Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

OtroŠki Swat Proti Tujcem In Cortesom

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Mladi bojevniki, ki jih vodi Eduard Osetrov, se borijo proti vojski nezemljanov, predvsem ciklov. Toda potem mora pogumni deček postati Indijanec in se skupaj z boginjami boriti proti Cortezovi vojski, ki želi osvojiti državo Majev!

  OTROŠKI SWAT PROTI TUJCEM IN CORTESOM
  OPOMBA
  Mladi bojevniki, ki jih vodi Eduard Osetrov, se borijo proti vojski nezemljanov, predvsem ciklov. Toda potem mora pogumni deček postati Indijanec in se skupaj z boginjami boriti proti Cortezovi vojski, ki želi osvojiti državo Majev!
  . POGLAVJE 1
  Pogumno so se borili mladi borci otroškega odreda specialnih enot. Vendar za poljem sile ene in pol praktično niso imeli možnosti, da bi umrli. Toda napadalni cikli so utrpeli ogromno škodo in so dejansko ostali brez moči. Torej je bilo še vedno mogoče trditi, kdo je pravi junak.
  Ampak moramo se pokloniti, fantje in dekleta v bojnih oblekah so streljali natančno. Zdelo se je, da igre na računalnikih niso bile zaman in so le čudoviti borci.
  Adala, ki je streljala na desnici Edika, je vzela in vrgla škorenj z otrokove noge. In z opičjo spretnostjo je v napredujočega sovražnika vrgla več makovih semen.
  Fant poveljnik je prikimal.
  - To je dobro, recimo temu, darilo za uničenje! Vendar ga je bolje uporabiti med napadom na grad.
  Adala je logično opozorila:
  - Imate neizčrpno zalogo presenečenj. Vsi aduti torej niso postavljeni. In adut tudi ni preosvetljen!
  In drobna makova semena uničenja zadenejo cikle in raztrgajo velike bojevnike na majhne, raztrgane koščke. Tukaj prihaja uničenje.
  Deklica je zacvilila in udarila z otroško nogo:
  Čakam na zmago nad cikli, verjamem
  Nove pesmi bodo...
  Ne bom se dal v suženjstvo zveri,
  Pokazal ti bom najvišji, veš, razred v boju!
  Fant, ki se je boril na levi, je z nasmehom pripomnil:
  - Zakaj nisi vrgel roke, ampak nogo?
  Adala se je zasmejala in odgovorila:
  - In bolj zabavno je!
  Edik je prikimal.
  - Ja, vsak norec bo vrgel roko, ampak poskusi z nogo!
  Otroci so v zboru vzkliknili:
  - Slava bojevnikom luči,
  Slava moji svetli domovini ...
  Naša dela bodo opevana,
  Zmaga je glavni cilj!
  Cikli so se res začeli umikati, potem ko so utrpeli ogromno škodo. Toda zidovi so se spet dvignili. In novi avtomobili so se preselili. Videti so bili kot sploščene piramide na gosenicah in velike velikosti z debli.
  Ko so čete otroških specialnih sil nanje streljale iz žarkov, praktično niso naredile nobene škode. Žarki so se odbijali od jeklenega oklepa.
  Eno od deklet je vzkliknilo:
  - Tukaj je še en šaljivec od sovražnika! In ali celo cel plaz jokerjev!
  Fant bojevnik je vzkliknil:
  Bolje umreti na nogah kot živeti na kolenih! Bil sem že v ujetništvu in so me tepli z električnim tokom, spuščali so mi razelektritve po vsem telesu od jezika do pet. In to je tako bolno, da je smrt boljša!
  Deklica je prikimala.
  - Ja, in bil sem mučen! Še več, subtilno, spremenljiva gravitacija in utripajoča breztežnost. In tako zelo boli, poleg tega ne pušča nobenih sledi, razen nočnih mor!
  No, mislim, da se bo naš nesmrtni in veliki poveljnik nekaj domislil!
  Edik je prikimal svoji beli glavi in ukazal:
  - In zdaj fantje, vzemite, požgečkajte nos in kihnite!
  Adala, prekaljena bojevnica, je presenečeno vprašala:
  - In zakaj je tako?
  Deček poveljnik je samozavestno odgovoril:
  - Tukaj boste videli, kakšen bo učinek!
  Bojevniški otroci se niso prepirali. Tako so vzeli in požgečkali svoje ljubke otroške noske s konicami drobnih bodal. In kako bodo vzeli in kihnili.
  Ozračje se je takoj streslo. In ruševine s številnimi ostrimi konci so deževale od zgoraj. Zadeli so piramidalne tanke. Pa so jih zbodli kot jež z iglami. In ogromne pošasti so se ustavile.
  Edik je prikimal in pripomnil:
  - Zdaj pa pojdimo peti!
  In borci iz otroških specialnih enot so jo prijeli in z užitkom zapeli;
  Moja princesa, ti si roža
  Bleščeče v vrtu Gospodovem!
  Tvoj pogled je kot svež vetrič
  Razblinite peklenski plamen!
  
  Sveta dekleta ljubijo
  Junaški meč, ki stiska s častjo!
  V potok bom prelil kri
  Angel bo z vami za vedno!
  
  Skrivnost, osvetljena s sanjami
  Vaša podoba, sladka aroma!
  Izklesal te je stvarnik vesolja
  Vsi služabniki zla ne bodo oskrunili!
  
  Morda samo v nebesih
  Usoda bo združila zaljubljence!
  Toda Bog ne bo pustil, da se sesujemo v prah
  Spoji združitev src v ločitvi utrjena!
  Po tako čudovitih in vzvišenih besedah se je zgodil čudež. Cela armada piramidastih tankov je cvetela kot slap cvetličnih gredic. In bujne rože so bile naravnost čudovite. In začele so rasti s podivjano in neverjetno, viharno močjo. In izkazalo se je tako lepo.
  Adala je fanta poveljnika poljubila na lice in pripomnila:
  - Ti si samo čar edinstven!
  Eddie je z nasmehom prikimal.
  - Technomagic!
  Fant bojevnik je vzkliknil:
  - Ne, zdaj pa v napad! Zdrobite svoje sovražnike z enim udarcem!
  Fant poveljnik je ugovarjal:
  - Ne! Prezgodaj je. Najprej si oglejte moje prejšnje dogodivščine. Tam so morali delovati tudi brez naprednih nanotehnologij, to pa je, treba je opozoriti, zelo težko!
  Adala je z nasmehom rekla:
  - Seveda razumem, da je težje brez tehnologije. Toda fant, kot si ti, mislim, da bo rešil vsak problem.
  Edik je z nasmehom, ki se je iskril kot izbrani morski biser v njegovem srebrnem glasu, zapel:
  Čeprav ne moremo rešiti vseh svojih težav,
  Ne reši vseh težav!
  A vsi bodo srečnejši
  Vsi se bodo bolj zabavali!
  Po tem je deček vklopil hologram. Otroški specialci so obmolknili.
  Safirne in smaragdne oči fantov in deklet so požirale pogled.
  No, fant, ki je bil na različnih koncih vesolja in se je pokazal na več kot enem, ko še ni toliko dozorel. In to je bilo obdobje srednjega veka v Novem svetu, nekakšna alternativna zgodovina, kot je planet Zemlja.
  V tem primeru se je pokazalo, da je Edik postal indijanski deček, ki je v zasedi zalezoval četo bledih obrazov. Je v kratkih hlačah, bos, saj so mokasini le v napoto, a pobarvan z barvnimi risbami od glave do pet. Tudi otroški obraz v zastrašujočih tetovažah z zmaji in angeli z meči.
  Čeprav se zdi, da takšne risbe niso značilne za Indijance. A kam le tisoče Edikovih dogodivščin in potovanj usoda ni vrgla. Vse dobe, planeti in časi so se pomešali, pomešali in zlili v nekakšno gosto klobčič.
  Poleg njega leži mišičasto dekle s širokimi boki, golimi, okroglimi, zapeljivimi petami skoraj pod nosom. Iz neznanega razloga je bojevnica, čeprav bi morala biti Indijanka, blondinka. Obleke skoraj nima, le spodnjice iz bikini kompleta, niz biserov na polnih oprsjih.
  Ko se je obrnila, je Edward zagledal lep obraz z možato brado in velikimi, a pravilnimi prsmi. Roke bojevnice so mišičaste, njena koža je čokoladna, kar v kombinaciji z belo, z rahlim pridihom rumenosti, oziroma z zlatimi cvetnim prahom, deluje presneto privlačno.
  Plavolasi bojevnik pa zaskrbljeno zašepeta:
  - Bledi obrazi prihajajo sem, o fant vodja Fountain!
  Mladega bojevnika je nekaj zbodlo v mišičastem boku ... Eduard se je zdrznil in zagledal graciozno, golo, dekliško nogo. Tudi mišičast in močan. In potem gospa sama z gorečimi ognjenimi rdečimi lasmi. Takšna lepota tukaj. Medena blondinka in rdečelaska, obe napol goli, mišičasti in atletski. Ne bojevniki, ampak božanstva z loki.
  Edward je previdno pobožal najprej eno in nato drugo deklico po nogah. Zadovoljno so predele, kot mačke, ki jih božajo. No, tako je, normalna ženska se ne bi smela ustrašiti moških božanj. In potem so se zredili najrazličnejši občutljivi ljudje, ki so že za najmanjše božanje ali spogledovanje pripravljeni tožiti. Toda za moškega je povsem naravna želja, da božal in božal lepo dekle ali celo dve dekleti hkrati.
  Resda je po telesu otrok, a je že spodobno star, po letih in po spominu pa že kar odrasel, tako da ....
  Res je, zelo mišičast, a atletski Edward je preprosto ljubil močne ženske, ki so bile sposobne roditi močne potomce.
  Potem pa je ognjevita lepotica Edwardu z ustnicami dala znak - zmrzni! Sovražnik kmalu prihaja!
  Dejansko se je na robu pojavil odred ... Vau, takšnega polkovnik posebnih sil ni pričakoval. Ne, sploh niso bili troli ali gnomi - povsem običajni ljudje, ampak ... V srednjeveških oklepih, z mušketami, ki so bile zajetne kot kanibalske palice, z dolgimi meči. Vsa ta vojska je dajala vtis nečesa skrajno neresničnega in nadrealističnega. In zelo arhaično. Hkrati se je odlikovala po številčnosti, čeprav ne pretirani. Na konjih, v težkih oklepih, je odjahalo vedno več vitezov. Mimogrede, bled obraz, močno pretiravanje - gobec je zagorel, temn, brade pa črne.
  Rdečelasa hudičeva bojevnica je sama odgovorila na vprašanje, ki je bilo pripravljeno, da se strmi z Edwardovega jezika:
  - To je španski odred Cortesa. Ne bojte se, le štiristo jih je in še niso imeli časa, da bi se napolnili z lokalnimi Indijanci.
  Fant bojevnik je zažvižgal in zašepetal nazaj:
  - Očarljivo ... In koliko nas je?
  Tokrat je medena blondinka odgovorila:
  - Z vami jih bo pet! - In ko je prestregla Edikov zmeden pogled, je dodala. - Najbolj pravilna številka, pentagram!
  Mladi bojevnik je rahlo zadrhtel. Razmerje moči jim kvantitativno očitno ni v prid. In kar je najpomembneje, nimajo razstreljevalcev, polj sile, niti granat proti materiji. In to je grozljivo. Na primer, en hiperblaster lahko odreže celotno enoto, kjer se lahko v eni minuti vrže energija desetih atomskih bomb, odvrženih na Hirošimo.
  Rdečelasi hudičici se je zdelo primerno spomniti Edwarda:
  - Imaš lok, o vodja ... Odpri ogenj na moj ukaz!
  Blondinka je komentirala:
  - Fant je bos in ima preveč skromno obleko, to ni red za velikega vodjo, tudi če zdaj z njim ni vojske. Deklica je pokleknila z golimi prsti. In nekaj se je spremenilo in Eduard je začutil, da nekaj ni več isto.
  Deček-bojevnik je pravkar spet opozoril nase. Res je brez srajce, a v bivoljih hlačah in mokasinih z dragulji. Na glavi je venec, iz katerega štrlijo tri peresa. Ne, ne sokoli, ampak nekakšna pernata ptica, ki je nespremenjena na zemlji.
  Samo telo je postalo veliko bolj izrazito in masivno mišice, čeprav je Edwarda vedno odlikoval odličen razvoj mišic, vendar je v zadnjih letih postalo preveč suho, tako da so se rebra pokazala zaradi pomanjkanja prehrane in nenehnega gibanja. Toda v tem primeru je bil videti kot profesionalni prvak v fitnesu - popoln relief in niti ene maščobe, njegova koža pa je bila prelita z rdeče-rjavo porjavelostjo.
  Na prsih je bila tetovaža z jaguarjem - simbolom Hurona. Preostale tetovaže so se nekam razdelile, kot po čarovniji. Bojevniki pa so imeli popolno, gladko in zloščeno kožo, čokoladno z zlatim odtenkom, njihova koža pa je sijala v mraku toplega mehiškega večera.
  Njihove noge so ostale bose, a to je samo povečalo njihovo bojno učinkovitost.
  Napeli so loke. Še dve deklici, Eduard pa je bil iz neznanega razloga prepričan, da so tam lepe deklice, sta se tako skrbno preoblekli, da ju ni bilo videti. Toda ta dva imata tako razkošne loke, kot princeske, in perje puščic je gosto posejano z diamanti, topazi, rubini in smaragdi.
  In Edwardov lok tudi ni slabši v razkošju, vendar ima več safirjev in dragih kamnov v temnih tonih. In lepa dekleta imajo svetlejšo barvo.
  Oddelek španskih konkvistadorjev je bil že v celoti nameščen pred njimi. Štiristo kastiljskih caballerojev. Zdi se, da morje ni daleč od tu, čeprav so značilne vonjave neslišne, veter piha tik z obale. Aroma dekliških teles je tako zapeljiva, popolnoma nečloveška, kot mešanica medu, rož, malo muškatnega oreščka in začimb.
  Sami bojevniki so zelo kul in ena je z golimi prsti ujela žuželko in jo zmečkala v torto.
  Njihovi nasprotniki, borci, takrat močnega španskega imperija, še niso imeli časa, da bi dobili prah na kampanji in izgledali precej impresivno.
  Pred vsemi je mogočen, širokopleč, visok jezdec z dolgo, rdečo brado. Verjetno je to grof Cortes, ki bo v prihodnosti prejel naziv vojvode in zasegel preprosto čudovito bogastvo.
  Zdelo se je, da je samo rdeč in zelo zdrav. Sam oklep tehta centner in pod njim ni preprost, ampak vlečni konj piebald obleke.
  Fant-polkovnik je španskega velikana vzel na nižal in se pripravil na strel.
  Ker je Edik že marsikaj videl, je dobro streljal z lokom, čeprav s tovrstnim orožjem že dolgo ni vadil, je bilo bolj moderno in napredno v uporabi, zato ni bilo posebnega zaupanja, da bo zadel.
  Ognjenordeča lepotica je prevzela poveljstvo. Prva je sprožila in puščica je letela po tangentni poti. Zlatolasi je streljal nekam vstran in iz nasprotnih goščav je kot komet priletel, razbijajoč snope uničujoče energije.
  Edward, ki ni imel časa streljati, je imel zenice oči zaokrožene v trikotnik. Tega še nikoli ni videl. Puščica ognjeno rdečega dekleta je počila in se razlegla v črnih valovih. Španski vitezi, ujeti v to plimo, so takoj zogleneli in se skupaj s konji sesuli v prah. Ostali so samo okostnjaki, zamrznjeni v zraku.
  Darilo, ki ga je dalo dekle z lasmi barve zlatih lističev, je v nič manjšem obsegu povzročilo uničujoč učinek. Le da je bilo izraženo malo drugače. Prešel je beli val in nenadoma je začelo cveteti še sto bojevnikov. In to v najbolj dobesednem pomenu. Namreč, sočni in svetli popki so osvajalce kastiljskega imperija pokrivali od glave do pet. In potem so hitri poganjki začeli rasti drevored čudovite lepote. In potencialni razbojniki in zadavitelji so se spremenili , vsak od njih v grm čudovitih rož z najbogatejšo barvo ...
  Tudi druga darila so se dobro obnesla ... Tretja puščica se je razpršila s škrlatno strelo in Španci so zagoreli kot bakle, poganska procesija, nato pa se spremenili v sto kresov ... In plamen vsakega ognja je imel svojo barvo in odtenek, in iskre so letele in poskušale zadeti višje črno nebo.
  No, četrto darilo se je izkazalo za še bolj čudovito. Iz puščice so leteli bleščeči, kot kameni kristal, ključi in vijaki! In padli so na repu Cortesovega odreda. Konji so se spremenili v gosenice, jezdeci v bagre in sto strojev čudnih oblik se je ustavilo, obtičalo na široki cesti med hribi.
  Zdaj je štiristo močnih in pogumnih bojevnikov španskega cesarstva prenehalo obstajati.
  Edik je navdušeno vzkliknil:
  - Technomagic! Tukaj je čudež!
  Ostal je samo en Cortes, zmrznil je kot nepremična kocka na svojem ogromnem konju, kot nemška tura, in uspešno poskušal ohraniti zbranost.
  Eduard je streljal nanj, a zabliskali sta se dve goli, izklesani peti in deklici, zlatolasi in rdečelasi, sta s prsti na nogah spretno ujeli puščico, nakar sta v zboru vzkliknili:
  - Ne! Ugotoviti morate, čigavo kri imate bolj plemenito, na mečih!
  No, kar je na mečih, tako na mečih. Edward se je znal boriti s palico in sapper lopato, pa tudi z bajonetnim nožem. Ko bi le našel meč ...
  Fant je vprašujoče pogledal bojevnike, kot da bi pričakoval, da mu bodo dali čarobni meč - en zamah in sto glav z njegovih ramen!
  Toda rdečelasa hudičica je pokazala na najobičajnejše špansko rezilo, ki ga je udarni val tehno-magije vrgel nazaj, in zlovešče zašepetala:
  - Zdaj ste v enakovrednem položaju!
  Nato je veter spremenil smer in prinesel želeni hlad v soparnem tropskem večeru. Svež zrak je vel iz morja, vonj po jodu, kozicah, morskih algah, sladkih kot karamele iz orehov.
  Edward se je počasi premaknil k ujetim orožjem, počutil se je kot pravi rdečekožec. In Cortes, zakaj je sploh plezal v Mehiko? Želi uničiti starodavno kulturo Majev? Napolnite žepe z zlatom, ki velja za sveto kovino tamkajšnjih Indijancev. Zdrobi stare kulte in vsili še bolj okrutno vladavino inkvizitorjev in jezuitov...
  Tu se je Edward nenadoma ujel, da misli, da so njegovi občutki preveč resnični za bitko v drugem obdobju. Z golim, mišičastim trupom čuti dih zraka, ki nosi prijeten, morski hlad, in kos tople smole, ki kaplja na močno ramo.
  Ne, ne počutim se kot sanje. V sanjah ste običajno nezavestni ali pa vaše zavedanje traja zelo kratek čas. In potem še nekaj ... Tudi mokasini povzročajo določene nevšečnosti in sami sploh niste fant, ki je videti star približno dvanajst let, ampak mladenič, ki ni več mlajši od mesa dvajsetih let. Tako se mu je razgaljala domišljija ob pogledu na dekliške čare.
  Se pravi, telo ni njegovo, čeprav je bil na splošno Edik do nedavnega zelo daleč od zrelosti. In bil je bojevnik ne le v enaindvajsetem stoletju, ampak v hladnejših in kozmičnih obdobjih, s slavo celotne vojske. Toda zdaj je res bodisi on, bodisi, nasprotno, ne on ... Meso je tuje, čeprav zdravo, in v njem je veliko energije. Ne tako kot v zadnjih nekaj letih, ko je Eduard v sebi čutil neko ohladitev do vojn in bitk ter nenehen boj za preživetje, zmanjšanje navdušenja, viskozno lenobo pri treningu in nepripravljenost zjutraj vstati in delati vaje. . Da, in sanje so postale nekako viskozne, ko ne čutiš iste energije in želje po skoku, ampak želiš spati in si misliš - že imaš izkušnje v različnih bitkah, ali ni čas za upokojitev .
  Igrati igre na polno, brez tveganja, brez bolečin in samo z užitkom. In res, kaj rabi večni fant? Umirite se v nekem tehnološko naprednem in razmeroma varnem svetu in živite zase, uživajte v zabavi in veselem brezdelju.
  Toda Edward ima s svojo pokojnino nekoliko začasno stanje. Formalno se zdi, da kot vilinski državljan, ki se je več kot eno dobo boril v Mechnyi in opravil dvesto petdeset ciklov, tam prejema pokojnino. Zdaj pa služi v sončni vojski nepriznane države. Torej njegov pravni status ...
  Edward je bil preveč raztresen in Cortes si je uspel opomoči. Grozni španski velikan je svojo težko mušketo uperil v tistega, za katerega se je zdelo, da je Indijanec. Mehanizem zaklepa na kremenček še ni obstajal in Cortes je poskušal zažgati smodnik z mehanizmom za drgnjenje. No, ne, to je zelo primitivno orožje, očitno slabše od običajnega loka s puščicami. Edina prednost takšne muškete je, da bo s svincem, velikim kot kokošje jajce, zagotovo prebila vsak oklep. Vendar pa je na ta način izjemno težko zadeti spretnega in okretnega Indijanca.
  Zato Edward ni postal živčen, ampak se je mirno pomaknil proti meču. Kakorkoli, streljaš lahko šele, ko prižgeš varovalko, to pa bo trajalo nekaj časa.
  Cortes je nekaj zavpil v španščini. Edward tega jezika ni poznal. A po drugi strani je govoril nemško in angleško, pa tudi malo francosko. Fant bojevnik ni bil ravno strokovnjak za Corteza ali za vse tiste kolonialne vojne na splošno. Vedel sem, kaj piše v šolskih učbenikih. No, pa še nekaj po znameniti knjigi: "Hčerka Montezume." Toda tam so bile informacije seveda fragmentarne in pomešane z fikcijo.
  Teoretično bi Cortes moral znati francosko, saj so se Španci pogosto bojevali z državo lilije.
  In Edward je v francoščini, ki je ni govoril ravno tekoče, rekel:
  - Imate kakšna vprašanja zame, monsinjor?
  Cortes je iz zmede zabodel prižgan stenj v mušketo in ta majhen top je počil ... No, ropot, tudi iz enega strela. Mogoče je prav ta zvok, kot zvonjenje, povzročil, da so Indijanci padli, ko so same krogle letele mimo!
  V tem primeru je kos okroglega svinca žvižgal na razdalji več kot sto metrov in za Edwarda prav nič nevaren. Fant bojevnik je, ne da bi dodal korak, stopil do meča in zlahka dvignil orožje, čeprav je tehtalo ducat kilogramov. Seveda se predolga bitka, tudi utrjena z urjenimi vitezi, ne bo mogla boriti s takšnimi meči. Sablja je seveda veliko bolj praktična.
  Cortes je končno spregovoril v francoščini:
  - Kdo si?
  Edward je odgovoril v slogu Mefista:
  - Sem del moči tistega, ki, vedno želeč zlo, dela dobro!
  Čeprav njegova francoščina ni zelo dobra, bo Španec seveda razumel. Še dobro, da so se v vojaškem liceju, eni od alternativnih realnosti, učili jezikov domnevnega sovražnika. Najprej angleščino in nemščino, pa tudi kitajščino. Zadnji jezik za učenje je najtežji in skoraj nihče ga ni znal. Španija ni veljala za resnega nasprotnika, čeprav je razširjenost tega jezika po svetu večja od nemščine. Pri Nemcih pa se je vojni, očitno, verjelo, da se ji ne bo mogoče izogniti.
  Cortes se je nasmehnil nazaj in v francoščini, čeprav ne zelo čisto, predlagal:
  - Ali se želite boriti z meči?
  Edward je jedrnato odgovoril:
  - Viteški!
  Cortez se je nasmehnil še širše. Veljal je za enega najmočnejših sabljačev v Španiji. In kdo je Indijanec? Samo divjak, ki si je upal izzvati kastiljsko cesarstvo. Tako bo izgubil svojo prazno glavo, s kompletom perja.
  Zdelo se je, da ima Edward drugačno mnenje in se približuje svojemu nasprotniku.
  Grof Cortes je dovolj zlahka, za človeka njegove postave in v masivnem oklepu, skočil s konja.
  Bil je za glavo višji od svojega nasprotnika, čeprav po zaslugi magije in za kratek čas kot odrasel, pa vsaj dvakrat težji. Toda Edwarda sta, zlasti v novem telesu, odlikovala tudi okretnost in mišičastost. In naj ga arogantni grof poskuša predrzno vzeti.
  Meč je seveda težji od palice, kot bi mahal s palico. Toda sovražnikovo orožje je še težje. In ne glede na to, kako močan je Cortes, bo manevriranje velikega telesa še vedno nižje.
  Edward se je približeval, sovražnik je obstal, poskušal ohraniti ravnotežje in čakal.
  Bojevniki ponosne Španije so izgubili svoja telesa, potem ko je vsak bojevnik izstrelil puščico, sam Cortes pa zaradi tega ni bil prav nič osramočen. Nasprotno, Španec je bil videti še posebej zbran in pompozen.
  Edward je nenadoma pospešil in izvedel napadalni skok. Grof mu je pariral s komaj zaznavnim gibom meča. Indijanec se je zasmejal - sovražnik je bil boljši, kot je mislil.
  Cortez je v zameno držal sprejem z vilicami, a prav tako ni dosegel cilja. Edward je odgovoril.
  Oba nasprotnika sta se začela ograjevati, a na svojstven način. Eduard, lažji in okretnejši, je krožil blizu sovražnika, masivni Cortes pa je nepremično stal, le občasno naredil pol koraka naprej in poskušal doseči sovražnika.
  Oba vojščaka sta prvih deset minut molčala in delovala precej previdno. Edvard je večkrat udaril v oklep, vendar ujeti meč ni mogel prebiti spretno izdelanega oklepa. In ko je Cortes z ostrim valom ujel mladega bojevnika, se je na golem trupu indijskega bojevnika pojavila kri.
  Po tem je Španec spremenil taktiko, ob pogledu na tujo kri je izgubil zbranost in nenadoma šel naprej. Edward je še vedno prekašal sovražnika v manevrski sposobnosti. On se je kot leopard umaknil in umaknil, trening komandosa je imel učinek.
  Cortesa lahko izločite samo tako, da ga udarite naravnost v obraz, oklep mu pokrije obe roki in nogi, a s tem prisilite sovražnika, da se premika počasneje.
  Tu si je Edward povrnil samozavest, ne glede na to, kako močan in vzdržljiv je grof, se bo še vedno utrudil. Tudi svetovni prvaki med profesionalnimi boksarji se utrudijo in ne vzdržijo vedno tempa v dvanajstih rundah. Toda borita se v istih športnih hlačah. Torej bo tej pošasti zmanjkalo moči.
  Dejansko je Cortes začel težko dihati in se močno potiti, njegov tempo gibanja pa se je zmanjšal.
  Tudi na debelih licih se je pojavila nezdrava rdečica.
  Edward je spet postal bolj aktiven in prešel v ofenzivo. Hkrati pa mladi terminator ni uporabil tistega, kar so ga učili v specialnih enotah, temveč tehnike, poudarjene iz pustolovske literature. Predvsem udari pod dno ročaja meča, da čim bolj utrudi sovražnika in predvsem njegovo roko.
  Cortez se je začel nekoliko umikati, nato pa je Edward spet pridobil moč govora:
  - Kaj, monseigneur, peče?
  V odgovor je grof naredil oster udarec, ki je Edvardu skoraj prebodel oko, sam pa je dobil meč na prste. Mladi bojevnik je udaril, ne da bi preveč zamahnil, bivolje usnje rokavic se je le zarezalo, toda komandos je Cortezu zlomil nekaj falang. Postalo je boleče držati meč v desni roki in vodja Špancev je vrgel orožje v levo roko.
  Je pa seveda rez z levico precej težji kot z desnico, tudi če si že naučen.
  Edward je pridobil nekaj samozavesti. Sovražnika je napadel v glavo in hkrati izvedel udarec pod koleno.
  Oklepna plošča je bila nekoliko višja, a vseeno je bivol omilil udarec. Toda na drugi strani se je Cortes opotekel in njegov meč je rahlo odstopil, Edward pa je, ko je izvedel pahljačasto tehniko pri izvedbi kombinacije udarcev, močno opraskal španskega grofa po licu.
  Udarec je padel tik pod obrvmi, a kri je še vedno tekla in sovražniku je postalo težko govoriti, sama bolečina pa je odvrnila od dvoboja.
  Cortes je bil zdaj res besen, toda njegov bes je bil utrujen in nekako impotenten. Večkrat je grof zgrešil in končno je Edward, ki se je spretno potapljal kot riba, udaril sovražnika z rezilom v obraz.
  Desna obrv je počila kot krogla, napolnjena s krvjo, in Cortez je res zaplaval. Edward, ko je videl njegovo stanje, ga je zarezal v zapestje. Bivolja koža je bila rahlo "trobentana", sovražnik je še vedno držal meč v levi roki.
  Štiri bojevnice so topotale z bosimi, izklesanimi nogami in kričale na vso moč:
  - Bravo, naš fant! Izšel si zelo pameten!
  Nato je mladi bojevnik znova ponovil udarec v svoje prste. Načeloma bi lahko izvedel napad v glavo, vendar je hotel ujeti Corteza živega.
  Težak meč španskega vodje je padel v blato, divjad pa se je spet umaknil in utrujeno odgovoril v francoščini:
  - No, izgleda, da sem izgubil proti tebi, divjak!
  Edward je logično odgovoril:
  - Divjaki ne govorijo francosko. In sploh, v tujo deželo ste prišli zasužnjit in ubijat!
  Španski voditelj je zavpil:
  - Prinesli smo vam vero, ki vas rešuje večnih, peklenskih muk!
  je z nasmehom odgovoril Edward.
  - Postali ste že muka za vse, tudi če ne večna!
  Oba vojščaka sta si stala nasproti. Oba sta bila prekrita s krvjo, čeprav je bil Cortez seveda debeleje in bolj ranjen. Neoborožen španski velikaš proti Indijancu z ne preveč ostrim, a precej smrtonosnim mečem.
  Cortez je videl samo z enim očesom, a je kljub razrezanemu licu govoril precej razločno. Edvard ni vedel, kaj naj stori s španskim grofom. Nujno bi ga bilo ujeti, a v tem primeru ni jasno, kam ga peljati.
  Čeprav bi ga pravzaprav morali dati bojevnikom imperija Maya. Mimogrede, kako se imenuje njihova prestolnica? Zletelo mi je iz glave! In kje so zdaj enote mehiških Indijancev. Njihov tako imenovani imperij je že v zatonu, obalne straže in redne vojske ni na vidiku. Štiristo Špancev, oboroženih z zajetnimi mušketami, se je za njih izkazalo za ogromno silo.
  Edvard je dolgo bral knjigo o Cortesovi vojni, tako da se ni mogel natančno spomniti, kdo so Indijanci takrat imeli kralja in kakšno, vsaj približno, največjo vojsko so imeli. Toda v teoriji moč, večja od same Španije (brez tujih posesti!), Ne bi smela biti majhna in prebivalstvo.
  Cortes je prekinil molk in ni rekel preveč jasno:
  - Če zmagaš, potem ubij!
  Edward se je v odgovor nasmehnil in prisrčno vprašal:
  "Morda boš ponudil veliko odkupnino zase!"
  Španski grof je iskreno odgovoril:
  - Nimam ničesar razen dolgov, ki so ostali od države, vse sem porabil za ekspedicijo in moj plačanski odred!
  Edward je odgovoril namesto samega Cortesa:
  - In kralj preprosto usmrti poraženca ... - In potem je mlademu bojevniku v glavo prišla zanimiva misel. - In če vstopite v službo lokalnega kralja? Videti je, da nimaš druge izbire!
  Cortez je razmišljal o tem. Premoženje je porabljeno, dolgovi veliki, obresti zanje pa vse večje. V Španiji ga čaka dolžniški zapor in verjetno mučenje. Seveda bodo prosili za odklop mrtvih - ne bodo pomilostili. Iti v službo lokalnega kralja? Ali je malo Špancev, ki služijo kot plačanci, in v njegovem zdaj uničenem odredu še zdaleč niso vsi domačini kastiljskega imperija.
  V vsakem primeru ni nobenih moralnih omejitev. Ali je to lokalni kralj, najverjetneje iz vrste poganov. Toda sam Cortes ni zares razumel krščanske vere in da, Bog, ki je visel kot nemočen človek na križu, je sprožil veliko vprašanj. Ali bi se Vsemogočni res pustil križati? In zakaj je Bog, ki je požgal Sodomo in Gomoro, potopil skoraj vse človeštvo v potopu, nenadoma prebudil tako čudna nagnjenja?
  Vsekakor je bil Cortes bolj agnostik kot katoličan. Še več, med bitko ni pretirano trpel - zlomljeni prsti se bodo hitro zacelili in obrv tudi. Krtača je na srečo ostala cela, čeprav je bila obtolčena.
  Grof se je nasmehnil in vljudno vprašal:
  - Če grem k vam v službo, kakšno plačo mi boste dali?
  Edward je dvoumno odgovoril:
  - In to bo odločilo o mojem kralju!
  Rdečelasi bojevnik se je prikazal kot goba, ki je skočila izpod čoka in zakikuhal:
  - To ni dejanje fanta, ampak moža! Pridi, sledi mi!
  In lepotica je mahala z boso nogo. Španski voditelj je izginil z njo. Tako kot v filmih - nenadoma in resignirano!
  Vendar je bilo dekle z zlatimi lasmi. Medljivo je pogledala Edwarda in tiho vprašala:
  - Vam je bilo ponujeno, da storite dejanje izdaje?
  Mladi bojevnik je poslušno prikimal in bil presenečen:
  - Ja ... Kako pa to veš!
  Bojevnik je spregovoril bolj preprosto:
  To, kar vidite zdaj, niso sanje! To je vzporedna realnost, nad katero imajo bogovi, ki jim služimo, precejšnjo moč ...
  Mišičasto dekle z zlatimi lasmi je utihnilo in pojavilo se je drugo s kosom zelenih las in žarečimi rubinastimi očmi. Počasi je rekla:
  - Ljudje smo različni. Tudi bogovi... In ponavadi očitno ne posredujejo... razen ko je posredovanje nujno. In potem imajo v tem primeru raje ljudi!
  Pojavilo se je še eno dekle z lasmi, ki so bili bolj beli od biserov, in zadihano je odgovorila:
  - In imeli ste srečo, da ste imeli tak horoskop, da vas je svet bogov izbral za najpomembnejšo nalogo!
  Edward se je dekletom priklonil do pasu in plaho odgovoril:
  - No, ne vem neposredno ... Ali je vredno?
  Ponovno se je pojavila rdečelasa nadzornica z lasmi, svetlečimi bolj kot olimpijska bakla, in ostro odgovorila:
  - Seveda ne! In verjetnost, da se boste spopadli z nalogo, je enaka največ eni možnosti v bilijonu!
  Edward se je pridušal in zamrmral:
  - Potem pa?
  Rdečelasa hudičica je ostro odgovorila:
  - In nimaš izbire! Nisi ti izbral mene, jaz sem izbral tebe!
  Zlatolasa deklica je v zelo mehkem tonu pojasnila:
  - Prenesli vas bomo v eno od neštetih vzporednih vesolj, v katerih morate narediti nekaj, kar je z vašim znanjem in veščinami skoraj nemogoče!
  Dekle s smaragdnimi lasmi je pripomnilo:
  - No, zakaj - to je nemogoče! V različnih fantastičnih delih morilci s pomočjo znanja prihodnosti počnejo različne, včasih se je zdelo, prav neverjetne stvari. Še več, ti ljudje so veliko hujši od mladega vojščaka, večnega fanta, specialcev in celo kandidata tehničnih znanosti, ki ste ga sijajno zagovarjali in pokazali, da vaši možgani sploh niso otročji!
  Belolasi bojevnik je potrdil:
  - Da, ta okvir ni izbran samo po horoskopu, ampak je tudi sam po sebi zelo dragocen! Torej se možnosti povečajo!
  Zlatolasa Rangerka je težko zavzdihnila in pripomnila:
  - Čas je kratek! Ne moremo ga zapustiti do 1. junija, kar pomeni, da naše možnosti, da celo opozorimo Stalina, padajo za nič!
  Edward je živahno pomežiknil s črnimi trepalnicami in zamrmral:
  Ne razumem čisto kaj se dogaja?
  Štiri čarovnice so se spogledale, nato pa je najbolj rdečelasa izmed njih predlagala:
  - Pokažimo mu. Besede so samo zvonjenje žleda v puščavi Sahara!
  Tu, na najbolj zanimivem mestu, je zazvenel gong, ki je oznanil:
  Čas je, da ustavite to zabavno oddajo.
  
  GULLIVER JE POSTAL MLADENČEK
  OPOMBA
  Tokrat se je legendarni popotnik Gulliver izkazal za mladega sužnja, ki se je spremenil v dečka, ki z bosimi nogami tolče po ostrih kamnih. In potem je postal kabinski deček na gusarski ladji.
  . POGLAVJE 1
  Prehod je bil kar dolg. Cesta je skalnata in vroče skale so tropsko podnebje. In sonce je bilo tik pred zahodom.
  Deček Gulliver je hodil skupaj z ljubico. Z bosimi nogami je udarjala veliko bolj samozavestno kot njena kolegica, ki se je tako pomladila, da je bila videti stara okoli dvanajst let.
  Deček Gulliver je zamrmral:
  - Utrujen sem in žejen!
  Deklica je v smehu odgovorila:
  - Ti si suženj! In sužnji ne morejo nekaj zahtevati od svojih gospodarjev!
  Fant je vzdihnil. Do nedavnega je bil polnoleten in kapetan, zdaj pa je izpadel le bosonogi šket, ki mu nagajajo, kakor hočejo!
  Potem pa je sledil zastoj. Konvoj se je odločil odpočiti in nekaj pojesti. Ujeti fantje, ki so bili odrasli, so se ustavili pred nekaj urami.
  In smeli so popiti malo vode in pojesti tortiljo s sirom in česnom.
  Lokalna hrana se je Gulliverju zdela okusna. Poleg tega je cenil, da ima zdaj mlade, zdrave, popolnoma cele zobe. Potem se je navdušil.
  Samo bosi podplati so bili zelo podrti in popraskani po kamenčkih.
  Potem so bili spet na poti.
  Tukaj je bilo nekaj dolgih dni ali se je samo zdelo?
  Deklica je vprašala Gulliverja:
  - Torej verjamete v svojega Boga, lahko pa bi šli na primer zaradi vere na kol!
  Mladi popotnik je odgovoril:
  - Sem proti skrajnostim in fanatizmu!
  Dekle se je strinjalo
  - To je prav! Toda med vami so bili taki, ki so šli v smrt!
  Gulliver je z nasmehom odgovoril:
  - Bili so drugačni! Kdo je šel v bolečo smrt in kdo je izdal! Pa ne le na strelu, ampak iz koristoljubja!
  Deklica se je nasmehnila. Njene bose noge so udarjale po grobem gramozu in očitno ji je bilo to celo všeč.
  Pela je:
  Kristusova ljubezen je lepa in čista,
  Je trdna, svetla lepotica ...
  Hkrati pa je v našem svetu veliko zla,
  Verjetno še vedno močan Satan!
  Deček Gulliver je bil presenečen:
  Od kod prihaja ta psalm?
  Deklica je z nasmehom odgovorila:
  - Sam sem napisal! Kaj je dobro?
  Gulliver je z nasmehom odgovoril:
  - Če sem iskren, ni slabo! Toda ali verjamete v Kristusa?
  Mlada vikontesa je logično pripomnila:
  - V kakšnem smislu?
  Deček-kapitan je zagodrnjal:
  - Nu, da je Bog!?
  Deklica je skomignila z rameni in odgovorila:
  - Da je Vsemogočni Bog in stvarnik vesolja št. Toda dejstvo, da je morda imel neke vrste čarobne sposobnosti - čisto!
  Gulliver je pojasnil:
  Zakaj ne verjamete v njegovo božansko naravo?
  Deklica je samozavestno odgovorila:
  - Ker se neumno strinjate z Vsemogočnim, da greste na križ! Zelo neumno, imeti moč, da se ne moreš zaščititi!
  Deček kapitan je odgovoril:
  - To je storil, da bi prevzel vse naše grehe nase!
  Mlada vikontesa se je zahihitala in odgovorila:
  - Ni zelo težko verjeti, da Vsemogočni Bog ni imel drugega načina za rešitev človeštva, kot da je šel sam na križ. Kaj pa neskončna modrost stvarnika?!
  Gulliver je skomignil z rameni in odgovoril:
  - No ... Obstajajo skrivnosti, v katere želijo prodreti celo angeli! In na splošno je res lahko drugače in je nemogoče!
  Deklica je prikimala.
  - Tukaj vam bom ukazal, da se s palicami vtaknete v gole pete, in potem bo mogoče!
  Nastala je boleča tišina. Gulliver ni vedel, kaj naj doda. Dejansko se teologi že stoletja prepirajo. In to je res paradoks: ko so dodali še en, zelo velik zločin, so ljudje dobili priložnost za rešitev. Še vedno je veliko za prepirati. In o tem, ali ni Sin s svojo žrtvijo prinesel odkupnine. Samo komu? Za Očeta - to je čudno, ali bi Oče vzel takšno odkupnino, kot je smrt Sina. A Satanu se to tudi sliši bogokletno.
  In tako postane slabo in tako slabo.
  Gulliver je zapel z vzdihom:
  Koliko ljudi ima toliko mnenj
  Skrivnost svetih nebes
  Želim, da vsi vedo ...
  V iskanju resnice, tema veje,
  Demon besni v besu,
  Želi vsiliti načrt,
  Sanje so prejeti luč ljubezni generacij,
  Odgovor lahko da le Vsemogočni Bog!
  Mlada vikontesa je prikimala.
  - Dobro te vidim, jej!
  Gulliver je opozoril:
  - Da, celo lepo je hoditi napol gol, pod vročim soncem, s tako lepim dekletom, kot si ti!
  In zopet je deček dahnil in stopil na oster kamen. In bil je videti nesrečen.
  Vikontesa je pripomnila:
  - Seveda mora vera temeljiti na razumnih argumentih! Na primer, Jezus trdi, da je Najvišji Bog. Vendar uči: če te udarijo po desnem licu, obrni levo! In v Stari zavezi, nasprotno, daje ukaze za iztrebljanje tako žensk kot otrok in celo domačih živali!
  Gulliver je odgovoril:
  - Zdi se, da dobro poznate Sveto pismo!
  Vikontesa je prikimala.
  - Ja, prebral sem. In veliko je krutosti in absurda! Kot ukaz o poroki z vlačugami ali ukaz o ubijanju nedolžnih. In Elizej je medvede nastavil na otroke, ki so ga le zbadali zaradi njegove plešavosti!
  Deček Gulliver je pripomnil:
  - In ljudje včasih to počnejo, ustvarjajo krutost!
  Dekle je potrdilo:
  - Ja, imajo! Ampak to jim ne gre v čast!
  Deček kapitan je pripomnil:
  - Na žalost se včasih zgodi, da morate uporabiti krutost. No, če ni drugega načina izobraževanja! In na splošno, kaj vas bega?
  Vikontesa je pripomnila:
  - Na eni strani skrajna okrutnost Stare zaveze in hkrati blagost Jezusa Kristusa, ki je molil celo križan, za svoje krvnike!
  Gulliver je razširil roke in odgovoril:
  - Nevem! Čeprav je težko reči, zakaj in kaj ... Zbrati moramo misli. Ampak vseeno. Tukaj je vprašanje, a življenje se ne konča z Zemljo. In morda, ko je otroka ubil s pomočjo medveda Elizeja, ga je rešil večnega trpljenja v ognjenem peklu in ga takoj prenesel v raj?
  Vikontesa se je zahihitala in pripomnila:
  - Tako lahko vsak morilec reče - Nisem mu pustil grešiti! In se preselil v raj!
  Deček Gulliver je hotel ugovarjati, toda misli mu nekako niso prišle v glavo. In o čem je treba govoriti? Tu moraš biti izkušen teolog. Tudi bogoslovci in teologinje ne zmorejo zadovoljivo odgovoriti na vsa vprašanja. Na primer, zakaj zlo obstaja v prisotnosti Vsemogočnega in ljubečega Boga? Ali Bog želi, da zlo obstaja, ali ga ne more končati?
  In tukaj je zelo težko konkretno odgovoriti. Tako se izkaže ali drugače. Obstaja pa paradoks, da noben odgovor ne bo ustrezal vsem.
  Deček kapitan je z žalostnim nasmehom rekel:
  - Tukaj na primer živite tisoč let, ne da bi se starali. Zato se veselite tega. Ker ti je Bog dal milost in večno mladost. Vendar ga ni dal navadnim ljudem. In to je njegova stvar!
  Vikontesa je prikimala.
  - Amen! To je kul!
  Gulliver je zapel:
  Bog je največje usmiljenje brezdna,
  Ti si ustvaril zemljo, višino nebes ...
  Zavoljo ljudi, Tvojega edinorojenega Sina,
  Šel je na križ in nato vstal!
  Deklica je prikimala in zakimala:
  Na nebeški prozivki
  Zbrali se bodo vsi moji prijatelji
  Na nebeški prozivki
  Tam, po Gospodovi milosti,
  Bom!
  Gulliver ji je pomežiknil in v odgovor zapel:
  Moj bog, to si ti, to si ti
  Vidim te povsod ...
  Ko mimogrede trgam rože,
  In z ljubeznijo te častim!
  
  Jehova je krona lepote,
  V svetlobi dneva in polnočnega sijaja ...
  To so moje misli in sanje
  Ta mladost je svetla želja!
  Deklica je prikimala z bleščečim nasmehom.
  - Ja, imaš dobro pesem, vendar želim, da poješ več!
  Gulliver je z nasmehom zapel:
  Kako lepo je vse, kar je tvoje,
  Povsod slišim tvoj glas...
  V srcu božje desnice poje,
  In šepeta v dušo kot zoreči kolos!
  
  To so gore, poraščene z mahom,
  To so valovi z besno peno ...
  To je vroča peščena plaža
  To je sonce iz neskončnega vesolja!
  Nato je deklica jezno udarila z boso nogo in prekinila Gulliverja z vprašanjem:
  - In grde stare ženske, stvaritev Gospoda Boga, ki so tudi lepe?
  Gulliver je skomignil z rameni in pripomnil:
  - Če obstajajo prebivalci drugih svetov in planetov in niso kot mi, potem tudi oni morda mislijo, da smo čudaki. Še več, tudi v odnosu do najlepših deklet!
  Vikontesa se je strinjala:
  - Z vidika dialektike - zveni logično!
  Gulliver je z nasmehom zapel:
  Razsvetljen Gospod vsemogočni,
  Iskanje miru v Kristusu ...
  Čutil sem, da sem grešnik,
  Da je Gospod moj rešitelj!
  Deklica je prikimala in zapela z zobmi:
  Na nebeškem prestolu
  Vsemogočni kralj je sedel ...
  Po vaši veliki volji
  Kristus nam je vladal!
  
  Boga so križali na križ
  Jezus je molil k Očetu...
  Da nas ne bodo strogo sodili,
  Greh nam je odpuščen do konca!
  
  Usmiljenje je brezmejno
  Poslal je svojega sina v smrt...
  Da mu osebno služim Bogu,
  In ne upajte si umreti!
  In dekleta so pomežiknila svoji kolegici.
  Gulliver je opozoril:
  - Ja, lepo je. Pesmi, recimo - super je! Toda ali priznavate Jezusa Kristusa za svojega Gospoda in Odrešenika?
  Deklica se je zahihitala in zapela:
  Jezus popolnost,
  Jezus popoln...
  Od nasmeha do geste
  Predvsem pohvale...
  Oh kakšen blagoslov
  Oh kakšen blagoslov
  Vedite, da je Bog popolnost!
  Vedite, da je Bog ideal!
  Gulliver je potrdil:
  - Dobro si jo zapel in ekspresivno! V tebi vidim velik potencial.
  Dekle je z veseljem zapelo:
  V prostranosti čudovite domovine,
  Prekaljen v boju in delu ...
  Zložili smo veselo pesem
  O Vsemogočnem Bogu in vodji ...
  
  Božja luč je slava bitke,
  Bog Luč našega mladostnega leta...
  Boj in zmaga s pesmijo,
  Naši ljudje sledijo Gospodu!
  Gulliver je z nasmehom odgovoril:
  - Super poješ! Samo super!
  Deklica se je zahihitala in pripomnila:
  Pesem nam pomaga graditi in živeti,
  S pesmijo pogumno hitimo na pohod ...
  In tisti, ki skozi življenje hodi s pesmijo,
  Nikoli, nikoli ne bo izginil!
  Otroci so hodili po kamniti cesti. Za dečkove podrte noge je bilo boleče, a je zdržal in shodil. In pogovor je odvrnil od trpljenja.
  Poleg tega pa dvigne že dejstvo, da imaš vse svoje in mlade zobe. In mlado telo je vzdržljivo in zdravo. In vse okoli je tako svetlo, sijoče, sveže dojemanje sveta.
  Vikontesa je vprašala:
  - In zakaj je na primer, če je Kristus Bog in ima vso oblast na Zemlji in v nebesih, najuspešnejši vladar in osvajalec vseh časov in ljudstev Džingiskan? Kdo je hkrati barbar in pogan in zelo krut in poligamist!?
  Gulliver je z zbeganim otroškim nasmehom odgovoril:
  - No, to je težko vprašanje... Iskreno povedano, Sveto pismo pravi, da je Satan bog te dobe in morda Džingiskan svoj uspeh dolguje hudiču!
  Dekle je odgovorilo:
  - Oh ne! V Svetem pismu nič ne piše - Satan je bog tega časa! Jaz imam večno mlad spomin in veliko boljši od vas, ki se starate in grdite!
  Deček kapitan je pripomnil:
  - Zapisano je - bog tega veka jim je zaslepil razum!
  Vikontesa se je zasmejala in odgovorila:
  - Ne piše, da je Satan! Morda gre za človeški egoizem. Ali morda, na primer, pretiran ponos ali druge pomanjkljivosti značaja.
  Gulliver je opozoril:
  - To je delno res! Morda je mišljeno oboje!
  Deklica je zapela in pokazala zobe:
  Kaj je Gospod mislil?
  Gulliver je zmedeno odgovoril:
  - O čem govoriš?
  Vikontesa se je nasmehnila in odgovorila:
  - Ja, o različnih stvareh! Imam celo pesem o tem!
  Deček kapitan je skomignil z rameni in predlagal:
  - Daj no, jaz bom prvi zapel!
  Deklica je z nasmehom prikimala.
  - Če hočeš, poj
  Samo ne pojte za počitek!
  Gulliver je pel s svojim jasnim, otroškim glasom;
  Človek v neveri je nesrečen
  Nemogoče je živeti v grešnem poželenju ...
  Ker je božja jeza strašna
  Ker strogi Bog je sodnik!
  
  Meso v peklu omahne od vročine,
  In čas je, da vsi dolgo razumemo ...
  Tisti, ki ne poznajo vere v Gospoda
  Padi pod peklenski jarem!
  
  Grešen človek bo dobil svoje
  To bo kot pajek v ognju ...
  Demoni bodo mučili v podzemlju,
  Tisti, ki so častili Satana!
  
  Bojte se in se pokesite sovražnika Gospoda -
  Vrženi boste naravnost v pekel ...
  Kdo ne spoštuje sobotnega dne -
  Za vedno bo v plamenih!
  
  Počastil si idola in zaradi tega v agoniji,
  Tako zelo boli zvijati se v peklu..
  Hudobna bo, znanost -
  Raje sem imel idola kot Kristusa!
  
  Nisem verjel božjemu ukazu
  Nisem želel počastiti prvega dne ...
  Ne upajte, ne boste takoj zgoreli -
  Večnost v mukah grešnika je usoda!
  
  Verjamem, da bo prišel čas maščevanja,
  Jezus Veliki Bog prihaja
  In sodni dan bo prišel
  Prinesel bo odrešenje ljudem!
  
  Sveti Bog bo obudil mrtve,
  Tiste, ki so v veri, ne bo zbodla gniloba ...
  Verjamem, da bom tudi jaz z vsemogočnim,
  V nebesih - naj se meso zruši!
  Dekle z nasmehom, ki je žarel kot biseri, je potrdilo:
  - Zelo dobra pesem! Ampak ne boš poln pesmi sam! Potrebujete nekaj bolj kul in edinstvenega!
  Gulliver je pripomnil:
  - Tudi neumnost je edinstvena!
  Vikontesa je začivkala:
  - Kako dobro bo vse, če vsaj malo postanemo otroci!
  In predlagal:
  - Zapojmo še kaj!
  Deček kapitan je skomignil z rameni.
  - Si ga želiš?
  Deklica je prikimala.
  - Točno tako, hočem, da poješ!
  In Gulliver je vzel in zapel;
  Čudeži v novem svetu
  Barvna je kot pravljica...
  Tam je taka lepota
  Ne išči napake s kazalcem!
  
  Pa kaj ko je nov dan
  Prihaja nad zemljo ...
  Torej nismo preveč leni, da bi vstali,
  Na svetu ni hladilnika!
  
  V slavi bo nova luč,
  Kjer so drevesa kot sladkarije ...
  Dočakali bomo zoro
  V večno srečo naši otroci!
  
  Prihaja nova doba
  Ta kraj je tako lep ...
  Oseba bo srečna
  Naj bo pot nevarna!
  
  Naj planet cveti
  Kmalu bo bujen raj ...
  Odprite zmagovalni račun
  Naj bo svet sijoč!
  
  Kako dobro je
  Če sonce močno sije ...
  Žolna vrta dleto
  Vsi na planetu so čudoviti!
  
  Kako se zabavamo
  Sreče polna dolina...
  To bo, verjemite, vrhunec ure,
  Zlata sredina!
  
  Kdo bi krojil našo usodo,
  Zelo pogumen čeden ...
  Če pride do prerazporeditve
  Potem postaneš močnejši!
  
  Ne bomo sklanjali glave
  Ponosno vzravnan hrbet ...
  Za palačinke maslo, skuto,
  Takoj doda hostesa!
  
  Torej bo sreča vedela
  In luč z imenom Svarog ...
  Pravi raj bo
  Ljudje so molili k Bogu!
  
  Gospod je dal en odgovor:
  Delati moramo z veseljem ...
  In potem bo prišel pozdrav -
  Obrazi bodo zažareli!
  
  Tukaj je bosonogo dekle
  Osedlal sem želvo ...
  Moram udariti s pestjo
  Vzbuja veliko strahu!
  
  Kjer nastane požar
  No, kje gori ogenj ...
  uničujoč udarec,
  Kruti sovražnik napada!
  
  Ne bomo se predali sovražniku,
  Upoštevajte to željo ...
  Poravna keruba
  Krila in odpuščanje sovražnikom!
  
  Reci, da bo kmalu
  Kar se imenuje zmaga...
  Cirkus je Chapiteau,
  In včasih psi lajajo!
  
  Kmalu bo kot v raju
  Naredimo svet lepši..
  Lada zahvaljujem se -
  Kerubi se z zlatom svetijo!
  Fant je lepo pel in njegov glas je postal otroški. Zelo glasno in prodorno.
  Vikontesa je začivkala:
  - Dobro jesti! In to je kul!
  Deček kapitan je siknil:
  Pojem, pojem in pobil bom vse demone!
  Dekle je tudi zapelo:
  Smo ponosna dekleta Svaroga,
  Pogumni, pogumni bojevniki...
  Zvesto služimo, smo v imenu družine,
  Naj bodo dedki in očetje ponosni!
  
  Bog Svarog in um ljudi,
  Osreči svet ...
  Ne bomo poraženi, verjemite zlobnežu,
  To je naše delo in ustvarjanje!
  Gulliver je zažvižgal in z ljubeznijo v glasu ugotovil:
  - Super pesem!
  Vikontesa je prikimala in začivkala:
  - Ja, to je lepota tega. Kaj ješ za petje.
  Deček in deklica sta nadaljevala s hojo. Njihove otroške nogice so topotale z veliko samozavestjo. In nedvomno so znali zelo lepo peti.
  Zdi se, da so otroci vse. In to je tako čudovit svet. Tudi če je v tem suženjstvo.
  Gulliver je veselo zapel:
  Vsi ljudje na istem planetu
  Moraš znati živeti prijateljsko ...
  Otroci se morajo vedno smejati
  In živeti v mirnem svetu
  Otroci se morajo smejati!
  Otroci se morajo smejati!
  Otroci se morajo smejati!
  In živite v mirnem svetu!
  Tako so hodili, hodili in še enkrat ...
  Končno je prišel večer. In kolona z otroki, ki so bili ujeti, je bila zgrajena za večerjo.
  Dobili so nekakšno pogojno užitno juho, pa še pecivo z mlekom. Sužnji fantje so jedli. In voljno zaspal.
  Res, po težkem dnevnem pohodu so potrebovali počitek.
  Tudi Gulliver je smrkal nos in imel je čudovite sanje.
  V kateri so pele napol gole deklice;
  Vesolje je bilo raztrgano
  Zvezde ugasle, katastrofa-smrt!
  Vpijoč, stok v muki peklenske daljave,
  In za tiste, ki so preživeli: samo škoda zdržati!
  
  Kot Bog - vlada vsem zakonom,
  Pozabljanje na vest in zavračanje časti!
  Nezemljanska rasa prinaša nov svet,
  Vrzite nam izziv - drzne novice!
  . POGLAVJE #2
  Deček, v katerega se je spremenil Gulliver, je plul na lepem in zelo elegantnem brigantinu. Njena jadra so bila zelo živih barv, s čudovitimi, čudovitimi risbami v obliki rož in metuljev, kačjih pastirjev, pa tudi deklet z meči.
  In bilo je zelo usklajeno s posadko. Tudi tukaj so bila izključno dekleta. In bili so skoraj goli, le prsi in boki so bili prekriti z nizi nakita. In koža je strojena, sijoča, kot bronasti kipi.
  Piratke so teškale z golimi, zelo gracioznimi in zapeljivimi nogami.
  In zapeli so:
  Revni smo, revni smo, pirati,
  Zelo, zelo, zelo nam je žal,
  Ne izogibajte se dekletom, ki poznajo maščevanje,
  Ampak zato, ker nam niso vcepili morale!
  
  Pirati ne potrebujejo znanosti
  In jasno je zakaj...
  Imamo noge in roke
  In glava ni za nas!
  In potem se je pred njim pojavil galion, prvo ga je opazilo dekle na vrhu. Odskočila je in zableščala z golimi okroglimi petami.
  Na splošno, kakšne lepote so bile tukaj, in njihovi lasje so zelo svetli. Največ je medenih blondink z lasmi, ki se lesketajo kot zlati lističi, najdejo pa se tudi bakreno rdeče deklice in celo smaragdno obarvane lase.
  Nekateri nosijo uhane z broškami. In kako popolne linije imajo!
  In njihove mišice se kot kroglice živega srebra valijo pod bronasto, sijočo kožo. To so res dekleta, ki so se sposobna boriti zares.
  In zdaj brigantin hiti za galijonom. In na tej ladji kosmati medvedi orki tekajo naokoli, dodajajo jadra in poskušajo pobegniti.
  Kapetanka z zlatimi lasmi, ki tako lepo pihajo v vetru, in bosimi nogami, ki moške obnorijo kot rjovenje:
  Uničili bomo zaklete medvede! Naj gori zmajeva tolpa!
  Tukaj brigantina skrajša razdaljo. In tri dekleta streljajo iz premčnega topa, bose noge počivajo na palubi.
  In potem jedro odleti in po opisu loka zadene neposredno v kuhinjo sovražnega galiona. In ladja se je, ko je prejela močan udarec, nagnila.
  Dekleta so začela skakati, utripati z golimi okroglimi petami in rjoveti:
  Slava piratom, slava!
  Dekleta gredo naprej...
  Borimo se pod škrlatno zastavo
  Vojska je v napadu!
  In zdaj se brigantin vse bolj približuje galionu. In dekleta mečejo trnke na krov sovražnega plovila. In vlečejo brigantin svoji žrtvi. In potem miganje bosih, bosih nog. Skočijo nanj in se borijo z orki. In dogaja se divja vožnja. Dekleta se porezajo s sabljami in izkrvavijo sovražnika v gorečih potokih. In padejo, orki pa jim odsekajo glave.
  In njihove glave se kotalijo po tleh.
  To je resnično uničenje in uničenje. Zdaj so se bojevniki pokazali v vsem svojem sijaju. In njihove gole, zagorele noge so kot kladiva zadajale uničujoče udarce.
  Dekleta so zelo lepa in njihova bronasta koža se lesketa v soncu, ki jih je kar tri.
  Bojevniki žvižgajo in kričijo:
  - Ubijali bomo sovražnike, to je vedno naš credo. Vsi izpiti so bili opravljeni s petico, naša država je sveta!
  Dekleta so se izkazala za res kul. Pa še narezani so tako, da se nihanja ne da ustaviti.
  In bosonogi deček Gulliver se bori z njimi. Zelo drzen otrok, recimo.
  In fantova gola peta bo vzela in udarila orka v brado. In njegova čeljust je padla.
  Gulliver je zapel:
  - Kako smo živeli v boju,
  In ne boji se smrti ...
  Torej bova od zdaj naprej živela ti in jaz!
  V zvezdnih višinah in zvezdni tišini,
  V morskem valu in besnem ognju!
  In besen, in besen ogenj!
  Konstruktor je hekal in njegove bose noge so bile presenetljive.
  Je pa dobro biti otrok. Kako hitro telo imaš.
  To je res fant superman.
  In zapoje na ves glas:
  - Jaz sem vitez luči na kolenu divjakov,
  Pometel bom sovražnike domovine z obličja zemlje!
  Tako se fant bori in poje. In ureznine in riti.
  In druga dekleta se borijo z njim. Ki so tako lepe in sladke.
  Borite se seveda na visoki nadmorski višini. V prenesenem pomenu besede.
  Tukaj so bojevniki. O njih lahko rečemo: super in hiper.
  Če se začnejo kregati, jih nič ne bo ustavilo.
  In zdaj so zadnji orki padli pod udarce lepotice. In med bojevniki je bilo veliko veselje.
  In zapeli so:
  Vse bomo poklali in razrezali,
  Vse bomo pobili! Vse bomo pobili!
  In potem so začeli brskati po galiju in iskati plen. Hkrati so bojevniki zapeli:
  - Iščemo mimoidoče od noči do jutra,
  Prebijmo se skozi fraero! Prebijmo se skozi fraero!
  Tukaj je Gulliver pel z navdušenjem;
  Brat je dvignil roko proti bratu:
  Kruta vojna - rjovenje nasprotnika!
  Stroj je postal tvoj prijatelj,
  Za lahkomiselnost je prišlo maščevanje!
  
  Kaj storiti, če so ljudje brez denarja
  Ko žvižgajo srhljive krogle!
  Bog raje prekinil vojno s silo -
  Tako, da so dnevi zmaja plena mimo!
  
  Toda pekel ne pozna mere in črte,
  Zemlja gori v napalmu, otroci jokajo!
  Tu so poteze deklet postale blede -
  Kdo, Sveti Gospod, bo za to odgovarjal?
  
  No, koliko ljubljenih lahko ubiješ,
  Navsezadnje se človek rodi, verjemite mi, za srečo!
  Mama sina ne pusti na fronto,
  In tudi poleti je v vojni slabo vreme!
  
  Toda dolžnost vojaka je zanesljiva dolžnost:
  Kaj potrebujete, da se borite za domovino v boju!
  Pri šestnajstih že siv tempelj,
  Vdove nesrečnih obrazov so otekle od solz!
  
  A kaj je, si nor brat?
  Ne, ti si nor, odgovarja ljubljena oseba!
  Za podlost, ki je na prestolu, naš vojak,
  Misli, da je njegov svak umazan Cain!
  
  V zemlji krvni tokovi trgajo žile,
  In impulz iz jedra se bo odzval z udarcem ...
  Plug, ki ga je na njivi razbila granata, je zmrznil,
  O, kako vijolično je postalo sonce!
  
  Vendar obstaja vera, da bo Jezus prišel -
  Spravite brate, prinesite odrešenje!
  Potem pozabimo na podli račun maščevanja -
  V duši vseh nas vlada, naj odpuščanje!
  Nato so se gusarke zahihitale dečku. In bilo je prav super.
  Po tem so iz skladišča galiona odvlekli sode piva in vina, začeli so piti in besneti.
  In kakšen ples so plesale bose, dekliške noge lepotic. Kako super je bilo videti.
  In njihova mišičasta teleta so se lesketala. To je res tisto, kar dekleta potrebujejo.
  Deček Gulliver je tudi vneto pil in pel;
  Vsak ima svoj pogled na ljubezen -
  Koncept lepote in ideala!
  Čeprav mu ljudje niso dorasli,
  Ampak človek ni več opica!
  
  In tukaj seveda lahko vzamete malo aforizmov in dodate takšne duhovite;
  Deklica z golo peto bo najverjetneje dobila modne čevlje!
  Nekaj izvirnega pa ne pride na misel
  Tukaj, na primer:
  Ljubezen za vse starosti,
  In fant je videti zelo ponosen ...
  Njegove oči se svetijo v temi
  Rezultat bo kul!
  Čeprav je to vse, recimo temu - neumnost in banalnost.
  Vendar pa lahko po drugi strani rečemo, da celo kul.
  Gulliver je zapel:
  skačem. Skačem pa drugače
  Oziroma skačem kot uš ...
  In lahko posebej vdelam spremembo,
  Ti si bosonogi fant ne trepeta!
  In potem je Gulliver zapel nekaj bolj civiliziranega;
  Želimo živeti v čudovitem svetu raja -
  V katerih ni bolezni, dotrajale telice ...
  Tako da nit življenja postane neskončna,
  Tako, da je vsak dan vesel in vesel!
  
  Kjer je barva kot mavrica spomladi
  Vodne lilije, kot zlato s smaragdom.
  Kjer je resničnost že dolgo podobna sanjam ...
  Vsak otrok lahko naredi čudež!
  
  O domovina, božja sveta žalost;
  Vaše breze so pikčaste, lesk kovine ...
  In prosim Gospoda za eno stvar,
  Tako, da domovina cveti v slavi!
  
  Toda tukaj je borec že šel na pohod,
  Maršira kot barbarski bojevnik!
  Delali bomo dobro planetu -
  Da krogle ne prebodejo lastne matere!
  
  Napad trolov, besen pritisk;
  Jureči nasprotniki zid-plaz!
  In zakaj potrebujemo oster prepir,
  Ko je domovina združena v pest!
  
  Toda spet se smehljajo orki,
  Človek so, kot kost v grlu!
  In goblin je zarenčal v divjem besu,
  Ampak prijavili smo se iz rati dar!
  
  Toda zmaga nad sovražnikom je blizu,
  Rusijo bomo iztrgali iz močvirja!
  Prišlo je maščevanje za nečiste -
  Njihov kožuh je bil raztrgan na kosce in kosme!
  
  Srčkan obraz ovalnega dekleta -
  Dal mi je vero in veliko moč!
  Tako je Gulliver pel z velikim občutkom in žarom. In njegovo petje je bilo tako neverjetno šik.
  Nato je fant-kapitan spet začel peti, po drugem kozarcu piva in grižljaju suhe ribe;
  Velika, mogočna, sveta dežela,
  Ni več sijočega pod modrim nebom!
  Dal nam jo je Vsemogočni Bog za vedno -
  Brezmejna luč, vzvišeni Mesija!
  
  Svet še ni videl takšne moči, nikoli se ne ve
  Da ponosno teptamo prostranstva vesolja!
  Vsaka zvezda v vesolju ti poje,
  Naj bo An srečen z nami!
  
  Navsezadnje je to naša domovina, takšna je usoda,
  Obvladujte prostor vseh zadev!
  Vsak od nas, verjemite, bi si to želel,
  Brez vsake neumnosti, ženskega vraževerja!
  
  Nadangeli zatrobijo na svojo mogočno trobento,
  Močno poveličujejo pohod naših vojsk!
  In sovražnik bo našel svojo usodo v krsti iz trepetlike,
  In ne bo prejel davkov in dajatev!
  
  To je naša domovina, vse v njej, verjemite mi, je lepota,
  Brez truda je obrnila celo vesolje!
  Dekleta s precej težko kitko,
  Lovite jo, da bo sod močan!
  
  Očetova domovina, to je materin pogled modrih oči,
  Njena roka je hkrati nežna in kamnita!
  In nasprotni mladenič, ki ga ubiješ s kroglo -
  Da plamen v srcu močneje zagori!
  
  Prisegnite brezmejni domovini,
  Dobro je seveda tudi za vas!
  Čeprav kri teče v srhu bitke,
  Zdaj bo sovražnik prišel maščevanje!
  
  Orožje in pogum sta tako močna zlitina,
  Hudobni ga ne more premagati!
  Na letalu z bombami sem pametno letel,
  In ko poči, se vlije toča iz oken!
  
  Toda ukaz vladarja - odleti z otrokom na Mars -
  Čas je, da daste prostor!
  In aroganca Marsovca bo padla v oči,
  Potem vidimo daleč onkraj Plutona!
  
  Prišli bomo v višave vesolja, videli bomo rob vesolja,
  Takšno je naše človeško poslanstvo!
  In zato si drzni fant o podvigih,
  Konec koncev vedite, da je nagrada stvar dobička!
  Tudi dekleta so stopila in ploskala z rokami. In njihove bose noge so tako gibčne. In gole pete se lesketajo na soncu.
  Z njimi je Gulliver, v telesu bosonogega dečka, tako živahen in radoživ.
  So pa plesali na prvo številko.
  Potem smo se odločili za kartanje. In to je tudi zelo odlično delo.
  In res se lahko vzameš in namažeš. In z dekleti do samega besa.
  Gusarka je v roko prijela Guliverjevo boso, otroško nogo in začela masirati njegovo okroglo, rožnato peto.
  Deček se je zasmejal in predel od užitka. Bilo je tako super. To je res samo čudežni deček.
  In njegove gole, zelo lepe noge so pravi čudež.
  Gulliver je z nasmehom zapel:
  Bosi, samo bosi
  Pod julijsko grmenje in pod šumom deske ...
  Bosi, samo bosi
  Plesali bomo, z vami smo!
  To je nekaj smešnih pesmi. In še dobro je biti fant. In hkrati pokažete gromozanske podvige.
  A to seveda še ni vse. Česa le Gulliverju še ni uspelo.
  In pel je in plesal in delal špalite z golimi otroškimi nogami. Kar je tudi izgledalo zelo kul in do neke mere odvratno.
  Tukaj je bil deček-kapitan, ki je potoval v številne države in več kot enkrat oral ocean.
  Da, in njegovo razpoloženje, odkrito povedano, je zelo agresivno.
  Ampak zato še ne vzame dekleta na piratsko zastavo in strelja na morske pse iz majhnih pušk. Ni enostavno vstopiti, a v tem je lepota tega.
  Deček Gulliver, ki je počival z bosimi nogami, je prijel svoje otroške noge in streljal. Jedro je zadelo morskega psa. In ji zlomil hrbet, izbil ji drobovje. Otrok je zavpil:
  - Fant je ujel kul pogum,
  In posadka je bila odpeljana v krsto!
  Deklica, kapitan piratov, je prijela in zgrabila kabinskega dečka z golimi prsti za otrokov nos in zarjovela:
  - No, fantek, hočeš prevzeti moje mesto. V tebi vidim veliko ambicij!
  Deček Gulliver je odgovoril:
  - Ustreza mi, da sem vsaj majhen, a še vedno moški. In ženska je ...
  Še en rdečelasi bojevnik je zapel:
  Ne moreš živeti brez žensk na svetu, ne,
  Sonce maja je v njih, ljubezen cveti v njih!
  Gulliver je ponudil z zelo očarljivim nasmehom, ki je otročji in hkrati pogumen hkrati:
  Država je v težkem času
  Kri teče kot hudournik!
  Borite se do zadnjega diha
  In naj pride sreča, mir, ljubezen!
  
  Smo otroci hudomušnega komunizma
  Brezmejni sinovi domovine ...
  Čeprav prihajajo horde revanšizma -
  Bodimo zvesti svoji državi!
  
  V veliki in kozmični dobi,
  Kvazarje je treba ustvariti iz prsta ...
  Pri nas gre kar dobro, verjemite,
  Čeprav vojska hudobnega pekla napada!
  
  Pobili bomo agresorsko vojsko,
  In ustvarili bomo laserje iz kvarkov ...
  In človek bo postal vsak junak,
  Nad nami je zlatokrili kerubin!
  
  Čeprav oblaki planejo nad domovino,
  Pripravljen na boj s sovražnikom ...
  Odred borcev, za katerega verjamejo, da je nestanoviten,
  Ne teptajte s škornjem roba sveta!
  
  Vemo, da je sovražnik močan in zahrbten,
  Ne bomo mu dali zemlje niti pedalj ...
  In človek je močan z veličastnim napredkom
  In verjemite samo enemu Gospodu!
  
  Zgradili bomo veliki komunizem,
  Rodna zemlja bo cvetela ...
  Čeprav je sovražnik zelo divji,
  Naša usoda v napadu je napredovati!
  
  Pionir pogumen pogumen fant,
  Da je bil vedno rojen za bojevnik ...
  Lev ni strahopetni zajček,
  Naj se sanje uresničijo!
  
  Ne prenesemo ponižanja, bratje,
  Za domovino bomo vsi vstali kot gora ...
  Ne prenašajmo več žalitev
  Zdrobimo sovražnika z jekleno roko!
  
  Če si vsi sežemo v roke
  Insekte je mogoče premagati ...
  Sveta domovina kakor sonce
  In lovec se bo spremenil v igro!
  Tukaj je pesem, ki jo poje fant, ki je bil do nedavnega stotnik in je imel plemstvo. In to je kul.
  Toda na obzorju se je pojavila fregata. Poleg tega velik razred - štiriinšestdeset pušk. Kaj je to resno. In pride kot zmaj, ki vidi kokoši.
  Kapetan je rekel:
  - To je izziv za nas! Se bomo kregali ali...
  Deklica z rdečimi lasmi je rekla:
  "Pobeg ne pride v poštev!"
  Deklica z modrimi lasmi, ki je pokazala svoje biserne zobe, ki so se lesketali in lesketali, je pela:
  Moramo spoštovati, se bati,
  Podvigov deklet ni mogoče prešteti ...
  Dekleta se vedno znajo boriti
  Jebejo se lahko kot oslička vreča!
  In pokazala svoj dolg in ugrizen jezik.
  No, ko bo prišlo do boja, zakaj ne bi pokazali svojega zelo agresivnega temperamenta. In to bo zelo boleče za sovražnike. Da, in prijatelji bodo žalostni.
  In bitka seveda zahteva izbiro pravega mesta in manevra.
  In zdaj dekleta zelo spretno premikajo svojo brigantino in hkrati ne pozabijo peti;
  Ste komsomolski član domovine,
  Se radi pogumno borite za Elf...
  Lahko boste pomagali domovini,
  Vitez ni z dušo norca!
  
  Dekle je lepa pevka
  Skozi snežne zamete drvim bos...
  Ti si sijoča kraljica -
  Udari Orkolfa s pestjo!
  
  Z golo peto je vrgla granato,
  Raztrgal ducat vojakov ...
  Fuhrer bo kmalu plačan,
  Vitez bo pripravil mitraljez!
  
  Smo dekleta v komsomolski bitki,
  Razmislite o največjih borcih v bitki ...
  Glas lepotic je zveneč,
  Naj bodo dedki in očetje ponosni!
  
  Pod Elfsquayem so se močno borili,
  In zlobne orke so lahko pogumno zadržali ...
  Dekleta očitno zmagujemo
  Opravljanje vseh izpitov samo za pet!
  
  Kot orkani v naših žilah
  Blisk iskric v žilah ve...
  Na svetu bodo zelo močne države,
  Od medvedov, psov in opic!
  
  Wehrmacht ne bo dal deklet na kolena,
  Nikoli se ne bomo sklonili, veš ...
  Z nami sta Stalin in najmodrejši Lenin,
  Naj minejo stoletja in leta!
  
  Bog je ustvaril vesolje iz fotonov,
  Življenje brez smrti je rodilo večnost ...
  Poznamo red, zgradili bomo novega,
  In kerubin nad nami razpira krila!
  
  V očetu je veliko junakov,
  Komsomolci so vedno prvi ...
  Vojska koraka v mogočni formaciji,
  Zaščita vilinov mesta!
  
  Borimo se s Fritzom pod Elfsquayem,
  In uspeli so braniti prestolnico ...
  Dekle je boso nogo vrglo paket,
  In streljajmo na pošasti!
  
  Pokosili smo veliko orkov,
  Veliko punkerjev je bilo odrezanih ...
  Nadaljnje vrtenje milj
  Režemo Satanove legije!
  
  Orctlerju smo izbili vse zobe,
  Dragon President je bil poražen ...
  Deklica je odprla ustnice
  Veliki harmagedon je izbruhnil!
  
  Ne daj Firerju nobene milosti
  Dekleta ste vedno pogumne...
  Lepotice čakajo velikodušne nagrade,
  In verjemite, da so se nam uresničile sanje!
  
  Bog Stvarnik vseh svetov vesolja,
  Blagoslovil elfinista ...
  S svojo močjo v bitkah nespremenjeno,
  Dekle zdrobi zlobni orcizem!
  
  Z golo peto je vrgla granato,
  In obrnil mogočnega "Tigra" ...
  In jih nato stisnil na vrvi,
  Lepotica pozna veliko iger!
  
  Tako so orkšisti hitro odtekli,
  Kakšne tanke in granate so metali ...
  Vidimo komunizem dano,
  In pokosili so celo vrsto trolov!
  
  Torej, kar imaš okrshis,
  Stalingrad ti je stal ob grlu ...
  Slavno navijamo milje,
  In zdaj je Svarog Veliki srečen!
  
  Kmalu bo prišla Jezusova vera
  In drugi lepi bogovi ...
  Vilini bodo razvili luč umetnosti,
  Razmnoževanje, volk in zlobni sloni!
  
  Končno bova eno
  V slavo prijaznosti modrega Očeta,
  Dekleta v bitkah so nepremagljiva,
  V Ladovi veri bomo do konca!
  Tako so peli bojevniki in gusarji. No, Gulliver seveda ni razumel vsega. Mislil je, da če ga ujamejo, potem ga bodo seveda tepli s palicami po golih, otroških petah. Poleg tega bodo udarci močni in hkrati, da ne bi pohabili. In potem bo krvnik pobral razbeljene klešče in začel lomiti fantove kosti. In Gulliver ga seveda ne bo našel malo.
  
  
  To se zgodi večnim fantom, ko postanejo pirati. Čeprav je ekipa tukaj zelo dobra - samo dekleta v bikiniju. In hkrati hitijo in se prepirajo, utripajo z bosimi, okroglimi, rožnatimi petami.
  Deček-kapitan ga je vzel in zapel:
  Dekleta so drugačna
  In vsi so super...
  Njihove prsi so škrlatne,
  In so zelo oddaljeni!
  No, fantje so krvavi,
  Trole premagajo z zlobnimi udarci!
  In če se najde ork,
  To vas bo zelo prizadelo!
  
  DRAŽBA ZA LEPO MLADOSTNO SUŽNJO
  OPOMBA
  Zelo čeden mladenič Slavka se znajde na dražbi. Med barantanjem se lepega moškega z izrazitimi mišicami sleče in proda ženskam za veliko denarja.
  . POGLAVJE 1
  Prihaja trenutek resnice, je glavni upravitelj napovedal začetek dražbe. Za eno noč so mlado, čedno, mišičasto devico prodali ženski. Seveda je bilo mišljeno, da je to tradicija za vse nove striptizete.
  Toda mladenič je bil tako čeden in seksi, da se je za ženske zbrala cela ogromna dvorana. In moškim preprosto ni bilo dovoljeno. In to je seveda po eni strani omejevalo dobiček, po drugi strani pa je bilo žigolom všeč.
  Navsezadnje večina moških ljubi samice. Poleg tega mladeniči pogosto nimajo nič proti ljubljenju z bolj izkušeno starejšo žensko.
  Tu se je, topotajoč s škornji, na podstavek povzpel fant, pokrit s posteljnimi pregrinjali, ki je komaj dosegel polnoletnost. In videti je še mlajši. Bil je popolnoma zaprt, a ga je videlo že veliko žensk v enakih kopalkah in gorečega od navdušenja.
  In te dame so se vklopile. Tudi sam Slavko se je zdrznil. Njegovemu mladeniču je med bitko utripalo srce kot boben. Prodajajo človeka - kot kakšno žival.
  In to je treba reči tako nenavadno in edinstveno.
  Na obeh straneh mladeniča je stalo dekle v črnih usnjenih oblekah, škornjih in rokavicah ter rdečih maskah na obrazih. Čednega mladeniča bi morale postopoma razgaliti, da bi še bolj vznemirile poželjivo javnost. Ženske včasih prekašajo moške v razuzdanosti in žeji po seksu, njihov orgazem pa je veliko močnejši in daljši. Zato se ne bi smeli čuditi, da se jih je toliko zbralo, da bi si ogledali mladega, zelo lepega samca, nato pa ga, če bodo sredstva dopuščala, lahko tudi kupijo.
  Warbler je začutil zelo močno vznemirjenje in vonj po dragem parfumu, kar je še bolj vznemirilo hiperseksualnega mladeniča.
  Tukaj je napovedan glavni upravitelj:
  - Moški Vyacheslav Kotovsky na dražbi. Star osemnajst let, telesno popolnoma zdrav. Zelo čeden, z oblinami, nov v striptiz baru in seksi. Samo za eno noč z žensko, ki mu lahko naredi vse - samo ne ubijaj in ne pohabi!
  Tradicionalno je začetna cena deset dolarjev!
  In dve dekleti v usnjenih oblekah, škornjih in maskah so previdno odstranili prvo naslovnico.
  Razgaljeno je bilo lepo visoko čelo mladeniča in njegovi zlati dolgi valovi lasje.
  Misel, da bo zdaj gol pred več sto poželjivimi ženskami, je na Slavka vznemirljivo vplivala in zdrznil se je.
  Ta trema je vzbujala občutek, da je na dražbi dana devica, ki ženske tako vznemirja.
  In slišali so se joki:
  - Petnajst dolarjev!
  - Dvajset!
  - Petindvajset!
  - Trideset!
  Ena debela krava je zalajala:
  -Petdeset!
  Druga punčka je siknila:
  - Šestdeset!
  Zaslišal se je krik:
  - Sedemdeset!
  - Osemdeset!
  - Devetdeset!
  - Sto!
  Sledil je premor. Fant je moral še naprej postopoma izpostavljati, kar se je obrnilo na nežnejši spol.
  Tukaj sta dve dekleti, ki sta odstranili tančico s spodnjega dela obraza. Odprli so se lep nos, graciozna usta in pogumna brada mladeniča, pa tudi vrat.
  Ženske so se veselile.
  Eden je zamrmral:
  - Sto dvajset!
  Drugi je zacvilil:
  - Sto trideset!
  Tretji je zajokal:
  - Sto petdeset!
  Debela ženska je siknila:
  - Sto osemdeset!
  In precej mlada in prijetna ženska je izdala:
  - Dvesto!
  Sledil je nov premor. Služabnice so zdaj razgalile mladeničeva ramena in roke. Bile so mišičaste, lepe in graciozne oblike. Ne bodibilder, ampak ulit, čeden borec. In koža je tako zapeljivo sijoča.
  Ženska, ki je bila videti kot povodni konj, je zamrmrala:
  - Dvesto petdeset!
  Ženska je rekla malo bolj prijazno:
  - Dvesto sedemdeset!
  Drugo mlado dekle je zacvililo:
  - Tristo!
  Ženska je, nasprotno, v svoji starosti zakikala:
  - Tristo petdeset!
  Predstavnica poštenega spola je izdala:
  -Štiri sto!
  Mlada ženska, očitno slačiperka, je zagodrnjala:
  - Štiristo petdeset!
  Na trgu je bilo veliko mladih in lepih žensk. Sprašujete se celo, zakaj potrebujejo pokvarjene in obrabljene žigole, od katerih se lahko okužite.
  Ena zelo ugledna gospa je rekla:
  - Petsto!
  In spet je bil premor. Znesek še vedno ni tako velik, sploh glede na inflacijo dolarja. Da, in komaj čakam, da vidim vse sorte dame, kot se sleče mlad, lep žigolo.
  Tukaj sta dve dekleti v strogih oblekah, škornjih in maski, ki slečeta še eno tančico.
  In ves trup zelo lepega in reliefnega fanta je gol. In lahko vidite njegove trebušne mišice, ki so razporejene kot čokoladni prilivi. In kako gladka, sijoča koža, ki lesketa v soju žarometov.
  Ena od žensk je rekla:
  - Šeststo!
  Oglasil se je še en:
  - Sedemsto!
  Tretji je zamrmral:
  - Osemsto!
  Starka je zahripala:
  - Devetsto!
  Precej mlada in lepa ženska z diamantnimi uhani je siknila:
  - Tisoč!
  In spet je bil premor. Vsi so bili nestrpni, kaj se bo zgodilo. Ta mladenič je neverjeten. Bolje kot katerikoli Apollo.
  Milijarderjeva žena Elena ga je občudovala, vendar še ni sklenila kupčije. Pravzaprav bo najbolj zanimivo na koncu. In zdaj kam hiteti. To je res zelo dragoceno blago. Čeprav je po drugi strani Elena še vedno tako lepa in seksi, da bo, če bo zamajala z boki, pritekla cela čreda srčkanih mladeničev, ki bodo tudi plačevali denar za seks z njo.
  In dve dekleti v usnjenih oblekah in maskah sta spet začeli vzeti drugo tančico s čednega Slavika.
  In tako so razgalili njegove mišičaste, lepo oblikovane noge do kolen. In kopalke. Fant je bil tako navdušen, da se je njegova moška popolnost razbohotila. Bil je velik in je ženski omogočal popolno veselje.
  Ropot se je razlegal po dvorani.
  Povodni konj je zamrmrala:
  - Tisoč in pol!
  Bolj vitki so izdali:
  - Dva tisoč!
  Ženska v mačji maski je tvitnila:
  - Dvesto petsto!
  Zakrita ženska je rekla:
  - Tri tisoč!
  Ženska z diamantnimi uhani je rekla:
  - Tri petsto!
  Starka je zamrmrala:
  - Štiri tisoč!
  Deklica, ki je bila videti zelo mlada, je zacvilila:
  - Štiri in pol!
  In ženska, pokrita s tančico, je žvrgolela:
  - Pet tisoč!
  In spet je bil premor. Tokrat je bil v eni noči z žigolom imenovan zelo spodoben znesek. Za pet tisoč dolarjev lahko najamete petdeset prostitutk ne najslabše ravni. In navaden, izkušen žigolo stane dvesto dolarjev za dve uri. No, nekateri so dražji, drugi pa cenejši. In zdaj je znesek postal urejen in ne tako majhen. Poleg tega je vojna in ruski rubelj pada, dolar pa raste. Ni časa za maščobo, živel bi!
  A vsi aduti seveda še niso postavljeni. Dekleta sezujejo velike škornje z fantovih nog. In izpostavljajo graciozno obliko, podobno dekliškim stopalom. In brez las - kot bronast kip. Zagorele, bose noge, pravljično čeden mladenič obnorijo marsikatero žensko.
  In dvorana spet buči.
  - Šest tisoč! - je zavpila častitljiva gospa.
  Mlada deklica je zacvrknila in pokazala zobe:
  - Sedem tisoč!
  Mlada, a debela ženska z neprijetnim obrazom je zagodrnjala:
  - Osem tisoč!
  Mlajša in lepša ženska z diamantnimi uhani je tvitnila:
  - Devet tisoč!
  In ženska, katere starosti je zaradi debele tančice nemogoče določiti, je začivkala:
  - Deset tisoč!
  Njen glas pa je bil mlad. In Slava se je razveselila. Misliti, da je seks z muslimanko za tak denar super! In v žepu ima že dva tisoč dolarjev in pol.
  Res je, to še ni vse. Fant, mišičast, zelo čeden, sijoč kot kip starogrškega boga, je bil v kopalkah. In njegovo lepo dostojanstvo je bilo še vidno v vsem svojem sijaju.
  In dve dekleti v rdečih oblekah in maskah sta mladeniču vzeli in z elegantnim, gladkim gibom sneli kopalke.
  Na fantove gole, zagorele, mišičaste in zelo graciozne, zapeljive noge je padel trak blaga in popolnoma razgalil Slavko.
  Občutil je globok občutek sramu. Zardela kot mlada devica, ki še nikoli ni okusila ženskega telesa.
  Penica se je stresla, srce mu je razbijalo kakor kamenje v klopotcu.
  In njegovo tresenje, sram in očitna zadrega so imeli čaroben učinek na ženske. Pravzaprav je to tako sladek, neverjetno čeden fant z zlatimi lasmi, poleg tega pa devica, zaradi katere se nežnejši spol trese v utrujenosti.
  Ženska, debela kot povodni konj, je zavpila:
  - Petnajst tisoč dolarjev!
  Ženska je izdala nekoliko vitkejši:
  - Dvajset tisoč!
  Ženska v meniški obleki je zamrmrala:
  - Petindvajset tisoč!
  Mlado dekle je zacvililo:
  - Trideset tisoč!
  Starka je zahripala:
  - Petintrideset!
  Ženska z diamantnimi uhani in precej prijetnega videza je izdala:
  - Štirideset!
  Druga predstavnica lepšega spola z veliko ogrlico iz izbranih biserov okoli vratu je zacvilila:
  - Petinštirideset tisoč!
  In končno je ženska v tančici in s precej mladim glasom izdala, kruto in jasno:
  - Petdeset tisoč!
  Pri okrogli številki je kot običajno nastal premor. Pravzaprav lahko za tak znesek kupite dober in nov avto. Ali pa najamete petsto ne najslabših prostitutk za eno uro. Ali dvesto petdeset izkušenih moških žigolov za dve uri ali petsto manj izkušenih in elegantnih. Ali je vredno začeti.
  Še več, tega mladega čednega moškega lahko kasneje najamete za manjši znesek.
  Elena, ki je tako dolgo čakala, je trepetala od nestrpnosti. Kako lep je. In ob tem zardi kot mlado dekle in trepeta kot jagnje pred zakolom.
  Stevard je dvignil kladivo in začel govoriti:
  - Petdeset tisoč dolarjev krat! Petdeset tisoč dolarjev dva... Petdeset tisoč dolarjev...
  Elena je zavpila z lastnim glasom:
  - Šestdeset tisoč!
  Vsi so se obrnili. Videli smo vitko žensko v maski. In z zelo prijetnim in znanim glasom.
  Slavka si je zelo želela, da bi ga ta lepotec, pokrit z masko, kupil vsaj za eno noč.
  In potem ga je srečanje z Arabko prestrašilo. Na samem vzhodu se odlikuje krutost. In lahko pride do strašnih perverzij. Čeprav ga ni mogoče ubiti in pohabiti, mora narediti vse, kar zahteva ženska, ki ga je kupila.
  In ne zavračajte ničesar.
  Vendar pa lepotica v tančici ni poskušala popustiti:
  - Sedemdeset tisoč!
  Elena je zamrmrala:
  - Osemdeset!
  Zaprta ženska je nenadoma vrgla:
  - Sto tisoč dolarjev!
  Ropot se je razlegal po dvorani. Da, znesek za samo eno noč z žigolom je brez primere. Ko pa je dražba, se pojavi vznemirjenje pri barantanju, ki mu je težko kos.
  In mnoge ženske še nimajo moža. Ali so vdove, ali so ustvarile lasten kapital ali pa jim je uspelo prejeti dediščino, preden so se poročile. Ali fiktivni možje.
  Torej je bilo kdo vstopiti v kupčijo.
  Mlado dekle je zavpilo:
  - Sto deset tisoč!
  Zagrnjena ženska je zarenčala:
  - Sto dvajset!
  Ženska z diamantnimi uhani je rekla:
  - Sto petdeset!
  Nato je ženska v tančici zavpila:
  - Dvesto tisoč!
  Elena je strastno zarenčala:
  - Dvesto petdeset!
  Deklica z rubinasto ogrlico je rekla:
  - Tristo tisoč!
  Debela ženska je zavpila:
  - Štiristo tisoč!
  Tedaj je ženska v burki zavpila na vsa grla:
  - Milijon dolarjev!
  To je že resna in velika vsota. Za takšne zneske kupujejo slike, čistokrvne konje ali celo vojsko prostitutk. Za noč lahko naročite elitno prostitutko za tisoč. Še več, rubelj pada, vojna je in pričakovati je, da bo le še hujše.
  Sledil je težak premor. Za Eleninega moža milijarderja milijon dolarjev ni tako smrtonosen znesek. Ampak samo za moža. In to je zanjo preveč očitno. In celega milijona, ki je zapustil račune, ni mogoče tako zlahka skriti in ne opravičiti.
  In druge ženske so bile zaradi takšne vsote očitno v zadregi.
  Stevard je dvignil kladivo in začel peti:
  - Enkrat milijon dolarjev, drugič milijon dolarjev, trikrat milijon dolarjev ...
  Elena je glasno zavpila:
  - Milijon dolarjev in še en dolar!
  Upravitelj zagona:
  - Milijon dolarjev in še en dolar krat ... Milijon ...
  Ženska v burki je zalajala:
  - Dva milijona dolarjev!
  Ropot se je razlegal po dvorani. Znesek je bil tolikšen, da bi lahko najeli deset tisoč profesionalnih žigolov za dve uri ali dvajset tisoč prostitutk za eno uro. Za takšne vsote so bile kupljene slike, dragi čistokrvni žrebci in že je mogoče zgraditi vilo in kupiti najmanjšo jahto. In samo za eno noč.
  Slava je bil osupel in njegove oči so se razširile: toliko še stane! bogastvo.
  Ena od deklet iz dvorane, verjetno podlegla navdušenju nad barantanjem, je na vso moč rekla:
  - Dva milijona in en dolar!
  Upravitelj je začel peti:
  - Dva milijona in en dolarski krat! Dva milijona in en dolar dva! Dva milijona in en dolar - tri ...
  Ženska v burki je zavpila:
  - Pet milijonov!
  V dvorani med ženami je zašumelo. To je že gromozanski znesek, lahko bi rekli bogastvo. In vse to v samo eni noči. Lahko rečeš samo noro. Kar pet milijonov!
  Penica, ki se ji je vrtelo v glavi in rdeča od zadrege, trepetajoč od sramu in navdušenja, je deček zakikal:
  Bojim se te teme, brezupne in strašne,
  od koder se ne bom nikoli več vrnil...
  To je šala, kakšna lepa šala
  In sanje so sanje in zdaj se zbudim!
  In glavni oskrbnik je začel oznanjati:
  - Petmilijonski krat! Pet milijonov dolarjev - dva! Pet milijonov dolarjev tri...
  Nato je ena od žensk z diamantnimi uhani vzela in izdala:
  - Pet milijonov in en dolar!
  Ropot se je razlegal po dvorani. Zneski so bili preprosto nori. Čeprav je na primer v prejšnjem stoletju nekdo iz Japonske plačal sto štiri milijone dolarjev za Van Goghovo sliko in s tem postavil rekord. Toda kakšna slika je bila tam: mazilo! Ni čudno, da nihče ni hotel kupiti Van Gogha v času njegovega življenja.
  A vseeno toliko plačaš za eno noč z žigolom.
  Stevard je spet dvignil kladivo in začel peti:
  - Pet milijonov in en dolar - ena! Pet milijonov in en dolar - dva! Pet milijonov in en dolar - tri ...
  Ženska v burki je zavpila:
  - Deset milijonov dolarjev!
  Spet hrup v dvorani. In nekatere ženske se niso mogle več zadržati in so si začele vtiskati prste ali vibratorje med noge, da bi ublažile izjemno razburjenje. Tako jih je to nepredstavljivo barantanje dobilo. To je bilo res zelo kul.
  Glory je ponorela: deset milijonov dolarjev! In četrtina tega zneska pripada njemu. Ne bo le izplačal mafije, ampak bo tudi sama postala bogata in spoštovana oseba. In potem bo pričakoval zelo svetlo prihodnost. Ženska pod burko je imela mlad prijeten glas in sploh ni jasno, kaj ji preprečuje, da bi zastonj snemala moške. Res je, mnoge ženske rade imajo popolno oblast nad moškimi in jim ukazujejo v postelji. In tako namesto vibratorja ali moški z ulice kupujejo žigole.
  In Slava je še vedno tako mlada in čedna. In ko se nasmehne, kako sijoči so njegovi zobje. Res, izjemno prijeten in srčkan, postaven mladenič. No, kako priti mimo tega in priti skozi? To je resnično največje darilo v vesolju.
  Že znesek je bil previsok. In prekiniti tako zelo nevarno.
  In oskrbnica je začela govoriti z zobmi:
  - Deset milijonov dolarjev krat! Deset milijonov dolarjev dva! Deset milijonov dolarjev tri...
  Elena je, preden je kladivo padlo, obupano zavpila:
  - Enajst milijonov!
  Hrup v dvorani je glasnejši. Ena od žensk je vzkliknila:
  - Tukaj je trgovec v krilu!
  Slavka je zamrmrala:
  - Vaš žigolo je dražji,
  Kaj je res vredno!
  Stevard je dvignil kladivo in začel peti:
  - Enajstmilijonkrat, enajstmilijon dva! Enajst milijonov tri ...
  Tu se je Elena prestrašila. Osebno ni imela takšnega zneska, kričala je samo zaradi svoje trme. In če njen mož izve za to, potem se ji bo to zgodilo. Čeprav bo v primeru ločitve verjetno še tožila kakšen del države. In postanite svobodni. In vsaj potoval bo okoli sveta, kar bo izjemno kul.
  In da je mož ne pusti iz Moskve - da bo prej umrl, prasec!
  Toda zadnjo sekundo, preden je kladivo udarilo tretjič, je ženska v tančici začivkala:
  - Dvajset milijonov dolarjev!
  Gospe so se stresle in vstopile. Walker. In takrat je Elena začutila navdušenje in zaupanje vase. Ta dama s tančico je verjetno pravljično bogata. Naj se torej odkupi za svojo muho. Naj v celoti plača užitek ljubkega, srčkanega in mišičastega fanta.
  In Elena je rekla:
  - Sto milijonov dolarjev!
  Dvorana se je zganila in zavriskala. Vau! No, znesek za noč z zelo čednim fantom z oblinami. Koliko moraš biti poželjiv ali zaljubljen, da vložiš v mladega žigola tako divjo vsoto.
  Stevard je dvignil kladivo in začel govoriti:
  - Stomilijonski krat! Sto milijonov dolarjev dva! Tristo milijonov dolarjev ...
  Ženska v burki je zavpila:
  - Dvesto milijonov! - In dodal. - Končaj cirkus. Nimate takšne vsote in osramočeni boste!
  Elena je zamrmrala:
  - Kako to veš?
  Ženska v tančici je odgovorila:
  - Vem! Ko rečem, vem!
  Stevard je dvignil kladivo in začel govoriti:
  - Dvestomilijonski krat! Dvesto milijonov dolarjev dva! Dvesto milijonov dolarjev tri...
  Nato je ena od žensk v dvorani zacvilila:
  - Dvesto milijonov in en dolar!
  Upravitelj je spomnil:
  - Če zneska ne plačate v celoti, vas bodo vrgli ven in vam nikoli ne bodo dovolili vstopa v dražbeno sobo.
  Ženska s temnimi očali je prikimala.
  - Vem! Ampak čisto pripravljen!
  Upravitelj je začel peti:
  - Dvesto milijon in en dolar krat! Dvesto milijonov in en dolar dva! Dvesto milijonov in en dolar tri...
  Ženska v tančici je rekla:
  - Petsto milijonov dolarjev!
  Ropot se je razlegal po dvorani. Ženske so začele masirati med nogami in močneje uporabljati vibratorje.
  Slavka je nenadoma videla, da je njegova moška popolnost začela kopneti. Predolgo je bilo v vznemirjenem stanju. In potem je zagorelo.
  In po tribunah med poželjivkami se je razlegel hrup razočaranja.
  Stevard je dvignil svoje kladivo in začel peti, razgalivši svoje biserne zobe:
  - Petsto milijonov dolarjev krat! Petsto milijonov dolarjev dva! Petsto milijonov dolarjev tri!
  Sledil je težak premor in stevard je sporočil:
  - Mladi žigolo, osemnajstletni Vjačeslav Kolobkov, je bil prodan dami v tančici za petsto milijonov dolarjev!
  Žena je prikimala.
  - Nakazal bom denar z vašega računa! In zdaj bo moj, vso noč!
  Čez Slavko so vrgli tančico. In veriga je bila nataknjena na močan, mišičast vrat.
  Fant je z bosimi nogami tlesknil za svojo novo ljubico.
  Upravitelj je pripomnil:
  - On je tvoj suženj za noč! Samo ne ubij ga ali pohabi!
  K mladeniču je pristopila ženska v tančici. Njena roka je prijela in zgrabila fanta za moško popolnost. Takoj se je spet dvignilo in nabreknilo. In Slavka je močno zardela, od zadrege in sramu.
  Ženska je odprla obraz. Bila je zelo lepa, orientalska, črnolasa lepotica, stara največ petindvajset let. Da, res je bila zelo lepa, čeprav na njenem obrazu ni bilo sledi kozmetike.
  Slavka je zabrusila:
  - Da, sami lahko prejmete denar za noč!
  Žena je prikimala.
  - Vem! Pozneje ti bom povedal, zakaj sem ti dal tako divjo vsoto! Do takrat pa gremo v sobo! Časa je malo in rad bi še zadnjič v življenju užival v ljubezni!
  Fant je bil presenečen
  - Zakaj zadnji?
  Ženska je odgovorila:
  - Ker sem bila jaz, princesa Esmigul, obsojena na smrt zaradi prešuštva! In pojutrišnjem ob zori mi bodo odsekali glavo!
  Slavka je predlagala:
  Torej morate pobegniti!
  Princesa je z vzdihom odgovorila:
  - Pri Alahu sem prisegel, da ne bom pobegnil! Zato mi je mož pred smrtjo dal svoj račun in mi dovolil, da naredim in kupim vse, kar si dandanes želim!
  Slava se je zahihital:
  "Zato si torej tako velikodušen!" Nima smisla varčevati!
  Prikimala je in odgovorila:
  - Če mi boš dobro služil in mi bo všeč, ti bom kupil celo palačo, jahto in kaj še hočeš, celo floto avtomobilov! Torej poskusite!
  Mladenič je prikimal.
  - Pripravljen sem in z veseljem vam služim!
  Tu sta vstopila v ločeno, razkošno sobo. Žena je ostala sama z njim. Graciozno se je slekla in razkrila popolnoma lepo zagorelo telo. Slavkina moška popolnost je tako nabreknila, da je bila pripravljena počiti.
  Gola princesa je prikimala.
  - Pridi pod tuš z mano!
  Mladenič in mladenka sta šla v kopalnico, popolnoma pokrito z zlatom.
  Izlili so se topli potoki. In začeli so umivati čudovita telesa.
  Žena je prikimala.
  - Veš, kako uporabljati jezik!
  Slavka je prikimala.
  - Vsekakor!
  Princesa Esmigül je prikimala.
  - Torej trdo delaj! Daj no moj čedni fant!
  Mladenič je pokleknil, pomolil svoj obraz med njene noge, v lepo obrito čelo lepotice in začel delati z jezikom, delati nesebično in zavzeto.
  Mlada, lepa ženska je pohotno zastokala. In bila je zelo zadovoljna.
  Tudi Slava se je okrepil. Kako neznosno je bolelo in peklo njegovo prenapeto dostojanstvo. In delal je in bil blagoslovljen.
  Princesa je zastokala, nazadnje pa se je z glasnejšim krikom stresla v močnem orgazmu in se povesila.
  Potem je sama pokleknila in se je njen obraz približal mladeničevim dimljam. In zdaj je z ustnicami objela razburjenega, vročega, prijetno dišečega petelina, mladega in lepega žrebca. In začela je delati s svojim jezikom.
  Penica se je na silo prisilila, da še ni odvrgla semena. Naj ženska uživa v procesu lizanja, gladka, sladka, okusna, glava moške popolnosti, najlepši in najlepši mladenič v Moskvi.
  In princesa je znorela, delala s članom, jezikom in ustnicami. Bilo ji je prav neverjetno lepo in lepo.
  Warbler se končno še vedno ni mogel zadržati in končal. Vrgla je viharno, sladko kašo, mladostno seme. Princesa jo je pohlepno lizala z jezikom in ji ni pustila, da bi zamudila niti kapljico. In potem je naročila:
  - In zdaj se postavimo v pozo vrane! Lizal te bom in ti boš lizal mene!
  Slava je pokimal v znak strinjanja. Z jezikom je spet začel spretno in živahno masirati princesin klitoris. Medtem ko so jezik in ustnice mlade, lepe ženske spet prisiljeni nabrekati in segrevati, je mladi, elastični član mišičastega in zelo lepega ter spretnega žigola!
  
  KRALJICA IN BOSOGA SUŽNJA.
  OPOMBA
  Mlad fant iz našega časa najprej postane kraljica. Toda zaradi pretirane krutosti jo bogovi spremenijo v bosonogo sužnjo. Vendar vilini osvobodijo mlado dekle iz suženjstva in začnejo se super pustolovščine.
  . POGLAVJE 1
  Agripina je videla slovesni obred. Kot bi se povzpela na prestol in sedla na prestol, posut z dragulji. Na glavo ji je postavljena krona, posuta z zvezdami. In vsi predsedniki, monarhi in drugi vladarji sveta pokleknejo in jo hvalijo.
  In pozdrav se odnese v nebo in topovi bijejo. In vse se blešči. In zdaj je carica planeta Zemlja. In pojejo ji fanfare in igrajo orkestri. In prestolna soba, v kateri sedi, je petdesetkrat večja od stadiona Lužniki. In ima celo vojsko. Na tisoče lepih deklet v kratkih krilih, z golimi nogami, z mitraljezi za hrbtom, jo pozdravlja in poje:
  Ti si velika boginja
  Car vseh ljudi...
  brezmejni element,
  Ubijte vse svoje sovražnike!
  Agripina je pokazala zobe in zarjovela:
  Sovražnike posekam po tangenti
  Tako hitro sem jih udaril ...
  Vse se izkaže odlično
  Jaz sem kraljica, ne poznam vseh gledalcev!
  Po tem so ji pripeljali prvo žrtev. Bil je Pavlusha, čeden, svetlolas, mišičast najstnik, star približno štirinajst let. Je samo v rdečih kopalkah in z vklenjenimi rokami in nogami. Fanta so udarili z biči in ga položili na kolena.
  Agripina je v roko prijela težki bič iz bodeče žice in udarila Pavlušo. Deček je kričal od neznosnih bolečin. In mlada, močna, mišičasta ženska ga je še naprej bičala in zapela z zobmi:
  - Moji fantje, moj otrok,
  Ob tej uri ne spite
  In dobili boste viden šiš,
  Bič po hrbtu!
  In mogočna žena je tepla fanta. In tako, da je koža počila in kri tekla v potoku. In Pavlusha je kričal od neznosnega trpljenja.
  Nenadoma se je zaslišal strašen ropot. Palača se je podrla in zidovi so se zrušili. In pred njo se je pojavil ogromen, iskriv angel z dvema mečema.
  Grmeči glas je rekel:
  - Ti, svetovna carica, si prestopila vse meje! Za to boste kaznovani. Vsemogočni Bog ti bo vzel vso moč, tisto, ki se povzdiguje, pa bo ponižal.
  Udarila je strela. Palače ni bilo več, vseh služabnikov in voditeljev držav tudi ni bilo več.
  In Agripina se je namesto razkošnih oblačil in krone izkazala za napol golega sužnja v okovih. Na njenih bosih nogah in rokah so bile težke jeklene verige. Telo je bilo skoraj golo - samo en prevratnik.
  In bila je vklenjena skupaj z drugimi skoraj golimi sužnjami. In njene bose, močne noge so žgale vroč pesek puščave.
  Agripina, močna, zelo mišičasta ženska, z visoko dvignjeno glavo, je sama postala sužnja. In bič nadzornika je padel na njen reliefni hrbet.
  In bič je zažvižgal. Nadzornik sploh ni bil človek. To je ogromen, kosmat medved z zelo grdo in grdo vrčko. Sedel je na kamelo in z vso silo zadajal udarce nekdanji, svetovni cesarici.
  Agripina je trpela in je zastokala. Spomnila se je, kako so jo po aretaciji odpeljali v preiskovalno sobo. Prisilili so me, da sem slekel vsa oblačila, in začeli pregledovati močno, dekliško telo. To je storilo več žensk v belih plaščih. Kot da je to bolnišnica, ne zapor in ne šmon, ampak zdravniški pregled.
  Nato so ukazali, naj počepnejo pred ogledalom in osvetlijo z reflektorji. Agripinin počep je seveda enostaven. Neprijetno pa je, ko te željno gleda več žensk v belih plaščih. Občudujejo močne, reliefne mišice, bolj primerne za moškega kot za dekle, ki se pri gibanju tako navijajo.
  In njihove oči so poželjive. Agripina ima telo zelo močnega mladeniča z mišicami in ne dekleta, čeprav je koža gladka, čista, razvita prsa in široki boki. Toda ramena so široka.
  Agripina počepne, vendar ji vsi ne dajo ukaza, naj se ustavi. Že začela se je potiti, njena zagorela polt pa je zasijala, zaradi česar je še bolj podobna kipu starogrške boginje bojevnice.
  Končno se je naveličala požirati z očmi. In paznica v uniformi je ukazala, da se postavi na kvadrat in položi brado v posebno vdolbino. Nato je kljubovalno slekla tanke gumijaste rokavice in se prijela za brado s prsti do Agripininih ust.
  In so neumite, prepotene. In je zlezla po licih in pod jezik. Agripina je bila ogorčena in jo odrinila, zarenčala:
  - Nadeni si rokavice, prasica! Okužili se boste!
  Po tem ji je bilo nekako nerodno in iskanje so prekinili. Fotografiran pa gol, tako da so bile tetovaže vidne. Valjali niso le prstov, ampak tudi gole podplate. In želodec so celo osvetlili z rentgenom, očitno sumijo, da so tam morda mamila.
  Po tem so me odpeljali pod tuš. Dali so celo kos mila in nato brisačo. Sledila je uniforma.
  Agripina se zapora ni posebej bala. Nasprotno, prepričana je bila, da bo najpomembnejša in kul.
  A v celici je bilo malo gneče, bilo je dvanajst deklet, dišalo je po vedrih.
  Takoj jih je zgradila in pospravila. Potem me je prosila, naj popravim stranišče. In so jo poslušali.
  Agripina je bila kul tudi v priporu. In lahko me je prisilila, da sem ubogal.
  Zdaj pa je okoli nje dva ducata deklet v verigah in cela četa orkov z biči.
  In ti medvedi so začeli Agripino močno tepsti. In bilo je tako boleče, da je celo ta junaška ženska tulila od trpljenja in prosila milosti. Pravzaprav je bila nekakšna nočna mora. Potem so ji vklenili tudi vrat, kar je popolnoma nevzdržno.
  Agripina se je premikala po pesku. In njeno razpoloženje je bilo minorno. Je pretepena in opraskana, prekrita s krvavimi madeži. In okovi žvenketajo in kovina se lesketa.
  Agripina tiho tepta. Pesek je vroč in boli bose noge. Čeprav še vedno nima ničesar - njene noge so napolnjene med borbami in treningi. Kaj pa sužnjice. Mnogi od njih niso vedno hodili bosi in njihovi podplati niso tako grobi. In peče tako močno, da se pojavijo celo mehurji.
  Mlada ženska hodi in z grozo razmišlja: vklenjena je in sužnja, ki ji od časa do časa pade na hrbet bič. Toda kmalu bo sprožila upor in prevzela oblast nad tem planetom.
  Močna, mišičasta dama pritegne pozornost orkov. In od časa do časa so jo udarili z bičem ali bodečo žico.
  Agripina je zavpila nazaj:
  - Šibek udarec!
  In v tistem trenutku se je vse spremenilo. Natančneje, ostre, prekaljene puščice so letele na orke izza sipine. Udarili so kosmate medvede in prišli iz oči ter zašili dimlje in prsni koš.
  Agripina ga je vzela in z verigami žvenketala planila na orka. Glavo mu je prebodla z verigo.
  In zapela je:
  - Sem kot hudič hudič! Uničil bom prestolnico!
  Vilini so skočili iz zasede na preživele orke. Bili so predstavniki tega glamuroznega ljudstva, na majhnih in gracioznih samorogih.
  Orke so hitro pobili in posekali. Po tem so dekleta začeli izpuščati iz verig. Tudi Agripina je bila s pomočjo magije čarobnih palic odklenjena.
  Mlada ženska je postala svobodna. In močan, z gomolji mišic.
  Po tem je imela celo ekipo deklet. In zdaj so čudoviti bojevniki topotali s svojimi bosimi, izklesanimi nogami v puščavi.
  Agripina je zabrenčala in pokazala zobe:
  Pot teče po ovinku,
  Bosonoga dekleta...
  Utrujen od stenic, da bi zdrobil zlo,
  Rad bi dražil svojo srečo!
  Tudi dekleta so bila zelo agresivna in borbena. Hoteli so peti in skakati. In njihove noge so pravzaprav elegantne, čeprav so izčrpane, podrte, preluknjane.
  Tukaj je ekipa, ki koraka. In z njimi vilini na samorogih in z loki.
  Agripina čuti moč v sebi in poje:
   Od časa Spartaka - ta vera živi,
  Da na svetu nikoli ne bi bilo sužnjev!
  Če je gospodar drzen - si ogreje trebuh s pečjo,
  In kmet je zmrznil na mrazu - verjemite, da ni usoda!
  
  Rus Spartak - potegnil je meč za nas,
  In za njim je brez konca naraščala reka zatiranih ...
  Če si moški - čast je dragocenejša od življenja,
  Če želite, da življenje teče v sreči sveta!
  
  Stenka Razin je hotel popraviti tabor sužnjev,
  Tako, da je volja, vsak lahko obvlada ...
  In ljudje, kot je on, niso mogli sprejeti sramu,
  In za njimi ljudje - bila je nešteta vojska!
  
  Mučenje, stojalo in kol - argumenti kraljev,
  Vsi se hočejo polastiti vsega stoletja!
  A svoboda, verjemite mi, je milja kruha in medu,
  In take sanje že dolgo gori v naših srcih!
  
  Prišel je grom - oktober, zdaj pa naša moč,
  Država gori, veliko krvi in bolečine!
  Toda Jezus ne bo pustil pravega brezna v peklu,
  Kdor je hudo bičan, bo srečen v dobrem!
  
  Lenin je odprl vrata, Stalin pogumno vodi,
  Z vsakim korakom smo bližje svetemu cilju!
  Toda prišel je satan, enainštirideseto zlobno leto,
  In zdaj naša kri, kot potok, bruha iz žile!
  
  Z vami smo država; naša čast je tvoje življenje,
  Nikoli ne pokleknite ruskih narodov!
  Drži se Rusije, bori se za domovino,
  To je smisel in sol poguma generacij!
  
  Fuhrer je podlo truplo, no, in Rus je velikan,
  In Čečen z Uzbekistancem in Rusom sta enotna!
  Komunizem je monolit, ideal za dušo,
  In polki nasprotnikov so zdrobljeni v torto!
  
  Vesolje kliče mlade - rog trobi vabljivo,
  Tam bo nova meja, onstran Marsa!
  Gradimo komunizem - preklicali so rubelj,
  Državljanstvo ni pomembno!
  
  Vse vesolje, verjemite, bo zdaj rdeče,
  Tam bodo vrata v raj - rdeče zvezde.
  Človek je drugim brat - v preteklosti pobesnela zver,
  In ljubezen, lepota je opevana v čistih hvalnicah!
  
  Zato ne prizanašajte svoji brezčutnosti in lenobi,
  Za našo domovino, boj kot sokol!
  In vi borci delate ponoči in podnevi,
  Kaj bi rajski vrt cvetel in dal sladek sok!
  Agripina je zapela skupaj s svojo bosonogo ekipo. In nenadoma se je ujela na misli, da se zdi, da je za komunizem. No, Agripina ni poznala sovjetskih časov: bila je premlada. Kmalu je stara sedemintrideset let in zdaj je leto 2023. Kaj se torej lahko spominja o sovjetski oblasti? To je legenda, v njenih očeh in umu. Agripina je, kot pravijo, otrok svojega časa. In seveda nisem slišal najboljših kritik o sovjetskih časih. Kot in pravzaprav je primanjkovalo tudi takega, kot so banane. Ja, tudi sladkarije in žvečilni gumi. In kavbojke so bile redke. In pod Gorbačovom so s polic izginile celo grenka vodka in cigarete. Dolge čakalne vrste, kuponi, kartice, prazne trgovine, popolno pomanjkanje - tako se ljudje spominjajo sovjetskih časov.
  In nihče jih ni hotel nazaj. Vsekakor so v Moskvi komunisti tudi v težkih devetdesetih zbrali zanemarljiv odstotek glasov. Toda Agripina je bila zelo bogata in seveda za kapitalizem. Zakaj je torej nenadoma začela prepevati o levičarskih idejah?
  Mladenka se je s pestjo udarila v brado in siknila:
  Naš kralj, izbranec nebes,
  Naš kralj je kot duhovit demon ...
  Naš kralj, glasnik usode
  Naš kralj si samo ti!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Agripina jo je sprejela z divjim veseljem in zapela:
  - Ti si veliki Lucifer, prelij žarek na svetlobo,
  In sveti meč vojne - preseci skrivnost!
  In spet je začela peti deklica ali bolje rečeno odrasla in prekaljena ženska;
  Naš kralj, nebeški glasnik,
  Naš kralj je kot demon duhov.
  Naš kralj, ki ga je izbrala usoda,
  Naš kralj si samo ti!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Tako je bojevnik pel in topotal v puščavi. In njeno razpoloženje je bilo odlično. Zakaj bi bil minoren.
  Tu pa je spet viden nemir. Vilini so prejeli signal o pristopu orkov. In se postavili v polkrog. Polovica jezdecev so bili vilini. Lepa dekleta, skoraj gola, a prekrita z dragocenim nakitom.
  Očitno so bili pripravljeni na smrtonosno bitko.
  Agripina je topotala z boso, močno nogo. In v njenih rokah se je pojavil tehten lok. Velik, ki lahko sprejme veliko puščic.
  Dekle, natančneje, ženska-junakinja je pela:
  Od krvosesov so leteli oblaki,
  Nedaleč stran je iz Zemlje bruhnil pekel!
  Kača se plazi po panzvale, ropotajoča baraba,
  S krvjo osvetljeni oblaki!
  
  Valovi planejo, pljuskajo kot peklenska nevihta,
  In srečal bo vojsko najpogumnejših drznikov!
  Ščitili bomo lepe ljubke ženske
  Vredni bomo podvigov naših očetov!
  
  Zemlja moja, kako boleče si ječala,
  Nasprotnik je pustil sto ran sledi!
  A spustimo orke, takoj smo s piedestala,
  Kuga drznih let ne bo dolga!
  
  In smrt se že beli za oblaki,
  Toda naše misli so raztrgane v nebo!
  Zdrobimo razvpite zlikovce v prah,
  In raztrgajte, vedite, orke na pol!
  
  Ne poznamo miru in starosti gnilobe,
  Mi smo otroci naše svete domovine!
  Vse svetlo se je borilo z medvedi,
  Streljajmo mogočne te korenine!
  
  In da je zlobna bomba eksplodirala s silo,
  Kaj nam je treba, da poči granata, ta grom!
  Elfi borci so sposobni veliko,
  In vrh bo za Fuhrerja postal dno!
  
  Pekel podzemlja, pekel se je razplamtel,
  Plazil po rokadi z grabežljivim gobcem "Tiger"!
  In vsa utrujenost je odletela z nas v trenutku,
  Čas zabavnih iger je mimo!
  
  Granata pri roki, smrtonosni met,
  Tukaj je "Tiger" v gobcu trdno sprejet!
  In Fuhrer v kotlu v tatarski kotlovnici,
  Da ne bi razkrili sveta vilinom!
  
  Medved se trese od besnih salv,
  Tukaj je zastava, ki plapola nad Reichstagom vilinov!
  In sonce je žarelo nad domovino,
  Konec koncev je Orkov rajh padel v prah in pepel!
  Agripina je zapela, druge sužnje so se oglasile in vilini. Vse je bilo videti super in naravnost neverjetno.
  In sužnje so imele v rokah loke, par pa celo samostrele. In potegnili so vrvico in začeli streljati puščice. Dirkali so v loku in prebadali napredujoče orke.
  Te zveri, kosmate in smrdljive, so planile v boj z divjim in norim besom.
  To je bila res bitka. Vilini so skoraj goli streljali z loki. In moški vilini so uporabljali močnejše in smrtonosnejše samostrele.
  Vrgli so strele z veliko silo. Ki se je vrtel in prebadal orke, ki so plezali na nevihto. In jim zadal uničujoče udarce.
  Eden od vilinov, z dragulji okrašeno krono, je zavpil:
  - V sveti vojni bo naša zmaga! Vilenska zastava naprej - slava padlim junakom!
  In tako je izstrelila veliko puščico in z boso nogo vlekla tetivo.
  In spet, ko grmi:
  - Nič nas ne bo ustavilo! Nihče nas ne bo premagal!
  In vilini so skupaj s sužnjicami obmetavali orke s puščicami. In jih dodobra napolnil. To je bila njihova zelo agresivna panorama bojev.
  Bojevniki so se izkazali za super, pokazali so fenomenalno in nerazumljivo moč.
  Potem spet pesmi glamuroznih in zelo igrivih ljudi.
  Nič ni bolj gotovo kot kovanec
  Resnično sije brez laži!
  Pravzaprav je dvojnik sveta vladar,
  Njegova opora je močan meč in ščit!
  
  V njej so skriti poganski bogovi,
  Kot sonce sijoč zlati obraz ...
  Čeprav še vedno obstajajo razbojniki-paraziti,
  Ki so se podali v kupčijo duše!
  
  Kovanec, to je idol in nadangel,
  On je rešitelj, uničevalec vsega.
  Brez zlata najeti damast bledi,
  Brez denarja uspeh ne bo prišel v boju!
  
  A kaj hočeš, človeško srce,
  Lov, da bi kupil nesmrtnost za vas ...
  Pohlepno odpreti vrata blaženosti,
  Vtkati nit stoletja življenja!
  
  Toda ali lahko dvojnik dobi tudi to?
  Je zlati krog sposoben sanjati?
  Da starec s koso ne pride s pozdravi,
  In v mrtvašnici si ni dal plombe na čelo!
  
  Čeprav kovanec potrebuje veliko sreče,
  Da bi se prepustili grehu!
  Toda človek nima moči nad strastjo,
  Njega punce, kakor proso petelu!
  
  V želodec želi dobiti veliko,
  Jejte fazane, kilograme ananasa.
  Čeprav ne moreš jesti do groba,
  Tudi če ste izjemno kul z denarjem!
  
  In krsta, celo preveč stane,
  Ker ima mesto za kralje!
  Navsezadnje bo angel na obrazcu narisal ničlo,
  Udarec v čelo in palica v možgane!
  Bojevniki seveda niso slabši v boju. In ko so se orki, ki so utrpeli velike izgube, prebili do razdalje bitke, so lepotice sprožile svoje meče.
  Albina se je nasmehnila. V njenih rokah sta se takoj pojavila dva meča. Zavihtela jih je, zavrtela mlin na veter, odsekala nekaj orkovih glav in siknila:
  - Naletel si na napačnega!
  In potem ga je prijela z golo peto in brcnila generala orkov v brado. Treščilo je kot vreča peska. In iz njegove zlomljene čeljusti so padli zobje. In vse je bilo videti tako lepo in kul. Da so dekleta z velikim navdušenjem zapela v zboru:
  Prosim, Gospod, da dan ne mine,
  Tako, da je pogled dekleta vedno mlad!
  Tako da naš vitez lebdi nad skalami,
  Da je pokrov jezer čistejši od kristala!
  
  Kako lep svet je ustvaril Gospod
  V njem so jedli srebro, javor pa je rubin!
  Iščem dekle, božji ideal -
  Da bi to naredil, je sekal sovražnike v bitkah!
  
  Kaj je tako trdega v srcu mladeniča?
  Kaj hoče najti na tem svetu?
  No, zakaj je veslo zlomljeno?
  Kako rešiti klobčič velikih problemov?
  
  Želim, bog, da bi bil tudi srečen,
  Poiščite svoje nebeške sanje!
  Da sreča ne prekine niti,
  Spraviti pod pot, balastna vrvica!
  
  Toda kaj naj iščem v meri brez ljubezni,
  Kaj je lahko dražje za dekle?
  Težko je zgraditi srečo na krvi,
  Na njem lahko plavaš le v peklu pekla!
  
  Ločitev je zame mučenje
  Vojna je še vedno taka nočna mora!
  Tukaj je noga v stremenu, osedlala konja,
  Čeprav je zlobni ork krvniku prinesel sekiro!
  
  V celoti vzamejo naše hčere,
  Mučijo jih in njihova telesa sežigajo z ognjem!
  Toda Firerju bomo zadali poraz,
  Vedi, da naš vilenjak ni nikoli umrl!
  
  Igrajmo poroko, po hudobni vojni,
  Potem se bodo otroci smejali!
  Vsi so mi v krvnem sorodstvu,
  Sem na lovu, mastna divjad bo!
  
  In hrast, kot smaragd, njegovo listje,
  Rekel je, da je fant opravil odlično delo!
  Naj bo vest čista kot kristal,
  In samo v plusih bodo številke v bilanci!
  To so tukaj pevke, ta čudovita in edinstvena dekleta. Kateri, če so se že začeli boriti, se jim kosmati medvedi niso mogli upreti.
  Agripina je z razgaljenim obrazom siknila in z meči odsekala še nekaj orkovskih glav:
  - Vse zmorem in videl boš!
  Nato je z boso nogo pomaknila v dimljah častnika, enega od agresivnih in kosmatih medvedov. In res mu je vzela in premlatila jajca. To je res bilo dekle - Superman.
  In proti takim bo verjetno vsaka vojska kosmatih medvedov nemočna.
  Agripina se je zarežala in si porinila prste v usta. In pihala je na vso moč. Slišal se je grozen, agresiven, strgajoč zvok. Bilo je, kot da bi me odrli iz zraka.
  In nekaj sto ogromnih jastrebov, ki so krožili nad bojiščem, je dobilo infarkt in padlo kot zrno toče. In njihovi ostri kljuni so začeli prebadati lobanje plazečih orkov in cepiti kosti. In, dobesedno, knokautirati možgane.
  Agripina je z meči izvedla tehniko metulja, posekala več glav teh medvedov velike tolpe in zarjovela:
  - Sem kul, vse mi je podrejeno,
  Jasno je, jasno je!
  In vsa zemlja se trese,
  Zdrobite jih z golo peto!
  Po tem so se orki, ki niso mogli vzdržati, spremenili v grosistični let. Dekleta in vilini so hiteli, da bi jih zasledovali, hkrati pa izvajali borbeno in agresivno pesem;
  Nočna mora vedno pride kot kača
  Ne pričakujete ga, vendar se prikrade na vrata!
  Ste srečna, velikodušno dobro hranjena družina,
  Ne veš, da smo ljudje živali!
  Tu se je začel napad drzne horde,
  Tatari nas zasipajo s puščicami!
  Toda rojeni smo za pogumen podvig,
  In prenesli bomo hude udarce!
  
  Nihče ne ve, ali je dobri Bog
  Človek je torej postal krut!
  Smrt trka na prag -
  In Weselvul je pomolil svoje rogove iz ognja!
  
  Da, to so davni časi,
  V kateri smo postali tako kul!
  Navsezadnje to niso bile moje sanje,
  Nismo šli v to, skozi gore-daleč!
  
  Če pa si v peklu
  Raje v svetu bolečine, suženjstva, bitke!
  Še vedno ohranjam upanje
  Naj vaše srce bije vse ritme!
  
  Toda preizkušnje, to je naša veriga,
  Kar misli ne bodo pustile lahke!
  In če je treba, moramo potrpeti,
  In če kričite, potem z vso močjo svojih pljuč!
  
  Pesnik je pesnik in lopov,
  A ne na vročem bojišču!
  Podli sovražniki domovine bodo umrli,
  Hitro in zastonj jih bodo pokopali!
  
  Zdaj pa vzemi, zavrni lok Kristusu,
  Prekrižajte se, poljubite ikone!
  Verjamem, da bom ljudem povedal resnico,
  Za nagrado bo Gospod dal veliko - peculia!
  
  Darth Vader VS Satan
  Vodilna bojna ladja Dartha Vaderja, ki je izgledala kot ogromno železo, se je približevala planetu Zemlja. Za njim so se premikale druge ladje, ki so nosile smrt v galaksijo in osupljive temelje vesolja iz enega protisveta v drugega. Kotni, vesoljski imperij Sith. In poleg njih, poenostavljen, grabežljivim pirajam podoben - totalitarni Stelzanath onkraj izobrazbe.
  Dvometrski razbojnik v maski, s širokimi rameni in velikimi rogovi na čeladi je divje predel:
  Luku Skywalkerju ne moreš pobegniti! Ali si ti ali jaz, ampak oba nimava mesta v galaksiji!
  Ni slabša od Dartha Vaderja po višini in širini ramen, zaobljena in atletska Lyra Velimara je aktivno stresala svoje čudovito oprsje. Bojna obleka na dekletu-generalu je bila popolnoma prozorna in ni skrivala niti ene črte, njenega mišičastega, dekliškega telesa. Njena bronasta koža je bila brezhibna, njene bradavice pa so se v soju žarometov svetile kot rubini.
  Darth Vader je pohlepno pogledal lepotico. General Stalzana z dvema zvezdicama (vesoljski imperij, ki je tako krvoločen in nagnjen k osvajanju, da je moč črnih Sithov nedolžen otrok v njegovem ozadju!) je bil videti izzivalno seksi.
  A kaj more on, nesrečni invalid? Uporabljati kibernetsko protezo?
  Lyra je prestregla njegove misli in zmagoslavno objavila:
  - Ne obupaj, prijatelj moj... Na Zemlji je Salomonov prstan, ki ima tako močno magijo, da je na njegovem ozadju moč Lukea Skywalkerja le pramen cigaretnega dima!
  Darth Vader je silovito izpustil zrak izpod maske in siknil:
  - Si bom lahko priskrbel pravo, živo telo?
  Lyra, s svojimi mišicami, ki so se slavno valjale pod njeno bronasto kožo, je v smehu rekla:
  - Jinn in ifrit zmoreta vse! To je moč nad vesoljem!
  Darth Vader je zapel neuglašeno:
  - Da, nesrečno vesolje je viselo,
  Nešteta tema zlobnih džinov!
  Salomonov osovraženi prstan -
  Izstrelil in prerezal glavo!
  
  Ampak vedi, da Vader zagotovo ni kmet,
  In ne večno hoditi pod jarmom ...
  Zle sovražnike spremeni v ogenj,
  Postal bo vladar svetov!
  Lyra je v odgovor zaplesala in s svojim elegantnim, dolgim in ostrim prstom pokazala na modro kroglo:
  - To je Zemlja!
  Lepa športnica je na ves glas zapela:
  - Zemlja je v oknu, Zemlja je v oknu, Zemlja je vidna v oknu ... Namerili smo razstreljevalce, izmerili razdaljo in človeku bomo zažgali hišo do tal!
  Vendar so se nezemljani prehitro veselili. Novica, da se je pojavilo na desetine velikih vojaških ladij, ki so se pojavile iz teme vesolja v zemeljski orbiti, je povzročila najmočnejšo paniko med vsemi strahovi in vladami modrega planeta. Nezemljanske zvezdne ladje s tisoči bojnih orožij, številnimi oddajniki so na ljudi naredile neustavljiv vtis.
  Petdeset ladij - petindvajset Imperial in petindvajset Stelzanath.
  Peklenska moč nad Zemljo ... In ljudje iz nekega razloga niso zares verjeli, da so vesoljci prišli v miru.
  Lyra Velimara je Darthu Vaderju predlagala:
  - Naj preberem apel zemljanom!
  Črni gospodar je bil ogorčen nad tem odlomkom:
  - In zakaj ti? Imamo enako število ladij!
  Lepo dekle je zamajalo s svojim mogočnim, bikovim vratom in se zahihitalo:
  - Ja, ko vidijo tvoj obraz, se prestrašijo ...
  Darth Vader je oglušujoče zarjovel, njegov glas pa se je dušil kot tigri v zanki:
  - In zemljane moramo prestrašiti! Naj takoj dvignejo tace!
  Lyra Velimara, ki je že imela izkušnje z uničevanjem in osvajanjem planeta Zemlje, je s hihitanjem pripomnila:
  - Čas je, čas je, na radiu - je govoril Boyarsky ... S svojim pijanim glasom - prestrašil je ves svet!
  Črni lord je planil proti hologramu in poskušal zgrabiti kontrolni skener. Lyra je s prsti svojih razigranih nog zgrabila Darta za masko in razbojnika vrgla proč. Vaderjeva bojna obleka je glasno zarenčala in preskočile so iskre.
  In bronasta harpija Lyra je planila v smeh:
  - Kaj ne veš, ti bedak, da je treba gospo najprej spustiti skozi!
  Hiperionsko orožje imperija Stalzanath je sprožilo svoj bleščeči ogenj na satelite in druge človeške odpadke, ki so se vrteli v zemeljski orbiti.
  In potem se je pojavila sama Lyra Velimara. Takoj se je pojavilo na vseh zaslonih, celo ugasnjenih televizorjih in računalniških monitorjih. Pojavila se je gola in lepa, s štirimi kibernetičnimi lasnicami v laseh, ki je izžarevala čar in uničevalno magijo. Pravo božanstvo v vesolju surove sile!
  Sijajna lisica je začela cviliti s slavčevim žvrgolenjem:
  - Zemljani! Ne bomo osvojili vašega bednega malega sveta. Predaleč ste od nas, da bi merili imperij z veliko garnizijo. Dekličine safirne, topazne in smaragdne oči so besno utripale ali celo žarele kot hiperlaserski žarki. In glas je postal veliko hladnejši. - Trivialno vas bomo razpršili v kvarke, vaše duše pa s pomočjo hipermagogravitatorja poslali v podzemlje, v večne peklenske muke!
  Slišati je bilo grozljivo, toda dejstvo, da je takšno neumnost posredovala gola in zelo apetitna ženska, ni povzročilo toliko groze kot smeha!
  V tistem trenutku se je pojavil grozeč obraz v črni maski in kot rjovenje skozi hipertitanove škrge:
  - Skratka, daj nam Salomonov prstan, preden te popolnoma uničimo!
  Lyra je stresla zagorelo oprsje in siknila:
  - Uničeno zelo boleče!
  Darth Vader je dodal in stresel s pestjo, v kateri je bil močno stisnjen meč, ki se je lesketal od rdeče svetlobe:
  - In kastriramo brez anestezije!
  Kdo na planetu Zemlja se je smejal, kdo jokal, kdo pa je imel živčne kolike. In samo ena oseba na modri podlunini je v sebi začutila pristno veselje. Turški predsednik Erdogan se je počasi približal ogledalu. In si pokazal piškotek. Občudovala sem lesketajoči se kamenček, ki je tako harmonično krasil kazalec moje desne roke.
  Dedič otomanskih sultanov je tulil:
  - Ali hočeš Salomonov prstan? Zakaj ne bi dali nemškega wigwama za zagon?
  Darth Vader, ki je skozi holografske slike videl preveč veselo reakcijo zemljanov, je siknil:
  - Ljudem je treba objaviti ultimat!
  Lira Velimar je izlegla Zenkija, ki se je svetil v vseh barvah mavrice:
  - In kaj je to?
  Darth Vader je z zmagoslavnim tonom v brezdnih vodnjakih svojih oči pojasnil:
  - To je mednarodna beseda. Uničenje zagotovljeno!
  Lyra se je zahihitala in opazila iskrice iz svojih dolgih, monoatomsko nabrušenih nohtov:
  - Oh fantje! Samo meso je mogoče uničiti ... In Magogravity - še bolj kul bo!
  Darth Vader je z novo, neverjetno močjo prižgal vse oddajnike gravomaga. In začel je oglušujoče potiskati belugo.
  In kakšen glas je imel črni gospod, tudi oklep je bil razbeljen:
  - Ultimat! Ultimat! Izbrisal te bom v uničevalca!
  Lira Velimara je zazibala svoje veličastno oprsje in zasukala svoje razkošne boke. Ob tem je zacvilila in se spomnila zemeljske folklore:
  - Ruska mafija, rodila si smrt! Vodka z vodikom - član moških uničen! In imamo kozmično silo Sabantuya!
  In bojevniki velikega Stelzanatha bodo peli:
  - Nismo nesrečne žuželke - superninja želve ... Topovi - Cheburashkina ušesa - vse bomo sežgali kot pisalnik!
  Vesoljci so postavili ultimat, a brez učinka. In potem je Lira Velimara predlagala:
  - In naredimo to na kul način ... A gremo na BASIC?
  Darth Vader je kljub vsej svoji neumnosti - kaj lahko vzameš možganom brez hiperplazmičnega polnjenja, zamrmral:
  - Je to takrat, ko potekajo agresivna pogajanja s pomočjo svetlobnega meča?
  Lyra je pomežiknila in z boso nogo odrinila karirastega psa s konjsko glavo. Mešanica šahovnice, konja in krokodila je zacvilila in užaljeno zavrtela vrh. Deklica-generalka je zataknila nogo tako, da jo je vroča ultraplazma požgečkala po goli peti, in zarjovela in zmajala s sedembarvno glavo:
  - Brez čednega! Namesto svetlobnega meča bomo vrgli termokvarkovo bombo!
  Darth Vader je iztegnil svoj dolg, kači podoben klonirani jezik in z njim šel po slanih robovih maske. In iskreno cvili kot pokvarjen motor z notranjim zgorevanjem:
  - Obožujem termokvarkove bombe, termopreonske pa še bolj!
  Lyra je muhasto naredila grimaso, spet premaknila nogo, tokrat proti mački, pokriti z listi koprive:
  - Ne znaš kuhati s preonom!
  Črni gospodar je logično odgovoril:
  - Če ne znaš, te bomo naučili, če nočeš, te bomo prisilili!
  Lyra je zamajala s krempljasto vojaško čeljustjo.
  - Hiperplazemski izbruh! En termokvarkov projektil!
  Iz široke cevi gravitacijske pištole je medlo plapolal modri val. Majhna raketa, velika kot navadna lubenica, je priletela na površje planeta Zemlja.
  Velimarina lira je poskočila kot kačji pastir in z njo več golih Stelzanathovih bojevnikov.
  Darth Vader je naježil svojo masko v neumnem nasmešku.
  - In kaj bo zdaj?
  A anihilacijski strel sploh ni viden radarjem - hitrost presega hitrost oddanega fotona leteče zvezde!
  Vladimir Putin ni imel časa izvedeti za napad. Včasih je nevednost zadnje dejanje Božjega usmiljenja.
  Hiperplazmična Gehena je pogoltnila vrhovnega poveljnika najmočnejše vojske na planetu Zemlja. Milijoni ljudi so izhlapeli v plazmo in hiperplazmo, preden so lahko razumeli katastrofo, ki se je zgodila.
  Cvetni listi so zacveteli s stotisoči smrtonosnih uničujočih jezikov, vsak s svojo edinstveno barvo in dinamičnim vzorcem uničenja.
  Ogromna rjava gliva se je dvignila na višino več kot 500 kilometrov, udarni val, ki je večkrat obkrožil svet, je izbil vsa okna tudi v ZDA. Sijaj je zajel celotno ionosfero, v vsej neizmerni množici barv in socvetij. Zaradi pretresa so se dvignili velikanski valovi cunamija. Več kot dvesto metrov vodnega jaška je zajelo vse celine in potopilo na desettisoče ladij. Električni vodi so bili izključeni, mesta so potonila v temo, le tu in tam so jih prekinili ognjeni lisi požarov.
  Od zdaj naprej se je na planetu Zemlja začela nova doba. Prišla je zmajeva ura.
  Kot odgovor na demonske tokove hiperenergije je Salomonov prstan prejel močno razelektritev.
  Erdogan je začutil, kako vanj vstopa moč več sto tisoč džinov. Turški predsednik je v trenutku zardel in začel otekati. Navaden človek z majhnimi ščurkovimi brki (kar mu daje podobnost z Adolfom Hitlerjem!) raste kot plaz, ki se vali z Everesta.
  Civilna obleka otomanskega diktatorja je počila in mišice so začele rasti, kot da bi skokovito naraščale. In tukaj so se Edroganova razširjena ramena naslonila na obok starodavne sultanove palače.
  Nekaj časa je napihnjen mehurček šel v širino, dokler se nazadnje niso zrušile marmorne stene. Številni turški telesni stražarji so bili razkropljeni v različne smeri. In napol goli sužnji iz harema otomanskega diktatorja, ki so prestrašeno trzali z golimi nogami, so se razkropili ali odplazili, če se jim ni posrečilo zmečkati.
  In Odrogan je rasel, kot superčlovek. Stavbe turške prestolnice Ankara so sploščile pod njegovimi škornji. Tu je otomanski diktator že višji od Everesta. Z zvezdnih ladij Stalzanath in imperija Black Sith je njegova visoka silhueta zelo jasno vidna.
  Lyra Velimara je lascivno pogugala:
  - Kako velik fant ... Ima dostojanstvo - verjetno veliko!
  Darth Vader, ki se je udarjal po maski - tako da je slika na njej postala blatna, hripavo, krohotala:
  - To je kolos z glinenimi nogami!
  Lyra je spustila nekaj bliskov iz oči in zahripala:
  - In očitno bi moral biti glas angelski! - Sledi mežik, značilen za izjemno drago prostitutko. - Pej rožo, ne sramuj se!
  In turški diktator Edrogan je še naprej hitro naraščal, kot napihljiv mehurček. In kar je najbolj nevarno, v njegovih rokah se je pojavil dolg in tudi hitro rastoč meč.
  Zdaj je rast Edrogana tisoč navtičnih milj in to ni meja. In kako mišičast je postal turški diktator - ogromne mišice dobesedno štrlijo in se tresejo - mu bo zavidal vsak, še tako zamašen bodybuilder.
  In njegov meč se iskri kot zvezde, ki so prepletene v socvetju nepremagljivega zakladnika.
  In zobje turškega predsednika se podaljšujejo in se spreminjajo v zelo ostre, vijugaste zobe raketnega vampirja. In sveže pečeni batyr začne mahati s svojim ogromnim mečem.
  Lyra Velimara oglušujoče zavpije:
  - Termokvarkov naboj na Fuhrerja ... Uf, na turškega sultana - ogenj!
  Darth Vader je z rokavico potrkal po veliki, pozlačeni krmilni palici in ironično zarenčal:
  - In zakaj ne Hiperplazma! Ogenj je že zastarel zemeljski izraz!
  Lyra Velimara, kako bodo njene elegantne, dekliške noge, goli, roza podplati trkali po kovinskih tleh:
  - Daj toplotni izbruh! Antipulsar hrošči!
  In termokvarkovi izstrelki, ki so za seboj puščali ognjeno sled, in to sled, široko kot nevestin rep, so planili v Edrogan, napihnjen od velikega števila duhov in džinov, ki so vstopili vanj.
  Otomanski diktator, katerega velikost je bila že primerljiva z luno, je mahal s kozmičnim mečem. In zvezdna ladja imperija Sithov - raketna križarka "Baboon" se je zlomila pod strašnim udarcem. Poškropili hiperplazemski fragmenti... In nekaj neverjetnega in fazmogoričnega je padlo dol.
  In hkrati precej trivialno - saj so vojaki kloni umrli precej prozaično. Čustva ne kažejo več kot bioroboti. Toda njihov poveljnik Božiček, ki ni bil klon, je bil očitno živčen. In spomnil se je, koliko sužnjev hatham je na skrivaj prodal. No, zdaj ga je zagotovo čakal pekel anti-vesolja in muka temne strani sile!
  Erdoganove termokvark rakete. Vsak od njih je nosil energijo sto milijard atomskih bomb, odvrženih na Hirošimo. In močan, mišičast trup otomanskega diktatorja je bil prekrit z razjedami in bliski eksplozivnih ultra-jedrskih bomb.
  Lyra Velimara je z boso nogo šla čez svoj eleganten nos in zacvilila:
  - Seveda ne! Hočem vino - škatlico cigaret Camel!
  Darth Vader je svojo krempljasto šapo položil na deklicin goli, mišičasti hrbet in z njo šel po njej ter zapel:
  - Treznost je norma življenja!
  Lyra je pokleknila potencialnega nasprotnika črnega gospodarja v čeljust in zabrundala:
  - Najprej red!
  Čeprav je bil Erdogan preboden z dovolj naboji, da je uničil luno, z Merkurjem za nameček, je otomanski sultan postal še večji. Zdaj je res izgledal kot ogromen vilinski ifrit. In njegov meč je aktivno iskal žrtve med ladjami Stelzanatha in cesarstva Sithov.
  Darth Vader je ob pogledu na to, kako rakete termokvark temu mastodontu iz pravljice niso povzročile niti najmanjše škode, superlaser pa morda celo hranil Erdoganovo moč, predlagal Lyri:
  - Bomo združili svoja prizadevanja?
  Gola lepotica iz imperija Stalzan ni povsem razumela črnega gospoda:
  Kako? Tako smo enotni!
  Komaj pokrita z bikinijem, generalka Astara, je ta debela bojevnica ponudila svojo različico:
  "Vrzimo vanj termopreonski naboj!"
  Darth Vader, ki je zbudil radovednost raziskovalca in znanstvenika temne strani sile, je skozi masko hripavo vprašal:
  - Je to orožje, ki temelji na procesu preonske fuzije?
  Astara, ki je upognila celoten trup mišic in kit, se je nizko priklonila črnemu gospodarju.
  - O ja, moj gospod! Takšna reakcija omogoča uporabo energije, ki je enaka 1000 pentatonom v raketi. Ali deset, nič sto bilijonov atomskih bomb, odvrženih na Hirošimo!
  Hiter um črnega lorda je takoj preštel in Darth Vader je presenečeno zažvižgal:
  - Vau! Od takšne eksplozije bo celo planet Jupiter razpadel na kvarke!
  Lira Velimara iz nekega razloga ni delila preveč optimizma:
  - Planet Zemlja bo zgorel od takega udarca. Vse življenje v sončnem sistemu bo uničeno!
  Darth Vader je opazoval vesoljsko bitko. Erdogan je poskušal rezati bojno ladjo Stelzanath, ki je bila videti kot mesojeda piraja. S svojo fenomenalno manevrsko sposobnostjo se je obupno poskušal izogniti porazu.
  Vendar so bila hiperionska orožja in superlager baterije popolnoma neuporabne proti Erdoganovemu ultra-magoplazemskemu mesu. Akumulirala je energijo milijard džinov in hitrost je presegla svetlobo.
  Tako je bil okreten armadilo, z nožem razrezan kot klobasa. In hkrati so letele ogromne iskre na stotine kilometrov stran.
  Otomanski diktator je oglušujoče zavpil:
  - Banzai! Imeli boste dizajn krste!
  Darth Vader, ki je ocenil razdaljo, je z resnično zaskrbljenostjo pripomnil:
  - Če eksplodira termopreonski naboj, bomo tudi mi sami odpihnjeni kot bakla metuljev!
  Lyra Velimara je sramežljivo pomežiknila črnemu gospodarju in samozavestno rekla:
  - Ne boj se, moj temni terminator! Termopreon ima kumulativno konico!
  Lord Vader je brezupno zamahnil z roko.
  - V redu, ogenj! Vmes bom zbral vse temne strani sile!
  Erdogan, ki je vključeval vseh dvainsedemdeset plemen vilinskih duhov, se je dvignil nad Zemljo.
  Turški sultan je v svoji dolžini dvakrat presegel premer Lune in preprosto zablestel z demonsko in fenomenalno močjo. Takšen boj zdaj divja v vesolju. Erdoganov meč vzleti hitreje kot strela in razbije obupno streljajoče zvezdne ladje.
  Celo pol-uničilni delci so popolnoma neuporabni proti tako preprosto divji moči džinov. Ogromen uničevalec vesoljskega imperija, ki je padel v konico rezila, je zagorel z rumeno-modrim plamenom in za seboj ni pustil niti drobcev.
  Lyra Velimara pa je iz rokava potegnila svojega "adutskega asa" - termopreonsko raketo. Termopreon je sposoben, ko se popolnoma sprosti, 7 kvadrilijonov krat več energije kot termonuklearna reakcija.
  Kumulativni termopreonski naboj je nekoliko šibkejši, a neprimerno bolj natančno fokusira uničenje. In zdaj je njihov trebuh vodilnih bojnih ladij izvržen madež princesp-plazme.
  Tako je zunaj okvira videti nadzorovana in inteligentno usmerjena termopreonska raketa na osnovi fuzije. Nima stabilne snovi, zato jo je skoraj nemogoče podreti. Toda hkrati naboj sam izbere tarčo.
  Princess-plasma blot straši Erdogana. Okleva se izmikati, vendar je bila ultranapredna snov hitrejša. In kot pajek se je na mogočni trup novopečenega kralja in cesarja džinov prisesala hipernuklearna bomba!
  Lira Velimara je vroče tlesknila s šapami in zapela:
  - Raztrgal ga bom! Razčlenimo ga na kvarke!
  Mogočni kot Herkul je bil Erdogan hudo nagnjen, on pa upognjen kot žogica iz gutaperke na pol.
  Eksplodirala je supernova. Več bližnjih zvezdnih ladij Stalzanath in Sith Empire je vrglo nazaj, hiperplazmični jašek je sežgal ploščadi in sode velikega števila baterij. Zdrobil številne klone in lepe Amazonke iz imperija Stalzan.
  Sam Erdogan se je zavrtel, obrnil in ... Postal še večji in strašnejši. Drugi meč je kot kalček mesojede parazitske rastline prebil njegovo desno roko.
  In diktator Otomanskega cesarstva se je oglušujoče zasmejal:
  - Oh, vi bedni vesoljski vesoljci... Vi ste samo šejtanovi služabniki, a v resnici je šejtan moj služabnik!
  Medtem je na planetu Zemlja divjal tornado. Valovi svetovnih oceanov so se takoj segreli zaradi hipernuklearnega izbruha in zavreli s strmo vrelo vodo, ki je opekla vsa živa bitja. In goreli so gozdovi in stolpnice.
  Sto bilijonov Hirošime je zagorelo z razdalje lunarne orbite - to ni šala! In ogenj, ki je zajel celotno Zemljo, jo je dobesedno sežgal v peklu.
  Na mestu Washingtona je zasvetil svetel, silovit blesk svetlobe, nato pa se je pojavila ogromna vijolično-rjava roža. Sedem hiperplazmatskih cvetnih listov se je ločilo od bleščečega popka, ki se dviga v nebo visoke višave. Deset sekund so svetile v vseh barvah mavrice , nato pa so v hipu zatemnile odpadle in v stratosferi pustile lebdeti gromozanske škrlatno rdeče iskre.
  Kot bi mignil je zgorelo na desetine, stotine milijonov ljudi, ki so razpršili osnovne delce. Tisti, ki so bili dlje, so bili slepi in so goreli kot žive bakle. Ogenj je boleče požrl človeško meso. Ljudem se je koža oluščila, lasje so se spremenili v prah, lobanje so bile zoglenele. Eksplozivni val je kot harmonika zložil nebotičnike in v vroče betonske grobove žive pokopal mnoge, do nedavnega živeče in brezskrbne posameznike.
  Ekipa plavolasih, napol golih teksaških šolarjev je lovila žogo in gravitacijski val je šel skoznje in pustil le pepelnate silhuete na požgani travi. Ubogi fantje, na kaj so pomislili v zadnjem trenutku: morda so poklicali mamo ali enega od junakov filma, nešteto računalniških igric.
  Dekle, ki se je vrnilo iz trgovine s košaro, je odšlo v naslednji svet, nasmejano, ne da bi sploh imelo čas kričati. Otrok se je preprosto razblinil na fotone in v atmosferskem vrtincu se je vrtel le še čudežno preživeli trak loka. Ljudje, ki so se skrivali v podzemni železnici, beli in pisani, so bili zdrobljeni kot muhe pod pritiskom, tiste, ki so takrat leteli v letalu, so gehenski tornadi vrgli onkraj stratosfere, to pa je še hujša in počasnejša smrt ... Ko v mrzlem vakuumu grabežljiva piraja požira ostanke zraka, ljudje tolčejo z glavami ob stene iz duraluminija, oči pa jim izpadajo iz jamic.
  Smrt je izenačila reveža in milijarderja, senatorja in zapornika, filmsko zvezdo in mrhovinarja. Zdelo se je, da je na milijone duš zajokalo v nebo, svet se je obrnil na glavo in morda so ljudje prvič začutili, kako tanka je nit življenja in kako zelo potrebujejo drug drugega. Mati in otrok sta se zadušila pod ruševinami in se oklepala drug drugega s tako močjo, da ju vse sile podzemlja niso mogle odtrgati.
  Tudi polmehanična pošast Darth Vader, do zrkla prepojena s temno stranjo sile, je občutila bolečino in trpljenje milijard propadajoče zemlje.
  In v obupu je k sebi priklical vsa vlakna in gmote fenomenalne manifestacije temne strani sile.
  Lira Velimara ga je v tej zadevi podprla in črnemu gospodu iztegnila močno roko. Psihično sta se združila. Njihova bioplazmatična polja so se takoj pomešala, ženski in moški principi so se združili in oblikovali zvezo teoplazmatskih sil.
  In po tem je nastal ogromen hiper-graviomagični kolaps, ki je izvedel neverjetne, dobesedno super-fantastične transformacije.
  Preživele zvezdne ladje vesoljskega imperija in Stelzanath so se začele združevati v eno celoto, kot kroglice živega srebra. Hitro sta se zlila, stisnila v princeps-plazma plastelin in med seboj ustvarila enotno in monolitno celoto.
  Delci so se vrtinčili po vsem prostoru in se odcepili kot žagovina v indukcijski tuljavi. In potem je namesto vodilne zvezdne ladje imperija Sithov sledil mitraljezski rafal bliskov, kot so bliski, in za tem se je pojavil ogromen človek.
  Njegova postava je bila čudna. Trup in noge so tako kot Lyra Velimara goli in zapeljivi, a glavo, ramena in roke pokriva črna bojna obleka Dartha Vaderja.
  Izkazalo se je zastrašujoč hibrid: gospodar temnih sil, bojevnik iz enot SS Stelzanat Velimara. Še več, dimenzije razbojnika v premeru z Venero. Takšna pošast se je rodila, ustvarila pa jo je ekstremna manifestacija, hipergravitacijska magija.
  V Darth-Lyrinih rokah sta se zasvetila dva svetlobna meča, rdeč in vijoličen. Obe orožji sta žareli in se iskrili zelo svetlo in intenzivno. Napol lisica, napol kibernetski organizem se je pomaknil proti Erdoganu.
  Pod gracioznimi, golimi, dekliškimi nogami je oglušujoče ropotal vakuum. Zdelo se je, da ta pošast preprosto koraka skozi minsko polje, kjer so eksplozivi nevidni, vendar so zaradi tega še bolj uničujoči.
  Turški diktator, prav tako nabrekel s premerom Venere, je stopal proti svojemu kolegu. Približala sta se in eden pod golimi, dekliškimi nogami, drugi pod visokimi škornji, je zagrmelo kot milijon gromov ... praznina!
  Darth Vader in Lyra v eni steklenici sta Erdoganu salutirala z mečem.
  Otomanski diktator je v odgovor le zalajal:
  - Brez milosti do sovražnika!
  Darth Vader je odgovoril z nerazločnim glasom:
  - Ponavljanje mati - kabaneniya!
  In njihovi meči z divjim rjovenjem so prekrižali izbruhe milijarde vulkanov Krakatau. In vakuum se je stresel. Kvarki so plesali v vrtincih etra.
  Erdogan je ob občutku, da se njegovo meso, ki so ga spletle njihove številne horde zlih in dobrih duhov, streslo od udarca, zarenčal:
  - Pri Satanu! Ti si močan!
  Darth Vader je nadaljeval z napadom in zalajal:
  - In nikoli ni bil šibak!
  Hibrid črnega lorda in bojevnice lisic je napadel Erdogana. In čeprav njegov nasprotnik ni bil slabši v moči in hitrosti, ampak v umetnosti mečevanja, se turški predsednik seveda ni mogel primerjati z bojevnikom, ki so ga urili najboljši bojevniki in mečevalci v galaksiji - Jediji.
  Lyrin glas se je že slišal. Tudi ta peklenska deklica se je dobro učila. Ker v njihovem imperiju ni bilo moških, so se dekleta gojila v kibernetskih maternicah. Ubijati in se bojevati so jih učili že, ko se je zarodek oblikoval v hranilnem mediju s pomočjo računalniških programov.
  - Da je sin turškega državljana, ti ni všeč, imaš takšen sprejem!
  In princeps-plazma meč je sekal po Erdoganovem dobro hranjenem vrčku. Odrezani brki otomanskega diktatorja so padli, zviti v vrtinci etra, se začeli trgati, sesuti kot cel kup uničevalnih bomb. In iz prerezanega lica je tekla kri. Še več, v vsaki kapljici so brizgali duhovi in čarovnice z metlami.
  Turški diktator je skušal odgovoriti, toda Darth Vader se je zelo spretno potopil pod krivuljo meča-scimitarja in sam udaril sovražnika po boku ter odrezal celo plast sovražnikovih mišic. Erdogan je zarjovel še glasneje in znova napadel.
  Darth Vader je pariral zamah in bosa noga lire je zadela sovražnika naravnost v dimlje.
  Erdogan je boleče zatulil in z divjim stokom, v katerem je bilo čutiti piskajoče note, zakikal:
  "Zdaj si mrtev!"
  Darth Vader je pospešil svoj napad in med napadom zapel:
  - In vendar konec, ni konec! Konec je šele začetek!
  In zdaj drži svojo značilno potezo, s katero je bil poražen grof Duko. Odrezana roka skupaj z mečem visi v plimi vakuuma. In potem se začne tudi trgati. Kot da bi na enem mestu dosegli večkratne, reaktivne, lansirne - oddajne supernove.
  Erdogan se je z izbuljenimi očmi od neznosne bolečine umaknil in z glavo trčil v Luno.
  Satelit planeta Zemlja se je zaradi udarca deformiral, prekrili so ga široke razpoke in začel se je aktiven izbruh magme. Luna je začela spominjati na močno pretepen obraz. Lira je znova premaknila Erdoganovo stopalo pod koleno in Vaderjev meč je z nemočne strani zadel njegovo ramo ter odrezal debel kos mesa in mišic.
  Otomanski diktator je že očitno plaval, njegov edini preživeli meč je letel v široki amplitudi, a konica rdečega meča črnega gospodarja je zabodla nasprotnika prav v roke. Nato čisti obrat in še ena Erdoganova odrezana šapa pade dol, da tam začne trgati z uničenjem in čarobnimi petardami.
  Otomanski diktator je razorožen in njegov zadnji obupan poskus je, da kot zmaj zaplamti z iskro.
  Bilo je, kot da bi naenkrat sprožilo bilijon metalcev ognja. In izbruh plazme je preplavil skoraj ves sončni sistem. Valovi divjega plamena so v nekaj sekundah planili v orbito Plutona. Maska in roke Dartha Vaderja so preživele, vendar so bile Lyrine gole, dekliške pete dodobra ožgane.
  Deklica-generalka je kričala od bolečine - ogenj je močno opekel podplat, na opečenih in počrnelih ženskih stopalih in golenicah so takoj nabreknili celo veliki mehurji. Prišlo mi je do kolen...
  Toda Darth Vader je s profesionalnim gibom, v skoku in z obračanjem telesa ter konvergentnim gibom mečev podrl veliko, rogato glavo otomanskega predsednika Erdogana.
  Ogromna glava, ki po velikosti ni manjša od lune, velikega bojevnika in vladarja se je odkotalila in debele modre ustnice so šepetale:
  - Vse končano!
  Nato je zagrmela eksplozija, tako oglušujoča, uničujoča in velikanska, da je bilo vse, kar se je zgodilo prej, bedna vžigalica na ozadju vodikove bombe, testirane v vesolju. Tokovi anihilacijske hiperplazme so preplavili prostor od Sonca, nato Afla-Centaurus in Sirius ...
  
  
  
  
  NESREČNI FANT
  Živel je en deček, bil je še majhen, a globoko nesrečen. V šoli je bil užaljen in preganjan, doma so bili starši vedno zaposleni in so ga grajali za slabe ocene ter ga celo tepli za dvojke s pasom. In vsi njegovi bedak, duševno zaostal, strahopetec - zastrupljen in pretepen.
  Fant se je tega naveličal in se je odločil zapustiti svoje zlobno mesto in proč od osovražene šole, kamor koli pogledajo oči.
  Deček je bil še majhen in naiven. Mislil je, da samo v njegovem mestu živijo tako zlobni ljudje in predvsem otroci, v drugih mestih pa so vsi dobri in prijazni. In tudi ne more biti drugače, saj kvadratna TV škatla vzhičeno ponavlja, da je njihova država najbolj humana, prijazna, lepa in najboljša na svetu. Da so v njegovi državi vsi otroci srečni oziroma bodo zagotovo postali srečni, partija in njen veliki vodja pa bosta vodila v komunizem - ko bo vsak dobil, kar hoče.
  In pretepeni in nadlegovani deček je iskreno mislil, da so otroci v šoli tako kruti in zlobni, da sta jih rekrutirala CIA in Mossad, da so ameriški debelušni buržoazi v mestu krivi, da so prazne police in ljudje. stali v dolgih vrstah. Da bi bilo vse v redu, če ne bi bili meščani in saboterji, ki ponoči prestopajo meje. Da so oni krivi, da krompir gnije in otroke bolijo zobje. In očitno so bile injekcije izumljene tudi za mučenje ljudi v ZDA.
  Toda biti tak, da zlo vlada v vseh mestih njegove velike domovine, tako da zlobni agenti Cie zapeljejo in pokvarijo vse otroke, jih učijo, da se borijo in premagajo ležečega.
  Ne, moralo bi biti mesto v najboljši in najbolj humani državi na svetu, kjer so vsi prijazni in se drug drugemu nasmejijo in lahko varno sežeš v roko, ne da bi se bali, da se bo vanj zapičila bucika, skrita med tvojimi prsti .
  Fant je trdno verjel v to, da še vedno obstajajo prijazna in mirna mesta. In on je, ko je komaj dočakal prve, tople pomladne dni, na skrivaj od staršev pobral vse iz hladilnika. In v najbolj humani, bogati, prijazni in miroljubni državi na svetu ni bilo toliko izdelkov. S tem sem napolnil torbo in nahrbtnik, pred tem pa stresel učbenike in zvezke, da so dodatno obtežili in ... Vsake toliko časa je strahopetno pogledal okoli sebe, odprl vrata in skočil na ulico.
  Fant se je vedno bal iti ven na svoje dvorišče. Zdelo se mu je, da ga bodo tam zagotovo pretepli, pohabili, ponižali, popljuvali ali naredili kaj hujšega. Toda še vedno je zgodnje pomladno jutro, vsi gredo v šolo, obstaja možnost, da se izmuznete mimo dvoriščnih huliganov in greste dlje. Iz te četrti, kjer je postal izobčenec in posmeh, do koder še vedno ne vedo. Kjer je samo belolasi fant z visoko kapo.
  Zakaj so ljudje tako jezni? Kaj jim je naredil, da ga tako močno sovražijo? In še več, sovražijo, v najbolj človeški, prijazni, humani in pravični državi ne na zemeljski obli? Kaj jim je naredil? Je koga užalil, obrekoval, ponižal, pljuval, izdal?
  Ali ni vsem rekel, da je treba biti prijazen, sočuten, pomagati drug drugemu. Da je boj slab in da šibki potrebujejo pomoč? A za to so vseeno imeli vse za bedaka, slabiča, bedaka ... in še kakšno zapleteno in nerazumljivo besedo - pacifista?
  Toda ali ni čudno, da so nas vse otroške pravljice, knjige in televizija naučile tega. Ali ne bi ljudje stavkali kar tako: vzvišeno plemeniti, nagnjeni k požrtvovalnosti, stoječi drug za drugega kot gora. Ali ni človek človeku brat? Ali ni pravi smisel življenja delati dobro?
  Zakaj se torej v resnici ovrže tisto, kar so učili v knjigah, filmih in celo pri pouku računalništva? Velja za neumno, absurdno, smešno, slabo!
  Zakaj v naših otrocih in njegovih vrstnikih toliko jeze in sovraštva, nepripravljenosti poslušati svojo vest, želje po nasilju in uničevanju? Kam gre vzgoja in kult dobrih del v svoji najbolj humani in humani moči sveta. V moči, ki pomaga in ščiti zatirane na vseh koncih sveta. Ki rešuje črnce, Indijance, vse, ki so na tesnobi in bolni pred lakoto in naravnimi katastrofami.
  Deček je bil poklican ... Čutil je strah. Zdaj jih bodo ujeli in ustrahovali.
  Delal se je, da ne sliši, in pospešil korak.
  V odgovor divje rjovenje:
  - Drži zavoro! Ubili te bomo!
  Divja blaznost v njegovem glasu udari, toliko sovraštva do njega? Za kaj? Kaj jim je naredil? In sovražijo ga, tistega, ki je vedno govoril o dobroti, o prijateljstvu, o usmiljenju tako, da ne bi sovražili nezvestega, tistega, ki bi zaklal lastno mater.
  Toda fant se je že odločil, da bo zapustil to mesto, da ne bo več hodil v to presneto, osovraženo šolo. Pobegnite iz te peklenske kanalizacije in poiščite drugo, prijazno, čisto, prijazno mesto. Navsezadnje se lahko zgodi, da v njegovi najbolj človekoljubni državi takih mest ni bilo.
  Fant se je zelo bal, da ga ne bodo dohiteli, nerodnega in slabotnega, in ga tepli po vratu, da ne bo mogel oditi. Obstaja pa tudi avtobus. Samo skočiti morate vanj, nato pa bosta nasilnež in razbojnik zaostala.
  Tokrat je imel deček srečo, saj mu je v zadnjem trenutku uspelo skočiti na zapirajočo se vznožje avtobusa. Vrata je stisnila tanka, otroška roka, na srečo ne preveč, in uspel je prijeti nahrbtnik, poln živil.
  Potovanje z avtobusom je v tistih časih še vedno stalo skromno vsoto in v majhnem mestu je bilo nerentabilno plačati plačo sprevodniku. Poleg tega so ljudje pošteni in jim ni žal štirih kopejk. Nekaj vrstnikov fanta ni moglo dohiteti in jezo gnetlo na smetnjaku. Z nogami je bil surovo brcan, kot da je železo krivo, da se je želeni plen izmuznil. In fant se je vozil in molil Gospoda Boga (ki, mimogrede, kot so jih učili, sploh ne obstaja!), da bi se vrata kmalu odprla in bi osvobodil roko.
  Končno naslednji postanek, roke so proste in lahko se usedeš na sedež in si oddahneš. Čim dlje se je deček oddaljeval od svojega osovraženega dvorišča, tem mirnejša je bila njegova duša. Kjer ne poznajo, tam je bolj varno.
  Čeprav bi morda drug fant, nasprotno, na njegovem mestu sanjal o tem, da bi bil bližje domu in iskal zaščito v njegovih nepremagljivih zidovih. Toda dvorišče hiše je pri fantu vedno povzročalo strah. Sanjal je celo nočne more in svoje peklenske, neusmiljene vrstnike. Fant je poskušal čim manj hoditi po ulici. Po končanem pouku sem čim hitreje stekel v garderobo, da bi prišel pravočasno, preden so prišli osovraženi, krutosrčni vrstniki in me začeli zasmehovati ali celo takoj tepsti. Fant je tolažbo našel le v knjigah. Takrat ni bilo ne računalnika, ne interneta, tudi televizije ne - samo trije kanali, kjer kvečjemu prikazujejo pionirje odličnjake ali pevski zbor - kako dobro je živeti v njihovi najbolj humani in humani državi na svetu . In v najslabšem primeru dolgočasna poročila s polj in nenehne bitke za letino. In le enkrat na teden, v nedeljo, si je bilo možno, strogo po omejitvi, ogledati kakšen zanimiv, celovečerni film ali program na obisku pravljice.
  In fant se je rad zakopal v knjige in v njih risal vzvišeno, plemenito in čudovito.
  In pogosto je pri pouku, če se njegovi vrstniki, ki so pljuvali iz cevi ali streljali z gumijastim trakom, niso preveč utrudili, je razmišljal tudi o čudovitem, prijaznem svetu. O tem, da ko bo komunizem končno zgrajen in bo obstajalo univerzalno, univerzalno bratstvo.
  In potem se bodo otroci iz ozvezdja Alfa Kentavra, Siriusa, Velikega medveda, Strelca združili skupaj. In široko nasmejana se držita za roke. Na primer, otroci iz ozvezdja Ribe imajo glave prekrite s srebrnimi luskami in zlate, bleščeče plavuti. In v ozvezdju Strelca so verjetno videti kot kentavri.
  Vse je zelo mirno in lepo. Drug drugemu se obdarujejo, pojejo pesmi. Ni sovražnosti, ni zlobe, nihče ne bo drugemu v hrbet dal gumba ali mrtve žabe.
  Kmalu bo prišel komunizem in osovražena CIA, ki je zapletla ves svet v mrežo sovraštva in naše sovjetske otroke učila sovražiti dobroto - naj propade in se uniči! Navsezadnje so Američani tisti, ki so povzročili nočne more vojne od iztrebljanja Indijancev do Afganistana. S svojimi radijskimi glasovi obnorijo in dvigujejo roke, brat na brata, vzbujajo sovraštvo že v zibko!
  Avtobus počasi drsi po progi. Zunaj maja, jutro - dan se šele začenja. Ja, fant se ne boji teme. Nasprotno, ko je temno, je več možnosti, da se neopažen izmuzneš mimo vrstnikov, da se raztopiš v temi. Pozimi, ko je mrzlo in so noči dolge, še posebej v hudem mrazu, lahko greš ven na ulico in resno pričakuješ, da boš zdrsnil mimo fantov, polnih jeze.
  Pozimi huligane tudi zebe in gredo redkeje ven. Toda v topli sezoni se šele začne muka. In že samo odhod v trgovino se spremeni v mučenje. In fant si misli, izmisli si nekakšen ničelni prehodni modul, da boš enkrat že v trgovini, pa pritisneš gumb in si že doma.
  Morda je dobro, da umetnih kril še niso izumili, v svojem stanovanju, v visokem nadstropju, se fant lahko počuti relativno varnega. Ko se prepotiš od hitrega teka, končno odpreš vrata in skočiš v stanovanje, se počutiš, kot da je olimpijski prvak prečkal ciljno črto - si doma in si na varnem. Končno si lahko zadihate in poiščete uteho v branju kakšne običajne knjige. Na srečo jim je od pradedka ostala knjižnica, ki jim jo bo akademik zavidal.
  Voznik je pokazal, da so že na končni postaji in morajo vsi oditi. Fant se je znašel na neznanem območju. Vse do konca se ni ustavil. In ta novost se je zdela prijetna in presenetljiva. Kot da je vredno narediti korak in se boš kot Eli iz Čarovnika smaragdnega mesta znašel v pravljični in srečni deželi.
  
  VOJNA DO ZMAGOVITEGA KONCA
  13. april 1945. Mesto Berlin, stavba cesarskega urada.
  Zunanji minister Ribbentrop se je pravkar vrnil s pogovorov, ki jih je imel s sovjetsko delegacijo, ki jo je vodil znani prepir in sovražnik Nemčije Molotov. Kljub dejstvu, da so bile med zadnjimi bitkami štiri sovjetske tankovske armade skoraj popolnoma uničene. In 1. aprila je dobava zahodne pomoči v okviru Lend-Lease prenehala, Stalin je postavil namerno napihnjene zahteve.
  Ribbentrop je Rommlu žalostno rekel:
  - Pogajanja s sovjetsko delegacijo so zašla v slepo ulico. Kompromisna ničelna možnost - vrnitev na meje iz junija 1941 Stalinu ni ustrezala. Zahteve Kobe - regija Klaipeda, Vzhodna Prusija in vsa Poljska v mejah iz leta 1939. Zahteva tudi ozemlja Slovenije, del Madžarske in naftna polja v Romuniji. Izjavlja, da milijoni sovjetskih vojakov niso umrli zato, da bi prišli tja, kjer se je vse začelo. Poleg tega Joseph od nas zahteva odškodnino, izpustitev vseh vojakov in civilistov ... In obljublja, da bo naše izpustil samo za odkupnino! Poleg tega želi Stalin prejeti tudi ozemeljske pridobitve od Finske.
  Feldmaršal Fuhrer Rommel je mračno pripomnil:
  - Po državnem udaru junija 1944 smo bili prisiljeni nadaljevati s počasnim in trmastim umikom na vzhodni fronti. Čeprav so šli z nami poraženi zavezniki v Normandiji v zanje razmeroma časten mir, toda ... Rdeča armada je premočna, mi pa smo maksimalno poskrbeli za vojake, raje aktivno obrambo in kratke protinapade. Ja, Rusi so šli do Visle in jo tudi za ceno velikih izgub prečkali, prodrli na Slovaško, skoraj zavzeli Romunijo ... Toda vsi ti uspehi so jih drago stali. Tudi mi smo krvaveli, a mi je uspelo vzpostaviti bolj ali manj zadovoljivo obrambo in zmanjšati poraz za tri do štirikrat v našo korist. Toda Stalin očitno ne razume, da je tudi njegova država izčrpana in se bodo zavezniki, ko so prenehali pomagati Rusiji, začeli zanašati na nas?
  Ribbentrop je odgovoril z veselim nasmehom:
  - Največji čezmorski morski psi nam že obljubljajo podporo v zameno za ozemlja, ki jih bomo prejeli z osvojitvijo ZSSR! Laburistična vlada v Veliki Britaniji še vedno okleva, vendar so nas številne zasebne strukture pripravljene podpreti! Pomoč nam obljubljajo Brazilija, Španija, Portugalska, predvsem pa Argentina. Perron niti ne izključuje, da odkrito vstopi v vojno na naši strani. Tudi Finci obljubljajo, da bodo šli do konca! V Italiji so se Mussolinijevi položaji na severu okrepili, medtem ko prozahodne sile še vedno obvladujejo jug. Pripravljeni smo nadaljevati vojno, moj Fuhrer!
  Rommel je jedrnato naročil:
  - Speer k meni!
  Spreten, marljiv in nadarjen cesarski minister za oborožitev in strelivo je sedel na svojem pravem mestu. Speerju je kljub vsem težavam uspelo znatno povečati proizvodnjo orožja in zelo hitro dati v serijsko proizvodnjo naprednejše samohodne puške - "e", "LEV" in "Panther" -2.
  Še vedno mlad in zelo energičen gospodarski diktator tretjega rajha je poročal:
  - Na področju gradnje rezervoarjev je bil dosežen ne le kakovosten, ampak tudi količinski preboj. Decembra 1944 je bilo proizvedenih 1960 tankov in samohodnih pušk. In to kljub vsem vojaškim težavam in lansiranju najboljših avtomobilov na svetu v množično proizvodnjo! Zlasti E-25, Leo in Panther-2!
  Trenutno je proizvodnja tankov in samohodnih pušk približno dva tisoč na mesec, od tega so marca več kot dve tretjini predstavljala najnovejša vozila: E-10, E-25, Lev, Panther-2. tankovska flota!
  Rommel je suho vprašal:
  - Ste prepričani, da so naši tanki boljši od sovjetskih?
  Speer, ki je poskušal svojemu tonu dati razumnost, je rekel:
  - Našim oblikovalcem je, čeprav z zamudo, uspelo ustvariti vozila z bolj ali manj uspešno postavitvijo, oklepom, oborožitvijo in voznimi zmogljivostmi. Še posebej uspešen je bil E-25. Pri rezervaciji čela 100 milimetrov z racionalnim kotom naklona štirideset stopinj, bokov in krme 60 milimetrov in oborožitve 88-mm topa kalibra EL 71 - samovozne puške, rezerva strelov 80 tehta le 26,6 ton. Z motorjem s 700 konjskimi močmi avtomobil pospeši preko 75 kilometrov na uro. Poleg tega so glede na rezervo teže stranice samohodne pištole dodatno ojačane s 30 mm zasloni. Tako valji in zaslon pokrivajo stran, kar pomeni, da stroj zadrži udarce granat T-34-85 ne samo na čelu, ampak tudi na strani. Ista 88-milimetrska pištola prebije oklep na razdalji 150 - 148 mm pod naklonom 60 stopinj. Glede na hitrost ognja, natančnost našega 88 mm topa, najboljši protitankovski top na svetu! In zaščita čela vam omogoča fotografiranje, tudi IS-2. Poleg tega so koničaste granate sovjetskih pušk zelo občutljive na odboj. In naš visokokakovosten cementiran oklep ima visoko površinsko trdoto in se odlično odbije pod kotom racionalnega naklona!
  Rommel je logično pripomnil:
  - In vse to je bilo doseženo zaradi dejstva, da so motor, menjalnik in menjalnik skupaj, v enem bloku. Tako so varčevali pri kardanu, višino avtomobila pa znižali na 144 centimetrov. Stroj prekaša vse sovjetske modele in je razmeroma enostaven za izdelavo. Čeprav na primer še vedno ne morete ustvariti takšnega rezervoarja!
  Speer je odvrnil:
  - "Panther"-2 in še posebej tank "Lev" upoštevata najnovejši razvoj in izboljšave. Zlasti "Panther" -2 je uspelo doseči težo 47 ton, povečati oborožitev in zalogo granat na raven "Kraljevega tigra" in nekoliko slabši v oklepu. In to je enaindvajset ton razlike. Motor s 700 konjskimi močmi vam na avtocesti omogoči hitrost 55 kilometrov, na klancu pa 30 kilometrov na uro. Novi avtomobili že gredo v serijo z motorjem s 900 konjskimi močmi in lahko pospešijo do 70 kilometrov na uro. "Lion" s 105-mm topom nima para v oborožitvi, presega "King Tiger" v čelnem oklepu, z enakimi stranicami in krmo. In vse s težo 51 ton, z motorjem 900 konjskih moči. Naši novi tanki - imajo odlične vozne lastnosti, kar pomeni, da jih je mogoče uporabiti v ofenzivni vojni!
  Rommel se je nasmehnil in spet pokazal erudicijo:
  - In v tem tanku so motor, menjalnik in menjalnik nameščeni pred karoserijo vozila, kupola pa je pomaknjena nazaj. Poostrili so tudi postavitev. Toda potrebujemo "Lion" z močnejšim stranskim oklepom!
  Speer se je priklonil in rekel:
  - V tanku E-50 bomo utelešali zaščito in oborožitev Mausa, ki ne presega teže sedemdeset ton!
  Rommel je izpustil Speerja in povabil cesarskega letalskega ministra Saura. Tudi zelo spreten in sposoben menedžer.
  Cesarski minister je zmagovito rekel:
  -Naše letalstvo je prevzelo popolno prevlado v zraku! In najprej po zaslugi junaške nemške industrije! Nova reaktivna letala, ki so leta 1944 začela uporabljati Luftwaffe, se proizvajajo množično in v vedno večjih količinah. Imajo hitrostno prednost pred sovjetskimi vozili 200-350 kilometrov na uro in so oboroženi z močnimi 30 mm topovi in raketami! Lovci ME-163, Me-262, BA-349 in predvsem poceni, lahki, okretni in enostavni za izdelavo HE-162 so dokazali svojo izjemno premoč nad sovražnimi Laggs in Yaki. Hitri izvidniški in bombnik Ar-234 ima takšno hitrost, da ga ne more dohiteti noben sovjetski lovec!
  Hkrati, kar je najpomembnejše, smo uspeli doseči pariteto s sovražnikom v količinski proizvodnji strojev. Tedensko proizvedejo 150 lovcev ME-262, zelo močnega orožja in preživetja v boju, že 300 in ta številka raste lovcev HE-162 in 120 s povečanjem AP-234. Na poti so naprednejši modeli ME-262 s strešnimi krili, ME-1010 s krili, kjer je strešnost nastavljiva, He-262 z boljšo oborožitvijo in letalnimi lastnostmi, predvsem pa Yu-287. Najnovejši stroj z vzvratno pomaknjenimi krili bo imel odlično natančnost bombardiranja.
  Skupaj nameravamo povečati proizvodnjo reaktivnih letal na dvesto letal na dan in s tem popolnoma zatreti sovražnika!
  Rommel je logično pripomnil:
  - In naši vijačni stroji so zelo uspešni. Na primer, razvoj Focke-Wulfa - TA-152. Da, in TA-400 v različici reaktivnega bombnika s šestimi motorji veliko obeta!
  Zaur je ponosno siknil:
  - TA-400 lahko bombardira sovjetske tovarne onkraj Urala, doseže hitrost do 800 kilometrov in nosi več kot 10 ton bomb! Takšen je tudi bombnik brez repa XO-18 z dosegom 16.000 kilometrov! In reaktivni TA-183 in drugi stroji! Zagospodarili bomo v zraku!
  Feldmaršal Fuhrer je izpustil Zaurja. Zdaj je bil čas za pogovor s Schmeisserjem.
  nemški mitraljez
  StG 44 (nemško: Sturmgewehr 44 - 1944 jurišna puška) je nemška jurišna puška, razvita med drugo svetovno vojno. Izdelanih je bilo približno 850 tisoč kosov. Med sodobnimi tipi avtomatov je postal prvi razvoj, ki je bil množično proizveden.
  Od puškomitraljezov (PPSh itd.) Druge svetovne vojne se razlikuje po bistveno daljšem dosegu ciljnega ognja, predvsem zaradi uporabe tako imenovanih vmesnih, močnejših in z boljšo balistiko kot pištolski naboji, ki se uporabljajo v avtomatih. puške.
  Avtomatizacija StG 44 - prezračevalni tip z odstranitvijo prašnih plinov skozi luknjo v steni cevi. Izvrtina cevi se zaklene z nagibanjem zapaha v navpični ravnini. Poševnost nastane zaradi interakcije nagnjenih ravnin na vratih in nosilcu zapaha. Plinska komora - brez možnosti regulacije. Čep plinske komore s pomožno palico se odvije s posebnim zamahom le pri čiščenju stroja. Za metanje strelnih granat je bilo treba uporabiti posebne kartuše z 1,5 g (za drobljenje) ali 1,9 g (za oklepno-kumulativne granate) smodniškega naboja. Standardna teža smodnika v kartuši 7,92x33 Kurz je 1,57 g Plinski bat s palico je kombiniran s steblom vijaka.
  Schmeisser je tudi izrazil optimizem, da bo novi stroj - St 54 - še bolj zanesljiv in boljši, z visoko natančnostjo streljanja.
  Von Braun je izrazil tudi pristen optimizem - rakete A-10 in A-11 so obljubljale, da bodo letele na razdalji do 1000 kilometrov in zadele z veliko natančnostjo, vodeno po radiu.
  Z atomsko bombo je bilo vse slabše, dokler jedrski reaktor ni bil ravno zagnan. Ampak tudi čez nekaj let so obljubili, da bo kraljica bomb šla v serijo!
  Najpomembneje pa je, da so Američani in Angleži obljubili pomoč tretjemu rajhu in njegovim satelitom v boju proti svetovnemu komunizmu!
  Feldmaršal Fuhrer Rommel se je odločil:
  - Povejte Stalinu, da nadaljujemo s sovražnostmi v celoti, nato popolno in popolno uničenje komunizma!
  13. april 1945 je bil dan velike zavrnitve!
  Nemška vojna je glavni udarec zadala Madžarska, da bi se izognili forsiranju polnovodne Visle. Ofenziva se je začela 20. aprila, ko so bile nacistične divizije podhranjene.
  Nemci so uspeli prebiti prvo obrambno linijo skoraj v gibanju. Aktivno so uporabljali taktiko nočnega napada, da bi Rusom preprečili uporabo njihovega številnega topništva. Ponoči seveda ogenj ni tako učinkovit, nacisti pa imajo naprave za nočno opazovanje.
  Dokaj hitro je bila prebita tudi druga obrambna črta in nastala sta dva kotla. Toda po ukazu poveljstva so v boj vstopile velike rezerve. Čeprav nacistov ni bilo mogoče premagati, je bila Mainsteinova ofenziva prekinjena.
  Nemci so po enem mesecu trdovratnih bojev le uspeli ponovno zavzeti del Slovaške, pri čemer niso napredovali več kot 70-80 kilometrov.
  Še manj uspešna je bila Fritzova ofenziva v vzhodni Prusiji. Prebili so le prvo obrambno linijo, soočili pa so se z gosto obrambo. Izkazalo se je, da se je Rdeča armada znala vkopati in braniti. In povzroči resno škodo.
  Samo v Romuniji je Kisselring dosegel večje uspehe. Fašistične čete so ustvarile tri kotle in zavzele skoraj celotno Moldavijo in Bukovino. Toda tudi tam jim ni bilo dovoljeno prebiti do Odese, ustavili so se pri Bugu - naravni vodni pregradi! Toda Nemci so vseeno uspeli zavzeti veliko zemlje. Vključno z obalo Črnega morja in ukrajinsko regijo Chernivtsi. Tako se frontna črta odmika od naftnih polj Romunije. Toda njihovi aprilski in majski uspehi so bili omejeni na to.
  Rdeča armada je bila v obrambi, industrija pa je proizvedla veliko vojaške opreme. Predvsem lovci Jak-9 in tanki T-34-85.
  Poleti se je Rommel znašel v težkem položaju - nemški človeški viri so bili že izčrpani, ofenziva pa je povzročila velike izgube. Na ponovitev enainštiridesetega leta ni bilo treba računati. Sovjetske čete so prekaljene v bojih, generali so pridobili izkušnje za visoko ceno, zgrajena je bila dokaj gosta in poglobljena obramba.
  Torej, za selitev na vzhod si moral plačati.
  V središču so sovjetske čete še držale mostišča čez Vislo. Stalin se ni hotel umakniti.
  Rommel se je odločil za zračni napad na ZSSR. Ker je bombardiranje vsaj drag poklic, so pa človeške izgube med tako ofenzivo veliko manjše! Še več, ZDA in Britanija s svojimi kolonijami in dominioni sta začeli vse bolj aktivno pomagati z orožjem, viri in celo prostovoljci.
  Zračni napad reaktivnih letal in previdni poskusi preboja velikih tankovskih armad.
  Toda Stalin ni hotel pasivno sedeti in čakati na poraz! Njegove čete so 22. junija začele ofenzivo v slovaški smeri. V odgovor so Američani Nemčiji na kredit prodali tisoč bombnikov B-29.
  Nemci so prevladovali v zraku in do sedaj so lahko z uporabo kvalitativne premoči v tankih in samohodnih puškah odbili napade Rdeče armade. Konec julija je nemška armadna skupina Jug prešla v ofenzivo, da bi ustvarila še en žep. Sovjetske čete so uspele zaustaviti nemško ofenzivo. Nacisti so napredovali približno trideset kilometrov in se ob izogibanju velikim izgubam ustavili. Avgusta je Rdeča armada napredovala tudi v Vzhodni Prusiji.
  Čez poletje se frontna linija ni veliko spremenila.
  ZDA so medtem na Japonsko odvrgle dve atomski bombi. Hirohito je svojo predajo napovedal 16. avgusta. Amerika si je odvezala roke in okrepila dobavo tehnologije, surovin in opreme tretjemu rajhu.
  Pritisk nemškega letalstva se je stopnjeval. Nacisti so upali, da bodo zbombardirali ZSSR. Jesen je minila v izmenjavi udarcev in poskusih ofenziv na obeh straneh. Obe strani sta se poskušali izogniti nepotrebnim izgubam.
  Toda na splošno je premoč Luftwaffe v zraku postala očitna. V letu 1945 so Tretji rajh in sateliti izdelali več kot šestdeset tisoč letal, večinoma reaktivnih, od zaveznikov pa so jih prejeli še trideset tisoč. ZSSR je proizvedla le petinštirideset tisoč avtomobilov. Poleg tega je slabši od sovražnika v hitrosti, orožju in oklepu.
  Leto 1946 se je začelo tudi s poskusom velike ofenzive Rdeče armade. Toda Nemci so v boj vrgli svoj najboljši piramidni tank E-50 in uspeli premagati sovjetske enote ter jih potisniti nazaj na Poljsko in Slovenijo. Toda močno sneženje in množično junaštvo sovjetskih čet sta ustavila fašistične horde na Nemanu in malo za Grodnom! S podporo Bandere je Fritz vstopil v Lvov. Kljub temu je obsežna ofenziva oziroma njen neuspeh privedla do tega, da je ZSSR izgubila oporišče v vzhodni Evropi, zdaj pa se je vojna spet v celoti preselila na ozemlje boljševiškega ruskega imperija!
  Maja so Rommlove čete poskušale nadgraditi svoj uspeh, a so po večmesečnih bojih le dosegle črto, Baranoviči, Vilna, nato pa se približale Rigi. Nacisti so bili nekoliko uspešnejši na jugu - zavzeli so Vinico in Žitomir - bližali so se Kijevu! In Odesa je bila odrezana od sovjetskih čet.
  Vendar pa so Nemci utrpeli tudi ogromne izgube - v vojsko so vpoklicali najstnike od štirinajstega leta in dedke od petinšestdesetega. Ustvarjenih je bilo celo več ženskih divizij, pa tudi ločeni ostrostrelski in letalski polki, kjer so se borili šibkejši spol!
  Jeseni so se Nemci branili in sovjetska vojska jih je čutila. Tudi pozimi so bile bitke v polnem teku. Nemcev, ki so obdržali izjemno premoč v zraku, ni bilo mogoče zlomiti. Oblegani sovjetski mesti Riga in Odesa sta padli, a Fritz ni mogel nadaljevati ofenzive.
  Leta 1947 je začel serijsko proizvajati sovjetski tank T-54, ki naj bi konkuriral glavnemu nemškemu, piramidalnemu E-50. Res je, da je bil sovjetski avto še vedno slabši od nemškega v oklepih in orožju, vendar je bil cenejši in lažji. Masovna proizvodnja se je začela julija.
  V letalstvu je šlo še slabše, a 30. decembra 1947 je končno prišlo do poleta prvega sovjetskega serijskega reaktivnega lovca MIG-15.
  To pomeni, da bo fašističnega monopola v zraku konec.
  Masovna proizvodnja se je začela maja 1948. Sam stroj je bil v hitrosti in oborožitvi le nekoliko slabši od ME-362. Res je, da so Nemci še vedno imeli prednost v dobro uveljavljeni proizvodnji in bojnih izkušnjah asov. Toda postalo je jasno, da bo ZSSR v zraku dosegla pariteto.
  Jeseni 1948 so se začela nova pogajanja.
  Nemčija je bila izpraznjena, vendar je bila tudi ZSSR izkrvavljena. Poleg tega so nemški fiziki uspeli prehiteti sovjetske, Tretji rajh pa je že uspešno preizkusil jedrsko bombo.
  Rommel je ponudil zmerno možnost - Nemci dobijo vse, kar so že osvojili. Od Rige do Odese.
  Stalin se je v odgovor strinjal z ničelno možnostjo. Ne mi vam, ne vi nam!
  Pogajanja so spet zašla v slepo ulico.
  Koba se je srečal z vsakim bolj ali manj pomembnim industrialcem, oblikovalcem in vojaškim strokovnjakom.
  Potem ko je javno prebral govor: v katerem je napovedal, da se bo proti fašizmu boril do konca!
  7. november 1948. Postal je dan velikih sprememb in odločitev!
  Epilog
  21. december 1954... New York... Najvišji nebotičnik v Združenih državah je razkošno izobešen z rdečimi zastavami.
  Stalin, čigar podoba se prikazuje na ogromnih zaslonih in na vseh reklamnih panojih ljudske republike Amerike, z nasmehom maha sovjetskim enotam, ki gredo po Leninovi aveniji!
  Ves svet slavi petinsedemdesetletnega tovariša Stalina - prvega cesarja planeta Zemlje!
  
  POSTANJE LUCIFERJA
  Čeprav mu ni bilo lahko, a še razmeroma mlad in ni imel časa, da bi utrdil svojo dušo, je bojevnik Palpatine uspel stopiti čez oviro.
  Karolino bi morali ubiti z lastnimi rokami in s svetlobnim mečem. Toda, da bi skrili sledi, so v sami palači postavili majhen jedrski naboj.
  Darth Sidious je že obvladal svetlobni meč in na poti do kraljice posekal njene osebne straže. Nato ji je ukazal, naj poklekne in sezuje drage čevlje - da bo umrla, kot je bilo v navadi, bosa na odru.
  Karolina se je pojavila. Palpatine ji je razkril svoj pravi obraz in velika oseba je silovito planila v jok. Po tem je Dart prvič v življenju uporabil silo strele ... In ko se je zoglenela kraljica umirila, je neusmiljeni Sith Lord postavil jedrsko orožje na detonator in zapustil palačo.
  Prebivalci podvodnega sveta so bili obtoženi sabotaže, zaradi česar je med obema svetovoma planeta izbruhnila huda vojna. Kljub tehnološki premoči je podvodna dirka uspela preživeti. Poleg tega so posredovali predstavniki republikanskega senata, ki niso mogli dopustiti genocida.
  Palpatine si je prislužil lovoriko mirovnika in je zdaj dosegel galaktično raven, doslej le v vlogi skromnega pomočnika senatorja iz Nabooja, a zelo hitro pridobil popularnost zase.
  Njegov učitelj Plagast je odobraval vajenčevo povišanje, sam pa se je vedno bolj poglabljal v znanstveno preučevanje magoklorijanov. Sam je želel pridobiti nesmrtnost in se naučiti obujati mrtve. Poleg tega je Plagast z zunanjo neusmiljenostjo pravkar čutil naklonjenost do nekaterih svojih sorodnikov in sanjal o njihovem hitrem vstajenju.
  Palpatinova hči je odrasla in postala kraljica. In kmalu je dobila svoje potomce. Mož formalno ni postal kralj, bil pa je povsem zakonit zakonec in nekdanji častnik Jedi, čeprav ne najvišje stopnje spretnosti. Uradno je prejel naziv princa in mlajšega sovladarja - pod vodstvom kraljice.
  Toda Palpatinu ni bil všeč njegov neuradni zet: preveč prijazen, plemenit, navzven zelo čeden in videti je bil veliko mlajši od svojih let.
  Da, in hči črnega vladarja je odraščala izjemno prijazno in sočutno. Po značaju precej podoben njenemu očetu - ki je verjetno sanjal, da bo postal najslabša oseba v vesolju.
  Vsekakor Plagastu ni bilo več treba prepričevati svojega vajenca. Palpatine se je odločil sam - uničiti tako svojo hčerko kot njenega moža.
  A seveda tako, da se ne zasvetiš. In to ni enostavno, zato je bila zaščita palače po vseh nemirih in sabotažah znatno okrepljena.
  Palpatine se je odločil uprizoriti nesrečo na zvezdni ladji. S svojim vplivom mu je uspelo doseči beg kraljeve družine v Corusan, metropolo in glavno mesto republike. Domnevno povabilo na veliki praznik - tisočletnico velike formacije.
  Dobro se je naučil lekcij mojstra Plagasta;
  Učitelj je učencu obljubil, da bosta brez pravila dveh, čeprav bo njegovo usposabljanje resno. S prekinitvijo začaranega kroga, ki ga je predpisal Darth Bane, drug pred drugim ne bi ničesar skrivala, v razmerju ne bi doživljala ljubosumja in nezaupanja ter tako skupaj služila temni strani. Sidious je desetletja študiral pri Muunu, med tem pa je Plagast svojega vajenca naučil vsega, kar je vedel sam, da ne bi izgubila vsa Plagastova novo pridobljena moč. Plagueastove lekcije so prisilile Palpatina, da se je soočil s svojimi strahovi, ga oropale vseh radosti in vsega, kar mu je bilo drago. Temni gospodar je Sidiousa naučil, da so čustva, kot sta zavist in sovraštvo, čeprav potrebna za obvladovanje temne strani, le sredstva za opustitev običajnih pojmov morale za večji namen. Plagast je svojemu študentu tudi predaval o sredstvih za prevzem oblasti s končnim ciljem nadzora nad galaksijo.
  Toda najučinkovitejši način učenja je bilo premagovanje virtualnih ovir in večdimenzionalni film.
  V pomoč Palpatinu pri napredovanju po vrstah je mojster Thalerju Sidiousu omogočil dostop do njegovega Sith holokrona, kot tudi mnogim drugim. Izuril je Palpatina v boju s svetlobnimi meči, uporabi strele Sile, ga je prisilil, da je absorbiral vse vrste znanja o različnih orožjih in tehnikah temne strani, vendar jim je dal le vrednost, ki je potrebna za pravi namen Reda. Hkrati je Plagast pod krinko Damaščanskega velikana naredil vse potrebno, da nihče ni sumil, da je povezan s Palpatinom.
  Tu se je zgodila preprosta stvar - zvezdna ladja je zadela asteroidni tok. Še več, že ob vrnitvi zvezdne ladje, ko so številni piloti popili močne pijače.
  In Palpatine ne samo da ni bil osumljen, ampak je bil celo nagrajen z redom, ker je izkazal skrb in ga odvrnil od tvegane poti. A obstajajo takšni načini izgovorov, da bo človek zagotovo naredil ravno nasprotno. In provokacija je uspela in tam so bile naprave nekoliko poškodovane.
  Oba dediča in zakonca sta umrla, preživela je le mala princesa Padme Amidala, Palpatinova vnukinja. Na Nabooju je podedoval prestol.
  In Darth Sidious je dodal seznam njegovih zločinov. Vsega pa Plagast ni odobril.
  "Imaš Silo, vajenec, in talent za vodenje. Še pomembneje je, da imaš krvoločnost serijskega morilca, čeprav bi jo morali imeti v rezervi - razen če nasilje služi nekemu izključnemu namenu. Nismo mesarji, Sidious, kot nekaj Sithov iz preteklosti. Mi smo arhitekti prihodnosti."
  "Kako dolgo?"
  "Čez desetletje - in ne dan prej."
  Toda potrpežljivost pri zadrževanju se ni hotela pokazati. Čeprav se je včasih sam Witt spraševal, zakaj je nenadoma postal tako krut. Ima toliko agresije od rojstva? Poleg tega je Palpatine v prijateljskem krogu dajal vtis prijazne osebe.
  Darth Sidious je uvedel celo novo teorijo: pravi Sith mora tako spretno skrivati svoje misli, da niti učitelj ne razume zanke! Tudi če se imenuje Plagast modri!
  Medtem ko je Palpatine začel vstopati v galaktično politiko, je njegov mentor naredil nov preboj v svojih raziskavah. Volja zločinca Yinchorrija, ki jo je Damasku predstavila delegacija iste rase, je bila zlomljena pod vplivom Sile, kljub notranjemu naravnemu odporu reptilov. Plagast je izvedel tudi veliko poskusov na drugih vzorcih in s tem preizkušal lastne sposobnosti. Na naslednjem srečanju v Zakladu je Plagast Sidiousu orisal smernice, po katerih naj Sith deluje, govoril o svoji dolgoročni odstranitvi Kerreda Santeja in naročil Sidiousu, naj odredi atentat na senatorja Vidarja Kima, da bi Palpatine zasedel njegovo mesto . Plagast je sam obiskal planet Kamino, kjer se je pogajal z lokalno raso ustvarjalcev klonov, da bi ustvaril vojsko poslušnih Yinchorrijev. Kasneje so Damascus in njegovi podrejeni odšli v Serenno, kjer je Plagast osebno govoril s tam prisotnimi Jediji. Tako je ugotovil, da Jedi Qui-Gon Jinn ne mara korporacij, njegov nekdanji gospodar Dooku pa je menil, da je položaj republike nevzdržen. Plagast je spretno zasejal semena dvoma v srce mojstra Sifo-Dyasa in ga nežno prepričal, da republika potrebuje vojsko.
  Res je, kdo bo šel v ustvarjanje dragega vojaškega stroja brez vojne? In Sithi so želeli nadzorovati ravno metodo nasilja, ker je drugačen način v nasprotju z njihovimi nauki.
  Na politični seji sprejemanja več kot ducata svetov Trgovske federacije v Republiko sta se Plaguest in Sidious znova srečala pod krinko Damaska in Palpatina. Po vnaprej pripravljenem načrtu je imel Palpatine spektakularen govor, ki je povzročil krike in kaos v senatu. Plagast je bil zadovoljen, ker so planeti Trgovske federacije postali del republike in v prihodnosti bi lahko Sith s svojimi rokami sprožil galaktično vojno. Toda Plagast je vedel, da je zamerljivi senator Pax Tim skoval zaroto z drugimi sovražniki Damaska - varnostno strukturo Sante - in bo zdaj dejavneje ukrepal za odstranitev Damaska. Zato je Plagast namenoma postavil Palpatina Timu na politično srečanje in študenta uporabil kot vabo, medtem ko ga je testiral. Kljub Sidiousovim uspešnim dejanjem je Tim uspel prelisičiti oba Sitha tako, da je ukazal maladijskim morilcem Plagasta. Ker je slednji usmeril vse svoje moči, da bi zaustavil ugrabitev in lociral Tima, ni vedel, da je proti njemu načrtovan drugi napad.
  In Darth Sidious je to čutil, vendar je že razmišljal o tem, da bi se znebil skrbništva mentorja.
  Med slovesnostjo uvajanja Larsha Hilla v loži Reda na Coruscantu so plačanci skoraj ubili Dartha Plagasta. Palpatinov pomočnik Pestage je stopil v stik z Maladijci in po prejemu potrebnih informacij o tem takoj obvestil Palpatina. Oba sta prispela na kraj atentata in našla živega le ranjenega in komaj dihajočega Plagasta, ki je rano previl s Silo; ostali Muuni iz Damascus Capitals so bili ubiti. Kasneje se je Palpatine osebno maščeval Timu tako, da je ubil samega Tima in številne druge člane Gran Protektorata v veleposlaništvu Malastare na Coruscantu. Policija ni našla storilcev zločina, kljub oblikovanju posebne ekipe za preiskavo teh smrti po umoru senatorja Kima. Zaradi tega Damascus Capitals ni izgubil vodje, vendar se je Hego Damascus umaknil iz zadev Galaxyja.
  Darth Sidious je skoval načrte precej zvito. Svoje vnukinje Padve ni ubil, temveč se je z njo spoprijateljil. In z zunanjim odporom je postal senator.
  Vpliv črnega gospodarja je rasel, pojavil se je tretji Sith Darth Maul. Izurjen tudi v barbarskih metodah in zelo sposoben borec. Vendar pa Maulova nadarjenost v moči ni tako velika, da bi lahko postal polnopravni dedič.
  Poleg tega sta tako Plagast kot Thaler še vedno človeka in ne brez znakov rasista. V resnici niso želeli, da bi prestol bodočega cesarstva Sithov podedovala nečloveška rasa.
  Zato je bila morda smrt Dartha Maula vnaprej določena. Poleg tega je Palpatine med dvobojem s svojim študentom skoraj umrl in samo premoč v moči je prihodnjega cesarja rešila pred smrtjo.
  Darth Sidious je bil jezen, ker nekdo v vesolju bolje uporablja njegov svetlobni meč. In tudi to je pustilo svoj pečat. Na srečo človeškega para ju Maul zaradi svoje omejenosti ni mogel preseči v poznavanju temne strani sile!
  Damascus in Palpatine sta naredila vse, da bi kriza na Nabooju koristila obema. Do takrat, ko je Darth Maul začel operacijo na Nabooju, da bi uničil Jedije, je Damask sprejel dejavne korake za orkestriranje nove krize. Damask jih je s stikom z voditelji Corporate Union, Guild of Commerce, Techno Union in drugimi korporacijami prepričal o zlobnih dejanjih Republike do njihovih svetov. Palpatine, ki je zagotovil svojo izvolitev za vrhovnega kanclerja Galaktične republike, se je odločil, da je čas, da sam dokonča Veliki načrt. Potem ko je od Plagasta izvedel, kaj potrebuje, in uporabil mentorjeve zveze, da si je zagotovil želeni položaj, je Palpatine v starajočem se Muunu videl le oviro. Plagast pa je bil videti, da popolnoma zaupa svojemu vajencu.
  Poleg tega je Darth Maul umrl in pravilo dveh je bilo samodejno obnovljeno.
  Pred nami je bilo še veliko dela in časa, Darth Sidus pa preprosto ni imel priložnosti usposobiti novega študenta.
  Zakaj torej njun tandem ne obstaja še nekaj let - dokler red Jedijev ne bo dokončno uničen?
  A najpomembnejše ni bilo to. Plagast je končno razkril strašno skrivnost: "on je pravi, biološki oče Palpatina - Witt Thaler."
  Da, njegova mati, zelo lepa kmečka ženska, je obrnila glavo bogatemu trgovskemu gospodu Damasku. In ni mogel zadržati strasti.
  Na splošno po iniciaciji v Sith sposobnost razmnoževanja potomcev močno upade. In potem taka sreča - imaš sina! In tako sposoben in nadarjen ne samo v moči, ampak ima izjemen politični talent.
  To je bil prvi razlog, zakaj je rešil mladeniča. Veliko bolj prijetno je prenašati delo lastne krvi. Čeprav je zaradi dejstva, da je Sith na visoki ravni postal skoraj sterilen, družinske vezi nikoli niso veljale za glavne.
  Plagast je globoko čutil ... Mogoče se je res odločil, da se ga lastni sin ne bo dotaknil.
  Toda prav to je Dartha Sidiousa spodbudilo k ukrepanju. Zagrešiti tak zločin, kot je umor lastnega očeta, so sanje vsakega mojstra Sitha.
  Na noč pred volitvami se je Damascus prvič po letih pojavil v javnosti, ekskluzivno s senatorjem Palpatinom: skupaj sta se udeležila premiere nove produkcije Mon Calamari v Galaktični operni hiši. Po predstavitvi sta se oba lorda Sithov umaknila v penthouse v Damasku v stavbi Kaldani Spire, da bi proslavila Palpatinov bližajoči se uspeh. Palpatine je hodil okoli učitelja z vinom in vadil za prihajajoči govor v senatu.
  Plagast je, opit, povedal Palpatinu, da je bil njegov poskus z magoklorijani več kot uspešen. Deček Anakin je zmagal na dirki, in kar je najpomembneje, uspelo mu je onesposobiti celo vojsko bojnih robotov. To pomeni, da je deček bolj obdarjen z močjo kot vsi, ki živijo v vesolju. Poleg parjenja s fantom mu je uspelo oploditi z magoklorijani in predstavnikom rase Togruta. Glede na to, da so predstavniki te humanoidne, a nečloveške rase revnejši od ljudi z vidika Magohlorjanov, hkrati pa je med njimi delež Jedijev, ki jih je velikokrat manj kot pri ljudeh, zelo visok, potem ...
  Novo dekle Ahsoka Tano bo v prihodnosti lahko dosegla izjemne, prej neznane vrhunce spretnosti. Kombinacija alternativnih načinov dojemanja moči Togrute in obilice Magoklorijanov - lahko povzroči pravi čudež umetne narave.
  Kaj je naslednje? Nadaljeval bo s poskusi in ustvaril novo raso ljudi - po moči enako bogovom. In lahko bo sintetiziral bitja še višjega nivoja od Magohlorijancev - teoklorijancev, kar bo Sithom omogočilo spreminjanje fizikalnih zakonov vesolja in morda ustvarjanje novih vesolj!
  Nekaj se je bilo treba bati in čuditi črnemu gospodu.
  Postopoma pijan je Plagast prvič po dolgih letih padel v sanje in po nekaj trenutkih je Sidious po obotavljanju (morda je bolje, da mu preprosto odseka glavo z mečem?) spustil potok sile. strela na učitelja.
  - Tvoj oče bo odgovarjal za vse! Ker si me zapustil, ker si me pustil preživeti eno leto pekla v trpinčenih kraljevih kleteh! Zakaj me je prisilil, da sem ubil svojo edino pravo ljubezen Carolino!
  Črni Sith je zarjovel in v svojega starša bruhal strele. Resnično ga je sovražil.
  Uživajoč v bolečini Plagasta, ga je Darth Sidious počasi mučil do smrti in on, izčrpan s pomočjo sile, ni mogel storiti ničesar in je umrl.
  V zadnjih sekundah je črni gospodar rekel:
  "Izgubil si to igro na dan, ko si se odločil, da me naučiš vladati Galaksiji. Očeta imaš ob sebi - ali, natančneje, pod peto. Bil si moj učitelj, oče - ja, za to ti bom govoril za vedno , naj mu bo večno hvaležen, a nikoli ne boš moj gospodar."
  - Palpatine se je poslovil od umirajočega in gorečega v ognju strele sil Dartha Plagasta.
  In tako je izumitelj Sith končal svoje burno življenje. In z njim obrnili stran univerzalne zgodovine.
  Vendar sta bili dve novi, veliki stvaritvi: Ahsoka in Anakin, pa tudi študent, ki je uspel doseči oblast nad galaksijo in premagal Jedije.
  Luke Skywalker je bil torej Palpatinov pravnuk in sin Dartha Vaderja.
  Zato črni gospodar Sithov ni mogel dati ukaza, vzeti in uničiti svojega neposrednega potomca, nadarjenega v moči. Še več, karkoli lahko rečemo - Luke je stoodstotni človek, njegovi lastni otroci pa so napol Togruta. Toda cesar Palpatine je že uvedel zakone, ki omejujejo pravice neljudi, in si je na splošno prizadeval za uvedbo rasističnih zakonov v novi državi.
  Dejansko, ko so ljudje najštevilčnejša rasa v galaksiji in je sam cesar človek, pa tudi njegovo spremstvo, potem je oster rasizem in poniževanje drugih ras povsem v duhu Sithov. Rad zatira in dominira.
  Veliki maršal Tarkin je razvil celotno teorijo in ideologijo za opravičevanje rasizma...
  Toda podedovali so prestol, le polovica ljudi. Čeprav se je Ahsoka znebila grdih izrastkov, je njena kameleonska koža videti čudovita.
  Cesar je posebej poslal svoje otroke, da uničijo življenje na planetu Shilo, kjer so živeli Togruta. In potomec črnega gospoda je to z veseljem izpolnil.
  Služili so od spočetja in poznali le temno stran sile. Palpatine je v svoji mladosti več kot enkrat delal dobra dela. In če bi prišel v mučilnico, če ne bi naletel na Plagasta, nikoli ne bi postal največji morilec v galaksiji.
  Da, njegovi otroci niso delali dobrih del, z veseljem so delali zlo. Toda iz neznanega razloga je ravno to za cesarja neprijetno. Tolya in v njem dobrota nista umrla do konca. Toli Palpatine je verjel, da je nemogoče postati pravi Sith brez boja s samim seboj, ko premagaš svetlo stran v sebi.
  Njegovi otroci so službo zla jemali kot samoumevno, kot najbolj naravno stvar v vesolju, ne da bi pri tem doživeli duševne bolečine in obžalovanje.
  Toda Palpatine se je boril sam s seboj in samo vsemogočni bogovi vedo, koliko ga je stalo, da je ubil Carolino.
  Poleg tega si cesar ni upal ubiti svoje matere. Tudi Plagast je očitno čutil naklonjenost do nje, nikoli ni postavil takega vprašanja.
  In Palpatinova mati je še vedno živa in kljub dejstvu, da je že dolgo prešla več kot sto let, sploh ne izgleda kot globoka starka. Nasprotno, zdi se mlajša od svojega sina, močne blondinke - na videz ni starejša od trideset let. Po osvoboditvi s težkega dela se je naselila v oddaljeni pokrajini in se tam lotila čarovništva.
  Da, meščanka, kmečka žena, pa tudi nenavadna ženska, kar je bilo premaknjeno v njeni genetiki. Sicer bi ji težko uspelo zanositi od črnega gospoda.
  Bosa, samo v ovratniku, s tankim pasom kot pri deklici, je trdo delala na polju, ponoči pa je čarovničila. Ko pa je Witt živel z njo, je njena mati skrivala svoje študije in svojega sina ni ničemur posvetila.
  Res je, nekajkrat se je izognila: da ji bo verjetno usojeno pokopati ne le svoje najdražje, ampak tudi njihove otroke in vnuke.
  Palpatine je obiskal svojo mamo šele pred enim letom - ko je bilo treba Naboo pokriti pred napadom upornikov. Tudi oni so iskali skrivnosti na domačem planetu črnega cesarja. Morda so želeli izvedeti njegove slabosti ali najti sorodnike?
  Cesar je imel polbrata. Tukaj ga je Palpatine žrtvoval temnim silam tik pred krizo v Nabooju - kako naj rečem, da se je sreča nasmehnila.
  V tem času je brat že pridobil vnuke, zato je bila taktika pričakovanja Dartha Sidiousa upravičena. Še več žrtev in dopolnitev panteona pomorjene domače krvi.
  Potem je hotel istočasno in pokončati svojo mamo. Toda Palpatine je pričakoval, da bo srečal starko: toda njegova mati se v dolgih letih ločitve ni prav nič spremenila. Dekliška, mišičasta postava, zelo temna od sončnih opeklin, in gladka koža, lep obraz z možato brado. Od daleč jo na splošno lahko zamenjamo za dekle, od blizu pa se vidijo njene obrazne poteze: precej zrela, izoblikovana, stara je vsaj trideset let. In če pogledate v smaragdno-safirne oči, se bo zdelo še več.
  Witt Thaler, ki ni pričakoval, da njegova mati ni tako preprosta, kot se zdi, je bil šokiran in ni hotel ubijati ali, kot je temu rekel, žrtvovati temnim silam.
  Takrat v sebi ni našel poguma, da bi rekel vsaj nekaj besed z materjo čarovnico in se je izogibal stiku in pohitel oditi. Mati je morda prepoznala svojega sina, a se je tudi delala hladne in ravnodušne.
  In med zadnjim obiskom Nabooja se je pojavila v trenutku, ko je cesarski konvoj letel v zasedo. Palpatina so skoraj pokopali v palači, vendar se mu je prikazala bosonoga ženska, ki je nakazala skriti izhod in pokazala, kje je še ena uporniška zaseda.
  Nato sta z njo izmenjala nekaj fraz.
  Neuvenljiva mati je položila dlan na Palpatinovo čelo in grenko rekla:
  Kako hudo si bil poškodovan, sin. V tebi ni več niti ene same prepoznavne lastnosti!
  Darth Sidious je jezno odgovoril svoji materi:
  - Videti sem samo kot globok star mož! Pravzaprav moje telo že dolgo ne živi po človeških zakonih. In še vedno sem sposoben premagati vsakega Jedija z meči. In rok fizičnega obstoja mojega mesa bo trajal več kot eno stoletje!
  Mlada mati je pokimala zmajanemu sinu.
  "Ste se odločili, da boste svoj fizični obstoj podaljšali tako, da boste postali vampir?" Seveda imajo vampirji prednosti pred ljudmi. Razen potrebe po pitju krvi trikrat na dan in izogibanju sončni svetlobi. Ampak to ni življenje!
  Cesar Palpatine je bil užaljen zaradi svoje matere in jo je celo hotel udariti, a se je zadržal. Jezno je zamrmral:
  "Močnejši sem, kot sem bil v mladosti, težje me je ubiti s čim drugim kot s čistim srebrom. In na vsakem soncu lahko nosiš udobno obleko s filtri, umetna svetloba pa zame ni nevarna.
  Tu se je ton Dartha Sidiousa omehčal.
  - To je bolje, povej mi, kako si, ker si preprost človek, uspel ohraniti svojo mladost?
  Lada Thaler je s sladkim, belozobim nasmehom odgovorila:
  - Vse življenje sem hodil bos po Nabooju, vse življenje delal, jedel zdravo hrano, pil samo sok in mleko. Vedno na prostem - stran od mesta. Prestolnico sem obiskal le enkrat, in to v verigah, ko so me pripeljali poslušat sodbo. In tam spet v vas z motiko!
  Živim najbolj zdravo od vseh možnih in zakaj bi se staral?
  Palpatine tokrat niti ni bil jezen, počutil se je malce smešno in je, povsem logično, prosil za pojasnilo:
  - Milijoni kmečkih žensk vodijo enak način življenja kot vi, vendar jim to ne preprečuje, da bi se spremenile v grde starke, za razliko od vas. Kaj je skrivnost - povej mi!
  Mama je odgovorila s prizanesljivostjo v tonu:
  - Najpomembnejše vprašanje je, zakaj se človek stara? Kroženje v naravi je večno in človeško telo je podobno kroženju. Objektivno gledano, v samem človeškem telesu ni ničesar, kar bi se moralo postarati. Mlada ženska se je ustavila in nadaljevala s samozavestjo boginje. - Vse je v razmišljanju in verovanju. Verjemite, da je starost nenaravna, večna mladost pa je, nasprotno, vzorec in ne boste se postarali!
  Palpatine se s tem ni povsem strinjal:
  - Ne starajo se le ljudje, ampak tudi kovine, predmeti, vesoljske ladje, bojni roboti. Zakaj misliš, da se človek temu lahko izogne z naporom volje in vere?
  Mlada ženska je samozavestno odgovorila:
  - Človeško telo je za razliko od kovine obnovljiv sistem. Celice se lahko delijo in obnavljajo milijarde milijard let. Vsak znanstvenik bo rekel, da bo zaloga stebla v telesu trajala milijone milijonov življenj. Naučiti se morate le ene bistvene malenkosti - regenerirati in obnoviti tudi živčne celice. Potem bo nesmrtnost postala resničnost!
  Palpatine je hvaležno vprašal:
  - In kako ti to uspe mama?
  Žena se je zasmejala in šepetaje odgovorila:
  Zakaj bi vampir moral vedeti? In tako se boste v tem mesu raztegnili pet ali šest stoletij. In ti rasteš čudovita sprememba ... Še vedno moraš obvladati skrivnost večne mladosti. Sploh glede na vašo sebičnost?
  Darth Sidious je siknil kot zadavljena kača in potegnil škrlatno rezilo.
  - Lahko te žrtvujem temnim silam!
  Mati je gledala brez sence dežele svojega sina-cesarja. Odgovorila je s še širšim nasmehom.
  - Ta žrtev vam ne bo pomagala v boju! Čeprav sem krvavi tiran, te moje molitve rešijo smrti. Čez leto dni boš hodil po samem robu prepada. In samo tvoja mati lahko reši tvojo dušo iz pekla!
  Palpatine je popustil in zaničljivo zamahnil z roko.
  "V redu, kot ste rekli, vampirju ostane še pet ali šest stoletij. In tam bom morda našel učinkovitejši način za podaljšanje življenja. Poleg tega se že izvajajo poskusi, da bi klonu vlili duha!
  Mama je poljubila Palpatina v slovo in mu zaželela veliko sreče. Dišala je tako sveže in prijetno. In Darth Sidious je hrepenel - v dobrem je lepota.
  Zlo je zlo in življenje v temi in podivjanih šakalih je nadvse utrujajoče. Včasih se pojavijo strahovi... Boleči in strašni.
  Še več, cesar Palpatine je želel, da ga nasledijo Sithi, ki niso čisto zlo, in da bi lahko naslednik vnesel vsaj nekaj kreativnega v življenje vesoljske sile.
  Luke Skywalker je stoodstoten človek in to je njegov pomemben plus.
  Poleg tega je v njem še vedno tekla kri Anakina in Palpatina. In pripeljati tega fanta na temno stran je zahtevalo resne napore.
  
  
  ROJSTVO HUDIČA
  Kako je Palpatine - skromen mladenič, odličen učenec, ki ga odlikuje zgledno vedenje, postal utelešenje univerzalnega in zla ter prestopil na temno stran sile?
  Življenje na planetu Naboo je bilo relativno dobro - blago podnebje, velikodušna zemlja, skoraj brez uporov in zahtev po spremembah. Oblika vladavine je ustavna monarhija ... Toda kraljeva moč je velika, njegovi dekreti so po veljavi enaki zakonom in le Padla Amidala je bila spremenjena tako, da je omejila tako obdobje vladanja monarha kot njegova pooblastila.
  Palpatine je bil v mladosti zelo čeden, vitek in seveda fizično razvit mladenič, zmagal je na medplanetarnih tekmovanjih v Aviaballu. Takrat je Palpatine, ki je bil zadnji trenutek vključen v ekipo Naboo, začutil občutljivost na silo. V najzapletenejši virtualni igri je vnaprej videl polete pulsarjev in obračanja asteroidov. In spoznal je, da je čutil, kdaj je čas za usodni, odločilni udarec. In takrat mu je bilo ime nekoliko drugače: Witt Thaler. Navadna mati in neznani oče. Res je, zahvaljujoč svojim prirojenim sposobnostim in trdemu delu je Wittu uspelo vstopiti na brezplačno fakulteto prestižnega kolidža. Za to je bilo potrebno zbrati zelo visoko oceno.
  Na račun svojega očeta, svoje zelo lepe in ukrivljene matere, je dejal, da je bil plemenit gospod, morda celo iz vrst dobro rojenih Jedijev.
  Vendar ga ni mogla poimenovati. Witt pa je v mislih naredil različne domneve - morda je njegov oče na splošno cesar iz sosednje galaksije?
  Thaler - bodoči Palpatine - je že kot otrok občutil sposobnost branja zaprtega učbenika - v papirni obliki ali elektronske knjige - vseeno. Prijatelje je navdušil s sposobnostjo napovedovanja športnih izidov ali pa zmagal v ugankah na izziv - kot je tista, skrita v pesti.
  Toda prav v tej igri je spoznal, da ima redek dar. Senzacionalna zmaga je Witta Thalerja naredila za junaka Nabooja in ... No, kot v pravljici je vodila do tega, da se je najlepše dekle, princesa Caroline Amidala, do ušes zaljubila vanj.
  In sam Witt je s svojo mlado, vročo krvjo občutil val naklonjenosti in vzajemnosti. Zaljubila sta se do norosti, uradna prestolonaslednica Carolina Amidala Naberri pa je zanosila z navadnim fantom.
  Kralj je bil besen. Po običajih in zakonih planeta Naboo je splav strogo prepovedan, a prestolonaslednici in njenemu potomcu je bila odvzeta pravica do prestola. Witta Thalerja naj bi po hudem mučenju usmrtili na najbolj boleč način. In Carolina je bila po rojstvu otroka poslana kot suženj na plantaže. Tam je princesa: bosa, v samo raztrgani tuniki, je morala trdo delati skupaj z drugimi zaprtimi dekleti. Prenočiti v baraki, na golih deskah in jesti preprosto, grobo hrano. Bodočo kraljico so nadzorniki tepli z bičem, če je delala le malo počasneje.
  Ena od vrst kazni je obešanje sužnjev na stojalo in žgečkanje golih pet s plameni bakle.
  Sam Witt je bil mučen v ječi. Mučili so me okrutno, subtilno, a zelo profesionalno in preprečili, da bi izgubila zavest ali prezgodaj umrla.
  Witt Thaler je šel skozi tisoč krogov pekla. Celo leto so ga mučili pred usmrtitvijo. In potem naj bi ga živega pred očmi milijonov prebivalcev Nabooja pojedel podganji klop.
  Toda med usmrtitvijo je nenadoma pošast eksplodirala ... In ko se je dim razkadil, je Witt Thaler izginil brez sledu. Mnogi so to vzeli kot znak od zgoraj in padli na kolena. In kralj se je opotekel, obraz mu je pomodrel - zadela ga je kap.
  Pohabljen zaradi večmesečnega mučenja se je Witt zbudil v vlažni jami, pokriti s svetlimi rastlinami. Bilo mu je zelo boleče, hkrati pa se je vrnil občutek besne moči. Witt iz neznanega razloga med mučenjem v mučilni kleti ni mogel uporabiti svojih sposobnosti in zažgati krvnikov.
  Čeprav je vidno predstavljal ogenj, ki leti iz sebe, izbruh pulsarjev in tokove iz grozljivega orožja s plazemsko pištolo (v stari republiki prepovedano - zaradi izjemno velike uničujoče moči!). Potem pa se je občutek moči vrnil.
  In globoke rane, ki so jih zadali krvniki, so se počasi, a zanesljivo zacelile.
  Poleg Witta je bil kanister s hranilno mešanico, ki jo je vsake toliko absorbiral in se potopil v spanec.
  Tukaj je na primer sanjal ... Zablodno in hkrati junaško;
  Požiranje trupla je bil hiter proces, mutantnemu levu se je mudilo, dokler je bilo meso sveže in toplo. Ko je končno končal, je ostal okostnjak. Več črnih bojevnikov v haljah, oboroženih s čarobnimi palicami, ga je odgnalo, nato pa okostnjak pobralo.
  - Pogumni gladiator, ki je hrabro umrl, bo pokopan v skladu z lokalnimi običaji z vsemi častmi. - je z navdušenim tonom napovedal komentator.
  - Neverjetno! Ni tako slab konec! - je rekel bodoči vesoljski cesar. Witt je v sanjah še mladenič, zdi se mu, da je v bližnji preteklosti.
  In neznani komentator se je še naprej dušil v besnem veselju:
  - In zdaj napovedujemo nadaljevanje tekmovanja. Trenutno se lahko kdorkoli v javnosti spopade z levom morilcem.
  Witt Thaler je takoj vstal in prodorno zavpil:
  - Hočem!
  - Razumljivo je, da se želite odkupiti za svojo krivdo, da niste stavili na osebo. - ga je dražila princesa Caroline Amidala.
  Mladenič je jezen zavpil:
  - In če je tako! Žival, ki je ubila človeka, ni vredna življenja!
  - Ampak imate tekmece, poglejte sem. - Princesa Caroline je pokazala na vstalo zver, ki je spominjala na pokončnega krokodila s slonjim gobcem. Tudi ta fant se hoče boriti!
  Komentator je napovedal:
  - Torej sta dve osebi naenkrat izrazili željo, da bi se pridružili boju, nato pa se morata najprej boriti drug z drugim.
  Javnost je to odločitev pozdravila, več spektakla in več krvi!
  Bojevnik Witt je pogledal pošast s prtljažnikom, prekritim z luskastim oklepom, v prvih sekundah ga je neprijetno zanič v želodcu. Potem je mladenič premagal navdušenje, čeprav je bil sovražnik nedvomno nevaren.
  - Dobili boste standardno orožje! - je z mrzlico v glasu sporočil komentator.
  Bojevniki so se priklonili po navadi. Nato so dobili meč in ščit. Nato je Witta čakalo še eno presenečenje, izročili so mu en meč na desni roki, sovražnik pa je prejel dva naenkrat, drugo orožje pa je vzel v svoj prtljažnik.
  - Ni pravično! - je protestiral mladenič. - Dve rezili proti enemu.
  - To je sesalec trupel, v bitkah vedno uporablja svoj nos. Takšen običaj! - Odgovoril je nevidni komentator, ki ni skrival prezira v glasu, orožje so predale lepe, skoraj breztežne deklice, zelo podobne nimfam. Ko jih je gledal, je Witt (bodoči Palpatine) začutil strastno željo in ga je bilo zelo sram, da bi opazili njegovo napetost. Tako je govoril z jezo.
  - Daj mi torej drugi meč namesto okornega ščita. - Nočem biti kreten.
  - Imaš tako pravico! - Je dejal, rahlo podrev, komentator.
  Nimfa je mladeniču izročila drugi meč in s patosom rekla:
  - Bori se vitez, ne osramoti časti.
  Komentator se je spet oglasil:
  - Pravico do ubijanja ali pomilostitve ima borec, ki ima v lasti zmagovito orožje! In tudi javnosti. Mislim, da je to treba upoštevati.
  - Vsekakor bom pokončal drznega čednega moškega. - je rekel Corpsesucker.
  - Brez kovanja kladiva ne boste razbili gradu! - Govoril, duhovit aforizem Witt.
  Vstali so, krokodilski slon je bil veliko večji od tipa in začeli čakati na signal.
  Lahka kot peresce je nimfa priletela do njega in mladeniča poljubila na rožnato lice.
  Witt je zardel in naredil pol koraka, v tistem trenutku pa se je oglasil znak za boj. Jedec trupel je planil nanj, mahal z meči, pričakoval je, da ga bo predrzno vzel. Mladenič je bil na preži in je skočil na stran ter na poti ven brcnil. Udarec je padel na ščit, zazvonil je z grdim zvokom.
  - Živjo fant! Poskrbite za svoje čevlje, lepi so.
  Mladi Witt je res obžaloval, da ni sezul svojih superg, bile so darilo za njegov rojstni dan, nenavadne barve in jih kljub močni koži ni želel pokvariti. On je sin revne ženske, dragi dobri čevlji. In Witt je še vedno deček, tako da se ne obotavlja hoditi bos.
  Bitka se je nadaljevala, nato pa je mladenič ugotovil, da sovražnik zelo spretno poseduje njegovo deblo. Kako hitro se premika meč, medtem ko roke niso tako mobilne in celo premoč v dolžini.
  - Vse življenje sem sanjal o jahanju slona, ne o boju. Ti si že odvraten.
  V odgovor hripav cvilež:
  - Česa oseba ne mara. Tako inferiorna je vaša rasa.
  Witt je še naprej spreminjal trajektorijo, naredil mlinarju enega od učinkovitih trikov
  Kendo, a očitno slava kvalificiranega borca nasprotniku ni prišla zaman. Vse mu je uspelo parirati in celo sam zadajati občutljive udarce. Tukaj je na primer eden od napadov zadel Witta v prsi, majica je bila prerezana, mladenič je izvedel preobrat nazaj in se komaj izognil resnemu porazu. Dvoglavi ruski orel je bil poškodovan, prepolovljen.
  - To je prasec! - je rekel Witt in izvedel tehniko "metulja", vendar so se spet izkazali vsi napadi
  odbiti. - Hudič z nosom.
  Ponovno je bil ranjen, opraskal ga je po roki, nato udaril v ramo. Witt se je umaknil, nenadoma je spoznal, da brezupno izgublja bitko, soočen z bolj spretnim sovražnim partnerjem od sebe. Poleg tega mladenič še ni bil preveč izkušen v kendu.
  Tudi princesa Caroline je bila zaskrbljena:
  -Jaz sem zadnji norec, ki ni ustavil svojega fanta. V tem vesolju je popolnoma
  Tujec, in glavo položil ne ve se o čem.
  Hotela je skočiti iz arene. Tukaj se je po sreči pojavil znani čarovnik.
  - Kakšen lepotec, ni zanj streljati s palice ali mahati z nogami. Poznam Corpsesuckerja! Kaj, zagotovo bo ubil in se celo posmehoval truplu. Torej, če vam je všeč ali ne, se mi boste morali predati.
  - Nikoli! je rekla princesa Caroline.
  Čarovnik temne strani sile je siknil:
  - V tem primeru vas lahko prodajo v polk in služili boste dvajset vojakov na dan. Ali pa, nasprotno, v harem gospoda, kjer vas je na tisoče in boste oveneli od melanholije in abstinence.
  Princesa je pogumno zavpila:
  - Postal bom bojevnik!
  Čarovnik se je zahihotal:
  - Ste krhko dekle, ki nima osnovnih čarovniških trikov. Da, v prvi bitki vas bodo sežgali.
  Carolina je bila užaljena:
  - Mojster slave me bo naučil! In ja, fizično sem močna!
  Čarovnik se je gnusno zahihital:
  - Mojster slave? In ja, sebična je. Malo verjetno je, da ji bo uspelo nekaj vrednega. Tako bi te lahko naredil za ženo in prenašal svoje veščine kot domačin.
  Princesa se je ironično nasmehnila.
  - Ali želite postati bog?
  Čarovnik je pompozno zavpil:
  - Zakaj ne! Da sem slabši od drugih prosilcev?
  Karolina je iskreno in z izrazom prezira rekla:
  - Odvraten si. Sovražil bom tvoj dotik.
  Skušnjavčeve oči so zasvetile s škrlatno svetlobo.
  - No, to si bom zapomnil.
  Medtem ko sta se pogovarjala, so se Wittove rane povečale. Mladenič se je umaknil, že se mu je začela vrteti zaradi izgube krvi. Sesalec trupel je naredil še en skok, grozen zamah je skoraj odsekal glavo, človeku je porezal lice.
  - Rekel je prasec. - Med bitkami se mu ježek na eni od superg odlepil.
  In čevlji se komaj prilegajo. Toda sposobnega mladeniča je zadel navdih, ki je močno poskočil. Zamahnil je z nogo in superga je kot kamen iz frače odletela v gobec Truplojedca in zadela peto z zakovicami v oko. Za trenutek zmoten je zavpil.
  Witt je izvedel enega najtežjih Jedi Kendo gibov, Triple Fan, in pošasti odrezal deblo. Vodnjak krvi je bruhnil in Jedec trupel je stopil nazaj, široko razmaknjenih nog. Njegovo grlo je bruhnilo strašno rohnenje.
  Witt je besno pogledal.
  - Sovražnik je na robu popolnega uničenja! Zmagal bom!
  Mladenič je napadel sovražnika, z enim mečem ni bil grozen. Sesalec trupel se je umaknil, opotekel in zgrešil udarce. Kmalu je dobil več hudih ran in odvrgel meč. Nato je le krčevito reagiral in obrnil ščit. V navdušenju je Witt izvedel tehniko z vilami, pri čemer je sovražnika zabodel najprej v glavo, na katero je uspel reagirati, nato pa še v trebuh. Vbod je bil globok in črevesje je prišlo ven. Potem, ko je videl, da je sovražnik končno oslabljen, je Witt izvedel tehniko "krtače" in mu prebodel lobanjo. Zgrudil se je mrtev.
  - Zmagal je borec Witt z vzdevkom duh. Njegov nasprotnik, Trubosos, ki razbije deblo, je skoraj mrtev. Zdaj ima zmagovalni mladenič pravico, da ga pokonča ali ne.
  Množica je bila hrupna, del stave je dobil in del izgubil, vsi pa so bili izjemno žejni krvi.
  Združeni, v divjem impulzu in blaznem kriku:
  - Premagaj ga! Odsekaj glavo in obesi na kol! - so kričali. "Takšna je navada ravnanja s poraženci.
  Witt je zmajal z glavo, v žaru bitke je še vedno lahko ubijal, in tako je, ko je bilo vsega konec, njegov bes izhlapel. Hladnokrvno odrežite glavo in še vedno zlorabite to ni v njegovih pravilih. Mladenič je sklonil svojo svetlo glavo in rekel odločno:
  - Ne, ne bom ubil nemočnega bitja.
  - Uniči! Končaj! - Množica je še naprej vpila in različni udi so poskočili. In cvili - Daj nam veselje!
  Prihodnji cesar Palpatine je pokazal nezaslišano plemenitost:
  - Sovražnik je poražen in celo pohabljen, kaj drugega potrebujete!
  -Tvoj prijatelj je neumen. Ko Corpsesuckerja pusti pri življenju, si postane smrtni sovražnik.
  Ne bo odpustil ponižanja in izgube debla. - je rekel čarovnik z zarjavelim sopenjem. Zakaj si neumen. Ne kriči, končaj?! Poslušal vas bo!
  - Dovolj imam krvi! - je odgovorila deklica-princesa. - In zakaj ste vsi tako kruti? Ali res ni drugega načina za zabavo?
  Čarovnik, čigar preobleka je bila skrita pod haljo, je siknil:
  - Ampak kot?
  Caroline je komaj prikrila razdraženost in odgovorila:
  - Pesmi, na primer, za poslušanje! Ali izvajanje umetniških številk, vseh vrst zabavnih programov, je možno z živalmi.
  Čarovnik, katerega obraz je skrit, a goreče glave še svetijo skozi temo, je zapel:
  - Kakšna vrsta nelegalne trgovine je to? Ne, ni zanimivo! Vse vrste norcev in norčij ne morejo nadomestiti spektakla krvi.
  Princesa je naredila grimaso.
  - res?
  Čarovnik je namrščen in iskriv zarjovel:
  - Kaj pa pevci s svojimi konzerviranimi grli. S pomočjo magije in čarovništva lahko ponovno ustvarite katero koli glasbo in glas. Zmoremo. In če hočemo, bodo goli hurisi plesali.
  Čarovnik je dvignil dolg prst s kremplji.
  -Ne, resen gladiatorski boj je najboljši.
  Princesa Caroline se s tem močno ni strinjala, vendar ni nasprotovala.
  Witt Thaler je prejel denar za boj, medtem ko je nekaj zmanjšal na nagradni igri. Potem so se morali boriti mladenič, ki še ni odšel iz prejšnje bitke, in tisti, ki so bili ranjeni
  Levji mutant. Če pa je plenilec s pomočjo magije zacelil vse rane, je mladenič prišel ven ves v svežih kosih. Witt je slekel razrezano majico in sezul superge, jih previdno odložil in v obe roki vzel meč. Napol gol v zavihanih kavbojkah se je princesi Caroline zdel še posebej čeden. Na reliefnem trupu so bili vidni široki izrezi. Deček je skomignil s svojimi žilastimi rameni in poskušal preprečiti bolečino njegovemu besu. Njegove bose noge so čutile vročo površino umetno ogrevanih tal.
  Witt Thaler je izdal poljub. Občinstvo je ploskalo z rokami.
  Glasno zastokal:
  - Ni vam treba predstavljati borcev! Naj bo boj zanimiv!
  Lev je, ne da bi čakal na troben, skočil in skušal sovražnika pritegniti s sabljo. Ni mu uspelo, odbit, Witt ga je uspel zadeti s peto v oko. Zver je pobesnela, skočila naprej in se spotaknila ob ostrino meča. Tu je bil deček gladiator že presenečen - kri, ki je bila prej rdeča, je postala zelena.
  - Od česa vse to? - je vprašala presenečena princesa Caroline.
  - To kaže, da je zver postala bolj vztrajna in močna, prilagodljivost se je povečala. - čarovnik je odgovoril v mračnem tonu.
  Deklica je naredila nedvoumen zaključek:
  - To je slabo!
  Čarovnikov glas je postal veliko bolj vesel:
  - Zakaj! Tvoj fant je velik borec, samo kletvice bodo bolj zanimive.
  Zmajev lev je še naprej skakal, ne da bi se oziral na kri, bil je zelo hiter in mladostnik se je komajda imel časa izogniti. Tukaj je Witt delal salte, skakal: kot akrobat, nato pa se je potapljal kot loug in razparal levji trebuh. Zdelo se je, da terminator z zobmi ni bil pozoren na to in je še naprej zasledoval mladeniča po ringu.
  - Prekleto! - je jezen rekel Witt. - Ti, ki ga rezilo ne vzame.
  Zaradi izgube krvi se je mladenič začel utrujati. Z natančnim udarcem mu je uspelo preboditi oko leva, toda tudi z enim očesom je plenilec ostal nevaren in je, ko je ujel trenutek, boleče zarezal svojo krempljasto šapo v rebra. Kremplji so pustili šest globokih prog.
  - To je prasec! Odtrgajte meso! - je zabrusil mladenič.
  Zdelo se je, da bi moral lev že dolgo oslabeti zaradi izgube krvi, vendar so njegovi napadi postajali vse hitrejši. Nekajkrat so zobki skoraj prebodli stiskalnico, eden pa se je zabil v Thalerjevo prsno mišico in jo močno opraskal. Mladenič se je opotekel in zobje so se mu zasvetili nad njim,
  zataknjen v rami. Witt je bil prepoten, okrvavljen in uspel se je izmuzniti ter si z rezilom celo prerezal vrat. Zver je krvavela, glavna arterija je bila zlomljena, vendar ni izgubila hitrosti.
  - Si kot zombi, ne glede na to, koliko reakcij je. Mogoče nisi pravi lev. - je rekel mladenič.
  Poskušal je s protinapadom izbiti še zadnje oko, a je zgrešil, tako da je na gobcu ostala krvava črta. lev
  ga spet udaril.
  - Od kod prihajajo? - V obupu je mladenič z vso močjo udaril nasprotnika po sablji. Od močnega udarca je kost počila in iz nje je pritekel bel sok.
  - Ege! - Z izjemno zadovoljnim tonom je rekel čarovnik. - Zdi se, da se je vaš prijatelj odločil, da bo nabrusil rezilo, v vsakem primeru je čutiti resno arogantnost.
  Kaj si hotel? Vitka je pameten otrok. - odgovorila je princesa Leia, precej predeč.
  Naslednji udarec je končno odsekal zob. Zver se je začela vrteti, na mestu, kot bi izgubila orientacijo. Witt je nadaljeval, njegovi udarci so postajali vse bolj ostri, ko je videl, da mutant lev plava, je mladenič dodal energijo.
  - Kakšno levje meso, ne maram ga! - je zavpil pogumen fant.
  - Premagaj ga Vitek, tako si seksi. Princesa Caroline je kričala.
  Mladenič je zadel drugi zob, saj je bila tarča priročna. Od prvič kost ni podlegla in sem jo moral dodati. Končno se je ta točka podrla, lev je očitno onemel.
  - Kako si zdaj brez zubljev, samo velika mačka, obsojena na smrt! - je rekel besen Witt.
  Njegov odgovor je bilo škripanje z zobmi in stokanje. Boj se je nadaljeval v duhoviti maniri, lev-zmaj se je premikal in naj bi napadel, vendar so njegovi gibi izgubili ostrino. Fant, ki čuti val moči, pa
  nenehno protinapadal in na koncu prebil zadnje oko. Tokrat se zdi, da je šlo rezilo veliko globlje in segalo do možganov.
  - Bravo, zmoči ga! je zavpila princesa Caroline.
  Cela dvorana se je pridružila zboru.
  - Dokončaj ga, dokončaj ga!
  Mladi gladiator je znova brcnil z nogo in v skoku za hrbet brcnil iz krožišča. Zdelo se je, da mutant lev izgublja orientacijo in je večkrat pomolil svoj gobec. Nazadnje, ko se je deček navadil, mu je zaril rezilo v prsi in ga poskušal prebosti globlje, do samega srca. Tace s kremplji so udarile v rebra, jih opraskale, nato preluknjale meso, vendar Witt trmasto ni izpustil rezila, čeprav je bil dobesedno raztrgan na koščke. Tu je že vse odločala volja, kremplji so še naprej praskali in trgali mlado meso.
  - Spusti! Princesa Caroline je zalajala. Njen jok je ostal sam.
  - Pripeljite do konca! - množica je rjovela.
  Končno je rezilo razjarjenega Witta zabodlo srce in zver je utihnila, zadnjič pa je s svojimi kremplji prešla po dolgotrajnem mesu.
  - No, zdi se, da je vse! Mladenič je izdihnil. - Bitje teme je vrženo v prah.
  Oglasil se je komentator čarovnika.
  - Spet je zmagal Witt - duh smrti; vzhajajoča zvezda arene. Dobil bo zasluženo nagrado.
  Ob tem stavku se je Thalerjeva vizija razblinila kot megla, ko se je sprožil močan vetrovnik.
  In iz te meglice prihaja skozi ... mogočna, visoka postava moškega ali humanoidnega bitja s kapuco. Sliši se škripajoč glas, zelo podoben glasu tistega čarovnika v sanjah.
  - Dobro si se boril, Witt... V tebi vidim veščine rojenega bojevnika!
  Thaler je vstal. Med spanjem so se mu rane skoraj zacelile, brazgotine pa so pobledele in postale manj opazne.
  Mladenič je rekel in mu iztegnil roko:
  Zahvaljujem se vam, ker ste me rešili gospod...
  Moški je grobo vrgel svojo mlado dlan in siknil:
  - Ne hvala! Vsaka hvaležnost vodi v usmiljenje in šibkost!
  Witt se je prisilil v nasmeh in zamrmral:
  - Toda rešil si mi življenje ... Torej, nekako se ti moram zahvaliti!
  Moški je nenadoma odgrnil kapuco. Mladenič se je zazrl v odprt obraz. Moški je bil plemenitega videza, videti je bil nekaj čez štirideset, močan vrat in kodrasta, kratka brada. Pogled oči je zelo oblasten, takoj je jasno, da je navajen poveljevati, njegove lastnosti pa so močne volje, močne.
  Čeprav Wittu ta gospod ni bil znan, se je mladeniču zdelo, da ga je že nekje videl. Čeprav je zelo težko pozabiti tako izrazite in voljne poteze obraza, kraljevsko držo, oči vladarja iz zibelke. Toda hkrati je kljub plemenitemu videzu glas hripav, grd, kot da bi bil raztrgan, kljub glasnosti.
  Moški je pogledal Witta in, ne da bi spremenil strogega izraza na obrazu, rekel:
  - Nisem te rešil zaradi ljubezni, ampak zato, ker te potrebujem!
  Govornikove oči so se zaiskrile.
  -Vzel te bom za svojega vajenca, in odprl ti bom znanje o moči, o kateri si jediji ne upajo niti sanjati... Ampak vedi, to kar si doživel v mučilni kleti je še vedno rožice v primerjavi s tem kar te čaka!
  Witt je vstal in odločno rekel:
  - Pripravljen sem! Pripravljen na vse - samo reši Carolino!
  Človek je smrčal s skrajnim prezirom.
  - Navezanost je slabost! Največja slabost, ki si jo lahko privošči Sith! - Tu je glas črnega vladarja postal bolj grozeč. - Natančneje, ne morejo, ne bi si smeli privoščiti, ampak ... Nenavadno je, Carolino bom osvobodil suženjstva! Samo v zameno za vašo popolno poslušnost, tako da prisežete, da boste ob pravem času izpolnili absolutno vsak moj ukaz!
  Witt je ubogljivo pokleknil in izrekel veliko prisego.
  In potem je moški rekel:
  - Od zdaj naprej je tvoje novo ime Darth Sidious! Jaz sem Darth Plague, vaš učitelj in mojster!
  Od tistega dne se je Witt ali zdaj Darth Sidious začel uriti v mečevanju in temni moči. Kruta in neusmiljena doktrina. Toda novi črni lord je čutil v sebi hitro rastočo moč. Vsak dan, teden in mesec je postajal močnejši in bolj prefinjen.
  Darth Plagueis je poleg sanj o nesmrtnosti načrtoval obnovitev vladavine Sithov. Witt Thaler je spremenil svoje ime v Palpatine in nekoliko spremenil svoj videz ter prstne odtise. Postal je druga oseba, ki je zamenjala podobno osebo iz plemiške družine Palpatine.
  Začel je počasi delati kariero uradnika, hkrati pa je izpopolnjeval svoje obvladovanje temne moči. Poleg tega je Darth Plagueis, ki je imel povsem legalen status velikega poslovneža, držal besedo.
  Po kraljevi smrti je nasledil njegov mladi sin. Darth Plagueis je spodbudil napad Huttov na palačo. Dedič, njegova sestra, brat in stric so bili ubiti.
  Po tem je generalni kapitan palačne straže ustoličil Karolino, priljubljeno med ljudmi.
  Več let ujetništva je močno žensko samo utrdilo in začela je vladati še trše. In njena hči Serafima, ki je bila vzgojena v samostanu, je postala dedinja kraljestva Naboo.
  Čeprav se je nekdanji ljubimec vrnil na oblast, je bil Palpatine prisiljen skriti svojo identiteto in za zdaj ostati ob strani. Čeprav se je njegov vpliv v kraljestvu nenehno krepil.
  Generalni kapitan je kmalu umrl - očitno zaradi nesreče, vendar je za tem stal Palpatine. In kmalu je Sith Lord od Witta Thalerja zahteval, da žrtvuje svojo prvo ljubezen - kraljico Caroline.
  Prišlo je do smrtnega dvoboja s Plagueisom. Poleg tega so bile sile približno enake. Ko sta bila oba Sitha izčrpana od bitke, je Palpatine popustil in zamrmral:
  - Ubil bom svojo ljubezen in hkrati ostanke človeškega, ki še vedno tli v meni! - Tu je črni gospodar povzdignil glas in odločno dodal. - Ampak prisežem, tega ti ne bom odpustil in to bom zagotovo uničil!
  Želja po odpravi tistih, ki so višjega statusa, je neločljivo povezana z naravo Sithov. Moja nedosegljiva moč rodi tvojo zavist; moja modrost hrani vašo žejo po znanju; moji dosežki vzbujajo strastno željo, da bi jih ponovil! - je rekel Darth Plagueis Darthu Sidiousu in nadaljeval z nasmeškom. - Z ubijanjem sebi najbližjih in najdražjih ljudi boste v sebi odkrili nerazumljiv vir moči. Čutim, da boš postal največji Sith - ko boš uničil zadnjo človeško šibkost v sebi!
  
  
  ČUDEŽNO ROJEN
  - Nekoč je bil polkovnik vojaškega letalstva, ki je med afganistansko vojno prejel hud udar granate. In izgubil je možnost, da bi imel svoje otroke, čeprav si je tega zelo želel. Žena je imela zelo rada polkovnika in mu je šla naproti, prevzela sta vzgojo dveh močnih fantov iz sirotišnice. Njihov posvojitelj jih je vzgojil kot Špartance. Ampak še vedno ni bilo to. Fantje so odraščali močni, zdravi, vendar niso pokazali posebnih velemoči.
  In babica Vanga je polkovniku napovedala, da bo predstavnik njegovega potomstva postal razsodnik usode nenavadnega in vesolja. Potem se je polkovnik odločil, da gre k eni slavni čarovnici, da bi ta njegovi ženi na čudežen način pomagala zanositi.
  Čarovnica je res imela precejšnje sposobnosti, a v bistvu je bila šarlatanka najvišjega standarda. Izjavila je, da lahko to stori in da polkovniku sina, vendar je zahtevala ogromno denarja.
  Polkovnik je imel nekaj nepremičnin v Moskvi, pa tudi dragocene trofeje, ki so jih ponovno ujeli med vojno z dushmani in Čečeni.
  Zbral je ta divji znesek - milijon in pol dolarjev ... Celo presenetljivo je, da je izkušena oseba tako kupila prevaro. A očitno je imela čarovnica resen dar za hipnozo, sugestijo, veščino, da bi preslepil, kar bi ji zavidal sam Kašpirovski ali politik svetovnega formata.
  Čarovnica je medtem izvedla zelo barvit insceniran ritual in trivialno uspavala polkovnikovo ženo. In potem je preprosto vbrizgala seme darovalca v Venerino naročje.
  Ne preveč zapleteno se je izkazalo za prevaro. Ampak učinkovito. Žena je (kot devica Marija) brezmadežno spočela otroka - mimogrede je ostala devica, zato je mož zaradi poškodbe popolnoma izgubil moško moč.
  Vsi so bili zadovoljni in v točno določenem času je bila ženska razbremenjena zdrave deklice. Izkazalo pa se je, da je povsem drugačna od svojega rjavolaskega očeta in temnolase mame. Toda oče, čeprav je računal na svoje sinove, je imel rad svojo hčer. Samo na svoj način, jo vzgaja kot špartansko - kaljenje in trening.
  Deklica se je hitro razvijala, pokazala visoke nagnjenosti in sposobnosti. Predvsem fizičnih. Njeni lasje so gosti, valoviti, zlati in čudovito lepi.
  Ko pa je deklica, kot je bila bosa, začela teči po januarskem snegu - tradicionalno se je zbujala ob pol šestih zjutraj - se je zgodil dogodek. Tako se je običajno začel njen dan. Tak jutranji tek, še v predzorni temi. Prav špartansko.
  Pretekla je tradicionalnih deset kilometrov in pol, v vsakem vremenu, da bi dobila naboj živahnosti za ves dan. Seveda je to šele začetek treninga, saj se je Vladlen (ime v čast Lenina in Stalina!) resno ukvarjal z borilnimi veščinami. Tekmovala je celo na tekmovanjih - premagovala je dekleta, da so bila večja in starejša od nje.
  Je pa še vedno deklica stara kakšnih deset let in teče le v kopalkah. In zlati lasje so kot plamen. In prekleti manijak čaka otroka v zasedi. Očitno je past pripravil vnaprej, saj deklica hiti tako hitro, da je ne bo dohitela vsaka odrasla oseba.
  Na poti deklice je ležalo več dobro zamaskiranih pasti. Situacijo je poslabšalo še sneženje, zabrisane so bile vse sledi. In Vladlen, deklica, ki je v vsakem vremenu hitela bosa in napol gola, se je celo veselila takšne skrajnosti. Konec koncev, težave samo kalijo in kar nas ne ubije, nas le okrepi.
  Past je delovala in deklico močno stisnila v nogo. Na srečo so bile s treningom kosti dovolj močne, da se niso zlomile v medvedji pasti.
  Toda Vladlen si je privoščil temeljito prenovo. In zelo je bolelo. In zlobnež je poskušal vreči in posiliti karateistko. Vladlen je takoj odreagirala in jo s peto udarila po bradi. Toda zločinec je bil močan. Zajokavši je skočil nazaj in si drgnil ožuljeno čeljust. Nato je izvlekel nož.
  Deklica se je znašla v pasti, neoborožena in skoraj naga, proti manijaku z dolgim nožem.
  Sledil je obsežni napad, Vladlen pa se je nagnila in udarila sovražnika z glavo v solarni pleksus. Nož je šel skozi in opraskal deklico po hrbtu. Vladlen je prestregel krtačo in spremenil smer udarca. Konica je zločinca prebodla prav v grlo. Manijak se je zadušil v lastni krvi in nenadoma izdihnil.
  In deklica, ko je naredila svoje prvo maščevanje, je vzkliknila:
  - Opravljeno je!
  Kljub temu je šlo za umor, noga v pasti pa je bila hudo poškodovana.
  Na žalost je imel manijak zelo vplivne starše in Vladlen je bil v resnih težavah. Nad njo so izvedli poskus, v njuno hišo pa so podmetli mamila. Polkovnik je moral dekle poslati v bolj oddaljene kraje. V šolo ruskih borilnih veščin v Sibiriji.
  Tam, globoko v podzemlju, že stoletja živijo in služijo Rodnovers.
  Vendar to ni rešilo polkovnika. Ustrelil ga je ostrostrelec, njegovo ženo pa aretirali zaradi preprodaje mamil. Videti je, da je nekdo res obračunal z družino. Aretirali so tudi mlajšega brata, starejši brat je na srečo že služil vojsko. Štirinajstletnega dečka so poslali v kolonijo za mladoletnike. Predpisana tudi zdravila.
  Čeprav je bil primer sprva lažen. A na srečo po novih zakonih ni mogel dobiti več kot šest let.
  Mati je bila atletska ženska in je tudi trenirala kot Špartanec. Zato je v ženski koloniji kmalu pridobila avtoriteto in lahko dobila dobro službo. Mlajši brat, močan in dobro izurjen v bojni tehniki, je prav tako postal eden od borcev, nato je postal poveljnik odreda. Po tretjini odslužene kazni je odšel na pogojno, predčasno izpustitev. V Rusiji so zakoni za mladoletne prestopnike humani in lahko bi rekli celo sreča, da je šel na prvo potovanje pri komaj štirinajstih letih.
  Na splošno je dejstvo, da je bil polkovnik po tradiciji goreč občudovalec špartanskega izobraževanja, očitno koristilo njegovi družini. Močni so razmeroma dobro v zaporu, šibki in na prestolu pa nerazmerno slabi! Otrok je šel skozi območje brez škode zase in celo prejel višjo pravno (!) Izobrazbo. Očitno ga tatovska romanca ni prevzela in časi so se spremenili - biti razbojnik ni več v modi. Namesto tega je privabil posel.
  Pravna izobrazba je ključnega pomena za poslovneža. Pri materi je bila situacija bolj zapletena - takrat je polnoletna in zločin so ji obesili v izmišljenem primeru. Dobesedno organizator sindikata za prevoz in prodajo mamila. In skoraj nemogoče je premisliti. Toliko višjih činov bo potem izpadlo bedakov.
  Toda materi je uspelo doseči, da so jo premestili v dobro cono blizu Kaspijskega morja in tam je dobila službo kot skrbnica obshchaka. Ječar je napisal več knjig in celo igral v filmih. Zakaj ne?
  Je vitka čez leta, telesno močna, lepa ženska z izrazitim obrazom in možato brado.
  Torej načeloma v coni ni sedela slabo, ni se izklopila iz življenja. In celo dobil potomce. Fant je treniral že od zibelke in si popestril zaporniški vsakdan. A kot se za botra spodobi, mama ni delala, zato je imela veliko prostega časa.
  Vladlen se je vrnil sedem let pozneje - z opravljeno najvišjo stopnjo iniciacije v borilnih veščinah. Čeprav grožnja maščevanja še ni povsem minila, je bojevnica le spremenila svoj priimek v Shamanova - pustila je svoje prejšnje ime.
  Ker je bil njen oče resnično prijatelj z znanim generalom Šamanovim, se je sprememba priimka izkazala za precej simbolično.
  Vladlen, katerega sposobnosti so fenomenalne, šola pa zelo težka in hkrati precej racionalna, v borilnih veščinah ni imel para. Naučila se je posebnega sloga ruske rokoborbe. Ime borbe je seveda pogojno ali kot Ruskundo.
  Vladlen je obvladal borilne veščine, podobne Tehwandoju - zelo razvito tehniko udarca z nogami, z ruskimi udarci s pestmi, rokoborbo, podobno aikidu - tehnike metov in uporabo nasprotnikove inercije, iz tajskega boksa - komolci, kolena, udarci z glavo. Rodnoverie je ustvaril sinkretično borilno veščino, katere tehnike so brusili stoletja, mojstri čarovniki pa so prevzeli vse najboljše od drugih ljudstev in šol.
  Seveda so učili Vladlena Šamanova in posedovanje orožja ... Ampak nemogoče je vedeti in obvladati vse. Pravi borilni umetnik mora biti vešč vsega, brez izjeme, v arzenalu. Toda posamezni triki in njihovi žetoni delujejo odlično.
  Vladlen se je najbolj rad boril z nogami in metal smrtonosne predmete z golimi prsti, čeprav je bila morda močna v vsem.
  Deklica, ki so ji rekli karateistka, čeprav se karateja sploh ni učila, je odprla svojo šolo. Tekmovala je na različnih tekmovanjih, vendar ni težila k slavi in naslovom.
  Čeprav se je udeleževala nekaterih komercialnih tekmovanj in celo podtalnih bojev brez pravil, je potrebovala denar.
  Kot še zelo mlado dekle se Vladlen ni mudilo, da bi se poročil in imel potomce. Izpopolnjevala se je v borilnih veščinah in jih učila otroke. Volka Rybachenko je pokazala še posebej veliko upov. Mimogrede je tudi izjemno spretno z nogami metal ostre predmete. Karateist (spet vzdevek, ki nima nobene zveze z realnostjo!) je obljubljal, da bo zrasel v največjega mojstra.
  In potem je bil Volka nenadoma povabljen, da igra v filmih, z njim pa sta šla njegov brat Oleg Rybachenko in sama Vladlen Shamanova. In to je druga zgodba.
  
  
  AMATERSKI
  To je bolj realno in verodostojno. V Stalinovo telo je namreč vstopil duh najbolj običajnega in navadnega človeka. In saj je bil le povprečen človek, prebivalec. Vedel je le, da bo Hitler udaril 22. junija 1941, rezultati pa so bili katastrofalni.
  Nemci so lahko zavzeli Moskvo, povprečnega morilca pa je preprosto zastrupilo njegovo lastno spremstvo. A po padcu prestolnice je bilo že prepozno, da bi kaj popravili. Japonci so udarili na Daljni vzhod, Turčijo z juga. Padel je tudi Kavkaz.
  In Stalina je kot kompromisno osebo sprva zamenjal Molotov. Toda tedaj je ambiciozni Beria pomolil glavo. In Žukov ga je prestregel. In začel se je rimmarol. Skratka, Nemci so šli poleti na Ural in še dlje, se povezali z Japonci in zatrli vse pojave odpora.
  Toda na zahodu se je vojna nadaljevala. Američani so oklevali - Franklin Roosevelt je pričakovano vlekel do zadnjega. Že za božič 1941 so Nemci napadli Gibraltar. V tem času sta bila zavzeta Moskva in Leningrad, na jugu pa so Nemci vezli do Volge in Tereka. Bolj kot slabo organiziran odpor sovjetskih čet so jih ovirali raztegnjene komunikacije in obsežni ruski prostori.
  Hitler se je osebno srečal s Francom in mu orisal možnost: ZSSR kot vojaška sila ne obstaja. ZDA tako ali tako ne bodo prve vstopile v vojno. Velika Britanija torej absolutno ni nevarna. Še več, novembra, po zavzetju Moskve, je Rommel prejel okrepitve, nekaj izbranih divizij in celotno zračno armado. In Britanci so padli kot prah. Nemci so že v Aleksandriji ... Franco ima torej več razlogov za strah pred Hitlerjevo jezo kot pred britanskim maščevanjem. Ampak, če še vedno želi prejemati od afriških in angleških kolonij, potem ...
  Franco, ki je spoznal, da so roke Wehrmachta razvezane in bi lahko sam izgubil vse, je najprej privolil, da spusti nemške čete, nato pa je sam napovedal vojno Veliki Britaniji. Hkrati se je položaj Britancev vsak dan slabšal. Gibraltar je bil zavzet v treh dneh. In kmalu so Nemci okupirali Palestino, pa Sirijo, skupaj s Turki, pa Irak z Bližnjim vzhodom.
  Amerika je bila povlečena v vojno 4. julija 1942. Japonska je na dan neodvisnosti napadla Peru-Khabar.
  Nemci so z uporabo virov Rusije, Evrope in nato Afrike in Azije vodili zračno ofenzivo in podmorniško vojno.
  Nemčija je povečala proizvodnjo orožja in vodila ofenzivo v Južni Afriki.
  Konec leta 1942 je bila Afrika pod popolnim nadzorom nacistov, tako kot, mimogrede, Indija. In Indokina, Singapur in otoki do Avstralije so prišli pod nadzor Japoncev. Res je, zimski poskus zajetja havajskega arhipelaga je bil neuspešen zaradi nezadostne organiziranosti samurajev.
  Kljub temu so Japonci, ki so imeli več vojaških izkušenj, prevladovali na morju. Poleg tega se je nemška podmorska flota zelo hitro povečala, kar je zmanjšalo moč Britanije in ZDA.
  Maja 1943 je prišlo do nemškega desanta na angleško metropolo. Nemci so uporabljali pristajalna jadralna letala in podvodne tanke ter celo prve reaktivne bombnike AP-161 in štirimotorne Yu-488.
  Izčrpana zaradi podmorniške vojne Britanija ni mogla dolgo zdržati, a se je borila izjemno trdo.
  Po enem mesecu krvavih bitk je London padel in bitka za Anglijo se je končala.
  Amerika je bila naslednji korak. Kanada se je borila na strani ZDA, kamor je pobegnil Churchill, vendar so države Latinske Amerike zavrnile vojno s Tretjim rajhom. In Argentina, sledila ji je Brazilija, sta Nemcem in njihovim zaveznikom zagotovila vojaške baze na njihovem ozemlju.
  Vojna je dobila dolgotrajen značaj. ZDA v tujini. Njihova kopenska vojska je močna, flota pa nastaja zelo hitro.
  Toda postopoma so se tega lotili Nemci in Japonci. Na njihovi strani so bili vsi viri vzhodne poloble in del zahodne. Da, napovedana totalna vojna je obrodila sadove.
  Operacija Icarus je bila uspešna in Islandija je padla. Po tem se je Fritz preselil na Grenlandijo. 1944 pa nikomur ni prinesla odločilne prednosti. Vendar sta se Japonska in Tretji rajh uveljavila na vzhodni polobli in okrepila v Latinski Ameriki. Pozimi petinštiridesetih let so samuraji skupaj z nacisti zavzeli Havajske otoke. In spomladi so se preselili na Panamsko ožino.
  Po smrti Roosevelta so ZDA začele iskati mir s Tretjim rajhom in Japonsko. Vendar je težko najti kompromis. Še posebej, ker je Hitler zavohal kri. Barakuda fašizma je hotela preveč. Vojna se je nadaljevala. Nacisti so se zasidrali na Grenlandiji, poleti 1945 pa so se poskušali izkrcati v Kanadi, a so jih vrgli v morje. Kanada ni hotela kapitulirati. Res je, jeseni petinštiridesetega leta je padla Avstralija - zadnja pomembna trdnjava zahodnega sveta na vzhodni polobli. Japonska in Nemčija sta popolnoma prevladovali na morju. Njihovi podmorniški floti ni bilo para.
  Poleg tega so se podmornice z vodikovim peroksidom izkazale za zelo močne in mobilne. Njihova hitrost je dosegla štirideset vozlov na uro.
  In pozimi petinštiridesetega ali šestinštiridesetega je bila na vrsti Zelandija. Spomladi 1946 so ZDA napovedale vojno skoraj vsem državam Latinske Amerike.
  In projekt ustvarjanja atomske bombe zaradi zmanjšanja financiranja ni dal oprijemljivih rezultatov. Zato Američani niso mogli vreči tega adutskega asa v izgubljeni igri!
  In na področju gradnje tankov je Tretji rajh močno prehitel ZDA. Najboljši ameriški serijski tank "Pershing", ki je tehtal dvainštirideset ton, je imel 102 milimetra čelnega oklepa in 90-mm top s hitrostjo gobca 810 kilometrov na uro. In najboljši in najbolj množičen leta 1946, nemški tank "Royal Lion" - s težo 65 ton, je imel sprednji oklep 250 milimetrov. Tudi boki in krma 200 mm ter top 105 mm z dolžino cevi 100 EL.
  Glede na piramidasto obliko tanka ga iz Pershinga ni bilo mogoče prebiti iz katerega koli kota.
  Poskus lansiranja močnejših tankov iz serije ni uspel. Mimogrede, le T-93, ki je tehtal le 93 ton s prednjim oklepom 305 milimetrov in pištolo kalibra 120, je imel nekaj možnosti proti Nemcu pri udarcu. Toda zelo nizka vozna zmogljivost avtomobila, pa tudi odsotnost vrtljive kupole, nista naredila vrednega tekmeca.
  Razvoj "Superpershinga" se je vlekel dolgo časa in vseeno je bil ta tank slabši od nemškega.
  In reaktivno letalstvo, popolna premoč v kakovosti je na strani nacistov. Američani so lahko nasprotovali le količini. Toda Nemci, ki imajo vire starega sveta, bi lahko izdelali tristo ali štiristo avtomobilov na dan, kar po številu ni manjše od Združenih držav. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - ti reaktivni lovci so izven konkurence proti ameriški nepopolnosti - razred "F"!
  Izven konkurence so tudi reaktivni bombniki TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270. ZDA še nimajo popolnega reaktivnega bombnika. Ali je to B-29? Res je, v projektu je B-36, a zaenkrat še daleč od serijske proizvodnje.
  In nemške balistične rakete razreda "A" sploh nimajo analogij na svetu.
  Diski - tudi nimajo konkurentov ...
  Tehnološko je Tretji rajh Ameriko dodobra opremil, zato je Hitler odločen, da bo ZDA do konca pokončal. In brez kompromisov. V šestinštiridesetem letu se je začela ofenziva na Mehiko in Kubo. Jeseni so bili boji že v polnem teku v Teksasu in Kaliforniji. In Nemci in Japonci so napadli Kanado z Aljaske.
  Zdaj pa je minilo šestinštirideseto leto. Druga svetovna vojna še vedno traja. Sedeminštirideseto leto je bilo usodno za Kanado, ki so jo dokončno zasedli Fritzi, ki so vstopili s severa.
  Reaktivni bombnik B-36 se je končno pojavil v Ameriki, vendar še vedno ni bilo mogoče dobiti Nemčije in Japonske. Poleg tega se je konec leta pojavil tank Washington s 120-milimetrsko pištolo z dolgo cevjo in razmeroma sprejemljivim oklepom in voznimi zmogljivostmi, ki tehtajo triinšestdeset ton. Čeprav je bil zaščiten in slabši od nemškega, ni bil več slabši v oklepni moči.
  Vendar pa so do konca sedeminštiridesetega leta Združene države izgubile že več kot polovico ozemlja in bile obsojene na propad.
  Nemci so celo uspeli preizkusiti super težke tanke "Rat" in "Monster" med napadom na velika mesta. Slednji je imel metalec bomb, ki je izstrelil naboj, težak deset ton!
  Predstavljajte si, kako grozno je bilo orožje!
  In na silvestrovo je padel New York, desetega januarja pa Washington.
  Kljub temu so Jenkiji zdržali še skoraj šest mesecev. Ironično, druga vojna se je končala ravno 9. maja 1948.
  A tudi po tem mir ni trajal dolgo. Hitlerju ni bilo všeč, da si je Japonska, ki je bila gospodarsko veliko bolj zaostala od tretjega rajha, zasegla toliko zemlje.
  Nacisti so avgusta 1948 imeli svojo atomsko bombo, čeprav z zamudo. Del zamude je bil posledica dejstva, da je bil Führer nekako hladen do ideje o orožju za množično uničevanje. Hitler je verjel, da je treba države osvojiti, ne uničiti.
  Toda iz neznanega razloga se je kruti tiran za zavezniško Japonsko odločil narediti izjemo.
  Po žigosanju velikih balističnih izstrelkov in jedrskih nabojev so nacisti 4. julija 1951 začeli tretjo svetovno vojno.
  Izvedel močne jedrske napade na Tokio in druga japonska mesta. Nato so udarile morske in kopenske sile.
  Tretja svetovna vojna se je končala v šestih mesecih, na splošno je šla pravzaprav v eno smer. In aktivna faza sovražnosti je trajala tri mesece.
  Tako je tretji rajh vzpostavil končno svetovno hegemonijo. Takšna krivica se je zgodila zaradi dejstva, da je povprečnost vstopila v telo velikega Stalina. In nobeno znanje o prihodnosti ji ni pomagalo! Zlasti amater se je odločil za razvoj reaktivnih letal in je dal takšen ukaz vsem obratom in tovarnam. Izkazalo se je, da je bil vijak odvit in curek ni bil izpuščen.
  In strateške odločitve morilca niso nikjer bolj neumne. Ni čudno, da je Rdeča armada odpihnila. In brez tega se nihče ne more upreti Nemčiji, njenim zaveznikom in Japonski.
  No, za imperialno združitev se je odločil Hitler sam. Namreč oblikovanje svetovne enotne sile, kamor so bile prostovoljno-obvezno vključene vse sile planeta Zemlje brez izjeme. Seveda z enotno valuto in barbarskim programom genetske selekcije.
  In tudi s pripravo velike prostorske širitve!
  
  
  FANT REŠI CARSKO RUSIJO
  Zunaj je mrzel januar. Tukaj je fant Oleg Rybachenko, ki hodi po ulici v šolo in nenadoma vidi, da se stena v sosednji panelni hiši nekako nenavadno sveti. Fant začuti poseben klic - beži tja, postal boš razsodnik. Fant je tekel na vso moč.
  Še dobro, da je bilo avtomobilov presenetljivo malo in se jim je uspel izmuzniti pred nosom. Spretno potapljanje in že ste pri zelenem odsevu stene.
  Fant ji vrže. Roke, kot v filmu o Harryju Potterju, vstopijo v ta žele brez kakršnih koli težav, sekundo kasneje pa se fant iz petindvajset stopinjskega mraza znajde na poletni trati, porasli z zeleno travo.
  Tudi po inerciji deček pade na travo in takoj skoči. Lepo je biti v objemu poletja, ki še ni umrlo po zmrzali. Tudi če je skočilo čez svojo krono.
  Fant se je ozrl naokoli - okoli ni bilo ljudi, le drevesa, ki so že začela rumeneti, in ... železniški nasip. Visoka, obložena z granitom in pred njo je na črtastih stebrih navita celo bodeča žica.
  Oleg Rybachenko je menil, da vse to ni kar tako. In dejansko se sooči z nečim odločilnim ... V njegovi glavi se sliši ukaz: približati se železniški progi. To ni preveč enostavno narediti, na poti je debela plast žice - Brunova spirala.
  Že sama vročina je fantu nakazala izhod. Začel je hitro slačiti zimska oblačila. In vrgel na trn. Otrok čuti posebno obliko duševnega reda. "Zdaj lahko postanete ustvarjalec zgodovine. Niste več samo šolar s prerazvito domišljijo, Oleg Rybachenko bo naredil velike stvari!"
  Fant je zapolnil žico, na sebi pa pustil samo kavbojke in majico. Tudi v toplih zimskih škornjih je bilo vroče in otrok se je zbudil. Zelo prijetno je otipati ostro, zeleno travo bos. Tla v avgustu so popolnoma ogreta in deček rad hodi po njih.
  In zima je usran letni čas - za razliko od sladkega poletja. Fant pa nima časa stati z odprtimi usti - saj je razsodnik. Fant hitro prepleza žico. Skozi njo je bila spuščena elektrika in iskre so švigale skozi njena oblačila na njene gole pete.
  Fant je zakričal, boleč udarec, in skočil na platno. Podplate so zbadali ostri kamni. Toda fant je hitro stekel čez brežino. Čutil je, da vse to ni brez razloga, ampak del velikega načrta!
  Tukaj so vroče tirnice, sonce je že čez poldan, v zraku diši po lipi in medu. Tako tiho, da lahko slišite oddaljeno brnenje čebel.
  Deček je bos stal na vročem železu in slišal nove ukaze: "na vsako ograjo položite sedem kamnov." Deček je okleval in na glas rekel:
  - Ampak potem lahko vlak zaide s tirnic?
  Glas mi je udaril v bobniče:
  - Točno to potrebuješ! Sovražniki Rusije bodo šli sem!
  Fant se ni več prepiral. In Božji glas je razjasnil: izberite samo kamne jeklene barve.
  Roke so se že premikale. Oleg Rybachenko je občutil veselje do sebe - on je razsodnik, preprost šolar bo šel v zgodovino!
  Kamni so lahki na obeh železniških pasovih: točno štirinajst kosov - po sedem od vsakega. In praktično se ne razlikujejo!
  Je narejeno! Deček se je končno spet pokrižal, prebral - "Oče naš" in se, bliskajoč z bosimi petami, opomogel nazaj. Pobegnil je v teku, rožljajoč po kamnih in bolečih podplatih. Skoraj sem skočil čez brežino...
  Nisem hotel ponovno plezati skozi tok, a izhoda ni bilo. Fant je s tekom skoraj v trenutku odletel z brežine do zadnje ovire. Rahlo šokiran, a ni strašno. In spet je Oleg Rybachenko na topli poletni zemlji. Pred nami, prav v zraku, se sveti zelena megla: pot nazaj.
  Fant se res noče vrniti iz toplega poletja nazaj v zmrzal in zimo. Toda nato skrivnostni glas izda zadnji ukaz:
  - Pohiti, sicer se bo portal zaprl in za vedno boš ostal v letu 1914 in nikoli ne boš videl svojih staršev.
  Oleg Rybachenko v naglici trga oblačila z žice in jih naključno vleče nase. Portal začne bledeti in deček brez čevljev hiti k izhodu. Zaleti se v nekaj elastičnega in z naporom skoči ven. Bose noge peče steptan mestni sneg. Kar na ulici se morate obuti in obleči zimsko jakno - pri tem ujeti začudene poglede mimoidočih.
  Nekdo je celo zavpil: "nor". Toda deček se ne ozira - opravil je svoje delo in izpolnil veliko nalogo ...
  22. avgusta 1914 je strmoglavil vlak, na katerem so sledili Hindenburg in Erich Ludendorff, Max Hoffmann. Vsi trije vojaški poveljniki, ki so imeli odločilno vlogo v bojih na vzhodni fronti - začenši z operacijami v Vzhodni Prusiji in tako naprej - so umrli.
  Zaradi tega so neorganizirane nemške čete doživele hud poraz. Neobrambni Koenigsberg je bil zavzet na poti, nemške čete pa so bile delno obkoljene, delno pa uničene ali zajete.
  Zmaga ruskih čet je odločilno vplivala na celoten potek vojne. In najprej z vidika morale vojakov in častnikov. Ni skrivnost, da je po porazu z Japonsko avtoriteta ruske vojske močno padla. Nekaterih ozkookih Azijcev nihče niti ni imel za resnega nasprotnika. In potem so Rusi izgubili štiri velike bitke in v vseh bitkah so imeli številčno prednost.
  In tudi na morju so bili popolnoma poraženi, le da so bili ločeni, zasebni uspehi. Posebno so se odlikovale križarke iz Vladivostoka.
  No, kje se boriti proti Nemcem, ki so veljali za najboljše kopenske vojake na svetu?
  In potem se je izkazalo, da je mogoče razbiti Fritza, voziti in vzeti na desettisoče ujetnikov!
  Navdušenje ruske vojske in prebivalstva je mnogokrat naraslo. Na avstrijski fronti je napredovanje potekalo hitro. Avstro-Ogrska ni bila pripravljena na vojno. In predvsem morala slovanskih enot je izjemno nizka. Številni so se predali prav bobnom in zvokom orkestra. Slovani se niso hoteli bojevati proti svojim bratom, za osovražene Avstrijce. Le madžarske in nemške enote so bile bolj ali manj bojno pripravljene.
  Ruska vojska je prevrnila avstrijske čete in takoj zasedla Lvov, trdnjavo Przemysl in po uspehu vstopila na Madžarsko. Nemška fronta je pokala po šivih. Premočnejše ruske sile so premagale Pruse v Poznanju in hitele do Odre. Nemci so v Avstrijo premestili šest korpusov.
  Vendar to ni bilo dovolj. Poleg tega ni bilo dovolj moči za držanje položajev v središču. In na zahodu so se hudi boji nadaljevali.
  Nato je bila Nemčija prisiljena prenesti nove sile na vzhod. Položaj se je poslabšal z vstopom Italije v vojno proti Avstriji. Te države so imele stoletja sovražne odnose. In trojno zavezništvo je bilo v marsičem umetna tvorba. Čeprav je bila vojna za Nemčijo in Avstrijo ugodnejša, bi se Italija pridružila najmočnejšim. In tako se ruske čete že bližajo Budimpešti, zadeve centralnih sil pa so smeti! Romunija se je pohitela pridružiti vojni.
  Jasno je, da je romunski kralj sorodnik Nikolaja II. in želi razširiti svoje ozemlje na račun propadajočega avstrijskega cesarstva.
  In Bolgarija je za razliko od resnične zgodovine vstopila v vojno na strani Rusije.
  Samo Otomansko cesarstvo se je izkazalo za zvesto Nemcem. In to samo zato, ker je minister za obrambo ukazal začetek sovražnosti in tako premierja in sultana postavil pred dejstvo. Turška vojska ni preveč močna, vendar je povzročila težave z oskrbo Rusije z antanto. Po drugi strani pa je to velika priložnost za Rusijo, da bistveno razširi svoja ozemlja proti jugu. Japonska je seveda napovedala vojno Nemčiji in Avstriji. Zagrabiti nemške kolonije v Tihem oceanu.
  To je Rusiji odvezalo roke na Daljnem vzhodu. In na zahodu so bili Nemci strti.
  Šele na reki Odri je Nemčija uspela zaustaviti ofenzivo ruske vojske. Za to je bilo treba ustaviti vse ofenzivne operacije na Zahodu. Ruske čete so osvobodile skoraj polovico Avstro-Ogrske.
  Tako je Avstrijsko cesarstvo dejansko izstopilo iz igre in se spremenilo v breme za Nemčijo. Bolgari so sprožili ofenzivo proti Istanbulu.
  Pozimi je v Evropi vladalo zatišje sovražnosti. Toda ruska vojska je začela ofenzivo proti Turčiji. In tukaj se je vse uspešno razvilo. Poleg tega so se Arabci in Armenci uprli otomanski oblasti.
  Ruske čete so bile že februarja v Bagdadu, Britanci pa so zavzeli Basro. Do konca marca je Rusija zasedla celotno Malo Azijo in skupaj z Bolgari in Srbi začela napad na Carigrad. Türkiye je izpadla iz igre. Sirija, Palestina, južni Irak so pripadli Veliki Britaniji in Franciji - Rusija je dobila vse ostalo. Savdska Arabija - doslej je ostala formalno neodvisno ozemlje, ki pa naj bi se po predaji Nemčije tudi razdelilo. In ni bila daleč. 25. aprila 1915 so ZDA vstopile v vojno z Nemci. Jasno je, da so Američani praktični ljudje in da so želeli pravočasno deliti zmagovalni kolač. Do pomladi je ruska vojska v velikih količinah proizvedla novo vrsto orožja: terenska vozila "Luna" -2 z mitraljezi. Novi tanki, čeprav lahki, so na avtocesti razvijali hitrost 40 kilometrov na uro in imeli odlične vozne lastnosti.
  Ruske čete so v začetku maja, takoj ko so se ceste posušile, začele ofenzivo na Madžarskem in na celotni južni fronti. Avstrijska vojska je propadla, nemške čete niso bile dovolj za obdržanje fronte.
  22. junija so ruske čete vstopile na Dunaj. In 24. junija so britanski, francoski, belgijski in prvi ameriški bataljoni vstopili v Bruselj. V vojno proti Nemčiji je vstopila Nizozemska, malo kasneje pa Švedska z Dansko. Nemci so komaj držali oviro ob Odri, toda ruska, carska vojska je razvila ofenzivo proti Münchnu. Največje mesto v južni Nemčiji je padlo 7. avgusta 1915. In 11. avgusta je Nemčija v povsem brezupnem položaju zase kapitulirala.
  Po tem se je začela delitev ozemlja. Avstro-Ogrska in Otomansko cesarstvo sta izginila s svetovnega političnega zemljevida. Izkazalo se je, da je Bolgarija tisti del turškega ozemlja, ki so ga Osmani osvojili leta 1913. Srbija se je močno razširila in preoblikovala v Jugoslavijo. Romunija je dobila Transilvanijo. Rusija je v svojo sestavo vključila: Bukovino, Galicijo, Češkoslovaško, Krakovsko in polovico Madžarske, vse do same Budimpešte, kjer so zarisali mejo. Nemčija je prejela veliko zmanjšanje svojega ozemlja. Na zahodu je morala Franciji vrniti Elzar in Lorraine, prej osvojene dežele Danske. Vzhod je najtežji.
  Rusija je vztrajala pri potegu meje po Odri, Francija pa po Renu. Toda ZDA in Britanija nista želeli preveč okrepiti Rusije in Francije ter preveč oslabiti Nemčije. Posledično je bil sprejet kompromis. Rusija dobi vse dežele na vzhodu, kjer imajo večino Poljaki.
  Vzhodna Prusija je izgubila Klaipedo, Danzig in se izkazala za odrezano od Nemčije, vendar je vsaj preživela v okrnjeni obliki. Koenigsberg je ostal nemški. Toda Nemčija je izgubila veliko zemlje. Meja se je izkazala za zelo polomljeno. Ponekod je segala celo do Odre, v veliki meri pa je bila odvisna od narodnostne sestave prebivalstva. Vendar pa so Nemci skoraj v celoti obdržali Pomorjansko. Toda od Berlina do ruske meje ni bilo več kot sto kilometrov.
  Nemci so torej na nišanu. Velikost nemške vojske je bila omejena na sto tisoč vojakov in častnikov. Nemcem so bile naložene ogromne odškodnine. Vojna je trajala nekaj več kot eno leto.
  Ruski, carski imperij ni imel časa, da bi zapadel v krizo, in je prišel ven z velikimi ozemeljskimi pridobitvami. Okrepila se je oblast carja, val revolucionarnega gibanja je začel upadati, v gospodarstvu pa se je, nasprotno, začelo obdobje nenavadno hitre rasti.
  
  
  KAKO JE LENINU USPELO POSTATI PREDSEDNIK ZDA
  Vladimir Iljič Lenin, ki se je trudil videti višji, se je na vso moč vzravnal. Njegove suhe, majhne, a zelo gibljive roke so se živčno vrtele po bleščeči črni mizici iz najredkejše sandalovine. Nasproti njega je sedel ogromen moški v beli obleki s težko zlato verigo okoli bikovega vratu in zarenčal:
  - No, gospod Ulyanov. Strinjam se z vašimi pogoji - pet tisoč dolarjev na mesec, plus odstotek vsakega podjetja, ki je dano na kladivo! - Tu je razbojnikov glas postal trd in so celo močno stresli težko verigo. - Samo tisti tovariš Lenin brez laži in prahu!
  Vladimir Iljič je zadovoljno drgnil potne roke:
  - Seveda, gospod Rockefeller, samo v našem poslu je nemogoče brez laži! Vse mora biti prijateljsko in zelo iskreno!
  In oba goljufa sta se glasno zasmejala ...
  ------------------------------
  Oktobrska revolucija se v Rusiji ni zgodila. Na frontah prve svetovne vojne je bilo začasno zatišje. Nemci in Avstrijci so poskušali uspeti na zahodu.
  Ruska vojska je bila dejavna le na turški fronti, kjer se ji je uspelo dokončno povezati z Britanci in sovražniku zadati vrsto porazov ter zavzeti večji del Male Azije.
  Potem pa se je zbrala ustavodajna skupščina, v kateri so se boljševiki znašli v obupni manjšini, prevladovali pa so eseri.
  Ena prvih odločitev je bila: podeliti kmetom zemljo in nadaljevati vojno do zmagovitega konca!
  Julija 1918 nemška ofenziva proti Parizu ni uspela in zmagovita ruska vojska je udarila najprej po Avstrijcih, nato še po Nemcih.
  Nemčija se je obupano upirala, a decembra, ko so ruske čete na vzhodu zasedle Varšavo in Krakov, so zavezniki na zahodu zavzeli Bruselj - vseeno so kapitulirali. Res je, dva tedna pozneje je vplivala odsotnost revolucije.
  Wilhelm pa se je bil prisiljen odpovedati skoraj vsem svojim pooblastilom in ostal zgolj nominalni monarh.
  In general Kornilov je postal predsednik nove ruske republike. Avgusta 1917 je bil njegov upor uspešen, čeprav je Kerenski formalno ostal predsednik vlade, a je predsedniški položaj že predal Kornilovu.
  Kornilov je postal vrhovni poveljnik.
  Temu so sledile vsedržavne predsedniške volitve v Rusiji in referendum o novi ustavi.
  Ljudje, ki jim je avtoritarna oblika vladanja precej znana - so podprli različico Kornilova.
  Rusija je širila svoje posesti na račun Nemčije, razpadle Avstro-Ogrske in Turčije, ki je izginila s svetovnega zemljevida.
  Slednja je bila dokončno razdeljena med velike sile. Rusija je dobila Malo Azijo, ožine in Carigrad. Francozi so zavzeli Sirijo, Britanci Palestino in Irak.
  Leta 1926 je ponovno izbruhnila vojna med Rusijo in Japonsko. Razlog je bil status Mandžurije in Port Arthurja. V skladu s pogodbo so bile najemne pravice za Port Arthur prenesene na Japonsko, najem pa je potekel. Vendar Japonci tistega, kar so ujeli, niso nameravali vrniti Kitajski.
  Poleg tega je mladi Hirohito pravkar prejel moč - sanja o novih zmagah.
  Vendar je bil Rus že drugačen. Prekaljena na frontah prve svetovne vojne je z izkušenimi poveljniki, novimi tanki in letali začela uspešno napadati Japonce.
  Štiri mesece in pol pozneje je ruska vojska zavzela Port Arthur in pregnala Japonce s celine!
  Nekaj časa je Japonska še zdržala na morju - dokler se niso približale ladje baltske in črnomorske eskadrilje.
  Po tem je dežela vzhajajočega sonca kapitulirala.
  Rusija se je razvijala zelo hitro, a leta 1929 se je po vsem svetu začela velika depresija.
  Nemiri so zajeli tudi Rusko cesarstvo. Poleg tega je Kornilov izvedel aktivno rusifikacijo.
  Vendar se mu je uspelo obdržati na prestolu in v ZDA ... so na oblast prišli ameriški boljševiki z Leninom na čelu!
  Odhajajoč iz depresije se je novi boljševiški režim začel pripravljati na novo vojno!
  Revolucija v Španiji se je končala z zmago komunistov in tako je bila v Evropi ustvarjena močna boljševistična opora ...
  1. januar 1938. Vladimir Iljič Lenin živčno koraka po ogromni pisarni v Beli hiši. Razmere po svetu se zaostrujejo. Po Španiji so bili komunisti uspešni v Franciji.
  Rusija, ki ji vlada generalisimus in predsednik Kornilov, je že jasno povedala, da ne bo dovolila širitve boljševizma v Evropo. Petsto divizij v desetmilijonski ruski vojski sploh ni šala!
  Vladimir Iljič to razume. In ponuja taktično zavezništvo Britanije proti Rusiji.
  Britanci so vedno izjemno previdni glede ruske ekspanzije. Še bolj pa jih je prestrašil radikalni komunizem. Med njimi in Rusijo je bilo treba zabiti klin.
  Lenin se je pripravljal sprejeti obrambnega ministra Churchilla in hkrati Britancem zagotoviti dokaz o neomajni moči ZDA.
  In za začetek je plešasti diktator slišal poročilo o novem orožju - "atomski bombi".
  Oppenheimer je svoje poročilo podal v zelo zadržanem tonu. Da, že so uspehi in celo jedrski reaktor so zagnali, a do pojava atomske bombe je še zelo daleč. Glavna težava je pridobivanje obogatenega urana in plutonija. Poleg tega tudi ta novica ni povsem prijetna - ena taka bomba bo stala toliko bojnih ladij. Torej, kaj sploh je vprašanje - ali se splača porabiti denar za eno veliko bombo - če lahko narediš sto tisoč majhnih?
  Lenin, majhen, plešast, a še vedno gibljiv starec (mimogrede, sedeminšestdeset let je še daleč od starosti!), ki je energično korakal po veliki dvorani svoje pisarne, je pripomnil:
  - Vi, tovariš, ne razumete dialektike! Da, bomba bo še vedno draga, potem pa se bo njena cena s prehodom na množično proizvodnjo znižala za lok!
  Oppenheimer je plaho pripomnil:
  - In Rusi ne bodo sedeli križem rok!
  Iz Vladimirja Iljiča je sledil logičen in težek zaključek:
  "Torej jih moraš prehiteti za vsako ceno!"
  Tukaj Oppenheimerjev črni pomočnik poje:
  - Navsezadnje potrebujemo zmago! Eden za vse, ne bomo se zavzeli za ceno! Eden za vse, ne bomo se zavzeli za ceno!
  Oppenheimer se je priklonil ameriškemu predsedniku Leninu in zarenčal:
  - Ti si genij! Seveda se ne bomo zavzemali za ceno in bomo prehiteli Ruse, a potrebujemo denar!
  Lenin je samozavestno rekel, trkajoč s petami, čevlji iz krokodilje kože:
  - Denar bo!
  - In sužnji!
  Vladimir Iljič je izrekel zgodovinski stavek:
  - Ne omejujem vas v sredstvih! Omejujem vaš čas!
  Zobniki poveljniškega in administrativnega stroja ameriškega imperija so se začeli vrteti.
  A to ni najpomembnejše. Vladimir Iljič je, tako kot nihče drug, razumel, da je za poraz Rusije treba to spodkopati od znotraj.
  Vladimir Iljič je nagubal visoko, dolgo, neenakomerno čelo in energično dvignil slušalko s telefona, začel klicati Dullesa.
  Ko se je glavni vohun približal aparatu, je Lenin oglušujoče zavpil na ves glas:
  - Potrebujemo osebo, ki je enaka ali vsaj ne dosti manjvredna od mene v sposobnosti upora, goljufanja in zapeljevanja ljudi!
  Dulles je odgovoril z zelo samozavestnim tonom:
  - Poznam takšno osebo Vladimir Iljič!
  Lenin je poskočil kot hudič in zarjovel:
  - Torej, kdo je on? Kdo je ta genij, ki ga je ustvaril človek?
  Dulles je zlog raztegnil v petje in rekel:
  - Jožef Visarionovič Stalin! Verjetno ga poznate, Vladimir Iljič!
  Lenin je sam sebi pomežiknil v pozlačeno in diamantno obrobljeno ogledalo in zavpil:
  - Ta kuharica pripravlja samo začinjene jedi!
  Dulles je samozavestno nasmejan potrdil:
  Ampak točno to potrebujemo!
  Lenin je spet pomežiknil in zarenčal:
  - Daj Stalinu vse, kar zahteva. In obljubite mu mesto tistega nepomembnega generalisimusa Kornilova!
  Dulles je oglušujoče zarjovel:
  - Izveden bo Vladimir Iljič!
  
  NIKOLI NE OPUSTI VITYAZ
  Mnogi se prepirajo o tem, ali bi Rusi drugo svetovno vojno dobili sami, brez pomoči Zahoda? Zato so se bogovi odločili, da ga preizkusijo v praksi. In v enem vzporednem vesolju so skupaj z ZSSR postavili pregrado med zavezniškimi silami, kolonijami in tretjim rajhom. In to se je zaradi čistosti eksperimenta zgodilo junija 1941.
  Tako da zavezniki niso mogli pomagati ne ZSSR ne Tretjemu rajhu. In za popolno čistost eksperimenta je bila za pregrado skrita tudi Japonska. Kot, naj bo vse popolnoma čisto, kot v laboratoriju.
  Že v prvih dneh se ni zgodilo nič kaj dosti drugačnega od resnične zgodbe. Fritz je napredoval, kot v resnični zgodovini, približno 30-40 kilometrov na dan, vendar se je postopoma upočasnjeval. Seveda je odsotnost britanskih bombardiranj in nasprotnikov v bližini Rommlovega korpusa omogočila sprostitev dela sil - zlasti letalstva. Toda Nemci tega še niso storili, tako da so stvari na frontah vseeno potekale dokaj uspešno. Vendar pa je konec julija bitka pri Smolensku upočasnila napredovanje Fritza. Hitler se je odločil umakniti Rommla in njegove divizije iz Libije, saj je ugotovil, da so okupacijske sile Italije dovolj. Fašistično vodstvo je, da ne bi izgubljalo časa, začelo premeščati oborožene sile in predvsem letalstvo iz Francije in z Balkana. Hitler je še vedno upal, da bo uspel prebiti sovjetske čete v središču in uspeti pred zimo.
  Namesto da bi se obrnili proti jugu, so Fritzi nadaljevali z ofenzivo v središču in skušali zaobjeti sovjetske čete, ki so napadale Smolensk z bokov. In 13. avgusta je Rommlov korpus prešel v ofenzivo, prečkal Dneper in poskušal priti v zadek sovjetske skupine, ki je branila Kijev.
  Stalin je bil na izgubi. Skoraj vsa Evropa in francoske posesti v Afriki so se nenadoma izkazale proti njemu in niti enega zaveznika.
  Ali zdaj ne pričakujte nevarnosti z Japonske. In vrhovni poveljnik izda ukaz: odstraniti vse divizije z Daljnega vzhoda.
  Nemške čete, ki so se prebile skoraj do same Moskve, je ustavil sibirski korpus. Toda na jugu je Fritzu uspelo zahvaljujoč spremembi poveljstva in Rommelovim dejanjem odrezati sovjetsko južno skupino.
  Na potek sovražnosti v Ukrajini je negativno vplivalo tudi dejstvo, da je Stalin strahopetno potegnil vse rezerve v Moskvo in s tem izpostavil lastno zaledje.
  Natančneje, ne sebi, ampak južni skupini. Izkazalo se je, da je stanje slabo. Toda v resnični zgodovini se je obramba Kijeva spremenila v poraz. Samo tu je bil odtenek, Nemci so bili že blizu Moskve, nacisti pa so se krepili na račun Evrope, hitreje kot Stalin na račun Daljnega vzhoda. In Nemci so morali premagati razdaljo manj, ceste v Evropi pa so boljše. In poskusite hitro vse enega za drugim prenesti na transsibirsko železnico.
  Posledično so se Nemci uspeli prebiti do Harkova in Vorošilovgrada celo prej kot v resnični zgodovini ter zavzeti veliko industrije in tovarn.
  Izkazalo se je, da je bil tudi Leningrad blokiran, vendar ne zavzet. In Nemci so vstopili na Krim. In Fritzu je uspelo zavzeti Voronež na jugu in se premikati vzdolž Dona do Stalingrada.
  Moskvo so kljub temu obranili in pozimi celo prešli v protiofenzivo. Toda na južnem krilu se je Rommlu uspelo prebiti do Stalingrada. Na enak način ni prišlo do pristanka v Kerču. Sovjetske čete so le s težavo uspele potisniti sovražnika od Stalingrada. In to samo zato, ker podnebje ni bilo na strani Wehrmachta in so se bili neumni boriti v zmrzali in snežnih zametih.
  Da, Rommel se je moral preseliti onkraj Dona. In to je bila oglušujoča klofuta za Fuhrerja.
  Toda spomladi 1942 se je razmerje moči spremenilo. Ko so Nemci močno pritisnili na svoje zaveznike, so povečali število svojih vojakov, tudi na račun Khive, in število satelitov. Zlasti sta ga dodali Italija in Francija. Črne divizije so se pojavile tudi na vzhodni fronti. Na srečo britanska in ameriška fronta iz Afrike nista ovirali prenosa vojakov in sredstev.
  In de Gaulla so, ko je izgubil podporo zaveznikov, izdali njegovi lastni sodelavci.
  Tako so bile proti ZSSR zbrane pomembnejše sile kot v resnici. Fritz so še posebej dodali v letalih, hkrati pa ohranili prednost v zraku. In kopenske sile so presegle sedem milijonov proti 5,6 milijona sovjetskih vojakov.
  In nacisti so začeli ofenzivo na jugu. Rommel je 27. junija uspel zavzeti Stalingrad. Fritz je lahko na mesto nagnal na stotine tankov hkrati. Vplivala je tudi prevlada sovražnega letalstva v zraku, ki je oteževalo prenos sovjetskih okrepitev čez široko reko Volgo.
  Žal, junaški Stalingrad se ni zgodil v AI. In Rommel se je premaknil po uhojeni poti v načrtih navzdol po Volgi in do Kaspijskega morja.
  Poskusi preboja Nemcev s protinapadi na sredini niso uspeli. Poleg tega Rževska polica ni bila oblikovana. Tako so imeli Fritzi v času sovjetske protiofenzive bolj enakomerno fronto in so se tudi bolj enakomerno umikali. Toda Rzhev je na žalost ostal z nacisti.
  Fritza ni bilo mogoče prebiti, Kavkaz pa je po padcu Stalingrada zelo težko obdržati. Ker je oskrbovalna arterija na Volgi prerezana. In ko so konec julija Nemci dosegli Kaspijsko morje, je položaj postal skoraj brezupen. Zdaj je bilo možno oskrbo le z vodo.
  Glede na to, da so imeli nacisti premoč v zraku, je dogodek postal nekaj vmes, izjemno težak in brezupen.
  Avgust in september sta minila v hudih bojih, dokler sovražnik ob kaspijski obali ni dosegel Bakuja. In tam sta se z Rommelom upirala do konca oktobra. Položaj se je zaostril z vstopom Turčije v vojno.
  Na račun Japonske so poskrbeli poskusni bogovi, ne pa na račun Osmanov. Toda pozimi si nacisti še vedno niso upali napasti Moskve, ustavili so se za zimo.
  Rdeča armada je večkrat poskusila ofenzivo. Toda sovražnik je bil boljši v živi sili, v številu izkušenega osebja in v letalstvu. V ZSSR so doslej izdelovali več le tankov in artilerije. Toda tanki so bili večinoma lahki, kakovost oklepa pa skrajno nepomembna. Zdi se, da se proizvaja tudi veliko letal, ki pa so zaradi pomanjkanja duraluminija težja in manj vodljiva od referenčnih. Izkazalo se je tudi Yak-9, skoraj v celoti iz lesa. In to je bila seveda slaba stran.
  Hitler je računal tudi na svoje nove slavne tanke - "panterje" in "tigre".
  Izdelovali so jih v vedno večjem številu. Pojavil se je tretji predstavnik menažerije: "Lev". V resnični zgodovini je bil tak stroj razvit leta 1942, vendar je bila zaradi pomanjkanja sredstev in velike teže najtežja pošast zavrnjena.
  Toda tukaj je "Lion", ki tehta 90 ton, šel v serijo. Njegove prednosti, močan oklep in 105-mm top, so delno nadomestile najslabše vozne lastnosti. Serijske 76-mm sovjetske puške niso mogle prodreti v "Lion" iz vseh kotov.
  Torej ni bil slab tank za preboj, če je obrambna linija zelo močna in z globokimi ešaloni.
  In sovjetsko poveljstvo se je pod sovjetsko prestolnico temeljito okrepilo. In poskusite se prebiti sem.
  Četrti predstavnik menažerije: "Maus", je bil z lansiranjem serije nekoliko zakasnjen.
  Število Rdeče armade se je povečalo na šest milijonov, čeprav je bilo veliko vojakov rekrutov.
  Nasprotovalo jim je več kot devet milijonov, vendar je številčna premoč delno nadomestila preveč pestro naravo sovražne vojske.
  V letalstvu je sovražnik močnejši tako številčno kot kakovostno. Pojavila sta se najnovejša ME-309 in Yu-288. V odgovor se borijo sovjetski stroji slabše kakovosti, zaradi pomanjkanja kvalificirane delovne sile in redkih materialov. Tanki so še vedno stari T-34 in večina lahkih, pa tudi KV.
  Poleti je Wehrmacht vodil ofenzivo: napad na Moskvo in napad po Volgi do Saratova. Moskva je bila po hudih bojih obkoljena do konca jeseni. Zajeti so bili tudi Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk. Stalin je pobegnil v Sverdlovsk. Situacija je postala kritična.
  Prestolnici je bilo ukazano, naj se v nobenem primeru ne preda. Nemci so izvajali napade, a so se odmaknili ali pa zabredeli v uličnih bojih. Pozimi je bila ofenziva Wehrmachta prekinjena. Res je, da so Nemci v dvojnem obroču sklenili ne samo sovjetsko prestolnico, ampak Leningrad.
  Maja se je nacistična ofenziva začela znova, vendar že v smeri mesta Gorky in Kazan. Sovjetska tankogradnja je kljub vsem težavam uspela dati v proizvodnjo: T-34-85 in IS-2, vendar v majhnih količinah.
  Gorki je padel šele julija, Kazan pa je zdržal do konca avgusta.
  V Leningradu je vladala strašna lakota in Fritz ga sploh ni poskušal zavzeti. In Moskva je bila postopoma prevzeta pod nadzor. In 30. septembra je po izjemno krvavem napadu Kremelj padel.
  Trdnjava prvega razreda je bila močno uničena. In to je bil nov udarec za sovjetske ljudi. Nemci so se preselili na Ural, a so tam zabredli v snežne zamete. Z ZSSR se je težko boriti. Stalin je bil zagovornik vztrajanja do konca. Vendar je bilo za samo državo in še posebej za Nemce izjemno drago.
  Na jugu so nacisti napredovali tudi skozi srednjo Azijo.
  Leta 1945 je ZSSR prejela SU-100 in IS-3, vendar le v majhnih serijah. Žal, do konca junija so nacisti osvojili tudi Srednjo Azijo. In julija je padel tudi Sverdlovsk. Avgusta so Nemci zavzeli Kurgan in Tjumen. In 3. septembra tudi Tobolsk. Konec septembra, Khanty-Maisiysk. In sredi oktobra in Omsk.
  Novosibirsk pa se še ni podredil nacistom. Že zelo hude zmrzali so prisilile Fritza, da se je držal mest.
  Torej do maja 1946 nacisti niso vodili aktivnih sovražnosti.
  Potem smo šli v Novosibirsk. V bitkah so sodelovali helikopterji v obliki diska in najnovejši tanki serije "E". Vendar to Fuhrerju ni preveč pomagalo. Švabe so konec junija zavzele Novosibirsk. Forsirali reko Ob. Nadalje julija so pošasti zavzele Kemerovo in Tomsk ter Altajsko ozemlje. Po hudih bojih je Abakan padel avgusta, Irkutsk pa je bil napaden septembra.
  Nemci, ki so močno bruhali kri, so vzeli tudi njega. Toda spet so se izjalovili. Raztegnjen v komunikacijah. Tako smo se ustavili na pristopih k Čiti. A načeloma kam se jim mudi? Lahko počakate na poletje in preizkusite novo opremo.
  Naj bodo diskoteke ali reaktivci. Leta 1947 so sovjetski konstruktorji v serijo lansirali tanke IS-4, IS-7 in T-54. Res je, v čisto simboličnih količinah. Ni bilo dovolj ljudi ali sredstev. Nacisti so nadaljevali napredovanje. Aginskoye je bilo zajeto konec junija v Blagoveshchensku. Habarovsk je padel julija, Vladivostok pa avgusta. Tako so nacisti zavzeli skoraj vsa večja sovjetska mesta. Mogoče razen Pertopavlovska. Neprijatelji so septembra zavzeli Magadan. A kljub temu Stalin ni šel h kapitulaciji.
  Na koncu so nacisti vseeno izgubili!
  
  
  VESOLJSKA SMERNA VOJNA
  Po nekaj razmeroma uspešnih letih so za Rusijo prišle hude preizkušnje. Nebesno cesarstvo je s svojimi ogromnimi človeškimi viri in prednostmi totalitarnega političnega sistema lahko postalo svetovni hegemon. V Rusiji je na južnih mejah izbruhnil brutalni pokol. In čeprav je bil islamistični upor zatrt, je vojna proti terorizmu požrla veliko sredstev. Razmere je poslabšalo ostro soočenje z Zahodom.
  Dokler je vse temeljilo na jedrskem odvračanju, ni bilo velikih vojn. Toda ameriški znanstvenik Wellington se je domislil, da bi na Merkur izstrelil posebno vrsto rakete na umetno sintetiziran radioaktivni element.
  Toda prišlo je do napake v navigaciji. Raketa je skrenila s smeri in padla na Sonce... Prišlo je do izbruha izjemno redke plazme, ki ni bila nevarna za žive organizme, je pa podrla atomsko strukturo in rahlo spremenila vezi med nevtroni v atomskem jedru. Ravno toliko, da onemogočijo nenadzorovane jedrske in termonuklearne reakcije.
  In kot posledica tega: jedrsko orožje se je spremenilo v kup neuporabne smeti.
  Vojaško in gospodarsko najmočnejša država na svetu: Nebesno cesarstvo, ki je zaradi prenaseljenosti močno primanjkovalo sveže vode in energije, je postavilo ultimat za zakup Sibirije.
  Rusija je odgovorila z odločno zavrnitvijo ...
  Začela se je velika vojna: azijska koalicija proti Zahodu. Naša domovina je postala glavno prizorišče obsežnih bitk. Mirno življenje je preteklost: povsod je vladal pekel vojne. Najhujši boji so bili v polnem teku od pola do pola.
  Razmere na frontah so bile kritične: Azijska zveza se je že približevala gorovju Ural.
  V bližini Jekaterinburga je padla bleščeča ognjena krogla in nastalo je smrtonosno območje, v katerem nihče ni mogel živeti niti minute.
  Domovina, sveta Rusija -
  Moje srce je odprto zate ...
  Krv bojišča namakana -
  Da cveti v ljubezni do domovine!
  
  Zemeljski utrip bije z grmečim stokom,
  Težko je, ko vojna grmi ...
  Toda veličastno sonce bo vzšlo nad Rusijo -
  Ti si naša edina nesmrtna mati!
  
  Rž na neskončnih poljih je zlata,
  Sneg se sveti srebrno.
  In obrazi ponosno gledajo z ikon -
  Vitez, bodi orel v boju!
  
  Zmagali bomo v bitki nasprotnika,
  Branimo krilate sanje.
  Ni pogumnejšega od ruskega vojaka,
  Boga bom molil!
  . Glavna vsebina.
  Ko je srce polno usmiljenja, je iz nekega razloga denarnica prazna!
  Vrhovi Uralskih gora spominjajo na zobe, ki štrlijo iz ust in jih razjeda karies. Ruski brezrepi lovci letijo na nizki ravni. Kot hitri sokoli napadajo ruski vitezi okorne, a močno oklepljene bojne ladje Nebeškega cesarstva.
  Pilot vojaškega letalstva Andrej Ognjev izvede težak obrat. Težki petcevni kitajski top, ki bruha plamen in kovino. Ognjeni tornado pometa dobesedno nekaj milimetrov od prosojnega oklepa ruskega lovca. Brezrepi zareži v odgovor. Zdrobljen pulzar zdrsne iz koničastega nosu. Vrtljiva kupola velikanskega kitajskega helikopterja se zvija ob udarcu ... Slišijo se pridušeni kriki.
  Andrejev temen obraz z visokim čelom se razleze v belozobem nasmehu.
  Njegova partnerica, bleščeče lepa blondinka Vassa Koltsova, naredi sod, ki prisili jekleno piranjo nevodene rakete, da zdrsne mimo, in pošlje "darilo" v enega od dvanajstih ogromnih propelerjev bojnega helikopterja.
  Ogromen, s trojno vrsto lopatic, propeler razpada. Vassa, ne brez razloga, njeno ime je prevedeno kot kraljica, je vedela, kako premagati. Vedno se je borila samo v enem kratkem krilu in kaki majici, na golih petah pa je sebe in borca čutila kot eno celoto.
  Številne pilotke so jo posnemale in poskušale doseči fenomenalno občutljivost. Helikopter bojne ladje je sto dvajset požarnih točk, ki se spustijo na površje - požarno drsališče. Stroj, ki deluje na premogov prah, hkrati pa nosi na tisoče ton kovine in uporablja dinamično zaščito.
  Japonski, kitajski in indijski oblikovalci so naredili avto, ki je bil neranljiv za ruske sisteme zračne obrambe, vendar je bil nepričakovano napaden iz zraka.
  Zvit od divje jeze je ozkooki general McLee zarjovel in pokazal z roko v črni rokavici:
  - Uniči jih! Stopite te pošasti!
  Indijski polkovnik s polnimi prsi, a tankim pasom je rekel:
  - Ta par sta črni princ in kraljica. Še nihče jih ni podrl!
  Mac se je nejeverno nasmehnil in zagodrnjal:
  - Ne more biti. Povečajte gostoto ognja.
  In spet je bojna ladja-helikopter zadrhtela. Vrtljiva kupola se je zagozdila in trup iz titana je zajel ogenj. Ognjeno rumeni in cimetovi vojaki so s tuljenjem švignili mimo. Sprožila je detonacija in v trupu ogromnega helikopterja je zagorela raketa, polna napalma.
  Vassa je po reprodukciji tehnike "slide" in mimo požarnih poti izdal:
  - Vse starosti so pokorne vojni, samo ne moreš osedlati svojega zadnjega dne, ker si poražen brez časa!
  Andrew je kul. Njegov oče je bil najmlajši general v angolski vojski in je prišel študirat v Moskvo. Tam se je poročil z Lidijo Ognevo, znano atletinjo in dr. Potem mu je umrl oče, vzgajala pa ga je črnolasa mati s kodrastimi lasmi. V šoli so Andreja poskušali dražiti, a se je fant v vrtcu še vedno ukvarjal z borilnimi veščinami. Njegova mama se je znala boriti sama, očim pa je bil prvak v mešanih stilih.
  Andrej se je dobro učil, imel je fenomenalen spomin in kmalu je sam postal vodja fantov, njihov vodja. Seveda je izbral letalsko šolo in se odpravil borit za svojo domovino Rusijo. Prislužil si je slavo in spoštovanje. In junaku Rusije si nihče ni upal očitati črne kože, še posebej, ker so se črnske poteze obraza mešale s slovanskimi, kar je atletsko grajenega pilota naredilo precej čednega.
  O njegovih ljubezenskih aferah ni bilo nič manj legend kot o vojaških podvigih. Čeprav je bil Andrej sam veliko bolj skromen, kot so mu pripisovali.
  Zdaj je iskal način, kako uničiti neranljivo bojno ladjo. Aktivni, večplastni oklep je pokrival glavne komponente najmočnejšega stroja Nebeškega cesarstva.
  Savva je streljal na propelerje in poskušal imobilizirati strukturo ...
  Vmes se je razplamtela bitka na terenu. Tanki brez kupol vzhodnega bloka so šli v napad. Nekateri so ogromni, drugi pa niso višji od enega metra.
  Proti njim so borci zahodne koalicije uporabili premične mine in vodene izstrelke brez odboja.
  Tu se niso borili samo Rusi, ampak tudi Evropejci: Britanci, Francozi, Švedi in mnogi drugi.
  Skupni sovražnik je združil ljudi bele kože in krščanske morale. Razprava o demokraciji je potihnila. Še več, v Rusiji so se protizahodna čustva po agresiji z vzhoda izničila. Res, kam lahko pacifistična in strpna Evropa pleza na Vzhod. Oni in ljudje so večinoma pozabili, kako se boriti. In ko je jedrsko orožje izginilo, je močna in prenaseljena Azija premaknila svoje neštete horde proti severu in zahodu.
  Med tistimi, ki napredujejo na ruske položaje, je veliko Arabcev. Nekateri fanatiki gredo v napad, ne preoblečeni, v belih kombinezonih. Sprejmite smrt z nasmehom na ustnicah.
  Na tisoče napredujočih tankov in bojnih vozil pehote se iz ptičje perspektive zdijo kot mravlje. Savva, ko je poškodoval še en vijak, je nekoliko bledel in zašepetal:
  - Še vedno jih je preveč ... Bog pomagaj Rusiji.
  Deklica je sama videla, kaj se dogaja v mestih, ki jih je zajela azijska koalicija. Množični pogromi, umori, poboji. Moške so obesili na žico, ženske in otroke pa odpeljali v posebna taborišča. In potem so jih prodali ali razdelili določenim delom. In mučenje vojnih ujetnikov je že običajno in celo obvezno.
  General McLee ne prizanaša niti svojim. V nemočni blaznosti, da se ne morejo spoprijeti z majhnimi lovci Chizh-3, zgrabi meč iz stene in odreže roko Arabcu, ki upravlja protiletalsko puško. Zakriči in si pritisne okrvavljeno panj na prsi.
  In mogočni poveljnik pravkar odrezane roke z dolgimi nohti grozi v smeri predrznih ruskih asov in kriči:
  - Uniči! Gori! Gori!
  Savva v besu izstreli še eno raketo... Zmanjkuje ji streliva. Toda tudi zračna bojna ladja izgublja stabilnost.
  Njegova smrtonosna artilerija je izven igre... Ko je izgubil levji delež svoje bojne moči, se Hulk obrne nazaj. Čim prej se morajo vrniti v bazo za popravilo in oskrbo.
  Spodaj ruski topovi natančno streljajo na sovražnikove oglate tanke iz ploščatega železa. Ustavilo se je več avtomobilov, ki so puhali dim v nebo. V eni "banduri" je začelo pokati strelivo. Odletel je in se prevrnil kot gimnastičarjev gobec, dokler ni zadel ob kup gramoza.
  Ruski top velikega dosega pošlje izstrelek v smeri droga zastave. Strelka z blond koso se pokriža z dvema prstoma in zašepeta v nemščini:
  - Naj bo sreča za nas!
  Zastava Azijske koalicije je svetlo rumene barve z rdečim krogom v sredini. To je bližje Japonski, vendar je to simbol, ki ga je izbrala koalicija. Majhen izstrelek iz visokonatančnega topa zlomi debelo palico in dol pade ogromno platno, ki lahko pokrije tla stadiona. Ducat azijskih tankov je hkrati pokritih z žametno tančico.
  S strani zahodne koalicije in ruskih stališč se sliši soglasen zvok:
  - Hura!
  Res simbolično. In naj bo sovražnik desetkrat večji, toda moč ruskega duha je neomajna.
  Oba ruska lovca se za hip znajdeta drug ob drugem. Ena celota - skoraj trikotni sokoli - zagovorniki Rusije. Savva si je že predstavljala, kako bo Andrej položil svojo črno močno roko na njeno ramo. To je res močan človek, na katerega se lahko zaneseš.
  Toda ravno v tistem trenutku je bilo, kot da bi naenkrat zabliskalo tisoč foto utrinkov. In v očeh bojnega para se je stemnilo. Nato so črnino pobarvali z raznobarvnimi madeži, podobnimi tistim, ki nastanejo, ko se olje razlije po vodi.
  Andrej si je poskušal pometi oči. Zdelo se je, da njegova roka s težavo premaguje odpor grablja vodo.
  Kot od daleč je Savvin glas pridušen:
  - Smo mrtvi?
  Črni kapitan mu glasno odgovori:
  - Ne! Živi smo.
  Nenadoma ta gost, lepljiv občutek izgine in zdi se, kot da so v stanju prostega pada. Za nekaj trenutkov je postalo celo rahlo, kot v breztežnosti.
  Savva je celo nekoliko razburjeno zašepetal s pojočim glasom:
  Zdi se, kot da je svet brezupno izgubljen
  In pot do viteških zvezd je blokirana ...
  V teh ovinkih neskončnih orbit,
  Ni usojeno - vera se utopi!
  In potem je zasopla in z bosimi podplati pristala na ostrih, goratih kamnih. Tema, pomešana s svetlobnimi lisami in valovi, se je razblinila.
  Oči malo bolijo od majske, opoldanske svetlobe. Savva je bil na vseh štirih in takoj skočil.
  Andrej je profesionalno pokrčil noge v skoku in spretno pristal. Njegov obraz z moško brado in visokim širokim čelom je ohranil miren izraz. Partnerju se je celo nasmehnil.
  - Vidiš! Tam je tista svetloba in kot sem že dolgo slutil - to ni raj!
  Savva je opotekajoče naredil nekaj obotavljajočih se korakov. Ob pristanku si je boleče odrgnila gole podplate in si raztrgala koleno. Toda deklica je z običajnim naporom volje odgnala mučeniški izraz z obraza in pokazala s prstom pred seboj ter vzkliknila:
  -Vau!
  Andrej je pogledal, kamor je pokazal Savva. Pred njimi je bil razpadli hrib. In na njegovem vrhu, razpokanem v razpokah, je ležala krogla. Natančneje, sferičen, napol svinčen, napol platinast aparat, z ostrim kljunom na vrhu in ducatom tankih lovk, enakomerno razporejenih vzdolž robov tega futurističnega predmeta.
  Deklica je zmedena šepetala;
  - To je Newtonov biom! In kako se je poškodoval?
  Andrej je pozorno pogledal, pritisnil glavo na ramena, povohal zrak. V zraku je bil vonj po ozonu in zažganih gumah. Previdno se je ozrl naokrog, je kapitan s komaj slišnim glasom rekel:
  - Tukaj lahko naletimo na zasedo!
  Savva je samozavestno stopila proti žogi in, ne da bi zmanjšala glasnost, rekla:
  - Ne! Vem kje smo! To je točno območje anomalije, kamor je padlo vesoljsko plovilo. Samo sto milj je severno od mesta, kjer smo se borili!
  Kapitan je spet skomignil z rameni in ohranil videz mirnosti v glasu rekel:
  - Več kot minuto v nenormalni coni nihče ne more preživeti. Celo roboti so se zlomili, sesuli v rjo!
  Savva, čeprav ji ni bilo lahko, je pogumno vzkliknila:
  -In preživeli bomo!
  In stekla je proti hribu. Njene zaprašene, okrogle pete, opraskane od padca, so hitro švignile po neravnem, skalnatem grebenu.
  Andrew je bil presenečen. Ji ne boli bosa na ostrih kamnih? Na splošno se je vedenje Koltsove mnogim zdelo čudno, ko je ignorirala običajno letalsko uniformo, borila se je v skoraj golih oblačilih. In če je nekje v Mezopotamiji ali Afriki lahko udobno v eni maskirni majici, je pa na Uralu spomladi še vedno kul.
  Dekle je prispelo z južne meje. Ruske in evropske enote so se bojevale v Siriji, Iraku in poskušale zadržati preboj azijske koalicije. Poleg tega je bil del islamskih sil na strani Rusije, del pa Azije.
  Na jugu niti ni bilo izrazite frontne črte. V Afriki nasploh, tudi v isti državi, so se različna plemena bojevala med seboj. Poleg tega vera ni imela odločilne vloge. Mnogi kristjani, pa tudi pogani, so sledili Azijcem, pod domnevno levičarskimi gesli. Afrika je res postala kot v pesmi v risanki o Aibolitu.
  Verjetno pa je teči bos v puščavi še težje kot teči po gorskih strminah. In Savva, ta divjak z magisterijem, kandidatom bioloških znanosti, ni poznal ne bolečine ne strahu.
  Andrej je hitel za njo in poskušal dohiteti hudiča. Izkazalo se je, da je vesoljsko plovilo veliko dlje, kot se je zdelo na prvi pogled.
  Deklica si je običajno spletla lase, zdaj pa so ji lasje razpadali in zlati vlak je plapolal kot plamen bakle v vetru.
  Še nikoli prej se temnopolti kapitan ni zdel svoje dekle tako lepo.
  Čeprav Andrej ni šibek športnik, mu je le z veliko težavo uspelo skrajšati razdaljo, vendar je ni nikoli dohitel, čeprav se je spotaknil in si skoraj poškodoval nos (Mimogrede, sploh ne afriško, ampak z rahlim grba in rahlo obrnjena, enako kot celotno telo.) In Savvine gole, čokoladne noge so se zasvetile, skoraj na sami glavi črnega gospoda in ... dekle je šlo skozi steno, kot da bi bila samo hologram .
  Andrej jezen, ker ga je prehitela, je skočil za njo. Malomarno, a precej viteško.
  Svinčeno površino je spralo kot topla morska voda, nato pa je poletela po tleh in zakopala obraz v Savvine bose noge. Andrej ji je mehansko poljubil gležnje, toda deklica ga je jezno brcnila in vzkliknila:
  - Poglej, kakšne zanimive stvari so tukaj!
  Čeprav je Ognev želel povedati, da ni nič bolj zanimivega, ko je poleg tebe takšen lepotec, a je, ko je prejel peto v nos, hitro skočil pokonci. In ni bil razočaran.
  Na stenah so visele plišaste živali in žuželke. Še več, tiste, ki niso obstajale in niso mogle obstajati onstran zemlje. In korenje z ducatom rakovih krempljev, pa kaktus z žabjimi kraki in petelinjimi glavniki ter pernati ščurki s krokodiljimi usti in izvlečnimi zobastimi jeziki. Razen seveda, če se to lahko primerja s pečenim princem.
  Andrej je presenečen poskočil in glasno vzkliknil:
  - Pozdravljeni bratje v mislih!
  V odgovor tišina ... Savva je povsem logično in racionalno pripomnil:
  - Ne smemo kričati, bolje je, da pregledamo zvezdno ladjo.
  Notranjost vesoljske ladje je bila veliko večja, kot se je zdelo od zunaj. Hodniki so se ožili in širili. Blindirana vrata so se odpirala, ko so se jim približevali ljudje. In kaj samo tam ni naletel.
  Vse vrste plišastih živali, kipov in hologramov. Pa tudi slike: gibljive, oljne in s kibernetičnim mozaikom. Hologrami so prikazali pravi film v barvah. In bojne scene in različne mirne, precej idilične slike.
  Andrew je presenečeno pripomnil:
  - Čudno. Je kot leteči muzej.
  Savva je povsem razumno ugovarjal:
  - Vse na našem svetu je hkrati muzej in smetišče! Jejmo bolje ...
  - Orožje! - je izdavil črni kapitan. In hitro dodal. - Naši domovini moramo pomagati zmagati v tretji svetovni vojni.
  Savva je dvignil pogled in zavpil:
  Pomagajte nam rešiti civilizacijo! Človeštvo je v nevarnosti!
  V odgovor se je zaslišal nizek, nenavadno globok bas:
  - Vi, domačini, očitno želite nekaj dobiti od nas?
  Deklica je stegnila roke naprej in proseče zašepetala:
  - Ne mi! Gre za usodo vsega človeštva. Tretja svetovna vojna odloča - kaj bo zmagalo: barbarski, okrutni pristop ali humanizem in civilizacija?
  Bas se je spremenil v tanek sopran in nezaupljiv ton:
  - Oh, je res? Navsezadnje se človek ponavadi moti, tudi glede lastnih namenov. - Oranžni vetrovi so šli skozi zrak in glas, ki je postal pol oktave nižji, se je nadaljeval. - Kot vedno ima velika večina ras v vesolju težnjo: da se, če uporabite svoj jezik, predstavljajo kot zelo humane, sovražnika pa preprosto kot hudiča.
  Savva, ne da bi nehala živčno bobnati z nogo po prevleki neznane kovine, je zamrmrala:
  - In ti sam poglej! Poglejte, s kakšnimi barbarskimi metodami bijejo vojno proti nam!
  Glas se je nekoliko segrel in zrak je postal mehkejši:
  - Da, vaš sovražnik je krut, vendar tudi vi niste angeli. Konec koncev ni matematika tista, ki bo odločila, kdo od vas bo imel oblast na Zemlji!
  Andrej je že izrazil:
  - Kdo pa potem?
  Toda namesto odgovora so se tla pod njima zamajala in dekle, skupaj s temnopoltim fantom, sta se z obrazi srečala s stropom. Potem se je vse naenkrat spremenilo. Znašli so se v središču velikega, močno uničenega mesta. Puške so oglušujoče zagrmele. Eksplodirale so velike granate in padale so bombe. Skupine ruskih in evropskih vojakov so napredovale. Rumeni in rjavi vojaki Azijske unije, ki so imeli izgube, so se umaknili in prekrili pot z gorami trupel. Savva je naredil korak in stopil na krvavi potok.
  Ne, to seveda ni moglo zmesti bojevnika, ki je šel skozi ogenj, vodo in bakrene cevi (slednje doslej v minimalni meri!) Ampak mojemu srcu ni bilo dobro. Toda Andrej se je razveselil, z desnico vrgel kamen v rumeni obraz ozkookega vojaka, ki je dvignil mitraljez, je padel. Kapitan je vzkliknil:
  - To je Peking! Naši fantje zmagujejo!
  Res je ukrivljeni kazalec s podobnim hieroglifom gorel z modrim plamenom. Savva iz neznanega razloga ni čutil veselja. Čeprav je na internetu videla slike iz Pekinga in značilne stavbe kitajske prestolnice.
  Ampak tukaj je grozno. Ženske gorijo, otroci jokajo. In veliko trupel. Mrtvi so dobesedno zapolnili vse pristope in njihovo število je raslo. Deklica še nikoli ni videla mrtvih, zloženih v gomilah.
  Andrey je že pobral mitraljez, ki ga je nekdo odvrgel, in odprl ogenj, da bi ubil. On je rojen bojevnik. Po očetovi strani iz plemena Zulu, po materini strani: pradedek dvakratni heroj ZSSR, dedek se je boril v Vietnamu in Afganistanu, oče v Siriji, Donbasu in Čečeniji.
  V Savvini glavi je zasvetilo:
  Kdor je moški, se rodi kot bojevnik,
  Tako se je zgodilo - gorila je vzela kamen!
  Ko je sovražnikov brez štetja legija,
  In v srcu gori vroč plamen!
  In deklica je sama vzela mitraljez. Močne roke so običajno lahke v ročaju. V moji glavi so zveneli pogumni marši: uniči, služi svoji veliki domovini.
  Toda nepričakovano tiho škripanje je deklico zmrznilo. Desno se je razločno slišalo otroško vpitje in jok. Sava se je obrnila in njen orlovski pogled je skozi dim, ki je vse ovijal, razločil majhne rumenkaste figure. Rumenkasti, ozkooki otroci so jokali in poskušali priti iz goreče hiše. Toda pot jim je preprečila zapora s katranom prepojenih hlodov. In za fanti širijo mesojede plamene.
  Videti je bilo, da je zmaj, ki bruha ogenj, želel žrtvovati Geheni ...
  Prenesti to je bilo višje od Savvine moči. Deklica je stekla proti ognju. Malčke je treba rešiti: ali so Rusi ali Kitajci, ni pomembno!
  Nenadoma je curek napalma zaprl pot bosonogemu bojevniku.
  Z divjim jokom
  - Gospod reši!
  Vrgla se je v ogenj. Zdelo se je, da je sto razbeljenih žebljičkov prebodlo njegove gole podplate, plameni so mu opekli nemočna kolena. Nežna, olivna koža, prekrita z zoprnimi škrlatnimi mehurčki. Kako boleče je bilo za Savvo. Najbolj divji krik je ušel iz pljuč. Hotel sem se obrniti nazaj in skočiti iz peklenskega plamena.
  Toda deklica je čutila: nemogoče je odložiti niti sekundo. Otroci lahko umrejo. In ni pomembno, čigavi so. Dostojevski je rekel: vsi zakladi sveta niso vredni ene solze otroka. Bolečina od golih pet do zatilja, kot črede konj, udarjajo z jeklenimi ostrimi kopiti po živčnih končičih.
  Njeni čudoviti zlati lasje so že zagoreli in plameni se poskušajo grabežljivo lizati v obraz. Nikoli več ne bo ista lepotica. Tukaj je vijolična razjeda, ki se razprostira po njenem nežnem, žametnem licu.
  Savva obupano skoči, kako daleč se zdi, da doseže cilj. Mešanica dima in gorečega zraka rine v pljuča. Pisasta majica na tebi je že zgorela, ti pa si kot Jeanne D v bolečem ognju. Še malo, še malo. O moj bog, njeno telo je gobava rana.
  Ognjena stena se prekine in Savva skoči ven v hlad. Ona je že zgorela, njeno čudovito telo je kot neprekinjena rana in zdi se, da njeni ožgani podplati stopajo na najostrejša bodala. Pred nami je blokada. In spet morate skočiti v bučeči, neusmiljeni plamen.
  In deklica čuti, da ji zmanjkuje moči in poguma. Od bolečinskega šoka se skoraj onesvesti. Skozi mrak pa se vidi deklica, ki potegne svoje ročice in cvileče odskoči od ognja, pa deček z obrito glavo in čisto majhen, ki se je komaj naučil hoditi.
  Ko zbere preostanek moči, Savva poskoči, bes in občutek za pravičnost ji dajeta pogum, da premaga neznosno bolečino. Goreča polena in tramovi letijo vstran. Še malo truda. Ožgane roke iznakažene deklice grabijo razbeljeno rešetko. Bolečina kot stotonski oven pade na glavo, prsi, celotno telo do zadnje celice. Rešetka se ne premakne in Savva jo zgrabi z zobmi. Lahko znoriš od takega trpljenja, sesuješ in sesuješ še zadnje telesne lepote, ki jih plameni ne dotaknejo. Potem pa je Gospod končno poplačal trud, rešetka, rdeča od vročine, je odletela s cementnega podstavka.
  Pohabljeno dekle z zlomljenimi in od vročine pokajočimi zobmi se onesvesti. Ob zadnji nitki zavesti se iznakažena koža počuti kot osvobojen otrok, ki skače čez zoglenele noge padle junakinje.
  Savva se je zbudila ... Stala je z Andrejem na najvišjem zasneženem vrhu. Grmeč, kot zbor tisočih glasov nadangelov, je glas oznanil:
  - Prestal si test! Na planetu bo mir! Rusija bo postala mati vseh ljudi na Zemlji!
  Črnopolti mladenič in blondinka, ki je postala še vitkejša in lepša, sta videla pred našimi očmi cvetoče vrtove, zaraščene lijake in metanje orožja, objemanje vojakov. Obdobja sovraštva in vojn je bilo za vedno konec.
  In zazvenelo je čez ves planet;
  Rusija in Kitajska za vedno združeni,
  Islam, krščanstvo: prijatelji brez zlobe!
  Slavimo Najvišje Gospodovo Ime -
  Vsi narodi sveta - rodna družina!
  
  PETER III - VELIKI KRALJ
  Peter Tretji je uspel prepričati slavnega generala reformatorja, da se pridruži njegovi ekipi in sprejme čin feldmaršala. Nikolaj Papin je postal minister za obrambo in izvedel številne reforme. Ta močan in avtoritativen človek je Petru III pomagal razkriti in zatreti zaroto bratov Orlov. Vseh pet zarotnikov so obesili. Catherine se je ločila zaradi prešuštva in je bila izgnana v samostan.
  Peter Tretji je okrepil svojo oblast in bil okronan. In z njegovim prihodom na oblast so se v Rusiji zgodile oprijemljive spremembe. Dejansko je Peter Tretji, tako kot njegov ded, začrtal temeljne reforme. In poleg tega so spremembe vplivale na zunanjo politiko.
  Zagovornik zavezništva s Friderikom II. je Peter ukazal Rumjancevu, naj skupaj z Nemci porazi Avstrijce. Po tem je Nemčija več kot vrnila prej izgubljena ozemlja.
  Toda Rusija je od Danske dobila tudi nadzor nad ožino, ki si jo je razdelila s Prusi. Vendar pa je Peter pokazal praktično bistrost in vzel skoraj vse posesti te države, svojemu "ljubljenicu" Frideriku pa je pustil le simboličen del kronskega imetja. Povedati je treba, da je Papinov vpliv koristil vnuku Petra Velikega.
  Ena od idej Petra Tretjega je bila ideja o razdelitvi Poljske med Rusijo in Prusijo. Leta 1965 je izbruhnila vojna z Commonwealthom. Sijajni Aleksander Suvorov je v njem hitro napredoval. Peter Tretji se je izkazal za inteligentnega in mu je uspelo pridobiti prvobitno ruske dežele v svoj imperij, Prusi pa so poznali etnični del Poljske.
  Kot v resnični zgodovini se je morala Rusija bojevati z Otomanskim cesarstvom. Boji za Ruse so bili še uspešnejši. Papinove reforme, nadarjenost Rumjanceva in hitro napredujoči Suvorov so imeli učinek. Carju je bil všeč nemirni Aleksander Vasiljevič, Peter Tretji, sam pa je bil zelo živahen in je bil ves čas na nogah. Torej sta se zelo dobro razumela.
  Znotraj države je cesar Peter izvedel številne reforme. Posestva so bila zaplenjena malomarnim posestnikom v korist državne blagajne, uvedene so bile številne omejitve pri korveji in prodaji kmetov. Toda do sedaj si car Peter ni upal v celoti označiti podložnosti.
  Poleg tega so cerkvene reforme povzročile močno nasprotovanje pravoslavne sinode. Kralj je s trditvijo, da Sveto pismo prepoveduje čaščenje in služenje komur koli drugemu razen Bogu, ukinil kult svetnikov.
  V tem je bilo nekaj luteranstva - boj z relikvijami in ikonami.
  Samo Gospoda Boga molite, samo njega častite!
  Toda to ni moglo ne vzbuditi odpora. Ponekod so celo duhovniki hujskali ljudi k uporu.
  Kljub temu je reforma minila in v cerkvah, prostorih čaščenja, so ostale le podobe Kristusa in Device Marije.
  Ljudstvo je na splošno raje poslušalo kralja. Poleg tega je Peter Tretji zaslovel kot skrben vladar. Hujši je bil odvzem vse zemlje samostanom in cerkvam.
  Po zmagi nad Turčijo je kraljeva avtoriteta še bolj zrasla. Perth Tretji se je končno odločil za odpravo suženjstva. Takšna odločitev ni mogla povzročiti resnih pretresov v državi. Lastniki zemljišč so utrpeli velike izgube, vendar se je začela industrijska revolucija. Država je skozi vse težave šla strmo in z upočasnjevanjem naprej.
  Druga vojna s Turki se je izkazala za še krajšo in ruske čete pod poveljstvom Suvorova so hitro zmagale. Poleg tega je revolucija v Franciji preusmerila pozornost Evrope.
  To je izkoristil Peter Tretji in na carigrajski prestol postavil svojega najmlajšega sina Konstantina Voronina, turškega sultana.
  Tako se je Otomansko cesarstvo znašlo tako rekoč v zvezi z Rusijo.
  Potem je bila vojna v Egiptu. Lokalni sultan ni želel priznati ruske nadvlade nad Afriko. In tukaj sta se prvič srečala genij Suvorova in Napoleona Bonaparteja.
  Potem ko je takrat živel precej 70 let, je Peter Tretji umrl. V zgodovino se je zapisal pod imenom Veliki osvoboditelj. Kar je zelo častno!
  Morda je presegel svojega karizmatičnega dedka! In cesar Pavel se je povzpel na prestol. Suvorov je po porazu še premladega in neizkušenega Napoleona osvojil sever Afrike in celo Maroko.
  Ker v tej alternativni zgodovini ni bilo znane švicarske akcije, ki bi spodkopala Suvorovo zdravje, je slavni prekaljeni feldmaršal živel dlje.
  Napoleon ni postal francoski cesar, ker ni imel časa, da bi zaslovel kot poveljnik in je bil večkrat pretepen. Po propadu imenika je oblast prevzel Ludvik Osemnajsti. Prišlo je do reformacije, torej do obnove monarhije.
  Pavel Prvi še vedno ni ušel zaroti, a to se je zgodilo pet let pozneje. In njegov sin Aleksander je postal cesar. Tu se je zasuk začel. Konstantin je bil najstnik in je tudi kot ruski sultan Otomanskega cesarstva zahteval oblast.
  Toda Aleksander Suvorov je bil še vedno živ in je uspel uskladiti svojega nečaka in strica. Čeprav je notranja avtonomija Otomanskega cesarstva seveda povzročala trenja.
  Poleg tega se je Rusija soočila z nasprotovanjem Anglije. Naraščajoča moč Britanije ni bila zadovoljna s svojo sosedo. In celo druga velika vojna z ZDA se je začela. Morda so Britanci pričakovali, da bosta po smrti Georgea Washingtona v Ameriko prišla kaos in sramota. A izračun ni bil upravičen.
  Prebivalci Združenih držav se niso želeli vrniti pod angleškega kralja. Vojna je trajala deset let z različnim uspehom, na koncu pa je Velika Britanija, ko je izčrpala svoje sile, ustavila ofenzivo.
  Toda Američani se niso umirili in so razvili ofenzivo proti Kanadi. Položaj za Veliko Britanijo je poslabšal položaj Rusije, ki je Američanom zagotovila pomoč.
  Še enajst let krvave vojne in Amerika je ponovno zavzela Kanado. Velika Britanija je bila oslabljena, pojavila pa se je nova geopolitična pošast: ZDA.
  Rusija je vodila vojno z Avstrijo in jo osvojila ter si jo delno razdelila s Prusijo.
  Istočasno se je širitev v Kanado nadaljevala. Država je postala visoko industrializirana. Zgrajena je bila močna in številna flota. Rusi so pristali v Avstraliji in se razširili v Afriko.
  Po smrti Aleksandra Prvega se je spet pojavil boj za oblast med vejami. Aleksandrov brat Konstantin je abdiciral, sin drugega Konstantina, Andrej, pa je napredoval na prestol in se potegoval z Nikolajem.
  Formalno je bil Nikolaj razglašen za kralja, vendar so ga ob kronanju ubili.
  V nastali zmedi je bil Andrej prvi, ki je ne povsem legalno zasedel prestol. Novi kralj je skoraj takoj začel vojno z Iranom in se lotil pohoda proti Indiji. Britanija je bila še vedno v vojni v Kanadi in se je znašla zvezana. In vzhodna kampanja je okrepila avtoriteto Andreja Prvega in mu omogočila ustanovitev svoje veje dinastije Romanov. Hkrati sta se Rusija in Otomansko cesarstvo končno združila v eno samo državo. Da, in priključitev Perzije in Indije.
  Andreja Prvega je nasledil Aleksander Drugi. Pod tem monarhom je Rusija nadaljevala širitev v Indokino in na samo Kitajsko. Prusija je postala tudi najmočnejši imperij, ki je združil nemške dežele in premagal Francijo.
  Vendar je Britanija podprla Francoze in prišlo je do maščevalne vojne. Britanski imperij se je trmasto upiral. Vojna se je vlekla nekaj desetletij.
  Rusija je medtem popolnoma osvojila Azijo in dosegla Singapur. Postala je največja, najmočnejša sila na svetu, ki se je premikala po Aziji in Afriki.
  Toda hkrati so se dvignile tudi ZDA. Američani so dokončali razvoj Kanade, kjer so si delili vplivne sfere z Rusijo. Nato so Mehiki zavzeli državi Teksas in Kalifornijo.
  ZDA so ohranile republikansko obliko vladavine, Rusija pa je zaenkrat ostala absolutna monarhija. Aleksander II., zamenjal ga je Andrej II. Dinastija Romanov se je nadaljevala.
  Dolgotrajna vojna med Britanijo in Francijo proti Nemčiji je privedla do dejstva, da so Nemci obdržali prej osvojene dežele, vključno z Loreno, vendar niso mogli napredovati naprej in so popolnoma ostali brez moči. Vendar pa so tudi Britanci in Francozi precej izkrvaveli.
  V teh razmerah je carska Rusija še naprej obvladovala svet in povečevala svoj vpliv.
  Res je, v obrazu Združenih držav je rasla pošast. Poleg tega se je Amerika na račun Kanade izkazala za obsežnejšo, kot je bila v resnični zgodovini.
  A to še ni doseglo alarmantnih razsežnosti. Poleg tega je v ZDA izbruhnila državljanska vojna, ki je povzročila množične žrtve in uničenje. Še več, za razliko od resnične zgodbe je generalu Leeju uspelo prebiti kongres konfederacije, pravico temnopoltih, ki so služili v vojski južnih držav: do svobode in državljanstva.
  In to je močno zavleklo vojno in seveda povečalo žrtve. Učinek je imela tudi pretkana ruska diplomacija, ki je prav tako pokazala interes za podaljševanje konflikta. In čisto taktično so južnjaki na prvi stopnji vojne dosegli velik uspeh in so lahko zavzeli Washington in New York. Philadelphia je postala nova prestolnica Severnega zavezništva.
  Sama državljanska vojna je padla na poznejše obdobje: 1881 - 1905, v njej pa so zdrobili dinamit in celo mitraljeze.
  V Rusiji je carja Andreja II. zamenjal Aleksander III. Novi kralj ni bil prav nič miroljuben. Rusija se je v Afriki soočila s Francijo in Veliko Britanijo, ki sta poskušali razviti nove kolonije. In visel v konfliktu z njimi.
  Začela se je nova vojna za ponovno delitev sveta, v kateri je Prusija tradicionalno delovala v zavezništvu z Rusijo. Tokrat je Nemcem uspelo. Francija je bila skupaj z Rusi poražena v nekaj tednih. Velika Britanija je ostala v tujini, vendar je izgubila vse svoje kolonije v Afriki in Avstraliji ter v Tihem oceanu.
  Nemci so dobili svoje in se razširili, pripeljali mejo blizu Pariza in do Porte de Calaisa ter vključili celo Normandijo. In nekaj v sami Afriki.
  In Britanija je padla na raven manjše sile, Francija je popolnoma postala tributar.
  Toda naslednja vojna se je zgodila že s Prusijo, pod Vladimirjem Tretjim. V tem času so se pojavile takšne vrste orožja, kot so tanki, letala, podmornice.
  Prusi so delovali v zavezništvu z Japonsko. Vojna se sprva za Rusijo ni zelo uspešno razvila. Korupcija v carski vojski, konservativnost generalov in aktivna pomoč, ki so jo Združene države nudile Japonski, so vplivale. Poleg tega so Rusiji nasprotovale Švedska in Norveška ter Velika Britanija in Francija.
  Vojna se je začela leta 1921, ironično na usodni dan 22. junija. To je bila skoraj svetovna bitka. Kar je ostalo od Evrope in Azije, je šlo proti Rusiji. Tudi Španija in Portugalska sta se podali na podobno avanturo. Portugalska se je v Afriki počutila zapostavljeno, Španci pa so sanjali o povrnitvi nekdanje slave v srednjem veku.
  Od tega trenutka na vzhodni polobli ni toliko prostora, ki ga ne bi nadzoroval ruski car.
  Mimogrede, velika premoč carske Rusije v človeških virih, močan avtokratski sistem in šibkost notranje opozicije so imeli odločilno vlogo v vojni.
  Da, nemškim tankom se je v prvih dveh mesecih uspelo prebiti od Nemana do Dnepra, oblegati Rigo in na jugu pregnati ruske čete iz Madžarske. In bogovi so deželi vzhajajočega sonca dali priložnost, da premaga rusko floto. Ampak spet, zaenkrat.
  Nenadarjeni generali bi lahko izgubljali bitko za bitko. Toda zrasel je nov. In kralj je na koncu zaostril boj proti korupciji in organiziral bolj ali manj znosno preskrbo. In človeški viri: v gibanju so bile kitajske, indijske, arabske divizije. Nemci niso mogli prečkati Dnjepra, pozimi pa so ruske čete sprožile protiofenzivo.
  Treba je opozoriti, da Švedska in Norveška nista zelo močni nasprotnici, že marca 1922 je bil zavzet Stockholm. In maja je Oslo padel. Do junija 1922 so carske čete uspele obnoviti predvojne razmere in Pruse potisniti nazaj na prvotne črte.
  Francija je, ko je videla takšen razvoj dogodkov, pohitela iz vojne. V odgovor je pruski kralj Wilhelm zasedel Pariz in njegove južne regije. Ruske čete so napredovale. Septembra so vezle do Visle. Razvijale so se bitke za Vzhodno Prusijo. Koenigsberg je padel decembra ... Dunaj pa je bil za novo leto osvobojen.
  Ni bilo lahko tudi Japoncem, katerih flota je utrpela veliko škodo in izgubila pobudo.
  Leto 1923 se je začelo z veliko ofenzivo ruskih čet na Poljskem in v treh mesecih z izhodom do Odre in Alp na jugu. Nemci so imeli možnost vzdržati blizu Berlina, vendar so ruske čete aprila začele ofenzivo na Bavarskem. Čete so proti koncu poletja počasi in vztrajno napredovale, Rusi so dosegli Ren. Jeseni so Nemci ponovno zavzeli Porurje, decembra pa so po hudih bojih obkolili Berlin.
  Nemčija ni imela več možnosti za zmago v vojni. Še šest mesecev leta 1924 so na celini potekali boji, dokler niso bile podjarmljene Španija, Portugalska, Nemčija, ki so jih prej zajeli Nemci: Nizozemska in Belgija.
  Ostala je samo Britanija, Japonska pa je že izgubila Okinavo in Hokaido.
  Churchill je vodil obrambo metropole. Toda Britanci niso imeli možnosti.
  Res je, premagali so jesenski pristanek.
  Prišlo je leto 1925. V Združenih državah ni bilo enotnosti glede tega, kaj storiti. Dovolite, da dokončate Britanijo in Japonsko. Ali še vedno vstopite v težko vojno?
  Zdrava pamet je govorila, da bo Ameriko kljub razviti industriji malenkostno zdrobila številka. Toda biti sam z ruskim medvedom je izjemno strašljivo.
  Junija so ruske čete izvedle, tokrat uspešno izkrcanje v Veliki Britaniji, London je padel. In avgusta je bilo konec tudi z Japonsko.
  Tako se je končala še ena vojna.
  Rusija je prevzela nadzor nad vsemi državami vzhodne poloble. Hkrati je sam imperij ostal avtokratski in unitaren. Ali skoraj enotno. Evropske posesti so imele nekaj zunanjih atributov avtonomije. Toda vseeno je povsod prevladovala carska oblast. Pa naj gre za Kraljevino Poljsko ali Kraljevino Švedsko s carjem Vladimirjem na čelu.
  5. marca 1933 je umrl car Vladimir Veliki in njegov sin Ciril je postal novi car. Toda vladavina novega monarha je bila kratka, točno sto dni. In na prestolu je bil petnajstletni Aleksander četrti. In petdeset dni kasneje je imel nesrečo. Nikolaj II je nasledil prestol pri komaj desetih letih. V enem letu so štirje carji ... No, kaj se zgodi!
  Seveda zelo redko in ne v vseh državah sveta!
  Čeprav so se seveda mnogi spomnili, da je Nikolaj Prvi vladal zelo kratek čas in umrl zaradi nasilja.
  Toda začetek vladavine Nikolaja II se je izkazal za precej dobrega. Dve leti pozneje je bil izstreljen prvi umetni satelit v zgodovini planeta Zemlja, ki je obletel planete.
  In leto 1937 se ni izkazalo tako zlovešče kot v resnični zgodovini. Ker je prav letos prvi Rus poletel v vesolje. Ne, ne Gagarin, ampak knez Igor Trubetskoy. Jurij Gagarin še ni imel sreče. In kam greš?
  Rusija, najobsežnejši imperij, lahko nameni ogromna sredstva za širitev vesolja.
  Naslednje leto, 1938, je bila testirana prva ruska atomska bomba.
  Novi car Nikolaj II je bil še zelo mlad in seveda nepotrpežljiv. Poleg tega so ZDA ostale edini nevarni tekmec Rusije. Da ne omenjam dejstva, da bodo morda tudi Američani imeli atomsko bombo.
  1. marca 1940 se je po ukazu carja Nikolaja II., ki je že formalno postal polnoleten, začela invazija na ZDA. Formalni razlog je bila podpora Američanov republikanski opoziciji v Rusiji z zahtevami po parlamentarnih volitvah.
  Možno je, da je bila odločitev mladeniča Nikolaja II. Navsezadnje je nemogoče dovoliti, da bi potencialni nasprotnik pridobil tudi jedrsko orožje.
  Ofenziva ruskih čet z velikimi tankovskimi kolonami se je sprva razvila uspešno in hitro. Potem pa se je odpor Američanov okrepil. Več mesecev je bilo napredovanje ruskih čet izjemno počasno. Toda vseeno je sovražnik izgubljal in popuščal v količini žive sile, kakovost tankovske flote pa je bila obsojena na propad.
  Toda v Afriki in na Kitajskem je izbruhnila vstaja. Poleg tega so bile za zatiranje upora preusmerjene znatne sile.
  Leta 1941 je ameriška vojska začela protiofenzivo, a tudi ni dosegla cilja. Več napadov, nato pa zima 1941-1942, med katero so Američani izgubili skoraj vso Kanado. In aprila sta Toronto in Quebec padla skoraj istočasno.
  Vojna se je že začela na tradicionalnem ameriškem ozemlju. Sledile so izmenjave udarcev. Toda večji ruski boksar je premagal ameriškega petelina.
  Philadelphia je padla avgusta 1942. In oktobra 1942 so se ruske čete približale New Yorku. Potem se je ameriška vlada odločila uporabiti jedrsko orožje.
  Toda še vedno niso imeli niti najmanjše možnosti, da bi pridobili ozemlje Rusije, zato so stavili na udarce proti jurišnim enotam.
  Bomba je bila izstreljena ponoči. Ta odločitev je posledica dejstva, da svetla bliskavica zaslepi vojake.
  Učinek ni bil zelo pomemben, nekaj več kot tisoč ljudi je umrlo, dvajset tisoč ljudi je oslepelo, čeprav je bilo večina začasno. Toda takšnega udarca ni mogoče imenovati odločilnega.
  Poleg tega ima carska Rusija veliko več jedrskih nabojev, zato še ni dejstvo, da je smiselno odpreti takšno izmenjavo jedrskih obrokov.
  Ampak kam greš? V slabem položaju so vse poteze slabe in pametni politiki ne pridejo v slab položaj.
  Decembra sta padla New York in Washington, pred tem pa so Američani uporabili še pet svojih konstrukcijsko ne preveč močnih in uspešnih bomb. In odziv carskih generalov je opustil dvajset njihovih obtožb. Tako se je izkazalo, da je bila serijsko uporabljena strašna bomba.
  Vojna je trajala do 23. februarja 1943, a nihče ni odvrgel atomske bombe.
  Amerika je bila popolnoma osvobojena nadvlade kapitala in privedena pod vladavino avtokratskega monarha.
  Kralj je prejel nove dežele in veliko slavo. In zdaj si nihče ni upal oporekati z njim.
  Leta 1945 so ruski kozmonavti pristali na Luni. In leta 1947 je ruska vojska vstopila v Mehiko. Kralj se je odločil, da je čas, da se konča tako relikvija, kot je obstoj številnih držav na enem planetu. In njegova vojska se je odpravila, da osvoji vse, kar se osvojiti da.
  Leta 1949 je Argentina postala zadnja suverena država, priključena Ruskemu imperiju.
  In po vsem svetu je bil mir. Leta 1953 so na površje Marsa stopili tudi ruski kozmonavti. 1956 - Venera z moškim. 1960 - Merkur. 1961 - eden od satelitov Marsa. 1967 - Človek na Neptunu in leta 1968 - na Saturnu. Leta 1970 - Uran in leta 1971 - Pluton.
  Nikolaj II se je v zgodovino zapisal pod vzdevkom: finišer! Leta 2016 je bil kralj star že triindevetdeset let. Toda uspehi zemeljske medicine nam še ne dovoljujejo, da bi kralja obravnavali kot preveč slabotnega in šibkega. Na oblasti je že 83 let, kar je absolutni rekord med vladarji, katerih mandat je bolj ali manj zanesljiv. Čeprav so bili v zgodovini, pravijo, primeri, ko so vladali dlje.
  Na Zemlji gredo stvari skoraj dobro. Res je, problem je naraščanje prebivalstva, ki je že preseglo osem milijard. Veliki upi so povezani s širitvijo vesolja.
  Na Luni je bilo zgrajenih že več mest. Izkazalo se je, da lahko zelenjava in sadje, pridelana v rastlinjakih, s šestkrat manjšo gravitacijo kot na Zemlji dosežeta ogromne velikosti.
  Mesta so bila zgrajena na Marsu in Veneri, pa tudi tovarne na Merkurju. Ta planet, ki je najbližje Soncu, je zelo primeren za proizvodnjo in valjanje kovin. V ta namen se uporablja sončna energija.
  Človeška naselja so tudi na satelitih Jupitra, Urana, Saturna. Vesolje postopoma vse bolj obvladujemo.
  In leta 2016 je z Lune krenila prva medzvezdna odprava na zvezdo Sirius. Monarh zelo pričakuje, da bo v mislih živel do tako veselega dogodka, kot je vzpostavitev stika z brati.
  
  
  
  VESOLJSKA NOČNA MORA
  Španski diktator Franco je v nasprotju z resnično zgodbo pristal na napad nemških čet na angleško trdnjavo Gibraltar. V zameno je Španija dobila nekaj britanskih in francoskih ozemelj v Afriki.
  Napad pod poveljstvom Mainsteina je potekal ponoči s 25. novembra 1940 na 26. Kot se je izkazalo, Britanci niso bili povsem pripravljeni na takšno vojaško potezo in nacistom je uspelo zavzeti tako močno trdnjavo z naletom.
  Njen padec je pomembno vplival na potek vojne. Wehrmachtu je uspelo prenesti sile na najkrajšo razdaljo do Afrike, Britancem pa je bil onemogočen vstop v Sredozemsko morje z vzhoda.
  Nemško poveljstvo je v ekvatorialno Afriko poslalo več divizij. Poleg tega je bil Rommlov korpus premeščen v Libijo, nekaj mesecev prej kot je bilo resnično.
  Britanci pa so opustili ofenzivo proti Italijanom v Etiopiji in začeli krepiti svoje položaje v Egiptu. Vendar je Rommel uspel priti prednje in kot rezultat preventivnega napada premagal kolonialne čete ter zavzel Aleksandrijo in Kairo. Položaj Britanije v Afriki je postal bolj zapleten. Nemci so že dosegli Sueški prekop in grozili, da bodo napredovali naprej na Bližnji vzhod. Poleg tega je postalo mogoče premakniti proti Sudanu.
  Res je, da zadeve Italijanov v Grčiji niso bile zelo uspešne, vendar je pristop dodatnih sil iz Nemčije rešil situacijo.
  Hitler je bil v dilemi: napasti ZSSR ali pokončati Britanijo? Uspehi Wehrmachta v Afriki so spodbudili drugo odločitev - odvezati jim roke na Zahodu. Čeprav so vojaške priprave ZSSR v Fuhrerju vzbujale strah.
  Rdeča armada je postajala vse močnejša, a tudi Nemci niso sedeli križem rok. Proizvodnja tankov se je leta 1941 v primerjavi z letom 1940 podvojila, letalstva pa za skoraj dvainpolkrat.
  Nacisti so izvedli bombardiranje in desant na Malti. Nato je Rommel prebil obrambo pri Sueškem prekopu in vstopil v Irak, ki se je uprl britanski vladavini. Nemci so relativno zlahka osvojili tako Kuvajt kot celoten Bližnji vzhod. Stalin pa se je držal taktike čakanja. Toda Churchill je trmasto nadaljeval vojno. Ko je Wehrmacht dosegel Iran, se je obrnil proti Južni Afriki.
  Leto 1941 se je bližalo koncu. Izpuščanje podmornic se je povečalo, Velika Britanija pa je izgubljala svoje kolonije. ZDA so bile pasivne. Toda Japonska ni mogla sedeti križem rok in je 7. decembra napadla perujsko pristanišče. Na Pacifiku se je začela nova intenzivna vojna. In Hitler je moral znova opustiti načrte za napad na ZSSR.
  Treba je pomagati Japoncem, zasesti Iran in Indijo, pa tudi Južno Afriko. In kar je najpomembneje sama Britanija. Poleg tega ameriški bombniki niso igrača. Tretjemu rajhu lahko povzročijo veliko težav. In najbolj priročno je izvajati bombne napade z ozemlja Britanije.
  Tako je bil Fuhrer leta 1942 prisiljen opustiti zamisel o invaziji na vzhod.
  Obstajala je nevarnost, da bi sam Stalin odprl fronto, ampak ... Treba je poznati Stalinov značaj. V zunanji politiki je zelo zadržan. Vojna s Finsko je Rdečega diktatorja naredila še bolj previdnega.
  Medtem ko ZSSR krepi moč. Število letalstva je 1. januarja 1942 doseglo dvaintrideset tisoč vozil, tankov pa več kot petindvajset tisoč in še tri tisoč tanketov. Skupno je Stalin načrtoval dokončanje rekrutacije 20 mehaniziranih korpusov s skupnim številom tankov 32 tisoč vozil, od tega 16,5 tisoč najnovejših KV različnih znamk in T-34. Poleg tega je razvoj tankov T-50 še vedno potekal, čeprav se je avtomobil izkazal za lahkega.
  Nemci so, ko so naleteli na Matildo in nekatere križarke ter ob informaciji, da Britanci razvijajo težke tanke, začeli izdelovati tudi svoje mastodonte. Najprej "Tiger" s topom kalibra 88 mm in oklep z neprebojnim topom kalibra 75 mm z dolgo cevjo.
  Na voljo so bile tudi informacije o sovjetski tankogradnji. Tank KV-2 je korakal na prvomajski paradi na Rdečem trgu, štiriintrideset pa je imel nekaj podatkov.
  Kakor koli že, ko je Speer vodil cesarsko ministrstvo za oborožitev in strelivo, je šel razvoj tehnologije hitreje. Hitler je želel imeti najboljše tanke na svetu in še težje. Toda medtem ko je bila Nemčija očitno slabša od ZSSR. Pa število avtomobilov in njihova kakovost. Avgusta 1941 se je začela proizvodnja tanka KV-3. Avto se je izkazal za precej težkega pri 68 tonah, vendar je bil oborožen s 107 mm topom z začetno hitrostjo izstrelka 800 metrov na sekundo. To ji je zagotovilo prednost pred "Tigrom", ki, mimogrede, še ni bil lansiran v serijo.
  Še močnejši je bil KV-5 s težo 125 ton in dvema topovoma. Res je, tako težak stroj je sovjetski vojski povzročil več težav kot koristi. In leta 1942 je bila sprejeta različica KV-4, ki je tehtala 107 ton . ZSSR je bila upravičeno lahko ponosna na svoje najtežje in celo najmočnejše tanke na svetu.
  A po drugi strani se je Nemčija v letalstvu kar dobro razvila. Yu-188, ki je šel v serijo, je razvil hitrost, primerljivo z lovci. Tudi DO-217 je izgledal spodobno. Aktivno so se razvijala tudi reaktivna letala. Ker je bila Velika Britanija glavna tarča, so reaktivnim bombnikom namenili veliko več pozornosti kot v resnični zgodovini.
  Nemci so aktivno uporabljali suženjsko delo. Iz Afrike so uvozili ogromno temnopoltih. Črni delavci so bili poslušni, vzdržljivi, a nekvalificirani. Uporabljali so jih za pomožna dela.
  Toda z nadzorom nad Evropo so Nemci lahko pridobili dovolj kvalificirane delovne sile.
  Speerju je celo uspelo prepričati Hitlerja, da še ni izvajal programa za iztrebljanje Judov, ampak jih je uporabil pri proizvodnji letal in opreme.
  Stavili so na zračno ofenzivo proti Britaniji in obsežno podmorniško vojno.
  Toda vstop Amerike v konflikt je Fritzu povzročil dodaten glavobol in prisilil v močno povečanje števila volčjih tropov.
  Nemčija je bila prisiljena z zamudo povečati proizvodnjo bombnikov in strateških letal. Najprej Yu-288 in Yu-488 - s štirimi motorji. Toda njihov razvoj in obujanje je zahtevalo čas. Modifikacija ME-109 "F" je bila kot celota vreden nasprotnik britanskih avtomobilov. Toda razvoj ME-209 ni uspel, prav tako ME-210.
  Potapljaški bombnik XE-177 je prav tako odpovedal. Toda Speer se je igral s količino. Poleg tega je Focke-Wulf postal najmočnejši lovec v smislu oborožitve, s čimer je nadomestil nekatere slabosti ME-109. Da, in šola letenja Nemcev se je izkazala za boljšo od angleške in še bolj od ameriške. Maja 1942 so nacisti zavzeli Južno Afriko. In ameriška eskadrilja je prispela na Madagaskar. Izkazalo se je, da so Američani izgubili bitko pri Midwayu: tako je kapitan tretjega ranga, ki je imel v tej bitki odločilno vlogo, ironično končal na Madagaskarju. Združene države so želele ohraniti oporišče v Afriki in nacistom preprečiti sprostitev. Toda to je bistveno poslabšalo njihov položaj v Tihem oceanu.
  Res je, Japonci niso ravnali povsem na nivoju. Bitka za havajsko otočje se je vlekla.
  Nacisti so pridobili nadzor nad Afriko in ogromnimi zalogami strateških surovin ter zavzeli tudi Indijo in Iran. Viri pod nadzorom Tretjega rajha so ogromni, vendar jih je treba še prebaviti.
  Zračna bitka za Britanijo ni tako enostavna. Nemci so nenehno povečevali proizvodnjo letal, pritiskali, a popolne prevlade ni bilo. Pomanjkanje moči strateškega letalstva in pomoč ZDA, pa še takrat ni dovolj podmornic, je vplivalo. In čudežni torpedo, s katerim je bilo povezanih toliko upov, nas je razočaral.
  Fuhrer se leta 1942 ni upal izkrcati v Veliki Britaniji. Stavili so na krepitev morske moči in podmorniške flote. Istočasno so gradili letalonosilke in bojne ladje. Proizvodnih zmogljivosti je bilo dovolj, a vse je trajalo.
  Tudi balistične rakete razreda A so zahtevale natančno nastavitev. Toda robotske lupine FAU-1 so se začele množično proizvajati. Relativno poceni avtomobili, ki uporabljajo preprosto gorivo, so imeli nedvomno prednost, da niso potrebovali pilotov.
  Hitler je, ko je dobil dostop do neomejenih naravnih virov in rezerv delovne sile, želel rešiti življenja nemških pilotov. V-1 kot enostaven za izdelavo in brez posadke se je zdel najboljša rešitev. In na tisoče takšnih robotskih granat je od jeseni 1942 padlo na London.
  Istočasno so Nemci pospešeno razvijali reaktivni bombnik Arado in balistične rakete.
  Stalin je še naprej čakal in kopičil moč. Leta 1942 je ZSSR izdelala pet in pol tisoč novih tankov KV in T-34 ter približno tisoč starih znamk, približno petsto novih lahkih T-50 in T-60 ter dvesto amfibij. Povečala se je tudi letalska flota - v uporabo je prišlo okoli petnajst tisoč novih in starih letal. Tudi pilotov je primanjkovalo. Proizvodnja katjuš se je počasi povečevala.
  Nacistična Nemčija je proizvedla več kot trideset tisoč letal, vendar je v bitkah utrpela znatne izgube. Nemci so izdelali približno šest in pol tisoč tankov. Predvsem T-3 in nova modifikacija T-4 z dolgocevno 75-mm pištolo. Izdelanih je bilo nekaj več kot sto najnovejših "tigrov", "panterji" pa so še vedno le v prototipih.
  Toda jurišna puška MP-44, ki jo je oblikoval Schmeister, je začela vstopati v serijo. Za razliko od resnične zgodbe stroja ni bilo treba razvijati ob upoštevanju pomanjkanja barvnih kovin. In to je pospešilo razvoj enostavnejše jurišne puške z legiranim jeklom.
  Tako so Nemci v osebnem orožju začeli pridobivati prednost. Potrebovali pa so tudi čas, da je stroj ponovno oborožil vse čete.
  Toda v podmorniški floti, kjer je izpust dosegel štirideset ali petdeset podmornic na mesec, Nemci res nimajo para.
  Obstajale so celo zelo hitre podmornice na vodikov peroksid. Pospešeno delo v jedrskem programu. Na srečo je virov veliko. In tudi napaka nemških fizikov, da grafit ni primeren kot moderator, se ni izkazala za katastrofalno. Zgrajenih je bilo več tovarn za proizvodnjo težke vode, tudi v Afriki.
  Torej ne s pranjem, ampak z valjanjem, ampak nacistični jedrski reaktor je začel delovati decembra 1942. Celo malo prej kot Američani. Po porazih na Pacifiku so začeli z resnim razstavljanjem. In financiranje jedrskega programa je bilo drastično zmanjšano.
  Začetek leta 1943 je zaznamovala Hitlerjeva razglasitev totalne vojne in uvedba splošne delovne obveznosti na okupiranih ozemljih. Množični napadi V-1 na London se niso povsem upravičili. Britanci so se naučili delno odbijati takšne udarce, vendar so Nemci prevzeli številko.
  Toda podmorniška vojna se je izkazala za resnično katastrofalno za Britanijo. Proizvodnja orožja na otoku je močno padla zaradi pomanjkanja surovin. Metropola je bila na robu propada. Poleg tega so nacisti zavzeli Madagaskar, Japonci pa so skupaj z nacisti vdrli v Avstralijo in razmeroma hitro dosegli njeno predajo.
  Čeprav je Stalin razumel nevarnost taktike čakanja, je ostal zvest samemu sebi in se ni spustil v boj. Raje naj se kapitalisti iztrebijo do konca. In gledali bomo ...
  Toda ta taktika je imela tudi svoje slabosti. Tretji rajh je z ogromnimi sredstvi že pripravljal vojno proti ZSSR. Proizvodnja tankov v tretjem rajhu je leta 1943 v povprečju dosegla 1200 vozil na dan, plus tristo petdeset samohodnih pušk. Poleg tega samohodne puške sploh niso šibke. "Ferdinandi", "Čmrlji", "Jagdpanther". Glede na to, da Nemci skoraj niso utrpeli izgub v tankih, je bila njihova popolnitev panzvale že dvakrat hitrejša od Rdeče armade. In kvantitativna vrzel v tehnologiji v korist ZSSR se je začela zmanjševati.
  Po kakovosti je Fritz dobil "kraljevega tigra", ki je bil po masi podoben KV-3, po prebojni moči je bila pištola zaradi kakovosti izstrelka in močnejšega čelnega oklepa celo nekoliko boljša. No, super težka sovjetska KV-5 in KV-4 sta se izkazala za zelo tehnično nezanesljiva, še posebej njuno podvozje. Tako je bila bojna uporaba takšnih pošasti vprašljiva.
  In Stalin je ukazal tudi izdelavo KV-6 s sedmimi topovi in dvema raketometoma. Naredili so avto. Toda izkazalo se je, da je tako težak in dolg, da ga ne bi mogli nesti na vlak ali uporabiti v boju. T-34-76 je precej uspešno vozilo, vendar šibkejše v čelnem boju kot Panther ali Tiger. In KV-1 in KV-2 sta primerljiva z Nemci po masi, vendar sta slabša od Pantherjev in Tigrov v udarjanju. Nemški T-4 je v oklepu dohitel štiriintridesetico in ga presegel v oborožitvi, vidljivosti in optiki, in to ob enaki teži ali celo manj, če primerjamo težje modifikacije.
  Skratka, Fritz se je dvignil in kakovost je bila na nivoju. In pojav ME-309 in ME-262 je dal prednost v kakovosti letalstva. Tako kot Yu-488, najboljši štirimotorni bombnik. In za njimi so reaktivni modeli. Kot sta Yu-287 in Arado.
  Septembra 1943 so nacisti končno izvedli uspešno izkrcanje v Veliki Britaniji. Po dveh tednih bojev - je Anglija kapitulirala. In čeprav je Churchill pobegnil v Kanado, se je izid vojne na Zahodu zdel vnaprej določen.
  Roosevelt, ki je izgubil glavnega zaveznika in se bal naraščajoče moči Tretjega rajha, je prosil za mir.
  Hitler je po pogovorih s svojim okoljem ZDA postavil pogoj: zavrnitev jedrskega programa in priznanje vseh osvojitev Japonske in Tretjega rajha. Pa tudi umik vojakov iz Islandije, ki jo je Fritz že dejansko prekril s podmorniško floto. Nadzor Dežele vzhajajočega sonca nad Gajo, kjer se boji še niso prenehali. Poleg tega je Hitler zahteval materialno odškodnino za tretji rajh in Japonsko za vse uničenje in vojaške stroške, ki sta jih povzročili ZDA in Britanija.
  Čeprav so bili mirovni pogoji izredno težki, je Rooseveltu z velikimi težavami uspelo doseči njihovo sprejetje v kongresu in senatu.
  Stalinova namigovanja, da ne nasprotuje pridružitvi koaliciji osi in da je vsaj pripravljen ponovno zavzeti Aljasko, so igrala veliko vlogo pri ugoditvi ZDA.
  Zmagal je ameriški pragmatizem, ki se je izkazal za višjega od navdušenja in čustev. Poleg tega se je nemški jedrski program razvijal hitreje od ameriškega, kar je bilo v prihodnosti polno katastrofe.
  Prva faza druge svetovne vojne je končana. Toda Fuhrer je zdaj želel končati ZSSR.
  Stalinova nepričakovana taktika čakanja in njegove predanosti svetovnemu miru sta odigrali zlobno šalo. Jožefu sta nasproti stala Tretji rajh in Japonska z vsemi viri vzhodne poloble, vključno z Avstralijo, in nekaterimi mostišči v zahodnem svetu.
  Dežela vzhajajočega sonca sicer še ni pokončala Kitajske, bi pa lahko odprla drugo fronto. Hitler pa je aktivno oblikoval kolonialne čete in tuje legije. Hkrati se je povečala tudi proizvodnja orožja.
  V prvi polovici leta 1944 je proizvodnja tankov in samohodnih pušk v tretjem rajhu dosegla in presegla sto vozil na dan. Panther-2 je na svoji ravni zaobšel vse sovjetske avtomobile. Obstajal je tudi naprednejši nemški tank "Lion", kmalu pa "Royal Lion".
  In kar je najpomembneje, reaktivno letalstvo se je serijsko razvijalo. Kot odgovor so v ZSSR začeli proizvajati tanke T-34-85 ter IS-1 in IS-2, serije KV pa tudi nihče ni odstranil iz proizvodnje. Najbolj masiven proizvodni tank Tretjega rajha za leto 1944 je bil Panther-2, ZSSR pa T-34-85. Težji modeli so bili izdelani v občutno - približno krat, v deset manjših količinah. In Nemci niso želeli veliko voziti uteži po sovjetskih cestah, Stalin pa je začel nezaupati seriji KV in IS-ji so se izkazali za preveč surove.
  Vendar pa je nemški "Panther" -2 z 88-mm topom kalibra 71 L presegel T-34-85 v oklepni moči topa, v čelnem oklepu in malo na boku, pa tudi ne odstopa v voznih zmogljivostih z motorjem z močjo 900 konjskih moči in maso pri 47 tonah. Tudi ko je teža nemškega tanka narasla na 50,2 tone, se je izkazalo, da to ni bilo usodno.
  In nemško reaktivno letalo sploh ni imelo vrednega nasprotnika.
  Hitler se je odločil, da je bolje, da gume ne zavleče, in 22. junija 1944 začel vojno. Na ZSSR vrgli tristo petdeset svojih in tujih divizij ter sto dvajset divizij satelitov. Na strani Tretjega rajha so bile: Romunija, Madžarska, Slovaška, Hrvaška, Finska, Švedska, Italija, Portugalska, Španija, Bolgarija, Argentina, Turčija.
  Nemci so v Wehrmachtu uporabili tudi ogromno tujcev in hiwijev. Skupaj je Tretji rajh samo v prvem ešalonu v boj vrgel dvanajst in pol milijonov vojakov, od tega največ štirideset odstotkov Nemcev po narodnosti. Sateliti so dodali še tri milijone. Skupno je v prvem ešalonu skoraj šestnajst milijonov pehote, okoli triintrideset tisoč tankov, več kot petinpetdeset tisoč letal, okoli dvesto petdeset topov in minometov.
  ZSSR je po mobilizaciji napotila trinajst milijonov in pol vojakov, vendar je bilo treba del sil zadržati na Daljnem vzhodu in v notranjih okrožjih. V prvem ešalonu je bilo osem milijonov vojakov, okoli trideset tisoč tankov, skoraj štirideset tisoč letal ter okoli dvesto tisoč topov in minometov.
  Tako je na strani tretjega rajha dvojna premoč v pehoti in petkratna premoč v mobilnosti sil z boljšim mitraljezom. Res je, ZSSR ima veliko mitraljezov, skoraj pariteto.
  Razlika v rezervoarjih ni velika, vendar je odstotek zastarelih vozil v ZSSR višji, pa tudi tankov prejšnjih izdaj.
  Nemško reaktivno letalstvo nima nasprotnika, letala s propelerji Tretjega rajha pa so hitrejša in bolje oborožena. Res je, sovjetska vozila so boljša v vodoravni manevriranju.
  Pri topništvu in minometih je ravnotežje sil najbližje enakosti. Tako kvantiteta kot kvaliteta.
  Res je, flota Tretjega rajha je še posebej podvodna, večkrat močnejša od sovjetske. Kot je to v primeru Japonske.
  Poleg tega imajo nacisti že v masovni proizvodnji balistične rakete razreda A, poletele so tudi prve diskete.
  Na splošno bodo nacisti močnejši in Stalin je precej razumno pripravil obrambo, čeprav z zamudo. A veliko ni bilo narejenega. Stalinova linija ni bila v celoti obnovljena, in kar je najpomembneje, čete niso bile dovolj usposobljene za držanje črte. Čeprav so bili obupno prekvalificirani.
  Mejna črta Molotov je bila za tri leta verjetnosti na splošno dokončana, vendar se je nahajala preblizu meje in ni imela zadostne globine. Poleg tega je Stalin ukazal gradnjo tretjega ešalona za Dneprom, vendar so to začeli šele po predaji ZDA.
  Res je, da je poleg sovjetskih čet mogoče računati na dele NKVD, katerih število se je povečalo na milijon vojakov in milice. To je približno štiri milijone ljudi, samo v zahodnih mestih. Čeprav je njihova bojna učinkovitost seveda veliko slabša kot pri rednih enotah.
  Nemci, pa tudi resnična zgodovina, so zadali glavni udarec v središču, presekali rob Bialystoka in Lvovsko pest. Že prvi dnevi bojev so pokazali, da Nemci kljub velikemu številu tujih enot bolj ali manj gladko vodijo ofenzivo. Toda sovjetske čete so pogosto izgubljene.
  Poleg tega se je bojna sposobnost ukrajinskih enot izkazala za dvomljivo. Številni dezerterji so se predali že v prvih dneh vojne.
  V obmejnih bojih sovražnika ni bilo mogoče zadržati. In potem je Stalin naredil napako, prepovedal umik enot na glavno črto in zahteval poravnavo fronte. Napaka je bila sicer odpravljena, vendar z zamudo. Nemci so lahko zavzeli Minsk že 28. junija, ko so prebili Stalinovo črto v središču.
  Zmeda se je samo še stopnjevala. 30. junija je prišlo do pričakovanega vstopa v vojno Japonske in njenih satelitov. Tako smo morali zaenkrat pozabiti na premestitev vojakov z Daljnega vzhoda.
  Nemški preboj v središču se je širil. Bila je ogromna vrzel, ki so jo obupno poskušali zapolniti. Toda nacisti so napredovali in 16. julija vdrli v Smolensk.
  Ko sta v bitko vrgla vse razpoložljive rezerve in oborožila milice, sta Stalin in Žukov uspela zaustaviti napredovanje Fritza v središču. Toda Hitler je svoje čete obrnil proti jugu. Nacisti so v Kijevu ustvarili ogromen kotel in zavzeli skoraj vso Ukrajino.
  Blokirali Leningrad, napadli Krim. Potek sovražnosti je bil zelo podoben letu 1941, kot neusmiljena karma. Toda tudi razlike so bile precejšnje. ZSSR je leta 1941 imela nekaj prostih rezerv, zdaj pa je bilo že vse mobilizirano. In ko se je oktobra zgodil napad, se je izkazalo, da obrambe skoraj ni bilo s čim.
  Do začetka novembra 1944 so nacisti obkolili Moskvo in Stalina prisilili, da je pobegnil v Kujbišev.
  Nacisti so imeli za razliko od resnične zgodovine pomembno številčno premoč. Imeli so dovolj divizij, da so obšli Moskvo s severa in juga. Toda sovjetske enote so se preveč razpršile po različnih frontah.
  V resnici je Stalin leta 1941 po mobilizacijah pridobil prednost pred Wehrmachtom v številu osebja in je imel štirikrat več letal in tankov, kot jih je imel tretji rajh od samega začetka vojne. In v prvih petih mesecih vojne je bilo v resnični zgodovini proizvedenih več sovjetske opreme.
  Zdaj pa so nacisti vsi aduti, tako po količini kot kakovosti orožja in osebja. In Rdeča armada ima iste rane kot leta 1941. Vključno z nepripravljenostjo Ukrajincev, Baltov in številnih malih narodov, da bi umrli za sovjetski sistem. Množična izdaja in preganjanje žrtev represije, razlaščenih in drugih užaljenih vseh vrst. Vključno z ideološkimi sovražniki sovjetskega režima.
  In dejstvo, da so Nemci premagali tudi Zahod, samo povečuje število izdajalcev.
  Zato ne preseneča, da je Moskva obkoljena, Nemci pa so zavzeli Donbas, Voronež in se premikajo proti Stalingradu.
  Zima leta 1944 na žalost ni bila tako mrzla in snežna kot leta 1941. Vendar je Moskva junaško zdržala do konca decembra 1944. Stalingrad je padel januarja 1945 in bitke zanj niso bile predolge. Februarja in v začetku marca so Nemci in njihovi sateliti popolnoma zavzeli Kavkaz in bakujske naftne vrtine.
  Potem je šla ofenziva vzdolž Volge. V Saratov, v Kujbišev in naprej v Orenburg in Kazan.
  Stalin je pobegnil v Sverdlovsk. Kazan je padel maja. Poleti so se Nemci in Japonci še naprej premikali v globino Rusije. Odpor sovjetskih čet je padel. 5. avgusta 1945 je bil Sverdlovsk zavzet. In 3. septembra 1945 je Stalin končno pristal na predajo. V zameno za lastna življenja in svobodo.
  Druga svetovna vojna je končana. Toda mir ni trajal dolgo. Hitler se je po preizkusu jedrskega orožja prepričal o njegovi fenomenalni uničujoči moči.
  Zdaj se je izkazalo, da sta Japonska in ZDA še vedno na poti do svetovne prevlade Tretjega rajha. In čeprav je Fuhrer osvojil več ozemlja kot Džingiskan, Aleksander Veliki, Napoleon, cesar Trojan in Sulejman Veličastni skupaj, se je odločil premagati tudi Japonsko.
  Natanko tri leta po koncu druge svetovne vojne je državo vzhajajočega sonca naenkrat prekrilo sto balističnih, medcelinskih raket z močnim jedrskim nabojem.
  In potem se je začela ofenziva kopenskih enot Wehrmachta in flote. Nemci so relativno hitro zavzeli japonske posesti v Aziji, samo metropolo pa so z atomskimi bombami zravnali z zemljo.
  Bolj ali manj dolgotrajen odpor so zagotavljale pacifiške posesti države vzhajajočega sonca. Toda junija 1949 je bilo vsega konec. Zdaj je ostalo samo še premagati ZDA. Poleg tega je obstajal razlog. Američani so v nasprotju s sporazumom kljub temu razvili jedrsko orožje in opravili tajni poskus.
  Hitler je vojno začel 1. januarja 1950 in ob novem letu naenkrat odvrgel tristo jedrskih raket. Uničujoč jedrski napad je uničil sto večjih ameriških mest in ubil nekaj deset milijonov ljudi. Dodal še enega največjih zločinov Adolfa Hitlerja na najdaljši seznam najbolj odvratnih grozodejstev. Nato je prišla invazija na Kanado in z juga skupaj z latinskoameriškimi diktaturami. Američani so bili oslabljeni in šokirani, a so se obupno borili. Razumeli so, da poraz zanje pomeni le suženjstvo in počasno, bolečo smrt. Zato je bila to najbolj obupna od vseh vojn. In trajalo je več kot eno leto, kar je prisililo Tretji rajh, da je odvrgel še približno dvesto jedrskih nabojev in spremenil veliko rodovitnih zemljišč v radioaktivno puščavo. A cilj je bil kljub temu dosežen in zadnji sovražnik tretjega rajha poražen. In po tem se je začel proces tako imenovane svetovne globalizacije. Nemška marka je postala edina svetovna valuta. Tudi formalno neodvisne države so bile zreducirane na raven kolonij Tretjega rajha, obdržale pa so le omejeno lokalno samoupravo. Judje in Romi so bili prepovedani: iskali so jih in uničili. SS je izvajal velike čistke in divjal. Prišla je prava nočna mora - zmajeva ura. Ali, natančneje, obdobje. Fuhrer je gradil pravi svetovni totalitarni imperij z zahtevo po vesoljski ekspanziji. Leta 1959, med praznovanjem Firerjeve sedemdesetletnice, je prišlo do uradnega kronanja, svetovnega plebiscita - ki je uzakonil naslov super-cesarja. In ko je Adolf Hitler leta 1967 umrl, je njegov sin podedoval njegov naslov in oblast. Do takrat je planet Zemlja že vzpostavil naselbine na Luni in na Marsu z Venero ter se aktivno pripravljal na ekspanzijo v zunanje zvezdne svetove ... Nacisti so želeli univerzalni imperij - izgradnjo Zvezdnega rajha, da bi pahniti celotno vesolje v nočno moro.
  
  
  STO TISOČ LEPIH DEKLET
  Elfaraya se je videla v bitki ... Zdaj je bojevnica in vodja ne šibke vojske.
  Lepa dekleta: imajo samo prsi in stegna, prekrita z lahkimi oklepnimi ploščami. In roke, noge in trebuh so goli, strojeni.
  In ta dekleta tepejo z bosimi nogami. Bilo jih je sto tisoč. In vsa dekleta, niti enega moškega! In vsi lepi, vitki, atletski, mišičasti, zagoreli, z bisernimi zobmi!
  Kot Amazonke ... Postavljene v kohorte. Meči v rokah, loki zadaj. Ni ščitov - bojevnik verjame, da je meč bolj resničen kot ščit.
  In zastave ponosno plapolajo nad dekleti. Pripravljeni so na boj in želijo samozavestno zmagati!
  Toda od daleč se premikajo horde orkov. Dlakavi, grdi medvedi. In približno stokrat manj trolov, ki služijo kot njihovi poveljniki.
  In zdaj se ta drhal premika proti dekletom.
  Elfaraya izda ukaz:
  - Streljaj iz lokov, v visokem loku!
  Deklica z golimi prsti svojih gracioznih nog potegne tetive. In streljati smrtonosne puščice.
  Hkrati pa bojevniki pokažejo zobe in zarjovijo:
  Bodimo prvaki!
  In letijo na sovražnika z gostim rojem puščic. Nasprotnike bodejo kot jež z iglami.
  Orki in troli padajo, udarjeni z morilsko in kruto.
  In Elfaraya pravi:
  - Za nove meje cesarstva!
  Bojevniki delujejo usklajeno. Njihova zagorela telesa, tako čudovita in sijoča. In bose noge utripajo zagoreli gležnji. In prsti so vztrajni na spodnjih okončinah. In darila uničenja letijo k sebi in zadenejo nasprotnike.
  Orki in troli padejo zlomljeni. In od bolečine imajo zvite živalske obraze.
  Bojevniki so preprosto občudovanja vredni. Imajo tanek, mišičast pas in žilave noge. Kako bo naenkrat izstreljenih na tisoče puščic.
  In udarili bodo množico orkov. In zapojte:
  - V našo veliko čast,
  Jejmo bandite!
  In spet veliko puščic, in izpustili jih bodo. In s trupli bodo zasuli vse pristope do hribov, kjer se nahajajo.
  Da, neverjetni bojevniki so. V katerem tako divji nasmeh, telo pa se obrne v pravo smer z iztrebljanjem nasprotnikov.
  Elfaraya sama strelja z lokom. Z golimi prsti vleče vrvico in udarja zelo natančno.
  Ob tem deklica sama pri sebi poje:
  - Nasilje ohranja svet,
  Vulkan besa močno izbruhne!
  Višja napetost,
  Zbudi se z bolečino in strahom!
  In spet leti puščica, ki jo je izstrelila bosa noga bojevnika. In udari tri orke hkrati.
  Ti se dušijo od vodnjakov krvi. In Elfaraya, kako škripati:
  - Slava moji čarovniji!
  In spet bo izstrelil puščico z boso nogo. To je dekle - najvišjega razreda, ima tako telo kot vse ostalo.
  Prvi val napadov orkov in trolov je zastal. Ostala je samo množica trupel. Toda zdaj se pojavljajo nove skupine krznenih bitij.
  Elfaraya spet ustreli, in to natančno, hkrati pa zarenči:
  - Slava našemu svetu!
  In strela leti z njene bose noge. In množica orkov je zažgana in raztrgana na koščke.
  Da, to je bojevniška princesa. Z njo se bo vsak moški počutil varno zaščitenega.
  In ostalih sto tisoč deklet ni nič slabše. In zelo dobro streljajo. In kar je najpomembneje, hitro.
  Njihove gole, mišičaste noge imajo le čas, da utripajo.
  Tukaj so v sozvočju:
  - Dajemo aktivno izkaznico,
  Sovražnika smo zadeli naravnost v oči!
  In spet izpuščajo nove darove smrti z bosimi nogami. To je na splošno njihov izstrelitev bojne energije.
  Tudi Elfaraya je zapela:
  - Orke rjovejo - žalostni obrazi,
  Vedite, prijatelji, jaz sem morilec!
  Vse bom pobil, vse bom uničil,
  In komurkoli bom razbil kosmat obraz!
  Ja, punca je res izjemno borbena. In ko bi horda orkov pritekla bližje, bi jih zadela kot pulsar. In takoj je bilo petdeset bitij raztrganih na majhne koščke z mesom.
  Elfaraya je zarenčala:
  - Za velike ideje, da vsa bitja gorijo!
  Bojevnik je nato vzel in spustil strelo iz njenega popka. In nekaj ducatov orkov se je izkazalo kot ovni, prebodeni z nabodalom. Skoraj takoj so se ocvrli.
  In ostala dekleta so zavpila:
  - Za Sveto deželo!
  In vzel bom tudi jaz in bodo strdki energije padali z bosih pet! In raztrgal veliko krznenih borcev.
  Elfaraya, ki je še naprej streljala, tokrat z rokami vlekla tetivo loka, je zacvilila:
  - Za našo čarovnijo!
  In stresla je tudi strelo z bose pete ... In udarila je tako močno, da je zoglenelo celih sto orkov in trolov. Kot blotterji, ujeti v metalec ognja.
  Elfaraya je zavpila:
  - Jaz sem velika čarovnica!
  In spet, kako udari po sovražniku. In oči so se ji zaiskrile. In dekleta s svojo veliko strastjo mečejo puščice v orke in trole.
  Iz trupel rastejo gomile. Vse se kopičijo in kopičijo. In vedno več mrtvih.
  Elfaraya ga je vzela in s smehom pripomnila:
  - Kaj storiti, če je v vaši glavi kralj?
  Nato mu ustvarite palačo!
  In spet bo princesa z boso nogo sprožila morilsko in smrtonosno darilo uničenja.
  To dekle je samo utelešenje smrti. Toda hkrati so njene sijoče oči tako prijazne.
  In ostala dekleta, ki iztrebijo veliko živalskih bitij, tak val cunamija se prikrade nanje, na splošno je super. In tako besno zasipajte sovražnika s puščicami. Pogosto udarjanje skozi.
  Elfaraya zavpije:
  - Rodil sem se v takih časih,
  Da me moja draga dežela spominja!
  In bojevnica se je postavila na roke, zvila gole noge nad glavo in zavrtela ogromno, ognjeno grudo. In kako bo vrgel strdek energije na nasprotnike.
  In takoj je eksplodiralo tisoč orkov. In njihove kože so bile zažgane in takoj odluščene.
  Elfaraya je zavpil:
  "Jaz sem bojevnik razreda G!"
  In kako se smeje.
  Takrat bo strela izpuščena iz jezika. In zažgite veliko sovražnikov.
  Potem je deklica-princesa zarjovela:
  - Zame ves svet!
  In iz zelenih oči lepote so padale strele ... In kako so zadele vsa ta nešteta bitja.
  Elfaraya je celo zapela:
  - Milijarde šakalov, hudiči! In moj slogan je preprost - pobiti vse!
  In s svojimi golimi prsti je princesa izpustila še enega, zelo ubijalskega pulsarja.
  In kako bo raztrgalo vse ...
  In druga dekleta niso nič slabša od nje. Vsak s svojimi puščicami ruši in zdrobi nasprotnike. Z uporabo, seveda, njihovih zelo okretnih, brez nepotrebnih čevljev nog.
  Orki so očitno zadihani. Ampak toliko jih je. In vedno več novih polkov bitij leze.
  Vendar se takšnih deklet ne da osramotiti ali otresti. Če se bodo borili, se bodo borili. In ne znajo se bati. Oziroma nočejo vedeti.
  Tukaj so njihove bose noge, ki izstreljujejo smrtonosna darila smrti. Ki razcepi čela orkov.
  To so dekleta - res so supermani v zelo kratkih krilih. In tako privlačna in lepa.
  In sto tisoč deklet je ogromna sila! Proti kateremu se nič ne more kosati!
  Elfaraya je začivkala:
  - Slava našemu fenomenu!
  In iz gole pete je spet izšel pulsar uničenja. In množica orkov je postala prebivalec pekla.
  In zakaj bi take kosmate spustili v raj?
  Elfaraya tuli na vsa pljuča:
  - Jaz bom absolutni svetovni prvak!
  In spet bodo dekleta z golimi prsti izpustila razbeljen in smrtonosen pulsar.
  Vse bo opeklo in jih opeklo.
  Elfaraya je z užitkom zapela:
  - Nisem preprosto dekle,
  In zlato krono!
  In spet bo strela poletela iz popka lepotice. Zadel bo dlakasta bitja in jih zoglenel kot zažgana drva.
  Elfaraya tuli:
  Zažgal te bom, v pepel te spremenil!
  In iz popka bo spet poslala strela ...
  In množica orkov, ocvrtih kot kotletov v ponvi.
  Elfaraya ga je vzela in z veseljem zapela:
  - Ork se stehta v zanki,
  Praži ga na ognju!
  In zdaj bo nekaj zelo težkega in smrtonosnega poletelo iz dekletove gole pete. Pred čimer se ni mogoče braniti.
  Zopet je sto orkov zoglenelo naenkrat. In spremenil se je v pepel in pepel z volno.
  In dekleta, kako škripati:
  - Za veliko domovino!
  In spet njihove gole pete s peklensko hitrostjo mečejo darila smrti. To so dekleta, ki jih ne bodo ustavile niti nevihte, niti ovire!
  Tukaj so Terminatorji!
  Bojevniki ne dovolijo orkom, da vsiljujejo tesni boj in zadržujejo sovražnika na razdalji.
  A vseeno se kosmata bitja obupno trudijo prebiti bližje. Toda bojevniki jim tega zagotovo ne bodo dali.
  Elfaraya je spet v njenih rokah in z bosimi nogami reproducira osmico. In pojavi se ognjeni oblak. In pada kot divji potok na orke.
  In nekaj tisoč krznenih bitij je naenkrat vzelo in zgorelo.
  Elfaraya je zavpila:
  - Črna bitja kričijo kot muhe! Kaj se ne da zmotiti od lakote!
  In zdaj bo bojevnica izpustila tri puščice naenkrat, potegnila tetivo z boso nogo, in ducat orkov se bo prebil!
  To je dekle terminator. In ima tako divjo in podivjano energijo.
  Elfaraya ga je vzel in zapel:
  - Dekleta so drugačna
  Le da niso nalezljive!
  Če pade,
  To ne bo rešeno v peklu!
  In morilski pulsar plane iz dekletove gole pete. In razkropi kosmate medvede na vse strani.
  Elfaraya v divjem navdušenju pravi:
  - Takega plemena sem, da te bom za božjo voljo ubil!
  In spet bo bojevnik izpustil puščice, ki prebijejo vsak oklep, in raztrgano kosmato orkovo meso.
  Njen partner, zelo lepo dekle z rdečimi lasmi, je zajokal:
  - Za mogočno prijateljstvo!
  In poslal bo tudi peklenski pulsar uničenja!
  In smrtonosna masa sovražnika bo zdrobila.
  Elfaraya je zacvilila:
  - Za moj demonski svet!
  Po tem bo princesa, ko začne, prerisala kosti v pesek. Bojevnik obredov ne ve.
  Rdečelasa partnerka, princesa de La Vallière, zacvili:
  - Prihodnost je naša!
  Elfaraya je v odgovor zaklokotala, preden je sprožila divjo strelo morilskega pulsarja.
  - In preteklost bo le pomagala našim prihodnjim zmagam!
  In zdaj je deklet vseh sto tisoč, ko vzamejo in z golimi prsti sevajo divje strele.
  In vojska orkov bo vzela in zažgala. Ja, strašljivo je pasti pod distribucijo takih bojevnikov.
  In tudi režijo se in kažejo zobe, ki odsevajo žarke zvezd.
  In zdaj ga bodo dekleta vzela in ga poteptala z golimi petami, in val bo šel čez zemljo in zajel celotno vojsko orkov. In pokopati!
  Bojevniki iz bleščečih zob bodo izpustili sončne žarke in zaslepili vrste kosmatih vojakov.
  Elfaraya je zacvilila:
  - Za mojo odločitev in obnašanje!
  Dekleta se vse bolj borijo. In tako bodo jemali in metali diske z bosimi nogami. Pometli bodo mimo in množica orkov se je umirila.
  Princesa je zarjovela na vsa grla:
  - Porežem te, porežem te, porežem te vse kmalu!
  Ubil te bom, ubil te bom, ubil te bom!
  In zdaj bo bojevnica z golo peto odsevala sončni žarek in kot laser v orke.
  In izreži celo kosmato linijo. In orki zacvilijo in to vojsko povaljajo v iztrebke.
  In spet so orki v divjem napadu in dekleta z bosimi nogami mečejo vanje smrtne predmete.
  In prsi se tresejo. In tako je vsaka skrinja cel tankovski stolp!
  In tako so ga dekleta vzela in iz svojih popkov izstrelila strele. Vseh sto tisoč deklet so laserski žarki prerezali s popkom.
  In kar pol milijona orkov je bilo naenkrat ocvrtih. In samo prostor jih je lahko prebavil.
  Elfaraya je zavpila:
  - Raztrgal sem te in zažgal,
  Jaz sem dekle - samo Satan!
  In spet bo iz popka izšla strela. In zadene smrtonosno. In potem, kako letijo puščice. In vsi so postali bari.
  In zdaj so orki kot bari, polni lukenj.
  In dekleta si s čarovnijo razbijajo prsi in pokosijo veliko smrdljivih orkov. In bili so nokavtirani.
  Elfaraya je zapela:
  - Vse bomo pobili!
  Ti si tako dekle - samo princesa!
  Bojevnik je zarjovel:
  - Raztrgal te bom in ne bom imel usmiljenja!
  In tako stresa svoje oprsje. In spet sprostitev, prinese pravo smrt.
  Orki poskušajo dobesedno zasuti sovražnikove položaje s trupli. In gredo naprej in naprej in naprej in naprej. Tukaj rastejo nove gore mrtvih. Toda orki se ne dajo.
  Gredo naprej in naprej in naprej. In umirajo brez usmiljenja. Toda bojevniki so zasuli orke kot toča puščic. In bojevniki ne morejo ustaviti tega izmečka. Toda kosmat val hiti k sebi. In to morje z zobmi se premika.
  Dekleta v divjem navdušenju. In napeti svoje mišice. In orki se premikajo sami, kot da je minil še en val cunamija. Ampak to nikogar ne moti.
  Elfaraya je celo zapela, pred tem pa je z golimi prsti v petih lokih hkrati vlekla tetivo in izstrelila čarobne puščice:
  - Neposredno z golimi rokami,
  Ukvarjal sem se s cunamijem ...
  Jaz sem kateri koli deveti val,
  Moj ljubimec je raztrgal!
  Bojevnik celo poskoči in takoj sprosti izcedek iz popka. In zdrobi sovražnika.
  In rjove:
  - Moja vojska je močna,
  Ona osvaja svet!
  Elfaraya popolnoma razpršena. One in druga dekleta so seveda sijajen razred bojevnikov. Ki nikomur ne bo dal niti najmanjše milosti.
  So samo divje živali. Ali morda celo nekaj podobnega orkom! Samo lepa, ne grda.
  Elfaraya, kako izpustiti strelo iz ust. In zažgite sto orkov in pojte:
  - Za mojo sladko dušo!
  In pomežikni sovražniku!
  Po tem bodo njeni goli prsti spustili pulsarje. In ves paket bodo raztrgali na majhne, raztrgane dele.
  Elfaraya bo nato zacvilila:
  - Umor je moj credo!
  Njen rdečelasi partner bo zalajal:
  - In moj tudi, in na trgu!
  Elfaraya je sprožila slap uničenja in zavpila:
  - In moj je na splošno v kocki!
  In oba bojevnika topotata z bosimi nogami. Dvignil se je nov val magije.
  In zdaj od orkov spet leti čips in natrgano meso. In potem so ocvrti v ponvi.
  Elfaraya je zacvilila.
  - Postavite nove rekorde!
  Rdečelasa partnerka je z bosimi prsti na nogah izstreljevala ognjene pulsarje in rjovela:
  - Za rast zemlje!
  Elfaraya je udaril po orkih in zacvilil:
  - Dvakrat, trikrat višje od norme!
  Rdečelasa bojevnica je z boso peto dala mehurček magične energije in navdušeno dodala:
  - Tako da moja država cveti!
  Tako so se dekleta razšla, in to zelo temeljito. In to vojsko kosmatih bitij zdrobijo z velikimi pridobitvami zase.
  Elfaraya je spet vrgla čarobni laser iz svojega popka in zavpila z iskrivimi očmi:
  - Imam kobro in gyurzo v eni steklenici!
  In kako bo na sovražnika spustil nov žarek tistega, kar orke žive žge.
  Rdečelasi partner princese, ki je nenadoma izjavil:
  - Zdaj mi je ime de Lavalier!
  Elfaraya je takoj potrdil:
  - De Lavalier, torej de Lavalier! Torej še lepši!
  Rdečelasi bojevnik je zacvilil:
  - Jaz sem vitez luči na kolenih divjakov,
  Te orke bom pometel z obličja zemlje!
  In kako bo premikala svoje gole, izklesane noge po njih ... In ostala dekleta, cela vojska sto tisoč vojakov, jo bodo vzela, odprla usta in iz njih izpustila ogenj.
  In spet bo na orke padel slap ognja, ki bo brez obotavljanja ugorel in ne dal priložnosti.
  Takoj je naenkrat zagorelo tri milijone kosmatih bitij. Bilo je, kot bi jih polili z napalmom. Ali celo fosfor skupaj z žveplom. In vse je vzplamtelo kot milijarda vžigalic naenkrat.
  In kako bo ta masa zasvetila. In koliko tuljenja in krikov in kletvic od vsega tega naenkrat.
  Elfaraya je zalajal:
  - Ne imej usmiljenja do Orkov
  Pobij te barabe...
  Kako zdrobiti stenice -
  Ripajte kot ščurki!
  In vzel bo svoje gole prste in izpustil strelo. In prosim zelo velikega trola. Vzel bo in odnesel. Predstavljajte si, da je bil dinozaver razstreljen.
  Rdečelasi partner je zacvilil:
  - To je ghoul!
  Elfaraya je v odgovor, z golo peto, ki je dajala mehurček magoplazme, zavpila:
  - Imamo odgovor na duhove!
  Ognjeni bojevnik je zavpil:
  - In zanj bo krsta in pozdravi v vencu!
  Elfaraya je opozoril:
  - Venec je lahko pogrebni in lovorjev! Zato ne bodite preveč navdušeni!
  Rdečelasa princesa je zarjovela, izstrelila je tudi strele iz popka in podrla nekaj preživelih orkov:
  - Zanje smo pripravili nekaj tehtnejšega od venčka!
  In zdaj ga bodo bojevniki, vseh sto tisoč deklet, sprejeli in na ukaz Elfaraija poskočili in zasukali svoje gole, mišičaste noge v zrak. Posledično se bo dvignila nevihta, in to prava čarobna nevihta. In val ogromne sile bo šel in milijonta gred čarobnega cunamija.
  Posledično so zadnji orki uničeni in popolnoma zravnani.
  Ocvrti in postali kotleti.
  Elfaraya pravi s patosom:
  - Himna domovine v srcih pojemo,
  Vse v vesolju bomo osrečili ...
  Dobimo legendarnega Mohameda,
  Nebo in zemlja sta v veliki moči!
  
  VILINSKI PILOT PROTI SAŠKI
  V eno izmed alternativnih vesolj je med drugo svetovno vojno prispel vilinec. Vstopil je v japonske letalske sile in posledično postal tamkajšnji as številka ena. Navsezadnje so vilini zelo sposobni, hitri, okretni, močni. Imajo reakcijo in vse reflekse, veliko boljše od ljudi, plus čarobno vizijo bitke. Ko vilinec vidi, kaj bo naredil sovražnik.
  Skratka, škratek, ki se ga je prijel vzdevek Conan, je sestreljeval letala s tako lahkoto, kot bi lomil seme.
  In zaradi njega je Japonska zmagala v pomorski bitki pri Midwayu. Velika zmaga je vplivala na celoten potek druge svetovne vojne. Najprej so Japonci končno prevzeli pobudo v Pacifiku. In njihova flota je lahko zajela Havajski arhipelag, saj je dobila zelo močan položaj, ko je dokončala gradnjo obrambnega oboda na morju.
  Vendar to morda ne bi bilo odločilnega pomena, če se po teh zmagah samuraji ne bi odločili odpreti druge fronte proti ZSSR.
  Sledil je presenetljiv napad na Daljnem vzhodu. In čete imperija vzhajajočega sonca so napadle tudi Vladivostok. Kljub dejstvu, da je grožnja napada militaristične Japonske po zmagoslavju Midwaya postala povsem resnična, so agenti Mikada s pomočjo podkupovanja in izdaje prepričali poveljstvo Vladivostoka, da čete ne postavi v popolno bojno pripravljenost. In posledično so že prinesli Damoklejev meč in gostijo v restavraciji. Major Stalingradova je zgrabila mladega častnika za lase, bila je za glavo višja od njega in očitno močnejša:
  - Kakšen nesramen in pijanec! Zakaj imate tako razpadlo ekipo! Ta tip je bolj podoben kabinskemu dečku kot častniku. Mogoče za začetek dobro napihneš, da pride ves hmelj ven.
  Polkovnik Palatsev je bil v zadregi:
  - To je Sasha Sokolovsky. Na tečaje so ga poslali neposredno iz šole Suvorov, po skrajšanem programu. Je še kar fantek, čez dva meseca ima rojstni dan petnajst let.
  Stalingradova se je neprijetno namrščila:
  - Vau! Pri štirinajstih letih in že oficir! To počne vojna! In nisem vedela, da mleka že prejemajo polnopravne nazive.
  Paltsev je skomignil z rameni.
  - V vojni otroci zgodaj odrastejo! Poleg tega se mu je zgodila zgodba, kot da je napisal najboljšo zgodbo o obrambi Moskve, in Žukov je to opazil in mu svetoval, naj dečka premesti iz kadetov v častnike.
  Stalingradova je ob teh besedah postala prijaznejša:
  - Globa! Da ni neumen. - Grozila je kot učiteljica s prstom. - Na splošno ni slabo, vendar nič več pitja! Voham, nos pa imam kot pes, takoj pod razsodišče! - Močna ženska, zrela, a ni izgubila atletske harmonije in svežine, je s prstom udarila v polkovnika. "Pravzaprav boš plačal za to. Že moški srednjih let, a se obnaša.
  Palacev je jezno zakašljal:
  "Pravzaprav sem star triintrideset, vendar sem bil že sedemkrat ranjen, tako da se zdim star ...
  Stalingradova je želela nekaj povedati v odgovor, ko je nenadoma pošastno rjovenje prekinilo tišino pred zoro. Bilo je, kot bi težki balvani padali z neba, steklo na okenu je takoj počilo. Drobci zrn toče so udarjali po mizi in pristali celo v rokah in obrazih pijanih častnikov. Stalingradova je zavpila kot poveljnica:
  - Vsi takoj ven.
  Paltsev je v odgovor tako zavpil, da si je skoraj pretrgal glasilke:
  - To sta dvanajst in osemnajst palcev! Japonske bojne ladje največje tonaže so videti na lovu, kar pomeni.
  Stalingradova je jezna s škornjem udarila ob zid. Od poke s pametnim, mimogrede, trofejnim škornjem je ploščica počila:
  - Začelo se je, vendar ne tako, kot smo načrtovali! Sploh ne! Prekleto, eskadrilo morate takoj odpeljati v morje in potopiti floto države ozkih bojevnikov.
  Padeč na vse štiri je kapitan prvega ranga (sicer polkovnik) zamrmral:
  - Orožje je samo na mojem uničevalcu in na nekaj majhnih koritih. Sploh nimamo odgovora.
  Stalingradova je pokazala težko pest:
  - No, ti in osli! Bojevnica z modrimi lasmi je zarjovela kot divji cunami. - Ampak morali bi imeti obalno topništvo! Navsezadnje vsi niso bili poslani na zahodno fronto, pa tudi letalstvo. Navsezadnje se že leta govori o tem, da lahko Japonska vstopi v vojno vsak trenutek.
  Že pošteno ranjen Palatsev, je hotel reči, a je spet zagrmelo, drobci so padali. Sirena je zavijala in opozarjala na prihod letala. Z veliko težavo je polkovnik mornariških sil vstal in zavpil ter blokiral ropot Stalingradove:
  - Imamo letalstvo in obalne baterije, tudi če niso v celotnem kompletu, so na voljo. Odgovorimo!
  Pilot je zarenčal, ko je tekla po ulicah:
  - Samo tekel bi k svojemu borcu in podtaknil te samurajske bojevnike, ne bo se mi zdelo dovolj. Še vedno bodo plačali za Tsushima in Miduen.
  Saška Sokolovski, v sanjah že častnik in ne suženj, ki je imel odrezano polovico ušesa, se je strinjal:
  - Da, plačali bodo! Da, tudi z odstotki!
  Slišale so se eksplozije in zapoznelo žvrgolenje protiletalskih topov. Na splošno je bila večina zračne obrambe Vladivostoka umaknjena že v enainštiridesetem letu, da bi okrepili obrambo Moskve, zato se zdi, da številnim točkam kolonije komarjev v državi vzhajajočega sonca niso posvečali veliko pozornosti. na tak "hrup". Japonski potopni bombniki so z prodornim škripanjem odvrgli pomladna "darila". Udarec je bil zadan tako mestu kot floti. Japonska letala niso prevelika, ampak okretna, bojne ladje pa so, nasprotno, zajetne. Tukaj je največji med njimi celo utesnjen v oceanu, dolžina je tristo metrov, puške pa 460 milimetrov. Američanom doslej še ni uspelo potopiti nobenega od teh lepotcev, preživeli pa so skupaj s križarkami uničevali obalo. Močno je spominjal na zlobni napad v deželi vzhajajočega sonca 27. januarja 1904. Samo takrat še ni bilo letalstva.
  Paltsev je čutil, da se duši od teka. Ni nadčlovek, ampak preprost človek z bolnimi pljuči, ujet v težki situaciji. Toda Victoria Stalingradova ga ni veliko prehitela. Zanima me, koliko je stara, komaj izgleda več kot trideset, ima velike prsi, ramena pa široka kot pri moških.
  Stalingradova se je nenadoma obrnila in zamahnila z roko:
  - Ne beži stari, sledi mi! - Zavpila je tako močno, da ji je zvočni val udaril v ušesa. - Čim prej spravite rušilec na morje.
  V bližini so grmele eksplozije, padale so ruševine, ena od njih je padla naravnost na Stalingradovo, ona pa jo je mehanično ujela z rokami. Terminatorka se je počutila kot vratarka, ki je uspešno izvedla enajstmetrovko, delček je bil okrogel, topel in je izgledal kot žoga. Victoria je nenadoma začutila, da ji nekaj tekočega teče po rokah. Deklica je pogledala drobec in tedaj je tudi njenemu železnemu bojevniku, utrjenemu v treh letih vojne (Skupaj s špansko in civilno jih bo še več) prišla slabost do grla. V rokah je imela otroško glavo. Uboga deklica (to se vidi po kratkih kitkah, z izrezanimi očmi. Stalingradova je previdno naslonila glavo na razpokan asfalt in se pokrižala:
  - Nisi imel časa grešiti, ne živeti! Vendar ni večjega grešnika od Boga, zato ni večjega greha od brezbrižnosti do trpljenja otrok.
  Spet rjovenje in drobci, eden je zadel dekle v prtljažnik in opraskal kožo. Stalingradova se je že hotela obrniti in čim hitreje odhiteti do vzletno-pristajalne steze, kjer je njen MIG potrpežljivo čakal na agresivno hosteso, toda ...
  Pogled bojevnika, oster kot rezilo bodala, je razločil neznosno grimaso bolečine na obrazu kapitana prvega ranga Vladimiroviča, ko je njegov zgornji del odrezanega telesa poletel, vrgel ga je udarni val. Deklica se je komaj izognila drobcu. Čeprav kakšna deklica je, je prvič prijela za orožje že v rusko-japonskih časih Nikolaja II. Svoje lice je že nekoč nekako ujela, tudi med mednarodno bitko v Španiji. Posledično je ostala globoka brazgotina, ki je dolgo kazila njen videz. Plus aretacija in pošiljanje polkovnika v koncentracijsko taborišče. Res je, da je bila v Sibiriji na sečnji seznanjena z enim zelo močnim čarovnikom, ki je s pomočjo mazil in klicanjem duhov uspel zaceliti to rano in še nekaj drugih, kot da ga nikoli ni bilo. Brazgotine, prejete med bitkami z Japonci, Nemci, belimi Čehi, četami Kolčaka, Denikina, Wrangela. In veliko jo je naučila, zato je Stalingradova, kot kaže, pripadala izbrani vrsti ljudi.
  Dobila je priložnost, da odide pred rokom z uporabo ženskih čarov, zato je bila kljub težkemu členu amnestirana. Bistvo seveda ni toliko prepričati človeka, ampak zagotoviti, da organizator zabave za to ne izve. In goljufov vseh vrst je toliko, da jih smrkljaj, smrklja in smrklja naprej. Torej ne boste prav pospešili, če vam je kariera draga.
  To pomeni, da ima Japonska veliko prednost v pehoti, letalstvu in celo v tankih. No, pri tankih se to z naše strani kompenzira s kvalitativno premočjo, ostalo pa je veliko slabše. Čeprav če vzameš osebno orožje, tudi Japonska zaostaja po številu strojnic, večinoma ima puške. Vendar pa so daljnovzhodne divizije slabo opremljene z mitraljezi. Strojev ni dovolj za vse. Torej ... Kar zadeva kakovost, v pehoti ni premoči, še slabše, vsi najboljši častniki so premeščeni na sovjetsko fronto, tukaj se na najslabše čete praviloma ne strelja, saj imajo minimalno vojaškega urjenja. To pomeni, da se vojna začne v izjemno neugodnih razmerah za ZSSR. In kar nekaj novonastalih rezerv bo vrženih na vzhod ...
  Stalingradova je nenadoma udarila v požar. Zbombardirana mestna bolnišnica je gorela. Slika je res apokaliptična, ženske, otroci in starci pa živi gorijo. Tu je dojenček padel naravnost v ogenj in povsod naokoli je bilo strašno rjovenje in stokanje.
  Stalingradova je v glavi začutila trobente nadangelov in se vrgla v ogenj. Ognjeni jeziki so polizali deklicine gole roke in odprt obraz, toda pilot se je premaknil tako hitro, da je uspela zgrabiti otroka in ga potegnila iz objema uničenja.
  Deklica je skočila ven, čutila le rahlo srbenje na koži, pogledala otroka. Žal je bilo prepozno, deček se je zadušil, v pljuča je vlekel plamen, opekline na okroglem obrazu. Takšni raztrgani mehurji na koži so mehkejši od popkov marjetice. Stalingradova je zavpila:
  - Tukaj je človeški kaos!
  S škornjem je zadela kup smeti, nakar je prihitela na pomoč, kdo bi se še rešil. Bilo je kot kobra, ki pleše med plinskimi gorilniki, dekle se je zelo čudno zvijalo in plesalo. Zgorela je, njeni škornji so se stopili, njena tunika je bila zoglenela, a ona se je še naprej trmasto borila za vsako solzo otroka, za vsak utrip majhnega srca, za vsako krhko življenje, a tako nujno za državo! Škornji so razpadli in zdaj je deklica z bosimi, očarljivimi nogami plesala skozi plamenske vrtince. Bila je mučenica, a ne samo redovnica, ki se muči s postom in bičem, kar ne koristi ne Bogu ne ljudem, mučenica-borka, ki rešuje konkretna življenja. Noge dekleta bojevnice so bile prekrite s plastjo majhnih žuljev, vendar so se zaradi bolečine premikale še hitreje in natančneje.
  Kapitan medicinske službe je iz torbe vzel velike škornje in ji zavpil:
  - Vzemi jih, hitro jih obleci! Ti, ki plešeš na ognju, boš postal invalid.
  Bojevnik s činom majorja je takoj odgovoril:
  - Bolje je postati invalid fizično kot moralno čudak! Niti sekunde zase, vse za fronto, vse za zmago!
  Kapitan zdravstvene službe je odgovoril:
  - To je pravi sovjetski človek!
  Stalingradova, ki je poteptala plamen, je preklinjala:
  - In kaj stojiš, reši ljudi!
  Kapitan je vzdihnil.
  - Namesto nog imam proteze!
  Stalingradova, ki je izvlekla drugo dekle z napol opečenim obrazom in nezavestno, je besno kričala:
  Kako krut je Bog!
  Kapitan je skomignil z rameni.
  Ni kriv Bog, ampak ljudje!
  Stalingradova je zelo razumno in samozavestno ugovarjala:
  - To je isto kot reči - niso krivi starši, ampak otroci!
  Kapitan je hotel nekaj reči, toda oblaki dima so mu šli v grlo in jezno je zakašljal.
  Bombardiranja so se umirila, obstreljevanje pa se je nadaljevalo. Ladijske puške imajo dostojno zalogo granat, vendar je bil ogenj zdaj usmerjen bolj na razorožena sovjetska plovila. Yamamoto je razumel, da bo prevlada na morju pobudo v tej vojni za dolgo časa prenesla na Japonsko. In za gradnjo ladij je postopek drag in dolg, čeprav je na primer podmornice morda lažje žigosati. To je seveda tudi treba upoštevati, vendar je pomembno razbiti strukturo. Admiral Yamamoto, najvplivnejši Japonec po cesarju Hirohitu, se je počutil kot bog. Pravi bog, tako je religija države vzhajajočega sonca učila, da je najboljši način za oboževanje vojaška moč! In zdaj bi lahko veliki poveljnik poljubno mučil in pokvaril prostor okoli sebe. Nad Vladivostokom so gosti, črni oblaki dima dolgi več kilometrov; to so skladišča nafte in skladišča goriva. Na stotine, tisoče ljudi gori, hudiča, no, kako se potem ne počutiš kot bog, ki se je maščeval Rusom za stoletja ponižanja, veliko ljudstvo se je prisiljeno stiskati v nizu tako majhnih otokov v primerjavi z prostranstva Rusije. Zdaj se ruska flota potaplja in za razliko od perujskega pristanišča ne bodo zapustili niti enega plovila.
  Med bitko pri Khalkhin Golu je Yamamoto predlagal podoben udarec po Vladivostoku, za kar je bil izdelan podroben načrt. Toda Hitler je nepričakovano sklenil mir s Stalinom. Na splošno je idiot Hitler začel poboj Judov in s tem proti sebi postavil tako Poljsko kot države Zahoda. In zakaj ga je potreboval? Želel pridobiti judovsko bogastvo? Toda bolje je bilo najprej postati svetovna sila, premagati ZSSR in morda nato druge države. Zahod je lažje zmagati zaradi dejstva, da njegovo mentaliteto veliko manj odlikujeta fanatizem in nagnjenost k samopožrtvovanju. Je znan vsaj en primer zaleta ameriških pilotov? Res je bilo nekaj trkov, ampak to je najverjetneje nesreča. Rusi so fanatični, kar je čudno, saj pravoslavna vera ne odobrava samomora in sploh ne meni, da si je mogoče z orožnimi podvigi prislužiti pot v raj. Na splošno je Kristusov nauk skrajno neumen in nepraktičen. He Yamamoto je bral Sveto pismo in se čudil neumnosti ljudi, ki imajo tako pacifističnega Boga. Na primer, uči: udarijo te po desnem licu - obrni levo, prosijo za eno srajco - daj dve, ljubi svojega sovražnika! Samo duševno bolna oseba lahko ima Kristusa za Boga. Takšna vera je dobra le za sužnje, podložnike. In verjetno je verjela vsa Evropa in pol sveta. Res je, Jezusov nauk, kljub dejstvu, da zavrača načelo Stare zaveze, oko za oko, in uči ljubiti svoje sovražnike, ni preprečil Britancem, da bi osvojili tretjino celotnega planeta in ustvarili najobsežnejši imperij v zgodovini človeštva. In to kljub religioznosti Britanije, kjer je Bog omenjen celo v državni himni. Nenavadno je, da ameriški predsedniki prisegajo na Sveto pismo, vendar so kljub temu bombardirali japonska mesta z napalmskimi bombami, pri čemer so žive zažgale na tisoče žensk in otrok. Poleg tega so bili ubiti civilisti, ne po naključju, ampak namerno, to je bila taktika teroriziranja civilnega prebivalstva: spodkopavanje človeških in gospodarskih virov. Toda Japonci še niso bombardirali ZDA. Ampak bodo! In samurajem pripisujejo tudi posebno krutost. Navsezadnje bi se Yamamoto, če bi želel, lahko prebil z bombniki v ameriška mesta, zlasti po porazu flote Yankee blizu perujskega pristanišča. Ja, Evropejci smo moralne barabe. Imajo sprevrženo razumevanje, vero, nauk in nedelovanje! Na Japonskem ni tako! Kar nas učijo, to počnemo. Ne obstaja nekaj takega, kot da bi Bog rekel obrni drugo lice, vendar so njegovi služabniki namerno ubijali majhne otroke. Da, na splošno prepričanje, da je Bog eden in Vsemogočen, ne more biti resnično. Če bi bil sam, potem bi seveda skrbel, da bi ga ljudje častili pravilno, v veri in resnici in imeli en sam nauk. In tako vsak moli, kakor hoče, kar hoče. In svet je preveč grd in napačen, da bi ga ustvaril en sam Vsemogočni Bog. Navsezadnje si vsak odgovoren vladar v prvi vrsti prizadeva za red in pravičnost. Želi, da so na prvem mestu močni, modri, plemeniti, pošteni, ostali pa ali se popravljajo, telesno in duhovno rastejo ali ... Če pa je Bog Vsemogočni in Stvarnik vesolja, potem ne bi ustvarjati telesne in duševne čudake . Konec koncev, zakaj je cesar včasih prisiljen prenašati slabosti ljudi kot danost? Ker drugega izhoda ni, ne more v hipu spremeniti čudakov v čedne moške in strahopetcev v drzne. Ampak če bi lahko, bi to takoj naredil!
  Žal, sprejeti moram to, kar je, in se soočiti s človeškim materialom, ki sem ga dobil kot danost. A od koga ga je dobil, je drugo vprašanje. Da, in sam cesar ima slabosti: on je samo človek - stara se, bolan, oslabljen. Nenavadno je, da božanski cesar pogosto živi manj kot navaden služabnik, ima manj orožnih veščin kot večina generalov in veliko vojakov. No, kaj je v njem od Vsemogočnega Boga. Toda bela ni nič boljša! V vsej zgodovini Evrope ni bilo strašnejšega in uspešnejšega osvajalca od Hitlerja. Da, res je simbol vojaške moči belcev! In kljub temu največji poveljnik vseh časov in narodov ni mogel niti dokončati gimnazije, pridobiti srednješolske izobrazbe, ki je na Japonskem obvezna!
  Poleg tega Hitler zaradi zdravstvenih razlogov ni bil sprejet v vojsko. Nenavadno, ta goreč kult moči, lev vojne, se je izkazal za tako fizično šibkega, da tudi v Nemčiji, kjer je na vsakem postojanku vojaška postojanka, ni bil vpoklican kot zasebnik. Kako degradirana je Evropa.
  Vendar tudi Stalin, še eden najvidnejših politikov našega časa, ni imel srednješolske izobrazbe, bil je nugget. In zanimivo, tudi ni bil vpoklican v vojsko, zaradi zdravstvenih razlogov. Zanimivo, naključja, zlobna sovražnika nista imela srednje izobrazbe, zaradi zdravstvenih razlogov nista bila vpoklicana v vojaški rok, imela sta očeta pijanca, tudi Hitlerjev oče je sprva delal kot čevljar!
  Tukaj je tako naključje, čudno, zlovešče. Goering Hitlerjeva desna roka ni kar tako. Je iz aristokratske družine, Goeringov prednik je bil namestnik dejanskega vladarja Nemčije Bismarcka. Goering je poslovnež, oligarh, aristokrat in pragmatik. Prav tako vidijo, da je mogoče zamenjati obsedenega Fuhrerja. Tudi Amerika in Velika Britanija želita, čeprav na skrivaj, uničiti Rusijo, ne glede na vladajoči režim, a želita uničiti komuniste, ki tako zelo zanikajo sam pojem zasebne lastnine, da celo zatiskajo oči pred pretirano krepitvijo Nemčije.
  Vendar je Nemčija geopolitični tekmec, a tekmec v okviru kapitalističnih in aristokratskih pravil igre, boljševiška Rusija pa absolutno tuja in sovražna. Celo presenetljivo je, da je od enainštiridesetega sam Churchill Stalinu ponujal pomoč, in to z vsem svojim protikomunističnim, tradicionalnim, angleškim sovraštvom do Rusije. Navsezadnje je Nemčija pod rdečimi bojni konj, vprežen v sovjetsko kočijo, ZSSR pod rjavimi pa je večna partizanska cona. Navsezadnje se fanatični boljševiki ne bodo sprijaznili in bodo vodili dolgotrajno gverilsko vojno, ki bo tako izčrpala Tretji rajh, da bodo vse sanje o nadaljnji ekspanziji izginile kot mavrica po nevihti! Rusija pod Nemčijo, boljša kot Nemčija pod Rusijo! Če to razumemo, je jasno, zakaj ZDA in Velika Britanija iščeta izhod iz vojne.
  Yamamoto je pragmatik, bil je v vojni z ZDA in Britanijo. A ta dva imperija sta sama izzvala Japonsko z uvedbo embarga na dobavo naftnih derivatov. Navsezadnje država vzhajajočega sonca nima lastnih vrtin in številnih drugih surovin. Japonci so se pogajali, Američani navijali vse bolj ponižujoče zahteve.
  In hkrati Jenkiji, ki so izzvali vojno, sploh niso poskrbeli za pripravo vojske in mornarice v bojno pripravljenost. Skušnjava se je izkazala za preveliko, toliko bolj je tlelo upanje, da bo Moskva padla in da bodo Nemčija in njeni zavezniki priskočili na pomoč. Poleg tega je obstajalo upanje, da ZDA, ki so še vedno razmeroma demokratična država, zelo odvisna od javnega mnenja, če se bo vojna vlekla, ne bodo želele prelivati krvi na otokih drugih ljudi. Dejansko, zakaj bi navaden ameriški človek na ulici dobil cinkove krste s svojimi sorodniki, če ne govorimo o zaščiti samega ozemlja Združenih držav in celo plačati precej visoke vojaške davke! Morda je zato carska Rusija izgubila, saj je imela več vojakov, a ruski ljudje Mandžurije niso imeli za svoje ozemlje in niso želeli s krvjo in znojem plačati za abstraktne interese. Žal, Hitler ni zavzel Moskve, deloma zaradi nepripravljenosti na ostro zimo, deloma zaradi fanatizma, značilnega za boljševike. Vendar ne le boljševiki, ruski ljudje so nagnjeni k požrtvovalnosti za velike cilje. Navsezadnje je prvega zračnega ovna izdelal Rus Messer. Celo presenetljivo je, da tega ni storil zaradi rajskih ur, ampak zaradi domovine. Čeprav ... Messer je delno bedak, navsezadnje je mojster akrobatike, izumitelj, oblikovalec in seveda bi živi prinesel veliko več koristi domovini. Morda Jenkiji niso tako napačni, ko ponavljajo načelo: glavna stvar v boju je preživeti! Navsezadnje mrtvi ne morejo več ubijati!
  Admiral Naumo je pripomnil:
  - Porabili smo že več kot dve tretjini streliva. Puške so zelo vroče, polivajo jih z vedri vode!
  Yamamoto je s prstom v zraku naredil križ in rekel s tihim, rahlo hripavim glasom:
  - Mislim, da bodo puške zdržale zadnjo tretjino granat. Čeprav ne, izločite do petindevetdeset odstotkov.
  Admiral Naumo je skomignil z rameni in si obrisal pot s čela.
  - Ali je vredno dati vse najboljše že prvi dan?
  Yamamoto je stisnil pesti.
  - Stroški! Seveda je vredno! Ruse smo presenetili, kot je bilo leta 1904, Nemce leta 1941, a Stalin bo poveljstvo strogo kaznoval in to se ne bo več zgodilo. Zato je treba uporabiti dejstvo, da je zmajev rep zaspal. Pravzaprav razumem Stalina, vojna z Nemčijo je do te mere prevzela njegovo pozornost, da se je nehal ozirati na Daljni vzhod. In njegovo spremstvo brez vodje se boji prevzeti pobudo. Tukaj smo zgrešili naš udarec. Pa tudi Američani. Vsem je bilo očitno, da se zadeva pripravlja, oblaki so se zgrinjali, kmalu bo zagrmelo, a ...
  Naumo se je dotaknil ročaja samurajskega meča, ki je visel na njegovem pasu, ali kot ga običajno imenujejo tudi katana:
  - Rusi vedno ukrepajo pozno! Vojna ne bo predolga in prišli bomo do Urala.
  Yamamoto je dvignil oči proti nebu.
  "Naj nam bogovi pomagajo pri tem, ampak mislim, da ne!" Hitro se učijo, Khalkhin Gol je pokazal, da je raven Rusov višja kot med vojno 1904-1905. Poleg tega vam bom povedal skrivnost. Naš tajni agent v Vladivostoku je malo pomagal, da precej močna obalna artilerija ni imela granat in letalo ni pravočasno vzletelo. To je tajna vojna.
  Naumo je bil presenečen:
  - In kam sta pogledala SMERSH in NKVD?
  Yamamoto se je zasmejal in stresel s prsti.
  "Tukaj na Daljnem vzhodu služijo najslabši kadri Rusije, tisti, ki se bojijo umreti na sovjetsko-nemški fronti, si prizadevajo za Vladivostok. Zato je tukaj veliko lažje najti izdajalca ali norca na vrhu, pa tudi sebičneža. In NKVD je tako navajen razkrivati namišljene zarote, da pravih izdajalcev ne opazi več. Torej je povsem mogoče delati. Mimogrede, če je več generalov prešlo na stran Nemcev, kljub dejstvu, da njihovim družinam, sorodnikom in prijateljem zaradi tega grozi usmrtitev, potem je povsem mogoče podkupiti nekoga z vrha. Ali pa ga uporabite v temi, kar je še bolje. Opravili smo torej veliko dela. Za nas Japonce je na splošno značilna temeljitost v razmišljanju o vojaških operacijah in upoštevanje vseh malenkosti.
  Naumo je podrgnil ročaj svoje katane.
  - Prav! Toda sramota Khalkhin Gola vzbuja občutek grenkobe in močne jeze! Kako bi lahko ...
  Yamamoto je tolažil:
  - Mančurjev je bilo več kot Japoncev in na splošno je nemogoče zmagati ves čas. Moram opozoriti, da so se kljub temu na naši strani borile ne najboljše enote, Rusi pa so imeli veliko prednost v letalstvu in tankih.
  Naumo je napol izvlekel katano.
  - Nismo upravičeni! Samuraj se nikoli ne bo skliceval na dolgočasno rezilo in utrujenega konja, veliko sovražnikov in šibko orožje!
  Yamamoto je popravil:
  - Samuraj seveda ne, moški pa žal ja! Ljudje ponavadi delamo napake!
  Yamamoto je bil raztresen in je nekaj zakričal v cevi, nato pa nadaljeval:
  - Samuraj se nikoli ne bo zares upognil! Gre na ram in proti toku.
  Naumo je prikimal.
  - res! Toda borili smo se z ZDA in britanskim levom.
  Yamamoto je s prstom potrkal po prostoru za krmiljenje.
  - Da! Res je, a ZDA so dobile udarec po zobeh, Britanija je izgubila kolonije, Nemčija pa v težavah. Želeli smo umakniti čim več sil z zahoda Rusije, da bi Wehrmacht lažje prešel v ofenzivo. Udarec je bil načrtovan za maj, ko se bodo ceste že sušile, a so Američani preprečili.
  Naumo je potegnil svojo katano in jo zarezal v zrak:
  - Smrt ZDA! Vedno se vmešavajo v Japonsko.
  Yamamoto se je zvito nasmehnil.
  - Seveda ne vedno, na primer, ko smo se prvič borili z Rusijo, so nam Jenkiji veliko pomagali s posojili, pa tudi z dobavo orožja. Več kot polovica naše flote je bila narejena z denarjem ZDA in Britanije ter v njihovih lastnih ladjedelnicah. Amerika torej ni vedno slaba, a ne v tem primeru.
  Naumo je presenečeno vprašal:
  - In zakaj?
  Yamamoto je popustil in pojasnil:
  - Jata bombnikov dolgega dosega se je prebila do Tokia in z napalmovimi bombami zadala zahrbten udarec prestolnici. Na stotine lesenih hiš je zgorelo, cesar pa je za vsako ceno ukazal, da se območje nadzora premakne stran od prestolnice. In najprej zavzeti bojni kompleks ameriških baz na arhipelagu Midway, ki je najbližje japonskim okostjem. In uspelo nam je!
  Nauma je zamahnil z mečem po zraku:
  Še vedno smo zmagali!
  Yamamoto ga je prekinil:
  - Tudi med belimi so pametni! Ni čudno, da je cesar v svoji pisarni postavil doprsni kip Napoleona. Toda bil je še en Cezar, rekel je: težje je obdržati osvojeno kot zmagati. V tem primeru to v prvi vrsti velja za nas. Nauma je reproduciral osmico z mečem:
  Razumem z razumom, a s srcem!
  Yamamoto je vstal in svojega kolega poploskal po rami.
  - Da, ne bodite razburjeni, v tem primeru odhajamo, da se vrnemo. Premagali bomo ZSSR in spet rinili v ZDA in Britance, vendar že skupaj z Nemci in testeninami.
  Admiral Nauma je s skoraj neopaznim gibom skril katano v nožnico in šepetaje zašepetal:
  - Prihodnost je dobra, a sedanjost je boljša! Sliši na letalonosilkah, vsa zaloga bomb je bila porabljena in na ...
  Yamamoto je na kratko naročil:
  - Pridite na palubo in poglejte naokoli, čez pol ure se bomo obrnili in odšli v našo najbližjo bazo.
  Nauma je zažvižgal skozi nos:
  - Poslušajte poveljnika!
  Admiral je skočil ven in držal vrata, da ne bi zaloputnila. Preden so njegovi koraki zamrli, je senca izmuznila skozi vrata, stopila je po prstih in odvrgla odejo.
  No, kaj je vprašanje časa, ljubezen pa je noč.
  Medtem se je Sasha Sokolovsky kljub temu povzpel v lovca LAGG-5.
  Fant se je hotel boriti. Poletel je naproti mogočnemu Conanu. Zato se sanja, da so neverjetna naključja.
  Conan je sestrelil že petsto šestdeset ameriških in britanskih letal. In križal je kljun s sovjetskimi asi.
  Vendar ne sumi, kakšno presenečenje ga čaka.
  Sam Sasha Sokolovsky je proti njemu.
  Fant je sam v kopalkah, tako je bolj priročno in racionalno. Požene se v hud boj.
  Njegov tekmec Konan je prav tako svetlolas in je videti kot fant okoli štirinajstih let, le da je zelo čeden in z izrazitimi mišicami.
  Oba fanta sta terminatorja.
  Začneta streljati drug na drugega z velike razdalje. In se hkrati izmikajo.
  Umakni se strelom.
  Saša kriči:
  - Za domovino za Stalina!
  Conan zarjovi nazaj:
  - Za Japonsko, za cesarja!
  Čeprav sploh ni samuraj, ampak vilinec. Tukaj je fant Conan, ki je podrl sovjetski avto.
  Saša odgovarja simetrično - odseka japonskega.
  Oba borca si zaslužita biti junaka.
  Bodisi se združujejo, nato pa se razkropijo v različne smeri, a nobena ne more zrušiti druge.
  Saša kriči:
  - Boj proti podlemu strahopetcu!
  Conan odgovarja:
  - To je tvoj strahopetni boj!
  Spet se zbližata. Skoraj se udarijo drug v drugega, a se spet razkropijo v različne smeri. Ne, nihče ne more nikogar udariti. To jim, žal, ni mogoče.
  In so se spet razkropili.
  Saša je zarenčala:
  - Za sveto Rusijo!
  Conan je zarjovel:
  - Ne, Japonska je bolj sveta!
  Sasha je zažvižgala in odgovorila:
  Ampak ti nisi Japonec! In niti človek!
  Conan je zarenčal s pokritimi zobmi:
  - In kdo sem jaz?
  Sasha je iskreno odgovoril:
  - Ti si iz neke vrste svetlobnih vilinov!
  Conan se je zasmejal in odgovoril ter prekinil drugo sovjetsko letalo:
  - Tako veš!
  Saška je z nasmehom bisernih zob opazila:
  - Vem veliko!
  Conan je nato predlagal:
  - Naredimo to! Meni osebno je ta vojna bolj kot igra in zabava, tudi ti si otrok enaindvajsetega stoletja! Kaj hočeš za drugo svetovno vojno?
  Sasha je logično ugotovil, da je podrl japonski avto:
  - Prihajam iz Rusije in prej je bila Rusija ZSSR. Torej lahko rečem, da se borim za svojo domovino!
  Conan se je zasmejal in pripomnil:
  - In izumil me je japonski elf Conan in risal v anime. Zato se borim za Japonsko. To je torej do neke mere tudi moja domovina!
  Sasha je spet poslal na zbliževanje. Streljali so izza vseh mitraljezov, a drug drugega niso mogli zadeti.
  Zmanjkalo jim je streliva.
  Conan je predlagal:
  - Daj no! Ti in jaz zapuščava drugo svetovno vojno! Jaz sem v svojem svetu, ti pa v svojem ... In naj gredo dogodki svojo pot!
  Sasha je odgovorila:
  - Ne, to ne bo šlo! Japonska je že napadla ZSSR in s tem ustvarila težave. Ali pa bomo naredili tako, da boste v drugi svetovni vojni, kot da je ne bi bilo. Ali pa bom ostal tukaj, da se borim!
  Conan se je zasmejal in odgovoril:
  - Čas za oba v drugi svetovni vojni se izteka! In vračamo se v svoje svetove! Kar se tiče sprememb, sem uspel bolj kot ti, mladi častnik, ker sem vilinec! Da, niso te takoj spustili na krmilo letala!
  Saša je zarenčala:
  - Bodi ti za ...
  Toda preden je imel čas, je zasvetil blisk in oba letala, pilota asa, sta izginila iz zraka.
  Nato je vojna potekala brez dveh bojevnikov iz različnih svetov. Ena od risank japonskih animejev in drugi deček, rojen v enaindvajsetem stoletju, sta se vrnila v svoje čase.
  Toda dejanje je že storjeno in Japonska, potem ko je premagala ZDA na morju, napada ZSSR z vzhoda.
  Stalin je prisiljen prenesti pomembne sile na vzhod in odloži ofenzivo pri Stalingradu. Res je, operacija Rzhev-Sychov še vedno poteka, vendar s še manj uspeha kot v resnični zgodovini. Nemci uspejo odbiti ofenzivo sovjetskih čet in jim povzročijo veliko škodo.
  Res je, v Afriki so zavezniki prevzeli pobudo. Ker pa Paulusa ni bilo treba rešiti iz kotla, je Rommel prejel več okrepitev in izvedel zelo učinkovit napad na Američane v Alžiru, pri čemer je zajel več kot petdeset tisoč vojakov in častnikov.
  Velika škoda je povzročila nesoglasja v ameriškem poveljstvu, Roosevelt pa je zamrznil premeščanje vojakov v Afriko in na splošno izjavil, da je Tihi ocean najpomembnejši za Ameriko.
  Del ameriške vojske in večina industrialcev je prav tako vztrajala pri osredotočanju na Japonsko.
  Posledično so v ZDA zagovorniki izolacije uspeli prebiti projekt nesodelovanja Amerike v vojni v Evropi. Wehrmachtu so celo ponudili premirje.
  Hitler, ki je imel težave z rezervami, je pristal na premirje z Američani.
  Tudi Britanija se ni želela bojevati brez ZDA in je tudi predlagala premirje za eno leto.
  Fuhrer se je s tem strinjal. Pozimi so Nemci uspeli zadržati fronto. Šele blizu Leningrada je bila operacija Iskra okronana z uspehom in uspelo je prebiti koridor.
  Nemci so lahko decembra popolnoma zavzeli Stalingrad, vendar niso napredovali naprej.
  Konec februarja je Rdeča armada izvedla uspešen napad v bližini Voroneža in ji je uspelo znatno napredovati. Toda Mainsteinu je s protinapadom marca uspelo obkoliti sovjetske čete in obnoviti stanje.
  Red je povzročil veliko škode. In se za nekaj časa umiril.
  Nemci so medtem februarja napovedali totalno vojno. In zavezniki so nehali bombardirati in se bojevati.
  V tretjem rajhu se je proizvodnja orožja, zlasti tankov, močno povečala.
  Fritz je načrtoval, da bo s pomočjo "Tigrov", "Panterjev" in "Ferdinandov" odločil izid vojne v svojo korist.
  A to seveda ni bilo dovolj. Glavni udarec so zadali na območju Stalingrada, ob obali Volge, v smeri Kaspijskega morja.
  Načrt je bil odrezati Kavkaz po kopnem od preostale ZSSR. In potem se premaknite v Baku ob kaspijski obali.
  Istočasno so si Nemci diplomatsko prizadevali Turčijo vključiti v vojno.
  Dali so že načelno obljubo, da bodo napadli, če Wehrmacht pride do Kaspijskega morja.
  Japonska je bila še v vojni. Uspelo ji je odrezati Vladivostok in zavzeti Mongolijo.
  Samuraji imajo veliko pehote in se fanatično borijo. Rezervoarji so precej šibki, vendar so lahki, mobilni in poceni za izdelavo. In kar je najpomembneje z dobrim prometom.
  Skratka, moč sovražnika je velika. In Stalin ne ve, kaj naj stori.
  Zaenkrat je celotna stava na štiriintrideset. So pa šibkejši od nemških avtomobilov, predvsem tigrov. Tank KV je še slabši in težji.
  45 mm top je zastarel, 76 mm pa premalo močan.
  Letalstvo v praksi ni slabo. Predvsem Yak-9 pa je oborožitveno precej šibek.
  Nemci so seveda stavili na Focke-Wulfa! Toda avto je bilo težko upravljati. Čeprav zelo močan in hiter.
  Začel je prihajati ME-309, hiter avtomobil s sedmimi strelnimi točkami, a tudi ne ravno enostaven za vožnjo in težak. In to pomeni s slabšimi manevrskimi sposobnostmi.
  Bolj ali manj od novosti sta bila uspešna Yu-188 in Yu-288, ki sta dobra bombnika.
  In seveda so se začeli pojavljati prvi reaktivni avtomobili. Vendar še ne množično.
  Nemci so ofenzivo začeli šele 15. junija in prepeljali množico tankov. In seveda so bili pričakovani že od vsega začetka. Zgrajena je bila močna obramba.
  Prava citadela.
  Poleg tega je IL-2 Nemcem pripravil dobro presenečenje v obliki majhnih kumulativnih bomb.
  A to ni dovolj ... Nemci so bili še vedno močnejši. Zbrali so vedno več izkušene pehote, tako letalstva kot tankov.
  Brez zahodne fronte so nacisti močnejši v zraku. Pri tankih so sicer malo v prednosti v številu, v kvaliteti pa zaradi težkih vozil.
  Pri topništvu še malo več sodov iz ZSSR. Seveda pa po kalibrih sovražnik prednjači.
  Ostaja le računati na močno obrambo in odpornost sovjetskih ljudi.
  
  
  
  NAPOLEON JE ZMAGAL POD WATERLOOM
  Napoleon Veliki je nekaj ur prej napadel Hamiltona in ga uspel premagati, preden se je Blucher približal. In potem je premagal Blucherja.
  V teh razmerah se je Rusija pod vodstvom Aleksandra I. odločila, da se ne bo bojevala z Napoleonom. Avstrijci, ki so z njim na videz povezani, so ponudili mir pod zmernimi pogoji.
  Francija je dobila nazaj dve manjši območji v Italiji, kjer so živeli Francozi, in Nizozemsko v svojo sestavo. Iz tega je bila odpravljena odškodnina in priznana je bila oblast Napoleona Prvega.
  Vzpostavljeno je začasno ravnotežje. Francija je bila preveč utrujena od vojn in Napoleon je nekaj časa tiho sedel. Čeprav so nekatere reforme začele izvajati. Ena najpomembnejših je uradna uvedba poligamije, s pravico do štirih partnerjev.
  Čeprav se je katoliška cerkev upirala, je avtoriteta papeštva močno padla. In protestanti so v tej zadevi pokazali prožnost.
  Sam Napoleon je bil skoraj ateist. Cerkev je močno ločil od države. Kot, posvetni zakoni vas ne zadevajo.
  Napoleon Veliki, ko je nekoliko obnovil moč Francije, je napadel Alžirijo in Maroko. Svojim posestim je začel priključiti kolonije v Afriki. Kmalu so njegove čete zavzele Libijo. Toda Egiptu je preprečila zavzetje Britanije, ki sama o tem ni imela nobenega pogleda.
  Napoleon se je odločil, da je bolje, da ne začne vojne na morju, kjer je veliko šibkejši od sovražnika. Poleg tega je treba prebaviti tudi tisto, kar je bilo ujeto v Afriki.
  Francozi so se odločili preseliti v Niger in osvojiti dežele na zahodu in v središču Afrike.
  Napoleonu je uspelo vzpostaviti dobre odnose z Rusijo, zlasti po prihodu na oblast Nikolaja I., s katerim sta postala prijatelja, in z Avstrijo. Še več, leta 1829 sta Avstrija in Francija stopili v vojno proti Turčiji na strani Rusije. Kar se je na splošno izkazalo za močno potezo.
  Turčija je bila dokončno izgnana z Balkana. Bosna in Hercegovina je postala del Avstrije, Rusija je dobila vzhodni del Romunije, zahodni del pa je postal Avstrija.
  Bolgarija in Srbija sta se formalno osamosvojili, vendar so Bolgari postali vazali Rusije, Srbi pa Avstrije. Francija je pod svojo oblast dobila kraljestvo Sardinijo in Neapelj. Poleg tega so Francozi Grčiji zavzeli Kreto in del otokov. Sama Grčija na celini se je formalno osamosvojila, vendar pod okriljem Francije.
  Turčija v Evropi je ostala v lasti praktično samo Istanbula.
  Rusija je prejela tudi Zakavkazje, Batumi, Kars in Erzurum - skoraj vsa ozemlja, naseljena z Armenci in Kurdi. Sever Iraka je postal ruski, jug pa so si priključili Britanci.
  Turčija je bila potisnjena v kategorijo manjših sil. In Rusija se je, nasprotno, izkazala za močnejšo kot v resnični zgodovini. Napoleon je umrl leta 1837, Francija pa je zapustila veliko in močno silo s kolonialnimi posestmi v Afriki, Evropi in delih Azije.
  Po tem je na oblast prišel njegov sin Napoleon II. Višji, svetlolas, je po očetu podedoval velike ambicije. In poskušal je ustvariti koalicijo proti Veliki Britaniji.
  Avstrija se je s tem strinjala, Rusija, ki je bila takrat zabredla v vojno na Kavkazu, pa je zavračala koalicijsko vojno. Leta 1846 sta Avstrija in Francija stopili v vojno z Nemčijo. Ni se še združila pod Prusijo. Da, in sile so bile neenake. Avstrija je na vrhuncu moči in Francija tudi ... Prusija pa ni prav močna.
  Zaradi vojne so bile vse nemške dežele zajete in razdeljene med Francoze in Avstrijce. Nato je Napoleon II hitro priključil Dansko k sebi. Leta 1851 so Norveško zavzeli Francozi.
  In leta 1853 se je Nikolaj I končno pridružil koaliciji. Rusija, Avstrija in Francija so napadle tisto, kar je ostalo od Turčije in Britanije.
  Na kopnem je k uspehu prispevala koalicija. Na morju je bilo za Britance malo bolje. Toda koalicija je zajela ves Bližnji vzhod, Egipt, Sudan. In potem Iran. In leta 1857 so se Rusija, Francija in Avstrija preselile v Indijo. In uspeli so ga tudi ujeti.
  Prišlo je do osvajanja Afrike z napredovanjem proti jugu. In sama Britanija je bila zadavljena s celinsko blokado. Istočasno so tri imperije gradile flote.
  Njihova prednost v bojni moči in virih je postajala vse močnejša.
  In leta 1862 so Britanci zaradi grožnje pristanka Rusije, Francije in Avstrije v sami metropoli zaprosili za mir. Britanija je morala pristati na vrsto ponižujočih pogojev in se odpovedati svojim kolonijam.
  Nikolaj Prvi je umrl leta 1864 ... Njegov prestol je nasledil Aleksander II. Toda ta kralj spet ni imel sreče. Že aprila 1866 ga je ustrelil plemič Karakazov in do dolgo pričakovane osvoboditve kmetov ni prišlo.
  In novi mladi car Aleksander Tretji je bil proti osvoboditvi kmetov. In nadaljeval konzervativno pot. Vendar je Rusija napredovala v Aziji in na Kitajskem.
  V ZDA se je državljanska vojna vlekla. Še posebej po atentatu na Abrahama Lincolna. Med severnjaki so se pojavila resna nesoglasja. Vojna je trajala več kot deset let, ZDA pa so ostale razdrobljene. Podaljšanje vojne je olajšala pomoč Napoleona II južnjakom in nepripravljenost na močne Združene države na meji s francosko kolonijo Kanado in vazalno Mehiko. Napoleon II je vladal do leta 1879 in njegova vladavina je bila precej dolga: dvainštirideset let in veličastna. Francozi so popolnoma okupirali Afriko, le Avstrija je malo pograbila vanjo, profitirala iz Sirije, Palestine, Indokine, deloma Indije, Irana itd.
  Okrepljena v Kanadi, Mehiki, je začela prodirati v Latinsko Ameriko. V Španiji in na Portugalskem so začeli vladati profrancoski kralji. Velika Britanija je postala manjša država.
  Res je, Rusija se je okrepila, pa malo Avstrija. Ampak to ni strašljivo.
  Na prestol se je povzpel Napoleon III., sin Napoleona II. Bil je star že osemintrideset let. Precej zrel cesar je nadaljeval očetovo politiko, vodil vojne v Latinski Ameriki in obvladoval Avstralijo in Tihi ocean.
  Rusija je takrat osvojila in prebavila Kitajsko in Indijo, veliko zemlje. Leta 1904 so se na Japonskem izkrcali tudi Rusi, ki so pred tem osvojili Korejo. Vojna z Japonsko se je nekoliko zavlekla in prešla v partizansko fazo. Napoleon III je osvojil Latinsko Ameriko, skoraj celotno Rdečo celino. Vendar ni imel časa vstopiti v ZDA in je leta 1909 umrl.
  Napoleon Četrti - vsi najstarejši sinovi so se tradicionalno imenovali Napoleoni, so zavzeli in napadli Združene države, da bi dokončali konsolidacijo dežele. Združene države so bile medtem razdeljene na tri dele in so ostale relativno zaostale. In številne francoske vojske so jih zajele.
  Rusija se je še dolgo borila z japonskimi partizani, na Kitajskem pa so nenehno izbruhnile vstaje.
  Leta 1913 je umrl Aleksander III, na prestol pa se je povzpel Nikolaj II. Novi kralj je nadaljeval pot svojega očeta.
  Po osvojitvi ZDA je Napoleon Četrti želel več. Britanija, ki še nima kolonij, ni zelo močna. Avstrija in Rusija, to sta dve glavni sili na svetu poleg Francije.
  Še več, v obeh imperijih sta absolutni monarhiji, v carski Rusiji pa deluje tudi tlačanstvo!
  Napoleon Četrti razmišlja o tem ... A boriti se z dvema pošastima hkrati je nemogoča naloga. Ali preveč zapleteno. Treba je izbrati enega od njih in ju premagati skupaj.
  Po smrti cesarja Franca Jožefa leta 1916, ki je vladal oseminšestdeset let - eno najdaljših vladavin na svetu, je na prestol stopil njegov pranečak Karel I. In potem so se začela trčenja v Avstriji. Niso vsi prepoznali novega dediča, katerega edini praprapraded Franc II. je bil cesar.
  In izbruhnilo je več uporov in državnih udarov.
  Francija in Rusija sta poslali vojsko v Avstrijo. Skupni udar je privedel do hitrega poraza patchwork imperija in njegove delitve. In kmalu je bila Švedska razdeljena.
  Francija je vključevala tudi Španijo in Portugalsko.
  Tako sta na svetu ostali le še dve državi: Francija in Rusija, ki sta si razdelili vsa ozemlja ...
  Nikolaja II. in Napoleona IV. Takšna je kombinacija. In dva monarha si stojita nasproti... Toda vojna se ni nikoli začela... Nikolaj II je umrl leta 1936. Nasledil ga je Aleksej II. In Napoleon Četrti je umrl leto kasneje, leta 1937. Nasledil ga ni najstarejši sin, ki je tudi umrl, ampak srednji Ludvik devetnajsti.
  Novi kralj je bil mlad in Aleksej mlad. In leta 1941 so se bojevali več mesecev od maja do decembra ... Potem so sklenili mir, pod pogoji brez aneksij in odškodnin.
  To je bila že zadnja vojna dveh svetovnih imperijev. Leta 1943 so Francozi poleteli na Luno. In Rusi leta 1945. Začela se je širitev vesolja.
  In dva imperija: ruski in francoski, dinastiji Bonaparte in Romanov sta mirno sobivali.
  Torej se je življenje v drugem sistemu zemeljskega vesolja na splošno razvijalo precej mirno.
  Do konca dvajsetega stoletja je Rusom in Francozom uspelo obiskati skoraj vse planete sončnega sistema in razviti vesoljsko industrijo.
  Na splošno na Zemlji ni bilo epidemij in lakote. Rodnost v obeh imperijih je bila pod nadzorom, vere pa so bile omejene.
  Cerkev je bila ločena od države, ateizem in novo poganstvo sta postala modna.
  In vojne so popolnoma izginile, tako kot večjih nemirov skoraj ni bilo.
  
  ČE BI RASPUTIN PREŽIVEL
  Rasputin je po nekem čudežu kljub strupu in rani v želodcu po poskusu atentata vendarle preživel. Zaradi dolgo načrtovanega spremstva carja Nikolaja II. do državnega udara v palači ni prišlo. Car je uspešno prestal najtežjo stopnjo v zgodovini Rusije. In konec aprila, takoj ko so se ceste posušile, se je na jugu začela dolgo pričakovana ofenziva.
  Bojne učinkovitosti carske vojske niso omajali neumni dekreti začasne vlade in pod poveljstvom izjemnega poveljnika Brusilova je dosegla velike uspehe. Mimogrede, v resnični zgodovini so bili sprva veliki uspehi, ofenziva je propadla zaradi sabotaž, tako boljševikov kot drugih destruktivnih elementov, vključno z veliko buržoazijo in ministri začasne vlade.
  In tako ni sabotaže, vojska je še vedno močna z disciplino carskih generalov. Pa tudi morala avstrijskih in predvsem slovanskih enot pada.
  Brusilov je zavzel Lvov in napredoval do obleganja Przemysla.
  Šele z resno oslabitvijo fronte v središču so Nemci nekako zaustavili rusko ofenzivo.
  Vendar so ruske čete udarile tudi v Romuniji. Bili so veliki uspehi. In celo ponovno zavzel Bukarešto in Transilvanijo.
  Nemci so odstranili vojake tudi iz drugih sektorjev in tako rešili Avstrijce. Položaj za Nemčijo se je poslabšal z vstopom ZDA v vojno aprila 1917. Zakaj se ne bi pridružil Američanom? Vidi se, da Nemčija že jadra in lepo je biti med zmagovalci.
  Jeseni, ko je začel padati žled, se je končno začela ofenziva ruskih čet v centru proti dejanskim nemškim enotam.
  Slaba vidljivost v mokrem snegu je ovirala delo nemških mitraljezcev in topnikov. Poleg tega v mrazu Fritz vedno zavija slabše od Rusov, bolj navajenih na ostro podnebje.
  Tako je osrednji, zahodni fronti poveljeval bolj odločen in sposoben poveljnik Kornilov, ki je pometel ne tako drznega predhodnika.
  Ruske čete so prebile oslabljeno nemško obrambo in se uspešno pomaknile naprej ter zajele veliko število ujetnikov in trofej.
  Šele na reki Visli so Nemci, ko so oslabili svoje čete na zahodu, lahko ustavili napredovanje ruskih čet. Carska vojska je osvobodila baltske države in vstopila v Vzhodno Prusijo.
  Rusi so dosegli velike uspehe tudi na južnem delu fronte proti Turčiji. Do konca leta so skupaj z Britanci in Francozi skoraj popolnoma zavzeli Malo Azijo in se približali Istanbulu.
  Januarja je Istanbul padel pod pritiskom predvsem ruskih čet in Otomansko cesarstvo je kapituliralo.
  Prišlo je leto 1918. V Rusiji so verjeli v hitro zmago in država je obdržala kljub vsem vojaškim težavam. Zavezniki so tudi na zahodu nekoliko pritisnili na Nemce in verjeli v njihov uspeh.
  Amerika je prenašala vedno več novih delitev. Avstro-Ogrska je razpadala in njena vojska je dezertirala. Bolgarija je napovedala vojno Nemčiji in Avstro-Ogrski ter izstopila iz zveze osrednjih držav. In Turčija je bila poražena.
  Seveda so se v Nemčiji pojavila razpoloženja, da se ta vojna čim prej konča.
  Ampak še vedno malo neodločen. In kam greš? Že marca je Rusija, ne da bi čakala na toplo vreme, udarila po že razbiti Avstro-Ogrski in prebila fronto. Nemci niso mogli zdržati napada in so pobegnili. Potrti so bili z veliko izgubo. Budimpešta je padla in Avstrijsko cesarstvo je kapituliralo.
  Nekaj časa kasneje je v Nemčiji prišlo do državnega udara in 9. maja 1918 je nemško cesarstvo kapituliralo.
  Tako se je končala prva svetovna vojna. Sledila so pogajanja v Versaillesu in podpis novega mirovnega sistema.
  Otomansko cesarstvo je izginilo z zemljevida. Razdelile so si ga Rusija, Britanija, Francija. Carski imperij je dobil nazaj Carigrad in Malo Azijo z Armenijo. Britanija Irak, Palestina, otomanske posesti v Savdski Arabiji in Francija Sirija. Avstro-Ogrska je izginila tudi z zemljevida Evrope. Rusija je dobila Galicijo, Bukovino, Krakov s poljskimi deželami. Češkoslovaška je postala del Rusije in obdržala nekaj avtonomije, vendar je Nikolaj II. postal kralj Češke in Slovaške. Krakov je vstopil v Kraljevino Poljsko, kot Poznan in del nemških dežel. Vključno z Danzigom. Rusija je dobila tudi regijo Klaipeda. Bistvena širitev lastništva.
  Na zahodu je Nemčija vrnila francosko in dansko posest, zaseženo pod Bismarckom. Prav tako je bila prisiljena pristati na demilitarizirano območje v porečju Rena. Nemčija je bila tudi prisiljena plačati ogromne odškodnine državam zmagovalkam. Najprej Rusija in Francija kot najbolj prizadeti od Nemcev.
  Pojavila se je tudi Jugoslavija, ki se je priznala kot vazal Rusije, a formalno ni postala njen del. Ogrska je bila posekana in se je tudi priznala za vazal Rusije. Avstrija je formalno ostala neodvisna, a je plačala odškodnino. Romunija je dobila Transilvanijo.
  Vsi so bili bolj ali manj zadovoljni, razen tistih, ki so izgubili. Turčija in Avstro-Ogrska sta izginili z zemljevida Evrope in Azije. In Rusija je povečala tako prebivalstvo kot ozemlje. Pa tudi Francija, Japonska, Velika Britanija in le ZDA so prejele le majhen del odškodnin. Nemško posest v Tihem oceanu sta si razdelili Japonska in Velika Britanija. V Afriki, predvsem v Britaniji.
  Nekaj mesecev kasneje se je Rusija pridružila britanski strani v vojni v Afganistanu. Hitra zmaga je bila dosežena in prvič je bil v bitki preizkušen tank, ki ga je razvil Mendelejev sin. Novi avto se je izkazal za zelo učinkovitega in z dobrimi voznimi lastnostmi.
  V čast prestolonaslednika so jo poimenovali "Aleksej". In ta avto je bil videti zelo obetaven.
  Po osvojitvi in razdelitvi Afganistana se je začelo obdobje miru. Čeprav je minilo več majhnih vojn. Rusija in Velika Britanija sta si razdelili Iran. In potem so zavezniki dokončali delitev Savdske Arabije.
  Rusko gospodarstvo je doživelo hitro rast, približno deset odstotkov na leto, in je leta 1929 prišlo na drugo mesto. Hitro so se vzpenjale tudi ZDA, malo manj kot Francija in še manj kot Nemčija. In Britanija je popolnoma stagnirala, komaj je dosegla predvojno raven.
  Ko pa je izbruhnila velika depresija, je postalo spet težje in začeli so naraščati upor in nemiri.
  Nikolaj II je svojo oblast okrepil z zmago v prvi svetovni vojni. Car je delavnik skrajšal na deset ur in pol, v soboto in predpraznične dni pa na osem ur. Plača v Rusiji je rasla. Cene so ostale stabilne, carski rubelj pa najmočnejša valuta na svetu.
  Poleg tega je kralj leta 1925 uvedel brezplačno sedemletno šolanje. In leta 1929 je sedemrazredno izobraževanje postalo obvezno. Tudi brezplačno zdravstvo je postalo dostopnejše.
  Brezplačno visokošolsko izobraževanje je postalo veliko lažje. In pokojnine so zvišali, izplačevali so jih celo delavcem in gospodinjam ter invalidom.
  Toda velika depresija je vse težave spet zaostrila. In spet so se spomnili dume, ki jo je car razpustil, nove volitve pa nikoli niso bile. Kaj je privedlo do oživitve absolutizma.
  Kralj je spet dobil pravico izdajati zakone in začel kazati opazno dejavnost. Vendar je bilo celo bolje brez državne dume, državni svet je deloval in sprejet je bil civilni zakonik Ruskega imperija.
  Nova buržoazija pa je želela več demokracije in vsaj oživitev dume. Med depresijo sta se tako proletariat kot kmetje začela upirati.
  Vsa vas, kulaški razred se je močno okrepil. A posestniki so še vedno obdržali zemljiško lastništvo. Rodnost je ostala visoka, smrtnost pa upadla, zlasti z izboljšano zdravstveno oskrbo. To je povzročilo rast prebivalstva in razdrobljenost zemlje. Res je, del te rasti je absorbiralo mesto. Med depresijo je brezposelnost skokovito narasla.
  Toda carska vlada je z odločnimi ukrepi uspela ublažiti posledice depresije. Leta 1931, ko je Japonska napadla Kitajsko in poskušala postaviti marionetno vlado v Mandžuriji. To je kršilo prejšnje dogovore in postalo razlog za vstop Rusije v vojno.
  Do takrat je imela carska vojska najnaprednejše in najmočnejše tanke na svetu, najboljša letala, vključno s šestimi motornimi bombniki. Tako so se v carski Rusiji pojavili prvi množično izdelani helikopterji na svetu in najuspešnejši - brezodvratne puške.
  Poleg tega se je v carski Rusiji dvignila raven generalov. In floti je poveljeval genialni admiral Kolčak.
  Med prvo svetovno vojno je carska vojska reproducirala vodna letala in jih pripeljala do popolnosti. In aktivno razbil Japonce na morju.
  Že od samega začetka je vojna za Japonce potekala neugodno. Pod carjem je bila zgrajena še ena Bajkalsko-Amurska magistrala in oskrba ruske vojske je potekala brez težav.
  Presegel tako količino kot kakovost japonskih feldmaršalov, Denikina in Kornilova, je vodil uspešno ofenzivo. Med mladimi generali je izstopal Vasilevski, ki je med prvo svetovno vojno s triindvajsetimi leti postal polkovnik. In pri petindvajsetih je bil že general.
  Seveda so bili še drugi poveljniki. Tuhačevski je doživel tudi hitro karierno rast. Plezal pri Budyonnyju. Serija zmag in od samega začetka je bila pobuda v lasti carske vojske, ki je ustvarila kotle in oblegala Port Arthur. Vendar obleganje ni trajalo dolgo, med napadom je ta nepremagljiva citadela padla v dveh tednih. In v samo štirih mesecih bojev sta bili Kitajska in vsa Koreja osvobojeni.
  Car Nikolaj II. je izkoristil dejstvo, da so bile ZDA oslabljene zaradi velike depresije, pa tudi Velika Britanija ni mogla posredovati v vojni, ukazal, da se Japonska v celoti zaseže in jo priključi Ruskemu imperiju.
  Kolčak je popolnoma premagal samuraje na morju, pri čemer je med drugim uporabil najboljše hidroplane na svetu. Poleg tega je prispela flota iz Baltika in Sredozemlja.
  In marca 1932 se je carska vojska izkrcala na Japonskem. Po treh mesecih trdovratnih bojev je bila dežela vzhajajočega sonca osvojena in postala ruska provinca. Gostil je referendum o pridružitvi Rusiji. In Nikolaj II je postal japonski mikado in cesar. Rusija je osvojila tudi posesti v Tihem oceanu.
  Hitler je v Nemčiji prišel na oblast januarja 1933. In seveda bi lahko njegov pristop povzročil kataklizme.
  Fuhrer je takoj prisegel zvestobo Nikolaju II. in razglasil zavezništvo z Rusijo.
  Hitler je na osebnem srečanju predlagal razdelitev francoskih in britanskih kolonij.
  Nicholas II se je strinjal. In zveza Italije, Nemčije in Rusije je bila sklenjena. Proti, seveda, Veliki Britaniji in Franciji. Leta 1937 je Nemčija priključila Avstrijo. Istočasno je umrl Nikolaj II., ki je vladal skoraj triinštirideset let. Na prestolu je bil njegov mladi vnuk - Aleksander četrti. Naslednik Aleksej se je uspel poročiti, si narediti sina in tudi umrl zaradi neozdravljive bolezni. Vnuk je bil star le šest let in carjev brat Mihail Romanov je postal vladar in regent. Ni mlad, ampak na splošno izkušen kralj. Mimogrede, prav on je vodil splošno vodstvo za zajetje Japonske in je imel naziv velikega maršala, kot je generalissimo.
  Regent Mihail Romanov je nadaljeval pot k zavezništvu z Nemčijo in Italijo. In 15. maja 1940 je Tretji rajh napadel Francijo, Belgijo in Nizozemsko ter Veliko Britanijo. Rusija je napadla tudi britanske kolonije. In Italija se je preselila v Afriko.
  Vojna se je razvila precej uspešno. Rusi so v treh mesecih zavzeli vse posesti Britanije in Francije v Aziji. In potem pristal v Avstraliji. Rusija je napredovala tudi v Afriki.
  Nemci so po hitrem porazu Francije in okupaciji Belgije in Nizozemske izvedli zračni napad na Britanijo. Do vstopa ruskega letalstva v vojno ni bilo preveč uspešno.
  In Britanija je postala zelo slaba. In zbombardirali so vse, kar so lahko. Avstralijo so hitro osvojile ruske čete. In Afrika je bila zajeta počasneje, ne toliko zaradi odpora britanskih in francoskih čet, temveč zaradi velikih razdalj in pomanjkanja cest.
  Leta 1940 niso imeli časa zavzeti Britanije, toda poleti enainštiridesetega je prišlo do izkrcanja in z Britanci je bilo končno končano.
  Nato je sledila vojna z ZDA. Roosevelt se je nenamerno sprl, in to z zamudo. In carska Rusija si je želela povrniti Aljasko.
  A ne samo to ... Pozimi enainštirideset dvainštirideset so carske čete prečkale led na ozemlje Združenih držav in tam sprožile bitke.
  Na strani ruskih čet premoč v količini in kakovosti vojakov.
  Američani so izgubljali. In Nemci so vdrli iz Kanade in prav tako dosegli velik uspeh. 1942 je bilo zadnje leto neodvisne Amerike. Pod udarci Rusije in Nemčije so ZDA zdržale do 8. oktobra, ko so po padcu New Yorka in Washingtona kapitulirale.
  Tako se je končala druga svetovna vojna. Krajša kot v resnični zgodovini, zmagovita za Rusijo in Tretji rajh. Med vojno so Nemci zasedli tudi Španijo in Portugalsko ter njuni koloniji priključili.
  V svetu je prišlo do spremembe. Carska Rusija si je priključila vse kolonije Britanije in Francije v Aziji in Tihem oceanu ter Avstralijo. Aljaska, večina Kanade in ZDA so postale ruske, Nemčija pa je prejela le majhen del. Večina Afrike je postala ruska. Toda Nemci so zavzeli del francoskih, belgijskih, portugalskih, španskih kolonij.
  Nemci so zavzeli tudi Dansko in Norveško. In Švedska je bila razdeljena z Rusijo. Francija, Belgija, Nizozemska, Španija, Portugalska so vstopile v posebno zvezo držav cone znamke. Nacisti so jih zasedli z vojaki, čeprav so obdržali formalne marionetne vlade. Enako na Danskem in Norveškem z delom Švedske.
  Rusija je prevzela nadzor nad Britanijo. Ker je bil car Aleksander Četrti v sorodu z angleškimi kralji, je bil priznan za monarha Britanije.
  Italija je pridobila nekaj posesti v Afriki in se uveljavila v Etiopiji.
  Carska Rusija je nedvomno najmočnejši in najobsežnejši imperij na svetu. Toda tretji rajh je močan. In nastal je začasen premor. Treba je prebaviti nove pridobitve. Regent Mihail je celo naredil korak brez primere in Rusu dovolil imeti štiri žene.
  Tudi sinoda je bila prisiljena to priznati, da bi pospešila asimilacijo obrobja.
  In kako dobra ideja! Aleksander Četrti se je v mladosti celo dvakrat poročil, da bi dal zgled svojim podanikom. Torej se je stanje stabiliziralo.
  Michael je umrl leta 1947 in car Aleksander je res prevzel oblast. In do zdaj mu je uspelo. Toda Hitlerju zemlja ni bila dovolj in obsedeni Fuhrer je sanjal o svetovni prevladi.
  In 20. aprila 1955 se je začela velika vojna proti carski Rusiji. Tretji rajh in Italija, kjer je že vladal sin Mussolinija ml., sta napadla imperij carja Aleksandra Četrtega.
  Začela se je tretja svetovna vojna. Na strani Tretjega rajha so nastopile tudi Argentina, Brazilija, Venezuela, Mehika in številne latinskoameriške države. In začela se je tretja svetovna vojna ...
  
  
  NAPAKA ROKOSSOVSKEGA
  Vzporedno vesolje, zemeljski svet. Med veliko domovinsko vojno je bilo le eno majhno neskladje z resnično zgodovino. Rokossovski je uspel prepričati Stalina, da je proti Paulusu poslal 2. gardno armado in druge rezerve, da bi jih uničil, preden se je približal Mainstein. Argument, ki je imel odločilno vlogo: "Če uničimo Paulusa in osvobodimo Stalingrad pred novim letom, bo to ogromen politični učinek! Katoliški božič bodo praznovali v Stalingradu!".
  Stalin se je strinjal, da so politiki najprej ukazali napad na Paulusa, Mainstein pa je bil zaenkrat zadržan. Toda kot posledica te spontane odločitve se je zgodilo naslednje. Še decembra so se Paulusove čete, razmeroma pripravljene za boj in zanašajoče se na močne obrambne strukture, trmasto uprle in uspele zadržati svoje položaje. In 25. decembra je Mainstein prebil koridor do Stalingrada malo južneje.
  In razpletle so se hude bitke. Hitler je ukazal zadržati mostišče na Volgi za vsako ceno, Stalin je ukazal ponovno zavzeti Stalingrad za vsako ceno. Bitke so začele vreti, kot med napadom na Stalingrad, s strani Nemcev, zdaj pa je ravno nasprotno.
  Sovjetske čete so prodrle naprej, Nemci pa so se obupano upirali.
  Tri mesece in pol so se nadaljevali najtrdovratnejši boji. V boj je stopilo vedno več rezerv. Konec koncev so bili Nemci do konca marca prisiljeni zapustiti Stalingrad, zaradi česar so se morali umakniti na Don. Toda izgube sovjetskih čet so se izkazale za prevelike in sledil je dolg operativni premor v ofenzivi.
  Nemci so svojo vojsko okrepili tudi s popolno mobilizacijo, prenesli težke tanke "Tiger" in "Panter", zalizali rane. Toda razmerje izgub med bitkami se je izkazalo za ugodnejše za Fritz kot v resnični zgodovini. Ker nacisti niso padli v kotle in so se borili v ugodnejših obrambnih pogojih zase. In to jim je pomagalo ohraniti fronto na sebi ugodnejših linijah.
  Da, zavezniki v Afriki niso delovali tako odločno. Odsotnost katastrofe za Nemce na vzhodu je povzročila negotovost in delitve v njihovih vrstah. Američani so se v strahu pred velikimi izgubami obnašali pasivno, nekateri Britanci pa niso imeli dovolj moči.
  Glede na to so nacisti še vedno imeli oporišče v Tuniziji in za Italijo niso mogli skrbeti.
  In 6. julija se je začela nova ofenziva nacistov blizu Stalingrada. Tokrat pa so se Fritzi izkazali za bolj pretkane in si niso upali napasti, kot je sovjetsko poveljstvo pričakovalo, na samo mesto, ampak so svoje oklepne klešče premaknili proti jugu. In uspel prebiti obrambno črto.
  Naprej je Mainstein dosegel Volgo, sto kilometrov južno od Stalingrada, nato pa zavil proti jugu. To je bil drzen in nepričakovan manever. Poleg tega je "Tiger" v ofenzivnih bitkah pokazal svojo izjemno moč kot prebojni tank z močno zaščito bokov in krme.
  Sovjetsko poveljstvo je z zamudo poskušalo odgovoriti s protinapadom po močno utrjenem območju. Razvijale so se tankovske bitke, kjer je Panther prvič pokazal svojo moč v obrambi in v zasedi. Nemci so s svojimi najnovejšimi tanki spretno parirali protinapade sovjetskih čet. Tudi Ferdinand se ni izkazal za slabega.
  Toda številčna premoč je še vedno na strani ZSSR. Nemci niso mogli daleč napredovati in so se bili prisiljeni ustaviti. Zdelo se je, da so razmere na Volgi zamrznjene. Toda v Čečeniji je izbruhnil protisovjetski upor. In mesto Grozni je bilo zavzeto kot posledica dvojnega udarca, s padcem Tereških vrat na Kavkazu. Situacija se je izjemno zaostrila. Türkiye se je premešala. Izkazalo se je, da je eden od otomanskih generalov nemški agent. Svojemu korpusu je preprosto ukazal, naj samovoljno napade sovjetske čete, s čimer je vodstvo postavil pred dejstvo, da bo vpleten v vojno. Churchill in Roosevelt sta molčala, trideset turških divizij, ki so štele približno milijon vojakov, je prešlo v ofenzivo.
  Ta zahrbten udarec v hrbet in hkrati stiskanje oskrbovalne arterije vzdolž Volge je bistveno poslabšal položaj.
  Mainstein, ki je zavrnil poskuse sovjetskih čet, da bi ga potisnile stran od Volge, je poskušal razviti ofenzivo. Nato je sovjetsko poveljstvo v boj vrglo dele stepske fronte. Nemci so bili ustavljeni, osemdeset sovjetskih divizij proti petdesetim nemškim. A napredovanje so lahko le upočasnili, sovražnika pa niso premagali. Medtem ko so se razmere na Kavkazu poslabšale. Turki so obkolili Erevan in skoraj v celoti zavzeli Batumi. V Zakavkazju je zelo malo sovjetskih rezerv, po zavzetju Groznega se je petnajst nemških divizij še naprej premikalo v južni smeri, približevalo in obkrožalo Tbilisi.
  Nenadoma je Stalin ukazal ofenzivo v središču, tretjo operacijo Rzhev-Sychov. Toda Nemci so bili na to pripravljeni in za izvedbo tako odločilne ofenzive niso namenili dovolj sil. Položaj se je poslabšal z vstopom Japonske v vojno. Res je, samuraji niso napadli same ZSSR, ampak so sprožili ofenzivo proti Mongoliji. Toda sovjetsko poveljstvo je v odgovor seveda premestilo čete in stopilo v boj z Japonci. Šeststo tisoča pest japonske vojske je bila namenjena udarcu, še petindvajset divizij pa je bilo treba nujno prenesti na Daljni vzhod, kar je oslabilo njihove sile, ki so nasprotovale Fritzu.
  Kot na zlo, a zavezniki so se držali taktike čakanja, celo zmanjšali intenzivnost bombardiranja evropske celine in nemških mest. In mostišče v Tuniziji še vedno ni bilo napadeno. Sploh pa se zaveznikom ni mudilo jemati kostanja iz ognja. In praktično sabotirali vojno. In Nemci in njihovi sateliti so postopoma zmagali na Kavkazu.
  Nato se je Stalin odločil ravnati kot Solon in Hitlerju ponudil premirje. Poleg tega so pogoji za Nemce zelo ugodni. Vse vojne ujetnike jim dajo brezplačno, medtem ko Ruse sprejmejo nazaj za precejšnjo odkupnino. Poleg tega se je ZSSR zavezala, da bo Tretjemu rajhu v času trajanja premirja brezplačno dobavljala nafto in naftne derivate ter številne kategorije surovin.
  Hitler poraskinuv možgane se je odločil sprejeti Stalinov predlog. Premirje je veljalo eno leto z možnostjo podaljšanja. 1. septembra 1943 se je vojna na vzhodu končala. In boji so se nadaljevali z novo močjo. Samo tokrat na Zahodu. Najprej na morju. Tunizija je postala žarišče in odskočna deska za nacistično invazijo.
  25. novembra 1943 so premočnejše nemške sile pod poveljstvom Mainsteina začele napad na Gibraltar. Franco je prejel ultimat, naj spusti naciste skozi, sicer mu je grozilo strmoglavljenje. Tri dni in tri noči je trajal silovit napad. V njem so Nemci prvič uporabili novost: Sturmtigr, oborožen z reaktivno bombo. Ta stroj je preprosto raztrgal britanske položaje in eksponentno iztrebil sovražnika.
  Gibraltar je ključ do nadzora nad Sredozemljem in obe strani sta to razumeli. Žal so imeli Nemci več možnosti za koncentracijo svojih sil. In trdnjava je padla.
  Boji so se zaostrili tudi na morju. Proizvodnja podmornic v tretjem rajhu je presegla štirideset enot na mesec in se še naprej povečevala. Izguba zaveznikov v morskih rastlinah. In v Afriki se je odvijala prava vojna. Nemški "panterji" in "tigri" so pokazali svojo premoč nad sovražnikom. Nemška ofenziva se je v okviru skupine tridesetih divizij začela z invazijo iz Maroka, petindvajsetih divizij pa z napadom na Alžirijo ...
  Novo leto 1944 je našlo vse, ko so se boji razpletli v polnosti ...
  Konec januarja 1944 se je v Alžiru oblikoval velik žep ameriških in britanskih vojakov. In te sile so se preprosto predale po relativno majhnem odporu. Nato so Nemci skupaj z Italijani vdrli v Libijo. Nabrale so se nove afriške gugalnice. Rommlova skupina se je pomikala proti Egiptu, Mainsteinova pa proti Nigerski zanki.
  Nemci so bili oboroženi s "Panther" -2 z močnejšim oklepom in pištolo ter motorjem 900 konjskih moči. In Američani so začeli prejemati tank Sherman M 4. Stalin pa je ponovno oborožil svoje tankovske pesti T-34-85 in IS-2. Drugi nemški tank "Tiger" - 2 se je izkazal za moralno zastarelega od trenutka, ko je bil dan v množično proizvodnjo. Nemški mastodont "Tiger" -2, ki je imel enako oborožitev kot "Panther" -2 in je bil enaindvajset ton težji, je le malo presegel svojega mlajšega kolega v oklepu, bistveno slabše tako v voznih zmogljivostih kot tehnični zanesljivosti.
  Toda najnovejši reaktivni lovec ME-262 ni imel enakega, niti v oborožitvi niti v hitrosti. Njegova kvalitativna premoč naj bi torej nadomestila kvantitativno prednost zaveznikov. Na splošno veliko število letal čet zahodne koalicije ni moglo dati odločilne prednosti na bojišču. Nemški asi so bili v spretnosti boljši od svojih zahodnih kolegov, kar je vplivalo na statistiko zračnih bitk. In protiletalska artilerija nacistov je na vrhu. Poleg tega je zaveznike pustila na cedilu neodločnost njihovega poveljstva, ki je v boj spuščalo sile po delih, zaradi česar so utrpeli številne izgube. In bilo je neprijetno razporediti v Afriko.
  Rommel je do sredine marca zavzel Libijo in odšel v El Aman. Tu so imeli Britanci močno obrambno obzidje. In Montgomery je ukazoval zelo učinkovito, še posebej, ko je dobil okrepitve. Toda Nemci niso tako prizanesljivi. Konec aprila so Nemci potegnili dodatno strelivo in gorivo ter izvedli krožni manever skozi puščavo in dosegli povirje Nila ter obšli britansko obrambo. Maja je padla Aleksandrija in Nemci so dosegli Sueški prekop. Turčija je napadla tudi Sirijo in Palestino.
  Junij je postal prelomnica v bitki za Bližnji vzhod. Vključevalo je več kot sedemdeset nemških divizij in dvajset turških. Britanci in Američani so bili poraženi. In julija je tudi Savdska Arabija prišla pod nadzor Tretjega rajha in fašistične čete so vstopile v Iran, kamor so se preselile, pri čemer so naletele le na osrednji odpor britanskih čet. Avgusta so Nemci po skoraj tisoč prehojenih kilometrih vstopili v Indijo. Septembra je bila zasedena skoraj vsa Indija. Lokalno prebivalstvo je Wehrmacht dočakalo kot osvoboditelje. In Japonska je končno dobila kopensko mejo s svojim zelo močnim zaveznikom.
  Prišel je 1. oktober. Leto premirja, razglašenega z ZSSR. Nemci so se združili z Japonci, zasegli ozemlja od Maroka do Burme, vključno z Indijo, dosegli ekvator in vzeli večino Afrike zase. Tako se je tretji rajh širil, a po drugi strani razkropil svoje čete po celinah.
  V tem času je Stalin pripravil in oblikoval okoli tristo divizij, vključno s tankovskimi. In skupna velikost sovjetske vojske se je povečala na enajst milijonov, od katerih bi jih osem lahko uporabili na sovjetsko-nemški fronti. Okrepil pa se je tudi Wehrmacht, čeprav je v svoji sestavi ostro iskal tuje divizije. Poleg tega se je povečala moč reaktivnih letal. ME-262 so izdelali že na tisoče od trideset do štirideset letal na dan in je bil nedvomno najboljši lovec druge svetovne vojne. Njegova dva motorja sta pospešila do hitrosti 900 kilometrov na uro, štiri 30-milimetrske puške in plus rakete pa so avtomobil naredile zelo resnega nasprotnika vsakemu letalu.
  "Panther"-2 se je izkazal za neprekosljivega po agregatnih značilnostih tanka, ki je v oborožitvi in oklepu bistveno boljši od "Shermanov" M 4 in T-34-85. Res je, s težo 47 ton, a motor s 900 konjskimi močmi je to več kot nadomestil. Poleg tega je bil Panther-2 v smislu preboja oklepa in čelnega oklepa boljši od IS-2, da ne omenjam voznih zmogljivosti.
  To je Stalina seveda skrbelo. Toda tretji rajh je še v povojih.
  Ustvarjajo se nove tuje in kolonialne delitve. O pristopu k razvoju tankov serije E, s še močnejšimi motorji, debelejšim oklepom in močnejšim orožjem. In ustvarite nove modele letal. Nacisti že imajo v serijski proizvodnji reaktivni bombnik Arado, pojavil se je NE-162. In prednost Wehrmachta se bo povečala.
  Zato je imel Stalin o čem razmišljati: sprejeti ali ne sprejeti Hitlerjev predlog o podaljšanju premirja še za eno leto. Po eni strani nisem želel svojega naroda spet vreči v brezno vojne. Po drugi strani pa je jasno, da bo še huje - čas dela proti ZSSR.
  Stalin je premirje kljub temu podaljšal. Odločil se je, da se modri ne kregajo.
  Toda Fuhrer je decembra 1944 nepričakovano pristal v Veliki Britaniji. Nihče ni pričakoval, da se bodo nacisti pojavili pozimi. In Britance je lahko presenetilo. Presenečenje, dobra organizacija, zelo učinkovite male samohodne puške E-10, vse to je šlo na roko Fritzu.
  In dobesedno čez teden dni je bila Britanija zajeta! To je na splošno ogromen dosežek Wehrmachta!
  London je padel! In Fuhrer si je predstavljal, da je nepremagljiv! Že marca je bila Islandija zavzeta.
  Po tem so nacisti predlagali Ameriki - češ, kaj hočete: boriti se naprej ali si boste vseeno razdelili vplivne sfere? Po smrti Roosevelta je v ZDA prevladal pragmatičen pristop - Nemcem je bil ponujen mir. Fuhrer pa je postavil številne krute pogoje - vključno s plačilom odškodnin in odškodnine za bombardiranje nemških mest.
  Američani so malo oklevali, a so se po novem, brutalnem porazu na morju sprijaznili. In sprejeli so Hitlerjeve pogoje.
  Fuhrer si je v vojni privoščil kratek premor... Prebavil osvojeno in utrdil svoj položaj v Evropi, Afriki in Aziji.
  Toda 1. maja 1947 so nacisti, ko so varčevali z močmi in stavili na glavni tank E-75 - najmasovnejši v Wehrmachtu - vdrli v ZSSR.
  Natančneje, tam so nadaljevali ofenzivo. In namestili veliko novih tankov.
  E-75 je postal glavni, saj je bil Hitler zelo všeč velikim avtomobilom. Čeprav se je izkazalo, da mastodont ni bil povsem uspešen: vsega več kot devetdeset ton, z motorjem le 900 konjskih moči - torej se je izkazalo, da rezervoar ni prehiter in se je pogosto pokvaril. Močan 128 mm top je imel manjšo zalogo granat in počasnejše streljanje kot 88 mm.
  Stolp je imel dobro zaščito - 252 mm čelo, 160 mm stranice pod kotom, trup pa je bil slabši - 160 mm čelo, čeprav pod naklonom 45 stopinj, le 120 mm stran in precej visoko.
  V splošnem je bil E-75 dokaj odrasel "kraljev tiger", z določenimi težavami zaradi tega. Po pravici povedano je treba opozoriti, da sta bila motor in menjalnik nameščena skupaj, kar je strnilo postavitev rezervoarja. Poleg tega je bilo mogoče okrepiti zaščito trupa s ščiti na terenu.
  Tako je bil E-75 dobro zaščiten, močno oborožen, vendar pretežak, premalo mobilen in se je pogosto pokvaril.
  E-50 je bil seveda manjši, lažji, z ulitim motorjem in je razvijal hitrosti preko šestdeset kilometrov na uro. In imel je pištolo 88 mm in dolžino cevi 100EL. In naredila je 12 strelov na minuto. Čelni oklep trupa E-50 je skoraj enak kot pri E-75, zaščita bokov in kupole je slabša. A v praksi je E-50 v vsakem primeru s svojo mobilnostjo, manjšo težo in večjo zanesljivostjo učinkovitejši od E-75.
  Toda Hitler je ukazal narediti masivnejši stroj težji. Na splošno je Fuhrer prepovedal proizvodnjo tankov, lažjih od petdeset ton. Za zaščito arijske krvi. Proizvedeno je bilo le majhno število izvidniških E-10 in E-5.
  Tako je bilo s tankom E-100. In več njegovih modifikacij, vključno s tistimi z lansirnikom bomb.
  Fuhrer je na splošno ljubil vse veliko. Reaktivna modifikacija TA-400 je postala najbolj množičen bombnik. Da, to je strašna moč.
  Yu-488 je komaj začel delovati, veljal je za zastarel in ga je nadomestil reaktivni dvojnik. Nemci so imeli brezrepa bombnika B-2 in B-18. Tudi zelo učinkoviti stroji, ki so sposobni bombardirati ZDA iz Evrope.
  In česa le ni bilo v zraku. Pojavile so se celo diskoteke, ki so zaradi tekočega laminarnega curka neranljive za osebno orožje.
  Skratka, sile so neenake. In Hitler pričakuje, da bo zlahka pokončal ZSSR.
  Ampak ni bilo tam. Res je, na Kavkazu so nacisti napredovali skupaj s Turki. Zavzeli so Baku, Erevan in vse naftne vrtine. In z vzhoda je Japonska napredovala, zavzela Primorje in oblegala Vladivostok.
  A štiri dekleta: Nataša, Zoja, Avguština in Svetlana so kljubovale nacistom in se, ko se je začela velika ofenziva proti Moskvi, podale v boj.
  Nataška je izstrelila rafal in z boso nogo vrgla smrtonosno granato. Vrgla je fašiste in žvrgolela:
  - Slava Sovjetski Rusiji!
  Tudi Zoya je vzela in pokosila linijo Fritza. In z golimi prsti je metala darila smrti. Pobil veliko fašistov.
  In zapela je:
  - Za nove dosežke!
  Naslednji Avguštin na poti. Zdrobil sovražnike. Razpršil jih je z močnimi udarci pesti v različne smeri. In tudi z boso nogo bo sprožil darilo uničenja.
  In zapojte:
  - Razbili bomo juriš zlobne horde!
  In tukaj je napad Svetlana. Odrezala je veliko nacistov. In zatem so njeni goli prsti spet lansirali ubijalsko darilo.
  In bojevnik je siknil:
  - Jaz sem super prvak!
  Štiri bojevnice so res delale za celotno divizijo. Toda ena divizija, pa tudi štiri so premalo, proti celotnemu Wehrmachtu. Predvsem z močnejšim in naprednejšim orožjem.
  Tako so do konca avgusta nacisti vseeno obkolili Moskvo. In to je zelo žalostno. In do konca decembra 1947 je glavno mesto ZSSR padlo. In naslednja faza vojne se je končala.
  Potem ni bilo več tako kot je bilo... Leta 1948 so nacistične čete skupaj z Japonci popolnoma zavzele celotno ozemlje ZSSR. In postalo je še huje...
  Nekaj časa so se nacisti vojskovali s partizani in ujeli Stalina, ki se s tem trmasto ni hotel sprijazniti. Po dejstvu, da je bil aprila 1951 vodja ZSSR vendarle uničen, je gverilska vojna začela upadati.
  Nemci so ustanovili svojo marionetno rusko vlado in se z lokalnimi silami borili proti partizanom. In uspelo jim je ... Združene države so do zdaj ostale v tujini in pridobile jedrsko orožje.
  Hitler je predolgo odlašal s pohodom na Ameriko. In Združene države so lahko vzpostavile množično proizvodnjo atomskih in nato vodikovih bomb. In potem so ustvarili, čeprav pozneje kot Nemci, balistične rakete.
  Nobena stran se ni odločila za vojno. Prišlo je do delitve vplivnih sfer. Tako ZDA kot Nemčija in Japonska so veliko zajele in zato zaenkrat prebavljajo posest.
  Hitler je strmoglavil 20. aprila 1957, točno na svoj oseminšestdeseti rojstni dan. Za njim je oblast nasledil regent Schellenberg, ki je zamenjal izločenega Himmlerja. In Goering je umrl zaradi zlorabe mamil.
  Schellenberg je na zasedenih ozemljih izvedel delno liberalizacijo. In uvedel več samoupravljanja v kolonijah. Tudi cenzura je postala mehkejša. Poleg nacistične stranke so bili še drugi.
  Schellenberg je začel mehčati rasistično teorijo. Gospodarstvo Tretjega rajha, ki se je postopoma razvijalo po tirnicah kapitalizma in hkrati načrtno, je dvignilo življenjski standard.
  Gverilske čete so padale. Ljudje so se navadili na disciplino in nov red. Leta 1961 se je zgodil prvi polet na Luno. In leta 1976 na Mars.
  Nekako so se rešili problemi lakote in uredila rodnost.
  Za Schellenbergom je vladal Kleiman. Nadaljeval je tudi z liberalizacijo.
  Tretji rajh je postal večstrankarsko demokratično cesarstvo. Vendar se je bilo nemogoče ločiti od njega.
  Tudi Japonska je doživela demokratizacijo. In Amerika je že dolgo demokracija.
  Tukaj v tretjem rajhu so po Kleimanu izvolili novega predsednika. In postali so - Natasha Rostova. Kar je res kul!
  In nastopilo je obdobje demokratizacije in enakosti.
  Bojevnik je celo zapel;
  Naši ljudje ne bodo prenašali trpljenja,
  Naj zarohni orožje - peklenski glas vojne!
  Bomo stali: z upanjem na vzklik,
  Z ramo ob rami: zbrani, stari in mladi!
  
  Dvigovanje bajonetov v žuljih,
  Strog videz borcev - samo fantje!
  Zemlja je od žalosti postala vsa siva,
  Dekleta kitke plašno vlečejo!
  
  Smo otroci slavnih, sovjetskih ljudi,
  Ne moremo se zlomiti, ne jeklo ne ogenj!
  Z vsemi močmi se borimo za svobodo!
  Jata fašizma - verjamem, da jo bomo razbili!
  
  Naj jih ne vzamejo v službo - grenko od sitnosti,
  Toda pionir se je zbral v boj!
  Kravata gori - v njej se odprejo vse oči,
  Po slavnih boljševiških stopinjah!
  
  Množica vojakov je besno zbežala v napad,
  Fašisti molčijo, grmenje topov se odtrga!
  Iz zdrobljene rdeče moči kovine,
  Razbita zastava s svastiko je povešena!
  
  Kje so naše baterije točno vedele
  In zakaj? drzen fant,
  Čeprav je sneg grude, boli, mučili so zlo,
  Ko je bil ponoči bos, je hodil v torbi!
  
  Ko si majhen, je lažje izvidništvo, lažje,
  V vsako razpoko lahko vtakneš nos!
  Prisegel si v mrazu, v gozdičku,
  Toda nekdo se je smejal: tip ni dovolj zrel!
  
  Tudi dekleta niso poznala strahopetnosti,
  Nič hujšega se niso borili, pogumni fantje!
  Na počitnicah smo plesali v parih,
  Krapo sta klepetala - škoda je izgubljati besede!
  
  Kruti Hitler - Satanov služabnik,
  Ljudje brez računa, baraba uničena!
  Toda osvoboditelj bo strl drhal,
  Konec koncev ni omejitev za svete sil!
  
  Komunistična partija je ljubila in vzgajala,
  Mi pionirji pogumno za to!
  Da ne bi prenašal gospoda Fritza,
  Da si ne nataknete jarma!
  
  Naučili so nas sveto verjeti v sanje,
  In ne obžalujte prizadevanj za državo!
  Kar smo prestali, se enostavno ne da izmeriti,
  Dragi sinovi sovjetske vojske!
  
  Nihče od nas se ni skliceval na starost,
  Smilite se sami sebi - ne spoštujte drugih!
  Umiranje je strašljivo, a me ni bilo strah
  Rus' je nepremagljiva - vojska svetov!
  
  In na Zemlji bo prišel srečen svet,
  Ne bo bolečine, ne solz, ne žalosti, ne bo potrebe!
  Prapor nad celim planetom komunizma,
  Tisti, ki so padli, bodo vstali v kraljestvu lepote!
  
  
  Raztrgajte Fuhrerja na koščke
  Fuhrer se je nekoliko oddaljil od resnične zgodbe in Rommelu ukazal, naj po predaji tolbuškega garnizona brez premora napreduje proti Britancem. Tako jim prepreči, da bi se usedli v obrambo in zasedli vnaprej pripravljene linije.
  Z nadaljevanjem ofenzive je Rommel kljub bistveno manjši moči premagal Britance, kolonialne čete pa so se predale skoraj brez boja.
  Zaradi tega so Britanci izgubili Egipt in nadzor nad Sueškim prekopom. A tudi to še ni bilo konec težav za protihitlerjevsko koalicijo.
  Fuhrer ni obrnil četrte tankovske armade proti jugu, poleg tega pa je napad na Stalingrad zaupal junaku Krima Mainsteinu. Posledično je Nemcem uspelo skoraj takoj zavzeti mesto ob Volgi, sovjetske čete pa niso imele časa, da bi se tam uveljavile.
  Na podlagi uspeha Mainsteinovih čet so napredovali ob Volgi in dosegli Kaspijsko morje. In potem je v vojno vstopila Turčija, ki je zadala močan udarec z milijonsko vojsko. Japonska je pred tem zmagala tudi v bitki pri Midwayu in zavzela havajsko otočje.
  In tako so samuraji odprli drugo fronto na Daljnem vzhodu. Napredovali so v velikih množicah pehote. In uspeli so odrezati Vladivostok in zavzeti Habarovsk ter zavzeti večji del Mongolije.
  Posledično ZSSR ni našla moči za zimsko protiofenzivo. In Nemci, Turki in drugi sateliti tretjega rajha so pozimi zavzeli skoraj ves Kavkaz in nafto v Bakuju.
  Sovjetska Rusija se je znašla v položaju strateškega pritiska. Stalin je celo privolil v ločen mir z Nemčijo pod kakršnimi koli pogoji.
  Fuhrer je prejel obveščevalne informacije, da v ZDA poteka delo za izdelavo atomske bombe. In zaskrbljen zaradi tega je privolil v separatni mir z ZSSR. Seveda, če upoštevamo vse že osvojeno, pa tudi Leningrad in vso Karelijo, do Arhangelska vključno. Sovjetski Rusiji je bil položen velik poklon. Japonska je zasedla obmorsko obalo in del drugih ozemelj na Daljnem vzhodu.
  Stalin, ki je spoznal brezupnost vojne na dveh frontah in se tudi bal novih nemških tankov - Panter in Tiger, je sprejel izjemno težke mirovne pogoje, vendar je obdržal Moskvo in svojo osebno oblast.
  In Fritzi so nadaljevali z ofenzivo v Afriki in se preselili v Indijo. Sprva so nameravali vzeti vse kolonije iz Britanije in nato zajeti matično državo.
  Britanci niso mogli vzdržati v Afriki. Nacisti so z izredno šibkim odporom zasedli celotno črno celino, pa tudi Indijo in se združili z Japonci.
  Izkrcanje v Veliki Britaniji je potekalo junija 1944, do takrat pa so Nemci razvili reaktivna letala in zaradi svoje kakovostne premoči popolnoma prevzeli prevlado na morju in v zraku.
  Tudi Amerika je do sedaj izgubljala proti Japoncem, saj so po delih premagali jenkijsko floto. In to je omogočilo kompenzacijo manjšega gospodarskega potenciala.
  Velika Britanija v matični državi je bila hitro poražena. Po tem so tam postavili novega pronemškega kralja in vlado, ki jo je vodil Mosley. Večina ladij angleške flote je šla pod Tretji rajh. Avgusta so Nemci zavzeli Irsko, septembra pa je potekala operacija Icarus z zavzetjem Islandije.
  Tako se je Tretji rajh zavaroval pred bombardiranjem ZDA.
  Toda to Fuhrerju ni bilo dovolj in Fritz je začel napadati Ameriko.
  Del vojakov je bil premeščen v Argentino in Brazilijo. In del se je preselil skozi Grenlandijo in Kanado.
  Seveda so Avstralijo poleg Japoncev zavzeli tudi Nemci.
  Leta 1945 je nacistom uspelo zavzeti pomembna ozemlja na zahodni polobli. Amerika se je soočila z novimi nemškimi tanki serije E, ki so bili močno boljši od Shermanov in celo Pershingov. Hitlerjev E-75 se je izkazal za praktično neprebojnega iz katerega koli kota za ameriške topove in je hitro postal glavni nemški tank. Marca 1946 so ZDA kapitulirale.
  In nastal je začasen vojaški premor. Stalin je medtem tiho sedel in ni zibal čolna.
  Hitler je pet let počival in prebavljal imetje. In potem je kljub temu 20. aprila 1951 zavzel in napadel Japonsko. Imela je preveč imetja.
  Vojna je trajala osem mesecev in se končala z zavzetjem Japonske in vseh njenih kolonij.
  Po tem je Fuhrer izvedel še več operacij v Latinski Ameriki in zajel Španijo in Portugalsko ter druge nevtralne države.
  Osvojena je bila tudi Turčija.
  Izkazalo se je, da je bil imperij Tretjega rajha skoraj univerzalen. Toda še vedno je obstajala razrezana ZSSR.
  Stalin je umrl marca 1953, nato pa je bil ustreljen tudi Beria. Nikita Hruščov je prevzel oblast. Ki je organizirala 20. kongres z razkrinkanjem kulta Stalina in celo sramotno izgubila vojno.
  In Hitler se je odločil:
  - Zajemite zadnjo neodvisno silo na svetu.
  In tako se je 1. maja 1956 začela velika ofenziva ogromne, po vsem svetu razširjene vojske Tretjega rajha na ZSSR. Spet vojna in velika kri.
  Hitler je bil pred kratkim star sedeminšestdeset let, a kanibal se ni hotel umiriti.
  Meja je potekala zelo blizu Moskve - le dvesto dvajset kilometrov po najkrajši razdalji. Že Ržev je bil nemško mesto. Tako so Fritzi pričakovali, da bodo še pred poletjem zavzeli prestolnico ZSSR in končno dokončali utrjevanje imperija v planetarnem merilu.
  Toda štiri dekleta z Natašo na čelu so se jim postavila na pot.
  Lepa, bosonoga dekleta v bikiniju so branila sovjetsko mesto Kalinin in 4. maja 1956 so se nemške čete prebile vanj in začele napad.
  Pred njimi so bili nemški, piramidalni tanki serije AG. Bili so močni in popolnoma neranljivi za sovjetske puške, ko so streljali iz vseh kotov.
  Toda nacisti v tem primeru niso imeli sreče: nasproti so jim stala štiri dekleta - zelo močne čarovnice. In ti bojevniki so vedeli, kako se boriti s sovražnikom.
  Natasha je vrgla granato z boso nogo. Zadela je gosenico nemškega, piramidalnega tanka. Avto je zaradi tega zaneslo v levo in oplazilo soseda.
  In oba tanka sta eksplodirala hkrati.
  In Nataša je zažvrknila:
  - To je moja strategija!
  Zoya, njena partnerica, je prav tako izstrelila granato z golimi prsti. In zadela je gosenice piramidastega nacističnega mastodonta. Ta poraz se je obrnil in udaril po sosedu. In spet eksplodirata dva tanka.
  Zoya kriči:
  - Slava ZSSR!
  Nadaljnji ogenj vodi Avguština. Vrgla je tudi bosa noga, nekaj zelo smrtonosnega. In zrušil nemški avto v gosenici. In kot rezultat, so nacistični tanki znova trčili.
  In rdečelasi hudič je zapel:
  Ne bomo sužnji
  Metajmo bosi!
  In potem je Svetlana napadla sovražnika. Da, tako natančno in natančno. In tudi s pomočjo golih prstov. In fašistični avtomobili so trčili. In kako eksplodirajo.
  In Svetlana bo zapela:
  - Slava moji domovini!
  Dekleta se borijo pogumno!
  Nataša spet vrže granato z boso nogo in potisne skupaj dva nemška tanka ter vzklikne:
  - Slava Stalinu!
  Tudi Zoja vrže nekaj smrtonosnega z golimi prsti in na ves glas vzklikne:
  - Za sveto Rusijo!
  Avguština je dala granato z golo peto, sunila nacistične mastodonte in zacvilila:
  - Za nove meje!
  Svetlana je v divji blaznosti vrgla dar smrti z golimi prsti svoje graciozne noge in siknila:
  - Za veliko zmago!
  Dekleta so se borila s piramidalnimi napravami, zelo kul. Toda kaj je mogoče storiti proti tako velikim silam? In zdaj so nacisti popolnoma obkolili Kalinin in bojevniki so se morali prebiti iz obkolitve.
  Nemci so maja zavzeli Saratov, Kujbišev, Tulo, Penzo in popolnoma obkolili Moskvo ter mesto obkolili z vseh strani.
  In junija je prišlo do napada na prestolnico.
  Pogumna četverica se spet spopada, in to obupno.
  Nataša se je obrnila, z boso nogo vrgla granato in zapela:
  - Slava našemu svetu!
  Tudi Zoja je izstrelila rafal, pa spet z boso nogo izstrelila granato in zacvilila na vsa pljuča:
  - Novi Stalin je moj idol!
  Potem Avguštin strelja in tudi aktivno strelja. In z bosimi prsti vrže granato in zarjovi:
  - Nove zmage bodo! Vstali bodo novi borci!
  Potem Svetlana strelja, pokosi nasprotnike. In z boso nogo vrže morilca na svoje nasprotnike in tuli:
  - To bo naša zmaga v sveti vojni!
  Četverica se je obupno borila v Moskvi. Vendar sili nista enaki. Mesto so dobesedno preplavile horde, najrazličnejši črni, rumeni, rjavi borci, ki so jih uporabljali kot topovsko hrano.
  In 3. julija je Moskva končno padla ... Do tega trenutka so Nemci zavzeli Kazan in Uljanovsk ter mesto Gorki in Rjazan ter dejansko ozemlje do reke Uralsk in že napadli Orenburg.
  Tudi z vzhoda je potekala ofenziva velikih sil. 4. julija 1956 je Nikita Hruščov ponudil predajo Tretjemu rajhu v zameno za zagotovila lastne varnosti in varnosti drugih članov politbiroja.
  Hitler se je s tem strinjal ... Vojna se je končala po dobrih dveh mesecih. In razmerje moči je bilo od samega začetka brezupno.
  Vendar se štiri dekleta niso sprijaznila s porazom. Ker je ZSSR že popolnoma zajeta, ali je mogoče Hitlerja vzeti in ubiti?
  In 9. avgusta 1956 so se znana štiri dekleta skupaj s fantom Olegom Ribačenkom odločila napasti Hitlerjev bunker in uničiti glavnega zločinca vseh časov in narodov.
  In tako so se štiri deklice in fant, ki so bili videti stari okoli dvanajst let, zelo mišičasti, v samih kratkih hlačah, preselili v rezidenco Hitlerja, ki si jo je izbral na Cipru.
  Deklica je bila bosa in v bikiniju, fant je bil v kratkih hlačah in prav tako bos. Torej je bilo vseh pet obtoženih magije.
  Otrok in štiri dekleta v napadu.
  Oleg Rybachenko je vrgel bosonogi, otroški nožni pulsar, razpršil naciste in zacvilil:
  - Za veličino Rusije!
  Nataša je izstrelila strelo iz svojega popka in zažgala Fritza, z bosimi prsti pa izstrelila ognjeno kroglo, zažgala naciste in zapela:
  - Za novo Rusijo!
  Tudi Zoya je na udaru. Z golimi prsti vrže ubijalsko darilo. In razkrije skrinjo, iz nje bruha strele!
  Potem je zapela:
  - Da, bodi znan po Rusu!
  Avguština je razgalila tudi oprsje. Iz škrlatne bradavice ji je padel pulzar. In bruhala je strele z bosimi prsti.
  In zapela je:
  - Prvi sokol je Lenin, drugi sokol je Stalin!
  In zdaj je Svetlana na udaru. Kako z golimi prsti ven vreči pulsar... Razbil bo fašiste. In potem s škrlatno zadrgo na bradavici. In pokosil bo veliko nacistov.
  In zapojte:
  - Za domovino in Stalina!
  Oleg Rybachenko je znova v napadu. S čarobnimi meči seka fašiste in z golimi prsti izpušča strele.
  In fant zakriči:
  - Veličina države!
  Nataša, ki z meči drobi naciste in z bosimi nogami meče peklenske pulsarje, cvili:
  Satanovi otroci smo!
  In smrtonosni mehurček je odletel z dekletove gole pete. In stopil vse.
  Tudi Zoya je na udaru. Vse zdrobi z meči. In z ognjeno strelo iz škrlatnih bradavic vodi Fritz. In z golimi prsti meče peklenske pulzarje.
  Med rjovenjem:
  - Za pravo domovino!
  Na udaru je tudi Avguštin. In njene rubinaste bradavice delujejo, bruhajo slapove strele. In roke so rezale nasprotnike z meči. In goli prsti mečejo pulsarje.
  Ognjena lepotica kriči:
  - Za črnoboga!
  In tukaj je Svetlana v ofenzivi. Tudi terminatorka. Iz jagodnih seskov so letele strele in pulzarji. Požgali so vse okoli dekleta. Še posebej so trpeli nacisti in vitezi tretjega rajha.
  In dekle ga bo vzelo in zavpilo:
  - Za največjo Rusijo! Borim se!
  Fant in štiri dekleta v ofenzivi.
  Premikajo se po hodnikih bunkerja. Iztrebljajo fašiste. Gredo k Hitlerju. Pravzaprav je na tem svetu temu smrčku uspelo živeti sedeminšestdeset let. In tako se je pet terminatorjev odločilo: dovolj je s Hitlerjem, pa ga bodo ubili! Torej se dekleta in fant selijo.
  Oleg seka naciste z meči, z bosimi nogami meče energijske strdke in poje:
  - Slava veliki Rusiji!
  Natasha, ki uporablja škrlatne bradavice na prsih, pa tudi seka naciste z meči in meče pulsarje z golimi prsti, kriči:
  - Za Belo Rusijo!
  Zoja je v ofenzivi. Tudi on reže z meči in meče strele v naciste s škrlatnimi bradavicami. In tuli sam pri sebi:
  - Naj Beli Bog zmaga!
  In z bosimi nogami, kot pulsar se bo začel.
  In tukaj je Avguštin v ofenzivi. Tako močno in hitro. Tudi iz škrlatnih bradavic sije strela, kot iz roga izobilja. In naciste uniči z meči. In z golimi prsti na nogah nekaj gorečega, kot vrženega ven.
  Potem bo rdečelaska zapela:
  - Črnobog bo dal zmago!
  In v ofenzivi proti nacistom Svetlana. Tudi njih seka z meči. Iz rubinastih bradavic sije strela in z bosimi nogami izstreljuje razbijajoče pulsarje.
  In zakriči na ves glas:
  - Slava Svarogu!
  Peterica divja, prevrača tanke, uničuje nacistične bunkerje itd. Uničuje nasprotnike kot kobilice.
  Oleg v ofenzivi. Fant seka kot meči. In z golimi prsti bo metal otroške noge. In nacisti se bodo brez težav ulegli.
  In potem zapojte:
  - Da, Veliki Rus! S teboj sem!
  Tudi Nataša je v ofenzivi. Nacisti se zbijajo sami. Pulzarje meče z bosimi nogami. Škrlatne bradavičke, bruhajo strele.
  In poje sam pri sebi:
  - Veličina Rusije, Svarog je moj mesija!
  Zoja je v ofenzivi. Prav tako meče strele. In njene rubinaste bradavice trzajo kot boje deskanja zaradi tokov energije.
  In goli prsti, ognjeni strdki pulsarjev klikajo sami zase.
  Zoya kriči:
  - Slava vesoljski Rusiji!
  In kot bo gola peta sprejela in podlegla v velikem obsegu, uničenje.
  In tukaj v boju in Avguštin. Z golimi prsti na sovražnika meče tudi uničujoče in smrtonosno orožje. In njene škrlatne bradavičke, kot iz mitraljeza, spuščajo potoke divje energije in uničenja na sovražnika. Tukaj je rdečelaska, kako bije naciste. Dobesedno se zaljubi.
  In kako udarja z golo peto!
  In rjove:
  - Za moč in modrost črnoruskega boga1
  In potem je Svetlana na udaru. Uničuje tudi naciste z meči. In škrlatne bradavice bruhajo darila smrti. In kako bo vzel in zapel:
  - Slava naši veliki Rusiji.
  In z golo peto bo zadel sovražnika s pulsarjem. In vzel bo meče in sekal ...
  Da, pet Hitlerjevih gardistov zelo slavno pokosi. To je res tisto, kar dekleta potrebujejo.
  In fant z njim, Oleg Rybachenko, je tako kul! In nacisti iztrebljajo zelo slavno.
  To je fant terminator.
  Meči kot rez. In zavrtel se bo in naciste posekal z meči. In pulsar bo vrgel z bosimi nogami.
  In rjove:
  - Za veličino Evrope!
  In tukaj je Natasha v ofenzivi. Tako besen. In tudi iz škrlatnih bradavic se bodo sprostili pulsarji. In zdrobi fašiste. In meče tako smrtonosne pulsarje z bosimi nogami.
  In zarjovi na vsa grla:
  - Slava ruskim bogovom!
  Zoya sama je v ofenzivi. In vse naciste je pobila z meči. In njihovo kožo narežemo na boben. Oziroma v sito. In z golo peto, kot da bi ga nacisti, bo podlegel. In iz škrlatnih bradavic teče energija. No, nacisti morajo res boleti.
  In Zoya kriči sama pri sebi:
  - Za Sveto Rusijo!
  In takrat je Avguštin postal še bolj aktiven. Pulzarje je izstreljevala tudi z golimi prsti. In iz škrlatnih bradavic švigne kot strela. In kot iz gole pete bo izpustil pulsar, žgočo strelo.
  In zakriči:
  - Milost črnoboga je z nami!
  In rdečelasi hudič bo vzel in udaril sovražnika.
  In tukaj je Svetlana na udaru. Deklica, ki je samo cvet svetle barve.
  Nacisti samozavestno gori. In iz rubinastih bradavic pošilja takšne mitraljezne rafale. Da je mogoče celo vesolje zažgati. In vzeli so, požgali so vse naciste.
  Ja, Hitlerju bo težko, saj je taka oblast proti njemu.
  Toda Svetlana je zavpila:
  - In ljubezen Belega Boga je z nami!
  Pet potez k sebi. Brez usmiljenja zdrobi naciste. In prikazuje peklensko iztrebljanje. Kdor si upa takim dekletom stati na poti, bo umrl.
  Oleg v ofenzivi. Vedno bližje fant prihaja v Hitlerjevo pisarno. Kako divje drobi svoje meče. In otrokove bose noge oddajajo pulsarje.
  Da, nacisti niso imeli sreče, prišli so v stik s tako drznimi dekleti in fantom.
  Tukaj bo Natasha sprostila tako ognjeno meglico iz svojih škrlatnih bradavic. In toliko fašistov je požganih. To je dekle, tam je pravi terminator.
  In tukaj je, kako na sovražnika izstreliti morilca z golimi prsti. In jebem posebej.
  Po tem bo Natasha zacvilila:
  - Slava ZSSR!
  Tudi Zoja je v ofenzivi. Tukaj iz jagodnih bradavic bo dal ognjeni tok. In premaga svoje nasprotnike. In daje zavoj za zavojem. In vzel bo škrlatne bradavice in streljal na sovražnika.
  In z golimi prsti bo udaril sovražnika.
  Potem poje:
  - Slava naši Zemlji!
  Nadalje v Avguštinovi ofenzivi. Tudi na divji strani. Prebija svoje nasprotnike. In meče škrlatne bradavice na sovražnike, zelo pekoče diske. Naciste dobesedno sežgejo v pepel.
  In bojevnik zarjovi:
  - Za veliko zmago!
  Toda v napadu Svetlana. Tako ostro in agresivno. Z bosimi nogami pokriva Fritza. In iz jagodnih bradavic, ko se bo sprostilo, nekaj precej smrtonosnega.
  In vzel bo naciste in jih zažgal, potem pa prah.
  Dekle ga je vzelo in zarjovelo:
  - Za močne, ruske bogove!
  Pet jih je vzelo in se prebilo do Fuhrerjeve pisarne. Hitler je star. Pojavili so se sivi lasje, na čelu pa plešasti madeži. Nizek človek. Padel je na kolena pred dekleti in fantom.
  Nataša mu je v roke sunila svojo golo, okrvavljeno nogo in zavpila:
  - Poljubi psa!
  Hitler prestrašeno poljubil ...
  Zoya je tudi prisilila Fuhrerja, da ji je poljubil golo peto. Hitler je bil pokorjen.
  Potem je poljubil tudi Avguštinove gole, hrapave podplate. Kar malo je pogumovala.
  Svetlana je morala poljubljati tudi njene bose noge. Fuhrerjeva dekleta so ga nato prijela za roke in noge. In ko so potegnili, so se raztrgale na štiri dele.
  In Hitler je iz bolečega šoka ravno 9. avgusta 1956 vzel in umrl.
  Končala se je vladavina največjega zločinca vseh časov in narodov, ki je zajel ves svet.
  Velikega in krvavega diktatorja je nasledil Schellenberg, ki je nadomestil Himmlerja. In najsposobnejši od Hitlerjevih sinov, pridobljen z umetno oploditvijo, je bil razglašen za formalnega dediča.
  Toda ... Začel se je boj za oblast, Schellenberga je strmoglavil Mainstein in začeli so se krvavi obračuni.
  
  POSNETEK HELL TERMINATOR
  Spomladi 1942 je eden od nemških strokovnjakov ugotovil, da na nemških ponarejenih dokumentih uporablja sponko iz nerjavečega jekla, medtem ko Rusi uporabljajo le preprosto železo. In potem je o tem poročal vrhovnemu poveljstvu.
  Po tem je bil ta odtenek upoštevan in nemški agenti so začeli propadati veliko manj pogosto.
  In posledično je Fritz razkril načrte za ofenzivo na bokih blizu Stalingrada. In čete so bile ponovno zbrane. Ko se je 19. novembra začela ofenziva, je bila Rdeča armada soočena z zelo močno obrambo. Poleg tega se je na dan ofenzive izkazalo, da je vreme neleteče, kar je onemogočilo letalstvo in zmanjšalo učinek topniške priprave.
  Nemci so potem lahko zdržali in boji so trajali več kot mesec dni brez večjih uspehov za Rdečo armado.
  Afrika je tudi malo drugačna. Rommel je prejel več okrepitev iz Evrope in je lahko izvedel veličastno ofenzivo proti Američanom. Ujetih je bilo več kot sto petdeset tisoč premalo usposobljenih in neizkušenih ameriških vojakov. Rommlove čete so zavzele tudi Alžirijo in Maroko.
  Po tem so ZDA zaprosile za premirje z Wehrmachtom. Nemci so izkoristili izstop Amerike iz vojne in še okrepili Rommla ter premagali Britanijo v Libiji in Egiptu. Istočasno so Nemci pozimi odbili ofenzivo Rdeče armade pri Leningradu in nov poskus napada pri Stalingradu in v smeri Ržev-Sičov. Pomlad je minila razmeroma mirno. Ker pozimi v ZSSR ni dosegel uspeha, je prihranil moč. In Nemci so napredovali v Afriki in na Bližnjem vzhodu. Ujet po padcu Egipta, Iraka in Kuvajta. Del Sirije je zasedla Turčija. Ki je šla v vojno z Britanijo.
  Tudi poleti je na vzhodni fronti vladalo zatišje. Nacisti so napredovali v Sudanu ter napredovali v Iran in na Bližnji vzhod. Šele avgusta so Stalinove čete poskušale napredovati blizu Stalingrada. A spet so se zapletli v trdo nemško obrambo.
  Panter, ki je imel oklepni, natančen in brzostrelen top, se je posebej izkazal v obrambnih bojih.
  Nemci so celotno triinštirideseto leto preživeli na vzhodu v obrambi. Vmes so zavzeli Afriko in po Iranu vstopili v Indijo ter se združili z Japonci.
  Pozimi Rdeča armada skoraj ni napredovala. Stalin je preiskoval možnosti miru. In Nemci so prebavili angleške kolonije. Churchill je zbolel in zaradi negotovosti je po izgubi kolonij z Nemci sklenil premirje. To je nacistom na vzhodu razvezalo roke.
  In maja 1944 se je začela ofenziva Wehrmachta v smeri Kaspijskega morja.
  V bitkah so sodelovali "Panthers" -2 in "Tigers" -2. Ti stroji so pokazali svojo moč, a glavna stvar so reaktivna letala, ki jim ni bilo več enakega. Zlasti ME-262 in XE-162.
  Da, in veliko Arabcev, Afričanov, Indijcev je bilo vpoklicanih v pehoto. Ti so plezali naprej kot topovska hrana.
  No, kaj pa v bitki pa v bitki!
  Sovražnik, ki je metal trupla, se je prebil do Kaspijskega morja in po kopnem zanikal Kavkaz. In Turki so udarili z juga in Rommlove čete.
  Popolna blokada...
  Wehrmacht je v ofenzivo vrgel več kot tristo divizij, večinoma tujcev. In dosegel je pomemben napredek.
  Čeprav se je Rdeča armada borila junaško.
  Še posebej štiri dekleta, Natasha, Zoya, Augustine in Svetlana.
  Še posebej slavno so z bosimi nogami metali smrtna darila na sovražnika.
  Toda tudi štiri pogumne in lepe čarovnice so se na splošno izkazale za nemočne.
  Kavkaz je bil poleti popolnoma zajet. Jeseni je Fritz zavzel tudi Saratov in Kuibyshev, ki je napredoval z juga. In tudi Uralsk, Guryev in se približal Orenburgu.
  Pozimi so prenehali. Nastala je začasna umiritev. Samo v samem Orenburgu so bile bitke. In to mesto je spet postalo legendarno. V njem so se spominjali dobe Emeljana Pugačova.
  Fuhrer se je nekaj časa poskušal pogajati o končnem miru z Združenimi državami in Britanijo. Nato so nadaljevali vojno z Japonsko. Čeprav brez uspeha. Samuraji na morju so osvojili več zmag.
  Spomladi 1945, 20. aprila, se je začela operacija "Kremelj" z napadom na Moskvo.
  Boji so se izkazali za zelo hude. Nemci so bili vpleteni v krvave bitke. Sovjetske čete so se junaško borile. Kljub temu so Nemci po treh mesecih trdovratnih bojev z uporabo reaktivnih letal, najnovejših tankov serije E, obkolili Moskvo. V drugih smereh jim je uspelo zavzeti Tambov, Penzo, Uljanovsk in napredovati proti Ufi.
  Avgusta je Rjazan padel, zaostanek za Moskvo pa se je še povečal.
  Stalin je ponudil mir pod kakršnimi koli pogoji. Fuhrer je to ignoriral. Toda Moskva je zdržala do decembra, ko je bila na koncu zavzeta.
  Fritz je do konca leta zavzel tudi Gorky in Kazan.
  Po zimskih počitnicah maja 1946 se je Fritz preselil na Ural. Bitke so bile že v polnem teku, ne tako intenzivno. Veliko generalov je izdalo in se vdalo brez boja. Da, in sam Stalin je utrpel možgansko kap in ni bil tako pripravljen na boj.
  Po zavzetju Sverdlovska se je vlada ZSSR preselila v Novosibirsk.
  Toda vojska Wehrmachta jim je sledila za petami.
  Mesta so bila zajeta skozi vse leto. Po napadu na Novosibirsk se je Stalin strinjal s predajo v zameno za osebno varnost.
  In kmalu sklenil mirovni sporazum med Japonsko in ZDA. Velika Britanija in Amerika sta na koncu priznali vse pridobitve Wehrmachta.
  Ko je Hitler zavzel veliko ozemelj, je skupaj z Japonci ustvaril svoj kolonialni imperij.
  Vendar ni imel dolgo časa za barvanje. 20. aprila 1957 so se čarovnice odločile izvesti operacijo proti Fuhrerju. V rezidenci diktatorja že srednjih let so napadle štiri čarovnice.
  Bojevniki v bikiniju, v rokah držijo čarobne meče in z bosimi nogami mečejo strele in pulsarje.
  Nataška je vodila mlin na veter, sekala skozi naciste in vrgla strdek energije s prsti svoje bose noge in kričala:
  - Slava domovini!
  Zoja je sekala s čarobnimi meči. Nacistom je razpirala trebuhe in žvrknila:
  - Za nove meje!
  In z golimi prsti, kako sprostiti pulsar.
  Nato v napadu Avguština. Poganja tudi mlin s čarobnimi meči. Potem z bosimi nogami vrže nekaj smrtonosnega.
  Nato rdeča harpija reče:
  - Za črnoboga!
  Naslednja v napadu je Svetlana. Reže tudi z meči, z golimi prsti izpušča strele, ki prerežejo naciste.
  Potem je Nataša v ofenzivi, posekala Hitlerjevo telesno stražo in kričala:
  - In jaz sem iztočnica, sesekljal bom vse naciste!
  In z bosimi nogami kot dekle pulsar, in vrgla bo.
  In tukaj je Zoya v napadu. Meči kot predenje, in cut meso. In z golimi prsti bo izpustil strelo.
  Potem bo zavpil:
  - Imam super punco!
  Nadalje v Avguštinovi ofenzivi. Tudi vrti se ... In spustil je nekaj strel iz prsi. In z bosimi nogami bo pulsar vrgel in zavpil:
  - Sem super bojevnik!
  In njeni rdeči lasje plapolajo kot proletarski prapor.
  In tukaj je Svetlana na udaru.
  Njeni meči se vrtijo in njene bose noge trosijo strdke energije in strele bodo letele iz njenega popka.
  Dekle bo zapelo:
  - Sesekljali bomo zmaja in ubili Fuhrerja!
  Tudi Nataša vihti z meči v ofenzivi in poseka naciste. In njene bose noge mečejo smrtonosne izstrelke.
  In krsta vozi v nacistične straže.
  In deklica si zapoje:
  - Sem uničevalni borec,
  In veliki terminator...
  Razgradil atom naenkrat,
  In z glavo v zid!
  Zoya v ofenzivi, vzela in vrgla z golimi prsti, nekaj, kar raznese streho.
  In kako peti:
  - Slava vesoljskim razdaljam!
  In spet so njeni meči raztrgali sovražnike na majhne koščke in koščke raztrganega mesa.
  In tukaj v Avguštinovem gibanju. Kako pretepa naciste. In kosi okrvavljenega mesa letijo na vse strani.
  In deklica z boso nogo se bo tudi vdala pulsarju in zalajala:
  - Jaz sem velika lepotica! Ki ga imajo vsi radi!
  In tu je Svetlana na potezi. Prav tako bo sprostil strelo iz popka. In z boso nogo bo pulsar padel na naciste. In njeni meči, no, samo krvniki.
  Tedaj deklica zažvrkne:
  - Slava domovini!
  Natasha je v divji blaznosti. Napade Fritza. Raztrga jih in meče ognjene mehurčke z golimi petami.
  In poje sam pri sebi:
  - Slava naši hiši!
  In iz popka ji je padel tudi strdek energije.
  Zoja poganja mlin na veter z meči. Poseka kup fašistov. In potem, kot z golimi prsti, bo vrgel na sovražnika. In razkropi nasprotnike na vse strani.
  Potem poje:
  - Slava ruskim carjem!
  Tukaj je Avguštin v hudem napadu. Seka nasprotnike. In zdaj bo njena bosa noga vrgla strele ... In pulsar bo odletel iz njenega golega popka. In se razkropi v smeri Hitlerjevih telesnih stražarjev.
  Nato je rdečelaska zapela:
  - Ne čakajte na usmiljenje od mene!
  Tudi Svetlana je v ofenzivi... Seka nasprotnike, jih drobi. Vrže strele iz popka. In z golimi prsti na nogah, kot bi se iskrilo, se pretakajo cele slapove energije.
  In zapoje sam sebi:
  - Zelo sem hvaležen
  Sem bolj kul kot opica!
  Tudi Natasha je v ofenzivi ... Kako seka z meči. In z bosimi nogami se bo morilski izstrelil. In tukaj je bliskovit let iz popka.
  Nato deklica zareži:
  - Za slavo domovine!
  Sledi Zoya. Uničuje tudi sovražnike. Strela izza ust bruha. S popkom meče strdke energije. In tuli sam pri sebi:
  - Jaz sem prvak v metu!
  In bose noge kot predenje.
  Nadalje Avguštin v ofenzivi. Naciste seka z meči jih narežemo drobno solato. In z bosimi nogami, kot pulsar, bo vrgel. In celo dve streli iz popka ... In ducat fašistov je ocvrt na mestu!
  Bojevnik bo zapel:
  - V imenu matere matere!
  In spet bose noge kot udarec pulzarja!
  In potem v ofenzivi Svetlana. To je dekle, ki ne more biti bolj kul. Ta bojevnica ga bo vzela in z bosimi nogami vrgla strelo. In iz popka bodo leteli mehurčki uničenja. In takole bo bojevnik zavpil:
  - Posvetilo mi je, da ima žolna dleto!
  Nataša se premika. Pomaknjen in odrezan ducat fašistov. In deklica je z golimi prsti izpustila uničevalni izdelek. Iz popka je slap strele in zapel:
  - Večni moj, največji kralj na svetu!
  In iz dekletove gole pete je poletel pulsar.
  Zoja se je premikala. Prijela ga je z meči in zarezala. Sovražniki so zdrobljeni, pomežiknjeni s safirnimi očmi. In iz popka steber energije. In bosonogi pulsarji uničenja.
  In kako peti:
  - Jaz bom prvak!
  In potem v gibanju Avguština ... Njeni meči, kot rezila mlinov. Brez obotavljanja se poreže. In iz popka letijo puščice, ostre od čarobnega ognja. In dekliške bose noge dajejo takšne darove uničenja.
  In rdečelaska sama zarjovi:
  - Veliko prvenstvo!
  Svetlana tudi ni darilo. Vzela ga je in z bosimi nogami vrgla drobce razbitega stekla. In dva ducata fašistov je ležalo mrtvih. In kako od popka bo dala cela črta. In brez težav bo pokosil vse naciste.
  In pomežikne pripomni:
  - Jaz sem velike sanje!
  Nataša bo s čarobnimi meči zavrtela trojni mlin na veter. Z golimi prsti bo jemal in metal darila. In s svojo golo peto bo ognjeni dal nekaj mehurčkov ...
  In iz popka cel slap strele.
  Potem poje:
  - laserski meč,
  Želi posekati sovražnike!
  Zoja je v ofenzivi. In njeni meči so pravi diamantni svedri. In zdrobi Fritza, kot lupina, težka sto funtov. Toda ko so dekleta vzela bose noge in vrgla nekaj krvavega.
  In potem je trajalo in zlomilo.
  Zoja je zavpila:
  Mi smo novi prvaki!
  In tukaj je Avguštin v gibanju. Kako reže sovražnike. In zamah njenih mečev poseka vse.
  In z bosimi nogami letijo najrazličnejša darila smrti.
  In Avguštin je zapel:
  - Moja sveta strela!
  In ogenj ji gre iz ust!
  In tu je Svetlana na potezi. Enako kot iz popka izpuščeno darilo morilske moči.
  Nato je dekle zapelo:
  - Jaz sem absolutni prvak!
  In vzela je svoje bose noge in poslala pulsar. In peklenski ogenj ji je letel iz grla. In zdaj je gola peta podlegla mehurčkom.
  In iz popka prileti smrtonosna in ubijalska strela.
  Nataša je uporabljala tudi meče. Sesekljal veliko fašistov. In kako se bo strelovito izpustila iz popka. In razbiti Firerjevo telesno stražo na majhne koščke.
  Po tem bo zapel:
  - Za domovino in svobodo do konca!
  In z golimi prsti se bo sprostilo nekaj povsem smrtonosnega.
  Zoya, ki je napadla sovražnike in pokazala zobe, je zarjovela:
  - Divja ekipa! Razbij sovražnika!
  In tudi bos ga bo vrgel ven. In iz popka so šle tako smrtonosne vrste.
  Deklica je zavpila:
  - Velika sramota!
  In potem se je Avguštin premaknil. Zasvetila je tudi s smaragdnimi očmi. In iz popka je vrgla kup strel. In z golimi prsti se je podala na sovražnika.
  In udarila je z meči in vpila:
  - Jaz sem predvsem svetovni prvak!
  In potem v napadu Svetlana. Tako vsi mlatijo in kosijo. In tako kul in živahno dekle je. Tudi iz popka dobesedno leti mitralješki rafal. In zruši veliko fašistov. In bose noge bruhajo takšne snope energije v potokih.
  Bojevnik je zapel:
  - Cilj je blizu!
  In zbiranje moči za met!
  Da, končno je četverica vdrla v Hitlerjevo pisarno. Ubil vse svoje stražarje. In fašista številka ena so potegnili izpod postelje.
  Hitler je zaklokotal:
  - Dal bom Poljsko!
  Nataša je sarkastično vprašala:
  - Ali morda Kavkaz?
  Fuhrer je zarjovel:
  - Da, vsaj dva Kavkaza, samo ne ubijaj!
  Dekleta so odgovorila v en glas:
  - Poljubi naše noge!
  Hitler, ki je stokal, pravkar je dopolnil oseminšestdeset let, se je plazil po kolenih in bos poljubljal okrogle pete deklet. Smejali so se in smejali.
  Fuhrer je vsak prašni in okrvavljeni podplat deklice trikrat poljubil.
  Nato je Natasha z bosimi prsti prijela Hitlerja za desno roko, Zoya za levo, prav tako z boso nogo. Avguština in Svetlana sta firerja prijeli z golimi prsti za gležnje.
  Potem bodo dekleta največjega zločinca vseh časov in ljudstev potegnila na vse strani in ga vzela, raztrgala na koščke.
  Hitlerju so bile odtrgane tako roke kot noge, od šoka bolečine pa je zmajski vladar umrl na kraju samem.
  To maščevanje je našlo morilca in največjega krvnika v zgodovini sveta.
  Tu se pravljica konča, čeprav je na tem planetu postala prava nočna mora in kdor je poslušal, je gotov!
  
  
  ČAROVNICE PROTI HITLERJU
  V enainštiridesetem letu si je Hitler po zavzetju otoka Kreta premislil o odhodu v ZSSR. Dejstvo, da Stalin med napadom na Jugoslavijo ni napadel Nemčije, je firerja prepričalo, da ni bilo načrtov, da bi nanj naletel z vzhoda.
  Poleg tega so slutnje kazale, da na vzhodu ne bo lahke zmage in je bolje, da tja ne gremo.
  Fritzi so okrepili Rommlovo skupino in uspeli so prepričati Turčijo, da spusti vojake na Bližnji vzhod. Britanci so bili v Egiptu popolnoma poraženi in pregnani iz Iraka in Bližnjega vzhoda. Kmalu se je Franco strinjal z zavzetjem Gibraltarja.
  Po tem so lahko Nemci že zlahka premestili vojake v Afriko in naprej na Bližnji vzhod.
  Pal Indija. In potem je bila brez nepotrebnih težav v samo šestih mesecih zajeta črna celina. In vrhunec je bila ofenziva proti Britaniji in izkrcanje čet v matični državi novembra 1942.
  V dveh tednih je Anglija padla. In Fritzi so se končno utrdili na vzhodni polobli.
  A vojna z ZDA je še vedno trajala. In vleklo se je zaradi oddaljenosti oceana in težav pri prenosu vojakov.
  Zanašajoč se na vire Afrike, pomembnega dela Azije in Avstralije, Nemci gradijo veliko mornarico. Skupaj z Japonsko bijejo tudi podmorniško vojno.
  Triinštirideseta in štiriinštirideseta leta sta minila v bojih na morju. Islandija in Grenlandija sta bili zajeti. In v petinštiridesetem, ko so že imeli tanke serije "E", so Nemci pristali v Kanadi in koncentrirali svoje sile v Argentini.
  Takšni so bili njihovi načrti. Čeprav je dolgotrajna komunikacija otežila napad na Združene države.
  Toda do septembra je bila večina Kanade preplavljena.
  Nemške in japonske enote so vstopile v severne regije ZDA.
  Toda takrat so Fritza srečala štiri dekleta.
  Monica, Leia, Gertrude in Angelina.
  V boj so se podale štiri lepotice. Monica, Leah, Gertrude so blondinke, Angelina pa rdeča.
  In naj dekleta uničijo ogromno vojsko tretjega rajha.
  Streljajo z mitraljezi.
  Tukaj Monica vrže granato z boso nogo in poje:
  - Slava moji moči! Vsi so bili pokošeni!
  Leia pride na vrsto. Tudi sovražnike pokosi v rafalu in zacvili na vsa pljuča:
  - Moja vojska je močna!
  In z boso nogo vrže darilo smrti.
  Ognjena ali rdečelasa Angelina z bosimi prsti izstreli darilo smrti in zacvili:
  - Moja zmaga!
  In tudi čakalno vrsto!
  Nadalje Gertrude z boso nogo že udarja po sedanjosti smrti in kako oglušujoče zavpije:
  - Jaz sem prvak!
  In spet bo lansiral ubijalsko linijo.
  Monica spet strelja na fašistično hordo in zapoje:
  - Slava mojemu svetu!
  In z golimi prsti vrže morilsko darilo smrti, razbije nasprotnike.
  Vodi ogenj in Leia. Je zelo pametno dekle. In bose noge na sovražnika, kot bi metali granate.
  In dekle zarjovi:
  - Sem ameriški hiper bojevnik!
  Nato strelja Angelina. To naredi zelo lepo. In smrtonosno darilo leti iz njenih bosih prstov.
  In lepo dekle zarjovi:
  - Jaz bom absolutni prvak sveta!
  In kako bo bojevnica pokazala svoj dolgi jezik!
  In potem je Gertrude poskusila. Pa tudi kako bo dala čakalna vrsta. In potem bo z golimi prsti vrgel darilo smrti.
  In vse nasprotnike raztresite v koščke mesa.
  Štiri dekleta torej aktivno delajo. Pritisk, sovražne vojske očitno zmanjkuje.
  Čeprav ne, se pojavijo mogočni tanki, serija E. No, dekleta jih čakajo.
  Monica vrže granato z boso nogo in zacvili:
  - Borili se bomo v vesolju!
  In od njene gole pete se je darilo smrti odbilo od gosenice E-50. To vozilo je bilo poškodovano in ustavljeno.
  Bojevnik kriči:
  - Super!
  Naslednja Leia v bitki. Tudi z boso nogo, ko vrže darilo smrti. Razbije sovražnika. In rezervoar je postal tesen.
  In bojevnik zarjovi:
  - Jaz sem dekle v bikiniju!
  Naslednja je Angelina. Z boso nogo vrže tudi granato na E-75 in nemški vampir ima težko delo.
  In bojevnik zavpije:
  - Jaz sem tisti, ki bo pokazal super razred!
  In Gertrude se bori. Tudi bojevnik, ki ne pozna usmiljenja in dvomov.
  Lepotica ga je vzela in zacvilila:
  - Velika regata!
  In smrtonosna granata je priletela z bose noge.
  Monica spet ustreli in zacvili:
  - Akrobatika in posadka!
  Njen goli ud bo prav tako prevzel in tok smrti bo vrgel. In uniči vse sovražnike.
  Po tem bojevnik vyaknet:
  - Sem super punca!
  In Leia je pravi junak v bitki. In udarjanje sovražnikov. In z boso nogo bo vrgel granato, in vzel bo množico sovražnikov in jih raztrgal. In po vpitju:
  - Jaz sem tisto dekle, tisti Superman!
  In v bitki, Angelina, ki je tudi z boso nogo vrgla darilo smrti. Sovražnik bo raztrgan in zapel:
  - Hudiča, jaz sem demon!
  In v rafalu udarite po sovražniku.
  In tukaj je Gertruda v beli krogli. Ustreli se brez kakršne koli slovesnosti ali predsodkov. In vzel ga bo, s svojimi golimi prsti, sprožil bo darilo uničenja in razkosal sovražnike. Je to zelo borbeno?
  Štiri dekleta so se borila kot vitezi ali angeli. A vse ima mejo. In tako so se bojevniki umaknili ...
  Jesen in zima petinštiridesetega leta sta minili v trdovratnih bojih. Sile so bile neenake. Nemci imajo tanke serije E preveč močnejše od Shermanov in celo malih Pershingov. In reaktivno letalstvo sploh nima para. In začela so se pojavljati celo diskovna letala, popolnoma neranljiva za kakršno koli osebno orožje.
  Tako ZDA postopoma zajamejo vse vrste tujih divizij Tretjega rajha.
  Večino Amerike zajamejo jeseni in pozimi. Poleg tega upori na jugu ZDA in izdaja generalov nemških korenin. Kot tudi nedvomna premoč novih mitraljezov in celo podzemnih tankov Wehrmachta.
  In spomladi aprila 1946, potem ko je horda Tretjega rajha obkolila in zavzela Washington in New York, so ZDA kapitulirale.
  Tako se je obrnila še ena stran vojne.
  Toda leta 1947 se je maja začela še ena bitka, tokrat z Japonsko.
  In kampanja proti ZSSR je bila spet odložena.
  In zdaj štiri dekleta iz ZDA niso obupala in se spet borijo s sovražnikom.
  Sedeminštirideseto poletje in vročina, bojevniki v bikinijih. In borijo se sami s seboj.
  Monica vrže granato z boso nogo in zacvili:
  - Jaz sem terminator!
  In naredi obrat.
  Leia tudi strelja, in to zelo dobro. In spet njene bose noge nekaj mečejo. In iztrebljajo.
  In dekle kriči:
  - Bojne akrobatike!
  Poleg tega Angelina strelja. Zdrobi nasprotnike. Izžene jih množično. In njeni goli prsti spet vržejo nekaj brutalno morilskega.
  Bojevnik kriči:
  - Jaz sem jekleni krempelj!
  In Gertrude se ustreli in pokosi sovražnike. Po tem bo z boso nogo vrgel darilo smrti in mrmral:
  - Vojaška tema in matematika!
  In spet, kako bo vse vzel in pokosil do norosti!
  Da, štirje se borijo. Vendar sili nista enaki. Novi tanki serije E-50 U z gostejšo postavitvijo, višino manj kot dva metra, s 170 bočnimi oklepi, 250 mm čela in težo petinšestdeset ton z motorjem 1800 konjskih moči.
  Ne upirajte se takšnemu Japoncu. Pa tudi proti ME-462, ki brez slovesnosti uniči vsa sovražna letala kot koloboke.
  In proti, tudi letečim diskom. In vse polomijo.
  Skratka, v šestih mesecih je bila Japonska popolnoma poražena in vse njene kolonije zajete.
  In kaj se je zgodilo. Fuhrer je kmalu osvojil vse države sveta razen ZSSR.
  Doslej je bilo vse bolj ali manj mirno. Toda potem je Stalin umrl in oblast je prevzel Nikita Hruščov. In spet zapleteni odnosi s tretjim rajhom.
  Da ne omenjam, da je ZSSR razvijala jedrsko orožje. In bil je tudi dvajseti kongres, ki je obsodil prejšnjo politiko.
  In 22. junija 1956 je Tretji rajh po ukazu že srednjih let, a zelo agresivnega Hitlerja, začel invazijo. Njegova drhal je računala na hitro zmago, a ga je čakalo nepričakovano presenečenje!
  Ne samo štiri ameriška dekleta, ampak tudi štiri ruske lepotice in čarovnice so se podale v boj s hordami Wehrmachta. In cela skupina deklet v različnih vejah vojske in tudi vse čarovnice!
  
  ZET NAPOLEON ALEKSANDRA I
  Napoleon ni šel v Rusijo in se je na splošno poročil z mlajšo sestro Aleksandra Prvega. To je povzročilo nekatere spremembe v zgodovini.
  Najprej se je carska Rusija bojevala proti Avstriji in zavzela Galicijo. Drugič, Francija je organizirala Italijo in tja postavila Napoleonovega sina in rusko princeso.
  In potem sta Rusija in Francija osvojili in razdelili Turčijo.
  Nadalje je bila Britanija s skupnimi močmi osvojena. Španske kolonije so končno postale francoske, tako kot velik del Afrike. In potem sta bila okupirana Indija in Iran!
  Po smrti Aleksandra I. in abdikaciji Konstantina je prišlo do državnega udara in na ruski prestol je bil povzdignjen štirinajstletni rimski cesar Napoleon II. In po Napoleonovi smrti leta 1836 je Napoleon II postal vladar Francije in vse Evrope ter številnih kolonij.
  Nastal je en sam superimperij, ki se je še naprej širil. Napoleon II je pozneje osvojil Kitajsko in Indokino ter vso Afriko. Pa Avstralija in Kanada. In umrl je leta 1879 v starosti skoraj oseminšestdeset let.
  Nato je prestol nasledil Napoleon III. Hotel se je tudi boriti. Toda po vsem svetu je od Francije ostalo neosvojeno samo ozemlje ZDA!
  In Napoleon Tretji je leta 1890 začel vojno z Ameriko. Zadnja država, ki ni bila francoska posest.
  In ogromna vojska petih milijonov vojakov z vsega sveta je vstopila na ozemlje ZDA.
  Sile bi bile neenake. Toda Američani so se zelo junaško borili proti Napoleonu III.
  Še posebej štiri dekleta: Monica, Leia, Gertrude, Anna! In borile so se kot kobre in junakinje.
  Monica je sekala z meči in z golimi kovinskimi prsti na nogah z ostrimi diski. In udaril nasprotnike.
  In bojevnik je zapel:
  - Slava Ameriki!
  Tudi Leia se je porezala s tujo vojsko z meči in agresivno siknila:
  - Slava najboljši državi na svetu!
  In tudi bosi sprožil morilski.
  Gertruda se je borila z ogromno vojsko, pa tudi z bosimi nogami, metala zelo ostre igle in udarjala po sovražnikih.
  Hkrati je dekle zacvililo:
  - Sem borec takšnega razreda, kar je super!
  Borila se je tudi Anna, ki je bosa metala morilska darila.
  In zavpil:
  - Dosežki so nas veliki!
  Toda ne glede na to, kako so se borili, in celo zelo junaško, ta četverica, vendar so jih superiorne sile Francozov kljub temu premagale.
  Dekleta so ujeli. Tam so jih slekli in brutalno mučili. Na stojalu so jim zvijali roke, jih tepli z bičem in razbeljeno žico. Gole podplate so žgali z ognjem, na gole pete so nanašali razbeljeno železo. Toda dekleta nikoli niso priznala nove oblasti Napoleona III.
  Potem so jih skoraj gole poslali na delo v kamnolome. In Amerika je postala nova francoska provinca.
  Ko je Napoleon III. leta 1903 umrl v starosti oseminšestdeset let, je Napoleon IV. postal cesar. Njegov prihod je pomenil novo vladavino. Krepitev vloge parlamenta in zmanjšanje vpliva plemstva. Postopoma je svetovni imperij postal bolj demokratičen.
  In leta 1917 je prvi človek poletel v vesolje. Tako se je začela doba astronavtike.
  Leta 1922 so ljudje poleteli na Luno. In 1933 na Mars. In do leta 1950 so obiskali vse planete sončnega sistema. Toda leta 2000 se je začel prvi polet do zvezd, cela vesoljska odprava. Tukaj je taka AI samo zaradi ene poroke Napoleona Bonaparteja z rusko princeso.
  Kako je usoda vsega človeštva odvisna od najmanjše priložnosti.
  
  PADE PROTI KITAJSKI
  OPOMBA
  Oleg Ribačenko in Margarita Koršunova sta se v 17. stoletju preselila v Sibirijo, kjer sta se podala v vojno s kitajskim cesarstvom pod nadzorom mandžurske dinastije. Nesmrtni morilci spreminjajo tok zgodovine, ne samo na Kitajskem.
  Vojna divja kot orkan
  Fant se bori z veliko vojsko ...
  Prerezali smo besno meglo
  Čeprav je včasih celo pretežko!
  
  Sovražnik je zelo noro močan,
  Prihaja neprekinjen plaz ...
  Pod šumenjem svetlo škrlatnih hitečih zastav,
  Bomo pa, verjamem, dobili bitko maja!
  
  Ne mislite, da nas je mogoče premagati
  Smo veliki bojevniki od Boga ...
  In ne bo prekinjeno, poznam nit življenja,
  Čeprav zna biti včasih zelo strog!
  
  Spoznajte veličino Rusije v tem
  Da je domovina dragocenejša od vsega ...
  In tam bo zelo močna ruska hiša,
  In premakni fašistični podli v obraz!
  
  Ne verjemite, ne zlomite Horde Rus',
  Ki ne kleči ...
  Borite se brez zadržkov, ne bojte se,
  V imenu novih Genusovih generacij!
  
  Za rusko hišo, za njene kozolce,
  Borili se bomo zelo ostro ...
  Neskončne uresničene sanje
  Nisi bojevnik z dušo norca!
  
  Tukaj prisežeš domovini,
  Postanite bojevnik velikega Svaroga ...
  Ne, ne gradite sreče na krvi,
  Ko v Jezusovem srcu ni Boga!
  
  Lahko dosežemo nove načine,
  Veličina države, ki cveti ...
  In ubiti pošast z naočarami,
  Tako da bo planet kmalu postal raj!
  . POGLAVJE 1
  Fant in deklica ter štiri čarovnice so končali v južni Sibiriji in odbili naval Kitajcev. To je bila malo znana vojna, ko so bili na Kitajskem na oblasti Mandžuri, ki so se aktivno širili v različnih regijah Azije.
  In tako so napadli Ruse v regiji Tibeta. In prava zgodba, uspelo jim je odvzeti del ozemlja. Poleg tega je bila Rusija v tistem trenutku oslabljena zaradi kmečke ženske in kozaške vojne Stenke Razina. Da, in čete bi bilo treba premeščati na zelo velike razdalje.
  Toda nesmrtna deček in deklica ter štiri terminatorke so priskočili na pomoč ruski utrdbi.
  Ogromna kitajska vojska je vdrla v novozgrajeno rusko trdnjavo. In očitno so bile sile neenake.
  Rusov je samo tisoč, Kitajcev pa dvesto tisoč. In zdelo se je, da sploh ni možnosti.
  Toda šest razrednih bojevnikov je super pripravljenih na boj.
  Oleg Rybachenko na steni. Nesmrtni deček, na videz star približno dvanajst let, meče igle z golimi prsti. In udari napredujoče Kitajce. Ducat naenkrat.
  Z golimi prsti meče igle in Margarito. Deklica uničuje nasprotnike in cvili:
  - Moja velika moč!
  In se pogumno bori.
  Tudi Nataša vrže močan bumerang z golimi prsti. Kako zdrobiti nasprotnike in škripati:
  - V imenu velike slave!
  Nato Zoja Kitajce seka z meči, hkrati pa z bosimi nogami meče igle s strupom. In poje sam pri sebi:
  - V prostranosti Rusije,
  Rešimo lahko vse!
  In spet padajo meči na nasprotnike. In če sesekljajo, potem brez usmiljenja.
  Ko pa je Aurora začela uničevati in metati bumerange z golimi prsti, potem je to popolno uničenje. In pobiti Kitajci padejo pod udarce rdečega hudiča.
  In dekle zarjovi:
  - Vse bom zdrobil in raztrgal!
  In kako bo vzel in sekal z obema mečema!
  In iz njene gole pete leti oster in prodoren disk. To je na splošno dekle popolne smrti.
  In tu je Svetlana v odločilni bitki. Kako mučimo Kitajce in jih z meči sekamo na majhne koščke.
  Deklica je zavrtela metulja in sedem bojevnikov Nebesnega cesarstva je bilo zasekiranih do smrti.
  In takrat iz golih prstov letijo ostre, strupene iglice. In presenetiti Kitajce.
  Oleg Rybachenko se bori z rumenimi bojevniki. Njegovi meči utripajo kot propeler.
  Fant z užitkom poje:
  - Jaz bom najmočnejši svetovni prvak,
  Premagali bomo Ameriko, Kitajsko!
  In spet fant meče ostre igre z golimi prsti otroških nog. In dva ducata ubitih Kitajcev pade naenkrat.
  Tukaj je taka bitka. V resnični zgodovini je carska Rusija iz predpetrovskega časa izgubila del svojega ozemlja. Toda tukaj se ruski vitezi borijo in ne bodo popustili.
  Oleg Rybachenko se bori in poje:
  - Ampak mi smo vitezi, polni ruskega duha,
  Krvniki ne bodo nikoli slišali našega zadušenega stoka!
  In spet vrže deček zelo ostre in z močnim strupom, ki so ga skuhale čarovnice, zelo tanke igle!
  Poleg njega je dekle Margarita. In tudi njene noge mečejo tako smrtonosne igle. In roke so presekale napadajoče Kitajce. Bojevnik uniči nasprotnike in poje:
  - Tako sem kul, kot demon vseh držav ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Vladar vseh držav!
  Natasha tudi poseka Kitajce in poje:
  - V večerni zori ne bomo pustili Satanu zmagati!
  In iz njenih bosih nog letijo tudi smrtonosne igle.
  Nato Zoya uniči sovražnike. In zdi se, da iz tega dekleta izvirajo vibracije gromozanske energije.
  In bumerangi in ostre igle letijo z bosih nog lepotice.
  Bojevniki škripajo:
  - Jaz sem velike bose sanje in lepotec!
  In spet bo vrgel nekaj izjemno smrtonosnega v svoje nasprotnike.
  Ko pa Aurora poganja mlin in poseka Kitajce, potem je to vrhunec uničenja.
  In potem bo rdečelaska metala igle za piercing z golimi prsti. In mrtvi rumeni bojevniki padejo.
  Ko pa Svetlana lupanet. In ob tem ji z golih nog leti cel kup igel, ki vse prebadajo in pobijajo.
  In bojevniki škripajo:
  - Tako, tako, tako - dobite fašista v peniju!
  In njene bose noge bodo spet smrtonosno vržene na Kitajce.
  Natasha, ki je sekala rumene bojevnike z meči, je pripomnila:
  - Z nacisti je bilo lažje in težje!
  Svetlana je, ko je šla mimo mlina, pripomnila:
  - In z nami dekleti je vedno enostavno!
  Aurora je posnemala sprejem oboževalca in zagodrnjala:
  - Z mano ti sploh ne bo dolgčas!
  In iz njenih bosih nog leti smrtonosno želo.
  In Zoya ga bo vzela in zacvilila:
  - Nismo ščurki, smo dekleta - velike slave!
  In spet bo nekaj odletelo iz njenih bosih nog in zadelo bo sovražnika.
  Dekleta so delo vzela k srcu.
  Ta trdnjava je skoraj edina ruska trdnjava na tem območju. V gradnji je še nekaj mest. Še dobro, da Kitajci niso pomolili glave nad Amurjem. Toda Rusija je v resnični zgodovini izgubila del svojega ozemlja. Na Kitajskem je na oblasti zelo agresivna dinastija. Vendar pa so dekleta tisto, kar je sposobno spraviti Luciferjeve polke v beg.
  Oleg Rybachenko reže Kitajce. In medtem ko fant poje:
  - Najvišji razred bo ...
  In potem poleti bumerang, ki ga vrže dečkova bosa noga, in krik:
  - Ježevec bo vse porezal!
  Margarita je tudi vrgla na sovražnika, kar je umor. Zdrobila ga je na koščke in zacvilila:
  - Jaz sem bosonoge sanje in velika lepotica!
  In njena noga bo vrgla divje diske.
  Naslednja v bitki je Natasha. In na sovražnika meče tudi tisto, kar nasprotnike razcepi.
  In to počne zelo pametno.
  In njene bose noge mečejo običajne, smrtonosne igle.
  Nato Zoya v bitki. In tudi vrže na sovražnika, vse vrste svastik in bumerangov.
  In pokosi sovražnika.
  Potem, ko mine:
  - Slava dobremu kralju!
  Toda v bitki in Aurora. Uničuje tudi sovražnike iz Kitajske. In če bo vrgel, bo vrgel s smrtonosno silo.
  In med petjem:
  - Da, v imenu ruske dežele!
  In tudi smrtonosni naboji letijo z njenih bosih nog.
  Svetlana tudi ne pusti sovražnika na cedilu. In iz njenih bosih nog leti nekaj, kar prinaša očitno smrt.
  In bojevnik zapoje:
  - Nikoli ne bomo obupali! Težave ne bodo prišle v Rus'!
  In spet bodo prizadeti Kitajci. In brez slovesnosti ga bo vzel in sesekljal.
  Šest bojevnikov in bojevniki močno udarijo. In reže sovražnika in vrže bose noge.
  Oleg Rybachenko, ki je sekal Kitajce, je zapel:
  - Zvezdni borec, tvoj rog trobi zaman -
  Vaša dežela je daleč v dvomljivi slavi ...
  Plamen boja trepeta med vrsticami -
  V enostranski igri brez pravil!
  In še en bumerang poleti z bosimi nogami dečka, ki je prerezal vrat ducatu Kitajcev.
  Fant je, kot vidimo, borec.
  In Margarita je tudi v boju. In tako delujejo njene bose noge. Brez dvoma iztreblja sovražnike izjemno kul.
  In njeni meči so kakor krvniki.
  Bojevnik zacvili:
  - Naj bo slava!
  Natasha strelja tudi z bosimi nogami in meče smrtonosno. In ob tem aktivno reže z meči.
  Istočasno piska:
  - Moje spremstvo je posadka v državni lasti!
  Naslednja v boju je Zoya. Tudi hudič najvišje stopnje uničenja. Kako držati metulja z meči. In potem bo vzel in vrgel udarne elemente z bosimi nogami.
  Po tem prehaja:
  - Vojska se veseli - napreduje!
  In cela vrsta poševnih kitajskih pada.
  Deklica si poje:
  - Zoya rada ubija! Ah, ta Zoya!
  In tukaj je Aurora v hitri ofenzivi. Oziroma agresivna obramba. In s pomočjo bosih nog izloči sovražnike.
  In ob tem škripa. In ko bodo njene sablje prešle kot rezila kultivatorja, bodo tri ducate Kitajcev raztrgali na koščke!
  In Aurora zacvili:
  - Harmonični akordi, zastava Rusije je zelo ponosna!
  In zdaj se bo njena gola peta prilegala kitajskemu generalu v brado. Vzel bo in padel.
  Zoya je v boju agresivna. Reže svoje sovražnike in cvili:
  - Dvomili bomo in vse bomo pobili!
  In iz bosih nog letijo taka bodala.
  Tudi Svetlana nikogar ne pusti na cedilu. In uničuje sovražnike, kot da kosa kosi travo. Kitajci so neuspešni.
  Deklica kriči:
  - Nora igla! Pojdi z dvorišča!
  Oleg Rybachenko poseka skupino rumenih bojevnikov z meči. In potem bo bos vrgel zvezdico in zavpil:
  - Moja vojska je najmočnejša!
  Fant terminator je, kot lahko vidite, na samem vrhu uničenja sovražnikov. In to počne z veliko strastjo.
  In z njegovih golih prstov na nogah odleti še eno darilo smrti. In kako napolni Kitajce, ki plezajo po steni.
  Rumeni bojevniki so fanatiki. Nagrmadili so že cele kupe trupel. In plezajo in plezajo in plezajo!
  Toda fant in dekle sta le utelešenje smrtonosne moči. In ko zarežejo, brizgi krvi letijo na vse strani in zelo daleč.
  Oleg Rybachenko je zapel:
  - Junaštvo je poveličan podvig,
  Mi smo osvajalci planetov!
  Margarita, to nemirno dekle je pelo:
  Ne bomo se ustavili niti za trenutek.
  Sliši se nek pridušen krik!
  In tudi iz dekličinih bosih nog letijo uničujoče in morilske igle. Kitajce udari kot pšenične snope. Ja, dekle Margarita je pravi terminator.
  Natasha, ki je rezala Kitajce, je zapela:
  - In dekle je mislilo, zdrobljeno rumeno,
  Da je življenje dobro in da je življenje dobro!
  Potem spet letijo igle iz njenih bosih nog.
  Zoja je s sabljami šla mimo mlina na veter in zacvilila:
  - Pobil bom vse sovražnike in verjemite mi, ne šalim se!
  In noge bojevnika so sprožile več zvezd.
  In lepotica je zapela:
  - Vojaško dejanje - zadel sem cent!
  Aurora, rezanje brez nepotrebnih čustev, je izdala:
  - Čaka nas velik uspeh! Verjemite mi, ne bo bolje!
  In tudi kot bose noge, kar ubije, se bo začelo.
  Potem bo zaškripalo:
  - Prekleta kobra sem!
  Svetlana ne daje milosti Kitajcem. In iztreblja kot mravlje. In hkrati poje:
  - Za smeti ne bo poti,
  Kmalu umakni noge!
  In zdaj iz njenih bosih prstov spet letijo morilska darila. To je najbolj kul ženska!
  In tudi tuli:
  - Tam bo naša zmaga, v sveti vojni!
  Oleg Rybachenko postaja vse bolj aktiven. In reže z obema rokama, celo pipo je vzel v usta in pljuva po Kitajcu z iglami. Uničuje nasprotnike in sam sebi škripa:
  - To je naša zmaga -
  Popoln obrat in naprej!
  In spet fant terminator seka kot nor. In hkrati vrzite tisto, kar ubija brez usmiljenja.
  V boju je tudi Margarita. Obupano dekle. In če izstreli bumerang z boso nogo, potem je to nič manj kot ducat posekanih Kitajcev.
  Potem bo dekle zapelo:
  - Oh, imam velik helikopter,
  No, srce mi poje od sreče!
  In smrtonosna zvezda leti z gole pete dekleta. Da, to je lepota najvišje akrobatike. In smrt seje desno in levo.
  Nataša tudi Kitajce iztreblja na vse načine.
  In medtem ko poje:
  - Škrip, cvrk, cvrk ...
  Oliver je našel Twist!
  In smrtonosno darilo leti iz njene bose noge.
  Tako se je Zoya potegnila ... Vzela jo je in pljunila na sovražnika iz slame. Potem je z meči sekala mlin. Nato so njene bose noge vzele in sprožile peklensko darilo smrti.
  In Kitajci so padli. Kot bi jih obliznil metalec ognja.
  In tukaj v bitki in Aurora. Tudi hitro dekle. In rdeča smrt in peklenski žarek. In vzel ga bo, posekal ga bo.
  Ne, nič ga ne bo ustavilo.
  Tudi tank Maus.
  Tukaj je Aurora in pribije Kitajce. Ki je izjemno kul in z norimi simboli ter mečem.
  In meči rdeče harpije se ne bodo ustavili, niti za trenutek.
  Hkrati Aurora zaškripa:
  - Moja domovina je domovina komunizma!
  In tudi z njenih bosih nog, kot let nečesa izjemno smrtonosnega.
  In spet je dekle v zraku.
  In potem se je Aurora spomnila, kako se je v eni od alternativnih zgodb v resnici borila z miško. Nato so zavezniki sklenili premirje s Tretjim rajhom in izkoristili pomanjkanje bombardiranja so Nemci lansirali miško v proizvodnjo.
  Ja, ti rezervoarji so res biserali kot živali. In njihov napredek je bil grozen.
  Ampak ne za terminatorke. Proti nacistom so se borili hladnokrvno in hkrati hitro.
  In pokazali so Kuzmovo mamo! In bojevniki so se pogumno borili.
  In zdaj rdečelasa Aurora reže z meči. In pokosite sovražnike, kot kultivator.
  Potem bo zaškripalo:
  - Ubijam ga!
  Tudi Svetlana ni sramežljiva v boju. Kitajce iztrebljajo. In pri tem z bosimi nogami meče, kar seje smrt.
  In hkrati kriči:
  - Vesoljske bravure -
  Velika serenada bo!
  In mežik sovražnikom!
  Potem bo pljunil iz cevi!
  In potem se bo Oleg Rybachenko razpršil. In ne mečimo samo igel v Kitajce, ampak tudi bumerange z nogami.
  Takšen je ujeti hitri terminator.
  In hkrati poje:
  - Sovražniki nas ne bodo ustavili,
  če šibki pomagajo!
  In ne beži, ne beži ...
  Če ne naprej!
  In Oleg bo žvižgal.
  In Margarita ga je vzela in z golimi prsti vrgla uničujoče in smrtno morilske. In hkrati je zapela:
  - To bo sporočilo cobre!
  In dekle mežika in cvili!
  Natasha tudi ni miss v boju. Vzela ga je in z golimi prsti vrgla ostro svastiko. Prebrskala je veliko kitajščine in zacvilila:
  - Za mojo domovino!
  In potem je tu Zoya v bitki. In na sovražnike meče tudi naboje z bosimi nogami.
  In škripa z nasmehom zob:
  - Jaz sem takšen bojevnik, res terminator!
  Po tem dekle udari z meči. In kričati na vso moč.
  - Banzai!
  Dekle, kot lahko vidite, se ne bo nehalo boriti. In rezal bo brez nepotrebnega antimona.
  Tudi Aurora se bo lotila iztrebljanja. Kitajci se drobijo, brez sarkazma. In rumeni bojevniki padajo, kot da bi jih pretrgali na pol.
  In rdečelasa deklica kriči:
  - Plamen komunizma nad svetom!
  In spet bo vzel in posekal z dvema mečema. In potem izpljuni iz tube. In podtakniti sovražnika.
  Da, Aurora je sama po sebi lepota in popolnost.
  Čeprav Svetlana ni nič slabša. In poskrbela je tudi, da so Kitajce pretepli in ubili v naravi.
  In njene bose noge mečejo darila uničenja na rumene bojevnike. Ja, vse delajo na visokem valu.
  Svetlana kriči:
  - Boj bo krvav, svet in pravičen!
  In iz njenega bosega stopala se je spet nekaj smrtonosnega zlomilo. In kako bo vzel in udaril Kitajce!
  Tukaj sta se dekleta res razšla. In ne dajo niti kapljice. Tukaj so ženske - vse ženske ženske!
  Oleg Rybachenko v drznem jurišu. Pobili so že več tisoč Kitajcev. Juriš bojevnikov tega rumenega imperija je oslabel.
  Oleg je zacvilil:
  - Najvišje merilo zmage!
  Margarita ga je vzela in z golimi prsti vrgla smrtonosno in tisto, kar je bilo ostrejše od britve.
  Nato je dekle zapelo:
  - izzivamo nevihte,
  Zakaj in zakaj?
  Živeti v svetu brez presenečenj -
  Nemogoče za vsakogar!
  Margarita je Kitajcem izpljunila celo vrsto cevi in nadaljevala:
  - Naj bo sreča - neuspehi,
  In skačite gor in dol!
  Samo tako in ne drugače -
  Samo tako in ne drugače...
  Naj živi presenečenje!
  Presenečenje! Presenečenje!
  Naj živi presenečenje!
  Presenečenje! Presenečenje!
  Naj živi presenečenje!
  In samo navzgor - niti milimetra navzdol!
  Dekle je pokazalo precej borbeno razpoloženje.
  Natasha je tudi v samem epicentru bitke. Kot izbruh vulkana. In meče igle z golimi prsti. Udari nasprotnike. In pušča trupla iz njih.
  Nato je deklica z nasmehom zob zapela:
  - Takšni terminatorji smo, kot sanjski roboti, in velika lepota!
  In tukaj je dekle, ko z meči seka po hrbtu. In posekal veliko ljudi.
  Tudi Zoya je v središču boja. Bori se zase in puli zobe ter tuli:
  - Nihče nas ne bo ustavil!
  In z njene bose noge je disk pometel skozi Kitajce. Ki je marsikomu prerezal grla. In zadušile so se vojske nebeškega cesarstva.
  In dekleta vse bolj pritiskajo.
  Tukaj je, kako bo Aurora lansirala nekaj, kar reže kovino. Posekal bo množico glav, ki so se oblikovale v gomile. In skočil bo, poletel in ga vzel, zarjovel:
  - Moje ime je moja pest!
  In spet je zamahnil z dvema sabljama in Kitajci so sprostili drobovje. A hkrati naj vam ne bo nerodno.
  In njene bose noge izstreljujejo smrtonosne bumerange. Katere glave so pokošene v vrstah.
  Tedaj rdečelasi bojevnik zacvili:
  - Ne bomo v kablu!
  Naj bo sreča na Zemlji!
  In še več bo vzel iz pipe s svojimi škrlatnimi usti in pljunil. In bojevniki nebesnega cesarstva se bodo zrušili, kot kuliji z moko.
  Tako je Svetlana pokazala v bitki ..
  Prevrnila je nasprotnike vrele vode. In tisti oparjeni ga bodo vzeli in zelo divje zavpili.
  Svetlana zakriči:
  - Moj uboj!
  In z boso nogo bo vrgel nekaj bumerangov. Bo zmanjšal veliko Kitajcev.
  In iztisne veliko trupel.
  Tako delajo napadalci.
  In posekali so si kitajski imperij, brez nadaljnjega odlašanja. Ne, imajo celo poseben takt.
  Število ubitih Kitajcev se že meri v desettisočih. Dekleta pa se samo zabavajo in skačejo kot žogice.
  Oleg Rybachenko prikazuje tudi najbolj kul akrobatike, ki si jih lahko predstavljate.
  In fant z dvema mečema seka tako, da roke in noge in glave letijo na vse strani.
  Oleg kriči:
  - Bo, verjamem v našo odločilno zmago!
  Margarita z boso nogo, ki je metala destruktivno, je potrdila:
  - Ja, bo!
  In celih šest je začelo še bolj aktivno sekati.
  . POGLAVJE #2
  Potem ko je bila uničena skoraj celotna dvestotisoč kitajska vojska, se je šest bojevnikov pomaknilo še dlje v globino nebesnega cesarstva. Preprečiti, da bi se Kitajci znova vrnili v ruska mesta v Sibiriji.
  Tu so bojevniki napadli rumene bojevnike v najbližjem velikem mestu.
  Oleg Rybachenko, ki je sekal rumene borce in mahal z obema mečema, je zavpil:
  - In ruski carji!
  In z bosih nog so mu letele ostre igle. Zadeli so kitajske lovce.
  Margarita, ki je s svojimi meči sekala rumene bojevnike, jo je vzela in zapela:
  - Zdaj pišemo zgodovino!
  In z njenih bosih nog so letele igle v rumene bojevnike.
  Naslednja je Natasha v boju. Prav tako meče darila smrti in cvili:
  - Prihodnost je naša! Slava Veliki Rusiji!
  In njena gola, izklesana noga bo to vrgla ven s strašno silo. In zarezal Kitajce v krvavo godnjo.
  Tudi Zoja obupno reže. In razstrelil kitajskega generala na pol. In prerezal njegove kosti.
  Nakar je zajokala:
  - Za mojo veliko zmago!
  In z bosimi nogami bo spet lansiral morilsko darilo. In nokavtiral veliko kitajskih borcev.
  Ko pa je Aurora v bitki, je na splošno grozno. Kitajske vojake prereže na pol in z bosimi nogami izstreli morilska darila. In tako zdrobi rumeno vojsko.
  Ne, Auroro res imenujejo rdeča čarovnica. In je nepremagljiva.
  In smrtonosne igle letijo z njenih golih prstov. Zadenejo Kitajce in ti se zrušijo kot vreče peska.
  Aurora zarjovi na ves glas:
  Rusi me poznajo
  In temu pravijo super!
  In spet je lepota kot met smrtonosne igle. In sovražnik je pripet kot hrošč.
  Aurora je zaklokotala:
  - Lahko sanjaš, slabo sanjaš!
  In spet dekle trešči kot bumerang.
  Da, ta rdečelaska - v vojaških zadevah ni pojedla funta soli. Če mlati, pa mlati.
  In spet je na udaru hitro in ognjevito dekle.
  In tukaj je Svetlana željna boja. In tako reže in uniči vse. In njeni meči so kot bleščeča strela.
  In igle letijo z bosih nog.
  Deklica je zavpila:
  - Moja velika moč -
  Igraj se z mano, da boš prijatelj s krokodilom!
  Fant Oleg Rybachenko je kot vedno na udaru. Je hiter mungos. Seka in meče zvezde na sovražnika.
  In mladi bojevnik zavpije:
  - Pojdimo v ofenzivo
  Premagajmo vse Kitajce!
  In tukaj je fant na napadu.
  In deklica Margarita v velikem navdušenju zdrobi rumene čete. In njeni goli prsti mečejo darila smrti.
  In dekle zarjovi:
  - Zmagal bom!
  In spet ji švigne cel dež iglic z njene bose noge.
  In igle so smrtonosne in zastrupljene.
  Margareta v ofenzivi. Kitajci so zelo tesni proti njej. In dekle je utelešenje groze.
  Čeprav lepa bojevnica.
  In zdaj spet odleti z njene bose noge košček smrti. Ki udari sovražnike.
  Natasha v divjem letu. Kitajce razreže na koščke. In njeni meči ne poznajo usmiljenja.
  Bojevnik rjovi:
  - To bo naša velika zmaga!
  In iz bosih nog lepotice spet letijo zelo smrtonosne in nevarne igle.
  V velikem številu so udarili po Kitajcih. Kakšna dekleta so res kul.
  In v ofenzivi nikomur ne dajo spusta.
  A Zoya ne ve, nikoli ni besede. Prebije se do nasprotnikov. In njeni meči so kakor krvniki.
  Zoya kriči na vsa grla:
  - Ne poznam usmiljenja - samo smrt!
  In njene bose noge bodo vrgle tako, da se Kitajci ne morejo upreti!
  Nasprotno, bojevnik pospešuje vsako minuto. Tukaj je drsališče v ofenzivi.
  Aurora je tudi tako živahno dekle. Ne popušča in ne odneha. In vse ji uspe.
  Tu je z golimi prsti vrgla jekleno pahljačo. Pokosila je kitajske vojake in siknila:
  - V rdečem imperiju bo zagorel ogenj, ki bo ogrel ves planet!
  In spet nekaj, kar konkretno ubija muhe z njene bose noge.
  In bojevnik je spet na visokem položaju.
  In tukaj je Svetlana v boju. Ne odstopa od načrta. In se reže z divjim pritiskom. In z njenih bosih nog leti oster disk. Kar slavno reže nasprotnike.
  Svetlana divje besno zacvili:
  - Vse vas bom raztrgal!
  In dekle je v ofenzivi. In njene bose noge so tako gibčne.
  Nadalje v bitki je Oleg Rybachenko raztrgan. Tukaj je obupan fant-terminator. Vključuje gromozanske sile in pritisk divjega otroka.
  In tukaj je otrok, ki z boso nogo vrže bumerang. Da, in nasprotniki so izgubili dva ducata glav naenkrat.
  To je res - res smrtonosna sila.
  Oleg je zapel:
  - Moj rokopis je preprost -
  Ne maram vleči mačka za rep!
  In rezilo je letelo iz fantove gole pete in kako bodo Kitajci premagani. Dobesedno so izgubili duh in pogum.
  Oleg je z divjo blaznostjo pripomnil:
  - Nikoli ne reci besede ne!
  Fant napada ... Potem se je spomnil Vladimirja Klička. Da, ta boksar bi se lahko vrnil v ring. In zakaj ne bi poskusili? Če je še zdravje, potem vam je sam Bog naročil, da se borite!
  Terminator fant v napadu. Zdrobi Kitajce in poje:
  Mladi prijatelj bodi vedno mlad
  Ne hitite k počitku ...
  Bodite veseli, drzni, hrupni -
  Moraš se boriti - torej se bori!
  Človek z močjo -
  Da te premagam vse po vrsti!
  Sem večni fant z dušo,
  Kaj daje rezultat!
  Večni fant I duša
  In ne stopite nazaj!
  Mladi bojevnik in večni otrok v besnem napadu na Kitajce. Pokazal se bo z najboljše strani.
  Tudi Margarita zdrobi rumene bojevnike in poje:
  - Nikoli ne bomo obupali!
  In odrezala je veliko Kitajcev in dodala s smehom:
  - Ne, verjemite mi nikoli!
  In dekle je spet vrglo ostre, strupene igle.
  Je v hitrem in edinstvenem gibanju.
  Natasha v boju je hitra in mogočna, kot Valkyrie. Pogumno se bori. In podiranje Kitajcev.
  Pogosto se je borila na nebu. Bila je odličen pilotski as. Morala se je boriti v pehoti.
  Zdaj pa se je Nataša lotila kitajščine. In mlatimo z vso jezo.
  In iz njenih bosih nog letijo bumerangi in igle. Zdrobi sovražnika.
  Deklica poje:
  - Ampak verjamem v sončni vzhod,
  Bo razpršil temo zaporne ječe!
  Zoya napade Kitajce. In močno izbruhne. In njene bose noge nokautirajo sovražnike brez kakršnega koli postanka.
  Bojevnik na poti. Je kot kobra, ki skače in skače vase.
  Deklica z zlatimi lasmi kriči:
  - Prihodnost je naša
  Smo kot vitezi Jedi!
  In zdaj ga bo vzela iz ovinka in ga klofnila.
  Naslednja v napadu je Aurora. Srčno in borbeno dekle rdeče barve. Prešla je v ofenzivo in še bolj dvignila tempo. Njeni meči so kot rezila mlina na veter.
  Ognjena lepotica je izdala:
  - Takšna sreča bo za ves svet!
  In dekle spet divja. To je prava boginja vojne.
  Svetlana tudi poje, skoči:
  - Sto za sto, polk za polkom,
  Ruski vitezi sekajo z mečem!
  In zdaj bodo njeni goli prsti vrgli tisto, česar ne more odbiti ščit.
  Tukaj je dekle. Pravi meger.
  Natasha zacvrkne z nasmehom zob:
  - Ne učite me!
  In vrže smrt z boso nogo.
  Aurora se strinja:
  - Sploh nas ni ničesar naučiti!
  Bojevniki pospešijo svoje gibanje. Za zdaj je skoraj vse mesto posejano z trupli. Da, Kitajci so tekli v iztrebljenje. Samo šest ljudi je, a delajo za celotno vojsko.
  Oleg Rybachenko se je spomnil zgodbe enega kolega iz rodu vilinov. Končal je v tretjem rajhu in uspel ga je prepričati, da so ga poslali v Luftwaffe.
  Da, elf, čeprav majhne rasti, je zelo hiter, močan z odlično reakcijo. Na splošno so vilini boljši od ljudi v fizičnem stanju in hitrosti mišljenja. In v letalu se vilinec in celo kraljeve krvi sam počuti kot orel.
  In ta bojevnik je lahko sestrelil 538 sovražnih letal na Fuhrerjev rojstni dan 20. aprila 1944, sam pa ni bil nikoli sestreljen.
  Za prvih dvesto letal je elf prejel viteški križ železnega križa s hrastovimi listi, meči in diamanti. Več kot tristo že red nemškega orla z diamanti. Več kot štiristo vitezov železnega križa z zlatimi hrastovimi listi in diamanti. In za petsto spominskih letal - Veliki križ železnega križa. Tako je elf zbral rekordno število nagrad, v zvezi s tem pa je celo premagal Hermanna Goeringa in prejel čin polkovnika.
  Čeprav se je na letalu boril kot zasebnik.
  Čeprav se je tako izjemen as pojavil v Luftwaffeju, ni preveč vplival na potek vojne. Če vzamemo prvih šest asov Luftwaffe v resnični zgodovini, so sestrelili skupaj več kot tisoč in pol letal. No, koliko je to pomagalo Wehrmachtu?
  Čeprav je število sestreljenih letal morda Goebbelsova propaganda pretiravala.
  Mnoge od teh številk močno dvomijo.
  Toda elf je pošteno sestrelil toliko avtomobilov, sam pa ni izgubil niti enega borca.
  Toda takrat ga je srečal Oleg Rybachenko in vprašal:
  - Zakaj ste se držali tretjega rajha, ki velja za silo zla?
  Elf je logično pripomnil:
  - Ker na svetu sploh ni sile dobrega! Mislite, da so Stalin in zavezniki svetniki?
  Oleg je z nasmehom pripomnil:
  - Toda v ZSSR bi vas, ko ste sestrelili toliko letal, imeli za Boga z veliko začetnico! In zato bi vas morali pljuvati in preklinjati!
  Elf je iskreno pripomnil:
  - Oktobra dvainštiridesetega leta, ko se je začel bojevati za rajh, izid vojne še ni bil očiten. Kaj mislite, nimam možnosti biti med zmagovalci?
  Oleg Rybachenko je iskreno odgovoril:
  - Če prebegnete v ZSSR, mislim, da vam bodo oproščeni in sprejeti. Junaki in veliki bojevniki so cenjeni povsod!
  Škrat se je žareče nasmehnil in odgovoril:
  - Hvala za ponudbo! Ko pa bo druge svetovne vojne konec, se bom vrnil na svoj planet z nagradami ... In seveda mi ne bo pomembno, da je Nemčija izgubila. Glavno, da sem se pokazal kot junak in se vpisal v zgodovino letalstva kot najboljši as vseh časov!
  Oleg Rybachenko je jezno pripomnil:
  Koliko dobrih fantov je umrlo zaradi tebe!
  Vilinka je zacvilila in se logično spomnila:
  - Tu je tudi Rudel ... Tudi on je superman!
  Oleg je prikimal.
  - Rudel ... Ja, kot stripovski junak!
  Vilinka je zamrmrala:
  - Bil sem in sem in bom bojevnik! Torej bom poskušal svoj račun spraviti na tisoč!
  Oleg Rybachenko je dvomil:
  - Zmoreš? 9. maja 1945 tretji rajh kapitulira!
  Vilinka je prisrčno vprašala:
  - Ali lahko poveste bolj natančno, kdaj in kje in ob katerem času, s kakšnimi silami bodo napadli rdeči in zavezniki?
  Oleg je presenečeno vprašal:
  - Zakaj ga potrebuješ?
  Vilinka je iskreno odgovorila:
  - Rad bi trivialno zavlekel vojno, da bi zabava trajala dlje!
  Oleg je nato vzel pištolo in odgovoril:
  - Lahko bi te ustrelil, a tega ne bom naredil!
  Vilinka je bila presenečena
  - In zakaj?
  Oleg Rybachenko je odločno izjavil:
  - Naj te kaznuje vest!
  In sta se razšla...
  Oleg Rybachenko je mislil, da tega vilina ni ubil zaman. Koliko letal bo še sestrelil. Samo grozno bo.
  In fant je spet z bosimi prsti izstrelil bumerang smrti.
  Margarita v boju aktivno iztreblja Kitajce. Njene bose noge so tako prikladno potolčene z ubijalskimi darili, da si preprosto presenečen.
  Supermanovo dekle.
  In njena dejavnost v bitki, kot žival podlasica.
  Ne, takega dekleta ne bo nihče nikoli prestrašil, tudi če je Kitajcev dve milijardi.
  Toda kaj naj stori Margaret?
  Ona brani svojo državo.
  Oleg Rybachenko, ki je sekal Kitajce, je zapel:
  - Ni lepše domovine Rusije,
  Bori se zanjo in ne boj se...
  V vesolju ni lepše države -
  Celotno vesolje je bakla svetlobe Rus!
  Fant bo skočil in pospešil ter vse pobil z nogami.
  Natasha se tudi bori in poje:
  Usodno leto, ne morete mi verjeti
  Tisoč devetsto devetindevetdeset ...
  Nehaj se vrteti v krogu
  Hudič se bo obrnil z zlatimi rogovi!
  In dekle bo spet vrglo morilsko darilo z bosimi nogami.
  Tudi Zoja je v boju, ranjena in se bori. Aktivno dekle. In če seka z meči, vse leti tako daleč.
  In njene bose noge tako aktivno mečejo darila. In toliko sovražnikov izloči.
  Ja, Kitajci imajo očitno temne dni.
  Aurora zadene brez pomilovanja. In njene bose noge so nekaj več kot smrtonosne. To je na splošno boginja uničenja.
  In v njem je tisoč hudičev.
  Svetlana z veliko strastjo tepe Kitajce in zacvili:
  - Prihodnost je
  Da nam ne bo treba biti mačka!
  In njene gole noge bodo spet nekaj vrgle in sovražniki bodo raztrgani na koščke.
  Borbeno dekle - akrobatika v njej!
  Ko so mesto očistili Kitajcev, je šest počivalo. Merjasca sem takoj napolnil in celega ocvrl.
  Razrezali so ga na koščke in začeli jesti.
  Natasha je pripomnila:
  - Tukaj pri Walterju Scottu so vitezi jedli veliko naenkrat!
  Oleg Rybachenko se je zasmejal in spomnil:
  - Naredi tudi Dumasa! Tako je Porthos pojedel celega ovna!
  Nataša se je smejala.
  - Ovce? Zakaj ne merjasca?
  Oleg je v odgovor zapel:
  Vsa tvoja prekleta družina
  Moj stric, ki je dobil merjasca ...
  Ko je bil živ - me je opozoril -
  Nemogoče je vzeti ženo kanibalom!
  Margaret je potrdila:
  - To je divja pesem! In želim nekaj bolj duševnega!
  Oleg je pripomnil:
  - Duhovno? To je dobro!
  In fant je nekaj zapel ...
  Toda Aurora ga je prekinila in pripomnila:
  - Treba je ne peti, ampak delovati.
  In dekle je iz pasu vzelo iPhone. Oleg se je nasmehnil, Nataša mu je dala svojega in ponudila:
  - Igrajte tanke z rdečelascem!
  Aurora se je strinjala:
  - Jaz ljubim to igro!
  In dekle-junak je začelo pridobivati parametre.
  Oleg Rybachenko je prevzel tankovsko floto.
  Aurora je opozorila:
  - En tank za enega! Poskusite z dvobojem!
  Fant se je strinjal.
  - To je ravno prav!
  Oleg je izbral najbolj kul sovjetski tank štiridesetih - IS-7. Čudovit avto, ki ni nikoli postal serijski. Ima vse in oklep, orožje in hitrost. Pravi halo!
  Aurora E-75. Avto je slabši. In težji, manjša hitrost, rezerva moči, malo šibkejši in pištola. IS-7 ima 130 milimetrov v primerjavi s 128 pri E-75. Nemški oklep je morda debelejši, vendar je to izravnano z velikim naklonom IS-7. In stranice Fritza so višje ... Vse je tako, ampak ...
  Aurora prevede E-75 na raven M ... In avto se izboljšuje. In motor je močnejši in silhueta je veliko nižja, pištola pa je postala daljša cev. In zdaj se je oklep zgostil. Nemški tank še vedno tehta petindevetdeset ton, sovjetski tank pa oseminšestdeset. In po nadgradnji ima podobno postavitev in bo zdaj zmogljivejši.
  In IS-7 je vseeno ostal brez razvoja. Torej v resnični zgodovini tega nihče ni napovedal.
  No, Oleg, vpreži se.
  Fant pa ni izgubljen. Ker se je sovražnik posodobil, bo otrok naredil nekaj in uporabil pernate školjke. In potem bo zelo dober boj.
  IS-7 se približuje. A kljub temu so vozne lastnosti Nemca vseeno boljše.
  Aurora sproži svoj top z daljšo cevjo. Ampak še vedno ne more vstopiti.
  In fant terminator pristopi in vijuga po progah. Zdi se, da je malček precej samozavesten.
  Aurora je po drugem strelu izdala moralo:
  - Miška lahko ubije slona!
  In bitka se je nadaljevala, Oleg je zabil 130 mm topovsko granato v spoj trupa in zmagal. Kljub vsem ugodnostim.
  Toda na splošno so v rezervoarjih štiridesetih let različni avtomobili. Zelo izjemen projekt - "Royal Lion". Teža je sto ton, top je kalibra 210 mm, čelni oklep ima naklon 300 mm, stranice 200 mm, motor pa ima 1800 konjskih moči.
  To je avto - tudi IS-7 lahko prodre le stran in blizu. In res je super!
  Aurora je z nasmehom zob zapela:
  - To je orel, ki leti nad soncem!
  In utihni ...
  Po obroku se je šesterica odpravila naprej v kitajska mesta. Zaenkrat je treba doseči sklenitev miru in Mandžurce odvrniti od napada.
  Dekleta in fant so napadli Kitajce in jih znova pobili z meči in golimi prsti.
  Nato so bojevniki streljali iz zajetih topov. In veliko Kitajcev je bilo pobitih.
  Oleg Rybachenko je pripomnil:
  - Mogoče je bolje igrati obrambno? In potem se izkaže, da je nekako grdo?
  Aurora je odgovorila:
  - Obstaja koncept preventivne vojne!
  Oleg je spomnil:
  - Tudi Viktor Suvorov je poskušal dokazati, da je bila vojna fašistične Nemčije proti ZSSR preventivna!
  Aurora se je nasmehnila in zarenčala:
  - Ali ni tako?
  Oleg je zmajal z glavo.
  - Dvomljivo!
  Margaret se je spominjala:
  - Prebral sem to knjigo. Na prvi pogled deluje prepričljivo. Ampak če se poglobite ...
  Aurora je prikimala v znak strinjanja.
  - ZSSR je pripravljala ofenzivno vojno in to je dejstvo!
  Margaret je opozorila:
  - ZSSR je tudi po vojni pripravljala ofenzivno vojno. A ofenziva se ni nikoli začela!
  Oleg je logično pripomnil:
  - Če je Stalin načrtoval ofenzivo, potem pozneje, potem ko je najprej dokončal osebje svojih divizij s tanki in drugo opremo. In najnovejše letalstvo je šele začelo prihajati v enote, niti piloti ga niso obvladali!
  Tudi Aurora je logično ugovarjala:
  - Če se je sovjetska vojska ponovno oboroževala, potem tudi nemška vojska ni mirovala. Medtem ko je ZSSR izdelovala najnovejša letala, so Fritzi povečevali proizvodnjo najnovejše tehnologije.
  Odlog Stalinove prednosti se ne bi povečal. Prej, nasprotno, nacisti, ki imajo potencial Evrope, bi lahko dohiteli Rusijo v količini opreme z boljšo kakovostjo!
  Oleg Rybachenko je dvomil:
  - Zakaj mislite, da je bila njihova kakovost boljša?
  Aurora je iskreno odgovorila:
  - Toda enainštiridesetega leta so zmagali! Če so premagali manjvredne po številu, potem so bili morda boljši tudi po kakovosti!
  Deček genij je dvomil:
  - Mislim, da ne!
  Margaret je pripomnila:
  - Enainštirideseto leto je skrivnost. Zakaj je formalno močnejša Rdeča armada izgubljala bitko za bitko. In potem, ko je postala formalno in dejansko šibkejša, je začela zmagovati?
  Oleg Rybachenko je odgovoril:
  - To je velika skrivnost druge svetovne vojne!
  Natasha je predlagala:
  - Prišlo je do posredovanja višjih sil!
  Oleg je prikimal.
  - Res je bilo nekaj!
  Avguštin je zarenčal:
  - Naši idoli so pokriti s krvjo, naši bogovi so bogovi vojne!
  Zoja se je strinjala.
  - Prekrit s krvjo in bogovi vojne!
  Po Oleg in Aurora sta začela igrati strategijo druge svetovne vojne. Aurora za Hitlerja, Oleg za Stalina.
  Prišlo je že do prave izmenjave udarcev. Aurora je uporabila lažno kodo in množico tankov serije "E" se je prebila do Moskve. Togo in Oleg sta uporabila goljufivo kodo in IS-7, da bi zjebala Nemce. In kosa se je zbrala na kamen. In veliko krst. Naj in virtualno.
  Oleg Rybachenko igra z užitkom, njegove enote pa prebijajo nemško obrambo. Zgradite kotle. Aurora znova izvaja lažno kodo. Pride do zelo divje izmenjave potez.
  Deček genij je zapel:
  - Nekje na Kami - sami ne vemo,
  Nekje na reki Kami matere!
  Ne segajte z rokami, ne segajte z nogami,
  No, če je treba, premaknite poker!
  In sovjetski tanki so razbili naciste. Nič ni boljšega od IS-7. In lahko se varno borite z "miškami" in "E" -100. Takih pošasti se sovjetski tank ne boji.
  Težji so, a to ne pomeni, da so močnejši.
  In Oleg napreduje, hitro se premika z avtomobili. In to je kot tisoč hudičev.
  Čudežni deček poje:
  - Razbijmo Fritza, čiki-čiki-čiki-ta!
  In zdaj so sovjetske čete zavzele še eno oviro. So kot geniji bojev in bojev!
  Aurora pa tudi ni preprosta. In deluje agresivno. Pod kolesje Rdeče armade meče nove in nove in nove sile.
  In rdečelasi bojevnik poje:
  - Sovražniki me ne bodo ustavili! Osvojil bom prostranstva vesolja!
  In novi in novi polki gredo v boj.
  Oleg Rybachenko je veselo zapel:
  Fritz bes v besu,
  Sovražnik polka je šel naprej ...
  Ampak nori Arijci -
  Rusi bodo naleteli na sovražnost!
  Kopali bodo v prašičjo kožo,
  sovražnik bo vržen v prah -
  Rusi se srdito borijo
  Močna vojaška pest!
  In fant izvede še en krožni manever in popelje Aurorine čete v obroč.
  Ja, otrok je pameten, ni besed.
  Aurora je zaklokotala:
  - Ne, ne bom odnehal, ampak vedno sem se znal boriti!
  Oleg Rybachenko se je strinjal:
  - Ne obupajmo! Enostavno vas bomo uničili!
  In zdaj so sovjetske čete spet v ofenzivi. In že kodeks prevaranta Fritzu ne pomaga.
  Nato Aurora premeteno spremeni možnost. In Britanija in Združene države vstopijo v vojno na njeni strani. Bojevniki te armade so hiteli v boj. In pritisnimo sovražnika.
  Toda sovjetski tanki IS-7 še z večjo lahkoto uničijo ameriške Shermane in Pershinge ter angleški tank Churchill.
  Sami ne škodijo.
  Aurora je zarenčala:
  - No, ti in mali vrag!
  . POGLAVJE #3
  Bojevniki iz enaindvajsetega stoletja so se znova spopadli s Kitajci iz sedemnajstega.
  V Nebesnem cesarstvu je preveč vojakov. Tečejo kot neskončna reka.
  Oleg Rybachenko, ki je Kitajce rezal z meči, je zavpil:
  - Nikoli ne obupaj!
  In oster disk je zletel iz fantove bose noge!
  Margarita, ki je zdrobila nasprotnike, je zagodrnjala:
  - Na svetu je prostor za podvig!
  In strupene igle so se raztresle z dekličine bose noge in zadele Kitajce.
  Natasha je tudi vrgla gole prste, morilsko in zavpila:
  Nikoli ne bomo pozabili in nikoli odpustili.
  In njeni meči so šli na mlin Kitajcem.
  Zoya, ki je rezala sovražnike, je zacvilila:
  - Za novo naročilo!
  In nove igle so se raztresle z njenih bosih nog. In kaj je v očesu, kaj je v grlu kitajskih vojakov.
  Da, jasno je bilo, da so bojevniki postajali navdušeni in besni.
  Aurora je rezala rumene vojake, zacvilila:
  - Naša železna volja!
  In novo, smrtonosno darilo leti izpod njene bose noge. In rumeni borci padajo.
  Svetlana seka k mlinarju, njeni meči so kot strela.
  Kitajci padajo kot snopi.
  Deklica meče igle z bosimi nogami in cvili:
  - Kajti mati Rusija bo zmagala!
  Oleg Rybachenko napreduje proti Kitajcem. Fant Terminator seka rumene čete.
  In hkrati prsti fantovih golih nog vržejo igle s strupom.
  Fant zarjovi:
  - Slava bodoči Rusiji!
  In v gibanju vsakemu reže glavo in gobec.
  Margarita tudi zdrobi nasprotnike.
  Njene bose noge mlate. Kitajci umirajo v velikem številu. Bojevnik kriči:
  - Za nove meje!
  In potem bo dekle vzelo in rezalo ...
  Množica trupel kitajskih vojakov.
  Toda Natasha je v ofenzivi. Reže svojo kitajščino in poje:
  - Rus je velik in sijoč,
  Sem zelo čudno dekle!
  In z njenih bosih nog letijo diski. Ki je Kitajcem prerezal grla. Ja, to je dekle.
  Zoja je v ofenzivi. Reže rumene vojake z obema rokama. Pljuvanje iz cevi. In meče smrtonosne igle z golimi prsti.
  In ob tem si zapoje:
  - Eh, klapa, gremo,
  Oh, moja najljubša bo šla!
  Aurora, ki seka Kitajce in uničuje rumene vojake, cvili:
  - Ves kosmat in v živalski koži,
  S kijem se je pognal na policijo!
  In z golimi prsti, kako se izstreliti v sovražnika, nekaj, kar bo ubilo slona.
  In potem zakriči:
  - Volkovi!
  Svetlana v ofenzivi. Sekanje kitajcev. Z bosimi nogami nanje izstreljuje darila smrti.
  Poganja mlin z meči.
  Zdrobila je veliko borcev in cviljenja:
  - Prihaja velika zmaga!
  In spet je dekle v divjem gibanju.
  In njene bose noge izstreljujejo smrtonosne igle.
  Oleg Rybachenko je poskočil. Fant se je zavrtel v salto. V skoku sesekljal veliko Kitajcev.
  Z golimi prsti je vrgel igle in zaklokotal:
  - Bodi slaven zaradi mojega lepega poguma!
  In spet je fant v boju.
  Margarita preide v ofenzivo. Razreže vse sovražnike po vrsti. Njeni meči so močnejši od rezil mlinov na veter. In goli prsti mečejo darila smrti.
  Dekle je v ofenzivi. Brez obreda iztreblja rumene bojevnike.
  In vsake toliko poskoči in se zasuka!
  In darila uničenja letijo od nje.
  In Kitajci sami padejo mrtvi. In nabirajo se cele gomile trupel.
  Margarita zacvili:
  - Jaz sem ameriški kavboj!
  In spet so njene bose noge vrgle iglo.
  In potem še ducat igel!
  Tudi Nataša v ofenzivi je zelo kul.
  In meče z bosimi nogami, in pljuva iz slamice.
  In zakriči na ves glas:
  - Jaz sem bleščeča smrt! Vse kar moraš narediti je umreti!
  In spet lepota v gibanju.
  Zoya napade blokado kitajskih trupel. In bumerangi uničenja letijo tudi iz njenih bosih nog.
  In rumeni bojevniki kar padajo in padajo.
  Zoya kriči:
  - Boso dekle, zmagala boš!
  In ducat igel leti iz dekletove gole pete. Ki direktno v grlo Kitajcem kopljejo.
  Padejo mrtvi.
  Oziroma popolnoma mrtev.
  Aurora v ofenzivi. Zdrobi rumene čete. Njeni meči se nosijo v dveh rokah. In ona je tako velika bojevnica.
  Tornado preplavlja kitajske enote.
  Dekle z rdečimi lasmi zarjovi:
  - Prihodnost je skrita! Vendar bo zmagovalno!
  In v ofenzivi lepotec z ognjenimi lasmi.
  Aurora v divji ekstazi tuli:
  - Bogovi vojne bodo vse raztrgali!
  In bojevnik v ofenzivi.
  In njene bose noge vržejo veliko ostrih, strupenih igel.
  Svetlana v boju In tako iskrivo in borbeno. Njene gole noge vržejo toliko smrtonosnih stvari. Ne moški, ampak smrt s svetlimi lasmi.
  Toda če se zlomi, ga ne morete ustaviti.
  Svetlana poje:
  - Življenje ne bo medeno,
  Ta skok v okroglem plesu!
  Naj se sanje uresničijo -
  Lepota spremeni človeka v sužnja!
  In v gibanju dekleta vedno več besa.
  Oleg v ofenzivi vse pospešuje. Fant premaga Kitajca.
  Njegove bose noge mečejo ostre igle.
  Mladi bojevnik zacvili:
  - Besni imperij - vse bo raztrgal!
  In spet je fant na potezi.
  Margarita je v svoji dejavnosti burno dekle. In bije sovražnike.
  Tukaj je sprožila z golo nogo, grah z razstrelivom. Eksplodirala bo in takoj vrgla gor sto Kitajcev.
  Deklica kriči:
  - Zmaga bo vseeno prišla k nam!
  In poganjajte mlin z meči.
  Natasha je pospešila svoje gibe. Deklica poseka rumene bojevnike. In med kričanjem:
  - Rusko cesarstvo čaka zmaga.
  In pospešeno iztrebimo Kitajce.
  Natasha je terminatorka.
  Ne misli se ustaviti in upočasniti.
  Zoja je v ofenzivi. Zdi se, da njeni meči režejo mesno solato. Deklica zakriči na ves glas:
  - Naše odrešenje je v veljavi!
  In goli prsti mečejo tudi takšne igle.
  In množica ljudi s prebodenimi grli, ki ležijo naokoli v gomilah trupel.
  Aurora je noro dekle. In vse zdrobi, kot bi bil robot iz hiperplazme.
  Razbil je že ne sto Kitajcev. Toda vse pospeši tempo. In bojevnik še vedno rjovi.
  - Nepremagljiv sem! Najbolj kul na svetu!
  In spet lepota v napadu.
  In iz njenih golih prstov prileti zrno graha. In tristo Kitajcev je raztrgala močna eksplozija.
  Aurora je zapela:
  - Ne boste si upali zaseči naše zemlje!
  Tudi Svetlana je v ofenzivi. In ne daje niti enega grama oddiha. Divje Terminatorsko dekle.
  In seka sovražnike in iztreblja Kitajce. In množica rumenih borcev je že padla v jarek in ob ceste.
  Šesterica je bila besna. Naredil divji boj.
  Oleg Rybachenko je spet v akciji. In napreduje z obema mečema. In fant terminator poganja mlin. Mrtvi Kitajci padajo.
  Masa trupel. Cele gore krvavih trupel.
  Fant se spominja divje strategije. Kjer so se tudi pomešali konji in ljudje.
  Oleg Rybachenko škripa:
  - Gorje od pameti!
  In denarja bo veliko!
  In fant terminator v novem gibanju. In njegove bose noge bodo nekaj vzele in vrgle.
  Deček genij je zarjovel:
  - Mojstrski tečaj in Adidas!
  Izkazala se je res kul in kul predstava. In koliko ubitih Kitajcev. In največ največjih je pobilo rumene borce.
  V boju je tudi Margarita. Zdrobi rumene vojske in rjovi:
  - Velik udarni polk! Vsi se vozimo v krsto!
  In njeni meči sekajo po Kitajcih. Množica rumenih borcev je že sesula.
  Deklica je zarenčala:
  - Še bolj kul sem kot panterji! Dokažite, da so vsi najboljši!
  In iz gole pete deklice bo poletel kot grah z močnim eksplozivom.
  In udarite po sovražniku.
  In vzel bo in razbil nekaj nasprotnikov.
  In Natasha je na oblasti. In premaga nasprotnike, sama pa nikomur ne bo dala spusta.
  Koliko Kitajcev je že prekinilo.
  In njeni zobje so tako ostri. In oči so safirne. To je dekle - glavni krvnik. Čeprav so vsi njeni partnerji krvniki!
  Nataša kriči:
  - Nor sem! Imeli boste kazen!
  In spet bo dekle z meči posekalo veliko Kitajcev.
  Zoya je na potezi in poseka veliko rumenih bojevnikov.
  In bose noge mečejo igle. Vsaka igla ubije več Kitajcev. Ta dekleta so res lepa.
  Aurora napreduje in uničuje nasprotnike. In ob tem ne pozabi zavpiti:
  - Ne moreš pobegniti iz krste!
  In dekle bo vzelo zobe in razkrilo zobe!
  In tako rdečelaska ... Njeni lasje plapolajo v vetru, kot proletarski transparent.
  In vse pride dobesedno iz jeze.
  Svetlana na poti Tukaj je izrezala veliko lobanj. Bojevnica, ki pokaže zobe.
  Pokaže jezik. In potem pljune iz slamice. Nato zavpije:
  - Bosta mrtva!
  In spet ji letijo smrtonosne igle iz bosih nog.
  Oleg Rybachenko skače in skače.
  Bosi deček izstreli šop igel in poje:
  - Gremo kampirat, odpri velik račun!
  Mladi bojevnik je najboljši.
  Je precej star, a izgleda kot otrok. Samo zelo močan in mišičast.
  Oleg Rybachenko je zapel:
  - Naj igra ne bo po pravilih - prebili se bomo skozi fraero!
  In spet so mu z bosih nog letele smrtonosne in razbijajoče igle.
  Margarita je veselo zapela:
  - Nič ni nemogoče! Verjamem, da bo prišla svoboda!
  Deklica je Kitajcem znova vrgla smrtonosni slap igel in nadaljevala:
  - Tema bo izginila! Naj rožice cvetijo!
  In takoj, ko bojevnica vrže grah z golimi prsti, je tisoč Kitajcev takoj poletelo v zrak. Da, vojska nebesnega cesarstva se topi pred našimi očmi.
  Natasha v boju. Skače kot kobra. Eksplodira sovražnike. In toliko Kitajcev umira.
  Njihovo dekle in meči, zrna na premogu in sulice. In igle.
  Ob tem pa še tuli:
  - Verjamem, da bo zmaga prišla!
  In slava Rusov bo našla!
  Goli prsti mečejo nove igle, udarjajo nasprotnike.
  Zoja v divji potezi. Napada Kitajce. Zlomi jih na majhne koščke.
  Bojevnica meče igle z golimi prsti. Prebije nasprotnike in kako rjoveti:
  Naša popolna zmaga je pred vrati!
  In poganja divji mlin z meči. To je res dekle kot dekle!
  Toda cobra Aurora je šla v ofenzivo. To je ženska - nočna mora za vse nočne more.
  In če ga reže, pomeni, da ga bo rezal.
  Po tem bo rdečelaska vzela in zapela:
  - Odprl bom vse lobanje! Jaz sem velike sanje!
  In zdaj njeni meči v akciji in režejo meso.
  Tudi Svetlana gre v ofenzivo. To dekle nima zavor. Kako sesekljati, tako da je masa trupel posejana.
  Plavolasi terminator tuli:
  - Kako dobro bo! Kako dobro bo - vem!
  In zdaj z nje leti ubijalski grah.
  Oleg je spet sto Kitajcev, ki je nosil meteor, odrezal. In pobral bo bombo in jo vrgel.
  Majhen, a smrtonosen...
  Kako razbiti na majhne koščke.
  Fant terminator je zavpil:
  - Nevihtna mladost strašnih strojev!
  Margarita bo to ponovila v bitki.
  In posekali veliko rumenih borcev. In zmanjša velike vrzeli.
  Deklica kriči:
  - Lambada je naš ples na pesku!
  In udaril z novo močjo.
  Nataša v ofenzivi je še bolj besna. Tako bije Kitajce. Ni dobro, da se upirajo takim dekletom.
  Nataša ga je vzela in zapela:
  - Tek na mestu je običajna sprava!
  In bojevnica je vdrla v nasprotnike s takšnim slapom udarcev.
  In metal bo diske z bosimi nogami.
  Tu je vodila mlin. Množica glav rumene vojske se je skotalila nazaj.
  Ona je borbena lepotica. Premagaj si tako rumeno armado.
  Zoya je na potezi, zdrobi vse brez izjeme. In njeni meči so kot škarje smrti.
  Dekle je preprosto čudovito. In njene bose noge mečejo zelo strupene igle.
  Poraz nasprotnikov. Prebadajo grla in delajo krste.
  Zoja ga je vzela in zacvilila:
  - Če v pipi ni vode ...
  Nataša je veselo zavpila:
  Torej si ti kriv!
  In z golimi prsti meče nekaj, kar dodobra ubije. To je resnično dekle izmed deklet.
  In iz njenih golih nog, kako bo rezilo letelo. In zadel veliko borcev.
  Aurora na poti. Hiter in edinstven v svoji lepoti.
  Kako svetle lase ima. Kot plapola proletarski prapor. To dekle je prava lisica.
  In seka nasprotnike - kot bi se rodila z meči v rokah.
  Rdečelaska, prekleta baraba!
  Aurora ga je vzela in siknila:
  - Bikova glava bo - borci ne bodo znoreli!
  In tu je spet zdrobila veliko borcev.
  Oleg Rybachenko je godrnjal:
  - Kaj rabiš! Tukaj je dekle!
  Margarita je z boso nogo vrgla bodalo in potrdila:
  - Velika in kul punca!
  Aurora se je takoj strinjala s tem:
  - Jaz sem bojevnik, ki bo ugriznil vsakogar!
  In spet bo z golimi prsti sprožil morilskega.
  Svetlana v boju ni slabša od nasprotnikov. Ne dekle, ampak konec plamena.
  In kriči:
  - Kakšno modro nebo!
  Aurora, ki je z boso nogo sprostila rezilo, je potrdila:
  - Nismo podporniki ropa!
  Svetlana, ki je sekala sovražnike, je žvrknila:
  - Norec ne potrebuje noža ....
  Zoja je zacvilila in metala igle z golimi zagorelimi nogami:
  - Iz treh škatel mu boš lagal!
  Natasha, ki je zmanjšala Kitajce, je dodala:
  - In stori z njim za peni!
  In bojevniki bodo vzeli in skočili. Tako krvavi in kul so. Na splošno imajo veliko navdušenja.
  Oleg Rybachenko je v bitki videti zelo eleganten.
  Margarita je zapela:
  - Udarec je močan in tip ima zanimanje ...
  Genialni deček je z nogo izstrelil nekaj, kar je bilo videti kot helikopterski propeler. Kitajcem je odsekal nekaj sto glav in zacvilil:
  - Prav športno!
  In oba - fant in dekle v polnem ažuru.
  Oleg, ki je sekal rumene vojake, je zaklokotal:
  - In velika zmaga bo za nas!
  Margarita je v odgovor siknila:
  - Vse ubijamo - z bosimi nogami!
  Dekle je res tako aktiven terminator.
  Natasha je pela v ofenzivi:
  - Sveta vojna!
  In bojevnik je sprožil oster disk-bumerang. Poletel je v loku, posekal veliko Kitajcev.
  Zoya je dodala in nadaljevala z iztrebljanjem:
  - To bo naša zmaga!
  In z njenih bosih nog so letele nove igle. In zadeli so veliko borcev.
  Blondinka je rekla:
  - Matirajte nasprotnika!
  In pokazala je jezik.
  Aurora je mahala z nogami in metala ostrorobe svastike, klokotala6
  - Cesarska zastava naprej!
  Svetlana je takoj potrdila:
  - Slava padlim junakom!
  In dekleta so v en glas zavpila in zdrobila Kitajce:
  - Nihče nas ne bo ustavil!
  In zdaj iz bosih nog bojevnikov leti disk. Meso je natrgano.
  In spet tuli:
  - Nihče nas ne more premagati!
  Nataša je poletela v zrak. Raztrgala je nasprotnike in izdala:
  - Volčiče smo, popržite sovražnika!
  In iz njenih golih prstov bo odletel zelo smrtonosen disk.
  Deklica se celo zvija od ekstaze.
  In potem zamrmra:
  - Naše pete ljubijo ogenj!
  Ja, dekleta so res seksi.
  Oleg Rybachenko je zaklokotal:
  - Oh, zgodaj, daje varnost!
  In pomežiknil bojevnikoma. V odgovor se smejejo in pokažejo zobe.
  Natasha je sesekljala Kitajce in zacvilila:
  - V našem svetu ni veselja brez boja!
  Fant je odgovoril:
  "Včasih tudi pretepanje ni zabavno!"
  Nataša se je strinjala:
  - Če ni moči, potem ja ...
  Ampak mi bojevniki smo vedno zdravi!
  Deklica je svoje gole prste vrgla v nasprotnikove igle in zapela:
  - Vojak je vedno zdrav,
  In pripravljen na akcijo!
  Po tem je Natasha spet udarila sovražnike.
  Zoya je zelo hitra punčka. Tukaj je cel sod v Kitajcih lansiran. In odtrgal nekaj tisoč iz ene eksplozije.
  Nato je zacvilila:
  - Ne ustavljaj se, naše pete se svetijo!
  In dekle v bojni čipki!
  Aurora v bitki tudi ni šibka. Tako bije Kitajce. Kot da iz snopa verig izbije.
  In sekanje nasprotnikov - poje:
  - Pazite, koristno bo,
  Jeseni bo pita!
  Rdečelasi hudič res orje v boju kot hudič v tobačenju.
  In tukaj je, kako se Svetlana bori. In Kitajci to dobijo od nje.
  In če bo zadela, bo zadela.
  Iz njega letijo krvavi brizgi.
  Svetlana je hudo opazila, ko so iz njene bose noge leteli kovinski brizgi, ki so topili lobanje:
  - Slava Rusiji, zelo slava!
  Tanki hitijo naprej ...
  Divizija v rdečih majicah -
  Pozdravljeni ruski ljudje!
  Tu so se dekleta pomerila s Kitajci. Tako so razrezani in razrezani. Ne bojevniki, ampak pravi panterji, ki so pretrgali verigo.
  Oleg je v bitki in napade Kitajce. Tepe jih brez usmiljenja in cviljenja:
  Smo kot biki!
  Margarita, ki je zdrobila rumeno vojsko, je pobrala:
  Smo kot biki!
  Natasha ga je vzela in zavpila, poseka rumene borce:
  - Laž je od rok!
  Zoya je raztrgala Kitajce, zacvilila:
  - Ne, ne iz rok!
  In tudi z boso nogo bo vzel in sprostil zvezdico.
  Nataša ga je vzela in zacvilila:
  - Naša TV je prižgana!
  In z njene gole noge leti ubijalski snop igel.
  Zoya, ki je prav tako zdrobila Kitajce, je zacvilila:
  -Naše prijateljstvo je monolit!
  In spet tak met, da se krogi zameglijo na vse strani. To je dekle - čisto iztrebljanje nasprotnikov.
  Deklica z golimi prsti bo vzela in izstrelila tri bumerange. In trupel iz tega je postalo še več.
  Po tem bo lepotica izdala:
  - Sovražniku ne bomo dali usmiljenja! Tam bo truplo!
  In spet smrtonosna stvar odleti z gole pete.
  Tudi Aurora je povsem logično pripomnila:
  - Samo ne eno truplo, ampak veliko!
  Po tem ga je deklica vzela in hodila bosa po krvavih lužah. In pobili veliko Kitajcev.
  In kako tuli:
  - Množični umor!
  In potem se z glavo udari po kitajskem generalu. Zlomi mu lobanjo in izda:
  - Banzai! Šla boš v nebesa!
  Svetlana, zelo besna v napadu, zacvili:
  - Ne bo vam prizaneseno!
  In ducat iglic ji odleti z golih prstov. Kako vse premaga. In zelo celo bojevnik poskuša razrezati in ubiti.
  Oleg Rybachenko škripa:
  - Veličastno kladivo!
  In fant tudi vrže tako kul zvezdo v obliki svastike z boso nogo. Zapleten hibrid.
  In masa Kitajcev je propadla.
  Oleg je zarjovel:
  - Banzai!
  In fant je spet v divjem napadu. Ne, le silovito vre in vulkani žuborijo!
  Margaret na poti. Vsem bo razparalo trebuhe.
  Deklica s svojo nogo bo naenkrat vrgla petdeset igel. In množico pobijajo najrazličnejši sovražniki.
  Margarita je pela v smislu vedrine:
  - En, dva! Žalost ni problem!
  Nikoli ne smete biti malodušni!
  Držite nos in rep višje s cevjo.
  Vedi, da je pravi prijatelj vedno s teboj!
  To je tako agresivno podjetje. Deklica se bije in kriči:
  "Predsednik zmaj bo postal truplo!"
  Natasha v bitki je le nekakšen terminator. In rjoveče zaklokotalo:
  - Banzai! Hitro ga dobite!
  In z njene bose noge je odletela granata. In Kitajci so kot pribiti. In razbiti.
  Tukaj je bojevnik! Vsem bojevnikom - bojevnik!
  Tudi Zoja je v ofenzivi. Tako besna psica.
  In ga je vzela in zaklokotala:
  - Naš oče je sam beli bog!
  In Kitajcem naredi trojni mlin!
  In Aurora je zarjovela v odgovor:
  - In moj Bog je črn!
  Dejansko je rdečelaska utelešenje prevare in zlobnosti. Za sovražnike, seveda. In za prijatelje je draga.
  In kako bo z golimi prsti vzel in vrgel. In veliko kupov bojevnikov nebesnega cesarstva.
  Rdečelaska je zavpila:
  - Rusija in črnobog sta za nami!
  Bojevnik z zelo visokim bojnim potencialom. Ne, v to se je bolje ne vmešavati.
  Aurora je siknila:
  - Vse izdajalce bomo zdrobili v prah!
  In pomežikne svojim partnerjem. Ja, ta ognjevita punca ni ravno nekaj, kar bi dalo mir. Razen če je mir smrtonosen!
  Svetlana, ki je zdrobila sovražnike, je izdala:
  - Pometli vas bomo v vrsto!
  Aurora je potrdila:
  - Vse bomo pobili!
  In iz njenih bosih nog spet leti darilo popolnega uničenja!
  Oleg je v odgovor zapel:
  - Tam bo popoln banzai!
  Aurora, ki je z golimi rokami trgala Kitajce, jih rezala z meči in metala igle z golimi prsti, je izdala:
  - V kratkem! V kratkem!
  Natasha, ki je uničila rumene bojevnike, je zacvilila:
  - Skratka - banzai!
  In režimo nasprotnike z divjo grenkobo.
  Oleg Rybachenko rezanje nasprotnikov, izdano:
  - Ta gambit ni kitajski,
  In prvenec, verjemite mi, je tajski!
  In spet je iz dečkove bose noge priletela ostra plošča za rezanje kovine.
  Margarita, ko je sekala bojevnike nebesnega cesarstva, je pela:
  - In koga bomo našli v bitki,
  In koga bomo našli v bitki ...
  Ne hecajmo se s tem -
  Raztrgajmo ga!
  Raztrgajmo ga!
  . POGLAVJE #3
  Potem ko ste premagali Kitajce, si lahko malo oddahnete. Ampak žal, nimate časa, da bi se preveč sprostili.
  Priplazijo se nove rumene horde.
  Oleg Rybachenko jih spet preseka in zarjovi:
  - V sveti vojni - Rusi ne izgubijo!
  Margarita meče smrtonosna darila z golimi prsti in potrdi:
  - Nikoli ne izgubi!
  Oleg je hotel povedati nekaj drugega ...
  Zdaj pa jih je čarovniški urok začasno premestil v drugo snov.
  In Oleg Rybachenko je postal pionir v enem od nemških taborišč. In Margarita se je preselila z njim.
  Pa ne ves čas rezati s Kitajci.
  - Slava domovini! - Pionir Oleg Rybachenko je ponovil krik in tiho prestal udarec v ramena, čeprav je padel točno na eno od preteklih oteklih brazgotin. In iz druge in sploh disekcije - je tekla kri! Margarita je presenečeno in hvaležno pogledala Olega Ribačenka in ga nekaj vprašala v angleščini. Čudežni otrok Oleg Rybachenko je pomislil - verjetno se znova vpraša, kaj sem videl v sanjah - ali obstaja sinhronizem? Deček se je nasmehnil sestrici v naročju in skomignil s svojimi za desetletnika precej širokimi rameni. Očitno je Margarita razumela, da je Oleg Rybachenko preprosto želel pokazati, da se ni vdal in da ne razume, kaj ga je nagnalo, da kriči v slogu proletarskega filma.
  Pa ne samo on, tudi ta suhi, plešasti Marat Kazei. A je s spodbudnim pomežikom prikimala pogumnemu fantu ...
  Oleg Rybachenko je bil nenadoma užaljen in je, potlačivši bolečino v glasu, pripomnil:
  - Bravure so vse!
  Margarita je šepetaje ugovarjala:
  - Ne, ne bravure! Kot bi rekli - beseda zaudarja po bajonetu!
  Oleg je resno pripomnil:
  - Bolje ubiti enega fašista, kot prekleti sto Švabov!
  Zaslišal se je hrup, ropot motorjev in trušč, jezdeci iz SS in zdravniki krvniki so skočili na tla, razsedlali svoje bolj kot mutante kot živalske konje. Ujetnike so posedli na travo - v verigi. Preverili so okove: tako so bili tesno vklenjeni. In Oleg Rybachenko ni bil preveč presenečen, ko je videl, kako se mu je približal eden od mlajših zdravnikov SS. V nemščini je nesramno rekel - vstani, mladi primat - in pionirčka potisnil s konico mehkega škornja v stegno ali še malo višje, v ledvice. Oleg Rybachenko se je napel ... potem pa je posredovala kul Aurora. Ognjeni hudič (Tako so jo poimenovali v vojakih zaradi njene nenaravne in svetlo rdeče barve las ter neženstvene vzdržljivosti in moči!) Je razložil nekaj posmehljivo - in to posmehovanje ni bilo nad Olega. Se vidi, da je to občutil tudi fašistični zdravnik! Nacist je z nogo udaril Auroro v mišičasto ramo. Samo zahihitala se je. Potem je fašist udaril iz krožišča in ostro prevrnil gibljiv hrbet na drzno dekle. Oleg se je od tresenja sunkovito stresel vstran. Aurora je takoj spet sedla in tiho pokazala svoje vklenjene roke. Debeli profesor je zaklical svojega mlajšega kolega, ki je nenadoma spustil pogled. Nato je odlomil vejo suhega resja in jo pokazal Olegu Ribačenku. Pomahal je pred njegovim nosom - fant se je nehote umaknil. Fašistični zdravnik se je spet pretvarjal, da vzame roko, zmajeval z glavo in naredil nekaj čudnega giba. Ne razumejte, kot da SS človek jedo z žlico ...
  Oleg Rybachenko je jezno izdavil v nemščini:
  Ne znaš se izraziti po človeško.
  Fritz se je izlegel: podčlovek, pozna jezik rase mojstrov?
  Mladi Rybachenko mlajši je spoznal, da se je zaman izdal, razkril, kaj je bolje ohraniti skrivnost, toda ... Beseda ni vrabec - zamudil jo boš, ne boš je ujel. Res je, debel, visok zdravnik je bil ravnodušen, beseda je zadušila nemški stavek, ki ga je izgovoril deček. Spet je ponovil prejšnjo kretnjo in pokazal prepognjeno roko.
  In Oleg Rybachenko je razumel - pošljejo ga kot služabnika za drva ...
  Nisem želel, da bi me po ponosni zavrnitvi znova pretepli. In ja, priložnosti ne smeš zamuditi.
  No, kaj je ponos stotniku, bolje rečeno patriciju, zlomiti. Misel na pobeg je seveda prišla - prišla je takoj, ko so pod velikim ključem škljocnile težke lisice. Čeprav je morda bolj logično reči, da sploh ni odšla! Toda mala misel se je izkazala kot prestrašen zajec, ki beži v soju žarometov, ne vedoč, da je pravzaprav že ujet. In vendar - takoj ko se je Oleg Rybachenko oddaljil od parkirišča - je fant videl, da mu sledi volkodlak. Eden tistih čudnih, izurjenih mutantov, ki varujejo konvoj, ki ga vodi SS. Ob tem se nobeden od konvoja kljubovalno ozira proti bosonogemu dečku, ki se naglo vzpenja po melišču. Čeprav je Oleg Rybachenko menil, da najverjetneje skrita kamera snema njegovo gibanje. Celo presenetljivo je, kako tehnično so Fritzi napredovali. Če naši ne bodo ustrezno odgovorili, potem bo slabo.
  Melišče je boleče bodelo že zaceljene podplate nemočnih otroških nog. Močno podrte noge so že začele ogroziti, vendar je ta proces precej boleč, ko stopite na ostre kamne. Oleg je tiho zastokal in se trudil, da ne bi pokazal, da ga boli, in da ne bi pogledal krvi, ki je spet pritekla. Potem pa ga je zajel kot cunami nerazložljivega.
  Strah je pionirčka v hipu in nerazložljivo prikrajšal za lastne misli in želje. Hotel sem samo obrniti v smeri volkodlaka (?). Pod pogledom nečloveških oči nacistične zveri je Oleg Rybachenko nehote zmrznil in zmrznil. Toda sveže pečenega pionirja je takoj oblila goreča vročina in fant se je kot mitraljez premaknil iz tovarne. Polomil je suha debla brez in cipres, ki rastejo v razpokah, po zimi še ne ozelenela - veliko, komaj jih je vlekel. Zložil sem ga v veliko prozorno vrečko, odvlekel stran, ne da bi razločil ceste do parkirišča.
  Oleg Rybachenko se je na poti obupano trudil premagati grozljivo grozo. Pioneer-odličen on ali ne! Toda ta je bil kot neveščen plavalec, ki se poskuša obdržati na vodi. Izbruhne, potem se spet prelije ...
  Volkodlak mu je sledil: od časa do časa se je ustavil in vohal odtise bosih stopal, ki jih je pustil deček.
  Genialni pionir je občutil olajšanje od vala groze šele, ko se je vrnil na lokacijo taborišča.
  Zdi se, da podli nečloveški fašisti niso pogledali Olega Ribačenka. Čeprav v resnici nekaj esesovcev ni odvrnilo oči. Šele ko je zložil, kar je prinesel, je višji zdravnik-krvnik, na kratko pogledal, nekaj vrgel fantu ... eh! Oleg je končno prišel k sebi. Pohlepno ga je zgrabil, misleč, da so morda za delo dali čokoladico ali kaj drugega kot spajkanje. In izvaljena - ležati, kremen in jeklo. Kremen je bil najverjetneje kremen. In stol izgleda kot kos datoteke. Kako vse to uporabiti - razviti pionir Oleg je vedel v teoriji in celo z zanimanjem bi poskusil tudi Robinsons of Polesie ... če ne bi bilo čudnih okoliščin.
  Oleg se je dotaknil vlažnih vej z nogo, nato z roko in zmajal z glavo.
  - Tinder ... - je tiho rekel pionir v ruščini, nenadoma zakašljal in ponovil. - Tinder je potreben. - In s težavo se je vzdržal prehoda na nemški govor. - Ne bo zasvetil.
  Oleg jih je pogledal ... Ni jasno, zakaj je Fritz, ki ima s seboj tako vžigalnike kot vžigalice in verjetno celo metalec ognja, potreboval ta staromoden način pridobivanja ognja. Želijo preizkusiti iznajdljivost pionirjev. Ali merijo duševni razvoj sovjetske osebe? Ali trivialno norčevanje iz ujetnika? Kdo jih bo razumel kot z drugega planeta!
  Nacisti so se spogledali, pokazali zobe. Najbolj nenavadno in ... in najstrašnejše za Olega Rybachenka je, da se njihovi obrazi niso izkazali za zlobne, ne krute, niti posmehljive, ne! Zelo radoveden, kot da bi razmišljal o nenavadni živali, posebno živo zanimanje je zabeleženo pri višjem profesorju, kot da bi namerno snel očala. Niti kapljice brezbrižnosti, tako zanimivo je, kako znanstveniki spremljajo eksperiment.
  Oleg Rybachenko je šepetaje ponovil in poskušal nadzorovati navdušenje v svojem glasu:
  Pozimi se je vse zmočilo! Ne bo šel!
  V očeh prej namišljeno kot iskreno nerazumevanje, a spet brez jeze. Toda takrat je eden od mladih - ne tisti, ki je Olega odklenil - godrnjajoč, vstal, se pretegnil, drgnil svojo rit, udarjeno po sedlu, na smeh preostalih esesovcev ... Oleg ni bil preveč presenečen, da so nekateri Nemci uporabljajo konje za premikanje - pomanjkanje goriva. Čeprav iz nekega razloga transporti lezejo po njih? Nacistični sovražnik je iz zloženih sedel prinesel škatlo, iz katere je nekaj vzel ... Pionir je mislil, da je vata, a ne. Od daleč je videti kot kepa tankih niti. Oleg Rybachenko, ko ga je vzel v roke, je razumel - suh mah.
  Spet je bil pionir čudežni otrok presenečen, zakaj je bil Fritz in celo zdravnik, ki je nosil travo v plugu ... Mogoče ta mah ni tako preprost?
  No, nehaj razmišljati, glava me boli. Zdeti se mora - preprostejši in bolj neumen kot si. Nenavadno je, toda tinder se je takoj dvignil - Oleg ni udaril v kremen na kremen, ampak je gladko strgal (nekje prebral) - in iskre so deževale kot toča. In zna kuriti ogenj (sedaj je zgradil navadno "kočo") že nekaj let, večino svojega življenja. Kmalu je ogenj močno zaplesal - breza dobro gori in je vlažna. Tu so se mladi stražarji iz SS dvignili in začeli zabijati kovinske dvižne cevi v zemljo ob straneh ognja.
  In Olegu Ribačenku se je zavrtelo v glavi, nekaj izjemno jedkega mu je zlezlo v nos in v trenutku odklopilo njegovo zavest od resničnosti. Toda takoj se je pojavila vizija, ki je bila osupljiva v realizmu.
  Tudi osebnost otroka se je spremenila, predstavljal si je sebe kot nesrečno siroto, z živimi starši. Še več, oče in mama nista zapustila ne - svojim prednikom sta odvzela pravice zaradi dolgov in poslala fanta v popravni, zaporniški dom. Brez krivde, ker pa tvoji starši dolgujejo denar, potem si po sodni odločbi v diktatorskem, vesoljskem imperiju mladoletni zločinec.
  Sirotišnica za otroke se je nahajala v industrijskem območju prestolnice in je res izgledala kot zapor. Povsod barake, celice-barake. Oleg Rybachenko je v realistični viziji prenočil na slabo skobljanih lesenih pogradih. V bližini so ležali drugi fantje, tako iz človeške rase kot nezemljani. Ni bilo odej, vzmetnic, blazin, preobremenjeno in pogosto pretepeno telo leži na golem drevesu. In ponoči je noga priklenjena na verigo, da ne pobegnejo. V celici je okoli sto otrok, zelo je zatohlo, telesa so prepotena, zraven tepeni v kotu vedra, niti kanalizacije ni. In to v državi, katere zvezdne ladje orjejo prostranstva galaksije in katere zastave kronajo na desettisoče naseljenih svetov! Vendar pa se fantje poskušajo olajšati na ulici, približno dve tretjini dneva so zaposleni z delom. Najtežje se šteje v trgovini, prašno in dolgočasno. Hrbet in roke so strašno utrujeni od tega, pred očmi pa začne "odpovedovati", operacije so preproste, a naporne, zahtevajo ponavljanje. Bolj prijetno delo, na prostem na polju ali na gradbišču. Da bi bili manj utrujeni in deležni sprostitve, se poskušajo izmenjevati v različnih porodnih procesih. A vseeno telo boli, veliko fantov, v sirotišnici - skoraj polovica ljudi stoka v spanju.
  Oleg Rybachenko se je živčno premetaval in obračal, veriga je žvenketala, prstan mu je do krvi drgnil nogo. Zasliši se sirena, pomeni vstati, na delo. Otroško telo si še ni odpočilo, drugi dečki - goli človeški rod in kosmati potomci drugih svetov - se težko dvigajo. Utrujenost, nabrana v mesecih suženjstva, se spremeni v topo bolečino v mišicah. Verige, ki jih krmili vgrajeni čip, samodejno odletijo z nog, narejene so iz zelo močne zlitine, ki je ni mogoče prežagati. Pojavijo se nadzorniki, zaslišijo se grozeči kriki.
  Fante vodijo na kopanje, ne bo trajalo dolgo, voda iz cistern je zarjavela. Oleg Rybachenko si splakne usta, poškropi, da spere znoj. V celici ni prezračevanja, soba, ki diši po znoju, pa ne more osvežiti spanca. Nato jih odpeljejo na zajtrk, jesti morajo stoje, stoli za mladoletne obsojence niso potrebni. Hranijo jih s kruhom in silažo, meso je drago in otroci ne bi smeli, zato se raje odpravijo na plavajoče paše. Vendar pa je konj vegetarijanec in kako deluje, medtem ko so plenilci jedli meso, gredo spat. Poleg Olega je njegov prijatelj Timur. Oba sta v tej viziji stara dvanajst let, natančneje kot druga realnost, starost za močne fante je prelomnica, ko se je zelo težko sprijazniti s suženjsko usodo.
  Timur, ki je pil koprivin sok v slabo opranem kozarcu, je zastokal:
  - In to spet delati v tej trgovini! Nočem!
  - Nočem stati in ponavljati istega giba deset tisočkrat. - je odgovoril, drhteč od neprijetnih spominov, Oleg Rybachenko.
  - Mogoče bomo prosili za terensko delo! - Timur je zasanjano pogledal v nebo, kjer so na tem planetu naenkrat zasijale tri zvezde. - Posebej očistite krape-breskve. Zelo okusni so, sploh tisti z zlatimi plavutmi, a ker upravnik ne gleda požrešno, si lahko vseeno kaj pobereš v ustih.
  Oleg Rybachenko je težko zavzdihnil:
  - Tudi jaz bi imel najraje prav tako službo v nedrju mile narave. - In potem je inkarnirani pionir postal bolj vesel. - Robota opazovalca je mogoče prevarati, tukaj je večina opreme za spremljanje že ukradena!
  Zajtrka je konec in vodijo jih do napeljave ...
  Otroci so postrojeni na paradi, fantje človeške rase se trudijo držati skupaj, vesoljci držijo formacijo glede na svojo višino. Razdeljeni so v skupine glede na starost in velikost. Obstajajo fantje od pet do šestnajst let, pa tudi kosmati in luskasti mladiči, predstavniki drugih svetov.
  Edina stvar, ki jih združuje, so oblačila, oziroma skoraj popolna odsotnost, le kratke hlače z identifikacijsko številko na fantih.
  Imperij jih obravnava po principu, da iztisnejo več koristi zase od tistih, ki se niso več imeli za državljane! Varčevanje pri vsem, pri oblekah, obutvi, nekateri fantje pa v svobodnem življenju nikoli niso poznali čevljev.
  Toda s palicami in gumijastim kupom na golih petah so jih pogosto prejeli. Glave obrijejo, vsaka dva tedna kopel, kjer jih poparijo. Potem se takoj obrijejo s topim strojem, potem ni veliko uspelo zrasti. Fantje korakajo bosi po ostrih kamnih. Če je Oleg tega navajen in njegova hrapava noga ne čuti bolečine, potem najmanjši otroci udarjajo po petah in golih prstih do krvi.
  Celotno stražo sestavljajo nezemljani, ki predstavljajo najbolj okrutne rase v vesolju, le vodja zavetišča, starejša Frau Pontuss, gleda s svojimi surovimi očmi sadista.
  Tiger-nosorog, ki igra vlogo nadzornika, daje navodila, kje bo kdo danes delal, oziroma trdo delal, dokler ne izgubi zavesti. Oleg, ki je spustil koščena ramena, gleda na drugo polovico dvorišča. Obstajajo dekleta, od majhnih do skoraj odraslih. Oblečeni so kot berači v razcapane cunje iz najbolj grobega platna. Obrazi so suhi, oči se zdijo velike in žalostne. Žakevnica je kratka, izpod nje se vidijo tanke, a žilave noge. Dekleta so prav tako bosa in vse brez izjeme so obrite na plešo. Očitno zato, da bi jih ponižali, še enkrat pokazali, da niso nič. A tukaj nikakor niso zbrani zločinci - nesrečni zapuščeni otroci.
  Tukaj napovejo, da bo skupina fantov šla v šivalnico, delat najbolj dolgočasen in naporen profil. Tu Timur ni mogel zdržati in je od muke zavpil:
  - Nočem delati tako! Pošlji me na plantažo ali na vrt.
  Fantje so zmrznili, zagoreli, suhih teles napetih.
  Pontus je bil očitno navdušen nad novo priložnostjo za usmrtitev:
  - Včeraj ste bili tiho in bal sem se, da bo vaša družina ostala brez vizualne lekcije. Da se bo fant petkrat vozil po vrstah.
  Med otroškimi vrstami je šlo navdušenje.
  - Tako je. - je brezpogojno rekla matrona. - Razdeli palice vsem.
  Udarci so bili izvedeni s posebnimi bodečimi palicami. Običajno so jih nabirali fantje sami iz goščav, v obdobjih, ko ni bilo dela. Res pa so bili že takrat otroci prisiljeni, četudi brez koristi za cesarstvo, kopati, na primer pol dneva kopati jamo in jo pol dneva zakopavati.
  Oleg Rybachenko je pogledal roke svojih otrok, ki so bile otrdele v žuljih.
  Fantje so avtomatsko razstavili palice, Olegu se je zdelo, da so jim instrumenti mučenja opekli prste in noge so postale težke. Prijatelja ni hotel udariti, a ni imel poguma, da bi protestiral. Skoraj ničesar ni videl in je s palcem na nogi boleče udaril ob ležeč tlakovec. Nenavadno, vendar je občutek bolečine pomagal zbrati in megla pred mojimi očmi se je razkadila. Korak je postal trdnejši, čeprav je prst pomodrel.
  Zgrajene so bile polkrožno v dolgi vrsti. Timurja so zvezali s palicami za roke in mu zvili ramena, da bi bilo bolj priročno premagati fanta, ki je kršil zakon. Fantje mežikajo in poskušajo pogledati stran. Po naročilu Frau Pontuss so poškropili slanico in posuli modro sol po njegovem suhem, a žilavem hrbtu. Sodeč po tem, kako je fant naredil grimaso, je začel goreti.
  Voditeljica je cmoknila z ustnicami.
  - Zdaj ste vsi dobili lekcijo. Udarite močneje, kdor goljufa, bo obsojen na povračilo.
  Pomočnik v tem primeru, podgana nosorog, je razgalila svoje zobe:
  Z njimi se bomo ukvarjali takoj! Pošast je mrmrala.
  Deček je bil premaknjen med vrstami. Fantje so počasi dvignili palice in prvi udarci so padli na Timurjev hrbet. Po brazgotinah na hrbtu in bokih sodeč je bil fant večkrat kaznovan, zato je samo vzdihoval in težko dihal, kot vsi fantje, ki so poskušali zadržati krike.
  - Udari močneje! je zavpil Pontus. - Naj vpije.
  Prve udarce so zadali najmanjši dečki, ki preprosto niso imeli moči, da bi povzročili hudo bolečino. Potem pa so me starejši začeli tepsti. Otrokov hrbet je bil prerezan z rdečimi črtami, kapljala je kri. Bolečina, ki jo je še okrepila modra sol, je Timurja kričala, celo padel je, spodaj je bila zabita deska z žeblji in ga je zbodla v prsi.
  - Ni potrebno! - Fant je zavpil. - Delal bom, kjer koli rečeš.
  - Seveda boš! - je odgovoril Pontus. - Toda najprej šeškanje.
  Včerajšnji tovariši so bili preveč navdušeni in so premagali svojega včerajšnjega brata. Tako ljudje kot vesoljci so mlatili z enako divjostjo. Deček je kričal, njegove bose noge so puščale krvave sledi. Podgana-nosorog je zarenčal in udaril kozlička s kijem po njegovih golih, strojenih nogah. Dečku je želel povzročiti več bolečine. Udarec je padel na kitaste gležnje, naslednji pa na pete. Timur je zacvilil in se povesil. Nato je mučitelj zabil debelo iglo v zadnjico in vanjo vlil tekočino.
  - Prav! je rekel Pontus. - Zdaj bi raje umrl, kot pa se onesvestil. Nihče ne uide kazni.
  Oleg Rybachenko je stal skoraj na samem koncu vrste in zdelo se mu je, da so nanj padli udarci biča. Timur je bil razočaran, deček sam se je samo trzal, kričal in jokal. Njegov okrogel obraz je postal škrlaten od bolečine, grimasa trpljenja ga je zvila.
  Ko je zagledal Olega, je z bledimi ustnicami zašepetal:
  - Imej usmiljenje!
  Fant je omahoval: zmrznil je.
  Podgana nosorog je zavpila:
  - No, kaj še čakaš! Zaliv!
  Oleg Rybachenko je odgovoril:
  - Ne, ne morem! On je moj prijatelj!
  Podgana nosorog se je zarežala:
  Si želiš enako tudi tebi?
  Oleg je ves tresel in prebledel:
  - Ne, ampak!
  Pontus ga je prekinil:
  - Dovolj! Fant se je sam podpisal pod kazen. Kaj si vreden mordovorot. Dobro ga prelijte in obesite na stojalo, da ga drugi občudujejo.
  Olega so izrinili iz akcije, potegnili so ga na koze. Deček se je skušal upreti, toda tigri nosorogi so z njim ravnali kot z muco. Roke boleče zvite, kosti škrtajoče. Postavili so ga na deske, deček je na svojem licu in trebuhu začutil hrapavost konice štrlečih žebljev. Zabodli so se v mišice, prsni koš, brado, sprednjo stran stegen, kolena. Njegovo lice je bilo spraskano do krvi.
  - Oh, ne! - je vprašal Oleg.
  - Nujno! - je rekel podgana-nosorog, da bi bili lahko vsi zgled.
  Deček je začutil, kako mu na hrbet polivajo slanico, nato pa sol. Peče kot gorčični obliž. Oleg je naredil grimaso, njegove žuljave noge so bile razmazane (zadnjič, ko je bil v tem čudnem spominu, ki se je pojavil v tej viziji - pred približno šestimi leti je obul sandale), skoraj takoj so začele divje srbeti. Podgana-nosorog je zabodel iglo v zadnjico, zbodla se je grobo in boleče, pekoča tekočina je prišla v notranjost.
  - Zdaj boste zelo prestrašeni in ne boste izgubili zavesti. - Pošast je zakričala in razgalila obraz, jecljal bi in bil producent grozljivke!
  - Za kaj? je zastokal nedolžno zaprt otrok. - Zavoljo Kristusa, izkaži usmiljenje.
  Podgana nosorog, ki je škropila strupeno slino, je odgovorila:
  - Ne verjamem v te pravljice o dobrem Jezusu! Na splošno, če obstaja Bog, potem je zloben in krut. In več zla in trpljenja ko povzročite svojemu bližnjemu, več moči in blaženosti boste prejeli na onem svetu.
  - Absurdno! - je rekel in bledel od groze, in nenadoma je Bog res tak fant.
  - Boste videli! - se je zahihital potomec kozmičnega Tartarja. - Toda ne upajte, danes ne boste umrli.
  Pontus je z lajajočim tonom ukazal:
  - Začeti! Naj si za večne čase zapomni poljubov biča!
  Čudežni deček v ujetništvu se je tresel, ko je zaslišal prodoren žvižg, nato pa močan pretres možganov, od katerega mu je počila koža na hrbtu. Podgane nosorogi so močno udarjale, a hkrati zadrževale svojo moč, da ne bi ubile. Krik se je izvil iz dečkovega grla, zdrznil se je, pritekla je solza. Fant se je ugriznil v ustnico do krvi in se vzdržal. Trenutek zatem je sledil nov udarec, ki je stresel vse telo. Oleg Ribačenko je globoko vdihnil, bolečina, ki sta jo okrepila sol in slanica, je bila neznosna.
  Pontuss je zavpil:
  - Nadaljuj!
  Spet žvižganje in pihanje! Zareže do kosti. Fant je bil opečen do konca. Zdelo se je, da je premagal želodec. Kljub trudu je del krika ušel iz njegovih stisnjenih ustnic.
  - Mati!
  Spet udarci! Na hrbtu, med ostrimi lopaticami in na koncu na golih petah. Fant kriči, nima več moči zadrževati se. Krik izbruhne kot vulkan iz grla in nečesa, kar je videti kot nos. Pontuss je zadovoljen:
  "Zdaj vidim, da ga pretepaš do srži. Dobro ga pretepi, vendar ga ne ubij!
  Z vsakim udarcem je bolečina hujša. Solze se mešajo s krvjo in padajo na posteljo. Krvave proge na hrbtu se združijo, zlijejo v škrlatno zmešnjavo, tanke bele dečkove kosti se začnejo odkrivati. Oleg Rybachenko se duši, nima dovolj zraka, žica se mu je zarila v pokrčene gležnje. Gole pete brenčijo od nemirnega, hrapava, žuljava koža se ne premakne takoj, vendar kapljice krvi še vedno prihajajo ven. Udarci se okrepijo, zdi se, da strela prehaja skozi živčne končiče do samega grebena. Drugi fantje molčijo, vest ne dovoljuje odobravanja, strah pred povračilnimi ukrepi ne dovoljuje obsojanja. Vidi se, kako so glave fantov povešene, a njihove oči sledijo usmrtitvi. Radovednih in živcev parajočih jih je večina že bila bičana na podoben ali bolj prefinjen način. Misliš, če le ne bi bilo zame, in včasih je v tvojih mislih zloba: kriči, a seveda bi lahko zdržal, ne tak slabič, kot je Oleg.
  Tepež je že na golih kosteh, hrbet, stranice, stegna so trdna rana. Če ne bi prejeli injekcije stimulansa, bi bil fant zajeban do smrti - umrl je zaradi bolečega šoka. In tako je pahnil v nekaj hujšega od Dantejevega pekla. Takrat je vsaka molekula, vsaka celica, vsaka žila nasičena z nočno morsko bolečino.
  Pionir Oleg Rybachenko se je obupano poskušal odvrniti od bolečine. Ko se je spomnil svojih staršev, srečne dobe daljnega otroštva, se je zdelo, da se je z nogami odrinil od razgrete brbotajoče lave trpljenja, a ga je spet posrkala vase, pokrila z glavo. Tako so pluli po oceanu mučenja, sanje o smrti kot rešiteljici muk. Spomnil sem se besed iz Razodetja sv. - In hoteli bodo umreti, a ne morejo. Tako usoda čaka grešnike, ki mučijo otroke. Gospod jim bo povrnil stotero, najpomembnejša kazen pa bo, kot pravi Jezus v Matejevem evangeliju, večna. In nekateri bodo šli v večno življenje, drugi v večne muke. To nekako tolaži, prebuja sovraštvo do sovražnikov, željo po preživetju in zmagi. Fant uspe zavpiti:
  - Za to boš plačal, za vsako pretočeno solzo otroka boš odgovarjal na dan božje sodbe.
  - Utihni prasica! - Nosorogova podgana rjove.
  - Resnice ne moreš zadušiti. Pionir je zavzdihnil.
  - Dobili več!
  Ponovno so ga udarili, vložili vso jezo, zlomili kosti, a bolečina je že dosegla tolikšno mejo, da preprosto ne more biti močnejša. To je železo, ki ga je mogoče segreti na določeno temperaturo, nato pa se širi.
  Pontuss to razume, stara ženska (ali bolje rečeno, izgleda, da nima več kot štirideset let, v resnici pa je presegla nekaj stoletij), ima veliko izkušenj kot krvniki:
  - No, dovolj je! In potem bo umrlo! Ozdravimo malega ujetnika in ga mučimo s pomočjo računalnika. Imam samo program "mučenje olimpijcev."
  Podgana nosorog, ki namerno zeha, pravi:
  - Kje je zdaj? V ambulanto?
  - Ne na stojalu! - Matrona je brez pritožbe odrezala. Naj visi kot opozorilo drugim. Injicirajte samo injekcije za podporo srcu. In naj ponovno poženejo Timurja skozi vrste, ostale udarce pa naj on dobi od vas. Enkrat spektakel za vzrejo. Treba je delati!
  Tujec z bičem je nagnil glavo in pomaknil dlakava ušesa:
  - Poslušaj hosteso. No, zaženite ga znova.
  Novi udarci so padli na Timurja. Tokrat si nihče ni upal protestirati. Ni bilo niti najmanjše želje, da bi padel v roke krvnikom. Timur zakriči vsake toliko pade. Ponovno ga poberejo in pretepejo. Drugi niz stavk se že bliža koncu. Ostalo je le nekaj fantov. Eden izmed njih je najstarejši, star je šestnajst let, brada že predira in brki se vidijo. Očitno okleva, udarja, vendar to počne zlahka, komaj se dotika.
  Frau Pontuss je besna:
  - Tega lenega mladeniča obesite na stojalo in mu privežite kamen na noge. Naj trpi.
  Fant je zgrabljen, napne svoje razbremenilne mišice, plod trdega dela, in zavpije:
  - No, kaj gledaš, fantje so jih premagali!
  Fantje se zdrznejo, ropot se razlega po vrstah, a manjka jim odločnosti, da bi planili na svoje mučitelje.
  Mladenič se vleče, vsaka nosorogova podgana je najmanj sedemkrat težja od njega. Nesmiselno se je upirati. Potem pa se zgodijo dogodki, na ravni tistih, ki spremenijo usodo imperija. Odjeknila sta dva strela in podgane nosorogi padajo, hrbti pošasti so razrezani, globoki kraterji zijajo. Mladenič se je rešil in padel, a takoj poskočil in zavpil:
  - Vidite, tam je božja pravica.
  Kot angel iz teme se je pojavila zlatolasa deklica, ki je bila zelo podobna svoji sestri po orožju Margariti, in odgovorila:
  - Precej človeško. Vedite, da dogovor s Hudičem ne zagotavlja raja na Zemlji in toplega mesta v peklu. Nasloniti se na Satana je kot sedeti na električnem stolu!
  Drugi tej ognjeni Aurori glasno:
  - To, kar se tukaj dogaja, je zaplet za grozljivko. Naredite to z otroki. Spravi fanta s stojala.
  Oleg Rybachenko je zmajal z glavo in ... se zbudil. Med videnjem ni ležala, ampak je preprosto stala pri miru ...
  In minilo je kar nekaj časa. Nacisti so še vedno počeli
  Pripravki hrane. Toda ta strašna droga, ki je nastala zaradi vdihavanja dima čudnega mahu zdravnikov SS, se nikakor ni zdela kratka.
  Oleg Rybachenko je takoj pomislil, zakaj te Švabe niso imele učinka. So brez filtrirnih mask? In zakaj takšna nočna mora v tej halucinaciji. Kaj delajo s tem?
  Toda sami nacisti so se obnašali povsem naravno, postali so celo nekako bolj prijazni in namigovali, da bi, češ, lahko jedli z nami.
  Potegnili so namreč par zajetnih stegen krave, ki so jo ukradli lokalnim prebivalcem. Potem je en nacist vlekel zajeten kotel, drugi fašist pa je skupaj z Olegom šel po vodo. Spet se je vedoželjnemu pionirju zdelo čudno, dve usnjeni vedri, v najslabšem primeru pa navadna kovina ali les. Poleg tega se je vlekel en esesovec, kar tudi ni bilo čisto tipično.
  Pionir ni bil povsem samozavesten na nogah, udarci ob tej usmrtitvi so bili po občutku preveč resnični in potomec Lomonosova je slutil, da je za tem nekaj več kot preprosta ali celo nenavadna halucinacija.
  Voda je tekla sto korakov od taborišča, srebrn, bleščeč kristalen curek izpod dveh kamnov, ki sta visela nad balkonom. Oleg Rybachenko se je pohlepno nagnil k njej. Deček je šele sedaj začutil, da je vse notri zapečeno v kamen, bolje rečeno v premog. Pohlepno se je oprijel prijetnega hladu in ... ga dobil v uho.
  Eden od SS-ovcev, ki se je skrival za skalnato steno, je nekaj kliknil na plošči zapletene naprave in se zahihital kot podgana.
  Udarec je fašist zadal brez hudega namena, a s tako močjo, da je Olega vrglo na kamne, na levo uho je prenehal slišati, ta stran glave pa je res otrpela.
  Zdravnik-nasilnež v kućni halji in z zlato verižico je planil v smeh in zarenčal:
  - Boks! Boks!
  . POGLAVJE #4
  Pionir je poskočil in planil na mladega esesovca. Z desnico varljivo cilja pod sapo, z levico pa se premeteno skriva zadaj. Obiskoval je nekaj tečajev boksa, vendar je njegov spomin absoluten. Na primer lažni udarec in oster polovični aperkat in polovična stranska leva roka. Nato so v udarec vključeni telo, stegno, trebušne mišice in celo izteg nog. In - kar je najpomembnejše - običajno boksarji, ki se borijo z desničarji, ne pričakujejo, da bodo udarili z vložkom iz leve roke. Faktor presenečenja je uspel, Oleg Rybachenko je uspel! Mlad in dobro izurjen esesovac ni vedel, da vsaj Oleg ni levičar, lahko pa vrže "pištolo" v levo. In ujel trnek v čeljust. In kul - vojak SS je stal na nogah samo zato, ker se je zaletel nazaj v čisti kamniti blok ... In teža napol sestradanega fanta ni bila dovolj, da bi izbranega vojaka vrgli v SS, ne vzemite slabiče!
  Če bi bil Oleg Rybachenko bolj izkušen borec v tem gibanju, bi verjetno šel na vrsto zaključnih potez. Toda spretnost ni pohvala, ampak tudi fizične lastnosti.
  Toda to mu je uspelo, še posebej glede na to, da udarec ni bil vajen na treningu, sam Oleg Rybachenko pa je bil kljub velikim naravnim sposobnostim kul do boksa.
  Zdaj je celo obžaloval, da se ni prijavil v rubriko, kjer je trener Faranenko rekel - zrasel boš velik fant, a s hitro in lahkotno reakcijo. Kmalu bo ZSSR sodelovala na olimpijskih igrah - in lahko bi se ustrezno borili za medaljo!
  Kaj praviš? Oleg Rybachenko je na to odgovoril takole:
  "Glavo raje varčujem za bolj koristne stvari za državo, kot da drug drugemu čistim cente!" Na primer, če naredite traktor, ki vozi na žagovino ali celo na navadne smeti, potem veliko več
  Očetovstvu bo koristilo!
  Zdaj pa je fant sam prejel kapital.
  Oleg Rybachenko torej še nikoli v življenju ni bil pretepen. Odrasel esesovec je hitro strl organiziran odpor desetletnega dečka, sicer visokega za svoja leta (kar je vendarle pokazal in nekajkrat uspešno udaril) in ga spretno mlatil s pestmi - dvignil padlega in spet udaril. Ko se je Oleg Rybachenko nehal upirati (To pomeni, da je skoraj izgubil zavest, to pomeni, da so v vaši glavi še vedno misli, niste v črnini, vendar vaše telo ne uboga več. Tisti, ki so se resno borili v ringu, verjetno vedo, kaj je rad bi bil v grog.). Fašist mu je pustil, da je padel in, nenavadno, padlega nikoli ni udaril. Vendar mu je zdravnik krvnik nekaj zavpil v anagramskem jeziku. Vzel je vedro in si polil vodo po pomodranem obrazu.
  Občutek utapljajočega se mucka in voda iz pravkar stopljenega ledu je tako mrzla - samo zimsko kopanje!
  Oleg se je stresel, vstal in pljunil na svoj škorenj s krvjo iz levega lica, ki je počilo od znotraj. Esesovec ga ni več tepel - nenadoma je zavzdihnil, da glede na to, v kakšnih četah, pošast služi presenetljivo, skoraj sočutno, sam pa je začel črpati vodo v vedra iz krokodilje (tudi očitno ne tako potratne) vedra. ...
  Rybachenko Jr. je to okoliščino označil kot dobro in slabo hkrati. Dobra novica je, da jih ne bodo ubili, vsaj dokler poskus ne bo logično priveden do konca. Res je, ciljna črta je lahko zelo ozkogledna in morda olajšanje trpljenja! Slabo pa je to, da bodo močno zastraženi in da bi pobegnili, je pravzaprav treba uporabiti genialno iznajdljivost!
  Kmalu je Oleg Rybachenko postal prepričan, da biti poskusni zajček pomeni imeti določene prednosti pred drugimi vojnimi ujetniki.
  Izkazalo se je, da bi ujetnike in ujetnike hranili tudi vroče. Spoštovani, to pomeni, da so stražarji SS že zdavnaj nekaj požrli iz pločevink in preprosto ležali na kakšni posteljnini, tarnali ali spali. No, volkodlaki so se potikali naokoli - ali lovili, ali nosili patruljo, ali oboje . Vendar Oleg ni bil zadovoljen. Ležal je na premaknjenih golih nogah Aurore in še enega mladega dekleta (da ne pade na vlažna, še vedno hladna tla?) in siknil - Margarita mu je obrisala obraz z robom mornarskega plašča, namočenega v talilni vodi, vzeti od Olega Ribačenka , z odobravanjem rekel:
  Zdaj si pravi moški. Izgubljeno na pesti, zmagano na norci!
  Aurora je predlagala:
  - Ja, naredil mu bom masažo obraza, rana se bo hitreje zacelila.
  Oleg Rybachenko se je nasmejal skozi silo. Zelo nenaravno. Zbolel je do te mere, da so plesali hudiči s plazma drsalkami na kopitih. In hkrati ... se je zdaj počutil bolj veselo? Kar malo me je bilo strah nadaljevanja: zdaj ga bodo položili na kamne in iz srca udarili z biči, ali pa ga bodo morda poskusili z utripanjem. Toda nacisti se niso niti ozrli sem in so se o nečem pogovarjali v svojem ptičjem narečju in izmenoma okušali iz kotla.
  Margarita ji je zašepetala na uho:
  - Seveda, dobro opravljeno ... Ampak bodi pametnejši! Ko se močni zdijo šibki in obratno!
  Oleg Rybachenko je godrnjal:
  - Na žalost se nima smisla delati šibkega, ker je tako!
  No, močno so udarili po rogovih ... Poleg prerezanega lica so še vedno opotekali, čeprav ne veliko, hrbtenica je močna - dva zoba. Bolela so rebra in bolelo je uho.
  Vendar pa je usmrtitev med fantastično vizijo povzročila veliko več trpljenja.
  - Dovolj, v redu, - je Oleg Rybachenko s svojimi na novo vklenjenimi rokami odrinil Aurorine dolge prste in se usedel na rob svoje mornarske obleke. Drhtela. - Ne, hladno je. In jesti lov ...
  Kako je navsezadnje zavest odvisna od biti - nehote boš postal marksist. Če le preživiš!
  Jetniško kašo so polnili v aluminijaste posode - prevažali so jih v enem od oklepnih transporterjev. Vendar ni bilo žlic. Očitno je veljalo, da bodo sužnji vseeno jedli gosto kašo. Ali pa so se odločili za norčevanje, saj teh žlic ni tako malo. No ... tako je že bolje!
  Postaneš pravi divjak - je deček planil v smeh in takoj zaprl usta, da ga ne bi dobil.
  Kaša se je izkazala za ajdovo kašo, pomešano z ječmenom - gosta, skoraj nesoljena in seveda brez mesa ali česa podobnega, no, mogoče so dodali malo rib za vonj. Osnovna, skoraj prazna mešanica dveh zrn (in sami počijo s prekajenim mesom, sodeč po vonju). Toda želodec pionirja je že zdavnaj dosegel svojo mejo: tako da je lakota nekoliko popustila, vrnila se je šele ob pogledu na kašo, a s potrojeno močjo.
  Res je, da je bilo slabo jesti - nekajkrat je vroča mešanica padla iz notranjosti na ranjeno lice in od bolečine so se v očeh zalile solze - ampak kaj je to?! Da, in "zapestnice" so se vmešale, Oleg Rybachenko je trznil z rokami, jezno vrgel iskre iz oči okoli sebe ... in v nekem trenutku je ugotovil, da je njegova desna roka zlezla v obroč od enega od teh kretenov do sredine!
  Neverjetno - ali je SS res prebijal tako primitivno. Tako bi se znebili tudi volkov, ki so jih dresirali kaznovalci!
  Oleg Rybachenko je zmrznil. Takoj se je prisilil k žvečenju in se skril za skledo. In z desnico je sukal, dokler se kaljeno jeklo ni prav neznosno zarezalo v kožo.
  Zdi se, da v SS niso vsi tako kul!
  In spoznal je, da bi morda lahko izvlekel roko. Prstan za večjo roko - moško ali domačo mladino, morda tudi starejšega fanta, ki je veliko delal. Toda za prepotene roke predpubertetnika Olega Ribačenka se je past izkazala za široko.
  Fant je zašepetal:
  - Čakam na zmago! Čakanje na zmago! Tisti, ki hrepenijo po zlomu spon! Dedki so osvojili Fritza! Tudi njih bomo napolnili kot za igro!
  Aurora, ki je ljubeče pogledala Olega Ribačenka, je z gladkim gibom potisnila njegovo roko nazaj (iz širokega reza in odrgnine na njegovi roki je pritekla kri). Drugi sosed se je v tistem trenutku premaknil in prikril dogajanje. Oleg je pogledal ognjenega hudiča v oči, ona je pomežiknila. In tudi začela je vrtati s smaragdnimi laserji od blizu, kot kobra - neločljivo. Nato je zmajala z glavo in diskretno pokazala na volkodlake. Nato je brez nehanja jedla - zgrabila neposredno s škrlatnimi gobami iz skodelice, ki je stala na dvignjenem kolenu, spustila roke in začela risati vijugaste črte, ki so se spreminjale v valove na mokrih tleh.
  Oleg Rybachenko ni razumel ničesar, a v njegovi glavi je že zvenela zmagovita pesem;
  Mlad, sladek, čist;
  Rdeča sovjetska država!
  Sonce vzhaja sijoče
  Podarjeno s srcem!
  
  Naša jezera so čista
  Viharni kristal reke!
  Fantje tekajo z žogo
  Tecite v hrib skupaj!
  
  Prsi pokajo od zraka,
  Pomlad v vsaki travi!
  Obračam se h Gospodu
  Naj nas odpihne zlo, nadloga!
  
  Prišel je hud čas
  Fašizem je napadel Rusijo!
  Skovali bomo novega za boj,
  Naj vlada komunizem!
  
  Skupaj se stvari vedno prepirajo,
  Smo kot stisnjena pest!
  Včasih je jezdila konjenica
  No, zdaj pa jekleni rezervoar!
  
  Veliko Leninovo delo
  Nadaljevali bomo tako kot smo!
  Stalin modri genij
  Kaj nas je naučilo zmagovati!
  
  In na koncu vam bom povedal
  Kdo je rešil - izgubil!
  Mislil bolj natančno - izrazil bom,
  Finale bo kmalu!
  Oleg Rybachenko, po takem pesku se je že zdelo, da je morje do kolen! In gore zagotovo, na rami!
  Tudi dekleta so se poživila in si šepetala od ušesa do ušesa. Vsi so imeli upanje.
  Potomec Lomonosova in Stenke Razin je napihnil lica in nato zasopel - prekleta ureznina boli.
  Kaj če vam uspe pobegniti? Oleg Rybachenko je hitro pogledal vstran, kot da bi lahko njegove misli (in kdo ve, če ga lahko pošljejo, napake, potem se ne ve, kakšno opremo imajo!) Preslišali spremstvo SS.
  Ognjeni hudič s peklenskim sijajem v očeh se je dotaknil jeklenih obročev na rokah pionirja in odobravajoče prikimal: pravijo, da, lahko poskusite! To je jasno tudi brez razprave in brez odlašanja.
  Bojevnik lisičje dlake je zašepetal:
  - Tudi če eden preživi ... Bo nekdo, ki se mu bo maščeval!
  Toda potem se je Oleg Rybachenko notranje obrnil v kamen, kot da bi zmrznil. In ena preprosta misel ga je zmrznila: zvil si bo roke. In potem ... potem pa bo treba ostalim dekletom pomagati, da se osvobodijo. Sicer ni pionir-odličnjak, ampak kdo?!
  Spomnil sem se besed: ni vodja tisti, ki gre sam naprej! In kdo stopi in pomaga drugemu!
  In kdo so za vas - tako lepa dekleta z zlomljenimi nogami v krvi. Nekaj v notranjosti mladega leninista je bilo ogorčeno - ob hrumenju tisočerih tornadov se je uprlo! Izkazalo se je - teci čim hitreje in ...
  Pravzaprav, če pobegnemo, takrat, ko ne bo druge možnosti. V nasprotnem primeru je to izdaja.
  Ponovno se je srečal z očmi, najprej z Margarito, nato pa z Auroro, ki je, prav tako očitno razvedrena, z okusom oblizovala skledo. In ona, ki je pomolila nos iz sklede, je pomežiknila.
  - Ne zadržujemo te! - Ognjeni hudič je dodal. - Če odidete, boste zagotovo prišli pomagat!
  Oleg Rybachenko je prikimal in odgovoril:
  - Prisežem! Pošten pionir se bo povezal s partizani in rešen boš!
  No, tako smo se odločili! Sledilo je veliko bolj prozaično. Bilo je že dobro, da ni Oleg moral pomivati skled - očitno so se bodisi bali, da bi ga znova odklenili, ali pa so se odločili, da bodo dekleta trdo delala. Malenkost, a v tem položaju je prijetno. Hudo je, da sem spet moral iti, in ko se ti fašisti umirijo. Ne najdem nič bolj ali manj trajnostnega.
  Malo je hladno, in čeprav se je veter polegel, so se na konjih dvignili oblaki in iz njih je začel pršiti hladen dež. Zdi se, da so SS-ovci zdaj celo zadovoljni, čeprav so oni in njihovi volkodlaki volkovi nosili moker smrad.
  Moral sem iti veliko. Takšen svet tukaj je posebna mikroklima Krima. Običajno ni deževno, vendar v tem primeru s sunki vetra.
  Dekleta so že dobro spala in mraz jih je poživljal.
  Toda Oleg Rybachenko je iz neznanega razloga želel spati, njegove oči so se zahrbtno zlepile.
  Ja, taka teža, kot da stotonski trup pritiska nate in ne diha globoko.
  Oh, zbolel bom, je pomislil Oleg Rybachenko in močno preuredil svoje noge, ki so spet začele otrdeti. "Zdaj bom zagotovo zbolel, kaj pa potem?" Nacisti zagotovo ne bodo uporabljali aspirina ali si vbrizgavali penicilina, verjetno pa jim bo žal tudi medu. Ali pa še vedno ni? Shranjeno za eksperimentiranje? Kam gremo zdaj revčki?!
  Spet je stvarnost z dežjem in trpljenjem izginila, on pa je na poti zaspal. Kar je v tem položaju verjetno le koristno;
  Prostor v nekem smislu - bitka;
  Pionirja Dmitry in Oleg Rybachenko sta kot odlična študenta in izjemna športnika dobila pravico zastopati svojo državo v ZSSR na prijateljskih boksarskih tekmovanjih, organiziranih med otroškimi športnimi klubi ZSSR in Nemčije. Obe državi še vedno veljata za zaveznici, govorice o bližajoči se vojni pa so potihnile. Nemške čete so se res umaknile z meje, Wehrmacht pa vodi zmagovito ofenzivo v Afriki in je že osvojil Egipt, pravkar so mu povedali o zavzetju Gibraltarja. Povezave, s katerimi je Stalin osebno čestital Firerju!
  Zablodna vizija brez besed, ampak kaj se ne dogaja v vesolju. Oleg se ujame, ko misli, da - spet navdahnjen z umetnim vplivom nekih žarkov ali česa drugega. Toda vse je tako resnično, da ni moči, da bi se uprli tej zablodi.
  Torej lahko varno letite v skoraj prijazno državo. V nemškem tisku se o Sovjetski zvezi govori samo dobro, komunizem pa celo postavljajo med bratsko ideologijo nacionalsocializma. Poleg tega se je pojavilo gibanje, podobno Stahanovu ...
  Dmitry in Oleg Rybachenko sta boksarja iz najmlajše starostne skupine, stara komaj enajst let, spodnja meja za nastope na tekmovanjih. Toda fantje so precej veliki za svojo starost in tudi doba ni tako hitra pospeška kot ob koncu enaindvajsetega stoletja.
  Oleg pa je manjši, tanjši, iz lažje kategorije, a zelo hiter. Dmitrij je večji, širše v kosteh, lahko mu damo videz dečka-junaka vsaj štirinajst let.
  Fantje se razlikujejo po barvi las. Olezhek je svetel, kot naravna blond, kot snežna kepa. Dmitrij z rjavimi lasmi, rjavimi lasmi. Oleg je nekaj mesecev mlajši in s svojim okroglim obrazom še vedno izgleda kot otrok, Dmitrij pa je preprosto čeden, vreden propagandnega plakata. Dekleta že strmijo vanj in ne verjamejo, da je to le tako velik otrok.
  Vendar je Oleg Rybachenko veliko bolj erudit kot Dmitry, čeprav sta oba fanta zelo pametna in se učita za iste petice. Dejansko morajo biti v sovjetski državi dobri športniki odlični učenci.
  Ostali fantje so starejši, vendar do osemnajst let, čeprav je nekaj junakov visokih dobra dva metra in tehta centner ...
  Boksarji, najboljši mladi kadri v državi ... Z njimi pa se bodo borili prvaki Nemčije in podrejenih držav ... Med otroki seveda ali mladinci.
  Letijo brez postankov na največji potniški liniji Tretjega rajha na relaciji Moskva-Berlin.
  Boksarji sedijo ločeno, so pa tudi rokoborci, dvigovalci uteži, nogometaši, plavalci. Vsi mladinci in odlična predstava. Stalin je naročil, naj naša nova generacija, rojena pod sovjetskim režimom, pokaže vse najboljše in ne izgubi obraza. In seveda so vsi željni boja ...
  Dmitrij je vprašal Olega:
  - Ste naredili taktični načrt za bitko?
  Pionir je odgovoril:
  - Za vsakega nasprotnika imam ducat načrtov... Ampak najprej ga moraš pogledati, šele potem se odločiti... Za vsak posamezen pristop narekuje najmanjši gib in posebnosti, vključno s fiziološko strukturo sovražnika. individualne taktike.
  Dimitrij je zaničljivo smrknil:
  - Ampak meni je veliko lažje! Brez taktiziranja rinem na sovražnika, udarjam močneje in pogosteje ter se razbijem.
  Oleg Rybachenko je pripomnil:
  - Malo je tako velikih in fizično razvitih fantov, kot si ti, pri tvojih letih. Zato taktika pritiska mine. Lahko se samo prevrneš. Ampak tukaj sem skoraj normalne višine, no, morda malo nad povprečjem, in da bi postal prvak ZSSR, tako ogromne države, en pritisk ni dovolj. Navsezadnje sovražnika ne morete premagati s surovo silo, saj tudi on trenira, vodi zdrav življenjski slog, se pravilno prehranjuje, preučuje taktiko. In potem je treba ponoviti kot pri partiji šaha. Včasih celo nekaj, žrtvovanje zaradi mat.
  Dmitrij je ostro ugovarjal:
  - In moji nasprotniki trenirajo in v finalu je bil fant še večji in težji od mene. Veliko je odvisno od tega, kako treniraš. Nekateri mislijo, da je mogoče postati olimpijski prvak v dveh tednih, delati do onemoglosti ... To je zabloda. Navsezadnje najpomembnejša stvar pri športnem treningu ni toliko dati superobremenitev, ampak ustvariti super-okrevanje. Toda obstajajo pravi individualni izbrani sklopi vaj, najpomembnejše pa je kasnejše okrevanje in pridobivanje moči ... Po tem se borite v enem dihu, v treh krogih vržete na stotine udarcev, ali bolje rečeno, v resnici , precej manj.
  Oleg Rybachenko je pripomnil:
  No, tudi to zagotovo drži! Predvsem skrivnost pravilnega dihanja in injekcije v rastne točke otrokovega telesa ... Tukaj je nekaj znanja in izkušenj našega guruja. Ampak ne razumem, zakaj jih ne deli z drugimi trenerji?
  Dmitrij je zašepetal:
  - Zaupno mi je povedal, da smo s tabo ... Ne samo boksarji, ampak predvsem vojaki. Moramo narediti še nekaj posebnega ... Zelo pomembnega, celo pomembnejšega od olimpijskega zlata!
  Oleg je nagnil svojo svetlo glavo in rekel:
  - Nekaj pomembnejšega ... Morda mi je povedal tudi to ... Da je usoda človeštva lahko odvisna od dejanj dveh sovjetskih pionirskih dečkov. Tako kot v pravljici.
  Dmitrij je filozofsko pripomnil:
  - In od kod prihajajo pravljice, če ne iz življenja. Mogoče bo temu res tako! Čeprav nismo grdi rački, ampak ... Še vedno nas je prezgodaj imenovati Orli.
  Oleg Rybachenko je gladko spremenil temo pogovora:
  - Ali menite, da je grožnja nemške invazije končno minila?
  Dimitri je začudeno skomignil s svojimi širokimi rameni.
  - Tukaj ste po mojem mnenju bolj strokovnjak. Sam mislim, da ne moreš takoj udariti z vsemi rokami in nogami, potem je spet nemogoče napadati v vse smeri. Res je, če se premikate v skoku ...
  Oleg Rybachenko se je zasmejal:
  - Sliši se precej logično ... Toda ne vemo, kaj je Hitler konkretno imel v mislih, toda napetost se je res umirila in nemška letala so prenehala kršiti naš zračni prostor, v tujini pa se ne sliši žvenketanja gosenic, to je dejstvo. Da, in Fuhrer, nekateri delavci so se vrnili nazaj k strojem. Se pravi, tretji rajh je skril svoje zobe ... Ampak ne smemo se sprostiti.
  Dmitrij je iz torbe vzel pečen sendvič z ribami in posebnim nemastnim sirom ter ga dal Olegu. Potem je dvakrat več odnesel zase. Ponujen:
  - Jejte ... Ne morete narediti dolgih odmorov pri vnosu hrane in beljakovin. Ko koncentracija aminokislin v telesu pade, mišice izgubijo moč.
  Oleg Rybachenko je pripomnil:
  - Za bodybuilderje, ki veliko delajo, je to povsem res, toda za boksarje ... Navsezadnje nimamo mesa, telo barva, še bolj pa povečuje bojno učinkovitost!
  Dmitrij, ki je odgriznil sendvič in mu dodal paradižnik, se je strinjal:
  - Ne vse, ampak ... ponoči celo jem ali pijem beljak, da koncentracija aminokislin ne pade. In kar je najbolje, ne kokošja jajca, ampak prepeličja ali nojeva jajca, no, slednja so res redka ... Čeprav se zdi, da so se v srednji Aziji noji že začeli razmnoževati ...
  Oleg se je zelo resno (v tonu) šalil:
  - Zelo dragocena beljakovina v sprednjih nogah žabe. Priporočam poskusiti!
  Dimitrij se je zahihital kot deček:
  - Ja, še bolj pa v ostrigah z rdečim indijskim poprom!
  Oleg pa je previdno odgriznil sendvič in začel jesti kos. Riba je bila rdeča, okusna, prepojena s kečapom s strtim česnom. Bilo je mogoče dodati malo moči ... Kot na primer Winnie the Pooh ...
  - Winnie the Pooh dobro živi na svetu! Ima ženo in otroke, je repinca!
  Oleg je nenadoma predlagal:
  - Lahko pojemo?
  Dmitrij je brez velikega navdušenja pripomnil:
  - Ali ni prezgodaj za petje?
  Oleg Rybachenko se je nasmehnil:
  - Ravno prav, še posebej, ker smo leteli čez mejo ZSSR!
  Dmitry je vprašal svojega partnerja:
  - Škarje ali papir?
  Oleg je pomahal.
  "Mogoče je bolje brez otročjih šal. Smo miroljubni ljudje, a našemu oklepnemu vlaku je uspelo pospešiti do svetlobne hitrosti...
  Dimitrij ga je prekinil:
  - Ne! Takih vrtčevskih pesmic ne potrebujemo. Daj no, nekaj bolj... domoljubnega!
  Oleg je napihnil svoja polna pljuča in začel peti ter skladal sproti. Danka pa je zelo dobro zapela. Oziroma njegov glas je bil kakor maršalova trobenta, morda celo Jerihova;
  Pionir je ponosna beseda
  Kravata Stalin Rodnoy vezana.
  Ni drugega kot zabava doma,
  Zame komunistični ideal!
  
  Prisegel sem, da bom večno služil domovini
  Tako, da matična domovina veličastno cveti,
  Da bo vsem v življenju bolje,
  Tako, da let postane bolj nenaden kot orel!
  
  Zagrmelo - prišla je vojna,
  Torej, pogumno, fantje na kampiranje!
  Wehrmacht je dal smrdljiv gobec,
  Torej ga bomo poslali v stroške!
  
  Fantom niso dali pušk,
  Tam je bil odgovor, vaša leta - so majhna!
  Vseeno so zbežali k vojakom,
  Ker so bajoneti tako potrebni!
  
  V bližini Moskve smo se borili na snežnih zametih,
  Bosi so hiteli skozi mraz ...
  Lepi pionirji tečejo v haljah -
  Brez granate, zato udari s pestjo!
  
  Kako krute so fašistične mačke -
  Koliko lahko piješ njihove krvi,
  Toda nacisti se bodo maščevali,
  Jastrebi se bodo spremenili v divjad!
  
  Za kosilo skromen obrok - lakota,
  Vojaki so dobili ozebline na nogah ...
  V bistvu sem samo otrok
  A očetje so ponosni na podvig!
  
  Tank hiti, "Tiger" je potisnil gobec,
  Toda mladi borec je stisnil granato!
  In fašistična baraba je naletela na mino:
  Tukaj je njegova vroča bakla v objemu!
  
  Tudi mali bo velikan
  Če ste zbrali pogum!
  Pionirji kot vezi so združeni,
  Močnejši za dušo: titan - kovina!
  
  Wehrmacht ni minil, dobili so ga v čelo,
  Jeklene krste zadušile!
  V Rusiji so takšni fantje,
  Generacije potomcev so ponosne!
  
  Ponovno bitka, tokrat na Volgi,
  Pioneer - terminator je postal!
  Fašisti imajo polne mrtvašnice
  In obzidje smrti je razbito na obali!
  
  Koliko je naših umrlo - ni štetja,
  Koliko jih bo spet umrlo - brez solz ...
  Toda takšni borci verjamejo delu;
  Vstali, kdor je vreden Kristusa!
  
  V Berlinu so postali komsomolci,
  Tam je dal prisego zvestobe!
  Pol Evrope z Unijo bosih,
  Naša mlada ekipa je odstopila!
  
  In zdaj bomo zgradili nov svet,
  Vsakdo bo postal kreator-demiurg....
  Potopite se v brezno trpljenja - vojne,
  Ne bomo vedeli, kaj pomeni strah!
  
  Prijaznost v vesolju začne vladati
  In potem bo bolečina izginila, verjemite mi ...
  Z nami je najboljši od vseh genijev, Stalin,
  Premagal Hitlerjevo peklensko zver!
  
  Za to smo se pogumno borili.
  Za vedno počaščeni ...
  In razumeti, da je zabava pomembna -
  Vesolje bo pripeljalo do sanj!
  Letalo za sporočila je enoglasno zapelo to pesem. Zvenelo je tako slovesno, da bi človek lahko planil v jok ...
  . POGLAVJE #5
  Vizija je izginila, deček pisatelj in genij pa se je spet znašel v realnosti tavajoče kolone.
  Zaradi nezmožnosti trivialnega pogovora z nekom (po videnju je jezik popolnoma otrpnil!) je Oleg Rybachenko še dodatno besnel. In nekako sploh nisem takoj ugotovil, da se bližajo gozdu. Končalo se je - namočeno, pod nogami pa je bila dobro uhojena cesta, čeprav namočena, a jasna, tu in tam posekana s sledmi vozov, avtomobilov, gosenic lahkih tankov, motorjev in celo konjskih kopit.
  Mrzlo blato, ki je bilo videti kot grdo milo, se je izkazalo za enako spolzko, Oleg Ribačenko je večkrat čudežno obdržal ravnotežje, v koloni pa sta dve ali tri dekleta padla in hitro vstala.
  Sama Margarita, precej izčrpana, je spodbujala svojega brata po orožju:
  - Mrači se, kmalu te bodo pustili počivati!
  Uro in pol po začetku dežja so šli mimo nečesa, kar se je od daleč zdelo kot vrsta hribov. V bližini je Oleg Rybachenko spoznal - to niso hribi, ampak jašek s stolpi za mitraljeze. Starodavno, krimsko obzidje, ki se razteza proti vzhodu in zahodu, do koder seže oko. V enakomernih presledkih na "hribih" so bili vidni sivi kamniti obroči, skoraj zravnani s tlemi - ruševine stražnih stolpov. Med dvema od teh - v kotanjo, ki je bila nekoč verjetno odprtina vrat, je šla kolona ujetnikov.
  Potem so jih spet odpeljali spat. Sploh niso odstranili okovov in se niso začeli hraniti. Spanec je pokril dekleta, kakor krokarsko krilo;
  Nenadoma se je kulisa pred dekleti spremenila (in te sanje so prepogosto pretenciozne!) In končale so v morju, natančneje na pomolu s pogledom na morje in hladu.
  Komsomolke so odšle v pristanišče, silhueta rušilca ni bila daleč, približno nekaj kilometrov, vendar se je skoraj združila s črto obzorja. Tu jih je spet večkrat napadlo pet podgan ščurkov. To so tako nagnusna bitja, s šestimi nogami, da jih pogledaš in potegneš na bruhanje. Vendar gre za dve sekundi, vbodi z bodali in vsega je konec.
  Lepa Margarita je celo zapela:
  - In zame, kot bruhanje, potem ljubezenski napoj!
  Rdeča Aurora je skozi nosnice zažvižgala:
  - Ampak vedenje je dobro - in jaz sem tesno v čeljusti z nogo!
  Bolj nevarna bitja so bile galebove sekire. Imeli so možnost streljanja s kljunom. Konica je bila vržena ven in prebodla kožo ter vbrizgala kislino. Potem je ptica s sekiro sedla na poraženo žrtev - raztrgala meso. Res je, tukaj so bili večinoma že ustreljeni. Toda štirje plenilci z medsebojno ostrimi glavami so poskušali napasti skavte.
  - Tukaj so še ena perverzija narave! - Ognjeni hudič Aurora je opazil ...
  - Kdor jih je ustvaril, nikoli ničesar ne sprevrže! - V novem poslanstvu Margarite so se znova pojavila atavistična verska čustva. Osebnost se spremeni, če se v podzavesti prebudijo določene sile. - Tako je všeč Vsemogočnemu Bogu!
  Rdečelasi demon v kratkem krilu in z lasmi, ki so goreli bolj kot metalec ognja, je spet ugovarjal:
  - Ne, to še enkrat dokazuje silno moč mutacij. Niz podobnih vplivov bi lahko povzročil življenje!
  Ko so vrgli dve čakri, so dekleta odrezala plenilce in nato ujela diske, ki so se jim vrnili.
  - Kot bumerang, a titan reže! Ognjeni hudič se je nasmehnil.
  - V REDU! Da le ta titan ne reže, ta kovina je šibkejša od blotterja.
  Dekleta so začela obračati čoln. Ognjeni hudič je nato nepričakovano roteče vprašal:
  - Končno sestavimo pesem Margarita!
  Snežno bela blondinka, nasmejana svetleje od sonca, je vprašala:
  - Da nam prinese srečo!
  Cool Aurora je izdahnila:
  - Točno tako! Naj poraženec joka - podlež zavida!
  Komsomolka se je naslonila in nežno zapela, besede so lebdele in lesketale:
  Orakelj med čarobnimi kamni,
  Rojen iz nevihte - svetlo sonce!
  Nismo mrest - pomanjkljiva tema,
  Kako barva na žarku se vije pesem!
  
  Včasih je rock zagotovo škodljiv -
  Smo v težavah, žalosti, smrti, prerokbah!
  In duhovi v bledem sijaju,
  Sijaj kot znamenje v noči!
  
  Vendar ne bomo vraževerni
  Ruski bojevnik - meč v roki!
  Zvesto služite Jezusu
  Naj hudič za vedno norca!
  
  Ni močnejše domovine,
  Navsezadnje je naša volja kot kovina!
  Modri Stalin vodi napad,
  "Andryusha" tornado na kölnski metal!
  
  Rusiji bomo sveto služili,
  Sanjal sem, da bi ji posvetil svoje srce!
  Vojak ima najostrejši bajonet,
  In plamen v napovedovalcu - govori!
  
  Slava tebi Rus s hvalnico,
  Pojemo ji hvalnice,
  Maščevanje bo prišlo do nasprotnikov -
  Ukvarjajmo se z vrano!
  
  Zgradili bomo nov sveti svet,
  Bog blagoslovi nas!
  Dekleta razkošje in posodobitve,
  Ne boš postal kalif za eno uro!
  
  Nagradite nas s čudovito vizijo -
  Gospodov glas kliče k meču!
  Življenje bo postalo sladkorna marmelada
  Ko si močan kot "KAMAZ"!
  
  Domači bujni hrastovi gozdovi,
  Kjer veš z dušo, boš počival!
  Prejeli boste oceane - slavo,
  V Kremelj boš vstopil kot gospodar!
  
  Vi ste vitez - pleme velikanov,
  Morska prostranost in ledene plošče sijejo!
  Pesek zlate velike puščave,
  In s smaragdnim žametom - gozd!
  
  Gremo pogumno v krvavi boj,
  Čeprav "Tigers" mogočno rjove!
  Kremplji nacističnih šap,
  Na videz je Adolf zagotovo kul!
  
  Ampak dobil brke v obraz,
  Gobec zvit, čeljust stran!
  In naši ljudje so veliki, ponosni,
  Razkrita moč fašistični kreaturiji!
  
  Zdaj je čas za svetlobo
  Prišla je nebeška milost ...
  V pesmih se pojejo podvigi -
  Kristus svetnik v duši je vstal!
  Aurora je zaploskala in ploskala z rokami, da se je dvignil oblak muh:
  - Margarita je dobro pela, vendar morate peti psalme v cerkvenem zboru. Vse misli so zataknjene na verski temi!
  - Moraš se odkupiti za svoj greh. - je rekla Korshunova, ki je spet padla v versko ekstazo, dozorela. - Kdor proda svojo dušo, vedno ostane na izgubi - daje nesmrtno za smrtnega!
  Ognjeni hudič se je zasmejal.
  - Vi, vidim, znate tudi lepo govoriti! V redu, srček, zdaj imamo zabaven sprehod.
  Komsomolska dekleta, ki so sedela na napihljivem čolnu, ki ga radarji ne razlikujejo z barvo pod nočnim metuljem, so plavala do težkega rušilca. Zdaj so morali narediti nekaj velikega. V trenutku nevarnosti so se poslabšali vsi refleksi in reakcije. Komsomolska dekleta so čutila zvoke dolge kilometre, pljuskanje valov, kričanje galebov in celo zehanje rib. Slišali so, da nekdo plava čez! Člani Komsomola, ki so dvignili mitraljez, so videli fanta na zračni blazini. Snel je masko in pojavil se je obraz Denisa Baranova. Policist zombi, že obsojeni kazenski, v tej viziji opazno pomlajen in veliko lepši, jim je pomežiknil.
  S hripavim glasom, ki je prasketal po zraku, je rekel:
  - Poslal me je veliki črni Fuhrer!
  - Ampak nič nismo napisali! Dekleta so vzkliknila v en glas.
  Mirabela ni bila prav nič zadovoljna z videzom okorele kriminalke iz njihovega bataljona tukaj, Aurora pa se je, nasprotno, zadovoljno nasmehnila. Mimogrede, presenetljivo, takoj ko je obsojenec odvrgel desetletje in pol in se znebil brazgotine, se je spremenil v zelo prijetnega fanta. Če ne bi vedeli vnaprej, verjetno Baranova ne bi prepoznali.
  - In ni potrebno! - je vzkliknil omamljen nekdanji kaznjenec. - Moj edini cilj je umreti! V naslednjem življenju bom postal sultan in v mojem haremu bo sto tisoč devic.
  - Ukvarjaj se z vsaj enim. V nasprotnem primeru bo nishtyak, ravno nasprotno! - je izjavila in poskušala izgledati bolj duhovito, kot je Margarita.
  Denis je utihnil, običajno takšni zombiji niso posebej zgovorni. Čeprav je bil tokrat vojni stroj.
  - Imate dostojne vojaške izkušnje? - je vprašala Aurora. Navsezadnje so že prestali drugo svetovno vojno in se znašli v prihodnosti. Ne tako futuristično lepa, kot so jo opisovali sovjetski pisci znanstvene fantastike, tudi polna vojn in, kar je najpomembneje, različnih mutiranih bitij.
  Obstaja nekaj takega - magoraradiacija in ne-sevanje.
  Magorasevanje je sevanje, ki ne ubija živega, ampak spreminja lastnosti materije, vključno s transformacijami, stapljanjem različnih oblik življenja - tudi živega in neživega.
  Podsevanje - za razliko od običajnega sevanja ne povzroča ionizacije atomov, temveč njihovo permutacijo v molekulah, najbolj aktivno pa v DNK in celicah, ki so nosilke genetske informacije. V nekaterih primerih se lahko uporablja v medicinske namene, za hitro regeneracijo.
  - Seveda! je samozavestno rekel Baranov. - Velikokrat sem se boril!
  Rdeča Aurora je dvomila:
  - In koga si ubil?
  Nekdanji kaznjenec je izdavil:
  - Neverniki!
  Ognjeni hudič je nagubal gobec:
  - Kako si ruski častnik:
  - Jaz sem mudžahedin in moja naloga je uničiti nevernike! - je zacvilil Baranov. - Torej sem usojen za vedno.
  Aurora je zašepetala Marguerite na uho:
  - Ne prepiraj se! Bolje opravi delo.
  Zombi, ki je predel pod sapo v arabščini. Radio je predvajal najnovejše novice.
  - V Čečeniji so militanti postali opazno bolj aktivni. Izveden je bil zlasti poskus obstreljevanja vladne hiše. Med bitko je bilo pet policistov ubitih in enajst ranjenih, izgube skrajnežev se navajajo. Po nekaterih poročilih je nekdanji predsednik šeriatskega sodišča od tujih sponzorjev prejel približno sto milijonov dolarjev in si jih aktivno prizadeva oddelati. V gorah je bila izvedena posebna operacija: razbojniki so bili razpršeni.
  Zombie revived:
  "Kmalu bomo udarili po nezvestih, da bodo zbežali na žvižg in posmeh!" Njegove besede je zmotil val, čoln je vrgel gor in ga zalil s pršilom. - Tako je, pravim!
  - Načeloma prav! Aurora je iz oči izpustila iskrice. - ZDA so velik sovražnik islama. Razgrajuje jo s pomočjo Hollywooda, porno časopisov, mističnih serij. Zdaj bomo morali ustreliti nekaj Jenkijev.
  Dekleta so priplavala do rušilca. Kapitan prve stopnje Rudolf Reagan je po požirku svojega najljubšega konjaka (no, vsi ti Američani so pijanci, niso zaman ZDA postale simbol nezdravega načina življenja in propada!), legel na postelji, naslonil glavo na prsi kurbe. Ko je bil v mladosti naklonjen fantom in potem, ko je Franklin Truman dovolil homoseksualcem služiti v vojski, je imel izkušnje z odnosi celo z admirali. In nekako celo s štirizvezdnim junakom indijske vojne. A pod predsednikom terminatorjem, pa še to muslimanom, je morala postala drugačna in geji so bili pritisnjeni. Po tem se je Rudolph Reagan odločil pokazati svojo vsejedost s povabilom kurbe. Kljub temu, ko je božal občutljivo žensko telo, si ni nehal predstavljati fantov, mišičastih, črnih, ki so sposobni zagotoviti neizrekljiv užitek.
  Baraba seveda so potem perverzneži!
  Rudolph Reagan je vlačugi dovolil, da ga jezdi, vendar se ni mogel izprazniti in postal je izčrpan. Ne, nujno potrebuje fanta. Čeprav so moški nekoliko slabši od žensk, imajo malo denarja - želijo karierno rast. Galina je to opazila - koristno bo pri uničevanju sovražnikov Sovjetske Rusije; Američani in njihovi zavezniki.
  Stražarji se obnašajo malomarno. Hladno je in raje se grejejo z nerazredčenim viskijem. Margarita se je namrščila (tukaj so končani pijanci - navsezadnje molekula alkohola simbolizira uničenje telesa, zlasti ženske), Jenkiji so bedaki!
  Na monitorjih so se svetili valovi, včasih so se pojavila bitja. Ena od teh nevarnih živali je bil rak in hkrati koprivnjakov morski pes. Grozna žival, nevarna tako na kopnem kot v morju. S svojim krempljem z bodečimi iglami bi človeka lahko pregriznil na pol ali še huje zastrupil. Deklet ni bilo videti, bile so poškropljene z reflektorjem, zombiji pa imajo še nekaj stopinj nižjo temperaturo okolice.
  Ko je Rudolph Reagan vrgel kurbo na stran, je s hripavim glasom rekel:
  - Pojdi stran, rad bi spal. Ja, in ti odkorakaj v veliko posteljo!
  - Kakor želite, samo plačajte! - zacvilile so razmršene kurbe.
  - Nisi dovolj spreten, dovolj ti je pol kosca! - je odgovoril Rudolph Reagan in se nato s težavo obdržal, da ne bi rignil. - Kot želiš! Ampak to je rop.
  - Po kakšnem načrtu? - Vojaške prostitutke so bile presenečene.
  - Imaš dobro službo. - je zacvilil Rudolf. - Užival in obogaten, in tresel se bom kot hudič! General se je res stresel, njegova dvojna brada je vztrepetala.
  - Ne bodi gol! - Prostitutke so kričale v obupu (in kakšna škoda, ko je vstavljena morala!). - Grem iskat drugo stranko!
  - Toda pozor, naši mornarji so temperamentni. - je z dvoumno grožnjo pripomnil Rudolph Reagan.
  Komsomolke so bile že blizu. Zombi se je naslonil na bojevnico Galino in naslonil glavo na njeno ramo. Mrtvi častnik je svoje lice pritisnil na njene svilnate dišeče lase in jo poljubil na vrh glave. Mrzle ustnice so mu neprijetno žgale lase, častnik je zaudarjal po mrliču.
  - Umakni se! - je grozeče izgovorila jezna Margarita - Tudi jaz sem našla ljubimca.
  - Nisem te hotel užaliti! Samo zgledaš kot goury. - Podoba razumnega trupla je začela sikati.
  Borili se bomo v maskah. Nihče ne sme videti, da smo dekleta. - Njena prijateljica Aurora Firefire je vzela bučko s stimulansom. Naredila je nekaj požirkov. Bučka ni posebej zvita, narejena s harmoniko, tako da v njej ni bilo zraka. Živilna tekočina torej poteče sama. Bojevnica sama opombo - dodano. - Ko se izprazni, se skrči: posledično voda ne brizga, premikate se lahko tiho.
  V drugih pogledih so tudi zvoki drugačni, gluhi, kot brez moči. Zvonki dekliški glasovi se zdijo hripavi. Valovi so kot črna odeja, v temi katere včasih utripajo lučke, skoraj kvadratne ribe skušajo nekaj izpljuniti iz ust. Tu je iz vode skočila svetla silhueta, ki jo je Aurorin rafal skoraj prepolovil. Ta riba ima ostre plavuti in se ni hotela poškodovati z njimi.
  Komsomolke niso vidne, čoln samodejno spremeni barvo v morsko pokrajino, tako kot kostumi kažejo lastnosti kameleonov. Preobleka je popolna. Vidi se predvsem, kako mornarji lovijo ribe mutante. To naredijo zelo preprosto: najprej potopijo gumo, jo debelo namažejo z motornim oljem in bencinom: vonj se razširi daleč. Podganja želva ga obožuje, na splošno poje kemijo kot ščurek. Ulovi, pogoltne, oprime se trnka. Resnica je, da ne morete jesti te smeti. Ampak živa vaba ni slaba. Nanj kljuvajo velike ribe, včasih velike kot delfin. Nekateri med njimi so užitni in veljajo celo za poslastico.
  Obstajajo tudi strupeni, vendar jih izkušeni kuharji znajo nevtralizirati, zaradi česar so še dražji. Zlasti smaragdni krap najdemo le v radioaktivnem jezeru Radikal, kot so ga poimenovali v sozvočju z Bajkalom, le da je zdaj onesnaženo. Smaragdni krap, pikčast z uranom, povzroča zastrupitev z drogami, pravilno bom ocvrt, napaka celo v eni minuti bo povzročila bolečo smrt gurmana. In takšne "napake" so nenavadne, svetle barve, to boste videli celo v uspešnici. Zelo dobičkonosen ribolov, meta-kvazismrtonosni mutanti, smaragdni in radioaktivni, nevarni ob uživanju, hkrati pa so izven cone poskušali vzrediti krape velike kot soma, a so tam poginili.
  Dekleta so to videla in dvignila puške. Margarita se je nenadoma umaknila; v mojem ušesu se je oglasil tanek pisk:
  - Štiristo metrov do ladje.
  Plavolasa terminatorka je veselo odgovorila:
  - Nadaljujemo z zbliževanjem.
  Aurorine in Margaritine oči so lahko videle v temi tako dobro kot mačje, če ne celo bolje. Na krovu je bilo nekaj več ljudi, okoli petintrideset ljudi, med njimi tudi plačani ribiči, med katerimi je bilo veliko vinjenih. Na nasprotnika se je meril tudi Zombi, nekdanji kaznjenec je imel mitraljez z dušilcem.
  Sprejel je poljub, tiho zaskočil varovalko, prižgal nočno steklo. Imel je profesionalen občutek, še posebej, ko je držal gumijasto okularje na obrazu, da ne bi z zelenkastim sijem opazovalcem izdal svojega položaja.
  Dekleta so svoje nasprotnice gledala skozi računalniško optiko. Takoj je popravila tarče in jih nastavila na največjo hitrost ognja: tisoč petsto nabojev na mino. Hkrati so dekleta razdelila žrtve, naenkrat je bilo treba odstraniti štiriintrideset ljudi. Računalnik je dal namig, kako in na koga streljati.
  Vojak opazovalec je stal blizu pahljače ograje, kadil cigaro in od časa do časa srkal viski iz bučke.
  - Američani malomarno strežejo! - je opazila Aurora in zlobno dodala s strupom v glasu. - To je rezultat njihove pokvarjene liberalne demokracije.
  - Naš misli bolje! Margaret je naredila grimaso. - Predvsem tistih, ki so bili najeti v vojsko, ki niso slovanskega porekla?
  - Ne bodite nori, da tudi pijete! - Komsomolka si je podrgnila nos. - Srbi, morda zaradi dežja. Ali pa morda velik hit!
  - Slekel ga bom! Nasprotnik Tretjega rajha... - je zašepetal zombi obsojenec.
  - Na splošno velja, da kajenje upočasni reakcijo in slepi oči! je rekla Margaret. - Osebno bi prepovedal cigarete.
  Na krmi velikega rušilca je vidna menjava, nekaj dvojnih hitrostrelk, razred Lincoln - poleg njih z nekaj strelci na sedežu. Druga dva se ukvarjata z ribolovom. Seznanjen "grobodon" na desni strani. In potem je Američan, kot črnec, odšel in nekaj gledal na svojem "mobilnem telefonu". Očitno "pornukh", nekakšen video. Na splošno so puške nevarne, če se strelja, ne ve se, ali bo "oklep" rešil kamenje, gumenjak pa je zagotovo kranty.
  - Torej so bili goli porazdeljeni. Prideva bližje. - je rekel ognjeni hudič. - Primitivno govedo je treba videti, da žali.
  - Prikradite se kot kače! - je podprla Margarito in se zvijala v pasu.
  Zombi je govoril zgovorno.
  Pozorna kot vedno je rdečelasa Aurora opazila strelne puške s spremstvom in zaenkrat na varnem. Več mitraljezov, težkih, morda močnejših od PKM. In potem posadka, viden je tip, najverjetneje Kitajec, zelo napet, celo nervozen stražar. Verjetno se je novinec tukaj raztegnil. V bližini je častnik, ležerno naslonjen na ograjo, mimo njega je šel radijec z antenami.
  Razdelimo cilje! - Ponujen mulj, igranje z žvečilnimi gumi Aurora.
  - Jaz bom napredoval na desno, ti na levi boš zajel veliko ozemlje! - Margarita si je z robom roke šla čez vrat.
  Napihljivi čoln se je razdelil na dva dela, dekleta so se obrnila.
  - Pometel bom mitraljeze! Aurora je zabliskala z zobmi.
  - In jaz sem strelec! Margaret se je zahihitala.
  Rušilec nikakor ni majhen in zelo pomembno je, da vanj nenadoma vdrete, ga prekinete in spustite v kabine. Komsomolska dekleta so bila nervozna, izkušnje z umori niso bile premajhne, a kljub temu so njihova srca začela hitro biti, v glavah je bilo hrupno od izpusta krvi.
  Dajo si mentalni ukaz, naj se umirijo in delujejo hladnokrvno. Tega ne zmore vsak, še tako izkušen borec ali zdravnik, a utrip se umiri. Ostro uho ujame pogovore, saj vsi jenki niso vidni, a jih je treba takoj odstraniti.
  Kdo še posebej v zgornji nadgradnji. Tam so očitno razrezani na karte. Da, tudi v primitivnem norcu. Kako degenerirani so Jenkiji, nasprotniki Sovjetske Rusije. Tako se že slišijo močne ameriške besede. Kar pet vojakov, odstraniti pa jih bo treba tudi.
  - Samo zdi se, da imamo preprosto operacijo! je opazila Margaret. - In tako se izognili nepotrebnemu hrupu, da ni bilo težav!
  - Smo v vlogi kralja sabotaže Thunder Wind! Samo tukaj smo premagali Jenkije. Čeprav, če sem iskren, bi morala biti država, ki snema tako kul akcijske filme, naša zaveznica in tesna prijateljica. - Komsomolka Aurora je nagubala obrvi v posebnem mogočnem zavoju.
  - Če ne bi bil rojen v ZSSR, bi se raje rodil v ZDA. Civilizacija Amerike je na stotine kultur z vsega sveta! - Margarita je nekoga dražila in pokazala dolg jezik.
  - Zmaga nad močnim nasprotnikom običajno stane več, vendar je ne boste dali zastonj! je zarenčala Aurora.
  - Razen velike vojne proti duhom in trolom, katerih sadovi so bili izgubljeni. Margaret je težko zavzdihnila.
  - Začasno! - Togo je odrezal ognjeni hudič.
  Dekleta so zelo tvegala. Če bi jih opazili, bi težke mitraljeze takoj začele delovati. So celo bolj nevarni kot topovi, potrebujejo čas, čeprav ne veliko za ciljanje. Navsezadnje imajo Jenkiji računalnike, pa tudi naprave za nočno opazovanje. In koliko školjk potrebujete, da razvaljate njihove glamurozne? Takrat jih je mogoče potopiti tudi s streljanjem na slepo ali z vklopom najmočnejših radarjev. Da, in reflektor, lahko vidite nekaj nejasnega, zlasti zombija. Ta tip razkrinka komsomolske obveščevalce. Na vrhu se je pojavila druga vrsta, gobec, pobarvan kot modra, je šel k ribičem.
  Spet smo v težavah! - V Margaritinem glasu je bila zaskrbljenost.
  - Slikali bomo vse naenkrat! Gre za pet sekund! Aurora je naredila požirek svojega poživila. S komolcem je dregnila partnerja. - Ja, in piješ!
  Ob sami strani je svetlobni pas, vendar to ni problem.
  Margarita pravi, oziroma poveljuje zombijem:
  - Ne streljaj brez ukaza.
  - Poslušajte, gospa! - odgovorila "lutka obsojenca".
  Zdaj so vsi cilji zajeti in tukaj je sreča. Na krov "ribičev" potegnem zver, ki se lesketa od rubin: čudežna ribja pasta. Celo štirje fantje so se nagnili iz skrivališča, zdaj so vse tarče ujete.
  - Čas je! Hipervolej! - šepeta Aurora. - Rada izstopa.
  Mitraljezi so tiho udarjali po pljusku valov in popolnoma blokirali njihovo streljanje. V eni sekundi izbruhne petindvajset nabojev, v dveh pa petdeset. In odstraniti morate šestinštirideset ljudi naenkrat. Tudi z zgrešenimi in neizogibnimi sinhronizacijami sta dve sekundi dovolj za popoln pomet. Le tanek žvižg gibanja krogel, niti polkna niso kliknila. Ploski so komaj zaznavni, le zadnjica je rahlo pritisnjena na ramo.
  - To pomenita elektromagnet in pospešek! - je rekel ognjeni hudič z občudovanjem.
  - In tudi naše sposobnosti! je zarežala Margaret. - Slava velikemu stvarniku!
  - Ne dano od boga, znanost! je ugovarjala Aurora.
  Čeprav so udarjali z različnih točk, so se lahko pogovarjali, tudi na veliki razdalji prek mini voki-tokijev.
  - Naj nihče ne prekorači omejitve, začnimo z izkrcanjem! - je ukazal komsomolski bojevnik.
  Smešno je, da so vsi padalci trije ljudje, dve komsomolki in živo truplo obsojenca. Čuvarke mečejo označevalce tarč. Tukaj lahko vidite, da so izšli še trije črnci.
  - Bog mi odpusti! - je šepetala pobožna Margarita in pošiljala borce v boljši svet.
  Zombi je ustrelil samo dva, ki sta se kadila ob strani in gledala v daljavo. Tukaj je bilo na splošno nekaj za občudovati in kdo bi obsodil mornarje, ki so se sprostili v prijaznem pristanišču.
  Margariti je s kotičkom očesa uspelo opaziti krvave oblake, ki so leteli iz praznih glav.
  - Prihaja izračun! - pravi svetlolasi terminator. - Odpiranje računa!
  - Videti je, da ne izgubiš niti sekunde! je naročila Aurora.
  Deska rušilca se je v trenutku dvignila pred skavti. Na palubi so samo trupla, ne običajno tiho, samo strjene ribe tolčejo z repom ob bok.
  Spet se zbudim na najbolj zanimivem mestu. Komsomolke naglo vstanejo in, skočivši, spet tečejo. Niso smeli niti zajtrkovati, zato so jih pustili lačne bose po vročem pesku. Zato teci znova in ne upočasnjuj. Očitno se morajo potruditi...
  Aurora je spodbujala svojo prijateljico:
  - Drži nos gor, ti kul sovjetska ženska! Potem se ne bomo zlomili pod tankom!
  Marguerite je hudo zabrusila:
  - Da, nisem pomislil, da bi se zlomil! - In razumeti dvojni pomen takega izraza, je dodala pojasnila. - In še več upogiba!
  Komsomolski bojevniki so se zakopali ob strani. Za trenutek je krma zakrila že tako medlo svetlobo. Sovjetski skavti plezajo kot Spider-Man s škornji na ježka. Margarita pomaga tudi pri "balastu": zombija vleče skoraj za vrat. Še dobro, da ta človek ni iz velikih primerkov. Tukaj so na krovu. Eden od borcev dvigne glavo, komsomolka ga odreže z bumerang diskom.
  - Pomiri se prasica! - mu pove.
  Hitro so zlezli noter, hkrati pa so zataknili čolne. Zdaj je vse pravilno! Cel špil je pod puškami lepot. Tu sta se dva mornarja nagnila ven, pol sekunde in luknje v glavah, samo trzniti sta uspela.
  - Sovražnika držim na nišanu! In zdaj tiho odstranite vse! Avguštin ukazal. - Na splošno je prevzela vlogo višje poveljnice, saj se je bala, da bi preveč "prijazna" in verna Margarita kaj zafrknila. Korshunova poskuša tega ne opaziti. Še več, kot je rekel eden od sovjetskih maršalov - dva človeka nista odred, trije niso četa!
  Margarita je sezula škornje, jih dala v nahrbtnik in bosa hodila ob strani. Naglo je snela mitraljezca, ki se je skrival v celici, zdi se, da še vedno ni dojel, kaj se je zgodilo. Komsomolke so izza hrbta potegnile svoje čudovite mitraljeze, se nasmehnile, ena od njih je ciljala na celoten prehod, treba je očistiti celoten prehod.
  Aurora je nenadoma tekla hitreje od olimpijskega sprinta. En-dva in že je blizu strelnih pušk. Borcev je okoli dvanajst, polovica jih stoji na "zaklonu", drugi so razrezani na karte. S seboj imata dve kurbi. Škoda za dekleta, a tako je grenka usoda prostitutke. Plačilo je ločeno, demontaža pa veleprodajna. Aurora prekine vse s kratkim rafalom iz tihega orožja. Tukaj ne potrebuje kolimatorskega vida, zato je osvetlitev ozadja in mornarji ne pričakujejo napada od zadaj. Ja, na splošno velika domišljavost igra vlogo: kdo si upa napasti rušilec, poln vojakov in mornarjev.
  - Premakni se kot lisica po hodniku na desni! Aurora tiho mrmra. - Naj zombi miruje, dal bo le s svojimi kitajskimi škornji.
  - Seveda, sam bom očistil. Margarita odgovori.
  Gibanje deklet so izdelali na številnih virtualnih strojih, učili so jih zajemati ladje, tanke, se boriti v labirintih, nevihtni letali, postavljati eksplozive.
  Da, tak lažen ali pristen spomin iz drugega sveta se pojavi v tej čudoviti futuristični viziji.
  Po želji bi skavti lahko zavedli "G-2", da bi v pisarno britanskega premierja prinesli eksploziv, in naredili še marsikaj drugega. Tako se je zdaj Margarita premaknila skozi zaščitno ograjo in hitro zavzela prehode pod ognjem iz ugodnega kota. Prišlo je nekaj črnih in ena rumena. Margarita je zamudila bližje. Sledilo je še pet. Potem je enkrat kratka vrsta vse polegla.
  - Vse bo enostavno! - je odgovorila. Iz nekega razloga se je vest umaknila, pojavila se je strast do želje, da bi svoje delo opravili čim bolje.
  . POGLAVJE 6
  Komsomolka je naletela na tank, tako da je bilo še sedem borcev. Slekel sem jih, potem ko sem tekel na nos, vendar z druge strani. Zombi kljub ukazu ni obstal, ampak je hodil po krmi po palubi, a na srečo ni bil viden.
  Ko je šla do Margaritinega nosu, je dala še štiri, saj sta hodila v objemu, celo zdelo se je, da se poljubljata.
  - Šel sem do vrat! - Vrgel je blondinka terminator.
  Aurora, ki ni zaostajala za njo, je potrdila:
  - In pospravil sem orožje.
  - Zmoči Jenkije! Margarita je iztegnila jezik.
  - In zelo učinkovito! - Aurora je s prstom bose noge pobrala odpadli cigaretni ogorek in ga vrgla tako, da je padel naravnost v kljun ameriškega "orla".
  - Premikam se s strani! - vrgla je lakonično ognjeni demon.
  Lepotca sta šla naprej. Aurora se je skoraj znašla iz oči v oči s črncem. Želel je kričati, toda dekle mu je pokrilo usta s poljubom:
  - Pomiri se mačkica.
  - Ti si moj božanski! - Rekel je.
  -Imaš dobre ustnice, fant, ampak nimam časa. - Komsomolka je s prsti stisnila arterijo blizu nosu. - Včasih mi je žal, da se nisem odločil za kariero teniškega prvaka. Tam bi bil denar, slava, veliko čednih fantov in nobenih umorov.
  Tip se je nagnil nazaj, jezik mu je pomolil izza ust.
  Rdečelasa Aurora je prisilila par, da je pokleknil na njeno koleno, streljala na roko in uničila naslednje fante. Ukazano:
  - Galina naredi krog in se približaj krmi.
  - Seveda je to za nas najpomembnejše. - Izdala Mirabela
  Komsomolsko dekle je hodilo skozi središče s sandalami in na poti ubilo še nekaj militantov, zlasti je tekla po zgornji nadgradnji. In potem je hitrost na njeni strani, nekaj nerazumljivih jokov, tudi nihče ni imel časa streljati.
  - In potomci pravijo, kavboje hitro odpustijo. Laž, verjetno!
  Mitraljez (orožje, ki govori v sanjah, ni redkost, nikoli ne veš, česa zmore, podzavest!) se ni mogel upreti pripombi:
  Vaša profesionalnost je za vsako pohvalo.
  - Mogoče lahko rečeš kaj drugega! Mirabela je z boso nogo stopila na padel goreč vžigalnik in se namrščila od bolečine.
  - Ti si sama popolnost, ti si sama popolnost,
  od nasmeha do geste je za vsako pohvalo!
  Storiti grozodejstvo s sovražnikom, velik fanatizem,
  In spusti naliv svinca, z gorečim pepelom - napalm! - Kibernetska naprava mitraljeza je tiho zapela v slušalko.
  - Pametno popačiš zadetek! Mirabela se je zahihitala (vendar se ni mogla spomniti, kje je slišala pesem!) in podrgnila bolečo peto ob grobo kovino.
  Stroj je odgovoril:
  - Program ima smisel za humor. Za dvig duha borcev!
  - Prej so bili filmi hladnejši, tako da je duh z močjo vsak dan,
  ampak povej mi, kaj bo dvignil, porno film "Emmanuel"! - je s humorjem odgovorila Mirabela (In kdo je Emmanuel, od kod taka slika v moji glavi. Mogoče iz besede Emmanuel?).
  In nasmejala se je šali.
  Dvignjeno čez rob ograje je deklica ujela štiri reveže, ki so se porezali na predpono v strategiji.
  - Ekipa je popolnoma razbita! Še dobro, da bo tvoj zadnji trenutek srečen!
  Aurora se tiho spusti po lestvi in zavzame položaj pred vrati v prostor. Iz nje priplazi ogromen, sto šestdeset kilogramski črnec. Komsomolka visi nad njim od zgoraj, naslonjena z zadnjico na stranske stene hodnika. Razbojnik, mrmra.
  - Fakyu! Zakaj tako tiho! - Aurora - ga tepe z zadnjico po templju. Nato dvigne trup in pusti, da se nežno spusti.
  Ker je ljubezen prišla k tebi! - odgovori.
  Komsomolka nas tudi tukaj ni pustila na cedilu, vstopila je kot veter, v vrsto, pokosila dva ducata, od tega jih je polovica spala. Močan vonj po alkoholu je povedal, da imajo Jenkiji čas za praznovanje.
  Sanje se prekinejo, tiho zatuli sirena. Dekleta zbudijo z gumijastimi biči na nogah in jih prisilijo v vrsto.
  Poberejo jih in spet vklenejo ter jih potisnejo naprej.
  Pred tem pa je dal hrano. Spet kaša, pomešana z ne preveč svežo ribo. A ta je soljena še bolj kot običajno. Očitno stare konzerve s pretečenim rokom trajanja so med trofejami vrgli v ječmen. In ribe so dodali sol za razkuževanje. Ujeti kadri za naciste še niso izgubili vrednosti!
  Oleg Ribačenko kolca skupaj z njimi. Čeprav se zdi, da je dovolj časa za spanje in še več, vendar ni veselja. Sanje so dečka boleče izčrpale.
  Hodi torej takole in čuti, kakor po glavi, tapka po spominih na sadove nenavadnih halucinacij, ki so mu jih vzbujali nacistični eksperimentatorji;
  Tukaj v sanjah vidi Dmitrija. Videti je kot tisti suh in visok fant, ki je vklenjen skupaj z njimi, vendar višji in mišičast. Vendar sta si obraz in ime podobna. Tudi nenavadno naključje. In ta fant je imel nekaj lahkih borb, proti ekipi fantov iz Slovenije, nato pa Romunije. Oba dvoboja sta hitra z nokavtoma in to v prvi minuti! Tretja borba je bila težja. Suhi Italijan je imel odlično obrambo in gibljivost nog. Ni se pustil takoj izločiti in je dobro odšel. Dmitryjev nasprotnik je prvo rundo končal na nogah ...
  Potem je fant v drugi rundi, ne da bi bil pozoren na možnost, da bi se zaletel v težkega nasproti, preprosto stekel do nasprotnika in metal udarce iz obeh rok. In dobil je natančen in hiter direkten udarec proti njemu, točno v konico brade.
  Prvič se je mladi boksar stresel, a Dmitrija je to le razjezilo. Skočil je kot tiger in z desnico zaskočil nasprotnika.
  Vis-a-vis se je omahnil in padel na koleno ... Sodnik je odštel knockdown in pokazal:
  - Boks!
  Zdi se, da je Italijan izgubil mobilnost in po hitrem udarcu v tempelj in ličnico padel in tako brezupno razširil roke, da sodnik sploh ni začel šteti, ampak je takoj prekinil boj. Tribune, napolnjene predvsem s šolarji, so žvižgale in rohnele. Vendar pa so bili med javnostjo visoki častniki SS. Poraženega fanta so začeli črpati, deklica mu je masirala lica in gnetla vrat ...
  Dmitrij je bil celo prestrašen:
  - Sem ga ubil?
  Toda po minuti močne manipulacije je obraz mladega boksarja postal rožnat in odprl je oči. Nekaj je tiho zamrmral. Dmitrij mu je pomagal vstati in dečka je prijateljsko objel.
  Oleg Rybachenko pa je lepo boksal, dvoboji so bili amaterski, vsak po štiri tri minute ... Fant je svoja prva dva nasprotnika poslal v tretji in četrti rundi. Moral sem se poigrati s tretjim ... In čeprav je Oleg Rybachenko, ki je pokazal čudovito obrambo, samozavestno vodil po točkah, je bil imenovan peti krog.
  Do pasu gola in zagorela telesa fantov so se svetila od potu, mišice so se tresle, žile in žile pa so še bolj ostro izstopale. Nasprotnik Oleg Rybachenko je hitel naprej, računajoč na dejstvo, da bo v primeru aktivnosti dobil ta krog. Toda pogumni pionir je opazil, da je njegov kolega že utrujen, in njegova reakcija se je upočasnila. Sledi hitra stran na levo stran brade in nasproti vozeči promet. Mladi nasprotnik se je upognil in padel naprej ... Očitno je šlo za nokavt, zato na deset ni vstal.
  Potem je sledil premor, tri borbe v enem dnevu v pokalnem sistemu so veliko!
  Dmitrij je z določeno mero sarkazma opozoril:
  - Pri nas se profesionalci borijo petnajst rund, pred prvo svetovno vojno pa časovnih omejitev sploh ni bilo. Boksarja sta se borila, dokler se eden od izčrpanosti ni zgrudil.
  Oleg Rybachenko se je tukaj strinjal le delno:
  - Veste, to je profesionalni boks, nekako mi ni všeč. V amaterskem boksu se samo premikaš po mreži, v profesionalnem boksu pa je preveč odvisno od promotorjev. Na primer, lahko uničijo zelo nadarjenega boksarja, ne da bi mu dali borbe. Da, in prvaki imajo možnost, da preprečijo boj preveč nevarnemu nasprotniku. Na primer, preprosto s pomočjo različnih zamud zavrnitev podpisa pogodbe.
  Dmitrij je stresel s pestjo:
  - Samo naj poskusi!
  Med kosilom so bili mladi športniki dostojno nahranjeni ... Bile so celo pomaranče in za sladico banane, kokosovi orehi in mango, ki jih sovjetski najstniški športniki še niso poskusili.
  Očitno so nacistični organizatorji tekmovanja poskušali pokazati, da je v tretjem rajhu vse v redu, zelo zadovoljivo in si lahko privoščite razkošje.
  Dmitrij in Oleg Rybachenko sta prvič poskusila kokosove orehe in banane v novih telesih, drugič pa ananas (no, s pomarančami v ZSSR je veliko lažje jesti svoje v Srednji Aziji!). Tukaj so fantje naredili precej pogosto napako - prenajedli so se ... In v ekipi ni bilo odraslih trenerjev ... Če je Hitlerjeva mladina imela slogan - mlade naj vodijo mladi, potem se je sovjetska športna delegacija odločila, da sledite temu zgledu.
  Morda to ni bila najboljša ideja za sledenje!
  Kakor koli že, po obilni večerji s sladico in pecivom so sledile še tri borbe (če niste izgubili!) ... In to z močnimi fanti!
  Po obroku so se fantje precej zanesli, Oleg Rybachenko je celo posumil, da so jim nekaj pomešali ...
  V vsakem primeru je zdaj razred mladih sovjetskih športnikov padel in začeli so izgubljati enega za drugim ... Poleg tega so bili sodniki skupaj s sodnikom popolnoma brutalizirani.
  Da, in Sovjeti so se že borili proti Nemcem ....
  Sprva se je Dmitry počutil znosno, v prvem krogu pa je četrtfinale šlo ...
  Vendar je že v polfinalu začutil šibkost v rokah in nogah ... Velika šibkost in upočasnitev gibov ... Toda Dmitry se je držal ponosa in šel naprej kljub dejstvu, da je veliko zamudil .. Toda fant je imel močno glavo in natančni udarci velikega, tehničnega in hitrega nasprotnika so ga le razjezili ... In jeza in ponos sta mu omogočila, da samozavestno nadaljuje boj ....
  Nazadnje je v tretji rundi Dmitry zataknil svojega nasprotnika in mu zlomil nos ...
  Nemec je bil rahlo presenečen in prejel v brado. Fant iz tretjega rajha se je vrnil, bil je pleten. Dmitry je razvil uspeh, naredil premalo hitro, a hkrati oprijemljivo trojko ... Nasprotnik je padel, sodnik je začel zelo počasi šteti knockdown ... Nemški fant je vstal, vendar ni trdno stal na nogah ... Navdihnjen Dmitrij je hitel, da bi ga pokončal. Nekaj natančnih zamahov... Otrok pade...
  Sodniku se ne mudi k njemu. Sprašuje o nečem ob strani. Odgovorijo mu ...
  Začne se novo dolgočasno štetje ... Pri štetju devet deček še vedno leži ... Toda oglasi se znak za konec runde. Poberejo ga in odnesejo...
  Dmitry samozavestno pravi:
  - Četrtega kroga ne bo! Enostavno se ne bo izšlo!
  V tem primeru se ruski fant izkaže za prav, sekunde so dale zeleno luč ...
  Oleg Rybachenko pa se bori, kot da se ni nič zgodilo ... Hladnokrvno dosega točke, nato pa konča v četrti rundi ... In gibi so še vedno natančni in hitri ...
  Od sovjetskih športnikov - predstavnikov najmlajše starostne skupine - sta v finale prišla le onadva. Težka med otroki in srednja ... Prvak v poletni kategoriji se je poškodoval nekaj ur pred odhodom in niso imeli časa, da bi našli zamenjavo zanj ...
  V finale sta se torej uvrstila le dva Rusa, vsi ostali pa so seveda Nemci, ki bodo med seboj igrali zlato ...
  Tekmovanje se aktivno snema ... Dmitry se je zgražal:
  - Tako nas hočejo osramotiti! Kot da smo Rusi hujši od Nemcev in sploh ne Arijcev!
  Oleg Rybachenko je zmajal z glavo.
  - Pravzaprav ne! Kakršnakoli delitev narodnosti na polnopravne in nepolnopravne je absurdna že po lastni postavitvi vprašanja. In kaj naj rečem, če so naše ideje na splošno mednarodne!
  Dimitrij se je zasmejal in se strinjal.
  - In premagali jih bomo na mednarodni ravni ...
  Pred zadnjo bitko je seveda sledil premor ... In potem so Nemci sovjetskim fantom zgradili še en umazan trik ... Menda so jim ponudili, da jim bodo superge zloščili s sijajem. Toda posledično so se čevlji na nogah fantov nenadoma zmehčali in začeli krušiti ...
  Moral sem ga vreči in teči, da ga operem v umivalniku ... Dmitrij je bil resno jezen:
  - Zakaj so to storili? Hoteli so naju spraviti v prepir, nato pa naju odstraniti iz tekmovanja?
  Oleg Rybachenko je povsem logično pripomnil:
  - Ja, ne samo to! Prav tako bodo želeli pokazati, da je v ZSSR revščina in da so celo vodilni športniki prisiljeni tekmovati bosi. Kot, kakšni ubogi otroci so v Rusiji!
  Dmitry je predlagal:
  - Morda lahko prosimo naše starejše tovariše za superge? Res je, da bodo super zate, a zame bodo!
  Oleg Rybachenko je negativno zmajal z glavo.
  - Ni vredno! Pokazali jim bomo, da smo sposobni zmagovati tudi v najtežjih razmerah. Poleg tega fantom naših let ni sramotno hoditi bosi ... Kot pravijo, bosonogo otroštvo ...
  Dmitrij je stisnil pesti s tako močjo, da so mu zaškrtali členki. Mladi boksar je rekel:
  - No, razjezili so me! Ne, samo posebej so se razjezili!
  Oleg Rybachenko je odgovoril:
  - Torej naj jeza tebi in meni da moč.
  Nato je spomin prekinil dotik Dima, priklenjenega poleg njega, fant je zašepetal:
  - Si videl tudi to?
  Oleg Rybachenko je jedrnato odgovoril:
  -Da!
  Ponovno je začelo deževati, kar ni povsem značilno za krimsko pomlad. To je hkrati odvratno in hladno. Je celo umazano, otiščanci, ki nastanejo na podplatih, pa odvratno bolijo zaradi namočene hladne vode. Kolona z bosonogimi ujetniki je vstopila v gozd čez nekaj ur, že pozno popoldne. Očitno se je SS-ovcem mudilo, da bi se zatekli pred dežjem. Pionirček je skoraj pozabil, kaj se mu je zgodilo. Da, in na obraz mladega leninista pomisliti na mraz, oblačila, ki so mokra skozi, otrdele noge in jeklene spone iz trpežnega nerjavečega jekla, ki so do krvi izbrisale zapestja.
  Dmitry je prekinil tišino in rekel:
  - Zdi se, da mi je pozimi uspelo preplezati Krim, ampak ... Nekako ni na zemlji!
  Oleg Rybachenko se je strinjal in zmajal z glavo:
  - In pri nas na splošno ni vse tako kot pri ljudeh!
  Gozd je bil ogromen. Ob cesti so v formaciji stali borovci - tri ali štiri debele, z rdeče-rjavo razpokano ali rumeno-oranžno skorjo kot velike ribje luske, ki so strnjene zimzelene ali modre krošnje dvigovale v divjo višino.
  In na vejah so tudi rože, ki se zdijo petunije. Ne gozd, ampak pravljica, občutek padca v drug svet. Obstaja pa tudi minus - v umazaniji na cesti je bilo veliko trnov, ostrih, kot jeklene igle iz šivalnega stroja.
  Nekatera dekleta so že ječala, ko so stopili nanje. Dima mu je stisnil roko in rekel Olegu Ribačenku:
  - To je nočna mora! Ne verjemite v vizije!
  Mirabela je položila roko na Diminega svetlolasega ježka, ki je že začel rasti, in zašepetala:
  - Verjemi ali ne! In glejte pod noge! Ni bilo dovolj, da ste sami prinesli okužbo!
  V podrasti je gosto rasel brin in ... že zrele gozdne jagode z jagodami. Žganje je stalo - mešanica spomladanskega bora in spomladanske jagode ter arome brina. Zdelo se je, da je postalo še topleje. In preprosto nisem mogel verjeti, da je sto korakov od tu - mokra, če ne tundra, kakšna tundra bi lahko bila na Krimu? A vseeno slabo vreme in črne mrzle skale, pod katerimi korakajo fašistične horde. Škoda, da občudovanje ni trajalo dolgo - bolečine v rokah, ustih in hrbtu, mraz, vlaga so se vrnili in Oleg Rybachenko se je počutil zelo nesrečnega. Samo do meje.
  Vendar ... se je odličnjakinja-pionirka nenadoma zasmejala. Večkrat si je v kratkem času, preživetem tukaj v ujetništvu, mislil: no, vse je slabo, dlje in slabše ne more iti! In vsakič, ko se je izkazalo - celo veliko je.
  Na čuden način ga je ta misel nekoliko potolažila. Oleg se je celo začel spominjati zemljevida Krima iz Atlasa. Toda tega se ni mogel spomniti - in izgubil je smer v zmedenih razmišljanjih, da se je zgodilo nekaj popolnoma nemogočega. Lahko pridete v drugačen čas - to je znanstvena fantastika od časa, ko se je Mark Twain zaljubil. V drug prostor, ki je sodobnejši, na drug planet - recimo! Hudiča z njim, s pametjo - kar naenkrat so supercivilizacije; ljudje, ki so v razvoju milijon let pred človeštvom, privoščite si! Vse nemogoče je mogoče - zagotovo vem !!!! Ampak zato, da bi se ob tem spremenilo tvoje bistvo, spomin, ves izraz in ne samo tvoj?! To je popolnoma - brezmejno in transcendentno ...
  Oleg Rybachenko je Dmitrija vprašal:
  - Imaš načrt za boj?
  Fant je odgovoril:
  - Načrt je preprost - zadeli! - Tresenje suhljatega, na katerem se s hrbtom vidi vsaka kost, je dodal. - Ampak vseeno je dobro, ko nisi samo okostje, ampak na tebi igrajo močne mišice. Dober spanec... Ste pa postali manjši!
  - Majhen, a drzen! - Banalno, a primerno je odgovoril Oleg.
  In cesta je postala bolj gladka, medtem pa se je pospešila. In tako nenavadno je, da je na Krimu, vendar se zdi, da je vse izumrlo. Nekajkrat so proti nam skočili motoristi z osovraženo črno svastiko. In potem se je približno pet minut proti njim vlekel konvoj - veliki vagoni, vpreženi v bitjuge filozofskega videza z zaprto prtljago iz vrečevine, na katerih so sedeli nabrani policisti-mužiki v maskirnih dežnih plaščih in povojih izdaje. Tudi v spremstvu transporterja. Za razliko od tankov jih ima Hitler veliko. Potem je še en odred na tovornjakih in motornih kolesih s prikolico zlahka prehitel ujete sužnje. Avtomobilov je sto, nič manj, skoraj vsi pobarvani v kaki barvi.
  Med premikanjem so se nacisti klicali s kolonami ujetnikov, ki so jezdili v glavah in pravzaprav konjeniki, sužnji in Oleg Ribačenko so lahko prisegli, da so bili glasovi posmehljivi. Stražarji SS so ostali tiho. Zdravniki so se vozili na nekakšnih oklepnih vozilih v obliki želv in težkih, še vedno vlečnih gosenic. Načetili so se z mitraljezi. Toda zdi se, je pomislil Oleg, da jim ta vloga - stražarjev-spremljevalcev - ni ravno všeč ... Skrili so celo svoje živalske gobce.
  Dima je pripomnil:
  - Tudi v Nemčiji krvniki niso spoštovani!
  Mirabela je spet nekaj rekla in prikimala za podlimi vojaki SS. Oleg je vzdihnil.
  - Ubij jih! Vsi do enega, do Hitlerja!
  Dima je z vzdihom pripomnil:
  - Eh, ne razumem njihovega jezika. In potem bi vprašal, ali bomo končno kmalu prišli ...
  Oleg Rybachenko je medlo pripomnil:
  - Nemško znam, a malo mi koristi!
  Medtem je dež ponehal, nebo se je razjasnilo nad drevesi, pokazalo se je sonce. Oleg Ribačenko je imel še eno težavo - vedno bolj si je želel na stranišče v obe smeri. In nekaj je spodbudilo: malo verjetno je, da se bodo zaradi tega ustavili. Iz neznanega razloga, nemožnosti tako elementarne zadeve, dejstva, da je tudi tukaj odvisno od tuje volje, je bil pionirček do konca jezen. Poleg tega je želja postajala precej boleča. Tako esesovci kot njihovi podporniki so to težavo rešili brez ustavljanja, vendar je to povzročilo le gnus in ne želje, da bi sledili njihovemu zgledu.
  Včasih obžalujete, da ste jedli dovolj, da bi povzročili potrebo. Fašisti znajo delati težave - rojeni sadisti. Ali pa jih je tako vzgojila partija?
  Olega Ribačenka je že začelo resno nadlegovati, ko je nenadoma potegnil noter še vedno vlažen zrak, z dimom, nato pa se je zaslišal pasji lajež in človeški glasovi, na desni, ostro, takoj se je začela čistina, na kateri so vojaki nekaj počeli - le ducat ali trije, za njim pa se je dvigal dim nad kamnitimi in masivnimi zgradbami. Kamuflažno oblečeni otroci so brezglavo rinili s ceste proti tistim, ki so se nahajali na polju. Ne Rusi, sodeč po krikih in trakovih s svastiko, bilo jih je dvajset - tekli so in vpili. Ko se je kolona približala vasi, jim je naproti že prišlo vsaj ducat vojakov - z velikimi granatnimi metalci in prenosnimi mitraljezi, opremljenimi s širokimi metalci granat. Vodil jih je zajeten starec v uniformi generala SS.
  Ali pa morda ne dedek, ampak samo sivolas, ker v njem ni bilo drugih znakov starosti, kretnja dolge zavozlane roke, okrašene z zlatimi zapestnicami, je bila videti kraljevska in oblastna.
  In ima nagrade ... Oleg Rybachenko je prebral referenčno knjigo in bil presenečen - da jih je toliko mogoče zbrati v zbirki. Najvišji je viteški križ s hrastovimi listi in meči. Zgoraj enako, vendar z diamanti, kot tudi veliki križ železnega križa, vendar ima samo Goering takšno nagrado. Zvezda velikega križa železnega križa je še višja in v zgodovini Nemčije je bila podeljena vsem dvema osebama - feldmaršalom Blucherju in Hindenburgu. No, vrstni red orla z diamanti bo višji.
  Kolona ujetnikov se je ustavila. Trebušasti "šef zdravnika", kot je Oleg Rybachenko poimenoval vodjo konvoja, je sestopil in govoril s sivolasim. Ostali so namrščeno in napeto gledali konvoj. Oleg Rybachenko je opazil, da so vsi na terenu opustili svoje delo, otroci, ki so pobegnili, pa so se skoraj približali. Prvi Nemec, korakali so v koloni. In za njimi so domačini - suhi: bosi ali v pletenih ličjakih. Izkazalo se je, da so lokalni berači samo v pisanih karirastih srajcah - črno-belih.Tako razcapanih, da ni takoj jasno, kje so fantje, kje dekleta; ves kosmat, svetlolas, a siv od prahu ali rjavo-rdeč, dolgolas, pošastno umazan, a z živahnimi, bistrimi očmi - radovednimi, malo prestrašenimi in očitno pomilovalnimi. Oleg Rybachenko je tudi opazil, da se je konvoj SS poskušal držati čim bližje sužnjem in stran od domačinov. Nacisti niso kričali, niso ustrahovali in so se na splošno obnašali tiho.
  Margarita je ob pogledu na to ugotovila:
  - Kam so izginile esesovske bravure?
  Oleg Rybachenko je duhovito odgovoril:
  - Šel sem na biče in zanke!
  Sivolasi general je medtem le nekajkrat pokazal na esesovce z degenerativnimi gobci, nato pa, ko je debeli mož začel nekaj ugovarjati s peno na ustih, je zamahnil z roko, ostro, kot bi rezal z meč. In tudi debeluh je zamahnil z roko, a z razdraženo strinjajočim se pogledom, nato pa kratko ukazal. Oklepni avtomobili so zarjoveli in volčji jezdeci so se po cesti drli naprej. Sledilo je pol ducata lokalnih vojakov. Ostali so obkolili ujetnike in kolona se je spet premaknila. Sivolasi je kričal tako na otroke kot na delavce na polju, sam pa je hodil poleg razjahanega človeškega spremstva.
  Dima je drhteč opazil:
  -Nekaj, česar niso delili!
  Mirabela je z nasmehom rekla:
  - Ja, naj se prepirata in si sprostita drobovje!
  Člokat bradati mladenič iz lokalnih esesovskih borcev, ki je zasedel svoje mesto poleg Olega Ribačenka, se je namrščil na fanta pionirja, potresel z lahkim mitraljezom, nato pa v svoji glavi zakričal:
  - Ali si ruski prašič vsaj nekaj misliti?
  In nasmehnjen je dodal:
  Bomo v Moskvi in Washingtonu ali ne?
  Oleg Rybachenko je spoznal, kaj hočejo od njega, hitro obrnil glavo, srečal Margaretin pogled - obupan in hkrati, kot bi rekel: "Srečo - čakajo nas velike stvari!" - toda sivolasi general je odmahal, bradati mož, ki je godrnjal nekaj drugega, je žalostno pogledal Olega in ni rekel ničesar več. Oleg Rybachenko je skoraj razumel, kaj hoče ... Naj bo celo nejasno.
  A toliko bolje, torej so poskusi vseeno smiselni? Si Nemci res želijo na ta način spoznati prihodnost? Vendar se izkaže, da gre za protislovje. Prijateljska boksarska tekmovanja po taki vojni ne pridejo v poštev. Fašizem in komunizem sta sovražnika za vedno. Ali pa je kaj drugega ... Kako boleče so boleli templji.
  Vojaško naselje se je izkazalo za nizko, a trdno palisado - s ploščadjo za vojake pošastne organizacije SS, z močnimi - vendar široko odprtimi - vrati. Olegu Ribačenku se je zdela čudna samo ena stvar - kamniti stebri vrat, pokriti z rezbarijami v obliki neskončno vijugastih cvetov in stebel. Ti stebri se nikakor niso ujemali s splošnim videzom vasi, kjer je bilo umazano (vendar je bilo morda po zimi?), hiše, zgrajene iz kamnitih ploščic, ki so v širokih razpokah zamašene z rumenkastim mahom, so porjavele z ravne slamnate strehe.
  Vendar je bil ACS. Ni samohodne puške in na gosenici je modifikacija, ki jo radovedni Oleg Rybachenko ne pozna. Tukaj je na primer orožje - minomet z videzom najmanj 350 milimetrov. Priznal je, da za kaj takega še ni slišal.
  Poleg tega je avto videti, kot da tehta pod osemdeset ton, in kako so ga sploh vlekli po Krimskem gorovju? Želite doživeti neosvojljiv Sevastopol med napadom? Iz te predpostavke malo boli na prazen želodec. Kaj bodo imeli ruski vojaki pod takšnimi udarci. Tukaj je vse dihalo srednji vek, pomešan s sodobnostjo in tehničnimi novostmi. Kot luknje z zvonovi in piščalkami. Ne boste niti presenečeni, če je tukaj TV, in to celo barvni. Ne črno-belo.
  Izkazalo se je, da je soba enaka, v katero so pripeljali, bolje rečeno, odpeljali sužnje. Vendar ne - še huje, ker se tukaj nihče ni trudil zatesniti razpok s cementno malto in dišalo je zelo znano Olegu Rybachenko - prašiči. Pod hangarjem so se sužnji odločili prilagoditi bodisi zapuščen ali začasno prazen skedenj (vonj iz takih krajev skoraj nikoli ne izgine).
  Margarita se je tako namrščila, da ji je postalo grozno in je zacvilila:
  - Tukaj smo spet znižani! Pa Hitler, razumeš samo mene!
  Ampak to je bila streha nad glavo. Poleg tega so bili sužnji odvezani. Čeprav, kot se je bal Oleg, tukaj niso zagotovili stranišča. V nekdanjih prostorih, kjer je zapor modernejši, je veliko bolj udobno. Fritz, čeprav prašič ne mara umazanije.
  Vendar je razmišljal o tem, ko je že opravil svoje delo na skrajni steni. In vzdihnil. Kaj naj rečem ... Ni pionirsko, sploh ni lepo. Vse ni v hlačah, že majhna zmaga. In tudi dekleta so očitno morala biti tukaj ... Bolje je, da ne gledaš ...
  Aurora pa ne izgubi srca:
  - Še ena dogodivščina ... Živimo in dihamo v tej sreči!
  Oleg Rybachenko je izdavil:
  - In v naslednjem svetu je lahko veliko bolje!
  Ognjeni hudič je pomežiknil fantu:
  - Pripravljen sem se prepirati, priložnost preveriti, kako v naslednjem svetu ne bo odplaval od nas!
  Oleg Rybachenko je v odgovor nežno zapel. Pomagal je pri soočanju s ponižanjem in sramoto;
  Posvetil se bom domovini brez sledu -
  Naj bo podvig, bojevnik je vzvišen!
  Udarec meča in rokavica je vržena,
  Neusmiljeni zakon kralja Zemlje!
  
  Vulkan gori - voda je zavrela,
  Moje jantarne ustnice ljubezni!
  Želim imeti trenutek svobode
  Kako zračen in čist si!
  
  Gori kot zlato dragoceni lasje,
  Zamahnil je z rokami - zraslo je krilo!
  Gospod mi je dal neprecenljivo darilo
  In takoj je postalo veselo, svetlo!
  
  Kjer je šel Bog: tam je zrasla dolina;
  Cvetoče, bujne bele vrtnice!
  Tam bo čast - sredina vseh svetov -
  Darilo na oltarju, ki sem ga ponudil!
  
  Da, vem, grešno, povezano s čarovništvom,
  In ne vreden raja in goščave!
  Toda na Kalvariji s Kristusom,
  Zajokal sem, zavijal ikono v plašč!
  
  Moja ti si najboljša slika vseh nevest,
  Verjamem, da bo Vsemogočni duh spremenil!
  Nosil bom svoj nevredni križ,
  In dvignil bom ščit, ki mi je padel iz rok!
  . POGLAVJE 7
  Naselili so se v hlevu, zakaj bi se torej sprijaznili, če so nacisti celo navajeni, da živino ravnajo bolje kot s sovjetskimi državljani.
  Trije lokalni fantje, ki so bili pod nadzorom esesovcev, so bili odvlečeni v slamo. Hitro so hiteli, bliskali z golimi, zaprašenimi petami, prinesli velike roke nazaj. Lani so ga vlačili, pa veliko, skoraj kozolec. In sedem ali osem minut za tem, nič več, se je pojavila ženska, ki je skupaj z dvema domačima dekletoma prinesla ogromne pogače in dva zajetna kroga sira. V ukrajinščini je vsem spretno razdelila hrano. Oleg Rybachenko je postal radoveden: mnogi so o nečem vprašali tako njo kot fante in vsi trije so voljno odgovorili.
  Nemcev je veliko in tukaj nekaj montirajo. Ampak spet nihče ne ve! Končno so isti fantje odvlekli vedro vode in trdno zaklenili vrata. Po obnašanju svojih spremljevalcev je Oleg Rybachenko razumel: to je izhod, danes jih ne bodo vozili nikamor drugam.
  Margarita je bratu po orožju ponudila vodo in rekla:
  - Osvežitev ne bo škodila!
  Kruh se je izkazal za svežega, a nenavadnega, nekakšnega težkega (tisti zastareli kos, ki ga je zjutraj pojedel, se Oleg Rybachenko ni spomnil okusa za primerjavo). Ali nepečeno, ali pa ga vedno jedo tukaj (ali bolje rečeno, najverjetneje drugega, ostali so jedli in niso pokazali nezadovoljstva). Izkazalo pa se je, da je sir zagotovo lokalne proizvodnje - zelo dober, podoben feta siru, ki ga je oboževal Oleg Rybachenko. Škoda, da je bil kos le tretjina dlani. Ja, tudi najstnik, ne moški.
  Margarita je podpirala izčrpanega brata. Padel je na slamo, kot posekan, žvečil, kar je dobil, ležal, niti ni začel piti. Oleg Rybachenko je nenadoma spoznal, da drhti. Lahko bi le upali, da je šlo le za tresenje po mrazu, predvsem pa divjih vižah. Da bo po spanju ta trema minila. Rybachenko Oleg je poskušal zgrabiti več slame zase in, če je bilo mogoče, kopati vanjo. Nikjer ni izgubil apetita, se je prepričeval, ampak kakor je slišal ljudi; pri temperaturi je prva stvar, ki prekine željo po jedi. Sam Oleg Rybachenko ni bil nikoli bolan - zahvaljujoč genetski strukturi. Res je, na njem nisem postavil podobnih poskusov, vključno z večurnimi sprehodi na mrazu. Torej ... Mogoče pa bo. In če ne, potem obstaja možnost, da ga bodo zdravili zaradi znanosti ...
  Nekatera dekleta se prav tako tresejo, a nobena ne zakašlja.
  Oh, kako utrujenost je prevzela pionirčka, od glave do peta! Zapestja, podrgnjena v kri, otekle brazgotine na hrbtu, poškodovane, podrte in noge, ki so se začele segrevati - vse je bolelo, toda to jokanje je samo povečalo željo po spanju in spanju.
  In strašljivo je zaspati - morda se ne boste zbudili ali še huje, spet boste v viziji. Vendar precej zanimivo.
  Oleg Rybachenko je zaprl oči in takoj zaplaval v naročje Morpheusa - polnega sanj, barvitega in oglušujoče zvenečega.
  Eno in preizkusi se niso končali ... Pokrov obroča je bil spremenjen z namestitvijo železnih plošč s konicami, ki so se neusmiljeno vkopale v gole pete fantov ...
  Oleg Rybachenko je celo zasopel, a je zdržal, čeprav ni mogel stati pri miru, Dmitry pa je celo zaplesal in začel renčati ...
  Njihovi tekmeci so bili močni in očitno starejši od uradno napovedanih. Na primer, Dmitryjev tekmec je za glavo višji od njega in njegovi brki se že prebijajo ... Ampak, kako se lahko brki prebijejo pri enajstih letih?
  Tudi nasprotnik Olega Ribačenka je veliko večji in težji, hkrati pa gangsterjev obraz ni otročji .... Vendar fant ni tujec, prstan je prstan, tam se srečujejo najrazličnejši ljudje!
  Obe bitki sta potekali istočasno .... Hitro moramo končati, saj se polnoč že bliža ...
  Preoblikovani Dima je skoraj takoj začel pogrešati močne udarce v obraz. Njegov nasprotnik je imel prednost v dolžini rok, v teži in videti je bilo, da je odlično pripravljen, tako fizično kot tehnično ... Mišice na splošno so kot atletske nagibe ... Vendar pa je Dimka zelo izklesan in hiter ... Bil je hiter, zdaj počasen ...
  Zastrupljeni Dmitry v prvi rundi je zamudil veliko enojnih in dvojnih udarcev. Tudi pod desnim očesom je začel nabrekniti hematom ...
  Druga runda se je izkazala še slabše, njegov nasprotnik je šel naprej in premagal, premagal, premagal ... In Dmitrij se skoraj ni branil, le vrgel glavo nazaj je omilil udarce, redko, a nepričakovano potiskal v odgovor in včasih izvlekel njegov nasprotnik ... Zarenčal je v nemščini:
  - Ti Rus pomeni ne polnopravni!
  Dmitrij je ostro odvrnil, tudi v nemščini:
  - In ti si Nemec, od Rusa boš dobil precej!
  Postal je besen in dal komolec v nos ...
  Običajno je Dmitryjev nos v tem vesolju zelo močan in še nikoli ni bil zlomljen, tudi če je bil zadet, toda v tem primeru to ni bil udarec, omehčan z rokavico, ampak konica trde kosti v komolcu.
  In kri je tekla po fantovem obrazu in ga prisilila, da se je obliznil ... Dimka je odgovoril ... Ujet proti Sovražnik se je rahlo stresel in omahnil je, vendar ni imel dovolj moči, da bi gradil na uspehu - zdele so se njegove noge s preluknjanimi podplati biti vata.
  Tretji krog se ni izkazal za nič manj težkega, nasprotnik je obupno pritisnil, a Dmitrij je začel pogosteje blokirati, odbijati udarce ... Pravila finala so se spremenila, saj govorimo o mednarodni zlati medalji, številu krogov se je povečalo na petnajst ... Kot profesionalec. Moram reči, da zelo kruta odločitev v zvezi z najstniki, ki so se tisti dan borili že petkrat ... Res je, tudi Dimka je hitro končal, njegov nasprotnik pa je bil očitno izneverjen brez večjega boja ...
  Toda po prvih štirih zelo aktivnih rundah je Dmitryjev nasprotnik nekoliko upočasnil. Čutil je tudi utrujenost, njegovo dihanje je postalo veliko bolj burno in hkrati težko ...
  Dimka je kljub hematomom in močnemu pekočemu občutku v bosih nogah celo občutil naval dodatne moči. V šesti rundi je nasprotnika celo nekajkrat udaril v čeljust ... Bil pa je tudi neomajen, velik in mogoče tudi dopingiran ...
  V sedmi rundi je Dmitryjev podli nasprotnik nekoliko spremenil taktiko in začel poskušati čim več udarcev, v nasprotju s pravili, udariti s komolcem ali celo z glavo ... Dima je začel udarjati še pogosteje in v v osmi rundi je dosegel zasebni uspeh, končno je tekla iz nasprotnikovega velikega nosu juška ... In ko je še enkrat premaknil komolec, je sam naletel na bližajočo se vratnico ... Posmehljivi Dmitrij je zarenčal nanj:
  - Nu, to ujeto, kar grize!
  Nemec je bil še bolj razpršen, še vedno je računal na ločen strelski trnek!
  Oleg Rybachenko se je boril bolj izenačeno, skoraj brez zgrešenj, in izkoristil dejstvo, da je njegov nasprotnik zamahnil preširoko, se je srečal z njegovo brado z levim udarcem ali desnim križcem ... Toda veliki nemški fant se na te udarce ni odzval. kakorkoli. Nato je Oleg Ribačenko spremenil taktiko in začel delati na nasprotnikovem sploščenem nosu ... Nemški vohljač je trajal dolgo, v sedmi rundi pa je začel uhajati ...
  Moram reči, da je nasprotnik Olega Ribačenka zamenjal drugega, lažjega in lažjega fanta. Prvi je bil videti poškodovan (čeprav je to seveda nacistični trik!) ... Zato je bil na začetku bitke svež in je lahko pospešil divji tempo.
  Toda v deveti rundi je tudi Oleg Rybachenko nekoliko zazijal in zgrešil udarec, od katerega je bil zrušen ... Gole, podrte noge fantov so se nemočno zavrtele ... Olezhek pa je hitro poskočil, tako da je bil nokavt ne bi šteli. Metanje, obešanje na sovražnika ...
  Otresel se ga je in hitel, da bi ga dokončal ... Hupa se je oglasila ob koncu devete runde, a sodnik se je delal, da ne sliši ...
  Oleg Rybachenko je zgrešil nekaj močnih udarcev, a je zdržal in jih omilil s stresanjem glave. Sovražnik se je razjezil, saj že ni opazil ničesar, kar je bilo mlačeno. Tukaj je sovjetski fant, refleksno, a zelo močno, udaril telo proti njemu ... Udarec je zadel naravnost v jetra ... Zelo nevaren udarec ...
  Nasprotnik je naredil še nekaj udarcev in njegov velik obraz je postal vijoličen. Krčevito je požiral zrak, padel je naprej in se začel zvijati ... Sodnik je takoj prekinil dvoboj, zdravniki pa so stekli v ring ... kapljanje ...
  To je brutalno vplivalo na Dmitrijevega prijatelja in ta je šel v ofenzivo proti opazno utrujenemu nasprotniku ... Deseta, enajsta, dvanajsta runda ... Težka izmenjava udarcev, a z jasno prednostjo Dmitrija ... Trinajsta runda nekoliko izenačena off, zaradi obupane hobotnice Nemca, sovjetski fant pa je dobil ureznino v obrv .... Toda v štirinajstem je Dimka, ki se je razveselil, spet prevzel pobudo v svoje roke. Ti fantje še vedno niso vedeli ničesar, na primer o Mohammedu Aliju, vendar so v mnogih pogledih kopirali njegovo taktiko.
  Do petnajste runde so Nemčeve roke padle od utrujenosti in ni več reagiral na udarce, ampak je preprosto stal in pokazal arijsko vzdržljivost .... Poleg tega je Dmitrij zaradi poškropljene droge in pošastne utrujenosti običajno razbijalske udarce postal veliko šibkejši . Naj bo! A po drugi strani jih je bilo veliko, veliko in deževale so na sovražnikovo nepokrito brado. Končno glava, Nemec ni zdržal, meja vzdržljivosti je bila izčrpana in bil je predstavnik "arijskega" naroda, tako kot je drsela zemlja, kakšnih petnajst minut pred koncem zadnje runde ...
  Sodnik je začel nespodobno počasi šteti, a ko je preštel pet, je videl, kako strašno negiben je nasprotnik Dmitrija Lebedeva, ustavil in zavpil:
  - Bolj kot zdravnik!
  In še enega mladoletnega "supermana" so odpeljali v bolnišnico... Za tem so se zmagovalni finalisti postavili v kolono in začeli korakati... Od zgoraj so deževali cvetni listi vrtnic.
  Visok fant Dmitry se je široko nasmehnil, bil je vesel. Potem pa je nenadoma opazil, da se jim je kamera približala in da je od blizu posnela bose, močno poraščene in rahlo okrvavljene noge sovjetskih fantov ... Njegovo razpoloženje se je takoj poslabšalo in svoje ude je poskušal skriti za razkošne pozlačene superge drugih mladih nemških športnikov ali jih zakopljejo v cvetne liste.
  Oleg Rybachenko ga je potegnil za roko:
  - Nehaj! Vaša zadrega bo povzročila smeh in dvome ... Poleg tega v Nemčiji po razglasitvi popolne vojne skoraj vsi otroci hodijo bosi, kar ste tudi sami videli na ulicah Berlina. Zato ponosno zravnajte hrbet.
  Medalje, ki so jih dobili, so bile na rjavih trakovih in iz pravega zlata, približno petdeset gramov teže in 900 finih. Seveda je za sovjetske fante to velik znesek - približno ... Težko je celo izračunati, saj se je zdelo, da je sovjetski denar uradno zavarovan, v resnici pa je bila izdaja narejena brez zlate rezerve.
  Ko so se sovjetski pionirji povzpeli na ploščad, je zadonela himna ZSSR. Mimogrede, to še ni bila glasba Alexandrova, nekaj podobnega internacionali. Oleg je tukaj začutil velik navdih in prosil za dovoljenje, da zapoje ...
  Himmler, ki je bil prisoten na tekmovanju, je prijazno dovolil:
  - Zelo bomo veseli sestave naših gostov iz Velike Rusije.
  Oleg Rybachenko se je priklonil najprej v desno in nato v levo, nakar sta skupaj z Dmitrijem zapela;
  V življenju si vitez, letiš kot orel -
  In ne želite vedeti pristankov!
  Za nas nagrade sploh niso fetiš -
  Imamo samo eno sprejemljivo pot do kraljev!
  
  Najprej zavezal rdečo kravato,
  Potem ko je prišla vojna ...
  Tanek fant je vzel lopato v roke -
  Da se igla ne zapiči v prsi!
  Otroci so bosi kopali rove,
  Kos postanega za tri ...
  Ogreto v mrazu z vrelo vodo,
  Od grizenja paketov, zelo jezen!
  
  Borec je umrl in mitraljez je padel,
  Njegov sinček ga je pobral!
  Mogočna kot "Katyusha" je postala udarec,
  Neustrašna, mlada ekipa!
  
  Streljam na verigo črnih senc
  Kje ste črpali ostrino?
  Kot v starih časih najostrejši meč,
  Tekel si, da bi poznal kazen!
  
  Vojna brez usmiljenja, žal, ni mati,
  V njej je suhost puščave strašna vročina!
  Toda za domovino morate dati svoje življenje,
  Potem boste prejeli srečo kot darilo!
  
  Kako pa je biti zaljubljen?
  Tega ne ve vsak fant ...
  Ko potoki prelijejo kri -
  Nacisti brutalno ubijajo!
  
  Toda domovina je ljubezen,
  V njem je slava svetlih generacij ...
  In ne prestopite svojega srca
  V njem Stalin - Jeklo in Plamen - Lenin!
  
  Bodi sijoč čas -
  Sveta stvar komunizma...
  Zlobna horda je zlomljena -
  In izkoreninili nacizem!
  
  Vse človeštvo je ...
  Sveti združeni!
  Naj bo raj na planetu
  Vitez sem - Rus je nepremagljiv!
  Oleg Ribačenko in Dmitrij sta pri zadnjih besedah poskočila višje in s tem še povečala vtis svoje pesmi.
  Tribune so navdušeno žvižgale in ploskale ...
  Medtem ko so fantje videli na splošno zanje precej zanimive in ugodne sanje, so se dekleta vrnila k prej prekinjenemu ujetju ladje. Serijske vizije so redke, a očitno je bilo za tem nekaj več.
  Natančneje, ne ravnanje, ampak izpolnjevanje poslanstva hiperčarovnice in ruskih bogov demiurgov. Vadite svojo nesmrtnost.
  Zdaj pa naslednji kupe, tukaj so problemi, s katere strani so vrata odprta in s katere so zabita. Najbolje se je izogniti ali tvegati. Vendar je v redu, če zavrti gumb, jo bodo imeli za pijanca. Potem je nekdo neobrit pogledal izpod okna, deklica je komaj imela čas, da se stisne. Vendar o tem ne bo razmišljal tako hitro. Vrata so zaprta in moraš potrkati.
  - Kdo je tam? - Napet glas piska.
  - Tvoja! - Aurora je odgovorila v angleščini z jasnim teksaškim odtenkom in pokazala nepričakovan talent za jezike. - Prinesli smo lokalni rum, viski je slab.
  - Oh ja! Hitreje! Mornar za vrati je zacvilil kot prašič. - Seveda rum!
  Masivna vrata, skozi katera z granato ne moreš prebiti, so odprta. Izbran je tip z zmedenim videzom, z njim še nekaj napol oblečenih subjektov. Iz njih, kot med plinskim napadom, nosi ali bolje rečeno intenzivno udari s hlapi,
  - Kje je rum! sta zavpila v en glas.
  - Tako si dober! - Rdečelasa Aurora strelja z velikim užitkom, polaga nize mornarjev. Položil sem jih kar tri in pol ducate, posnetek bom moral zamenjati. Še dobro, da so naboji majhni, kompaktni, veliko lahko vzameš s seboj.
  - Še en kupe prazen! - Z določeno mero jesenskega hladu v glasu je rekla. - Uspelo nam je narediti nekaj posnetkov, ampak tukaj upam, da se ne sliši.
  Sneguljčica Terminator je odgovorila:
  - In tisti, ki so slišali - oglušijo!
  Margarita Aurora je šla mimo naslednjega kupeja, malo zavila, malo streljala po hodniku, šla na krmo, videla, kako se je njen zombi partner spopadel z Jenkiji. Mrtev moški pa ni pokazal prav velike moči, saj si je zlomil vratna vretenca.
  Pa ste nas skoraj izdali! - je zacvilila deklica-komsomolka.
  - In kaj je bilo še storiti! Opazil me je in skoraj sprožil alarm! - Zombi je prevzel obliko užaljenega psa.
  - No, imaš idejo! Lezi in bodi ponižen. - Margarita je s prstom zagrozila "služabniku" in nežno udarila z nogo po palubi.
  Streljati smo morali na krmo, eden od vojakov je vrgel granato, grozilo je, da se bo vse podrlo. Ameriški analog F-1 je letel kot počasen posnetek. Odločitev se je rodila nepričakovano, tega se v specialnih enotah niso učili. Margarita je disk nenadoma vrgla kot bumerang. Vklopila je svoje tretje oko in se dobesedno spojila s tankim kosom težke kovine. Miselno oko je sledilo gibanju diska, nato pa se je konica zataknila med ploščice, prerezala pištolo in varovalko, ki je blokirala dostop do kisline. Po čelu svetlolasega Terminatorja se je zlila kapljica znoja.
  - Joj, skoraj sem bruhal! To je samo čudež. Hvala Mati Božja, da si me grešnika rešila.
  Rdečelasa Aurora jo je slišala in zaskrbljeno rekla:
  - Kaj je tam?
  - Vrgli so granato! - odgovorila je hrt Margarita.
  - Nisem slišal eksplozije! - presenečen medved-komsomolski član.
  - Ne boste verjeli, naredil sem ga kot bumerang disk. Beli bojevnik se je zahihital.
  - Tako se to zgodi. Načeloma to ni v nasprotju z naravnimi zakoni, če prideš med ploščice. - Aurora je z golimi prsti naredila podobo fige.
  - In tako se je izkazalo! - se je zahihitala Margarita in se nasmehnila.
  Ognjeni hudič je postal radoveden:
  - Koliko mrtvih na krmi?
  Lepa Koršunova je ponosno odgovorila:
  - Osemindvajset ljudi, devetindvajsetega pa je zadavil zombi.
  - Ne veliko! Zdaj se premikam po kabinah, da počistim celotno ladjo. Pomagaj mi! - V glasu rdeče Aurore je zdaj zvenela nestrpnost.
  - No, preselil se bom s tabo. - Margarita je nenadoma odvrgla kos okrvavljene kosti iz las.
  Ognjena Aurora je hitro prodrla v garderobo, tukaj je več častnikov že spalo, stražarji pa so se od pitja premikali z ene strani na drugo. Vendar so kričali:
  - Ne moreš sem!
  - Nujno poročilo od Hamiltona. - je odgovorila goreča komsomolka in se obrnila, skoraj odkrito. Krogle letijo neslišno, tudi svetloba ni prava, ne boste takoj razumeli, da ta mitraljez strelja na vas. Zato je bilo neverjetno, če je kdo reagiral. Osemnajst trupel, kmalu so se jim pridružila še štiri, iz kopalnice celo šest - nekaj trupel je objetih padlo iz soda. Eden od pepela je pripadal prostitutki.
  Tihi grob v obratu,
  Našla pokojnika - mala zver!
  Danes dolar - jutri krogla v čelo,
  Tako nevaren poklic!
  
  Da, dekle te ni želelo
  Mučenje, polaganje izpitov ...
  Bile so še druge zmedene sanje
  Samo živahno vrtite z riti!
  
  Da teče reka šampanjca
  Jahte, avtomobili - vsaka čast!
  Dolarje grabili brez računa z roko,
  Dekle se je odločilo za zlobnost!
  
  Ampak samo idiot misli
  Bordel je dober in zelo zabaven!
  Usta sem si napolnil s črnim kaviarjem -
  Nisem vedel, da si si dal aids!
  
  In nihče ne bo prišel do groba,
  V strahu pred krstom, oče!
  Rezultat je bil zelo slab.
  Nekdanja stranka celo nagaja!
  
  Vaši otroci si ne bodo dobro zapomnili,
  Škoda je poznati tako mamo!
  Kaj jim preostane - zavetišče -
  Tiho prestajati kazen ...
  
  In zato, punca, študiraš
  In delajte za lepoto domovine!
  Potem bo pot brez recesije navzgor...
  V nasprotnem primeru cvrti za vedno v podzemlju!
  Ognjeni hudič je povzel in se priklonil padli prostitutki.
  In tako je minila, kot senca prilepljena na steno in naprej po hodniku. S strani piha ventilator, ki lovi toploto, Aurora je lase spletla v grizljivo kito, tako da so občutki prijetni. Stopi do vrat, če se vroč zrak odpre, lahko zbudi tiste za pultom. Rahlo okleva, nato gladko naredi ozko razpoko in se plazi po njej. Z golim tiskom sem začutil žgečkljivo hrapavost preproge. Ravno sem se spustil po lestvi, tukaj že marsikdo spi, za pultom srka pivo. V rahlem hrupu Aurorinih nog, ki so postale gole, ni slišati, goli podplat duši zvoke bolje kot v čevljih, zato je deklica hodila bosa. Že tako monotono uničevanje v rafalu, na enega poskušajo porabiti le kroglo. Zaspance je na splošno mogoče zaklati. Če takoj stisnete karotidno arterijo, bo prišlo do največjega zehanja sovražnika.
  In potem je delovala golonoga Aurora, na krovu je bilo poleg Jenkijev približno pol stoka borcev za stabilnost, a so le zmanjšali disciplino.
  - To pomeni, ko v posadko spustiš kdo ve koga.
  Deklica se je povzpela po lestvi, od zgoraj pada razpršena svetloba. Običajni hrup, pod nogami se preproga strga od nikoder. Sodeč po številki Irak. Kaj je v nekem smislu
  tudi ni slabo, čeprav govori o izkušenosti ekipe. Toda hrepenenje po pretiranem udobju je za Jenkije usodno. Tako se je povzpela po stopnicah in se ustavila. Na mostu so trije in dva v želvji obleki. No, obleka želve ni niti tank, lahko jo vzamete iz metalca granat, vendar bo hrup kot britje prašiča. Torej ni želje po motnjah tako dobro naoljene operacije.
  Za pomoč sem se obrnil na prijateljico Margarito:
  - Tukaj imamo enega ali bolje rečeno dva v želvah!
  - Razumem! - Margarita se poskuša igrati kul. nasmehnil.
  Ognjeni hudič je zavpil:
  - Kako odložiti?
  Margarita je zamižila in z dvomom o Sfingi, po kateri se je plazila koza, vprašala:
  - Metalec granat je izključen?
  - Preveč hrupno! Aurora je globoko vdihnila.
  - Bumerang je najbolje izstreliti v obraz tako, da prerežete oklep-vizir na mestu, kjer je steklo. Nato vstavite tri naboje v trojni način. Moralo bi delovati. je samozavestno rekla Margaret.
  - Pridi k meni, narediva to usklajeno! - živčno pokajoč s prsti, je vprašal ognjeni hudič.
  - Seveda, mudi se mi! - Margarita je položila še nekaj in vstopila z nasprotne strani. Barefooted Aurora zgoščeno in dodano v nizkem tonu:
  - Tukaj ne smeš zgrešiti.
  - Molite, pomaga! - Ponujena, spet padla v versko ekstazo Komsomolka Margarita.
  - Ne verjamem v Boga! - Odrezati medvedjega bojevnika. - To je znak šibkosti!
  Svetlolasi bojevnik, ki je naredil znamenje križa, je predlagal:
  - Torej prosite za pomoč - najvišji človeški um. Naj pomaga zmagati v imenu Sovjetske Rusije.
  Dekleta so za pet sekund zamrznila, šepetala, nato pa izpolnila svoj načrt. Disk bumeranga je kot tanka mreža v razpršeni svetlobi skoraj neviden. Enkrat in zadel dva negibna idola v vizir. Niso imeli časa za reakcijo, saj so tihe krogle zadele rahlo prerezan vizir, prebile granate in obrnile možgane. No, tretjega so ubili sočasno, tako da ni imel časa reagirati. Res je, obleke želve so padle in povzročale hrup. Radovedni mornar je skočil ven, rdečelasa Aurora ga je prehitela z enim skokom in s kazalcem v zatilje.
  -Spi sin!
  Nato se je tam spodaj pojavilo nekaj glav, vrsta dvojne pahljače in tišina.
  - Margarita je prestala to stopnjo!
  - Tukaj poleg kapitanove kabine ga bomo ujeli skupaj s kamenčki. - je predlagala jezna plavolasa komsomolka.
  - Samo po sebi.
  Da sem prišel do kapitanove kabine, sem moral opraviti dva pometanja, ena prostitutka se je nesebično lotila dvometrskega temnopoltega človeka, Margarita Koršunova pa je bila prihranjena. Bila je premlada, nič starejša od osemnajstih, morda celo šestnajstih. Videti je bila tako proseča.
  - Nič ne bom rekel bojevniki ...
  - Allah! Nepremagljiv in voden na krilih sreče. - je zvita Margarita odgovorila v arabščini.
  Njihovi obrazi namreč niso vidni, kar je nejasno, dekle še vedno ne prepozna in različica, da je to turški sultan, se bo okrepila.
  - Kje je kapitan? je vprašala Aurora v angleščini z arabskim naglasom.
  Svečenica ljubezni je jecljala:
  - V luksuzni kabini! Ta "pedril" ni prav nič miren v ljubezni. Da, če hočeš, ti bom postregel, zastonj!
  - V raju nas čakajo dekleta tisočkrat boljša od tebe! - Medvedji bojevniki so se odmaknili.
  Putana ni želel jeziti morilcev, a kurbin refleks je bil močnejši od glasu razuma:
  - Pokazal ti bom samo tisto, kar lahko! Moj jezik je lahek kot peresce in sladek kot med!
  Resno jezna Margarita je s prstom pomolila v veko in izklopila kurbo:
  Še malo in bi jo morali ubiti. - Verski komsomolec Krakatau je bil besen ob pogledu na takšno razuzdanost.
  Na vhodu sta se ležerno ulegla dva paznika, ki sta jima skočila za hrbet in jima zlomila vrat.
  Kapitan je že smrčal kot umita baraba, ki je objemala dva tipa, črnca in tajca. Ti so se kljub temu, da so tudi popustili, živčno premetavali.
  Dekleta so na računalniku videla fotografijo kapitana in oba "transfanta" brez obotavljanja položila v posteljo. Kapitan prvega ranga, druga oseba za admiralom, je bil sunkovit in spravljen k sebi z nekaj klofutami. Ko so ga prvič ujeli, grdo bitje ni trznilo, le z osuplimi očmi je pogledalo svojo smrt.
  Margarita ga je dvignila na iztegnjenih rokah in si pokrila usta z rokavico, Aurora pa je dvignila bodalo s svetlečim rezilom k očem. Siknil z divjo kobro:
  - Ena beseda in iztakni oko!
  Margarita je nekoliko zrahljala čeljust, a kapitan je molčal.
  - Tukaj si! - Ognjeni hudič je naredil ton v njenem glasu še bolj grozen. - Nanesite bolečinski poveljnik.
  Galina je rahlo stisnila živčni končič in zaprla usta, tako da je iz grla ameriškega kapitana ušel krik.
  - No, zdaj bo tišje. - Rdeča Aurora je začela z golimi prsti utripati po tleh podobno ritmu, ki je značilen za pogrebne marše. - Govori napačno merjasec! Ali pa vam bomo odrezali dostojanstvo in vam ga dali v usta.
  Ko se je perverzni kapitan malo umiril, je Margarita malo stisnila. Za besedni prispevek k zaslišanju se je odločila tudi svetlolasa bojevnica:
  - Pes se izraža, če se želite izogniti mukam. V nasprotnem primeru nam boste samo ugodili.
  Kapitan ni govoril jasno.
  - Vse ti bom povedal!
  - No, tako je že bolje. Zasliševanje, kako na enostaven način povedati! Dekleta so se porogljivo nasmehnila.
  Kapitan je zastokal, zajčja ušesa so se mu tresla:
  - Samo zapusti življenje!
  Aurora je logično pripomnila:
  - To je najbolj dragocena jed, zaslužiti morate več!
  - Sem poslovna oseba. - Zakaj je bil ujeti Američan navdušen. - Če želite, lahko postrežem!
  - In tudi ta tam, pljuni, brez odhoda, moška prostitutka! " je zajedljivo pripomnila Margarita.
  Celo ladijski ščurek, ki je naletel na gladko kožo dekličinih nog, je pohitel nazaj v vrzel, ogorčen nad takim predlogom.
  - Koliko ljudi je na ladji? - Ponosna rdečelasa Aurora se je pretvarjala, da ni slišala zadnjega stavka.
  Ameriški perverznež je omahoval, njegov obraz je postal idiotski, kot da ne bi slišal vprašanja, njegove oči ploskajo, ploskajo!
  Ognjeni hudič ji je z bodalom prerezal mezinec, tekla je kri. Takoj je prišel k sebi:
  - No, koliko ljudi je na rušilcu?
  - Približno štiristo! Ne vem zagotovo, ali so militanti "stabilnosti" prispeli z obale. Kurb pa je malo. Niso dovolj niti fantom z obale. - Prevarant in bedak je cvilil in vlekel svojega prašiča za vrat.
  . POGLAVJE #8
  - Preskočimo podrobnosti! - Ognjena Aurora se je takoj posvetila praktičnim zadevam. - Artefakti kje?
  Kapitan se je poskušal igrati norca:
  - Kakšne artefakte?
  Bosonoga Aurora je rahlo stisnila koleno, kost je zaškrtala.
  - Zdaj spoznal?
  Bolečina se je izkazala za najučinkovitejše sredstvo za preperevanje droge:
  - Da, v ladijskem sefu so.
  Cool Aurora je zarenčala:
  - In sef?
  - Tam za vrati! - je zacvilil prašiček.
  Medvedja bojevnica je zasvetila z zelenimi očmi. Margarita je potegnila vrata iz titana k sebi in razočarano vzkliknila:
  - Kodirano!
  Kapitan se je obupano trudil preživeti:
  - Ja, imam ključ.
  - Kje? - Bojevnica je s prstom svoje bose noge dvignila stol za nogo.
  Žival je nerazločno zaklokotala:
  - V omari!
  Bosonoga Aurora je hitro skočila do omarice in iz nje vzela napravo s čipom.
  - To?
  - Da! - podgana je zacvilila.
  - Sam bom odprl! - Drhljiva Aurora je kapitana udarila po rokah. - Poglej, bodi pameten.
  - Zakaj sta samo dva? - Prašič je imel pogum, da ga je zanimalo.
  - Ne bodi preveč radoveden. Živeli boste dlje. Aurorina gola peta je udarila v Forleindov mlahavi trebuh, zaradi česar se je zvijal od bolečine. Deklica je odprla vrata, ki vodijo v sef. V sobi je bilo več prenosnih računalnikov, metalci granat. Sovjetski RPG - 39, v enem izvodu, in njegov bolj izpopolnjen ameriški dvojnik.
  Ali poznate varno kodo? - je zarenčal Medvedji bojevnik.
  - Poleg zadnjih dveh števk ima podatke o njih samo poveljnik. - Naš admiral George Arnold.
  - Pokliči me! - Margarita je z nogo udarila v ujetnikov mlahavi gobec in ga z golimi prsti zgrabila za nos.
  Ujeti Američan se je spotaknil in naštel kombinacijo, ki ni bila predolga. Aurora si je nekoliko razsvetlila oči.
  - Dobro opravljeno, nisem lagal. Točka v vašo korist.
  - In potem, kako naj rečem ... Zdaj, če trikrat pokličete številko napačno, se bo oglasil alarm. - je nenadoma izdavil prestrašeni kapitan.
  - Saj ga že poznamo! - Komsomolka je hitro vtipkala kodo in odprla štiristo milimetrov debela vrata. Kamenčke smo shranili v ločene škatle in jih previdno odstranili.
  - Stingers from the Infinite, si jih že obdelal?
  - Večinoma ja! - je zacvilila ujetnica. - Testirano zvečer.
  Ognjeni hudič se je veselil:
  - Super, kje so shranjeni stingerji?
  Jecljaje se je kapitan pridušal:
  - V hangarju, kjer je skladišče. Nosi pečat "Orlan", skupaj z dvema tankoma "Pershing".
  Te škatle so primerne samo za staro železo. Toda izboljšani model "stingerjev" je povsem primeren. - Nora Aurora, ki je dražila zapornika, je pokazala jezik.
  - So z računalniškimi čipi, tako posebni, ujamejo silhueto. - je zamrmral Američan in si poskušal kupiti življenje.
  - Vemo! - Ognjeni hudič se je obrnil k partnerju. - Kaj misliš, Mirabela, koliko od štiristo petdeset ljudi je ostalo?
  - Manj kot polovica. Skupaj imamo dvesto osemintrideset trupel. - Komsomolka se je celo zahihitala od užitka.
  Besna Aurora je izdahnila iz sebe:
  - Za nalaganje "stingerjev" bodo potrebni ujetniki, znanstveniki imajo nekaj za delo.
  Ujetnik je izdavil:
  - Ali si Rus?
  - Zakaj misliš, da smo mudžahidi? - zarenčali so komsomolski bojevniki.
  Kapitan je pokazal nepričakovan um in iznajdljivost:
  - Samo Rusi imajo lahko tako močne lovce, ki so sposobni skupaj zajeti dokaj veliko ladjo!
  Trda Aurora se ni strinjala:
  - In bojevniki velikega turškega sultana z artefakti!
  - Tako? Vse je možno, samo ti si prepameten za Arabce. - Prašičji primat je omahnil. - Čeprav ste morda Nemci?
  Swift Aurora, ki je zavrnila njegove besede, je udarila golen v trebuh, nato pa zlomila obe nogi, kapitan koze je zaradi bolečinskega šoka izgubil zavest.
  - Na splošno ga ne potrebujemo, vemo dovolj. - je povzel rdečelasi bojevnik. "Zdaj moramo samo zgrabiti posadko.
  Margarita je takoj predlagala:
  - Pojdimo v kabine, imamo komplet ključev!
  Aurora je bila navdušena:
  - Da, obstaja elektronsko odpiranje v sili.
  Komsomolke so se tiho spustile dol, odprle vrata kabine in spet razdejanje. Samo nekakšna mlatev, ne vojna, ampak drobljenje pšenice.
  - Kabina številka šest je čista! - je rekla Aurora in se zarežala z zobmi.
  - Mogoče v sobi številka šest! Margaret se je zahihitala. - Gremo bolje.
  - Nismo gosi, da bi se pasli na kupu. - je zarjovel ognjeni hudič. - Oziroma gosi, ampak divje!
  - Ni res! - Tukaj je bil blond terminator že užaljen. - Ti plačanci se borijo za denar, mi pa izključno za komunistično domovino.
  Komsomolske dekleta so se v skokih pomikala dlje od palube posadke in streljala posamezne. Margarita je z vso hitrostjo hitela naprej, v strojnice, shrambe, skladišča, kuhinjo. Vojska je bila skrbno blokirana, drobljena po delih. Dejstvo, da je bila dežurna razsvetljava šibka, je igralo le na roko izvidnikom, sovražnik na desetih metrih ne vidi ničesar razen tresljajev in so videti razločno.
  Računalnik je samodejno podal svoje mnenje.
  - In če uporabiš model virusa.
  - Pa smo že uporabljali pametni telefon na baterije. - Je rekla, užaljena zaradi robota, Margarita Korshunova. - Tukaj vidite vse nadzorne sisteme v stanju mirovanja.
  - Všečkaj to! - Stroj s čipom je bil presenečen.
  - Nazaj v admiralovi pisarni so poslali hibrid črva in virusa skozi kanal. Zdi se, da ni opazno, niti en protivirusni program ne bo sprožil alarma. Tako je čisto delo, nevidnost je uspavala vse nadzorne sisteme. - Komsomolka je za večjo prepričljivost pokazala svoj oster biceps na roki.
  - Oh, no, daš! - Je rekel, se čudil iznajdljivosti deklet, mitraljez. - Me lahko reprogramiraš?
  - Je čisto resnično! In kaj hočeš?! - Margarita je tukaj naredila zelo ljubeč obraz.
  - Prepoznajte se kot oseba! - Prosil za elektronsko napravo.
  - Odveč je, medtem ko streljaš. - Blondinka terminatorka ni neumna, da bi počela neumnosti. - Kasneje ti bom povedal o Kristusu.
  Margarita je zavzela položaj s hrbtom obrnjenim na mostiček, se zaradi stabilnosti spustila na eno koleno in uperila gobec v nasprotna vrata. Izstopil je tip, tokrat bel, le malo "šmokljan", očitno pokajen drogo.
  - Odvisniki od drog ne podedujejo Božjega kraljestva. - jih je prekinil komsomolski bojevnik. - Odvrgla je trupla in se hitro pokrižala.
  Bosonoga Aurora je cik-cak šla po drugem obodu, šla do vrat, zaklenjena, odprta z univerzalnim ključem. Črnec je vanjo vrgel blazino.
  - Kitty sranje!
  Komsomolka je takoj reagirala in raztrgala tako blazino kot Afričana in njegove partnerje; - Manj kot polovica. Skupaj imamo dvesto osemintrideset trupel. - Komsomolka se je celo zahihitala od užitka.
  Oh, da bi zvlekli v posteljo, partnerji.
  - Tukaj so geeki, ki so jih uspeli prestrašiti! - je odgovoril rdečelasi medvedji bojevnik. - Kam zdaj iti? Očitno v kabini namestnika. Zdi se, da spi.
  Bivališče kapitanovega kolega ni tako obsežno, vendar od tam zveni glasba. Melomansko pomeni? - Olajša stvari.
  Bosonoga komsomolka je vstopila kot senca, nokautirala enega bojevnika in rahlo zadavila kapitana drugega ranga ter ji zvila komolec:
  - Ali hočeš živeti?
  - Želim! - Odgovoril je, da je na splošno pričakovati Američana.
  - Bo priložnost! - Med hitenjem se je Aurora odločila, da ga izklopi, vendar ne za dolgo. - Pridi prav Kent! Odšla je naprej, hodnik se je začel ožiti, kar je jasno znižalo mornarje v rangu. Komsomolka je ciljala na skrajna vrata in jih snela čez glave stražarjev. Tako je bil strel tih, je šepetaje povedala.
  - Bang-bang!
  Komsomolka previdno preizkuša kljuko vrat kabine. Zaklenjen. No, to je pol sekunde, v kabini je sedem ljudi, trije spijo, ostali režejo domine, čisto po rusko. Margarita na silo potegne sprožilec, v tem primeru umor ne prinese veselja. Toda dejanje je opravljeno, tudi kaplja krvi je padla na obraz.
  - Mrtvi s pletenicami stojijo in molčijo! - Komsomolka se je zahihitala.
  Nova koča, tukaj je Margarita prepustila življenje dvema spečima, samo ugasnila jo je, lahko pridejo prav.
  - Umor ne more opravičevati lastnega interesa in dobička - le čast, svoboda in domovina so zagovorniki nasilja! - je rekla - očarljiv filozof-terminator.
  Auroro je tudi enostavno premikati z izbiro odzračevalne cevi. Je strašno utesnjen in moti nahrbtnik. Stroj sem moral celo zložiti, da se je skrčil. Zdaj je komsomolka postala veliko bolj iznajdljiva, čeprav je tvegala. Tukaj, kot da bi bili svetniki jezni na grešnika, je napadel mutant pajek. In ko mu je le uspelo priti skozi. Boleče ugriznil in nekajkrat zapustil pest. Komsomolka se je popraskala po glavi, vendar ga je uspela zgrabiti za konico lovk in ga premakniti pod svoj komolec. Potegnila je roko stran in jo udarila, ko se je trdna škatla odprla in poškodovala njen napolnjen komolec.
  - Grozno! - je odgovoril medvedji bojevnik. - Dal si bom protistrup.
  Margarita je nekako izstopila in se prebila do koče, kjer so vojaki smrčali. Ko so se vrata odprla, so poskušali skočiti, a jih je takoj zalil smrtonosni dež. Pustila je samo enega, izklopila fanta, komsomolka je nadaljevala pot.
  Tu se vrata na njeno levo začnejo obračati. Vidi se, da je tip z obrito glavo in zobmi želel urinirati.
  - Kdo je tukaj? - je vprašal mornar s pijanim glasom.
  - Tvoje bose sanje! - Komsomolka se upogne z vzmetjo in, ko je razpršila vrata, se je zaletela v njeno čelo. Še vedno je legirano jeklo. Čelo je takoj nabreknilo, podobno kot tip "boksar", poleg tega je bil odrezan s hrbtno stranjo glave. Margarita leti noter, z železnim kolenom udari v čeljust, medtem ko zelo ostro, izbije zobe. Primanjkuje mu mase, vendar več kot kompenzira njegovo hitrost.
  - Videti je, da je pripravljeno. - Morilca je povzel s figuro boginje.
  Zadaj je še pet ljudi. Torej eden v jajca, dober sprejem. Še ena baraba s pestjo v čelo, tako da ga je nokavtiral. Tretji rob dlani v vratu. Morate se ponavljati, vendar je ta tehnika smrtonosna. Ena vrsta pade z zgornje police, toda Margarita ga na hitro udari z glavo v solarni pleksus.
  - Počivaj, srček. - pravi komsomolka.
  Zadnji tip prisega na trinadstropno nespodobnost, mešanico angleških in ruskih besed. Ali ni rezident? Margarita vodi kobro, udarec s prsti v oči, skoraj usoden. Vsi "partnerji" so obmolknili. Res je, v sosednji kabini se je zaslišal glas.
  - Kaj je tam!
  - Enostaven boj! - je odgovorila, zlobno, kot s pijanim glasom, piskajoče, Margarita. Pomagajte našim ranjencem. -
  Vrata kabine se odprejo in pridejo na vrsto, borci spet padejo.
  Dobro bi moralo biti z mitraljezom,
  Huda smrt sovražnikom domovine!
  Da poletim do zvezd,
  Da bi osvojil ta nebesni svod!
  
  Smo otroci komunizma sonca,
  Borci rojeni kot vihar...
  Nacisti bodo odgovarjali za volčje rjovenje,
  Velik medved ga bo raztrgal!
  
  Dobro je močnejše od zla,
  Čeprav je ostrejše morda zlo ...
  Borimo se pod nebom za
  Prišla je cvetoča pomlad!
  
  V njem slavčkove pesmi - trili,
  In srebrno zvonjenje potokov!
  Led, sneg in snežne nevihte se bodo umaknile,
  Pod vročim soncem!
  
  Cvetenje - kamilica, mak, vrtnice,
  Tako bujen poletni travnik!
  In če veš, bo prišel mraz!
  Tudi takrat se ne prestrašite!
  
  Velike mačke - ti "tigri",
  Rjovejo in gobec - tresejo!
  Vržejo Fritza v hudobne igre,
  A kaput bo še prišel!
  
  Počakajmo na sončni vzhod!
  Čete bodo vstopile v Berlin Rusije,
  Očetovsko domovino pojejo s himnami -
  In v breznu Tartarusa je hrepenenje!
  
  Potem se bodo narodi držav združili,
  Bratstvo in ljubezen bosta prišla!
  Nalijte med v skodelice, krožnike -
  Da kri ne teče v potokih!
  Margarita je zadnji verz oglušujoče zapela ob rjovenju, ostali verzi pa so ji kot konji dirjali v glavi. Ko streljaš s pesmijo, je vedno zanimivo:
  - Čeprav je tako kruto ravnati z živimi ljudmi! - Že z obžalovanjem rekel "kristjan".
  Ne glede na to, kako zelo se dekleta trudijo slediti in nadzorovati vse, je to s štirimi očmi nemogoče. Brezglavi zombi ne šteje. Neznanemu je uspelo sprožiti alarm. Takoj so se prižgale zasilne luči in zatulila je sirena.
  - Zgodilo se je neizogibno in bilo je preveč sreče. - je rekla rdečelasa Aurora.
  Komsomolka je pohitela v kabine, mornarji in specialne enote so zbežali iz njih. Brezobzirno jih je ustrelila. Toliko ljudi je ležalo, Jenkiji so padli na desetine.
  Slišali so se avtomatski rafali, počile so granate, po več naenkrat. Lahko pa bi se borci bolj poškodovali. Tudi tu so svojo vlogo odigrali dušilci zvoka,
  Kriminalne posebne enote tega niso takoj ugotovile, smrt jih čaka od znotraj. Margarita je blokirala izhod vojakov in sama vrgla nekaj zajetih granat. Kriki razpršijo krvave drobce kosti, tu je komsomolka z boso nogo ujela eno odsekano glavo. Kar je postalo njeno gibljivo stopalo, se upogne pod katerim koli kotom. Morda mislite, da so se fizikalni zakoni spremenili in je meso gutaperča.
  S sovražnikove strani pokajo vrste, a večinoma na slepo. Margarita strelja, skoraj brez skrivanja, čarobni kamni "Kolchuga" zanesljivo preusmerijo vse strele.
  - Škoda, da mojemu partnerju ni ime Snežna kraljica. Tako bi naš par izgledal bolj simbolično!
  Zbudil se je, tokrat Oleg Rybachenko, ne zaradi trobca in udarca biča, ampak zaradi lastnega joka - mirnega in neutolažljivega. Dekleta so še spala in delala podvige.
  In njegovo junaštvo je zamenjala nočna mora, kot se pogosto zgodi, ko se ti nacisti posmehujejo.
  Oleg Rybachenko je začutil, da se potaplja navzdol, kot da bi padel v črnilno smolo, in celo začele so mu jesti oči. Potem ga je postalo res strah in nenadoma so nacisti dobili oblast nad drugim svetom. Sliši se praskanje, kot bi pes praskal po skladovnici, le da je veliko glasnejši, grize v ušesa in jih zvija. Bobniče zlomimo s kleščami. Nato se iz teme pojavijo usta z zobmi, ki se lesketajo kot lava vulkana. Oleg Rybachenko Jr. še nikoli ni videl tako gnusne vrčke pošasti, liki grozljivk na njegovem ozadju so bili le patetična parodija nočne more.
  Nato so se pojavile druge, še bolj strašne čeljusti, nekatere so bile ogromne kot Everest, druge pa majhne kot hudi psi. Tukaj so s svojimi krivimi strupenimi zobmi, ki se držijo njegovega mesa. Resnici na ljubo Rybachenko Jr. v svojem kratkem življenju še nikoli ni doživel takšne bolečine. Glavna stvar je, da ni bilo mogoče najti analoga občutkov. Je hkrati goreč plamen in jedka kislina, hkrati ledena leta in medla rezalna žaga.
  In so ga mučili naprej, jasno se je videlo, kako se trga meso z rok, odganjajo kosti, kako lezeta čreva iz odprtega želodca. Zlobna bitja jih grizljajo in jih navijajo okoli zob. Rybachenko Jr. zastoka, iz oči mu tečejo solze.
  - Bog za kaj. Konec koncev, v življenju nisem nikogar ubil, nisem izdal.
  Zasliši se hihitanje in iz njega se zdi, da razbeljene igle prebadajo bobnič. Končno se prikaže velikanska usta, ki ga celega pogoltnejo. Oleg Rybachenko Jr. vidi plamen, ki divja v njegovem grlu, razpade na sedem cvetnih listov popolnoma različnih barv.
  - Tukaj je legendarni ogenj podzemlja. - je šepetal deček, koža na njegovih rokah je bila zlita, prekrita z grdimi brazgotinami. Poskuša upočasniti svoj let, a je zaman, premakniti se ne more niti za milimeter. Tukaj je njegovo ljubljeno mladostno telo, ki se ga je dotaknil ognjeni tok. Česa takega še ni doživel, stemnilo se mu je pred očmi in zdelo se je, da se je v njegovih ustih začel izbruh, želodec se mu je uprl in napadli so ga z jedrskim orožjem. Kako vroč je bil ta plamen, veliki abscesi so se pojavili na goli koži, kosti so potemnele in pokale, kar je povzročalo trpljenje.
  - Ne, nočem, ni treba - je zavpil pionir na ves glas. - Izpustite me, prosim!
  Vsaka barva ognja je poseben edinstven vzorec bolečine. Trpljenju je mogoče dati različne odtenke, njihova raznolikost je neverjetna, tudi markiz de Sade ni pomislil, kako daleč lahko seže iznajdljivost prebivalcev podzemlja.
  - No, hudiča, saj se lahko spoznata. - Glas znanega profesorja SS odvratno škripa.
  Njihov videz pa je grozen, še posebej neprijeten pa je pogled na bodičasta usta, ki so na daljavo videti kot mešanica morskih psov in krokodilov. Toda rogovi so, nenavadno, pomirjeni. Pionir, da bi se odvrnil od prebadajoče bolečine, se je začel spominjati ljudskega izročila, kjer ti ljubki smešni hudički, včasih grdi, včasih obratno smešni in naivni, včasih pomagajo in včasih škodijo ljudem. Še posebej nepozabna zgodba o "Duhovniku in njegovem delavcu Baldi." S takšnimi "ljudmi" je čisto mogoče imeti opravka. In tukaj znajo samo, prebadati z vilami.
  - Da grešna duša ni poslušala nacionalsocialistov? - Hudičev rog je zrasel in se spremenil v nekakšen kljun in tirk na drobcu.
  Pri zlomu kosti na glavi boli tako močno, da se ne da opisati z besedami. Toda hkrati se zavest ni zameglila; če bi bil Oleg Rybachenko v običajnem človeškem mesu, bi zagotovo umrl od šoka. In tako je začutil grob dotik svojih možganov, nato pa je pošast začela piti možgane. To je storil počasi, kot bi srkal. Drugi demon mu je začel vrtati nohte in pod njih zabijati ostre igle.
  Oleg Rybachenko kriči, njegova usta se odprejo sama od sebe.
  - Ne izpusti.
  Zgrabijo ga za jezik in vlečejo ter ga počasi odtrgajo od neba.
  Tudi bolečina, a malo drugače, in ni več krikov, le vpitje in tuljenje.
  Hudiči se še naprej bahajo, sledijo nohtom, začeli so lomiti členke in to počnejo počasi, uživajoč v trpljenju.
  - Tako brezrogi kozel dobi vašo porcijo. - Eden verjetno starejši vrag v rangu zakriči.
  Oleg Rybachenko je že dosegel stanje norosti, preplavil ga je val muk. Toda hudiči se ne umaknejo, že so začeli puliti zobe, nato so jih vrtali in prebadali dlesen s konico.
  - Kako lahko potoniš v tako okrutnost, ali res nimajo matere. - je pomislil mučeni pionir. Očitno so brali njegove misli, hudiči zakričali.
  - Ni mame, oče Hitler-Satan.
  Potem so našli novo moko, segreli sveder, s frezo dodelali piljenje zadnjih zob. Nato so prišle na vrsto kosti. Lomili so jih s kleščami, rdečimi od vročine. Koža dimljena, kosti ožgane. Zdelo se je, da bo srce kmalu počilo, eksplodiralo kot bomba.
  Tukaj je Oleg Rybachenko nenadoma začutil, da mu je jezik zrasel in lahko nekaj reče.
  - Usmili se zavoljo Kristusa.
  V odgovor so demoni vanj zabodli vile.
  - Ti si grešnik in moral bi vedeti, da je Kristus izum bednih ljudi. Pravi bogovi so eden v dveh osebah in so ustvarili celotno vesolje, prav tako fašisti po svoji podobi in sličnosti. In vi ste ljudje in beri bitja, to morajo biti sužnji, ki sledijo kakršnim koli ukazom in trpijo ponižanja. Ti nepomembni suženj nisi verjel v naš obstoj in zdaj vse to doživljaš na lastni koži.
  - Zdaj verjamem! je zavpil prestrašeni pionir.
  - Pozen! - je krohotal hudič iz SS. - Nimaš možnosti.
  Olega Ribačenka so še naprej mučili, večkrat zaporedoma so ga zlomili, zažgali, nato pa si je na nepredstavljiv način opomogel. Potem so ga zdrobili na nov način. Potem so se tega naveličali sami SS-hudiči in, ko so ga dvignili v zrak, so ga odnesli skozi podzemlje.
  "Poglejte, kako so kaznovani neposlušni.
  Oleg Rybachenko je videl dekleta križana na križih. Njihova nekoč lepa telesa so bila strašno iznakažena in prelita s krvjo. Veliki prašiči so postavljali križe, včasih so žrtve padale in merjasci so planili nanje in trgali žensko meso. Kako so ta nesrečna bitja trpela, nekaterim so solze, pomešane z znojem in krvjo, tekle po licih. V očeh mu je sijal obup. Videti je bilo, kot da prosijo: nedolžni smo, prizanesite nam.
  Zakaj so ti nesrečneži kaznovani?
  Z vso silo je demon udaril bosonogega pionirčka z razbeljeno palico po petah in zapel:
  - Razne stvari. Ena je bila predrzna do hostese, druga je razbila njeno najljubšo vazo, tretja ni hotela seksati, četrta se je umaknila. Se pravi, da prideš sem, ni treba biti velik grešnik, dovolj so majhni prekrški.
  - In njihove muke se ne bodo nikoli končale? - je zastokal Oleg Rybachenko.
  - In o tem mora odločiti Vsemogočni Bog in neusmiljeni Fuhrer. Če bo njegovo veličanstvo Adolf prvi izdal odlok o pomilostitvi, potem ju lahko premestijo na drug kraj, ki ni tako boleč.
  - V nebesa!? - je samozavestno dejal Oleg Rybachenko.
  Nečisti esesovac se je zvrnil:
  - Za vas primate ni nebes. Preprosto obstajajo kraji, kjer vas ne bodo tepli in mučili vsako sekundo in kjer lahko še naprej služite svojim gospodarjem po smrti.
  Oleg Rybachenko, ki se je tresel od groze, je vprašal:
  - In kaj čaka ljudi, katerih zločini so hujši.
  Pokazali vam bomo tudi to.
  Hudič ga je z vilami zabodel v oko, jabolka so počila, tekočina se je izlila in deček pisatelj je otrpnil. Nato je po nekaj sekundah spet videl, vendar je vsak mežik povzročal neznosno srbenje. Spet so leteli in še bolj gnusna bitja so jim priletela naproti.
  Oleg Rybachenko jih je natančno pregledal. Videz je pravzaprav nič: gola, brez las in s krastami poraščena lobanja; oči pečejo s peklensko svetlobo; kratek, kot odrezan nos s črno luknjo na sredini. In morda najbolj podlo - odsotnost spodnje čeljusti, namesto katere visi in se premika pet debelih zvezdastih hudičevih lovk. Tako se je oprijel Olega Ribačenka, zaril zobe v njegove ustnice in dal svoj slavni poljub v hickeyju. Nato so njegove roke s kremplji začele lomiti kosti. Pionirski pisatelj Oleg je zasopel zaradi akutne bolečine v komolcih, njegovi sklepi so bili zdrobljeni.
  - Tako lahko primat, pijmo za poznanstvo.
  Ko je odlepil pisatelja Ribačenka, je pošast iztegnila roko do skodelice in ta se je takoj napolnila z vinom. Pocukal jo je pionirju v obraz.
  Niti kričati nisem mogla. Kot bi izbruhnil vulkan v nosnicah, je pionirčka prebudil njegov jok.
  Mirabela, na katere opraskanih nogah je ležala glava Olega Ribačenka, se je od tresenja le trznila in se v spanju še naprej smehljala. Srečno dekle, dokler je nacisti niso pahnili v pekel. Do tega je prišla njihova peklenska tehnologija - nimaš oblasti nad svojimi mislimi!
  A vseeno se je resničnost: zatohla in hkrati precej hladna - izkazala za tisočkrat boljšo od demonskih sanj. Mrzlica v fantu-pionirju-pisatelju, kot da bi ga odpihnil veter. Je pa včasih celo hotel zboleti, da bi se ga usmilili, mu dali čokoladico. Ampak, če niste bolni, potem je to takšen blagoslov! Deček si je oddahnil in z roko šel po svojem shujšanem obrazu, mokrem od solz, in se navadil na misel, da je o grozoti nacističnega hada le sanjal. Nič ni hujšega od suženjstva, je pomislil Oleg in se zdrznil. Izkazalo se je, da obstajajo stvari, v primerjavi s katerimi je lahko suženjstvo hujše samo v besedah ... Čeprav pekel seveda verjetno ni resničen. A kaj, ko ga fašisti tja vračajo znova in še z večjo intenzivnostjo.
  Ne bodo rjaveli. Za vsako ceno je treba preživeti, te Švabe prelisičiti. Lahko se celo pretvarja, da je zlomljen, ali pa zahteva, da jim služi. Začasno seveda!
  Ampak ... to je neverjetno. Skoraj takoj se je nekaj v Olegu Ribačenku uprlo tej misli. Uprl se ne tako kot v preteklih dneh, s krčevitimi tresljaji, pomešanimi s strahom, ampak nespravljivo in besno. Sovraštva do esesovcev, ki so ujeli njega in njihovega prekletega gospodarja Firerja, ni zakrival le v besedah - tudi v mislih. Nisem iskal razlag ali izgovorov. Zase pa sem se jasno odločil: kandidirati ob prvi pravi priložnosti. In višji bodo dali in obstajala bo vsaj najmanjša možnost, ostalim bo pomagal pobegniti. Zakaj?! Ker je pionir! Pionir naj pomaga svojim tovarišem - članom Komsomola! In preprosto zato, ker on tako hoče, fašist pa tega nikakor noče! Eh!!! Ne da bi se z nikomer pogovarjal in brez vednosti o podzemlju, v katerega je padel, je težko zbežati ... Oleg Rybachenko je zmečkal slamo in s pestjo udaril po njeni blazini. Ne bo suženj Hitlerja in njegovega tropa! Pionir države Sovjetov: noče ponižanja in bolečine - dovolj je in vse do cilja je tu !!!
  Nekatera dekleta so se že prebujala ... Revčki so bili izčrpani, tako so še posebej mestne pete pokale.
  Ampak, žal, moraš se pretvarjati. Dokler nosi masko ponižnosti! Nočem v gestapovsko klet in udarec v obraz mi ni v veliko zadovoljstvo ...
  Torej bo še našel svojo priložnost.
  Najbolj podli - ti volkodlaki volkovi. Spomnil sem se na oči in zdaj, pred časom razcveta, ko se občutki izostrijo, je deček-pionir-pisatelj jasno razumel: to sploh niso volkovi, ampak pametnejša bitja, produkt usmerjene mutacije. Od izpodrivanja genov - veliko pametnejši od njihovih izrojenih jezdecev SS. Vprašanje je, ali so pametnejši od sovjetskih ljudi?
  Začenja se že svetiti in moramo pohiteti.
  Oleg Rybachenko se je prevrnil na bok, se postavil na vse štiri in se splazil med spečimi do razpokane stene. Bil je spretno zgrajen, močan, čeprav z luknjami in brez cementa - ne morete ga stresati brez hrupa. Vas je še spala, a pri vratih je gorel ogenj in blizu njega so se videle sence. Motorjev in oklepnikov ni nikjer... Lokalne straže, ali kaj?
  Dekleta so pustila sledi bosih stopal.
  Oleg Rybachenko se je stresel - prijeli so ga za ramo in se odmaknili, pripravljajoč se na obrambo. Toda v odsevih skozi špranjo so se bliskale oči hladne Aurore.
  Ognjeni hudič je vprašal:
  - Kam gre plešasti moški?
  - Resnično želim teči, - je tiho, a jezno zašepetal Oleg Rybachenko. Ali razumete, kako so me spravili sem!?
  Cool Aurora je z nasmehom pripomnila:
  - Medtem ko nas ti volkodlaki pasejo ... Čeprav sploh niso volkodlaki, ampak nekaj ... - Deklica je bila zmedena v iskanju razlage. Nato je negotovo dodal. - V njih je nekaj vesoljskega. sam ne vem...
  Oleg Rybachenko je sam zaključil:
  - Ne bo vam dovoljeno oditi!
  Rdečelaska je skomignila z rameni.
  - Ne bodo ga kar tako dali, ampak priložnost bo vedno prišla! Do takrat pa zberite moči. Rod Stvarnik bo dal, naši bodo prišli na Krim in pometli nacistične zle duhove.
  Jutro na Krimu se je izkazalo za sončno in hladno, a brez vetra. Blato od včerajšnjega dežja se je zmrznilo. No, zima ni hotela oditi brez boja. Inje se je bogato iskrilo, kakor raztreseno in viseče srebro, a ta lepota ga je spravljala v nelagodje. Poleg tega so trije fantje, stari dvanajst let, prinesli črni kruh in velik kotel z okusno dišečo, očitno ne jetniško enolončnico (ki jim je sledil eden od zelo zoprnih spremljevalcev SS s skledami), dekletom v skedenj-kazemat, ki zunaj Mrzl. Res je, sami so, kot se za otroke pod nacistično okupacijo spodobi, bosi. Zdi se, da obstaja celo takšen red, da bi mladi redkeje trgali čevlje. Ne smejo pa tepeti nikjer od doma.
  . POGLAVJE #9
  Vendar nič, to ni pravi mraz, ampak mraz. Zima je že mimo, pomlad pa je na Krimu burna!
  Oleg Rybachenko si je nenadoma želel umiti zobe. Strašno grenko v ustih. Celo veliko več, kot je - roke so segale, da bi popraskale zobe.
  Pioneer je stekel do vrat, skočil, odlomil žled. Spravil v svoj rod, prežvečil in izpljunil. Nato ponovno sperite in ponovno pustite vodnjak. Takoj osvežen in v duši prepuščen lovuhu aprila.
  V kotlu je bilo nekaj tekočega mokastega in, kot kaže, z gobami. Moral sem ga srkati čez robove skled in, mimogrede, enolončnica se je izkazala za okusno. Res z užitkom, in ne samo z lakoto. Izrojen spremljevalec iz esesovcev je zazehal na vsa odprta, smrdljiva usta in se zaspano ozrl naokoli. Toda zavrtite zdaj in na glavo, je nenadoma pomislil Oleg Rybachenko, žvečeč ukrajinski kruh.
  Toda kam potem gre? Pokrili jih bodo s celotno četo in celo z lokalnim garnizonom. In huje jim bo kot ... V tisti viziji - kamor so nacisti spustili kot cev.
  Da je idiot, da se tako izpostavlja ... Ne sam, ampak druga dekleta in trije fantje. Da, in tudi jaz - še vedno je koristen za državo.
  Oleg Rybachenko je postal zamišljen. Vzemite, na primer, letalo - ali mora imeti v svoji zasnovi duraluminij? Ali ga je mogoče v celoti izdelati iz lesa, vendar mu dati trdoto titana! Teoretično ima drevo v svoji formuli in molekulah tako valenco, da lahko z manjšo težo dejansko preseže titan po trdnosti.
  Tako bodo letala povečala manevriranje in pridobila sposobnost preživetja.
  Da, in neprebojne jopiče lahko naredijo borci super razreda in takšni tanki bodo postali ...
  Ne boste jih zlomili. Tudi "kraljevi tiger", ki ga je videl v vizijah, ne uspe. In naši rezervoarji se ne bojijo umazanije. In zato jih granate ne bodo vzele.
  Oleg Rybachenko, ki je požiral hrano, je svojo sestro v orožju vprašal z insinuacijskim glasom:
  - Poslušajte, če žagovino vežete z reagenti na aqua regia, kakšen učinek boste dobili?
  Margarita je takoj odgovorila:
  - Dim ... - Dekle je bilo presenečeno. - Kaj si poskusil?
  Oleg Rybachenko je šepetaje dejal:
  - Iskal sem način, kako povečati moč drevesa. In verjemite mi, moje letalo je pokazalo praktično možnost brez kovinskih delov!
  - Ti si pravi Lomonosov Oleg ... - Sestra po orožju je položila prst na ustnice in fanta poljubila na čelo.
  Medtem ko so jedli, sta pristopila še dva spremljevalca SS. Z njimi je bil včerajšnji nemški general. Za njim sta dva borca, mladenič in dekle, prijetnega videza. Tudi SS, vendar iz drugega sektorja. Tukaj je vseh pet držalo v rokah vrčke, iz katerih se je nekaj kadilo. In drugi mladi fašist je pripeljal svojega partnerja. Skozi kazamat je plavala aroma cimeta, medu, melon in jabolk. General je z vprašujočim tonom rekel:
  - Takoj obesimo dekleta ali pa se najprej zabavajmo!
  Ujetniki naokoli so se smejali, celo spremljevalci SS so jih podpirali, sivolasi general pa se je smejal tako preprosto, razpiral gobec kot buldog s presenetljivo močnimi in dolgimi očesi, celimi in velikimi, kot konjski pacer.
  Mogoče je noro, da se dekleta temu smejijo, ampak ... Bolje kot rjoveti in jokati nacistom.
  Oleg Rybachenko je postal zamišljen: ali jih bodo pustili tukaj ali jih bodo spet odpeljali? No, pravzaprav, kaj je smisel v njihovih prehodih, če so glavni eksperimenti brez jasnega namena. Zakaj Nemci kurijo gorivo pri vožnji opreme. In če jih vsaj nekam dostavijo, potem se morda da izmisliti kaj preprostejšega. Naložite na tovornjake ali vlake. Da, in transportno letalo, če so poskusi tako pomembni, zakaj bi ga obžalovali?
  Kakšen je smisel njihovega načina vodenja ovc na verigi. Ali pa preizkušajo svojo vzdržljivost? Pravzaprav nobena od deklet še ni padla. Da, med prvim prehodom so padli, vendar se ni zgodilo nič. Zakaj torej preverjati zdaj?
  Ali pa se vzdržljivost izboljša zaradi vpliva naprav brez primere. Ali se ta učinek meri? In tako vozijo bosi, po ovinkasti cesti, očitno ne poskušajo hitro doseči določenega cilja?
  In to je logično - če eksperimentirate, potem do konca. In preveriti najmanjše nianse. Naj, kot pravijo - vse bo koristilo.
  Morda njihove vojake tako pripravljajo na sovjetsko ujetništvo in deportacijo v Sibirijo!
  Za vsemi temi mislimi je Oleg Rybachenko zamudil trenutek, ko so jih začeli vkleniti v verige in jih grobo potiskati ven. Ponavljanje je mati bolečine! Zmrznjeno blato s kosi ledu rezano bose, otroške noge kot razbito steklo.
  Margarita je energično spodbujala brata po orožju:
  - Dobra poživljajoča masaža, tak aplikator z iglami, ki nam ga je dala snežna kraljica!
  Oleg Rybachenko se je tudi pošalil:
  - Ni bolečina tista, ki je strašna, niti ne to, kar jo povzroča - najhujša stvar, ki jemlje pogum, je strah pred bolečino!
  Še ena nova ali bolje rečeno stara tortura - no, rezultat žalitev bo večji. Da, in tudi zmage.
  Navsezadnje se tako navadi zdržati in še bolje, če obstaja priložnost, da se maščuje!
  In morda poskusite peti za veselje. To je samo prvi motiv, ki ga je treba sprejeti.
  Vas je že dolgo budna. Samo vseprisotni otroci so pospremili karavano. Končno: že v gozdu je eden od njih sprožil svež gnoj v debelo glavo konvoja in vsa bosonoga tropa otrok je v smehu odhitela stran. In že za robom sem naletel na visokega fanta, ki je bil videti star okoli štirinajst let. S črnimi kodri in ponornimi oblačili, umazanimi škornji, s sulico v roki in dvema suhima belima psoma, ki sta se takoj postavila ob strani lastnika, so se izčrpane, a lepe ujetnice komaj pojavile. Desna roka črnookega dečka je bila zavita v okrvavljeno cunjo, na splošno je bil videti površen in nepreviden. Jasno je, da so bili cigani ali celo cigani: vrat, zapestja in ušesa so bili okrašeni z zvito debelo grivno, masivnimi rokavi in uhanom. Naprej so se pojavili štirje mlajši ciganski fantje, ki so z vso močjo, a veselo vlekli ogromnega merjasca na vleko, obledeli na mestu, ko so zagledali sprevod.
  Žvižgali so in kazali s prsti. O napol oblečenih ujetnikih je bilo slišati vulgarne šale. Še več, odkrita trinadstropna preproga.
  SS-ovci so v odgovor zarjoveli in celo začeli streljati, kot nekulturni
  otroci kažejo nespodobne kretnje. Očitno podobno pokazati v Nemčiji.
  Starejši cigan je nekaj kričal na pankerje. Nenadoma so se umirili
  Bodi tiho in tiho vstani.
  Mirabela je šepetaje pripomnila:
  "Najbrž baronov sin!" Čeprav je to pomembno?
  Oleg Rybachenko je logično pripomnil:
  - Hitler sovraži cigane. Torej so Romi naši zavezniki. Toda s takšnim obnašanjem sramotijo družino Romulus!
  Ko je šel mimo, je Oleg Rybachenko srečal pogled modrih, zoženih oči ciganskega voditelja. V njih je bil ponos - prirojeni in nezavedni ponos mladega plenilca, ki v življenju še ni poznal poraza. Bilo je globoko prezir, vendar ne do Olega in ne do drugih priklenjenih ujetnikov.
  Pionirski pisatelj je svobodnega voditelja vprašal:
  - Dajmo Fritzu duška! Naj tepemo pse?
  Na kratko je odgovoril:
  - Krsta je že naročena!
  In nehote so stopili v mraz, kot pravijo pionirji, smo orli, ne slepi zajci.
  Oleg Rybachenko se je za večjo živahnost celo odločil za petje, četudi se še sliši. Morate se pripraviti na zmago;
  Nevihte divjajo in rogovi ropotajo
  Svet je spet v vojni!
  Tam je bil naš odred od oktobra,
  Ko je drhal vdrl v domovino!
  
  Zavezana kravata - Fritz blizu Moskve,
  Salve pušk, posute z ognjem ...
  Kopljem rove z bosonogim dekletom,
  Za zaščito pristopa k srcu Rusije!
  
  Nekdo je ubit, no, Lenin pa živi,
  V vsakem nasmehu in vsakem nasmešku!
  Glas trobente je mogočen - kmalu na pohodu,
  Smo pionirji z gorečo hrabrostjo!
  
  Tanki gorijo, Fritz kaput,
  Pogumno tepemo - otroci ljudstva!
  Grozna Katjuša bo pometla gnusobo -
  Hvalimo vsemogočnega Gospoda - Rod!
  
  Rojeni smo - znamo zmagati
  Strahopetnost je neodpustljiva!
  Opravil izpit - jasno na pet,
  No, Adolf je stopil na grablje!
  
  Ruski vojak je pravi junak,
  Ne pozna besede - AWOL!
  Vedi, da si rojen z rdečimi sanjami,
  Prekaljenega volka lahko vprežemo!
  
  Naš Stalingrad, naš Leningrad,
  Povsod je sveta dežela velikanov!
  Kot besna toča udarjajo granate,
  In pionirji so združeni z domovino!
  
  Verjamem, da lahko poletimo na Mars,
  Lahko zgradimo rakete do Venere!
  No, fašist te bode v oči,
  V veri ni močnejšega od Rusa!
  
  Zlomljena, verjemite hrbtenici Fritza,
  Zmagali bomo, tudi zdaj smo lačni!
  Pobesnela zver bo zdrobljena,
  No, zmaga bo prišla v toplem maju!
  
  Ne jokaj za mamo, ne toči solz,
  Če umrem, me imejte za komunista!
  Smililo se je, kot pokvarjeno lepilo,
  Koristi samo fašistom!
  Hoja po snegu je težka, a na srečo se je blato dovolj hitro stopilo.
  In potem vse, kot prej. Rutinsko po gorskih zakotnih ulicah, izogibajoč se človeškim naseljem, s teptanjem, skoraj v krogu.
  Ne, hodili so, če pogledaš Sonce po nekakšni spirali. V smeri Sevastopola, in to je gotovo.
  Toda hkrati je steber še vedno obokan. Rjoveči transporterji, hrupni lokatorji. In spet testi.
  Pognali so jih nazaj v kazamat, le da tokrat v nekdanjo prelivanje krvi. Tudi vonj po gnoju ni izginil.
  Je pa veliko sena, bo postalo mehko za spanje. Odklenili brez nepotrebnih ceremonij in naročili, naj počaka na večerjo.
  In res so spoštovali: pojavilo se je pet domačink, ki so nosile veliko pločevinko, napolnjeno z mlečno juho.
  Margarita je bila presenečena in vprašala kapitanko Natašo:
  - Obstajajo čudeži v situ ali brez sita. Ampak res, ali so Nemci veliko bolj prijazni, kot jih prikazuje naša propaganda, ali pa smo dragoceni ptiči!
  Rdečelasa Aurora je dovolj nesramno pripomnila:
  - Ne laskajte si preveč! Morski prašički so vedno hranjeni z uravnoteženo prehrano.
  Oleg Rybachenko postavil na napačno mesto:
  In še več prašičev! Tako je teža hitreje pridobila!
  Rdečelasi bojevnik je potrdil:
  - Resnica govori skozi usta dojenčka! Ne veselite se velikodušnega spajkanja! Še posebej, ker je v zaporu!
  Oleg Rybachenko je logično predlagal:
  - Bolje, da jemo, potem pa bomo videli!
  Vrmičeli so gosto plavali v juhi, zdelo se je, da je celo medu dodan. In kruh je bil prinesen čisto svež, dišeč. Kot da so v letovišču. V hlevu je toplo. In pomislite, da se je pomlad že vrnila in potisnila mamo zimo.
  Oleg Rybachenko je izpil skledo, nato pa je videl, da velika pločevinka še ni prazna, in prosil za več.
  Po tem so sanje prišle tako njemu kot dekletom kot val ob padcu meteorita - nenadoma in neizogibno.
  Od zadaj je skočil zombi terminator. Dmitrija Baranova mi je celo žal. Krogla ga je zadela točno v sredino prsi. Toda prej obsojeni zombi tega ne opazi in strelja.
  - Moje telo je vse zgodaj umrlo in presežek svinca nikakor ne obremenjuje. - Dmitrij se je nasmehnil, a tako strašljivo, kot mrtev.
  - Fu in groza! Spominja me na Had. - Opazil sem, je vzkliknila Margarita.
  Rdečelasa Aurora se je ulegla na zgornjo stopnico mostu in pod ognjem zavzela ne le izhod iz vojaškega prostora, ampak tudi pomemben del hodnika. Od tu je priročno z ognjem pomesti obarvane fante, ki skačejo iz kabin. Hkrati se mora od časa do časa premakniti in spremeniti svoj položaj:
  - Ne skrbite, sestra Margarita, sovražnikov je že manj kot sto. Bomo že nekako zdržali!
  - Še manj kot sedemdeset, začnem "glasno pometati"! - Medved-komsomolka je razgalila gobec.
  - Premakni se v strojnico, sovražnik lahko razstreli kotle in poskusi poplaviti ladjo! - Zdaj je rdečelasa Aurora očitno zaskrbljena. A seveda ni streljala slabše, nasprotno, z brusilno žago ga čisti kot rjo. In kri iz njenih poljubov uničenja - kadi s sodi!
  - Daj no! Z vijaki! Margarita je rekla stavek iz svoje najljubše risanke. Natančneje, risanka, ki je izpostavila to brutalno izkrivljeno nacistično realnost. - Trupla!
  Komsomolka je hodila po hodniku kot vrtinec uničenja. Tukaj so predelki, vrata iz titana, jeklene predelne stene. Zombiji so za njo. Ne skriva se in tu pride na vrsto. Puška M-18 kalibra 7,45. Zadane točno pred srce. Zombi kriminalca podrli, pade, a nato skoči. Vrže granato.
  - No, ti in neizprosni mačo. Margaret je presenečena.
  Tukaj je komsomolka, ki je podrla vrata strojnice. Izpustil disk bumerang in odrezal več ljudi. Ostalo je pokončala z zamahom bodala. Trup borca z japonskimi potezami je padel v gosto paro. Takoj ga je opekel gobec, od šoka pa je izgubil zavest in morda celo padel.
  - Čiščenje poteka dobro! - Sporočeno Margariti.
  - Tudi jaz se ne motim! - Odgovori, navdušena Aurora. Od zgoraj se sliši dolg mitralješki rafal, nato še dva. Komsomolka strelja in prisili nasprotnika, da utihne.
  - Prebiti se z vseh strani. Kot da bi bili v igri Annihilation. - je zapihal ognjeni hudič.
  - Tudi jaz se selim. Vidnih je več trupel. Vendar so se glavni nasprotniki že pomirili. je poročala Margaret.
  Dmitrija je ranil drobec granate. Predrlo se je skozi, odletelo ven skozi hrbet. Jetnik Baranov je samo pritisnil prst na ustnice:
  - Ne kriči, ne boli me.
  - Ne hodi pred teto v vročini! - je rekla in privila desno oko Margarita.
  - Poslušam! - Toda zombi je ravnal ravno nasprotno.
  Margarita je šla mimo hodnika, še en pok rafalov, nečiji razvlečen krik, kot da bi izpulili žeblje, eksplodirala je težka granata.
  Golonoga Aurora, ki je ubila ubežnike, se je prebila v kabino, enega, drugega, tretjega. Šele v četrtem so jo hoteli opeči z ognjem, a komsomolka je bila pred njimi in prisilila sovražnike, da se za vedno umirijo.
  - Vse manj jih je, nekaj pa se jih je skrilo v celico pri skladišču. Aurora kriči. - Metanje granat je nevarno, konec.
  - Posnemajte glas kapitana tega smrdljivega korita. - je svetovala Mirabela Korshunova. Vam ga bodo odprli, nato ga rafalno previdno odrezali. Stingerji se ne smejo potopiti. Zdaj sem za motorjem in uporabljam bumerang. Dima je ranil drobec granate. Predrlo se je skozi, odletelo ven skozi hrbet. Jetnik Baranov je samo pritisnil prst na ustnice:
  ng, slekel sem še tri.
  Živahna Aurora je resnično zaskrbljeno zacvilila:
  - Bravo, kmalu se bodo pojavili helikopterji in za nas bo še slabše.
  Rjovenje v odgovor:
  - Kot da ne veš!
  & Flame Devil Terminator se strinjata:
  - Vem, upanje greje dušo!
  Svetlobne in zvočne granate ME-198 so letele proti Aurori. Naproti jim je prihitela komsomolka in jih s svojim telesom odbila. Polje šestih kamnov je delovalo kot guma in vrnilo granate nazaj. Spet letijo trupla, celo štetja sem se naveličala.
  Komsomolka je stekla za vogal, se ulegla, izstrelila rafal in pokosila tiste, ki so poskušali priti od zadaj. Pojavil se je tip v živalski obleki, toda nora Aurora ga je čakala in enkrat je odletela z istim metalcem granat, ki je padel iz jenkijevega vojaka. Strel je precej močan in v najbolj ranljivem delu - vizirju. Dno glave je odneslo in zrušila se je ogromna kovinska gmota z zvonjenjem na oklepu.
  - Jesti moraš! - se je pošalila hrt Aurora.
  Zdaj se je komsomolka približala skladišču in posnemala glas poveljnika rekla:
  - Poškodovan sem! Mudžahidi me zasledujejo! Spustite to naročilo.
  No, kdo si upa ne ubogati. Komsomolka je skočila na strop, se zavarovala in streljala z vrha vrat, iztrebila devetnajst prestrašenih borcev, udarila v glave.
  - Prva faza čiščenja najnevarnejšega mesta je končana. - je sporočila Komsomolka.
  Ob Margariti je počilo in skočila je v odprtino. Tukaj v skladišču diši po obupno goreči kovini in prodorno vleče eksploziv. Nekdo drug poskuša "iztrgati" in pade preboden. Dva tipa, očitno zaslepljena, dvigneta roki in zavpijeta v angleščini:
  - Ne streljaj! Odnehajmo! Prizanesite nam v imenu ženevske konvencije.
  Najbolj prijazna Margarita Korshunova ni mogla ubiti neoboroženih, zato jih je preprosto izklopila z običajnim pritiskom prstov. Glas medvedjega bojevnika je zvenel obžalovanje:
  Smo še tako mladi fantje. No, zakaj rabiš to NATO vojsko. Če boste, bog ne daj, poskrbeli za provokacijo, vas bomo zdrobili kot muce. Recite oranžna Aurora, skoraj smo končali s čiščenjem.
  - Sovražnik se lahko skrije. Poskusite prisluhniti in zajeti motečo sapo, naš vonj pa je odličen! - Rdečelasi bes je namenoma glasno smrčal.
  - Ja, zavohal sem smrad. Trupla bodo kmalu začela razpadati, nato pa bodo sposobnosti igrale proti nam! - Mirabela se je pretvarjala, a je glasno jokala.
  Komsomolke so zdrsnile mimo kabin. Aurora je tekla še posebej hitro. Tu diši po adrenalinu, tu so trije sveži borci. Pripravljen, zmrznjen v zasedi.
  - To ni resno - V odgovor je odjeknil strel iz RPG. Granata je letela mimo, vendar je prebila del oklepne plošče. Kljub temu je ta moč zasnovana za streljanje proti T-7. Komsomolka je skoraj na slepo vrgla disk-bumerang, nekoga odrezala, zaslišal se je krik. Vdrla je z nekaj streli in pobila pogumne. Ostali so kričali:
  - Tudi mi obupamo!
  Aurora je iz jeze udarila z boso nogo, tako da je padla tri naenkrat.
  - Osakati dobro ljudi! - je zarenčal komsomolski terminator.
  Samo en mlad obsojenec je ostal na nogah.
  Margareta je v skladišču naletela na odpor. Na poti je sestrelila vojaka, očitno zeleno baretko. Vzklikali so: "Z roko v roki!"
  Margarita je z rjovenjem odgovorila:
  - Vso srečo! - Izvedel tehniko "dvojni krempelj". Posledično je bil vrat zelene baretke zlomljen.
  Pograbil sem granate, tu je postalo malo bolj varno, ducat vojakov je očitno poskušal udejanjiti taborniško pravilo: preživetje za vsako ceno. Margariti pa je bila ta igra na svoj način celo všeč:
  -No, no, če že vztrajaš. Gremo na bejzbol, vaš najljubši Američan, vlogo podajalca.
  - Če hočeš, jih lahko vidim igrati! Rdečelasa Aurora se je zahihitala.
  - Ne sekiraj se! Plavolasi morilec se je še glasneje zahihital.
  - Šel sem po hodniku, še vedno so neočiščene kabine. - Komsomolka se je že premikala, slišali so se kratki rafali, bili so zadnji. Neustrašna Aurora se ni niti skrivala, saj je ponosno napihovala svoje oprsje.
  - Sem kot robot terminator. - Samo v meni niti udrtine ne bodo ostale.
  Komsomolka je tiho stopila po stopnicah. Vklopil infrardeči reflektor. Preveril sem kabine. Videti je, da se še premikajo. Okretna Aurora je stopala čez trupla in skakala kot srna ali ninja. Ni hotela zapravljati streliva in je kar odletela v kabino. Hodila je z bodalom in sovražniki so utihnili. Nato na naslednjo, podobno taktiko.
  Tudi Margarita ne izgublja časa in meče granate v ukrivljenem loku. Ena eksplozija in druga. Od šrapnelov pobit vojak je stekel iz hodnika in naletel na disk bumeranga.
  - In tudi ta tam! Margaret je bila presenečena. - Kako vsi imate radi pikantno.
  Pred njo so utripali še vedno ne malodušni zombiji. Odprl je strel iz izraelske mitraljeze, očitno pobrane med trofejami, z mogočnim imenom "Armagedon". In očitno je nekoga položil na tla, krogle so se odbile od stranic in izbile nove madeže krvi.
  Margarita je ujela vonj po truplu zombijev, očitno je umirala močnejša. Tu se spet pojavi strel in drobci kosti ghoula.
  Margarita je tekla po hodniku in streljala iz ujete M-18. Škoda, da moraš znova naložiti. Lahko pa uporabite ujete granate. Ne smilite se svojim. Dekle jih meče na nenavaden način, s prsti pobira svoje gole, dekliške noge.
  "Limone" letijo, zvijajo črevesje. Videti so trupla in vse je tiho. Ne bi smel ostati nihče živ.
  Zdi se, da so se umirili. - pravi komsomolka.
  Agile Aurora potrjuje:
  - Sem na poti. - Terminatorski skavt je imel opravka z drugo skupino. Zdaj ostajajo podrobnosti. Kakor lisica, ki lovi zajca, steče do zadnjih vrat na levi. Zapela je celo:
  - V mojih zenicah vlada nočna mora, zdrobil te bo jekleni udarec! Streljal bom Rambova jajca in zmlel kosti! Navdušila bom vse!
  Od tam odleti granata na hodnik. Divja Aurora jo na poti podre. Eksplozija, drobci letijo. Drugi je udaril v steno, se odbil in z roko odletel nazaj.
  V odprtini je ropotalo. Slišijo se kriki. Komsomolka je pogledala v kabino. Policist se poskuša zbrati. Grozna slika.
  Ja, kaznoval si samega sebe. - Dashing Aurora je zaključila z občutkom usmiljenja. - Na splošno po mojem mnenju granate niso estetsko prijetne. Vendar je bolje kot preprosta pest. Zadnja kabina je bila očiščena! Kako si, Margarita?
  - Vleči zapornika! - je rekla komsomolka. - Videti je, da je vsega konec.
  Aurora ji je po radiu poslala klicni znak:
  - Poslušaj me Don Kihot. Pravkar smo zaključili operacijo, vse je očiščeno, lahko izvedemo pristanek ekipe.
  - Miniaturna podmornica je na poti. Toda ne pozabite se ukvarjati s helikopterji Blink. - Sliši se kot kovinski, topi, rezalni glas.
  - Seveda jih že čakamo. - Končala je rdečelasa zver.
  Trije "Sachkov" so res prišli, že so bili na pristopu. Margarita in Aurora sta zgrabili RPG - "supercobra", analog RPG devetindvajset in šest. Pripravljeni so bili trije metalci granat. Pomembno je, da sovražnik zmanjša razdaljo in upočasni hitrost. Najprej se "Net" poskuša spustiti nižje, da bi pregledal krove in razbojnike, ki so si drznili napasti najboljšo vojsko na svetu. Izboljšana različica Neta ima močno orožje, ne slab oklep in tri propelerje. Vsak protiletalski kompleks ga ne bo sprejel, lahko vidite, kako toplotne rakete streljajo nazaj. Kaj je slabo proti RPG gramofonu? Tisto, kar ni samovodeno. Zato je težje izstopiti iz tega. Kljub temu dekleta merijo, upoštevajo prednost.
  Margarita še enkrat moli. Navsezadnje so dobri fantje v helikopterju. Koža že čuti mešanje rezil. Dotik vetra je prijeten in moteč.
  - Oh, spet uničujem umetniško delo! Ena vojaška tolažba!
  Vesela Aurora se je nasmehnila:
  - Med vsemi umetninami so vojaške mojstrovine tiste, ki so najbolj trdno vtisnjene v spomin ljudi in povzročijo največ solz!
  - Prav! Slika, napisana s krvjo: svetlejša od olja in bledi veliko počasneje! - Margarita, žalostna zaradi prisilne krutosti, se je strinjala. Torej je vse upoštevano, lahko streljate!
  - Naj bo teksaška pravica zadoščena! - Kot vedno Aurora ni izgubila smisla za humor.
  Granate so avtomobilom razparale trebuhe. Gramofoni so se razbili na drobne delce. Ognjeni hudič je streljal iz obeh rok hkrati, zato so bili vsi trije avtomobili pokriti.
  Fragmenti niso zadeli deklet, leteli so mimo.
  Kara-132 se je pojavil v daljavi. Letalo, kupljeno v Argentini, je letelo na veliki višini. Streljali so na slepe, v svojem norem begu.
  - To je še en spontani splav. je opazila Margaret. - Zmanjšanje uma.
  Rdečelasi komsomolec se je strinjal:
  - Mislim, da! Težko jih bo odstraniti iz RPG.
  - Vseeno bom poskusil! - Margarita, ki je zdaj pozabila na prijaznost, je bila besna. - Toda iz drugega bolj besnega in daljnosežnega metalca granat, ustvarjenega proti tankom za hitro ukrepanje. - Svetlolasa komsomolka je pokazala impresivno orožje.
  - Ali morda poskusite izboljšane lastnosti "stingerjev"? - Ponujena, razkrila zobe iz biserov Aurora.
  - Škoda je porabiti za takšno kramo! je zabrusila Margaret.
  - Kljub temu bo na voljo izboljšana predstavitev. Naj naši fantje hkrati pogledajo. - Medved-terminator je vrgel bodalo z izklesanimi prsti na nogi, konica je bila zabodena naravnost v oko črnca, ki je poskušal pogledati izza cevi.
  - Potem samo en Stinger, pa bom preživel z metalcem granat. - je odgovoril svetli prijatelj.
  - V redu, naredimo to. Aurora je odhitela v skladišče. Pohabljena nekdanja kazenska škatla Dmitry Baranov ali živo truplo je šla mimo njih, kot da bi se namerno izpostavil kroglam. Verjetno so zombiji s pomočjo najnovejše računalniške opreme lahko videli, kljub razdalji. Udarjale so mitraljezi velikega kalibra, večina nabojev je deževala mimo. Toda strelcev je osem in izbruhne na tisoče krogel. Udarili so zombija, padel je! Popolnoma poraženi vojak je zašepetal:
  Opravil sem svojo dolžnost!
  - Izgleda tako! Kje je tuleča Aurora, če ne "oklepa" bi me že zdavnaj udarili. Margarita se je ozrla nazaj.
  - Tukaj sem! - Komsomolka je iznesla čmrlja in metalec granat Stinger. - Zdaj ciljaj.
  Margarita se je spet združila s svojim orožjem, videla je vsako gibanje sovražnika, mehko pritisnila na začetek. Projektil leti! Toda "Stinger" je deloval in na cilj je hitel veliko prej. Ameriško orožje je počilo tako, da je celo bližnji helikopter vrglo nazaj. Zaradi te nepredvidene okoliščine je Margarita zamudila:
  - Grozno! To se mi je zgodilo prvič!
  - Spremenil je pot, ne bodi razburjena, komsomolka ! - je šepetal umirajoči Dmitrij Baranov.
  - Mogoče! Toda moja intuicija me je izdala. - Margarita je bila zdaj pripravljena na jok.
  - Poskusi ponovno. Aurora spodbuja.
  Toda Kara-132 je očitno prejel škodo zaradi drobcev sestreljenega kolega, šel na stran in začel upadati. Margarita je zmedena od tesnobe rekla:
  "Mogoče je za zdaj dovolj!"
  Rdečelasa psica z dobrimi deli je zarenčala:
  - V redu, čas je, da raztovorimo Stingerje. Pot je jasna.
  Skoraj sočasno z njenimi besedami je na površje priplavala podmornica. Majhni, a precej obsežni štirje borci v elektronskih oblekah so skočili ven kot katapult. Margarita jih je pogledala: oblečeni so v oklepne obleke, vendar niso videti tako okorni kot prejšnji modeli.
  - Naj naložimo "stingerje"? - je vprašala pravnukinja Lomonosova in Stenke Razin.
  - Skladišče je odprto! - je odgovorila rdečelasa Aurora. - Dajmo ti ga!
  . POGLAVJE #10
  Poveljnik padalcev, polkovnik, je hladno izjavil:
  - No, hitro ga napolnimo in poskusimo opraviti s tem zapletenim orožjem.
  Po palubi je hodila komsomolka, okrog je ležala nemška puška G-5. V bližini je še en z metalcem granat. Kot je značilno za Nemčijo, je dokaj kakovosten, morda celo boljši od M-18, v vsakem primeru pa bolj zanesljiv. Najnovejši sodobni model MG-8, prav tako nemški, se je končal, vendar za raziskovalce ni bil posebej zanimiv.
  Stingerji so bili shranjeni v podolgovatih posodah, skrbno pospravljeni, pritrjeni in podloženi z mrežami za blaženje udarcev, z uporabo hidrolizirane blazine. Razstavili so jih in sestavili. Komsomolke so aktivno pomagale svojim oklepnikom. Ena od najdb je bil nepričakovan RPG-49, najnovejši model.
  - Čudno, da jih nismo tako izvažali. - Opazil je polkovnik, ki je vodil operacijo. Nato se je obrnil k dekletom in navdušeno odgovoril:
  - V nobenem akcijskem filmu ne boste srečali žensk, kot ste vi. Na stotine trupel in zajetje velike ladje. Mislim, da bo kmalu posnet film na vašo temo. - In krik groma. - Poklicali bodo Margarito in Auroro, da skrije cono!
  Res, česa tukaj ni;
  Na voljo so bili tudi izboljšani modeli OG in PG, modeli z močnejšim razstrelivom. Zlasti PG je uporabil štiri vrste kisline in električno indukcijo, ki je omogočila sprožitev eksplozivnega vala, ki je prebil večplastni aktivni oklep v ožji smeri skupaj z antikumulativnim zaslonom (In kje je Margarita brala takšno fikcijo? ). Malo dražje, a učinkovito.
  - "Pershing" je že zastarel. - Opazil sem hčer Lomonosova in Koršunova, ki je prebudila lažen spomin. - V uporabi so se pojavili naprednejši tanki Powell, ki imajo samo dva člana posadke in so nameščeni leže. Zelo podoben našemu sovjetskemu IS-10, le oklep je nekoliko debelejši. To je bilo dobro ujeti.
  - Vsega ni mogoče ujeti v coni. Nekaj si bomo privoščili za Antarktiko. - se je pošalila in z Aurorinimi zobmi poslala sončni sijaj. Zmrzali se ne bojimo.
  - Vem! Margarita je še bolj zasvetila s svojimi bisernimi zobmi.
  Med pogovorom so se "Stingers" raztovorili. Bilo jih je natanko sto pet. Pet naj bi jih prispelo v Rusijo, ostale pa so po obdelavi predali teroristom.
  Komsomolke so vprašale polkovnika:
  - Kje so kamni?
  Izkušeni borec specialnih enot je lepotam razumno pojasnil:
  - Dejstvo je, da bodo, če jih odpeljejo v Sovjetsko Rusijo, hitro izgubile svoje lastnosti in ni znano, kdaj bodo obnovljene.
  - Vsekakor! - Potrdila komsomolska medvedka.
  Polkovnik Jurij (tukaj se je Margarita spomnila, da ima smešen priimek Petukhov!), je predlagal možnost Solonovy:
  "Torej naj ostanejo nekaj časa pri vas. Samo turškemu sultanu ne dajte sedem, ampak šest. Vseeno ne bo mogel uporabljati ojačevalcev oklepov in stingerjev, stopnja zaupanja teroristov v vas pa se bo povečala.
  Ognjeni hudič se je s tem predlogom seveda strinjal:
  - Nedvomno. In kakšen kamen pustiti?
  Polkovnik je nagubal svoje visoko čelo, gube so se splazile v mesečini kakor morsko valovanje in se nato zgladile. Vendar se je odločil:
  - Tisti, ki absorbira sevanje, morda ga boste potrebovali. In preostalih šest se bo vrnilo k nam, ko bo turški sultan končan. Polkovnik si je z robom dlani šel čez vrat.
  Zdaj je Margarita vzbudila zanimanje:
  - Koliko časa bo trajalo, da predelamo Stingerje?
  Polkovnik je samozavestno izjavil in z bodičasto površino svojih škornjev drgnil po rumeno-oranžni travi območja.
  - Ne toliko, to bomo naredili s posebnimi roboti-konstruktorji. In je zamahnil s pestjo. To bomo storili v eni uri ali uri in pol! Vam bomo sporočili.
  Skoči pokonci, se je Aurora zahihitala in pokazala zobe:
  - Dobro, kaj pa naša naloga?
  Poveljnik SWAT je zavpil:
  - Pojdi v mesto in ubij vse na svoji poti! Tako boste oslabili proameriško skupino "Constancy" in ustvarili več hrupa. Da, turški sultan vam bo hvaležen.
  - Je to logično? - Oba komsomolca sta očitno dvomila o idejah.
  Polkovnik specialnih enot se je močno zasmejal.
  - Računali smo logično! Torej ruski Rambo v krilih za lov.
  - No, za zdaj upam, da bomo odvrnili sovražnike od vas. Aurorine oči so se zasvetile z nezdravim sijajem.
  - Potrebujete strelivo? - je vprašal bojni polkovnik.
  Obe rovki sta prikimali v znak strinjanja.
  - Ne bo škodilo, čeprav za dva nismo porabili več kot tisočaka.
  Polkovnik v duhovščini je govoril ostro.
  - Roka darovalca ne bo spodletela! Brez skrbi, proračun URSH se je močno povečal.
  - Toda to pomeni, da vojska ali upokojenci, delavci v socialni sferi ne bodo prejeli dodatnega denarja! Margarita je izkrivila obraz.
  Tudi samemu polkovniku je postalo neprijetno in je zmeden sporočil:
  - Dokler nafte ne zmanjka, nas ne ogroža. Zelo dobro je, da ste odbili kamenček Američanom. Kdo ve, uspelo jim je dobiti poceni nafto, kar je negativno vplivalo na naše prihodke. Tukaj smo obvladali tako velika osvajanja in platforme, da črpajo gorivo direktno iz zemlje. - Polkovnik je utripal zvezde na naramnicah.
  - Nemogoče je imenovati razvito državo, v kateri je večina proračunskih prihodkov nafta in plin. - je s strogim tonom opazila Margarita Korushnova. - Treba je promovirati znanost v civilni sferi, sicer gre vse v militarizem.
  To boste dekleta naredila. Pri nas že rastejo novi supermani. Ki se lahko kombinira z vlakni ali celo s tekočimi kovinami. Polkovnik je naredil grimaso, kot bi ga bolel zob. Vzel je žvečilni gumi in si ga dal v usta. Pogled je postal grozljiv.
  - In potem kot v "The Temptation of God" ali drugo ime "Močnejši od vsemogočnega Boga"! multi-teohiperplazma postaja kot Stvarnik! je opazila Margaret.
  Poveljnik je zmeden zaprl oči.
  - Nisem bral takega romana, ampak kaj je teohiperplazma?
  Obe deklici sta hkrati izdavili:
  - Energija prihodnosti! Kar je bila elektrika Julesa Verna, so postale bistveno nove vrste snovi.
  Vendar nimava veliko časa za pogovor. - je rekla komsomolka in raztovorila "stingerje" v čoln.
  - Prebrati je treba "Božjo skušnjavo". - je rekel polkovnik in nehote zadrhtel.
  - Zelo uporabno za bojno strategijo. je opazila Aurora. - Na splošno je bila naša tretja svetovna vojna proti ZDA in Angliji vodena tako nesposobno, da očitno diši po izdaji.
  - Priznaj, da je bilo tako! Naši generali niso tako neumni, da ne bi poznali niti elementarnih osnov strategije in taktike. Polkovnik je pripomnil.
  Zakaj niso nikogar aretirali? Žilava Aurora je močno zamahnila s pestjo.
  Polkovnik je zmedeno zamrmral:
  - Ni bilo političnega reda, poleg tega niso želeli ustvariti precedensa, trpeli bi lahko zelo vplivni ljudje.
  - Dostojen človek pravičnost postavlja nad družinske in prijateljske odnose! Zakon za sovražnike in prijatelje naj bo enak kot mož za ženo! Prisotnost različnih zakonov spremeni pravico v prostitutko! - je izjavila Margarita z odločnim tonom.
  Polkovnik je bil res presenečen:
  - Vau, vidim Nemko Ekaterino. Hočeš malo pravice!
  - Hočem resnico, red in seveda svobodo! - je rekla, vzkliknila Margarita.
  - Kakšna zabava? Polkovnik je bil presenečen.
  - Od trenutnih nobenih! - Mlada pravnukinja Mihaila Lomonosova in Stenke Razin se je vznemirila. Osedlala je konja. - To bi moralo postati novo gibanje, v katerem bi prevladovala intelektualna mladina. In najprej se je treba boriti proti surovinski naravnanosti gospodarstva. Običajno je grajati Hitlerja, toda pod njim je industrija, zlasti inženiring, naredila ogromen preskok iz nič. Uspelo mu je modernizirati državo brez petrodolarjev. Na žalost so v času Shtakha stavili na izvoz surovin in uvoz potrošniškega blaga, hrane. In ta politika se na žalost nadaljuje še danes. Znanstvenike bi naredil za najbogatejše ljudi v državi. Profesorji oligarhi bi bili pravilo, ne izjema. Poleg tega bi moralo biti visokošolsko izobraževanje ne le brezplačno, ampak tudi obvezno, direktor podjetja pa mora imeti diplomsko nalogo, ki jo je treba predati računalniku, ki ga ni mogoče podkupiti. Nasploh bomo pomembno dvignili intelektualno raven mladih, da ne bo prevladalo načelo: kupi in prodaj!
  - Da, mnogi tudi z visoko izobrazbo iščejo lahek kruh, trgovinski sektor je očitno preobremenjen. - se je z vzdihom strinjal polkovnik in dodal še bolj žalostno. - Znanstveno področje ni cenjeno.
  Orožje je bilo hitro napolnjeno. Komsomolke so delale in se pogovarjale hkrati:
  - Mislim, da potrebujemo strožje omejitve za tržna gospodarstva in. - Pametna Aurora je vstopila v pogovor. - Kaj ne bi bilo tako super bogato. In potem ima en ruski oligarh z judovskimi koreninami bogastvo, ki je takoj dvesto najbogatejših ljudi na Kitajskem.
  Polkovnik je že izgubljal živce, a je hkrati pokazal redko zadržanost:
  - Tako je, in tudi večina milijarderjev ni slovanske narodnosti. Razmišljamo o tem in jih poskušamo uščipniti.
  - Šibko ščepec! Da, tukaj je potrebno temeljito pletje. Margaret je nasprotovala. - No, vsi "Stingers-krekerji" so raztovorjeni, čas je, da premagate sovražnika.
  Na obali so že vedeli za napad in Jenkiji so zbirali sile. Smrt helikopterjev je pokazala sovražniku, da so zelo močni, Američani pa niso tak narod, da bi brezglavo drveli v pekel. Zagotovo so bili pripravljeni na udarec. Poleg tega je skupina "konstantnost" dvigovala svoje enote.
  V tej situaciji se morate napasti. Potem bo prednost. Samo tako se usmerite ali naredite manever obvoza. Margarita Korshunova je predlagala:
  - Pojdimo naravnost v pristanišče in jih tam vse pobijmo!
  - Ni slaba ideja, vendar lahko takoj padeš pod ogenj bodala. Ponujam mehkejšo različico. Hiter obvoz, vstop s strani gozda. - Aurora je z golimi prsti naredila krog in nato reproducirala pentagram.
  - Ali je vredno izgubljati čas!? - V glasu znanstvenika Margarite je zvenel skepticizem.
  - Zimska noč je precej dolga. je ugovarjala Aurora. "Poleg tega sovražnik ne sme vedeti, da sva samo dva. Treba je ustvariti iluzijo, da napad prihaja tudi s strani kopnega, kot da so proti njim velike sile.
  - Tokrat se strinjam s tabo, gremo! - Margarita je plavalni objekt takoj pripeljala v bojno pripravljenost.
  Komsomolke so se z veliko hitrostjo gibale v napihljivem čolnu. Še vedno nevidni vojaki, za virtualni nadzor in radar.
  Prerezali so zrak, obšli so več ladij in se mimo stavb znašli v svobodnejših vodah. Na poti so jih srečali mutirani morski psi, a za razliko od Anakonde komsomolke niso dišale po krvi. Zato niso poskušali napasti. Poleg tega je Aurora z golimi prsti izstrelila diskasti bumerang:
  - Naj jim da nov cilj.
  Ko je poškodoval morskega psa, je iz njenega telesa izbil vodnjak krvi. Žival je trznila in njeni tovariši so takoj planili s svojimi zložljivimi čeljustmi in mamutovimi zobmi. Videti je bilo strašljivo, pošastne zveri so svojo prijateljico nabodle, ona je v odgovor udarila z oklom, zadela. Zelenkasta, mastna kri se širi po površini. V bitko so stopili plenilci in število pohabljenih je naraslo, drugi pa so jih pokončali.
  - Vau, Margaret ! Toda z njimi je enostavno ravnati. Vzel je, enega ranil, ostali pa se bodo pohabili. - Aurora je glasno pljuskala in topotala z bosimi nogami.
  - Vidite, hudičeva morala igra vlogo. Ni vam treba pridigati sovraštva do bližnjega in želje pokončati šibke. Sneguljčica Terminator je pomežiknila.
  Nismo se borili s šibkejšimi. - Aurora, iskriva s smaragdnimi očmi, je zelo ponosno rekla. - Proti nama dvema jih je bilo štiristo osemdeset, pred nami pa je boj z najmanj dva tisoč, od tega tristo petdeset izbranih specialcev, ki so šli skozi Irak, Afganistan, Somalijo. In drugi borci niso brez izkušenj.
  - Močan nasprotnik, kali telo in voljo, te naredi močnejšega - šibek pokvari dušo in oslabi telo, te naredi šibkejšega! Torej težka pot daje veliko več lahke zmage! - je rekla modra Margarita.
  Mimo pristanišča komsomolske deklice smo šli do kanala. Ni bilo daleč od pristanišča, sliši se celo brnenje ladij. Skavtski bojevniki so bili v kanalu. Bilo je precej dolgo in nenavadno zvijajoče. Na poti so komsomolke skoraj naletele na anomalijo. Krivil je zrak kakor prozorna vzmet. Žuželke so priletele do nje in se razplamtele s svetlim kaviarjem. Kljub temu je pritegnila krilata bitja.
  - To je nekaj podobnega uničevalcu muh. - Aurora je pritegnila pozornost in zasvetila z golimi petami.
  - Mogoče kakšno sevanje privablja žuželke. S kožo čutim ultrazvočne vibracije zraka. - Margarita se je celo strahopetno zdrznila.
  - Nova težava za nas! Na splošno lahko ta čudna narava cone povzroči srčni napad. - Ironija je zvenela v glasu ognjene Aurore.
  - Ti in jaz imava dve srci, zato ne bova umrla takoj! - Margarita je postala vesela - Dobro je, ko nisi čisto človek.
  Ognjeni hudič je na to zavpil:
  - Se strinjam! In potem bi stala za štedilnikom in celo noseča!
  Kljub temu so se dekleta morala ustaviti, se odrivati od zatičev, se večkrat odmakniti vstran, brcati nazaj.
  Za eno anomalijo se je takoj pojavila druga, tokrat ovalna prekinjena. Vse to je oteževalo gibanje. Kljub temu so šli mimo, pred njimi je bil kot potok.
  Težko se je povzpeti nanj, nasproti prihaja promet, a nepravilnosti ni. Na travi, prekriti z injem, ostajajo sledi bosih stopal.
  Komsomolke so se ustavile, preden so ga zapustile. Vidi se, kako je pognalo več glav "zelja". Rastline mutanti niso videle skoraj nerazločljivih deklet, nekaj jih je naletelo na škornje (medvedji bojevniki so se ravno obuli, da bi prikrili smrad), a očitno prepričani, da so neužitne, so zaostali.
  - Moramo plavati malo naprej! - je rekel, vrgel ven živalski nasmeh Aurora. - Tam bomo skrili čoln.
  - Nositi ga s seboj ni priročno! - Margarita Korshunova se je strinjala.
  Utišati reaktivni motor za oblikovalce ni lahka naloga, a sipa uporablja isti princip in je prvovrsten lovec.
  Najti skrivališče, da ga naključni fraer ne bi zgrabil, ni tako enostavno. Tukaj je najbolj primeren brlog nevarne zveri. Na primer, bobrova podgana. Žival je nevarna, težko jo je ubiti in velikosti divjega prašiča. Ne volnene luske, normalna fraerka se ne bo držala svojega brloga. Še posebej ponoči. Tako so dekleta razmišljala in skrivala napihljiv čoln v podobi žepa. Kjer grmičevje visi nad vodo od zgoraj. Tam so dekleta pustila svoj zaklad, prikrit z vejami grmovja.
  - Dobro skrit? - je vprašala Margarita in delala vaje na poti.
  - Lezite do jutra in ob zori se bomo umili! Besna Aurora je s peto poravnala kamen.
  - In če podgana-rakun sere! - Naguban bojevnik-komsomolec.
  - Streljajmo! Njegova koža je močnejša od aligatorjeve in je zelo cenjena. Aurora je pomežiknila s svojimi smaragdnimi očmi kot otrok.
  - Prodajmo! Spremenimo krinko, pa nas nihče ne bo prepoznal! - Margarita Korushnova je provokativno pokazala jezik.
  je zarenčala Aurora.
  - V REDU!
  Dekleta so se nekoliko umaknila, ko se je pojavil sam podgana-rakun. Zmrznili so, odločeni, da bodo zver zaenkrat ohranili pri življenju. Na nek način so spominjali na razbojnika, ki je pobil družino, a izpustil ptico iz kletke. Rat-rakun ni uspel ujeti skoraj nerazločljivega vonja deklet, poleg tega je bil poln, ko je okusil mrhovino, šel spat.
  Njegovo nenavadno smrčanje spominja na čivkanje povprečnega violinista.
  Komsomolska dekleta so se poskušala hitro premikati, hkrati pa jih nihče ni videl, tako skrivnostno je bilo gibanje. Celo škornje so sezuli.
  Bosonoga Aurora je vprašala prijateljico, pa ne zaradi pridobivanja informacij, ampak preprosto za razbremenitev napetosti:
  - No, kako obvoz uspe?
  Margarita je brez skrbi odgovorila:
  - Razen če naletimo na anomalije.
  Ognjeni hudič ji je položil prst na ustnice:
  - In tukaj je en tak plazi ven.
  Anomalija biser iz podzemlja. Zemljo je celo rahljala. Kot ogromen krt, nabit pesek, glina, trava. Iztisnil nekaj sluzastega kot olje. Po začetku udarjanja.
  - To je ogabno! - je rekla ognjena Aurora. Kot da bi se poljubljala dva prašiča.
  Anomalija jih je slišala in se vznemirjena pomaknila proti dekletom.
  - Pojdimo na stran! - je naročila Margarita.
  Agile Aurora ni razumela:
  - In zakaj je tako?
  Sneguljčica Terminator se je nasmehnila.
  - Naj vas prisilimo, da lovite dva zajca!
  Komsomolka je pokazala jezik, z njim ujela oso in jo prežvečila, takšen predlog jo je zabaval. Skavti so se razpršili in anomalija je zamrznila. Malo se je streslo in začelo padati, majhen plamen je šel skozi lužo olja. Vendar takoj, ko je zasvetil, je tudi hitro ugasnil.
  - To ni piromanija! - Opazil sem, mežikajočo boso Auroro in takoj skočil, se zasukal v salto nazaj.
  - Da, anomalija Pyromania lahko povzroči katastrofo! Margaret se je strinjala. - Zdaj pa hitreje naprej, zato izgubljamo čas.
  Takoj, ko so komsomolske deklice zašle globoko v gosto grmovje v popkih, drevesih, prepletenih mutiranih lianah, jih je obkrožila skoraj neprepustna tema. Bleščalo se je le lubje dreves, ki je pokrajini dajalo zlovešč, nezemeljski občutek. Vendar dekleta ne potrebujejo monokularja za nočno gledanje, to je za slabiče, ljudi, ki niso sposobni samostojnih odločitev in vidijo v temi. Aurora je skoraj udarila v drevo, radioaktivna osvetlitev ozadja je razdaljo naredila iluzorno, pogosto goljufa z razdaljo.
  - Prekleto! - Ognjeni hudič je čisto na mestu omenil nečistega. Zdi se, da ni anomalije, vendar je svetloba ukrivljena.
  - To sta fosgen in fosfor! - je izjavila Margarita in zasukala svoj eleganten vrat. Navsezadnje pogosto spreminjajo parametre zraka.
  - Torej je to treba upoštevati! - se je s slabo skrito ironijo strinjala Rdeča Aurora.
  Bojevnica je zamahnila z roko po zraku.
  - Najprej počasi, potem se navadite.
  Komsomolska dekleta so postopoma pospeševala, pri tem pa se trudila, da ne bi počila niti z vozlom pod podplatom. Ne bojim se toliko naključnih opazovalcev kot raznih bitij, ki bi se lahko odzvala na zvok.
  Sprva je bilo suho, potem pa, ko sta dekleta premaknila grmovje, se je nanje ulil pravi slap!
  - Voda je verjetno težka! je predlagala Aurora.
  - Deset odstotkov zagotovo! Margaret se je strinjala.
  Ognjena hudičica je žuželko podrla s peto iz hipertitana in izrazila svoje mnenje:
  - Zato je rosa tako velika in ne izhlapi!
  Pod podplati njegovih škornjev je švigala glina. Njegova barva je nenavadna zelenkasto-vijolična, kot grob. To ni bilo nikjer na Zemlji, razen na mestu cone.
  Noge so se na njem poskušale razmakniti ob straneh, vendar so sledi takoj prerasle, kar je olajšalo izvidovanje. Težko se je premikati, lepi se na čevlje in vas prisili, da zapravite napor. Aurora in Margarita sta celo pogoltnili zgoščeno čokolado. Trava se je srečala občasno in je bila pretežno plenilska. Plazila se je po glini in poskušala zgrabiti žuželke. Zapletenost visokih lian, grmovja, vej, listov, včasih brez vonja in včasih z močno aromo.
  - In od kod so creepers? - je vprašala Margarita. - To je zmerno območje.
  - Rezultat mutacije, požene korenine. Poleg tega je cona toplejša kot je v njej! Približno petnajst stopinj. Tu je poleti bolj vroče kot v ekvatorialni Afriki. Ali ne približno enake temperature. - lepa Aurora je nagubala čelo in se očitno poskušala spomniti, kaj je nekoč prebrala.
  Margarita je zelo samozavestno izjavila:
  - To ni nič! Vsaj za nas.
  Aurora z golimi nogami se je obračala v zraku, delala salte in cvilila:
  - Smo komsomolski medvedi in to pove vse!
  - Spominjam se, da so nas nekako odpeljali v Saharo. Teden dni sem preživel brez hrane in pijače, se prebijal po pesku, ki je bos kot na štedilniku žgal ponev in nič ni preživelo! - Opazil sem, kako izpušča iskre iz oči (in ne figurativno, ampak dobesedno!) Margarita. - Samo seveda prijetno, ni bilo dovolj.
  - Seveda! Tudi jaz sem šel skozi to! Noge se hitro navadijo, vendar jih potem samo srbi. In koža potemni na soncu. - Potrjena, vesela in igriva kot mačka iz Viria Aurora.
  - Ne maram, ko je telo belo, zdi se preveč razvajeno. - Margarita se ni pretvarjala, da je naredila grimaso.
  - Čokoladna porjavelost je trenutno v trendu. - Ognjeni hudič je zarežal z zobmi panterja. - To pomeni, da imaš denar za odhod na jug.
  Dekleta so skoraj zmanjkala zapletenosti černobilske džungle. Mimo brega širokega kanala se je nahajal. Gost grm, ki štrli iz korenin, mutirani trpotec, s svojimi širokimi listi - je ustvaril priročno zaprto lego.
  Margaret je vzkliknila:
  - No, tukaj je Vizhnitsa pred nami.
  - Da, nekdanje sovjetsko mesto! Zakaj je Ukrajina ponosna, postala je skoraj ločena država znotraj Sovjetske zveze. Navsezadnje smo v vojni z njimi že stoletja ! Zato je zmagala ZSSR in zdaj so Ukrajinci naši bratje. Rdeča Aurora je na široko razširila roke in poskušala vzleteti.
  - In prej so bili pri njih bratje Rusi. Vsak otrok ve, da je Kijev mati ruskih mest. - Je rekla, nasmejana širše Margarita. - Združila jih je sveta pravoslavna vera in slovanske korenine. Sam Bog je zapovedal, da je ZSSR enotna država. Toda prišel je Bandera in naredil bedlam - izkazalo se je, da je vojna. Vendar smo zmagali.
  - Red je zgrajen na temelju, kjer je cement vera, pesek pa volja! In za to je treba posaditi veliko zlikovcev! - je odgovorila, močno renčala Aurora.
  Ogled mesta ni težak. Jarek je tu nasut, ni problem prečkati obzidja. Hiše so večinoma stare, vidne so petnadstropne stavbe in nebotičniki stalinistične dobe. Dekleta so že obiskala sodobne zgradbe. Potem se je Margarita spomnila:
  - Odpeljati moramo osemnajst otrok, kajne?
  - Naši fantje bodo pomagali! Ustvarimo takšno paniko v mestu, da ne bodo mogli slediti našim gibanjem! Bosonoga Aurora je stresla pištolo.
  Snežno bela bojevnica se je ozrla in, ko je odrezala klopa komarja, znižala glas, vprašala:
  - Kaj če se prevrne?
  Ognjeni hudič je logično pripomnil:
  - Računam na njegov osnovni pohlep. Poleg tega bom zdajle poklicala tega škrata. Podpiral bom njegovo borbenost.
  Margarita Korshunova je precej neinteligentno zarenčala:
  - Najbolje je, da to storite z dobro klofuto.
  Aurora je s hitrim tekom prstov na bosih nogah z gumbi vtipkala številko in glasno rekla:
  - Si pripravljen!
  - Ja, vendar je bila taka zmeda! - v odgovor sem slišal tanek cvilež.
  - Ne obupajte pod krinko, kje je lažje vzeti ven. Poleg tega nihče ne bi bil presenečen nad odsotnostjo otrok po tako burni noči. Zvita, rdečelasa hudičica je znižala ton.
  - Se strinjam! Ne bodo nam več odvisni! - je predel škrat - specialist za kidumping.
  - Počakajte nas, karkoli se zgodi! Mogoče dodati še pet odstotkov. je tiho rekla Aurora.
  Zadnje besede so imele čaroben učinek. Kreten bandit je predrl:
  - Počakal bom, tudi če bo konec sveta!
  Hladna Aurora je z ironičnim dvigovanjem in spuščanjem dolgih trepalnic pomislila: "nekaj me to spominja na Juda, ki čaka na trepetlikov kol."
  - No, zdaj bomo premagali Američane in njihove privržence, - je odločno rekla zelenooka Aurora.
  - Ali veš, da nikakor ne morem odpustiti Ameriki? Galina je stisnila pesti.
  - Kaj? - presenečena rdeča medvedka-komsomolka.
  - Bombardiranje naših in japonskih mest! To je barbarstvo! Pisal sem celo poezijo! - Margarita je stresla granato in celo s tako jezo, da je padel cel roj dlakavih mutantnih žuželk.
  Aurora je navdušena poskočila:
  - Zapojmo! To je zanimivo.
  In Korshunova bo pela, njen glas je, kot vedno, višji od Himalaje hvale;
  Zvezdo domovine daje Gospod,
  Verjemite mi, da je bolj sijoča kot sonce!
  Ti si moja domovina -
  Vedi zate, srce bije od žalosti!
  
  V vas smo komsomolci kot orli,
  Zdrobimo naciste in pometemo z odpadki!
  Uspeli smo celo na Jupitru,
  Gojite sadje - neuresničljiv raj!
  
  Venera je kraj ljubezni
  Na Marsu je občutek bojevnika najvišji!
  Zlomiš verige zla, dvomov,
  Navsezadnje Bog želi narediti najboljše!
  
  Uniči kozmični pritisk
  Ujemimo brado z močnim trnkom!
  Sovražnika bo zdrobila moč sveta,
  In Junkers je bil sestreljen z navadnim otroškim lokom!
  
  Poravnava ena - vzemi in zmagaj,
  Drugega rezultata ne moremo vedeti!
  In ne raztrgajte volka rajha,
  Dobi bajonet v obraz od borca!
  
  In bajonet vam ne bo ustrezal za prihodnost,
  Buldožerju bomo dodali dinamit!
  Tako hiter let
  Ko je proletarec udaril s kladivom!
  
  Naslednja poteza bo minila kot orkan
  In končna igra bo zmagovalni kolega!
  Navsezadnje je naš bes ponoreli vulkan,
  Masaker nad barabo, grozen maček!
  
  Klope smo klestili v Berlinu,
  Pariz je svoboden pod rusko zastavo!
  Smo hčere domovine in sinovi,
  Ko se gostimo, z užitkom jemo med!
  
  Megleni Albion je zdaj kot brat,
  New York je postal kot pita na pladnju!
  Naša rdeča, škrlatna makova zastava,
  Pod njim so srečni vsi ljudje s svobodo!
  . POGLAVJE #12
  Tudi Oleg Rybachenko ima sanje, ki niti niso preproste, ampak čudovite. Kot da z Dimo nadaljujeta vojaško kariero;
  Oba sta se prijavila kot prostovoljca v otroško SS divizijo, ki jo je ustanovil demonski obsedeni Fuhrer. Zdi se, da je v tej realnosti Hitler dokončno znorel. Res je, po drugi strani pa je imel preudarnost, da ni začel brezupne vojne z ZSSR.
  Po drugi strani, zakaj se fant ne bi vojaško utrdil? Zakaj bi pustili medicinske sestre in se basali kot barčuki?
  Oleg Rybachenko in Dmitry sta skupaj z drugimi fanti iz mlajšega bataljona odletela v Afriko. Nemški šestmotorni transporter je lahko prevažal do dvesto oboroženih padalcev. Bil pa je cel bataljon tristotih borcev mlajše različice Hitlerjeve mladine. Tristo fantov, starih kakšnih dvanajst let, na videz še precej navihanih nosov, v resnici pa so bili posebej izbrani fantje, ki so bili že deležni ne šibke vojaške šole.
  Fuhrer je želel, da bi v vojni sodelovalo čim več najstnikov. V Afriki so bile glavne britanske sile že poražene, čeprav so v Sudanu še vedno močne garnizije. Res je, da kolonialne čete niso povsem zanesljive in pravzaprav britanske enote. Niso ravno angleški. Niso tako dobro oboroženi, še posebej s tanki, poskusite, zato prenesite opremo po metropoli. Zato je tveganje za velike izgube pri fantih minimalno. Šlo naj bi na ravni klasičnih taktičnih vaj, mlajša generacija pa bo nabirala izkušnje v vojni.
  Oleg Rybachenko in Dmitry tekoče govorita nemško (domnevni sovražnik), pa tudi angleško, špansko in francosko. Tudi njihova šola je elitna in sovjetski otroci bi teoretično morali biti najpametnejši.
  Nemški fant, očitno eden od vodilnih, visok in mišičast Hans Feuer se je rokoval in iskreno dejal:
  - Nismo pričakovali, da so lahko Rusi tako močni in pametni. Na primer, pljuvati po naše kot prvorazredni Nemci!
  Oleg Rybachenko je skromno pripomnil:
  - In kaj je tako presenetljivega. Mogoče se bomo morali boriti, ampak če greš v izvidnico in ne znaš nemškega jezika, koliko informacij boš zbral?
  Hans se je strinjal:
  - Res je! Toda na splošno so nas učili, da ste ruski podljudje. Slovani so prehodna stopnja med opicami in ljudmi. To pomeni, da je ruščina v smislu razvoja inteligence nekoliko višja od hišnega ljubljenčka.
  Dimitrij je jezno stisnil pesti.
  - Ja, lahko vdelam za take besede.
  Hans je pogumno odgovoril in stisnil pesti:
  - Samo izbira orožja je moja. Z rokavicami ste prvak polsveta, kaj pa dvoboj na nunčake?
  Dmitry je bil presenečen:
  - In kaj je?
  Otrok nemške elite je želel odgovoriti in pokazati svojo erudicijo, a ga je Oleg Rybachenko prehitel:
  - To je kmetijsko orodje, ki na Kitajskem izbija snope. Mongolski Tatari so Kitajcem prepovedali nošenje orožja, zato so to navzven neškodljivo napravo spremenili v smrtonosno palico. Razvit je bil celoten sistem boja na nunčakih. Nato so ga sprejeli Japonci konec devetnajstega stoletja. Verjetno je šlo od njih do enot SS.
  Hans je odgovoril:
  - Gotovo ne na ta način. Pred desetimi leti je Veliki Fuhrer povabil več gurujev iz Kitajske in ukazal, naj bo šola boja z roko v roki Tretjega rajha najnaprednejša na svetu. Ne smemo misliti, da se Nemci, ki smo najvišji narod, nočemo ničesar naučiti od drugih narodov. Naša nemška vojaška šola zahteva, da se čim bolj upošteva človeški faktor.
  Dmitrij je živahno prikimal in potrdil misel:
  - In tudi sovjetski. Stalin je rekel - tehnologija v obdobju obnove odloča o vsem! In potem je v drugi petletki razvil idejo - kadri odločajo o vsem!
  Oleg Rybachenko je rekel drugače:
  - Moram reči, da s človeškim faktorjem ni vse v redu. Na primer, raven tehnične usposobljenosti vojakov v ZSSR zaostaja. Ampak na splošno smo super!
  Hans je predlagal:
  - Bi radi igrali Hitler-hash?
  Sovjetski fantje so bili presenečeni:
  - In kaj je?
  Hans je pomežiknil.
  - Zadnji izum Velikega Fuhrerja. Kot šah, ki ga ne igrata dva, ampak štirje, dva po dva. Toda na eni plošči štiristo celic. Ima tanke, SAU in bojne ladje. Skupaj jih ima vsaka številka štirideset, skupaj pa sto šestdeset. Nekateri se premikajo kot šah, drugi ne. Pa še nekaj drugih novosti... Na primer, tank in bojno ladjo lahko sestrelijo samo tanki, samovozke in Linki ter pehota bodisi skupaj, bodisi če dosežejo določeno linijo, okrepijo svoje orožje. Na splošno je igra zelo težka, sploh ni podobna šahu.
  - Pokaži ji. - je vprašal Oleg Rybachenko.
  Hans je iz nahrbtnika vzel zložljivo desko. Bil je na tečajih in precej kompakten. Številke so magnetizirane. Štirideset enakih. Sama plošča je precej konzervativna, pravokotna. Pravila so zanimiva, predvsem skoraj vse figure ne udarjajo, kot se premikajo, razen tankov. Oba lahko premagata in hodita z zajemom.
  Po pričakovanjih je najmočnejša figura bojna ladja, najšibkejša lahka pehota. Izkazalo se je, da so tu samovozne puške in koga zanimajo letala, in to eno po eno, potem pa jurišno letalo, lovec, bombnik in hidroletalo. Poleg bojnih ladij so tu tudi rušilci. Tudi pehota je drugačna, mehanizirana, preprosta in konjenica. To pomeni, da ni enostavno razumeti pravil. Oleg Rybachenko je takoj opozoril:
  - Ne, te igre šaha ni mogoče premagati v priljubljenosti. Stopnja težavnosti je tik nad vrhom!
  Hans se je strinjal:
  - Da, tukaj ne bo lahko razviti strategije. In ne moreš pisati pametnih knjig. Ampak to je za arijce!
  Dmitrij se je strinjal:
  - Da, za Arijce! Igrajmo!
  Oleg Rybachenko je opozoril:
  - Malo bo užitka!
  Hans je povabil še enega fanta in ko je sestavil par, je začel igrati proti fantom. V tem primeru sem izbrala rjavo. Oleg in Danka sta naravno rdeča!
  Igra sprva ni bila ravno razburljiva, potem pa so se vključili fantje. Oleg Rybachenko je kot rojen strateg prevzel pobudo in začel potiskati sovražnike z bokov. V igri Fuhrer na splošno ni bilo kralja in štab je bilo mogoče premakniti, ne da bi izgubili potezo.
  Toda fantje niso smeli igrati. Oglasil se je alarm ...
  - Zračni napad!
  Fantje so takoj planili k okencem. Čeprav so bila okna ozka, se skoznje slabo vidi, nastala je celo gneča.
  Pristajalna letala so letela v koloni in seveda v spremstvu dobro oboroženih lovcev.
  Angležev ni bilo več kot ducat. Spitfireji, ko so videli, da so Nemci odprli več mitraljeznega ognja, so poskušali zadeti z velike razdalje. A odgovor so dobili sami. Tri letala kraljevih zračnih sil so se začela kaditi, ostala pa so pobegnila.
  Fantje so glasno žvižgali, a nihče ni klel nespodobnosti - disciplina. Ti pa so teptali s škornji in izstrelili številne zasoljene šale.
  Seveda transport ne more loviti borcev, razlika v hitrosti je velika, zato so se fantje morali umiriti in se vrniti k svojemu poslu. Nekateri so celo začeli delati sklece od tal, drugi delati tisk.
  Vendar je bil Oleg Rybachenko tako navdahnjen, da je zapel z glasom, ki je bil sposoben odgnati ne le kralja, ampak cesarja lažnivcev (Hitlerja!);
  Letimo v hudo, smrtno bitko,
  Pionirji - otroci komunizma!
  Naš Gospod Svarog je vedno z mano,
  Podrimo temelje revanšizma!
  
  Imamo pogum in vztrajnost
  Vsak stroj zna sestaviti!
  Naciste čaka hud poraz,
  Ne nosi Fritza neumnosti!
  
  V bližini Moskve je bil Wehrmacht močno premagan,
  Pokazali smo drzno hrabrost!
  Slippery parazit je bil zdrobljen
  Zmagali smo, štejemo naravnost!
  
  Kaj lahko Fritz stori naslednje?
  Samo tace do vrha - hitro obupaj!
  In Adolf v grlu - oster špic,
  Naj vlogo igra klovnov osel!
  
  Naša vloga je trobiti v zmagoviti rog,
  Zbiranje rdečih legij!
  In neusmiljeno odsekali glave agresorju,
  Vsaj iz šole so prišli na fronto!
  
  Premagali smo plazilce, kot bi jih rodil Mars,
  In povsod Fritz prosi za milost!
  Smo sinovi velikih, kjer so vse enakopravne države -
  Naj odobrijo pohod z obrazne ikone!
  
  Hitler je mislil zavzeti našo Zemljo,
  In zdaj ima izboklino pod šiško!
  Navsezadnje so Nemci hoteli vse spremeniti v igro,
  In položil jih je preprost fant!
  
  Kaj se je zgodilo s "Tigrom" - šel je v kovino,
  Iz njega bomo kuhali samovarje s sladkim čajem!
  Fritz je dobil - strm poraz na rogovih,
  Smo v Berlinu v sijočem, toplem maju!
  
  In Adolf je postal zanka namesto kravate,
  Zategoval vrat sovražnika-krvnika!
  Težka kazen je tekla za njegove grehe,
  In zdaj s tanki gazim Nemčijo!
  
  Veliki Stalin je komsomolca nagradil sam,
  Dal je ukaz - velika zvezda "Victory"!
  Koliko smo vložili - v Sveto Očetovstvo sil,
  Da se naši dedje veselijo na onem svetu!
  Čudno, ampak za tako hujskaško pesem so mu burno ploskali - tukaj so vsi čisto otopeli, ali kaj?
  Ko je Oleg Rybachenko končal petje, so se sanje prekinile in ju znova prebudili, tokrat ne na najbolj običajen način, ampak vzeli in polili s hladno vodo. Potem pa spet te verige, ki so bile napolnjene s strašnimi odrgninami na rokah, in kolona je bila vožena ... Niti zajtrka mi niso dali! Okrogla! Tako je, Nemci so ostali na mestu, ujetniki pa so se počasi premikali po obvoznici. Kaj je pomen tega, ni jasno. Cesta je asfaltirana in prodnata. Nekaj ur kasneje so gole pete začele močno peči in srbeti. Številne deklice so krvavele.
  Potem pa so ga, čeprav je bilo še daleč od večera, brez slovesnosti odpeljali nazaj in mu naglo odvezali verige ter mu ukazali, naj leže.
  Oleg Rybachenko in ostala dekleta so naglo ubogali. In čeprav se mi sploh ni dalo spati, so se roke boga spanja in vizij Hipnoze (ki mu je Vsemogočni Zevs sam naredil, da mu je zaprl oči!) nenadoma in neizogibno zavihale.
  In spet pionirji v častnih vojaških zadevah, tudi če pripadajo tuji vojski;
  Bataljon tristo dvanajstletnih dečkov iz Jungvolka je bil obnovljen na kraju samem in se premaknil južneje. Sprva so fante nekaj kilometrov vozili z avtomobili, nato pa si je vodstvo očitno premislilo in se odločilo, da fantom priredi tek za preživetje.
  Fantje so se bili prisiljeni sleči, ostali so v enih vojaških kratkih hlačah in tako skoraj goli in bosi s torbami na ramenih tekli proti jugu.
  Seveda so se smeli namazati z novo, dokaj učinkovito kremo za sončenje, pot pa ni potekala po puščavi, ampak po mehkejši in ne tako pekoči travi, saj je potekala ob reki Nil in okoli polnovodnega izvir, rasla je trava in drevje, a vseeno je bila preizkušnja najtežja. Kajti bežati sem moral, v razmerah divje afriške julijske vročine, in to celo z mitraljezi, pa tudi z nahrbtniki z zalogami.
  Seveda so bili v posebnem bataljonu fantje, ki so predstavljali barvo nemškega naroda in so imeli dostojno telesno pripravljenost, a vseeno.
  Mladi bojevniki so se zgradili in njihov poveljnik, isti kreten kot oni, čeprav precej visok, z mišicami Apolona, je ukazal:
  - No, brat! Vem, da ti bo težko, ampak dolg je dolg! Oseminpetdeset kilometrov je treba premagati do večera! To je ukaz.
  Oleg Rybachenko je pripomnil:
  - Hmm ja! Beseda ta ukaz zveni kot urok! Ni ga mogoče prezreti.
  Dima je pripomnil:
  - Pripravljen sem staviti, da tega ne bomo storili!
  Hans Feuer je nasprotoval:
  - Dolžan izpolniti, saj smo Arijci! In tudi vi ste Rusi, Arijci, če se zapišete v najboljši bataljon Jungfolka.
  Nahrbtnik za hrbtom, skupaj s strelivom, vodo in spajkanjem, tehta osemnajst kilogramov, plus trikilogramska mitraljeza. Enaindvajset kilogramov je za odraslega težko, če dolgo hodiš, potem pa tečeš, pa še to pod žgočim soncem.
  Oleg Rybachenko je drgnil nogo po travi. Fantje so bili navdušeni nad tem, da so se znebili čevljev, obuli usnjene škornje (usnje je res umetno, a vseeno ni nekakšen kirzač), tukaj je težko teči. Telovadni copati ali teniški copati bi bili boljši, a v razmerah vojne Nemčije je to luksuz in odločili so se, da fantov ne bodo razvajali.
  Zaslišal se je ukaz in bojevniki iz Jungvolka so pohiteli v beg, medtem ko so poskušali ohraniti videz formacije.
  Z Nila je zapihal svež vetrič, ki je prijetno pihljal po golih, mišičastih trupih dečkov bojevnikov. Nekako so spominjali na najstniške titane, pripravljene vdreti v nebo. Tekli so, odmerjeno dihali, skoraj prsti do prstov. Pred nami so bili najvišji in seveda visok Dimka, čeprav je bilo šest fantov, vključno s poveljnikom, višjih od njega. Oleg Rybachenko, ki je bil le malenkost nad standardom, njegova enajstletna rast (v nasprotju z realnostjo, v kateri je sledil v svojih junaških prednikih!) je moral pohiteti, skoraj na koncu. Res je, to je bila prednost, manjša možnost, da bi stisnili pete ali pa nogo spravili pod mesto, kjer so sedeli. Tu je najmlajši, nikakor pa ne najšibkejši ali še bolj neumen.
  Obremenitev je otipljiva, a še sprejemljiva, vsak ima izkušnje s tekom z obremenitvijo. Tudi z veliko težo, ko so na svojih ramenih nosili na primer partnerja.
  Pod bosimi nogami bosih nog od časa do časa zaškrtajo ali počijo, v zlomljene palmove veje ali storže, včasih so bodičaste rastline, ki jih fantje poskušajo obiti. Trava je segreta, pogosto suha, vsekakor pa ne žge kot puščavski pesek. Na splošno se da še živeti, le sonce vzhaja in krepi toploto.
  Visok Hans, približno enake višine kot Dmitry, tečeta z ramo ob rami. Nemški bojevnik vpraša mladega sovjetskega vojaka:
  - No, zdaj ste v vojni! Smodnika seveda še nismo zavohali, a vse je pred nami. Ali doživljate kakšno vznemirjenje?
  Dmitrij je iskreno odgovoril:
  - Ne še! - In je dodal in spet obrnil glavo. - Iskreno povedano, ne!
  Hans je zaničljivo smrknil.
  - Sem! Bom iskren, da! No, kaj od fantov mojih let lahko gre legalno v vojno. Borite se, streljajte, ubijajte, razstrelite, ujemite. Navsezadnje je to romantika. Navsezadnje sta se tudi ti in Olezhka želela počutiti kot živa vojščaka, da bi pobegnila od rutine!
  Dimka je odločno ugovarjal:
  Naše življenje ni rutina. Sploh pa je biti pionir, tudi vodja in športnik, zelo zanimivo.
  - Kaj torej, si se prijavil pri nas? Se bojite, da bi vas ubili ali pohabili? - je Hans sarkastično dražil.
  Dimka z vzdevkom Ilya Muromets - se je posmehoval:
  - Zato sem se prijavil, da pokažem, da se Rusi ne morejo boriti nič slabše od Nemcev. In potem ves svet piše in govori o vaših zmagah ...
  Hans se je zasmejal.
  - No ja! O naših zmagah, slavi po vsem vesolju. - Visok bojevnik je ponosno napihnil svoje široke prsi. - In vi, Rusi, komaj morete potisniti majhno finsko vojsko. Nimaš se s čim pohvaliti!
  Dmitrij je užaljeno, s težavo se je zadržal, da ne bi uporabil pesti, ugovarjal:
  - Imamo tudi Khalkhin Gol!
  Hans je zaničljivo smrknil.
  - Manjši spopad, nekje v Aziji. In naši fantje so že zavzeli Evropo in skoraj vso Afriko in Azijo. In zajeli bomo Rusijo, čas je, da pljunemo!
  Dmitrijeve oči so jezno zasvetile:
  - Ne grabite, roke so kratke!
  Hans se je zasmejal.
  - In kako smo vas prisilili, da ste podpisali pogodbo iz Brest-Litovska? Dali ste nam zemljo, štejte do Dnepra, s trikrat več bajonetov in sabelj. Kaj lahko v tem primeru rečemo o Rusu kot vojaku?
  Dimka se je združil, nameraval je udariti Hansa v gobec in ob poznavanju njegove moči kot prvaka "polsveta" bi zagotovo nokavtiral predrznega nemškega fanta, toda ... Nisem hotel zlomiti črto in se dogovorite za boj. Da, in med polemikami ni dobro uporabljati pesti. Razen v tem primeru ga bodo najverjetneje aretirali in ne bo imel časa pokazati, da se Rusi borijo nič slabše od Nemcev. Zato je Dmitrij mirno ugovarjal:
  - Mi Rusi smo vas premagali pod Friderikom II. in celo zavzeli Berlin. In ko vam je poveljeval Napoleon Veliki, je bila polovica njegove vojske Nemcev in v prvi svetovni vojni je prišlo do Brusilovskega preboja. Da, in Pariza niste zavzeli, ker so naše čete skoraj zavzele Koenigsberg.
  Hans je našel precej tehten protiargument:
  - Kakorkoli, v zadnjih bitkah z nami ste bili poraženi! In sodijo človeka in narod v prvi vrsti po končnih dejanjih!
  Dmitrij je povsem razumno ugovarjal:
  - Pod carjem smo imeli zaostalo industrijo, zlasti na vojaško-tehničnem področju. In zdaj smo razvili resno industrijo. Na primer, videli ste tank KV-2. Opremljen je s havbico 152 mm. Ali imate vi Nemci kaj takega?
  Hans se je zasmejal.
  - Francozi so imeli na tankih S-2 tudi havbice, ki so bile celo večje od kalibra 155 milimetrov, vendar nas to ni ustavilo, da bi premagali žabe, saj smo imeli šibkejšo opremo kot zdaj. Glavna moč Wehrmachta je premoč človeškega faktorja!
  Dmitrij je zasukal obraz z enakomerno porjavelostjo:
  - In zakaj mislite, da ste v prednosti pred nami v človeškem faktorju, če ste postali prvak "polsveta"? In premagati najboljše izmed svojih fantov?
  Hans je povsem razumno rekel:
  - Izjeme včasih le potrjujejo pravila. Pravzaprav skoraj vedno! Zdaj, če ne vzamemo posameznih pojavov, ampak raven vojaškega usposabljanja kot celote, potem tukaj ...
  Dmitrij se je razjezil:
  - Ne veste, kakšno stopnjo bojnega usposabljanja imamo in kako potekajo vaje v sovjetski vojski. Torej ni treba špekulirati!
  Hans je logično pripomnil:
  - V Španiji je bila konkurenca med sovjetsko vojaško šolo, doktrino in nemščino. Preizkusili smo opremo in orožje. Rezultat je zmaga naše vojaške šole in strateške umetnosti ter utrditev Francovega režima. Torej smo se že borili z vašimi fanti in zmagali!
  Dmitrij Muromets je žalostno pripomnil:
  Imeli ste veliko več vojakov kot mi! Pravkar ste vzeli znesek!
  - Ne bi rekel tega. - Hans je sklonil glavo in utihnil, začeli so se pojavljati prvi znaki utrujenosti in postalo je težko govoriti.
  Najhuje pa je seveda vročina. Sonce je nezadržno šlo proti zenitu. Nihče od fantov je ni bil vajen. Nemčija in Rusija sta severni državi in poleti le redko gredo nad trideset stopinj. In to je julija v Afriki in vetrič je prenehal pihati z Nila.
  Bose noge fantov so postale bolj bodeče od suhe trave, nato pa je nenadoma zamanjkalo in cel kilometer je bil prekrit z gorečim gruščem. Bilo je zelo boleče, nekateri ne preveč zadržani fantje so zacvilili. Z njih je curljal znoj in s piskanjem kapljal na razgret prod.
  Oleg Ribačenko in Dmitrij ter večina drugih fantov, vzgojenih v špartanskem duhu, so se poskušali nasmejati in ne izdajati moke. Razmišljali so o nečem drugem. Tako si je Oleg Rybachenko predstavljal, da mu bose noge liže plamen na stojalu, in so mu hoteli iztrgati pomembno državno skrivnost. In to mora prestati in ne pokazati, da je prizadet ali prestrašen. Poleg tega so fantje odraščali v težkih razmerah in njihove pete niso bile tako razvajene, čeprav sta pesnik in črni gramoz gorela, vendar ne toliko, da bi se groba koža odluščila.
  Kmalu so sledili vročinski udari. Skoraj hkrati je omedlelo več pregretih dečkov, ki so jih morali dvigniti na lahka, zložljiva nosila.
  Oleg Rybachenko je pri sebi ugotovil, da imajo Nemci na splošno dobro opremo. Ali je možno, da boste v Rdeči armadi našli napravo za nošenje ranjencev iz duraluminija, ki se hkrati zlahka skrije v nahrbtnik.
  Težje pa je teči z dodatno obremenitvijo v rokah, pa tudi gole pete te močneje pečejo, ko se pritisk povečuje. Torej so nekakšni v prostovoljno-prisilnem peklu. Oleg Rybachenko je celo pomislil: kako bi se njegovi tovariši odzvali na takšen preizkus, vsi bi preživeli.
  Široki pasovi razbeljenega, počrnelega proda so bili združeni z bodečo, posušeno travo. Poleg tega je poveljnik postopoma vodil fante stran od Nila, očitno zato, da bi se izognili vstopu v naselja Egipta.
  Spet so se nekateri fantje začeli sesedati in fantje, izčrpani ali omamljeni od sončnega kluba, so si pokrili glave s krpo, namočeno v vodo, in jih položili na nosila. Nekateri, ki so prej utrpeli lažji udarec, so vstali in nadaljevali beg.
  Toda moč mladih fantov se je zmanjševala in skoraj polovica je bila v okvari.
  Končno je poveljnik, prav tako precej utrujen, rekel:
  - Vsem ukazujem, naj počivajo! Dosegli smo mejo! Pokrijte se s senčniki, pijte vodo s kisom in čokolado. Potem se boste ulegli in delali dihalne vaje!
  Bojevniški fantje so vzkliknili v šibkem zboru:
  - Pripravljeni smo izpolniti vsako naročilo!
  Kljub kremi za sončenje je otrokova koža postala rdeča in modrica. Bilo je neprijetno ležati na bodičasti suhi travi in fantje so pod seboj dali celofan.
  Dmitry in Oleg Rybachenko sta se naselila drug poleg drugega v istem šotoru. Fantje so se zdeli nekoliko izsušeni, koža pa potemnela. Bose noge so me močno pekle in srbele, noge je bilo treba dvigniti, da je odtekla kri in mi je postalo vsaj malo lažje.
  Dmitry je pripomnil:
  - Da vojna ni med, smo vedeli, a ne v enaki meri!
  Oleg Rybachenko je mračno obljubil:
  - Še vedno so rožice. Če vidite kri in pogledate svoje prvo truplo, vam bo jasno, da vse to tekanje po vroči površini ni nič!
  Dmitry je potegnil trebuh in rekel:
  - V knjigah seveda pišejo, kakšen je občutek, ko človeka prvič ubiješ. Tudi slab človek in vaš sovražnik, pripravljen sprostiti pogum. Ampak vseeno je..
  Oleg Rybachenko je pripomnil:
  - V Boussenardovi knjigi "Captain Daredevil" je bil tudi cel bataljon naivnežev, ki so se borili z Britanci. Nekaj nas spominja. Toda tam se problema psihologije, pravijo, kako je ubiti človeka, le na kratko dotakne, ko krogla po nesreči pokosi mladega bobnarja. In tako na splošno obstaja precej lahkomiseln odnos do smrti. Zdi se, da sploh ni vojna, ampak praznik!
  Dmitrij je logično ugovarjal:
  - To je knjiga za otroke in najstnike; ki jim je dolgčas branja o psiholoških izkušnjah. In konec je že slab, skoraj cel bataljon milksopov je umrl, nadaljevanje pa nikoli napisano!
  Oleg Rybachenko je z globokim izrazom pristne žalosti pripomnil:
  - Ampak to je taka knjiga, da ti je žal, kako hitro se je končala. Toda veliko pogosteje se zgodi obratno, da dobesedno trpite, ko poskušate premagati to ali ono delo!
  - Če imate roman Lea Tolstoja "Vojna in mir", potem ima Olezhek nedvomno prav! Dmitrij se je strinjal.
  Mladi partner je nato ugovarjal:
  - V knjigi "Vojna in mir" je spletka, več zgodb in likov, razkritih v podrobnosti. Ne, ni prazna. Nikakor ne dolgočasno! Čeprav seveda na začetku še zdaleč ni najbolj zanimivo.
  Dmitrij se je strinjal:
  - Da, tako je ... Mnogi pisatelji grešijo s počasnim zapletom, ko vam uspe, preden se začne najbolj zanimiva akcija, zavreči na videz dolgočasno knjigo.
  Ko so fantje dovolili, da počakajo na sam vrh sonca, je poveljnik postal živahni Wolf Shtich, zelo mišičast fant, na videz star približno štirinajst let. Obraz je lep, a strog, otroški in odrasel hkrati. Sam Wolf je še vedno iz Jungvolka, vendar je njegovo ukazno načelo, da morajo mladi voditi mlade. In to, da Shtikh nima izkušenj in meni, da otrok nikogar ne moti. Glavna stvar je, da je Arijec in poveljuje Arijcem, kar pomeni, da je sposoben narediti nemogoče, navadnim ljudem. In kaj? To delajo!
  Spet tek, pozabiti na bolečino, utrujenost, fante, ki jih je celo sram (takšna je vzgoja!), spomniti se na mamo, očeta ali pomisliti na kaj nežnega. Takrat sta sposobnost prenašanja trpljenja in sama preizkušnja velik blagoslov.
  Mladi bojevniki tečejo, ne da bi pomislili na neposlušnost, in če kaj hočejo, je to boj!
  Vročina je še vedno zelo močna in fantje spet pobegnejo na bodičasto vroč grušč. In sploh ne vidi konca. Bolečina postane neznosna in mnogi mladi bojevniki ne morejo več zadrževati stokov bolečine.
  Nato je Oleg Rybachenko začel peti pesem, ki jo je zložil na poti, pravo koračnico;
  Slava sovjetske domovine je velika -
  Vredni smo verjeti, da bomo to slavo!
  V boju bomo premagali krutega sovražnika,
  Zavoljo ruske, presvetle moči!
  
  Kaj v domovini poje,
  V srce poštenega, bosonogega pionirja!
  Kot ptica hitimo v let,
  Kako sveta je postala naša vera!
  
  Samodejno verjemi veliki brat
  In granate sploh niso odveč!
  Če si pogumen, potem rezultat
  Bo, kljub temu da si fant!
  
  Pionir je drzen in strog ...
  Toda Božji nasmeh nas razsvetljuje!
  Žal, na svetu je veliko zlobnih asov,
  Želijo uničiti mesto v raju!
  
  Fašistični šakal vleče šape k nam,
  Otroku hoče iztrgati srce!
  In njegovi prašiči se nasmehnejo,
  Naj dobi glasno klofuto!
  
  Tanki "Tiger" so "škornji",
  Okoren - strašno oglat!
  In ne bežiš od njih,
  No, bolje pripravite granate!
  
  Ustvarili bomo tak svet, verjemite,
  Kjer bodo milijoni srečni!
  Grabežljiva zver bo pobegnila v brlog,
  Pobili bomo podle legije!
  
  Kaj v domovini poje,
  In zelo slavno zdrobi vse naciste ...
  Stisnite močneje Knight Ray pištolo ...
  In da bo na planetu mirno in tiho!
  
  
  
  
  Rdeči prapor bo zasijal
  V njem je Jezusovo sveto ime!
  Opraviti pionirski izpit za pet -
  Biti znan - vaša Rusija!
  
  Ampak ta izpit ni na tabli -
  Iz okopa bo treba predati!
  Sivi lasje hitijo k fantu v viskiju,
  Prijatelj je umrl - zdaj žaluj na grobu!
  
  Kaj je izmeček preklete vojne,
  Niti vreden, da bi ga imenovali zver!
  In drhal ne zna zadržati
  Čeprav je Adolf včasih bolj smešen od norca!
  
  Vemo, da se ne smemo umakniti,
  Pionirji se za vedno bojijo tujega!
  Fantje smo zvesti prijatelji,
  In moralno verjamem, da ne pohablja!
  
  Slavni pohod bomo zaključili v Berlinu,
  Vedno smo verjeli, znali se boriti!
  In takoj ujel drzen pogum,
  PKK nošenje v teku v nahrbtniku!
  Igrivo in pogumno pesem je zaključil Oleg Ribačenko, nemški fantje pa so jo potrdili z žvižganjem in smehom. Kot da ne bi opazili, da je bil njihov hvaljeni firer od glave do peta polit s pomije!
  Teči je postalo bolj zabavno, dodane je bilo več elana ... In kmalu se je makadam končal in zašla mehka trava, ki je postala užitek za opečene noge, pogumne fante.
  Dimitrij je z nasmehom pripomnil:
  - Pravijo, da nam pesem pomaga živeti, nič pa niso rekli, da nam tudi olajša breme za hrbtom!
  Oleg Rybachenko je nasprotoval:
  - Že v času stare egipčanske civilizacije so poznali življenjske učinke glasbe na človeško telo in tudi pesmi. Na primer, mali sužnji in sužnje, ki še niso mogli učinkovito delati na poljih in v kamnolomih, so bili prisiljeni peti, da bi razvedrili odrasle sužnje. Navsezadnje je taka znanost valliologije prišla iz Egipta.
  Poveljnik Wolf je zavpil:
  - Obnova za rast! In ne govori!
  Bojevniški fantje so se takoj reorganizirali in nato molče tekli.
  Sonce je že zašlo (v severni Afriki julija se stemni prej kot v srednjem pasu.). Zastoj je bil že blizu, ko je nenadoma sledil signal.
  - Vsi lezite in se preoblečite!
  Kot se je izkazalo z razlogom. Pred nami je bil oddaljen hrup. In fantje so aktivno delali s saperskimi lopatami in metali travo čez sebe. Bilo je že dovolj temno...
  Hans je pripomnil:
  - Verjetno je naš! Do frontne črte je še predaleč, saj je Wehrmacht spodobno napredoval.
  Dimitrij je z nasmehom pripomnil:
  "Toda učenje umetnosti preobleke nikoli ne škodi!" V pravi vojni bo to prišlo prav!
  Hans se je strinjal:
  - Ja, nikoli, a prepričan sem, da je naš!
  Wolf je siknil:
  "Še ena beseda in ustrelil te bom na mestu!" Vsi počakajte! In naredite granatna jabolka.
  Kot se je kmalu izkazalo, se je Hans v resnici zmotil. Pojavili so se britanski tanki. Fantje pa so tiho sedeli v zasedi: kaj ko bi bili sami na ujetih vozilih.
  Čeprav gredo tanki proti severu. Le štiri so, tri lahke in ena težko prebojna "Matilda". Zadnji tank je velik problem, saj mu lahko granate le poškodujejo gosenice. Pljuča pa je mogoče zadeti z natančnimi meti v streho ali v krmo. Če "Matilda" prekine tire, potem lahko fantom povzroči izgube s svojima dvema strojnicama in topom.
  Wolf ni želel, da njegovi prijatelji umrejo že drugi, bolje rečeno celo tretji dan po prihodu v Afriko. Res je, mitraljezi bi lahko onemogočili natančne zadetke. Toda vprašanje je, čigavi so ti tanki? Nenadoma so Nemci že zajeli trofeje?
  Wolf je naročil:
  - Zasebni Yungfolkovets Oleg. Pojdite ven do tankov brez orožja in torbe in ugotovite, kdo so!
  Oleg je zašepetal:
  - Poslušajte poveljnika!
  Napol gol v črnih kratkih hlačah je bil fant temnopolt od zaščitne kreme, da bi skril svoje svetle lase, si je nadel nekakšen turban iz časopisov. Zdaj je bil videti kot navaden, reven arabski otrok. Malo verjetno je, da ga bodo imeli za sovražnika.
  Tanki so se premikali umirjeno, prestavljali so v prestavo, kjer so motorji povzročali najmanj hrupa, kar je tudi vzbujalo sum. Oleg je skočil do njih, močno zamahnil z rokami in zavpil v polomljeni angleščini.
  - Tam so mine! Obstajajo rudniki!
  Tanki so se ustavili, iz Matilde je štrlela glava s čelado in jezen glas v angleščini je odgovoril:
  - Zakaj hočeš arapčonok?
  Fant bojevnik je zajokal:
  - Nemci so postavili mine! Bodite previdni kraljeve čete!
  Iz naramnice se je pojavila druga glava, slišal sem jo, odgovorila bo:
  Naj umrejo ti zlobni Nemci! Moj kralj je z nami! Zdaj jih bomo pojedli!
  - Pridi sedi sem! - Ukazal, sodeč po epoletah, polkovnik kraljeve britanske tankovske vojske!
  Fant se je povzpel na stolp in čutil prijeten hlad oklepa na svojih bosih, drobnih žuljastih nogah. Nato se je naslonil in začel Britancem kazati pot.
  Bilo jih je pet in v premalo prostorni kupoli srednjega tanka Matilda je bilo nekoliko tesno. Tu se je Oleg Rybachenko odločil postati junak. Njegove spretne, izurjene roke, kot poklicnega žeparja, so segle v pasove in izvlekle revolverje. Palci so takoj odstranili varovalke.
  Seveda je bilo podlo, toda skušnjava, da bi dosegel "podvig", je bila tako močna, da je Olezhek nekajkrat streljal iz vsakega revolverja, medtem ko je meril pod levo lopatico.
  S take razdalje ga je težko zgrešiti in samo norec ali zadnji strahopetec si lahko obleče neprebojni jopič, ko sedi v tanku. Polkovnik je bil presenečen in je za vratom zatipal cev pištole. Fant je zašepetal v najčistejšem londonskem dialektu:
  - Če želite živeti, ukažite ostalim trem tankom, naj se predajo! V nasprotnem primeru jih bo naš bataljon uničil skupaj s posadkami!
  Polkovnik je bil presenečen:
  - Kdo si?
  Oleg Rybachenko je odkrito odgovoril:
  - Vaša zadnja priložnost za preživetje! Trije lahki tanki bodo obstreljeni z granatami, vas pa bo mučil ogenj. Ljudje bodo umirali! Štel bom do tri, ali daš ukaz, naj se predajo in izstopijo iz avta, ali pa te ustrelim v meso tvoje noge in ponovim zahtevo od začetka! En, dva...
  Polkovnik je zacvilil.
  - Se strinjam! Samo ne ubij nas!
  Oleg Rybachenko je ponosno izjavil:
  - Nemci ne ubijamo ujetnikov! In potem po kapitulaciji Britanije lahko spet služiš v novih kraljevih silah, prenovljeni Britaniji.
  Polkovnik je ukazal s tresočim se glasom. Tankerji so ubogljivo zlezli iz tankov in odložili orožje. Nekaj največjih nemških fantov, ki so odvrgli maskirno travo, je steklo proti njim in se pripravljalo na sprejem prve serije ujetnikov v življenju.
  . POGLAVJE #13
  Šesterica se spet bori s Kitajci. Njihova hiperčarovnica jih je spet vrgla v sedemnajsto stoletje. Sovražnik je že uspel zbrati ogromno vojsko. Čete Nebeškega cesarstva so oblegale rusko mesto.
  In zdaj fant, dekle in štiri dekleta z meči zdrobijo rumeno vojsko.
  Oleg Rybachenko je vodil mlin na veter, posekal več Kitajcev in zapel:
  - V krvavo bitko ...
  In fant je z boso nogo vrgel več strupenih igel.
  Margarita, ki je izvajala hiter napad z meči in držala mlin, je potrdila:
  - Sveto in prav!
  In tudi igle je metala z golimi prsti. Udariti nekaj deset Kitajcev.
  Natasha, ki je z meči zdrobila sovražnike, je dodala:
  - Marš, marš, naprej ...
  In tudi zaženite bose noge igle.
  Z obema rokama in nogami so dekleta zelo slavno premagala Kitajce.
  Tudi Zoya je z bosimi prsti metala igle in čivkala:
  - Delovni ljudje!
  Aurora, ki je z boso nogo izstrelila bumerang in odrezala rumene bojevnike, je hitro potrdila:
  - Marš, marš, naprej ...
  Svetlana, ki je zdrobila Kitajce in z golimi prsti izpustila jeklene zvezde, udarila po sovražniku, je zacvilila:
  - Delovni ljudje!
  Dekleta so delovala kot prava bojna orla. In od njihovih udarcev mečev in metov udarnih elementov so sovražniki padali in padali.
  Oleg je držal tehniko "metulj" z meči in zapel:
  - Obrazi smrti!
  In z boso nogo je fant znova vrgel morilca.
  Margarita je priredila sprejem v mlinu. Zdrobila je nasprotnike in agresivno zacvilila:
  - To je naš način in boj!
  In iz njenih golih prstov je padlo več smrtonosnih plošč.
  Oleg Rybachenko je fant terminator, spet meče, kar ubija, in poje:
  - Prvi maj je praznik dela!
  In iz bosih nog mladega morilca spet letijo diski, ki odrežejo bojevnike nebesnega cesarstva.
  Natasha spet vrže smrtonosno in zacvili:
  - To je moje dobro!
  In njena gola peta udari kitajskega generala v brado in mu zlomi čeljust.
  Zoya ima metuljasti sprejem z meči in zavpije:
  - Jaz sem nori panter!
  In iz njenih golih prstov leta ostrega majhnega diska ubijalca. In tako so vse vzeli in porezali.
  Nato so spet v akciji meči in vsi so posekani. To je dekle terminator.
  Aurora je razrezala Kitajce, zdrobila njihova telesa in zaklokotala:
  Izbrani smo ...
  In dar smrti leti z njene gole pete.
  Svetlana, ki poseka bojevnike rumenega imperija, potrdi in pokaže svoje biserne zobe:
  - Mi izbiramo!
  In z njenih bosih nog spet beg uničenja.
  Oleg Rybachenko, drobljenje nasprotnikov, dodaja:
  Kako pogosto je ...
  Dečkovi goli prsti so sprožili sporočilo smrti.
  Margarita, ki je uničila nasprotnike in sprožila predstavitve uničenja, je dodala:
  - Se ne ujema!
  Kot dekle z okretnimi nogami.
  Natasha, ki je streljala na sovražnika in izstrelila darila smrti, je izdala:
  -Sem za tabo...
  In bosi kot vedno v poslu.
  Zoya, potem ko je raztrgala sovražnike, jo je vzela in agresivno siknila s kobro:
  - Sledi senci ...
  In njene bose noge so spet v poslu ...
  Aurora je vrgla svoje orožje z golo spodnjo okončino v sovražnike in ga temeljito razrezala, agresivno zacvilila:
  - Navajam se ...
  Svetlana je z boso nogo vzela in vrgla ducat igel, udarila po množici kitajcev in zacvilila:
  - Za neujemanje!
  Oleg Rybachenko je znova v napadu. Sovražnike poseka in od časa do časa zapoje:
  - Angeli dobrote, dve beli krili, dve beli peruti nad svetom!
  In iz njegove gole noge spet leti darilo uničenja.
  Fant kot vidimo je zelo hrt. In ves čas bos, in trdo. Pravi mačo. Čeprav je videti star dvanajst let. Toda to je utelešenje uničenja.
  Tudi Margarita z bosimi nogami meče igle in cvili:
  - Nore sanje! Popolna lepota!
  In spet se nekaj povsem smrtonosnega odbije od gole pete.
  To dekle je utelešenje smrti in uničenja.
  In ti Kitajci, ja, razumejo.
  Natasha v hitrem gibanju lepega terminatorja. Nasprotnike seka, seka z meči in poje:
  - Slava carju Alekseju!
  In igle ji letijo z bosih nog.
  Zoya, ki poseka Kitajce in uničuje sovražnika, potrjuje:
  - Zlobnež bo poražen!
  In iz njenih bosih nog leti darilo divje smrti.
  Aurora, ki zdrobi sovražnike, agresivno potrdi:
  - In ne prosi sovražnika za milost!
  In njeno boso stopalo spet vrže ven, nekaj popolnoma smrtonosnega. In razbije nasprotnike na raztrgane koščke mesa.
  Svetlana, ki zruši tekmece in zažene nove igle v sovražnika, kot kobra sikne:
  - Ne kriči na luno!
  In darila nevarne smrti letijo iz njenih golih prstov. Ki vse poškoduje in pobije.
  Na potezi je Oleg Rybachenko... fant je neumoren kot vedno...
  Kitajci imajo težke čase. Tako jih zdrobi in razžaga.
  Fant genij cvili:
  - To je moj boj!
  In spet letijo iz njegovih bosih nog darila uničenja.
  In mladi bojevnik se bori kot skrajni in agresivni junak. In njeni meči so kot črnobogovi kiji.
  Margarita ga je vzela, skočila in posekala množico Kitajcev. Zadržan sprejem, kot da je smrtonosna sila.
  Nato je spet zamahnila z golimi prsti in se obnašala kot preklet demon.
  Trupla Kitajcev so že oblikovala cele gomile. Mladi bojevnik je siknil:
  - Moje življenje v zmagi nad sovražniki!
  In dekle bo spet iz bose noge izpustilo oblak igel. In rumeni bojevniki padejo mrtvi.
  Natasha je pred njo izrezala hodnik iz trupel rumenih bojevnikov. Vrgla je ostre, brušene diske in zacvilila:
  - Vrzi na Mars in tam bo razred!
  In iz njenega bosega stopala spet leti ubijalski dar nadvse neprijetne smrti.
  In koliko Kitajcev umira. Na stotine, tisoče, pod udarci drobljive šesterice.
  Tudi Zoya je v gibanju. Jezdi kot kobra, sovražniku ne da niti najmanjše možnosti. In kitajski padec vdrl.
  Deklica je z boso nogo izstrelila igle, ostre s strupom, in pela:
  - Ruski junaki posekani z mečem!
  In bojevnik, kot bi se val dvignil, nato pa padel.
  In Aurora naredi korak proti sovražniku in ga brez nadaljnjega poseka.
  Ubije Kitajca in sikne:
  - Moje veliko junaštvo!
  In iz njenega bosega stopala spet poleti tisto, kar drobi koščke v barvice.
  Rdečelaska Kitajcem ne prizanaša. Tukaj je naenkrat prerezalo sedem ljudi.
  In njena gola peta, general nebesnega cesarstva, ji je razbila čelo. Seveda je umrl.
  Svetlana se tudi premika in seka sovražnike. Njena dva meča sta kot zložljive škarje prerezala telesa Kitajcev.
  V gibanju je deklica zdrobila ducat nasprotnikov. In z bosimi nogami je prijela diske in jih lansirala. In odrezala je veliko Kitajcev.
  Vsa je v divji blaznosti.
  Svetlana pravi:
  - Sovražniki ne bodo mimo!
  Aurora se je strinjala:
  - Seveda ne bodo minili - brez možnosti!
  In rdečelasa psička, ki spet divje tuli in z meči mlati Kitajce. In takrat bodo rovkini goli prsti izpustili nekaj iglic. Da bo nekaj deset Kitajcev poslanih na oni svet.
  Oleg Rybachenko, ki je posekal rumene bojevnike, ga je vzel in zacvilil:
  - Uničenje uma!
  In spet je deček z bosimi prsti vrgel strašno smrtonosne in smrtonosne igle.
  In potem je zacvrknil:
  - V mojih sanjah - vedno zmaga!
  Margarita, ki se je bojevala s sovražnikom in sekala nasprotnike, se je strinjala:
  - Celo zelo velika zmaga!
  In dekle spet z golimi prsti, ko ga vzame in izstreli smrtonosnega na sovražnika.
  Toliko Kitajcev je že pobil njihov par. Da, in nič manj štiri dekleta.
  Natasha je z boso nogo vrgla doma narejeno granato iz premogovega prahu. Ena bo eksplodirala in kitajske vojake raztrgala na koščke.
  In dekle zavpije:
  - Jaz sem orel moči nad svetom!
  Zoya je zelo spretna tudi pri uničevanju kitajske vojske. Zamahne z meči in poje:
  - Ponosni orli smo!
  In spet nekaj zelo smrtonosnega prileti iz njene bose noge. In Kitajci so zelo specifični ubijalci.
  Deklica v divji ekstazi spretnega in agresivnega gibanja, ki ne pusti niti eni igli pasti, ne da bi bila zadeta.
  Tudi Aurora se premika. Njene bose noge mečejo ostre igle. Rdečelaska se obnaša kot panter, ki lovi šakale. Kitajce reže kot sladkorni trs.
  In zakriči na ves glas:
  - Prihodnost je moja!
  In iztegne jezik.
  Svetlana iztreblja tudi Kitajce. In njene bose noge pospešujejo njihovo hitro gibanje.
  Blondinka, kot kobra. In reže nasprotnike brez usmiljenja.
  Njeni meči se vrtijo kot mlin na veter. In ne pustite, da sovražnik zmrzne v miru. Razen če mir postane popoln in večen.
  Svetlana, prekine Kitajce, poroča:
  - Naša forma je najvišja!
  In iz njene bose noge leti smrtonosno in nerazumljivo. Kako zadeti nasprotnike, tako naravnost do smrti.
  Aurora potrjuje:
  - Čisti poraz!
  In ducat igel leti iz dekletove bose noge. Da, tako primerno, da je petdeset Kitajcev padlo naenkrat.
  Natasha to opazi in seka bojevnike nebesnega cesarstva:
  - Tvoj bes je velik!
  In goli prsti bodo zagnali diske.
  Zoya, rezanje nasprotnikov, vzklikne:
  - Naj se sanje uresničijo!
  In tudi bosa noga, kot bo poslala morilsko uničenje.
  In množica Kitajcev se spremeni v trupla.
  Aurora, ki poseka rumene bojevnike, poje:
  - Brez milosti do sovražnika!
  In iz njene gole noge prileti nekaj, kar do smrti zdrobi rumene borce.
  In rdečelasi bojevnik v divjem gibanju.
  Svetlana, ki je presekala kup sovražnikov, jo je vzela in zacvilila, razgalila svoje biserne, bleščeče zobe:
  - Nikoli se ne bomo ustavili! Ruska vojska je torej rojena za zmago!
  In potem dekle z boso nogo vrže granato na premog in svoje nasprotnike razbije v krvave kose mesa.
  Oleg Rybachenko, ki je premagal Kitajce, je deloval spretno.
  In fant terminator je zapel:
  - Ruska vojska je rojena za zmago!
  In fantova gola peta je v skoku zadela mandarino v brado in ga dobesedno zdrobila.
  Mladi bojevnik je glasno vzkliknil:
  - Zmaga bo prišla za nas!
  Margarita, ki je sekala Kitajce in jim odsekala glave, je pripomnila:
  - Če obstajajo ...
  In dekle je z boso nogo vrglo kup igel ...
  Oleg Rybachenko je v odgovor zavpil:
  - Kdo pride k tebi!
  In takrat je dečkova bosa noga izpustila oblak iglic. Takoj je bilo pretepenih sto Kitajcev.
  Margarita je zacvilila na vsa grla:
  - Tam bodo tisti ...
  In njeni goli prsti so sprožili smrtonosni bumerang.
  Oleg, ki je izrezal bojevnike nebesnega cesarstva, je potrdil:
  - Kdo bo prišel po vas!
  In fantove bose noge bodo sprožile ubijalskega in edinstvenega. Nekaj, kar drobi kosti Kitajcem.
  In jih zastrupiti.
  Da, fant ni iz plašnega ducata ...
  Natasha je imela dvojni sprejem - rezala je Kitajce in cvilila:
  - To so naša dekleta!
  In z njenih bosih nog je beg darilo popolnega uničenja.
  In deklica bo siknila:
  - Utihni!
  In njeni meči so vsem sekali glave.
  Zoya reže nasprotnike med premikanjem in poje:
  - Moja ljubezen je v petem nadstropju!
  In spet bo bosa noga deklice sprožila bumerang. In množica rumenih bojevnikov z odprtimi trebuhi se je zrušila.
  Natasha, ki je sekala rumene, je spregovorila:
  - Ljubezen? Kaj pa Fabergejeva jajca?
  In spet je iz gole pete izšla smrt.
  Zoya, ki je sekala Kitajce, je pripomnila:
  - In ti si že posebej otrpnil!
  In pomežiknila svoji prijateljici!
  Dekleta očitno niso navadne. In zagotovo ne žabe.
  Zojino boso stopalo sprošča škodljiv element. In veliko Kitajcev odpade.
  Aurora v napadu. Edinstven in uničujoč. Reže sovražnike, njeni meči pa so kot krila mlina na veter.
  Rdečelasi hudič, v klasičnem gibu hitrega napada. Če res reže, potem reže konkretno.
  In kriči:
  - Tveganje je plemenit namen!
  In od njenih bosih nog spet darilo kitajskim muham. Vsi bodo porezani in zmečkani.
  Svetlana na poti Zdrobi vojake nebesnega cesarstva. Ne daje ti niti najmanjše možnosti.
  In zdaj so njene bose noge tako virtuozne, morilske pa bodo vržene stran. In Kitajci bodo tako pokošeni, da se preprosto čudiš.
  In dekle Svetlana kriči:
  - Ponosno lebdi nad planetom ...
  In kitajskemu poveljniku je zlomila vrat z golo peto.
  Oleg Rybachenko, ki je zdrobil sovražnike, je zapel:
  - ruski dvoglavi orel ...
  In iz dečkovih bosih nog leti še eno darilo smrti za kitajsko vojsko.
  Margarita je prerezala sovražnike in pokazala zobe ter dodala:
  - V pesmih ljudstva poje ....
  In premogovna limona je odletela z gole pete bojevnika in zlomila nasprotnike ..
  Nataša se je zavrtela v zraku, posekala ducat in pol Kitajcev. Odrezala je veliko sovražnikov in zacvilila:
  Ponovno je pridobil svojo veličino!
  In dekle je spet v gibanju in plesu smrti.
  In njene bose noge vržejo nekaj ven, sovražniki pa so zelo natančno ubiti.
  Ja, za Kitajce je to črn dan.
  Tudi Zoja jih mečka, reže na kose in cvili:
  - Veličina ruskega imperija!
  In njeni goli prsti sprožijo nov smrtonosni bumerang. Kar nasprotnikom odvzame glave.
  In dekle sama ga bo vzelo in zarezalo backhand.
  Toda v boju Aurora ni sramežljiva. Če pogine dolbanet, torej brez usmiljenja. In posekajte njene meče - tako kot krvnike.
  Rdečelasa hudičica je zarjovela na vsa grla:
  - Res sem samo Satan!
  In spet se njeni meči dvigajo in padajo na kitajske borce.
  Ognjena zver bo zajokala in z njene bose noge bo odletela granata žagovine.
  Prišlo bo do eksplozije. In veliko Kitajcev je že v krsti.
  Natančneje, njihova trupla so raztresena povsod.
  Aurora bo zacvilila:
  - Moja vera je iztrebljenje!
  In z njenih bosih nog bo letel kot dar smrtonosne smrti.
  In rdeča psica je samo morilski dinamit!
  Svetlana, obstaja tudi nekaj, kar vam ne pusti dolgčas, lahko pa ubije.
  Vzel ga bo, z bosimi nogami izstrelil bumerang. In odrezal veliko Kitajcev. To dekle je samo temperamentna blondinka.
  In v tem bojevniku je težnja odrezati glavo s pomočjo žage z ostrimi zobmi.
  In bojevnik bo zapel:
  - Ne bo vam prizaneseno! Zelo bomo veseli!
  In spet dekle naredi zelo drzne in modre poteze. In zlomi nasprotnike, ne dovoli jim, da se ozrejo.
  Dekleta v napadu na kitajsko vojsko. Nasprotnike sekajo z meči, z bosimi nogami pa pošiljajo darila uničenja.
  Oleg Rybachenko se premika kot panter. In reže sovražnike, dela val za valom. V eni sekundi lahko nesmrtni deček zamahne petnajstkrat ali dvajsetkrat.
  In spusti veliko bojevnikov z razrezanimi lobanjami.
  Večni fant vzklikne:
  - Sanjska razbitina!
  Ponovno je njegov meč v gibanju in kaže težnjo po uničenju nasprotnikov.
  Tudi Margarita se je urezala in zacvilila:
  - Jaz sem vulkan smrti in vam bom dal rogove kot dame!
  In njene bose noge mečejo ostre diske, ki sovražnike udarijo do smrti.
  In dekle kriči:
  - Nove zmage bodo - novi borci bodo!
  In bojevnik vse uniči z besnim navalom.
  Zdi se, da njene gole, izklesane noge zabijajo žeblje v krsto.
  Natasha je posekala kup kitajcev in zacvilila:
  - Za našo zmago!
  In z njenih bosih nog je letelo še eno darilo smrti.
  Zoya tudi reže nasprotnike. Deluje na vso možno in nemogočo agresivnost.
  Tukaj je njena bosa noga začela limono na premog. In takoj je vrglo sto rumenih vojakov.
  Dekle je z nasmehom zapelo:
  - Konja bom vzel v zastavo in sreča me čaka!
  In spet bo deklica udarila sovražnika. In hodil bo, rezal sovražnike in jim ne pustil niti najmanjše možnosti.
  Aurora je v boju čista zver. Ta ženska terminatorka je preprosto utelešenje hudičevega uma.
  In če reže, reže.
  In od Kitajcev se vlijejo samo raztrgani kosi mesa.
  Aurora, ki je uničevala nasprotnike, je zarjovela:
  - Temperament kobre!
  In potem je njena bosa noga vrgla pravo bombo. In veliko rumenih vojakov je raztrgalo.
  Svetlana zdrobi Kitajce. Seka jih z meči in poje:
  - Prihodnost je preteklost, samo ko je dobra!
  In zdaj iz njene bose noge spet leti ubijalsko darilo. Nasprotnike razprši. Tu so tudi delci rok, nog in druge krvave pene.
  Dekleta v boju so tako divja, nenehno v napadu.
  Toda Kitajcev je preveč in zato iztrebljanje zasvoji. Čeprav meči in delo.
  Predvsem Oleg je začel pljuvati iz slamice. Kar dodaja tudi iztrebljenje.
  Da se razumemo, fant je zelo hrt. Njegovi gibi so kot nihanje nihala.
  In to je veliko hitreje kot ure. In sekajo meče zelo hitro in hitro.
  Fant je siknil:
  - To so naše sanje, zmagati in uničiti!
  In spet bodo njegove bose noge izstrelile smrtonosno darilo.
  Margarita v divji potezi. Reže sovražnike in škripa:
  - Zmaga bo, zagotovo vem!
  In dekle bo vrglo smrtonosno granato.
  In raztrgati dele rumenih bojevnikov.
  Tudi Nataša se giblje. Ne pozna ovir in sramežljivosti. Njeni meči so sekali nasprotnike. In izvedite trojni mlin.
  Nato dekle reče:
  - Velika kaskada!
  In bosa noga vrže bumerang. Ducat Kitajcev ostaja brez golov. Tukaj je bojevnik, ki se ukvarja z njimi.
  Tudi Zoja se premika. Zdrobi nasprotnike in škripa:
  - Krvavo in pravilno se bori!
  Njena bosa noga je v gibanju, nekaj bo vrglo. In raztrgati množico bojevnikov nebesnega imperija.
  Tudi Aurora se premika. In vodi tudi uničenje Kitajcev. In to počne, kot bi grabil s čopičem.
  In zaškripa:
  - Banzai trend!
  In iz njene bose noge spet prileti granata. In razbil bo veliko zlomljenih sovražnikov.
  V bitki je tudi Svetlana. In ne odneha brez velikih ceremonij. In meči kot rez. In z bosimi nogami ga bo vzel in spustil. In iz tega izhajajo takšne strele energije.
  Aurora spodbuja svojo prijateljico:
  - Obstaja kontakt!
  Svetlana, ki je poveljnika Kitajske prepolovila, je potrdila:
  - Obstaja kontakt!
  In obe deklici sta udarili z golimi petami druga ob drugo.
  Aurora je spet v gibanju. Impozenten in nepremagljiv. Ne pozna šibkosti in dvomov.
  Njeni meči so rezali človeško meso.
  Rdečelasi hudič, ki zdrobi drugega Kitajca, vpraša:
  - Kaj res misliš?
  Svetlana je odgovorila:
  - Res je, koncept je relativen!
  Aurora se je zasmejala in pripomnila:
  - Da to je res!
  In še ena granata je odletela iz njene bose noge. In kako je zadela sovražnike. Od Kitajcev so v različne smeri leteli le kosi raztrganega mesa.
  Svetlana je z nasmehom pripomnila:
  - Tako je naše ubijanje in ustvarjanje!
  In deklica je z boso nogo sprožila tudi dar smrtonosne in neusmiljene smrti.
  Natasha, ki je Kitajce razbila z meči, je logično ugotovila:
  Oni imajo svojo resnico, mi svojo!
  In še ena granata je odletela iz dekletove bose noge.
  Zoya se je s tem voljno strinjala in sovražnika razrezala na majhne koščke:
  - Vsak ima svojega. In zelo velika resnica!
  In iz njenega bosega stopala spet leti izjemno smrtonosna. In trganje mesa na majhne koščke granatnega jabolka.
  Nataša je logično pripomnila:
  - To so nam dali znanost in bogovi!
  Zoya, ki je uničila nasprotnike, se je strinjala:
  - Veliko je dala!
  In njena bosa noga je spet vrgla več diskov. In udaril kup nasprotnikov.
  Natasha je opozorila in pokazala zobe:
  - Trend, vendar!
  In njeni goli prsti so vrgli še ducat igel. Pokazali so smrtonosno in divjo politiko.
  Ubitih je bilo že na desettisoče Kitajcev. Šesterica je opravila odlično delo pri ustvarjanju alternativne zgodovine.
  In seveda, dekleta in fant sta zelo velika in ogromna sila!
  . POGLAVJE #14
  Kitajci so dobili kruto lekcijo, dokler niso napadli, deček genij Oleg Rybachenko je načečkal še eno mojstrovino;
  ČAS ZA DARILA!
  PROLOG
  Na predvečer novega leta je prestolnica Moskva videti kot velikanski čebelji panj, radodarno obarvan z lučmi. Vsi hitijo dokončati številne stvari, ki so se nabrale v letu, da bi se potopili v sladke vrtince praznične zabave.
  In mladi Alex s svojo punco Angelino se je moral vrteti in dostaviti številna darila. Lepljiv, umazan sneg je škripal pod škornji iz klobučevine, v bombažnem ovčjem plašču dedka Mraza je bilo vroče, pod vlaknato brado pa je mladeničeva rdeča, brez britvice lička spekla od slanega znoja. Angelina, v kostumu snežne deklice je malo lažje, čeprav po dvajseti hiši ne začnete figurativno padati z nog.
  Kako pa zavrniti možnost dodatnega zaslužka kot novoletni par?
  Za nove posodobitve je premalo denarja, štipendija pa izjemno majhna, po norih cenah...
  - To si kudlaty, kje chapaet? - sem zaslišala neroden glas.
  Svetilka je nenadoma ugasnila in v temi so švignile zlovešče sence. Bradati razbojnik z ozkimi očmi je stresel dolgo bodalo, sledilo pa mu je še več, ki so bili videti kot hudiči, ki so pobegnili iz podzemlja.
  - Prerežite nevernike! - Sliši se, muči bobniče, grdo, kot škripanje zarjavele žage po betonskem glasu.
  Čeprav je seveda po hollywoodskem scenariju moral par vstati in takoj uničiti besne razbojnike, vendar je življenje bolj prozaično. Alex in Angelina sta dala gos. Seveda so mladi, športni, a težke torbe z darili za hrbtom in zajetne halje zelo otežujejo tek ...
  Za njim se sliši močan dim, umazane preproge, tu je bil mladenič prerezan z bodalom po hrbtu in mu je rezal plašč ...
  Bežečim študentom pod noge prileti siv predmet, zdi se, da gre za podgano z bleščečim (gori varovalka!) repom. Angelina je zacvilila: ni marala podgan, kar pa je bilo pravzaprav veliko bolj grozno ...
  Ropotalo! Asfaltni pločnik, ki se je močno dvignil, je udaril v obraz in telo je takoj prebodla ostra, trgajoča celice bolečina ...
  ZADNJA PRILOŽNOST ČLOVEŠTVA
  Ko se približa tako nešteta armada, je grozljivo, od daleč se je zdelo, da leze raznobarvna, bleščeča meglica. Poleg tega je vsaka iskra divji demon ali tresoč duh, ki ga povzroči magija čarovnika nekromanta. Sprednji del je bil raztegnjen za nekaj parsecov, v takem obsegu so celo vodilne ultra bojne ladje videti kot zrno peska v Sahari.
  Človeška konfederacija je skupaj z drugimi rasami, ki naseljujejo metagalaksijo, vstopila v odločilno bitko.
  Tukaj je toliko ladij z neverjetno, čeprav v večini primerov le ovirano učinkovito bojno raznolikostjo. No, na primer zvezdna ladja v obliki čembala ali z dolgimi gobci, zvitimi v ramrod namesto strun za harfo, ali celo kontrabas s pravokotno tankovsko kupolo. To lahko naredi in res naredi vtis na posameznike s slabim srcem, vendar bo bolj verjetno povzročilo smeh kot strah, zlasti med prefinjenimi bojevniki.
  Njihov nasprotnik je imperij, ki predrzno trdi, da je univerzalna sila. Velika krsta, kjer je vse postavljeno v službo vojne, glavni slogan pa je učinkovitost in smotrnost. Za razliko od koalicije se zvezdne ladje za prevoz krste razlikujejo le po velikosti. In oblika je skoraj enaka - po videzu zelo plenilske, globokomorske ribe. Morda z eno samo izjemo: videti kot debela, jekleno ulita bodala - annigelans.
  Zvezde v tem delu vesolja niso preveč gosto posejane po nebu, so pa pisane, svojevrstne v svojem svetlobnem razponu. Iz neznanega razloga ob pogledu na te svetilke obstaja žalosten občutek, kot da gledate v oči angelov, da obsojajo živa bitja vesolja zaradi njihovega podlega, resnično divjega vedenja.
  Vojski Grobzagonata se ni mudilo na srečanje, le ločene mobilne enote so hitro, izkoriščajoč svojo večjo hitrost, napadle sovražnika, povzročile škodo in se umaknile. V odgovor so jih poskušali srečati z baražnim ognjem, vendar so spretnejši in tehnološko naprednejši lijaki za krste delovali veliko bolj učinkovito. Mine počijo kot detonirane in izbruhnejo v gejzirju drobcev križarke in rušilcev. Ampak tukaj je bilo mogoče odložiti in veliko igro. Ena od ogromnih bojnih ladij človeške konfederacije je bila sestreljena, z ladje se močno kadi, na krovu velikanske zvezdne ladje "Stalingrad" pa vlada nemir.
  Na vso moč ga poskušajo rešiti, dekletom in fantom se koža dobesedno olušči od strašne vročine. In v zraku, kot modni navdušenec, je bila razpršena rožna voda, reagirala je molekula dušika in kisika, ki je dvignila že tako previsoko temperaturo za človeka. Tu je deklica padla na kolena in se nagnila nad poljube Perunov amulet, kapljice solz izhlapijo, ne da bi imele čas, da dosežejo težko kovinsko prevleko. Tukaj je smrt, mladenič, ki jo je pred pol ure hotel pobrati, pade na tla in zaplamti, rdeče meso se lušči s kosti ...
  Bojni robot, iz širokega gobca spušča kapljice maziva, zdi se, da ta stroj rjovi, doživlja muke, pošilja molitev elektronskim bogovom, ki temelji na binarni kodi. Prezračevalni sistem se pokvari in se spremeni v nekakšne majhne, a številne črne luknje, ki tvegajo, da absorbirajo vse in vse.
  Tu sta dve očarljivi bojevnici, ki se z rokami neuspešno oklepata minometa in poskušata odložiti smrt. Njihovi nežni, rožnati obrazi so izkrivljeni, njihove lepe poteze pa izkrivljene od neznosne bolečine. Toda pritisk sesalnega tornada se poveča. Odtrga si prste, škrlatna kri brizgne iz raztrganih mišic in kit in dekleta planejo v mlin za meso. Rdečelasa deklica na letenju trči v mladeniča in svojo lisičjo glavo zabije v trebuh.
  Pred odhodom v kraj nepovrata se uspeta nasmehniti drug drugemu. Druga ženska, že več kot napol zoglenela, je z gorečo roko narisala na steno: "Hraber enkrat umre, a živi večno, strahopetec živi enkrat, a je za vedno mrtev." Modrikasto-zelen plamen dodaja toploto in objame čudovito telo, ki je bilo še pred nekaj trenutki vredno najprestižnejših stopničk. Tu se odkrijejo dekliške kosti in močne mišice, otrdele od otroštva, se drobijo v beli pepel.
  Bojna ladja je močno zagorela in v vakuum izstrelila mavrične zračne mehurčke, nato pa je eksplodirala in se razletela na številne drobce.
  Hipermaršal Grobzagonath Prince "Giant Mace" je ukazal:
  - Premakni naprej pet milijonov osemsto petdeset tisoč super fregat, kot tudi močne nosilce annigena. Naj horda vesoljev preleti na sovražnikovih hrbtih!
  Fregate so poskušale ohraniti formacijo in se razvrstile v ločene vrste. Raketne križarke in hvatalke so skupaj z lovci tvorile nekakšno fino mrežo. Sprva so skušali sovražnika obstreljevati na veliki razdalji z orožjem, ki v vesolju ni več novo, a izjemno uničujoče: rakete termokvark. Kot boksarska taktika velikega udarca: vrzi dolg levi udarec in zadrži svojega partnerja na odstopanju. Koalicijske ladje so se umaknile, zadnji stražni del zvezdnih ladij je hitel naprej in se poskušal pravočasno prebiti na bojno polje. Krste izkoriščajo svojo prednost v organiziranosti in manevrskih sposobnostih, kot krvnik s sekiro sekajo ohlapnejšo postavo sil, ki jim nasprotujejo. Med tistimi, ki so poskušali napasti tujce, so se izgube povečale.
  Hudičevo lepotna generalka vojvodinja de Furia hiti na svojem hitrem nosilcu annigen. To je tako bojna zvezdna ladja, ki ima za razliko od običajnih križark namesto topov antenske oddajnike, ki ob uporabi v boju s svojim učinkom razjedajo oklep sovražnih ladij. Tukaj prihajajo gravioplazemski valovi, ki hitro plujejo skozi vakuum. Črn prostor zaradi njihovih premikov, ki poplavljajo prostor, je obarvan kot voda iz razlitega bencina. Akcija je zelo destruktivna. Izkrivljajo puške nezemljanov, ki se jim neuspešno poskušajo zoperstaviti, povzročajo motnje v računalniškem vodenju ali celo z visoko intenzivnostjo povzročijo detonacijo v anihilacijskih vžigalnih vžigalkah izstrelkov termokvark. Sovražne zvezdne ladje so kot ribe pod filmom motornega olja, nekatere med njimi niso kovinske ali keramične, ampak biološkega izvora in se povsem realistično zvijajo v najstrašnejših krčih.
  Tu se začne razpadati še ena od bojnih ladij, goreče, kot da je ogromna ladja s premerom čez širino Rokavskega preliva sestavljena iz domin, politih z bencinom. O izgubah med manjšimi zvezdnimi ladjami ni kaj reči. Koalicija nezemljanov in zemljanov očitno popušča, očitno je najnovejše orožje stalzanov - izsevana gravioplazma, dobesedno šokirala vesoljske sile več sto imperijev.
  Comte de Barsov nadzoruje ogenj s premikanjem prstov pred skenerjem v določenem vrstnem redu. Navzven je krsta General of Six Stars videti kot mogočna, junaška postava človeka s črtastim tigrastim obrazom. Agresivno čedna zver, toda to je zlobna lepotica - Lucifer. Grobzagon se jezno nasmehne in zadaje neusmiljene udarce. Čuti zmedo drhal, zbranih iz več galaksij. Pa naj se še bolj naberejo, povečaj paniko. Ko bodo v bitko stopile glavne sile Neusmiljenega, grobega imperija, bo za nekatere zmagovit, vesel konec, za druge pa žalosten.
  Koalicija deluje nekoliko kaotično, namesto organiziranega odboja, obskurnih manevrov, celo dve veliki bojni ladji, kljub vesoljskim razdaljam, zaslepljeni, plujeta druga proti drugi, potem pa z ropotom, s pomočjo gravitacijskih valov, boleče oddajajoča v ušesa blizu lociranih borcev, trčila.
  V njih so se zlomile predelne stene, zdrobili so bojni oddelki, kabine vojašnic, dvorane za usposabljanje in zabavo. Vse se je zgodilo s hitrostjo plime, dovolj hitro, da je uničila vsako možnost pobega, a še vedno mučno počasi, kar je dalo milijonom ujetih živih bitij priložnost, da občutijo nočno moro strahu pred neizprosno smrtjo.
  Tukaj je grofica dirke žetonov, zelo podobna šopku vijolic z rožnatimi žabjimi kraki v zlatih kodrih, sprejme bolečo smrt in se izpove ... svojemu bojnemu oddajniku. Računalniški hologram s hitrim tempom bere molitve in odvezuje grehe. Takšna je vera tega glamuroznega naroda, vaše visokotehnološko orožje igra vlogo duhovnika, samo kibernetska inteligenca velja za tako, ima dovolj svetosti in čistosti, da služi kot posrednik med živim organizmom in Vsemogočnim Bogom. Zadnje besede duhovnika-oddajnika so bile:
  - Svet ni brez šarma, a gnusoba ni žrtvovana Bogu!
  Vojvodinja de Furie je vitka in atletska privrženka ekipe v posebnem načinu, stisnjeni govorni kodi, ki ima dvojno vlogo. Prvi ščit šifre pred morebitnimi prisluhi ekipe. Drugi magotelepatski impulz.
  Križarke, rušilci, brigantine in celo ena vesoljska ladja, to so ladje, ki jih je njena zvezdna ladja poškodovala ali popolnoma uničila. De Furia logično ugotavlja:
  - Pogum lahko nadomesti premalo treninga, vendar trening nikoli ne nadomesti poguma!
  Njihov grabež je že skoraj do skrajnosti opustošil termokvarkovo energijo (zaenkrat njena izraba še ni tako popolna) reaktorja in napeto čaka na ukaz. Več sto tisoč sovražnih ladij glavnih razredov je že uničenih, bitka poteka na najširši fronti.
  Ukaz je bil izdan, pohiteli so, organizirali umik, da bi se napolnili na tovornih postajah - posebnih kontejnerjih zvezdnih ladij.
  In princ "Giant Mace" je v bitko vrgel nove sile:
  Zlasti njegova osebna vodilna ultra-bojna ladja "Beast".
  Nato sta napredovala še dva velikana "Shock and Awe" in "Red Noose". Namestili so na desettisoče velikih in malih pušk ter oddajnikov. Nad njimi je utripalo več zaščitnih plasti: graviomatrika, magoprostorska polja (prepustna snov samo v eno smer), reflektor sile. Vse kibernetične naprave so delovale na podravni teoplazmi, ki je dajala odpornost na motnje. Hkrati so bili uporabljeni ogromni radarji, ki so sami ustvarjali jezuitske ovire za sovražnikovo elektroniko.
  Kot da bi na pridelke padla smrtonosna toča, so padala "darila" s smrtjo ... Trije velikani so se poskušali razkropiti širše, da bi čim bolj učinkovito iztrebili sovražnika. So praktično neranljivi, kot kroglasta strela, ki letijo, žgejo topolov puh, ki plapola v vesolju, tak je njihov smrtonosni učinek na vesoljske ladje nezemljanov. Prisiliti jih, da se v paniki umaknejo. Nešteto reševalnih modulov v obliki tabletk se razprši po vakuumu, vedno več jih drhti od raketnih eksplozij kot boje v razburkanem morju. Doslej krste ne posvečajo pozornosti njim, razbijejo najprej nevarne in močne, potem bo mogoče dokončati tujce, ki so izgubili ostanke svojih umov od groze. Bitka še ni dobljena, čete Neusmiljenega imperija prav tako utrpijo, vendar zanemarljive izgube v primerjavi s sovražnikom.
  A hkrati na gorečih vesoljskih ladjah ni vrveža in panike. Evakuacija poteka zelo gladko, kot da ne gre za žive organizme, ampak za biorobote. Še več, umik, kot v posmeh smrti, spremljajo pogumne pesmi.
  In tukaj je nosilec annigena de Furia: tako poseben nosilec gravitacijske plazme, ki se je izkazal za nepričakovanega v smislu uničujoče moči. Polnjenje energije uničenja je potekalo skoraj v trenutku in spet v boj.
  Vesoljska ladja pridobiva največji pospešek, vojvodinja se celo drži stabilizatorja, skozi prosojno tkanino bojne obleke se vidi, kako so njeni veliki bicepsi napeti, ne na ženski način. Ona in drugi člani posadke se morajo potruditi, da ne padejo na hrbet. Vojvodinja s tigrovo glavo je neponovljiva, kot bojevnica iz stripov, njene oči so prodorne, zelo svetli, dolgi in gosti lasje plapolajo iz prihajajočega zraka.
  Težko je verjeti, da je to junaško dekle doseglo že dvesto ciklov. Kako svež in čist je njen obraz, zelo gibljiv, včasih z besnim izrazom, včasih nasprotno angelskim ali igrivim. Za njo je veliko bitk, a kot kaže se jih nikoli ne naveliča. Vsaka nova borba je nekaj posebnega, s svojo nepopisno lepoto in bogastvom slike, razburljivim ritmom.
  In zdaj imajo po principu delovanja najnovejše orožje, pred katerim sovražnik verjetno ne bo mogel najti učinkovite zaščite, vsaj do končne zmage Grobzagonata.
  Kako nemočen je dreadnought dirke Phizt. Zaslepljen, izgublja smer. Vrtenje z diskom, ki ga je izstrelil športnik, da so se njegovi sestavni deli po nekaj trenutkih razpršili po prostranstvih galaksije. Ali pa še ena nesrečna žrtev, trije rušilci, ki umirajo v naročju gravioplazme naenkrat, ladje se tresejo in sploščijo, kot mladice, ki jih val vrže na žgoč pesek.
  Baron de Alligator, ki je popravljal usmerjanje oddajnikov (in ne brez uspeha, od nove sežgane križarke so ostale le monobločne palice), je z obžalovanjem ugotovil:
  - Lahko je ubiti, težko je oživiti in na splošno je nemogoče živeti brez nasilja!
  Defuria, ki usmerja svojo skupino zvezdnih ladij, sprošča nov tok uničenja in je videti kot ladja, spremenjena iz tovornega transporta, je prav tako zapletena v plazemsko mrežo, prikazano:
  - Smrt, kot zvesta prijateljica, bo zagotovo prišla, če pa želite narediti daljši sprehod z muhastim življenjem, dokažite svojo predanost umu in pogumu!
  Comte de Barsov je hripavo zalajal in nadaljeval svojo duhovito besedno linijo:
  - Zakoni niso pisani za bedake, ampak so za njihovo kršitev deležni tudi sankcij tisti pametni ljudje, ki so te zakone napisali!
  Organiziran odpor raznolike armade je bil zlomljen. Pobeg v vesolje je kot celo gorski kolaps, je tornado, ki je takoj zajel jato mušic, podrl in pobral vse naenkrat ... Zasledovanje se je začelo. Kot trop volkov, ki žene čredo ovac. Samo krste so veliko zlobnejše, bolj neusmiljene od volkov. Zanje to niti ni stvar preživetja, temveč dokazovanje neomajne volje in neusmiljenega besa. Lovi, muči, ne izpusti. In čeprav mnogi otroci ne bodo čakali na svoje starše (in tukaj so se zbrala bitja od istospolnih do ducat spolov), ampak matere, očetje, nevtralci, njihovi sinovi, hčere in kdo ve kdo še ... Kakšna hrabrost v takem umor, ko tudi streljanje na jerebice zahteva več spretnosti in truda. Ostanki so preplavili prostor in padli na svetila, kar je povzročilo koronalne motnje, prominence in plazemske vrtince na površini. Posamezne zvezde celo spremenijo barve zaradi številnih tujih predmetov, ki so padli na njihovo površino. Ne bodo vsi razumeli, ampak tisti, ki imajo srce: še posebej grozno je, če živo zgori bitje, ki ima osebnost, osebnost pa je cel iracionalen in nepredvidljiv svet.
  Tudi sesalnik lahko joka, od take poti...
  Vse to sta videla prvošolca Alex in Angelina, in niti ne tako kot v filmu, ampak vse naenkrat, v mnogih točkah in podrobnostih, ko vse vstopi, napolni um s kalejdoskopom zaznav.
  Nato so opazili, da se ena od človeških zvezdnih ladij - brigantin z obrisi delfinjega mladiča, premika proti ... Proti spečemu kvazarju, ki sije v vseh barvah mavrice. Dijakom je nekaj reklo, da gre za kvazar, četudi ne s takšnimi žarki, ki žgejo vse živo. Toda tudi v pomanjšani obliki je skrival smrtno nevarnost za vse materialno. In ta brigantin se je zdel kot pogumen samomor.
  Annigenos pod poveljstvom vojvodinje de Furia je prejel ukaz: "Prestrezi, zemeljska zvezdna ladja!". In trije ogromni tisoči vojakov in desettisoči bojnih robotov na krovu, skoraj nepoškodovani, so hiteli za brigantinom.
  Kot da plenilski morski psi lovijo malo račko, ki se duši v viharnih vodah divjega oceana.
  Alex je nenadoma začutil, da je sposoben ne samo lebdeti, ampak tudi premikati, zavpil svojemu prijatelju: "Angel jim sledi." Dekle je odgovorilo: "Da, čutim, da lahko."
  Naj zapoje Mikhail Boyarsky: "Čeprav telo brez duše ni telo, toda kako šibka je duša brez telesa!" Morda je to res, ampak ... Duh se lahko, ko vstopi v meso nekoga drugega in prevzame nadzor nad njim, manifestira v bajni moči ...
  Iz treh bodal so se vrgli goreči tokovi uničujočega sevanja in zdelo se je, da človeški brigantin, ki ga je vodil pogumni kapitan Alena Snegova, nima niti najmanjše možnosti. Magoplazmatski valovi so že zadirali v trup, deformirali srebrnast oklep in prisilili, da so cevi lahkih topov padale kot prekuhane testenine. Člani posadke doživljajo strašne bolečine, bojne obleke razpadajo, koža se lušči, oči oslepijo ... Zdi se, da ni možnosti ... Brigantin začne žareti, za seboj pa se kadi oblak s kaviarjem antimaterije.
  Toda v tem zadnjem trenutku, ko padeš v brezupno brezno pekla neobstoja, dva nosilca annigena, ki se nahajata na bokih, ne da bi se obrnila, spustita sevanje v sredino.
  In začelo se je, mavrični valovi so šli skozi osrednje bodalo, avtomatika je preklopila na zaščito. In človeška ladja, ki se je na ozadju velikanov zdela majhna in izgubila dele svoje strukture, je pobegnila iz mavrične magoplazmatske mreže.
  Alex je sedel v telesu barona de Aligatorja, Angelina pa je osedlala zavest grofa de Barsova. Navadni zbiralci krst, tako kot častniki, so navajeni, da ne razpravljajo o ukazih poveljnikov, ampak jih izvajajo. Če so napadalci v telesih, z uporabo spomina svojih "konjev", ukazali spremeniti predmet ognja, potem ... Torej je potrebno. Kot pravi glavno pravilo Grobozagonata: "Prisegam, da bom brezpogojno ubogal Hiper-Carja, njega osebno, kakor tudi vsakega šefa, ki ga on postavi!".
  Ukaz je bil izdan in se izvaja ... Toda osebnosti nosilcev krste se nočejo sprijazniti s tem, da so se breztelesne duše mladih jetnikov polastile njihovih teles. Začne se hud boj, Aligator in Barsov zmrzneta, tigrove oči zableščajo. Naročilo je že oddano in se bo izvajalo do preklica ...
  Vendar pa je brigantin že prejel smrtne rane, samo še malo ... Alena Morozova se z zadnjimi močmi oklepa tanke niti zavesti. Njena obleka skupaj z uniformo je zoglenela, plameni pa kruto božajo njeno že povsem golo telo. Koža se prekrije z velikimi mehurji, nato pa se odlušči. Odpadajo kosi ogrinjala... Še malo...
  Tukaj je tanek rep kvazarja, kamor mora priti njen brigantin, ali bolje rečeno, kar je ostalo od njega ... Osebnosti Aligatorja in Barsova sta se že vrnila, magoplazma je spet vrezana ... Alenine zgorele kosti se sesujejo in njena zavest je zgorela v črni lijak ... In za nepomemben delček nanosekunde, dokončnega uničenja, poveljnikov fragment brigantine prileti v kvazarjev Probomeran ...
  Vse se je nenadoma ustavilo, kot da se sploh ne bi začelo. Armada flote vijoličnega ozvezdja je zamrznila, njeni nasprotniki pa so takoj izginili. Zdelo se je kot krila, šape vesoljskih jastrebov pa so bile prilepljene na vesolje in se niso mogle premakniti. In ob tem nihče ni čutil niti najmanjšega tresljaja ali sunka. Vse, kar se je zgodilo, je presegalo okvire običajne fizike.
  Vojvodinja de Furie je hudo zarenčala:
  - Kdo je to, kul, ki naju je uspel ustaviti?
  Genhir Wolf je pogledal z neprikritim sovraštvom:
  - Pojma nimam ... Načeloma je nemogoče, vendar ... - General-krsto avto je znižal glas, očitno prestrašeno do šepeta, izdalo ga je nervozno tekanje naokoli z ledenimi očmi naokrog, dodal. - Naš agent je poročal, da se lahko zemlja sčasoma šali.
  Vojvodinja je mirno, celo zaničljivo odgovorila:
  - To je seveda nadležno, toda nihče ne more prepovedati živim posameznikom, da se borijo, nam pa krste za zmago!
  Aligator je kljubovalno zazehal in mu v usta vrgel nekaj, kar je bilo videti kot močno začinjen sendvič. Božal je tigrico- adjutantko po neukrotljivih laseh, energično žvečil kulinarični izdelek z glasnim hrustljanjem, a hkrati s povsem razumljivim in močnim glasom, je povzel:
  - Nedokončan sovražnik je kot nezdravljena bolezen - pričakujte zaplete!
  Poleg potolčenih duš Angeline in Alexa je kot iz ledene luknje vzniknila sijoča snov Aleninega duha. Obraz osvobojene duše je zasijal kot sonce. Ko je ujela nerazumevajoče poglede sošolcev, je dekle kapitan z veselim navdušenjem pojasnilo:
  -Zmagali smo! Grožnja človeštvu je bila odpravljena, tako ta kot tudi prihodnji izzivi.
  Angelina je zmedeno zamrmrala:
  - In kako?
  Alenka je začela razlagati:
  - Veliki znanstvenik Pavel Karpov je odkril, da ima čas strukturo, podobno polnovodni, brezmejni reki z milijoni neodvisnih tokov. In da je mogoče s postavitvijo nekakšnega valobrana vplivati na tok posameznega potoka. Na žalost je umrl in s tem do konca razkril mehanizme vpliva in drugega takega genija ni bilo. Ampak tukaj je en način za ustvarjanje takega valobrana in ga je razkril on. Če izločite energijo spečega kvazarja v določenem obsegu in le točno ob polnoči praznovanja novega leta na planetu Zemlja, bo sproščena energija povzročila nekakšen val v preteklosti planeta in podvojitev časovni tok se bo zgodil v sončnem sistemu ...
  Alex je bil zmeden in pomežiknil z eteričnimi vekami je zašepetal:
  - In kaj bo pomembno?
  Bojevnica Alena je pojasnila:
  - Vsi ljudje v sončnem sistemu bodo prejeli dodatno leto življenja, kar pomeni, da bo imel Pavel Karpov čas za dokončanje svojih edinstvenih odkritij ... Oziroma že ima, pred nami ni sovražne armade!
  Angelina je drhteče vzkliknila:
  - Si jih vse uničil!
  Kapitan brigantine se je ljubeče nasmehnil in v odgovor pomežiknil:
  - Mislim, da ne! Le valobran, postavljen v reko časa, jim je zasukal kronološki tok v krog. To pomeni, da bodo krste živele večno, v eni časovni zanki, živele isto leto neskončno velikokrat!
  - In mi? je vprašal Alex.
  - Vrnil se boš v svoj čas in upam, da naslednjič ne boš šel po ulici z razbojniki ...
  Mladenič in dekle sta se zbudila tik pred kremeljskimi zvončki na Rdečem trgu. Velikanska ura je začela odmerjeno in veličastno odbijati polnoč.
  Prišlo je novo leto.
  . POGLAVJE #15
  Po premoru so se sovražnosti nadaljevale. Kitajci so znova poskusili in zbrali sile za napad na oddaljene posesti Rusije.
  Tokrat je šesterica vzela nekaj sodobnejšega orožja.
  V tem primeru se jih je vseh šest povzpelo na IS-7 s čarobnimi nezamenljivimi naboji in naboji.
  In začeli so brez nepotrebnih ceremonij streljati kitajsko vojsko in jo zdrobiti z gosenicami.
  In tudi Oleg Rybachenko je streljal iz topa in zarjovel:
  - Naša zmaga je neizogibna, zdaj ne bo tako kot prej!
  Vendar pa lahko med streljanjem in tudi ko streljaš po vrsti, razmišljaš o čem drugem.
  Dejansko, zakaj je Vladimir Vladimirovič Putin tako srečen politik in predsednik? Predvsem od samega začetka njegovega imenovanja za Jelcinovega uradnega naslednika je šlo vse dobro.
  Zdelo se je, da bi morali komunisti in Yabloko delovati kot ena sama formacija - Jelcinov naslednik je sovražnik številka ena.
  A do govora ni prišlo. In Sobchak, ki je ukradel, se ni spomnil. Odobritev je potekala rutinsko. Čeprav bi komunisti morali razumeti: to je njihov bodoči grobar!
  Da, in Yavlinsky - ki se je poskušal prikazati kot najbolj opozicijski politik, ki še nikoli ni glasoval za proračun, zakaj ni nasprotoval.
  Tako čudno je postalo.
  In potem se je nekako posrečilo. Nasilni in lačni Dagestan ni podprl nastopa vahabitov, čeprav sta verjetno Basayev in Khattab na to računala. Opozicija v dumi se ni spopadla z oblastmi. Ali pa uporabite čečenski faktor.
  Skratka, vse je bilo Putinu v prid od samega začetka. In opozicija v Dumi ni poskušala uporabiti eksplozij v Moskvi in Volgodonsku proti oblasti.
  Čeprav morajo komunisti razumeti, so potisnjeni v ozadje.
  Yavlinsky je to razumel zelo pozno.
  Oleg je streljal na Kitajce, rumene bojevnike raztrgal z granatami.
  In vzdihnil ...
  V REDU. Razmišljanje o politiki je malce nadležno. Vzemimo za primer Gerdo. Na eni od slik je upodobljena kot ujetnica roparjev z bosimi nogami zvezanimi rokami. In noge so celo rdeče, to je mogoče videti v neogrevanem živalskem vrtu z jelenom, roparja zebe, Gerdine noge pa zelo zebe.
  Ubogo dekle, vzeli so ji čevlje, ki jih je izprosila od kraljice. In zdaj trpi v ujetništvu.
  Fant je spet streljal na vojsko nebesnega imperija in z golimi prsti pritiskal na gumb igralne palice.
  Potem so šli v drugo smer.
  Žirinovski ni neposredno podpiral Jelcina in ni niti enega video posnetka, kjer bi dajal takšne izjave! Po drugi strani pa so mu nove volitve, in to celo na strankarskih listah, zelo koristile. Ko je dejansko izvedel vojaški udar, je Jelcin uzurpiral oblast in postal polnopravni diktator, formalno neomejen z ničemer! Prekinjeno je bilo celo delovanje ustavnega sodišča, predsednik pa je formalno dobil neomejena pooblastila! V teh razmerah je sprejem nove ustave kmalu omejil moč diktatorja, ki jo je popravil! Povedati je treba tudi, da je bilo po javnomnenjskih raziskavah do 80 odstotkov ruskega prebivalstva pripravljenih glasovati za predsedniški osnutek ustave. Zato Žirinovskega ne moremo strogo obsojati, ker podpira ustavo. Prvič, drugače mu preprosto ne bi mogli dovoliti udeležbe na volitvah, in drugič, Vladimir je upal, da bo dobil podporo nekaterih Jelcinovih številnih podpornikov. Glede imena stranke pa se je takrat med ljudmi pojavila iluzija - komunistično-fašistični (medijski izraz) parlament je bil razpuščen, nihče se ne vmešava v reforme in kmalu bomo živeli kot v Ameriki! V teh razmerah je bilo ime liberalno demokratsko volilno precej ugodno! Volilni blok je postal vladajoča stranka: Izbira Rusije z Gajdarjem na čelu! Nihče ni verjel v možnosti Liberalno-demokratske stranke, mnogi so mislili, da Žirinovski ne bo prestal niti petodstotne ovire!
  Ja, zdelo se je, da ima Žirinovski zelo slabe možnosti. In Izbira Rusije ima vse adute v rokah. Razen, kar je morda najpomembnejše, ni bilo pravih dosežkov v gospodarstvu. Toda potem v rokah ogromnega propagandnega aparata in administrativnih virov. Izkušnje Kazahstana in drugih držav kažejo, da je pogosto to povsem dovolj za zmago na volitvah, celo za senzacionalne rezultate!
  Toda Vladimir Volfovič je pokazal svoje izjemne politične sposobnosti: zlasti mu je uspelo Jelcinovo okolico prepričati o svoji lojalnosti in mu ni bila preprečena registracija, kot se je to zgodilo na primer pri Baburinovem bloku in nekaterih drugih! Denar mu je uspelo pridobiti tako, da je prepričeval sponzorje o svojih možnostih za plačan čas (in tudi sam je nekaj zaslužil s posli!). In kar je najpomembnejše, med volitvami je pokazal veličasten dar govora, saj je izvedel očarljivo volilno kampanjo! Na spletni strani LDPR lahko najdete stare zapise volilne kampanje leta 1993: to so res močni govori, v primerjavi s katerimi je Hitler le bedna senca govornika. Demokrati so se skregali med seboj in z veliko zamudo opazili rast priljubljenosti LDS! Moram reči, da sociologi niso prikazali prave slike, ampak tisto, ki jo je želela videti oblast! Gaidar je Žirinovskega označil za Hitlerja in zahteval, da Jelcin odjavi Liberalno demokratsko stranko. Toda analitiki blizu predsednika so poročali, da je Jelcinova ocena upadala in da je podpora ustavi upadala. Pod temi pogoji bi lahko diskvalifikacija povzročila težave oblastem. Poleg tega leta 1993 še niso bile izdelane tehnologije množičnih volilnih prevar, razen primitivnega metanja glasovnic v volilne skrinjice, zato je bila volja ljudstva razmeroma poštena! Žirinovski pa je obljubil, da bo izpustil Ruckoija in druge opozicijske!
  Tu se je zmotil Oleg Rybachenko, ki je znova sprožil nepogrešljiv izstrelek.
  Medtem ko je deklica Margarita z bosimi nogami uperila pištolo, je fant razmišljal in ugotovil.
  Izid volitev je bil senzacionalen, vodjo Liberalno-demokratske stranke pa so volili tako sovražniki režima kot številni Jelcinovi privrženci! Stranka je dosegla skoraj 24 odstotkov od svojih 13 članov in končala na prvem mestu. Toda zaradi mešanega volilnega sistema je Žirinovski na koncu dobil le 60 sedežev oziroma 15 odstotkov državne dume, spodnjega doma parlamenta! Poleg tega so bile pristojnosti državne dume močno omejene z novo ustavo, tako da Žirinovski v resnici ni prejel pomembne moči. Najverjetneje bi njegovo frakcijo v državni dumi lahko obravnavali le kot odskočno desko za nadaljnji napad na oblast! No, samega Žirinovskega so vedno bolj primerjali s Hitlerjem! Mimogrede, leta 1930 je Hitler dobil 18 odstotkov glasov in zasedel drugo mesto na volitvah, a hkrati pridobil veliko več dejanskega vpliva na oblast. Prvič, v rajhstagu je bil le en zbor, drugič, volitve so potekale le po proporcionalnem sistemu, tretjič, moč parlamenta je bila neprimerljivo močnejša kot v Rusiji! Žirinovski pa se je izkazal v veliko slabšem položaju: videz zmage je povzročil previsoka pričakovanja volivcev, iz gugulkinega nosu pa resnično moč in možnost, da nekaj spremeni!
  Tu se seveda začnejo čudeži: Žirinovski, ki je prej deloval kot preudaren politik, je nenadoma postal impulziven in skrajno nelogičen. Predvsem so ga obtoževali hitlerizma, zato je krepil protizahodno retoriko in porajal strahove, da bo s prihodom na oblast sprožil tretjo svetovno vojno! In nekatere izjave so bile popolnoma nore, vključno z uporabo atomske bombe proti Kazahstanu in drugim državam. Zlasti Žirinovski je celo izjavil, da bo na Tbilisi vrgel atomsko bombo! Hkrati je bilo nekaj dosežkov: mogoče je bilo izvesti amnestijo, izpolniti volilne obljube .... Toda na splošno Vladimir Volfovich ni dosegel točk, nenehno se je spuščal v škandale ... Da! Seveda je bil sprovociran, veliko škandaloznih situacij so ustvarili Cia in nasprotniki Liberalno-demokratske stranke, predvsem iz vrst zahodnih demokratov znotraj Rusije, a kljub temu preudaren in pragmatičen politik temu ne bi smel podleči oz. zmanjšajte možnost provokacij na minimum! Evo, denimo, Zjuganov se kljub temu, da že sedemnajst let nosi lovoriko glavnega političnega nasprotnika Kremlja, nekako izogne škandalom, nikoli se ni postavljal v velikem slogu in nima ugleda. kot pokvarjen politik! Resda so imeli tudi komunisti en moment z namestitvijo Hodorkovskega, domnevno glavnega financerja Komunistične partije Ruske federacije, a v tem primeru Zjuganov ni pustil nobenih diskreditacijskih izjav. Zelo previden politik Genadij Andrejevič, včasih celo preveč previden! Zlasti maja 1999, ko je Jelcin predlagal Stepašinovo kandidaturo, bi jo komunisti morali blokirati in bodisi izsiliti koncesije bodisi izzvati razpustitev državne dume in predčasne parlamentarne volitve. Toda Zjuganov se je odločil, da ne bo tvegal, čeprav bi komunisti obdržali in celo razširili nadzor nad državno dumo, če bi takrat razpustili državno dumo. Da, avgusta 1999 so komunisti brez boja potrdili Putina, čeprav je dejstvo, da ga je Jelcin napovedal za svojega naslednika, le zahtevalo, da je opozicija nastopila enotno proti tej kandidaturi. Toda Zjuganov se je odločil, da je bolje iti na volitve, pri čemer je izkoristil privilegije, ki jih daje status poslanca, dejstvo, da se Putin lahko v samo treh mesecih spremeni v narodnega heroja, pa ni moglo priti niti na čelo najpogumnejšega Kremlja. analitiki.
  Oleg Rybachenko je znova streljal na Kitajce s pomočjo fantove bose noge in nadaljeval svoje misli.
  Genialni fant je iskreno verjel, da Žirinovski ni dorasel;
  Skratka, december 1993 je bil vrhunec politične kariere vodje LDS, nato se je začel zaton, čeprav sprva ni bil plazovit z raznimi nihanji. Tudi Jelcin je hitro izgubljal priljubljenost: krize v gospodarstvu ni bilo mogoče premagati, nasprotno, postajala je vedno hujša. Tukaj je Žirinovski naredil še eno napačno oceno, podpisal sporazum o miru in harmoniji. Navsezadnje so mu očitali že podporo ustavi, ki je uzakonila ogromno predsedniško moč (po drugi strani, kaj bi bilo, če ustava ne bi bila sprejeta? Zelo verjetno je bila državljanska vojna!), in potem je bilo treba podpisati mirovni sporazum. Res je, da ga je Žirinovski zapustil jeseni. Toda na splošno bi trajalo zelo dolgo, da bi natančno opisali, katere napake je naredil vodja LDPR in zakaj ni postal predsednik. Njegova glavna napaka je strateško napačen PR! Po volitvah 1993 je bilo treba oblikovati podobo glavnega sovražnika sedanje oblasti in Jelcina osebno! Se pravi, postati Antijelcin, z najbolj populistično retoriko, s kritiko predvsem notranjih sovražnikov, korupcije, kraje itd.! In glavni slogan - Banda Jelcin na sodišču! In hkrati ne zanemarjati levičarskih parol, socialne demagogije, obljube pravičnosti! Zlasti v Belorusiji je Lukašenko v drugem krogu predsedniških volitev zbral več kot 80 odstotkov glasov, kar je za opozicijskega politika preprosto odlično ! Ne morete pa reči, da je Lukašenko v govorništvu močnejši od Žirinovskega, prej, nasprotno, Vladimir Volfovič je veliko bolj izobražen in intelektualno razvit! A Žirinovskega je pustil na cedilu njegov značaj, preveč agresiven in jezljiv, po drugi strani pa prepričanje, da bo Jelcinovo okolje in sam Jelcin stavil nanj in ga izbral za naslednika. Kdo pozna zgodbo: verjetno se bo spomnil razmerja med Hitlerjem in Gindebrunerjevo, sprva previdno, nato pa partnersko! Dejstvo pa je, da je bil Gindebrug junak prve svetovne vojne, domoljub svoje domovine in že onemogel starec. In Jelcin, uničevalec ZSSR in goreč sovražnik imperialne ideologije, je bil za Žirinovskega strateški nasprotnik. Da, in Jelcinovo okolico se je balo, da bo takrat mlad in agresiven Žirinovski začel vzpostavljati red in takrat se bodo vrtele glave! Jelcinovo okolje torej ni imelo nobene želje potisniti Volfoviča na predsedniški položaj ali premierja in njegova prava možnost za oblast je bila le prek Jelcinovega trupla. To pomeni, da je moral Žirinovski vsaj navzven posnemati najvišjo možno stopnjo opozicije režimu! Da ljudje mislijo, da ni večjega sovražnika oblasti od Žirinovskega in da nastane asociacija: Žirinovski ali Jelcin, Žirinovski proti Jelcinu! Vendar pa Vladimir Volfovich bodisi ni imel močnega analitika in PR osebe v svojem okolju ali pa ni želel nikogar poslušati. Ali pa se je celo bal Jelcina, čeprav je treba reči, da Jelcin še ni ravno tiran, če se je sprijaznil z amnestijo in izpustitvijo svojih sovražnikov: Ruckoja in Makašova. Da, in Jelcin je šel v razpustitev parlamenta, ker so mu ljudje tako rekoč dali zeleno luč za to na referendumu 25. aprila 1993. Poleg tega sta ga usmrtitev parlamenta in Jelcin sam tako prestrašila, da je izgubil odločnost. Torej, Žirinovski bi prav lahko postal njegov glavni nasprotnik, še posebej, ker je Zjuganov, ne glede na to, koliko je zbadal Jelcina, dobil kazen!
  Fant je znova s pomočjo bose noge izstrelil težki izstrelek za dekleti in nadaljeval svoje misli.
  Druga napaka Žirinovskega je bilo stališče, ki ga je zavzel do vojne v Čečeniji. Zdi se kot nacionalist, zavzemal naj bi se za vzpostavitev ustavnega reda, a v kakšni obliki! Vojna je šla že od samega začetka slabo, ruske čete so utrpele velike izgube, predvsem zaradi zločinske povprečnosti Jelcinovega poveljstva. Še več, generali z izkušnjami v vojni v Afganistanu, na primer minister za obrambo Gračev, so poveljevali slabše od prvošolcev. Tudi novinarji so učili generale, kako se boriti! To je bil paradoks!
  V teh razmerah je bilo treba zavzeti stališče: Jelcin in njegova tolpa so krivi za velike izgube ruske vojske! Kritiko vladajočega režima bi bilo treba okrepiti, a hkrati brez dotika vojske. Čeprav se tudi Gračevu ne bi smeli braniti! Zjuganov zasedel optimalen zmagovalni položaj! Kritizirati Jelcina, ne prepirati se z vojsko, ne podpirati separatistov. Na splošno je Zjuganov izbral pravo pot: največja distanca od Jelcinove politike, konfrontacija. Komunisti v dumi prvega sklica pa niso bili vedno dosledni v svojem nasprotovanju. Zlasti ni bil podprt predlog Žirinovskega za glasovanje o nezaupnici Černomirdinovi vladi. Sploh pa so komunisti prvič glasovali o nezaupnici šele oktobra 1994, po črnem torku, ko bi jih lahko pasivno odobravanje Černomirdinove ekonomske politike drago stalo. V državni dumi drugega sklica, kjer so bili komunisti na čelu z Zjuganovom že v večini, o nezaupnici nikoli (!) niso glasovali! In parlament je potrdil vseh pet kandidatov za mesto predsednika vlade, a to je že druga zgodba! Osebnost Zjuganova si zasluži ločen članek, pa tudi zakaj je leta 1996 vseeno izgubil proti Jelcinu.
  Zdi se, da si je sam Žirinovski želel kompromisa z Jelcinovim okoljem, v upanju, da bo oligarhe prepričal o svoji lojalnosti, da bi ga postavili za edinega, ki bi komunistom lahko preprečil prevzem prestola. Toda težava je v tem, da Jelcinovo okolje takrat ni želelo sprememb in ni zaupalo Volfoviču, ki je mimogrede uspel poslabšati svoj odnos na Zahodu. Številni oligarhi blizu predsednika so imeli posle na Zahodu in so si tam uspeli nabrati velike dolgove. Da, in cene nafte so bile približno 10 dolarjev za sod, tako da je bil poceni plin in elita se je precej nasedla na posojila držav Nata. In na Zahodu so jasno povedali, da je Žirinovski zanje nesprejemljiv.
  V teh razmerah je zanašanje na zavezništvo z Jelcinovo elito samo pokvarilo podobo voditelja Liberalno-demokratske stranke in poseglo v blok s komunisti in nacionalisti. Prav tako je treba povedati, da so velike izgube ruske vojske, nepripravljenost premagati na splošno redkega in ne posebej dobro oboroženega sovražnika zmanjšale priljubljenost militantnih sloganov in željo po doseganju sreče z vojno. Ljudje so videli, da ruska vojska ni pripravljena umiti noge v Indijskem oceanu in osvojiti Bližnji vzhod s svojimi zalogami nafte. Da, teoretično bi zavzetje Bližnjega vzhoda lahko dalo veliko denarja zaradi petrodolarjev in neizogibnega skoka cen energije, toda tudi če Čečenije ni mogoče premagati ... Pacifistična čustva so začela rasti in Zhirik je utrpel resne volilne izgube!
  Čudežni otrok spet strelja naravnost. Granata iz 130-milimetrskega topa je raztresla Kitajce.
  Margarita je odobravajoče rekla:
  - Ti si pameten!
  In začela je uporabljati svoje gole prste, da bi se zakurila.
  In Oleg Rybachenko je nadaljeval svoje razmišljanje.
  Vendar je treba povedati, da je bil Zyuganov izjemno previden. Na primer, ko je Boris Fedorov predlagal glasovanje o nezaupnici vladi, Komunistična partija Ruske federacije tega ni podprla. Na splošno sta Zjuganov in njegovo okolje zelo skrbno ravnala s Černomirdinom, čeprav je slednji nadaljeval svojo politiko v interesu oligarhov in izkazal zvestobo Jelcinu. Zanimivo pa je, da je Zjuganovu uspelo postati opozicija številka ena in anti-Jelcin. Še več, pri tem mu je pomagala tudi propredsedniška propaganda, verjetno namerno, saj je komunist Zjuganov v drugem krogu boljši od nekomunističnega kandidata.
  Stranka LDPR je pozimi in spomladi 1995 doživela resno krizo, zapustilo jo je več poslancev, vključno s svetlim, karizmatičnim Marychevom.
  Toda vojna v Čečeniji je bila postopoma dobljena, tudi militanti so utrpeli ogromne izgube ter bili izkrvavljeni in demoralizirani, ruska vojska je napredovala. Junija je Šamil Basajev zasegel porodnišnico v Budenovsku. Načeloma takšna poteza militantov vojaško ni dala ničesar, propagandno pa je bila celo v prid vojni strani ... Toda Jelcin se je zlomil, očitno dogodki 3. in 4. oktobra in kletvice milijonov. Rusi so ga strmoglavili in ukazal je Černomirdinu, naj ustavi vojno in začne pogajanja ...
  Ruska vojska je enostransko prekinila sovražnosti. Državna duma je končno zbrala dovolj glasov, da je izglasovala nezaupnico vladi in zahtevala odstop številnih varnostnih uradnikov. Jelcin je popustil, obdržal le Gračova, predal pa Jegorova, Jerina, Stepašina. Tu je Žirinovski sprva zavzel pravilno stališče: obsodil je premirje in glasoval za nezaupnico. In ko je Černomirdin blefiral in grozil, da bo vprašanje zaupnice kabinetu dal na glasovanje v državni dumi (obstaja eno opozorilo, če za zaupanje vladi glasuje manj kot 226 glasov od 450, potem je predsednik dolžan v roku en teden bodisi razpršiti vlado ali razpustiti državno dumo), je Žirinovski pokazal trdnost in pripravljenost na predčasne parlamentarne volitve. Prednosti predčasnih volitev so podoba mučenikov, pomanjkanje uspeha - krivi Jelcina in vlado, ne dajo časa za promocijo kremeljskega projekta Kongresa ruskih skupnosti in stranka na oblasti: Naš dom je Rusija . In seveda druge organizacije - manjše!
  Černomirdin je ugotovil, da blef ne bo uspel in da bo novi parlament postal še bolj opozicijski, je umaknil glasovanje. Državna duma je ponovno izglasovala nezaupnico, Žirinovski je deloval zelo agresivno, a glasov ni bilo dovolj. Tukaj je treba reči, da se je Yabloko prestrašil, Yavlinsky ni želel izgubiti prednosti parlamentarnih sedežev. Poleg tega njegova resnična ocena ni bila visoka, obstajala je nevarnost, da bi preprosto odpihnil.
  Priljubljenost Žirinovskega je takoj narasla, Volfovič pa se je znova zmotil z umikom podpisov svoje stranke pod postopkom obtožbe. Nič hudega, opozicija je imela kar 300 glasov za sestavo komisije za obtožbo, pa je pokvarila rating! Žirinovski si je znova dal razlog, da se obtožuje spravne politike, ki odtujuje del rastočega protestniškega volilnega telesa.
  Kljub temu so premirje v Čečeniji, ki so ga militanti nesramno kršili, različni teroristični napadi, zlasti na Romanove, žrtve granatiranja, privedli do povečanja militantnega razpoloženja v družbi in Žirinovski je začel nabirati točke. Poleg tega je Nato septembra 1995 začel bombardirati bosanske Srbe, kar je okrepilo protizahodno razpoloženje, kar je dvignilo tudi rating Liberalno-demokratske stranke.
  Res je, Žirinovski je podlegel provokaciji, ko je pretepel žensko v parlamentu in jo več kot nekajkrat rahlo premaknil na splošno smetišče. Nato je Jelcinov tisk vse skupaj napihnil in Žirinovskega prikazal kot razbojnika! Vendar pa bi takšen odlomek lahko pritegnil nekatere: predvsem tiste moške, ki so trpeli zaradi žensk, ali tiste, ki so od vseh kandidatov iskali najbolj srditega diktatorja v upanju, da bo spravil stvari v red! V vsakem primeru so bili "stalinisti" za Žirika.
  Oleg Rybachenko je še naprej streljal. Fant je to storil tako, da je premagal kitajsko vojsko pod mandžursko dinastijo in nadaljeval z razmišljanjem.
  Oktobra 1995 je Liberalno-demokratska stranka zbrala 100 podpisov za glasovanje o nezaupnici vladi v državni dumi, vendar je Žirinovski zadnjič to namero zavrnil.
  Moram reči, da je bila to njegova napaka in nič opravičena. Prvič, Žirinovski je, ko je na predvečer volitev izglasoval nezaupnico, pritegnil simpatije protestnega volivca, ki je takrat predstavljal večino. Drugič, glasovanje je bilo usmerjeno proti glavnemu konkurentu Žirinovskega, Černomirdinu, in ni vplivalo na zakulisne poskuse prepričati Jelcina in njegovo okolico, naj Žirik postane njihov naslednik.
  Poleg tega bi Žirinovski moral razumeti; da višji rezultat kot pokaže na volitvah v dumo, večja je verjetnost, da bo "družina" stavila nanj!
  Za tisti trenutek je bila najboljša kampanjska taktika igra vloge opozicije številka ena, ki bi presegla raven konfrontacije komunistov.
  Žirinovski je to na splošno razumel, vendar je poskušal sedeti na dveh stolih in bil nedosleden. Nove volitve so bile veliko težje od starih! Prvič, za razliko od leta 1993 niso imeli priložnosti, da bi v polni meri pokazali svoj govorniški talent, premalo časa so namenili strankam, katerih število se je s 13 povečalo na 44 (!). Drugič , proti Žirinovskemu je igral faktor neizpolnjenih upov in pričakovanj. Navsezadnje se je zdelo, da je prvi, vendar ni izboljšal življenja ljudi ... Čeprav je bilo inteligentnemu človeku jasno, da Zhirik nima prave moči, isti komunisti pa so nadzorovali veliko več glasov kot Liberalno demokratska stranka : 102 proti 60, ampak ... Koliko pametnih ljudi je bilo takrat, sploh v devetdesetih.
  Tretji razlog, da so vodjo LDPR polili z umazanijo, je bila podoba pošasti in nasilneža, strah, da bo začel tretjo svetovno vojno.
  Četrti razlog je tudi eden glavnih razlogov za nastanek velikega števila konkurentov. Najbolj znana sta: Kongres ruskih skupnosti pod vodstvom Skokova (nekdanji sekretar varnostnega sveta pod Jelcinom) in Aleksander Lebed, prav tako Jelcinov človek, čigar vlogo v Pridnestrju so mediji močno napihnili. To je blok aktivnega PR-a, a izgleda, da imajo dovolj, čez rob. Navsezadnje ljudje niso tako slabi, kot mislijo oblasti, in večina jih je ugotovila, da KRO sploh ni opozicija, ampak projekt Kremlja, usmerjen predvsem proti Liberalno-demokratski stranki in Komunistični partiji Ruske federacije. A vseeno je ta organizacija potegnila več kot štiri odstotke!
  In nad streho so bili še drugi tekmeci, Deržava-Rutskoi, kamor je pobegnil Maričev, Blok za ZSSR - Tjulkin-Ampilov, Lisenkova Narodna republikanska stranka in ogromno vseh vrst. Povedati je treba, da so tudi komunisti razpršili svoje volilno telo: blok ZSSR je dobil več kot štiri odstotke in pol glasov, a ni prišel v parlament, izgubili so glasove Komunistična partija Ruske federacije, agrarna stranka tudi ni prevzel petodstotne ovire, kot druge levičarske organizacije. Zlasti ni jasno, na kaj je nekdanji premier Ryzhkov računal na volitvah z blokom: z Sindikatom dela ali z blokom Govorukhin! Vendar pa so volitve leta 1995 pokazale najšibkejši rezultat stranke na oblasti v vsej zgodovini Rusije in največji odstotek protestnega glasovanja.
  Fant je spet streljal, z bosimi prsti pritisnil na gumb krmilne palice in nadaljeval svoje misli;
  Žirinovski je med volilno kampanjo na splošno grajal oblasti, vendar tega ni počel dovolj agresivno. Poleg tega je njegova frakcija podprla proračun za prihodnje leto, kar je še en razlog za očitke o prokremeljski usmerjenosti. Glede na protestno razpoloženje skoraj celotnega volilnega telesa, ki je prevladovalo na teh volitvah, s to vlado ni bilo treba sklepati kompromisov! Poleg tega je Državna duma nepričakovano zlahka potrdila Dubinina za vodjo Centralne banke, čeprav je bil slednji človek iz Jelcinovega kroga, zagovornik tržnih reform v radikalni Gajdarjevi različici. Mimogrede, tudi Zjuganov je podprl to kandidaturo, čeprav je bil Dubinin vpleten v črni torek, s čimer je pokazal, da tudi on ni načelen opozicijec!
  Med volitvami Žirinovski ni želel oblikovati nobenih volilnih blokov, čeprav je nekaj manjših nacionalističnih strank izrazilo željo po tem. Poleg tega je Vengerovski svetoval spremembo imena stranke v bolj politično primerno in blagoglasno - na primer Velika Rusija! Žirinovski je v tej zadevi pokazal trmoglavost, čeprav je beseda liberalni demokrat v tem času že postala žaljiva!
  Poleg tega znani pevci ali umetniki niso bili vključeni na seznam stranke LDPR, čeprav je bilo dovolj ljudi, ki so to želeli. Zlasti Alla Pugacheva, ki je zelo rada pritegnila pozornost tiska, bi se lahko strinjala z drugim mestom na seznamu stranke LDPR. To je nikakor ni motilo, bi pa lahko ustvarilo dodaten informativni razlog za omembo sebe. Plus možnost predlaganja določenih projektov in zakonov za razpravo v državni dumi. Tudi skladatelj Antonov je bil uvrščen le na regionalni seznam, nato pa sta se popolnoma sprla. Na splošno Žirinovski: v značaju je zelo slaba lastnost: nepripravljenost prenašati močne osebnosti v svojem okolju, tiste, ki branijo svoje stališče. Na primer, ravno zaradi tega je zabavo zapustil slavni hipnotizer Anatolij Kašpirovski; ki je Vladimirja Volfoviča obtožil avtoritarnih metod vodenja in želje, da bi se obkrožil s sikofanti. Mimogrede moram povedati, da je celo Hitler sklepal kompromise z ljudmi, ki jih je potreboval, in jih toleriral v svojem okolju, dokler mu niso postali nekoristni ali nevarni. Spomnimo se Rema, Strasserja, Goebbelsa, ki so se odlikovali po levičarstvu in nasprotovanju oblasti. Toda prav po zaslugi takšnih osebnosti je Hitlerju uspelo potegniti največ glasov komunistom in socialdemokratom. Povedati moram tudi, da je Žirinovski prepogosto rekel: brez razmišljanja je bodisi hvalil bodisi grajal Stalina. Na splošno je vodja Liberalno-demokratske stranke sam do neke mere posnemal Stalina, ustvaril svoj kult, pokazal pripadnost avtoritarnim metodam vladanja, hkrati pa je komuniste obtožil nasilja, čeprav je sam samo zagovarjal nasilje, nasilje in še več nasilja!
  V kontekstu naraščajoče priljubljenosti levičarskih idej bi moral Žirinovski zavzeti bolj uravnotežen odnos do komunističnih idej in se spomniti, da je velik del volilnega telesa nostalgičen po sovjetskih časih. Poleg tega zunanji atributi levičarstva ne bi motili: na primer, modra barva za zastavo LDPR je izjemno neposrečena! Prvič, vzbuja asociacije na geje, ki so prav tako "modri", in drugič, modra barva pomirja, kar se ne ujema z zažigajočimi govori Žirinovskega! Najboljša možnost za njegovo stranko bi bila vijolično-rdeča. Poživljajoče, kličeče k podvigom, a vseeno ne isto kot komunisti! Poleg tega je vijolična simbol kraljevine in bi lahko pritegnila glasove zagovornikov suverenosti, monarhističnega in nekomunističnega prepričanja!
  Genialni deček je spet pritisnil gumbe krmilne palice in zacvilil:
  - Moja zmaga bo veličastna!
  In nadaljeval s pametnim sklepanjem.
  Niso bili najboljša ideja tudi videoposnetki, kjer je Žirinovski igral norca, predvsem pa ni najbolje pel! V tem primeru to ni bila najboljša poteza, saj je bilo ljudstvo takrat leta 1995 lačno in si je želelo resnih sprememb in resnega voditelja, on pa ni bil za šalo! Povedati je treba, da so prokremeljski mediji že poskušali iz Žirinovskega narediti norčka in klovna, in tega vtisa ni bilo vredno utrjevati in svojim sovražnikom dajati nove adute!
  Na volitvah leta 1995 je CEC najprej zavrnila registracijo "Derzhava" - Rutskoy, nato pa "Yabloko". Po tem sta bili obe strani obnovljeni prek vrhovnega sodišča. O tej epizodi obstaja več različic: predvsem, da so Kremelj in njegovi piarovci želeli pomagati Javlinskemu na volitvah v dumo kot demokratu in zahodnjaku, Ruckoj pa bi moral, kot kaže, potegniti glasove komunistov. sebi ....
  Različica na prvi pogled je logična, če bi resnično želeli odstraniti Yabloko in Derzhavo, potem ju vrhovno sodišče, ustanovljeno po naročilu družine Jelcin, ne bi obnovilo! Navsezadnje se lahko spomnimo nedavnih primerov, ko Yabloko, Druga Rusija in Domovina niso smeli sodelovati na volitvah brez kakršne koli pravne podlage. Na primer, odstranitev domovinskega bloka leta 2006 z volitev v Moskvi je bila s pravnega vidika popolnoma nezakonita! Torej v tistem videu, ki je postal razlog za diskvalifikacijo: ni bilo neposrednih pozivov k nasilju, pogromu, rasnemu čiščenju in celo deportaciji "kavkazcev". Preprosto je govorilo o čiščenju Moskve smeti ... Da, bil je namig o potrebi po vzpostavitvi reda in emigrantov. Toda ... Prvič, to ni v nasprotju z zakonom, in drugič, v vsakem najbolj neškodljivem videu lahko najdete namig o čemer koli. Lahko na primer celo risanko "Samo počakaj!" prepoved kot propaganda pedofilije. In da je zajec kot otrok, potuje z otroško vozovnico, volk pa se z njim spogleduje, boža ... Sodnica v tem primeru ni imela zakonske pravice, da blok Rodina izbriše iz registracije! Sojenje Hodorkovskemu je posebna tema, o tem v tem članku ne bomo govorili. Toda zdi se, da vsi razumejo, da se brez sankcij Kremlja to ne bi zgodilo ...
  Ja, ja, ampak ne res! Zlasti Rutskoi je takrat veljal za gorečega sovražnika Jelcina - še vedno bi prišlo do neposrednega oboroženega spopada! Ocena Power je bila precej visoka in njegove možnosti, da preseže petodstotno oviro, so velike! No, zakaj bi Kremelj varal možnosti svojega sovražnika? Da, čeprav je Yabloko demokratična stranka, je precej opozicijska: niti enkrat ni podprla proračunov, tako v tej dumi kot v naslednji, Yavlinsky je napovedal, da se bo boril za predsednika Rusije. Kaj je torej poseben razlog za krepitev Yabloka: zlasti v kontekstu prihodnjih predsedniških volitev je izjemno nedonosno! Javlinski je Jelcinu v prvem krogu potegnil glasove in mladi in športni vodja Yabloka je bil videti veliko privlačnejši od diskreditiranega, zanikrnega Jelcina.
  Prva različica torej ni povsem prepričljiva in ruska sodišča še niso bila tako močno odvisna od predsednika Rusije. Zlasti general vojske Varenikov, član GKChP, je bil oproščen; lahko navedemo druge primere, ko se sodišče ni vedno postavilo na stran oblasti.
  Najverjetneje je vlogo odigral negativni odziv Zahoda na diskvalifikacijo Yavlinskega, Jelcinov režim pa je na predvečer volitev potreboval posojila, da bi ustvaril videz blaginje v državi. No, Rutskoy je bil ob isti priložnosti odstranjen, zato so ju ponovno zaposlili v podjetju. Vendar to Deržavi ni pomagalo, da bi prevzela 5-odstotni prag. Rutskojev rezultat 2,7 odstotka lahko štejemo za univerzalnega, še posebej glede na to, kako slaven je bil. Izgubil pa je tudi kremeljski projekt KRO. Žirinovski ni dovolj učinkovito izkoristil dumskega govorniškega odra, a treba je reči, da mu je koristilo dejstvo, da je vsa prokremeljska propaganda delovala proti njemu. Zdelo se je, da ustvarja podobo, da je Žirinovski sovražnik številka ena oblasti, in če bi bil Vladimir Volfovič bolj dosleden v svojem nasprotovanju, bi bil njegov rezultat veliko višji.
  Oleg Rybachenko je ponovno zelo spretno pokril kitajski polk z visokoeksplozivnim razdrobljenim projektilom. Po tem so njegove misli postale še bolj harmonične.
  Vendar pa so bili kratki govori vodje Liberalno-demokratske stranke na televiziji z grožnjami proti oblasti, precej bojevitimi pozivi na splošno pravilni, le morda bi morali Jelcina in Jelcina osebno bolj aktivno grajati.
  Skratka, na volitvah decembra 1995 je imela Komunistična partija Ruske federacije prvo mesto s skoraj 23 odstotki, drugo LDPR 11,5 odstotka, tretje NDR 10,3 odstotka in četrto Jabloko 6,7 odstotka.
  Preostalih štirideset strank ni doseglo 5-odstotnega praga!
  Kako oceniti podoben rezultat Žirinovskega? V odstotkih kar dvakratno zmanjšanje glede na prve volitve. Če pa upoštevamo povečano volilno udeležbo za približno 12 odstotkov, je Žirinovski prejel približno 62 odstotkov rezultata iz leta 1993. Je to veliko ali malo?
  Glede na vse neugodne okoliščine je ta rezultat med zadovoljivim in ravno dobrim. Slabi dejavniki:
  1. Nezadovoljstvo volivcev z dejavnostmi Liberalno-demokratske stranke v državni dumi. Ljudje so od kandidata, ki je osvojil prvo mesto, pričakovali več, a življenje ni bilo nič boljše. Resda je večina ljudi razumela, da Žirinovski nima prave moči, a razočaranje je še vedno vladalo.
  2. Strah, da bo militantni voditelj Liberalno demokratske stranke sprožil tretjo svetovno vojno s katastrofalnimi posledicami. Poleg tega se mnogi niso bali zadržanosti Žirinovskega in bojazni, da bo vzpostavil totalitarno diktaturo in državo zalil s krvjo. Njegova histerija je mnoge prestrašila.
  3. Nasprotovanje vodje Liberalno demokratske stranke ni dovolj. Še posebej prvič, meseci vojne v Čečeniji, in sama prokremeljska propaganda je za to krivila Žirinovskega, kar je močno napihnilo njegovo lojalnost oblasti. Vendar pa je sam Vladimir Volfovič želel prijateljstva s Kremljem in tako izgubil podobo glavnega sovražnika sedanje vlade.
  4. Nezadostna učinkovitost uporabe vzvodov dume za izvajanje populistične, finančne politike. Zlasti je bilo mogoče dati na glasovanje enega populističnega zakona za drugim, ki je delal za javnost. To je storil zlasti Jelcin, ki je na kongresu ponudil nekaj, kar ni bilo realno izpolniti, in si prislužil točke. Da, in Jelcin je med volitvami vsem povišal plače in pokojnine, potem pa jih ni izplačal ali pa jih je požrla inflacija. Lukašenko in drugi so storili enako, Julija Timošenko pa ni opustila svoje stroge denarne politike in je izgubila volitve ter hkrati izgubila svobodo!
  5. Žirinovski je naredil še eno napako v zvezi s svojim videzom. Po nepotrebnem se je zredil in posledično začel videti veliko slabše. Poleg tega lačni ljudje ne marajo trebušastih in debelih ljudi. Tu je, mimogrede, Žirinovski pokazal svojo drugo pomanjkljivost, pomanjkanje fanatizma v politiki, premalo volje, da bi ohranil svoje telo v formi in ne prejedel. Mimogrede, tudi med volitvami leta 1991 je bil Žirinovski pri petinštiridesetih vitek, celo tanjši od norme. To nakazuje, da "Zhirik" po naravi ni nagnjen k prekomerni teži, kar pomeni, da mu ni bilo tako težko vzdrževati forme, za razliko od na primer Gaidarja.
  To je tudi pomembna pomanjkljivost!
  7. V primerjavi s prvimi volitvami se je količina časa, ki bi ga lahko uporabil Žirinovski, drastično zmanjšala. Brezplačne ure je razdelilo 44 strank, plačane pa niso smele presegati brezplačnih in jih je bilo mogoče kupiti le ponoči. Tako Žirinovski ni mogel v celoti izkoristiti svojega izjemnega oratorskega daru, kot se je to zgodilo leta 1993. Čeprav je imel na primer več denarja kot takrat!
  na volilnem polju LDS se je pojavil cel kup strank in blokov posnemovalcev. Od tega najprej KRO, Power, CHP in še cel kup drugih strank. In vlado so kritizirali vsi razen vladajoče stranke Naš dom Rusije. Kar zadeva pogostost, so aktivno promovirali in veliko prikazovali na televiziji Borisa Fedorova in njegov blok Naprej Rusija, s kritiko Černomirdina in vlade. Res je, sam Boris Fedorov je igral le opozicijo v upanju, da bo pridobil protestno volilno telo. Toda večina ljudi mu ni verjela! Potem se je Boris Fedorov celo pridružil NDR. Zelo aktivna je bila tudi Lisenkova Narodna republikanska stranka, njen voditelj je posnemal čustvenega norca Žirinovskega in nikakor ni bil užaljen zaradi medijske pozornosti. Poleg tega sta delovala blok Vedenkina, prav tako nekdanjega pomočnika vodje LDS in skrajnega nacionalista, pa tudi blok Baburina. Baburin je tudi zelo aktivna oseba, naenkrat je skoraj postal govornik namesto Khasbulatova. Skratka, volilno telo Žirinovskega so podobni dvojniki in posnemovalci precej razblinili. Poleg tega je imela levica tudi nove trende, tudi tiste stalinističnega prepričanja.
  V takšnih razmerah je 11,5 odstotka od 44 res spodoben rezultat, a nižji, kot bi ga ob razumnejši volilni politiki mogoče doseči. Zjuganov je na primer uspel svoj rezultat dvigniti s 13,5 odstotka na 22,9, čeprav se je število tekmovalcev povečalo. En blok "Za ZSSR!" odnesla več kot 4,5 odstotka volivcev! Yabloko je utrpel izgube, vendar manj kot odstotek, in je ob upoštevanju strank, ki so izginile za oviro, povečal svojo frakcijo. Skupaj so imele kot enočlanke 46 poslancev. Toda "Izbira Rusije" je po razkolih izginila, prav tako Shakhrajev PRESS.
  . POGLAVJE #16
  Kitajska vojska je bila popolnoma uničena na tanku IS-7. In spet je prišlo do premora v boju z Nebeškim cesarstvom. In Oleg Rybachenko je, ne da bi dvakrat premislil, skiciral lepo in zanimivo zgodbo;
  Bili so težki dnevi pozne jeseni. Nebesa so jokala, obilno zalivala zemljo s svinčenimi kapljicami. Svet je bil siv, zlati listi so se drobili, veje dreves so se zibale v vetru kot goli okvir. Srebrna snežna kepa se je stopila, ne da bi imela čas narisati svoje zapletene vzorce na okna, da bi prekrila rjavo-sivo zemljo z bleščečo preprogo.
  Devetletni deček Slava Ivanov je bil žalosten, zdelo se je, da je celotno vesolje ovito v bodečo žico. S sklonjeno glavo se je vračal iz neljube šole, kjer so ga prav tako tepli sošolci. Na obrazu se nejasno pojavijo modrice, aktovka je raztrgana, ni želje po odhodu domov, kjer vas čakajo vsiljiva vprašanja staršev. In še huje, jutri boste spet morali v šolo in se brezglavo potopili v Dantejev pekel za mlade. V tistem trenutku, ko je na vhod stopil fant z videzom ovce, ki jo ženejo v zakol, mu je kot hudič iz tobačerice nasproti skočil možiček. Bil je podoben dečku, a hkrati ni bil Ostržkov oster nos, tri živahne oči - rdeče, rumene, zelene so nenehno mežikale.
  -Zdravo! Je rekel možiček z očmi semaforja. In iztegnil je svoje, kot se je zdelo na dotik lesene roke.
  Slava jih ni samozavestno pretresel, bil je že v letih, ko otroci razumejo, da se čudeži ne dogajajo, in bil je videti precej šokiran nad takšno maškarado.
  "Mora imeti kibernetske oči," pa se je ogrnil v posebno kartonasto obleko.
  -No, zakaj tako mračno! Naj se predstavim, sem Krore s planeta Chrome. Vidiš konkretno, preplavljen z zadušljivo atmosfero planeta. kako ti je ime
  -Slava ali Vjačeslav. Deček je negotovo zamrmral.
  -Torej to je Glory. Midva z Vintom sva letela mimo vašega planeta, domačini ga imenujejo Zemlja, mi pa Erbana. Naš hipertelepatski nagon je zastal, saj je izgubil skoraj vso svojo moč. To je polno dejstva, da lahko za vedno ostanemo na vašem planetu. Pomagaj nam. - Ampak jaz sem le otrok in ne razumem vesoljskih motorjev.
  Fant je negotovo skomignil s suhimi rameni.
  - Ni ti treba ugotoviti. Prihaja Vint, vse ti bo razložil.
  Pred njimi se je pojavil subjekt, ki je močno spominjal na Samodelkina iz revije "Vesele slike". Imel je enak zatič za nos, usta v obliki križa in le tri semaforska očesa v obliki letečega krožnika so mu dajala nenavaden kozmični videz. Prsti na rokah so bili v obliki ključev, upognjenih s številnimi sklepi. Čeprav sta se na dotik počutila kot jeklo, sta se Vint zelo nežno rokovala.
  -Naš človeški prijatelj, krhko telo.
  V Vintovem glasu je bilo slišati obžalovanje.
  -In tako mi je všeč od njega, in diha z žalostjo, tako temperamenten je.
  Crore ga je prijateljsko potrepljal po rami. Vint je nadaljeval v nekoliko spremenjenem tonu.
  - Punčka, hočeš leteti z nami, da bi videl druge svetove.
  Glory se je zdrznila. Zdelo se mu je, da spi in sanja. Videti resničnost je najboljši način, da se uščipnete. Kar je tudi storil. Ni veliko bolelo, toda Vint in Krore sta še vedno stala drug ob drugem, majhna približno njegove višine s širokimi, rahlo predrznimi nasmehi.
  -Ne, nismo iz voska in se bomo stopili na soncu.
  Vint se je zasmejal.
  -Zdaj pa raztrgajmo.
  Trojica je zapustila vhod, na dvorišču je bila brozga, škornji so škripali po lužah.
  - Naveličan sem tvojega primitivnega načina prevoza. je rekel Krohr in iz žepa vzel napravo, ki je bila videti kot Rubikova kocka.
  Tišino je presekal oster žvižg. Pet Slavinih sošolcev jih je nasedlo prav na sestanku. Premagali so ga isti drzni poraženci. In zdaj so se jim na gobčkih pojavili sadistični nasmeški.
  -Tista Sneguljčica (Slava je imela blond lase) in vidva naličena kretena. Najprimernejše podjetje
  Približali so se, največji med njimi, debel človek z imenom "Baran", je poskušal udariti režo Kror. Nenadoma ga je zgrabil za prste s stiskom.
  - Hej, ti "Pinocchio". Oven se je dobesedno dušil od jeze. - No, pusti, sicer ga boš dobil.
  Ovnov prijatelj ga je hotel brcniti v obraz, a se je Krohr premaknil in ga močno brcnil v trebuh. Huliganski fant je padel in hlastal za zrakom s široko odprtimi usti.
  - Račun je odprt. Ostržek se je nasmehnil.
  Potem je naredil gib s prsti: Baran se je zdrznil in od bolečine izgubil zavest.
  - Od blejanja svojega, naj reče hvala, da ga nismo razpršili v fotone po galaksiji.
  Ostali trije fantje so zmrznili, strmeli v fiksno točko, nato pa odhiteli v različne smeri.
  -Tako so se drobili kot keglji. Ali ti nisem rekel, Slava, da so človeški otroci strahopetni.
  Fant je okleval.
  -Nevem.
  -Torej vedi. Vmes se malo sprehodimo.
  Vijak je zavrtel ročico in zdelo se je, da so padli v zemljo. Vse naokoli je bila skoraj vesoljna tema.
  Slava je trznil in se zapeljal v ščit, bilo je, kot bi ga šokiral, tako močan je bil sunek. Celotna soba se je stresla in se izkazala za preplavljeno z rdečico, komični obrazi novopečenih prijateljev so plesali v škrlatnih tonih.
  - Zajebal si. je z veseljem rekel Crore. Ampak tega vam ni treba storiti, samo zamrzniti ste morali. Kaj bova zdaj?
  -Nič. Vint je zaklokotal. Napolnimo, potem pa bomo videli.
  Vint je Slavi nadel čelado na glavo.
  -Pomislimo na našo kvazarsko baterijo.
  - O čem razmišljati.
  - O vsem slabem in žaljivem. Spomnite se, kaj vas je najbolj razburilo.
  In kaj vam bo pomagalo? Glory je presenečeno razširila oči.
  Krohr je postavil nogo nazaj, njegov "semafor" se je zasvetil od navdušenja.
  -Seveda se naš hipertelepatski generator hrani z negativnimi čustvi. Spremeni jih v silo, ki lahko premakne zvezde iz njihovih orbit. Navsezadnje ste se izkazali za privlačne ravno to - imate veliko negativnih čustev.
  Iz vsega tega je Slava spoznal, da se v njem skriva neverjetna energija in da je iz nekega razloga vse najslabše v njem sposobno narediti tako, da majhni deški spopadi zbledijo kot sveča na soncu.
  - In jaz sem močan.
  Fant je stisnil pesti.
  -Imaš močno biopolje - je odgovoril Screw. Naša mala zvezdna ladja bo pospešila do superkozmičnih hitrosti.
  V kokpitu zvezdne ladje se je takoj razsvetlilo. Slava je videl naprave urejene kot v dvorani z igralnimi avtomati. Krohr je ujel njegov pogled in vklopil holografsko napravo. Zvezdnato nebo se je zasvetilo kot reflektor.
  -To je tvoja galaksija, vidiš, srček, zavita je v spiralo.
  Deček je presenečeno zrl v dotlej neznani prostor, neznan nikomur od ljudi. Bil je vesel in malo prestrašen, ko je pokukal v ta čudež tuje tehnologije.
  -Ta rdeča pika je mesto, kjer se trenutno nahaja čoln.
  -Razumem in trenutno na Zemlji.
  je vprašal Glory.
  - Ne, na luni smo. In če želite, lahko občudujete lunarno pokrajino.
  Vijak je vklopil kibernetski skener, stene ladje so postale prozorne in nenavadna lunarna pokrajina je osvetlila celotno površino kabine.
  -Ta mali človek, ki ga želiš pognati skozi vesoljske kraterje.
  je z gorečim tonom predlagal Vint.
  Glory je oklevala.
  Ampak tam ni zraka.
  - Vendar je pesek. Naj vas ne bo strah zmanjkati, medtem ko vam vakuum ni grozen.
  Fant je takoj verjel svojemu čudnemu prijatelju. Takoj ko je skočil na površje lune, je telo prevzela nerazumljiva lahkotnost. Zdelo se je, da ne skače v brezzračnem prostoru, ampak lebdi na vodi. En oster skok navzgor in gladko pristaneš na tleh. Slava je čutil, da je nekje doživel podoben občutek. To je le kje - na vrtiljaku, gugalnicah? Ne, to je bolj podobno skakanju v sanjah. Isti občutek počasnega padanja, si kot list, ki lebdi v zraku. Kako visoko lahko skoči. Samo pameti je nerazumljivo.
  -Superman! Fant kriči in brca na vso moč.
  -Ko zadenete asteroid, bodite previdni in lahko odletite.
  - Potem pa se igrajmo dohitevala. Glory je predlagal.
  - Kakšna je ideja. Vint je pomežiknil s semaforskimi očmi.
  -Potem pa daj no, kdor se koga dotakne, ga bo ujel.
  Igra se je začela, in čeprav sta bila Vint in Krore precej hitrejša od dečka, je ta zelo spretno popuščal, zaradi česar je bila igra zabavna. In ko je Krohr ponudil Slavi, da nekaj zamenja na čeladi, je začutil močno silo, ki je stekla v ledja telesa.
  -Vau! Prvič čutim popolno preobrazbo v sebi.
  Deček je takoj skočil trideset metrov v zrak, nato pa precej ostro odskočil na površje in pustil globoke sledi.
  - Hej, poskusi me dohiteti.
  Vendar pa je Screw malo, ne osramočen zaradi ostrega skoka, dohitel fanta in ga rahlo udaril s prsti v prsi.
  - Otrok, še vedno te primerjajo z nami. Ne glede na to, kako zelo se trudite, vas bomo dohiteli.
  Po tem je Slava zbolel za igranjem, sklenil je roke skupaj, naslonil glavo.
  - Izkazalo se je, da ste mi podlegli - dvosrčni lažnivi fantje.
  - Zakaj lažemo, saj je to igra in v igri se tepejo in vsak ima pravico do svoje taktike. In naša strategija je pomagati vsem šibkim bitjem, ki živijo v vesolju.
  Mislim, da imamo dovolj lune. Nadaljeval misel Vint. Vse zmoremo, hočeš, da fant vidi druge svetove in vesolja?
  -Seveda hočem! Slavikov obraz se je spet zasvetil od veselja. Tudi modrice so bile videti kot okras zardelemu obrazu.
  -Potem pojdi na ladjo in pojdi.
  Slavik se je usedel na stol glavnega pilota - občudoval veličastno sliko nebesne pokrajine. Na zemlji ni mogoče videti toliko svetlih zvezd hkrati, gosta zemeljska atmosfera otežuje opazovanje ogromne veličine zvezdnega neba.
  In tukaj v vakuumu lahko vidiš vse do najmanjšega zvezdnega kamenčka. Slava je občudoval nebo, počutil se je dobro in veselo, ker je opazoval to, kar je lahko videlo le nekaj deset, največ sto ljudi.
  -Zdaj bo vesoljska ladja prešla v hiperdrift in lahko boste opazovali nekaj, česar še nihče ni videl.
  Slava je iztegnil prste do plošče.
  Vint je zavil z očmi. Potem je nežno, a odločno tlesknil po rokah.
  - Ne dotikajte se naprav. Lahko obrnete napačno kljuko in polovico vesolja padete v črno luknjo.
  Slavik je široko odprl oči.
  - Piščalka.
  -Ne, prišli smo iz drugega vesolja, neprimerljivo bolj razvitega od tega. In v sebi imamo skrito ogromno zalogo energije, v primerjavi s katero so milijarde zvezd prah. Poglejte, kako pospešujemo.
  Sprva so se nebesna telesa zgostila, zdelo se je, da jih je še več, spekter pa se je premaknil na modro stran. Nasprotno, zadaj so zvezde postale redkejše in zatemnjene ter pridobile rdeč odtenek.
  - Še naprej povečujte hitrost. je zakikal Krohr.
  Zvezde so hitro utripale čez krov, njihov spekter se je premaknil in spremenil v trden vijoličen sij. Glory se je ozrl nazaj. Vladala je popolna praznina. Zvezde ob straneh so bile redke in motne. Ob pogledu na dečka, ki je presenečeno odprl usta, Vint sploh ni pojasnil.
  - To so nadsvetlobne hitrosti. Fotoni zvezd, ki so za nami, zaostajajo za ladjo, kar pomeni, da jih preprosto ne vidimo. Pa ne le to, dohitevamo fotone, ki so leteli naprej, kar pomeni, da vidiš vse zvezde hkrati, tako zadaj kot spredaj, delno pa letijo tudi od strani. Tukaj se stiskajo pred vami na monitorju. Če dodamo malo večjo hitrost, potem vam bodo postali nevidni in prešli v ultravijolični del spektra. Poglej.
  Vijak je zavrtel volan in vijolični sij je takoj zatemnil, nato pa popolnoma izginil.
  - No, od vijaka. Zdaj ne vidite ničesar.
  Črni prostor je takoj postal mračen in mračen. Crore je zvito pomežiknil.
  -Zdaj bomo dodali hitrost. Vesoljska ladja je šla skozi iskre in zaslon je spet zasvetil.
  - Mi smo vklopili pretvornik sevanja gama v navadno svetlobo. Zdaj spet vidite zvezdnato nebo.
  Zvezde so res letele čez krov v norem načinu. Prešli so že del galaksije, ki meji na Zemljo, in se premaknili v njeno središče. Tukaj so nekoliko upočasnili. Občudovati nenavadno socvetje. Bolele so me oči, kako gosto migljajo nešteti skupki zvezd. Več kot ena oseba na zemlji ni videla tako neverjetnega socvetja. Zdelo se je, da rubini, diamanti, safirji, topazi, smaragdi, ahati in drugi kamni lesketajo v prahu v vesolju. Njihova bleščeča svetloba je popustila, obsijala vso notranjost. Glory je pomežiknil. Vijak se je smejal, bil je zvit od napetosti
  - Ta človek še nikoli ni videl česa takega. To je središče galaksije. Poglej, ne slepi.
  "Veseli možički" so se smejali z brezglasnim smehom.
  - Kako hitro smo leteli?
  Najmanjša je tisoč parsekov na sekundo. En parsek je skoraj tri svetlobna leta. Se pravi, da v eni sekundi prevozimo pot, ki jo svetloba prehodi skoraj tri tisoč zemeljskih let.
  Glory ni prenehal biti presenečen - Vau, no, hitrost.
  Vint je zvito pomežiknil.
  -Hitrost še vedno ni dovolj velika za letenje iz vesolja v vesolje, lahko pa hitrost večkrat povečamo. Ali želite dirkati okoli svetov?
  - Rekel sem že, da hočem!
  -Potem se trdno drži, novo pospeševanje bo strmejše od prejšnjega.
  Zvezde so za trenutek ugasnile, potem pa so planile v podivjani kavalkadi. Gibanje mini zvezdne ladje se je pospeševalo in pospeševalo. Cele galaksije so planile čez krov. Svetloba se je zameglila in lesketala, nori tek zvezdne ladje pa je rasel in rasel.
  Gibamo se že s hitrostjo milijon parsecov na sekundo. Še vedno ni velik overclock. Potreboval bo en dan, da poletiš do roba svojega majhnega vesolja. Midva pa sva Vintu tiščala prst na ustnice - še bolj lahko pospešiva, če vklopiva hiperultraplazmatske pospeševalnike.
  Slava je bil rahlo stisnjen v stol in bil je prisiljen zakriti obraz z rokami, da ne bi oslepel od obilice zvezdnih žarkov. Celo prsti so se svetili.
  -Naša hitrost je deset milijonov parsekov na sekundo. Še naprej pospešujemo.
  Ognjeni sij je postal vroč, svetloba je prežgala notranjost. Ko je to videl, je Krohr vklopil svetlobni filter.
  - Rekel sem ti, da so Zemljani šibki. Potrebno je dati še večji pospešek in okrepiti polje sil, da postane neprepustno za žarke.
  -Naša hitrost je sto milijonov parsekov. Vijak je zaškripal - Kmalu se bomo približali subtelepatski hitrosti.
  - Toda to je malo verjetno, hitrost misli je neskončna in hipertelepatski motor lahko pospeši do neskončnosti. Poleg tega ne veste, kako hranljiva so negativna čustva. Prevozili smo že polovico vesolja in nismo porabili še stotinke odstotka.
  je odgovoril Crore.
  - Ja, ta fant je pravi zaklad. Mimogrede, Slavka, naša hitrost je dosegla milijardo parsecov na sekundo.
  Nenadoma se je igra svetlobe na krovu prekinila, postalo je temno in samo svetloba v notranjosti miniaturne zvezdne ladje je osvetlila črni vakuum.
  -Kje smo? je z naivnim glasom vprašal Slava.
  - In nikjer v meduniverzalnem prostoru. Kibernetski skenerji še niso umrli, a materije skorajda ni, obstaja le vakuum, hiperprostor in številna polja.
  -Smo v praznini. Fant je čutil strah.
  -Lahko tako rečeš. Toda ne bojte se, kmalu se bomo znašli v drugem, veliko večjem vesolju od vašega sveta. Tam bomo imeli prostor za ustvarjalno dejavnost.
  -Vesolj je veliko in se nahajajo ne samo v tridimenzionalnem, temveč tudi v večdimenzionalnem prostoru. Meritev je na milijone, nenehno se spreminjajo, transformirajo. Da vas ne bi šokirali s pestrostjo oblik, bomo šli v običajno tridimenzionalno vesolje. Glavna stvar, njegova razlika od vaše sfere je, da sta čarovništvo in magija v njej zelo razviti. Vse to so spletke telepatije, možnost vplivanja na materialno okolje z verbalnim vplivom. Znašli se boste v čudovitem superkraljestvu, svetu domišljije in sanj.
  Kaj bom počel tam! Navsezadnje je čarovništvo zame skrivnost za sedmimi pečati.
  -Še vedno je skrivnost in enkrat v drugem svetu se boš hitro naučil čarovnije. Sam Harry Potter vam ne bo kos. Če pa vam to vesolje ne ustreza, potem vam bomo našli drugega. Morda vam je všeč hiperplazmična tehnologija - naučili vas bomo še nekaj več, a zaenkrat moramo mi trije opraviti posebno nalogo in za to potrebujemo fanta, kot si ti.
  -Kaj za?
  -Ker si človek.
  -Naša hitrost je dosegla deset milijard parsekov na sekundo. In to pomeni, da se bodo kmalu zvezde vrtinčile nad nami. Vint je iz ust spustil kos dima.
  In res, kot v pravljici, se je pred njimi zasvetila čudovita svetlobna luska. Hitrost zvezdne ladje je padla in padli so v pravljični svet. Zvezde tega vesolja niso bile okrogle, ampak kvadratne, trikotne, v obliki stožcev in prizem. Vsaka zvezda je bila posebna in edinstvena, razlikovala se je bodisi po obliki bodisi po izmuzljivem odtenku svetlobe.
  Glory je tako zmrznil z odprtimi usti, da je tisto, kar je videl, preseglo najbolj drzne domneve.
  Zvezde so počasi lebdele čez krov, zdele so se kot ognjeni otoki na črnem žametnem morju.
  Končno se jim je pred očmi prikazal velik planet s premerom približno desetih sonc v obliki valja. Prav v središču tega valja je bil velikanski grad v gotskem slogu. Njene tisoč kilometrske stene so bile zlahka vidne iz orbite.
  -Tu v tem gradu živita kralj in kraljica, ki si zelo želita imeti prestolonaslednike. Toda teži jih grozen urok. Samo nedolžen otrok iz drugega vesolja lahko prekine ta urok. Crore je rekel.
  In zdaj moramo, kot pravijo ljudje, pristati na površju planeta.
  Pristanek je bil uspešen, ob ovinku sta letela mimo velikanskih kipov mogočnih orlov.
  - Ves Glory pojdi ven. Screw je dal roko in pomagal skočiti z majhne ladje.
  - Prikloni se planetu.
  Slava se je rahlo priklonil. Moč je bila približno enaka kot na zemlji, čeprav je bila velikanska palača šokantna. Nato so se pred njimi odprla kilometer dolga kristalna vrata. Trije prijatelji so vstopili v hodnik, bogato opremljen z zlatimi in dragocenimi kipi. Bili so tudi delfini s štirimi repi, nezemljanski vojaki z megaplazma orožjem. Čudovite šopke iz naravnih rož, izrezljane iz rubinov se je še naprej zibal vlekel za glave. Nenavadne ribe so plavale po dvorani in se lesketale z bleščečimi luskami.
  -Čudno je, kako lahko lebdijo v zraku? Deček je vprašal.
  -Antigravitacija! je odgovoril Crore. - Ne boš še videl.
  Bilo je veliko vsega drugega, najrazličnejših stvari, ki so očarale oko in osupnile domišljijo devetletnega dečka, a opisovanje takšnega sijaja bi trajalo zelo dolgo.
  Hoja po stokilometrskem hodniku je bila predolga, zato je Vint pritisnil na gumb in teleportirala sta se naravnost v prestolno dvorano. Glavna lokacija kraljev zvezd je bila neverjetna. Sredi dvorane je bil prestol, impozanten kot gora, v obliki spiralnega akvadukta, na katerem so se topili majhni, a svetlo opremljeni čolni. Od časa do časa so izbruhnili v ognjemetu, najsvetlejši slap isker, ki je preplavil okoliški prostor mraka, ki je vladal okoli. Nato je začela igrati veličastna glasba in sij vulkana se je razplamtel. Ognjeno rdeča lava je prerezala ozračje in iz bleščečega oblaka se je pojavil kraljevi par. Delovali so mladi in bogato, hkrati pa okusno oblečeni. Na prsih kralja je bila veriga s smaragdi skupaj s podobo modrega pudlja. In verižica, ki je krasila kraljičin vrat, je bila nasprotno izdelana iz safirja. Nagnil je obraz proti dečku, pes je tiho zavpil in stresel z repom. Kralj se je nasmehnil, njegovi zobje so se svetili kot žarnice.
  - Pozdravljam vas, moj gost po imenu Slava. Ti, kot pravi moj talisman, si zelo dober fant in lahko izpolniš svojo usodo.
  Kraljeva oseba je besedne zveze uredila nekoliko nečloveško, a pomen je bil jasen tudi brez prevoda. Čeprav je čudno, kako lahko prebivalec drugega vesolja zna rusko.
  -To je telepatija. je zašepetal Crore.
  - Imamo zelo žalostnega otroka. Edina hči je ujetnica medgalaktičnega tirana Eletromendosa. In potrebujemo viteza, ki jo je sposoben osvoboditi. Velika prerokba pravi, da bo prišel iz majhnega vesolja z okroglimi zvezdami. Dva moja stara prijatelja Vint in Krohr sta te pripeljala v palačo, zdaj moraš opraviti resno preizkušnjo in premagati hipertirana.
  Slava se je nasmehnil, zdelo se mu je, da za njegovim hrbtom rastejo krila in se je povsem sposoben spopasti s pošastjo, ki terorizira celotno neskončno vesolje.
  Pripravljen sem se boriti s sovražniki in osvoboditi vašo hčer.
  -Potem sta Vint in Kron na poti in vas bosta vodila, a najprej morate opraviti majhen preizkus. Nekakšno besedilo o poklicni primernosti.
  -Z veseljem.
  Vint in Krore sta dečka zgrabila za roke in vrnila sta se na mini zvezdno ladjo.
  -Tex ima besedilo, zdaj pa bomo poleteli na planet, ki se nahaja skoraj poleg velike zvezde.
  Miniaturna ladja se je obrnila in bili so pred modrim planetom s penečimi se oblaki.
  Vint je vzel napravo.
  - Zbogom Sneguljčica.
  Pljosk prstov in Glory je bil, kjerkoli že pomislite. Pred njim je stala siva šolska stavba, ki se je postavila na rob. Za njegovim hrbtom je težka aktovka, kar pomeni, da mora v dolgočasen in jezen razred. In to je strašno nezaželeno. Noge so postale krhke in so se tresle. So bile res le sanje ali halucinacija? Deček si je pomel oči in se nespretno poskušal uščipniti. hurt. To je torej realnost, res mora v šolo. In nebo je jokalo, bilo je vlažno in hladno, pihal je hladen veter. V daljavi se je zaslišal klic. Noge se nehote premaknejo v tek. Priti moraš pravočasno, da se pouk začne.
  Deček je rahlo zadihan pritekel v učilnico. Mrki učitelj Rudolf Frankenstein ga je pozdravil z živalskim rjovenjem.
  Spet si norec pozno. Škoda, da so stari časi minili in te ni mogoče bičati. Ti ostaneš po šoli, pomival boš učilnico.
  Strupeno smejanje od zadaj. Oven šepeta, pokaže pest in sredinec.
  - Na odmoru te bomo premagali. Spremenimo ga v kotlet Sneguljčice.
  In oster smeh. Učitelj se dela, da ne sliši.
  Pouk se zdi dolg in dolgočasen, da "Baran" in njegova družba začneta pljuvati prežvečen papir iz slamic.
  Strah nehote zleze v dušo, boli v želodcu, zebe telo. Z drhtečem čakaš na spremembo, ko se te prilepi podla peterica. Končno se oglasi zvonec in njegove noge nehote pobegnejo - dečku se mudi, da bi se naveličal svojih zloveščih vrstnikov. Beži in se poskuša skriti v najtemnejši kotiček šole, kjer ga ti vampirji ne najdejo. Slava je splezal pod lopo in se znašel na ulici. Prevedel je, zaslišal se je dih, ko so se z različnih strani pojavile sence pošastnih otrok, bili so tam.
  - No, norec je pobegnil. Bila si "Sneguljčica" in ta čaj bo "moker".
  Oven se je sadistično nasmehnil.
  -Stoj na mahu, pa te bomo udarili, drugače boš ležal kot mrlič.
  - Ne, fantje ne. Slava je medlo zamrmral.
  - Potrebujemo kozo. In karkoli upočasniš, pojdi naprej.
  Bil je oven skoraj za glavo višji od Slave in je enkrat in pol močneje zadel močan udarec v obraz. Otrok je trznil, oko je skoraj takoj oteklo. Nato je sledil udarec v nos, ki je tekel Yushka. Partner "Baran" se je pognal v bitko in udaril v rebra, vendar ga je močan vodja rahlo zadržal.
  - Počakaj, naj poklekne. No, "Sneguljčica" bo postala mahovita.
  Slavi je tekla kri iz nosu, oči so se ji orosile, a poleg strahu se je v njeni duši začel prebujati tudi drugačen občutek ponosa in dostojanstva.
  Ne, ne bom klečal.
  "Baran" se je delal presenečenega.
  - Tako mi ugovarja ta kreten. Potem si privoščite malico.
  In z vso silo se je premaknil v uho. Slavi se je tresla glava, njegovo uho je postalo vijolično.
  - Ne, še vedno ne bom. V njegovem glasu je bilo čutiti trdoživost, premagovanje strahu.
  - Potem si mrtev. Ubili te bomo.
  Kolovodja je ponovno zamahnil in z vso silo zapeljal v ličnico. Slava je rahlo stopil vstran in udarec je bil zamegljen.
  - Drži se Sneguljčice. "Baran" je naredil grozečo gesto.
  Huligan je napadel Slavo, jima razširil roke in ju stisnil ob zid. Nato je mladi poglavar vzel vžigalice in si prižgal cigareto.
  -Zdaj ti bom dal kauterizacijo. Pojdite na kolena ali doživite noro brnenje.
  Slava je postalo neznosno strah, že je hotel odnehati in poklekniti, saj se je spomnil vedrega Krorinega obraza in Vintovega posmehljivega pogleda. Še posebej neznosen je bil spomin na edinstveno strog in prijazen obraz kralja iz nekega drugega prostranega vesolja. Poklekniti pomeni izdati jih. In kakšen junak je potem pripravljen izzvati tirana Eletromendosa, če ga najbolj navadni huligani spravijo v smrtni drget.
  Ko se je cigareta dotaknila njegovega čela, je Slava zakričal in naglo iztegnil desno roko.
  Trdno stisnjena pest z obupanim besom je padla na čeljust "Barana".
  Od začudenja je izbuljil oči, onemel in hrupno padel na hrbet. Tu je Slava začutil v sebi nenavaden bes in moč. Prebijal se je kot profesionalni kikboksar, udarjal in brcal. Minilo je pol minute in vseh pet je obležalo nezavestnih. Slava je stal s ponosno dvignjeno glavo, z dvignjenimi rokami v zrak.
  -Zmaga! Kako sem lahko to storil!
  Zvonec je zazvonil k pouku, le da tokrat ni povzročil običajnega drgeta, ampak se je zdel kot slavčkov trik. Deček je kot na krilih priletel v razred. Tukaj mu ni uspelo od nikoder. Slava se ni niti usedel, da bi spregovoril besedo, ko je končal v vesolju. Ni se bal - zdaj se ga sam hudič ne boji in je široko odprl oči. Zvezde so se mi zdele sladke in drage, sploh ni bilo strašno, nasprotno, v breztežnosti človek čuti čudno lahkotnost. Otrok je rahlo obrnil glavo. Screw in Krore sta lebdela poleg njega.
  -Ta "Sneguljčica" se je prestrašila. Oprostite, vendar ne moremo drugače: morali bi premagati strah v svoji duši.
  Torej ni bil pravi test.
  -In ne! Vse je bilo resnično, imamo moč, da vas popeljemo na Zemljo in celo nekoliko premaknemo časovnico. kako To je skrivnost bitij, ki imajo milijon razsežnosti. Sedaj ste opravili test in gremo naprej k drugim resnejšim zadevam.
  -Kaj?
  Vijak je zaškripal s kovinskim glasom.
  -Na primer, izpustite edino naslednico kralja Ezarama. Premagati Eletromendosa ne bo lahko, kvintiljoni svetov stokajo pod njegovo peto. Toda zmagal si prvo zmago nad lastnim strahom.
  - Strah pred majhno smrtjo - če jo premagamo, se bližamo nesmrtnosti.
  - Končana misel Kroor. Pred nami se je pokazala znana oblika cilindričnega planeta.
  . EPILOG
  Po vrsti osupljivih udarcev in porazov je Nebesno cesarstvo pristalo na mir in obljubilo, da ne bo več napadlo posesti carske Rusije.
  Velikih šest je menilo, da je še prezgodaj za osvojitev Kitajske in da se lahko dogovorijo za ugodne pogoje. Pravzaprav je del Mongolije, južna regija Usuri, Primorje in celo Koreja odšla iz Rusije. To so bili dobičkonosni sporazumi - carski Rusiji Alekseja Mihajloviča so omogočili, da se je uveljavila v Sibiriji in na pacifiški obali. In se počuti relativno varno.
  In s tem se je veličastna praktična vojna končala in šest junakov so čakale druge stvari!
  
  
  NESMRTNA VESOLJSKA KRALJICA
  Kraljica si je zelo želela videti mlajša. In tako je poslala celotno ekspedicijo iskat ogledalo nesmrtnosti. Če pogledate vanj, se lahko spremenite v mlado dekle.
  Na koncu je bilo iskanje uspešno, toda ... Duh v ogledalu je ostareli kraljici rekel:
  - Povrnil ti bom mladost, a postal boš suženj!
  Kraljica je odgovorila z nasmehom brez zob:
  - Če je mladost večna, potem pristanem na suženjstvo!
  Duh je uročil. Kraljica se je spremenila v deklico, ki je skoraj gola v enem ledju kopala polje z motiko. In sama je delala in trdo delala.
  Samo mlado telo skoraj ni bolelo in ni bilo preveč utrujeno. Bilo pa je zelo ponižujoče in dolgočasno. Bilo je na nekem planetu z dvema soncema. In struktura je kot v poznem srednjem veku.
  Še več, zamrznjen v formacijah. Kraljica je delala cele dneve in postala dolgočasna. Postala je skoraj kot žival, le v sanjah ji je prišla svoboda. In vedno trdo dela v okovih. Nekdanji kraljici je zelo težko. In dotik nadzornikovega biča na golem telesu, kot razbeljeno železo.
  Končno je prišlo do spremembe v njenem življenju. Samo na slabše. Lastnik je umrl, njegov dedič pa je popolnoma propadel. In dekle je bilo prodano v kamnolom.
  Zdaj sem moral nositi težke košare, delati gol v verigah, prejemati biče in spati na kamnih.
  Kraljica je bila zdaj veliko bolj mučena. Duh ji je seveda nastavil past. Da, nesmrtna je in ni stara, ampak v mukah, kot v peklu.
  Čeprav je močno telo navajeno na stres. In kraljica se je odločila pobegniti.
  S pomočjo dolgih las si je začela piliti verigo, s katero so čez noč priklenili njene bose noge in močan vrat. Kaljeno železo z lasmi piliš počasi, a kraljica ima ravno dovolj časa - nesmrtna. Druga stvar je, da moraš po težkem delu v kamnolomih spati, pa si videl vsak dan malo.
  Ampak vseeno piješ.
  Kraljična se je razžagala in nato padla v sanje. Potem spet na naslednji žagi.
  Dokler končno ni prekinila povezav .... Vendar ji ni uspelo pobegniti. Stražarji so sprožili alarm.
  Kraljico so ujeli in brez usmiljenja pretepli z bičem. Nato so pete zažgali z razbeljenim železom. Nato so zažgali znamko pobeglega sužnja. In spet poslan v rudnike.
  Sužnji tako pogosto umirajo, ona pa že leta trdo dela. Pa naj delajo v okovih.
  In vsako noč so pregledali njeno verigo.
  Kraljica je spala v okovih in nenehno so jo bičali.
  Nadeli so ji težke verige in jo tepli z bičem, kakor hitro je delala malo počasneje.
  Kraljica je že zavohala smrad in ni bila bolna. Okužba ga ni vzela, v skromni in enolični prehrani ni povzročal bolečin v želodcu. Večno dekle je trpelo, a ni umrlo. In leta so tekla in trajala. Rudnike so postopoma razvijali in izčrpavali.
  Tu je spet premeščena na drugo delovno mesto. Oprano od umazanije, dano v prodajo.
  Tukaj se je kraljica končno posrečila. Izkazalo se je, da je kupec eden od dobaviteljev gladiatorjev v areno.
  Kraljica je bila zelo suha in žilava, saj je več kot sto let preživela v rudnikih pri trdem delu. Je zelo močna in vzdržljiva, nad glavo drži težak kamen.
  Seveda je njena moč pritegnila dobavitelja. Pogledal je njene zobe: brez ene same luknje in tako veliki in močni. Čutil sem jeklo, ulite mišice - kot kamen!
  In seveda sem kupil tako zmogljivo kopijo!
  Po tem se je za kraljico začelo drugo življenje. Prav tako ostro s treningi, pretepi, ustrahovanjem, šeškanjem, a veliko bolj zabavno.
  Kraljica je bila po telesu mlada več kot dvesto let in se je odlikovala z veliko močjo in vzdržljivostjo, zahvaljujoč prisilnemu treningu v nenehnem trdem delu.
  To ji je dalo določeno prednost pred drugimi dekleti. Poleg tega so se vse brazgotine in ureznine na njenem mišičastem telesu zacelile zelo hitro in brez sledu.
  Kraljica je bila tudi hitra, dobra nesmrtna reakcija in se je zelo pridno učila. Ni ji vse uspelo, takoj, ima pa zelo vztrajno telo.
  Tako je najprej zmagala na račun moči, vzdržljivosti in vitalnosti. In potem je njena spretnost začela rasti.
  Sprva nista imeli najmočnejših tekmecev, a postopoma, z izkušnjami, se je njena raven dvignila.
  In tako je kraljica začela osvajati ugledne ženske. In celo boj z ljudmi in živalmi!
  Po običajih imperija lahko po sto zmagah v gladiatorskih bojih dobite svobodo.
  Vztrajni kralj, čeprav je dobila rane in praske od zobkov, je na koncu uspela zmagati v stoti bitki.
  Potem je prejela svobodo iz Cezarjevih rok. In že bi lahko sama zaslužila v bitkah ali učila dekleta mečevanja.
  In kmalu se je kraljica, lepa in že bogata in še mlada po telesu, poročila s plemenitim patricijem.
  In star in grd. Vendar ni nesmrten in je kmalu umrl.
  Kraljica, zdaj že večno mlada vdova, je imela za ljubimce ducat čednih mladeničev.
  In veliko bogastvo.
  Tako se zdi, da je našla srečo ... Razen če ni bilo dovolj sadov napredka - no, znanost se v tem imperiju nekako ne razvija. In na splošno na planetu. In puške in muškete so najbolj primitivne. Vse je dobesedno zmrznilo.
  In tako je cesarstvo propadlo, nov napad barbarov ... Kraljica je spet v ujetništvu in suženjstvu. Toda od mlade lepotice je postala priležnica lokalnega kana.
  In dokler ni umrl in je izdal dediču. In tudi on je nekaj časa kasneje umrl.
  In kraljica je bila dana na dražbo. Slečen do nag in prodan plemenitemu šejku. In bila je z njim, dokler šejk ni umrl. In spet je bila deklica dana na dražbo. In tokrat je prišla v palačo k sultanu. Ker je bila nesmrtna, je lahko ovila monarha in postala prva žena.
  Toda smola, nesmrtna deklica ni mogla roditi otrok. In ko je sultan umrl, je njegov dedič ukazal kraljico znova ukleniti in poslati v rudnike.
  In spet kraljica v peklu. V okovih je med težkim delom vlekla kamenje v košu, sekala skalo s palico. Tudi skromna, enolična hrana, bič, smrad, priklenjen. Vsako noč jo posiljujejo pazniki. Čeprav je bilo kraljici to celo všeč, je njeno mlado telo zlahka doseglo orgazem.
  In tako je večno dekle preživelo leto za letom, desetletje za desetletjem.
  Dokler končno ta rudnik ni bil izčrpan, a minilo je dvesto let. Nihče se ni spomnil, kdo je bila ta kraljica. In spet je bila dana na dražbo. Kot ponavadi gol in mišičast. Seveda, pranje pred tem.
  Pa so jo spet kupili, za vojsko, tako da je bila telesno zelo močna. Da, in spretna, znala se je boriti z meči.
  In kraljica je začela vojaško kariero. Sodelovala je v številnih bitkah, bila vztrajna, močna, vzdržljiva, ves čas je tekla bosa. In postopoma je šla njena kariera navzgor.
  Tukaj je že poveljnica ženskega polka in ima precej bogastva. In spet se znajde kot dobičkonosna stranka in dobi v last ogromno posestvo.
  Tak je cikcak nesmrtnega življenja: zdaj gor, zdaj dol!
  Kraljica je seveda ovdovela in se nato poročila z mladim princem. Fant je izgubil glavo od izkušene, a navzven mlade ženske. In tako sta se poročila. In potem je mladenič postal kralj. In njegova žena je postala velik vpliv.
  Kraljestvo je vodilo vojne in se širilo. Postajalo je vedno močnejše. In včerajšnja mladost je najprej dozorela, nato pa se je postarala. Navzven je bila mlada kraljica potolčena iz volje umirajočega kralja, da bo postala cesarica. In podpisal je.
  Po njegovi smrti je nekdanja kraljica postala cesarica. In vodil vojno. Biti večno mlad je na koncu osvojil ves svet!
  In zdelo se je, da je našla absolutno srečo ... Potem pa je minilo tristo let in tujci so pristali. In zavzeli so planet.
  In cesarica je bila spet v kamnolomih. In že z ovratnico, goli, bosi, a brez verig. Delal sem določen čas, potem pa sem pred spanjem gledal televizijo.
  Tudi tako je življenje ... V zaporu je preživela več kot sto let, kasneje je bila pogojno izpuščena in živela na okupiranem planetu v vesoljskem imperiju.
  Uživala je v vseh blagodatih visoko razvite civilizacije in ... Tokrat je vstopila v vesoljsko vojsko.
  Kariero je začela ustvarjati v Vojni zvezd. Ona je nesmrtna! Nič se ne boji!
  Tako je napredovala v službi, dokler ni postala maršalka. Potem je dobila cel planet v posest.
  Nekateri so bili guvernerji. Potem se je vrnila v vojsko. Boril se je in ukazoval. Postal je hiper-supermaršal.
  In potem so izvedli vojaški udar in prevzeli prestol cesarja vesoljskega imperija - ki vodi galaksijo.
  Potem je začela osvajati druge svetove. Poveljevala je, napadala, zmagovala, včasih izgubila, a se maščevala ....
  Vse je bilo v redu, dokler ni naletela na imperij hibrida komarja in krempljev.
  Prehitro so se množili in s številčnostjo preplavili humanoidno civilizacijo.
  Tako so se bitke nadaljevale, bitka za bitko ... Dokler končno niso ljudje izgubili. In nekdanja kraljica spet ni postala suženj v rudnikih.
  Spet trdo delaš v verigah in spiš priklenjen na balvanih. In to pod popolnim nadzorom robotov.
  Samo v sanjah se je večna deklica videla svobodno in veliko. In preostali čas je trdo delala zase, delala in ostre kamne z bosimi utrjenimi nogami.
  Toda kraljica ni izgubila upanja. Je nesmrtna in se bo zagotovo spremenila za večnost! Suženjstvo ne bo trajalo večno!
  Nekdanja kraljica je celo zapela, kljub temu, da je na njen gol, mišičast hrbet padla nadloga:
  Hči zemlje bo odgovorila, ne,
  nikoli ne bom suženj...
  Verjamem, da bo zasijala svoboda -
  Veter bo svežo rano osvežil,
  Za domovino sveto bitko,
  Kajti Veliki Gospod kliče ...
  Vstani hrabri vitez v zgodnjih urah,
  Tema bo odšla, majske vrtnice bodo cvetele!
  
  
  
  
  NE VZDRŽEVAJTE Z LJUDOJEDCEM
  Novembra 1941 je Hitler Stalinu nepričakovano ponudil mir. Odločitev, ki se vsakomur, ki pozna realne razmere, zdi malo verjetna.
  Zdi se, da bodo Nemci zavzeli Moskvo. In zakaj v tej situaciji ponujati mir?
  Toda Hitler je imel, kot veste, zelo razvito intuicijo. In čutil je, da je Moskva zavzeta, ne bo. In če že, prav takrat, ko je Stalin ustrahovan, ponuditi mir. Seveda se vsa vojska s tem ni strinjala, a Hitler je imel moč in oblast.
  Še več, mirovne razmere so obetale korist za Nemce. Pravzaprav Ukrajina prehaja v Nemčijo in z njo črna zemlja in kmetijstvo, pa tudi Belorusija in baltske države ter Smolenska regija.
  Stalin se je na splošno strinjal, da bo dal vse, kar so Nemci že uspeli ujeti.
  Sevastopol se je umaknil Nemcem. V odgovor je Fritz zapustil moskovsko regijo. Leningrad je ostal za ZSSR in do njega je vodil koridor. Nemci so se strinjali, da zapustijo Leningrajsko regijo v zameno za Vorošilovogradsko in Donecko regijo, ki ju Nemci še niso povsem zasedli.
  Na splošno so nacisti prejeli Donbas s premogom, kovinami in tovarnami, nahajališči boksita in kmetijskimi zemljišči, celoten Krim in celo del južnega Dona. Nemci so zapustili Leningrajsko regijo, Moskvo, Tulo, del Rževske regije Kalinin. V zameno za del Donbasa, del Dona z bogato črno zemljo in Sevastopol. Finci so dobili Petrozavodsk zase in kar jim je uspelo zavzeti. Razšla sta se prijateljsko.
  Poleg tega se je ZSSR zavezala, da bo dobavila nafto po nižjih cenah od tržnih in plačala visoko odkupnino za vojne ujetnike.
  Stalin je v strahu, da bi izgubil vojno in izgubil Moskvo, pristal na takšne pogoje. Na samem vrhuncu uspeha Wehrmachta.
  No, in Hitler, ki ima nadnaravni nagon, je spoznal, da je to najboljša možnost.
  Vojne z ZSSR je konec. Nacisti so najprej začeli premeščati vojake v Afriko. Poleg tega so Britanci sprožili ofenzivo proti Rommlu. No, kaj? In Fritz je vzel in izkrcal vojake na Malti. Seveda najprej z bombardiranjem tamkajšnjih Britancev.
  Nadalje, seveda, napad na Gibraltar. Hitler se je osebno srečal s Francom.
  Videli ste, kako močna je Nemčija. Uničil ZSSR. Vzela je štiri milijone ruskih ujetnikov in več tisoč tankov. Za nas je Španija kot madež na zemljevidu. Zasedli bomo, če ne boste pustili četam skozi. In če zamudiš, lahko nekaj dobiš v Afriki. Poleg tega je Britanija obsojena na propad in ne bo šla nikamor!
  Franco se je strinjal, saj je ugotovil, da bi Španijo lahko okupirali in da ni možnosti.
  Napad na Gibraltar je bil uspešen in dokaj hitro. Citadela je padla. In potem so Nemci vstopili v Ekvatorialno Afriko.
  Britanci so utrpeli velike izgube. Ujeti so bili kot naivneži.
  Rommel je premagal Veliko Britanijo v Libiji in razvil ofenzivo v Egiptu. Zajel Aleksandrijo.
  Potem je šel ven in prečkal Sueški prekop. Z razvojem uspeha so Nemci zavzeli Irak, Kuvajt in celoten Bližnji vzhod.
  Wehrmacht na vzhodu ni izgubil preveč vojakov in častnikov. In njegove čete so bile številčnejše in bolj izkušene ter bolje izurjene od angleških in zlasti kolonialnih sil.
  Britanci bi lahko kaj takega obdržali in nedvomno so izgubljali. Brez ZSSR se je Fritz uspel uspešno boriti z Britanijo.
  Na splošno je bila Britanija obsojena na izgubo svojih kolonij. Njena kopenska vojska je bila prešibka in premajhna, da bi zadržala kolonije pred številčnejšimi in discipliniranimi enotami Wehrmachta.
  In stopnja na floto ni delovala. Po padcu Gibraltarja in Malte je Afriko postalo nemogoče obdržati. Tukaj je Rommel blokiral Sueški prekop. In tudi na kopnem so Nemci premagali Britance v enem golu. Po vojni z ZSSR je Wehrmacht postal še močnejši in bolj samozavesten, pridobil je veliko bojnih izkušenj.
  Tako je bila postopoma osvojena Afrika. In preko Irana so Nemci vstopili v Indijo. Tudi tam lokalni sepoji niso hoteli umreti za Britanijo. Na splošno so Nemce bolj kot britanske čete ovirale razdalje, pomanjkanje cest, dolge komunikacije, težave z oskrbo.
  ZDA nabirajo prah, da bi se izognile vojni. Odpravili so celo vse sankcije proti Japonski.
  Kljub temu so samuraji napadli perujsko pristanišče. Morali smo se zavarovati in zasesti britanske posesti v Aziji. In Japoncem je uspelo.
  Skratka, v dvainštiridesetem letu in prvi polovici triinštiridesetega so Nemci in Japonci zavzeli Afriko, Avstralijo, vso Azijo. In septembra 1943 je sledilo izkrcanje v Britaniji. Po seveda množičnih bombardiranjih. Nemci so uporabljali Yu-288, Yu-188 in druge stroje.
  Po izgubi svojih kolonij in izčrpani zaradi podmorniške vojne se Britanija ni mogla upreti.
  In Nemci so imeli preveč sredstev, predvsem pa delovne sile. Dobesedno so zbombardirali vsa mesta in tovarne v Angliji. In potem, seveda, pristanek in uporaba "panterjev", "tigrov", "levov" in celo "miši". No, seveda tudi plavajoči rezervoarji in podvodna vozila.
  "Miška" je imela čas za začetek operacije in se je celo boril. Toda miške so pretežke.
  Posadka Gerde na Pantherju se je odlikovala v bitkah. Nemci so se po zajetju Britanije še nekaj časa borili z Združenimi državami. Izgnal Američane z Islandije. Toda zaradi dolžine komunikacij se je zavzetje Amerike izkazalo za težko nalogo. Vendar Atlantski ocean ni šala. Razen če so zbombardirali prijatelja in se porezali na morju.
  Nemške podmornice so se razvile, tudi na vodikov peroksid, in potopile skoraj celotno ameriško floto.
  Vendar pa je ZDA še vedno izjemno težko ujeti. Vojna se je vlekla, Nemci pa so na koncu vzeli in sklenili mir.
  Potem ko so se Nemci obrnili na ZSSR.
  Leta 1945 sta začela proizvodnjo E-50 in E-75. Hitler je prepovedal proizvodnjo, razen majhne serije izvidniških vozil, tudi tankov, lažjih od petdeset ton.
  Panter je tehtal štiriinštirideset ton in pol. "Panther" -2 je že dvainpetdeset ton. E-50 je potegnil že skoraj petinšestdeset ton. Zadnji tank je imel zelo spodoben čelni oklep 150 mm trupa pod naklonom 45 stopinj in 185 mm čela kupole, prav tako pod kotom. Pištola 88 mm z dolžino cevi 100 EL. In 82 mm oklepa na straneh, tudi pod pobočji. V kombinaciji z motorjem, ki je ob pospeševanju pospešil do 1200 konjskih moči, zelo močan srednji rezervoar.
  Plus dvanajst strelov na minuto.
  Še težji E-75 s težo preko devetdeset ton. Ta tank se je izkazal za ne ravno uspešnega. 128 mm top je imel počasnejšo hitrost streljanja, nižjo hitrost izstrelka in ni imel prednosti na blizu v primerjavi z 88 mm E-50.
  Čelni oklep trupa je nekoliko boljši od 160 mm pod kotom 45 stopinj. Vendar več ni potrebno. Ima vse ameriške puške in celo sovjetske. Obrambni stolp je veličasten: 252 mm čelo, 160 mm stran in krma. Vidi se, da je vsaj za stolp bolj ali manj zanesljiva zaščita, predvsem bočna.
  Stranica ohišja je 120 mm, kar je sprejemljivo, poleg tega lahko obesite tudi zaslone. Motor pa je pri 900 konjskih močeh precej šibak. Na splošno je rezervoar seveda nedokončan, precej visok. Spominja me na precej zaraščen "Tiger" -2 s podobnimi težavami.
  Oba nemška avtomobila sta nepopolna, vendar je E-50 seveda bolj praktičen.
  No, in E-100. Toda ta avto je še težji in slabši v voznih lastnostih kot E-75.
  E-100 je bil zaradi velike mase izdelan v majhnih količinah.
  In sama vojska je na splošno odobrila E-50.
  Spomladi 1946, ravno 20. aprila, na Fuhrerjev rojstni dan, so se Nemci preselili v ZSSR.
  Imeli so veliko avtomobilov in opreme. Več deset tisoč tankov različnih različic. ZSSR je imela v službi tudi serijske T-34-85 ter IS-2 in IS-3. T-44 ni bil povsem uspešen. In T-54 še ni bil pripravljen.
  Nemci so proizvajali E-50 in E-75 v velikem številu.
  Stalin je po izgubi pomembnega dela države prepovedal razvoj strojev, težjih od sedeminštirideset ton.
  Poleg velikega števila T-34-85 ter nekoliko manjših IS-2 in IS-3 se je množično izdeloval SU-100, ki je bil razmeroma preprosta in učinkovita samovozka.
  Treba je opozoriti, da je najmasovnejši tank T-34-85 lahko prodrl le v nemško serijo E-50 vstran, E-75 pa je bil, tudi s strani, pretežak in le SU-100 in nato zaprite.
  Sile so torej očitno neenake. Nemški tanki so sami prebijali sovjetske z velikih razdalj. In samo IS-3 je imel bolj ali manj zadovoljivo zaščito čela, potem pa še zgornjega dela.
  Tukaj so Nemci na ozemlju ZSSR.
  Gerda, Charlotte, Christina in Magda v E-50. Žvižgajo pesmi in rjovijo.
  Vsi dvomimo v ovnov rog,
  Bog nam bo!
  In kako bodo vzeli in streljali na sovražnika.
  Štiriintrideset je odletelo s stolpa. Da, bojna posadka, ne boste rekli ničesar.
  Charlotte je nezadovoljno pripomnila:
  Še vedno nimamo veliko oklepov. Sovražnik lahko, in desko in kavelj!
  Christina je opozorila:
  - Toda pištola je natančna in smrtonosna! Torej eno kompenzira drugo!
  Gerda je siknila:
  - Vse jih bomo polomili!
  Medtem se Natasha s svojo posadko bori proti Fritzu v SU-100.
  Oleg Ribačenko je bil skupaj z Natašo, Zojo, Avgustino in Svetlano peti član posadke SU-100.
  Dekleta so odobravajoče prikimale.
  - Ste borec, kar je super!
  Nataša je streljala na sovražnika. Granata je zadela čelo nemškega avtomobila in se odbila. Deklica je jezno topotala z boso nogo. In preverila je:
  - In zdaj si fantek! Zdi se, da ste pametni, kajne?
  Oleg je prikimal. Je nesmrten fant, zato zmore veliko. Tukaj je nemški E-75 spredaj. Kako se prebiti skozi to?
  Genialni fant je to ugotovil in zašepetal projektilu:
  - Sva metala, iste krvi - ti in jaz!
  In s pomočjo svoje bose, otročje noge je razprl merilnik in streljal.
  Ne glede na to, kako močan je nemški tank s prednjim oklepom, toda če zadeneš točno od konca do konca ali kombinacijo silnih linij, se tank spopade. In potem je kovina počila in bojni komplet je začel detonirati.
  Oleg Rybachenko je zacvilil:
  - To je najvišji razred!
  Nataška je dečka požgečkala po goli peti in prikimala:
  - Streljaj!
  Oleg Rybachenko je znova streljal iz SU-100. Udarili so z velike razdalje, nato pa 100-milimetrska sovjetska puška ni prevzela najnovejših nemških tankov: E-50 in E-75. Fant je pa fenomenalen. In uspe mu zadeti sovražnika.
  Fant terminator spet strelja. In prebije se skozi E-50. Ta tank je hiter in ga je treba zadeti. In Nemci so vsi palica in palica.
  Zoya strelja. In zelo primerno.
  Udari sovražnika v stolpu. Nato Oleg Rybachenko spet sproži. Stomilimetrski top dela čudeže.
  Deček genij tuli:
  - Raztrgal te bom! Raztrgal te bom! Ne bo dobro!
  In spet, kot otrok, ga bo vzel in zelo spretno zabil. In res raztrgati sovražnika.
  Po tem bo izdano:
  - Jaz sem nadzvočni lovec!
  In spet bo streljal s pomočjo bose noge.
  Otrok je videti komaj dvanajst let, a je zelo hiter in fenomenalen.
  Tukaj je streljala s pomočjo golih prstov in Avguština.
  In dekle je strmoglavilo E-50.
  Nemci povzročajo veliko škodo. Toda njihov plaz tankov je vedno bližje. Tukaj je E-100 v gibanju. Tudi močan oklep, orožje in ščiti.
  Toda tudi njegova dekleta in fant se prebijejo.
  Nemški avto gori in je raztrgan.
  Oleg Rybachenko je zapel:
  - Slava sveti domovini,
  Z nezemeljskim besom!
  Spet je fant streljal, razbil fašista in pomežiknil dekletom. In spet otrok ustreli in zdrobi sovražnika.
  Borbeni recimo fant. In izstreli projektil. In tank Tiger-2, zastarel, a močan, je že postal žrtev. Nemški "Panther" -2 prav tako trpi za porazom. Toda sama je skoraj osvojila Ameriko.
  In zdaj ZSSR pritiska.
  Oleg Rybachenko pa strelja in zadene zanesljivo.
  In tako so začeli izmenično streljati in peti ...
  Nataša je brcnila z boso nogo in zavpila:
  - To je iz tajge ...
  Tudi Zoja je udarila po golih prstih in zacvilila:
  - V Britanska morja ....
  Tudi Avguština je izstrelila granato in rekla:
  - Rdeča armada!
  Svetlana je streljala z golimi prsti in rekla:
  - Močnejši od vseh!
  Oleg Rybachenko je zajebal in izdal:
  In naj Red...
  Natasha je streljala in zacvilila:
  - Močno stisne!
  Tudi Zoja je klofutala in lajala:
  - Tvoj bajonet z žuljavo roko!
  Avguštin je zazvonil in zavpil:
  - In moramo ...
  Svetlana je izstrelila smrtonosni naboj in zavpila:
  - Neustavljivo!
  Oleg Rybachenko je spet streljal in se smejal:
  - Pojdi do zadnjega ...
  Nataša je poslala projektil in zarjovela:
  - Smrtna bitka!
  In dekleta so se razpršila, puška je udarjala, dokler ni zmanjkalo granat.
  Da, Oleg Rybachenko je spet v vojni.
  Toda Rdeča armada ima težke čase. Nemci napredujejo. Imajo več opreme, več pehote. In Japonci prihajajo z vzhoda.
  Ne upirajte se takšni moči.
  Gerda in njena posadka se borijo na E-50. Nemci že jurišajo na Voronež. Boji so hudi.
  Po eni strani je nemški tank kot borec svoje vrste zelo dober. Toda plošča je precej slabo zaščitena. In to je njegov minus, zato morajo biti dekleta previdna.
  Še vedno se proizvaja veliko T-34-85. Ta stroj je še vedno v množični proizvodnji, nemška 88-milimetrska puška v 100EL pa žanje obilno žetev z velike razdalje.
  Vse več se proizvaja tudi SU-100, ki ga je, ker gre za samovozko, lažje izdelati kot tank, vendar je top močnejši.
  Prav zdaj je Gerda s pritiskom na gumb krmilne palice z golimi prsti prebila sovjetski sušilnik. Na blizu je lahko tak stroj zelo nevaren.
  Plavolasi terminator jo je vzel in zapel:
  - Moji živci niso iz jekla,
  Popolnoma si me dobil!
  In potem je sprožil Charlottin top in zdrobil štiriintrideset.
  In pištola, ki izstreli dvanajst strelov na minuto, doseže veliko razdaljo.
  Nadalje, ko strelja Christina. In to bo naredil tudi zelo primerno in natančno. Razbila je tank Rdeče armade in zacvilila:
  - Pobesneli ogenj! Hura Stalin!
  Potem pa lupanula in Magda. To je naredila zelo natančno s pomočjo golih nožnih prstov.
  In zapela je:
  - Za slavo večne domovine!
  Potem pa dekle bruhne v smeh...
  Nemški stroj deluje brez napak.
  Tu je njegova žrtev postal IS-2, precej močan in nevaren tank, a slabo zaščiten s čelom stolpa.
  Razmeroma dobro zaščito ima le IS-3 v čelnem delu, vendar ta tank še vedno izdelujejo v majhnih serijah. Ima preveč zapleteno obliko stolpa. Čeprav ima IS-3, kot je pokazala bojna praksa, vsaj možnost, da se prilega v vozila serije E na blizu.
  Težjih tankov v ZSSR še ne proizvajajo, celo njihov razvoj je bil ustavljen. To seveda ustvarja problem. Nemci imajo v lahki seriji le samohodne topove E-25, vendar je njihova proizvodnja skoraj zamrznjena. Čeprav stroj ni slab.
  Samo dva člana posadke in meter in pol višine. Majhen s 75 mm pištolo iz Pantherja. Lovec na sovjetske avtomobile.
  Toda Fuhrer ima raje moč. Tudi E-50 je postopoma slabša od E-75, ki je prav tako s strani zaprta z loputami.
  E-75 je težko prodreti tudi v stran. In Nemci ga uporabljajo v prebojih ...
  Dva nemška pilota Alvina in Albina sta že uspela preseči število sestreljenih letal čez tristo in prejela: Viteški križ železnega križa s srebrnimi hrastovimi listi, meči in diamanti.
  Dekleta so tako kul bojevniki in najbolj kul na svetu. Ja, tudi če ima Huffman zaenkrat več sestreljenih letal, pa so, ampak veliko lepša.
  In borijo se praviloma le v enem bikiniju in bosi.
  Alvina je iz svojega ME-262 X s 30 mm letalskimi topovi sestrelila tri sovjetska letala in tvitnila:
  - Jaz sem bakla uničenja!
  Albina, ki vodi podoben požar, je potrdila:
  Smo popolno uničenje.
  In odrezala je še štiri sovjetska letala ...
  Bojevniki so v svojem razpoloženju zelo bojeviti, vendar se nenehno nasmihajo.
  Moške imajo zelo rade in delajo z jezikom. In obožujejo to. Takšne borilne lepotice.
  Tukaj so sestrelili sovjetski TU-3 in ga razbili na koščke ... To je njihov ognjeni pozdrav.
  Dekleta, skratka, ne obupajte. In Rdeča armada prejema od njih.
  A po drugi strani se tudi Anastasia in Mirabela spopadeta v istem bikiniju in bosi - nabijata si račune! Dekleta so zelo agresivna.
  In Anastasia je sestrelila nemško letalo in izdala:
  - Sem odličen pilot!
  Mirabela je vrgla top v 37 mm nemški avto in zacvilila:
  - Sem super bojevnik!
  Dekleta in pravzaprav kaj potrebujete....
  Vendar se borijo na zastarelih Yak-9 T, ki seveda ne vlečejo proti reaktivnim nemškim vozilom. Toda lepote se uspejo boriti. In se izogibajte udarcem.
  In zakaj? Ker so bose in v bikiniju. Zato jih ne odrežite.
  Bojevniki, kot lahko vidimo, razumejo, kaj je gola koža.
  Anastazija je sestrelila še enega nemškega lovca in zacvilila:
  - Za domovino!
  Mirabela je prekinila HE-162 in zavpila:
  - Za Stalina!
  Najnevarnejši nemški lovec ME-262 X, ima pet zračnih pušk, veliko hitrost, zamah s krili, močan oklep.
  Lažje je sestreliti avto HE-162, ki je lahek, poceni, a zelo manevriran.
  Za Nemce se je izkazalo, da ni povsem uspešen ME-1010, ki je po letalnih lastnostih nedvomno odlično letalo, vendar njegova krila spreminjajo zamah in zahtevajo visoko usposobljene pilote. TA-183 se je izkazal za bolj praktičnega in gre tudi spredaj.
  Toda Hitler ima raje težko oklepni ME-262 X z močnim orožjem.
  Do zdaj vijačni stroji Luftwaffe še niso bili umaknjeni iz proizvodnje. TA-152 je najuspešnejše večnamensko vozilo, ME-309 pa je še vedno v boju. Po hitrosti in oborožitvi so boljši od sovjetskih lovcev. In čeprav je Yu-488 vijačni stroj, ga sovjetski jaki niti ne morejo dohiteti. Da, tudi naprednejši LA-7 je v hitrosti slabši od tega avtomobila.
  In kaj storiti proti reaktivnim bombnikom: "Arado", Yu-287 in drugi.
  Sovjetsko letalstvo brez reaktivnih letal je šibko.
  Vendar Anastasia in Mirabela tudi v takšnih razmerah dosegata dobre rezultate.
  Tako so se vrnili, natočili gorivo in spet v boj. Spet podrli nemške avtomobile. In to počnejo z velikim učinkom.
  Nihče v sovjetskem letalstvu se ne more primerjati z njihovim parom. Poleg tega imajo dekleta seks, da so močnejša. In ponavadi imajo vedno druge moške. In to daje dekletom takšno moč!
  To je ena od skrivnosti njihovega fenomenalnega uspeha.
  Dekleta so že prejela zlato zvezdo heroja ZSSR in mežikajo druga drugi.
  Spet so leteli, nekoga sestrelili.
  Anastasia je s svojo 37-milimetrsko letalsko pištolo posekala Yu-288, precej močan bombnik.
  In Mirabela je sestrelila reaktivec Yu-287, prav tako z isto 37-milimetrsko pištolo. Takšne puške so s fenomenalno natančnostjo deklet omogočile zadeti sovražna vozila na daljavo. Čeprav je bilo strelivo omejeno, tvegate smrt.
  Dekleta tepejo z bosimi nogami in pojejo:
  - Leti sokoli kot orli,
  Mi smo za Stalina naprej!
  Naš uspeh ni daleč
  Odprite zmagovalni račun!
  Bojevniki torej fašistov seveda ne bodo pustili na cedilu. In udarili ga bodo tako močno, da bo prizadel Fuhrerja.
  Anastasia Vedmakova seveda manevrira. Yak-9 je več kot šeststo kilometrov, ne bo iztisnil, še manj s težko pištolo, ampak bolj ali manj premetava in obrača.
  Malo boljši od Yak-3, ki pa je dražji in zahteva visokokakovosten duraluminij. In ZSSR je izgubila veliko ozemlja. In Yak-9 je mogoče proizvesti v ogromnih količinah.
  Toda Tretjega rajha skupaj z Japonsko ni mogoče obdržati.
  Mirabela je sestrelila ME-262 in zapela:
  - Za slavo domovine Rusije
  bomo naredili ves svet srečnejši!
  Anastasia je prekinila drugega Nemca in zacvilila:
  - To je ime najbolj sijoče ljubezni!
  In tudi kako rjoveti. In udari po Fritzu.
  Dekleta so vsekakor zelo, zelo kul.
  Nemci pa se medtem vedno bolj poglabljajo na ozemlje ZSSR.
  Tudi Japonci se vključujejo v akcijo. In teh je veliko in Kitajce ženejo pred seboj.
  Rumeni vojaki si prizadevajo za preboj. In dobesedno mečejo trupla na vse pristope.
  Teh pa je toliko, da se na koncu prebijejo.
  Japonci in njihova rumena vojska napadejo Habarovsk. Izgube so popolnoma zanemarjene.
  Toda tam jih srečajo sovjetska dekleta.
  Alenka in njena ekipa.
  Dekleta branijo Khabarovsk. Z bosimi nogami mečejo granate na sovražnika.
  In pojejo v smehu:
  Dobra dekleta sva
  In poraz vseh borcev ...
  Glas je tako glasen
  V slavo norih očetov!
  In spet letijo granate, ki jih mečejo bose noge lepotic.
  Alenka takoj, ko da ovinek, pokosi Kitajca in zacvili:
  - Slava naši deželi!
  Anyuta bo vrgla granato z golimi prsti in zarjovela:
  - V imenu višjih sil!
  In tudi smrtonosni rafal.
  Angelica strelja naslednja. In tudi z boso nogo vrže granato.
  In kriči:
  - Za nove meje!
  In potem bo Maria udarila. In tudi prekinila vrsto rumenih borcev, ki je pela:
  - Rep za repom! Oko za oko!
  In mežikajte svojim prijateljem.
  In potem bo Olimpija v samuraje in Kitajce vrgla celo škatlo eksploziva.
  In rjove:
  - Za slavo domovine!
  In spet peterica iztrebi tujo vojsko.
  So pa Japonci že nabrali veliko Kitajcev. Plezajo in plezajo. In rastejo cele gomile trupel.
  Alyonka strelja, vrže golo peto in zacvili:
  - Za Stalina!
  Tudi Anyut bo vrgla granato z boso nogo in zarenčala:
  - Učitelji!
  Angelica bo izločila čakalno vrsto. Z boso nogo vrže darilo in zacvili:
  - Za Lenina!
  In potem Maria, kot mlatilec sovražnika. In prsti bosih nog bodo začeli uničenje.
  Po tem se Kitajci razkropijo na vse strani ...
  In potem bo, tako kot na olimpijskih igrah, vzel in ugasnil sod nitroglicerina. In namočite vse.
  In militaristi padejo sami sebi ...
  Oleg Rybachenko in njegova ekipa se še vedno borijo za Tulo. Nemci poskušajo obkoliti Moskvo. Mesto Tula je že leta enainštirideset odbilo napad Fritza.
  Toda sovražnik je zdaj veliko močnejši. In izvaja agresivno granatiranje. In bombe padajo na Rdečo armado in druge smrtonosne sile.
  Zelo močan nasprotnik. In v boj vržejo preveč črnih borcev, Arabcev, Indijancev. In ni videti, da bi se ustavilo.
  Oleg Rybachenko je streljal na E-75 in zapel:
  Vojak je vedno zdrav
  Vojak je pripravljen na vse ...
  In prah kot s preprog,
  Umikamo se s poti
  In ne bo se ustavil!
  In ne menjaj noge
  Naši obrazi sijejo
  Svetleči škornji!
  In spet deček od daleč udari nacista. Toda sile so res neenake.
  Čeprav Tula stoji junaško. In na jugu se nacisti približujejo Stalingradu.
  Kaj pa mislijo, da bodo tam zmagali?
  Oleg Rybachenko spet strelja na naciste in poje:
  In tak kaos
  je napolnil vesolje ...
  Žalostna usoda človeštva -
  Potrpite bolečino, trpljenje!
  In spet je deček padel in fašistični "Maus" -2, zelo mogočna mašina, gori.
  Nataša je logično pripomnila:
  Nobena sila se nam ne more zoperstaviti!
  In pomežiknil fantu.
  Naprej lupanula in Zoya. Tudi rjovenje:
  - Za moj dostop do zmage!
  SU-100 dela zase in ne razmišlja o tem, da bi ustavil obstreljevanje.
  Nemci postopoma zaobidejo Tulo. Imajo veliko sil, veliko pehote. In premikanje cistern različnih znamk.
  Tukaj je na primer isti "Lev" -2, zelo močan stroj: tehta sto ton, prednji oklep pa je nagnjen za 300 milimetrov. Zdi se, da se nič ne pokvari.
  Toda Oleg Rybachenko še vedno udarja. Pokaže svoj najvišji razred - ostrostrelca.
  In se premaga, in premaga ...
  Od nacistov odletijo le drobci. Vendar še vedno ne želijo upočasniti.
  Oleg Rybachenko škripa:
  - Prihodnost je naša
  Mi smo Eagles, Jedi!
  In fant spet vstane na konje. In spet nacisti na drobiž.
  In tankovska posadka Gerda je že v Stalingradu. Tukaj so takšni agresivni boji v polnem zamahu.
  Gerda, strelja, vpije:
  - Moje telo je železno!
  Charlotte je z bosimi prsti pritiskala gumbe na igralni palici in zacvrknila:
  - Tako uporabno za boj!
  In pomežiknila partnerju.
  Potem je spet lupanula in razbila štiriintrideset.
  Potem je dal strel in Christina. Prekinila je sušenje Rdeče armade in zaropotala:
  - Jaz sem noro dekle! Vse bom raztrgal!
  In takrat je Magda streljala z boso nogo.
  Dekleta iz Nemčije se na splošno dobro počutijo. In razmazati sovražnika.
  . POGLAVJE #2
  Takrat pa je njun avto udarilo bočno. Moral sem se ustaviti in popraviti.
  Gerda je muhasto pripomnila:
  Spet izgubljamo čas!
  Charlotte je z boso nogo podrgnila površino oklepa in zarenčala:
  Maščevali se bomo in zmagali!
  In potem ga je vzela in pokazala zobe. In oddaja sončne žarke iz bisernih zob.
  Christina ga je vzela in zacvilila:
  - Za domovino brez nasveta!
  In tudi z boso peto udaril po oklepu!
  Magda se je strinjala.
  - In brez neumnosti!
  Dekleta so se zaenkrat odločila igrati šah. Par za par. In tam so začeli graditi strategijo.
  Igra je zanimiva. Toda dekleta so se prepirala za vsak gib in udarjala z glavami.
  Gerda je z zobmi pripomnila:
  - Jaz bom najvišji aksiom!
  In kako se smejati..
  Zamislila sem si svojega soimenjaka iz Andersenove pravljice. Tu so jo v gozdu ujeli roparji. Razstavili so kočijo in sami Gerdi so vzeli skoraj vsa oblačila in drage škornje. Tako je Gerda spet bosa in v raševini. Takole je izgledala z rokami zvezanimi na hrbtu.
  Hodi po jesenskem mrzlem gozdu. Goli podplat čuti vsako grbo, vsako grbo, vsako vejico. Gerda je prestrašena in hoče jesti.
  V palači ji je celo uspelo okrevati. In na jesenski travi je mraz, ki spominja na mraz, ki ga je nedavno doživela.
  Gerda se je zasmejala... Pomislila je, da v Andersenovi pravljici očitno ni dovolj popečenih pet. In to bi bilo super!
  Rezervoar so hitro popravili. Škoda je majhna. Čeprav je granata stomilimetrskega topa zadela ob strani. Kar je lahko nevarno.
  Charlotte je z golimi prsti pritisnila na gumbe igralne palice in zapela:
  - Sem uničevalec tankov,
  Srce gori...
  Pištola je moj dom!
  In granata je razbila še štiriintrideset. Doslej na bojišču dominira T-34-85. In težka vozila v Rdeči armadi so relativno redka.
  Toda potem se je pojavil IS-3. Ima šibko točko: spodnji del telesa. Čelo ima velik kot naklona. Ima obliko: ščukji gobec. Če pa udariš v spodnji del čela, potem ne bo milosti.
  Magda je s pomočjo bosih nog usmerila top proti sovražniku. In kako udaril, in projektil je odletel.
  In sovjetski avto je prišel v črevesje. Kupolo je odtrgalo in granate so začele pokati.
  Gerda je vzkliknila:
  - In ti si lepa lepotica!
  Magda je zacvilila in stresla svoje veličastne prsi:
  - Nihče me ne bo ustavil!
  Charlotte je samozavestno potrdila:
  - In nihče ne zmaga!
  Christina je v odgovor zacvilila:
  - Zlobni volkovi zdrobijo sovražnike!
  Gerda je zarenčala:
  - Zlobni volkovi - pozdrav junakom!
  Nacisti so obkolili Tulo in otroci se morajo skupaj s štirimi dekleti prebiti iz obroča.
  Fant, dekle in dekleta tečejo k sebi in z bosimi prsti mečejo granate.
  In nacisti prejmejo škodo in jih ne morejo zadeti.
  Oleg je streljal zapel:
  - V imenu svete domovine,
  Ne spravi nas na kolena!
  Margarita je z boso nogo vrgla darilo smrti in zacvilila:
  - Ne! Nikoli ne postavljajte!
  Natasha, streljanje in poskakovanje, je dodala:
  - Naj težave ne pridejo v našo hišo!
  In tudi z boso nogo, kako izstreliti smrtonosno granato.
  Poleg tega se bo Zoya izognila drobcu in pustila, da se drobljive stvari zlomijo z golimi prsti ...
  In rjove:
  - Super bo!
  In potem bo Angelica streljala na sovražnika. Pokosite ga v divjem besu. In spet tuli:
  - Jaz sem nor pijanec!
  In granata bo letela z gole pete.
  In potem Svetlana, ko ga vzame in boleče udari.
  To so seveda dekleta - kaj smrt prinese sovražnikom.
  Natasha, ki strelja na sovražnika, cvili:
  - Nihče nas ne bo ustavil, tudi hudič nas ne bo premagal!
  In leti z njenih bosih nog, granata v loku. In lupanet, ja, vse bo razpršilo in poleg tega daleč stran.
  Dekleta so zagotovo sposobna premagati prizadeto ozemlje. Na jugu so boji v polnem teku v Stalingradu, ki ga drži Rdeča armada. Celotna ogromna izguba Japoncev je zavzela Habarovsk in napredovala proti Vladivostoku.
  No, tam jih bodo pričakali tisti, ki to potrebujejo.
  Anna Vedmakova je doživela ne ravno prijeten obred slovesa od svojega zvestega letečega konja. Borec, ki je postal domači MiG-4, na katerem je bilo sestreljenih toliko nemških letal, je med zračnimi napadi japonske armade preprosto zgorel, pa tudi precej drugih vozil in ladij. Potem ko so jastrebi iz dežele vzhajajočega sonca kljuvali mesto, je bil Vladivostok žalosten prizor. Vendar pa je pogreb mrtvih potekal na vojaški način skromno in dovolj hitro. Pilotka Vedmakova je opekla noge, deklica je imela na nogah žulje, zato je hodila bosa in previdno stopala na prste. Japonci še niso ponovili napadov, svoje napore so osredotočili na podporo napredujočih front. Vedmakova je blokado obvozila, močno so jo čistili, med delavci je bilo veliko otrok. Suhi, bosi, z obrazi, pordelimi v svežem spomladanskem soncu, so grabili polomljene ploščice, dvigovali podrte telegrafske stebre, preprosto pometali ulice.
  Starejši nad fanti v pionirski kravati, a brez srajce (visela je ločeno, očitno so fantje poskrbeli za svojo obleko), je pritekel do pilota.
  - Delamo pospešeno, tovariš major, kmalu bo vse pripravljeno! Ulico bomo pometli, gladka bo kot pred vojno!
  Vedmakova se je nasmehnila in mu vrgla bonbon:
  - Tukaj, vzemi! To je naša sovjetska naravna čokolada, ne ameriški strup.
  Fant je goreče pomežiknil.
  - In izmislili smo si nov vzdevek za Američane! Ker so zdaj skupaj s Hitlerjem in Hirohitom, niso Jenkiji, ampak Pindosi!
  Majorka se je priklonila fantu:
  - Kako si rekel, kdo so?
  Mladi pionir je ponovil:
  - Pindosi! Torej bomo zdaj uničili Jenkije, ki so nas izdali!
  Vedmakova je pobožala dečka po glavi, potem pa je njena velika, močna roka šla po fantovih suhih, žilastih ramenih. Deček se je nasmehnil nazaj: njegovi zobje so bili beli, in iztegnil je svojo žuljavo dlan. Major je fantu stisnil roko in odgovoril:
  - Moramo si zapomniti ime! Ampak navsezadnje še nismo v vojni z Ameriko, zato je prezgodaj, da bi si omislili vzdevke!
  Fant je odgovoril:
  - Američani so slabši od Japoncev in Nemcev, ker se raje borijo po pooblaščencu. Ne glede na to, kako kruti so borci imperija vzhajajočega sonca, je njihov pogum znan vsem!
  Witcher ga je prekinil:
  - Ubil bom te pogumne može! In to čim prej!
  Novi vršilec dolžnosti garnizije Krotov je nepričakovano podpisal ne povsem logičen ukaz in poslal bojnega pilota s skupino mornarjev v Habarovsk. Ukaz je sledil takoj, bilo je treba odraziti ofenzivo japonskih enot. Vedmakova je seveda pričakovala, da ji bodo dali borca, toda ... In fronta ni imela prostih letal na razpolago in okrepitve njihovega centra še niso prispele. Pot od Vladivostoka do Habarovska je trajala malo in majorja so dobesedno vrgli iz tira v vrel boj.
  Japonci so poskušali obiti dobro utrjeno mesto in ga obkoliti. Bojevnik je komaj imel čas, da je z mitraljezom skočil v jarek, preden se je začel napad.
  Čarovnica je vprašala kapitana Sinicina, ki je ležal poleg nje:
  - Torej, sovražnik načrtuje taktiko Friedricha, oziroma generala Nogija, da bi obšel utrdbe in nas postavil v zaledje.
  Kapitan je zagodrnjal.
  - Naj poskusi zažgati rep ruskemu konju! Tako bo udarjen s kopiti, da se ne bo zdelo dovolj!
  Pilotski as se je pošalil:
  - Konjska kopita, verjetno ne iz Kruppovega jekla, ampak naših sovjetskih!
  Njene besede je prekinilo tuljenje granat. Tukaj leži v dolgo izkopanem jarku, okoli Habarovska je na splošno plemenita linija utrdb, grožnja japonske invazije obstaja že več kot leto dni. Pred in za rovi pokajo granate, iz njih je veliko ropota. Na splošno znana japonska shimosa ustvarja veliko ropota in dima. Bojevnik gleda brez strahu, celo z nekaj ravnodušnosti. Eksplozije granat povzročajo umazane fontane, tukaj je ena od njih, ki je povzročila tresenje tal. To pomeni, da udarja pištola, s topom kalibra dobrih tristo milimetrov. Sliši se stokanje ranjencev ... Skozi kanonado se zdijo kot lahki hlapi, ki jih ne more ujeti vsako uho. Tu je bil pilot-bojevnik posut z zemljo. Vendar je deklica, kihala, stresla prah s svojih rdečih pletenic:
  - Tako je vedno, če se uležeš, se umažeš! In če si vstal, ti ostane še ena ali dve!
  Topniška priprava se je izkazala za kratko, morda Japonci niso imeli toliko granat. Napad se je začel. Več japonskih takosov se je odpeljalo naprej. Majhen, z rahlo zaobljenim ohišjem stroja. Najbolj masiven tank imperija vzhajajočega sonca: Chichiha. Vedmakova se je spomnila njegovih lastnosti. Čelni oklep 30 mm, top 47 mm, dizelski motor 320 konjskih moči. Razen voznih zmogljivosti, v katerih ta stroj ni slabši od T-34, je celo slabši od nemškega T-3 modela iz leta 1943. Na Daljnem vzhodu ga celo imenujejo, kihanje! Ampak mimogrede, kraljica polja ni tank, ampak pehota. Tukaj poskusite, približajte se minskim poljem. Kot pravijo: kjer ne pelje oklepni vlak, se bo splazil vojak s puško.
  Puške Japoncev so kopirane iz nemškega Mauserja. Automati, odtrgani od znanega "šmajstra" iz prve svetovne vojne. Na splošno imajo ozkooki hrepenenje po kopiranju najboljšega z druge strani. Zagotovo japonski oblikovalci že delajo na ustvarjanju hibrida "Panther" in T-34!
  Japonskih tankov ni več kot ducat, sovjetskemu topništvu pa se jim nikakor ne mudi. Pehota teče za njimi v tradicionalni gosti vrsti. Sami vojaki države vzhajajočega sonca so oblečeni v uniformo, ki rahlo oddaja rumeno barvo kaki stepe. Vedmakova jih pogleda in hitro oceni število napadalcev. Na oko jih je pet ali šest tisoč, v jarkih pa sedi največ tisoč Rusov, ki pokrivajo ta sektor fronte. In orožje... Vojska Daljnega vzhoda je opremljena po rezidualnem principu, strojnice pa imajo le častniki. Kaj je navsezadnje majorka, vendar brez položaja, zreducirana na raven navadne.
  Kapitan Titmouse (še zelo mlad fant) je vprašal čarovnika.
  - Ste se borili z Nemci?
  Dekle je odgovorilo:
  - Ne! Poljubila sem jih!
  Kapitan, ki je nenadoma prebledel, je pripomnil:
  - Se spomniš svojega prvega trupla!
  Vedmakova se je nasmehnila in zmajala z glavo.
  - Sem pilot, in kogar sem sestrelil, sem zbil skupaj, nimam pojma o truplih! Mimogrede, med celotno veliko domovinsko vojno moje letalo ni bilo nikoli sestreljeno!
  Kapitan je nekoliko nerodno zažvižgal.
  - Ti si samo as! In koliko namazanih Nemcev imate!
  Witcher se je nasmehnil še širše.
  - Po petindvajseti izroči zvezdo junaka! Samo osemindvajset.
  Sinitsin je vzkliknil:
  - Ooh! Vi ste preprosto mojster svoje obrti!
  Deklica je skromno odgovorila:
  - Ni treba delati heroja, nekoga, ki samo pošteno izpolnjuje svojo dolžnost. Zdaj se bo pehota približala in srečali jo bomo.
  Kapitan je sunkovito potegnil strelo dobrih deset kilogramov težke mitraljeze. Dotaknil sem se psa, izstrelitev je zelo tesna, zadnjica z odbojem. Ni ravno priročen kolos, a zadene ... Res je, po govoricah Nemci že imajo močnejšo strojnico, a kdo ve, ali bodo sovjetski oblikovalci iznašli kaj boljšega. Sinits se ni mogel upreti vprašanju:
  - In zakaj ste tako kul pilota premestili v pehoto?
  Vedmakova je odgovorila napol v šali in prav tako kliknila na zastoj svoje avtomatske pištole:
  - In samo želel sem vedeti, kako je sedeti pod ognjem! To bi bilo kul!
  - In očitno ste izgubili škornje, če se vam je tako mudilo na fronto!
  Vedmakova je namreč v želji, da bi žulji hitreje padli, hodila bosa. Čeprav se je med vojno večina žensk in otrok poleti šopirila z golimi petami, to med častniki, zlasti na javnih mestih, ni bilo sprejeto. Toda Witcher je to celo rad tako poudarjal. Sinicinu je preprosto odgovorila:
  - Da bi privarčevali, je pravzaprav ves kapitalistični svet proti nam. Navsezadnje se škornji obrabijo in to je delo mnogih ljudi!
  Kapitan se je strinjal in goreče pomežiknil.
  - Imaš zelo lepe noge! Jih lahko pobožam!
  Vedmakova je pomajala s prstom:
  - Ne zdaj! Potem, če preživiš, te bom ogrel čez noč.
  Sinicin je zavil z očmi.
  - Vau, hiter si! Običajno ženske lomijo dolgo časa!
  Vedmakova je želela odgovoriti, a se je zaslišala eksplozija, japonski tank, ki je hodil naprej, je naletel na mino. Dekle je zapelo:
  - Hitler se je vozil v avtu, baraba je raznesla mina! Razbit na drobce - a to je le malo koristi!
  Razstrelil se je še en japonski tank, se ustavil, obrnil gobec in odprl ogenj na sovjetske jarke. Tretji mu je sledil. Japonci pa se niso mislili ustaviti. Ozkooki so zarežali: delovali so njihovi mitraljezi, postavljeni na polkrožne premične stolpe.
  Kapitan je zamrmral:
  - To je super! Kako poteka parada! Tukaj je vojska!
  Vedmakova je vzela puško, saj je razdalja do pehote dovoljevala, in ustrelila na japonskega častnika. Ozkooki je padel in odvrgel puško s tako silo, da se je z bajonetom poigravala v spomladanski travi. Drugi Japonci so nadaljevali s tekom, le rahlo nagnili telo, očitno v upanju, da se bodo na ta način izognili porazu oziroma zmanjšali njegovo verjetnost. Vedmakova je spomnila, da se tako urijo vojaki v vojski Quantude, kdor se nima časa pravočasno skloniti, ga tepejo po glavi z bambusovo palico. Zdi se kralju očetu, da je bil Herod dobro ganjen! To pa je o Nikolaju II. Zdaj se spet borijo proti Japonski, in to ne na eni, ampak na več frontah. Vendar ima to tudi svoje prednosti. Dekle je zapelo:
  Prihaja - Wehrmacht je poražen v pepelu,
  Napoleon premagan nepremagljiv!
  Sovražnik ne bo mogel poteptati sovjetske zastave,
  Ko sta ljudstvo in stranka enotna!
  Drug za drugim so se ustavili razbiti japonski tanki, toda pehota, naježita z bajoneti, je začela teči še hitreje. Položaji sovjetskih čet so se ščetinali od bliskov, ploskanja pušk, občasno premešanega z avtomatskimi rafali. Odprla je ogenj in Vedmakova. Japonci, ki so se med premikanjem ponovno polnili, so streljali iz pušk. Vpili so na ves glas:
  - Banzai! Rus obupaj!
  Krogle so njihove trupe preluknjale kot ramrod v lutke. Kostni prah, pomešan s krvjo, je padal dol. Vendar pa je večina krogel, kot se zgodi v bitki, šla mimo. Japonci so prečkali minsko polje, mali vojaki so bili prelahki za njihov tek, da bi razstrelili darila, pripravljena za tanke.
  Vedmakova je na svoji rami čutila brutalni odboj mitraljeza, medtem ko so se borci države vzhajajočega sonca zdeli prave pošasti. Njihov histerični jok je postajal močnejši in bližji, njihovi rumeni, grdi obrazi so se lesketali od potu. Vedmakova poskuša uničiti čim več sovražnih vojakov hkrati. Dekle je vroče kot vedno in strelja na ugnezdeni način. En posnetek je zmanjkal, vstavil drugega. Nabojnik je prevelik, okrogel, ni ga lahko zagozditi v komoro. In spet ogenj, Japonci letijo na glavo.
  Vedmakova je izstrelila drugi naboj streliva, ki je ostal brez streliva. In granate se že vrtijo po napredujočih ozkookih. Odgovorijo z meti, zdaj je veliko več krikov in stokov, sovjetski vojaki pa padajo. Črepca je odrezala majhen pramen las na čarovniški glavi. Deklici popuščajo živci, poskoči in zavpije na vso moč:
  - Za domovino za Stalina!
  Za njo kričijo ostali borci, skočijo iz kritja in stresajo bajonete. Sovjetski vojaki bežijo Japoncem naproti in se spopadajo z bajonetom.
  Vedmakova s hitrim udarcem prereže trebuh najbližjega "samuraja". Kriči in poskuša odgovoriti ter se zgrudi kot zaklan merjasec. Deklica veselo vzklikne:
  - Ruski nogomet: Rusija - Japonska, dve-nič!
  In res, še en Japonec je padel s prerezanim vratom z bajonetnim nožem. No, tretji bojni pilot ga je brcnil v dimlje. Ozkooki se je iztegnil in deklica, ki se je premikala po vztrajnosti, je zataknila konico v nasprotnikovo oko!
  -Ujemite Japonce! Zakaj bi stali pri vratarjih!
  Povračilni udarec bajoneta je raztrgal majorjevo tuniko, pritekla je kri, a to dekleta ni samo osramotilo, ampak je povzročilo še dodaten bes.
  - Hirohitova smrt! - Deklica je zalajala, njena golen se je zaletela v tempelj z ozkimi očmi in dekle se je premikalo s tako hitrostjo, kot da bi bila propelerji, najnovejši borec.
  Japonci so se umaknili in celo umaknili, navdihnjena deklica pa je šla v napad, njena strojnica se je vrtela kot palica v rokah velikana. Sledil je močan udarec z zadnjico na zadnji strani glave, preveč vnetega častnika. Anna je izdihnila.
  - Tukaj je shahen-hash!
  Toda na splošno so imeli Rusi težko delo. Na strani ozkih oči je petkratna prednost, stopnja telesne pripravljenosti Japoncev pa ni slaba, poleg tega se proti njim borijo daleč od najboljših vojakov ZSSR. Seveda so v tako težki vojni na Daljni vzhod pošiljali nabornike tretje kategorije z najslabšimi podatki ali pa borce, ki so bili v bitki z nacisti resno ranjeni. Vojaki so padali, včasih so v enega Rusa zabodli tudi po ducat bajonetov, dobesedno skupno so izkrvaveli, a se borili kot junaki in nihče ni prosil milosti.
  Sinicin je z bajonetom prebodel japonskega častnika, sam pa je prejel točko v stran. Mladenič je napadljivega Japonca podrl z udarcem zadnjice v prsi, a je kri premočno tekla s strani. In štirje samuraji so naenkrat planili na tipa.
  Na pomoč je prihitela pogumna Vedmakova, ki je častnika z bajonetom zabodla v lopatico, drugega Japonca pa podrla z brco pod kolenom.
  - Drži se Petruha! je rekla.
  Takoj je odbil dva bajoneta, usmerjena v prsi, in odgovoril:
  - Nisem Peter, ampak Arkadij!
  Deklica, ki je podrla drugega Japonca, je zarenčala:
  - V vojni je vsako ime kot klik napetega kladiva, brez strela ga ne smete napeti!
  Arkadij je nekoliko stopil nazaj in neusmiljen bajonet mu je razparal lice. Mladenič je od neznosne bolečine zajokal:
  - Božja Mati!
  Vedmakova je nasprotovala:
  - Mogoče sem mati, a ne božja! Na splošno Boga ni in nikoli ni bilo!
  Arkadij je stopil nazaj k Ani in nerazločno zamrmral:
  - In kaj nas čaka po smrti neobstoja?
  Deklica je negativno zmajala z glavo.
  - Ne! Komunistična znanost bo obujala mrtve! In prvi v novo življenje bodo vrnjeni tistim, ki so padli v bojih za domovino.
  Sinicin je zmajal z glavo.
  - Bog požegnaj!
  Vedmakova je položila še enega Japonca in zacvilila:
  - Ni boga! Če je, potem moramo priznati, da je domnevni ustvarjalec vesolja sadist! In rad muči stvaritev!
  V tistem trenutku je Arkadijevo stegno raztrgalo z bajonetom in da ne bi padel, se je naslonil na rdečelasega bojevnika:
  - In mene boli! Preprosto nepredstavljivo!
  Pet-šestkratna premoč vojakov vzhajajočega sonca je imela učinek. Petdeset samurajev se je pognalo proti njim in vihtelo z bajoneti kot vojska ježevcev. Arkadij je dobil nekaj udarcev z bajonetom v trebuh, nato pa so mu iztaknili oko. Ko je mladenič padel, so mu dvajsetkrat vbrizgali injekcijo, zaradi česar se je za vedno umiril. Zanimivo je, kaj je občutila njegova duša, ko je odletela: presenečenje ali strah ali morda neverjetno olajšanje po odhodu iz ječe telesa.
  Čarovnik je bil kot začaran. Seveda je njena tunika razpadla na koščke, razrezana z bajoneti. Izkazalo se je, da je bojevnik popolnoma gol, pokrit s številnimi praskami, vendar ji samuraj ni mogel povzročiti niti ene resne poškodbe! Borila se je in njene gole prsi s škrlatnimi bradavicami so se tresle kot boje v morju. In zabliskali so se goli gležnji. Deklica je bila resnično utelešenje živalske in erotične moči. Njeni goli podplati so postali rdeči od krvi, iz česar je bila povezana z veliko boginjo uničenja in zla: Kali! Skoraj vsi sovjetski vojaki so bili že zabodeni, bitka je končana, a le v svoji iskrivi lepoti Afrodite od časa do časa udari predrzne ozke oči.
  Japonski general Nugi je presenečen gledal na ta čudež. Nato mu je šinila misel. S tihim glasom se je slišal ukaz podhranjenega komarja:
  Vrzite mrežo nanjo, vzemite jo živo!
  Varčni Japonci so imeli tudi mreže. Nenadoma morate enega od Rusov ujeti živega. In splet je kot nalašč za to. Takoj je ducat lovilcev dekle vrglo okove
  Vedmakova se je upirala po svojih najboljših močeh, na vso moč se je poskušala osvoboditi. A vse zaman, vestni Japonci so izdelali mrežo na podlagi tega, da bo zdržala slona. Deklico so temeljito povili in jo vlekli v naročje. Po vsem sodeč je bil taktični uspeh dosežen, še posebej, ker ta smer ni bila pokrita ne z topništvom ne s mitraljezi.
  Deklica se je spomnila gladko obritega Arkadijevega obraza, ki se je vanjo zaljubil, in njene fraze:
  - V vojni je vsako ime kot klik napetega kladiva, brez strela ga ne smete napeti!
  Pojavila se je moteča in zoprna misel, ali je ni zgladila! Navsezadnje se to pogosto zgodi, samo zaljubil se je v osebo in je umrl!
  Japonci so na tem mestu očitno zasedli slabo pokrite rove in še naprej zaobšli položaje sovjetskih čet okoli Habarovska. In njena Vedmakova je ujeta, in čeprav jih še ne vzamejo, so jih naložili v umazan oklepni avto, da vas odpeljejo v zadnji del. Stroj je predpotopni, verjetno iz prve svetovne vojne, tako da se je neopazno zavihtel za pehoto. Hitrost je okoli 12 kilometrov na uro. Brr! Prvi tank na svetu Prohorovo terensko vozilo ni tehtalo nič manj, vendar je imelo hitrost 40 kilometrov na uro na avtocesti in 25 na cesti. Na eni strani ZSSR napada vso Evropo, na drugi pa pomemben del Azije. Deklica se je obrnila na bok, očitno je obstajala grožnja, da bi jo položila na hrbet. Kako temno je v tem delu oklepnega avtomobila, očitno je v njem oddelek padalcev ali prevoz vojakov. Seveda bi bilo lepo pobegniti, najprej se znebiti palic in močnih vrvi. In kako to narediti? Deklica ima seveda spretnosti, čeprav se bo morala poigrati, hkrati sneti lisice in prerezati verigo, na katero je bila privezana za nogo. Toda tudi tukaj se lahko zelo dobro prilegajo vrvi. Delo je dolgočasno, a če jo odpeljejo na ozemlje Mandžurije, bo imela čas. Deklica je odstranila vrvi z mokre kože, prežagala verigo in se hkrati zamislila. Hmm, proti Sovjetski Rusiji je obstajala resna koalicija: In najresnejša pošast je Nemčija. Država z napredno tehnologijo in močnimi vojaki. Na primer, slišala je za novega lovca ME-309. Videti je, da že letijo. Natančnih podatkov o orožju nima, a po govoricah naj bi jih imelo to letalo kar sedem! Požarne točke. To je zelo resna oborožitev, če upoštevamo, da ima Yak=9 samo dve, na sovjetskih lovcih pa ni stroja, ki bi imel več kot tri točke. Poskusite premagati te pošasti! No, Fokken-Wulf je zelo resen stroj, boljši od sovjetskih letal v oborožitvi in celo sposoben nositi skoraj dve toni bomb. Že konec leta 1942 je bil oborožen z dvema topovoma kalibra 20 mm in 4 mitraljezi kalibra 13 mm. A zdi se, da se je že pojavil nov tip lovsko-jurišnega letala in bombnika z dvema 30 mm in štirimi 20 mm topovi. To je že bila pošast, pošast za vse pošasti! In po govoricah je lovsko letalo z osmimi 30-milimetrskimi topovi že dano v proizvodnjo! Poskusi premagati takega duha! Kako na to želijo odgovoriti sovjetski oblikovalci? Vedmakova je slišala, da potekajo dela na Yak-3. O tem kustosu so ji povedali z oddelka Beria. Zdi se, da bo glavni poudarek letala manjša teža konstrukcije, brez dodatnih motorjev in orožja. Manevriranje je vsekakor dobro, vendar bi rad povečal oborožitev! Navsezadnje je v boksu seveda lahek športnik v peresni teži bolj manevriran kot težkokategornik, a bo vseeno skoraj zagotovo izgubil z njim. Ni zaman, da obstajajo kategorije teže, med profesionalnimi boksarji pa je udarna moč najbolj cenjena. Treba je okrepiti oborožitev sovjetskih letal in šele potem bo Wehrmacht premagan ... enakopravno? Od druge polovice leta 1942 je premoč Luftwaffeja v zraku začela izhlapevati, celo do marca 1943 je imela ZSSR prednost, toda ... Izdaja zaveznikov je spremenila razmerje moči. Vau, Hitlerja so ubili 13. marca, zdaj je šele konec aprila, ampak kako resno se je spremenilo razmerje moči. Tako hitro, iz strateško zmagovalnega položaja v strateško skoraj izgubljenega. Skoraj zato, ker še obstaja upanje, da bo Nemčija uspela premagati, preden bo dosegla strateško in tehnološko prednost pred ZSSR. Zlasti zavezniki lahko nacistom dobavijo letala v velikih količinah, vendar bodo nemški piloti potrebovali čas, da se naučijo leteti z njimi. Vseeno je razlika v tehnologiji, instrumentnih ploščah. Tanki zahtevajo tudi izurjene posadke, poleg tega vozne zmogljivosti Chevrona v ruski zimi niso posebej dobre. Avtomatska puška M-18 ... Ni slabo, toda glede hitrosti ognja je slabša od najboljših sovjetskih modelov, vendar presega natančnost! Skratka problem na problem! Tu so tudi res znani "Churchilli" z močnim oklepom in dobrimi voznimi zmogljivostmi ... Seveda se zdi, da se bodo morali tudi boriti. In dlje kot bo trajala vojna, več opreme bodo prejeli nacisti. Zaključek je torej preprost, Nemčiji je treba poleti zadati hud poraz. Kar zadeva Japonsko, je najbolje, da se omejite na aktivno obrambo in sprožite protinapade s kvalitativno premočjo v tankih. Ampak spet, varčevanje z energijo do maksimuma. Ne vpletanje v dolgotrajne bitke in gradnja obrambe na vnaprej pripravljenih linijah. Še vedno obstaja možnost, da uporabimo Rdečo armado Kitajske, vendar je režim Chiang Kashi udaril nanjo z vso silo. Zaenkrat se torej lahko zanesete na lastne moči. Kdaj priti? Najboljše od vsega konec maja, ko se ceste končno posušijo in v vojake pride dopolnitev. Sama Vedmakova bi svoj prvi udarec zadala v smeri Orjol, nato pa v regiji Harkov, da bi pregnala Nemce iz industrijskega Donbasa, nato pa s prisilnim pohodom skozi Ukrajino, med premikanjem prečkala Dneper in naprej. v Romunijo. Vendar se je mogoče obrniti proti severu, da bi osvobodili Belorusijo, in iti v ozadje osrednje skupine. Zamisel je v celoti dobra, čeprav so pomanjkljivosti, ofenziva v orlovski smeri je najbolj očitna in tam jo bodo nacisti čakali. Treba bo vdreti v utrdbe.
  . POGLAVJE #3
  Tu vam bodo seveda prav prišle puške in katjuše. Slednji sistem povzroči močan, predvsem moralni učinek. V vsakem primeru potrebujete veliko pušk in "katjuš", da vržete granate na sovražnikovo obrambo. Na splošno so izkušnje prve svetovne vojne pokazale, da se je lažje braniti kot napadati, in če cesarska Nemčija ne bi izčrpala svojih sil s spomladansko ofenzivo leta 1918, bi lahko vojna trajala še nekaj let. Toda druga svetovna vojna je dokazala prednost ofenzivne taktike pred defenzivno. Na primer hiter poraz Poljske, predvsem pa udarna mogočna zahodna koalicija zaveznikov. Nacisti so premagali premoč v mesecu in pol, preprosto obšli nepremagljivo Maginotovo črto. Boji v Afriki, kjer so sprva premočnejše sile Italije potolkle z odločilnim udarcem Britancev. In potem je Rommel v hitri ofenzivi porazil veliko močnejše britanske čete. Seveda pa je bil najbolj osupljiv primer ZSSR leta 1941 velika katastrofa mogočne vojske. In povračilne ofenzivne operacije, iztrebljanje nemških enot. Torej je glavna stvar, da se udarimo sami, ne da bi čakali na pritisk novih nemških tankov. Dolgotrajna izčrpavajoča vojna postane skoraj nesmiselna, razen če seveda sovjetski znanstveniki ustvarijo čudežnega orožja! Slednje je načeloma mogoče, slišala je na primer, da je teoretično mogoče ustvariti bombo, ki bi lahko uničila mesto. Poleg tega bo takšna bomba tehtala tri do štiri tone. Videti je kot pravljica, ampak ... Rojeni smo, da pravljico uresničimo.
  Še bolj privlačna pot je lasersko orožje, opisano v Hiperboloidu inženirja Garina. Takšna stvar je povsem sposobna uničiti celo vojsko tankov, letal, ladij. Seveda, ustvarite takšno orožje, in ne samo Tretji rajh, ampak tudi izdajalci Pindosa, bo konec celotnega kapitalističnega sveta. In svetla zastava komunizma bo zasijala nad planetom. Toda iz nekega razloga takšno orožje ni bilo ustvarjeno. Ogledala niso najboljši način za zbiranje energije zgorevanja v en sam tok. Da, in energije, da bi zmanjšali ladje, potrebujete veliko več. Čeprav ... če je koncentriran do finosti mikrona, potem je povsem mogoče rezati tako letala kot bojne ladje. Čudežno orožje, ki bo pomagalo rešiti ZSSR. In tukaj je laserski učinek, v drugačni obliki. Končno je veriga popustila in je skoraj prosta, kosi vrvi pa ležijo naokrog.
  Vedmakova je dejala:
  - Potrpežljivost in delo, če s tabo nisi mrlič!
  Deklica je vstala, z boso nogo udarila po tleh. Brez reakcije. Močneje je potrkala. V odgovor je prišlo do kletvic v japonščini in nobene reakcije. Nato je Vedmakova razdraženo zapela. In zapela na ves glas, kot primadona na zabavi ob obletnici:
  Horde Wehrmachta divje besnejo,
  Grmenje topov in zvok mečev!
  Dim se dvigne do enega meseca
  Žarki popačenja z neba!
  
  V vekih večnosti bo domovina slavna,
  Za Rusijo bom dal svoje meso!
  Ljubim te Rus'-lepota,
  Gospod vseh kraljev je z nami!
  
  Oh, vi kodrasti gaji dežele,
  Zvonjenje zlatih trepetlik zašumi!
  Pravoslavni bratje sokoli,
  Bog je vojsko navdihnil za podvige!
  
  V hladnih ali toplih dneh
  Mogoče z oblakom prinese meglico!
  Smo fašistični prasci kot metle,
  Da stresem umazanijo z obraza!
  
  Naša stranka ima prav
  Boj za sovjetske ljudi!
  Pojemo pogumno pesem
  Misel kot orel hiti gor!
  
  Stalin je moder - ideal vladarja,
  Vodijo nas v strašno smrtno bitko!
  Prapor domovine je pest zmagovalca,
  Pripravljen na prepir s Pallas-usodo!
  
  Leninova dela bodo večna,
  Gradili bomo sveti komunizem!
  Verjemite človeškemu nauku,
  Fašizem se bo zrušil v brezno teme!
  
  Ves planet je kot svobodna ptica,
  Poletimo v daljne zvezde, v svetove!
  Nekaj svetlega in plemenitega
  Ustvarjali bomo kot kiparji!
  
  In Rusija pod rdečim transparentom,
  Kot nebeški Eden bo cvetel!
  Primer Lenin, volja Stalina,
  Vodite nas naprej do odličnosti!
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova ter štiri legendarna dekleta so izstopili iz Tule in dosegli Moskvo.
  Zdaj je bil položaj prestolnice najtežji. Nemci so že končevali njeno obkolitev in obstajal je koridor, dolg trideset, štirideset kilometrov, ki je postajal vsak dan ožji in ožji.
  Šest bojevnikov je zavzelo obrambne položaje na obrobju Moskve. Prišlo je do hudega juriša.
  Oleg Rybachenko je streljal in si brenčal:
  - Prihodnost je naša!
  In fant vrže granato z boso nogo in nadaljuje:
  - In super bomo!
  Margarita Korshunova strelja in cvili:
  - In postal bom najbolj kul od vseh!
  In z boso nogo bo vrgel smrtonosno granato.
  In meče nasprotnike v različne smeri.
  In potem, že v bitki, Nataša, ki bo Nemce pokosila z mitraljezom in z boso nogo vrgla darilo smrti.
  To je taka ženska ...
  V enainštiridesetem letu je Natasha odtekla iz trdnjave Brest. Šel na vzhod. Novi čevlji so ji hitro drgnili noge, deklica jih je sezula in hodila bosa.
  Nekaj ur ni bilo nič, potem pa so začeli srbeti goli podplati. Po nekaj urah so gorele in že pokale od bolečin.
  Natasha, ki je Moskovčanka, ni bila navajena hoditi bosa. In se seveda vsake toliko potopila v potok.
  Da, izkazalo se je, da je to mučenje za njene noge. Toda mlado dekle se je hitro navadilo.
  Potem je nenehno hodila bosa, tudi po snegu, in obuvala čevlje le v hudi zmrzali.
  Zdaj se Natasha bori kot legendarna boginja.
  In tukaj Zoya vrže granato z boso nogo in zarjovi:
  - To je na splošno super zmenek!
  In dal bo dobro namerjen obrat.
  In Nemci in njihovi plačanci padajo.
  In potem Angelica vodi ogenj ... In tudi strelja tako divje natančno.
  In iz njene gole noge leti tudi granata.
  In razprši plačance.
  Poleg tega Svetlana strelja. In njena bosa noga vrže ven tako, da se nihče ne more upreti.
  In razprši nasprotnike zelo daleč.
  In ustreli se in zdrobi sovražnike z eksplozivnim valom.
  To so dekleta, ki so bila rojena v ZSSR!
  Oleg Ribačenko strelja na sovražnikovo pehoto, samodejno meče granate z otroškimi nogami. In hkrati fant piše zase.
  Vitalij Kličko, soočen s konfliktom z novim predsednikom Ukrajine Zelenskim, se je odločil odstopiti s položaja župana Kijeva. Pravzaprav, zakaj bi bili trmasti in se oklepali položaja. Bolje je, da težavo rešite sami.
  In po odhodu z mesta župana je Vitalij Kličko nadaljeval kariero. In Weiderja takoj prikliče občutek. Brez vmesnih bojev! In to po več kot osmih letih premora.
  Weider se seveda strinja. Izziv sprejet!
  In pride trenutek resnice. Po eni strani večkratni svetovni prvak ni bil premagan že več kot dvanajst let. In na drugi strani devetinštiridesetletni nekdanji župan Kijeva. Človek, ki lahko podre Hopinsov rekord, vendar je njegova kondicija zelo vprašljiva.
  Pravzaprav so mnogi mislili, da je po tako dolgem premoru oditi naravnost k Weiderju samomor.
  Toda Vitalij Kličko je kot Rocky Balboa. Odločil sem se, da se bom pomeril z najmočnejšim udarcem v težki kategoriji. Denotay Wider je boksar, ki je izgubil vse svoje nasprotnike. Čisto vsi - vključno s Tysonom Furyjem!
  Kaj torej, če ima Vitalij Kličko priložnost?
  Toda Vitali Klitschko je nenehno treniral, ohranjal formo, hodil v službo s kolesom. In fizično seveda ni bil tako slab. In poleg tega je imel jekleno brado.
  No, kaj bo Vitalij Kličko sprejel v boj, tudi če ni favorit.
  Oleg Rybachenko je spremenil posnetek mitraljeza. Domnevni boji z boksarji so razburljivi.
  Res, zakaj se Vitalij Kličko ne vrne v ring in poskusi premagati Hopinsov rekord?
  To bi bila zelo močna ideja.
  Fant terminator se je obrnil in pokosil še nekaj deset fašistov.
  Nato se je deček zasmejal in pokazal jezik ter rekel:
  - Imam človeka, ki je super!
  Margarita je z boso nogo vrgla dve skupaj povezani limoni in zacvilila:
  - Bolj kul si kot katera koli oseba!
  Oleg, ki je še naprej streljal, je razmišljal ...
  Vitalij Kličko pri devetinštiridesetih je resnično nameraval podreti Hopinsov rekord. Na novinarski konferenci se je celo spomnil: "Rekel sem, da ne bom podrl Foremanovega rekorda, o Hopinsu pa nisem rekel ničesar! Zato bom vzel in potolkel njegov rekord!"
  A če je precejšen del javnosti bolj ali manj verjel, da lahko Hopins pri oseminštiridesetih osvoji naslov svetovnega prvaka, pa je bilo veliko manj vere v Vitalija Klička pri devetinštiridesetih. Tudi zaradi dejstva, da je njegov nasprotnik že zelo močan.
  Takšnega udarca še ni bilo v zgodovini težke kategorije. Res je, Wyder ni več mlad, a vseh petintrideset let ni devetinštirideset.
  Vitaliju Kličku pa očitno ne manjka optimizma. Pridno trenirajte, spravite se v formo. In zelo sem vesel, da sem opustil rutino stolčka župana Kijeva.
  Pravzaprav ni velika sreča biti župan v Ukrajini, kjer je toliko težav.
  Toda za boj z Uyaderjem so Vitaliju Kličku ponudili zelo dober denar. Torej v nobenem primeru nisem izgubil z denarnico. Ime Vitalij Kličko je znano.
  Zlobni jeziki so celo govorili, da bi Wyder udaril enkrat, sam Vitalij Kličko pa bi se ulegel. In potem bo prejel denar in bo pisal spomine ali znanstveno fantastiko.
  Ali morda v filmu.
  Mimogrede, boksati si je želel tudi Vladimir Kličko. Le zviti Vladimir je med rednimi svetovnimi prvaki izbral šibkejšega nasprotnika. Ampak kakor koli že kdo reče, on je prvak in to je kul!
  Toda Denotay Wyder je, karkoli že kdo reče, še vedno najboljši med najboljšimi!
  Toda Vitaly trenira z blaznostjo. Je kot mladenič, ki si daje največjo obremenitev. In imel je več sparingov, pokazal odlično formo in dobro vzdržljivost. Ne, Vitaly je pripravljen. In ne kar tako, stopi v ring.
  In res, ko je prišel sodni dan in sta se združila največji udarec Wyder, v tem pogledu najboljši težkokategornik, in Vitaly. Nekdanji župan Kijeva, ki so ga vsi že odpisali iz boksarske kariere. Zdaj pa sta se združili dve legendarni osebnosti.
  Vitalij, ki je leta 1999 prvič postal svetovni prvak. Samo pomislite, kako dolgo je to bilo in od tega dogodka je minilo več kot dvajset let.
  In Wyder že zelo dolgo drži svoj naslov. In prav tako skoraj podreti, Holmesov rekord za držanje naslova najdlje od razhoda.
  In seveda, če se Weider koga boji, to ni Vitalijevega dedka. Pravzaprav ne more biti vsakdo Hawkins. In Hawkinsovi tekmeci niso tako močni kot Weider!
  Toda Vitalij kot tekmec vstopi v ring. Njegovo telo je še vedno veličastno in mišičasto, čeprav so njegovi lasje že sivi. Dedek Vitalij, kot ga imenujejo s spoštovanjem ali s posmehom. Toda relief mišic je kot pri mladih.
  Vitalij je rekel, da je pripravljen. In niti ne on, tečaji so se malo dvignili.
  Weider je tudi suh, izklesan in tanjših kosti ter manj tehta.
  Čeprav je izjemen udarec, ima nekaj obrambnih težav in ni vedno dober na nogah. Bojevnih izkušenj pa je že veliko. Po številu bojev je že dohitel Vitalija. In doslej še ni bil poražen.
  Vendar je Vitali Klitschko svoja dva dvoboja izgubil le zaradi poškodb in ureznin. In lahko tudi rečete, da ni bilo premagano.
  Toda več kot osem let premora in skoraj petdeset let starosti. Če bi bil Vitaly mlad, bi seveda imel priložnost. Toda ali lahko premaga Hopinsov rekord? David Hay je že pri petintridesetih letih postal ničelni boksar.
  Ampak veliko se govori in le prstan se bo pokazal. Bo Vitalij Kličko premagal Hopinsov rekord ali pa ga bodo odnesli na nosilih, kot je obljubil Wyder.
  Tukaj pride ven v maski krokarja. Visok, zelo suh, celo suh kot Koschey.
  V ringu mu je resne težave delal par boksarjev. To sta Cuban Ostrix, ki je vodil po točkah in premagal nokavta, in Tyson Fury, ki je prav tako vodil po točkah in uspel dvoboj pripeljati do izenačenja. Tako bi lahko največji udarec na svetu propadel.
  Toda verjetnost je skoraj ena proti deset v Wyderjevo korist. Kljub temu sta Vitalijeva starost in velik premor v karieri prevelika. Tudi njegov brat Vladimir je svetoval, naj se ogreje z nekaj močnimi srednjimi kmeti. V Nemčiji bi Vitalij Kličko namreč lahko dobil več denarja v dvoboju s povprečnim boksarjem, zgolj zaradi velikega imena.
  Navsezadnje je Vitalij po vsem svetu znan ne le kot boksar, ampak tudi kot politik, župan prestolnice in junak Maidana.
  Ne, v vsakem primeru bi Vitalij Kličko moral razmisliti, ali se je splačalo pohiteti in udariti proti taki gori.
  Toda izbira je bila narejena: Vitalij Kličko ne išče preprostih poti!
  Boj je v Ameriki. Zaigrata himni ZDA in Ukrajine. Seznami storitev so objavljeni. In končno se oglasi signal za boj.
  Mnogi si želijo videti spektakel in kri.
  Weider je začel previdno, čeprav morda ni imel prav. In nenadoma je Vitaly zarjavel. Tudi Kličku starejšemu se ne mudi. Toda takoj se vidi, da je lahek, suh, mišičast in dobro uravnotežen. Vsekakor se ni zgodilo tisto, kar so mnogi pričakovali: pravijo, da bo takoj priplavalo.
  Samozavestno je Kličko delal z udarcem, držal se nekoliko višje kot običajno, postavljal bloke.
  Prva dva kroga sta potekala gladko. In nato je Wyder pričakovano močno dvignil tempo. Postal je bolj aktiven v napadih in napadih. Toda Vitaly ni izgubil glave. Blokiral udarec, srečal z levim udarcem. In nenadoma je med ostro hobotnico z desno roko udaril po telesu. Weider se je podvojil od bolečine.
  Vitalij je imel dvojko in že drugič v karieri je na parketu stal svetovni prvak in najboljši udarec vseh časov.
  Vitalij se je nasmehnil ... In občinstvo je rjovelo od navdušenja. Tega od starega Vitalija niso pričakovali. Vau! In navsezadnje se zdi kmalu petdeset let! In tako se še vedno premikajte in premagajte! Vedeti se mora!
  Weider je vstal, vendar se je začel umikati. Vitalij ga je počasi začel zbadati s svojim udarcem. In spet dva. In spet udaril. Udarec se umakne.
  S težavo, toda Wyder je prišel do konca runde. Nato je v naslednjem Vitaly delal kot prva številka. A nič, vse je šlo po načrtih. Več rund se je Wyder umaknil in bil videti nemočen. A v deveti rundi je spet počilo. In začel metati udarce, šel naprej. In spet zgrešil dvojko in padel. Drugi knockdown.
  Vitaly se nasmehne. Gre naprej. Weider je negotov na nogah. Spet preskoči dvojko, ne najde protistrupa. In od naslednjega udarca pade.
  S težavo vstane, sodnik pa prekine borbo!
  Zmaga! Vitalij Kličko, zdaj svetovni prvak! In spet njegov pas! Resda še ni absolutno, ampak že na konju!
  Podrl je Hopinsov rekord in seveda Foremanov težkokategornik, četrtič postal svetovni prvak in se izenačil s Holyfieldom.
  Wyder seveda zavpije, da je bil boj prehitro prekinjen in zahteva povratni dvoboj.
  Vitalij pravi, da bo odločitev o nadaljevanju kariere ali še nekaj borbah sprejeta pozneje. Vsi pa mu pravijo, da je zelo dober, celo boljši kot v mladosti in da mora nadaljevati.
  Še posebej, ker ni kaj narediti. V Kijevu, še en župan, pred volitvami v Rada in predsednik je še daleč, tam, zakaj se ne boriti?
  Za naslednje tri borbe Vitaliju ponujajo kar sto milijonov dolarjev, plus še en odstotek oddaj.
  Jackpot je seveda velik in nekdanji župan Kijeva pove, kar misli.
  Pravzaprav je pokazal, da zmore še veliko. Zakaj bi torej talent zakopali v zemljo? In kar je najpomembneje, tako ali tako ni več kaj storiti!
  Mogoče poskusite združiti vse pasove? Bilo bi tako super!
  Vitaly sprejme ponudbo in podpiše pogodbo za še tri dvoboje.
  In njegov naslednji nasprotnik ... No, seveda Tyson Fury! Še nikoli premagan, veliki težkokategornik. Res je, podrla sta ga Uydar in še nekdo manjši. In kar je najpomembneje, storilec svojega mlajšega brata. No, kako se ne moreš boriti s tem?
  Seveda nov boj, čudovit honorar in velik spektakel.
  Oleg Rybachenko spet strelja na Nemce in tuje borce. Nasploh v pehoti skorajda ni Nemcev. Premikajo se za tankoma E-50 in E-75. In poskušajo ne tvegati.
  Tukaj, nekje dlje, je viden Panther-2. Ta tank se je za razliko od resnične zgodbe pojavil v triinštiridesetem letu. In sam Panther ni bil preveč masiven. Ja, in "Panther" -2, čeprav je bilo veliko proizvedeno, toda leta 1945, ko so se pripravljali na vojno z ZSSR, so Nemci napolnili tovarne s tanki E-50 in E-75.
  Kljub vsej praktičnosti lahkih samohodnih pušk: E-10 in E-25 je Fuhrer raje izbral težje tanke. S težavo je Guderian prepričal, da naredi najmasivnejši hitri E-50. Fuhrerju pa je bil bolj všeč E-75, ki se je izkazal za ne preveč uspešnega in je tehtal devetdeset ton.
  Zdaj pa se je pojavila modifikacija E-75 M, z nižjo silhueto, lažjo in z močnim motorjem. Morda bo v prihodnosti postal najbolj priljubljen.
  Oleg Rybachenko, na primer, uporablja zvito taktiko. Beret in z boso nogo vrže granato na gosenico E-50. Zaradi tega se rezervoar obrne in trči v svojega kolega.
  In rezultat - gorela sta dva mastodonta.
  Oleg je, kot lahko vidimo, zelo zvit.
  Tako zdaj deluje, Nemci pa trpijo velike izgube. Fantkove noge so okretne. Dobro je biti kot on, bos in čeden.
  Toda na splošno mi v glavo prihajajo misli o boksarjih. Na primer, zakaj Denis Lebedev ne bi nadaljeval svoje kariere? Štirideset let ni tako dolgo. Poleg tega so glavni konkurenti iz težke teže odšli in lahko poskusite kombinirati pasove.
  Tega res ne bi smeli, zato je biti šestica z oblastmi. Bolje je, da se sam ukvarjaš s plemenitim boksom ali greš v opozicijo.
  Tako je Sergej Kovalev postal župan Moskve. Čeprav je to le fantazija.
  In Denis Lebedev bi lahko naredil nekaj bolj konstruktivnega. Poleg tega je nekako prezgodaj, da bi zapustil boks še vedno neporažen. Pravi športnik mora iti do konca.
  Vrnil bi se lahko tudi Vladimir Kličko. Toda nekateri, kot je Aleksander Ustinov, so bili že trikrat zapored premagani, ne upokojijo se!
  Res, junaki niso ljudje, ampak naravnost iz jekla!
  Toda predstavljajmo si takšno možnost, Putin je strmoglavil z letalom, v Rusiji pa so nove predsedniške volitve.
  In kaj vidimo danes? Komunisti nimajo močnih kandidatov. Grudin je bil osramočen in zaupanje vanj je bilo spodkopano. Zyuganov je prestar in utrujen od vseh, karizme pa je malo. Suraikinu na prejšnjih volitvah ni uspelo. Druge malo znane osebnosti. Tudi Žirinovski je prestar in utrujen od vseh. Drugi v Liberalno demokratski stranki so malo znani. Koga še lahko priporočite iz opozicije? Andrej Navalni je močan, a ne bo smel kandidirati na volitvah. Ksenija Sobčak ni resna kandidatka. Demushkin je bil v zaporu in ni bil preveč priljubljen. Bil je v zaporu in Udalcov, čeprav bi morda lahko, so ga podprli komunisti in spregovoril.
  Skratka, resnih konkurentov v opoziciji ni. Medvedjev, vršilec dolžnosti predsednika, je torej še vedno glavni favorit. In če bo prišlo do spletk: drugi krog ali takoj v prvem.
  Glede na nizek rating Medvedjeva in najverjetneje veliko število predsedniških kandidatov je drugi krog povsem možen.
  Bo pa imel v prvem krogu zelo veliko prednost Medvedjev, v drugem pa ne preveč čeden nasprotnik.
  Čeprav se lahko njegov Zelenski pojavi v zadnjem trenutku in zmeša vse karte!
  Oleg Rybachenko je znova vrgel granato in potisnil tanke nacistov. Veliko rjovenja in granatiranja.
  In zemlja tu in tam vzleti in zgori naravnost v zraku. In prevračanje, taljenje, fragmenti.
  Oleg pravi:
  - Slava našemu imperiju!
  Margarita je z boso nogo vrgla darilo morilca in zacvilila:
  -Velika slava junakom!
  In spet bo deklica z golo peto vrgla limono.
  Fašisti prihajajo, oh, in prihajajo.
  Ni možnosti, tudi z vakuumsko bombo se ne morete ustaviti in zmagati! Tako kul bojevniki tukaj, samo groza!
  Oleg zarjovi:
  - Naša zmaga v sveti vojni!
  Margaret je potrdila:
  - S stoodstotno garancijo!
  In spet je dekle z boso nogo vrglo granato.
  Ne, ti otroci očitno ne bodo odnehali kar tako.
  Oleg Rybachenko je zarjovel:
  - Za nov sovjetski red!
  Margarita je aktivno izstrelila rafal in potrdila:
  - Banzai!
  Oleg je medtem poskušal pisati naprej. No, tukaj je Vitaly, ki izvaja prostovoljno obrambo proti Tysonu Furyju. Medtem ima Wladimir enako zanimiv dvoboj z Ruizom.
  Pravzaprav je bil Ruiz svetovni prvak v treh različicah. Zakaj se Vladimir ne more boriti z njim za veliko denarja? Vse bolj priročen nasprotnik - veliko nižji in debel. Vladimir ga lahko strelja z dolgimi udarci.
  Škoda, da je Kličko mlajši izpustil boj z njim, ko je bil svetovni prvak. In moral bi se preseliti.
  In kako nisi pomislil na to, Vladimir?
  In svetovni prvak v treh različicah je zdaj Usyk. Hitro pa je prišel do prestola.
  In združitveni boj z Vitalijem je možen. A to so zaenkrat le ugibanja.
  Vitali mora premagati Tysona Furyja, zanimiv pa je povratni dvoboj z Weiderjem. In veliko je drugih zanimivih borcev. Isti Anthony Joshua. Prav tako bi se bilo izjemno zanimivo boriti z njim. In maščevati tudi svojega brata.
  Vitaly je poskrbel za senzacijo, ko je premagal Weiderja. In to isto je lahko razvoj uspeha.
  Zakaj ne bi postal prvi boksar na svetu, ki je po petdesetih letih zmagal v prvenstveni borbi? To še nikoli ni bilo storjeno!
  Živjo Vitalij! Ni pomembno, kakšen župan Kijeva ste bili, zdaj pa ste že nedvomno prepoznani kot veliki svetovni prvak!
  A tu je prvi, prostovoljni zagovor naslova. Proti Vitaliju, večjemu in daljše oboroženemu nasprotniku. Ni tako grozovit udarec kot Wyder, ampak tehničen in spreten z dolgimi rokami. In tudi še ni pokvarjen, čeprav je bil izpuščen.
  Najpomembneje je, da je premagal še precej mladega Vladimirja Klička, zaradi česar je Tyson Fury nedvomno izjemen tekmec.
  Kvote so bile približno petdeset proti petdeset. Seveda je bila zmaga z nokavtom nad Wyderjem impresivna. Toda zdaj proti njemu ne bo grohot, ampak izuren borec, ki ga še nihče ni uspel preboksati. In kar je najpomembnejše, zmagovalec samega Vladimirja v zori svoje moči.
  Ali se bo Vitalij pri petdesetih letih lahko spopadel s takim tehnikom? To je dvoboj intelektov. Da je Wyder očitno podcenjeval Vitalija in ga skušal vzeti brez slovesnosti. In tukaj ne gre več tako.
  Tukaj sta oba boksarja, ki se pripravljata. Vitaly je, kot vedno, resen in osredotočen. Je samozavesten in miren.
  Tudi Tyson Fury se pripravlja. Višji je od Vitalija, ima daljše roke in bo poskušal to uporabiti.
  Toda zdaj bo boj potekal v Veliki Britaniji in plačan prenos.
  Tyson Fury je zdaj prvi. Izkazuje zunanjo samozavest. Plešast, neroden in ne ravno atletski. Če so lasje Vitalija Klička tonirani, potem ne boste razumeli, kateri od njih je starejši, čeprav je razlika v starosti sedemnajst let. To še ni rekord za prvenstvene boje, se pa rekordu že približuje.
  No, morda se bo Vitali pomeril tudi s kom mlajšim od Tysona Furyja.
  Tukaj Vitaly nastopi ob izjemni glasbi. Spogledata se.
  Tyson je zleknjen in ni videti višji. V ramenih Vitalija, morda, in širše. In kar je najpomembneje, njegova postava je veliko lepša, njegove mišice pa reliefne.
  No, kako zvenijo hvalnice? Najprej britanski in nato ukrajinski.
  Potem pa izmenjava pogledov.
  In zdaj se oglasi rog, prvi krog.
  Vitaly vrže lahek udarec, dobro se premika. Tyson poskuša oditi. Toda Vitali je zelo spreten in njegovi udarci se gibljejo po nerodni poti in dosežejo glavo Tysona Furyja.
  Vse teče po napovedih strokovnjakov. Vitaly ima odlično hitrost.
  In vse uspe.
  Zmaga prvo rundo ... Nato minuta odmora in druga runda. Fury tudi tokrat ne spreminja taktike. Očitno upa, da se bo Vitalij naveličal.
  . POGLAVJE #4
  In spet je v rahli prednosti Kličko starejši. Brata dominirata v ringu.
  Wladimir je pred tednom dni s tehničnim nokavtom zmagal pri Ruizu Jr.
  No, boj se nadaljuje.
  Tretji krog spet poteka pod narekom Vitalija. Toda v četrti rundi Tyson Fury nenadoma eksplodira. Hiter naprej ... In zadene dvojko. In pade v knockdown.
  Kaj je hotel? Vitali je na preži.
  Nekako je Tyson to rundo branil do konca. Nato se je spet začela enostranska bitka z Vitalijevo prevlado. Še več, svetovnemu prvaku Kličku starejšemu se očitno ni mudilo.
  In zdaj, po osmih rundah, Tyson Fury nenadoma odstopi. In zmaga je razglašena s tehničnim knockoutom zaradi zavrnitve nadaljevanja boja.
  Tako Vitalij Kličko postavlja nov rekord: prvi borec v zgodovini boksa, ki je naslov svetovnega prvaka ubranil pri petdesetih letih. In premaga še en dosežek Hopinsa.
  Kaj zdaj je res res Vitaly je postal superman. In maščeval je svojega brata.
  Toda naslednja borba je revanš z Wyderjem. Obljubljajo zelo visoke honorarje. Da lahko imaš dvoboj z njim, nato pa greš ven k Joshui.
  In potem lahko že razmišljate o združitvenem boju z Usykom. Na splošno bi Vitalij Kličko načeloma rad postal absolutni svetovni prvak. In ta želja je zelo močna.
  Oleg Rybachenko se nasmehne svojim mislim. Da, to je možno. Fant pokosi celo vrsto fašistov in reče:
  - Ljudje se te spominjajo Kličko! Ljudje te cenijo, Kličko! Ljudje te hočejo, Kličko! Pridi kmalu nazaj, Kličko!
  Genialni deček se je smejal svoji živahni pesmi in spet, kako izstreliti najbolj smrtonosno granato. In trčijo trije nacistični tanki.
  Kljub junaškemu odporu sovjetskih čet je nacistom vseeno uspelo zavzeti in presekati koridor, ki je povezoval Moskvo z drugimi deli ZSSR.
  Tako je glavno mesto Rusije v popolni blokadi. Na enak način, kot je blokiran Leningrad.
  Stalingrad se še vedno upira. Nemci jurišajo tudi na mesti Grozni in Ordžonikidze na Kavkazu. Stanje je kritično. Še posebej, ko je bila Moskva popolnoma obkoljena.
  Ima veliko vojakov in več sto tisoč vojakov v milici. Toda v bitkah se granate in naboji zelo hitro porabijo. Morda bo zmanjkalo streliva. In potem bo kapital padel. In ni toliko zalog hrane. Tudi tega bo kmalu konec.
  In brez Moskve bo to še ena vojna. In Stalin to razume.
  Zdaj je v Kuibyshev. Toda potem, ko so se nacisti prebili do Volge, ni bilo daleč od frontne črte.
  In poleg tega so tudi samuraji pritisnjeni. In bombardirajo in plezajo z nešteto pehoto. Mogoče premalo moči.
  Stalin to razume in se poskuša v zakulisju pogajati o ločenem miru z Japonsko. Na primer, pripravljeni so se celo odreči Daljnemu vzhodu in plačati odškodnino v zlatu.
  Toda Hirohito je rekel: potrebujemo vso Sibirijo, vse do Urala. Žal, nemogoče je toliko popustiti.
  Vladivostok je že skoraj obkoljen. In na splošno je vse zelo neumno ...
  Toda nekatere junakinje se borijo in ne popuščajo fašistom in japonskim militaristom.
  Blindirani zaporski vagon, v katerem se je peljala pojoča Vedmakova, se je ustavil, zaslišalo se je škripanje vrat, ki so se odpirala. Dva Japonca, eden velik in debel, drugi majhen in suh, sta se nagnila iz svetlobe, ki je Anastazijo za trenutek zaslepila. Nato je deklica brez oklevanja enega z zamahom golenice potisnila v tempelj, drugega pa s pestjo, ovito v verigo, v čeljust. Opevani bojevniki dežele vzhajajočega sonca so smešno padli v nokavt.
  Vedmakova je celo zapela:
  - Človeku rečem dvanajsta runda! Navsezadnje sem super ženska in polna Atassa, sovražnika pa pošljem v globok knockout in v bitki pokažem neomejen razred!
  Deklica je vzela japonsko strojnico, kopirano iz Schmeisterja, in s klikom na sprožilec odhitela v pilotsko kabino. Tam okoli so skočili še trije Japonci, Vedmakova je vanje poslala rafal, jim merila v glave in se srdito nasmejala.
  - Kaj so dobili klubskoglavi hudiči!
  Oklepnik je ujela gola bojevnica. Witcher je zalajal:
  Lebdela nad nesrečno Rusijo,
  Peklenske pošasti kipeča tema!
  Okupator ima sekiro deževno,
  Nabrusi in odsekaj glavo!
  Komunist v boju v peklu ni kmet,
  Ne hodimo vedno v jarmu!
  Tretji rajh spremeniti v ogenj,
  No, poštenost bo zaznamovala dobro!
  Kljub temu, da je bila zgrožena, je Vedmakova oblekla japonsko vojaško uniformo, vzeto iz mrtvih. Kako neprijetno je bilo, ti vojaki se že dolgo niso umili in je strašno smrdelo. Deklica-pilot je zavpila:
  - Treba je oskotinitsya do te mere! Azijsko vendar!
  Oklepnik pa se je zlahka navil in krenil proti severu. Vozilo je imelo dve 12-milimetrski mitraljezi, tako da je bilo občasno mogoče odbiti napad pehote. Druga stvar je, da 20-milimetrski oklep ni mogel vzdržati kalibra 37-milimetrskih japonskih "pištol". Vedmakova je razmišljala: kako je prihod komunistov na oblast spremenil Rusijo. Če je bila v carskem času japonska vojska v tehničnem smislu bistveno boljša od ruske, zdaj, nasprotno, zaostaja. Čeprav ni mogoče reči, da se znanost v državi vzhajajočega sonca ne spodbuja. Obvezno srednješolsko izobraževanje je bilo uvedeno konec devetnajstega stoletja. Res je, kakovost izobraževanja na Japonskem ni bila visoka. Prevzeli so jo iz pruske šole, ki je bila do skrajnosti pedantna, in jo nekoliko poenostavili, tako da je en učitelj spustil skozi čim več učencev, saj izobražencev ni bilo dovolj. Na splošno so Japonci posnemali Evropejce, na primer Angleže v videzu kaki uniform, Nemce v formaciji in vojaških predpisih, Američane v uniformi in tipu mornarice ter sistemu finančnih ustanov. Res je, imeli so tudi svojo, na primer kodo Bushido, slavni eksploziv Shimosa (čeprav je bil komaj boljši od evropskega). Japonska je bila do srede devetnajstega stoletja zaostala srednjeveška država, ki ni imela niti železnice, oborožena pa je bila s topovi s topovskimi kroglami. Bila je še bolj arhaična kot Turčija ali Iran, še bolj pa carska Rusija. Nenavadno je, da je Amerika pomagala državi vzhajajočega sonca, da je dosegla ljudi in jih dobesedno prisilila, da se pridružijo civiliziranemu svetu. Sodobna parna križarka z eksplozivnimi granatami je naredila močan vtis na zaostalo Japonsko. Še posebej, ko je potopil več jadrnic, s čimer je pokazal popolno nemoč topov s topovskimi kroglami.
  Morda bodo Američani še večkrat obžalovali, da so prisilili Japonsko, da se je odprla svetu. Da so si v Aziji vzgojili tekmeca, a takrat je bilo težko verjeti, da bo Dežela vzhajajočega sonca čez nekaj desetletij šla po poti, po kateri je Zahod hodil stoletja.
  Vedmakova je vozila po avtocesti, pustila naprej tovornjake z okrepitvami, pa tudi vozila, in razmišljala. Že pod Aleksandrom II., bolje rečeno celo pod Nikolajem I., je carska vlada kovala načrte, da se Kitajska pridruži Rusiji. Toda Nikolaj je kot predmet širitve izbral turško smer. Načeloma je bilo bolj priročno. Toda Rusija sovražni Britaniji in Franciji pod njenim vplivom sta se zavzeli za Osmane. Prvič v četrt tisočletja (od cilja 1612) je Rusija izgubila vojno velikega obsega (posamezne bitke seveda ne štejejo, hočete reči, da Rusija skoraj četrt tisočletja ni izgubila vojn na splošno, mimogrede, pod Nikolajem prvim je dosegel svoj maksimum v smislu velikosti). Razlogov je bilo več, najpomembnejši pa je bila premoč zahodnih sil v tehnološki opremljenosti čet. Potem ko je Nikolaj prvi naredil samomor, je prestol zasedel Aleksander II.: morda najbolj izobražen in eruditiran car v vsej zgodovini Rusije. Začel je obsežne reforme, zabeležil tlačanstvo, pod njim se je začela hitra rast industrije, gradnja železnic in elektrarn! Toda hkrati je prišlo do odprave tlačanstva na račun kmetov, bilo je veliko ruševin, izbruhnili so nemiri, zlasti množični na Poljskem. Aleksander je uspel premakniti Rusijo naprej, vendar ni rešil temeljnih težav in je Aljasko celo prodal Ameriki za peni, Havajske otoke pa je dal brezplačno. Resda mu je uspelo premagati Turčijo, toda Otomansko cesarstvo je bilo v tem času zelo šibko in so ga pretresale vstaje. Ja, izgube Rusije v tej vojni so bile nesorazmerno velike, kar dokazuje, da je ruska vojska kljub reformi še daleč od popolnosti. Vendar tudi pod Suvorovom ni bilo vse tako jasno, kot piše v knjigah. Zmage so bile dane s precejšnjo ceno in Katarina Druga se je na primer med drugo rusko-turško vojno omejila na razmeroma skromne ozemeljske pridobitve in zavračala celo zahteve po Moldaviji. Čeprav so te dežele poseljevali pravoslavni Slovani in so bile nekoč del Kijevske Rusije. Na splošno je bila po osvoboditvi Rusije izpod mongolsko-tatarskega jarma sprejeta pot za vrnitev vseh prvotnih slovanskih dežel. Trajalo je več stoletij, Galicija se je na primer vrnila šele leta 1939, po osvoboditvi izpod poljskega jarma. In mesto Przemysl s sosednjimi deželami je ostalo Madžarom in Slovakom.
  Vedmakova je pogledala na avtocesto: ni bilo toliko različnih avtomobilov, tu so korakali japonski pehoti. Prebivalstvo Japonske je približno sto milijonov, celo več kot v Nemčiji, prednaborniško usposabljanje zavzame polovico pouka v šoli. Vojna z ZSSR je zanje božji dar, za razliko od boja z ZDA. Lahko žigosate, vedno več novih delitev.
  Obstaja velika skušnjava, da bi izstrelili dve vaši brzostrelki, saj je to mogoče storiti tako, da ju upravljate s hidravličnim pogonom iz kabine. Toda resnica je, da bo potem sama imela malo možnosti, da bi prišla od tod. Ne, še vedno je bolje to narediti bližje fronti ali ponoči. Ja, zgleda, da je že večer ... Takrat bodo volkovi siti in ovce na varnem. Ampak ne, ona ni ovca.
  Kaj pa Japonska? Prva vojna 1904-1905 je bila izgubljena, Rusija pa je samo kot ujetnike izgubila več kot dvesto petdeset tisoč vojakov in častnikov. Čeprav je imela carska vojska številčno premoč. Po drugi strani pa je Japonska izgubila manj kot dva tisoč ujetnikov; za vsakega ujetega rumenolicega vojaka in tisoč častnikov je bil celo določen bonus v višini sto zlatih rubljev. Ta stran zgodovine je za Rusijo zelo neprijetna. Kar je najbolj moteče znotraj države, so mnogi zaželeli zmago Japoncem. Na primer, študentje moskovske univerze so mikadu čestitali ob padcu Port Arthurja. In koliko je bilo izropanega: ne morete našteti!
  Vedmakova je upočasnila plin, da ne bi naletela na drugo korakajočo kolono. Deklica je zaklela:
  - No, saj so kot kobilice! Zahrbtna bitja!
  Uho je že razločilo grmenje kanonade, fronta se je bližala. Pilot je zarenčal in nato zapel:
  Ruski bojevnik ne stoka od bolečine,
  Ruski bojevnik uniči Japonce!
  In imamo popolno žalost,
  Ves upognjen ščit se je zdrznil!
  Deklica je spet utihnila. V tisti vojni sta ZDA in Britanija pomagali Japonski z denarjem in orožjem, a fronte na zahodu ni bilo. Država vzhajajočega sonca je namreč pričakovala, da bo Nemčija izkoristila trenutek in napadla Rusijo. Načeloma je bilo resnično in za Nemčijo koristno. Rusiji bi se lahko zoperstavila tudi zavezniška Avstro-Ogrska, ki je trčila z interesi na Balkanu. V vojno bi lahko vstopila tudi Turčija, ki je zgodovinsko užaljena od Rusije in je celo pod finančnim nadzorom Nemčije. V vojno ni izključen vstop Italije, ki je bila del trojnega pakta in bi lahko zahtevala bogata ukrajinska ozemlja. V vsakem primeru bi bila carska Rusija slaba. Tudi če bi izgubila v zavezništvu z antanto, bi se vojna na dveh frontah končala katastrofalno. Možnosti, da bi se v bitko vključila Francija, so majhne, saj je bila takrat Velika Britanija proti Rusiji. Na splošno je to seveda velika napačna ocena Kaiserja, ki je zamudil takšno priložnost. Možno je, da je bila tudi po izbruhu prve svetovne vojne glavna strateška napaka Fritzova ofenziva proti Belgiji in Franciji. Morda bi se situacija s Poljsko iz leta 1939 ponovila, če bi z vso silo začeli invazijo na Rusijo. Na srečo so se Nemci izkazali za preveč samozavestne in so izbrali vojno na dveh frontah.
  Čarovnica je imela za razliko od mnogih rojakov srečo: uspelo ji je prebrati Mine Kaif in celo v izvirniku. Seveda je imel Hitler prav, ko je rekel, da je treba ali biti skupaj z Britanijo proti Rusiji ali skupaj z Rusijo proti Britaniji. In povsem logično je, da je prihodnji Fuhrer kritiziral tiste, ki so poskušali potegniti na svetlo, truplo Bismarcka.
  Hitler je res zavračal kakršno koli možnost kakršnega koli zavezništva z Rusijo, še posebej, ko so v njej na oblast prišli boljševiki in menil, da morajo ruske dežele postati nemške kolonije.
  To pomeni, da je bil nedvoumno sovražnik Rusije in vsaka pogodba za Fuhrerja je bila le kos papirja. Še več, Stalin je idiot, da je zgrešil tako močan udarec v odprto brado, čeprav se je moral pripraviti na odbijanje udarca in spraviti čete v pripravljenost. Ali še bolje, vstavite ga vase! Nemška vojska tudi ni bila pripravljena na ofenzivni impulz sovjetske vojske. Bilo bi jim zelo težko, lahko bi preprosto obkolili in uničili nemške čete v kotlih. In kaj je ta vojna! In tako je pobuda prešla na Wehrmacht. In fronta je tekla od zahoda proti vzhodu. Ni jasno, na kaj je Stalin računal? In Beria je pasji sin. Dobro pozna njegovega plešastega. No, zakaj ni opozoril Stalina. Zakaj ne bi prepričali, da ukrepate? Kako se je to zgodilo? Navsezadnje je ljudski komisar zvita oseba in nikomur ni zaupal! Navsezadnje so res obstajali resni obveščevalni podatki, čete tretjega rajha so se potegnile do meje in vsaka druga babica je prerokovala vojno. Na splošno je bil občutek, da prihaja nekaj nepopustljivega, groznega!
  In le Stalin in njegovo spremstvo so udarjali po vedrih, kot da bi namenoma želeli izgubiti in pobiti milijone ljudi. In na splošno brkati Gruzijec ni tako genij ... Ni mu uspelo dokončati semenišča in, kot ji je Beria priznal, pogosto pije. In ko se je začela vojna, je na splošno brnelo ... In zdaj je ves svet v orožju proti Rusiji! In tukaj je seveda kriva neprilagodljiva Stalinova politika. Predvsem kljub dejstvu, da se je fronta dušila zaradi pomanjkanja zalog, so odpoklicali na tisoče vlakov, da bi Čečene deportirali v Kazahstan. In to med vojno, ko šteje vsak vagon! Zaradi tega je, mimogrede, Mainsteinu kljub znatni številčni premoči sovjetske vojske uspelo izvesti protinapad in premagati rdeče čete. Zaradi pomanjkanja ešalonov okrepitve niso bile razporejene pravočasno, oskrba sovjetskih čet je bila motena, posledično je ofenziva propadla. In če bi bile naše čete zdaj v Kijevu in morda v Romuniji, si Britanija in ZDA morda ne bi drznile izdati ZSSR!
  Poleg tega, kdo je skoraj ubil Hitlerja? Tako potiska Tretji rajh v novo agresijo?! Najverjetneje je šlo za operacijo, ki jo je vodil Beria ... Navsezadnje se je nekoč domislil, kako pokončati Trockega. Potem pa je bilo to posledica potrebe po izogibanju razkolu v Internacionali. Zdaj je to pripeljalo do nasprotnega učinka, sovražniki Rusije so se združili. In zgodovinski sovražniki! Moram reči, da je bil njen Vedmakov zelo presenečen, da je Churchill 24. junija imel senzacionalen govor, v katerem je napovedal podporo ZSSR. Nenavadno je, da je ovca prišla v zavezništvo z volkom, če seveda lahko britanskega leva primerjamo z ovco. Stalin je pa tipičen volk! Zdaj je spet vse po starem, kapitalisti-demokrati in kapitalisti-fašisti skupaj! A komunisti so enotni in pošteni, brez kompromisa z vestjo! Mogoče je to želel Stalin? Vsekakor so se sile sovražnikov množile in na vzhodu je Japonska pokazala svoja usta. Toda na splošno je smer vodstva držav vzhajajočega sonca logična: vojski je treba zapreti grlo z nezadovoljnimi velikimi ozemeljskimi koncesijami in dejansko predajo, obljubili so nove bitke in dežele. Če ZDA 24. julija ne bi uvedle sankcij ali bolje rečeno blokade proti Japonski, bi morda samuraji udarili po ZSSR, tudi avgusta, ne da bi čakali na zimo! Japonci so pogumen narod in težko bi jih ustavil spomin na Khalkhin Gol, kjer so se, mimogrede, borile sekundarne čete, vključno z marionetami mandžurske cesarske vlade!
  In to bi lahko ogrozilo padec Moskve ... Čeprav bi verjetno Stalin raje dal vso Sibirijo za predajo Moskve. Tam bi preprosto pustil zavetje, v upanju, da ostra zima v tajgi ne bo dala Japoncem priložnosti, da bi predaleč napredovali in se povezali z Nemci na Uralu ali v Volgi.
  In potem bi seveda prišlo do težav ... Hitlerju v bližini Moskve ni uspelo in se je zmotil z objavo vojne Združenim državam, ne da bi Japonsko prisilil k vzajemnosti proti ZSSR. Hitlerja sploh ni odlikovala logika, njegov živalski antisemitizem je spravil proti sebi glavno finančno elito in celo Vatikan. Resda je to povečalo njegovo priljubljenost med Arabci, vendar ti Rommlovemu korpusu niso zagotovili bistvene pomoči.
  Oklepnik se je pripeljal do nekdanje sovjetske meje. Nekaj uničenja je že bilo. Tukaj še vedno štrli mejna postaja.
  In japonska pehota, pa tudi več lahkih tanketov z 20 mm avtomatskimi topovi in po dvema strojnicama. Proti kitajski pehoti je to morda dobro orožje, toda proti T-34 ... Res je, da je na Daljnem vzhodu malo takih tankov, glavne sile so pritrjene na zahodu. Poleg tega je vidnih še nekaj oklepnih vozil in minometov, ki se prevažajo na odprtih vozilih. Moram reči, da dobri minometi kljub majhnemu kalibru ...
  Vedmakova je oklevala: kaj storiti? Japoncev je veliko in očitno je treba zaviti na podeželsko cesto. Ali morda še vedno postavite čakalno vrsto za ozke oči?
  Mrači se že, oblaki so prekrili nebo, prihaja dež. Seveda lahko tvegate, še posebej, ker se Japonci tako gnečejo, pehota stoji, zbrana v gostih vrstah. Ja, tam jih je cel polk, rumenolični vojaki, precej grdi, in ni jih škoda ubiti.
  Vedmakova se je prekrižala in zamrmrala:
  - Bog ne daj več samurajev!
  Dva mitraljeza velikega kalibra - 12 milimetrov sta udarila v ozkooka bitja. Začel se je masaker. Dekle je celo zapelo:
  S sovražnikom se bomo borili do konca
  Podvigi vojakov - ne štejte števila!
  Rusi so se vedno znali boriti,
  Ne obupajte, ko pridejo težave!
  12 - milimetrov je velik in oster vložek, prebije telo, včasih pa tudi več Japoncev hkrati. Vedmakova je orožje krmilila s pomočjo hidravličnih aktuatorjev, ki so si jih Japonci izposodili iz letalstva. V prvih sekundah borci imperija vzhajajočega sonca sploh niso razumeli, kaj se dogaja in od kod prihaja napad. Enostavno so padli, iz trebuhov in prsi pa so se spustili curki krvi. Tako nepričakovan je bil prihod smrti v ta na videz spokojen svet. Čeprav ne, je zadnja izjava bolj podobna norčevanju.
  Vedmakova je uspela pokositi nekaj vrst, preden je sovražnik odreagiral in se začel razbežati. Pilot je med premikanjem oklepnika nadaljeval s streljanjem, da ne bi padel pod ogenj tanketov. Kljub temu lahko letalski top prebije tudi tak oklep. Vendar je ta še vedno odvisna od začetne hitrosti izstrelka, pri tanketah je še vedno večja kot pri bojnih topih.
  Čeprav je imel pilot srečo, Japonci niso takoj ugotovili, kdo jim pošilja smrt, še posebej, ker je kapljal spomladanski dež, zaradi česar so bili bliski težko razločljivi. Verjetno so samuraji mislili, da jih je napadel ruski odred, ki se je prebil v zadnji del, zato so tankete odprle ogenj na grmovje. Vedmakova je zdrobila Japonce in zapela:
  Iz daljnih koncev oceana
  Kjer je obok zadrhtel nebo!
  Sultanove horde pometajo,
  Kot da je Antikrist vstal!
  
  Vojna je neusmiljena, zla,
  Kakor zmaj se je spustil na Rus'!
  Moja zemlja je siva v ranah,
  Reši mojo mamo, molim Boga!
  
  Kako krut je svet, kakšna groza
  Otrok je padel in ga raztrgalo!
  Rodila sta ga tlačila z bolečino,
  Tako se je odločil zlobni Gromovnik!
  
  Tukaj Bog ne pozna mere v jezi,
  Na človeško raso je zrušil nesrečo!
  In vsako živo trpi
  Samo žalost šteje zmago!
  
  Rusija je prekrita s krvjo,
  Kako krut si Bog!
  Kam je šlo vaše poslanstvo?
  Zagotovo je Kristus tretji, odveč!
  
  Zakaj si Pekel in Eva
  Izgnani zaradi žalitve njihovega raja!
  Prišel je čas za kanibala,
  Z napadom bolj naglo Mamai!
  
  Dekleta točijo solze,
  Nemci so ubili starše!
  Bosa je in zmrzali,
  Hudo, vse reke so zamrznjene!
  
  Nihče se nam ne smili
  Zdaj nas pičijo mušice, potem kače!
  Včasih pride ideja
  Kakšna čaša trpljenja do vrha!
  
  Zaman upati na Boga
  Vsekakor ne boli!
  In bolje je živeti slabo in slabo,
  Ampak rekli smo - dovolj je!
  
  Imamo zastave komunizma,
  In to pomeni brez sklicevanja na strica!
  Ne prenašajte urina fašizma,
  Naša etika je preprosta: k hudiču!
  
  Upanje za roke v kurjih očeh,
  Na pamet, ki je v glavi!
  Volja nas vodi k dosežkom,
  Spretnost, entuziazem v pesti!
  
  In tako, merjenje korakov,
  Do svobode in sreče po vaši poti!
  Postali bomo rdeči bogovi
  Nihče nas ne more upogniti!
  Vedmakova je pela in čečkala iz mitraljezov, streljajte tiste, ki so se že uspeli razbežati in ležati z ozkimi očmi. Potem pa se je njena sreča obrnila in več japonskih častnikov je očitno ugotovilo, kaj je narobe, in v oklepnik vrglo več granat. Vedmakova je začutila drget v trupu. Vendar so bile japonske granate drobilne granate in niso prebile oklepa, očitno so bile zasnovane za zadrževanje mitraljeznih izbruhov kalibra do 14 milimetrov.
  Witcher se je zasmejal.
  - In tukaj je trmasta bitka, potepuška norec! Razjeden, nenadoma modrejši in pogosteje zadeti tarčo!
  V oklepnem transporterju se mitraljezi napajajo s trakom. To daje veliko zalogo nabojev, poleg tega je na voljo vodno hlajenje, kar vam omogoča, da povečate trajanje streljanja. Zato je bojevnik brez slovesnosti odrezal Japonce, ki so vanjo metali granate. Toda zdi se, da so ostali borci opazili. Spet so letele granate. Zaslišalo se je rjovenje. Izkazalo se je, da je ena od granat težka, okoli kilogram težka in protitankovska. Japonci so bili že dobavljeni s podobnimi prazninami. Šibek proti Chevronom in T-34, vendar se lahko prebijete skozi oklepnik! Skozi preluknjano stran se je na Vedmakovo usipal prah. Deklica je zaklela:
  - Ja, Japonska je majhna, a povzroča velike težave!
  Oklepnik se je nehal premikati, par razdrobnih granat pa je poletelo navznoter, kjer sta eksplodirali.
  Splinters so ujeli Vedmakova in mu raztrgali uniformo. Za nameček je zagorel še razbit rezervoar za plin. Deklica je spet zaklela.
  - Ne avto - General! Jaz bi ti dal sranje!
  Moral sem pokositi še nekaj deset, da sem skočil iz kabine. Dekle je to storilo neopaženo s strani japonskih vojakov in se splazilo. Zase ni skrbel za njeno uniformo vojske države vzhajajočega sonca. In v temi in v dežju obraz ni preveč razločen. Zdaj morate zapustiti avtocesto in se raztopiti v grmovju.
  Deklica se je plazila dovolj hitro in pri tem nekajkrat naletela na trupla. Lepo zamrmral:
  - Ni slabo, prižgal sem samuraju! Zdaj se moraš samo še rešiti!
  Bojevnik se je potopil v grmovje in se dvignil ter začel hoditi. Šalec z njimi, morda ne bodo dobili. Pravzaprav se je dostojno borila in mislila, da je njen podvig: najverjetneje ne bi verjeli, drugače, kdo ve, bi dali še eno zvezdo junaka!
  Na splošno je vojna čudna stvar, tukaj ubijate ljudi in to ni lahko normalno, ampak hrabrost. Kot pravi Sveto pismo, Ne ubijaj! Kljub temu je Bog ukazal ne le ubiti, ampak na splošno iztrebiti Amalečane in njihove žene, otroke in celo živino! Čeprav tudi med vojno velja iztrebljanje civilnega prebivalstva za nemoralno in podlo dejanje.
  Vendar pa zahodni zavezniki niso bombardirali samo in ne toliko vojaških objektov kot civilnega prebivalstva. To je bilo deloma posledica nizke natančnosti višinskih bombnikov, zaradi česar je bilo težko premagati čisto vojaške cilje, a glavna stvar je bilo maščevanje. Tudi Japonska je dobila luč od ZDA. In niso imeli kaj odgovoriti! Niso imeli dovolj dolgih letal, da bi uničili Jenkije!
  Očitno se je Američanom zdelo maščevanje za perujsko pristanišče zadostno oziroma se je najvišja finančna elita odločila, da bo hkrati ravnala pragmatično in naredila konec Maovi Rdeči armadi. Japonska je pustila Mandžurijo kot odskočno desko za vojno proti ZSSR, proti Mongoliji pa je dobila proste roke, ostalo pa je delo Čang Kaj Šeka! Potem bo mogoče celotno Kitajsko pobrati pod seboj. In naj država vzhajajočega sonca izkrvavi v vojni z ZSSR. Najbolj zanimivo pri tem je verjetno to, da Japonci računajo, da se bodo, potem ko so premagali Rusijo, spet obračunali z Ameriko s pomočjo Nemčije in ZDA, razmišljajo, da bi izčrpani Japonski iztrgali Sibirijo in druga ozemlja.
  Vsaka stran meni, da je bilo to storjeno zelo premeteno, še posebej, ker sta Amerika in Britanija brez enega samega strela pridobili nadzor nad ogromnimi ozemlji. V nasprotnem primeru bi jih morali ponovno loviti dolgo in mučno, kar bi trajalo vsaj nekaj let, saj so to vendarle otoki!
  Vedmakova je hodila v upanju, da bo prečkala frontno črto. Čisto mogoče je zdrsniti v vrzel in se oklepati svojega. In morda celo ujeti enega od samurajev. No, to je blizu najbolj naprednih položajev sovjetske vojske. V nasprotnem primeru ga bo težko prenašati.
  . POGLAVJE #5
  Torej za svetovno oligarhijo: Nemčijo in Evropo pod ZSSR velja to za izgubljeno območje vpliva in celo za grožnjo okrepljenemu komunističnemu imperiju in nadaljnjemu širjenju boljševizma. In Rusija pod Nemčijo je širitev njenih vplivnih sfer in možnost sesanja vseh sokov iz bogatih dežel. A to so v resnici izgubili francoski oligarhi, ko so izgubili proti Nemčiji: nekaj malega so morali deliti s Hitlerjem, a so obdržali večino bogastva, pa še lažje je postalo izkoriščanje delavcev - Nemci so zatrli sindikate. Kaj so izgubili oligarhi v Baltiku? Preštejte ves kapital in kdor ni imel časa pobegniti, potem svoboda ali življenje! Čudovit primer! Torej v tem ni nič presenetljivega! In če Hitler ne bi bil tako goreč antisemit, nihče ne bi pomagal ZSSR!
  Povedati je treba, da je bil eden od razlogov, zakaj je Francija razmeroma zlahka zlomila, bistveno nižji odstotek Judov tako v splošni populaciji kot v finančni eliti. Na Poljskem, v Veliki Britaniji, ZDA: je bilo ravno nasprotno. Še posebej v ZDA, kar mimogrede pojasnjuje, zakaj so bili Jenkiji, kljub temu, da na Ameriko ni padla niti ena bomba, še bolj okrutni do prebivalcev Nemčije kot Britanci!
  Vishu, je postal marioneta pod Wehrmachtom, Nemci pa so jezdili po Parizu in igrali na harmonike. Hitler je začel pripravljati invazijo na Anglijo, ne da bi se trudil prenesti gospodarstvo na vojaško podlago in uporabiti vire osvojene Evrope. Drago ga je stalo, pa tudi pomanjkanje želje po pogajanjih z Angli, z zavračanjem antisemitizma . Slednje bi morda Firerju omogočilo, da sprosti vse svoje sile za vojno proti ZSSR in napade nazaj v maju. Res je, da bi lahko mir z Britanijo spodbudil Stalina k razglasitvi mobilizacije. Postal bi signal, da je, pravijo, sovražnik že na pragu.
  Ali pa ne bi postal, in potem bi morda to vplivalo na položaj ZDA v odnosu do Japonske. Dežele vzhajajočega sonca ne bi sprovocirali in mogočni imperij bi lahko odprl drugo fronto! Kaj se je zdaj zgodilo. Samo v še hujši situaciji, ko je vojska ZSSR skoraj poražena, proizvodnja orožja še ni vzpostavljena in se še niso naučili boriti!
  Zdaj ni enainštirideseto leto - sovjetske čete so pridobile bojne izkušnje, se naučile boriti in zmagovati! Tako se zdaj ne bojijo težkih tankov in letal s sedmimi strelnimi točkami, na enem stroju!
  Osamljen Japonec stoji blizu drevesa. Torej navadna rumena lutka.
  Vedmakova je skočila za njim. Glavo je sunkovito dvignila navzgor in nato zasukala ... Ko sovražnikov "bowler" močno potegnete navzgor, vratne mišice ne morejo več zagotavljati učinkovitega upora in "glava" se zlahka zloži!
  No, kaj je en samuraj manj! Vedmakova je videti vedra in zadovoljna, celo zobe je pokazala:
  Japonska nas ne bo nikoli osvojila! Ker obstaja borec, kot sem jaz!
  Dejansko so v celotni zgodovini Rusije le mongolski Tatari lahko osvojili! Zakaj se je to zgodilo in zakaj se je veliki slovanski narod izkazal za nemočnega, to je seveda skrivnost ne za eno generacijo!
  Glavni razlog je fevdalna razdrobljenost, ko si je vsak vzel kos zemlje zase: nagnal je kokoši in sedel na njej ter čuval svojo dediščino: brez dela!
  Vedmakova je čutila, da ji tesni in neudobni japonski škornji drgnejo noge. Pilot se je odločil, da v tem primeru nima smisla prenašati muk. Pravkar je odvrgla tope, stiskalne in pritiskajoče "blazinice" na prstih. Z bosimi nogami sem občutil nočni hlad rodne dežele in se počutil veliko bolj veselo! Dodala je korak in začela celo malo poskakovati!
  Dejstvo, da so bili Rusi razdeljeni, je bila največja tragedija Slovanov. Na zahodu sta si jih podjarmili Litva in Poljska, na vzhodu pa okrutni Tatari. Jarem pa ni trajal večno: pred tem je Moskva, majhno mesto, začela rasti in se celo spremenila v nekakšen majhen imperij. Ivan Kalita je postal zbiralec ruskih dežel. Bil je prvi in ne najuspešnejši, predvsem pa prvi! In kako se sliši v boljševiški pesmi: bolje je biti mrtev - kot drugi!
  Stalin ni Rus, to je njegova glavna pomanjkljivost! Od tod nezaupanje titularnega naroda in množične neupravičene represije! Evo, daj roge prašiču in kraljestvo kljuku!
  Čučmek na prestolu in Rus' v ogradi!
  Na primer, tako Tuhačevski kot Jegorov sta bila precej sposobna maršala, kar je, mimogrede, mogoče reči o preostalih zatrtih poveljnikih! Ni primerjati z brkato opico! Zato smo nasedli!
  Vendar, kako se je v resnici zgodilo, da je Stalinu uspelo postati suvereni vladar? Nepismenega Gruzijca so naredili za boga!
  Ruskemu narodu mora vladati ruski car! Romanovi, mimogrede, skoraj niso imeli ruske krvi in morda so se zato izrodili!
  Tudi Japonska je imela svojevrstno obliko vladavine, kjer je bil šogun bistveno višji od cesarja in je bilo zato nekaj prednosti, saj je manjša verjetnost, da bo zaradi norčevega dediča uničil cesarstvo. Japonci stoletja niso vodili osvajalne vojne, ampak so se aktivno prepirali med seboj. To je nekoliko vplivalo na mentaliteto tega naroda. Toda v dvajsetem stoletju je dežela vzhajajočega sonca osvojila več zemlje kot Aleksander Veliki! Zdaj je na vrsti Rusija. Samo zdaj niso carski časi, vlada velika komunistična partija in najnaprednejši in dovršen ekonomski in politični sistem na svetu!
  Vedmakova pa je nenadoma zmajala z glavo. Tudi v političnem sistemu in načinu vladanja ni vse prav! Na primer, ljudstvo ne izvoli voditelja države kot rezultat alternativne volje, ampak se zgodi ... Moram reči, da niti zakon niti ustava nista predvidela ustanovitve štaba in njegovega pooblastila z izrednimi razmerami. pooblastila. In o sposobnostih polizobraženega semenišča je ona osebno močno dvomila! Pa tudi Beria: pretkana, a slabo izobražena oseba s skrajno ozkim pogledom in erudicijo!
  Zdaj pa je fronta še bližje, vidni so bliski, ropot je postal še močnejši. Čas je, da najdemo jezik in .... Vedmakova je opazila oddelek plazečih Japoncev. Zdaj morate previdno sedeti na njihovem repu. Približno v istem slogu, kot je napadla Yu-188, zelo hiter bombnik, ki ga hitremu MiG-u niti ni lahko dohiteti. Mimogrede, hlodi na splošno niso posebej manevrski in v tem pogledu niso nič boljši od Focken-Wulfov! No, tukaj so samuraji, ki se približujejo jarku, videti so kot udarni ovni, ki se plazijo do naftne luže. Veliko je Japoncev, tukaj morate ravnati previdno ... Tukaj je kapitan vojske države vzhajajočega sonca, gobec je kot svizec. Nekaj kriči, močno maha s pestmi in bodalom.
  Vedmakova, ki je potrpežljivo čakala na napad samuraja, ga je s puškinim kopitom udarila po glavi. Vendar je udarec izračunal tako, da "jap" ni takoj odšel. In potem je iz puškomitraljeza izstrelila rafal na Japonce, ki so tekli v napad! zavpil:
  - Zvitost v vojni je kot jadro na ladji, vendar se samo napihne, ne pa tudi nje!
  Fant Oleg in dekle Margarita se borita v Stalingradu. V tem mestu bodo stali kot titani.
  Oleg Rybachenko je videti star dvanajst let. In fant vrže granato z boso nogo.
  Premetava fašiste in pravi:
  - Slava veliki domovini!
  Margarita naredi tudi dobro namerjen obrat. Kosi naciste in poje:
  - Slava Stalinu in soncu komunizma!
  Oleg Rybachenko sproži in doda:
  - Slava junakom!
  Deklica strelja, pokosi naciste. Z boso nogo vrže granato in zacvili:
  - In slava domovini stoletja!
  Tako sta se fant in dekle res resno razšla. Streljajo na naciste in mečejo granate.
  Dečkova bosa noga vrže ubijalsko darilo. Deček z divjim besom pravi:
  - Mučimo vse!
  Margarita, ki strelja in kosi sovražnika, cvili:
  - In hudičevo seno bo!
  In dekle z boso nogo vrže darilo smrti. Takšen je bojevnik, ki je sposoben dejansko pokositi cele čete.
  Fant in dekle se spopadeta v Stalingradu. Oni so pravi junaki. In vitezi polni drznega duha.
  Kaj je mislil Hitler, da se Rusi po katastrofi leta 1941 niso ničesar naučili?
  In jebi se! Rdeča armada se je pripravljena spopasti s pošastmi iz serije "E", naj nadaljujejo: E-75 ton za devetdeset in E-100 ton za sto štirideset. Od tajge do britanskih morij je Rdeča armada najmočnejša od vseh.
  Fant in deklica se prepirata, tako da ju nacisti dobijo kot steklo iz kladiva.
  Otroci so nesmrtni in se ničesar ne bojijo. Kaj so jim ti fašisti? Naslednji zajci na semenu!
  Oleg Rybachenko je z ropotom zapel:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, ti kozel Hitler,
  Zakaj si zlezel v rusko rit ...
  Od nas boste prejeli posebej v peniju -
  Naletel boš na močno fantovsko pest!
  In potem mišičasti otrok vrže granato z boso nogo. In dva nemška tanka E-50 in E-75 čelno trčita in eksplodirata.
  Oleg Rybachenko z veseljem pravi:
  - Sem mlad super borec!
  In fant spet pride na vrsto.
  In potem dekle ustreli. Zadane natančno in močno. In medtem ko poje:
  - Vse fašiste bom zdrobil, Adolfu pa bom shujšal!
  In spet je dekle v polnem navdušenju nad iztrebljanjem. Vsi streljajo in streljajo.
  In spet prileti granata iz bose noge. Ona premaga fašiste. Meti kot keglji zaradi udarca žoge.
  Margareta poje:
  - Močan udarec je izjemno dobro nameren,
  Najbolj kul Povetkin leti v ring!
  Oleg Rybachenko, streljanje, takoj potrdil:
  - Vredna Povetkinova kopija in ne beži pred močnimi nasprotniki!
  Po tem deček spet vrže granato z boso nogo in razbije naciste kot tlakovce.
  In kako spretno se spopadejo nacisti. Kaj so hoteli? Ni bilo treba plezati na ZSSR.
  Samo Oleg Rybachenko je jezen. ZDA so že sprostile Nemce in Rusija bi morala prevzeti odgovornost zanje.
  Fant, ki je spet vrgel granato z boso nogo, je zapel:
  - Ne igraj se norca Amerika,
  Daj nam Aljasko zdaj...
  To je naša dežela na dveh bregovih -
  Ni zaman, da je medved huda zver!
  In Oleg Rybachenko je spet dal na vrsto ... Pokosil je naciste. In spet dečkovi bosi prsti stisnejo granato in jo vržejo v sovražnika. Razpršijo ga v različne smeri.
  Fant zarjovi:
  - Slava Rusiji!
  Margarita je spet vrgla granato z boso nogo in zacvilila:
  - Za carja Nikolaja II!
  Fant je deklico popravil:
  - Tukaj vlada Stalin, ne Nikolaj II!
  Margarita se je zlahka strinjala:
  Ja, Stalin! Kdo je sklenil mir s kanibalom!
  In dekle je spet vrglo morilsko darilo z boso nogo.
  Oleg Rybachenko je logično pripomnil:
  - ZSSR potrebuje duška! Čeprav je tretji rajh to bolje izkoristil!
  In otroci so spet začeli streljati ...
  Nemci v bližini Stalingrada in v samem Stalingradu so dobili grozen pekel.
  Ampak v resnici, s čimer prideš, s tem tudi odideš.
  Oziroma umrejo. Boj je tako krvav in sveti.
  Oleg Rybachenko med bitko res misli, da so ljudje včasih preveč naivni. Ali iz Stalina naredijo genija ali pa iz Lukašenka nasploh. Toda za Belorusijo enaindvajsetega stoletja je ustvarjanje kulta osebnosti iz kolektivnega kmeta precej neumno. Skrajni čas je za pamet.
  In izvolite novega, mladega, naprednega voditelja. In ne za dokazovanje ravni inteligence otroka v peskovniku.
  Lukašenka najbolj označuje naslednja anekdota:
  Ko se v Belorusiji vse podraži, kaj je najcenejše?
  Obljublja predsednik Lukašenko!
  In zakaj?
  Ker nič ne stanejo!
  Škoda za Beloruse, ki še vedno volijo takega diktatorja. Toda skrajni čas je, da postanejo modrejši in pokažejo, da so ljudje Evrope. Putinu si je na primer v Rusiji vsaj uspelo pridobiti spoštovanje s priključitvijo Krima brez strela.
  Ampak to je zaradi njegove fenomenalne sreče. Srečno s Putinom. Na primer, sreča je bila, da je med obiskom izraelskega premierja prišlo do neprijetne epizode z njegovo ženo v Kijevu. Ja, spet manifestacija fenomenalne sreče. A tako malo pravega donosa! In kaj, ko bi imel car Nikolaj tako fenomenalno srečo. Natančneje, dobil ga je, do leta 1935 je Rusija obvladala polovico sveta.
  In kaj sledi ... Car Nikolaj je polet v vesolje načrtoval za 28. maj 1935, ravno v času svojega rojstnega dne. Prvi polet ruske kozmonavtke v zgodovini človeštva.
  In v tem svetu, medtem ko se ZSSR ukvarja s preživetjem.
  Bitke v Stalingradu so približno enake kot v resnični zgodovini leta 1942. Le da je tokrat sovražnik veliko močnejši. In količina zaradi kolonialnih čet in tehnologije.
  Še posebej težko je na nebu Sovjetske Rusije. Nacisti imajo veliko močnih, reaktivnih letal. In nekako se temu ni tako enostavno upreti.
  Tukaj sta nemška pilota Albina in Alvina, ki zase pobirata račune. So veliki strokovnjaki na tem področju.
  Kako na primer ustaviti taka nemška dekleta v bikinijih z golimi nogami?
  Oleg Rybachenko čuti ta dekleta.
  Vrže še eno granato z golimi prsti. Razkropi naciste na vse strani in pravi:
  - Veliko srce Rusije!
  In fant terminator je zelo agresiven ogenj. Vsaka krogla zadene tarčo. In Arabci, črnci in Indijci so na udaru. Prihaja ogromna množica.
  Genialni fant spet vrže granato z boso nogo, potisne skupaj dva velika nemška tanka in beg:
  Samurajski meč z vami
  Srce in um sta čista...
  Pogumno vodi napad -
  Pot lepote!
  Margarita, ki je streljala na sovražnika, je vzela in streljala na naciste iz bazeke in zacvilila:
  - Izjemna lepota!
  In bojevnica je z golimi prsti vrgla zelo uničujoče darilo smrti. Zdrobil nasprotnike. Nato je spet s prsti svoje bose noge spet zagnala divje uničenje. In dva fašistična tanka sta vzela in trčila. Celo iskre in dim so padali in se valili!
  Oleg je vzkliknil:
  - To je večno dekle, bravo!
  Margarita je z boso nogo vrgla novo ubijalsko limono in zacvilila:
  - Večni otroci smo na mlečni poti!
  Fant terminator je prikimal in sam nadaljeval boj. Vse gre po načrtih. Natančneje, medtem ko je normalno. In na njihovem območju se nacisti ne bodo prebili.
  Nacisti se torej, kakor koli se trudijo, v resnici zadušijo samo v lastni krvi.
  In njihovi rezervoarji se bodo spremenili v staro železo! In zastava Rusije bo zasijala nad planetom!
  Oleg Rybachenko igra z veliko energije. Z bosimi nogami meče granate in poje:
  - Vedno bomo srečni
  Tam bodo svetle sanje ...
  In lepota bo prišla
  Razburjenje bo izginilo!
  Deček-genij deluje z aktivnostjo, ki se z besom povečuje sorazmerno s prihodom Nemcev.
  Margarita deluje kot druga številka. Toda dekličine bose noge vedno bolj aktivno mečejo granate.
  In nacisti padejo pod njenimi udarci.
  Tudi Oleg Ribačenko strelja ... Toda misli skočijo, vrnitev v sedanjost. Na tisto, kar je v resnici.
  Pravzaprav se zdi, da imajo Belorusi največjo možgansko maso v Evropi, a si pustijo zatakniti ovratnik, tolerirajo diktaturo posameznika.
  In če bi bil predsednik kakšen superman! In tako kolektivni kmet in celo brez zakonitega očeta. In naj jih nagajajo toliko let.
  In poleg tega še vedno obstajajo ozkogledi ljudje, ki volijo zanj.
  Da, Oleg Rybachenko je imel celo pesmice.
  Povejte mi prijatelji, kako dolgo
  Glasuje za očeta Kolya ...
  Čas je, da izberete Olega -
  Da bi dobili več denarja!
  Ja, seveda, spremembe so potrebne in to čim prej. Pravzaprav je stagnacija polna slabih posledic.
  Še več, Lukašenko sam ne ve, kaj hoče. On je desni, on je levi. To gre v kapitalizem, nato v socializem. In nima dobre ekipe. In ni svoje stranke in ideologije. Takšen je kult zelo povprečne in zgovorne osebnosti. Stalin in Lenin sta vsaj vedela, kaj hočeta! In ta diktator? Sploh ne ve ali je desni ali levi!
  Ne, brez ideologije in stabilne stranke ne bo stabilnosti družbe.
  In tudi naprej!
  Stalin je na žalost postal tudi simbol terorja in uničenja, komunizem pa je spremenil v strašilo.
  Optimalno vodenje se ni obneslo. In pod Brežnjevom je bila norost - kako bi lahko postavili takega vodjo ZSSR. In v mladosti Brežnjev ni potegnil na intelektualca, v starosti pa je padel v norost. In na splošno je škoda, da predsednik države ni mogel povezati dveh besed brez papirja. In morali bi vedeti, kako to storiti!
  Oleg Rybachenko je z boso nogo vrgel smrtonosno dvojno granato in zapel:
  Ampak še vedno živi
  Živite pa po Brežnjevu!
  Neumen sem, neumen, ne morem!
  In ne vozite snežnega meteža!
  Margarita je z bosimi prsti vrgla eksplozivni paket. Naciste je raztresla kot jabolka, otresena z veje.
  Dekle je zapelo:
  - Jablane v cvetenju
  Solovjev melodije ...
  Pridem k tebi -
  Vaje bodo!
  Deklica se je široko in bleščeče nasmehnila. Njeni zobje so kot biseri, tako bleščeči.
  Ja, ta par je super.
  Oleg Rybachenko ga je vzel in zapel:
  - Naše pesti z jeklom,
  kremplji, zobmi in zublji ...
  Hočejo pravi boj!
  In spet fant terminator strelja zelo natančno. In krvave kaplje se lijejo iz nacistov.
  Ne, ne bo milosti. Sovražniki se dušijo.
  Medtem se Natashka in njena ekipa borijo v Sukhumiju.
  Nacisti jurišajo na obalo. Boj je seveda zelo neenak
  Ampak dekleta. Ko so skoraj goli, je super!
  Natasha je z boso nogo vrgla granato, pokosila ducat fašistov in zapela:
  - Prihodnost sveta je naša,
  Dekleta smo kot Jedi!
  Tudi Zoja je z boso nogo izstrelila granato. Razpršil naciste in samozavestno zacvilil:
  - Jaz sem tisti, ki lahko vsakogar pokoplje v grob!
  Aurora strelja naprej. Tudi dekle, ki ko udari, to ni več udarec od muhe.
  Rdečelasi hudič ga je vzel in zabrenčal:
  - Sem barve lisice in največja lepotica!
  In spet ga bo vzel z boso nogo in odvrgel dar smrti! To je res dekle, kar potrebujete.
  In potem je tu še Svetlana kot piš! In vse bo raztresla in sesula, kot bi se vanjo vselili hudiči iz vsega pekla.
  Ja, dekleta tukaj, seveda, od takega nasmeha zob, da bodo brez težav porušili vsako čeljust.
  In če je treba, potem pol glave!
  Natasha strelja na sovražnika in zarjovi:
  - Sem tako močan bojevnik, da me niti bik ne bo pohodil! Razbil mu bom glavo!
  Zoya je samozavestno potrdila:
  - Polomil bom rogove!
  In bosa noga dekleta vrže granato. In dva nacistična tanka bosta zajela in trčila.
  In potem je tukaj, kako bo Aurora udarila. In tudi z boso nogo bo lansiral morilskega.
  In rjove:
  - Slava Stalinu, naj postane pametnejši!
  Aurora je res hudobna. Kako se je boriti na dveh frontah? Pravzaprav pomeni samomor.
  In zakaj je Stalin Rusijo pripeljal do tega?
  Dekle bo spet z golimi prsti sprožilo morilsko darilo smrti in zacvililo:
  - Slava novemu voditelju!
  No, prav! Stalin ima celo nizko čelo. In to je znak nizke inteligence.
  Svetlana se ustreli. In vrže granato z bosimi nogami. Razprši nasprotnike. Uničuje jih in cvili:
  - Slava ruskim bogovom!
  In spet bo z golo peto vrgel nekaj zelo uničujočega.
  Dekleta tukaj so takšnega kova, da jih Fritz ne bo sprejel.
  Štiri dekleta so velika sila. In kar je najpomembneje, so v istih spodnjicah.
  In to jim daje gromozansko sposobnost boja.
  Nataša gori. Afriški bojevniki se pomikajo v plazu, tudi Hindujci in Arabci.
  Nemci jih uporabljajo kot topovsko hrano. Brez pomilovanja in obžalovanja uporablja v bitkah. In seveda vzamejo številko.
  Suhumi je že odrezan po kopnem. In to je zelo slabo. Kmalu nam bo zmanjkalo streliva in morali se bomo umakniti.
  Toda medtem ko dekleta še vedno nočejo popustiti. Sanjajo o zmagi. Tudi če sili nista enakovredni. In Moskva je obkoljena.
  Natašo to skrbi. Z boso nogo vrže granato. Lomi sovražnike in poje:
  - Če bo kapital obstal!
  Tudi Zoya je z boso nogo vrgla eksplozivni paket in zacvilila:
  - Reka Rusije ne bo presahnila!
  In na sovražnika je izstrelila iz vseh debel, domača neodbojna bridkost.
  In zlomil nekaj rezervoarjev ...
  Toda od zgoraj začnejo pritiskati jurišna letala.
  Kaj pa, če so reaktivni?
  Aurora je sprožila svoj raketni metalec. Zadel nemški avto. Zaradi česar je padla.
  Nato je rdečelasa zver zakukala:
  - Komunizem brez meja!
  Potem je Svetlana začela streljati. In pokosil črne borce. In potem bo kot bos vrgel limono.
  In rjove:
  - Slava novim bogovom!
  Natasha je streljala na sovražnika in zacvilila:
  - Ruski bogovi!
  In od udarca njene bose noge letalo eksplodira.
  To so dekleta terminatorja. Če se že kregajo, potem jim nihče ni kos.
  Zoya tudi vrže nekaj na sovražnika, kar ubije vsako moč. In nekaj, kar uniči sovražnika. In bojevnica, ki je pokazala zobe, zacvili:
  - Letala v krsti!
  In goli prsti spet mečejo dar smrti.
  In potem bo Aurora v sovražnika izstrelila limono. Vzemi in tuli:
  - Prihodnost je naša!
  Svetlana je pokazala zobe in rekla:
  - Za komunizem in nove dosežke!
  In spet, kako je z boso nogo vrgel granato. In vse bo pobil. No, če ne vsi, pa nekateri zagotovo.
  Nacisti so zlezli v vrč. In to je njihov problem. Tukaj si lahko ogledate samohodno puško Jagdtigr. Zastarel avto, a zelo ubijalski. K njej se priplazi pionirček. In zdrsne mino.
  In samohodna puška trivialno eksplodira.
  Fant iztegne jezik in poje:
  - Pijmo za domovino, pijmo za Stalina!
  Pijmo in še enkrat pijmo!
  Pionirji bomo ubili Hitlerja!
  Fašisti razumejo. Čeprav težko za Rdečo armado. Mesto Grozni je obkoljeno z nacisti, vendar se v njem še vedno bitkajo. Dekleta so tu vrhunska.
  Tukaj se bori Tamara. Je v kopalkah in bosa. In vreme je vroče in dekle je tako spretno. Lepota gori. Z boso nogo na naciste lansira eksplozivne pakete in poje:
  - Hitler bo kmalu zabil žeblje v krsto,
  To bo kot pajek v ognju ...
  Demoni bodo mučili v podzemlju -
  Tisti, ki so častili Satana!
  In spet zelo smrtonosna limona prileti z gole pete lepotice in razbije naciste.
  Mary pravi v smehu:
  - Granate bodo ubile!
  In udari Tamaro po rami. Dve dekleti se borita, na vrhu pa je rdeča zastava, prebodena s kroglami.
  Dekleta so bosa in skoraj brez oblačil, vendar ne nameravajo predati sovjetskih mest.
  Maria je zapela veselo pesem. In hkrati je vodila neusmiljen in morilski ogenj;
   Veliko je velikih ljudi,
  katerih dela živijo stoletja, veliko je velikih imen, ki se imenujejo nesmrtna.
  
  Številni pravljični junaki so ohranili melodijo epov, a najpreprostejši od vseh junakov in vsem nam drag - eden.
  
  Med gorami je preživel otroštvo, Sledil letu ptic, Podedoval je od gora lepoto orlovskih kril.
  
  Njegovo ime je z gromom zaneslo čez ocean, Proletarcem vseh držav je postalo blizu in znano.
  
  Na celinski Kitajski, Draga vsem srcem, To ime napoveduje Fanzam - mir, konec - palačam.
  
  Stalin je zastava sreče, zora človeštva! Naj ljubljeni Stalin živi še mnogo, mnogo dolgih let!
  Dekleta so dobro zapela. Mariji, Tamari sta se pridružili tako Veronika kot Viktorija.
  Vse štiri lepote so obkrožene, a kako se borijo.
  Tukaj Maria vrže granato z boso nogo in sestreli nemško jurišno letalo. In lepotec škripa:
  - Slava naši zabavi!
  Veronica pošlje tudi darilo smrti z boso nogo in HE-162 je sestreljen. In bojevnik zarjovi:
  - Slava, ki je višja od slave!
  . POGLAVJE 6
  Victoria, streljanje na nasprotnike in streljanje, nasmeh:
  - Za bodoča prostranstva komunizma!
  In štirje lepotci, skoraj goli in bosi se smejijo.
  So tako orlovska dekleta najvišjega razreda.
  Mirabela in Anastazija se borita na nebu. In tudi nacistom perejo možgane.
  Mirabela z nasmehom, tvita:
  Vse na svetu bo v redu
  Ljubi svojo domovino goreče!
  In spet z bosimi prsti, skozi odprto okno, kot bi metal limono. In klofuta po fašistih. Še en podrt avto pade.
  To je trik - tja moraš priti.
  Anastasia pravi v smehu:
  - Lenin bi te pohvalil!
  Mirabela je z enim rafalom sestrelila nekaj nemških avtomobilov in opazila:
  - Brez dvoma tudi Stalin!
  Anastasia je presekala tri nacistična letala in potrdila:
  - Brez dvoma!
  Dekleta so tako kul. In kar je najpomembneje lepa. So topel in hkrati hladen izračun.
  Mirabela, ki je sestrelila drugo letalo, je opazila:
  Vse na svetu je relativno...
  Anastazija se je zahihitala in jezno zamrmrala:
  - Brez dodatne filozofije!
  In tudi okno je odprla in z boso nogo vrgla granato. Tokrat je eksplodiral ME-262.
  Mirabella je prikimala v znak strinjanja.
  - Odlično ti je uspelo!
  Anastazija je z zobmi dodala:
  - Storila je, kar je naredila!
  In oba bojevnika bosta planila v smeh. In mežikajte drug drugemu.
  Da, junaštvo je impresivno.
  Poleti 1946 so se zunaj mesta na Volgi odvijale hude bitke. Ženski ostrostrelski bataljon pod poveljstvom stotnice Alene Ogurtsove je zavzel obrambni položaj v ruševinah na ulici Volodarskega. Dekleta z mitraljezi in puškami, povezana s snopi granat, so se skrivala za ruševinami.
  Sama Alena je v pikčasti tuniki čez golo telo, v kratkih hlačah in bosa. Lepo in zaobljeno dekle, z močnimi boki, tankim pasom, kratko frizuro pod frizuro. Obraz je zelo izrazit, z možato brado, modrimi očmi široko narazen. Svetlo rjavi lasje so postali sivi od prahu, visoka prsa, trd pogled. Kapetanka Alena se bori že več kot dve leti in kljub svoji mladosti je videla marsikaj. Dekličine noge so prekrite z urezninami in modricami. Deklica je bolj gibčna, da se premika bosa kot grobi in okorni škornji.
  Goli podplat začuti najmanjšo vibracijo zemlje, opozori na bližino rudnika, sama mati zemlja pa doda vzdržljivost. Po eni strani so deklicine noge otrdele in se niso ustrašile vroče kovine ali ostrih ruševin, po drugi strani pa niso izgubile občutljivosti in prožnosti ter so z ropotom opozarjale na gibanje cisterne.
  Draga Alenka drži granato s privezanim eksplozivnim paketom. Treba se je plaziti do mogočnega nemškega tanka "Lion", ki zaliva ulice z mitraljezi.
  Mary se plazi ob njej. Tudi bosa, tako da so se vsa dekleta iz bataljona izkazala za čevlje, ki posnemajo svojega poveljnika. Njeni zaprašeni podplati se ostrijo, ko se deklica plazi po vseh štirih. Marijini rumeni lasje so razmršeni in dolgi... Malo skuštrani. Sama deklica je vitka, suha, majhne rasti. Lahko jo celo zamenjamo za dekle, z ozkimi rameni in na videz veliko glavo.
  A Marija je že marsikaj doživela. Uspelo ji je obiskati tako fašistično ujetništvo, ko je preživela kruta mučenja, kot rudnike, od koder ji je po nekem nedoumljivem čudežu uspelo pobegniti. Toda če pogledamo njen otroški, nežni obraz, nikoli ne morete reči, da so jo tepli z gumijastimi palicami po petah, skozi njeno telo je šel tok.
  Maria strelja ... Vojak tretjega rajha, v tem primeru Arabec, pade mrtev, njegov gobec dviguje pesek in ruševine.
  Alenka pod kup smeti potisne šop granat. Zdaj bo sem prilezel devetdesettonski "Lion" in ga razstrelil. Modre oči deklice se lesketajo kot safirji na obrazu, temnem od sončnih opeklin in prahu.
  Izkušnje kažejo, da bo dobro zaščiten rezervoar zdaj spremenil položaj. "Lion" ima 100 mm stranski oklep in celo pod kotom. Štiriintrideseterke ga ne morejo prebiti, le težki keveši imajo možnost. Ampak gosenice so cilj. Glavna stvar je, da avtomobilu odvzamete mobilnost ...
  Anyuta izstreli rafal iz puškomitraljeza ... Vojak, nihče ne ve katere narodnosti, pade. Nemci, ki so osvojili večino vzhodne poloble, cenijo arijsko kri in v boj mečejo kolonialne čete: Arabce, Afričane, Indijce, razne Azijce in Evropejce. Povečalo se je tudi število Poljakov - ki so že od zibelke navajeni sovražiti boljševiško Rusijo. Tu se borijo ukrajinski nacionalisti, donski kozaki, čečeni in celoten kavkaški kaganat. Hitler je dvignil celo internacionalo.
  Veliko sovražnikov ...
  Anyuta se spretno izmika mitraljeskemu ognju. Krogla se je skoraj razklala, počrnela od prahu, okrogla, dekliška peta. Lepi kapitan je celo začutil žgečkanje, kako blizu je letelo darilo velikega kalibra. Deklica se je prekrižala in zašepetala:
  Tudi krogla nas ne bo ustavila!
  Maria odvrne... Drugo dekle, Alla, je zelo rdečelasa, nadpovprečno visoka in mišičasta, kljub skromnim obrokom. Tudi zelo lepo dekle, z razkošnimi boki, zavihanim pasom, ne ženstvenimi širokimi rameni in visokimi prsmi.
  Alla se bori samo v svojih kratkih hlačah, tunika je raztrgana na koščke in se sesula v prah, nove uniforme pa ne dostavijo čez Volgo. Bog ne daj, da bi prenesli več streliva in kapljico hrane za izčrpane sovjetske čete.
  Tako je Alla skoraj gola, njene noge so opraskane, še posebej kolena. Košček šrapnela je zadel podplat desne noge, boli me, težko hodim.
  Rdečelasa, zaprašena, skoraj gola Alla zvije svoj lep, a hkrati trd obraz. Dekle, ki strelja, pravi:
  - Gospod, Moskva in Stalin so nad nami!
  In odreže napadalne naciste, sama pa komaj ima čas, da se vrne nazaj.
  Ruševine in ozke ulice otežujejo mogočnim nemškim tankom obračanje. Tukaj je skoraj dvesto ton "miši" in sploh ne morejo mimo ...
  Kot je Anyuta pričakovala, se je "Lev" malo odpeljal in se zakopal v kup smeti. Prišlo je do eksplozije. Počila je gosenica, odletelo je nekaj poškodovanih valjev.
  Ranjeni tank se je ustavil in iz njegove cevi je poletela granata ...
  Nekje je zašumelo v daljavi in pustilo ruševine. Anyuta je kot kača siknila:
  - To je moj izračun! Odprl račun...
  Deklica-kapetanka je spet prisiljena odplaziti. Nemci in njihovi sateliti ne morejo uporabiti svoje tehnične premoči v ruševinah. Po krivdi trmastega Hitlerja so se horde Tretjega rajha zataknile v položajnih bitkah v precej velikem in dobro utrjenem mestu.
  Maria vrže granato. Prisiliti jih, da delajo salte na padlih Nemcih ali Arabcih, se obračajo. Eden od nacističnih militantov si odtrga roko in nanjo obesi angleško uro s kompasom.
  Marija z nasmehom reče:
  - Kar ti pokaže kompas - pot v pekel!
  In lepo dekle strese kos sprijete keramike s svoje zaprašene pete.
  Tudi Alla otrese prah s svojimi čvrstimi, polnimi oprsji. Seski so skoraj črni od umazanije in srbeči. In poskusite umiti. Spet se moraš kopati, ko nemške mitraljeze čečkajo. In plaziti po plastunski.
  Bataljon deklet drži svoje položaje, čeprav prihaja do obstreljevanja. In trgajo težke granate in bombe padajo z neba ... Toda nič ne bo zlomilo poguma sovjetskih junakinj.
  Tukaj Anyuta vidi panterja, ki se plazi mimo. No, ta tank ni več tako strašen.
  Lahko ga udarite ob strani. Deklica je kihnila, izpljunila prah, ki se je povzpel v njena elegantna usta. V roke je vzela granato, obteženo z eksplozivnim paketom. Neopažen se moraš prikrasti. Toda naokoli je toliko dima.
  Anyuta se je začela plaziti in se z golimi prsti in komolci oprla na odtok. Bila je kot mačka, ki zalezuje miško. Deklica se je spominjala vojne iz tistega strašnega poletja enainštiridesetega leta, ko je Wehrmacht izdajalsko vdrl v prostranstva ZSSR. Ali niti dekle, skoraj dekle ni bilo strah? Sprva ja, potem pa se navadiš. In nenehne poke granat že dojemaš kot navaden hrup.
  In zdaj je počilo zelo blizu. Deklica se je udarila po trebuhu. Od zgoraj drvijo drobci kot jata divjih čebel. Anyuta šepeta z razpokanimi ustnicami:
  - V imenu pravičnosti, Gospod!
  Deklica pospeši plazenje in vrže granato s priloženim eksplozivnim paketom. Sedanjost leti v loku. Zasliši se eksplozija, tanjši stranski oklep Pantherja se poda. Nemški tank začne goreti, bojni komplet detonira.
  Anyuta z nasmehom šepeta:
  Hvala ti Gospod Jezus! Verjamem samo vate! Samo k tebi molim!
  Zlomi panterja. Odtrgano, dolgo deblo je zakopano v ruševinah. Prednji oklep, ločen od stranskega oklepa, spominja na zajemalko.
  Anyuta, katere oči, na obrazu, rjavem od prahu in sončnih opeklin, se iskrijo z rožicami, pravi:
  - Več hrastov kot ima sovražnik, močnejša je naša obramba!
  Alla je zelo seksi v črnih spodnjicah in golem, zaprašenem, močnem telesu. Dekle je zelo pametno. Z golimi prsti lahko meče drobce stekla.
  Zdaj je s svojo elegantno, s prahom pokrito nogo vrgla oster predmet. In se zataknila, prav v grlu fašista. Lepa Alla je zablebetala:
  - In jaz sem seks simbol in simbol smrti!
  Dekle, po kateri je spet zlezla, streljala. Anyuta je vodila tudi ogenj.
  Lepi kapitan, ko je posekal fašista, je začivkal:
  - Življenje je veriga in malenkosti v njej so členi ...
  Maria je streljala, razrezala Fritzu glavo in dodala:
  - Nemogoče je ne pripisati pomena povezavi!
  Anyuta, ki je spet streljala natančno, je zakričala:
  - Ampak ne moreš iti v ciklih glede malenkosti ...
  Maria je, kot da bi streljala, dodala:
  V nasprotnem primeru vas bo veriga ovila!
  Druga deklica Matrena, prav tako zelo lepa, je skupaj s pionirko Seryozhko pripravila mino na žici. Onadva sta jo potisnila ... Zahrbtni booger je zlezel v gosenico "Tigra"-2. In kako bo ta dolgocevni nemški avto počil.
  Svetlolasi deček Sergej je vzkliknil:
  - Naša Rusija, imate vedro!
  In komaj je imel čas, da je bliskovito odskočil, črna, spuščena peta, od padajoče strehe.
  Matryona je pobožala dečka po vratu in rekla:
  - Zelo si pameten!
  Pionir se je prebil na fronto in se pridružil ženskemu bataljonu. Fant je tudi zelo ustvarjalen. Izdeloval je na primer letala za sestrelitev fašističnih jurišnikov. Ko se Focke-Wulfi ali TA-152 dvignejo, se zasliši neverjetno oglušujoč ropot.
  Nemci udarijo ob spremljavi Wagnerjeve simfonije. Tako veličastna melodija.
  Matryona jezno reče:
  - Še vedno nas poskušajo prestrašiti!
  Pionir je zapel s patosom:
  - Ruski bojevnik se ne boji smrti,
  Smrt nas ne bo ponesla pod zvezdno nebo!
  Kajti sveta Rusija se bo močno borila,
  Nabil sem mogočno mitraljez!
  Matryona, visoko, mišičasto dekle s širokimi boki in rameni, je tipična kmečka ženska. Oblačila so bila med bojem raztrgana v cunje, močne noge so bose, lasje spleteni v dve kiti in močno zaprašeni.
  Seryozhka je star komaj enajst let, suh zaradi podhranjenosti, opraskan in umazan fant, samo v kratkih hlačah. Dečkovi naravno beli lasje so postali sivi, rebra pa se pokažejo skozi tanko, zagorelo in umazano kožo. Noge strašno potolčene in v opeklinah, modricah, z mehurji. Res je, usoda je otroka obvarovala pred resnimi poškodbami.
  Matryona se na njegovem ozadju zdi velika in debela, čeprav deklica sploh ni debela, ampak z močnim, treniranim mesom na kosteh. Poleg tega se zdi, da lakota sploh ni vplivala na njeno postavno in veliko postavo.
  Deklica strelja iz težke protitankovske puške. Nemških avtomobilov ni mogoče preluknjati v čelo, obstaja pa možnost v gosenicah.
  In zajeten "Lion", ki je v podvozju prejel težek eksploziv, je začel pihati dim kot močan kadilec.
  Seryozhka je zlobno zapel:
  - Smrdljivi Fritz je brez razmišljanja na vhodu prižgal cigareto! Seveda se je znašel v velikih težavah!
  Matryona, ki je utripala s svojimi mišičastimi, zagorelimi teleti, je s svojimi bosimi, lepimi nogami ugnala step. Dekle je zapelo:
  - Sveti ruski obrazi utripajo iz ikone ... Bog ne daj, da namočite vsaj tisoč Fritz! In če nekdo brni bolj kot fašisti, te tega, verjemi, ne bo nihče obsodil!
  Nato je ponovno napolnila protitankovsko puško in znova streljala. Nemški transporter se je spet pokadil.
  Dekliški bataljon je Fritzu povzročil znatno škodo. A utrpel je tudi izgube. Tukaj je bila ena deklica raztrgana na pol in njen obraz je postal tako, kljub prahu, bled.
  Večji del Stalingrada so nacisti že zavzeli, kar pa je ostalo od mesta, noče popustiti in se predati.
  Anyuta medtem poskuša prebiti "Tigra". Močan nemški avto je dobil granato v bok, a ni podlegel. Obrne se, da izstreli top. Deklica se mora zakopati v zemljo in ruševine, da je ne zdrobi udarni val, ki ga sprošča sedanjost.
  Anyuta tiho šepeta:
  - Mami, oče, oprosti!
  Maria je v Tigra vrgla granato, ki ji je eksplodirala na čelu. Deklica je siknila:
  - O tem, da je lahek pouk pozimi spomladi ... brez izjeme ponavljam, da je Hitler kužna baraba!
  Alla, ki je zlomila pogled nacistom in jih z rafalom polila z vodo, je napela:
  - V krsti sem zdaj videl Fuhrerja! In reveža je brcnila naravnost v oko!
  Rdečelaska je dejansko z golimi prsti vrgla granato v tank. Zadel je v cev ... Sledila je eksplozija in gobec "Tigra" je bil poškodovan.
  Strahopetni Nemec ga je vzel in se umaknil.
  Anyuta je smrknila skozi nosnice:
  - Naši, vaši ne bodo popustili!
  Maria je s kroglo posekla hitlerjevskega plačanca in zapela:
  - In zlobnež se ne šali! Roke in noge, zvija ruske vrvi! Zarije zobe v samo srce ... Pije domovino do dna!
  Anyuta se je zahihitala, zalajala:
  - Fuhrer divje kriči, se trga!
  Maria je streljala in dodala:
  - No, smrt puffs, nasmehi!
  Pojavil se je še bolj nevaren "Shtumrtiger". Uničuje celotne zgradbe in bunkerje. Poleg tega se ne približuje položajem sovjetskih čet. Avto skrivajo nemški mitraljezi.
  Anyuta vidi, da se je nerealno približati položajem Fritza. Toda na nebu Focke-Wulfs. Eden od teh strojev leti bližje sovjetskim položajem. Dekleta odprejo ogenj nanjo.
  Alla vrže granato in besno reče:
  - V globoki smrti - ni odpuščanja!
  Po tem se deklica obrne iz mitraljeza. Hitro se vrne nazaj. Hitro se pripelje razmeroma nov nemški tank "Panther" -2 z majhno kupolo in nižjo silhueto.
  Več deklet vrže granate v nemški avto. Ona, ko je prejela darila, zmrzne in se ne more obrniti.
  Alla je zažvižgala in sikala:
  - To je nov napad! Raztrgali ji bomo usta!
  Panther-2 je zarenčal in sprožil svoje močnejše orožje.
  Ognjeni steber je razklal zrak ter v trenutku segrel in elektroliziral ozračje.
  Alla se je zahihitala, granate so letele mimo napol gole deklice. Brezsramna rdečelaska je zamajala z boki in rekla:
  - In Newton je premagal sovražnike, vrgel jarem s prestola! Fritz je določil svoj Newtonov zakon!
  Stalingrad je bil ves zajet v požarih, ko se je zdelo, da ognjeni jeziki ližejo nebo in prasketajo škrlatne, oranžne in škrlatne iskre! In vsaka iskrica je kot duh, ki pobegne iz peklenskega gradu.
  Anyuta, ki je zrušila nemškega borca, je zasvetila z modrimi očmi in zapela:
  - Kaj cviliš slaba stara ženska? Verjemite, samo psihiatrična bolnišnica joče za vami!
  Maria je pela v pesmi in streljala na naciste:
  - Kako dobro se je uleči na travo in udariti Fritza po glavi! Pripravi obkladek za Fuhrerja in pošlji naboje iz mitraljeza!
  Deklica se je divje zahihitala in se prevrnila s trebuha na hrbet. Naredil sem kolo z nogami. Navzgor je poletela granata. Leteči Focke-Wulf, ki je dobil šrapnel pod trebuhom, se je hitro dvignil višje. Vidi se, da so ga ostri delci ranili. Fašistično bitje se je vnelo in začelo izgubljati koščke zlomljenih kril.
  Anyuta, ko je videla, kako Fokke izgublja višino, je zakikala:
  - To je semafor! Na krovu visi sekira!
  Nemško letalo je eksplodiralo in raztreslo ostanke v vse oddaljene kotičke neba. In kam je izginil fašistični as. Nazadnje sem zavil. Krvnik je šel v pepel, ne pilot!
  Maria je kihnila, posula prah in rekla:
  - Biti ali ne biti? To ni vprašanje!
  Alla je spet vrgla kos stekla z nogo, tako zelo, da je, ko je zadel v oko, prišel ven v Fritza, skozi zadnji del glave:
  - Jaz sem tankovska armada! In treba se je zdraviti!
  Nemci in njihovi sateliti so poskušali napredovati in pred seboj metali granate. Takšna taktika proti dekletom ni delovala. Tukaj Seryozhka razporedi katapult in kako zadene sovražnika v odgovor.
  Pionirček je zavpil:
  - Dedek Mraz raztrga Hitlerjeva usta!
  Naboj katapulta, ki je prodrl v množico nacistov, jih je razpršil in se hkrati prevrnil po zraku. Fritz je padel in se zlomil na ruševinah zidov.
  Tank "Tiger" -2, ko je izgubil ravnotežje, je trčil v "Lion". Oh, Leva, kje je tvoje mogočno ime?
  Anyuta se je nasmehnila in odgovorila:
  - No, dobro opravljeno Seryozhka!
  Fant je agresivno zarenčal.
  - Pioneer je vedno pripravljen!
  Dekle-kapetan je spet začelo zabijati. In Matrjona je požgečkala Serjožkino ozko stopalo, kako težko ga ima! Ni čudno, da se fant ne boji teči skozi ogenj.
  Marija je v spevu rekla:
  - Mladost je dobra - starost je slaba!
  Alla, ta vesela rdečelaska, se je strinjala:
  Nič ni hujšega od starosti! To je res najbolj nagnusno stanje od vseh možnih!
  In dekle je skočilo s prevratom. Za trenutek si je zamislila nagnusne babice. Ne, ne primerjajte staro žensko z dekletom. In kakšna lepota, v vitkih telesih.
  Allah ga je vzel in zapel:
  - Tok za letom, leta v prikolici,
  Stara ženska drgne kano v možnarju...
  Kaj pa moja vitka postava,
  Ne razumem, kako je mladost odšla!
  Anyuta je zasvetila z očmi, podrla Nemca z udarcem v dimlje in pripomnila:
  - Ne! Pa vendar je v vojni takšen čar - ostati večno mlad! Vedno pijan!
  Matryona je dala nov naboj v katapult. To je nekaj podobnega dobremu maltu. Deklica je siknila:
  - Ne mimo, ampak mimo!
  Serjoška je zamahnil s tanko, a spretno nogo in zalajal:
  - Fritz obraz!
  In granata je skupaj z eksplozivnim paketom v polnem zamahu priletela na položaje nacistov.
  Da, Stalingrada jim niso dali. Že tretji mesec od konca junija traja juriš, a mestu ni uspelo zavzeti vsega. Na drugih odsekih fronte so nacisti dosegli uspehe, na tem pa ne.
  Anyuta je ustrelila s pištolo in zarenčala:
  - Vse je nemogoče, zgodi se, da je mogoče ... Vesolja ni treba zelo komplicirati!
  In udaril v rezervoar motorja. Stroj je eksplodiral in ognjeni vrtinci so osvetlili zadimljeno pokrajino. In Nemca je raztrgala ognjena šapa.
  Kapitan je zavpil:
  - Rad ubijam zlo! In to je najvišje dobro!
  Maria je z rafalom udarila po Nemcih in siknila:
  - Igrajmo se ježka!
  Alla je odprla ogenj, natančneje. Nekaj črncev je ostalo ležati na ruševinah, pokritih s sulicami:
  - Ubij sovražnika! - je zašepetala deklica.
  Maria je hudomušno zapela:
  - Ko sem Hitlerja pobarval s šminko, Mainsteina z lakom za lase, te bom odvlekel v ujetništvo k princesi, zvesti pes te bo ogriznil!
  Anyuta je streljala in siknila:
  - Pridi zvečer, Adolf, obesi se ... Nehaj si slepiti glavo! Pridi zvečer, poleti kot gyrfalcon - da močno premagaš naciste!
  Maria je v jezi rekla in strmoglavila čelado z glave jurišnika:
  - Mi lahko! In bomo!
  Dekleta iz bataljona "Lenin" so ustavila napredovanje tujih čet. Fritz se je pomaknil naprej in dobesedno vrgel trupla v vesolje. Tudi tank "Lev", s katerim so se upali, ni pomagal. Tukaj je modifikacija stroja s 150 mm pištolo.
  Alla odbije kamen, ki se je zataknil za njeno golo bradavico. Dekle ima tako lepe in polne prsi. Deklica vrže granato z nogo. Noga je močnejša od roke, met pa gre dlje.
  "Lion" je dobil vrzel v gosenici in se ustavil. Strel iz njegovih močnih ust. Ropot in sesutje.
  Allah, pljuva, pravi:
  - Ruski bojevnik ne stoka od bolečine!
  In dekle spet strelja. In to mu uspe izjemno dobro. Fašist, ki se nagne iz stolpa, pade nazaj.
  Rdečelasa, skoraj gola deklica pravi:
  - Sovražnik zaman verjame, da mu je uspelo zlomiti Ruse! Kdor si upa, ta napade v boju, mi bomo hudo premagali sovražnike!
  In Alla zvija mišice tiska, ki jih ima zelo reliefno.
  Oh, kako lepa so dekleta! Nočem, da kdo od njih umre.
  Ekaterina je tekla ... Zelo lepo dekle, s puhastimi, belimi lasmi. Nekako ji jih uspe namazati z nekakšnim napitkom, da se ne umažejo.
  Deklica je zelo lepa, s figuro Venere, le bolj napeto in reliefno. Obleka na njej, samo nedrček in spodnjice. Vse ostalo je že raztrgano. Toda kako graciozne so noge! To ni dekle, ampak pečat popolnosti, krona lepote.
  Giblje se na poseben način, kot veverica. A gole noge in utripanje, in pete, presenetljivo ostanejo čiste. Ekaterina ustreli, fašist pa dobi razjedo na prsih.
  Dekle pravi:
  - Zvestoba domovini je najvišja beseda!
  Allah je v smehu rekel:
  - Sleci nedrček in ostani kot jaz v kratkih hlačah!
  Catherine je negativno zmajala z glavo.
  - To ni primerno!
  Alla je zatresla boke, primerno streljala in zapela:
  - Nekaj komsomolskega člana je postalo nenavadno! Takole hoditi z golimi prsi je zelo nespodobno!
  Catherine se je zahihitala in pripomnila:
  - Zakaj prinašati veselje Fritzu, poglejte našo lepoto!
  Allah je odločno odgovoril:
  - Naša lepota je smrtonosna!
  Katja se je zahihitala in streljala na TA-200. Nacistični avto je zagorel. In lepa blondinka je zavpila:
  - Smrt zlu!
  Allah se je zahihital.
  - In življenje je dobro!
  Ekaterina, ko je videla, da Nemec pada, je zarenčala:
  - To je najvišja vrednost! Ne mislite, da ste nacisti zmagali!
  Allah bo zapel:
  - Čakam na zmago! Zmaga čaka ... Tisti, ki hrepenijo po zlomu sponov! Čakanje na zmago! Čakanje na zmago! Zmogli bomo premagati naciste!
  Lepo dekle in njene gole prsi se tresejo. Dobro z golim trupom v vročini, ki jo stopnjuje ogenj.
  Anyuta je bila zdaj videti veliko bolj odločna. S puškomitraljezo je streljala na Fritza in zalajala:
  - Kastriral te bom!
  In res so nacisti prejeli smrtonosna darila in krste! In dekle jim je pokazalo figuro, zgradimo gole prste. In zažvižgal kot slavček-ropar. In skozi prste spodnjih okončin.
  Kapitanka je zelo pametna. In peneče. In sploh ne kruto. Tudi njej se včasih smilijo sovražnikovi vojaki, ki imajo morda otroke, ki bodo jokali za mrtvimi očeti.
  Anyuta pa takšne misli odganja od sebe, od njih bi rad planil v jok. Niso pa Rusi prišli k Nemcem ropat in ubijat. Ne, to so Nemci in cela agresivna tropa tujcev z vsega sveta je vdrla v ruska prostranstva.
  Anyuta se je prekrižala in streljala na Fritza, ki se je poskušal tiho približati položajem ruskega Fritza ... Njegovo oko in možgani, ki jih je izstrelila krogla, so ušli ven.
  Deklica-kapitan se je nasmehnila in duhovito rekla:
  - Naravnost oči v oči, glava v glavo!
  Anyuta je natančno ustrelila in z bočno prikolico zadela motocikel. Avto se je začel trgati, mitraljez pa je odletel in se večkrat prevrnil. Nato se je njegov gobec zaril v ruševine.
  Deklica je drgnila goli, zaprašeni podplat po ruševinah. In spet je namerila. Njen vedri, mladi obraz se je precej nasmejal. Dekle je zapelo:
  - Ne, rekli smo fašistom, naši ljudje ne bodo prenašali, da se ruski dišeči kruh imenuje ford!
  Maria je naredila zelo natančen strel, od katerega je Focke-Wulf zagorel in zacvrknil:
  Za sleparja je seveda izbira jasna,
  Za dolarje je pripravljen izdati Rusijo ...
  Toda ruski moški je tako lep
  Da je pripravljen dati življenje za domovino!
  Deklica je naredila salto in nacistom pokazala figo ter se pomikala, krogle pa se niso dotaknile lepote.
  Pojavila se je Alla, ta lepotica, skoraj gola in umazana kot hudič, je vrgla granato naenkrat z dvema nogama. In preverila je:
  - Kar imam, je ... Fritz v ostri strani!
  Matrena je popravila Allo:
  - Ostro, v stran, in ne v ostro stran!
  Deklica se je zahihitala in stresla svoje lubeničaste prsi ter izstrelila granato z granato z eksplozivnim paketom. "Tiger" je bil zadet v gobec in ta ukrivljena umetnina se je izognila.
  Po tem se je nacistično bitje umaknilo. Začela se je plaziti kot želva, ki jo je zajel ogenj.
  Anyuta je zapela in veselo mežikala:
  - In "Tiger" se umika in Nemci se skrivajo!
  Deviški bataljon je manevriral pod napadi, zračnimi napadi in težkimi topovi. Tu so udarili reaktivni bombniki, zlomljene, rdeče vroče strmine so se dvignile v nebo. In kamni so goreli. Na srečo nobeno od deklet ni umrlo, moški pa so odšli na naslednji svet - ki jim ni tako žal! In duše letijo - nekatere v nebesa, druge v pekel! Kjer hudiči z vilami že čakajo tiste, ki niso verjeli v Jezusa.
  Alla je najbolj seksi bojevnica v besu: no, ali lahko nacisti iz svojega "Sturmtigra" streljajo na položaje sovjetskih čet in ubijejo rdeče bojevnike?
  . POGLAVJE #7
  In dekle je z bosimi nogami zgrabilo granato in se zavrtelo v slapovih salt. In se vrti vedno hitreje. In potem je z vso silo vrgla dar smrti v širok gobec Stormtigra. Zasvetile so gole, strojene noge lepotice in granata je priletela v širok gobec. In močan stroj se je najprej zadušil, nato pa hitel. Dva "Kraljeva tigra", ki sta stala ob straneh "Sturmtigra", sta bila vržena navzgor in raztresena v različnih smereh. Z njih so se strgali valji in padli so dol ter leteli kot zlomljena kraljičina ogrlica.
  Eksplozivni val je vrgel Allo in dekle je poletelo na glavo. In bila je prevrnjena, zazibana in vržena. Toda lepotica je kljub temu pristala, ostre ruševine in drobljenci so se zarili v njene gole podplate. Deklico je bolelo in celo skozi žuljavo stopalo je prebodla konica.
  Toda Alla je našla moč, da je vstala in zavpila:
  - Vi fašisti boste v pepelu!
  Anyuta in druga dekleta je eksploziven val vrgel navzgor in jih celo rahlo zmečkal. Toda nobeden od čudovitih bojevnikov ni umrl. Dekleta so se srečala z orkanom in dobro usmerjenim ognjem. Zatiranje nacistov, ki so skočili ven, in drugih agresivnih žuželk, ki so oblegale ZSSR.
  Marija je z velikim navdušenjem zapela:
  - In ko nas božja trobenta popelje v boj, bomo prijatelji s Komsomolom! In po Jehovovi volji bom na nebeški prozivki!
  Alla je otresla prah s krvavih podplatov in zapela:
  - Lenin, zabava, Komsomol! Firerja pošiljamo v norišnico!
  Dekleta so se začela oglušujoče smejati, Serjoška pa je zaskrbljeno in razdraženo rekel:
  - In moj katapult ni tako natančen kot Alline gole in močne noge!
  Matryona je razgibala mišice roke in rekla:
  - To je v redu! Še vedno razmišljaš. Nekaj bolj kul!
  Vedmakova, ki se je vračala s fronte, je prejela nujni klic v Vladivostok. Ko so utrpeli velike izgube in skoraj obkolili Habarovsk (komunikacija s tem mestom je potekala prek Amurja), so Japonci ustavili svoje čete, da bi se ponovno zbrali in dopolnili. Vsaj stomilijonska Japonska, še sedemdesetmilijonska Mandžurija in Tajska bi lahko premestila pehoto v izobilju. V nekem smislu se je lažje boriti proti ZSSR kot proti ZDA, saj za boj proti slednji potrebujete veliko dragih ladij in nikakor poceni letal. Toda pehoto z lahkimi in poceni puškami in strojnicami, kopiranimi od Schmeisterjev, je mogoče dobaviti v velikih količinah! Vsak japonski deček od sedmega leta dalje zna sestaviti in razstaviti mitraljez! Seveda je potreben čas za prenos vojakov z otoka na celino. In ko ste prejeli dopolnitev, se znova pomaknite globoko na sovjetsko ozemlje!
  Po prejemu klica je Vedmakova upala, da bo končno prejela novega lovca in se borila na nebu. Deklico so z emko odpeljali v Vladivostok. Pilot se je počutil kot terminator. Sopotnik se je kljub visoki starosti izkazal za sivolasega dedka, ki je nosil le naredniške črte.
  Bahavo je izjavil:
  - Oh, ti mladina! In veš, da sem se boril z Japonci že v carskih časih!
  Vedmakova je dvomljivo vprašala:
  - res? Ali pa ste morda tudi vi prejeli križec?
  Dedek, ki je stresal svojo sivo brado, je preklinjal:
  - Brez križa, brez medalj! Tako se je leto in tri mesece boril kot zasebnik! Kaj mislite, vsi lahko dobijo naslove in medalje? Sploh pod carjem, ko ni bilo ravno naklonjeno slojem!
  Vedmakova se je strinjala:
  - Da, pod kraljem je bila razredna neenakost! A zdaj so časi drugačni. Mimogrede, kako ste Japonci! Mislim, je bil sovražnik močan?
  Starec je odgovoril in zaškripal z železnimi zobmi:
  - Ni slabo, čeprav če bi bilo naše poveljstvo pametnejše, ne bi dali Port Arthurja in Mandžurije! Niso tako močan sovražnik.
  Emka je vozila počasi, cesta je bila razrita od bomb in topništva. Pogovarjati se je dalo.
  Vedmakova je vprašala nekoliko tišje:
  - In kaj so bili naši močnejši?
  Starec je živahno, kot bi bil mehanična igrača, nekajkrat prikimal:
  - Do neke mere da! Japonci imajo na primer dvajsetkrat več strelišč kot naši. Preden so me poslali na fronto, sem sodeloval le na treh streliščih. In potem vsak po pet strelov. Vendar v ganjenem boju ne moremo reči, da smo bili slabši od Japoncev. In to kljub temu, da so bili oni v kaki uniformah, mi pa v belih plaščih. Seveda, potem ko smo pridobili nekaj vojaških izkušenj. Japonci imajo v vojaških zadevah veliko manj sposobnosti kot naši, kljub daljšemu šolanju. Toda njihove puške zadevajo veliko bolj natančno kot naš klub Mostina.
  Vedmakova se je brez zadržkov strinjala:
  - Ja seveda! V tem imate prav! Japonci tako kot Nemci preveč pozornosti posvečajo vrtanju.
  Starec je zmajal z glavo.
  - obratno! Malo verjetno manj, kot jih imamo v carski vojski! No, če so že pred prvo svetovno vojno začeli bolje uriti vojake in jim vsaj zamenjali uniforme, potem ... Ne vojska, ampak trden korak!
  Vedmakova je ne brez zlobe pripomnila:
  - Pred vojno smo tudi mi posvečali veliko pozornosti paradni hoji! Očitno se pameten uči na napakah drugih, norec na svojih, kdo se sploh ne uči, kdo?
  Dedek je pripomnil:
  - Učenje pride s časom! Pri dobavi pa smo imeli na splošno popolno blokado. Brez pušk, brez nabojev! Pogosto so bili lačni, vojaki so zboleli - zdravil ni bilo! Več ljudi je umrlo zaradi tifusa in drugih gnusob kot zaradi japonskih krogel. Bila je tako huda vojna. Kuropatkin je idiot! Brez obvozov, brez kamuflaže, ljudi je neposredno pod mitraljezi metal v rove. Uporabljali so nas kot topovsko hrano. Vse se je končalo zelo slabo, polom. Kot pravijo, sem komaj vlekel noge. Res je, lahko sem kar ponosen, da sem ušel iz ujetništva! Tudi kot ranjen!
  Deklica je radovedna vprašala:
  - In Japonci sami so postali boljši ali slabši! Glede na njihove bojne lastnosti.
  Starec je najprej prižgal cigareto in šele nato odgovoril:
  - Težko je o tem soditi objektivno. Vojske so se spremenile, pojavili so se tanki, letala, mitraljezi. Ladje se glede napredka niso toliko spremenile, prav tako orožje. Toda neumnost ukaza je ostala enaka, tako da jebi ga, napad na Vladivostok!
  Čarovnikove zelene oči so zasvetile.
  - Za to ni opravičila!
  Starec se je strinjal.
  - In ne more biti! Konec koncev so vedeli, da sovražnik pripravlja trik, in na to ni bilo mogoče reagirati! Kot nastavljeno. A premirje s Pindosi je jasen znak, da sledi močan udarec.
  Witcher se je zasmejal.
  - S Pindosi?
  Dedek je potrdil:
  - Ja, tako zdaj imenujejo Ameriko in Britanijo! Ime izhaja iz besede "ukrasti", to je ukrasti. In to so parazitske države, lopovi, ki sesajo kri neumnejšim in šibkejšim!
  Pilot je pokimal z rdečo glavo:
  - Tukaj se strinjam!
  Starec je vztrajal:
  - Strinjajte se, da so naši poveljniki idioti in celo izdajalci! Torej zamenjajte našo floto, hujšo od pindovcev!
  Vedmakova je nasprotovala:
  "Mogoče si niso mislili, da bodo Japonci udarili tako hitro. Na splošno je bil Daljni vzhod kraj počitka, tu so se naselili strahopetci in leni ljudje. Navsezadnje vam v vojski ni treba trdo delati kot delavec ali kolektivni kmet v zadnjem delu, ampak dobite dober obrok in plačo. Po drugi strani pa s službovanjem na Daljnem vzhodu ne tvegate svojega življenja. Ja, raj za lenuhe in strahopetce.
  Starec je odgovoril:
  - Vojaki in častniki se ne borijo tako slabo. Tukaj je Khabarovsk, še vedno ni minil.
  Vedmakova se je strinjala:
  - Ruski bojevnik, posebni bojevnik! A kot je rekel Brusilov: naši vojaki so odlični, častniki dobri, generali povprečni, car pa čisto slab!
  Dedek je nezadovoljno zagodrnjal:
  - Če naš poveljnik ne bi bil Kuropatkin, ampak Brusilov: zmagali bi! Ojoj, bilo je prepisano! Moram reči, da so ruski generali pod carjem postali manjši: pod Suvorovom je bila cela galaksija izjemnih generalov! Stalin je sicer Gruzijec, ampak kot pravijo Gruzijci...
  Dedek je prekinil Witcherja:
  - Previdno s takimi izjavami! Torej lahko pridete v poseben oddelek! Vendar zame Stalin nikakor ni genij! In na primer, zgrešen udarec na črti februarja to potrjuje! Mimogrede, slišal sem, da je bila 1. maja sovjetska zračna obramba v Moskvi nemočna in je umrlo na tisoče sovjetskih državljanov!
  Starec je pripomnil:
  - Hvala ZDA in Veliki Britaniji! Wehrmachtu so dali nova letala! Poleg tega sem slišal, da je prišlo do množične sabotaže, zaradi katere so Jaki razpadli v zraku! In to so čisto novi Jaki!
  Čarovnica je odkimala z glavo.
  -Slišal sem za to! Res sramota! Upam pa, da bodo storilci kaznovani in da bo problem odpravljen!
  Dedek je prikimal in nenadoma rekel:
  - Glavni problem je v naših glavah! Nekakšna sovjetska mentaliteta! Poskus spreminjanja človeka v zobnik, v navadnega sužnja!
  Vedmakova se ni prepirala. Obmolknila je in zrla v prazno skozi okno. Zdaj je grožnja poraza ZSSR postala veliko bolj oprijemljiva. Izkazalo se je, da tudi Moskva ni zaščitena pred zračnimi napadi. Vsaj nima dovolj zanesljive zaščite, da bi zdržala ogromen zračni napad!
  No, vojna prehaja v nekoliko drugačno fazo ... Resda so imeli Nemci v bojih pri Stalingradu tudi premoč v zraku, a ta ni prinesla želene zmage! Vendar ne tako prepričljivo, Fritz je imel prednost! Navsezadnje so nova sovjetska letala redno prihajala na fronto! Vendar moram reči, da je bila stopnja bojne usposobljenosti pilotov zelo nizka. Večina začetnikov ni imela več kot 8 ur letenja. To je velik minus, sploh ker imajo Nemci običajno do 250 ur! Vendar so Nemci po Stalingradu program zmanjšali na 150, zdaj pa je postalo veliko lažje z gorivom. Toda pojav velikega števila novih letal bo Fritzu povzročil težave.
  Mimogrede, poročali so, da je bilo med piloti sestreljenih bombnikov ujetih več državljanov ZDA. Kar je zadnje, ni bilo presenečenje! Luftwaffe nima dovolj pilotov za nove bombnike, zato so bili prostovoljci!
  Zanima me, kako se bo na to odzvalo sovjetsko poveljstvo? Konec koncev, ni ničesar, da bi dobili Berlin? Strateški bombniki dolgega dosega v ZSSR niso bili razviti, razen P-8. Zadnje letalo s hitrostjo nekaj več kot 400 kilometrov na uro, ustvarjeno leta 1936, je očitno zastarelo. Poleg tega se bo ob napadu na Berlin premikal brez zračnega spremstva, Nemci pa ga lahko prestrežejo s svojim letalom. Saj imajo že zelo dobre radarje, ki bodo posneli gibanje leteče gmote proti Berlinu. Da, in potreben je čas, da se sprosti dovolj teh strojev za napade na Nemčijo. Nemci niso šibak narod in obožujejo tehnologijo! Sami so verjetno najbolj discipliniran in visoko organiziran narod v Evropi ali celo na svetu! Zelo težko je zmagati sam, pa čeprav na drugi fronti ni šibka Japonska.
  Najboljša stvar v tej situaciji je poskusiti zabiti klin med zaveznike in Nemčijo. Toda kako to storiti? Beria ji je že naročil, naj to izvede z rušilcem, ki ga je prejel od Američanov. Lahko bi se izkazala dobra provokacija, a Anna ni imela časa.
  Zdi se, da ni kriva - kaj ni usoda, a vseeno jo grizlja neprijeten priokus. Kot da bi bilo morda vse drugače, če bi prišla dan prej!
  Vendar ni izključeno! Toda prispela je takoj, ko je prejela ukaz od Berije!
  Na splošno je Lavrenty Palych mojster provokacij. Japonska napadla pristanišče Peru, ne brez njegove udeležbe!
  Dejstvo je, da so dokumenti o načrtih ZDA za začetek serije preventivnih napadov z uporabo letalonosilk, vključno s tistimi, ki temeljijo na pristanišču v Peruju, kot da bi slučajno padli v roke obveščevalnih služb države vzhajajočega sonca!
  Poleg tega so Američani bedaki: Japonsko so izzvali v vojno, skupaj z Britanijo uvedli embargo na dobavo nafte in drugih surovin, sami pa niso bili pripravljeni na vojno!
  Dejansko ZDA leta 1941 niso imele dovolj sil, zlasti v tankih, za vojno z Japonsko. Leta 1940 so imeli le 400 tankov, podatek o letu 1941 je tajen, vendar je malo verjetno, da jih je bilo že takrat več kot tisoč! Tako je Amerika stopila v vojno popolnoma nepripravljena! No, tudi Japonska ni zelo oborožena. Če je imela približno dva in pol tisoč tankov, in to lahkih, potem na primer letalstva dolgega dosega sploh ni bilo!
  Torej ameriški pogumni piloti države vzhajajočega sonca niso bombardirali! In pravkar so se spravili v lič! In zdaj so se odločili povrniti ZSSR, pri čemer se zanašajo predvsem na svojo pehoto in sanjajo o ponovitvi uspeha iz časov carja Nikolaja II!
  Čarovnik se je dolgočasil in je zapel:
  Kako zapleteno je življenje, Gospod, žal,
  Sam si si nadel trnov venec!
  Ne, ne razbijaj mi glave
  Nov dan nam obeta težave!
  
  Sanje razblinjene v prah
  Okrutni črv gloda od strasti!
  In bolečina in žalost v tvojih očeh
  Kaj brzdati, nihče ni na oblasti!
  
  Ampak kaj, bog, moreš
  Kohl se je sam povzpel na golgotski križ!
  O sreči duhovite sanje
  Tulijo in stokajo v vdovskem joku!
  
  Nič ni hujšega od zemlje od sveta,
  Skica vojne vsa krtača v krvi!
  sidrna pena iz etra,
  Takoj zlomiš splet!
  
  In če hočeš moje življenje
  Potem me vrzi Gospod v pekel!
  Vseeno te ljubim
  V teku, verjamem v spremembe!
  
  Verjamem, da oseba
  Sposoben postati čistejši, višji!
  Da bo konec trpljenja starosti,
  Postali bomo kot brat Najvišjega!
  
  Kaj bomo ukazali
  V prostranstvu zvezdnih ladij!
  To je naša hrabra vojska
  Močnejši od kvazarja bo sijalo!
  
  Življenje ne bo nikoli zbledelo
  In vsi bodo ljudje!
  Kot neskončni žarek leta
  Z brezmejno in blaženo starostjo!
  
  Komunizem postane resničen
  Verjemite, da bo bolje, kot ste sanjali!
  Napredek naprej, navzgor, ne navzdol,
  Naj bo veselje - brez žalosti!
  Vedmakova je končala pesem in "Emka" se je končno odpeljala v Vladivostok. Pilot si je zvedavo ogledoval mesto. Uničenje v Vladivostoku se je opazno povečalo, iz nekaterih stavb se je kadilo, na ulicah so delale gasilske ekipe, bilo je veliko najstnikov z lopatami, krampi in drugimi gasilskimi pripomočki.
  Dedek je pripomnil:
  - Pod carjem so tudi mladi delali, a brez nasmehov in navdušenja! Čeprav z golim navdušenjem ne boste prišli daleč!
  Vedmakova je nasprotovala:
  - Če je industrija motor gospodarstva, potem je entuziazem gorivo z visokim oktanskim številom!
  Starec je veselo prikimal.
  - No, praviš punca!
  "Emka" se je ustavila v bližini stavbe poveljstva in Vedmakova je skoraj zbežala iz nje. Zelo si je želela biti spet na svojem krilatem konju.
  Deklica je potrkala na vrata pisarne, kamor so jo poslali na dnevni red. Sledil je zaspan glas.
  - Prijava!
  Čarovnica je vstopila in ponosno zravnala ramena. Na stolu je sedel moški v uniformi polkovnika NKVD. Tako plešast in neprijeten tip. Pilota je mrko vprašal:
  - Polno ime!
  Deklica je hitro odgovorila:
  -Anna Petrova Vedmakova!
  Polkovnik je dodal:
  - Vojaški čin?
  - Major letalskih sil in heroj Sovjetske zveze! - ponosno je rekel pilot.
  Polkovnik je dvignil slušalko in na kratko rekel:
  - Letalska majorka Vedmakova je že prispela!
  Potem se je obrnil k dekletu.
  - Kako se počutiš? Upam zdrav?
  Pilotka je pokazala zobe.
  - Počutim se dobro! Pripravljena na boj kot levinja!
  Polkovnik je prikimal.
  - Super! Mislim, da bodo Japonci to cenili!
  Zaslišal se je hrup, ropot škornjev in šest navadnih uslužbencev posebnega oddelka je v spremstvu moškega v posebni uniformi vdrlo v pisarno. Naročil je:
  - Vkleni to prasico!
  Čarovnik je bil zmeden:
  - Kaj je še to?
  Polkovnik je zalajal:
  - In to! Aretirani ste, državljanka Vedmakova! In poslali vas bodo v zapor!
  Moški v posebni uniformi je opozoril:
  - Ta ženska je zelo dobra v boju! Zato bodite pozorni!
  Witcher se je nasmehnil.
  - Ne bom predstavnik naših pogumnih organov pregona! Pokličite Beria in takoj razjasnite ta nesporazum!
  Polkovnik je zaničljivo smrknil.
  - Tukaj je, da odvrnem Beria! Pošljite jo v zapor, pa bo preiskava ugotovila!
  Čarovnica je prikimala.
  - Sem heroj Sovjetske zveze in preiskava bo to seveda ugotovila, a z Berijo bi bilo hitreje! Čim prej želim biti za krmilom letala!
  Polkovnik je tolažil:
  - Med vojno se nihče ne bo dolgo potegnil! Odpeljite jo!
  Vedmakova je hodila brez upiranja in le rahlo so jo potiskale cevi mitraljezov skrajšanega modela, s katerimi so začeli opremljati tabornike. Potem so me stlačili v črni lijak in me odpeljali. Anna Petrovna je bila mirna, ni se počutila krive do sebe in NKVD verjetno ve za njen poseben odnos z Berio, zato bodo to ugotovili. Zanimiv je celo obisk zapora. Pravi moški mora vzgajati svojega sina, služiti vojsko in služiti čas v zaporu! Torej, verjetno bojevnik! Veliko znanih ljudi je bilo v zaporih: Stalin, Lenin in Hitler!
  Zapor ni bil prav daleč od poveljstva, zato so Vedmakova izvlekli in odpeljali na dvorišče. Tam so psi zlobno renčali, kamniti zidovi ječe, zgrajene v osemnajstem stoletju, so bili dolgočasni in sivi. Deklica je začutila nehoteno vznemirjenje, ko so jo pripeljali noter in vodili po hodnikih. Tukaj je registracijsko okno: dolžna vprašanja:
  - Ime, priimek, patronim, spol!
  Nato zavijte desno v sobo s ploščicami. Tam je za mizo sedel oficir v uniformi NKVD in z usnjenim predpasnikom, z njim pa zdravnik v beli halji in dve ženski srednjih let, ki sta si na rokah vlekli tanke gumijaste rokavice.
  Stražar, ki je spremljal Vedmakovo, ji je s hitrim, izvežbanim gibom odstranil lisice. Oficir je ukazal:
  - Sleči se!
  Vedmakova je bila presenečena:
  - Kaj?
  Policist je mirno ponovil:
  - Rekel sem, da se slečeš! Obvezen je pregled in osebni pregled!
  Deklica je zardela.
  Ampak tukaj so moški!
  Oficir s predpasnikom je zalajal:
  - Ti lahko pomagam! No, kurba odvrzi svoje cunje!
  Vedmakova se je zdrznila, spomnila se je, da ja, ob postavitvi v zapor je obvezen osebni pregled in se začela slačiti. Ženske so ga vzele in natančno preiskale vsak šiv. Vedmakova, ki je ostala v spodnjicah, je bila v zadregi, toda policist je zalajal:
  - In sleci spodnjice prasica! Iskanje bo končano!
  Puščena pred več moškimi popolnoma gola (konvoj, ki jo je pripeljal, je stal na mestu, pripravljen na boj v vsakem trenutku), je bila deklica v zadregi in jo je poskušala pokriti z rokami.
  Močno so jo udarili s kijem po zadnjici:
  - Roke po šivih prasica!
  Vedmakova je krohotala, a zdržala. Ko so ji preiskali obleko in ji strgali škornje, je policist ukazal:
  Zdaj pa preverite sami!
  Ječarke so začele z glave. S prsti v rokavicah so si razmršili lase, nato pa si pogledali v ušesa, uporabili so celo cev s svetilko. Ušesa so bila večkrat umaknjena, upognjena in upognjena. Nato pogledal v nosnice:
  - Kašljaj, prosim! To je to, močnejši!
  Deklici je bil zdrobljen nos. Sledil je pregled ust. Bilo je kar neprijetno, hrapave roke so pritiskale na jezik, tu in tam ga potegnile proč, nato potegnile močneje, celo skoraj odtrgale.
  Oficir je spregovoril:
  - Moraš biti bolj previden! Morda je vohun!
  Ječarji so jim s prsti začeli pritiskati na zobe in preverjali, ali obstajajo zalivke, ki bi lahko vsebovale pomembne informacije. Vedmakova se je počutila ponižano in opljuvano, njenega junaka ZSSR so preiskali kot vlačugo, pri čemer niso ničesar zamudili. Nato so ženske roke v rokavicah začele tipati deklicino golo prsi. Zdrobili so jo, otipali dobesedno vsak milimeter, svetili skozi svetilko. Dekličine prsi so se zahrbtno napihnile, ječarji pa so vse bolj pritiskali, nato pa zahripali:
  - Ne! Tukaj je čista!
  Nato so pregledali popek in prste. Popek so potegnili nazaj, prav tako zasukali, nakar so ga prebodli z iglo. Nič manj skrbno pregledal prste.
  - In zdaj ginekološki pregled! - ukazal je častnik.
  Ječarji so ukazali:
  - Upognite se in razširite noge, prosim!
  Sledilo je najbolj ponižujoče, ko je ječarjeva roka v rokavici precej grobo zašla v naročje deklice. Vedmakova je zastokala od bolečine in ponižanja. In roka se je togo sesedla v jamo, kjer žena hrani svoj najdragocenejši zaklad, od katerega je bilo hkrati boleče in žgečkljivo. Deklica je nekoliko trznila, policist pa je zlobno zamrmral:
  - Preverite kar se da natančno! Navsezadnje vohuni običajno skrivajo dokumente na intimnih mestih in včasih je dovolj majhna beležka, da izvemo pomembne informacije.
  Enega ječarja je zamenjal drugi, nakar je iskanje postalo še bolj boleče in nesramno. Vedmakova je spoznala, da jo želijo samo ponižati in iskanje spremeniti v mučenje.
  Pregled anusa ni bil nič manj grob, poleg tega je bilo uporabljeno črevo in velik klistir. Očitno je bil pilot res resno osumljen. Po tem se je preverjanje prstov, nog in stopal zdelo majhna stvar.
  Vendar se to ni končalo, policist je ukazal:
  - Zdaj na rentgen želodca! Ni mogla veliko pogoltniti!
  Pa saj ne boli tako zelo. Tukaj je bil prisoten zdravnik, ki je skrbno pregledal vse, tudi srce in pljuča. Končno je dal zeleno luč:
  Je čista in popolnoma zdrava!
  Oficir je jezno zarenčal:
  - Škoda, da jo bomo vseeno ustrelili! Vendar naj za zdaj igra klavir!
  Pilot, omamljen od ponižanja, je korakal poslušno kot avtomat. Witcherjeve roke so bile namazane z barvo in previdno stisnjene na papir. Nato so sledile vse mogoče meritve, fotografiranje v profilu, v anfas. Dolgo časa so bili prisiljeni stati goli in prepisati vse znake, brazgotine in madeže na telesu. Po tem so jo splaknili pod hladno prho, kar je, mimogrede, običajno v ZSSR, ne le za zapornike, dobili so zaporniške uniforme.
  - Obleci se prasica!
  Halja je bila pravzaprav vrečevina, sešita iz vreče in izvezena zaporniška številka. Deklici niso dali čevljev, očitno so jih imeli za nepotreben luksuz za sovražnike ljudstva, zato so jo komaj pokrito odpeljali v celico.
  Pravkar so bile množične aretacije, zapor je bil prenatrpan in brneče. Vedmakovo so vrgli v tesno kletko, kjer je bilo že več kot sto žensk, večinoma mladih deklet iz vrst vojske in uslužbencev. Ko so pilota pripeljali v celico, ni mogla narediti koraka, zapornik je zasul celotno nadstropje. V celici je bilo zelo temno, okno je bilo zabito z deskami, bilo je zatohlo in močno je smrdelo, očitno že dolgo niso vzeli vedra.
  Dekleta so bila napol gola, nekatera pa popolnoma gola, vzela so jim oblačila. Več jih je bilo v deliriju in so prosili za pijačo. Čarovnica se je ustavila in vprašala:
  - Ne morem narediti koraka! Kam naj grem!
  - Kam prinesel tam in nehaj! - je ukazal iz teme, verjetno najstarejši v celici. - Za nas ni prostora.
  Vedmakova, ki je ugotovila, da je to neumnost, je kljub temu vprašala:
  - Za kaj ste dekleta?
  Sledili so glasovi:
  - Ja, tukaj je 58. člen ali celo brez kakršnih koli dajatev! za kaj si?
  Witcher se je pošalil:
  - Da, Beria je bil posiljen!
  Slišal se je prijateljski smeh deklet in vzkliki:
  - Ja, naša je!
  Kdo je zacvilil iz teme:
  - Počakajte malo s tem Beria!
  Zlovešč glas ga je prekinil:
  -Dovolj! In tako je bilo že več kot pol tisoč mož postreljenih na dvorišču! Tudi nas se da na sprehod s celim fotoaparatom!
  Witcher je zalajal:
  - No, ne, če me bodo odpeljali na strel, se ne bom tako vdal!
  . POGLAVJE #8
  Oleg Rybachenko je nadaljeval boj za svetel jutri skupaj z dekletom Margarito Korshunovo.
  Borili so se v Stalingradu. Borili so se z vsem gromozanskim pogumom. In večni otroci niso pomislili, da bi se umaknili in podlegli sovražniku.
  Toda sile so bile neenake in nacisti so postopoma napredovali. Toda zelo počasi in metanje pristopov do hiš, in ulice s trupli plačancev.
  Moskva je bila obkoljena, vendar se je še vedno borila. Imel pa je tudi svoja lepa dekleta. ki so resnično bogati.
  Oleg Rybachenko in Margarita sta streljala nazaj v Stalingradu. Hkrati je deček poskušal nekaj sestaviti, poroča AI.
  Beloruski predsedniški kandidat Aleksander Lukašenko ni smel sodelovati na volitvah. Zamerili so jim, da je Slovanska katedrala umaknila podpise. Posledično ni bilo šest kandidatov, ampak pet. In glavni boj se je odvijal med Zenonom Pozdnyakom in Kebichem. Proruski in zmernejši Kebich se je v drugi krog uvrstil z rahlo prednostjo. In potem je z veliko razliko dobil protiruskega Poznjaka.
  Lukašenko je protestiral, da so ga odstranili nezakonito. Toda na splošno ni bilo nič drugega kot hrup.
  Kebich je zmagal zelo zanesljivo. In postal je prvi beloruski predsednik.
  Kmalu je Belorusija vstopila v območje rublja. Razmere v gospodarstvu so ostale krizne. Ni bilo dovolj denarja. Toda država je bila v območju rublja.
  Kebich je predlagal proces integracije z Rusijo. Začelo se je zbliževanje zakonov, odprle so se meje, združilo se je gospodarstvo. Nastali so nadnacionalni organi.
  Leta 1999 so bile v Belorusiji nove predsedniške volitve. Gospodarstvo je bilo po ruskem bankrotu v globoki krizi. Toda vpliv komunistov se je močno povečal. Lukašenko pa je bil skregan z vsemi in ni ustvaril svoje stranke, druge sile pa so ga odrinile. Glavni boj se je odvijal med Kalyakinom in Kebichem. Zenon Poznyak je v tem času izgubil priljubljenost. Kot tudi Beloruska ljudska fronta kot celota.
  Komunisti so se okrepili.
  Tudi v Rusiji se je zgodovina nekoliko spremenila. Zjuganov je predsedniku dobil malo več glasov, čeprav mu ni uspelo zmagati. Lebed je bil nekaj mesecev dlje sekretar varnostnega sveta. Toda na splošno to ni tako pomembno. Najpomembnejša razlika je v tem, da Černomirdin ni bil razrešen. In posledično je ostal predsednik vlade tudi po neplačilu. Kebič pa je kljub pomoči Černomirdina izgubil v drugem krogu in Kaljakin je postal predsednik Belorusije.
  In v Rusiji je po odhodu Jelcina Černomirdin odšel na predsedniški položaj. Rusko gospodarstvo je že zašlo v rast in Viktor Stepanovič je, čeprav z velikimi težavami, s pomočjo Žirinovskega, ki je zasedel tretje mesto, premagal Zjuganova.
  Tako je v Rusiji Černomirdin postal predsednik, Žirinovski sekretar varnostnega sveta in prvi pomočnik predsednika. Putin je doslej ostal ob strani. Zjuganov je vodja opozicije. Primakov je še vedno minister za zunanje zadeve.
  Tako je šlo vse po načrtih. Kaljakin je nadaljeval proces integracije, vendar še ni enoten. Gospodarstva so šla navzgor. Černomirdin je vodil vojno v Čečeniji. Pogajal se je z Mashadovom. In sčasoma tam dosegel stabilnost.
  Černomirdin je na naslednjih volitvah zlahka zmagal nad Zjuganovim. Tudi Kaljakin je bil brez težav izvoljen za drugi mandat. Vse je potekalo bolj ali manj gladko. Belorusko gospodarstvo je bilo v vzponu.
  Toda Kaljakin ni šel v tretji mandat. Njegov naslednik je bil kolega Novikov.
  Tudi Černomirdin se ni potegoval za tretji mandat. Černomirdina je nasledil Žirinovski. Slednja je seveda postala veliko bolj zmerna, a povečala pritisk na Belorusijo - zahtevala pristop k Rusiji.
  Prišlek se je odpovedal. Zaradi tega, kar je bil pod sankcijami.
  Žirinovski je bil bolj rigiden in je bolj pritiskal ... Posledično so proruske sile v Belorusiji izvedle referendum, ki je sovpadal s hudo gospodarsko krizo. In Belorusija je postala del Rusije. To je okrepilo protizahodno razpoloženje.
  Leta 2014 je Žirinovski, ki je izkoristil priložnost Majdana v Ukrajini in strmoglavljenja Janukoviča, poslal vojake. Ukrajinska vojska ni bila bojno pripravljena in Rusi so jo razorožili. Janukovič in Rada sta pod orožjem napovedala referendum. Rusija si je to republiko priključila.
  Da bi se Ukrajinci manj upirali, je Žirinovski prestolnico Rusije preselil v Kijev. In to je vplivalo na rezultate referenduma. Sam Vladimir Volfovič je bil na naslednjih predsedniških volitvah zmagoslavno izvoljen za tretji mandat in na referendumu odpravil vse omejitve.
  Aleksander Lukašenko se je upokojil in potonil v pozabo. Putin je bil predsednik FSB do leta 2012, ko je bil star šestdeset let. In Žirinovski, ki je rad pomlajeval ekipo, ga ni zamenjal s štiridesetletnim sposobnim častnikom. Pomladil se je tudi guverner Belorusije, ki je zamenjal Novika.
  Rusija je sicer padla pod sankcije Zahoda, a te niso bile zelo pomembne. Žirinovski se je boril v Siriji in Iraku. Ustvaril je svojo državo za Kurde in na splošno deloval bolj odločno kot Vladimir Putin. Poleg tega je Rusija izvedla raketni napad na Savdsko Arabijo in močno napihnila cene nafte.
  Nato se je začela velika vojna med Iranom in ZDA. Kaj je še dodatno dvignilo cene nafte. Medtem je Rusija zavzela in priključila baltske države in Moldavijo. In potem, ko je izkoristila pretrese v Kazahstanu po odhodu Nazarbajeva, je to republiko vključila v svoj obtok.
  Izveden je bil tudi referendum in Rusija je pridobila še eno pokrajino.
  Postopoma je potekala obnova ZSSR.
  Leta 2020 je Žirinovski posodobil rekord na volitvah za četrti mandat ruskega predsednika. Dokler ni odšel.
  In Rusija se je preselila čez Srednjo Azijo. V Uzbekistanu, Tadžikistanu, Kirgizistanu, Turkmenistanu so se pojavile ruske čete in potekali so referendumi o pridružitvi Rusiji.
  Tako je bila država obnovljena v nekdanjih mejah ZSSR.
  Toda Žirinovskemu to ni bilo dovolj. In on je brez nepotrebnih predsodkov zasedel Finsko z vojaki. In tam seveda s skoraj 100% izidom, z izvedbo referenduma. In se ji pridružil.
  Tako je Rusija vrnila svoje. Odnosi s Kitajsko so se nekoliko poslabšali zaradi zahtev do Port Arthurja in izselitve rumenih iz Sibirije.
  Medtem ko se je Kitajska bala Rusije in blebetala.
  Toda na Aljaski je prišlo do vojaškega udara in ruske čete so jo zasedle. In izvedli so referendum o vrnitvi v Rusijo. Hkrati je bila Amerika prisiljena priznati neveljavnost dogovora o prodaji Aljaske Rusiji.
  Tako ...
  Oleg Rybachenko se je ustavil in spet začel streljati.
  Fant je izstrelil rafal, nato pa z boso nogo vrgel granato. Razkropil naciste in tvitnil:
  - Nepremagljivi smo!
  Tudi Margarita je izstrelila rafal, z bosimi prsti vrgla granato, zdrobila Fritza in zavpila:
  - In vedno združeni!
  Otroci so se borili zelo pogumno.
  Fant je spet z rafalom udaril po sovražnikih. Z bosimi prsti je vrgel granato v gosenico. Zaradi tega sta trčila dva tanka. Oleg Rybachenko je zapel:
  - Slava tebi, naša ruska dežela,
  V imenu svete Rusije,
  Družina domačih svetov!
  Deklica je ponovno vrgla granato z boso nogo. Ustrelil ducat fašistov in zapel:
  - Na gori je krava,
  Bodite zdravi otroci!
  Deček je zavil, pokosil Fritza in zacvrknil:
  - Domovina v mojem srcu,
  Na srečo bomo odprli vrata!
  In potem je njegova otroška noga vrgla granato. On je otrok, ki je resnično smrtonosen nosilec uničenja.
  Margarita je tudi puščica z ogromno natančnostjo.
  Dekle ga je vzelo in zapelo:
  - Ne, budni ne bodo zbledeli,
  Pogled sokola, orla -
  Glas ljudstva je zvočen -
  Šepet bo zdrobil kačo!
  Deklica, ki je vrgla granato z boso nogo, jo je vzela in žvrgolela naprej;
  Stalin živi v mojem srcu
  Da ne poznamo žalosti -
  Odprl vrata v vesolje
  Zvezde so sijale nad nami!
  In dekle se je smejalo. Udrihala je po fašistih. Izstrelila je njihove vrste in zacvilila:
  Verjamem, da se bo ves svet zbudil -
  Fašizma bo konec...
  Sonce bo močno sijalo
  Pot, osvetljevanje komunizma!
  In spet dekle spretno vrže granato z boso nogo. Med seboj potiskajo nacistične tanke.
  Natasha se tudi bori. V Stalingradu so dekleta samo heroji.
  In pogumno si zapojejo:
  - Moja domovina je tema vesolja,
  Lahko zatrem napad hudobnih sovražnikov ...
  Ne morem ljubiti dneva brez tebe
  Zate sem pripravljen dati življenje!
  In Natasha vrže granato z boso nogo.
  Nato Zoya strelja. Lepo dekle v bikiniju. Obrnil se bo, pokosil naciste.
  In takrat bo z njene bose noge poletelo ubijalsko darilo.
  Zoya je zapela in pokazala zobe:
  - Rad uničujem sovražnike! Tako dekle!
  In spet bo lepotica z golimi prsti začela uničenje.
  In potem Aurora sproži. Tudi rdečelasi hudič, kako voziti na naciste.
  In z njeno boso nogo bo izstreljena granata razmazala borce Wehrmachta po gramozu.
  Deklica zacvili:
  - Tili, tili, vlečna mreža, vali ...
  Premagati naciste z mojo močjo,
  Zdaj ne morem zavrniti!
  In spet bojevnik strelja natančno.
  Nadaljnji ogenj vodi Svetlana. In tudi z golimi prsti je vrgla eksplozivni paket.
  No, Fritz ga je dobil.
  Dekle, odkrito povedano, je rock bojevnik.
  In kako peti:
  - Slava Rusiji nad zemljo,
  Vedno bomo s sanjami!
  In štiri dekleta o nacistih in kako bodo udarili. Na splošno so kot svetniki iz bataljona angelov smrti. In nacisti v Stalingradu to dobijo.
  Ampak postaja vse težje in težje in težje.
  Stalingrad se še drži, a nacistom je že uspelo zavzeti Suho. Med nacisti je tudi močna flota z morja. Vključno z zajetimi britanskimi ladjami.
  Dobesedno so ranili celotno obalo. In Turki napredujejo z juga. Postane res grozljivo.
  Nataša in njena dekleta iz Suhimija so lahko odletele v Stalingrad in zajele nemško letalo iz vezanega lesa.
  In zdaj tudi v Stalingradu. Kot, to mesto so fašisti, ne glede na to, koliko se trudiš, da ga ne zavzameš.
  Natasha z boso nogo vrže morilsko darilo, raztrga naciste na raztrgano meso in poje:
  - Naše življenje bo čudovito!
  Zoya, ki je z boso nogo vrgla granato, je dodala in pokazala zobe:
  - Če seveda zmagamo!
  In dekle je streslo svoje škrlatne bradavice.
  Aurora, streljanje, tuli:
  - In naj bo naša domovina slavna!
  In z golimi prsti bo vrgel morilsko darilo. Zdrobite nasprotnike in škripajte:
  - Slava Veliki Rusiji!
  In potem je Svetlana prevzela linijo in jo razstrelila. Izklesal sem sto nacistov. Nato je z boso nogo izstrelila granato in zacvilila:
  - V novo luč znanosti in blaginje!
  In štiri dekleta se spet kregajo in ne bodo spustila nosu.
  Nataška je z dvema bosima nogama dvignila eksplozivni paket. In zaradi vse svoje moči ga je vrgla v nacistični tank.
  E-75 se je po poškodbi ustavil in začel kaditi.
  Nataša je zapela:
  - Rus se je smejal in jokal in pel,
  V vseh dobah, zato ona in Rus'!
  Potem ga je Zoya vzela in z golimi prsti na nogah sprožila ubijalsko darilo. In še en tank nacistov se je ustavil, podložen.
  Zoya je tvitnila:
  - Da, prihodnost je naša!
  Slava veliki Rusiji!
  Aurora je streljala iz mitraljeza. Pokosil veliko fašistov. Nato je agresivno rekla:
  - Slava junakom ZSSR!
  In iz udarca njene bose noge spet prileti granata. Tukaj je rdečelasko dekle. Samo nepremagljiv terminator.
  In kako ga je Svetlana sprejela in zatrla naciste. In jih podrl kot ostro senožet.
  Nato je zacvrknila:
  - Slava deželi Rusiji!
  In od udarca njene bose noge leti tako smrtonosna drobna granata.
  Bojevnik je zacvilil:
  - Za sovjetski imperij!
  Natasha strelja, pravi:
  - Za največje imperije!
  In spet ji iz bose noge leti nekaj, kar ubija naciste z enormno garancijo.
  In dekle poje:
  - Slava moji domovini -
  Slava Rusiji!
  Tudi Zoya je z boso nogo vrgla granato. Odrezala je veliko nacistov in zacvilila:
  - Velika Rusija - velika slava!
  In pomežiknila svojim tovarišem.
  Dekleta seveda skoraj gola. V bikiniju, zagorela, mišičasta, lepa in z oblinami.
  Kako očarljivo izgledajo dekleta, ko so skoraj gola! In zakaj celo oblačila!
  Nato Aurora aktivno strelja. In z boso nogo bo vrgel nekaj, kar ubija naciste.
  Potem poje:
  - Za veliko domovino!
  Svetlana je še naprej streljala. Pokosila naciste in začivkala:
  - Za velike dosežke!
  In z boso nogo, kako izstreliti granato. In spet so nacisti neumni.
  Bravo ruska dekleta. So ljudje akrobatike.
  In potem sta tu še pilota: Mirabela in Anastasia. Enako, kot če bi te udarili po Fritzu.
  Ja, Hitlerjeve horde se razbežijo od takih deklet.
  Bojevniki se borijo na Jaku-9. Zdi se, da je avto zastarel. Ampak precej učinkovito. Čeprav je bil v hitrosti in oborožitvi slabši od Luftwaffe.
  Samo en top 20 mm in mitraljez za dekleta, proti ME-262 s petimi topovi 30 mm.
  A tu Mirabela spretno manevrira, pride v rep krilatemu fašističnemu jastrebu. In ga ustreli. Izloči kovino, sovražnika očisti.
  Nato je Mirabela zapela:
  - Višje in višje in višje
  Letala letijo kot ptice...
  Podiramo fašistične strehe
  In hrabrost vojakov presega meje!
  In tukaj je Anastasia, kako bo to vzela in udarila po nacistih. Ona je terminatorka.
  Zdrobil bo obraze nacističnih banditov in zacvilil:
  - Velika slava bo prišla za Rus'!
  In tudi bosi bodo pritiskali na pedala. In še en Messerschmitt pade.
  Dekleta se borijo v samih spodnjicah. In so zelo dobri. Pri šibkejših motorjih hitro plapolajo. In odidejo pred streli sovražnika.
  Mirabela prekine Fritza, zacvili:
  - Ne vrane, ne morete nas premagati!
  In spet se bojevnik priplazi v smrtonosno razdaljo.
  In novi nacistični stroj pade.
  Dekle s sandali ve, kaj dela. In gre ji odlično.
  Tukaj je fašist, ki poskuša z razdalje zakriti bojevnika. In ona odide. In po nekem čudežu spet na repu sovražnika.
  In podrl Fritza, cvileče:
  - Za Ruse ni nič nemogoče!
  In spet se bojevnik obupano obrne. In še en avto pade preluknjan.
  Mirabella je tvitnila:
  - Res je svet ustvarjen za Rusijo!
  In spet, kako priti ven. In kako se vdati sovražniku!
  Tudi Anastasia podre nemški avto in zacvili:
  - Vsa naša dežela bo slavna, a ulova za nas ne bo!
  In dekleta so vedno bolj različna!
  Kaj se lahko ukvarja z njimi? Ali je to agresiven orkan!
  Natančneje, orkan jih ne more premagati!
  Nataša se medtem krega in poje:
  Borili se bomo za Rusijo!
  In tudi z boso nogo, kako izstreliti granato morilskega kalibra.
  In zmeljemo naciste v drobce kovine in krvavega mesa.
  Tudi Zoya bo z boso nogo vrgla smrtonosno in razbeljeno in, skočivši, izdala:
  - In za nov red komunizma po vsem svetu!
  In pokazal zobe.
  Aurora nato močno sproži. Ustreli se, pokosi naciste in zacvili, pokaže zobe:
  - Za napredek!
  In iz njene bose noge drvi nekaj, kar je sposobno podreti vsako oviro.
  In potem v bitki Svetlana. Tako ubijalsko dekle.
  In je tudi blondinka. Kako seka po nacistih ... In potem iz njene bose noge odleti morilsko darilo. Zdrobil bo naciste in jih spremenil v hudičev plamen.
  Terminatorke, kako sikati:
  - Hvali mojo častno besedo!
  Komsomolska beseda!
  Bojevniki, kako streljati na naciste. In jih postrelimo kot pobesnele pse.
  Tukaj so Terminatorji! In zdrobijo naciste - no, hudiči!
  Natasha je s patosom rekla:
  - Borili se bomo za socializem,
  Za našo Sovjetsko Rusijo,
  Za novo odlično naročilo!
  In spet ji z bose noge leti smrtonosno darilo.
  Tudi Zoya deluje precej energično. Zdrobi fašiste. In jih ne pusti na cedilu. In njene bose noge utripajo kot propeler.
  Bojevnik z vnemo reče:
  - V imenu svete Rusije,
  Rusija bo poveličana!
  In spet se bojevnik s polnim navdušenjem bori.
  Nato Aurora z boso nogo vrže darilo smrti. Kako pometa naciste na vse strani. In reče z jezo:
  - Sem svetovni prvak v boksu!
  In potem bo Svetlana sprožila morilsko in uničujoče. In njena bosa noga je tako okretna.
  In bojevnik je zacvrknil:
  - Jaz sem najmočnejši na svetu,
  naciste bomo namočili v stranišču -
  Ne verjame solzam domovine,
  In zlobnim oligarhom bomo dali možgane!
  . POGLAVJE #9
  Vedmakova, ki je sodelovala v hudih bojih, več dni skoraj ni spala, zato je kljub skrajni utesnjenosti zaporniške celice, zatohlosti in smradu skoraj takoj zaspala.
  Sanjala je, da je v srednjem veku in je vodila vstajo sužnjev in postala nekakšen Spartak v krilu! Pogumna bojevnica, mišičasta deklica, je po prvem uspehu zbrala upornike in jim ponudila, da si sami izberejo voditelje.
  Vedmakova je po pričakovanjih postala vodja že tako velikega odreda in za svojega prvega namestnika ponudila mogočnega junaka Turana.
  In tukaj so bili sužnji enotni. Nato so izbrali deset mož. Decimalni sistem je najenostavnejši in Vedmakova se je odločila, da nič ne sme komplicirati.
  Oboroženi s trofejami in vzeli ščurkove polže (v težkih sanjah je izbruhnila podzavest čarovnic) so šli naprej.
  Da bi okrepila svojo avtoriteto in pretegnila noge, je Vedmakova hodila in se premikala kot mačka. Nato je deklica začela teči in z bosimi podplati tipala majhne, ostre kamenčke kamnite ceste. Toda bojevnik ni bil pozoren na bolečino, poleg tega je bila pred vsemi. Kot se je izkazalo, ne zaman. Trije sovražnikovi lovci so sedeli v zasedi in bi lahko sprožili prezgodnji alarm. Vodja upora je splezal na drevo in od zgoraj skočil na sovražnike. Njeni gibi so kot ples hibrida tigrov in kober, rahel jok in potihnil z odsekanimi glavami.
  - Tako zlomim odpor!
  Vedmakova se ni mogla upreti igranju za javnost in sužnjem pokazala odrezane glave. V odgovor je sledil grom odobravanja.
  Kmalu so se pojavila posestva z nasadi. Izrezljane hiše so prave palače z okraski in kipi. Tu in tam so bili vidni vodnjaki. Iz enega kipa v obliki Zevsa z metuljevimi krili in usti na trebuhu, nogah in prsih je udarilo sedem curkov. Polja so bogata, debela, s podobo zlatega bombaža, žita z velikimi klasčki, čičerike in drugega. Zaposlovali so veliko sužnjev. Bili so moški in ženske, pa tudi veliko otrok. Seveda nadzorniki, pazniki. Na splošno pa je seveda veliko več sužnjev, in to z lopatami in motikami.
  Vedmakova dvignila doma izdelan prapor, ki so ga na hitro sešile sužnje: S podobo meča in motike! Drugi sužnji so planili v napad.
  Medtem je več sužnjev in sužnjev viselo s stebrov, njihove roke in noge so bile prebodene z žeblji. Zdi se, da so bili ti otroci krivice obsojeni na muke. Ko je videla bližajoče se osvoboditelje, je križano dekle zavpilo z nepričakovano močnim glasom:
  - Prišlo je maščevanje, premagajte lastnike!
  Vodja Witcherja, kot vedno naprej. Njen polž ščurek se je vzdignil in podrl dva stražarja naenkrat. Ostali so se nagnili nazaj, eden se je v strahu celo zaletel v lastno sulico. Iz preluknjanega trebuha je štrlelo črevesje. Deklica se je zasmejala.
  - Šibki bojevniki ste, če se bojite konja!
  Miloslava, ki je postala njena oščitnjača, se je borila na desnici, sekire v rokah dekleta, kot britev pametnega brivca. Tako slavno odreže borce.
  Tudi Turan ni popustil. Izstrelil je kamen, ki je stražarju zlomil prsi, in se pridružil pretepu. Očitno je bilo, da mu je dobro delalo trdo delo, ne pa mišice mlinskega kamna. Res je, Vedmakova se je premaknila hitreje.
  Sužnji so nehali delati, vendar se še niso pridružili boju. Očitno so bili zmedeni. Res je, isti nemirni fant, ki je skočil do delovnih fantov, je zavpil:
  - Strahopetci! Kdor je za mano, je junak, kdor je brez mene, je zanič prašič!
  Prvi so se odzvali fantje. Planili so proti nadzornikom. Tukaj je en fant, star štirinajst let, ki je z motiko udaril svojega "varuha", da se mu je glava raztreščila kot buča. Uspelo je in drugi sužnji, tudi običajno skromna in potrpežljiva dekleta, so planili v boj.
  Zdaj je bila bitka kaotična, vendar sta bila številčna premoč in tudi obup na strani sužnjev. In seveda so prevzeli.
  Passa je tisto, kar je težko pričakovati od dekleta, ki se je učila tik pred njenimi očmi. Spopadla se je z stražarjem, ta jo je začel potiskati. Tako ga je prevarala, vzela meč in ga zadela naravnost v vrat.
  - Temu jaz pravim prigrizek! - je zabrusila deklica. - Glej, ne napij se!
  Prvo posestvo je bilo hitro osvobojeno, odred je rasel pred našimi očmi. Vstaja se je razširila kot požar, ki je zajel polja. Vedmakova je odgalopirala naprej. Konjeniki so hiteli proti njemu, praviloma so prišli do samega vrha glave. Toda stražar ni odnehal. Še posebej trdovraten boj je bil ob vodnjaku s sedmimi strunami. Sem so plantažerji premaknili konjsko rezervo v boj.
  Pogumna Vedmakova je bila obkoljena z vseh strani. Rešila jo je le izjemna hitrost posebej zamaščenega ščurkovega polža. Tukaj je natančen udarec in sesekljan nasprotnik pade. Vendar je bila deklica najprej ranjena v ramo, nato v trebuh, nato pa so ji skoraj odrezali nogo. Nato je Vedmakova začela metati drobna bodala. Ostri kot britev so padali v oči, včasih v usta. Vendar pa je bila večina bojevnikov zaradi vročine napol golih in za takšne vojake je dovolj, da prebodejo prsi. Nekaj konjenikov je padlo, ostali pa so nadaljevali. Mečev je bilo toliko, da so bili videti kot glavnik v gibanju. Dežejo torej z vseh strani.
  Toda Miloslava, Passa, Turan in drugi sužnji so prišli pravočasno. Ko so se razrezali v vrstah, so hodili kot drsališče, vidiš, kako so trupla odletela in kakopak oboroženi sužnji so jim prihiteli na pomoč zaradi vse svoje moči.
  Pehota je napadla jezdece, izčrpani sužnji so maščevali bolečino in ponižanje.
  - Zgrabite sovražnikov obroč in ga ne izpustite! - je ukazala Vedmakova.
  Pred njenimi očmi je padel suženj s posekano glavo, a za njim je padlo ducat stražarjev.
  - Vzemi številko! - je ukazal mladi vodja upora.
  Vedno več sužnjev je stopilo v boj. Videti je bilo, kako so se fantje s tekom vzpenjali na konje, planili na jezdece in uporabljali zobe, uporabljali koničaste kamne.
  Zdelo se je, da sužnji ne poznajo strahu, maščevali so se za dolga leta ponižanja, ko jih nihče ni imel za ljudi. Poleg tega so se mnogi od njih rodili svobodni in še niso pozabili omamne arome volje.
  Ko je končala z "konjeniškim" odredom, je Vedmakova nadaljevala. Zadnja resna ovira na njegovi poti je bila citadela, posekana iz velikih dreves. Tam je bilo kar veliko varovanja.
  - Preiščite posestva in zgrabite lestve. je zavpila. - Če to ni dovolj, jih naredite sami.
  Sužnji so v naglici zgradili jurišne naprave.
  - Stopnice naj bodo široke, da lahko skoznje preide več bojevnikov hkrati. - je poudarila Vedmakova.
  Na drugih posestvih je še vedno divjal poboj. Ponekod so služabniki prešli na stran upornikov, v številnih primerih pa so se iz navade uprli. Nadzorniki so bili hitro ubiti - to še zdaleč niso najmočnejši bojevniki. Zadnja trdnjava sovražnega odpora je bil detinec. Vedmakova je kot vedno prva preplezala steno. Večkrat je bil zadet s puščico, vendar se je od smrtonosnih daril odbil s ščitom. Najbližji bojevnik je bil tako močno zadet, da je kljub temu, da mu je uspelo parirati, padel z zidu.
  Miloslava je s kavljem uspela odtrgati stražarja in odvrgla sovražnika. Snežno bela Passa je že s svojo pojavo očarala sovražne vojake. Medtem ko so si ogledovali njeno silovito dvignjeno oprsje, je z zapeljivim oprsjem deklica z nogami brcnila v dimlje, nato pa zarezala. Vedmakova, plezanje po stenah, posekano brez usmiljenja. Sovražnik je že izgubil moralo, vse več sužnjev je plezalo na zid. Prebili so se, stopnic je bilo veliko in stražarji niso imeli časa, da bi jih vse premagali. Na dnu so res ležali mrtvi in ranjeni sužnji, napad ni mogel brez izgub. Tu sta se suženj in stražar spopadla in se zrušila s spodobne višine. Bila sta ranjena, a ostala živa, še naprej davila drug drugega.
  Na steni je bil tudi nemirni fant, Vedmakova ga je pozabila vprašati za priimek. Izkoristil je svojo majhno postavo in zdrsnil med policistove noge, nato pa ga z obema nogama brcnil v hrbet in hkrati treščil pod kolena. Poletel je naprej in trčil v vile, ki jih je držal odrasel suženj ..
  - To je tako ujeto, da boleče grize! - Fant je iztegnil svoj tanki jezik in dražil stražarje.
  - Oh, ti bosa kača! - Borec, ki je stal na desni, je preklinjal in z mečem posekal dečka.
  Fant se je naslonil nazaj in si pljunil v oko iz svoje pipe. Kako obupno je kričal sovražnik in se zlomil. Otrok se ni obredil in ga je pokončal z mečem. Otrokove roke, čeprav tanke, so bile žilave in močne - utrjene od trdega dela.
  Tudi drugi fantje so pokazali pritisk, se borili kot hudič, cvilili in preklinjali, izbirali kul izraze!
  Zid je bil hitro očiščen, v notranjosti se je bitka malo zavlekla, lastniki so se obupno borili v strahu pred maščevanjem sužnjev. Res je, da so ponovno zrasli trebuhi slabi pomočniki v boju z besnimi sužnji.
  Glavni lastnik, šejk Samuma, je poskušal oditi skozi podzemni prehod. S seboj je vzel vrečo kamenja in zlata. Mogoče je imel priložnost, a ga je pohlep pustil na cedilu. Lepo dekle Rakhita, pa še z bakreno barvo kože, je prevelika skušnjava.
  - In sledi mi prasica! - Šejk jo je prijel za bujne lase.
  - Ni treba, sam bom šel, gospod! je prosila.
  - Ne kurba! rad te nosim! Sadistični veljak se je zasmejal.
  - Ampak boli! - sužnja je trzala z golimi nogami.
  - Ko bova odšla, te bom dal obesiti za lase in zažgati. Šejk se je mesojedo obliznil.
  - Ti si zver! Ampak ljubim te, verjemi mi!
  Deklica se je stisnila k lastniku, ta pa je svoj umazani smrček prislonil k njenemu čistemu obrazu in jo začel lizati. Tu je Rakhitina roka na šejkovem pasu našla bodalo in ga z vso silo zarinila v njegov nabrekel trebuh.
  Tukaj je bitje teme.
  Šejk je odvrgel torbo in razpustil lase. Z rokami je poskušal zapreti globoko luknjo, črevesje je padlo ven.
  - Stvor! Echidna! je zarenčal.
  - Ne! Naredil sem prav! Koliko deklet in moških si mučil. Otroke je celo nabijal na kol in jih pribijal na steber. To je samo maščevanje! - je vzkliknila deklica.
  - Prekleto!
  - Boginja! Pretepel si me! - Sužnja je brcnila šejkov debel, krvaveč trebuh.
  - Nekaj zadetkov! - Zasopihal je.
  - Toda v meni teče plemenita kri! - Bosonoga sužnja je zabliskala z zobmi.
  - Nič kurba! Čete bodo zatrle upor, ti pa boš tako mučen, da se ti bom zdel kot angel! - Našel sem moč, da sem zarenčal šejka.
  - Ali imajo fantazijo bogatejšo od vaše? Deklica je iztegnila jezik.
  - Dovolj zate! Bogataš se je trzal in ječal. - Boli! Prinesi mi facifi mazila.
  Zakaj? - je Slyly vprašal dekle.
  - Dal ti bom to vrečo zlata. Šejk je prosil.
  - On je moj! V redu, samo iz usmiljenja, kje je mazilo fatsifi? Deklica se je zvito nasmehnila.
  Poznate omaro v obliki leteče krave? - Bogataš je sopel, jecljajoč.
  - Da! Tako lepega sem videl s kamenčki.
  - Torej morate dati roko v glavo in zlahka dobite škatlo mazila. Prišla boš pome in namazala. - je zamrmral šejk in skoraj izgubil zavest.
  "Tudi zlobnež si zasluži zdravniško pomoč. Počakaj me!
  Dekle je steklo v sobo. Ni ji bilo mar za bogataša, a tako dragoceno mazilo je zelo redko in upornikom uporabno. In potem bo osovraženega čudaka izdala upornikom.
  Sužnji so že zbežali v sobe. Dva sta videla lepo napol golo dekle. Zdravi fantje, lačni ženske naklonjenosti, so hiteli k njej. Deklica je trdo delala, bila je mišičasta in je zato zlahka odrinila napadalca z močnimi nogami in zavpila:
  - Če hočeš dobiti denar. Vedi, da tam, v kleti, joka agresiven tip, z vrečo zlata.
  - Ne maramo agresije! - ironično so ugovarjali fantje.
  Je pa tudi bogat! - je zabrusila deklica.
  - Potem je bolje, borimo se! Kje je klet? - Uporni sužnji so klepetali.
  - Sledi moji roki! Sužnja je zamahnila z desnico.
  Mladi, črni sužnji so hiteli tja, kamor je kazala njena pestiča. Deklica se je nasmehnila in stekla v sobo. Oprema je bila precej bogata, a neurejena. In tukaj je omarica, ulita iz zlata. Rakhita je, ne da bi dvakrat premislila, vtaknila roko. Zdrsnila je navznoter in v tistem trenutku se je njena čeljust zaprla.
  Lepotica je zacvilila, kot britev ostri zobje so ji odrezali zapestje.
  - Oh, kako boleče! je zavpila, nato pa iztisnila. - To je tako zlobno!
  Kljub divji bolečini si je deklica mrzlično poskušala poviti roko. Vedmakova, ki je slišala ženske krike, se je odločila, da je nekdo posiljen, in hitro vdrla v sobo. Ko je videla lepotico, prekrito s krvjo, je zavpila:
  - Kdo si je upal narediti to?! Njegovo dostojanstvo mu bom dal na rit! - V navalu jeze je lahko bojevnik nesramen.
  Iz Rakhitinih oči so se ulile solze, niti ne toliko od bolečine po njej, ki ji velikokrat bičana sužnja ni tuja, kot od spoznanja, da je zdaj invalid.
  - On je! Deklica je pokazala na omaro.
  Če je tako, potem je grozno! - Vedmakova je s silo udarila režečo se žuželko po glavi. Konstrukcija se je zaradi udarca upognila, mehkejše zlato je bilo razrezano. Bojevnik je nadaljeval s pretepanjem, dokler ni razbila omarice na koščke.
  Deklica je opazno bledela in snežno bela Passa je skočila k njej. Spretno je napela podvezo in ustavila krvavitev. Vedmakova je izvlekla odrezano roko, ud je bledel, a je bil še vedno topel.
  - Super! - Moramo poklicati Khirova. Mogoče ga bo vzgojil. Bojevnik je glasno zažvižgal.
  Passa je vprašal:
  - Kdo ti je svetoval, da vtakneš roko sem?
  - Samma!
  - Kaj si dal vase? - Vedmakova je bila presenečena.
  - Ne, temu čudaku je ime Samuma. - je popravilo dekle.
  - Če je tako, potem ga je treba razčetveriti. Bojevnica je zavila z očmi.
  - V kleti je in hudo poškodovan. Lahko ga boste ujeli. Če ne dihate.
  Vedmakova je poskušala zadržati krtačo, ko se je nenadoma spremenila v spolzkega kuščarja, ki se je poskušal izmuzniti. Če bojevnik ne bi bil tako spreten od rojstva, bi ji morda uspelo. Še posebej, kdo je zgrabil ne za rep, ampak za vrat.
  - Vau, čudna čarovnija. Hirovu moramo pokazati.
  Obraz ranjene deklice je postal dolgočasen in izgubila je zavest.
  Passa ga je pobral ravno pravi čas:
  - Živčno dekle, a lepo! Škoda bo, če ostane invalid.
  No, upam, da se bo to popravilo. Šele zdaj je Khirov nekje zamudil, obljubil je, da bo poleg mene. - Vedmakova je nezadovoljno skomignila z rameni.
  - Tukaj sem! Čarovnik je skočil izza vrat. - Čutim čarobnost.
  - In jaz ga držim v rokah! - je zarežala čarovnica.
  - No, to ni slabo! To je mešanica meduze in kuščarja, vidite, da je prosojno, vidite, kako bijejo tri srca. Čarovnik se je zasmejal.
  - Kar je impresivno. Deklica je izgubila roko in namesto nje kuščar meduza. Mislim, da kljub vsej spretnosti takega bitja to ni povsem enakovredna zamenjava! - Bojevnik nikakor ni bil nagnjen k šali.
  - Toda eden od delov telesa lahko plava in to sploh ni slabo. Nekakšna velemoč! Čarovnik je premeteno pomežiknil.
  - Kaj to pomeni, je to invalidnost? - Nisem razumel čarovnika.
  - Kako naj rečem! Navsezadnje ni več le žival, ampak del ženskega telesa. In upravljanje živali je težko. Zdaj se lahko ta majhen kuščar skrči in zdrsne v vsako vrzel ali spleza skozi zid. Poleg tega je skoraj neviden, ta vrsta je kot kameleon. - Začel je razlagati čarovnik.
  - Pulsarno! - je rekel in pokazal Passovo navdušenje. - Nisem mislil, da je to mogoče. Odrežite krtačo in naredite vohun.
  - Zgodi se, da poraz obljublja velike težave, vendar je to le odraz prihodnje zmage. Čarovnik je opazil.
  "Torej je ne boš razočaral?" - je pojasnila Vedmakova.
  - Ne! V vojni hrabrost in dobra inteligenca prinašata zmago. Za zadetek moraš najprej videti tarčo, drugače si izpahneš pest. Toda da bi se izognili težavam, je treba rano zaceliti. - tiho je odgovoril Hirovo.
  - Ni dobro, da je dekle invalid. Navsezadnje jo bo razvajalo! Lahko naredite, da je videti kot pravi ud, človeška roka? - je vprašala Vedmakova.
  - Bom pomislil! Mogoče ga lahko popravim. Na splošno je večina čarovnikov veliko boljših pri ubijanju kot pri zdravljenju. - Hirovo je poudaril s pritiskom.
  - Strinjam se s tem! Vsak bedak lahko pohabi, vsak pameten pa ne ozdravi. - Vedmakova je zaradi prepričljivosti celo zasukala prst pri viskiju.
  - Veliko nesramnih krvnikov - malo zdravnikov!
  Sužnji so odvlekli lastnika Samuma, zdi se, da je mrtev. Rakhita je prišla k sebi, njen obraz je bil izkrivljen od jeze.
  - Spet je vse prevaral! Odšel je, ne da bi plačal račune.
  - Dal ga bom obesiti! - je rekla Vedmakova. - Njegovo truplo naj bo opozorilo vsem, ki so podli in pohlepni. Pohlepen človek je vedno radodaren s solzami razočaranja!
  - Razumno je! Toda kdo mi bo vrnil roko? Deklica je bila pripravljena na jok.
  - Tukaj je! - Nakazal vodjo vstaje.
  Khirov se je priklonil, v rokah mu je zagorela vrvica.
  - Ne skrbi! Ni ti treba biti pohabljen. Rakhita bo torej morala postati odlična vohunka za vas. Navsezadnje se želite maščevati vsem bogatim in močnim v tem imperiju.
  - Seveda. Ne bodi suženj, ponižan v prahu! - je vzkliknila deklica.
  - Torej nam lahko pomagate! Ta imperij je slabo voden, zato bo grob popravil grbasti sistem! - Čarovnik je iz svojega kazalca oddajal žarek energije.
  - Čudno! V tebi vidim veliko energije. In modrost! Pripravljen sem se vam pridružiti! - je vzkliknil suženj.
  - Poškodovani boste, vendar boste lahko prevladali! Brez bolečine ni hrabrosti, brez hrabrosti ni zmage! - je izjavil in pokazal filozofsko miselnost čarovnika.
  - Sem ženska - zato sem navajena prenašati. Rakhita je prikimala.
  - Ko potrpežljivost ni dovolj, bo pomagalo petje! - se je pošalil Khirov.
  Vsi so se smejali. Vedmakova je bila dobre volje. Začetek je bil zmagovit, kar pomeni, da ni časa za izgubljanje. Najprej je treba oblikovati vojsko sužnjev, preden se razkropijo. Ljudje so torej kot železo, dokler se ne ohladi, mu dajte želeno obliko. Bojevnica je stopila na steno, se povzpela na podij in z grmečim glasom ukazala:
  - Zbirka trobente zbira vse!
  Passa je vprašal:
  - Tudi ženske?!
  - Da! Potrebovali bomo vsak meč. Pohitite, a vedite, da ropov ne bo, vse si bomo enakomerno razdelili.
  Zbiranje sužnjev je trajalo kar nekaj časa, uporabiti sem moral celo biče. Vedmakova je bila sama prisiljena pomagati nekaterim od tistih, ki niso izgubili glave in zajezili ropov. Deklica je petim najbolj vnetim razbojnikom dobro udarila po ušesih, eden ji je celo odsekal glavo. Kapljice krvi so ji padle na obraz, Vedmakova jih je pohlepno oblizovala. Delovalo je. Občni zbor je potekal v temi ob soju bakel. Osvobojenih sužnjev je bilo na tisoče, Vedmakova je celo na oko ocenila, da jih je vsaj dvanajst tisoč, čeprav je med njimi veliko otrok in žensk.
  Nastopila je z najvišjega stolpa citadele. Na nasprotni strani je stal čarovnik, ki je nadziral celotno srečanje. Sužnje so brutalno izkoriščali, šibke pa usmrtili ali zaklali. Torej na splošno, če vzamemo fizične parametre, so izgledali kot dobri borci. Samo usposabljanje potrebujejo. Vedmakova je imela vnet govor. Posebno vztrajno je razlagala, da je treba ustvariti veliko osvobodilno vojsko.
  - Enotnost, pogum, nesebičnost - ključi do zmage, svobode, sreče! Brez discipline ni vojske in brez vojske ni svobode! Delo nas je naredilo močnejše, pomnoženo z umom bo dalo svobodo in skupaj s srečo bo prineslo srečo!
  Postanimo torej eno in pretrgajmo verige! - je spregovoril bojevnik.
  Sužnji so navdušili njihovo odobravanje! Samo en suženj, s številnimi brazgotinami in ponosnim pogledom, je molčal. Njegov pogled je izražal najskrajnejšo mero prezira.
  Vedmakova je znova ponudila izbiro enega samega vodje upora!
  - Poveljnik je kot vrh piramide - mora biti samo eden, sicer se bo še tako trdna struktura zrušila!
  Sužnji so kričali:
  -Prav! Vodi nas.
  Ti veliki bojevnik boš naš vodja! - je nepričakovano uspelo zakričati fantu.
  To je Vedmakovo presenetilo: kako je to sploh mogoče. Pozorneje je pogledala, v otrokovih rokah je bilo nekaj podobnega vetrovniku, le da je bilo debelejše. In s pomočjo te naprave je ropotal.
  - Fant bo prišel daleč! Kako mu je ime? - je vprašal bojevnik.
  - Kurec! Posebej sem prepoznal. je rekel Pass.
  - Preprosto ime! - Vedmakova je očitno pričakovala nekaj bolj eksotičnega.
  - Zakaj zapletenost!
  - Glasujmo! - je napovedal čarovnik. Imel je tako grmeč glas, da so se palme tresle. - Kdor je za to, da je Witcher bojevnik vodja, naj dvigne desno roko! Glasujte za resnico, svobodo in čast! In tvoje življenje bo tako, da ti bodo bogovi zavidali! -
  Sužnji, prevzeti od navdušenja, so skoraj soglasno dvignili desnico. Videti sta bila kot bojevnik in njuna soglasnost je pripeljala do ideje, da bi Hirov tukaj uporabil svoje čare.
  Ali ni res, da jim je njegov prihod dal svobodo in priložnost, da se počutijo kot pravi ljudje. Torej je naravno srečati Vedmakovo kot dež v suši. Veselje se je bralo na obrazih nekdanjih sužnjev. Bilo je, kot bi se zbudil.
  Tu je ob splošnem veselju stopil mogočen suženj, bogato okrašen z brazgotinami. Govoril je s svojim globokim glasom.
  - Bilo je in jih bo veliko, ki želijo voditi k sreči. Toda ali imate moralno pravico do tega!
  - Katera!? - Čarovnica se je zarežala z usti, polnimi zob. Bicepsi na njegovih golih rokah so se izbočili.
  - Kdo si ti?! Potomec plemiške družine ali meščan. Ali morda celo pobegli suženj, kot je Gissor. Tudi on je veliko obljubljal, a življenje končal na grmadi. In z njim dvajset tisoč sužnjev. - Odsekan s strani mogočnega sužnja.
  - Veliko bo odvisno od nas. Vidim brazgotine na tebi, najverjetneje nisi rojen suženj, razlikujem rane, ki jih povzroči bič ali meč s sulicami! - je rekla Vedmakova.
  - Uganil si mi neznanega bojevnika! Jaz sem Comte de Forsa, potomec strašnih kraljev. Toda ali poznate ime vašega očeta? - je vprašal plemeniti suženj.
  - Plemstvo družine ima enak odnos do poguma, kot dolžina las do uma! - je parirala Vedmakova in takoj dodala. - Nobena hrabrost prednikov ne bo pomagala strahopetcu!
  - Lepo govoriš. Kot sejemski norček, kako pogumno je tvoje srce? Suženj je grozeče dvignil obrvi.
  - No, ti si junak! Štej, a merjen z usodo sužnja, kje je bil tvoj ponos in pogum! - Vedmakova se je že začela zvijati.
  Za to sem imel svoje razloge. In kaj, ni treba vedeti, manj znanja - lažje umreti! Izzivam te na boj do smrti in če si ne upaš samo z besedami, boš sprejel izziv! je zarjovel Comte de Force.
  - Lahko ste prepričani! Bojevnik se je zadrl.
  Sužnji so očistili areno. Witcher je prišel dol in preveril meč. Njena nasprotnica je stala pred njo. Takoj je imel svoje orožje, dva ostro nabrušena meča. Za vsak slučaj ji je bojevnica iz nedrja vzela še en meč.
  Grof de Force je bil precej višji od čarovnikov, precej širši v ramenih, čeprav se ni zdel tako mišičast in reliefen, dekle, vredno postati svetovni prvak v fitnesu. Vendar maščobe ni bilo, kite pa so bile napete in otekle. Poleg tega je bilo v vsakem gibu čutiti ogromno izkušenj, poskočna hoja pa je povedala veliko. Nasmeh jim je zaigral na obrazih, ni bil več zaničljiv, ampak prej sočuten.
  - No, zataknila si se, punca! Ne boste zavidali. Grof ji je pokazal svojo pest.
  - Zakaj si tako samozavesten? Čarovnikova jeza se je stopnjevala.
  - Zmagal sem na številnih borbah in turnirjih. V mojem kraljestvu sem veljal za enega najboljših borcev, mnogi so me imeli celo za najboljšega. - Forsa, je stresel prsne mišice, ki so bile videti kot dva ščita, ki stojita drug poleg drugega.
  - To je zato, ker ste se borili samo s plemstvom, oni pa so se izrodili in zredili. Zdaj, če ste se razumeli z nadarjenim navadnim prebivalcem, je ostalo le malo vaše slave! - Samozavestno je odgovorila Vedmakova.
  - Položite psa, dokler ni po hrbtu hodila palica, bolje rečeno moj meč! - Vsa polnost arogance se je vrnila grofu.
  - To je zelo zanimivo! Rezilo iz najmočnejšega jekla rjavi v rokah govorca in strahopetca! - Vedmakova ni prenehala sijati z zgovornostjo.
  - No, to najverjetneje velja zate, prasec! je zarenčal Forsa.
  - Mogoče nehajte mečevati v jezikih in uporabite kaj tršega! - Vedmakova je reproducirala elegantno osmico.
  - Vzajemno!
  Grof in vodja upornikov sta se srečala iz oči v oči. Meči so se premikali hitro in udarjali s polno močjo. Od udarcev so letele iskre, slišalo se je zvonjenje.
  Grof je napadel večkrat. Poskusil je s tehniko dvocevke, vendar je Vedmakova odbila napade, pri čemer je opazila, da ima njena plemenita nasprotnica dostojno hitrost.
  - Kaj igraš!
  - Na niti smrti!
  Grof je znova nizal niz udarcev, preizkušal je zapletene kombinacije. Vedmakova se je rahlo umaknila, izvedla protinapad in rahlo ujela sovražnika za prsi.
  Preučevala je gibe izkušenega bojevnika, ki se ji ni mudilo v posteljo. Grof se je nasmehnil in oči so se mu mežikale:
  - Sploh nisi tako preprost! Mogoče niti ne čisto suženj, čeprav hodiš bos.
  - Rodil sem se svoboden in živel v gozdu! Moj vrat še nikoli ni poznal jarma. Nepredstavljivo je podrediti se sili. Resnično svoboden človek se podreja trem stvarem - razumu, ljubezni, Bogu. Suženj v duši je pokoren - strastem, poželenju, božjim služabnikom! - lepo je odgovorila Vedmakova.
  Glede zadnjega imaš prav! Ti imaš res prav, ti duhovniki in duhovniki so mi nastavili! - Grof je naredil dvojno pahljačo, nato tehniko "školjke", a ni uspelo. - Z veseljem se bom pogovoril s tabo ob kozarcu vina, razen če te seveda ne ubijem.
  - Vrček vina je kot ocean - če te zanese, izgubiš tla pod nogami! - je rekel bojevnik.
  - Vendar se počutiš bolj svobodnega. Kaj pa ta pristop.
  Držal je trizob, nato metulja. V odgovoru je Vedmakova močneje udarila po srečanju. Grof se je omahnil nazaj. Nato se je tekmovanje spet nadaljevalo, Forsa se je premikal kot navit, spoznal je, da je njegov nasprotnik premočan, da bi ga vzel z nenadnega. Potem, ko je Vedmakovo navadil na določeno zaporedje gibov, je grof nenadoma spremenil pot meča in dekle udaril po mišičastih, a hkrati ženskih prsih. Tekla je kri, praska je bila globoka. Rana Vedmakove ni zlomila , ampak ji je, nasprotno, dala moč. Dekle je šlo v ofenzivo, meči so se utripali v bizarnem plesu. In čeprav se je od zunaj zdelo, da je bojevnica popolnoma izgubila glavo in je bila besna, toda življenje v gozdu in lov od otroštva sta jo naučila ohraniti svoj um v najhujši bitki. Grofu je bilo težko zadržati tak pritisk, umaknil se je in s težavo pariral. Vedmakova je ujela trenutek, ko se je suženjski dostojanstvenik odmaknil, kot bi ga udarila pod koleno. Udarec je zadel tetivo in grof se je upognil, njegova hitrost je padla. Potem je deklica imela svoj sprejem, sama si jo je izmislila in jo poimenovala devetglavi zmaj. Kaj takega bi lahko izvedel le dobro izurjen borec. Poleg tega je bil zadnji deveti napad skoraj neustavljiv. Tukaj je šlo za mehaniko, ki je odražala napad, čopič je bil preveč oslabljen, pariral je napade, zato je zadnji napad končal. Prvič je bojevnik sprejel precej spretnega in hitrega partnerja, in ko je zadihal in spustil meč, je postalo jasno, da je bila novost uspešna.
  Grof je prebledel, izgubila ga je moč.
  - Ti si srečna kurba!
  - Pravzaprav ne! Sreča je nestabilna kot pesek - le marljivost jo bo povezala s cementom.
  Vedmakova je ponovno ranila sovražnika, vendar ne globoko - ni želela ubiti ali pohabiti. Ko je znova udarila, je skočila, grof ji je mehansko pariral in bojevnik ji je izbil meč s palico. Izkazalo se je, da je suženj dostojanstvenik popolnoma neoborožen. Vedmakova je odvrgla meče, planila na sovražnika in spotaknila odštevalnik. Njene roke so zaklenile njegov ud v ključavnico.
  - Odnehati? Panterjeve oči so se zableščale.
  - Jaz sem grof, vdal se bom bosonogemu sužnju!
  Vedmakova je goreče ugovarjala:
  - Ne suženj, ampak borec za pravično stvar! Sami ste bili suženj in ste razumeli, kaj je ponižanje, pa vendar so drugi ljudje, nič slabši od nas. Zato vprašajte svojo vest!
  . POGLAVJE #10
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta se borila na prvi črti. Fant in dekle sta se dolgotrajne vojne že precej dolgočasila. Moteče je tudi nenehno ubijanje in streljanje.
  Je kot v igri. Isti strelec se bo prej ali slej naveličal.
  Otroci so naveličani streljanja in nenehnega metanja granat z bosimi nogami.
  Fant je prišel na vrsto. Pobil fašiste.
  In rekel:
  - Maeta!
  Deklica je vrgla granato z bosimi nogami. Raztresla je Fritza in veselo zakibljala:
  - Imeli bomo nove, zelo velike zmage!
  Je pa že dolgočasno. Celo dejstvo, da se od meta fantovih bosih nog nacistične tanke potisne v bok.
  Oleg je nato začel komponirati.
  Še ena alternativna zgodovina. Zjuganov ni glasoval za Stepašinovo kandidaturo, prav tako ne tri komunistične frakcije.
  Končalo se je z razpustitvijo državne dume in predčasnimi volitvami septembra 1999.
  Seveda so bili komunisti močnejši kot kadarkoli. In so šli na volitve, opirajoč se na dosežke vlade Primakova, kjer so imeli vidno vlogo. Blok Enotnost še ni bil ustanovljen. Putin se ni pojavil kot premier. In invazija militantov v Dagestan je le dodala glasove levici in uničila moč oblasti.
  Na splošno se je vlada izkazala za neorganizirano. NDR je oslabel in propadel, nove pripravljene stranke pa ni bilo. Da, in Stepašin, ki je bil imenovan za premierja, ni vodil vladajoče stranke. In potem ga je Jelcin v celoti odpustil.
  Skratka, parlamentarne volitve so prinesle prepričljivo zmago levice.
  Zmagoslavje komunistov je bilo impresivno. Poleg tega blok Primakov-Lužkov ni imel časa za sprostitev. A vseeno se mu je uspelo registrirati skupaj s kmeti. In zasedel drugo mesto. Tretji je bil "Yabloko", ki je bil dobro promoviran. Četrto mesto je zasedla Liberalno demokratska stranka. Toda v veliki meri zaradi dejstva, da so propredsedniški kanali aktivno promovirali to stranko.
  In Jelcin je Žirinovskemu celo podelil, natančneje, podelil čin generala.
  Vse se je torej zgodilo po posebnem scenariju.
  Opozicija je prevzela oblast v državni dumi. In Jelcin se je strinjal, da bo prostovoljno odšel, in uradno imenoval Primakova za svojega naslednika. Zjuganov je postal tudi predsednik vlade in desna roka.
  To je komunistom na splošno ustrezalo. In kompromis je bil dosežen. Basayev in Khattab sta bila iztisnjena iz Dagestana. Niso pa poslali vojakov v samo Čečenijo.
  Tam je kmalu izbruhnila državljanska vojna in delitev na več frakcij.
  Rusija je pomagala Mashadovu in Kadirovu. Primakov je zlahka zmagal na predsedniških volitvah v Rusiji. Drugi je bil nepričakovano Žirinovski - ki v svojem volilnem telesu ni imel drugih konkurentov, liberalec Javlinski pa ni bil njegov tekmec.
  Oleg Rybachenko je prekinil skladbo. Ne, ni zanimivo. Spet že obravnavana tema, po Primakovu, Zjuganovu in obnovi ZSSR. utrujena!
  Morda bi bilo kaj bolj zanimivega za sestaviti. Na primer o prostoru.
  Fant je začel razmišljati.
  Nova prestolnica velikega ruskega imperija se je imenovala Petrograd-Galaktik. Ustanovljen je bil v ozvezdju Strelec, skoraj v samem središču galaksije. Tako zvezde kot planeti so bili tu veliko gostejši kot na obrobju Rimske ceste, kjer je stara Zemlja našla zavetje. Čete Zahodne konfederacije so bile popolnoma izgnane iz jedra. Vendar vojna ni minila brez sledu: na tisoče planetov je bilo uničenih, od Zemlje so ostali le spomini. To je bil glavni razlog za prenos prestolnice v najbogatejše in najmirnejše mesto v galaksiji. Tu se je zelo težko prebiti, zato je tudi v razmerah totalne vesoljske vojne, kjer je fronta abstrakten pojem, zaledje pa konvencija, jedro postalo glavna ruska baza in industrijska trdnjava. Prestolnica je zrasla in popolnoma pogoltnila planet Kishish ter se spremenila v velikansko metropolo. Velikansko mesto, ki lahko naredi vtis na vsakega razumnega posameznika. Škrlatno nebo režejo številni leteči stroji.
  Maršal Maxim Troshev je bil poklican k ministru za obrambo, supermaršalu Igorju Roerichu. Prihajajoči sestanek je bil znak močno povečane dejavnosti sovražnika. Vojna, ki je nagajala vsem, je kot plenilski lijak požrla vire, na njej je umrlo na bilijone ljudi in nihče ni mogel doseči želenega uspeha. Militarizacija je pustila pečat na arhitekturi Petrograd-Galaktika. Ogromni nebotičniki stojijo v enakomernih vrstah, so celice na šahovnici mesta. To je maršala nehote spomnilo na gradnjo vesoljskih armad. Med zadnjo bitko so tudi velike ruske zvezdne ladje zavzele svoje položaje, nato pa nenadoma prekinile formacijo in zadele sovražnikovo paradno ladjo. Dobro načrtovana bitka je eskalirala v gnečo, ko je trčilo več ladij, ki so eksplodirale v pošastno svetlih bliskih. Vakuum je bil naslikan, kot da bi naenkrat izbruhnili velikanski vulkani in tekle ognjene reke, potoki peklenskega plamena so prestopili bregove in jih prekrili z uničujočim valom. V kaotičnem boju je bila vojska Velike Rusije uspešna, vendar je zmaga prišla za izjemno visoko ceno. Več tisoč vesoljskih ladij se je spremenilo v tokove osnovnih delcev. Res je, sovražnik je utrpel še večje izgube. Rusi so se znali boriti, toda konfederacija, ki je vključevala številne rase, je besno zlomila in se trdovratno upirala.
  Glavna težava je bila, da je bilo središče konfederacije, ki se nahaja v galaksiji Tom, zelo težko uničiti. Starodavna civilizacija javorjevih dagov, ki je milijone let živela v tej kopici zvezd, je zgradila neosvojljivo trdnjavo, se obdala z močno obrambno črto, polno pasti.
  Da bi vdrli v ta prostor "Mannerheim", celotna ruska vojska ni dovolj. Vojne ni bilo mogoče končati. Planeti in sistemi so večkrat menjali roke. Maršal se je z nostalgijo ozrl po prestolnici. Drteča gravitacijska letala in flanerji so bili pobarvani v kamuflažne barve, povsod je bilo čutiti dvojni namen letal. Nekatere stavbe so bile videti kot velikanski tanki ali bojna vozila pehote z gosenicami namesto vhodov. Zabavno je bilo gledati, kako je slap bruhal iz gobca takega krilatega rezervoarja, modra in smaragdna voda je odsevala štiri "sonca", ki so se igrala v desetinah odtenkov, na deblu in krilih pa so rasla eksotična drevesa in ogromni cvetovi, ki so tvorili nenavadne viseče vrtovi. Sodobni tanki nebotičnikov le velikanske velikosti so praviloma poenostavljeni, oboroženi s številnimi puškami. Življenje v takšnih hišah je priročno in udobno, čeprav se je v primeru napada na prestolnico podobna zgradba v petih minutah spremenila v močno bojno enoto. Mimoidoči vseh slojev in celo majhni otroci so bili v vojaških uniformah ali v oblačilih raznih paravojaških organizacij. Namizne kibernetske mine so lebdele visoko v stratosferi in bile videti kot pisane krogle. Svetilke so osvetlile nebesni svod, z bleščečimi žarki preplavile gladke zrcalne bulevarje. Maxim Troshev ni bil vajen takšnih ekscesov.
  "Zvezde so tukaj pregoste. In zame je prevroče."
  Maršal si je obrisal znoj s čela in prižgal ventilacijo. Nadaljnji let je minil brez težav, kmalu se je pojavila zgradba ministrstva za obrambo. Na vhodu so stala štiri bojna vozila. Luchiari, bodičasti v sesalcih - živali z vohom, ki je bil petnajstkrat močnejši od pasjega - so obkrožali Trosheva. Supermaršalova kiklopska palača je potekala globoko pod zemljo, v njenih debelih stenah so bili plazemski topovi in kaskadni laserji. Notranjost globokega bunkerja je bila preprosta - razkošje ni bilo spodbujano. Pred tem je Troshev svojega šefa videl le v tridimenzionalni projekciji. Supermaršal je bil starejši, izkušen sto dvajsetletni bojevnik. Moral sem se spustiti na hitrem dvigalu in prodirati pod zemljo ducat kilometrov.
  Po prehodu kordona elitnih stražarjev in bojnih robotov je maršal vstopil v pisarno, kjer je plazemski računalnik simuliral razporejen hologram galaksije z oznakami koncentracije ruskih vojakov in krajev domnevnih sovražnikovih napadov. V bližini so viseli manjši hologrami, vidne so bile slike drugih galaksij. Nadzor nad njimi ni bil neprekinjen, med zvezdami so bile vmes neodvisne države, v katerih so živele inteligentne, včasih zelo čudne rase. Troshev ni dolgo gledal tega sijaja, moral je narediti še eno poročilo. Igor Roerich je bil videti mlad, njegov obraz je bil skoraj brez gub, gosti blond lasje. Zdelo se je, da lahko živi in živi, a ruske medicine v vojnih razmerah ni preveč zanimalo podaljševanje človeškega življenja. Nasprotno, hitra menjava generacij je spodbudila evolucijo, bila v prid neusmiljenemu vojnemu selektorju. Življenjska doba je bila omejena na sto petdeset let. Tudi za elito. No, rodnost je ostala zelo visoka, splavi so bili samo za hendikepirane otroke, kontracepcijska sredstva pa so bila prepovedana. Supermaršal je obrnil pogled na Troševa, ki je vstopil.
  - In tukaj si, Maxim. Ponastavite vse podatke v računalnik, ta bo obdelal in izdal rešitev. Kaj lahko rečete o zadnjih dogodkih?
  - Konfederacije in njihovi zavezniki so se naučili dobre lekcije. Tehtnica se nagiba v našo korist, v zadnjih desetih bitkah je bila velika večina dobljenih.
  Roerich je prikimal.
  - Vem. Toda zavezniki konfederatov, Dagi, so postali opazno bolj aktivni. Začnejo predstavljati resno grožnjo.
  - Se strinjam.
  Roerich je obrnil sliko na hologramu in jo nekoliko povečal.
  - Pred tabo Galaxy Smoor. Tu je druga največja trdnjava Dagov. Tu bomo zadali glavni udarec. Če bomo uspešni, bomo vojno lahko dobili v sedemdesetih, največ sto letih. In če nam ne uspe, se bo vojna vlekla še več stoletij. Izkazali ste se kot kompetenten poveljnik, zato predlagam, da vodite operacijo Jekleno kladivo. To je jasno?
  "Da, natančno, vaša ekscelenca.
  Igor se je namrščil.
  Zakaj taki naslovi? Naslov preprosto: tovariš supermaršal. Kje si to dobil?
  Maximu je bilo nerodno.
  - Jaz, tovariš supermaršal, sem študiral z Bingi. Pridigali so stari cesarski slog.
  - Jasno. Toda zdaj je imperij drugačen, predsednik je poenostavil stare navade in postopke. Še več, kmalu bo zamenjava oblasti in dobili bomo novega starejšega brata in vrhovnega poveljnika. Morda me bodo odpustili in če bo operacija Jekleno kladivo uspela, bodo tebe postavili na moje mesto. Treba se je učiti vnaprej, to je velika odgovornost.
  Maršal je bil več kot trikrat mlajši od Roericha, zato je bil pokroviteljski ton zelo primeren in ni povzročil žalitve. Čeprav je tik pred menjavo voditelja, pa bo njihov novi voditelj mlajši od obeh. Seveda bo tako najboljše.
  - Pripravljen sem. Služim veliki Rusiji!
  - Torej pojdi. Moji generali vam bodo povedali podrobnosti.
  V pozdravu se je maršal upokojil.
  Hodniki bunkerja so bili pobarvani v kaki barvi. Spodaj je bil operativni štab. Številni fotonski in plazemski računalniki so pospešeno obdelovali informacije, ki so prihajale iz različnih točk metagalaksije. Pred nami je bilo dolgo rutinsko delo in maršal je bil izpuščen šele po uri in pol. Zdaj ga je čakal dolgotrajen hiperskok v sosednjo galaksijo. Tam naj bi se zbrale ogromne sile, skoraj šestina celotne ruske vesoljske flote. Več milijonov zvezdnih ladij. Ko so bile majhne podrobnosti dogovorjene, se je maršal dvignil na površje. Globok mraz je zamenjala močna vročina. Štiri svetilke so se zbrale v zenitu in s ščetinastimi kronami, ki so neusmiljeno lizale nebo, zlivale tokove delcev na planet. Kaskade svetlobe so tekle po zrcalnih ulicah. Maxim je skočil v gravitacijsko letalo, v notranjosti je bilo udobno in hladno, in odhitel na obrobje. Nikoli prej ni bil v Petrograd-Galaktiki in hotel je na lastne oči videti prestolnico, ki jo naseljuje tristo milijard prebivalcev. Zapustil je vojaški sektor in vse se je spremenilo, razveselilo. Pojavile so se zgradbe z izvirno kompozicijo, morda bi jih imenoval razkošne - v njih so se naselili predstavniki privilegiranega razreda. Med totalno vojno se je plast oligarhov zmanjšala, vendar ni bila popolnoma uničena. Palače so bile prave umetnine. Eden od njih je bil videti kot srednjeveški grad, kjer so se namesto parapetnih zob dvigovale palme. Drugi je stal na tankih nogah in pod njim se je raztezala avtocesta, izgledal je kot svetlo obarvan zvezdasti pajek. Številne stavbe, v katerih so živeli revnejši ljudje, tudi niso vzbujale asociacij na vojašnice, nasprotno, bleščale so se impozantne fasade, okrašene s kipi voditeljev in generalov preteklih stoletij. Ne sme biti vsega prebarvano s kaki barvo, je pomislil Trošev. Poleg tega mora imeti morda najbolj naseljeno mesto v vesolju čudovito arhitekturo. Posebej barvit je bil turistični sektor s svojimi premikajočimi se sprehajalnimi potmi, zgradbami v obliki ogromnih vrtnic, tulipani v polnem razcvetu in prepletenimi, marjeticami, nanizanimi skupaj, in eksotičnimi živalmi, ki so se čudno prepletale. Očitno je zanimivo živeti v medvedu ali sabljastem tigru, ugaja otrokom. Vendar pa so tudi odrasli presenečeni, ko se taka struktura premika ali igra. Na maršala je neizbrisen vtis naredil vrteči se zmaj z dvanajstimi glavami, iz vsakih ust so utripale večbarvne fontane, osvetljene z neonom. Na splošno je bilo veliko fontan najbolj bizarnih oblik, ki so metale večbarvne curke na stotine metrov v nebo. In kako lepe so v soju štirih sonc, ki se vpletajo v vodni ornament, pravljično, edinstveno igro barv. Otroci tukaj so bili veseli in lepi: pisana oblačila so jim dala podobnost s pravljičnimi vilini. Tukaj niso bili samo ljudje, polovica občinstva je bila tujcev. Vendar pa so nezemljanski otroci uživali v igri s človeškimi otroki. Trošev se je srečal tudi z inteligentnimi rastlinami. Bujni zlatoglavi regrat s štirimi kraki in dvema tankima ročajema. Njihovi malčki so imeli samo dve nogi, njihove zlate glave pa so bile gosto posejane s smaragdnimi lisami. Maxim je dobro poznal to raso - Gapi, trispolna rastlinska bitja, miroljubna, a po volji usode vpletena v vsesplošno medzvezdno vojno in postala naravna zaveznika Velike Rusije.
  Dovolj predstavnikov drugih ras - večinoma nevtralnih držav in planetov. Želeli so si ogledati neverjetno prestolnico imperija. Tu se vojna zdi oddaljena in neresnična, odmaknjena je na tisoče parsekov, a kljub temu nelagoden občutek maršala ni zapustil. V moji glavi se je porodila misel, da na tistih planetih živijo tudi inteligentna bitja, ki jih bodo morali napasti in bodo cele milijarde mislečih bitij umrle. Prelili se bodo potoki krvi, uničenih bo na tisoče mest in vasi. Toda on je maršal cesarstva in mora opraviti svojo dolžnost.
  Po občudovanju turističnega središča je maršal ukazal napotiti gravitacijsko letalo in se odpraviti proti industrijskim okrožjem. Hiše tukaj so bile malo nižje, preproste postavitve. Tovarne so bile globoko pod zemljo.
  Takoj ko je graviplan pristal, se je proti njemu takoj pognala jata bosih fantov s krpami in čistili. Suhi ragamuffini v razcapani, obledeli kaki barvi z velikimi raztrganimi luknjami. Močno porjavel, skoraj črn. Zdi se, da je dolgotrajna vojna prisilila k zategovanju pasov. Troshev je imel sočutje. Voznik, kapitan Fox, ni delil takšnih občutkov.
  - No, podgane, pojdite stran! Marshall prihaja! je zabrusil.
  Brezdomni otroci so hiteli na vse strani, videlo se je le, kako migajo umazane pete. Težko je hoditi bos po razgreti površini na štirih "sončkih" hkrati, ubogi otroci pa niso vedeli, kaj so čevlji. Eden od fantov pa se je izkazal za drznejšega od ostalih in je, ko se je obrnil, pokazal sredinec. Kapitan je potegnil svoj razstreljevalec in streljal na predrznega fanta, hotel bi ga ubiti, toda maršal je v zadnjem trenutku uspel kapitanu potisniti roko. Naboj je priletel mimo, naredil lijak v pločniku, drobci staljenega kamna so padli na fantkove gole noge in zgrudil se je na asfalt. Z naporom volje je bodoči bojevnik uspel zadržati svoj jok in, trpeč bolečino, vstal. Maxim je kapitana močno udaril po obrazu.
  - Tri dni v stražarnici. Tiho, roke po šivih! - Maršal je ukazal z grozečim tonom - Otroci so naša last in zaščititi jih moramo, ne pa ubijati. Razumeš, čudak?
  Lisa mu je iztegnila roke ob bokih. Kratko je prikimal.
  - Odgovorite v skladu z listino.
  - Ja, gospod.
  Maxim je pogledal fanta. Bil je svetlolas, z lepim, premetenim obrazom, mišičast. Pod raztrgano majico se vidi močna preša, obrobljena s čokoladnimi tablicami.
  -Kako ti je ime?
  - Janesh Kowalski! - Na vsa pljuča je zalajal ragamuffin.
  - V tebi vidim lastnosti močnega bojevnika. Ali želite vstopiti v šolo Žukov?
  Fant je bil obupan.
  - Bil bi vesel, toda moji starši so preprosti delavci in ne bodo mogli plačati mojega izobraževanja.
  Marshal se je nasmehnil.
  - Vpisani boste brezplačno. Vi, kot vidim, ste fizično močni, vaše oči pa govorijo o duševnih sposobnostih. Glavna stvar je dobro študirati. Težki časi so, a ko bo vojne konec, bodo tudi delavci živeli v dobrih razmerah.
  - Sovražnik bo poražen! Zmagali bomo! - Yanesh je spet zavpil na ves glas.
  - Potem zavzemi mesto v vrstah, vojak. In za začetek - v mojem avtu.
  Lisa se je zdrznila. Fant je bil umazan, za njim pa moraš pomiti notranjost.
  Ko se je dvignilo, je gravitacijsko letalo pohitelo v vladne prostore.
  Yanesh je z zadrževanjem diha preučeval ogromne, razkošno okrašene hiše.
  - Ne smemo v osrednji sektor in to je tako zanimivo.
  - Boste videli več.
  Kljub temu je maršal, ki ga je gnal občutek sočutja, ukazal poleteti do turističnega središča. Deček ga je pogledal v oči in dobesedno požiral, kar je videl. Opaziti je bilo, da je želel skočiti iz avtomobila, teči po premikajočem se pločniku, se povzpeti na eno od osupljivih voženj.
  Običajno strogi Maxim je bil tisti dan, kot še nikoli prej, prijazen in nežen.
  - Če želite, se peljite na "goro veselja", nato pa takoj k meni. Vzemi denar ali pa te ne bodo spustili noter.
  Marshal je iztegnil kos papirja.
  Yanesh je hitel na vožnje, vendar je bil njegov videz preveč vpadljiv.
  Na vhodu v dvorano za vesoljske ninje so ga ustavili ogromni roboti.
  -Fant, slabo si oblečen, očitno iz revne soseske. Morali bi vas prijeti in pripeljati na postajo.
  Fant je skušal pobegniti, a so ga udarili z omamljalcem in ga podrli na asfalt. Trošev je moral skočiti iz avta in iti na preiskavo.
  - Počakaj, ta kadet je z menoj.
  Miličniki, ki so se dvignili, so se ustavili in strmeli v maršala. Maxim je bil v terenski uniformi, toda poveljniške epolete so se močno iskrile v štirih soncih.
  Najstarejši izmed patruljnikov, policijski poročnik, je pozdravil.
  "Oprostite, maršal, toda navodila beračem prepovedujejo vstop v center, kjer sprejemamo goste iz vse galaksije.
  Sam Maxim je razumel, da je naredil napako, ko je izpustil ragamuffin na tako uglednem območju. A ni želel pokazati svoje nevednosti.
  Ta fant je vohun. Izvajal je naloge vrhovnega poveljstva.
  Poročnik je prikimal in pritisnil gumb na pištoli. Janesh Kowalski se je zdrznil in prišel k sebi. Marshal se je nasmehnil in iztegnil roko. V tistem trenutku so štirje Inogalakti nenadoma naježili žarkov. Navzven so tujci spominjali na grobo tesane štore z modro-rjavim lubjem, njihovi udi so bili vozlasti in krivi. Preden so pošasti uspele odpreti ogenj, je Maxim padel na tla in izvlekel svoj blaster. Ognjene sledi so potekale po vrhu, se zaletele v barvit kip in razpršile slikovit podstavek v fotone. Trošev je oba napadalca odsekal z laserskim žarkom, dva preživela inogalakta sta se nagnila na stran. Enega od njiju je dohitel tudi neizprosen tram, drugi pa se je uspel zakriti za robom fasade. Pošast je streljala iz treh rok hkrati in, čeprav se je Maxim hitro premikal, je bil rahlo poškodovan - opekel si je bok in poškodoval desno roko. Na tangenti so sovražnikovi žarki zadeli atrakcijo "nori lokvanj". Sledila je eksplozija.
  Pred maršalovimi očmi so lebdele, vendar je bil presenečen, ko je videl, kako je Yanesh izvlekel kos plošče in ga sprožil v sovražnika. Maxim je bil presenečen nad nečloveško močjo, skrito v tem krhkem najstniku ... Met se je izkazal za natančnega, točno v vrsti petih oči. Stvor se je zdrznil in omahnil naprej. To je bilo dovolj, da je Maximov dobro namerjen strel končal življenje pošasti.
  Boj se je hitro končal. Med tem policija ni niti poskusila odpreti ognja. Marshal je to takoj opazil.
  - Vsi najboljši boji na frontah, zadaj, na ulicah mest, pa strahopetci sedijo.
  Debelušni poročnik je prebledel. Šel k Maximu.
  - Tovariš maršal, oprostite, ampak oni so imeli težke metalce, mi pa...
  - In kaj je to! Maxim je pokazal na razstreljevalec na patruljnem pasu. - Muholovka? Škoda, očitno v prestolnici zate ne bo dela. Ne boš sedel brez dela, poskusil te bom poslati na fronto.
  Ko je fanta z kretnjo povabil, mu je Maxim pomagal skočiti na krov gravitacijskega letala in mu nato močno stisnil roko.
  - No, ti si orel. Vesel sem, da se nisem zmotil glede tebe.
  Kovalsky je prijazno pomežiknil, njegov glas je zvenel precej glasno in veselo.
  - Izvedel sem le en uspešen met. Lahko bi...
  - Imel boš priložnost. Diplomirati na fakulteti - in takoj v boj. Pred vami je vse življenje, še vedno se boste borili na vso moč.
  - Vojna je super! Fant je navdušeno vzkliknil. - Takoj želim iti na fronto, pobrati žarkovno pištolo ...
  - Tega ne morete storiti takoj, ubili boste v prvi bitki. Najprej pridobite diplomo.
  Yanesh je užaljeno povohal. Prepričan je bil v svoje sposobnosti, mislil je, da zna že toliko narediti, tudi streljati. Medtem je gravitacijsko jadralno letalo letelo nad ogromnim parkom Michurinsky. Tam so rasla velikanska drevesa, nekatera so dosegla višino več sto metrov. In plodovi so bili tako ogromni, da se lahko, ko ste pojedli sredino, usedete notri. Gensko spremenjeni ananas z zlato lupino je bil videti okusen. Res je, v nasprotju s pričakovanji pri fantu niso vzbudili velikega občudovanja.
  - Bil sem že v takih gozdovih. - je pojasnil Janesh. - Za razliko od centralnih četrti je tam dovoljeno vsem. Čeprav je do tja dolga hoja.
  - Mogoče! - je rekel Maxim. - In vendar, občudujte, kakšne rastline so tukaj ... Obstaja goba, pod njo se lahko prilega cel vod.
  - Samo podoba velike mušnice. On je neužiten. Spomnim se, da sem nabral celo vrečo narezanih kosov sadja. Všeč mi je pavarara - tanka koža, okus pa je prav slasten. Fige so nič v primerjavi z njim. Pri rezanju morate biti previdni. Lahko poči in tam je potok kot slap - odpihnilo te bo, ne boš imel niti časa izpregovoriti besede. Tu je sadje preveliko. Kos za kosom jih morate nositi v plastični vrečki, kar je zelo neprijetno.
  Maxim je udaril Janesha po rami.
  - Vse se ne meri po hrani. Pojdiva dol in naberiva nekaj rož.
  - Dekle kot darilo! Zakaj ne!
  Fantove roke so segle do volana. Kapitan Fox je zlobno tlesknil s prsti.
  - Ne dotikaj se volana, mladiček.
  In potem je v odgovor prejel še en ukor od maršala.
  "Samo pogum imaš, da se boriš proti otroku.
  - Oprostite, vaša ekscelenca!
  Janesh si ni mogel pomagati, da se ne bi smejal.
  - Če hočeš, poskusi. - Dovoljeno Maxim.
  - Imam izkušnje s simulatorji, - je rekel Yanesh.
  Kowalski je brez sence dvoma ali strahu položil roke na volan in zapeljal avto navzdol. Očitno je res imel izjemne sposobnosti. Graviplan je švignil mimo vrhov velikanskih dreves.
  Maxim se ni vmešaval in je dečku dovolil nadzor nad letalom. Moram reči, da se je zelo uspešno spopadel s svojo nalogo, manevriral med ogromnimi debli, nikoli ni strmoglavil in pokazal virtuozno tehniko, ki presega njegova leta. A tudi če bi strmoglavilo, to ni velika težava, gravioletalo ima popoln varnostni sistem. Končno so se usedli na jaso, posuto z majhnimi, a pravljično lepimi rožicami. Zdelo se je, da je dobri čarovnik velikodušno raztresel dragulje. Oči so mu švigale od kompleksne palete barv, omamni vonj pa je povzročal nepopisno veselje.
  Yanesh je celo zažvižgal od občudovanja. Ko so pristali, je deček skočil ven in začel trgati rože ter jih nabral za cel naročje. Maxim je bil hladnokrven, všeč mu je bila pokrajina, a kljub temu je nekaj vzbudilo strah. Občutek ogroženosti. Ko je šel skozi ogenj in vodo, je maršal zaupal svoji intuiciji, ki ga je le redko razočarala. V prestolnici velikega imperija načeloma ne bi smeli najti človeku nevarnih oblik življenja. Tukaj je nekaj drugačnega. Maxim je pomignil fanta in mu tiho zašepetal na uho:
  - Sovražniki so z nami. Skrij rože in pojdi z mano.
  Janezu so se zaiskrile oči.
  - Pripravljen sem.
  Ko sta pustila šopek v avtu pod nadzorom kapitana Foxa, sta se Maxim in Yanesh preselila globoko v gozd. Seveda bi bilo treba vpoklicati vojake in prečesati območje. Toda Maxima je prevzelo navdušenje. Janesh je seveda imel romantične težnje, predstavljal si je sebe kot vojaškega obveščevalca in se tega veselil. Prebijali so se skozi džunglo in se trudili, da ne bi povzročali hrupa. Yanesh je uspel opeči svoje gole noge na škrlatnih koprivah, vendar se je obdržal, čeprav je bila koža do kolen prekrita z velikimi mehurji.
  "Bodi previden," je zašepetal Maxim. - V gozdu, v vsaki travi, se skriva nevarnost.
  "Tukaj potrebujemo zaščitno kamuflažo," je zašepetal Janesh. Cunje so komaj skrivale telo, nekaj je lezlo po nogah. Velikih žuželk, in Janesh se je tega naučil v šoli, ljudi na tem planetu ne jedo. Najnevarnejše vrste členonožcev so bile uničene na genetski ravni, ni bilo dovolj, da je središče prestolnice postalo vir okužbe ali epidemije. Hodila sta molče naprej. Nenadoma je Maxim zmrznil. Majhna živa bitja so se vedla nelagodno, kot da bi jo nekdo prestrašil. Maršal je fanta prijel za roko in mu zašepetal na uho:
  - Pred nami je zaseda!
  Maxim je iz žepa vzel sprejemnik zvoka in pozorno poslušal okolico. V bližini je res ležalo pet človeških borcev in približno enako število inogalaktov. No, s takim razmerjem sil je bolje, da se ne vključite v bitko, ampak zaobidete sovražnika.
  In tako so tudi storili.
  Izkušeni vojak in zeleni deček sta se premikala usklajeno. Moral sem iti skozi gosto grmovje in se do gležnjev utapljal v mahu. Maršal je z veliko težavo izračunal vrzel v živi verigi in se uspel prebiti na tem mestu. Imeli so srečo, nobeden od vesoljcev ni imel živalskih nagonov ali fenomenalnega sluha. Odjemalka zvoka je že lahko razlikovala tiho izgovorjene besede.
  - Gospod stanovalec, od mene zahtevate nemogoče.
  V odgovor, glas kot kvakanje.
  - In vi, general, ste navajeni samo jemati denar, ne da bi ga porabili do konca.
  Po tembru sodeč je pripadal nehumanoidni rasi.
  - Plačali ste pol milijona, pa kaj? Zastarele informacije o vohunskih satelitih.
  "Nisem jaz kriv," se je še naprej medlo opravičeval človeški glas. - Tovrstne informacije načeloma zelo hitro zastarajo. Nisem vsemogočna.
  - To smo takoj razumeli, lažje je reči, da ste šibki. Ko gre za napad na kremeljski sistem, boste vi in vaši sokrivci malo koristni.
  Maxim se je stresel. Bo res prišlo do napada na najmočnejšo obrambno črto, ki pokriva prestolnico in celotno središče galaksije? "Kremeljski" sistem je po besedah njegovih snovalcev nepremagljiv in kljub temu, če se sovražniki aktivirajo v samem srcu imperija, to vodi v žalostna razmišljanja.
  - Vedi, človek, kmalu bomo uporabili popolnoma novo orožje in z njegovo pomočjo se bodo ruske zvezdne ladje spremenile v prah, preden bodo dosegle učinkovit doseg. Potem bo naša vojska kot vseprodirajoči gravitacijski val preplavila ruske prostore, podredila imperialne svetove.
  Maxim je ujel potlačen vzdih, očitno takšna možnost ni bila posebej všeč izdajalcu. Vendar je odgovoril:
  - Peti stolpec je aktiven kot vedno in vaša invazija bo potekala po načrtu.
  - Vaša naloga v bližnji prihodnosti je ustvariti ducat utrdb v prestolnici za naše udarne skupine. Sem se bodo infiltrirali plačanci pod krinko turistov, se skrili v gozdovih in nato odigrali svojo vlogo v splošni stavki.
  - Tako bo.
  - In poglej, človek, če napad naših zvezdnih ladij ne uspe, bo zate še huje. Lastna protiobveščevalna služba bo raztrgana na koščke, usmrtitev pa bo počasna in boleča.
  Čeprav Maxim ni videl, kdo govori, je bil prepričan, da bo SMERSH po glasu lahko ugotovil izdajalca.
  - Potrebujemo informacije o vseh zadnjih imenovanjih v sovražnikovem vodstvu. Vse, kar veš.
  - Po mojih informacijah je bil mladi maršal Maxim Troshev imenovan za poveljnika zvezdne flote v galaksiji Smoor. O njem ni natančnih podatkov, vendar ...
  - Vse je jasno, Rusi tam pripravljajo veliko ofenzivo. Kot vedno. Nov poveljnik je nenaden udarec velikih sil.
  Maksim se je stresel, hotel je planiti naprej in zadaviti degenerika. Operacija je v nevarnosti.
  - Mislim, da je tako. Glede ostalih nalog...
  Izdajalec je našteval dolgo in dolgočasno, toda Maxim je že oblikoval načrt v svoji glavi. Prvič, morate tiho zapustiti ta kraj, in drugič, nujno stopite v stik s SMERSH. Tam se bodo odločili, ali bodo vohunsko mrežo takoj nevtralizirali ali počakali. Navsezadnje identificirani izdajalci niso nevarni in lahko prek njih uhajajo dezinformacije. Glavna stvar - brez pobude. Vendar se je fant, ki je do zdaj mirno sedel, zganil, opaziti je bilo, da je mladostna energija v polnem razmahu.
  "Mogoče jih lahko udarimo z laserjem, gospod maršal?"
  "Ne, sploh ne," je zašepetal Maxim. - Inteligenca za to in inteligenca za zbiranje informacij in poročanje pravi osebi. In če prekršiš ukaz, te bom osebno ustrelil.
  Maršal je grozeče dvignil svojo pištolo.
  Yanesh je prikimal.
  - O naročilih se ne razpravlja.
  Maxim je obžaloval, da je fanta vzel s seboj. In kaj, če slišijo njihov šepet ... Medtem se je v zvočniku zaslišalo cviljenje, vesoljček je spet spregovoril.
  - Povej "Jupiterju", da če nam ne pomaga, ga lahko izdamo tako, da žrtvujemo tega kmeta. Potem se bo vaš Najvišji razjezil in usmiljenje ni med njegovimi pomanjkljivostmi.
  "Da," je pomislil Maxim, "vodja mora biti trd." Ko je bil eden izmed tisoč izbranih, pa je imel možnost postati vodja le v primeru nenadne smrti vladajočega diktatorja. Vsako leto jih je izbranih tisoč, rotacija vrhovne oblasti pa se zgodi enkrat na trideset let. Toda tudi ta priložnost je bila zamujena. Prvič, Maximov značaj je bil preveč mehak, in drugič, paranormalne sposobnosti, tako nasilne v otroštvu, so s starostjo začele slabeti. Vendar, postati maršal, ko nisi, in štirideset ... nekaj pove.
  - Ne dotikaj se Jupitra. On je vaše glavno upanje. Brez tega so možnosti za zmago v vojni zanemarljive.
  Inogalact je v odgovor zakiktal nekaj nerazumljivega. Potem je artikuliral:
  - "Jupiter" je dragocen, ko je aktiven. Zaradi njegovega neukrepanja naše čete utrpijo prevelike izgube. Kakor koli že, dali mu boste naša navodila. Do takrat pa lahko greš.
  - To je to, lahko greš, - je olajšano vzdihnil Maxim. V tistem trenutku je ovrgla njegove besede, odjeknila je eksplozija. Sledilo je streljanje.
  - Prekleto! Spet spremeni ...
  Maršal se je sklonil in v Yaneshovih očeh so zasvetile le vesele iskre.
  . POGLAVJE #11
  - Govoriš vest! - je zarenčal arogantni suženj.
  - Tako, da sreča pripada vsem in ne peščici izvoljenih. Za ta sveti namen sem dvignil meč! - je vzkliknila čarovnica.
  Grof je bil skeptičen:
  - Ne! Verjamem, da vas vodi bodisi zamera bodisi želja po moči! Prišlo je do uporov sužnjev, končalo pa se je le s pokolom. To so posledice vsakega upora.
  - To ne bo upor, ampak revolucija. Najpomembnejše se bo zgodilo kasneje, po zmagi! - je rekel bojevnik z močnim navdušenjem.
  - Revolucija? Čudna beseda, ste se je sami domislili? Forsa je bil presenečen.
  - Pravzaprav ne! Ta izraz mi je v sanjah priklical angel. - Z navdihom sem se obrnil na Vedmakova.
  - Angel ali eden od črnih bogov! Preroške sanje so zvijačne. Grof je okleval.
  - V vsakem primeru boste imeli priložnost spremeniti življenja ljudi na bolje in sami postati boljši! Vse težave izvirajo iz sebičnosti, blaginja je mogoča le s skupnimi močmi. Človek brez ekipe je kot žerjavica, brez ognja daje malo svetlobe in hitro ugasne! - Izbruhnil je tok zgovornosti Vedmakova.
  - Oseba, o kateri govorite, mora biti v ekipi. Toda ali veste, kaj je živalska narava? je zlobno vprašal Forsa.
  - In žival je boljša v čredi! In na splošno, ker ste suženj in niste bili odkupljeni, se je plemstvo odvrnilo od vas, z besedami so pravi prijatelji pokazali svojo pravo barvo. Torej, čas je, da poiščete tovariše v drugem okolju. - je že bolj mirno predlagala Vedmakova.
  Comte de Bora je nekaj sekund molčal, nato pa iztegnil roko:
  "Čeprav ne verjamem v končni uspeh, bo vsaj moje rezilo pilo kri.
  - Logika naj ne služi instinktom - um poželenju! - je rekla čarovnica.
  - V redu, nehaj me učiti! Bo vojna - bo podvig! Grof je začel brisati kri s sebe.
  - Ste izkušen in pogumen bojevnik, morali bi biti izbrani za vodjo enote! - je predlagal bojevnik.
  - Ni slabo, vendar ni treba voliti vsakega poveljnika. Treba bi bilo strožje načelo enotnega poveljevanja. Izbrani ste, torej imenujete! -Grof se je začel oblačiti v verižno pošto. Nekaj fantov mu je priskočilo na pomoč.
  Kaj pa svobodna konkurenca? - je dvomila Vedmakova.
  - Za vojsko je to katastrofalno! - Cut Force. - Gospodarstvo je korenika mnogih vej, vojska je eno samo deblo!
  Čarovnik je dražil:
  - Ampak pogosteje hrast, in ne v moči in drži, ampak v ravni nadzora!
  Polgoli deček je dal grofu meč. Odzval se je tako, da ga je udaril po koščenem, več kot enkrat pretepenem hrbtu. Otrok je zavpil in skočil nazaj ter trzal s svojimi rjavimi nogami.
  Witcher je odločno rekel:
  "Sestavljam pet okrnjenih legij po dva in pol vojaka. Dodeljeni ste za poveljevanje tretjemu! Ostalo naj izberejo sužnji!
  Zadnji predlog je povzročil polemike, ki so se skoraj sprevrgle v prepir. Potem je pravzaprav izbruhnil boj, več sužnjev je bilo ranjenih in Witcher je moral posredovati. Zrušila najbolj živahnega je zavpila:
  - Dovolj, da zavrtimo štafeto! Preidimo k neposrednemu imenovanju poveljnikov.
  Sužnji niso čisto godrnjali, a ko je bojevnik dal tak predlog na glasovanje, so soglasno dvignili roke.
  Tu se je moral čarovnik, ki je vodil upor, trdo potruditi. Pravzaprav je težko določiti vredno osebo na oko, zato je bodočim kandidatom kar naprej postavljal vprašanja. Na koncu so bile dodeljene legije, manjšim oddelkom pa imenovani začasni poveljniki.
  - Ko bo bojev konec, bomo gledali na hrabrost in iznajdljivost, ki so jo pokazali vojaki! - je pojasnila deklica.
  Ena od legij je bila v celoti sestavljena iz otrok in najstnikov. Vedmakova jim je za poveljnika postavila dečka Bika. Fantje so bili jezni:
  - Še vedno je premajhen! Ne potrebujemo malega. Postavite največje in najmočnejše nad nas.
  - In koga hočeš?
  - Pogrešam te! On je najbolj zaslužen!
  Naprej je stopil atletsko grajen mladenič, bil je še deček, a že visok kot hrast. Res je, njegov obraz se je zdel dolgočasen. Vedmakova, ki je dobro vedela, kako pomemben je um za poveljnika, je vprašala:
  - Kaj bo osemčlanska družina!
  Mladenič jo je pogledal in zamrmral:
  - Nevem! Glavne mišice in moč.
  Bick je zalajal v zvočnik:
  - Mišice brez možganov, to je pest mesa - na kateri joče ponev!
  - Utihni, žuželka! Razstrelil ti bom čeljust! - je zarjovel mladi junak.
  - Kdo ne ve, da sedem - šestinpetdeset komajda udari s pestjo dlje od nosu! Fant mu je pokazal jezik.
  Mladi razbojnik je zalajal na vsa grla:
  Izzivam te, da se boriš do smrti!
  - Posnemaš me kot podgana opica! - je rekel grof de Forsa. - Vendar je to edini vreden izhod.
  - Od dveh dvobojevalcev je eden norec, drugi pa baraba! - Opazila je Vedmakova. "Čeprav fantom koristi ogrevanje.
  Bik je stal pred sovražnikom, višinska razlika je bila velika, njegov nasprotnik je bil petkrat težji. Otrok pa je prezirljivo pogledal v njegove reliefne mišice, deček je bil tanek, a žilav. Njegov okrogel obraz se je grimasil, v rokah se je vrtel meč.
  - No, kako se bomo borili ali prenašali! - S posmehom je vprašal.
  - Ja, ljubim te! - Športnik je napadel fanta. Udaril je z hrbtom, njegov meč je bil dolg in težak, očitno je bil eden izmed dvoročnih. Bik je odbil udarec, niti ni poskušal parirati, ampak je preprosto skočil nad pot in zabil meč v most. Fant je premagal le na podlagi izračuna - opraskati, a ne ubiti.
  Razbojnik je postal še bolj besen, začel je mahati z drugim mečem. Tukaj je moral celo Buku pritisniti na odtekanje. Fantove gole pete so postajale vse manjše in rezila so hitela za njimi. Nenadoma se je Bik ustavil, v njegovih zobeh se je pojavila cev. Sovražnik je zamahnil še močneje in planil v galopu s svojimi debelimi rokami narazen. Fant se je hudo zasmejal, pljunil in nekaj majhnega je udarilo športnika v obraz. Bick je šel bočno mimo rezil in z golo peto celo udaril nasprotnikova prsa.
  Opotekajoč se je mogočen mož divje kričal, nato pa so mu noge oslabele in začele so se sesedati.
  Prijateljsko vzdihovanje se je razleglo po vojski, malokdo je pričakoval, da bo mali deček premagal velikana. Tedaj so od veselja vzklikali otroci, najprej seveda najmanjši sužnji. Tisti, ki so manjši in šibkejši, so zadovoljni, ko vidijo, da tudi vaš glavni šef ni odličen. Torej lahko tudi otrok nekaj naredi za upor.
  Do poraženega atleta so pritekli sužnji, med njimi tudi nekaj lokalnih zdravnikov. Na hrapavem obrazu mladega junaka z redkimi lasmi se je zabrisala škrlatna lisa. Zdravnik je presenečen rekel:
  - Bazilika! Vanjo so zapičili iglo s strupom, ki paralizira ude.
  - Začasno! je rekel Bick. - Potem se zbudi. Ničesar se ne bo spomnil, preprosto ne bo opazil svojega sramu.
  Witcher je stopil do fanta:
  - Kje ste se naučili izdelovati strupe?
  - Nikjer! Najdeno na enem izmed posestev. Bogati tudi niso zadovoljni s svojim položajem v družbi. Tukaj izdelujejo vse vrste strupov. Če je napoj zapečaten, ni problema, znam odpreti ključavnice! - Bik je premeteno pomežiknil čarovniku.
  - Kje? - je vprašal bojevnik.
  - En tat je učil! Začasno se je izkazal za sužnja, bil sem v istem paru z njim, trdo smo delali, posekali gozd. Povedal mi je, kako odpreti ključavnice, nekaj mi je celo pokazal. Čudil se je mojemu spominu in nato pobegnil. Deček je zvito pomežiknil.
  - Ali mu nisi sledil? - Vedmakova je bila presenečena.
  - Ne! Za ta pobeg so nas vse bičali, in če bi še jaz pricurljal, bi bil vsak peti križan na drogovih. Dvoje je že zarota. - je pojasnil žilavi fant.
  - Barbari! No, če ste taka spominska oseba, vam bo morda spoznavanje Hirova koristilo. - je predlagala Vedmakova.
  - Ni izključeno! Že dolgo sem si želel postati najmočnejši in najpametnejši! - Fant je pokazal žogo bicepsa.
  - Močnejši in pametnejši od mene? - Igrivo odda bojevnika.
  - Ne! Konec koncev ste vodja! Ampak z desno roko, zakaj pa ne! - Bik je za večjo prepričljivost vstal na rokah.
  - Višje ko človek leti, bolj je nezadovoljen s svojim položajem! - Opazila je Vedmakova.
  - Ljudje ne letijo! Samo tisti ima krila - čigar um ni navajen plaziti! - Fant je pokazal razvito obzirnost, ki je presegala njegova leta.
  - V naši vojski bodo krila! Obljubim, da si bom nekaj izmislil. - je obljubila Vedmakova.
  - In verjamem ti starejša sestra! Navsezadnje nam nisi le voditeljica, ampak tudi sestra ali celo mati. Živeli bomo kot ena družina! je rekel Bick.
  - Voditelj države bi moral biti brat ljudem, ne brat! - Vodja naroda je predvsem služabnik ljudstva. Pa pustimo izmenjavanje komplimentov, orožje, ki ste ga sprejeli, naj uporabljajo drugi. Naredimo cevi! - je ukazala Vedmakova.
  "Niso dovolj dolgi!" Pass opazil. - Treba ga je izboljšati.
  - Že razmišljam o tem, navsezadnje ustnice in lica omogočajo udarec na kratki razdalji. Če pa nekaj je, da se razširi in udari s silo. Nekaj mineralov in zelišč. - Vedmakova je čutila močno duševno napetost.
  Fant je očitno slišal njene besede:
  Naredimo to, izberite elemente! Še vedno imamo čas, številnim sužnjem je treba pokazati osnovne tehnike vojne.
  - Prav imaš, moj mlajši brat, na nek način nam bo čarovnik pomagal. Toda dokler na nas niso vržene velike sile, moramo napadati. Vendar se moramo skrbno pripraviti. Lažje je najti suh kamen v oceanu kot izum, ki ni bil uporabljen v vojaške namene! - je povzel Vedmakov.
  Navsezadnje so uporniki dan preživeli na vajah, hkrati pa je Bik poslal obveščevalne podatke.
  Iz mesta je odkorakala vojska. Ni zelo velik, a dobro oborožen. Tabornik, ki je jezdil manjšega rakega ščurka, je celo opozoril na eno nesmiselnost:
  - Bojevniki imajo pet mečev in se komaj premikajo!
  - Torej je dobro! je rekel Bick. - Ali bolje rečeno, celo čudovito je, preden pridejo k nam, so izčrpani od prekomerne teže.
  Vedmakova je premeteno opozorila:
  - Izkušeni bojevniki so rekli, ne jemljite orožja več kot pet prstov na desni roki. No, vsekakor ni slabo, njihova neumnost bo pripomogla k hitrejši zmagi. Medtem naj sužnji par ur spijo. Imeli so težak dan in borba ne bo lahka. Koliko vojakov točno imajo sovražniki?
  - Pet tisoč in pol. je samozavestno rekel Bick. "To pomeni, da če vse uščipnemo, v mestu ne bo ostalo več kot petsto ljudi.
  - To je povsem razumno, treba bo iti z vseh strani. Ponoči si nas ne bodo upali napasti, posekali bodo svoje. To pomeni, da bodo postali tabor, da bodo pozneje ob zori sekali na vso moč. Mogoče celo ločiti čete z namenom obkolitve. - je predlagala Vedmakova.
  Comte de Forsa je nasprotoval:
  - Dobro poznam navade, ki prevladujejo v sultanatu, večkrat smo se borili z njimi. Ponoči bodo v naše taborišče poslali vohune z vrečami zlata. Skušali bodo podkupiti sužnje in jih nato nabiti na kol ali jim v najboljšem primeru iztrgati nosnice.
  - Pošiljanje vohunov je starodavna taktika. - Opazil sem, gnetenje Vedmakovih prstov. - Vendar nimajo nevidnih kapic, stražarji so tako pozorni in zviti, da jih bodo vse ujeli. Poleg tega jih bomo udarili malo bližje zori. In sužnji bodo bolje spali in sovražnik bo globlje spal.
  - Logično! Prvi bom napadel! je rekel Bick.
  - Treba bo odstraniti varovala, kar je mogoče storiti s pomočjo strelnih cevi. - Vedmakova je pokazala napravo. - Tukaj je pritrjen nekakšen bat, tri vrste zelišč in olje s karbidom. Le previden moraš biti, sicer bo fantom udarec izbil zobe. S seboj vzemite najpametnejše otroke.
  - Mnogi imajo izkušnje z ropanjem po vrtovih in krajo. Ki se je rodil svoboden, in ne tisti, ki so, predvsem domači sužnji, kradli svojim gospodarjem. - je vse pomiril Bik. - Torej so šli skozi šolo preživetja.
  - Še bolje! Na splošno mislim, da straž ne bo preveč. Konec koncev, kdo smo mi za njih? Sužnji so neumni! Neumnost je bližje ponižnosti - hitra pamet zlobnosti.
  V pogovor je vstopil čarovnik Hirov:
  - Imamo približno dvojno ali malo večjo premoč, vendar je sovražnik bolje izurjen in oborožen. In v vojski sultanata ženske služijo le v osebni legiji nesmrtnikov. Plačancev je šest tisoč iz različnih držav. V vojski bomo imeli veliko žensk in z redkimi izjemami so šibkejše od moških.
  Zato je treba vsako bitko skrbno načrtovati. Še posebej ob prvem porazu se bodo sužnji začeli razbežati od nas.
  - Zmaga kot ženska - privlači z briljantnostjo, a prestraši ceno! - Spet je zasvetil Vedmakov.
  - Super! Zdaj vidim, da je načrt delovanja kar dogovorjen. Ostaja le pojasniti podrobnosti. Med bitko se bo v sovražnikovih vrstah začela panika in večina vojakov bo pobegnila proti mestu Zhit. - je predlagal Khirov
  - To je jasno! Najmočnejši oddelek sužnjev bo udaril od zadaj, tik s strani mesta. Mogoče ga bom jaz vodil. - je predlagal grof Forsa.
  - Nemogoče, ampak ti! - je določil čarovnik.
  - Poleg tega imamo lonce z oljem in naročeno, da nanje pritrdimo stenje. Vrzite tabor, okrepite paniko. - je predlagala Vedmakova.
  In to je tudi razumno. Čarovnik se je strinjal. - Samo vi ste do zdaj pripravili nekaj takih nabojev.
  - Prav! Ognjeni bog vojne in tako kot drugi bogovi zahteva pozornost in žrtvovanje! Vendar nismo imeli dovolj časa, da bi vse pripravili. - Čarovnica sama se je sramovala svojega govorjenja.
  - Naslednjič bodi bolj prefinjen. Zaenkrat še nismo mogli spati. - Khirov je zazehal brez pretvarjanja.
  Čarovnik je prikimal.
  - Imam živalsko navado, spim malo in občutljivo, toda naši bratje si zaslužijo počitek.
  - Spanec je strateško orožje, njegovo pomanjkanje je vzrok za utrujenost, ta pa zametek poraza. Pass opazil.
  Sužnji so po dejavnostih na prostem spali kot mrtvi. Le stražarji so sedeli v zasedi, pripravljeni sprožiti alarm. Nikoli ne veš, kaj nenadoma bo poveljnik sovražnika bolj daljnoviden. Vendar se je izkazalo, da očitno poveljnik vodje vladne legije temnik Etirimon ni želel nepredvidljive nočne bitke. Poleg tega se v temi sužnji lažje skrijejo in jih nato ujamejo. In zato se morda le predajo, potem pa sledi mučenje in usmrtitev. Temnik Etirimon si je obliznil ustnice, še posebej prijetno se je norčevati iz mladih žensk, zlomiti prste na nogah, zažgati lase - zelo mamljivo.
  Ko so vojaki naglo postavili šotore, so zaspali. Ni bilo več kot dva ducata stražarjev. Pred spanjem je Etirimon skupaj s tisoči priredil pojedino, gole plesalke, ki so pred njimi stresale svoje čare. Bilo je lepo in zabavno. Tisoči so vanje metali kosti, jih silili v zapeljive poze. Nato so se jih brez oklevanja polastili in potešeni živalski poželenji zaspali v pijanem spancu.
  Njihova smrt se je prikradla neopaženo. Uporniki so šli mimo gozda, pred njimi se je pomikala četa fantov. Bik, ki se je držal drevesa in se skrival v listju, je videl prvega stražarja.
  - Tukaj mu je čudovito dolgčas.
  Strup se je nekoliko izboljšal in povzročil takojšnjo paralizo. Udarec v obraz ni potreben, ker vojaki sultanata praviloma hodijo lahkotno in le prsni koš je pokrit s školjko, stražar pa leži naokoli.
  - Eden je!
  Sama Vedmakova se premika od zadaj. Odstrani stražarja brez strelne cevi. Samo pride od zadaj in zvije vrat.
  - Gibanje je življenje! Samo ne pojte - za mir! In tako žalostno - v želodcu je prazno!
  Bojevnik je postal malo bolj smešen. Drevesa okoli so visoka, liane so vidne. Ljubljeni se plazi v bližini in najbolj inteligentni sužnji. Odrasli bojevniki so težji in zato zaostajajo. Težka zver vedno povzroča več hrupa.
  Vedmakova je na poti ubila še enega stražarja, ki je ravno sesal kokosovo pivo iz bučke. Taborišče se je odprlo pred njimi.
  Tabor ni bil posebno velik, vojaki so spali, včasih v šotorih, včasih kar na gosti travi. Noč je topla, malo stražarjev zeha, nepozorno gleda.
  Glavna stvar pri tem je, da jih takoj odstranite, da ne bodo imeli časa sprožiti alarma. Za to je bolj primerna labodja kukavica s svojim prijetnim glasom. Ne vzbuja sumov, nasprotno, njeno guganje se sliši skoraj nenehno, a če spremenite ton, lahko ujamete informacijo.
  Čarovnica naredi prav to. Odgovorijo mu. Stražarji ne reagirajo, kakšna "sreča" so, smrt se je izkazala za enostavno.
  - En meč, kot kaplja dežja, bo padel in se razpršil, in ko jih bo veliko, se bo rodila zmaga!
  Vedmakova je začela klati speče. Po eni strani ni bilo viteško, po drugi strani pa je zmaga vredna spoštovanja! Čast je relativen pojem in bi ga morali nanašati predvsem na svoje vojake!
  Najprej pokončajte tiste, ki so bogateje oblečeni, poveljnike. Meči so bili praviloma zloženi na ločenem kupu.
  Vendar pa muke vesti niso bile dolge, tudi sužnji so začeli poboj, posledično pa se je sprožil alarm. Ko te napade ponoči, je panika neizogibna, sploh če je oblačno, oblačno je . Sužnji so vsi napol goli in se med seboj zlahka razlikujejo, bojevniki pa se soočajo drug z drugim in se pogosto sekajo. In nekdo kriči:
  - Reši se!
  - Stražar! Demoni napadajo!
  V času panike je vloga poveljnika pomembnejša kot kdaj koli prej. Vedmakova to ve in je odhitela v glavni šotor.
  Etirimon, še napol pijan, je komaj odprl oči. Na splošno, kdo pije pred prepirom - mačka v podzemlju.
  - Kaj se je zgodilo! Zakaj so cevi tihe! - je zavpil.
  - Cevi molčijo, ker rezila pojejo - jeklo je močnejše od bakra! - je zavpila čarovnica. Skočila je na Echirimona. Temnik je seveda spretno vihtel rezilo, vendar se še ni povsem zbral in čarovnikove mišice so bile odlično ogrete. Narisala je podivjano trojico, njeno s kano umazano rezilo pa je bilo komaj vidno v temi. Nesrečnemu plemiču je odletela glava.
  Vedmakova je z udarcem noge podrla tisočaka, ki je planil proti njej. Še enega poveljnika je snela s pljunkom iz cevi.
  - Kakšni duhovi, ne zbudite se!
  Spet jasen udarec meča, preboden sovražnik pade! Dva tisočarja poskušata vstopiti vanj od zadaj, a naletita na plesalko. Zacvili, brca nazaj. Vedmakova ne zamudi trenutka, enega poseka, drugega pokonča. No, vojska brez poveljnikov je kot čreda ovc brez pastirja, če je en volk ne poje, potem te bo strah!
  Zdaj so uporniški sužnji, mnogi oboroženi s kijem ali v najboljšem primeru z rogom, dobili krila. Zelo učinkovita taktika je bila, da se nas pet vrže na enega. Tako je bilo lažje odlagati in gaziti.
  - Ne dovolite jim, da pobegnejo! Poreži si noge! - je kričala skozi Vedmakov ojačevalnik glasu.
  Solntslav je bil sesekljan skupaj z vsemi. Kako so igrale mišice te dive. Ne brez razloga mnogi menijo, da je jezna ženska bolj grozna od demona. Tako je enega od bojevnikov prerezala na pol, njeno rezilo pa je po inerciji prerezalo grlo častniku, ki je stal za njim. Stotniki so poskušali vzpostaviti nekaj reda, a so hitro poginili. Poleg tega je sultanat naredil vse, da je vojak pozabil, kaj je pobuda. Uporniki pa so precej spretno potisnili čete sultanata stran od ščurkov polžev.
  - Ne dovolite jim, da sedijo na sedlu! - je zavpil Solntslav.
  Prepustnica dodana:
  - Ogenj, obrzdaj konje.
  To je pomagalo, polži ščurki so vdrli v vrste in zasejali dodatno paniko. Zaradi tega so številni borci, ne vedoč, kaj storiti, pohiteli bežati. Toda to je točno tisto, kar so Witcher in sužnji čakali. Boj je prerasel v iztrebljanje in preganjanje.
  Bojevnica je privila desno oko in vrgla tri bodala:
  Ne bomo jim dovolili, da pobegnejo!
  Beg je večja neumnost kot strahopetnost! Navsezadnje večina vojakov ne umre v bitki, ampak med zasledovanjem!
  Bik je kot zelo hiter deček skočil na vrat enega od častnikov in jezdil nanj:
  - Hitrejši ščurek!
  Bodalo je služilo namesto ostrog in revež ga ni niti poskušal vreči.
  Vedmakova je to opazila in zavpila:
  - Vojna je kot igra domin, le zlomljenih kosti ni več mogoče zbirati - zemlja drži!
  - Nič, moje kosti so mlade, močne! - Fant je skočil, prerezan po vratu. Po tem je še dodal hitrost.
  Vedmakova se je spotaknila ob truplo, naokoli je ležalo več trupel, a diva ni padla, ampak jih je preskočila. Nato je udarila z meči. Bojevniški duh vojakov, ki so se borili proti njim, je izhlapel in zdaj se je bojevnik spremenil v krvnika. Obstajal je celo odpor do krvi. Witcher je kričal:
  - V imenu časti! Kdor bo vrgel orožje - bo živel! Predajte vojake sultanata.
  Bili so tisti, ki so ubogali ukaz, a mnogi so še naprej obupani bežali, nekateri pa so padli na kolena.
  Na primer, deset močnih borcev se je naenkrat predalo Biku. Morda so mislili, da je bolj varno prepustiti usodo otroku. Fant je zavpil:
  - Padi dol!
  Bojevniki so padli. Bik je hodil bos po hrbtu, kljub majhni teži otroka so vojaki stokali od strahu. Potem je deček prišel na idejo, ali bi poražene sovražnike razbremenil majhne potrebe. Potem pa je odgnal podlo skušnjavo, saj želijo sužnji zgraditi boljšo družbo in ne ponavljajo poti lastnih gospodarjev.
  - V redu, živi - kadi nebo!
  Postopoma se je bitka izjalovila! Čeprav se zdi, da je masaker dolg. Witcher je naletel na precej spretnega bojevnika. Po hudi izmenjavi napadov ga je vseeno razorožila, nato pa omamila.
  - Potrebujemo jih!
  Na nekatere so metali mreže, takšni se niso upirali. Bitka je bila skoraj končana, le beg in zasledovanje sta se vlekla. Vedmakova je osebno vodila lov, mnoge je pobila, ni pa mogla iztrebiti celotne vojske do zadnjega vojaka.
  Kljub temu se je mladi bojevnik z več sto sužnji na konjih odločil za drzen podvig, namreč zavzeti mesto, ki na poti ni bilo pripravljeno za obrambo.
  - To bo močna poteza. Ne bomo dovolili, da nam vzamejo bogastvo, in kar je najpomembneje, počili bomo na svojih plečih.
  Nekaj deset borcev poražene vojske je kljub temu uspelo skočiti na ščurke in odgalopirati do vrat.
  Niso odprli takoj, prišlo je do prepira. Ko so se vrata spustila, je izza gozda skočila Vedmakova s konjeniki. Zavpila je z uporabo fantove naprave:
  - V imenu velikega sultana Erifef! Naproti vam hitijo močne okrepitve! Če želite braniti mesto, pustite bojevnikom, da zavzamejo svoje mesto na obzidju.
  Stražarji, ki se prebujajo, niso takoj ugotovili, še posebej, ker si je Vedmakova nadela bogato obleko, ki jo je slekla s trupel. Ena čelada je nekaj vredna, lesketa se kot ledenica na soncu, no, kdo bo zavrnil tako plemenitega guvernerja.
  In gospodje, meščanstvo in ostali plemiči seveda niso spali, "poskrbeli" so za svoje ljudi!
  Na majhnem griču je stala čudovita palača s stebri in kipi, narejena v mešanici starorimskega in staro-vzhodnega stila. Pred njim je, kot je v tej državi običajno, ogromen kip sultanije Erifef, iz njegovih ust pa bruha vodnjak. V največji dvorani je bilo hrupno in veselo, zvenela je glasba - praznik ob gori. Plemeniti plemiči sultanata so uprizorili Sabantuy. V dragih zlatovezenih togah so ležali na bujnih blazinah, na nizkih mizah so bili kupi jedi, vina in tinktur. Na mizah in stenah se je lesketalo na stotine svetilk. Po celotnem posestvu in v stebriščih je utripalo nešteto sužnjev, sužnjev, sužnjev in telesnih stražarjev, ki so stražili palačo. Veleposlaniki so nazdravljali. Glavni velikaš, šejk du Pustemorov, je zmrznil v objemu dveh golih heter. Trzal je in tulil kot obseden, se končno osvobodil in zakričal.
  - In zdaj je čas, da uredimo gladiatorske boje. In tako dolgočasno, brez krvi in vina ni v duši.
  Zaslišal se je rog, borce so poklicali v areno. Po navadi naj bi se najprej borili najlažji in najmlajši bojevniki. Toda šejk je pravkar prejel serijo izurjenih sužnjev in želel je združiti dve vrsti zabave, erotično in krvavo.
  V središču miniaturnega Koloseja je gorel kres, bakle, ojačane s steklom, so oddajale precej močno svetlobo z vijoličastim odtenkom, bel prod se je lesketal in dajal podestu vesel videz. Prva je na oder pritekla mišičasta in vitka deklica v usnjenem pasu. Kot prvovrstna gimnastičarka je naredila dve salti in hodila po rokah. Potem je stala pred princem, zmrznila, prekrižala meč in bodalo v takšnem orožju, imenovali so ga mirmillon. Kljub temu, da je dekle lahko nastopilo na lepotnem tekmovanju, kako mehko, žametno kožo, blond lase je imela, je že imela široko brazgotino na obrazu. Tudi naslednji skakalec je hodil po rokah. Njegovo orožje je bilo trizob in kratka mreža - retiarius. Po pretegu se je postavil pred sovražnika. Bil je mladenič skoraj deček, še golobrad z nežnim dekliškim obrazom, prisotnost mešanih parov je dajala dogajanju posebno erotiko. Videti je, da se partnerja poznata že dolgo in pomežikneta.
  - Kakšna Kaiska! Nisem si mislil, da se bova tako srečala! Deček je žalostno rekel.
  - Bil si prijazen fant, zdaj pa bo tvoja duša odvedena v prvotni plamen! - je nesramno odgovorila deklica.
  - No, zakaj si tako krut! Še vedno smo device, živeti moramo! - S plašnim upanjem je rekel mladenič.
  - Ne bo nam pomagalo! Sužnji prezirajo celo bogove!
  Usposabljanje v gladiatorski šoli je bilo težko in brazgotine so vidne na golih sijočih telesih mladih borcev.
  Množica se je dvignila, sklepala stave, divji kriki so bodrili mlade gladiatorje, ki se očitno niso želeli boriti.
  Šejkova žena je vzela usnjen mošnjiček.
  - Petdeset zlatih za Kaisko! Zamahnila je z velikimi zobmi.
  -Začeti! Šejk je nakazal.
  Tako različni in hkrati veliko skupnega so se bojevniki zbliževali, njihovi gibi so bili hitri in kaotični. Sprva je bojevnik s trizobom poskušal vreči mrežo, a je njegov nasprotnik zgrešil in mu, ko je divje skočil nanj, uspel z bodalom prerezati trebuh. Mladenič je skočil nazaj in zadel trizob v prsi, a le rahlo opraskal kožo. Vendar je njegov manever prisilil sovražnika k umiku. Odmaknil se je in naslonil na mrežo ter preprečil, da bi se nekdaj ljubljeni gladiator približal.
  - Moški ste neumni! Torej, obsojen na neuspeh! - arogantno je rekla deklica.
  - Kaj se je rodilo! Mladenič je bil videti zmeden.
  Nenadoma je retiarius s trizobom zgrabil gramoz v roko in mu ga vrgel v obraz. Manever je imel učinek, deklica je zaprla oči, v isti sekundi ji je trizob prebil trebušne mišice.
  Mlada gladiatorka, ki je vpila od bolečine, se je zvijala, a ji je kljub temu uspelo zabiti rezilo v ramo. Retiarius je zavpil in potegnil orožje. Meč je švignil kot strela in mu skoraj prebil vrat. Gladiator je stopil nazaj, njegove prsi so bile razrezane. Mladenič je zastokal od bolečine in odvrgel trizob. Nato je nasprotnik skočil nanj in vrgel bodalo. Zamah je bil precej šibek in konica je prebodla meso noge. Retiarius je zakričal in padel, nato pa pobral bodalo, poskušal vstati, v tistem trenutku pa ga je meč zadel v vrat. Ko je že izgubil zavest, je z rezilom mirmilona udaril v solarni pleksus. Nekoč zaljubljeni par (kot Romeo in Julija) je mrtev padel na gramoz. Pijano občinstvo se je smejalo in tulilo. Trije mračni sužnji z nizkimi čeli in štrlečimi čeljustmi so pritekli v areno, z razbeljenim železom so sežgali telesa tistih, ki so izgubili, a prejeli duhovno svobodo. Ko so se prepričali, da so mrtvi, so jih z rebri zataknili in odvlekli z odra. Mesto, kjer je bila kri, so zasuli z ogljem.
  - Hranijo se z žuželkami. - žena šejka Demetra je pokazala zobe. - Škoda, da so kosti premajhne živali bodo ostale lačne.
  -Nič ne bo meso in ponavaristey. Škoda, a par izmed njih bi lahko izpadel kar obetavnih športnikov! Šejk je zarenčal.
  - V tvoji postelji? - je zlobno vprašala diva.
  - Zakaj ne! Deklica je lepa, fant pa bi lahko bil tvoj. - Šejk je bil v svojih pogledih precej napreden, saj je verjel, da lahko žena dobro zabava svoje dobro hranjeno telo v mladem sužnju.
  - Majhen in krhek! Še nimamo istega para? je vprašal Demeter.
  - Na žalost ni! Poglejmo mlado izmeno, ki so nam jo poslali iz sosednje šole. Šejk se je nasmehnil.
  - Mogoče je bolje, da jih pustimo odrasti! In potem bomo tako pobili vse naše ujetnike. - Nepričakovano je plemičeva žena pokazala sočutje.
  - Novica o uporu sužnjev je preveč vesela in želim jo proslaviti v celoti. Veličasten je stresel trebuh.
  - Razen, seveda, če vas Etimon ne bo prehitel! - je zabrusila debela gospa.
  - Takšna neumnost! Toliko bolje, da zdaj pokončamo vse gladiatorje in norca prikrajšamo za spektakel. Dajmo novinci! Šejk je zarenčal.
  - Ni ravno novinec. - Demeter si je obliznila ustnice
  Ponovno zazveni gong in fantje bojevniki stečejo v areno. Videti so stari okoli štirinajst ali petnajst let, s precej širokimi rameni in prsmi. Tako kot prejšnji borci dela salte in teče na rokah. Ko so že pritekli na podij, so si nadeli orožje, čelade, naprsne oklepe, ščite in meče. Eden ima ravno rezilo, drugi pa je ukrivljen kot sablja. Reliefni pritisk je odprt in na njem so vidne brazgotine. Deček, ki stoji na desni, ima zaceljene rane, ki prečkajo njegove prsi v treh črtah.
  Koža je izdatno naoljena in sijoča.
  Vodja napove.
  - V ringu nastopata slavna borca Fudoros z ukrivljeno sabljo in Saflorov z ravnim mečem. Fudoros ima šest borb, Saflorov pa sedem. Vsi njihovi tekmeci so bili bodisi ubiti na kraju samem bodisi zabodeni do smrti po odločitvi ljudstva. Stevard je s prstom pokazal na občinstvo. Spet so bili tisti, ki so želeli staviti na stavo. Šejk je zarenčal.
  - Sto zlatnikov za Saflorova.
  Stave so bile hitro sklenjene, plemiči so prisegli. Dva sta se celo sprla. Eden je pljusknil kozarec vina, drugi je udaril debelo nogo v obraz. Getterji in stražarji so pohiteli pomiriti besno javnost. Šejkova žena, oblastna, predrzna, debela, je zalajala:
  -Naprej! ubij!
  Gladiatorji so se zbrali. Tokrat sta si vzela čas in drug drugega preizkusila s previdnimi udarci. Ko sta meča trčila, sta se rahlo iskrila, ščiti pa so se tresli. Javnosti ta previdnost ni bila preveč všeč, tulila je od nezadovoljstva, proti borcem so letele kosti. Šejk je prevrnil pladenj, ves oblit z vinom in marmelado. Potem je pljunil in jezno zakričal.
  Če se ne boš boril, te bom dal obesiti z glavo navzdol. Na podij je steklo več nagajajočih divjakov "janičarjev", ki so vihteli sulice in pokazali udarce v odprt hrbet. Saflorov je šel v ofenzivo, besno je napadel, nasprotnika je brcnil v koleno. Najstnik je stopil nazaj, njegov meč je bil nekoliko postrani, njegov nasprotnik pa je rezal po prsih. Slabo privita plošča je padla na dno. Naslednji sunek je pustil globoko sled na koži, izlila se je gosta kri. Fudoros je stopil nazaj, eden od kosmatih borcev ga je brcnil v noge. In ko je deček okleval, je Saflorov tako besno udaril po čeladi, da se je omahnil in zgrudil. Od pretresa možganov je "čelada" odletela in pokazala belo glavico z nabreklo bulo na čelu. Saflorov je prislonil rezilo k živčno dvigajočim se prsim. Zaškilil je v "javnost".
  Čakanje na znak. Ko si večina beži skozi lase, pomeni ubijati, in ko sklenejo dlani v gradu, pomeni usmiliti se.
  Vendar se usmiljenja ni bralo na divjih obrazih. Skoraj vsi, tudi ženske in najstniki, so šli z rokami v grlo.
  -Smrt! Premagaj ga!
  Šejkova žena je posmehljivo zalajala.
  - Izšel je preveč poceni. Daj mi ga za eno noč.
  Saflorov je okleval, rahlo pritisnil na gole prsi poraženega najstnika, pritekla je kapljica krvi. Nato je v obupu odvrgel meč:
  -Ne morem! On je moj prijatelj.
  Hrup je bil takoj prekinjen, nastala je smrtna tišina.
  -Kaj! - Sheikh jezen. "Zavračate ubijanje premaganih. Oba v kletki, nato pa sledi grozljivo mučenje pred celotno gladiatorsko šolo.
  Bojevniki so skočili do Fudorosa, ga poškropili z vodo, nato pa so mu, da bi hitreje prišel k sebi, z razbeljenim železom ožgali golo peto. Fant je zavpil, poskočil in mu takoj okoli vratu vrgel dva lasa. Saflorov se je poskušal upreti, boril se je z ducatom mečev naenkrat, strah mu je dal moč. Toda eden od strelcev ga je s puščico zadel v nogo. Od strupa je bil mladenič paraliziran, vendar ni umrl. Oba so zvezali in dali v kletko. Saflorov je bil z razbeljeno palico zaboden v rebra, koža se je začela kaditi, pretepeni fant je vztrajno prenašal injekcije. A očitno so mučenje dveh neposlušnih dečkov preložili za sladico.
  Šejkova žena je zaiskrila z očmi:
  - Mora biti moj mož. Veste, da sem ustvarjalna.
  - Vem, ampak samo poglej, lahko postanem ljubosumen. Fantje so čedni in se že lahko poročijo. Šejk se je nasmehnil.
  - Najverjetneje celo poročen! Navsezadnje so to najmočnejši in najbolj zdravi sužnji, ki bi morali biti plodni! Debela ženska je pomežiknila.
  - Gladiatorji so barva ujetništva! To bi bilo, da bi svoje žene mučili. Šejk se je nasmehnil.
  - Uspelo nam bo! Mimogrede, spet punce.
  Zdaj so se morale ženske boriti. V areno sta vstopili dve napol goli divi v enakih naramnicah. Okoli vratu so jih vklenili z verigo - da jih ne raztrgajo. Orožje Dva bodala v vsaki roki. Očitno bo boj hud in ne predolg. Eno dekle je bilo svetlo, drugo črnolaso, obe s precej dolgimi grivami.
  - V boj! je zagrmel razbojnik.
  - Ne bom stavil! - je zalajala šejkova žena. "To je postalo slabo znamenje.
  Uboge ženske so se zbrale. Bilo je grozno, enemu je skoraj takoj odprl trebuh, drugi je bil ranjen v prsi. Dekleta so še naprej rezala, brcala z nogami in mučila svoje meso. Preteklo je veliko krvi in niso mogli oditi in zbežati. Nazadnje se je ena od njih popolnoma razkosana zgrudila na kolena. Črnolasi se je zasmejal, poskušal dokončati, nato pa naletel na zahrbten udarec od spodaj pod rebra. Zastokala je še vedno uspela udariti storilca na zadnji strani glave. Obe lepi pohabljeni ženski sta se zgrudili na grušč, se večkrat stresli, zmrznili. Kosmati "janičarji" so pritekli do njih in jih zbadali z razbeljenim železom. Bojevnice se niso premaknile.
  - Spet nobena stava ni uspela. Oba sta mrtva.
  Občinstvo je bilo razočarano, čeprav je videti sam umor zelo prijetno. A doslej še nihče ni zmagal.
  V tej situaciji bi primer lahko rešil le nov boj. Lahkega ogrevanja je konec in čas je za resen posel.
  Petnajst gladiatorjev v oranžnih tunikah z luknjami in tremi črnimi peresi na sluzi je mahnilo v areno. Oboroženi so bili s kratkimi, ukrivljenimi meči; v rokah so držali majhne kvadratne ščite s konveksno površino, njihove glave so bile zaščitene s čeladami brez vizirja. Tej skupini so sledili borci v živo rdečih tunikah, enakih s kratkimi, a ravnimi meči, z majhnim okroglim ščitom in železno lisico, ki je pokrivala desno roko, ki ni bila zaščitena s ščitom, in čašico, ki je ščitila levo nogo. Zeleno perje na spolzkih čeladah je dopolnjevalo sliko.
  Stala sta drug drugemu nasproti in se priklonila. Tokrat so se stavile za precej večje vsote, zlato je teklo iz rok v roke.
  -Ne more biti, da so bili vsi pobiti! Šejkova žena je rekla. Nekdo bo zagotovo zmagal!
  - Stavim, to je zadnji boj. Glej, svetlo je že! - je razdraženo rekel utrujeni šejk.
  - Potem bo resno! Tisoč zlatih drahem na rdečem. - Debela ženska je zahripala.
  - In zakaj na njih? - Zakaj njih? - dvakrat ponovljeno, presenečeno, plemič.
  - Ker so oči zlobnejše!
  Upravnik je nekaj zavpil. Zaslišalo se je prasketanje trobente. Tudi bakle so utripale, kot bi imele pošasti nekaj v očeh.
  Zamrli so pogovori, hrup, smeh, navijanje: vse oči so bile uprte v bojevnike. Prvi spopad je bil grozen: sredi tišine, ki je vladala, so ostro zveneli udarci mečev na ščite. Perje, drobci čelad, kosi razbitih ščitov so leteli po areni kot navdušeni, zadihani gladiatorji udarjali drug drugega z udarcem za udarcem. Ni minilo niti tri minute od začetka bitke, že je bila prelita kri: štirje gladiatorji so se zvijali v agoniji, borci pa so jih teptali pod nogami. Eden od ležečih je zgrabil svojega partnerja za nogo in obrnil stopalo. Poletel je navzdol in si utrgal roko.
  Prinčeva žena, nenasitna Demetra, je v prstan vrgla oglodano kost.
  - Rdeče, če zmagaš, ti dam kozarec vina!
  Kot se pogosto zgodi, se je zgodilo ravno nasprotno, največji borec iz ekipe, za katero je navijal Demeter, je bil napolnjen. Trije meči so takoj prebodli širok prsni koš in v roki nesrečnega vodje je ostala nepravočasno pobrana kost.
  Gledalci so z navdušenjem in napetostjo spremljali krvave peripetije bitke. Vpili so kot čreda ranjenih bikov. Lokalna elita je besno, divjala, bodrila borce. Vrste gladiatorjev so se redčile, bitka se je razdelila na ločene spopade.
  V tem trenutku, ko je ugledna javnost uživala in odkrito "norela" ob brizganju krvi, so pogumni uporniki pobili zaspane stražarje. Pobedonostsev je skupaj s peščico pogumnih mož, ki so zdrobili telesne straže, prvi vdrl v palačo.
  Zaradi hrupa zaradi približevanja upornikov je bil boj prekinjen. Plemiči so se opotekali in poskušali pobrati svoje meče. Mladi vodja upornikov je glasno zavpil:
  - Kar vidim! Pobijate se med seboj, za zabavo nepridipravov! Oživljene barabe, ki niso sposobne niti meča dvigniti, preveč motijo trebuhi. Če se je v vas ohranil vsaj delček ponosa, odrežite to gnusobo.
  Zdelo se je, da gladiatorji čakajo samo na to: planili so k debeli čredi.
  Služabniki so skočili vstran, ker niso hoteli umreti za osovražene gospodarje, fantje pa so celo začeli metati pladnje in hrano v dostojanstvenike.
  Demeter je zavpil:
  - Ubiti vse!
  Nato ji je na glavo padel kristalni kozarec za vino in psico je nokavtiral.
  Witcher je bil jezen. Posekala je bogate meščane mesta in sesekljala njihovo meso.
  Ni bilo težko, ampak zoprno. Poleg njega se je boril stalni spremljevalec Pass. Kljun ni zaostajal in gladiatorji so se maščevali svojim ječarjem.
  Mračni sužnji so dvignili oskrbnika na kavelj in zavpili:
  - Naši smo! Takšni sužnji kot vi!
  - Dokaži torej z mečem! - je zavpila, tako da so se sveče na čarovnikovih lestencih zatresle.
  Šejk je hotel pobegniti, a ga je Bik spotaknil in mu zlil med za ovratnik:
  - No, kje te potrebujejo. Brez začimb.
  Solntslav je dvema plemičema naenkrat odsekal glavi, tretjemu pa je z njenim kolenom zdrobil čeljust. Vendar ni bilo več niti videza boja, samo sužnji so se maščevali. Ostanki straže so se razbežali, pojedini pa tudi v najboljši obliki niso predstavljali resne vojaške sile. Vse so pobili, preden se je Vedmakova ohladila. Samo glavni šejk je bil še živ, Bik ga je pulil za lase. Vedmakova je predrznega fanta odgnala:
  - To je plemenita oseba. Morda bomo koristni!
  . POGLAVJE #12
  Nemci so nadaljevali z napadom na Stalingrad. Zdelo se je, da ga je ostalo še kar nekaj, a mimo zadnjega je bilo neverjetno težko. Tudi množična uporaba "Sturmtigerjev" ni pomagala. Čeprav je uničenje reaktivnih bombnikov povzročilo ogromno. Drugo sredstvo so bile napalmove bombe.
  Bataljon deklet se je zredčil, a lepotice so se še borile. 20. oktobra je snežilo in lepotice so bile vse bose. Na belem posteljnem pregrinjalu puščajo graciozne sledi.
  Lepa dekleta so se malo povaljala po snegu in postala čistejša. Matryona, potem ko so ujeli Serjožko, ni mogla najti prostora zase. Še vedno izgubiti tako pametnega in lepega fanta. In kaj ga je čakalo v fašističnem ujetništvu? Najprej mučenje, potem pa smrtna kazen!
  Fant je bil res blizu ustrelitve, a je končal v rudnikih. Serjožko je čakalo delo po šestnajst ur na dan, skromni obroki, nadzornikov bič.
  Natančneje, fant je že kamnolom in tam trdo dela kot osel. Toda pod zemljo je veliko topleje kot na površju. In bojevniki so, da ne bi zmrznili, prisiljeni skočiti in teči. In dekleta se borijo. Tukaj je mogočen tank "Lion". Ima 150 mm pištolo, bolj učinkovito in praktično za bitke v mestu. Fritz obožuje ta tank, ker je dobro zaščiten z vseh strani.
  "Miška" se prikrade malo zadaj. Nemški stroj pod dvesto tonami je bil oborožen tudi s 150-milimetrskimi topovi in petinsedemdesetimi. Toliko bolj praktično. Število mitraljezov se je povečalo na štiri, tanku pa se ni bilo lahko približati.
  Anyuta, Maria in Alla poskušajo skupaj izdolbiti mastodonta. Skrbno izbrano zanj.
  Anyuta je z navdušenjem zapela:
  - Kako smo živeli v boju in brez strahu pred smrtjo ... Torej od zdaj naprej bova ti in jaz živela! In v zvezdnatih višinah in gorski tišini, v pomorskem bojevanju in besnem ognju! In v besnem, in v besnem ognju!
  "Maus" je bila najnovejša modifikacija s šestimi mitraljezi, dvema koaksialnima s sodi in štirimi, ki so se vrtele na tečajih.
  Maria, ki se je plazila po snegu, je siknila:
  - Nikoli ne bomo obupali! Navsezadnje je Jezus, Najvišji Bog, z nami!
  Deklica, ki se je približala, je v gosenico miške vrgla eksplozivni paket. Zašumelo je, pod ščitom, in drsališče je počilo.
  Dekleta so vzklikala:
  - Dobi fašista!
  Alla je zamahnila in v Fritza vrgla razdrobno granato. Fašista je vrgel navzgor eksploziven val, skupaj z njim sta bili odtrgani glavi dveh temnopoltih borcev iz kolonialnih čet.
  Rdečelasa lepotica je zažvižgala:
  - Za domovino in Stalina!
  Anyuta je ponovno odvrgla eksplozivni paket ... Tokrat ne tako uspešno, zadel je oklep in eksplodiral na površini jeklene lupine.
  Deklica je jezna rekla:
  - Oh, zamazal sem!
  In odlezel po novo porcijo domačega razstreliva. Njene okrogle pete, rdeče od mraza, so migale. Skoraj golo dekle, ki se plazi po snegu, malce neprijetno. Vendar bodite potrpežljivi. Predvsem ob obstreljevanju se sneg tali.
  Anyuta je celo zapela:
  - Vem, prehlad bo kmalu izginil,
  Potok glasno dere ...
  In že tečejo po lužah -
  Bosonoga dekleta!
  Deklica ustreli in Arabec iz kolonialnih čet se zgrudi. Poskusi sovražnika, da deluje v majhnih skupinah, povzročajo resne izgube.
  Mišin kratek top spet izstreli razdrobljenost. Nekje v dimu pokajo granate. In veliko odmorov ...
  Nemci so skoraj zajeli Stalingrad ... Ostalo je zelo malo. Toda ravno to Wehrmachtu preprečuje uporabo velikih bomb in težkega topništva. Fritzi so spustili naprej tujce, ki jim ni žal.
  Maria je sprožila s puško. Fašistični plačanec se je zgrudil in skotalil po kamnih ruševin.
  Dekle si je z škrlatnimi bradavicami drgnilo svoje gole prsi. Popolnoma so oblekli bojevnike - skačejo v kratkih hlačah. A po drugi strani na njih skorajda ni zadetkov. Očitno golota, nekako še posebej ščiti lepote. Ker so sposobni preživeti v takem peklu!
  Alla se otrese mešanice snega in blata in spet strelja. Črnega vojaka je zadel naravnost v oko. Huda prasica, ne reci ničesar.
  Tri dekleta se spet približajo Miški. Težko je prebiti avto, ki ima tako debel oklep z vseh strani. Toda bojevniki so polni optimizma. Če ne morete prebiti lupine same, zakaj ne bi odtrgali cevi.
  Alla je z bosimi nogami brcala umazane grude in pela:
  - Naša resnica, naša resnica ... Kot sončni žarki! Naš jutri bo svetel, z gora bodo tekli potoki!
  Bojevniki so že dolgo oboroženi z ujetimi MP-44. Te jurišne puške imajo velik doseg. Lepota samozavestno ogenj. Črnci spet padejo. Izstrelijo vodnjake škrlatne krvi.
  Marija je streljala, s puško in ujetim mitraljezom na ramenih je pela:
  - Zahrbtni pajek je izostril svoje želo,
  In iz Rusije pije sveto, rusko kri!
  Vse je majhno in majhno za njegovega nasprotnika, on bo ubil,
  Kdo ljubi Rusijo!
  Ljubezen do Rusije!
  Deklica je poslala kroglo v izbranega "stražara", ki je zlezel iz razpok. Lepotica se je nasmehnila, njen obraz, čeprav shujšan, je ohranil svoj čar in čar.
  Na splošno so vsa dekleta v njihovem bataljonu lepa. Tukaj je na primer tatarski Serafim. Njen oče je Tatar, mati pa iz Belorusije in od nje je Serafima podedovala lase barve zrele pšenice. Tudi lepo dekle, boso in skoraj golo. In strelja iz zajete mitraljeze, v kratkih rafalih. In fašisti iz drugih čet plazijo po njem.
  Serafima strelja precej natančno. Poleg nje je ležala zlatolasa Marija. Obe deklici streljata in pojeta.
  - Domovina! Maria je začela ...
  - In vojska! - Nadaljevanje, streljanje na Serafima.
  Maria je tvitnila:
  - Ta ...
  Serafim je vodil ogenj in zadel obarvane:
  - Dva pola!
  Maria se je nasmehnila in zažvrknila:
  - Na ...
  Serafim je odstrelil in dodal:
  - Katera...
  Maria je odrezala pet in nadaljevala:
  - Počakaj!
  Serafim, streljanje, pozdrav:
  - Planet!
  Marija je streljala začivkala:
  - Prsi ...
  Serafim, streljanje, predenje:
  - Zaščititi...
  Maria je fašistu razbila glavo in izdala:
  - Mi ti ....
  Serafim je naciste rezal s kroglami in siknil:
  - Država!
  Maria, ki je poslala dobro namerjene krogle, je zacvrknila:
  - Vsi....
  Serafim, ki strelja vedno bolj natančno, je dodal:
  - Ljudje!
  Maria je vrgla zlate umazane lase s čela in zapela:
  - Podgana...
  Serafimova krogla in pošiljanje strelov je izdala:
  - Tvoj...
  Maria je fašista udarila v grlo in nadaljevala:
  - Toplo!
  Plavolasi Tatar, ki je pošiljal posnetke, je nadaljeval:
  - Oblaki ...
  Maria natančno streljala, dodala:
  - Kul!
  Serafim, nasmejan, je začivkal:
  - No in ...
  Maria, ki je streljala natančno, je zarenčala:
  - Sonce!
  Serafim, ki je udarjal v rafalih, je siknil:
  - Zoy!
  je v smehu nadaljevala Marija.
  - Samodejno...
  Serafim je, kot da bi streljal, zalajal:
  - Nather ...
  Maria je dodala dobro namerjene strele:
  -Ramo...
  Serafim je v smehu dodal:
  - Vojak!
  Maria je navdušeno zapela in streljala:
  - Kopal bom ...
  Serafima, ki vodi gasilec, je dodal:
  - Grob ...
  Maria je podrla Afričana in nadaljevala:
  - Nasprotnik!
  Dekletoma je zmanjkalo streliva. In bila je prisiljena hitro zbežati v zavetje. Oskrba čez Volgo je zelo težavna. Nenehno bombardiranje in granatiranje. Prihaja družba okrepitev z druge strani.
  Vodnjaki pršila in drobcev vrejo okoli čolnov. Stormtrooperji tulijo na nebu. Tukaj priletijo Focke-Wulfovi. In odvržejo bombe.
  Več čolnov se je razbilo. Sovjetski vojaki se utapljajo in umirajo.
  Sovražni topniški ogenj je pregost.
  Tudi ponoči imajo Fritz vse pod ognjem. In njihovi potopni bombniki so obrabljeni. Vključno z dedkom Yu-87. Čeprav so reaktivna letala že šla v serijo.
  Tukaj je legendarni sovjetski Jak-9. Bori se z nemškim ME-309. Dogovorjena manevrska sposobnost, proti hitrosti in orožju. Nemec poskuša premagati sovjetski avto že od prvega klica. A mu ne uspe. Jak si po drugi strani prizadeva iti v rep, vendar nacist zaradi visoke hitrosti odide.
  Hitrejši Nemec, z močnejšim orožjem, proti okretnejšemu Rusu. Toda hiter beg se nadaljuje. Fašist uporabi sedem strelnih točk proti sedmim in se dotakne sovjetskega avtomobila. Izgubi hitrost in začne padati.
  Oddaja pramen dima. In motor je prižgan...
  Kaj je ta vojna! Težko se je zoperstaviti tako močnemu oborožitvenemu stroju, kot je ME-309, v katerem sedem strelnih točk kompenzira prekomerno težo in slabo manevriranje.
  Velika hitrost omogoča fašistu, da gre v potop, čelo nemškega lovca pa je dobro oklepljeno.
  Anyuta spet poskuša spodkopati miško. Dekle tvega svoje življenje. Že vsa razpraskana se plazi naga po utrdbah. Vsa lepota v praskah in pisugi. Potem pa na eksplozijo vrže granato s pritrjenim paketom. Zadene jo celo rafal iz mitraljeza. Popraska lepotino ramo.
  Po drugi strani pa je eksplozivni paket zadel ustje 150 mm topa. In Nemec je že prejel znatno škodo. Z veliko težavo se avto premakne s svojega mesta in se odplazi nazaj na lokacijo svojih čet, da bi lizal svoje rane.
  Focke-Wulf in več TA-152 se pojavijo na nebu. Začnejo obstreljevati sovjetske položaje. Pojavilo se je tudi nekaj najnovejših HE-183, jurišnih reaktivnih vozil. Ti jastrebi so dosegali hitrosti do osemsto kilometrov na uro in jih je bilo skoraj nemogoče zadeti.
  Dekleta streljajo nazaj na Nemce. Vedno obstaja možnost, da zaskočite sovražnika, kljub močni zaščiti jurišnih letal pred ognjem na tleh.
  Anyuta in Alla sta vrnili ujetega Luftfausta. To orožje, sestavljeno iz devetih med seboj povezanih dvajsetmilimetrskih brezodbojnih.
  Streljate lahko kot majhna protiletalska puška.
  In bojevniki kažejo na sovražnika. Gladko pritisnejo na začetek ... Obe lepotici sta bosi nogi počivali na ruševinah in občutili gladek povratek.
  Focke-Wulf s šestimi zračnimi puškami se začne kaditi - njegov trebuh je razpet.
  Dekleta veselo tulijo:
  - Puck! Pralec! gol!
  Druga nemška letala začnejo krožiti nad glavami deklet. Lepotice drvijo v podzemne prehode in se izogibajo raketam Focke-Wulf.
  Anyuta je prejela grobo peto z mežikom. Deklica je zamrmrala:
  - O peklenski plameni!
  Podplat deklice je bil prekrit z mehurji in boleče. Hotela sem popikat nekaj hladnega.
  In na površini se vrzeli nadaljujejo. Sneg sika iz plamenov, ruševine se razdirajo. Nemci zalivajo položaje z ognjem, vendar je od tega zelo malo smisla. Bojevniki so se skrili kot miši v kune. Naj se zlikajo sami.
  Alla je zašepetala Anyuti na uho:
  - Mislim, da bo nacistom kmalu končno zmanjkalo moči. Imajo veliko moči, a v Stalingradu nimajo možnosti za preobrat!
  Blondinka je ponosno odgovorila:
  Tukaj smo kot tristo Špartancev! Odražamo superiorne sile sovražnika!
  Rdečelasa Alla se je zahihitala in pomežiknila svoji partnerki:
  - In ne boste nas obšli!
  Ko so dekleta prišla na površje, se je napad končal. Pojavili so se novi črnopehotci. Plezali so naprej in dekleta so morala odpreti ogenj, s čimer so sovražnika prisilili, da je z nosovi kopal zemljo.
  Spet so "Ljevi" in "Tigri" šli v boj. Nemci so poskušali pritisniti sovjetsko vojsko s težkimi tanki. Vsake toliko so deževale granate. Bolj ranljivi "Tiger" se je poskušal ne odtrgati od svojih formacij. Tudi možnarji so hrumeli.
  Dekleta so streljala na Nemce in njihove plačance. Nokavtiral nasprotnike. Alla in Anyuta sta streljali v parih. Sovražni gobci so se pojavili in naselili. Nato nova plast napredujočih sovražnikov.
  Dekleta so med bitko pela.
  Alla je začela in streljala:
  - Preden ...
  Anyuta, streljanje, je nadaljevala:
  - S tabo...
  Alla lupanuv je dodala:
  - Legija ...
  Anyuta, ki je odrezala tri, je utihnila:
  - Sovražniki ...
  Alla, ki je nabijala nasprotnike, je izdahnila:
  - Oni....
  Anyuta je porušila polovico Arabčeve lobanje in nadaljevala:
  - Hočejo...
  Allah, ki je zdrobil sovražnika, je nadaljeval:
  - Ti ...
  Anyuta, ki je streljala, je siknila v besu:
  - Raztrgajte ...
  Allah, ki je prebil lobanjo Arabca, je zarenčal:
  - Uniči ...
  Anyuta, ki je nadaljevala z žebljem, je siknila:
  - Opombe ...
  Alla je, kot da bi streljala, zažvižgala:
  - Ne boj se ...
  Anyuta, ki je izstrelila natančen strel, je zarenčala:
  - Sovražnik ...
  Alla je streljala kot ostrostrelec in nadaljevala:
  - Shtykov ...
  Anyuta, ki je streljala naprej, je zalajala:
  - Zmožen...
  Alla je, ne da bi prenehala streljati, siknila:
  - Sila ...
  Anyuta, ki je besno streljala, je zarenčala in popravila svojega prijatelja:
  - Pogum...
  Alla je v hudi ekstazi, ko je prestrelila glave Afričanov, zalajala:
  - Moč ...
  Anyuta, ki je galopirala z ognjem, je siknila:
  - Porast...
  Alla, ki je stresla svoje rdeče kodre, je nadaljevala:
  - In nasprotniki ...
  Anyuta, ko je udarila Arabca v trebuh, je izdala:
  - Takoj...
  Alla, ki je streljala z vsemi kalibri, je zalajala:
  - Uniči ...
  Dekleta so si oddahnila. In ko so še malo streljali, so zavpili:
  - Mi smo vitezi brzostrelke, glas umora zvoni!
  Val potiskanja, kolonialnih čet se je nekoliko polegel. Nacisti so spet premaknili tanke naprej. "Tigri" -2 so se pojavili s svojimi dolgimi gobci in izstrelili granate na vse, kar so opazili.
  "Tiger" -2 je imel prvotno obliko stolpa in pobočja oklepnih plošč s strani. Zaradi tega je bil nekoliko bolj vztrajen. Bojevnice so si za tarčo znova izbrale gosenice tanka. Fašist je moral biti kot kača v ponvi.
  Anyuta je vrgla eksplozivni paket, zdrobila sprednji valj "Tigra" -2 in zapela:
  - Srečal sem te z darilom ... Seveda sem začrtal mesto v krsti!
  Alla je siknila in veselo vrgla velik eksploziven paket v fašista:
  - Ampak Pasaran!
  In od eksplozije se je dolg gobec nemškega tanka zvil. In kraljevi tiger se je začel obračati nazaj. Spet je bil fašist hudo ranjen. Alla ga je vzela in zalajala ter z golimi prsti vrgla kos stekla:
  - Biti ti v hrastovi krsti!
  Steklo, ki je preletelo mimo, je pristalo naravnost v grlu Indijca, iz vrst kolonialnih nemških čet.
  Anyuta je pomežiknila partnerju in zapela:
  - Pomočil bom glavo v ta sod! Vse bom potopil!
  Alla je izstrelila rafal iz mitraljeza. Nemci so bili spet napadeni. Deklica je siknila:
  - Zmoremo vse! In zmagali bomo!
  Anyuta je sprožila puško in rekla:
  - Čaka vas velika zmaga! Naj bo slava našim dedkom!
  Alla je delala salte in se kotalila, vrtela se je kot božično drevo. Deklica je z mežikom zapela:
  - Gospod uspeh, kam greš ... Gospod uspeh - smejijo se fašisti ...
  Nemški tanki so povečali ogenj, ne da bi prihranili granate. Polili so svoja razpokana darila. In približali so se sovjetskim položajem in se poskušali izogniti vrzeli.
  Anyuta je z žico, kot jih je naučil ujetnik Seryozhka, potegnila težko mino. "Lion" se je počasi plazil do sovjetskih položajev. Njegova 150-milimetrska puška je kar naprej bruhala granate. Dekleta so siknila in mežikala.
  Anyuta je zapela:
  - Nemci-paprike, fašisti-nacisti... Čaka vas konec pacifista!
  Allah je z nasmehom rekel:
  - Pacifizem ... Ko gre za naciste, je celo neumno govoriti o pacifizmu!
  Anyuta je z dobro namerjenim strelom udarila v nos Arabca iz kolonialne straže in zacvrknila:
  - In so pohabljeni v razmišljanju ... In v vojaških zadevah niso tako močni! Kmalu jih bomo izbrisali z obličja planeta Zemlje!
  Alla je še enkrat počila, podrgnila svoje gole prsi po gramozu in zapela:
  - Jaz sem ruski vitez na kolenih divjakov ... Pometel bom sovražnike domovine z obličja Zemlje!
  Rdečelasa lepotica je pomežiknila in se zazrla v nebo. Tam so se vrteli "frame", nemški topničarji.
  Priplazil, vsake toliko časa, obtičal v vetrolomu nemški "Lion". In njegova pištola je kar naprej pljuvala.
  Anyuta, ki je premikala mino pod gosenicami nemškega tanka, je siknila:
  - Za Seryozha ....
  Nemec se je ustavil in spet streljal. Granata je eksplodirala za dekleti.
  Anyuta je rekla:
  - Lupine mleka, kdo ima možgane otroka!
  "Lev" je nekaj časa stal. Ali je nemška izkušena posadka čutila nevarnost pred seboj ali pa je želela porabiti bojni komplet. Toda "Lion" je nekaj časa stal pri miru in izpljunil smrtonosne granate.
  Anyuta je opozoril, da je imel nemški tank naprednejšo pištolo in je streljal pogosteje kot KV-2. In zaradi tega je ta avto seveda veliko bolj nevaren. Anyuta se je prekrižala in siknila:
  Naj gredo hudobni v pekel!
  Alla je streljala na fašista v solarni pleksus in zalajala:
  - Naša zmaga je neizogibna! In vse se bo dobro končalo!
  Anyuta je tudi odrezala Turka in zapela:
  - Čeprav se zdi, da bo življenje kmalu prekinjeno, ko težave potrkajo na njegov črni rog ... Konji režijo in kri teče kot reka, in zemlja spet odide izpod vaših nog!
  Alla, ki je namočila Iranca, je dodala:
  - Toda zemlja ima tudi svojega varuha ... In med zvezdami se razteza do njega ... Nevidne varčevalne niti za izgon Hitlerja na Kolimo!
  Dekleta, ki so streljala, so zapela v en glas:
  - Zlomimo Adolfa, bolelo ga bo! Verjamem, da bo fašizem premagan! In v naši Rusiji se bo pojavil mesija, Gospod ljudstev vseh držav!
  In bojevniki so še naprej streljali. Toda sovražna pehota se je ulegla in začela streljati in metati granate. Fašistične horde so poskušale dekleta pregnati z minometnim ognjem. In metati veliko granat.
  Allah je filozofsko pripomnil:
  - Na volitvah lahko vzamete število, spretnost na volitvah brez vojne!
  Anyuta se je zahihitala in pripomnila:
  - Vojna je področje, kjer kvaliteta premaga kvantiteto, volitve pa praviloma nasprotno, in to je hec!
  Bojevniki so se rahlo umaknili, granate in njihovi drobci so lili pregosto. Alla je vrženo darilo celo prestregla z nogo in ga vrgla nazaj. Granata je priletela mimo in naciste zadela po čeladah. In kako eksplodira ...
  Kot da bi nekje detonirala druga povezava.
  Allah je filozofsko pripomnil:
  - Sreča je druga sreča, uspeh je tretja, a prva veščina!
  Anyuta se je zahihitala in vmešala:
  - Sreča je nagrada za pogum, ne pa za lahkomiselnost!
  Alla je hindujcu iz kolonialne vojske iztaknila oko in siknila:
  - Kdor ima srečo, njegova duša poje!
  Anyuta se je nasmehnila in zacvrknila:
  - Dobro je, če imaš srečo, pomeni, da te bo Bog rešil!
  Dekleta so malo bolj duhovita. Nato se je nemški "Lion" vseeno pomaknil naprej in naletel na mino. Gosenica je naletela na eksplozivno napravo in jo raztrgalo.
  Ranjeni "Lion" se je zavrtel in vstal ... Bojevniki so bili navdušeni in so peli na ves glas:
  - Lev je pohabljen v razmišljanju, tiger je vir vseh vrst težav ... Na svetu ni nič bolj zanimivega kot človek!
  Anyuta je postavila dolgo vrsto, samo tuja vojska se je dvignila na nevihto in zapela:
  Imamo rakete, letala,
  Najmočnejši ruski duh na svetu...
  Za krmilom najboljših pilotov -
  Sovražnik bo zdrobljen v prah in dol!
  Zdi se, da je "Lion" močno poškodovan. Zmrznila je in izpljunila še nekaj školjk.
  Pojavil se je spreten panter. Vendar se je bala iti globoko v položaje sovjetskih čet, vendar je začela streljati. Nad glavami deklet so žvižgale granate. In razbili so ruševine in požare.
  Anyuta je pripravila granato za metanje, pripravljena ujeti trenutek, ko se je fašistični tank približal na dostopni razdalji. A tudi v Panterju ni norcev. Nemci so streljali, polagali granate v šahovnici in poskušali ne zgrešiti niti enega koščka zemlje. In dobesedno pograbil vsak kamen.
  Alla, ki se je trepljala po golih prsih, je pripomnila:
  - Fritzeva taktika je napačna ... Koliko bodo dosegli tako?
  Anyuta je duhovito pripomnila:
  - Kokoš kljuva zrno za zrnom in veliko hitreje pridobiva na teži kot prašič, ki golta velike kose!
  Panther je izstrelil več kot osemdeset strelov in ko mu je zmanjkalo streliva, se je obrnil in se vrnil v svoj brlog. Na njegovem mestu se je pojavil nov mastodont "Sturmtiger". Stroj je svoje široko prtljažnik pokril s pokrovom. Vidi se, da upa, da se bo rešil.
  "Sturmtigr", streljal na položaje sovjetskih čet z razdalje. Izstreljena raketa. Zemlja se je dvignila in ognjeni studenec je izlil ognjene curke.
  Dekleta so komaj preživela, bila sta pošteno pokrita. Anyuta je celo rahlo oglušela. Deklica se je nenadoma zagledala v galopu na konju. In da poveljuje četi, ki je napadla tatarsko vojsko. In bojevniki jahajo konje z njo. Mongolski Tatari, ki niso mogli prenesti udarca, se umaknejo in na tisoče umrejo pod kopiti.
  Anyuta pa zamahne z dvema mečema in poseka sovražnike. Toda vizija je bila nenadoma prekinjena.
  Alla udari svojega partnerja po licih, jo strese in reče:
  - No, vse! Zdaj pa nehaj ležati!
  Anyuta je jezno odgovorila:
  - Nisem ležal, ampak se boril!
  Dekle je besno poskočilo in vrglo granato. Darilo, ki je letelo mimo, je pristalo v gobcu rezervoarja "Lev". Avto je zaradi poškodbe zmečkal svoj težak prtljažnik.
  Anyuta je vzkliknila na ves glas:
  - Jaz sem vitez Rus'!
  Alla je počila iz mitraljeza in zarenčala:
  - je odgovoril fant in namrščil obrvi,
  Želim služiti Sveti Rusiji ...
  Naj se razlije morje krvi
  Toda Bog nas lahko reši!
  Anyuta je padla na ruševine z golim trebuhom in prsmi. Še pravi čas, ko je nad njeno glavo odjeknilo na stotine mitraljeških rafalov. Deklica je iztegnila jezik in rekla:
  - Norost pogumnih vojakov je rešilna bilka nerazumljivih generalov!
  Allah se je strinjal:
  - Vojak je pogumen, general je preudaren, sovražnik je zvit, uspeh je solidarnost le z modrim pogumom!
  Dekleta so spet streljala in solidarno čivkala:
  Nad njim eskadrilje
  Rjovenje v en glas
  Adolf je močan norec -
  Sajenje Sodome!
  Pojavil se je še en oklepni "Lion". Pred njim sta zbežala dva vojaka, sodeč po temnih obrazih - Arabca. Na kavelj so poskušali vreči verigo, da bi razviti tank potegnili z bojišča.
  Alla in Anyuta sta streljali in hkrati ubili tehničarje. Bojevniki so peli:
  - Ne uničite se in pomagajte tovarišu, pomagajte drugim iz požara!
  Prišli so trije črnci. Dirkali so z verigo, kolikor hitro so lahko, a so jih dekleta tudi ustrelila. Poleg tega je Anyuta streljala iz pištole in pritiskala psa z golimi prsti.
  In uspela je udariti svoje nasprotnike izjemno, kot Robin Hood.
  Allah je pripomnil:
  - Znamka ni tisti, ki uspešno zadene, ampak kdo zgreši z smolo!
  Anyuta je z boso nogo vrgla granato in siknila:
  - Najbolj natančen z vizijo bodala lahko zgreši, a neoprostljivo oster um lahko zdrsne mimo tarče!
  Granata je zadela minomet in začela eksplodirati ter razstreliti mine.
  Da, Stalingrad za Nemce ni bil lahek. Dobili so jih v srhljivi citadeli smrti!
  . POGLAVJE #13
  3. novembra so Nemci obkolili Tihvin, boji pa so potekali v samem mestu. Rdeča armada se je počasi umikala. Večji del mesta Baku je že zavzet, sovjetske čete se umikajo na polotok. Erevan se še komaj drži. Stalingrad je na robu uničenja.
  Vendar je Stalin temu mestu ukazal, naj se ne preda. Boji so se razpletli za Astrahan. V tem mestu poskušajo napredovati tudi Fritzi. Močno bombardirajo vse pristope in uničijo infrastrukturo.
  Prihaja zima ... In potek vojne postaja vse manj predvidljiv. A zdi se, da Stalingrad ne drži. Oskrba skozi Volgo otežuje zmrzovanje in množično bombardiranje.
  4. novembra je bilo zavzetih že devetdeset odstotkov Tihvina. In Nemci so se približali finskemu ozemlju. Sovjetske čete, ki so utrpele veliko škodo, niso mogle zbrati dovolj moči, da bi ustavile sovražnika.
  Srečanje so napadli tudi Finci in marionetne švedske enote. Uporabljene so bile znatne sile.
  5. novembra so se združile nemška koalicija in finsko-skandinavske čete. Tako se je okoli Leningrada sklenil dvojni obroč. Nova velika zmaga Tretjega rajha.
  Šestega novembra so v severnem sektorju še vedno potekali boji. Nacisti so koridor razširili. Položaj je bil izredno težak. V Tihvinu so dogorevali še zadnji ostanki odpora. Nemci so na Erevan izstrelili balistične rakete. Izdal tri predstavitve. Povzročil veliko škodo s žrtvami. A na koncu niso nič polomili.
  Mesto Astrahan je bilo po kopnem odrezano od preostalega sovjetskega ozemlja. Situacija se je stopnjevala. Nove nemške in britanske bojne ladje so bombardirale Murmansk. Med granatiranjem so bili ubiti poveljnik garnizona in številni častniki.
  Postalo je še slabše.
  In 7. novembra so nacisti vdrli v Volkhov in z odporom sovjetskih čet dokončno strli Tihvin. Tako se je zaostanek za Leningradom močno povečal. Postalo je jasno, da mesto v blokadi verjetno ne bo preživelo.
  8. novembra so se končno zgodili dolgo pričakovani testi tanka Lev-2. Stroj je imel spremenjeno postavitev. Motor, menjalnik in menjalnik so bili nameščeni na enem mestu in spredaj, bojni prostor pa zadaj.
  Nemci so pod vodstvom Porscheja avtomobil z energičnimi napori naredili ob obletnici puča.
  Dejansko se je zahvaljujoč nižji silhueti, ob ohranjanju oborožitve in oklepa "Lion", teža avtomobila zmanjšala na šestdeset ton, z motorjem 1200 konjskih moči. Bojni preizkusi so pokazali, da se je izkazal za povsem sprejemljiv tank. Točno to, kar potrebujete!
  Kombinacija dobrih tekalnih in oklepnih lastnosti.
  Fuhrer pa ni bil zadovoljen. Zahteval je okrepitev bočnega in krmnega oklepa, pa tudi namestitev 88-mm topa z dolžino cevi 100 EL.
  Drugo testno vozilo je bilo E-100. Ta tank pa se je izkazal za pretežkega: 140 ton, vendar ima odlično zaščito iz vseh zornih kotov in oborožitev miške. Na splošno je serija "E" obljubila, da bo izjemno obetavna. Nemci očitno niso izgubljali časa.
  Prikazan je bil tudi tank "Bars" z motorjem s 1000 konjskimi močmi, vendar se Hitlerju zdi, da avto ni bil dovolj zaščiten.
  Prikazani ob obletnici in različne vrste letal. Zlasti jurišna letala in modifikacije ME-262. In tudi TA-183. Cela parada tehnologije.
  Vključno z močnimi plinskimi izstrelki so sposobni porušiti cela mesta in vasi.
  Tukaj so namreč pokazali zelo močne sisteme uničevanja.
  Preizkuse je opravil tudi Panther-2, ki je tehtal petdeset ton, imel je 150-milimetrski nagnjeni čelni oklep in pištolo King Tiger. Stranski oklep je bil 82 mm, pod kotom. Hitlerju je takšen tank bolj ali manj ustrezal, zato je v bližnjem boju zdržal štiriintrideset.
  Nasploh so nacisti prečesali menažerijo.
  Preverjeni in preizkušeni lovci "Gotha", ki lahko dosežejo hitrost tisoč sto kilometrov na uro.
  Skratka, obupali so.
  Volkhov je padel 9. novembra. Situacija je dosegla vrhunec. In spet so sovjetski tanki poskušali izvesti protinapad.
  Gringeta je zmrznila blizu pištole. "Churchill" -2 je stal pred sovjetskimi vozili in pljuval strelivo.
  Gospodova hči Jane je štela zadetke. Sovjetski tanki so upočasnili, ko so zapeljali v jarek. In to je uporabila nemška menažerija.
  Nicoletta jo je vzela in zapela:
  - Angleški bojevnik se ne boji smrti,
  Pod zvezdno nebo nas smrt ne bo vzela!
  Kajti lev s krono se bo pogumno boril,
  Naložil bom mogočno mitraljez!
  Malania je pritrdilno prikimala.
  - Čudovito je! In tudi zaračunali bomo!
  Pištola je delovala zelo aktivno. Školjke so utripale kot vžigalice in puščale obrise v zraku. Ja, energična dekleta so ujeta. In kar je najpomembneje, natančno.
  Gringeta je prikimala z glavo in poslala projektil v podnožje kupole štiriintridesetih. zamrmral:
  - To je smrt! Prišla bo k mojim sovražnikom! In vem, da odslej čaka na brkate sovražnike!
  Nicoletta je z nasmehom rekla:
  - Vse živali so se priklonile brkatemu ... Da bi lahko zatajil prekletega!
  Gringeta se je spet zasmejala in izstrelila ter siknila:
  - Moj projektil je najbolj natančen. Zagotovo bomo prišli tja!
  Nicoletta je dvignila kazalec in rekla:
  - Pif, Paf - zgrešeno! Sivi zajček je skočil!
  Gringeta je streljala zapela:
  Vsak izbira zase
  Ženska, vera, cesta ...
  Služiti hudiču ali preroku
  Vsak izbere zase!
  Jane je zmajala z glavo in protestirala:
  - Gotovo ne na ta način! Devetindevetdeset odstotkov človekove vere določa rojstvo, ne znanje. Tukaj pripadamo anglikanski cerkvi ... In če pogledate, na kakšni podlagi? Je to naša izbira?
  Gringeta se je zahihitala in pripomnila:
  - Osebno sem bil v verni družini, zdaj pa se vedno bolj nagibam k ateizmu!
  Nicoletta se je zahihitala in iztegnila jezik.
  - Ateizem... To je zanimivo!
  Malania je filozofsko pripomnil:
  In daleč od vsega! Ko ni Boga in ni nadnaravnih sil, potem je vsaka vera lažna!
  Gringeta je pokimala z glavo in voljno potrdila:
  - To je kot komunisti! Prišli so na idejo, da so vse religije le fantazije ljudi. In na tem so zgradili doktrino!
  Malanya je skeptično zavila ustnice.
  - In kaj jih čaka po smrti?
  Gringeta se je mesojedo zasmejala. Izstrelila je projektil, ki je prerezal trup drugega sovjetskega tanka in odgovorila:
  - Tukaj lahko razmišljate o marsičem ... Celo o vstajenju mrtvih s silami znanosti!
  Malania se je spominjala in se smejala:
  - Prebral sem eno knjigo o svetu prihodnosti. Vesoljski imperij že obstaja. Ni smrti, starosti, bolezni. In seveda lakota ... Resda večina prebivalstva nima službe, a je je dovolj za vse.
  Na primer, avtomobili se dajejo brezplačno. In obstajajo elektronski stroji, s katerimi ohranjajo stik s celim svetom.
  Nicoletta je povsem resno pripomnila:
  - Napredek je hiter. Poglejte te tanke... Kako so napredovali in postali popolnejši. Kljub temu se "Churchill" -2 ne more primerjati z "Matildo".
  Malania se je s tem strinjala:
  - Da, tanki so napredovali ... To je šik!
  Še en napad sovjetskih tankov je zastal in prišlo je do preloma.
  10. in 11. novembra so Nemci izvedli manjše ofenzivne operacije, s katerimi so sekali na severu.
  Sovjetske čete so poskušale izvesti protinapad severno od Stalingrada, vendar niso dosegle večjega uspeha. Tam so bile že zadnje hiše v mestu. Uničen hkrati, do tal. A zaenkrat je Stalin ukazal, naj se drži do konca.
  Mesto Baku je skoraj zavzeto. Toda naftne vrtine so v plamenih in med njimi so izbruhnili spopadi. Nemci nenehno bombardirajo.
  Bitke v Astrahanu so na vrhuncu ...
  12. novembra so Turki začeli napad na Erevan. Pritisk je bil odbit. Osmani so trpeli. Ampak fau je bil spet odpuščen. 13. novembra so Nemci zasedli zadnje četrti Bakuja - s čimer so napovedali zavzetje mesta. Samo na polotoku so še vedno potekali boji in nebo je bilo črno od gorečih vodnjakov.
  14. novembra so nacisti začeli napad na Murmansk. Uporabili so topništvo in letala...
  Stalingrad je gorel, vendar so prerazporejene sovjetske okrepitve omogočile obstoj. Čeprav le za rob mesta, in to za ceno ogromnih izgub.
  Med napadom na Murmansk se je zbrala velika armada bojnih ladij, približale pa so se tudi letalonosilke. Mesto je bilo stisnjeno kot valj plazme. In bombardirali so in streljali.
  15. novembra so se fašistične čete začele premikati in napadle mesto, edino nezmrzovalno pristanišče v Arktičnem oceanu. V bitkah so sodelovale "miške" in celo tank "Podgana", ki so ga nacisti želeli preizkusiti v praksi.
  Vendar pa je "Podgana" nekoliko razočarala. Najprej je napredovala, nato pa obstala v snežnih zametih. In se ustavil na obrobju mesta. Nemci niso bili povsem pripravljeni na ofenzivo. Toda granatiranje se ni ustavilo. 16. novembra so nacisti tako rekoč zaključili čiščenje naftnih vrtin, zažganih. Toda del polotoka jim je bil nedostopen zaradi požarov, ki so segali do sedmega neba.
  17. novembra so nacisti zavzeli zadnji krak delte Volge in s tem temeljiteje blokirali Astrahan. Baku je že dolgo odrezan.
  Tudi Erevan je bil napaden. Mesto je na hribu, zelo primerno za obrambo, vendar ga je težko zavzeti, zlasti s tanki.
  18. novembra so sovjetske čete ponovno preizkusile moč nacistične obrambe severno od Stalingrada. To je oslabilo napad na tisto, kar je ostalo od leta na Volgi, vendar je bilo vredno oprijemljivih izgub.
  19. novembra so Nemci zaradi velikih izgub ustavili napad na Murmansk.
  Tako obsedeni Fuhrer nikakor ni mogel potegniti številnih drobcev s svojega položaja. Načrti nacistov, da pred zimo končajo ZSSR, so propadli.
  Najhuje pa je, da je Japonska prekinila ofenzivo zaradi mrzlega vremena in velikih izgub v človeški sili. Edina stvar je, da so samuraji povečali proizvodnjo lastnih štiriintrideset in licenčnih panterjev. In lahko povzročijo težave naslednje poletje.
  20. novembra so Nemci delno pogasili požare in očistili večji del polotoka.
  21. novembra so sovjetske čete ponovno napadle Nemce in se celo zaklenile nekaj kilometrov severno od Stalingrada. Nacisti so morali oslabiti svoj juriš in poskušati ponovno zavzeti svoje položaje.
  Boji, kot pravijo v takih primerih, so samo na ravni čudaka!
  22. novembra so nacisti poskušali napredovati v regiji Turkmenistan. In po prehojenih desetih kilometrih so jih ustavili. Toda 23. novembra, ko so šahove brigade uvedli v boj, so ponovno napredovali. Razmere so se izjemno zaostrile v regiji Srednje Azije.
  24. novembra ni bilo bistvenih sprememb na frontah ...
  25. novembra so nacisti nadaljevali z napadom na Murmansk. Vrzite nove dele v boj. Ampak zaenkrat je malo smisla.
  Prišel je 26. november - enajst let od volitev v Reichstag, po katerih je bil Hitler imenovan za kanclerja Reicha.
  Prvič je bil na fronto razporejen najnovejši tank E-100.
  To je bila bojna praksa takšnega stroja.
  Rezervoar je bil videti precej dolg, skoraj sploščen. Iz njega je štrlelo dolgo cev 128 mm topa. In čelni oklep pod kotom petinštirideset stopinj. In nagnjen je s strani.
  Tank E-100 se je premikal zahvaljujoč najnovejšemu motorju s 1500 konjskimi močmi, hitreje kot Maus. In izstrelki so se odbili od njega.
  In v avtu so se pojavile vesele štiri Magda, Christina, Gerda in Charlotte.
  Dekleta so Fuhrerju rodila otroke in jih pustila pod varstvom posebnih varušk SS.
  In pravkar prišel na fronto. Dekleta so zelo smešna. Pogrešali so bitke. In tukaj je samo priložnost, da se izrazijo. Končno vzemite ta severni Sevastopol.
  In vzpostaviti prevlado Tretjega rajha v Arktičnem oceanu. Kako dolgo se lahko vojna v resnici še vleče? In četverica si misli: ali se lahko skupaj z njimi vsaj kaj spremeni?
  V bližini Murmanska ni preveč zmrznjeno - Zalivski tok izolira. Dekleta so borbeno razpoložena. Vsak je imel par - fanta in dekle! Torej se lahko veselite.
  Magda in Christina sta se vrteli okoli pušk. Rezervoar je popolnoma nov in enostaven za uporabo. S strani je zaščiten s 120 mm nagnjenim oklepom in še 50 mm ščitom. Tako avtomobila ni mogoče preluknjati iz vseh kotov.
  Dekleta so si žvižgavala pesem. Po srcu so super.
  Gerda je z nasmehom na jantarnih ustnicah pripomnila:
  - Zdaj imava skupnega potomca s Hitlerjem. Smo člani kraljeve družine!
  Charlotte se je zahihitala in pripomnila:
  - In naprej - samo ničle!
  Tank "E" -100 se je približal sovjetskim položajem. Vse okoli je bilo tako uničeno, da so bili streli iz Sovjetov redki in običajno iz lahkih pušk.
  Magda je namerila svoj 128 mm top in streljala na sovjetsko srako. Medena blondinka je zapela:
  - Jaz sem tigrica in imam nasmeh ... In hudi tiger je vse raztrgal!
  Sovjetski petinštirideset se je vrnil nazaj, več ruskih vojakov je bilo ubitih.
  Magda je predla kot mačka:
  - Jaz sem superman, moja metoda je preprosta ... Odgriznil bom tiste, ki imajo rep iz volne! In potem se je dekle začelo smejati. No, tako kot divja boginja.
  Hitlerjeve prostitutke so zamajale tank. In sami so skočili v avto s poševnim oklepom.
  Potem pa so bojevniki obrnili avto. Charlotte, ta lepotica z bakrenimi lasmi, kako poje:
  - Tsok, tsok, tsok ... Zavrti potok! Nacistična konjenica je pojedla ves pesek!
  In po tem, Charlotte, kako se hoče smejati ... Celo zašklepetala je z zobmi. In spet se je rezervoar zavrtel. Nemci so podrli ograjo iz bodeče žice. Stroj v velikosti tiranozavra reksa je nespodobno zarenčal. In bojevniki so razgalili svoje srčkane in mesojede obraze.
  Dekleta so vzdržala v sebi in rodila otroke Adolfa Hitlerja. In to že nekaj pove. Lepe rovke, a hkrati moralni čudaki. Tu so zdrobili sovjetskega vojaka, ki je padel pod kolesa. In v tla so tiščali 76-mm top. Zapeljali smo se čez. Sploščeno jeklo. Bojevniki so pokazali figuralne akrobatike. Lupine so se zdele bolj neškodljive kot grah, v ropotulji, ki jo stresa otrok. Naslednji top, ki ga je E-100 sploščil, je bil 85 mm.
  se je zahihitala Magda.
  - In zdrobimo Ruse kot stenice!
  Christina je popravila svojega prijatelja:
  - Bolj kot medvedi! Medved je velika žival!
  Rdečelasa Charlotte je dodala in razgalila zobe:
  - In zobat!
  Nemški tanki so se prebijali skozi obrambne črte mesta. Sovjetske čete so se zelo močno borile. Vsi so prijeli za orožje. Tudi desetletni dečki so se borili v milici. Bilo je tudi veliko deklet. Zbrali so se vsi prebivalci, a orožja ni bilo dovolj. Množično junaštvo se je kazalo v vsem. Pionirji so se z doma narejenim razstrelivom ali svežnji granat približali nacističnim tankom in se vrgli pod tire - umirali za domovino.
  Tank E-100 je bil poškodovan. Enemu od fantov se je uspelo prebiti skozi težko mino. Sam je umrl, vendar je poškodoval nemški avto. Valj je počil, del gosenice pa je odletel. Velik avto je upočasnil. Nato je nekaj bojevnikov vrglo snope granat in razbilo debele gosenice.
  E-100 je po prehodu frontne črte izgubil mobilnost.
  Gerda je usmerila šest mitraljezov in jih vključila, ko so sovjetski vojaki poskušali izvesti protinapad. Na desetine Rusov in predstavnikov drugih ljudstev Rusije je padlo, prebodenih od mitraljeznih krogel. Sovjetski vojaki pa so tekli naprej. Vrgli so granate in umrli. Del drobcev je dosegel E-100, vendar so mitraljezi delovali pravilno. In hudič Gerda je tako natančna. In njene krogle skoraj nikoli ne letijo zaman.
  In ruski vojaki umirajo ...
  Christina je bila streljana iz hitrostrelnega 75 mm topa, drobilnih granat in streljana iz koaksialne mitraljeze. Rdečelasa zver, ki je s kroglami trgala sovjetske vojake, je siknila:
  - Jaz sem nosilec smrti ... Satan je zame rdečelas!
  Magda je plaho pripomnila:
  - No, ni ti treba. Satan je Božji sovražnik in je obsojen na ognjeno jezero!
  Christina je z boso nogo udarila po kovini in zavpila:
  Kaj pa ognjeno jezero? Moji lasje so kot plamen!
  Gerda je z nasmehom rekla:
  - Fuhrer sam nam bo odpustil vse grehe ... Natančneje, sam koncept greha, ali je v bistvu zastarel?
  Magda je skomignila z rameni.
  - Želite reči, da je koncept greha zastarel ...
  Gerda je znova vključila mitraljeze in zatrla obupan protinapad ruskih vojakov. Krogle so jih pobile kot darila iz pekla. E-100 je v tej modifikaciji zelo močno zaščiten. Kar osem mitraljezov, dva koaksialna s topovi, ostale pa so se krmilile na tečajih. In udarili so zelo močno.
  Gerda je zarjovela z nasmeškom:
  - Greh, to je osnova obstoja tretjega rajha! Naša vera je resnično vera zveri!
  Rdečelasa Christina, ki je streljala iz topa in ubijala ruske vojake, je pela:
  - Moja ljubeča in nežna žival... Obožujem tvoje zobe, verjemi mi! Moja peklenska in zobata zver!
  Enemu od sovjetskih protiletalskih topov je znova uspelo zadeti drsališča in jih razbiti. E-100 se je končno ustavil. Magda pa je nadležnega protiletalskega topa kaznovala tako, da ga je prekrila s težkim nabojem. No, tiri so bili polomljeni.
  Gerda je namrščena poklicala vlačilec in vprašala:
  - Izvlecite nas ven, prosim! Umiramo! Tiri so polomljeni!
  Odgovor je prišel takoj:
  - Vleka bo!
  Christina je z nasmehom zapela:
  - To je poteza! Sovražniki za zapravljanje!
  Magda je streljala na pištolo, ki so jo ruski vojaki poskušali izvleči za neposredni strel. Razbila je cev in sovjetske vojake razkropila v različne smeri. Eden od vojakov je bil raztrgan na pol in se je boril v agoniji.
  Svetlolasa kristjanka se je pokrižala in dvignila oči proti nebu ter molila:
  - Oprosti mi Gospod! Za nehoten greh in umor!
  Christina se je zahihitala in pripomnila:
  - Ne, to ni mogoče! Moraš biti trd kot kamen! Postani skala za nas!
  Magda je samozavestno odgovorila:
  - Samo ena skala je - Jezus Kristus!
  Rdeči hudič je zalajal:
  - Jezus je bil pacifist! In naša vera in poklic je vojna!
  Tank E-100 so odvlekli in odvlekli proti nemškim položajem. Gerda je z nasmehom snežne kraljice pripomnila:
  - Valji so najbolj ranljiv del rezervoarja. In proti temu se je treba boriti!
  Charlotte je zmajala z glavo.
  - Ne prekrivajte celotnih valjev s ščitniki. To ni mogoče, saj bo del gosenic še vedno odprt!
  Magda je predlagala:
  - In če naredite valje majhne in brez palete?
  Rdečelasa hudička se je zahihitala in pokazala svoje biserne zobe:
  - In kako jim dati večjo hitrost?
  Magda je z golim podplatom drgnila po kovini in predlagala:
  - In če uporabljate električne motorje?
  Charlotte je dvignila trebuh in zvila vrat.
  - Možna možnost ... In tanki bodo gorili manj!
  Magda je v solzah rekla:
  - Ko pridemo v pekel, bo gorelo in gorelo kot bakle!
  Rdečelaska je zarenčala:
  - No, pa kaj ... In angeli so ustvarjeni iz svetlega plamena! Bodimo angeli!
  Christina ga je vzela in oglušujoče zapela:
  - Nisem angel, ampak samo hudič, toda za ljudi sem postal svetnik .... Spravite sovražnike izračuna, pod mučenjem tako nezemeljske bolečine!
  Dekleta so molčala ... Viharniki so se vrteli na nebu in grmela je kanonada. In bombe so padale in padale ... Kot prava toča uničenja in opustošenja.
  Murmansk je gorel in ljudje so umirali. Nemci so izstrelili celo balistično raketo. Ni zelo učinkovito orožje. Lažje je spustiti pettonsko bombo iz Yu-488, to bo bolj natančno in ceneje.
  Ko so cisterno odpeljali na zasilno parkirišče, je prva bosa skočila v sneg Christina. Serviserji so bili tam. Dekleta so se preselila v toplo kočo. Lezite na vzmetnice. Gerda in Charlotte sta začeli igrati žepni šah.
  Magda in Kristina sta se lotili stiskanja, da sta bila njuna trebuščka reliefna in se med nosečnostjo nista povešala. Lepo drhteti v ledjih bojevnika. Še sveže, a to so že ženske, ki so rodile otroke. In umiranje zdaj ni tako strašno - obstaja nekdo, ki bo nadaljeval dirko! Tudi s semenom takšne barabe, kot je Hitler.
  Toda dekleta iz SS bataljona "Tigers", Fuhrer je res nekaj podobnega Bogu. In ne več poganski bog, ampak nekaj Vsemogočnega in nedoumljivega v svojem geniju.
  Gerda je igrala kraljevi gambit in razvila močan napad. Charlotte se je trmasto branila. Prišlo je do izmenjave udarcev. A vse se je končalo z medsebojnim iztrebljanjem in remijem. Nato sta Magda in Kristina začeli igrati šah. In Charlotte in Gerda sta začeli delati stiskalnice in sklece. Dekle je aktivno ohranjalo formo.
  Magda, ki je igrala in potiskala nasprotnico, je filozofsko pripomnila:
  - Še vedno je čudno ...
  Christina je vprašala z nedolžnim nasmehom na ustnicah:
  - Kaj je čudnega?
  Plavolasi superman je odgovoril:
  - Dejstvo, da so belci barve dobrote, vendar so prvi, ki začnejo vojno!
  Rdeči hudič je racionalno pripomnil:
  - Ampak tudi mi smo dobri ... Toda boljševiki so prvi napadli Rusijo!
  Magda je v odgovor z žalostnim tonom zapela:
  - Toda vse cveti pred nami, vse gori za nami ...
  Christina je odgovorila z jasnim glasom:
  - Ni ti treba cviliti! Z nami je tisti, ki bo o vsem odločal namesto nas!
  Gerda je še naprej pela:
  - Veselo, ne mračno, pojdimo domov - plavolasi športniki bodo naša nagrada!
  Po tem je vsa četverica planila v smeh ... Pojavil se je spremljevalec najstnik in dekletom dal sendviče z maslom, sirom, klobaso in suhim sadjem. Dekleta so jedla in bila so izčrpana v vročini. Lepotci so zaspali. Dobro je, ko si mlad in zdrav - zlahka greš spat.
  Naslednji dan, 27. novembra, je bila E-100 le delno obnovljena. Dekleta v napadu niso sodelovala. A po drugi strani sta v enem bikiniju in bosi skozi snežne zamete naredili tek. Gledalo se jih je, kot da so nori, skoraj goli drvijo v mraz. Toda dekleta so na splošno akrobatike. So posebni ljudje prihodnosti!
  Gerda je stopila naprej. In ne tako bosonoga deklica Gerda, ki je bila v Andersenovi pravljici. A tudi pogumen in prekaljen. In hkrati je postala rojena morilka. Hitro dekle z močnimi mišicami.
  Vendar so vsa štiri dekleta dobra. V hitrem tempu so pretekli petdeset kilometrov in se vrnili nazaj. Nato so naredili vrsto vaj, peli in se gugali. Malo vaje v streljanju.
  Šele naslednji dan je bil tank E-100 popravljen. No, in ni tako hudo. Poleg tega je bila v tem super težkem stroju originalna razporeditev valjev, drugačna od razporejenega vrstnega reda, kar je povečalo vozne lastnosti na snegu, vendar je serviserjem iz navade povzročilo določene težave. Čeprav je enostavno namestiti E-100 kot "Tiger" ali "Panther".
  28. novembra se je nacistom uspelo prebiti nekoliko globlje v Murmansku. Toda odpor sovjetskih čet je preprosto nerazumljiv. In tudi šestnajstpalčne granate bojnih ladij Britanije in Nemčije niso mogle zlomiti volje obrambe.
  Toda nacisti so še napredovali. Tank E-100 je v enem dnevu pretekel nekaj blokov, a je spet poškodoval gosenice. A tokrat je popravilo trajalo le nekaj ur. 29. novembra so dekleta terminatorja trčila v tank KV-3. Sovjetski avto je nekajkrat zadel čelni oklep, vendar so granate odletele s pobočja. Magda je streljala nazaj na ruski tank in ga zažgala kot kup naloženih bakel.
  Christina je svojega partnerja s posmehljivim nasmehom vprašala:
  - Ali se ti Rusi sploh ne smilijo?
  Magda je iskreno odgovorila:
  - Žal mi je za vse, tudi za tiste, ki niso vredni usmiljenja!
  In deklica je močno zavzdihnila in obrnila oči v nebo. Bojevniki so poskušali delovati vse bolj previdno. Da vas ne bi motila popravila. 128mm in 75mm topovi so delali kot osli. Toda kljub temu je bil rezervoar poškodovan.
  Eno od sten je razneslo in se zrušilo na avto. Opraskan in rahlo udrt oklep.
  30. novembra so nacisti napredovali še dlje. Ponekod celo v središče mesta. Toda istega dne je dobro namerjen strel iz petinštiridesetih poškodoval gobec 128-mm topa in dekleta so bila prisiljena znova vstati na popravilo. In očitno dlje.
  Potem so se štirje odločili, da se bodo borili namesto tanka, kot preprosta pehota. Lepotice so se poskušale boriti, borile so se v enem bikiniju. Toda v mrazu so dekleta zdržala le nekaj ur v tako napol goli obliki, nato pa so tekla na ogrevanje.
  Gerda se je zakopala v sneg, streljala iz najnovejše mitraljeze MP-44 in precej aktivno ubijala ruske vojake. Tukaj je, bosonogo dekle z belimi lasmi, je udarilo polkovnika Rdeče armade v glavo. In rekla je:
  - Ne, še vedno sem Arijec!
  Charlotte, ki je prihajala z druge strani, se je zahihitala:
  - Ste bojevnik, ki prinaša smrt sovražnikom. - Tedaj je rdečelasa golonoga deklica streljala na majorja in ga zadela naravnost pod oko. Lepo nasmejan. - Vidite, streljam prav tako dobro!
  Gerda se je obrnila in dokončala komsomolskega člana, kapitan ruskih čet pa je prasica pokazala zobe:
  - Da, streljal si, in videl sem! Kot motorna žaga!
  Charlotte je z golimi prsti vrgla drobec stekla. Poročnika ruske vojske je udaril v vrat in zacvrknil:
  - In tukaj sem, brskam po steklu!
  Gerda je tekla po snegu in puščala gole, graciozne sledi. Tekla je sklonjena. Nato se je tigrica obrnila in naredila salto. Zavihtela se je in premaknila glavo v brado sovjetskega vojaka. Izpljunil je kri. Gerda ji je z bosimi nogami stisnila vrat in zadavila Rusa.
  Rdečelasa hudičica Charlotte je zadavila pionirja. Tako grda in zlobna so se izkazala dekleta.
  Magda je pobijala tudi ruske vojake, otrok pa se ni dotaknila. Ne, nikoli ne bo dvignila roke na otroka. In na splošno ji prelivanje krvi ni prineslo užitka. A vseeno je tigrica iz SS bataljona in mora ubogati ukaz.
  Tu je Christina vrgla bodalo v dečka, ki je bil videti star približno dvanajst let. Že kruto. Ne, odrasli ne smejo ubijati otrok!
  Magda se je pokrižala in zašepetala:
  - Odpusti Gospod! Odvraten si mi, ampak vojna je vojna!
  In blondinka je streljala na ruskega ostrostrelca, ta je padel, preboden z natančnim zadetkom na mostu nosu. Aja, pojavila se je slavna četverica. Dekleta so najprej pobila Britance in delno Američane, zdaj pa so se lotila
  Rusi. Takšni so ropotajoči nasmeški druge svetovne vojne. Nasmehi, ki kažejo najbolj prave, in ostri zublji!
  Christina je z boso nogo drgnila ob les, še vedno jo je zeblo in pripomnila:
  - Grdo? In kaj hočeš od rdečelasih čarovnic!
  . POGLAVJE #14
  Nemci so dejavnost postopoma zamrznili. Vključno z letalstvom - in prisiljeno zaradi poslabšanja vremenskih razmer. Nalog, zastavljenih na predvečer ofenzive, ni bilo povsem mogoče izpolniti. Res je, Kavkaz je praktično zajet. Proizvodnja nafte v Bakuju je pod nadzorom. ZSSR je izgubila največji vir nafte. Res je, da morajo Nemci sami še vedno porabiti čas za obnovo vodnjakov. Zajeta in Karelija, Arhangelsk, del severne obale. Leningrad popolnoma odrezan od komunikacije z ostalo Rusijo. Nekatera druga ozemlja so zajeta v središču. Okupirane je tudi polovica Turkmenistana. Japonska je zavzela celotno Mongolijo, vdrla pa je tudi v Srednjo Azijo in delno ustvarila mostišča onkraj Amurja, v regiji Usuri. Res je, samurajem je to uspelo nekoliko manj. Vladivostok je popolnoma blokiran in ga obstreljujejo.
  Moskva je oddaljena približno 200 kilometrov. In že lahko Nemci obstreljujejo prestolnico z balističnimi raketami in bombardirajo z reaktivnimi letali. Toda pozimi in v zmrzali je Wehrmacht izgubil možnost za nadaljnjo ofenzivo. Še posebej kolonialne čete: Indijci, Afričani, Arabci so zelo hladni. In izgubili so večino svojih bojnih zmogljivosti. Greh je ne izkoristiti takšne situacije. Čeprav je Rdeča armada utrpela velike izgube, je bila tudi močno izčrpana.
  Dejansko se je generalštab kljub vsem težavam z oskrbo in izgubo Kavkaza odločil, da pozimi izvede več velikih ofenzivnih operacij. Tudi če si fašisti pozimi ne upajo pomoliti nosu, pa jih bomo uščipnili in zdrobili.
  Ali pa jih bomo v vsakem primeru prisilili v boj v najhujših vremenskih razmerah.
  Vasilevski, načelnik generalštaba in namestnik obrambnega ministra, je povsem logično nakazal, da ZSSR ne bo mogla zmagati v tehnološki tekmi proti celotni Evropi in Afriki, poleg tega še Aziji.
  V tem pogledu bo čez zimo prednost sovražnika, predvsem v letalstvu, le še naraščala. Da, seveda so sovjetski oblikovalci že razvili in še naprej razvijajo nove, naprednejše tanke. Predvsem T-34-85 z večjo kupolo in zmogljivo pištolo. No, IS-2 s 122-milimetrsko pištolo je na poti. A tudi Nemci ne bodo mirovali. Poleg tega tudi novi avtomobili niso dovolj dobri, da bi premagali leva ali katerega koli težkega avtomobila.
  In malo verjetno je, da bo zdaj mogoče doseči številčno premoč.
  Oglasil se je tudi Voznesenski. Zavzel se je tudi za zgodnjo ofenzivo:
  - Po izgubi Kavkaza bo naši vojski močno primanjkovalo goriva. Natančneje, doživljamo ga že v polnosti. Vendar pa je pozimi dnevna doba veliko krajša, neleteče vreme je običajno in tudi poraba goriva bo manjša.
  Tudi ljudski komisar Ždanov je pohitel z dodajanjem:
  - Poleg tega so naši borci in sapperji razstrelili vse naftne vrtine na Kavkazu. In to pomeni, da Fritz še ne more uporabljati našega olja. Toda glede na to, kako hitro lahko kruti fašisti vse zgradijo in obnovijo, bo spomladi bakujska nafta stekla tudi v arterijo gospodarstva tretjega rajha.
  Stalin je razpravo povzel:
  - Konec decembra nas bo udaril prvi zimski udar. Edino vprašanje je kje?
  Med vojaki ni bilo enotnosti. Žukov je predlagal, da udarijo v središče in vržejo sovražnika stran od Moskve. Vasilevski je predlagal, da bi bilo bolje najti šibko točko v Tihvinu. Hkrati pomagajte Leningradu, ki ga dvojni obroč blokade morda ne bo preživel.
  Rokossovski je pozval k ofenzivi v smeri Voroneža. Obstajale so ideje, da bi napadli naciste v Astrahanu ali celo blizu Arhangelska. Stalin je poslušal vse pripombe, nekaj praskal in razmišljal.
  Zamisel o potiskanju sovražnika stran od Moskve je bila videti zapeljiva in moledljiva. Toda v središču so nacisti zdaj najmočnejši in dobro zasidrani.
  Zdelo se je nelogično napadati in forsirati Volgo, reka je bila velika in polnovodna in že prva faza operacije bi se zavlekla.
  Možna je varianta napada med Donom in Volgo, vendar so tam naši že potolčeni, tudi Nemci so dobro utrjeni.
  Ideja Vasilevskega je videti najbolj logična. Na severu so Nemci šibkejši in njihove čete imajo nekako manj bojnih izkušenj. Poleg tega je bil Tikhvin pred kratkim okupiran, nemške čete so se nahajale na polici. Je pa čisto možno, da tako mislita Fritz.
  Daj vse sile v smeri Voroneža? V konfiguraciji fronte se je oblikoval balkon, ki bi ga bilo zelo smiselno poskusiti posekati kot poševno osat.
  Nekaj bolj zanimivih misli je jebati v bližini Arhangelska. Glede na to, da bo Fritz moral prevažati okrepitve po morju, je v tej smeri racionalno zrno.
  Čeprav je težko oskrbovati lastne čete, še posebej, ker fašistična podmorska flota popolnoma prevladuje na morju. Da, in nove križarke iz nacistov prihajajo v uporabo. Zdi se, da so celo skoraj zgradili prej poplavljeno bojno ladjo Bismarck. Poleg tega naj bi nova ladja presegla rekordno velikost in oborožitev Yamata.
  Čeprav po drugi strani, zakaj Fritz potrebuje bojne ladje? Metati prah v oči celemu svetu? Bolj zaskrbljeni zaradi podatkov o novih vrstah orožja, ki se razvijajo v tretjem rajhu. Še posebej glede raket in reaktivnih letal, in to je resno.
  Po kratkem obotavljanju je Stalin odobril načrt: konec decembra začeti ofenzivo na regijo Tihvin in v začetku januarja občutiti sovražnika pri Voronežu.
  Na splošno je bilo to videti logično ... Medtem so skoraj pozabljena štiri dekleta nadaljevala s svojim junaštvom na vzhodni fronti. Gerda in Charlotte ter Christina in Magda von Singer - po premoru, ki ga je povzročilo dejstvo, da so vse skoraj istočasno zanosile; nato rodile zdrave otroke, se vrnile na fronto.
  Vreme je bilo mrzlo, lepotice so prispele ravno petindvajsetega decembra. Sneži in veter raznaša kodre. In zase niso izbrali najtoplejšega kraja - blizu Leningrada.
  Ob prihodu so si dekleta v bikinkah privoščila tek po snežnih zametih. Pravzaprav morajo pravi arijci pokazati, da se ne bojijo nobenega, tudi najhujšega mraza. Skupaj z njimi je pobegnil iz Japonske prispel deček ninja, ki so ga vsi klicali Karas.
  Ta fant je postal znan po sodelovanju v posebnih operacijah. Prijetne orientalske poteze skupaj s svetlimi lasmi, podedovanimi od neznanega očeta, so fanta naredile zelo čednega.
  Dekleta so ga v odgovor celo pogledala, čeprav Karas morda še ni par zanje. Toda razbremenitev mišic, kot žica, teče, da mu tudi te prekaljene in izkušene tigrice ne morejo slediti.
  Dekleta so po porodu v vadbeni bazi popolnoma pridobila svojo obliko, vendar ni vsakemu supermanu dano, da bi zdržal tako ledeni tempo.
  Christina, ki se je tako kot Magda von Singer uspela boriti z Rusi, je pripomnila:
  - Mraz in sneg sta njihova glavna zaveznika. In tako nič ni bolj kul od Britancev!
  Magda je pravilno pripomnila:
  - Ne bi rekel tega. Rusi so veliko močnejši in enote se skoraj nikoli ne umaknejo!
  Charlotte je naredila salto, med tekom je hihitala pripomnila:
  - Toda to je prej njihova slabost kot plus .... Ne razumem takšnih metod poveljevanja in nadzora čet, kot je ustvarjanje baražnih odredov in usmrtitev poveljnikov umikajočih se enot.
  Sama bosa Gerda, ki se je med tekom in raztezanjem obračala, se je strinjala:
  - Seveda - izpod palice ne boš dobil dobrih bojevnikov. - Tu pa je bila blondinka prisiljena priznati, stiskajoč srce. - Toda Rusi se dobro borijo, če so že zdržali dve leti in pol. Želeli bi njihovo vitalnost!
  Christina je zaničljivo smrknila.
  - Ali govoriš z nami?
  Gerda se je zahihitala in pripomnila:
  Mi smo elita! Še posebej Marseille!
  Najboljši as vseh časov in ljudstev je kljub kategorični prepovedi Hitlerja, ki je želel, da se ta simbol nepremagljivosti osredotoči izključno na učiteljsko delo - navsezadnje je bil še vedno generalpodpolkovnik, vendarle prebil na fronto.
  Oziroma firer mu je milostno dovolil vrnitev, če bi se Nemcem kje slabo godilo.
  Nacisti so seveda za vsak slučaj okrepili obrambo in se pripravili na zimo, vendar so močno dvomili, da bodo imeli Rusi sredstva za obsežne ofenzivne akcije.
  Vendar je inteligenca delovala. To pomeni, da so informacije o bližajoči se ofenzivi za osvoboditev Tihvina vseeno pricurljale. Poleg tega so sovjetske čete začele močno topniško pripravo, ravno v času za božič.
  Katjuše so bile potolčene in celo nekaj prvih zmogljivih reaktivnih lanserjev Andryusha. In ropot je bil tak, da so ga bosonoge, na pol zmrznjene deklice ujele.
  Na srečo imata odličen sluh in oči se jim iskrijo.
  Ob pogledu drug na drugega sta dekleta prišla do zaključka:
  - Kaj zdaj se bomo borili, kot je treba!
  In deček ninja Karas je rekel:
  - Moja naloga bo vstopiti v Leningrad in tam izvideti. Prelepa si za skavte!
  Magda je medlo nagnila trepalnice in odgovorila:
  - In tudi ti... In če se zdijo Rusi čudni, tvoj naglas?
  Karas je logično pripomnil:
  - Ko govoriš rusko preveč pravilno, to v tebi veliko bolj izda tujca. V vsakem primeru sem tekel, a previdno zdrobil nasprotnika na boku ...
  Dekleta so hitela do svojega rezervoarja. Konec koncev so testni tankerji. In izbrali so zase, nekaj novega. Natančneje, celo dva tanka začetnika naenkrat, ki ju je treba preizkusiti spredaj.
  In sicer "Weasels", avtomobili z dvema članoma posadke z zelo nizko silhueto. Prvi modeli tankov nove generacije, kjer so se Nemci res resno ukvarjali s stiskanjem postavitve. In nekaj zanimivega znanja o upravljanju. Zlasti električni prenos in lokacija menjalnika, nameščenega v motorju. In sami tankerji, par, so dejansko ležali. Hkrati sta bila menjalnik in motor nameščena zadaj, dekleta pa so bila udobno nameščena na trebuhu. In njihove noge so stiskale prestave in gumbe zadaj, roke pa so se med prestavljanjem udobno premikale. Najbolj ležeči sedež je narejen po naročilu in posnema obliko njihovih teles. Stolpa res ni - izkazalo se je, da so samohodne puške in tako nizke, da so valji zunaj.
  Seveda se top ne more obračati, lahko pa se malo vrti. No, sam lovec se famozno obrača okoli svoje osi in s tem kompenzira pomanjkanje stolpa.
  Magda je spremljevalkam razložila:
  - Tam so tanki brez kupole cenejši in nižji. Tukaj lahko nastavljamo višino, spustimo jo na 1,2 metra in dvignemo na 1,5 ... Skoraj kot partizani se plazimo po plastnu.
  S težo 12 ton je imel avto odličen prednji oklep 82 milimetrov pod kotom naklona 40 stopinj od vodoravne zgornje meje. Spodnja je zelo majhna. Strani so slabše zaščiteni na 60 milimetrih, vendar sami valji še vedno pokrivajo. Motor s 400 konjskimi močmi zagotavlja odlične vozne lastnosti. Poleg tega lokacija valjev in vzmetenja omogočata ne le zmanjšanje silhuete, temveč tudi odlično prečno driftanje.
  Všeč mi je ali ne, a težja menažerija, začenši s Panterjem, veliko bolj zajetna in okorna. In na snežne zamete in popolnoma krsto.
  Gerda, ki se je nastanila pri svoji dolgoletni partnerki Charlotte, in nehote je občutila nelagodje v utesnjeni, kompaktni in podolgovati škatli rezervoarja. Čeprav se moramo seveda pokloniti dejstvu, da se avtomobil z oborožitvijo T-4 in najboljšim oklepom prilega teži 12 ton. Plavolasi terminator je pripomnil:
  - Najbolj udobni tanki so bili "Tiger" in "Lion". V tem avtu se tudi mi punce težko obrnemo.
  Charlotte je odgovorila:
  - Toda zaščita ... Kot najnovejši "Panther", ki je šele od novembra začel vstopati v čete s 60-milimetrskim ohišjem .... Res je, da je čelo zaprto bolje kot naše s 120-milimetrskimi, vendar še vedno potrebujete zadeti. V takem kotu, kot je naš, bo 85-milimetrski top odbil tudi ob strelu v prazno.
  Gerda se je popraskala z nogo za ušesom, toda od tega giba je njen nožni prst vseeno počival na poševni strehi in pripomnil:
  - Rusi so nas opozorili, da se lahko pojavijo tanki kalibra 122 milimetrov. Inteligenca ne spi!
  Charlotte je samozavestno rekla, napihnila lica in od jeze zasukala usta:
  - Naša inteligenca je kot vedno na vrhu. Samo mi smo bili zaprti v tesnem boksu.
  Novi motor s 400 konjskimi močmi, kot je pisalo v navodilih, je bilo mogoče za kratek čas okrepiti z mešanico vode in kovine ali dušika. V tem primeru bi lahko tank nekaj minut hitel s hitrostjo več kot 100 kilometrov.
  Sovjetske čete so šle v preboj, pred tem pa so prerešetale vse jarke in bunkerje nacistov. Toda nacisti so večino vojakov umaknili v drugo in tretjo črto. Nato so pehoto skušali srečati z topniškim ognjem in mitralješkimi vrstami.
  Spredaj so se seveda premikali tanki. Ker močnejši T-34-85 še ni prišel v množično proizvodnjo, je napadel manjši in bolj mobilni T-34-76. Ti so se ne glede na izgube povzpeli na linijo rovov in izkoristili svoje odlične vozne lastnosti v snegu.
  In tukaj so nemški avtomobili, ki poskušajo odgovoriti. T-4 je bil že umaknjen iz proizvodnje, vendar je nekaj teh še vedno v uporabi. Nenavadno je, da se v snežnih zametih premikajo bolje kot novejše pošasti. Te je treba še začeti, da očistijo sneg, ki se je zasul med drsališčema. Smešno je celo, kako Fritz kuha vodo v kotlih, nato pa jo zlije na tirnice, da se ta podla skorja odstrani.
  Tudi najboljši nemški tank "Lion" celo trpi s takimi valji. Res je, v večini modifikacij so Francozi to že upoštevali, sam stroj pa je sposoben premagati štiriintridesetico ... A to je le pogojno rečeno tako preprosto.
  Ampak tukaj je nekaj nemških tankov še premaknjenih ... Ostali pa, kako bi rekel ... Na vrhu! Res je, da iz "Lion" kul tankerji poskušajo zadeti T-34-76 z velike razdalje. Opozoriti je treba, da glede na krhkost oklepa sovjetsko zasnovane lite kupole na žalost obstaja možnost zadetka.
  Pomanjkanje legirnih elementov je tako akutno, da so celo 50 mm puške Fritz nevarne. Zadetki majhnega 37 mm topa pa povzročijo tudi zrušitve in odpadanje oklepa ali pokanje trupa s kupolo.
  Relativna ranljivost "štiriintridesetih" je pripeljala do dejstva, da je bila ideja o ponovnem opremljanju "Panthers" z močnejšo pištolo odložena do boljših časov. Oziroma tiste najslabše - če IP-ji gredo v serijo. Toda doslej IS-1 še ni postal množična serija. Toda podatki so že pricurljali na račun IS-2. Ker so mnogi generali že razumeli, da je ZSSR skoraj obsojena, in se jim ni zdelo sramotno izdati domovino za denar. Tako je število vohunov, vključno z generalštabom, močno naraslo.
  Tukaj je težka modifikacija "Lion" s 128 mm topom. S svojo dolgo šapo poskuša doseči štiriintrideset ... Toda poskusite zadeti.
  Vendar se sovjetski tankerji odločijo, da bodo sami napadli Fritz. Tudi če upoštevamo hitrost ognja topov Wehrmachta, je to samomorilno.
  Tu je "lev" uspel odtrgati stolp in štirje prijatelji so odleteli kot golobi v naslednji svet ... Toda drugi tanki še bolj aktivno zmanjkuje ... Tukaj so se obrtniki zaostrili, da bi nekako okrepili dizelske motorje, da ti, čeprav za kratek čas, vendar brez mešanic, pospešijo rezervoar do 70 kilometrov. Po tem naj se motor zlomi. Tu pa v napad stopijo obupani fantje, ki jim ni več povratka. No, kaj? Če se drugače ne da živeti, potem pozabi na preživetje.
  In zdaj, kot demon iz snežnega sveta, sovjetski tank, ki je zase izbral najdražjo žrtev, udari s težkim in smrtonosnim "levom". Nemški avto je ravno začel zapuščati hangar.
  Udarec je močan, gobec sovjetskega stroja je upognjen. "Lion" je precej nizek in trupa obeh strojev sta sploščena. In potem eksplodira nemški motor spredaj. In začne se požar in beg nacistov skozi spodnjo loputo.
  Seveda se niso vsi sovjetski tanki uspeli prebiti na razdaljo zabijanja. Orodja Fritz delujejo in brusijo. A komur uspe, kako bo udaril!
  Gerda in Charlotte sta bili nekoliko pred svojimi prijatelji in sta bili v mejah, ko so bili sovjetski avtomobili že vidni. No, lahko streljaš, vendar je bolje, da se približaš. Od petih kilometrov je celo krhek oklep štiriintridesetih težko vzeti.
  Ognjena Charlotte je filozofsko pripomnila:
  - Vedno je tako. Ne more streljati od daleč!
  Gerda je odgovorila:
  - Lahko, če si dovolj previden!
  Toda do zdaj jih situacija ni prisilila, da bi odprli ogenj z velike razdalje. In komaj kdo bo opazil njihov belo pobarvan rezervoar. In avto se tako dobro pelje. Nihče ne bo zameril podvozju.
  In ja, vožnja je gladka. Tudi sovjetska vozila niso slaba in tukaj so že vdrla v prvo črto nemške obrambe in prebijajo drugo. In vreme ne leti, dvignila se je snežna nevihta in številna letala Wehrmachta so izključena.
  Glede na številčno šibkost rdečega letalstva in akutno pomanjkanje goriva lepšega vremena ne more biti.
  Naj se Fritz skrije. Nekateri so že začeli celo mahati z belimi cunjami. Hitler bo kaput...
  Gerda je streljala z dveh kilometrov. Načeloma to še ni poraz zagotovo, ampak ko vidimo koliko Nemcev so Rusi uspeli ohromiti, kaj potem pričakovati. Še več, štiriintrideset so še manj vztrajni kot na začetku vojne in jim še ni uspelo razviti novih nahajališč. torej...
  Plavolasa terminatorka je bila zelo zaskrbljena, ko je potegnila sprožilec pištole. Navado živega streljanja je že izgubila - razen pri napadu na Murmansk, čeprav je med nosečnostjo, pa tudi v prvih mesecih svojega vladanja še naprej vadila na streliščih in poligonih. Ampak očitno se je lažje boriti v bikiniju in bos, postaneš eno z avtom ... Granata je zadela in zvila stolp ... Ne, ni zagorelo, a prijatelj se je vseeno moral ustaviti. Zdaj pa še ena žrtev...
  Charlotte šepeta:
  - Ki se je navajen boriti za zmago. Z nami bo šel v grob ... - je odstrelila Gerda in rdečelasi bojevnik se je popravil. - Ali bolje rečeno, vsi skupaj bomo spravili sovražnike v grob.
  Sneguljčica Terminator je jezno prekinila:
  - Da, ni navdiha, ne odvrnite pesmi!
  Charlotte je prosila:
  - Zapojte sami! Tako ste sposobni!
  In Gerda, ki je vodila ogenj, je pela;
  Domovina in vojska sta dva stebra,
  Na kateri sloni planet!
  S prsmi te bomo varovali,
  Tvojo vojsko greje vse ljudstvo!
  
  Oblaki so hladni in toplota je sijala,
  Mitraljez je drgnil vojakovo ramo!
  Za vedno domovina s tabo smo,
  Izkopljemo grob zlikovcu!
  
  Da, včasih je obraz sreče krut,
  Krogla hoče prebosti naše srce!
  Majhnost se je umaknila in borec je umrl,
  Odprite vrata Gospodova junaku!
  
  V nebesih brez dna imamo mir,
  Raj, blaženi bojevnik ne sveti!
  Mir v domovini nosim s seboj,
  Naši otroci bodo okusili sad zmage!
  Med petjem je Gerda premagala še devet tankov in tako bistveno izboljšala svoj rezultat.
  Nato je Charlotte zapela:
  vabijo zvezdne višine,
  Pritegnite v neskončne razdalje!
  In naši ljudje sveta misli,
  Sanjajte o letečem Ikarju!
  
  Moje oči so uprte v nebo
  Krogle se je težko dotakniti.
  Od prvih Arhimedovih vijakov -
  Skobljal jih je dolgo in dolgočasno!
  Potem se dekle ni moglo upreti in je začelo ciljati in streljati ... Sovjetski tankerji niso bili pozorni na strele, čeprav se je pridružila tudi Magdina samohodna puška. Kljub temu v snežnem metežu ne vidite, kam, kaj in kako zadene. Poleg tega sta se oba tanka usedla in se skoraj nista razlikovala od snežnega zameta. Da, in nova pištola je bila bolj neopazna, na koncu pa je bil dušilec zvoka z odprtino za svetlobo. To je najbolj zahrbten avto, ki ga je izdelal Fritz.
  Kras, ki je v tistem trenutku lebdel z boka, je navdušeno zapel:
  - Če se ženske prepirajo, je bolje, da se ne prepirajo!
  Zdelo se je, kakšno škodo lahko povzročita dva le dvanajsttonska avtomobila? Vendar so v tem primeru okvirji vse. Dekleta praktično niso zgrešila, čeprav se niso vsi zadetki izkazali za smrtonosne. Trije ali štirje poševni oklepi štiriintridesetih so se odbili, približno ducat pristankov je povzročilo poškodbe različnih stopenj vozil, vendar iz kategorije tistih, ki jih je enostavno popraviti na terenu. Toda približno petdeset nekakovostnih oklepov sovjetskih vozil je bilo resno poškodovanih.
  Tukaj se je na primer poveljniška štiriintridesetka začela trgati ob detonaciji streliva. Stolp je bil vržen daleč stran, gobec pa se je spremenil v volan. Ljudje so tudi umirali.
  Sovjetski tankerji so z zamudo ugotovili, da jih pičejo, in so poskušali protinapasti.
  Tiger girls so zelo natrpani, vendar je obremenitev streliva z 82 granatami povsem primerljiva s Panther. Čeprav strelivo leži na nosu in se dekleta o njih odlepijo s komolci. A še vedno je na kaj streljati, pri približevanju pa je lažje zadeti Ruse.
  Gerda se zelo hitro prekriža in, ko pošlje še en rezervoar v odpad, zašepeta:
  - Bog mi odpusti! To so pogumni fantje, a eden od njihovih poveljnikov je čisto nor!
  Charlotte je pripomnila in histerično šepetala:
  - Če pridejo na krov, potem konec!
  Štiriintridesetka je res streljala v gibanju, zavita v dim, drhteča od tresenja. Seveda so njihovi zadetki redki, streli nenatančni, a tank brni.
  Čelo je še vedno odlično zaščiteno, oklep pa je, kakor koli že rečemo, kvaliteten, cementiran. In to pomeni, da površina povečane trdote daje odličen odboj, tako kot skakajoči zajec.
  Ampak vseeno, notri je neumno, enako je, kot da bi zlezel v boben in ga bodo premagali s težkimi palicami.
  Res je, da se je kabina zaradi udarcev zelo segrela, a ko si v bikiniju, je lepo tudi po potapljanju v snežne zamete. Toda veliko bolj neprijetno je, da je sovjetska granata zadela desno ploščo drsališča. To je za vozne zmogljivosti avtomobila, kot pajser pod oko. Čeprav, glede na to, da valji niso šah, ampak ločen voziček, se rezervoar še vedno lahko premika. Obrni se in odidi. To bi bilo treba storiti že prej. In tako je zaščita krme šibkejša. In kot nagiba je manjši. Če zadene, se lahko prebije. Ruske puške niso tako šibke.
  Gerda je zašepetala in iz njunega polavtomatskega topa spet izpustila dar pekla:
  - Ampak Pasaran!
  Čeprav ta beseda oziroma moto španskih komunistov za nemške tigrovske bojevnike ni videti prav nič primerna. Konec koncev so se nacisti borili na strani Franca. Čeprav včasih vojaki voljno sprejmejo trike drugih ljudi.
  Pri streljanju je Charlotte malo obrnila samohodno pištolo Laska, zlom desnega valja z izstrelkom jim je v zvezi s tem povzročil težavo.
  Sovjetski tanki skozi snežne zamete niso dirjali tako hitro kot po avtocesti, vendar so njihovi hitri skoki motili pogled in bili so hitri.
  Tukaj se granate dejansko izlivajo iz neposredne bližine.
  In Gerda strelja z največjo hitrostjo, prepojena z znojem. poševni oklep
  odboji na čelo, če pa jih zadenejo v prazno po straneh ...
  Charlotte je zavpila:
  - In tudi če padem v globino pekla - ne bom se vrnil v zibelko!
  Dekleta streljajo do konca, vendar granate hitijo s strani in prebadajo in lomijo valje. Oklep poči in avto zagori.
  Gerda se odloči:
  - Spodkopavamo avtomobile in odidemo!
  Charlotte z muko vzklikne:
  - Ali želite prenehati z železom?
  Gerda odločno reče:
  - So stvari pomembnejše od kovine, na primer okvirji!
  Charlotte strga majhno filmsko kamero in zavpije:
  - Toda naši podvigi bodo za vedno zabeleženi!
  Gerda je z golimi prsti obrnila ročico, ki je aktivirala eksploziv, ki je lahko razbil eksperimentalni rezervoar. Tigrici je bilo zelo žal, da je uničila takšno umetnino, toda kam lahko greš, če bodo sicer sovjetski bojevniki, ki jim ni mogoče zanikati poguma, zasegli edinstvene tehnologije.
  Tako so razstrelili Lasko in se potopili v snežni zamet, da bi rešili svoja edinstvena življenja.
  Tudi Magda von Singer in Christina se nista hoteli umakniti in njun avto so raztrgale natančne granate. Takšna je usoda - neusmiljeni Pallas vsake vojne. Ko se moraš umakniti, zapustiti svoje srce. Toda dekleta so se borila spretno in uspela porabiti skoraj celotno količino streliva. Toda zdaj so se morali kot kače zariti v snežni zamet in se tam poskušati rešiti neizprosnega sovjetskega orožja.
  Ko ste prepoteni in v bikiniju, plezanje v globino snega ni najbolj prijetna ideja. Toda kako pogosto v našem svetu delaš, kar te veseli. V vsakem primeru je na primer svetloba resno uspela ožgati Christinine podplate, božanske noge, streljanje do konca. Toda deklica je od tega postala še bolj jezna in zavpila:
  - Čast in pogum po teži se ne prodajata!
  Magda, ki je bila tudi zažgana, celo zagorelo kožo so ji prekrili žulji, je vzkliknila:
  - Ogenj je toplota, ne ogenj!
  Sovjetski tanki pa so sami olajšali nalogo. V jezi so brez usmiljenja ustrelili zapuščene "podlasice", pri čemer so v zlomljeno kovino vtaknili na desetine granat. Hkrati se je del tankerjev nagnil iz loput in, kot slap slapa, krila samih nemških avtomobilov in tistih, ki so vozili nespodobne besede.
  Magda je naredila grimaso in pripomnila:
  - Oni, boljševiki, so seveda pogumni, a izjemno nekulturni!
  Christina, ki je pljuvala sneg v usta, je nepričakovano pokazala ostro pravičnost:
  - Mislite, da so naši bojevniki boljši?
  Magda je v šali pripomnila:
  - Seveda je bolje, če zmagamo. Kavkaz je že naš, do Moskve je le še nekaj sto kilometrov ... - In medena blondinka je strogo razgalila svoje dolge zobe. - Ali pa želite prenašati govore o izdaji?
  Christina, ki je videla že dovolj vsega in vsakogar, je le z nogo dvignila vodnjak snežnega prahu in se zahihitala ter pripomnila:
  - Včasih je molk najstrašnejša vrsta izdaje.
  Noč, snežni metež in snežni zameti so štirim dekletom dali dobre možnosti za preživetje.
  . POGLAVJE #15
  Še več, nasprotnikom ni prišlo na misel, da bi česali sneg in v snežnih zametih iskali golonoge hudičke. Tako so bojevniki, zakopani v sneg, sedeli, sovjetski tanki pa so šli naprej in razvijali preboj. Čeprav je več kot sto avtomobilov ostalo ležati polomljenih, zlomljenih,
  kot posledica akcije tigrovk.
  Na splošno so sovjetske čete v prvih nekaj dneh dosegle nekaj uspeha in uspele opazno prodreti v sovražnikove formacije.
  Fritz se je umaknil v sam Tihvin in se poskušal uveljaviti v mestu. Seveda so hiše in stanovanjska območja že sama po sebi resna zaščita pred napredujočimi sovjetskimi četami.
  Pogumnim štirim tigricam se je uspelo umakniti v Tihvin. Toda za obrambo mesta so morali vzeti v roke avtomate. In za tankerje to ni najbolj prijetna zabava.
  Charlotte, ki je streljala iz napredujoče pehote in poslala še enega rdečega vojaka na drugi svet, se je izrazila:
  - No, ali nismo pošasti ... In tudi mi hočemo dobiti zaklad!
  Med zavzetjem mesta s strani Nemcev je bil Tikhvin resno poškodovan.
  Zdaj so se Fritzi usedli na barikade in pričakovali, da bodo zgradili nepremagljivo obrambno črto.
  Gerda je odprla ogenj z enojnimi streli - treba je bilo shraniti kartuše. Sovjetske čete so izgubile preveč tankov, zato je pehota šla v napad.
  Seveda ni bilo dovolj oklepnikov sovjetskih modelov. Zato so biserili vojake za zakol. In pričakali so jih mitraljezi in mitraljezi. Četverica je dobro streljala in se spretno skrivala v barikadah.
  Gerda je odložila drugega sovjetskega vojaka in zapela:
  - Doseči moramo podvig z orožjem - drugače ne bomo imeli smisla živeti!
  Bitka je divjala po vsem mestu. In bombe so že deževale od zgoraj, še posebej, ker se je vreme opazno izboljšalo in je Fritz dobil prednost.
  Gerda je besna vrgla svoje bodalo s svojimi gracioznimi golimi prsti in zavpila:
  - Naša bitka bo zmagala, drugače je nemogoče!
  Charlotte je prav tako dobro odgovorila in dodala:
  - Ena zmaga, a velika!
  Gerda je v kratkem rafalu odrezala več borcev in dodala:
  A poraz ni nikoli majhen!
  Sovjetske samohodne puške so streljale na Tihvin, poljsko in oblegovalno topništvo se je potegnilo malo kasneje. Fritz je okrepil obrambo in zračni pritisk. Sovjetske čete so potegnile nova letala.
  Pojav legendarnega Marseilla je dramatično spremenil razmerje moči.
  Veliki as je letel z ME-309, oborožitveno zelo močnim orožjem. In dobesedno pometel vse na svoji poti. Tudi v sovjetski vojski so posebej opozarjali, da se takšna pošast pojavi v zraku.
  Sam Marcel se nikakor ni imel za zlo, še manj za kruto osebo. Verjel je, da z bojem proti Rdeči armadi le izpolnjuje svojo sveto dolžnost do domovine. Poleg tega mu veliko dejstev o grozodejstvih nacistov ni bilo znanih. Da, in preveč se je pripisovalo vojni.
  Ampak tukaj je prvi superass boj po vrnitvi. Letijo sovjetski bombniki, jurišna letala in lovci. Jasno je, da želijo dati oster boj kopenskim enotam Wehrmachta. Toda Marcel vse to vidi in strelja z razdalje petih, šestih kilometrov in celo žvižga skozi nos.
  Sovjetski avtomobili in pogumni asi še vedno niso zares videli sovražnika, saj so njihova letala začela eksplodirati, njihova krila pa so se sesula. Marseille je streljal brez namerjanja, a intuitivno. Zdelo se je, da vnaprej ve, kam bo vsak pilot letel in usmeril svojo krilato pošast. Tako se je izkazalo, da mladenič z otroškim obrazom pomete krilato armado.
  Novo leto, čeprav zmrznjeno, se je izkazalo za vroče. Sovjetske čete so obupno in trmasto napadale, poskušale zavzeti Tikhvin. Fritz se je trmasto branil in poskušal ostati v mestu, kjer je ležala arterija, ki je hranila nepremagljivi Leningrad. Poleg tega je šlo za prestiž nemških čet, ki se težko in sramujejo odpovedati velikim mestom.
  Po sreči se je vreme izboljšalo in številni sovražni bombniki, zlasti masivni Yu-288, so zadeli položaje sovjetskih čet in bombardirali komunikacije.
  Sovjetski letali Yak-9 in Lagg-5 sta bili po oborožitvi in hitrosti precej slabši od sovražnika. Zlasti ME-309 je kot zmaj izločil šibkejša sovjetska vozila. Poleg tega so Nemci razvili taktiko dvojnega krila, ki je omogočila učinkovito uporabo njihove številčne prednosti in zmanjšala nekatere težave z manevriranjem trdoživih, močno oboroženih, a težkih nemških vozil najnovejših Focke in ME. Poleg tega so se na sprednjih delih začeli pojavljati reaktivni ME-262, čeprav ta stroj še ni povsem tehnično zanesljiv, pa tudi lažja, okretnejša in cenejša različica HE-162. Slednji stroji so bili lažji za izdelavo in tehnično bolj zanesljivi kot reaktivni messerschmiti. Toda za njegovo upravljanje so bili potrebni piloti precej visoke kvalifikacije. Kar je nekoliko amortiziralo, so bile pozitivne lastnosti tega razvoja, kot je nizka teža letala - le 1,6 tone v prazni obliki, nizki stroški in izdelljivost proizvodnje ter najboljša manevrska sposobnost na svetu.
  Toda tisti nemški asi, ki so obvladali ta avto, so se z njim razsipavali. Posebej uspešen je bil Huffman, pilot številka dve za Marseillom, ki je ostal nedosegljiv. Ko je presegel rezultat 300 podrtih avtomobilov, je Huffman prejel visoko odlikovanje viteškega križa železnega križa s hrastovimi listi, meči in diamanti. Njegova taktika približevanja na minimum, nato udarjanja in letenja nazaj je najbolj priročna na HE-162. Tako se je Huffman izkazal za izjemnega mojstra boja na blizu. Čeprav je rezultat Marseilla 3117 - sestreljenih letal še vedno nedosegljiv.
  Še več, 2. januarja 1944 se je ta legendarni pilot pojavil na nebu, kljub temu pa je prepričal Hitlerja in spomnil, da se nemške čete počutijo slabo, močnejša nemška oprema pa očitno prehaja v snegu. Zato je treba zagotoviti oskrbo z zrakom obkoljenega Tihvina, kjer so se naselile nemške čete in bombardirati vse pristope do mesta.
  Tigrice so streljale po tleh, superas pa v nebo.
  Že prvi dan je Marseille opravil šest poletov in sestrelil več kot sto sovjetskih letal. Res je, 4. januarja se je vreme močno poslabšalo ... Dvignila se je snežna nevihta in sovjetske čete so vdrle v mesto.
  Čudovita četverica terminatork se je raje borila skupaj - z ramo ob rami. Tako edinstveno lepa in smrtonosna. Zaradi mraza so bili primorani obleči kamuflažo in se boriti v belem.
  Na pomoč je priskočil tudi deček ninja Karas. Neustrašen terminatorski otrok se ni bal mraza in se boril sam v kratkih hlačah. Njegov edini vir toplote je bila kamuflažna krema, zaradi katere je njegova čokoladno ožgana koža postala bela pod snegom, ki je kar naprej padal in prekrival vse ulice. Poleg tega je v boju uporabljal metanje zelo tankih kovinskih diskov in meč katano. Seveda pa je streljal odlično, in to iz ujetih orožij. Dekleta pa tudi niso zgrešila uporabe avtomatskih pušk.
  Takšno orožje je natančnejše od avtomatskih pušk in, kar je najpomembneje, bolj zanesljivo. Vendar pa jurišne puške MN-44 Nemcev praviloma niso pustile na cedilu. Do tretje zime je bil dobro naoljen nemški vojni stroj pripravljen. Zlasti celo v snežni nevihti sta Focke-Wulf in ME z uporabo ogrevanja uspela sovjetskim enotam dati boleče, čeprav omejene injekcije.
  Gerda strelja na roko in poskuša ne gledati v smer, kamor so padali sovjetski vojaki. Veliko borcev je bilo zelo mladih, starih sedemnajst, šestnajst let. Pehota je bila zaposlovana s plazovi in je pobrala vse vire. Res se je veliko izgubilo.
  Toda med Fritzi je polno tujcev. Predvsem Švedska, v kateri so na nedavnih volitvah zmagali nacisti, to marionetno ozemlje pa je pod nadzorom Tretjega rajha. No, že dve diviziji in štiri brigade iz Švedske sta prišli kot prostovoljci. V sami državi potekajo shodi in množični pohodi, ki zahtevajo vojno. In nosijo portrete Hitlerja in Karla dvanajstega.
  Vstop Švedske v neposredno vojno je torej vprašanje časa. Španija in Portugalska sta že v vojni, vendar pošiljata vojake dlje proti jugu. In zdaj pozimi na splošno poskušajo plezati nekje onkraj Kavkaza. Brazilski korpus je očitno pripravljen na skok v Srednjo Azijo, kjer gibanje Basmači že razplamti z novo močjo.
  Toda to so vse podrobnosti, v Tihvinu se borijo tudi divizije Vlasova. Ti fantje se borijo proti zlu in se zavedajo, da jih v ujetništvu čakajo strašne muke in neizogibna zanka. Kaj pa Nemci? Vendar brez sladkorja! Tudi njim bo težko, mnogi bodo pomrli v Sibiriji, a vseeno jih ne bodo vsepovsod obešali.
  Gerda, ko je zamenjala posnetek in pokosila vojake, oblečene v sive plašče - Rusi nimajo dovolj maskirnih oblek za vse, si je predstavljala, kaj bi jih lahko čakalo v primeru ujetja ... In se nasmehnila možni seksualni, kul avanturi . Res je, potem bo v Sibiriji še slabše. Kako pride do te zmrzali - toplota metalca ognja je še boljša. Tukaj v puščavi so se hitro navadili na vroč pesek in tekli bosi, a ni šlo tako. Po nekaj urah v bikiniju na mrazu se je začelo tresti in se je bilo treba ogreti v banji. Tam so njihovi mladeniči iz elitnega bataljona SS ogrevali telesa z udarci smrekove metle. No, in ne le seveda z metlo - tam so izbrani čedni arijski fantje, kar potrebujete!
  Popolnoma so izgubili nekdanjo sramežljivost ali pa so morda, nasprotno, pridobili ohlapnost ženskega mačota. Toda zdaj se morajo malo umakniti - sovjetski pehoti, ki so zasuli pristope s trupli, so se približali prenevarno in začeli metati granate.
  Treba je bilo prekiniti razdaljo, da ne bi padli pod razdrobljeno točo.
  Magda je dobila manjšo ureznino od šrapnela in v odgovor v treh sekundah izstrelila osem nabojev. Sovjetski vojaki so pobegnili skoraj brez zloma, le rahlo počepnili in posnetek je našel svoje žrtve. Izpraznjenih osem nabojev in Christina. Agresivna rdečelasa hudičica je izrazila:
  - Norosti pogumnih pojemo pesem!
  Toda sovjetski vojaki so se očitno odločili dokazati, da je to življenjska modrost. Nemški jurišni mitraljez udarja z vso silo in zdi se, da njegovih strelov ne upoštevajo. Čeprav vojaki padejo, tisti, ki so preživeli, še naprej bežijo in celo mečejo granate skoraj v prazno, čeprav je to mogoče storiti že prej.
  Crucian zelo spretno vrže diske in z enim odseka dva ali tri vojaka. Nato napade s svojim mečem, ki reže mitraljeze in puške - zlahka kot vžigalice!
  Deček ninja je še čisto majhen, videti je star enajst ali dvanajst let, a je tako hiter ... Nimajo časa, da bi ga udarili ali se branili. Otroka so vzgajali in usposabljali od rojstva, metali meče na otroka, ga prisilili v razpletanje in rezanje trakov, potopili v ledeno luknjo, postavili posebej usposobljene mačke. No, in še veliko več, spreminjanje genetsko nadarjenega fanta v pravi stroj smrti. Njegova mati je ninja petindvajseta generacija, oče je močan sibirski čarovnik in ideološki sovražnik sovjetske, "sovjetske" oblasti. Odlična genetika in usposabljanje s čarovnijo sta naredila fanta najboljšega med ninjami. In seveda, cesar Hirohito je fanta poslal na nemško-sovjetsko fronto, da bi Nemcem pokazal, da niso najbolj kul supermani, ampak da so na Japonskem hudi fantje.
  In Karas (krap simbolizira ponos in vitalnost samuraja!) se je izkazal za vrednega bojevnika.
  Na primer, z golimi prsti, rahlo pordelimi od mnogih ur bivanja na hudem mrazu, vrže jekleno ploščo, tanjšo od lasu. In v rokah dva meča hkrati, da bi bilo lažje rezati debele vrste sovražnikov. Kako grozen je ta terminatorski otrok, da so se sovjetski vojaki, ki so bili brez obrambe pred udarci mečev in izstrelkov diskov, prvič nagnili nazaj in doživljali pravi strah.
  Dekleta, ki so zamenjala posnetke, so začela žareti še hitreje ali bolje rečeno nikamor.
  Trupla pehocev so bila zložena v gomile. Skoraj takoj sta zmrznila v mrazu in več vojakov je splezalo po njih. Tako so plezali in obračunavali z izgubami. Toda ninja je vstopil v boj in spet, kot da bi valovi strahu oddajali.
  Obupni napad je divjal skoraj cel dan. Za ceno največjih izgub so sovjetske čete zasedle nekaj četrti in potisnile Nemce na več linijah. Toda šibka podpora topništva - nemško letalstvo je v preteklosti bombardiralo železniške tire, prikrajšalo oskrbo in veliko žrtev med napredujočimi enotami, je bilo prisiljeno začasno prekiniti gibanje pehote.
  Kljub tveganju takšne taktike so bili tanki vrženi v boj. V bližini Tihvina je bilo treba razbiti sovražnika, dokler Fritz s svojo prednostjo v tehnologiji ne deblokira mesta.
  In v tem napadu je bila sprejeta precej tvegana odločitev - uporabiti tank IS-2. Vozilo, posebej zasnovano kot prebojni tank. Ker je močna puška zaradi nizke hitrosti ognja in relativno slabe natančnosti ognja slabo primerna za boj proti tujim tankom, lahko kljub temu uspešno uniči neoklepane cilje.
  Torej, čeprav so tanki v urbanih razmerah samomorilski bombniki, je treba položaje prebijati, tudi s čelom.
  Štiriintrideset se bodo premaknili prvi. Razmeroma lahki in ne veliki avtomobili so dirkali po ozki stezi ... S streh so na njih deževale granate in molotovke. Nato so eksplodirali prikriti rezervoarji bencina in napalma. Toda velike izgube tankerjev ZSSR niso ustavile. Izgubili so na stotine avtomobilov in vdrli v središče mesta, kjer so začeli trmasto izmenjavo udarcev. Tudi učinkoviti faustpatroni, ki so razbili šibek stranski oklep štiriintridesetih, niso prestrašili sovjetskega vojaka.
  V boj so bile naenkrat vržene tri tankovske armade. Stalin se je celo odločil zavrniti drugi napad v smeri Voroneža, da bi dosegel odločilno zmago nad Tihvinom in rešil "zibelko revolucije". Tudi če je gorivo izdano po strogih omejitvah, se za nekaj ur vožnje na dan izgubi kavkaška nafta, razvoj novih polj pa zahteva čas in denar, človeških virov, ki jih sovjetskemu imperiju zaradi vojne močno primanjkuje. na dveh frontah.
  Toda Tihvin je arterija Leningrada in cesta življenja, in kar je najpomembneje, je simbol dejstva, da sovjetske čete lahko in zmorejo premagati številne in dobro oborožene fašiste. Torej ne bomo zdržali cene ...
  Tank IS-2 je videti impresivno - tudi izgleda kot štiriintrideset, le da je kupola pomaknjena še bolj naprej. Seveda je sama cev debela in dolga, ne gre primerjati s T-34-76, ki še vedno dominira na bojišču. Ves januar titanska prizadevanja T-34-85 ne bodo proizvedla več kot sto.
  Resnica je presenetljiva ranljivost čela stolpa - ravno in ne preveč debelo oklepljeno.
  Crucian, ki je v tanke metal majhne, a zelo močne eksplozivne granate, je pritekel k dekletom in predlagal:
  - Naj zgrabimo IS-2 in ga zajahamo?
  Magda je idejo podprla:
  - Seveda, vozimo se! Pogrešali smo kabino.
  Gerda je fanta opozorila:
  - Ta tank ima štiri mitraljeze!
  Karas je pomežiknil dekletom in opazil:
  - Torej je dobro. Kmalu bo pehota spet napadla, vi pa jo boste pokosili!
  Magda je dregnila dečka ninjo.
  - Pohiti terminator!
  Rožnate pete so švigale kot krila komarja, karateist je tekel hitreje od olimpijskega prvaka v sprintu. Za začetek je v mogočni IS vrgel majhno kepo s šopkom dima. Izbruhnila je reakcija, valil se je gost dim. Hkrati so se črni curki razpršili v različnih smereh in zaslepili mitraljeze.
  Potem ko je posekal več pehote, je Karas poletel kot tlakovec, izpuščen iz baliste, in se povzpel na stolp. S posebnim kavljem je odtrgal loputo in nazaj vrgel težek pokrov. Nadalje je vse preprosto - nekaj zamahov z dvema mečema in pet članov posadke težkega tanka se je ločilo v njihovih glavah. V sled so mu skočile tudi deklice, ki so, potem ko so odvrgle krzneno kamuflažo, spet končale v bikiniju. Kaj je toplo v rezervoarju med vožnjo. Dizelski motor s 520 konjskimi močmi dobro ogreje kovino. Da, goli dekliški podplati veliko bolje občutijo sam avto kot skozi posebne zimske škornje z rebrastimi podplati iz sintetične gume. Nemška intendantska služba je upoštevala izkušnje ostrih zim in ustvarila novo strelivo, v katerem noge v mrazu niso tako mrzle. In res škoda, Fritzi so lokalnemu prebivalstvu vzeli škornje iz klobučevine in jih navlekli nase. Ali zavite v krznene šale.
  Karas je Magdo v slovo poljubil na ustnice in rekel:
  - No, rezervoar je za vas! Boril se bom tam, kjer znam bolje ubijati.
  Gerda je dečka občudovana poljubila na spolzko, elastično peto in rekla:
  - Ti si čudež!
  Christina je dodala:
  - Arijev standard!
  - Vem! - je rekel deklica in z enim skokom iz napol odprte lopute skočil ven na mraz ... Nato je pokrov padel z rjovenjem ... In dekleta so dobila priložnost, da se borijo na sovražnikovem orožju. In pištola je res močna. Močnejši je le nedavno pojavili Lev-3 ali kot so ga imenovali tudi "kraljevski lev" s 128 mm topom. Toda ta tank je še vedno na frontah v posameznih izvodih. Med praznovanjem 8. novembra so ga pokazali obsedenemu Fuhrerju. Seveda, dokler še ni v seriji. Mimogrede, IS-2 gre mimo, njegova prva uteka.
  Doslej tudi sovjetski tankerji niso izstrelili niti enega strela, očitno so iz pištole zagotovo izbrali tarčo.
  Christina je sarkastično pripomnila in zavrtela mehanizem:
  - Oh, smeti ... Tukaj ni avtomatizacije in vse je treba narediti ročno ...
  Gerda, ki je med kazanjem pojedla psa, je opazila:
  - In pogled je slab in vidljivost nepomembna. Niso zelo dobri pri ciljanju.
  Magda, ki se je z boso nogo dotaknila menjalnika in obračala škatlo, je opazila:
  - In vendar je v primerjavi s štiriintridesetimi nekaj napredka. Predvsem je lažje pretikanje prestav. Kabina je utesnjena, a bolj ali manj se da premikati. Streliva je res malo. Osemindvajset krogov ...
  Gerda je logično pripomnila:
  - Morda je dovolj za streljanje na omejeno število bunkerjev, vendar očitno ni dovolj za popolno tankovsko bitko.
  Charlotte je v rezervoarju našla nekaj dobrega:
  - Ampak strojnica je na vrhu! Štiri mitraljeze lahko zagotovijo dobro zaščito. In potem sem pogledal to "miško" - v njej sta samo dva "pljuvanja" za tak avto ...
  Christina je pospešila motor in potrdila:
  - To je to! Je to oborožitev za tako težak tank sto osemdeset ton?
  Magda je kot panter, ki je ubil bivola, zarenčala:
  - Kokoši se smejijo!
  Dizelski motor močno pospeši rezervoar. Vidi se, da IS-2 še vedno vozi po avtocesti, na terenu pa bo vplivalo njegovo težišče, premaknjeno naprej. Ampak nič, dokler se lahko sprostite in si izberete vreden cilj ...
  Magda je odprla kupolo tanka, da je bolje videla.
  In tukaj je še en IS-2, takšne tanke je dobro uporabiti bolj množično. Za njim so še trije IS-i, a eden z lažjim topom 85 mm. Mimogrede, najnevarnejši, tako sposoben čelno udariti z avtom in hitreje udariti ...
  Magda se je odločila za strel z razdalje dveh kilometrov. Ukazala je v manjšem tonu:
  - Streljaj točno v čelo stolpa ... In ... Razumeš!
  Avto se je ustavil, tako da ni bilo gladkosti, in Gerda, ki se je pritoževala nad slabo kakovostjo optike, ki so jo verjetno zloščili nešolani najstniki, je usmerila cev. Dekleta so pomagala naložiti školjko, ki je tehtala funt in pol. Svetlolasa bojevnica je prislonila lice k zadku in poskušala otipati avto nekoga drugega. Saj iz tega topa, model 1931, še nikoli ni streljala. Močan, a zastarel, s koničastim izstrelkom, občutljivim na odboj. Na splošno pištola seveda ni bila načrtovana za tanke. Toda očitno se je protitankovska modifikacija 107 mm pištole, razvite leta 1940, izkazala za preveč nezanesljivo in jo je bilo treba opustiti. In tukaj je treba v pogojih slabe vidljivosti z razdalje 2000 metrov zadeti tarčo. Da, in sovražniku bo težko odgovoriti in udariti, toda ...
  Gerda je poljubila zaklep puške, hitro pogledala skozi loputo, z jezikom pobrala pest snega, ga pogoltnila, bose pete naslonila na ročice in ... streljala!
  Oddalo se je, tako da ga je peklo v zapestjih in mečih ter zaudarjalo po dimu.
  Darilo je letelo v dolgem loku in ... IS-2, ki je hodil spredaj, se je ustavil, začelo se je kaditi, nato pa je tovor streliva začel pokati ...
  Magda je veselo odgovorila:
  - To smo jim dali! - In logično, precej nelogično mešanje pojmov, je dodala. - Ne slika človek orožja, ampak človekovo orožje!
  Gerda je zarenčala:
  - Ponovno naloži!
  In dekleta so se napela... Seveda tukaj ni "Tiger", ampak se morajo potiti, je pa bolj zabavno, še posebej, ker se stoječi rezervoar hitro ohladi. Železo je dober prevodnik.
  Drugič je Gerda streljala hitreje in bolj samozavestno. IS-ji so se še naprej premikali in očitno še niso ugotovili, od kod streljajo topovi. Ja, in stop ni v ruski navadi. Ker je ukaz ... In druga granata že samozavestno zadene tarčo ...
  Gerda se oblizne in ukaže:
  In tretji tukaj ...
  Z veliko zamudo je četrti IS-1 odprl ogenj na poti ... In nenavadno je zadel, čeprav je s takšne razdalje od premikajočega se avtomobila to skoraj nemogoče, vendar streli odločajo o vsem! Vendar pa je razdalja za top 85 mm prevelika, presega mejo prebojnosti. Toda v stolpu je prišlo do močnega ropota in prednji oklep je popustil. Gerda je v odgovor poslala četrti "pisemski paket", ki je tehtal funt in pol ... Čelo rezervoarja IS-1 se je razcepilo in oranžni jeziki so se dvignili visoko v nebo.
  Dekleta se lepo borijo... Tisti dan so imele srečo. Toda zmogljivosti sovjetske vojske niso sorazmerne.
  Kljub vsem prizadevanjem Fritza je bil 13. januarja, za ceno največjih naporov ogromnih izgub, zavzet Tikhvin ... Ločene nemške enote so poskušale prebiti iz obkolitve, proti njim je bil prebit koridor - šest nemških divizij takoj z izbranimi tanki Lev, poskušajo rešiti junaško obrambo.
  Fant ninja in štiri dekleta so se prebili v ločenem odredu v slogu treh mušketirjev. Namreč tam, kjer se ni dalo tiho prebiti z bojem in preko trupel. IS-2 so seveda morali opustiti, a na poti so nepričakovano naleteli tudi na redek tank T-34-85, vozilo, ki naj bi nadomestilo zastarele in po prebojnosti premalo zmogljive topove T-34-76. .
  Stroj je imel podoben trup in podvozje, vendar večjo kupolo z dolgocevno in debelo pištolo. Pištola je bila v prodorni moči nekoliko slabša od Pantherja, tako zaradi nižje hitrosti izstrelka kot zaradi kakovosti streliva. Toda vseeno razlika ni bila videti tako velika kot milimetrski papir 76.
  Za navadnega "Tigra" je že nevarno, za "Leva" pa še ni - zato je 100 - milimetrov nagnjenih. Čeprav je pod določenim kotom obstajala možnost. Ali v spodnjem delu trupa, pa tudi ščitniki gosenic.
  Na tank so se vkrcali in odstranili posadko. Seveda je bila notri poškropljena kri. Stroj je popolnoma nov, vendar je obremenitev streliva precej skromna - le 35 granat. Kabina ni pretirano prostorna, a boljša od stare štiriintridesetice.
  Gerda je opozorila:
  - In tukaj je poveljniški stolp. To pomeni, da imamo močnega tekmeca. Zdaj Rusi ne bodo tako slepi.
  Magda se je zlobno nasmehnila in pripomnila:
  - In Rusi so že dobro streljali, čeprav ob slabši vidljivosti. Poleg tega je stolp postal večji in ga je lažje zadeti!
  Gerda se je temu glasno zasmejala.
  - No ja! To je največja težava naših tankerjev in verjetno krona tega tanka! Poskusi, udari!
  Charlotte je zapela:
  - En, dva, pet! "Tiger" je prišel streljati!
  Christina je pobrala:
  - Za srečanje s T-4 so noge širše od rok!
  In tako so odhiteli na tanku, ki se je premikal lažji od IS ... Gerda se je spomnila, kako so sovjetsko pehoto udarili s štirimi mitraljezi. Kosili so spodobno, Rusi pa se sploh niso zavedali, od kod jim je prispel tak napad. Toda po drugi strani, ko so se odpravili, so šli v napad, metali granate ... Nekaj kosov je kljub spodobni razdalji poletelo in eksplodiralo na stolpu. Seveda je to za oklep 100 in 90 milimetrov IS kot krogla za slona, vendar neprijetno brenči. Da, in gosenice je mogoče rezati.
  Tako sem moral zagnati motor in se umakniti. In potem je zmanjkalo streliva. Pokosili so več kot sto rdečih vojakov.
  Gerda je bila pretresena zaradi takšnega prezira smrti med sovjetskimi ljudmi. Arabci s svojimi obljubami o haremih in bisernih palačah niso imeli takšne predanosti. A to so ateisti - ljudje, ki ne verjamejo v posmrtno življenje in pravljice o rajskih vrtovih. In kaj jih motivira, da se tako trmasto borijo, ko je izid vojne že vnaprej določen in to ni nič drugega kot bes obsojenih?
  To je neverjetno težko razumeti in razumeti.
  Čeprav je med ruskimi izdajalci seveda veliko. "Osvobodilna vojska" Vlasova je v šestih mesecih obstoja oblikovala šest divizij in devet ločenih brigad. Čeprav je seveda jasno, da je biti vojak Wehrmachta lažje kot delati petnajst ali šestnajst ur na stroju za veliko slabše spajkanje, a vseeno ... Nemške divizije iz nekdanjih vojnih ujetnikov iz nekega razloga niso vidne na sprednje strani ...
  Čeprav je, mimogrede, v ujetništvu malo Nemcev, pa sovjetskih ... Zdi se že več kot šest in pol milijonov. Morda ne toliko Vlasovcev, čeprav se je veliko ujetnikov razpršilo v nacionalne divizije in legije, ki jih je nadzoroval SS. Poleg tega je bil del Rusov poslan v oblikovanje plemičev in monarhistov.
  A v vsakem primeru jim je na ta način uspelo zavzeti Tihvin, kljub izboljšanju vremena in množičnim bombardiranjem. Čeprav so plačali visoko ceno.
  Gerda je prejela ukaz in streljala na vžigalnik štiriintrideset. Hitrost streljanja pištole je višja, zato se lahko počutite bolj samozavestni. Enkrat, nato drugi in končno tretji tank na smetišče ...
  Zato morate biti bolj previdni. V nasprotnem primeru jih bodo udarili tukaj pri avtu, le čelni oklep stolpa je postal močnejši in debelejši, zato je skoraj enakega formata. Telo je še posebej ranljivo. In med ruskimi tankerji so obrtniki. Vendar pa za tako redek tank, kot je IS-2 ali IS-1, slabič ne bo zaprt. In štiriintrideset običajnega formata je lahko s preprostimi lovci. Skozi režo poveljniškega stolpa so videti kot gobci konj, z gobcem gobca. Celo nekako neprijetno je streljati na takšne lepote.
  Crucian je tokrat v stolpu z dekleti, izstopil je, da jim služi kot vodnik in deklet ne more pustiti v kotlu. Res je, Magda je logično pripomnila:
  - Vseeno lahko odidemo, brez streljanja in brez provociranja ...
  Crucian, ki je otročje zasukal gobec, je cvileče izjavil:
  - Ne - ne streljaj, ne bo zanimivo!
  Magda je dekleta kljub temu opozorila:
  - Odprite ogenj za ubijanje samo, ko ni več kot treh ali štirih avtomobilov. Ta novi tank moramo vrniti v naše enote nepoškodovan.
  Gerda se je strinjala.
  - Zaenkrat te novosti ni med trofejami, kar pomeni, da nam bo še koristila.
  Tigrice so z zmernim navdušenjem nadaljevale lov. Ni jim šlo preveč dobro, so pa v svoje premoženje dodali še sedem cistern in pet tovornjakov. Enkrat sem se moral boriti zunaj avta, da sem zgrabil gorivo za točenje.
  Skratka, iz kotla so prišli štirje nagajivi šaljivci, ki so skoraj umrli od ognja svoje artilerije. Rešen šele pravočasno, da dvigne zastavo s pajkom svastike.
  Zdaj prečkajo prekop in celo tam je nekaj šopkov s papirnatimi rožami, ki jih izročijo junaškim bojevnicam.
  Oleg Rybachenko, ki je bil utrujen od gledanja tega posmehljivega filma, je zavpil:
  Zakaj mi kažeš vse te preklete psice! Koliko lahko gledate ubijanje ruskih ljudi!
  . POGLAVJE #16
  Vojna je tista, ki je Jane in njeni ekipi dala priložnost, da se najdejo v življenju. Zato so se dekleta z veseljem udeležila pohoda na vzhod. In zakaj ne? To sta denar in slava.
  Sovjetski tankovski arzenal se ni veliko spremenil. Glavni tank je še vedno T-34-85. Šasija in oklep trupa sta ostala iz štiridesetega leta. Isti dizelski motor s petsto konjskimi močmi, enakih 45 milimetrov nagnjenega čelnega oklepa. Šibkejša zaščita bokov trupa, ranljiva za nemške faustpatrone.
  Nameščena je bila le večja kupola z 90 mm čelnim oklepom in 85 mm topom. Tank je seveda zastarel in za Nemce sploh ni nevaren!
  Dekleta vozijo avto Goering-5, v kasnejši predelavi. Bočni oklep je povečan na 178 milimetrov, čelni oklep pa je nagnjen na 250. Sam rezervoar je opremljen s plinsko turbinskim motorjem in Britance pospeši do 60 kilometrov na uro.
  Jane je vprašala strelca Gringeta:
  - Ali dobro vidite?
  Kmečki bojevnik je samozavestno odgovoril:
  - Vidljivost tukaj je odlična! Vidim vse!
  Malanya se je zahihitala in zalajala:
  - Zdrobili bomo Ruse!
  Matilda je samozavestno potrdila:
  - Ja bomo!
  "Goering" -5 obratov, pištola izbljuva izstrelek. Od sovjetskih štiriintrideset zlomi stolp. Dekleta vriskajo od veselja. Res mislijo, da je vse super. In to, da sovjetski tankerji umirajo, je celo všeč.
  Jane je zacvrknila s sladkim glasom:
  - Vse bomo izbrisali v pepel ... In Moskva bo pod nami!
  Vendar pa se je nemški tank moral ustaviti, ko je naletel na minska polja. Rusi so bili zelo trdno zasidrani. In veliko protitankovskih ježkov. Artilerija aktivno obstreljuje.
  Gringeta jezno reče:
  - Tako se je izkazalo ... Naleteli smo na trd blok!
  Jane odgovori z navidezno samozavestjo:
  - Ne, to se zgodi šele zjutraj ... Prebijmo se skozi opero!
  Nemški vojni stroj je nekoliko zastal. Na nebu so se pojavila reaktivna jurišna letala, uporabljeni so bili teletanki. Očitno so poskušali uničiti minska polja.
  Nadzor avtomobilov z eksplozivom po radiu. Uporabljeni so bili tudi mobilni plinski lanserji. Z ognjem in plamenom so dobesedno bombardirali položaje Rdeče armade.
  Gringeta je nezadovoljno ugotovila:
  - V vojni je vedno več umazanije in vedno manj hrabrosti!
  Jane se je bila prisiljena strinjati s tem:
  - Selyavi! Žal, nekako izgubimo!
  Gringeta je popravil poveljnika:
  - Namesto tega ne mi, ampak naši nasprotniki! Nič zdaj, pojdimo iz slepe ulice in bo boj ...
  Nemški tank je streljal, čeprav se pravzaprav ni videlo ničesar. Jane si je drgnila svoje bose noge in zapela:
  - Ne mislimo slabo - zagotovo bomo izgubljeni! Obstaja izhod iz labirinta, iz slepe ulice!
  Gringeta je z nasmehom zacvrknila:
  - Kdor je vesel, se smeje ...
  Kdor hoče - dosegel bo ...
  Kdor išče vedno najde!
  Malanya, melodična in iskriva z zobmi, je dodala:
  - Kdor se je vajen boriti za zmago, naj zapoje z nami!
  Kanonada je trajala več ur, nato pa so nemški tanki vendarle krenili naprej. Dočakali so jih sovjetsko topništvo in protitankovski topovi različnih kalibrov. Vendar se je zdelo, da prodorna moč očitno ni dovolj. Nemci so napredovali ... Šele ko so začeli streljati 203-milimetrski topovi, so se od nacistov pojavila prva razbita vozila.
  Jane je negotovo zašepetala:
  - Gospod ... Naj gre ta kelih mimo mene!
  Gringeta je samozavestno povedala:
  - Dve smrti se ne moreta zgoditi, eni se ni mogoče izogniti! Torej bomo, če sploh kaj, živeli na onem svetu!
  Malania je šepetaje vprašala:
  Kakšna je ta svetloba?
  Gringeta ni govorila preveč samozavestno:
  - Mislim, da je boljši od našega!
  Malanya je v odgovor zašepetala:
  - Bog ne daj, da bi slepi odprli oči in zravnali hrbet grbavim!
  Pravzaprav se je Jane spraševala, kakšna bi lahko bila ta svetloba. Morda je ta svet še bolj neracionalen in manj varen. Jane je zasukala pas, premikala boke in zacvrknila:
  - To je zelo zanimiva možnost - umreti in končati v naslednjem svetu! Kaj nas tam čaka? Ali bomo tam srečali tiste, ki so nam bili dragi na Zemlji, ali bomo morali sklepati nova prijateljstva?
  Gringeta je z boso nogo premikala psa in siknila:
  - Prišla bodo nova stoletja, prišlo bo do menjave generacij ... Toda nihče ne bo nikoli pozabil imena Lenin!
  In planila v smeh, njen rahlo nor smeh. Bila je bojevnica-kmečka, ki je aktivno prstala po svojih golih, gracioznih nogah in njeni prsti so igrali.
  Tukaj sem ujel IS-3 v daljnogled ... Daleč od resnice. Ne bodo vsi zadeli, in če že, potem se lahko projektil, ki se zaleti v gobec ščuke, odbije. Toda dekle je vedelo, kaj počne. Streljala je in zamrmrala:
  - Obala megle, zdrobimo z vabo!
  Matilda je dodatno zapela:
  - In ta "Agdam", pijmo za dame! Super gospa!
  Strel Gringeta je bil natančen. Granata je zadela spodnji del čelnega oklepa stolpa, prav v režo. In naredil uničujoč udarec, ne da bi šel v odboj. To je situacija, ki je nastala. Natančneje, skoraj takoj je umrlo pet sovjetskih tankerjev. In Angležinje so dodale svoj seznam zločinov.
  Malanya je zarjovela, ko so njene strojnice sprožile. Nekaj fantov vojakov se je hotelo splaziti do Hitlerjevega taknusa.
  - Ampak pasaran, ne približuj se fant! - je zavpila lepa deklica in odjeknila rafala mitraljeza, pogumni pionirji.
  je zacvrknila Jane in z golo peto udarila po oklepu.
  - Oh, fantje, fantje, fantje ... Nenadoma ste postali oporečni! Se vidi za to prokleto deželo, prežlahtni ste!
  In deklici, gospodovi hči, so se smilili ti bosi, opraskani, umazani fantje, ki so jih prebodle neusmiljene krogle. Kako žalostno in težko je vse skupaj.
  Gringeta je spet streljal, prebil samovozko SU-100 in zacvrknil:
  - In kobilica bo tekla, da bi oddala steklenice!
  Malanya je s škrlatnim jezikom obliznila ustnice in srkala Coca-Colo iz plastične steklenice ter rekla:
  - Seveda ne! Daj mi vino in škatlo cigaret!
  Matilda je previdno premikala rezervoar naprej in siknila:
  - Cigarete so strup...
  Jane je ujela ritem in nadaljevala:
  - Tako je, ljudje pravijo!
  Gringeta v odgovor, strelja in sikne:
  Ni hujšega od nikotina!
  Malanya se je zahihitala in zarenčala:
  - Škatlica cigaret v peč!
  Matilda je v odgovor dodala in se popraskala po škrlatni bradavici svoje dojke:
  Ja, ljudje pravijo ...
  Jane je zaključila z nasmehom in iztegnila jezik.
  - Ampak jaz kadim ....
  Malanya je končal z aplombom.
  - In zelo vesel!
  Dekleta so se smejala in pokazala svoje dolge češnjeve jezike. Jane je z nasmehom pripomnila:
  - Cigareta je najproduktivnejši morilec, še posebej proti stranki!
  Malania je dodala:
  - Cigareta je kot tiha puška, a smrtonosna v rokah amaterja!
  Gringeta je sprožila iz topa in z nasmehom pripomnila:
  - Cigareta je najbolj zanesljiv ostrostrelec, vedno ubije!
  Matilda je rahlo upočasnila tank na hribu in zamolknila:
  - Cigareta je grenkega okusa, a pritegne bolj kot sladkarije!
  Jane je globoko vdihnila in zamrmrala:
  - Cigareta je kot slaba deklica, le ločitev od nje je veliko bolj boleča!
  Gringeta se je zahihitala, sprožila in zarjovela:
  - Cigareta, za razliko od vržene granate, podaljša življenje!
  Dekleta so utihnila. Njihov rezervoar je spet obstal in končal v jarku. Moral sem ven. Bojevniki so bili nekoliko živčni. Sovjetska obramba je zelo močna.
  Jane je filozofsko pripomnila:
  - V vojni je najkrajša pot do cilja ovinek, čista resnica pa je podla prevara!
  Gringeta, ko je z dobro namerjenim strelom razbil sovjetski top, je pripomnil:
  - Z manevrom krožnega križišča si najverjetneje odrežeš pot do cilja!
  Malanya je sprožila mitraljez in zacvrknila:
  - Življenje je rdeče, listi pa s škrlatno krvjo!
  Matilda je povzela svojevrsten zaključek:
  - V vojni življenje izgubi vrednost, dobi pa smisel!
  Dekleta so nadaljevala vojno. Streljali so, hkrati pa sproti sestavljali aforizme.
  Jane je streljala z boso nogo in padla:
  - Vojna je kot ženin, požrešen za izdajo, vendar ne dovoli zastareti!
  Gringeta je streljala in duhovito rekla:
  - Vojna je poželjiva ženska v požiranju moških teles!
  Malanya je siknila v odgovor:
  - Vojna je, tako kot ljubezen, podrejena vsem starostim, a zabava ni prijetna!
  Matildi se je zdelo primerno dodati:
  - Vojna je, tako kot kurtizana, draga, spremenljiva, vendar vedno pusti herojski spomin nase!
  Jane je s svojimi gracioznimi, golimi prsti obrnila psa in zakibljala:
  - Vojna ni kot sanje, brez močnih čustev ne gre!
  Gringeta se je nasmejala in odgovorila:
  - Svet je dolgočasen in sproščujoč, vojna je zanimiva in razburljiva!
  Matilda je z užitkom srkala kokakolo in nadaljevala:
  - Vojna je kri in znoj, oplodi poganjke, ki rodijo pogum!
  Malanya se je zahihitala in pripomnila:
  - Ne glede na to, kako zanimiv je proces vojne, si vsi želijo konca!
  Jane je z bosimi prsti spet pošla čez zaklep pištole in zapela:
  -Vojna ni knjiga, ne moreš je zaloputniti, ne moreš je skriti pod blazino, lahko jo samo zamočiš!
  Gringeta je z veseljem zacvrknila:
  - Vojna je religija: zahteva fanatizem, disciplino, brezpogojno poslušnost, a njeni bogovi so vedno smrtni!
  Malanya se je tiho zasmejala in pripomnila:
  - V vojni, kot v igralnici, je tveganje veliko, dobiček pa kratek!
  Matilda se je zarežala in zalajala:
  - Vojak je smrten, slava je pozabljena, trofeje se obrabijo in samo razlogi za začetek novega pokola so neodstranljivi!
  Jane je spregovorila subtilno:
  - Morilca preziramo, razen če je vojak na fronti, preziramo tatu, če je ropar na bojišču dvojno!
  Gringeta je spet pribila in siknila:
  - Vojak je vitez, katerega oklep ima pogum in čast! General baron, ki ima krono: preudarnost in inteligenco!
  Malanya je z nasmehom rekla:
  - Vojak zveni ponosno, zasebnik pejorativno!
  Matilda je modro odgovorila:
  - Prvi v napadu lahko umre, zadnji pa ne bo ostal v spominu!
  Jane je zadihano zahripala:
  - Bolje je biti prvi v delitvi trofej kot v napadu!
  Gringeta je z nasmehom dodala:
  - Vojna je kot ženska, le moške poniži, ne da bi se zlomila!
  Malanya je dostojanstveno odgovorila:
  - Ženski se, za razliko od vojne, ne mudi moškega spraviti v posteljo!
  Matilda je v smehu rekla:
  - Vojna, za razliko od ženske, ni nikoli zadovoljna s številom dodeljenih moških!
  Jane je z golimi prsti spet obrnila ročico in rekla:
  -Vojna je najbolj nenasitna ženska, vedno ima malo moških in ne bo zavrnila ženske!
  Gringeta se je zdela primerna za poustvarjanje tega duhovitega aforizma:
  - Ženske se ne marajo boriti, a želja po položitvi moškega ni veliko slabša od krogle!
  Malanya je siknila kot kobra in izpljunila svoj rožnati jezik:
  - Položi človeka, morda majhno kroglo, osreči, žensko z velikim srcem!
  Matilda je dodala s porogljivim nasmehom:
  - Veliko srce pogosto vodi v majhne koristoljubje!
  Dekleta so končala z izmenjavo duhovitih pripomb in se začela osredotočati na bojno polje. Na nebu so letela jurišna letala TA-311, ki so streljala na položaje sovjetskih čet. Čeprav počasi, je koalicija tretjega rajha napredovala. In imela je čas, da je malo pojedla, požirala trupla.
  Dekleta, zdolgočasena, so se spet začela šaliti z aforizmi:
  Jane je zahripala:
  - Vojna nima ženskega obraza, a moške okrvavi močneje kot žena!
  Gringeta je streljala in siknila:
  - Vojna ne prinaša veselja, ampak zadovoljuje agresivne nagone!
  Malanya je v odgovor zažvižgala:
  - Veselje v vojni, trupla sovražnikov samo v ceni!
  Matilda, ki je brskala po skladbah, je dodala:
  - Vojna je oranje njive: z mrliči je pognojena, s krvjo namakana, a zmagoslavno vstaja!
  Jane je streljala in zaprhnila nazaj.
  - Zmaga raste na truplih in krvi, vendar obrodi sad s šibkim!
  Gringeta je sprožila, štiriintridesetico je razbila kot stekleni kamen, in siknila:
  - Vojna je kot kanibalska roža, svetla, mesojeda in s slabim vonjem!
  Malanya je z boso nogo obrisala pedal in zavpila:
  - Vojna je mati napredka in mačeha lenobe!
  Matilda ga bo vzela in kako bo zarjovel:
  - In v vojni življenje vojaka ni v ceni, ampak od generalov in izgube sploh!
  Jane si je z robom roke šla čez prsi in zacvrknila:
  - Če hočeš mir - vzbujaj strah, če hočeš vojno - povzročaj smeh!
  Gringeta jo je vzela in streljala, z boso nogo uperila pištolo in zapela:
  - Smeh ni greh, če nisi za posmeh v vojaških zadevah!
  Malanya se je zahihitala in zarenčala od uspeha:
  - Vojna je kot cirkus, le zmagovalec se zadnji smeje!
  Matilda je vodila tank, zdrobila nekaj pionirjev, zakričala:
  - V vojni, kot v cirkusu, samo preproga, resen morilec!
  Dekleta so spet molčala. Utrujeni so od ostrosti. Na splošno vojna ni preveč lepa.
  Jane je razdraženo pomislila: Britanija je odstopila Nemcem. Čeprav koliko dežel so Britanci osvojili. In koliko te Nemčije! Velika Britanija je postala kolosalen imperij. Toda svojih kolonij ni mogla prebaviti. Tretji rajh je presegel moč Anglov in celo poveljniki so se izkazali za veliko močnejše in sposobnejše.
  In ko so nacisti prišli v London, se je zgodovina za Anglijo končala. Nastal je nov imperij z močjo brez primere. Čete služijo številnim ljudem in državam. In kaj naj rečemo: Tretji rajh, ki je razširil svoja krila, je utopil Britanijo.
  Toda v štiridesetem letu, ko je osvojil Francijo, je Hitler velikodušno ponudil mir Churchillu. In to je bilo treba sprejeti: zdrav razum je govoril, da Velika Britanija z vojno niti teoretično ne more ničesar pridobiti, ampak jo izgubi. Hitler je bojeval zračni boj z Anglijo s pol moči. Z veliko zamudo je premestil vojake v Afriko. Odšel v Sovjetsko zvezo. Toda vse to je le odložilo katastrofo.
  Nemci so z uporabo zasedenih ozemelj našli moč za boj na dveh frontah, Japonska je samozavestno premagala Američane. In potem je Stalin izdal in sklenil premirje. Velika Britanija je padla na kolena in postala del tretjega rajha.
  Številne zmage so Wehrmachtu prinesle slavo nepremagljivosti. Jane in njeni prijatelji so prostovoljno odšli v nacistično vojsko - ujeti srečo in vrste. In do neke mere jim je uspelo.
  Pa kaj? Zdaj imajo dve domovini: Veliko Nemčijo in Malo Britanijo.
  Jane je srkala Coca-Colo iz grla in zacvrknila:
  - Ljubezen in smrt, dobro in zlo ... Kaj je sveto, kaj je grešno, morilcem je vseeno!
  Gringeta je v odgovor zapela in poslala nov izstrelek:
  - Ljubi in drzni, naj vlada zlo in izbiraj, dano nam je le eno!
  Dekleta so se malo razveselila. No, pravzaprav se čim bolj uglasite v molu. So mladi, veseli, energični in precej srečni. Toliko prepirov in niti ene praske. Le da se bodo popraskali po rezervoarju.
  Malanya je ostro pripomnila:
  - Eh, Churchill bi moral sprejeti Hessov predlog in stopiti v vojno z ZSSR. Potem bi zavladali celemu planetu in na koncu bi bila Nemčija zdrobljena!
  Matilda je veselo zapela:
  - Nemčija je dobra v boju, britanski lev je najboljši!
  Malania je potrdila:
  - Ja, naš lev iz Britanije je najboljši!
  Jane je z nasmehom rekla:
  - Še vedno imamo priložnost! Tukaj bo Hitler umrl in nemški imperij bo razpadel!
  Gringeta je izstrelila projektil in se delno strinjala:
  - Naj razpade! Konec koncev so mesojedi plenilci, ampak ali bo bolje za nas?
  Malanya je filozofsko pripomnil:
  - Enotnost v trdem načinu, boljša od nereda in povrhnosti v mehkem načinu!
  Matilda je z bosimi podplati pritiskala na pedale in zalajala:
  Tudi mi bomo na Marsu! In onkraj sončnega sistema!
  Jane je odgovorila z nasmehom Mona Lise:
  - Najprej morate vzpostaviti enoten način na planetu Zemlja!
  Gringeta, ga je vzela in goreče zapela:
  - In mi smo tak režim, ne bomo dovolili, da se spremeni!
  Malanya je duhovito pripomnila:
  - Ampak, da te pustim z nosom, moram spremeniti nos!
  Dekleta imajo srečo kot vedno. Tu njihov tank doseže prvo linijo jarkov. In razbija zemljo z gosenicami. Bojevniki se smejijo.
  - Vse jih bomo vzeli!
  Ena od pušk se je zagozdila med valji in tank se je ustavil. Dekleta so stopila iz avta, a je bil rezervoar prepoln in prevroč. In zunaj je tvegano, lahko se opečeš.
  Bojevniki so odhiteli, utripali z bosimi petami in peli:
  - Mi smo živahna dekleta, dobri prijatelji, no, ampak na bosih nogah, naj bičajo, živahno prestrašijo!
  Jane je tekla in pripomnila:
  - Tukaj smo vesoljski marinci!
  Malanya je z nasmehom potrdila:
  - In v vesolju in pri pristanku!
  In Gringeta ga je vzela in hodila po rokah, tuleč:
  - Sem super bojevnik! dvomim v vse!
  Matilda je odgovorila in siknila:
  - Strup po kapljicah v Fuhrerja!
  Jane se je zahihitala in zapela:
  - Udarec je močan in Fuhrer je vsemogočen bit!
  Bojevniki so bežali, hodili bosi, čez ruševine, zdrobljeno, močno segreto železo, vse vrste tramov in zlomljene lobanje.
  Jane je zapela:
  - Razumel me boš ... Razumel me boš ... Razumel me boš in ne boš našel boljše države!
  Deklica z veseljem teče s svojimi ne preveč otrdelimi nogami po ostri poti in ruševinah. Res je v veliko veselje.
  Gringeta je zapela:
  - Poletje, sonce sije visoko ...
  Malanya je podprla pesem:
  - Visoko... Visoko!
  Matilda je dodala:
  - Poletje, daleč smo od smrti! daleč!
  Bojevniki so se vidno razvedrili. Res, kakšen užitek se je tako energično gibati in skakati.
  Jane se je zahihitala in pripomnila:
  - Smrt je konvencija, sramota je absolut!
  Gringeta je drgnila eno boso nogo ob drugo in siknila:
  - Imeli bomo počitnice! In s tem zmaga!
  Malania je skeptično rekla:
  - Naši ali nemški?
  Matilda se je nasmehnila in zapela:
  - Čaka nas smrtonosni požar ...
  Jane je odgovorila:
  Ampak je brez moči...
  Gringeta je tulila kot panter:
  - Vsak ima svojo krsto ...
  Malanya ga je vzela in, streljajoč, siknila:
  - Boshey bataljon je potonil v grob!
  Matilda je zavpila nazaj:
  "Cela legija je padla v grob!"
  In dekleta so ga vzela in mijavkala ... So kot vitki konji. In tako srčkan, noge so gole, zagorele.
  Jane ga je vzela in siknila od užitka:
  - In jaz sem kobra! In jaz sem kobra! Sploh ne medved!
  Gringeta je zacvilila nazaj:
  - In lepo je, da kobra leti do oblakov!
  In dekleta bodo vzela in trčila s čeli. Iskre se šibijo iz oči, kot da je prišla ura!
  Malanya ga je vzela in siknila:
  - Hitler kaput!
  Matilda jo je podprla:
  - In Stalin kaput!
  Jane je zatresla boke in zacvrknila:
  - Jaz sem bojevnik luči, divjaki na kolenih... Vse, ki obrekujejo, bom pometel z obličja zemlje!
  Malanya ga je vzela in zarjovela:
  - In Hitler je norec, on kadi tobak! Vžigalice krade, doma ne spi!
  Matilda se je zlobno nasmehnila in vprašala:
  - Kaj misliš, ali ima Fuhrer?
  Gringeta je z boso nogo stopila po pepelu in zarenčala:
  - Seveda ne! Dali mu bomo štirico, fafanje!
  Malanya je zavila z očmi in zašepetala:
  - Oh, zelo lepo je držati utripajočo palico iz žada v ustih in jo tipati z jezikom!
  Matilda je zadihano zašepetala:
  - In kako super je! In vse bo super!
  Dekleta so skakala vedno višje. Toda njihov tank so popravili in so ga morali vrniti. Bojevnika sta zlezla nazaj in siknila:
  - To je naš tank! Prav super bo!
  Jane se je nenadoma spomnila pravljice o Robinu Hoodu. Mali Joe je tam, dečka je ujel šerif. Fanta so mučili: potegnili so ga na stojalo, ocvrli so mu pete.
  Ko so plameni obliznili dečkove gole, hrapave podplate... Jane je tu začutila vzburjenje in res si je želela seksa. Tukaj so vstopili. Še posebej japonski ninja Karas. Ta blond fant, tako čeden, in ima zelo veliko moško popolnost. In tako lepo se je s prsmi dotakniti tako čiste in gladke kože.
  Jane je želela vtakniti nožni prst med njene noge, a ji je bilo nerodno in si je premislila. Čeprav je res, takšno dejanje je izjemno prijetno!
  Gospodova hči je rekla:
  - V morskem valu in besnem ognju! In besen, in besen ogenj!
  Dekleta so znova premaknila svoj "Goering" -5 na položaje sovjetskih čet. Verjetno je bil sam Stalin precej prestrašen, ko je izvedel za napredovanje nacistov. Res, kako se tukaj ne izgubiš. Kolos drvi na vas, a ni ničesar za odgovoriti. Štiriintrideset, ne morete premagati serije E. Še bolj pa iz piramidnih AG.
  In Stalin je očitno v šoku. Vsaj pokličite ščurka svojim svetovalcem. Brez zvoka, brez pomena, brez pljuska vode! Videti je, da boste dobili pipe!
  Jane je z nasmehom pripomnila:
  - In Stalin je za razliko od Churchilla vedno voljno sprejel Hitlerjeve izročke in šel k miru!
  Gringeta je navdušeno zapela:
  - Povej mi, kaj je svet! Odgovorila vam bosta - sonce in veter!
  Malanya je navdušeno pripomnila:
  - In imeli bomo močne, zdrave otroke!
  Matilda se je zahihitala in zašepetala:
  - Svet ni šahovnica in Hitler ni kralj!
  Jane je popravila svojega prijatelja:
  Višji je od kralja! In pometli ga bomo z obličja planeta!
  Gringeta ga je vzela in zarjovela:
  - Velikan Britancev, priznan planet! Fašizem je bil zdrobljen z udarcem meča!
  Malanya je navdušeno dodala:
  - Vsi narodi sveta nas ljubijo in cenijo!
  Matilda je z navdušenjem deklice, ki je našla svojo prvo ljubezen, dodala:
  - Verjamem, zgradili bomo sveti komunizem!
  Jane je bruhnila v smeh in pripomnila:
  - In pod vodstvom Nemcev se dejansko da zgraditi komunizem!
  Gringeta je udarila s čelom ob zaklep puške in zapela:
  - Hecamo se s komunizmom, zdaj ga bomo zgradili! In Stalin bo naš super junak!
  Malanya je dodal in pojasnil:
  - V krsti seveda!
  Gringeta je takoj potrdila:
  - Seveda, v krsti!
  Jane je filozofsko pripomnila:
  - Ne glede na to, kako velik je kralj, bo šel v krsto, kot psarna!
  Gringeta je dodala s premetenim nasmeškom:
  - Politik vedno laže, umre le zares!
  Malanya je škljocnila z golimi prsti in rekla:
  - Nesmrtnost je resnična, toda smrt je iluzorna!
  Matilda je izdala tudi aforizem:
  - Kralji zmorejo vse, a niti en, niti en kralj ne more pustiti krste v deželi!
  Jane je tvitnila:
  - Kmalu se bo življenje končalo ....
  Gringeta podpira z aplombom:
  - Prihaja kmalu!
  Malanya je iz mitraljeza streljal na sovjetsko pehoto in siknil:
  - Oh, mati, mati, usmili se sina!
  Matilda je s težavo zadrževala smeh in dodala:
  - Navsezadnje je moral živeti, niti en dan!
  Jane je filozofsko razmišljala:
  - Vsi hočejo živeti lepo, a le redki umrejo dostojanstveno!
  Gringeta je z nasmehom odgovorila:
  - Smrt obljublja težave, razen če se iskri z žarki dosežka!
  Malanya je siknila z besnim nasmeškom zob:
  "Dobra smrt je boljša od slabega življenja!"
  Matilda je izzvala:
  - V divjini je dobro biti Bog, v coni je hudiču slabo!
  Gringeta je s strupenim nasmeškom pripomnila:
  - In zmanjkalo nam je školjk ... Strinjam se, to je velika tragedija! Brez sedanjosti uničenja!
  Jane je prezirljivo smrknila.
  - Nove predstavitve in drugi predsedniki bodo!
  . POGLAVJE 17
  Friedrich je na današnji dan, 10. oktobra 1947, kot vedno hrt in neutruden, hitro dirkal na zračnem konju Me-362. Fant ni čutil niti sence utrujenosti, bil je preveč navdušen, a je kljub temu streljal brez zgrešenega zadetka. Ponoči so popravljalne ekipe, predvsem ameriške, zagnale del poškodovane opreme. Zlasti "Pattoni" so bili spet zavrteni z gosenicami, poleg tega pa je začelo delovati nekaj sto teh strojev, ki so jih prenesli čez ocean, po že odpravljenih železnicah. Partizani so se seveda trudili, a jim je šlo precej slabše kot sicer. Bandera je na volitvah premagal ukrajinskega Batka, v partizanskih vrstah pa sta rasla izdaja in dezerterstvo. Poleg tega je poveljnik partizanskega gibanja Vorošilov zbolel ... In niso pravočasno izbrali zamenjave zanj ... Tako je bila oskrba šokantne mednarodne skupine fašistov povsem zadovoljiva. Da, pogumni podzemni delavci in junaški saboterji so včasih dosegali uspehe, vendar ne nad taktično ravnijo. Poleg tega je pojav novih zaveznikov, ki so kapitulirali, močno zmanjšal vero v zmago ZSSR, kar je privedlo do dejstva, da so kolebajoči elementi odkrito ali celo prikrito prešli na stran nacistov.
  Število dezerterjev se je še posebej povečalo med krajkovsko Rdečo armado in poljsko vojsko. Poljaki, ki so verjeli obljubam nacistov in predvsem zahodnih kapitalistov, so resno računali na ustvarjanje velikega imperija na vzhodu, na račun Rusije! Ne vsi seveda, poljski komunisti so ostali zvesti Sovjetom, ampak preostali politični odtenki ... Liberalci so še posebej nezanesljivi ... Tako so se poljske enote začele predajati na moskovski izboklini skoraj takoj od začetka napada. ofenziva ... Na srečo jih je bilo malo in to še ni imelo odločilnega vpliva na potek vojne .
  Friedrich je prvih nekaj letov izvedel sam in se oddaljil od preostalih pilotov. Videl je, da sovražnik nacističnih hord ne srečuje več tako zgoščeno z ognjem, na poti tankovskih zagozd skorajda ni več minskih polj. Toda sovjetski vojaki so se močno borili. Pehota ni odpirala ognja in je poskušala, ko je pustila tanke blizu, spodkopati njihove gosenice ali šop granat ali pa jih zažgati s steklenicami z gorljivo mešanico.
  Fant terminator je v bistvu povečal rezultat zaradi sovjetskih pušk. Poleg tega streljanje iz vodoravne ravnine, s čimer se izognemo izgubi časa za potop. Res je, uničenih je bilo tudi več tankov, ki so bili v zasedi. Letalstvo ZSSR je delovalo neaktivno. Zjutraj se je pojavilo le sedem letal U-2, nato še štirje Laggi. Na splošno je imel Friedrich kratek pogovor z njimi, rahlo pritisnil na sprožilec ... In potem, kot vedno!
  Ko so zatrli že tako oslabljene bojne točke, so nacistični tanki drveli naprej po polju in v strelske jarke ... Vendar pa so na protitankovske jarke in ježe naleteli tudi na tej že šesti in deloma peti obrambni črti (skupaj jih je bilo osem). ). Sovjetski strelci so postali nervozni in začeli streljati od daleč. Topništvo nacistov je bilo neusmiljeno, letalstvo pa .... Doslej je bilo kot drsališče vse razdrto. No, Friedrich je kot vedno pred vsemi, hitrejši in hladnejši. Spremembe so se zgodile v formaciji čet, Pattoni z močno mitraljezno oborožitvijo so prodrli naprej. Izsiljena odločitev za zmanjšanje izgub pehote kamikaze, ki se žrtvuje, vendar se ne želi predati ...
  Friedrich je s svojo punco Helgo opravil tretji nalet. Tu so se prvič srečali z bolj ali manj veliko serijo sovjetskih letal. Med njimi je bilo celo pet Br-3 (od koder so jih izkopali). Nenavadno je, da so se bombniki ZSSR ob pogledu na nemške ase takoj obrnili nazaj in lovci so jim hiteli nasproti.
  Friedrich je hladnokrvno ustrelil avtomobile, ki so se poskušali približati. Vključno z asom z zvezdo heroja ZSSR na trupu. Izkušeni bojevnik pa je poskušal iti v oblake, toda proti takšni pošasti, kot je Friedrich Bismarck, se je izkazalo le slabše. Fant terminator, ki ni manjkal, je sestrelil šestintrideset lovcev in štiri jurišna letala naenkrat, vklopil, forsiv, hitel za bombniki.
  Tu pa je Friedrich ugotovil, da njegov avto ni tako hitel in ni pretekel 740 ocenjenih kilometrov niti na prisilnem motorju. Razlog je jasen, Friedrichove 30-milimetrske topove Mr-108 so zamenjali z Mr-103, ki z začetno hitrostjo izstrelka 960 metrov na sekundo veliko učinkoviteje prebijajo streho tankov in sovražnikove lovce z zelo velike razdalje, vendar skoraj enkrat in pol težji in manjši s hitrostjo ognja 420 nabojev na minuto (vendar je Friedrich na splošno raje, ko je padel v trans, zadel z eno samo granato!). Da, in obremenitev streliva za puške se je povečala posebej za Friedricha. Zato ni bilo lahko dohiteti bombnikov. Več okretnih He-362 je prehitelo pogumnega, mladega asa. Kot toča so padali na pridelke, zdrobili in mučili sovjetske avtomobile. Poleg tega je Br-3 kot počasnejši in slabo oborožen postal lahek plen terorističnih pilotov. Frederick je bil do konca pojedine že zrel, vendar je končal še ducat razdalj in jih izločil petdeset. Vendar fantu ni uspelo premagati svojega prejšnjega rekorda, ki je znašal dvesto triinpetdeset avtomobilov.
  Friedrich se je vrnil z velikim navdušenjem v duši. Zmagal je in zmaguje! In misli o njegovi izdaji so popolnoma izginile. Mladenič si je celo rekel:
  - In zakaj ti predsodki! Dom je tam, kjer odraščajo vaši prijatelji in otroci! In ZSSR ni domovina, ampak ječ narodov!
  Helga je slišala te besede, a ker ni razumela njihovega pravega pomena, je potrdila:
  - Prav imaš! In kmalu bomo imeli otroke! Čeprav nočem dobiti želodca, medtem ko je še vedno takšna vojna!
  Friedrich se je zasmejal.
  - To je odvisno od volje Vsemogočnega Boga. Vendar so papež in številni metropoliti na naši strani!
  Četrti nalet na jurišni Fokken-Wulf-5 na reaktivni pogon se je spremenil v lov za orožjem, saj je bilo ujetih le nekaj tankov. Toda pravi preizkus je šele prišel.
  Rotmistrova peta gardijska tankovska armada je zaključila spodkopavanje premestitve na območje Krasnogvardejski. Popolnega presenečenja pa ni bilo mogoče doseči. Nacistična izvidniška letala so zabeležila gibanje velike mase tankov in nacisti so pohiteli s protiukrepi. Približno petsto enot SS 2. tankovske armade SS, pa tudi dvesto vozil iz strateške rezerve, je prišlo naproti devetsto petdesetim tankom in samohodnim topom, okrepljenim z rezervami oklepne pesti Rotmistrova. Zlasti se je bitka odvijala na polju, v bližini kolektivne kmetije Pervomaisky, kjer so bili nemški grenadirji in puške nameščeni na zajeti črti.
  Friedrich in najboljši nemški asi so bili poklicani, da bi obranili močan udarec s kopnega in iz zraka.
  Generalpodpolkovnik Rotmistrov, junak bitke pri Stalingradu, je izvršil ukaz, ki je prišel od samega vrhovnega poveljnika, iskreno verjel, da bitka pri Moskvi še ni izgubljena. Imel je oblast v svojih rokah, tlelo je upanje, da bo ZSSR povrnila, kar je prej izgubila. Vendar se je kolona, ki se je premikala s svojo močjo, precej raztegnila. To je bilo deloma posledica želje po izogibanju izvidniškim letalom Tretjega rajha, drugo trajanje pohoda pa je povzročila poškodba železniških prog zaradi udarcev sovražnih letal.
  Močni bombni napadi so prisilili velike tankovske sile, da so z lastno močjo prehodile na stotine kilometrov. Poleg tega je bil pohod največji v hitrosti ... Glede na določeno heterogenost flote rezervoarjev je nekaterim avtomobilom uspelo zamenjati filtre, medtem ko so drugi, nasprotno, stari tipi, vključno z nepopolnimi menjalniki, upočasnili dizelske motorje.
  Zaradi brutalnega in masivnega udarca sovražnih letal se je peta udarna armada nahajala dovolj daleč od frontne črte in to je prisililo to jekleno drsališče od večera do jutra.
  Rotmistrova je že čakala strnjenejša skupina nacistov. Po skupnem številu tankov so bili nacisti boljši po kakovosti: imeli so okoli poldrugo sto "panterjev" -5 in "tigrov" -5, pa tudi ducat "goeringov" L (angleška vozila s 17-metrsko puške, ki so po moči prodora približno enake pištoli "Panthers"), E-50, AG-50 in "Patton". Uničevalci tankov Superferdinanda so bili še na poti.
  Seveda bi bilo bolje naciste napasti množično, a mogočni Žukov je Rotmistrova preveč prehitel, saj se je upravičeno bal, da bodo nacisti sprejeli energične protiukrepe. Vendar je bilo že storjeno ...
  Toda tu je imela sovjetska vojska en adut - to je bila resna letalska kritina ... Letala so odstranila tako smer Ural kot rezervo hitrosti, celo učna vozila in opremo so vrgli v boj naravnost s tekočega traku . To je bila priložnost za preboj desnega boka in zaledja, fašističnega klina, ki je drvel daleč naprej.
  General Gota in drugi poveljniki so že med predhodnimi razpravami o načrtu za moskovsko operacijo domnevali, da bo Krasnogvardeysk zagotovo postal prizorišče tankovske bitke z bojno rezervo sovjetskih armad, kar pomeni, da morate imeti kritje načrt.
  Posebna nemška letala, zlasti Xe-362, so nadzorovala zračni prostor, tako da je bitka na Krasnogvardejskem postala največja ne samo tankovska, ampak tudi zračna bitka druge svetovne vojne!
  Friedrich je bil poklican v boj proti sovražniku, je najboljši as Luftwaffe, kralj zračnih bitk je bil simbol zmage tretjega rajha. In poleg, ali skoraj poleg njega na desni strani, na jurišno in zato še posebej močno modifikacijo Fokken-Wulf-5, je Helga hitela.
  Fant je celo zapel:
  - Na zvezdnih ladjah drvimo skozi valove! Kvarki se penijo v eterskih vrtincih!
  Helga je potrdila:
  - Rdeča bitja, Hook vam bo! Otrokom podzemlja peklenskega sveta!
  Friedrich se je zasmejal in izdal svojo najljubšo:
  - No, od vijaka! Angel smrti, samo žvižgaj, da se prikaže! Raztrgal bo vse izmečke na koščke!
  Helga se je v odgovor zasmejala.
  - Pa saj si duhovit!
  Friedricha je nekoliko skrbelo povečanje teže njegovega letala, povezava z namestitvijo orožja dolgega dosega in povečanje streliva. Navsezadnje je izstrelek 30-milimetrskega topa, ki je trikrat težji od izstrelka 20-milimetrskega topa in morda štirikrat močnejši po rušilni moči, univerzalno orožje, prilagojeno za nošenje oklepa tako na površini kot planet in v zraku! Mladi as se je hotel celo odpovedati strojnicam, odstraniti štiri velikokalibrske, toda ... Helga je pred poletom nasprotovala:
  - Navsezadnje lahko pride do bližnjega boja. Bolje je obdržati ta adut ...
  - Dovolj za višjo silo in dva "strelca"! Friedrich je odrezal kratko. Zame, kaj streljati blizu - to je dovolj. Na splošno menim, da je mitralješka oborožitev tukaj odveč.
  Helga se je veselo zahihitala in dečka potrepljala po hrbtu.
  - Na žalost niso vsi tako nepremagljivi vitezi kot vi! Mnogi asi so še začetniki, potrebujejo bolj gost ogenj, da lahko zanesljivo zadenejo ...
  Friedrich je povsem razumno ugovarjal:
  - Tako dragega avtomobila, kot je ME-362 U, pilot začetnik ne bo dobil. Ta borec je za ase.
  Helga se je namesto odgovora zaletela v svoje lovsko jurišno letalo, utripajočih, golih, rožnatih petk. In kaj drugega, oglasil se je klic v sili.
  Friedrich je bil na splošno zadovoljen, da je odstranil dve skrajni mitraljezi, masivni stroj se je lažje zagnal, hitrost se je povečala, olajšanje kril pa je izboljšalo manevriranje. Čeprav so bile same strelne točke pokrite z oklepi, je njihova redukcija bistveno prispevala k aerodinamičnosti avtomobila. Čeprav Me-362 po aerodinamičnih lastnostih še vedno nima para med batnimi motorji, je tak univerzalni vojni konj.
  Spodaj se utripajo redka drevesa, polja ... Dan je vroč in kot kaže se ne bo lahko boriti. Še posebej Rusi, ki izgubljajo to velikansko bitko. Tukaj, levo in malo spodaj, leti jata vran ... Velika jata in nekatere vrane so zelo velike ... Zlovešč znak, vrane spremljajo vse vojne, ta kruti svet brez sentimentalnosti. Kot je Boyarsky zapel v slavnem muzikalu:
  - Ampak zakaj! Nemogoče je živeti v mislih! A zakaj - življenje nas ničesar ne nauči!
  To je nasilje, nasilje in še enkrat nasilje! Krutost, krutost in še enkrat krutost, ki cementira narod!
  Zdi se, da je jata vran neskončna, na desetine, stotisoče jih je in kvakajo tako, da se tudi v hermetično zaprti kabini sliši. Friedrich je po radiu vprašal Helgo:
  Jih lahko udarimo z mitraljezi?
  Dekle as je ugovarjalo:
  - Nehaj! Vsaka krogla tukaj šteje!
  Friedrich se je zasmejal.
  - Kar je čisto možno! Kralj pod prestolom, leži v vreči nabojev.
  Izza jate jastrebov je nenadoma skočila prva serija sovjetskih letal. Prvi so jih srečali močeradi. Izgube so bile na obeh straneh, več Rusov je padlo. Friedrich je streljal pozno in sestrelil le osem avtomobilov. Ampak še vedno je slab začetek. Toda par nemških "Salamandrov" -3 je bil sestreljen, pa tudi Me-262, ni jasno, kako mu je uspelo prehiteti vse.
  A glavno je šele prišlo. Jata vran se je končala, nemški piloti so skočili v prostor nad poljem Krasnogvardeisky in začeli.
  Cela vojska je hitela proti nemški eskadrilji in tukaj je bilo dejansko letalstvo več zračnih armad ZSSR. Ogromna armada letal vseh vrst, najbolj pa Yakov in nekoliko manj Laggs.
  Friedrich je streljal z razdalje več kot šest kilometrov. Spet se je potopil v potoke divjega transa, ko ne ciljate in vaši prsti samodejno pritiskajo. Ko ni več nobenega premisleka, misli, se zdi, da je telo tvoje, a si že kot lutka neznanih sil ... To pomeni, da meso ni tvoje, ampak duh podzemlja - nečistih, zlih sil. ...
  No, in v glavi dečka terminatorja, kolikokrat je zazvenela pesem:
  V krogu prijateljev, a hkrati osamljen,
  V ujetništvu trpljenja, žalostnih skrbi!
  Naš svet je tako utrujen od grajanja,
  Niti prostranosti niti lepote ni videti!
  Kam si nas pripeljal - hudobni hudič?
  Ko zlobni demon obrne vojsko!
  Lov na nas, seveda, vojaška slava,
  Čeprav je moja duša podli parazit!
  
  Takšna praznina v umirajočem duhu
  Okoli močvirja ne vidite poti!
  In smrt, to šteje neusmiljeni starki,
  Kaj zbira davek v sveti Rusiji!
  
  Preprosto razumevanje ne sije,
  Vse v spletu, neomejena moč!
  Želja živeti v zemeljskem bivališču,
  Okušanje s sladko sladkostjo, veseljem, srečo!
  
  Toda usoda je poslala njegovega sina v vojno,
  Kjer smo morali pozabiti na mir!
  Za to ni treba preklinjati satana,
  Nič drugega nismo hoteli!
  
  Na letalu sem prerezal vrtinec,
  Izvedel trik in sprejem je krona!
  Verjemite mi, borec domovine ni umrl,
  Zaigrajmo pogrebno koračnico za izmečke!
  
  Sovražnik je veliko, močan,
  Avtomobili, lovci, rakete!
  Razbili bomo peklenski Wehrmacht na koščke,
  Ruski podvigi bodo opevani!
  Bo prišel na Zemljo, verjamem, komunizem,
  Živeli bomo srečno - zagotovo vem!
  Zrušil se bo krvnik ljudi - fašizem,
  Zmaga bo v prijaznosti, luč maja!
  
  Domovina, hiter let,
  Dalo nam je sveto življenje!
  Himna domovine poje v naših srcih,
  Navsezadnje se močno borim zanjo!
  
  In čas, verjamem, da bo prišel svetel,
  Ne bo umorov, starost bo propadla v brezno!
  Rod se bo razvijal brez roba,
  Vrh bo hitel dosežke vrstic!
  
  In da bi nam ta čas približali;
  Moraš se boriti kot vojak Rusije!
  Da pride do vseh, ki niso bedak,
  Da se Rusi vedno znajo boriti!
  V Friedrichovi glavi je zvenela dobra domoljubna pesem, izdajalske roke in noge pa so naredile ravno nasprotno. Pošiljali so namreč granate na sovjetska letala vseh tipov in znamk. Sovjetski piloti so se poskušali približati in začeti smetišče ... Volka, ki je med premikanjem ustrelil več kot petdeset avtomobilov, se je obrnil in se izognil strelom in poskusu zabijanja (tega kamikaze je odrezal s kratkimi mitraljezi) . Potem se je letalo mladega asa premaknilo in v bojnem transu je fant dal veliko zračnih pušk. Zelo pokošeni številni sovjetski lovci, ki so se pojavili iz ozadja.
  Tu se je Friedrich skoraj zaletel, vendar mu je uspelo zdrsniti na ognjeno linijo in nadaljevati iztrebljanje nasprotnikov. Tokrat so njegove žrtve postale dvomotorne "pawns". Fantom je skozi glavo švignil aforizem (tudi pešci niso nori, bodoče kraljice!). Helga je zacvilila v svoj radio.
  - Oh, draga mati! Kako pritiskajo!
  Friedrich, ki je izvedel nedokončano mrtvo zanko, je z velike razdalje odrezal sovjetske lovce, ki so poskušali priti Helgi za hrbet. Eden od njih "Trgovnik" (Lagg-5) je bil z veliko rdečo zvezdo na trupu ... Torej heroj ZSSR. Sama deklica je na jurišni modifikaciji Fokken-Wulfa streljala na tanke Rotmistrove vojske, ki so napredovali na položaje Nemcev. In hkrati je udarila precej natančno, uspešno se je potopila.
  Friedrich se je medtem boril s sovražnimi letali in se v mislih zahvaljeval zalogam za povečanje streliva. V tank T-34-85 mu je celo uspelo vstaviti izdajalskega terminatorja in izbrati poveljnikovega (to je razvidno iz anten, ki so jih kljub prahu in razdalji zlahka opazile Friedrichove ostre oči!).
  Pokrov lopute so prebile tri granate naenkrat in tank se je ustavil ...
  Tudi spodaj je bilo vroče, predhodnica pete gardijske tankovske armade se je že skotalila na grenadirje SS in dele drugega korpusa.
  Prva sovjetska vozila so se zapeljala v protitankovski jarek in upočasnila. Na njih so padle brzostrelke "Tigers" -5 in "Panthers" -5. To je tisto, v čemer so novi Nemci močni, boj na daljavo, da bi pridobili prednost pred njimi, so morali sovjetski tanki vstopiti v tesni boj. Uredite smetišče ... Toda taktično odločitev je bila netočna, raztrgati čez odprto polje, kjer so bili izkopani jarki, srečati avtomobile, ki čakajo na "plen". Da, ne kopičite hkrati množično?
  Res je, da so se sovjetski Il kljub oprijemljivim izgubam vseeno prebili, kot majhen boksar, ki se je potopil pod velikansko marmelado, do sovražnih tankov in povzročil škodo, vključno z majhnimi bombami. Res je, da so na nekaterih "tigri" -5 stali na vrhu mreže, vendar so bila številna vozila, nemška pehota, prisiljena vzpostaviti zaščito dobesedno na poti.
  Friedrich je menil, da če bi Rusi izvedli bolj zgoščen napad, bi imeli veliko boljše možnosti za "šop majhnih" in dobičkonosnih bližnjih spopadov.
  Nabijanje rdečih pilotov se je nadaljevalo, a na primer proti zelo spretnemu "Salamanderju" -3 ta taktika ni prinesla pričakovanih rezultatov. Naraščale so izgube nemškega letalstva, še bolj pa sovjetskega. Toda to ni bil več neodgovorjen boj. Številni sovjetski piloti so imeli dostojne izkušnje, niso zaman pokrivali Moskve, zato je nacistom postalo precej slabo.
  Friedrich, čigar čut se je neverjetno izostril, se je vedno izogibal zadetkom in intuitivno zadel najnevarnejše sovjetske lovce. Poskuša izločiti vodilne. To mu je uspelo in delovalo je brez napak. Mimogrede, v moji glavi je bila praznina in pomanjkanje dojemanja bitke kot take. Telo je reagiralo, tarče so bile ujete, zgrešenih ni bilo. Nekajkrat celo dobil tanke.
  In na stotine, če ne na tisoče letal vseh vrst, je švigalo in švigalo pred mojimi očmi. Tukaj, na primer, Huffman na svojem Non-362 ... Bori se na poseben način, hitrost, sunek reaktivnega stroja in ostanki letijo na vse strani ... In tudi Rusi niso slabi .... To je ravno tam, kjer je Kozhedub, čas bi bil, da ga deenergiziramo ... Friedrich se premika na minimum, zdaj se ni treba obrniti, premagati ekonomično, ampak le, tako rahlo premakniti od poraza ..
  Zmanjkuje streliva, prav tako goriva v rezervoarjih, z nemških položajev pa prihajajo impresivne okrepitve. Salamanderji in celo več mogočnih Me-362 se prvi spustijo v bitko, za njimi pa ostali člani nacističnega tabora komarjev. Spet obala do obale... Tudi sovjetska letala se začnejo umikati. Goriva jim zmanjkuje, izgube pa so presegle: vse predstavljive in nepredstavljive meje. Friedrich se vrne in vpraša Helgo:
  - Vse je vredu?
  Deklica odgovori:
  - Letalo se premika! Pobil sem šest tankov in enega lovca ...
  Friedrich je zažvižgal:
  - Ja, celo mene si prehitel po številu uničenih tankov. Osebno sem uničil samo pet avtomobilov z nagobčniki!
  Helga se je zahihitala.
  - In koliko letal?
  - Letala? - V Friedrichovi glavi so utripale številke ... - Točno tristo ena! Nov svetovni rekord. Tukaj je dosežek ...
  Helga je vzkliknila:
  - Ja, ti si samo vitez! Ne, kmalu bog uničenja. Sam veliki Kali ... univerzalni borec!
  Friedrich ga je vljudno popravil:
  - Pravzaprav Kali ni bog, ampak boginja zla. To je ženska, čeprav je v hinduizmu zelo cenjeno in priljubljeno božanstvo. Zgrajenih ji je veliko templjev in molitev.
  Fant je nenadoma opazil, da si je na vzvodu močno opraskal koleno. In preklinjal:
  - Prekleto! V tako oboroženem vozilu se ni splačalo obrniti.
  Helga je zaskrbljeno rekla:
  - In naslednji let brez mene?
  Friedrich je takoj potrdil:
  - Da, vaš Fokken bo še natočen in naložen, moj pa je že pripravljen. Samo ne govori, samo poskrbi zase!
  Helga je odločno rekla:
  - Ne! Moj nasvet vam je, da se borite in borite po najboljših močeh... Če se le da.
  Letala so pristala in Friedrich je stekel do naslednjega avtomobila. Izbrana kombinacija Me-362 in jurišnega F -490 je bila optimalna za superass vseh časov in narodov.
  Friedrich, ki je z bosimi nogami otipal ostre, grobe stopalke Fokken-Wulf-4, je začel pospeševati in peti:
  - Grem v boj! Bitje bom zdrobil v prah!
  Bitka pri Krasnogvardeisku se je nadaljevala. Poleg tankov same vojske Rotmistrov je pravočasno na bojišče prispelo poldrugo sto sovjetskih vozil, odvzetih z južnega boka in območja sovjetske fronte Kaširna. Res je, do zdaj je prispela le prva serija avtomobilov. Tudi sovjetsko letalstvo ni pomislilo na predajo, a doslej ni bilo posebej aktivno.
  Friedrich se je lotil tankov, pri čemer je uporabil svoje topove, posebej zasnovane za ta namen. Po njegovem mnenju je bil kaliber 37 milimetrov še vedno optimalno primeren za ta namen. Evo, na primer, Rudel je s takšnimi puškami brez kakršnega koli bojnega transa uničil, oziroma, kar je bolj pošteno, v celotni vojni izstrelil 534 tankov. Vendar je bil navaden človek, ne Friedrich, ki. Fant se je spomnil, kako je njegov oče povedal materi, da lahko skupni učinek na plod, ki se nosi v maternici otroka, poleg manifestacije fenomenalnih sposobnosti kot puberteta, spremeni potomca v psihopata ...
  Morda je njegov bojni trans in ta supermoč bojevnika tudi posledica udarca, katerega narava mu ni znana.
  Toda zdaj prihajajo tanki, za pilota se zdi njihovo gibanje počasno, za Friedricha pa še bolj. Mladi as se je na mah začel luščiti z vodoravne ravnine. Samo strelja in bije. Bliski svetlobe, majhne eksplozije, lopute so predrle. Hkrati se veliko avtomobilov prižge, saj so rezervoarji za plin nameščeni v bojnem prostoru. In uničenje, T-34 je odletel kot cev iz frače.
  Pogosto so udarne granate povzročile detonacijo streliva. In to po vrsti...
  Friedrich ni razmišljal o takšnih malenkostih, gledal je sliko, ko so se, potem ko so utrpeli velike izgube in se zavedali nesmiselnosti poskusov, prebiti skozi jarke, ki so jih izkopali sovjetski ljudje, premikali stražarski tanki.
  A tudi tu jih je čakalo neprijetno presenečenje. Dva ducata "Superferdinandov" se je uspelo približati. Ti so bili na žalost z močnejšimi voznimi lastnostmi, zahvaljujoč uporabi ameriških motorjev.
  Sovjetska vozila so se premikala po odprtem polju, kar pomeni, da so lahko legendarni lovci zadeli že s treh kilometrov. Seveda so "Superferdinandi" zgrešili, vendar jim je visoka hitrost ognja protiletalskih topov omogočila, da so precej pogosto zadeli. Poleg tega je bilo polje močno izkopano in preorano z granatami, T-34-85 pa ni mogel dvigniti hitrosti. Toda še vedno so se premikali kot valovi med izbruhom. In Panthers -5 in okretne ameriške čarovnice -5, hitri uničevalci tankov, so pohiteli na pomoč Ferdinandom -4.
  Friedrich je poskušal nokautirati (čisto podzavestno) poveljnike. Tudi prsti so se mi krčili od napetosti. In bilo je sadje! Mladi terminator je iz horizontalne projekcije izstrelil dvainštirideset tankov T-34, tri KV-je in dva Su-122. Lahko bi bili še trije avtomobili, a jih je zmotil napad sovjetskih lovcev, predvsem pa jurišnih letal. Po njihovem mnenju je Friedrich začel postavljati tako 37-milimetrsko zračno puško kot dve 20-milimetrski (tudi precej osupljivi, če zadenete luč ali rezervoar za plin ali motor.
  Le sedemindvajset letal, od tega osemnajst Ilov ... Ni slabo, če upoštevamo pomen vsakega tanka, celo poškodovanega v tej trdovratni bitki ... Tukaj je nekaj pospešenih T-34-85, ki so se še vedno prebili do konca obseg. Tu so gorele slabo oklepne ameriške "čarovnice" -5.
  Friedrich je videl napadalno letalo Hansa-Ulricha Rudela. Ta že dolgo znani as se je, kot kaže, tudi odločil, da "Štuko" zamenja z močnejšim in hitrejšim Focken-Wulf-5. Njegov emblem z baklo je znan vsem. Vprašal je Friedricha:
  - Kako si, angel smrti!
  Fant Terminator je odgovoril:
  - Zadeve v Gestapu in imam dosežke!
  Rudel je zagotovil:
  - In dobro sem! Toda kako vam uspe streljati tako natančno in hitro, in to celo iz vodoravne ravnine?
  Deček as je v smehu odgovoril ali celo zapel:
  - Vse nemogoče je mogoče, zagotovo vem! Poiščite diamant zemeljskih kraljev v tekoči vodi!
  - Nič, do konca dneva jih bom nadoknadil do trideset! Rudel je obljubil.
  Vrnitev, zamenjava letala in spet domači Me-362, letalo, ki razen strelnih lukenj na krilih ni bilo poškodovano pod vodstvom Volke. In seveda tankovska bitka....
  V Krasgvardejskem je bilo vroče. Kolone pete gardijske armade in brigad, ki so bile odstranjene z drugih front, so se umaknile. Nemcem so priplazile okrepitve, vključno z ducatom ameriških uničevalcev tankov, najnovejših M-18 s 110-milimetrskimi topovi. Ti stroji po smrtonosni sili niso bili slabši od pušk Tiger-5, kalibra 105, in so celo bolje premagali T-34, saj so bili manj nagnjeni k odbijanju. Sama puška je hkrati tudi iz predelane ameriške protiletalske puške, kar pomeni, da je hitrostrelna. Le tu je oklep šibkejši od nemških, a vseeno 186 milimetrov zadostuje za držanje izstrelka v čelo. Še posebej na poti je T-34-85 zelo pogosto zamazan.
  Friedrich je že na daleč čutil bližajoči se cunami, nov val letal Rdeče armade. To pomeni, da ni odvisno od tankov, ki so se skoraj stisnili v tesno, zato naj zanje poskrbijo jurišna letala. Med njimi so mimogrede vidni zelo močno oboroženi in oklepni He-329. Kot močni so napadalna letala in uničevalci tankov. Predvsem z 88 mm topovi Ra-44, ki ne prebijejo le strehe tanka, ampak tudi v čelo. Samo v zračnem boju ta stroj, milo rečeno, ni tako vsestranski kot "delovna kobila" Fokken-Wulf.
  Med jurišnimi letali je Friedrich opazil Helgino letalo. No, seveda, spet v vrstah.
  Fant terminator, ki se je malo spustil po poti, odprli bomo tri tanke in samohodne puške-76, je zapel:
  - Imeli bomo predstavo! Preprosto najvišji superrazred!
  . POGLAVJE 18
  Helga je takoj odgovorila:
  - Seveda ti verjamem! Svoje srce sem dal ne zveri! Odgovor boste dobili - verjamete ali ne?
  Namesto odgovora je Friedrich začel streljati z velike razdalje od spodaj ... In nato pridobil višino.
  Sovjetskih letal je bilo precej, a še vedno manj kot prvič. Piloti Luftwaffeja so se počutili precej samozavestno, kot prvošolec, ki je v neznani šoli premagal nadležnega vrstnika, potem pa je bil dobesedno preobremenjen z močjo.
  Sovjetski piloti so postali zvitejši in ko so padli pod udarce, so se takoj razdelili v skupine in poskušali Nemce potegniti k sebi. Friedrich jih je napadel in se povzpel na hrib. Zanj pa je zavrnitev sovražnika pred neposrednim napadom le olajšala taktiko. Toda drugi nemški borci so stopili v boj.
  Friedrich je jezno opazil, da je He-362 običajno pred njim. Ampak nič hudega, z večkilometrske razdalje itak nihče ne zna posekati.
  In "Salamandri" -3, tako kot otroška papirnata letala, skačejo, skačejo kot morski pes na valovih in sami dobijo ...
  Friedrich je izbral svojo žrtev, poveljniško letalo, preden je imel čas razmišljati o tem, kako je bil ta avto sestreljen. Fant je povedal moralo:
  - V vojni lahko izgubiš, za razliko od športa enkrat, v vojni zmagaš, za razliko od igre, neskončno! Vendar kosi s plošče odletijo samo od poraženca, zmagovalec postavi na ploščo, tudi predhodno sestreljene bojne enote!
  Boj pa se je čutil na terenu. Na primer, Wittmann je že precej prekaljen tankovski as, boril se je na "Tigru". Tudi on je skupaj s strelcem precej pogosto zgrešil, čeprav se je tank zlahka obrnil. Strelec Schleich je komaj imel čas, da si je obrisal znoj z obraza. Čelo te jeklene pošasti je bilo že večkrat zadeto, a doslej se je uspelo odbiti. Wittmann je zavpil na vsa grla:
  - Naj pridejo bližje, ne bodi živčen, prosim ...
  O stanju človeka v tistih strašnih razmerah so govorili tudi vtisi udeleženca bitke, namestnika načelnika štaba 31. brigade, ki je pred kratkim postal Heroj Sovjetske zveze, Grigorija Penežka. ... Pred miselnimi slikami so bile težke slike ... Bilo je tako ropotanje, da so membrane pritiskale, iz ušes je tekla kri. Nenehno ropotanje motorjev, žvenket kovine, ropot, eksplozije granat, divje ropotanje raztrganega železa ... Od strelov iz neposredne bližine so se obračale kupole, zvijale puške, počili oklepi, eksplodirali tanki.
  Neprobojni težki "Patton" -3 je skoraj brez oči poskušal vzeti sovjetski T-34-85. Zarenčal je, zaščiten oklep se je izbočil. "Čarovnice" -4 so spodrsnile in poskušale same uporabiti manever. Bilo je, kot da bi šlo za konjeniško vojsko starodavnih vitezov, ki se nameravajo pobiti. Pogosto sta oba tanka streljala v prazno in se razstrelila.
  Od strelov v plinske rezervoarje so rezervoarji takoj zagoreli. Lopute so se odprle in posadke tankov so poskušale priti ven. Grigorij je videl mladega poročnika, napol opečenega, ki je visel na oklepu. Ranjen ni mogel izstopiti iz lopute. In tako je umrl. V bližini ni bilo nikogar, ki bi mu pomagal. Vojaki so izgubili občutek za čas, v tesni pilotski kabini tanka niso čutili ne žeje, ne vročine, ne celo udarcev. Ena misel, ena želja - ko si živ, premagaj sovražnika. Sovjetski tankisti, ki so izstopili iz svojih uničenih vozil, iskali po polju sovražnikove posadke, tudi ostale brez opreme, in jih pretepli s pištolami, grabili iz rok v roke.
  Podoba v nadrealističnem slogu kapitana, ki je v nekakšni blaznosti splezal na oklep ponesrečenega nemškega "tigra" -5 in z mitraljezom udaril v loputo, da bi "odkadil" naciste iz tam. Kako pogumno je deloval poveljnik tankovske čete Chertorizhsky. Skozi vrtinec granat je izbil stran sovražnika "Tiger" -5, vendar je bil sam zadet. Cisterne so skočile iz avtomobila in pogasile ogenj. In spet so šli v boj.
  Helga je z zadnjo granato že prebila streho tanka Grigorija Penežka. Granata je zadela rezervoar za plin in vse je zagorelo. Plamen je opekel sovjetske tankerje in jih prisilil, da so skočili iz svojih loput. Toda sam Grigorij, ki je bil ranjen, ni imel časa, da bi skočil ven ... Zgorel je živ in v naravi spoznal, kaj je podzemlje ...
  Friedrich, ko je videl, da je sovražno letalstvo že postalo modrejše in poskuša kombinirano odleteti, je sam napadel tanke ... Nemcem je bilo res težko, čeprav so v bitko vstopili najbolj oboroženi angleški tanki Challenger (The posadke so tudi iz sinov Britanije in streljajo izjemno natančno!) .
  Friedrich je poln demonske energije in vznemirjenja, pripravljen je sam pomesti vse in vsakogar, tudi če se morate boriti s celotno tankovsko vojsko, še bolj pa z zrakom. Toda vrniti se moraš, goriva in streliva zmanjkuje, za to je potreben polet, sestrelitev sedeminpetdeset letal in izstrelitev enaintrideset tankov in šest samohodnih pušk, plus še dva oklepna transporterja, tri katjuše, štiri Andryushe, avtomobili, ki so poskušali iti zadaj.
  Helga je pripomnila:
  - Rusi imajo pesem o ženskah v naših vaseh! In nimamo samo borbenih žensk, ampak moških, kar potrebujete!
  Friedrich se je strinjal:
  - Naši moški, kar potrebujete, ženske pa so boljše!
  Helga je zvito rekla:
  - Ženska zmaga s prelivanjem solz, moški s tem, da jih izlije!
  Friedrich je pokazal zobe in pripomnil:
  - Ker smo ostri, potem danes ni vse tako slabo!
  Za naslednji let moraš leteti sam ... No, če je tako, potem nima smisla izgubljati srca ... V Focken-Wulfu z zračno hlajenim motorjem je že vroče. Zelo vroče, motor, plus sonce, plus malo časa za ohladitev. Friedrich sam je bil celo presenečen, kako še ni padel s tako divjim bremenom. Navsezadnje je elementarno ... razjeda vso notranjost ...
  Sovjetski tanki so bili popolnoma razredčeni ... Kljub temu so Nemcem spet prispele okrepitve in skoraj vsa jurišna letala so bila vržena v boj ... Toda okrepitve so primerne tudi za Rotmistrov ... Isti tanki z druge fronte.
  Toda zrak je veliko mirnejši, čeprav obstajajo ločene serije lovcev ali jurišnih letal.
  Friedrich ponavlja staro preverjeno taktiko, že ve, da ga ne bo pustila na cedilu. In Nemci...
  Poteka tudi prerazvrščanje, saj je večina sovjetskih tankov že uničenih, potem lahko poskusite sami napasti ... Wittmann je mračno pripomnil:
  - Osem tankov je bilo izstreljenih ... Za en dan je dobro, za tak dan pa je slabo ...
  Vodnik je popravil:
  - Pravzaprav dvanajst ....
  Wittmann ga je prekinil:
  - Štirje uničeni avtomobili, ko so Rusi plezali skozi globok protitankovski jarek - ne šteti! Bilo je osnovno. Da, in strelivo je treba dopolniti ...
  Toda sovjetski tanki so spet hiteli naprej, ko so jih napadalna letala še posebej začela dobivati. Predvsem Friedrich, ki je izstrelil petinpetdeset granat, od tega devetinštirideset tankov T-34 in šest samohodnih pušk. In potreboval je pet minut in pol ... To je boj ... Seveda bi lahko bilo več ... Friedrich je pomislil, zakaj bi streljal iz dveh topov hkrati? In ena je čisto dovolj ... Vmes ...
  Helga ga je pričakala na letališču, ga tako strastno poljubila in zašepetala:
  - Tukaj je utelešenje viteštva - Don Kihot!
  - Kaj si rekel? je zabrusil Friedrich.
  Deklica si je takoj opomogla:
  - Oprosti volčji mladič... hotel sem reči Lancelot!
  Deček as je zabrusil:
  - Potem pa druga stvar! Navsezadnje je Don Kihot parodija na viteza. Nespametno viteštvo in brezinteresno plemstvo sta na nek način osmešena!
  Helga se je strinjala.
  - Na splošno razumem! ampak...
  Friedrich je dekle prekinil:
  - Živ na letalih!
  Zdi se, da so sovjetske tankovske posadke in piloti še zadnjič poskušali obrniti tok izjemno neuspešne bitke. General Gota se kot izkušen poveljnik, ki je že temeljito preučil taktiko Rusov, ni mudil z napadom in se je celo nekoliko nagnil nazaj, da bi stoodstotno izkoristil prednost v ognjeni moči. In seveda rezervacija. To je taktika visokega boksarja, ki se umakne pred nižjim, deluje kot druga številka, vendar ne dovoli, da bi nizki pinč zmanjšal razdaljo in pridobil prednost. No, Rotmistrov nima druge izbire! Ali napadi ali umri! Slednje je boljše, čeprav sta lahko oba skupaj!
  No, tudi Friedrich se mora boriti z letali ... Tudi to je boj in sovražnik je pogumen ...
  Toda najprej je fant terminator ustrelil petnajst napadalnih tankov T-34-85. Tako eterično v enem naletu ...
  Helga je vzkliknila:
  Ti si car zraka! Tako bo tretji rajh slaven!
  Friedrich ji je odgovoril:
  - In že je znan! In ni vam treba hvaliti!
  Helga je zavpila:
  - In še bolj ga poveličuješ!
  - Bom poskusil! je zarenčal Friedrich.
  Padel je nazaj v ultra-borbeni trans. Čudne misli so švigale fantu po glavi. Na primer, kaj se bo z njim zgodilo po zmagi tretjega rajha? Seveda mu bo pokroviteljstvo cesarjeve žene zagotovilo najvišji položaj, njegov sin pa bo postal dedič Velikega imperija. Razburljivi razgledi! In Rusi se končno naučijo reda in discipline, na katero jih ni mogel navaditi niti Stalin, krvavi Gruzijec.
  Čeprav je seveda zmaga še daleč ... Ali pa lahko vzame in obrne lovca, ki se zaleti v Fritza. Takole, pobiti več deset fašističnih vozil in se vrniti v ZSSR kot heroj?
  Toda ali mu bo pomagalo, če bodo ustreljeni junaki vojne, ki so pobegnili iz ujetništva, toda .... Stalin sploh nikomur ne zaupa, rekel je, da nima sina, Yakovlev! Tako se ne more več vrniti k Friedrichu ... Še posebej po tem, kar je storil ... V ZSSR je bilo mogoče pobegniti takoj, ko so mu le dali "štuko". Fantu bi bilo odpuščeno... No, mogoče so ga poslali v kazenske bataljone, pa če je ustrelil tudi kakšnega nacista... Ja, imel je možnost, da se vrne... Ampak zdaj, v ZSSR, so ne bo mu prizanesel, je postal prekrv....
  Friedrich je pomislil, zakaj ni prestopil na stran Sovjetov. No, v redu, pridružil se je Hitlerjugendu, ko je bil v središču Berlina, potem ni imel drugega načina za preživetje. Toda zakaj je pobil komisarje? Lahko bi ga preprosto ugasnili ... Zakaj se je v njem nenadoma prebudila divja zver ... Niti zver ne, saj živali običajno ubijajo, da bi jedle ali zaradi občutka lakote. Človek pa je ubijanje spremenil v zabavo in postal hujši od tigra ...
  Kaj se mu je zgodilo, da je umor začel prinašati veselje in želja po vzvišenju v tretjem rajhu, po ustvarjanju kariere je zajela celotno bistvo? Kdo je postal,.. Zakaj je izgubil občutek domoljubja in navezanosti na svoj narod?
  Vendar, ali ga ima? Tukaj je isti general Vlasov ali Boris Aleksejevič Smislovski. Tudi tukaj je bila čudna oseba, zdela se je zgledna predstavnica plemiškega korpusa carske Rusije. In moral je prestopiti na stran Hitlerja in drugih fašistov. Častnik ruske cesarske vojske, stotnik. Po državljanski vojni je bil interniran na Poljskem, nato je emigriral v Nemčijo. Vstopil je v službo v nemško vojsko. Od leta 1928 do 1932 je študiral na višjih tečajih na vojaškem oddelku (Akademija generalštaba) Reichswehra. Med drugo svetovno vojno je aktivno sodeloval pri oblikovanju ruskih prostovoljnih enot. Verjel je, da bi Nemci lahko prispevali k obnovitvi Rusije: "Zmaga nemških vojsk bi nas morala pripeljati do Moskve in postopoma prenesti oblast v naše roke. Nemci se bodo morali tudi po delnem porazu Sovjetske Rusije še dolgo boriti proti anglosaškemu svetu. Čas nam bo šel v prid, oni pa ne bodo odvisni od nas. Naš pomen kot zaveznika se bo povečal in imeli bomo popolno svobodo političnega delovanja."
  Fantova glava je lebdela nad tem, kar je prej prebral na internetu ... Povsem po naključju so njegove oči preletele stran priročnika - "Sokrivci nacizma - sramota naroda!"
  Res je, da hkrati nikoli ni sodeloval z generalom A. A. Vlasovom, saj ni delil niti njegovih pogledov niti načrta delovanja, vendar se je z njim osebno srečal trikrat, predvsem po navodilih nemškega generalštaba.
  Friedrich je prekinil svoje misli ... Triinosemdeset sovjetskih letal je bilo sestreljenih, zadnje granate pa že vlagajo v tanke in že se je mogoče vrniti ... No, kakšna baraba je ... Kako ima padla... Prekleta kurba! Oči so se takoj navlažile ... Slane kapljice solz so tekle po gladkih deških licih ... Kako grenko, celo streljaj se!
  Po vrnitvi mu je pogled na utrujeno, a veselo Helgo takoj dvignil razpoloženje in spet je planil v boj ... On je bojevnik! Torej, rojen je za zmago, in čigar narod je šibkejši, ta ni prijatelj z njo!
  Helga je nenadoma opazila:
  - Ali jočeš?
  Friedrich je zmajal z glavo.
  - Oči se mi že solzijo, od utrujenosti! Kakšna bitka! Že šest dni nisem zatisnil očesa! In pred tem skoraj nisem spal!
  Helga je tolažila:
  - Tukaj se bo kotel zaprl in bomo malo spali ... Ostaja še malo. Samo še malo do zmage!
  Let na Focken-Wulfach-4, sovražnikovo letalo ni vidno, od tankov pa je malo ostalo. Toda tudi tiste, ki so tam, je treba pokončati.
  Helga šepeta v radio:
  - No, dajmo jih! Torej zvijanje osmice!
  Friedrich se zasmeji.
  - Zasukati osmico je bolje kot dobiti šestico na naramnicah!
  Deklica, ki je zadela avto iz potopa, je zalajala:
  - Ne, ne morete si predstavljati kot šestice. Imate pasmo kralja.
  Od pete gardijske vojske so bili rogovi in noge. Sedaj je Gotha izdal ukaz za napredovanje, zlasti ker je bil že večer, čas je minil že precej čez večerjo in se je začela bližati tema.
  Na bojišču je bilo več kot tisoč in sto razbitih in uničenih sovjetskih tankov ter približno tristo poškodovanih nemških tankov. Od tega približno petinšestdeset avtomobilov nikakor ni bilo predmet obnove.
  In Friedrich, ki je pustil svojo punco spati na posteljici, je še vedno letel. Tokrat so jo preusmerili na zatiranje topništva. Obupni pohod Rotmistova je preusmeril del sil, Meinsheinove vojske, in v dnevu in zvečer niso napredovali več kot dvanajst kilometrov. Padla je noč, a jurišniki so še vedno delali. Samo zamenjali so pilota.
  Friedrich je spet naletel na nočne bombnike U-2. Avtomobili so leteli skoraj blizu tal - nizek let. S tako preobleko bi imeli možnost izmuzniti, a v tej situaciji je deloval hudičev instinkt mladega terminatorja.
  Poleg tega je Friedricha nenadoma postalo zelo sram svojih solz in postal je besen ... Tudi dečkov videz se je spremenil. In po glavi so mi švigale čisto druge besede, druge pesmi;
  Jeza se širi po telesu v ognjenem valu,
  Nemogoče je razumeti kaj takega in kaj se mi zdaj dogaja!
  Tu je podzemlje odprlo vso črnino v duši,
  Hočem palače - ni mi dovolj z ljubimcem in rajem v koči!
  
  In kako se je vse zgodilo, niti Bog ne ve,
  Postal sem izdajalski prasec, a zaenkrat sem mrtev!
  Od kod to razodetje, kdo ga je rodil,
  Navdih črpam v skledo - mogočne sile!
  
  Hudič nas je potegnil v mrežo in nas vrgel v začaran krog,
  Tako se je zgodilo, da sem se ujel v mrežo!
  A prekinil bom mrežo in sprejel Boga s srcem,
  Ne preklinjajte samo nebeške lune!
  In to so bratje po orožju, ki jih zagotovo poznam!
  
  Oh, daj mi priložnost, sveti Gospod
  Moja narava, ti si izdaja in sramota!
  Hotel sem meso, razen mesa,
  In končal v breznu, kjer je zaspala modrost!
  
  Fašist je rekel: služite nam -
  Prejeli boste zemljo, denar, priznanje naslovov!
  Toda odreči se svoji duši
  In to je najhujša kazen na svetu!
  
  Ampak jaz sem slabič, zašel sem v nered,
  In uničil je življenje, čast in vest v sebi!
  Naj bo tako, težko dejstvo
  Navsezadnje to ni roman, je samo zgodba!
  
  Kaj naj storim, pot nazaj;
  Nič več ni ostalo, zdaj pa je vsaj vrat v zanki!
  Toda demon je rekel, končaj nered,
  Takšne strahopetnosti, verjemite nam, ne sprejemam!
  Friedrich je končal ta "vokal", podrl "ušesa", nato pa se je počutil zelo utrujen ... In kaj je že vzcvetelo, kar pomeni, da je prišel nov dan 11. julija. In že sedem dni je na nogah ...
  Deček je po pristanku komaj stekel do pograda in takoj padel;
  Sanje so se izkazale za zelo napete ... Friedrich je sanjal, da je študent in posluša predavanje. Poleg tega učitelj velikanske rasti pripoveduje s takšnim navdušenjem in gorečnostjo, da nehote poslušaš. Tam govorimo o dolgoletnem zgodovinskem sovražniku Rusije, ZDA. Zdi se, da so se v njegovi domovini končno domislili dostojnega povračilnega orožja;
  - Zavedati se morate, da je pentagonska vojska napotila svojo najboljšo udarno silo v boju proti naši želji, da bi prebili pot v druge svetove. Vojski Nata sem poslal telegram, v katerem sem izjavil, da ne bom zasegel zemlje, da izvajam miroljubne raziskave, katerih cilj je dobrobit vsega človeštva. Mojega sporočila niso dojeli, vse merijo na svoji dvomljivi in sebični vrednotni lestvici. Te megalomanske barabe mislijo, da lahko nadzorujejo celotno človeštvo. Menijo, da če imajo manično strast do ujetja in uničenja, potem bi morali imeti tudi drugi predstavniki drugih svetov enako živalsko strast.
  Govornik se je ustavil in poslušal velikodušen val aplavza. In tudi Volka mu je burno ploskal, čeprav za seboj ni maral priznavati avtoritete. No, mogočni velikan je nadaljeval:
  - Nisem zver ali plenilec, vendar se znam in se nameravam braniti, dobro moje civilizacije je odvisno od mojega boja in če moji sovražniki in sovražniki moje civilizacije nameravajo napadati, se nameravam braniti sebe. Uničil bom tiste, ki stojijo med menoj in svobodo. Tisti, ki so skoraj zasužnjili človeštvo in se imajo za najvišji narod, ki ni v pristojnosti ljudi, se bodo soočili z maščevanjem. Skupini oligarhov sem že dal po en cent, pokazal jim bom zgled človeka, ki se je sposoben boriti, ne pa pod sekiro kot pokorna ovca. Vsi se moramo združiti, ker je to naša skupna stvar, kajti na Zemlji kmalu ne bo več kaj dihati. Zdaj pa k poslu. Da premagamo ameriško in Natovo floto, potrebujemo velike, neomejene zaloge energije, bistveno novo orožje in imamo ga. Mnogim, tudi najboljšim med vami, se zdi H-bomba ultimativna. Mnogi, tudi najboljši med vami, domnevajo, da ni drugega močnejšega načina pridobivanja energije, razen anihilacije, ki je v praksi težko izvedljiva. Vsi poznate termonuklearne reakcije, fuzijo vodikovih atomov in nastanek helija. No, drugi elementi do železa. Jedrska fuzija daje zvezdam svetlobo milijarde let. In za mnoge od vas se zdi neverjetno , da je mogoče izvesti popolnoma nove reakcije sinteze: v naravi jih praktično ni. Mnogi ste polni stereotipnih misli, da če reakcije ni v naravi, potem je načeloma tudi ne more biti. Kakšna nesmiselna zabloda, znanost o supercivilizacijah ponuja način za pridobivanje velikanskih mas energije v obsegu in reakcijah, ki v naravi ne obstajajo. Že poznate obstoj kvarkov: mini delcev, ki sestavljajo osnovne delce. Tudi vaša znanost je odkrila na stotine osnovnih delcev. Poleg njih, ki jih je zabeležila tudi vaša znanost, obstajajo delci različnih vrst, od katerih se vam mnogi zdijo čudni ali celo odveč. Osupne vas raznolikost kvarkov, ki jo je težko razložiti na običajen logični način. Pred kratkim so vaši znanstveniki odkrili delce, imenovane preoni, delce, ki sestavljajo kvarke, pa niste mogli priti do njih in jih pravilno preučiti. No, iz jedra vam še ni uspelo izluščiti ne samo preonov, celo kvarkov. No, kakšno energijo lahko dobimo zaradi njihove fuzije ali cepitve: neizmerljivo celo v primerjavi s termonuklearno reakcijo. Tudi pri sodobni, precej nizki ravni zemeljske znanosti obstajajo teoretični izračuni, ki kažejo, da manjši ko je delec, več energije odvzame. To nakazuje, da če bi bilo mogoče obvladati takšno energijo, bi bilo mogoče pridobiti skoraj neomejen vir energetskih virov. Vendar pa nobenemu zemeljskemu znanstveniku ni uspelo ne le poustvariti fuzijske reakcije mikrodelcev, ampak celo izločiti prosti kvark iz jedra.
  Tudi pridobitev brezplačnega, nevezanega kvarka še ni uspeh. Kaj je razlog, da reakcije z lomljenjem ali združevanjem ultralahkih delcev še vedno ni mogoče, ne samo ponoviti, ampak celo popraviti v naravi. Razlog je v tem: zato je termonuklearna reakcija tako težka, da jo figurativno imenujejo celo junak z zelo kratkimi rokami. Za sprožitev termonuklearne reakcije je potrebna energija atomske bombe, za eksplozijo atomske bombe pa klasična razstreliva. Da bi povzročili reakcijo zlitja kvarkov, ni dovolj reakcije eksplozije termonuklearnega naboja, njegova moč ni dovolj za reakcijo, zato supertežkih kvarkov v naravi ni. Ni vmesnega koraka, koraka, ki ločuje in razvršča reakcije znotraj atomske fuzije. Pri termonuklearni fuziji obstajajo stopnje ena za drugo, ki se povečujejo glede na sproščeno energijo. Reakcija, ki sprosti veliko več energije kot termonuklearna eksplozija in je izjemno redka: anihilacijska reakcija. Izhaja iz stika materije in antimaterije. V naravi je redka, izjemno redka, saj v realnem svetu antimaterije skorajda ni. Reakcija anihilacije je v naravi redka, ni vmesne stopnje med reakcijo fuzije elementov in termonuklearno reakcijo. Bistvo problema je v tem, da sama antimaterija ni narejena iz preproste snovi. Znotraj našega vidnega sistema ga ne moremo opazovati. Če pa bi se gibali v vesolju in se znašli na stičišču vesolj, na meji sveta in protisveta, bi videli, kako poteka proces uničenja v velikem obsegu. Izkazalo se je, da je bistvo problema v pridobivanju zadostne količine antimaterije, torej snovi, ki v realnem svetu ne bi mogla obstajati. Nenehno bi prihajala v stik s pravo navadno snovjo, morala bi se uničiti ali eksplodirati, tako kot dva ločeno neškodljiva kemična elementa eksplodirata ob stiku. Protoni, nevtroni, elektroni bi se v stiku s pozitroni, antinevtroni, antielektroni spremenili v fotone in druge delce, ki drvijo v različne smeri. Njihova hitrost širjenja je ogromna in presega svetlobno hitrost. Da, med anihilacijo velikega obsega delci preidejo v nadsvetlobno hitrost in se oddaljujejo drug od drugega. Antimaterijo je težko pridobiti na preprost način, s pospeševanjem delcev na pospeševalnikih. Tako dobljeni rezultat ne bo nikoli upravičil stroškov. Kljub temu je bil eksperimentalno najden učinkovit način za pridobivanje antimaterije v trdnem obsegu. Njegovo bistvo je v tem, da je verjetnost pridobitve antimaterije in materije približno enaka, kar pomeni, da razlika med antimaterijo in navadno materijo ni velika in za spremembo polarnosti materije ni potrebno veliko energije. To je mogoče storiti z uporabo ne tako močnega sevanja posebnega polja in valovanja posebne narave. Poleg kvarkov, preonov, obstajajo še kreoni, rezoni, forkoni, ryumoni, horodoni, romoni itd. Sevanje na posebni telepatski ravni spremeni strukturo snovi na kreonsko-resonančni ravni, le malo spremeni, premakne strukturo razporeditev mikrodelcev. Odkritje posebnih valov je revolucioniralo znanost in družbo. Toda čigavo sevanje, kakšna stopnja bi lahko spremenila vrsto snovi, jo prenesla na kakovostno novo raven, spremenila značilnosti snovi. Nova vrsta sevanja je bila odkrita pri preučevanju človekovih sposobnosti, njegovih izrednih sposobnosti. Hitlerjanci smo pred drugimi narodi in ljudstvi osvojili dodatne sposobnosti. Novo telepatsko sevanje je prodrlo v svinčene in še gostejše trdne supermateriale, kar je samo po sebi kazalo na drugačen sistem in drugačen obseg sevanja. Tudi na vaši stopnji znanosti in civilizacije obstajajo in ustvarjena sevanja presegajo svetlobno hitrost. Od radioaktivnega sevanja Alfa, Beta, Gama, že Beta žarki se gibljejo malo več od svetlobne hitrosti, pri sevanju Gama-AS pa je presežek svetlobne hitrosti skoraj enkrat in pol. Na planetu Zemlja so eksperimentalno že odkrili sevanje valov Klekon in Der, ki dvakrat presegata svetlobno hitrost. Res je, medtem ko nastajajo v mikrodozah, se sploh ne zavedajo možnosti. Rekel bom več, med hitrostjo sevanja in njegovo sposobnostjo prodiranja v snov obstaja neposredna povezava. Čim krajše je valovno območje, večja je prodorna moč, večja je hitrost sevanja. Gama žarki šele po prehodu centimetra svinca oslabijo za polovico. Pri sevanjih Klecon in Der je prodorna moč še večja. Sevanje velikega obsega, pa naj gre za avro, teleportacijo, telekinezo, telepatijo, kiberkinezo, tormokinezo, plazmokinezo, ima največjo hitrost in vse prodorno območje. To pomeni, da je v tako imenovani duhovni nadgradnji ključ do nadzora nad svetovi, do obvladovanja oblik energije brez primere. Najnovejše oblike energije odpirajo pot do najnovejših oblik meritev, meritev mikrosveta, ki se lahko ukoreninijo in realizirajo v makrokozmosu, prenašajo meritve med mikro-fundamentalnimi delci v realni svet, t.i. prostora. Nova vrsta energije bo dala novo orožje, oddajala žarke Z-56 in v prah zdrobila agresorjevo armado. Zdaj bi lahko podrobneje razložil bistvo nove energije in natančno opisal, kako nastane, pa tudi učinek združitve, vendar smo že dobili ultimat. Te gorile nas hočejo prestrašiti, a tudi če kapituliramo, se ne morejo upreti skušnjavi, da bi preorali otok in ga zgladili z bombami in zalvami težkih pušk. Če ni vojaške akcije, zakaj so potem Jenkiji zbrali takšno armado, potrebujejo dejanje ustrahovanja, zgled za ves svet. Vaša življenja so odvisna od mene. Agresorju bom dal lekcijo, ki si jo bo zapomnil za vse življenje in kdor bo ostal živ, bo zavidal mrtvim!
  Ob tem stavku so se Friedrichove sanje prekinile. Mrzlično je odprl oči. Helga je stala pred njim in v rokah držala šopke rož, v prstih gole, dekliške noge pa je bila vrtnica, s katero je ljubeče žgečkala fantkovo golo, rožnato peto.
  - No, naspi se. Čas je za večerjo!
  Friedrich je skočil in takoj sesal v želodec ... Ampak ja, že en teden ni jedel skoraj ničesar. Pil je samo alkoholizirano čokolado, razredčeno z vodo. Deček je pogledal v sonce in bil presenečen:
  - Čudno je, porabil sem približno pet ur, a zdi se veliko manj. Sploh nisem imel časa poslušati najbolj zanimivega predavanja o novem orožju!
  Helga se je zahihitala.
  - O novem orožju? Da, ko se veliki bojevniki borijo, najstarejša tehnika vsem omogoča zmago. Ampak najprej pojejte ribjo juho. Nekaj deklet, vaših oboževalcev, je bilo posebej varjenih za vas. Jejte in prišle bodo nove moči.
  Friedrich je z užitkom poprijel za ribjo juho, ki se mu je zdela najbolj okusna jed na planetu Zemlja. Fant je izpraznil keglin in začutil težo v trebuhu. Toda kljub temu je veselo skočil in odhitel do avtomobila.
  - No, Helga, spet se bomo kregali!
  Deklica je hudomušno odgovorila:
  - In kako!
  In zdaj zanesljivi konj Me-362 skupaj z neločljivim satelitom Fokken-Wulf-4 spet muči ozračje s propelerji. In to v vojni kot v vojni. Friedrich je vprašal Helgo:
  Kaj je vaša najljubša zabava poleg pretepa?
  Deklica se je tiho zasmejala in odgovorila:
  - Težko je sploh reči! Čeprav veš. Ukvarjal sem se z rezbarstvom. Tako lepi vzorci so se izkazali ... In poskušal sem napisati tudi fantastične zgodbe. Šele ko sem napisal par, so se mi vsi začeli smejati. In bilo me je tako sram, da sem jih nehal sestavljati. Ali veš, kako neprijetno je, ko se ti smejijo!
  Friedrich se je strinjal:
  - Ja, razumem! Čeprav sem zdaj na vrhuncu slave! Toda takoj ko umrem, sem skoraj ...
  Helga ga je prekinila:
  - Ne! Verjemite mi, ne bodo pozabili! Mislim, da se bo vaše ime imenovalo zračna vojska ali nekatera osvojena vzhodna mesta. Ali morda ulica v Berlinu!
  Friedrich se je zasmejal.
  - Ja, potolažil si me!
  Helga je čisto resno dodala:
  - Morda bo celo naročilo v letalstvu odobreno z vašim portretom. Prvič, imate tako sladek obraz, in drugič, vašega rezultata, že več kot dvajset tisoč petsto sovražnih letal, verjetno ne bo nihče presegel!
  Tudi Friedrich je precej resno ugovarjal:
  - Ne, lahko presežejo, če se vojna z ZSSR vleče zelo dolgo ali če se morajo še vedno ukvarjati z včerajšnjimi zavezniki. Vse je torej mogoče ... Toda načeloma je mogoče doseči tisoč letal! Kaj lahko storim in to!
  Pogovor je bil prekinjen, majhna eskadrilja sovražnih lovcev je letela naprej, nato pa so morali resno poprijeti za puške.
  Kljub skrajni utrujenosti in izčrpanosti nacistične vojske je zmaga pri Krasnogvardejskem navdihnila Fritza in večplemenski trop za nove podvige.
  Nacisti si niso upali napasti Moskve in so napadli mesto Pavlovsky Posad, ki se nahaja na vzhodu, in utrdili območja, ki mejijo nanj.
  Sovjetski vojaki se sicer ne bi mogli pogumno bojevati, toda koridor med nemškimi klini se je do večera tako zožil, da so ga že prestreljevali.
  Friedrich in Helga sta se ponovno morala spopasti s tanki, ki so skušali izvesti protinapad in zamašiti vrzel. In potem so se izkazali in odlično. Mladenič je v tankih uspel preseči petsto! In to je na splošno dosežek ultra-razreda!
  Friedrich je bil resnično vesel, da je bil tako kul! Da je najboljši bojevnik vseh časov in ljudstev pomeni razred razredov! In kakšen je občutek biti višji in bolj kul od vseh! Friedrich je Wolf, kar pomeni volk!
  Bilo je že temno in bitka še vedno ni zamrla. Nemške kolone s severa, kjer so bile raztrgane horde slavnega Rommla, in z juga, kjer je bil prelaz Mainstein, so obkolile mesto Pavlovsky Posad. Že ob polnoči so Gothini tanki in najprej več Ferdinand-4 vdrli na obrobje te vasi ... Vendar so se bili prisiljeni ustaviti. Nato je Gota izdal ukaz, naj zaobidejo najtrdovratnejšo obrambo. Ob dveh ponoči vzhodno od Pavlovskega Posada so si nasproti prišli deli drugega SS korpusa in prvega tankovskega korpusa, prav tako iz ZSSR. Tako se je v noči na 12. oktober 1947 okrog moskovske vojaške skupine sklenil blokadni obroč!
  . POGLAVJE #19
  Zjutraj 13. oktobra 1947 se je Friedrich boril kot vedno nesebično in spretno. Njegov zvesti leteči konj je bil raztrgan v višino, motor pa je kljub dejstvu, da ga je fant prisilil večkrat, deloval brez napak ...
  Odpor sovjetskih čet je opazno oslabel ... Nacisti si še niso upali napasti Moskve, ki je bila spremenjena v neosvojljivo trdnjavo, ampak so se pomaknili proti vzhodu. V Pavlovskem Posadu so bile bitke še vedno v polnem razmahu, fašistični poveljniki so povsem razumno zavrnili uporabo tankov v mestu, tako da so Romune, Italijane, Arabce, Indijce in druge tuje enote prepustili napadu.
  Friedrich je sodeloval v dveh ali treh manjših zračnih spopadih in brez težav odrezal okoli ducat letal. Druge tarče so bile zdrobljene: topovi, havbice, minometi, katjuše in če imaš srečo tudi tanki.
  Slednje se po drugi strani ni pojavljalo pogosto. Videti je, da je nasvet izzvenel. Do poldneva, ko je oktobrski par postal neznosen, je nastopilo kratko zatišje in Friderik, ali kot so ga uradno imenovali Friderik Veliki Bismarck, je bil poklican v Smolensk.
  Mladi as-terminator je bil videti zelo zadovoljen in vesel. Čeprav je bil Friedrich zelo zagrenjen in ga je bilo sram zaradi izdaje, je fanta veselila možnost prejemanja fašističnih nagrad.
  Helga je bila poklicana skupaj z njim. Tudi deklica je bila navdušena in njeni biserni zobje so zasijali v očarljivem panterjevem nasmehu. Rekla je:
  - Vidiš, fant volk, premagali smo Ruse!
  Friedrich v tem primeru ni delil optimizma:
  - Zaenkrat je to le vmesni uspeh in boj ... Bitke in bitke šele pridobivajo zagon. Toda začetek in pravzaprav uspešno ...
  Za nagrado je bila izbrana stavba regionalnega komiteja CPSU. Na ogromnem parkirišču je bilo veliko luksuznih avtomobilov, večinoma ameriške izdelave.
  Dejansko so bili marionetni generali iz ameriške vojske, britanskega imperija, kanadskega dominiona prisotni v zbornici. Tam je bil celo eden od angleških princev... In seveda sam Hermann Goering in Adolf Hitler... Le to je presenetilo Friedricha, Margarete ni bilo z njim. Čudno, morda le noseča ta izjemna, edinstvena ženska ne želi ogroziti svojega in otroka, ki ga je prejel od asa ... Konec koncev, vojna sploh ni šala!
  Ali morda ne želi komunicirati s Hitlerjevim novim ljubljencem s svojim možem? Tukaj je na splošno vse mogoče in skoraj nemogoče je prebrati, kaj je v mislih ženske, lepe, kot Afrodita, in zahrbtne, kot je Hera ...
  Vendar je Friedrich tega celo vesel. V Fuhrerjevi navzočnosti ni bilo dovolj izpostaviti sebe in njo tveganju, da izda svoja čustva z nehoteno kretnjo ali nepremišljeno besedo. Navsezadnje so rogati možje, zlasti v osebi vladarja pol sveta, zelo nevarni. Tudi za tako žilavega človeka, kot je On, je vojak številka ena Tretjega rajha!
  Večina tistih, ki so prispeli na nagrado, so bili piloti - sam Goering je bil as, goreč občudovalec teorije generala Dua - letalstvo, bog vojn, je seveda najprej dodelil zračne sile. Bili pa so tudi tankerji, med njimi slavni Wittmann. In podelitev se je začela z viteškimi križi.
  Ko so poklicali Helgo, je dekle dobesedno skočilo kot konj in udarjalo s petami. Nagrajena je bila z viteškim križem in posebnim znakom borca, tankov ... Poleg tega je sam Fuhrer Adolf deklici izročil nominalno sabljo z diamanti, kot najboljši ženski, ki se je odlikovala zaradi bojevanja v Moskovska bitka.
  Wittmann je prejel križec s hrastovimi listi, meči in diamanti, Zvezdo viteškega križa z zlatimi hrastovimi listi, meči in diamanti je prejel tudi "baby" Huffman. Ameriški as v nespremenljivi kavbojski majici je prejel tudi priznanje.
  Friedrich je bil nagrajen zadnji ... Bilo je povsem logično, saj je bil najboljši med najboljšimi. Visoko priznanje, velika zvezda viteškega križa železnega križa, ter hrastovi listi, meči in diamanti so bili podeljeni ob grozečih zvokih nacistične himne. Poleg tega so podelili štiri znake za štiristo, petsto letal in za štiristo, petsto tankov. Tudi te značke so bile zlate, petsto pa celo z drobnimi diamanti.
  Hitler je Friedrichu dolgo stiskal roko in nekaj navdušeno rekel ... Deček je z očmi požiral znameniti križ. Diamanti so krasili platinaste hrastove liste in ročaje mečev. V spominu mi je zasvetila številka, da so tudi navadni viteški križi z diamanti med celotno vojno podelili le sedemindvajset takšnih redov. No, v tem trenutku še manj ... Višja stopnja podelitve, viteški križec, kjer srebrne liste zamenjajo z zlatimi, še ni bila uveljavljena.
  Vendar se nagrade niso ustavile pri tem. Hitler je objavil, da je Friedrich prejel čin majorja feldmaršala vojaškega letalstva in garde SS, s podelitvijo osebnega orožja in bonusom v višini milijon petsto tisoč mark (strošek petnajstih najnovejših panterjev).
  Imensko orožje je bilo enako sablji, ki je bila podarjena Helgi, izdelano iz damaščanskega jekla, z ročajem, lepo okrašenim z diamanti in smaragdi.
  Friedrich se ni mogel upreti skušnjavi in je večkrat mahnil z orožjem, vrednim sultana. Ročaj je bil udoben, sablja pa popolnoma uravnotežena in se je zdela lahka za močno deško roko.
  Nato je spregovoril ameriški general Mankurt, ki se je v zgodovino zapisal kot avtor ljudskega izraza: naj se moja država moti, a to je moja država!
  Poleg tega je ta poveljnik postal znan po svoji pošastni krutosti, tudi do vojnih ujetnikov.
  Mankurt je ostro rekel:
  - Ruski barbari so zasegli veliko zemlje in ustvarili eno ogromno barako, v kateri vlada večni nered. Kako dolgo bo njihov teroristični režim mučil šestino človeštva? Narodi Rusije čakajo na osvoboditev in prihod vojske svobodne Evrope in ZDA na njihovo zemljo. In zato bo Amerika naredila vse, da premaga ZSSR. Pretok naše opreme in prostovoljcev z vsega sveta se bo stopnjeval in povečeval! (buren aplavz). Vse države sveta so se združile proti boljševiški kuži. Gospod Bog in nebeška vojska sta z nami. Naprej po zmago!
  Sledil mu je Anglež, nato pa je Firer prekinil uradni del slovesnosti in naznanil začetek plesa. Takoj se je pojavilo veliko deklet in žensk, pripravljenih narediti nekaj slavnih junakov.
  Friedrich je želel izbrati Helgo za partnerko, a ga je nepričakovano zavrnila - češ da navada ne zapoveduje plesa s partnerji ali partnerjev v vojaškem orožju. No, zakaj si je fant izbral drugo damo, sploh ker so vse ženske tukaj lepe - očitno so bile posebej izbrane. Friedrich se je nasmehnil in lahkotno zaplesal, a fantove misli so bile o nečem drugem.
  Tako je prejel visoko odlikovanje in je zdaj glavni feldmaršal ... Njegova kariera je v vzponu, po številu sestreljenih letal in uničenih tankov pa mu ni para na svetu! Zdi se, da je vse v redu, toda mačke iz nekega razloga praskajo svoje srce ... Če pa vzamemo dobro znane osebnosti, na primer Roberta Artroisa, krvnega princa iz kraljeve veje Kapetov. Navsezadnje se je boril proti svoji domovini Franciji in ni niti malo trpel, čeprav je bila na njegovih rokah kri njegovih rojakov.
  In na stotisoče Rusov se bori na strani nacistov. Celo veliki knez Kiril Romanov je uradno napovedal svojo podporo vzhodni kampanji in osvoboditvi domovine od boljševikov. Romanovi so za naciste in države Zahoda za njimi.
  No, če so slavni knezi in tretji rajh proti Stalinu, zakaj bi potem Friderik trpel. Poleg tega je možno, da njegovi predniki sploh ne živijo v ZSSR. No, pomislimo logično ... Konec koncev se je tok zgodovine že najbolj resno spremenil. Zdaj svet ne bo nikoli drugačen, zato so moskovsko bitko izgubili Sovjeti ... In kaj to pomeni? In dejstvo, da se, prvič, v svetu, ki se je močno spremenil, verjetnost, da se bodo njegovi starši (mimogrede, rojeni v različnih mestih) srečali in ustvarili družino, močno zmanjša. Pa tudi oče in mama nista rojena leta 1947 ... To pomeni, da bo verjetnost, da srečata dva dedka in dve babici, še manjša!
  Poleg tega je vsak otrok glede na nabor genov edinstven in povsem individualen. In to pomeni, da če se trenutek spočetja spremeni vsaj za eno uro ali celo deset minut, potem to ne bo več on ... Ne Friedrich z edinstveno osebnostjo in naborom genov, ampak popolnoma drugačen, morda niti navzven podoben fant.
  To pomeni, da bi moralo posredovanje morilca v preteklosti po logiki stvari privesti do izginotja kršitelja nedotakljivih zakonov časa ... To pomeni, da bi moral Friedrich, ki je postal Hitlerjev ljubljenec, preprosto izginiti! In on, in njegov brat, pa morda starši in drugi.
  Ker pa je mladi as živ, močan, zdrav kot ga še ni bilo na tem nesrečnem planetu, potem morda ta preteklost sploh ni njegov svet! Mogoče to niti ni njegovo vesolje, nekakšno vzporedno vesolje, pa še to s časovnim zamikom. To pomeni, da Friedricha ne ubije svojih prednikov, ne njegovih domačih rojakov, temveč tuje posameznike, ki imajo le splošno podobnost z abstraktno preteklostjo dečka terminatorja.
  To pomeni, da v resnici ni izdajalec - samo oseba, kot so morilci iz različnih znanstvenofantastičnih serij, ki v preteklosti uporablja znanje sedanjosti in je celo obdarjena s previdnostjo z neverjetno močjo. No, če mu je usojeno, da ima supermoči, potem je preprosto greh, da jih ne uporabi! No, ker ga je usoda, sama nebeška desnica, najprej poslala v Hitlerjevo mladino, nato v tretji rajh, potem se morate potruditi, da naredite kariero. Dobro je biti major -feldmaršal pri štirinajstih, fantovskih letih, pri dvajsetih pa je že bolje biti pravi general ali celo feldmaršal. In kdo ve, morda bosta tretji rajh in Amerika končno prebavila in takrat bo njegov sin postal prvi svetovni diktator!
  Potem se je nenadoma pojavil tisti, ki ga je mladenič najmanj pričakoval, da bo videl: Eugene Porsche ... Visok, lep, močan, celo malo rustikalni in presenetljivo ne aristokratski za hčer enega največjih magnatov Tretjega rajha.
  Res je, za razliko od prejšnjega srečanja, je dekle obleklo zelo drage, z diamanti, a hkrati so bile prozorne in niso skrivale čarov gracioznih, čeprav ne majhnih nog.
  Zaradi visokih pet se je že tako postavna deklica zdela skorajda velikanka. Sam Friedrich je bil navaden in celo manjši najstnik za svoja leta, bil je nižji od nje, približno triindvajset, petindvajset centimetrov, in če upoštevamo pete in še več ...
  Friedrich je bil celo v zadregi, kaj če nikoli ne zraste več kot ta šestkilska deklica (ki je nasledila očeta Porscheja, navsezadnje ni velikana, čeprav se ne ve, kakšna mama je bila in kdo ji je zlezel pod krilo) !), bo nad njim vedno vstal. Da, bolje je, da je, kot zadnjič, šla bosa ...
  Evgenija pa je z občudovanjem pogledala mladega asa in iztegnila roke, ga poljubila na ustnice:
  - Ti si moj vitez! Svetloba ni zemeljska!
  Friedrich je bil zmeden:
  - Ja jaz....
  Eugene ga je prekinil:
  - Ni potrebe po besedah! Zaslužiš si pohvalo. Pa ne le kot pilot .... - Tajkunova hči je stresla z lasmi. - Samo pomislite, imate fantastičen dar inženirja in oblikovalca. Predlagajte takšne ideje... genij! Nad Leonardom Davincijem.
  Friedrich se je oglasil:
  - No ja! Strinjam se, ta umetnik ni dobil niti ene vojne. Čeprav so njegove mojstrovine osvojile ves svet!
  Začeli so plesati. Evgenija je bila prav tako lepa, umetnostna drsalka, a za Volka je bila videti prevelika ... In parfum je dišal omamno ... Fant je ob pogledu na izrez njenih razkošnih prsi čutil povsem naravno željo po fizično močnem in razvitem. najstnik. Poleg tega se je Helga kljubovalno pretvarjala, da ničesar ne opazi. Vendar so mlajšo generacijo Nemcev učili, da je nespodobno, da ženska čuti in še bolj izkazuje ljubosumje, moški pa je, če je vojni heroj, dolžan celo varati . Kaj izboljšati pasmo! Kot je rekel Hitler: ni greh, če poročena ženska rodi otroka od drugega moškega, obstaja tista, ki ima boljše telesne podatke kot njen mož. Evgenija pa je povsem resno vprašala fanta:
  - In kje ste študirali, da tako dobro poznate principe upravljanja tankov in samohodnih pušk, da izumite takšno znanje?
  Friedrich ni mogel in ni hotel povedati resnice in neznanemu dekletu, četudi je bil njen oče magnat, eden izmed desetih najbogatejših ljudi v tretjem rajhu ter ljubljenec Hitlerja in Goeringa. Izmikajoče je odgovoril:
  - Tukaj igrajo vlogo hobiji iz otroštva ... Različna znanstvena literatura, želja po izumljanju! Ni potrebno sedeti za mizo, da bi ustvarili nekaj pametnega ...
  Evgenija je prikimala.
  - Da, tudi jaz se ukvarjam s športom, hkrati pa grizem ali celo žvečim granit znanosti ... Kljub temu, ali je gospa Piston videti kot pisarniška podgana?
  Friedrich je pokazal volčje zobe in potrdil:
  - Da, na podgano, in ne samo na omarico, sploh ne izgledaš! Najverjetneje se lahko celo primerjate ...
  Evgeniya je opozorila:
  - Samo ne primerjaj se s kravo! To je precej grd namig!
  Friedrich je filozofsko pripomnil:
  - Kdor ustrahuje neslužbeno, dobi čin kozla! Torej ... Imamo neumen bazar.
  - Bazar je sleng? Je uganila Evgenia. - Na splošno se zdi, da je nemški govor pravilen, vendar nekako ... Preveč pravilni, natančno postavljeni poudarki, jasne besede, napetost govora ... In ni naglasa, vendar v tej pravilnosti čutite nekaj nerodnega ... .
  Friedrich ni pokazal, da bi bil zaskrbljen:
  - Nu in to s tem? Morda sumite, da je šlo za sovjetskega vohuna in da so mi Rusi podarili dvajset tisočakov, skupaj z ameriškimi in pol tisoč njihovih neštetih letal, da bi se mi infiltrirali na vrh tretjega rajha?
  Evgenia je zmajala z glavo.
  - Ne, ne mislim tako! Bilo je preveč, tudi za Ruse. Čeprav je znan rek: Rusije ni mogoče razumeti z umom. Tukaj pa se mi zdi nekaj drugega, mogoče ti, kako naj rečem ... Izdelek genskega inženiringa SS. Nekakšen bodoči moški? Prebral sem znanstvena dela o genetiki in vem, da je človeško naravo mogoče spremeniti, izboljšati ali poslabšati z umetnim posegom. In tvoje nadčloveške lastnosti bojevnika ... Res je ...
  Namesto odgovora je Friedrich sklonil glavo k svojemu visokemu dekletu in jo strastno poljubil na njene polne ustnice. Nato je rekel:
  - Ne daj si lepe glave. Če se bojiš, da boš od mene dobila defektne otroke, verjemi, da ni tako! Na splošno lahko spremenimo temo pogovora.
  Evgenija se je strinjala:
  - Bolje se je spremeniti! Govorimo o tankih ... Zlasti glavni operativni štab, ki ga je vodil Guderian, je izdal tekmovalno nalogo: dve vrsti tankov ... Kot srednji "Imperial Panther" z 88-milimetrskim topom El 100 ali krajšim, vendar oklepnim, in čelni nagnjeni oklep najmanj 250 milimetrov in težki "Kraljevi tiger" s pištolo kalibra 105 mm El100, s čelnim oklepom najmanj 300 ... Poleg tega teža prvega tanka ni večja od petdeset ton in drugi je 65.
  Friedrich je zaničljivo smrknil kot lev pred lubadarjem:
  - Ali ni kaj takega resnično? Še posebej glede na to, da ste postali veliko lažji z redkimi materiali in da zavezniški bombniki ne opustošijo dežel Tretjega rajha!
  Eugenia je z vzdihom odgovorila:
  - Načeloma je možno, vendar nismo imeli časa, oziroma nimamo časa, da bi v pravem času naredili prototip v kovini. Nekako ste nam prepozno dali svoje briljantno znanje in izkušnje. In Hitler želi, da se najnovejši tanki začnejo uporabljati v vojskah tretjega rajha letos.
  Mladi as je bil presenečen:
  - Zakaj izdelava prototipa vzame toliko časa?
  Deklica je prikimala.
  - Ni malo, še posebej, če je model popolnoma nov ... To je kot ljudska stvar: če voziš, boš padel v grapo!
  Friedrich je pomislil: tukaj seveda obstajajo težave ... Na primer, sovjetski oblikovalci so toliko let trpeli pri ustvarjanju tanka IS-10 ali pa so se celi dve leti ubadali s T-54. Poleg tega je bil ta tank zasnovan po vojni in je imel izkušnje v bitkah druge svetovne vojne. Poleg tega ni šlo za bistveno nov model, ampak le za nadaljnji razvoj T-34. Tukaj, na primer, T-44 ni bil povsem uspešen in ga praktično niso uporabljali v sovražnostih ... Zato ne smete pričakovati posebnih čudežev.
  Tank Tiger, glede na pomanjkanje izkušenj Nemcev pri ustvarjanju tovrstnih strojev (razen če seveda ne štejete šasije, je na primer že obstajal 150-tonski Colossal, ustvarjen med prvo svetovno vojno).
  Friedrich je pripomnil:
  - Treba je oblikovati na podlagi že ustvarjenega "Panther" -5 ali AG. Njegovo podvozje vam omogoča, da nosite pištolo ne le kalibra 88 mm, ampak celo 128 ali 150 havbic ...
  Evgenija se je zahihitala.
  Ampak točno to počnemo! Vendar pa Porsche že ima svojega "kraljevega tigra", čeprav s topovi kalibra 88 milimetrov. Mogoče pa bo kot vmesni model prav tale. Začetna naloga rezervacije 250 milimetrov je bila v njem opravljena, čeprav je teža precej velika - 63 ton. Po drugi strani pa stolp z zelo velikim kotom racionalnega naklona oklepa, eleganten in poenostavljen ... Morda bo mogoče zmagati na vmesnem tekmovanju, vendar bodo težave nastale v prihodnosti. Toda glede na vaše znanje in izkušnje je mogoče ustvariti tank, ki je neprebojen z vseh strani in uniči vsako obrambo. Dejansko je za prebojni stroj zelo pomembna dobra bočna zaščita, s katero se Panther žal dolgo časa ni mogel pohvaliti.
  Friedrich je pripomnil:
  - Mogoče se za zdaj ne bomo dotikali teme tankov ... Oziroma bomo končali razpravo o tem. Smo stari profesorji ali mladi fantje in dekleta.
  Evgenija se je strinjala:
  - Prav imate, kot vedno, pogovorimo se o nečem bolj posvetnem. Na primer o britanski kraljevi hiši.
  Friedrich je naredil grimaso.
  - No, tema! Ja, prišel bo čas od Winsorjev, nič ne bo ostalo. Ali pa mislite, da po zavzetju Moskve naši tanki ne bodo mogli zdrobiti že zavzetega Londona?
  Evgenija je zabliskala z zobmi:
  - No, seveda lahko!
  Po plesu je sledila plemenita večerja s samimi razkošnimi jedmi, a brez močnih alkoholnih pijač. Nič močnejše od šestih stopinj. No, potem sta se Friedrich in Evgenia, kot se spodobi za fanta in dekle, umaknila v ločeno sobo.
  Čeprav je splošno sprejeto, da se visoke blondinke po temperamentu ne razlikujejo, je Evgenia več ur izjemno prepričljivo dokazovala nasprotno. No, Frederick seveda tudi ni izgubil obraza. Tako sta zaspala, tesno objeta.
  Deček je sanjal, da je japonski nindža, ki je od ruskega carja Nikolaja II. prejel ukaz, naj ubije mikada, torej cesarja.
  Friedrich je sanjal o plezanju po grobih stenah in se s prsti na rokah in nogah oklepal najmanjše razpoke ali razpoke. Fant je vstopil v palačo, kjer se je začel hud boj ...
  Mladi ninja je kot običajno sekal, zabodel, razstrelil glave sovražnikom ... Sanje so bile preveč kaotične, preveč krvi, rezanja in malo pomena. Plus, dekleta z golimi nogami in meči, ki skačejo vsepovsod ... Skratka ...
  Uspelo nam je spati tri ali štiri ure, nič več ... Friedricha je zbudila kurirka z besedami:
  - Bitka je v polnem teku! Ni nenadomestljivih ljudi, razen ljudi, kot ste vi, Friedrich Bismarck.
  Fant je poskočil in, ne da bi se niti poslovil, pohitel do najbližje pristajalne steze.
  In kot se je izkazalo, ni bilo zaman, da so ga poklicali ... General vojske Rokossovski je prejel ukaz od Stalina, ne da bi čakal na popolno koncentracijo sil, da udari proti Rommlovi armadni skupini. V tem primeru je izračun temeljil na dejstvu, da Nemci še niso imeli časa za napotitev svojih čet za napad na Voronež. Tako je obstajala možnost izvajanja nizkega udarca vzdolž raztegnjenega boka, izčrpanega zaradi prejšnjih bitk nemških čet.
  Friedrich je bil prisiljen sesti na Focken-Wulf, in ne na jurišno modifikacijo, ampak na navaden model, s štirimi dvajsetmilimetrskimi topovi in dvema strojnicama. Tako je fant zaradi prevelike naglice ostal brez orožja, ki se je tako izkazalo v boju s tanki. Res je, da je imel še vedno deset bomb v trupu ...
  Tudi nebo je bilo vroče, tam so bila sovjetska jurišna letala in lovci Yaki-9. Vendar so bila najnovejša vozila zaradi slabe zaščite in sposobnosti preživetja ranljiva tudi na velike razdalje, za topove kalibra 20 mm. Friedrich je najprej dal rogove borcem, ki so bili seveda pred počasnejšimi Ilyji. Štiri letalske puške, to je moč ... Prvih dva ducata jakov je razpadlo, tudi brez premetenih pristopov k repu.
  Friedrich se ni vrtel, ni manevriral, le rahlo je premaknil zračne puške in zavibriral telo svojega ogromnega stroja.
  Petindvajset, šestindvajset, sedemindvajset ... Brez zgrešenega, za predrzne Jake, ki ob izgubah vendarle ne ugasnejo, ampak celo poskušajo pospešiti ... Friedrich je bil celo nekoliko presenečen zakaj je bil v sovjetski vojaški literaturi ta veličastni Fockenov stroj tako omalovaževan -Wulf. Da, polni obrat opravi v 22 sekundah v primerjavi z 19, pri Jakih (in v lahki modifikaciji je Jak to sposoben narediti celo 17 sekund!). Toda Friedrichu ni treba manevrirati, preprosto upočasni in leti proti njim. V eni sekundi lahko dejansko podrete sedem do osem avtomobilov.
  Čas za Friedricha v stanju bojnega transa je tekel strašansko počasi in imel je čas za razmišljanje in deaktivacijo streliva. Načeloma je splošno sprejeto, da tudi najbolj spreten as, vključno s takšnimi fenomeni, kot je Rudel, ne more resneje vplivati na potek vojne. Tu v resnični zgodovini je šest najboljših nemških asov uničilo celotno zračno armado, vendar so nacisti brezupno izgubili bitko za prevlado v ozračju.
  Toda v tem primeru je metanje toliko jakov na eno mesto proti človeku polno ... Enainšestdeset lovcev je bilo sestreljenih v manj kot eni minuti. Kar tako odpadejo krila ali pa počijo oklepna stekla kabin. Slednje je še hujše, saj v tem primeru pilota ni mogoče rešiti. In v Rdeči armadi je že ostalo malo izkušenih asov.
  Med sestreljenimi vozili so štiri pripadala stražarjem, ki so sestrelili več kot pet letal ... A tudi to ni pomagalo, saj je Volka vedela, kam udariti in kako ... Kot lovec, ki podre jato gosi z letala. mitraljez. To je to, jata, v enem rafalu intuitivno, instinktivno določa in usmerja gibe cevi, do želene tarče, ko ne zleti niti ena krogla mimo. Gosi, v tem primeru pa so sestreljena sovjetska letala in tam, kjer so polomljene pilotske kabine in prišiti piloti, še nekaj časa letijo naravnost. Toda nekatera krila izgubljajo ...
  Friedrich se je tu spomnil filmov o dobro usmerjenih ameriških kavbojih in slavnega filma z DiCapriom v glavni vlogi - "Hiter, a mrtev!". A v tistih časih ameriški kavboji niso poznali avtomatskih mitraljezov in zračnih brzostrelk. Sicer bi spoznali, kakšno pošastno orožje v smislu uničujoče moči.
  Jaki v bližnjem pogledu so se končali in Friedrich je prešel na Ilo. Tu jih je najbolje napasti od zgoraj ali z zadnje poloble. In tudi optimalno bi bilo brez zmanjšanja razdalje.
  Drugi način je, da odstreliš bolj krhka krila, nanje ne moreš obesiti oklepa.
  IL-2 ima vzdevek grbavec. Potem ko je bilo vanj nameščeno drugo mesto, je začetniku postalo težje sestreliti podoben avtomobil za začetnika, ampak za strelca, ki je zaščitil zadnjo poloblo, toda ... Seveda se je aerodinamika tega letala poslabšala . Z njimi bo torej še lažje ...
  Bolj logično bi bilo, da bi se Ilam razkropil v različne smeri, a tukaj je sistem ... Skratka, začelo se je s premagovanjem legendarnega jurišnega letala. Vendar so okretni "Salamandri" -3 že pravočasno prišli. Pobrali so tudi mulj ...
  Friedrich je celo mislil, da bi ga lahko prehiteli, ko so že med približevanjem srečali jakove ... Čeprav, kdo ve ... Piloti Luftwaffe niso pogumni ruski vojaki in običajno ne vstopajo v bitke številčno premočni, a morda razen ko obstaja preresna grožnja kopenskim silam.
  Friedrich pa tudi nima težav ... Zaliv iz topov v zadnjo oklepno poloblo ali oblazinjenje kril - rezultat je enak. In kako se ti avtomobili potem kotalijo navzdol, celo pustijo sled v zraku ... Kot črte na hrbtu pretepenega sužnja.
  Friedrich je podrl sedemintrideset siltov in zgrabil še dva kmeta. Ponovno tkanje, čeprav dosedanji rekord sto ena ni bil podrt. Le da so sovražniku ostala letala. Zdaj samo odvrzite bombe in se vrnite.
  Zdaj so bili v napadu sovjetski tanki, brez podpore letalstva, še bolj pa topništva. Nanje so padla jurišna letala in bombniki. Na srečo sovjetskih tankerjev so lahko uporabili vozne lastnosti vozil. Toda število letal vseh vrst je naraščalo.
  Friedrich je odvrgel vse svoje bombe in se obrnil proti letališču. Vseeno mu je uspelo videti Focken-Wulf-4 Rudel, slavni uničevalec tankov.
  Mladi as se je vrnil na "rodno" letališče, kjer ga je čakal Pegasus-terminator Me-362.
  Friedrich je po pristanku Focken-Wulfa zavpil sosednjemu pilotu:
  - Tisti, ki ima drznost trditi, da je F -490 slab lovec, je laž. Ni slabih letal, so samo slabi piloti.
  Naslednji nalet je bil omejen izključno na boj proti tankom. Zaenkrat Nemci niso imeli časa, da bi z močno pestjo srečali oklepnike, in so se nakopali na letala.
  Pogumne sovjetske tankovske posadke so že prestopile raztrgano frontno črto in napadle pehotno enoto, sestavljeno iz arabskih prostovoljcev.
  Muslimani so se v nasprotju s pričakovanji borili pogumno in niso pomislili na beg, hkrati pa so ravnali skrajno nesposobno. Zlasti ameriška bazuka je bila uporabljena nekako ne na človeški način, še bolj pa granate.
  Toda napad sovjetskih enot se je končal. Zlasti fašistični jurišniki so uporabljali številne manjše bombe, z oblikovanimi naboji, idejo, ki so jo posnemali od sovjetskih konstruktorjev, vendar z bolj spretno izvedbo. Toda sovjetski tankerji niso prejeli ukaza, da bi od zgoraj obesili mrežo.
  In Friedrich je pravkar namestil zračne topove na strehe. To je najenostavnejša taktika. Prebijte loputo stolpa in vaša zmaga. In koliko avtomobilov se lahko tako odvrže, če udarite iz vodoravne ravnine ...
  In hitrost tanka ne prihrani, če borec udari intuitivno, brez ciljanja, na muho ...
  To je kot simulator s tanki, samo da imaš božji način, in vsak strel je natančen, in streljaš pogosto, pogosto ...
  Tukaj je število razbitih tankov preseglo petdeset, tako da Rudel počiva ... Zdaj pa sem moral odstopiti. Pojavil se je s strani "Ušesa". Šest kosov sestreljenih, ostali pa naj uničijo Salamanderje. Sploh pa te žitne delavce pustijo v boj podnevi, čisti samomor.
  Tanki so bolj pomembni...
  Vrnitev ... Let na Focken-Wulf-4, poleg njega pa je Helga.
  Deklica ga je vprašala:
  - No, kaj ti je bilo všeč Evgeniya?
  Friedrich je prezirljivo smrknil v radio:
  - Na kaj si ljubosumen?
  Deklica se je zahihitala.
  - Seveda ne! Sva svobodna in nisva poročena. Samo sprašujem se, kdo je boljši v postelji, jaz ali ona!
  Friderik je goreče odgovoril:
  - Seveda si! Nisi tako velik in veliko bolj spreten!
  Helga se je veselo zasmejala.
  - Nič drugega nisem pričakoval od tebe! Ampak seveda, najboljša od vseh ... Fu, ona je oblikovalska podgana in ena redkih žensk, ki so prejele viteški križec železnega križca!
  Friedrich je pripomnil:
  - Mislim, da hrastovi listi, ste tik za vogalom!
  Bitka je pokazala, da je imel fant morda prav. Helga je samozavestno razbijala tanke. Očitno je želela dokazati, da je bojevnik lahko bolj nenaden kot bojevnik. Čeprav je seveda ni mogoče primerjati s Friedrichom.
  Kmalu so se pojavile velike tankovske kolone nemških in ameriških vozil. Še posebej okretni in igrivi ameriški uničevalci tankov "Čarovnice" -3. To je bilo resno, zlasti ker so bila sovjetska vozila v zračnih napadih že v veliki meri uničena. Tudi Panther-5 se je izkazal za problematičnega ... Njegov dolgocevni hitrostrelni top in neprebojni čelni oklep ... Zdi se, da je hitrost zaklopa začela odpovedovati posadkam sovjetskih tankov. Nekateri, ki niso poslušali poveljnikov, so se obrnili nazaj in poskušali pobegniti iz tega tehnotronskega pekla.
  In spet vrnitev in odhod, napad na tanke ...
  Bilo je že poldne, mračilo se je ... Protinapad Rdeče armade je usahnil. On in Helga sta bila preusmerjena v smeri podpore, skupina nemških vojsk, ki se premika proti Ryazanu. Hkrati so poskušali zategniti tudi Vatutinove vojake v kotlu ...
  Proti vzhodu Nemci še vedno počasi napredujejo. Tu jih ovirajo vzdržljivost sovjetskih čet in obrambne črte stepske fronte, četudi ne tako goste kot na obrobju Moskve.
  Vendar so nacistične čete dobile več manevrskega prostora in Goth je s takšnimi kolonami poskušal obiti glavna obrambna vozlišča. Ponekod se je napredovanje nemških enot pospešilo ...
  Friedrich je vprašal Helgo:
  Si naveličan dekleta mojih sanj?
  Svetlolasi bojevnik je odgovoril:
  - Veselo razpoloženje prežene utrujenost, bolje kot bičanje krav! Čeprav utrujenost namesto mleka pride s krvavim gnojem!
  Friedrich se je strinjal:
  - Resnice ni več teptanja!
  Ponoči je mladič še letel, kljub temu, da so se na nebo zgrnili oblaki in se je ulil dež. Po nemški vojaški doktrini je bilo letalstvo uporabljeno tudi za zatiranje obrambe na čelu ... In za razliko od enainštiridesetega leta je imela Luftwaffe zahvaljujoč pomoči Pindostana veliko letal.
  Friedrich je zdaj napadal bunkerje in celo manjše tarče ... Ponoči se bitka ni umirila in sovjetske čete so sprožile protinapade. Naj bodo majhni in precej kaotični, a nič manj pogumni za to ...
  Ponoči, razen eskadrilje U-2, niso srečali nobenega zračnega cilja. In bombardirali so bunkerje ... Rahlo.
  Do jutra 15. oktobra 1947 se je vnel boj za mesto in hkrati železniško križišče: Elektrostal. Tam je bilo zelo vroče in kar je najpomembneje, Friedrichu se je pridružila njegova nerazdružljiva prijateljica Helga.
  - No, kakšen velik vitez, pritiskamo na sovražnike?
  Friedrich je veselo odgovoril:
  - Klošarji pritiskajo pri stojnici s pivom, mi pa zmagujemo. In kako zmagamo...
  Samo mesto Elektrostal je bilo spodobno utrjeno. Pri njeni obrambi sta poleg armadnih enot sodelovali tudi dve sveži diviziji NKVD. Čeprav na splošno niso bili tako elitna vojaška straža kot SS, so bili oboroženi tako z topništvom kot z lahkimi tanki.
  Nacisti pa so poskušali ustvariti svoj kotel ... Zaobidite citadelo, pokrijte jo s klopi ...
  Tu seveda igra pomembno vlogo zračna podpora, še posebej, če je vrat iztegnjen.
  Helga je, kot je značilno za dekle, zagotovila:
  - Zmaga bo naša! Pripravite svoje sani na poletje!
  Friedrich se je strinjal:
  - In ne samo poleti! Uporabili bomo težke tanke in zračne granate.
  Fant je mislil, da so spet v Mainsteinovi vojski, vendar je najbolj priljubljen Rommel bolj znan na Zahodu. Ker je mladenič med bitko deloval bolj v transu, ki ga je vodil peklenski duh, zakaj se potem ne bi spominjal slavnih dejanj tega poveljnika. Toliko prijetneje se je spominjati potolčenih Britancev kot poraženih Rusov!
  Ko je Rommel dosegel Marretovo linijo, je ugotovil, da je bil v napoleonskem "središčnem položaju" med dvema sovražnima vojskama in bi zdaj lahko z odločilnim udarcem premagal eno od njiju in se šele nato obrnil in se soočil z drugo.
  Friedrich se je smejal sam pri sebi: Napoleon je bil, čeprav je Lev Tolstoj o tem dvomil, nedvomno velik poveljnik in vladar. Še posebej, če pogledate dosežke. Samo on jih ni obdržal. Hitler, še huje... Toda načeloma lahko Fuhrerja primerjate z Napoleonom!
  Nadarjeni poveljnik Rommel je razumel tudi nekaj drugega: Američani in Francozi so se pomaknili daleč na vzhod v osrednjo Tunizijo in zadržali Vzhodne Dorzalne soteske pri Fonduku, Faidu in Gafsu, pokrivajo Zahodne Dorzalne soteske 60-70 milj proti zahodu.
  Zdelo se je, da če bi italijansko-nemške čete zavzele Faid in Gafso ter se nato pomaknile proti zahodu mimo Feriane in Kasserine, bi lahko odšle naravnost do ogromne ameriške oskrbovalne baze in njihovega poveljstva v Tebesseju. V Tebessu so se italijansko-nemške čete znašle daleč zahodno od zavezniške črte v Tuniziji in tako rekoč na njihovih komunikacijah. Če bi Rommel nato obrnil svoje tanke in jih poslal severno do morja, sto milj od tega kraja, bi lahko Nemci odrezali celotno zavezniško vojsko v Tuniziji ali pa jih prisilili k umiku v Alžir.
  Friedrichove misli je prekinil pojav dveh Laggov, ki sta pobegnila izza oblakov... Ta sta v porabi... In potem dobro namerjeni streli na puške... Samo on lahko tako strelja... Še štirje Jaki... in tam so, ja.... In zdaj, pri Katjuši, ogenj ... Tako da drobci letijo na vse strani ... Še en reaktivni lanser ... Torej Helga poskuša s strani. Zavpije mu:
  - Heroj, porivajmo močneje!
  . POGLAVJE 20
  Misija Olega Ribačenka in Margarite Koršunove v vzporednem svetu se še ni končala.
  Nemci so napredovali v smeri mesta Gorky. Odpeljali so ga v popolno obkolitev. Fant in dekle sta branila to veliko mesto.
  Popolnoma obkoljena in zadušena Moskva. Nacisti so se ponekod že prebili do Kremlja. Položaj glavnega mesta ZSSR je bil praktično brezupen. Granate moskovskega garnizona so se bližale koncu. In s padcem prestolnice bi bila to še ena vojna.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta se borila za mesto ob Volgi.
  Fant in dekle sta kot vedno borbeno razpoložena.
  Streljajo in pojejo:
  Pionirji se ne dajo
  Ne bojijo se mučenja ...
  Kot orli se borijo
  Pošiljanje Fritza v pekel!
  
  Mnogi med njimi so junaki
  Veliko norih otrok...
  Če morate iti v formacijo -
  Polnjenje stroja!
  In zdaj je deček, ki je videti star približno dvanajst let, v resnici pa prekaljeni veteran, ki ima že veliko let, Oleg Rybachenko zavil, ko je pokosil naciste.
  In potem, kako z boso nogo vrže granato v sovražnika.
  In raztresite Fritza v vse smeri.
  Potem bo fant zapel:
  - Jaz sem ruski bojevnik na kolenih divjakov,
  Sovražnike Rusije bom pometel z obličja zemlje!
  Tudi Margarita, to dekle-junakinja, z boso nogo vrže morilsko darilo smrti. Nokavtiral bo množico nacistov in začivkal:
  - Za veliko Rus'!
  In spet kako se smejati.
  Fant in dekle se junaško borita. Čeprav je vojna skoraj izgubljena. Nemci so že prekrili Orenburg in Rdečo armado stisnili povsod, kjer so lahko.
  Natančneje, Orenburg je bil že dolgo zavzet. Samo en grad še stoji tam. Nacisti so že obkolili Ufo.
  Poleg tega se njihove čete z juga že približujejo Kazanu. Stanje je več kot kritično.
  Situacijo otežuje dejstvo, da samuraji prihajajo z vzhoda in so se v srednji Aziji že pridružili Nemcem.
  Toda pogumni otroci padlih se borijo. Verjamejo v svojo zmago. Ali pa so vsaj pripravljeni umreti z dvignjeno glavo. Vendar, kako je to smrt? Nesmrtni so!
  In že leta sta otroka. In nekje so drugi svetovi in misije.
  Oleg daje še en strel. Nato z bosimi prsti vrže granato in poje:
  - Stalin bo z nami za vedno!
  Margarita je zaškilila na Fritza in zacvilila:
  - Bog ne daj! Ta kanibal za nas!
  In dekle je v jezi vrglo granato z boso nogo.
  Oleg Rybachenko je povsem logično pripomnil:
  - Vsi smo do neke mere kanibali!
  In deček je vrgel darilo smrti z bosimi prsti.
  Margarita se je s tem strinjala:
  - Do neke mere ja!
  In z boso nogo sprožila še ubijalko, iz katere sta skupaj trčila nemška avtomobila.
  Oleg Ribačenko je streljal in mislil, da so razmere v ZSSR morda že brezupne in da ni veliko smisla voditi vojno. Zato ubijajo ljudi za nič.
  Fant je z boso nogo vrgel dve granati. Zadeti gosenico, nemški tanki serije "E" so trčili skupaj.
  Otrok Terminator je zapel:
  - Ko pride čas
  Pogumno se bomo borili!
  Vzpon borcev zjutraj -
  In dobro se bori!
  Deček je bil namreč pripravljen v nekaj minutah razbiti vsako vojsko.
  Tudi Margarita je odvrgla svojo boso nogo darilo smrti in zacvilila:
  - Za Veliko Rusijo!
  Otroci so tako pogumni bojevniki, da jih nihče ne bo poteptal. Tako veliki borci so.
  Fant in punca sta kot vedno noro navdušena. In z njimi pogum, čast in pogum. Proti nacistom se borijo kot titani. In jasno je, da sovražnik ne bo šel mimo, kjer stojijo kot skala. Morda celo kaj močnejšega od skale in monolita.
  Margarita je streljala in rekla:
  -Bodimo svetovni prvaki
  Smo velikani srednje šole!
  In dekle spet sproži darilo smrti z boso, izklesano nogo. In zdrobil sovražnika.
  To dekle je tako kul, ne moreš uporabiti ničesar proti njej.
  Ker ni sprejema proti odpadu. Čeprav to ni odpad, ampak nekaj še bolj smrtonosnega in kul.
  Oleg Rybachenko je streljal in zakikal:
  - Nisem fant, sem super fant in bom nad vsemi na svetu!
  In spet, kako z boso nogo vrže uničujoč strdek razstreliva. In spet dva nemška tanka trčita skupaj.
  Mladi bojevnik je nastavljen zelo bojevito. Vendar meni, da tu zadnjice ne moreš zlomiti z bičem. Čeprav ni brezupnih situacij, pa tudi nepremagljivih nasprotnikov.
  Fant se je spomnil, kako si je omislil pesmice za predsedniške volitve v Belorusiji:
  Šestič poslušati neumnosti ni zanimivo,
  In ne razumem, koliko "očetu" verjamem!
  Paradise je obljubil, da bo zgradil Lukašenka -
  Toda skupaj s svetlobo gremo v temo!
  Ja, to je bil izziv sistemu in kultu osebnosti. Res, zakaj bi evropska država tolerirala diktatorja, kot v srednjem veku?
  Da, in Stalin je tudi diktator in v tem vesolju postopoma spušča vojno v poraz ...
  Otroci-junaki so se borili še tri dni. Medtem so nacisti obkolili Kazan in zavzeli Ufo.
  Boji so potekali že v samem Kremlju. Štiri čarovnice so se borile z nacisti z meči in tankimi koluti za metanje, bose noge.
  Kremelj je bil močno poškodovan zaradi obstreljevanja "Sturmlionov", "Sturmtigrov", bombardiranja in ogromnih topov.
  Sam Stalin je seveda še vedno v Sverdlovsku. In položaj ZSSR je videti tako rekoč brezupen. Toda zaenkrat Rdeči prapor še vedno visi nad prestolnico Rusije, kar pomeni, da ni vse izgubljeno!
  Ljudje verjamejo, da bo prelomnica kmalu!
  Nataša prereže Arabca na pol. Z boso nogo vrže disk in zacvili:
  - Slava nesmrtni domovini! Hitler nas ne more zlomiti!
  Tudi Zoja je fašista usekala z dvema sabljama in začivkala:
  - Ne, ne zlomi nas!
  Po tem je njena bosa noga v naciste vrgla morilski disk.
  In nekaj črnih borcev se je zrušilo z uničenega zidu Kremlja.
  Aurora je streljala naprej. Streljala je redko, a natančno. In potem je sprožila svoje sablje. In z bosih prstov so ji letele zvezdice in ostre tanke svastike.
  In tu bo Svetlana z boso nogo vrgla oster disk in razrezala Fritza. Potem poje:
  - Kolovrat, Evpatij Kolovrat je branilec domovine, Perun je vojak!
  Kolovrat! Evpatij Kolovrat! Heroji Rusije zbirajo alarm!
  Tukaj se borijo vsi štirje. Skoraj vsa Moskva je bila že zavzeta, zaloge streliva so se končale. In ruski fantje in dekleta umirajo. Ampak ne odnehajo. Čeprav kako dolgo je trajalo obleganje.
  Dekleta na zidu Kremlja se tepejo. Kot bogataši. In kljub decembru so bose in v enem bikiniju. A mraza ne čutijo. Nasprotno, njihova energija se le poveča.
  In ostri, zelo ravni diski odletijo z golih prstov. Ki jih raztrgajo tuje enote Wehrmachta.
  Bojevniki se borijo kot junaki vojne. In z minimalnimi oblačili. Takšne lepote ne osramotijo niti ogromni tanki serije E in AG niti drugi grozni izumi nacistov.
  Nobeno dekle ni nekaj, kar bi lahko premagalo katero koli obliko fašizma. Tudi če je tako popoln kot na tem svetu.
  Nataša je sekala z mečem, vrgla disk z boso nogo, odrezala naciste in pela:
  - Kako lepo je živeti v sovjetski državi,
  In kako lepo je zdrobiti Wehrmacht!
  Zoya, ki je s sabljami šla mimo mlina, je pripomnila:
  - Wehrmacht je postal boleče močan! Tukaj branimo Kremelj!
  In deklica je z golimi prsti vrgla zvezdico, ki je zadela Fritza.
  Potem je zapela:
  - To je divji lov na sovražnike!
  In potem je tu še Aurora v bitki. No, punca je rdeča in kul. V zimskem vetru njeni bakreno rdeči lasje plapolajo kot bojni prapor. Ne, takšno dekle se ne bo upognilo pred nikomer.
  In iz udarca njene bose noge, ki reže meso in kri, prileti najostrejši disk.
  Reže telesa nasprotnikov. In Aurora kriči:
  - Sem super punca!
  In kako je Svetlana videti v bitki?
  Ta svetlolasi terminator je preprosto peklenski ogenj in tornado uničenja.
  In tudi iz njene bose noge poleti smrtonosno presenečenje. In dekle s polno hitrostjo v boju.
  Vsi štirje v boju. In ne sme se niti umakniti niti obupati.
  So štiri čarovnice - preprosto super! Pravi kvartet uničenja vsega in vsakogar!
  Bojevniki držijo obrambni sektor. Toda Kremelj je velik in se ne more upreti povsod. Sile so zelo neenakomerne.
  Natasha je jezno pripomnila:
  Ubijamo, ne zmagamo!
  In deklica je spet vrgla smrtonosni naboj z boso nogo.
  Zoya je logično pripomnila in sekala sovražnika:
  - Ne moreš osvojiti vsega ... Razen v računalniški igrici!
  In zlatolasa deklica je znova vrgla ploščo smrti.
  Aurora, ki je s svojimi sabljami sekala nasprotnike, je zacvrknila:
  - Verjamem, da bo zmaga naša! V imenu svete Rusije!
  In iz udarca njenih bosih nog leti darilo uničenja.
  In odrezani nacisti padejo.
  In potem Svetlana v bitki. Z meti seka fašiste. In deluje izjemno ali celo neskončno spretno. Njene bose noge so tako gibčne. In pokazati strašno uničenje.
  In potem dekle zapoje:
  - Slava domovini in novim svetom!
  In spet iz njenih bosih nog leti presenečenje smrti.
  In tukaj je Natasha spet v boju. In reže Fritza, hiti kot komet. In zakriči na ves glas:
  - Slava največji domovini!
  In njeni meči vzletijo kot kosilnica.
  In dekle celo poje:
  - Bodi slavljena Rusija kot stoletja,
  Naše sanje se bodo uresničile!
  In dekle je dalo oster bumerang z golo peto. In zasukal je in odsekal ducat črnih in temnih glav.
  Dekleta seveda niso ubijala Nemcev, ampak kolonialne enote, ki so bile uporabljene proti njim. Toda bojevniki tudi iz tega edinega hladilnika.
  So iskrivi in živahni.
  Natasha spet poseka sovražnike. In ona je bosa, tako meče stvari.
  In rjove:
  - Stalin in slava!
  In potem Zoya. Tudi, kako izpustiti morilskega. In njeni goli prsti so izpljunili sporočilo smrti.
  In bojevnik, kako rjove:
  - Za takšno domovino, kot je naša, ni strašno umreti!
  In potem ga bo vzela tudi Aurora in vstopila v bitko. In tudi z bosimi nogami bo izstrelil bumerang. In preoblikovati sovražnike.
  Potem, ko poje:
  - Za Sovjetsko Rusijo! Kaj bo vladalo vesolju!
  In potem v bitki Svetlana. Tudi dekle, ki je ni mogoče ustaviti in ne upočasniti. Evo, kako bije. Samo od takega bojevnika se ne morem rešiti!
  In bosa meče smrtonosne pakete. In svoje sovražnike ubija brez milosti.
  Čeprav potem Yarile lahko moli zanje. Ali morda Perun. Težko je grešnikom po smrti, čaka jih kraljestvo Černoboga! Je pa na svoj način celo zanimivo - vojne se dogajajo ves čas! In toliko bojev! Morda se torej ne splača pregrenko objokovati usode grešnikov?
  Svetlana se je celo počutila nekoliko smešno: kristjanom ne boste zavidali - v večnosti bodo prikrajšani za veliko veselja. Tudi to, kar so imeli na planetu Zemlja.
  Ah, ubogi grešniki! In še bolj nesrečni pravičniki!
  In dekle spet vrže darilo smrti s svojo izklesano, boso nogo. Potem pravi:
  - Svet bo naš! Slava Rusiji!
  Nataša je z meči narisala trojnega metulja in zacvrknila:
  - Naj bo večna slava veliki Rusiji!
  In zdi se, da njene bose noge vržejo ven morilsko in edinstveno. Po tem je deklicina gola peta udarila v čelo temnopoltega moškega in ga vrgla s stene ter še pet Arabcev.
  Naslednja v boju je Zoya. Nič je ne more ustaviti. Bori se z nacističnimi hordami. In porabi trojni mlin. Borci so jo presekali ob njenem padcu.
  Nato dekle reče:
  - Večna Rus', bo s Svarogom!
  In pomežikne svojim partnerjem.
  Naslednja v bitki je Aurora. Pometala je kot panter. Vse je rezala. In z bosimi nogami je lansirala dar smrti. Posekala je veliko fašistov in pela:
  - Za najvišjo obliko domovine!
  In potem v bitki in Svetlana. Kako reže sovražnike. In deluje zelo dobro.
  Po tem ji z bose noge prileti darilo smrti. In naciste ostriže temeljito, kot brivec z britvico.
  In dekle kriči:
  - Moja starost in moja resnica! Slava Veliki Rusiji!
  Da, ta četverica se bori res junaško. A štiri bose in skoraj gole lepotice druge svetovne vojne ne morejo zmagati. In tako je padla Moskva.
  Dekleta so se prebila iz zajete prestolnice z uporabo svojih mečev in plašča nevidnosti.
  Na splošno so sposobni veliko. Dekleta najvišje pobude, da jih ni mogoče najti višjih in lepših.
  In Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta zapustila zajeto mesto Gorky.
  Nacistom je, žal, uspelo skoraj povsod.
  Fant in deklica sta odšla in na poti z bosimi nogami vrgla igle in iztrebila Fritza.
  Oleg Rybachenko je zapel:
  - Ne, budni ne bodo zbledeli,
  Pogled sokola, orla ...
  Glas ljudstva je zvočen -
  Šepet bo zdrobil kačo!
  
  Verjamem, da se bo ves svet zbudil -
  Fašizma bo konec...
  In sonce bo sijalo
  Pot, osvetljevanje komunizma!
  Margarita je vrgla nekaj igel s prsti svojih bosih nog in potrdila:
  - Ne, ne bo zbledelo!
  In izstrelila je rafal iz mitraljeza in sekla dva ducata fašistov.
  Takšni so otroci. Trden, neomajen. Čeprav v resnici to ni taka vojna. In morajo zbežati.
  Moskva je padla, mesto Gorky je padlo. Nacisti napadajo Kazan. To je zadnje sovjetsko mesto na Volgi. Odpor je herojski, a čedalje večji in vse večji občutek brezupnosti.
  Nacisti so iz serije AG dobili naprednejše piramidne tanke, ki jih nobeno sovjetsko orožje ne more prebiti. In to je, moram reči, zelo slabo.
  Šele ko bose noge fanta in dekleta vržejo granate v gosenice, nemški pošasti trčita. Toda kaj lahko samo en par, ko je skoraj ves svet stopil proti ZSSR!
  Oleg Rybachenko je vrgel granato z boso nogo, AG-50 in AG-75 potisnil s čelo, nakar je rekel:
  - Če je trdnjava na poti,
  Sovražnik je zgradil...
  Treba je obiti od zadaj -
  Ujemite jo brez strela!
  Margarita se je s tem strinjala:
  - Goljufanje vojne je velika stvar! Še posebej, če so sile neenake!
  Oleg Rybachenko je pripomnil:
  - In igral sem strategijo Antante. Z enakim orožjem je uničil sto štirinajst milijonov sovražnih vojakov, sam pa jih je izgubil le nič. Tako se zaradi taktike dejansko lahko boriš proti vsemu svetu!
  Margarita se je s tem strinjala:
  - Čisto možno! In bori se in zmagaj!
  Oleg Rybachenko je metal igle z golimi prsti. Ubil je tri ducate fašistov in rekel:
  - Zmagali bomo v imenu svete Rusije!
  Fant in deklica sta nadaljevala s tekom ... Žal, moči so res preveč neenake.
  Kazan je bil uničen z vsemi vrstami orožja. Stalin jo je ukazal zadržati do zadnje kaplje krvi. Toda v resnici je bil bojni duh Rdeče armade po padcu Moskve preveč zlomljen. Vsi so vedno manj želeli umreti. Da, in nacisti so preveč boljši v številu in orožju.
  In njihova reaktivna letala bombardirajo vsa mesta in vasi, ki jih nacisti še niso uspeli zasesti.
  Preden sta Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova dosegla Kazan, je to mesto padlo.
  Ufa je bila tudi zavzeta. Tako so se nacisti kljub ostri zimi premikali proti Sverdlovsku.
  Tam je bil Stalinov štab. In z vzhoda se je povzpel samuraj. Tudi Japonci so močni.
  Njihovi bojevniki so še posebej nevarni - ninja dekleta. Kljub sibirski zimi drvita po snegu bosa, sama pa sta v istih kopalkah. Strašljivo si je celo zamisliti takšne bojevnike. Čeprav so zelo lepe.
  Tukaj je eden izmed njih z modrimi lasmi, drugi z rumenimi, tretji z rdečimi, četrti z belimi.
  Takšni so najlepši morilci. Delajo z enim mečem in mečejo tanke diske ali čakre na pehoto. In ninja eksploziv vržejo proti tankom - veliki so le kot zrno graha, a najtežji sovjetski tanki poletijo visoko in jih raztrgajo.
  Tudi mogočni IS-7 ninja dekleta niso ovira. So bojevniki tako visokega reda, da so proti njim nemočni celo stražarji.
  Tukaj je ninja dekle z modrimi lasmi, ki je z golimi prsti naenkrat vrgla grah in tri sovjetske tanke, poletela visoko in eksplodirala na dele.
  In potem je tu dekle z rumenimi lasmi in boso nogo, ki meče zrno graha. In spet sovjetski avtomobili letijo v različne smeri in se razbijejo na torte. Recimo samo bojevniki, kot je ta tukaj - celo najpogumnejši vitez bo sramežljiv pred njimi.
  Toda v bitki, in ninja dekle z rdečimi lasmi. Tako kot metanje morilskega graha z bosimi nogami. In od njenega zadetka je počil oklep ogromnega IS-12.
  To je dekle terminator.
  In potem ninja dekle z belimi lasmi. Enako ga bo vzel in z vso močjo bo zarinil svoje meče v borce Rdeče armade. Sesekljajte jih in zapojte:
  - Nisem patetična žuželka, ninja, ampak ne želva!
  In spet v boju, vse štiri dekleta morilke.
  Rdeča armada izgublja vojno na vseh frontah. Ampak še vedno se poskušam boriti.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova tavata po zimskem snegu. So ubogi bosonogi otroci. Za nesmrtna telesa mraz ni tako grozen. Da bi zboleli ali kaj prehladili, ti supermeni ne morejo zmrzniti. A vseeno, ko se približaš Uralu, je mraz neprijeten in otrokom grize bose pete.
  Oleg je žalostno pripomnil:
  - Ne veš, kaj je hujše - mraz in lakota ali spoznanje, da tvoja sveta domovina izgublja!
  Margarita je povsem logično pripomnila:
  - Za nas mraz in lakota nista nič ... Toda dejstvo, da smo izgubili proti nacistom, je pravzaprav slabo!
  Oleg se je s tem strinjal:
  - Slabše ne gre! Nasploh, zakaj tretji rajh na splošno bolj uspeva v vzporednih vesoljih kot v našem?
  Margarita je naredila logično domnevo:
  - Ker so nacisti zelo močni in organizirani. In velikokrat smo imeli srečo. Še posebej s Stalingradom!
  Oleg Rybachenko je z boso nogo brcnil snežno kepo in pripomnil:
  - Da, s Stalingradom smo imeli veliko srečo! Sami Fritzi so neumno splezali v past!
  Marguerite je pogugala:
  - Poskušam se izogniti težavam,
  Da se ne bi zmedli in se ne izgubili ...
  Zbrati bi bilo treba cent za centom,
  Oziroma ponovno se rodi!
  Otroci na poti so napadli odred nacistov. Ubil je več kot sto vojakov. Enega so pustili v ujetništvu. Margarita je prisilila mladeniča, da je poljubil njihove zelo elastične podplate, rdeče od mraza. To je storil ponižno. In rekel je, da se Nemci že bližajo Sverdlovsku in ga obkrožajo.
  Oleg je pripomnil:
  - Čudno je, da sva ti in jaz, Margot, hitrejša, nekaj pa se premika kot navadni ljudje ali celo počasneje!
  Margaret se je strinjala:
  - Ujet v val poraza! Očitno je v tem vesolju vse proti ZSSR. Tudi narava in prostor!
  Oleg je nato predlagal:
  - In če je za nas trivialno ubiti Hitlerja?
  Margarita je negativno zmajala z glavo.
  - Hiperčarovnica nam ni dala takega ukaza! Pa pustimo brez samoaktivnosti. Poleg tega, kaj daje?
  Oleg Rybachenko je samozavestno odgovoril:
  - Veliko! Še več, Fuhrer, to je Firer v Afriki!
  Margaret je predlagala:
  - Bojmo se za zdaj na fronti, potem pa na Hitlerjev račun bomo videli! Kot pravijo - hiti počasi!
  Oleg je zapel:
  - Hitrost je dobra, ne zlomite dleta ... Človek ni žolna in je naglo znorel!
  Fant in deklica sta tekla z vsem svojim urinom. In uspel odhiteti v Sverdlovsk. In začeli so braniti mesto, ki so ga vdrli nacisti.
  Napadi so sledili drug za drugim.
  Otroci so bili bosi. Margarita je v tuniki, Oleg Rybachenko pa fant v kratkih hlačah. Toda borili so se kot najbolj pravi in nepopustljivi junaki.
  Oleg je z golimi prsti vrgel iglo, prebodel Fritza v grlo in zacvrknil:
  Ne bomo se odrekli niti centimetra zemlje!
  Margarita je z boso nogo vrgla granato in zacvilila:
  - Niti kapljice, niti razpona, niti centimetra!
  Fant in dekle sta se borila v mrazu. In z njimi so bili drugi pionirji. In tudi mnogi so kljub divjemu mrazu bosi. In če se nesmrtni otroci divje zmrzali ne bojijo, v vsakem primeru ne morejo poškodovati, potem je za navadne otroke precej nevarno.
  Tukaj je bosonogi pionir, ki je imel pomodrele prste od mraza, zeblo ga je v zobeh, čeljust mu je otekla. Fantek ima hude bolečine. Toda kljub temu besno vzame šop granat in ga vrže pod nacistični tank, sam pa pade preboden od rafa mitraljeza.
  To je pogumen fant ...
  Ali pa dekle, čigar bose noge se svetijo kot škrlatni mak, porine mino pod gosenice nemških mastodontov. Sama umre in joka:
  - Za domovino in Stalina!
  Zelo boleče je biti bos pozimi, v Sibiriji, ko te ne varuje nesmrtno meso.
  Tudi Oleg in Margarita v hudi zmrzali nista tako zadovoljna, da sta napol gola. Toda nasmehnejo se in pojejo, da bi razveselili fante:
  - Eh, mraz, mraz, ne zmrzni me,
  ne zmrzni me! Moj konj! Moj konj!
  Belogriva!
  Fantje in dekleta, ki so tresli rdeče in modre noge od hudega mraza, so peli:
  Sneg nas ne bo ustavil! Mraz nas ne bo premagal! Smo pionirji Fritza! Fašista bodo močno tepli!
  Otroci se dobro borijo! Toda boleče neenake sile. Stalin je iz obkoljenega Sverdlovska pobegnil v Novosibirsk. Vendar se temu mestu z vzhoda že bližajo Japonci. Ne bojijo se niti zmrzali Sibirije.
  Ja, vojna se bliža koncu.
  A pionirji se ne dajo. In tudi v težkih časih otroci pogumno pojejo;
  Smo pionirji otrok komunizma -
  Ogenj, šotor in zvonec!
  Invazija prekletega fašizma -
  Koga čaka besen polom!
  
  Kaj smo izgubili v teh bitkah?
  In potem v bitkah s sovražnikom pridobil?
  Včasih smo bili samo otroci sveta -
  In zdaj bojevniki domovine!
  
  Toda Hitler je naredil korak proti naši prestolnici,
  Odvržene bombe brez štetja slapa!
  Smo domovina še lepša od neba -
  Zdaj je prišel krvavi sončni zahod!
  
  Na agresijo bomo odgovorili ostro -
  Čeprav so sami majhne rasti!
  Toda meč v rokah krhkega najstnika -
  Močnejši od Satanovih legij!
  
  Naj tanki drvijo plaz za plazom,
  In puško razdelimo na tri!
  Naj policija podlo meri v hrbet,
  Toda sveti Bog jih bo hudo kaznoval!
  
  Kaj smo se odločili? opravljati delo sveta
  In za to sem, žal, moral streljati!
  Mirnost je že zoprna.
  Obstaja tudi nasilje!
  
  Z dekletom skupaj tečemo bosi -
  Čeprav je snežilo, snežni zamet gori kot premog!
  Ampak ne bojte se, vedite otroke -
  Fašista bodo krepko pognali v krsto s kroglo!
  
  Sem so postavili podlo podjetje Fritz,
  In ostali strahopetci so na begu!
  V boju zdrobimo pehoto kot koso -
  Mladim poletjem nismo ovira!
  
  Dosežek zmagoslavja, bo maja,
  Zdaj je snežni metež bodičast, trd sneg!
  Fant je bos, njegova sestra je bosa,
  V cunjah so otroci dočakali razcvet!
  
  Od kod te moči?
  Potrpite bolečino in mraz, to je potrebno!
  Ko je prijatelj izmeril dno groba,
  Ko prijatelj zastoka - umrl bom!
  
  Kristus nas je pionirje blagoslovil,
  Rekel je, domovina vam je dana od Boga!
  To je prva vera vseh,
  Sovjetska, sveta država!
  In umrejo z nasmehom na ustnicah. Otroci ne poznajo šibkosti ... Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta se borila cel teden. Toda Sverdlovsk je padel. Del garnizije se je predal - občutek brezupnega položaja. Samo pionirji niso hoteli kapitulirati.
  In peščica pogumnih, bosih fantov je šla na obupan preboj. Tekli so skozi snežne zamete, dobesedno modri od strašnega mraza. In umirali so pod mitraljezi in topovi.
  Tudi Oleg Rybachenko in Margarita sta se precej opraskala, a sta vseeno pobegnila iz Sverdlovska. Potem smo se preselili v Novosibirsk. Mraz, zima, dolge noči.
  Fant in deklica stečeta k sebi, sta žalostna in zelo jezna.
  Margaret je pripomnila:
  - Hiperčarovnica bi lahko pomagala temu svetu! In potem zmagajo nacisti! To je res univerzalna krivica!
  Oleg Rybachenko je skočil višje, se zasukal v sedemkratni salti in povsem logično pripomnil:
  - Na splošno je malo pravice na svetu! Na primer, zakaj starejši ljudje trpijo? In skoraj brez izjeme! In ko je človek mlad, kadi in pije, pa še slabša, pa je zdrav! Kje je pravica, da stari ljudje trpijo?
  Margarita se je takoj strinjala s tem:
  - V vesolju ni pravice!
  Oleg Rybachenko je nekoliko naivno vprašal:
  - In kam gleda Bog?
  Margarita, to bosonogo dekle v luknjasti tuniki, je predlagala:
  - Verjetno moramo sami postati kot bogovi, da bi na svetu vladala pravičnost! To je modrost Stvarnika!
  Oleg Rybachenko je samozavestno potrdil:
  - Verjamem, da bomo obudili mrtve!
  Terminator Girl potrdila:
  - Ja, verjamem v to, seveda!
  Otroci so tekli v Novosibirsk in sodelovali pri obrambi tega mesta.
  Borili so se v skoraj zadnjem večjem mestu pod nadzorom Rdeče armade.
  Stalin se je že pogajal s Hitlerjem in se strinjal, da se bo predal, če bo zagotovljena njegova osebna varnost. Fuhrer je bil na to pripravljen, zlasti če bi se partizani umirili.
  Japonci so z vzhoda že vdrli v Novosibirsk. Možnosti za pobeg torej praktično ni bilo. ZSSR je umirala.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta streljala na naciste, metala granate z bosimi nogami. In še vedno so nekaj upali.
  Poleg njih so bili pionirji. V hudem mrazu v Sibiriji so bili vsi otroci bosi in v poletnih pionirskih uniformah s kravatami. Umrli so kot junaki.
  Njihove noge so bile rdeče kot noge gosi, prsti pa pomodreli.
  A pionirji se niso dali.
  Podlegli bodo fašizmu!
  Oleg Rybachenko je vrgel granato z boso fantovsko nogo. S čeli je naenkrat sunil tri nemške tanke in zašepetal:
  - Verjamem v zmago!
  Tudi Margarita je z golimi prsti vrgla ubijalsko darilo in zacvrknila:
  - Tudi jaz sem verjel in verjel bom do konca!
  In z besom obupa so se borili za zadnje, sovjetsko mesto. Pa vendar se niso nameravali upogniti.
  Oleg Rybachenko je, da bi razveselil skoraj smrtno premražene pionirske otroke, z velikim navdušenjem zapel;
  Sem mlad bojevnik matere Rusije,
  Močne države, domovine vseh držav ...
  V vesolju ni domovine, vedi, lepša je,
  Pod goro si je Stalin zavezal kravato!
  Biti pionir je veselje in klic,
  Navsezadnje to pomeni, da si služabnik države.
  In lahko pomnožite vesolje -
  Uničenje spletk pekla - Satana.
  Ko je prišlo poletje leta enainštirideset
  Junijska nevihta ropota za nas ...
  Ne želimo, da regija postane revna,
  Za srečo verjemite - domovina je ustvarjena!
  Z dekletom čakamo naciste v zasedi,
  Pred tem smo dobili mitraljez.
  In na Hitlerjevo noro jezo,
  Naš odred uspešno premaga naciste!
  Prijateljice bose grobe,
  Sneg že žuli pod golim podplatom.
  Od mraza in ruševin pomodrela,
  A sveti ogenj nam greje dušo!
  Premagali smo, ne da bi poznali ukrepe nasprotnikov,
  Dan in noč ne damo počitka!
  Letijo do ešalonov v roju granat,
  In častniki z ostrostrelko.
  Fašisti nikjer ne najdejo podpore,
  Naš pionirski, hrabri odred...
  Sposoben, če morate sekati gore,
  Tukaj so Hitlerjevi tanki, ki gorijo kot sveče.
  Ljudje v navalu besa so se zbrali -
  Za pravičnost, pogum in čast.
  In v morju neviht ni grebena -
  Zaradi katerega bi sedli!
  Vstopili smo v Berlin, vstopili smo v komsomol,
  Od teptanja bosih nog z dekleti po celem svetu!
  Vdihujemo med zmage v rajskem maju,
  Zdaj je postal večen, naš svetel uspeh!
  
  
  
  
  . ALEKSANDER III JE ŽIVEL oseminšestdeset let
  Kralj je cesarstvo okrepil tudi gospodarsko. Ni bilo nemirov in revolucij, zato je bilo gospodarstvo v stalni rasti. In Rusija je do prve svetovne vojne imela več prebivalstva zaradi nižje umrljivosti in priključitve severnih regij Kitajske in Koreje. In vojska je bila večja. In pojavili so se prvi lahki tanki v seriji in veliko letal različnih znamk.
  Žal Aleksander III ni dočakal zmagoslavja v prvi svetovni vojni, toda Nikolaj II ga je že dosegel.
  Novi kralj je imel trden prestol, drugo ženo, velikega dediča, dvesto osemdeset milijonov ljudi in dva in pol milijona vojakov v mirnodobnih državah.
  Torej se lahko borite pogumno in spretno! Poleg tega imajo Rusi tudi tanke z lahkimi mitraljezi, ki pa so se šele pojavili in težki. Razvil ga je sin Mendelejeva.
  Zato ne ustavite kraljeve vojske!
  Nikolaj II je vstopil v vojno z Nemci in Avstrijci... Ruske čete so zavzele Galicijo, Bukovino in Avstrijcem zadale vrsto porazov. Najprej so jih tepli v vzhodni Prusiji, potem pa so se maščevali in odrezali Koenigsberg. Zavezniki so Nemce odrinili od Pariza ... Ruske čete so zavzele Krakov in s številčno premočjo kljub zimi nadaljevale ofenzivo in se približale Budimpešti. Nemčija se je ponudila, ko je videla, da diši po porazu miru pod zmernimi pogoji.
  Nemci so se strinjali, da bodo Rusiji dali Klaipedo in del ozemlja na Poljskem ter plačali odškodnino. Franciji je bil vrnjen del ozemlja, ki ga je prej zavzel Bismarck, in del Danske.
  Avstro-Ogrska je odstopila Galicijo, del Bukovine in Krakov. Toda imperij ni propadel. Rusija je ponovno pridobila slovanske dežele, vse, kar je bilo nekoč del Kijevske Rusije, in razširila Poljsko kraljestvo.
  Turčija in Japonska nista imeli časa vstopiti v vojno, tako kot Italija. To pomeni, da prve svetovne vojne dejansko ni bilo. Tako malo težav. Nikolaj II. je okrepil svojo oblast in nato kar nekaj časa mirno vladal.
  Rusija pa je vodila vojno v Afganistanu - dokončno si ga je razdelila z Britanci. Potem je bil Iran razdeljen z Britanijo.
  Rusija je tako razširila svoje posesti. Toda prišla je gospodarska kriza in velika depresija leta 1929 ... Leta 1931 je Japonska v zavezništvu s Turčijo začela vojno proti carski Rusiji. Toda v resnici je šlo za samomor. Carska flota v Tihem oceanu pod poveljstvom Kolčaka je premagala Japonce. In kopenska vojska je bila na splošno večkrat močnejša.
  Enako lahko rečemo za Turke. Plezali očitno niso proti temu sovražniku.
  Carski Rusiji je uspelo izkrcati vojake in zavzeti Japonsko. In potem so ruske čete dokončno zasedle Turčijo. Tako se je končalo obdobje Otomanskega cesarstva.
  In car Nikolaj II je povečal svojo slavo in moč Rusije. Ta slavni cesar je vladal do leta 1936 in tudi umrl pri oseminšestdesetih.
  Nasledil ga je Aleksej II. Na splošno popolnoma zdrav moški, star dvaintrideset let. Njegova mati je bila drugačna, zato Aleksander Tretji ni dovolil usodne poroke.
  Aleksej II. je dokončal osvajanje Savdske Arabije tako, da si jo je razdelil z Britanijo.
  Wilhelm II je vladal na prestolu v Nemčiji do leta 1941. Ta monarh je na oblasti že enainpetdeset let! Precej dolgo!
  Toda tukaj je na prestolu njegov sin Ferdinand. Ne diši po Hitlerju. Druga zgodba.
  Dokler je mir. Vse kolonije so bile razdeljene. Mussolini je osvojil Etiopijo.
  Ničesar več ni za deliti ... Velika Britanija pa preživlja težke čase. In je v gospodarski krizi.
  In tako je Ferdinand Alekseju II. predlagal razdelitev kolonialne posesti Francije in Britanije. Kot pravzaprav, koliko lahko gledaš te dežele.
  Tako so Mussolini, Ferdinand in Aleksej II.
  Seveda pa je tudi v tem času Rusiji že uspelo osvojiti skoraj vso Kitajsko in postati večkrat močnejša od vseh v gospodarstvu, na vojaškem področju in prebivalstvu.
  Car Aleksej je na splošno odobril tak predlog in se odločil, da bodo skupaj začeli.
  Ferdinand ni bil več mlad. In bil je previden.
  Vendar se je 15. maja 1945 začela vojna. Nemci so se spet preselili
  Proti Belgiji...
  In carska vojska je šla skozi britanske kolonije in hitela skozi Egipt.
  Rusija je imela deset milijonov vojakov in petsto divizij in samozavestno
  zmagal. Zdelo se je, da je nihče ne more ustaviti.
  V dveh mesecih je carska vojska zavzela Indijo, južni Iran, posesti Britancev v Savdski Arabiji, Egipt, Sudan, večino Indokine.
  Toda Nemci so lahko zavzeli le Belgijo, na obrobju Pariza pa so jih ustavili. V vojno je vstopila tudi Nizozemska.
  Carska Rusija je še dva meseca zasegla posest Britanije v Aziji in pokončala Indonezijo. Potem je pristala v Avstraliji, se preselila skozi Afriko.
  Nemci so poskušali zavzeti Pariz, a je bil njihov napad odbit. Vendar je bila vojna izgubljena. Italija je zgrabila tudi afriške posesti Britanije in Francije.
  Šele v petem mesecu so carske čete začele prihajati v Evropo. Doslej so bile bitke v polnem teku v Afriki in Avstraliji, a že končujejo. Na strani koalicije je v vojno vstopila tudi Avstro-Ogrska, močno oslabljena zaradi izgube zemlje.
  Nemci so uspeli zavzeti Nizozemsko. In izboljšali so svoj položaj.
  Še dva meseca je carska Rusija dokončala zavzetje Avstralije in Afrike. In šele konec novembra, ravno v mrazu, se je začela nova ofenziva nemško-ruskih čet, ki je obšla Pariz.
  V tem primeru so bile sile že preveč neenake. Francosko-angleške čete so bile poražene. In Pariz je obkoljen.
  In v novem letu je garnizija kapitulirala ... Potem so carske in nemške čete v treh tednih zavzele vso Francijo. Potem se je začelo bombardiranje Britanije ... In vse kolonije je zajela koalicija.
  Velika Britanija že maja 1946, ko so jo bombe izkrvavile in uničile
  Kapitulirala.
  Tako se je končala še ena velika vojna. Rusija je zavzela skoraj vse kolonije. Nemčija je dobila relativno malo, Italija je nekaj zgrabila, Avstro-Ogrska je dobila simboličen kos.
  Kljub temu, da so Nemci pričakovali velike kolonije in je le Maroko v celoti dobil veliko manj, je Nemčija v svojo sestavo vključila: Belgijo, Nizozemsko in Francijo do Port de Calaisa.
  Poleg tega je carska Rusija Nemcem vrnila Namibijo in tisto, kar so imeli prej.
  Skratka, nekako smo se razumeli in uskladili ...
  Prišel je mir ... Leta 1953 je imela Rusija atomsko bombo, leto kasneje pa Nemčija. ZDA so leta 1960 dobile jedrsko orožje.
  Tako se je vzpostavilo ravnovesje strahu.
  In leta 1955 je prvi ruski kozmonavt poletel v vesolje in letel okoli žoge. In leta 1961 so Rusi stopili na Luno.
  In leta 1983 na Mars! Američani so na Luno poleteli leta 1971, Nemci pa leta 1984. Avstro-Ogrska in Nemčija sta se združili v eno državo. Švedska in Norveška sta postali del Rusije z avtonomijo in samoupravo.
  Druge države so postopoma izgubile neodvisnost.
  Leta 1987 so ruski kozmonavti poleteli na Venero na goro. Leta 1992 na Merkurju. In leta 1999, Pluton.
  Sončni sistem je obvladan.
  Obstajali so trije jedrski imperiji: Velika Nemčija, ZDA in Velika Rusija.
  Leta 1972 je pri oseminšestdesetih letih umrl tudi Aleksej II. Nasledil ga je sin Aleksander četrti. Ta kralj je bil v času svojega vzpona na prestol star enainštirideset let. Nenavadno je, da je tudi Aleksander četrti star oseminšestdeset let in umrl leta 1999. In njegov sin Vladimir III se je povzpel na prestol. Leta 2013 so praznovali štiristo let dinastije Romanov.
  Zaenkrat Rusija trdno stoji na nogah. Toda v svetu sta še vedno Nemčija in ZDA njeni konkurenti. Carski imperij skupaj s kolonijami obsega nekaj več kot polovico svetovnega ozemlja in več kot dve tretjini svetovnega prebivalstva. Rusija je močna, ni pa še edina.
  Vlada Rusiji, Vladimir tretji leta 2019 je dopolnil sedeminšestdeset let. Mnogi se sprašujejo, ali bo živel, tako kot prejšnji kralji, oseminšestdeset let ali bo prekinil ta nenavadna naključja?!
  Rusija medtem razvija protijedrsko orožje. Jasno je, da jedrskega orožja ne bo in Rusija se bo popolnoma spopadla z Nemčijo in ZDA. Ima več prebivalstva in več vojakov. In kakovost orožja je boljša!
  Toda medtem ko obstaja jedrsko orožje, pa še niso vsa osvojena. Toda zelo aktivno razvijajo protijedrsko orožje, zato obstajajo določene možnosti za zmago.
  
  PADEC GIBRALTARJA
  Španski diktator Franco je v nasprotju z resnično zgodbo pristal na napad nemških čet na angleško trdnjavo Gibraltar. V zameno je Španija dobila nekaj britanskih in francoskih ozemelj v Afriki.
  Napad pod poveljstvom Mainsteina je potekal ponoči s 25. novembra 1940 na 26. Kot se je izkazalo, Britanci niso bili povsem pripravljeni na takšno vojaško potezo in nacistom je uspelo zavzeti tako močno trdnjavo z naletom.
  Njen padec je pomembno vplival na potek vojne. Wehrmachtu je uspelo prenesti sile na najkrajšo razdaljo do Afrike, Britancem pa je bil onemogočen vstop v Sredozemsko morje z vzhoda.
  Nemško poveljstvo je v ekvatorialno Afriko poslalo več divizij. Poleg tega je bil Rommlov korpus premeščen v Libijo, nekaj mesecev prej kot je bilo resnično.
  Britanci pa so opustili ofenzivo proti Italijanom v Etiopiji in začeli krepiti svoje položaje v Egiptu. Vendar je Rommel uspel priti prednje in kot rezultat preventivnega napada premagal kolonialne čete ter zavzel Aleksandrijo in Kairo. Položaj Britanije v Afriki je postal bolj zapleten. Nemci so že dosegli Sueški prekop in grozili, da bodo napredovali naprej na Bližnji vzhod. Poleg tega je postalo mogoče premakniti proti Sudanu.
  Res je, da zadeve Italijanov v Grčiji niso bile zelo uspešne, vendar je pristop dodatnih sil iz Nemčije rešil situacijo.
  Hitler je bil v dilemi: napasti ZSSR ali pokončati Britanijo? Uspehi Wehrmachta v Afriki so spodbudili drugo odločitev - odvezati jim roke na Zahodu. Čeprav so vojaške priprave ZSSR v Fuhrerju vzbujale strah.
  Rdeča armada je postajala vse močnejša, a tudi Nemci niso sedeli križem rok. Proizvodnja tankov se je leta 1941 v primerjavi z letom 1940 podvojila, letalstva pa za skoraj dvainpolkrat.
  Nacisti so izvedli bombardiranje in desant na Malti. Nato je Rommel prebil obrambo pri Sueškem prekopu in vstopil v Irak, ki se je uprl britanski vladavini. Nemci so relativno zlahka osvojili tako Kuvajt kot celoten Bližnji vzhod. Stalin pa se je držal taktike čakanja. Toda Churchill je trmasto nadaljeval vojno. Ko je Wehrmacht dosegel Iran, se je obrnil proti Južni Afriki.
  Leto 1941 se je bližalo koncu. Izpuščanje podmornic se je povečalo, Velika Britanija pa je izgubljala svoje kolonije. ZDA so bile pasivne. Toda Japonska ni mogla sedeti križem rok in je 7. decembra napadla perujsko pristanišče. Na Pacifiku se je začela nova vojna. In Hitler je moral znova opustiti načrte za napad na ZSSR.
  Treba je pomagati Japoncem, zasesti Iran in Indijo, pa tudi Južno Afriko. In kar je najpomembneje sama Britanija. Poleg tega ameriški bombniki niso igrača. Tretjemu rajhu lahko povzročijo veliko težav. In najbolj priročno je izvajati bombne napade z ozemlja Britanije.
  Tako je bil Fuhrer leta 1942 prisiljen opustiti zamisel o invaziji na vzhod.
  Obstajala je nevarnost, da bi sam Stalin odprl fronto, ampak ... Treba je poznati Stalinov značaj. V zunanji politiki je zelo zadržan. Vojna s Finsko je Rdečega diktatorja naredila še bolj previdnega.
  Medtem ko ZSSR krepi moč. Število letalstva je 1. januarja 1942 doseglo dvaintrideset tisoč vozil, tankov pa več kot petindvajset tisoč in še tri tisoč tanketov. Skupno je Stalin načrtoval dokončanje rekrutacije 20 mehaniziranih korpusov s skupnim številom tankov 32 tisoč vozil, od tega 16,5 tisoč najnovejših KV različnih znamk in T-34. Poleg tega je razvoj tankov T-50 še vedno potekal, čeprav se je avtomobil izkazal za lahkega.
  Nemci so, ko so naleteli na Matildo in nekatere križarke ter ob informaciji, da Britanci razvijajo težke tanke, začeli izdelovati tudi svoje mastodonte. Najprej "Tiger" z 88-milimetrskim topom in oklep z neprebojnim 75-milimetrskim topom z dolgo cevjo.
  Na voljo so bile tudi informacije o sovjetski tankogradnji. Tank KV-2 je korakal na prvomajski paradi na Rdečem trgu, štiriintrideset pa je imel nekaj podatkov.
  Kakor koli že, ko je Speer vodil cesarsko ministrstvo za oborožitev in strelivo, je šel razvoj tehnologije hitreje. Hitler je želel imeti najboljše tanke na svetu in še težje. Toda medtem ko je bila Nemčija očitno slabša od ZSSR. Pa število avtomobilov in njihova kakovost. Avgusta 1941 se je začela proizvodnja tanka KV-3. Avto se je izkazal za precej težkega pri 68 tonah, vendar je bil oborožen s 107 mm topom z začetno hitrostjo izstrelka 800 metrov na sekundo. To ji je zagotovilo prednost pred "Tigrom", ki, mimogrede, še ni bil lansiran v serijo.
  Še močnejši je bil KV-5 s težo 125 ton in dvema topovoma. Res je, tako težak stroj je sovjetski vojski povzročil več težav kot koristi. In leta 1942 je bila sprejeta različica KV-4, ki je tehtala 107 ton. ZSSR je bila upravičeno lahko ponosna na svoje najtežje in celo najmočnejše tanke na svetu.
  A po drugi strani se je Nemčija v letalstvu kar dobro razvila. Yu-188, ki je šel v serijo, je razvil hitrost, primerljivo z lovci. Tudi DO-217 je izgledal spodobno. Aktivno so se razvijala tudi reaktivna letala. Ker je bila Velika Britanija glavna tarča, so reaktivnim bombnikom namenili veliko več pozornosti kot v resnični zgodovini.
  Nemci so aktivno uporabljali suženjsko delo. Iz Afrike so uvozili ogromno temnopoltih. Črni delavci so bili poslušni, vzdržljivi, a nekvalificirani. Uporabljali so jih za pomožna dela.
  Toda z nadzorom nad Evropo so Nemci lahko pridobili dovolj kvalificirane delovne sile.
  Speerju je celo uspelo prepričati Hitlerja, da še ni izvajal programa za iztrebljanje Judov, ampak jih je uporabil pri proizvodnji letal in opreme.
  Stavili so na zračno ofenzivo proti Britaniji in obsežno podmorniško vojno.
  Toda vstop Amerike v konflikt je Fritzu povzročil dodaten glavobol in prisilil v močno povečanje števila volčjih tropov.
  Nemčija je bila prisiljena z zamudo povečati proizvodnjo bombnikov in strateških letal. Najprej Yu-288 in Yu-488 - s štirimi motorji. Toda njihov razvoj in obujanje je zahtevalo čas. Modifikacija ME-109 "F" je bila kot celota vreden nasprotnik britanskih avtomobilov. Toda razvoj ME-209 ni uspel, prav tako ME-210.
  Potapljaški bombnik XE-177 je prav tako odpovedal. Toda Speer se je igral s količino. Poleg tega je Focke-Wulf postal najmočnejši lovec v smislu oborožitve, s čimer je nadomestil nekatere slabosti ME-109. Da, in šola letenja Nemcev se je izkazala za boljšo od angleške in še bolj od ameriške. Maja 1942 so nacisti zavzeli Južno Afriko. In ameriška eskadrilja je prispela na Madagaskar. Izkazalo se je, da so Američani izgubili bitko pri Midwayu: tako je kapitan tretjega ranga, ki je imel v tej bitki odločilno vlogo, ironično končal na Madagaskarju. Združene države so želele ohraniti oporišče v Afriki in nacistom preprečiti sprostitev. Toda to je bistveno poslabšalo njihov položaj v Tihem oceanu.
  Res je, Japonci niso ravnali povsem na nivoju. Bitka za havajsko otočje se je vlekla.
  Nacisti so pridobili nadzor nad Afriko in ogromnimi zalogami strateških surovin ter zavzeli tudi Indijo in Iran. Viri pod nadzorom Tretjega rajha so ogromni, vendar jih je treba še prebaviti.
  Zračna bitka za Britanijo ni tako enostavna. Nemci so nenehno povečevali proizvodnjo letal, pritiskali, a popolne prevlade ni bilo. Pomanjkanje moči strateškega letalstva in pomoč ZDA, pa še takrat ni dovolj podmornic, je vplivalo. In čudežni torpedo, s katerim je bilo povezanih toliko upov, nas je razočaral.
  Fuhrer se leta 1942 ni upal izkrcati v Veliki Britaniji. Stavili so na krepitev morske moči in podmorniške flote. Istočasno so gradili letalonosilke in bojne ladje. Proizvodnih zmogljivosti je bilo dovolj, a vse je trajalo.
  Tudi balistične rakete razreda A so zahtevale natančno nastavitev. Toda robotske lupine FAU-1 so se začele množično proizvajati. Relativno poceni avtomobili, ki uporabljajo preprosto gorivo, so imeli nedvomno prednost, da niso potrebovali pilotov.
  Hitler je, ko je dobil dostop do neomejenih naravnih virov in rezerv delovne sile, želel rešiti življenja nemških pilotov. V-1 kot enostaven za izdelavo in brez posadke se je zdel najboljša rešitev. In na tisoče takšnih robotskih granat je od jeseni 1942 padlo na London.
  Istočasno so Nemci pospešeno razvijali reaktivni bombnik Arado in balistične rakete.
  Stalin je še naprej čakal in kopičil moč. Leta 1942 je ZSSR izdelala pet in pol tisoč novih tankov KV in T-34 ter približno tisoč starih znamk, približno petsto novih lahkih T-50 in T-60 ter dvesto amfibij. Povečala se je tudi letalska flota - v uporabo je prišlo okoli petnajst tisoč novih in starih letal. Tudi pilotov je primanjkovalo. Proizvodnja katjuš se je počasi povečevala.
  Nacistična Nemčija je proizvedla več kot trideset tisoč letal, vendar je v bitkah utrpela znatne izgube. Nemci so izdelali približno šest in pol tisoč tankov. Predvsem T-3 in nova modifikacija T-4 z dolgocevno 75-mm pištolo. Najnovejših "tigrov" je bilo izdelanih nekaj več kot sto, "panterji" pa so še vedno le v prototipih.
  Toda jurišna puška MP-44, ki jo je oblikoval Schmeister, je začela vstopati v serijo. Za razliko od resnične zgodbe stroja ni bilo treba razvijati ob upoštevanju pomanjkanja barvnih kovin. In to je pospešilo razvoj enostavnejše jurišne puške z legiranim jeklom.
  Tako so Nemci v osebnem orožju začeli pridobivati prednost. Potrebovali pa so tudi čas, da je stroj ponovno oborožil vse čete.
  Toda v podmorniški floti, kjer je izpust dosegel štirideset ali petdeset podmornic na mesec, Nemci res nimajo para.
  Obstajale so celo zelo hitre podmornice na vodikov peroksid. Pospešeno delo v jedrskem programu. Na srečo je virov veliko. In tudi napaka nemških fizikov, da grafit ni primeren kot moderator, se ni izkazala za katastrofalno. Zgrajenih je bilo več tovarn za proizvodnjo težke vode, tudi v Afriki.
  Torej ne s pranjem, ampak z valjanjem, ampak nacistični jedrski reaktor je začel delovati decembra 1942. Celo malo prej kot Američani. Po porazih na Pacifiku so začeli z resnim razstavljanjem. In financiranje jedrskega programa je bilo drastično zmanjšano.
  Začetek leta 1943 je zaznamovala Hitlerjeva razglasitev totalne vojne in uvedba splošne delovne obveznosti na okupiranih ozemljih. Množični napadi V-1 na London se niso povsem upravičili. Britanci so se naučili delno odbijati takšne udarce, vendar so Nemci prevzeli številko.
  Toda podmorniška vojna se je izkazala za resnično katastrofalno za Britanijo. Proizvodnja orožja na otoku je močno padla zaradi pomanjkanja surovin. Metropola je bila na robu propada. Poleg tega so nacisti zavzeli Madagaskar, Japonci pa so skupaj z nacisti vdrli v Avstralijo in razmeroma hitro dosegli njeno predajo.
  Čeprav je Stalin razumel nevarnost taktike čakanja, je ostal zvest samemu sebi in se ni spustil v boj. Raje naj se kapitalisti iztrebijo do konca. In gledali bomo ...
  Toda ta taktika je imela tudi svoje slabosti. Tretji rajh je z ogromnimi sredstvi že pripravljal vojno proti ZSSR. Proizvodnja tankov v tretjem rajhu je leta 1943 v povprečju dosegla 1200 vozil na dan, plus tristo petdeset samohodnih pušk. Poleg tega samohodne puške sploh niso šibke. "Ferdinandi", "Čmrlji", "Jagdpanther". Glede na to, da Nemci skoraj niso utrpeli izgub v tankih, je bila njihova popolnitev panzvale že dvakrat hitrejša od Rdeče armade. In kvantitativna vrzel v tehnologiji v korist ZSSR se je začela zmanjševati.
  Po kakovosti je Fritz dobil "kraljevega tigra", po teži podoben KV-3, po prebojni moči je bila pištola zaradi kakovosti izstrelka in močnejšega čelnega oklepa celo nekoliko boljša. No, super težka sovjetska KV-5 in KV-4 sta se izkazala za zelo tehnično nezanesljiva, še posebej njuno podvozje. Tako je bila bojna uporaba takšnih pošasti vprašljiva.
  In Stalin je ukazal tudi izdelavo KV-6 s sedmimi topovi in dvema raketometoma. Naredili so avto. Toda izkazalo se je, da je tako težak in dolg, da ga ne bi mogli nesti na vlak ali uporabiti v boju. T-34-76 je precej uspešno vozilo, vendar šibkejše v čelnem boju kot Panther ali Tiger. In KV-1 in KV-2 sta primerljiva z Nemci po masi, vendar sta slabša od Pantherjev in Tigrov v udarjanju. Nemški T-4 je v oklepu dohitel štiriintridesetico in ga presegel v oborožitvi, vidljivosti in optiki, in to ob enaki teži ali celo manj, če primerjamo težje modifikacije.
  Skratka, Fritz se je dvignil in kakovost je bila na nivoju. In pojav ME-309 in ME-262 je dal prednost v kakovosti letalstva. Tako kot Yu-488, najboljši štirimotorni bombnik. In za njimi so reaktivni modeli. Kot sta Yu-287 in Arado.
  Septembra 1943 so nacisti končno izvedli uspešno izkrcanje v Veliki Britaniji. Po dveh tednih bojev - je Anglija kapitulirala. In čeprav je Churchill pobegnil v Kanado, se je izid vojne na Zahodu zdel vnaprej določen.
  Roosevelt, ki je izgubil glavnega zaveznika in se bal naraščajoče moči Tretjega rajha, je prosil za mir.
  Hitler je po pogovorih s svojim okoljem ZDA postavil pogoj: zavrnitev jedrskega programa in priznanje vseh osvojitev Japonske in Tretjega rajha. Pa tudi umik vojakov iz Islandije, ki jo je Fritz že dejansko prekril s podmorniško floto. Nadzor Dežele vzhajajočega sonca nad Gajo, kjer se boji še niso prenehali. Poleg tega je Hitler zahteval materialno odškodnino za tretji rajh in Japonsko za vse uničenje in vojaške stroške, ki sta jih povzročili ZDA in Britanija.
  Čeprav so bili mirovni pogoji izredno težki, je Rooseveltu z velikimi težavami uspelo doseči njihovo sprejetje v kongresu in senatu.
  Stalinova namigovanja, da ne nasprotuje pridružitvi koaliciji osi in da je vsaj pripravljen ponovno zavzeti Aljasko, so igrala veliko vlogo pri ugoditvi ZDA.
  Zmagal je ameriški pragmatizem, ki se je izkazal za višjega od navdušenja in čustev. Poleg tega se je nemški jedrski program razvijal hitreje od ameriškega, kar je bilo v prihodnosti polno katastrofe.
  Prva faza druge svetovne vojne je končana. Toda Fuhrer je zdaj želel končati ZSSR.
  Stalinova nepričakovana taktika čakanja in njegove predanosti svetovnemu miru sta odigrali zlobno šalo. Jožefu sta nasproti stala Tretji rajh in Japonska z vsemi viri vzhodne poloble, vključno z Avstralijo, in nekaterimi mostišči v zahodnem svetu.
  Dežela vzhajajočega sonca sicer še ni pokončala Kitajske, bi pa lahko odprla drugo fronto. Hitler pa je aktivno oblikoval kolonialne čete in tuje legije. Hkrati se je povečala tudi proizvodnja orožja.
  V prvi polovici leta 1944 je proizvodnja tankov in samohodnih pušk v tretjem rajhu dosegla in presegla sto vozil na dan. Panther-2 je na svoji ravni zaobšel vse sovjetske avtomobile. Pojavil se je naprednejši nemški tank "Lion" in kmalu "Royal Lion".
  In kar je najpomembneje, reaktivno letalstvo se je serijsko razvijalo. Kot odgovor so v ZSSR začeli proizvajati tanke T-34-85 ter IS-1 in IS-2, serije KV pa tudi nihče ni odstranil iz proizvodnje. Najbolj masiven serijski tank Tretjega rajha za leto 1944 je bil Panther-2, ZSSR pa T-34-85. Težji modeli so bili izdelani v občutno - približno krat, v deset manjših količinah. In Nemci niso želeli veliko voziti uteži po sovjetskih cestah, Stalin pa je začel nezaupati seriji KV in IS-ji so se izkazali za preveč surove.
  Vendar pa je nemški "Panther" -2 z 88-mm topom kalibra 71 L presegel T-34-85 v oklepni moči pištole, v čelnem oklepu in malo ob strani, pa tudi ni odstopa v voznih zmogljivostih z motorjem z močjo 900 konjskih moči in maso pri 47 tonah. Tudi ko je teža nemškega tanka narasla na 50,2 tone, se je izkazalo, da to ni bilo usodno.
  In nemško reaktivno letalo sploh ni imelo vrednega nasprotnika.
  Hitler se je odločil, da je bolje, da gume ne zavleče, in 22. junija 1944 začel vojno. Na ZSSR vrgli tristo petdeset svojih in tujih divizij ter sto dvajset divizij satelitov. Na strani Tretjega rajha so bile: Romunija, Madžarska, Slovaška, Hrvaška, Finska, Švedska, Italija, Portugalska, Španija, Bolgarija, Argentina, Turčija.
  Nemci so v Wehrmachtu uporabili tudi ogromno tujcev in hiwijev. Skupaj je Tretji rajh samo v prvem ešalonu v boj vrgel dvanajst in pol milijonov vojakov, od tega največ štirideset odstotkov Nemcev po narodnosti. Sateliti so dodali še tri milijone. Skupno je v prvem ešalonu skoraj šestnajst milijonov pehote, okoli triintrideset tisoč tankov, več kot petinpetdeset tisoč letal, okoli dvesto petdeset topov in minometov.
  ZSSR je po mobilizaciji napotila trinajst milijonov in pol vojakov, vendar je bilo treba del sil zadržati na Daljnem vzhodu in v notranjih okrožjih. V prvem ešalonu je bilo osem milijonov vojakov, okoli trideset tisoč tankov, skoraj štirideset tisoč letal ter okoli dvesto tisoč topov in minometov.
  Tako je na strani tretjega rajha dvojna premoč v pehoti in petkratna premoč v mobilnosti sil z boljšim mitraljezom. Res je, ZSSR ima veliko mitraljezov, skoraj pariteto.
  Razlika v rezervoarjih ni velika, vendar je odstotek zastarelih vozil v ZSSR višji, pa tudi tankov prejšnjih izdaj.
  Nemško reaktivno letalstvo nima nasprotnika, letala s propelerji Tretjega rajha pa so hitrejša in bolje oborožena. Res je, sovjetska vozila so boljša v vodoravni manevriranju.
  Pri topništvu in minometih je ravnotežje sil najbližje enakosti. Tako kvantiteta kot kvaliteta.
  Res je, flota Tretjega rajha je še posebej podvodna, večkrat močnejša od sovjetske. Kot je to v primeru Japonske.
  Poleg tega imajo nacisti že v masovni proizvodnji balistične rakete razreda A, poletele so tudi prve diskete.
  Na splošno bodo nacisti močnejši in Stalin je precej razumno pripravil obrambo, čeprav z zamudo. A veliko ni bilo narejenega. Stalinova linija ni bila v celoti obnovljena, in kar je najpomembneje, čete niso bile dovolj usposobljene za držanje črte. Čeprav so bili obupno prekvalificirani.
  Mejna črta Molotov je bila za tri leta verjetnosti na splošno dokončana, vendar se je nahajala preblizu meje in ni imela zadostne globine. Poleg tega je Stalin ukazal gradnjo tretjega ešalona za Dneprom, vendar so to začeli šele po predaji ZDA.
  Res je, da je poleg sovjetskih čet mogoče računati na dele NKVD, katerih število se je povečalo na milijon vojakov in milice. To je približno štiri milijone ljudi, samo v zahodnih mestih. Čeprav je njihova bojna učinkovitost seveda veliko slabša kot pri rednih enotah.
  Nemci, pa tudi resnična zgodovina, so zadali glavni udarec v središču, presekali rob Bialystoka in Lvovsko pest. Že prvi dnevi bojev so pokazali, da Nemci kljub velikemu številu tujih enot bolj ali manj gladko vodijo ofenzivo. Toda sovjetske čete so pogosto izgubljene.
  Poleg tega se je bojna sposobnost ukrajinskih enot izkazala za dvomljivo. Številni dezerterji so se predali že v prvih dneh vojne.
  V obmejnih bojih sovražnika ni bilo mogoče zadržati. In potem je Stalin naredil napako, prepovedal umik enot na glavno črto in zahteval poravnavo fronte. Napaka je bila sicer odpravljena, vendar z zamudo. Nemci so lahko zavzeli Minsk že 28. junija, ko so prebili Stalinovo črto v središču.
  Zmeda se je samo še stopnjevala. 30. junija je prišlo do pričakovanega vstopa v vojno Japonske in njenih satelitov. Tako smo morali zaenkrat pozabiti na premestitev vojakov z Daljnega vzhoda.
  Nemški preboj v središču se je širil. Bila je ogromna vrzel, ki so jo obupno poskušali zapolniti. Toda nacisti so napredovali in 16. julija vdrli v Smolensk.
  Ko sta v bitko vrgla vse razpoložljive rezerve in oborožila milice, sta Stalin in Žukov uspela zaustaviti napredovanje Fritza v središču. Toda Hitler je svoje čete obrnil proti jugu. Nacisti so v Kijevu ustvarili ogromen kotel in zavzeli skoraj vso Ukrajino.
  Blokirali Leningrad, napadli Krim. Potek sovražnosti je bil zelo podoben letu 1941, kot neusmiljena karma. Toda tudi razlike so bile precejšnje. ZSSR je leta 1941 imela nekaj prostih rezerv, zdaj pa je bilo že vse mobilizirano. In ko se je oktobra zgodil napad, se je izkazalo, da obrambe skoraj ni bilo s čim.
  Do začetka novembra 1944 so nacisti obkolili Moskvo in Stalina prisilili, da je pobegnil v Kujbišev.
  Nacisti so imeli za razliko od resnične zgodovine pomembno številčno premoč. Imeli so dovolj divizij, da so obšli Moskvo s severa in juga. Toda sovjetske enote so se preveč razpršile po različnih frontah.
  V resnici je Stalin leta 1941 po mobilizacijah pridobil prednost pred Wehrmachtom v številu osebja in je imel štirikrat več letal in tankov, kot jih je imel tretji rajh od samega začetka vojne. In v prvih petih mesecih vojne je bilo v resnični zgodovini proizvedenih več sovjetske opreme.
  Zdaj pa so nacisti vsi aduti, tako po količini kot kakovosti orožja in osebja. In Rdeča armada ima iste rane kot leta 1941. Vključno z nepripravljenostjo Ukrajincev, Baltov in številnih malih narodov, da bi umrli za sovjetski sistem. Množična izdaja in preganjanje žrtev represije, razlaščenih in drugih užaljenih vseh vrst. Vključno z ideološkimi sovražniki sovjetskega režima.
  In dejstvo, da so Nemci premagali tudi Zahod, samo povečuje število izdajalcev.
  Zato ne preseneča, da je Moskva obkoljena, Nemci pa so zavzeli Donbas, Voronež in se premikajo proti Stalingradu.
  Zima leta 1944 na žalost ni bila tako mrzla in snežna kot leta 1941. Vendar je Moskva junaško zdržala do konca decembra 1944. Stalingrad je padel januarja 1945 in bitke zanj niso bile predolge. Februarja in v začetku marca so Nemci in njihovi sateliti popolnoma zavzeli Kavkaz in bakujske naftne vrtine.
  Potem je šla ofenziva vzdolž Volge. V Saratov, v Kujbišev in naprej v Orenburg in Kazan.
  Stalin je pobegnil v Sverdlovsk. Kazan je padel maja. Poleti so se Nemci in Japonci še naprej premikali v globino Rusije. Odpor sovjetskih čet je padel. 5. avgusta 1945 je bil Sverdlovsk zavzet. In 3. septembra 1945 je Stalin končno pristal na predajo. V zameno za lastna življenja in svobodo.
  Druga svetovna vojna je končana. Toda mir ni trajal dolgo. Hitler se je po preizkusu jedrskega orožja prepričal o njegovi fenomenalni uničujoči moči.
  Zdaj se je izkazalo, da sta Japonska in ZDA še vedno na poti do svetovne prevlade Tretjega rajha. In čeprav je Fuhrer osvojil več ozemlja kot Džingiskan, Aleksander Veliki, Napoleon, cesar Trojan in Sulejman Veličastni skupaj, se je odločil premagati tudi Japonsko.
  Natanko tri leta po koncu druge svetovne vojne je državo vzhajajočega sonca naenkrat prekrilo sto balističnih, medcelinskih raket z močnim jedrskim nabojem.
  In potem se je začela ofenziva kopenskih enot Wehrmachta in flote. Nemci so relativno hitro zavzeli japonske posesti v Aziji, samo metropolo pa so z atomskimi bombami zravnali z zemljo.
  Bolj ali manj dolgotrajen odpor so zagotavljale pacifiške posesti države vzhajajočega sonca. Toda junija 1949 je bilo vsega konec. Zdaj je ostalo samo še premagati ZDA. Poleg tega je obstajal razlog. Američani so v nasprotju s sporazumom kljub temu razvili jedrsko orožje in opravili tajni poskus.
  Hitler je vojno začel 1. januarja 1950 in ob novem letu naenkrat odvrgel tristo jedrskih raket.
  Uničujoč jedrski napad je uničil sto večjih ameriških mest in ubil nekaj deset milijonov ljudi. Dodal še enega največjih zločinov Adolfa Hitlerja na najdaljši seznam najbolj odvratnih grozodejstev.
  Nato je prišla invazija na Kanado in z juga skupaj z latinskoameriškimi diktaturami. Američani so bili oslabljeni in šokirani, a so se obupno borili. Razumeli so, da poraz zanje pomeni le suženjstvo in počasno, bolečo smrt.
  Zato je bila to najbolj obupna od vseh vojn. In trajalo je več kot eno leto, kar je prisililo Tretji rajh, da je odvrgel še približno dvesto jedrskih nabojev in spremenil veliko rodovitnih zemljišč v radioaktivno puščavo.
  A cilj je bil kljub temu dosežen in zadnji sovražnik tretjega rajha poražen. In po tem se je začel proces tako imenovane svetovne globalizacije. Nemška marka je postala edina svetovna valuta. Tudi formalno neodvisne države so bile zreducirane na raven kolonij Tretjega rajha, obdržale pa so le omejeno lokalno samoupravo.
  Judje in Romi so bili prepovedani: iskali so jih in uničili. SS je izvajal velike čistke in divjal. Prišla je prava nočna mora - zmajeva ura. Ali, natančneje, obdobje. Fuhrer je gradil pravi svetovni totalitarni imperij z zahtevo po vesoljski ekspanziji.
  Leta 1959, med praznovanjem Firerjeve sedemdesetletnice, je prišlo do uradnega kronanja, svetovnega plebiscita - ki je uzakonil naslov super-cesarja. In ko je Adolf Hitler leta 1967 umrl, je njegov sin podedoval njegov naslov in oblast.
  Do takrat je planet Zemlja že ustanovil naselja na Luni in na Marsu z Venero ter se aktivno pripravljal na širitev v zunanje zvezdne svetove ... Nacisti so želeli univerzalni imperij - izgradnjo Zvezdnega rajha, da bi pahniti celotno vesolje v nočno moro.
  
  NOVE PUSTOLOVŠČINE VITEZOV ŠTIRIDESETIH OTOKOV
  Dimka je svoj meč razbil na koščke in osupel, mežikajoč, obstal na ulici. Njegove roke so bile prekrite s krvjo in tisto, kar je ostalo od meča, je bilo okrvavljeno. Oglasile so se sirene. Poletna mestna ulica. In teče policisti. Sledi udarec s palico po hrbtu. Dimka komaj slišno pravi:
  - Vdam se!
  Roke mu dvignejo nazaj in zaskočijo lisice. Fant čuti bolečino zaradi kovine, ki mu je vbrizgana v zapestje. Peljejo ga v kombi - črno vrano.
  Dimka čuti mešanico jeze in strahu. Spominja na preteklost. Otok, kjer so se otroci borili za svoj obstoj z meči. Leseni, ko pa fanta zgrabi bes, se spremenijo v ostro nabrušeno jeklo. Dimka je tam ostala več kot nekaj mesecev. Boril se je, boril, bil ranjen in sam ranjen. Celo osebno ubil izdajalca. Vse je bilo. In na koncu so zmagali.
  Škoda, da so na uničeni ladji ostali le otroci. In uspelo mu je pobegniti samo s svojo punco. Po takih dogodivščinah se zapor ni več zdel kot država.
  Nasilnega fanta je udaril z mečem in ga videl ležati, iz njega pa je pritekla mlaka krvi.
  Je bil udarec usoden? Tako nesrečen, Dimka, kot da pred tem ni bilo dovolj dogodivščin na njegovi glavi. In če je ubil kaj? zapor? Ga bodo odpeljali v umazano, smrdljivo celico z zločinci?
  In kako daleč bo sedel? Star je šele štirinajst let. Več kot deset po zakonu nimajo pravice dati. Mogoče se bo vse izšlo!?
  Na dvorišču dvaindevetdesetega leta. Čas, ko se toliko govori o demokraciji in svobodi, a razbojništvo dobiva zagon.
  Lijak se je ustavil in Dimko so vzeli ven. Čeden, zagorel fant s črnimi lasmi ni videti kot bandit, temveč žrtev z vklenjenimi lisicami.
  Dimka so skoraj takoj odpeljali k preiskovalcu in tožilcu.
  Posadili so me na stol.
  Preiskovalec je postavil nekaj rutinskih vprašanj in se nasmejal:
  - Otrok, ki ste ga ranili, umira! Zato moli Boga, da ne pogine!
  Dimka je z vzdihom odgovorila:
  - Nisem hotel ...
  Tožilec je dal papir:
  - To je priznanje. Če podpišete, boste proti varščini izpuščeni do sojenja. In tam, glede na mladost in pomanjkanje voženj na policijo, ga boste dobili pogojno!
  Dimka je pogledal papir in ga hitro prebral ter nikalno zmajal z glavo:
  - Tukaj piše, da je najstnik sam napadel podjetje. In pravkar so me napadli!
  Zasliševalec je imel miškasto postavo in goste obrvi je grgotal:
  - Podpišite, kot vam svetujemo! V nasprotnem primeru boste končali v zaporu. Zdaj smo dobesedno napolnjeni s primeri in pred sodiščem boste morali sedeti zelo dolgo. In tam v celici so tri vrste pogradov na deskah, vedro za pomije v kotu in petdeset nervoznih, lačnih fantov, kot si ti. Različne vrste kriminalcev. In tudi če fant, ki si ga ranil, ostane živ, bo preiskava trajala tri leta, potem pa še eno leto in sojenje! V peklu boš preživel najlepša leta svojega življenja!
  Tožilec je pritrdilno prikimal in potrdil:
  - Pridržalni ukrep za vas ali pripor ali pisna zaveza o neodhodu in vas bosta odpeljala mama in oče. Izbira je vaša! In verjemite mi, mladinske kolonije so že prenatrpane in z veseljem vam bodo dali pogojno kazen. Če pa se skregate z nami, potem bo gotovo mesto!
  Dimka je menil, da se preiskovalec in tožilec ne šalita. In dejansko lahko zgnijejo v zaporu. Čeprav po drugi strani ni dejstvo, da bodo izpuščeni, če podpiše. Je veliko primerov, ko policisti goljufajo? Toda glavna stvar v Dimki je bila trma in trma, ki se je jasno pokazala po bivanju na otokih smrti. In fant je odločno rekel:
  - Ne!
  Preiskovalec je trdo zarenčal:
  - Kaj ni?
  Dimka je ostro rekel:
  - Ne bom podpisal! Napadli so me, hoteli so me raniti z verigo in to je bila samoobramba!
  Preiskovalec je zarenčal:
  - V redu potem! V zaporu je, sedite en teden pametnejši!
  Tožilec je prikimal in podpisal:
  - Med dvomesečnim pridržanjem. Lahko pa seveda izpustiš prej!
  Preiskovalec je zarenčal:
  - Mislim, da bo pripor fantu koristil!
  Dimka so odpeljali iz pisarne in odpeljali v zapor. Lisice so zažvenketale in Fant je moral samo prečkati verigo čez cesto. Tam bi ga morali sprejeti.
  Dimka je hodila z verigo, priklenjena na dva policista. Počutil sem se precej slabo. Zapor, celica, zlobni obsojenci. Da, in zašel je v težave, saj ni hotel podpisati priznanja. Čeprav se po drugi strani po tem ne boste odklopili.
  Dima so odpeljali v dežurno sobo. Ime, priimek, patronim, dragocenosti s seboj.
  Potem šmon. Policist in dve ženski v belih haljah so dečka odpeljali v sobo z ogledalom in prižgali dodatne luči. Sledil je ukaz:
  - Sleči se!
  Dimka je vzdihnila - shmon! Samo sprašujem se, zakaj ženske? Fant je slekel kavbojke, majico, superge, jakno. Ostale so mu le kratke hlače.
  Mlada ženska v belem plašču je pripomnila:
  - Dobro je grajen!
  Oficir je zaklical:
  - In sleci spodnjice! živ!
  Dimka, ki je gorel od sramu, jih je tudi slekel. Nehote je zardel in se pokril. Policist je zaklical:
  - Tiho! Roke po šivih! Poglejte bližje - morilec je!
  Ženska v belem plašču, ki je bila videti kot medicinska sestra, se je nasmehnila in si nadela tanke, medicinske rokavice, zahripala:
  - Takega še nismo videli! Sprosti se fant, teta te bo začutila!
  Začela je pregledovati Dimino telo. Sprehodila sem se skozi fantkove lase, ki so mu zrasli med bivanjem na otokih. Previdno počesala vsak pramen in iskala nekaj skritega. Morda celo denar. Potem je zasijala v ušesih in nosnicah dečka. To je storila previdno, kot da bi upala, da bo kaj našla.
  Potem je ukazala položiti glavo na odprtino in si roke zarila v brado. Roko je dala v usta. Dimka je z jezikom vohal in okusil gumo. Ženska je tipala za dlesnimi, zobmi, za lici. Ko je pritisnila na koren jezika, je deček začutil napad bruhanja. Ja, kako nerodno. Njegova roka je šla vse do mandljev in postalo je težko dihati.
  Potem ji ga je ženska končno poslala in se zarežala:
  - Tam ni ničesar!
  Oficir je ukazal:
  - Nadaljuj Olga! Osebna preiskava mora biti zaradi posebne nevarnosti subjekta najbolj temeljita!
  Ženska v belem je začela tipati Dimkine prsi. Dvignila je roke in pogledala pod pazduhe. In z nepričakovano močjo pritisnil na popek. Dimka je zadihala ...
  Potem se je ženska ustavila in vprašala:
  - No, zdaj pa naj počepne!
  Policist je zarenčal:
  - Ni zelo zanesljivo! Poglej še njegov anus!
  Ženska v belem plašču je zmajala z glavo.
  - Za to je potrebno posebno dovoljenje! Podobno, da bi preverili intimne kraje fanta!
  Oficir je medlo ukazal:
  - Sedi, mali hudiček ...
  Dimka je dostojanstveno odgovoril:
  - Jaz sem fant!
  In postalo je lahko počepniti. Sedel desetkrat. Nato so ženske pregledale njegove podplate in prešle med njegove prste.
  Po tem je bila Dimka v sosednji sobi. Tam je drug fant, v zaporniški uniformi, ostrižen na nulo s pisalnim strojem v rokah, rekel:
  - Kaj je novega?
  Policist je odgovoril:
  - Ja, in zelo hrt!
  Fant se je zasmejal in pripomnil:
  - Ni tako strašen! No, usedi se na stol in se ostriži!
  Dima je sedel. Ni lepo biti gol. In potem te ostrižejo na plešast kot kriminalca. Poleg tega je bil stroj top in striženje je bilo boleče. Gosti, črni lasje so padli na tla. Po njih so teptali podrti škornji mladega kaznjenca. Zdelo se je, da z vsakim pramenom las odhaja delček nesmrtne duše in postajaš vedno manj svoboden. Dimino razpoloženje je bilo depresivno. Pred njim je bila zaporniška celica in srečanje z mladoletnimi prestopniki.
  Vendar se Dimka nikoli ni bal svojih vrstnikov. In po utrditvi Štiridesetih otokov ni več strašljivo. Če je tako, se bo boril. In zapor?
  Kaj je še en test. Star je šele štirinajst let in pred seboj je še vse življenje.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"