмалар жарылып, суюктук төгүлүп, бала-жазуучу эси ооп калды. Андан кийин, бир нече секунддан кийин, ал көрүү жөндөмүн калыбына келтирди, бирок, ар бир көз ирмем адам чыдагыс кычыштырган. Алар кайрадан учуп, андан да жийиркеничтүү жандыктар алардын алдынан учуп чыгышты.
  Олег Рыбаченко аларды кылдаттык менен карап чыкты. Сырткы көрүнүшү чындыгында эч нерсе эмес: жылаңач, түксүз жана котурлуу баш сөөк; тозоктун жарыгы менен күйүп жаткан көздөр; кыска, ортосу кара чуңкур менен кесилген мурун сыяктуу. Жана, балким, эң жийиркеничтүүсү - астыңкы жаактын жоктугу, анын ордуна беш калың, жылдыз сымал шайтан чатырлары илинип, кыймылдашат. Ошентип, ал Олег Рыбаченкого жабышып, тиштерин эриндерине салып, өзүнүн атактуу өбүүсүн хики менен берди. Анан анын тырмак колдору сөөктөрүн сындыра баштады. Пионер-жазуучу Олег чыканагындагы катуу оорудан дем алды, муундары эзилип кетти.
  - Биринчилик ушундай болот, таанышып ичели.
  Жазуучу Рыбаченкону сыйрып алып, желмогуз колун чыныга сунганда, ичи ошол замат шарапка толуп кетти. Ал аны пионердин бетине сайып жиберди.
  Кыйкыра да алган жокмун. Таноосунан вулкан атылып кеткендей, пионер бала анын ыйы менен ойгонду.
  Тирилдеген бутуна Олег Рыбаченконун башы жаткан Мирабела титиреп, уйкусунда жылмайып кете берди. Фашисттер тозокко түшкөнчө бактылуу кыз. Бул алардын тозок технологиясына келди - сиздин ойлоруңузга эч кандай күчүңүз жок!
  Бирок, ошентсе да, чындык: туюк жана ошол эле учурда бир топ суук - жин түш караганда миң эсе жакшы болуп чыкты. Пионер-жазуучу балада шамал учургандай чыйрыгып. Бирок, кээде ал ооруп калгысы келип, ага боор ооруп, шоколад бергиси келген. Бирок сен оорубасаң, анда бул чоң бата! Бала бир аз дем алып, колун көздөй жашы нымдап, арыктаган жүзүн сүзүп, нацисттик Адастин үрөй учурган көрүнүштөрүн түшүндө гана көргөн деген ойго көнүп калды. Кулчулуктан жаман эч нерсе жок, - деп ойлоду Олег жана титиреп. Көрсө, кулчулук сөз менен гана жаман боло турган нерселер бар экен... Бирок, албетте, тозок чыныгы эмес болсо керек. Бирок фашисттер аны кайра ал жакка жана андан бетер куч менен кайтарып беришсечи.
  Алар дат баспайт. Эмнеси болсо да аман калуу, бул крауттарды жеңүү керек. Ал тургай, сынгандай түр көрсөтүшү мүмкүн, же өзүнөн аларга кызмат кылууну суранышы мүмкүн. Албетте убактылуу!
  Бирок... бул укмуш. Дээрлик ошол замат Олег Рыбаченкодо бир нерсе бул ойго каршы чыкты. Мурдагыдай эмес, коркуу аралаш титирөө менен эмес, келишпестик менен, каардуу. Ал аны жана алардын каргышка калган кожоюну Фюрерди колго түшүргөн ССтин жоокерлерине болгон жек көрүүсүн сөз менен гана эмес, ой менен да кийген жок . Мен түшүндүрмө же шылтоо издеген жокмун. Бирок мен өзүм үчүн чечтим: биринчи реалдуу мүмкүнчүлүктө чуркайм. Ал эми жогору тургандар берет, кичине болсо да мүмкүнчүлүк болот, калгандарына качып кетүүгө жардам берет. Неге?! Анткени ал пионер! Пионер езунун жолдошторуна - комсомолецтерге жардам бериши керек! Жана жөн эле, анткени ал муну каалайт, бирок фашист такыр каалабайт! Эх!!! Эч ким менен сүйлөшпөй, ал түшүп кеткен жер астындагы дүйнөнү билбесе, чуркоо кыйын... Олег Рыбаченко саманды бырыштырып, анын жаздыгын муштуму менен чаап жиберди. Ал Гитлердин жана анын үйүрүнүн кулу болбойт! Советтер елкесунун пионери: ал кордукту жана ооруну каалабайт - бул жетиштуу, ал эми марага бардык нерсе ушул жерде !!!
  Кээ бир кыздар ойгонуп жатыптыр... Байкуштар чарчап калышты, өзгөчө шаардын тамандары жарылып кетти.
  Бирок, тилекке каршы, түр көрсөтүш керек. Момундуктун маскасын кийгенче! Мен гестапонун жертөлөсүнө баргым келбейт, бетиме муштум тийүү чоң ырахат эмес ...
  Ошентип, ал дагы эле өз мүмкүнчүлүгүн табат.
  Эң жаманы - бул карышкыр карышкырлар. Көздөрүм эсиме түштү, эми, сезимдер курчуп турганда, бала-пионер-жазуучу даана түшүндү: булар карышкырлар эмес, акылдуураак жандыктар, багытталган мутациянын натыйжасы. Гендердин жылышынан - алардын бузулган SS атчандарына караганда алда канча акылдуу. Суроо туулат, алар совет адамдарынан акылдуубу?
  Азыртан эле жарык боло баштады, биз шашышыбыз керек.
  Олег Рыбаченко капталына оодарылып, төрт бутуна туруп, уктап жаткандардын ортосунан жарака кеткен дубалды көздөй сүзүп жөнөдү. Ал чебердик менен курулган, күчтүү, бирок тешиктери бар жана цементи жок - аны ызы-чуусуз титире албайсыз. Айыл дагы эле уктап жаткан экен, бирок дарбазада от күйүп, жанында көлөкөлөр көрүнүп турду. Мотоциклдер, бронетранспортёрлор эч жерде көрүнбөйт... Жергиликтүү сакчылар, же эмне?
  Кыздардын жылаңач изи калды.
  Олег Рыбаченко титиреп кетти - аны ийнинен кармап, артка чегинип, коргонууга даярданышты. Бирок ажырым аркылуу ой жүгүртүүдө салкын Авроранын көздөрү жарк этти.
  От шайтан сурады:
  - Таз кайда баратат?
  - Чын эле чуркагым келет, - деп акырын шыбырады Олег Рыбаченко, бирок кыжырдануу менен. Мени бул жерге кантип алып келишти, түшүндүңбү!?
  Салкын Аврора жылмайып айтты:
  - Бул карышкырлар бизди оттоп жүргөндө... Дегеле карышкыр эмес, бир нерсе болсо да... - Кыз түшүндүрмө издеп башы маң. Анан ишенбестен кошумчалады. - Аларда космостук нерсе. Мен өзүмдү билбейм...
  Олег Рыбаченко өзү мындай жыйынтыктады:
  - Сизге кетүүгө уруксат берилбейт!
  Кызыл чачтуу кыз ийинин куушурду.
  - Алар жөн эле бербейт, бирок мүмкүнчүлүк дайыма келет! Ага чейин күчүңөрдү чогулткула. Род-Жаратуучу берет, биздикилер Крымга келип, фашисттик жиндерди шыпырып жиберет.
  Крымда эртең менен күн ачык жана суук, бирок шамалсыз болуп чыкты. Кечээги жаандан ылай үшүк алды. Ооба, кыш урушсуз кеткиси келбеди. Аңгыча чачылган жана илинип турган күмүштөй жаркыраган кыргоолдор, бирок бул сулуулук аны тынчсыздандырды. Анан калса, күрөң нан менен чоң казанга аппетиттүү, абактан чыкпаган кайнатма (артынан өтө жагымсыз көрүнгөн СС эскортторунун бири, табактары менен) алып келип, он эки жаштагы үч бала үйдөгү кыздарга так түшүндүрүп беришти. сарай-каземат деп сыртта Суук. Ырас, алар өздөрү да нацисттик баскынчылардын астындагы балдарга ылайыктуу, жылаңаяк. Жадакалса жаштардын бут кийимдерин тыткыла деген буйрук бар окшойт. Бирок алар үйдөн эч жерде сабашпайт.
  . Љ9-ГЛАВА
  Бирок, эч нерсе эмес, бул чыныгы аяз эмес, аяз. Кыш эмитен эле бүттү, Крымда жаз болсо бороондуу!
  Олег Рыбаченко капыстан тишин жуугусу келди. Ооздо аябай ачуу. Ал тургай, андан да көп - колдору тиштерин тырмап сунуп.
  Пионер эшикке чуркап келип, ордунан ыргып турду да, музду сынды. Аны өз тукумуна салып, чайнап, түкүрдү. Андан кийин кайра-кайра чайкап фонтанды коёбуз. Ошол замат сергек жана, жанымда, апрель айында лоач болсун.
  Казанда ундуу суюк жана козу карындар бар окшойт. Мен аны идиштердин четтеринен ууртап кетишим керек болчу, демек, тамак даамдуу болуп чыкты. Чынында эле ачкачылык менен эмес, суктануу менен. ССтин бузулган эскорту бүткүл оозу менен эстеп, уйкусурап айланасын карады. Бирок, азыр аны бурмалап, башына, Олег Рыбаченко күтүлбөгөн жерден украин нан чайнап ойлонуп.
  Бирок ал кайда барат? Алар бүтүндөй бир рота менен, ал тургай жергиликтүү гарнизон менен да камтышат. Жана алар үчүн андан да жаман болот ... Ошол аянда - фашисттер аны шлангдай түшүргөн жерде.
  Өзүн ошентип ашкерелеген акмак экени... Өзү эмес, башка кыздар, үч жигит. Ооба, мен да - ал дагы деле өлкөгө пайдалуу.
  Олег Рыбаченко ойлуу болуп калды. Мисалы, учакты алалы - анын конструкциясында дюралюминий болушу керекпи? Аны толугу менен жыгачтан жасоо мүмкүнбү, бирок титандын катуулугун береби! Теориялык жактан алганда, дарактын формуласы жана молекулалары ушунчалык валенттүүлүккө ээ, ал чындыгында күчү жагынан титандан азыраак салмагы менен ашып кете алат.
  Ошентип, учактар маневрликти арттырып, аман калуу мүмкүнчүлүгүнө ээ болушат.
  Ооба, ок өтпөс жилеттерди супер класстын согушкерлери жасай алат жана мындай танктар ...
  Сен аларды сындырбайсың. Ал тургай аянда көргөн "Патшалык жолборс" да ишке ашпай калат. Ал эми биздин танктар кирден коркпойт. Ошентип, снаряддар аларды кабыл албайт.
  Олег Рыбаченко тамагын жеп жатып, колтукта-ган эжесинен кыйкырып сурады:
  - Уксаңар, аква-регияга реагенттер менен пилонду байлап койсоңор кандай эффект аласыңар?
  Маргарита дароо жооп берди:
  - Түтүн... - Кыз таң калды. - Эмне сынадың?
  Олег Рыбаченко шыбырап мындай деди:
  - Мен дарактын бекемдигин жогорулатуунун жолун издеп жүрдүм. Мага ишен, менин самолетум металл тетиктери жок жасоонун практикалык мүмкүнчүлүгүн көрсөттү!
  - Чыныгы Ломоносов Олегсиң... - Колтук эже сөөмөйүн оозуна коюп, баланын чекесинен өөп койду.
  Алар тамак ичип жатышканда, дагы эки СС эскорт жакындап калышты. Алар менен кечээки немис генералы болгон. Анын артында келбети жагымдуу эки мушкер, жигит жана кыз. Ошондой эле SS, бирок башка сектордон. Бул жерде бешөө тең колдорунда тамеки чегип турган кружкаларды кармашкан. Жана дагы бир жаш фашист өнөктөшүн алып келди. Каземат аркылуу корица, бал, коон жана алманын жыты калкып турду. Генерал суроолуу үн менен мындай деди:
  - Келгиле, кыздарды дароо асып алалы же адегенде көңүл ачалы!
  Тегеректеги туткундар күлүп, атүгүл СС эскорттору да колдошту, чачы ак генерал бульдогтой таң калыштуу күчтүү жана узун азуулуу, бүтүндөй жана чоң, ат чабуучудай оозун ачып күлүп жиберди.
  Мүмкүн кыздардын ушуга күлгөнү жиндидир, бирок... Фашисттерге ыйлап, көз жашын көрсөткөндөн көрө.
  Олег Рыбаченко ойго батты: аларды бул жерде калтырышабы же кайра айдайбы? Ооба, чындыгында, негизги нерсе эч кандай так максаты эксперименттер болсо, алардын өтүү мааниси эмнеде. Эмне үчүн немистер техника айдап жатканда күйүүчү май жагып жатышат. Жана алар жок дегенде бир жерге жеткирилсе, анда, балким, жөнөкөй бир нерсе ойлоп табууга болот. Жүк ташуучу унааларга же поезддерге жүктөө. Ооба, жана транспорттук учак, эксперименттер абдан маанилүү болсо, эмне үчүн өкүнүп?
  Койлорду чылбырга ээрчитип жүргөндөрүнүн эмне кереги бар. Же алар чыдамкайлыгын сынап жатышабы? Чынында эле, кыздардын бири дагы жыгылган жок. Ооба, биринчи өткөөл мезгилде алар жыгылды, бирок эч нерсе болгон жок. Анда эмне үчүн азыр текшерүү?
  Же, балким, чыдамкайлык болуп көрбөгөндөй түзмөктөрдүн таасиринен жакшырат. Бул таасир өлчөнөбү? Ошентип, алар жылаңайлак, ийри-буйру жол менен айдашат, белгилүү бир жерге тез жетүү үчүн аракет кылышпайт?
  Жана бул логикалуу - эгер сиз эксперимент кылсаңыз, анда аягына чейин. Жана эң кичинекей нюанстарды текшерүү үчүн. Алар айткандай болсун - баары пайда болот.
  Мүмкүн, алардын жоокерлери ушинтип советтик туткунга жана Сибирге сүргүнгө даярдалып жаткандыр!
  Бул ойлордун артында Олег Рыбаченко аларды чынжырга байлап, орой түртүп чыгара баштаган учурду өткөрүп жиберди. Кайталоо - оорунун энеси! Жылаңач кесилген муз кесектери менен тоңгон баткак, балдардын буттары айнектин сыныгындай.
  Маргарита агасын кубаттап:
  - Жакшы дем берүүчү массаж, бизге кар ханышасы тартуулаган ийнеси бар аппликатор!
  Олег Рыбаченко дагы тамашалады:
  - Коркунучтуу нерсе оору эмес, ал тургай ага эмне себеп болгону да эмес - кайраттуулуктан ажыраган эң жаман нерсе - бул оорудан коркуу!
  Дагы бир жаңы, тагыраак айтканда, эски кыйноо - жакшы, кемсинтүүлөрдүн эсеби көбүрөөк болот. Ооба, ошондой эле жеңиштер.
  Анткени, ал, ошентип, чыдаганга көнүп калат, өч алууга мүмкүнчүлүк болсо, андан да жакшы!
  А балким, шайырлык үчүн ырдаганга аракет кылыңыз. Бул жөн гана биринчи мотивди кабыл алуу.
  Айыл көптөн бери ойгонгон. Кербенди бардык жерде жүргөн балдар гана узатты. Акыры: токойдо, алардын бири колоннанын семиз башына жаңы кыкты ыргытып жиберди да, жылаңаяк балдардын баары күлкүсү менен качып жөнөштү. Ал эми четинен мен он төрт жаштар чамасындагы узун бойлуу баланы кезиктирдим. Кара тармал жана эскирген кийимдери, кир өтүгү, колунда найзасы, эки арык ак ит дароо кожоюндун капталында туруп, чарчаган, бирок сулуу туткундар араң көрүндү. Кара көз баланын оң колу кандуу чүпүрөккө оролгон, деги эле шалаакы, шалаакы көрүнгөн. Бул цыгандар, ал тургай, цыгандар экени түшүнүктүү: мойну, билек жана кулактары ийилген жоон Hryvnia, массалык жең жана сөйкө менен кооздолгон. Андан кийин төрт кичүү цыган бала пайда болду - аракет кылып, бирок сүйрөп бараткан килейген каманды сүйрөп баратышып, кортежди көргөндө ошол жерде катып калышты.
  Бармактарын көрсөтүп ышкырышты. Жарым кийимчен туткундар тууралуу адепсиз тамашалар угулду. Анын үстүнө, ачык үч кабаттуу килемче.
  Буга жооп катары ССтин жоокерлери өкүрүп, атүгүл атууга киришти, маданиятсыз эле
  балдар уятсыз жаңсоолорду көрсөтөт. Кыязы, Германияда окшош көрсөтүү.
  Чоң цыган бала панктарга бир нерсе деп кыйкырып жиберди. Алар күтүлбөгөн жерден тынчып калышты
  Тынч болгула, тынч тургула.
  Мирабела шыбырап мындай деди:
  - Барондун баласы болсо керек! Эмнеси болсо да?
  Олег Рыбаченко логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Гитлер цыгандарды жек көрөт. Демек, цыгандар биздин союздашыбыз. Бирок мындай жүрүм-туруму менен алар Ромулдун үй-бүлөсүн маскара кылышат!
  Жанынан өтүп бара жатып, Олег Рыбаченко цыган лидеринин көгүш, кысылган көздөрүн тосуп алды. Аларда текебердик бар эле - жашоодо жеңилүүнү али биле элек жаш жырткычтын тубаса жана аң-сезимсиз текебердиги. Терең жек көрүү сезими пайда болду, бирок Олег үчүн эмес, башка чынжырланган туткундар үчүн эмес.
  Пионер жазуучу эркин жетекчиден сурады:
  - Келгиле, Фрицке дем берели! Иттерди сабайбызбы?
  Ал кыска жооп берди:
  - Табыт мурунтан эле буюртмаланган!
  Анан алар пионерлер айткандай, биз сокур коён эмес, бүркүтпүз деп, суукка эрксизден кадам ташташты.
  Олег Рыбаченко дагы деле уккулуктуу болсо дагы, көбүрөөк жандуу болуу үчүн ырдоону чечти. Сиз өзүңүздү жеңишке даярдашыңыз керек;
  Күн күркүрөйт, мүйүздөр күркүрөйт
  Дүйнө кайрадан согушта!
  Октябрдан биздин отряд болгон,
  Ордо Ата-Мекенге кол салганда!
  
  Галстук байланган - Москванын жанындагы Фриц,
  Мылтыктардын октору от чачты...
  Жылаңаяк кыз менен окоп каздым,
  Россиянын жүрөгүнө жакындоону коргоо үчүн!
  
  Кимдир бирөө өлтүрүлгөн, бирок Ленин жашайт,
  Ар бир жылмаюу жана жылмаюу!
  Сурнайдын үнү күчтүү - жакында жортуулда,
  Биз жалындуу эрдик менен пионербиз!
  
  Танктар күйүп жатат, Фриц капут,
  Биз тайманбастык менен урдук - элдин балдары!
  Үрөй учурган Катюша жийиркеничти шыпырып салат -
  Кудуреттүү Теңирди даңктайбыз - Род!
  
  Биз төрөлдүк - жеңүүнү билебиз
  Коркоктук кечирилгис!
  Экзаменден өттү - бешке так,
  Ооба, Адольф тырмоону басты!
  
  Орус жоокери чыныгы баатыр,
  Ал сөздү билбейт - AWOL!
  Кызыл кыял менен төрөлгөнүңдү бил,
  Биз катууланган карышкырга жабдык алабыз!
  
  Биздин Сталинград, биздин Ленинград,
  Бардык жерде алптардын ыйык жери!
  Катуу мөндүрдөй снаряддар урайт,
  Ал эми пионерлер Родина менен бирдикте!
  
  Биз Марска уча алабыз деп ишенем,
  Биз Венерага ракеталарды жасай алабыз!
  Фашист көзүңө бычак сайып,
  Ыйманы орустан күчтүү эч ким жок!
  
  Сынган, Фрицтин омурткасына ишен,
  Жеңебиз, азыр да ачкачылыкта отурабыз!
  Кутурган жырткыч талкаланат,
  Мейли, жеңиш жылуу май айында келет!
  
  Апа үчүн ыйлаба, көз жашыңды төкпө,
  Мен өлсөм, мени коммунист деп эсептегиле!
  Өзүн аяды, бузулган клейдей,
  Фашисттерге гана пайда!
  Кар үстүндө жүрүү кыйын, бирок бактыга жараша, ылай бат эле эрип кетти.
  Анан баары мурункудай эле. Кадимки тоонун арткы көчөлөрү аркылуу, эл отурукташкан жерлерден оолактап, тебелеп-тепсеп, дээрлик айланасында.
  Жок, алар жүрүштү, эгер сиз Күндү кандайдыр бир спираль боюнча карасаңыз. Севастополь багытында жана бул анык.
  Бирок, ошол эле учурда, мамы дагы эле арка. Кыркылдаган транспортёрлор, ызы-чуулуу локаторлор. Жана дагы сыноолор.
  Аларды кайра казематка айдап салышты, бул жолу гана мурдагы кан төгүүгө. Жада калса кыктын жыты да кете элек.
  Бирок чөп көп, уктаганда жумшак болуп калат. Керексиз жөрөлгөлөрсүз чынжырдан бошотуп, кечки тамакты күтүүгө буйрук берди.
  Анан алар чындап сыйлашты: сүт шорпо толтурулган чоң банканы көтөргөн беш жергиликтүү аял пайда болду.
  Маргарита таң калып, капитан Наташаны сурады:
  - Электе да, калбырсызда да керемет болот. Бирок, чынында, же немецтер биздин пропаганда аларды чагылдыргандан алда канча боорукер, же биз баалуу канаттууларбыз!
  Кызыл чачтуу Аврора оройлук менен айтты:
  - Өзүңдү ашыкча кошомат кылба! Гвинея чочколору дайыма тең салмактуу тамактанышат.
  Олег Рыбаченко туура эмес жерге койду:
  Жана андан да көп чочко! Ошентип, бул салмак тезирээк кошулду!
  Кызыл чачтуу жоокер ырастады:
  - Чындык баланын оозунан чыгат! Берешендик менен сүйүнбө! Айрыкча ал түрмөдө болгондуктан!
  Олег Рыбаченко логикалык жактан мындай деген:
  - Жегенибиз жакшы, анан көрөбүз!
  Шорподо вермишель калың калкып, жада калса бал кошулгандай болду. Ал эми нан абдан жаңы, жыпар жыттуу алынып келинди. Алар курортто жүргөндөй. Сарайда жылуу. Ал эми жаз кайтып келди, кыштын энесин четке түртүп сал.
  Олег Рыбаченко чөйчөктү ичти, анан чоң банка али бош боло электигин көрүп, дагы сурады.
  Ошондон кийин ага да, кыздарга да метеорит кулаган толкундай түш келди - капысынан жана сөзсүз түрдө.
  Артынан зомби терминатору секирип кетти. Атүгүл Дмитрий Барановго боорум ооруйт. Ок анын көкүрөгүнүн так ортосуна тийген. Бирок мурда соттолгон зомби байкабай атып салат.
  - Менин денем баары эрте өлгөн жана ашыкча коргошун эч кандай жол менен, жүк бербейт. - Дмитрий жылмайып койду, бирок абдан коркунучтуу, өлгөн кишидей.
  - Фу жана коркунуч! Адисти эске салат. - Мен байкадым, Маргарита кыйкырып.
  Кызыл чачтуу Аврора көпүрөнүн үстүнкү тепкичинде жатып, аскер бөлүгүнөн чыгууну гана эмес, коридордун бир топ бөлүгүн да аткылап алды. Бул жерден от менен каюталардан секирген түстүү жигиттерди шыпырып салуу ыңгайлуу. Ошол эле учурда, мезгил-мезгили менен, ал позициясын өзгөртүп, өзүн-өзү кыймылдашы керек:
  - Капа болбоңуз, Маргарита эже, ансыз деле жүзгө жетпеген душман бар. Биз кандайдыр бир жол менен башкарабыз!
  - Жетимишке жетпесе да, "катуу шыпырууну" баштап жатам! - аюу-комсомолец тумшугун керду.
  - Мотор бөлмөсүнө кириңиз, душман казандарды жардырып, кемени каптап кетиши мүмкүн! - Азыр кызыл чачтуу Аврора ачык эле тынчсызданып жатат. Бирок, албетте, ал андан жаман аткан жок, тескерисинче, аны дат баскандай тазалайт. Ал эми анын өбүүүнүн каны - бочкалары бар ванналар!
  - Болсоңчу! Бурама менен! Маргарита сүйүктүү мультфильминен бир сөздү айтты. Тагыраак айтканда, нацисттик чындыкты мыкаачылык менен бурмалаган бул мультфильм. - Өлүктөр!
  Комсомол кыз коридордо жок кылуунун куюнундай басып барды. Бул жерде отсектер, титан эшиктер, болот тосмолор. Зомбилер анын артында. Ал жашынбайт, мында кезек келет. М-18 мылтыгы, калибр 7,45. Ал так жүрөктүн алдына тийет. Зомби кылмышкер жыгылып, жыгылып, бирок андан кийин секирет. Граната ыргытат.
  - Ооба, сен жана тынымсыз мачо. Маргарет таң калат.
  Мына, комсомолец кыз машина залынын эшигин кагып. Бумеранг дискин чыгарып, бир нече адамды кесип салышты. Калганын ал канжарды шилтеп бүттү. Жапон өзгөчөлүгү бар истребителдин өлүгү коюу бууга түшкөн. Анын мурду дароо күйүп, шоктон эс-учун жоготкон, алтургай, арыктап кеткендир.
  - Тазалоо иштери жакшы жүрүп жатат! - Маргаритага билдирди.
  - Мен да жаңылган жокмун! - Жооптор, сүйүнгөн Аврора. Жогору жактан узакка созулган пулеметтун, андан кийин дагы эки уну угулду. Комсомол кыз атат, душмандын оозун жабууга аргасыз кылат.
  - Ар тараптан жарып өтүү. Сиз Annihilation оюнунда жүргөндөйсүз. - деп жалындуу шайтан үрдү.
  - Мен да көчүп жатам. Бир нече өлүктөр көрүнүп турат. Бирок, негизги каршылаштар эмитен эле тынчып калышты. Маргарет билдирди.
  Гранатанын сыныгы Дмитрийди жарадар кылды. Артынан учуп, тешип өттү. Камактагы Баранов манжасын оозуна гана басты:
  - Кыйкырба, мага зыяны жок.
  - Ысыкта жеңеден озуп кетпе!
  - Мен угуп жатам! - Бирок зомби такыр тескери иш кылды.
  Маргарита коридордон өтүп кетти, дагы бир жарылуулар, мыктар суурулчудай, бирөөнүн сызып өкүрүшү, оор граната жарылды.
  Жалаң буттуу Аврора качкындарды өлтүрүп, бир, экинчи, үчүнчү кабинага кирди. Төртүнчүсүндө гана аны отко куурмакчы болушту, бирок комсомол кыз алардан озуп чыгып, душмандарды түбөлүк тынчытууга аргасыз кылды.
  - Барган сайын азайып баратат, бирок кээ бирлери кампанын жанындагы камерага жашынышты. Аврора кыйкырат. - Граната ыргытуу кооптуу, бүттү.
  - Бул сасык, лотоктун капитанынын үнүн туурап. - деп кеңеш берди Мирабела Коршунова. Алар сага ачышат, анан кылдаттык менен жарылып кесип салышат. Стингдер чөгүп кетпеши керек. Мен азыр бумеранг менен мотордун артында турам. Гранатанын сыныгы катуу Диманы жарадар кылды. Артынан учуп, тешип өттү. Камактагы Баранов манжасын оозуна гана басты:
  ng, мен дагы үчөөнү чечтим.
  Куу Аврора чындап тынчсыздануу менен кыйкырды:
  - Молодец, жакында вертолеттор пайда болот, бизге жаман болот.
  Жооп катары күркүрөп:
  - Билбегендей!
  & Flame Devil Terminator макул болду:
  - Билем, үмүт жанды жылытат!
  ME-198 жеңил жана үндүү гранаталар Аврорага карай учуп кетти. Аларды денеси менен кайтарып, комсомол кыз аларды тосуп чыкты. Алты таштан турган талаа резинадай иштеп, гранаталарды кайра алып келди. Кайрадан өлүктөр учуп жатат, санагандан да тажадым.
  Комсомол кыз бурчтан чуркап келип, жатып алып, арт жактан кирүүгө аракет кылгандарды чаап, атып салды. Жаныбарлардын костюмунда бир тип пайда болду, бирок аны жинди Аврора күтүп жаткан жана бир жолу ал Янки жоокеринен кулаган гранатомет менен учуп кетти. Атышуу абдан күчтүү жана эң аялуу жеринде - визор. Башынын полу учуп кетип, сооттун шыңгырап турган чоң металл массасы кулап түшкөн.
  - Жеш керек! - деп тамашалады Аврора тазы.
  Эми комсомол кыз складдын жанына келип, командирдин унун туурап:
  - Мен жаракат алдым! Можахеддер менин артымдан! Бул буйрукту киргизсин.
  Ооба, ким баш ийбөөгө батынат. Комсомол кыз шыпка секирип, өзүн коргоп, эшиктин үстүнөн ок чыгарып, чочуп кеткен он тогуз жоокердин башына тийип жок кылды.
  - Эң кооптуу жерди тазалоонун биринчи этабы аяктады. - деп жар салды комсомолец кыз.
  Маргаританын жанында жарылуу болуп, ал эшикке секирип кирген. Бул жерде трюмда ал абдан күйүп жаткан металлдын жыты келип, жардыргыч заттарды тешип чыгат. Башка бирөө "жырткыга" аракет кылып, тешилип кулап кетет. Сокур эки жигит колдорун көтөрүп, англисче кыйкырышат:
  - Атпа! баш тарталы! Женева конвенциясынын атынан бизди аяба.
  Эң боорукер Маргарита Коршунова куралсыздарды өлтүрө алган эмес, ошондуктан ал кадимки манжаларын басып, аларды өчүрүп койгон. Аюунун үнү өкүнүчтүү угулду:
  Биз дагы ушундай жаш балдарбыз. Бул НАТОнун армиясынын сизге эмне кереги бар? Кудай сактасын, провокация уюштурсаң, мышыктай эзип коёбуз. Кызгылт сары Аврора деп айтыңыз, биз шыпырууну дээрлик бүтүрдүк.
  - Душман жашынып алат. Тынчсызданган демди угуп, кармаганга аракет кылыңыз, биздин жытыбыз эң сонун! - кызыл чачтуу каар атайлап катуу коңурукту.
  - Ооба, сасык жыттанып калдым. Өлүктөр чирий башташат, ошондо жөндөмдөр бизге каршы ойнойт! - Мирабела жасалма, бирок катуу ыйлап жиберди.
  Комсомол кыздар кабиналардын жанынан тайгаланып отушту. Аврора өзгөчө ылдам чуркап бара жатты. Мына адреналиндин жыты, мына үч жаңы мушкер. Даярданып, буктурмада катып калган.
  - Бул олуттуу эмес.- Жооп катары РПГдан ок жаңырды. Снаряд жанынан учуп өттү, бирок бронетрансканын бир бөлүгүн тешип өттү. Ошентсе да, бул күч T-7 каршы атуу үчүн иштелип чыккан. Комсомол кыз диск-бумеранг ыргытып жибере жаздады, бирөөнү кесип, кыйкырык угулду. Ал бир-эки ок чыгарып, кайраттууларды өлтүрдү. Башкалар кыйкырышты:
  - Биз да баш тартабыз!
  Ачууланып, Аврора жылаңаяк буту менен ургандыктан, ал бир эле учурда үчөөнү кагып жиберди.
  - Элдин жакшылыгын талкала! - комсомолец-терминатор кобурады.
  Бир гана жаш соттолгон адам бутуна туруп калды.
  Кармалган Маргарет а да каршылыкка туш болду. Жолдо ал бир жоокерди атып түшүрдү, анысы жашыл берет. Алар: "Колдон колго!" деп кыйкырышты.
  Маргарита күркүрөп жооп берди:
  - Жолуңуз ачык болсун! - "Кош тырмак" ыкмасын аткарган. Натыйжада жашыл береттин мойну сынып калган.
  Мен гранаталарды кармадым, бул жерде бир аз коопсуз болуп калды, он чакты жоокерлер чалгынчылардын эрежесин ишке ашырууга аракет кылышты: кандай болсо да аман калуу. Бирок Маргарита бул оюнду өзүнө жаккан:
  - Мейли, эгер сиз талап кылсаңыз. Келиңиз, бейсболго баралы, сиздин сүйүктүү америкалыкыңыз, кумуранын ролу.
  - Кааласаң, мен алардын ойноп жатканын көрө алам! Кызыл чачтуу Аврора күлүп жиберди.
  - Каршы эмес! Блондинка өлтүргүч ого бетер күлүп жиберди.
  - Коридор менен чыктым, дагы деле тазаланбаган кабиналар бар. - Комсомол кыз кыймылдап келе жатты, кыска жарылуулар угулду, алар акыркы болду. Коркпогон Аврора жашынган да жок, көкүрөгүн мактанчаак чыгарды.
  - Мен терминатор робот сыяктуумун. - Менде гана оюк да калбайт.
  Комсомол кыз унчукпастан тепкичтен ылдый басты. Инфракызыл рефлекторду күйгүздү. Мен кабиналарды текшердим. Алар дагы эле көчүп баратышат окшойт. Шамдагай Аврора өлүктөрдүн үстүнөн басып өтүп, канчыктай же ниндзядай секирип жатты. Ал ок-дарыларды текке кетиргиси келбей, жөн эле кабинага учуп кирди. Ал канжар менен жүрүп, душмандар унчукпай калышты. Андан кийин кийинки, окшош тактика.
  Маргарита да гранаталарды ийри жаа ыргытып, убакытты текке кетирбейт. Бир жарылуу, анан экинчиси. Сыныктарга кабылган жоокер коридордон чуркап чыгып, бумеранг дискине чалынган.
  - Бул да ошол жерде! Маргарет таң калды. - Баарыңар ачууну жакшы көрөсүңөр.
  Анын алдында дагы эле көңүлү чөкпөгөн зомбилер жаркырап турду. Ал "Армагеддон" деген коркунучтуу аты бар Израилдик пулемёттон ок чыгарган. А сыягы, ал бирөөнү жаткырды окшойт, октор капталдарынан секиришип, жаңы кан тактарын кетирди.
  Маргарита зомбилерден өлүктүн жытын сезди, ал күчтүүрөөк өлүп жатканы анык. Бул жерде дагы атылган ок жана арбактын сөөктөрүнүн сыныктары кайра куюлат.
  Маргарита коридорду айланып чуркап, колго түшкөн М-18ден ок чыгарды. Өтө жаман, кайра жүктөшүңүз керек. Бирок сиз колго түшүрүлгөн гранаталарды колдоно аласыз. Өзүңдү аяба. Кыз жылаңач, кыз сымал буттарын сөөмөйү менен көтөрүп, аларды өзгөчө ыргытат.
  "Лимондор" учуп баратат, ичеги-карындарды буруп. Өлүктөр көрүнүп, баары тынч. Эч ким тирүү калбашы керек.
  Алар тынчып калышты окшойт. - дейт комсомолец кыз.
  Agile Aurora тастыктайт:
  - Жолумда баратам. - Терминатор чалгынчы дагы бир топ менен иш алып барды. Азыр деталдары калды. Ал коёнго аңчылык кылган түлкүдөй, сол жактагы эң акыркы эшикке чуркайт. Ал тургай ырдаган:
  - Каректеримде коркунучтуу түш өкүм сүрүүдө, сен болот соккудан талкаланасың! Мен Рэмбонун жумурткаларын атып, сөөктөрүн майдалайм! Мен баарын таң калтырам!
  Ал жерден граната коридорго учуп чыгат. Каардуу Аврора аны баратып кулатат. Жарылуу, сыныктар учат. Дагы бирөө дубалга тийип, секирип, кол менен башкарып кайра учуп кетти.
  Ачылышта ызылдап чыкты. Кыйкырыктар угулат. Комсомол кыз кабинага карады. Офицер өз ичин жыйноого аракет кылат. Коркунучтуу сүрөт.
  Ооба, сен өзүңдү жазаладың. - Даshing Aurora ырайымдуулук сезими менен аяктады. - Негизинен, менин оюмча, граната эстетикалык жактан эч жаккан эмес. Бирок, бул жөнөкөй муштумга караганда жакшыраак. Акыркы кабина тазаланды! Кандайсың, Маргарита?
  - Туткунду сүйрөп! - деди комсомолец кыз. - Баары бүттү окшойт.
  Аврора ага радио аркылуу чакыруу жиберди:
  - Мени ук, Дон Кихот. Биз операцияны жаңы эле бүтүрдүк, баары тазаланды, команданын конушун ишке ашыра алабыз.
  - Миниатюралык суу астында жүрүүчү кеме келе жатат. Бирок Blink тик учактары менен иштөөнү унутпаңыз. - Металлдай угулат, араа кескиле.
  - Албетте, биз аларды күтүп жатабыз. - кызыл чачтуу жырткыч бүттү.
  Үч "Сачков" чындап келип, жакындап калган. Маргарита менен Аврора бир RPG кармап алышты - "суперкобра", RPG жыйырма тогуз жана алты аналогу. Үч гранатомет даярдалган. Душман аралыкты жаап, ылдамдыкты басаңдатуу маанилүү. Биринчиден, "Тор" палубаларды жана дүйнөдөгү эң мыкты армияга кол салууга батынган бандиттерди текшерүү үчүн төмөн түшүүгө аракет кылат. Неттин жакшыртылган версиясында күчтүү курал-жарактар, жаман курал-жарактар жана үч винт бар. Ар бир зениттик комплекс аны кабыл албайт, термикалык ракеталар кандайча жооп кайтарганын көрө аласыз. RPG айлануучу платформасынын эмнеси жаман? Өзүн-өзү башкара албаган нерсе. Андыктан андан чыгуу кыйыныраак. Ошого карабастан, кыздар алдыга умтулуп, көзгө урунат.
  Маргарита кайра тилен. Кантсе да жакшылар вертолетто. Азыртадан эле тери бычактардын козголушун сезет. Шамалдын тийүүсү жагымдуу жана тынчсыздандырат.
  - Ой, кайра эле көркөм чыгарманы бузуп жатам! Бир аскердик сооротуу!
  Шайыр Аврора жылмайып:
  - Бардык искусство чыгармаларынын ичинен элдин эсинде эң бекем сакталып, эң көп көз жашын туудурган аскердик шедеврлер!
  - Туура! Кан менен жазылган сүрөт: майдан да жаркыраган жана бир топ жай өчүп калат! - Маргарита, аргасыз таш боордуктан капаланып, макул болду. Ошентип, баары эске алынат, сен атууга болот!
  - Техастагы адилеттүүлүк орносун! - Аврора мурдагыдай эле юмор сезимин жогото элек.
  Снаряддар унаалардын ичин жарып кеткен. Айлангычтар майда сыныктарга бөлүнүп кетти. От шайтан дароо эки колунан атты, ошондуктан үч машина тең жабылды.
  Сыныктар учкан кыздарга тийген жок.
  Кара-132 алыстан пайда болду. Аргентинадан сатып алынган учактар бийикте учуп кеткен. Алар жинди учуп, сокурларга ок атышты.
  - Бул дагы боюнан түшүп калуу. Маргарет байкады. - Акыл-эстин азайышы.
  Кызыл чачтуу комсомолец макул болду:
  - Менимче, ооба! Аларды RPGден алып салуу кыйынга турат.
  - Баары бир аракет кылам! - Маргарита азыр боорукердикти унутуп, ачууланды. - Бирок, дагы бир каардуу жана алыскы аралыкка атуучу гранатомет тез реакциялык танктарга каршы түзүлгөн. - Сары чачтуу блондинка комсомолец таасирдүү куралын көрсөттү.
  - Же балким, "кычкандардын" жакшыртылган касиеттерин байкап көрөсүзбү? - Сунуштады, Аврора берметтеринен тишин алып.
  - Мындай керексиз нерселерге короткону өкүнүчтүү! Маргарет кыйкырып.
  - Ошентсе да жакшыртылган демонстрация болот. Биздин жигиттер бир эле убакта карап көрүшсүн. - Аюу-терминатор бутунун манжалары кесилген канжарды ыргытып жиберди, учу чоордун артынан сыртты карагысы келип жаткан кара кишинин көзүнө так сайылган.
  - Анда бир гана Стингер, мен гранатомет менен жетем. - деп жооп берди жаркыраган досум.
  - Макул, ошону кылалы. Аврора кампага чуркап келди. Алардын жанынан кесилген мурдагы пенальист Дмитрий Баранов же тирүү өлүк атайы ок тийгендей басып өттү. Балким, акыркы компьютердик жабдуулардын жардамы менен зомбилер алыстыкка карабай көрө алышкан. Ири калибрлүү пулемёттор тийди, октун көбү өтүп кетти. Бирок сегиз аткыч бар, миңдеген ок атылып жатат. Алар зомбиге мушташкан, ал жыгылган! Такыр жеңилген солдат шыбырады:
  Мен өз милдетимди аткардым!
  - Окшойт! Аркылдаган Аврора кана, "сот" болбогондо эбак эле мени урмак. Маргарита артын карады.
  - Мен бул жердемин! - Комсомол кыз "Бамблби" жана "Стингер" гранатометторун алып чыкты. - Эми максат кыл.
  Маргарита кайрадан куралы менен биригип, душмандын ар бир кыймылын көрүп, стартты жумшак басып турду. Снаряд учуп баратат! Бирок "Стингер" иштеп, ал бутага алда канча эрте жеткен. Америкалык курал жарылып, жада калса жакын жердеги вертолет да артка ыргытылган. Мындай күтүлбөгөн жагдайдын натыйжасында Маргарита:
  - Уят! Бул мен үчүн биринчи жолу болуп жатат!
  - Траекторияны өзгөрттү, капа болбо, комсомол кыз ! - деп шыбырады Дмитрий Баранов.
  - Болушу мүмкүн! Бирок интуициям мени алсыз кылды. - Маргарита азыр ыйлаганга даяр болчу.
  - Дагы бир жолу аракет кылып көр. Аврора кубаттады.
  Бирок Кара-132, кыязы, кулаган кесиптешинин сыныктарынан жабыркап, капталга өтүп, азайа баштаган. Маргарита кайгыга батып, мындай деди:
  - Мүмкүн, ушул эле жетиштүү!
  Жакшы иштери бар кызыл канчык:
  - Макул, Стингерлерди түшүрүүгө убакыт келди. Жол ачык.
  Анын сөздөрү менен дээрлик бир убакта суу астында жүрүүчү кайык чыкты. Кичинекей, бирок кыйла көлөмдүү, электрондук костюмдар кийген төрт истребитель катапульт сыяктуу секирип чыгышты. Маргарита аларга карады: алар брондолгон костюмдарды кийишкен, бирок мурунку моделдердей олдоксон көрүнбөйт.
  - "Чакандарды" жүктөйбүзбү? - деп сурады Ломоносов менен Стенка Разиндин чөбөрөсү.
  - Склад ачык! - деп жооп берди кызыл чачтуу Аврора. - Сага берели!
  . Љ10 ГЛАВА
  Десантчылардын командири полковник суук түрдө мындай деп билдирди:
  - Мейли, тез эле жүктөйбүз да, бул айлакер курал менен күрөшүүгө аракет кылалы.
  Комсомол кыз палубаны бойлоп басып бара жатты, немецтик Г-5 мылтыгы тегеректе жатыптыр. Жакын жерде граната аткычы бар дагы бир. Германияга мүнөздүү болгондой, ал абдан жогорку сапатта, балким, M-18ден да жакшыраак, же кандай болсо да, ишенимдүү. Акыркы заманбап модель MG-8, ошондой эле немис, жарадар, бирок изилдөөчүлөр үчүн өзгөчө кызыкчылык эмес.
  Стингерлер сүйрү идиштерде сакталып, кылдаттык менен тизилип, бекемделген жана гидролизделген жаздыкчаны колдонуу менен амортизациялык торлор менен толтурулган. Аларды ажыратып, бириктирип коюшту. Комсомол кыздар ездерунун бронетанкалуу жигиттерине активдуу жардам беришти. Табылгандардын бири күтүлбөгөн RPG-49, эң акыркы үлгүсү болгон.
  - Кызык, биз аларды минтип экспорттобой койгонбуз. - деп операцияны башкарган полковник байкады. Анан кыздарга кайрылып, шыктануу менен жооп берди:
  - Эч бир боевик тасмасында сиздей аялдарды жолуктура албайсыз. Жүздөгөн өлүктөр жана чоң кемени басып алуу. Жакында сиздин темаңыз боюнча тасма тартылат деп ойлойм. - Жана күн күркүрөгөн кыйкырык. - Алар Маргарита менен Аврора зонаны жашырып коюшат!
  Чынында, бул жерде эмне жок;
  Ошондой эле жакшыртылган OG жана PG моделдери, күчтүү жардыргыч заттары бар моделдер бар. Тактап айтканда, PG кислотанын төрт түрүн жана электр индукциясын колдонду, бул көп катмарлуу активдүү соотторду кууш багытта жана антикумулятивдүү экран менен жарып өтүп жарылуучу толкунду чыгарууга мүмкүндүк берди (Маргарита мындай фантастиканы кайдан окуган? ). Бир аз кымбатыраак, бирок натыйжалуу.
  - "Першинг" мурунтан эле эскирген. - Ломоносов менен Коршуновдун жалган эс-тутумун ойготкон кызын байкадым. - Пауэлл танктары кызматта пайда болду, аларда эки гана экипаж мүчөсү бар жана алар жатып калышты. Биздин советтик ИС-10го абдан окшош, курал-жарактары бир аз калыңыраак. Бул колго түшкөнү жакшы болду.
  -Зонада бардыгын кармай албайбыз. Биз Антарктида үчүн бир аз кармайбыз. - деп тамашалады ал, Авроранын тиштери менен күн нурун жиберип. Биз аяздан коркпойбуз.
  - Мен муну билем! Маргарита берметтей тиштерин ого бетер жаркыратты.
  Сүйлөшүү учурунда "Стингерлер" түшүрүштү. Алардын туптуура жүз беши болгон. Бешөө Орусияга келиши керек болчу, калганы иштетилгенден кийин террористтерге өткөрүлүп берилди.
  Комсомол кыздар полковникке кайрылышты:
  - Таштар кайда?
  Атайын күчтөрдүн тажрыйбалуу жоокери сулууларга жүйөлүү түшүндүрмө берди:
  - Чындыгында, эгерде алар Советтик Россияга алып барылса, тез эле мүлктөрүн жоготот жана качан калыбына келтирилери белгисиз.
  - Албетте! - Комсомол аял аюулар тарабынан ырасталган.
  Полковник Юрий (мында Маргарита анын Петухов деген күлкүлүү фамилиясын эстеди!), Солоновый вариантын сунуштады:
  "Ошондуктан алар силер менен бир азга чейин калышсын. Болгону түрк султанына жети эмес, алтыдан бер. Баары бир, ал курал-жарак күчөткүчтөрүн жана тиштерин колдоно албайт жана террористтердин сизге болгон ишениминин деңгээли жогорулайт.
  Жалындаган шайтан, албетте, бул сунушка макул болду:
  - Албетте. Анан кандай таш калтыруу керек?
  Полковник бийик чекесин бырыштырды, бырыштар айдын жарыгында деңиз толкундарындай тырышып, анан жылмакай болду. Бирок, ал чечим кабыл алды:
  - Радиацияны өзүнө сиңирип алуучу, сизге керек болушу мүмкүн. Ал эми калган алтоо түрк султаны бүткөндөн кийин бизге кайтып келет. Полковник колунун кырын тамагына чуркады.
  Азыр Маргарита кызыгууну жаратты:
  - Стингерлерди кайра жасоого канча убакыт кетет?
  - деп ишенимдүү билдирди полковник өтүгүнүн тиштүү бетин зонадагы саргыч кызгылт сары чөпкө сүртүп.
  - Анчалык эмес, биз муну атайын робот-конструкторлор менен жасайбыз. Анан муштумун булгалады. Бир же бир жарым саатта бүтүрөбүз! Биз сизге кабарлайбыз.
  Ордунан секирип, Аврора тиштерин күлүп:
  - Жакшы, бирок биздин милдет кандай?
  SWAT командири мындай деди:
  - Жолуңдагылардын баарын өлтүрүп, шаарга бар! Ошентип, Америкага ыктаган "Констанси" тобун алсыратып, ызы-чуу жаратасыз. Ооба, түрк султаны сизге ыраазы болот.
  - Бул логикалуубу? - Эки комсомолец да ойлордон ачык эле шектеништи.
  Атайын бөлүктүн полковниги катуу күлдү.
  - Биз логикалык жактан эсептеп чыктык! Ошентип, орус Рэмбо юбка кийген аңчылык үчүн.
  - Мейли, азырынча душмандарды сенден алаксытабыз деп ишенем. Авроранын көздөрү соо эмес жалтылдап жанды.
  - Сага ок керекпи? - деп сурады полковник.
  Экөө тең баш ийкеп макул болушту.
  - Экиге миңден ашпаганыбыз менен зыяны жок.
  Дин кызматчысы типтеги полковник катуу үн менен сүйлөдү.
  - Бергендин колу түшпөйт! Кабатыр болбоңуз, УРШнын бюджети абдан көбөйдү.
  - Бирок бул аскер кызматкерлери же пенсионерлер, социалдык тармактын кызматкерлери кошумча акча албайт дегенди билдирет! Маргарита жүзүн буруп койду.
  Полковник өзү да ыңгайсызданып, баш аламан болуп жарыя кылды:
  - Нефть түгөнгүчө ал бизге коркунуч келтирбейт. Америкалыктардын шагыл ташын талкалаганыңыз абдан жакшы. Ким билет, арзан мунай алууга жетишти, бул биздин кирешебизге терс таасирин тийгизди. Бул жерде биз ошондой эбегейсиз зор жециштерди жана аянтчаларды өздөштүрүп алдык, алар күйүүчү майды түздөн-түз жерден айдашат. - Полковник погондордогу жылдыздарды жарк этти.
  -Бюджеттин кирешесинин басымдуу бөлүгүн мунай жана газ түзгөн өлкөнү өнүккөн деп айтууга болбойт. - Маргарита Корушнова катуу үн менен байкады. - Граждандык чөйрөдө илимди өнүктүрүү керек, антпесе баары милитаризмге барат.
  Кыздар мына ушундай кыласыңар. Бизде жаңы супермендер өсүп жатат. Бул була, ал тургай, суюк металлдар менен айкалыштырылышы мүмкүн. Полковник тиштери ооруп жаткандай былжырап койду. Сагызды алып чыгып, оозуна салды. Көрүнүш көңүл бура баштады.
  - Анан "Кудайдын азгырыгы" же башка аталыштагыдай "Кудуреттүү Кудайдан да күчтүү"! көп теогиперплазма Жаратканга окшош! Маргарет байкады.
  Командир көзүн жумуп койду.
  - Мен андай романды окуган эмесмин, бирок теогиперплазма деген эмне?
  Эки кыз тең бир убакта:
  - Келечектин энергиясы! Жюль Верндин электр энергиясы заттын принципиалдуу жаңы түрлөрүнө айланды.
  Бирок, сүйлөшүүгө көп убакытыбыз жок. - деди комсомолка кыз кайыкка "стиктерди" түшүрүп жатып.
  - "Кудайдын азгырыгын" окуу керек. - деди полковник эрксизден титиреп.
  - Согуш стратегиясы үчүн абдан пайдалуу. Аврора байкады. - Дегеле АКШ менен Англияга каршы биздин учунчу дуйнелук согушубуз ушунчалык компетентсиз жургузулгендуктен, андан чыккынчылыктын жыты даана сезилип турат.
  - Болуптур мойнуңа! Биздин генералдар стратегия менен тактиканын элементардык негиздерин да билбегендей келесоо эмес. деп белгиледи полковник.
  Эмне үчүн эч ким камалган жок? Катуу Аврора муштумун катуу чайкады.
  Полковник түшүнбөй кобурады:
  - Саясий тартип болгон жок, анын үстүнө алар прецедент түзгүсү келген жок, өтө таасирдүү адамдар кыйналышы мүмкүн.
  - Адептүү адам адилеттүүлүктү - үй-бүлөлүк, достук мамиледен жогору коёт! Душман менен достун мыйзамы күйөөдөн аялга бирдей болуш керек! Ар кандай мыйзамдардын болушу акыйкатты сойкуга айлантат! - Маргарита катуу үн менен билдирди.
  Полковник чындап таң калып:
  - Вах, мен немис Екатеринаны көрүп турам. Сиз адилеттикти каалайсыз!
  - Мен чындыкты, тартипти жана албетте эркиндикти каалайм! - деди Маргарита кыйкырып.
  - Кайсы кече? Полковник таң калды.
  - Учурдагы жок! - Михаил Ломоносов менен Стенка Разиндин жаш чөбөрөсү күйүп кетти. Ал атын ээр басты. - Интеллектуалдуу жаштар үстөмдүк кылган жаңы кыймыл болуп калышы керек. Ал эми баарыдан мурда экономиканын сырьёлук багыты-на каршы куреш жургузуу керек. Гитлерди урушуу адаты бар, бирок анын тушунда өнөр жай, атап айтканда, инженерия нөлдөн баштап чоң секирик жасады. Ал эч кандай мунай доллары жок эле өлкөнү модернизациялоого жетишти. Тилекке каршы, Штахтын убагында сырьёну сыртка чыгарууга жана эл керектеечу товарларды, азык-тулук-ту ташып келууге ставка коюлган. Анан, тилекке каршы, бул саясат бүгүнкү күнгө чейин уланууда. Мен окумуштууларды өлкөдөгү эң бай адамдар кылмакмын. Олигарх профессорлор эрежеден тышкары эмес, эреже болмок. Мындан тышкары, жогорку билим бекер эле эмес, милдеттүү түрдө да болушу керек, ишкананын директорунун диссертациясы болушу керек, ал пара албай турган компьютерге берилиши керек. Жалпысынан алганда, принцип үстөмдүк кылбашы үчүн жаштардын интеллектуалдык деңгээлин бир топ көтөрөбүз: сатып алуу жана сатуу!
  - Ооба, жогорку билимдүүлөрдүн көбү жеңил нан издеп жүрүшөт, соода тармагы ашыкча жүк болуп жатканы көрүнүп турат. - деп үшкүрүнүп макул болду полковник ого бетер капаланып. - Илимий тармакты жогору баалабайт.
  Курал-жарактар бат эле толтурулду. Комсомол кыздар бир убакта иштешип, кеп кылышты:
  - Менимче, рынок экономикасы учун дагы катаал чектөөлөр керек жана. - Сүйлөшүүгө акылдуу Аврора кирди. - Эмне мынча супер бай болбойт эле. Анан еврей тектүү бир орус олигархы Кытайдагы эки жүз эң бай адамдай байлыкка ээ.
  Полковниктин ачуусу келип, бирок ошол эле учурда сейрек токтоолукту көрсөттү:
  - Туура, ал тургай миллиардерлердин көбү славян улутунан эмес. Ойлонуп, аларды чымчып алганга аракет кылып жатабыз.
  - Алсыз чымчым! Ооба, бул жерде кылдат отоо керек. Маргарет каршы чыкты. - Ооба, бардык "Стингер-крекер" душманды жеңүүгө убакыт келди.
  Жээкте алар кол салуу тууралуу мурунтан эле билишкен жана янкилер күч топтоп жатышкан. Вертолеттордун өлүмү душманды көрсөттү, алар абдан күчтүү, ал эми америкалыктар тозокко башы менен тытылгандай эл эмес. Алар так сокку урууга даяр болушкан. Мындан тышкары, "констанция" тобу өз бөлүктөрүн тартып жаткан.
  Мындай кырдаалда өзүңүзгө кол салуу керек. Ошондо артыкчылык болот. Мына ушундай жолго баруу же айланма маневр жасоо. Маргарита Коршунова мындай деп сунуштады:
  - Кел, түз эле портко барып, баарын ошол жерде өлтүрөлү!
  - Жаман идея эмес, бирок дароо канжардын отуна түшүп калышың мүмкүн. Мен жумшак версияны сунуштайм. Тез айланып өтүү, токой тараптан кирүү. - Аврора бутунун жылаңач манжалары менен тегерек кылып, анан пентаграмманы кайра чыгарды.
  - Убакытты текке кетирүүнүн кереги барбы!? - Окумуштуу Маргаританын үнүндө скептицизм угулду.
  - Кышкы түн бир топ узун. Аврора каршы чыкты. "Андан сырткары, душман биздин экөөбүздүн эле экенибизди билбеши керек. Аларга каршы чоң күчтөр бар дегендей, чабуул да жер тараптан келип жатат деген элес жаратуу керек.
  - Бул жолу мен сага кошулам, кеттик! - Маргарита дароо сууда сүзүүчү жайды согушка даяр абалга келтирди.
  Комсомол кыздар үйлөмө кайыкта катуу ылдамдыкта жүрүштү. Виртуалдык байкоо жана радар үчүн дагы деле көрүнбөгөн жоокерлер.
  Аба аркылуу өтүп, алар бир нече кемени айланып өтүштү жана имараттарды аралап өтүп, эркин сууга түшүштү. Жолдо аларды мутант акулалар тосуп алышты, бирок Анакондадан айырмаланып, комсомол кыздар кандын жыты жок. Ошондуктан алар чабуул коюуга аракет кылышкан жок. Мындан тышкары, Aurora жылаңач манжалары менен диск бумерангды ишке киргизди:
  - Аларга жаңы максат берсин.
  Акуланы жарадар кылып, ал анын денесиндеги кандын булагын чыгарып салган. Жаныбар титиреп, анын шериктери дароо эле тартыла турган жаактары жана мамонттун азуу тиштери менен чабышты. Коркунучтуу көрүндү, жырткыч айбандар досун устунга кагышты, ал жооп иретинде азу менен жабышып, уруп кетти. Жашыл, майлуу кан бетине тарады. Жырткычтар согушка кирип, майыптардын саны көбөйүп, аларды башкалар жок кылышкан.
  - Ой, Маргарет ! Бирок алар менен күрөшүү оңой. Ал алды, бирөөсүн жарадар кылды, калгандары өздөрүн өзү кыйрат. - Аврора катуу чачыратып, жылаңаяк бутун тебелеп жиберди.
  - Көрдүңбү, шайтандын адеп-ахлагы роль ойнойт. Жакыныңызга болгон жек көрүүчүлүктү жана алсыздарды жок кылууну каалоонун кереги жок. Белоснежка Терминатор көз кысып койду.
  Биз алсыздар менен күрөшкөн жокпуз. - зымырыт көздөрү жалтылдаган Аврора абдан сыймыктана сүйлөдү. - Төрт жүз сексен экөөбүзгө каршы чыктык, алдыда эки миңден кем эмес салгылашуу бар, анын үч жүз элүүсү Ирак, Ооганстан, Сомали аркылуу өткөн атайын күчтөр. Ал эми башка мушкерлердин тажрыйбасы жок эмес.
  - Күчтүү атаандаш денени жана эркти чыңдайт, күчтүү кылат - алсыз жанды бузуп, денени алсыз кылат, алсыз кылат! Ошентип, кыйын жол алда канча жеңил жеңишти берет! - деди акылман Маргарита.
  Комсомол кыздын портун айланып өтүп, каналга бардык. Ал порттон анча алыс эмес болчу, жада калса кемелердин ызылдаганы да угулуп турат. Каналда скаут жоокерлери болушкан. Бул бир топ узун жана кызыктай кыбырап турду. Жолдо комсомол кыздар аномалияга туш боло жаздады. Абаны тунук булактай ийрилет. Анын жанына курт-кумурскалар учуп келип, жаркыраган икра менен жанышты. Ошого карабастан, ал канаттуу жандыктарды өзүнө тартты.
  - Бул чымындарды жок кылуучу сыяктуу нерсе. - Аврора жылаңач согончогун жаркылдатып көңүл бурду.
  - Балким, кандайдыр бир радиация курт-кумурскаларды өзүнө тартат. Терим менен абанын ультра үн термелүүсүн сезем. - Маргарита коркоктук кылып да койду.
  - Биз үчүн жаңы көйгөй! Жалпысынан алганда, зонанын бул кызыктай мүнөзү инфаркт алып келиши мүмкүн. - Оттуу Авроранын үнүндө ирония угулду.
  - Сен экөөбүздүн жүрөгүбүз эки, андыктан дароо өлбөйбүз! - Маргарита жайдары болуп кетти.- Сен адам эмес болсоң жакшы.
  Жалындаган шайтан муну кыйкырды:
  - Макул! Анан ал мештин жанында турмак, ал тургай кош бойлуу!
  Ошого карабастан, кыздар токтоп, тиштеринен түртүп чыгып, бир нече жолу четке жылып, артка тебүүгө аргасыз болушкан.
  Бир аномалиянын артында экинчиси дароо пайда болду, бул жолу сүйрү үзгүлтүктүү. Мунун баары кыймылды кыйындаткан. Ошого карабастан, алар өтүп кетишти, алардын алдында агын суусу көрүндү.
  Ага чыгуу кыйын, келе жаткан унаалар бар, бирок аномалиялар жок. Аяз баскан чөптүн үстүндө жылаңач изи калат.
  Комсомол кыздар андан чыга электе токтоп калышты. "Капустанын" бир нече баштары кантип чуркап чыкканын көрүүгө болот. Мутант өсүмдүктөрү дээрлик айырмаланбаган кыздарды көргөн жок, алардын бир-эки өтүгүнө мүдүрүлүп калышты (Аюу жоокерлери жытын жашыруу үчүн жаңы эле бут кийимдерин кийген ), бирок, кыязы, алардын жегис экенине ишенип, артка кулап калышты.
  - Биз бир аз алдыга сүзүшүбүз керек! - деди айбандык жылмайып Аврора. - Кайыкты ошол жерге катып коёбуз.
  - Аны өзүң менен алып жүрүү оңой эмес! - деп макул болду Маргарита Коршунова.
  Реактивдүү кыймылдаткычты үнсүз кылуу конструкторлор үчүн оңой иш эмес, бирок балык балык ошол эле принципти колдонот жана биринчи класстагы аңчы.
  Кокус бир тууган аны басып албашы үчүн жашынуучу жерди табуу оңой эмес. Бул жерде коркунучтуу жырткычтын уюгу эң ылайыктуу. Мисалы, кундуз чычкан. Жаныбар коркунучтуу, өлтүрүү кыйын жана жапайы камандай чоң. Жүндөн тараза эмес, кадимки эле уясына жабышпайт. Айрыкча түнкүсүн. Ошентип, кыздар чөнтөккө окшош үйлөтүлүүчү кайыкты катып, ойлонушту. Бадалдардын үстүнкү суунун үстүндө асылып турган жерде. Дал ошол жерде кыздар бадалдын бутактарына жамынып, казынасын таштап кетишкен.
  - Жакшы жашырылганбы? - деп сурады Маргарита баратып көнүгүү жасап.
  - Таң атканча жатып, таң атканда жуунабыз! Ачуу Аврора ташты согончогу менен түздөдү.
  - Ал эми келемиш-энот бок болсо! - Бырыш жоокер-комсомолец.
  - Кел, атып салалы! Анын териси аллигатордукунан күчтүүрөөк жана жогору бааланат. Аврора жаш баладай зымырыт көздөрүн ирмеп койду.
  - Саталы! Кебетебизди өзгөртөлү, бизди эч ким тааныбайт! - Маргарита Корушнова провокация менен тилин көрсөттү.
  Аврора арылдады.
  - Макул!
  Кыздар бир аз артка чегинип, келемиштин өзү көрүндү. Алар жаныбарды азырынча тирүү калтырууга бел байлашып, катып калышты. Кандайдыр бир мааниде алар бир үй-бүлөнү өлтүрүп, бирок тордогу кушту бошоткон бандитке окшош. Келемиш-енот кыздардын дээрлик билинбеген жытын кармай алган жок, андан тышкары, ал тоюп, өлүктүн даамын татып, керебетке кетти.
  Анын адаттан тыш коңуруктары ортоңку скрипачынын үнүн элестетет.
  Комсомол кыздар тез кыймылга аракет кылышты, ошол эле учурда аларды эч ким көрбөдү, кыймыл ушунчалык сырдуу болду. Атүгүл өтүктөрүн да чечип алышкан.
  Жылаңаяк Аврора досунан маалымат алуу үчүн эмес, жөн гана чыңалууну басаңдатуу үчүн:
  - Ооба, айланма жол кантип ийгиликтүү болот?
  Маргарита унчукпай жооп берди:
  - Аномалияга кабылбасак.
  Жалындаган шайтан манжасын анын оозуна койду:
  - Мына ушундай сойлоп жүргөндөрдүн бири.
  Жер астынан алынган аномалия бермет. Ал тургай топуракты жумшартып жиберди. Алп мең сыяктуу, кум, чопо, чөп. Май сыяктуу былжырак нерсени түртүп жиберди. Чагып баштагандан кийин.
  - Бул жийиркеничтүү! - деди жалындуу Аврора. Бул эки чочконун өбүшүүсүнө окшош.
  Аномалия аларды угуп, тынчы кеткен кыздарга көчүп кетти.
  - Капталдарга кетели! - деп буйруду Маргарита.
  Agile Aurora түшүнгөн жок:
  - Анан эмне үчүн?
  Белоснежка Терминатор жылмайып койду.
  - Кел, сени эки коёнду кууп жиберели!
  Комсомол кыз тилин көрсөтүп, аны менен аары кармап, чайнап жиберди, мындай сунушка сүйүнүп кетти. Чалгынчылар тарап кетишти, аномалия катып калды. Ал бир аз титиреп, кулай баштады, майдын көлчүгүнөн кичинекей жалын өттү. Бирок, жанган замат ал да бат эле өчүп кетти.
  - Бул Пиромания эмес! - Мен байкадым, жылаңайлак Аврораны кысып, дароо секирип, артка бурулуп.
  - Ооба, Пиромания аномалиясы катастрофага алып келиши мүмкүн! Маргарет макул болду. - Эми алдыга тезирээк, ошондуктан убакытты текке кетирип жатабыз.
  Комсомол кыздар бүчүрлөрдүн, бак-дарактардын, бири-бирине чырмалышкан мутант лианалардын калың бадалдарынын арасына тереңдеп кирери менен аларды дээрлик өтпөс караңгылык курчап алды. Бак-дарактардын кабыгы гана жалтылдап, пейзажга коркунучтуу, башка дүйнөгө таандык сезимдерди берип турду. Бирок, кыздарга түнкүсүн көрүүчү монокулярдын кереги жок, бул алсыз, өз алдынча чечим кабыл ала албаган жана караңгыда көрө албаган адамдар үчүн. Аврора даракты чаап кете жаздады, радиоактивдүү жарыгы аралыкты элес кылып, көп учурда аралыкты алдап жиберди.
  - Шайтан алгыр! - Оттуу шайтан таза эмести абдан туура айтты. Эч кандай аномалия жок окшойт, бирок жарык ийилген.
  - Бул фосген жана фосфор! - деп билдирди Маргарита жана анын сулуу мойнун бурап. Анткени, алар абанын параметрлерин көп өзгөртүшөт.
  - Демек муну эске алуу керек! - Кызыл Аврора начар жашырылган иронияга макул болду.
  Жоокер колун аба аркылуу булгалады.
  - Башында жай, анан көнүп ал.
  Комсомол кыздар таман астындагы түйүн менен да жарылып кетпегенге аракет кылып, акырындап ылдамдады. Кокус байкоочулардан эмес, үнгө реакция кыла турган ар кандай жандыктардан коркушат.
  Адегенде кургак болчу, бирок кыздар бадалдарды жылдырары менен аларга чыныгы шаркыратма төгүлдү!
  - Суу, менимче, оор! Аврора сунуштады.
  - Албетте, он пайыз! Маргарет макул болду.
  Оттуу шайтан курт-кумурсканы гипертитан согончогу менен кулатып, өз оюн билдирди:
  - Демек, шүүдүрүм ушунчалык чоң жана бууланбайт!
  Клей өтүгүнүн таманынын астына кирди. Анын түсү мүрзө сыяктуу адаттан тыш жашыл-кызгылт. Бул зонанын жеринен башка жердин эч бир жеринде болгон эмес.
  Буттары аны эки тарапка бөлүүгө аракет кылышкан, бирок издер заматта чоңоюп, чалгындоону жеңилдеткен. Жөн гана кыймылдоо кыйын, ал бут кийимге жабышып, күч-аракетти текке кетирүүгө мажбурлайт. Аврора менен Маргарита концентраттуу шоколадды да жутуп алышкан. Чөп сейрек кездешчү жана негизинен жырткыч болгон. Ал чопо үстүндө сойлоп, курт-кумурскаларды кармоого аракет кылды. Бийик лианалардын, бадалдардын, бутактардын, жалбырактардын татаалдыктары, кээде жытсыз, кээде күчтүү жыттуу.
  - Анан сойлоп жүргөндөр кайдан? - деп сурады Маргарита. - Бул мелүүн аймак.
  - Мутациянын натыйжасы, тамыр ал. Сонымен б!рге, зонанын ез!ндег! Он беш градуска жакын. Бул жерде жайкысын экватордук Африкага караганда ысык болот. Же бирдей температурада эмес. - Сулуу Аврора бир жолу окуганын эстегенге аракет кылып, чекесин бырыштады.
  Маргарита абдан ишенимдүү айтты:
  - Бул эч нерсе эмес! Жок дегенде биз үчүн.
  Жалаң буттуу Аврора абада оодарылып, сальто жасап:
  - Биз комсомолдук аюубуз жана мунун бардыгын айтып турат!
  - Бизди кандайдыр бир жол менен Сахарага алып кетишкени эсимде. Мен бир жума тамак-ашсыз өткөрдүм, кумдун жээгинде жол тарттым, ал казанды мештин үстүндө жылаңаяк күйгүзүп, эч нерсеси аман калган жок! - Байкадым, көзүмдөн учкун чыгып (каймана эмес, түз маанисинде!) Маргарита. - Албетте, жагымдуу болду, жетишсиз болду.
  - Албетте! Мен да башынан өттүм! Бут бат эле көнүп калат, бирок кийин гана кычышат. Ал эми тери күнгө карата карарып калат. - Вириа Аврорадан келген мышыктай тастыкталган, шайыр жана ойноок.
  - Аппак денени жактырбайм, өтө эле эркелеткен окшойт. - Маргарита жүзүн бурчудай түр көрсөткөн жок.
  - Азыр модалуу шоколад. - деп жалындуу шайтан пантеранын тиштерин какырды. - Түштүккө барууга акчаң бар дегени.
  Кыздар Чернобыль жунглисинин татаал жерлеринен чыга жаздады. Артында кең каналдын жээгинде жайгашкан. Тамыры чыгып турган жыш бадал, кең жалбырактары менен мутант плантан - ыңгайлуу жабык абалды жараткан.
  Маргарет кыйкырды:
  - Мына, Вижница алдыбызда.
  - Ооба, мурдагы советтик шаар! Украина эмнеге сыймыктанат, СССРдин курамында дээрлик өзүнчө мамлекет болуп калды. Анткени, биз алар менен кылымдар бою согушуп келгенбиз ! Мына ошондуктан СССР женип чыкты, азыр украиндер биздин бир тууганыбыз. Кызыл Аврора эки колун жайып, учуп кетүүгө аракет кылды.
  - Анан мурда орус туугандар бар болчу. Киев орус шаарларынын энеси экенин ар бир бала билет. - деди Маргарита кененирээк жылмайып. - Аларды ыйык православ ишеними жана славяндык тамыр бириктирген. СССР бирдиктүү мамлекет болсун деп Кудай өзү буйруган. Бирок Бандера келип төшөк салды - бул согуш болуп чыкты. Бирок биз жеңдик.
  - Тартип цемент - ыйман, кум - эрк болгон пайдубалга курулат! Ал эми бул үчүн көптөгөн карасанатайларды отургузуу керек! - деп жооп берди, катуу ызылдаган Аврора.
  Шаарды көрүү кыйын эмес. Бул жерде арык таштандыга толгон, коргондон өтүү кыйынчылык жаратпайт. Үйлөр негизинен эски, беш кабаттуу үйлөр, сталиндик доордогу асман тиреген имараттар көрүнүп турат. Кыздар буга чейин заманбап имараттарды кыдырып чыгышкан. Анан Маргарита эстеди:
  - Он сегиз баланы алып чыгышыбыз керек го?
  - Биздин жигиттер жардам беришет! Шаарда биздин кыймылыбызды байкай албай тургандай дүрбөлөңдү жараталы! Жылаңаяк Аврора мылтыгын чайкады.
  Ак кардуу жоокер айланасын карап, чиркей кенени кесип, үнүн басаңдатып:
  - Тоголонуп кетсечи?
  Жалындаган шайтан логикалык түрдө мындай деп айтты:
  - Мен анын элементардык ач көздүгүнө ишенем. Анын үстүнө мен азыр бул эргежээл деп атайын деп жатам. Мен анын жоокердик духун колдойм.
  Маргарита Коршунова такыр түшүнбөстүк менен бакырды:
  - Эң жакшысы бетке чапкандай.
  Аврора жылаңаяк бутунун манжаларын тез чуркатып, баскычтары бар номерди терип, катуу айтты:
  - Даярсыңбы!
  - Ооба, бирок ушундай башаламандык болгон! - деп жооп катары ичке кычыраган үндү уктум.
  - Кайсы жерден алып чыгуу оңой болсо, жамынып алып үмүтүңүздү үзбөңүз. Анын үстүнө мындай бороондуу түндөн кийин балдардын жоктугуна эч ким таң калбайт. Куу, кызыл чачтуу шайтан үнүн басаңдатты.
  - Макул! Алар мындан ары бизге көз каранды болбойт! - Эргежээл күбүрдү - кидемпинг боюнча адис.
  - Эмнеси болсо да бизди күт! Мүмкүн дагы беш пайыз кошуп. - деди Аврора сүйүнүп.
  Акыркы сөздөр сыйкырдуу таасир этти. Акылсыз каракчы күбүрөдү:
  - Мен күтөм, акыр заман келсе да!
  Салкын Аврора узун кирпиктерин ирониялуу көтөрүп, түшүрүп: "Бул мага Аспен мамысын күтүп жаткан Жүйүттү эске салат" деп ойлоду.
  - Ооба, эми биз америкалыктарды жана алардын жан-жөкөрлөрүн жеңебиз, - деди жашыл көздүү Аврора чечкиндүү түрдө.
  - Мен Американы эч кандай кечире албасымды билесиңби? Галина муштумун түйдү.
  - Эмне? - деп таң калган кызыл аюу-комсомолец.
  - Биздин жана Япониянын шаарларын бомбалоо! Бул жапайычылык! Мен да ыр жаздым! - Маргарита гранатасын силкилдеди, жада калса ушунчалык ачуулангандыктан, түктүү мутант курт-кумурскалардын бүтүндөй үйүрү кулап түштү.
  Аврора ордунан ыргып турду, сүйүнүп:
  - Кел ырдайлы! Бул кызыктуу.
  Ал эми Коршунова ырдайт, анын үнү дайыма мактаган Гималайдан бийик;
  Ата журт жылдызын Теңир берген,
  Мага ишен, ал Күндөн да нурлуу!
  Сен менин мекенимсиң -
  Билесиңби, жүрөк кайгы менен согот!
  
  Сизде биз комсомолецпиз, бүркүттөй,
  Фашисттерди талкалайбыз жана сыныктарды шыпырабыз!
  Биз Юпитерде да жетиштик,
  Жемиштерди өстүрүңүз - ишке ашпай турган бейиш!
  
  Венера сүйүү үчүн жер
  Марста жоокердин сезими эң бийик!
  Сен жамандыктын чынжырларын, күмөндөрдүн,
  Анткени, Кудай эң жакшыны каалайт!
  
  Космостук басымды жок кылуу
  Эжикти бекем илмек менен кармайлы!
  Душман дүйнөнүн күчү менен талкаланат,
  Ал эми Junkers кадимки балдардын жаасы менен атып түшүрүлгөн!
  
  Тегиздөө биринчи - ал жана утуп,
  Башка жыйынтыкты биле албайбыз!
  Ал эми сен Рейхтин карышкырын тыта албайсың,
  Борышкердин бетине штык ал!
  
  Ал эми штык келечекте сага туура келбейт,
  Бульдозерге динамит кошобуз!
  Ушунчалык тез учуу
  Пролетар балканы урганда!
  
  Кийинки кыймыл бороон болуп өтөт
  Жана оюндун аягында жеңүүчү өнөктөш болот!
  Анткени, биздин каарыбыз жинди вулкан,
  Сволочка кыргын, коркунучтуу мышык!
  
  Биз Берлинде кенелерди кысып,
  Париж орус желеги астында эркин!
  Биз Ата журттун кыздарыбыз, уулдарыбыз,
  Тойдо балды даам менен жейбиз!
  
  Тумандуу Альбион азыр бир туугандай,
  Нью-Йорк табактагы пирог сыяктуу болду!
  Кызыл, кочкул кызыл желегибиз,
  Анын астында эркиндикке ээ болгон бардык адамдар бактылуу!
  . Љ12 ГЛАВА
  Олег Рыбаченконун да жөнөкөй эмес, бирок укмуштуудай кыялы бар. Дима экөө аскердик карьерасын улантып жаткандай;
  Экөө жин тийген Фюрер түзгөн балдар SS дивизиясына ыктыярчы болуп жазылышкан. Бул чындыкта Гитлер акыры жинди болуп калды окшойт. Ырас, экинчи жагынан ал СССР менен умутсуз согушту баштабоо учун кыраакылыкка ээ болгон.
  Экинчи жагынан, бала эмне үчүн аскердик катаалданбайт? Эмне үчүн алар медайымдарды коё бериши керек, барчуктай болуп кайнап жатышат?
  Олег Рыбаченко менен Дмитрий кенже батальондун башка жигиттери менен бирге Африкага учуп кетишти. Германиянын алты моторлуу транспорту эки жүзгө чейин куралдуу десанттарды алып кете алат. Бирок Гитлер жаштарынын кичүү версиясынын үч жүз жоокеринен турган бүтүндөй батальон бар эле. Он эки жаштагы үч жүзгө жакын балдар мурундары дагы эле соолуп көрүнгөнү менен, чындыгында алар атайын тандалып алынган, аскердик даярдыгы начар эмес болчу.
  Фюрер согушка мүмкүн болушунча көп өспүрүмдөрдүн катышуусун каалаган. Африкада, Суданда дагы эле күчтүү гарнизондор бар болсо да, Британиянын негизги күчтөрү эчак эле талкаланган. Ырас, колониялык аскерлер толугу менен ишенимдүү эмес, ал эми чындыгында, британ бөлүктөрү. Алар так англисче эмес. Алар ушунчалык жакшы куралданган эмес, айрыкча танктар менен, аракет кылып көрүңүз, андыктан жабдууларды мегаполис боюнча өткөрүп бериңиз. Ошондуктан, балдарда чоң жоготуу коркунучу минималдуу. Кадимки тактикалык машыгуулардын деңгээлинде болуп, жаш муун согушта тажрыйба топтойт деп болжолдонууда.
  Олег Рыбаченко менен Дмитрий немис тилдерин (болжолдуу душман), ошондой эле англис, испан жана француз тилдеринде жакшы билишет. Алардын мектеби да элита жана советтик балдар теориялык жактан эң акылдуу болушу керек.
  Немис бала, сыягы, лидерлердин бири, узун бойлуу, булчуңдуу Ганс Фейер кол алышып, чынчылдык менен мындай деди:
  - Орустар мынчалык күчтүү жана акылдуу болот деп күткөн эмеспиз. Мисалы, биринчи класстагы немецтерге окшоп биздин жолубузга түкүрүңүз!
  Олег Рыбаченко жупунулук менен айтты:
  - Анан эмне мынча таң калыштуу. Балким, согушууга туура келет, бирок чалгынга кирип, немис тилин билбесең, канча маалымат чогултасың?
  Ханс макул болду:
  - Бул Ооба! Бирок жалпысынан бизди орустун субадамдары деп үйрөтүштү. Славяндар - маймылдар менен адамдардын ортосундагы өткөөл этап. Башкача айтканда, интеллекттин өнүгүүсү боюнча орус тили үй жаныбарынан бир аз жогору турат.
  Димитри ачуулуу муштумдарын түйдү.
  - Ооба, мен мындай сөздөргө киргизе алам.
  Ганс муштумун түйүп, кайраттуулук менен жооп берди:
  - Курал тандоо гана менин колумда. Перчатки менен сиз жарым дүйнөнүн чемпионусуз, бирок нучук боюнча дуэл жөнүндө эмне айтууга болот?
  Дмитрий таң калып:
  - А бул эмне?
  Немис элиталык бала өзүнүн эрудициясын көрсөтүп, жооп бергиси келди, бирок Олег Рыбаченко андан озуп кетти:
  - Бул Кытайда боолорду талкалап салган айыл чарба куралы. Монгол-татарлар кытайларга курал алып жүрүүгө тыюу салышкан, ошондуктан алар бул сырткы зыяны жок аспапты өлтүрүүчү союлга айландырышкан. Нучук менен күрөшүүнүн бүтүндөй системасы иштелип чыккан. Андан кийин он тогузунчу кылымдын аягында япондор тарабынан кабыл алынган. Балким, алардан СС аскерлерине чейин барса керек.
  Ханс мындай деп жооп берди:
  - Албетте, андай эмес. Он жыл мурун Улуу Фюрер Кытайдан бир нече гуруларды чакырып, Үчүнчү Рейхтин кол кармашуу мектебин дүйнөдөгү эң алдыңкы мектеп болушун буйруган. Биз немецтер жогорку улут болгонубуз менен башка элдерден эч нерсе уйронгубуз келбейт деп ойлобоо керек. Биздин немецтик аскердик окуу жайы адам факторунун мумкун болушунча эске алынышын талап кылат.
  Дмитрий катуу башын ийкеп, бул ойду ырастады:
  - Советтик дагы. Сталин айткан - кайра куруу мезгилиндеги техника бардыгын чечет! Анан экинчи беш жылдыкта ал идеяны иштеп чыккан - бардыгын кадрлар чечет!
  Олег Рыбаченко башкача айткан:
  - Адам факторунда баары жайында эмес экенин айтышым керек. Маселен, СССРде жоокерлердин техникалык даярдыгынын децгээли артта калып жатат. Бирок, жалпысынан, биз сонун!
  Ханс сунуштады:
  - Гитлер-хашты ойногуңуз келеби?
  Советтик балдар таң калышты:
  - А бул эмне?
  Ганс көзүн кысып койду.
  - Улуу Фюрердин акыркы ойлоп табуусу. Эки эмес, төрт, эки эки ойногон шахмат сыяктуу. Бирок төрт жүз клеткадан турган бир тактада. Анын танктары, өзү жүрүүчү куралдары жана согуштук кемелери бар. Бардыгы болуп ар бир цифрада кырк, жалпысынан жүз алтымыш бар. Кээ бирөөлөр шахмат сыяктуу кыймылдайт, башкалары кыймылдабайт. Андан тышкары, кээ бир жаңычылдыктар... Мисалы, танк менен линкти танктар, өзү жүрүүчү мылтыктар жана линктер жана жөө аскерлер же чогуу атып түшүрө алышат , же алар белгилүү линияга жетсе, куралын бекемдейт. Негизинен оюн өтө оор, шахматка такыр окшошпойт.
  - Ага көрсөт. - деп сурады Олег Рыбаченко.
  Ганс рюкзактан бүктөлүүчү тактайды алып чыкты. Ал шарнирдүү жана абдан компакт болгон. Фигуралар магниттелген. Ар бири кырк окшош. Башкарманын өзү абдан консервативдүү, тик бурчтук. Эрежелер кызыктуу, өзгөчө, танктардан башка дээрлик бардык фигуралар кыймылдагандай тийбейт. Экөө тең сабап, басып алат.
  Күтүлгөндөй, эң күчтүү бөлүк - боевик, эң алсызы - жеңил жөө аскер. Өзү жүрүүчү курал бул жерде болуп чыкты, ким самолетторго кызыкдар, бирден, бирок экинчи жагынан чабуулчу учак, истребитель, бомбалоочу, гидроплан. Согуштук кораблдерден тышкары эсминецтер да бар. Жөө аскерлер да ар түрдүү, механикалаштырылган, жөнөкөй жана атчан. Башкача айтканда, эрежелерди түшүнүү оңой эмес. Олег Рыбаченко дароо белгиледи:
  - Жок, бул шахмат оюнун популярдуулукта жеңүү мүмкүн эмес. Кыйынчылыктын деңгээли эң жогору!
  Ханс макул болду:
  - Ооба, бул жерде стратегияны иштеп чыгуу оңой болбойт. А сен акылдуу китептерди жаза албайсың. Бирок бул арийлер үчүн!
  Дмитрий макул болду:
  - Ооба, арийлер үчүн! кел, ойнойлу!
  Олег Рыбаченко эскертти:
  - Бир аз ырахат болот!
  Ганс дагы бир баланы чакырып, жубайларды түзүп, балдарга каршы ойной баштады. Бул учурда мен күрөң түстү тандадым. Олег менен Данка табигый кызыл!
  Оюн алгач кызыктуу болгон жок, бирок кийинчерээк балдар тартыла башташты. Олег Рыбаченко тубаса стратег катары демилгени колго алып, душмандарды капталдан сүрүп чыга баштады. Фюрердин оюнунда жалпысынан король болгон эмес, штаб-квартираны кезегин жоготпой жылдырууга болот.
  Бирок балдарга ойноого уруксат берилген эмес. Ойготкуч кагылды...
  - Аба чабуулу!
  Балдар дароо иллюминаторлорду көздөй жөнөштү. Терезелери тар болгону менен, алардан жакшы көрүнбөй, жада калса жанчылган.
  Конуучу самолеттор колонна менен учуп, албетте, жакшы куралданган согушкерлердин коштоосунда.
  Анда ондон ашык англиялык болгон эмес. Немистердин пулемёттон дагы ок чыгарганын көргөн Шпиттер алыстан сокку урууга аракет кылышкан. Бирок алар өздөрү жооп алышты. Королдук аба күчтөрүнүн үч учагы түтөп баштаган, калгандары качып кетишкен.
  Балдар катуу ышкырышты, бирок эч ким уят сөздү - тартипти айткан жок. Бирок алар өтүгүн тебелеп, бир топ туздуу тамашаларды чыгарышты.
  Албетте, транспорт согушкерлерди кууп жете албайт, ылдамдыктын айырмасы чоң тартип, ошондуктан балдар тынчып, өз иштерине кайтып келиши керек болчу. Кээ бирлери полдон отжимания жасай башташты, башкалары прессти жасай башташты.
  Бирок, Олег Рыбаченко шыктангандыктан падышаны эле эмес, калпычылардын императорун (Гитлерди!) кууп чыгууга жөндөмдүү үнү менен ырдаган;
  Биз катаал, өлүмчүл согушка учуп баратабыз,
  Пионерлер - коммунизмдин балдары!
  Мырзабыз Сварог ар дайым мени менен,
  Реваншизмдин негиздерин талкалайлы!
  
  Бизде кайраттуулук жана туруктуулук бар
  Ар бир машина кантип чогултууну билет!
  Нацисттерди каардуу жеңилүү күтүп турат,
  Фрицтин маанисиз сөздөрүн көтөрбөңүз!
  
  Москвага жакын жерде Вермахт катуу сокку урулду,
  Биз эрдик көрсөттүк!
  Тайгалак мителик жанчылган
  Биз жеңдик, биз так эсептейбиз!
  
  Fritz мындан ары эмне кыла алат?
  Төбөгө гана буттар - тез эле багын!
  Ал эми Адольф кекиртегине - курч Шпиц,
  Клоун эшек роль ойносун!
  
  Биздин ролубуз жеңүүчү сурнай тартуу,
  Кызыл легиондорду чогултуу!
  Жана агрессордун башын аёосуз кесип,
  Жок дегенде мектептен түз эле фронтко келишти!
  
  Биз сойлоочуларды Марста төрөлгөндөй,
  Жана бардык жерде Fritz ырайым сурашат!
  Биз улуулардын уулдарыбыз, анда бардык тең укуктуу өлкөлөр -
  Жүз сүрөтчөсүнөн маршты бекитишсин!
  
  Гитлер биздин жерди басып алууну ойлогон,
  Ал эми азыр анын такылдатса астында бир бүдүрчө бар!
  Анткени, немистер баарын оюнга айландыргысы келген,
  Жана аларды жөнөкөй бала койгон!
  
  "Жолборс" эмне болду - ал металлга кирди,
  Андан таттуу чай менен самоорлорду бышырабыз!
  Фриц аны алды - мүйүздөр боюнча катуу жеңилүү,
  Биз Берлинде нурдуу, жылуу май айындабыз!
  
  Ошондо Адольф галстуктун ордуна илмек болуп калды,
  Душмандын мойнуна кыс-кан!
  Анын күнөөлөрү үчүн оор жаза,
  Эми мен Германияны танктар менен тебелеп жатам!
  
  Улуу Сталин өзү комсомолецти сыйлаган,
  Ал приказ берди - "Жеңиштин" чоң жылдызы!
  Биз күчтөрдүн Ыйык Ата Мекенине канча жумшадык,
  Чоң аталарыбыз аркы дүйнөдө кубансын!
  Кызык, бирок ушундай ызы-чуу ыр үчүн алар аны катуу кол чаап жиберишти - бул жердегилердин баары такыр укпай калышты, же эмне?
  Олег Рыбаченко ырдап бүткөндө түш үзүлүп, алар кайра ойготулду, бул жолу адаттагыдай эмес, муздак сууга чөмүлдү. Андан кийин, дагы, бул чынжырлар, алар колунда коркунучтуу абразиялар менен толтурулган жана колонна айдалды ... Алар мага эртең мененки тамакты да беришкен жок! Round! Туура, немистер ордунда калып, туткундар акырындык менен айланма жол менен жылып кетишти. Мунун мааниси эмне экени түшүнүксүз. Жол асфальт жана шагыл төшөлгөн. Бир нече сааттан кийин жылаңач такалар күйүп, катуу кычыштыра баштады. Көптөгөн кыздардын кансырап жатты.
  Анан кечке дагы бир топ жол болсо да, эч кандай салтанатсыз аны артка кууп жиберишти да, аны шашылыш түрдө бошотуп, жатууну буйруду.
  Олег Рыбаченко жана калган кыздар шашылыш баш ийишти. Мен такыр уктагым келбесе да, уйку кудайынын колдору жана Гипноз көрүнүштөрү (аны Кудурети Күчтүү Зевс өзү көзүн жумуш үчүн жасаган!) күтүлбөгөн жерден жана сөзсүз түрдө жылды.
  Жана дагы, ардактуу аскердик иштерде пионер балдар, алар чет элдик армияга таандык болсо да;
  Жуңгольктун үч жүз он эки жаштагы балдарынан турган батальон жеринде кайра курулуп, түштүктү көздөй жылды. Адегенде балдарды унаалар менен бир-эки километр жерге айдашты, бирок кийин жетекчилик алардын оюн өзгөртүп, балдар үчүн аман калуу чуркоосун уюштурууну чечти окшойт.
  Балдар чечинүүгө аргасыз болуп, кээ бир аскердик шорты менен калышты, ошондуктан дээрлик жылаңач жана жылаңаяк, ийиндеринде сумкалар менен түштүктү көздөй чуркашты.
  Албетте, аларга жаңы, кыйла эффективдүү күндөн коргоочу крем менен сыйпоого уруксат берилди, ал эми жол чөл аркылуу эмес, Нил дарыясын бойлоп өткөн жумшак жана анчалык күйбөгөн чөп аркылуу өтүп, аккан сууну айланып өтчү. булак, чөптөр жана дарактар өскөн, бирок дагы эле сыноо эң оор болду. Анткени мен жапайы африкалык июль айынын ысыгында, атүгүл автоматтар менен, ошондой эле буюмдары бар рюкзактар менен качууга туура келди.
  Албетте, атайын батальондо немис улутунун түсүн чагылдырган, дене тарбиясы жакшы болгон балдар бар болчу, бирок баары бир.
  Жаш жоокерлер курулуп, алардын командири, алардай эле бойлуу, узун бойлуу, Аполлондун булчуңдары менен мындай деп буйрук берди:
  - Мейли, байке! Билем сага кыйын болот, бирок карыз бул карыз! Кечке чейин элүү сегиз километр жолду басып өтүү керек! Бул буйрук.
  Олег Рыбаченко мындай деп белгиледи:
  - Хмм ооба! Бул буйруктун сөзү сыйкыр сыяктуу угулат! Буга көңүл бурбай коюуга болбойт.
  Дима белгиледи:
  - Биз муну кылбайбыз деп коюмду коюуга даярмын!
  Ханс Фейер каршы чыкты:
  - Аткарууга милдеттүүбүз, анткени биз арийлербиз! А силер да оруссуңар, арийлер, эгер Жуңгольктун эң жакшы батальонунда жазсаңар.
  Анын артындагы рюкзак, ок-дары, суу жана ширетүү менен бирге, он сегиз килограмм, кошумча үч килограммдык автомат. Жыйырма бир килограмм, чоң киши үчүн кыйын, эгер сиз көпкө бассаңыз, анан чуркасаңыз, ал тургай ысык күндүн астында да.
  Олег Рыбаченко бутун чөпкө ушалап койду. Балдар бут кийимден арылууга ынтызар болушту, булгаары өтүк (булгаары чындыгында жасалма, бирок баары бир кирзач эмес), бул жерде чуркоо кыйын. Залдын бут кийими же теннис бут кийими жакшыраак болмок, бирок согушуп жаткан Германиянын шарттарында бул люкс жана алар балдарды бузбоону чечишти.
  Буйрук угулуп, Жунгволктун жоокерлери чуркоо үчүн чуркап жөнөштү.
  Нилден жаңы жел согуп, жигит жоокерлердин жылаңач, булчуңдуу тулкусун жагымдуу соккон. Алар кандайдыр бир деңгээлде асманды жарууга даяр болгон өспүрүм титандарды элестетип турган. Алар чуркашты, өлчөмдүү дем алып, дээрлик бармагына чейин. Алдыда эң узун, албетте, узун бойлуу Димка келе жатты, бирок алты бала, анын ичинде командир да, андан узун. Стандарттан бир аз гана жогору болгон Олег Рыбаченко, анын он бир жаштагы осушу (баатыр ата-бабалары ээрчиген чындыктан айырмаланып!) дээрлик акырында шашууга туура келди. Ырас, бул артыкчылыгы, тамандын жанчылышы, же алар отурган жердин астына бутун алуу мүмкүнчүлүгү аз болчу. Ал бул жерде эң кичүүсү, бирок, албетте, эң алсыз, андан да акылсыз эмес.
  Жүк сезилет, бирок баары бир жүк менен чуркоо тажрыйбасы бар. Ал тургай, көп салмагы менен, алар, мисалы, ийнине өнөктөш көтөрүп жатканда.
  Жылаңайлак буттарынын астында, маал-маалы менен алар кычырап же жарылып, сынып калган пальма бутактарына же конустарга, кээде балдар айланып өтүүгө аракет кылган тикенектүү өсүмдүктөр бар. Чөп жылытылат, көбүнчө кургак, бирок, албетте, чөл кумундай күйбөйт. Дегеле, сен деле жашай аласың, бир гана Күн чыгып, ысыкты күчөтөт.
  Узун бойлуу Ханс, Дмитрий менен бирдей эле, алар ийиндерине чуркашат. Немецтик жоокер бала советтик жаш жоокерден сурайт:
  - Ооба, сен азыр согуштасың! Албетте, порошок жыттай элек, бирок баары алдыда. Сиз кандайдыр бир толкунданууну сезесизби?
  Дмитрий чынчылдык менен жооп берди:
  - Азырынча жок! - Анан дагы башын айлантып кошумчалады. - Чынын айтсам, жок!
  Ганс жек көрүү менен коңурук салды.
  - Мен кылам! Мен чынчыл болом, ооба! Ооба, мен курактуу балдардын кимиси мыйзамдуу түрдө согушка бара алат. Уруш, атып, өлтүр, жардырып, колго түшүр. Анткени, бул романтика. Кантсе да, Олежка экөөңөр да өзүн тирүү жоокердей сезип, күнүмдүк иштерден алыс болгуңуз келген!
  Димка чечкиндуу каршы чыкты:
  Биздин жашоо күнүмдүк эмес. Дегеле пионер, жада калса лидер, спортчу болуу абдан кызык.
  - Анда эмне, биз менен каттадыңбы? Өлтүрүүдөн же майып болуп калуудан коркосуңбу? - Ганс шылдыңдады.
  Илья Муромец деген лакап аты бар Димка шылдыңдады:
  - Ошон үчүн мен орустар немецтерден жаман күрөшө албасын көрсөтүү үчүн жазылдым. Анан бүт дүйнө сенин жеңиштериң жөнүндө жазып, айтып жатат...
  Ханс күлүп койду.
  - Ооба, ооба! Биздин жециштерибиз женунде, буткул ааламга данк. - Узун бойлуу жоокер бала кең көкүрөгүн намыстанып. - Ал эми силер орустар кичинекей фин армиясын араң түртө аласыңар. Сиз мактана турган эч нерсеңиз жок!
  Таарынган Дмитрий муштумун колдонбогон үчүн өзүн араң кармап, каршы чыкты:
  - Бизде Халхин Гол бар!
  Ганс жек көрүү менен коңурук салды.
  - Кичинекей кагылышуу, Азиянын бир жеринде. Ал эми биздин жигиттер Европаны, дээрлик бүт Африканы, Азияны басып алышкан. Ал эми биз Россияны басып алабыз, түкүрүүгө убакыт келди!
  Дмитрийдин көздөрү ачууланып:
  - Карма, колдор кыска!
  Ханс күлүп койду.
  - Анан кантип Брест-Литовск келишимине кол коюуга сизди мажбурладык? Сен бизге жер бердиң, Днепрге чейин сана, үч эсе көп штык жана кылычың бар. Бул учурда аскер катары орус жөнүндө эмне айтууга болот?
  Димка топтолуп, ал Ганстын тумшугуна муштум менен чапкысы келип, өзүнүн күчүн "жарым дүйнөнүн" чемпиону катары билип туруп, намыссыз немис баланы нокаутка түшүрмөк, бирок... сындыргым келген жок. линия жана мушташ уюштуруу. Ооба, талаш-тартыш учурунда муштумдарды колдонуу жакшы эмес. Бул учурдан тышкары, ал камакка алынышы мүмкүн жана ал орустар немистерден жаман күрөшүп жатканын көрсөтүүгө үлгүрбөй калат. Ошондуктан, Дмитрий тынч каршы:
  - Биз орустар Фредерик IIнин тушунда сизди сабап, алтургай Берлинди алдык. Ал эми Улуу Наполеон сага буйрук бергенде, анын армиясынын жарымы немецтер болгон жана Биринчи дүйнөлүк согушта Брусиловскийдин жетишкендиги болгон. Ооба, сен Парижди алган жоксуң, анткени биздин аскерлер Кенигсбергди басып ала жаздады.
  Ханс абдан олуттуу каршы аргумент тапты:
  - Бирок, баары бир, биз менен болгон акыркы салгылашууларда сиз жеңилип калгансыз! Жана алар биринчи кезекте адамды, элди акыркы иштерине карап соттошот!
  Дмитрий негиздүү түрдө каршы чыкты:
  - Падышанын тушунда бизде артта калган өнөр жай, өзгөчө аскердик-техникалык тармак болгон. Ал эми азыр биз олуттуу тармакты өнүктүрдүк. Мисалы, сиз КВ-2 танкын көрдүңүз. Ал 152 мм гаубицасы менен жабдылган. Силерде немецтерде ушундай нерсе барбы?
  Ханс күлүп койду.
  - S-2 танктарындагы француздардын 155 миллиметрдик калибрден да чоң гаубицасы бар болчу, бирок ал бизге азыркыдан начар жабдыктарга ээ болгон бакаларды жеңүүгө тоскоол болгон жок. Вермахттын башкы кучу - адам факторунун артыкчылыгы!
  Дмитрий жүзүн тегиз күйгүзүп:
  - Ал эми "жарым дүйнөнүн" чемпиону болсоңуз, эмне үчүн сизди адамдык фактор боюнча бизден артыкчылыгыңыз бар деп ойлойсуз? Ал эми жигиттериңиздин мыктыларын жеңип жатасызбы?
  Ханс абдан акылга сыярлык билдирди:
  - Өзгөчө учурлар кээде гана эрежелерди тастыктайт. Чынында дээрлик дайыма! Эми жеке көрүнүштөрдү эмес, жалпы аскердик даярдыктын деңгээлин ала турган болсок, анда бул жерде...
  Дмитрий ачууланып:
  - Сиз бизде согуштук даярдыгыбыздын кандай децгээлде экендигин жана Советтик армияда машыгуулар кандай жургузулуп жаткандыгын билбейсиз. Демек, божомол кылуунун кереги жок!
  Ганс логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Испанияда советтик аскер мектеби, доктрина жана немец тили боюнча сынак болгон. Биз өзүбүздүн техникабызды, куралыбызды сынап көрдүк. Натый-жада биздин аскердик окуу жайыбыз-дын, стратегиялык искусствонун жециши жана Франко режиминин бекемделиши. Ошентип, биз сиздин жигиттериңиз менен күрөшүп, жеңишке жетишкенбиз!
  Дмитрий Муромец капаланып мындай деп белгиледи:
  - Сенин аскерлериң бизден көп эле! Сиз жөн гана сумманы алдыңыз!
  - Мен антип айтпайт элем. - Ганс башын жерге салып унчукпай калды, чарчоонун алгачкы белгилери байкалып, сүйлөөгө кыйын болуп калды.
  Эң жаман жери, албетте, ысык. Күн кыйшайбай зенитке чыкты. Балдардын бири да ага көнгөн эмес. Германия менен Россия түндүк өлкөлөрү, ал эми жайында алар сейрек отуз градустан ашат. Ал эми бул Африка июль айында, ал эми жел Нилден тартып токтоду.
  Балдардын жылаңайлак буттары куураган чөп менен ого бетер тикенек болуп, анан күтүлбөгөн жерден бүтүп, бүтүндөй бир чакырым жерди күйүп жаткан шагыл басып калды. Аябай кыйналды, кээ бир өтө токтоо эмес балдар чыркырап калышты. Алардан тер агып, ысык шагылга ышкырык менен тамчылап жатты.
  Олег Рыбаченко менен Дмитрий жана спарталык духта тарбияланган башка балдар-дын кепчулугу ун бербееге, жылмаюуга аракеттеништи. Алар башка нерсени ойлоп жатышты. Ошентип, Олег Рыбаченко анын жылаңаяк буттарын стойкадагы жалын жалап жатканын элестетип, андан мамлекеттик маанилүү сырды тартып алгысы келген. Жана ал чыдап, жабыркап же коркуп жатканын көрсөтпөшү керек. Анын үстүнө балдар катаал шартта чоңоюп, тамандары анчалык эркелешкен эмес, акын, кара шагыл күйсө да, орой териси сыйрылып кеткендей эмес.
  Көп өтпөй ысык соккулар болду. Дээрлик бир убакта бир нече ысып кеткен балдар эсин жоготуп, аларды жеңил, бүктөлүүчү замбилге көтөрүүгө туура келген.
  Олег Рыбаченко немецтердин жалпысынан жакшы техникасы бар экендигин езуне белгиледи. Кызыл Армияда жарадарларды дюралюминден алып жүрүү үчүн аппаратты табуу мүмкүнбү, ал ошол эле учурда рюкзакка оңой катылган.
  Бирок колуңузда кошумча жүк менен чуркоо кыйыныраак, ал эми жылаңач согончогуңуз катуу күйөт, анткени басым күчөйт. Ошентип, алар ыктыярдуу-милдеттүү тозоктун түрү болуп саналат. Олег Рыбаченко да ойлоду: анын жолдоштору мындай сыноону кандай кабыл алышмак, бардыгы аман калмак.
  Кыпкызыл, карарган шагылдардын кенен талаалары бычакталган, куураган чөп менен айкалышкан. Мындан тышкары, командир акырындык менен Египеттин конуштарына кирбеш үчүн балдарды Нилден алыстата баштады.
  Кайрадан кээ бир балдар жыгылып, күн союлунан чарчаган же таң калган балдар сууга чыланган чүпүрөк менен баштарын жаап, замбилге жаткырып жатышты. Буга чейин жеңил соккуга кабылгандардын айрымдары ордунан туруп, чуркоону улантышты.
  Бирок жаш жигиттердин күчү азайып, дээрлик жарымы иштен чыкты.
  Акыры командир да абдан чарчап:
  - Баарына эс алууга буйрук берем! Биз чекке жеттик! Күнгө каршы калканчтар менен жаап, уксус жана шоколад кошулган суу ичиңиз. Анда дем алуу көнүгүүлөрүн жасоо үчүн жатасыз!
  Жоокер балдар алсыз хор менен кыйкырышты:
  - Биз кандай заказ болбосун аткарууга даярбыз!
  Күндөн коргоочу кремге карабай, баланын териси кызарып, көгөргөн. Тикенектүү куураган чөптүн үстүнө жатуу ыңгайсыз болуп, балдар астына целлофан салышты.
  Дмитрий менен Олег Рыбаченко бир чатырга жанаша жайгашышты. Балдар бир аз кургап, терилери карарып калгандай көрүндү. Жылаңайлак буттарым күйүп, катуу кычышып, кан чыгып кетиши үчүн буттарымды көтөрүш керек болчу, бир аз болсо да жеңилдеп калды.
  Дмитрий мындай деп белгиледи:
  - Согуш бал эмес экенин биз билчүбүз, бирок ошол даражада эмес!
  Олег Рыбаченко капаланып убада берди:
  - Бул дагы эле гүл. Эгер канды көрүп, биринчи өлүгүңдү карасаң, ыссык беттин үстүндө чуркап жүргөн булардын баары эч нерсе эмес экенин түшүнөсүң!
  Дмитрий курсагын тартып, мындай деди:
  -Китептерде, албетте, биринчи жолу киши өлтүргөндө кандай сезимде болоорун жазышат. Жада калса жаман адам жана сенин душманың, ичегилерди бошотууга даяр. Бирок баары бир..
  Олег Рыбаченко мындай деп белгиледи:
  - Буссенарддын "Капитан Даредевил" китебинде да британиялыктар менен согушкан соргучтардын бүтүндөй батальону болгон. Бир нерсе эсибизге салат. Бирок ал жерде психология проблемасы адамды өлтүрүү кандай экенин, кокусунан ок жаш барабанчыны чаап кеткенде гана кыскача козголот дешет. Ошентип, жалпысынан өлүмгө бир кыйла жеңил мамиле бар. Ал тургай согуш эмес, майрам окшойт!
  Дмитрий логикалык түрдө каршы чыкты:
  - Бул балдар жана өспүрүмдөр үчүн китеп; психологиялык окуяларды окуудан тажагандар. Ал эми аягы абдан жаман, дээрлик батальондун сүтү өлүп, уландысы эч качан жазылган эмес!
  Олег Рыбаченко терен кайгыруу менен мындай деп белгиледи:
  -Бирок бул китеп ушунчалык тез бүтүп калганына өкүнөсүң. Бирок көп учурда тескерисинче болот, сиз бул же тигил ишти жеңүүгө аракет кылып, түзмө-түз азап тартасыз!
  - Эгер сизде Лев Толстойдун "Согуш жана тынчтык" романы бар болсо, анда Олежектин айтканы шексиз! Дмитрий макул болду.
  Анда жаш өнөктөш каршы чыкты:
  - "Согуш жана тынчтык" китебинде интрига, бир нече сюжеттик линиялар, каармандар кеңири ачылган. Жок, ал бош эмес. Эч кандай кызыксыз! Албетте, башында абдан кызыктуу болсо да.
  Дмитрий макул болду:
  - Ооба, туура... Көптөгөн жазуучулар эң кызыктуу иш баштала электе, кызыксыз көрүнгөн китепти ыргытып салууга үлгүргөндө, шалаакы сюжет менен күнөө кылышат.
  Балдарга күндүн эң чокусуна чыгып күтүүгө уруксат берип, командир абдан булчуңдуу, өңү он төрт жаштар чамасындагы, чымырканган Вольф Штич эле. Жүзү сулуу, бирок катуу, балалык жана ошол эле учурда чоңдор. Wolf өзү дагы Жунгволктон, бирок анын командалык принциби - жаштарды жаштар жетектеши керек. Ал эми Штих эч кандай тажрыйбасы жок экенин жана бала эч кимди тынчсыздандырбайт деп эсептешет. Негизгиси, ал арий жана арийлерге буйрук берет, демек, ал мүмкүн эмес нерсени жасай алат, карапайым элге. Жана эмне? Алар жасап жатышат!
  Кайра чуркап, ооруну, чарчоону унутуп, уятка калган балдар (тарбия деген ушундай!), апамды, атамды эстеп, же назик нерсени ойлоп. Мына ошондо азапка чыдай билүү, сыноонун өзү чоң бакыт.
  Жаш жоокерлер баш ийбестикти ойлобой чуркашат, эгер алар бир нерсе кааласа, бул күрөш!
  Ысык дагы эле катуу, балдар кайрадан тикенектүү шагылдын үстүнө чуркап чыгышат. Анан ал бүтүн да көрбөйт. Оору чыдагыс болуп калат жана жаш жоокерлердин көбү оорунун онтогонуна туруштук бере алышпайт.
  Андан кийин Олег Рыбаченко өзү чыгарган ырды бара жатып ырдай баштады, чыныгы марш;
  Советтик Родинанын данкы улуу -
  Биз татыктуу ишенебиз, биз ушундай атак болобуз!
  Каардуу душманды согушта жеңебиз,
  Орус учун, эн нурдуу куч!
  
  Мекенде эмне бар ырдаган,
  Чынчыл, жалаң аяк пионердин жүрөгүндө!
  Чымчыктай учуп баратабыз,
  Биздин ишенимибиз кандай гана ыйык болду!
  
  Автомат мага ишениңиз чоң байке
  Жана гранаталар такыр ашыкча эмес!
  Эгер кайраттуу болсоң, анда натыйжа
  Бала экениңе карабай болот!
  
  Пионер намыскөй жана катаал...
  Бирок Кудайдын жылмаюусу бизди жарыктандырат!
  Аттиң, дүйнөдө көп жаман Эйс бар,
  Бейиштен орун бузгулары келет!
  
  Фашисттик чөөлөр тырмагын бизге карай тартат,
  Ал баланын жүрөгүн жулкусу келет!
  Жана анын чочколору жылмайып,
  Катуу чаап алсын!
  
  "Жолборс" танктары "өтүктөр",
  Олдоксон - абдан бурчтуу!
  А сен алардан качпа,
  Жакшыраак, гранаталарды даярдагыла!
  
  Биз ушундай дүйнөнү түзөбүз, мага ишен,
  Миллиондор бактылуу боло турган жерде!
  Жырткыч жырткыч уяга качат,
  Биз жаман легиондорду жерге беребиз!
  
  Мекенде эмне бар ырдаган,
  Жана бардык нацисттерди абдан атактуу талкалайт ...
  Күчтүү рыцарь нурунун мылтыгын кысыңыз ...
  Ал планетада тынчтык жана тынч болушу үчүн!
  
  
  
  
  Кызыл туу жаркырайт
  Анда Ыйсанын ыйык ысымы бар!
  Пионердик экзаменди бешке тапшыруу -
  Атактуу болуу - сенин Россия!
  
  Бирок ал экзамен доскада эмес -
  Аны траншеядан тапшырууга туура келет!
  Ак чачтар вискидеги балага шашат,
  Бир досу каза болду - азыр мүрзөдө жоктоп ыйла!
  
  Каргыш тийген согуштун шору эмне,
  Жырткыч дегенге да татыксыз!
  Ал эми ордо кармаганды билбейт
  Адольф кээде буфондон да күлкүлүү!
  
  Биз артка чегинбешибиз керектигин билебиз,
  Пионерлер башка бирөөдөн түбөлүккө коркушат!
  Биз, балдар, ишенимдүү достук,
  А моралдык жактан мен майыптарга ишенбейм!
  
  Биз Берлиндеги данктуу маршты аяктайбыз,
  Биз ар дайым ишенебиз, кантип күрөшүүнү билдик!
  Жана ошол замат кайраттуулукту кармады,
  ПККны сумкага салып качкан!
  Олег Рыбаченко ойноок жана кайраттуу ырын бүтүрсө, немец балдары ышкырык, күлкү менен жактырышты. Алар өздөрүнүн мактанган фюреринин башынан аягына чейин шалпылдаганын байкабай калгандай!
  Чуркоо кызыктуу болуп, күч кошулду... Анан көп өтпөй шагыл бүтүп, жумшак чөп кетти, бул күйгөн буттардын, кайраттуу балдардын жыргалына айланды.
  Димитри жылмайып мындай деди:
  - Ыр жашоого жардам берет дешет, бирок аркабыздагы оор жүктү да жеңилдеткени жөнүндө эч нерсе айтылган эмес!
  Олег Рыбаченко каршы чыкты:
  - Байыркы Египет цивилизациясынын тушунда да музыканын адам организмине өмүр берүүчү таасири, ырлардын дагы белгилүү болгон. Мисалы, талаада жана карьерде эффективдүү иштей албаган майда кулдар жана күң аялдар бойго жеткен кулдардын көңүлүн көтөрүү үчүн ырдоого аргасыз болушкан. Анткени, мындай валиология илими Египеттен чыккан.
  Командир Вольф кыйкырды:
  - Өсүү үчүн кайра куруу! Анан сүйлөбө!
  Жоокер балдар дароо кайра түзүлүп, анан унчукпай чуркашты.
  Күн батып калган (Түндүк Африкада июль айында орто тилкеге караганда эрте караңгылайт.). Токтоо жакындап калган эле, күтүлбөгөн жерден сигнал угулду.
  - Баарыңар жаткыла, жамынып алгыла!
  Себеби белгилүү болгондой. Алдыда алыстан ызы-чуу угулду. Ал эми балдар сапер күрөктөрү менен активдүү иштеп, үстүнө чөп ыргытып жатышты. Ансыз деле караңгы болчу...
  Ханс мындай деп белгиледи:
  - Мүмкүн, биздикидир! Ал фронтко чейин али өтө алыс, анткени Вермахт татыктуу түрдө алдыга жылды.
  Димитри жылмайып мындай деди:
  "Бирок маска жасоо өнөрүн үйрөнүү эч качан зыян келтирбейт!" Чыныгы согушта бул пайдалуу болот!
  Ханс макул болду:
  - Ооба, эч качан, бирок бул биздики экенине ишенем!
  Карышкыр кычырап:
  - Дагы бир сөз, мен сени ошол жерден атып салам! Баары күтүүдө! Жана анар жаса.
  Көп өтпөй белгилүү болгондой, Ганс жана, чындыгында, жаңылыптыр. Британдык танктар пайда болду. Бирок, балдар тынч эле буктурмада отурушту: колго түшкөн машиналарда өздөрү болсочу.
  Танктар түндүктү көздөй баратса да. Алардын төртөө гана бар, үчөө жарык жана бири кирүү кыйын "Матильда". Акыркы танк чоң көйгөй, анткени гранаталар анын изине гана зыян келтириши мүмкүн. Ал эми өпкө чатырга же аркага так ыргытуу менен урулган болот. Эгерде "Матильда" изин бузуп кетсе, анда ал эки пулемёт жана замбирек менен жигиттерди жоготууга болот.
  Wolf достору Африкага келгенден кийин экинчи күнү, тагыраагы, үчүнчү күнү өлүшүн каалаган эмес. Ырас, автоматтар так соккуларды өчүрө алмак. Бирок суроо туулат, бул танктар кимдики? Күтүлбөгөн жерден, немистер басып алган трофейлер?
  Карышкыр буйрук берди:
  - катардагы жоокер Олег Юнгфолковец. Танктарга куралсыз, сумкасыз чыгып, алардын ким экенин билиңиз!
  Олег шыбырады:
  - Командирди ук!
  Жарым жылаңач кара шорты кийген бала коргоочу каймактан өңү өңү карарып, сары чачын жашыруу үчүн гезиттерден кандайдыр бир селдесин кийип алган. Эми карапайым, байкуш араб баласындай көрүндү. Ал душманга кабыл алынышы күмөн.
  Танктар жай темп менен жылып, кыймылдаткычтары эң аз ызы-чуу чыгарган тиштүү механизмге өтүштү, бул да шектенүүнү пайда кылды. Аларга секирип келип, Олег колдорун катуу булгалап, сынган англисче кыйкырды.
  - Миналар бар! Миналар бар!
  Танктар токтоп, Матильдадан каскачан баш чыгып, англисче ачууланган үн жооп берди:
  - Эмнеге арапчонок, каалайсыңбы?
  Жоокер бала боздоп:
  - Немистер жолго мина коюшту! сак болгула падышалык аскерлер!
  Погондон экинчи баш чыкты, мен уктум, ал жооп берет:
  Ошол жаман немистер өлсүн! Менин падышам биз менен! Эми биз аларды жейбиз!
  - Кел, бул жерге отур! - Буйрук берген, погондор боюнча, Королдук Британиянын танк армиясынын полковниги!
  Бала жылаңач, кичинекей ыйлаак буттарында сооттун жагымдуу салкындыгын сезип, мунараны өйдө көтөрдү. Анан артына ыктап, британиялыктарга жол көрсөтө баштады.
  Алардын бешөө бар болчу, ал эми Matilda орто танкынын анча кенен эмес мунарасында ал бир аз тар болчу. Бул жерде Олег Рыбаченко баатыр болууну чечти. Анын эпчил, машыккан колдору, профессионал чөнтөкчүнүн колдорундай белине сунуп, револьверлерди алып чыкты. Баш бармактар сактагычтарды дароо алып салышты.
  Албетте, бул ыплас эле, бирок "эрдикти" ишке ашырууга болгон азгырыгы ушунчалык күчтүү болгондуктан, Олежек сол ийнинин астын көздөй атып, ар бир револьверден бир-эки жолу ок чыгарды.
  Мындай алыстан сагынуу кыйын, танктын ичинде отурганда бир жинди, же акыркы коркок гана бронежилет кийе алат. Полковник таң калып, мойнунун артындагы тапанчанын оозун сезди. Бала эң таза Лондон диалектисинде шыбырады:
  - Жашоону кааласаң, калган үч танкка багынып бер деп буйрук бер! Болбосо биздин батальон аларды экипаждар менен бирге жок кылат!
  Полковник таң калып:
  - Сен кимсиң?
  Олег Рыбаченко ачык жооп берди:
  - Сиздин аман калуу үчүн акыркы мүмкүнчүлүк! Үч жеңил танк гранаталар менен атылып, сизди от менен кыйнашат. Адамдар өлөт! Мен үчкө чейин санайм, же сен аларга багынып, машинеден түшүүгө буйрук бересиң, же бутуңдун этиңе ок атып, өтүнүчтү башынан кайталайм! Бир эки...
  Полковник ыйлап жиберди.
  - Макул! Бизди өлтүрбө!
  Олег Рыбаченко сыймыктануу менен билдирди:
  - Биз немистер туткундарды өлтүрбөйбүз! Андан кийин Улуу Британия капитуляциялангандан кийин, сиз кайрадан жаңы Королдук Күчтөрдө, жаңыланган Британияда кызмат кыла аласыз.
  Полковник калтыраган үн менен буйрук берди. Танкчылар тил алчаак танкалардан чыгып, курал-жарактарын таштап. Бир нече ири немис балдары камуфляж чөптөрүн ыргытып, аларды көздөй чуркап, өмүрүндөгү туткундардын биринчи партиясын кабыл алууга даярданышты.
  . Љ13 ГЛАВА
  Алтылар дагы кытайлар менен күрөшөт. Дагы, алардын гипербүбү аларды XVII кылымга ыргытып жиберди. Душман эбегейсиз зор армияны чогултууга жетишти. Асман империясынын аскерлери орус шаарын курчоого алышкан.
  Мына эми бир бала, бир кыз, төрт кыз сары аскерди кылыч менен талкалап жатышат.
  Олег Рыбаченко жел тегирменди иштетип, бир нече кытайды кыйып, ырдаган:
  - Кандуу согушка...
  Ал эми бала жылаңаяк буту менен бир нече уулуу ийне ыргыткан.
  Маргарита кылыч менен тез чабуул жасап, тегирменди кармап, ырастады:
  - Ыйык жана туура!
  Анан да жылаңач манжалары менен ийне ыргытчу. Бир нече ондогон кытайларды чапты.
  Наташа душмандарды кылыч менен талкалап, мындай деп кошумчалады:
  - Март, марш, алдыга...
  Жана ошондой эле ийне жылаңач буттарды ишке киргизүү.
  Эки колу, буту менен иштеген кыздар кытайларды абдан атактуу басып кетишкен.
  Зоя да жылаңач манжалары менен ийне ыргытып:
  - Эмгекчилер!
  Аврора жылаңаяк буту менен бумеранг учуруп, сары жоокерлерди кыйып, дароо ырастады:
  - Март, марш, алдыга...
  Светлана кытайларды жанчып, жылаңач манжалары менен болот жылдыздарды бошотуп, душманга сокку урду:
  - Эмгекчилер!
  Кыздар чыныгы күрөшкөн бүркүттөрдөй жүрүштү. Жана алардын кылыч соккуларынан жана сокку урууларынан душмандар жыгылып, жыгылышты.
  Олег "Көпөлөк" ыкмасын кылыч менен кармап, ырдаган:
  - Өлүмдүн жүзү!
  Жана жылаңаяк буту менен бала өлтүргүчтү кайрадан ыргытып жиберди.
  Маргарита фабрикада кабыл алуу уюштурду. Ал атаандаштарын талкалап, агрессивдүү кыйкырды:
  - Бул биздин жолубуз жана күрөшүбүз!
  Жана анын жылаңач манжаларынан бир нече өлүмгө дуушар болгон дисктер түшкөн.
  Олег Рыбаченко терминатор бала, кайра өлтүргөндү ыргытып, ырдайт:
  - Биринчи Май - эмгек майрамы!
  Ал эми жаш өлтүргүчтүн жылаңач бутунан дисктер кайрадан учуп, асман империясынын жоокерлерин кырып салышат.
  Наташа дагы өлүмчүлдү ыргытып, кычырайт:
  - Бул менин жакшылыгым!
  Ал эми анын жылаңач согончогу кытай генералынын ээгине тийип, жаагы сынып калат.
  Зоя көпөлөктү кылыч менен тосуп алып, кыйкырып жатат:
  - Мен жинди пантерам!
  Жана анын жылаңач манжаларынан жылдар бою курч кичинекей диск өлтүргүч. Ошентип, бардыгын алып, кесип салышты.
  Анан дагы кылычтар аракетке келип, баары кырылат. Бул терминатор кыз.
  Аврора кытайларды чаап, денелерин эзип, ызылдап:
  Биз тандалганбыз...
  Ал эми өлүм белеги анын жылаңач согончогунан учуп кетет.
  Светлана, сары империянын жоокерлерин кырып, берметтей тиштерин көрсөттү:
  - Биз тандайбыз!
  Жана анын жылаңаяк буттарынан кайрадан кыйроо учуп чыкты.
  Олег Рыбаченко атаандаштарын талкалап, кошумчалайт:
  Канча жолу...
  Баланын жылаңач буттары өлүм кабарын баштады.
  Маргарита, оппоненттерди жок кылып, жок кылуу презентацияларын баштап, мындай деп кошумчалады:
  - Дал келбейт!
  Буттары шамдагай кыздай.
  Наташа, душманга ок атып, өлүм белектерин берип, мындай деди:
  - Артыңдамын...
  Ал эми жылаңаяк бизнестегидей эле.
  Зоя, душмандарды жарып, аны алып, кобра менен агрессивдүү ышкырды:
  - Көлөкөнү ээрчип...
  Ал эми анын жылаңайлак буттары кайра бизнеске киришти...
  Аврора куралын жылаңач астыңкы буту менен душмандарга ыргытып, аны кылдат майдалап, агрессивдүү кыйкырды:
  - Мен көнүп баратам...
  Светлана жылаңаяк буту менен он чакты ийнени алып ыргытып, бир топ кытайды чапты да, чыркырап:
  - Дал келүү үчүн!
  Олег Рыбаченко кайрадан чабуулга чыкты. Душмандарын кырып, Анда-санда ырдайт:
  - Жакшылыктын периштелери, эки ак канат, эки ак канат дүйнөгө!
  Жана анын жылаңач бутунан кайрадан кыйратуучу белек учуп кетет.
  Биз көрүп тургандай бала абдан тазы экен. Жана ар дайым жылаңаяк, жана кыйын. Чыныгы мачо. Ал он эки жашта көрүнсө да. Бирок бул кыйроонун белгиси.
  Маргарита да жылаңаяк буту менен ийне ыргытып, кычырайт:
  - Жинди кыял! Толук сулуулук!
  Жана дагы бир нерсе жылаңач согончогунан толугу менен өлүмгө дуушар болот.
  Бул кыз өлүм менен кыйроонун образы.
  Жана бул кытайлар, ооба, түшүнөт.
  Наташа сулуу терминатордун тез кыймылында. Каршылаштарды кырып, кылыч менен кесип, ырдайт:
  - Алексей падышаны даңк!
  Жана анын жылаңаяк буттарынан ийнелер учат.
  Кытайларды кырып, душманды жок кылган Зоя ырастайт:
  - Жаман адам жеңилет!
  Жана анын жылаңаяк буттарынан жапайы өлүмдүн белеги учуп чыгат.
  Aurora, душмандарды талкалап, агрессивдүү түрдө тастыктайт:
  - Жана душмандан ырайым сураба!
  Жана анын жылаңайлак буту, кайра ыргытып жиберет, таптакыр өлүмгө дуушар болгон нерсе. Жана оппоненттерин жыртылган этке чейин талкалайт.
  Светлана, атаандаштарын кулатып, кобра ышкыргандай, душманга жаңы ийнелерди киргизип:
  - Айга кыйкырба!
  Анын жылаңач манжаларынан коркунучтуу өлүмдүн белектери учуп кетет. Ким баарын кыйнап өлтүрөт.
  Олег Рыбаченко кыймылда... бала ар дайымкыдай чарчабай...
  Кытайлар кыйналып жатат. Ал аларды ушунчалык талкалап, араа кылат.
  Гений бала чыркырап:
  - Бул менин күрөшүм!
  Жана дагы, анын жылаңайлак буттарынан жок кылуу белектери учуп кетет.
  Ал эми жаш жоокер катуу жана агрессивдүү баатырдай күрөшөт. Анын кылычтары Кара Кудайдын союлуна окшош.
  Маргарита аны алып, секирип туруп, бир топ кытайды кыйып салды. Өлүмгө дуушар кылгандай кабыл алуу өткөрүлдү.
  Анан ал кандуу жинге окшоп, жылаңач манжаларын кайра чайкады.
  Кытайлардын өлүктөрү бүтүндөй дөбөлөрдү түзүшкөн. Жаш жоокер кычырап:
  - Менин жашоом душмандарды жеңүүдө!
  Ал эми кыз дагы жылаңайлак ийне булут чыгарат. Ал эми сары жоокерлер өлүшөт.
  Наташа сары жоокерлердин өлүктөрүнөн алдынан коридор кесип алды. Ал курч дисктерди ыргытып жиберди да:
  - Марска ыргыт, анан класс болот!
  Ал эми анын жылаңаяк бутунан кайрадан өтө жагымсыз өлүмдүн өлтүргүч белеги учуп кетет.
  Анан канча кытай өлүп жатат. Жүздөгөн, миңдеген, талкалаган алтынын соккусу астында.
  Зоя дагы кыймылда. Кобрадай минет, душманга кымындай да мүмкүнчүлүк бербейт. Ал эми кытайлар талкаланды.
  Жылаңаяк буту бар кыз ийнелерин уусу курчутуп ырдап жиберди:
  - Орус баатырлары кылыч менен кесилген!
  Ал эми жоокер, толкун көтөрүлө тургансып, анан кулайт.
  Ал эми Аврора душманды көздөй кадам таштайт да, андан ары кыйкырып жиберет.
  Кытайларды өлтүрүп, ышкырат:
  - Менин улуу эрдигим!
  Жана анын жылаңаяк бутунан, дагы бир жолу карандаштарга бөлүктөрдү талкалайт.
  Кызыл чачтуу кыз кытайларды аябайт. Бул жерде бир эле учурда жети адамды кесип.
  Ал эми анын жылаңач согончогу, Асман империясынын генералы анын чекесин сындырды. Ал, албетте, каза болгон.
  Светлана да кыймылдап, душмандарды кыйратат. Анын эки кылычы бүктөлүүчү кайчыдай кытайлардын денесин кесип өттү.
  Кыймылда кыз он чакты каршылашын талкалады. Жана ал дисктерди жылаңаяк буту менен алып, ишке киргизди. Анан ал кытайлардын көбүн кесип салды.
  Ол эрээри ыалдьыттаатылар.
  Светлана мындай дейт:
  - Душмандар өтпөйт!
  Аврора макул болду:
  - Албетте, алар өтпөйт - мүмкүнчүлүк жок!
  Ал эми кызыл чачтуу канчык кайра өкүрүп, кытайларды кылыч менен чаап жиберди. Анан шылуундун жылаңач манжалары бир нече ийнени бошотот. Бир эки ондогон кытайлар кийинки дүйнөгө жөнөтүлөт.
  Олег Рыбаченко сары жоокерлерди кыркып, аны алып, чыркырап:
  - Акыл-эсти жок кылуу!
  Жана дагы бала жылаңач манжалары менен коркунучтуу жана өлүмгө алып келген ийнелерди ыргытып жиберди.
  Анан ал кыйкырды:
  - Кыялымда - ар дайым жеңиш!
  Маргарита, душман менен салгылашып, каршылаштарын кырып, макул болду:
  - Ал тургай абдан чоң жеңиш!
  Ал эми кыз дагы бутунун жылаңач манжалары менен аны алып, душманга өлүм алып келе жатканды атты.
  Ушунчалык көп кытайлар буга чейин жубайлары тарабынан өлтүрүлгөн. Ооба, төрт кыздан кем эмес.
  Наташа жылаңаяк буту менен көмүр чаңынан жасалган колго жасалган гранатаны ыргытып жиберди. Бири жарылып, кытайлык солдаттарды тытып жиберет.
  Ошондо кыз кыйкырып:
  - Мен дүйнөдөгү бийликтин бүркүтүмүн!
  Зоя кытай армиясын талкалоодо да абдан шамдагай. Кылычтарын шилтеп ырдайт:
  - Биз сыймыктанган бүркүттөрбүз!
  Жана дагы, анын жылаңаяк бутунан өтө өлүмчүл нерсе учуп кетет. Ал эми кытайлар өзгөчө өлтүрүүлөр.
  Бир ийнеси да түшпөй, уруп-согуп кетпей, шамдагай жана агрессивдүү кыймылдын жапайы экстазидеги кыз.
  Аврора да жылып баратат. Анын жылаңайлак буттары курч ийнелерди ыргытат. Кызыл чачтуу кыз чөөлөрдү кууган пантерадай кыймылдайт. Ал кытайларды кант тростнигиндей кесип салат.
  Жана өпкөсү менен кыйкырып:
  - Келечек меники!
  Анан тилин чыгарат.
  Светлана кытайларды да жок кылат. Ал эми анын жылаңайлак буттары алардын тез кыймылын тездетет.
  Сары кыз, кобра сыяктуу. Жана эч кандай боору оорубай оппоненттерин кесип салат.
  Анын кылычтары жел тегирмениндей айланат. Ал эми душман тынчтыкта тоңуп калбасын. Тынчтык толук жана түбөлүктүү болмоюнча.
  Светлана кытайларды кесип, мындай дейт:
  - Биздин форма эң бийик!
  Ал эми анын жылаңаяк бутунан өлүмчүл жана түшүнүксүз учуп чыгат. Кантип оппоненттерине сокку уруу керек, ошондуктан түз өлүмгө.
  Аврора тастыктайт:
  - Таза жеңилүү!
  Ал эми кыздын жылаңаяк бутунан он чакты ийне учат. Ооба, дал ошол элүү кытай дароо кулады.
  Наташа муну байкап, Асман империясынын жоокерлерин кыйратат:
  - Ачууң абдан чоң!
  Жана жылаңач манжалар дисктерди ишке киргизет.
  Зоя, каршылаштарын кесип, мындай дейт:
  - Кыялыңыз орундалсын!
  Жана ошондой эле жылаңайлак, өлтүрүүчү кыйроо сыяктуу жиберет.
  Ал эми кытайлардын массасы өлүктөргө айланат.
  Аврора, сары жоокерлерди кыйып, ырдайт:
  - Душманга ырайым жок!
  Жана анын жылаңач бутунан сары согушкерлерди жанчып өлтүрө турган бир нерсе учуп чыгат.
  Ал эми жапайы кыймылда кызыл чачтуу жоокер.
  Светлана бир топ душманды кесип, аны алып, берметтей жалтылдаган тиштерин көрсөттү:
  - Биз эч качан токтобойбуз! Ошентип, орус армиясы жеңүү үчүн жаралган!
  Анан кыз жылаңаяк буту менен көмүр гранатасын ыргытып, каршылаштарын кандуу этке чабат.
  Олег Рыбаченко кытайлыктарды жеңип, шамдагайлык менен аракеттенди.
  Ал эми терминатор бала ырдады:
  - Орус армиясы жеңүү үчүн жаралган!
  Ал эми баланын жылаңач согончогу мандариндин ээгине тийип, аны жанчып салган.
  Жаш жоокер катуу кыйкырды:
  - Жеңиш бизге келет!
  Маргарита кытайларды кырып, баштарын кесип, мындай деди:
  - Бар болсо...
  Жана жылаңаяк буту менен кыз бир топ ийне ыргытып жиберди ...
  Олег Рыбаченко мындай деп жооп кайтарды:
  - Сага ким келет!
  Анан баланын жылаңайлак буту ийнелердин булутун чыгарды. Ошол замат жүз кытайды сабап салышты.
  Маргарита өпкөсү менен чыркырап:
  - Андайлар болот...
  Жана анын жылаңач манжалары өлүмгө дуушар болгон бумерангды ишке киргизди.
  Олег, Асман империясынын жоокерлерин кесип, ырастады:
  - Сага ким келет!
  Ал эми баланын жылаңаяк буту өлтүргүчтү жана уникалдуу болот. Кытайлардын сөөктөрүн эзген нерсе.
  Жана аларды ууландыр.
  Ооба, бала коркок ондон эмес ...
  Наташа кош баррель кабыл алуусун өткөрдү - кытайларды кыйып, чыркырап:
  - Бул биздин кыздар!
  Ал эми анын жылаңайлак буттарынан учуу - бул толугу менен кыйроонун белеги.
  Ошондо кыз ызылдап:
  - Оозуңду жап!
  Анын кылычтары ар кимдин башын жарды.
  Зоя кыймылда турган атаандаштарын кесип, ырдайт:
  - Менин сүйүүм бешинчи кабатта!
  Анан дагы кыздын жылаңаяк буту бумерангды учурат. Жана курсактары ачык сары жоокерлердин массасы кулады.
  Наташа сарыларды чаап, мындай деп айтты:
  - Сүйүү? Faberge жумурткалары жөнүндө эмне айтууга болот?
  Жана дагы, жылаңач согончогунан өлүм бошотулду.
  Зоя кытайларды чаап, мындай деп белгиледи:
  - А сен уже уже жоксуң!
  Анан досуна көз кысып койду!
  Кыздар жөнөкөй эмес окшойт. Анан, албетте, бакалар эмес.
  Зоянын жылаңач буту зыяндуу элементти бөлүп чыгарат. Ал эми кытайлардын көбү окууну таштап коюшат.
  Аврора чабуулда. Уникалдуу жана кыйратуучу. Душмандарын кырат, кылычтары тегирмендин канатындай.
  Кызыл чачтуу шайтан, тез чабуулдун классикалык кыймылында. Эгер чындап кессе, анда ал атайын кесип салат.
  Жана кыйкыр:
  - Тобокелдик - бул асыл себеп!
  Жана анын жылаңайлак буттарынан дагы кытай чымындарына белек. Ар ким кесилип, жанчылып калат.
  Светлана кыймылда Асман империясынын жоокерлерин талкалайт. Сага кымындай да мүмкүнчүлүк бербейт.
  Эми анын жылаңайлак буту ушунчалык виртуоз болгондуктан, канкорлор ыргытылат. Ал эми кытайлар ушунчалык чабылгандыктан, таң каласың.
  Ал эми кыз Светлана кыйкырып:
  - Сыймыктануу менен планетанын үстүндө...
  Анан ал жылаңач согончогу менен кытай командиринин мойнун сындырды.
  Олег Рыбаченко душмандарды талкалоо менен ырдады:
  - Орус эки баштуу бүркүтү ...
  Ал эми баланын жылаңаяк бутунан кытай армиясы үчүн өлүмдүн дагы бир белеги учуп чыгат.
  Маргарита, душмандарын кырып, тишин көрсөтүп, кошумчалады:
  - Элдин ырдаган ырларында ....
  Жоокердин жылаңач согончогунан көмүр лимону учуп чыгып, каршылаштарын талкалады ..
  Наташа абада айланды, ондогон жарым кытайды кесип салды. Көптөгөн душмандарын кырып, чыркырап:
  Ал өзүнүн улуулугун кайра алды!
  Ал эми кыз кайрадан кыймылда жана өлүм бийинде.
  Жана анын жылаңайлак буттары бир нерсени ыргытып жиберет, душмандары атайын өлтүрүлөт.
  Ооба, кытайлар үчүн бул кара күн.
  Зоя да аларды эзип, майдалап, кычырайт:
  - Россия империясынын улуулугу!
  Жана анын жылаңач манжалары дагы бир өлүмгө дуушар болгон бумерангды учурат. Бул оппоненттерди баштарынан ажыратат.
  Ал эми кыз өзү алып, тескери кырып салат.
  Бирок согушта Аврора тартынчаак эмес. жок болуп жаткан dolbanet болсо, анда эч кандай боору оорубай. Жана анын кылычтарын кескиле - жазалоочулар сыяктуу.
  Кыпкызыл шайтан өпкөсү менен бакырды:
  - Мен чындап эле Шайтанмын!
  Анын кылычтары кайра көтөрүлүп, кытайлык согушкерлерге түшөт.
  Жалындуу жырткыч өкүрөйүн деп калды жана анын жылаңаяк бутунан граната талы учуп кетет.
  Жарылуу болот. Ал эми көптөгөн кытайлар табытта.
  Тагыраагы, алардын өлүктөрү ар жерде чачырап жатат.
  Аврора кычырайт:
  - Менин ишенимим - жок кылуу!
  Жана анын жылаңайлак буттарынан өлүмдүн белеги сыяктуу учуп кетет.
  Ал эми кызыл канчык бул жөн гана киши өлтүрүү динамити!
  Светлана, тажабай турган, бирок өлтүрө турган нерсе да бар.
  Ал алат, жылаңаяк буту менен бумерангды учурат. Анан бир топ кытайларды кырып салышты. Бул кыз жөн эле темпераменттүү блондинка.
  Ал эми бул жоокердик тенденцияда курч тиштүү жана күйүүчү араанын жардамы менен башын кесип алуу.
  Жана жоокер ырдайт:
  - Сизди аяшпайт! Биз абдан бактылуу болобуз!
  Жана дагы кыз абдан тайманбас жана акылман кыймылдарды жасайт. Жана каршылаштарын сындырат, алардын айланасын кароого мүмкүнчүлүк бербейт.
  Кытай армиясына кол салган кыздар. Алар каршылаштарын кылыч менен кесип, жылаңаяк буттары менен кыйратуучу белектерди жөнөтүшөт.
  Олег Рыбаченко пантерадай кыймылдайт. Жана ал толкун артынан толкун жасап, душмандарды кесип. Бир секунданын ичинде өлбөс бала он беш же жыйырма жолу селкинчектей алат.
  Жана баш сөөгү кесилген көптөгөн жоокерлерди таштаңыз.
  Түбөлүк бала мындай дейт:
  - Кыялдын кыйрашы!
  Анын кылычы дагы бир жолу кыймылда жана каршылаштарын жок кылуу тенденциясын көрсөтөт.
  Маргарита да өзүн кесип, кычырайт:
  - Мен өлүмдүн жанар тоосумун, сага айымдардай мүйүз берем!
  Жана анын жылаңайлак буттары курч дисктерди ыргытып, душмандарды өлтүрөт.
  Ошондо кыз кыйкырып:
  - Жаңы жеңиштер болот - жаңы күрөшчүлөр болот!
  Ал эми жоокер каардуу чабуул менен баарын жок кылат.
  Анын жылаңач, кесилген буттары табытка мык кагып жаткандай.
  Наташа бир тутам кытайды майдалап, чыркырап:
  - Биздин жеңишибиз үчүн!
  Жана анын жылаңаяк буттарынан өлүмдүн дагы бир белеги учуп кетти.
  Зоя да каршылаштарын кесип. Бардык мүмкүн болгон жана мүмкүн эмес агрессивдүү аракеттерди жасайт.
  Мына, анын жылаңаяк буту көмүрдүн үстүнө лимон салды. Ошол замат жүз сары солдат ыргытылды.
  Кыз жылмайып ырдады:
  - Атты күрөөгө алам, мени ийгилик күтүп турат!
  Жана дагы кыз душманга сокку урат. Жана ал басып барат, душмандарын кыйып, аларга кичинекей мүмкүнчүлүк калтырбайт.
  Аврора - согушта таза жырткыч. Бул аял терминатор жөн гана шайтандык акылдын ишке ашырылышы.
  Ал эми кессе, кесип салат.
  Ал эми кытайлардан жыртылган эттен гана куюлат.
  Каршылаштарын талкалаган Аврора кыйкырды:
  - Кобранын темпераменти!
  Анан анын жылаңайлак буту чыныгы бомба ыргытып жиберди. Жана бир топ сары жоокерлер тытышты.
  Светлана кытайларды талкалайт. Аларды кылыч менен кесип, ырдайт:
  - Келечек өткөн күн, ал жакшы болгондо гана!
  Эми анын жылаңаяк бутунан өлтүргүч белек кайра учуп кетти. Ал каршылаштарын чачат. Ал эми кол, бут жана башка кандуу көбүктүн сыныктары бар.
  Согушта кыздар ушунчалык жапайы, дайыма кол салууда.
  Бирок кытайлар өтө көп, ошондуктан аларды жок кылуу көз карандылыкты жаратат. Кылычтар менен иш болсо да.
  Айрыкча Олег самандан түкүрө баштады. Бул дагы жок кылууну кошот.
  Туура айтасын, бала абдан тазы экен. Анын кыймылдары маятникти сермегендей.
  Ал эми бул сааттарга караганда бир топ ылдам. Жана алар кылычтарды абдан тез жана тез кесишет.
  Бала кычырап:
  - Бул биздин кыялыбыз, жеңүү жана жок кылуу!
  Жана дагы анын жылаңайлак буттары өлүмгө алып баруучу белекти урат.
  Маргарита жапайы кыймылда. Душмандарын кыйып, кыйкырат:
  - Жеңиш болот, мен анык билем!
  Ал эми кыз өлүмгө дуушар болгон гранатаны ыргытат.
  Жана сары жоокерлердин бөлүктөрүн айрып салгыла.
  Наташа да кыймылда. Тоскоолдуктарды жана уялчаактыкты билбейт. Анын кылычтары каршылаштарын кырып салды. Ал эми уч тегирменди ишке ашырабыз.
  Анан кыз айтат:
  - Чоң каскад!
  Ал эми жылаңач бут бумеранг ыргытат. Ондогон кытайлар максатсыз калды. Мына, алар менен күрөшүп жаткан жоокер.
  Зоя да кыймылда. Каршылаштарын талкалап, кычыратат:
  - Кандуу жана туура күрөш!
  Анын жылаңайлак буту кыймылда, бир нерсе ыргытат. Жана асман империясынын жоокерлеринин массасын ыдырат.
  Аврора да жылып баратат. Жана кытайларды жок кылууну да жүргүзөт. Анан щетка менен тырмоо кылгандай кылат.
  Анан кыйкырат:
  - Banzai тренд!
  Жана анын жылаңаяк бутунан кайрадан граната учуп кетет. Жана көптөгөн талкаланган душмандарды талкалайт.
  Светлана да согушта. Ал эми көп жөрөлгөсү жок эле багынбайт. Ал эми кылычтар кесилгендей. Анан жылаңаяк алып, коё берет. Жана андан энергиянын ушундай чагылгандары чыгат.
  Аврора досун кубаттайт:
  - Байланыш бар!
  Светлана Кытайдын командирин экиге бөлүп, ырастады:
  - Байланыш бар!
  Ал эми эки кыз тең жылаңач согончогу менен бири-бирине урунган.
  Аврора кайрадан кыймылда. Күчтүү жана жеңилбес. Эч кандай алсыздыкты жана шектенүүнү билбейт.
  Анын кылычтары адамдын этин кесип өттү.
  Кызыл чачтуу шайтан дагы бир кытайды жанчып, сурайт:
  - Чын эле эмне деп ойлойсуң?
  Светлана жооп берди:
  - Туура, түшүнүк салыштырмалуу!
  Аврора күлүп, мындай деп белгиледи:
  - Ооба, чын!
  Анан анын жылаңаяк бутунан дагы бир граната учуп кетти. Жана ал душмандарды кантип чапты. Кытайлардан үзүлгөн эттин кесимдери гана ар кайсы тарапка учуп кетти.
  Светлана жылмайып белгиледи:
  - Биздин өлтүргөнүбүз, жаратканыбыз ушундай!
  Жана кыз да жылаңаяк буту менен өлүмчүл жана ырайымсыз өлүмдүн белегин баштады.
  Наташа кытайларды кылыч менен талкалап, логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  Алардын чындыгы бар, бизде өз чындыгы бар!
  Анан дагы бир граната кыздын жылаңаяк бутунан учуп кетти.
  Зоя муну менен макул болуп, душманды майда бөлүктөргө бөлдү:
  - Ар кимдин өзүнүн бар. Жана абдан чоң чындык!
  Жана анын жылаңаяк бутунан кайрадан өтө коркунучтуу бир учуп кетет. Жана этин майда анар бөлүкчөлөрүнө бөлүү.
  Наташа логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Илим менен кудайдын бизге бергени ушул!
  Зоя, каршылаштарын жок кылып, макул болду:
  - Ал көп берди!
  Жана анын жылаңайлак буту дагы бир нече дисктерди ыргытып жиберди. Жана бир топ каршылаштарына сокку урду.
  Наташа тиштерин көрсөтүп, белгиледи:
  - Бирок, тенденция!
  Жана анын жылаңач манжалары дагы ондогон ийнени ыргытышты. Алар өлүмчүл жана жапайы саясат көрсөтүштү.
  Буга чейин он миңдеген кытайлар өлтүрүлгөн. Алтылык альтернативалуу тарыхты түзүүдө эң сонун иш жасады.
  Анан, албетте, кыздар менен бала абдан чоң жана эбегейсиз күч!
  . Љ14-ГЛАВА
  Кытайлар кол салганга чейин катаал сабак алышты, бала гений Олег Рыбаченко дагы бир шедеврди жазды;
  БЕЛЕК УБАКЫТ!
  ПРОЛОГ
  Жаңы жылдын алдында борбор шаар Москва жарыктар менен кооздолгон чоң бал челектей көрүнөт. Майрамдык көңүл ачуунун таттуу бороонуна сүңгүп кетүү үчүн ар бир адам жыл бою топтолгон көптөгөн нерселерди бүтүрүүгө шашат .
  Ал эми жаш Алекс өзүнүн сүйлөшкөн кызы Анжелина менен көптөгөн белектерди жеткирип, айланууга аргасыз болгон. Кийиз өтүктүн астынан жабышчаак, кир кар кычырап, аяз атанын кебез тонунун ичи ысып, булалуу сакалынын астынан жигиттин кыркып, устара жок беттеринен туздуу тер кычышып турду. Ангелина, кар кыздын кийиминде, жыйырманчы үйдөн кийин каймана мааниде бутунан түшпөй баштабасаңыз да, бир аз жеңилирээк.
  Бирок жаңы жылдык түгөй катары кошумча акча табуу мүмкүнчүлүгүн кантип четке кагууга болот?
  Жаңы жаңыртуулар үчүн акча жетишсиз жана стипендия өтө аз, жинди баада...
  - Бул сен кайда chapaet kudlaty? - Мен олдоксон үн уктум.
  Шамчырак күтүлбөгөн жерден өчүп, караңгылыкта коркунучтуу көлөкөлөр жылтылдады. Сакалчан, кысык көздүү каракчы узун канжарды силкилдетип, анын артынан дагы бир нечеси жер астынан качкан шайтандардай көрүндү.
  - Каапырларды кескиле! - Бул дат баскан араанын бетон үнүнө кычырагандай жагымсыз угулат.
  Албетте, Голливуддун сценарийи боюнча, түгөйлөр туруп, кутурган бандиттерди дароо кууп чыгышы керек болчу, бирок жашоо прозалуураак. Алекс менен Ангелина каз берди. Албетте, алар жаш, спортчу, бирок аркасында белектери бар оор сумкалар, чоң халат чуркоодо кыйынчылык жаратат...
  Артынан катуу түтүн, кир килемчелер угулуп турат, бул жерде бир жигиттин далысын канжар менен чаап, пальтосун кесип жатат...
  Качып бара жаткан студенттердин таманынын астында боз нерсе учуп баратат, ал куйругу жаркыраган келемиш окшойт. Ангелина чыркырап: ал келемиштерди жактырчу эмес, бирок чындыгында андан да коркунучтуу болгон ...
  Rumbled! Асфальт төшөлүп, катуу көтөрүлүп, бетке тийип, денени бир заматта курч, ыдыратуучу клеткаларды тешишти ...
  АДАМЗАТТЫН АКЫРКЫ МҮМКҮНЧҮЛҮГҮ
  Мындай сансыз армада жакындаганда үрөй учурарлык, алыстан көп түстүү, жаркыраган тумандуулук сойлоп бараткандай көрүндү. Анын үстүнө, ар бир учкун - бул каардуу жин же некромансер сыйкырчынын сыйкырынан улам титиреп турган рух. Фронт бир-эки парсекке созулуп, ушундай масштабда, жада калса флагмандык ультра-согуштук кораблдер Сахарадагы кум данындай көрүнөт.
  Метагалактикада жашаган башка расалар менен бирге адамзат конфедерациясы чечүүчү салгылашууга киришти.
  Бул жерде укмуштуудай көп кемелер бар, бирок көпчүлүк учурларда эффективдүү согуштук ар түрдүүлүккө тоскоол болот. Мисалы, клавесин түрүндөгү же узун мурду бар жылдыздуу кеме арфа кылдарынын ордуна рамродго тоголонуп, ал тургай тик бурчтуу танк мунарасы бар контрабас. Бул көңүлү чөккөн адамдарды таң калтырышы мүмкүн, бирок коркууга караганда күлкү жаратышы мүмкүн, өзгөчө татаал жоокерлердин арасында.
  Алардын каршылашы - универсалдуу державабыз деп уятсыздык менен ырастаган империя. Бардык нерсе согуштун кызматына коюлган Улуу табыт, негизги ураан - натыйжалуулук жана максатка ылайыктуу. Коалициядан айырмаланып, табыт ташуучу кемелер көлөмү боюнча гана айырмаланат. Ал эми формасы дээрлик бирдей - сырткы көрүнүшү боюнча абдан жырткыч, терең деңиздеги балыктар. Балким, бир гана өзгөчө: калың, болоттон жасалган канжарларга окшош - аннигеландыктар.
  Космостун бул бөлүгүндөгү жылдыздар асманда өтө жыш чачыранды эмес, бирок алар түстүү, жарык диапазону боюнча өзгөчө. Негедир бул жарык берүүчүлөрдү карап туруп, периштелердин көзүн карагансып, алар ааламдагы тирүү жандыктарды өздөрүнүн ыплас, чыныгы жапайы кылык-жоруктары үчүн айыптап жатышкандай кейиштүү сезим пайда болот.
  Гробзагонаттын армиясы тосуп алууга ашыккан жок, айрым гана мобилдик подразделениелер тездик менен ездерунун жогорку ылдамдыгынан пайдаланып, душманга чабуул жасап, зыян келтирип, артка чегиништи. Жооп катары алар аларды тосмо от менен тосуп алууга аракет кылышты, бирок алда канча шамдагай жана технологиялык жактан өнүккөн табыт бункерлери алда канча натыйжалуу иштешти. Миналар крейсердин жана эсминецтердин сыныктарынын гейзеринде жарылып кеткендей жарылып кетишти. Бирок бул жерде таштанды жана чоң оюн болушу мүмкүн болчу. Адамзат конфедерациясынын эбегейсиз зор согуштук кораблдеринин бири атып түшүрүлдү, корабль коюу түтүн булатып жатат, алп "Сталинград" жылдыз кораблинин бортунда баш аламандык өкүм сүрүүдө.
  Алар бүт күчү менен аны сактап калууга аракет кылып жатышат, кыздардын жана балдардын териси катуу ысыктан сыдырылып кетет. Ал эми абада, мода кызындай, роза суусу чачылган, азот менен кычкылтектин молекуласы реакцияга кирип, адам үчүн ансыз да тыюу салынган температураны көтөргөн. Бул жерде кыз чөгөлөп жыгылып, Перундун тумарын өпкүлөйт, көз жаштын тамчылары оор металл жабынга жеткенге үлгүрбөй бууланып кетет. Мына өлүм, жарым саат мурун аны көтөрүүгө аракет кылган жигит полго жыгылып, алоолонуп, кызыл эт сөөктөрүн сыйрып алды...
  Күжүрмөн робот, кенен оозунан майлоочу тамчыларды тамчылап жатат, бул машина экилик коддун негизинде электрондук кудайларга дуба жөнөтүп, азап тартып, күркүрөп жаткандай көрүнөт. Желдетүү системасы бузулуп, кандайдыр бир кичинекей, бирок көп сандаган кара тешиктерге айланып, бардыгын жана бардыгын сиңирип алуу коркунучу бар.
  Бул жерде эки сүйкүмдүү аял жоокерлер, колдору менен минометко жабышып, өлүмдү кечиктирүүгө аракет кылып жатышат. Алардын назик, кызгылт жүздөрү бузулуп, сулуу келбеттери адам чыдагыс оорудан бузулат. Бирок соргуч торнадонун басымы жогорулайт. Ал манжаларын жулуп, булчуңдары менен тарамыштарынан кызыл кан агып, кыздар эт туурагычка шашышат. Учуп баратканда кызыл чачтуу кыз жигитти сүзүп, түлкүдөй башын курсагына сүзөт.
  Кайтылбас жерге кетээрдин алдында бири-бирине жылмайып коюшат. Дагы бир аял, ансыз да жарымынан көбү күйүп, дубалга күйүп жаткан колу менен: "Эр бир жолу өлөт, бирок түбөлүк жашайт, коркок бир жолу жашайт, бирок түбөлүк өлөт". Көк-жашыл жалын бир нече көз ирмем мурун эң престиждүү подиумдарга татыктуу ажайып денени кучагына алып, жылуулук кошот. Бул жерде кыздын сөөктөрү ачыкка чыгып, ымыркай кезинен катып калган күчтүү булчуңдар ак күлгө айланат.
  Согуштук кеме катуу жалындап, иридесанттуу аба көбүктөрүн вакуумга кууп жиберди, анан жарылып, көптөгөн сыныктарга бөлүнүп кетти.
  Гипермаршал Гробзагонат ханзаада "Алп союл" буйрук берди:
  - Беш миллион сегиз жүз элүү миң суперфрегаттарды, ошондой эле катаал анниген ташуучуларды алдыга жылдырыңыз. Ааламдардын ордосу душмандын аркасында шыпырып өтсүн!
  Фрегаттар өзүнчө саптарга тизилип, түзүмдү сактап калууга аракет кылышты. Ракеталык крейсерлер жана грепплдер истребителдер менен бирдикте езунче жакшы тор-торду тузушту. Адегенде алар аалам үчүн жаңы эмес, өтө кыйратуучу куралды: термокварк ракеталарын колдонуп, душманды алыскы аралыкта бомбалоого аракет кылышкан. Чоң мушкердин бокс тактикасына окшоп: Солго узун сокку таштаңыз жана өнөктөшүңүздөн алыс болуңуз. Коалициянын кораблдери артка чегиништи, жылдыз кораблдеринин арткы кароолчу белугу согуш талаасын ез убагында жарып өтүүгө аракет кылып, алдыга карай чуркап жөнөштү. Табыттар уюшкандыкта жана маневрликте артыкчылыктарын пайдаланып, балта кармаган жазалоочудай, аларга каршы турган күчтөрдүн бошоп калган түзүлүшүн кыйратышат. Келгиндерге кол салууга аракет кылгандардын арасында жоготуулар көбөйгөн.
  Шайтандай сулуу генерал герцогиня де Фурия өзүнүн жогорку ылдамдыктагы анниген ташыгычына шашат. Бул кадимки крейсерлерден айырмаланып, мылтыктын ордуна антенналык эмитенттерге ээ, алар согушта колдонулганда, душмандын кемелеринин соотторун өз таасири менен даттайт. Бул жерде гравиоплазмалык толкундар келип, вакуумду тез аралайт. Алардын мейкиндикти каптаган кыймылдарынан кара мейкиндик төгүлгөн бензиндин суусундай түстүү. Акция абдан кыйратуучу. Алар келгиндердин мылтыктарын буруп, аларга каршы турууга аракет кылып, компьютердик жетекчиликке кийлигишүүгө же жогорку интенсивдүүлүктө термокварк ракеталарын жок кылуучу жардырууларга алып келет. Душмандын жылдыз кемелери мотор майынын пленкасынын астындагы балыктарга окшош, алардын кээ бирлери металлдан же керамикадан эмес, биологиялык келип чыккан жана эң коркунучтуу конвульсияларда абдан реалдуу түрдө бурулат.
  Бул жерде дагы бир согуштук корабль күйө баштайт, алоолонуп, каналдын туурасы боюнча диаметри чоң кеме бензин куюлган домино таштарынан жасалгандай. Кичинекей жылдыздуу кемелердин жоготуулары жөнүндө айта турган эч нерсе жок. Келгиндер менен жердегилердин коалициясы ачык эле берилип жатат, кыязы, стальзандардын эң жаңы куралы - эмиссияланган гравиоплазма, түзмө-түз бир нече жүз империялардын космостук күчтөрүн таң калтырды.
  Конт де Барсов сканердин алдында манжаларды белгилүү бир тартипте кыймылдатуу менен отту башкарат. Сыртынан караганда, алты жылдыздын генералы табыт кутусу жолборс жүздүү адамдын күчтүү, баатырдык түзүлүшүнө окшош. Агрессивдүү сулуу жырткыч, бирок бул жаман сулуулук - Люцифер. Гробзагон ачуулуу жылмайып, аёосуз соккуларды берет. Ал бир нече галактикадан чогулган тополоңдун башаламандыгын сезет. Мейли, алар дагы чогулуп, дүрбөлөңдү күчөтсүн. Кайрымсыз, көрүстөн империясынын негизги күчтөрү согушка киргенде, кээ бирөөлөр үчүн жеңиштүү, кубанычтуу, башкалары үчүн кайгылуу аяктайт.
  Коалиция бир аз баш аламан аракет кылып жатат, уюшкан каршылык көрсөтүүнүн, бүдөмүк маневрлардын ордуна, алтургай эки чоң согуштук корабль, космостук алыстыкка карабай, сокур болуп, бири-бирин көздөй сүзүп, анан гравитациялык толкундардын жардамы менен ызы-чуу менен сүзүп, кулактары ооруп жатат. жакын жайгашкан согушкерлер, кагылышкан.
  Алардын ичиндеги тосмолор талкаланып, согуштук отсектер, казарма кабиналары, машыгуу жана оюн-зоок залдары талкаланган. Мунун баары толкундун ылдамдыгы менен болду, качуу мүмкүнчүлүгүн өлтүрө турган ылдамдыкта болду, бирок дагы эле азаптуу жай болуп, миллиондогон камалып калган тирүү жандыктарга элдешкис өлүмдүн коркунучтуу коркунучун сезүү мүмкүнчүлүгүн берди.
  Мына, чип расасынын графинясы, кызгылт бака буттары алтын тармалдагы фиалка гүлдөрүнүн букетине абдан окшош, азаптуу өлүмдү кабыл алып, өзүнүн согуштук эмитентине мойнуна алды. Компьютер голограммасы намаздарды окуйт жана күнөөлөрдөн арылтат. Бул жаркыраган элдин дини ушундай, сиздин жогорку технологиялуу куралыңыз дин кызматчынын ролун ойнойт, бир гана кибернетикалык интеллект ошондой деп эсептелет, ал тирүү организм менен Улуу Кудайдын ортосунда ортомчу болуу үчүн жетиштүү ыйыктыкка жана тазалыкка ээ. Дин кызматчысынын акыркы сөздөрү:
  - Дүйнө кооздуктан куру эмес, бирок жийиркеничтүүлүк Кудайга курмандыкка чалынбайт!
  Duchess de Furie өзгөчө режимде команданын сымбаттуу жана спорттук жардамчысы, кош ролду ойнойт кысылган сүйлөө коду. Команданын мүмкүн болгон тыңшоолорунан шифрдин биринчи калканы. Экинчи маготелепатиялык импульс.
  Крейсерлер, эсминецтер, бригантиндер, жада калса бир космостук кеме, булар анын жылдыз кемеси тарабынан бузулган же толугу менен талкаланган кемелер. Де Фурия логикалык жактан белгилейт:
  - Кайрат жетишсиз машыгуунун ордун толтура алат, бирок машыгуу эч качан кайраттуулуктун ордун толтурбайт!
  Алардын кармашы реактордун термокварк энергиясын (азырынча аны колдонуу анчалык кемчиликсиз эмес) дээрлик чегине чейин кыйратты жана буйрукту чыдамсыздык менен күтүп жатат. Негизги класстардагы көптөгөн жүз миңдеген душман кемелери жок кылынган, согуш эң кеңири фронтто жүрүп жатат.
  Буйрук берилди, алар шашылыш түрдө артка чегинүүнү уюштурушту, жүк станцияларында - атайын жылдыздуу контейнерлерде кайра заряддоо үчүн.
  Ал эми Принц "Гигант союл" согушка жаңы күчтөрдү киргизди:
  Атап айтканда, анын жеке флагманы ультра-согуштук кемеси "Beast".
  Андан кийин дагы эки алп "Шок жана Коркунуч" жана "Кызыл Урук" алдыга жылды. Алар он миңдеген чоң жана кичине мылтыктарды жана эмиттерди жайгаштырышкан. Алардын үстүндө бир нече коргоочу катмарлар жаркырап турат: гравиоматрица, маг-мейкиндик талаалары (бир гана багытта өтүүчү зат), күч чагылдыруучу. Бардык кибернетикалык приборлор интерференцияга каршылык көрсөткөн субдеңгээлдеги теоплазмада иштеген. Ошол эле учурда чоң радарлар колдонулган, алар душмандын электроникасы үчүн иезуит жабдыктарын түзгөн.
  Өлүмгө учураган мөндүр эгинге түшкөндөй, өлүм алып келген "белектер" ылдый түштү... Душманды мүмкүн болушунча натыйжалуу жок кылуу үчүн үч дөө кененирээк тарап кетүүгө аракет кылышты. Алар иш жүзүндө кол тийбес, мисалы, шар чагылгандай, учуп баратат, мейкиндикте учуп бараткан терек үлпөктөрүн күйгүзөт, алардын келгиндердин космостук кемелерине өлүмгө тийгизген таасири. Аларды дүрбөлөңгө түшүп артка чегинүүгө мажбурлоо. Таблетка түрүндөгү сансыз куткаруу модулдары вакуумга чачырап кетүүдө, алардын көбү ракета жарылуусунан титиреп, деңиздердеги буя сыяктуу. Азырынча, табыттар аларга көңүл бурушпайт, биринчи кезекте коркунучтуу жана күчтүү сынышат, андан кийин алардын акыл-эсинин калдыктарын үрөй учурган келгиндерди бүтүрүүгө болот. Согуш али жеңе элек, ырайымсыз империянын аскерлери да азап чегип жатышат, бирок душманга салыштырмалуу анчалык деле жоготууларга учурайт.
  Бирок ошол эле учурда алоолонгон жылдыздуу кемелерде эч кандай дүрбөлөң жана дүрбөлөң жок. Бул тирүү организмдер эмес, биороботтор сыяктуу, эвакуация абдан жайлуу жүрүп жатат. Анын үстүнө өлүмдү шылдыңдагандай чегинүү кайраттуу ырлар менен коштолот.
  Ал эми бул жерде де Фуриянын анниген алып жүрүүчүсү: кыйратуучу күчү боюнча күтүүсүз болуп чыккан гравитациялык плазманын ушундай өзгөчө алып жүрүүчүсү. Кыйроонун энергиясын заряддоо дээрлик ошол замат жана кайра согушка кирди.
  Жылдыз кемеси максималдуу ылдамданууда, герцогиня стабилизаторду да кармап турат, согуштук костюмдун тунук кездемеси аркылуу анын чоң бицепстери аялдыкындай эмес, чыңалганын көрө аласыз. Ал жана башка экипаж мүчөлөрү чалкасынан түшпөө үчүн аракет кылышы керек. Жолборс башы бар герцогиняны кайталангыс, комикстеги жоокердей, көздөрү тешип, абдан жаркыраган, узун жана коюу чачтары келе жаткан абадан желбирет.
  Бул баатыр кыз буга чейин эки жүз циклди басып өткөнүнө ишенүү кыйын. Анын жүзү кандай гана сергек жана таза, абдан кыймылдуу, кээде ачуулуу, кээде тескерисинче периште же ойноок. Анын артында көптөгөн согуштар бар, бирок ал эч качан тажабагандай көрүнгөн. Ар бир жаңы күрөш өзгөчө бир нерсе, анын сүрөттөлбөй турган кооздугу жана сүрөттүн байлыгы, толкундатуучу ритм.
  Эми аларда операция принциби боюнча акыркы куралдар бар, ага каршы душман Гробзагонаттын биротоло жецишине чейин эффективдуу коргоону таба албайт.
  Физт расасы кандай алсыз. Сокур, багытын жоготуп. Бир нече көз ирмемден кийин анын курамдык бөлүктөрү галактиканын мейкиндигине чачырап кеткен спортчу тарабынан чыгарылган диск менен айлануу. Же дагы бир бактысыз курмандык, гравиоплазманын кучагында дароо өлүп жаткан үч эсминец, кайнаган кумга сүңгүп ыргыткан чабактай, кемелер титиреп, тегиздейт.
  Барон де Аллигатор эмитенттердин багытын оңдоп жатып (жаңы өрттөлүүчү крейсерден ийгиликсиз эмес, моноблок таякчалары гана калды) өкүнүч менен белгиледи:
  - Өлтүрүү оңой, тирилтүү кыйын, зордук-зомбулуксуз жашоо мүмкүн эмес!
  Дефурия өзүнүн жылдыздуу кемелер тобун башкарып, дагы бир кыйроонун агымын чыгарып, жүк ташуучу унаадан айландырылган кемеге окшоп, плазма тармагына чырмалып калганын көрсөткөн:
  - Өлүм, ишенимдүү дос катары сөзсүз келет, бирок каприздуу жашоо менен узак басууну кааласаң, акылга, кайраттуулукка берилгендигиңди далилде!
  Конт де Барсов кыңкырып үргөнү менен өзүнүн тамашалуу сөзүн улантты:
  - Мыйзамдар акмактар үчүн жазылбайт, бирок ошол мыйзамдарды жазган акылдуу адамдар үчүн мыйзам бузуулар үчүн жаза алышат!
  Ар турдуу армиянын уюшкан каршылыгы талкаланды. Космосто качуу жада калса тоонун кулашына окшоп кетет, ал дароо миджилер мектебин каптап, баарын кулатып, дароо алып кеткен торнадо... Куугунтук башталды. Короо кой айдаган карышкырлардай. Табыттар гана карышкырга караганда алда канча аёосуз, ырайымсыз. Алар үчүн бул жада калса аман калуу маселеси эмес, ийилбеген эрк жана ырайымсыз каарды көрсөтүү. Куу, кыйна, коё бербе. Ал эми көптөгөн балдар ата-энелерин күтүшпөйт (жана бул жерде бир жыныстуудан он чактыга чейин макулуктар чогулган), бирок энелер, аталар, бейтараптар, алардын уулдары, кыздары жана дагы ким билет ... Мындай эрдикте кандай эрдик бар? адам өлтүрүү, ал тургай кекиликтерди атуу дагы чеберчиликти жана күчтү талап кылат. Таштандылар мейкиндикти каптап, лампалардын үстүнө кулап, бетинде короналдык бузулууларды, проминацияларды жана плазма куюндарын пайда кылат. Жеке жылдыздар, атүгүл бетине түшкөн көптөгөн бөтөн нерселердин түсүн өзгөртүшөт. Баары эле түшүнө бербейт, бирок жүрөгү барлар түшүнөт: өзгөчө мүнөзү бар жандык тирүүлөй күйүп кетсе, ал эми инсандык - акылга сыйбаган, күтүүсүз дүйнө.
  Жада калса вакуум да ыйлай алат, ушундай жол менен...
  Биринчи курстун студенттери Алекс менен Ангелина мунун баарын, атүгүл кинодогудай эмес, бир эле учурда, көптөгөн пункттарда жана майда-чүйдөсүнө чейин, баары киргенде, акыл калейдоскоп менен кабылдоону көрүшкөн.
  Анан алар адамдын жылдыздуу кемелеринин бири - дельфиндин баласынын контурлары бар бригантиндин көздөй жылып баратканын байкашты... Асан-үсөндүн бардык түстөрү менен жаркырап, уктап жаткан квазарды көздөй. Бардык тирүү жандыктарды күйгүзгөн нурлар болбосо да, окуучуларга бир нерсе анын квазар экенин айтты. Ал тургай, кыскартылган түрдө, ал бардык материалдык үчүн өлүм коркунучун жашырган. Жана бул бригантин эр жүрөк жанкечти сыяктуу көрүндү.
  Аннигенос герцогиня де Фуриянын командачылыгы астындагы: "Керемет, жердеги жылдыз кемеси!" деген буйрук алды. Ал эми борттогу үч миңдеген жоокерлер жана он миңдеген согуштук роботтор, дээрлик эч зыяны жок, бригантиндин артынан чуркап жөнөштү.
  Жырткыч акулалар океандын бороон-чапкындуу сууларында муунган кичинекей өрдөктүн артынан кууп бараткандай.
  Алекс капысынан учуп эле тим болбостон, кыймылдай алганын сезип, досуна кыйкырып: "Келгиле, периште алардын артынан ээрчийли". Кыз: "Ооба, колумдан келет" деп жооп берди.
  Михаил Боярский ырдай берсин: "Жаны жок дене дене эмес, бирок денесиз жан кандай алсыз!" Балким бул чындыр, бирок... Рух башка бирөөнүн денесине кирип, аны башкара алат, өзүн жомоктогудай күчтө көрсөтө алат...
  Үч канжардан жок кылуучу радиациянын күйүп жаткан агымдары ыргытылып, эр жүрөк капитан Алена Снегова баш болгон адамдык бригантинге кымындай да мүмкүнчүлүк жоктой сезилди. Магоплазмалык толкундар корпуска тешип кирип, күмүш соотту деформациялап, жеңил замбиректердин стволдору бышырылган макарондой кулап түшүүгө аргасыз болду. Экипаждын мүчөлөрү катуу ооруга дуушар болушат, согуштук костюмдар сынып, териси сыйрылып, көздөрү сокур болуп калат.... Мүмкүнчүлүгү жок окшойт... Бригантин артына антизаттын икрасы менен түтүн булатып, жалтырай баштайт.
  Бирок ушул акыркы көз ирмемде жоктуктун тозоктун үмүтсүз туңгуюгуна түшкөндө, капталда жайгашкан эки анниген ташыгыч, бурулбастан ортосуна радиация салышат.
  Ал башталды, иридеценттик толкундар борбордук канжардан өтүп, автоматика коргоого өттү. Ал эми гиганттардын фонунда кичинекей көрүнгөн адам кемеси өзүнүн структурасынын бөлүктөрүн жоготуп, иридесценттүү магоплазма тармагынан качып кетти.
  Алекс Барон де Аллигатордун денесинде отурду, ал эми Ангелина граф де Барсовдун аң-сезимин ээрчитип жатты. Катардагы табыт бункерлери офицерлер сыяктуу командирлердин буйругун талкуулабай, аны аткарууга көнүп калышкан. Эгерде денелердеги уруучу-лар ездерунун "аттарынын" эс-тутумунан пайдаланып, оттун объектисин алмаштырууга буйрук беришсе, анда... Демек, бул керек. Гробозагонаттын негизги эрежесинде айтылгандай: "Мен Гипер-императорго, жеке өзүнө, ошондой эле ал тарабынан дайындалган бардык жетекчилерге шексиз баш ийүүгө ант берем!".
  Буйрук берилди жана аткарылып жатат... Бирок табытчылардын инсандары жаш туткундардын денесиз рухтары алардын денесин ээлеп алганы менен келишкиси келбейт. Айыгышкан кармаш башталат, Аллигатор менен Барсов тоңуп, жолборстун көздөрү жалтылдап калат. Буйрук буга чейин берилген жана ал жокко чыгарылганга чейин аткарылат ...
  Бирок, бригантин буга чейин эле өлүм жазасына тартылды, бир аз дагы... Алена Морозова акыркы күчү менен аң-сезимдин ичке жипине жабышып турат. Анын костюму, формасы менен кошо күйүп, жалын анын ансыз да жылаңач денесин ырайымсыз эркелетет. Тери чоң ыйлаакчалар менен капталып, андан кийин кабыгы кетет. Кептин бөлүктөрү түшүп жатат... Дагы бир аз...
  Бул жерде бул квазардын ичке куйругу, ал жерде анын бригантини керек, тагыраак айтканда, андан эмне калды... Аллигатор менен Барсовдун инсандары кайтып келишти, магоплазма кайрадан кесилип кетти .... Аленанын күйгөн сөөктөрү кыйрап, анын аң-сезими кара воронкага күйүп кетти... Ал эми наносекунддун аз гана бөлүгү үчүн акыркы кыйроо, командирдин бригантиндин фрагменти квазардын Пробомеранына учуп кетет...
  Баары такыр башталбагандай капысынан токтоп калды. Кызгылт жылдыздар флотунун армиясы тоңуп, анын каршылаштары ошол замат көздөн кайым болду. Бул канаттай сезилип, космоско жабышып, кыймылдабай калган космостук тырмактардын тамандары. Жана ошол эле учурда эч ким кичине эле титирөөнү же титирөөнү сезген жок. Болгон окуялардын баары кадимки физиканын чегинен тышкары болгон.
  Герцог де Фюри катуу кыйкырды:
  - Бизди токтоткон бул ким болду экен?
  Генхир Вольф ачык жек көрүү менен карап:
  - Түшүнбөйм... Негизи бул мүмкүн эмес, бирок...- генерал-табытчы үнүн басаңдатып, шыбырагандан коркуп кеткени көрүнүп турат, капталдарынан муздак көздөрү менен ары-бери чуркап нервденип кетти, деп кошумчалады ал. . - Биздин агент жер убакыттын өтүшү менен тамаша ыргыта алат деп билдирди.
  Герцогиня сабырдуу, атүгүл четке кагып жооп берди:
  - Бул, албетте, кыжырды келтирет, бирок тирүү инсандардын мушташа кетишине эч ким тыюу сала албайт, ал эми биз жеңебиз!
  Аллигатор тайсалдап эстеп, оозуна татытылган бутерброд сыяктуу нерсени ыргытып жиберди. Жолборс-адъютанттын баш ийбеген чачын сылап , кулинардык продуктыларды катуу чыркырап, бирок ошол эле учурда толук түшүнүктүү жана күчтүү үнү менен ал мындай деп жыйынтыктады:
  - Бүтпөгөн душман дарыланбаган ооруга окшош - кыйынчылыктарды күт!
  Анджелина менен Алекстин ур-токмокко алынган жандарынын жанында, муз тешиктен чыккандай, Аленанын рухунун нурдуу субстанциясы пайда болду. Эркиндикке чыккан жандын жүзү күндөй жаркырап турду. Студенттердин түшүнбөс көз караштарын көрүп, капитан кыз кубанычтуу шыктануу менен түшүндүрдү:
  -Биз уттук! Адамзат үчүн коркунуч жок кылынды, бул да, келечектеги чакырыктар да.
  Ангелина түшүнбөй кобурады:
  - Анан кантип?
  Аленка түшүндүрө баштады:
  - Убакыттын көп миллиондогон өз алдынча агымдары бар толук аккан, чексиз дарыяга окшош түзүлүшкө ээ экенин улуу окумуштуу Павел Карпов ачкан. Жана кандайдыр бир толкунду жайгаштыруу менен белгилүү бир агымдын жүрүшүнө таасир этиши мүмкүн. Тилекке каршы, ал көз жумду, ошону менен акырына чейин таасир механизмдерин ачып берди, башка мындай гений болгон эмес. Бирок бул жерде мындай толкунду түзүүнүн бир жолу бар жана ал тарабынан ачылган. Эгерде сиз уктап жаткан квазардын энергиясын белгилүү бир диапазондо жана Жер планетасында Жаңы Жылдын түн жарымында гана майрамдасаңыз, анда бөлүнүп чыккан энергия планетанын өткөндөгү кандайдыр бир көтөрүлүшүнө жана эки эсеге көбөйүшүнө алып келет. убакыт агымы Күн системасында болот ...
  Алекс түшүнө албай, көздөрүн ирмеп, шыбырады:
  - Анан эмне болот?
  Жоокер Алена түшүндүрдү:
  - Күн системасындагы бардык адамдар кошумча бир жылдык өмүр алышат, бул Павел Карповдун уникалдуу ачылыштарын аягына чыгарууга убактысы болот дегенди билдирет... Тагыраак айтканда, ал буга чейин эле бар, биздин алдыбызда эч кандай душман армадасы жок!
  Ангелина титиреп:
  - Алардын баарын жок кылдыңбы!
  Бригантиндин капитаны мээримдуу жылмайып, көз кысып жооп кайтарды:
  - Жок деп ойлойм! Убакыттын дарыясына орнотулган толкун агымы алар үчүн хронологиялык агымды тегерекче буруп турду. Бул табыт кутулары түбөлүк жашайт дегенди билдирет, бир убакыт циклинде, ошол эле жылы чексиз көп жолу жашайт!
  - Жана биз? - деп сурады Алекс.
  - Сен өз заманыңа кайтып келесиң, кийинки жолу бандиттер менен көчөгө чыкпайсың деп ишенем...
  Жаш жигит менен кыз Кызыл аянтта, Кремлдин коңгуроосунун алдында туруп ойгонушту. Гигант саат түн жарымын өлчөп, көрктүү сого баштады.
  Жаңы жыл келди.
  . Љ15 ГЛАВА
  Бир аз тыныгуудан кийин согуштук аракеттер кайрадан башталды. Кытайлар Россиянын алыскы ээликтерине кол салуу үчүн күч топтоп, кайрадан аракет кылышты.
  Бул жолу алтоо дагы заманбап куралдарды алышты.
  Бул учурда алардын алтоо тең сыйкырдуу алмаштырылбаган снаряддар жана патрондор менен ИС-7ге чыгышкан.
  Жана алар керексиз жөрөлгөлөрсүз кытай армиясын атып, аны курт менен талкалай башташты.
  Ал эми Олег Рыбаченко да замбиректен ок чыгарып, бакырды:
  - Биздин жеңишибиз сөзсүз болот, азыр мурункудай болбойт!
  Бирок, атуу учурунда, кезеги менен атканда дагы башка нерсе жөнүндө ойлонууга болот.
  Чынында эле, Владимир Владимирович Путин эмне үчүн мынчалык бактылуу саясатчы жана президент? Тактап айтканда, Ельциндин официалдуу мураскери болуп дайындалгандан тартып эле баары жакшы өттү.
  Коммунисттер менен "Яблоко" бирдиктүү формация катары иштеши керек болчу - Ельциндин мураскери биринчи душман.
  Бирок сөз болгон жок. Ал эми уурулук кылган Собчакты эстеген жок. Уруксат берүү үзгүлтүксүз өттү. Коммунисттер тушунушу керек болсо да: бул алардын келе-чектеги мучесу!
  Ооба, ал эми Явлинский - өзүн эч качан бюджетке добуш бербеген эң оппозициячыл саясатчы катары көрсөтүүгө аракет кылган, эмне үчүн каршы болгон жок.
  Бул абдан кызыктай болуп калды.
  Анан кандайдыр бир жол менен ийгиликке жетти. Зордукчул жана ачка Дагестан ваххабиттердин аракетин колдогон жок, бирок, кыязы, Басаев менен Хаттаб муну эсептешкен. Думадагы оппозиция бийлик менен кагылышкан жок. Же чечен факторун колдонгула.
  Кыскасы, баары башынан эле Путиндин пайдасына болгон. Ал эми Думадагы оппозиция Москва менен Волгодонскидеги жардырууну бийликке каршы колдонууга аракет кылган жок.
  Коммунисттер тушунууге тийиш болсо да, алар экинчи планга кетерулет.
  Явлинский муну өтө кеч түшүнгөн.
  Олег кытайларга ок атып, сары жоокерлерди снаряддар менен айрыды.
  Жана үшкүрдү...
  Макул анда. Саясат жөнүндө ойлонуу бир аз тажатат. Мисалга Герданы алалы. Ал сүрөттөрдүн биринде колдорун жылаңаяк артына байлап, каракчылардын туткуну катары сүрөттөлөт. Ал эми буттары да кызарып турат, аны кийик менен жылытылбаган зоопарктан көрүүгө болот, каракчы суук, Герданын буттары абдан муздак.
  Байкуш кыз, ханышага жалынып-жалбарган бут кийимин тартып алышкан. Ал эми азыр туткунда азап чегип жатат.
  Бала жылаңач манжалары менен джойстиктин кнопкасын басып, асман империясынын аскерлерине кайрадан ок чыгарды.
  Анан алар башка тарапка кетишти.
  Жириновский Ельцинди туздон-туз колдогон эмес, ал мындай создорду айта турган бир да видеотасма жок! Экинчи жагынан, жаңы шайлоолор, жада калса партиялык тизме боюнча да ага абдан пайдалуу болду. Аскердик төңкөрүш жасап, Ельцин бийликти узурпациялап, формалдуу түрдө эч нерсе менен чектелбеген толук кандуу диктаторго айланды! Жада калса конституциялык соттун ишмердүүлүгү да токтотулуп, президент формалдуу түрдө чексиз ыйгарым укуктарга ээ болду! Мындай шарттарда жацы конституциянын кабыл алынышы диктатордун бийлигин чектеп, аны бекиткен! Ошондой эле сурамжылоолорго ылайык, Орусиянын калкынын 80 пайызына жакыны президенттик конституциянын долбооруна добуш берүүгө даяр экенин да айтуу керек. Ошондуктан Жириновскийди конституцияны колдогону үчүн катуу айыптоого болбойт. Биринчиден, антпесе, ал жөн эле шайлоого катыша албайт, экинчиден, Владимир Ельциндин көп сандаган жактоочуларынын айрымдарынын колдоосуна ээ болот деп үмүттөнгөн. Партиянын аталышына келсек, ошол кезде эл арасында иллюзия пайда болгон - коммунисттик-фашисттик (медиа термини) парламент таркап кеткен, реформаларга эч ким кийлигишпейт, жакында Америкадагыдай жашайбыз! Мындай шарттарда либералдык-демократиялык аталыш шайлоодо абдан пайдалуу болгон! Шайлоо блогу башкаруучу партияга айланды: Гайдар башчылык кылган Россиянын тандоосу! Либерал-демократиялык партиянын мүмкүнчүлүктөрүнө эч ким ишенген жок, көпчүлүк Жириновский беш пайыздык босогону да өтпөйт деп ойлошкон!
  Ооба, Жириновскийдин мүмкүнчүлүктөрү өтө алсыз болуп калды окшойт. Ал эми "Россия тандоосу" колунда бардык козир карталары бар. Болбосо, эң негизгиси, экономикада реалдуу жетишкендиктер болгон жок. Бирок андан кийин эбегейсиз зор пропагандалык аппараттын жана административдик ресурстун колунда. Казакстандын жана башка өлкөлөрдүн тажрыйбасы көрсөткөндөй, бул көп учурда шайлоодо жеңишке жетүү үчүн, атүгүл сенсациялуу жыйынтыктарды алуу үчүн жетиштүү!
  Бирок Владимир Вольфович езунун керунуктуу саясий жендем-дуулугун керсетту: атап айтканда, ал Ельциндин айланасындагыларды езунун берилгендигине ынандыра алды жана ага, мисалы, Бабуриндик блоктун жана кээ бир башкалардын каттоосуна алынышына тоскоол болгон жок! Акы төлөнүүчү эфирдик убакытка демөөрчүлөрдү ынандыруу менен акча алууга жетишти (жана өзү бизнес кылып бир нерсе тапкан!). Эң негизгиси, шайлоо учурунда ал укмуштуудай шайлоо кампаниясын жүргүзүп, эң сонун сөз өнөрүн көрсөттү! LDPR сайтында 1993-жылдагы шайлоо өнөктүгүнүн эски жазууларын таба аласыз: бул чындап эле күчтүү сөздөр, аларга салыштырмалуу Гитлер спикердин аянычтуу көлөкөсү. Демократтар бири-бири менен талашып-тартышып, Либерал-демократиялык партиянын популярдуулугунун өсүшүн көпкө кечигүү менен байкашкан! Айтып коюшум керек, социологдор чыныгы көрүнүштү эмес, бийлик көргүсү келген көрүнүштү көрсөтүштү! Гайдар Жириновскийди гитлер деп атап, Ельцинди Либерал-демократиялык партияны каттоодон чыгарууну талап кылган. Бирок президентке жакын талдоочулар Ельциндин рейтинги түшүп , Конституцияны колдогондор азайып баратканын айтышкан. Мындай шарттарда дисквалификация бийликке көйгөйлөрдү жаратышы мүмкүн. Мындан тышкары, 1993-жылы шайлоо бюллетендерин урнага ыргытууну эске албаганда, массалык шайлоону бурмалоонун технологиялары иштелип чыга элек, андыктан элдин эрки салыштырмалуу таза болгон! Жириновский өз кезегинде Руцкойду жана башка оппозиционерлерди бошотууга убада берди!
  Бул жерде Олег Рыбаченко алаксып, алмашкыс снаряддан кайра ок чыгарган.
  Кыз Маргарита жылаңаяк буту менен мылтык көрсөтүп жатканда, бала ойлонуп, түшүндү.
  Шайлоонун жыйынтыгы сенсациялуу болуп, Либералдык-демократиялык партиянын лидерине режимдин душмандары да, Ельциндин көптөгөн жактоочулары да добуш берген! Партия 13 мүчөсүнүн дээрлик 24 пайызын топтоп, биринчи орунду ээледи. Бирок, аралаш шайлоо системасынан улам Жириновский 60 гана мандатка же парламенттин төмөнкү палатасы Мамлекеттик Думанын 15 пайызына ээ болду! Кошумчалай кетсек, Мамлекеттик Думанын ыйгарым укуктары жаңы конституция менен катуу чектелип, чындыгында Жириновский олуттуу бийликти алган эмес. Сыягы, анын Мамлекеттик Думадагы фракциясы бийликке мындан аркы чабуул үчүн трамплин катары гана каралышы мүмкүн! Ооба, Жириновскийдин өзүн Гитлер менен көбүрөөк салыштыра башташты! Айтмакчы, 1930-жылы Гитлер шайлоодо экинчи орунду ээлеп, 18 пайыз добушка ээ болгон, бирок ошол эле учурда бийликте алда канча реалдуу рычагга ээ болгон. Биринчиден, Рейхстагда бир гана палата болгон, экинчиден, шайлоо пропорционалдык система боюнча гана өткөн, үчүнчүдөн, парламенттин бийлиги Орусияга караганда теңдешсиз күчтүү болгон! Ал эми Жириновскийдин абалы алда канча начар болуп чыкты: жеңиштин көрүнүшү шайлоочулардын ашыкча чоң үмүтүн пайда кылды, бирок реалдуу бийлик жана гугулкин мурдунан бир нерсени өзгөртүү мүмкүнчүлүгү!
  Бул жерде, албетте, кереметтер башталат: мурда кыраакы саясатчы катары иш алып барган Жириновский күтүүсүздөн импульсивдүү жана өтө логикасыз болуп калды. Тактап айтканда, ал гитлеризм үчүн айыпталган, ошондуктан ал анти-Батыш риторикасын күчөтүп, эгер бийликке келсем, үчүнчү дүйнөлүк согушту чыгарабыз деген кооптонууну жаратты! Ал эми кээ бир билдирүүлөр толугу менен жинди болду, анын ичинде Казакстан жана башка өлкөлөргө каршы атомдук бомба колдонулган. Тактап айтканда, Жириновский Тбилисиге атомдук бомба таштайм деп да жар салган! Ошол эле учурда айрым жетишкендиктер болду: шайлоо алдындагы убадаларды аткарып, мунапыс жүргүзүүгө мүмкүн болду.... Бирок, жалпысынан, Владимир Волфович упай топтой алган жок, тынымсыз чыр-чатактар болду ... Ооба! Албетте, ал провокацияланды, көптөгөн чуулгандуу жагдайларды ЦРУ жана Либерал-демократиялык партиянын оппоненттери, биринчи кезекте Россиянын ичиндеги батыш демократтарынын ичинен түзүштү, бирок ошентсе да, кыраакы жана прагматик саясатчы буга алдырбашы керек болчу, же жок дегенде. провокациянын мумкунчулугун минимумга чейин азайткыла! Бул жерде, мисалы, Зюганов, он жети жылдан бери Кремлдин башкы саясий оппонентинин намысын кийгенине карабай, кандайдыр бир жол менен чуулгандуу иштерден кутулса да, эч качан өзүн чоң жолго салган эмес жана репутациясы да жок. коррупционер саясатчы катары! Ырас, Россия Федерациясынын Коммунисттик партиясынын башкы финансисти делген Ходорковскийди орнотуу менен коммунисттер да бир көз ирмемге туш болушкан, бирок бул учурда Зюганов эч кандай каралоочу билдирүүлөрдү калтырган эмес. Абдан этият саясатчы Геннадий Андреевич, кээде өтө сак! Тактап айтканда, 1999-жылы май айында Ельцин Степашиндин талапкерлигин сунуштаганда, коммунисттер ага бөгөт коюп, же концессияга барууга аргасыз кылышы керек болчу, же Мамлекеттик Думаны таркатууга жана мөөнөтүнөн мурда парламенттик шайлоо өткөрүүгө түрткү бериши керек болчу. Бирок Зюганов тобокелге салбай коюуну чечти, бирок ошол кезде Мамлекеттик Дума таркатылса, коммунисттер аны сактап калмак, атүгүл көзөмөлдү кеңейтмек. Ооба, 1999-жылдын августунда коммунисттер Путинди күрөшсүз эле жактырышкан, бирок Ельциндин аны мураскер катары жарыялоосу оппозициядан бул талапкерге каршы бирдиктүү фронт катары аракеттенүүнү талап кылган. Бирок Зюганов депутаттык макам берген артыкчылыктардан пайдаланып, шайлоого барганы жакшы деп чечти, Путин үч айдын ичинде эле улуттук баатырга айланышы мүмкүн экенин, ал тургай эң эр жүрөк Кремлдин башына да кире албай калды. аналитиктер.
  Олег Рыбаченко кытайларга баланын жылаңаяк буту менен кайрадан ок чыгарып, оюн улантты.
  Гений бала Жириновскийдин теңдеши жок экенине чын жүрөктөн ишенген;
  Кыскасы, 1993-жылдын декабрь айы Либералдык-демократиялык партиянын лидеринин саясий карьерасынын туу чокусу болуп, алгач ар кандай олку-солкулуктар менен жер көчкү жок болсо да, андан кийин төмөндөө башталды. Ельцин да тездик менен популярдуулугун жоготуп жатты: экономикадагы кризистен чыгуу мүмкүн болгон жок, тескерисинче, ал барган сайын начарлай берди. Бул жерде Жириновский дагы бир ката кетирип, тынчтык жана ынтымак келишимине кол койду. Анткени, эбегейсиз зор президенттик бийликти мыйзамдаштырып (экинчи жагынан Конституция кабыл алынбаса эмне болмок эле? Жарандык согуш болуп кетиши толук ыктымал эле!) Конституцияны колдогону үчүн ансыз деле күнөөлөнгөн, а. анда кол коюуга тынчтык келишими болгон. Ырас, Жириновский аны күзүндө таштап кеткен. Бирок жалпысынан алганда, ЛДПР лидери кандай катачылыктарды кетиргенин жана эмне үчүн президент болбой калганын конкреттүү түрдө баяндоо үчүн өтө көп убакыт талап кылынат. Анын негизги катасы - стратегиялык жактан туура эмес пиар! 1993-жылдагы шайлоодон кийин азыркы бийликтин жана жеке Ельциндин башкы душманынын образын калыптандыруу керек эле! Башкача айтканда, эң эле популисттик риторика менен, биринчи кезекте ички душмандарды, коррупцияны, уурулукту жана башкаларды сындап, Антиелцин болуу! Ал эми негизги ураан - Банда Ельцин сотто! Сонымен б!рге солшыл ураандарды, элеуметт!к демагогияны, эд!летт! Тактап айтканда, Беларуста Лукашенко президенттик шайлоонун экинчи айлампасында 80 пайыздан ашык добуш алды, бул оппозициялык саясатчы үчүн эң сонун ! Бирок, Лукашенкону Жириновскийге караганда чечендик жагынан күчтүү деп айта албайсың, тескерисинче, Владимир Волфович алда канча билимдүү, интеллектуалдык жактан өнүккөн! Бирок Жириновскийди анын өтө агрессивдүү жана тез ачууланган мүнөзү, экинчи жагынан Ельциндин айланасындагылар жана Ельциндин өзү мураскер кылып шайлашат деген ишеними капалантты. Окуяны ким билет: алар Гитлер менен Гиндебрунердин мамилесин эстеп калышат, адегенде сак, анан өнөктөш! Бирок кептин чындыгы Гиндебруг Биринчи дүйнөлүк согуштун баатыры, өз өлкөсүнүн патриоту, ансыз да чөгүп кеткен карыя болгон. Ал эми СССРди талкалоочу, империялык идеологиянын ашынган душманы Ельцин Жириновскийге стратегиялык душман болгон. Ооба, Ельциндин айланасындагылар ошол кездеги жаш, агрессивдүү Жириновский тартип орното баштап, анан баштары айланып кетет деп чочулашкан! Демек, Ельциндин айланасындагылар Волфовичти президенттикке же премьер-министрликке түрткүсү келген эмес жана анын бийликке реалдуу мүмкүнчүлүгү Ельциндин өлүгү аркылуу гана болгон. Тактап айтканда, Жириновский жок дегенде режимге эң жогорку деңгээлдеги оппозицияны сыртынан туураш керек болчу! Бийликтин Жириновскийден ашкан душманы жок деп эл ойлошу үчүн, Жириновский же Ельцин, Жириновский Ельцинге каршы бирикме пайда болсун! Бирок Владимир Волфовичтин чөйрөсүндө же күчтүү аналитик, пиар адамы жок болчу, же эч кимди уккусу келген жок. Же, балким, ал Ельцинден корккондур, бирок Ельцин мурдагыдай эле тиран эмес деп айтууга тийиш, эгерде ал мунапыс жарыялап, анын душмандары: Руцкой менен Макашов бошотулса. Ооба, Ельцин парламентти таркатууга барды, анткени эл ага 1993-жылдын 25-апрелиндеги референдумда ага уруксат берген. Анын үстүнө парламенттин өлүмү, Ельциндин өзү аны ушунчалык чочуткандыктан, ал чечкиндүүлүгүн жоготкон. Демек, Жириновский анын эң башкы оппоненти болуп калышы мүмкүн эле, айрыкча Зюганов Ельцинди канчалык тээп салбасын, жазасын алган!
  Бала жылаңаяк буту менен кыздардын артынан оор снарядды кайрадан атып, оюн улантты.
  Жириновскийдин дагы бир катасы - Чеченстандагы согушта ээлеген позициясы. Улутчул окшойт, конституциялык түзүлүштү орнотууну колдошу керек болчу, бирок кандай формада! Согуш эң башынан эле оор өттү, орус аскерлери эң ириде Ельциндин командачылыгынын кылмыштуу ортозчулугунан чоң жоготууларга учурады. Анын үстүнө Ооганстандагы согушта тажрыйбасы бар генералдар, мисалы, Коргоо министри Грачев биринчи класстын окуучуларына караганда начар командалык кылышкан. Жадакалса журналисттер генералдарга кантип согушууну үйрөтүштү! Бул парадокс болчу!
  Мына ушундай шарттарда позицияны кармануу керек эле: орус армиясынын эбегейсиз зор жоготууларына Ельцин жана анын бандасы кунеелуу! Башкаруучу режимди сындаганды күчөтүш керек эле, бирок ошол эле учурда армияга тийбей эле. Грачевду да коргонго болбойт эле да! Зюганов оптималдуу жецуучу позицияны ээледи! Ельцинди сындап, армия менен урушпай, сепаратисттерди колдобой. Жалпысынан Зюганов туура иш-аракетти тандап алган: Ельциндин саясатынан максималдуу алыстоо, конфронтация. Бирок, Думанын биринчи чакырылышынын коммунисттери дайыма эле карама-каршы пикирде болгон эмес. Тактап айтканда, Жириновскийдин Черномырдиндин өкмөтүнө ишеним көрсөтпөө сунушу колдоо тапкан жок. Жалпысынан коммунисттер ишеним көрсөтпөө үчүн биринчи жолу 1994-жылдын октябрь айында, Черномырдиндин экономикалык саясатын пассивдүү жактыруу аларга кымбатка турган кара шейшембиден кийин гана добуш беришкен. Зюганов башында турган коммунисттер көпчүлүктү түзгөн экинчи чакырылыштагы Мамлекеттик Думада эч качан (!) ишеним көрсөтпөө добушуна коюлган эмес! Ал эми парламент премьер-министрликке беш талапкерди тең жактырды, бирок бул башка кеп! Зюгановдун инсандыгы, ошондой эле эмне үчүн 1996-жылы дагы эле Ельцинге утулуп калгандыгы өзүнчө макалага татыктуу.
  Жириновскийдин өзү, сыягы, Ельциндин айланасындагылар менен компромисске баргысы келип, олигархтарды анын берилгендигине ынандыруу үчүн, алар аны коммунисттердин тактыга отурушун токтото алган жалгыз адам катары орнотууну көздөгөн окшойт. Бирок маселе ошол кезде Ельциндин айланасындагылар өзгөрүүнү каалашкан эмес, баса, Батышта өзүнүн мамилесин начарлатууга жетишкен Вольфовичке ишенген эмес. Президентке жакын көптөгөн олигархтардын Батышта бизнеси бар жана ал жакта ири карыздарды топтогонго жетишкен. Ооба, мунайдын баасы баррелине 10 долларды түздү, андыктан арзан газ бар эле, элита НАТО өлкөлөрүнүн кредиттерине байланып калды. Ал эми Батышта алар Жириновскийди алар үчүн кабыл алынгыс экенин ачык айтышты.
  Мындай шарттарда Ельциндин элитасы менен союзга таянуу либералдык-демократиялык партиянын лидеринин беделин гана бузуп, коммунисттер жана улутчулдар менен блокко кийлигишкен. Орус армиясынын оор жоготуулары, жалпысынан бир нече жана өзгөчө жакшы куралданбаган душманды жеңүүнү каалабагандыгы, согушчандардын ураандарынын популярдуулугун жана согуш аркылуу бакытка жетүү каалоосун төмөндөттү деп айтуу керек. Орус армиясы Инди океанына бутун жууп, мунай запастары менен Жакынкы Чыгышты басып алууга даяр эмес экенин эл көрдү. Ооба, теориялык жактан алганда, Жакынкы Чыгышты басып алуу мунай долларына жана энергетикалык баанын сөзсүз секирүүсүнөн улам көп акча бериши мүмкүн, бирок Чеченстанды жеңүү мүмкүн эмес болсо да... Пацифисттик маанай күчөй баштады, Жирик шайлоодо олуттуу жоготууларга учурады!
  Вундеркинд бала кайра түз атат. 130 миллиметрлик замбиректин снаряды кытайларды чачыратып жиберди.
  Маргарита жактыруу менен мындай деди:
  - Сен акылдуусуң!
  Анан ал бутунун жылаңач манжалары менен өзүн отко тарта баштады.
  Ал эми Олег Рыбаченко оюн улантты.
  Бирок, Зюганов өтө этият болгондугун айтуу керек. Маселен, Борис Федоров өкмөткө ишеним көрсөтпөө рейтинги үчүн добуш берүүнү сунуштаганда, Россия Федерациясынын Коммунисттик партиясы муну колдогон эмес. Дегинкиси, Зюганов жана анын айланасындагылар Черномырдинге өтө кылдат мамиле кылышкан, бирок ал өзүнүн саясатын олигархтардын кызыкчылыгында улантып, Ельцинге берилгендигин көрсөткөн. Бирок эң кызыгы Зюганов номер биринчи оппозиционер жана Ельцинге каршы чыга алды. Анын үстүнө президентти колдогон үгүт да ага бул жагынан атайылап жардам бергендир, анткени экинчи турда коммунист Зюганов коммунист эмес талапкерге караганда жакшыраак.
  1995-жылдын кышында жана жазында ЛДПР партиясы олуттуу кризисти башынан өткөрдү, аны бир нече депутаттар, анын ичинде жаркын, харизматикалык Марычев таштап кетишти.
  Бирок Чеченстандагы согуш акырындык менен жеңип, согушкерлер да чоң жоготууларга учурап, кансырап, моралдык жактан бузулуп, орус армиясы алдыга жылды. Июнь айында Шамил Басаев Буденовск шаарындагы төрөт үйүн басып алган. Негизи согушчандардын мындай кадамы аскерий жактан эч нерсе берген жок, үгүт жагынан ал тургай согуш тараптын пайдасына да болгон... Бирок Ельцин 3-4-октябрдагы окуяларды жана миллиондогон адамдардын каргышын сындырды окшойт. Орустар аны кулатып, Черномырдинге согушту токтотуп, сүйлөшүүлөрдү баштоону буйруган...
  Орус армиясы согуштук аракеттерди бир тараптуу токтотту. Ал эми Мамлекеттик Дума акыры өкмөткө ишеним көрсөтпөө үчүн жетиштүү добуш топтоп, бир катар коопсуздук органдарынын кызматтан кетишин талап кылды. Ельцин бир гана Грачевду сактап, бирок Егоровду, Еринди, Степашинди багындырды. Бул жерде Жириновский адегенде туура позицияны карманды: ал элдешүүнү айыптап, ишеним көрсөтпөө үчүн добуш берди. Ал эми Черномырдин өкмөткө ишеним көрсөтүү маселесин Мамлекеттик Думанын добушуна коём деп коркутуп жатканда (бир эскертүү бар, эгерде өкмөткө ишеним үчүн 450 добуштан 226 добуштан кем эмес болсо, анда президент мыйзам чегинде милдеттүү. же өкмөттү таркатууга же Мамлекеттик Думаны таркатууга бир жума), Жириновский бекемдигин жана мөөнөтүнөн мурда парламенттик шайлоого барууга даярдыгын көрсөттү. Мөөнөтүнөн мурда шайлоонун артыкчылыгы - шейиттердин образы, ийгиликтин жоктугу - Ельцин менен өкмөттү күнөөлөп, Кремлдин орус коомчулугунун Конгрессинин долбоорун илгерилетүүгө убакыт бербей, бийликтеги партия: Биздин үй - Орусия . Жана, албетте, башка уюмдар - кичинекей!
  Черномырдин блефтен майнап чыкпасын, жаңы парламент ого бетер оппозициялык маанайда болорун түшүнүп, добушун алып салды. Мамлекеттик Дума дагы бир жолу ишеним көрсөтпөө добушун берди, Жириновский абдан агрессивдүү иш-аракет жасады, бирок добуштар жетишсиз болду. Бул жерде Яблоко коркуп кеткенин айтыш керек, Явлинский депутаттык мандаттардын артыкчылыктарын жоготкусу келген жок. Мындан тышкары, анын реалдуу рейтинги жогору эмес, жөн эле учуп кетүү коркунучу бар болчу.
  Жириновскийдин популярдуулугу дароо өстү, бирок Волфович импичмент процедурасы боюнча өз партиясынын колдорун чакыртып алуу менен кайрадан жаңылыштык жасады. Эч нерсе эмес, оппозициянын 300 добушу бар эле, айыптоо үчүн комиссия түздү, бирок бул рейтингди бузду! Жириновский кайра эле өзүн элдештирүү саясатына айыптоо үчүн негиз берип, улам өсүп жаткан нааразылык электораттын бир бөлүгүн өзүнөн алыстатты.
  Ошого карабастан, Чеченстандагы согушчандар уятсыздык менен бузган элдешүү, өзгөчө Романовго каршы ар кандай теракттар, аткылоолордун курмандыктары коомдо согушчандардын маанайын көтөрүп, Жириновский упай топтой баштады. Кошумчалай кетсек, 1995-жылдын сентябрында НАТО босниялык сербдерди бомбалай баштаган, анти-Батышка каршы маанай күчөгөн, бул да Либерал-демократиялык партиянын рейтингин көтөргөн.
  Ырас, Жириновский провокацияга алды, парламентте бир аялды уруп-сабап, бир нече жолу жалпы таштандыга жайып салды. Анан Ельциндик басма сөз баарын дүрбөлөңгө салып, Жириновскийди бандит катары көрсөттү! Бирок, мындай үзүндү кээ бирөөлөргө жагышы мүмкүн: айрыкча аялдардан жапа чеккен эркектер же талапкерлердин ичинен эң каардуу диктаторду издеп, ал тартипке салат деген үмүттө! Кандай болгон күндө да "сталинчилер" Жирик үчүн болгон.
  Олег Рыбаченко ок чыгарууну улантты. Бала муну Манчжур династиясынын тушундагы Кытайдын аскерин талкалап, ой жүгүрткөн.
  1995-жылы октябрда Либерал-демократиялык партия Мамлекеттик Думада өкмөткө ишеним көрсөтпөө үчүн 100 кол топтогон, бирок Жириновский акыркы жолу бул ниеттен баш тарткан.
  Бул анын катасы экенин, эч нерсе акталбаганын айтышым керек. Биринчиден, Жириновский шайлоонун алдында ишеним көрсөтпөө добушун коюп, ошол кезде көпчүлүктү түзгөн нааразылык шайлоочулардын симпатиясын жараткан. Экинчиден, добуш берүү Жириновскийдин башкы атаандашы Черномырдинге каршы багытталып, көшөгө артындагы Ельцинди жана анын айланасындагыларды Жирикти мураскер кылып коюу аракетине тоскоол болгон жок.
  Мындан тышкары, Жириновский түшүнүшү керек болчу; Думага шайлоодо ал канчалык жогорку жыйынтык көрсөтсө, "үй-бүлө" ага ставка коюшу ыктымал!
  Ошол учурда эң жакшы үгүт тактикасы коммунисттердин тирешүүсүнүн деңгээлинен ашып кете турган номер биринчи оппозициянын ролун ойноо болду.
  Муну Жириновский, жалпысынан түшүндү, бирок ал эки отургучка отурууга аракет кылып, ырааттуу эмес. Жаңы шайлоолор мурункуга караганда алда канча кыйын болду! Биринчиден, 1993-жылдагыдан айырмаланып, алар чечендик талантын толук көрсөтүүгө мүмкүнчүлүктөрү жок, кечелерге өтө аз эфирдик убакыт берип, алардын саны 13төн 44кө (!) чейин көбөйгөн. Экинчиден , Жириновскийге каршы акталбаган үмүт жана үмүт фактору ойноду. Кантсе да ал биринчи болуп көрүндү, бирок элдин турмушун жакшырта албады... Жириктин реалдуу бийлиги жок экени, ошол эле коммунисттер Либерал-демократиялык партиядан алда канча көп добуштарды көзөмөлдөп турганы акылдуу адамга түшүнүктүү болсо да. : 60ка каршы 102, бирок ... Ал кезде канчалаган акылдуу адамдар болгон, айрыкча токсонунчу жылдары.
  Үчүнчү себеп, алар ЛДПР лидеринин үстүнөн топурак төктү, желмогуздун жана бейбаштын образы болгон, ал үчүнчү дүйнөлүк согушту баштайт деп коркушат.
  Төртүнчү себеп да көп сандагы атаандаштардын пайда болушунун негизги себептеринин бири. Эң белгилүүлөрү: Скоков жетектеген Орус коомдорунун конгресси (Ельциндин тушундагы коопсуздук кеңешинин мурдагы катчысы) жана дагы Ельциндин адамы Александр Лебед, анын Приднестровьедеги ролу массалык маалымат каражаттары тарабынан абдан жогорулатылган. Бул жигердүү PR блогу, бирок алар жетишерлик болду окшойт. Анткени, эл бийликтегилер ойлогондой жаман эмес жана алардын көбү КРО дегеле оппозиция эмес, биринчи кезекте ЛДПР менен РФ Коммунисттик партиясына каршы багытталган Кремлдин долбоору экенин түшүнүштү. Бирок ошентсе да бул уюм төрт пайыздан ашыгын тартты!
  Ал эми чатырдын үстүндө башка атаандаштар бар болчу, Марычев качып кеткен Держава-Руцкой, СССР үчүн блок - Тюлькин-Ампилов, Лысенконун Улуттук Республикалык партиясы жана көптөгөн ар түрдүү. Айта кетчү нерсе, коммунисттер да өз электоратын чачып жиберишти: СССР блогу төрт жарым пайыздан ашык добушка ээ болду, бирок парламентке өтпөй калды, Россия Федерациясынын Коммунисттик партиясы, агрардык партия үчүн добуштар утулуп калды. ошондой эле башка солчул уюмдар сыяктуу беш проценттик тоскоол-ду алган жок. Атап айтканда, мурдагы премьер-министр Рыжков блок менен шайлоодо эмнеге ишенип жатканы белгисиз: Эмгек союзубу же Говорухин блогубу! Бирок, 1995-жылдагы шайлоо Орусиянын бүткүл тарыхындагы бийликтеги партиянын эң начар жыйынтыгын жана нааразычылык добушунун эң көп пайызын көрсөттү.
  Бала жылаңач бутунун манжалары менен джойстиктин баскычын басып, кайра атып, оюн улантты;
  Жириновский шайлоо өнөктүгү маалында жалпысынан бийликти сөгүп, бирок аны жетиштүү агрессивдүү кылган жок. Кошумчалай кетсек, анын фракциясы келерки жылдын бюджетин колдоп, кремлчил багыт боюнча айыптоолордун дагы бир себебин келтирди. Бул шайлоолордо дээрлик бардык электораттын нааразылык маанайын эске алганда, бул бийлик менен компромисске баруунун кажети жок болчу! Кошумчалай кетсек, Мамлекеттик Дума күтүлбөгөн жерден Дубининди Борбордук банктын башчысы кылып бекиткен, бирок ал Ельциндин чөйрөсүндөгү адам, радикалдуу Гайдар вариантында рыноктук реформаларды жактаган. Айтмакчы, бул кандидатураны Зюганов да колдоду, Дубинин "Кара шейшембиге" аралашса да, принципиалдуу оппозиционер эмес экенин көрсөттү!
  Шайлоо учурунда Жириновский эч кандай шайлоо блокторун түзүүнү каалаган эмес, бирок бир нече майда улутчул партиялар түзүүнү каалашканын билдирген. Мындан тышкары, Венгеровский партиянын атын, саясий жактан ылайыктуу жана евфониялык атын өзгөртүүгө кеңеш берди - мисалы, Улуу Россия! Жириновский бул маселеде өжөрлүгүн көрсөттү, бирок либерал-демократ деген сөз ушуга чейин эле кордукка айланып калган!
  Андан сырткары ЛДПР партиясынын тизмесине кирүүнү каалагандар жетиштүү болгону менен белгилүү ырчылар же артисттер кирбей калган. Атап айтканда, басма сөздүн көңүлүн өзүнө бурганды жакшы көргөн Алла Пугачева ЛДПР партиясынын тизмесинде экинчи орунга макул боло алмак. Бул аны эч кандай тынчсыздандырган жок, бирок өзүн айтууга кошумча маалыматтык себеп болушу мүмкүн. Plus Мамлекеттик Думанын талкуулоо үчүн кээ бир долбоорлорду жана мыйзамдарды сунуш кылуу мүмкүнчүлүгү. Жадакалса композитор Антоновду областтык тизмеге гана киргизип, анан такыр эле урушуп кетишкен. Дегеле Жириновский: мүнөзүндө өтө жаман сапат бар: анын чөйрөсүндөгү күчтүү инсандарга, өз көз карашын коргогондорго чыдагысы келбегендиги. Маселен, атактуу гипнозчу Анатолий Кашпировский партиядан дал ушул себептен чыгып кеткен; Владимир Вольфовичти башкаруунун авторитардык методдору жана өзүн шылуундар менен курчоого алуу каалоосу үчүн айыптаган. Айтмакчы, Гитлер да өзүнө керектүү адамдар менен компромисске барып, алар ал үчүн пайдасыз же коркунучтуу болуп калганга чейин өз чөйрөсүндө чыдап келген. Ремди, Штрассерди, Геббельсти эстесек, алар солчулдугу жана бийликке каршылыгы менен айырмаланышкан. Бирок дал ушундай инсандардын аркасы менен Гитлер коммунисттердин жана социал-демократтардын максималдуу добушун алууга жетишкен. Дагы айта кетейин, Жириновский өтө көп айткан: ойлонбой туруп Сталинди же мактап, же урушуп жатты. Жалпысынан алганда, Либералдык-демократиялык партиянын лидери өзү кандайдыр бир деңгээлде Сталинди туурап, өзүнүн культун түзүп, башкаруунун авторитардык ыкмаларын кармангандыгын көрсөтүп, бирок ошол эле учурда ал коммунисттерди зордук-зомбулукка айыптаган, бирок өзү жөн эле зордук-зомбулукту, зордук-зомбулукту жактаган. жана дагы зордук-зомбулук!
  Солчул идеялардын популярдуулугу өсүп жаткан шартта Жириновский коммунисттик идеяларга бир кыйла салмактуу мамиле жасап, электораттын олуттуу бөлүгү совет дооруна болгон ностальгияны эстен чыгарбаш керек болчу. Мындан тышкары, солчулдуктун тышкы атрибуттары тоскоолдук кылбайт: мисалы, ЛДПР желеги үчүн көк түс өтө өкүнүчтүү! Биринчиден, бул гейлер менен байланышты жаратат, алар да "көк" болуп саналат, экинчиден, көк түс тынчтандырат, бул Жириновскийдин жалындуу сөздөрүнө жакшы шайкеш келбейт! Анын партиясы үчүн эң жакшы вариант кочкул кызыл болот. Кайраттуу, эрдиктерге чакырып, бирок баары бир коммунисттерге окшобойт! Кошумчалай кетсек, кызгылт көк падышалыктын символу болуп саналат жана эгемендүүлүктү, монархисттик жана коммунисттик эмес көз карашты жактагандардын үнүн тарта алат!
  Гений бала джойстиктин кнопкаларын дагы басып, чыркырап:
  - Менин жеңишим даңктуу болот!
  Анан акылдуу ой жүгүртүүсүн улантты.
  Жириновский тамаша ойногон видеолор да эң жакшы идея эмес, өзгөчө, ал жакшы ырдабайт! Мындай учурда бул эң жакшы кадам болгон жок, анткени 1995-жылы эл ошондо ачка болуп, олуттуу өзгөрүүлөрдү, олуттуу жетекчини каалап, тамашага да көңүлү жок болчу! Айтыш керек, Кремлчил маалымат каражаттары Жириновскийден тамашакөй, клоун жасоого буга чейин аракет кылышкан жана бул таасирди күчтөндүрүү, душмандарына жаңы козерлерди тартуулоо жарабайт!
  1995-жылдагы шайлоодо БШК адегенде "Державаны" - Руцкойду, андан кийин "Яблокону" каттоодон баш тарткан. Ошондон кийин Жогорку Сот аркылуу эки партия тең калыбына келтирилди. Бул эпизод боюнча бир нече версиялар бар: тактап айтканда, Кремль жана анын пиарчылары Явлинскийге Думага шайлоодо демократ жана батышчыл катары жардам бергиси келген, ал эми Руцкой коммунисттердин добушун алышы керек болчу. өзүнө ....
  Бир караганда версия логикалуу, эгер алар чындап эле Яблоко менен Державанын алынышын кааласа, Ельциндердин үй-бүлөсүнүн буйругу менен түзүлгөн Жогорку Сот аларды калыбына келтирмек эмес! Анткени, "Яблоко", "Башка Россия" жана "Мекен" партияларына эч кандай мыйзамдуу негиздерсиз шайлоого катышууга тыюу салынган акыркы мисалдарды эстесек болот. Маселен, 2006-жылы Москвадагы шайлоодон "Родина" блогун алып салуу юридикалык көз караштан алганда таптакыр мыйзамсыз болгон! Ошентип, дисквалификацияга себеп болгон ошол видеодо: зордук-зомбулукка, погромго, расалык тазалоого жана атүгүл "кавказдыктарды" депортациялоого түз чакырыктар болгон эмес. Жөн эле Москваны таштандыдан тазалоо жөнүндө сөз болду... Ооба, тартипти жана эмигранттарды калыбына келтирүү зарылдыгын кыйытып турду. Бирок... Биринчиден, бул мыйзамга каршы келбейт, экинчиден, кандай гана зыяны жок видеодо болбосун, кандайдыр бир кыйытма таба аласыз. Сиз, мисалы, мультфильм да болот "Жөн гана күт!" педофилияны пропагандалоо катары тыюу салуу. Ал эми коёндун балага окшоп, балдардын билети менен саякаттап, карышкыр аны менен эркелетип, эркелетип жүргөнү... Андайда соттун Родина блогун каттоодон алып салууга мыйзамдуу укугу жок болчу! Ходорковскийдин соту өзүнчө тема, бул макалада ал тууралуу сөз кылбайбыз. Бирок Кремлдин санкциясы болбосо, мындай болмок эмес экенин баары түшүнүп жаткандай...
  Ооба, ооба, бирок чындыгында эмес! Тактап айтканда, Руцкой ошондо Ельциндин жалындуу душманы деп эсептелген - ал баары бир түз куралдуу тирешүүгө келмек! Күч рейтинги абдан жогору болгон жана анын беш пайыздык тоскоолдуктан өтүү мүмкүнчүлүгү жогору! Кремль эмне үчүн душманынын мүмкүнчүлүктөрүн алдайт? Ооба, "Яблоко" демократиялык партия болсо да, оппозициялык маанайда: бул Думада да, кийинки Думада да бюджетти бир жолу да колдогон эмес, Явлинский Россиянын президенттиги үчүн күрөшөрүн жарыялаган. Демек, "Яблокону" күчтөндүрүүнүн өзгөчө себеби эмнеде: өзгөчө болочок президенттик шайлоонун шартында бул өтө пайдасыз! Явлинский биринчи турда эле Ельциндин добушун алып, "Яблоконун" жаш жана спорттук лидери дискредитацияланган, алсыраган Ельцинге караганда алда канча жагымдуу көрүндү.
  Ошентип, биринчи версия толугу менен ынандырарлык эмес, жана орус соттор али Россиянын президентине ушунчалык көз каранды эмес болчу. Атап айтканда, ГКЧПнын мучесу, армиянын генералы Вареников акталды, сот дайыма эле бийлик тарапта боло бербегендиктен башка мисалдарды келтирууге болот.
  Кыязы, Явлинскийдин дисквалификациясына Батыштын терс реакциясы роль ойноп, Ельциндин режими өлкөдө гүлдөп-өнүккөн көрүнүштү түзүү үчүн шайлоо алдында кредиттерге муктаж болгон. Ооба, Руцкой ошол эле учурда алынып салынган, ошондуктан алар компанияга калыбына келтирилген. Бирок бул Державага 5% босогону өтүүгө жардам берген жок. Руцкойдун 2,7 пайыздык жыйынтыгын универсалдуу деп айтууга болот, айрыкча анын канчалык атактуу болгонун эске алганда. Бирок Кремлдин КРО долбоору да утулуп калды. Жириновский Думанын трибунасынан жетиштүү эффективдүү пайдаланган жок, бирок ага каршы бардык кремлчил пропаганданын пайдасы тийгенин айтыш керек. Жириновский бийликтин номер биринчи душманы деген имидж түздү окшойт, эгер Владимир Волфович оппозицияда ырааттуураак болсо, анын жыйынтыгы алда канча жогору болмок.
  Олег Рыбаченко кытайлык полкту кайрадан абдан кылдаттык менен катуу жарылуучу фрагментациялык снаряд менен каптады. Ошондон кийин анын ойлору ого бетер шайкеш келе баштады.
  Бирок, Либерал-демократиялык партиянын лидеринин телевидениедеги бийликке каршы коркутуулар менен кыскача сүйлөгөн сөздөрү, тескерисинче, согушчан чакырыктары жалпысынан туура эле, бир гана, балким, Ельцин менен Ельциндин жеке өзүнө дагы активдүүрөөк сындаш керек болчу.
  Кыскасы, 1995-жылы декабрда болгон шайлоодо Россия Федерациясынын Коммунисттик партиясы дээрлик 23 пайыз, экинчи ЛДПР 11,5 пайыз, үчүнчү НДР 10,3 пайыз жана төртүнчү Яблоко 6,7 пайыз добуш менен биринчи орунду ээлеген.
  Калган кырк партия 5% босогого жеткен жок!
  Жириновскийдин ушундай натыйжасын кандай баалоого болот? Процент менен эсептегенде биринчи шайлоолорго салыштырмалуу эки эсеге азайган. Бирок шайлоочулардын 12 пайызга жакынын түзгөнүн эске алсак, анда Жириновский 1993-жылдагы жыйынтыктын 62 пайызын алган. Көпбү же азбы?
  Бардык жагымсыз жагдайларды эске алганда, бул натыйжа канааттандырарлык жана жөн эле жакшы ортосунда. Жаман факторлор:
  1. Мамлекеттик Думадагы Либерал-демократиялык партиянын ишмердүүлүгүнө шайлоочулардын нааразылыгы. Биринчи орунду алган талапкерден эл дагы көптү күттү, бирок турмуш оңолбой койду. Ырас, элдин көбү Жириновскийде реалдуу бийлик жок экенин түшүндү, бирок көңүл калуу дагы эле өкүм сүрүүдө.
  2. Либералдык-демократиялык партиянын согушчан лидери катастрофалык кесепеттерге алып келе турган үчүнчү дүйнөлүк согушту баштайт деген коркунуч. Анын үстүнө Жириновскийдин токтоолугунан көп коркпой, ал тоталитардык диктатураны орнотуп, өлкөнү канга боёп кетет деп чочулашкан. Анын истерикасы көптөрдү чочуткан.
  3. Либерал-демократиялык партиянын лидеринин каршылыгы жетишсиз. Айрыкча, биринчи жолу Чеченстандагы согуштун айлары жана кремлчил пропаганданын өзү бул үчүн Жириновскийди күнөөлөп, анын бийликке болгон лоялдуулугун аябай арттырды. Бирок Владимир Вольфович өзү азыркы бийликтин башкы душманынын имиджин жоготуп, Кремль менен достукту каалаган.
  4. Элдик, финансылык саясатты ишке ашыруу үчүн Думанын рычагдарын пайдалануунун жетишсиз натыйжалуулугу. Тактап айтканда, эл үчүн иштеп, биринин артынан бири популисттик мыйзамды добушка коюуга мүмкүн болду. Бул, атап айтканда, Ельциндин Съездде аткарууга реалдуу эмес нерсени сунуш кылып, өзүнө упай топтогону. Ооба, Ельцин шайлоо учурунда ар кимдин айлыгын, пенсиясын көтөрүп, анан же бербей койгон, же инфляцияга жем болгон. Лукашенко жана башкалар ушундай кылышты, бирок Юлия Тимошенко катаал акча саясатынан баш тарткан жок жана шайлоодо утулуп калды, ошол эле учурда эркиндигинен ажырады!
  5. Жириновский сырткы келбетине байланыштуу дагы бир жаңылыштык кетирди. Ал ашыкча семирип, натыйжада бир топ начарлай баштады. Мындан тышкары ачка адамдар казан курсактарды, семиздерди жактырышпайт. Бул жерде, демекчи, Жириновский өзүнүн дагы бир кемчилигин, саясатта фанатизмдин жоктугун, денесин формада кармап турууга эрктин жетишсиздигин жана ашкере жебей турганын көрсөттү. Айтмакчы, 1991-жылкы шайлоодо да Жириновский кырк беште сымбаттуу, нормадан да арыкчырай болгон. Бул, мисалы, Гайдардан айырмаланып, "Жирик" табиятынан ашыкча салмакка жакын эмес экенин көрсөтүп турат, демек, ал өзүн формада кармоо анчалык деле кыйын болгон эмес.
  Бул да олуттуу кемчилик!
  7. Биринчи шайлоого салыштырмалуу Жириновский колдоно ала турган эфирдик убакыттын көлөмү кескин кыскарды. Акысыз обо убактысы 44 партияга бөлүнүп, акы төлөнүүчү эфирдик убакыт бекер эфирден ашык болбошу керек болчу, аны түнкүсүн гана сатып алса болот. Ошентип, Жириновский 1993-жылдагыдай оратордук жөндөмүн толук пайдалана алган жок. Мисалы, анын акчасы андан да көп болгон!
  6. Балким, эң маанилүүсү: саясий атаандаштык кескин күчөп, Либерал-демократиялык партиянын шайлоо майданында партиялардын жана имитаторлордун блокторунун бүтүндөй бир тобу пайда болду. Булардын ичинен биринчи кезекте КРО, Бийлик, ЖЭБ жана башка бир топ партиялар. Ал эми бийликти "Биздин үй Орусия" партиясынан башкасынын баары сынга алды. Жыштыктарда алар Борис Федоровду жана анын "Алга Россия" блогун Черномырдинди жана өкмөттү сындап, сыналгыда жигердүү жарнамалап, көп көрсөтүштү. Ырас, Борис Федоров өзү оппозициялык маанайда гана ойноп, нааразылыкка чыккан электоратты жеңем деп үмүттөндү. Бирок элдин көбү ага ишенген жок! Андан кийин Борис Федоров НДРге да кошулган. Лысенконун Улуттук Республикалык партиясы да абдан жигердүү болгон жана анын лидери Жириновскийдин эмоционалдык жиндисин көчүрүп алган жана массалык маалымат каражаттарынын көңүл буруусуна эч качан таарынган эмес. Мындан тышкары, Либералдык-демократиялык партиянын лидеринин мурдагы жардамчысы жана ашынган улутчул Веденкин блогу, ошондой эле Бабурин блогу активдүү болгон. Бабурин да өтө активдүү адам, бир кезде Хасбулатовдун ордуна спикер болуп кете жаздады. Кыскасы, Жириновскийдин электоратын ушуга окшогон дубляждар жана тууроочулар дээрлик таркатышты. Мындан тышкары, солчулдар да жаңы тенденцияларга, анын ичинде сталиндик ишенимге ээ болгон.
  Мындай шарттарда 44 шайлоочунун 11,5 пайызы чындап эле татыктуу жыйынтык, бирок акылга сыярлык шайлоо саясаты менен мүмкүн болушунча төмөн. Маселен, Зюганов атаандаштарынын саны арбын болсо да 13,5 проценттен 22,9 баллга жеткире алды. Бир блок "СССР учун!". шайлоочулардын 4,5 проценттен ашыгын алып! "Яблоко" жоготууга учурады, бирок бир пайызга жетпеген жана тосмо артында жок болгон партияларды эске алып, фракциясын көбөйттү. Алар биригип бир мандаттуу 46 депутаттан турган. Бирок "Россияны тандоо" бөлүнүүлөрдөн кийин, Шахрайдын ПРЕССиндей эле жок болуп кетти.
  . Љ16 ГЛАВА
  Кытай армиясы ИС-7 танкында толугу менен жок кылынды. Жана дагы Асман империясы менен салгылашууда тыныгуу болду. Ал эми Олег Рыбаченко эки ирет ойлонбостон, кооз жана кызыктуу окуяны чиймеледи;
  Кеч күздүн оор күндөрү болду. Асман ыйлап, жерди коргошун тамчылары менен мол сугарып жатты. Дүйнө боз болуп, алтын жалбырактары куурап, бак-дарактардын бутактары жылаңач алкактай шамалга термелет. Терезелерге өзүнүн татаал оймо-чиймелерин чийүүгө, күрөң боз жерди көз жоосун алган килемге жабууга үлгүрбөй күмүш кар тоголок эрип кетти.
  Тогуз жашар бала Слава Иванов капа болду, бүт аалам тикенектүү зым менен капталгандай сезилди. Башын ийип, сүйбөгөн мектептен кайтып келген, ал жерде да классташтары тарабынан сабалган. Бетинде көгөргөн тактар пайда болот, портфель жыртылган, үйгө баргысы келбейт, бул жерде ата-энелердин интрузивдүү суроолору күтүп турат. Андан да жаманы, эртең сен дагы мектепке барышың керек болуп, Дантестин тозогуна башы менен сүңгүп кетесиң. Ошол маалда кире бериштен союуга айдалып бара жаткан кой сымал жигит киргенде, анын алдынан татымалдан чыккан шайтандай бир кичинекей адам секирип чыкты. Ал балага окшош, бирок ошол эле учурда ал Буратинодун курч мурду эмес болчу, үч тик көздөрү - кызыл, сары, жашыл тынымсыз кысып турган.
  -Салам! - деди светофордун көзүн караган кичинекей адам. Анан ал колун сунуп, ага тийгендей болду.
  Слава аларды ишенимдүү силкилдеткен жок, ал балдар кереметтер болбой турганын түшүнгөн жашта болчу жана ал мындай маскарадга абдан таң калгандай карады.
  "Анын кибернетикалык көздөрү болсо керек" деп атайын картон костюмун жамынып алды.
  -Эмне үчүн мынча капалуу! Мен өзүмдү тааныштырайын, мен Chrome планетасынан келген Кроремин. Планетанын тумчугуучу атмосферасы каптаган конкреттуу керуп турасыз. Атың ким.
  -Слава же Вячеслав. - деп кобурады бала.
  - Демек, бул Glory. Биз - мен жана Винт - сиздин планетаңыздын жанынан учуп өттүк, жергиликтүүлөр аны Жер деп аташат, биз аны Эрбана деп атайбыз. Биздин гипертелепатиялык дискибиз дээрлик бардык күчүн жоготуп, токтоп калды. Бул биз түбөлүккө сиздин планетада тыгылып калышыбыз мүмкүн экенине байланыштуу. Бизге жардам бергиле. - Бирок мен баламын, космостук кыймылдаткычтарды түшүнбөйм.
  Бала арык ийинин куушуруп койду.
  - Аны түшүнүш керек эмес. Мына, Винт келет, ал сага баарын түшүндүрүп берет.
  Алардын алдында "Merry Pictures" журналынан Самоделкинге катуу окшош тема пайда болду. Анын мурдуна окшош болт бар, оозу кайчылаш формада болгон жана учуучу тарелка түрүндөгү светофордун үч гана көзү ага адаттан тыш космостук көрүнүш берген. Колдордогу манжалар көптөгөн муундар менен ийилген ачкычтар түрүндө болгон. Алар тийгенде болоттой сезилсе да, Винт колдорун абдан жумшак кысып алды.
  -Биздин адамдык досубуз, морт денебиз.
  Винтин үнүндө өкүнүч бар эле.
  -Анан мага абдан жагат, кайгы менен дем алат, ал абдан мүнөздүү.
  Крое достук маанайда анын ийинин таптады. Винт бир аз өзгөртүлгөн үн менен улантты.
  -Балам, сен биз менен бир жерге учуп, башка дүйнөлөрдү көргүң келет.
  Даңк титиреп кетти. Ага уктап, түш көрүп жаткандай туюлду. Чындыкты көрүү - өзүңүздү чымчоонун эң жакшы жолу. Ал эмне кылды. Бул анча деле ооруган жок, бирок Винт менен Кроре дагы эле жанаша турушту.
  -Жок, биз момдон жаралган эмеспиз жана күнгө эрип кетебиз.
  Винт күлүп.
  - Эми тытып алалы.
  Үчилтик кире бериштен чыгып кетти, короодо тайгак, өтүктөр көлчүктөрдү аралап өттү.
  - Мен сиздин примитивдүү жолуңуздан тажадым. - деди Крор жана чөнтөгүнөн Рубик кубогуна окшош аппаратты алып чыкты.
  Тынчтыкты курч ышкырык бузуп салды. Славанын беш классташы аларды жолугушууда эле кондурушту. Аны ошол эле тайманбас утулгандар жеңди. Эми алардын ооздорунда садистикалык жылмаюулар пайда болду.
  -Ошол Белоснежка (Славанын чачы сары болчу) жана экөөңөр кийинген тентек. Эң ылайыктуу компания
  Алар жакындап келишти, алардын ичинен эң чоңу "Баран" деген семиз киши Крордун тешигин чапкысы келди. Ал чукул манжаларын кысып кармап алды.
  - Эй, "Буратино". Кочкор ачууга алдырып жиберди. - Мейли, коё бер, болбосо аласың.
  Кочкордун досу аны бетке тебүүгө аракет кылган, бирок Крор ордунан жылып, курсагына катуу тепти. Бейбаш бала оозун чоң ачып, деми сууп жыгылды.
  - Эсеп ачык. Пиноккио жылмайып койду.
  Анан манжалары менен кыймыл жасады: Баран тырышып, ооруп эсин жоготту.
  - Өзүнүкү кана, биз аны галактика боюнча фотондорго чачпаганыбызга рахмат айтсын.
  Калган үч бала бир жерди тиктеп, катып калышты да, ар кайсы тарапка чуркап жөнөштү.
  -Ушинтип кеглидей майдаланып кетишти. Айтпадым беле, Слава, адам баласы коркок.
  Бала олку-солку болду.
  -Мен билбейм.
  - Анда бил. Ал ортодо биз бир аз сейилдеп жатабыз.
  Бурама рычагды буруп, алар жерге кулап түшкөндөй болду. Айланада дээрлик космостук караңгылык өкүм сүрүп турган.
  Слава чыйрыгып, калканга кирип кетти, шок болуп кеткендей болду, шок ушунчалык күчтүү. Бүт бөлмө титиреп, кызарып кетти, жаңы ачылган достордун күлкүлүү жүзү кочкул кызыл тондордо бийледи.
  - Каптаптырсың. Крое суктануу менен айтты. Бирок муну кылуунун кереги жок, жөн гана тоңуп калуу керек болчу. Эми эмне кылабыз?
  -Эч нерсе. Винт бакырды. Зарядтайлы, анан көрөбүз.
  Винт Славанын башына каска кийгизди.
  -Биздин квазар батарейкабыз ойлонолу.
  - Эмнени ойлонуш керек.
  - Ар кандай жаман жана кемсинтүү жөнүндө. Сизди эң көп капа кылган нерсе эсиңизде болсун.
  Жана ал сага эмне жардам берет? Даңктын көздөрү таң калганынан жайнап кетти.
  Крор бутун артка койду, анын "светофору" толкундануу менен жанды.
  -Албетте, биздин гипертелепатиялык генератор терс эмоциялар менен азыктанат. Аларды жылдыздарды орбиталарынан которуштурууга жөндөмдүү күчкө айлантат. Кантсе да, дал ушул сиз жагымдуу болуп чыктыңыз - сизде терс эмоциялар көп.
  Ушунун баарынан Слава анын ичинде болуп көрбөгөндөй энергия катылганын, эмнегедир андагы эң жамандыктын баары кичинекей балдардын мушташтары күндүн шамындай өчүп кете аларын түшүндү.
  - А мен күчтүүмүн.
  Бала муштумун түйдү.
  -Сизде күчтүү биоталаа бар, - деп жооп берди Скру. Биздин кичинекей жылдыз кемебиз суперкосмостук ылдамдыкка чейин ылдамдайт.
  Жылдыз кемесинин кабинасында ал дароо жарык болуп калды. Слава автоматтар залындагыдай тыкан аппараттарды көрдү. Анын көзүн алган Крор голографиялык аппаратты күйгүздү. Жылдыздуу асман прожектор сыяктуу жанып турду.
  -Бул сенин галактикаң, көрдүңбү, балам, ал спираль болуп буралган.
  Бала эч кимге белгисиз ушул убакка чейин белгисиз мейкиндикти таң калуу менен карап койду. Ал келгин технологиянын бул кереметине көз чаптырып сүйүнгөн жана бир аз корккон.
  -Бул кызыл чекит учурда кайык турган жер.
  -Мен түшүнөм, жана учурда Жерде.
  - деп сурады Глава.
  - Жок, биз айдабыз. А эгер кааласаңыз, Айдын пейзажына суктансаңыз болот.
  Бурама киберсканерди иштетип, кеменин дубалдары тунук болуп, ай пейзажы кабинанын бүт бетин жарыктандырды.
  -Ошол кичинекей адам, сиз космостук кратерден чуркап өтүүнү каалайсыз.
  Винт жалындуу үн менен сунуштады.
  Glory тартынып калды.
  Бирок ал жерде аба жок.
  - Бирок кум бар. Вакуум сизге коркунучтуу эмес, бирок түгөнүүдөн коркпоңуз.
  Бала кызыктай досуна дароо ишенди. Айдын бетине секирип чыгаар замат денени түшүнүксүз жеңилдик кармап алды. Ал абасыз мейкиндикте секирип эмес, суунун үстүндө калкып бараткансыды. Бир чукул секирип, жерге жайпай коносуз. Слава бир жерден ушундай сезимди башынан өткөргөнүн сезди. Бул жерде - каруселде, селкинчектер? Жок, бул түштө секирүү сыяктуу. Баягы эле акырын түшүү сезими, абада калкып жүргөн жалбырактайсың. Ал канчалык бийик секире алат. Бул жөн эле акылга түшүнүксүз.
  -Супермен! Бала бар күчү менен кыйкырып, тепкилейт.
  -Сиз астероидге тийгениңизде абайлаңыз жана учуп кетишиңиз мүмкүн.
  - Анда кууп ойнойлу. Glory сунуштады.
  - Кандай идея. Винт светофордун көзүн ирмеп койду.
  -Анда кел, кимге тийсе кармайт.
  Оюн башталып, Винт менен Кроре балага караганда бир топ ылдамыраак болгону менен, ал абдан чебердик менен берилип, натыйжада оюн кызыктуу болуп чыкты. Ал эми Крор Славага каскага бир нерсени алмаштырууну сунуш кылганда, ал дененин белине күчтүү күч агып жатканын сезди.
  -Мына сага! Биринчи жолу мен өзүмдүн толук өзгөрүүнү сезип жатам.
  Бала ошол замат отуз метр асманга секирип, андан кийин кескин түрдө жер бетине чыгып, терең издерин калтырган.
  - Эй, мени кууп жетип көр.
  Бирок, Скру бир аз, чукул секиргенинен уялбай, баланы кууп жетип, манжалары менен көкүрөгүнө жеңил урган.
  -Балам, сени дагы деле бизге салыштырышат. Канчалык аракет кылба, биз сени кууп жетебиз.
  Ошондон кийин Слава ойногондон ооруп, колун бириктирип, башын эңкейди.
  - Көрсө, силер мага багындыңар - эки жүрөк калп жигиттер.
  - Эмнеге калп айтабыз, анткени бул оюн, оюнда алар мушташат, ар кимиси өз тактикасына укуктуу. Ал эми биздин стратегиябыз ааламда жашаган бардык алсыз жандыктарга жардам берүү болуп саналат.
  Менимче, ай бизде жетиштүү. Улантты Винт. Колубуздан баары келет, бала башка ааламдарды, ааламдарды көрүшүн каалайсызбы?
  -Албетте, каалайм! Славиктин жузу кайрадан кубанычка беленду. Жадакалса көгөргөн бети кызарып турган кооздук болуп көрүндү.
  -Анда кемеге түшүп кет.
  Славик башкы учкучтун креслосуна отурду - асман пейзажынын укмуштуудай картинасына суктанып. Жер бетинде бир эле учурда мынчалык көп жаркыраган жылдыздарды көрүү мүмкүн эмес, жердин калың атмосферасы жылдыздуу асмандын эбегейсиз улуулугун байкоону кыйындатат.
  Ал эми бул жерде вакуумда эң кичинекей жылдыз ташына чейин баарын көрө аласыз. Слава асманга суктанган, өзүн жакшы сезип, ыраазы болгон, анткени ал бир нече ондогон, эң көп жүздөгөн адамдар көрө алган нерселерди байкаган.
  - Эми космостук кеме гипердрифтке кирет жана сиз буга чейин эч ким көрбөгөн нерсени байкай аласыз.
  Слава манжаларын панелге узатты.
  Винт көзүн айлантты. Анан акырын, бирок бекем колдорун чаап жиберди.
  - Приборлорго тийбеңиз. Сиз туура эмес илгичти буруп, ааламдын жарымын кара тешикке түшүрө аласыз.
  Славик көзүн чоң ачты.
  - Ыскыр.
  -Жок, биз бул ааламга караганда теңдешсиз өнүккөн башка ааламдан келдик. Жана бизде миллиарддаган жылдыздар чаңга салыштырганда бизде катылган энергиянын эбегейсиз запасы бар. Карагылачы, кантип ылдамдыкты көтөрөбүз.
  Адегенде асман телолору конденсацияланып, алдыда алар дагы бардай сезилип, спектр көк тарапка жылды. Артында, тескерисинче, жылдыздар сейрек жана күңүрт болуп, кызыл түскө ээ болуп калды.
  - Ылдамдыкты жогорулатууну улантыңыз. Крор кыйкырды.
  Жылдыздар тез эле жарк этти, алардын спектри жылып, катуу кызгылт нурга айланды. Даңк артына карады. Абсолюттук боштук бар эле. Капталындагы жылдыздар сейрек жана күңүрт болчу. Таң калып оозун ачкан баланы карап, Винт түшүндүргөн да жок.
  - Бул суперлюминалдык ылдамдыктар. Артыбыздагы жылдыздардын фотондору кемеден артта калат, бул биз аларды жөн эле көрбөйбүз дегенди билдирет. Ал гана эмес, биз алдыга учкан фотондорду кууп жетип жатабыз, демек, сиз бүт жылдыздарды бир эле учурда, арткы да, алды да, жарым-жартылай капталдан учуп да көрөсүз. Мына, алар сиздин алдыңызда монитордо тыгылып турушат. Эгер биз бир аз ылдамдыкты кошсок, анда алар спектрдин ультра кызгылт көк бөлүгүнө кирип, сизге көрүнбөй калат. Кара.
  Бурама рулду буруп, кочкул кызыл жаркырап дароо өчүп, андан соң такыр жок болду.
  - Мейли, бурамадан. Эми сиз эч нерсе көрө албайсыз.
  Кара мейкиндик ошол замат тунжурап, түнт болуп кетти. Крое куу көз кысып койду.
  - Эми ылдамдыкты кошобуз. Космостук корабл учкундардын арасынан өтүп, экран кайра жарк этти.
  - Гамма-нурланууну кадимки жарыкка айлантуучуну биз иштеткенбиз. Эми кайра жылдыздуу асманды көрөсүң.
  Жылдыздар чындап эле жинди режимде бортунда учуп жатышты. Алар буга чейин галактиканын жерге жанаша турган бөлүгүнөн өтүп, анын борборуна жылган. Бул жерде алар бир аз басаңдашкан. Сырттан келген гүлдөрүнө суктануу. Сансыз сансыз жылдыздардын жымыңдаганы көзүмдү оорутту. Жер бетинде бирден ашык адам мынчалык укмуштуудай гүлдөрдү көргөн эмес. Рубиндер, бриллианттар, сапфирлер, топаздар, изумруддар, агаттар жана башка таштар мейкиндикте майдаланып жалтылдап жаткандай туюлду. Алардын жаркыраган жарыгы жолго түшүп, бардык ичин жаркыратты. Glory көздөрүн ирмеп койду. Скрет күлдү, чыңалуудан бурулуп кетти
  - Тиги киши мындайды көргөн эмес. Бул галактиканын борбору. Карачы, сокур болуп калба.
  "Шайыр кичинекейлер" үнсүз каткырып күлүп жиберишти.
  - Канчалык ылдам учтук?
  Эң кичинеси секундасына миң парсек. Бир парсек дээрлик үч жарык жылы. Башкача айтканда, бир секунданын ичинде биз жарык дээрлик үч миң Жер жылын басып өткөн жолду басып өтөбүз.
  Даңк эч качан таң кала берген жок - Вах, жакшы, ылдам.
  Винт куулук менен көз кысып койду.
  - Ылдамдык ааламдан ааламга уча тургандай чоң эмес, бирок биз ылдамдыкты көп эсе жогорулата алабыз. Дүйнө жүзү боюнча жарышууну каалайсызбы?
  - Каалайм деп эле айткам!
  -Анда катуу кармаңыз, жаңы ылдамдык мурункусуна караганда тик болот.
  Жылдыздар бир саамга өчүп калышты, анан алар ызы-чуулуу кавалкадада чуркап жөнөштү. Мини-жылдыз кораблинин кыймылы ылдамдап, ылдамдады. Бүтүндөй галактикалар борттун үстүнө чыгып кетти. Жарык бүдөмүк болуп, жылтылдап, жылдыздуу кеменин жинди чуркоосу чоңоюп, өстү.
  Биз азыртан эле секундасына миллион парсек ылдамдыкта жылып жатабыз. Бул дагы деле чоң оверклок эмес. Кичинекей ааламыңыздын четине учуш үчүн бир күн керек болот. Бирок биз Винт манжасын эриндерине бастык - гиперультраплазмалык тездеткичтерди иштетсек дагы ылдамдата алабыз.
  Славаны отургучка бир аз кысып, ал жылдыз нурларынын көптүгүнөн сокур болуп калбаш үчүн колу менен бетин жабууга аргасыз болду. Жада калса манжалары да жаркырап турду.
  -Биздин ылдамдыгы секундасына он миллион парсек. Биз ылдамдатууну улантып жатабыз.
  Жалындаган жалын ысып, ичин жарып отту. Муну көргөн Крор жарык чыпкасын күйгүздү.
  - Жердиктер алсыз деп айттым. Бул дагы тездетүүнү берип, нурлар өтпөс кылып, күч талаасын бекемдөө зарыл.
  -Биздин ылдамдыгыбыз жүз миллион парсек. Шырылдады.- Жакында биз субтелепатиялык ылдамдыкка жакындайбыз.
  - Бирок бул күмөн, ой ылдамдыгы чексиз жана гипертелепатиялык кыймылдаткыч чексиздикке чейин ылдамдашы мүмкүн. Анын үстүнө терс эмоциялар канчалык аш болумдуу экенин билбейсиң. Биз буга чейин ааламдын жарымын жарышып, жүздөн бир пайызын пайдалана элекпиз.
  Crore жооп берди.
  - Ооба, бул бала чыныгы байлык. Айтмакчы, Славка, биздин ылдамдыгыбыз секундасына миллиард парсекке жетти.
  Бир маалда борттун үстүндөгү жарыктын ойноосу үзүлүп, караңгы болуп, миниатюралык кеменин ичиндеги жарык гана кара вакуумду жарыктандырды.
  -Биз кайдабыз? - деп сурады Слава жөнөкөй үн менен.
  - Аалам аралык мейкиндикте эч жерде жок. Киберсканерлер али өлө элек, бирок айланада дээрлик эч кандай материя жок, бир гана вакуум, гипермейкиндик жана көптөгөн талаалар бар.
  - Биз боштук. Бала коркуп кетти.
  - Ошону айтсаң болот. Бирок коркпоңуз, жакында биз өзүбүздү башка, сиздин дүйнөңүздөн алда канча чоң ааламда табабыз. Ал жерде бизде чыгармачылык иш үчүн орун болот.
  -Ааламдар көп жана алар үч өлчөмдүү гана эмес, көп өлчөмдүү мейкиндикте да жайгашкан. Миллиондогон өлчөөлөр бар, алар дайыма өзгөрүп, өзгөрүп турат. Түрдүү формалар менен таң калтырбоо үчүн, биз кадимки үч өлчөмдүү ааламга барабыз. Эң негизгиси, анын сиздин чөйрөңүздөн айырмасы, анда сыйкырчылык жана сыйкырчылык абдан өнүккөн. Мунун баары телепатиянын интригалары, сөз аркылуу материалдык чөйрөгө таасир этүү мүмкүнчүлүгү. Сиз өзүңүздү укмуштуудай супер падышачылыкта, фантазия жана кыялдар дүйнөсүндө табасыз.
  Мен ал жерде эмне кылам! Анткени, мен үчүн сыйкырчылык жети мөөрдүн артында сыр.
  -Бул дагы эле табышмак, башка дүйнөдө бир жолу сыйкырчылыкты тез үйрөнөсүң. Гарри Поттер өзү сага тең келе албайт. Бирок, бул аалам сага туура келбесе, анда биз сага башкасын табабыз. Балким сизге гиперплазмалык технология жагат - биз сага муну кантип жасоону үйрөтөбүз, бирок азырынча үчөөбүздүн аткаруубуз керек болгон атайын тапшырма бар, ал үчүн бизге сендей бала керек.
  -Эмне үчүн?
  - Анткени сен адамсың.
  -Биздин ылдамдыгыбыз секундасына он миллиард парсекке жетти. Бул жакында жылдыздар биздин үстүбүздө айланат дегенди билдирет. Винт оозунан түтүндүн бир бөлүгүн чыгарды.
  Чынында эле, жомоктогудай, алардын алдында укмуштуудай жарык таразасы жанып турду. Жылдыз кемесинин ылдамдыгы төмөндөп, алар жомок дүйнөсүнө түшүп калышты. Бул ааламдын жылдыздары өзгөчө тегерек эмес, төрт бурчтуу, конус жана призма түрүндө болгон. Ар бир жылдыз өзгөчө жана уникалдуу болгон.
  Даңк ушунчалык катып калгандыктан, анын көргөнү эң батыл божомолдордон ашып түштү.
  Жылдыздар жай сүзүп баратты, кара баркыт деңиздеги от аралдарындай көрүндү.
  Акыры алардын көз алдында диаметри он күнгө жакын цилиндр формасында чоң планета пайда болду. Бул цилиндрдин так ортосунда готика стилиндеги чоң сепил болгон. Анын миң километрдик дубалдары орбитадан оңой эле көрүнүп турду.
  -Мына бул сепилде тактынын мураскерлери болгусу келген падыша менен ханыша жашайт. Бирок аларга коркунучтуу сыйкыр оор. Башка ааламдан келген бейкүнөө бала гана бул сыйкырды буза алат. Crore билдирди.
  Эми биз, эл айткандай, планетанын бетине конушубуз керек.
  Конуу ийгиликтүү болду, бурулуш жасап, алар күчтүү бүркүттөрдүн алп айкелдеринин жанынан учуп өтүштү.
  - Бардык Glory чыгып кет. Screw колун берип, кичинекей кемеден секирүүгө жардам берди.
  - Планетага таазим.
  Слава бир аз таазим кылды. Алп сарай үрөй учурган болсо да, күчү жердегидей эле. Анан алардын алдында бир километр узундуктагы кристалл дарбаза ачылды. Үч дос алтын жана кымбат баалуу айкелдер менен кооздолгон коридорго киришти. Ошондой эле төрт куйруктуу дельфиндер, мегаплазма куралы бар келгин аскерлери болгон. Рубинден оюлган табигый гүлдөрдүн кооз букеттери термелип, баштарын тарта беришти. Залдын айланасында бөтөн балыктар сүзүп, жаркыраган кабырчыктары менен жаркырап жүрүштү.
  - Кызык, алар кантип абада калкып жүрүшөт? - деп сурады бала.
  - Антигравитация! Crore жооп берди. - Азырынча көрө албайсың.
  Тогуз жашар баланын көзүн таң калтырган жана таң калтырган ар кандай башка нерселер көп болчу, бирок мындай көрктүн сүрөттөлүшү өтө көп убакытты талап кылат.
  Жүз чакырымдык коридор менен басуу өтө узак болгондуктан, Винт кнопканы басып, алар түз эле тактынын бөлмөсүнө телепортация кылышты. Жылдыз падышаларынын негизги жайгашкан жери укмуштуудай болгон. Залдын ортосунда спираль суу түтүгү түрүндөгү тоодой көрүнгөн такты бар болчу, анын үстүндө кичинекей, бирок жаркыраган кайыктар эриген. Мезгил-мезгили менен алар фейерверктерди аткылап, курчап турган күүгүмдүн айланасын каптаган учкундардын эң жаркыраган каскады. Андан кийин залкар музыка жаңырып, жанар тоонун жаркыраган жаркыраган жаркыраган нуру жанды. Атмосфераны жалындуу кызыл лава кесип, көз жоосун алган булуттан падышалык жубайлар чыкты. Алар жаш жана бай көрүнгөн, ошол эле учурда даамдуу кийинген. Падышанын көкүрөгүндө көк пуделдин сүрөтү менен бирге зымырыттары бар чынжыр болгон. Ал эми ханышанын моюнун кооздогон чынжыр, тескерисинче, сапфирден жасалган. Баланы көздөй жүзүн эңкейди, ит акырын кыйкырып, куйругун чайкады. Падыша жылмайып, тиштери лампочкалардай жаркырап турду.
  -Слава аттуу коногум менен куттуктайм. Тумарым айткандай сен абдан жакшы бала экенсиң, тагдырыңды аткара аласың.
  Падыша адам сөз айкаштарын бир аз адамгерчиликсиз жайгаштырган, бирок мааниси котормосуз да түшүнүктүү болгон. Башка ааламдын тургуну кантип орусча билгени кызык да.
  - Бул телепатия. Кро шыбырады.
  - Чоң кайгылуу балабыз бар. Жалгыз кызы галактика аралык тиран Элетромендостун туткунунда. Ал эми бизге аны бошотууга жөндөмдүү рыцар керек. Улуу пайгамбарлыкта анын тегерек жылдыздары бар кичинекей ааламдан келери айтылат. Менин эки эски досторум Винт менен Крор сени сарайга алып келишти, эми сен олуттуу сыноодон өтүп, гипер-тиранды жеңүүң керек.
  Слава жылмайып койду, ага анын аркасынан канаттары өсүп жаткандай сезилди жана ал бүтүндөй чексиз ааламды үрөй учурган желмогуз менен күрөшө алат.
  -Мен душмандар менен күрөшүп, кызыңды бошотууга даярмын.
  -Андан кийин Винт менен Крон жолдо баратышат жана сени жетектейт, бирок адегенде кичине сыноодон өтүшүң керек. Кесиптик ылайыктуулугу боюнча тексттин бир түрү.
  -Кубаныч менен.
  Винт менен Кроре баланын колунан кармап, мини жылдыз кемеге кайтып келишти.
  -Тексте текст бар, эми биз чоң жылдыздын дээрлик жанында жайгашкан планетага учабыз.
  Миниатюралык кеме бурулуп, алар булуттар көбүктүү көк планетанын алдында болушту.
  Винт аппаратты алып чыкты.
  - Кош ак ак.
  Манжалардын сынышы жана Даңк сиз ойлогон жерде болгон. Анын маңдайында четине орнотулган боз мектептин имараты турган. Артында оор портфели бар, демек ал тажатма жана ачуулуу сабакка барышы керек. Жана бул абдан жагымсыз. Буттары морт болуп, калтырап кетти. Бул чындап эле түш беле же галлюцинация беле? Бала көзүн ушалап, олдоксон өзүн чымчып алууга аракет кылды. зыян. Демек, бул чындык, ал чындап эле мектепке барышы керек. Асман ыйлап, нымдуу жана муздак, муздак шамал согуп жатты. Алыстан чакыруу угулду. Буттары эрксизден чуркоого жылды. Сабактын башталышы үчүн өз убагында болушуңуз керек.
  Бала бир аз деми кысылып, класска чуркап кирди. Муңайым мугалим Рудольф Франкенштейн аны жаныбардын күркүрөөсү менен тосуп алды.
  Сен кайра кеч келесиң. Өкүнүчтүүсү, азыр эски заман өтүп, камчыга алынбай калды. Сабактан кийин каласың, классты жууйсуң.
  Артынан уулуу күлкү. Кочкор шыбырайт, муштумун жана ортоңку манжасын көрсөтөт.
  - Танаписте сени жеңебиз. Келгиле, аны Snow White котлетуна айландыралы.
  Жана катуу күлкү. Мугалим укпагандай түр көрсөтөт.
  Сабак узак жана кызыксыз көрүнөт "Баран" жана анын компаниясы самандан чайнаган кагаз түкүрө баштайт.
  Коркуу эрксизден жан дүйнөгө сойлоп, ичи ооруп, денени муздатат. Калтырап, жаман бешөө жабышып калганда өзгөрүүнү күтөсүң. Акыры коңгуроо кагылып, буттары эрксизден чуркайт - бала жаман курдаштарынан чарчаганга шашат. Ал чуркап, мектептин эң караңгы бурчуна жашынууга аракет кылып, бул вампирлер аны таппай калат. Слава сарайдын астына чыгып, көчөдө калды. Ал которгондо, дем бар эле, ар тараптан желмогуз балдардын көлөкөлөрү көрүндү, алар ошол жерде экен.
  - Ооба, келесоо качып кетти. Сиз "Белоснежка" элеңиз, бул чай "нымдуу" болот.
  Кочкор садисттик жылмайып койду.
  -Мекке тур, сени урабыз, болбосо өлүктөй жатасың.
  - Жок, балдар андай эмес. - деп кобурады Слава.
  - Бизге эчки керек. Эмнени жайласаң да, андан ары кете бер.
  Ал Славадан дээрлик бир башы узун кочкор болуп, бир жарым эсе катуу сокку урду. Бала чыйрыгып, көзү дээрлик дароо шишип кетти. Андан кийин мурдуна бир кагып, Юшка агып кетти. "Барандын" шериги кабыргасына тийип, согушка чуркап жөнөдү, бирок жоон лидер аны бир аз кармап калды.
  - Токто, тизелесин. Ооба, "Белоснежка" мох болуп калат.
  Славанын мурдунан кан тамчылап, көздөрүнөн жаш агып, бирок анын жан дүйнөсүндө коркуудан тышкары башка бир сыймык, ар-намыс сезими ойгоно баштады.
  Жок, мен чөгөлөбөйм.
  "Баран" таң калгандай түр көрсөттү.
  - Бул шылуун мага ушинтип каршы болуп жатат. Андан кийин тамак ичиңиз.
  Жана кулагына бар күчү менен кыймылдады. Славанын башы титиреп, кулагы кызгылт болуп кетти.
  - Жок, мен дагы деле бербейм. Үнүндө коркуу сезимин басып, өжөрлүк бар эле.
  - Анда сен өлдүң. Биз сени өлтүрөбүз.
  Топтун башчысы дагы бир жолу ыргытты да, болгон күчү менен жаакка кирип кетти. Слава бир аз четтеп кетти, сокку бүдөмүк чыкты.
  - Снежкаяны кармагыла. "Баран" коркутуу жаңсатын жасады.
  Бейбаш Славага кол салып, колдорун жайып, дубалга кадап койгон. Анан жаш начальник ширеңке алып чыгып, тамекисин күйгүздү.
  -Эми мен сага каутеризация кылам. Чөгөлөңүз же жинди ызы-чууну сезиңиз.
  Слава чыдагыс коркуп кетти, Кроранын шайыр жүзүн жана Винтин шылдыңдаган көз карашын эстеп, багынып, чөгөлөгүсү келди. Айрыкча башка кең ааламдан келген падышанын өзгөчө катаал жана боорукер жүзүн эскерүү адам чыдагыс болду. Чөгөлөш аларга чыккынчылык кылуу дегенди билдирет. Ал эми карапайым хулигандар аны өлүмгө дуушар кылып салса, анда ал тиран Элетромендоска каршы чыгууга даяр кандай баатыр.
  Тамеки чекесине тийгенде, Слава кыйкырып, оң колун кескин чыгарып алды.
  Айласы кеткен каардуу муштум "Барандын" жаагына түштү.
  Ал таң калганынан көзүн чоюп, таң калып, ызы-чуу менен чалкасынан жыгылды. Бул жерде Slava өзүнөн адаттан тыш каарды жана күчтү сезди. Ал профессионал кикбоксчудай муштап, тепкен. Жарым мүнөт өтүп, бешөө тең эс-учун жоготуп жатышты. Слава сыймыктана башын өйдө көтөрүп, колдору асманга көтөрүлүп турду.
  -Жеңиш! Мен муну кантип кылмак элем!
  Сабактын коңгуроосу кагылды, бул жолу гана кадимкидей титиреп кетпей, булбулдай болуп көрүндү. Бала канатына учуп киргендей класска кирди. Бул жерде ал жок жерден ийгиликсиз болуп калды. Слава космос мейкиндигинде аяктап, бир ооз сөз айтып отурган да жок. Ал корккон жок - азыр шайтан өзү да андан коркпой, көзүн чоң ачты. Жылдыздар таттуу жана сүйкүмдүү көрүндү, бул эч кандай коркунучтуу эмес, тескерисинче, салмаксыздыкта бир кызыктай жеңилдикти сезет. Бала башын бир аз буруп койду. Анын жанында Скру менен Кроре калчап турушту.
  -Ошол "Белоснежка" коркуп кетти. Кечиресиз, бирок биз башка кыла алган жокпуз: жан дүйнөңүздөгү коркунучту жеңишиңиз керек болчу.
  Демек, бул чыныгы сыноо болгон эмес.
  -Жана жок! Мунун баары реалдуу болду, бизде сизди Жерге алып барууга, ал тургай, убакыт тилкесин бир аз өзгөртүүгө күчүбүз бар. Кантип? Бул миллион өлчөмгө ээ жандыктардын сыры. Эми сиз сыноодон өттүңүз жана биз башка олуттуу маселелерге өтөбүз.
  -Эмне?
  Бурама металлдык үн менен кычырап чыкты.
  -Мисалы, Эзарам падышанын жалгыз мураскорун бошоткула. Элетромендосту жеңүү оңой болбойт, анын согончогу астында квинтилиллиондогон дүйнөлөр онтоп жатышат. Бирок сен биринчи жеңишиңди өз коркууңду жеңдүң.
  - Кичинекей өлүмдөн коркуу - аны жеңип, биз өлбөстүккө жакындап жатабыз.
  - деп ойлоду Кроор. Алдыда цилиндр планетасынын тааныш формасы пайда болду.
  . ЭПИЛОГ
  Бир катар укмуштуудай соккулардан жана жеңилүүлөрдөн кийин Асман империясы тынчтыкка макул болуп, падышалык Россиянын ээликтерине кайрадан кол салбоого убада берген.
  Улуу алтылыктар Кытайды багынтууга али эрте деп эсептешкен жана алар жагымдуу шарттарга макул болушу мүмкүн. Чындыгында Монголиянын бир бөлүгү, түштүк Усури аймагы, Приморье, жада калса Корея Россиядан чыгып кеткен. Бул рентабелдуу келишимдер болгон - Алексей Михайловичтин падышалык Россиясынын Сибирде жана Тынч океандын жээгинде бекем орношуна мумкундук берген. Жана салыштырмалуу коопсуз сезишет.
  Мына ушуну менен даңктуу практикалык согуш аяктады, алты баатырды башка нерселер күтүп турган!
  
  
  ӨЛБАС КОСМОС ХАНЫШАСЫ
  Королева чындап жаш көрүнгүсү келген. Ошентип, ал өлбөстүктүн күзгүсүн издөө үчүн бүтүндөй экспедиция жөнөттү. Карап көрсөң, жаш кызга айланып кетесиң.
  Акырында издөө ийгиликтүү болду, бирок... Күзгүдөгү жин кары канышага мындай дейт:
  - Жаштыгыңды кайтарам, бирок сен кул болосуң!
  Королева тиштерин жылмая карап жооп берди:
  - Жаштык түбөлүк болсо, анда мен кулчулукка макулмун!
  Жин дуба кылды. Ханыша бир белдемчи менен дээрлик жылаңач, кетмен менен талаа казган кызга айланды. Анан өзү иштеп, талыкпай эмгектенди.
  Болгону жаш денеси дээрлик ооруган эмес жана өтө чарчаган эмес. Бирок бул абдан кемсинткен жана кызыксыз болгон. Ал эки күн менен бир планетада болгон. Ал эми түзүлүшү акыркы орто кылымдагыдай.
  Анын үстүнө, формацияларда тоңуп калган. Канышай бир нече күн иштеп, тажатма болуп калды. Ал жаныбардай болуп калды, түшүндө гана ага эркиндик келди. Жана ал дайыма кишенде талыкпай эмгектенет. Мурдагы ханыша үчүн абдан кыйын. Ал эми жылаңач денеге көзөмөлчүнүн камчысынын тийгени кызарган темирдей.
  Акыры, анын жашоосунда өзгөрүү болду. Жаманына гана. Ээси каза болуп, мураскору толугу менен талкаланган. Ал эми кызды карьерге сатып жиберишкен.
  Эми мен оор себеттерди көтөрүп, кишенделип жылаңач иштеп, камчы алып, таш үстүндө укташым керек болчу.
  Ханыша азыр алда канча кыйналды. Жин, албетте, ага капкан салып койгон. Ооба, ал өлбөс жана карыган жок, бирок тозокто болгондой азапта.
  Күчтүү дене стресске көнүп калат да. Ошондо ханыша качып кетүүнү чечти.
  Узун чачтын жардамы менен ал чынжырча жасай баштады, анын жардамы менен анын жылаңайлак бутун жана күчтүү мойнун түнү үчүн чынжырлашты. Катуу темирди чачыңыз менен жай саласыз, бирок ханышанын өлбөй турган убактысы жетиштүү. Дагы бир нерсе, карьерлерде оор жумуштан кийин укташ керек, күн сайын бир аз көрдүң.
  Бирок баары бир ичесиң.
  Ханыша өзүн көрүп, анан түшүнө кирет. Андан кийин дагы бир жолу араа.
  Акыры, ал шилтемелерди үзгөнгө чейин .... Бирок ал качып кете алган эмес. Күзөтчүлөр коңгуроо кагышты.
  Канышайды камчы менен аябастан кармап алып сабашат. Андан соң таманына кызыл темир менен күйгүзүштү. Андан кийин алар качкан кулдун брендин өрттөштү. Жана дагы шахталарга жиберилди.
  Кулдар тез-тез өлөт, ал көп жылдан бери талыкпай эмгектенип келет. Андыктан алар кишендешип иштешсин.
  Анан ар түнү алар анын чынжырын текшерип турушту.
  Ханыша кишенде уктап, аны дайыма камчылап жатышты.
  Оор кишендерди тагып, бир аз жайыраак иштегенде камчы менен сабашат.
  Канышай мурунтан эле сасык жыттанып, ооруган эмес. Инфекция аны кабыл алган жок, аз жана монотондуу диетада ашказандагы ооруну пайда кылган эмес. Түбөлүк кыз азап тартты, бирок өлбөдү. Жана жылдар отуп жатты. Кендер акырындык менен иштетилип, азайып кеткен.
  Бул жерде ал кайрадан башка ишке которулат. Кирден жуулуп, сатыкка коюлган.
  Бул жерде ханыша акыры ийгиликке жетти. Сатып алуучу аренага гладиаторлорду жеткирүүчүлөрдүн бири болуп чыкты.
  Ханыша жүз жылдан ашык шахтада оор жумушта иштеген абдан кургак жана жиптүү болгон. Ал абдан күчтүү жана чыдамдуу, башына оор ташты кармап турат.
  Албетте, анын күчү жеткирүүчүнү өзүнө тартты. Ал анын тиштерин карады: бир да тешик жок жана ушунчалык чоң жана күчтүү. Мен болотту, булчуңдарды таштай сездим!
  Анан, албетте, мындай жөндөмдүү көчүрмөсүн сатып алган!
  Ошондон кийин ханыша үчүн дагы бир жашоо башталды. Машыгуу, мушташуу, коркутуу, сабап салуу дагы катаал, бирок андан да кызыктуу.
  Ханыша эки жүз жылдан ашык убакыт бою жаш болгон жана тынымсыз оор эмгекте мажбурлап машыгуунун аркасында зор күч-кубаты жана туруктуулугу менен айырмаланган.
  Бул анын башка кыздарга белгилүү бир башталышын берди. Анын үстүнө анын булчуңдуу денесиндеги бардык тырыктар жана жаралар абдан тез жана изи жок айыгып кеткен.
  Ханыша да тез, жакшы өлбөс реакция болгон жана абдан кылдаттык менен окуган. Дароо эле анын баары ойдогудай болгон жок, бирок анын денеси абдан бекем.
  Ошентип, алгач ал күч-кубат, чыдамкайлык жана тиричиликтин эсебинен жеңишке жетти. Анан анын чеберчилиги өсө баштады.
  Алгач алардын күчтүү атаандаштары болгон эмес, бирок бара-бара тажрыйба менен анын деңгээли көтөрүлгөн.
  Ошентип, ханыша жана атактуу аялдар утуп баштады. Ал тургай, адамдар жана жаныбарлар менен күрөшүү!
  Империянын каада-салты боюнча, гладиаторлордун салгылашууларында жүз жолу жеңишке жеткенден кийин, эркиндикке жете аласыз.
  Кайраттуу падыша азууларынан жараат алып, чийилген болсо да, акыры жүзүнчү согушта жеңишке жетишти.
  Андан кийин ал Цезардын колунан эркиндик алган. Ал эми согушта өзү акча таап, же кыздарды фехтованиеге үйрөтчү.
  Көп өтпөй сулуу, бай жана денеси али жаш ханыша асыл патрицийге турмушка чыкты.
  Жана эски жана чиркин. Бирок ал өлбөс эмес жана көп өтпөй каза болгон.
  Азыр түбөлүк жаш жесир болгон ханышанын сүйүшкөндөрүндө ондогон сулуу жигиттер болгон.
  Жана зор байлык.
  Ошентип, ал бактысын тапты окшойт... Прогресстин жемиштери жетишсиз болбосо - бул империяда илим эмнегедир өнүкпөйт. Жана жалпысынан планетада. Ал эми мылтыктар менен мушкеттер эң примитивдүү. Баары түзмө-түз катып калды.
  Ошентип, империя ыдырап, варварлардын жаңы рейди... Ханыша кайрадан туткунда жана кулчулукта. Бирок жаш сулуудан бери ал жергиликтүү хандын токолу болуп калат.
  Ал өлгөнгө чейин жана аны мураскерине өткөрүп бергенге чейин. Анан ал дагы бир канча убакыттан кийин каза болду.
  Ал эми ханыша аукционго коюлду. Жылаңачтанып, асыл шейхке сатылган. Жана шейх өлгөнгө чейин анын жанында болгон. Жана дагы кыз аукционго коюлду. Бул жолу ал хан сарайга Султанга жетти. Өлбөс болуп, ал монархты ороп, биринчи аялы боло алган.
  Бирок, бактысыздык, өлбөс кыз бала төрөй алган жок. Ал эми султан өлгөндө, анын мураскору ханышаны кайрадан чынжырга байлап, шахталарга жөнөтүүнү буйруган.
  Жана дагы тозоктогу ханыша. Кишенде, оор жумушта ал себеттеги таштарды сүйрөп, лом менен ташты жарган. Ошондой эле аз, монотондуу тамак, камчы, сасык, чынжырлуу. Анан күн сайын кечинде күзөтчүлөр тарабынан зордукталат. Бул ханышага жада калса, анын жаш денеси оргазмга оңой жетчү.
  Ошентип, түбөлүктүү кыз жылдан жылга, он жылдан он жыл өттү.
  Акыры бул кен түгөнбөй, эки жүз жыл өттү. Бул ханыша ким экенин эч ким эстеген жок. Анан дагы аукционго коюлду. Адаттагыдай жылаңач жана булчуңдуу. Албетте, ага чейин жуунуу.
  Анан аны кайра армияга сатып алышты, ошондуктан ал физикалык жактан абдан күчтүү болчу. Ооба, ал шамдагай, кылыч менен согушканды билчү.
  Ал эми ханыша аскердик карьерасын баштады. Ал көптөгөн согуштарга катышкан, өжөр, күчтүү, чыдамкай болгон, ал дайыма жылаңаяк чуркаган. Анан бара-бара анын карьерасы өйдө көтөрүлдү.
  Бул жерде ал буга чейин аялдар полкунун командири жана бир топ байлыкка ээ. Жана дагы ал өзүнө пайдалуу кече таап, эбегейсиз мүлккө ээ болот.
  Өлбөс жашоонун зигзагы ушундай: азыр өйдө, азыр ылдый!
  Ханыша, албетте, жесир калган, андан кийин жаш ханзаадага үйлөнгөн. Тажрыйбалуу, бирок сыртынан жаш келинден бала башын жоготкон. Ошентип экөө баш кошушту. Анан жаш жигит падыша болду. Ал эми анын аялы зор таасири болуп калды.
  Падышалык согуштарды жүргүзүп, кеңейген. Ал барган сайын күчөдү. Ал эми кечээки жаштар адегенде бышып жетилди, анан карыды. Сыртынан караганда, жаш ханыша императрица болом деп өлүм алдында жаткан падышанын каалоосунан улам сабалган. Жана ал кол койду.
  Ал өлгөндөн кийин, мурдагы ханыша императрица болгон. Жана согушту. Түбөлүк жаш болуу акыры бүт дүйнөнү багындырды!
  Жана ал абсолюттук бакыт тапты окшойт ... Бирок андан кийин үч жүз жыл өтүп, келгиндер конушту. Жана алар планетаны басып алышты.
  Ал эми императрица кайрадан карьерлерде болгон. Ал эми буга чейин жакасы менен, жылаңач, жылаңаяк, бирок чынжырсыз. Белгилүү убакыт иштедим, анан уктаар алдында телевизор көрдүм.
  Бул да ушундай жашоо... Ал түрмөдө жүз жылдан ашык кызмат өтөп, кийин шарттуу түрдө бошотулган жана космостук империяда басып алынган планетада жашаган.
  Ал абдан өнүккөн цивилизациянын бардык артыкчылыктарынан ырахат алган жана ... Бул жолу ал космостук армияга кирди.
  Ал жылдыздуу согушта карьерасын жасай баштаган. Ал өлбөс! Эч нерсе коркпойт!
  Ошентип, ал маршал болгонго чейин кызматын алдыга жылдырды. Андан кийин ал ээлик кылуу үчүн бүтүндөй бир планетаны алды.
  Кээ бирлери губернатор болгон. Андан кийин ал армияга кайтып келди. Согушуп, буйрук берген. Гипер-Супермаршал болуп калды.
  Анан алар аскердик төңкөрүш жасап, космостук империянын императорунун тактысын басып алышты - галактиканы жетектеп.
  Андан кийин ал башка дүйнөлөрдү багындыра баштады. Ал буйрук берди, кол салды, жеңди, кээде жеңилди, бирок өч алды ....
  Ал гибрид чиркейлер менен тырмактардын империясына киргенге чейин баары жакшы болчу.
  Алар өтө тез көбөйүп, гуманоид цивилизациясын сандар менен каптап кетишти.
  Ошентип, салгылашуулар уланды, согуш артынан салгылашуу... Акыры эл утулду. Ал эми мурдагы ханыша кайрадан шахталарда кул болгон жок.
  Кайра чынжырга байланып тынбай иштейсиң, таштарга кишендеп уктадың. Жана роботтордун толук көзөмөлүндө.
  Түбөлүктүү кыз түшүндө гана өзүн эркин жана улуу көрчү. Ал эми калган убактарда жылаңач катууланган буттары менен өзү үчүн жан үрөп, иштеп, курч таштарды иштетти.
  Бирок ханыша үмүтүн үзгөн жок. Ал өлбөс жана түбөлүккө өзгөрөт! Кулчулук түбөлүккө созулбайт!
  Мурдагы ханыша жылаңач, булчуңдуу белине балээ түшкөнүнө карабай ырдап да койгон:
  Жердин кызы жооп берет, жок,
  Мен эч качан кул болбойм...
  Эркиндиктин таңы келерине ишенем -
  Шамал жаңы жараны сергитет,
  Ата Мекен үчүн ыйык согуш,
  Анткени Улуу Теңир чакырат...
  Эр жүрөк рыцарь эрте туруп,
  Караңгылык кетет, Майдын розалары гүлдөйт!
  
  
  
  
  АДАМ ЖЕГИЧ МЕНЕН КОРБОГУЛА
  1941-жылы ноябрда Гитлер күтүүсүздөн Сталинге тынчтык сунуш кылган. Чыныгы кырдаал менен тааныш эч кимге күмөндүү көрүнгөн чечим.
  Немецтер Москваны ала турган болду окшойт. Анан эмне үчүн мындай кырдаалда тынчтыкты сунуштайбыз?
  Бирок Гитлердин, өзүңөр билгендей, өтө өнүккөн интуициясы болгон. Анан ал Москваны тартып алганын сезди, ал эмес. Андай болсо, Сталинди коркутуп-үркүтүп жаткан учур, тынчтыкты сунуштайт. Албетте, бардык аскерлер буга макул болгон жок, бирок Гитлердин бийлиги жана бийлиги бар болчу.
  Анын үстүнө тынчтык шарттары немистер үчүн пайдалуу болот деп убада кылган. Чындыгында Украина Германияга жана аны менен кошо кара жер жана айыл чарбасы, ошондой эле Белоруссия, Балтика жана Смоленск облусуна өтөт.
  Сталин, жалпысынан алганда, немистер буга чейин колго алган нерселердин бардыгын берүүгө макул болгон.
  Севастополь немецтерге чегинди. Буга жооп кылып фрицтер Москва областынан кетишти. Ленинград СССРден артта калып, ага коридор барчу. Ал эми немистер али толук басып ала элек Ворошиловоград жана Донецк облустарынын ордуна Ленинград областын таштап кетүүгө макул болушкан.
  Жалпысынан фашисттер Донбассты көмүрү, металлдары жана заводдору, боксит кендери, айыл чарба жерлери, бүткүл Крымды, ал тургай түштүк Дондун бир бөлүгү менен кабыл алышкан. Немецтер Ленинград областынан, Москвадан, Туладан, Ржевден, Калинин областынан. Ал эми Донбасстын бир бөлүгүнө, анын бай кара жери менен Дондун бир бөлүгү жана Севастополь. Финдер Петрозаводскти өздөрүнө алышты, эмнени басып алышты. Алар ынтымактуу түрдө тарап кетишти.
  Мындан тышкары, СССР нефтини базар баасынан төмөн жеткирүүгө, согуш туткундарына чоң кун төлөп берүүгө милдеттенген.
  Согуштан утулуп, Москвадан ажырап калуудан корккон Сталин мындай шарттарга макул болгон. Вермахтын ийгилигинин эң туу чокусунда.
  Ооба, ал эми табияттан тышкаркы инстинктке ээ Гитлер бул эң жакшы вариант экенин түшүндү.
  СССР менен согуш аяктады. Фашисттер биринчи кезекте Африкага аскерлерин которо башташкан. Андан тышкары, британиялыктар Роммелге каршы чабуулга өтүштү. Мейли, эмне? Ал эми Фриц Мальтага аскерлерин алып, түшүрүштү. Албетте, алгач ал жактагы англиялыктарды бомбалоо менен.
  Андан ары, албетте, Гибралтарга кол салуу. Гитлер Франко менен жеке өзү жолугушкан.
  Сиз Германиянын канчалык күчтүү экенин көрдүңүз. СССРди талкалаган. Ал төрт миллион орус туткундарын жана миңдеген танктарды алды. Биз үчүн Испания картадагы карандай. Эгер аскерлерди өткөрбөсөң, басып алабыз. А эгер сагынсаңыз, Африкадан бир нерсе аласыз. Болгондо да Британия кыйроого учураган жана эч кайда кетпейт!
  Испаниянын оккупацияланышы мүмкүн экенин жана эч кандай мүмкүнчүлүк жок экенин түшүнгөн Франко макул болду.
  Гибралтарга чабуул ийгиликтүү жана тез эле болду. Цитадел кулады. Анан немистер Экватордук Африкага кирди.
  Британдыктар чоң жоготууларга учурады. Аларды соргучтардай кармап алышты.
  Роммел Ливияда Британияны талкалап, Египетте чабуулду өнүктүргөн. Александрияны басып алган.
  Андан кийин чыгып, Суэц каналын кесип өттү. Ийгиликке жетишип, немистер Иракты, Кувейтти жана бүткүл Жакынкы Чыгышты басып алышты.
  Вермахт чыгышта өтө көп жоокерлерин жана офицерлерин жоготкон жок. Ал эми анын аскерлери англистерге жана өзгөчө колониялык күчтөргө караганда көбүрөөк жана тажрыйбалуу жана жакшыраак даярдалган.
  Британдыктар мындай нерсени камтышы мүмкүн жана алар утулуп жатканы шексиз. СССРсиз эле Фриц Британия менен ийгиликтүү күрөшө алган.
  Жалпысынан алганда, Британия колонияларынан ажырап калуу алдында турган. Анын кургактагы армиясы Вермахттын көп сандаган жана тартиптүү аскерлерине каршы колонияларды кармап туруу үчүн өтө алсыз жана алсыз болгон.
  Ал эми автопарк боюнча тариф иштебей калды. Гибралтар менен Мальта кулагандан кийин Африканы сактап калуу мүмкүн болбой калды. Бул жерде Роммель Суэц каналын тоскон. Ал эми кургакта да немистер британиялыктарды бир гол менен утуп алышты. СССР менен согуштан кийин Вермахт ого бетер күчтүү жана өзүнө ишене баштады, көп согуштук тажрыйбага ээ болду.
  Ошентип, Африка акырындык менен басып алынган. Ал эми Иран аркылуу немистер Индияга кирген. Ал жерде да жергиликтүү сепойлор Британия үчүн өлгүсү келген жок. Жалпысынан алганда, немецтерге британ аскерлерине караганда алыстык, жолдордун жоктугу, байланыштын узактыгы, камсыздоо көйгөйлөрү көбүрөөк тоскоол болгон.
  АКШ согушту болтурбоо үчүн чаң чогултууда. Жада калса Японияга каршы бардык санкцияларды алып салышты.
  Ошентсе да, самурайлар Перу Харборуна кол салышкан. Биз өзүбүздү коопсуздандырып, Азиядагы Британиянын ээликтерин басып алышыбыз керек болчу. Ал эми япондор муну жасашты.
  Кыскасы, кырк экинчи жылы жана кырк үчүнчү жылдын биринчи жарымында немистер менен япондор Африканы, Австралияны, бүт Азияны басып алышкан. Ал эми 1943-жылдын сентябрь айында Британияга конду. Албетте, массалык бомбалоодон кийин. Немецтер Ю-288, Ю-188 жана башка машиналарды колдонушту.
  Колонияларынан ажырап, суу астындагы согуштан чарчаган Британия туруштук бере алган жок.
  Ал эми немистер өтө көп ресурстарга, өзгөчө жумушчу күчкө ээ болчу. Алар Англиядагы бардык шаарларды жана заводдорду түз мааниде бомбалашты. Анан, албетте, конуу жана "Пантера", "Жолборстор", "Арстандар" жана ал тургай, "Чычкандарды" колдонуу. Албетте, ошондой эле сүзүүчү танктар жана суу астындагы унаалар.
  "Чычкан" операциянын башталышын жасаганга үлгүрүп, алтургай мушташкан. Бирок чычкандар өтө оор.
  "Пантера" кемесиндеги "Герданын" экипажы салгылашууларда өзгөчөлөндү. Немистер Британияны басып алгандан кийин дагы бир нече убакыт бою Америка Кошмо Штаттары менен согушкан. Америкалыктарды Исландиядан кууп чыкты. Бирок байланыштын узактыгына байланыштуу Американы басып алуу кыйын иш болуп чыкты. Бирок Атлантика океаны тамаша эмес. Алар бир досун бомбалап, деңизде өздөрүн кесип салбаса.
  Немис суу астындагы кемелер, анын ичинде суутек перекиси боюнча иштелип чыккан жана дээрлик бүт америкалык флотту чөктүрдү.
  Бирок, Кошмо Штаттарды басып алуу дагы эле өтө кыйын. Согуш созулуп, акыры немистер басып алып, тынчтыкка жетишти.
  Немецтер СССРге кайрылгандан кийин.
  1945-жылы E-50 жана E-75 өндүрүшкө кирди. Гитлер чалгындоочу машиналардын чакан сериясынан тышкары, салмагы элүү тоннадан ашпаган танктарды чыгарууга тыюу салган.
  Пантеранын салмагы кырк төрт жарым тонна болгон. "Пантера" -2 буга чейин элүү эки тонна болуп саналат. E-50 буга чейин дээрлик алтымыш беш тонна тартты. Акыркы танк 45 градус эңкейиште корпусунун 150 мм жана мунаранын чекесинин 185 мм, ошондой эле бир бурчта абдан татыктуу фронталдык курал-жаракка ээ болгон. 88 мм мылтык, узундугу 100 EL. Ал эми капталдарында 82 мм соот, ошондой эле эңкейиштерде. Көбөйтүлгөндө 1200 аттын күчүнө чейин ылдамдаган кыймылдаткыч менен бирге, абдан күчтүү орто танк.
  Плюс мүнөтүнө он эки ок.
  Андан да оор E-75 токсон тоннадан ашат. Бул танк анча ийгиликтүү эмес болуп чыкты. 128 мм мылтык жайыраак ок атуучу ылдамдыкка ээ болгон, оозунун ылдамдыгы төмөн болгон жана 88 мм E-50 менен салыштырганда жакын аралыкта эч кандай артыкчылыгы болгон эмес.
  Корпустун алдыңкы курал-жарактары 45 градус бурчта 160 ммден бир аз жакшыраак. Бирок, көбүрөөк кереги жок. Ал бардык америкалык куралдарды, ал тургай советтик куралдарды да кармап турат. Коргоо мунарасы кереметтүү: 252 мм чеке, 160 мм каптал жана арткы. Бул, жок эле дегенде, мунара үчүн аздыр-көптүр ишенимдүү коргоо бар экенин көрүүгө болот, өзгөчө каптал.
  Корпустун тарабы 120 мм, бул алгылыктуу, ошондой эле экрандарды илип койсоңуз болот. Бирок кыймылдаткыч 900 аттын күчү менен алсыз. Жалпысынан алганда, танк, албетте, бүтпөгөн, тескерисинче, бийик. Ушул сыяктуу көйгөйлөр менен бир кыйла өскөн "Жолборс" -2 эске салат.
  Эки немис унаалары тең кемчиликсиз, бирок E-50, албетте, практикалык.
  Ооба, жана E-100. Бирок бул машина E-75ке караганда айдоо көрсөткүчтөрү боюнча дагы оор жана начар.
  E-100 чоң массасынан улам аз санда чыгарылган.
  Ал эми аскерлер өздөрү жалпысынан E-50 жактырышты.
  1946-жылы жазында, 20-апрелде, Фюрердин туулган күнүндө, немистер СССРге көчүп кетишкен.
  Алардын көп сандагы машиналары жана жабдуулары болгон. Ар кандай версиядагы он миңдеген танктар. СССР ошондой эле сериялык Т-34-85 жана ИС-2 жана ИС-3 кызматында болгон. Т-44 толугу менен ийгиликтүү болгон жок. Ал эми T-54 али даяр эмес болчу.
  Немистер Е-50 жана Е-75ти көп санда чыгарышкан.
  Сталин өлкөнүн бир кыйла бөлүгүн жоготкондон кийин, салмагы кырк жети тоннадан ашкан машиналарды иштеп чыгууга тыюу салган.
  Т-34-85тердин көп санынан жана бир аз кичине ИС-2 жана ИС-3нөн тышкары, СУ-100 массалык түрдө чыгарылган, ал салыштырмалуу жөнөкөй жана эффективдүү өзү жүрүүчү курал болгон.
  Белгилей кетчү нерсе, эң чоң танк T-34-85 Германиянын Е-50 сериясын капталга гана кире алган, ал эми Е-75, ал тургай, капталдан да өтө катаал болгон жана СУ-100 гана жасай алган. аны, анан жабуу.
  Демек, күчтөр бирдей эмес. Немецтик танктар ездеру советтик танктарды алыскы аралыктан тешип. Ал эми бир гана IS-3 аздыр-көптүр канааттандырарлык чеке коргоо, андан кийин жогорку бөлүгү болгон.
  Мына немецтер СССРдин территориясында.
  Герда, Шарлотта, Кристина жана Магда E-50. Алар ырларды ышкырып, ырылдашат.
  Кочкордун мүйүзүнөн күмөн санайбыз,
  Кудай биз үчүн болот!
  Анан кантип алып, душманды атышат.
  Отуз төртү мунарадан учуп кеткен. Ооба, согуштук экипаж, сиз эч нерсе дебейсиз.
  Шарлотта нааразы болуп мындай деди:
  Бизде али көп курал-жарактар жок. Душман болот, жана тактай жана илмек!
  Кристина белгилеген:
  - Бирок мылтык так жана өлүмгө алып келет! Ошентип, бири экинчисинин ордун толтурат!
  Герда кычырап:
  - Биз алардын баарын талкалайбыз!
  Ал арада Наташа экипажы менен СУ-100 учагында Фрицке каршы согушуп жатат.
  Олег Рыбаченко Наташа, Зоя, Августина жана Светлана менен бирге СУ-100дун экипажынын бешинчи мүчөсү болгон.
  Кыздар башын ийкеп макулдашты.
  - Сиз мушкерсиз, бул эң сонун!
  Наташа душманга ок чыгарды. Снаряд немец машинасынын чекесине тийип, секиришип кеткен. Кыз ачуусу менен жылаңаяк бутун таптап жиберди. Анан ал текшерди:
  - Эми сен баласың! Сен акылдуу окшойсуң, туурабы?
  Олег башын ийкеди. Ал өлбөс бала, ошондуктан анын колунан көп нерсе келет. Бул жерде Германиянын E-75 алдыда турат. Аны кантип бузуу керек?
  Гений бала муну түшүнүп, снарядга шыбырады:
  - Биз металлбыз, каныбыз бир - сен экөөбүз!
  Жана жылаңач, балалык бутунун жардамы менен ал көрүнүштү ачып, ок чыгарды.
  Немис танкы фронттук курал-жарактары менен канчалык күчтүү болбосун, бирок сиз так учу менен же күч сызыктарынын айкалышы менен сокку урсаңыз, танк өзүн берет. Анан металл жарылып, согуштук комплект жарыла баштады.
  Олег Рыбаченко чыркырап:
  - Бул эң жогорку класс!
  Наташка баланын жылаңач таманы кытыгылап, башын ийкеди:
  - Атыш!
  Олег Рыбаченко кайрадан СУ-100дөн ок чыгарды. Алар узак аралыктан сокку уруп, андан кийин 100 мм советтик курал акыркы немис танктарын алган жок: Е-50 жана Е-75. Бирок бала укмуштуу. Жана ал душманга сокку урууга үлгүрөт.
  Терминатор бала кайра атат. Жана ал E-50 аркылуу өтөт. Бул танк тез жана уруп кетиши керек. Ал эми немецтердин баары таяк жана таяк.
  Зоя атат. Жана абдан ылайыктуу.
  Мунарадагы душманга сокку урат. Андан кийин Олег Рыбаченко дагы ок чыгарат. Жүз миллиметрлик замбирек кереметтерди жаратат.
  Гений бала бакырды:
  - Мен сени айрып алам! Мен сени айрып алам! Бул жакшы болбойт!
  Жана дагы, баладай, ал аны алып, абдан туура балка менен чабат. Жана чындап эле душманды жыртып.
  Андан кийин ал чыгарат:
  - Мен үндөн ылдам согушчумун!
  Анан дагы жылаңаяк буттун жардамы менен атат.
  Бала он экиде гана көрүнөт, бирок ал абдан тез жана укмуштуу.
  Бул жерде ал жылаңач бутунун жана Августиндин жардамы менен атты.
  Ал эми кыз E-50 менен кырсыкка учураган.
  Немецтер олуттуу зыян тартып жатышат. Бирок алардын каптаган танктары барган сайын жакындап баратат. Мына E-100 кыймылда. Ошондой эле күчтүү курал-жарактар, курал-жарактар жана калкандар.
  Бирок анын кыздары менен баласы да жарып кетет.
  Немец машинасы күйүп, тытылып жатат.
  Олег Рыбаченко ырдаган:
  - Ыйык Ата Мекенге даңк,
  Жерден чыккан каар менен!
  Бала дагы ок атып, фашистти талкалап, кыздарга көз кысып койду. Жана дагы улак атып, душманды талкалайт.
  Урушуп жон эле бала дейли. Жана снаряд атуу. Ал эми Tiger-2 танк, эскирген, бирок күчтүү, буга чейин курмандыгы болуп калды. Немецтик "Пантера" -2 да жеңилүү ызасын тартып жатат. Бирок ал Американы өзү багындыра жаздады.
  Ал эми азыр СССР басым жасап жатат.
  Ал эми Олег Рыбаченко таамай сокку узатып, сокку узатат.
  Ошентип, алар кезек менен атып, ырдай башташты ...
  Наташа жылаңайлак бутун тепти да:
  - Бул тайгадан...
  Зоя да жылаңач бутунун манжаларын муштап, кычырап:
  - Британ деңиздерине ....
  Августина да снарядды атып: -
  - Кызыл Армия!
  Светлана жылаңач манжалары менен снаряддарды атып:
  - Баарынан күчтүү!
  Олег Рыбаченко былк этти да:
  Жана кызыл болсун...
  Наташа ок чыгарып, чыркырап:
  - Күчтүү компресс!
  Зоя да чаап жиберди:
  - Колуңдун штыкы!
  Августин кыйкырды да:
  - Жана биз керек...
  Светлана өлүм жазасына тартылып, кыйкырды:
  - Токтотууга болбойт!
  Олег Рыбаченко дагы күлүп:
  - Акыркысына бар...
  Наташа снаряд жиберип, бакырды:
  - Өлүмчүл күрөш!
  Кыздар тарап кетишти, мылтык снаряддар түгөнгүчө согулду.
  Ооба, Олег Рыбаченко кайрадан согушта.
  Бирок Кызыл Армия кыйын учурду башынан кечирип жатат. Немецтер алдыга жылып баратышат. Аларда техника, жөө аскерлер көбүрөөк. Ал эми япондор чыгыш тараптан кирип келе жатышат.
  Мындай бийликке каршылык көрсөтпө.
  Герда жана анын экипажы Е-50 учагында салгылашууда. Немецтер азыртан эле Воронежге чабуул коюп жатышат. Согуш айыгышкан.
  Бир жагынан алганда, немис танкы, өз түрү боюнча, абдан жакшы. Бирок такта начар корголгон. Ал эми бул анын минусу, ошондуктан кыздар сак болушу керек.
  Т-34-85 дагы көп чыгарылат. Бул машина дагы эле массалык өндүрүштө, ал эми 100EL-де Германиянын 88 мм куралы алыскы аралыктан мол түшүм алып жатат.
  СУ-100 дагы барган сайын көбүрөөк чыгарылууда, ал өзү жүрүүчү мылтык болгондуктан, танкка караганда жасоо оңой, бирок мылтык күчтүү.
  Ушул тапта жылаңач манжалары менен джойстиктин кнопкасын басып, Герда советтик кургаткычты сындырып кирди. Жакын аралыкта мындай машина өтө коркунучтуу болушу мүмкүн.
  Блондинка терминатор аны алып ырдады:
  - Менин нервим болоттон эмес,
  Сиз мени толугу менен түшүндүңүз!
  Анан Шарлоттанын замбиректен ок чыгарып, отуз төрттү талкалады.
  Ал эми мүнөтүнө он эки ок чыгарган мылтык чоң аралыкка жетет.
  Андан ары, Кристина атып жатканда. Жана ошондой эле аны абдан туура жана так аткарат. Ал Кызыл Армиянын танкын талкалап, чыркырап:
  - Кутурган от! Ура Сталин!
  Андан кийин лупанула жана Магда. Ал бутунун жылаңач манжаларынын жардамы менен абдан так аткарган.
  Анан ал ырдады:
  - Түбөлүктүү Ата Мекендин даңкы үчүн!
  Анан кыз күлүп жиберет...
  Немец машинасы иштебей туруп иштейт.
  Бул жерде, IS-2 анын курмандыгы болуп калды, абдан күчтүү жана коркунучтуу танк, бирок мунаранын чекеси менен начар корголгон.
  Чекедеги ИС-3 гана салыштырмалуу жакшы коргоого ээ, бирок бул танк дагы эле чакан партиялар менен чыгарылып жатат. Ал өтө татаал мунара формасына ээ. IS-3, согуштук практика көрсөткөндөй, жок дегенде, E-сериясындагы унааларга жакын аралыкта батуу мүмкүнчүлүгү бар.
  Оор танктар СССРде али чыгарыла элек, жада калса аларды иштеп чыгуу да токтотулган. Бул, албетте, көйгөй жаратат. Немистерде жеңил сериядагы E-25 өзү жүрүүчү куралы гана бар, бирок анын өндүрүшү дээрлик тоңуп калган. Машина жаман болбосо да.
  Эки гана экипаж мүчөсү жана бир жарым метр бийиктикте. Пантеранын 75 мм мылтыгы менен кичинекей. Советтик машиналар учун мергенчи.
  Бирок Фюрер бийликти артык көрөт. Ал тургай, E-50 бара-бара E-75тен төмөн, ал да капталдарынан калкан менен жабылган.
  E-75 капталына да кирүү кыйын. Ал эми немистер аны ачылыштарда колдонушат ...
  Эки немис учкучтары Альвина менен Альбина кулаган учактардын санын үч жүздөн ашты жана алар: күмүш эмен жалбырактары, кылычтар жана бриллианттар менен темир кресттин рыцарь крестине ээ болушту.
  Кыздар ушундай салкын жоокерлер жана дүйнөдөгү эң крутой. Ооба, азыр Хаффман дагы көп учактарды атып түшүрсө дагы, бирок алар дагы, бирок алда канча сулуу.
  Ал эми алар, эреже катары, бир гана бикини жана жылаңаяк күрөшөт.
  Альвина өзүнүн ME-262 X учагынан 30 мм калибрдүү учак мылтыктары менен үч советтик учакты атып түшүрүп, Твиттерде мындай деп жазды:
  - Мен жок кылуунун чырагымын!
  Окшош отту Альбина тастыктады:
  Биз толугу менен жок болуп жатабыз.
  Ал дагы төрт советтик учакты кесип салды ...
  Жоокерлердин маанайы абдан күрөшөт, бирок алар дайыма жылмайышат.
  Алар эркектерди абдан жакшы көрүшөт, тили менен иштешет. Жана алар муну жакшы көрүшөт. Ушундай сулуулар.
  Бул жерде алар советтик ТУ-3 самолетун атып тушурушту жана аны талкалап ташташты... Бул алардын жалындуу саламы.
  Кыздар кыскасы багынбагыла. Ал эми Кызыл Армия алардан алат.
  Бирок, экинчи жагынан, Анастасия менен Мирабела да ошол эле бикини жана жылаңайлак күрөшүп жатышат - алар өздөрүнүн эсебин алууда! Бул кыздар абдан агрессивдүү.
  Анан Анастасия немис учагын атып түшүрүп:
  - Мен мыкты учкучмун!
  Мирабела 37 миллиметрлик немец машинасына замбирек ыргытып, чыркырап:
  - Мен супер жоокермин!
  Кыздар жана чындыгында сизге эмне керек ....
  Бирок алар эскирген Як-9Цтерде салгылашууда, алар табигый түрдө реактивдүү немис унааларына каршы чыкпайт. Бирок сулуулар күрөшө алышат. Жана соккудан сактаныңыз.
  Эмне үчүн? Анткени алар жылаңаяк жана бикини кийип жүрүшөт. Андыктан аларды кесип албаңыз.
  Жоокерлер, биз көрүп тургандай, жылаңач тери эмне экенин түшүнүшөт.
  Анастасия дагы бир немис истребителин атып түшүрүп, чыркырап:
  - Ата-мекен үчүн!
  Мирабела HE-162 учагын кесип, кыйкырды:
  - Сталин үчүн!
  Эң коркунучтуу немис истребители ME-262 X, анын беш пневматикалык куралы жана чоң ылдамдыгы, шыпырылган канаттары, күчтүү курал-жарактары бар.
  Жеңил, арзан, бирок маневрлик өтө жөндөмдүү HE-162 машинасын атып түшүрүү оңой.
  ME-1010 немецтер үчүн толук ийгиликтүү эмес болуп чыкты, ал учуу өзгөчөлүктөрү боюнча эң сонун учак экени талашсыз, бирок анын канаттары шыпырылышын өзгөртүп, жогорку квалификациялуу учкучтарды талап кылат. TA-183 практикалык болуп чыкты, ошондой эле фронтко барат.
  Бирок Гитлер күчтүү куралы бар катуу брондолгон ME-262 Xти артык көрөт.
  Азырынча Luftwaffe бурама машиналары али өндүрүштөн чыгарыла элек. TA-152 эң ийгиликтүү көп максаттуу унаа болуп саналат, ал эми ME-309 дагы эле согушууда. Алар ылдамдыгы жана куралдануусу боюнча советтик жоокерлерден жогору турат. Ал эми Ю-488 бурама машина болсо да, советтик топоздор аны кууп жете алышпайт. Ооба, дагы өнүккөн LA-7 ылдамдыгы боюнча бул машинадан төмөн.
  Ал эми реактивдуу бомбардировщиктерге каршы эмне кылуу керек: "Арадо", Ю-287 жана башкалар.
  Реактивдүү учаксыз советтик авиация начар.
  Бирок, Анастасия менен Мирабела дагы деле ушундай шарттарда жакшы упай топтой алышат.
  Ошентип, алар кайтып келип, май куюп, кайра согушка киришти. Дагы немис машиналарын кулатып. Жана алар муну абдан эффективдүү кылышат.
  Советтик авиацияда эч ким алардын жубу менен салыштырып болбойт. Мындан тышкары, кыздар күчтүү болуу үчүн жыныстык катнашта болушат. Анан, адатта, ар дайым ар кандай эркектер бар. Бул кыздарга ушундай күч берет!
  Бул алардын феноменалдуу ийгилигинин сырларынын бири.
  Кыздар буга чейин СССРдин баатырынын алтын жылдызын алышып, бири-бирин көз ымдашат.
  Кайра учуп кетишти, бирөөнү атып салышты.
  Анастасия Ю-288, абдан күчтүү бомбардировщикти, өзүнүн 37 мм учак мылтыгы менен кыйратты.
  Ал эми Мирабела ошол эле 37 миллиметрдик мылтык менен Ю-287 учагын атып түшүргөн. Мындай мылтык кыздардын укмуштуудай тактыгы менен душмандын машиналарын алыстан сокку урууга мүмкүндүк берди. Ок-дарылар чектелүү болсо да, өлүп калуу коркунучу бар.
  Кыздар жылаңаяк буттарын чаап ырдашат:
  - Бүркүт сымал шумкарларды,
  Биз алга Сталин учун!
  Биздин ийгиликтерибиз алыс эмес
  Утуп алган эсепти ачыңыз!
  Демек, жоокерлер, албетте, фашисттер-ге жол бербейт. Жана алар аны ушунчалык катуу урат, бул фюрерге зыян келтирет.
  Анастасия Ведмакова, албетте, маневрлер. Як-9 алты жүз километрден ашык, ал сыгылып кетпейт, ал тургай оор мылтык менен азыраак, бирок аздыр-көптүр ыргытып, бурулуп кетет.
  Як-3 учагынан бир аз жакшыраак, бирок кымбатыраак жана жогорку сапаттагы дюралюминийди талап кылат. Ал эми СССР көп аймагынан ажырап калды. Ал эми Як-9ду эбегейсиз зор елчемде чыгарууга болот.
  Бирок Япония менен бирге Үчүнчү рейхти сактап калуу мүмкүн эмес.
  Мирабела ME-262 учагын атып түшүрүп, ырдаган:
  - Россиянын Родинасынын данкы учун,
  Биз буткул дуйне-ну бактылуу кылабыз!
  Анастасия дагы бир немистин сөзүн кесип, чыркырап:
  - Бул эң нурдуу сүйүүнүн аты!
  Жана ошондой эле кантип күркүрөйт. Жана Фрицке тийди.
  Кыздар, албетте, абдан, абдан сонун.
  Ал эми немецтер болсо СССРдин аймагына уламдан-улам тереңдеп киришүүдө.
  Бул ишке япондор да киришет. Анан алар көп, алар кытайларды алдыга айдап баратышат.
  Сары солдаттар алдыга умтулуп жатышат. Жана алар түзмө-түз өлүктөрдү бардык жолдорго ыргытышат.
  Бирок алар ушунчалык көп болгондуктан, алар акырындап өтүп кетишет.
  Япондор жана алардын сары армиясы Хабаровскиге чабуул коюшту. Жоготуулар толугу менен эске алынбайт.
  Бирок аларды ал жерден советтик кыздар тосуп алышат.
  Аленка жана анын командасы.
  Кыздар Хабаровск1н коргайды. Алар жылаңаяк буттары менен душманга граната ыргытышат.
  Алар күлүп ырдашат:
  Биз жакшы кыздарбыз
  Жана бардык согушкерлердин жеңилүүсү ...
  Үн ушунчалык катуу
  Жинди аталардын даңкында!
  Анан дагы сулуулардын жылаңач буттары ыргытылган гранаталар учуп кетет.
  Аленка бурулуш берери менен кытайларды чаап, чыркырайт:
  - Биздин жерге даңк!
  Анюта жылаңач манжалары менен гранатаны ыргытып, күркүрөйт:
  - Жогары органдардын атынан!
  Жана ошондой эле өлүмгө дуушар болгон жарылуу.
  Кийинкисин Анжелика тартат. Анан да жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытат.
  Жана кыйкырып:
  - Жаңы чектерге!
  Анан Мария урат. Ошондой эле ал сары согушкерлердин катарын кесип, ырдап:
  - Куйрук менен куйрук! Көзгө көз!
  Жана досторуңа көз кысып.
  Анан Олимпиада самурайлар менен кытайларга бир куту жарылуучу затты ыргытат.
  Жана күркүрөп:
  - Ата Мекендин данкы учун!
  Жана дагы бешөө чет элдик аскерлерди жок кылышат.
  Бирок жапондор буга чейин кытайларды көп чогултуп алышкан. Алар көтөрүлүп, көтөрүлүшөт. Ал эми өлүктөрдүн бүтүндөй дөбөлөрү өсөт.
  Алёнка атып, жылаңач согончогун ыргытып жиберди да:
  - Сталин үчүн!
  Анют да жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытат да:
  - Мугалимдер!
  Анжелика кезекти ыргытып жиберет. Ал жылаңаяк буту менен белек ыргытып, чыркырайт:
  - Ленин учун!
  Анан Мария, душманга кырчындай. Жана жылаңаяк буттун манжалары талкаланып баштайт.
  Андан кийин кытайлар ар тарапка чачырап кетишет ...
  Анан Олимпиададагыдай нитроглицериндин бир бочкасын алып, өчүрөт. Жана бардыгын сугаргыла.
  Ал эми милитаристтер өздөрүнө жыгышат ...
  Олег Рыбаченко жана анын командасы Тула учун курешту улантууда. Немецтер Москваны курчап алууга аракеттенип жатышат. Тула шаары кырк бирде Фрицтин чабуулун кайтарды.
  Бирок душман азыр алда канча күчтүү. Жана агрессивдүү аткылоолорду жүргүзөт. Жана бомбалар Кызыл Армияга жана башка өлүмгө дуушар болгон күчтөргө жаады.
  Абдан күчтүү атаандаш. Жана алар өтө көп кара согушкерлерди, арабдарды, индияларды согушка ыргытышат. Анан токтобойт окшойт.
  Олег Рыбаченко Е-75ке ок атып: "Адамдар!
  Жоокер ар дайым ден соолукта
  Жоокер баарына даяр...
  Ал эми килемдеги чаң,
  Биз жолдон чыгып жатабыз
  Жана токтобойт!
  Жана буттарын алмаштырба
  Жүзүбүз жарык
  Жылтырак бут кийимдер!
  Анан дагы бала фашистти алыстан муштады. Бирок күчтөр чындыгында тең эмес.
  Тула баатырдык менен турат да. Ал эми түштүктө фашисттер Сталинградга жакындап баратышат.
  Бирок алар ал жерде эмнени жеңебиз деп ойлошот?
  Олег Рыбаченко кайрадан фашисттерге ок чыгарып:
  Мына ушундай башаламандык
  ааламды толтурду...
  Адамзаттын кайгылуу тагдыры -
  Азапка, азапка чыда!
  Анан дагы бала жыгылып, фашисттик "Маус" -2 абдан коркунучтуу машина күйүп жатат.
  Наташа логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  Эч бир күч бизге каршы тура албайт!
  Анан балага көз кысып койду.
  Андан ары лупанула жана Зоя. Ошондой эле күркүрөп:
  - Жеңишке жеткеним үчүн!
  СУ-100 өзү үчүн иштейт жана аткылоону токтотууну ойлобойт.
  Немистер акырындап Туланы айланып өтүшөт. Алардын көп күчтөрү, көп жөө аскерлери бар. Ал эми ар кандай маркадагы танктар.
  Бул жерде, мисалы, ошол эле "Лев" -2, абдан күчтүү машина: салмагы жүз тонна, ал эми фронталдык соот 300 миллиметр кыйшайган. Эч нерсе сынбайт окшойт.
  Бирок Олег Рыбаченко дагы эле мушташат. Анын эң жогорку классын - снайперди көрсөтөт.
  Ал өзүн-өзү сабайт, жана ал ...
  Фашисттерден фрагменттер гана учуп кетет. Бирок алар дагы эле ылдамдыкты азайткылары келбейт.
  Олег Рыбаченко кыйкырды:
  - Келечек биздики
  Биз бүркүтпүз, Джеди!
  Анан дагы бала аттан турат. Жана дагы бир тыйынга фашисттер.
  Ал эми Герданын танк экипажы Сталинградда. Бул жерде мындай агрессивдуу кармаштар кызуу журуп жатат.
  Герда, атып, кыйкырат:
  - Менин денем темир!
  Шарлотта жылаңач манжалары менен джойстиктин кнопкаларын басып:
  - Мушташ үчүн абдан пайдалуу!
  Анан өнөктөшүнө көз кысып койду.
  Анан дагы лупанула менен отуз төрттү сындырды.
  Андан кийин бир ок жана Кристина берди. Ал Кызыл Армиянын кургап баратканын сындырып, күңкүлдөдү:
  - Мен жинди кызмын! Мен баарын тытып салам!
  Анан Магда жылаңаяк буту менен атты.
  Германиядан келген кыздар жалпысынан жакшы иштеп жатышат. Жана душманды жамандагыла.
  . 2-БӨЛҮМ
  Бирок андан кийин алардын унаасы капталына тийген. Мен токтоп, оңдоого туура келди.
  Герда капилет менен айтты:
  Биз дагы убакытты текке кетирип жатабыз!
  Шарлотта жылаңаяк буту менен сооттун бетин сылап:
  Биз өч алабыз жана жеңебиз!
  Анан аны алып, тиштерин көрсөттү. Ал эми бермет тиштеринен күндүн нурларын чыгарды.
  Кристина аны алып, чыркырап:
  - Кецешсиз Мекен учун!
  Жана ошондой эле анын жылаңач согончогу менен соотко чапкыла!
  Магда макул болду.
  - Жана куру сөз жок!
  Кыздар азырынча шахмат ойноону чечишти. Жубайлар үчүн жубайлар. Анан ошол жерден стратегияны кура башташты.
  Оюн кызыктуу. Бирок кыздар ар бир кыймылын талашып, башын ийкешти.
  Герда тиштерин кычыратып мындай деди:
  - Мен эң жогорку аксиома болом!
  Анан кантип күлүп..
  Мен Андерсендин жомогундагы атымды элестеттим. Бул жерде ал токойдо каракчылар тарабынан кармалган. Алар вагонду демонтаждап, дээрлик бардык кийим-кече, кымбат баалуу өтүктөр Герданын өзүнөн алынган. Ошентип, Герда кайрадан жылаңаяк, таар жамынган. Колдорун артына байлап, өңү ушундай экен.
  Ал күзгү муздак токойду аралап жүрөт. Жылаңач таман ар бир дөңгөлөктү, ар бир дөмпөнү, ар бир бутакты сезет. Герда коркуп, жегиси келет.
  Ал тургай сарайда айыгып кеткен. Ал эми күзгү чөптүн үстүндө ал жакында эле башынан өткөргөн суукту эске салган аяз бар.
  Герда күлүп жиберди... Ал Андерсендин жомогунда тост такалар жетишсиз деп ойлоду. Жана бул сонун болмок!
  Цистерна тез арада ремонттолду. Зыян аз. Жүз миллиметрлик замбиректин снаряды капталга тийсе да. Кайсы коркунучтуу болушу мүмкүн.
  Шарлотта жылаңач бутунун манжаларын джойстиктин баскычтарына басып, ырдады:
  - Мен танкистмин,
  Жүрөк күйүп жатат...
  Курал менин үйүм!
  Жана снаряд дагы отуз төртүн сынды. Азырынча бул Т-34-85 согуш талаасында үстөмдүк кылууда. Ал эми Кызыл Армияда оор унаалар салыштырмалуу сейрек кездешет.
  Бирок андан кийин ИС-3 пайда болду. Анын алсыз жери бар: дененин төмөнкү бөлүгү. Маңдайдын эңкейиш бурчу чоң. Анын формасы бар: шортандын тумшугу. Ал эми чекенин ылдый жагына урсаң, анда ырайым болбойт.
  Магда жылаңаяк бутунун жардамы менен замбиректи душманга багыттады. Анан кантип чаап, снаряд учуп кетти.
  Ал эми советтик машина ичегиге кирди. Мунара үзүлүп, снаряддар жарыла баштады.
  Герда кыйкырды:
  - А сен сулуусуң!
  Магда анын керемет көкүрөгүн силкип кыйкырып жиберди:
  - Мени эч ким токтото албайт!
  Шарлотта ишенимдүү түрдө ырастады:
  - Жана эч ким жеңбейт!
  Кристина жооп кайтарды:
  - Жаман карышкырлар душмандарды талкалайт!
  Герда чочуп кетти:
  - Каардуу карышкырлар - баатырларга салам!
  Фашисттер Туланы жана балдарды курчоого алып, төрт кыз менен бирге рингден чыгууга туура келет.
  Бала, кыз, кыздар өздөрүнө чуркап, жылаңач манжалары менен граната ыргытышат.
  Ал эми нацисттер зыян алып, аларга сокку бере алышпайт.
  Олег, атып, ырдады:
  - Ыйык Ата Мекендин атынан,
  Бизди тизелебе!
  Маргарита өлүм белегин жылаңаяк буту менен ыргытып жиберди да:
  - Жок! Эч качан салба!
  Наташа атып, секирип, кошумчалады:
  - Үйүбүзгө балээ келбесин!
  Жана ошондой эле жылаңаяк менен, кантип өлүмгө алып келген граната.
  Андан ары, Зоя фрагменттен качат, ошондой эле анын жылаңач манжалары менен майдаланган нерселерди сындырат ...
  Жана күркүрөп:
  - Мыкты болот!
  Анан Анжелика душманга ок чыгарат. Жапайы каар менен кырып сал. Анан кайра ырылдап:
  - Мен жинди ичкен адаммын!
  Ал эми жылаңач согончогунан граната учат.
  Анан Светлана, аны алып, оорутуп урат.
  Булар, албетте, кыздар - өлүм душмандарга эмне алып келет.
  Душманга ок аткан Наташа кычырайт:
  - Бизди эч ким токтото албайт, шайтан да жеңбейт!
  Жана анын жылаңаяк буттарынан учуп баратат, догадагы граната. Ал эми лупанет, ооба, ал баарын чачып жиберет, андан тышкары, алыс.
  Кыздар, албетте, жабыркаган аймакты жеңе алышат. Түштүктө Кызыл Армиянын карамагында турган Сталинградда салгылашуулар кызуу жүрүп жатат. Жапондордун бүтүндөй чоң жоготуусу Хабаровскти басып алып, Владивостокко карай илгериледи.
  Мейли, ошол жерден аларды муктаж болгондор тосуп алышат.
  Анна Ведмакова өзүнүн ишенимдүү учуучу аты менен анча деле жагымдуу коштошуу аземин башынан өткөрдү. Көптөгөн немис учактары атып түшүрүлгөн түпкүлүктүү МиГ-4 болгон истребитель жапон армиясынын аба соккулары учурунда, ошондой эле көптөгөн башка унаалар жана кемелер күйүп кеткен. Күн чыгыш өлкөсүнөн келген карышкырлар шаарды чукугандан кийин Владивосток кайгылуу көрүнүшкө айланды. Бирок каза болгондорду акыркы сапарга узатуу аземи аскердик ыкмада жупуну жана жетиштүү түрдө тез өттү. Учкуч Ведмакова буттарын күйгүзүп, кыздын буту ыйлаакчаларга толуп калган, ошондуктан ал жылаңаяк басып, манжаларын этияттап басып жүргөн. Япондор чабуулдарды али кайталай элек, алар ездерунун куч-аракеттерин алдыда бара жаткан фронтторду колдоого топтошту. Ведмакова тоскоолду айланып өттү, ал катуу тазаланды, жумушчулардын арасында көп сандагы балдар бар. Арык, жылаңаяк, жаздын жаңы күнүндө беттери кызарып, сынган плиткаларды тырмап, кулаган телеграф мамыларын көтөрүп, жөн эле көчө шыпырып жүрүштү.
  Пионердик галстук тагынган, бирок көйнөгү жок (өзү өзүнчө илинип турган, балдар кийимдерин карашты окшойт) балдардын үстүнөн учкучка чуркап келди.
  - Биз тездетилген темп менен иштеп жатабыз, жолдош майор, жакында баары даяр болот! Көчө шыпырабыз, согушка чейинкидей жылмакай болот!
  Ведмакова жылмайып, ага момпосуй ыргытып жиберди:
  - Мына, алгыла! Бул биздин советтик табигый шоколад, америкалык уу эмес.
  Бала жалындуу көз кысып койду.
  - Жана биз америкалыктар үчүн жаңы лакап атты ойлоп таптык! Азыр алар Гитлер жана Хирохито менен бирге болгондуктан, алар Янки эмес, Пиндос!
  Майор кыз баланын алдына ийилип:
  - Алардын кимдер экенин кантип айттыңыз?
  Жаш пионер кайталады:
  - Пиндос! Ошентип, эми бизге чыккынчылык кылган янкилерди жок кылабыз!
  Ведмакова баланын башынан сылап, андан кийин анын чоң, күчтүү колу баланын ичке, тамырлуу ийиндеринен өтүп кетти. Бала кайра жылмайып койду: тиштери аппак болуп, шыйрак алаканын сунду. Майор баланын колун кысып жооп берди:
  - Атын эстешибиз керек! Бирок, биз Америка менен али согушкан жокпуз, андыктан лакап аттарды ойлоп табуу эрте!
  Бала жооп берди:
  - Америкалыктар япондор менен немецтерге караганда жаман, анткени алар прокси аркылуу согушканды жакшы көрүшөт. Күн чыгыш империясынын согушкерлери канчалык катаал болбосун, алардын эрдиги баарына белгилүү!
  Witcher сөзүн бөлүп:
  - Мен бул эр жүрөктөрдү өлтүрөм! Жана мүмкүн болушунча тезирээк!
  Жаңы милдетин аткаруучу гарнизон Кротов күтүүсүздөн толугу менен логикалуу эмес буйрукка кол коюп, матростордун тобу менен жоокер учкучту Хабаровскиге жөнөтөт. Буйрук дароо аткарылды, ал жапон бөлүктөрүнүн чабуулун чагылдыруу керек болчу. Ведмакова, албетте, алар ага истребитель берет деп күткөн, бирок... Ал эми фронттун карамагында бош учактар болгон эмес, алардын борборуна кошумча күчтөр келе элек болчу. Владивостоктан Хабаровскка чейинки сапар бир аз убакытка созулуп, майор түзмө-түз рельстен ыргытылып, кайнаган күрөшкө өттү.
  Жапондор жакшы чептелген шаарды айланып өтүп, аны курчоого алууга аракет кылышкан. Жоокер чабуул башталганга чейин автомат менен окопко секирүүгө араң үлгүргөн.
  Сыйкырчы жанында жаткан капитан Синицинден сурады:
  - Демек, душман Фридрихтин, тагыраак айтканда, генерал Ногинин чептерди айланып өтүп, бизди тылга коюу тактикасын пландап жатат.
  Капитан күбүрөнүп койду.
  - Орус жылкысынын куйругун күйгүзүп көрсүн! Ошентип, аны туяк менен урат, бул жетишсиз көрүнөт!
  Эйс учкуч тамашалады:
  - Жылкынын туягы, кыязы, Крупптун болотунан эмес, биздин совет-тик!
  Анын сөздөрүн снаряддардын ыйы үздү. Бул жерде ал узакка созулган траншеяда жатат, Хабаровскинин айланасында жалпысынан асыл чептер бар, япондук басып алуу коркунучу бир жылдан ашык убакыттан бери бар. Окоптордун алды-артынан снаряддар жарылып, алардан ызы-чуу угулуп жатат. Жалпысынан алганда, атактуу япон шимозасы көп күрүлдөп, түтүн чыгарат. Жоокер коркпой, бир аз кайдыгерлик менен карайт. Снаряддардын жарылуусу кир фонтандарды пайда кылат, мына ошолордун бири жерди титиреткен. Бул мылтык уруп жатат дегенди билдирет, жакшы үч жүз миллиметрдик замбирек менен. Жарадарлардын онтогону угулуп турат... Замбирек аркылуу алар ар бир кулак кармай албаган жарык буулардай туюлат. Бул жерде учкуч-жаоокер жерге чачылган. Бирок, чүчкүрөгөн кыз кызыл өрүмүнүн чаңын силкип:
  - Дайыма ушундай болот, жатсаң кир болот! А эгер турсаң, бир-эки калды!
  Артиллериялык даярдык кыска болуп чыкты, балким, япондор мынчалык көп снарядга ээ эместир. Кол салуу башталды. Алдыда бир нече жапон такосу жүрдү. Кичинекей, бир аз тегеректелген машина корпусу менен. Күн чыгыш империясынын эң массивдүү танкы: Чичиха. Ведмакова анын мунездемесун эстеди. Алдыңкы соот 30 мм, мылтык 47 мм, дизелдик кыймылдаткыч 320 аттын күчү. Бул машина T-34 кем эмес болгон айдоо көрсөткүчтөрүн кошпогондо, анда ал 1943-жылы Германиянын T-3 караганда да жаман . Ал тургай, Ыраакы Чыгышта деп аталат, чүчкүрүү! Бирок, айтмакчы, талаалардын ханышасы танк эмес, жөө аскерлер. Мына, аракет кылыңыз, мина талааларына жакындаңыз. "Брондолгон поезд өтпөгөн жерден мылтык кармаган жоокер сойлойт" дегендей.
  Жапондордун мылтыктары немис маузеринен көчүрүлгөн. Биринчи дүйнөлүк согуштан калган белгилүү "Шмейстерден" үзүлүп алынган автоматтар. Дегеле, көздөрү кысылдар башка жактан жакшыны көчүрүүгө ынтызар. Албетте, жапон дизайнерлери "Пантера" жана Т-34 гибридин түзүү үстүндө иштеп жатышат!
  Япониянын ондон ашык танкы жок, советтик артиллерия аларды тосуп алууга эч кандай шашылбайт. Жөө аскерлер алардын артынан салттуу калың сапта чуркайт. Күн чыгыш өлкөсүнүн жоокерлери хаки талаанын түсүн бир аз саргарып турган форма кийишкен. Ведмакова аларды карап, кол салгандардын санын бат эле эсептеп чыгат. Көзүнө караганда беш-алты миң, ал эми фронттун ушул секторун каптаган окоптордо эң көп миңдей орус отурат. Жана куралдар... Ыраакы Чыгыш армиясы калдык принцибине ылайык жабдылган жана офицерлерде гана автоматтар бар. Эмнеси болсо да майор, бирок кызмат орду жок, катардагылардын деңгээлине чейин түшүрүлгөн.
  Капитан Титмаус (дагы эле жаш жигит) Сыйкырчыдан сурады.
  - Немистерге каршы күрөштүңүз беле?
  Кыз жооп берди:
  - Жок! Мен аларды өптүм!
  Капитан капилеттен кубарып, мындай деди:
  - Биринчи өлүгүң эсиңдеби!
  Ведмакова жылмайып, башын чайкады.
  - Мен учкучмун, кимди атып түшүрдүм, чогуу чаптым, менде өлүктөр деген түшүнүк жок! Айтмакчы, Улуу Ата Мекендик согуштун жылдарында менин самолетум бир да жолу атып түшүрүлгөн эмес!
  Капитан бир аз ыңгайсыз ышкырды.
  - Сен жөн эле эйссиң! А силерде канчалаган немецтер бар!
  Witcher ого бетер жылмайып койду.
  - Жыйырма бешинчиден кийин баатырдын жылдызы! Жыйырма сегиз гана.
  Синицин мындай деп айтты:
  - Оо! Сиз жөн гана өз ишиңиздин чеберисиз!
  Кыз жупуну жооп берди:
  - Баатыр кылуунун кереги жок, жөн гана өз милдетин так аткарган адамды. Азыр жөө аскерлер жакындап келишет, биз аларды тосуп алабыз.
  Капитан жакшы он килограмм салмактагы оор автоматтын болтторун жулкулдатты. Мен итке тийдим, ишке киргизүү абдан катуу, жамбаш артка кайтуу менен. Ыңгайлуу колосс эмес, бирок ал тийет... Ырас, имиштерге караганда, немецтерде буга чейин дагы күчтүү пулемёт бар, бирок советтик конструкторлор жакшыраак нерсени ойлоп табышарын ким билет. Синиц суроосуна туруштук бере алган жок:
  - Анан эмне үчүн мынчалык салкын учкучту жөө аскерлерге өткөрүп бердиң?
  Ведмакова автоматынын тыгынын басып, жарым тамашалап жооп берди:
  - А мен жөн гана оттун астында отурган кандай экенин билгим келди! Бул сонун болмок!
  - А сен өңчөй, алдыңкы линияга жеткенге шашып жүрсөң, өтүгүңдөн ажырап калган окшойсуң!
  Ведмакова чындыгында ыйлаакчаларды тезирээк түшүрүүгө аракет кылып, жылаңайлак жөнөдү. Согуш маалында көпчүлүк аялдар жана балдар жайкысын жылаңач така кийип жүрүшкөнү менен, офицерлер арасында, өзгөчө коомдук жайларда бул кабыл алынган эмес. Бирок Witcher аны ушинтип баса белгилегенди жакшы көрчү. Ал Синицинге жөнөкөй жооп берди:
  - Акчаны унемдее учун чындыгында буткул капиталисттик дуйне бизге каршы. Анткени, өтүк эскирет, бул көптөрдүн эмгеги!
  Капитан макул болуп, жалындуу көзүн кысып койду.
  - Аябай сулуу буттарың бар! Мен аларды эркелетсем болобу!
  Ведмакова сөөмөйүн чайкады:
  - Азыр эмес! Анан аман болсоң, түнгө жылытам.
  Синицин көздөрүн ала качты.
  - Ой, сен тезсиң! Көбүнчө аялдар көпкө сынышат!
  Ведмакова жооп бергиси келди, бирок жарылуунун үнү угулду, алдыда келе жаткан жапон танкы минага кирип кетти. Кыз ырдады:
  - Гитлер машине айдап баратыптыр, сволочту мина жардырып жиберген! Бөлүктөргө бөлүнгөн - бирок бул аз гана пайда!
  Япониянын дагы бир танкы жарылып, токтоп, оозун буруп, советтик траншеяларга ок ачты. Үчүнчүсү анын артынан жөнөдү. Бирок жапондор токтоону ойлогон эмес. Кычыраган көздөр кыңылдап: жарым тегерек, көчмө мунараларга орнотулган автоматтары иштей баштады.
  Капитан кобурады:
  - Сонун! Парад кандай өтөт! Мына армия!
  Ведмакова жөө аскерлерге чейинки аралык жол болгондуктан мылтыгын алып, жапон офицерине ок чыгарган. Көздөрү кысыгып жыгылып, мылтыгын ушунчалык күч менен ыргытып жиберди да, жазгы чөптүн арасында штык менен скрипка кылды. Башка жапондор чуркоосун улантышты, денесин бир аз кыйшайтып, жеңилип калбаш үчүн, тагыраак айтканда, анын ыктымалдыгын азайтам деп үмүттөнүштү. Ведмакова Квантуд армиясындагы жоокерлер ушинтип даярдалганын, ким убагында эңкейип үлгүрбөсө, анын башына бамбук таякчасы менен чабылганын эске салды. Падыша-атага Ирод жакшы таасирленген окшойт! Бирок бул Николай II жөнүндө. Эми алар Япония менен дагы бир эмес, бир нече фронтто согушуп жатышат. Бирок, мунун да өзүнүн артыкчылыктары бар. Кыз ырдады:
  Келет - Вермахт күлдө жеңилди,
  Наполеон жеңилбес жеңди!
  Душман советтик тууну тебелей албайт,
  Халык пен партия б!рлескен кезде!
  Кыйраган жапон танктары биринин артынан бири токтоду, бирок штык менен шыйпаңдаган жөө аскерлер ого бетер чуркай баштады. Советтик аскерлердин позициялары жаркылдап, мылтыктар чабылып, анда-санда автоматтык атуулар менен коштолуп турду. Ал жана Ведмаковага ок чыгарган. Кыймылга келе жаткан жапондор мылтыктан ок чыгарышты. Алар өпкөсү менен кыйкырышты:
  - Банзай! Россия баш тарт!
  Октор алардын өлүгүн мышыктай тешип өттү. Кан аралаш сөөк чаңы кулады. Бирок, октун көбү, согушта болуп өткөндөй, өтүп кетти. Жапондор мина талаасынан өтүштү, кичинекей жоокерлер танктар үчүн даярдалган белектерди жардырууга өтө эле жеңил.
  Ведмакова пулеметтун ырайымсыз артка чегинип жатканын ийнинде сезди, ал эми Күн чыгыш өлкөсүнүн жоокерлери чыныгы желмогуздай көрүндү. Алардын истерикалык кыйкырыгы күчөп, жакындай берди, алардын сары, жийиркеничтүү жүзү тер менен жылтылдап турду. Ведмакова душмандын солдаттарын мумкун болушунча бир убакта тушурууге аракеттенет. Кыз ар дайымкыдай ысып, уя болуп атат. Бир клиби түгөндү, экинчисин салды. Журнал өтө чоң, тегерек, аны камерага кынап салуу оңой эмес. Жана дагы от, Жаптар тескери учуп жатышат.
  Ведмакова ок-дарысыз калган экинчи ок-дарыны атып. Ал эми гранаталар мурунтан эле алдыга тар көз менен жүн жатат. Алар ыргытуу менен жооп беришет, азыр онтогон дагы кыйкырыктар угулуп, советтик жоокерлер кулап жатышат. Сынык Бүбүрдүн башындагы кичинекей тал чачты кесип салды. Кыздын нервдери бузулуп, ордунан ыргып туруп: "Арай көз чарай" деп кыйкырып жиберет.
  - Сталин үчүн мекен үчүн!
  Анын артынан ээрчишип, калган согушкерлер чыркырап чыгып, штыктарын силкип жатышат. Советтик жоокерлер жапондорду тосуп алуу үчүн качып, штык менен салгылашууда.
  Ведмакова эң жакынкы "самурайдын" курсагын чукул сокку менен кесип салат. Ал кыйкырып жооп берүүгө аракет кылып, союлган камандай жыгылып калат. Кыз сүйүнүп:
  - Орус футболу: Россия - Япония, эки-нөл!
  Чынында эле, дагы бир жапон тамагын штык менен кесип жыгылган. Ооба, үчүнчү жоокер учкуч аны жамбашына тээп жиберди. Кычыраган көздөр созулуп, кыз инерция менен кыймылдап, душмандын көзүнө чекит жабышты!
  - Жапондорду алгыла! Эмне үчүн дарбазачылардын алдында турушат!
  Штыктын жооп кайтарган соккусу майордун тонун жыртып, кан чыкты, бирок бул кызды уятка калтырбастан, кошумча жинденип да жиберди.
  - Хирохитонун өлүмү! - деп кыйкырып жиберди кыз, шыйрактары кууш көздүү ийбадатканага тийип, кыз винттей, эң акыркы согушкердей тез кыймылдады.
  Жапондор артка чегинип, жада калса артка чегинип, шыктанган кыз чабуулга өтүп, автоматы алптын колунда союлдай айланып турду. Бул жерде башынын артына жамбаш менен катуу сокку ээрчип, өтө ынталуу офицер. Анна дем алды.
  - Мына, шахен-хаш!
  Бирок жалпысынан орустарга кыйын болду. Жапондордун көздөрү тар, беш эсе артыкчылыгы жана физикалык даярдыгынын деңгээли жаман эмес, андан тышкары СССРдин мыкты жоокерлери аларга каршы күрөшүп жатышат. Албетте, мындай оор согуштун маалында Ыраакы Чыгышка учунчу категориядагы аскерге чакырылгандар, же болбосо фашисттер менен салгылашууда оор жарадар болгон жоокерлер. Жоокерлер жыгылышты, кээде бир оруска он чакты штык сайылып, алар түзмө-түз чогуу кан агышты, бирок алар баатырларча салгылашып, эч ким ырайым сураган жок.
  Синицин жапон офицерин штык менен тешти, бирок ал өзү капталынан упай алды. Жигит кол салган жапонду көкүрөгүнө жамбашын сокку менен жыгып жиберди, бирок кан капталынан өтө эле көп агып кетти. Ошондо төрт самурай дароо жигитти көздөй чуркап жөнөштү.
  Эр жүрөк Ведмакова жардамга жетип, офицердин ийнине штык менен сайып, дагы бир Жапты тизесинин астынан тепкилеп кулатат.
  - Петруханы карма! ал айтты.
  Ал дароо көкүрөккө багытталган эки штыкты чагылдырып, жооп берди:
  - Мен Петр эмес, Аркадиймин!
  Дагы бир японду кулаткан кыз:
  - Согушта ар бир аты балканын черткениндей болот, атылган оксуз корозго болбойт!
  Аркадий бир аз артка чегинди, ырайымсыз штык анын жаагын айрып салды. Жигит чыдагыс азаптан ыйлап:
  - Кудайдын энеси!
  Ведмакова каршы чыкты:
  - Мүмкүн мен энемин, бирок Кудайдыкы эмес! Жалпысынан алганда, Кудай жок жана эч качан болгон эмес!
  Аркадий Аннага кайра басып келип, билинбей кобурады:
  - Ал эми жок болгон өлүмдөн кийин бизди эмне күтүп турат?
  Кыз терс башын чайкады.
  - Жок! Коммунисттик илим өлгөндөрдү тирилтет! Ал эми жаңы жашоого биринчи болуп өз мекени үчүн салгылашууларда курман болгондор кайтарылат.
  Синицин башын чайкады.
  - Кудай берсин!
  Ведмакова дагы бир жапонду жерге коюп, кыйкырды:
  - Кудай жок! Ал болсо, анда биз ааламдын жаратуучусу садист экенин моюнга алышыбыз керек! Жана ал жаратууну кыйнаганды жакшы көрөт!
  Ошол маалда Аркадийдин саны штык менен жарылып, жыгылып калбасын деп кызыл чачтуу жоокерге жөлөндү:
  - А мен кыйналып жатам! Жөн эле элестетүү мүмкүн эмес!
  Күн чыгыш жоокерлеринин беш-алты эсе артыкчылыгы таасир этти. Элүү самурай кирпилердин кошуунундай штыктарын кагып, аларга каршы чуркап келишти. Аркадий ашказанына штык менен бир-эки сокку урду, анан көзүн оюп салышты. Жигит жыгылганда ага жыйырма жолу укол сайып, биротоло тынчытууга аргасыз кылышкан. Анын жаны учуп баратканда эмнени сезгени кызык: таң калуу же коркуу, же дененин зынданынан чыккандан кийин укмуштай жеңилдик.
  Сыйкырчы сыйкырлангандай болду. Албетте, анын туникасы штык менен жарылып, тытылып түштү. Жоокер толугу менен жылаңач болуп чыкты, көптөгөн чийилген жерлери бар, бирок самурай ага бир дагы оор жаракат келтире алган жок! Ал мушташып, кызыл эмчектери бар жылаңач көкүрөгү деңиздеги буйлардай титиреп жатты. Жана жылаңач балтырлары жарк этти. Кыз чындап эле айбандык жана эротикалык күчтүн образы болгон. Анын жылаңач тамандары канга боёлуп кызарып, андан кыйроонун жана жамандыктын улуу кудайы менен байланышы бар: Калинин! Дээрлик бардык советтик жоокерлер бычакталган, салгылашуу бүттү, бирок Афродита анын жаркыраган сулуулугунда гана маал-маалы менен кысык көздөрүн урат.
  Жапон генералы Нуги бул кереметке таң калуу менен карады. Анан башына бир ой келди. Тойгон чиркейдин ичке үнү менен буйрук берилди:
  Анын үстүнө тор сал, тирүүлөй ал!
  Сарамжалдуу япондордун торлору да болгон. Капыстан орустардын бирин тирүү алып кетишиң керек. Жана веб бул үчүн идеалдуу. Ошол замат он чакты кармоочу кызга кишен салышты
  Ведмакова колунан келишинче каршы күрөштү, өзүн боштондукка чыгарууга болгон күчү менен аракет кылды. Бирок баары бекер, абийирдүү жапондор торду пилге туруштук берем деген негизде жасашкан. Кызды жакшылап ороп, кучагында сүйрөп кетишти. Баарына караганда, тактикалык ийгиликке жетишилди, айрыкча бул багыт артиллерия же пулемет менен капталган эмес.
  Кыз аны сүйүп калган Аркадийдин жылмакай кыркылган жүзүн жана анын:
  - Согушта ар бир аты балканын черткениндей болот, атылган оксуз корозго болбойт!
  Тынчсыздандырган жана жийиркеничтүү ой пайда болду, ал аны жылмакай кылган жокпу! Анткени, бул көп кездешет, жөн гана бир адамды сүйүп калып, ал өлүп калды!
  Жапондор Хабаровскинин айланасында советтик аскерлердин позицияларын айланып өтүүнү улантып, бул жерде начар жабылган траншеяларды ээлеп алышкан окшойт. Ал эми анын Ведмаковасын туткундап жатышат, алар азырга чейин алынбаса да, сени артка алып барыш үчүн булганган брондолгон машинага жүктөлгөн. Машина, кыязы, Биринчи Дүйнөлүк Согуштан калган, андыктан ал жөө аскерлердин артына байкалбай майдаланган. Ылдамдыгы саатына 12 километрге жакын. Brr! Дүйнөдөгү эң биринчи танк Прохоровдун бардык рельефтик унаасынын салмагы аз эмес, бирок трассада саатына 40 километр, жолдо 25 километр ылдамдыкка ээ болгон. Эмне, бир жагынан СССР буткул Европага, экинчи жагынан Азиянын бир кыйла белугуне кол салат. Кыз капталына бурулду, сыягы, аны артка жаткыруу коркунучу бар окшойт. Брондолгон машинанын бул бөлүгүндө кандай караңгы, сыягы, ал десантчылар бөлүмү, же аскерлерди ташуу жайгашкан. Албетте, адегенде чыбыктардан, бекем аркандардан кутулуу үчүн качып кетсе жакшы болмок. Анан кантип жасоо керек? Кыздын, албетте, шыгы бар, бирок ал шыбап, ошол эле учурда кишенди чечип, бутунан байлап койгон чынжырды кесүүгө туура келет. Бирок бул жерде аркандар да абдан жакшы туура келет. Жумуш түйшүктүү, бирок аны Маньчжуриянын аймагына алып барышса, убактысы болот. Кыз нымдуу терисинен аркандарды чечип, чынжырды араа менен бир убакта ойлонду. Мм, Советтик Россияга каршы олуттуу коалиция болгон: Ал эми эң олуттуу желмогуз бул Германия. Өнүккөн технологиясы жана күчтүү аскерлери бар өлкө. Мисалы, ал жаңы ME-309 истребител жөнүндө уккан. Алар учуп баратышат окшойт. Ал курал-жарак боюнча так маалыматы жок, бирок имиштерге караганда, бул учак жетиге жетет! Өрт чекиттери. Бул абдан олуттуу курал, анткени Як=9 алардын экөөсү гана бар, ал эми советтик согушкерлерде үчтөн ашык пунктка ээ болгон бир дагы машина жок. Бул желмогуздарды жеңүүгө аракет кыл! Фоккен-Вульф абдан олуттуу машина, куралдануу жагынан советтик учактардан жогору, ал тургай эки тоннага жакын бомба ташууга жөндөмдүү. 1942-жылдын аягында ал эки 20 мм замбирек жана 4 13 мм пулемёт менен куралданган. Бирок, эки 30 мм жана төрт 20 мм куралы менен жаңы типтеги истребителдик чабуулчу учактар жана бомбалоочу учактар пайда болду окшойт. Бул мурунтан эле желмогуз, бардык желмогуздар үчүн желмогуз болчу! Ал эми имиштерге ылайык, сегиз 30 мм куралы менен согуштук учак буга чейин өндүрүшкө киргизилген! Мындай шылуунду жеңүүгө аракет кыл! Буга советтик конструкторлор кандай жооп бергилери келет? Ведмакова Як-3 участогунда иш журуп жаткандыгын угушту. Бул тууралуу ага Берия кафедрасынан куратор айтышкан. Кыязы, учактын негизги өзгөчөлүгү кошумча кыймылдаткычтар жана курал-жарактарсыз структуранын төмөнкү салмагы болот. Маневрлик албетте жакшы, бирок мен куралдануунун көбөйүшүн каалайм! Чынында эле, бокста, албетте, жеңил салмактагы жеңил атлет оор салмактагыга караганда маневрлүү, бирок баары бир ага утулуп калат. Бекеринен салмак категориялары бар, профессионал мушкерлердин арасында сокку күчү баарынан жогору бааланат. Советтик самолеттордун куралдануусун кучетуу керек, ошондо гана вермахт... тец укуктуулукта сокку урабы? 1942-жылдын экинчи жарымынан тартып Люфтваффенин абадагы артыкчылыгы буулана баштады, ал тургай 1943-жылдын мартына чейин СССР артыкчылыкка ээ болгон, бирок ... Союздук чыккынчылык күчтөрдүн тең салмактуулугун өзгөрттү. Вах, Гитлер 13-мартта өлтүрүлгөн, эми апрель айынын аягында гана, бирок күчтөрдүн тең салмактуулугу канчалык олуттуу өзгөрдү. Ошентип, стратегиялык жактан жеңүүчү позициядан стратегиялык жактан жеңилүүгө жакын позицияга чейин. Анткени, Германия СССРден стратегиялык жана технологиялык артыкчылыкка ээ боло электе жеңе алат деген үмүт бар. Атап айтканда, союздаштар фашисттерге көп сандагы учактарды бере алышат, бирок немец учкучтарына аларды кантип башкарууну үйрөнүү үчүн убакыт керек болот. Ошентсе да технологияда, приборлор панелдеринде айырма бар. Танктар да машыккан экипаждарды талап кылат, мындан тышкары, Россиянын кышында Шеврондун айдоо көрсөткүчтөрү өзгөчө жакшы эмес. М-18 автоматы... Жаман эмес, бирок аткылоо ылдамдыгы жагынан ал советтик мыкты үлгүлөрдөн төмөн, бирок тактыгы боюнча ашып кетет! Кыскасы, маселе үстүнөн маселе! Күчтүү курал-жарактары жана жакшы айдоо көрсөткүчтөрү менен чындап эле атактуу "Черчиллдер" бар ... Албетте, алар да согушууга туура келет окшойт. Ал эми согуш канчалык узакка созулса, фашисттер ошончолук көп техника алышат. Демек, тыянак жөнөкөй, жайында Германияны талкалаш керек. Японияга келсек, танктардагы сапаттык артыкчылыктарды колдонуп, активдүү коргонуу жана контрчабуулдарды баштоо менен чектелиңиз. Бирок, дагы бир жолу, энергияны максималдуу үнөмдөө. Узакка созулган салгылашууларга катышпай, алдын ала даярдалган линияларда коргонууну куруу. Кытайдын Кызыл Армиясын колдонууга дагы эле мүмкүнчүлүк бар, бирок Чан Каши режими ага болгон күчү менен кулады. Андыктан, азырынча өзүңүздүн күчүңүзгө таянсаңыз болот. Качан келүү керек? Баарынан да май айынын аягында, жолдор соолуп, аскерлерге толуктоо келгенде. Ведмакова өзү биринчи соккусун Орел багытында, андан кийин Харьков облусунда немецтерди өнөр жайлык Донбасстан сүрүп чыгаруу үчүн, анан аргасыз жүрүш менен Украина аркылуу, Днепрди басып өтүп, андан ары да бермек. Румынияга. Бирок, Белоруссияны бошотуу учун тундукке бурулуп, борбордук топтун тылына барууга болот. Идея жалпысынан жакшы, кемчиликтери болсо да, Орел багытындагы чабуул эң айкын жана аны фашисттер ошол жерде күтүп турушат. Чептерди чаап-жыйноого туура келет.
  . Љ3 БӨЛҮМ
  Бул жерде, албетте, мылтык жана Катюшалар жардамга келет. Акыркы система күчтүү, өзгөчө моралдык эффект берет. Кандай болгон күндө да, душмандын коргонуусуна снаряддарды ыргытуу үчүн көп мылтык жана "Катюшалар" керек. Жалпысынан биринчи дүйнөлүк согуштун тажрыйбасы көрсөткөндөй, чабуулга караганда коргонуу оңой, эгер кайзердик Германия 1918-жылдагы жазгы чабуул менен өз күчтөрүн түгөтпөсө, согуш дагы бир нече жылга созулушу мүмкүн. Бирок Экинчи дүйнөлүк согуш коргонуу тактикасына караганда чабуул тактикасынын артыкчылыгын далилдеди. Маселен, Польшанын тез жеңилип калышы, айрыкча союздаштардын Батыштын күчтүү коалициясы. Фашисттер бир жарым айдын ичинде женилбес Мажино линиясын айланып өтүп, үстөмдүк кылган күчтөрдү талкалашты. Африкадагы салгылашуулар, анда алгач Италиянын жогорку күчтөрү британиялыктардын чечүүчү соккусу менен талкаланган. Анан Роммел тез чабуулда алда канча күчтүү британ аскерлерин талкалады. Бирок, албетте, СССРдин эң жаркыраган мисалы 1941-жылы күчтүү армиянын чоң апааты болгон. Ал эми жооп чабуул операциялары, немис бөлүктөрүн талкалап. Демек, эң негизгиси, немецтердин жаңы танктарынын басымын күтпөстөн өзүбүзгө сокку уруу. Албетте, советтик окумуштуулар укмуштуудай курал жасабаса, узакка созулган кыйроо согушу дээрлик натыйжасыз болуп калат! Акыркысы, мисалы, негизи мүмкүн, ал теориялык жактан шаарды талкалай турган бомбаны жаратуу мүмкүн экенин укту. Анын үстүнө мындай бомбанын салмагы үч-төрт тонна болот. Бул жомок окшойт, бирок... Биз жомокту ишке ашыруу үчүн жаралганбыз.
  Андан да жагымдуу жол - инженер Гариндин Гиперболоидинде сүрөттөлгөн лазердик курал. Мындай нерсе танктардын, учактардын, кемелердин бүтүндөй армиясын жок кылууга жөндөмдүү. Албетте, мындай куралды жаратып, Учунчу рейх гана эмес, Пиндостун чыккынчы-лары да, буткул капиталисттик дуйне да жок болот. Ал эми планетада коммунизмдин жаркыраган туусу жаркырайт. Бирок эмнегедир мындай курал жарала элек. Күзгүлөр күйүү энергиясын бир агымга чогултуунун эң жакшы жолу эмес. Ооба, жана энергия, кемелерди кесүү үчүн дагы көп нерсе керек. Бирок... эгерде ал микронго чейин топтолсо, анда учактарды да, согуштук кемелерди да кесип салуу толук мүмкүн. СССРди сактап калууга жардам бере турган керемет курал. Жана бул жерде лазер эффектиси, башкача формада. Акыр-аягы, чынжыр бошонуп, дээрлик бош болуп, аркандын кесиндилери тегеректеп жатат.
  Ведмакова мындай деди:
  - Сабыр, иште, жаныңда болсоң өлүк эмессиң!
  Кыз ордунан туруп, жылаңайлак бутун полго таптады. Реакция жок. Ал катуураак тыкылдатты. Жооп катары япон тилинде сөгүнүү болду жана эч кандай реакция болгон жок. Андан кийин Ведмакова ызаланып ырдады. Жана ал юбилейлик кечеде примадоннадай үнүн бийик чыгарып ырдады:
  Вермахттын аскерлери катуу каарданып,
  Замбиректердин күркүрөгөнү, кылычтын үнү!
  Түтүн бир айга чейин көтөрүлөт
  Асмандан бурмаланган нурлар!
  
  Түбөлүк заманда Ата журт атактуу болот,
  Мен Россия үчүн этимди берем!
  Мен сени сүйөм орус-сулуулук,
  Бардык падышалардын Теңири биз менен!
  
  Оо, өлкөнүн тармал бактары,
  Алтын аспендердин шыңгырады!
  православ шумкар бир туугандар,
  Кудай армияны эрдиктерге шыктандырган!
  
  Суук же жылуу күндөрү
  Балким, булут менен ал туман алып келет!
  Биз шыпыргыдай фашисттик чочкобуз,
  Бетиңизден кирди кетирүү үчүн!
  
  Биздин партия туура
  Совет эли учун курешкуле!
  Биз кайраттуу ыр ырдайбыз
  Бүркүттүн учканындай ойлодум!
  
  Сталин акылман - башкаруучунун идеалы,
  Биз коркунучтуу өлүм согушуна алып барабыз!
  Мекендин туусу жеңгендин желеги,
  Паллас-тагдыр менен талашууга даяр!
  
  Лениндин иштери түбөлүктүү болот,
  Биз ыйык коммунизмди курабыз!
  Адамдын окуусуна ишен,
  Фашизм караңгылыктын туңгуюгун талкалайт!
  
  Бүт планета эркин куш сыяктуу,
  Алыскы жылдыздарга, ааламдарга учалы!
  Жаркыраган жана асыл нерсе
  Биз скульптор катары жаратабыз!
  
  Ал эми Россия кызыл желек астында,
  Асмандагы Эйден гүлдөйт!
  Лениндин иши, Сталиндин керээзи,
  Бизди мыктылыкка жетеле!
  Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунова, ошондой эле легендарлуу терт кыз Туладан чыгып, Москвага жетти.
  Азыр борбордун абалы эң оор болчу. Немистер анын курчоосун эбак эле бүтүрүп жатышыптыр, ал жакта отуз-кырк километр узундуктагы коридор бар эле, ал күн сайын тар жана тар болуп баратат.
  Алты жоокер Москванын чет жакаларында коргонуу позицияларын ээлешти. Катуу кол салуу болду.
  Олег Рыбаченко ок чыгарып, ичинен ызылдады:
  - Келечек биздики!
  Ал эми бала жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып, сөзүн улады:
  - Жана биз сонун болобуз!
  Маргарита Коршунова атат да:
  - Анан мен баарынан крутой болом!
  Жана жылаңаяк буту менен өлүмгө алып келген гранатаны ыргытат.
  Жана каршылаштарын ар кайсы тарапка ыргытат.
  Андан кийин, согушта, немецтерди пулемет менен кырып, жылаңаяк буту менен өлүмдүн белегин таштай турган Наташа.
  Бул ушундай аял...
  Кырк биринчи жылы Наташа Брест чебинен агып кетти. Чыгышка кетти. Жаңы бут кийимдер анын бутун бат эле ушалап, кыз аларды чечип жылаңаяк басып кетти.
  Бир-эки саат эч нерсе болгон жок, анан жылаңач таманы кычыштыра баштады. Бир-эки сааттан кийин алар күйүп, ооруганынан жарылып кетишти.
  Наташа москвалык болгондуктан жылаңаяк басууга көнгөн эмес. Анан, албетте, анда-санда агымга чөмүлдү.
  Ооба, бул анын буттары үчүн кыйноо болуп чыкты. Бирок жаш кыз бат эле көнүп кетти.
  Анан ал тынымсыз жылаңаяк басып жүрдү, жада калса карда да, бут кийимин катуу аязда гана кийчү.
  Азыр Наташа легендарлуу кудайдай күрөшөт.
  Мына, Зоя жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып, бакырды:
  - Бул жалпысынан супер жолугушуу!
  Жана максаттуу бурулуш берет.
  Ал эми немецтер жана алардын жалданма аскерлери кулап жатышат.
  Анан Анжелика отту алып барат... Анан да аябай так атат.
  Жана анын жылаңач бутунан граната да чыгат.
  Жана жалданмаларды чачат.
  Андан ары Светлана атып жатат. Анын жылаңаяк буту эч ким каршылык көрсөтө албагандай ыргытып жиберет.
  Жана оппоненттерин абдан алыска чачат.
  Жана ал өзүн атып, жарылуучу толкун менен душмандарды талкалайт.
  Булар СССР-де туган кыздар!
  Олег Рыбаченко душмандын жөө аскерлерине ок атууда, балдардын буттары менен автоматтык түрдө граната ыргытат. Жана ошол эле учурда бала өзү үчүн жазат.
  Украинанын жаңы президенти Зеленский менен тирешүүгө кабылган Виталий Кличко Киевдин мэрлигинен кетүүнү чечти. Негизи өжөр болуп, кызматка жабышып эмне кереги бар. Маселени өзүңүз чечкениңиз оң.
  Ал эми мэрликтен кеткенден кийин Виталий Кличко карьерасын улантты. Ошондо дароо эле сенсация Вейдерге чакырат. Эч кандай ортодогу уруштарсыз! Ал эми бул сегиз жылдан ашык тыныгуудан кийин.
  Вейдер, албетте, макул. Чакыруу кабыл алынды!
  Ошондо чындык учуру келет. Бир жагынан алганда, дүйнөнүн көп жолку чемпиону он эки жылдан ашык убакыттан бери бир да жолу жеңе элек. Ал эми экинчи жагынан, Киевдин кырк тогуз жаштагы мурдагы мэри. Хопинстин рекордун жаңырта ала турган, бирок фитнесси өтө күмөндүү адам.
  Чынында, көптөр ушунчалык узак тыныгуудан кийин түз эле Вейдерге баруу өзүн-өзү өлтүрүү деп ойлошкон.
  Бирок Виталий Кличко Рокки Балбоага окшош. Эң күчтүү оор салмактагы мушкер менен беттешүүнү чечти. Денотай Уайдер бардык атаандаштарынан жеңилип калган мушкер. Такыр баары, анын ичинде Тайсон Фьюри!
  Эми Виталий Кличкого мүмкүнчүлүк болсочу?
  Бирок Виталий Кличко тынымсыз машыгып, формасын сактап, жумушка велосипед менен барган. Анан, албетте, ал физикалык жактан жаман эмес болчу. Анын үстүнө анын темир ээги болгон.
  Виталий Кличко фаворит болбосо да, беттешти кандай кабыл алат.
  Олег Рыбаченко автоматтын клибин алмаштырган. Боксчулар менен болгон беттештер кызыктуу.
  Чынында эле, эмне үчүн Виталий Кличко рингге кайтып келип, Хопинстин рекордун жаңылоого аракет кылбайт?
  Бул абдан күчтүү идея болмок.
  Терминатор бала кезек берип, дагы бир нече ондогон фашисттерди кырды.
  Анан бала күлүп, тилин көрсөтүп:
  - Менин супер адамым бар!
  Маргарита жылаңаяк буту менен байланган эки лимонду ыргытып жиберди да:
  - Сен бардык адамдарга караганда салкынсың!
  Олег, атып улантып, жүйөлүү ...
  Кырк тогуз жашында Виталий Кличко чындап эле Хопинстин рекордун жаңыртмак болгон. Ал жада калса пресс-конференцияда мындай деп эскерет: "Мен Формандын рекордун жаңылабай турганымды айттым, бирок Хопинс жөнүндө эч нерсе айткан жокмун! Ошентип, мен аны алып, анын рекордун жаңыртам!"
  Бирок, эгерде коомчулуктун кыйла бөлүгү аздыр-көптүр Хопинс кырк сегиз жашында дүйнө чемпиону наамын алат деп ишенсе, бирок кырк тогузда Виталий Кличкого ишеним азыраак болгон. Анын ичинде анын атаандашы буга чейин абдан күчтүү болгондугуна байланыштуу.
  Оор салмактын тарыхында мындай муштумчу болгон эмес. Ырас, Уайдер жаш эмес, бирок отуз беш жаштын баары кырк тогуз эмес.
  Бирок Виталий Кличко оптимизмди жоготпойт. Катуу машыгыңыз, формага келиңиз. Мен Киев шаарынын мэринин креслосун таштап койгонума абдан кубанычтамын.
  Чынында, Украинада мэр болуу чоң бакыт эмес, мынчалык көйгөйлөр көп.
  Бирок Уядер менен болгон күрөш үчүн Виталий Кличко абдан жакшы акча сунуштаган. Ошентип, кандай болгон күндө да капчыгым менен утулган жокмун. Виталий Кличконун аты белгилүү.
  Жаман тилдер Уайдер бир жолу урат, ал эми Виталий Кличко өзү жатып калат деп айтышкан. Анан акча алат да, мемуарларды, же илимий фантастикаларды жазат.
  Же балким кинодо.
  Баса, Владимир Кличко да бокска чыккысы келген. Куу Владимир гана дүйнөнүн туруктуу чемпионунун арасынан алсызыраак атаандашын тандап алды. Бирок баары бир, ким эмне десе да, ал чемпион жана сонун!
  Бирок Денотай Уайдер, эмне десе да, баары бир мыктылардын эң мыктысы!
  Бирок Виталий жинденип машыгат. Ал өзүнө максималдуу жүктү берип жаткан жигиттей. Жана ал бир нече спарринг сессияларын өткөрүп, мыкты форманы жана жакшы чыдамкайлыкты көрсөткөн. Жок, Виталий даяр. Жана эле эмес, ал рингге чыгат.
  Чынында эле, кыямат күнү келип, эң чоң муштумчу Уайдер, бул жагынан эң мыкты оор салмактагы Виталий чогулган. Киевдин мурдагы мэри, буга чейин эле боксчулук карьерасын жокко чыгарган. Бирок азыр эки легендарлуу инсан чогулду.
  Виталий биринчи жолу 1999-жылы дүйнө чемпиону болгон. Бул окуядан бери канча убакыт өткөнүн жана жыйырма жылдан ашык убакыт өттү деп ойлойлу.
  Ал эми Уайдер өзүнүн титулун абдан узак убакыт бою кармап турат. Ошондой эле Холмстун титулду ажыратуудан берки эң узак кармоо рекордун жаңылоого жакын.
  Анан, албетте, Вейдер кимдир бирөөдөн корксо, бул Виталийдин чоң атасы эмес. Чынында, баары эле Хокинс боло албайт. Ал эми Хокинстин атаандаштары Вейдердей күчтүү эмес!
  Бирок Виталий атаандаш катары рингге чыгат. Анын денеси дагы эле кереметтүү жана булчуңдуу, бирок анын чачы агарып кеткен. Чоң ата Виталий, аны урматтап, же шылдыңдап аташат. Бирок булчуңдардын рельефи жаш баладай.
  Виталий даяр экендигин айтты. Ал тургай ага эмес, ставкалар бир аз көтөрүлдү.
  Вейдер дагы арык, кескичтүү, сөөктөрү ичке, салмагы азыраак.
  Күчтүү муштумчу болгонуна карабастан, анын коргонууда көйгөйлөрү бар жана дайыма эле бутуна тура бербейт. Бирок буга чейин согуштук тажрыйба көп. Мушташуулардын саны боюнча ал Виталийди кууп жетип калды. Ал эми ушул убакка чейин жеңилген жок.
  Бирок Виталий Кличко эки беттеште жаракатынан жана кесилгенинен улам гана жеңилип калган. Жана ошондой эле сабалган эмес деп айтууга болот.
  Бирок сегиз жылдан ашык тыныгуу, дээрлик элүү жашта. Виталий жаш болсо, албетте, мумкунчулугу болмок. Бирок ал Хопинстин рекордун жеңе алабы? Дэвид Хэй, буга чейин отуз беш жашта, нөл боксчу болуп калды.
  Бирок көп сөз болуп, шакек гана көрсөтөт. Виталий Кличко Хопинстин рекордун жаңылайбы же Уайдер убада кылгандай, замбилге салып алып кетеби.
  Мына, ал карганын маскасы менен чыгат. Узун бойлуу, абдан кургак, Кощейдей арык да.
  Жуп мушкер ага рингде олуттуу көйгөйлөрдү жаратты. Бул кубалык Острикс упайлар боюнча алдыга чыгып, нокаутту жеңген жана Тайсон Фьюри дагы упайлар боюнча алдыга чыгып, беттешти тең чыгууга жетишкен. Ошентип, дүйнөдөгү эң чоң муштумчу кулап калышы мүмкүн.
  Бирок ыктымалдуулук дээрлик ондон бир Уайдердин пайдасына. Ошого карабастан, Виталийдин жашы жана карьерасындагы чоң тыныгуу өтө чоң. Ал тургай, анын бир тууганы Владимир бир-эки күчтүү орто дыйкандар менен жылынууну кеңеш кылган. Чынында эле, Германияда Виталий Кличко орто мушкер менен болгон беттеште өзүнүн чоң ысымынан улам көбүрөөк акча ала алмак.
  Анткени, Виталий боксчу гана эмес, саясатчы жана борбор калаанын мэри, Майдандын баатыры катары да бүткүл дүйнөгө таанымал.
  Жок, кандай болгон күндө да Виталий Кличко шашып, мындай тоого түрткөндүн кереги барбы деп ойлонушу керек эле.
  Бирок тандоо жасалды: Виталий Кличко оңой жолдорду издебейт!
  Уруш Америкада. АКШнын жана Украинанын гимндери жаңырды. Кызмат тизмелери жарыяланды. Акыр-аягы, согуш үчүн сигнал угулат.
  Көптөр спектакль жана кан көргүсү келет.
  Вейдер этияттык менен баштады, бирок ал туура эмес болушу мүмкүн. Анан күтүлбөгөн жерден Виталий дат басып калды. Кличко мырза да шашпайт. Бирок анын бутуна жеңил, арык, булчуңдуу, салмактуу экенин дароо байкайсыз. Кандай болгон күндө да, көпчүлүк күткөн нерсе: алар дароо калкып кетет дешет, болгон жок.
  Ишенимдүү түрдө, Кличко дөңгөлөк менен иштеди, адаттагыдан бир аз жогору кармап, блокторду койду.
  Алгачкы эки раунд ойдогудай өттү. Ошондо Wyder, күтүлгөндөй, бир топ ылдамдыкты алды. Ал чабуулга жана чабуулга активдешти. Бирок Виталий башын жоготкон жок. Соккуга тоскоол болуп, сол жак менен тосуп алды. Жана күтүлбөгөн жерден, курч осьминог учурунда, ал оң колун денеге чапты. Вейдер эки эсе ооруп кетти.
  Виталий экинчн жолу еткорду, ал эми анын карьерасында экинчи жолу дуйненун чемпиону жана бардык убактагы мыкты муштумчу жерге тушту.
  Виталий жылмайып койду... Ал эми залда отургандар ырахаттанып ызылдады. Муну Виталий карыядан күткөн эмес. Мына сага! Анан жакында эле элүү жылдай көрүнөт! Ошентип, дагы эле кыймылдап, ургула! Бул белгилүү болушу керек!
  Вайдер ордунан турду, бирок артка чегине баштады. Виталий аны тиштери менен акырын тиштей баштады. Жана дагы эки. Жана дагы уруп. Мумчу артка кетет.
  Кыйынчылык менен, бирок Уайдер раунддун аягына чыкты. Анан кийинкисинде Виталий биринчи номер болуп иштеген. Бирок эч нерсе жок, баары план боюнча өттү. Бир нече раунд бою Уайдер артка чегинди жана алсыз көрүндү. Бирок тогузунчу раундда кайра жарылып кетти. Анан алдыга муштумдарды ыргыта баштады. Анан дагы эки жолу сагынып жыгылды. Экинчи нокдаун.
  Виталий жылмая. Алга барат. Вейдер бутуна туруксуз. Ал антидот таппай, кайра экини өткөрүп жиберет. Ал эми кийинки соккудан кийин түшөт.
  Ал араң туруп, калыс күрөштү токтотот!
  Жеңиш! Виталий Кличко, азыр дүйнө чемпиону! Жана дагы анын кур! Ырас, ал азырынча абсолюттук эмес, бирок ат үстүндө!
  Хопинстин рекордун жаңыртты жана албетте Формандын оор салмактагы спортчулары үчүн Холифилдге теңелип, төртүнчү жолу дүйнө чемпиону болду.
  Уайдер, албетте, күрөш өтө эле эрте токтотулганын айтып, реванш өткөрүүнү талап кылат.
  Виталий карьерасын улантабы же дагы бир нече беттеш өткөрөбү, кийинчерээк чечим кабыл алынарын айтат. Бирок баары ага абдан жакшы экенин, жаш кезинен да мыкты экенин, мындан ары да улантуу керектигин айтышат.
  Айрыкча кыла турган эч нерсеси жок болгондуктан. Киевде дагы бир мэр, Радага шайлоо алдында президент али алыс, ошол жерде, эмнеге мушташканга болбойт?
  Кийинки үч мушташ үчүн Виталийге жүз миллион доллар, ошондой эле берүүлөрдүн дагы бир пайызы сунушталат.
  Албетте, джекпот чоң, Киевдин мурдагы мэри кандай ойдо экенин айтат.
  Чынында ал дагы эле көп нерсеге жөндөмдүү экенин көрсөттү. Анда эмнеге талантты жерге көмүш керек? Эң негизгиси, баары бир дагы кыла турган эч нерсе жок!
  Балким, бардык курларды бириктирүүгө аракет кылышат? Бул абдан сонун болмок!
  Виталий сунушту кабыл алып, дагы үч беттеш өткөрүүгө келишим түзөт.
  Ал эми анын кийинки атаандашы... Ооба, албетте Тайсон Фьюри! Эч качан жеңе элек, чоң салмактагы. Ырас, аны Уйдар менен кичирээк бирөө жыгышты. Эң негизгиси инисинин кылмышкери. Мейли, муну менен кантип күрөшпөйсүң?
  Албетте, жаңы күрөш, жомоктогудай гонорар жана сонун спектакль.
  Олег Рыбаченко немецтерге жана чет елкелук согушкерлерге кайрадан ок чыгарды. Жалпысынан жөө аскерлерде немистер дээрлик жок. Алар Е-50 жана Е-75 танктарынын артына баратышат. Анан тобокелчиликке барбаганга аракет кылышат.
  Бул жерде, дагы бир жерде, Пантера-2 көрүнүп турат. Бул танк, чыныгы окуядан айырмаланып, кырк үчүнчү жылы пайда болгон. Ал эми Пантеранын өзү өтө чоң болгон эмес. Ооба, жана "Пантера" -2, көп өндүрүлгөн да, бирок 1945-жылы СССР менен согушка даярданып, немистер Е-50 жана Е-75 танктар менен заводдорду толтурган.
  Жеңил өзү жүрүүчү куралдардын бардык практикалык мүмкүнчүлүктөрүнө карабастан: E-10 жана E-25, Фюрер оор танктарды жактырды. Кыйынчылык менен Гудериан эң чоң ылдамдыктагы E-50 жасоого көндүрдү. Фюрер болсо E-75ти көбүрөөк жакшы көрчү, ал анча ийгиликтүү болбой, токсон тонна салмакта болгон.
  Бирок азыр E-75 M моделинин төмөнкү силуэти, жеңилирээк жана күчтүү кыймылдаткычы менен модификациясы пайда болду. Балким, бул келечекте абдан популярдуу болуп калат.
  Маселен, Олег Рыбаченко айлакердикти колдонот. Берет жана жылаңаяк буту менен гранатаны Е-50 куртуна ыргытат. Мындан улам танк бурулуп, кесиптеши менен кагылышат.
  Ал эми натыйжа - эки мастодон күйүп жатат.
  Олег, биз көрүп тургандай, абдан куу.
  Ал азыр мына ушинтип аракеттенип, немецтер оор жоготууларга учурап жатышат. Баланын буттары шамдагай. Ага окшоп жылаңаяк, сулуу болгону жакшы.
  Бирок жалпысынан башыма мушкерлер тууралуу ойлор келет. Мисалы, Денис Лебедев эмне үчүн карьерасын улантпаш керек? Кырк жыл анчалык деле узак эмес. Анын үстүнө, оор салмактагы негизги атаандаштар кетип, курларды айкалыштырууга аракет кылсаңыз болот.
  Мына ушуну чындап эле кылбашыңар керек, ошондуктан бийлик менен алтымыш болуу керек. Асыл бокс менен өзүң алектенсең же оппозицияга барсаң жакшы.
  Мына ушундай жол менен Сергей Ковалев Москванын мэри болуп калды. Бул жөн гана фантазия болсо да.
  Ал эми Денис Лебедев дагы конструктивдүү бир нерсе кыла алмак. Анын үстүнө, боксту дагы деле жеңилбестен калтырууга азырынча эрте. Чыныгы спортчу бардык жолду басып өтүшү керек.
  Владимир Кличко да кайтып келиши мүмкүн. Ал эми айрымдары Александр Устинов сиякты буга чейин катары менен үч жолу сабалган, пенсияга чыкпагыла!
  Чынында эле баатырлар эл эмес, түз болот!
  Бирок мындай вариантты элестетип көрөлү, Путин учакта кулап, Орусияда жаңы президенттик шайлоо болуп жатат.
  Ал эми биз бүгүн эмнени көрүп жатабыз? Коммунисттердин кучтуу кандидаттары жок. Грудиндин намысына тийип, ага болгон ишенимди кетирди. Зюганов өтө карыган жана баарынан чарчаган, харизмасы аз. Сурайкин мурунку шайлоолордо өтпөй калган. Башка анча белгилүү инсандар. Жириновский да өтө карып, баарынан тажаган. Либералдык-демократиялык партиядагы башка адамдар аз белгилүү. Оппозициядан дагы кимди сунуштаса болот? Андрей Навальный күчтүү, бирок шайлоого катыша албайт. Ксения Собчак олуттуу талапкер эмес. Демушкин түрмөдө болчу жана анча популярдуу эмес. Ал түрмөдө отурган жана Удальцов, балким, мүмкүн болсо да, коммунисттер тарабынан колдоого алынып, өз пикирин билдирди.
  Кыскасы, оппозицияда олуттуу атаандаштар жок. Демек, президенттин милдетин аткаруучу Медведев дагы эле башкы фаворит. Ал эми интрига боло турган болсо: экинчи раунд же дароо биринчи.
  Медведевдин рейтингинин төмөндүгүн жана, кыязы, президенттикке талапкерлердин көптүгүн эске алганда, экинчи айлампага өтүшү толук мүмкүн.
  Бирок, Медведев биринчи раундда өтө чоң артыкчылыкка ээ болот, экинчисинде өтө сулуу атаандаш эмес.
  Анын Зеленский акыркы учурда пайда болуп, бардык карталарды чаташтырышы мүмкүн!
  Олег Рыбаченко кайрадан граната ыргытып, фашисттердин танкаларын түртүп жиберди. Көптөгөн ызы-чуу жана аткылоо.
  Ал эми жер анда-санда учуп, абада күйөт. Жана оодаруу, эрүү, сыныктар.
  Олег мындай дейт:
  - Биздин империяга даңк!
  Маргарита, өлтүргүч белекти жылаңаяк буту менен ыргытып, чыркырап:
  -Баатырларга чоң даңк!
  Жана дагы жылаңач согончогу бар кыз лимон ыргытат.
  Фашисттер агылып кирип жатышат, эй, куюлуп жатышат.
  Эч кандай жол жок, атүгүл вакуумдук бомба менен сиз токтоп, жеңе албайсыз! Бул жерде мындай салкын жоокерлер, жөн эле үрөй учурарлык!
  Олег бакырды:
  - Ыйык согуштагы биздин жеңишибиз!
  Маргарет тастыктады:
  - Жүз пайыз кепилдик менен!
  Жана дагы кыз жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып жиберди.
  Жок, бул балдар так ошондой эле багынышпайт.
  Олег Рыбаченко кыйкырды:
  - Советтик жацы тартип учун!
  Маргарита жигердүү жарылып, ырастады:
  - Банзай!
  Ал эми Олег андан ары ыр жазууга аракет кылды. Мына, Виталий Тайсон Фьюриге каршы ыктыярдуу коргонууну жүргүзүп жатат. Ошол эле учурда, Владимир Руис менен бирдей кызыктуу күрөш бар.
  Чынында, Руис үч версия боюнча дүйнө чемпиону болгон. Анда эмне үчүн Владимир аны менен көп акча үчүн күрөшө албайт? Баарынан да ыңгайлуу атаандаш - алда канча кыска жана семиз. Владимир аны узун соккулар менен ата алат.
  Кичүү Кличко дүйнө чемпиону болуп турганда аны менен беттешпей калганы өкүнүчтүү. А сен көчүп кетишиң керек болчу.
  Муну кантип ойлободуң, Владимир?
  Ал эми үч версия боюнча дүйнө чемпиону азыр Усик. Бирок тез эле тактыга отурду.
  Ал эми Виталий менен биригүү күрөшү мүмкүн. Бирок бул азырынча божомолдор гана.
  Витали Тайсон Фьюрини жеңиши керек, ал эми Вейдер менен реванш кызыктуу. Жана башка көптөгөн кызыктуу мушкерлер бар. Ошол эле Энтони Джошуа. Аны менен күрөшүү да абдан кызыктуу болмок. Анан агамдын да өчүн ал.
  Виталий Вейдерди жеңип, сенсация жаратты. Ошол эле ийгиликти өнүктүрүүгө болот.
  Эмне үчүн элүү жылдан кийин чемпиондук үчүн күрөштө жеңишке жеткен дүйнөдөгү биринчи боксчу болууга болбосун? Буга чейин мындай болгон эмес!
  Эй Виталий! Сиз Киевдин кандай мэри болгонуңуз маанилүү эмес, бирок азыр сиз эч кандай шексиз дүйнө чемпиону катары таанылдыңыз!
  Бирок бул жерде наамды биринчи, ыктыярдуу коргоо. Чоңураак жана узун куралдуу атаандаш Виталийге каршы. Уайдер сыяктуу күчтүү муштумчу эмес, бирок техникалык жана эпчил, колу узун. Жана ошондой эле али сынган жок, бирок ал түшүп калган.
  Эң негизгиси, ал дагы эле жаш Владимир Кличкону жеңип алды, бул Тайсон Фьюрини күчтүү атаандашка айландырганы талашсыз.
  Мүмкүнчүлүктөр элүү элүү болду. Албетте, Уайдерди нокаут менен жеңүү таасирдүү болду. Бирок азыр бул ага каршы эмес, бирок эч ким чыга албаган чебер мушкер болот. Эң негизгиси, Владимирдин жеңүүчүсү өзүнүн күчүнүн таңында.
  Виталий мындай техни-каны элуу жашында бата алабы. Бул акылдардын дуэли. Тиги Уайдер Виталини баалабай койгону анык кабыл алууга аракет кылды. Ал эми бул жерде мындан ары андай иштебейт.
  Мына эки мушкер тең даярданууда. Виталий, мурдагыдай эле, олуттуу жана багытталган. Ал ишенимдүү жана тынч.
  Тайсон Фьюри да даярданып жатат. Ал Виталийден узун, колдору узун, аны колдонууга аракет кылат.
  Бирок эми беттеш Британияда өтүп, акы төлөнүүчү трансляция болот.
  Тайсон Фьюри азыр биринчи болуп чыкты. Ал сырткы ишенимин көрсөтөт. Таз, ыңгайсыз жана анчалык деле спортчу эмес. Эгерде Виталий Кличконун чачы караңгылатылган болсо, анда алардын кайсынысы улуу экенин түшүнбөй каласыз, бирок айырма он жети жашта. Бул азырынча чемпиондук күрөш боюнча рекорд эмес, бирок рекордго жакындап калды.
  Балким, Витали да Тайсон Фьюриден кичүү бирөө менен беттешет.
  Бул жерде Виталий укмуштуудай музыкага чыгат. Алар бири-бирин карашат.
  Тайсон эңкейип, бою узун көрүнбөйт. Виталийдин ийиндеринде, балким, кененирээк. Эң негизгиси фигурасы алда канча сулуу, булчуңдары рельефтүү.
  Ооба, гимндер кандай угулат? Алгач британиялык, анан украиналык.
  Андан кийин көз караштар алмашуу.
  Мына эми сурнай угулат, биринчи раунд.
  Виталий жецил жаба ыргытат, жакшы кыймылдайт. Тайсон кетүүгө аракет кылат. Бирок Витали абдан шамдагай жана анын соккулары олдоксон траекторияда жылып, Тайсон Фьюринин башына жетет.
  Баардыгы эксперттер айткандай жүрүп жатат. Виталий мыкты ылдамдыкка ээ.
  Ошондо баары ийгиликтүү болот.
  Биринчи раундда утат... Андан кийин бир мүнөт эс алуу жана экинчи раунд. Дагы, Фьюри тактиканы өзгөртпөйт. Ал Виталий чарчайт деп үмүттөнөт окшойт.
  . 4-БӨЛҮМ
  Анан дагы Кличко бир аз артыкчылыкка ээ. Бир туугандар рингде үстөмдүк кылышат.
  Владимир бир жума мурун кичи Руизди техникалык нокаут менен жеңип алган.
  Ооба, күрөш уланууда.
  Учунчу тур кайрадан Виталийдин диктанты астында. Бирок төртүнчү раундда Тайсон Фьюри капысынан жарылып кетет. Алдыга шашып... Жана экиге урат. Жана нокдаунга тушот.
  Ал эмнени каалаган? Виталий сергек турат.
  Эмнегедир Тайсон бул раундду аягына чейин коргоду. Анан Виталийдин устемдугу менен бир жактуу салгылашуу кайрадан башталды. Анын үстүнө дүйнө чемпиону Кличко Ср да шашпагандыгы анык.
  Эми сегиз раунддан кийин Тайсон Фьюри күтүлбөгөн жерден чыгып кетти. Ал эми беттешти улантуудан баш тарткандыктан, жеңиш техникалык нокаут менен жарыяланды.
  Ошентип, Виталий Кличко жаңы рекорд койду: бокстун тарыхында элүү жашында дүйнө чемпиондугун коргогон биринчи мушкер. Жана Хопинстин дагы бир жетишкендигин жеңди.
  Эми ал чындап эле Виталий супермен болуп калды. Ошондо ал бир тууганынын өчүн алды.
  Бирок кийинки беттеш Уайдер менен реванш болот. Алар абдан чоң төлөмдөрдү убада кылышат. Аны менен беттешип, анан Жашыяга барсаң болот.
  Анан Усик менен биригүү күрөшү жөнүндө ойлонсоңуз болот. Негизинен Виталий Кличко дүйнөнүн абсолюттук чемпиону болгусу келет. Жана бул каалоо абдан күчтүү.
  Анын ойлоруна Олег Рыбаченко жылмая карайт. Ооба, бул мүмкүн. Бала фашисттердин бутундей саптарын кырып, мындай дейт:
  - Кличко сизди эл эстейт! Эл сизди баалайт Кличко! Эл сени Кличко каалайт! Кличко тезирээк кайтып кел!
  Гений бала өзүнүн укмуштуудай ырына күлүп, гранаталардын ичинен эң өлүмчүлүн кантип учуруу керектигин дагы бир жолу күлдү. Ал эми фашисттердин уч танкы кагылышат.
  Советтик аскерлердин баатырдык каршылык керсеткендугуне карабастан, гитлерчилер Москваны СССРдин башка райондору менен байланыштырган коридорду дагы эле ээлеп жана кесип алышкан.
  Ошентип, Орусиянын борбору толугу менен блокадада. Ленинград тосулгандай эле.
  Сталинград дагы деле каршылык көрсөтүп жатат. Немецтер Кавказдын Грозный жана Орджоникидзе шаарларына да чабуул коюуда. Абал оор. Айрыкча Москва толугу менен курчоого алынганда.
  Анын көптөгөн аскерлери бар, милицияда жүз миңдеген жоокерлер бар. Бирок салгылашууларда снаряддар жана патрондор абдан тез керектелет. Ок-дары түгөнүп калышы мүмкүн. Ошондо борбор кулайт. Ал эми азык-тулук запастары мынчалык көп эмес. Бул да жакында бүтөт.
  Ал эми Москвасыз бул дагы бир согуш болот. Ал эми Сталин муну түшүнөт.
  Азыр ал Куйбышевде. Бирок фашисттер Волгага чейин басып өткөндөн кийин, ал фронттон анча алыс эмес болчу.
  Жана плюс самурайлар да басылган. Жана алар бомбалап, сансыз жөө аскерлер менен көтөрүлүшөт. Балким күч жетпейт.
  Сталин муну түшүнөт жана көшөгө артында Япония менен өзүнчө тынчтык сүйлөшүүгө аракет кылууда. Алар Ыраакы Чыгыштан баш тартууга жана алтын менен компенсация төлөп берүүгө даяр.
  Бирок Хирохито мындай деди: бизге буткул Сибирь, Уралга чейин керек. Аттиң, мынчалык түшүм алуу мүмкүн эмес.
  Владивосток дээрлик курчоого алынган. Жана жалпысынан алганда, баары абдан дудук ...
  Бирок кээ бир баатыр кыздар согушуп, фашисттерге жана япондук милитаристтерге багынышпайт.
  Ырчы Ведмакова бара жаткан брондолгон, түрмөнүн машинасы токтоп, эшиктин кычыраганы угулду. Анастасияны көз ирмемге сокур кылган жарыктан бири чоң жана семиз, экинчиси кичине жана арык эки жапон эңкейишти . Анан кыз эч ойлонбостон бирин жамбашын ийбадатканага, экинчисин жаагына чынжырга оролгон муштуму менен түрттү. Күн чыгыш өлкөсүнүн мактанган жоокерлери күлкүлүү түрдө нокаутка түшүп калышты.
  Ведмакова да ырдаган:
  - Мен кишини он экинчи раунд дейм! Кантсе да, мен супер аялмын жана Атаска толгонмун, мен согушта чексиз классты көрсөтүп, душманды терең нокаутка жиберем!
  Кыз Шмейстерден көчүрүлгөн жапон автоматын алып, жапкычты басып, кабинага чуркап жөнөдү. Ал жерден дагы үч жапон секирип чыгышты, Ведмакова аларды көздөй жарылып, баштарын көздөй мыкчып күлүп жиберди.
  - Клуб башындагылар эмне алышты!
  БТРди жылаңач жоокер айым басып алган. Witcher үрүп:
  Бактысыз Россиянын үстүндө,
  Караңгылыкты каптаган тозок желмогуздары!
  Басып алуучунун балтасы жамгырлуу,
  Курчтап, башыңды кесип!
  Тозоктогу салгылашууда коммунист пешка эмес,
  Биз дайыма моюнтурукту басып жүрө бербейбиз!
  Үчүнчү Рейхти отко айландырыңыз,
  Ооба, чынчылдык жакшылыкты белгилейт!
  Ведмакова жийиркенгенине карабай каза болгондордон алынган жапон аскер формасын кийгизген. Кандай жагымсыз, бул жоокерлер көптөн бери жуунбай, жаман сасык. Учкуч кыз ыйлап жиберди:
  - Ушунчалык деңгээлде оскотиниця керек! Азия болсо да!
  Бирок бронетранспортер оңой эле жараланып, түндүк тарапка жөнөдү. Машинада 12 миллиметрлик эки пулемёт болгон, ошондуктан кээде жөө аскерлердин чабуулун токтотууга мүмкүн болчу. Дагы бир нерсе, 20 миллиметрдик соот 37 миллиметрлик япониялык "мылтыктардын" калибрине туруштук бере алган жок. Ведмакова мындай деп ойлоду: бийликке коммунисттердин келиши Россияны кандайча езгертту. Эгерде падышалык доордо жапон армиясы техникалык жактан орус армиясынан бир топ жогору болсо, азыр тескерисинче, артта калып жатат. Күн чыгыш өлкөсүндө илим кубатталбайт деп айтууга болбойт да. Милдеттүү орто билим берүү XIX кылымдын аягында киргизилген. Ырас, Японияда билим сапаты жогору болгон эмес. Аны пруссиялык мектептен көчүрүп алышып, өтө эле педанттык, бир аз жөнөкөйлөштүрүштү, билимдүү адамдар жетишсиз болгондуктан, бир мугалим мүмкүн болушунча көп окуучуларды өткөрөт. Жалпысынан жапондор европалыктарга, мисалы, хаки кийиминин сырткы көрүнүшү боюнча британиялыктарды, түзүлүшү жана аскердик жобосу боюнча немецтерди, флоттун формасы жана тиби боюнча америкалыктарды, финансылык институттар системасын туурашкан. Ырас, алардын да өздөрүнүн, мисалы, Бушидо коду, атактуу Шимоса жардыргычтары болгон (бирок ал европалыктыкынан дээрлик жакшы эмес). Он тогузунчу кылымдын ортосуна чейин Япония темир жолу да жок, замбирек менен куралданган артта калган орто кылымдагы өлкө болгон. Ал Түркиядан да, Ирандан да, андан да падышалык Россиядан да архаикалык болгон. Кызык, бирок дал Америка Күн чыгыш өлкөсүнө элге жетүүгө жардам берип, аларды цивилизациялуу дүйнөгө кошулууга мажбурлаган. Жардыргыч снаряддары бар заманбап буу крейсери артта калган Японияга күчтүү таасир калтырды. Айрыкча, ал бир нече парустук кайыкты чөгүп, замбиректин огу менен замбиректердин толук алсыздыгын көрсөткөн.
  Балким, америкалыктар Японияны дүйнөгө ачууга мажбур кылганы үчүн бир нече жолу өкүнүшөт. Алар Азияда атаандашын көтөрүшкөн, бирок андан кийин бир нече ондогон жылдардан кийин Күн чыгыш өлкөсү Батыш кылымдар бою басып өткөн жол менен барат деп ишенүү кыйын эле.
  Ведмакова трассаны бойлоп, жүк ташуучу машиналарды, ошондой эле автотранспортторду алдыга коюп, жүйө келтирди. Александр IIнин тушунда, тагыраак айтканда Николай Iнин тушунда да падышалык бийлик Кытайдын Россияга кошулуу пландарын иштеп чыккан. Бирок Николай экспансия объектиси катары түрк багытын тандап алган. Негизи, бул ыңгайлуураак болчу. Бирок Орусияны жек көргөн Британия жана анын таасири астындагы Франция Осмон империясын жакташкан. Чейрек миң жылдыктын ичинде (1612-жылдагы максаттан бери) биринчи жолу Россия ири масштабдагы согуштан утулду (жеке салгылашуулар, албетте, эсепке алынбайт, демек, Россия дээрлик чейрек миң жылдыктын ичинде согуштарда жеңилген жок дегенди билдирет. жалпысынан алганда, ал Николайдын тушунда биринчи болуп, өлчөмү боюнча максималдуу жеткен). Бир нече себептер бар болчу, эң негизгиси аскерлерди технологиялык жактан жабдууда Батыш державаларынын артыкчылыгы. Николай биринчи өзүн-өзү өлтүргөндөн кийин, тактыга Александр II ээ болду: балким, Орусиянын бүткүл тарыхындагы эң билимдүү жана билимдүү падыша. Ал масштабдуу реформаларды баштады, деп белгиледи крепостнойлук, анын тушунда енер жайдын тез есушу, темир жол жана электр станцияларынын курулушу башталды! Бирок ошол эле учурда крепостнойлук укукту жоюу дыйкандардын эсебинен ишке ашкан, көптөгөн урандылар болгон, толкундоолор, айрыкча Польшада массалык баш аламандыктар болгон. Александр Россияны алдыга жылдырууга жетишти, бирок фундаменталдуу көйгөйлөрдү чечпей, алтургай Алясканы Америкага бир тыйынга сатып, Гавай аралдарын бекер берип койду. Ырас, ал Түркияны жеңе алды, бирок Осмон империясы бул убакта абдан алсыз болуп, көтөрүлүштөр менен солкулдады. Ооба, бул согушта Россиянын жоготуулары пропорционалдуу эмес чоң болгон, бул реформага карабастан, орус армиясы дагы эле идеалдуу эмес экенин далилдеди. Бирок, Суворовдун тушунда да бардыгы китептерде жазылгандай ачык-айкын болгон эмес. Жеңиштер бир топ чыгымга учураган, ал эми Екатерина Экинчи, мисалы, экинчи орус-түрк согушу учурунда, ал тургай Молдовага болгон дооматтарды четке кагып, салыштырмалуу жөнөкөй аймактарды алуу менен чектелди. Бул жерлерди православдык славяндар байырлап, бир кезде Киев Русунун курамына кирген да. Негизинен Россия монгол-татар моюнтуругунан бошотулгандан кийин бардык түпкү славян жерлерин кайтарып алуу курсу жүргүзүлгөн. Буга бир нече кылым өттү, мисалы, Галисия 1939-жылы поляк моюнтуругунан бошотулгандан кийин гана кайтарылган. Ал эми Пржемысль шаары жанаша жайгашкан жерлери менен венгрлердин жана словактардын колунда калган.
  Ведмакова шоссе жолуна карады: мынчалык ар турдуу машиналар жок, бул жерде япондук жөө аскерлер басып бара жатышты. Япониянын калкы жүз миллионго жакын, ал тургай Германиядагыдан да көп, аскерге чакырылганга чейинки даярдоо мектептеги сабактардын жарымын түзөт. СССР менен согуш АКШ менен болгон күрөштөн айырмаланып, алар үчүн кудайдын сыйы. Сиз мөөрү, көбүрөөк жана көбүрөөк жаңы бөлүмдөр болот.
  Тез атуучу эки пулемёттон жарылып чыгууга чоң азгырык бар, анткени муну кабинадан гидравликалык диск менен башкаруу аркылуу жасоого болот. Бирок чындыгында, анда анын өзүнөн бул жерден чыгууга мүмкүнчүлүгү аз болот. Жок, аны фронтко жакыныраак же түндө кылган жакшы. Ооба, кеч кирди окшойт... Ошондо карышкырлар тоюнуп, койлор аман калат. Бирок, жок, ал кой эмес.
  Ошентип, Япония жөнүндө эмне айтууга болот? 1904-1905-жылдардагы биринчи согушта жеңилип, Орусия туткун катары жалгыз эки жүз элүү миңден ашык солдатын жана офицерин жоготту. Падышанын армиясы сан жагынан артыкчылыкка ээ болсо да. Япония болсо эки миңге жетпеген туткунунан ажырап, алтургай ар бир колго түшкөн сары жүздүү жоокерге жана миң офицерге жүз алтын рублдан бонус белгиленген. Тарыхтын бул барагы Орусия үчүн өтө жагымсыз. Өлкөнүн ичинде эң тажаткан нерсе жапондорго жеңиш тилеген. Маселен, Москва университетинин студенттери Порт-Артурдун кулашы менен микадого куттуктоолорду жиберишти. Анан канча талап-тонолду: тизмектеп айта албайсың!
  Ведмакова дагы бир марш колоннасына кирип калбаш үчүн газды жайлады. Кыз сөгүнүп:
  - Ооба, алар чегирткедей! Куу жандыктар!
  Кулак ансыз да замбиректин күркүрөгөнүн айырмалап турду, алдыңкы линия жакындап калды. Учкуч ызылдап, анан ырдады:
  Орус жоокери ооруп онтобойт,
  Орус жоокери жапондорду жок кылат!
  А бизде катуу кайгы,
  Бүт ийилген калкан титиреп кетти!
  Кыз кайра унчукпай калды. Ал согушта АКШ менен Англия Японияга акча жана курал менен жардам беришкен, бирок батышта фронт болгон эмес. Чынында эле, Күн чыгыш өлкөсү Германия учурдан пайдаланып, Орусияга кол салат деп күткөн. Негизи, бул реалдуу жана Германия үчүн пайдалуу болгон. Балкандагы кызыкчылыктары менен кагылышкан союздаш Австрия-Венгрия да Орусияга каршы турушу мүмкүн. Тарыхта Орусиядан таарынган, ал тургай Германиянын финансылык көзөмөлүндө турган Түркия да согушка кириши мүмкүн. Үчтүк альянстын курамына кирген жана бай украин жерлерине доомат коё турган Италиянын согушка кириши жокко чыгарылбайт. Кандай болгон күндө да падышалык Россия жаман болмок. Ал Антанта менен союзда утулуп калса да, анда эки фронттогу согуш апаат менен аяктамак. Франциянын согушка кошулуу мүмкүнчүлүгү аз, анткени ал кезде Британия Орусияга каршы болчу. Негизинен, албетте, мындай мүмкүнчүлүктү колдон чыгарып жиберген кайзердин чоң катачылыгы. Биринчи дүйнөлүк согуш башталгандан кийин да, негизги стратегиялык жаңылыштык Бельгия менен Францияга каршы Фриц чабуулу болгон болушу мүмкүн. Мүмкүн, эгер алар бүт күчү менен Россияга басып кирүүгө киришкен болсо, 1939-жылы Польша менен болгон кырдаал кайталанмак. Бактыга жараша, немистер эки фронтто согушту тандап, ашыкча ишенимдүү болуп чыкты.
  Witcher, көптөгөн мекендештеринен айырмаланып, бактылуу болгон: ал Mine Kaifти, ал тургай оригиналын да окуй алган. Албетте, Гитлер Орусияга каршы Англия менен бирге болушу керек, же Англияга каршы Россия менен бирге болушу керек деп туура айткан. Жана логикага ылайык, келечектеги Фюрер Бисмарктын сөөгүн жарыкка алып чыгууга аракет кылгандарды сындаган.
  Гитлер, чынында эле, Россия менен кандайдыр бир союздаш болуу мүмкүнчүлүгүн четке каккан, айрыкча, большевиктер анда бийликке келгенде жана орус жерлери Германиянын колонияларына айланышы керек деп эсептеген.
  Демек, ал Россиянын талашсыз душманы болгон, ал эми фюрер үчүн кандай гана келишим болбосун, кагаз гана болгон. Болгондо да, Сталин ачык ээгине ушунчалык катуу соккуну өткөрүп жибергени келесоо, бирок соккуну кайтарууга даярданып, аскерлерди күжүрмөн даярдыкка келтириши керек болчу. Же андан да жакшысы, аны өзүңүзгө салыңыз! Немис армиясы да советтик армиянын чабуулуна даяр эмес болчу. Алар үчүн абдан кыйын болмок, биз жөн эле казандарда немис аскерлерин курчап, жок кылсак болмок. Анан бул эмне деген согуш! Ошентип, демилге Вермахтка өттү. Ал эми фронт батыштан чыгышка агып жатты. Сталин эмнеге ишенгени түшүнүксүз? Ал эми Берия ээн бала. Ал анын таз кишисин жакшы билет. Ооба, эмне үчүн Сталинге эскерткен эмес. Эмне үчүн чара көрүүгө көндүрүшкөн жок? Бул кантип болду? Анткени, Эл комиссар айлакер, эч кимге ишенбеген! Анткени, чындап эле олуттуу чалгындоо маалыматтары бар болчу, Үчүнчү Рейхтин аскерлери чек арага тартылып, ар бир экинчи байбиче согушту алдын ала айткан. Жалпысынан алганда, эч кандай элдешкис, коркунучтуу нерсе келе жаткандай сезим бар эле!
  Ал эми бир гана Сталин жана анын айланасындагылар атайылап миллиондогон адамдарды жоготуп, өлтүрүүнү каалагандай чака чаап жиберишти. Ал эми жалпысынан мурутчан грузин андай гений эмес... Ал семинарияны бүтүрө алган жок, Берия ага мойнуна алгандай, көп ичет. Согуш башталганда, ал жалпысынан ызылдады... Эми бүт дүйнө Орусияга каршы куралданууда! Бул жерде, албетте, Сталиндин ийкемсиз саясаты күнөөлүү. Тактап айтканда, фронт жабдыктын жетишсиздигинен муунуп жатканына карабастан, чечендерди Казакстанга депортациялоо үчүн миңдеген поезддер чакырылган. Ал эми бул согуш учурунда, ар бир вагон эсепке алынган! Ушундан улам, айтмакчы, Майнштейн, советтик армиянын сан жагынан олуттуу артыкчылыгына карабастан, кызыл аскерлерди талкалоо үчүн контрчабуулга өтүүгө жетишкен. Эшелондордун жоктугунан кошумча күчтөр өз убагында чыгарылбай, советтик аскерлерди камсыздоо үзгүлтүккө учурап, натыйжада чабуул токтоп калган. Ал эми биздин аскерлер азыр Киевде, балким, Румынияда болсо, Англия менен АКШ СССРге чыккынчылык кылууга батына алышпайт эле!
  Анын үстүнө Гитлерди ким өлтүрө жаздады? Ошентип Үчүнчү Рейхти жаңы агрессияга түртүп жатабы?! Кыязы, бул Берия жетектеген операция болсо керек... Кантсе да бир кезде ал Троцкийди кантип бүтүрүүнү ойлоп тапкан. Андан кийин, бирок, бул Интернационалдын бөлүнүшүнө жол бербөө зарылдыгы менен шартталган. Эми бул тескери натыйжага алып келди, Россиянын душмандары биригип кетти. Жана тарыхый душмандар! Черчиллдин 24-июнда СССРди колдой турганы тууралуу сенсациялуу сөз сүйлөгөнү анын Ведмаковду абдан таң калтырды. Койдун карышкыр менен альянска келгени таң калыштуу, эгерде, албетте, британиялык арстанды кой менен салыштырууга болот. Сталин, бирок, кадимки карышкыр! Эми баары ордуна келди, капиталист-демократтар жана капиталист-фашисттер бирге! Бирок коммунисттер ынтымактуу жана чынчыл, абийир менен келишпестен! Балким, бул Сталин каалагандыр? Кандай болгон күндө да душмандардын күчү көбөйүп, чыгышта Япония оозун көрсөттү. Бирок, жалпысынан, Күн чыгыш өлкөлөрүнүн жетекчилигинин курсу логикалуу: нааразы болгон ири аймактык жеңилдиктер жана иш жүзүндө багынып берүү менен аскерлердин кекиртегин жабуу керек, алар жаңы салгылашууларды жана жерлерди убада кылышты. Эгерде Америка Кошмо Штаттары 24-июлда санкцияларды, тагыраак айтканда, Японияга каршы блокаданы киргизбегенде, балким, самурайлар кышты күтпөстөн, август айында да СССРге сокку урмак! Жапондор эр жүрөк эл жана аларды Халхин Голдун эстелиги токтото албайт, демек, экинчи даражадагы аскерлер, анын ичинде Маньчжуриянын императордук өкмөтүнүн марионеткалары да салгылашкан!
  Ал эми бул Москванын кулашына коркунуч туудурушу мүмкүн... Бирок, балким, Сталин бүт Сибирди Москванын багынып беришине берүүнү туура көрмөк. Катуу тайганын кышы жапондорго алыска илгерилеп, Урал же Волга боюндагы немистер менен байланышууга мүмкүнчүлүк бербейт деген үмүттө мен ошол жерде жөн эле жаап коймокмун.
  Анан, албетте, көйгөйлөр болмок... Гитлер Москванын жанында ийгиликсиздикке учурады жана Японияны СССРге каршы жооп кайтарууга милдеттендирбестен, АКШга согуш жарыялоо менен жаңылыштык кетирди. Гитлер логикасы менен, айбандык антисемитизми менен айырмаланган эмес, өзүнө негизги финансылык элитаны, атүгүл Ватиканды да каршы койгон. Ырас, бул анын арабдар арасында популярдуулугун арттырды, бирок алар Роммелдин корпусуна олуттуу жардам көрсөтүшкөн жок.
  Брондолгон машина мурдагы СССРдин чек арасына чейин барган. Буга чейин кандайдыр бир кыйроолор болгон. Бул жерде чек ара заставасы дагы эле жабышып турат.
  Жапон жөө аскерлери, ошондой эле 20 мм автоматтык замбиректери жана ар бири экиден пулемёту бар бир нече жеңил танкеттер. Кытай жөө аскерлерине каршы бул жакшы курал болушу мүмкүн, бирок Т-34гө каршы... Ырас, Ыраакы Чыгышта мындай танктар аз, негизги күчтөр батышта камалып турат. Мындан тышкары, үстү ачык унааларда ташылган дагы бир нече бронетехника жана миномет көрүнүп турат. Кичинекей калибрине карабастан, жакшы минометтор деп айтышым керек ...
  Ведмакова олку-солку болду: эмне кылуу керек? Жапондор көп, сиз айылдагы жолго бурушуңуз керек окшойт. Же, балким, дагы эле тар көз үчүн кезек берет?
  Уже караңгы кирип баратат, асманды булут каптап, жамгыр жаап жатат. Албетте, мүмкүнчүлүктү колдонсоңуз болот, айрыкча жапондор ушинтип жык толгон, жөө аскерлер жыш катарга чогулган. Ооба, алардын бир полк бар, сары жүздүү жоокерлер, тескерисинче, жаман, аларды өлтүрүү өкүнүчтүү эмес.
  Ведмакова өзүнчө күбүрөнүп:
  - Кудай сактасын дагы самурайларды!
  Эки чоң калибрлүү - 12 миллиметрдик пулемёт кууш көздүү жандыктарга катуу сокку урду. Кыргын башталды. Кыз атүгүл:
  Биз душман менен акырына чейин күрөшөбүз
  Жоокерлердин эрдиктери - санабагыла!
  Орустар ар дайым согуша алышкан,
  Кыйынчылык келгенде багынба!
  12 - миллиметр чоң жана курч картридж, ал денени тешип, кээде бир эле учурда бир нече япон. Ведмакова куралды япондор авиациядан карызга алган гидравликалык кыймылдаткычтардын жардамы менен башкарган. Алгачкы секунддарда Rising Sun империясынын согушкерлери эмне болуп жатканын жана чабуул кайдан болгонун түшүнүшкөн да жок. Алар ашказанынан жана көкүрөгүнөн тамчы канды чыгарып , жөн эле жыгылышты . Бул бейпил көрүнгөн дүйнөдө өлүмдүн келиши ушунчалык күтүүсүз болду. Жок болсо да, акыркы билдирүү шылдыңдоо сыяктуу.
  Душман жооп кайтарып, чачырай баштаганга чейин Ведмакова бир нече линияны чаап алууга жетишти. Учкуч танкеттердин атышы астында калбай тургандай кылып брондолгон машинаны жылдырып жатып ок атууну уланткан. Ошентсе да, учак замбирек мындай курал-жарактарды теше алат. Бирок, бул дагы эле снаряддын баштапкы ылдамдыгынан көз каранды, танкеттерде ал согуштук мылтыктарга караганда дагы эле чоң.
  Учкучтун бактысы болсо да, жапондор аларга өлүмдү ким жөнөтүп жатканын дароо түшүнүшкөн жок, айрыкча жазгы жамгыр тамчылап, натыйжада жаркылдаган жаркылдагандарды айырмалоо кыйын болуп калды. Кыязы, самурайлар аларга арткы тарапты жарып өткөн орус отряды кол салып жатат деп ойлошсо керек, танкеттер бадалдарга ок чыгарышты. Ведмакова, япондуктарды эзип, ырдаган:
  Океандын алыскы четтеринен
  Арка асманды титиреткен жерде!
  Султандын аскерлери шыпырып жатат,
  Антихрист тирилген сыяктуу!
  
  Согуш ырайымсыз, жаман,
  Оруска түшкөн батперек сыяктуу!
  Жерим боз жараланып,
  Апам аман болсун, кудайдан тилейм!
  
  Дүйнө кандай таш боор, кандай коркунучтуу
  Бала жыгылып, тытылган!
  Алар төрөп, аны азап менен түртүп,
  Ошентип, жаман Thunderer чечти!
  
  Бул жерде Кудай ачуунун өлчөмүн билбейт,
  Ал адам баласына бактысыздыкты түшүрдү!
  Жана ар бир тирүү кыйналат
  Жеңиш кайгы гана эсептейт!
  
  Россия канга боёлгон,
  Сен кандай таш боорсуң Кудайым!
  Сиздин миссияңыз кайда кетти?
  Албетте, Машайак үчүнчү, ашыкча!
  
  Эмне үчүн сен тозок менен Обо энесиң
  Бейиштин күнөөлөрү үчүн сүргүнгө айдалган!
  Каннибалдын убагы келди,
  Капыстан рейд менен Мамай!
  
  Кыздардын көз жашын төгүп,
  Немистер ата-энелерди өлтүрүштү!
  Ал жылаңаяк, аяз,
  Катуу, дарыялардын баары тоңуп калды!
  
  Бизди эч ким аябайт
  Эми миджалар, анан жыландар бизди чагып жатат!
  Кээде идея келет
  Кандай гана азап чегип!
  
  Кудайдан куру үмүт
  Ал, албетте, оорубайт!
  Ал эми начар жана начар жашаган жакшы,
  Бирок биз айттык - бул жетиштүү!
  
  Бизде коммунизмдин туулары бар,
  Ал эми байкеге шилтеме жок дегенди билдирет!
  Фашизмдин сийдигине чыдабай,
  Биздин этика жөнөкөй: аны менен тозокко!
  
  Жүгөрү колдоруна үмүт,
  Башында болгон акыл жөнүндө!
  Эрк бизди жетишкендиктерге жетелейт,
  Чеберлик, муштумдагы энтузиазм!
  
  Ошентип, кадамдарды өлчөө,
  Эркиндикке жана бакытка карай жол!
  Биз кызыл кудайларга айланабыз
  Бизди эч ким кыйнай албайт!
  Ведмакова ырдап, пулемёттон чиймелеп, чачыраганга үлгүргөндөрдү атып, көздөрү кысылып жатып алды. Бирок кийин анын бактысы өзгөрүп, бир нече жапон офицерлери маселенин эмне экенин түшүнүп, брондолгон машинеге бир нече граната ыргытышкан. Ведмакова корпусунун титиреп жатканын сезди. Бирок, жапон гранаталары майдаланган гранаталар болгон жана курал-жарактарды кире алган эмес, сыягы, 14 миллиметрге чейинки калибрдеги пулемёттордун жарылуусун кармоого ылайыкталган.
  Witcher күлүп койду.
  - Жана бул жерде өжөр согуш адашкан акмак ок! Коррозияга учураган, күтүлбөгөн жерден акылдуураак жана бутага бат-бат сокку уруңуз!
  БТРде пулемёттор кур менен азыктанат. Бул октун чоң запасын берет, андан тышкары, суу муздатуу менен камсыз кылынат, бул атуу мөөнөтүн көбөйтүүгө мүмкүндүк берет. Ошондуктан, жоокер ага каршы граната ыргыткан япондорду салтанатсыз кесип салган. Бирок калган согушкерлер муну байкашкандай. Гранаталар дагы учту. Бир күркүрөгөн үн угулду. Гранаталардын бири оор, салмагы бир килограммдай жана танкка каршы болуп чыкты окшойт. Жапондор буга чейин эле ушундай бланктар менен камсыз болгон. Шеврондорго жана Т-34терге каршы алсыз, бирок сиз брондолгон машинаны бузуп өтө аласыз! Тешилген каптал аркылуу Ведмаковага чаң жааган. Кыз сөгүнүп:
  - Ооба, Япония кичинекей, бирок чоң кыйынчылык жаратат!
  Брондолгон машина кыймылын токтотуп, бир жуп майдаланган гранаталар ичкери карай учуп, ошол жерден жарылып кеткен.
  Сыныктар Ведмаковдун формасын айрып, кармап калышты. Анысы аз келгенсип, талкаланган газ багы күйүп кеткен. Кыз дагы сөгүнүп алды.
  - Машина эмес - Генерал! Мен сага бок бермекмин!
  Мен кабинадан секирүү үчүн дагы бир нече ондогон чабууга туура келди. Кыз муну жапон жоокерлерине байкабай жасап, сойлоп кеткен. Өзү үчүн, ал Күн чыгыш өлкөсүнүн армиясынын формасы жөнүндө тынчсызданган эмес. Ал эми караңгыда жана жамгырда жүзү өтө эле айырмаланбайт. Эми сиз шосседен түшүп, бадалдын ичине эритишиңиз керек.
  Кыз жетишерлик ылдам сойлоп, ошол эле учурда бир-эки жолу өлүктөргө туш келди. Татынакай күбүрөнүп:
  - Жаман эмес, самурайга жарык бердим! Эми болгону өзүңүздү сактап калсаңыз болот!
  Жоокер бадалдардын арасына сүңгүп кирип, ордунан туруп баса баштады. Алар менен тамашалашыңыз, балким алар албай калышат. Чынында, ал татыктуу күрөшүп, анын эрдигин ойлоду: алар ишенишпейт, антпесе, ким билет, баатырдын дагы бир жылдызын беришмек!
  Жалпысынан алганда, таң калыштуу нерсе - бул согуш, бул жерде сиз адамдарды өлтүрүп жатасыз жана бул жөнөкөй эмес, эрдик. Ыйык Китепте айтылгандай, сен өлтүрбө! Ошого карабастан, Кудай Амалектиктерди жөн эле өлтүрүүнү эмес, жалпысынан амалыктыктарды, алардын аялдарын, балдарын, жадакалса малын кырууну буйруган! Согуш учурунда деле карапайым калкты кыруу адеп-ахлаксыздык жана карасанатайлык деп эсептелет.
  Бирок батыштагы союздаштар аскерий объектилерди гана эмес, карапайым калкты да бомбалашты. Бул жарым-жартылай бийик тоолуу бомбалоочу учактардын тактыгынын төмөндүгүнө байланыштуу болгон, бул таза аскердик буталарды жеңүүнү кыйындаткан, бирок эң негизгиси өч алуу болгон. Япония да АКШдан жарык алды. Жана алардын жооп бере турган эч нерсеси жок болчу! Аларда янкилерди алып чыгууга жетишерлик узун учактар жок болчу!
  Кыязы, америкалыктар Перунун Харбору үчүн өч алууну жетиштүү деп эсептешкен, тагыраагы, эң жогорку финансылык элита ошол эле учурда прагматикалык иш-аракеттерди жасап, Маонун Кызыл Армиясын жок кылууну чечкен. Япония Манчжуриядан СССРге каршы согуштун трамплини катары чыгып, Монголияга каршы эркиндик берилген, калганы Чан Кайшинин иши! Ошондо бүт Кытайды өзүнө каратып алууга болот. Ал эми Күн чыгыш өлкөсү СССР менен болгон согушта кан төгүлсүн. Бул жерде эң кызыгы жапондор Россияны жеңип, кайра Америка менен Германия менен АКШнын жардамы менен тең чыгууну эсептеп, Сибирди жана башка жерлерди чарчаган Япониядан тартып алууну ойлошсо керек.
  Айрыкча Америка менен Британия ок чыгарбай, кеңири аймактарды өз көзөмөлүнө алгандан кийин, ар бир тарап муну абдан акылмандык менен жасалган деп эсептешет. Болбосо, аларды узак жана түйшүктүү убакытка кайтарып алуу керек болчу, бул эң аз дегенде бир нече жыл талап кылынмак, анткени булар дагы эле аралдар!
  Ведмакова алдыцкы линияны кесип етуу умут менен басып журду. Жыртка тайып, өзүңүзгө жабышып калуу толук мүмкүн. Жана, балким, самурайлардын бирин туткунга алуу. Ооба, ал Советтик армиянын эң алдыңкы позицияларына жакын. Болбосо, аны көтөрүү кыйын болот.
  . Љ5 ГЛАВА
  Ошентип, Дүйнөлүк Олигархия үчүн: Германия жана СССР тушундагы Европа бул таасирдин жоголгон зонасы, ал тургай бекемделген коммунисттик империяга жана большевизмдин андан ары экспансиясына коркунуч туудурат. Ал эми Германиянын астындагы Россия өзүнүн таасир чөйрөлөрүнүн кеңейиши жана бай жерлердин бардык ширесин соруп алуу мүмкүнчүлүгү. Бирок француз олигархтары Германиядан утулуп калганда чындап эле жоготкон нерсеси мына ушунда: алар Гитлер менен бир аз бөлүшүүгө туура келди, бирок байлыктын басымдуу бөлүгүн өздөрүнө сактап калышты, ал тургай жумушчуларды эксплуатациялоо оңой болуп калды - немистер профсоюздарды талкалап салышты. Прибалтикада олигархтар эмне жоготту? Бардык капиталды санап, ким качып кетүүгө үлгүрбөй калды, анда эркиндик же жашоо! Кереметтүү мисал! Демек, бул жерде таң калыштуу эч нерсе жок! Ал эми Гитлер мынчалык жалындуу антисемит болбогондо, СССРге эч ким жардам бермек эмес!
  Франциянын салыштырмалуу оңой талкаланышынын себептеринин бири жалпы калктын жана финансылык элитадагы жөөттөрдүн пайызынын кыйла төмөн болушу деп айтуу керек. Польшада, Британияда, АКШда: бул таптакыр карама-каршы болду. Айрыкча АКШда, демекчи, янкилер эмне үчүн Америкага бир да бомба түшпөгөнүнө карабастан, Германиянын калкына британиялыктарга караганда дагы катаал мамиле кылышкан!
  Вишу Вермахттын тушунда куурчак болуп, немецтер гармонияда ойноп, Парижди аралап өтүштү. Гитлер экономиканы согуштук негизде өткөрүү жана басып алган Европанын ресурстарын пайдалануу үчүн убара болбостон, Англияга басып кирүүгө даярдана баштады. Антисемитизмди четке кагуу менен бурчтар менен сүйлөшүүлөрдү жүргүзүүгө каалоонун жоктугу сыяктуу эле ага кымбатка турду . Акыркысы, балким, фюрерге бардык күчтөрүн СССРге каршы согушка чыгарууга жана май айында кайра чабуулга өтүүгө мүмкүндүк берет. Ырас, Британия менен тынчтык Сталинди мобилизация жарыялоого түртүшү мүмкүн. Бул душмандын босогодо турганынын белгиси болуп калмак.
  Же болбосо, андан кийин, балким, Японияга карата АКШнын позициясына таасир этет. Алар Күн чыгыш өлкөсүн козгобой, күчтүү империя экинчи фронтту ачышы мүмкүн! Эми эмне болду. СССР армиясы дээрлик талкаланган ого бетер оор кырдаалда гана курал-жарак чыгаруу али жолго коюла элек, алар согушууга али уйренуше элек!
  Азыр кырк биринчи жыл эмес - советтик аскерлер согуштук тажрыйбага ээ болушту, салгылашууну жана жецууну уйренушту! Ошентип, азыр алар оор танктардан жана жети ок атуу пункту бар самолеттордон, бир станокто коркпойт!
  Жалгыз жапон адам дарактын жанында турат. Ошентип, кадимки сары муляж.
  Ведмакова анын артынан секирип турду. Ал башын өйдө көтөрдү, анан бурулду... Душмандын "боулингин" кескин көтөргөндө, моюндун булчуңдары эффективдүү каршылык көрсөтө албайт жана "баш" оңой бүктөлөт!
  Мейли, самурайдан эмнеси кем! Ведмакова шайыр жана ыраазы көрүнөт, атүгүл тиштерин дагы:
  Япония бизди эч качан басып албайт! Анткени мендей күрөшчү бар!
  Чынында эле, Россиянын бүткүл тарыхында монгол-татарлар гана жеңе алган! Эмне үчүн мындай болду жана эмне үчүн улуу славян эли алсыз болуп чыкты, бул, албетте, бир муун үчүн эмес!
  Негизги себеби - феодалдык бытырандылык, ар ким өзүнө бир жерди алып: тоок бактырып, анын ичинде өз энчисин кайтарып отуруп: жумушсуз!
  Ведмакова тар жана ыңгайсыз япон өтүктөрү анын буттарын ушалап жатканын сезди. Учкуч мындай учурда азапты көтөрүүнүн мааниси жок деп чечти. Ал жөн гана манжаларын кысылып, "подкаларды" бастырып, такты ыргытып жиберди. Туулуп-өскөн жеримдин түнкү салкындыгын жылаңаяк бутум менен сезип, алда канча шайыр сездим! Ал бир кадам кошуп, ал тургай бир аз секире баштады!
  Орустардын экиге бөлүнгөнү славяндардын эң чоң трагедиясы болгон. Батышта Литва менен Польшага, чыгышта ырайымсыз татарларга баш ийди. Бирок моюнтуругу түбөлүккө созулган жок: ага чейин кичинекей шаар болгон Москва өсүп, ал тургай кандайдыр бир кичинекей империяга айланган. Иван Калита орус жерлерин жыйноочу болуп калды. Ал биринчи жана эң ийгиликтүү эмес, эң негизгиси биринчи болгон! Ал эми большевиктик ырда кандай угулат: экинчиден өлгөн жакшы!
  Сталин орус эмес, бул анын негизги кемчилиги! Демек, титулдук улутка ишенбөөчүлүк, массалык негизсиз репрессиялар! Мына, мүйүздү чочкого, падышачылыкты чакага бер!
  Чучмек тактыда, Рус' падокто!
  Маселен, Тухачевский да, Егоров да абдан жөндөмдүү маршалдар болгон, демек, репрессияга учураган калган командирлер жөнүндө да айтууга болот! Муруттуу маймыл менен салыштырууга болбойт! Ошон үчүн тыгылып калдык!
  Бирок, чындап эле Сталин суверендүү башкаруучу болууга кантип жетишти? Сабатсыз грузинди Кудай кылып коюшту!
  Орус элин орус падышасы башкарыш керек! Айтмакчы, Романовдордо орустун каны дээрлик жок болчу, балким, ошол себептен улам бузулган!
  Японияда да башкаруунун өзгөчө формасы болгон, мында сегун императордон кыйла жогору турган, ошондуктан кээ бир артыкчылыктары бар болчу, анткени ал акылсыз мураскордун айынан империяны кыйратып жиберүү ыктымалы азыраак. Кылымдар бою жапондор басып алуу согушун жүргүзбөстөн, бири-бири менен активдүү күрөшүп келишкен. Бул элдин менталитетине кандайдыр бир таасирин тийгизди. Бирок 20-кылымда Күн чыгыш өлкөсү Искендер Зулкарнайнга караганда көбүрөөк жерди басып алды! Эми кезек Россияга келди. Азыр гана падышалык заман эмес, улуу коммунисттик партия башкарып жаткан, дуйне жузундегу эц алдыцкы жана кемчиликсиз экономикалык жана саясий система!
  Ведмакова болсо капысынан башын чайкады. Саясий системада да, башкаруу жолунда да баары туура эмес! Маселен, мамлекет башчыны эл альтернативдик эркин билдирүүнүн натыйжасында шайлабайт, бирок ушундай болот... Айта кетчү нерсе, мыйзамда да, конституцияда да штаб түзүү жана анын ыйгарым укуктарын өзгөчө кырдаал менен кеңейтүү каралган эмес. ыйгарым укуктар. Ал эми жарым-жартылай билимдүү семинаристтин жөндөмдүүлүгү жөнүндө, ал жекече чоң шектенчү! Берия сыяктуу эле: куу, бирок өтө тар көз карашы жана эрудициясы начар билимдүү адам!
  Азыр болсо алдыда фронт ого бетер жакындап, жарк-журк этип, күркүрөгөн үн ого бетер күчөдү. Тил табууга убакыт келди жана .... Ведмакова жапондордун сойлоп жүргөн отрядын байкады. Эми кылдаттык менен, алардын куйругун отуруп керек. Болжол менен ал Ю-188ге кол салган стилде, абдан тез бомбардировщик, аны тез МиГге жетүү оңой эмес. Журналдар, демек, жалпысынан алганда, өзгөчө маневрдүү эмес жана бул жагынан Фокен-Вульфтардан артык эмес! Мына, самурайлар траншеяга жакындап келишет, алар май көлчүгүнө сойлоп бараткан кочкорлорго окшош. Жапондор көп, бул жерде кылдаттык менен иш кылыш керек... Мына, Күн чыгыш өлкөсүнүн армиясынын капитаны, мурду суурга окшош. Бир нерсе кыйкырып, муштумун жана канжарын катуу шилтеп жатат.
  Самурайдын чабуулун чыдамсыздык менен күткөн Ведмакова мылтыктын куноосу менен анын башынын желкесине чаап жиберет. Бирок, ал "жап" дароо эле арык салбай тургандай соккуну эсептеп чыкты. Анан ал чабуулга чуркап бара жаткан жапондорго автоматтан жарылды! кыйкырды:
  - Согуштагы куулук кемедеги парус сыяктуу, бирок ал аны эмес, бир гана үйлөп кетет!
  Бала Олег менен кыз Маргарита Сталинградда мушташат. Алар бул шаарда титандардай турушат.
  Олег Рыбаченко он эки жашта көрүнөт. Ал эми бала жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытат.
  Фашисттерди ыргытат да, мындай дейт:
  - Улуу Родинага данк!
  Маргарита да жакшы багытталган бурулуш берет. Фашисттерди чаап, ырдайт:
  - Сталинге жана коммунизмдин кунуне даңк!
  Олег Рыбаченко отуп, кошумчалайт:
  - Баатырларга даңк!
  Кыз атат, фашисттерди кырат. Ал жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытат да, чыркырайт:
  - Ал эми Родинага кылымдар бою данк!
  Ошентип, бала менен кыз чындап эле ажырашып кетишти. Алар фашисттерге ок атышат, граната ыргытышат.
  Баланын жылаңайлак буту өлтүргүч белекти ыргытат. Бала ачууланып мындай дейт:
  - Биз баарын кыйнап жатабыз!
  Маргарита ок атып, душманды кыркып жатып, кычырайт:
  - Анан шайтандын чөбү болот!
  Ал эми кыз өлүмдүн белегин жылаңаяк буту менен ыргытат. Мына ушундай жоокер, чынында, бүт аскерлерди кырып салууга жөндөмдүү.
  Сталинградда кыз менен бала мушташат. Алар чыныгы баатырлар. Жана тайманбас рухка толгон рыцарлар.
  Гитлер 1941-жылдагы кырсыктан кийин орустар эч нерсе үйрөнгөн жок деп эмнени ойлоду?
  Жана сени блять! Кызыл Армия "Е" сериясындагы желмогуздарга каршы турууга даяр, алар уланта берсин: токсонго Е-75 тонна, жүз кырк үчүн Е-100 тонна. Тайгадан Британ деңизине чейин Кызыл Армия баарынан күчтүү.
  Жигит менен кыз согушуп жатышат, ошондуктан фашисттер алардан балкадан айнектей алышат.
  Балдар өлбөс жана эч нерседен коркпойт. Алар үчүн бул фашисттер эмне? Тукымдагы келес1 кояндар!
  Олег Рыбаченко ырдап чыкты:
  - Эх, Гитлер, эй Гитлер, сен теке Гитлер,
  Эмнеге Россияга кирдиң...
  Сиз бизден атайын бир тыйын аласыз -
  Күчтүү баланын муштумуна туш болосуң!
  Анан булчуңдуу бала жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытат. Ал эми Германиянын эки танкы Е-50 жана Е-75 бетме-бет кагышып, жарылып кетет.
  Олег Рыбаченко кубануу менен мындай дейт:
  - Мен жаш супер класстын мушкеримин!
  Анан дагы бала кезегин берет.
  Анан кыз атат. Ал так жана катуу сокку урат. Ал ырдап жатканда:
  - Фашисттердин баарын талкалайм, Адольфко май таштайм!
  Жана дагы кыз жок кылуунун толук толкундоосунда. Ар ким атышат, атышат.
  Жана жылаңаяк буттан граната кайрадан учуп кетет. Ал фашисттерди талкалайт. Топко тийгенден кеглидей ыргытат.
  Маргарет ырдайт:
  - Күчтүү сокку өзгөчө жакшы багытталган,
  Эң сонун Поветкин рингге учат!
  Олег Рыбаченко ок атып, дароо ырастады:
  - Поветкиндин татыктуу көчүрмөсү жана күчтүү каршылаштардан качпайт!
  Ошондон кийин бала жылаңаяк буту менен кайрадан гранатаны ыргытып, фашисттерди таш бөтөлкөлөрдөй талкалайт.
  Жана кандай акылмандык менен, нацисттер кагылышат. Алар эмнени каалашкан? СССРге чыгуунун кереги жок болчу.
  Болгону Олег Рыбаченконун кыжырын келтирет. Америка Кошмо Штаттары буга чейин немистерди бошотту, жана Россия алар үчүн рэп алышы керек.
  Бала жылаңаяк буту менен кайрадан гранатаны ыргытып ырдады:
  - Акылсыз Американы ойнобо,
  Бизге Алясканы азыр бер...
  Бул эки жээкте биздин жер -
  Аюу каардуу жырткыч деп бекер айтылбаса керек!
  Ал эми Олег Рыбаченко дагы кезек берди... Ал фашисттерди кырды. Анан дагы баланын жылаңач манжалары гранатаны кысып, душманга ыргытат. Аны ар кайсы тарапка чачышат.
  Бала бакырып:
  - Россияга даңк!
  Маргарита дагы жылаң буту менен гранатаны ыргытып, чыркырап:
  - Николай II падыша үчүн!
  Бала кызды оңдоду:
  - Бул жерде Николай II эмес, Сталин башкарат!
  Маргарита дароо макул болду:
  Ооба, Сталин! Каннибал менен ким элдешти!
  Ал эми кыз дагы жылаңаяк буту менен өлтүргүч белек ыргытып жиберди.
  Олег Рыбаченко логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - СССРге дем керек! Үчүнчү рейх аны жакшыраак пайдаланса да!
  Анан балдар кайра атып башташты ...
  Немецтер Сталинграддын жанында жана Сталинграддын езунде коркунучтуу тозокко ээ болушту.
  Бирок, чындыгында, эмне менен келсең, ошону менен кетесиң.
  Тагыраак айтканда, алар өлүшөт. Күрөш абдан кандуу жана ыйык укук.
  Олег Рыбаченко чындап эле согуш учурунда адамдар кээде өтө эле жөнөкөй деп ойлойт. Же Сталинден гений чыгарышат, же жалпы эле Лукашенкону жасашат. Ал эми жыйырма биринчи кылымдагы Белоруссия үчүн колхозчудан жеке инсанга сыйынуу өтө акылсыздык. Акылдуу болууга убакыт жетти.
  Жана жаңы, жаш, прогрессивдүү лидерди шайлагыла. Ал эми кумкоргондо наристенин интеллектинин деңгээлин көрсөтүү үчүн эмес.
  Лукашенкону төмөнкү анекдот баарынан жакшы мүнөздөйт:
  Беларуста баары кымбаттаганда, эң арзаны кайсы?
  Президент Лукашенко убада берди!
  Эмне үчүн?
  Анткени алар эч нерсеге муктаж эмес!
  Мындай диктаторго дагы эле добуш берип жаткан белорустар үчүн уят. Бирок акылдуу болуп, Европанын эли экенин көрсөтүүгө убакыт жетти. Маселен, Россияда Путин жок дегенде Крымды оксуз аннексиялап өзүнө сый-урматка ээ болду.
  Бирок бул анын укмуштуудай бактысына байланыштуу. Путинге ийгилик. Маселен, Израилдин премьер-министринин сапары учурунда Киевде анын жубайы менен жагымсыз эпизод болгондугу бактылуу болду. Ооба, дагы бир жолу феноменалдуу ийгиликтин көрүнүшү. Бирок реалдуу кайтарым аз! Ал эми Николай падышанын ушундай укмуштуудай бактысы болсочу. Тагыраак айтканда, 1935-жылы Россия дүйнөнүн жарымын өздөштүргөн.
  Ал эми мындан ары эмне болот... Николай падыша өзүнүн туулган күнүнө карата 1935-жылдын 28-майына космоско учууну пландаган. Орус аял космонавттын адамзат тарыхындагы эң биринчи учуусу.
  Ал эми бул дуйнодо СССР аман калуу менен алек болуп жатат.
  Сталинграддагы салгылашуулар 1942-жылдагы чыныгы тарыхтагыдай эле. Бул жолу гана душман алда канча күчтүү. Ал эми колониялык аскерлердин саны жана технологиялык жактан.
  Советтик Россиянын асманында айрыкча оор. Фашисттердин кучтуу, реактивдуу самолёттору коп. Анан эмнегедир буга каршы туруу анчалык деле оңой эмес.
  Мына, немис учкучтары Альбина менен Альвина өздөрү үчүн эсеп чогултуп жатышат. Алар бул жаатта мыкты адистер.
  Кантип, мисалы, жылаңач буту менен бикини мындай немис кыздарды токтотуу үчүн?
  Бул кыздарды Олег Рыбаченко сезет.
  Жылаңач манжалары менен дагы бир гранатаны ыргытат. Фашисттерди ар тарапка чачыратып, мындай дейт:
  - Россиянын чоң жүрөгү!
  Ал эми терминатор бала абдан агрессивдүү от. Ар бир ок бутага тийет. Ал эми арабдар, каралар жана индейлер чабуулга өтүп жатышат. Чоң эл келе жатат.
  Гений бала кайрадан жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып, эки чоң немис танкасын түртүп, учуп баратат:
  Самурай кылычы сени менен
  Жүрөк менен акыл таза...
  Чабуулду тайманбастык менен жетектейт -
  Сулуулук жолу!
  Душманга ок аткан Маргарита гитлерчилерди базукадан алып, аткылап, кычырайт:
  - Укмуштуудай сулуулук!
  Ал эми жоокер жылаңач манжалары менен өлүмдүн абдан кыйратуучу белегин ыргытып жиберди. Каршылаштарын талкалады. Анан дагы жылаңаяк бутунун манжалары менен ал кайрадан жапайы кыйратты. Ал эми эки фашисттик танк алып, кагылышты. Жада калса учкундар жана түтүндөр түшүп, төгүлдү!
  Олег кыйкырды:
  - Бул түбөлүк кыз молодец!
  Маргарита жылаңаяк буту менен жаңы өлтүргүч лимонду ыргытып жиберди да:
  - Биз саманчынын жолунда түбөлүктүү балдарбыз!
  Терминатор бала башын ийкеп, күрөштү өзү улантты. Баары план боюнча жүрүп жатат. Тагыраак айтканда, бул нормалдуу болуп саналат. Ал эми алардын аймагында фашисттер жарылып кетпейт.
  Ошентип, фашисттер канчалык аракет кылбасын, бирок чындыгында алар ездерунун каны менен гана муунуп калышат.
  Жана алардын танктары металл сыныктарына айланат! Ал эми Россиянын желеги планетанын үстүндө жаркырайт!
  Олег Рыбаченко зор энергия менен аракеттенет. Жылаңайлак граната ыргытып ырдайт:
  - Биз ар дайым бактылуу болобуз
  Жаркын кыял болот...
  Жана сулуулук келет
  ызы-чуу жок болот!
  Бала-гений активдүүлүк менен аракеттенет, ал немецтердин агылып келишине пропорционалдуу каар менен көбөйөт.
  Маргарита экинчи сандын ролун аткарат. Бирок кыздын жылаңайлак буттары гранаталарды уламдан-улам активдүү ыргытып жатат.
  Ал эми фашисттер анын соккусу астында калышат.
  Олег Рыбаченко да атат... Бирок ойлор секирип, азыркыга кайтышат. Чындыгында эмнеге.
  Чынында, белорустар Европадагы эң чоң мээ массасына ээ окшойт, бирок алар өздөрүнө жака кийүүгө, жеке адамдын диктатурасына чыдап турууга жол беришет.
  А эгер президент кандайдыр бир супермен болсо! Мына ошентип колхозчу, ал тургай закондуу атасы жок. Аларды ушунча жылдан бери айдашсын.
  Анын үстүнө ага добуш бергендер дагы деле бар.
  Ооба, Олег Рыбаченконун тамактары да болгон.
  Канчага чейин айтып койгула достор
  Коля атасы үчүн добуш...
  Сиз Олегди тандоого убакыт келди -
  Көбүрөөк акча алуу үчүн!
  Ооба, албетте, өзгөртүүлөр зарыл жана мүмкүн болушунча тезирээк. Чындыгында, стагнация жаман кесепеттерге алып келет.
  Анын үстүнө Лукашенко өзү эмнени каалап жатканын билбейт. Ал туура, ал сол. Бул капитализмге, андан кийин социализмге барат. Ал эми анын жакшы командасы жок. Ал эми өзүнүн партиясы, идеологиясы жок. Абдан ортоңку, сөзгө жакын инсандын культу ушундай. Сталин менен Ленин жок дегенде эмнени каалаарын билишкен! А бул диктатор? Оң же сол экенин да билбейт!
  Жок, идеологиясыз, туруктуу партиясыз коомдо стабилдүүлүк болбойт.
  Жана дагы алга!
  Сталин, тилекке каршы, коммунизмди коркутууга айландырган террордун жана кыйроонун символу болуп калды.
  Оптималдуу башкаруудан майнап чыккан жок. Ал эми Брежневдин тушунда жиндилик болгон - СССРдин башчысын кантип коймок. Ал эми жаш кезинде Брежнев интеллигенцияны тартпай, карыганда жинди болуп калган. Анан жалпысынан мамлекет башчысы эки сөздү кагазсыз байлай албаганы уят. Жана сиз муну кантип жасоону билишиңиз керек!
  Олег Рыбаченко жылаңаяк буту менен өлүмгө алып келген кош гранатаны ыргытып:
  Бирок дагы эле жаша
  Бирок Брежневдин айтканы боюнча жашагыла!
  Мен дудукмун, дудукмун, кыла албайм!
  Жана бороонду айдабагыла!
  Маргарита бутунун манжалары менен жардыргыч пакетти ыргытып жиберди. Ал нацисттерди бутактан чайкаган алмалардай чачып жиберди.
  Кыз ырдады:
  - Алма бактары гүлдөп жатат
  Соловьев обондору...
  Мен сага келем -
  репетициялар болот!
  Кыз кенен жана жаркыраган жылмайып койду. Анын тиштери берметтей, ушунчалык жаркыраган.
  Ооба, бул түгөй сонун.
  Аны Олег Рыбаченко алып ырдаган:
  - Биздин муштумдар болот,
  тырмактар, тиштер жана азуулар ...
  Алар чыныгы күрөштү каалайт!
  Жана дагы, терминатор бала абдан так атышат. Ал эми фашисттерден кандуу тамчылар агып жатат.
  Жок, ырайым болбойт. Душмандар муунтуп жатышат.
  Ал арада Наташка жана анын командасы Сухумиде мушташып жатат.
  Фашисттер жээкке чабуул коюп жатышат. Албетте, күрөш абдан тең эмес
  Бирок кыздар. Алар дээрлик жылаңач болгондо, бул сонун!
  Наташа жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып, он чакты фашистти кырып салды да:
  - Дүйнөнүн келечеги биздики,
  Биз Джедидей кыздарбыз!
  Зоя да жылаңаяк буту менен гранатаны учурду. Фашисттерди чачыратып, ишенич менен кыйкырды:
  - Мен ар кимди көргө көмө турган адаммын!
  Аврора андан ары аткылайт. Ошондой эле, ал урганда, чымындын соккусу болбой калган кыз.
  Кызыл чачтуу шайтан аны алып, ызылдады:
  - Мен түлкүнүн өңүмун, эң сулуусумун!
  Жана дагы аны жылаңаяк буту менен алып, өлүм белегин ыргытат! Бул чын эле кыз, сага эмне керек.
  Анан дагы Светлана жардыруу болуп калды! Жана тозоктун ар тарабынан шайтандар кирип келгендей, ал баарын чачып, талкалайт.
  Ооба, бул жердеги кыздар, албетте, мындай тиштери менен, алар эч кандай жаагын эч кандай кыйынчылыксыз кыйратышат.
  Ал эми керек болсо, анда жарым баш!
  Наташа душманга ок атып, өкүрөт:
  - Мен ушунчалык катаал жоокермин, мени бука да тебелетпейт! Мен анын башын талкалайм!
  Зоя ишенимдүү түрдө ырастады:
  - Мен мүйүздөрдү сындырам!
  Ал эми кыздын жылаңаяк буту гранатаны ыргытат. Ал эми эки фашисттик танк да алып, кагылышат.
  Анан бул жерде Аврора кандай сокку урат. Жана ошондой эле жылаңайлак менен канкорду ишке киргизет.
  Жана күркүрөп:
  - Сталинге даңк, акылман өсө берсин!
  Аврора чындап эле жаман. Эки фронтто согушуу кандай? Чынында, бул өзүн-өзү өлтүрүү дегенди билдирет.
  Анан эмне үчүн Сталин Орусияны ушуга алып келди?
  Кыз кайрадан бутунун жылаңач манжалары менен өлүмдүн өлтүргүч белегин баштайт жана кычыратат:
  - Жаңы жетекчиге даңк!
  Ооба, туура! Сталиндин маңдайы да төмөн. Ал эми бул интеллекттин төмөндүгүнүн белгиси.
  Светлана өзүн атып салат. Жана жылаңайлак гранатаны ыргытат. Оппоненттерди чачат. Аларды кыйратып, кыйкырат:
  - Орус кудайларына даңк!
  Анан дагы жылаңач согончогу менен абдан кыйратуучу нерсени ыргытат.
  Бул жердеги кыздар ушунчалык калибрдүү болгондуктан, Фриц аларды кабыл албайт.
  Төрт кыз чоң күч. Эң негизгиси, алар бир трусикте.
  Жана бул аларга согушуу үчүн зор жөндөм берет.
  Наташа күйүп жатат. Африкалык жоокерлер, атүгүл индустар менен арабдар да көчкү астында баратышат.
  Немецтер аларды замбиректин жеми катары колдонушат. Эч кандай боорукердик жана өкүнүч менен согуштарда колдонуу. Анан, албетте, алар номерин алышат.
  Сухуми буга чейин кургактык менен кесилген. Жана бул абдан жаман. Жакында ок-дарыларыбыз түгөнүп, артка чегинүүгө туура келет.
  Бирок кыздар дагы эле багынгылары келбейт. Алар жеңишти кыялданышат. Күчтөр бирдей болбосо да. Ал эми Москва курчап турат.
  Наташа бул үчүн тынчсызданып жатат. Ал жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытат. Душмандарын талкалап ырдайт:
  - Эгерде борбор калаа турса!
  Зоя да жардыргыч затты жылаң буту менен ыргытып, ызылдады:
  - Россиянын дарыясы кургабайт!
  Жана ал душманды бардык магистралдардан, үй шартында жасалган кайра тартпаган ачууга алды.
  Жана бир нече танктарды сындырды ...
  Бирок жогору жактан чабуулчу учактар басыла баштайт.
  Демек, алар реактивдүү болсочу?
  "Аврора" ракетасын учурган. Немис машинасын сүзүп алган. Аны жыгылды.
  Анан кызыл чачтуу жырткыч:
  - Чек арасыз коммунизм!
  Анан Светлана ок чыгара баштады. Жана кара согушкерлерди кырып салышты. Анан жылаңайлактай лимон ыргытат.
  Жана күркүрөп:
  - Жаңы кудайларга даңк!
  Наташа душманга ок атып, чыркырап:
  - Орус кудайлары!
  Жана анын жылаңаяк буту ыргытылганынан учак жарылат.
  Булар терминатор кыздар. Эгер алар буга чейин согушуп жатса, анда алар менен эч ким күрөшө албайт.
  Зоя да душманга кандайдыр бир күчтү өлтүрө турган нерсени ыргытат. Жана душманды жок кылган нерсе. Ал эми жоокер тиштерин шылкыйтып:
  - Табыттагы учактар!
  Жана жылаңач манжалар дагы өлүм белегин ыргытат.
  Ошондо Аврора душманга лимон салат. Алып, ырылдап:
  - Келечек биздики!
  Светлана тишин ачып:
  - Коммунизм учун, жаны ийгиликтер учун!
  Анан кантип жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып жиберди. Анан баарын өлтүрөт. Ооба, баары болбосо, анда кээ бирлери анык.
  Фашисттер кумурага киришти. Бул алардын көйгөйү. Бул жерден сиз Джагдтигр өзү жүрүүчү куралын көрө аласыз. Эскирген машине, бирок абдан коркунучтуу. Анын жанына пионер бала сойлоп келе жатат. Жана мина тайып.
  Ал эми өзү жүрүүчү мылтык анча-мынча жарылат.
  Бала тилин чыгарып ырдайт:
  - Мекен үчүн ичели, Сталин үчүн ичели!
  Келгиле, ичип, кайра ичели!
  Биз пионерлер Гитлерди өлтүрөбүз!
  Фашисттер түшүнүшөт. Кызыл Армия учун оор болсо да. Грозный шаары фашисттердин курчоосунда турат, бирок алар дагы эле ал жерде салгылашып жатышат. Кыздар бул жерде мыкты.
  Мына Тамара мушташып жатат. Ал сууга түшүүчү костюм жана жылаңаяк. А аба ырайы ысык, кыз ушунчалык эпчил. Сулуулук күйүп жатат. Фашисттерге жылаңаяк буту менен ал жардыруучу пакеттерди учуруп, ырдайт:
  - Гитлер жакында табытка мык кагат,
  Ал отко күйгөн жөргөмүш сыяктуу болот ...
  Жиндер жер астындагы дүйнөдө кыйнашат -
  Шайтанга сыйынгандар!
  Жана дагы, абдан өлүмгө дуушар болгон лимон сулуунун жылаңач таманынан учуп, фашисттерди талкалайт.
  Мэри күлүп мындай дейт:
  - Гранаталар өлтүрөт!
  Анан Тамараны ийнине чабат. Эки кыз мушташып, эң башында ок менен сайылган Кызыл туу турат.
  Кыздар жылаңаяк, дээрлик кийимсиз жүрүшөт, бирок алар советтик шаарларды берүүгө ниеттенишпейт.
  Мария шаңдуу ырды ырдады. Ошол эле учурда ал ырайымсыз жана канкор отту алып келди;
   Канчалаган улуу инсандар бар,
  Эрдиктери кылымдарды карыткан, Өлбөс-өчпөс дегендер көп.
  
  Көптөгөн жомок каармандары Эпостун обонун сактаган, Бирок эң жөнөкөй баатырлар Барыбызга кымбат - бир.
  
  Балалыгы тоо арасында өттү, Канаттуулардын учугун ээрчип, Тоодон мурас алган Бүркүт канатынын сулуулугун.
  
  Анын ысмы, кундузгу менен, Океандын ары жагына сузуп, Бардык елкелердун пролетарларына жакын, тааныш болуп калды.
  
  Кытай материгинде, Баардык жүрөктөр үчүн кымбат, Бул ысым Фанзамды - тынчтыкты, аягы - хан сарайларды билдирет.
  
  Сталин - бакыттын туусу, адамзаттын таңы! Сүйүктүү Сталин көп, көп жылдар жашасын!
  Кыздар жакшы ырдашты. Мария, Тамара, Вероника да, Виктория да кошулган.
  Төрт сулуу тең курчалган, бирок алар кантип күрөшөт.
  Бул жерде Мария жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып, немис чабуулчу учагын атып түшүрөт. Ошондо сулуулук чыркырап:
  - Биздин партияга данк!
  Вероника да жылаңаяк буту менен өлүмдүн белегин жиберет жана HE-162 атып түшүрүлөт. Ошондо жоокер күркүрөйт:
  - Даңктан жогору турган даңк!
  . Љ6 ГЛАВА
  Виктория, атаандаштарына ок чыгарып, жылмайып:
  - Коммунизмдин келечектеги мейкиндиктери учун!
  Ал эми төрт сулуу, дээрлик жылаңач, жылаңаяк күлүп.
  Алар эң жогорку даражадагы бүркүт кыздар.
  Мирабела менен Анастасия асманда мушташат. Ошондой эле алар нацисттердин мээсин жуушат.
  Мирабела жылмайып, твиттерде:
  Дүйнөдө баары жакшы болот
  Мекениңди күйүп сүйгүлө!
  Жана дагы жылаңач манжалары менен ачык терезеден, лимон ыргыткандай. Ал эми фашисттерди чаап. Дагы бир унаа кулап түштү.
  Бул айла - сен ошол жакка жетиш керек.
  Анастасия күлүп мындай дейт:
  - Ленин сени мактайт эле!
  Мирабела бир нече немис машинесин атып түшүрүп, байкады:
  - Сталин, эч кандай шек жок!
  Анастасия үч фашисттик учакты кесип, ырастады:
  - Эч кандай шек жок!
  Кыздар аябай сонун. Жана эң башкысы сулуу. Алар ысык жана ошол эле учурда муздак эсептөө болуп саналат.
  Мирабела дагы бир учакты атып түшүрүп, байкады:
  Дүйнөдө баары салыштырмалуу...
  Анастасия күлүп, ачуулуу күбүрөнүп:
  - Эч кандай ашыкча философия жок!
  Анан ал да терезени ачып, жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып жиберди. Бул жолу ME-262 жарылган.
  Мирабелла макул болуп башын ийкеди.
  - Мыкты кылдыңыз!
  Анастасия тиштерин көрсөтүп, кошумчалады:
  - Ал эмне кылганын кылды!
  Ошондо эки жоокер тең күлүп калышат. Жана бири-бирине көз кысып.
  Ооба, эрдик таасирдуу.
  1946-жылдын жай айларында Волга боюндагы шаардын сыртында айыгышкан салгылашуулар журуп жатты. Капитан Алена Огурцова башкарган аялдардын снайпердик батальону Володарский көчөсүндөгү урандыларда коргонуу позициясын ээледи. Пулемёт, мылтык кармаган, боо граната менен байланган кыздар урандылардын артына жашынышты.
  Алена өзү жылаңач денесинин үстүндө тактуу тон кийген, кыска шымчан, жылаңаяк. Сулуу жана ийри кыз, жамбаштары күчтүү, бели ичке, жарым кутучанын астында кыска кыркылган. Бети абдан экспрессиялуу, ээги эркектей, көк көздөрү бакырайган. Ачык күрөң чачтары чаң, бийик көкүрөк, катуу карап боз болуп кетти. Капитан Алена эки жылдан ашык убакыттан бери күрөшүп, жаштыгына карабай көптү көргөн. Кыздын буттары кесилген жана көгөрүп калган. Орой жана олдоксон өтүктөргө караганда жылаңаяк кыймылдаганга кыз шамдагай.
  Жылаңач таман топурактын кичине силкинүүсүн сезип, кендин жакын экенин эскертип, жер эненин өзү чыдамкайлык кошот. Бир жагынан кыздын буту катып, ысык металлдан, урандылардын учтуу урандыларынан коркпостон, экинчи жагынан сезгичтигин, ийилчээктигин жоготпой, кыймылдын күркүрөгөн үнүнөн эскертип турду . танктар.
  Урматтуу Аленка жардыруу пакети байланган гранатаны кармап турат. Автоматтар менен көчөлөрдү сугарып, немецтердин айбаттуу "Лон" танкына сойлоп баруу керек.
  Мариям анын жанына сойлоп барат. Ошондой эле жылаңаяк, ошондуктан батальондун кыздарынын баары командирин туурап өтүктөр болуп чыкты. Чаң баскан таманы кыз төрт буттап сойлогондо курчуйт. Мариянын сары чачы аламан жана узун... Бир аз бырышып. Кыздын өзү сымбаттуу, арыкчырай, бою кичинекей. Ал тургай, кууш ийиндери жана чоң көрүнгөн башы менен кыз деп жаңылышы мүмкүн.
  Бирок Мариям көп нерсени башынан өткөргөн. Ал катаал кыйноолордон жана миналардан аман калган фашисттик туткунга да барууга жетишти, ал жерден кандайдыр бир түшүнүксүз керемет менен качып кетүүгө үлгүрдү. Бирок анын балалык, назик жүзүнө карап, таманына резина таякчалар менен сабалган, денесинен агым өткөн деп эч качан айта албайсың.
  Мария атып жатат... Үчүнчү рейхтин солдаты, мында араб, оозу кум менен урандыларды көтөрүп жыгылып өлөт.
  Алёнка бир топ гранаталарды таштандынын астына тайдырат. Эми бул жерге токсон тонналык "Арстан" сойлоп келип жардырып жиберет. Кыздын көк көздөрү бетинде сапфир сымал жалтылдап, күнгө күйгөндүктөн, чаңдан карарып турат.
  Тажрыйба көрсөткөндөй, жакшы корголгон танк эми ордун өзгөртөт. "Арстан" 100 мм каптал соотуна ээ, ал тургай, бурчта. Аны отуз төртөө жарып өтө албайт, оор Кевештердин гана мүмкүнчүлүгү бар. Бирок максат - курт. Эң негизгиси - унааны мобилдүүлүктөн ажыратуу ...
  Анюта пулемёттон аткылайт... Солдат, кайсы улуттан экенин эч ким билбейт. Немистер Чыгыш жарым шардын көпчүлүк бөлүгүн басып алып, арийлердин канын баалап, колониялык аскерлерди: арабдарды, африкалыктарды, индейлерди, ар кандай азиялыктарды жана европалыктарды согушка ыргытышат. Поляктар да көбөйдү - алар бешиктен бери большевиктик Россияны жек көрүүгө көнүп калган. Бул жерде украин улутчулдары, дон казактары, чечендер, бүткүл Кавказ каганаты согушуп жатат. Гитлер бүтүндөй интернационалды көтөрдү.
  Көп душман...
  Анюта пулемёттун отунан эпчилдик менен качат. Ок экиге бөлүнүп кете жаздады, чаңдан карарып, тегерек, кыздай согончогу. Сулуу капитан чоң калибрлүү белек канчалык жакын учуп өткөнүн кытыгылаганын да сезди. Кыз айкаш жыгачта шыбырады:
  Бир ок да бизди токтото албайт!
  Мария кайра атат... Дагы бир кыз Алла өтө кызыл чачтуу, бою ортодон жогору, аз тамак-ашына карабай булчуңдуу. Ошондой эле абдан татынакай кыз, люкс жамбаштуу, бели кысылган, аялдык эмес кең далылуу, көкүрөгү бийик.
  Алла жөн эле шорты менен мушташат, тон тытылып, чаң болуп урап, жаңы формалар Волга аркылуу жеткирилбейт. Чарчаган советтик аскерлерге дагы ок-дарыларды, бир тамчы тамак-ашты өткөрүп берүүдөн Кудай сактасын.
  Ошентип, Алла дээрлик жылаңач, буттары чийилип калган, айрыкча тизелери. Оң бутунун таманына бир сынык тийип, ооруйт, басуу кыйын.
  Кызыл чачтуу, чаң баскан, дээрлик жылаңач Алла анын сулуу, бирок ошол эле учурда катуу жүзүн бурмалайт. Кыз атып, мындай дейт:
  - Теңир, Москва жана Сталин үстүбүздө!
  Ал кол салган нацисттерди кыйратып, артка кайтууга араң үлгүрөт.
  Урандылар жана тар көчөлөр немецтердин айбаттуу танктарынын артка бурулуусун кыйындатат. Бул жерде дээрлик эки жүз тонна "чычкандар" бар жана алар такыр өтө албайт ...
  Анюта күткөндөй, "Лев" бир аз айдап, таштандыга көмүлдү. Жардыруу болду. Курт жарылып, бир-эки бузулган ролик учуп кетти.
  Жарадар болгон танк токтоп, стволунан снаряд учуп кетти...
  Кайсы бир жерде урандыларды калтырып, алыстан күрүлдөдү. Анюта жыландай кычырап:
  - Менин эсебим ушундай! Аккаунт ачты...
  Капитан кыз дагы сойлоп кетүүгө аргасыз болот. Немецтер жана алардын спутниктери урандыларда өздөрүнүн техникалык артыкчылыгын пайдалана алышпайт. Кежир Гитлердин күнөөсү боюнча, Үчүнчү Рейхтин аскерлери кыйла чоң жана бекемделген шаарда позициялык салгылашууларда сазга батып калган.
  Мария гранатаны ыргытат. Аларды кулатылган немистерге же арабдарга сальто жасоого мажбурлап, оодарылып. Нацисттик согушчандардын бири колун жулуп алып, ага компас менен англис саатын илип жатат.
  Мэри жылмайып мындай дейт:
  - Компас сага эмнени көрсөтөт - тозокко жол!
  Ал эми сулуу кыз чаң баскан таманынан жабышкан керамикалык кесимди силкип алат.
  Алла да бек, толгон эмчеги менен топуракты силкилдетет. Эмчектер кирден жана кычыштыргандыктан дээрлик кара түстө. Анан жууганга аракет кыл. Немис автоматтары чийип жатканда дагы бир жерди казыш керек. Жана пластунскилик жол менен сойло.
  Кыздардын батальону аткылоо болуп жатса да өз позициясын кармап турат. Жана алар оор снаряддарды тытып, асмандан бомбалар ку-лашат... Бирок советтик баатырлардын эрдигин эч нерсе сындыра албайт.
  Бул жерде Анюта Пантеранын сойлоп баратканын көрөт. Ооба, бул танк мындан ары анчалык коркунучтуу эмес.
  Сиз аны капталга уруп аласыз. Кыз чүчкүрүп, жарашыктуу оозуна кирген чаңды түкүрдү. Ал колуна гранатаны алды, жардыруучу пакет менен салмакта. Байкабай сүзүп кетишиң керек. Бирок айланада түтүн абдан көп.
  Анюта жылаңач манжалары жана чыканактары менен дренаждын үстүнө жатып, сойлой баштады. Ал чычканды аңдыган мышыктай эле. Кыз кырк биринчи жылдын ошол коркунучтуу жайындагы согушту эстеди, ал кезде Вермахт СССРдин мейкиндигине чыккынчылык менен басып кирген. Кыз да, дээрлик кыз да корккон жок беле? Башында ооба, бирок кийин көнүп каласың. Ал эми тынымсыз жарылган снаряддарды кадимки ызы-чуу катары кабылдап жатасыз.
  Эми болсо абдан жакын жарылып кетти. Кыз курсагына чаап жиберди. Сыныктар жапайы аарылардын үйүрүндөй жогору жактан чуркап келишет. Анюта эриндери жарылып шыбырайт:
  - Адилеттин аты менен, Теңир!
  Кыз сойлоп жүрүшүн тездетип, жардыруучу зат салынган таңгак менен гранатаны ыргытат. Азыркы учур бир жаа менен учат. Жарылуу үнү угулуп, Пантеранын ичке каптал сооттору өзүнө кубат берет. Немис танкы күйө баштайт, согуштук комплект жарылат.
  Анюта жылмайып шыбырады:
  Рахмат сага Мырзабыз Иса! Мен сага гана ишенем! Жалгыз сага сыйынамын!
  Пантераны сындырат. Жулуп, узун сөңгөгү урандыга көмүлгөн. Каптал соотунан ажыратылган фронталдык соот кашыкчаны элестетет.
  Чаңдан жана күнгө күйгөн көздөрүндө жүгөрү гүлдөрү жаркырап турган Анюта мындай дейт:
  - Душмандын эмендери канчалык көп болсо, коргонуубуз ошончолук күчтүү!
  Алла кара труси кийген абдан сексуалдуу, жылаңач, чаң, күчтүү денеси. Кыз абдан акылдуу экен. Ал жылаңач манжалары менен айнектин сыныктарын ыргыта алат.
  Эми ал чаң баскан жарашыктуу буту менен курч нерсени ыргытып жиберди. Жана так фашисттин кекиртегине тыгылды. Сулуу Алла күбүрөнүп:
  - А мен секс-символмун жана өлүмдүн символумун!
  Кыз, андан кийин ал кайра сойлоп атып атып. Анюта да отту алып барды.
  Сулуу капитан фашистти кыйратып, кыйкырды:
  - Жашоо бул чынжыр, ал эми андагы кичинекей нерселер - бул шилтемелер...
  Мария ок чыгарып, Фрицтин башын кесип, мындай деп кошумчалады:
  - Шилтемеге маани бербесе болбойт!
  Анюта дагы так атып, кыйкырды:
  - Бирок майда-чүйдө нерселер менен циклге бара албайсың ...
  Мария, ок аткансып, кошумчалады:
  Болбосо, чынжыр сени ороп алат!
  Дагы бир кыз Матрена, дагы абдан сулуу, пионер Серёжка менен бирге зым менен шахта даярдаган. Экөө аны түртүп жиберишти... Арамчы бугер "Жолборс"-2нин куртуна сойлоп кирди. Ал эми бул узун стволдуу немис машинасы кантип жарылат.
  Сары чачтуу бала Сергей кыйкырды:
  - Биздин Россия, сенде чака бар!
  Жана ал эптеп секирип, жарк этип, кара, түшөт согончогу, чатырдан кулаганга үлгүрдү.
  Матрёна баланын мойнунан сылап:
  - Сен абдан акылдуусуң!
  Пионер фронтко жол салып, аялдар батальонуна кирет. Бала да абдан чыгармачыл. Маселен, фашисттик чабуул койгон учактарды атып түшүрүү үчүн учактарды жасаган. Focke-Wulfs же TA-152 учактары көтөрүлгөндө, укмуштуудай дүлөй күркүрөгөн үнү угулат.
  Немистер Вагнердин симфониясынын коштоосунда сокку уруп жатышат. Ушундай керемет обон.
  Матрена кыжырдануу менен мындай дейт:
  - Дагы эле бизди коркутууга аракет кылып жатышат!
  Пионер бала пафос менен ырдады:
  - Орус жоокери өлүмдөн коркпойт,
  Ажал бизди жылдыздуу асмандын астына алып барбайт!
  Анткени ыйык Рус катуу күрөшөт,
  Мен күчтүү пулемётту жүктөдүм!
  Матрена узун бойлуу, булчуңдуу, жамбаштары кең, ийиндери кең кыз, кадимки эле дыйкан аял. Согуш учурунда кийимдери жыртылып, чүпүрөк болуп калган, буттары жылаңач, чачтары эки өрүлгөн жана катуу чаңдалган.
  Серёжка болгону он бир жашта, тамактанбагандыктан арык, чийилген, кир бала, шорты гана эмес. Баланын табигый ак чачы агарып, кабыргалары ичке, күйгөн жана кир териден көрүнүп турат. Буттары катуу кулап, күйүк, көгала, ыйлаакчалар менен. Ырас, тагдыр баланы оор жаракаттардан сактап калды.
  Матрена анын фонунда чоң жана семиз көрүнөт, бирок кыз такыр семиз эмес, сөөктөрү күчтүү, үйрөтүлгөн эт менен. Анын үстүнө ачкачылык анын сымбаттуу жана чоң фигурасына такыр таасир эткен жок.
  Кыз танкка каршы оор мылтыктан атат. Немис машинелерин чекесинен теше албайт, бирок трассада мүмкүнчүлүк бар.
  Ал эми оор "Арстан" астындагы арабага салмактуу жардыргыч затты алып, түтүн түтүндөй түтүн чыгара баштады.
  Серёжка кара ниет менен ырдады:
  - Сасык Фриц ойлонбой туруп, кире бериште тамеки күйгүздү! Албетте, ал чоң кыйынчылыкка кабылды!
  Матрена булчуңдуу, күйгөн музоолорун жаркылдатып, жылаңач, сулуу буттары менен таптап бийлеген бийди жеңди. Кыз ырдады:
  - Ыйык орус жүздөрү иконкадан жылтылдайт... Кудай сактасын, жок дегенде миң Фрицти сууга! Ал эми кимдир бирөө фашисттерден көбүрөөк ызылдаса, эч ким, мага ишен, бул үчүн сени айыптабайт!
  Анан танкага каршы мылтыгын кайра атып, кайра ок чыгарды. Немис транспортеру дагы түтүн чыгарды.
  Кыз батальону Фрицке олуттуу зыян келтирген. Бирок ал да жоготууларга учурады. Бул жерде бир кыз экиге бөлүнүп, жүзү чаңга карабай кубарып кетти.
  Сталинграддын көп бөлүгү буга чейин фашисттер тарабынан басып алынган, бирок шаардын калгандары багынууну жана багынып берүүнү каалабайт.
  Анюта болсо "Жолборсту" жарып өтүүгө аракет кылат. Күчтүү немис машинасы капталына граната алып, бирок багынган эмес. Замбирек менен аткылоо үчүн айланат. Учурдагы жарылуу толкуну басып калбаш үчүн, кыз жерге жана урандыларга көмүлүшү керек.
  Анюта акырын шыбырады:
  - Апа, ата, кечириңиз!
  Мария жолборсту көздөй граната ыргытып, чекесинен жарылган. Кыз кычырап:
  - Жазында кышында жарык окутуп жаткандыгы тууралуу... Мен Гитлер чума сволоч экенин эске салбай кайталайм!
  Фашисттердин көздөрүн бузуп, үстүнө суу куюп жаткан Алла тырышып:
  - Табытта мен Фюрерди азыр көрдүм! Анан ал байкуштун көзүнө тээп жиберди!
  Кызыл чачтуу кыз чындап эле жылаңач манжалары менен танкка гранатаны ыргыткан. Бочкага тийди... Артынан жарылуу болуп, "Жолборстун" оозу жыртылып калды.
  Коркок немец аны алып артка чегинди.
  Анюта таноосунан коңурук салды:
  - Биздики, сеники багынбайт!
  Мария гитлердик жалданмачыны ок менен кесип, ырдап:
  - Жана жаман адам тамашалап жаткан жок! Кол-бут, орустун аркандарын бурат! Жүрөккө тишин батат... Ата журтту түбүнө чейин ичет!
  Анюта күлүп жиберди:
  - Фюрер жапайы кыйкырып, көзүнө жаш алды!
  Мария, атып, кошумчалады:
  - Мейли, өлүм, күлкү!
  Андан да коркунучтуу "Штумртигер" пайда болду. Ал бүтүндөй имараттарды жана бункерлерди талкалайт. Анын үстүнө ал советтик аскерлердин позицияларына жакындабайт. Машинаны немецтик пулемётчулар жаап турат.
  Анюта Фрицтин позицияларына жакындоо реалдуу эмес экенин көрөт. Бирок асманда Фокке-Вульфс. Бул машиналардын бири советтик позицияларга жакыныраак учуп барат. Кыздар ага ок чыгарышат.
  Алла гранатаны ыргытып, ачууланып мындай дейт:
  - Терең өлүмдө - кечирим жок!
  Ошондон кийин кыз автоматтан бурулуш берет. Тез артка жылат. Салыштырмалуу жаңы немис танкы "Пантера" -2 кичинекей мунарасы жана төмөнкү силуэти менен тез көтөрүлөт.
  Бир нече кыздар немис машинасына граната ыргытышат. Ал белектерди алып, катып калып, бурула албайт.
  Алла ышкырып:
  - Бул жаңы чабуул! Биз анын оозун жыртабыз!
  "Пантера-2" ызы-чуу салып, кубаттуураак куралын атты.
  От колонкасы абаны экиге бөлүп, ошол замат атмосфераны жылытып, электролиздешти.
  Алла күлүп жиберди, снаряддар жарым жылаңач кыздын жанынан өтүп кетти. Уяты жок кызылча жамбашын силкип: -Эмне?
  - Жана Ньютон душмандарды жеңип, тактыдан моюнтурукту ыргытып жиберди! Фриц ал өзүнүн Ньютон мыйзамын чыгарган!
  От тилдер асманды жалап, кочкул, кызгылт сары, кызыл учкундарды жаркылдаткандай болуп турганда, Сталинграддын баарын жалын каптаган! Жана ар бир учкун тозок сепилинен качкан арбак сыяктуу.
  Анюта немец истребителин кулатып, көк көздөрүн жалтыратып, ырдады:
  - Эмне деп ыйлап жатасың жаман кемпир? Мага ишен, жөн эле психиатриялык оорукана сен үчүн ыйлап жатат!
  Мария гитлерчилерге ок атып, ырдады:
  - Чөпкө жатып алып, Фрицтин башына урган кандай жакшы! Фюрерге тыцкыч даярдап, пулемёттун окторун жибергиле!
  Кыз аябай күлүп жиберди да, курсагынан аркасына оодарылды. Мен буттары бар велосипед жасадым. Граната учуп кетти. Учуп бараткан Фокке-Вульф курсактын астына сыныктарды алып, тез эле бийик көтөрүлдү. Аны курч сыныктар жарадар кылганын көрүүгө болот. Фашисттик жандык от алып, сынган канаттарын жогото баштады.
  Анюта Фоккенин бийиктигин кантип жоготуп жатканын көрүп, кыйкырды:
  - Бул семафор! Бортто балта илинип турат!
  Немецтик учак жарылып, асмандын бардык алыскы бурчтарына сыныктарды чачып жиберди. Ал эми фашисттик ац кайда кетти. Акыркы кезегимди жасадым. Учкуч эмес, жазалоочу күл болду!
  Мария чүчкүрүп, чаң чачып:
  - Болуу же болбоо? Бул суроо эмес!
  Алла дагы буту менен айнекти ыргыткандыктан, көзүнө тийип, Фрицтин башынын аркасынан чыгып кетти:
  - Мен танк армиясымын! Жана сизди дарылоо керек!
  Немецтер жана алардын жандоочулары алдыга гранаталарды ыргытып, илгерилееге аракет кылышты. Кыздарга карата мындай тактикадан майнап чыккан жок. Бул жерде Серёжка катапультту жайгаштырды жана ал душманга кандайча жооп кайтарды.
  Пионер бала кыйкырды:
  - Санта Клаус Гитлердин оозун жыртып жатат!
  Катапульттун соккусу гитлерчилердин калың катмарын тешип, аларды чачыратып жиберди, ошол эле учурда абада оодарылды. Фриц кулап, дубалдардын урандыларына сынган.
  "Тигр" -2 танкы тең салмактуулугун жоготуп, "Арстан" менен кагылышкан. О, Лева, сенин керемет атың кайда?
  Анюта жылмайып жооп берди:
  - Молодец Серёжка!
  Бала агрессивдүү болуп кыйкырып жиберди.
  - Пионер дайыма даяр!
  Капитан кыз кайра мыктай баштады. Ал эми Матрона Серёжканын тар бутун кытыгылады, ал кандай кыйын! Таң калыштуусу, бала оттон чуркагандан коркпойт.
  Мариям ырында мындай деди:
  - Жаштык жакшы - карылык жаман!
  Бул шайыр кызыл чачтуу Алла макул болду:
  Карылыктан өткөн жаман нерсе жок! Бул, чынында эле, мүмкүн болгон эң жийиркеничтүү абал!
  Ал эми кыз төңкөрүш менен секирген. Ал бир саамга жийиркеничтүү чоң энелерди элестетти. Жок, салыштырба, кемпирди кыз менен. Жана кандай сулуулук, сымбаттуу денелерде.
  Аллах аны алып ырдаган:
  - Жылдан жылга агып, Кербенде жылдар,
  Кемпир кынаны минометке сүртөт...
  А менин сымбаттуу фигурамчы?
  Жаштыктын кантип өткөнүн түшүнбөйм!
  Анюта көзүн жалтыратып, немецти жамбашына бир сокку менен жыгып жиберди да, мындай деди:
  - Жок! Ошентсе да, согушта мындай кооздук бар - түбөлүк жаш бойдон калуу! Дайыма мас!
  Матрена катапультага жаңы заряд салды. Бул жакшы миномет сыяктуу бир нерсе. Кыз кычырап:
  - Өтпө, бирок өт!
  Серёжка арык, бирок шамдагай бутун чайкап, үрө баштады:
  - Fritz жүзү!
  Ал эми граната жарылуучу пакет менен бирге гитлерчилердин позицияларына толук кандуу учуп кирди.
  Ооба, Сталинград аларга берилген эмес. Июнь айынын аягынан бери үчүнчү айдан бери кол салуу жүрүп жатат, бирок шаар бардыгын ала алган жок. Фронттун башка тармактарында нацисттер ийгиликке жетишти, бирок бул жагынан эмес.
  Анюта тапанчасынан ок чыгарып:
  - Баардыгы мүмкүн эмес, болушу мүмкүн... Ааламды өтө татаал кылуунун кереги жок!
  Анан мотоциклдин бензин багын сүзгөн. Машина жарылып, жалындуу бороондор түтүн каптаган пейзажды жарыктандырды. Ал эми немецти жалындуу тепкич тытып салды.
  Капитан кыз кыйкырды:
  - Мен жамандыкты өлтүргөндү жакшы көрөм! Жана бул эң жогорку жакшылык!
  Мария немецтерди катуу чаап жиберди да:
  - Кел, кирпич ойнойлу!
  Алла тагыраак айтканда ок ачты. Найза менен капталган урандылардын үстүндө бир нече каралар калды:
  - Душманды өлтүр! - деп шыбырады кыз.
  Мария ойноктоп ырдады:
  - Гитлерди помада менен, Мэйнштейнди лак менен боёп, мен сени принцессанын туткунуна сүйрөйм, ишенимдүү ит сени кемирет!
  Анюта, атып, кычырап:
  - Кечинде кел, Адольф, асынып ал... Башыңды алдаганды токтот! Кечинде кел, гитлерчилерди катуу сабап салыш үчүн, алгыр шумкардай учуп кет!
  Мария ачуусу келип, штурманчынын башындагы туулгасын кагып жиберди:
  - Биз жасайбыз! Жана биз эркин!
  "Ленин" батальонунун кыздары чет елкелук аскерлердин алга жылышын токтотушту. Fritz түзмө-түз космоско өлүктөр ыргытып, алдыга жылды. Үмүткө байланган "Лев" танкы да жардам берген жок. Бул жерде 150 мм мылтык менен машинанын өзгөртүү болуп саналат.
  Алла жылаңач эмчегине жабышкан ташты урат. Кыздын ушундай сулуу жана толгон эмчеги бар. Кыз буту менен гранатаны ыргытат. Буту колунан күчтүү, ыргытуу андан ары кетет.
  "Арстан" курттан боштук алды да, токтоду. Анын күчтүү оозунан атып. Дүңгүрөп, кулап.
  Алла Таала түкүрүп мындай дейт:
  - Орус жоокери ооруп онтобойт!
  Ал эми кыз дагы атат. Жана ал муну абдан жакшы кылат. Мунарадан эңкейген фашист кайра кулап калат.
  Кызыл чачтуу, дээрлик жылаңач кыз мындай дейт:
  - Бекер эле душман орустарды талкалай алды деп эсептейт! Ким батынат, ал согушта кол салат, биз душмандарды катуу жеңебиз!
  Ал эми Алла пресстин булчуңдарын тоголоктоп, аны абдан рельефтик кылып түшүрөт.
  Эх кыздар кандай сулуу! Мен алардын эч кимиси өлүшүн каалабайм.
  Екатерина чуркап кетти... Абдан сулуу кыз, үлпүлдөк, аппак чачтуу. Ал кандайдыр бир жол менен аларды кирдеп калбашы үчүн кандайдыр бир дары менен сыйпоого жетишет.
  Кыз абдан сулуу, Венеранын фигурасы менен, бир гана тон жана рельефтүү. Үстүндө кийим, болгону көкүрөк жана труси. Калганынын баары эчак эле талкаланган. Бирок, буттары кандай сонун! Бул кыз эмес, кемчиликсиздиктин мөөрү, сулуулук таажы.
  Ал чымчыктай өзгөчө кыймылдайт. А жылаңаяк буту жана жылтылдап, жана согончогу, калыштуу таза бойдон калууда. Екатерина атып, фашисттин көкүрөгүндө жара пайда болот.
  Кыз айтат:
  - Мекенге берилгендик - эң бийик сөз!
  Аллах күлүп айтты:
  - Бюстгалтериңизди чечип, мендей шорты менен калыңыз!
  Кэтрин терс башын чайкады.
  - Бул туура эмес!
  Алла жамбашын чайкап, таамай атып:
  - Комсомолец адаттан тыш болуп калды! Ушинтип жылаңач басып жүрүү өтө уятсыздык!
  Кэтрин күлүп койду да:
  - Эмне үчүн Фрицке кубаныч тартууласын, биздин сулуулукту кара!
  Аллах чечкиндүү жооп берди:
  - Биздин сулуулук өлүмгө алып келет!
  Катя күлүп, ТА-200гө ок чыгарды. Фашисттик машина от алды. Анан сулуу блондинка кыйкырды:
  - Жамандыкка өлүм!
  Аллах күлүп койду.
  - Жана жашоо жакшы!
  Немистин жыгылып баратканын көргөн Екатерина:
  - Бул эң жогорку баа! Фашисттер жеңди деп ойлобогула!
  Аллах ырдайт:
  - Жеңишти күтөбүз! Жеңиш күтүп турат... Кишенди үзүүнү эңсегендер! Жеңишти күтөбүз! Жеңишти күтөбүз! Биз фашисттерди жеңе алабыз!
  Сулуу кыз, жылаңач эмчеги титиреп турат. От менен күчөгөн ысыкта жылаңач тулку менен жакшы.
  Анюта азыр алда канча чечкиндүү көрүндү. Ал Фрицти автомат менен атып, үрдү:
  - Мен сени кастрация кылам!
  Чынында эле нацисттер өлүмгө дуушар болгон белектерди жана табыттарды алышкан! Ал эми кыз аларга фигураны көрсөттү, келгиле, жылаңач манжаларды курабыз. Жана булбул-каракчыдай ышкырды. Ал эми ылдыйкы бутунун манжалары аркылуу.
  Капитан кыз абдан акылдуу. Жана жаркыраган. Жана такыр таш боор эмес. Ал да кээде каза болгон атасын жоктоп ыйлай турган балдары бар душмандын жоокерлерине боору ооруйт.
  Анюта, бирок, мындай ойлорду өзүнөн алыстатат, алардан көзүнө жаш алгысы келет. Бирок немецтерге тоноп, өлтүрүү үчүн келген орустар эмес. Жок, бул немистер жана бүткүл дүйнө жүзүндөгү чет элдиктердин бүтүндөй агрессивдүү пакети Россиянын аймагына кирип кетишкен.
  Анюта кайчылаш өтүп, орус фрицинин позицияларына акырын жакындап келүүгө аракет кылган фрицке ок чыгарды... Ок тийип калган көзү менен мээси сыртка чыгып кетти.
  Капитан кыз жылмайып:
  - Көзгө түз, башты көздөй!
  Анюта так атып, мотоциклди каптал менен сүзгөн. Машина жыртыла баштады, пулемет учуп, бир нече жолу оодарылды. Анан анын тумшугу урандыга чөгүп кеткен.
  Кыз жылаңач, чаң баскан таманы урандыга сүрттү. Жана ал дагы бир жолу максат койду. Анын шайыр, жаш жүзү, тескерисинче, жылмайып койду. Кыз ырдады:
  - Жок, фашисттерге айттык, орустун жыпар жыттуу нанын форд деп атаганына элибиз чыдабайт!
  Мария абдан так сокку жасады, андан Фокке-Вульф күйүп кетти да:
  Бир шылуун үчүн, албетте, тандоо ачык,
  доллар үчүн, ал Россияга чыккынчылык кылууга даяр ...
  Бирок орус жигити абдан сулуу
  Мекен үчүн жанын берүүгө даяр экенин!
  Кыз сальто жасап, нацисттерге инжирди көрсөтүп, жылдырып, октор сулууга тийген жок.
  Алла көрүндү, бул сулуу, дээрлик жылаңач, шайтандай бүркөк, эки буту менен гранатаны дароо ыргытып жиберди. Анан ал текшерди:
  - Менде эмне бар ... курч жагында Fritz!
  Матрена Алланы оңдоду:
  - Курч, капталда, курч капталда эмес!
  Кыз күлүп, дарбыз төштөрүн силкип, жарылуучу пакети бар граната менен гранатаны учурган. "Жолборстун" тумшугуна тийип, бул ийри-сыркоо чыгарманы буйтап кетти.
  Ошондон кийин нацисттик жандык артка чегинди. Ал отко түшкөн таш бакадай сойлой баштады.
  Анюта шаңдуу көз кысып ырдады:
  - Ал эми "Жолборс" артка чегинип, немистер жашынып жатышат!
  Кыз батальону чабуул, абадан сокку уруу жана оор мылтыктар астында маневр жасады. Бул жерде реактивдүү бомбардировщиктер урулуп, сынган, кызыл-тазыл тик асманга көтөрүлдү. Ал эми таштар күйүп жатты. Бактыга жараша, кыздардын эч кимиси каза болгон жок, бирок эркектер тиги дүйнөгө кетишти - алар мынчалык өкүнбөйт! Жана жандар учат - кээ бири бейишке, башкалары тозокко! Исага ишенбегендерди айрылары бар шайтандар күтүп жатышат.
  Алла каарданган жоокерлердин эң сексуалдуусу: жакшы, фашисттер өздөрүнүн "Штурмтигринен" советтик аскерлердин позицияларын аткылап, кызыл жоокерлерди өлтүрө алабы?
  . Љ7 ГЛАВА
  Ал эми кыз жылаңаяк буту менен гранатаны кармап алып, каскаддар сальто менен айланды. Жана тезирээк жана тезирээк айлануу. Анан болгон күчү менен өлүм белегин Жолборстун кең оозуна ыргытты. Сулуулуктун жылаңач, күйгөн буттары жарк этип, граната кенен оозуна учуп кирди. Ал эми кубаттуу машина адегенде тумчугуп, анан чуркады. "Штурмжолборстун" капталында турган эки "Падыша жолборстору" ыргытып, ар кайсы тарапка чачырап кетишти. Роликтер алардан үзүлүп, канышанын сынган чынжырындай учуп жыгылды.
  Жарылуунун толкуну Алланы ыргытып жиберди, кыз тескери учуп кетти. Анан ал оодарылып, чайпалып, ыргытылды. Бирок сулуулук, ошентсе да, анын жылаңач таманына казылган курч урандылар жана майдаланган таштар конду. Кыз сыздап ооруп, алтургай бутунун учу тешилип кетти.
  Бирок Алла ордунан туруп кыйкырууга күч тапты:
  - Фашисттер күл болосуңар!
  Анюта жана башка кыздар жарылуучу толкун менен ыргытып, ал тургай бир аз жанчылган. Бирок сулуу жоокерлердин бири да өлгөн жок. Кыздар бороон-чапкынга жана жакшы багытталган отко туш болушту. Секирип чыккан фашисттерди жана СССРди курчоого алган башка агрессивдүү курт-кумурскаларды басуу.
  Мария зор шыктануу менен ырдады:
  - Ал эми Теңирдин сурнайы бизди согушка алып барганда комсомол менен дос болобуз! Жана Жахабанын эрки менен мен асмандагы чакырыкта болом!
  Табанынын чаңын силкип, канга боёлгон Алла ырдады:
  - Ленин, партия, комсомол! Фюрерди жиндиканага жөнөтүп жатабыз!
  Кыздар кулагы укпай күлүп калышты, Серёжка кооптонуу менен:
  - Ал эми менин катапультум Алланын жылаңач жана күчтүү буттарындай так эмес!
  Матрёна колунун булчуңдарын ийкеп, мындай деди:
  - Макул! Сиз дагы эле ойлонуп жатасыз. Салкыныраак нерсе!
  Ведмакова фронттон кайтып келе жаткан Владивостокко шашылыш телефон чалды. Эбегейсиз жоготууларга учурап, Хабаровскти дээрлик курчап алган (бул шаар менен байланыш Амур аркылуу сакталып турган) жапондор өз аскерлерин кайра топтоп, толуктоо үчүн токтотушкан. Кеминде жүз миллион Япония, дагы жетимиш миллион Манчжурия жана Таиланд менен жөө аскерлерди мол өткөрүп бере алат. Кандайдыр бир мааниде АКШга караганда СССР менен күрөшүү оңой, анткени акыркысы менен күрөшүү үчүн кымбат баалуу кемелер жана эч кандай арзан учактар керек эмес. Бирок Шмейстерден көчүрүлгөн жеңил жана арзан мылтыктар жана пулеметтер менен жөө аскерлер көп санда берилиши мүмкүн! Жети жашынан баштап ар бир жапон баласы пулемётту жыйноо жана ажыратууну билет! Болгону, албетте, аскерлерди аралдан континентке өткөрүү үчүн убакыт керек. Жана толуктоо алгандан кийин, кайра СССРдин аймагына терең көчүп!
  Чакырык алгандан кийин, Ведмакова акыры жаңы мушкерди алып, асманда күрөшөт деп үмүттөндү. Кызды эмка менен Владивостокко алып кетишкен. Учкуч өзүн терминатор сыяктуу сезди. Саякатчы бир топ жашына карабай сержанттык сызыктарды гана кийген ак чач чоң ата болуп чыкты.
  Ал мактанып айтты:
  - Оо, жаштар! А силер билесиңерби, мен падышалык доордо япондор менен согушканмын!
  Ведмакова шектенуу менен сурады:
  - Чын элеби? Же, балким, сен да крест алган?
  Чоң ата ак сакалын силкилдетип каргады:
  - Крест, медаль жок! Ошентип, бир жыл уч ай бою катардагы жоокер катары согушту! Кандай деп ойлойсуз, ар бир адам наам, медаль ала алат? Айрыкча падышанын тушунда катардагылар анча жактырылбаган кезде!
  Ведмакова макул болду:
  - Ооба, падышанын тушунда таптык теңсиздик болгон! Бирок азыр заман башка. Айтмакчы, жапондор кандайсыңар! Дегеним, душман күчтүү беле?
  Чал темир тиштерин жаркылдатып жооп берди:
  - Алсыз эмес, эгер биздин команда акылдуураак болсо да, алар Порт-Артур менен Манчжуриядан баш тартышмак эмес! Алар анчалык күчтүү душман эмес.
  Эмка жай айдап баратат, жолду бомбалар, артиллерия жарып. Сүйлөшүүгө болот эле.
  Ведмакова бир аз унчукпай сурады:
  - Анан биздикилер эмнеси күчтүү эле?
  Чал сааттын оюнчугундай шамдагайлык менен башын ийкеди:
  - Бир аз ооба! Маселен, жапондор биздикине караганда жыйырма эсе көп атуучу тирлерге ээ. Фронтко жөнөтүлгөнгө чейин үч гана тирге катыштым. Анан ар бири бештен атып. Бирок, атышууда жапондуктардан жаман болдук деп айта албайбыз. Бул алардын хаки формасында, ал эми биз ак пальто кийип жүргөнүбүзгө карабастан. Албетте, биз аскердик тажрыйбага ээ болгондон кийин. Жапондор узак машыгууга карабастан, аскерий иштерде биздикине караганда бир топ аз жөндөмгө ээ. Бирок алардын мылтыктары биздин Мостина клубуна караганда алда канча так тийди.
  Ведмакова эч кандай сезсуз макул болду:
  - Ооба албетте! Бул жагынан сиз туура! Япондор немецтерге окшоп бургулоого өтө көп көңүл бурушат.
  Чал башын чайкады.
  - Тескерисинче! Бизде падышалык армиядагыдан азыраак болушу мүмкүн! Мейли, Биринчи дүйнөлүк согушка чейин эле алар жоокерлерди жакшыраак машыктыра баштаса, жок дегенде формасын алмаштырса, анда... Армия эмес, бекем кадам!
  Ведмакова кара-бастан мындай деп белгиледи:
  - Согушка чейин парадда жүрүүгө да көп көңүл бурчубуз! Акылдуу башкалардын катасынан, акмак өзүнөн сабак алат окшойт, ким такыр үйрөнбөйт, ким?
  Чоң ата:
  - Окуу убакыт менен келет! Бирок камсыз кылуу менен бизде жалпысынан толугу менен бөгөт болгон. Мылтык жок, ок жок! Алар тез-тез ачка калышчу, солдаттар ооруп калышчу - дары жок болчу! Келтеден жана башка жийиркеничтүү нерселерден жапон окторунан өлгөндөр көп болгон. Бул абдан жаман согуш болгон. Куропаткин акмак! Айланма жол, камуфляж жок, ал адамдарды түздөн-түз автоматтардын астына окопко ыргытчу. Бизди замбиректерге жем катары колдонушкан. Мунун баары абдан жаман аяктады. Айткандай эле бутумду араң сүйрөп келдим. Ырас, мен туткундан кутулганыма абдан сыймыктана алам! Жарадар сыяктуу!
  Кыз кызыгып сурады:
  - Ал эми жапондор өздөрү жакшы же жаман болуп калышты! Алардын согуштук сапаттары боюнча.
  Чал адегенде тамекисин күйгүзүп, анан гана жооп берди:
  - Буга объективдүү баа берүү кыйын. Армиялар алмашты, танктар, самолеттор, автоматтар пайда болду. прогресс жагынан кемелер мынчалык өзгөргөн жок, ошондой эле курал. Бирок командованиенин келесоолугу ошол бойдон кала берди, андыктан Владивостокко чабуул коюуну!
  Сыйкырчынын жашыл көздөрү жарк этти.
  - Бул үчүн эч кандай шылтоо жок!
  Чал макул болду.
  - Анан болушу мүмкүн эмес! Анткени, алар душмандын айла-амалын даярдап жатканын билишкен, ага эч кандай чара жок! Орнатылгандай. Ал эми Пиндос менен жарашуу күчтүү сокку ээрчип келе жатканынын ачык белгиси.
  Witcher күлүп койду.
  - Пиндос мененби?
  Чоң ата ырастады:
  - Ооба, азыр Америка, Британия деп аташат! Аты "уурдоо", башкача айтканда, уурдоо деген сөздөн келип чыккан. А булар мите мамлекеттер, акылсыз, алсыздан канын соргон уурулар!
  Учкуч кызыл башын ийкеди:
  - Мына мен макулмун!
  Аксакал: - деп ншендирди.
  - Биздин команда акмактар, ал тургай чыккынчылар экенине макул! Андыктан биздин флотубузду Пиндостордон да жаман алмаштыргыла!
  Ведмакова каршы чыкты:
  "Балким алар япондор мынчалык тез сокку урат деп ойлошкон эмес. Негизинен Ыраакы Чыгыш эс алуучу жай болуп, бул жерде коркок, жалкоолор отурукташкан. Анткени, армияда тылда жумушчу же колхозчу болуп иштебестен, жакшы рацион, айлык акы алат. Ал эми Ыраакы Чыгышта кызмат өтөп, өз өмүрүңдү тобокелге салбайсың. Ооба, лоферлер жана коркоктор үчүн бейиш.
  Карыя жооп берди:
  - Солдаттар менен офицерлер анчалык деле жаман кармашпайт. Мына Хабаровск, дагы эле өтө элек.
  Ведмакова макул болду:
  - Орус жоокери, өзгөчө жоокер! Бирок Брусилов айткандай: биздин солдаттар мыкты, офицерлер жакшы, генералдар орто, ал эми падыша таптакыр начар!
  Чоң ата нааразы болуп:
  - Эгерде биздин командир Куропаткин эмес, Брусилов болсо: биз жецмекпиз! Аттиң, үстүнө жазылыптыр! Мен падышанын тушунда орус генералдары кичирейгенин айтышым керек: Суворовдун тушунда көрүнүктүү командирлердин бүтүндөй галактикасы болгон! Бирок, Сталин грузин, бирок грузиндер айткандай...
  Чоң ата Витчердин сөзүн бөлүп:
  - Мындай билдирүүлөрдөн этият болуңуз! Ошентип, сиз атайын бөлүмгө кире аласыз! Бирок, мен үчүн Сталин эч кандай гений эмес! Ал эми, мисалы, февраль айында өткөрүлбөй калган линия муну тастыктайт! Айтмакчы, 1-Майда Москвада советтик абадан коргонуу куралы жараксыз болуп, мицдеген советтик граждандар курман болгондугун уктум!
  Карыя мындай деп белгиледи:
  - АКШ менен Британияга рахмат! Алар вермахтка жацы самолетторду беришти! Анын үстүнө топоздор абада ыдырап, массалык диверсия болгонун уктум! Жана бул жаңы топоздор!
  Бакшы башын ийкеди.
  - Мен ал жөнүндө уктум! Чынында эле уят! Бирок күнөөлүүлөр жазасын алып, маселе оңолот деп ишенем!
  Чоң ата башын ийкеп, анан күтүлбөгөн жерден:
  - Эң негизги маселе биздин башыбызда! Советтик менталитеттин бир туру! Адамды тишке, катардагы кулга айлантуу аракети!
  Ведмакова талашкан жок. Терезеден сыртты тиктеп туруп калды. Азыр СССРди жецип алуу коркунучу алда канча сезилип калды. Москва да аба чабуулдарынан корголбойт экен. Жок дегенде, ал массалык аба чабуулуна туруштук бере турган жетиштүү ишенимдүү коргоого ээ эмес!
  Ооба, согуш бир аз башкача этапка өтүп баратат... Ырас, Сталинграддын жанындагы салгылашууларда немецтер да абадан үстөмдүк кылышкан, бирок ал каалаган жеңишти алып келген жок! Бирок, ушунчалык басымдуу эмес, Fritz бир артыкчылыгы бар болчу! Анткени, фронтко советтик жацы самолеттор узгултуксуз келип турат! Бирок учкучтардын күжүрмөн даярдыгынын деңгээли өтө төмөн болгонун айтышым керек. Көпчүлүк үйрөнчүктөр учуу 8 сааттан ашык болгон эмес. Бул чоң минус, айрыкча немецтерде 250 саатка чейин убакыт бар! Бирок, Сталинграддан кийин немецтер программаны 150гө чейин кыскартса, азыр күйүүчү май менен бир топ жеңилдеп калды. Бирок, көп сандагы жаңы учактардын пайда болушу Fritz үчүн көйгөй жаратат.
  Айтмакчы, атып түшүрүлгөн бомбардировщиктердин учкучтарынын арасында бир нече АКШнын жараны да кармалганы кабарланган. Эмне акыркы, күтүлбөгөн жерден келген жок! Luftwaffe жаңы бомбардировщиктерге учкучтар жетишсиз, ошондуктан волонтерлор бар болчу!
  Кызык, советтик командование буга кандай жооп берет? Кантсе да Берлинди ала турган эч нерсе жокпу? Алыс аралыкка учуучу стратегиялык бомбардировщиктер СССРде П-8ден башкасы иштелип чыккан эмес. 1936-жылы жаралган ылдамдыгы саатына 400 километрден ашкан акыркы учак так эскирген. Кошумчалай кетсек, Берлинге сокку урганда ал аба коштоосуз кыймылдайт жана немистер аны өз учактары менен тосуп алат. Анткени, аларда Берлинди көздөй учкан массанын кыймылын жаза турган абдан жакшы радарлар бар. Ооба, Германияга каршы сокку уруу үчүн бул машиналарды жетиштүү түрдө чыгаруу үчүн убакыт керек. Немистер алсыз эл эмес жана техниканы сүйүшөт! Алар балким Европадагы, жада калса дүйнөдөгү эң тартиптүү жана жогорку уюшкан элдир! Жалгыз жеңишке жетүү өтө кыйын , ал тургай, экинчи фронтто алсыз Япония эмес.
  Мындай кырдаалда эң жакшы нерсе - союздаштар менен Германиянын ортосуна кран салууга аракет кылуу. Бирок аны эмне үчүн? Берия буга чейин америкалыктардан алынган эсминецти колдонуу менен муну ишке ашырууну тапшырган. Жакшы провокация болушу мүмкүн эле, бирок Аннанын убактысы болгон жок.
  Анын күнөөсү жок окшойт - тагдыр эмес, бирок ал дагы эле жагымсыз даамды кемирип турат. Балким, ал бир күн мурун келсе, баары башкача болмок!
  Бирок, бул жокко чыгарылган эмес! Бирок ал Бериядан буйрутма алаары менен жетип келди!
  Дегеле Лаврентий Палыч провокациянын чебери. Япония анын катышуусуз эмес, Перу портуна кол салды!
  Факт мына ушунда: АКШнын авианосецтерин, анын ичинде Перу гаманында жайгашкан кемелерди колдонуу менен бир катар профилактикалык сокку урууну пландап жаткандыгы женундегу доку-менттер кокусунан Күн чыгыш өлкөсүнүн чалгындоо кызматынын колуна түшүп калгандай!
  Мындан тышкары, америкалыктар акмактар: алар Англия менен бирге нефть жана башка сырьёлорду берууге эмбарго киргизип, Японияны согушка тукурушту, бирок алар согушка даяр эмес эле!
  Чынында эле, Америка Кошмо Штаттары 1941-жылы Япония менен согуш үчүн, өзгөчө, танктарда жетиштүү күчкө ээ болгон эмес. 1940-жылы аларда 400 гана танк болгон, ал эми 1941-жыл тууралуу маалымат жашыруун, бирок ошондо да миңден ашык болгондугу күмөн! Ошентип, Америка согушка даяр эмес болуп чыкты! Ооба, Япония да анча куралдуу эмес. Эгерде анын эки жарым миңдей танкы жана жеңил танктары болсо, анда, мисалы, алыс аралыкка учуучу авиация таптакыр болгон эмес!
  Ошентип, Күн чыгыш өлкөсүнүн америкалык эр жүрөк учкучтары бомбалаган жок! Жана алар жөн гана личке түшүп калышты! Эми алар биринчи кезекте ездерунун жөө аскерлерине таянып, Николай II падышанын ийгилигин кайталоону кыялданып, СССРди кайтарып алууну чечишти!
  Witcher зеригип, ырдады:
  Жашоо кандай татаал, Теңир, аттиң!
  Тикенектин гүлчамбарын өзүң коюпсуң!
  Жок, башымды урба
  Жаңы күн бизге көйгөйлөрдү убада кылат!
  
  Кыялдар чаңга айланды
  Каардуу курт кумардан кемирет!
  Жана сенин көзүңдө оору жана кайгы
  Эмне тыйыш керек, бийликте эч ким жок!
  
  Бирок, Кудай, сен эмне кыла аласың
  Коль өзү Голготанын айкаш жыгачына көтөрүлгөн!
  Бакыт жөнүндө арбак кыялдар
  Алар жесирдин ыйында онтоп, өкүрүшөт!
  
  Жерден жаман нерсе жок, дүйнөдөн өткөн,
  Согуштун эскизинин баары канга сиңет!
  Эфирдин анкердик көбүгү,
  Сиз дароо интернетти бузуп жатасыз!
  
  А эгер менин жашоомду кааласаң
  Анда мени тозокко ташта!
  Мен сени баары бир сүйөм
  Иштеп жатат, мен өзгөрүүгө ишенем!
  
  адам экенине ишенем
  Таза боло алат, бийик!
  Заман азабы бүтөт деп,
  Биз Эң Жогорку бир туугандай болобуз!
  
  Эмнеге буйрук беребиз
  Жылдыз кемелеринин мейкиндигинде!
  Биздин эр журек армиябыз
  Квазардан да күчтүүрөөк жаркырайт!
  
  Жашоо эч качан өчпөйт
  Ошондо ар бир адам адам болот!
  Жылдын чексиз шооласы сыяктуу
  Бактылуу жана чексиз жашынар менен!
  
  Коммунизм реалдуу болуп калат
  Бул сиз ойлогондон да жакшы болоруна ишениңиз!
  Алга, өйдө, ылдый эмес,
  Кубаныч болсун - кайгы жок!
  Ведмакова ырды аяктап, "Эмка" акыры машина менен Владивостокко келди. Учкуч шаарды кызыгып карады. Владивостокто кыйроолор байкаларлык көбөйдү, кээ бир имараттар түтүн булатып, көчөлөрдө өрт өчүрүү топтору иштеп жатышты, күрөк, чел жана башка өрт өчүрүүчү шаймандар менен көптөгөн өспүрүмдөр бар эле.
  Чоң ата:
  - Падышанын тушунда жаштар да эмгекчил, бирок жылмаюусуз, энтузиазм жок! Сиз жылаңач шыктануу менен алыска бара албайсыз да!
  Ведмакова каршы чыкты:
  - Өнөр жай экономиканын кыймылдаткычы болсо, энтузиазм - бул жогорку октандык көрсөткүчтүү отун!
  Карыя кубанычтуу башын ийкеди.
  - Жакшы айтасың кыз!
  "Эмка" комендатуранын имаратынын жанына токтоп, Ведмакова сыртка чыга жаздады. Ал чындап эле канаттуу атына кайра түшкүсү келди.
  Кыз күн тартибине жөнөтүлгөн кабинеттин эшигин каккылап кирди. Артынан уйкулуу үн чыкты.
  - Кирүү!
  Сыймыктануу менен ийиндерин түздөп Витчер кирди. Креслодо НКВДнын полковнигинин формасын кийген адам отурду. Мындай таз жана жагымсыз түрү. Ал учкучтан капаланып сурады:
  - Толук аты!
  Кыз дароо жооп берди:
  -Анна Петрова Ведмакова!
  Полковник кошумчалады:
  - Аскердик наамы?
  - Аскер-аба кучтерунун майору жана Советтер Союзунун Баатыры! - деп сыймыктануу менен айтты учкуч.
  Полковник трубканы алып, кыскача айтты:
  - Аскер-аба күчтөрүнүн майору Ведмакова келди!
  Анан кызга кайрылды.
  - Кандай сезип жатасың? Ден соолукта болобузбу?
  Учкуч тиштерин көрсөттү.
  - Мен жакшы сезип! Арстандай согушууга даяр!
  Полковник башын ийкеди.
  - Абдан жакшы! Жапондор баалайт деп ойлойм!
  Ызы-чуу болуп, өтүктүн тарсылдаган үнү угулуп, атайын форма кийген адамдын коштоосунда атайын бөлүмдүн алты катардагы кызматкери кабинетке кирип келишти. Ал буйрук берди:
  - Кишен сал бул канчыкты!
  Сыйкырчы түшүнбөй калды:
  - Бул дагы эмне?
  Полковник кыйкырды:
  - Жана ошол! Сиз камактасыз, гражданин Ведмакова! Анан түрмөгө камаласың!
  Атайын форма кийген адам эскертти:
  - Бул аял мушташканга абдан жакшы! Андыктан сак болуңуз!
  Witcher жылмайып койду.
  - Мен биздин эр жүрөк укук коргоо органдарынын өкүлү болбойм! Берияга жана бул түшүнбөстүктөргө дароо чалыңыз, тактаңыз!
  Полковник жек көрүндү болуп күбүрөнүп койду.
  - Берияны алаксытуу үчүн! Аны түрмөгө камаш керек, ошондо тергөө аныктайт!
  Бакшы башын ийкеди.
  - Мен Советтер Союзунун Баатырымын жана аны тергөө, албетте, аныктайт, бирок Берия менен тезирээк болмок! Мен мүмкүн болушунча тезирээк учактын башкаруусунда болгум келет!
  Полковник сооротуп:
  - Согуш учурунда эч ким көпкө тартпайт! Аны алып кет!
  Ведмакова каршылык көрсөтпөстөн басып баратып, аны кыскартылган үлгүдөгү автоматтардын стволдору бир аз гана түртүп, алар чалгынчыларды жабдый башташты. Анан мени кара воронкага тыгып алып кетишти. Анна Петровна тынч эле, өзүн күнөөлүү сезген жок, анын Берия менен болгон өзгөчө мамилесин НКВД да билет окшойт, ошонун баарын чечип беришет. Жада калса түрмөгө баруу да кызыктуу. Чыныгы эркек уулун тарбиялап, аскерде кызмат өтөп, түрмөдө отурушу керек! Демек, балким, жоокер! Көптөгөн атактуу адамдар түрмөдө болушкан: Сталин, Ленин, Гитлер!
  Түрмө комендатурадан анча алыс эмес болгондуктан Ведмакованы сууруп чыгып, короого алып киришти. Ал жерде иттер катуу арылдап, 18-кылымда курулган зындандын таш дубалдары күңүрт, боз болгон. Кызды ичине алып кирип, коридорлор аркылуу алып чыкканда эрксиз толкунданганын сезди. Бул жерде каттоо терезеси: милдет суроолору:
  - Аты, фамилиясы, атасынын аты, жынысы!
  Андан кийин оңго плиткалуу бөлмөгө бурулат. Ал жерде столдо НКВДнын формасы, булгаары алжапкыч кийген офицер, аны менен бирге ак халатчан дарыгер жана колдорунда жука резина колкаптарды тартып алган эки орто жаштагы аял отурушту.
  Ведмакованы коштоп жүргөн кароолчу анын колун тез, машыккан кыймыл менен чечти. Офицер буйрук берди:
  - Чечинүү!
  Ведмакова таң калды:
  - Эмне?
  Офицер жайбаракат кайталады:
  - Чечиңиз дедим! Тинтүү жана жеке текшерүү талап кылынат!
  Кыз кызарып кетти.
  Бирок бул жерде эркектер!
  Фартук кийген офицер үрө баштады:
  - Сага жардам бере аламбы! Мейли, чүпүрөктөрүңдү ыргытчы сойку!
  Ведмакова калтырап, ооба, абакка түшкөндө жеке тинтүү милдеттүү экенин эстеп, кийимин чече баштады. Аялдар аны алып, ар бир тигишти кылдаттык менен текшеришкен. Трусикиде калган Ведмакова уялып кетти, бирок офицер үрө баштады:
  - Анан трусиңди чечип кой канчык! Издөө толук болот!
  Бир нече эркектердин алдында такыр жылаңач калган (аны алып келген конвой бир ордунда туруп, каалаган учурда согушууга даяр) кыз уялып, аны колу менен жабууга аракет кылган.
  Алар аны жамбашына союл менен катуу чаап жиберишти:
  - Колуңар тиккен канчык!
  Ведмакова кыйкырды, бирок чыдады. Кийимдерин текшерип бүтүп, өтүгүн айрып бүтүшкөндө, офицер буйрук берди:
  Эми аны өзүңүз текшериңиз!
  Түрмө сакчылары баштарынан башташты. Алар мээлей кийген манжалары менен чачын тарашты, анан кулактарын карап, атүгүл фонарик менен түтүктү колдонушту. Кулактар бир нече жолу артка тартылып, ийилип, ийилип турду. Анан таноолоруна карады:
  - Жөтөл, сураныч! Болду, күчтүүрөөк!
  Кыздын мурду эзилип калыптыр. Андан кийин оозун текшерүү жүргүзүлгөн. Бул абдан жагымсыз болду, орой колдору тилин кысып, анда-санда тартып, анан катуу тартты, ал тургай үзүп кете жаздады.
  Офицер сүйлөдү:
  - Сиз дагы этият болушуңуз керек! Ал шпион болушу мүмкүн!
  Түрмө сакчылары манжаларын тиштерине басып, маанилүү маалыматтарды камтышы мүмкүн болгон пломбаларды текшере башташты. Ведмакова өзүн кемсинтип, түкүрдү, анын СССР баатырын сойкудай издешчү, эч нерседен кем кылбай. Анан кол капчан аял колдору кыздын жылаңач көкүрөгүн сезе баштады. Алар аны эзип, ар бир миллиметрди сезип, фонарик аркылуу жаркырап турушту. Кыздын төшү чыккынчылык менен шишип, түрмө сакчылары ого бетер кысып, анан кыйкырышты:
  - Жок! Ал бул жерде таза!
  Андан кийин киндик жана манжалар текшерилди. Киндик артка тартылып, ошондой эле буралып, андан кийин ийне менен сайылган. Кем эмес кылдаттык менен манжаларын карап.
  - Эми гинекологиялык издөө! - деп буйрук берди офицер.
  Түрмө кызматкерлери буйрук беришти:
  - Эңкейип, бутуңарды жайгыла, сураныч!
  Андан кийин эң кемсинтүүчүсү, кол капчан түрмө сакчынын колу кыздын койнуна одоно түрдө кирип кеткен. Ведмакова сыздап, кемсинтип онтоп жиберди. Колу аялдын эң баалуу байлыгы сакталып турган үңкүрдүн ичине катуу кулап кирди. Кыз бир аз чыйрыгып, офицер кара ниет менен кобурады:
  - Мүмкүн болушунча кылдаттык менен текшериңиз! Анткени, чалгынчылар, адатта, интимдик жерлерде документтерди жашырышат, кээде маанилүү маалыматты билүү үчүн кичинекей жазуу жетиштүү.
  Бир түрмө сакчысы экинчиси менен алмашты, андан кийин издөө ого бетер азаптуу жана орой болуп кетти. Ведмакова издөөнү кыйноого айлантып, жөн гана басынткысы келгенин түшүнгөн.
  Текшерүү көтөн чучуктун кем эмес орой, анын үстүнө ичеги колдонулган, жана чоң клизма. Сыягы, учкуч чындап эле олуттуу шектенүүдө. Андан кийин манжаларды, буттарды, буттарды текшерүү кичинекей нерседей сезилди.
  Бирок муну менен эле бүтпөйт, офицер буйрук берди:
  - Эми ашказандын рентгенинде! Ал жута алган көп нерсе жок болчу!
  Мейли, анчалык деле оорубайт. Бул жерде бир дарыгер бар эле, ал баарын кылдаттык менен карап чыкты, ал тургай жүрөгү менен өпкөсүн. Акыры уруксат берди:
  Ал таза жана толук ден-соолукта!
  Офицер ачууланып:
  - Өкүнүчтүүсү, аны баары бир атып салабыз! Бирок, азырынча пианинодо ойной берсин!
  Кордуктан таң калган учкуч автомат сыяктуу тил алчаак басып баратты. Witcher колдору боёк менен сыйпалган жана кылдаттык менен кагазга сыгылган. Андан кийин ар кандай өлчөөлөр жүргүзүлдү, профилде, толук бетинде сүрөткө тартуу. Бир топ убакыт бою алар жылаңач туруп, денедеги бардык белгилерди, тырыктарды жана меңдерди кайра жазууга аргасыз болушкан. Андан кийин аны муздак душка жууп салышты, бул СССРде салтка айланган, абактагылар үчүн гана эмес, аларга түрмө кийимдери да берилген.
  -Кийип кал канчык!
  Бул чапан чындыгында таар кездеме болгон, чепкенден тигилген жана түрмөнүн номери менен саймаланган. Алар кызга бут кийим беришкен жок, сыягы, аларды эл душмандары үчүн керексиз жыргалчылык деп эсептеп, эптеп жаап, камерага алып барышты.
  Жаңы эле массалык камакка алуулар болуп, түрмө толуп, ызы-чуу болуп жатты. Ведмакова тар капаска ыргытылган, анда жүздөн ашык аялдар, негизинен аскер жана кызматчылар арасында жаш кыздар болгон. Учкуч камерага киргизилгенде, ал бир кадам баса албай, абактагы полдун баарын жыйнап алган. Камера абдан караңгы болчу, терезе тактайлар менен жабылган, ичи туюлуп, жыттанып турган, сыягы, алар чаканы көптөн бери чыгара элек болчу.
  Кыздар жарым жылаңач, айрымдары такыр жылаңач болуп, кийимдерин алып кетишкен. Алардын бир нечеси жинденип, ичимдик сурашты. Бакшы токтоп сурады:
  - Мен бир кадам баса албайм! Мен кайда барышым керек!
  - Кайдан алып келдиң, токто! - Караңгыдан буйруду, балким камеранын улуусу. - Бизге орун жок.
  Бул акылсыздык экенин түшүнгөн Ведмакова ошентсе да:
  - Кыздар силер эмнеге жатасыңар?
  Үндөр артынан:
  - Ооба, бул жерде 58-берене, жада калса эч кандай айып жок! Сиз эмне үчүн?
  Witcher тамашалады:
  - Ооба, Берия зордукталган!
  Кыздардын достук күлкүсү жана үндөр угулду:
  - Ооба, ал биздики!
  Караңгылыктан ким чыркырап:
  - Берияны бир аз илип кой!
  Бир коркунучтуу үн үзүлдү:
  -Жетишет! Ошентип, короодо жарым миңден ашуун киши атылды! Бизди да бүт камера менен сейилдөөгө алып барса болот!
  Witcher үрүп:
  - Жок, эгер мени атып салышса, мен антип багынбайм!
  . Љ8 ГЛАВА
  Олег Рыбаченко кыз Маргарита Коршунова менен бирге жаркын эртен учун курешту улантты.
  Алар Сталинградда салгылашкан. Алар бардык эбегейсиз кайраттуулук менен салгылашкан. Ал эми түбөлүк балдар артка чегинип, душманга багынууну ойлогон эмес.
  Бирок күчтөр тең эмес жана фашисттер акырындык менен алдыга жыла башташты. Бирок абдан жай жана жалданма аскерлердин өлүктөрү менен үйлөргө, көчөлөргө жакындашуулар.
  Москва курчоого алынган, бирок дагы эле согушуп жатат. Анын да сулуу кыздары бар экен. ким чындап бай.
  Олег Рыбаченко менен Маргарита Сталинградда кайра атышып жатышты. Ошол эле учурда, бала AI боюнча бир нерсе жазууга аракет кылган.
  Беларустун президенттигине талапкер Александр Лукашенко шайлоого катышууга уруксат берилген жок. Алар Славян чиркөөсүнүн колдорун кайра чакыртып алганынан күнөө табышты. Жыйынтыгында алты эмес, беш талапкер чыкты. Ал эми негизги күрөш Зенон Поздняк менен Кебичтин ортосунда өттү. Орусиячыл жана байистүү Кебич бир аз айырма менен экинчи турга өттү. Анан антироссиялык Познякты чоң айырма менен утуп алды.
  Лукашенко мыйзамсыз кызматтан алынганына нааразылык билдирди. Бирок жалпысынан ызы-чуудан башка эч нерсе болгон жок.
  Кебич абдан ишенимдүү жеңишке жетти. Ал эми Беларустун биринчи президенти болуп калды.
  Көп өтпөй Беларусь рублдик зонага кирди. Экономикадагы кырдаал кризистик абалда калган. Акча жетишсиз болчу. Бирок өлкө рубль зонасында болчу.
  Кебич Россия менен интеграция процессин сунуш кылды. Мыйзамдардын конвергенциясы башталды, чек аралар ачылды, экономика биригип кетти. Улуттан жогорку органдар түзүлдү.
  1999-жылы Беларуста жаңы президенттик шайлоо өткөн. Россиянын дефолтунан кийин экономика терең кризиске кабылды. Бирок коммунисттердин таасири бир кыйла жогорулады. Лукашенко болсо ар ким менен урушуп, өз партиясын түзбөй, башка күчтөр сүрүп жиберди. Негизги күрөш Калякин менен Кебичтин ортосунда өттү. Зенон Позняк бул убакта популярдуулугун жоготкон. Бүтүндөй Белоруссиянын элдик фронту сыяктуу эле.
  коммунисттер куч алды.
  Россияда тарых да бир аз өзгөрдү. Зюганов жеңишке жетпесе да, президентке бир аз көбүрөөк добуш алды. Лебед дагы бир нече ай Коопсуздук кеңешинин катчысы болгон. Бирок, жалпысынан алганда, бул анча маанилүү эмес. Эң негизги айырмасы - Черномырдин кызматтан алынган эмес. Натыйжада, ал дефолт болгондон кийин да премьер-министр болуп кала берди. Кебич болсо Черномырдиндин жардамына карабай экинчи айлампада утулуп калып, Калякин Беларустун президенти болуп калды.
  Ал эми Россияда Ельцин кеткенден кийин Черномырдин президенттикке барган. Орус экономикасы эбак эле өсүшкө өтүп, Виктор Степанович кыйынчылык менен болсо да үчүнчү орунду алган Жириновскийдин жардамы менен Зюгановду жеңди.
  Ошентип, Орусияда Черномырдин президент, Жириновский коопсуздук кеңешинин катчысы жана президенттин биринчи жардамчысы болуп калды. Путин азырынча четте калды. Зюганов оппозициянын лидери. Примаков мурдагыдай эле тышкы иштер министри.
  Ошентип, баары план боюнча өттү. Калякин интеграциялык процессти улантты, бирок али бириге элек. Экономикалар көтөрүлдү. Черномырдин Чеченстанда согуш жүргүзгөн. Масхадов менен сүйлөшүүлөрдү жүргүзгөн. Анан акыры ал жерде стабилдүүлүккө жетишти.
  Черномырдин кийинки шайлоодо Зюгановдон оңой жеңип чыкты. Калякин экинчи мөөнөткө да оңой эле шайланды. Бардыгы аздыр-көптүр ойдогудай жүрүп жатты. Беларустун экономикасы өсүүдө.
  Бирок Калякин үчүнчү мөөнөткө барган жок. Анын ордуна кесиптеши Новиков келген.
  Черномырдин дагы үчүнчү мөөнөткө талапкер болгон жок. Черномырдиндин ордуна Жириновский келген. Акыркысы, албетте, кыйла байсалдуу болуп калды, бирок Беларуска басымды күчөттү - Орусияга кошулууну талап кылуу.
  Жаңы келген киши баш тартты. Анткени ал санкцияларга кабылган.
  Жириновский катуураак болуп, катуураак кысымга алды... Натыйжада орусиячыл күчтөр Беларуста референдум өткөрүп, оор экономикалык кризиске туш келди. Ал эми Беларусь Россиянын курамына кирди. Бул Батышка каршы маанайды күчөттү.
  2014-жылы Жириновский Украинадагы Майдандан жана Янукович бийликтен кулатылгандан пайдаланып, аскерлерин жиберген. Украин армиясы согушка даяр эмес болчу, орустар аны куралсыздандырышкан. Янукович менен Рада курал алып, референдум жарыялады. Россия бул республиканы өзүнө кошуп алган.
  Украиналыктар азыраак көтөрүлүш чыгарышы үчүн Жириновский Орусиянын борборун Киевге көчүрдү. Бул референдумдун жыйынтыгына таасирин тийгизди. Владимир Волфович өзү да кийинки президенттик шайлоодо референдумда бардык чектөөлөрдү жокко чыгарып, үчүнчү мөөнөткө жеңиш менен шайланды.
  Александр Лукашенко пенсияга чыгып, унутулуп калды. Путин 2012-жылга чейин ФСБнын төрагасы болуп иштеген, ал алтымыш жашка чыккан. Ал эми команданы жашартканды жакшы көргөн Жириновский аны кырк жаштагы жөндөмдүү офицер менен алмаштырган жок. Новиктин ордуна келген Белоруссиянын губернатору да жашарды.
  Бирок Орусия Батыштын санкцияларына кабылган, бирок алар анчалык деле олуттуу эмес. Жириновский Сирия менен Иракта согушкан. Ал күрттөр үчүн өз мамлекетин түзүп, жалпысынан Владимир Путинге караганда чечкиндүү аракеттенди. Анын үстүнө Орусия Сауд Арабияга ракеталык чабуул жасап, мунайдын баасын кескин жогорулатты.
  Андан кийин Иран менен АКШнын ортосунда чоң согуш башталды. Эмне мунайдын баасын ого бетер көтөрдү. Ал ортодо Орусия Прибалтика менен Молдованы басып алып, аннексиялады. Анан Назарбаев кеткенден кийин Казакстанда болуп жаткан башаламандыктан пайдаланып, бул республиканы өз жүгүртүүсүнө киргизди.
  Референдум да өтүп, Орусия башка облуска ээ болду.
  Акырындык менен СССРди калыбына келтирүү жүрүп жатат.
  2020-жылы Жириновский Орусия президентинин төртүнчү мөөнөтүнө шайлоодо рекорд жаңыртты. Ал кеткенге чейин.
  Ал эми Орусия Орто Азияны аралап өттү. Өзбекстанда, Тажикстанда, Кыргызстанда, Түркмөнстанда орус аскерлери пайда болуп, Россияга кошулуу боюнча референдумдар өткөн.
  Ошентип, өлкө СССРдин мурдагы чек арасына калыбына келтирилди.
  Бирок бул Жириновскийге аз болгон. Жана ал, керексиз жек көрүүсүз, аскерлери менен Финляндияны басып алды. Анан, албетте, референдум өткөрүү менен дээрлик 100% жыйынтык менен. Жана ага кошулуу.
  Ошентип, Россия өзүнө кайтып келди. Кытай менен болгон мамиле Порт Артурга болгон дооматтардан жана сарылардын Сибирден көчүрүлүшүнөн улам бир аз начарлап кеткен.
  Бирок Кытай Орусиядан коркуп, шылдыңдап турган.
  Бирок Аляскада аскердик төңкөрүш болуп, орус аскерлери аны басып алышкан. Анан Орусияга кайтуу боюнча референдум өткөрүштү. Ошол эле учурда Америка Орусияга Алясканы сатуу боюнча келишимдин жараксыздыгын таанууга аргасыз болгон.
  Ошентип...
  Олег Рыбаченко токтоп, кайра ата баштады.
  Бала жарылып, андан кийин жылаңаяк буту менен гранатаны ыргыткан. Нацисттерди чачыратып, твиттерге жазды:
  - Биз жеңилбеспиз!
  Маргарита да жарылып, жылаңач буту менен гранатаны ыргытып, Фрицти басып, кыйкырып жиберди:
  - Жана ар дайым биримдикте!
  Балдар абдан эрдик менен салгылашкан.
  Бала дагы бир жолу жарылып, душмандарына сокку урду. Ал жылаңач манжалары менен куртту көздөй граната ыргыткан. Натыйжада эки танк кагылышкан. Олег Рыбаченко ырдаган:
  - Даңк сага, биздин орус жерибиз,
  ыйык Россиянын атынан,
  Жергиликтуу Советтердин уй-булесу!
  Кыз гранатаны кайрадан жылаң буту менен ыргытып жиберди. Ондогон фашистти атып өлтүрүп:
  - Тоодо бир уй бар,
  Ден соолукта болгула балдар!
  Бала бурулуп, Фрицти чаап, кыйкырды:
  - Жүрөгүмдө мекен,
  Бактыга жараша, биз эшикти ачабыз!
  Ошондон кийин анын балалык буту гранатаны ыргытып жиберди. Ал чындап эле кыйроонун алып жүрүүчүсү болгон бала.
  Маргарита да чоң тактык менен жебе.
  Кыз аны алып ырдады:
  - Жок, сергек өчпөйт,
  Шумкардын, бүркүттүн көз карашы -
  Элдин үнү угулат -
  Шыбыр жыланды эзет!
  Жылаңаяк буту менен гранатаны ыргыткан кыз аны алды да, ары кыйкырып жиберди;
  Сталин менин жүрөгүмдө жашайт
  Биз кайгыны билбешибиз үчүн -
  Космостун эшигин ачты
  Биздин үстүбүздө жылдыздар жаркырап турду!
  Ошондо кыз күлүп жиберди. Фашисттерди кырып салды. Ал алардын катарын кулатып, чыркырап:
  Мен бүт дүйнө ойгонот деп ишенем -
  Фашизм жок болот...
  Күн жаркырайт
  Жол, жаркыраган коммунизм!
  Жана дагы кыз эптүүлүк менен жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытат. Фашисттик танктарды бири-бирин түртүп.
  Наташа да мушташат. Сталинградда кыздар жөн гана баатыр.
  Жана кайраттуулук менен ырдашат:
  - Мекеним ааламдын караңгылыгы,
  Мен жаман душмандардын чабуулун талкалай алам ...
  Сенсиз бир күн да сүйө албайм
  Мен сен үчүн жанымды берүүгө даярмын!
  Ал эми Наташа жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытат.
  Андан кийин Зоя атып жатат. Бикини кийген сулуу кыз. Бурулуш берет, фашисттерди чаап.
  Анан анын жылаңаяк бутунан өлтүргүч белек учуп кетет.
  Зоя тиштерин шылкыйтып ырдады:
  - Мен душмандарды жок кылганды жакшы көрөм! Ушундай кыз!
  Жана дагы бир жолу, анын жылаңач манжалары менен сулуулук бузула баштайт.
  Анан Аврора отту. Ошондой эле кызыл чачтуу шайтан фашисттерге кантип айдайт.
  Жана анын жылаңаяк буту менен атылган граната Вермахттын согушкерлерин шагылга жабат.
  Кыз кычырап:
  - Тили, тили, трал, вали ...
  Менин күчүм менен фашисттерди жеңип,
  Мен азыр баш тарта албайм!
  Жана дагы жоокер так атат.
  Андан ары отту Светлана жетектейт. Жана ошондой эле жылаңач манжалары менен ал жарылуу пакетин ыргытып жиберди.
  Ооба, Fritz аны түшүндү.
  Кыз, чынын айтсам, аска-зоокер.
  Анан кантип ырдайт:
  - Жер үстүндө Россиянын даңкы,
  Биз ар дайым кыял менен болобуз!
  Ал эми нацисттерге төрт кыз жана алар кантип урат. Негизинен алар өлүм периштелеринин батальонунан чыккан олуяларга окшош. Ал эми Сталинграддагы фашисттер аны алышат.
  Бирок барган сайын кыйындап баратат.
  Сталинград дагы деле чыдап жатат, бирок фашисттер Кургакты эбак эле ала алышкан. Фашисттердин арасында деңизден келген күчтүү флот да бар. Анын ичинде басып алынган британиялык кемелер.
  Алар бүт жээкти түзмө-түз жарадар кылышкан. Ал эми түрктөр түштүктөн алдыга жылып баратышат. Бул чындап коркунучтуу болуп калат.
  Наташа жана анын кыздары Сухимиден немецтик фанердик самолетту басып алып, Сталинградга уча алышты.
  Азыр да Сталинградда. Канчалык аракет кылбагыла, бул шаар фашисттер сыяктуу.
  Наташа киши өлтүргүч белекти жылаңаяк буту менен ыргытып, фашисттерди жыртылган этке салып ырдайт:
  - Жашообуз сонун болот!
  Жылаңаяк буту менен гранатаны ыргыткан Зоя тиштерин көрсөттү:
  - Албетте, жеңсек!
  Ал эми кыз кызгылт көкүрөктөрүн чайкады.
  Аврора, ок атып, бакырды:
  - Ал эми Ата Мекенибиз атактуу болсун!
  Жана жылаңач манжалары менен ал киши өлтүргүч белекти ыргытат. Каршылаштарын талкалап, чыркырап:
  - Улуу Россияга даңк!
  Анан Светлана линияны алып, жардырды. Мен жүз фашистти оюп салдым. Анан ал жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып:
  - Илимдин жана гүлдөп өнүгүүнүн жаңы жарыгына!
  Ал эми төрт кыз дагы мушташып, мурдун ылдый түшүрбөй жатышат.
  Наташка жардыруучу заттын пакетин эки жылаңаяк көтөрдү. Жана бардык күчү менен аны фашисттик танкка ыргытып жиберди.
  Э-75 зыянга учурагандан кийин токтоп, тамеки тарта баштаган.
  Наташа ырдаган:
  - Рус күлүп, ыйлап, ырдады,
  Бардык доорлордо, ошондуктан ал жана Рус'!
  Анан Зоя аны алып, жылаңач манжалары менен өлтүргүч белекти ишке киргизди. Ал эми фашисттердин дагы бир танкы тизилип токтоп калды.
  Зоя Твиттерде:
  - Ооба, келечек биздики!
  Улуу Россияга данк!
  Аврора пулемёттон ок чыгарды. Көптөгөн фашисттерди кыйратты. Анан ал агрессивдүү түрдө мындай деди:
  - СССРдин баатырларына данк!
  Жана анын жылаңаяк буту ыргытылгандан кайра граната учат. Мына кызыл чачтуу кыз. Жөн гана жеңилгис терминатор.
  Ал эми Светлана аны кантип алып, фашисттерди талкалады. Аларды курч чабындыдай кулатты.
  Анан ал кыйкырды:
  - Россия жерине даңк!
  Жана анын жылаңаяк бутунун ыргытылышынан мындай өлүмгө дуушар болгон граната учат.
  Жоокер чыркырап:
  - Советтик империя учун!
  Наташа атып, мындай дейт:
  - Улуу империялар үчүн!
  Жана дагы бир нерсе, анын жылаңаяк бутунан нацисттерди эбегейсиз кепилдик менен өлтүрөт.
  Ошондо кыз ырдайт:
  - Ата Мекеним -
  Россияга даңк!
  Зоя да жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып жиберди. Ал бир топ нацисттерди кесип, чыркырап:
  - Улуу Россия - улуу данк!
  Анан шериктерине көз кысып койду.
  Албетте, кыздар дээрлик жылаңач. Бикини кийген, күйгөн, булчуңдуу, сулуу жана ийилген.
  Жылаңач эле кыздар кандай гана сүйкүмдүү көрүнөт! Анан эмне үчүн кийим!
  Андан кийин, Aurora жигердүү атып жатат. Ал эми жылаңаяк буту менен фашисттерди өлтүрө турган нерсени ыргытат.
  Анан ырдайт:
  - Улуу Ата Мекен учун!
  Светлана отту улантты. Ал нацисттерди кыйып, кыйкырды:
  - Чоң жетишкендиктер үчүн!
  Жана жылаңаяк менен гранатаны кантип учурат. Жана дагы фашисттер дудук.
  Молодец орус кыздар. Алар пилотаждын адамдары.
  Андан кийин учкучтар бар: Мирабела жана Анастасия. Фрицке чапкан сыяктуу.
  Ооба, андай кыздардан Гитлердин аскерлери чачырап кетет.
  Жоокерлер Як-9да салгылашат. Машина эскирген окшойт. Бирок абдан натыйжалуу. Ылдамдыгы жана куралдануусу боюнча Люфтваффеден төмөн болсо да.
  Кыздар үчүн бир гана 20 мм замбирек жана пулемёт, 30 мм беш замбирек менен ME-262ге каршы.
  Бирок бул жерде Мирабела эпчилдик менен маневр жасап, канаттуу фашисттик кузгу-нун куйругуне кирет. Жана аны атып салат. Металды талкалайт, душманды таза күйгүзөт.
  Ошондо Мирабела ырдап:
  - Бийик, бийик жана жогору
  Учактар канаттуулардай учат...
  Фашисттик чатырларды талкалайбыз
  Ал эми жоокерлердин эрдиги чек арадан тышкары!
  Мына, Анастасия, аны кантип кабыл алып, нацисттерди талкалайт. Ал терминатор кыз.
  Ал фашисттик бандиттердин бетин эзип, чыркыратат:
  - Россияга улуу даңк келет!
  Жана ошондой эле жылаңаяк буттары менен педальдарды басышат. Жана дагы бир Мессершмит кулап түштү.
  Кыздар жалгыз трусики менен мушташат. Жана алар абдан жакшы. Алар алсызыраак кыймылдаткычтарда тез учат. Жана алар душмандын огунан кетишет.
  Мирабела Фрицти кесип, кычырайт:
  - Карга жок, бизди жеңе албайсың!
  Жана дагы жоокер өлүмгө дуушар болгон алыска чейин сойлоп чыгат.
  Ал эми жаңы фашисттик машина кулайт.
  Сандал кыз эмне кылып жатканын билет. Жана ал мыкты иштеп жатат.
  Мына фашисттик жоокерди алыстан жаап салууга аракеттенип жатат. Анан ал кетет. Жана кандайдыр бир керемет менен кайрадан душмандын куйругунда.
  Жана Фрицти жыгып, чыркырап:
  - Орустар үчүн мүмкүн болбогон нерсе жок!
  Жана дагы жоокер айласы кеткен бурулуш жасайт. Ал эми дагы бир машина тешилип кулап кетет.
  Мирабелла Твиттерде:
  - Чынында эле дүйнө Орусия үчүн жаралган!
  Жана дагы, кантип чыгуу керек. Жана кантип душманга багыныш керек!
  Анастасия да немец машинасын кулатып: "Ой-токто" дейт.
  - Биздин жердин баары атактуу болот, бирок бизге эч нерсе болбойт!
  Ал эми кыздар барган сайын ар түрдүү!
  Алар менен эмне кыла алат? Бул агрессивдүү бороонбу!
  Тагыраак айтканда, бороон аларды жеңе албайт!
  Наташа болсо мушташып ырдайт:
  Биз Россия үчүн күрөшөбүз!
  Жана ошондой эле жылаңаяк менен кантип кандуу калибрдеги гранатаны атуу керек.
  Ал эми нацисттерди металлдын чипсы жана кандуу эт.
  Зоя да жылаң буту менен өлүмгө дуушар болгон кызарганды ыргытат да, секирип:
  - Ал эми буткул дуйнеде коммунизмдин жацы тузулушу учун!
  Жана тиштерин көрсөттү.
  Андан кийин Аврора катуу ок чыгарат. Ал өзүн атып, гитлерчилерди чаап, тиштерин шылкыйтып:
  - Прогресс үчүн!
  Ал эми анын жылаңайлак бутунан кандайдыр бир тоскоолдукту талкалай турган нерсе чыгат.
  Анан согушта Светлана. Ушундай өлтүргүч кыз.
  Жана ал дагы блондинка. Ал нацисттерди кантип кырып жатат... Анан анын жылаңаяк бутунан канкор белек учуп кетет. Ал нацисттерди талкалап, аларды шайтандын отуна айлантат.
  Терминатор кыздар кантип ышкырышат:
  - Ардак сөзүмдү мактагыла!
  комсомолдук соз!
  Согушкерлер фашисттерге кантип ок атышат. Анан кутурган иттей атып салалы.
  Мына Терминаторлор! Жана алар нацисттерди талкалашат - жакшы, шайтандар!
  Наташа пафос менен мындай деди:
  - Биз социализм учун курешебуз,
  Биздин Советтик Россия учун,
  Жаңы сонун заказ үчүн!
  Жана дагы, анын жылаңаяк бутунан өлүмчүл белек учуп кетет.
  Зоя да абдан энергиялуу иштейт. Фашисттерди талкалайт. Жана аларга жол бербейт. Жана анын жылаңайлак буттары винттей бүлбүлдөп турат.
  Жоокер жалындуу мындай дейт:
  - Ыйык Россиянын атынан,
  Россия даңазаланат!
  Жана дагы жоокер толук толкундануу менен күрөшөт.
  Андан кийин Аврора жылаңаяк өлүмдүн белегин ыргытат. Фашисттерди ар тараптан кантип шыпырып. Жана ачууланып мындай дейт:
  - Мен бокс боюнча дүйнө чемпионумун!
  Ошондо Светлана канкор жана кыйратуучу ишке киргизет. Жана анын жылаңайлак буту ушунчалык шамдагай.
  Ошондо жоокер кыйкырды:
  - Мен дүйнөдөгү эң күчтүүмүн,
  Фашисттерди туалетке чылап коёбуз -
  Ишенбейт Мекендин жыртышына,
  А биз мээдеги жаман олигархтарды беребиз!
  . Љ9-ГЛАВА
  Оор салгылашууларга катышып, Vedmakova бир нече күн араң уктаган, ошондуктан, абак камерасындагы өтө тар, жыт жана сасык болгонуна карабастан, ал дээрлик дароо уктап калган.
  Ал орто кылымдарда экенин жана юбка кийген Спартак бир түрү болуп, кулдардын козголоңун жетектеген деп кыялданчу! Биринчи ийгилигинен кийин кайраттуу жоокер кыз, булчуңдуу кыз козголоңчуларды чогултуп, өз башчыларын тандап алууну сунуш кылат.
  Ведмакова, күтүлгөндөй эле, ансыз деле чоң отряддын башчысы болуп, анын биринчи орун басары катары күчтүү баатыр Туранды сунуштады.
  Жана бул жерде кулдар бир добуштан болду. Анан алар он кишини тандап алышты. Ондук система эң жөнөкөй жана Vedmakova эч нерсе татаал болбошу керек деп чечти.
  Трофейлер менен куралданышып, таракан үлүлдөрүн алып (оор түшүндө бакшылардын аң-сезими жарылып кетти), алар жөнөштү.
  Бийлигин бекемдеп, бутун сунуу үчүн Ведмакова мышыктай кыймылдап басып жүрдү. Анан кыз жылаңаяк буту менен аскалуу жолдун майда, учтуу шагылдарын сезип, чуркай баштады. Бирок жоокер ооруга көңүл бурган жок, анын үстүнө ал баарынан алдыда болчу. Көрсө, бекеринен эмес. Душмандын үч жоокери буктурмада отуруп, алар мөөнөтүнөн мурда сигнал бере алышкан. Көтөрүлүштүн башчысы даракка чыгып, душмандарга өйдөдөн секирген. Анын кыймылдары жолборс менен кобранын гибридинин бийине окшош, бир аз кыйкырык жана кесилген баштары менен басылды.
  - Мен каршылыкты ушинтип талкалайм!
  Ведмакова кулдарга кесилген баштарын көрсөтүп, эл үчүн ойноого туруштук бере алган жок. Буга жооп иретинде жактыруулар угулду.
  Көп өтпөй плантациялары бар участоктор пайда болду. Оюлган үйлөр кооздолгон, айкелдери бар чыныгы сарайлар. Бул жерде жана бул жерде фонтандар көрүнүп турду. Ашказанында, буттарында жана көкүрөгүндө көпөлөк канаттары жана ооздору бар Зевстин түрүндөгү бир эстеликтен: жети учак урулган. Талаалары бай, семиз, алтын түстүү пахтага окшош, ири дан, нокот жана башка нерселер. Алар көптөгөн кулдарды иштетишкен. Эркектер да, аялдар да, балдар да көп болгон. Албетте, көзөмөлчүлөр, кароолчулар. Бирок жалпысынан алганда, албетте, алда канча көп кулдар бар, жана күрөк жана кетмен менен.
  Ведмакова кулундар шашылыш тиккен уйден жасалган туу-ну кетеруп: Кылыч менен кетмендин элеси менен! Башка кулдар чабуулга шашылышты.
  Ошол эле учурда мамыларда бир нече кулдар илинип, колу-буттары мык менен сайылган. Адилетсиздиктин бул балдары кыйноого дуушар болгон окшойт. Бошотуучулардын жакындап келатканын көрүп, айкаш жыгачка кадалган кыз күтүүсүз катуу үн менен кыйкырды:
  - Жаза келди, ээлерин саба!
  Witcher лидери, ар дайым алдыда. Анын таракан үлүлү көтөрүлүп, эки кароолчуну дароо кулаткан. Калгандары артка жөлөнүп, бири коркуп, атүгүл өз найзасына да тийди. Тешилген курсактан ичегилери чыгып турду. Кыз күлүп жиберди.
  - Аттан корксоң, алсыз жоокерсиң!
  Анын устасына айланган Милослава оң жагында, кыздын колунда балта, акылдуу чачтарачтын устарасындай күрөштү. Ошентип, белгилүү согушкерлерди кесип.
  Туран да багынган жок. Ал кароолчунун көкүрөгүн сындырган ташты учуруп, мушташка кошулду. Ага тегирмен ташынын булчуңдары эмес, оор эмгек жакшылык кылганы көрүнүп турду. Ырас, Ведмакова ылдамыраак кыймылдады.
  Кулдар иштебей калышты, бирок али урушка кошула элек. Сыягы, алар түшүнбөй калышты. Ырас, баягы тынчы жок бала иштеп жаткан балдарга секирип келип:
  - Коркоктор! Артымда ким турат баатыр, менсиз алсыз чочко ким!
  Балдар биринчилерден болуп жооп беришти. Алар көзөмөлчүлөрдү көздөй жөнөштү. Мына, он төрт жаштагы бир жигит "камкорчусун" кетмен менен чапкандыктан, башы ашкабактай сынып кетти. Бул иштеди, жана башка кулдар, жадагалса жөнөкөй жана сабырдуу кыздар да чырга киришти.
  Эми согуш башаламан болду, бирок сан жагынан артыкчылыгы да, айласы да кулдар тарапта болчу. Анан, албетте, алар ээлеп алышты.
  Пасса - көз алдында окуган кыздан күтүү кыйын. Ал күзөтчү менен кармашып, ал аны түртүп баштады. Ошентип, ал аны алдап, кылычын алып, мойнуна чаап жиберди.
  - Мен ушуну закуска дейм! - деп кыйкырып жиберди кыз. - Карачы, мас болбо!
  Биринчи мулк тез эле бошотулду, отряд биздин көз алдыбызда өстү. Көтөрүлүш талааларды каптаган оттой жайылып кетти. Ведмакова алдыга чаап жөнөдү. Атчандар аны көздөй чуркап жөнөштү, эреже боюнча, баштын эң чокусуна чыгышты. Бирок кароолчу багынган жок. Жети жиптүү фонтандын жанында өзгөчө өжөр салгылашуу болду . Бул жерде себүүчүлөр ат коругун согушка жылдырышты.
  Кайраттуу Ведмакова ар тараптан курчоого алынган. Аны атайын семиртилген таракан үлүлдүн өзгөчө ылдамдыгы гана куткарды. Бул жерде так сокку жана майдаланган каршылаш кулайт. Бирок кыз алгач далысынан, андан кийин курсагынан жарадар болуп, андан соң буту кесилип кала жаздады. Андан кийин Ведмакова кичинекей канжарларды ыргыта баштады. Устарадай курч, көзгө, кээде оозго түшүп кетчү. Бирок, көпчүлүк жоокерлер ысыктан жарым жылаңач болушкан, мындай жоокерлерге көкүрөк тешип коюу жетиштүү. Бир нече атчан жыгылды, бирок калгандары баса беришти. Кылычтар ушунчалык көп болгондуктан, алар кыймылдап турган тарактай көрүндү. Ошентип, алар ар тараптан агып жатышат.
  Бирок Милослава, Пасса, Туран жана башка кулдар өз убагында келишти. Катарын кесип, алар муз тебүүчү аянтчадай басып өтүштү, өлүктөр кантип учуп кеткенин көрүүгө болот, эмнегедир куралчан кулдар күч-кубатынан улам аларга жардамга шашылышты.
  Жөө аскерлер атчандарга кол салды, чарчаган кулдар азап, кордук үчүн өч алышты.
  - Душмандын шакегин кармап, коё бербе! - деп буйрук берди Ведмакова.
  Анын көз алдында башы кесилген кул жыгылды, бирок анын артынан он чакты күзөтчү жыгылды.
  - Номерин ал! - деп буйрук берди көтөрүлүштүн жаш жетекчиси.
  Согушка барган сайын кулдар кирди. Балдардын чуркоо менен аттарга чыгып, чабандестерди көздөй чуркап, тиштерин, учтуу таштарды колдонгону көрүнүп турду.
  Кулдар эч кандай коркунучту билбегендей, эч ким аларды эл деп эсептебеген узак жылдар бою кордуктун өчүн алышты. Мындан тышкары, алардын көбү эркин төрөлүп, эрктин мас кылган жытын унута элек.
  "Атчан" отряды менен аяктап, Ведмакова улантты. Анын жолунда акыркы олуттуу тоскоолдук чоң дарактардан кыйылган цитадель болгон. Ал жерде коопсуздук абдан күчтүү болчу.
  - Мүлктөрдү издеп, тепкичтерди басып алыңыз. - деп кыйкырды ал. - Эгер бул жетишсиз болсо, аларды өзүң жаса.
  Кулдар шашылыш түрдө кол салуучу түзүлүштөрдү курушкан.
  - Тепкичтер кенен болушу керек, алар аркылуу бир убакта көптөгөн жоокерлер өтө алат. - деп белгиледи Ведмакова.
  Кыргын башка жерлерге дагы эле уланууда. Кээ бир жерлерде кызматчылар козголоңчулар тарапка өтүшкөн, бирок бир катар учурларда адатынча каршылык көрсөтүшкөн. Көзөмөлчүлөр тез эле өлтүрүлгөн - бул эң катаал жоокерлерден алыс. Душмандын каршылыгынын акыркы чеби детинец болгон. Ведмакова мурдагыдай эле дубалга биринчи болуп чыкты. Ал жебе менен бир нече жолу тийген, бирок өлүмгө дуушар болгон белектерге калкан менен каршы күрөшкөн. Жакынкы жоокерге катуу сокку тийгендиктен, артка кайтарууга үлгүрсө да дубалдан кулап түшкөн.
  Милослава кайтаруучуну кайырмак менен сууруп чыгып, душманды да ыргытып жиберди. Ак кардай пасса өзүнүн сырткы көрүнүшү менен душман жоокерлерин эчак эле таң калтырган. Алар анын катуу дүңгүрөткөн эмчектерин карап турганда, кыз буту менен жамбаш жерине тээп, анан тилип жиберди. Ведмакова дубалдарга чыгып, аябастан кыйып. Душман ансыз деле моралдык жактан жоголгон, дубалга уламдан-улам кулдар чыгып жатты. Алар жарылып өтүштү, тепкичтер көп экен, күзөтчүлөр алардын баарын сабаганга үлгүрүшкөн жок. Түбүндө чындык өлгөн жана жарадар болгон кулдар жаткан, кол салуу жоготуусуз боло алган эмес. Бул жерде кул менен кароолчу бири-бири менен кармашып, татыктуу бийиктиктен кулап калышты. Алар жабыркап, бирок тирүү калышты, бири-бирин муунтуп салышты.
  Тынчсызданган бала Ведмакова фамилиясын сураганды унутуп калыптыр да дубалда. Боюнун кичинекейдигинен пайдаланып, ал офицердин буттарынын ортосуна тайып, андан соң эки буту менен далыга тээп, бир эле учурда тизесинин астына урунган. Ал алдыга учуп, бойго жеткен кул кармаган айрыга тийип калды ..
  - Ушунчалык тиштегени менен кармалып калды! - Бала сакчыларды шылдыңдап ичке тилин чыгарды.
  - Ой, жылаңаяк жылан! - деп оң жагында турган жоочу баланы кылыч менен сөгүп жиберди.
  Бала эңкейип, чоордон анын көзүнө түкүрдү. Кандай айласы жок душман кыйкырып, талкаланды. Улак салтанатка турбай, аны кылыч менен бүтүрдү. Баланын колдору ичке болгону менен тарамыштуу, бекем болгон - мээнет менен катып калган.
  Башка балдар да кысым көрсөтүштү, тозокко окшоп мушташып, чыркырап, сөгүнүп, салкын сөздөрдү тандап алышты!
  Дубал тез эле тазаланып, ичиндеги согуш бир аз сүйрөлүп, кулдардын өч алуусунан коркуп, ээлери айласы жок салгылашкан. Ырас, кайра чоңойгон курсактар кутурган кулдар менен күрөштө жаман жардамчы болушат.
  Негизги ээси шейх Самума жер астындагы өтмөк аркылуу кетүүгө аракет кылган. Ал өзү менен бир мүшөк таш жана алтын алып кеткен. Мүмкүнчүлүгү бардыр, бирок ач көздүк аны таштады. Сулуу кыз Рахита, терисинин жез түсү менен да, өтө эле азгырык.
  - Анан мени ээрчип кет! - Шейх аны жайнаган чачынан кармап алды.
  - Кереги жок, өзүм барам, мырза! - деп жалбарды ал.
  - Сойку эмес! Мен сени көтөрүп жүргөндү жакшы көрөм! Садисттик даражалуу киши күлүп жиберди.
  - Бирок ал оорутат! - Кул анын жылаңач буттарын тырышып.
  - Биз кеткенден кийин, мен сени чачыңдан асып, өрттөйм. Шейх анын эриндерин жырткычтык менен жалады.
  - Сен жырткычсың! Бирок мен сени сүйөм, мага ишен!
  Кыз кожоюнуна кымчап кирди, ал булганган мурдун таза жүзүнө такап, жалай баштады. Бул жерде Рахитанын колу шейхтин белиндеги канжарды таап, анын шишип кеткен курсагына болгон күчү менен сайып жиберди.
  Мына, караңгы жандык.
  Шейх баштыкты таштап, чачын коё берди. Колдору терең тешикти жабууга аракет кылды, ичегилери түшүп кетти.
  - Жаныбар! Эхидна! - деди ал.
  - Жок! Мен туура кылдым! Канчалаган кыздарды, эркектерди кыйнадың. Ал тургай балдарды устунга кадап, мамыга кадап койгон. Бул жөн гана өч алуу! - деп кыйкырып жиберди кыз.
  - Блин!
  - Богиня! Сен мени сабадың! - деп күң шейхтин толмоч, кансыраган курсагын тепти.
  - Аз сокку! - деп шыбырады.
  - Бирок менде асыл кан агып жатат! - жылаңаяк кул тиштерин жаркылдатты.
  - Эч нерсе эмес! Аскерлер козголоңду басат, сен ушунчалык кыйналасың, мен сага периштедей көрүнөм! - Мен шейхти бакырганга күч таптым.
  - Алардын фантазиясы сиздикинен да байбы? Кыз тилин чыгарды.
  - Жетишет сага! Бай чыйрыгып, онтоп жиберди. - Оор! Мага фасифи майларды алып кел.
  - Эмнеге? - деп куулук менен сурады кыз.
  - Мен сага бул кап алтынды берем. Шейх жалбарды.
  - Ал меники! Макул, кайрымдуулук үчүн, фатсифи мазь кайда? Кыз куулук менен жылмайды.
  Учкан уй формасындагы шкафты билесизби? - деп өксүп жиберди бай.
  - Ооба! Мен шагыл таштары бар ушундай сулууну көрдүм.
  - Демек, колуңузду башыңызга салышыңыз керек, бир куту майды оңой эле ала аласыз. Сен мага келип, шыбапсың. - деп кобурады Шейх эсин жоготуп кете жаздады.
  "Жада калса кара ниет адам да медициналык жардамга татыктуу. Мени күт!
  Кыз бөлмөгө чуркап кирди. Ал байдын камын ойлободу, бирок мындай баалуу май өтө сейрек жана козголоңчуларга пайдалуу. Анан ал жек көрүндү жинди козголоңчуларга салып берет.
  Кулдар бөлмөлөргө качып кетишкен. Экөө жарым жылаңач сулуу кызды көрүштү. Аялдын мээримине зар болгон дени сак жигиттер ага чуркап келишти. Кыз катуу иштеген, булчуңдуу болгондуктан, буттары күчтүү кол салган адамды оңой эле түртүп жиберип, кыйкырып жиберди:
  - Акча алгың келсе. Билгиле, ошол жерде, жертөлөдө, бир кап алтын менен, агрессивдүү түрү ыйлайт.
  - Биз агрессияны жактырбайбыз! - деп тамаша менен каршы чыгышты жигиттер.
  Бирок ал да бай! - деп кыйкырып жиберди кыз.
  - Анда жакшыраак, урушалы! Погреб кайда? - деп козголоңчул кулдар кобурашты.
  - Менин колумду ээрчи! Кул оң колун булгалады.
  Жаш, кара кулдар анын пестиси көрсөткөн жакка чуркап жөнөштү. Кыз жылмайып бөлмөгө чуркап кирди. Эмеректер абдан бай, бирок тартипсиз эле. Мына алтындан куюлган шкаф. Рахита эки ирет ойлонбостон колун тыгып алды. Ал ичин көздөй жылып, ошол маалда жаагы жабылып калды.
  Сулуулук чыркырап, устарадай курч тиштерин кести.
  - Оо, кандай азап! - деп кыйкырып жиберди, анан кысып чыкты. - Мынча жаман!
  Жапайы ооруганына карабай, кыз колун таңууга аракет кылды. Аялдардын ыйын уккан Ведмакова кимдир бирөө зордукталып жатат деп чечип, бөлмөгө бат эле кирип кеткен. Канга боёлгон сулууну көрүп, кыйкырып жиберди:
  - Ким ушундай кылууга батынды?! Мен анын кадыр-баркын эшегине коем! - Ачууланганда, жоокер орой болушу мүмкүн.
  Рахитанын көздөрүнөн жаш куюлуп жатты, ал тургай анын азабынан да эмес, анын азыр майып болуп калганын түшүнгөндүктөн, камчыга чалынган кул көп жолу чоочун эмес.
  - Бул ал! Кыз шкафты көрсөттү.
  Эгер ошондой болсо, анда бул коркунучтуу! - деп Ведмакова тырмышып турган курт-кумурсканы күч менен башына чаап жиберди. Соккудан ийилген структура, жумшак алтын кесилген. Жоокер шкафты сындыргыча сабай берди.
  Кыз билинип тургандай кубарып, аппак кардай Пасса анын жанына секирип келди. Ал чебердик менен турникет коюп, канды токтотту. Ведмакова кесилген колун алып чыкты, буту кубарып кетти, бирок дагы эле жылуу.
  - Абдан жакшы! - Биз Хировду чакырышыбыз керек. Балким, ал аны өстүрөт. Жоокер катуу ышкырды.
  Пасса сурады:
  - Колуңду бул жакка тыгып көр деп ким кеңеш берди?
  - Самма!
  - Өзүңүзгө эмне салдыңыз? - деп таң калды Ведмакова.
  - Жок, бул жиндидин аты Самума. - деп оңдоду кыз.
  - Андай болсо, анда аны чейрекке бөлүү керек. Жоокер көзүн ала качты.
  - Ал жертөлөдө жатат жана катуу жаракат алган. Сен аны кармай аласың. Дем албасаң.
  Ведмакова щетканы кармаганга аракет кылганда, капысынан тайгалак кескелдирикке айланып, качып кетүүгө аракет кылган. Эгер жоокер төрөлгөндөн эле эптүү болбосо, балким, ал ийгиликке жеткендир. Айрыкча куйругунан эмес, мойнунан кармап алгандар.
  - Ой, кызык сыйкыр. Хировду көрсөтүшүбүз керек.
  Жабыркаган кыздын жүзү караңгылап, эс-учун жоготту.
  Пасса аны өз убагында алды:
  - Нерв кыз, бирок сулуу! Майып бойдон калса өкүнүчтүү.
  Макул, бул оңдолот деп үмүттөнөм. Эми гана Хиров бир жерди сагындым, жанымда болом деп сөз берди. - Ведмакова нааразы болуп ийинин куушурду.
  - Мен бул жердемин! Сыйкырчы эшиктин артынан секирип чыкты. - Мен сыйкырды сезип жатам.
  - А мен аны колум менен кармап жатам! - деп бакырды Бакшы.
  - Ооба, бул жаман эмес! Бул медуза менен кескелдириктин аралашмасы, тунук экенин көрөсүң, үч жүрөктүн кантип согуп жатканын көрөсүң. Саарбачы күлүп жиберди.
  - Эмнеси таасирдүү. Кыздын колунан айрылып, анын ордуна кескелдирик медузасы. Менимче, мындай жандыктын бардык эпчилдигине карабастан, бул толугу менен эквиваленттүү алмаштыруу эмес! - Жоокер эч кандай тамашага жакын болгон эмес.
  - Бирок дененин бир мүчөсү сүзө алат, бул таптакыр жаман эмес. Кандайдыр бир супер күч! Сыйкырчы көз кысып койду.
  - Бул эмнени билдирет, майыптыкпы? - Мен Сыйкырды түшүнгөн жокмун.
  - Кантип айтсам! Анткени, ал жөн гана жаныбар эмес, аялдын денесинин бир бөлүгү болуп калды. Ал эми жаныбарларды багуу кыйын. Эми бул кичинекей кескелдирик кичирейип, каалаган боштукка тайып же дубал аркылуу чыга алат. Мындан тышкары, ал дээрлик көрүнбөйт, бул түр хамелеон сыяктуу. - деп түшүндүрө баштады сыйкырчы.
  - Pulsarno! - деди Пастын энтузиазмын көрсөтүп. - Мүмкүн деп ойлогон эмесмин. Щётканы кесип, аны шпион кыл.
  - Жеңилүү чоң кыйынчылыктарды убада кылган учурлар болот, бирок бул келечектеги жеңиштин гана чагылышы. Сыйкырчы байкады.
  - Демек, сиз анын көңүлүн бурбайсызбы? - деп түшүндүрдү Ведмакова.
  - Жок! Согушта эрдик жана жакшы акыл жеңишти алып келет. Чабуу үчүн адегенде бутаны көрүү керек, антпесе муштумуң чыгып кетет. Бирок кыйынчылыктан качуу үчүн жараатты айыктыруу керек. - акырын жооп берди Хирово.
  - Кыздын майып болгону жакшы эмес. Кантсе да, бул аны бузуп салат! Аны чыныгы мүчө, адамдын колундай кылып көрсөтө аласыңбы? - деп сурады Ведмакова.
  - Мен ойлонуп көрөм! Балким, мен аны оңдой алам. Жалпысынан алганда, сыйкырчылардын көбү айыктырганга караганда өлтүрүүдө алда канча жакшы. - деп баса белгиледи Хирово басым менен.
  - Мен буга кошулам! Ар бир акылсыз адам айыктыра албайт. - Ведмакова, ынандыруу үчүн, атүгүл вискиге сөөмөйүн буруп койду.
  - Орой жазалоочулар көп - дарыгерлер аз!
  Кулдар Самумдун ээсин сүйрөп кетишти, өлдү окшойт. Рахита ызаланып жүзү бурулуп эсине келди.
  - Дагы эле баарын алдады! Ал акчасын төлөбөй кетип калган.
  - Мен аны асынып алам! - деди Ведмакова. - Анын өлүгү арам, ач көздөргө эскертүү болсун. Ач көз адам көңүлү калганда көз жашы менен дайыма жоомарт!
  - Бул жөндүү! Бирок ким мага колумду кайтарып берет? Кыз ыйлаганга даяр болчу.
  - Мына ал! - деп көрсөттү көтөрүлүштүн жетекчиси.
  Хиров ийилди, колунда шнур от алды.
  - Кабатыр болбо! Сиз майып болушуңуз керек эмес. Ошентип, Рахита сен үчүн чоң шпион болуп калышы керек. Анткени, сиз бул империядагы бардык бай-манаптардан өч алгыңыз келет.
  - Албетте. Топурак алдында кор болуп, кул болбо! - деп кыйкырып жиберди кыз.
  - Демек, сен бизге жардам бере аласың! Бул империя начар башкарылат, андыктан мүрзө бөксө системаны оңдойт! - Сыйкырчы сөөмөйүнөн энергиянын шооласын чыгарды.
  - Кызык! Мен сенден көп энергияны көрүп турам. Жана акылмандык! Мен сага кошулууга даярмын! - деп кыйкырып жиберди кул.
  - Кыйналып каласың, бирок жеңе аласың! Оорусуз эрдик болбойт, эрдиксиз жеңиш болбойт! - деп жарыялады ал сыйкырчынын философиялык ой жүгүртүүсүн көрсөтүп.
  - Мен аялмын - ошондуктан чыдаганга көнүп калдым. Рахита башын ийкеди.
  - Сабыр жетпегенде, ырдап жардам берет! - деп тамашалады Хиров.
  Баары күлүп калышты. Ведмакованын маанайы жакшы. Башталыш жеңүүчү болду, демек убакытты текке кетирүүгө болбойт. Биринчиден, кулдар чачырап кете электе аскер түзүш керек. Ошентип эл темирдей, муздаганча, каалаган формасын бер. Жоокер кыз дубалга чыгып, подъездге чыгып, күркүрөгөн үн менен буйрук берди:
  - Сурнай чогултуу баарын чогулт!
  Пасса сурады:
  - Аялдар да?!
  - Ооба! Бизге ар бир кылыч керек. Шашылгыла, бирок каракчылык болбойт, баарын тең бөлүшөбүз.
  Кулдарды чогултуу бир аз убакытты алды, атүгүл камчы колдонууга туура келди. Ведмакова өзү башын жоготпогондордун бир нечесине жардам берүүгө жана каракчылыкты ооздуктоого аргасыз болгон. Кыз эң ынталуу беш бандиттин кулагына жакшы сокку урду, бирөө башын кесип салды. Бетине тамчы кан, Ведмакова ач көздүк менен жалап. Ал иштеген. Жалпы чогулуш факелдин жарыгы менен караңгыда өттү. Миңдеген боштондукка чыккан кулдар бар болчу, Ведмакова атүгүл алардын арасында балдар жана аялдар көп болсо да, жок дегенде он эки миң адам бар деп эсептейт.
  Ал цитадельдин эң бийик мунарасынан концерт берди. Сыйкырчы карама-каршы тарапта турду, ал бүт чогулушту башкарды. Кулдар ырайымсыз эксплуатацияланып, алсыздары өлүм жазасына тартылып же өлтүрүлгөн. Ошентип, жалпысынан физикалык көрсөткүчтөрдү ала турган болсок, алар жакшы мушкерлерге окшош экен. Болгону аларга машыгуу керек. Ведмакова жалындуу сез суйледу. Ал чоң боштондук армиясын түзүү зарылдыгын түшүндүрүүдө өзгөчө өжөрлүк менен болгон.
  - Биримдик, эрдик, жан аябастык - жеңиштин, эркиндиктин, бакыттын ачкычы! Тартип болбосо армия болбойт, армиясыз эркиндикке жете албайт! Эмгек бизди күчтөндүрдү, акылга көбөйтсө эркиндик берет, ийгилик менен бирге бакыт тартуулайт!
  Ошентип, келгиле, бир болуп, чынжырларды талкалайлы! - деди жоокер.
  Кулдар алардын жактыруусуна ээ болушту! Бир гана кулун, көп тырыгы бар, текебер карап унчукпай калды. Анын көз карашы эң ашынган жек көрүү сезимин билдирген.
  Ведмакова кайрадан көтөрүлүштүн бирдиктүү лидерин тандоону сунуш кылды!
  - Командир пирамиданын чокусу сыяктуу - бир гана болушу керек, антпесе мындай катуу структура да кулайт!
  Кулдар кыйкырышты:
  -Туура! Бизди жетектеп.
  Сиз улуу жоокер биздин лидер болосуз! - Күтүлбөгөн жерден баланын баарын кыйкырып жиберди.
  Бул Ведмакованы таң калтырды: бул кантип болушу мүмкүн. Ал кунт коюп карады, баланын колунда шамал түтүгүнө окшош бир нерсе калыңыраак экен. Ал эми бул аппараттын жардамы менен ал күрүлдөдү.
  - Бала алыска барат! Анын аты ким? - деп сурады жоокер.
  - Дик! Мен өзгөчө тааныдым. - деди пас.
  - Жөнөкөй ысым! - Ведмакова дагы экзотикалык нерсени күткөн экен.
  - Эмне үчүн татаалдык!
  - Добуш берели! - деп билдирди сыйкырчы. Анын күркүрөгөн үнү бар эле, пальмалар титиреп кетти. - Ким Witcher жоокеринин лидер болушун колдосо, оң колуңду көтөр! Чындык, эркиндик жана намыс үчүн добуш бергиле! Жана сенин жашооң кудайлар көрө албастык кылат! -
  Энтузиазмга баткан кулдар дээрлик бир добуштан оң колун ыргытышты. Алар жоокерге окшоп, бир добуштан, эгер Хиров бул жерде өзүнүн сүйкүмдүүлүгүн колдонсо деген ойго алып келди.
  Анын келиши аларга эркиндик берип, өзүн чыныгы адамдай сезүү мүмкүнчүлүгүн берген эмеспи. Демек, Ведмакованы кургакчылыкта жамгырдай тосуп алуу табигый нерсе. Мурдагы кулдардын жуздерунен кубаныч окулду. Ойгонгондой болду.
  Бул жерде жалпы кубаныч менен тырыктары менен кооздолгон күчтүү кул алдыга кадам таштады. Ал катуу үн менен сүйлөдү.
  - Бакытка жетем дегендер көп болгон, боло берет. Бирок буга моралдык укугуң барбы!
  - Кайсы!? - Сыйкырчы тишке толгон оозун күлүп койду. Анын жылаңач колдорунун эки баш сөөгү томолой түштү.
  - Сен кимсиң?! Ак сөөк үй-бүлөнүн тукуму, же карапайым адам. Же балким Гиссордой качкан кул да. Ал дагы көп убадаларды берди, бирок өмүрүн устунда аяктады. Аны менен бирге жыйырма миң кул. - Күчтүү кул кескен.
  - Бизден көп нерсе көз каранды болот. Мен сенде тырыктарды көрүп турам, сен кул болуп төрөлбөдүң окшойт, найза менен камчы же кылычтан алган жараатты айырмалай алам! - деди Ведмакова.
  - Сен мага белгисиз жоокерди боолгодун! Мен Конт де Форсамын, коркунучтуу падышалардын тукумумун. Бирок атаңдын атын билесиңби? - деп сурады асыл кул.
  - Чачтын узундугу акылга кандай болсо, үй-бүлөнүн асылдыгы кайраттуулукка окшош! - деди Ведмакова жана дароо кошумчалады. -Коркокка ата-бабанын эрдиги жардам бербейт!
  - Сонун сүйлөйсүз. Жарманкедеги тамашачыдай, жүрөгүң кандай эр жүрөк? Кул коркунучтуу кашын көтөрдү.
  - Ооба, сен баатырсың! Сан, бирок кулдун тагдыры менен өлчөнгөн, намысың, кайратың кайда эле! - Ведмакова эмитен эле желдей баштады.
  Буга менин өзүмдүн себептерим бар болчу. Анан эмне, билүүнүн кереги жок, билим азыраак - өлүү оңой! Мен сени өлүмгө чейин күрөшкө чакырам, эгер сөз менен гана эмес, батынса, анда чакырыкты кабыл аласың! - деп айкырды Конта де Форс.
  - Буга ишенсеңер болот! Жоокер кыйкырып жиберди.
  Кулдар аренаны тазалашты. Witcher түшүп, кылычты текшерди. Анын алдында атаандашы турду. Анын дароо эле өзүнүн куралы, курч курчуган эки кылычы бар эле. Болбосо, жоокер көкүрөгүнөн дагы бир кылыч сууруп чыкты.
  Граф де Форс "Витчерлерден" алда канча узун, ийиндери кенен, бирок ал анчалык булчуңдуу жана рельефтүү көрүнбөсө да, фитнес боюнча дүйнө чемпиону болууга татыктуу кыз болчу. Бирок, май жок, тарамыш байламталары катуу жана шишип кеткен. Мындан тышкары, ар бир кыймылда зор тажрыйба бар эле, секирүү басуу көп нерселерди айтып берди. Алардын жүздөрүндө жылмаюу ойноду, бул мындан ары кемсинтүү эмес, тескерисинче, боорукердик.
  - Макул, тыгылып калдың, кыз! Сен көрө албассың. Граф ага муштумун көрсөттү.
  - Эмне үчүн өзүңүзгө мынчалык ишенесиз? Сыйкырчынын ачуусу күчөдү.
  - Көптөгөн мушташтарды, турнирлерди жеңдим. Менин падышачылыгымда мени эң мыкты мушкерлердин бири деп эсептешчү, көбү мени эң мыкты деп эсептешкен. - Форса, жанаша турган эки калканга окшогон көкүрөк булчуңдарын чайкады.
  -Сиз тектүүлөр менен гана күрөшкөндүктөн, алар бузулуп, семирип кетишкен. Эми таланттуу карапайым адам менен тил табышып кетсең, атак-даңкыңыз аз эле калды! - деп ишенимдүү жооп берди Ведмакова.
  - Ит артка таяк басып кеткенче жаткыла, тагыраак айтканда, кылычым! - Текеберликтин бардык толуктугу эсепке кайтып келди.
  - Бул абдан кызыктуу! Эң күчтүү болоттон жасалган бычак сөзчүнүн жана коркоктун колунда дат басат! - Ведмакова чечендик менен жаркыраган жок.
  - Эмесе, бул сизге тиешелүү болсо керек, аялзаты! Форса бакырды.
  - Мүмкүн, тилдер менен фехтованиени токтотуп, катуураак бир нерсе колдонсоңуз болот! - Ведмакова сегиздин көркүн чыгарды.
  - Өз ара!
  Граф менен козголоңчулардын башчысы бетме-бет жолугушкан. Кылычтар тез жылып, толук күч менен чаап жатты. Соккулардан учкундар учуп, коңгуроо угулду.
  Граф бир нече жолу кол салган. Ал кош баррель ыкмасын сынап көрдү, бирок Ведмакова анын асыл атаандашы татыктуу ылдамдыкта экенин белгилеп, чабуулдардын мизин кайтарды.
  - Эмне ойноп жатасың!
  - Өлүмдүн жипинде!
  Граф дагы бир катар соккуларды алып келди, ал татаал комбинацияларды сынап көрдү. Ведмакова бир аз артка чегинип, каршы чабуулга өтүп, душманды бир аз көкүрөгүнөн кармап калды.
  Ал төшөккө шашпай, тажрыйбалуу жоокердин кыймыл-аракетин изилдеди. Граф жылмайып, көздөрү балбылдап:
  - Сен мынчалык жөнөкөй эмессиң! Жылаңаяк басып жүргөнүңө карабай, кул эмес.
  - Эркин төрөлүп, токойдо жашадым! Мойнум эч качан моюнтурукту билген эмес. Күчкө моюн сунуу акылга сыйбайт. Чыныгы эркин адам үч нерсеге - акылга, сүйүүгө, Кудайга баш ийет. Рухунда кул баш ийет - кумарларга, кумарларга, Кудайдын пенделерине! - деп сонун жооп берди Ведмакова.
  Акыркысы боюнча туура айтасыз! Чындап эле сиз туура айттыңыз, мени ушул дин кызматчылар жана дин кызматчылар отургузушту! - Граф кош вентилятор, андан кийин "кляшка" техникасын жасап, бирок ишке ашкан жок. - Мен сени менен бир стакан шарап үстүндө сүйлөшүүгө ыраазы болом, эгер сени өлтүрбөсөм.
  - Бир кружка шарап океандай - алаксып кетсең, бутуңдун астындагы жерден айрыласың! - деди жоокер.
  - Бирок өзүңүздү эркин сезесиз. Бул ыкма жөнүндө эмне айтууга болот.
  Ал тридентти, анан көпөлөктү кармады. Жооп иретинде Ведмакова жолугушууга катуу сокку урду. Граф артка селейип кетти. Андан кийин сынак кайра уланып, Форса шамалдай кыймылдап, атаандашы аны көкүрөктөн алып чыгууга өтө күчтүү экенин түшүндү. Анан Ведмакованы кыймылдардын белгилүү бир ырааттуулугуна көнүктүрүп, граф кылычтын траекториясын күтүлбөгөн жерден өзгөртүп, кызды булчуңга, бирок аялдык көкүрөккө чапты. Кан агып кетти, чийилген жери терең экен. Жараат Ведмакованы сындырган жок , тескерисинче, ага күч берди. Кыз чабуулга өттү, кылычтары кызык бийде жарк этти. Сыртынан караганда, жоокердин башы такыр эле жоголуп, ачуусу келип тургандай көрүнсө да, токойдогу жашоо жана мергенчилик бала кезинен бери аны эң айыгышкан согушта акыл-эсин сактоого үйрөттү. Граф үчүн мындай кысымды кармап туруу кыйынга турду, ал артка чегинип, кайра артка чегинди. Ведмакова кулун кадыр-баркынын тизесинин астына муштум менен чапкандай артка чегинген учурду кармап калды. Сокку тарамышына тийип, графы ийилип, ылдамдыгы төмөндөп кетти. Анан кыз өзүнүн кабыл алуусун өткөрдү, аны өзү ойлоп таап, аны тогуз баштуу ажыдаар деп атады. Мындай ишти жакшы машыккан жоокер гана аткара алмак. Анын үстүнө, акыркы тогузунчу чабуул дээрлик туруштук бере алгыс болду. Бул жерде чабуулду чагылдырган механика маселеси болду, щетка өтө алсырап, чабуулдарды токтотуп, ошондуктан акыркы чабуул бүттү. Жоокер биринчи жолу бир топ чебер жана тез өнөктөшүн кабыл алып, кылычын жерге таштаганда, жаңылык ийгиликтүү экени айкын болду.
  Граф өңү кубарып, күчүн жоготту.
  - Сен бактылуу сойкусуң!
  - Андай эмес! Ийгилик кумдай туруксуз - аны тырышчаактык гана цемент менен байлайт.
  Ведмакова кайрадан душманды жарадар кылды, бирок терең эмес - өлтүргүсү же майып кылгысы келген жок. Кайрадан сокку урду, граф механикалык түрдө кайтарылды жана жоокер союл тамандуу кылычын кагып салды. Кул даражалуу адам таптакыр куралсыз болуп чыкты. Ведмакова кылычтарын ыргытып, душманга чуркап барып, эсепти тебелеп кетти. Анын колдору анын мүчөсүн кулпуга бекитти.
  - Баш тартуу? Пантеранын көздөрү жалтылдап кетти.
  - Мен графмын, жылаңайлак кулга багынып берем!
  Ведмакова кызуу каршы чыкты:
  - Кул эмес, акыйкат үчүн күрөшкөн! Сен өзүң кул болуп, кордук эмне экенин түшүндүң, бирок алар бизден кем эмес башка адамдар. Андыктан абийириңизден сураңыз!
  . Љ10 ГЛАВА
  Алдыңкы линияда Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунова салгылашкан. Бала менен кыз узакка созулган согуштан абдан зериккен. Дайыма өлтүрүп, атып салуу да кыжырдантат.
  Бул оюндагыдай. Ошол эле аткыч эртеби-кечпи тажайт.
  Балдар жылаңаяк буттары менен аткылоодон, тынымсыз гранаталарды ыргытуудан тажашат.
  Бала кезегин берди. Фашисттерди өлтүргөн.
  Жана айтты:
  - Маета!
  Кыз жылаңаяк буту менен гранатаны ыргыткан. Ал Фрицти чачып жиберди да, сүйүнүп:
  - Бизди жаңы, абдан чоң жеңиштер күтүп турат!
  Бирок бул ансыз деле кызыксыз. Баланын жылаңайлак бутунун ыргытылышынан фашисттик танктар капталга сүрүлүп жатканы да.
  Андан кийин Олег ыр жаза баштады.
  Дагы бир альтернативдүү тарых. Зюганов Степашиндин кандидатурасы учун добуш берген жок жана уч коммунисттик фракция да добуш берген жок.
  Ал Мамлекеттик Думанын таркатылышы жана 1999-жылдын сентябрында мөөнөтүнөн мурда шайлоо менен аяктаган.
  Албетте, коммунисттер мурдагыдан да кучтуу. Ал эми алар Примаковдун бийлигинин жетишкендиктерине таянып шайлоого барышты, бул жерде көрүнүктүү роль ойноду. "Биримдик" блогу түзүлө элек. Путин премьер-министр катары көрүнгөн жок. Ал эми согушчандардын Дагестанга басып кириши сол тарапка добуштарды кошуп, бийликтин күчүн өлтүрдү.
  Жалпысынан өкмөт башаламан болуп чыкты. НДР алсырап, кулап, жаңы даяр партия болгон эмес. Ооба, ал эми Степашин премьер-министр болуп дайындалып, башкаруучу партияны жетектеген эмес. Анан Ельцин аны биротоло иштен бошотту.
  Кыскасы, парламенттик шайлоо солчулдардын жеңиши менен жыйынтыкталды.
  Коммунисттердин жециши таасирдуу болду. Мындан тышкары Примаков-Лужков блогу эс алууга үлгүргөн жок. Бирок ошентсе да дыйкандар менен бирге каттоодон өткөнгө жетишти. Жана экинчи орунду ээледи. Үчүнчүсү жакшы көтөрүлгөн "Яблоко" болду. Төртүнчү орунду Либералдык-демократиялык партия ээледи. Бирок көбүнесе президентти колдогон каналдар бул партияны жигердүү үгүттөгөнүнө байланыштуу.
  Ал эми Ельцин алтургай, тагыраагы, Жириновскийге генералдык наам берген.
  Ошентип, баары атайын сценарий боюнча болду.
  Мамлекеттик Думадагы бийликти оппозиция басып алган. Ал эми Ельцин өз ыктыяры менен кетүүгө макул болуп, Примаковду расмий түрдө мураскер кылып дайындаган. Зюганов да премьер-министр жана оң колу болуп калды.
  Бул жалпысынан коммунисттерге туура келди. Ошондо компромисске жетишилди. Басаев менен Хаттаб Дагестандан сыгылган. Бирок алар Чеченстандын өзүнө аскер киргизген жок.
  Көп өтпөй ал жерде жарандык согуш чыгып, бир нече фракцияга бөлүнүү башталган.
  Орусия Масхадов менен Кадыровго жардам берди. Примаков Орусиядагы президенттик шайлоодо оңой эле жеңишке жетти. Экинчиси күтүлбөгөн жерден Жириновский болду - анын электоратында башка атаандаштары жок эле, ал эми либерал Явлинский ага атаандаш болгон эмес.
  Олег Рыбаченко композицияны токтотту. Жок, кызык эмес. Дагы, Примаков, Зюганов жана СССРдин калыбына келтирилишинен кийин, буга чейин камтылган тема. Чарчадым!
  Бир нерсе түзүү кызыктуураак болушу мүмкүн. Мисалы, космос жөнүндө.
  Бала ойлоно баштады.
  Улуу Россия империясынын жаңы борбору Петроград-Галактик деп аталды. Ал Стрелец топ жылдызында, дээрлик галактиканын так борборунда негизделген. Бул жерде жылдыздар да, планеталар да эски Жер баш калкалаган Саманчынын жолунун четине караганда алда канча тыгызыраак болчу. Батыш конфедерациясынын аскерлери өзөктөн толук чыгарылды. Бирок, согуш изи жок өткөн жок: миңдеген планеталар талкаланып, Жер жөнүндө гана эстеликтер калды. Бул борбор шаарды галактикадагы эң бай жана эң тынч жерге которуунун негизги себеби болгон. Бул жерден жарып чыгуу абдан кыйын, ошондуктан, фронт - абстракттуу тушунук, ал эми тыл - конвенция болгон жалпы космостук согуштун шарттарында да ядро Россиянын негизги базасы жана енер жай чеби болуп калды. Борбор чоңоюп, Кишиш планетасын толугу менен жутуп, гиганттык мегаполиске айланды. Ар кандай акыл-эстүү инсанды таң калтыра алган гигант шаар. Көптөгөн учуучу аппараттар кызгылт көк асманды кесип.
  Маршал Максим Трошев Коргоо министри, супермаршал Игорь Рерихке чакырылды. Алдыда боло турган жолугушуу душмандын активдуулугунун кескин жогорулагандыгынын белгиси болду. Ар кимди түйшөлткөн согуш ресурстарды жырткыч воронкадай жалмап кетти, анын үстүндө триллиондогон адамдар өлдү, эч ким каалаган ийгиликке жете алган жок. Милитаризация Петроград-Галактиктин архитектурасында өз изин калтырган. Чоң асман тиреген имараттар жуп катар тизилип, алар шаардын шахмат тактасындагы камералар. Бул эрксизден маршалга космостук армадаларды курууну эске салды. Акыркы салгылашууда орусиялык чоң старттык кораблдер да өз позицияларын ээлешти, андан кийин капысынан түзүмдү бузуп, душмандын флагманына сокку урду. Бир нече кемелер кагылышып, укмуштуудай жаркыраган жаркылдап жарылып, жакшы пландаштырылган салгылашуу мушташка айланып кетти. Вакуум ошол замат алп вулкандар атылып, жалындаган дарыялар агып, тозок отунун агымдары жээктеринен ашып, кыйраткыч толкун менен каптап жаткандай боёлуп жатты. Башаламан салгылашууда Улуу Россиянын армиясы ийгиликтүү болду, бирок жеңиш өтө кымбатка турду. Бир нече миң космос кораблдери элементардык бөлүкчөлөрдүн агымына айланган. Ырас, душман мындан да чоң жоготууларга учурады. Орустар согушканды билишчү, бирок көптөгөн расаларды камтыган конфедерация өжөрлүк менен каршылык көрсөттү.
  Негизги көйгөй Том галактикасында жайгашкан конфедерациянын борборун жок кылуу абдан кыйын болгон. Бул жылдыздардын тобунда миллиондогон жылдар бою жашап келген клен сымал дагдардын байыркы цивилизациясы алынгыс чеп куруп, капканга толгон күчтүү коргонуу линиясы менен курчалган.
  Бул "Маннергейм" мейкиндигине кирүү үчүн бүт орус армиясы жетишсиз. Согушту токтотууга мүмкүн болгон жок. Планеталар жана системалар көп жолу алмашкан. Маршал борбор шаарды сагынуу сезими менен карады. Чагылган грав-самолёттор жана фланерлер камуфляждык түстөр менен боёлуп, учактын кош максаты бардык жерде сезилип турду. Кээ бир имараттар кире бериштин ордуна курттары бар гиганттык танктарга же жөө аскерлердин согуштук машиналарына окшош. Ушундай канаттуу резервуардын оозунан шаркыратма атылып чыкканын, көк жана изумруд суусу төрт "күндү" чагылдырып, ондогон көлөкөдө ойноп жатканын, сөңгөгүндө жана канаттарында экзотикалык дарактар менен эбегейсиз гүлдөр өсүп, бөтөнчө асмаларды пайда кылганын көрүү кызыктуу болду. бакчалар. Заманбап, бир гана ири өлчөмдөгү асман тиреген танктар, эреже катары, жөнөкөйлөштүрүлгөн, көптөгөн мылтыктар менен куралданган. Мындай үйлөрдө жашоо ыңгайлуу жана жайлуу, бирок борбор калаага кол салуу болгон учурда ушундай имарат беш мүнөттүн ичинде күчтүү согуштук бөлүмгө айланган. Ар кандай класстагы адамдар, жада калса кичинекей балдар да аскер формасында же ар кандай аскерлештирилген уюмдардын кийимдерин кийишкен. Хоминг киберминалары стратосферанын бийиктигинде, түстүү шарларга окшоп калышкан. Жарыктар бейиштин кабын жарыктандырды, жылмакай күзгү бульварларды жаркыраган нурлар менен каптады. Максим Трошев мындай ашыкчалыкка көнгөн эмес.
  "Бул жерде жылдыздар өтө жыш. Анан мен үчүн өтө ысык".
  Маршал чекесинен терин аарчып, желдеткичти иштетти. Андан ары учуу көйгөйсүз өттү, көп өтпөй Коргоо министрлигинин имараты пайда болду. Кире бериште төрт согуштук унаа турган. Тикенектүү лучиарлар - иттен он беш эсе күчтүү жыттуу жаныбарлар - Трошевди курчап алышты. Супермаршалдын циклоп сарайы жердин тереңинен өтүп, анын калың дубалдарында плазма замбиректери жана каскаддык лазерлер жайгашкан. Терең бункердин ичи жөнөкөй эле - люкс үндөгөн эмес. Буга чейин Трошев өз жетекчисин үч өлчөмдүү проекцияда гана көргөн. Супермаршал жүз жыйырма жаштагы карыган, тажрыйбалуу жоокер болгон. Ондогон километр жер астына кирип, тез жүрүүчү лифтке түшүүгө туура келди.
  Элиталык күзөтчүлөрдүн жана согуштук роботтордун курчоосунан өтүп, маршал кеңсеге кирди, ал жерде плазмалык компьютер галактиканын орнотулган голограммасын орус аскерлеринин топтолушу жана душмандын болжолдуу соккуларынын жерлери менен окшоштурду. Жакын жерде кичинекей голограммалар илинип, башка галактикалардын сүрөттөрү көрүнүп турду. Алардын үстүнөн көзөмөл үзгүлтүксүз болгон эмес, жылдыздардын арасында акылдуу, кээде өтө жат расалар жашаган көз карандысыз мамлекеттер болгон. Трошев бул көркүнө көпкө караган жок, ага дагы бир доклад жасоого туура келди. Игорь Рерих жаш көрүндү, бети дээрлик бырышсыз, коюу сары чачтуу. Ал жашап, жашай тургандай сезилди, бирок согуш мезгилиндеги орус медицинасы адам өмүрүн узартууга өтө кызыкдар эмес. Тескерисинче, муундардын тез алмашуусу эволюцияга түрткү болгон, ырайымсыз согуш селекторунун пайдасына болгон. Жашоо мөөнөтү жүз элүү жыл менен чектелди. Ал тургай элита үчүн. Ооба, төрөт өтө жогору бойдон калууда, бойдон алдыруулар майып балдар үчүн гана болгон жана бойго бүтүрбөөчү каражаттарга тыюу салынган. Супермаршал кирип келген Трошевге көз чаптырды.
  - Мына, Максим. Компьютерге бардык маалыматтарды баштапкы абалга келтириңиз, ал иштеп чыгат жана чечим чыгарат. Акыркы окуялар тууралуу эмне айта аласыз?
  - Конфедерация жана алардын союздаштары жакшы сабак алышты. Тараза биздин пайдабызга ооп баратат Акыркы он салгылашууда салгылашуулардын басымдуу көпчүлүгү жеңишке жетишти.
  Рерих башын ийкеди.
  - Мен муну билем. Бирок Конфедерациянын союздаштары Даги байкаларлык активдешти. Алар олуттуу коркунуч жаратып баштайт.
  - Макулмун.
  Рерих голограммадагы сүрөттү которуп, бир аз чоңойтту.
  - Сизден мурун Galaxy Smoor. Бул жерде Дагдардын экинчи ири чеби. Мына ушул жерде биз негизги сокку урабыз. Эгер ийгиликтүү болсо, жетимиш, эң көп жүз жылдын ичинде согушту жеңе алабыз. Ал эми биз ийгиликсиз болсок, согуш көп кылымдарга созулат. Сиз өзүңүздү компетенттүү командир экениңизди далилдедиңиз, ошондуктан мен сизге "Болот балка" операциясын жетектөөнү сунуштайм. Түшүнүктүү?
  "Ооба, так, Улуу урматтуу.
  Игорь кабагын түйдү.
  Эмне үчүн мындай наамдар? Жөнөкөй дарек: Жолдош супермаршал. Сиз бул кайдан билет?
  Максим уялып кетти.
  - Мен, жолдош супермаршал, Bings менен бирге окуганмын. Алар эски империялык стилди үгүттөшкөн.
  - Таза. Ал эми азыр империя башка, төрага эски үрп-адатты, жол-жоболорду жөнөкөйлөтүп койду. Анын үстүнө жакында бийлик алмашып, жаңы агабыз, жогорку кол башчыбыз келет. Мүмкүн мени жумуштан кетиришет, эгер "Болот балка" операциясы ийгиликтүү аяктаса, сени менин ордума коюшат. Алдын ала окуу керек, бул чоң жоопкерчилик.
  Маршал Рерихтен үч эсе кичүү болчу, ошондуктан, колдоочу тон абдан ылайыктуу жана таарынычтуу болгон эмес. Алдыда лидер алмашып, алардын жаңы лидери экөөнөн жашыраак болот да. Албетте, бул эң жакшы болот.
  - Мен даярмын. Мен улуу Россияга кызмат кылам!
  - Анда бара бер. Менин генералдарым сизге толук маалымат беришет.
  Салам берип, маршал отставкага кетти.
  Бункердин коридорлору хаки боёлгон. Оперативдүү штаб төмөндө жайгашкан. Көптөгөн фотоникалык жана плазмалык компьютерлер метагалактиканын ар кайсы чекиттеринен агып жаткан маалыматты тездетилген темп менен иштетишкен. Алдыда көп күнүмдүк жумуш бар эле, маршал бир жарым сааттан кийин гана бошотулду. Эми ал кошуна галактикага узакка созулган гиперсекирүүнү күтүп жаткан. Ал жерге эбегейсиз зор күчтөр топтолушу керек, бул Орусиянын космостук флотунун дээрлик алтыдан бир бөлүгү. Бир нече миллион жылдыздуу кемелер. Майда майда-чүйдөсүнө чейин чечилгенден кийин, маршал жер үстүнө көтөрүлдү. Терең суук катуу ысыкка алмашты. Зенитке чогулган төрт жарыкчы асманды аёосуз жалаган таажылар менен чачылып, планетага бөлүкчөлөрдүн агымын төгүштү. Күзгүлүү көчөлөрдү ылдый каптаган жарыктар. Максим гравитациялык учакка секирип түштү, ичи ынгайлуу жана салкын эле, четине жөнөдү. Ал Петроград-Галактикада мурда эч качан болгон эмес жана үч жүз миллиард калкы бар борборду өз көзү менен көргүсү келген. Ал аскер тармагын таштап, баары өзгөрдү, көңүлү көтөрүлдү. Оригиналдуу курамы менен имараттар пайда болуп, аларды, балким, люкс деп атачу - аларда артыкчылыктуу класстын өкүлдөрү отурукташкан. Жалпы согуш учурунда олигархтардын катмары азайган, бирок ал толугу менен жок кылынган эмес. Сарайлар чыныгы искусство чыгармалары болгон. Алардын бири парапет тиштеринин ордуна пальмалар өсүп турган орто кылымдагы сепилдиндей эле. Экинчиси жука буттары менен туруп, анын астынан чоң жолду созуп, ачык түстүү, жылдыз сымал жөргөмүштөй көрүндү. Кедейлер жашаган көптөгөн имараттар казармалар менен байланыштырган эмес, тескерисинче, өткөн кылымдардагы лидерлердин жана генералдардын айкелдери менен кооздолгон кооз фасаддары жылтылдап турган. Баарын хаки менен боёш керек эмес, деп ойлоду Трошев. Мындан тышкары, балким, ааламдагы эң жыш шаар кооз архитектурасына ээ болушу керек. Айрыкча туристтик сектордун кооз жерлери, кыймылдуу тепкичтери, чоң роза гүлдөрүнө окшош имараттары, гүлдөгөн жана чырмалышкан жоогазындары, ромашка гүлдөрү жана экзотикалык жаныбарлар кызыктай аралашып кеткен. Сыягы, аюунун же кылыч тиштүү жолборстун жашоосу кызык, бул балдарга жагат. Бирок, мындай түзүлүш кыймылдап же ойногондо чоңдор да таң калышат. Он эки баштуу айлануучу ажыдаар маршалга өчпөс таасир калтырды, ар бир ооздон неон менен жарыктандырылган түркүн түстүү фонтандар согулуп жатты. Жалпысынан алганда, асманга жүздөгөн метрге көп түстүү реактивдүү учактарды ыргыткан эң таң калыштуу формадагы фонтандар көп болгон. Ал эми алар кандай кооз, төрт күндүн жарыгында суу оюмуна, жомоктогудай, кайталангыс түстөрдүн оюнуна токулган. Бул жердеги балдар шайыр жана сулуу болушту: түркүн түстүү кийимдер аларга жомоктогу эльфтердин окшоштугун берди. Бул жерде эл эле эмес, көрүүчүлөрдүн жарымы чет элдиктер болгон. Бирок, келгин балдар адамдын балдары менен ойногонду жакшы көрүшчү. Трошев акылдуу есумдуктер менен да жолугушту. Төрт буту жана эки ичке туткасы бар жапжашыл алтын баштуу каакым. Алардын кичинекей балдарынын эки эле буту бар, алтын баштары зымырыт тактары менен калың чийилген. Максим бул жарышты жакшы билген - Гапи, үч жыныстуу өсүмдүк жандыктары, тынч, бирок тагдырдын эрки менен бүт жылдыздар аралык согушка тартылып, Улуу Россиянын табигый союздаштары болуп калышты.
  Башка расалар жетиштүү өкүлдөрү - негизинен нейтралдуу мамлекеттер жана планеталар. Алар империянын укмуштуудай борборун көргүсү келген. Бул жерде согуш алыс жана реалдуу эместей сезилет, аны миңдеген парсектер алып таштайт, бирок маршалдан беймаза сезим кеткен жок. Менин башымда акылдуу жандыктар да ошол планеталарда жашап, алар чабуулга өтүшү керек жана миллиарддаган ойлонгон жандыктар өлөт деген ой пайда болду. Кан агымы төгүлөт, миңдеген шаарлар, айылдар талкаланат. Бирок ал империянын маршалы жана ал өз милдетин аткарышы керек.
  Туристтик борборго суктангандан кийин маршал гравитациялык учакты жайгаштырууга буйрук берип, өнөр жай райондоруна багыт алды. Бул жердеги үйлөр бир аз ылдыйыраак, жөнөкөй жайгаштырылган. Заводдор жердин тереңинде жайгашкан.
  Гравиплан коноор замат аны көздөй чүпүрөк, тазалоочу каражаттар менен бир топ жылаңаяк жигиттер дароо жөнөштү. Чоң жыртылган тешиктери бар, ансыз деле чарчаган өңү өчүп кеткен хаки чүпүрөктөрүндөгү жука рагамуффиндер. Терең күйгөн, дээрлик кара. Узакка созулган согуш алардын белин бекем бууганга аргасыз болду окшойт. Трошевге тилектеш болгон. Айдоочу капитан Фокс мындай пикирлерди айткан жок.
  - Кана, келемиштер, кеткиле бул жерден! Маршалл келе жатат! деп кыйкырып жиберди.
  Үй-жайсыз балдар ар тарапка чуркап жөнөштү, болгону кир согончоктордун бырылдаганы көрүнүп турду. Төрт "күнгө" бир убакта ысык болгон жерде жылаңаяк басуу кыйын, байкуш балдар бут кийим эмне экенин билишпейт. Ал эми балдардын бири башкаларга караганда тайманбас болуп чыкты да, артына бурулуп, ортоңку манжасын көрсөттү. Капитан жардыргычын сууруп алып, намыссыз балага ок чыгарды, ал аны өлтүрмөкчү, бирок маршал акыркы учурда капитандын колун түртүүгө үлгүрдү. Заряд учуп өтүп, тротуарда воронка жасап, эриген таштын сыныктары баланын жылаңач бутуна кулап, ал асфальтка кулап түшкөн. Эркинин аракети менен болочок жоокер ыйын тыйып, ооруга чыдап ордунан турду. Максим капитанга катуу чаап жиберди.
  - Үч күн гауптвахтада. Тынчтык менен, колдоруң тигиге! - Маршал коркунучтуу үн менен буйрук берди - Балдар биздин менчигибиз, биз аларды өлтүрбөй, коргошубуз керек. Түшүндүңбү, жиндиби?
  Лиза эки колун эки жагына сунду. Ал кыска башын ийкеди.
  - Уставга ылайык жооп бериңиз.
  - Дал ошондой.
  Максим балага карады. Ал ак чачтуу, сулуу, куу жүздүү, булчуңдуу эле. Жыртылган футболканын астынан шоколад батончиктери менен капталган күчтүү пресс көрүнүп турат.
  -Атың ким?
  - Жанеш Ковальски! - Өпкөнүн башында рагамуффин үрдү.
  - Мен сенден күчтүү жоокердин түзүлүшүн көрүп турам. Жуков мектебине кирүүнү каалайсызбы?
  Бала көңүлү чөктү.
  - Мен сүйүнмөкмүн, бирок ата-энем жөнөкөй жумушчулар болгондуктан менин окуума акча төлөй алышпайт.
  Маршал жылмайып койду.
  - Сиз бекер катталасыз. Сиз, мен көрүп тургандай, физикалык жактан күчтүүсүң, көздөрүң акыл-эс жөндөмдүүлүктөрүн айтып турат. Эң негизгиси жакшы окуш керек. Бул кыйын мезгилдер, бирок согуш аяктаганда жумушчулар да жакшы шарттарда жашайт.
  - Душман жеңилет! Биз жеңебиз! - Янеш дагы катуу кыйкырды.
  - Анда катардан орун ал, солдат. Жана башталгычтар үчүн - менин машинамда.
  Лиза бурк этти. Бала кир экен, андан кийин ичин жууш керек.
  Туруп, гравитациялык учак өкмөт үйүн көздөй жөнөдү.
  Янеш демин басып, эбегейсиз кооздолгон эбегейсиз зор үйлөрдү изилдеп чыкты.
  - Бизди борбордук секторго киргизбей жатышат, бул абдан кызык.
  - Дагы көрөсүң.
  Ошого карабастан, маршал боорукердик сезими менен туристтик борборго учуп кетүүгө буйрук берди. Бала анын көзүнө карады, көргөндөрүн түзмө-түз жалмап кетти. Анын машинеден секирип түшүп, жылып бараткан тротуар менен чуркап, акылга сыйбаган аттракциондордун бирине чыккысы келгени байкалды.
  Адатта катаал Максим ал күнү болуп көрбөгөндөй боорукер жана жумшак болчу.
  - Кааласаң "кубаныч тоосуна" минип ал, андан кийин дароо мага. Акчаны алгыла, болбосо сени киргизишпейт.
  Маршал бир барак кагазды сунду.
  Янеш аттракциондорго чуркап жөнөдү, бирок анын сырткы көрүнүшү өтө эле көзгө урунат.
  Космос-ниндзя-залдын кире беришинде аны чоң роботтор токтотушкан.
  -Балам, сен начар кийинген экенсиң, жакыр жашаган жеринен экени көрүнүп турат. Сени кармап, станцияга алып келиш керек.
  Бала качып кетүүгө аракет кылган, бирок алар аны таң калтырып, асфальтка кулатышкан. Трошев машинадан секирип түшүп, иликтөөгө барышы керек болчу.
  - Токто, бул курсант мени менен.
  Өздөрүн тартып алган милиционерлер маршалды тиктеп токтоп калышты. Максим талаа формасын кийген, бирок командирдин погондору төрт күндүн нурунда жаркырап турду.
  Патрулдук кызматкерлердин улуусу, милициянын лейтенанты салам айтты.
  "Кечиресиз, маршал, бирок инструкциялар биз галактиканын бардык бурчунан келген конокторду кабыл алган борборго кайырчылардын киришине тыюу салат.
  Максим өзү мындай кадыр-барктуу жерге рагамуффинди коё берип, ката кетиргенин түшүндү. Бирок ал сабатсыздыгын көрсөткүсү келген жок.
  Бул бала шпион. Ал жогорку командачылыктын тапшырмасын аткарды.
  Лейтенант башын ийкеп, тапанчасынын кнопкасын басты. Жанеш Ковальски чыйрыгып, өзүнө келди. Маршал жылмайып колун сунду. Ошол маалда төрт Иногалакт капыстан нурларга толду. Сыртынан караганда, келгиндер көк-күрөң кабыгы бар, болжол менен кесилген дүмүрлөргө окшош, буттары түйүндүү жана ийри болгон. Желмогуздар ок чыгарганга үлгүрө электе Максим полго жыгылып, жардыргычын сууруп алды. Чокусун бойлото оттуу жолдор өтүп, түркүн түстүү статуяга урунуп, кооз пьедесталды фотондорго чачты. Трошев эки чабуулчуну лазер нуру менен кесип салган, аман калган эки иногалактар капталга ооп кетишкен. Алардын бирин да өчпөс нур басып калган, бирок экинчиси фасаддын кырынын артына далдалана алган. Желмогуз бир эле учурда үч колунан атып, Максим тез кыймылдаганы менен бир аз жабыркады - капталын күйгүзүп, оң колун жарадар кылды. Тангенсте душмандын нурлары "жинди суу лилия" аттракционуна тийген. Андан кийин жарылуу болду.
  Маршалдын көздөрү калкып чыга электе, бирок ал Янештин плитанын бир бөлүгүн сууруп чыгып, аны душманга карай атканын көрүп таң калды. Максим бул алсыз келбеттүү өспүрүмдө катылган адамкерчиликсиз күчкө таң калды... Ыргытуу так болуп чыкты, беш көздүн катарында. Жандык чымырап, алдыга секирип кетти. Желмогуздун өмүрүнө чекит коюу үчүн Максимдин так аткан соккусу үчүн бул жетиштүү болду.
  Уруш тез эле бүттү. Анын жүрүшүндө полиция ок атууга аракет кылган да эмес. Маршал муну дароо байкады.
  - Фронттордо, тылда, шаарлардын көчөлөрүндө коркоктор отурат.
  Толук лейтенанттын өңү кубарып кетти. Максимге барды.
  - Жолдош маршал, кечирим сурайм, бирок аларда оор нурларды ыргытуучулар бар эле, биз...
  - Анан эмнеси! Максим патрулчунун белиндеги жардыргычты көрсөттү. - Чымынчы? Өкүнүчтүүсү, борбордо сага жумуш болбойт окшойт. Бекер отурбайсың, мен сени фронтко жөнөтүүгө аракет кылам.
  Баланы ишарат менен жаңсап, Максим ага гравитациялык учактын бортунда секирүүгө жардам берди, анан колун бекем кысып алды.
  - Ооба, сен бүркүт экенсиң. Сен жөнүндө жаңылбаганыма кубанычтамын.
  Ковальский достук маанайда көз кысып койду, анын үнү абдан катуу жана кубанычтуу угулду.
  - Мен бир гана ийгиликтүү ыргыттым. мен...
  - Сизге мүмкүнчүлүк болот. Колледжди бүтүргөн - жана дароо согушка. Сенин бүт өмүрүң алдыда, көздүн карегиндей күрөшө бересиң.
  - Согуш сонун! Бала шыктануу менен кыйкырып жиберди. - Мен дароо фронтко баргым келет, мылтык алгым келет ...
  - Муну дароо кыла албайсың, биринчи согушта өлтүрүлөсүң. Биринчи даража ал.
  Янеш таарынгандай жыттады. Ал өзүнүн жөндөмдүүлүгүнө ишенчү, мынчалык көп нерсени, анын ичинде ок атууну да билем деп ойлочу. Бул арада гравитациялык планер Мичуринский атындагы эбегейсиз зор парктын үстүнөн учуп бара жатты. Ал жерде чоң дарактар өскөн, алардын айрымдары бир нече жүз метр бийиктикке жеткен. Ал эми жемиштер ушунчалык чоң болгондуктан, ортосун жеп, ичине отургузсаңыз болот. Генетикалык жактан өзгөртүлгөн, алтын кабыгы бар ананас аппетиттүү көрүндү. Ырас, алар күткөндөн айырмаланып, балага көп суктанган жок.
  - Мен буга чейин мындай токойлордо болгом. - деп түшүндүрдү Жанеш. -Борбордук кварталдардан айырмаланып, ал жерде бардыгына уруксат берилет. Ал жакка жетүү үчүн узак жол болсо да.
  - Болушу мүмкүн! - деди Максим. - А бирок, бул жерде кандай өсүмдүктөр бар экенине суктаныңыз... Козу карын бар, анын астына бүтүндөй бир взвод батат.
  - Жөн эле чоң чымын агариктин элеси. Ал жегенге болбойт. Мен бир мүшөккө кесилген жемиштерди чогултканымды эстейм. Мага паварара жагат - ичке тери, ал эми даамы жөн гана даамдуу. Анжир ага салыштырмалуу эч нерсе эмес. Сиз кесип жатканда сак болушуңуз керек. Ал жарылып кетиши мүмкүн, ал жерде агым шаркыратмага окшош - ал сени учуруп кетет, сөз айтууга да үлгүрбөй каласың. Бул жерде мөмө өтө чоң. Аларды желим баштыкка салып бөлүк-бөлүк алып жүрүш керек, бул абдан ыңгайсыз.
  Максим Жанештин далысына чаап жиберди.
  - Баардык нерсе тамак менен өлчөнбөйт. Түшүп, гүл терип алалы.
  - Кыз белекке! Эмне үчүн жок!
  Баланын колдору рулга жетти. Капитан Фокс манжаларын катуу чапты.
  - Дөңгөлөккө тийбе, күчүк.
  Анан ага жооп катары маршалдан дагы сөгүш алды.
  "Сизде бала менен күрөшүүгө гана кайратыңыз жетет.
  - Кечиресиз, улуу урматтуу!
  Жанеш күлкүсүн тыя алган жок.
  - Кааласаң аракет кыл. - Максимге уруксат.
  - Тренажерлерде тажрыйбам бар, - деди Янеш.
  Ковальски эч кандай шексиз же коркпостон колун рулга коюп, машинаны ылдый башкарды. Кыязы, ал чынында эле укмуштуудай жөндөмдүүлүктөргө ээ болгон. Гравиплан алп дарактардын башын сүзүп өттү.
  Максим тоскоолдук кылбай, балага учакты башкарууга мүмкүнчүлүк берген. Айтып коюшум керек, ал өз милдетин ийгиликтүү аткарып, алп сөңгөктөрдүн ортосунда маневр жасап, бир да жолу кыйраган эмес, виртуоздук техниканы өзүнүн жылдардан ашык көрсөткөн. Бирок, кырсыкка учураса деле чоң көйгөй эмес, гравиопланда кемчиликсиз коопсуздук системасы бар. Акыры, алар кичинекей, бирок укмуштуудай кооз гүлдөр менен чачылган ачык жерге отурушту. Жакшы сыйкырчы асыл таштарды марттык менен чачып жибергендей болду. Анын көздөрү татаал түстөр диапазонунан балбылдап, мас кылуучу жыт айтып жеткис ырахат тартуулады.
  Янеш суктанып ышкырып да жиберди. Алар жерге түшкөндө бала сыртка секирип түшүп, гүлдөрдү үзө баштады. Максим салкын эле, ал пейзажды жакшы көрчү жана ошентсе да, бир нерсе кооптонду. Сезим коркунучтуу. От менен сууну аралап өткөн маршал анын интуициясына ишенчү, аны сейрек түшүрчү. Негизи, адамдар үчүн коркунучтуу тиричилик формаларын улуу империянын борборунда таппашы керек. Бул жерде башка нерсе. Максим баланы жаңсап, анын кулагына акырын шыбырады:
  - Душмандар биз менен. Гүлдөрдү катып, мени менен кел.
  Жанестин көздөрү жылтылдап кетти.
  - Мен даярмын.
  Капитан Фокстун көзөмөлү астында букетти машинеге калтырып, Максим менен Янеш токойго терең киришти. Албетте, аскерлер тартылып, аймакты тараш керек болчу. Бирок Максим толкундануу менен арбап алды. Албетте, Жанештин романтикалык умтулуусу бар, ал өзүн аскердик чалгынчы катары элестетип, буга сүйүнчү. Эч кандай ызы-чуу чыгарбоого аракет кылып, токойду аралап өтүштү. Янеш жылаңач буттарын кызгылт көк чалканга күйгүзүүгө үлгүрдү, бирок тизеге чейинки териси чоң ыйлаакчалар менен капталган болсо да, өзүн кармады.
  - Абайлагыла, - деп шыбырады Максим. - Токойдо, ар бир тал чөптө коркунуч катылган.
  "Бул жерде бизге коргоочу камуфляж керек", - деп шыбырады Жанеш. Чүпүрөктөр денени араң катып, буттарында бир нерсе сойлоп жатты. Чоң курт-кумурскалар жана Жанеш муну мектептен үйрөнгөн, бул планетада адамдар жешпейт. Мунак буттуулардын эң коркунучтуу түрлөрү генетикалык деңгээлде жок кылынган, борбордун борбору инфекциянын же эпидемиянын булагына айланышы үчүн бул жетишсиз болгон. Алар унчукпай басып кетишти. Бир маалда Максим катып калды. Майда жандыктар аны бирөө коркутуп жибергендей, өзүн ыңгайсыз алып жүрүштү. Маршал баланын колунан кармап, кулагына шыбырады:
  - Алдыда буктурма бар!
  Максим чөнтөгүнөн үн пикапты алып чыгып, тегеректегилерди кылдаттык менен тыңшады. Чынында эле, жакын жерде беш согушкер жана ошончо эле сандагы иногалакттар жаткан. Ооба, күчтөрдүн ушундай тең салмактуулугу менен согушка барбай, душманды айланып өтүү жакшы.
  Алар ошондой кылышты.
  Тажрыйбалуу жоокер менен жашыл бала синхрондуу кыймылдады. Мен чытырман бадалдарды аралап өтүүгө туура келди, балтырга чейин чөгүп. Маршал чоң кыйынчылык менен тирүү чынжырдагы боштукту эсептеп чыгып, бул жерден өтүп кетүүгө үлгүрдү. Алар бактылуу болгон, келгиндердин эч кимиси жаныбарлардын инстинкттери же укмуштуудай угуусу болгон эмес. Үн пикап мурунтан эле акырын айтылган сөздөрдү айырмалай алган.
  - Тургун мырза, сиз менден мүмкүн болбогон нерсени талап кылып жатасыз.
  Жооп катары ызылдагандай үн чыкты.
  - Ал эми сиз, генерал, акчаны толук иштетпей эле алып көнүп калгансыз.
  Тембине караганда, ал гуманоиддик эмес расага таандык болгон.
  -Сизге жарым миллион акча төлөнүптүр, анда эмне? Шпион спутниктер жөнүндө эскирген маалымат.
  - Бул менин күнөөм эмес, - деп адамдын үнү өзүн актай берди. - Мындай маалымат, негизинен, абдан тез эскирип калат. Мен кудуреттүү эмесмин.
  - Муну дароо түшүндүк, сизди алсыз деп айтуу оңой. Кремль системасына кол салууга келгенде, сиз жана сиздин шериктериңиздин пайдасы аз болот.
  Максим калтырап кетти. Ал чындап эле борборду жана галактиканын бүт борборун камтыган эң күчтүү коргонуу линиясына чабуулга келе алабы? "Кремль" системасы, анын түзүүчүлөрүнүн айтымында, кол тийбес жана ошентсе да, душмандар империянын так жүрөгүндө жанданса, бул кайгылуу ойлорго алып келет.
  - Билесиңби, адам, жакында биз принципиалдуу жаңы куралды колдонобуз жана анын жардамы менен орусиялык кемелер эффективдүү аралыкка жеткенге чейин чаңга айланат. Ошондо биздин армия, бардыгын тебелеп жаткан тартылуу толкуну сыяктуу эле, орус мейкиндиктерин каптап, императордук дуйне-лерду багындырат.
  Максим кысылып үшкүрүнүп алды, сыягы, мындай келечек чыккынчыга өзгөчө жакпаса керек. Бирок, ал мындай деп жооп берди:
  - Бешинчи колонна мурдагыдай эле активдүү жана сиздин чабуулуңуз план боюнча өтөт.
  - Сиздердин жакын арадагы милдеттериңиздер - биздин сокку уруу топторубуз үчүн борбордо ондогон чептерди түзүү. Жалданма жоокерлер бул жерге туристтердин атын жамынып кирип, токойлорго жашынышат, анан жалпы иш таштоодо өздөрүнүн ролун ойношот.
  - Ошондой болот.
  - А карачы, адам, биздин жылдыздуу кемелердин чабуулу ишке ашпай калса, сага андан да жаман болот. Өзүнүн контрчалгыны тытылып, аткарылышы жай жана азаптуу болот.
  Максим ким сүйлөп жатканын көрбөсө да, СМЕРШ анын үнү менен чыккынчыны аныктай аларына ишенген.
  - Бизге душмандын жетекчилигиндеги акыркы дайындоолор тууралуу маалымат керек. Сиз билгендин баары.
  - Менин маалыматым боюнча, жаш маршал Максим Трошев Смур галактикасындагы жылдыз флотунун командирлигине дайындалган. Ал тууралуу так маалымат жок, бирок...
  - Баары түшүнүктүү, орустар ал жакта чоң чабуулга даярданууда. Ар дайым. Жаңы командир чоң күчтөрдүн күтүүсүз соккусу.
  Максим селт этип, алдыга чуркап, бузулганды муунтуп салгысы келди. Операция коркунучта.
  - Мен ошондой деп ойлойм. Башка тапшырмаларга келсек...
  Саткын көпкө жана тажатма санап чыкты, бирок Максим башында бир план түзүп алган. Биринчиден, бул жерден акырын чыгып кетүү керек, экинчиден, тез арада SMERSH менен байланышыңыз. Ал жерде алар шпиондук тармакты дароо нейтралдаштырууну же күтүүнү чечишет. Анткени, аныкталган чыккынчылар коркунучтуу эмес, алар аркылуу жалган маалымат чыгып кетиши мүмкүн. башкы нерсе - эч кандай демилге. Бирок, ушул убакка чейин тынч отурган бала толкуп, жаштык кубаты кайнап турганы байкалды.
  "Балким, биз аларды лазер менен урабызбы, мистер маршал?"
  "Жок, такыр жок" деп шыбырады Максим. - Бул үчүн интеллект жана маалымат чогултуу жана аны керектүү адамга билдирүү үчүн чалгындоо. Ал эми тартипти бузсаң, өзүм атып салам.
  Маршал мылтыгын коркутуп көтөрдү.
  Янеш башын ийкеди.
  - Буйруктар талкууланбайт.
  Максим баланы ээрчитип алганына өкүнгөн. А эгер алардын шыбырын угушсачы... Ошол эле маалда үн пикаптан чиркөө угулду, келгин кайра сүйлөдү.
  - "Юпитерге" айткыла, эгер ал бизге жардам бербесе, бул пешканы садага чаап, чыккынчылык кылабыз. Ошондо Сенин Жогоркуң ачууланып, ырайымдуулук анын кемчиликтерине кирбейт.
  "Ооба, - деп ойлоду Максим, - жетекчи катаал болуш керек". Ал тандалган миңдин бири болгондон кийин, башкаруучу диктатор капыстан каза болгондо гана лидер болуу мүмкүнчүлүгүнө ээ болгон. Жыл сайын миң тандалып, жогорку бийликтин алмашышы отуз жылда бир болот. Бирок бул мүмкүнчүлүк да колдон чыгарылды. Биринчиден, Максимдин мүнөзү өтө эле жумшак болсо, экинчиден, бала кезинде ушунчалык зордук-зомбулукка дуушар болгон паранормальный жөндөмдүүлүктөр жаш өткөн сайын алсырай баштаган. Бирок, жокто маршал болуу, кырк... бир нерсе дейт.
  - Юпитерге тийбе. Ал сенин негизги үмүтүң. Ансыз согушта жеңишке жетүү мүмкүнчүлүгү жокко эсе.
  Inogalact жооп катары түшүнүксүз бир нерсени чаап жиберди. Анан мындай деди:
  - "Юпитер" активдүү болгондо баалуу. Анын аракетсиздигинен биздин аскерлер өтө көп жоготууларга учурап жатат. Кандай болгон күндө да ага биздин көрсөтмөлөрдү бересиң. Ага чейин бара берсеңиз болот.
  - Болду, кете берсең болот, - Максим жеңилдей үшкүрдү. Ошол маалда анын сөзүн төгүнгө чыгарып, жарылуу күркүрөгөн. Ок атышуу болду.
  - Шайтан алгыр! Кайра өзгөртүү...
  Маршал эңкейди да, Янештин көздөрүндө кубанычтуу учкундар гана жарк этти.
  . Љ11 ГЛАВА
  - Абийирди сүйлөйсүз! - деп бакырды текебер кул.
  - Демек, бул бакыт тандалгандардын бир уучуна эмес, баарына таандык. Ушул ыйык иш үчүн кылычымды көтөрдүм! - деп кыйкырды Бакшы.
  Граф күмөн санап:
  - Жок! Мен сени же таарынычтан же бийликке болгон кумардан улам жетелейт деп ойлойм! Кулдардын көтөрүлүштөрү болуп, ал кыргын менен гана аяктаган. Бул ар кандай козголоңдун кесепеттери.
  - Бул тополоң эмес, революция болот. Эң негизгиси кийин, жеңиштен кийин болот! - деди жоокер катуу шыктануу менен.
  - Революциябы? Кызык сөз, өзүңүз ойлоп таптыңызбы? Форса таң калды.
  - Жок эле! Бул терминди түшүндө бир периште чакырды. - Мен шыктануу менен Ведмаковго кайрылдым.
  - Периште же кара кудайлардын бири! Пайгамбарлык түштөр айлакер. Граф олку-солку болду.
  - Кандай болгон күндө да элдин жашоосун жакшы жакка өзгөртүп, өзүңүз жакшы болуп кетүү мүмкүнчүлүгүңүз болот! Бардык кыйынчылык өзүмчүлдүктөн чыгат, жыргалчылык жалпы аракет менен гана мүмкүн. Командасы жок адам чоктой, оту жок, жарыкты аз берип, тез өчөт! - деп Ведмаковдун чечендик агымын чыгарды.
  - Сиз айтып жаткан адам бир командада болуш керек. Бирок жаныбарлардын табияты эмне экенин билесизби? - деп сурады Форса.
  - Ал эми мал үйүрдө жакшыраак! Ал эми жалпысынан кул болуп, кун төлөнбөгөндүктөн, асылдар сенден алыстап, сөз менен айтканда, чыныгы достор чыныгы жүзүн көрсөтүштү. Демек, жолдошторду башка чөйрөдөн издөөгө мезгил жетти. - деп Ведмакова ого бетер жайбаракаттык менен сунуш кылды.
  Конт де Бора бир нече секунд унчукпай туруп, анан колун сунду:
  "Мен акыркы ийгиликке ишенбесем да, жок дегенде менин бычагым кан ичет.
  - Логика инстинкттерге - кумардын акылына кызмат кылбашы керек! - деди бакшы.
  - Макул, мени үйрөткөндү токтот! Согуш болот - эрдик болот! Граф канды өзү сүртө баштады.
  - Сиз тажрыйбалуу жана эр жүрөк жоокерсиз, сизди отряддын башчысы катары тандоо керек! - деп сунуштады жоокер.
  - Жаман эмес, бирок ар бир командирди шайлаш керек эмес. Буйруктардын биримдигинин катуу принциби болушу керек. Сиз тандадыңыз, ошондуктан сиз дайындыңыз! -Граф чынжыр почта менен кийине баштады. Ага бир-эки бала жардамга шашылышты.
  Эркин атаандаштык жөнүндө эмне айтууга болот? - деп шектенди Ведмакова.
  - Армия үчүн бул каргашалуу! - Күчтү өчүрүү. - Экономика - көп тармактын тамыры, армия - бир өзөк!
  Witcher шылдыңдады:
  - Бирок көбүнчө эмен, бийлик жана позицияда эмес, башкаруу деңгээлинде!
  Жарым жылаңач бала графка кылыч берди. Ал сөөккө чаап жооп кайтарып, бир нече жолу кайра сабаган. Бала кыйкырды да, күрөң буттарын тырышып артка секирип кетти.
  Witcher чечкиндүү мындай деди:
  "Мен ар бири эки жарым жоокерден турган беш кыскартылган легионду түзүп жатам. Сиз үчүнчүнү башкарууга дайындалдыңыз! Калганын кулдар тандасын!
  Акыркы сунуш талаш-тартыш жаратып, аз жерден мушташка айланып кете жаздады. Андан кийин, чындыгында, уруш чыгып, бир нече кул жарадар болуп, Witcher кийлигишүүгө аргасыз болгон. Эң шылдыңдап, ал кыйкырды:
  - Эстафетаны тоголоктоп коюу жетиштүү! Командирлерди түз дайындоого өтөбүз.
  Кулдар анча деле наалышты, бирок жоокер мындай сунушту добушка койгондо, алар бир добуштан колдорун көтөрүштү.
  Бул жерде көтөрүлүштү жетектеген Сыйкырчы катуу иштөөгө туура келди. Чынында, татыктуу адамды көз менен аныктоо кыйын, ал болочок талапкерлерге суроо узатты. Акырында легиондорго тапшырмалар берилип, кичи бөлүмдөргө убактылуу командирлер дайындалган.
  - Согуштар аяктагандан кийин биз жоокерлердин көрсөткөн эрдигине, тапкычтыгына карайбыз! - деп түшүндүрдү кыз.
  Легиондордун бири толугу менен балдар жана өспүрүмдөрдөн турган. Ведмакова бала Бикти аларга командалык кылып койду. Балдар ачууланып:
  - Ал дагы эле кичинекей! Бизге кичинекейдин кереги жок. Үстүбүзгө эң чоң жана эң күчтүүсүн кой.
  - Анан кимди каалайсың?
  - Мен сени сагындым! Ал эң татыктуу!
  Алдыга атлетикалуу жигит чыкты, ал дагы эле бала болчу, бирок эмендей узун бойлуу. Ырас, анын жүзү караңгырап көрүндү. Ведмакова командир учун акыл-эстин канчалык маанилуу экендигин жакшы билгендиктен:
  - Сегиз адамдан турган үй-бүлө кандай болот!
  Жигит аны карап кобурады:
  - Мен билбейм! Негизги булчуңдар жана күч.
  Бик үн күчөткүчкө үрө берди:
  - Мээси жок булчуңдар, бул бир ууч эт - анын үстүндө таба ыйлап жатат!
  - Оозуңду жап! Мен сенин жаагыңды үйлөйм! - деп бакырды жаш баатыр.
  - Жети - элүү алты муштумун мурдунан ары араң уруп жатканын ким билбейт! Бала ага тилин көрсөттү.
  Жаш бандит өпкөсү менен үрүп:
  Мен сени өлүмгө чейин күрөшүүгө чакырам!
  - Сен мени келемиш маймылдай туурайсың! - деди Конте де Форса. - Бирок, бул жалгыз гана татыктуу жол.
  - Эки дулисттин бири келесоо, экинчиси арамза! - деп байкады Ведмакова. "Балдар ысытуудан пайда көрүшөт да.
  Бик душманынын алдында турду, бийиктиктин айырмасы чоң, атаандашы беш эсе оор. Бала болсо жек көрүү менен анын рельефтик булчуңдарын карады, бала арык, бирок тарамыштуу экен. Анын тегерек жүзү былжырап, колунда кылыч айланып турган.
  - Мейли, кантип урушабыз же чыдайбыз! - деп шылдыңдап сурады.
  - Ооба, мен сени сүйөм! - Спортчу балага кол салды. Колу менен чапты, кылычы узун жана оор экен, эки колдуулардын бири окшойт. Бик соккуну четке кагып, аны кайтарууга да аракет кылбай, жөн гана траекториядан секирип өтүп, кылычын мурдуна сайып жиберди. Бала эсептин негизинде гана сабады - тырмап, бирок өлтүрүш үчүн эмес.
  Бейбаш ого бетер ачуусу келип, экинчи кылычын булгалай баштады. Бул жерде да Буку агып чыгууга мажбур болду. Баланын жылаңач такалары кичирейип, бычактар артынан чуркап бара жатты. Бир маалда Бик токтоп калды, тиштерине түтүк пайда болду. Душман ого бетер силкип, жоон колдору кеңейип, чаап жөнөдү. Кыйналып күлүп, бала түкүрдү да, кичинекей бир нерсе спортчунун бетине тийди. Бик бычактардын жанынан капталга өтүп, алтургай жылаңач согончогу менен атаандашынын көкүрөгүнө урган.
  Селдейип, күчтүү жигит катуу кыйкырып жиберди, анан буттары алсырап, кулай баштады.
  Армияны достук үшкүрүк каптады, кичинекей бала алпты жеңет деп күткөндөр аз. Анан балдар кубанып кыйкырышты, биринчи кезекте, албетте, кулдардын эң кичинеси. Кичинекей жана алсызыраактар сиздин башкы кожоюнуңуз да чоң эмес экенин көрүп ыраазы болушат. Демек, бала да көтөрүлүш үчүн бир нерсе кыла алат.
  Жеңилген спортчуга кулдар чуркап келишти, анын ичинде жергиликтүү дарыгерлер да бар. Чачтары сейрек жаш баатырдын орой бетинде кызгылт көк так бүдөмүк. Дарыгер таң калып:
  - Базилика! Ага уу кошулган ийне сайылгандыктан, буту-колду шал кылып салат.
  - Убактылуу! Бик айтты. - Анан ойгонот. Ал эч нерсе эсине келбейт, жөн гана уялганын байкабайт.
  Witcher баланын жанына барып:
  - Уу жасаганды кайдан үйрөндүңүз?
  - Эч жерде! Үйлөрдүн биринен табылган. Байлар да коомдогу абалына канааттанбайт. Бул жерде ар кандай ууларды жасашат. Эгерде дары мөөр басылган болсо, эч кандай көйгөй жок, мен кулпуларды кантип ачууну билем! - Бик куулук менен Сыйкырчыга көз кысып койду.
  - Кайда? - деп сурады жоокер.
  - Бир ууру үйрөткөн! Убактылуу кул болуп чыкты, мен аны менен бир түгөй болдум, көп иштедик, токойду кыйдык. Кулпуларды кантип ачуу керектигин айтты, жада калса бир нерсени көрсөттү. Менин эсиме таң калып, анан качып кетти. Кичинекей бала куулук менен көз кысып койду.
  - Сен анын артынан түшкөн жоксуңбу? - деп таң калды Ведмакова.
  - Жок! Бул качканыбыз үчүн баарыбызды камчылашты, эгер мен да агып кетсем, анда ар бир бешинчи адам мамыга кадалат. Эки - ансыз деле кутум. - деп түшүндүрдү шылуун бала.
  - Барбарлар! Эгер сиз ушундай эс тутумчу адам болсоңуз, балким, Хиров менен таанышуу сизге пайдалуу болот. - деп сунуш кылды Ведмакова.
  - Болушу мүмкүн! Мен көптөн бери эң күчтүү жана эң акылдуу болгум келчү! - Бала бицепс тобун көрсөттү.
  - Менден күчтүү, акылдуубу? - Жоокерди ойноктоштурду.
  - Жок! Анткени, сен лидерсиң! Бирок оң колуң менен, эмне үчүн болбосун! - Бик көбүрөөк ынандыруу үчүн колунан турду.
  - Адам канчалык бийик учса, ошончолук кызматына нааразы болот! - деп байкады Ведмакова.
  - Адамдар учпайт! Анын гана канаты бар - анын акылы сойлоп көнгөн эмес! - Бала жашынан да өнүккөн кароону көрсөттү.
  - Биздин армияда канат болот! Мен бир нерсе ойлоп табам деп убада берем. - деп убада берди Ведмакова.
  - А мен сага ишенем эже! Анткени, сиз бизге жетекчи эле эмес, эже, алтургай энесиз да. Биз бир үй-бүлө болуп жашайбыз! Бик айтты.
  - Өлкө башчысы элге бир тууган эмес, бир тууган болушу керек! - Улут лидери биринчи кезекте элдин кулу. Бирок, комплимент алмашууну калтыралы, сиз кабыл алган куралды башкалар колдонуш керек. Келгиле, түтүктөрдү жасайлы! - деп буйрук берди Ведмакова.
  "Алардын узундугу жетпейт!" Өтүү байкалды. - Жакшыртыш керек.
  - Азыртадан эле ойлонуп жатам, эрин менен жаак кыска аралыкка сокку урууга шарт түзөт. Бирок бир нерсе болсо, ал кеңейип, күч менен урат. Кээ бир минералдар жана чөптөр. - Ведмакова күчтүү психикалык чыңалуу сезилди.
  Бала анын сөзүн укту окшойт:
  Келгиле, жасайлы, элементтерди танда! Бизде дагы эле убакыт бар, көптөгөн кулдарга согуштун негизги ыкмаларын көрсөтүү керек.
  - Туура айтасың, иним, көзү ачык бизге кандайдыр бир деңгээлде жардам берет. Бирок, бизге чоң күчтөр ташталмайынча, биз чабуулга өтүшүбүз керек. Бирок, кылдаттык менен даярдашыбыз керек. Аскердик максатта колдонулбаган ойлоп табууга караганда океандагы кургак ташты табуу оңой! - деп жыйынтыктады Ведмаков.
  Анткени, козголоңчулар күнүн машыгууларда өткөрүштү, ошол эле учурда Бик чалгындоону жөнөтүштү.
  Шаардын сыртына бир аскер чыкты. Өтө чоң эмес, бирок жакшы куралданган. Кичинекей рак сымалдуу таракан минген чалгынчы бала бир абсурдга да көңүл бурду:
  - Жоокерлердин беш кылычы бар, алар араң кыймылдашат!
  - Демек, жакшы! Бик айтты. - Тагыраак айтканда, бул дагы сонун, алар бизге келгенге чейин ашыкча салмактан чарчап калышты.
  Ведмакова куулук менен белгиледи:
  - Тажрыйбалуу жоокерлер оң колуңузга беш бармактан ашык курал албаңыз дешти. Ооба, албетте, жаман эмес, алардын акылсыздыгы тезирээк жеңүүгө жардам берет. Ал ортодо кулдар бир-эки саат уктасын. Алар кыйын күндү баштан кечирди жана күрөш оңой болбойт. Душмандардын так канча жоокери бар?
  - Беш жарым миң. Бик ишенимдүү айтты. "Демек, алардын баарын чымчып алсак, шаарда беш жүздөн ашык адам калбайт.
  - Бул абдан жөндүү, ар тараптан чыгуу керек болот. Түнкүсүн алар бизге кол салууга батынышпайт, өздөрүн кесип салышат. Бул алар лагерь болуп калат дегенди билдирет, ошондуктан алар кийинчерээк таң атканда бардык күчү менен чабышат. Балким, курчоого алуу максатында аскерлерди бөлүп коюшу мүмкүн. - деп сунуш кылды Ведмакова.
  Comte de Forsa каршы чыкты:
  - Мен Султандыкта өкүм сүргөн адаттарды жакшы билем, алар менен бир эмес, бир нече жолу урушканбыз. Түнкүсүн алар биздин лагерге алтын баштыкчан чалгынчыларды жиберишет. Алар кулдарга пара берүүгө аракет кылышат, анан аларды устунга кадап же эң жакшысы мурдун айрып салышат.
  - Шпиондорду жөнөтүү - байыркы тактика. - Мен байкадым, Ведмаковдун манжаларын жууруп. - Бирок алардын көзгө көрүнбөгөн калпактары жок, кароолчу балдар ушунчалык кыраакы, айлакер, баарын кармашат. Анын үстүнө, таң атканга бир аз жакындайбыз. Ал эми кулдар жакшыраак укташат, душман дагы терең уйкуга кетет.
  - Логикалык жактан! Мен биринчилерден болуп кол салам! Бик айтты.
  - Коргоочуларды алып салуу керек болот, муну от жагуу түтүктөрүнүн жардамы менен жасоого болот. - Ведмакова аппаратты керсетту. - Бул жерде бир поршень, чөптүн үч түрү, карбид кошулган май бекитилет. Сиз жөн гана этият болушуңуз керек, антпесе артка чегинүү балдардын тиштерин кулатат. Эң акылдуу балдарды өзүң менен ала кет.
  - Көптөрдүн бактарды басып алуу, уурулук кылуу тажрыйбасы бар. Ким эркин төрөлгөн, ким эмес, өзгөчө үй кулдары кожоюндарынан уурдаган. - Бик баарын тынчтандырды. - Ошентип, алар аман калуу мектебинен өтүштү.
  - Баары жакшы! Негизинен кароолчулар көп болбойт деп ойлойм. Кантсе да алар үчүн биз кимбиз? Кулдар келесоо! Акылсыздык момундукка жакын - акылдын тездиги жамандыкка.
  Сыйкырчы Хиров сөзгө кирди:
  - Бизде болжол менен эки эсе же бир аз көбүрөөк артыкчылык бар, бирок душман жакшыраак даярдалган жана куралданган. Ал эми Султанаттын армиясында аялдар өлбөстөрдүн жеке легионунда гана кызмат кылышат. Ар кайсы өлкөлөрдөн келген алты миң жалданма жоокер бар. Бизде армияда аялдар көп болот, сейрек учурларды эске албаганда, алар эркектерге караганда алсыз.
  Андыктан ар бир согушту кылдат пландаштыруу керек. Айрыкча биринчи жеңилүүдө кулдар бизден тарай баштайт.
  - Аял катары жеңиш - жаркыраган менен өзүнө тартат, бирок баасын коркутат! - деп дагы бир жолу жарк этти Ведмаков.
  - Абдан жакшы! Азыр көрүп турам, операциянын планы бир топ макулдашылган. Ал майда-чүйдөсүнө чейин тактоо үчүн гана калды. Согуш учурунда душмандын катарында дүрбөлөң башталып, жоокерлердин көбү Жит шаарын көздөй чуркашат. - деп сунуш кылды Хиров
  - Түшүнүктүү! Кулдардын эң күчтүү отряды арт жактан, жөн эле шаардын четинен сокку урат. Балким, мен аны жетектейм. - деп сунуштады граф Форса.
  - Мүмкүн эмес, бирок сен! - сыйкырчыны көрсөттү.
  - Мындан тышкары бизде май куюлган идиштер бар, аларга фитилдерди бекитүүнү буйруган. Лагерге ыргыт, дүрбөлөңдү күчөт. - деп сунуш кылды Ведмакова.
  Жана бул да жөндүү. Сыйкырчы макул болду. - Азырынча сиз гана мындай айыптарды аз даярдадыңыз.
  - Туура! Согуштун от кудайы жана башка кудайлар сыяктуу эле көңүл бурууну жана курмандыкты талап кылат! Бирок баарын даярдаганга жетишпей калдык. - Сыйкырчы өзү оозунан уялып кетти.
  - Кийинки жолу татаалыраак болуңуз. Азырынча уктай албай келебиз. - Хиров эч кандай шылтоо кылбай эстеди.
  Witcher башын ийкеди.
  - Менин айбандык адатым бар, аз уктайм, назик уктайм, бирок агаларыбыз эс алууга татыктуу.
  - Уйку стратегиялык курал, анын жетишсиздиги чарчоонун себеби, ал өз кезегинде жеңилүүнүн микробдору. Өтүү байкалды.
  Сыртта жүргөндөн кийин кулдар өлгөндөрдөй уктап калышты. Кароолчулар гана буктурмада отурушту, коңгуроо кагууга даяр. Душмандын командири күтүүсүздөн эмнеси менен алысты көрөөрүн эч качан биле албайсың. Бирок, окмоттук легиондун башчысынын командири, темник Этиримон алдын ала билинбеген тунку салгылашууну каалабаганы билинди. Мындан тышкары, караңгыда кулга жашырынып, анан аларды кармоо оңой болот. Ошентип, алар жөн эле багынып бериши мүмкүн, андан кийин кыйноо жана өлүм жазасына тартылышы мүмкүн. Темник Этиримон эриндерин жалады, өзгөчө жаш аялдарды шылдыңдоо, буттун манжаларын сындыруу, чачка от коюу жагымдуу - абдан азгырык.
  Шашылыш чатырларын тигип, аскерлер уктап калышты. Жыйырмадан ашык кароолчу калган жок. Жатар алдында, Этиримон миңдеген кишилер менен бирге той уюштуруп, жылаңач бийчилерди, алардын көзүнчө арбагын чайкап коюшту. Бул сулуу жана кызыктуу болду. Миңдеген адамдар сөөктөрдү ыргытып, азгыруучу позаларды алууга мажбурлашкан. Анан эч ойлонбостон ээлеп алышып, айбандык кумарын кандырып, мас уйкуга кетишти.
  Алардын өлүмү билинбей өтүп кетти. Козголоңчулар токойдон өтүп, бир топ балдар алдыга жылды. Бик даракка жабышып, жалбырактардын арасына жашынып, биринчи кароолчуну көрдү.
  - Бул жерде ал даамдуу зериккен.
  Уу бир аз жакшырып, заматта шал болуп калган. Бетке соккунун кереги жок, анткени Султанаттын жоокерлери, эреже боюнча, жеңил басып, бир гана көкүрөгү снаряд менен жабылып, кароолчу тегеректе жатат.
  - Бири бар!
  Ведмакова өзү да тылдан жылып баратат. Ал эч кандай атуу түтүгү жок кароолчуну алып салат. Артынан эле кирип, мойнун бурат.
  - Кыймыл - бул жашоо! Жөн эле ырдаба - тынчтык үчүн! Жана абдан өкүнүчтүү - ашказанда бош!
  Жоокер бир аз тамашакөй болуп калды. Айланадагы бак-дарактар бийик, лианалар көрүнүп турат. Жакын жерде сүйүктүү сойлоп жүрөт, эң акылдуу кул балдар. Бойго жеткен жоокерлер оор, ошондуктан артта калышат. Оор жырткыч ар дайым көбүрөөк ызы-чуу кылат.
  Ведмакова жолдо бара жатып колбадан кокос пивосун соргон дагы бир кароолчуну өлтүрдү. Алардын алдында лагерь ачылды.
  Өзгөчө чоң лагерь эмес, жоокерлер кээде чатырларда, кээде жөн эле калың чөптүн үстүндө уктап жатышты. Түн жылуу, күзөтчүлөр көп эмес, эстөө, көңүл бурбай карап.
  Бул жерде башкы нерсе - аларды дароо алып салуу, алар ойготкучту көтөрүүгө үлгүрбөшү үчүн. Бул үчүн ак кукук өзүнүн жагымдуу үнү менен көбүрөөк ылайыктуу. Ал эч кандай шек жаратпайт, тескерисинче, анын үнүн дээрлик тынымсыз угулат, бирок тонду өзгөртсөңүз, маалыматты кармай аласыз.
  Бакшы ошону кылат. Алар ага жооп беришет. Кароолчулар реакция кылышпайт, эмнеси "бактылуу", өлүм оңой болуп чыкты.
  - Жамгырдын тамчысындай бир кылыч түшүп, чачырап, көп болгондо жеңиш жаралат!
  Ведмакова уктап жаткандарды союуга киришти. Бир жагынан рыцарлык болгон эмес, экинчи жагынан жеңиш сыйлоого татыктуу! Ар-намыс бул салыштырмалуу түшүнүк жана биринчи кезекте сиздин жоокерлериңизге карата колдонулушу керек!
  Биринчиден, байыгандарды бүтүргүлө, командирлер. Кылычтар, эреже катары, өзүнчө үйүлгөн.
  Бирок, абийир азабы көпкө созулган жок, кулдар да кыргынды баштап, натыйжада коңгуроо кагылды. Түнкүсүн сизге кол салуу болгондо, паника сөзсүз болот, айрыкча булуттуу болсо, булуттуу болот . Кулдардын баары жарым жылаңач жана бири-бирин оңой айырмалайт, ал эми жоокерлер бири-бири менен бетме-бет келип, көп учурда бири-бирине кол салышат. Ошондо бирөө кыйкырып:
  - Өзүңдү сакта!
  - Сакчы! Жиндер чабуул!
  Паника учурунда командирдин ролу болуп көрбөгөндөй маанилүү. Ведмакова муну билип, башкы чатырды көздөй жөнөдү.
  Этиримон дагы деле жарым мас, араң көзүн ачты. Жалпысынан алганда, ким ичет алдында мушташ - похмельное дүйнөдө.
  - Эмне болду! Эмне үчүн түтүктөр унчукпайт! - деп кыйкырды.
  - Трубалар унчукпайт, анткени бычак ырдайт - болот жезден күчтүү! - деп кыйкырды Бүбү. Ал Эчиримонго секирип түштү. Темник, албетте, бычакты чебердик менен кармады, бирок ал али толук жыйнала элек, Сыйкырчынын булчуңдары эң сонун жылыды. Ал кыжырданган үчилтикти тартты, анын кынага боёлгон бычагы караңгыда араң көрүндү. Бактысыз асылдын башы учуп кетти.
  Ведмакова ага чуркап келген миңинчисин бутун тепкилеп жыгып салды. Ал түтүктөн түкүрүп, башка командирди чечти.
  - Кандай арбактар, ойгонбогула!
  Кайрадан кылычтын так соккусу, сайылган душман кулады! Анын артынан эки миңдеген киши кирүүгө аракет кылышат, бирок алар бийчиге чалынып калышат. Ал кыйкырат, артка тепкилейт. Ведмакова учурду колдон чыгарбай, бирин кесип, экинчисин бүтүрөт. Мейли, командири жок армия койчусу жок короодой, аны бир карышкыр жебесе, коркутат!
  Эми козголоңчул кулдар, көбү союл, эң жакшы дегенде мүйүзү менен куралданышып, канаттарын алышты. Абдан эффективдүү тактика болуп бешөөбүз өзүбүздү бир жерге таштадык. Ошентип, аны төгүп, тебелөө жеңил болду.
  - Алар качып кетпесин! Бутуңарды кескиле! - деп кыйкырды ал Ведмаковдун үн күчөткүчүнөн.
  Бардыгы менен бирге Солнтславды чабышты. Бул примадонниктин булчуңдары кандай ойногон. Каардуу аялды жинден да коркунучтуу деп көптөр бекеринен эмес. Ошентип, ал жоокерлердин бирин экиге бөлүп, анын бычагы инерция менен анын артында турган офицердин кекиртегин кесип салды. Жүздүктөр тартипти калыбына келтирүүгө аракет кылышты, бирок тез эле жок болушту. Мындан тышкары, Султанат жоокердин демилге эмне экенин унутуп калышы үчүн бардыгын жасады. Козголоңчулар, өз кезегинде, султандыктын аскерлерин таракан үлүлдөрүнөн эптеп түртүп жиберишкен.
  - Аларды ээрге отургузбагыла! - деп кыйкырды Солнцлав.
  Pass кошулду:
  - От, аттарды тизгин.
  Бул жардам берди, таракан үлүлдөрү катарга кирип, кошумча дүрбөлөңдү септи. Жыйынтыгында эмне кыларын билбей, көп мушкерлер чуркашты. Бирок дал ушул Witcher жана кулдар күтүп жаткан. Уруш кыргынга жана куугунтукка чейин жеткен.
  Жоокер оң көзүн чаап, үч канжарды ыргытты:
  Биз алардын качып кетишине жол бербейбиз!
  Учуу - коркоктукка караганда акылсыздык! Анткени, көпчүлүк жоокерлер согушта эмес, куугунтукта өлүшөт!
  Бик абдан чуркаган баладай офицерлердин биринин мойнуна секирип минип:
  - Тезирээк таракан!
  Канжар шпордун ордуна кызмат кылып, байкуш аны ыргытууга да аракет кылган жок.
  Муну байкаган Ведмакова кыйкырды:
  - Согуш домино оюну сыяктуу, сынган сөөктөрдү гана чогултуу мүмкүн эмес - жер кармап турат!
  - Эч нерсе эмес, сөөктөрүм жаш, күчтүү! - Бала секирип кетти, мойнуна чабылды. Андан кийин ал ылдамдыкты да кошту.
  Ведмакова өлүктүн үстүнөн чалынып жыгылган, бир нече денелер жаткан, бирок примадон кулаган жок, тескерисинче, алардын үстүнөн секирген. Анан ал кылычтары менен чаап жиберди. Аларга каршы салгылашып жаткан аскерлердин жоокердик духу бууланып, азыр жоокер жазалоочуга айланды. Жада калса канга болгон жек көрүү да болгон. Witcher кыйкырды:
  - Ардак аты менен! Куралды ким ыргытат - жашайт! Султанаттын жоокерлерин багынып бергиле.
  Буйрукка баш ийгендер да болду, бирок көбү айласы кетип, качып кете берди, айрымдары чөгөлөп жыгылды.
  Мысал учин, онуц гуйчли гуйчлери бикден бирбада багындырылды. Балким, алар өз тагдырын баланын колуна тапшыруу коопсуз деп ойлошкон. Бала кыйкырды:
  - Жыгыл!
  Жоокерлер жыгылды. Бик жылаңаяк жондорунда басып жүрдү, баланын кичине салмагына карабай, солдаттар коркуп онтоп жатышты. Андан кийин бала жеңилген душмандарды кичинекей муктаждыктан арылтабы же жокпу деген ойго келди. Бирок андан кийин ал жаман азгырыкты кууп чыкты, анткени кулдар жакшы коом курууну каалашат жана өз кожоюндарынын жолун кайталабайт.
  - Макул, жаша - асманды түтүн!
  Бара-бара, согуш жок болуп кетти! Кыргын узакка созулгандай сезилет да. Witcher бир топ чебер жоокерге чалынган. Катуу чабуулдардан кийин, ал дагы эле аны куралсыздандырып, андан кийин таң калтырды.
  - Бизге алар керек!
  Алардын айрымдарына тор ыргытылган, алар каршылык көрсөткөн эмес. Согуш бүтүп калды, учуу жана куугунтук гана созулду. Vedmakova жеке өзү кууп жетектеп, көп өлтүргөн, бирок ал акыркы жоокерге чейин бүт армияны жок кыла алган эмес.
  Ошого карабастан, жаш жоокер, бир нече жүз кулун атка минип, кайраттуу жоруктарды чечти, тактап айтканда, кыймылда коргонууга даяр эмес шаарды басып алуу.
  - Бул күчтүү кадам болот. Байлыкты тартып алууга жол бербейбиз, эң башкысы ийинибизден жарылып кетебиз.
  Жеңилген армиянын бир нече ондогон жоокерлери, ошентсе да, таракан үлүлдөрүнө секирип, дарбазаны көздөй чаап жөнөштү.
  Дароо эле ачышкан жок, чатак чыкты. Дарбазалар түшүрүлгөндө, Ведмакова атчандар менен токойдун артынан секирип чыкты. Ал баланын аппаратын колдонуп кыйкырып:
  - Улуу Султан Эрифефтин атынан! Күчтүү күчтөр сени көздөй чуркап баратат! Шаарды коргогуңуз келсе, дубалдардагы ордун жоокерлер ээлесин.
  Айрыкча Ведмакова өлүктөрдөн жулуп алган бай кийимин кийгизгенден кийин ойгонгон сакчылар дароо түшүнүшкөн жок. Бир туулга бир нерсеге арзыйт, күн тийгендей жаркырап турат, ошондой асыл губернатордон ким баш тартат.
  Ал эми мырзалар, бургомистрлер жана башка ак сөөктөр, албетте, уктабай, элине "кам" коюшкан!
  Кичинекей дөңсөөдө байыркы Рим жана байыркы чыгыш стилдеринин аралашмасында жасалган колонналары жана айкелдери бар кооз сарай бар эле. Анын алдында, бул өлкөдө адатынча, оозунан фонтан агып турган Султан Эрифефтин чоң эстелиги турат. Эң чоң залда ызы-чуу жана шаңдуу болду, музыка жаңырды - тоонун жанында той. Султанаттын ак сөөктөрү сабантой өткөрүштү. Кымбат баалуу алтын саймалуу тогаларда алар жайнаган жаздыктарга жатышты, жапыз столдордо үйүлгөн идиш-аяктар, шараптар жана тундурмалар жатты. Столдордо жана дубалдарда жүздөгөн лампалар жаркырап турду. Бүткүл дөөлөттө жана колонналарда сарайды кайтарган сансыз кулдар, кулдар, күң балдар жана жансакчылар жаркырап турду. Ардактуу меймандар тост айтышты. Башкы чоң шейх ду Пустеморов эки жылаңач гетайранын кучагында катып калды. Ал кишидей кычырап, кыйкырып, акыры бошонуп, бакырып жиберди.
  - Эми гладиаторлордун кармаштарын уюштурууга убакыт келди. Жана ушунчалык кызыксыз, кан жок, шарап жанда жок.
  Сурнай жаңырды, мушкерлер аренага чакырылды. Адат боюнча эң жеңил жана эң жаш жоокерлер биринчи согушушу керек. Бирок шейх жаңы эле үйрөтүлгөн кулдардын партиясын алган эле, ал оюн-зооктун эротикалык жана кандуу эки түрүн айкалыштыргысы келген.
  Миниатюралык Колизейдин чок ортосунда от жагылып, айнек менен бекемделген факелдер кызгылтым түстүү бир кыйла жаркыраган жарык берип, ак шагыл жалтылдап, подиумга шайыр көрүндү . Сахнага биринчи болуп булгаары кур тагынган булчуңдуу, сымбаттуу кыз чыкты. Ал биринчи класстагы гимнасттар сыяктуу эки сальто жасап, колдорунда басты. Анан ал ханзааданын алдына туруп, катып калды, кылычын жана канжарын ушундай куралдарга кайчылашты, алар аны мирмиллон дешти. Кыз сулуулук сынагына катыша алганына карабастан, анын канчалык жумшак, баркыттай териси, сары чачы бар эле, анын бетинде кенен тырыгы бар болчу. Кийинки секирүүчү да колдору менен басты. Анын куралы тридент жана кыска тор болгон - ретиарий. Чонулгандан кийин душмандын алдында турду. Бул жаш жигит дээрлик бала болчу, дагы эле сакалсыз, назик кыз жүздүү, аралаш түгөйлөрдүн болушу акцияга өзгөчө эротика тартуулады. Өнөктөштөр бири-бирин көптөн бери таанышып, көз кысып калышты окшойт.
  - Кандай Кайска! Минтип жолугабыз деп ойлогон эмесмин! - деди бала капаланып.
  - Жакшы жигит элең, эми сенин жан дүйнөң түпкү жалынга алынат! - деп орой жооп берди кыз.
  - Мейли, эмне мынча таш боорсуң! Биз деле кызбыз, жашашыбыз керек! - деп уялган үмүт менен айтты жигит.
  - Бул бизге жардам бербейт! Кулдар кудайларды да жек көрүшөт!
  Гладиаторлор мектебинде машыгуу катаал болгон жана жаш жоокерлердин жылаңач жалтырак денелеринде тырыктар көрүнүп турат.
  Чогулган эл көтөрүлүп, мелдешти, жапайы кыйкырыктар жаш гладиаторлорду кубандырды, алар согушгусу келбегени көрүнүп турат.
  Шейхтин аялы териден жасалган баштык алып чыкты.
  - Кайскага элүү алтын! Ал чоң тиштерин жаркыратты.
  -Баштоо! Шейх ишарат кылды.
  Ушунчалык ар түрдүү жана ошол эле учурда көп нерсеге ээ болгон жоокерлер биригип, кыймылдары тез жана башаламан болгон. Адегенде үч тондуу жоокер тор ыргытууга аракет кылган, бирок атаандашы жетпей калып, аны көздөй секирип, анын курсагын канжар менен чаап алган. Жигит артка секирип, тридентти көкүрөгүнө сүздү, бирок терисин бир аз гана тырмап алды. Бирок анын маневри душманды артка чегинууге мажбур кылды. Ал алыстап, торго жөлөнүп, бир кездеги сүйүктүү гладиатордун жакындашына жол бербей койду.
  - Эркектер, келесоосуңар! Ошентип, ийгиликсиздикке дуушар болот! - деди кыз текеберленип.
  - Эмне төрөлгөн! Жигит абдырагандай көрүндү.
  Бир маалда үч тиштүү бир ретиарий колуна шагыл алып, бетине ыргытып жиберди. Маневр таасир этти, кыз көзүн жумду, ошол эле секундда тридент анын карын тешип кетти.
  Ооругандан кыйкырып, жаш гладиатор кычырап кетти, бирок ошого карабастан, бычакты ийнине сүзүп алган. Ретиарий кыйкырып, куралын тартты. Кылыч чагылгандай жарк этип, мойнун тешип кете жаздады. Гладиатор артка чегинди, көкүрөгү ачылып калды. Жигит ооруганынан онтоп, үч тентин таштады. Анда атаандашы анын үстүнө секирип, канжар ыргыткан. Селкинчек алсыз болуп, учу буттун этин тешип кетти. Ретиарий кыйкырып жыгылды, анан канжарды алып, ордунан турууга аракет кылды, ошол маалда кылыч мойнуна тийди. Азыртадан эле эс-учун жоготуп, ал күн өрүмүндөгү мирмиллондун бычагын чапкан. Бир кездеги сүйүшкөн түгөйлөр (Ромео менен Джульетта сыяктуу) шагылга кулап өлүшкөн. Мас абалындагы көрүүчүлөр каткырып күлүп жиберишти. Аренага маңдайы жапыз, жаактары чыгып турган үч күңүрт кул чуркап чыгышты, алар утулган, бирок рухий эркиндикке ээ болгондордун денелерин кызарган темир менен өрттөштү. Өлгөнүнө ынангандан кийин аларды кабыргалары менен илгичтерине байлап, сахнадан сүйрөп кетишти. Кан болгон жерди көмүр менен тебелешти.
  -Алар курт-кумурскалар менен тамактанганы барышат. - Шейх Деметранын аялы тишин көрсөттү. - Өкүнүчтүүсү, сөөктөр өтө майда жаныбарлар ачка кала беришет.
  -Эч нерсе эт жана ponavaristey болот. Өкүнүчтүүсү, бирок алардын бир нечеси келечектүү спортчулар болуп чыгышы мүмкүн! Шейх күңгүрөнүп кетти.
  - Төшөгүңүздөбү? - деп сурады примадонна жаман ойлуу.
  - Эмне үчүн жок! Кыз сулуу, ал эми бала сеники болушу мүмкүн. - Шейх өзүнүн көз карашында кыйла прогрессивдүү болгон, анткени аялы өзүнүн тоюнган денесин жаш кулда жакшы тамашалай алат деп эсептеген.
  - Кичинекей жана морт! Бизде деле ошол түгөй жокпу? - деп сурады Деметер.
  - Тилекке каршы, жок! Коңшу мектептен бизге жиберилген жаш сменаны карап көрөлү. Шейх жылмайып койду.
  - Мүмкүн аларды чоңойтуп койгону жакшыдыр! Анан биз туткундардын баарын ушинтип өлтүрөбүз. - Күтүлбөгөн жерден асылзаттын аялы боорукердик көрсөттү.
  - Кул козголоңу тууралуу кабар өтө кубанычтуу жана мен аны толугу менен майрамдагым келет. Чоң эне курсагын чайкады.
  - Албетте, Этимон сенден озуп кетпесе! - семиз айым чурулдады.
  - Мындай бейбаштык! Келгиле, бардык гладиаторлорду азыр бүтүрүп, келесоолорду спектаклден ажыраталы. Келгиле жаңылар! Шейх күңгүрөнүп кетти.
  - Бул жаңы келгендер эмес. - Деметер анын эриндерин жалады
  Кайрадан гонг жаңырып, жоокер балдар аренага чуркап чыгышат. Алар болжол менен он төрт же он беш жашта көрүнөт, ийиндери жана көкүрөгү кенен. Мурдагы мушкерлердей сальто жасап, колу менен чуркайт. Подиумга чуркап чыгып, алар курал-жарак, каска, көкүрөк соот, калкан жана кылычтарын кийишет. Биринин бычагы түз болсо, экинчиси кылычтай ийилген. Рельефтик пресс ачылып, тырыктары көрүнүп турат. Оң жакта турган баланын көкүрөгүн үч сызык кылып кескен жаралары айыккан.
  Тери бай майланган жана жылтыратат.
  Менеджер жарыялайт.
  - Рингде ийри кылыч менен белгилүү мушкерлер Фудорос жана түз кылыч менен Сафлоров чыгышат. Фудорос алты, Сафлоров жети беттеш өткөрдү. Алардын бардык атаандаштары же ошол жерде өлтүрүлгөн, же элдин чечими менен бычакталып өлтүрүлгөн. Стюард манжасы менен аудиторияны көрсөттү. Дагы коюмга коюмду каалагандар пайда болду. - деп күңкүрөдү шейх.
  - Сафлоровго жүз алтын тыйын.
  Коюмдар тез бүттү, асылдар ант беришти. Экөө мушташкан. Бири шарап куюлган стаканды чачып жиберсе, экинчиси майлуу бутун бетке чапты. Алып баруучулар менен күзөтчүлөр жаалданган элди тынчтандырууга шашылышты. Шейхтин өксүп, намыссыз, семиз аялы:
  -Алга! Өлтүр!
  Гладиаторлор чогулуп калышты. Бул жолу алар бири-бирин этият соккулар менен сынап, убакытты алды. Кылычтар кагылышканда алар бир аз учкундап, калкандары титиреп турду. Коомчулукка бул этияттык абдан жаккан жок, ал нааразы болуп ыйлап жиберди, сөөктөр согушкерлерди көздөй учуп кетти. Шейх лотокту оодарып койду, бардыгы шарап менен варенье менен жабылды. Анан түкүрүп, ачуулуу кыйкырып жиберди.
  Урушпасаң, мен сени тескери илип коём. Трибунага бир нече түртүүчү жапайы "жаңысарлар" чуркап чыгышты, алар найзаларын кагып, белдерине сайганын көрсөтүштү. Сафлоров чабуулга өтүп, катуу чабуул жасап, кесиптешинин тизесине тепти. Өспүрүм артка чегинди да, кылычын бир аз капталына тартып, атаандашы көкүрөгүнө тийди. Начар буралган табак түбүнө түшүп кетти. Кийинки түртүү териде терең из калтырып, коюу кан агып кетти. Фудорос артка чегинди, чачтуу мушкерлердин бири анын бутуна тепти. Ал эми бала олку-солку болгондо Сафлоров туулганы ушунчалык ачуусу менен чапкандыктан, селдейип жыгылды. Мээнин чайкалышынан "туулга" учуп, чекесинен шишип кеткен ак башы көрүндү. Сафлоров бычагын толкунданган көкүрөгүнө такады. Ал "коомчулукка" көзүн кысып койду.
  Белги күтүп. Көпчүлүк чачтарын аралап өтсө, бул өлтүрүү, ал эми алакандарын сепилге бириктирүү - ырайым кылуу дегенди билдирет.
  Бирок, каардуу жүздөрдөн мээрим окулган эмес. Дээрлик ар бир адам, атүгүл аялдар жана өспүрүмдөр да колдорун тамагына ылдый чуркап жүрүштү.
  - Өлүм! Аны ур!
  Шейхтин аялы шылдыңдап үрдү.
  - Ал өтө арзан түшүп кетти. Аны мага бир түнгө бер.
  Сафлоров олку-солку болуп, жеңилип калган өспүрүмдүн жылаңач көкүрөгүн басып, бир тамчы кан чыкты. Анан айласы кетип кылычын ыргытып жиберди:
  -Мен жасай албайм! Ал менин досум.
  Ызы-чуу дароо үзүлүп, ажал жымжырттык өкүм сүрдү.
  -Эмне! - Шейх ачууланды. "Силер жеңилгендерди өлтүрүүдөн баш тартып жатасыңар. Экөө тең тордо, андан кийин бүткүл гладиатордук мектептин алдында катуу кыйноолор болот.
  Жоокерлер Фудороско секирип, анын бетине суу чачып, анан тезирээк эсине келүү үчүн жылаңач согончогу кызарган темир менен күйгүзүштү. Бала кыйкырып, ордунан ыргып турду да, дароо мойнуна эки лассо ыргытты. Сафлоров каршылык көрсөтүүгө аракет кылды, ал бир эле учурда ондогон кылыч менен салгылашып, коркуу ага күч берди. Бирок атуучулардын бири бутуна жебе менен тийген. Уудан жигит шал болуп, бирок өлтүрүлгөн эмес. Экөөнү тең байлап, капаска салышты. Сафлоровдун кабыргасына кызарган таякча менен сайылып, териси түтөп, ур-токмокко алынган бала ийнелерди чыдамсыздык менен көтөрдү. Бирок, кыязы, эки тил албаган баланын кыйноолор десерт үчүн кийинкиге калтырылган.
  Шейхтин аялы көзүнөн жылтылдап:
  - Алар менин күйөөм болуш керек. Мен чыгармачыл экенимди билесиң.
  - Билем, бирок карачы, кызганып кетем. Жигиттер красавчик, уже турмушка чыга алышат. Шейх жылмайып койду.
  - Балким, үйлөнгөн да! Анткени, булар жемиштүү болушу керек болгон эң күчтүү жана ден соолугу чың кулдар! Семиз аял көз кысып койду.
  - Гладиаторлор туткундун түсү! Бул алардын аялдарын азапка салуу үчүн болмок. Шейх жылмайып койду.
  - Биз жетишебиз! Айтмакчы, дагы кыздар.
  Эми аялдар согушууга туура келди. Аренага бир эле белдемчи кийген жарым жылаңач эки дива кирди. Аларды мойнуна чынжыр менен кишендеп коюшкан - ажырабашы үчүн. Курал Ар бир колдо эки канжар. Албетте, күрөш катуу жана узакка созулбайт. Бир кыз сулуу, экинчиси кара чачтуу, экөө тең узун жалдуу.
  -Согушка! - деп күркүрөдү бандит.
  - Мен мелдешпейм! - деп үрүп койду шейхтин аялы. "Бул жаман жышаан болуп калды.
  Байкуш аялдар чогулуп калышты. Коркунучтуу болду, биринин курсагы дароо ачылды, экинчиси көкүрөгүнөн жарадар болду. Кысып кете берген кыздар буттары менен тепкилеп, эттерин кыйнашат. Кан көп агып, кете албай качып кетишти. Акыры, алардын бири толугу менен кесилип, тизесине чейин кулады. Кара чачтуу каткырып күлүп, сөзүн бүтүрүүгө аракет кылып, анан кабыргасынын астынан тымызын соккуга чуркады. Онтогону менен ал дагы эле кылмышкерди желкеге чапканга үлгүрдү. Эки сулуу аял шагылга кулап, бир нече ирет титиреп, катып калышты. "Жаңысарлар" алардын жанына чуркап жетип келип, кызарган темир менен чукуп жиберишти. Жоокер кыздар кыймылдашкан жок.
  - Дагы айтам, бир дагы коюм ишке ашкан жок. Экөө тең өлдү.
  Көрүүчүлөрдүн көңүлү калган, бирок өлтүрүүнүн өзүн көрүү абдан жагымдуу. Бирок азырынча эч ким жеңе элек.
  Мындай кырдаалда жаңы күрөш гана ишти сактап кала алат. Оңой жылытуу бүттү жана олуттуу бизнеске убакыт келди.
  Он беш гладиатор кызгылт сары тон кийген, тешиктери бар, былжырлуу үч кара жүнү аренага кол булгалап киришти. Алар кыска, ийилген кылычтар менен куралданышкан; колдорунда томпок бети бар майда чарчы калканчтарды кармап турушкан, баштары калкасыз каска менен корголгон. Бул топтун артынан ачык кызыл тон кийген, ошондой эле кыска, бирок түз кылыччан, кичинекей тегерек калканчтуу жана калкан менен корголбогон оң колун темир кишен менен жаап, сол бутун коргогон тизе капкагы бар согушкерлер жүрүштү. Тайгак каскадагы жашыл мамыктар сүрөттү толуктаган.
  Бири-бирине карама-каршы туруп, таазим кылышты. Бул жолу коюмдар алда канча чоң суммага жасалды, алтын колдон колго өтүп жатты.
  -Алардын баары өлтүрүлгөн болушу мүмкүн эмес! - деди шейхтин аялы. Кимдир бирөө сөзсүз жеңет!
  - Демек, коюм, бул акыркы мушташ. Карачы, жарык болуп калды! - деди чарчаган шейх кыжырланып.
  - Анда олуттуу болот! Кызылга миң алтын драхма. - семиз аял шыбырады.
  - А эмне үчүн аларда? - Эмне үчүн алар? - Эки жолу кайталады, таң калды, асылзаада.
  - Анткени көздөрү жаманыраак!
  Менеджер бир нерсе деп кыйкырып жиберди. Кернейдин тарсылдаган үнү угулду. Желмогуздардын көздөрүндө бир нерсе бар дегендей факелдер да бүлбүлдөп турду.
  Сүйлөшүүлөр, ызы-чуу, күлкү, чемпиондук токтоду: бардык көздөрү согушкерлерге кадалды. Биринчи кагылышуу коркунучтуу болду: өкүм сүргөн жымжырттыктын ортосунда калкандарга кылычтын соккулары катуу угулду. Жүнү, каска сыныктары, талкаланган калкандардын сыныктары аренада толкундангандай учуп өтүштү, энтигип жаткан гладиаторлор бири-бирин соккон сайын согушту. Согуш башталгандан бери үч мүнөт да өтө элек болчу, ансыз деле кан төгүлгөн: төрт гладиатор азап чегип, согушкерлер аларды бут алдына тебелеп салышты. Тегеректе жаткандардын бири шеригин бутунан кармап, бутун бурган. Ал колун жулуп, ылдый учуп кетти.
  Ханзааданын аялы тойбогон Деметер кемирген сөөктү рингге ыргытып жиберди.
  - Кызылдар, эгер жеңсеңер, мен силерге бир стакан шарап берем!
  Көбүнчө, тескерисинче болду, Деметер түптөгөн команданын эң чоң мушкери толукталды. Үч кылыч дароо кең көкүрөккө сайылып, бактысыз жетекчинин колунда мезгилсиз алынган сөөк калды.
  Көрүүчүлөр салгылаштын кандуу окуяларын кубануу жана чыңалуу менен ээрчип жатышты. Алар жарадар болгон букалардын үйүрүндай кыйкырып жатышты. Жергиликтүү элита каарданып, каарданып, согушкерлердин көңүлүн көтөрүштү. Гладиаторлордун катарлары суюлуп, салгылашуу өзүнчө кагылышууларга айланган.
  Кадырлуу коомчулук жыргап, ачык айтканда "жинди болуп" кан чаап жатканда, эр жүрөк козголоңчулар уйкулуу сакчыларды кырып салышты. Победоносцев бир ууч эр журек менен бирге жан сакчыларды талкалап, сарайга биринчи болуп кирди.
  Козголоңчулардын жакындаган ызы-чуусу кармашты үзгүлтүккө учуратууга аргасыз кылган. Дөөлөттөр солкулдап, кылычтарын көтөрүүгө аракет кылышты. Жаш козголоңчу катуу кыйкырды:
  - Мен эмнени көрүп жатам! Бири-бириңерди өлтүрүп жатасыңар, шерменделердин тамашасы үчүн! Кылыч көтөрө албаган кайра жанданган бейбаштар, курсактары ашыкча кийлигишет. Эгер сизде жок дегенде бир бөлүкчө текеберлик сакталып калган болсо, анда бул жийиркеничти жок кылыңыз.
  Гладиаторлор ушуну гана кутуп жатышкансыды: семиз уйурге чуркап барышты.
  Кызматчы кулдар жек көргөн кожоюндары үчүн өлгүсү келбей, четте секирип кетишти, ал эми балдар атактуу конокторго лоток менен тамак-ашты ыргыта башташты.
  Деметер кыйкырды:
  - Алардын баарын өлтүр!
  Анан анын башына кристалл шарап стакан түшүп, канчыкты кулатып жиберди.
  Witcher ачууланды. Ал шаардын бай жарандарын кыйып, алардын этин туураган.
  Бул кыйын эмес, бирок жийиркеничтүү болду. Анын жанында Ашуу туруктуу шериги согушту. Тумшук да артта калбай, гладиаторлор абакчылардан өч алышты.
  Көңүлү чөккөн кулдар башкаруучуну кайырмакка көтөрүп, кыйкырышты:
  - Биз биздикибиз! Сага окшогон кулдар!
  - Демек, кылыч менен далилде! - деп кыйкырып жиберди, ошондуктан Сыйкырчынын шамдарындагы шамдар солкулдап кетти.
  Шейх качып кетүүгө аракет кылды, бирок Бик аны чалынып, жакасынан ылдый бал куюп:
  - Мейли, сен кайда керексиң. Татымал жок.
  Солнцлав эки дворяндын башын дароо кесип, үчүнчүсүнүн жаагын тизеси менен эзип салды. Бирок, мындан ары мушташкан көрүнүш да жок эле, кулдар гана өч алышкан. Сакчылардын калдыктары качып кетишти, ал эми майрамдар, ал тургай, эң жакшы формасында, олуттуу аскердик күчтү билдирбейт. Алардын баары Ведмакова сууй электе өлтүрүлгөн. Бир гана башкы шейх тирүү, Бик чачын жулуп. Ведмакова намыссыз баланы айдап:
  - Бул асыл адам. Биз пайдалуу болушу мүмкүн!
  . Љ12 ГЛАВА
  Немецтер Сталинградга чабуулун улантышты. Бир аз калды окшойт, бирок акыркысынан өтүү абдан кыйын болду. Ал тургай, "Sturmtigers" массалык колдонуу жардам берген жок. Реактивдуу бомбардировщиктердин жок кылынышы эбегейсиз зор себеп болгон да. Дагы бир каражат напалм бомбасы болгон.
  Кыздардын батальону суюлуп кеткен, бирок сулуулар дагы эле мушташкан. 20-октябрда кар жаап, сулуулардын баары жылаңайлак болушту. Алар ак төшөктө көрктүү издерди калтырышат.
  Сулуу кыздар, карга бир аз тоголонуп, таза болуп калышты. Матрена Серёжканы колго түшүргөндөн кийин өзүнө орун таппай калды. Ушундай акылдуу, сулуу баладан дагы айрылып калам. Ал эми фашисттик туткунда аны эмне күтүп турган? Биринчи кыйноо, анан олум жазасы!
  Бала чындап эле атууга аз калган, бирок шахтага түшүп калган. Күнүнө он алты саат иштеп, жарыбаган тамак-аш, көзөмөлчүнүн камчысы Серёжканы күтүп турган.
  Тагыраагы, бала ансыз деле карьер болуп, ал жерде эшектей тынымсыз иштеп жатат. Бирок жер үстүндөгүгө караганда жер астында бир топ жылуураак. Ал эми жоокерлер тоңуп калбашы үчүн секирип, чуркоого аргасыз болушат. Анан кыздар урушат. Мына, кубаттуу танк "Лион". Анын 150 мм мылтыгы бар, шаардагы салгылашуулар үчүн эффективдүү жана практикалык. Fritz бул танкты жакшы көрөт, анткени ал бардык тараптан жакшы корголгон.
  "Чычкан" бир аз артта сойлоп барат. эки жүз тонна астында немис машина, ошондой эле 150 миллиметрдик замбирек жана жетимиш беш менен куралданган. Ошентип, алда канча практикалык. Автоматтардын саны төрткө жетип, танкка жакындаш оңой болгон жок.
  Анюта, Мария жана Алла бирге мастодонду оюп аракет кылып жатышат. Ага кылдаттык менен тандалып алынган.
  Анюта энтузиазм менен ырдады:
  - Кантип күрөшүп, өлүмдөн коркпой жашадык... Демек, мындан ары сен экөөбүз жашайбыз! Жана жылдыздуу бийиктикте жана тоо жымжырттыгында, деңиз согушунда жана каардуу отто! Жана каардуу жана каардуу от менен!
  "Маус" акыркы модификациясы болгон, алты пулемёт, эки коаксиалдуу бочкалары жана төрт ийрилүү илгичтери бар.
  Карды аралай сойлоп бараткан Мария кычырап:
  - Биз эч качан багынбайбыз! Анткени, Ыйса Эң Жогорку Кудай биз менен!
  Кыз жакындаган сайын Чычкан куртуна жардыргыч затты ыргыткан. Ал күрүлдөп, калкан астында, муз аянтчасы жарылды.
  Кыздар кубанып:
  - Фашистти алгыла!
  Алла ыргытып, Фрицке сынык граната ыргытты. Фашистти жарылуучу толкун ыргытып жиберди, аны менен бирге колониялык аскерлердин эки кара түстүү жоокеринин баштары жулуп кетти.
  Кызыл чачтуу сулуу ышкырып:
  - Мекен жана Сталин учун!
  Анюта жарылуучу заттын пакетин кайра ыргытып жиберди... Бул жолу анчалык ийгиликтуу болбостон, броньга тийип, болот снаряддын бетинде жарылып кетти.
  Кыз ызаланып:
  - Ой, шыбап койдум!
  Жана колго жасалган жардыргыч заттардын жаңы бөлүгүн издеп жүрүштү. Сууктан кызарган тегерек согончогу жылтылдап турду. Дээрлик жылаңач кыз, кардын үстүндө сойлоп, бир аз ыңгайсыз. Бирок сабыр кыл. Айрыкча снаряддар болгондо кар эрип кетет.
  Анюта да ырдаган:
  - Билем, суук жакында жок болот,
  Дарыя катуу агып жатат...
  Алар буга чейин көлчүктөрдү аралап жатышат -
  Жылаңаяк кыздар!
  Кыз атат, колониялык аскерлерден арап кулайт. Душмандын чакан топтордо аракеттенүү аракеттери олуттуу жоготууларга алып келет.
  Чычкандын кыска замбиректен кайрадан жарылуу болду. Түтүндүн бир жеринен снаряддар жарылды. Жана көп тыныгуулар...
  Немецтер Сталинградды дээрлик басып алышты... Аз калды. Бирок дал ушул нерсе Вермахттын чоң бомбаларды жана оор артиллерияны колдонуусуна тоскоол болууда. Фриц өкүнүчтүү эмес, чет өлкөлүктөрдү алдыга коё берди.
  Мария мылтыгынан ок чыгарды. Фашисттик жалданма кыйрап, урандылардын таштарын оодарып.
  Кыз жылаңач көкүрөгүн кочкул кызыл эмчектери менен ушалап жатты. Алар жоокерлерди толугу менен кийинтишти - алар шорты менен секирип жатышат. Бирок, экинчи жагынан, алар боюнча хит дээрлик жок. Сыягы, жылаңачтык эмнегедир өзгөчө сулууларды коргойт. Анткени алар ушундай тозокто жашай алышат!
  Алла кар менен ылай аралашмасын силкип, кайра атат. Кара солдаттын көзүнө так тийди. Жаман канчык, эч нерсе дебе.
  Үч кыз кайра Чычканга жакындайт. Мындай калың бронетанкалуу машинага ар тараптан кирүү кыйын. Бирок жоокерлер оптимизмге толгон. Эгерде сиз снаряддын өзүн жарып өтө албасаңыз, анда эмне үчүн бочканы айрып салбаңыз.
  Алла жылаңаяк буту менен кир кесектерди тээп:
  - Биздин чындык, биздин чындык... Күн нурундай! Эртеңки күнүбүз жарык болсун, тоодон агып суулар!
  Жоокерлер көптөн бери колго түшкөн МП-44 менен куралданышкан. Бул автоматтар узак аралыкка ээ. Сулуулук ишенимдүү күйөт. Каралар кайра түшөт. Алар кызыл кандын фонтандарын атышат.
  Ийнинде мылтык, колго түшкөн пулемёт менен атып жаткан Мария:
  - Тымызын жөргөмүш чакканын курчутуп алды,
  Ал эми ыйык, орустун канын Россиядан ичет!
  Душманы үчүн баары кичине, кичине болсо да, өлтүрөт,
  Кимде Россияга сүйүү бар!
  Россияга болгон сүйүү!
  Кыз жаракалардан чыгып кеткен ассортименттеги "кароолчуга" ок жиберди. Сулуу жылмайып койду, анын жүзү арык болсо да, ажарлуулугун, сүйкүмдүүлүгүн сактап калды.
  Жалпысынан алардын батальонундагы кыздардын баары сулуу. Бул жерде, мисалы, татар серафими. Атасы татар, апасы белорус, Серафима чачынан бышкан буудайдын түсүн мурастап алган. Ошондой эле сулуу кыз, жылаңаяк, дээрлик жылаңач. Жана колго түшкөн пулемёттон кыска мөөнөттө ок чыгарат. Ал эми анын үстүнө башка аскерлердин фашисттери сойлоп баратышат.
  Серафима абдан так атат. Анын жанында алтын чачтуу Мариям жатты. Кыздар экөө тең от алып ырдашат.
  - Мекен! Мария баштады...
  - Жана армия! - деп улантты, Серафимди атып.
  Мария Твиттерде:
  - Бул...
  Отту жетектеп, түстүүлөргө тийип, Серафим мындай деп билдирди:
  - Эки мамы!
  Мария жылмайып:
  - Үстүндө...
  Серафим ок чыгарып, кошумчалады:
  - Кайсы...
  Мария бешөөнү кесип, улантты:
  - Токто!
  Серафим ок атып салам айтты:
  - Планета!
  Мария, атып, кыйкырды:
  - Эмчек...
  Серафим, атып, күбүрөдү:
  - Коргоо...
  Мария фашисттин башын чаап: - Ацгемелеш-кен жок.
  - Биз сен....
  Серафим нацисттерди ок менен кесип, кычырап:
  - Өлкө!
  Мария так аткан окторду жиберип, кыйкырды:
  - Баары....
  Барган сайын так аткан Серафим:
  - Адамдар!
  Алтындай булганган чачын чекесинен ыргыткан Мария ырдады:
  - Чычкан...
  Серафимдин огу жана ок жиберип жатып:
  - Сенин...
  Фашисттин кекиртегине урган Мария улантты:
  - Жылуу!
  Сары чачтуу татар ок жиберип, улантты:
  - Булуттар...
  Мария так атып, кошумчалады:
  - Баракелде!
  Серафим жылмайып:
  - Мейли жана...
  Мария так атып:
  - Күн!
  Серафим тыбырчылап, кыңылдап:
  - Зой!
  Мэри күлүп улантты.
  - Автоматтык...
  Серафим ок аткансып үрүп жиберди:
  - Натер...
  Мария жакшы багытталган соккуларды кошту:
  - Ийин...
  Серафим күлүп кошумчалады:
  - Солдат!
  Мария шыктануу менен ырдап, атып:
  - Мен казам...
  Серафима, истребителдик отту жетектеп, мындай деп кошумчалады:
  - Мүрзө...
  Мария африкалыкты жыгып, сөзүн улады:
  - Душман!
  Кыздардын ок-дары түгөнгөн. Анан тез эле качып кетүүгө аргасыз болду. Волга аркылуу камсыздоо өтө кыйын. Дайыма бомбалоо жана аткылоо. Мына, берки жактан бир рота арматура келет.
  Кайыктардын айланасында спрей жана сыныктардын фонтандары кайнап жатат. Асманда штурманттар күркүрөп жатышат. Бул жерде Focke-Wulfs учуп келет. Жана алар бомба ташташат.
  Бир нече кайык бузулду. Советтик жоокерлер сууга чөгүп, өлүп жатышат.
  Душмандын артиллериялык атышы өтө жыш.
  Ал тургай түн ичинде, Fritz от астында баарын кармап турат. Ал эми алардын дайв-бомбардировщиктери кийилет. Анын ичинде Ю-87нин чоң атасы. Реактивдүү учактар буга чейин катарга кирип кеткен да.
  Бул жерде легендарлуу советтик Як-9. Ал Германиянын ME-309 учагы менен согушуп жатат. Ылдамдыкка жана куралга каршы макулдашылган маневр. Немец советтик машинаны биринчи чакыруудан эле женип чыгууга аракеттенип жатат. Бирок ал ийгиликке жетпейт. Топоз өз кезегинде куйругуна кирүүгө умтулат, бирок фашист жогорку ылдамдыктан улам кетип калат.
  Тезирээк немис, күчтүүрөөк куралы бар, оруска каршы. Бирок тез учуу уланууда. Фашист жети ок атуучу точкаларды жетиге каршы колдонуп, советтик машинага тийет. Ал ылдамдыгын жоготуп, кулай баштайт.
  Ал түтүндү бөлүп чыгарат. Жана мотор күйүп турат...
  Бул эмне деген согуш! ME-309 сыяктуу куралдануусу күчтүү машинага каршы туруу кыйын, анда жети ок атуу пункттары ашыкча салмакты жана начар маневрликти компенсациялайт.
  Жогорку ылдамдык фашистке сууга түшүүгө мүмкүндүк берет, ал эми немец истребителинин чекеси жакшы брондолгон.
  Анюта кайрадан Чычканды бузууга аракет кылат. Кыз өз өмүрүн тобокелге салат. Ал ансыз да тырмаланып, жылаңач чептердин арасына сойлоп жүрөт. чийилген жана писуга бардык сулуулук. Бирок андан кийин ал жарылууга таңгак салынган гранатаны ыргытат. Ал атүгүл автоматтын жарылуусунан да тийип калат. Сулуулуктун далысын тырмалайт.
  Бирок экинчи жагынан жардыргыч зат 150 миллиметрлик замбиректин оозуна тийген. Ал эми немис буга чейин олуттуу зыян алган. Машина абдан кыйынчылык менен ордунан жылып, жараларын жалоо үчүн кайра өз аскерлери турган жерге сойлоп барат.
  Асманда Фок-Вульф жана бир нече ТА-152 пайда болот. Алар советтик позицияларды аткылай башташат. Акыркы HE-183, чабуулчу реактивдүү унаалардын бир нечеси да пайда болду. Бул карышкырлар саатына сегиз жүз километрге чейин ылдамдыкка жетип, аларды сүзүү дээрлик мүмкүн эмес болчу.
  Кыздар немецтерге жооп кайтарышат. Чабуул учактарынын жердеги октон күчтүү корголушуна карабастан, душманды илгичке алуу мүмкүнчүлүгү ар дайым бар.
  Анюта менен Алла колго түшкөн Люфтфаустту алып чыгышты. Бул курал, тогуз бири-бири менен жыйырма миллиметр recoilless турат.
  Кичинекей зениттик мылтык сыяктуу атсаңыз болот.
  Ал эми жоокерлер душманды көрсөтүшөт. Алар стартты акырын басышат... Эки сулуу тең жылаңаяк буттарын урандыга таянып, жылмакай кайтты.
  Фок-Вульф алты пневматикалык мылтык менен тамеки тарта баштайт - анын курсагы жарылып кетти.
  Кыздар сүйүнүп:
  - Шайба! Кир жуугуч! Максат!
  Башка немис учактары кыздардын башын тегеренип чыга баштайт. Сулуулар жер астындагы өтмөктөрдү көздөй сүзүп, Фок-Вульф ракеталарынан качышат.
  Анюта жылтылдаган орой согончогун алды. Кыз күбүрөнүп:
  - Оо, тозок оту!
  Кыздын таманы ыйлаакчаларга толуп, катуу ооруп жаткан. Мен муздак нерсени тиштеп алгым келди.
  Ал эми сыртынан караганда боштуктар уланууда. Жалындан кар ызылдап, урандылар ыдырап. Немецтер позицияларды от менен каптады, бирок мунун мааниси абдан аз. Жоокерлер норкаларга чычкандардай жашынышты. Өздөрү үтүктөшсүн.
  Алла Анютанын кулагына шыбырады:
  - Менимче, жакында фашисттер акыры түгөнүшөт. Алардын куч-кубаты зор, бирок Сталинградда алардын бурулууга мумкунчулугу жок!
  Сары чачтуу кыз сыймыктануу менен жооп берди:
  Биз бул жерде үч жүз спарталыктайбыз! Биз душмандын жогорку күчтөрүн чагылдырабыз!
  Кызыл чачтуу Алла шериги кызга күлүп жиберди:
  - А сен бизди айланта албайсың!
  Кыздар жер үстүнө чыкканда рейд аяктады. Жаңы кара жөө аскерлер пайда болду. Алар алдыга чыгып, кыздар ок ачууга аргасыз болуп, душманды мурду менен жер казууга мажбурлашкан.
  Кайрадан "Арстандар" менен "Жолборстор" согушка киришти. Немецтер советтик армияны оор танктар менен басууга аракеттеништи. Анда-санда снаряддар жааган. Алсызыраак "Жолборс" өзүнүн түзүмдөрүнөн ажырабоого аракет кылды. Минометтор да күрүлдөдү.
  Кыздар немецтерге жана алардын жалданма аскерлерине ок атышты. Каршылаштарын нокаут кылды. Алла менен Анюта экиден ок атышты. Душмандын тумшугу пайда болуп отурушту. Андан кийин душмандардын жаңы катмары.
  Согуш учурунда кыздар ырдашкан.
  Алла атып баштады:
  - Буга чейин...
  Анюта, атып, улантты:
  - Сенден...
  Алла Лупанув кошумчалады:
  - Легион...
  Анюта үчөөнү кесип, унчукпай калды:
  - Душмандар...
  Алла оппоненттерин мыктап туруп:
  - Алар....
  Арабдын баш сөөгүнүн жарымын талкалап салган Анюта сөзүн улады:
  - Алар каалашат...
  Аллах душманды талкалап, сөзүн улады:
  - Сен...
  Анюта, атып, ачууланып кычырайт:
  - Бөлүп...
  Аллах арабдын баш сөөгүн жарып:
  - Кыйрат...
  Анюта мык кагууну улантып, ышкырды:
  - Эскертүү...
  Алла атып жаткандай ышкырып:
  - Коркпо...
  Анюта так атып:
  - Душман...
  Алла снайпердей ок атып, сөзүн улады:
  - Штыков...
  Анюта андан ары ок атып, үрдү:
  - Алам...
  Алла, окту токтотпостон, кыңылдап:
  - Күч...
  Ачууланып ок аткан Анюта досун оңдоп:
  - Кайрат...
  Катуу кубанган Алла африкалыктардын башын атып:
  - Күч...
  От менен чуркаган Анюта шыбырады:
  - Жогорулатуу...
  Алла кызыл тармалдарын силкип, сөзүн улады:
  - Жана душмандар ...
  Анюта арабдын курсагына тийип, мындай деди:
  - Дароо...
  Алла бардык калибрлери менен атып:
  - Кыйрат...
  Кыздар дем алышты. Анан дагы бир аз атышкандан кийин кыйкырышты:
  - Биз снайпердик мылтыктын рыцарларыбыз, өлтүрүүнүн үнү жаңырып жатат!
  түртүп, колониялык аскерлердин толкуну бир аз басаңдады. Фашисттер кайрадан танктарды алдыга жылдырышты. "Жолборстор" -2 узун тумшуктары менен пайда болуп, байкаган нерселердин бардыгына снаряддарды аткылашты.
  "Жолборс" -2 мунаранын баштапкы формасына жана капталдарынан соот плиталарынын эңкейиштерине ээ болгон. Бул аны бир аз чечкиндүү кылып койду. Аял жоокерлер кайрадан танктын изин бутага алышты. Фашист көмөч казандагы жыландай болуш керек эле.
  Анюта жардыргыч пакетти ыргытып, "Жолборстун" -2 алдыңкы роликин талкалап ыргытты:
  - Мен сизди белек менен тосуп алдым... Албетте, табыттын ичинде бир жерди белгиледим!
  Алла ышкырып, фашистке чоң, жарылуучу пакетти ыргытып жиберди:
  - Бирок Пасаран!
  Ал эми жарылуудан немецтик танктын узун оозу бурулуп кетти. Ошондо падыша жолборс артка бурула баштады. Кайрадан фашист катуу жарадар болду. Алла аны алды да, жылаңач манжалары менен стаканды ыргытып үрүп:
  - Эмен табытта сен болуу үчүн!
  Айнек учуп өтүп, колониялык немец аскерлеринин арасынан бир индиялыктын кекиртегине түштү.
  Анюта шеригине көзүн кысып ырдайт:
  - Мен башымды ушул челекке малып алам! Мен баарын сууга салам!
  Алла автоматтан аткыла. Немецтер кайрадан чабуулга дуушар болушту. Кыз кычырап:
  - Биз баарын кыла алабыз! Жана биз жеңебиз!
  Анюта мылтыгын атып, мындай деди:
  - Чоң жеңиш күтүп турат! Чоң аталарыбыз данк болсун!
  Алла сальто жасап, Рождество багына окшоп айланды. Кыз көзүн кысып ырдады:
  - Ийгилик мырза, кайда барасыз... Ийгилик мырза - фашисттер күлүшөт...
  Немецтик танктар снаряддарды сактап калбастан, ок атууну күчөттү. Алар жарылып жаткан белектерин төгүштү. Жана алар советтик позицияларга жакындап, боштуктарды болтурбоого аракеттенишкен.
  Анюта туткун Серёжка үйрөткөндөй зым колдонуп, салмактуу минаны тартты. "Арстан" акырын сойлоп советтик позицияларга чейин барды. Анын 150 мм мылтыгынан снаряддар түкүрүп жатты. Кыздар кычырап, көз кысып калышты.
  Анюта ырдаган:
  - Немецтер-калемпирлер, фашисттер-нацисттер... Сизди пацифисттин аягы күтүп турат!
  Аллах жылмайып айтты:
  - Пацифизм... Нацисттерге келгенде пацифизм жөнүндө сөз кылуу да келесоолук!
  Анюта колониялык гвардиядан арабдын мурдунун кепурвсун таамай аткан ок менен чаап: - Ацгыча!
  - Анан алар ойлогондон аксап... Аскердик иштерде алар анчалык күчтүү эмес! Жакында биз аларды Жер планетасынын бетинен жок кылабыз!
  Алла дагы бир жарылып, жылаңач көкүрөгүн шагылга сүйкөп ырдады:
  - Мен жапайылардын тизесинде турган орус рыцарымын... Ата Мекендин душмандарын жер бетинен шыпырып салам!
  Кызыл чачтуу сулуу асманды карап көзүн кысып койду. Ал жерде немецтик аткычтар "рамкалар" айланып жатышты.
  Сойлочу, анда-санда, немис "Арстаны" шамалга тыгылып. Жана анын мылтыгы түкүрүп жатты.
  Анюта немец танкынын изи астында минаны жылдырып, кычырап:
  - Серёжа үчүн ....
  Немец токтоп, кайра ок чыгарды. Кыздардын артынан снаряд жарылды.
  Анюта мындай деди:
  - Баланын мээси бар сүттүн кабыгы!
  "Арстан" бир топко чейин турду. Тажрыйбалуу немис экипажы алдыда коркунучту сездиби, же алар согуштук шайманды колдонгусу келдиби. Бирок "Арстан" бир топко чейин токтоп, өлүмгө алып келген снаряддарды түкүрдү.
  Анюта германиялык танктын өнүккөн мылтыгы бар экенин жана КВ-2ге караганда тез-тез ок атканын белгиледи. Жана бул, албетте, бул машинаны алда канча коркунучтуу кылат. Анюта өзүнөн өзү өтүп кетти да:
  Ыймансыздар тозокко түшсүн!
  Алла фашизмге кун плексинде ок атып, ура берди:
  - Биздин жеңишибиз сөзсүз! Ошондо баары жакшы аяктайт!
  Анюта да туркту кесип, ырдаган:
  - Болсо да, анын кара мүйүзүн балээ какканда жашоо үзүлө тургандай... Аттар кишендеп, кан дайрадай агып, кайра эле бутуңдун астынан жер кетет!
  Алла ирандыкты сугарып, мындай деп кошумчалады:
  - Бирок жердин да өзүнүн камкорчусу бар ... Жана ага сунулган жылдыздардын ортосунда ... Гитлерди Колымага сүргүн кылуу үчүн көрүнбөгөн сактоо жиптери!
  Кыздар атышып, бир ооздон ырдашат:
  - Келгиле, Адольфту сындыралы, бул ага зыян келтирет! Фашизм жеңет деп ишенем! Ал эми биздин Россияда бардык елкелердун элдеринин Теңири, Мессия пайда болот!
  Жана жоокерлер ок атууну уланта беришти. Бирок душмандын жөө аскерлери жата калып, гранаталарды атып, ыргыта башташты. Фашисттик аскерлер кыздарды миномет менен түтөтүүгө аракет кылышкан. Жана гранаталарды көп ыргытуу.
  Аллах философиялык түрдө мындай деп айткан:
  - Шайлоодо санды, согушсуз шайлоодо чеберчиликти аласың!
  Анюта күлүп койду да:
  - Согуш бул сандан сапат жеңген аймак, шайлоо, эреже катары, тескерисинче, бул тамаша!
  Жоокерлер бир аз артка чегиништи, гранаталар жана алардын сыныктары өтө калың төгүлүп жатты. Алла ыргытылган белекти буту менен кармап, кайра ыргытып жиберди. Граната учуп өтүп, фашисттердин каскаларына тийген. Анан кантип жарылат...
  Бир жерде дагы бир звено жарылып кеткендей болду.
  Аллах философиялык жактан мындай деп белгилеген:
  - Ийгилик экинчи бакыт, ийгилик үчүнчү, бирок биринчи чеберчилик!
  Анюта күлүп жиберди да:
  - Ийгилик - кайраттуулук үчүн сыйлык, бирок ойлонбогондук үчүн эмес!
  Алла колониялык армиядан бир индустун көзүн оюп алып:
  - Ким бактылуу, анын жаны ырдайт!
  Анюта жылмайып кыйкырып жиберди:
  - Бактылуу болгондо жакшы экен, кудай сактайт дегени!
  Кыздар бир аз акылдуураак. Анда немецтик "Арстан" ошентсе да алдыга жылып, минага тийген. Курт жардыргыч затка кирип кетип, жарылып кеткен.
  Жарадар болгон "Арстан" айланып, ордунан турду... Жоокерлер сүйүнүп, өпкөсү менен ырдашат:
  - Арстан - ойдо майып, жолборс - ар кандай балээнин башаты... Дүйнөдө адамдан өткөн кызык жок!
  Анюта узун сап берди, жөн гана чет элдик кошуун бороонго туруп, ырдады:
  Бизде ракеталар, учактар,
  Дүйнөдөгү эң күчтүү орус руху...
  Мыкты учкучтардын штурвалында -
  Душман топурак болуп талкаланат!
  "Арстан" катуу жабыркаган окшойт. Ал дагы бир нече снарядды түкүрүп, катып калды.
  Шамдагай Пантера пайда болду. Бирок, ал советтик аскерлердин позицияларына терең кирүүдөн корккон, бирок атууга киришкен. Кыздардын башына снаряддар ышкырып жатты. Алар урандыларды жана өрттөрдү талкалашты.
  Анюта фашисттик танк жеткиликтуу аралыкта жакындап келе жаткан учурду кармап калууга даяр, ыргытуу учун гранатаны даярдады. Бирок Пантерада да акылсыз адамдар жок. Немецтер бир да жерди колдон чыгарбоо аракетинде шахмат иретинде снаряддарды жаткырып атышты. Жана түзмө-түз ар бир ташты тырмалап.
  Алла жылаңач көкүрөгүн сылап, мындай деди:
  - Фрицтин тактикасы туура эмес... Ушинтип канчага жетишет?
  Анюта тапкычтык менен белгиледи:
  - Тоок эгинди дан жутуп, чочкого караганда тезирээк салмак кошот!
  Пантера сексенден ашык ок чыгарып, ок-дары түгөнгөндөн кийин артка бурулуп, уясын көздөй жөнөдү. Анын ордуна жаңы мастодон "Sturmtiger" пайда болду. Машина анын кең тулкусун капкак менен жаап койду. Көрсө болот, ошентип, өзүн сактап калуу үмүтү.
  "Штурмтигр", советтик аскерлердин позицияларын алыстан аткылашты. Ракета атылды. Жер көтөрүлүп, жалындуу булактан жалын төгүлдү.
  Кыздар эптеп аман калышты, алар жакшынакай эле жабылды. Анюта бир аз укпай калды. Кыз күтүлбөгөн жерден ат үстүндө чаап баратканын көрдү. Ал татар армиясына кол салган отрядды башкарат. Ал эми жоокерлер аны менен ат минишет. Моңгол-татарлар соккуга туруштук бере албай, чегинип, миңдеп туяктын астында өлүшөт.
  Анюта болсо эки кылычын шилтеп, душмандарды кырып салат. Бирок аян күтүлбөгөн жерден үзгүлтүккө учурады.
  Алла шеригин жаакка чаап, силкип:
  - Ооба, баары! Эми жалганды токтот!
  Анюта ачууланып жооп берди:
  - Жаткан жокмун, уруштум!
  Кыз ачууланып ордунан ыргып туруп, гранатаны ыргытат. Береги учуп өтүп, "Лев" танкынын оозуна конду. Жабыркаган унаанын жүк ташыгычы бырышып калган.
  Анюта өпкөсү менен кыйкырды:
  - Мен Россиянын рыцарымын!
  Алла автоматтан жарылып:
  - деп жооп берди бала кашын чийип,
  Мен Ыйык Руссияга кызмат кылгым келет...
  Кан деңизи төгүлсүн
  Бирок Кудай бизди куткара алат!
  Анюта жылаңач курсагы жана көкүрөгү менен урандылардын үстүнө жыгылды. Убакыттын өтүшү менен анын башын жүздөгөн пулемет аткылап кетти. Кыз тилин чыгарып:
  - Эр жүрөк жоокерлердин жиндилиги - абстрактуу генералдардын куткаруучусу!
  Аллах макул болду:
  - Жоокер - эр, генерал - кыраакы, душман - амалкөй, ийгилик - акылман эрдик менен гана тилектештик!
  Кыздар кайрадан ок ачып, тилектештик менен кыйкырышты:
  Анын үстүндө эскадрильялар
  Бир добуштан күркүрөгөн
  Адольф күчтүү акылсыз -
  Содомду отургузуу!
  Дагы бир брондолгон "Арстан" пайда болду. Эки жоокер андан качып жөнөштү, жүзү кара өңгө караганда арабдар. Алар өнүккөн танкты согуш талаасынан алып чыгуу үчүн илгичке чынжыр ыргытууга аракет кылышкан.
  Алла менен Анюта ок атып, техниканы бир убакта өлтүрүштү. Жоокерлер ырдашты:
  - Өзүңөрдү кыйратпагыла жана жолдошуңарга жардам бербегиле, башкаларга күйүттөн чыгууга жардам бергиле!
  Үч каралар көрүндү. Алар чынжыр менен мүмкүн болушунча тез жарышып, бирок кыздарга ок тийди. Анын үстүнө Анюта мылтыктан жылаңач бутунун манжалары менен итти басып атып атты.
  Жана ал Робин Гуд сыяктуу атаандаштарына абдан сокку урууга жетишти.
  Аллах айтты:
  - Белги - ийгиликтүү чапкан эмес, жаман жолу менен өткөрүп жиберген адам!
  Анюта жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып жиберди да:
  - Канжардын көз карашы менен эң такы жетпей калышы мүмкүн, бирок кечирилгис курч акыл бутага өтүп кете алат!
  Граната миномётко тийип, мина жарыла баштаган.
  Ооба, Сталинград немецтерге оңой болгон жок. Аларды өлүмдүн коркунучтуу чебине киргизди!
  . Љ13 ГЛАВА
  3-ноябрда немистер Тихвинди курчоого алып, шаардын өзүндө салгылашуулар болгон. Кызыл Армия акырындык менен чегинди. Баку шаарынын көпчүлүк бөлүгү буга чейин басып алынган, советтик аскерлер жарым аралга чегинүүдө. Ереван дагы деле араң кармап турат. Сталинград кыйроонун босогосунда турат.
  Ошентсе да, Сталин бул шаарды багынып бербөөгө буйрук берген. Астрахань учун салгылашуулар башталды. Бул шаарда фрицтер да алга умтулуп жатышат. Алар бардык жолдорду катуу бомбалап, инфраструктураны талкалашат.
  Кыш келе жатат... Ал эми согуштун журушу барган сайын азайып баратат. Бирок Сталинград кармабайт окшойт. Волга аркылуу жабдылышы тоңуп калууну жана массалык бомбалоону кыйындатат.
  4-ноябрда Тихвиндин токсон пайызы эчак эле алынган. Ал эми немецтер Финляндиянын территориясына жакындап келишти. Олуттуу зыянга учураган советтик аскерлер душманды токтотууга жетишерлик куч топтой алган жок.
  Финдер жана марионеткалык швед аскерлери да жолугушууга чабуул коюшту. Маанилүү күчтөр колдонулган.
  5-ноябрда Германиянын коалициясы менен фин-скандинавиялык аскерлер бириккен. Ошентип, Ленинграддын айланасында кош шакек жабылды. Үчүнчү Рейхтин жаңы, чоң жеңиши.
  6-ноябрда түндүк сектордо салгылашуулар дагы эле уланып жаткан. Фашисттер коридорду кеңейтишти. Абал өтө оор болчу. Тихвинде каршылык көрсөтүүнүн акыркы калдыктары күйүп жатты. Немецтер Ереванга баллистикалык ракеталарды учурушту. Үч презентация чыгарды. Жабыркагандар менен олуттуу зыян келтирген. Бирок акырында алар эч нерсени сындырышкан жок.
  Астрахань шаары советтик территориянын калган бөлүгүнөн кургактык менен ажыратылган. Кырдаал курчуп кетти. Немецтик жана англиялык жацы кораблдер Мурманскиди бомбалады. Атышуу учурунда гарнизондун коменданты жана көптөгөн офицерлер курман болушкан.
  Андан да жаман болуп кетти.
  Ал эми 7-ноябрда фашисттер Волховго басып кирип, акырында советтик аскерлердин каршылык көрсөтүүсү менен Тихвинди талкалашкан. Ошентип, Ленинград менен ажырым кескин өстү. Блокададагы шаардын аман калышы күмөн экени белгилүү болду.
  8-ноябрда Лев-2 танкынын көптөн күткөн сыноолору болду. Машинанын өзгөртүлгөн макети болгон. Мотор, трансмиссия жана редуктор бир жерде жана алдыда, ал эми арткы бөлүгүндө согуштук бөлүм жайгашкан.
  Поршенин жетекчилиги астында немецтер путчтун юбилейинде кубаттуу күч менен машина жасашты.
  Чынында эле, "Арстандын" курал-жарак жана курал-жарак сактоо менен, төмөнкү силуэт урматында, машинанын салмагы 1200 кубат кыймылдаткычы менен алтымыш тоннага чейин кыскарган. Күжүрмөн сыноолор ал толугу менен алгылыктуу танк экенин көрсөттү. Дал сага эмне керек!
  Жакшы чуркоо жана курал-жарак сапаттарынын айкалышы.
  Бирок Фюрер канааттанган жок. Ал капталдардын жана арткы бөлүгүнүн курал-жарактарын бекемдөөнү, ошондой эле стволунун узундугу 100 EL болгон 88 мм замбиректи коюуну талап кылды.
  Дагы бир сыноо унаасы E-100 болду. Бул танк, бирок, өтө оор болуп чыкты: 140 тонна, бирок ал бардык жагынан мыкты коргоо жана чычкандын куралданууга ээ. Жалпысынан алганда, "E" сериясы абдан келечектүү болот деп убада кылган. Немистер убакытты текке кетирген жок окшойт.
  1000 кубат кыймылдаткычы бар "Барс" танкы да көрсөтүлдү, бирок Гитлерге машина жетиштүү корголгон эмес.
  Юбилейде жана ар кандай самолеттордо корсотулгон. Атап айтканда, чабуулчу учактар жана ME-262 модификациялары. Ошондой эле ТА-183. Техниканын бүтүндөй парады.
  Анын ичинде кубаттуу газды ишке киргизуучу приборлор бутундей шаарларды жана кыштактарды кыйратууга жендемдуу.
  Бул жерде чындыгында алар абдан күчтүү кыйратуучу системаларды көрсөтүштү.
  Пантера-2 да сыноолордон өттү, салмагы элүү тонна, анын 150 миллиметрлик эңкейиштүү фронталдык сооту жана King Tiger мылтыгы болгон. каптал соот бурч боюнча, 82 мм болгон. Мындай танк Гитлерге аздыр-көптүр туура келген, ошондуктан ал жакын салгылашууда отуз төрткө туруштук бере алган.
  Жалпысынан алганда, фашисттер менжерди тарады.
  Саатына миң жүз километр ылдамдыкка жете алган "Гота" истребителдери өтүп, сыналган.
  Кыскасы, алар баш тартышты.
  Волхов 9-ноябрда жыгылды. Кырдаал туу чокусуна жетти. Жана дагы советтик танктар контрчабуулга өтүүгө аракет кылышты.
  Грингета мылтыктын жанында катып калды. "Черчилль" -2 советтик машиналардын алдында туруп, ок-дарыларды тукуруп.
  Лорддун кызы Джейн хиттерди санады. Советтик танктар арыкка кирип баратканда ылдамдыгын азайтышты. Ал эми бул немис малчылары тарабынан колдонулган.
  Николетта аны алып ырдады:
  - Англиялык жоокер өлүмдөн коркпойт,
  Жылдыздуу асмандын астында ажал бизди алып кетпейт!
  Анткени таажысы бар арстан кайраттуулук менен күрөшөт,
  Мен күчтүү пулемётту жүктөйм!
  Малания жактыргандай башын ийкеди.
  - Бул сонун! Жана биз дагы төлөйбүз!
  Курал абдан активдүү иштеген. Снаряддар ширеңкедей жаркылдап, абада контур калтырып жатты. Ооба, энергиялуу кыздар кармалды. Жана эң негизгиси, так.
  Грингета башын ийкеп, отуз төрттүн мунарасынын түбүнө снаряд жиберди. Күбүрөнүп:
  - Бул өлүм! Ал менин душмандарыма келет! Мен билем, мындан ары ал мурутчан душмандарды күтүп жатат!
  Николетта жылмайып мындай деди:
  - Баардык жаныбарлар мурутчанга таазим кылышты... Ал каргыш тийгенден калбасын деп!
  Грингета дагы күлүп жиберди да, ышкырып атып:
  - Менин снарядым эң туурасы. Биз ал жакка сөзсүз жетебиз!
  Николетта сөөмөйүн көтөрүп:
  - Пиф, Паф - сагындым! Боз коён секирип кетти!
  Грингета, атып, ырдаган:
  Ар ким өзү үчүн тандайт
  Аял, дин, жол...
  Шайтанга же пайгамбарга кызмат кыл
  Ар ким өзү үчүн тандайт!
  Джейн башын чайкап, каршы чыкты:
  - Албетте, андай эмес! Адамдын ыйманынын 99 пайызы билимине эмес, төрөлүшүнө жараша болот. Бул жерде биз англикан чиркөөсүнө таандыкпыз... А эгер карасаңыз, эмненин негизинде? Бул биздин тандообу?
  Грингета күлүп койду да:
  - Мен жеке өзүм ыймандуу үй-бүлөдө болчумун, бирок азыр атеизмге көбүрөөк ыктап баратам!
  Николетта күлүп, тилин чыгарды.
  - Атеизм... Кызык экен!
  Малания философиялык жактан белгилеген:
  Жана баарынан алыс! Кудай жок жана табияттан тышкаркы күчтөр жок болгондо, анда бардык дин жалган!
  Грингета башын ийкеп, даярдуулук менен ырастады:
  - Коммунисттер сиякты! Алар бардык диндер жөн гана адамдардын фантазиясы деген идеяны ойлоп табышты. Бул боюнча алар доктрина курушту!
  Маланья эриндерин күмөн санап ийди.
  - Аларды өлгөндөн кийин эмне күтүп турат?
  Грингета жырткычтай күлдү. Ал дагы бир советтик танктын корпусун кесип, снарядды атып, мындай деп жооп берди:
  - Бул жерде сиз көп нерсени ойлонсоңуз болот ... Ал тургай илимдин күчү менен өлгөндөрдүн тирилүүсү!
  Малания жылмайып эстеди:
  - Келечек дүйнөсү тууралуу бир китеп окудум. Буга чейин космостук империя бар. Өлүм, карылык, оору жок. Анан, албетте, ачкачылык... Туура, калктын көбүнүн жумушу жок, бирок бардыгына жетет.
  Мисалы, унаалар бекер берилет. Жана электрондук машиналар бар, алар менен бүт дүйнө менен байланышып турушат.
  Николетта олуттуу түрдө белгиледи:
  - Прогресс тез. Мына ушул танктарды карагылачы... Алар кандайча илгерилеп, кемчиликсиз болуп калышты. Ошентсе да, "Черчилл" -2 "Матильда" менен салыштырууга болбойт.
  Малания буга макул болду:
  - Ооба, танктар илгериледи... Бул укмуш!
  Советтик танктардын кезектеги чабуулу сазга батып, тыныгуу болду.
  10-жана 11-ноябрда немецтер майда чабуул операцияларын жүргүзүп, түндүктөгү бурчтарды кести.
  Советтик аскерлер Сталинграддын түндүгүндө контрчабуулга өтүүгө аракет кылышкан, бирок анча ийгиликке жетишкен эмес. Шаарда буга чейин акыркы үйлөр бар болчу. Ошол эле учурда жок кылынган, жерге. Бирок азырынча Сталин аны аягына чейин сактоого буйрук берди.
  Баку шаары дээрлик басып алынган. Бирок мунай скважиналары өрттөнүп, алардын ортосунда уруш чыгып кеткен. Немецтер тынымсыз бомбалап жатышат.
  Астрахандагы салгылашуулар эң жогорку чегинде...
  12-ноябрда түрктөр Ереванга чабуул коюшкан. Басым артка кайтарылды. Осмондор жапа чеккен. Бирок фау кайра иштен чыгарылды. 13-ноябрда немецтер Бакунун акыркы кварталдарын басып алышты - шаарды басып алганын жарыялашты. Жарым аралда гана салгылашуулар уланып, алоолонгон кудуктардан асман карарып турду.
  14-ноябрда фашисттер Мурманскиге чабуул коюшту. Алар артиллерияны, учактарды...
  Сталинград өрттөнүп жаткан, бирок кайра жайгаштырылган советтик күчтөр кармап турууга мүмкүндүк берди. Шаардын четинде гана болсо да, чоң жоготууларга учураса да.
  Мурманскиге чабуул коюу учурунда согуштук кораблдердин зор ар-мадасы чогулуп, авианосецтер да жакындап келишти. Шаар плазманын роликиндей басылды. Жана алар бомбалап, ок атышты.
  15-ноябрда фашисттик аскерлер Түндүк Муз океанындагы бирден-бир тоңбогон порт болгон шаарга чабуул жасай башташты. "Чычкандар" салгылашууларга катышкан, ал турсун фашисттер практика жузундо сынап коргусу келген "Рат" танкы да.
  Бирок, "Келемиш" бир аз көңүлүн калтырды. Ал алгач алдыга жылып, анан кар күрткүсүнө тыгылып калды. Анан шаардын четине токтоду. Немистер чабуулга даяр эмес болчу. Бирок аткылоо токтогон жок. 16-ноябрда фашисттер нефтини, жалындуу скважиналарды тазалоону иш жузунде аякташты. Бирок жетинчи асманга чейин жеткен оттун айынан жарым аралдын бир бөлүгү алар үчүн мүмкүн эмес болчу.
  17-ноябрда фашисттер Волга дельтасынын акыркы бутагын басып алышып, ошону менен Астраханды дагы кылдаттык менен тосуп алышты. Баку көптөн бери үзүлгөн.
  Ереванга да чабуул жасалган. Шаар дөбөдө, коргонууга абдан ыңгайлуу, бирок аны өзгөчө танктар менен басып алуу кыйын.
  18-ноябрда советтик аскерлер Сталинграддын тундук жагында фашисттик коргонуунун куч-кубатын кайрадан сынап керушту. Бул Волгада калган жылдын чабуулун алсыратты, бирок олуттуу жоготууларга арзыды.
  19-ноябрда немецтер оор жоготуулардан улам Мурманскиге чабуулун токтотушкан.
  Ошентип, ээ болгон Фюрер эч кандай жол менен, көптөгөн сыныктарды өз абалынан чыгара алган жок. Фашисттердин СССРди кыш алдында жок кылуу пландары ишке ашпай калды.
  Баарынан да жаманы, Япония суук аба ырайынан жана адам күчүнүн чоң жоготууларынан улам чабуулун токтотту. Бир гана нерсе, самурайлар өздөрүнүн отуз төртүн жана лицензиясы бар Пантераларды өндүрүүнү көбөйтүштү. Жана алар келерки жайда кыйынчылык жаратышы мүмкүн.
  20-ноябрда немистер өрттү жарым-жартылай өчүрүп, жарым аралдын көпчүлүк бөлүгүн тазалашкан.
  21-ноябрда советтик аскерлер немецтерге кайрадан чабуул жасап, ал турсун Сталинграддын тундук жагында бир нече километр аралыкта ка-гышты. Фашисттер чабуулун басаңдатып, позицияларын калыбына келтирүүгө аракет кылышы керек эле.
  Мушташ, алар айткандай, мындай учурларда, жөн гана фрейк деңгээлинде!
  22-ноябрда фашисттер Түркмөнстандын аймагында алдыга умтулууга аракет кылышкан. Ал эми он чакырым басып өткөндөн кийин аларды токтотушкан. Бирок 23-ноябрда шахтын бригадаларын согушка киргизип, алар кайрадан алдыга чыгышты. Борбор Азия чөлкөмүндө кырдаал өтө курчуп кетти.
  24-ноябрда фронттордо олуттуу өзгөрүүлөр болгон жок ...
  25-ноябрда гитлерчилер Мурманскиге чабуулду кайра улантышты. Согушка жаңы бөлүктөрдү ыргытышты. Бирок азырынча мааниси аз.
  26-ноябрь келди - Гитлер Рейх-канцлер болуп дайындалган Рейхстагга шайлоодон бери он бир жыл өттү.
  Биринчи жолу эң жаңы E-100 танкы фронтко жайгаштырылды.
  Мындай машинанын согуштук практикасы болгон.
  Танк кыйла узун көрүндү, дээрлик жалпак болуп калды. Андан 128 миллиметрлик замбиректин узун оозу чыгып турду. Ал эми фронталдык соот кырк беш градус бурчта. Жана ал капталынан кыйшайган.
  E-100 танкы акыркы 1500 кубат кыймылдаткычынын аркасында жылып, Mausга караганда ылдамыраак. Ошондо снаряддар анын жанынан учуп кетти.
  Ал эми машинанын ичинде шайыр төрт Магда, Кристина, Герда жана Шарлотта пайда болду.
  Кыздар Фюрерге балдарын төрөп, аларды атайын SS няняларынын кароосуна калтырышкан.
  Жана эле фронтко келдим. Кыздар абдан тамашакөй. Алар согуштарды сагынышты. Ал эми бул жерде өзүн көрсөтүүгө мүмкүнчүлүк гана. Акыры, ушул түндүк Севастопольду алалы.
  Ал эми Түндүк Муз океанында үчүнчү рейхтин үстөмдүгүн орнотуу. Согуш чындап дагы канчага созулушу мүмкүн? Ал эми төртөө: алар менен бирге жок дегенде бир нерсе өзгөрүшү мүмкүнбү?
  Мурманскинин жанында өтө аяздуу эмес - Гольфстрим изоляциялайт. Кыздар мушташкан маанайда. Ар биринин жубайлары болгон - бир бала жана бир кыз! Ошентип, сиз кубана аласыз.
  Магда менен Кристина мылтыктарды тегеректеп жүрүштү. Танк жаңы жана аны иштетүү оңой. Капталдарынан 120 мм жантайыңкы соот, плюс дагы 50 мм калкан менен корголгон. Ошентип, машина бардык бурчтан тешип мүмкүн эмес.
  Кыздар ыр ышкырып жатышты. Алардын жүрөгү улуу.
  Герда янтарь эриндери жылмаюу менен мындай деди:
  - Эми Гитлер менен орток тукумубуз бар. Биз падышанын үй-бүлө мүчөлөрүбүз!
  Шарлотта күлүп жиберди:
  - Ал эми алдыда - нөлдөр гана!
  "Е" -100 танкы советтик позицияларга жакындады. Тегеректегилердин баары талкалангандыктан, советтик аскерлердин атуулары сейрек болгон, көбүнчө жеңил мылтыктардан.
  Магда 128 миллиметрлик замбиректи бутага алып, советтик магпиге ок атты. Бал сары кыз ырдады:
  - Мен жолборсмун, менде жылмаюу бар... А каардуу жолборс баарын бөлүп жарды!
  Советтик кырк беш артка кайтты, бир нече орус солдаты набыт болду.
  Магда мышыктай күбүрөнүп:
  - Мен суперменмин, ыкмасым жөнөкөй... Жүндөн куйругу барларды тиштеп алам! Анан кыз күлүп баштады. Ооба, жапайы кудайдай.
  Гитлердик сойкулар танкты термелет. Жана алар өздөрү жантайган соот менен машинеге секирип.
  Бирок андан кийин жоокерлер машинасын бурушту. Шарлотта, бул жез түстүү чачтуу сулуу, кантип ырдайт:
  - Цок, цок, цок ... Агымды айлант! Фашисттик атчан аскерлер кумдун бардыгын жеди!
  Ошондон кийин, Шарлотта, анын кантип күлкүсү келет... Ал атүгүл тиштерин шакылдатты. Жана дагы танк айланды. Немецтер тикенек зым менен тосулган тосмону бузуп салышты. Тираннозавр рексиндей болгон машина уятсыздык менен арылдады. Ал эми жоокерлер сүйкүмдүү жана эт жеген жүздөрүн көрсөтүштү.
  Кыздар өздөрү чыдап, Адольф Гитлерден балдарды төрөп беришти. Жана бул мурунтан эле бир нерсе дейт. Сулуу шылуундар, бирок ошол эле учурда моралдык фанаттар. Бул жерде дөңгөлөк астына түшкөн советтик жоокерди талкалашкан. Жана алар 76 мм-лик замбиректи жерге басышты. Биз анын үстүнөн айдап өттүк. Жалпакталган болот. Жоокерлер фигуралык пилотажды көрсөтүштү. Снаряддар бала титиреп жаткан шылдырап, буурчакка караганда зыяны жоктой көрүндү. E-100 тегиздеген кийинки замбирек 85 мм болгон.
  Магда күлүп жиберди.
  - А биз орустарды төшөктөй талкалайбыз!
  Кристина досун оңдоду:
  - Аюуларга көбүрөөк окшош! Аюу чоң жаныбар!
  Кызыл чачтуу Шарлотта тиштерин ачып:
  - Жана тиши!
  Немецтик танктар шаардын коргонуу линиялары аркылуу басып етушту. Советтик аскерлер абдан катуу салгылашкан. Ар ким колуна курал алды. Милицияда он жаштагы балдар да согушкан. Кыздар да көп болчу. Тургундардын баары чогулду, бирок курал-жарак жетишсиз болчу. Массалык эрдик бардык нерседе корунду. Пионерлер кол-дон жасалган жардыргыч заттарды же гранаталардын боолорун колдонуп, фашисттик танктардын жанына келип, ездерун ездеру-нун изи менен таштай башташты - Родина учун курман болушту.
  E-100 танкы бир аз зыян тартты. Балдардын бири оор шахтадан өтүүгө үлгүргөн. Ал өзү каза болуп, бирок немис машинесине зыян келтирген. Ролик жарылып, курттун бир бөлүгү учуп кетти. Чоң машина ылдамдыгын азайтты. Анан бир-эки жоокер гранаталардын таңгактарын ыргытып, калың издерди талкалап салышты.
  E-100 алдыңкы линиядан өтүп, мобилдүүлүгүн жоготкон.
  Герда алты пулемётту бутага алып, советтик жоокерлер каршы чабуулга өтүүгө аракет кылганда аларды иштетти. Ондогон орустар жана Россиянын башка элдеринин екулдеру пулеметтун огунан тешип жыгылды. Ал эми советтик жоокерлер алдыга чуркашты. Алар граната ыргытып, каза болушкан. Фрагменттердин бир бөлүгү E-100гө жеткен, бирок пулеметтер туура иштеген. Ал эми шайтан Герда абдан так. Анын октору дээрлик эч качан бекер учпайт.
  Ал эми орус аскерлери өлүүдө...
  Кристина тез атуучу 75 мм замбиректен, фрагменттик снаряддардан жана коаксиалдык пулемёттон ок атылды. Кызыл чачтуу жырткыч советтик жоокерлерди ок менен жыртып, кыңылдап:
  - Мен өлүмдүн ээсимин... Шайтандын өзү мага кызыл чачтуу!
  Магда уялып:
  - Ооба, кереги жок. Шайтан Кудайдын душманы жана оттуу көлгө азгырылды!
  Кристина жылаңаяк буту менен темирди чаап:
  Оттуу көл жөнүндө эмне айтууга болот? Менин чачым жалын сыяктуу!
  Герда жылмайып мындай деди:
  - Фюрердин өзү биздин күнөөлөрүбүздү кечирет... Тагыраагы, күнөө түшүнүгүнүн өзү эле эскирип калганбы?
  Магда ийинин куушурду.
  - Күнөө түшүнүгү эскирип калганын айткыңыз келет...
  Герда орус аскерлеринин айласыз каршы чабуулун басып, автоматтарын кайра иштетти. Октор аларды тозоктун белеги сыяктуу өлтүрүштү. E-100 бул өзгөртүүдө абдан катуу корголгон. Сегизге жакын пулемет, экөө замбирек менен коаксиалдуу, калгандары шарнирлерден башкарылчу. Анан алар катуу сокку урду.
  Герда күлүп жиберди:
  - Күнөө, бул Үчүнчү Рейхтин болушунун негизи! Биздин дин чындыгында айбандардын ыйманы!
  Кызыл чачтуу Кристина замбиректен ок атып, орус аскерлерин өлтүрүп жатып:
  - Менин мээримдүү, назик айбаным... Мен сенин азууңду жакшы көрөм, ишен! Менин тозок жана азуулуу айбаным!
  Советтик зениттик мылтыктардын бири кайрадан муз аянтчаларына тийип, аларды сындырууга жетишкен. E-100 акыры токтоп калды. Бирок, Магда тажатма зениттик куралды катуу сокку менен жаап, жазалаган. Ооба, жолдор бузулган.
  Герда кабагын түйүп, буксирди чакырып, сурады:
  - Бизди чыгар, суранам! Биз өлүп жатабыз! Жолдор бузулду!
  Жооп дароо келди:
  - Тартуу болот!
  Кристина жылмайып ырдады:
  - Бул кыймыл! Жок кылуу үчүн душмандар!
  Магда орус аскерлери түз ок чыгаруу үчүн алып чыгууга аракет кылган мылтыкка ок чыгарган. Ал бочканы талкалап, советтик жоокерлерди ар кайсы тарапка чачыратып жиберди. Жоокерлердин бири жарымынан айрылып, кыйналып салгылашкан.
  Сары чачтуу христиан өзүн кайчылашты да, көзүн асманга карап, мындай деп тиленди:
  - Раббим кечир мени! Эрксиз күнөө жана киши өлтүрүү үчүн!
  Кристина күлүп, мындай деди:
  - Жок, бул мүмкүн эмес! Сен таштай катуу болсоң керек! Биз үчүн таш бол!
  Магда ишенимдүү жооп берди:
  - Бир гана аска бар - Иса Машаяк!
  Кызыл чачтуу шайтан үрүп:
  - Ыйса пацифист болгон! Ал эми биздин ишенимибиз жана кесибибиз согуш!
  Е-100 танкы немец позицияларына сүйрөлгөн. Герда кар ханышасынын жылмаюусу менен мындай деп белгиледи:
  - Роликтер - танктын эң аялуу бөлүгү. Жана бул менен күрөшүү керек!
  Шарлотта башын чайкады.
  - Бүтүндөй роликтерди калкан менен жаппаңыз. Бул мүмкүн эмес, анткени курттардын бир бөлүгү дагы эле ачык болот!
  Магда сунуш кылды:
  - Ал эми роликтерди кичинекей жана паллетсиз жасасаңыз?
  Кызыл чачтуу шайтан күлүп, бермет тиштерин көрсөттү:
  - Анан кантип аларга ылдамдыкты көбүрөөк берүү керек?
  Магда жылаңач таманы менен темирди ушалап, мындай деди:
  - Ал эми электр кыймылдаткычтарын колдонсоңуз?
  Шарлотта курсагын тартып, мойнун бурап койду.
  - Мүмкүн болгон вариант... Жана танктар аз күйөт!
  Магда көзүнө жаш алып:
  - Мына ошондо тозокко киребиз, ал күйүп-жанып, чырактай күйөт!
  Кызылча бырсылды:
  - Ооба, анда эмне... Ал эми периштелер жаркыраган жалындан жаратылган! Периште бололу!
  Кристина аны алып, кулагы укпай ырдады:
  - Мен периште эмесмин, жөн эле шайтанмын, бирок адамдар үчүн мен олуя болуп калдым .... Эсептин душмандарын алгыла, ушундай жерсиз азаптын астында!
  Кыздар унчукпай калышты... Асманда штурманчылар айланып, замбиректин үнү угулду. Жана бомбалар тынымсыз нөшөрлөп, нөшөрлөп жатты... Чыныгы талкаланган жана кыйраган мөндүрдөй.
  Мурманск күйүп, адамдар өлүп жатты. Ал тургай немистер баллистикалык ракета учурган. Өтө эффективдүү курал эмес. Ю-488ден беш тонналык бомба таштоо оңой, ал так жана арзаныраак болот.
  Танкты авариялык унаа токтотуучу жайга алып барышканда, Кристина биринчи болуп карга жылаңаяк секирген. Ремонтчулар ошол жерде болушкан. Кыздар жылуу алачыкка көчүп киришти. Матрастарга жатыңыз. Герда менен Шарлотта чөнтөк шахматын ойной башташты.
  Магда менен Кристина кош бойлуу кезде курсактары рельефтүү болуп, салбырап кетпеши үчүн пресс жасай башташты. Жоокердин белинде титиреп турган сулуу. Дагы эле жаңы, бирок булар бала төрөгөн аялдар. Ал эми өлүү азыр анча коркунучтуу эмес - жарышты уланта турган бирөө бар! Гитлердей бейбаштын уругу менен да.
  Бирок SS батальонунун кыздары "Жолборс", Фюрер, чынында эле, Кудайга окшош. Ал эми мындан ары бутпарастардын кудайы эмес, Кудурети Күчтүү жана анын генийинде түшүнүксүз нерсе.
  Герда падышанын гамбитин ойноп, күчтүү чабуул жасаган. Шарлотта өжөрлүк менен өзүн коргоду. Согуш алмашуу болду. Бирок мунун баары өз ара кыруу менен аяктап, тең чыгуу менен аяктады. Андан кийин Магда менен Кристина шахмат ойной башташты. Ал эми Шарлотта менен Герда пресс жана отжимания жасай башташты. Кыз активдүү түрдө формада сакталып калган.
  Магда ойноп, атаандашын түртүп, философиялык түрдө мындай деп белгиледи:
  - Дагы эле кызык...
  Кристина бейкүнөө жылмайып сурады:
  - Эмне кызык?
  Сары чачтуу супермен мындай деп жооп берди:
  - Ак түстөр жакшылыктын түсү болгону менен, алар согушту биринчи баштаганы!
  Кызыл шайтан акылдуу түрдө мындай деп айтты:
  - Бирок биз да жакшыбыз... Бирок большевиктер Россияга биринчи кол салышкан!
  Магда кайгылуу үн менен жооп кайтарды:
  - Бирок баары биздин алдыбызда гүлдөйт, артыбызда баары күйөт...
  Кристина ачык үн менен жооп берди:
  - Кыйкырыштын кереги жок! Биз үчүн баарын чечүүчү биз менен!
  Герда ырын улантты:
  - Шайыр, капа эмес, үйгө кетели - сары чачтуу спортчулар биздин сыйлык болот!
  Ошондон кийин төртөө тең каткырып күлүп жиберишти... Кызматчы өспүрүм пайда болуп, кыздарга май, сыр, колбаса, кургатылган жемиштер кошулган бутерброд берди. Кыздар тамактанып, ысыктан чарчап калышты. Сулуулар уктап калышты. Жаш жана ден-соолукта болсоң жакшы - оңой эле уктайсың.
  Эртеси күнү, 27-ноябрда, E-100 жарым-жартылай гана калыбына келтирилди. Кыздар кол салууга катышкан эмес. Бирок, экинчи жагынан, алар бир бикини кийип, жылаңаяк кардын арасында чуркашты. Аларды жиндидей карап, суукта дээрлик жылаңачтай чуркап жүрүштү. Бирок кыздар көбүнчө пилотаж менен машыгышат. Алар келечектин өзгөчө адамдары!
  Герда алдыга кадам таштады. Андерсендин жомогунда болгон жылаңаяк кыз Герда эмес. Бирок кайраттуу жана катуу. Ошол эле учурда, ал тубаса өлтүргүч болуп калды. Күчтүү булчуңдуу кыз.
  Бирок, төрт кыз тең жакшы. Алар элүү километр ылдам темпте жарышып, кайра кайтышты. Анан алар бир катар көнүгүүлөрдү жасап, ырдашып, термелишти. Ок атуу боюнча бир аз машыгуу.
  Эртеси күнү гана Е-100 танкы оңдолуп бүттү. Ооба, ал анчалык деле жаман эмес. Мындан тышкары, бул өтө оор машинада тепкичтүү тартиптен айырмаланып, роликтердин оригиналдуу жайгашуусу болгон, ал кардын үстүндө айдоо көрсөткүчтөрүн жогорулаткан, бирок адаттан тыш оңдоочулар үчүн белгилүү бир көйгөйлөрдү жараткан. "Жолборс" же "Пантерага" караганда E-100ду орнотуу оңой болгону менен.
  28-ноябрда гитлерчилер Мурманскиде бир аз тереңирээк жарып өтүштү. Бирок советтик аскерлердин каршылыгы жөн эле түшүнүксүз. Ал тургай Англия менен Германиянын кораблдеринин он алты дюймдук снаряддары да коргонуунун эркин сындыра алган жок.
  Бирок фашисттер дагы эле алдыга жылды. E-100 танкы бир күндө бир нече блокторду басып өттү, бирок кайрадан рельстерге зыян келтирди. Бирок бул жолу оңдоо бир нече саатка гана созулду. 29-ноябрда терминатор кыздар КВ-3 танкы менен кагылышкан. Советтик машина бир-эки жолу фронттук броньга тийди, бирок снаряддар эңкейиштен учуп кетти. Магда орус танкына жооп кайтарып, аны үйүлгөн факелдей өрттөп жиберди.
  Кристина шылдыңдап жылмайып өнөктөшүнөн сурады:
  - Тиги орустарды такыр аябайсыңбы?
  Магда чын жүрөктөн жооп берди:
  - Боор ооруганга татыбагандарды да аяйм!
  А кыз көздөрүн асманга буруп оор үшкүрдү. Жоокерлер уламдан-улам кылдаттык менен аракеттенүүгө аракет кылышты. Ремонтко алаксып калбоо учун. 128 мм жана 75 мм мылтык эшектей иштешкен. Бирок дагы эле танк бузулган.
  Дубалдардын бири жарылып, унаанын үстүнө кулап түшкөн. Соотту тырмап, бир аз тиштеп алган.
  30-ноябрда гитлерчилер ого бетер алга жылды. Кээ бир жерлерде шаардын борборуна чейин барган. Бирок ошол эле күнү кырк бештен таамай атылган ок 128 миллиметрлик замбиректин оозун бузуп, кыздар кайрадан оңдоого турууга аргасыз болушкан. Жана, сыягы, узагыраак.
  Анан төртөө жөнөкөй жөө аскерлер сыяктуу танктын ордуна согушууну чечишти. Сулуулар бир бикини менен мушташканга аракет кылышты. Бирок суукта кыздар мындай жарым жылаңач кейпинде бир нече саатка гана чыдап, анан жылынууга чуркашты.
  Герда карга батып, акыркы МП-44 пулемётунан атып, орус аскерлерин абдан активдүү өлтүргөн. Мына, ак чачтуу жылаңаяк кыз Кызыл Армиянын полковнигин башына чапты. Анан ал мындай деди:
  - Жок, мен дагы эле Ариймин!
  Аркы жактан келе жаткан Шарлотта күлүп:
  - Сиз душмандарга өлүм алып келген жоокерсиз. - Анан кызыл чачтуу, жылаңаяк кыз майорду көздөй ок чыгарып, так көзүнүн астына чапкан. Татынакай жылмайып койду. - Көрдүңбү, мен деле атам!
  Герда кезек берип, комсомолец менен орус аскерлеринин капитанынын сөзүн аяктап, тишин көрсөттү:
  - Ооба, сен атыпсың, мен көрдүм! чынжыр сыяктуу!
  Шарлотта бутунун манжалары менен айнектин сыныгын ыргытып жиберди. Орус аскеринин лейтенантын мойнуна чаап, чыркырады:
  - Мына мен келдим, айнек ичип ал!
  Герда карды аралап, жылаңач, көрктүү издерди калтырды. Ал эңкейип чуркап кетти. Анан жолборс кыз оодарылып, сальто жасады. Ал бурулуп, башын советтик жоокердин ээгине салды. Ал кан түкүрдү. Герда жылаңаяк буту менен тамагын кысып, орусту муунтуп өлтүрдү.
  Кызыл чачтуу шайтан Шарлотта пионерди муунтуп өлтүргөн. Кыздар ушундай жаман, жаман болуп чыкты.
  Магда орус аскерлерин да өлтүргөн, бирок балдарга тийген эмес. Жок, ал эч качан балага колун көтөрбөйт. Ал эми жалпысынан кан төгүү ага ырахат берген жок. Ошентсе да, ал SS батальонунун жолборс болуп саналат жана ал буйрукка баш ийиши керек.
  Бул жерде Кристина он эки жаштар чамасындагы балага канжар ыргыткан. Уже таш боор. Жок, чоңдор балдарды өлтүрбөшү керек!
  Магда өзүнчө өтүп, шыбырады:
  - Теңирди кечир! Сен мен үчүн жийиркеничтүүсүң, бирок согуш - бул согуш!
  Ал эми блондинка орус снайперине ок чыгарган, ал мурундун көпүрөсүнө так тийип, кулап түшкөн. Аттиң, атактуу төртөө чыкты. Кыздар адегенде британиялыктарды жана жарым-жартылай америкалыктарды өлтүрүштү, бирок азыр алар колго түштү
  орустар. Экинчи дуйнелук со-гуштун тарсылдаган жым-жыктары мына ушундай. Эң чыныгы жана курч азууларды көрсөткөн жылмаюулар!
  Кристина жылаңаяк бутун жыгачка сүйкөп, дагы эле муздак сезип, мындай деди:
  - Чиркин? Ал эми кызыл чачтуу бакшылардан эмне каалайсың!
  . Љ14-ГЛАВА
  Немистер акырындык менен иш-аракетти токтотушту. Анын ичинде авиация - жана аба ырайынын начарлашынан улам аргасыз. Чабуулдун алдында коюлган милдеттерди аткаруу толук мүмкүн болгон жок. Ырас, Кавказ иш жүзүндө колго түшүрүлдү. Баку мунай өндүрүшү көзөмөлгө алынган. СССР мунайдын эң ири булагынан ажырады. Ырас, немецтердин өздөрү дагы деле кудуктарды калыбына келтирүүгө убакыт коротушу керек. басып алган жана Карелия, Архангельск, түндүк жээгинин бир бөлүгү. Россиянын калган Ленинград менен байланышы толугу менен үзүлгөн. Борбордо кээ бир башка аймактар басып алынган. Түркмөнстандын жарымы да оккупацияланган. Япония бүтүндөй Монголияны басып алып, ошондой эле Орто Азияга кирип, жарым-жартылай Амурдун ары жагында, Усури аймагында плацдармдарды түзгөн. Ырас, самурайлар бир аз ийгиликке жетишкен. Владивосток толугу менен тосулган жана ал аткылоодо.
  Москва 200 километрдей аралыкта. Ансыз деле немистер борборду баллистикалык ракеталар менен бомбалап, реактивдүү учактар менен бомбалай алышат. Бирок кышында жана аязда Вермахт мындан ары чабуул жасоо мүмкүнчүлүгүн жоготкон. Айрыкча колониялык аскерлер: индеецтер, африкалыктар, арабдар абдан суук. Жана алар согуштук жөндөмүнүн көбүн жоготушту. Мындай абалдан пайдаланбоо күнөө. Кызыл Армия эбегейсиз жоготууга учураса да, ал да абдан азайып кеткен.
  Чынында эле, Генералдык штаб Кавказды жеткирүүдөгү жана жоготуудагы бардык кыйынчылыктарга карабастан, кышында бир нече ири чабуул операцияларын жүргүзүүнү чечти. Фашисттер кышында мурдун чыгара албаса да, биз аларды чымчып, талкалайбыз.
  Же кандай болгон күндө да биз аларды аба ырайынын эң начар шартында күрөшкө мажбурлайбыз.
  Генеральный штабдын начальниги жана коргоо министринин орун басары Василевский толук логикалык жактан алганда, СССР Азиянын буту менен буткул Европа менен Африкага каршы технологиялык жарышта жецип чыга албайт деп эсептейт.
  Ушуга байланыштуу кыш мезгилинде душмандын артыкчылыгы, өзгөчө авиацияда гана өсөт. Ооба, албетте, советтик конструкторлор жацы, алда канча өнүккөн танктарды иштеп чыгышкан жана иштеп чыгууну улантышууда. Атап айтканда, Т-34-85 чоңураак мунарасы жана күчтүү мылтыгы бар. Ооба, 122 миллиметрдик мылтыгы бар ИС-2 жолдо. Бирок немецтер да бир орунда турбайт. Мындан тышкары, жада калса жаңы унаалар Lion же кандайдыр бир оор машинелерди жеңе албайт.
  Ал эми сан жагынан артыкчылыкка жетишуу азыр мумкун болору екунучтуу.
  Вознесенский да чыгып суйледу. Ал ошондой эле эрте чабуул жасоону жактап айтты:
  - Кавказды жоготкондон кийин биздин армия күйүүчү майдын катуу тартыштыгын баштан кечирет. Тагыраак айтканда, биз буга чейин толук кандуу сезип жатабыз. Бирок кышында күндүзгү убакыт бир топ кыскарат, учпаган аба ырайы кеңири таралган жана күйүүчү майдын чыгымы да азаят.
  Эл комиссары Жданов да шашып кошумчалап: - Ацгемелешууде.
  - Мындан тышкары биздин истребителдер жана саперлор Кавказдагы бардык мунай скважиналарын жардырышты. Жана бул Фриц биздин мунайыбызды колдоно албайт дегенди билдирет. Бирок ырайымсыз фашисттердин бардыгын канчалык тез куруп жана калыбына келтире ала тургандыгын эске алсак, анда жазда Баку нефть да учунчу рейхтин экономикасынын артериясына агып чыгат.
  Сталин талкууну мындайча жыйынтыктады:
  - Декабрдын аягында биринчи кыштын соккусун урабыз. Жалгыз суроо кайда?
  Аскерлердин арасында биримдик болгон эмес. Жуков борборго сокку урууну жана душманды Москвадан алыс таштоону сунуш кылды. Василевский Тихвинден алсыз жерди табуу жакшы болот деп сунуш кылган. Ошол эле учурда блокаданын кош шакеги аман калбашы мүмкүн болгон Ленинградга жардам бергиле.
  Рокоссовский Воронеж багытында чабуул жасоого чакырды. Астраханьда, жада калса Архангельскиге жакын жерде гитлерчилерге чабуул коюу идеялары бар эле. Сталин бардык комментарийлерди угуп, бир нерсени тырмап, ойлонду.
  Душманды Москвадан сүрүп чыгаруу идеясы азгыруучу жана жалынчтуу көрүндү. Бирок, нацисттер азыр эң күчтүү жана бекем орношкон борбордо.
  Волганы мажбурлап кол салуу логикага сыйбагандай көрүндү, дарыя чоң жана толгон, операциянын эң биринчи этабы созулуп кетет.
  Дон менен Волганын ортосундагы чабуулдун варианты болушу мүмкүн, бирок биздикилер ал жерде мурда эле талкаланган, немистер да бекемделген.
  Василевскийдин идеясы эң логикалуу көрүнөт. Түндүктө немистер алсызыраак, ал эми алардын аскерлери кандайдыр бир жол менен согуштук тажрыйбасы азыраак. Мындан тышкары, Tikhvin жакында оккупацияланган, немис аскерлери четинде жайгашкан. Бирок фрицтердин ушундай ойдо болушу толук мумкун.
  Воронеж багытындагы бардык күчтөрдү бергиле? Фронттун конфигурациясында балкон пайда болду, аны кыйшайган сепкен тикенек сыяктуу кесип салууга аракет кылуу абдан туура болмок.
  Дагы кызыктуу ойлор Архангельскинин жанында. Фриц деңиздер менен арматураларды өткөрүп бериши керектигин эске алсак, бул багытта рационалдуу дан бар.
  Озубуздун аскерлерибизди камсыз кылуу кыйын болсо да, айрыкча фашисттердин суу астында журуучу флоту денизде толук устемдук кылгандыктан. Ооба, фашисттердин жаны крейсерлери ишке киришет. Кыязы, алар мурда суу астында калган Бисмарк кемесин да дээрлик куруп алышкан. Мындан тышкары, жаңы кеме Yamato рекорддук көлөмүн жана курал-жарак сабап керек.
  Башка жагынан алганда, эмне үчүн Fritz согуштук кемелери керек? Бүткүл дүйнөнүн көзүнө чаң ыргытуу үчүнбү? Үчүнчү рейхте иштелип жаткан куралдын жаңы түрлөрү жөнүндө маалыматтар көбүрөөк тынчсыздандырат. Айрыкча ракеталар жана реактивдүү учактар жөнүндө, бул олуттуу.
  Сталин бир аз олку-солку болгондон кийин планды бекитти: декабрдын аягында Тихвин областына чабуул жасоо, январдын башында Воронеждин жанында душманды сезуу.
  Дегеле бул логикалуу көрүндү... Ошол эле учурда дээрлик унутулуп бараткан төрт кыз Чыгыш фронттогу эрдиктерин улантышты. Герда жана Шарлотта жана Кристина жана Магда фон Сингер - алардын дээрлик бир убакта кош бойлуу болуп калышынан улам болгон тыныгуудан кийин; андан кийин дени сак балдарды төрөп, фронтко кайтып келген.
  Аба ырайы суук, сулуулар декабрь айынын жыйырма бешинде эле келишти. Кар жаап, шамал согуп жатат. Жана алар өздөрү үчүн эң жылуу жерди тандашкан жок - Ленинграддын жанында.
  Келгенден кийин бикини кийген кыздар кар күрткүлөрү менен чуркашты. Чынында, чыныгы арийлер эч кимден, атүгүл эң катуу сууктан коркпой турганын көрсөтүшү керек. Алар менен бирге Япониядан келген ниндзя бала качып кеткен.
  Бул бала атайын операцияларга катышып атактуу болуп калды. Жагымдуу чыгыш өзгөчөлүгү, белгисиз атасынан калган сары чачтары менен бирге баланы абдан сулуу кылган.
  Карас, балким, алар үчүн али түгөй боло элек болсо да, кыздар ага жооп кайтарышты. Бирок булчуңдардын рельефи зым сымал чуркап баратат, бул катууланган жана тажрыйбалуу жолборстор да ага жете алышпайт.
  Окуу базасында төрөгөндөн кийин кыздар толугу менен формасын калыбына келтиришти, бирок ар бир супермен мындай муз темпине туруштук бере бербейт.
  Магда фон Сингер сыяктуу орустар менен күрөшө алган Кристина мындай деп белгиледи:
  -Аяз менен кар алардын негизги союздашы. Ошентип, эч нерсе британиялыктарга караганда салкын эмес!
  Магда туура айткан:
  - Мен антип айтпайт элем. Орустар алда канча күчтүү жана бирдиктер дээрлик эч качан чегинбейт!
  Шарлотта сальто жасап, чуркаганда, күлүп, мындай деди:
  - Бирок бул плюска караганда алардын алсыздыгы.... Мен аскерлерди башкаруунун тосмо отряддарын түзүү жана чегинүүчү бөлүктөрдүн командирлерин өлтүрүү сыяктуу ыкмаларын түшүнбөйм.
  Жылаңаяк Герда өзү чуркайып, чоюлуп жатып, макул болду:
  - Албетте, таяктын астынан жакшы жоокерлер чыкпайт. - Бул жерде сары чачтуу кыз болсо, жүрөгүн эзип моюнга алууга аргасыз болду. - Бирок орустар эки жарым жыл чыдап келсе, жакшы күрөшүп жатышат. Биз алардын жандуулугун каалайбыз!
  Кристина жек көрүү менен коңурук салды.
  - Биз менен сүйлөшүп жатасыңбы?
  Герда күлүп койду:
  Биз элитабыз! Айрыкча Марсель!
  Бардык мезгилдердин жана элдердин эң мыкты эйси, Гитлердин катуу тыюу салганына карабастан, бул жеңилбестиктин символу мугалимдик иш менен гана чектелиши керек - баары бир, ал дагы эле генерал-лейтенант болгон, ошентсе да фронтко өткөн.
  Тагыраак айтканда, немистер бир жерде жаман сезилсе, Фюрер ага кайтууга уруксат берди.
  Фашисттер, албетте, кандай болгон күндө да коргонууну чыңдап, кышка даярданышты, бирок алар орустардын кеңири масштабдагы чабуул аракеттери үчүн ресурстарга ээ болоруна катуу шектеништи.
  Бирок, чалгындоо иштеген. Башкача айтканда, Тихвинди бошотуу үчүн боло турган чабуул тууралуу маалымат ошентсе да сыртка чыгып кетти. Анын үстүнө, советтик аскерлер Рождество майрамына карата күчтүү артиллериялык даярдыкты баштады.
  Катюшалар талкаланды, ал турсун биринчи "Андрюша" реактивдуу учуучу аппараттардын бир нечеси да талкаланды. Ал эми дүбүртү жылаңаяк, жарым тоңгон кыздар кармап калышты.
  Бактыга жараша, алардын угуусу эң сонун жана көздөрү учкун менен жаркырап турат.
  Кыздар бири-бирин карап, мындай жыйынтыкка келишти:
  - Эми эмне кылышыбыз керек эле!
  Ал эми ниндзя бала Карас мындай деди:
  - Менин милдетим Ленинградга кирип, ал жерде чалгындоо болот. Сиз чалгынчылар үчүн өтө сулуусуз!
  Магда кирпигин кыйшайтып, жооп берди:
  - А сен да... Анан орустар кызыктай көрүнсө, акцентиң?
  Карас логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Орусчаны өтө туура сүйлөсө, ичиңиздеги чет элдикти алда канча көп сатат. Кандай болгон күндө да, мен чуркадым, бирок капталдагы душманды кылдаттык менен талкаладым ...
  Кыздар өздөрүнүн танкына жөнөштү. Анткени, алар сыноочу танкерлер. Жана алар өздөрү үчүн жаңы нерсени тандап алышты. Тагыраак айтканда, бир эле учурда эки башталгыч танктар, алар фронтто сыналышы керек.
  Тактап айтканда, "Weasels", абдан төмөн силуэт менен эки экипаж мүчөлөрү менен унаалар. Жаңы муундагы танктардын эң биринчи моделдери, анда немистер чындап эле схеманы тыгыздоо менен алектенишкен. Жана менеджменттеги кээ бир кызыктуу ноу-хау. Атап айтканда, электр берүү жана кыймылдаткычка орнотулган редуктордун жайгашкан жери. Ал эми танкерлердин өздөрү, жубайлар, чындыгында жатып алышкан. Ошол эле учурда трансмиссия жана кыймылдаткыч арткы жагына жайгаштырылган, ал эми кыздар курсагында ыңгайлуу жайгашышкан. Ал эми буттары арт жагындагы тетиктерди, топчуларды эзип, колдору, тескерисинче, которуштуруп жатканда ыңгайлуу кыймылдайт. Эң жата турган отургуч буйрутма боюнча жасалып, денесинин формасын көчүрөт. Чынында эч кандай мунара жок - бул өзү жүрүүчү курал болуп чыкты жана роликтер сыртта жайгашкан ушунчалык төмөн.
  Албетте, замбирек бурула албайт, бирок бир аз айланып алат. Ооба, истребителдин өзү белгилүү огунун айланасында айланып, ошону менен мунаранын жоктугун компенсациялайт.
  Магда жолдош кыздарга мындай деп түшүндүрдү:
  - Ал жерде мунарасы жок танктар арзандап баратат. Бул жерде биз бийиктикти тууралап, 1,2 метрге түшүрүп, 1,5ке чейин көтөрө алабыз... Дээрлик партизандардай болуп, пластунада сойлойбуз.
  12 тонна салмагы менен, унаа жогорку горизонталдуу 40 градус жантаюу бир бурчта 82 миллиметр мыкты алдыңкы соот болгон. Төмөнкү бөлүгү абдан кичинекей. Капталдары 60 миллиметрде начарраак корголгон, бирок роликтер дагы эле жаап турат. 400 аттын күчү кыймылдаткычы мыкты айдоо көрсөткүчтөрүн камсыз кылат. Мындан тышкары, роликтердин жайгашуусу жана суспензия силуэтти кыскартууга гана эмес, ошондой эле эң сонун кайчылаш дрейфтерди камсыз кылууга мүмкүндүк берет.
  Каалайсыңбы, каалабайсыңбы, бирок Пантерадан баштап, кыйла көлөмдүү жана олдоксон. Ал эми кар күрткүлөрүндө жана толугу менен табытта.
  Көптөн берки шериги Шарлотта менен чогуу отурукташкан Герда танктын тар, компакт жана сүйрү коробкасында эрксизден ыңгайсыздыкты сезди. Бирок, албетте, биз T-4 курал-жарак жана мыкты курал-жарак менен машина 12 тонна салмакка туура келет экенин эске алышыбыз керек. Блондинка терминатор мындай деп белгиледи:
  - Эң ыңгайлуу танктар "Жолборс" жана "Арстан" болгон. Бул машинеде биз кыздарыбыз деле айланбай кыйналабыз.
  Шарлотта мындай деп жооп берди:
  - Бирок коргоо... Ноябрь айынан баштап гана 60 миллиметрдик корпус менен аскерлерге кире баштаган эң жаңы "Пантера" сыяктуу.... Туура, чекеси 120 миллиметр менен биздикине караганда жакшыраак жабылат, бирок сизге дагы эле керек. аны уруп. Биздики сыяктуу бурчта 85 миллиметрлик замбирек чекиттен ок атканда да рикошет.
  Герда бутун кулагынын артына тырмап алды, бирок бул кыймылдан анын бармагы эңкейиш чатырга таянып, мындай деди:
  - Орустар 122 миллиметр калибрдеги танктар пайда болушу мүмкүн деп эскертти. Интеллект уктабайт!
  Шарлотта ишенимдүү сүйлөп, жаактарын шыйпаңдатып, ачууланып оозун бурап:
  - Биздин интеллект, мурдагыдай эле, жогору турат. Болгону биз тар кутуга камалып калдык.
  400 аттын күчүнө жаңы кыймылдаткычы, нускамада айтылгандай, суу-металл же азот аралашмасы менен кыска убакытка күчөтүлүшү мүмкүн. Бул учурда, танк 100 километрден ашык ылдамдыкта бир нече мүнөткө шашыла алат.
  Советтик ас-керлер ийгиликке жетишти, ага чейин алар фашисттердин бардык окопторун жана бункерлерин тешишти. Бирок фашисттер аскерлердин кепчулугун экинчи жана учунчу катарга чыгарып кетишти. Андан кийин алар жөө аскерлерди артиллериялык аткылоо жана пулемёттор менен тосуп алууга аракеттеништи.
  Алдыда, албетте, танктар жылып турду. Күчтүү Т-34-85 массалык өндүрүшкө кире элек болгондуктан, кичирээк жана мобилдүү Т-34-76 чабуулга өттү. Алар жоготууларга карабастан траншеяга чыгышып, карды айдоонун эц сонун керсеткучтерун колдонушту.
  Мына, немис машиналары жооп берүүгө аракет кылып жатышат. Т-4 буга чейин өндүрүштөн чыгарылган, бирок алардын бир нечеси дагы эле кызматта. Кызык жери, алар жаңы желмогуздарга караганда кар күрткүсүндө жакшыраак кыймылдайт. Ошол муз тебүүчү аянтчалардын ортосуна тыгылып калган карды тазалоо үчүн дагы эле башталышы керек. Фриц казандарда сууну кайнатып, андан кийин бул жийиркеничтүү кабык чыгып кетиши үчүн аны жолдорго куюп жатканы күлкүлүү.
  Атүгүл эң мыкты немис танкы "Лион" да мындай роликтерден кыйналат. Ырас, көпчүлүк модификацияларда француздар муну эске алышкан жана машина өзү отуз төрттү жеңе алат ... Бирок бул шарттуу түрдө ушунчалык жөнөкөй.
  Бирок бул жерде бир-эки немец танкы дагы эле жылып баратат... Ал эми калганы, кантип айтабыз... Жогору жакта! Ырас, "Арстандан" салкын танкерлер алыскы аралыктан Т-34-76ны урууга аракет кылышат. Белгилей кетсек, советтик конструкциядагы куюлган мунаранын соотунун морттугун эске алуу менен, тилекке каршы сокку уруу мүмкүнчүлүгү бар.
  Легирленген элементтердин жоктугу ушунчалык курч болгондуктан, Фрицтин 50 мм мылтыктары да коркунучтуу. Бирок, кичинекей 37 мм замбиректин соккулары да кулап, курал-жарактын төгүлүшүнө же мунарасы бар корпуска алып келет.
  "Отуз төрттүн" салыштырмалуу алсыздыгы "Пантераларды" күчтүү мылтык менен кайра жабдуу идеясы жакшы мезгилге чейин кийинкиге калтырылганына алып келди. Тагыраак айтканда, эң начарлары - IP-лер серияга кирсе. Бирок азырынча ИС-1 массалык серияга айланган жок. Бирок маалымат буга чейин IS-2 эсебине чыгып кеткен. Көптөгөн генералдар СССР дээрлик жок болуп баратканын түшүнүшкөндүктөн, акча үчүн мекенине чыккынчылык кылуу уят деп эсептешкен эмес. Ошентип, тыңчылардын саны, анын ичинде Башкы штаб дагы бир топ өстү.
  Бул жерде 128 мм замбирек менен "Арстандын" оор модификациясы. Узун буту менен отуз төрткө жетүүгө аракет кылат... Бирок уруп көр.
  Бирок, советтик танкерлер Фрицке ездеру чабуул коюуну чечишет. Вермахттын мылтыктарынын атуучу ылдамдыгын эске алганда да, бул өзүн-өзү өлтүрүү.
  Бул жерде "Арстан" мунараны жулуп алганга жетишти жана төрт дос тиги дүйнөгө көгүчкөндөй учуп кетишти... Бирок башка танктар дагы активдүү түгөнүп баратат... Бул жерде усталар дизелдик кыймылдаткычтарды кандайдыр бир жол менен күчөтүүгө аракет кылышты. алар кыска убакытка болсо да, бирок эч кандай аралашмаларсыз танкты 70 километрге чейин ылдамдатышат. Андан кийин мотору бузулсун. Бирок бул жерде айласы кеткен жигиттер чабуулга келишет, алар кайра кайтып келбейт. Мейли, эмне? Башкача жашоо мүмкүн болбосо, анда жашоону унут.
  Мына эми, кар дүйнөсүнүн жинине окшоп, советтик танк өзү үчүн эң кымбат курмандыкты тандап алып, оор жана өлүмгө дуушар болгон "Арстанды" чабат. Немис машинасы ангардан жаңы эле чыга баштаган.
  Сокку күчтүү, советтик машинанын оозу ийилген. "Арстан" бир кыйла төмөн жана эки машинанын корпустары тегизделген. Анан алдыдагы немис мотору жарылат. Жана от башталып, нацисттердин учуу ылдыйкы люк аркылуу.
  Албетте, бардык эле советтик танктар аралыкты жарып өтө алган жок. Фрицтин аспаптары иштейт жана майдалайт. Бирок, ким ийгиликке жетсе, ал кантип сокку урат!
  Герда менен Шарлотта досторунан бир аз алдыга озуп кетишти жана советтик унаалар көрүнүп турганда чек арасында болушту. Мейли, атса болот, бирок жакыныраак болгону жакшы. Беш километрден, атүгүл отуз төрттүн морт соотторун алуу кыйынга турат.
  Fiery Шарлотта философиялык түрдө мындай деп белгиледи:
  - Дайыма ушундай болот. Алыстан атууга болбойт!
  Герда жооп берди:
  - Эгер этият болсоң болот!
  Бирок азырынча абал аларды алыскы аралыктан ок атууга мажбурлай элек. Алардын ак боёлгон танкын эч ким байкабайт. Жана машина абдан жакшы иштейт. Шассиди эч ким айыптабайт.
  Ооба, жүрүү жылмакай. Советтик унаалар да жаман эмес, бул жерде алар Германиянын коргонуусунун биринчи линиясын бузуп, экинчисин бузуп жатышат. Ал эми аба ырайы учкан жок, кар күрткүсү көтөрүлүп, Вермахттын көптөгөн учактары учуп кетти.
  Кызыл авиациянын сан жагынан алсыздыгын жана күйүүчү майдын кескин жетишсиздигин эске алсак, мындан жакшы аба ырайы болушу мүмкүн эмес.
  Фриц жашынсын. Азыртадан эле алардын айрымдары ак чүпүрөктөрдү булгалай башташты. Гитлер капут болот...
  Герда эки километрден ок чыгарды. Негизи, бул азырынча так жеңилүү эмес, бирок орустар канча немистерди майып кылганын көрүп, анда эмнени күтүш керек. Анын үстүнө отуз төртөө согуштун башталышынан да азыраак чыдамкай, жаңы кендерди иштетүүгө али жетише элек. Ошондуктан...
  Блондинка терминатор мылтыктын тешигин тартканда абдан тынчсызданды. Мурманскидеги штурманы эске албаганда, ал кош бойлуу кезинде, ошондой эле падышачылыгынын алгачкы айларында ок атуу аянтчаларында жана полигондордо машыгууну улантканына карабастан, тирүү атуу адатын эчак эле жоготуп койгон. Бирок, кыязы, бикини жана жылаңайлак менен күрөшүү оңой, сиз машина менен бир болуп каласыз ... Снаряд мунарага тийип, мунараны кыйратты ... Жок, ал күйгөн жок, бирок досу баары бир токтошу керек болчу. Эми дагы бир жабырлануучу...
  Шарлотта шыбырады:
  - Жеңиш үчүн күрөшкөнгө ким көнүп калган. Ал биз менен кошо көргө барат... - деп Герда ок чыгарды, кызыл чачтуу жоокер оңдоп койду. - Тагыраак айтканда, баарыбыз биригип душмандарды көргө алып келебиз.
  Ак кар Терминатор ачууланып сөзүн бөлдү:
  - Ооба, илхам жок, ырды алаксытпа!
  Шарлотта жалбарды:
  - Өзүң ырда! Сиз ушунчалык жөндөмдүүсүз!
  Жана Герда отту жетектеп ырдады;
  Мекен менен армия эки түркүк,
  Планета кайсы жерде турат!
  Биз сени төшүбүз менен коргойбуз,
  Сиздин армияңыз бардык эл тарабынан жылууланууда!
  
  Булуттар салкын, жылуулук жаркырап,
  Пулемет солдаттын иынын сылап!
  Түбөлүк мекен биз сени менен,
  Жаман адамга көр казып алалы!
  
  Ооба, кээде тагдырдын жүзү таш боор,
  Ок биздин жүрөгүбүздү тешип өтүүгө умтулат!
  Кичинекей артка чегинип, согушкер өлдү,
  Баатырга Теңирдин эшигин ач!
  
  Түпсүз асманда бизде тынчтык,
  Бейиш, куттуу жоокер жарык көрбөйт!
  Ата журттун тынчтыгы мен алып жүрөм,
  Биздин балдар жеңиштин жемиштерин татышат!
  Ырдап жатып, Герда дагы тогуз танкты жеңип, эсебин бир топ жакшыртты.
  Ошондо Шарлотта ырдаган:
  жылдыздуу бийиктиктерди чакырып,
  чексиз аралыктарга тартуу!
  Ал эми ой дүйнөсүндөгү элибиз,
  Учуучу Икардын кыялы!
  
  Көзүм асманга кадалды
  Сферага тийүү кыйын.
  Архимеддин биринчи бурамаларынан -
  Аларды узак жана тажатма пландаштырылган!
  Ошондо кыз туруштук бере албай, бутага алып, өзүн аткылай баштады... Магданын өзү жүрүүчү мылтыгы да кошулганы менен советтик танкисттер атууга көңүл бурушкан жок. Ошентсе да, бороон-чапкында анын каякта, эмне жана кантип ураарын көрө албайсыз. Мындан тышкары, эки танк тең отуруп, кар күрткүсүнөн дээрлик айырмаланбай калды. Ооба, жаңы мылтык анча байкалбаган, аягында жарык розеткасы бар үн өчүргүч бар болчу. Бул Fritz тарабынан чыгарылган эң тымызын машина.
  Ошол учурда капталынан калчылдап турган мөңгү толкунданып ырдады:
  - Аялдар мушташып жатса, урушпай эле койгону жакшы!
  Ар бири он эки тонналык эки машина кандай зыян алып келиши мүмкүн эле? Бирок, бул учурда, алкактар баары болуп саналат. Кыздар дээрлик сагынышкан жок, бирок бардык хиттер өлүмгө дуушар болгон жок. Отуз төрттөн турган үч-төрт жантайыңкы соот рикошет, онго жакын конуу ар кандай деңгээлдеги унаалардын бузулушуна алып келди, бирок талаада оңдоо оңой болгондордун категориясынан. Бирок советтик машиналардын элүүгө жакын сапатсыз бронетери олуттуу зыянга учураган.
  Бул жерде, мисалы, ок-дары жарылып жатканда командирдин отуз төртү тытыла баштады. Мунара алыска ыргытылып, оозу рулга айланды. Адамдар да өлдү.
  Советтик танкерлер ездерунун чаккандыгын кечигип тушунуп, чабуулга каршы аракеттеништи.
  Жолборс кыздар абдан жык толгон, бирок 82 снаряддын ок-дары жүктөө Пантера менен салыштырууга болот. Ок-дары мурунга таянып, кыздар алар жөнүндө чыканактарын сыйрышат да. Бирок дагы бир нерсе бар, жакындаганда орустарга тийген оңой.
  Герда тез эле өтүп кетет да, дагы бир танкты сыныкка жөнөтүп, шыбырады:
  - Кудай мени кечир! Бул эр жүрөк балдар, бирок алардын командирлеринин бири жинди!
  Шарлотта катуу шыбырап айтты:
  - Эгер алар биздин бортубузга келишсе, анда акыры!
  Ырас, отуз төртөө силкинүүдөн титиреп, түтүнгө оролгон кыймылдап атышты. Албетте, алардын соккулары сейрек, атуу так эмес, бирок танк ызылдап жатат.
  Маңдайы дагы эле кемчиликсиз корголгон жана соот, кандай айтса да, жогорку сапатта, цементтелген. Ал эми бул катуулугу жогорулаган бети секирип коён сыяктуу, сонун кайра берет дегенди билдирет.
  Бирок баары бир, бул ички дудук, барабанга чыгуу менен барабар жана алар аны салмактуу союлдар менен сабашат.
  Ырас, кабина хиттерден абдан ысып кетти, бирок сиз бикини кийип жүргөнүңүздө, кар күрткүсүнө сүңгүп киргенден кийин дагы жакшы болот. Бирок муз аянтчасынын оң жак перронуна советтик снаряд тийгени алда канча жагымсыз. Бул көздүн астындагы лом сыяктуу унааны айдоо үчүн. Роликтер шахмат эмес, өзүнчө араба экенин эске алганда, танк дагы деле кыймылдай алат. Бурулуп кет. Муну эртерээк жасаш керек болчу. Ошентип, арт жагындагы коргоо алсызыраак. Ал эми жантаюу бурчу кичине. Эгер тийсе, жарылып кетиши мүмкүн. Орус куралы анчалык алсыз эмес.
  Герда шыбырап, дагы бир жолу жарым автоматтык замбиректен тозок белегин бошотуп:
  - Бирок Пасаран!
  Бул сөз, тагыраак айтканда, немец жолборс жоокерлери үчүн испан коммунисттеринин урааны, таптакыр ылайыктуу эмес да. Анткени, фашисттер Франконун тарабында салгылашкан. Кээде солдаттар башкалардын айла-амалдарына даярдуулук менен кабыл алышат да.
  Атуу учурунда Шарлотта "Ласка" өзү жүрүүчү мылтыгын бир аз буруп, туура роликти снаряд менен сындырып алганы аларга бул жагынан көйгөй жараткан.
  Советтик танктар шоссе боюндагыдай тездик менен кар жааган жамгырлардын арасынан жарыша алышкан жок, бирок ошого карабастан алардын ылдам секи-риктери керунушке тоскоол болуп, тез эле.
  Бул жерде снаряддар чындыгында чектүү аралыкта куюлат.
  Ал эми Герда терге чөмүлүп, эң ылдамдык менен аткылайт. жантайма курал-жарак
  чекесинен тебелет, бирок алар капталдарына так тийсе...
  Шарлотта кыйкырды:
  - А мен тозоктун түбүнө түшсөм да - бешикке кайтпайм!
  Кыздар аягына чейин атышат, бирок снаряддар капталдарынан жарылып, роликтерди тешип өтүшөт. Соот жарылып, машина күйүп кетет.
  Герда чечет:
  - Биз машиналарды бузуп, кетебиз!
  Шарлотта кайгы менен кыйкырып:
  - Темирди таштагың келеби?
  Герда чечкиндуу мындай дейт:
  - Металлдан да маанилүү нерселер бар, мисалы рамкалар!
  Шарлотта кичинекей камераны жулуп алып:
  - Бирок биздин эрдиктерибиз түбөлүккө жазылат!
  Герда жылаңач манжалары менен жарылуучу затты иштеткен рычагды буруп, эксперименталдык резервуарды базага карай талкалады. Жолборс кыз мындай көркөм чыгарманы жок кылганы үчүн абдан өкүнүчтүү болду, бирок антпесе, кайраттуулукту тана албай турган советтик жоокерлер уникалдуу технологияларды басып алышса, кайда барууга болот.
  Ошентип, алар уникалдуу өмүрүн сактап калуу үчүн Ласканы жардырып, кар күрткүсүнө сүңгүп киришти.
  Магда фон Сингер менен Кристина да артка чегинүүнү каалашкан жок, алардын машинасы так снаряддар менен үзүлүп кеткен. Тагдыр ушундай - ар кандай согуштун ырайымсыз Палласы. Жүрөгүңдү таштап, чегинүүгө туура келгенде. Бирок кыздар билгичтик менен салгылашып, ок-дарылардын дээрлик бардыгын сарптоого жетишти. Бирок азыр алар жыландай болуп кардын үймөгүн ичине кирип, ал жерде советтик өжөр мылтыктардан кутулууга аракет кылышкан.
  Тердеп, бикини кийип жүргөндө кардын түбүнө чыгуу эң жагымдуу идея эмес. Бирок биздин дүйнөдө сиз өзүңүзгө жаккан нерсени жасайсыз. Кандай болгон күндө да, мисалы, жарык олуттуу аягына чейин атып, Кристинанын таманы, кудайлык буттарын күйгүзүүгө жетишти. Бирок кыз ого бетер ачуусу келип:
  - Салмак менен намыс, кайрат сатылбайт!
  Жанагы күйүп кеткен, жада калса күйгөн терисин ыйлаакчалар каптаган Магда:
  - От - бул жылуулук, от эмес!
  Бирок советтик танктар бул ишти жеңилдетти. Ачууланып, ташталган "Везелдерди" аябастан атып, сынган металлдын ичине ондогон снаряддарды салышты. Ошол эле маалда танкерлердин бир бөлүгү люктардан эңкейип, шаркыратманын каскады сыяктуу немис машинелеринин өздөрүнүн жана уят сөздөрдү айдагандардын канаттары менен эңкейишти.
  Магда өңүн ачып:
  - Алар, большевиктер, албетте, эр жүрөк, бирок өтө маданиятсыз!
  Оозуна карды түкүргөн Кристина күтүлбөгөн жерден катаал адилеттүүлүк көрсөттү:
  - Сиздин оюңузча биздин жоокерлер жакшыбы?
  Магда тамашалап:
  - Албетте, жеңсек жакшы болот. Кавказ ансыз да биздики, андан ары Москвага бир-эки жүз километр гана бар... - Баллондуу блондинка узун азууларын катуу жылаңачтады. - Же чыккынчылык сөздөрдү алып баргыңыз келеби?
  Буга чейин баарын жана бардыгын жетиштүү көргөн Кристина буту менен кар чаңынын булагын көтөрүп, күлүп жиберди:
  - Кээде унчукпоо - чыккынчылыктын эң коркунучтуу түрү.
  Түн, бороон-чапкын жана кар күрткүсү төрт кызга аман калууга жакшы мүмкүнчүлүк берген.
  . Љ15 ГЛАВА
  Анын үстүнө карды тарап, кар күрткүлөрүнөн жылаңач буттуу шайтандарды издөө каршылаштардын оюна да келген эмес. Ошентип, карга көмүлгөн жоокерлер отурушуп, советтик танктар алдыга жылып, алдыга жылышты. Жүздөн ашык машина талкаланып, бузулуп калганы менен,
  жолборс кыздардын аракетинин натыйжасында.
  Жалпысынан алганда, советтик аскерлер алгачкы бир нече күн ичинде бир аз ийгиликке жетишти жана байкаларлык душман түзүмдөрүн кирип жетишти.
  Фриц Тихвиндин өзүнө чегинип, шаарда бекем орношууга аракет кылышкан. Албетте, үйлөр жана турак-жай аймактары, өз алдынча, алдыга келе жаткан советтик аскерлерден олуттуу коргоо болуп саналат.
  Жолборс кыздардын эр жүрөк төртөө Тихвинге чегинүүгө үлгүрүштү. Бирок алар шаарды коргоо үчүн автоматтарды алууга аргасыз болушкан. Ал эми танкерлер үчүн бул эң жагымдуу эрмек эмес.
  Шарлотта, алдыга келе жаткан жөө аскерлерден жооп кайтарып, тиги дүйнөгө дагы бир кызыл солдат жиберип, өзүн мындайча билдирди:
  - Мейли, биз желмогуз эмеспизби... Анан дагы байлык алгыбыз келет!
  Тихвин шаарды немистер басып алуу учурунда олуттуу зыян тарткан.
  Эми Фриц баррикадаларга ээрчип, кол жеткис коргонуу линиясын курат деп күтүштү.
  Герда жалгыз ок менен ок ачты - патрондорду сактап калуу керек болчу. Советтик аскерлер өтө көп танктарды жоготушту, демек, жөө аскерлер чабуулга өтүштү.
  Албетте, советтик үлгүдөгү БТР жетишсиз болчу. Ошондуктан, алар союш үчүн жоокерлерди бермет. Ал эми аларды пулемёттор жана автоматтар тосуп алышты. Төртөө жакшы атышып, эптүүлүк менен тосмолорго жашынышты.
  Герда дагы бир советтик жоокерди жерге коюп:
  - Биз куралдуу эрдик кылышыбыз керек - антпесе жашоо үчүн эч кандай мааниге ээ болбойбуз!
  Согуш бүткүл шаарды кучагына алган. Айрыкча аба ырайы байкаларлык жакшырып, Фриц башына түшкөндөн бери, бомбалар жогорудан жааган.
  Герда ачууланып, канжарын сулуу жылаңач манжалары менен ыргытып, кыйкырып жиберди:
  - Биздин согуш жеңет, антпесе мүмкүн эмес!
  Шарлотта дагы ок атып, кошумчалады:
  - Бир жеңиш, бирок чоң жеңиш!
  Герда, кыска убакыттын ичинде бир нече согушкерлерди кесип, кошумчалады:
  Бирок жеңилүү эч качан кичинекей эмес!
  Тихвинге советтик самолеттор ок атышты, талаа жана курчоо артиллериясы бир аз кийинчерээк тартылды. Фриц коргонууну жана аба басымын бекемдеди. Советтик аскерлер жаңы учактарды чыгарышты.
  Легендарлуу Марселдин пайда болушу күчтөрдүн тең салмактуулугун кескин өзгөрттү.
  Улуу эйс куралдануу жагынан абдан кубаттуу курал болгон ME-309ду учту. Жана түзмө-түз өз жолунда баарын шыпырып кетти. Советтик армияда да мындай желмогуз абада пайда болгонун атайын эскертишкен.
  Марсель өзүн эч кандай жаман адам деп эсептеген эмес. Кызыл Армияга каршы салгылашуу менен ал Родинанын алдындагы ыйык милдетин гана аткарып жатат деп эсептеген. Анын үстүнө нацисттердин мыкаачылыктары тууралуу көптөгөн фактылар ага белгилүү болгон эмес. Ооба, жана өтө көп согушка таандык болгон.
  Бирок бул жерде кайтып келгенден кийинки биринчи суперасс күрөшү. Учуучу советтик бомбардировщиктер, чабуул коюучу самолёттор жана истребителдер. Алар вермахттын жердеги подразделениелерине айыгышкан салгылашууну ачык каалашат . Бирок Марсель мунун баарын көрүп, беш-алты чакырым алыстан ок ачып, алтургай мурдунан ышкырып жиберет.
  Советтик машиналар жана эр журек эйстер дагы эле душманды чындап эле корушкон жок, анткени алардын самолеттору жарылып, канаттары ураган. Марсель максатсыз ок чыгарды, бирок интуитивдик. Ал ар бир учкуч кайда учуп, канаттуу желмогузун башкарарын алдын ала билгендей болду. Ошентип, балалык жүздүү жигит канаттуу армаданы шыпырып кетет экен.
  Жаңы жыл аяздуу болгону менен ысык болду. Советтик аскерлер айласыз жана өжөрлүк менен чабуулга өтүп, Тихвинди алууга аракет кылышкан. Фриц өжөрлүк менен корголушуп, кан тамыры жаткан шаарда калууга аракет кылып, кол жетпес Ленинградды азыктандырды. Кошумчалай кетсек, бул чоң шаарлардан баш тартууга кыйын жана уялган немис аскерлеринин кадыр-баркы тууралуу болгон.
  Бактыга жараша, аба ырайы жакшырып, душмандын көп сандаган бомбалоочу учактары, өзгөчө, массалык Ю-288, советтик аскерлердин позицияларын чаап, байланышты бомбалады.
  Советтик "Як-9" жана "Лагг-5" самолеттору куралдануусу жана ылдамдыгы жагынан душмандан алда канча темен. Атап айтканда, ME-309, ажыдаар сыяктуу, алсызыраак советтик машиналарды кулаткан. Мындан тышкары, немистер кош канат тактикасын иштеп чыгышты, бул алардын сандык артыкчылыгын эффективдүү колдонууга мүмкүндүк берди жана эң акыркы Focke жана MEнин өжөр, катуу куралданган, бирок оор немис унааларынын кээ бир маневрлик көйгөйлөрүн азайтты. Мындан тышкары, реактивдүү ME-262 учактары фронттордо пайда боло баштады, бирок бул машина техникалык жактан али толук ишеничтүү эмес, ошондой эле HE-162нин жеңилирээк, маневрлик жана арзан модификациясы. Акыркы машиналар реактивдүү Messerschmites караганда даярдоо үчүн жеңил жана техникалык жактан ишенимдүү болгон. Бирок аны башкаруу үчүн жогорку квалификациядагы учкучтар талап кылынган. Бул өнүгүүнүн оң сапаттары бир аз нарксызданды, учактын салмагынын аздыгы - бош түрүндө болгону 1,6 тонна, өндүрүштүн арзандыгы жана өндүрүмдүүлүгү жана дүйнөдөгү эң мыкты маневр.
  Бирок бул машинаны өздөштүргөн немис эйстери аны мактаган. Айрыкча ийгиликтүү болгон Марселден кийинки экинчи учкуч Хаффман, ал жетпеген жерде калды. 300 кулап түшкөн унаалардын жыйынтыгын ашып, Хаффман эмен жалбырактары, кылычтар жана бриллианттар менен Темир Кресттин Найт Крестинин жогорку сыйлыгын алды. Анын тактикасы минимумга жакындап, андан кийин сокку уруу жана кайра учуп кетүү HE-162де эң ыңгайлуу. Ошентип, Хаффман жакын кармаштын мыкты чебери экенин далилдеди. 3117-жылы Марсель натыйжасы да - кулаган учак дагы эле мүмкүн эмес.
  Анын үстүнө 1944-жылдын 2-январында бул легендарлуу учкуч асманда пайда болгон, ошентсе да ал Гитлерди көндүрүп, немис аскерлери өзүн жаман сезип жатканын, андан да күчтүү немис техникасы кардын астында ачык өтүп жатканын эске салды. Ошентип, немецтик аскерлер отурукташкан жана шаарга бардык жолдорду бомбалаган курчалган Тихвинди аба менен камсыз кылуу зарыл.
  Жолборс кыздар жерде атышып, суперэйс асманда гол киргизип жатты.
  Биринчи куну эле Марсель алты жолу учуп, жузден ашык советтик самолетту атып тушурду. Ырас, 4-январда аба ырайы кескин начарлап кетти... Кар бороон болуп, Советтик аскерлер шаарды басып кирди.
  Терминатор кыздардын эң сонун төртөө биргелешип күрөшүүнү артык көрүштү. Ошентип, өзгөчө сулуу жана өлүмгө дуушар болот. Сууктун айынан камуфляж кийип, ак кийим менен мушташканга аргасыз болушкан.
  Ниндзя бала Карас да жардамга келген. Коркпогон терминатор бала, ал сууктан коркпой, жалгыз шорты менен күрөшчү. Анын жылуулуктун бирден бир булагы болгон камуфляж креми анын шоколадга күйгөн терисин ак кар астында ак кылып, бардык көчөлөрдү каптады. Анын үстүнө ал согушта өтө жука металл дисктерди жана катана кылычын ыргыткан. Бирок, албетте, ал кемчиликсиз, жана колго түшүрүлгөн курал-жарактан атты. Бирок кыздар да автоматтарды колдонушкан жок.
  Мындай куралдар автоматтарга караганда так жана эң негизгиси ишенимдүү. Бирок, MN-44 автоматтары, эреже катары, немецтерди капа кылган жок. Үчүнчү кышка карата жакшы майланган немецтик согуш машинасы даяр болду. Айрыкча, кар бороонунда да Фокке-Вульф менен ME жылытуу ыкмасын колдонуп, советтик аскерлерге аз болсо да, азаптуу инъекцияларды жасоого жетишкен.
  Герда, советтик жоокерлер кулап жаткан тарапты карабаганга аракет кылып, ок атып. Күрөшкөндөрдүн көбү өтө жаш, он жети-он алты жаштагылар. Жөө аскерлер бардык ресурстарды чогултуп, жер көчкү менен кабыл алынган. Чынында эле, көп нерсе жоголду.
  Бирок фрицтердин арасында чет элдиктер толтура. Атап айтканда, жакында болгон шайлоолордо нацисттер жеңип чыккан Швеция жана бул марионеткалык аймак Үчүнчү рейхтин көзөмөлүндө. Буга чейин Швециядан эки дивизия жана төрт бригада ыктыярчы катары келишкен. Өлкөнүн өзүндө согушту талап кылган митингдер, массалык жүрүштөр болуп жатат. Жана алар Гитлердин жана он экинчи Карлдын портреттерин тагынышат.
  Демек, Швециянын тузден-туз согушка кириши - убакыттын талабы. Испания менен Португалия буга чейин согушуп жаткан, бирок алар түштүккө аскерлерин жөнөтүүдө. Ал эми азыр кышында алар Кавказ кырка тоосунан ары жакка чыгууга аракет кылышат. Бразилиянын корпусу басмачылардын кыймылы жаңы күч менен жанданып жаткан Борбордук Азияга секирик жасоого даяр.
  Бирок мунун баары майда-чүйдөсүнө чейин, Тихвинде Власов дивизиялары да салгылашууда. Бул балдар туткунда аларды коркунучтуу кыйноолор жана кутулгус илмек күтүп турганын түшүнүп, жамандык менен күрөшүшөт. Ал эми немистер жөнүндө эмне айтууга болот? Бирок, кант жок! Аларга да кыйын болот, Сибирде көбү өлөт, бирок баары бир ылгабай дарга асылышпайт.
  Герда клипти алмаштырып, боз шинел кийген жоокерлерди кыркып жатып - орустарда камуфляж кийимдери баарына жетпейт, колго түшүп калса эмне күтүп турганын элестетти... Анан ал мүмкүн болгон сексуалдык, салкын укмуштуу окуяга жылмайып койду. . Ырас, анда Сибирде мындан да жаман болот. Бул үшүк кантип алат - жалындуу жылуулук андан да жакшы. Бул жерде, чөлдө алар ысык кумга бат көнүп, жылаңайлак чуркашты, бирок андай болгон жок. Суукта бикиниде бир-эки сааттан кийин ал титиреп, ваннага жылынууга туура келди. Ал жерде алардын элиталык СС батальонунун жигиттери карагай шыпыргысынын соккусу менен денелерди жылытышты. Албетте, шыпыргы менен гана эмес - тандалган сулуу арий жигиттери бар, сизге эмне керек!
  Алар мурунку уялчаактыгын толугу менен жоготушкан, же тескерисинче, аялдардын мачосунун боштугуна ээ болушу мүмкүн. Бирок азыр алар бир аз артка чегинуу-ге туура келет - советтик жөө аскерлер жакындаган жерлерди өлүктөргө толтуруп, өтө коркунучтуу жакын келип, гранаталарды ыргыта башташты.
  Бөлүнгөн мөндүрдүн астында калбоо үчүн аралыкты бузуш керек болчу.
  Магда кичинекей сыныктарды алып, жооп катары үч секунданын ичинде сегиз ок чыгарган. Советтик жоокерлер дээрлик сынбай качып жөнөштү, бир аз чөгөлөп, клип өз курмандыктарын тапты. Сегиз патрон жана Кристина бошотулду. Агрессивдүү кызыл чачтуу шайтан мындай деди:
  - Кайраттын жиндисине, ырдайбыз!
  Бирок советтик жоокерлер бул жашоонун даанышмандыгы экенин далилдөөнү чечишти окшойт. Немецтик штурма-лык пулемёт бар кучу менен урат, анын ок-дары да этибарга алынбагандай. Жоокерлер жыгылса да, аман калгандар чуркай беришет, атүгүл гранаталарды дээрлик так ыргытышат, бирок муну эртерээк жасоого болот.
  Crucian абдан чебердик менен дисктерди ыргытып, эки же үч жоокерди бирөөсү менен кесип салат. Андан кийин ал кылычы менен кол салат, ал автоматтарды жана мылтыктарды кесип салат - ширеңкедей оңой!
  Ниндзя бала дагы бир топ кичинекей, он бир-он эки жашта окшойт, бирок ушунчалык тез... Аны урганга да, коргонууга да убактысы жок. Бала төрөлгөндөн баштап, ымыркайга кылыч ыргытып, ленталарды чечүүгө жана кесүүгө, муз тешигине чумкутууга, атайын үйрөтүлгөн мышыктарды коюуга мажбурланып, тарбияланып, үйрөтүлгөн. Ооба, жана дагы көп нерсе, генетикалык жактан жөндөмдүү баланы чыныгы өлүм машинасына айлантуу. Анын апасы жыйырма бешинчи муундагы ниндзя, атасы күчтүү сибирдик сыйкырчы, советтик, "советтик" бийликтин идеологиялык душманы. Мыкты генетика жана сыйкырчылык менен машыгуу - баланы ниндзялардын арасында эң мыкты кылды. Анан, албетте, император Хирохито немистерге эң сонун супермен эмес экенин, бирок Японияда катаал жигиттер бар экенин көрсөтүү үчүн баланы германиялык-советтик фронтко жөнөткөн.
  Ал эми Карас (сазан балыгы самурайдын намысын жана жандуулугун билдирет!) татыктуу жоокер болуп чыкты.
  Мисалы, ызгаардуу суукта көп сааттан бир аз кызарган жылаңач манжалары менен чачтан ичке болот дискти ыргытат. Жана эки кылычтын колунда, душмандардын калың сызыктарын кесүү оңой болмок. Бул терминатор бала кандай коркунучтуу, советтик жоокерлер биринчи жолу кылычтын жана дисктин соккусунан коргонуусуз калып, чыныгы коркунучту баштан кечирип, артка жөлөнүп калышты.
  Кыздар клиптерин алмаштырып, ого бетер тез, тагыраак айтканда, эч жерде жаркылдай башташты.
  Жөө аскерлердин өлүктөрү дөбөлөр менен үйүлгөн. Алар дээрлик дароо суукка тоңуп калышты, аларга дагы көп жоокерлер чыгышты. Мына ошентип чыгып, жоготуулар менен эсептешишти. Бирок ниндзя коркуу толкундары чыккансып, кайра күрөшкө кирди.
  Айласыз чабуул дээрлик бир күн бою күч алды. Эң чоң жоготууларга учураганда, советтик аскерлер бир нече кварталды ээлеп, немецтерди бир катар саптарга түртүштү. Ал эми артиллериянын алсыз колдоосу - немец авиациясы мурда темир жолду бомбалап, жабдылуудан жана алдыга келе жаткан бөлүктөрдүн арасында көптөгөн жоготуулардан ажырап, жөө аскерлердин кыймылын убактылуу токтотууга аргасыз болгон.
  Мындай тактиканын коркунучуна карабастан, танктар согушка ыргытылган. Фриц техникадагы артыкчылыгын пайдаланып, шаардын тосмосун ачканга чейин Тихвиндин жанындагы душманды талкалаш керек болчу.
  Ал эми бул чабуулда, бир топ кооптуу чечим кабыл алынган - IS-2 танк колдонуу. Атайын жардыргыч танк катары иштелип чыккан унаа. Күчтүү мылтык, анын төмөн ылдамдыгы жана ок атуунун салыштырмалуу начар тактыгынан улам, башка адамдардын танктары менен күрөшүү үчүн начар ылайыктуу болгондуктан, ал куралсыз буталарды ийгиликтүү жок кыла алат.
  Демек, шаар шартында танктар жанкечтилер болсо да, чекеңиз менен болсо да позицияларды жарып өтүшүңүз керек.
  Отуз төртөө биринчи көчүп кетет. Салыштырмалуу жеңил жана чоң эмес машиналар кууш жол менен жарышып баратышты... Чатырлардан гранаталар жана молотов коктейлдери жаады. Андан кийин бензин менен напальмдын жашырылган цистерналары жарылды. Бирок оор жоготуулар СССРдин танкерлерин токтоткон жок. Алар жүздөгөн машиналарын жоготуп, шаардын борборуна кирип келишти жана ал жерде өжөрлүк менен уруша кетишти. Отуз төрттүн алсыз каптал соотторун талкалаган эффективдүү фаустпатрондор да советтик жоокерди чочуткан жок.
  Үч танк армиясы бир эле убакта согушка ташталды. Тихвинди чечкиндүү жеңүү жана "Революциянын бешигин" сактап калуу үчүн Сталин Воронеж багытында экинчи соккудан баш тартууну да чечкен. Күйүүчү май катуу лимит менен берилсе да, күнүнө бир-эки саат айдаганда Кавказ мунайы жоголуп, жаңы кендерди иштетүүгө убакыт жана акча талап кылынат, ал эми адам ресурстары Советтик империяда согуштан улам жетишсиз болууда. эки фронтто.
  Бирок Тихвин - Ленинграддын артериясы жана турмуш жолу, эц башкысы - советтик жоокерлер кеп сандаган жана жакшы куралданган фашисттерди талкалоого жендемдуу-лугунун символу. Андыктан биз баага чыдабайбыз...
  IS-2 танкы таасирдүү көрүнөт - ал дагы отуз төрткө окшош, мунара дагы алдыга жылдырылды. Албетте, челектин өзү жоон жана узун, аны дагы эле согуш талаасында үстөмдүк кылган Т-34-76 менен салыштырууга болбойт. Январь айынын ичинде Т-34-85 титаникалык аракеттери жүздөн ашык эмес чыгарат.
  Чындык таң калыштуусу, мунаранын чекесинин аялуулугу - жалпак жана өтө калың брондолгон эмес.
  Танктарга кичинекей, бирок абдан күчтүү жардыргыч гранаталарды ыргытып жаткан крусий кыздардын жанына чуркап келип: "Болбогулачы?
  - ИС-2ни кармап алып минели?
  Магда бул идеяны колдоду:
  - Албетте, минебиз! Кабинаны сагындык.
  Герда баланы эскертти:
  - Бул танктын төрт автоматы бар!
  Карас кыздарга көз кысып койду:
  - Демек жакшы экен. Жакында жөө аскерлер дагы чабуулга өтөт, сен аны кырасың!
  Магда ниндзя баланы түртүп жиберди.
  - Шашылыңыз терминатор!
  Кызгылтым такалары чиркейдин канатындай жаркылдап, каратэчи бала спринт боюнча Олимпиада чемпионуна караганда ылдамыраак чуркады. Баштоо үчүн, ал коркунучтуу ИМдин ичине бир боо түтүн менен кичинекей кесек ыргыткан. Реакция чыгып, коюу түтүн чыкты. Ошол эле учурда кара реактивдүү самолеттор ар кайсы тарапка тарап, пулемётчулардын көзүн көрбөй калды.
  Бир нече жөө аскерлерди кыйып, Карас баллистадан бошотулган таштай учуп, мунарага чыкты. Атайын илгич менен люкту сууруп чыгып, оор жапкычты кайра ыргытты. Андан ары, баары жөнөкөй - эки кылыч менен эки селкинчек жана оор танк экипажынын беш мүчөсү, алардын башына бөлүнгөн. Анын артынан кыздар да секирип киришти, алар түктүү камуфляждарын ыргытып, кайрадан бикини кийип калышты. Айдоодо бакта эмне жылуу болот. 520 аттын кучу бар дизелдик кыймылдаткыч металлды жакшы жылытат. Ооба, кабыргалуу синтетикалык резина таманы бар атайын кышкы бут кийимдерге караганда, жылаңач кыздардын таманы унаанын өзүн жакшыраак сезет. Немис кварталдык кызматы катаал кыштын тажрыйбасын эске алып, суукта буттары анчалык суук болбогон жаңы ок-дарыларды жаратты. Бул чындап эле уят, Фриц жергиликтүү калктан кийиз өтүктөрүн алып, өздөрүнө тартып алышкан. Же мех жоолук менен оролуп.
  Карас Магданын оозунан өөп коштошту:
  - Ооба, танк сен үчүн! Өлтүргөндү жакшы билген жерде согушам.
  Герда баланы тайгалак, ийкемдүү согончогуна суктанып өптү да:
  - Сен кереметсиң!
  Кристина кошумчалады:
  - Арийлердин эталону!
  - Мен билем! - деди томпоюп, жарым ачык люктан бир секирип суукка секирип кетти... Анан капкагы күркүрөп кулап түштү... Кыздар болсо душмандын куралына жабышып согушууга мүмкүнчүлүк алышты. Жана мылтык чынында эле күчтүү. Жакында эле пайда болгон Лев-3, же аны 128 мм замбирек менен "Королдук Арстан" деп да аташкан, күчтүүрөөк. Бирок бул танк дагы эле фронтто бир нускада турат. Ал 8-ноябрдагы майрамда жинге чалдыккан Фюрерге көрсөтүлгөн. Албетте, ал сериалда боло элек. Айтмакчы, ИС-2 өтүп баратат, анын биринчи учуруусу.
  Азырынча советтик танкерлер да бир да ок чыгара элек, сыягы, мылтыктан бутаны так тандап алышкан.
  Кристина какшыктап, механизмди буруп:
  - Ой, керексиз ... Бул жерде эч кандай автоматика жок жана бардыгын кол менен жасоо керек ...
  Көрсө ит жеген Герда байкап калды:
  - Ал эми көрүү галлим жана көрүнүү маанилүү эмес. Алар бутага анча жакшы эмес.
  Магда жылаңаяк буту менен трансмиссияга тийип, кутуну буруп, байкады:
  - Анткен менен отуз төрткө салыштырмалуу бир аз жылыштар бар. Тактап айтканда, тиштүү механизмдерди алмаштыруу оңой. Кабина тар, бирок аздыр-көптүр кыймылдайсың. Ок-дарылар чынында эле аз. Жыйырма сегиз раунд...
  Герда логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Чектелген сандагы бункерлерди атуу үчүн жетиштүү болушу мүмкүн, бирок ал толук кандуу танк согушу үчүн жетишсиз.
  Шарлотта танктан жакшы нерсе тапты:
  - Бирок пулеметтук курал-жарак жогоруда! Төрт пулемет жакшы коргоону камсыздай алат. Анан мен бул "Чычканды" карадым - анда мындай унаа үчүн эки гана "түкүрүүчү" бар ...
  Кристина кыймылдаткычты ылдамдатып, ырастады:
  - Дал ушул! Бул жүз сексен тонналык оор танк үчүн куралбы?
  Магда буйволду өлтүргөн пантерага окшоп:
  - Тооктор күлүп!
  Дизелдик кыймылдаткыч танкты катуу ылдамдатат. ИС-2 дагы деле трассада жүрүп жатканын көрүүгө болот, бирок жолдон чыгып кеткенде анын тартылуу борбору алдыга жылганына таасир этет. Бирок эч нерсе эмес, эгер сиз эс алып, өзүңүз үчүн татыктуу максатты тандап алсаңыз ...
  Магда жакшыраак көрүү үчүн танктын мунарасын ачты.
  Мына, дагы бир ИС-2, мындай танктарды массалык түрдө колдонуу жакшы идея. Анын артында дагы үч ИМ бар, бирок бирөөсү 85 мм жеңилирээк замбирек менен. Баса, эң кооптуу, унааны бетке алып, ылдамыраак сүзүүгө жөндөмдүү...
  Магда эки километр аралыктан атууну чечти. Ал азыраак үн менен буйрук берди:
  - Мунаранын чекесинен так аткыла... Анан... Сен түшүнөсүң!
  Машина токтоп калды, ошондуктан жылмакайлык жок, Герда, балким, үйрөтүлбөгөн өспүрүмдөр тарабынан жылмаланган оптиканын сапатсыздыгына нааразы болуп, бочканы көрсөттү. Кыздар бир жарым килограмм салмактагы снарядды жүктөөгө жардам беришти. Сары чачтуу жоокер жаагын жээкке коюп, башка бирөөнүн машинасын сезүүгө аракет кылды. Анткени, ал 1931-жылдагы бул замбиректен мурда эч качан ок аткан эмес. Күчтүү, бирок эскирген, учтуу, рикошетка сезгич снаряд. Жалпысынан алганда, курал, албетте, танктар үчүн пландаштырылган эмес. Бирок, сыягы, 1940-жылы иштелип чыккан 107 мм мылтыктын анти-танк өзгөртүү, өтө ишенимсиз болуп чыкты жана таштап кетүүгө туура келди. Ал эми бул жерде 2000 метр аралыктан начар көрүнгөн шарттарда бутага тийүү зарыл. Ооба, душманга жооп берүү жана сокку берүү кыйын болот, бирок ...
  Герда мылтыктын жээгин өөп, тез эле люктан сыртка карады да, тили менен бир ууч карды алып, жутуп, жылаңач согончогу менен рычагдарга таянып, ... ок чыгарды!
  Билектерин, балтырларын чактырып, түтүн жыттанып кетти.
  Белек узун жаа менен учуп кетти да... Алдыда бара жаткан ИС-2 токтоп, түтүн булатып, андан кийин ок-дарылар жарыла баштады...
  Магда кубанып жооп берди:
  - Биз аларга ушундай бердик! - Жана логикалык жактан, тескерисинче, логикасыз чаташкан түшүнүктөр, деп кошумчалады ал. - Куралды боёгон адам эмес, адамдын куралы!
  Герда чочуп кетти:
  - Кайра жүктөө!
  Ал эми кыздар чыңалып калышты... Албетте, бул жерде "Жолборс" эмес, алар тердеп чыгышы керек, бирок бул жол менен кызыктуураак, айрыкча турган танк тез муздап калгандыктан. Темир жакшы дирижер.
  Экинчи жолу Герда ылдамыраак жана ишенимдүү ок чыгарды. ИМ кыймылын уланта берди, сыягы, алар мылтыктын кайдан атылганын али түшүнө элек. Ооба, токтоо орустун салтында жок. Буйрук бар болгондуктан ... Ал эми экинчи снаряд бутага ишенимдүү тийип жатат ...
  Герда эриндерин жалап, буйрук берет:
  Ал эми үчүнчүсү бул жерде...
  Чоң кечигүү менен, төртүнчү ИС-1 кыймылда ок чыгарды ... Жана таң калыштуусу, ал тийди, бирок бара жаткан машинеден ушунчалык алыстыктан бул дээрлик мүмкүн эмес, бирок атуу баарын чечет! Бирок, 85 мм мылтыктын аралыгы өтө чоң, кирүү чегинен ашып кетет. Бирок мунарада катуу ызы-чуу болуп, алдыңкы сооттор кулап түшкөн. Герда жооп иретинде салмагы бир жарым килограмм келген төртүнчү "кат-пакетти" жөнөттү... ИС-1 танкынын чекеси жарылып, кызгылт сары тилдер асманга көтөрүлдү.
  Кыздар сонун күрөшүп жатышат... Ошол күнү алардын бактысы келди. Бирок Советтик Армиянын мумкунчулуктеру тец эмес.
  Фрицтин бардык аракеттерине карабастан, 13-январда, эбегейсиз чоң жоготуулардын баасы менен Тихвин алынды ... Немистердин өзүнчө бөлүктөрү курчоодон чыгууга аракет кылышты, аларга коридор тешилди - алты немис дивизиясы. тандалган Лев танктары менен дароо баатырдык коргонууну сактап калууга аракеттенип.
  Бала ниндзя менен төрт кыз үч мушкеттердин стилинде өзүнчө отрядда жөнөштү. Тактап айтканда, урушуп, өлүктөрдүн үстүнөн тынч жүрүүгө мүмкүн эмес болчу. Албетте, IS-2 таштап кетүүгө туура келди, бирок жолдо алар күтүлбөгөн жерден сейрек кездешүүчү Т-34-85 танкына туш болушту, ал эскирген жана жетишсиз күчтүү T-34-76 мылтыктарын кирүү жагынан алмаштырууга тийиш. .
  Машинанын корпусу жана асты окшош, бирок узун стволдуу жана жоон мылтыгы бар чоңураак мунарасы болгон. Мылтык "Пантера" үчүн өтүүчү күчү жагынан бир аз төмөн болгон, анткени мордун ылдамдыгы жана ок-дарылардын сапаты төмөн болгон. Бирок дагы эле айырма 76-график кагаздай көрүнгөн жок.
  Кадимки "Жолборс" үчүн бул кооптуу, ал эми "Арстан" үчүн али эмес - андыктан 100 миллиметр кыйшайган. Белгилүү бир бурчта мүмкүнчүлүк бар болчу да. Же корпустун ылдыйкы бөлүгүндө, бирок ошондой эле курт коргоочулар.
  Танка отургузулду жана экипаждан тазаланды. Албетте ичинде кан чачыраган. Машинанын өзү жаңы, бирок ок-дарыларды жүктөө өтө жөнөкөй - болгону 35 снаряд. Кабина өтө кенен эмес, бирок эски отуз төрттөн жакшыраак.
  Герда белгилеген:
  - А бул жерде командирдин мунарасы. Бул бизде күчтүү атаандаш бар дегенди билдирет. Эми орустар мынчалык сокур болбойт.
  Магда жаман жылмайып, мындай деди:
  - Ал эми орустар ансыз деле начарраак көрүнсө да жакшы атып жатышты. Кошумчалай кетсек, мунара чоңоюп, сокку уруу оңой болуп калды!
  Герда буга катуу күлүп жиберди.
  - Ооба, ооба! Бул биздин танкерлер үчүн эң чоң көйгөй жана балким, бул танктын таажысы! Байкап көрүңүз, басыңыз!
  Шарлотта ырдаган:
  - Бир, эки, беш! "Жолборс" атууга чыкты!
  Кристина көтөрүп:
  - Т-4 менен таанышуу үчүн, буттар колунан кененирээк!
  Ошентип, алар ИМге караганда жеңилирээк кыймылдаган танкты көздөй жөнөштү... Герда советтик жөө аскерлерди төрт пулемёт менен кантип сүзүшкөнүн эстеди. Алар чөп чабышты, орустар мындай чабуул кайдан түшкөнүн да сезбей калышты. Бирок, экинчи жагынан, жолго чыгып, алар граната ыргытып, чабуулга өтүштү ... Бир-эки даана, татыктуу аралыкка карабастан, мунарага жарылып учуп кетти. Албетте, ИМдин 100 жана 90 миллиметрдик курал-жарактары үчүн бул пил үчүн гранул сыяктуу, бирок ал жагымсыз ызылдайт. Ооба, жана курттарды кесип болот.
  Ошентип, моторду иштетип, артка чегинүүгө туура келди. Анан ок-дарылар түгөнүп калды. Алар жузден ашык кызыл солдаттарды кырышты.
  Герда совет адамдарынын өлүмгө болгон мындай жек көрүүсүнө таң калган. Гаремдерди жана бермет сарайларды убада кылган арабдарда мындай арноо болгон эмес. Бирок булар атеисттер - акыретке жана Эйден бакчалары жөнүндөгү жомокторго ишенбеген адамдар. Ал эми согуштун натыйжасы алдын ала корутунду болуп, ал эми бул кыйрагандардын каарынан башка эч нерсе болбогондо, аларды мынчалык өжөрлүк менен күрөшүүгө эмне түрткү болду?
  Муну түшүнүү жана түшүнүү абдан кыйын.
  Орус чыккынчыларынын арасында албетте коп болсо да. "Боштондукка чыгаруучу армия" Власов алты ай бою алты дивизияны жана тогуз өзүнчө бригаданы түзгөн. Албетте, Вермахттын солдаты болуу станокто он беш-он алты саат иштегенге караганда алда канча начар ширетүү үчүн оңой экени түшүнүктүү, бирок баары бир... Эмнегедир мурдагы согуш туткундарынан немец дивизиялары көрүнбөйт. фронттор...
  Айтмакчы, туткунда немецтер аз, бирок советтик адамдар... Бул алты жарым миллиондон ашкан окшойт. Көптөгөн туткундар SS тарабынан көзөмөлдөнгөн улуттук дивизияларга жана легиондорго тарап кеткенине карабастан, мынчалык көп эмес власовчулар. Мындан тышкары, орустардын бир бөлүгү дворяндардын жана монархисттердин түзүлүшүнө жиберилген.
  Бирок кандай болгон күндө да аба ырайынын жакшырышына жана массалык жардырууларга карабастан, Тихвинди ушундай жол менен алууга жетишти. Алар чоң бааны төлөшсө да.
  Герда буйрукту кабыл алып, отуз төрт отуз төртүнчү отту атты. Мылтыктын атуу ылдамдыгы жогору, ошондуктан сиз өзүңүздү ишенимдүү сезе аласыз. Бир жолу, анан экинчи, акыры үчүнчү танк таштандыга...
  Андыктан сиз дагы этият болушуңуз керек. Болбосо, алар бул жерде машинага сүзүлөт, мунаранын алдыңкы курал-жарактары гана күчтүү жана калың болуп калды, ошондуктан ал дээрлик бирдей форматта. Организм өзгөчө аялуу болуп саналат. Ал эми орус танкерлеринин арасында усталар бар. Бирок ИС-2 же ИС-1 сыяктуу сейрек кездешүүчү танктар үчүн алсыз адам камалбайт. Ал эми кадимки форматтын отуз төртү жөнөкөй мушкерлер менен болушу мүмкүн. Командир мунарасынын тешиги аркылуу алар аттардын тумшугуна окшош, тумшук тумшук. Мындай сулууларды көздөй атуу эмнегедир ыңгайсыз.
  Crucian бул жолу мунарада кыздар менен бирге, ал аларга жол көрсөтүүчү болуп кызмат кылуу үчүн чыкты жана кыздарды казанга калтыра албайт. Ырас, Магда логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Биз баары бир, атышпай, провокация кылбай эле кете алабыз...
  Crucian, балалык менен мурдун бурап, кыңылдап билдирди:
  - Жок - атпайт, кызык болбойт!
  Магда ошентсе да кыздарга эскертти:
  - Үч-төрттөн ашык машина жок болгондо гана өлтүрүү үчүн ок ачкыла. Биз бул жаңы танкты бөлүктөрүбүзгө бүтүн бойдон кайтарышыбыз керек.
  Герда макул болду.
  - Азырынча бул жаңылык трофейлердин арасында жок, демек ал бизге дагы деле пайдалуу болот.
  Жолборс кыздар мергенчиликтерин орточо шыктануу менен улантышты. Алар жакшы иштебеди, бирок ездерунун активдерине дагы жети танк жана беш жук ташуучу машина кошушту. Бир жолу май куюу үчүн күйүүчү май алуу үчүн машинанын сыртында мушташка туура келди.
  Кыскасы, төрт тентек тентек казандан чыгып, замбиректин огунан өлүп кала жаздады. Свастика-жөргөмүш менен желекти көтөрүү үчүн убагында гана куткарылды.
  Азыр алар траншеядан өтүп баратышат, жада калса, баатыр жоокерлерге тапшырылган кагаз гүлдөр менен бир-эки букет бар.
  Бул шылдыңдаган тасманы көрүп чарчаган Олег Рыбаченко:
  Эмнеге мага каргыш тийген канчыктардын баарын көрсөтүп жатасың! Орустардын өлтүрүлгөнүн канча көрүүгө болот!
  . Љ16 ГЛАВА
  Согуш Джейнге жана анын командасына жашоодо өзүн табууга мүмкүнчүлүк берген. Ошондуктан, кыздар чыгышты көздөй кампанияга даярдуулук менен катышты. Анан эмне үчүн? Бул акча жана атак.
  Советтик танктардын арсеналы анча деле өзгөргөн жок. Негизги танк дагы эле Т-34-85. Шасси жана корпустун курал-жарактары кыркынчы жылдан бери калды. Ошол эле беш жүз аттын күчү бар дизелдик кыймылдаткыч, ошол эле 45 миллиметр эңкейиштүү фронталдык курал. Корпустун капталдарынын коргоосу начар, немис фаустпатрондоруна алсыз.
  Болгону чоңураак мунара орнотулган, 90 мм фронталдык соот жана 85 мм мылтык бар. Танк, албетте, эскирген жана немистер үчүн коркунучтуу эмес!
  Кыздар кийинчерээк модификацияланган "Геринг-5" машинасын айдап баратышат. Каптал курал-жарак 178 миллиметрге чейин көбөйтүлдү, ал эми алдыңкы соот 250гө чейин кыйшайт. Танктын өзү газ турбиналык кыймылдаткыч менен жабдылган жана британиялыктарды саатына 60 километрге чейин ылдамдатат.
  Джейн мылтыкчы Грингетадан сурады:
  - Жакшы көрө аласыңбы?
  Дыйкан жоокер ишенимдүү жооп берди:
  - Бул жерде көрүү абдан жакшы! Мен баарын көрүп турам!
  Маланья күлүп жиберди:
  - Орустарды талкалайбыз!
  Матильда ишенимдүү түрдө ырастады:
  - Ооба, жасайбыз!
  "Горинг" -5 бурула, мылтык снаряд түкүрөт. Советтик отуз төрттөн мунара сындырат. Кыздар сүйүнүп кыйкырып жатышат. Алар мунун баары сонун деп ойлошот. Ал эми советтик танкерлердин өлүп жатканы да кубандырат.
  Джейн жагымдуу үн менен кыйкырды:
  - Баарын күлгө айландырабыз... Ал эми Москва биздин астыбызда болот!
  Бирок миналанган талаага чалынып, немис танкы токтоп калууга аргасыз болду. Орустар абдан бекем орношкон. Жана танкка каршы бир топ кирпи. Артиллерия активдуу аткылоо жургузуп жатат.
  Грингета ызаланып мындай дейт:
  - Ушинтип чыгат... Катуу блокко чалынып калдык!
  Джейн ишенимдүү түрдө жооп берет:
  - Жок, таң атканча болбойт... Операны жарып чыгалы!
  Германиянын согуштук машинасы бир аз токтоп калды. Асманда реактивдүү чабуулчу учактар пайда болуп, телетанктар колдонулган. Кыязы, алар миналанган талааларды жок кылууга аракет кылышкан окшойт.
  Жардыргыч заттары бар машиналарды радио аркылуу башкарышат. Мобилдик газ чыгаруучу аппараттар да колдонулду. Алар Кызыл Армиянын позицияларын от жана жалын менен аткылашты.
  Грингета нааразы болуп белгиледи:
  - Согушта кир да, эрдик да азайып баратат!
  Джейн буга макул болууга аргасыз болду:
  - Селяви! Аттиң, биз эмнегедир утулуп калдык!
  Грингета командирди оңдоду:
  - Андан көрө биз эмес, биздин каршылаштарыбыз! Эми эч нерсе жок, туюктан чыгалы, анан уруш болот...
  Немис танкы чындап эле эч нерсе көрүнбөсө да ок атты. Джейн жылаңаяк буттарын ушалап ырдады:
  - Жаман ойлобойбуз - биз сөзсүз адашып калабыз! Лабиринттен чыгуунун, ар кандай туюктан чыгуунун жолу бар!
  Грингета жылмайып:
  - Ким шайыр, күлөт...
  Ким кааласа - ал жетет ...
  Ким издесе дайыма табат!
  Мукам жана тиштери менен жаркыраган Малания мындай деп кошумчалады:
  - Жеңиш үчүн күрөшкөнгө ким көнүп калган, биз менен кошо ырдасын!
  Замбирек бир нече саатка созулду, андан кийин немец танктары ошентсе да алдыга жылды. Аларды советтик артиллерия, ар турдуу калибрдеги танкка каршы курал-жарактар тосуп алышты. Бирок, кирүү күчү жетишсиз экени көрүнүп турду. Немецтер алга карай бара жатышты... 203 миллиметрлик замбиректер аткыла баштаганда гана фашисттерден биринчи кыйраган машиналар пайда болду.
  Джейн белгисиз шыбырады:
  - Раббим... Ушул чөйчөк жанымдан өтүп кетсин!
  Грингета ишенимдүү түрдө мындай деди:
  - Эки өлүм болушу мүмкүн эмес, бирөөнү болтурбоо мүмкүн эмес! Ошентип, биз, эгер бир нерсе болсо, кийинки дүйнөдө жашайбыз!
  Малания шыбырап сурады:
  Бул жарык кандай?
  Грингета өтө ишенимдүү сүйлөбөдү:
  - Менимче, биздикинен жакшыраак!
  Маланья жооп катары шыбырады:
  - Сокурлардын көзүн ачып, белин тиктегенден кудай сактасын!
  Чынында эле, Джейн бул жарыктын эмнеси болушу мүмкүн деп ойлоду. Балким, бул дүйнө дагы акылга сыйбас жана коопсуз эмес. Джейн белин буруп, жамбашын кыймылдатып кыйкырып жиберди:
  - Бул абдан кызыктуу вариант - өлүп, кийинки дүйнөдө калуу! Ал жерде бизди эмне күтүп турат? Жер бетинде биз үчүн кымбат болгондорду ошол жерден жолуктурабызбы же жаңы досторду табышыбыз керекпи?
  Грингета жылаңаяк буту менен итти кыймылдатып жиберди да:
  - Жаңы кылымдар болот, муун алмашат... Бирок Ленин атын эч ким эч качан унутпайт!
  Анан күлүп жиберди, анын бир аз жинди күлкүсү. Ал жигердүү жылаңач, жарашыктуу буттарын манжалары менен манжалары менен ойногон жоокер-дыйкан болгон.
  Бул жерде мен ИС-3ти масштабда кармадым ... Чындыктан алыс. Ар ким эле тийе бербейт, эгер тийсе, анда шортандын тумшугуна тийген снаряд рикошет. Бирок кыз эмне кылып жатканын билген. Ал атып жиберди да:
  - Тумандардын жээги, жем менен эзебиз!
  Матильда кошумча ырдаган:
  - А бул "Агдам", келиндерге ичели! Супер айым!
  Грингетанын соккусу таамай болду. Снаряд мунаранын алдыңкы соотунун ылдыйкы бөлүгүнө, так боштукка тийген. Жана рикошетке кирбестен кыйраткыч таасир этти. Мына ушундай абал тузулду. Тагыраагы, советтик беш танкер дээрлик дароо каза болгон. Ал эми англиялык аялдар кылмыштардын катарын толуктады.
  Маланья пулемётторунун үнү угулду. Бир нече бала солдат Гитлердин такнуна чейин сойлоп барууну каалашкан.
  - Бирок пасаран, балага жакындаба! - деп кыйкырды татынакай кыз, пулемёттордун жарылып, кайраттуу пионерлери.
  Жейн жылаңач согончогу менен соотуна таптап, кыйкырды.
  - Ой, балдар, балдар, балдар... Капыстан каршы болуп калдың! Бул каргыш тийген жерге көрүнүп турат, сен өтө асылсың!
  Ал эми кыз, Теңирдин кызы бул жылаңаяк, тырмаланган, аёосуз ок менен сайылган булар балдарды аяп кетти. Мунун баары кандай кайгылуу жана оор.
  Грингета дагы ок атып, СУ-100 өзү жүрүүчү мылтыгын тешип, кыйкырды:
  - Ал эми чегиртке бөтөлкөлөрдү берүүгө чуркайт!
  Маланья кызыл тили менен эриндерин жалап, желим бөтөлкөдөгү кока-коладан ууртап жатып:
  - Албетте жок! Мага шарап жана бир пачка тамеки бер!
  Танкты этияттык менен алдыга жылдырган Матильда кычырап:
  - Тамеки уулуу...
  Джейн ритмди көтөрүп, сөзүн улады:
  - Туура, эл айтат!
  Грингета жооп берип, атып жана ышкырып:
  Никотинден өткөн жаман нерсе жок!
  Маланья күлүп жиберди:
  - Меште бир куту тамеки!
  Матильда эмчегинин кызыл эмчегин тырмап жооп катары кошумчалады:
  Ооба, эл айтат...
  Джейн тилин чыгарып жылмайып бүттү.
  -Бирок мен тамекимин....
  Малания чечкиндүүлүк менен аяктады.
  - Жана абдан кубанычтамын!
  Кыздар узун, алча тилдерин көрсөтүп күлүп жиберишти. Джейн жылмайып мындай деди:
  - Тамеки эң жемиштүү өлтүргүч, өзгөчө кардарга каршы!
  Малания кошумчалады:
  - Тамеки үнсүз мылтык сыяктуу, бирок ышкыбоздун колунда өлүмгө алып келет!
  Грингета замбиректи атып, жылмайып айтты:
  - Тамеки эң ишенимдүү снайпер, ар дайым өлтүрөт!
  Матильда дөңсөөдөгү танкты бир аз жайлады да, унчукпай калды:
  - Тамекинин даамы ачуу, бирок таттууга караганда өзүнө тартат!
  Джейн терең дем алып, күңкүлдөдү:
  - Тамеки жаман кызга окшош, аны менен ажырашуу алда канча азаптуураак!
  Грингета күлүп жиберди, ок чыгарды жана бакырды:
  - Тамеки гранатадан айырмаланып, ыргытылганда өмүрдү узартат!
  Кыздар унчукпай калышты. Алардын танкы кайра токтоп, арыкка бүттү. Мен чыгышым керек болчу. Жоокерлер бир аз толкунданышты. Советтик коргонуу абдан бекем.
  Джейн философиялык түрдө мындай деп белгиледи:
  - Согушта максатка жетүүчү эң кыска жол - айланма жол, таза чындык - арам алдамчылык!
  Грингета советтик замбиректи так аткан ок менен талкалап, мындай деп белгиледи:
  - Айланма маневр менен сиз максатка карай жолду кесип салсаңыз керек!
  Маланья пулемётунан ок чыгарып:
  - Жашоо кызыл, бирок кызыл кан менен жалбырактар!
  Матильда өзгөчө жыйынтык чыгарды:
  - Согушта жашоо баркын жоготот, бирок мааниге ээ болот!
  Кыздар согушту улантышты. Алар атышып, ошол эле учурда баратып афоризмдерди да түзүшкөн.
  Джейн жылаңаяк буту менен ок чыгарып, кулап түштү:
  - Согуш күйөө баладай, чыккынчылыкка ач көз, бирок эскирүүгө жол бербейт!
  Грингета ок чыгарып:
  - Согуш - эркектин денесин жеген кумарлуу аял!
  Маланья жооп кайтарып:
  - Согуш, сүйүү сыяктуу, бардык доорлорго баш ийет, бирок көңүл ачуу жагымдуу эмес!
  Матильда кошумчалоону туура көрдү:
  - Согуш, куртизан сыяктуу кымбат, өзгөрүлмө, бирок ал ар дайым өзүнөн баатырдык эс калтырат!
  Джейн сулуу, жылаңач манжалары менен итти тегеректеп:
  - Согуш түш сыяктуу эмес, күчтүү сезимдер керек!
  Грингета жылмайып атып, мындай деп жооп берди:
  - Дүйнө кызыксыз жана эс алуу, согуш кызыктуу жана кызыктуу!
  Кокадан ырахаттанып ууртап жаткан Матильда сөзүн улады:
  - Согуш кан менен тер, эрдикти туудурган бутактарды уруктайт!
  Маланья күлүп, мындай деп белгиледи:
  - Согуш процесси канчалык кызыктуу болбосун, баары бүтүшүн каалайт!
  Джейн жылаңач бутунун манжаларын кайрадан мылтыктын жээгине чуркап, ырдап берди:
  - Согуш бул китеп эмес, аны тарс жаап сала албайсың, жаздыгыңдын астына катып да койбойсуң, жаңжал чыгарасың!
  Грингета кыйкырды:
  - Согуш бул дин: ал фанатизмди, тартипти, шексиз баш ийүүнү талап кылат, бирок анын кудайлары ар дайым өлүү!
  Маланья акырын күлүп, мындай деди:
  - Согушта, казинодогудай, тобокелдик чоң, ал эми киреше аз!
  Матильда жылмайып үрүп:
  - Жоокер өлөт, даңк унутулат, сыйлыктар эскирет, жаңы кыргынды баштоонун себептери гана жоюлбайт!
  Джейн акырын сүйлөдү:
  - Канкорду жек көрөбүз, фронтто жоокер болбосо, ууруну эки эсе жек көрөбүз, эгер ал майданда мародер болсо!
  Грингета кайра мыктап:
  - Жоокер - бул рыцарь, анын соотунда эрдик, намыс бар! Тацы бар генерал барон: кыраакылык жана акылдуулук!
  Маланья жылмайып мындай деди:
  - Жоокер текебер, катардагы жоокер кемсинтүү!
  Матильда акылдуулук менен жооп берди:
  - Чабуулда биринчиси өлүшү мүмкүн, бирок акыркысы эсинде калбайт!
  Джейн деми кысылып:
  - Чабуулдан көрө, кубок бөлүштүрүүдө биринчи болгон жакшы!
  Грингета жылмайып кошумчалады:
  - Согуш аялга окшоп, эркектерди гана сындырбай койот!
  Малания татыктуу жооп кайтарды:
  - Аял согуштан айырмаланып, эркекти жаткырууга шашпайт!
  Матильда күлүп:
  - Согуш, аялдан айырмаланып, дайындалган эркектердин санына эч качан ыраазы болбойт!
  Джейн жылаңач манжалары менен рычагды кайра буруп, мындай деди:
  -Согуш эң тойбос аял, анын ар дайым эркектери аз, аялдан баш тартпайт!
  Грингета бул тамашалуу афоризмди кайталоону туура көрдү:
  - Аялдар мушташканды жакшы көрүшпөйт, бирок эркекти жаткыруу каалоо октон анчалык деле кем калышпайт!
  Маланья кобрага окшоп, кызгылт тилин чыгарып:
  - Эркек кой, балким кичине ок, бактылуу кыл, жүрөгү чоң аял!
  Матильда мыскылдуу жылмайып кошумчалады:
  - Чоң жүрөк, көбүнчө кичинекей жеке кызыкчылыкка жетелейт!
  Кыздар тамаша сөздөрүн айтып бүтүшүп, согуш талаасына көңүл бура башташты. Асманда ТА-311 чабуулчу учактары учуп, советтик аскерлердин позицияларын аткылап жатты. Акырын болсо да, Үчүнчү Рейхтин коалициясы алдыга жылды. Жана ал өлүктөрдү жутуп, бир аз жегенге үлгүрдү.
  Тажаган кыздар дагы афоризмдер менен тамашалай башташты.
  Джейн кулуп:
  - Согушта аялдын жүзү жок, бирок аялдан да катуураак эркектерди кангарат!
  Грингета атып жиберди да:
  - Согуш кубаныч алып келбейт, бирок агрессивдүү инстинкттерди канааттандырат!
  Малания жооп катары ышкырып:
  - Согушта кубаныч, душмандардын өлүктөрү баада гана!
  Матильда тректерди жылдырып, кошумчалады:
  - Согуш - талааны айдоо: өлүктөр менен жер семиртилет, кан сугарылат, бирок жеңишке көтөрүлөт!
  Джейн ок чыгарып, кайра артка жылды.
  - Жеңиш өлүктөргө жана канга өсөт, бирок алсыз менен жемиш берет!
  Грингета отту, отуз төрттү айнек таштай сындырып жиберди да, ышкырды:
  - Согуш адам жегич гүлдөй, жаркыраган, эт жегич жана жагымсыз жыттуу!
  Маланья жылаңаяк буту менен педалды аарчыды да:
  - Согуш прогресстин энеси, жалкоолуктун өгөй энеси!
  Матильда аны алат жана ал кантип күркүрөйт:
  - Ал эми согушта жоокердин өмүрү баада эмес, генералдардан жана деги эле жоготуудан!
  Джейн колунун четин көкүрөгүнө чуркап, кыйкырды:
  - Тынчтыкты кааласаң - коркунуч жарат, согуш кааласаң - күлкү жарат!
  Грингета аны алды да, жылаңаяк буту менен мылтыгын көрсөтүп атып:
  - Аскердик иштерде шылдың болбосоң, күлкү күнөө эмес!
  Маланья күлүп, ийгиликке жетип:
  - Согуш цирк сыяктуу, акыркы күлкү жеңүүчүгө гана таандык!
  Матильда танкты жетелеп, бир-эки пионерди талкалап, кыйкырды:
  - Согушта, цирктегидей, жалаң килем, олуттуу киллер!
  Кыздар дагы унчукпай калышты. Алар курч болуудан тажады. Жалпысынан алганда, согуш өтө кооз эмес.
  Джейн кыжырдангандай ойлоду: Британия немецтерге берилип кеткен. Англия канча жерлерди басып алды да. Ал эми Германиянын канчасы! Британия эбегейсиз зор империяга айланды. Бирок ал колонияларын сиңире алган жок. Үчүнчү Рейх бурчтардын күчүн ашып, ал тургай командирлери да алда канча күчтүү жана жөндөмдүү болуп чыкты.
  Ал эми фашисттер Лондонго келгенде Англия үчүн тарых бүттү. Мурда болуп көрбөгөндөй күчкө ээ болгон жаңы империя пайда болду. Анын аскерлери кеп сандаган элдерге жана елкелерге кызмат кылууда. Анан эмне дейбиз: Үчүнчү Рейх канатын жайып, Британияны сууга чөктүрдү.
  Бирок кыркынчы жылы Францияны басып алып, Гитлер марттык менен Черчиллге тынчтык сунуш кылган. Ал эми аны кабыл алуу керек эле: акыл-эстуулук Англия согуштан теориялык жактан да эч нерсе ала албайт, бирок андан утулуп кала албайт деп эсептейт. Гитлер Англия менен аба согушунда жарым күчү менен салгылашкан. Чоң кечигүү менен ал Африкага аскерлерин которду. Советтер Союзуна барды. Бирок мунун баары кырсыкты кечиктирген.
  Немистер оккупацияланган аймактарды пайдаланып, эки фронтто согушууга күч тапты, Япония америкалыктарды ишенимдүү жеңди. Анан Сталин элдешүү келишимин түзүп, чыккынчылык кылды. Британия чөгөлөп, Үчүнчү Рейхтин бир бөлүгү болуп калды.
  Көптөгөн жеңиштер Вермахты жеңилбестик даңкына ээ кылды. Джейн жана анын достору даярдуулук менен нацисттик армияга жөнөштү - бакыт жана катарларды кармаш үчүн. Жана алар кандайдыр бир деңгээлде ийгиликке жетишти.
  Анан эмне? Азыр алардын эки Ата Мекени бар: Улуу Германия, Кичи Британия.
  Джейн кока-коланы тамагынан ууртап алды да:
  - Сүйүү менен өлүм, жакшылык менен жамандык... Эмне ыйык, эмне күнөө, өлтүргүчтөрдүн баары бир!
  Грингета жооп ырдап, дагы бир снаряд жиберди:
  - Сүйгүлө жана кайрат кылгыла, жамандык өкүм сүрсүн жана тандагыла, бизге бир гана берилген!
  Кыздардын көңүлдөрү бир аз көтөрүлдү. Чындыгында, мүмкүн болушунча, өзүңүздү кичине жол менен күүлүңүз. Алар жаш, шайыр, энергиялуу жана абдан бактылуу. Ушунча мушташып, бир да тырык жок. Болбосо алар танктын үстүнө тырмап коюшат.
  Маланья кескин белгиледи:
  - Эх, Черчилль Гесстин сунушун кабыл алып, СССР менен согушка кириши керек эле. Анда биз бүткүл планетаны башкарып, акырында Германия талкаланмак!
  Матильда сүйүнүп ырдады:
  - Германия согушта мыкты, Британиянын арстаны эң мыкты!
  Малания тастыктады:
  - Ооба, биздин Британиядан келген арстаныбыз эң мыкты!
  Джейн жылмайып мындай деди:
  - Бизде дагы деле мүмкүнчүлүк бар! Бул жерде Гитлер өлөт, Германия империясы кулайт!
  Грингета снаряд атып, жарым-жартылай макул болду:
  - Чыгып кетсин! Кантсе да алар жырткыч жырткычтар, бирок бизге жакшы болобу?
  Малания философиялык жактан мындай деп белгиледи:
  - Катуу режимде биримдик, жумшак режимде баш аламандыкка жана шалаакылыкка караганда жакшыраак!
  Матильда жылаңач таманы педальдарга басып, үрө берди:
  Биз да Марста болобуз! Жана Күн системасынын чегинен тышкары!
  Джейн Мона Лизанын жылмаюусу менен жооп берди:
  - Биринчиден, сиз Жер планетасында бирдиктүү режимди орнотуу керек!
  Грингета, аны алып, жалындуу ырдады:
  - А биз ушундай режимбиз, анын өзгөрүшүнө жол бербейбиз!
  Маланья акылмандык менен белгиледи:
  -Бирок сени мурдуң менен калтырыш үчүн мен мурдумду алмаштырышым керек!
  Кыздар мурдагыдай эле бактылуу. Бул жерде алардын танкы траншеялардын биринчи линиясына жетет. Жана курт менен жерди талкалайт. Жоокерлер күлүп калышат.
  - Баарын алып кетебиз!
  Мылтыктардын бири роликтердин арасына тыгылып калып, танк токтоп калды. Кыздар машинадан түшүштү, бирок танк өтө толуп, өтө ысык экен. Ал эми сыртта кооптуу, күйүп кетиши мүмкүн.
  Жоокерлер жылаңач такаларын жаркылдатып, ырдап жөнөштү:
  - Биз эрктүү кыздарбыз, жакшы досторубуз, бирок жылаңайлак, камчы чаап, катуу коркутсун!
  Джейн чуркап келип, мындай деди:
  - Мына биз космостук деңиз аскерлери!
  Малания жылмайып ырастады:
  - Ал эми космосто жана конууда!
  Анан Грингета аны алып, колун басып басып:
  - Мен супер жоокермин! Мен баарынан күмөнмүн!
  Матильда жооп берип:
  - Фюрерге уу тамчы тамчы!
  Джейн күлүп ырдады:
  - Сокку күчтүү, ал эми Фюрер - бардык күч-кубаттуу бит!
  Жоокерлер жылаңаяк басып, урандылардын үстүнөн, талкаланган, катуу ысытылган темирди, ар кандай устундарды, сынган баш сөөктөрдү басып качып жөнөштү.
  Джейн ырдаган:
  - Сен мени түшүнөсүң... Сен мени түшүнөсүң... Мени түшүнөсүң, андан жакшы өлкөнү таппайсың!
  Кыз абдан катуу эмес буттары менен, курч жол менен, сыныктары менен чуркаганга ыраазы. Чынында бул чоң ырахат.
  Грингета ырдаган:
  - Жай, күн жаркырап турат ...
  Малания ырды колдоду:
  - Бийик бийик!
  Матильда кошумчалады:
  - Жай, биз өлүмдөн алыспыз! алыс!
  Жоокерлердин көңүлү көтөрүлдү. Чынында эле, ушунчалык күчтүү кыймылдап, секирүү кандай ырахат.
  Джейн күлүп койду да:
  - Өлүм - бул конвенция, абийирдүүлүк - абсолюттук!
  Грингета жылаңайлак бутун экинчи бутуна ушалап, ышкырды:
  - Бизде майрам болот! Жана аны менен жеңиш!
  Малания ишенбөөчүлүк менен мындай деди:
  - Биздикиби же немисчеби?
  Матильда жылмайып ырдады:
  - Бизди өлүмгө дуушар болгон өрт күтүп жатат ...
  Джейн мындай деп жооп берди:
  Бирок ал алсыз...
  Грингета пантерадай улуду:
  - Ар кимдин өзүнчө табыты бар...
  Маланья аны алып, атып:
  - Бошей батальону мүрзөгө чөгүп кетти!
  Матильда кайра кыйкырды:
  "Бүтүндөй легион мүрзөгө түшүп кетти!"
  Кыздар болсо алып мияулашты... Алар сымбаттуу аттардай. Жана ушунчалык сүйкүмдүү, буттары жылаңач, күйгөн.
  Джейн аны алып, ырахаттана ышкырды:
  - А мен кобрамын! А мен кобрамын! Дегеле аюу эмес!
  Грингета кайра кыйкырып:
  - Ал эми кобранын булуттарга учканы жакшы!
  Ал эми кыздар да чекесинен сүзүшөт. Көздөн учкун агып жатат, Саат келгендей!
  Маланья аны алды да:
  - Гитлер капут!
  Матильда аны колдоп:
  - Жана Сталин капут!
  Джейн жамбашын силкип, кыйкырды:
  - Мен жарыктын жоокеримин, тизесинде жапайылар... Жалаа жапкандардын баары, Жер бетинен шыпырып кетем!
  Маланья аны алып, бакырды:
  - Ал эми Гитлер келесоо, тамеки тартат! Ширеңке уурдайт, үйдө уктабайт!
  Матильда жаман жылмайып сурады:
  - Сиз кандай ойлойсуз, фюрерде барбы?
  Грингета жылаңаяк буту менен күлдү тебелеп:
  - Албетте жок! Биз ага төрттүк, минет беребиз!
  Маланья көзүн кымтып, шыбырады:
  - Оо, нефрит таякчасын оозуңа салып, тилиң менен сезүү абдан жагымдуу!
  Матильда дем албай шыбырады:
  - Анан кандай сонун! Ошондо баары сонун болот!
  Кыздар улам бийик секирип кетишти. Бирок алардын танкы оңдолуп, кайра кайтууга аргасыз болгон. Жоокерлер кайра кирип келип:
  - Бул биздин танк! Ал жөн гана улуу болот!
  Жейн күтүлбөгөн жерден Робин Гуд жомогун эстеди. Кичинекей Жо ошол жерде, бала шериф тарабынан туткунга алынган. Баланы кыйнашкан: аны стойкага тартышкан, согончогу куурулган.
  Жалын баланын жылаңач, катып калган таманын жалап жатканда... Джейн бул жерден толкунданып, жыныстык катнашка баргысы келип турду. Мына алар кирди. Айрыкча жапон ниндзясы Карас. Бул сары чачтуу бала, абдан сулуу, ал абдан чоң эркек кемчиликсиз. Жана ушундай таза жана жылмакай териге төшүңүз менен тийүү абдан жагымдуу.
  Джейн бармагын буттарынын ортосуна тыгыгысы келди, бирок уялып, оюнан кайтты. Чынында да, мындай иш-аракет абдан жагымдуу!
  Мырзанын кызы:
  - Деңиз толкунунда жана каардуу отто! Жана каардуу жана каардуу от!
  Кыздар кайрадан ездерунун "Горинг" -5 терин советтик аскерлердин позицияларына которуш-кан. Кыязы, Сталиндин өзү фашисттердин алдыга жылганын укканда абдан коркуп кеткендир. Чын эле бул жерден кантип адашып калбасын. Колосс сизге шашып баратат, бирок жооп бере турган эч нерсе жок. Отуз төрт, сиз E сериясын жеңе албайсыз. Жана андан да көп пирамидалык AGs.
  Ал эми Сталин, кыязы, шок. Жок дегенде кеңешчилериңизге таракан чакырыңыз. Үн жок, мааниси жок, суу чачырабайт! Сиз крандарды аласыз окшойт!
  Джейн жылмайып мындай деди:
  - Ал эми Сталин, Черчиллден айырмаланып, Гитлердин таркатмаларын ар дайым даярдуулук менен кабыл алып, тынчтыкка барчу!
  Грингета шыктануу менен ырдады:
  - Дүйнө эмне экенин айтчы! Алар сага жооп беришет - күн жана шамал!
  Малания шыктануу менен мындай деп белгиледи:
  - А бизде күчтүү, дени сак балдар болот!
  Матильда күлүп, шыбырады:
  - Дүйнө шахмат тактасы эмес, Гитлер падыша эмес!
  Джейн досун оңдоду:
  Ал падышадан да бийик! Жана биз аны планетанын бетинен шыпырып салабыз!
  Грингета аны алып, бакырды:
  - Британдыктардын улуулугу, планетаны тааныган! Фашизм кылычтын соккусу менен талкаланды!
  Малания шыктануу менен кошумчалады:
  - Бизди дүйнөнүн бардык элдери жакшы көрүшөт жана баалайт!
  Матильда биринчи сүйүүсүн тапкан кыздын энтузиазмы менен мындай деп кошумчалады:
  - Мен ишенем, биз ыйык коммунизмди курабыз!
  Джейн күлүп жиберди жана мындай деди:
  - Ал эми немецтердин жетекчилиги астында чындыгында коммунизмди курууга болот!
  Грингета чекесинен мылтыктын жээгине чаап, ырдады:
  - Коммунизмди тамашалап жатабыз, эми аны курабыз! Ал эми Сталин биздин супер каарманыбыз болот!
  Маланья кошумчалап, тактап:
  - Албетте, табытта!
  Грингета дароо тастыктады:
  - Албетте, табытта!
  Джейн философиялык түрдө мындай деп белгиледи:
  - Падыша канчалык улуу болсо да, табыттын ичине кире берет, питомник сыяктуу!
  Грингета куу жылмайып кошумчалады:
  - Саясатчы дайыма калп айтат, чындап өлөт!
  Маланья жылаңач бутунун манжаларын басып:
  - Өлбөстүк чыныгы, ал эми өлүм иллюзия!
  Матильда дагы бир афоризм чыгарды:
  - Падышалар баарын кыла алат, бирок бир эмес, бир дагы падыша табытты жерге таштай албайт!
  Джейн твиттерде:
  -Жакында жашоо бүтөт....
  Грингета ырайымдуулук менен колдоду:
  - Жакында келмекчи!
  Маланья советтик жөө аскерлерди пулемёттон аткылап, кыңылдап:
  - Оо, апа, апа, уулуңузду аяп коюңуз!
  Матильда күлкүсүн араң тыйып, кошумчалады:
  - Кантсе да, бир күн эмес, жашаш керек болчу!
  Джейн философиялык ойдо:
  - Ар бир адам сулуу жашагысы келет, бирок аз гана адам татыктуу өлөт!
  Грингета жылмайып жооп берди:
  - Өлүм кыйынчылыкты убада кылат, эгер ал жетишкендиктин нурлары менен жаркырап турбаса!
  Маланья каардуу тиштерин кычыратып:
  "Жаман жашоодон жакшы өлүм артык!"
  Матильда талашып:
  - Кудай болгон жакшы, жапайы жерде, зонада шайтанга жаман!
  Грингета уулуу жылмайып:
  - А бизде снаряддар түгөнүп калды... Макул, бул чоң трагедия! Жок кылуунун белеги жок!
  Джейн жек көрүү менен коңурук салды.
  - Жаңы презентациялар жана башка президенттер болот!
  . 17-ГЛАВА
  Фридрих бул күнү, 1947-жылдын 10-октябрында, ар дайымкыдай тазы жана талыкпай, Me-362 аба жылкысы менен ылдам жарышкан. Бала чарчаганынын көлөкөсүн да сезген жок, ал өтө толкунданып, дагы эле сапырылып атыптыр. Түнкүсүн оңдоо бригадалары, биринчи кезекте америкалыктар бузулган жабдуулардын бир бөлүгүн ишке киргизишти. Тактап айтканда, "Паттондор" кайрадан курт менен айландырылды, мындан тышкары, океандын аркы өйүзүнөн, буга чейин оңдолгон темир жолдордун боюнан алынып келинип, ишке кирди. Партизандар, албетте, аракет кылышты, бирок алар адаттагыдан алда канча начар иштешти. Бандера шайлоодо украиналык батканы жеңип, партизандардын катарында чыккынчылык жана дезертирлик күчөдү. Мындан тышкары, партизандык кыймылдын командири Ворошилов ооруп калды ... Жана алар анын ордуна өз убагында тандап алышкан жок ... Ошентип, фашисттердин эл аралык соккусу тобунун камсыз болушу абдан канааттандырарлык болду. Ооба, жер астындагы эр журек жумушчулар, баатыр диверсанттар кээде ийгиликке жетишти, бирок тактикалык денгээлден жогору эмес. Мындан тышкары, жаңы капитуляцияланган союздаштардын пайда болушу СССРдин жеңишине болгон ишенимдин кескин төмөндөшүнө алып келди жана бул олку-солку элементтердин ачык же тымызын түрдө фашисттер тарабына өтүп кетишине алып келди.
  Дезертирлердин саны өзгөчө Крайковдун Кызыл Армиясы менен Польша армиясынын арасында көбөйгөн. Фашисттердин жана езгече батыштык капиталисттердин убадаларына ишенген поляктар чыгышта Россиянын эсебинен улуу империяны тузууге олуттуу ишенишкен! Албетте, польшалык коммунисттердин бардыгы эле эмес, Советтер Союзуна берилген бойдон кала беришкен, бирок калган саясий көлөкөлөр... Либералдар өзгөчө ишеничсиз... Ошентип, польшалык подразделениелер Москва булгасына дээрлик дароо багынып бере башташты. чабуул ... Бактыга жараша, алардын саны аз эле жана бул согуштун жүрүшүнө чечүүчү таасирин тийгизе элек.
  Фридрих башка учкучтардан ажырап, биринчи жуптарды өзү жасады. Ал душман фашисттик аскерлерди мынчалык жыш от менен тосуп албай калганын, танктардын кынынын жолунда мина талаалары дээрлик калбагандыгын көрдү. Бирок советтик жоокерлер катуу салгылашкан. Жөө аскерлер ок ачкан жок жана танктарды жаап, изин же бир топ гранаталарды бузуп же күйүүчү аралашма бөтөлкөлөрү менен өрттөп жиберүүгө аракет кылышкан.
  Терминатор бала негизинен советтик куралдан улам эсепти көбөйттү. Мындан тышкары, горизонталдуу тегиздиктен атуу, сууга түшүү үчүн убакытты жоготпоо. Ырас, буктурмада турган бир нече танк да жок кылынды. СССРдин авиациясы жигерсиз аракеттенди. Эртең менен жети гана U-2 самолету, андан кийин төрт Лагга пайда болду. Дегинкиси, Фридрих алар менен триггерди акырын басып, кыскача маектешти... Анан, мурдагыдай эле!
  Ансыз да алсыраган согуштук чекиттерди басып, фашисттик танктар талааны ары-бери өтүп, окопторго чуркап киришти... Бирок бул алтынчы жана жарым-жартылай бешинчи коргонуу линиясында да танкка каршы чуңкурлар жана кирпилер кездешти (бардыгы сегиз болгон). ). Советтик аткычтар толкунданып, алыстан аткылай башташты. Фашисттердин артиллериясы аёосуз, ал эми авиация .... Буга чейин, муз тебүүчү аянтчадай, баары майдаланган. Ооба, Фридрих, мурдагыдай эле, баарынан алдыда, тезирээк жана салкыныраак. Аскерлерди түзүүдө өзгөрүүлөр болуп, күчтүү пулемёттук курал менен Паттондор алдыга чыгышты. Өздөрүн курмандыкка чалган, бирок багынып берүүгө даяр эмес камикадзе жөө аскерлеринин жоготууларын азайтуу боюнча аргасыз чечим...
  Фридрих үчүнчү ирет сүзүп, сүйлөшкөн кызы Хельга менен болгон. Бул жерде алар советтик самолёттордун аздыр-көптүр чоң партиясын биринчи жолу тосуп алышты. Алардын арасында атүгүл беш Бр-3 (алар казылган жерден) болгон. Кызык, бирок СССРдин бомбардировщиктери немец эйстерин көргөндө дароо артка бурулуп, истребителдер аларды тосуп чыгышты.
  Фридрих жакындап келе жаткан машинелерди суук кандуу атып салды. Анын ичинде фюзеляжда СССРдин баатырынын жылдызы бар эйс. Тажрыйбалуу жоокер булуттарга кирүүгө аракет кылган, бирок Фридрих Бисмарк сыяктуу желмогузга каршы, ал андан да жаман болуп чыкты. Терминатор бала дайынсыз жоголбой, бир эле учурда отуз алты истребительди жана төрт чабуулчу учакты атып түшүрүп, күйгүзүп, форсивдик бомбардировщиктердин артынан чуркап жөнөгөн.
  Бирок, бул жерде Фридрих анын машинасы мынчалык шашпагандыгын жана аргасыз кыймылдаткычта да 740 болжолдуу километрди кагып кетпегенин байкады. Мунун себеби түшүнүктүү, Фридрихтин 30 миллиметрлик Mr-108 замбиректери Mr-103 менен алмаштырылган, ал снаряддын алгачкы ылдамдыгы секундасына 960 метр болгон танктардын чатырын кыйла эффективдүү жана алыскы аралыктан душмандын согушкерлерин тешип өтөт. бирок мүнөтүнө 420 ок атуучу ылдамдыгы менен дээрлик бир жарым эсе оор жана азыраак (бирок Фридрих жалпысынан транска түшүп, жалгыз снаряддар менен урууну артык көрчү!). Ооба, мылтык үчүн ок-дарыларды жүктөө өзгөчө Friedrich үчүн көбөйгөн. Ошентип, бомбалоочуларды кууп жетүү оңой болгон жок. Бир нече шамдагай He-362 кайраттуу, жаш эйстен озуп кетти. Алар эгинге мөндүрдөй түшүп, советтик машиналарды талкалап, кыйнап жатышты. Андан тышкары, Br-3 жайыраак кыймылдаган жана начар куралдангандыктан, террорист учкучтар үчүн оңой олжо болуп калды. Фредерик майрамдын аягында бышып жетилген, бирок ал дагы ондогон аралыкты аяктап, элүүнү нокаут менен аяктады. Бирок, бала эки жүз элүү үч унаанын мурунку рекордун жаңылай алган жок.
  Фридрих жан дүйнөсүндө чоң шыктануу менен кайтып келди. Ал жеңди жана жеңип жатат! Ал эми анын чыккынчылык ойлору таптакыр жок. Жигит да өзүнө:
  - Анан эмне үчүн бул бейкалыс! Үй - бул сиздин досторуңуз жана балдарыңыз өскөн жер! Ал эми СССР - Родина эмес, элдердин турмесу!
  Хельга бул сөздөрдү угуп, бирок, алардын чыныгы маанисин түшүнбөй, ырастады:
  - Сеники туура! Жана жакында балалуу болобуз! Болсо да, мен курсак алгым келбейт, дагы эле ушундай согуш болуп жатканда!
  Фридрих күлүп койду.
  - Бул Улуу Аллахтын каалоосуна жараша болот. Бирок Рим папасы жана бир катар метрополитендер биз тарапта!
  Чабуул боюнча төртүнчү сорт, реактивдүү Fokken-Wulf-5 мылтыктарга аңчылыкка айланды, анткени бир нече гана танк кармалган. Бирок чыныгы сыноо али алдыда болчу.
  Ротмистров башчылык кылган бешинчи гвардиялык танк армиясы Красногвардейский районуна туп-тамырынан бери откорууну аяктады. Бирок, толук сюрпризге жетишүү мүмкүн болгон жок. Фашисттик чалгындоочу самолеттор танктардын зор массасынын кыймылын жазып алып, немецтик-фашисттер каршы чараларды керууге шашылышты. Ротмистровдун брондолгон муштумунун запастары менен бекемделген тогуз жүз элүү танк жана өзү жүрүүчү мылтыктарды тосуп алуу үчүн 2-СС-танк армиясынын беш жүзгө жакын СС бирдиги, ошондой эле стратегиялык резервден эки жүзгө жакын техника чыкты. Атап айтканда, майданда, "Биринчи Май" колхозунун жанындагы немец гранатисттери жана мылтыктары басып алынган линияда жайгашкан.
  Фридрих жана эң мыкты немис эйстери кургактыктан жана абадан болгон чоң соккуну токтотуу үчүн чакырылган.
  Сталинград салгылашынын баатыры, генерал-лейтенант Ротмистров Жогорку Командованиенин езунен келген буйрукту аткарып, Москванын алдындагы салгылашуу али жоголо элек деп чын журектен ишенген. Анын колунда бийлик бар, СССР мурда жоготкон нерсесин кайтарып алат деген үмүт жанып турду. Бирок, колонна, өз күчү менен жылып, абдан чоюлган. Бул бир жагынан үчүнчү рейхтин чалгындоочу учактарынан качуу каалоосу менен шартталган, ал эми марштын дагы бир узактыгы душмандын учактарынын соккусунан темир жол линияларына зыян келтирген.
  Оор бомбардировщиктердин соккулары ез кучу менен жуздеген километр аралыкты басып етууге ири танкалык кучтерду мажбур кылды. Андан тышкары, марш максималдуу ылдамдыкта болду ... Танк паркынын белгилүү бир тектүүлүгүн эске алуу менен, кээ бир машиналар чыпкаларды алмаштырууга жетишти, ал эми башкалары, тескерисинче, эски түрлөрү, анын ичинде жеткилең эмес трансмиссиялар, дизелдик кыймылдаткычтарды жайлады.
  Душмандын самолетторунун ырайымсыз жана массалык соккусунан бешинчи шок армиясы алдыңкы линиядан жетишерлик алыс жайгашкандыктан, бул болот аянтчаны кечинден таңга чейин барууга аргасыз кылган.
  Ротмистровду нацисттердин бир кыйла компакттуу тобу кутуп турган. Танктардын жалпы саны боюнча нацисттер сапаты жагынан жогору болушкан: бир жарым жүзгө жакын "Пантера" -5 жана "Жолборс" -5, ошондой эле ондогон "Герингтер" L (17 футтук англис унаалары) бар. Мылтыктар, өтүү күчү боюнча болжол менен "Пантера" мылтыгына барабар), E-50, AG-50 жана "Паттон". Superferdinanda танк жок кылуучулар дагы эле жолдо жүрүшкөн.
  Албетте, гитлерчилерге жапырт чабуул коюу жакшы болор эле, бирок айбаттуу Жуков Ротмистровду ашыкча шашып жиберди, гитлерчилер кучтуу каршы чараларды колдонот деп туура корккон. Бирок, ал буга чейин жасалган ...
  Бирок, бул жерде советтик армиянын бир козу бар болчу - бул олуттуу аба капкагы болчу ... Самолёттор Урал багытын да, курстун резервин да алып салышты, ал тургай машыктыруучу машиналар, ошондой эле жабдууларды конвейерден түз эле согушка ыргытышты. . Бул оң капталдан жана арткыдан, алда канча алдыда келе жаткан фашисттик клини жарып өтүүгө мүмкүнчүлүк болду.
  Генерал Гота жана башка командирлер, Москва операциясынын планын алдын ала талкуулоо учурунда, Красногвардейск, албетте, советтик армиялардын күжүрмөн резерви менен танк салгылашуусунун аймагына айланат деп ойлошкон, бул сизде капкак болушу керек дегенди билдирет. план.
  Атайын немис учактары, айрыкча Xe-362 аба мейкиндигин көзөмөлдөп турду, ошондуктан Красногвардейскийдеги салгылашуу Экинчи Дүйнөлүк Согуштун эң чоң танкы гана эмес, ошондой эле аба салгылашы болушу керек болчу!
  Фридрих душман менен күрөшүүгө чакырылган, ал Luftwaffe мыкты Ace болуп саналат, аба согуштарынын падышасы Үчүнчү Рейхтин жеңишинин символу болгон. Ал эми анын жанында, же дээрлик жанында, анын оң жагында, чабуулда, ошондуктан Фоккен-Вульф-5тин өзгөчө күчтүү модификациясында Хельга чуркады.
  Бала да ырдаптыр:
  - Жылдыздуу кемелерде биз толкундарды аралайбыз! Эфир куюндарында кварктар көбүктөнүп жатат!
  Хельга тастыктады:
  - Кызыл жандыктар, силерге Хук болот! Жер астындагы тозок дүйнөсүнүн балдарына!
  Фридрих күлүп, сүйүктүүсүн берди:
  - Мейли, бурамадан! Өлүм периштеси, аны ышкыртып коюңуз! Эшектин баарын тытып салат!
  Хельга жооп кылып күлүп койду.
  - Ооба, сен акылдуу экенсиң!
  Фридрих өзүнүн учактарынын салмагынын көбөйүшүнө, алыс аралыкка атуучу куралдардын орнотулушуна жана ок-дарылардын көбөйүшүнө байланыштуу бир аз тынчсызданган. Анткени, 30 миллиметрлик замбиректин снаряды 20 миллиметрлик замбиректен үч эсе оор, балким, кыйратуучу күчү боюнча төрт эсе күчтүүрөөк курал болуп саналат. планетада жана абада! Жаш Эйс пулемёттон баш тарткысы келип, алардын төрт чоң калибрлүү куралын алып салгысы келди, бирок... Учур алдында Хельга каршы чыкты:
  - Кантсе да, бул жакын кармаш үчүн келиши мүмкүн. Бул козир картаны сактаган жакшы ...
  - Форс-мажор жана эки "атуучу" жетиштүү! Фридрих кыскартты. Мен үчүн, эмне жакын атып - бул жетиштүү. Негизинен бул жерде пулеметтук куралдануу ашыкча деп ойлойм.
  Хельга көңүлдүү күлүп, баланы далысынан таптады.
  - Тилекке каршы, баары эле сиздей жеңилгис рыцарлар эмес! Көптөгөн эйс дагы эле башталгычтар, алар сөзсүз сокку уруу үчүн тыгызыраак от керек ...
  Фридрих негиздүү түрдө каршы чыкты:
  - ME-362 U сыяктуу кымбат баалуу машинаны жаңы баштаган учкучка бербейт. Бул согушкер Эйс үчүн.
  Хельга жооп берүүнүн ордуна өзүнүн истребитель-чабуул учагына сүзүп кирди. Анан дагы эмне кылабыз, шашылыш чакыруу угулду.
  Фридрих жалпысынан эки экстремалдык пулемётту алып салганына, массивдүү машинанын оңой ишке киришине, ылдамдыгы жогорулап, канаттардын жарыктанышы маневрдүүлүктү жакшыртканына ыраазы болгон. Атышуу чекиттеринин өзү жармаңкелер менен капталган болсо да, алардын кыскарышы машиненин аэродинамикасына бир топ салым кошту. Ме-362 аэродинамикалык сапаттары боюнча поршендик кыймылдаткычтардын арасында теңдешсиз болсо да, согуштун универсалдуу аты.
  Төмөндө сейрек кездешүүчү бак-дарактар, талаалар жаркылдап... Күн ысык, аны менен күрөшүү оңой эместей. Айрыкча бул эбегейсиз согушта жеңилип жаткан орустар. Мына, сол тарапта жана бир аз ылдыйда каргалардын үйүрү учуп баратат... Чоң үйүр, ал эми кээ бир каргалары абдан чоң... Каргашалуу белги, каргалар бардык согуштарды коштоп жүрөт, сезимталдыгы жок бул каардуу дүйнө. Боярский атактуу мюзиклде ырдагандай:
  - Эмне үчүн! Акыл менен жашоо мүмкүн эмес! Бирок эмне үчүн - жашоо бизге эч нерсе үйрөтпөйт!
  Бул зордук-зомбулук, зордук-зомбулук жана дагы зордук-зомбулук! Таш боордук, таш боордук жана дагы бир ирет улутту бекемдеген мыкаачылык!
  Каргалардын үйүрү чексиздей сезилет, алардын ондогон, жүз миңдегени бар жана алар герметикалык жабылган кабинада да уга тургандай кыйкырышат. Фридрих радио аркылуу Хельгадан сурады:
  - Аларды автомат менен уруп алсак болобу?
  Эйс кыз каршы болду:
  - Болбо! Бул жерде ар бир ок эсептелет!
  Фридрих күлүп койду.
  - Эмне мүмкүн! тактынын астында падыша, патрондор баштыкка жатып.
  Кузгулардын артынан советтик самолеттордун биринчи партиясы капысынан секирип чыкты. Аларды биринчи жолу саламандрлар тосуп алышкан. Эки тараптан тең жоготуулар болду, дагы орустар набыт болду. Фридрих окту кеч ачып, сегиз гана машинаны атып түшүргөн. Бирок бул дагы эле жаман башталыш. Бирок бир жуп немецтик "Саламандрлар" -3 атып түшүрүлгөн, ошондой эле Me-262, ал баарынан озуп кете алганы белгисиз.
  Бирок негизги нерсе али алдыда болчу. Каргалардын үйүрү бүттү, немец учкучтары Красногвардейский талаасынын үстүндөгү космоско секирип, башташты.
  Буткул армия немецтик эскадрильяны көздөй чуркашты, бул жерде, чындыгында, СССРдин бир нече аба аскерлеринин авиациясы бар болчу. Ар кандай түрдөгү учактардын чоң армиясы, бирок баарынан да бул Яков жана бир аз Лаггс болгон.
  Фридрих алты километрден ашык аралыктан ок ачты. Ал кайрадан жапайы транстын агымына сүңгүп кетти, сиз максат койбогондо, манжаларыңыз автоматтык түрдө басылган. Эч кандай кароо, ойлор жок болгондо, дене сеникидей сезилет, бирок сен ансыз да белгисиз күчтөрдүн куурчагы сыяктуусуң... Демек, дене сеники эмес, жер астындагы дүйнөнүн руху - арам, жаман күчтөр. ...
  Ал эми терминатор баланын башында ыр канча жолу угулганы үчүн:
  Достор чөйрөсүндө, бирок ошол эле учурда жалгыз,
  Азаптын, кайгылуу түйшүктүн туткунунда!
  Биздин дүйнө урушкандан тажады,
  Кеңдик да, сулуулук да көрүнбөйт!
  Сен бизди кайда алып бардың - жаман шайтан?
  Жаман жин армияны бурганда!
  Бизге аңчылык, албетте, аскердик атак,
  Жаным арам мите болсо да!
  
  Өлүп бара жаткан рухта мындай боштук
  Саздын айланасында жол көрүнбөйт!
  А өлүм, таш боор кемпирге бул казык,
  Ыйык Русьте салык эмне чогултат!
  
  Жөнөкөй түшүнүк жаркырабайт,
  Баары интернетте, чексиз күч!
  Жерде жашоону каалоо,
  Таттуу таттуу, кубаныч, бакыт менен таттуу!
  
  Бирок тагдыр уулун согушка жиберди,
  Тынчтыкты унутууга туура келди!
  Бул үчүн Шайтанга каргыш керек эмес,
  Биз башка эч нерсе каалаган жокпуз!
  
  Учакта куюнду кесип өттүм,
  трюк аткарып, кабыл алуу таажы!
  Ишенип кой, Ата Мекен үчүн күрөшкөн адам өлгөн жок,
  Келгиле, шылуундарга жаназа маршын ойнойлу!
  
  Душман көп, күчтүү,
  Машиналар, истребителдер, ракеталар!
  Биз тозок Вермахты талкалайбыз,
  Россиянын эрдиктери ырдалат!
  Жерге келет, мен коммунизмге ишенем,
  Биз бактылуу жашайбыз - мен анык билем!
  Элдин өлүмчүсү - фашизм,
  Жеңиш жакшылыкта болот, Майдын нуру!
  
  Ата мекен, тез учуу,
  Ал бизге ыйык жашоо тартуулады!
  Мекендин гимни ырдайт жүрөгүбүздө,
  Анткени, мен ал үчүн катуу күрөшөм!
  
  Убакыт, мен ишенем, жарык болот,
  Адам өлтүрүү болбойт, карылык туңгуюкка барат!
  тукум чети жок өнүгөт,
  Жогорку саптардын жетишкендиктерин шашат!
  
  Жана ошол убакытты жакындатуу үчүн;
  Россиянын солдаты сыяктуу салгылаш керек!
  Акылсыздардын баарына жетсин деп,
  Орустар ар дайым согушканды билишет!
  Фридрихтин башына жакшы патриоттук ыр жаңырды, бирок чыккынчы колдору менен буттары тескерисинче болду. Тактап айтканда, алар бардык типтеги жана маркадагы советтик самолётторго снаряддарды жиберишти. Советтик учкучтар жакындап келип, таштанды чыгарууга аракет кылышты... Волка жүрүп бараткан элүүдөн ашык машинаны атып, бурулуш жасап, атуудан жана сүзүү аракетинен качты (ал бул камикадзени автоматтын кыска жарылышы менен кесип салды) . Андан кийин жаш Эйстин учагы жылып, согуштук транска түшүп, бала көп пневматикалык мылтыктарды берди. Тылдан чыккан бир катар советтик жоокерлерди абдан кыйратышты.
  Бул жерде Фридрих өзүн чаап жибере жаздады, бирок октун сызыгына түшүп, каршылаштарын жок кылууну уланта алды. Бул жолу анын курмандыгы болуп эки моторлуу "Пошкалар" болду. Балдардын башынан афоризм жарк этти (пешкалар да жаңгак эмес, болочок ханышалар!). Хельга өзүнүн радиосуна чыңылдады.
  - Оо, апам! Кантип басышат!
  Фридрих бүтө элек өлүк луп, Хельганын артына өтүүгө аракет кылып, советтик согушкерлерди алыскы аралыктан кесип салды. Алардын бири "Дүкөнчү" (Лагг-5), фюзеляжда чоң кызыл жылдыз менен болгон... Ошентип, СССРдин Баатыры. Кыздын өзү Fokken-Wulf чабуулунун модификациясы боюнча, немецтердин позицияларына келе жаткан Ротмистров армиясынын танктарына ок чыгарган. Ошол эле учурда ал абдан так, ийгиликтүү дайвинг.
  Фридрих болсо душмандын самолеттору менен салгылашып, ок-дарылардын көбөйгөндүгү үчүн берүүлөргө акыл-эси менен ыраазычылык билдирди. Ал атүгүл Т-34-85 танкына чыккынчы терминаторду салып, командирдин бирин тандап алган (бул чаңга жана алыстыкка карабастан Фридрихтин курч көздөрү оңой эле көрүнүп турган антенналардан көрүнүп турат!).
  Люктун капкагын бир эле учурда үч снаряд тешип, танк токтоп калды...
  Төмөндө да ысык болчу, бешинчи гвардиялык танк армиясынын авангарды SS гранатачыларына жана экинчи корпустун бөлүктөрүнө тоголонуп кетишкен.
  Алгачкы советтик машиналар танкага каршы арыкка тоголонуп, ылдамдыгын басаңдата башташты. Аларга "Жолборс" -5 жана "Пантера" -5 тез аткычтар түшкөн. Мына ушундан улам жаңы немецтердин күчтүүлүгү алыстан салгылашууда, алардан артыкчылыкка ээ болуу үчүн советтик танктар жакын салгылашуусу керек болчу. Таштанды жайлагыла... Бирок тактикалык чечим туура эмес болуп, арыктар казылган ачык талааны жарып, "олжум" күтүп турган машиналарды тосуп алуу. Ооба, бир эле учурда массалык түрдө үйүлгөн жокпу?
  Ырас, советтик Илс олуттуу жоготууларга карабастан, алптын тыгынынын астына сүңгүп бараткан кичинекей боксчудай душмандын танктарын жарып өтүп, зыянга учураган, анын ичинде майда бомбалар да болгон. Ырас, кээ бир "Жолборстор" -5 боюнча, алар тордун үстүндө турушту, бирок көптөгөн унаалар, немис жөө аскерлери, баратып түзмө-түз коргоо орнотууга аргасыз болушкан.
  Фридрих эгер орустар көбүрөөк топтоштурулган сокку беришсе, аларда "аз бир тутам" жана пайдалуу жакын салгылашуу мүмкүнчүлүгү алда канча жакшы болмок деп ойлогон.
  Кызыл учкучтар тынымсыз чабуулдарды улантышты, бирок, мисалы, абдан шамдагай "Саламандерге" -3 каршы, бул тактика күтүлгөн натыйжаларды берген жок. Немецтик авиациянын жоготуулары, ошондой эле советтик авиациянын жоготуулары дагы өсүп жатты. Бирок бул жоопсуз күрөш болбой калды. Көптөгөн советтик учкучтар татыктуу тажрыйбага ээ болушкан, алар бекеринен Москваны камтыган эмес, ошондуктан фашисттер абдан жаман болуп калышты.
  Фридрих, анын шык-жөндөмү укмуштай курчуган, ар дайым соккулардан качкан жана интуитивдик түрдө эң коркунучтуу советтик согушкерлерге сокку урган. Лидерлерди кууп чыгууга аракет кылып жатышат. Ал муну жасады жана ал катасыз иштеди. Баса, менин башымда боштук жана согушту ошондой эле кабыл албагандык бар эле. Организм реакция кылды, буталар кармалды, эч кандай жоготуулар болгон жок. Ал тургай, бир нече жолу танк алган.
  Ал эми жүздөгөн, миңдеген учактар болбосо да, менин көз алдымда бүлбүлдөп, балбылдап турду. Бул жерде, мисалы, Хаффман өзүнүн Non-362 учагында ... Өзгөчө ыкма менен согушат, ылдамдыкта, реактивдүү машинанын силкинүүсү жана сыныктары ар тарапка учуп баратат ... Ал эми орустар да жаман эмес .... Кожедуб дал ушул жерде, аны күчтөндүрүүгө убакыт болмок... Фридрих минимумда кыймылдап жатат, азыр бурулуунун, экономикалык жактан уруп-сабоонун кереги жок, бирок жеңилүүдөн анча-мынча жылган ..
  Ок-дарылар, танктардагы күйүүчү май түгөнүп баратат, немецтик позициялардан таасирдүү кошумчалар келип жатат. Саламандрлар, атүгүл бир нече коркунучтуу Ме-362лер, согушка биринчилерден болуп киришет, алардын артында фашисттердин чиркей лагеринин калган бөлүгү. Кайрадан жээктен жээкке... Советтик самолёттор да чегине башташат. Алардын күйүүчү майы түгөнүп баратат, жоготуулар да ашып кетти: ойго келген жана акылга сыйбаган чектерден. Фридрих кайтып келип, Хельгадан сурайт:
  - Баары жайында?
  Кыз жооп берет:
  - Учак кыймылда! Мен алты танкты жана бир истребительди нокаут кылдым...
  Фридрих ышкырды:
  - Ооба, жок кылынган танктардын саны боюнча менден да ашып түштүң. Мен жеке өзүм беш гана машинаны оозу менен жок кылдым!
  Хельга күлүп койду.
  - Анан канча учак?
  - Учактарбы? - Фридрихтин башы жарк этти сандар... - Туура үч жүз бир! Жаңы дүйнөлүк рекорд. Мына жетишкендик...
  Хельга кыйкырды:
  - Ооба, сен жөн эле рыцарсың! Жок, жакында жок кылуу кудайы. Улуу Калинин өзү... универсалдуу күрөшчү!
  Фридрих сылыктык менен оңдоду:
  - Негизи Калинин кудай эмес, жамандыктын кудайы. Башкача айтканда, аял индуизмде абдан урматтуу жана популярдуу кудай болсо да. Ага көптөгөн храмдар курулуп, дубалар окулуп жатат.
  Бала капыстан анын тизесин рычагга катуу тырмап алганын байкады. Жана каргыш:
  - Шайтан алгыр! Мындай оор куралданган машинада бурулуш жасоонун кереги жок болчу.
  Хельга тынчсыздануу менен мындай деди:
  - Анан менсиз кийинки рейсиңиз барбы?
  Фридрих дароо тастыктады:
  - Ооба, Фоккеңе дагы эле май куюлат жана жүктөлөт, меники даяр. Жөн эле сүйлөбө, өзүңө кам көр!
  Хельга катуу айтты:
  - Жок! Менин сизге кеңешим, колдон келишинче күрөшүңүз жана күрөшүңүз... Мүмкүн болсо.
  Учактар конуп, Фридрих кийинки машинеге чуркады. Me-362 жана F -490 чабуулунун тандалган комбинациясы бардык мезгилдердин жана элдердин суперастары үчүн оптималдуу болгон.
  Фридрих жылаңаяк буту менен "Фоккен-Вульф-4түн" курч, орой педальдарын сезип, ылдамдыгын сыгып ырдай баштады:
  - Мен согушам! Мен жандыкты чаңга айлантам!
  Красногвардейскидеги салгылашуу улантылды. Ротмистров армиясынын танктарынан тышкары түштүк капталынан жана Каширна советтик фронттун аймагынан алынган бир жарым жүз советтик техника согуш талаасына өз убагында келди. Ырас, азырынча машиналардын биринчи партиясы гана келди. Советтик авиация да багынып берүү жөнүндө ойлогон эмес, бирок азырынча ал өзгөчө активдүү боло элек.
  Фридрих бул үчүн атайын жасалган замбиректерин колдонуп, танктардын үстүндө иштөөгө киришти. Анын пикири боюнча, 37 миллиметр калибрдеги бул максат үчүн дагы эле оптималдуу ылайыктуу болгон. Бул жерде, мисалы, Рудель мындай курал менен, эч кандай согуштук транс жок, жок кылынган, тагыраак айтканда, бүтүндөй согуштун ичинде 534 танкты талкалаган. Бирок ал Фридрих эмес, жөнөкөй адам болчу. Бала атасынын энесине баланын курсагында жүргөн түйүлдүккө биргелешкен таасири, жыныстык жетилүүдөгү феноменалдык жөндөмдүүлүктөрдүн көрүнүшүнөн тышкары, тукумду психопатка айландырышы мүмкүн экенин эстеди ...
  Балким, анын согуштук трансы жана жоокердин бул супер күчү да таасирдин кесепетидир, анын табияты ага белгисиз.
  Бирок азыр танктар келе жатат, учкуч үчүн алардын кыймылы жай көрүнөт, Фридрих үчүн андан да көбүрөөк. Жаш эйс горизонталдуу тегиздиктен сыртка чыга баштады. Жөн эле күйөт жана тырсылдайт. Жарык жаркылдап, майда жардыруулардан, люктар тешип өттү. Ошол эле учурда, көптөгөн унаалар күйөт, анткени газ бактары согуштук бөлүмдө жайгашкан. Жана кыйроо, Т-34 салмоор бочка сыяктуу учуп кетти.
  Көбүнчө снаряддар ок-дарылардын жарылуусуна алып келген. Жана бул өз кезегинде...
  Фридрих мындай майда-чүйдө нерселер жөнүндө ойлонгон жок, ал чоң жоготууларга учурап, совет адамдары казган арыктарга караганда жарып чыгуу аракеттеринин пайдасыздыгын түшүнүп, гвардия танктары ары-бери жылып бараткандагы сүрөттү көрдү.
  Бирок бул жерде да аларды жагымсыз сюрприз күтүп турган. Эки ондогон "Суперфердинандтар" жакындай алышты. Алар, тилекке каршы, америкалык моторлорду колдонуунун аркасында, күчтүү айдоо өзгөчөлүктөрү менен болгон.
  Советтик унаалар ачык талаада жүрүп бара жаткан, бул легендарлуу согушкерлер үч километр алыстыктан сокку ура алганын билдирет. Албетте, "Superferdinands" сагындым, бирок зениттик ок атуунун жогорку ылдамдыгы аларга тез-тез сокку урууга мүмкүндүк берди. Мындан тышкары, талааны катуу казып, снаряддар менен айдап, Т-34-85 ылдамдыгын көтөрө алган жок. Бирок алар дагы эле жарылуу учурунда толкундардай кыймылдашкан. Ал эми "Пантера" -5 жана шамдагай америкалык бакшылар -5, ылдам учуучу танк жок кылуучулар, Фердинанддарга жардамга шашылышты -4.
  Фридрих (таза аң-сезимсиз) командирлерди нокаут кылууга аракет кылган. Жада калса манжаларым чыңалуудан кысылып калды. Жана жемиштер бар болчу! Жаш терминатор горизонталдык проекциядан кырк эки Т-34 танкын, үч КВ-ны жана эки Су-122ди талкалады. Бул дагы үч машина болушу мүмкүн эле, бирок алар советтик истребителдердин рейди, эң негизгиси чабуулчу учактар менен алаксып кетишкен. Алардын айтымында, Фридрих 37 миллиметрлик пневматикалык тапанчаны да, 20 миллиметрлик эки тапанчаны да отургуза баштаган (ошондой эле, эгер сиз фонарга же газ багына же кыймылдаткычка тийсеңиз, абдан таң калыштуу).
  Жыйырма жети гана учак, анын он сегизи Илс... Жаман эмес, ар бир танктын маанилүүлүгүн эске алсак, ал тургай бул өжөр салгылашууда зыянга учураган... Бул жерде бир нече Т-34-85 тездетилген жана дагы эле жабуу үчүн талкаланган. диапазон. Бул жерде алсыз бронетанкалуу америкалык "бвкшылар" -5 жалындады.
  Фридрих Ганс-Ульрих Руделдин чабуулчу учагын көрдү. Бул мурунтан эле атактуу Эйс, сыягы, ошондой эле "Штуканы" күчтүүрөөк жана ылдамыраак Fokken-Wulf-5 менен алмаштырууну чечти. Анын факелинин эмблемасы баарына белгилүү. Ал Фридрихтен сурады:
  - Кандайсың, өлүм периштеси!
  Терминатор бала мындай деп жооп берди:
  - Гестаподогу иштер, менин жетишкендиктерим бар!
  Рудель ишендирди:
  - А мен жакшымын! Бирок кантип мынчалык так жана тез, жада калса горизонталдуу тегиздиктен атууга үлгүрөсүң?
  Эйс бала күлүп, жооп берди же ырдады:
  - Мүмкүн эместин баары мүмкүн, мен анык билем! Жердин падышаларынын алмазын аккан суудан табыңыз!
  - Эч нерсе эмес, кечке чейин отузга чейин жетем! Рудель убада кылды.
  Кайтып келүү, учакты алмаштыруу жана дагы мекендик Ме-362, канаттардагы октордун тешигинен тышкары, Волканын жетекчилиги астында эч кандай зыянга учураган жок. Жана албетте танк согушу....
  Красгвардейскийде ысык болду. Бешинчи гвардиялык армиянын колонналары жана башка фронттордон чыгарылып кеткен бригадалар тепкичке чыгышты. Немецтерге кошумча күчтөр сойлоп келишти, анын ичинде америкалык ондогон танктарды жок кылуучулар, 110 миллиметрдик мылтыктары бар эң акыркы М-18. Бул машиналар 105-калибрдеги Tiger-5 мылтыктарынан өлүмгө дуушар болгон эмес, ал тургай Т-34ту жакшыраак сабашкан, анткени алар рикошетке азыраак дуушар болгон. Мылтыктын өзү, ошол эле учурда, конверттелген америкалык зениттик мылтыктан, демек, ал тез атуу дегенди билдирет. Бул жерде гана курал-жарак немистерге караганда алсыз, бирок дагы эле 186 миллиметр снарядды чекесинен кармап туруу үчүн жетиштүү. Айрыкча, баратып, Т-34-85 абдан көп шыбап жатат.
  Фридрих алыста болсо да цунами жакындап келатканын, Кызыл Армиянын учактарынын жаңы толкунун сезди. Бул дээрлик катуу кармалып калган танктарга байланыштуу эмес, ошондуктан чабуулчу учак аларга кам көрсүн дегенди билдирет. Алардын арасында, демек, абдан оор куралданган жана брондолгон He-329 көрүнүп турат. Чабуулчу учактар менен танктарды жок кылуучулар күчтүү болгондуктан. Айрыкча танктын чатырын гана эмес, чекесинен тешип өткөн 88 мм Ра-44 мылтыктары менен. Бул жерде гана абада салгылашууда, бул машина, жумшак айтканда, "жумушчу бээ" Фоккен-Вульф сыяктуу ар тараптуу эмес.
  Чабуул жасаган учактардын арасынан Фридрих Хельганын учагын байкаган. Ооба, албетте, кайра катарга.
  Терминатор бала жолдо бир аз ылдый түшүп, үч танкты жана өзү жүрүүчү мылтык-76ны ачабыз, деп ырдады:
  - Бизде шоу болот! Жөн гана эң жогорку суперкласс!
  . 18-ГЛАВА
  Хельга дароо жооп берди:
  - Албетте мен сага ишенем! Мен жүрөгүмдү айбанга берген жокмун! Жооп сизге берилет - ишенесизби же жокпу?
  Фридрих жооп берүүнүн ордуна ылдый жактан алыскы аралыктан ата баштады... Анан бийиктикке жетти.
  Советтик учактар абдан көп болгон, бирок биринчи жолу дагы эле аз. Люфтваффенин учкучтары өздөрүн бейтааныш мектепте тажаткан курдашын сабаган биринчи класстын окуучусундай ишенимдүү сезишти, андан кийин ал түзмө-түз күчкө толуп кетти.
  Советтик учкучтар алда канча куураак болуп, соккуга жыгылгандан кийин дароо топко бөлүнүп, немецтерди өздөрүнө тартууга аракет кылышты. Фридрих дөңгө чыгып, аларга кол салды. Ал үчүн душмандын түз чабуулдан баш тартуусу тактиканы гана жеңилдетти. Бирок башка немис согушкерлери согушка чыгышты.
  Фридрих He-362 адатта андан алдыда экенин кыжырдануу менен белгиледи. Бирок баары бир, бир нече километр алыскы аралыктан, баары бир эч ким кескенди билбейт.
  Ал эми "Саламандрлар" -3, балдардын кагаз учактары сыяктуу, секирип, акула сыяктуу толкундарга секирип, өздөрү алышат ...
  Фридрих бул машине кантип атып түшүрүлгөнү жөнүндө ойлонууга үлгүрбөй эле өзүнүн курмандыгы болгон командалык учакты тандап алган. Бала адеп-ахлакты чыгарды:
  - Согушта утулуп калышың мүмкүн, спорттон айырмаланып, бир жолу, согушта жеңесиң, оюндан айырмаланып, чексиз! Бирок, тактайдагы бөлүкчөлөр утулгандан гана учуп кетет, жеңүүчү тактага салат, атүгүл мурда атып түшүрүлгөн согуштук бөлүктөр!
  Бирок, мушташ талаада сезилди. Мисалы, Виттманн буга чейин бир топ катуу танк Эйс болуп саналат, ал "Тигр" менен согушкан. Ал, мылтыкчы менен бирге, танк оцойлук менен бурулуп турса да, тез-тез сагынган. Гуннер Шлейх бетинин терин аарчууга араң үлгүрдү. Бул болоттон жасалган желмогуздун чекеси буга чейин бир нече жолу урулган, бирок азырынча ал рикошетке жетишкен. Виттман өпкөсү менен кыйкырды:
  - Жакын келсин, нерв болбо, суранам...
  Согуштун катышуучусу, жакында Советтер Союзунун Баатыры болгон 31-бригада-нын начальнигинин орун басары Григорий Пенежконун алган таасирлери да ошол коркунучтуу шарттагы адамдын абалы женунде айтып берди. ...Менталдык элестерден мурун оор сүрөттөр бар эле... Кабырчактар басылгандай күркүрөп, кулактан кан агып кетти. Моторлордун тынымсыз күркүрөгөн добушу, металлдын ызылдаганы, күркүрөгөн снаряддардын жарылуусу, үзүлгөн темирдин жапайы тарсылдаганы... Атылган октон мунаралар бурулду, бурмаланган мылтыктар, бронетранспортерлер жарылып, танктар жарылды.
  Өтпөс оор "Паттон" -3, дээрлик чексиз советтик Т-34-85ти алууга аракет кылган. Ал каңырыгы түтөп, калканчтуу курал-жарактары дөмпөйүп. "Бүбүр" -4 тайгаланып, айласын өзү жасаганга аракет кылышкан. Байыркы рыцарлардын атчан аскерлери бири-бирин кыргысы келгендей. Көбүнчө эки танк тең ок атып, бири-бирин жардырып жиберишкен.
  Бензин цистерналарына ок атуудан танктар заматта жанды. Люктер ачылып, танкисттер сыртка чыгууга аракет кылышты. Григорий соотуна асылган, жарымы күйгөн жаш лейтенантты көрдү. Жарадар болуп люктан чыга албай калды. Ошентип ал өлдү. Жанында ага жардам бере турган эч ким жок болчу. Жоокерлер убакытты сезбей калышты, алар танктын тар кабинасында суусаганды да, ысыкты да, жада калса соккуларды да сезишпеди. Бир ой, бир тилек - тирүү кезинде душманды чапкан. Кыйраган машиналарынан чыгып, талааны издеп, душмандын экипаждарын издеп, техникасы да жок калып, тапанча менен сабап, колго кармашкан.
  Капитандын сюрреализм стилиндеги образы, кандайдыр бир жинденип, талкаланган немецтик "Жолборстун" -5 соотуна чыгып, фашисттерди ал жерден "түтүн чыгаруу" үчүн автомат менен люкту сүзгөн. Танк ротасынын командири Черторижский кандай эр журектуулук менен иш-теди. Ал снаряддардын куюнунан өтүп, душмандын "Жолборс" -5 капталына кирип, нокаутка түшкөн, бирок өзү сокку жеген. Автоунаадан секирип, танкерлер өрттү өчүрүштү. Анан кайра согушка киришти.
  Хельга акыркы снаряд менен Григорий Пенежконун танкынын чатырын тешип кеткен. Снаряд бензин багына тийип, баары күйүп кетти. Жалын советтик танкерлерди күйгүзүп, аларды люктарынан секирип чыгууга мажбур кылды. Бирок жарадар болгон Григорийдин өзү секирип чыгууга үлгүрбөй калды... Ал тирүүлөй күйүп кетти, жер астындагы дүйнө эмне экенин түшүндү...
  Фридрих, душмандын авиациясы ансыз да акылдуу болуп, бирдиктүү түрдө учуп кетүүгө аракет кылып жатканын көрүп, танктарга өзү кол салды... Немистер чындап эле аябай кыйналышты, бирок согушка эң оор куралданган англиялык Челленджер танктары кирди. экипаждар да Британиянын уулдарынан жана абдан так атышат!) .
  Фридрих шайтандык энергияга жана толкунданууга толгон, ал бүтүндөй танк армиясы менен, андан да аба менен согушууга туура келсе да, бардыгын жана бардыгын жалгыз шыпырып салууга даяр. Бирок кайтып келүүгө туура келет, күйүүчү май жана ок-дарылар түгөнүп баратат, бул үчүн учуу, элүү жети учакты атып түшүрүү жана отуз бир танк жана алты өзү жүрүүчү мылтык, андан тышкары дагы эки БТР, үч Катюша, төрт Андрюша, артка кетүүгө аракет кылган унаалар.
  Хельга мындай деп белгиледи:
  - Орустардын биздин айылда аялдар жөнүндө ыры бар! Жана бизде аялдар гана эмес, эркектер да бар, сизге эмне керек!
  Фридрих макул болду:
  - Биздин эркектер, сага эмне керек, бирок аялдар жакшыраак!
  Хельга куулук менен мындай деди:
  - Аял көз жашын төгүп жеңет, эркек көз жашын төгөт!
  Фридрих, тиштерин көрсөтүп, мындай деди:
  - Биз курч болгондуктан, бүгүн баары жаман эмес!
  Кийинки рейске жалгыз учушуң керек... Ооба, эгер ошондой болсо, анда жүрөктү жоготуунун кереги жок... Фокен-Вульфте аба менен муздатылган кыймылдаткычы бар азыр эле ысык. Абдан ысык, мотор, плюс күн, плюс муздатуу үчүн аз убакыт. Фридрихтин өзү да мынчалык жапайы жүк менен жыгыла электигине таң калды. Кантсе да, бул башталгыч ... ал бардык ички нерселерди жеп салат ...
  Советтик танктар толугу менен суюлтулган... Ошого карабастан, немецтерге кайрадан кошумча күч келип, чабуулчу учактардын дээрлик бардыгы согушка ыргытылды... Бирок Ротмистровго кошумча күчтөр да ылайыктуу... Ошол эле башка фронттон келген танктар.
  Бирок аба бир кыйла тынч, бирок согушкерлердин өзүнчө партиялары, же чабуулчу учактар бар.
  Фридрих эски далилденген тактиканы кайталайт, ал буга чейин эле анын көңүлүн калтырбасын билет. Ал эми немистер...
  Кайра топтоо да болуп жатат, советтик танктардын көбү жок кылынгандыктан, өзүңүзгө кол салууга аракет кылсаңыз болот... Виттман капаланып мындай деди:
  - Сегиз танк талкаланды... Бир күн үчүн жакшы, бирок мындай күн үчүн жаман...
  Гид оңдоду:
  - Чынында, он эки ....
  Виттманн сөзүн бөлдү:
  - Орустар танкка каршы терең арыктан өткөндө талкаланган төрт машина - эсепке алба! Бул башталгыч болчу. Ооба, жана ок-дарыларды толуктоо керек ...
  Бирок чабуул коюучу самолет өзгөчө аларды ала баштаганда советтик танктар кайрадан алдыга жөнөштү. Атап айтканда, Фридрих элүү беш снаряд, анын ичинен кырк тогузу Т-34 танкы жана алты өзү жүрүүчү мылтык атты. Анан ага беш жарым минута кетти ... Бул салгылашуу... Албетте, андан да көп болушу мүмкүн эле... Фридрих эмне үчүн бир убакта эки замбиректен ок чыгарышы керек деп ойлоду? Ал эми бирөө жетиштүү... Ошол эле учурда ...
  Хельга аны аэропорттон тосуп алып, өпкүлөп, шыбырады:
  - Мына, рыцарлыктын образы - Дон Кихот!
  - Сен эмне дедиң? - деди Фридрих.
  Кыз дароо айыгып кетти:
  - Кечиресиз карышкырдын баласы... Мен Ланселот деп айткым келди!
  Эйс бала кыйкырып:
  - Анда башка маселе! Анткени, Дон Кихот - рыцарьга пародия. Акылсыз рыцарлык жана кызыксыз дворяндар шылдыңдашат!
  Хельга макул болду.
  - Мен, жалпысынан, түшүнөм! Бирок...
  Фридрих кыздын сөзүн бөлүп:
  - Тирүү учактарда!
  Советтик танк экипаждары жана учкучтар ете ийгиликсиз салгылашуу-нун нугун бурууга акыркы жолу аракет кылышты окшойт. Генерал Гота орустардын тактикасын жакшылап үйрөнгөн тажрыйбалуу командир катары чабуулга шашылбай, атүгүл артыкчылыкты жүз пайыз пайдалануу үчүн бир аз артка чегинди. Жана, албетте, ээлөө. Бул узун бойлуу мушкердин тактикасы, ал кыска бойлуу адамдын алдынан артка чегинип, экинчи номер болуп иштеп, бирок размери кичирейген пиншердин аралыкты жаап, артыкчылыкка ээ болушуна жол бербейт. Мейли, Ротмистровтун башка айласы жок! Же кол сал, же өл! Акыркысы жакшыраак, бирок экөө тең чогуу болушу мүмкүн!
  Ооба, Фридрих да учак менен согушууга туура келет ... Бул да күрөш, ал эми душман эр жүрөк ...
  Бирок адегенде терминатор бала Т-34-85 чабуулчу он беш танкты аткан. Ошентип, бир жарылууда эфирдик ...
  Хельга кыйкырды:
  Сиз абанын императорусуз! Үчүнчү рейх ушундай атактуу болот!
  Фридрих ага мындай деп жооп берди:
  - Ал эми атактуу! Анан мактоонун кереги жок!
  Хельга кыйкырды:
  - А сен аны дагы даңктайсың!
  - Аракет кылат! - деди Фридрих.
  Ал кайра ультра согуштук транска түштү. Баланын башына кызык ойлор айланып кетти. Мисалы, Үчүнчү Рейхтин жеңишинен кийин анын тагдыры кандай болот? Албетте, императордун аялынын камкордугу аны эң жогорку кызмат менен камсыз кылат, ал эми уулу Улуу Империянын мураскери болуп калат. Кызыктуу көрүнүштөр! Ал эми орустар, акыры, кандуу грузин Сталин да көнө албаган тартипти жана тартипти үйрөнүшөт.
  Албетте, жеңиш али алыс болсо да... Же ал Fritzке кулаган истребителди алып кетиши мүмкүн. Мына ушинтип, бир нече ондогон фашисттик машиналарды өлтүрүп, СССРге баатыр болуп кайтып келеби?
  Бирок туткундан качкан согуштун баатырлары атылып кетсе, ага жардам береби, бирок .... Сталин эч кимге такыр ишенбейт, уулу жок деп айткан, Яковлев! Демек, ал Фридрихке кайра бара албайт... Айрыкча анын кылганынан кийин... СССРге жөн эле "Стуканы" беришкенде дароо качып кетүүгө болот эле. Бала кечирилмек... Ооба, балким, аны штрафтык батальондорго жиберишкендир, ал да фашисттердин айрымдарын атып тушурсо... Ооба, анын кайтып келууге мумкунчулугу бар эле... Бирок азыр СССРде алар. аны аябайт, ал өтө кандуу болуп калды....
  Фридрих, эмне үчүн ал Советтер тарапка өткөн жок деп ойлоду. Макул, ал Берлиндин борборунда болуп, Гитлер жаштарына кошулду, анда анын аман калууга башка жолу жок болчу. Бирок ал эмне үчүн комиссарларды өлтүрдү? Жөн эле өчүрүп койсоңуз болмок... Эмне үчүн анын ичинде жапайы жырткыч ойгонуп кетти... Жада калса жырткыч да эмес, анткени жаныбарлар адатта тамактануу үчүн же ачкачылык сезиминен улам өлтүрүшөт. Ал эми адам өлтүрүүнү көңүл ачууга айлантып, жолборстон да жаман болуп калды...
  Ага эмне болду, адам өлтүрүү кубаныч тартуулай баштады жана Үчүнчү рейхте көтөрүлүү, карьера жасоо каалоосу бүт маанини басып алды? Ал ким болуп калды, .. Эмнеге элине болгон патриоттук сезимин жоготту?
  Бирок, анын бирөө барбы? Мына ошол эле генерал Власов же Борис Алексеевич Смысловский. Мында да кызык адам, падышалык Россиянын асыл корпусунун улгулуу екулу болуп корунду. Ал Гитлердин жана башка фашисттердин тарабына өтүүгө аргасыз болгон. Орус императордук армиясынын офицери, капитан. Граждандык согуштан кийин Польшада интернацияланып, андан кийин Германияга эмиграцияланган. Ал Германиянын армиясында кызмат өтөгөн. 1928-1932-жылдары рейхсвердин Аскердик кафедрасынын (Генерал штабынын академиясы) жогорку курстарында окуган. Экинчи дүйнөлүк согушта орус ыктыярдуу отряддарын түзүүгө активдүү катышкан. Ал немистер Россияны калыбына келтирүүгө салым кошо алат деп эсептеген: "Германиялык аскерлердин жеңиши бизди Москвага алып барып, бийликти акырындык менен биздин колубузга өткөрүп бериши керек. Немецтер Советтик Россия жарым-жартылай жецилгенден кийин да англо-саксондук дуйнеге каршы узак убакыт бою курешууге туура келет. Убакыт биздин пайдабызга иштейт, алар бизден көз каранды эмес. Биздин союздаш катары маанилүүлүгүбүз жогорулайт жана биз саясий аракеттердин толук эркиндигине ээ болобуз".
  Баланын башы мурда интернеттен окуганына калкып чыкты... Кокустан анын көздөрү маалымдама китептин бетине чуркады - "нацизмдин шериктери - улуттун уят-сыйаты!"
  Ырас, ошол эле учурда ал эч качан генерал A. A. Vlasov менен кызматташкан эмес, анткени ал өзүнүн көз карашын да, иш-аракеттеринин планын да бөлүшкөн эмес, бирок ал жеке аны менен үч жолу жолуккан, негизинен Германиянын Башкы штабынын көрсөтмөсү боюнча.
  Фридрих анын оюн бөлдү... Сексен үч советтик самолет атып түшүрүлдү, танктарга акыркы снаряддар коюлуп жатат, кайра кайтууга да болот... Мейли, ал кандай сволоч... Кантип. жыгылды... Кандуу сойку! Көздөр дароо суу болуп калды... Жаштын туздуу тамчылары жылмакай балалык жаактан ылдый агып кетти... Кандай ачуу, жада калса өзүңдү атып сал!
  Кайтып келери менен чарчаган, бирок шайыр Хельганы көргөндө дароо маанайы көтөрүлүп, кайра согушка жөнөдү... Ал жоокер! Демек, ал жеңүү үчүн жаралган, кимдин улуту алсыз болсо, аны менен дос эмес!
  Хельга күтүүсүздөн байкады:
  - Сен ыйлап жатасыңбы?
  Фридрих башын чайкады.
  - Уже көзүм аккан, чарчоодон! Кандай согуш! Алты күндөн бери көзүмдү жумбайм! Жана ага чейин, дээрлик уктаган эмес!
  Хельга сооротуп:
  - Мына казан жабылат, бир аз уктайбыз... Бир аз калды. Жеңиш үчүн бир аз!
  Фокен-Вульфах-4 менен учуу, душмандын самолеттору корунбойт, танктар аз калды. Бирок ал жактагыларды да бүтүрүү керек.
  Хельга радиого шыбырады:
  - Мейли, аларды алалы! Ошентип, сегизди бурмалоо!
  Фридрих күлүп.
  - Погонго алты алгандан көрө, сегизди буроо жакшы!
  Сууга түшкөн кыз машинаны сүзүп:
  - Жок, сизди алтылык деп элестетүү мүмкүн эмес. Сенде падышанын тукуму бар.
  Бешинчи гвардиялык армиядан мүйүз жана буттар бар болчу. Эми Гота алдыга чыгууга буйрук берди, айрыкча кеч киргендиктен, убакыт кечки тамактан бир топ өтүп, караңгылык жакындай баштады.
  Согуш талаасында бир миң жүздөн ашык талкаланган жана талкаланган советтик танктар жана кандайдыр бир зыянга учураган үч жүзгө жакын немис танктары болгон. Алардын ичинен алтымыш бешке жакын унаа эч кандай калыбына келтирилүүгө тийиш эмес.
  Ал эми Фридрих, сүйлөшкөн кызын керебетке уктатуу үчүн таштап, дагы эле учуп жатты. Бул жолу артиллерияны басууга багытталды. Ротмистовдун айласыз маршы кучтердун бир белугун, Майншеиндин армиясын башка жакка буруп, алар суткасына жана кечинде он эки километрден ашык эмес илгерилешти. Түн кирди, бирок штурмисттер дагы эле иштеп жатышты. Алар жөн гана учкучтарды алмаштырышты.
  Фридрих дагы бир жолу U-2 түнкү бомбардировщиктерине туш келди. Машиналар дээрлик жерге жакын учуп кетишти - төмөн деңгээлдеги учуу. Алар мындай маска менен өтүп кетүүгө мүмкүнчүлүк алмак, бирок бул кырдаалда жаш терминатордун шайтандык инстинкти иштеди.
  Анын үстүнө Фридрих күтүүсүздөн көз жашынан абдан уялып, жини келип... Жада калса баланын өңү да өзгөрдү. Жана такыр башка, башка ырдын сөздөрү башыма чуркап кетти;
  Ачуу денеге жалындуу толкун менен тарайт,
  Андай нерсени жана азыр мага эмне болуп жатканын түшүнүү мүмкүн эмес!
  Бул жерде жер астындагы дүйнө жан дүйнөдөгү бардык караны ачты,
  Мен сарайларды каалайм - бул мага сүйүктүүм жана алачыкта бейиш менен жетишсиз!
  
  Мунун баары кантип болгонун Кудай да билбейт,
  Мен чыккынчы сволоч болуп калдым, бирок азырынча өлдүм!
  Бул аян кайдан, аны ким төрөдү?
  Мен илхамды идишке тартам - күчтүү күчтөр!
  
  Шайтан бизди торго сүйрөп, айласыз айлампага ыргытып жиберди,
  Андай болду, торго илинип калдым!
  Бирок мен желени бузуп, Кудайды жүрөгүм менен кабыл алам,
  Асмандагы айды эле каргаба!
  А булар мен анык билем, бир туугандар!
  
  Оо, мага мүмкүнчүлүк бер ыйык Теңир
  Менин табиятым, сен чыккынчылык жана жаманаттысың!
  Мен этти кааладым, этти гана сакта,
  Акылмандык уктап калган туңгуюкка келди!
  
  Фашист айтты: сен бизге кызмат кыл.
  Сиз жер, акча, наамдар таануу аласыз!
  Бирок жаныңды бер
  Ал эми бул дүйнөдөгү эң оор жаза!
  
  Бирок мен алсызмын, баш аламандыкка кабылдым,
  Ал эми өзүндөгү тирүүнү, намысты, абийирди жок кылды!
  Андай болсо да, кыйын факт
  Кантсе да, бул роман эмес, жөн гана окуя!
  
  Мен эмне кылышым керек, кайра артка;
  Калган жок, эми жок дегенде моюну укурукта!
  Бирок жин: "Баарыңды бүтүр,
  Мындай коркоктук, бизге ишен, мен кабыл албайм!
  Фридрих бул "вокалды" бүтүрүп, "кулагын" кагып, анан өзүн абдан чарчап калгандай сезди... Ал эми эмнеси гүлдөп бүттү, демек, 11-июлда жаңы күн келди. Анан жети күндөн бери бутуна турду...
  Конгондон кийин бала керебетке араң жетип, дароо жыгылды;
  Түш абдан чыңалган болуп чыкты... Фридрих студент болгонун жана лекция угуп жатканын түшүндө. Анын үстүнө алп өсүүнүн мугалими муну ушунчалык шыктануу жана жалындуу айтып, эрксизден угуп каласың. Ал жерде Россиянын көптөн бери келе жаткан тарыхый душманы АКШ жөнүндө сөз болуп жатат. Анын мекенинде алар акыры жооп кайтаруунун татыктуу куралын ойлоп табышты окшойт;
  - Пентагондун армиясы биздин башка дүйнөлөргө жолду бузуп салуу каалообузга каршы күрөштө өзүнүн эң мыкты сокку уруучу күчтөрүн жайгаштырганын билишиңиз керек. Мен НАТОнун аскерлерине телеграмма жибердим, анда мен жерди басып ал-бай турганымды, буткул адамзаттын жыргалчылыгына багытталган тынчтык изилдеелерду жургузуп жаткан-дыгым женунде билдирдим. Алар менин кабарымды алышкан жок, алар ар кимди өздөрүнүн күмөндүү жана өзүмчүл баалуулуктар шкаласы менен өлчөшкөн. Бул мегаломандык сволочтар бүткүл адамзатты башкара алат деп ойлошот. Алар басып алуу жана жок кылуу үчүн маникалдык кумарлануу болсо, анда башка дүйнөнүн башка өкүлдөрү да айбандык кумарларга ээ болуш керек деп ойлошот.
  Докладчы токтоп туруп, дуркуреген кол чабууларды укту. Жана Волка да анын артындагы бийликти тааныгысы келбесе да, аны катуу кол чаап жиберди. Ооба, күчтүү алп сөзүн улады:
  - Мен жырткыч же жырткыч эмесмин, бирок мен өзүмдү коргой алам жана коргойм, менин цивилизациямдын жакшылыгы менин күрөшүмдөн көз каранды, эгер менин душмандарым жана менин цивилизациямдын душмандары кол салууга ниеттенсе, анда мен коргоого ниеттенем. өзүм. Мен менен эркиндиктин ортосунда тургандарды жок кылам. Адамзатты дээрлик кул кылып алгандар, өздөрүн эң жогорку улут деп эсептеп, адамдардын укугунан тышкары, жазага тартылышат. Мен буга чейин бир топ олигархтарга ар бирине бир тыйындан бердим, аларга баш ийген койдой балта астына түшпөй, күрөшкө жөндөмдүү инсандын үлгүсүн көрсөтөм. Биз баарыбыз биригишибиз керек, анткени бул биздин жалпы ишибиз, анткени Жерде жакында дем ала турган эч нерсе болбойт. Эми бизнеске. Америкалык жана НАТО флотторун талкалоо үчүн бизге энергиянын чоң, чексиз запастары, принципиалдуу түрдө жаңы курал керек жана бизде ал бар. Көптөр үчүн, атүгүл эң мыктыларыңыз үчүн, H-бомбасы эң сонун көрүнөт. Көптөр, атүгүл эң мыктыларыңар да, иш жүзүндө ишке ашыруу кыйын болгон жок кылуудан башка, энергия алуунун күчтүү жолу жок деп ойлошот. Баарыңарга термоядролук реакциялар, суутек атомдорунун биригиши жана гелийдин пайда болушу тааныш. Ооба, темирге чейин башка элементтер. Ядролук синтез миллиарддаган жылдар бою жылдыздарга жарык берет. Ал эми сиздердин көбүңүздөр үчүн синтездин принципиалдуу жаңы реакциялары ишке ашырылышы мүмкүн эместей сезилет: алар табиятта иш жүзүндө жок. Сиздердин көбүңүздөр эгер реакция жаратылышта жок болсо, анда ал принцибинде болушу мүмкүн эмес деген стереотиптик ойлор менен толгон. Кандай гана акылга сыйбаган жаңылыш, супер цивилизациялар илими масштабда энергиянын гиганттык массасын жана жаратылышта жок реакцияларды алуунун жолун камсыз кылат. Сиз кварктардын бар экенин билесиз: элементардык бөлүкчөлөрдү түзгөн мини-бөлүкчөлөр. Атүгүл сиздин илимиңиз жүздөгөн элементардык бөлүкчөлөрдү ачты. Алардан тышкары, сиздин илимиңиз да жазып алган, ар кандай типтеги бөлүкчөлөр бар, алардын көбү сизге жат, ал тургай ашыкча көрүнгөн. Кадимки логикалык жол менен түшүндүрүү кыйын болгон кварктардын көп түрдүүлүгү сизди таң калтырат. Жакында эле илимпоздоруңуз кварктарды түзгөн бөлүкчөлөрдү, преондор деп аталган бөлүкчөлөрдү табышты, сиз аларды туура изилдей алган жоксуз. Ооба, сиз ядродон преондорду гана эмес, атүгүл кварктарды да чыгара алган жоксуз. Ооба, алардын биригиши же бөлүнүшүнүн эсебинен кандай энергия алууга болот: термоядролук реакция менен салыштырганда да өлчөө мүмкүн эмес. Жер жөнүндөгү илимдин заманбап, кыйла төмөн деңгээли менен да, бөлүкчө канчалык кичине болсо, ал ошончолук көп энергия чыгарарын көрсөткөн теориялык эсептөөлөр бар. Бул, эгерде мындай энергияны өздөштүрүү мүмкүн болсо, анда энергия ресурстарынын дээрлик чексиз булагын алууга болот эле деген ойду көрсөтүп турат. Бирок бир дагы жер үстүндөгү илимпоз микробөлүкчөлөрдүн биригүү реакциясын кайра жаратпастан, ал тургай ядродон эркин кварк чыгара алган жок.
  Бекер, байланышы жок кваркты алуу дагы деле ийгиликке жете элек. Ашыкча жеңил бөлүкчөлөрдү ажыратуу же бириктирүү реакциясы дагы эле кайталанбастан, табиятта бекемделиши мүмкүн эместигинин себеби эмнеде? Мунун себеби мына ушунда: термоядролук реакция ушунчалык оор болгондуктан, аны каймана мааниде атүгүл өтө кыска колдуу баатыр деп да аташат. Термоядролук реакцияны пайда кылуу үчүн атомдук бомбанын энергиясы, атомдук бомбанын жарылуусу үчүн кадимки жардыргыч заттар керектелет. Кварк синтези реакциясын пайда кылуу үчүн термоядролук заряддын жарылуу реакциясы жетишсиз, анын күчү реакцияга жетишсиз, ошондуктан табиятта өтө оор кварктар кездешпейт. Атомдук синтездеги реакцияларды бөлүүчү жана классификациялаган орто баскыч жок. Термоядролук синтезде биринин артынан бири этаптары бар, алар бөлүнүп чыккан энергия жагынан көбөйөт. Термоядролук жарылууга караганда алда канча көп энергия бөлүп чыгаруучу жана өтө сейрек кездешүүчү реакция: аннигиляция реакциясы. Ал зат менен антиматериянын байланышынан келип чыгат. Табиятта сейрек, өтө сейрек кездешет, анткени реалдуу дүйнөдө антиматерия дээрлик жок. Аннигиляция реакциясы жаратылышта сейрек кездешет, элементтердин биригүү реакциясы менен термоядролук реакциянын ортосунда аралык баскыч жок . Маселенин маңызы антиматериянын өзү жөнөкөй материядан жаралбаганында. Биздин көзгө көрүнгөн системанын ичинде биз аны байкай албайбыз. Бирок, эгер сиз космосто жылып, ааламдардын түйүнүндө, дүйнө менен антидүйнөнүн чек арасында болсоңуз, анда жок кылуу процесси кандай масштабда жүрүп жатканын көрөсүз. Маселенин маңызы жетиштүү сандагы антиматерияны, башкача айтканда, реалдуу дүйнөдө болушу мүмкүн эмес материяны алууда болуп чыкты. Чыныгы кадимки зат менен тынымсыз байланышта болмок, эки өзүнчө зыянсыз химиялык элемент тийгенде жарылып кеткендей, жок болушу же жарылышы керек болчу. Протондор, нейтрондор, электрондор позитрондор, антинейтрондор, антиэлектрондор менен байланышта фотондорго жана башка бөлүкчөлөргө айланат. Алардын кеңейүү ылдамдыгы чоң жана жарыктын ылдамдыгынан ашып кетет. Ооба, масштабдуу аннигиляция учурунда бөлүкчөлөр бири-биринен алыстап, супержарык ылдамдыгына өтөт. Анти затты жөнөкөй жол менен, бөлүкчөлөрдү тездеткичтерде тездетүү менен алуу кыйын. Мындай жол менен алынган натыйжа чыгымдарды эч качан актабайт. Ошого карабастан, антиматерияны катуу масштабда алуунун эффективдүү жолу эксперименталдык жактан табылган. Анын маңызы антиматерияны, ошондой эле материяны алуу ыктымалдыгы болжол менен бирдей экендигинде турат, бул антиматерия менен кадимки заттын ортосундагы айырма чоң эмес жана заттын полярдуулугун өзгөртүү үчүн көп энергия талап кылынбайт. Бул өзгөчө талаанын анча күчтүү эмес нурлануусун жана өзгөчө мүнөздөгү толкунду колдонуу менен жасалышы мүмкүн. Кварктардан, преондордон тышкары, креондор, резондор, форкондор, рюмондор, хородондор, ромондор ж. микробөлүкчөлөрдүн жайгашуусу. Өзгөчө толкундардын ачылышы илимге жана коомго революция жасады. Бирок кимдин радиациясы, кайсы деңгээли заттын түрүн өзгөртүп, аны сапаттык жактан жаңы деңгээлге өткөрүп, заттын мүнөздөмөлөрүн өзгөртүшү мүмкүн. Адамдын жөндөмдүүлүктөрүн, анын укмуштуудай жөндөмдүүлүктөрүн изилдөөдө нурлануунун жаңы түрү ачылган. Биз гитлерчилер башка элдерден жана элдерден мурда кошумча жендем-дуулукту ездештурдук. Жаңы телепатикалык нурлануу коргошунга жана андан да тыгызыраак суперматериалдарга кирип кетти, бул өзү башка системаны жана радиациянын башка диапазонун көрсөткөн. Сиздин илим жана цивилизация деңгээлиңизде да жарыктын ылдамдыгынан ашкан радиация бар жана жараткан. Радиоактивдүү нурлануунун Альфа, Бета, Гамма, бета нурлары жарыктын ылдамдыгынан бир аз көбүрөөк кыймылдашат, ал эми Гамма-AS нурлануусу менен жарыктын ылдамдыгынын ашып кетиши дээрлик бир жарым эсеге жетет. Жер планетасында алар буга чейин жарыктын ылдамдыгынан эки эсе ашкан Клекон жана Дер толкундарынын нурлануусун эксперименталдык түрдө табышкан. Ырас, алар микродозада түзүлүп жатканда, алар келечегин билишпейт. Мен радиациянын ылдамдыгы менен анын материяга кирүү жөндөмдүүлүгүнүн ортосунда түз байланыш бар. Толкун диапазону канчалык кыска болсо, радиациянын өтүүчү күчү ошончолук жогору болот. Гамма нурлары коргошундан бир сантиметр өткөндөн кийин гана эки эсе азаят. Клекон менен Дердун радиациялары үчүн өтүүчү күч дагы жогору. Аура, телепортация, телекинез, телепатия, киберкинез, тормокинез, плазмокинез болобу, экстра диапазондогу радиация эң жогорку ылдамдыкка жана бардык өтүүчү диапазонго ээ. Башкача айтканда, бул ааламдарды башкаруунун, энергиянын болуп көрбөгөндөй түрлөрүн өздөштүрүүнүн ачкычы деп аталган руханий надстройкада жатат. Энергиянын эң жаңы формалары микродүйнөнүн макрокосмодо тамыр жайып, ишке ашырыла турган жаңы өлчөө формаларына, өлчөөлөрүнө жол ачат, микрофундаменталдык бөлүкчөлөрдүн ортосундагы өлчөөлөрдү реалдуу дүйнөгө өткөрүп, прокат деп аталган мейкиндиктин. Энергиянын жаңы түрү жаңы куралды берет, Z-56 нурларын чыгарат жана агрессордун армиясын порошок кылып талкалайт. Мен азыр жаңы энергиянын маңызын кененирээк түшүндүрүп, анын кантип пайда болуп жатканын, ошондой эле биригүү эффектисин кеңири сүрөттөп бере алмакмын, бирок бизге буга чейин эле ультиматум коюлган. Бул гориллалар бизди коркутууну ойлошот, бирок биз багынып берсек дагы, алар аралды айдап, аны бомбалар жана оор мылтыктар менен үтүктөө азгырыгына туруштук бере алышпайт. Эгерде согуштук аракеттер болбосо, анда янкилер эмнеге мынчалык армада топтошту, аларга коркутуп-үркүтүү актысы, бүткүл дүйнөгө үлгү керек. Сиздин жашооңуз мага көз каранды. Баскынчыга өмүр бою эсинде кала турган сабак берем, ал эми ким тирүү калса, өлгөндөргө көз артат!
  Бул сөздөн кийин Фридрихтин түшү үзүлдү. Ал ачууланып көзүн ачты. Хельга анын маңдайында туруп, колдорунда гүлдестелерди кармады, ал эми жылаңач кыздын манжаларында роза гүлү бар эле, аны менен баланын жылаңач, кызгылт согончогун эркелетип кытыгылады.
  - Мейли, уктай бер. Кечки тамакка убакыт келди!
  Фридрих ордунан ыргып туруп, дароо курсагын сорду... Бирок ооба, ал бир жума бою дээрлик эч нерсе жеген эмес. Ал суу менен суюлтулган байытылган шоколадды гана иччү. Бала күндү карап таң калды:
  - Кызык, мен беш саатка жакын убакыт өткөрдүм, бирок бир топ азыраак окшойт. Жаңы курал боюнча эң кызыктуу лекцияны угууга да убактым болгон жок!
  Хельга күлүп койду.
  - Жаңы курал жөнүндө? Ооба, улуу жоокерлер салгылашканда, эң эски техника бардыгына жеңүүгө мүмкүнчүлүк берет. Бирок адегенде балык шорпосун жеңиз. Сизге атайын бир нече кыз, күйөрмандарыңыз ширетилген. Жегиле жана жаңы күчтөр келет.
  Фридрих балык шорпосун ырахат менен алды, бул ага Жер планетасындагы эң даамдуу тамак болуп көрүндү. Бала шляпаны бошотуп, курсагында оордукту сезди. Бирок ага карабай жайдары секирип, машинага жөнөдү.
  - Мейли, Хельга, биз дагы урушабыз!
  Кыз тамашакөй жооп берди:
  - Анан кантип!
  Мына эми ишеничтуу "Ме-362" жылкысы ажырагыс спутниги "Фоккен-Вульф-4" менен бирге винттери менен атмосфераны кайрадан кыйнап жатат. Ал эми согуштагыдай эле. Фридрих Хельгадан сурады:
  Мушташуудан башка эмнени жактырасыз?
  Кыз акырын күлүп жооп берди:
  - Муну айтуу да кыйын! Сиз билесиз да. Мен жыгач оюмчулук менен алектенчүмүн. Ушундай сонун оймо-чиймелер чыкты... Анан мен да фантастикалык окуяларды жазууга аракет кылдым. Бир-эки жазганымда гана баары мени шылдыңдап күлүп калышты. Ошондо мен абдан уялып, аларды жазганды таштадым. Билесиңби, алар сага күлгөндө кандай жагымсыз!
  Фридрих макул болду:
  - Ооба мен түшүндүм! Азыр атактуулуктун туу чокусунда турсам да! Бирок мен өлөрүм менен, мен дээрлик...
  Хельга сөзүн бөлүп:
  - Жок! Мага ишен, алар унутушпайт! Менимче, сиздин атыңыз аба армиясы, же басып алган чыгыш шаарларынын айрымдары деп аталат. Же, балким, Берлиндеги көчө!
  Фридрих күлүп койду.
  - Ооба, мени соороттуңуз!
  Хельга олуттуу түрдө кошумчалады:
  - Балким, авиациядагы буйрук да сиздин портретиңиз менен бекитилет. Биринчиден, сен ушунчалык таттуу жүзүң бар, экинчиден, сиздин натыйжаңыз, ансыз деле жыйырма миң беш жүздөн ашык душмандын учактары, эч кимден ашып түшө албайт!
  Фридрих да катуу каршы чыкты:
  - Жок, эгерде СССР менен согуш өтө узакка созулуп кетсе же кечээки союздаштары менен дагы эле күрөшө турган болсо, алар ашып кете алышат. Демек, бардыгы мумкун... Бирок принцип боюнча мин самолетко жетсе болот! Мен эмне кылсам болот жана бул!
  Сүйлөшүүлөр үзгүлтүккө учурап, душмандын чакан эскадрильясы алдыга учуп, анан алар куралды олуттуу түрдө колго алууга туура келди.
  Фашисттик армиянын өтө чарчаганына жана чарчаганына карабастан , Красногвардейскийдеги жеңиш Фрицти жана көп уруулуу топту жаңы эрдиктерге шыктандырган.
  Фашисттер Москвага кол салууга батынбай, чыгышта жайгашкан Павловский Посад шаарына чабуул коюшуп, ага чектеш райондорду чыцдашты.
  Советтик жоокерлер, антпесе, кайраттуулук менен салгылашмак эмес, бирок немецтиктердин ортосундагы коридор кечке жуук ушунчалык тарылып, ал эбак эле атылып жаткан.
  Фридрих менен Хельга кайрадан каршы чабуулга өтүп, ажырымды жабууга аракет кылган танктарды колго алууга туура келди. Анан алар өздөрүн жана кемчиликсиз көрсөтүштү. Жигит танктарда беш жузден ашты! Бул жалпысынан ультра класстын жетишкендиги!
  Фридрих, чынында эле, анын ушунчалык сонун болгонуна кубанды! Анын бардык доорлордун жана элдердин эң мыкты жоокери болгондугу таптардын классын билдирет! Ал эми баарынан бийик жана салкын болуу кандай сезимде болот! Фридрих бул Wolf, бул карышкыр дегенди билдирет!
  Ансыз деле караңгы болуп, согуш дагы деле өчкөн жок. Немис колонналары түндүктөн атактуу Роммелдин аскерлери жарылып кеткен, түштүктөн Майнштейн ашуусу Павловский Посад шаарын курчап алган. Тун жарымда эле Готанын танктары жана биринчи кезекте бир нече Фердинанд-4 самолёттору бул кыштактын чет жакаларына кирип келишти... Бирок алар токтоп калууга аргасыз болушту. Андан кийин Гота эң өжөр коргонууну айланып өтүүгө буйрук берди. Эртен мененки саат экиде Павловский Посаддын чыгыш жагында СССРден келген экинчи СС корпусунун жана биринчи танк корпусунун белуктеру бири-бирин тосуп чыгышты. Ошентип, 1947-жылдын 12-октябрына караган түнү Москва аскер тобунун айланасында блокада шакеги жабылды!
  . Љ19-ГЛАВА
  1947-жылдын 13-октябрынын таңында Фридрих дайыма жан аябастан, чеберчилик менен салгылашкан. Анын ишенимдүү учкан атынын бийиктиги тытылып, кыймылдаткычы бала аны бир нече жолу мажбурлаганына карабастан, иштебей турду ...
  Советтик аскерлердин каршылык керсетуусу сезилерлик начарлап кетти... Фашисттер али басып алгыс чепке айланган Москвага чабуул коюуга батынбай, чыгышты карай жылды. Павловский Посадда салгылашуулар дагы эле кызуу жүрүп жаткан, фашисттик командирлер шаарда танктарды колдонуудан негиздүү түрдө баш тартышкан, румыниялыктарды, италиялыктарды, арабдарды, индияларды жана башка чет элдик кошуундарды штурмалоого калтырышкан.
  Фридрих эки-үч майда аба салгылашууларына катышып, кыйынчылыксыз он чакты самолетту кесип салган. Башка буталар жер болгон: замбиректер, гаубицалар, миномёттор, Катюшалар, ал эми бактылуу болсоңуз, танктар.
  Ал эми акыркысы көп кездешчү эмес. Кенеш кутулуп кетти окшойт. Түшкө жакын, Октябрдын жупташы чыдагыс болуп калганда, бир аз тыныгуу болуп, Фредерик, же расмий түрдө Фредерик Улуу Бисмарк деп аталган Смоленскиге чакырылды.
  Жаш ace-терминатор абдан ыраазы жана шайыр көрүндү. Фридрих өзүнүн чыккынчылыгына абдан ачууланып, уялса да, фашисттик сыйлыктарды алуу үмүтү балага жаккан.
  Аны менен бирге Хельга да чакырылган. Кыз да толкунданып, берметтей тиштери сүйкүмдүү пантералык жылмаюу менен жаркырап турду. Ал айтты:
  - Көрдүңбү, карышкыр бала, орустарды жеңдик!
  Фридрих бул учурда оптимизмди бөлүшкөн жок:
  - Азырынча бул ортодогу гана ийгилик жана күрөш... Салгылашуулар жана салгылашуулар күчөп баратат. Бирок башталышы жана чындыгында ийгиликтүү ...
  Сыйлыкка КПССтин обкомунун имараты тандалды. Чоң унаа токтотуучу жайда көптөгөн кымбат баалуу унаалар, негизинен америкалык өндүрүш болгон.
  Чынында эле, жыйындар залында АКШ армиясынын, Британ империясынын, Канадалык Доминиондун куурчак генералдары болушкан. Атүгүл англиялык принцтердин бирөө да бар эле... Анан, албетте, Герман Герингдин өзү жана Адольф Гитлер... Фридрихти таң калтырган ушул гана Маргарет анын жанында болгон эмес. Кызык, балким жөн эле боюнда бардыр, бул көрүнүктүү, кайталангыс аял өзүнө да, эйстен алган баласына да коркунуч келтиргиси келбейт... Кантсе да, согуш тамаша эмес!
  Же, балким, ал күйөөсү менен Гитлердин жаңы сүйүктүү менен байланышкысы келбейт? Бул жерде, жалпысынан алганда, бардыгы мүмкүн жана Афродитадай сулуу жана Герадай тымызын аялдын оюнда эмне бар экенин окуу дээрлик мүмкүн эмес ...
  Бирок, Фридрих буга кубанат. Фюрердин көзүнчө өзүн жана анын эмоциясын сатып кетүү коркунучун эрксиз бир ишарат же ойлонулбаган сөз менен ачыкка чыгаруу жетишсиз болчу. Анткени, мүйүздүү күйөөлөр, өзгөчө жарым дүйнөнүн башкаруучусунун образында өтө коркунучтуу. Ал сыяктуу катаал жигит үчүн да Үчүнчү Рейхтин биринчи жоокери!
  Сыйлыкка келгендердин көбү учкучтар эле - Геринг өзү эле эйс, генерал Дуа теориясынын - авиациянын, согуштардын кудайынын күйөрмандары, албетте, биринчи кезекте аба күчтөрүнө бөлүнгөн. Бирок танкерлер да бар болчу, алардын арасында атактуу Виттман да болгон. Ал эми сыйлык тапшыруу аземи рыцарлардын кресттери менен башталды.
  Хелга чакырганда, кыз түзмө-түз аттай секирип, согончогуна таптап жиберди. Ага рыцарь крести жана согушчунун атайын төш белгиси, танктар ыйгарылды... Анын үстүнө фюрер Адольф өзү кызга бриллианттуу номиналдык кылычты тапшырды, ал согушта өзүн көрсөткөн мыкты аял катары. Москвадагы согуш.
  Виттманн эмен жалбырактары, кылычтар жана бриллианттар менен крест алды, алтын эмен жалбырактары, кылычтары жана бриллианттары бар Рыцарь Крест жылдызы да "бала" Хаффманга ыйгарылды. Өзүнүн өзгөрбөс ковбой көйнөгүн кийген америкалык эйс да сыйлык алды.
  Фридрих акыркы сыйлыкка ээ болду... Бул абдан логикалуу болду, анткени ал мыктылардын эң мыктысы болчу. Нацисттик гимндин коркунучтуу үндөрүнө жогорку сыйлык, Темир Кресттин Рыцарь Крестинин Чоң жылдызы жана эмен жалбырактары, кылычтар жана алмаздар тапшырылды . Мындан тышкары төрт жүз беш жүз учакка, төрт жүз беш жүз танкка төрт төш белги ыйгарылды. Бул төш белгилер да алтын, ал тургай, кичинекей бриллианттар менен беш жүз болгон.
  Гитлер Фридрихтин колун көпкө кысып, шыктануу менен бир нерселерди айтты... Бала атактуу айкаш жыгачты көзү менен жеп салды. Алмаздар платина эмен жалбырактарын жана кылычтын сабын кооздоп турган. Менин эсимде кадимки рыцарлардын бриллианттары менен кайчылаштары да бүтүндөй согуштун ичинде жыйырма жети гана орден менен сыйланган деген фигуралар жарк этти. Ооба, бул учурда ал дагы азыраак ... Күмүш жалбырактары алтын жалбырактары менен алмаштырылган Knight's Cross сыйлыктын жогорку даражасы али түзүлө элек.
  Бирок сыйлыктар муну менен эле токтоп калган жок. Гитлер Фридрихке жекелештирилген курал-жарактар жана бир миллион беш жүз миң марка (он беш жаңы Пантеранын баасы) сыйлыктары менен Аскер-Аба күчтөрүнүн жана СС гвардиясынын майор фельдмаршалы наамы ыйгарылганын жарыялады.
  Номиналдуу курал Хельгага берилген кылыч сыяктуу эле, Дамаск болотунан жасалган, уясы бриллиант жана изумруд менен кооздолгон.
  Фридрих азгырыктарга туруштук бере албай, Султанга татыктуу куралды бир нече жолу булгалаган. Туткасы ынгайлуу, кылыч эң сонун тең салмактуу жана күчтүү баладай колго жеңил көрүнгөн.
  Андан соң тарыхта элдик сөздүн автору катары калган америкалык генерал Манкурт сөз сүйлөдү: менин өлкөм жаңылсын, бирок бул менин өлкөм!
  Мындан тышкары, бул командир согуш туткундарына, анын ичинде өзүнүн коркунучтуу катаалдыгы менен белгилүү болгон.
  Маңкурт катуу айтты:
  - Орус варварлары көп жерлерди басып алып, түбөлүк башаламандык өкүм сүргөн бир чоң казарма түзүштү. Качанкыга чейин алардын террордук режими адамзаттын алтыдан бир бөлүгүн кыйнашат? Россиянын элдери боштондукка чыгууну жана алардын жерине эркин Европанын жана Кошмо Штаттардын армиясынын келишин кутуп жатышат. Ошондуктан, Америка СССРди талкалоо үчүн бардык күч-аракетин жумшайт. Биздин жабдуулардын жана ыктыярчылардын агымы дүйнөнүн бардык бурчунан күчөйт жана көбөйөт! (Дурган кол чабуулар). Дуйненун бардык елкелеру большевиктик жугуштуу каршылыкка каршы биригишкен. Кудай-Теңир жана асман аскерлери биз менен. Жеңиш үчүн алга!
  Анын артынан бир англиялык келип, андан кийин фюрер салтанаттын расмий бөлүгүн үзүп, балдын башталышын жарыялады. Ошол замат көптөгөн кыз-келиндер бир нече атактуу баатырларды жасоого даяр болушту.
  Фридрих Хельганы шерик катары тандагысы келген, бирок ал күтүүсүздөн баш тарткан - салт өнөктөштөр менен, же аскердик куралдагы өнөктөштөр менен бийлөө буйрук кылбайт деп. Ооба, бала эмне үчүн башка айымды тандап алды, өзгөчө бул жердеги аялдардын баары сулуу - алар атайын тандалган окшойт. Фридрих жылмайып, жеңил бийледи, бирок баланын ойлору башка нерседе болду.
  Ошентип, ал жогорку орден алып, азыр башкы фельдмаршал... Анын карьерасы өсүүдө, ал эми кулап түшкөн учактардын жана талкаланган танктардын саны боюнча дүйнөдө теңдеши жок! Баары жакшы окшойт, бирок эмнегедир мышыктар жүрөктөрүн тырмап жатат... Бирок, мисалы, белгилүү инсандарды ала турган болсок, мисалы, капетиялыктардын падышалык бутагынан чыккан кандын ханзаадасы Роберт Артроис. Анткени, ал өз мекени Францияга каршы күрөшүп, жердештеринин каны анын колуна тийсе да, бир аз кыйналган эмес.
  Ал эми жүз миңдеген орустар фашисттер тарабында салгылашууда. Ал тургай Улуу Герцог Кирилл Романов да чыгыш кампаниясын жана мекенин большевиктерден бошотууну колдой турганын расмий жарыялаган. Романовдор нацисттер жана алардын артында турган Батыш өлкөлөрү үчүн.
  Эгер атактуу княздар жана үчүнчү рейх Сталинге каршы болсо, анда Фредерик эмне үчүн азап тартышы керек? Анын үстүнө анын ата-бабалары СССРде такыр жашабагандыр. Мейли, логикалык ой жүгүртүп көрөлү... Кантсе да тарыхтын агымы эбак эле эң олуттуу түрдө өзгөрдү. Эми дүйнө эч качан башкача болбойт, ошондуктан Москвадагы салгылашууда советтер жеңилип калды... Бул эмнени билдирет? Ал эми, биринчиден, бир топ өзгөргөн дүйнөдө, анын ата-энеси (айтмакчы, ар кайсы шаарларда төрөлгөн) жолугуп, үй-бүлө куруу ыктымалдыгы кескин төмөндөйт. Бирок атам менен апам 1947-жылы туулган эмес... Бул эки чоң ата жана эки чоң энени жолуктуруунун ыктымалдыгы андан да азыраак болот дегенди билдирет!
  Мындан тышкары, гендердин жыйындысы боюнча ар бир бала уникалдуу жана таза индивидуалдуу. Ал эми бул, эгер бойго бүтүү учуру бир саатка, атүгүл он мүнөткө да өзгөрсө, анда ал мындан ары ал болбойт дегенди билдирет... Уникалдуу инсандык жана гендер топтому бар Фридрих эмес, такыр башка, балким сыртынан да эмес. окшош бала.
  Башкача айтканда, өткөндө китмендин кийлигишүүсү, нерселердин логикасы боюнча, убакыттын бузулбас мыйзамдарын бузган адамдын жок болушуна алып келиши керек... Башкача айтканда, Фридрих Гитлердин сүймөнчүгүнө айлангандыктан, жөн эле жок болушу керек! Жана ал, анын бир тууганы, балким, ата-энеси жана башкалар.
  Бирок жаш Эйс тирүү, күчтүү, дени сак, бул бактысыз планетада эч кимге окшобогондуктан, балким, бул өткөн дүйнө анын дүйнөсү эместир! Балким, бул анын ааламы эмес, кандайдыр бир параллелдүү аалам, атүгүл убакыттын артта калышы менен. Башкача айтканда, ал Фридрихти өзүнүн ата-бабаларын эмес, өзүнүн мекендештерин эмес, терминатор баланын абстрактуу өткөнүнө жалпы окшоштуктары гана бар келгин инсандарды өлтүрбөйт.
  Бул, чынында, ал чыккынчы эмес дегенди билдирет - жөн гана адам, ар кандай илимий-фантастикалык сериялардагы хитмендер сыяктуу, мурун азыркы билимди колдонгон, ал тургай укмуштуудай күчкө ээ болгон. Ооба, эгер ал улуу күчкө ээ болсо, анда аларды колдонбоо жөн эле күнөө ! Ооба, тагдыр, асмандын оң колу аны алгач Гитлер Жашына, андан кийин Үчүнчү Рейхке жибергендиктен, карьера жасоо үчүн бардык күч-аракетти жумшоо керек. Он төрт жашта фельдмаршал болуу жакшы , эркек балада, бирок жыйырмада толук кандуу генерал, жада калса фельдмаршал болгону жакшы. Ким билет, балким Үчүнчү Рейх менен Америка акыры сиңирип, анан анын уулу биринчи Дүйнөлүк диктатор болуп калышы мүмкүн!
  Анан күтүлбөгөн жерден жаш жигит көрүүнү эң аз күткөн адам пайда болду: Евгений Порше... Узун бойлуу, сулуу, күчтүү, атүгүл бир аз тыкан жана Үчүнчү рейхтин ири магнаттарынын биринин кызы үчүн таң калыштуусу аристократтык эмес.
  Ырас, мурунку жолугушуудан айырмаланып, кыз өтө кымбат, бриллиант тагынган, бирок ошол эле учурда алар тунук болуп, кичинекей буттары болбосо да, сымбаттуулугун жашырган эмес.
  Бийик такалуу болгондуктан ансыз да узун бойлуу кыз дээрлик алп кыздай көрүндү. Фридрих өзү жашы боюнча жөнөкөй, андан да кичинекей өспүрүм болчу, андан кыскараак, болжол менен жыйырма үч, жыйырма беш сантиметр, согончогу жана башкаларды эске алганда...
  Фридрих ыңгайсызданып да калды, эгер ал бул алты килограммдык кыздан (атасы Поршеден кийин алп эмес, анын кандай энеси экени жана анын этегинин астына ким чыкканы белгисиз болсо да) чоңойбосо эмне болот? !), ар дайым көтөрүлүш үчүн анын үстүндө болот. Ооба, ал акыркы жолу жылаңайлак жүргөнү жакшы ...
  Бирок Евгения жаш эйске суктануу менен карап, колун сунуп, анын оозунан өптү:
  - Сен менин рыцарымсың! Жарык жердеги эмес!
  Фридрих түшүнбөй калды:
  - Ооба мен....
  Евгений сөзүн бөлдү:
  - Сөздүн кереги жок! Сиз мактоого татыктуусуз. Учкуч катары гана эмес .... - Магнаттын кызы чачын чайкады. - Ойлоп көрсөңүз, сизде инженер менен конструктордун фантастикалык белеги бар. Ушундай идеяларды сунуштаңыз... Genius! Леонардо Давинчиден жогору.
  Фридрих үн катты:
  - Ооба, ооба! Мен макулмун, бул сүрөтчү бир дагы согушта жеңген эмес. Анын шедеврлери бүткүл дүйнөнү багындырса да!
  Алар бийлей башташты. Евгения да ошондой сулуу, фигурист болчу, бирок Волка үчүн ал өтө чоң көрүнгөн... Ал эми атырдын жыты мас болуп турду... Бала анын кооз көкүрөгүнүн моюн сызыгын карап, физикалык жактан күчтүү жана өнүккөн адамга табигый каалоосун сезди. өспүрүм. Анын үстүнө Хельга эч нерсени байкабагандай түр көрсөттү. Бирок, немецтердин жаш муундары аялдын өзүн сезиши, андан да көрө көрө албастык көрсөтүү адепсиздик, ал эми эркек согуштун баатыры болсо, ал тургай, алдап коюуга милдеттүү деп үйрөтүшкөн . тукумду жакшыртуу үчүн эмне! Гитлер айткандай: үй-бүлөлүү аялдын башка эркектен бала төрөшү күнөө эмес, күйөөсүнүн физикалык маалыматтары жакшыраак бирөө бар. Бирок Евгения баладан олуттуу сурады:
  - Анан ушундай ноу-хауларды ойлоп таап, танктарды жана өзү жүрүүчү куралдарды башкаруунун принциптерин ушунчалык жакшы билгениңди кайдан окудуң?
  Фридрих чындыкты айта алган эмес жана айткысы да келген эмес, ал эми бейтааныш кызга атасы магнат, Үчүнчү Рейхтин эң бай адамдардын ондугуна кирген жана Гитлер менен Герингдин сүймөнчүлүгүнө ээ болсо да. Ал жалтактап жооп берди:
  - Бул жерде бала кезден берки хобби ролду ойнойт ... Ар кандай илимий адабияттар, ойлоп табууга умтулуу! Акылга сыярлык нерсе түзүү үчүн партада отуруунун кажети жок ...
  Евгения башын ийкеди.
  - Ооба, мен да спортко жакынмын, ошол эле учурда илимдин гранитин кемирип, жадакалса чайнайм... Антсе да Пистон айым кызматтык келемишке окшошпу?
  Карышкырдын тиштерин ачкан Фридрих ырастады:
  - Ооба, келемиште, бир гана кабинет эмес, такыр окшошпойсуң! Кыязы, сизди да салыштырууга болот ...
  Евгения эскертти:
  - Болгону уй менен салыштырба! Бул абдан жаман ишарат!
  Фридрих философиялык жактан мындай деп белгилеген:
  - Иштен корбогон адам текенин даражасын алат! Ошентип... Бизде келесоо базар бар.
  - Базар деген жаргонбу? - деп ойлоду Евгения. - Жалпысынан алганда, немис тили туура окшойт, бирок эмнегедир... Өтө туура, так коюлган стресстер, так сөздөр, сөздүн чыңалуусу... Анан эч кандай акцент жок, бирок бул тууралыкта анчалык деле жергиликтүү эмес нерсени сезесиң.. .
  Фридрих тынчсызданганын көрсөткөн жок:
  - Ну жана муну мененби? Балким, сиз муну советтик тыңчы деп шектенип жаткандырсыз, орустар мени Үчүнчү Рейхтин чокусуна кирүү үчүн америкалыктар менен бирге жыйырма миңди жана алардын жарым миң сансыз учактарын белекке беришкен?
  Евгения башын чайкады.
  - Жок мен андай ойлобойм! Бул орустар үчүн да өтө эле көп болчу. Белгилүү сөз бар да: Россияны акыл менен түшүнүүгө болбойт. Бирок бул жерде мага башка нерседей сезилет, балким, сиз, кантип айтасыз... ССтин гендик инженериясынын продуктусу. Кандайдыр бир келечектеги адамбы? Мен генетика боюнча илимий эмгектерди окудум жана адамдын табиятын жасалма кийлигишүү менен өзгөртүүгө, жакшыртууга же начарлатууга болорун билем. Ал эми сенин адамгерчиликтен тышкаркы жоокер сапаттарың... Бул чын...
  Фридрих жооп берүүнүн ордуна узун бойлуу сүйлөшкөн кызына башын ийип, анын толгон эриндеринен өпкүлөп койду. Анан мындай деди:
  - Өзүңө сулуу башыңды бербе. Менден кемтик балдарды алам деп корксоң, анда андай эмес деп ишен! Жалпысынан биз сүйлөшүүнүн темасын өзгөртө алабыз.
  Евгения макул болду:
  - Өзгөргөнүң жакшы! Танктар женунде кеп... Атап айтканда, Гудериан башчылык кылган башкы оперативдик штаб конкурстук тапшырма берди: эки типтеги танктар... 88 миллиметрдик Эль 100 же андан кыска, бирок бронетранспортаждуу замбирек менен ортодогу "Императордук пантера" сыяктуу, жана 105 мм El100 калибрлүү мылтык менен 250 миллиметрден кем эмес фронталдык жантайган курал-жарактар жана оор "Royal Tiger", 300дөн кем эмес фронталдык соот менен ... Мындан тышкары, биринчи танктын салмагы элүү тоннадан ашпайт, жана экинчиси 65.
  Фридрих гофердин алдында арстандай жек көрүндү болуп:
  - Мындай нерсе чын эмеспи? Айрыкча, сиз жетишсиз материалдар менен бир топ жеңилдеп калганыңызды эске алсак, жана союздаш бомбардировщиктери Үчүнчү Рейхтин жерлерин кыйратпайт!
  Евгения үшкүрүнүп жооп берди:
  - Негизи мүмкүн, бирок бизде убакыт болгон жок, тагыраагы металлдан прототипти өз убагында жасаганга үлгүрбөй жатабыз. Сиз кандайдыр бир жол менен бизге эң сонун ноу-хаууңузду кеч бердиңиз. Ал эми Гитлер акыркы танктар быйыл Үчүнчү Рейхтин аскерлери менен кызматка киришин каалайт.
  Жаш Эйс таң калды:
  - Прототибин жасоо эмне үчүн көп убакытты талап кылат?
  Кыз башын ийкеди.
  - Аз эмес, өзгөчө модели принципиалдуу жаңы болсо... Элдикиндей: айдасаң жарга түшүп кетесиң!
  Фридрих мындай деп ойлоду: бул жерде албетте көйгөйлөр бар... Мисалы, советтик конструкторлор ИС-10 танкын түзүү менен ушунча жыл азап тартышты, же болбосо Т-54 менен эки жыл ойношту. Мындан тышкары, бул танк согуштан кийин иштелип чыккан жана Экинчи дүйнөлүк согуштун салгылашууларында тажрыйбасы бар. Мындан тышкары, бул принципиалдуу жаңы модели эмес, ал гана Т-34 андан ары эволюциясы болгон. Бул жерде, мисалы, T-44 толугу менен ийгиликтүү болгон эмес жана иш жүзүндө согуштук аракеттерде колдонулган эмес ... Ошентип, кандайдыр бир өзгөчө кереметтерди күтпөшүбүз керек.
  Tiger танкы, немецтердин бул типтеги машиналарды жасоодо тажрыйбасынын жоктугун эске алуу менен (албетте, шассиди эсептебесеңиз, мисалы, Биринчи Дүйнөлүк Согуш учурунда түзүлгөн 150 тонналык Колоссал болгон).
  Фридрих мындай деп белгиледи:
  - Буга чейин түзүлгөн "Пантера" -5, же AG негизинде долбоорлоо зарыл. Анын асты 88 мм калибрдеги куралды гана эмес, ал тургай 128 же 150 гаубицаны алып жүрүүгө мүмкүндүк берет ...
  Евгения күлүп жиберди.
  Бирок биз так ушундай кылабыз! Бирок, Porsche 88 миллиметрдик калибрлүү мылтыктары бар болсо да, буга чейин өзүнүн "Royal Tiger" бар. Бирок, балким, орто модель катары, бул жасайт. Анын ичинде 250 миллиметрди брондоо боюнча алгачкы тапшырма аткарылган, бирок салмагы өтө чоң - 63 тонна. Башка жагынан алып караганда, курал-жарактын абдан чоң рационалдуу кыйшаюу бурчу менен мунара, жарашыктуу жана жөнөкөйлөштүрүлгөн... Ортодогу атаандаштыкта жеңип чыгуу мүмкүн, бирок келечекте көйгөйлөр жаралат. Бирок сиздин ноу-хаууңузга ылайык, бардык тараптан өтпөс, ар кандай коргонууну талкалаган танк түзсө болот. Чынында эле, прогрессивдүү машина үчүн, тилекке каршы, Пантера узак убакыт бою мактана алган жакшы каптал коргоого ээ болуу абдан маанилүү.
  Фридрих мындай деп белгиледи:
  - Мүмкүн, азырынча танк темасына тийбейбиз... Тагыраак айтканда, талкуулап бүтүрөбүз. Биз эски профессорлор же жаш улан-кыздарбыз.
  Евгения макул болду:
  - Туура айтасыз, адаттагыдай эле светтик нерсеге токтолсок. Мисалы, Британиянын королдук үйү жөнүндө.
  Фридрих мурчуйду.
  - Ооба, тема! Ооба, Уинсорлордон убакыт келет, эч нерсе калбайт. Же Москваны басып алгандан кийин биздин танктар басып алган Лондонду майдалай албайт деп ойлойсузбу?
  Евгения тиштерин жаркылдатып:
  - Ооба, алар албетте алат!
  Балдан кийин, күчтүү алкоголдук ичимдиктерсиз, даамдуу тамактар менен сыйлуу кечки тамак. Алты градустан күчтүү эч нерсе жок. Анда Фридрих менен Евгения жигит менен кызга жараша өзүнчө бөлмөгө кетишти.
  Узун бойлуу блондинкалардын темпераменти боюнча айырмаланбашы жалпы кабыл алынганы менен, Евгения бир нече саат бою анын тескерисин өтө ынанымдуу далилдеди. Албетте, Фредерик да жүзүн жоготкон жок. Ошентип экөө катуу кучакташып уктап калышты.
  Бала орус падышасы Николай IIден микадону, башкача айтканда императорду өлтүрүү буйругун алган япон ниндзясы экенин түшүндө.
  Фридрих кичине эле жарака же жаракага манжалары менен жабышып, орой дубалдарга чыгууну кыялданчу. Бала сарайга кирди, ал жерде катуу уруш башталды ...
  Жаш ниндзя, адаттагыдай эле, кесип, бычактап, душмандардын башын учурду ... Кыял өтө башаламан, өтө көп кан, кесүү жана аз мааниге ээ. Андан сырткары, кылыч кармаган жылаңаяк кыздар ар жерде секирип жүрүшөт... Кыскасы...
  Үч-төрт саат уктай албадык... Фридрихти бир чабарман кыз ойготту:
  - Согуш кызуу жүрүп жатат! Сиздей адамдардан башка алмаштырылгыс адамдар жок , Фридрих Бисмарк.
  Бала ордунан ыргып турду да, коштошпостон эң жакынкы учуп-конуу тилкесине шашылды.
  Ал эми белгилүү болгондой, аны бекеринен аташкан эмес... Армиянын генералы Рокоссовский Сталинден күчтөрдүн толук топтолушун күтпөстөн Роммелдин армиялык тобуна сокку уруу буйругун алган. Мында эсеп-кысап Воронежге чабуул жасоо учун немецтер езунун аскерлерин киргизууге али жетише электигине негизден-ген. Ошентип, немец аскерлеринин мурунку салгылашууларынан чарчап, керилген фланга боюнча лоу-тепки жасоого мүмкүнчүлүк бар болчу.
  Фридрих Фокен-Вульфка отурууга аргасыз болгон жана чабуулдун модификациясы эмес, жыйырма миллиметрлик төрт замбирек жана эки пулемёт менен катардагы модель. Ошентип, ашыкча шашкандыктан, бала танктар менен күрөшүү үчүн өзүн абдан натыйжалуу далилдеген куралсыз калды. Ырас, анын фюзеляжында дагы он бомба бар болчу ...
  Асман да ысык, советтик чабуулчу самолеттор, Яки-9 истребителдери болгон. Бирок, акыркы унаалар начар корголгондуктан жана аман калгандыктан, 20 мм калибрлүү мылтыктар үчүн алыскы аралыкта да аялуу болгон. Фридрих адегенде согушкерлерге мүйүздөрдү берди, алар, албетте, жайыраак Илистен алдыда эле. Төрт самолет мылтык, бул күч... Алгачкы эки ондогон топоздор куйругу менен эч кандай айлакерликке барбай эле үзүлүп түштү.
  Фридрих айланган жок, маневр кылган жок, ал жөн гана пневматикалык мылтыктарды бир аз жылдырып, чоң машинасынын корпусун титиреткен.
  Жыйырма беш, жыйырма алты, жыйырма жети... Жоготсо да өчпөй, жадакалса ылдамдыкты көтөрүүгө аракет кылган намыссыз топоздор үчүн... Фридрих бир аз таң калды. эмне үчүн советтик аскер адабиятында бул даңктуу Фокен машинасы ушунчалык басынтылган - Вульф. Ооба, ал топоздор үчүн 19 секундага каршы 22 секундада толук бурулуш жасайт (жана жеңил салмакта Топоз муну 17 секунда да жасай алат!). Бирок Фридрихке маневр жасоонун кереги жок, ал жөн гана жайды азайтып, аларга карай учуп кетет. Бир секунданын ичинде сиз жетиден сегизге чейин унааны түшүрө аласыз.
  Фридрихтин согуштук транс абалындагы убакыты өтө жай агып кетти жана анын ой жүгүртүүгө жана ок-дарыларды зыянсыздандырууга убактысы бар. Негизи, ал тургай, Рудель сыяктуу кубулуштарды, анын ичинде, ал тургай, абдан чебер Ace, олуттуу согуштун жүрүшүнө таасир эте албайт деп жалпы кабыл алынган. Бул жерде чыныгы тарыхта, алты мыкты немец эйс бүтүндөй бир аба армиясын жок кылды, бирок нацисттер атмосферада үстөмдүк үчүн күрөштөн үмүтсүз утулуп калышты.
  Бирок мындай учурда ушунча топозду бир жерге ыргытып жиберүү кыйынчылык туудурат... Бир мүнөткө жетпеген убакытта алтымыш бир жоокерди атып түшүрүштү . Ушундай эле канаттары кулап, же кабиналардын брондолгон айнеги сынып калат. Акыркысы андан да жаман, анткени бул учурда учкучту сактап калуу мүмкүн эмес. Ал эми Кызыл Армияда азыртадан эле тажрыйбалуу ацтар аз калды.
  Жыгылган унаалардын ичинен төртөө бештен ашык учакты атып түшүргөн күзөтчүлөргө таандык... Бул дагы деле жардам берген жок, анткени Волка каяктан жана кантип сүзүүнү билчү... Мергенчи сүзүп бараткан каздарды кулап түшкөндөй. пулемет. Мына ушундай, үйүр, бир атылып, интуитивдик, инстинктивдүү түрдө челектин кыймылын аныктап, көздөгөн бутага багыттап, бир ок да өтпөй калганда. Каздар, жана бул учурда советтик самолеттор атып тушурулуп, кабиналар сынган жерде, тигилген учкучтар дагы бир нече убакытка чейин тике учушат. Бирок кээ бир канаттар жоголуп баратат ...
  Фридрих бул жерде жакшы максатты көздөгөн америкалык ковбойлор тууралуу тасмаларды жана Ди Каприо катышкан атактуу тасманы эстеди - "Тез, бирок өлүк!". Бирок ал кундерде америкалык ковбойлор автоматтык пулемётту жана тез атуучу пневматикалык куралды билишкен эмес. Болбосо кыйратуучу күчү жагынан кандай коркунучтуу курал экенин түшүнүшмөк.
  Жакынкы көрүнүштөгү топоздор бүтүп, Фридрих Илага өттү. Бул жерде аларга жогору жактан же арткы жарым шардан кол салуу жакшы. Ал эми аралыкты кыскартпай эле оптималдуу болмок.
  Дагы бир жолу - морт канаттарды атып салуу, аларга соот илип коюуга болбойт.
  IL-2 лакап аты менен өркөч. Ага экинчи орун орнотулгандан кийин, үйрөнчүктөр үчүн окшош унааны атып түшүрүү кыйын болуп калды, бирок арткы жарым шарды коргогон аткыч үчүн, бирок ... Албетте, бул учактын аэродинамикасы начарлап кетти. . Ошентип, алар менен дагы жеңил болот ...
  Иламдын ар кайсы тарапка чачыраганы логикалуураак болмок, бирок система мына... Кыскасы, легендарлуу чабуулчу учакты чабуудан башталды. Бирок, шамдагай "Саламандрлар" -3 оз убагында жетип калды. Алар ылайларды да басып алышты...
  Фридрих дагы эле жакындап келе жаткан топоздорго жолугуп, андан озуп кетебиз деп ойлогон да... Бирок, ким билет... Люфтваффтын учкучтары эр жүрөк орус жоокерлери эмес, адатта, алар согушка аз эмес, бирок, балким, кургактагы аскерлерге өтө олуттуу коркунуч болгондо.
  Фридрих, бирок, ошондой эле кыйынчылыктарды башынан өткөрбөйт ... Арткы брондолгон жарым шарга замбиректерден булуң, же канаттарды жабуу - натыйжасы бирдей. Анан кантип бул унаалар тоголонуп, ал тургай абада из калтырышат... Таяк жеген кулдун артындагы сызыктар сыяктуу.
  Фридрих отуз жети силтти атып түшүрүп, дагы эки Пешканы кармап алды. Мурдагы жүз бир рекорд жаңыла элек болсо да, кайра токуу. Болгону душмандын учактары калды. Эми жөн эле бомбаларды таштап, кайра кел.
  Советтик танктар азыр авиациянын, андан да артиллериянын колдоосуз чабуулга етуп жатышты. Аларга чабуул жасоочу самолеттор жана бомбардировщиктер тушту. Бактыга жараша , советтик танкерлер үчүн алар унаалардын айдоо өзгөчөлүктөрүн колдоно алышкан. Бирок ар кандай учактардын саны өсө берди.
  Фридрих бардык бомбаларын таштады да, аэродром тарапка бурулду. Бирок ал атактуу танк жок кылуучу "Фоккен-Вульф-4 Рудель" кемесин көрүүгө жетишкен.
  Жаш эйс өзүнүн "туулган" аэродромуна кайтып келди, ал жерде аны Пегасус-терминатор Ме-362 күтүп турган.
  Фридрих Фокен-Вульфту кондургандан кийин, кошуна учкучка кыйкырды:
  F -490 жаман истребитель деп айтууга тайманбастыгы бар адам калп. Жаман учактар жок, жаман учкучтар гана бар.
  Кийинки сорт танктарга каршы күрөшкө гана кыскарган. Азырынча немецтер соотту тосуп алуу үчүн күчтүү муштум алып келүүгө үлгүрбөй, самолетторго үйүлүп жатышты.
  Советтик эр журок танкисттер фронттун жыртык линиясынан мурда эле етуп, арабдык ыктыярдуулардан турган пехотадагы аскер белугуне чабуул коюшкан.
  Мусулмандар, күткөндөрдүн тескерисинде, кайраттуулук менен согушуп, качууну ойлошкон жок, бирок ошол эле учурда өтө акылсыздык менен аракет кылышты. Атап айтканда, америкалык базука кандайдыр бир жол менен адам үчүн эмес, андан да гранаталар колдонулган.
  Бирок советтик подразделениелердин чабуулу токтоп калды. Айрыкча, фашисттик штурмисттер советтик конструкторлордон көчүрүлгөн, бирок чебердик менен ишке ашырган көптөгөн кичинекей бомбаларды колдонушкан. Бирок советтик танкерлер жогору жактан тор илип коюуга буйрук алышкан эмес.
  Ал эми Фридрих эле чатырларга аба замбиректерин отургузган. Бул эң жөнөкөй тактика. Мунаранын люкун тешип өтүңүз жана жеңишиңиз. А эгер горизонталдуу учактан сүзүп кетсең, ушинтип канча машинаны таштоого болот...
  Эгерде истребитель интуитивдик, максатсыз, каприз менен урса, танктын ылдамдыгы сакталбайт ...
  Бул танктар менен симулятор сыяктуу, сизде гана кудай режими бар, жана ар бир атуу так жана сиз тез-тез, көп атасыз ...
  Бул жерде талкаланган танктардын саны элүүдөн ашты, ошентип Рудель эс алып жатат... Бирок азыр мен чегинүүгө туура келди. "Кулактар" тараптан пайда болгон. Алты даана атып түшүрүлдү, калгандары саламандрды жок кылсын. Жалпысынан алганда, бул жүгөрү жумушчулар күндүз, таза жанкечти согушка жол берилет.
  Танктар маанилүүрөөк...
  Кайтуу... Фокен-Вульф-4 менен учуу, анын жанында Хельга.
  Кыз андан сурады:
  - Ооба, Евгения сага эмнеси жакты?
  Фридрих радиого шылдыңдап:
  - Эмнени кызганып жатасың?
  Кыз күлүп жиберди.
  - Албетте жок! Биз эркинбиз, үйлөнгөн эмеспиз. Төшөктө ким жакшы экен, менби же аныбы деп ойлонуп жатам!
  Фредерик катуу жооп берди:
  - Албетте сен! Сиз анча чоң эмессиз, андан да шамдагайсыз!
  Хельга көңүлдүү күлүп койду.
  - Мен сенден башканы күткөн эмесмин! Бирок, албетте, баарынан жакшысы... Фу ал дизайн келемиштери жана Темир Кресттин Найт Крести менен сыйланган саналуу аялдардын бири!
  Фридрих мындай деп белгиледи:
  - Менимче, эмен жалбырактары, сен бурчта калдың!
  Согуш баланын, балким, туура экенин көрсөттү. Хельга танкаларды ишенимдүү талкалады. Сыягы, ал жоокер жоокерге караганда кескин боло аларын далилдегиси келген окшойт. Албетте, аны Фридрих менен салыштырууга болбойт.
  Көп өтпөй Германиянын жана Американын машиналарынын чоң танк колонналары пайда болду. Айрыкча шамдагай жана ойноок америкалык танк жок кылуучу "Ведч" -3. Бул олуттуу болгон, айрыкча, советтик унаалар абадан сокку уруудан мурда эле жок кылынган. "Пантера-5" да проблемалуу болуп чыкты... Анын узун стволдуу тез атуучу замбиректери жана өтпөс фронттук курал-жарактары... Катуу ылдамдыгы бузула баштады окшойт, советтик танктардын экипаждары. Кээ бирлери командирлерди укпай, бул технотрондук тозоктон качууга аракет кылып, артка бурулду.
  Жана кайра кайтып келүү жана кетүү, танктарга чабуул ...
  Түш кирди, караңгы кирди... Кызыл Армиянын контрчабуулунун күчү түгөндү. Ал жана Хельга колдоо багытында, немец аскерлеринин тобу Рязань тарапка багыт алды. Ошол эле учурда казандагы Ватутиндин жоокерлери да катуу аракет кылышты ...
  Чыгышка карай немистер дагы эле акырындык менен жылып жатышат. Бул жерде аларга советтик аскерлердин чы-дамдуулугу, Москванын чет жакасындагыдай тыгыз болбосо да Талаа фронтунун коргонуу линиялары тоскоол болууда.
  Бирок, нацисттик аскерлер маневр жасоо үчүн көбүрөөк орун алды, жана Гот мындай колонналар менен негизги коргонуу түйүндөрүн айланып өтүүгө аракет кылышкан. Кээ бир жерлерде немис бөлүктөрүнүн алдыга жылышы тездеди ...
  Фридрих Хельгадан сурады:
  Менин кыялымдагы кыздан тажадыңбы?
  Сары чачтуу жоокер жооп берди:
  - Шаңдуу маанай чарчоону кетирет, уйду камчылагандан жакшы! Сүттүн ордуна чарчоо кандуу ириң менен келет да!
  Фридрих макул болду:
  - Эми чындыкты тебелеген жок!
  Түнкүсүн көккө булут каптап, жамгыр жааганына карабай, жаш бала уча берди. Германиянын аскердик доктринасына ылайык, авиация алдыңкы катарда коргонууну басуу үчүн да колдонулган... Ал эми кырк биринчи жылдагыдан айырмаланып, Luftwaffe Пиндостандын жардамы аркасында көптөгөн учактарга ээ болгон.
  Фридрих азыр бункерлерге, андан да кичине бутага чабуул коюп жатты... Тункусун салгылашуу басылбай, советтик аскерлер контрчабуулдарды башташты. Алар кичинекей, жана тескерисинче, баш аламан болсун, бирок бул үчүн андан кем эмес эр жүрөк болсун ...
  Түнкүсүн, U-2 эскадрильясынан башка эч кандай аба буталары кездешкен жок. Жана бункерлерди бомбалашты... Бир аз.
  1947-жылдын 15-октябрында эртең менен шаар жана ошол эле учурда темир жол түйүнү: Электросталь үчүн салгылашуу башталган. Ал жерде абдан ысык болчу жана эң негизгиси Фридрих менен анын ажырагыс досу Хельга кошулду.
  - Ооба, кандай улуу рыцарь, биз душмандарды басып жатабыз?
  Фридрих кубануу менен жооп берди:
  - Бомждар пиво сатуучу жайды түртүп жатышат, биз утуп жатабыз. Анан кантип жеңебиз...
  Электросталь шаарынын озу татыктуу бекемделген. Аны коргоого аскер бөлүктөрүнөн тышкары НКВДнын эки жаңы дивизиясы да катышкан. Алар, жалпысынан алганда, SS сыяктуу элиталык аскердик гвардия болбосо да, артиллериялык жана жеңил танктар менен куралданган.
  Фашисттер өз кезегинде өз казандарын түзүүгө аракет кылышты ... Цитаделди айланып өтүңүз, кене менен жаап салыңыз ...
  Бул жерде, албетте, аба колдоо, айрыкча, моюн сунулган болсо, олуттуу ролду ойнойт.
  Хельга, кызга мүнөздүү болгондой, ишендирди:
  - Жеңиш биздики болот! Чанаңызды жайга даярдаңыз!
  Фридрих макул болду:
  - Жайында гана эмес! Биз оор танктарды жана аба снаряддарын колдонобуз.
  Бала аларды кайра Мейнштейндин армиясында деп ойлоду, бирок эң популярдуу Роммел Батышта көбүрөөк атактуу. Согуш учурунда жигит тозок рухунун жетегинде көбүрөөк транс абалында аракеттенгендиктен, анда бул командирдин даңктуу иштерин эмне үчүн эстеп койбосун. Жеңилген орустарга караганда, британиялыктарды эскерүү алда канча жагымдуу!
  Маррет линиясына жеткен Роммель душмандын эки армиясынын ортосунда наполеондук "борбордук позицияда" турганын жана азыр чечүүчү сокку уруу менен алардын бирин жеңип, андан кийин гана артка бурулуп, экинчисине туш боло аларын түшүндү.
  Фридрих ичинен күлүп койду: Наполеон, Лев Толстой күмөн санаса да, албетте, улуу колбашчы жана башкаруучу болгон. Айрыкча, эгерде сиз жетишкендиктерди карасаңыз. Бир гана ал аларды сактаган жок. Гитлер, андан да жаманы... Бирок принципиалдуу түрдө Фюрерди Наполеон менен салыштырса болот!
  Таланттуу колбашчы Роммел дагы бир нерсени түшүнгөн: америкалыктар менен француздар алыскы чыгышты көздөй Тунистин борбордук бөлүгүнө көчүп келишкен жана Батыш Дорсал капчыгайларын батышка карай 60-70 миль аралыкта камтыган Фондук, Фаид жана Гафстагы Чыгыш Дорсал капчыгайларын кармашкан.
  Эгерде итало-герман аскерлери Фаид менен Гафсаны колго түшүрүп, андан кийин Фериана менен Кассериндин жанынан батышты көздөй жылып өтүшсө, алар түз эле Американын эбегейсиз камсыздоо базасына жана Тебесседеги штаб-квартирасына барышмак. Тебесседе итало-герман аскерлери Тунистеги союздаш линиянын батыш тарабында жана иш жүзүндө алардын байланышы боюнча калышты. Эгер Роммель андан кийин танктарын буруп, аларды түндүккө деңизге, бул жерден жүз миль алыстыкка жөнөтсө, немистер Тунистеги бүткүл союздаштардын армиясын кырып салышы мүмкүн же аларды Алжирге чегинүүгө мажбурлашы мүмкүн.
  Фридрихтин оюн булуттардын артынан качып бараткан эки Лаггдын көрүнүшү үздү... Булар керектөөдө... Анан мылтыктарды көздөй таамай атылган октор... Ал гана ушинтип ата алат... Дагы төрт топоз... анан алар, ооба.... Ал эми азыр, Катюшада, от ... Ошентип, сыныктар бардык багыттар боюнча учуп ... Дагы бир реактивдүү учуруучу ... Ошентип, Хельга капталдан аракет кылып жатат. Ага кыйкырып:
  - Баатыр, катуураак түртөлү!
  . 20-ГЛАВА
  Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунованын параллелдүү дүйнөдөгү миссиясы бүтө элек.
  Немецтер Горький шаарын карай илгерилеп бара жатышты. Алар аны толук курчоого алышты. Бул чоң шаарды бир бала, бир кыз коргоп жүрүштү.
  Москваны толугу менен курчап, муунткан. Фашисттер буга чейин айрым жерлерде Кремлге чейин кирип келишкен. СССРдин борборунун абалы иш жүзүндө үмүтсүз болгон. Москва гарнизонунун снаряддары аяктап бараткан. Ал эми борбордун кулашы менен дагы бир согуш болмок.
  Волга боюндагы шаар учун Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунова салгылашкан.
  Бала менен кыз, адаттагыдай эле мушташкан маанайда.
  Алар от алып ырдашат:
  Пионерлер багынбайт
  Алар кыйноодон коркпойт...
  Алар бүркүттөрдөй күрөшөт
  Фрицти тозокко жөнөтүү!
  
  Алардын көбү баатырлар
  Көп жинди балдар...
  Эгер сиз формага киришиңиз керек болсо -
  Машина жүктөлүүдө!
  Мына эми он эки жашардай көрүнгөн бала, бирок чындыгында бир топ жашта, катаал ардагер Олег Рыбаченко нацисттерди кырып, кезек берди.
  Анан кантип жылаңаяк буту менен душманга граната ыргытат.
  Жана Фрицти ар тарапка чачыңыз.
  Анан бала ырдайт:
  - Мен жапайылардын тизесинде орус жоокермин,
  Россиянын душмандары, жер бетин шыпырып салам!
  Маргарита, бул баатыр кыз да жылаңаяк буту менен өлтүргүч белекти ыргытат. Ал нацисттердин массасын кулатып, кыйкырат:
  - Улуу Россия учун!
  Жана дагы кантип күлүп.
  Жигит менен кыз баатырларча күрөшөт. Согуш дээрлик жоголсо да. Немецтер Оренбургду каптап, Кызыл Армияны бардык жерде кысып коюшту.
  Тагыраак айтканда, Оренбург эбак эле алынган. Ал жерде дагы бир гана сепил турат. Фашисттер Уфаны эчак эле курчап алышкан.
  Анын үстүнө түштүктөн алардын аскерлери Казанга жакындап келе жатат. Кырдаал өтө оор.
  Ал эми самурайлар чыгыштан келип, Борбордук Азияда немистерге кошулуп калганы кырдаалды курчутуп жатат.
  Бирок курман болгондордун эр жүрөк балдары күрөшөт. Алар өздөрүнүн жеңишине ишенишет. Же жок дегенде башын көтөрүп өлүүгө даяр. Бирок, бул кантип өлүм? Алар өлбөс!
  Анан көп жылдар бою балдар. Жана бир жерде башка дүйнөлөр жана миссиялар бар.
  Олег дагы бир сокку берет. Анан жылаңач манжалары менен гранатаны ыргытып ырдайт:
  - Сталин биз менен түбөлүккө болот!
  Маргарита Фрицтин көзүн кысып, кыйкырып жиберди:
  - Кудай сактасын! Бул каннибал бизге!
  Ал эми ачууланган кыз жылаңаяк буту менен гранатаны ыргыткан.
  Олег Рыбаченко логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Биз баарыбыз кандайдыр бир деңгээлде жегичпиз!
  Ал эми бала өлүм белегин жылаңач манжалары менен ыргытып жиберди.
  Маргарита буга макул болду:
  - Кандайдыр бир деңгээлде, ооба!
  Ал ошондой эле жылаңаяк буту менен өлтүргүчтү ишке киргизди, андан эки немис унаасы кагылышты.
  Олег Рыбаченко ок чыгарып, СССРдеги кырдаал, балким, буга чейин эле үмүтсүз болуп калган жана согуш жүргүзүүнүн мааниси жок деп ойлоду. Ошон үчүн бекер эле адамдарды өлтүрүшөт.
  Бала жылаңаяк буту менен эки граната ыргыткан. Катерпилге тийип, "Е" сериясындагы немецтик танктар кагылышты.
  Терминатор бала ырдаган:
  - Убакыт келгенде
  Биз кайраттуулук менен күрөшөбүз!
  Эртең менен согушкерлердин көтөрүлүшү -
  Жана жакшы күрөш!
  Бала, чындыгында, бир-эки мүнөттүн ичинде кандай гана армияны болбосун талкалоого даяр болчу.
  Маргарита да жылаңаяк өлүм белегин жерге ыргытып жиберди да:
  - Улуу Россия учун!
  Балдар ушунчалык эр жүрөк жоокерлер, аларды эч ким тебелей албайт. Алар ушундай улуу күрөшчүлөр.
  Бала менен кыз, адаттагыдай эле, аябай толкунданышат. Жана алар менен эрдик, намыс жана кайраттуулук. Титандардай фашисттерге каршы салгылашат. Ал эми душман аскадай турган жеринен өтпөсү анык. Балким, ал тургай, таш жана монолиттен да күчтүү нерсе.
  Маргарита ок атып:
  -Дүйнө чемпиону бололу
  Биз жогорку мектептин гигантыбыз!
  Ал эми кыз дагы жылаңач буту менен өлүмдү тартуулайт. Жана душманды талкалады.
  Бул кыз абдан сонун, ага каршы эч нерсе колдоно албайсың.
  Анткени сыныктарга каршы кабыл алуу жок. Бирок, бул сынык эмес, бирок андан да коркунучтуу жана салкын нерсе.
  Олег Рыбаченко, ок атып, кыйкырды:
  - Мен бала эмесмин, мен супер баламын жана мен дүйнөдө баарынан жогору болом!
  Анан дагы, ал жылаңаяк буту менен кыйратуучу уюган жарылуучу заттарды кантип ыргытат. Жана дагы эки немис танкы кагылышты.
  Жаш жоокер абдан күрөшкөн жол менен түзүлгөн. Бирок ал бул жерде камчы менен жамбашты сындыра албасын сезет. Үмүтсүз жагдайлар, ошондой эле жеңилгис каршылаштар жок болсо да.
  Бала Белоруссиядагы президенттик шайлоого кандайча мактоолор менен келгенин эстеди:
  Алтынчы жолу тантырак угуу кызык эмес,
  А мен канчалык "ата" деп ишенем, түшүнбөйм!
  Бейиш Лукашенкону курууга убада берди -
  Бирок жарык менен бирге биз караңгылыкка барабыз!
  Ооба, бул системага жана инсанга сыйынууга чакырык болду. Чынында эле, эмне үчүн Европа мамлекети орто кылымдардагыдай диктаторго чыдашы керек?
  Ооба, Сталин да диктатор жана бул ааламда ал акырындык менен согушту жеңүү үчүн төмөндөтүүдө ...
  Баатыр балдар дагы үч күн кармашты. Бул арада фашисттер Казанды курчап, Уфаны басып алышты.
  Уруш Кремлдин өзүндө эле болуп жаткан. Төрт бакшы кыз жылаңаяк буттары менен кылыч жана жука дисктерди колдонуп, фашисттер менен салгылашкан.
  Кремль "Штурмлиондорду", "Штурмтигрлерди" аткылоодон, бомбалоодон жана эбегейсиз зор замбиректерден катуу зыян тартты.
  Сталин өзү, албетте, дагы эле Свердловскиде. Ал эми СССРдин позициясы дээрлик үмүтсүз көрүнөт. Бирок азырынча Россиянын борборун-да Кызыл Туу желбиреп турат, демек бардыгы жоголгон жок!
  Адамдар бурулуш учур жакындап калганына ишенет!
  Наташа арабды экиге бөлөт. Ал жылаңаяк буту менен дискти ыргытып, кычырайт:
  - Өлбөс-өчпөс Ата Мекенге даңк! Гитлер бизди сындыра албайт!
  Зоя да фашистти эки кылыч менен кесип, чыркыраган:
  - Жок, бизди сындырба!
  Ошондон кийин анын жылаңаяк буту нацисттерге канкор дискти ыргыткан.
  Ал эми бир нече кара согушкерлер Кремлдин талкаланган дубалынан кулап түшкөн.
  Аврора андан ары ок чыгарды. Ал сейрек, бирок так аткан. Анан ал кылычтарын учурду. Жана анын жылаңач манжаларынан жылдыздар жана курч ичке свастикалар учуп кетишти.
  Бул жерде Светлана жылаңаяк буту менен курч дискти ыргытып, Фрицти ачат. Анан ырдайт:
  - Коловрат, Евпатий Коловрат - Отан коргаушы, Перун - солдат!
  Коловрат! Евпатий Коловрат! Россиянын баатырлары кооптонууну чогултат!
  Бул жерде төртөө тең мушташат. Дээрлик бардык Москва алынды, ок-дарылар менен камсыздоо аяктады. Ал эми орустун улан-кыздары кырылып жатат. Бирок алар багынбайт. Курчоо канча убакытка созулду да.
  Кремлдин дубалындагы кыздар мушташып жатышат. Байлар сыяктуу. Ал эми декабрга карабастан, алар жылаңаяк жана бир бикини менен жүрүшөт. Бирок алар суукту сезишпейт. Тескерисинче, алардын энергиясы гана жогорулайт.
  Жана жылаңач манжаларынан курч, өтө жалпак дисктер учуп кетет. Алар Вермахттын чет элдик аскерлери тарабынан талкаланган.
  Жоокерлер согуштун баатырлары сыяктуу салгылашат. Жана минималдуу кийим менен. Мындай сулуулуктарды E жана AG сериясындагы чоң танктар да, нацисттердин башка коркунучтуу ойлоп табуулары да уятка калтырбайт.
  Эч бир кыз фашизмди жеңе ала турган нерсе эмес. Бул дүйнөдөгүдөй кемчиликсиз болсо да.
  Наташа кылыч менен чаап, жылаңаяк буту менен дискти ыргытып, фашисттерди кырып ыргытты:
  - Советтик елкеде жашоо кандай сонун,
  Ал эми Вермахтты талкалаган кандай сонун!
  Зоя кылычтары менен тегирмендин жанынан өтүп бара жатып:
  - Вермахт абдан күчтүү болуп калды! Бул жерде биз Кремлди коргоп жатабыз!
  Ал эми кыз жылаңач манжалары менен Фрицти сүзгөн жылдызчаны ыргытып жиберди.
  Анан ал ырдады:
  - Бул душмандар үчүн жапайы аңчылык!
  Анан согушта Аврора бар. Ооба, кыз кызыл жана салкын. Кышкы шамалда анын жездей кызыл чачы согуштун туусу болуп желбирейт. Жок, андай кыз эч кимдин алдында ийилбейт.
  Жана анын жылаңач бутунун ыргытылышынан эт менен канды кесип, эң курч диск учат.
  Ал каршылаштарынын денесин кесип салат. Жана Аврора кыйкырып:
  - Мен супер кызмын!
  Ал эми Светлана согушта кандай көрүнөт?
  Бул блондинка терминатор жөн гана каардуу от жана жок кылуунун торнадосу.
  Жана анын жылаңаяк бутунан да өлүмгө дуушар болгон сюрприз учат. Ал эми мушташта толук ылдамдыкта бир кыз.
  Төртөө тең согушта. Жана ал артка чегинбеши керек жана багынбашы керек.
  Алар төрт бакшы - жөн гана супер! Баарын жана баарын жок кылуунун чыныгы квартети!
  Жоокерлер коргонуу тармагын кармап турушат. Бирок Кремль чоң жана бардык жерде туруштук бере албайт. Күчтөр абдан тең эмес.
  Наташа кыжырданып:
  Биз өлтүрөбүз, биз жеңбейбиз!
  Ал эми кыз дагы жылаңаяк буту менен өлүм жазасына тартылды.
  Зоя логикалуу түрдө душманды чаап:
  - Баарын жеңе албайсың... Компьютер оюнунда болбосо!
  Ал эми алтын чачтуу кыз өлүм дискин кайра ыргытып жиберди.
  Каршылаштарын кылычтары менен кесип жаткан Аврора кыйкырды:
  - Жеңиш биздики болот деп ишенем! Ыйык Россиянын атынан!
  Ал эми анын жылаңаяк бутунун ыргытуусунан кыйратуучу белек учат.
  Ал эми нацисттер кыйылган.
  Анан согушта Светлана. Фашисттерди ыргытуу менен кесип салат. Жана ал өтө, ал тургай, чексиз эптүү иштейт. Анын жылаңайлак буттары ушунчалык шамдагай. Жана коркунучтуу кыйроону көрсөтөт.
  Анан кыз ырдайт:
  - Ата Мекенге даңк жана жаңы дүйнөлөр!
  Жана дагы анын жылаңайлак буттарынан ажал күтүүсүз учуп турат.
  Мына, Наташа кайрадан согушта. Жана кометага окшоп шашып, Fritz кесип. Жана өпкөсү менен кыйкырып:
  - Эң улуу Родинага даңк!
  Жана анын кылычтары чөп чапкыч сыяктуу учуп кетет.
  Ал эми кыз да ырдайт:
  - Россия кылымдар бою даңкталсын,
  Биздин кыялыбыз орундалат!
  Ал эми кыз жылаңач согончогу менен курч бумеранг берди. Анан ал бурап, он чакты кара жана кочкул баштарды кесип салды.
  Албетте, кыздар немецтерди эмес, аларга каршы колдонулган колониялык бирдиктерди өлтүрүшкөн. Ал эми жоокерлер да бул бир гана салкын.
  Алар жаркыраган жана жаркыраган.
  Наташа кайрадан душмандарды кыйратат. Анан ал жылаңаяк, ушуга окшогон нерселерди ыргытып жүрөт.
  Жана күркүрөп:
  - Сталин жана даңк!
  Анан Зоя. Ошондой эле канкорду кантип бошотуу керек. Жана анын жылаңач буттары өлүмдүн кабарын түкүрөт.
  Ал эми жоокер кантип күркүрөйт:
  - Биздей Ата Мекен үчүн өлүү коркунучтуу эмес!
  Анан Аврора да аны алып, согушка кирет. Жана ошондой эле жылаңайлак бумеранг ишке киргизет. Жана душмандардын формасын өзгөртүңүз.
  Анан ырдап жатып:
  - Советтик Россия учун! Ааламды эмне башкарат!
  Анан согушта Светлана. Ошондой эле токтото албай, жайлабаган кыз. Мына, ал кантип сабайт. Болгону мен мындай жоокерден куткара албайм!
  Ал эми жылаңаяк буттары менен өлүмгө алып келген посылкаларды ыргытат. Жана ал душмандарын ырайымсыз өлтүрөт.
  Ошондо Yarile алар үчүн тилене алат да. Же балким Перун. Өлгөндөн кийин күнөөкөрлөр үчүн кыйын, аларды Чернобог падышалыгы күтүп турат! Бирок бул өзүнчө кызыктуу - согуштар ар дайым уланат! Жана көптөгөн уруштар! Демек, балким, күнөөкөрлөрдүн тагдырын өтө эле кайгыга салып жоктоп коюунун кереги жоктур?
  Светлана бир аз күлкүлүү сезилди: сиз христиандарга көз артпайсыз - алар түбөлүккө көптөгөн кубанычтардан куру калышат. Ал тургай, алар Жер планетасында болгон.
  Эй, бечара күнөөкөрлөр! Жана андан бетер байкуш адил!
  Ал эми кыз өлүм белегин кайра жылаңаяк буту менен ыргытат. Анан мындай дейт:
  - Дүйнө биздики болот! Россияга даңк!
  Наташа кылычтары менен үч көпөлөктү чийди да:
  - Улуу Россиянын даңкы түбөлүк болсун!
  Ал эми анын жылаңайлак буттары канкор жана кайталангыс адамдарды сыртка чыгарып салгандай. Ошондон кийин кыздын жылаңач такасы кара жигиттин чекесине тийип, аны дубалдан кулатып, дагы беш арабды кулаткан.
  Согушта кийинки орунда Зоя турат. Аны токтото турган эч нерсе жок. Ал фашисттик аскерлер менен согушат. Ал эми уч тегирмен жумшайт. Күрөшчүлөр анын жыгылышы менен кесип салышты.
  Анан кыз айтат:
  - Түбөлүк Рус, Сварог менен болот!
  Жана өнөктөштөрүнө көз кысып коёт.
  Кийинки согушта Аврора турат. Ал пантера сыяктуу шыпырылды. Ал баарын кесип салды. Жана жылаңаяк ал өлүмдүн белегин баштады. Ал бир топ фашисттерди кыйып, ырдаган:
  - Ата Мекендин жогорку формасы учун!
  Анан согушта жана Светлана. Ал душмандарды кантип кесип салат. Жана бул абдан жакшы иштейт.
  Андан кийин анын жылаңаяк бутунан өлүмдүн белеги учуп кетет. Ал эми нацисттерди чачтарачтын устарасынын чачындай кылдат кыркып салат.
  Ошондо кыз кыйкырып:
  - Менин жашым жана менин чындыгым! Улуу Россияга данк!
  Ооба, бул төртөө чыныгы баатырларча күрөшөт. Бирок жылаңаяк жана дээрлик жылаңач төрт сулуу Экинчи дүйнөлүк согушта жеңе албайт. Ошентип Москва кулады.
  Кыздар кылычтарын да, көрүнбөстүктүн чапанын да колдонуп, колго түшкөн борбордон жарылып өтүштү.
  Жалпысынан алганда, алар көп нерсеге жөндөмдүү. Бийик демилгелүү кыздар, алардан узун жана сулуу болуп табылбайт.
  Ал эми Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунова басып алынган Горький шаарынан кетишти.
  Фашисттер, тилекке каршы, бардык жерде дээрлик ийгиликке жетишти.
  Бала менен кыз кетип, жылаңаяк буттары менен ийне ыргытып, Фрицти жок кылышкан.
  Олег Рыбаченко ырдаган:
  - Жок, сергек өчпөйт,
  Шумкардын, бүркүттүн көз карашы...
  Элдин үнү угулат -
  Шыбыр жыланды эзет!
  
  Мен бүт дүйнө ойгонот деп ишенем -
  Фашизм жок болот...
  Ошондо күн жарык болот
  Жол, жаркыраган коммунизм!
  Маргарита жылаңаяк буттарынын манжалары менен бир нече ийнени ыргытып, ырастады:
  - Жок, ал өчпөйт!
  Жана ал автоматтан жарылып, жыйырма чакты фашистти кырып жок кылды.
  Ушундай балдар. Катуу, чыңалбас. Чынында болсо да, бул согуштун түрү эмес. Анан алар качып кетүүгө туура келет.
  Москва кулады, Горький шаары кулады. Фашисттер Казанга чабуул коюп жатышат. Бул Волга боюндагы акыркы советтик шаар. Каршылык баатырдык, бирок барган сайын көбүрөөк жана үмүтсүздүк сезими.
  Нацисттер AG сериясынан бир дагы советтик курал кире албаган өнүккөн пирамидалык танктарды алышты. Бул, мен айтып коюшум керек, абдан жаман.
  Бала менен кыздардын жылаңайлак буттары курттарга граната ыргытканда гана немец желмогуздары кагышат. Бирок бүткүл дүйнө дээрлик СССРге каршы чыкканда бир эле түгөй эмне кыла алат!
  Олег Рыбаченко гранатаны жылаң буту менен ыргытып, АГ-50 менен АГ-75ти чекеси менен түртүп, андан кийин:
  - Чеп жолдо болсо,
  Душман курган...
  Артынан айланып өтүү керек -
  Аны ок тийбестен ал!
  Маргарита буга макул болду:
  - Согушту алдоо - бул чоң иш! Айрыкча күчтөр тең эмес болсо!
  Олег Рыбаченко мындай деп белгиледи:
  - Анан мен Антанта стратегиясын ойнодум. Бирдей курал менен ал душмандын жүз он төрт миллион жоокерин жок кылды, өзү болсо нөлдү гана жоготту. Ошентип, тактикадан улам, сиз бүт дүйнөгө каршы күрөшө аласыз!
  Маргарита буга макул болду:
  - Толук мумкун! Жана күрөш жана жеңүү!
  Олег Рыбаченко ийнелерди жылаңач манжалары менен ыргыткан. Ал уч мицге жакын фашистти жок кылып, мындай деди:
  - Биз Ыйык Россиянын атынан жеңебиз!
  Бала менен кыз чуркоосун улантышты... Аттиң, күчтөр чындап эле тең эмес.
  Казан ар кандай куралдар менен талкаланган. Сталин аны акыркы тамчы канына чейин кармап турууга буйрук берген. Бирок чындыгында Москва кулагандан кийин Кызыл Армиянын согуштук духу өтө эле бузулган. Ар ким аз өлгүсү келген. Ооба, нацисттер саны жана курал-жарактары боюнча өтө жогору.
  Ал эми алардын реактивдуу само-лёттору фашисттер басып ала элек бардык шаарларды жана селолорду бомбалап жатат.
  Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунова Казанга жеткенге чейин бул шаар кулады.
  Уфа да алынган. Ошентип, кыштын катаалдыгына карабастан гитлерчилер Свердловду карай жылып баратышты.
  Ал жерде Сталиндин штабы жайгашкан. Ал эми чыгыштан самурайлар чыкты. Япондор да күчтүү.
  Алардын жоокерлери өзгөчө коркунучтуу - ниндзя кыздар. Сибирдин кышына карабай жылаңайлак карды басып өтүшөт, өздөрү да ошол эле купальник менен. Мындай жоокерлерди элестетүү да коркунучтуу. Алар абдан сулуу болсо да.
  Мына, алардын бири көк чачтуу, экинчиси сары, үчүнчүсү кызыл, төртүнчүсү ак.
  Мына ушундай эң сулуу өлтүргүчтөр. Алар бир кылыч менен иштеп, жөө аскерлерге ичке дисктерди же чакраларды ыргытышат. Ал эми ниндзялардын жардыргыч заттары танкаларга ыргытылат - алардын өлчөмү буурчактай гана, бирок эң оор советтик танктар бийикке учуп, аларды талкалап кетишет.
  Ал тургай, коркунучтуу IS-7, ниндзя кыздар тоскоолдук эмес. Алар ушунчалык жогорку даражадагы жоокерлер болгондуктан, аларга каршы күзөтчүлөр да алсыз.
  Мына, көк чачтуу ниндзя кыз жылаңач манжалары менен бир эле учурда буурчакты жана үч советтик танкты ыргытып, бийикке учуп, бөлүккө бөлүнүп жарылды.
  Анан чачы сары, буту жылаңач кыз буурчак ыргытып жатат. Анан дагы советтик машиналар ар кайсы тарапка учуп, торт болуп талкаланышат. Бул жерде мындай жоокерлерди айталы - эң эр жүрөк рыцарь да алардын алдында уялчаак болот.
  Бирок согушта жана кызыл чачтуу ниндзя кыз. Жалаң буту менен өлтүргүч буурчак ыргыткандай. Анын соккусунан чоң ИС-12нин курал-жарактары жарылып кетти.
  Бул терминатор кыз.
  Анан ак чачтуу ниндзя кыз. Ушундай эле жол менен алып, бардык күчү менен кылычын Кызыл Армиянын жоочуларына сайып салат. Аларды майдалап ырдап:
  - Мен аянычтуу курт-кумурска эмесмин, ниндзя, бирок таш бака эмесмин!
  Жана дагы согушта, төрт киши өлтүргүч кыз.
  Кызыл Армия согушта бардык фронттордо утулуп жатат. Бирок дагы эле күрөшкөнгө аракет кылып жатышат.
  Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунова кышкы карды аралап. Алар жылаңаяк байкуш балдар. Өлбөс денелер үчүн аяз анчалык коркунучтуу эмес. Ооруп калуу же суук тийүү үчүн бул супермендер тоңо алышпайт. Бирок баары бир Уралга жакындаганда аяз жагымсыз болуп, балдардын жылаңач таманын тиштеп алат.
  Олег капаланып мындай деди:
  - Эмнеси жаман экенин билбейсиң - суук менен ачкачылыкпы, же ыйык мекениң жоголуп баратканын түшүнүү!
  Маргарита логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Биз үчүн суук, ачкачылык эч нерсе эмес... Бирок фашисттерден жеңилип калганыбыз чындыгында жаман!
  Олег буга макул болду:
  - Мындан жаман болбойт! Дегеле, эмне үчүн Үчүнчү Рейх биздикине караганда параллелдүү ааламдарда көбүрөөк ийгиликке жетет?
  Маргарита логикалык божомол жасады:
  - Анткени фашисттер абдан күчтүү жана уюшкан. Жана биз көп жолу бактылуу болгонбуз. Айрыкча Сталинград менен!
  Олег Рыбаченко жылаңаяк буту менен карды тээп, мындай деп белгиледи:
  - Ооба, биз Сталинград менен абдан бактылуу болдук! Фриц өзүлөрү акылсыздык менен капканга түшүштү!
  Маргерит кагып:
  - Кыйынчылыкка кабылбаганга аракет кылып,
  Баш аламан болбоо жана адашып калбоо үчүн ...
  Бир тыйынга бир тыйын чогултуш керек болчу,
  Же, тескерисинче, кайра төрөлүү!
  Балдар жолдо фашисттердин отрядына чабуул коюшту. Жүздөн ашык жоокерди өлтүргөн. Бирөөсү туткунда калган. Маргарита жигитти алардын сууктан кызарып турган абдан ийкемдүү таманынан өпкөнгө мажбурлады. Ал жумшактык менен кылды. Ал эми немецтер буга чейин Свердловго жакындап, аны курчап алышканын айтты.
  Олег мындай деп белгиледи:
  - Кызык, сен экөөбүз Марго ылдамыраак, бирок бир нерсе карапайым адамдардай же андан да жай кыймылдайт!
  Маргарет макул болду:
  - Жеңилүүнүн толкунуна илинди! Кыязы, бул ааламда бардыгы СССРге каршы. Ал тургай жаратылыш жана космос!
  Андан кийин Олег сунуш кылды:
  - Ал эми Гитлерди өлтүрүү биз үчүн маанисиз болсо?
  Маргарита башын терс чайкады.
  - Гипер бакшы бизге мындай буйрук берген эмес! Андыктан, келгиле, өз алдынча иш кылбайлы. Мындан тышкары, ал эмне берет?
  Олег Рыбаченко ишенимдүү жооп берди:
  - Көп! Анын үстүнө фюрер, бул Африкадагы фюрер!
  Маргарет сунуштады:
  - Азырынча фронтто согушалы, анан Гитлердин эсебинен, көрөбүз! Алар айткандай - акырын тез!
  Олег ырдаган:
  - Ылдамдык жакшы, кескичти сындырба... Адам тоңкулдай эмес, шашылыш жинди болуп кетти!
  Бала менен кыз бүт заарасы менен чуркашты. Ал эми Свердловскиге шашылууга жетишти. Жана фашисттер басып алган шаарды коргой башташты.
  Биринин артынан бири кол салуу болду.
  Балдар жылаңаяк болушкан. Маргарита туника кийген, ал эми Олег Рыбаченко шорты кийген бала. Бирок алар эң чыныгы жана майтарылбас баатырлардай салгылашкан.
  Олег жылаңач бутунун манжалары менен ийнени ыргытып, Фрицтин кекиртегин тешип, чыркырап:
  Биз бир сантиметр жерди бербейбиз!
  Маргарита жылаңаяк буту менен гранатаны ыргытып, чыркырап:
  - Тамчы эмес, аралыгы да эмес, сантиметр да эмес!
  Суукта кыз менен бала мушташкан. Алар менен бирге башка пионерлер да болушкан. Ошондой эле жапайы суукка карабай жылаңаяк жүрүшөт. Ал эми өлбөс балдар жапайы үшүктөн коркпосо, кандай болгон күндө да алар зыян келтире албаса, анда бул жөнөкөй балдар үчүн өтө кооптуу.
  Мына, сууктан манжалары көгөрүп, тиштери суук болуп, жаагы шишип кеткен жылаңаяк пионер. Бала аябай кыйналып жатат. Бирок, ага карабастан, ал ачууланып бир тутам граната алып, аны фашисттик танктын астына ыргытып жиберет да, өзү пулеметтун жарылуусунан улам кулап калат.
  Бул кайраттуу бала...
  Же жылаңаяк буттары кызыл апийимдей жалындаган кыз немис мастодондорунун курттарынын астына мина түртөт. Ал өзү өлөт, ыйлап:
  - Мекен жана Сталин учун!
  Кышында, Сибирде, өлбөс-өчпөс эт менен корголбогондо жылаңаяк болуу абдан азаптуу.
  Ал тургай, катуу суук болгон Олег менен Маргарита да жарым жылаңач болууга анча ыраазы эмес. Бирок алар жигиттердин көңүлүн көтөргүсү келип жылмайып ырдашат:
  - Э, аяз, аяз, тоңдурба,
  тоңдурба! Менин атым! Менин атым!
  Ак жалдуу!
  Кычыраган сууктан кызыл-көк буттарын силкилдеткен улан-кыздар ырдашат.
  Кар бизди токтотпойт! Аяз бизди жеңбейт! Биз Фрицтин пионерлерибиз! Фашист катуу сокку урат!
  Балдар жакшы күрөшүп жатышат! Бирок азаптуу теңсиз күчтөр. Сталин курчоого алынган Свердловскиден Новосибирскиге качкан. Бирок, жапондор эмитен эле бул шаарга чыгыш тараптан келе жатышат. Алар Сибирдин аязынан да коркпойт.
  Ооба, согуш аяктап баратат.
  Бирок алдыцкылар багынбайт. Ал эми кыйын учурда да балдар кайраттуулук менен ырдашат;
  Биз коммунизмдин перзенттеринин пионерлерибиз -
  Өрт, чатыр жана шыңгырак!
  Каргыш тийген фашизмдин басып кирүүсү -
  Ким каардуу жолду күтүп жатат!
  
  Бул салгылашууларда биз эмнени жоготтук?
  Анан душман менен болгон салгылашууларда ээ?
  Биз дүйнөнүн балдары болчубуз -
  Ал эми азыр туулган жердин жоокерлери!
  
  Бирок Гитлер биздин борборго карай кадам шилтеп,
  Шаркыратманы санабай туруп бомба таштады!
  Биз Ата Мекенбиз асмандан да сулуу -
  Эми кандуу күндүн батышы келди!
  
  Биз агрессияга катуу жооп беребиз -
  Оздору кичине болсо да!
  Бирок кылыч морт өспүрүмдүн колунда -
  Шайтандын легиондорунан да күчтүү!
  
  Танктар кар көчкүдөн кийин кар көчкүсүн,
  Ал эми мылтыкты үчкө бөлөбүз!
  Милициялар артын көздөй карасын,
  Бирок Ыйык Кудай аларды катуу жазалайт!
  
  Эмнени чечтик? дүйнөнүн ишин кыл
  Ал үчүн, аттиң, атууга туура келди!
  Тынчтык ансыз деле жийиркеничтүү.
  Зордук-зомбулук да бар!
  
  Кыз менен жылаңаяк чуркайбыз -
  Кар жааса да, кар күрткүсү көмүрдөй күйөт!
  Бирок коркпо, балдарды бил -
  Фашистти ок менен табытка тайманбастан айдап салышат!
  
  Бул жерде алар жаман Fritz компаниясын коюшту,
  Ал эми калган коркоктор качып жүрүшөт!
  Биз жөө аскерлерди согушта орок сыяктуу талкалайбыз -
  Биз жаш жайларга тоскоол эмеспиз!
  
  Жеңиш май айында болот,
  Азыр бороон-чапкын, катуу кар!
  Бала жылаңаяк, эжеси жылаңаяк,
  Чүпүрөктө, балдар гүлдөгөн учурду тосуп алышты!
  
  Бул күчтөр кайдан келет?
  Ооруга жана суукка чыда, бул керек!
  Досу мүрзөнүн түбүн ченегенде,
  Дос онтогондо - Мен өлөм!
  
  Машаяк бизге пионерлерге батасын берди,
  Ал айтты, Ата Мекенди сага Кудай берген!
  Бул баарынан биринчи ыйман,
  Советтик, ыйык елке!
  Жана алар эриндеринде жылмаюу менен өлүшөт. Балдар алсыздыкты билбейт... Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунова бир жума бою мушташкан. Бирок Свердлов кулап калды. Гарнизондун бир бөлүгү багынып берди - үмүтсүз кырдаалды сезип. Пионерлер гана багынып берүүдөн баш тартышты.
  Ал эми бир ууч эр жүрөк, жылаңаяк жигиттер айласы жок ийгиликке жетишти. Алар катуу сууктан түзмө-түз көк болуп, кар күрткүлөрү аркылуу чуркап өтүштү. Жана алар пулеметтун, замбиректин астында каза болушту.
  Олег Рыбаченко менен Маргарита да жакшы тырмышып, бирок Свердловскиден качып кетишти. Анан Новосибирскиге көчүп келдик. Аяз, кыш, узун түн.
  Бала менен кыз өздөрүн көздөй чуркайт, капаланып, абдан ачуулуу.
  Маргарет мындай деп белгиледи:
  - Гипербюч бул дүйнөгө жардам бере алат! Ошондо нацисттер жеңет! Бул чындап эле универсалдуу адилетсиздик!
  Олег Рыбаченко бийик секирип, жети жолу сальто бурулуп, логикалуу түрдө мындай деди:
  - Дегеле дүйнөдө адилеттүүлүк аз! Мисалы, эмне үчүн карылар кыйналышат? Жана, дээрлик эч кандай өзгөчөлүгү жок! Ал эми адам жаш кезинде тамеки чегип, ичкилик ичет, алтургай ишти ого бетер начарлатат, ден соолугу чың! Карылар азап тартып жаткан адилеттик кайда?
  Маргарита буга дароо макул болду:
  - Ааламда адилеттик жок!
  Олег Рыбаченко бир аз аңкоолук менен сурады:
  - Анан Кудай кайда карап жатат?
  Маргарита, бул жылаңаяк, тешик көйнөкчөн кыз:
  - Дүйнөдө адилеттик өкүм сүрүшү үчүн өзүбүз да кудайдай болуп калышыбыз керектир! Бул Жараткандын акылмандыгы!
  Олег Рыбаченко ишенимдүү ырастады:
  - Мен өлгөндөрдү тирилтебиз деп ишенем!
  Терминатор кыз тастыктады:
  - Ооба, мен ишенем, албетте!
  Балдар Новосибирскиге чуркап барып, бул шаарды коргоого катышкан.
  Алар Кызыл Армиянын карамагындагы дээрлик акыркы ири шаарда салгылашкан.
  Сталин буга чейин Гитлер менен сүйлөшүүлөрдү жүргүзүп, эгер анын жеке коопсуздугуна кепилдик берилсе багынып берүүгө макул болгон. Фюрер буга даяр эле, айрыкча партизандар тынчып калса.
  Жапондор Новосибирскиге чыгыш тараптан буга чейин чабуул коюшкан. Ошентип, качып кетүү мүмкүнчүлүгү дээрлик жок болчу. СССР өлүп бараткан.
  Олег Рыбаченко менен Маргарита Коршунова фашисттерге ок атышты, жылаң буттары менен граната ыргытышты. Анан дагы алар бир нерсеге үмүттөнүп жатышты.
  Алардын жанында пионерлер бар экен. Сибирдеги катуу аязда балдардын баары жылаңаяк, жайкы пионердик формада галстук тагылган. Алар баатырлардай курман болушту.
  Буттары каздын таманындай кызарып, манжалары көгөрүп кеткен.
  Бирок пионерлер багынышкан жок.
  Алар фашизмге багынышат!
  Олег Рыбаченко жылаңач баладай буту менен гранатаны ыргыткан. Ал маңдайы менен үч немец танкасын дароо түртүп, шыбырады:
  - Мен жеңишке ишенем!
  Маргарита да жылаңач манжалары менен киши өлтүргүч белекти ыргытып, кыйкырды:
  - Мен да ишенгем, акырына чейин ишенем!
  Жана алар үмүтсүздүктүн каары менен акыркы, советтик шаар үчүн салгылашкан. Ошондой болсо да алар ийилгиси келген жок.
  Олег Рыбаченко дээрлик өлүмгө дуушар болгон пионер балдардын көңүлүн көтөрүү максатында зор шыктануу менен ырдады;
  Мен Россия эненин жаш жоокеримин,
  Күчтүү өлкөлөр, бардык өлкөлөрдүн Ата Мекени...
  Ааламда мекен жок, билгин андан да сулуу,
  Тоонун астына Сталин галстук байлаган!
  Пионер болуу кубаныч жана чакырык,
  Кантсе да сен өлкөнүн кулусуң дегенди билдирет.
  Жана сиз ааламды көбөйтө аласыз -
  Тозоктун айла-амалдарын жок кылуу - Шайтан.
  Кырк бирде жай келгенде
  Июнь айынын күн күркүрөгөнү биз үчүн...
  Биз аймактын жакыр болушун каалабайбыз,
  Бакыт үчүн, ишен - Ата Мекен жаралган!
  Кыз менен биз фашисттерди буктурмада күтүп жатабыз,
  Ага чейин автомат алганбыз.
  Жана Гитлердин жинди кыжырына тийип,
  Биздин отряд гитлерчилерди ийгиликтуу талкалап жатат!
  Жылаңаяк курбу кыздар,
  Ансыз да жылаңач таманынын астына кар тиштеп жатат.
  Суук менен кыйроодон көгөрүп,
  Бирок ыйык от жаныбызды жылытат!
  Душмандардын чарасын билбей урдук,
  Күнү-түнү эс бербейбиз!
  Алар гранаталар менен эшелондорго учушат,
  Ал эми снайпердик мылтык менен офицерлер.
  Фашисттер эч жерден колдоо таба албайт,
  Биздин пионер, кайратман отряд...
  Жөндөмдүү, тоолорду кесип керек болсо,
  Мына, гитлердик танктар шам сыяктуу жанып турат.
  Ачууланган эл митингге чыкты -
  Адилеттүүлүк, эрдик жана ар-намыс үчүн.
  Ал эми бороондуу деңизде риф жок -
  Бул бизди отургузмак!
  Берлинге кирдик, комсомолго кирдик,
  Бүткүл дүйнөдөгү кыздар менен жылаңаяк тебелөөдөн!
  Асмандагы Майда жеңиш балын жутабыз,
  Эми ал түбөлүктүү болуп калды, биздин жаркыраган ийгилигибиз!
  
  
  
  
  . АЛЕКСАНДР III АЛТЫШ СЕГИЗ ЖАШ ЖАШАГАН
  Падыша империяны экономикалык жактан да бекемдеген. Эч кандай баш аламандык жана революция болгон жок, ошондуктан экономика тынымсыз өсүүдө. Ал эми Биринчи дүйнөлүк согуш менен Россия жана калктын өлүмүнүн аздыгынан жана Кытайдын жана Кореянын түндүк аймактарын аннексиялоонун эсебинен көбүрөөк болгон. Ал эми армия көбүрөөк болгон. Ал эми сериядагы биринчи жеңил танктар жана ар кандай маркадагы көптөгөн учактар пайда болду.
  Тилекке каршы, Александр III Биринчи дүйнөлүк согушта жеңишке жете алган жок, бирок Николай II аны буга чейин эле алган.
  Жаңы падышанын бекем тактысы, дагы бир аялы, улуу мураскери, эки жүз сексен миллион калкы жана тынчтык мезгилдеги мамлекеттерде эки жарым миллион жоокери болгон.
  Ошентип, сиз тайманбастык менен жана чебердик менен күрөшө аласыз! Андан тышкары орустардын дагы жеңил пулемёттору бар танктары бар, бирок алар жаңы эле пайда болуп, оор. Менделеевдин уулу тарабынан иштелип чыккан.
  Андыктан падышалык аскерлерди токтотпогула!
  Николай II немецтер жана австриялыктар менен согушка аттанды... Орус аскерлери Галицияны, Буковинаны басып алып, австриялыктарды бир катар жеңилүүгө учураткан. Адегенде алар Чыгыш Пруссияда сабалышкан, бирок кийин алар өч алып, Кенигсбергди кесип салышкан. Шериктештер немецтерди Парижден сүрүп чыгарышты... Орус аскерлери Краковду басып алышып, сан жагынан артыкчылыкка ээ болуп, кыш мезгилине карабай чабуулун улантып, Будапештке жакындай беришет. Германия орто шарттарда тынчтык үчүн жеңилүү жыттанганын көрүп, сунуш кылды.
  Немистер Россияга Клайпеданы жана Польшадагы жердин бир бөлүгүн берүүгө, ошондой эле компенсация төлөп берүүгө макул болушкан. Францияга мурда Бисмарк басып алган аймактын бир бөлүгү жана Даниянын бир аз бөлүгү кайтарылып берилди.
  Австрия-Венгрия Галисияны, Буковинаны жана Краковду берди. Бирок империя кулаган жок. Россия славяндардын жерлерин, мурда Киев Русинин курамында болгон нерселердин баарын кайтарып алып, Польша королдугун кеңейтти.
  Түркия менен Япониянын Италия сыяктуу согушка киришүүгө үлгүргөн жок. Башкача айтканда, Биринчи дүйнөлүк согуш, чынында, болгон эмес. Ошентип, аз кыйынчылык. Николай II өз бийлигин бекемдеп, андан кийин бир топ убакыт бою тынчтык жолу менен башкарган.
  Бирок Орусия Ооганстанда согуш жүргүзүп, акыры аны британиялыктар менен бөлүштүрдү. Андан кийин Иран Британия менен бөлүнгөн.
  Ошентип, Россия өзүнүн ээликтерин кеңейтти. Бирок экономикалык кризис жана 1929-жылдагы Улуу депрессия келди... 1931-жылы Япония Түркия менен союздашып, падышалык Россияга каршы согуш баштады. Бирок чындыгында бул өзүн-өзү өлтүрүү болгон. Колчак башкарган Тынч океандагы падышалык флот япондуктарды талкалаган. Ал эми кургактагы аскерлер жалпысынан бир нече эсе күчтүү болгон.
  Түрктөр жөнүндө да ушуну айтууга болот. Алар ошол душманга каршы эмес, ачык-айкын көтөрүлүштү.
  Падышалык Россия аскерлерин түшүрүп, Японияны басып алган. Анан орус аскерлери акыры Түркияны басып алышты. Ошентип Осмон империясынын доору аяктады.
  Ал эми Николай II падыша өзүнүн даңкын жана Россиянын күчүн арттырды. Бул даңазалуу император 1936-жылга чейин башкарып, алтымыш сегизде көз жумган.
  Анын ордуна Алексей II келген. Жалпысынан алганда, отуз эки жаштагы толук дени сак адам. Анын апасы башкача болгондуктан, Александр Үчүнчү өлүмгө дуушар болгон никеге жол берген эмес.
  Алексей II Сауд Аравиясын Улуу Британия менен бөлүп алуу менен бүтүргөн.
  Вильгельм II Германияда 1941-жылга чейин такты башкарган. Бул монарх элүү бир жылдан бери бийликте! Абдан узун!
  Бирок бул жерде тактыда анын уулу Фердинанд отурат. Гитлерге окшош эмес. Башка окуя.
  Тынчтык болгончо. Бардык колониялар бөлүнгөн. Муссолини Эфиопияны басып алган.
  Башка бөлүшө турган эч нерсе жок... Бирок Британия оор күндөрдү башынан өткөрүүдө. Жана экономикалык кризисте.
  Ошентип, Фердинанд Алексей IIге Франция менен Британиянын колониялык ээликтерин бөлүүнү сунуш кылат. Сыяктуу, чындыгында, бул жерлерге канчалык көп караса болот.
  Ошентип Муссолини, Фердинанд жана Алексей II өздөрүнүн келишимин түзүшкөн.
  Бирок, албетте, ушул убакка чейин Россия Кытайды дээрлик багындырып, экономикасы, аскерий чөйрөсү жана калкынын саны боюнча бардыгынан бир нече эсе күчтүү болгон.
  Падыша Алексей, жалпысынан, мындай сунушту жактырды жана алар биргелешип баштайлы деп чечти.
  Фердинанд жаш эмес болчу. Жана ал сак болчу.
  Бирок 1945-жылы 15-майда согуш башталган. Немистер кайра көчүп кетишти
  Бельгияга каршы...
  Ал эми падышанын армиясы Англиянын колониялары аркылуу өтүп, Египетти басып өткөн.
  Россиянын он миллион солдаты жана беш жуз дивизиясы болгон жана ишенимдуу
  утту. Аны эч ким токтото албагандай туюлду.
  Эки айдын ичинде падышалык армия Индияны, Ирандын түштүгүн, Британиянын Сауд Аравиядагы ээликтерин, Египетти, Суданды, Индокытайдын көпчүлүк бөлүгүн басып алган.
  Бирок немистер Бельгияны гана басып ала алышкан жана Париждин четинде алар токтотулган. Нидерландия да согушка кирди.
  Падышалык Россия дагы эки ай бою Англиянын Азиядагы ээликтерин басып алып, Индонезияны бүтүргөн. Андан кийин ал Австралияга конду, Африка аркылуу көчүп кетти.
  Немистер Парижди алууга аракет кылышкан, бирок алардын чабуулу мизин кайтарган. Бирок, согуш жоголгон. Италия ошондой эле Британия менен Франциянын африкалык ээликтерин басып алды.
  Бешинчи айда гана падышанын аскерлери Европага келе баштаган. Буга чейин Африка менен Австралияда салгылашуулар кызуу жүрүп жаткан, бирок азыртадан эле бүтүп калган. Жеринен ажырап абдан алсыраган Австрия-Венгрия да коалиция тарабында согушка кирген.
  Немистер Голландияны басып алган. Жана алар өздөрүнүн абалын жакшыртышты.
  Падышалык Россия дагы эки ай бою Австралия менен Африканы басып алууну аяктады. Ноябрдын аягында гана, суукта, Парижди айланып өтүп, немис-орус аскерлеринин жаңы чабуулу башталды.
  Бул учурда, күчтөр буга чейин өтө тең эмес болчу. Француз-англиялык аскерлер талкаланган. Ал эми Париж курчалган.
  Ал эми жаңы жылда гарнизон багынып берди... Анан падышалык жана немецтик аскерлер үч жуманын ичинде бүткүл Францияны басып алышты. Анан Британияны бомбалоо башталды... Ал эми бардык колонияларды коалиция басып алды.
  Улуу Британия 1946-жылдын май айында эле бомбалардан кансырап, талкаланган
  Капитуляция.
  Ошентип, дагы бир улуу согуш аяктады. Орусия дээрлик бардык колонияларды өзүнө алды. Германия салыштырмалуу аз, Италия бир нерсени, Австрия-Венгрия символикалык кесим алды.
  Немистер чоң колонияларды күтүшкөнүнө карабастан, Марокко гана толугу менен алда канча азыраак алган, Германия анын курамына: Бельгия, Голландия жана Францияны Порт-де-Калеге чейин киргизген.
  Мындан тышкары, падышалык Россия немецтерди Намибияга жана алар мурда ээлик кылган нерселерди кайтарып берген.
  Кыскасы, биз эмнегедир түшүнүп, жараштык...
  Тынчтык келди... 1953-жылы Россияда, бир жылдан кийин Германияда атомдук бомба болгон. АКШ өзөктүк куралды 1960-жылы алган.
  Ошентип, коркуу балансы түзүлгөн.
  Ал эми 1955-жылы биринчи орус космонавты топту айланып учуп, космоско учкан. Ал эми 1961-жылы орустар Айга кадам ташташкан.
  Ал эми 1983-жылы Марска! Америкалыктар 1971-жылы, немистер 1984-жылы Айга учушкан.Австрия-Венгрия менен Германия бир мамлекетке биригишкен. Швеция жана Норвегия автономия жана өзүн-өзү башкаруу менен Орусиянын курамына кирди.
  Башка өлкөлөр акырындап көз карандысыздыгын жоготушту.
  1987-жылы орус космонавттары Венерага тоого учушкан. 1992-жылы Меркурийде. Ал эми 1999-жылы Плутон.
  Күн системасы өздөштүрүлдү.
  Үч ядролук империя болгон: Улуу Германия, АКШ жана Улуу Россия.
  Алексей II да 1972-жылы алтымыш сегиз жашында каза болгон. Анын ордуна уулу Александр төртүнчү болгон. Бул падыша тактыга отурганда кырк бир жашта болчу. Кызык, бирок төртүнчү Александр да алтымыш сегиз жыл өтүп, 1999-жылы каза болгон. Ал эми анын уулу Владимир III тактыга отурган. 2013-жылы Романовдор династиясынын төрт жүз жылдыгы белгиленди.
  Азырынча Орусия бутуна бекем турат. Бирок дүйнөдө дагы эле Германия жана АКШ анын атаандаштары бар. Падышалык империя колониялар менен бирге жер шарынын аймагынын жарымынан бир аз көбүн жана жер шарынын калкынын үчтөн экисинен көбүн камтыйт. Орусия күчтүү, бирок азырынча жалгыз эмес.
  Россияны башкарат, Владимир үчүнчү 2019-жылы алтымыш жети жашка толду. Көптөр ал мурунку падышалардай алтымыш сегиз жыл жашайбы же бул таң калыштуу кокустуктарды үзгүлтүккө учуратабы?
  Ал ортодо Орусия өзөктүк куралга каршы курал жасап жатат. Ядролук курал болбой турганы анык, ал эми Россия Германия жана АКШ менен толук күрөшөт. Анын калкы жана жоокерлери көбүрөөк. Ал эми куралдардын сапаты жакшыраак!
  Бирок өзөктүк курал бар, бирок алардын баары али жеңе элек. Бирок алар антиядролук куралды абдан активдүү иштеп жатышат, ошондуктан жеңишке жетүү үчүн белгилүү бир мүмкүнчүлүктөр бар.
  
  Гибралтардын кулашы
  Испаниялык диктатор Франко, чыныгы окуядан айырмаланып, Гибралтар англис чебине кол салууга немис аскерлерине макул болгон. Анын ордуна Испания Африкадагы Британия менен Франциянын айрым жерлерин алган.
  Майнштейндин командачылыгы астындагы чабуул 1940-жылдын 25-ноябрынан 26-ноябрына караган түнү болгон. Көрсө, британиялыктар мындай аскерий жүрүшкө анча даяр эмес экен, фашисттер мындай күчтүү чепти бир соккудан басып алууга жетишкен.
  Анын кулашы согуштун жүрүшүнө олуттуу таасирин тийгизген. Вермахт Африкага эң кыска аралыкка күчтөрдү которо алган жана британиялыктардын Жер Ортолук деңизине чыгыштан кирүүсүнө бөгөт коюлган.
  Немецтик командование экватордук Африкага бир нече дивизияларды жиберди. Кошумчалай кетсек, Роммелдин корпусу Ливияга реалдуулуктан бир нече ай мурда которулган.
  Британдыктар өз кезегинде Эфиопиядагы италиялыктарга каршы чабуулун токтотуп, Египетте өз позицияларын бекемдей башташты. Бирок Роммель алардан озуп өтүп, алдын ала сокку уруунун натыйжасында колониялык аскерлерди талкалап, Александрия менен Каирди басып алган. Англиянын Африкадагы позициясы татаалдашты. Немецтер буга чейин Суэц каналына жетип, Жакынкы Чыгышка карай илгерилейбиз деп коркутушкан. Мындан тышкары, Суданга карай жылыш мүмкүн болду.
  Ырас, италиялыктардын Грециядагы иштери анча ийгиликтүү болгон жок, бирок Германиядан кошумча күчтөрдүн жакындашы кырдаалды сактап калды.
  Гитлердин дилеммасы бар эле: СССРге кол салуубу же Британияны бүтүрүүбү? Африкадагы Вермахттын ийгиликтери экинчи чечимге - Батышта колдорун чечүүгө түрткү болду. СССРдин согуштук даярдыктары фюрерде коркуу сезимин туудурса да.
  Кызыл Армия күчтөнүп баратат, бирок немистер да карап отурган жок. 1941-жылы танктарды чыгаруу 1940-жылга салыштырганда эки эсе, авиация эки жарым эсеге жакын осту.
  Фашисттер Мальтага бомбалоолорду жана десанттарды жасашты. Андан кийин Роммел Суэц каналындагы коргонууну бузуп өтүп, Британиянын бийлигине каршы чыккан Иракка кирген. Немистер Кувейтти да, бүткүл Жакынкы Чыгышты да салыштырмалуу оңой басып алышкан. Сталин болсо күтүү тактикасын карманган. Бирок Черчилл өжөрлүк менен согушту уланткан. Иранга жеткен Вермахт Түштүк Африкага бурулду.
  1941-жыл аяктап бараткан. Суу астындагы кайыктарды чыгаруу көбөйүп, Британия колонияларынан ажырап бараткан. АКШ пассивдүү болуп калды. Бирок Япония карап отура албай, 7-декабрда Перу портуна кол салган. Тынч океанда жаңы согуш башталды. Ал эми Гитлер кайрадан СССРге кол салуу пландарынан баш тартууга туура келди.
  Жапондорго жардам берүү, Иран менен Индияны, Түштүк Африканы басып алуу керек. Эң негизгиси Британия өзү. Анын үстүнө америкалык бомбалоочу учактар оюнчук эмес. Алар Үчүнчү Рейхке көп кыйынчылыктарды алып келиши мүмкүн. Ал эми бомбалоочу соккуларды Британиянын аймагынан жеткирүү эң ыңгайлуу.
  Ошентип, Фюрер 1942-жылы чыгышты басып алуу идеясын таштоого аргасыз болгон.
  Сталин өзү фронт ачат деген коркунуч бар болчу, бирок... Сталиндин мүнөзүн билиш керек. Ал тышкы саясатта өтө токтоо. Финляндия менен болгон согуш Кызыл диктаторду ого бетер этият кылды.
  СССР куч-кубатын чыцдап жаткан кезде. Авиациянын саны 1942-жылдын 1-январына карата отуз эки мин машинага, ал эми танктар жыйырма беш мицден ашык, плюс дагы уч мин танкетке жетти. Бардыгы болуп Сталин 20 механикалаштырылган корпусту, жалпы саны 32 мин автомашинаны, анын ичинен ар кандай маркадагы акыркы КВ жана Т-34, 16,5 мин машинаны толуктоону аяктоону пландаштырган. Мындан тышкары, T-50 танктарын иштеп чыгуу дагы эле жүрүп жаткан, бирок унаа жеңил болуп чыкты.
  Немистер "Матилда" жана кээ бир крейсердик танктарга жолугуп, англиялыктар оор танктарды жасап жаткандыгы тууралуу маалыматка ээ болуп, өздөрүнүн мастодондорун да жасай башташкан. Биринчиден, 88 миллиметрлик замбирек менен "Жолборс" жана узун стволу менен 75 миллиметрлик өтпөс мылтык менен курал-жарак.
  Советтик танк куруу женундегу маалыматтар да бар. Кызыл аянттагы Биринчи Май парадында КВ-2 танкы етту, отуз тертунде кээ бир маалыматтар бар.
  Кандай болгон күндө да, Спир императордук курал-жарак жана ок-дарылар министрлигин жетектеп турганда, технологиядагы өнүгүү ылдамыраак болгон. Гитлер дүйнөдөгү эң мыкты танктарга ээ болгусу келген жана андан да оор. Бирок Германия СССРден ачык эле төмөн болгон. Ал эми машиналардын саны жана сапаты. 1941-жылдын августунда КВ-3 танкын чыгаруу башталган. Автоунаа 68 тонналык оор болуп чыкты, бирок снаряддын алгачкы ылдамдыгы секундасына 800 метр болгон 107 мм замбирек менен куралданган. Бул ага, демек, али серияга чыга элек "Тигрден" артыкчылык берди.
  Андан да күчтүүсү 125 тонна салмактагы КВ-5 жана эки мылтык болгон. Ырас, мындай оор машина Советтик армияга жакшылыкка караганда көбүрөөк көйгөйлөрдү жаратты. Ал эми 1942-жылы 107 тонна салмактагы KV-4 версиясы кабыл алынган. СССР дүйнөдөгү эң оор, ал тургай эң кубаттуу танктары менен сыймыктана алат.
  Бирок, экинчи жагынан, Германия авиацияда жакшы өнүккөн. Ю-188 серияга киргенден кийин, истребителдерге окшош ылдамдыкты иштеп чыкты. DO-217 да татыктуу көрүндү. Реактивдүү учактар да активдүү иштелип чыккан. Британия негизги бутага болгондуктан, реактивдүү бомбардировщиктерге реалдуу тарыхтагыдан алда канча көп көңүл бурулган.
  Немистер кул эмгегин активдүү колдонушкан. Африкадан көптөгөн каралар импорттолгон. Кара жумушчулар тил алчаак, чыдамдуу, бирок квалификациясыз болушкан. Алар жардамчы иш үчүн колдонулган.
  Бирок Европаны көзөмөлдөө менен немистер жетиштүү сандагы жана квалификациялуу жумушчу күчүн тарта алмак.
  Speer ал тургай, еврейлерди жок кылуу боюнча программаны жүргүзүү эмес, Гитлерди көндүрүүгө жетишти, бирок аларды учак жана жабдууларды өндүрүүдө колдонууга.
  Коюм Британияга каршы аба чабуулуна жана суу астында жүрүүчү ири согушка коюлган.
  Бирок, Американын жаңжалга кириши Фрицтин башын оорутуп, карышкырлардын үйүрлөрүнүн санын кескин көбөйтүүгө аргасыз кылды.
  Германия бомбалоочу учактарды жана стратегиялык учактарды чыгарууну кечиктирүүгө аргасыз болду. Биринчи кезекте Ю-288 жана Ю-488 - төрт кыймылдаткычы менен. Бирок аларды иштеп чыгуу жана акылга келтирүү убакытты талап кылды. ME-109 модификациясы "F" бүтүндөй британиялык унаалар үчүн татыктуу атаандаш болгон. Бирок ME-209ду иштеп чыгуу ME-210 сыяктуу эле ишке ашкан жок.
  XE-177 сүңгуiр бомбардировщик да ишке ашкан жок. Бирок Спир сан менен ойноду. Кошумчалай кетсек, Фокке-Вульф ME-109дун кээ бир алсыз жактарынын ордун толтуруп, куралдануу жагынан эң күчтүү согушкер болуп калды. Ооба, немецтердин учуу мектеби англис тилинен, андан да америкалыктарга караганда жакшыраак болуп чыкты. 1942-жылы май айында фашисттер Туштук Африканы басып алышкан. Ал эми америкалык эскадрилья Мадагаскарга келди. Мидуэйдеги салгылашууда америкалыктар жеңилип калды: ошондуктан бул салгылашууда чечүүчү ролду ойногон үчүнчү даражадагы капитан Мадагаскарда ирониялуу түрдө аяктады. Америка Кошмо Штаттары Африкада базаны сактап, нацисттердин эс алуусуна жол бербөөнү каалаган. Бирок бул алардын Тынч океандагы абалын бир топ начарлатты.
  Ырас, жапондор талапка жооп берген жок. Гавайи архипелагы учун салгылашуу созулду.
  Нацисттер Африканы жана стратегиялык сырьенун эбегейсиз запастарын басып алышты, ошондой эле Индия менен Иранды басып алышты. Үчүнчү рейхтин көзөмөлүндөгү ресурстар абдан чоң, бирок аларды дагы эле сиңирүү керек.
  Британия үчүн аба согушу анчалык жөнөкөй эмес. Дайыма учак өндүрүүнү көбөйтүү, немистер кысым көрсөтүштү, бирок эч кандай жалпы үстөмдүк болгон эмес. Стратегиялык авиациянын кубаттуулугунун жетишсиздиги жана Кошмо Штаттардын жардамы, андан кийин да суу астында жүрүүчү кайыктар жетишсиз. Жана көптөгөн үмүттөр менен байланышкан керемет торпедо бизди капа кылды.
  Фюрер 1942-жылы Британияга конууга батынган эмес. Коюм деңиз күчүн жана суу астындагы флотту чыңдоого жасалган. Ошол эле мезгилде авианосецтер жана согуштук кораблдер курулган. Өндүрүштүк кубаттуулуктар жетиштүү болчу, бирок бардыгы убакытты талап кылды.
  А классындагы баллистикалык ракеталар да тыкыр жөнгө салууну талап кылган. Бирок FAU-1 роботтук снаряддары массалык түрдө чыгарыла баштады. Жөнөкөй күйүүчү майды колдонгон салыштырмалуу арзан унаалар учкучтарга муктаж болбогону талашсыз артыкчылыгы болгон.
  Гитлер чексиз жаратылыш ресурстарына жана эмгек резервине ээ болуп, немец учкучтарынын өмүрүн сактап калгысы келген. V-1 жасоо оңой жана учкучсуз эң жакшы чечим болуп көрүндү. Ал эми мындай миңдеген робот снаряддар 1942-жылдын күзүнөн бери Лондонго кулап түшкөн.
  Ошол эле учурда немецтер Арадо реактивдуу бомбардировщиктерди жана баллистикалык ракеталарды иштеп чыгууну тездешти.
  Сталин күтүп, күч топтой берген. 1942-жылы СССРде беш жарым миң жаңы КВ жана Т-34 танктары жана миңге жакын эски маркалар, беш жүзгө жакын жаңы жеңил Т-50 жана Т-60 жана эки жүз амфибия чыгарылган. Аба кемелеринин паркы да көбөйдү - он беш миңге жакын жаңы жана эски учактар кызматка кирди. Жада калса учкучтар жетишсиз болгон. Катюшаларды чыгаруу жай осту.
  Фашисттик Германия отуз миңден ашык учак чыгарган, бирок согуштарда олуттуу жоготууларга учураган. Немецтер алты жарым минге жакын танк чыгарышкан. Баарынан маанилүүсү, Т-3 жана Т-4 жаңы модификациясы узун стволдуу 75 мм мылтык менен. Эң жаңы "Жолборстор" жүздөн бир аз көбүрөөк өндүрүлгөн, ал эми "Пантералар" дагы эле прототиптерде.
  Бирок Шмейстер тарабынан жасалган MP-44 автоматы серияга кире баштады. Чыныгы окуядан айырмаланып, машина түстүү металлдардын жетишсиздигин эске алуу менен иштелип чыккан эмес. Жана бул эритме болоттон жасалган жөнөкөй чабуулчу мылтыктын өнүгүшүн тездетти.
  Ошентип, ок атуучу куралда немистер артыкчылыкка ээ боло башташты. Бирок аларга машина бардык аскерлерди кайра куралдандырууга да убакыт керек болчу.
  Бирок суу астында жүрүүчү флотто релиз айына кырк же элүү суу астындагы кайыктарга жеткенде, немецтердин теңдеши жок.
  Ал тургай, суутек перекиси боюнча өтө ылдам суу астындагы кайыктар бар эле. Ядролук программадагы ишти тездетуу. Бактыга жараша, ресурстар көп. Ал тургай графит модератор катары ылайыктуу эмес деген немис физиктеринин катасы да катастрофалык болуп чыккан эмес. Оор суу чыгаруучу бир нече заводдор, анын ичинде Африкада курулган.
  Демек, бул жууп эмес, тоголоктоп, бирок нацисттердин өзөктүк реактору 1942-жылы декабрда иштей баштаган. Ал тургай америкалыктарга караганда бир аз эртерээк. Тынч океандагы жеңилүүлөрдөн кийин, алар олуттуу демонтаждоо иштерин баштады. Ал эми өзөктүк программаны каржылоо кескин кыскартылды.
  1943-жылдын башталышы Гитлердик жалпы согуш жарыялоосу жана оккупацияланган аймактарда жалпы эмгек кызматын киргизүү менен белгиленди. Лондондогу массалык V-1 соккулары өзүн толук актаган жок. Британдыктар мындай соккуларды жарым-жартылай кайтарууну үйрөнүштү, бирок немистер санына ээ болушту.
  Бирок суу астындагы согуш Британия үчүн чындап эле каргашалуу болуп чыкты. Аралда курал-жарак өндүрүшү чийки заттын жетишсиздигинен кескин кыскарган. Мегаполис кыйроонун алдында турган. Кошумчалай кетсек, нацисттер Мадагаскарды басып алышкан, ал эми япониялыктар фашисттер менен бирге Австралияны басып алып, салыштырмалуу тез эле багынып беришкен.
  Сталин күтүү тактикасынын коркунучтуулугун түшүнсө да, урушка кирбей, өзүнө берилген бойдон калган. Жакшыраак капиталисттер өздөрүн акырына чейин жок кылышсын. А биз көрөбүз...
  Бирок бул тактиканын кемчиликтери да болгон. Үчүнчү рейх эбегейсиз зор ресурстарды пайдаланып, СССРге каршы согушка даярданып жаткан. 1943-жылы Үчүнчү Рейхте танктарды өндүрүү күнүнө орто эсеп менен 1200 унаага, ошондой эле үч жүз элүү өзү жүрүүчү куралга жеткен. Анын үстүнө, өзү жүрүүчү курал такыр алсыз эмес. "Фердинандтар", "Аарылар", "Ягдпантер". Немецтер танктарда дээрлик жоготууларга учурабаганын эске алсак, алардын панзвале менен толуктоосу Кызыл Армияныкынан эки эсе тез болгон. Ал эми техникадагы сандык ажырым СССРдин пайдасына кыскара баштады.
  Сапаты боюнча, Фриц салмагы боюнча KV-3ке окшош "Королдук жолборсту" алды, өтүүчү күчү жагынан мылтык снаряддын сапаты жана күчтүү фронттук курал-жарактардан улам бир аз жогору болду. Ооба, өтө оор советтик КВ-5 жана КВ-4 техникалык жактан өтө ишенимсиз болуп чыкты, айрыкча алардын асты. Ошентип, мындай желмогуздардын согуштук колдонулушу күмөн болгон.
  Ал эми Сталин ошондой эле жети мылтык жана эки ракета аткычтары бар KV-6 түзүүгө буйрук берген. Алар машина жасашты. Бирок ал ушунчалык оор жана узун болгондуктан, аны поездде көтөрүп же согушта колдоно албайсың. Т-34-76 абдан ийгиликтүү унаа, бирок Пантера же Жолборско караганда бетме-бет салгылашууда алсызыраак. Ал эми КВ-1 менен КВ-2 салмагы жагынан немистер менен салыштырууга болот, бирок алар сүзүү жагынан Пантера менен Жолборстон төмөн. Германиянын Т-4 курал-жарактары боюнча отуз төрттү кууп жетип, курал-жарак, көрүнүү жана оптика боюнча ашып кетти, бул бирдей салмакта же андан азыраак, эгерде биз оор өзгөртүүлөрдү салыштырсак.
  Кыскасы, Фриц тартылып, сапаты талапка ылайык болду. Ал эми ME-309 жана ME-262 пайда болушу авиациянын сапатына артыкчылык берди. Ю-488 сыяктуу эле мыкты терт моторлуу бомбардировщик. Жана алардын артында реактивдүү моделдер турат. Ю-287 жана Арадо сыяктуу.
  1943-жылы сентябрда нацисттер Британияга ийгиликтүү десант жасашты. Эки жумалык согуштан кийин - Англия багынып берди. Ал эми Черчилл Канадага качса да, Батыштагы согуштун жыйынтыгы алдын ала корутундудай көрүнгөн.
  Рузвельт негизги союздашынан ажырап, Үчүнчү Рейхтин күчтөнүп баратканынан коркуп, тынчтыкты суранган.
  Гитлер езунун жанындагылар менен ацгемелешкенден кийин Кошмо Штаттардын алдына шарт койду: ядролук программадан баш тартуу жана Япониянын жана учунчу рейхтин бардык басып алууларын таануу. Ошондой эле Исландиядан аскерлерди чыгарып кетүү, Фриц буга чейин суу астындагы флот менен каптап койгон. Согуш али токтой элек Гаианын үстүнөн Күн чыгыш жеринин көзөмөлү. Мындан тышкары Гитлер Үчүнчү Рейх менен Японияга АКШ менен Британия келтирген бардык кыйроолор жана согуштук чыгымдар үчүн материалдык компенсация төлөп берүүнү талап кылган.
  Тынчтыктын шарттары өтө оор болгонуна карабастан, Рузвельт аларды Конгрессте жана Сенатта кабыл алуу аркылуу өтө кыйынчылык менен ишке ашыра алган.
  Сталиндин "Ок" коалициясына кирүүгө каршы эместигин, жок дегенде Алясканы кайтарып алууга даяр экенин көрсөткөн ишараттары АКШнын талаптарын аткарууда чоң роль ойногон.
  Америкалык прагматизм жеңди, ал энтузиазм менен эмоциядан жогору болуп чыкты. Кошумчалай кетсек, немецтердин өзөктүк программасы Америкага караганда тезирээк өнүгүп, бул келечекте катастрофа менен коштолгон.
  Экинчи дүйнөлүк согуштун биринчи этабы аяктады. Бирок фюрер эми СССРди жок кылгысы келген.
  Сталиндин күтүүсүздөн күтүү тактикасы жана анын бүткүл дүйнөдөгү тынчтыктын ишине берилгендиги жаман тамашага айланды. Жусупка Үчүнчү Рейх жана Япония Чыгыш жарым шардын бардык ресурстары, анын ичинде Австралия жана Батыш дүйнөсүндөгү кээ бир плацдармдар менен каршы болгон.
  Бирок Күн чыгыш өлкөсү Кытайды бүтүрө элек, бирок ал экинчи фронтту ачса болмок. Гитлер болсо колониялык аскерлерди жана чет өлкөлүк легиондорду активдүү түзгөн. Ошол эле учурда курал-жарак өндүрүшү да өскөн.
  1944-жылдын биринчи жарымында Үчүнчү рейхте танктарды жана өзү жүрүүчү куралдарды чыгаруу күнүнө жүз машинага жеткен жана андан ашкан. Пантера-2 өзүнүн деңгээлинде бардык советтик машиналарды айланып өттү. Немистердин бир кыйла өнүккөн танкы "Lion" пайда болду, көп өтпөй "Royal Lion".
  Эң негизгиси реактивдүү авиация сериялык түрдө өнүктү. Буга жооп кылып, Т-34-85 жана ИС-1 жана ИС-2 танктары СССРде өндүрүшкө кирди жана эч ким KV сериясын өндүрүштөн чыгарган жок. 1944-жылы Үчүнчү Рейхтин эң массалык сериялык танктары Пантера-2 жана СССР Т-34-85 болгон. Оор моделдер бир кыйла - болжол менен жолу, он азыраак санда чыгарылган. Ал эми немистер советтик жолдордо оор жүк ташууну каалашкан жок, ал эми Сталин KV сериясына ишене баштады, ал эми ИС өтө чийки болуп чыкты.
  Бирок, 71 л калибрдеги 88 мм замбирек менен немецтик "Пантера" -2 замбиректин соот тешип өтүүчү күчү, фронттук курал-жарактары жана бир аз капталдары боюнча Т-34-85тен ашып өттү, ошондой эле жок. 900 аттын күчү жана салмагы 47 тонна болгон кыймылдаткычы менен айдоо көрсөткүчтөрүн моюнга алды. Немис танкынын салмагы 50,2 тоннага жеткенде да, ал өлүмгө алып келген эмес.
  Ал эми немис реактивдүү учактары такыр эле татыктуу каршылашкан эмес.
  Гитлер каучукту сүйрөп кетпегени жакшы деп чечип, 1944-жылдын 22-июнунда согушту баштаган. СССРге езунун жана чет елкелук уч жуз элуу дивизияны, спутниктердин жуз жыйырма дивизиясын ыргытуу. Үчүнчү рейх тарабында: Румыния, Венгрия, Словакия, Хорватия, Финляндия, Швеция, Италия, Португалия, Испания, Болгария, Аргентина, Түркия болгон.
  Немецтер ошондой эле Вермахтта көптөгөн чет элдиктерди жана хивилерди колдонушкан. Жалпысынан үчүнчү рейх биринчи эшелондун ичинде эле он эки жарым миллион жоокерди салгылашкан, алардын кырк пайыздан ашпаганын улуту боюнча немистер түзгөн. Спутниктер дагы үч миллион кошту. Бардыгы болуп биринчи эшелондо он алты миллионго жакын жөө аскерлер, отуз үч миңдей танк, элүү беш миңден ашык учак, эки жүз элүүгө жакын замбирек жана миномёт бар.
  СССР мобилизациялангандан кийин он үч жарым миллион жоокерин жайгаштырган, бирок күчтөрдүн бир бөлүгү Ыраакы Чыгышта жана ички райондордо сакталууга туура келген. Биринчи эшелондо сегиз миллион солдат, отуз мицге жакын танк, кырк мицге жакын самолёт, эки жуз мицге жакын мылтык жана миномёт болгон.
  Ошентип, Үчүнчү Рейх тарабында жөө аскерлерде эки эсе, ал эми күчтүү пулемёт менен күч мобилдүүлүгү боюнча беш эсе артыкчылык бар. Ырас, СССРде көп пулемёт бар, дээрлик паритет.
  Танктардын айырмасы чоң эмес, бирок СССРдеги эскирген унаалардын пайызы, ошондой эле мурда чыгарылган танктардын пайызы жогору.
  Немис реактивдүү авиациясынын каршылашы жок, ал эми Үчүнчү Рейхтин винти менен башкарылган учактар ылдамыраак жана жакшыраак куралданган. Ырас, советтик машиналар горизонталдык маневрлик жагынан жогору.
  Артиллерияда жана миномётто кучтердун тец салмактуулугу тецдикке эн жакын. Саны да, сапаты да.
  Ырас, Үчүнчү Рейхтин флоту өзгөчө суу астында, советтик флоттон бир нече эсе күчтүү. Япониядагыдай эле.
  Кошумчалай кетсек, нацисттер массалык өндүрүштө А классындагы баллистикалык ракеталарга ээ болуп, биринчи дискеталар учуп кетишкен.
  Жалпысынан алганда, фашисттер күчтүүрөөк болот, ал эми Сталин коргонууга кеч болсо да, жетиштүү даярданган. Бирок көп нерсе жасалган жок. Сталиндик линия толук калыбына келтирилген эмес, эң негизгиси, аскерлер линияны кармап турууга жетиштүү деңгээлде даярдалган эмес. Алар айласыздан кайра даярдалса да.
  Молотовдун чек ара сызыгы үч жылдан бери бүткөрүлгөн, бирок чек арага өтө жакын жайгашкандыктан, тереңдик жетиштүү болгон эмес. Андан тышкары, Сталин Днепрдин артына үчүнчү эшелонду курууга буйрук берген, бирок бул Америка Кошмо Штаттары багынып бергенден кийин гана башталган.
  Ырас, советтик аскерлерден тышкары НКВДнын бөлүктөрүнө да ишенүүгө болот, алардын саны миллионго чейин жеткен жоокерлер жана милициялар. Бул батыш шаарларында гана төрт миллионго жакын адам. Албетте, алардын күжүрмөн натыйжалуулугу кадимки бөлүктөргө караганда алда канча начар.
  Немецтер чыныгы тарых сыяктуу эле борбордо негизги соккуну урушту, Белостоктун кырын жана Львов муштумун кесип салышты. Согуштун алгачкы кундеру эле немецтер чет елкелук подразделениелердин кеп сандагандыгына карабастан чабуулду аздыр-кептур женил жургузуп жатышкандыгын керсетту. Бирок советтик аскерлер көп учурда жоголуп кетет.
  Мындан тышкары, украиналык бөлүктөрүнүн согуштук жөндөмдүүлүгү күмөндүү болуп чыкты. Көптөгөн дезертирлер согуштун алгачкы күндөрүндө эле багынып беришкен.
  Чек арадагы салгылашууларда душманды ооздуктоого мүмкүн болгон эмес. Анан Сталин жаңылыштык кетирип, бөлүктөрдү негизги линияга чыгарууга тыюу салып, фронтту түздөөнү талап кылды. Бирок ката оңдолду, бирок кечиктирилип. Немистер 28-июнда борбордогу Сталиндик линияны бузуп Минскти басып алган.
  Башаламандык дагы күчөдү. 30-июнда Япониянын жана анын спутниктеринин согушка кириши күтүлгөн. Ошентип, азырынча Ыраакы Чыгыштан аскерлерди которуу женунде унутууга туура келди.
  Борбордогу немецтик жетишкендик кеңейип жатты. Эбегейсиз чоң боштук бар эле. Бирок фашисттер алга жылып, 16-июлда Смоленскиге кирип барышкан.
  Колдо болгон бардык резервдерди согушка ыргытып, милиционерлерди куралдандырып, Сталин менен Жуков борбордо Фрицтин илгерилешин токтото алышты. Бирок Гитлер аскерлерин түштүккө бурган. Фашисттер Киевде эбегейсиз зор казан жасап, Украинаны дээрлик басып алышкан.
  Ленинградды тоскон, Крымды басып алган. Согуштук аракеттердин жүрүшү 1941-жылга окшош, тынымсыз карма сыяктуу. Бирок айырмачылыктар да кыйла олуттуу болгон. 1941-жылы СССРде кандайдыр бир бош резервдер бар болчу, азыр бардыгы мобилизацияланган. Ал эми октябрь айында кол салуу болгондо, коргонууга дээрлик эч нерсе жок экени белгилүү болду.
  1944-жылдын ноябрь айынын башында фашисттер Москваны курчап алышып, Сталинди Куйбышевге качууга аргасыз кылышкан.
  Нацисттер чыныгы тарыхтан айырмаланып, сан жагынан олуттуу артыкчылыкка ээ болгон. Алардын Москваны түндүктөн жана түштүктөн айланып өтүү үчүн жетиштүү дивизиялары болгон. Бирок советтик бөлүкчөлөр ар кандай фронттордо өтө көп тарады.
  Чындыгында, 1941-жылы мобилизациялардан кийин Сталин Вермахттан персоналдын саны боюнча артыкчылыкка ээ болуп, согуштун башынан тартып эле Үчүнчү рейхтин учактары жана танктары төрт эсе көп болгон. Ал эми согуштун алгачкы беш айынын ичинде чыныгы тарыхта советтик техника көбүрөөк чыгарылды.
  Бирок азыр нацисттер курал-жарактын жана персоналдын саны жана сапаты жагында баары эле козирлер. Ал эми Кызыл Армияда 1941-жылдагыдай жаралар бар. Анын ичинде украиндердин, бальттардын жана көптөгөн майда улуттардын советтик түзүлүш үчүн өлүүнү каалабагандыгы. Массалык чыккынчылык жана репрессиянын курмандыктарын, ээликтен ажыратылгандарды жана башка бардык жактан таарынгандарды аралап чуркоо. Анын ичинде Совет бийлигинин идеологиялык душмандары.
  Ал эми немистердин Батышты да жеңгени чыккынчылардын санын көбөйтөт.
  Ошондуктан, Москваны курчоого алып, немистер Донбассты, Воронежди басып алып, Сталинградды көздөй жылып жатканы таң калыштуу эмес.
  1944-жылдын кышы, тилекке каршы, 1941-жылдагыдай аяздуу жана карлуу болгон жок. Бирок Москва 1944-жылдын декабрынын аягына чейин баатырларча чыдап турду. 1945-жылы январда Сталинград кулап, ал үчүн салгылашуулар көпкө созулган жок. Февралда жана марттын башында немецтер жана алардын жандоочулары Кавказды жана Баку мунай скважиналарын толук басып алышкан.
  Андан кийин чабуул Волга боюн-да журду. Саратовго, Куйбышевге, андан ары Оренбургга, Казанга.
  Сталин Свердловскиге качкан. Казан май айында кулады. Жайында немецтер менен жапондор Россиянын тереңдигине көчүүнү уланта беришкен. Советтик аскерлердин каршылык көрсөтүүсү кыйрады. 1945-жылы 5-августта Свердловск алынган. Ал эми 1945-жылдын 3-сентябрында Сталин багынып берүүгө макул болгон. Өз өмүрүн жана эркиндигин алмаштырып.
  Экинчи дүйнөлүк согуш бүттү. Бирок тынчтык көпкө созулган жок. Ядролук куралды сынап көрүп, Гитлер алардын укмуштуудай кыйратуучу күчүнө ынанды.
  Эми Япония менен Кошмо Штаттар дагы эле Үчүнчү Рейхтин дүйнөлүк үстөмдүгү жолунда экени көрүндү. Жана Фюрер Чыңгызхан, Искендер Зулкарнайн, Наполеон, Император Троян жана Сулейман Зулкарнайн бириктирилгенден көп жерди басып алса да, Японияны да жеңүүнү чечти.
  Экинчи дүйнөлүк согуш аяктагандан туура үч жыл өткөндөн кийин, кубаттуу ядролук заряды бар жүз баллистикалык, континенттер аралык ракеталар Күн чыгыш өлкөсүн дароо каптады.
  Ошондон кийин Вермахттын жана флоттун кургактагы бөлүктөрүнүн чабуулу башталды. Немистер Япониянын Азиядагы ээликтерин салыштырмалуу тез эле басып алышты, ал эми метрополиянын өзү атомдук бомбалар менен жер менен жексен болду.
  Аздыр-көптүр узакка созулган каршылыкты Күн чыгыш өлкөсүнүн Тынч океан ээликтери камсыз кылган. Эмма 1949-нжы йылыц июнына ченли хемме зат гутарды. Эми АКШны жеңүү гана калды. Анын үстүнө, себеби бар болчу. Америкалыктар, келишимге карама-каршы, ошентсе да өзөктүк куралды иштеп чыгып, алардын жашыруун сыноо өткөргөн.
  Гитлер 1950-жылдын 1-январында согушту баштап, жацы жылда бир эле учурда уч жуз ядролук ракетаны таштады.
  Кыйраткыч ядролук сокку Американын жүз ири шаарларын талкалап, бир нече он миллиондогон адамдардын өмүрүн алып кетти. Эң жийиркеничтүү мыкаачылыктардын эң узун тизмесине Адольф Гитлердин дагы бир эң чоң кылмышы кошулду.
  Андан кийин Канадага басып кирип, түштүктөн Латын Америкасынын диктатуралары менен бирге. Америкалыктар алсырап, шок болуп калышты, бирок алар катуу салгылашышты. Алар үчүн жеңилүү кулчулукту жана жай, азаптуу өлүмдү гана билдирерин түшүнүшкөн.
  Ошондуктан, ал бардык согуштардын эң айласы болгон. Жана ал бир жылдан ашык убакытка созулуп, Үчүнчү рейх дагы эки жүзгө жакын ядролук заряддарды таштоого жана көптөгөн түшүмдүү жерлерди радиоактивдүү чөлгө айлантууга мажбур кылды.
  Бирок, ошентсе да максатына жетип, үчүнчү рейхтин акыркы душманы талкаланган. Ошондон кийин дүйнөлүк ааламдашуу процесси башталды. Германиянын маркасы жалгыз дүйнөлүк валюта болуп калды. Ал тургай формалдуу түрдө эгемендүү өлкөлөр Үчүнчү рейхтин колонияларынын деңгээлине чейин төмөндөп, ошол эле учурда жергиликтүү өз алдынча башкарууну чектелген.
  Жүйүттөр жана цыгандар мыйзамсыз деп табылды: алар изделип, жок кылынган. СС жапырт тазалоо иштерин жүргүзгөн жана кууган. Чыныгы коркунучтуу түш келди - ажыдаардын сааты. Же, тагыраак айтканда, бир доор. Фюрер мейкиндикти кеңейтүү талабы менен чыныгы дүйнөлүк тоталитардык империяны куруп жаткан.
  1959-жылы Фюрердин жетимиш жылдык мааракесин белгилөө маалында расмий таажы кийүү, бүткүл дүйнөлүк плебисцит болуп, супер-император наамын мыйзамдаштырган. Ал эми 1967-жылы Адольф Гитлер каза болгондо, анын наамы жана бийлиги анын уулуна мураска калган.
  Ал убакта Жер планетасы Айда жана Марста Венера менен конуштарды түптөп, сырткы жылдыздуу дүйнөгө экспансияга активдүү даярданган... Фашисттер универсалдуу империяны - Жылдыз Рейхтин курулушун каалашкан. бүт ааламды коркунучтуу түшкө батыруу.
  
  КЫРК АРАЛЫНЫН РЫЦАРЛАРЫНЫН ЖАЦЫ УКУКТАРЫ
  Димка кылычын сындырды да, тан калып, көзүн ирмеп, көчөдө турду. Колу канга боёлуп, кылычтан калганы кан болгон. Сиреналар угулду. Жайкы шаардын көчөсү. Жана иштеген милициялар. Артынан таякча менен сокку узатылды. Димка араң угулат дейт:
  - Мен баш тартам!
  Анын колдорун кайра алып келип, кишендерин жарышат. Бала билегине сайылган металлдан ооруну сезет. Аны фургонго - кара каргага алып барышат.
  Димка ачуу менен коркуунун аралашуусун сезет. Өткөндү эске салат. Балдар өз жашоосу үчүн кылыч менен күрөшкөн арал. Жыгачтан жасалган, бирок баланын ачуусу тийгенде, алар кескин жонулган болотко айланат. Димка ал жерде бир-эки айдан ашык турду. Ал согушкан, согушкан, жарадар болгон, өзү да жарадар болгон. Атүгүл чыккынчыны жеке өзү өлтүргөн. Баары болгон. Ошондо алар жеңишке жетишти.
  Кыйраган кемеде балдар гана калганы өкүнүчтүү. Анан кызы менен гана качып кетүүгө үлгүргөн. Мындай жоруктардан кийин түрмө өлкөгө окшобой калды.
  Ал зөөкүр баланы кылыч менен чаап, анын жаткан жерин көрүп, кан агып кетти.
  Сокку өлүмгө алып келдиби? Бактысыз, Димка, буга чейин анын башына укмуштуу окуялар аз болгон сыяктуу. Анан эмнени өлтүрсө? Түрмө? Аны кылмышкерлер бар кир, сасык камерага алып барышабы?
  Анан канча отурат? Ал болгону он төрт жашта. Ондон ашык, мыйзам боюнча, бергенге акысы жок. Балким баары ойдогудай болуп кетер!?
  Токсон экинчи жылдын короосунда. Демократия, эркиндик жөнүндө көп сөз болуп, бирок бандитизм күч алып жаткан мезгил.
  Воронка токтоп, Димканы алып чыгышты. Красавчик, кара чачтуу бала бандитке окшобойт, тескерисинче, колу кишендүү курмандыкка окшош.
  Димканы дароо эле тергөөчү менен прокурорго алып барышты.
  Мени отургучка отургузушту.
  Тергөөчү бир нече күнүмдүк суроолорду берип, жылмайып айтты:
  - Сенден жарадар болгон бала өлүп баратат! Андыктан ал өлбөсүн деп Кудайдан тилениз!
  Димка үшкүрүнүп жооп берди:
  - Мен каалаган эмесмин...
  Прокурор кагазды сунуп:
  - Бул моюнга алуу. Эгер кол койсоңуз, соттук териштирүүгө чейин күрөө менен бошотуласыз. Ал жерде, жаш курагын жана полицияга айдоочулардын жоктугун эске алып, сиз аны шарттуу түрдө аласыз!
  Димка кагазды карап, тез эле окуп чыкты да, башын чайкады:
  - Бул жерде компанияга өспүрүм өзү кол салганы жазылган. Анан алар мага кол салышты!
  Тергөөчүнүн чычкан физиогномиясы бар, кашы калың экен, ал шылдырап:
  - Биз сизге кеңеш бергендей кол коюңуз! Болбосо түрмөгө отурасың. Азыр биз түзмө-түз иштерге жык толдук жана сиз соттун алдында көпкө отурушуңуз керек болот. Ал эми камерада үч катар тактайчалар, бурчта бир чака жана сага окшогон ачка, толкунданган элүү бала жатат. Ар кандай кылмышкерлер. А сен жарадар кылган бала тирүү калса дагы тергөө үч жылга созулат, анан дагы бир жыл сот болот! Жашооңдун эң сонун жылдарын тозокто өткөрөсүң!
  Прокурор макул болгон башын ийкеп, ырастады:
  - Сизге карата бөгөт коюу чарасы же камоо, же чыкпоо тууралуу жазуу жүзүндөгү милдеттенме, сизди апам менен атаңыз алып кетет. Тандоо сеники! Мага ишен, жашы жете электердин колониялары ансыз деле толуп кеткен, алар сени сыноодон өткөрүүгө кубанычта болушат. Бирок биз менен урушсаң, анда сөзсүз орун болот!
  Димка тергөөчү менен прокурордун тамашалашпаганын сезди. А чындыгында алар түрмөдө чирип кетиши мүмкүн. Бирок, тескерисинче, кол койсо, алар бошотулат деген факт эмес. Милициялар алдаган мисалдар көп беле? Бирок Димкадагы эң негизгиси - өжөрлүк жана өжөрлүк, ал өлүм аралдарында калгандан кийин даана көрүндү. Ошондо бала чечкиндүү түрдө:
  - Жок!
  Тергөөчү катуу бакырды:
  - Эмне жок?
  Димка катуу айтты:
  - Мен кол койбойм! Мага кол салышты, чынжыр менен жарадар болгусу келди, бул өзүн өзү коргоо!
  Тергөөчү бакырды:
  - Макул анда! Түрмөдө, бир жума акылдуураак отур!
  Прокурор башын ийкеп, кол койду:
  - Эки ай камакта отурганда. Бирок, албетте, эртерээк чыгара аласыз!
  Тергөөчү бакырды:
  - Менимче, камоо балага жакшылык кылат!
  Димканы иш бөлмөсүнөн алып чыгып, түрмөгө камашты. Колундагы кишендер шыңгырап, Баланын бир гана жолу жолдун аркы өйүзүндөгү чынжырды кесип өтүшү керек болчу. Ошол жерден аны кабыл алыш керек болчу.
  Димка эки милиционерге кишендеп, чынжыр менен жүрдү. Аябай жаман сезилди. Түрмө, камера, жаман соттолгондор. Ооба, мойнуна алуудан баш тартып, кыйынчылыкка кабылды. Бирок, экинчи жагынан, андан кийин сиз чечпейсиз.
  Диманы дежурный бөлмөгө алып кетишти. Аты, аты, атасынын аты, баалуу буюмдары сиз менен.
  Анда шмон. Милиция кызматкери жана эки ак халатчан аял баланы күзгүсү бар бөлмөгө киргизип, кошумча лампаларды күйгүзүшкөн. Буйрук мындай болду:
  - Чечинүү!
  Димка үшкүрдү - шмон! Кызык, эмне үчүн аялдар? Бала жынсы шым, футболка, кроссовка, курткасын чечти. Анын шорты гана калды.
  Ак халатчан жаш келин мындай деди:
  - Ал жакшы курулган!
  Офицер кыйкырды:
  - Анан трусиңди чеч! Тирүү!
  Уялганынан күйгөн Димка аларды да чечип алды. Эрксизден кызарып, үстүн жаап койду. Милиция кызматкери чакырды:
  - Тынч! Колдор тигиште! Жакшылап караңыз - бул киши өлтүргүч!
  Медайымга окшош ак халатчан аял жылмайып, жука, медициналык колкаптарын кийгизип:
  - Биз мындайды көргөн эмеспиз! Эс ал бала, жеңең сени сезет!
  Ал Диманын денесин текшере баштады. Мен баланын аралдарда жүргөндө өскөн чачын аралап чыктым. Этияттык менен ар бир жипти тароо, жашыруун нерсени издеп. Балким акча да. Анан ал баланын кулагына жана мурдуна жаркыраган. Бир нерсе табам дегендей кылдаттык менен кылды.
  Анан башын тешикке коюуну буйруду да, ээгине колун казды. Ал колун оозуна салды. Димка тили менен каучукту жыттап, даамын сезди. Аял сагыздын, тиштин, жаактын артын сезди. Ал тилдин тамырын басканда бала кусууну сезди. Ооба, кандай уят. Анын колу бадам безине чейин барып, дем алуусу кыйындап калды.
  Анан акырында аял аны жиберип, жылмайып койду:
  - Эч нерсе жок!
  Офицер буйрук берди:
  - Уланта бер Ольга! Предметтин өзгөчө коркунучун эске алуу менен жеке издөө эң кылдат болушу керек!
  Ак кийимчен аял Димканын көкүрөгүн сезе баштады. Колдорун көтөрүп, колтугунун астын карады. Жана күтүлбөгөн күч менен киндик басылды. Димка дем алды...
  Анан аял токтоп сурады:
  - Болуптур, эми чөгөлөй берсин!
  Милиция кызматкери бакырды:
  - Бул анча ишеничтүү эмес! Анын анусун да кара!
  Ак халатчан аял башын чайкады.
  - Бул үчүн атайын уруксат керек! Ошо сыяктуу эле, баланын интимдик жерлерин текшерүү үчүн!
  Офицер тайсалдап буйрук берди:
  - Отур, кичинекей шайтан...
  Димка татыктуу жооп берди:
  - Мен баламын!
  Анан чөгөлөп калуу оңой болуп калды. Он жолу отурду. Андан кийин аялдар анын таманын карап, бутунун манжаларынын ортосунан өтүштү.
  Андан кийин Димка кошуна бөлмөдө болгон. Ал жерде түрмөнүн формасын кийген дагы бир бала колунда машинка менен нөлгө кесилген:
  - Эмне жанылык?
  Милиция кызматкери мындай деп жооп берди:
  - Ооба, абдан тазы!
  Бала күлүп койду да:
  - Ал анчалык коркунучтуу эмес! Мейли, отургучка отуруп, чачыңды кырк!
  Димка отурду. Жылаңач болуу жакшы эмес. Анан кылмышкердей таз кесишет. Анын үстүнө, аппарат так жана чачын кыркып алуу азаптуу болчу. Калың, кара чачтары полго түштү. Жаш соттолгондун жыгылган өтүктөрү аларды тебелеп кетти. Ар бир тал чач менен өлбөс жандын бир бөлүкчөлөрү кетип бараткандай сезилип, сен барган сайын азайып бара жаткансыды. Диманын маанайы түшүп калды. Анын алдында абак камерасы жана жашы жете элек өспүрүмдөр менен жолугушуу болду.
  Бирок Димка теңтуштарынан эч качан коркчу эмес. Ал эми Кырк аралын катуулагандан кийин, бул коркунучтуу эмес. Андай болсо, ал күрөшөт. А түрмө?
  Дагы кандай сыноо. Ал болгону он төрт жашта жана алдыда бүт өмүрү турат.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"