Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Çagalara AlyŞlara we Kortlara GarŞy

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Eduard Osetrowyň ýolbaşçylygyndaky ýaş söweşijiler, ilkinji nobatda, gelmişekleriň goşunyna garşy söweşýärler. Şeýle-de bolsa, batyr oglan hindi bolmaly we hudaýlar bilen bilelikde Maýa döwletini basyp almak isleýän Korteziň goşunyna garşy söweşmeli!

  ÇAGALARA ALYŞLARA we KORTLARA GARŞY
  BELLIK
  Eduard Osetrowyň ýolbaşçylygyndaky ýaş söweşijiler, ilkinji nobatda, gelmişekleriň goşunyna garşy söweşýärler. Şeýle-de bolsa, batyr oglan hindi bolmaly we hudaýlar bilen bilelikde Maýa döwletini basyp almak isleýän Korteziň goşunyna garşy söweşmeli!
  . 1-nji bap
  Çagalar ýörite güýçleriniň ýaş söweşijileri batyrgaý söweşdiler. Şeýle-de bolsa, bir ýarym güýç meýdanynyň aňyrsynda ölmek mümkinçiligi ýokdy. Attacköne hüjüm siklleri uly zyýan çekdi we aslynda bug gutardy. Şonuň üçin hakyky gahrymanyň kimdigini jedel etmek mümkin boldy.
  Emma söweş kostýumlaryndaky oglanlar we gyzlar takyk atylmaly. Kompýuterlerdäki oýunlaryň biderek däldigi we diňe ajaýyp söweşijilerdigi duýuldy.
  Edigiň sag eli bilen ot açýan Adala, aýagyny alyp, çagasynyň aýagyndan zyňdy. Maýmynyň hilegärligi bilen öňe barýan duşmana birnäçe göknar tohumyny atdy.
  Oglan serkerdesi baş atdy.
  - Bu ýok, ýok diýeliň! Emma gala hüjüm edilende ulanmak has gowudyr.
  Adala logiki taýdan belläp geçdi:
  - Sizde garaşylmadyk garaşylmadyk zatlar bar. Şonuň üçin surnaý kartlarynyň hemmesi goýulmaýar. Tüýdük kartoçkasy hem artykmaç däl!
  Niok edilmegiň kiçijik göknar tohumy uly söweşijileri ownuk-uşak böleklere bölüp, aýlawlara degdi. Weýrançylyk gelýär.
  Gyz çagasynyň aýagyna möhür basdy:
  Siklleriň ýeňşine garaşýaryn, ynanýaryn
  Täze aýdymlar bolar ...
  Özümi haýwanyň gulçulygyna bermerin,
  Söweşde iň ýokary, bilýän, synpy görkezerin!
  Çep tarapda söweşen oglan ýylgyryp:
  - Näme üçin eliňi däl-de, aýagyňy atdyň?
  Adala güldi we jogap berdi:
  - We has gyzykly!
  Edik baş atdy.
  - Hawa, islendik akmak elini atar, ýöne aýagyňyz bilen synap görüň!
  Çagalar hor bilen gygyrdylar:
  - lightagtylyk söweşijilerine şöhrat,
  Açyk watanyma şöhrat ...
  Amallarymyz aýdym ediler,
  Ningeňmek esasy maksat!
  Sikller, hakykatdanam, uly zyýan çekip, yza gaýdyp başladylar. Emma diwarlar ýene ýokary galdy. Täze awtoulaglar gymyldy. Gurçuklardaky tekiz piramidalara meňzeýärdi we ululygy magistral bilen uludy.
  Çagalaryň ýörite güýçleriniň goşunlary şöhle ýaraglaryndan olara ok atanda, hiç hili zyýan bermedi. Şöhleler polatdan sowuldy.
  Gyzlaryň biri gygyrdy:
  - Ine, duşmandan başga bir degişme! Hatda, ýa-da tutuş bir degişmeçi!
  Söweşiji oglan gygyrdy:
  Dyzyňyzda ýaşanyňyzdan aýagyňyzda öleniň gowudyr! Men eýýäm ýesirlikde boldum we meni elektrik togy bilen urdular, tutuş bedenimden dilimden dabanyma geçdiler. Ölüm has gowudyr!
  Gyz baş atdy.
  - Hawa, meni gynadylar! Mundan başga-da, inçe, üýtgeýän agyrlyk güýji we güýçli agyrlyk. Gaty agyrýar, üstesine-de, düýş görmekden başga yz galdyrmaýar!
  Dogrusy, ölmez-ýitmez we beýik serkerdämiz bir zat tapar öýdýärin!
  Edik ak kellesi bilen ylalaşyp baş atdy we buýruk berdi:
  - Indi ýigitler, alyň, burnuňyzy gysyň we asyň!
  Şol tejribeli söweşiji gyz Adala geň galyp sorady:
  - Näme üçin beýle?
  Oglan serkerdesi ynam bilen jogap berdi:
  - Ine, täsiriniň nähili boljakdygyny görersiňiz!
  Söweşiji çagalar jedel etmediler. Şeýdip, kiçijik hanjarlaryň ujy bilen ýakymly çagalarynyň burunlaryny aldylar. Ony nädip alarlar we asarlar.
  Howa birden titredi. Köp ýiti uçly galyndylar ýokardan ýagyş ýagdy. Piramidal tanklara urdular. Olary iňňeler bilen kirpi ýaly iteklediler. Ullakan haýwanlar saklandy.
  Edik baş atdy we belläp geçdi:
  - Indi gidip aýdym aýdaýyn!
  Çagalaryň ýörite güýçlerinden bolan söweşijiler ony alyp, hezil edip aýdym aýtdylar;
  Şazada, sen gül
  Rebbiň bagynda ýalpyldawuk!
  Siziň nazaryňyz täze şemal ýalydyr
  Jähennemiň oduny öçüriň!
  
  Mukaddes gyzlar söýýärler
  Gahryman gylyç, hormat bilen gysylýar!
  Men akymda gan dökerin
  Bir perişde seniň bilen hemişelik bolar!
  
  Bir düýş düýş bilen ýakyldy
  Siziň keşbiňiz, ýakymly ys!
  Universelemi dörediji tarapyndan heýkeltaraş bolduň
  Evilamanlygyň gullary haram bolmaz!
  
  Belki diňe jennetdedir
  Ykbal aşyklary birleşdirer!
  Godöne Hudaý topraga çümmegimize ýol bermez
  Heartsürekleriň birleşmesini aýralykda birleşdiriň!
  Şeýle ajaýyp we beýik sözlerden soň bir gudrat bolup geçdi. Piramidal tanklaryň tutuş bir armada gül gülleriniň kaskady ýaly gülledi. Ajaýyp güller bolsa ajaýypdy. We gaty we ajaýyp, tupanly güýç bilen ösüp başladylar. Şeýle bir owadan boldy.
  Adala oglan serkerdesiniň ýaňagyndan ogşady we şeýle diýdi:
  - Siz diňe özüne çekiji!
  Eddi ýylgyryp baş atdy.
  - Technomagic!
  Söweşiji oglan gygyrdy:
  - Nu, indi hüjümde! Duşmanlaryňyzy bir zarba bilen eziň!
  Oglan komandiri garşy çykdy:
  -! Ok! Bu entek ir. Ilki bilen, öňki başdan geçirmelerime göz aýlamaly. Öňdebaryjy nanotehnologiýalar bolmasa-da, şol ýerde hereket etmeli boldular we bellemeli zat, bu gaty kyn!
  Adala ýylgyryp aýtdy:
  - Elbetde, tehnologiýasyz has kyndygyna düşünýärin. Youöne, meniň pikirimçe, seniň ýaly oglan islendik meseläni çözer.
  Edik kümüş sesinde saýlama deňiz merjenine meňzeýän ýylgyryş bilen aýdym aýtdy:
  Problemshli kynçylyklarymyzy çözüp bilmesek-de,
  Problemshli problemalary çözme!
  Emma her kim has bagtly bolar
  Her kim has gyzykly bolar!
  Şondan soň oglan gologrammany açdy. Çagalaryň ýörite güýçleri dymdylar.
  Oglanlaryň we gyzlaryň ýakut we zümrüd gözleri bu görnüşi ýuwdy.
  Universelemiň dürli künjeklerinde bolup, birden kän görkezmedik oglan, entek kän ýetişmedi. Bu, Täze Dünýädäki orta asyrlar döwri, planeter planetasy ýaly başga bir alternatiw taryh.
  Bu ýagdaýda, Edikiň hindi oglanjygydygy we reňkli ýüzleri gizlenip gizlenip görkezilendigi görkezildi. Şortikli, ýalaňaç, mokasinler diňe ýoldan girýär, ýöne başyndan aýagyna çenli reňkli çyzgylar bilen boýalýar. Hatda ajdarha we perişdeler bilen gylyçly gorkunç tatuirovkalarda çaganyň ýüzi.
  Şeýle çyzgylar hindilere mahsus däl ýaly. Onlyöne diňe Edigiň müňlerçe başdan geçirmeleri we syýahat ykbaly atylmady. Ehli döwürler, planetalar we wagtlar garyşyp, garyşyp, bir hili dykyz topa birleşdirildi.
  Onuň gapdalynda burnunyň aşagynda giň ýalaňaç, ýalaňaç, tegelek, özüne çekiji topukly muskul gyz ýatyr. Näme üçindir söweşiji hindi bolmaly bolsa-da, saryýagyz. Onuň egin-eşigi ýok diýen ýaly, diňe bikini toplumyndan jalbar, doly döşüne merjen ýüpi.
  Eduard yzyna öwrülende, eňegi we ullakan, ýöne yzygiderli döşi bolan owadan ýüzi gördi. Söweşijiniň gollary muskully, derisi şokolad bolup, ak bilen utgaşyp, birneme sarymtyl degse, has dogrusy, altyn polen saçlary özüne çekiji görünýär.
  Saryýagyz söweşiji alada bilen pyşyrdýar:
  - Bu ýere reňkli ýüzler gelýär, eý, oglan-lider Çeşme!
  Youngaş söweşijini muskul tarapyna bir zat itekledi ... Eduard titräp, owadan, ýalaňaç, gyzjagaz aýagyny gördi. Şeýle hem myşsaly we güýçli. Soň bolsa ýanýan gyzyl saçly aýalyň özi. Bu ýerde şeýle gözellik. Bal saryýagyz we gyzylbaş, ýarym ýalaňaç, muskul we sport. Söweşijiler däl, ýaýly hudaýlar.
  Edward ilki birini, soň beýleki gyzyň aýaklaryny seresaplylyk bilen urdy. Pişikleriň urulmagy ýaly kanagatlanýarlar. Dogry, dogry, adaty aýal erkekleriň aladalaryndan gaça durmaly däldir. Soň bolsa her dürli täsirli adamlar, sähelçe urmak ýa-da flirt etmek üçin kazyýete taýyn bolýarlar. Aöne erkek adam üçin bir owadan gyzy, hatda iki gyzy urmak we olara ideg etmek gaty tebigy isleg.
  Dogry, bedeninde çaga, ýöne ol eýýäm ýeterlik garry, ençeme ýaşynda we ýatda bolsa gaty uludyr, şonuň üçin ....
  Dogry, gaty muskully, ýöne sportçy Edward, diňe güýçli nesil dogurmaga ukyply güýçli aýallary gowy görýärdi.
  Emma soň ýanýan gözellik Eduardyň dodaklary bilen bir nyşan berdi - doň! Duşman ýakyn wagtda geler!
  Hakykatdanam, gyrada bir goşun peýda boldy ... Wah, beýle ýörite güýç polkownik garaşmady. .Ok, olar asla troll däldi, ýa-da gnom däldi - adaty adamlar, ýöne ... Orta asyr ýaraglarynda, kanikul klublary ýaly uly muskatlar, uzyn gylyçlar. Bu goşunyň hemmesi gaty real we geň bir zat ýaly täsir galdyrdy. Örän gadymy. Şol bir wagtyň özünde, aşa köp bolmasa-da, köp mukdary bilen tapawutlandy. Atda, agyr ýaraglarda has köp rysar çykdy. .Eri gelende aýtsak, reňkli, güýçli ulaltmak - agzy reňklenen, çişikli we sakgallary gara.
  Gyzyl saçly şeýtan söweşijisiniň özi, Eduardyň dilinden çykmaga taýyn soraga jogap berdi:
  - Bu Ispaniýanyň Kortes topary. Gorkma, bary-ýogy dört ýüz bar we entek ýerli hindiler bilen doldurmaga wagtlary ýok.
  Söweşiji oglan sygyrdy we yzyna pyşyrdady:
  - Jadylaýjy ... We näçeräk?
  Bu gezek bal saryýagyz jogap berdi:
  - youanyňyzda bäş bolar! - Edikiň bulaşyk görnüşine päsgel berdi. - Iň dogry san, pentagram!
  Youngaş söweşiji birneme titredi. Güýç balansy, mukdarda, olaryň peýdasyna däl. Iň esasy zat, olaryň partlaýjylary, güýç meýdanlary, hatda antimateriýa granatlary ýok. Bu gysganç. Mysal üçin, bir giperblaster ähli bölümi kesip biler, bu ýerde bir minutda Hirosimanyň üstüne atylan on atom bombasynyň energiýasy zyňylyp bilner.
  Gyzyl saçly şeýtan Eduardy ýatlatmagy makul bildi:
  - Seniň ýaýyň bar, eý lider ... Meniň buýrugyma ot aç!
  Saryýagyz teswir berdi:
  - Oglan aýakýalaňaç, gaty sada eşikli, häzir ýanynda goşun bolmasa-da, beýik lider üçin buýruk däl. Gyz ýalaňaç barmaklaryny gysdy. Bir zat üýtgedi, Eduard bir zadyň indi üýtgeşik däldigini duýdy.
  Oglan-söweşiji ýene özüne ünsi çekdi. Ol hakykatdanam köýneksiz, ýöne buffalo balakda we gymmat bahaly mokasinlerde. Kellesinde üç sany ýelek çykýan wenok bar. Nook, laçynlar däl-de, ýer ýüzünde üýtgemeýän bir görnüşli guş.
  Bedeniň özi has görnükli we ullakan myşsalara öwrüldi, Eduard mydama ajaýyp myşsa ösüşi bilen tapawutlanýar, ýöne soňky ýyllarda gaty gurady, gapyrgalar iýmitlenmezlik we hemişelik hereket sebäpli ýüze çykdy. Thisöne bu ýagdaýda ol professional fitnes çempionyna meňzeýärdi - ajaýyp ýeňillik we ýekeje ýag däl, derisine gyzyl-goňur reňk guýuldy.
  Döşünde Huronyň nyşany bolan jaguar bilen tatuirovka edildi. Tatuirowkalaryň galan bölegi jady ýaly bir ýere bölündi. Beýleki tarapdan, söweşijiler ajaýyp, ýylmanak we ýalpyldawuk deri, altyn reňkli şokolad we Meksikanyň yssy agşamynyň derisinde ýalpyldawukdy.
  Aýaklary ýalaňaç galdy, ýöne bu diňe söweş netijeliligini ýokarlandyrdy.
  Theiraýlaryny çekdiler. Moreene iki gyz we Eduard nämüçindir ol ýerdäki owadan gyzlaryňdygyna ynanýardylar, görünmeýän ýaly gaty seresap boldular. Thoseöne şol ikisinde şazadalaryňky ýaly ajaýyp ýaýlar bar we oklaryň köplügi göwher, topaz, ýakut we zümrüd bilen dykylan.
  Eduardyň ýaýy hem kaşaňlykda pes däl, ýöne garaňky äheňde has köp sapfir we gymmat bahaly daşlar bar. Owadan gyzlaryň has açyk reňkleri bar.
  Ispan basybalyjylarynyň bir topary eýýäm olaryň öňünde doly ýerleşýärdi. Dört ýüz kastiliýaly kabeller. Deňiz bu ýerden uzakda däl ýaly, häsiýetli yslar eşidilmese-de, ýel kenardan öwüsýär. Girlöne gyzjagaz bedeniniň ysy, bal, gül, azajyk hoz we ysly zatlaryň garyndysy ýaly gaty özüne çekiji, adamkärçiliksiz.
  Söweşijileriň özleri gaty salkyn, biri ýalaňaç barmaklary bilen mör-möjek alyp, ony tortda döwdi.
  Garşydaşlary, söweşijileri, şol döwürde kuwwatly Ispaniýa imperiýasy, kampaniýada tozan basmaga we gaty täsirli görünmäge wagt tapmady.
  Hemmesiniň öňünde uzyn, gyzyl sakgally güýçli, giň eginli, uzyn çapyksuwar bar. Geljekde gersog adyny aljak we diňe ajaýyp baýlygy ele aljak Graf Kortes bolsa gerek.
  Ol edil gyzyl we gaty sagdyn ýalydy. Diňe ýaragyň agramy bir sentner, aşagynda ýönekeý däl, piebald kostýumynyň aty.
  Polkownik Ispaniýanyň agtygyny ýaragdan alyp, ot açmaga taýynlandy.
  Köp zady gören Edik ýaýdan gowy atdy, bu ýaragy uzak wagtlap ulanmasa-da, has döwrebap we ulanylyşynda ösenligi sebäpli, urjakdygyna ynam ýokdy.
  Otly-gyzyl gözellik buýruk berdi. Ilki bilen ok atdy, ok täsirli traýektoriýada uçdy. Altyn saçly biri bir tarapa ok atdy, tersi tüweleýler bolsa kometalar ýaly uçup, ýok ediji energiýanyň şöhlelerini döwdi.
  Ok atmaga wagty bolmadyk Edward gözleriniň okuwçylaryny üçburçluga öwrüpdi. Muny ozal görmändi. Otly-gyzyl gyzyň oky ýaryldy we gara tolkunlara ýaýrady. Bu tolkunda tutulan ispan rysarlary birbada ot aldylar we atlary bilen birlikde tozana öwrüldi. Diňe howada doňan süňkler galypdy.
  Saçly altyn ýapragyň reňki bolan bir gyz tarapyndan çykarylan bu sowgat, az derejede zyýanly täsir etdi. Diňe birneme başgaça beýan edildi. Ak tolkun geçdi, ýene ýüz söweşiji birden gülläp başlady. Iň göçme manyda. .Agny, şireli we açyk pyntyklar Kastiliýa imperiýasynyň basybalyjylaryny başyndan aýagyna çenli örtýärdi. Soň bolsa çalt oklar gitdi, ajaýyp gözelligiň şaýoly ösüp başlady. Mümkin bolan garakçylar we nätanyş adamlar , olaryň her biri iň baý reňkli ajaýyp gül gyrymsylygyna öwrüldi ...
  Beýleki sowgatlar hem gowy işledi ... Üçünji ok gyrmyzy ýyldyrym bilen ýaýrady we ispanlar fakel, butparaz ýöriş ýaly ýandylar, soň bolsa ýüz ot ýakdylar ... Her otuň alawynyň öz reňki we kölegesi bardy, uçgunlar has ýokary gara asmana urjak bolup uçdy.
  Dördünji sowgat hasam ajaýyp boldy. Okdan gaýa kristal, penjeler we boltlar ýaly parlak uçup gitdi! Olar Kortes toparynyň guýrugyna ýykyldy. Atlar gurçuklara, çapyksuwarlar ekskawatorlara öwrüldi we ýüz sany geň dizaýn maşynlary daglaryň arasyndaky giň ýolda saklandy.
  Indi Ispaniýa imperiýasynyň dört ýüz güýçli we batyr söweşijisi ýaşamagyny bes etdi.
  Edik haýran galdy:
  - Technomagic! Ine gudrat!
  Diňe bir Kortes galypdy, nemes gezelenji ýaly ullakan atynyň hereketsiz bölegi ýaly doňdy we rahatlygyny saklamaga synanyşdy.
  Eduard oňa ok atdy, ýöne iki sany ýalaňaç, kesilen ökjeli ýalpyldawuk we altyn saçly we gyzyl saçly gyzlar barmaklary bilen peýkamy tutdular, şondan soň agzybir gygyrdylar:
  -! Ok! Kimiň ganyndan has asyllydygyny, gylyçda tapmaly!
  Gylyçda näme bar, gylyçda-da. Eduardyň taýak, sapper belgi, naýza pyçagy bilen söweşmek ussatlygy bardy. Diňe gylyjy tapyp bilse ...
  Oglan söweşijilere jadyly gylyç saklaýan - bir swing we egninden ýüz kelläni berjeklerine garaşýan ýaly sorady.
  Redöne gyzyl saçly şeýtan, tehno-jadyly partlama tolkuny tarapyndan yza çekilen iň adaty ispan pyçagyny görkezdi we elhenç äheňde pyşyrdady:
  - Indi siz deň derejede!
  Soňra ýel tropiki agşam islenýän sowuklygy getirip, ugruny üýtgetdi. Deňizden arassa howa, ýoduň, karidesiň, deňiz ösümlikleriniň ysy, karamel ýaly süýji.
  Eduard ýuwaş-ýuwaşdan ele salnan ýaraglara geçdi, özüni hakyky gyzyl reňk ýaly duýdy. Kortes, näme üçin hatda Meksika çykdy? Gadymy Maýa medeniýetini ýok etmek isleýärsiňizmi? Jübiňizi ýerli hindiler tarapyndan mukaddes metal hasaplanýan altyn bilen dolduryň. Köne kultlary eziň we Inkwizitorlaryň we Iezitleriň has zalym düzgünini giriziň ...
  Bu ýerde Edward birden başga bir döwürdäki söweş üçin duýgularynyň gaty hakykydygyny pikir edip başlady. Arealaňaç, myşsaly göwsi bilen ýakymly, deňiziň salkynlygyny we güýçli egnine damýan ýyly rezin bölejigini duýýar.
  .Ok, düýş ýaly duýulmaýar. Düýşde, adatça huşsuz bolýarsyňyz ýa-da düşünjäňiz gaty gysga wagt dowam edýär. Soň bolsa başga bir zat ... Hatda mokasinler hem belli bir oňaýsyzlyga sebäp bolýar we siz özüňiz asla on iki ýaşa meňzeýän oglan däl, ýigrimi ýaşly etden ýaş däl ýigit. Ine, hyýaly hyýaly oýnady, gyzjagazyň özüne çekijiligine seredip.
  Bodyagny, beden onuňky däl, umuman aýdylanda, Edik kämillik ýaşyna çenli gaty uzakdy. Ol diňe ýigrimi birinji asyrda däl, has sowuk we kosmiki döwürlerde tutuş goşun üçin şöhratly söweşiji bolupdy. Nowöne indi, hakykatdanam, ol ýa-da, tersine, ol däl ... Et sagdyn, sagdyn bolsa-da, onda energiýa köp. Soňky iki ýylda bolşy ýaly, Eduard uruşlara we söweşlere birneme sowuklyk duýup, diri galmak üçin dowamly göreş, höwesiň peselmegi, türgenleşikde ýaltalyk we irden turmak we maşk etmek islemezlik ýaly duýuldy. . Hawa, şol bir güýç we bökmek islemeýän wagtyňyz, düýş nähilidir bir ýapyşyp başlady, ýöne uklamak isleseňiz we pikir edýärsiňiz - eýýäm dürli söweşlerde tejribäňiz bar, pensiýa çykmagyň wagty dälmi? .
  Oýunlary doly derejede oýnamak, töwekgelçiliksiz, agyrysyz we diňe lezzet bilen oýnamak. Hakykatdanam, baky oglan nämä mätäç? Tehnologiki taýdan ösen we birneme ygtybarly dünýäde mesgen tutuň we güýmenje we şatlykly işsizlikden lezzet alyň.
  Emma Eduardyň pensiýasy bilen birneme togtadylan ýagdaýy bar. Resmi taýdan, Meçnýada bir döwürden gowrak söweşen we iki ýüz elli aýlaw işlän on bir raýat hökmünde ol ýerde pensiýa alýan ýaly. Nowöne indi tanalmaýan döwletiň Gün goşunynda gulluk edýär. Şonuň üçin onuň kanuny statusy ...
  Edward gaty ünsüni özüne çekdi we Kortes sagalmagy başardy. Görnükli ispan agtygy, agyr musketini hindi ýaly görünýän adama görkezdi. Entek çybykdan ýasalan mehanizm ýaly zat ýokdy we Kortes sürtmek mehanizmini ulanyp, poroşokda ot ýakjak boldy. Hawa, ýok, bu gaty ýönekeý ýarag, oklar bilen adaty ýaýdan pesdir. Şeýle musketiň ýeke-täk artykmaçlygy, gurşun, towuk ýumurtgasynyň ululygy bilen islendik ýaragyň hökman aralaşmagydyr. Şeýle-de bolsa, bu ýolda hilegär we gödek hindi urmak gaty kyn.
  Şonuň üçin Edward tolgunmady, ýuwaşlyk bilen gylyja tarap ugrady. Her niçigem bolsa, diňe predohraniteli ýakanyňyzda atyp bilersiňiz, bu bolsa wagt alar.
  Kortes ispan dilinde bir zat diýip gygyrdy. Edward bu dili bilmeýärdi. Emma beýleki tarapdan, nemes we iňlis dillerinde, şeýle hem biraz fransuz dilinde gürledi. Söweşiji oglan Kortez ýa-da umuman kolonial söweşler boýunça ökde däldi. Mekdep okuw kitaplarynda näme bardygyny bilýärdim. Meşhur kitaba görä başga bir zat: "Montezumanyň gyzy". Thereöne ol ýerde, elbetde, maglumatlar bölek-bölek bolup, fantastika bilen garyndy.
  Teoriýa boýunça Kortes fransuz dilini bilmeli, sebäbi ispanlar köplenç liliýa ýurdy bilen söweşýärdiler.
  Örän gowy gürlemeýän fransuz dilinde Edward:
  - Monsignor, meniň üçin soraglaryňyz barmy?
  Kortes, aljyraňňylyk bilen musketde ýakylýan taýagy gysdy we bu kiçijik top ýaryldy ... Hawa, bir okdanam gykylyk. Belki, oklaryň özleri geçip barýarka, hindiler ýykylan bolsa gerek!
  Bu ýagdaýda tegelek gurşunyň bir bölegi ýüz metrden gowrak aralykda sygyrdy we Eduard üçin asla howply däl. Söweşiji oglan bir ädim goşman, gylyjyň üstüne çykdy we agramy on kilogram bolsa-da, aňsatlyk bilen göterdi. Elbetde, gaty uzyn söweş, hatda tälim rysarlary bilen gatylaşan bolsa, beýle gylyç bilen söweşip bilmez. Gylyç, elbetde has praktiki.
  Kortes ahyrsoňy fransuz dilinde gürledi:
  - Sen kim?
  Edward Mephistopheles stilinde şeýle jogap berdi:
  - Elmydama ýamanlyk isleýän, ýagşylyk edýän zadyň güýjüniň bir bölegi!
  Fransuz dili gaty gowy bolmasa-da, ispanlar, elbetde, düşünerler. Şeýle-de bolsa, alternatiw hakykatlaryň biri bolan harby liseýde olara duşman diýilýän dilleriň öwredilmegi gowy zat. Ilki bilen iňlis we nemes, şeýle hem hytaýlylar. Öwrenmek üçin iň soňky dil iň kyn we muny hiç kim bilmeýärdi. Ispaniýa bu diliň dünýäde ýaýramagy nemes dilinden has ýokary bolsa-da, çynlakaý garşydaş hasaplanmady. Emma nemesler bilen uruş, munuň öňüni alyp bolmajakdygyna ynanýardy.
  Kortes ýylgyrdy we fransuz dilinde gaty arassa bolmasa-da:
  - Gylyç bilen söweşmek isleýärsiňizmi?
  Edward aç-açan jogap berdi:
  - Dykma serdar!
  Kortez has giň ýylgyrdy. Ispaniýanyň iň güýçli gylyççylaryndan biri hasaplandy. Hindi kim? Kastiliýa imperiýasyna garşy çykmaga het eden wagşy. Şeýdip, bir topar ýelek bilen boş kellesini ýitirer.
  Eduard başgaça pikir edýän ýalydy we garşydaşyna ýakynlaşýardy.
  Graf Kortes aňsatlyk bilen gurlup, ýaragly adam üçin atyndan bökdi.
  Jady sebäpli we gysga wagtyň içinde ululykda we azyndan iki esse agyr bolsa-da, garşydaşyndan beýikdi. Emma Edward, esasanam täze bedende çeýeligi we myşsasy bilen tapawutlandy. Tekepbir sanamaga samsyklyk bilen garamaga synanyşsyn.
  Gylyç, elbetde, taýakdan has agyr, garga tolkunyna meňzeýär. Emma duşmanyň ýaraglary hasam agyr. Kortes näçe güýçli bolsa-da, uly bedeniň hereketi henizem pes bolar.
  Edward ýakynlaşdy, duşman deňagramlylygy saklamaga we garaşmaga synanyşdy.
  Ispaniýanyň buýsançly söweşijileri her bir söweşiji ok atandan soň jesetlerini ýitirdiler, ýöne Kortesiň özi muňa asla utanmady. Munuň tersine, ispanlar esasanam ýygnalan we öwünjeň görünýärdi.
  Edward birden çaltlaşdy we hüjüm meýdançasyny amala aşyrdy. Graf ony gylyjynyň zordan duýulýan hereketi bilen durmuşa çykardy. Hindi oglanjygy gygyrdy - duşman onuň pikir edişinden has gowydy.
  Kortez hem öz gezeginde çatryk kabul etdi, ýöne maksadyna ýetmedi. Edward jogap berdi.
  Iki garşydaş hem haýat atyp başlady, ýöne özboluşly görnüşde. Eduard, has ýeňil we has çeýe, duşmanyň töwereginde aýlandy, ullakan Kortes hereketsiz durýardy, diňe wagtal-wagtal ýarym ädim öňe geçip, duşmana ýetmäge synanyşýardy.
  Iki söweşiji hem ilkinji on minutda dymdylar we gaty seresaplylyk bilen hereket etdiler. Edward ýaragy birnäçe gezek urdy, ýöne tutulan gylyç ussatlyk bilen ýasalan ýaragyň içine girip bilmedi. Kortes ýaş söweşijini ýiti tolkun bilen tutanda, hindi söweşijisiniň ýalaňaç göwresinde gan peýda boldy.
  Şondan soň ispan taktikasyny üýtgetdi, başga biriniň ganyny görmek rahatlygyny ýitirdi we birden öňe gitdi. Eduard henizem hereketde duşmandan öňe geçdi. Ol, gaplaň ýaly yza çekildi we yza çekildi, serkerdäniň tälimine täsir etdi.
  Kortesi diňe ýüzüne urup, sowut iki elini we aýagyny ýapyp, şeýlelik bilen duşmany has haýal hereket etmäge mejbur edip bilersiňiz.
  Bu ýerde Edward gulagy näçe güýçli we berk bolsa-da, ýene-de ynamyny täzeden aldy. Hatda professional boksçylaryň arasynda dünýä çempionlary hem ýadadýarlar we on iki aýlawda elmydama depgini saklamaýarlar. Theyöne şol bir sport şortiklerinde söweşýärler. Şeýlelik bilen bu janawer bugdan gutarar.
  Hakykatdanam, Kortes agyr dem alyp, agyr derläp başlady we hereket tizligi peseldi.
  Hatda galyň ýaňaklarynda-da sagdyn bir gül ýaly görünýärdi.
  Edward ýene-de has işjeňleşdi we hüjüme geçdi. Şol bir wagtyň özünde, ýaş terminator ýörite güýçlerde öwredilen zatlaryny däl-de, başdan geçirmeler edebiýatynda nygtalan usullary ulandy. Hususan-da, duşmany we esasanam elini ýadatmak üçin gylyjyň aşagyndaky zarbalar.
  Kortez birneme yza çekilip başlady, soň bolsa Edward söz güýjüne eýe boldy:
  - Näme, monseýn, çörek bişirýär?
  Muňa jogap edip, hasap Eduardyň gözüni diýen ýaly deşipdi, ýöne özi barmaklaryna gylyç aldy. Youngaş söweşiji kän bir siňdirmän urdy, ellikleriň öküz derisi diňe ýalandy, ýöne serkerde Korteziň iki sany gyrgyny döwdi. Gylyjy sag eli bilen tutmak agyrdy, ispanlaryň lideri ýaragy çep eli bilen oklady.
  , Öne, elbetde, çep bilen kesmek, eýýäm tälim alan bolsaňyzam, sag bilen deňeşdirilende has kyn.
  Edward birneme ynam gazandy. Duşmanyň kellesine hüjüm etdi we şol bir wagtyň özünde dyzynyň aşagyna urgy etdi.
  Orarag plastinkasy birneme beýikdi, ýöne şonda-da buffalo zarbany ýumşatdy. Otheröne beýleki tarapdan, Kortes gyşardy we gylyjy birneme sowuldy we zarbalaryň kombinasiýasy amala aşyrylanda janköýer tehnikasyny ýerine ýetiren Eduard, Ispaniýanyň ýaňagyndan ep-esli çyzdy.
  Urgy gaşlaryň aşagyna düşdi, ýöne henizem gan döküldi, duşmanyň gürlemegi kynlaşdy we agyrynyň özi duelden daşlaşdy.
  Kortes indi gaty gaharlandy, ýöne gahary ýadady we nähilidir bir ejizdi. Sanamak birnäçe gezek sypdyryldy we ahyrsoňy balyk ýaly çümüp giden Edward duşmana ýüzüne pyçak urdy.
  Sag gaş gan bilen doldurylan top ýaly ýaryldy we Kortez hakykatdanam ýüzdi. Hisagdaýyny gören Edward bilege degdi. Buffalo derisi birneme "surnaý" edilipdi, duşman henizem çep elinde gylyjy tutdy.
  Dört aýal söweşiji ýalaňaç, kesilen aýaklaryna möhür basdy we öýkeniniň ýokarsynda gygyrdy:
  - Gowy, oglan! Siz gaty akylly çykdyňyz!
  Soňra ýaş söweşiji ýene urmagy barmaklaryna gaýtalady. Aslynda kellesine hüjüm edip bilerdi, ýöne Kortezi diri tutmak isledi.
  Ispaniýaly lideriň agyr gylyjy palçyga gaçdy, zalym ýene yza çekildi we ýadawlyk bilen fransuz dilinde jogap berdi:
  - Bolýar, saňa ýitiren ýaly, wagşy!
  Edward logiki taýdan jogap berdi:
  - Sawawlar fransuz dilini bilmeýärler. Umuman, gul etmek we öldürmek üçin daşary ýurda geldiň!
  Ispaniýanyň lideri:
  - Size baky, dowzah azabyndan halas edýän imany getirdik!
  Edward ýylgyrdy.
  - Baky bolmasa-da, eýýäm hemmeler üçin azap bolduň!
  Iki söweşiji hem biri-biriniň garşysynda durdular. Elbetde, Kortez has galyň we has köp ýaralanan bolsa-da, ikisi hem gana boýaldy. Gaty ýiti däl, ýöne gaty öldüriji gylyçly hindi garşysyna ýaragsyz Ispaniýanyň agtygy.
  Kortez diňe bir gözi bilen görüp bilýärdi, ýöne ýaňagyna ýaňakdygyna garamazdan, gaty üýtgeşik gürledi. Edward ispan hasaplamasy bilen näme etjegini bilenokdy. Ony tussag etmek zerur bolardy, ýöne bu ýagdaýda nirä eltmelidigi belli däl.
  Aslynda ol Maýa imperiýasynyň söweşijilerine berilmelidi. Theeri gelende aýtsak, paýtagtynyň ady näme? Ol kellämden uçdy! Indi Meksikaly hindileriň bölümleri nirede. Imperiýa diýlip atlandyrylýanlar eýýäm pese gaçýar, kenarýaka goragçylary ýa-da yzygiderli goşun ýok. Şonuň üçin uly musketler bilen ýaraglanan dört ýüz ispanlylar olar üçin ägirt güýçdi.
  Edward uzak wagtlap Kortez söweşi hakda kitap okaýardy, şonuň üçin şol döwürde hindileriň kimiň patyşasynyň bardygyny we iň bolmanda iň uly goşunynyň bardygyny anyk ýatda saklap bilmedi. Emma teoriýa boýunça Ispaniýanyň özünden has uly güýç (daşary ýurt eýeçiligi bolmazdan!) Az we ilat az bolmaly däldir.
  Kortes dymmagy bozdy we gaty açyk aýtmady:
  - wineňseň, öldür!
  Edward muňa jogap edip ýylgyrdy we minnetdarlyk bilen sorady:
  "Belki, özüňiz üçin uly töleg hödürlärsiňiz!"
  Ispaniýalylar dogruçyl jogap berdiler:
  - Döwletden galan bergilerimden başga zadym ýok, hemme zady ekspedisiýa we hakyna tutma toparyma sarp etdim!
  Edward Kortesiň özi üçin jogap berdi:
  - Patyşa ýeňilenleri jezalandyrýar ... - Soň bolsa ýaş söweşijiniň kellesine gyzykly pikir geldi. - theerli patyşanyň hyzmatyna girseňiz? Başga alajyňyz ýok ýaly!
  Kortez bu barada oýlandy. Baýlyk harçlanýar, bergiler gaty köp we olara bolan gyzyklanma artýar. Ispaniýada bergidar türmesi oňa garaşýar we, gynamalara sezewar bolýar. Elbetde, ölen goşun sorarlar - bagyşlamazlar. Kingerli patyşanyň hyzmatyna barýarsyňyzmy? Haçan-da hakyna tutma bolup hyzmat edýän ispanlar azmy ýa-da ýok edilen goşunynda Kastiliýa imperiýasynyň ýerli ilaty gaty az.
  Her niçigem bolsa, ahlak çäklendirmeleri ýok. Kingerli şa, butparazlaryň bir görnüşinden bolmagy ähtimal. Emma Kortesiň özi hristian dinine düşünmedi we haçda goragsyz adam ýaly asylan Hudaý köp sorag berdi. Hakykatdanam, Gudratygüýçli özüni haça çüýlemäge rugsat berermi? Näme üçin Sodomy we Gomorany ýakan, adamzadyň hemmesini diýen ýaly suwda gark eden Hudaý birden şeýle geň meýilleri oýardy?
  Her niçigem bolsa, Kortes katolikden has agnostikdi. Mundan başga-da, söweş wagtynda kän görgi görmedi - döwülen barmaklar çalt bejeriler we gaş hem gutular. Çotga, bagtyna görä, gögerse-de üýtgemedi.
  Graf ýylgyrdy we sypaýyçylyk bilen sorady:
  - Hyzmatyňyza barsam, maňa haýsy aýlyk berersiňiz?
  Edward düşnüksiz jogap berdi:
  - Bu meniň patyşamy karar berer!
  Gyzyl saçly söweşiji tuskanyň aşagyndan böküp çykýan kömelek ýaly bolup göründi:
  - Bu oglan däl, äriň hereketi! Gel, meniň yzyma düş!
  Gözellik ýalaňaç aýagyny silkdi. Ispaniýanyň lideri onuň bilen ýitirim boldy. Kinolardaky ýaly - birden we işden çekildi!
  Emma altyn saçly bir gyz bardy. Ol Eduardyň ýüzüne seredip, ýuwaşlyk bilen sorady:
  - Size dönüklik etmek teklip edildi?
  Youngaş söweşiji boýun egdi we geň galdy:
  - Hawa ... youöne muny nädip bilýärsiň!
  Söweşiji has ýönekeý ses bilen gürledi:
  Indi görýän zadyňyz düýş däl! Bu, biziň hyzmat edýän taňrylarymyzyň ep-esli güýji bolan paralel hakykat ...
  Altyn saçly muskul gyz dymdy, beýlekisi ýaşyl saçly we ýalpyldawuk ýakut gözleri bilen peýda boldy. Ol haýal aýtdy:
  - Adamlar başga. Taňrylar hem ... Adatça, gatyşmaýarlar ... gatyşmak zerur bolan ýagdaýlardan başga ýagdaýlarda. Soň bolsa, bu ýagdaýda adamlary gowy görýärler!
  Merjenlerden has ak saçly başga bir gyz peýda boldy, dem alman jogap berdi:
  - Şeýle bir goroskopyň bolmagy bagtlydy, şonuň üçin Taňrylar Geňeşi sizi iň möhüm wezipe üçin saýlady!
  Edward bilindäki gyzlara baş egdi we çekinjeň jogap berdi:
  - Bolýar, göni bilemok ... Gymmatmy?
  Gyzyl saçly gyz reňkçi, saçlary Olimpiýa fakelinden has ýalpyldawuk peýda boldy we berk jogap berdi:
  - Elbetde ýok! We bu meseläni çözüp bilmek ähtimallygyňyz bir trillionda birden köp şans bilen deňdir!
  Edward boguldy we hüňürdedi:
  - thenöne?
  Gyzyl saçly şeýtan berk jogap berdi:
  - We size başga ýol ýok! Sen meni saýlamadyň, men seni saýladym!
  Altyn saçly gyz gaty ýumşak äheňde düşündirdi:
  - Bilimleriňiz we başarnyklaryňyz bilen edip bolmajak bir zady etmeli boljak köp sanly paralel älemleriň birine geçireris!
  Zümrüd saçly bir gyz:
  - Bolýar, näme üçin mümkin däl! Dürli fantastiki eserlerde hitmenler, geljegi bilmekden peýdalanyp, dürli edýärler, käte gaty ynanar ýaly däldi. Mundan başga-da, bu adamlar ýaş söweşijiden, baky oglan, ýörite güýçlerden, hatda tehniki ylymlaryň kandidatyndanam beter, beýniňiziň asla çaga däldigini görkezýärsiňiz!
  Ak saçly söweşiji tassyklady:
  - Hawa, bu ramka diňe goroskop boýunça saýlanman, özi-de gaty gymmatly! Şeýlelik bilen mümkinçilikler artýar!
  Altyn saçly Ranger gyzy agyr dem aldy we şeýle diýdi:
  - Wagt gysga! 1-nji iýuna çenli ony terk edip bilmeris, bu bolsa Staline hatda duýduryş bermek mümkinçiligimiziň azalýandygyny aňladýar!
  Edward gara kirpiklerini güýçli ýalpyldady we sesini çykardy:
  Näme bolýandygyna doly düşünemok?
  Dört jadygöý gyz biri-birine seretdiler, soň bolsa iň gyzyl saçly:
  - Geliň, oňa görkezeliň. Sözler diňe Sahara çölündäki buzluklaryň owazy!
  Ine, iň gyzykly ýerde, gong ses çykdy, yglan etdi:
  Bu gyzykly ýaýlymy bes etmegiň wagty geldi.
  
  GULLIVER YOUAŞ oglan boldy
  BELLIK
  Bu gezek meşhur syýahatçy Gulliwer ýalaňaç aýaklaryny ýiti daşlara basan oglana öwrülip, ýaş gul boldy. Soň bolsa garakçy gämisinde bir kabinaly oglan boldy.
  . 1-nji bap
  Geçiş gaty uzyn boldy. Rockol daş we gyzgyn gaýalar tropiki howa. Gün ýaşyp barýardy.
  Oglan Gulliwer aýal gyz bilen bile ýöräp gitdi. Arealaňaç aýaklary bilen, on iki ýaşyndaka gaty ýaş bolan kärdeşinden has ynamly pyçaklandy.
  Gulliwer oglan seslendi:
  - Tiredadadym, suwsadym!
  Gyz gülüp jogap berdi:
  - Sen gul! Gullar hojaýynlaryndan bir zat sorap bilmeýärler!
  Oglan uludan demini aldy. Recentlyaňy-ýakynda ululykda we kapitan bolupdy, ýöne indi isleýşi ýaly çagyrylýan ýalaňaç aýakgap bolup çykdy!
  Emma soň saklandy. Kerwen dynç almagy we iýmek üçin birazajyk karar berdi. Uly adamlar bolan ýesir oglanlar birnäçe sagat ozal saklandylar.
  Olara biraz suw içmäge we peýnir we sarymsak bilen tortilla iýmäge rugsat berildi.
  Fooderli naharlar Gulliwer üçin ýakymly ýalydy. Mundan başga-da, indi ýaş, sagdyn, düýbünden tutuş dişleriniň bardygyna ýokary baha berdi. Soň bolsa tolgundy.
  Diňe aýaklaryň ýalaňaç aýakgaplary gaty ýykyldy we daşlara çyzyldy.
  Soň bolsa ýene ýola düşdüler.
  Bu ýerde uzak günler bardy, ýa-da şeýle boldumy?
  Gyz Gulliwerden sorady:
  - Şonuň üçin öz Hudaýyňyza ynanýarsyňyz, ýöne mysal üçin iman üçin hasa gidip bilersiňiz!
  Travellaş syýahatçy şeýle jogap berdi:
  - Men aşa we fanatizme garşy!
  Gyz razy boldy
  - Bu dogry! Youöne araňyzda ölümine gidenler bar!
  Gulliwer ýylgyryp jogap berdi:
  - Olar başgaçady! Kim agyr ölüme gitdi, kim dönüklik etdi! Diňe ýarag bilen däl, eýsem öz bähbidiňiz üçinem!
  Gyz ýylgyrdy. Arealaňaç aýaklary çyn çagany şarpyk çaldy, megerem, ol muny halady.
  Ol aýdym aýtdy:
  Mesihiň söýgüsi owadan we arassa,
  Ol berk, ýagty gözellik ...
  Şol bir wagtyň özünde dünýämizde köp erbetlik bar,
  Stillhtimal, şonda-da güýçli şeýtan!
  Gulliwer oglan geň galdy:
  Bu mezmur nireden gelýär?
  Gyz ýylgyryp jogap berdi:
  - Muny özüm ýazdym! Gowy näme?
  Gulliwer ýylgyryp jogap berdi:
  - Dogrymy aýtsam, erbet däl! Emma siz Mesihe ynanýarsyňyzmy?
  Visaş viskessess logiki taýdan belläp geçdi:
  - Haýsy manyda?
  Oglan-kapitan gygyrdy:
  - Nu, bu Hudaý!?
  Gyz egnini gysdy-da:
  - Gudratygüýçli Hudaý we universelemiň ýaradyjysy. Heöne onuň, belki-de, haýsydyr bir jadyly ukybynyň bolmagy hakykatdanam!
  Gulliwer düşündirdi:
  Näme üçin Onuň Ylahy tebigatyna ynanmaýarsyňyz?
  Gyz ynam bilen jogap berdi:
  - Sebäbi samsyklyk bilen Gudratygüýçlä haça gitmäge razy! Özüňizi gorap bilmezlige güýji ýetýän gaty samsyk!
  Oglan kapitany:
  - Ol muny ähli günälerimizi öz üstüne almak üçin etdi!
  Caş viskountess gygyrdy we jogap berdi:
  - Gudratygüýçli Hudaýyň adamzady halas etmekden başga ýolunyň ýokdugyna ynanmak gaty kyn däl. Theöne döredijiniň çäksiz paýhasy hakda näme ?!
  Gulliwer egnini gysdy-da:
  - Bolýar ... Hatda perişdeleriň hem girmek isleýän syrlary bar! Umuman aýdanyňda, hakykatdanam başgaça bolup biler we mümkin däl!
  Gyz baş atdy.
  - Ine, men size ýalaňaç dabanyňyza taýak bilen salmagy buýuraryn, şonda mümkin bolar!
  Agyr dymyşlyk boldy. Gulliwer näme goşjagyny bilenokdy. Hakykatdanam, teologlar asyrlar boýy jedel edip gelýärler. Bu hakykatdanam gapma-garşylyk: başga bir uly jenaýat goşup, adamlar halas bolmaga mümkinçilik aldylar. Jedel etmek üçin entek köp zat bar. Oglunyň gurbanlygy bilen töleg getirmändigi hakda. Diňe kime? Ata üçin - bu geň zat, Ata Ogluň ölümi ýaly töleg alarmy? Alsoöne bu, şeýtana dil ýetirýär.
  Şeýdip erbetleşýär we gaty erbet bolýar.
  Gulliwer uludan demini aldy:
  Näçe adamyň pikirleri gaty köp
  Mukaddes asmanyň syry
  Her kimiň bilmegini isleýärin ...
  Hakykaty gözläp, şahalaryň garaňkylygy,
  Jyn gaharlandy,
  Meýilnama girizmek isleýär,
  Nesilleriň söýgüsiniň nuruny almak arzuw,
  Bu soraga diňe Gudratygüýçli Hudaý jogap berip biler!
  Visaş viskessess baş atdy.
  - Men seni gowy görýärin, iý!
  Gulliwer belläp geçdi:
  - Hawa, yssy günüň aşagynda, seniň ýaly owadan gyz bilen ýarym ýalaňaç ýöremek hem gowy zat!
  Againene-de oglan ýiti daşa basdy. Ol bolsa bagtsyz görünýärdi.
  Wiskontess:
  - Elbetde, iman esasly argumentlere esaslanmalydyr! Mysal üçin, Isa Özüni Beýik Hudaý hasaplaýar. Şeýle-de bolsa, öwredýär: eger sag ýaňagyňa ursa, çepe öwür! Köne amenthtde, tersine, aýal-gyzlary, çagalary, hatda öý haýwanlaryny-da ýok etmegi buýurýar!
  Gulliwer şeýle jogap berdi:
  - Injili gowy bilýän ýaly!
  Wiskontess baş atdy.
  - Hawa, okadym. Zalymlyk we manysyzlyk köp! Jeleplere öýlenmek buýrugy ýa-da bigünäleri öldürmek buýrugy ýaly. Elýaşa aýylary çagalara goýdy, olar diňe kellesi üçin ony masgaraladylar!
  Oglan Gulliwer:
  - Adamlar käwagt zalymlyk edip, muny edýärler!
  Gyz tassyklady:
  - Hawa, şeýle edýärler! Emma bu olara hiç hili karz bermeýär!
  Oglan kapitany:
  - Gynansagam, käwagt zalymlyk ulanmaly bolýar. Başga bilim usuly ýok bolsa! Umuman, sizi näme bulaşdyrýar?
  Wiskontess:
  - Bir tarapdan, Köne amenthtiň aşa rehimsizligi we şol bir wagtyň özünde haça çüýlenen doga eden Isa Mesihiň jellatlary üçin ýumşaklygy!
  Gulliwer ellerini ýaýkady we jogap berdi:
  - Bilmedim! Näme üçin we näme diýmek kyn bolsa-da ... Pikirlerimizi ýygnamaly. Wayöne her niçigem bolsa. Bu ýerde sorag bar, ýöne durmuş Earther bilen gutarmaýar. Belki-de, aýy Elishanyň kömegi bilen çagany öldürip, ony dowzahda ebedi azapdan halas edip, derrew jennete geçirer?
  Wiskontess gygyrdy we aýtdy:
  - Şonuň üçin islendik ganhor aýdyp biler - Men oňa günä etmedim! Jennete göçdük!
  Gulliwer oglan garşy çykmak isledi, ýöne nädip pikirler kellesine girmedi. Näme hakda gürleşmeli? Bu ýerde tejribeli teolog bolmaly. Hatda teologlar we teologlar hem ähli soraglara kanagatlanarly jogap berip bilmeýärler. Mysal üçin, näme üçin Gudratygüýçli we söýýän Hudaýyň huzurynda ýamanlyk bar? Hudaý ýamanlygyň bolmagyny isleýärmi ýa-da soňuna çykyp bilmeýärmi?
  Bu ýerde anyk jogap bermek gaty kyn. Soa-da şeýle bolýar, ýa-da başgaça. Anyöne haýsydyr bir jogap hemmelere laýyk gelmejek bir gapma-garşylyk bar.
  Oglan kapitany gynanç bilen ýylgyrdy:
  - Ine, mysal üçin, garramazdan müň ýyl ýaşaýarsyňyz. Şonuň üçin şatlan. Sebäbi Hudaý size merhemet we baky ýaşlyk berdi. Emma muny ýönekeý adamlara bermedi. Bu onuň işi!
  Wiskontess baş atdy.
  - Omyn! Bu gaty gowy!
  Gulliwer aýdym aýtdy:
  Hudaý düýpsüzleriň iň uly rehimidir,
  Eartheri, asmanyň beýikligini ýaratdyň ...
  Halkyň hatyrasyna, ýekeje Ogluňyz,
  Ol haça gitdi, soň ýene direldi!
  Gyz baş atdy we jyňňyrdady:
  Jennetdäki jaňda
  Myhli dostlarym ýygnanar
  Jennetdäki jaňda
  Ol ýerde, Rebbiň merhemeti bilen,
  Ederin!
  Gulliwer oňa gözüni aýlady we jogap hökmünde aýdym aýtdy:
  Hudaýym, bu sen, bu sen
  Men seni hemme ýerde görýärin ...
  Geçip barýarka gül ýyrtanymda,
  Söýgi bilen saňa ybadat edýärin!
  
  Gözelligiň täji bolan Reb,
  Gündiziň we ýary gijäniň şöhlesinde ...
  Bular meniň pikirlerim we arzuwlarym
  Bu ýaşlyk ajaýyp islegdir!
  Gyz ajaýyp ýylgyryş bilen baş atdy.
  - Hawa, gowy aýdymyňyz bar, ýöne has köp aýdym aýtmagyňyzy isleýärin!
  Gulliwer ýylgyryp aýdym aýtdy:
  Seniňki nähili owadan,
  Seniň sesiňi hemme ýerde eşidýärin ...
  Hudaýyň sag eli ýüreginde aýdym aýdýar,
  Bişen kolosus ýaly kalbyňa pyşyrdýar!
  
  Bular dag bilen örtülen daglar,
  Bular gaharly köpükli tolkunlar ...
  Bu yssy çäge kenary
  Bu tükeniksiz älemden Gün!
  Soňra gyz ýalaňaç aýagyna möhür basdy we Gulliweriň sözüni kesdi:
  - We nejis garry aýallar, owadan bolan Taňry Taňrynyň ýaradylyşy?
  Gulliwer egnini gysdy-da:
  - Başga dünýäleriň we planetalaryň ýaşaýjylary bar bolsa we olar bize meňzemeýän bolsa, onda olar hem, özümizi geň hasaplaýarlar. Mundan başga-da, iň owadan gyzlara-da degişlidir!
  Wiskontess razy boldy:
  - Dialektika nukdaýnazaryndan - bu mantykly ýaly!
  Gulliwer ýylgyryp aýdym aýtdy:
  Gudratygüýçli Rebbi nurlandyrdy,
  Mesihde parahatçylyk tapmak ...
  Men özümi günäkär hasapladym,
  Reb meniň halasgärim!
  Gyz baş atyp, dişlerini dişledi:
  Jennet tagtynda
  Gudratygüýçli Patyşa oturdy ...
  Seniň islegiň bilen
  Mesih bizi dolandyrdy!
  
  Hudaýy haça çüýlediler
  Isa Atasyna doga etdi ...
  Bize berk baha bermezlik üçin,
  Günä bizi ahyryna çenli bagyşlady!
  
  Merhemet çäksizdir
  Ogluny ölmek üçin iberdi ...
  Oňa Hudaýa hyzmat etmek,
  Ölmäge het edip bilme!
  Gyzlar bolsa kärdeşine gözlerini gamaşdyrdylar.
  Gulliwer belläp geçdi:
  - Hawa, gaty gowy. Goşgular, aýdalyň - gaty gowy! Emma Isa Mesihi Rebbiňiz we Halasgäriňiz diýip ykrar edýärsiňizmi?
  Gyz gygyrdy we aýdym aýtdy:
  Isa kämillik,
  Isa kämil ...
  Smileylgyrmakdan jeste çenli
  Hemme zatdan ýokary ...
  Wah nähili bagt!
  Wah nähili bagt!
  Hudaýyň kämillikdigini biliň!
  Hudaýyň idealdygyny biliň!
  Gulliwer tassyklady:
  - Siz ony gowy we aýdyň aýtdyňyz! Sizde uly mümkinçilikleri görýärin.
  Gyz begenç bilen aýdym aýtdy:
  Ajaýyp watanyň giňliginde,
  Söweşde we zähmetde gyzgyn ...
  Şatlykly aýdym düzdük
  Gudratygüýçli Hudaý we lider hakda ...
  
  Hudaý nury söweşiň şöhratydyr,
  Godaşlygymyzyň uçuşynyň Hudaýy ...
  Aýdymlar bilen söweşmek we ýeňmek,
  Halkymyz Rebbe eýerýär!
  Gulliwer ýylgyryp jogap berdi:
  - Aýdym aýdyň! Diňe super!
  Gyz gygyrdy we aýtdy:
  Aýdym bize gurmaga we ýaşamaga kömek edýär,
  Batyrgaýlyk bilen aýdym bilen gezelenje çykýarys ...
  Durmuşda aýdym bilen gezýän,
  Ol hiç haçan ýitmez!
  Çagalar gaýaly ýoldan ýöräp gitdiler. Oglanyň ýykylan aýaklary agyrdy, ýöne çydady we ýöräp gitdi. Gepleşik azapdan daşlaşdy.
  Mundan başga-da, ähli öz we ýaş dişleriňiziň bolmagy eýýäm beýgelýär. Youngaş beden gaty we sagdyn. Daş-töweregindäki hemme zat dünýäni şeýle ýagty, şöhle saçýan, täzeçe duýýar.
  Wiskontess sorady:
  - Näme üçin, mysal üçin, Mesih Hudaý bolsa we onerde we asmanda ähli güýji bar bolsa, ähli döwürleriň we halklaryň iň üstünlikli hökümdary we ýeňijisi Çingiz han? Kim wagşy, butparaz, gaty zalym we köp aýally kim ?!
  Gulliwer haýran galan çaga ýylgyryşy bilen şeýle jogap berdi:
  - Dogrusy, bu kyn sorag ... Dogrusyny aýtsam, Injil Şeýtanyň şu döwrüň Hudaýydygyny aýdýar, belki Çingiz hanyň şeýtana üstünlik gazanmagy mümkin!
  Gyz jogap berdi:
  - Ay Ýok! Injilde hiç zat ýazylmandyr - Şeýtan bu döwrüň hudaýydyr! Meniň baky ýaş ýadym bar, garry we betnyşan adamlardan sizden has gowy!
  Oglan kapitany:
  - writtenazyldy - bu döwrüň hudaýy olaryň aňyny kör etdi!
  Wiskontess güldi we jogap berdi:
  - Şeýtan diýilmeýär! Belki-de, bu adam egoizmini aňladýar. Ora-da, meselem, aşa buýsanç ýa-da beýleki häsiýet kemçilikleri.
  Gulliwer belläp geçdi:
  - Bu bölekleýin dogry! Belki ikisini hem aňladandyr!
  Gyz dişlerini gysyp aýdym aýtdy:
  Reb näme diýmek isleýärdi?
  Gulliwer aljyraňňylyk bilen jogap berdi:
  - Näme hakda gürleşýärsiňiz?
  Wiskontess ýylgyrdy we jogap berdi:
  - Hawa, dürli zatlar hakda! Hatda bu hakda aýdymymam bar!
  Oglan kapitany egnini gysdy we teklip etdi:
  - Gel, ilki aýdym aýdaryn!
  Gyz ýylgyrdy.
  - Isleseňiz aýdym aýdyň
  Dynç almak üçin aýdym aýtmaň!
  Gulliwer aç-açan, çaga ýaly sesinde aýdym aýtdy;
  Ynamsyz adam bagtsyz
  Günäli höwes bilen ýaşamak mümkin däl ...
  Sebäbi Taňrynyň gazaby elhençdir
  Sebäbi berk Hudaý kazydyr!
  
  Jähennemdäki et yssydan ejir çekýär,
  Hemmämiziň uzak wagtlap düşünmegimiziň wagty geldi ...
  Rebbe imany bilmeýänler
  Jähennemiň boýnuna düş!
  
  Günäkär adam ony alar
  Otda möý ýaly bolar ...
  Jynlar dünýädäki azap çekerler,
  Şeýtana çokunýanlar!
  
  Rebden gorkuň we toba ediň -
  Göni dowzaha taşlanarsyňyz ...
  Sabat gününi kim hormatlamaýar -
  Hemişe alawda bolar!
  
  Siz buty hormatladyňyz we munuň üçin azap bilen,
  Jähennemde ýazmak gaty agyrýar ..
  Erbet bolar, ylym -
  Men buty Mesihden has gowy gördüm!
  
  Taňrynyň buýrugyna ynanmadym
  Ilkinji güni hormatlamak islemedim ...
  Umyt etme, derrew ýakmarsyň -
  Günäkäriň azaplarynda bakylyk ykbaldyr!
  
  Ar alyş wagtynyň geljekdigine ynanýaryn,
  Beýik Hudaý Isa gelýär
  Kyýamat güni geler
  Adamlara gutulyş getirer!
  
  Mukaddes Hudaý ölüleri direlder,
  Iman edenler çüýremezler ...
  Gudratygüýçliniň hem boljakdygyna ynanýaryn,
  Jennetde - et ýykylsyn!
  Merjen ýaly ýylgyrýan gyz tassyklady:
  - Gaty gowy aýdym! Aloneöne diňe aýdymlardan doly bolmaz! Has ajaýyp we üýtgeşik bir zat gerek!
  Gulliwer:
  - Samsyklyk hem üýtgeşikdir!
  Wiskontess seslendi:
  - Iň bolmanda azajyk çaga bolsak, hemme zat nähili gowy bolar!
  We teklip etdi:
  - Geliň, başga bir aýdym aýdalyň!
  Oglan kapitany gysdy.
  - Isleýärsiňizmi?
  Gyz baş atdy.
  - Takyk, aýdym aýtmagyňyzy isleýärin!
  Gulliwer alyp aýdym aýtdy;
  Täze dünýädäki gudratlar
  Reňkli erteki ýaly ...
  Şeýle gözellik bar
  Görkeziji bilen kemçilik tapmaň!
  
  Garaz, täze gün bolsa näme etmeli?
  Eartheriň üstünden gelýär ...
  Şeýlelik bilen, turmak üçin gaty ýalta däl,
  Dünýäde sowadyjy ýok!
  
  Şöhratda täze yşyk bolar,
  Agaçlar süýji ýaly ýerde ...
  Daň bilen duşuşarys
  Çagalarymyz baky bagtda!
  
  Täze döwür gelýär
  Bu ýer gaty owadan ...
  Adam bagtly bolar
  Pathol howply bolsun!
  
  Planeta gülläp össün
  Soonakyn wagtda jennet bolar ...
  Winningeňiji hasap açyň
  Goý, dünýä ýagty bolsun!
  
  Bu nähili gowy
  Gün şöhle saçýan bolsa ...
  Agaç ýassygy burawlaýar
  Planeter togalagynda hemmeler ajaýyp!
  
  Bizde näçe hezil bar
  Bagt doly jülge ...
  Bu, sagadyň gülläp ösýän gününe ynan,
  Altyn diýmek!
  
  Ykbalymyzy kim eder,
  Örän batyr owadan ...
  Gaýtadan paýlamak bar bolsa
  Soň bolsa has güýçli bolarsyňyz!
  
  Başymyzy aşak egmeris
  Arkaňy buýsanç bilen düzeltmek ...
  Butterag, kottej,
  Stýuardessa derrew goşýar!
  
  Şeýlelik bilen bagt bolar
  Svarog ady bilen yşyk ...
  Hakyky jennet bolar
  Adamlar Hudaýa doga etdiler!
  
  Reb bir jogap berdi:
  Bagtly işlemeli ...
  Soň bolsa salam geler -
  Füzler ýagtylar!
  
  Ine, ýalaňaç gyz
  Pyşbagany eýerledim ...
  Bir ýumruk bilen urmaly
  Köp gorky zyňmak!
  
  Ot ýanýan ýerinde
  Bolýar, ot nirede ...
  eziji zarba,
  Zalym duşman hüjüm edýär!
  
  Duşmana boýun egmeris,
  Bu islege serediň ...
  Keruplary göni düzýär
  Duşmanlara ganat we bagyşlamak!
  
  Soonakynda boljakdygyny aýdyň
  Victoryeňiş diýilýän zat ...
  Sirk Çapeau,
  Käte itler üýrýärler!
  
  Soonakyn wagtda jennetdäki ýaly bolar
  Geliň dünýäni owadan edeliň ..
  Lada minnetdarlygymy bildirýärin -
  Keruplar altyn bilen şöhle saçýarlar!
  Oglan owadan aýdym aýtdy, sesi çaga ýaly boldy. Örän gaty we deşik.
  Wiskontess seslendi:
  - Gowy iýiň! Gowy!
  Oglan kapitany pyşyrdady:
  Aýdym aýdýaryn, aýdym aýdýaryn we ähli jynlary öldürerin!
  Gyz hem aýdym aýtdy:
  Biz Swarogyň buýsançly gyzlary,
  Batyr, batyr söweşijiler ...
  Biz wepaly hyzmat edýäris, Maşgalanyň adynda,
  Atalar we atalar buýsansynlar!
  
  Hudaý Swarog we adamlaryň aňy,
  Dünýäni bagtly et ...
  Biz ýeňilmeris, jenaýatçynyň ynan,
  Bu biziň işimiz we döredijiligimiz!
  Gulliwer sygyrdy we sesinde söýgi bilen bellendi:
  - Gowy aýdym!
  Wiskontess baş atdy we jyňňyrdady:
  - Hawa, munuň gözelligi. Aýdym aýtmak üçin näme iýýärsiňiz?
  Oglan bilen gyz ýöremäge dowam etdiler. Çaga aýaklary uly ynam bilen möhür basdy. Şübhesiz, gaty owadan aýdym aýdyp bilerler.
  Çagalar hemme zat ýaly bolup görünýär. Şeýle ajaýyp dünýä. Onda gulçulyk bar bolsa-da.
  Gulliwer begenç bilen aýdym aýtdy:
  Bir planetadaky ähli adamlar
  Ygtybarly ýaşamagy bilmeli ...
  Çagalar hemişe gülmeli
  Parahat dünýäde ýaşa
  Çagalar gülmeli!
  Çagalar gülmeli!
  Çagalar gülmeli!
  Parahat dünýäde ýaşa!
  Şeýdip, ýöräp, ýöräp, ýene ýöräpdirler ...
  Ahyry agşam geldi. Tutulan çagalar bilen sütün agşamlyk üçin guruldy.
  Olara şertli iýip bolýan çorba we süýt bilen has köp tort berildi. Gul oglanlary iýdiler. We höwes bilen uklap galdy.
  Hakykatdanam, kyn gün ýörişinden soň dynç almalydy.
  Gulliwer hem burnuny sypyrdy we ajaýyp düýşler gördi.
  Onda ýarym ýalaňaç gyzlar aýdym aýtdy;
  Universelem ýyrtyldy
  Arsyldyzlar pese gaçdy, betbagtçylyk-ölüm!
  Jähennem uzaklygyň azabynda aglamak, iňňildemek,
  Diri galanlar üçin: çydamak diňe utanç!
  
  Hudaý ýaly - ähli kanunlary dolandyrýan,
  Wy consciencedany ýatdan çykarmak we abraýdan ýüz öwürmek!
  Gelmişek ýaryş täze dünýä getirýär,
  Bize kynçylyk döretdi - ajaýyp habarlar!
  . 2-nji bap
  Gulliweriň öwrülen kabinasy oglan owadan we örän owadan brigantine ýüzdi. Saelkenleri örän açyk reňkli, ajaýyp, ajaýyp, gül we kebelek görnüşindäki çyzgylar, aagondarhalar, şeýle hem gylyçly gyzlardy.
  Bu ekipa with bilen gaty sazlaşyklydy. Bu ýerde-de diňe gyzlar bardy. Nakedalaňaç diýen ýalydy, diňe döşleri we bagry şaý-sepler bilen örtüldi. Deri bürünçden ýasalan heýkeller ýaly ýalpyldawuk, ýalpyldawuk.
  Garakçy gyzlar ýalaňaç, örän nepis we özüne çekiji aýaklary bilen pyçaklandy.
  Olar aýdym aýtdylar:
  Biz garyp, garyp, garakçylar,
  Biz gaty gynanýarys,
  Gyzlaryň jezany bilmeginden gaça durmaň,
  Theyöne olar bizde ahlak terbiýesini bermändikleri üçin!
  
  Garakçylar ylma mätäç däldir
  Munuň sebäbini ...
  Aýaklarymyz we gollarymyz bar
  Kelle biziň üçin däl!
  Soň bolsa bir gallon peýda boldy, ýokardaky gyz ony ilki gördi. Arealaňaç, tegelek topuklaryny ýalpyldady.
  Umuman aýdanyňda, bu ýerde haýsy gözellikler bardy, saçlary gaty açyk. Bal saryýagyzlarynyň köpüsinde altyn ýaprak ýaly ýalpyldawuk saçlar bar, ýöne mis-gyzyl gyzlar we hatda zümrüd reňkli saçlaram bar.
  Käbirleri broşka gulakhalkalar dakýarlar. Olarda nähili ajaýyp setirler bar!
  Olaryň myşsalary, simap toplary ýaly, bürünç, ýalpyldawuk deriniň aşagyndadyr. Bular hakykatdanam hakyky göreşmäge ukyply gyzlar.
  Indi brigant gallondan soň ylgaýar. Bu gämide bolsa ýelken goşup, gaçmaga synanyşýan sütükli aýylar ylgaýarlar.
  Windelde şeýle bir owadan öwüsýän altyn ýaprakly saçly we erkekleri gykylyk ýaly däli edýän ýalaňaç aýakly kapitan gyz:
  Gargyş aýylary ýok ederis! Goý, aagondarha topary oda ýaksyn!
  Bu ýerde brigantin aralygy gysgaldýar. Üç gyz ýalaňaç aýaklaryny palubanyň üstünde goýup, ýaý topundan atýarlar.
  Soň bolsa ýadro uçup, bir ýaýy suratlandyryp, göni duşman gallonyna girýär. Gämi güýçli zarba urup, egildi.
  Gyzlar ýalaňaç, tegelek topuklaryny ýalpyldadyp, gygyryp başladylar:
  Garakçylara şöhrat, şöhrat!
  Gyzlar öňe barýarlar ...
  Gyrmyzy baýdak astynda söweşýäris
  Goşun hüjümde!
  Indi brigant gallona ýakynlaşýar. Gyzlar duşman gämisine çeňňek zyňýarlar. Brigantini bolsa pidasyna çekýärler. Soň bolsa ýalaňaç, ýalaňaç aýaklary ýalpyldaýar. Oňa böküp, orklar bilen söweşýärler. Wildabany gezelenç dowam edýär. Gyzlar gylyç bilen kesdiler we ýanýan akymlarda duşmany ganladylar. Orklar kellelerini kesip, ýykylýar.
  Olaryň kelleleri ýere oklanýar.
  Bu hakykatdanam ýok etmek we ýok etmekdir. Indi söweşijiler ähli şöhratynda özlerini görkezdiler. Balyoz ýaly ýalaňaç, aşgarlanan aýaklary agyr degýärdi.
  Gyzlar gaty owadan we bürünç derisi güneşde ýalpyldawuk, olardan üçüsi bar.
  Söweşijiler sygyrýarlar we gygyrýarlar:
  - Duşmanlary öldüreris, bu hemişe kreditimiz. Synaglaryň hemmesi bäşde geçirildi, biziň ýurdumyz mukaddes!
  Gyzlar hakykatdanam gowy boldy. Swingleriň saklanmagy üçin kesilýär.
  Arealaňaç oglan Gulliwer olar bilen söweşýär. Örän ajaýyp çaga, aýdalyň.
  Oglanyň ýalaňaç dabany bolsa orkany eňegine alar we urar. Eňegi gaçdy.
  Gulliwer aýdym aýtdy:
  - Söweşmegi nähili ýaşadyk,
  Ölümden gorkma ...
  Şonuň üçin mundan beýläk sen we men ýaşarys!
  Ryyldyzly belentliklerde we ýyldyzly dymyşlykda,
  Deňiz tolkunynda we gazaply otda!
  Gazaply we gaharly ot!
  Kabin oglanjygy hakerdi, ýalaňaç aýaklary urýardy.
  Şeýle-de bolsa, çaga bolmak gowy zat. Nähili çalt bedeniňiz bar.
  Bu hakykatdanam adatdan daşary oglan.
  We öýkeniniň ýokarsynda aýdym aýdýar:
  - Men wagşylaryň dyzynda ýagtylyk rysary,
  Watan duşmanlaryny ýer ýüzünden ýok ederin!
  Ine, oglan söweşýär we aýdym aýdýar. Kesmek we düwme.
  Beýleki gyzlar hem onuň bilen söweşýärler. Gaty owadan we süýji.
  Elbetde, belentlikde söweşiň. Sözüň göçme manysynda.
  Ine söweşijiler. Olar hakda aýdyp bileris: super we giper.
  Söweşip başlasalar, hiç zat olary saklamaz.
  Indi bolsa soňky orklar gözelligiň zarbasyna düşdi. Söweşijileriň arasynda uly şatlyk bardy.
  Olar aýdym aýtdylar:
  Hemmäni öldüreris we keseris,
  Hemmäni öldüreris! Hemmäni öldüreris!
  Şondan soň gallonyň töwereginde gürläp, ýyrtyjy gözläp başladylar. Şol bir wagtyň özünde söweşijiler aýdym aýtdylar:
  - Gijeden agşama çenli geçip barýanlary gözleýäris,
  Geliň, fraeradan geçeliň! Geliň, fraeradan geçeliň!
  Bu ýerde Gulliwer höwes bilen aýdym aýtdy;
  Dogan doganyna elini galdyrdy:
  Zalym söweş - garşydaşyň gykylygy!
  Enjam siziň dostuňyza öwrüldi,
  Bidereklik üçin jeza geldi!
  
  Adamlar döwülse näme etmeli
  Ok atylanda töweregine sygyrýar!
  Hudaý urşy güýç bilen has gowulaşdyr -
  Eyyrtyjy aagondarhanyň günleri gutardy!
  
  Hellöne dowzah hiç hili ölçegi we çyzgyny bilmeýär,
  Aper napalmda ýanýar, çagalar aglaýarlar!
  Ine, gyzlaryň aýratynlyklary pese gaçdy -
  Mukaddes Reb munuň üçin kim jogap berer?
  
  Garaz, näçe ýakyn adamy öldürip bilersiňiz,
  Galyberse-de, adam dünýä inýär, maňa ynan, bagt üçin!
  Ejesi oglunyň öňe gitmegine rugsat bermeýär,
  Hatda tomusda uruşda erbet howa bolýar!
  
  Emma esgeriň borjy hökman borjy:
  Watan üçin söweşde näme söweşmeli!
  On alty ýaşynda, eýýäm çal ybadathana,
  Bagtsyz ýüzleriň dul aýallary gözýaşdan çişýär!
  
  Whatöne bu näme, däli doganmy?
  , Ok, sen däli, ýakyn adam jogap berýär!
  Tagtda oturan manysyzlyk üçin esgerimiz,
  Gelnejesi hapa Kabyldyr öýdýär!
  
  Inerde gan akymlary damarlary ýyrtýar,
  Coreadrodan gelýän impuls bolsa zarba bilen jogap berer ...
  Bir meýdanda gabyk bilen döwülen bir sürük doňdy,
  Aý, gün nähili gyrmyzy boldy!
  
  Emma Isanyň geljekdigine ynam bar -
  Doganlary ýaraşdyryň, gutulyş getiriň!
  Soň bolsa ar alyş erbet hasabyny ýatdan çykaralyň -
  Hemmämiziň kalbymyzda höküm sürýäris, bagyşlaň!
  Şondan soň garakçy gyzlar kabinanyň oglanjygyna gülüşdiler. Bu gaty gowy boldy.
  Şondan soň bir barrel piwo we şerap gallonyň saklanýan ýerinden süýräp, içip, gaharlanyp başladylar.
  Gözellikleriň ýalaňaç, gyz aýaklary nähili tans etdi. Nähili ajaýyp görünýärdi.
  Olaryň muskul göleleri hem parlakdy. Bu hakykatdanam gyzlara zerur zat.
  Gulliwer oglan hem içip, joşgun bilen aýdym aýdýardy;
  Her kimiň söýgä şahsy garaýşy bar -
  Gözellik we ideal düşünjesi!
  Adamlar onuň üçin ulalmasa-da,
  Emma adam indi maýmyn däl!
  
  Elbetde, bu ýerde birneme aforizm alyp, şular ýaly akyllylary goşup bilersiňiz;
  Gyzjagazyň ýalaňaç dabany moda köwüş alar!
  Emma asyl bir zat kellä gelenok
  Ine, mysal üçin:
  Aghli ýaşdaky söýgi,
  Oglan bolsa buýsanç bilen görünýär ...
  Gözleri garaňkylykda şöhle saçýar
  Netije gowy bolar!
  Bularyň hemmesi diýeliň - samsyklyk we sypaýyçylyk.
  Şeýle-de bolsa, beýleki tarapdan, hatda salkyn diýip bileris.
  Gulliwer aýdym aýtdy:
  Men bökýärin. Iöne men başgaça bökýärin
  Has dogrusy, göwresim ýaly bökýärin ...
  Üýtgeşmäni aýratyn ýerleşdirip bilerin,
  Arealaňaç aýakly oglan, titränok!
  Soň bolsa Gulliwer has medeniyetli bir aýdym aýtdy;
  Jennetiň ajaýyp dünýäsinde ýaşamak isleýäris -
  Onda kesel ýok, sygyrlar ...
  Durmuşyň ýüpi tükeniksiz bolar ýaly,
  Her gün bagtly we şadyýan bolar ýaly!
  
  Reňk ýazda älemgoşara meňzeýär
  Zümrüd bilen altyn ýaly suw liliýalary.
  Hakykat köpden bäri düýş ýaly bolupdyr ...
  Islendik çaga gudrat edip biler!
  
  Eý watan, Hudaýyň mukaddes hasraty;
  Gaýgylaryňyz gyrmyzy, metaldan ýalpyldawuk ...
  Men bir zat üçin Rebbe dileg edýärin,
  Watan şöhratda gülläp öser ýaly!
  
  Emma bu ýerde söweşiji eýýäm kampaniýa başlady,
  Ol wagşy söweşiji ýaly ýöräp barýar!
  Planeta ýagşylyk ederis -
  Oklar öz ejeňizi deşmez ýaly!
  
  Trolllara hüjüm, gaharly basyş;
  Duşmanlary diwar-gar süýşürmek!
  Şonuň üçin näme üçin gyzgalaňly jedel gerek,
  Watan ýumruk bilen birleşende!
  
  Againöne ýene-de ork gaharlanýar,
  Olar bokurdagyna siňen süňk ýaly adam!
  Goblin ýabany gahar bilen möňňürdi,
  Emma rati sowgadyndan ýüz tutduk!
  
  Emma duşmanyň üstünden ýeňiş ýakyn,
  Russiýany dartgynlylykdan göreşeris!
  Haramlar üçin jeza geldi -
  Olaryň sütükleri ýaryldy we ýyrtyldy!
  
  Owal gyz owadan ýüzi -
  Maňa iman we uly güýç ber!
  Ine, Gulliwer uly duýgy we joşgun bilen aýdym aýtdy. Aýdym-sazy diýseň ajaýypdy.
  Soňra oglan-kapitan ýene bir stakan piwo we guradylan balykdan soň ýene aýdym aýdyp başlady;
  Beýik, kuwwatly, mukaddes ýurt,
  Mawy asmanyň aşagynda şöhle ýok!
  Ol bize Gudratygüýçli Hudaý tarapyndan baky berildi -
  Çäklendirilmedik ýagtylyk, beýik Mesih!
  
  Dünýä beýle güýji görmedi, hiç haçanam bilmez
  Kosmos giňişligini buýsanç bilen basýarys!
  Universelemdäki islendik ýyldyz size aýdym aýdýar,
  Goý, biziň bilen bagtly bolsun!
  
  Galyberse-de, bu biziň Watanymyz, şeýle ykbal,
  Mattershli meseleleriň giňişligini buýruň!
  Maňa ynanýan her birimiz muny isläris,
  Hiç hili akmaklyk bolmazdan, aýal yrymlar!
  
  Baş perişdeler güýçli surnaý çalýarlar,
  Goşunlarymyzyň ýörişini güýçli wasp edýärler!
  Duşman bolsa köp zady tabytda tapar,
  Salgyt we salgyt almaz!
  
  Bu biziň Watanymyz, ondaky ähli zat, maňa ynan, gözellik,
  Ol tutuş älemi yhlas bilen öwürdi!
  Örän agramly gyzlar,
  Çelek güýçli bolar ýaly, ony awlaň!
  
  Watan, bu enäniň gök gözler görnüşi,
  Eli hem ýumşak, hem daş!
  Sen bolsa garşydaş ýigit, ok bilen öldürýärsiň -
  Ameürekde ýalyn ýanar ýaly!
  
  Çäksiz Watana kasam ediň,
  Elbetde, bu hem siziň üçin gowy!
  Söweşiň gazabynda gan aksa-da,
  Duşmana indi jeza geler!
  
  Aparag we batyrlyk şeýle güýçli garyndy,
  Erbet adam ýeňip bilmez!
  Bombaly uçarda akylly uçdum,
  Partlanda, penjireden doňup guýýarlar!
  
  Emma hökümdaryň buýrugy - çagany Marsa uçuň -
  Spaceer goýmagyň wagty geldi!
  Bir marylynyň ulumsylygy gözde kynlaşar,
  Soň bolsa Plutonyň aňyrsynda görýäris!
  
  Spacelemiň gyrasyny görüp, kosmos belentliklerine çykarys,
  Ine, biziň ykbalymyz!
  Şonuň üçin oglany ekspluatasiýa hakda batyrgaý,
  Galyberse-de, sylagyň gazanç meselesidigini biliň!
  Gyzlar hem basdylar we el çarpdylar. Arealaňaç aýaklary şeýle çeýe. Arealaňaç topuklar güne ýalpyldaýar.
  Gulliwer ýalaňaç oglanjygyň bedeninde, şeýle janly we şadyýan.
  Emma birinji nomerde tans etdiler.
  Soň bolsa kartoçka oýnamagy makul bildik. Bu hem gaty gowy iş.
  Hakykatdanam özüňizi alyp, ýag çalyp bilersiňiz. Gyzlar bilen bolsa gaty gaharly.
  Garakçy gyz, Gulliweriň ýalaňaç, çaga aýagyny eline aldy we tegelek, gülgüne dabany massa to edip başlady.
  Kabin oglanjygy güldi-de, lezzet aldy. Gaty gowy boldy. Bu hakykatdanam gudratly oglan.
  Onuň ýalaňaç, gaty owadan aýaklary diňe gudrat.
  Gulliwer ýylgyryp aýdym aýtdy:
  Arealaňaç, diňe ýalaňaç
  Iýul ýyldyrymynyň aşagynda we serfiň sesi astynda ...
  Arealaňaç, diňe ýalaňaç
  Tans ederis, biz siziň bilen!
  Bular käbir gülkünç aýdymlar. Entegem oglan bolmak gowy zat. Şol bir wagtyň özünde-de ägirt uly üstünlikleri görkezýärsiňiz.
  Elbetde, bu hemmesi däl. Diňe Gulliweriň eden zady ýok.
  Ol aýdym aýdyp, tans edip, ýalaňaç çaga aýaklary bilen bölek-bölek etdi. Şeýle hem gaty salkyn we belli bir derejede ýigrenji görünýärdi.
  Bu ýerde köp ýurtlara syýahat eden we bir gezekden köp gezek ummany sürýän oglan-kapitan boldy.
  Hawa, keýpi açyk aýtsam gaty gaharly.
  That'söne şonuň üçinem gyzy entek garakçy baýdagyna alyp, ownuk ýaraglardan akula oklamaly däl. Girmek aňsat däl, ýöne onuň gözelligi.
  Oglan Gulliwer ýalaňaç aýaklaryny dynç alyp, çaga aýaklaryny alyp, ot açdy. Coreadro akula degdi. Içegelerini kakyp, arkasyny döwdi. Çaga gygyrdy:
  - Oglan gaty batyrgaýlyk aldy,
  Ekipa! Tabytda sürüldi!
  Garakçylaryň kapitany bolan gyz, ýalaňaç barmaklary bilen kabinanyň ogluny alyp, çaganyň burnundan tutdy we gygyrdy:
  - Bolýar, tomboý, meniň ýerimi alasym gelýär. Sizde köp isleg görýärin!
  Gulliwer oglan jogap berdi:
  - Iň bolmanda kiçi bolmagym maňa laýyk, ýöne şonda-da erkek. Aýal bolsa ...
  Başga bir gyzyl saçly söweşiji aýdym aýtdy:
  Dünýäde aýallar bolmasa ýaşap bolmaz, ýok,
  Maý aýynyň güni, olarda söýgi gülleri!
  Gulliwer çaga ýaly we şol bir wagtyň özünde batyrgaý ýylgyryş bilen hödürledi:
  Aurt kyn günleri başdan geçirýär
  Gan akym ýaly akýar!
  Soňky demiňize çenli söweşiň
  Goý, bagt, rahatlyk, söýgi gelsin!
  
  Biz erbet kommunizmiň çagalary
  Watan çäksiz ogullary ...
  Revanhizmiň köp sanlysy gelse-de -
  Oururdumyza wepaly bolalyň!
  
  Uly we kosmiki döwürde,
  Kwarslar barmakdan döredilmeli ...
  Usagdaýlar biziň bilen gaty gowy, maňa ynan,
  Erbet dowzahyň goşuny hüjüm etse-de!
  
  Hüjümçiniň goşunyny öldüreris,
  Kwarklardan lazer dörederis ...
  Adam islendik gahryman bolar,
  Biziň üstümizde altyn ganatly kerup!
  
  Watan üstünde bulutlar ýansa-da,
  Duşman bilen söweşmäge taýyn ...
  Munuň ýaly söweşijiler topary üýtgewsiz,
  Dünýäniň gyrasyny aýakgap bilen basmaň!
  
  Duşmanyň güýçli we mekirdigini bilýäris,
  Biz oňa uzaklyk bermeris ...
  Ynsan şöhratly ösüş bilen güýçlidir
  Diňe bir Rebbe iman ediň!
  
  Biz beýik kommunizmi gurarys,
  Watan gülläp öser ...
  Duşman gaty wagşy bolsa-da,
  Hüjümdäki ykbalymyz öňe gitmekdir!
  
  Pioner batyr batyr oglan,
  Elmydama söweşiji bolup dünýä inendigi ...
  Lionolbars gorkak bunny däl,
  Arzuwyň hasyl bolsun!
  
  Doganlar, kemsitmelere ýol beremzok,
  Watan üçin hemmämiz dag ýaly durarys ...
  Indi kemsitmäliň
  Geliň, polat eli bilen duşmany ezeliň!
  
  Hemmämiz birleşsek
  Mör-möjekleri ýeňip bolýar ...
  Gün ýaly mukaddes watan
  Awçy bolsa oýna öwrüler!
  Ine, ýaňy-ýakynda kapitan bolup, asylly bir oglan tarapyndan aýdylýan aýdym. Gowy.
  Emma gorizontda bir frigat peýda boldy. Mundan başga-da, uly synp - altmyş dört ýarag. Çynlakaý näme. Towuklary görýän uçar ýaly gelýär.
  Gyz kapitan:
  - Bu biziň üçin kyn! Uruşarysmy ýa-da ...
  Gyzyl saçly gyz:
  "Gaçmak mümkin däl!"
  Gök saçly bir gyz, ýalpyldawuk we ýalpyldawuk merjen dişlerini gysyp, aýdym aýtdy:
  Biz hormatlamaly, gorkmaly,
  Gyzlaryň edenlerini sanap bolmaz ...
  Gyzlar hemişe söweşmegi bilýärler
  Eşegiň haltasy ýaly jyns edip bilerler!
  Uzyn we dişleýän dilini görkezdi.
  Garaz, bir gezek söweş bolar, näme üçin gaty gaharly häsiýetiňizi görkezmersiňiz? Duşmanlar üçin gaty agyr bolar. Hawa, dostlaram gynanarlar.
  Elbetde söweş dogry ýeriň we hereketiň saýlanmagyny talap edýär.
  Indi gyzlar brigantini gaty akylly hereket edýärler we şol bir wagtyň özünde aýdym aýtmagy ýatdan çykarmaýarlar;
  Siz Watanyň Komsomol agzasy,
  Elf üçin batyrgaý söweşmegi halaýarsyňyzmy ...
  Watana kömek edip bilersiňiz,
  Dykma serdar bufonyň ruhy bilen däl!
  
  Gyz owadan aýdymçy
  Arealaňaç gar garlarynyň üstünden ylgamak ...
  Sen şöhle saçýan şa aýal -
  Orkolfy ýumruk bilen ur!
  
  Arealaňaç dabany bilen granat zyňdy,
  On esgeri ýyrtdy ...
  Fuhrer ýakyn wagtda tölener,
  Dykma serdar pulemýot taýýarlar!
  
  Biz Komsomol söweşinde gyzlar,
  Söweşdäki iň beýik söweşijileri göz öňünde tutuň ...
  Gözellikleriň sesi sonorly,
  Atalar we atalar buýsansynlar!
  
  Elfsquaý döwründe gaty söweşdiler,
  Erbet orklary batyrgaý saklap bildiler ...
  Biz gyzlar aç-açan ýeňiş gazanýarys
  Allhli ekzamenleri diňe bäş üçin tabşyrmak!
  
  Wena damarlarymyzdaky tupan ýaly
  Wena damarlarynda ýyldyrym çakmagy bilýär ...
  Dünýäde gaty güýçli ýurtlar bolar,
  Aýylardan, itlerden we maýmynlardan!
  
  Wehrmaçt gyzlary dyzyna salmaz,
  Hiç haçan egilmeris, bilýärsiňiz ...
  Stalin we iň akylly Lenin biziň bilen,
  Asyrlar geçsin we ýyllar geçsin!
  
  Hudaý älemi fotonlardan ýaratdy,
  Ölümsiz durmuş bakylyk döretdi ...
  Sargydy bilýäris, täzesini gurarys,
  Bir kerup ganatlarymyzy üstümizden açýar!
  
  Atanyň adyndaky gahrymanlar köp,
  Komsomol agzalary hemişe birinji ...
  Goşun gorkunç görnüşde ýöriş edýär,
  Şäheriň elflerini goramak!
  
  Elfsquaýyň döwründe Frits bilen söweşýäris,
  Paýtagty goramagy başardylar ...
  Gyz paketini ýalaňaç aýagy bilen zyňdy,
  Geliň, haýwanlara atalyň!
  
  Köp orkşistleri kesdik,
  Köp jeza kesildi ...
  Soňra aýlanýan mil
  Şeýtanyň legionlaryny kesdik!
  
  Orctleriň ähli dişlerini kakdyk,
  Aagondarhanyň prezidenti ýeňildi ...
  Gyz dodaklaryny açdy
  Uly Armageddon ýandy!
  
  Fuhrere rehim etme
  Gyzlar elmydama batyr ...
  Gözelliklere sahy baýraklar garaşýar,
  Arzuwymyzyň hasyl boljakdygyna ynan!
  
  Universelemiň ähli älemlerini Creatoraradyjy Hudaý,
  Elfiniste ak pata berdi ...
  Söweşlerdäki güýji üýtgemän,
  Gyz erbet orkizmi ezýär!
  
  Arealaňaç dabany bilen granat zyňdy,
  We gorkunç "igerolbars" ...
  Soň bolsa olary arkanlara basdy,
  Gözellik köp oýun bilýär!
  
  Şeýdip, orkşistler derrew uçup gitdiler,
  Haýsy tanklar we gabyklar zyňýardy ...
  Kommunizmiň berilendigini görýäris,
  Trolllaryň bir hataryny kesdiler!
  
  Şeýlelik bilen, okrşis alan zadyňyz,
  Stalingrad bokurdagyňyzyň garşysynda durdy ...
  Biz meşhur milleri öwüsýäris,
  Indi Beýik Swarog bagtly!
  
  Soonakyn wagtda Isanyň imany geler
  Beýleki owadan taňrylar ...
  Elwes sungatyň çyrasyny ösdürer,
  Tohumçylyk, möjek we erbet piller!
  
  Ahyrynda bir bolarys
  Akyldar Atanyň görnüşiniň şöhratynda,
  Söweşdäki gyzlar ýeňilmezek,
  Biz ahyryna çenli Ladanyň imanynda bolarys!
  Söweşijiler we garakçylar şeýle aýdym aýtdylar. Elbetde, Gulliwer hemme zada düşünmedi. Eger tussag edilse, elbetde, ýalaňaç, çaga dabanyna taýak bilen urarlar diýip pikir etdi. Mundan başga-da, maýyp bolmazlyk üçin zarbalar güýçli we şol bir wagtyň özünde güýçli bolar. Soň jellat gyzyl gyzgyn dilleri alyp, oglanyň süňklerini döwüp başlar. Elbetde, Gulliwer muny azajyk tapmaz.
  
  
  Garakçy bolanda baky oglanlara näme bolýar. Bu ýerdäki topar gaty gowy bolsa-da, diňe bikinisli gyzlar. Şol bir wagtyň özünde ýalaňaç, tegelek, gülgüne ökjeli ýalpyldaýarlar.
  Oglan-kapitan ony alyp aýdym aýtdy:
  Gyzlar başga
  Olaryň hemmesi ajaýyp ...
  Döş emjekleri gyrmyzy,
  Olar gaty uzakda!
  Oglanlar ganly,
  Trolllary erbet zarba bilen urýarlar!
  Bir ork tapylsa,
  Bu size gaty agyr deger!
  
  Gözel ýaşlar guly üçin auksion
  BELLIK
  Örän owadan ýigit Slawka auksiona çykarylýar. Söwda wagtynda görnükli myşsalary bolan görmegeý erkek adam eşiksiz geýilýär we köp pul bilen aýallara satylýar.
  . 1-nji bap
  Ine, hakykat pursady geldi, baş müdir auksionyň açylandygyny habar berdi. Bir gije ýaş, görmegeý, myşsaly gyz bir aýala satyldy. Elbetde, bu ähli täze zolakly adamlar üçin däbe öwrüldi.
  Theöne ýigit şeýle bir görmegeý we jynsydy welin, aýallar üçin tutuş ullakan zal ýygnandy. Erkeklere bolsa rugsat berilmedi. Bu, elbetde, bir tarapdan çäklendirilen girdeji, beýleki tarapdan gigolos muny halady.
  Galyberse-de, erkekleriň köpüsi aýallary gowy görýärler. Mundan başga-da, köplenç ýigitler has tejribeli garry aýala söýgi döretmäge garşy däl.
  Ynha, aýakgabyna möhür basyp, kämillik ýaşyna ýetmedik düşek ýassygy bilen örtülen bir oglan basgançaga çykdy. Ol hasam ýaş görünýär. Ol düýbünden ýapykdy, ýöne eýýäm şol bir suw howdanynda köp aýal ony görüp, tolgunýardy.
  Bu aýallar açdylar. Slawkanyň özi hem titredi. Manaş ýigidiň ýüregi söweş wagtynda deprek ýaly urýardy. Adamy satýarlar - haýsydyr bir haýwan ýaly.
  Şeýle üýtgeşik we üýtgeşik diýmeli.
  Manaş ýigidiň iki gapdalynda gara deri kostýum, aýakgap we ellik, ýüzlerinde gyzyl maskaly bir gyz durdy. Höwesjeň halky hasam köpeltmek üçin owadan ýigidi kem-kemden paş etmeli. Aýallar kämahal ahlaksyzlykda we jynsy gatnaşykda teşne bolan erkeklerden öňe geçýärler we orgazm has güýçli we uzyn bolýar. Şonuň üçin olaryň köpüsiniň ýaş, gaty owadan bir erkek adama seretmek üçin ýygnanandyklaryna, soňam serişdeleri rugsat berse, satyn alyp biljekdigine geň galmaly däl.
  Warbler gaty güýçli tolgunma we giperseksual ýigidi hasam açan gymmat bahaly atyryň ysyny duýdy.
  Ine, baş müdir yglan etdi:
  - Erkek Wýaçeslaw Kotowskiý auksiona çykaryldy. On sekiz ýaşynda, fiziki taýdan düýbünden sagdyn. Örän owadan, egri, zolak zolagy üçin täze we seksi. Diňe bir zat edip bilýän aýal bilen bir gije - diňe öldürmäň ýa-da maýyp bolmaň!
  Däp bolşy ýaly, başlangyç bahasy on dollar!
  Deri eşikli, aýakgaply we maskaly iki gyz birinji gapagy seresaplylyk bilen aýyrdy.
  Theigidiň owadan beýik maňlaýy we altyn, uzyn saç tolkunlary açyldy.
  Indi ýüzlerçe höwesjeň aýallaryň öňünde ýalaňaç bolar diýen pikir Slawkada tolgundyryjy täsir galdyrdy we titredi.
  Bu titremek, aýal-gyzlary gaty tolgundyrýan auksiona auksiona goýuldy diýen duýgyny döretdi.
  We sesler eşidildi:
  - On bäş dollar!
  - entyigrimi!
  - entyigrimi bäş!
  - Otuz!
  Bir semiz sygyr gygyrdy:
  - Elli!
  Başga bir jüýje gygyrdy:
  - Altmyş!
  Bir gykylyk eşidildi:
  - ýetmiş!
  - segsen!
  - togsan!
  - Bir ýüz!
  Arakesme boldy. Oglan adalatly jyns gatnaşyklaryny açan kem-kemden paş etmegini dowam etdirmeli boldy.
  Ine, ýüzleriniň aşaky böleginden perdäni aýyran iki gyz. Owadan burun, mylaýym agzy we bir ýigidiň batyrgaý eňegi, şeýle hem boýnuny açdy.
  Aýallar begendiler.
  Biri sesini çykardy:
  - Bir ýüz ýigrimi!
  Başga biri gysyldy:
  - Bir ýüz otuz!
  Üçünjisi gygyrdy:
  - hundredüz elli!
  Semiz aýal pyşyrdady:
  - segsen segsen!
  Bir ýaş we ýakymly aýal berdi:
  - Iki ýüz!
  Başga bir sägindi. Hyzmatkär gyzlar indi ýigidiň egnine we gollaryna ýapyşdylar. Olar muskully, owadan we owadan görnüşde bolupdyr. Bodibilder däl, aktýor, görmegeý söweşiji. Derisi şeýle özüne çekiji ýalpyldawukdyr.
  Gippopotama meňzeýän aýal seslendi:
  - Iki ýüz elli!
  Aýal birneme ýakymly aýtdy:
  - Iki ýüz ýetmiş!
  Başga bir gyz gygyrdy:
  - Üç ýüz!
  Aýal, tersine, ýaşyny gysdy:
  - Üç ýüz elli!
  Adalatly jynsyň wekili:
  -Dört ýüz!
  Womanaş aýalyň özi, megerem, zolaklydy:
  - Dört ýüz elli!
  Bazarda ýaş we owadan aýallar köpdi. Hatda näme üçin ýokaşan infeksiýany alyp bilýän korrumpirlenen we gowy geýinen gigollara mätäçdigiňiz hakda pikir edýärsiňiz.
  Örän abraýly bir aýal:
  - Bäş ýüz!
  Againene bir sägindi. Esasanam dollaryň inflýasiýasyny göz öňünde tutup, mukdar entek beýle uly däl. Hawa, ýaş, owadan gigolo geýimi ýaly her dürli aýal-gyzlary görmäge garaşyp bilemok.
  Ine, berk eşikli, aýakgaply we maskaly iki gyz, başga bir perdäni çykarýar.
  Örän owadan we nagyşly oglanjygyň tutuş göwresi ýalaňaç. Şokoladyň akymy ýaly ýerleşdirilen onuň abbasyny görüp bilersiňiz. Üns merkezinde ýalpyldawuk, ýalpyldawuk deri.
  Aýallaryň biri:
  - Alty ýüz!
  Başga biri:
  - Ýedi ýüz!
  Üçünjisi seslendi:
  - Sekiz ýüz!
  Garry aýal gygyrdy:
  - Dokuz ýüz!
  Göwher gulakhalkaly ýaş we owadan aýal pyşyrdady:
  - Müň!
  Againene bir sägindi. Hemmeler soňundan näme boljagyna sabyrsyzlyk bilen garaşdylar. Bu ýigit gaty täsin. Islendik Apollondan has gowy.
  Millioneriň aýaly enaelena oňa haýran galdy, ýöne entek söwdalaşmady. Aslynda iň gyzyklysy ahyrynda bolar. Indi bolsa howlukmaly. Bu hakykatdanam gaty gymmatly haryt. Beýleki bir tarapdan, enaelena henizem şeýle bir owadan we jynsy welin, bagryny silkse, onuň bilen jyns gatnaşyklary üçin pul tölejek bir owadan ýaş sürü ylgaýar.
  Deri eşikli we maskaly iki gyz owadan Slawikden ýene bir perde alyp başlady.
  Şeýdip, onuň myşsaly, owadan şekilli aýaklaryny dyzlaryna açdylar. Swimüzmek üçin magistrallar. Oglan şeýle bir tolgundy welin, erkek kämilligi çişdi. Bu uludy we aýala doly şatlyk bermäge mümkinçilik berdi.
  Zalyň içinden bir ses çykdy.
  Gippopotamly aýal seslendi:
  - Bir ýarym müň!
  Has ýuka:
  - Iki müň!
  Pişik maskasyndaky aýal twit ýazdy:
  - Iki bäş ýüz!
  Örtükli aýal:
  - Üç müň!
  Göwher gulakhalkaly aýal:
  - Üç bäş ýüz!
  Garry aýal seslendi:
  - Dört müň!
  Gaty ýaş görünýän gyz gysdy:
  - Dört ýarym!
  Perde bilen örtülen bir aýal jyňňyrdady:
  - Bäş müň!
  Againene bir sägindi. Bu gezek, gigolo bilen bir gijede, gaty mynasyp mukdarda at berildi. Bäş müň dollara iň erbet derejedäki elli jelepçiligi kärendesine alyp bilersiňiz. Adaty, tejribeli gigolo bolsa iki sagat üçin iki ýüz dollar. Garaz, käbirleri has gymmat, käbirleri arzan. Indi bolsa mukdar tertipli boldy we beýle az däl. Mundan başga-da uruş bolýar we rus rubly gaçýar we dollar bahasy ýokarlanýar. Fatag üçin wagt ýok, ýaşardym!
  Elbetde, entek surnaý kartlarynyň hemmesi goýulmady. Gyzlar oglanjygyň aýaklaryndan uly aýakgaplary çykarýarlar. Gyzjagaz aýaklaryna meňzeş owadan görnüşde paş edýärler. Saç ýok - bürünçden ýasalan heýkel ýaly. Reňklenen, ýalaňaç aýaklar, ajaýyp görmegeý ýigit, köp aýallary däli edýär.
  Zal ýene gygyrýar.
  - Alty müň! - Gadyrly hanym gygyrdy.
  Girlaş gyz dişlerini dişläp, jyňňyrdady:
  - Sevenedi müň!
  Butakymsyz ýüzi bolan ýaş, ýöne semiz aýal gygyrdy:
  - Sekiz müň!
  Almaz gulakhalkaly ýaş we owadan aýal twit ýazdy:
  - Dokuz müň!
  Galyň perde sebäpli ýaşyny kesgitlemek mümkin bolmadyk aýal:
  - On müň!
  Emma onuň sesi ýaşdy. Slaw bolsa begendi. Musulman aýal bilen şunuň ýaly pul üçin jyns gatnaşyklarynyň ajaýypdygyny pikir etmek! Jübüsinde eýýäm iki ýarym müň dollar bar.
  Dogry, bu hemmesi däl. Gadymy grek taňrysynyň heýkeli ýaly ýalpyldawuk, myşsaly, örän görmegeý oglan suwda ýüzýärdi. Onuň ajaýyp mertebesi henizem ähli şöhratynda görünýärdi.
  Gyzyl kostýumly we maskaly iki gyz alyp, owadan we rahat hereket bilen ýigidiň ýüzýän ýerlerini aýyrdy.
  Bir zolak mata oglanjygyň ýalaňaç, aşgarlanan, myşsaly we örän nepis, özüne çekiji aýaklaryna düşdi we Slawkany doly açdy.
  Ol çuňňur utanç duýgusyny duýdy. Hiç haçan aýalyň bedenini dadyp görmedik ýaş gyz ýaly gyzar.
  Warbler titredi, ýüregi şarpykda daş ýaly urýardy.
  Onuň titremegi, utanmagy we aç-açan utanmagy aýallary haýran galdyrdy. Aslynda, altyn saçly şeýle süýji, ajaýyp owadan oglan, üstesine-de, adalatly jyns gatnaşyklaryny titreýän gyz.
  Gippo ýaly semiz bir aýal gygyrdy:
  - On bäş müň dollar!
  Aýal birneme näzik berdi:
  - entyigrimi müň!
  Monahyň köýnegindäki aýal seslendi:
  - 25 müň!
  Girlaş gyz gysdy:
  - Otuz müň!
  Garry aýal gygyrdy:
  - Otuz bäş!
  Göwher gulakhalkaly we has ýakymly bir aýal berdi:
  - Kyrk!
  Boýnuna saýlanan merjenleriň uly monjugy bilen adalatly jynsyň başga bir wekili gysyldy:
  - Kyrk bäş müň!
  Iň soňunda bolsa, perde geýen we has ýaş sesli bir aýal rehimsiz we aç-açan çykyş etdi:
  - Elli müň!
  Hemişe bolşy ýaly, tegelek belgide biraz arakesme boldy. Aslynda, şeýle mukdarda gowy we täze awtoulag satyn alyp bilersiňiz. Ora-da iň erbet aýal jelepleri däl-de, bäş ýüz kireýine alyň. Twoa-da iki ýüz elli tejribeli erkek gigolos iki sagatlap, ýa-da bäş ýüz beýle tejribeli we ýokary derejeli däl. Başlamaga mynasypmy?
  Mundan başga-da, bu görmegeý ýigidi az mukdarda kärendesine alyp bolýar.
  Şunça wagt garaşan enaelena sabyrsyzlyk bilen titredi. Ol nähili owadan. Şol bir wagtyň özünde, ýaş gyz ýaly gyzarýar we soýulmazdan ozal guzy ýaly titreýär.
  Dolandyryjy göwresini göterdi we:
  - Elli müň dollar! Elli müň dollar iki ... Elli müň dollar ...
  Enaelena öz sesinde gygyrdy:
  - Altmyş müň!
  Hemmeler yzyna öwrüldi. Maskaly näzik şekilli aýaly gördük. We gaty ýakymly we tanyş ses bilen.
  Slawka maska bilen örtülen bu gözelligiň, iň bolmanda bir gije satyn alynmagyny isleýärdi.
  Soň bolsa arap zenany bilen bolan duşuşyk ony gorkuzdy. Gündogaryň özünde zalymlyk tapawutlanýar. Diňe aýylganç ýoýulmalar bolup biler. Öldürip we maýyp bolup bilmese-de, ony satyn alan aýalyň näme islese, şony etmeli.
  Hiç zady ret etme.
  Şeýle-de bolsa, perdedäki gözellik bermäge synanyşmady:
  - tyetmiş müň!
  Enaelena sesini çykardy:
  - segsen!
  Closedapyk aýal birden zyňdy:
  - thousandüz müň dollar!
  Zalyň içinden bir ses çykdy. Hawa, gigolo bilen diňe bir gijäniň mukdary öň görlüp-eşidilmedik derejede. Aöne auksion geçirilende, başagaý bolmak kyn bolan söwdanyň tolgunmasy ýüze çykýar.
  Köp aýallaryň entek ärleri ýok. Eithera dul aýallar, ýa-da öz paýtagty edipdirler, ýa-da durmuşa çykmazdan ozal miras almagy başarypdyrlar. Ora-da toslama ärler.
  Şeýlelik bilen söwda şertnamasyna girjek biri bardy.
  Girlaş gyz gygyrdy:
  - tenüz on müň!
  Örtükli aýal gygyrdy:
  - Bir ýüz ýigrimi!
  Göwher gulakhalkaly aýal:
  - hundredüz elli!
  Soňra perdedäki aýal gygyrdy:
  - Iki ýüz müň!
  Enaelena höwes bilen gygyrdy:
  - Iki ýüz elli!
  Ýakut monjukly gyz:
  - Üç ýüz müň!
  Semiz aýal aglady:
  - Dört ýüz müň!
  Soňra burkadaky aýal öýkeniniň ýokarsynda gygyrdy:
  - Million dollar!
  Bu eýýäm çynlakaý we uly mukdarda. Şeýle mukdarda suratlar, arassa atlar ýa-da jelepleriň tutuş goşuny satyn alýarlar. Gijesi üçin müňe saýlama jelep zakaz edip bilersiňiz. Mundan başga-da, rubl gaçýar we uruş bolýar we onuň hasam erbetleşmegine garaşylýar.
  Agyr arakesme boldy. Enaelenanyň milliarder adamsy üçin bir million dollar beýle öldüriji mukdar däl. Justöne diňe adamym üçin. Bu onuň üçin gaty düşnükli. Hasaplary galdyran tutuş bir milliony beýle aňsat gizläp bolmaz we aklap bolmaz.
  Beýleki aýallar bolsa şeýle mukdarda utanýardylar.
  Dolandyryjy çekiçini göterip, gygyryp başlady:
  - Bir gezek million dollar, bir million dollar iki, million dollar üç ...
  Enaelena gaty gygyrdy:
  - Bir million dollar we başga bir dollar!
  Başlangyç dolandyryjy:
  - Bir million dollar we ýene bir gezek dollar ... Bir million ...
  Burkadaky aýal gygyrdy:
  - Iki million dollar!
  Zalyň içinden bir ses çykdy. Bu mukdar şeýle boldy, on müň professional gigolony iki sagat ýa-da bir sagatda ýigrimi müň jelep kärendesine alyp bilersiňiz. Şeýle mukdarda suratlar, gymmat bahaly tohumly bedewler satyn alyndy, eýýäm villa gurup, iň kiçi ýahta satyn almak mümkin däl. Diňe bir gije.
  Slawa haýran galdy we gözleri ulaldy: entegem näçeräk çykdajy edýär! Bagt.
  Zaldan gelen ýaş gyzlaryň biri, öýkeniniň ýokarsynda söwda şertnamasynyň tolgunmasyna baş goşan bolsa gerek:
  - Iki million we bir dollar!
  Müdir gygyryp başlady:
  - Iki million we bir dollar gezek! Iki million we bir dollar iki! Iki million we bir dollar - üç ...
  Burkadaky aýal gygyrdy:
  - Bäş million!
  Zalda aýallaryň arasynda bir ses çykdy. Bu eýýäm ummasyz mukdar, biri baýlyk aýdyp biler. Bularyň hemmesi diňe bir gijede. Diňe däli diýip bilersiň. Bäş million töweregi!
  Kellesi aýlanýan we utançdan we tolgunmakdan titrän Warbler, oglan gygyrdy:
  Umytsyz we elhenç bu garaňkylykdan gorkýaryn,
  Hiç haçan gaýdyp gelmejek ýerimden ...
  Bu degişme, nähili gowy degişme
  Bir düýş düýş, indi oýanýaryn!
  Baş müdir yglan edip başlady:
  - Bäş million dollar! Bäş million dollar - iki! Bäş million dollar üç ...
  Soňra göwher gulakhalkaly aýallaryň biri alyp, berdi:
  - Bäş million we bir dollar!
  Zalyň içinden bir ses çykdy. Bu mukdar diňe däli boldy. Mysal üçin, geçen asyrda Japanaponiýaly biri Wan Gogyň suraty üçin ýüz dört million dollar töläp, rekord goýdy. Thereöne ol ýerde nähili surat bardy: daub! Wan Gogy ömründe hiç kim satyn almak islemeýändigi geň däldir.
  Stillöne şonda-da, gigolo bilen bir gije gaty köp pul töleýärsiňiz.
  Dolandyryjy ýene göwresini galdyrdy we gygyryp başlady:
  - Bäş million we bir dollar - bir! Bäş million we bir dollar - iki! Bäş million we bir dollar - üç ...
  Burkadaky aýal gygyrdy:
  - On million dollar!
  Zalda başga bir ses. Käbir aýallar indi özlerini saklap bilmediler we aşa tolgunmany ýeňletmek üçin barmaklaryny ýa-da titremelerini aýaklarynyň arasynda ýapyp başladylar. Şeýlelik bilen bu pikir edip bolmajak şertnama olary aldy. Bu hakykatdanam gaty gowy boldy.
  Şöhrat däli boldy: on million dollar! Bu mukdaryň dörtden bir bölegi oňa degişlidir. Ol diňe bir mafiýanyň öwezini dolman, özi-de baý we abraýly adama öwrüler. Soň bolsa gaty ajaýyp geljege garaşýar. Burkanyň aşagyndaky aýalyň ýaş, ýakymly sesi bardy, hatda erkekleriň hiç zady surata düşürmegine näme päsgel berýändigi hem belli däl. Dogry, köp aýallar erkekleriň üstünden doly ygtyýar almagy we düşekde buýruk bermegi halaýarlar. Şeýdip, titremäniň ýerine ýa-da köçedäki erkekler gigolos satyn alýarlar.
  Slawa henizem ýaş we görmegeý. Ilesylgyranda bolsa, dişleri nähili ýalpyldawuk. Hakykatdanam, gaty ýakymly we ýakymly, şekilli ýigit. Garaz, muny nädip geçmeli we nädip geçmeli? Bu hakykatdanam älemdäki iň uly sowgat.
  Bu mukdar eýýäm gadagan edilipdi. Şeýle howply sözleri kesmek.
  Dolandyryjy dişlerini gysyp:
  - On million dollar gezek! On million dollar iki! On million dollar üç ...
  Enaelena, çekiç ýykylmanka, gaty gygyrdy:
  - On bir million!
  Zaldaky ses has güýçli. Aýallaryň biri gygyrdy:
  - Ine, etekdäki täjir!
  Slawka sesini çykardy:
  - Siziň gigoloňyz has gymmat,
  Hakykatdanam gymmatly zat!
  Dolandyryjy çekiçini göterip, gygyryp başlady:
  - On bir million gezek, on bir million iki! On bir million üç ...
  Bu ýerde enaelena gorkdy. Şahsy mukdarda beýle mukdarda pul ýokdy, diňe boýnuýogynlygy sebäpli gygyrdy. Adamsy bu zatlary bilse, oňa-da bolar. Aýrylyşan halatynda-da, ştatyň käbir ýerlerini suda berer. Erkin bol. Iň bärkisi, gaty ajaýyp boljak dünýäni aýlanar.
  Adamsy ony Moskwadan goýbermez - şeýdip, ir öler!
  Emma çekiç üçünji gezek urulmanka iň soňky sekuntda perdedäki aýal jyňňyrdady:
  - millionigrimi million dollar!
  Aýallar titräp, içeri girdiler. Walker. Soň bolsa enaelena özüne tolgunma we özüne bolan ynamy duýdy. Bu örtükli aýal, belki-de ajaýyp baýdyr. Şeýdip, islegi üçin çyksyn. Goý, ýakymly, ýakymly we myşsaly oglanjygyň lezzeti üçin doly tölesin.
  Enaelena:
  - millionüz million dollar!
  Zal başlady we gygyrdy. Wah! Garaz, gaty görmegeý we egri oglan bilen gijäniň mukdary. Youngaş gigologa şeýle ýabany mukdarda maýa goýmak üçin nä derejede höwesli ýa-da aşyk bolmaly?
  Dolandyryjy çekiçini galdyrdy we:
  - millionüz million dollar! Millionüz million dollar iki! Üç ýüz million dollar ...
  Burkadaky aýal gygyrdy:
  - Iki ýüz million! - we goşuldy. - Sirki tamamlaň. Sizde beýle pul ýok we masgara bolarsyňyz!
  Enaelena sesini çykardy:
  - Muny nädip bilýärsiňiz?
  Perdeli aýal şeýle jogap berdi:
  - Bilýärin! Men aýdanymda, bilýärin!
  Dolandyryjy göwresini göterdi we:
  - Iki ýüz million dollar! Iki ýüz million dollar iki! Iki ýüz million dollar üç ...
  Soňra zaldaky aýallaryň biri gysdy:
  - Iki ýüz million we bir dollar!
  Dolandyryjy ýatlatdy:
  - Mukdaryny doly tölemeseňiz, zyňylarsyňyz we auksion otagyna hiç wagt rugsat berilmez.
  Gara äýnekli aýal baş atdy.
  - Bilýärin! Quiteöne gaty taýýar!
  Müdir gygyryp başlady:
  - Iki ýüz million we bir dollar gezek! Iki ýüz million we bir dollar iki! Iki ýüz million we bir dollar üç ...
  Perdeli aýal:
  - Bäş ýüz million dollar!
  Zalyň içinden bir ses çykdy. Aýallar aýaklarynyň arasynda massaage edip, titremeleri has güýçli ulanyp başladylar.
  Slawka birden erkeklik kämilliginiň peselip başlandygyny gördi. Uzak wagt bäri tolgunýar. Soň bolsa ýandy.
  Höwesjeň aýallaryň arasynda münberde lapykeçlik ýaňlandy.
  Dolandyryjy çekiçini göterip, merjen dişlerini gysyp gygyryp başlady:
  - Bäş ýüz million dollar! Bäş ýüz million dollar iki! Bäş ýüz million dollar üç!
  Agyr arakesme boldy we dolandyryjy yglan etdi:
  - On sekiz ýaşly Wýaçeslaw Kolobkow ýaş gigolo, perdeli bir aýala bäş ýüz million dollara satyldy!
  Aýal baş atdy.
  - Hasabyňyzdan pul geçirerin! Indi ol bütin gije meniňki bolar!
  Slawkanyň üstüne perde atdylar. Güýçli, myşsaly boýnuna zynjyr dakyldy.
  Oglan ýalaňaç aýaklaryny täze hojaýynynyň arkasyna şarpyk çaldy.
  Dolandyryjy:
  - Ol gijäniň guly! Ony öldürmäň ýa-da maýyp etmäň!
  Perde geýen bir aýal ýigidiň ýanyna geldi. Erkek kämillik üçin eli oglanjygy alyp, tutdy. Derrew ýene turdy we çişdi. Slawka bolsa utançdan we utançdan güýçli gyzardy.
  Aýal ýüzüni açdy. Ol ýigrimi bäş ýaşdan uly bolmadyk, gündogar, gara saçly gözellikdi. Hawa, hakykatdanam gaty owadandy, ýüzünde kosmetika yzlary ýokdy.
  Slawka gürledi:
  - Hawa, özüňiz gije pul alyp bilersiňiz!
  Aýal baş atdy.
  - Bilýärin! Näme üçin saňa beýle ýabany pul goýandygymy soňrak aýdaryn! Oňa çenli, otaga gideliň! Wagt gysga we ömrümde iň soňky gezek söýgüden lezzet almak isleýärin!
  Oglan geň galdy
  - Näme üçin iň soňkusy?
  Aýal jogap berdi:
  - Sebäbi men, şazada Esmigul, zyna üçin ölüm jezasyna höküm edildi! Ertesi gün daň atanda kellämi keserler!
  Slawka teklip etdi:
  Şonuň üçin gaçmaly!
  Şazada uludan demini aldy:
  - Alladan gaçmajakdygyma ant içdim! Şonuň üçin, ölmezinden ozal adamym maňa hasaby berdi we şu günler isleýän zatlarymyň hemmesini etmäge we satyn almaga rugsat berdi!
  Slawa gygyrdy:
  "Şonuň üçin sen şeýle jomart!" Tygşytlamagyň manysy ýok!
  Baş atyp, jogap berdi:
  - Maňa gowy hyzmat etseňiz we göwnüme bolmasa, size bir köşk, ýahta we başga näme isleseňiz, bir topar maşyn satyn alaryn! Şonuň üçin synap görüň!
  .Igit baş atdy.
  - Men size hyzmat etmäge taýyn we begenýärin!
  Bu ýerde aýratyn, kaşaň otaga girdiler. Aýal özi bilen ýeke galdy. Ol mylaýymlyk bilen eşiklerini çykardy we ajaýyp owadan bedenini açdy. Slawkanyň erkeklik kämilligi ýarylmaga taýyn bolup çişdi.
  Nakedalaňaç şa gyzy baş atdy.
  - Gel, meniň bilen suwa düş!
  Bir ýigit we bir ýaş aýal doly altyn bilen hajathana girdiler.
  Armyly akymlar döküldi. Gözel jesetleri ýuwup başladylar.
  Aýal baş atdy.
  - Dili nähili ulanmalydygyny bilýärsiňiz!
  Slawka baş atdy.
  - Elbetde!
  Şazada Esmigül baş atdy.
  - Şonuň üçin köp zähmet çekiň! Gel, owadan oglum!
  .Igit dyza çökdi, ýüzüni aýaklarynyň arasyna sokdy, gözelligiň owadan syrylan bölegine girdi we dili bilen, janyny aýaman we joşgun bilen işläp başlady.
  , Aş, owadan aýal göwünjeňlik bilen iňňildi. Ol gaty begendi.
  Slawa hem güýçlendi. Artykmaç mertebesini nädip agyrdyp, ýakdy. Ol işledi we ak pata aldy.
  Şazada iňňildedi we ahyrsoňy has güýçli gygyrdy-da, güýçli orgazmda titräp, egildi.
  Soň bolsa özi dyza çökdi we ýüzi ýigidiň içegesine ýakynlaşdy. Indi bolsa tolgundyryjy, yssy, ýakymly ysly horazy, dodaklary bilen ýaş we owadan bedewi gujaklady. Ol öz dili bilen işläp başlady.
  Warbler entek tohum taşlamazlyga mejbur etdi. Bir aýal, Moskwadaky iň owadan we görmegeý ýigit, erkek kämilligiň kellesi, ýalamak, ýylmanak, süýji, işdäaçar bolmakdan lezzet alsyn.
  Şazada bir agza, dil we dodak bilen işleýär. Bu onuň üçin diýseň ajaýyp we owadandy.
  Warbler, ahyrsoňy, özüni saklap bilmedi we gutardy. Ol tupanly, süýji ýangyç, ýaşlyk tohumyny zyňdy. Şazada açgözlik bilen dili bilen ýalady, ýekeje damjany hem sypdyrmady. Soň bolsa buýruk berdi:
  - Indi bolsa garganyň keşbine gireliň! Men seni ýalap, sen bolsa ýalajak!
  Slawa ylalaşyp baş atdy. Dili ýene-de ussatlyk bilen we şazadanyň klitorisini massaage edip başlady. , Aş, owadan aýalyň dili we dodaklary ýene çişmäge we gyzmaga mejbur edilse-de, muskulyň ýaş, elastik agzasy we gaty owadan we ussat gigolo!
  
  SÖEGI WE GARAŞAN GUL.
  BELLIK
  Biziň döwrümizdäki ýaş fella ilki şa aýal bolýar. Emma aşa zalymlyk üçin hudaýlar ony ýalaňaç gula öwürýärler. Şeýle-de bolsa, ýaş aýal elfler tarapyndan gulçulykdan azat edilýär we super başdan geçirmeler başlaýar.
  . 1-nji bap
  Agripina dabaraly çäräni gördi. Tagtdan çykyp, şaý-sepler bilen bezelen tagtda oturan ýaly. Kellesine ýyldyzlar bilen bezelen täç goýulýar. Dünýäniň ähli prezidentleri, monarhlary we beýleki hökümdarlary dyza çöküp, ony öwýärler.
  Salam asmana göterilýär we toplar urulýar. Hemme zat ýalpyldawuk. Ol indi Earther planetasynyň imperatory. Oňa janköýerler aýdylýar we orkestrler çalýarlar. Oturan tagt otagy bolsa "Luuzniki" stadionyndan elli esse uludyr. Onuň tutuş goşuny bar. Gysga yubkaly, ýalaňaç aýakly, arkasyndan pulemýotly müňlerçe owadan gyz oňa salam berýär we aýdym aýdýar:
  Sen beýik taňrysyň
  Peoplehli adamlaryň imperatory ...
  çäksiz element,
  Enemieshli duşmanlaryňyzy öldüriň!
  Agripina dişlerini dişledi we gygyrdy:
  Duşmanlary tangentde kesdim
  Olary gaty çalt urdum ...
  Hemme zat gowy bolýar
  Men şa aýal, tomaşaçylaryň hemmesini bilemok!
  Şondan soň ilkinji pidany özüne getirdiler. Ol on dört töweregi owadan, adalatly saçly, myşsaly ýetginjek Pawluşa boldy. Ol diňe gyzyl ýüzmek üçin, elleri we aýaklary bilen. Oglan gamçy bilen ýenjildi we dyzyna çökdi.
  Agripina elinde tikenek simleriň agyr gamçysyny alyp, Pawluşany gysdy. Oglan gaty agyrydan gygyrdy. Aaş, güýçli, muskul aýal ony gamçylamagy dowam etdirdi we dişlerini dişläp aýdym aýtdy:
  - Oglanlarym, balam,
  Bu sagatda uklamarsyňyz
  We görünýän şiş alarsyňyz,
  Yzyňa gamçy!
  Güýçli aýal oglanjygy urýardy. Deriniň ýarylmagy we gan akmagy üçin. Pawluşa çydap bolmajak azaplardan gygyrdy.
  Birden elhenç gykylyk eşidildi. Köşk ýykyldy, diwarlar ýykyldy. Ondan öň iki gylyçly ullakan, ýalpyldawuk perişde peýda boldy.
  Underyldyrymly ses:
  - Siz, dünýä imperatory, ähli çäklerden geçdiňiz! Munuň üçin jezalandyrylarsyňyz. Gudratygüýçli Hudaý senden ähli güýji alar we özüni beýgeldýäni masgara eder.
  Ningyldyrym çakdy. Köşk, ähli hyzmatkärler we döwlet baştutanlary gitdi.
  Agripina bolsa kaşaň eşikleriň we täjiň ýerine zynjyrlarda ýarym ýalaňaç gul bolup çykdy. Arealaňaç aýaklarynda we ellerinde agyr polat zynjyrlar bardy. Beden ýalaňaç diýen ýalydy - diňe bir eşik.
  Ony beýleki ýalaňaç gul gyzlar bilen bilelikde gysdylar. Arealaňaç, güýçli aýaklary çölüň gyzgyn çägesini ýakdy.
  Güýçli, örän muskully aýal Agripina, başyny ýokary tutup, gul boldy. Gözegçiniň jezasy onuň arkasyna düşdi.
  Gamçy sygyrdy. Gözegçi hatda adam däldi. Bu ullakan, gyrymsy aýy we gaty nejis we ýigrenji krujka. Düýäniň üstünde oturyp, öňki, dünýä imperatoryna bar güýji bilen urdy.
  Agripina agyrdy we iňňildi. Ol tussag edilenden soň gözleg otagyna nädip äkidilendigini ýadyna saldy. Mehli eşiklerimi çykarmaga mejbur etdiler we güýçli, gyzjagaz bedenini barlap başladylar. Muny ak eşikli birnäçe aýal etdi. Bu keselhana, türme däl-de, şmon däl-de, lukmançylyk barlagy ýaly.
  Soň bolsa aýnanyň öňünde oturmagy buýurdylar we çyralar bilen yşyklandyryldy. "Agripina squat" elbetde aňsat. Whiteöne ak donly birnäçe aýal size höwes bilen seretse, ýakymsyz. Hereket edende gaty köp aýlanýan güýçli, nagyşly muskullara haýran galýarlar.
  Olaryň gözleri höweslidir. Agripina, deriniň tekiz, arassa, ösen döşi we giň bagryna garamazdan, gyz däl-de, myşsalary bolan gaty güýçli ýaşlaryň bedenine eýe. Emma eginler giň.
  Agripina egilýär, ýöne her kim oňa durmagy buýurmaýar. Ol eýýäm derläp başlady we reňklenen derisi ýalpyldaýardy, şonuň üçinem ol gadymy, grek söweşiji taňrysynyň heýkeline meňzeýär.
  Ahyrynda gözleri bilen iýmekden bizar boldy. Geýim geýen aýal gözegçi meýdançada durmagy we eňegini ýörite dynç alyşda goýmagy buýurdy. Şondan soň näzik, rezin elliklerini çykardy we eňegini gysyp, barmaklary bilen Agripinanyň agzyna ýetdi.
  Olar ýuwulmadyk, derli. Ol ýaňaklaryna we diliň aşagyna çykdy. Agripina muňa gaharlandy we ony itekledi we möňňürdi:
  - Ellik geýiň, ganhor! Infectokaşarsyňyz!
  Şondan soň nähilidir bir utandy we gözleg bes edildi. Tatuirowkalar görüner ýaly, ýalaňaç surata düşdi. Diňe barmaklary däl, eýsem aýaklaryň ýalaňaç aýaklaryny hem aýladylar. Hatda ol ýerde neşe serişdeleriniň bardygyna şübhelenýän rentgen arkaly aşgazany ýagtylandyrdylar.
  Şondan soň meni suwa düşürdiler. Hatda bir sabyn, soň bolsa polotensa berdiler. Ondan soň eşik geldi.
  Agripina türmeden aýratyn gorkmaýardy. Munuň tersine, iň möhüm we salkyn boljakdygyna ynanýardy.
  Emma kamerada birneme adam ýygnandy, on iki gyz bardy, çelekleriň ysy bardy.
  Derrew olary gurdy we arassalady. Soň bolsa menden hajathana düzeltmegimi haýyş etdi. Olar hem ony diňlediler.
  Agripina hatda suddan öňki tussaghanada-da salkyndy. Ol meni boýun egdirip bilerdi.
  Nowöne indi onuň töwereginde zynjyrly iki onlarça gyz we gamçyly bir topar ork bar.
  Bu aýylar Agripinany gaty ýenjip başladylar. Şeýle bir agyrdy welin, hatda bu gahryman aýal-da ejir çekip aglady we rehim sorady. Aslynda bu bir düýş gören ýalydy. Soň bolsa boýnuny zynjyrladylar, bu düýbünden çydap bolmaýar.
  Agripina gumuň üstünden geçdi. Onuň keýpi pesdi. Ony urýarlar we dyrnaýarlar, ganly gümürtikler bilen örtülýär. Gandallar gysylýar we metal ýalpyldaýar.
  Agripina dymýar. Gum yssy we ýalaňaç aýaklary agyrdýar. Entegem hiç zady ýok bolsa-da, söweşler we türgenleşik wagtynda aýaklary doldurylýar. Gul gyzlar hakda näme? Olaryň köpüsi elmydama ýalaňaç gezmeýärdiler we aýakgaplary beýle bir gödek däl. Şeýle bir ýanýar welin, hatda çişikler hem ýüze çykýar.
  Womanaş aýal ýöräp, gorkunçlyk bilen pikirlenýär: zynjyrlarda we wagtal-wagtal arkasyna gamçy düşýän gul. Soonöne basym gozgalaň turuzar we bu planetanyň üstünden güýç alar.
  Güýçli, muskully aýal orklaryň ünsüni özüne çekýär. Wagtal-wagtal ony gamçy ýa-da tikenek sim bilen urýardylar.
  Agripina gygyrdy:
  - Gowşak urmak!
  Şol pursatda hemme zat üýtgedi. Has takygy, ýiti, mylaýym oklar gümmeziň aňyrsyndan orklara uçdy. Gaýgysyz aýylary jezalandyryp, gözlerinden çykyp, içege we döşüne tikdiler.
  Agripina ony alyp, zynjyrlary gysyp, orkada ylgady. Kellesini zynjyr bilen deşdi.
  Ol aýdym aýtdy:
  - Men şeýtan ýaly! Men paýtagty ýok ederin!
  Elfler diri galan orklaryň üstüne bukuldy. Kiçijik we nepis ýekegözlerde bu ajaýyp adamlaryň wekilleri boldular.
  Orklar çalt öldürildi we kesildi. Şondan soň gyzlar zynjyrdan boşap başladylar. Şeýle hem, jadyly taýajyklaryň jadysynyň kömegi bilen Agripina hem zynjyrlanmady.
  Womanaş aýal azat boldy. Myşsalaryň inçekeseli bilen güýçli.
  Şondan soň onuň tutuş gyzlar topary bardy. Indi owadan söweşijiler çölde ýalaňaç, kesilen aýaklaryna möhür basdylar.
  Agripina dişlerini dişledi:
  Theol egriniň üstünden geçýär,
  Arealaňaç aýakly gyzlar ...
  Evilamanlygy ezmek üçin kirpiklerden ýadadyňyz,
  Men öz bagtymy masgaralamak isleýärin!
  Gyzlaram gaty gaharly we söweşiji boldular. Aýdym aýtmak we bökmek islediler. Aslynda aýaklary tükeniksiz, ýykylan, deşilen hem bolsa ajaýyp.
  Ine, bir topar ýöriş. Olar bilen ýekeguşlar we ýaýlar bilen elfler bar.
  Agripina özüne güýç duýýar we aýdym aýdýar:
   Spartak döwründen bäri - bu iman ýaşaýar,
  Dünýäde hiç wagt gul bolmaly däldir!
  Ussat gödek bolsa - garnyny peç bilen gyzdyrýar,
  Daýhan sowukda doňup galdy - ykbal däldigine ynan!
  
  Rus ýigit Spartak - bize gylyç çekdi,
  Onuň arkasynda ezilenleriň derýasy tükeniksiz ýokarlandy ...
  Erkek bolsaň - hormat durmuşdan has gymmatly,
  Durmuşyň dünýäniň bagtynda akmagyny isleseňiz!
  
  Stenka Razin gullaryň düşelgesini düzeltmek isledi,
  Wesýet bar, her kim dolandyryp biler ...
  Onuň ýaly adamlar utanç kabul edip bilmediler,
  Olaryň arkasynda adamlar - sanap bolmajak goşun bardy!
  
  Gynamalar, taýaklar we taýaklar - patyşalaryň argumentleri,
  Her kim asyrlar boýy hemme zady ele almak isleýär!
  Freedomöne azatlyk, maňa ynan, bir mil çörek we bal,
  Şeýle düýş uzak wagt bäri ýüregimizde ýanýar!
  
  Underyldyrym geldi - Oktýabr, indi bolsa güýjümiz,
  Fireurt ot alýar, köp gan we agyry!
  Emma Isa dowzahda dogry çukura ýol bermez,
  Gaty ýenjilen adam ýagşylykda bagtly bolar!
  
  Lenin gapyny açdy, Stalin batyrgaýlyk bilen alyp barýar,
  Her ädim bilen mukaddes maksada ýakynlaşýarys!
  Emma şeýtan geldi, kyrk birinji erbet ýyl,
  Indi ganymyz, akym ýaly, damardan gusýar!
  
  Biz siziň bilen bir ýurt; biziň abraýymyz siziň durmuşyňyzdyr,
  Rus halkyny hiç haçan dyzyna salmaň!
  Russiýany sakla, Watan üçin söweş,
  Bu nesilleriň edermenliginiň manysy we duzudyr!
  
  Fuhrer erbet jeset, Rus bolsa äpet,
  Özbek we rus bilen bir çeçen birleşýär!
  Kommunizm monolit, ruh üçin ideal,
  Garşydaşlaryň polklary bolsa torty döwýärler!
  
  Kosmos ýaşlary çagyrýar - şahly surnaýlar çakylyk bilen,
  Marsyň aňyrsynda täze serhet bolar!
  Biz kommunizmi gurýarys - rubly ýatyrdylar,
  Raýatlygyň ähmiýeti ýok!
  
  Bütin älem indi gyzyl öwrüler,
  Jennete barýan derwezeler - gyzyl ýyldyzlar bolar.
  Ynsan başgalaryň doganydyr - geçmişde guduz haýwan,
  Söýgi, gözellik arassa aýdymlarda aýdylýar!
  
  Şonuň üçin gödekligiňizi we ýaltalygyňyzy gaýgyrmaň,
  Watan üçin laçyn ýaly söweşýäris!
  Siz söweşijiler gije-gündiz işleýärsiňiz,
  Erem bagy näme gülläp, süýji suw bererdi!
  Agripina ýalaňaç topary bilen bilelikde aýdym aýtdy. Birdenem özüni kommunizm üçin öýdýän. Agripina Sowet döwrüni bilmeýärdi: gaty ýaşdy. Tizara otuz ýedi ýaşynda, indi bolsa 2023-nji ýyl. Onda Sowet güýji barada näme ýadyna düşüp biler? Bu onuň gözünde we aňynda bir rowaýat. Agripina, olaryň aýdyşy ýaly, öz döwrüniň çagasy. Elbetde, Sowet döwrüne degişli iň gowy synlary eşitmedim. Aslynda banan ýaly bir zat hem ýetmezçilik edýärdi. Hawa, süýji, sakgyç hem. Jinsler seýrek bolýardy. Gorbaçýowyň döwründe hatda ajy arak we çilimler tekjelerden ýitdi. Uzyn nobatlar, talonlar, kartoçkalar, boş dükanlar, umumy ýetmezçilik - adamlar Sowet döwrüni şeýle ýada salýarlar.
  Hiç kim olaryň yzyna gaýdyp gelmegini islemedi. Her niçigem bolsa, Moskwada kommunistler 90-njy ýyllaryň kyn günlerinde-de sesleriň ujypsyzja bölegini ýygnady. Emma Agripina gaty baýdy we elbetde kapitalizm üçinem. Onda näme üçin birden çepçi pikirler hakda aýdym aýdyp başlady?
  Womanaş aýal eňegine eli bilen degdi we pyşyrdady:
  Jennetiň saýlanan patyşasy,
  Patyşamyz arwah-jyn ýalydyr ...
  Patyşamyz, ykbalyň habarçysy
  Patyşamyz diňe sen!
  Lusifer! Lusifer! Lusifer! Lusifer!
  Agripina muny ýabany şatlyk bilen alyp aýdym aýtdy:
  - Sen beýik Lusifer, ýagtylyga şöhle saç,
  Urşuň mukaddes gylyjy - syry kesiň!
  Againene-de gyz, has dogrusy, uly we tejribeli aýal aýdym aýdyp başlady;
  Patyşamyz, jennetiň habarçysy,
  Patyşamyz arwah-jyn ýalydyr.
  Ykbal tarapyndan saýlanan patyşamyz,
  Patyşamyz diňe sen!
  Lusifer! Lusifer! Lusifer! Lusifer!
  Ine, söweşiji çölde aýdym aýdyp, basdy. Onuň keýpi ýokarydy. Näme üçin kämillik ýaşyna ýetmeli däl?
  Emma bu ýerde ýene-de tolgunyşyklar görünýär. Elfler orklaryň ýakynlaşmagy barada signal aldylar. Aarym tegelekde hatara düzüldi. Atlylaryň ýarysy elfdi. Nakedalaňaç diýen ýaly, ýöne gymmat bahaly şaý-sepler bilen örtülen owadan gyzlar.
  Elbetde, olar öldüriji söweşe taýýardylar.
  Agripina ýalaňaç, güýçli aýagyna möhür basdy. Elinde agyr ýaý peýda boldy. Köp oky saklap bilýän uly.
  Gyz, has takygy, zenan gahryman aýdym aýtdy:
  Gan dökýänlerden bulutlar uçdy,
  Uzak bolmadyk ýerden dowzah atyldy!
  Pentylan panzwale süýräp barýar, möňňürýän samsyk,
  Bulutlar gan bilen ýakyldy!
  
  Tolkunlar ýanýar, dowzah tupany ýaly sepilýär,
  Iň batyr batyrgaý goşun bilen duşuşar!
  Owadan owadan aýallary gorarys
  Biz ata-babalarymyzyň eden işlerine mynasyp bolarys!
  
  Landerim, nähili agyr agladyň,
  Garşydaş ýüz ýara yz galdyrdy!
  Letöne geliň, orklary taşlalyň, derrew pyýada çykýarys,
  Ashingyllaryň keseli uzak bolmaz!
  
  Ölüm bulutlaryň aňyrsynda ak bolýar,
  Emma pikirlerimiz jennete ýyrtyldy!
  Meşhur jenaýatçylary tozana öwüreliň,
  Orklary ýyrt, bil, bil!
  
  Parahatçylygy we garrylygyň çüýremegini bilemzok,
  Biz mukaddes Watanymyzyň çagalary!
  Brightagty zatlaryň hemmesi aýylar bilen söweşdi,
  Bu kökleri güýçlendiriň!
  
  Erbet bomba güýç bilen ýaryldy,
  Gabygyň ýarylmagy bize näme gerek, bu ýyldyrym!
  Elfi söweşijileri köp zady başarýarlar,
  Topokarky bolsa Fuhrer üçin aşaky bolar!
  
  Werasty dowzah, dowzah alawlandy,
  Theolbarsyň ýyrtyjy agzy "igerolbars" bilen süýrenýär!
  Allhli ýadawlyk bada-bat uçup gitdi,
  Gyzykly oýunlaryň wagty gutardy!
  
  Elindäki granat, öldüriji zyňmak,
  Ine, berk alnan "igerolbars"!
  Tartar gazanyndaky gazanda Fuhrer,
  Dünýäni elflere açmazlyk üçin!
  
  Aýy gaharly wolleýlerden titreýär,
  Ine, baýdaklaryň Reýhstagynyň üstünde uçýan baýdak!
  Watan üstünde gün ýaşdy,
  Galyberse-de, Orc Reich tozana we kül boldy!
  Agripina aýdym aýtdy, beýleki gul gyzlaram elfleri aldy. Hemme zat ajaýyp we ajaýyp görünýärdi.
  Gul gyzlaryň ellerinde ýaý bardy, är-aýalyň hatda haçlary hem bardy. Setiri çekip, ok atyp başladylar. Bir ýaýda ylgadylar we öňe barýan orklary deşdiler.
  Aljyraňňy we ysly bu haýwanlar ýabany we frenetiki gahar bilen söweşe girdiler.
  Bu hakykatdanam söweşdi. Elfler ýalaňaç diýen ýaly ýaýlaryndan atýardylar. Erkek elfler bolsa has güýçli we öldüriji haçlary ulandylar.
  Boltlary uly güýç bilen zyňdylar. Tüweleýe çykýan orklary aýlady we deşdi. Olara agyr degdi.
  Elfleriň biri, gymmat bahaly täç geýip, aşak egildi:
  - Mukaddes söweşde ýeňşimiz bolar! Elwiş baýdagy öňe - ýykylan gahrymanlara şöhrat!
  Şeýdip, ýalaňaç aýagy bilen sim çekip, uly oky atdy.
  Againene-de, gygyrýan ýaly:
  - Hiç zat bize päsgel bermez! Hiç kim bizi ýeňmez!
  Elfler, gul gullar bilen bilelikde, oklary okladylar. Olary doly doldurdy. Bu söweşiň gaty agressiw panoramasydy.
  Söweşijiler ajaýyp we düşnüksiz güýç görkezip, diňe super boldular.
  Soň bolsa ýene-de özüne çekiji we gaty oýnaýan adamlaryň aýdymlary.
  Bir teňňeden has anyk zat ýok
  Ol hakykatdanam ýalansyz şöhle saçýar!
  Aslynda, iki esse dünýäniň hökümdary,
  Onuň goldawy güýçli gylyç we galkandyr!
  
  Onda butparaz taňrylar gizlenendir,
  Gün ýaly, şöhle saçýan altyn ýüz ...
  Garakçylar-parazitler bar bolsa-da,
  Kalbyň söwdasyna kim başlady!
  
  Şaýy pul, bu but we baş perişde,
  Ol hemme zady halas ediji, ýok ediji.
  Altyn bolmasa, hakyna tutulan damask azalýar,
  Pul bolmasa üstünlik söweşde bolmaz!
  
  Emma näme isleýärsiň, adam ýüregi,
  Ölmezligi satyn almak üçin aw ...
  Açgözlik bilen bagtyň gapysyny açmak üçin,
  Asyrlar boýy durmuş sapaklaryny dokamak üçin!
  
  Doubleöne iki esse hem alyp bolarmy?
  Altyn tegelek düýş görmäge ukyplymy?
  Garry goja salam bilen gelmezligi üçin,
  Morgada maňlaýyna möhür basmady!
  
  Bir teňňe köp bagt gerek bolsa-da,
  Günä bilen meşgullanmak üçin!
  Manöne adamyň hyjuwdan güýji ýok,
  Gyzlar, horaz üçin tüwi ýaly!
  
  Aşgazana köp zat almak isleýär,
  Sogan, ananas funtyny iýiň.
  Gabra iýip bilmeseňizem,
  Pul bilen gaty salkyn bolsaňyzam!
  
  Tabyt, hatda gaty gymmat,
  Sebäbi onuň patyşalar üçin ýeri bar!
  Galyberse-de, bir perişde görnüşinde nol çyzar,
  Maňlaýyna urmak we beýnimize taýak!
  Elbetde, söweşijiler söweşde pes däl. Orklar agyr ýitgiler çekip, söweşiň arasyna girenlerinde, gözellikler gylyçlaryny atdylar.
  Albina ýylgyrdy. Derrew iki gylyç peýda boldy. Olary aýlady, ýel degirmenini öwürdi, iki sany kellesini kesdi we pyşyrdady:
  - Nädogry birine ylgadyňyz!
  Şondan soň ýalaňaç dabany bilen alyp, ork generalyny eňegine depdi. Gum torbasy ýaly ýykyldy. Döwülen eňeginden dişler gaçdy. Bularyň hemmesi gaty owadan we salkyn görünýärdi. Gyzlaryň hor bilen aýdym aýdýandyklary:
  Lorda Reb, günüň öçmezligini soraýaryn,
  Gyzyň nazary hemişelik ýaş bolsun!
  Dykma serdarymyz gaýalaryň üstünde ýokary göteriler ýaly,
  Kölleriň gapagy hrustaldan has arassa bolar ýaly!
  
  Reb nähili ajaýyp dünýä ýaratdy
  Onda kümüş iýdiler, akja bolsa ýakut!
  Gyz gözleýän, Hudaýyň ideal -
  Munuň üçin söweşlerde duşmanlary kesdi!
  
  Bir ýigidiň ýüreginde näme kyn?
  Bu dünýäde näme tapmak isleýär?
  Näme üçin gämi döwüldi?
  Uly meseleleriň çözgüdini nädip çözmeli?
  
  Hudaý, menem bagtly bolmagyny isleýärin,
  Jennet arzuwyňy tap!
  Şonuň üçin şowlulyk sapagy bozmaz ýaly,
  Patholuň aşagyna getirmek üçin balast-setir!
  
  Loveöne söýgi bolmasa ölçegde näme gözlemeli,
  Gyz üçin has gymmat näme bolup biler?
  Ganyň üstünde bagt gurmak kyn,
  Onuň üstünde diňe dowzah dowzahynda ýüzüp bilersiňiz!
  
  Aýralyk meniň üçin gynamalar
  Uruş henizem şeýle düýş görýär!
  Ine, aýlawda bir aýak, eýer at,
  Erbet ork jellady palta getirenem bolsa!
  
  Gyzlarymyzy doly alýarlar,
  Olary gynaýarlar we bedenlerini ot bilen ýakýarlar!
  Emma Fuhrere ýeňeris,
  Elfimiziň hiç haçan ölmändigini biliň!
  
  Erbet söweşden soň toý oýnalyň,
  Şonda çagalar gülerler!
  Olaryň hemmesi meniň üçin garyndaşlarym,
  Awda, ýagly oýun bolar!
  
  Dub, zümrüd ýaly, ýapraklary,
  Guyigit gaty gowy iş etdi diýdi!
  Wy consciencedan hrustal ýaly arassa bolsun,
  Diňe plýuslarda balansda sanlar bolar!
  Bular bu ýerdäki aýdymçylar, bu ýakymly we üýtgeşik gyzlar. Haýsy, eýýäm söweşip başlasalar, garagol aýylar olara garşy durup bilmezdiler.
  Agripina, ýüzüni gamaşdyryp, gygyrdy we gylyçlary bilen ýene iki sany kellesini kesdi:
  - Men hemme zady edip bilerin, senem görersiň!
  Soň bolsa ýalaňaç aýagyny agressiw we samsyk aýylaryň biri bolan ofiseriň içegesine geçirdi. Ol hakykatdanam toplaryny aldy we urdy. Bu hakykatdanam gyzdy - Supermen.
  Munuň garşysyna, sütükli aýylaryň goşuny güýçsiz bolar.
  Agripina ýylgyrdy we barmaklaryny agzyna sokdy. Ol bar güýji bilen üfledi. Elhenç, agressiw, gygyrýan ses eşidildi. Bu howadan derilen ýalydy.
  Söweş meýdanynda aýlanýan birnäçe ýüz sany ullakan möjek ýürek keselini aldy we doň ýaly ýykyldy. Olaryň ýiti tumşuklary süýrenýän orklaryň kellelerini deşip, süňkleri bölüp başlady. Göçme manyda Beýnini kakmak.
  Agripina gylyçlary bilen kebelek usulyny ýerine ýetirdi, uly toparyň bu aýylarynyň birnäçe kellesini kesdi we gygyrdy:
  - Gowy, hemme zat maňa tabyn,
  Bu düşnükli, düşnükli!
  Bütin ýer titreýär,
  Arealaňaç dabanyňyz bilen ezmek!
  Şondan soň, çydap bilmedik orklar lomaý uçuşa öwrüldi. Gyzlar we elfler olary yzarlamaga ylgadylar we şol bir wagtyň özünde söweş we agressiw aýdym aýtdylar;
  Gijeki düýş hemişe ýylan ýaly gelýär
  Siz oňa garaşmaýarsyňyz, ýöne ol gapydan sypýar!
  Sen bagtly, sahy iýmitlenýän maşgala,
  Adamlaryň haýwandygyny bilmeýärsiň!
  Ine, haýran galdyryjy orda hüjümi başlandy,
  Tatarlar bize oklar bilen ýuwýarlar!
  Weöne batyrgaýlyk üçin doguldyk,
  We agyr zarbalara çydaýarys!
  
  Gowy Hudaýyň bardygyny hiç kim bilenok
  Şonuň üçin adam zalym boldy!
  Ölüm bosagada kakýar -
  Weselwul şahlaryny otdan çykardy!
  
  Hawa, bu gadymy döwürler,
  Onda gaty gowy bolduk!
  Galyberse-de, bu meniň arzuwym däldi,
  Biz muňa uzak daglardan geçmedik!
  
  Hellöne dowzahda bolsaň
  Has dogrusy, agyry, gulçulyk, söweş dünýäsinde!
  Men henizem umydymy saklaýaryn
  Yourüregiňiz ähli ritmleri ursyn!
  
  Emma synaglar, bu biziň zynjyrymyz,
  Pikirleriň aňsat bolmagyna ýol bermez!
  Zerur bolsa, çydamalydyrys,
  Gygyrsaň, öýkeniňiň ähli güýji bilen!
  
  Şahyr, aýdym ýazýan we wagşy,
  Emma gyzgyn söweş meýdanynda däl!
  Watanyň erbet duşmanlary öler,
  Olary çalt we mugt jaýlanarlar!
  
  Indi al, Mesihe ýaýyňy ret et,
  Nyşanlary öpüp, özüňizi kesiň!
  Adamlara hakykaty aýtjakdygyma ynanýaryn,
  Baýrak hökmünde Reb köp peçuliýa berer!
  
  Darth Vader VS Şeýtan
  Uly demir ýaly görünýän Darth Waderiň söweş gämisi planeter planetasyna ýakynlaşýardy. Onuň arkasynda ölümi alyp barýan beýleki gämileri galaktika we älemiň ajaýyp esaslaryny bir dünýäden beýlekisine geçirdi. Burçly, kosmos imperiýasy Sith. Olaryň gapdalynda ýyrtyjy piranhalara meňzeş tertipli, bilimden daşgary totalitar Stelzanath.
  Maskadaky iki metrlik garakçy, tuwulgasynda giň eginleri we uly şahlary bar:
  Luk Skywalkerden gaçyp bilmersiňiz! Bu sen ýa-da men, ýöne ikimiziňem galaktikada ýerimiz ýok!
  Boýy we egin giňligi Darth Waderden pes däl, egrilik we ýeňil atletika Lyra Welimara ajaýyp büstüni işjeň silkdi. General gyzyň üstündäki söweş kostýumy düýbünden aç-açan bolup, bir çyzygy, muskully, gyzjagaz bedenini gizlemedi. Düwürtikli derisi kemsizdi, emzikleri üns merkezinde ýakut ýaly şöhle saçýardy.
  Darth Wader gözellige açgözlik bilen seretdi. Stalzanyň iki ýyldyzly generaly (kosmos imperiýasy şeýle bir gan döküşikli we gara Sitiň güýji bigünä çaga!
  Emma bagtsyz näme edip biler? Kibernetiki protez ulanyňmy?
  Lýra, pikirlerine päsgel berip, ýeňiş äheňinde yglan etdi:
  - Umytdan düşmäň, dostum ... Earther ýüzünde Süleýmanyň ýüzügi bar, şeýle güýçli jady bar, fonunda Luk Skywalkeriň güýji diňe çilim tüssesidir!
  Darth Wader maskasynyň aşagyndaky howany zor bilen goýberdi:
  - Özüme hakyky, janly beden alyp bilerinmi?
  Lyra, bürünç derisiniň aşagynda meşhur myşsa toplary bilen gülüp:
  - Jyn we ifrit islendik zady edip biler! Bu älemiň üstündäki güýçdir!
  Darth Wader sazdan aýdym aýtdy:
  - Hawa, bagtsyz älem asyldy,
  Erbet jynlaryň sansyz garaňkylygy!
  Süleýmanyň ýigrenýän ýüzügi -
  Başlady we kellesini kesdi!
  
  Emma Vaderiň lombard däldigini biliň,
  Hemişe boýuntyrygyň aşagynda gezmeli däl ...
  Erbet duşmanlary oda öwürýär,
  Dünýäleriň hökümdary bolar!
  Lyra jogap hökmünde tans etdi we mawy topa näzik, uzyn we ýiti barmagy bilen görkezdi:
  - Bu Earther!
  Owadan türgen gaty ses bilen aýdym aýtdy:
  - theer çukurda, ýer çukurda, Earther çukurda görünýär ... Biz partlaýjylary nyşana aldyk, aralygy ölçedik we adamyň öýüni oda ýakarys!
  Şeýle-de bolsa, gelmişekler tiz wagtdan begendiler. Eartheriň orbitasyndaky kosmos garaňkylygyndan onlarça uly harby gäminiň peýda bolandygy baradaky habar, gök planetanyň ähli gorkulary we hökümetleri arasynda iň güýçli howsala döretdi. Müňlerçe söweş ýaragy bilen keseki ýyldyzlar, köp sanly emitent adamlarda ýatdan çykmajak täsir galdyrdy.
  Elli gämi - ýigrimi bäş Imperial we ýigrimi bäş Stelzanath.
  Eartheriň üstünden dowzah güýji ... Näme üçindir adamlar gelmişekleriň parahatçylyk bilen gelendigine hakykatdanam ynanmadylar.
  Lyra Welimara, Darth Wadere teklip etdi:
  - earther togalagynyň ýüzlenmesini okaýyn!
  Gara Reb bu parça gaharlandy:
  - Näme üçin? Deň gämilerimiz bar!
  Owadan gyz güýçli, gödek boýnuny silkdi we gygyrdy:
  - Hawa, ýüzüňizi görenlerinde gorkýarlar ...
  Darth Wader ker ýaly gygyrdy, sesi ýolbars ýaly boguldy:
  - We ýerüsti adamlary gorkuzmaly! Goý, derrew penjelerini galdyrsynlar!
  Earther planetasyny ýok etmek we basyp almak tejribesini eýýäm başdan geçiren Lýra Welimara bir ses bilen aýtdy:
  - Wagt geldi, wagt geldi, radioda - Boýarskiý gürledi ... Içgili sesi bilen bütin dünýäni gorkuzdy!
  Gara lord dolandyryş skanerini ele aljak bolup, gologramma tarap ylgady. Lyra oýnaýan aýaklarynyň barmaklary bilen maskanyň arkasyndan Darty tutdy we garakçyny zyňdy. Waderiň söweş eşigi gaty gygyrdy we uçgunlar çykdy.
  Bürünç arfa Lyra gülüp başlady:
  - Eý, doňuz, aýalyň ilki bilen goýberilmelidigini bilmeýärsiňmi?
  Stalzanath imperiýasynyň giperion ýaraglary, emeli hemralara we ýer orbitasynda aýlanýan beýleki adam galyndy önümlerine uly ot açdy.
  Soň bolsa Lyra Welimaranyň özi peýda boldy. Derrew ähli ekranlarda peýda boldy, hatda telewizorlary we kompýuter monitorlaryny öçürdi. Nakedalaňaç we owadan görünýärdi, saçlarynda dört sany kibernetik saç bar, özüne çekiji we ýok ediji jady. Zalym güýç älemindäki hakyky hudaý!
  Iantagtylykly wiksen gijeki ses bilen gygyryp başlady:
  - linger togalagy! Seniň görgüli kiçijik dünýäňi basyp aljak däl. Imperiýany uly garnizon bilen ölçemek üçin bizden gaty uzakda. Gyzyň ýakut, topaz we zümrüd gözleri gaharly ýalpyldaýardy, hatda giperlazer şöhleleri ýaly ýanýardy. Ses hasam sowady. - Biz sizi ownuk-uşak ýerlere dargadarys we gipermagogravitatoryň kömegi bilen ruhlaryňyzy ýerasty dünýäsine, ebedi dowzah azabyna ibereris!
  Bu gorkunç ýalydy, ýöne şeýle zibilleriň ýalaňaç we gaty işdäaçar aýal tarapyndan ýetirilmegi gülki ýaly elhençlige sebäp bolmady!
  Şol pursatda gara maskaly howply ýüz peýda boldy we gykylyk ýaly gipertitani gilleri arkaly:
  - Gysgaça aýdanymyzda, Süleýmanyň ýüzügini size doly ýok etmezden ozal beriň!
  Lyra pyşyrdap, aşgarlanan döşüni silkdi:
  - Gaty agyry bilen ýok edildi!
  Darth Wader gyzyl çyra bilen parlaýan gylyjynyň berk gysylan elini silkdi:
  - We nägileliksiz kesýäris!
  Earther planetasynda kim güldi, kim aglady we nerw kolikasy bolup başlady. Mawy aýlawda diňe bir adam özüne hakyky şatlyk duýdy. Türkiýäniň prezidenti Erdogan ýuwaş-ýuwaşdan aýna ýakynlaşdy. Kukini görkezdi. Sag elimiň görkeziji barmagy bilen sazlaşykly bezelen ýalpyldawuk daşlara haýran galdym.
  Osman soltanlarynyň mirasdüşeri:
  - Süleýmanyň ýüzügini isleýärsiňizmi? Näme üçin ýüklemek üçin nemes wigwamyny bermeli däl?
  Dolog Wader, golografiki şekilleriň üsti bilen ýer ýüzüniň gaty şadyýan reaksiýasyny görüp, pyşyrdady:
  - Adamlara ultimatum yglan etmeli!
  Lira Welimar älemgoşaryň ähli reňkleri bilen parlaýan Zenki çykardy:
  - Bu näme?
  Darth Wader gözüniň düýpsüz guýularynda ýeňiş äheňi bilen düşündirdi:
  - Bu halkara söz. Niok edilmegi kepillendirilýär!
  Lýra gygyrdy we uzyn, monoatomiki taýdan ýiti dyrnaklaryndan uçgunlary gördi:
  - Eý, oglanlar! Diňe et ýok edilip bilner ... Magogravity - hasam sowuk bolar!
  Darth Wader täze, ajaýyp güýç bilen ähli grawomag emitentlerini açdy. Soň bolsa beluga ker edip başlady.
  Gara hojaýynyň nähili sesi bardy, hatda ýaraglaram akdy:
  - Ultimatum! Ultimatum! Men sizi ýok ediji hökmünde pozaryn!
  Lira Welimara ajaýyp büstüni sarsdyrdy we kaşaň bagryny öwrüpdi. Şol bir wagtyň özünde, ýerdäki halk döredijiligini ýada saldy:
  - Rus mafiýasy, sen ölüm dogurdyň! Wodorodly arak - weýran bolan erkek agza! Bizde kosmiki Sabantuýa güýji bar!
  Beýik Stelzanatyň söweşijileri aýdym aýdarlar:
  - Biz betbagt mör-möjek däl - superninja pyşbagasy ... Toplar - Çeburaşkanyň gulaklary - hemmesini pytraňňy ýaly ýakarys!
  Kosmos gelmişekleri ultimatum çykardy, ýöne netijesi ýok. Soň bolsa Lyra Welimara teklip etdi:
  - Geliň, salkyn görnüşde edeliň ... BASIC-e degmelimi?
  Darth Wader, ähli samsyklygy üçin - giperplazmatik zarýad bermezden beýniden näme alyp bilersiňiz?
  - Çyra çyrasynyň kömegi bilen agressiw gepleşikler geçirilende bolýarmy?
  Lyra gözlerini gamaşdyryp, ýalaňaç aýagy bilen atyň kellesi bilen barlanan iti itekledi. Küşt tagtasynyň, atyň we krokodiliň garyndysy gysyldy we gaharly depesini aýlady. General gyz aýagyny şeýle bir ýapyşdy welin, gyzgyn ultraplazma ýalaňaç dabanyna degdi we ýedi reňkli kellesini silkip gygyrdy:
  - Gözel ýok! Çyra çyrasynyň ýerine termokark bombasyny zyňarys!
  Darth Wader uzyn, ýylan ýaly klonlanan dilini gysyp, maskasynyň duzly gyralaryna tarap ylgady. Döwülen içki ýangyç dwigateli ýaly tüýs ýürekden gygyrýar:
  - Termokark bombalaryny, termopreon bombalaryny hasam gowy görýärin!
  Lyra gülkünç ýylgyrdy, ýene aýagyny gymyldatdy, bu gezek garynja ýapraklary bilen örtülen pişikde:
  - Preon bilen nahar bişirmegi bilmeýärsiňiz!
  Gara lord logiki jogap berdi:
  - Nädip bilmeseňiz, size öwrederis, islemeseňiz, mejbur ederis!
  Lyra dyrnakly esgeriň eňegini silkdi.
  - Giperplazmatiki atyş! Termokarkyň bir bölegi!
  Agyrlyk ýaragynyň giň çelgesinden gök tolkun çalaja ýanýardy. Adaty ululykdaky garpyzyň ululygyndaky kiçijik raketa planeter planetasynyň üstüne gaçdy.
  Welimaranyň lirasy aagondarha ýaly bökdi we Stelzanatyň birnäçe ýalaňaç söweşijisi.
  Darth Wader maskalaryny gülkünç ýylgyrdy.
  - Indi näme bolar?
  Shöne ýok etmek atyşy radarlara-da görünmeýär - çykýan foton uçuş ýyldyzynyň tizliginden has ýokary tizlik!
  Wladimir Putiniň hüjüm barada öwrenmäge wagty ýokdy. Käwagt nadanlyk Taňrynyň rehiminiň iň soňky işidir.
  Giperplazmatik Gehenna planeter planetasyndaky iň güýçli goşunyň baş serkerdesini ýuwutdy. Millionlarça adam bolup geçen betbagtçylyga düşünmezden ozal plazma we giperplazma bugardy.
  Haýwanlar ýüzlerçe müňlerçe ölüm howply dilleri bilen gülledi, hersiniň özboluşly öwüşgini we dinamiki weýrançylyk nusgasy bar.
  Browngirt goňur kömelek 500 kilometrden gowrak belentlige çykdy we partlama tolkuny birnäçe gezek obeer şaryny aýlap, hatda Amerikanyň Birleşen Ştatlarynda-da ähli penjireleri kakdy. Owalpyldawuk, ähli ionosferany, reňkleriň we infloresensensiýalaryň çäksiz köplügini gurşap aldy. Ullakan sunami tolkunlary çaýkanyp başlady. Iki ýüz metrden gowrak suw kenary on müňlerçe gämi gark bolup, ähli yklymlary gurşap aldy. Elektrik liniýalary hereketsiz galdy, şäherler garaňkylyga düşdi, diňe ýangyn otlary bilen kesildi.
  Mundan beýläk planeter planetasynda täze döwür başlandy. Aagondarhanyň sagady geldi.
  Giperenergiýanyň jyn akymlaryna jogap hökmünde Süleýmanyň ýüzügi güýçli çykaryldy.
  Erdogan ýüzlerçe müň jynlaryň özüne girýändigini duýdy. Türkiýäniň prezidenti derrew gyzardy we çişip başlady. Kiçijik tarakan murtly adaty adam (oňa Adolf Gitlere meňzeýär!) Ewerestiň üstünden gaçýan gar ýaly ulalýar.
  Osmanly diktatorynyň raýat kostýumy ýaryldy we myşsalar böküp başlaýan ýaly ösüp başlady. Ine, Edroganyň giňelýän eginleri gadymy Soltan köşgüniň gümmezine ýerleşýärdi.
  Birnäçe wagtlap çişirilen köpürjik giňlige gitdi, tä mermer diwarlar ýykyldy. Köp sanly türk janpenasy dürli tarapa dargady. Osmanly diktatorynyň hareminden ýarym ýalaňaç gullar, ýalaňaç aýaklaryny gorkuzyp, ezmek üçin bagtly bolmasa, dargadylar ýa-da süýrenýärler.
  Odrogan ululygyndaky supermen ýaly ösmegini dowam etdirdi. Türkiýäniň paýtagty Ankaranyň binalary köwşüniň aşagyndady. Bu ýerde Osmanly diktatory Ewerestden has ýokary. Stalzanatyň we Gara Sit imperiýasynyň ýyldyzlaryndan onuň beýik silueti gaty görnüp dur.
  Lyra Welimara göwünjeňlik bilen ýapyşdy:
  - Nähili ýigit ... Onuň mertebesi bar - belki köp!
  Darth Wader maska degip, üstündäki şekil palçykly, gykylykly, egrilen:
  - Palçyk aýakly kolosus!
  Lyra gözlerinden ýyldyrym çakdy we birneme dymdy:
  - Görnüşinden, ses perişde bolmaly! - Ondan soň gaty gymmat jelep üçin häsiýetli göz gyrpmak. - Gül aýdyň, utanmaň!
  Türk diktatory Edrogan çişip bolýan köpük ýaly çalt çişmegini dowam etdirdi. Iň howply zat, elinde uzyn we çalt ösýän gylyç peýda boldy.
  Indi Edroganyň ösüşi müň deňiz milidir we bu çäk däl. Türk diktatorynyň näderejede muskul bolandygy - ullakan myşsalar sözüň doly manysynda sarsýar we titreýär - islendik, hatda iň çaýylan beden gurluşykçysy hem olara göriplik eder.
  Gylyjy bolsa ýeňilmezek hazynanyň gülläp ösmegi bilen baglanyşykly ýyldyzlar ýaly parlaýar.
  Türkiýäniň prezidentiniň dişleri uzalýar we raketa wampiriniň gaty ýiti, günäkär ellerine öwrülýär. Täze bişirilen batyr ullakan gylyjyny görkezip başlaýar.
  Lyra Welimara ker bolup gygyrýar:
  - Fuhrere termokark zarýady ... Ug, türk soltanyna - ot!
  Darth Wader ellik bilen ullakan, ýalpyldawuk dolandyryş joýstikine degdi we ýaňlandy:
  - Näme üçin giperplazma däl! Ot eýýäm ýerdäki köne aňlatma!
  Lyra Welimara, owadan, gyz aýaklary, ýalaňaç, gülgüne aýakgaplary demir poly nädip kakar:
  - malylylyk atylmagyny beriň! Antipulsar näsazlyklary!
  Termokark raketalary bolsa, yzynda otly yz we gelniň guýrugy ýaly giň yz galdyrdy, oňa giren köp sanly ruhdan we jandan çişip, Edrogana tarap ylgady.
  Ölçegi eýýäm aý bilen deňeşdirip boljak Osmanly diktatory kosmiki gylyjyny silkdi. Sit imperiýasynyň ýyldyzlygy - "Baboon" roketa kruizeri agyr zarba bilen döwüldi. Giperplazmatiki bölekler ... Ajaýyp we fazmogoriki bir zat ýykyldy.
  Şol bir wagtyň özünde, bu gaty ownuk - klon esgerleri proza taýdan öldi. Duýgulary diňe biorobotlardan görkezmek. Theiröne olaryň serkerdesi Santa, klon däl-de, gaty tolgunýardy. Gizlinlikde näçe satan guluny ýadyna saldy. Indi, ol hökman anti-älemiň manysyna we güýçüň garaňky tarapynyň azabyna garaşýardy!
  Erdoganyň termokark raketalary. Olaryň her biri Hiroşimanyň üstüne atylan ýüz milliard atom bombasynyň energiýasyny göterdi. Osmanly diktatorynyň güýçli, muskul göwsi ýaralar we partlaýan ultra ýadro bombalary bilen örtüldi.
  Lyra Welimara ýalaňaç aýagyny mylaýym burnunyň üstünden ylgady we gysdy:
  - Elbetde ýok! Şerap isleýärin - bir gap düýe çilimi!
  Darth Wader dyrnakly penjesini gyzyň ýalaňaç, myşsaly arkasyna goýdy-da, üstünden ylgap aýdym aýtdy:
  - Seresaplyk durmuşyň kadasydyr!
  Lyra gara lordyň potensial garşydaşyny eňegine dyzyna çümdi:
  - Ilki bilen sargyt ediň!
  Erdogan Aýy ýok etmek üçin ýeterlik aýyplama bilen, Merkuri ýüklemek bilen deşilen hem bolsa, Osman soltany hasam ulaldy. Ol hakykatdanam ullakan erteki ifrit ýalydy. Gylyjy bolsa Stelzanat we Sit imperiýasynyň gämileriniň arasynda pidalary gözleýärdi.
  Termokark raketalarynyň ertekiden bu mastodona sähelçe zyýan ýetirmändigine seredip, Darth Wader Lyra teklip etdi:
  - Zähmetimizi birleşdirmelimi?
  Stalzan imperiýasynyň ýalaňaç gözelligi gara lorda düýbünden düşünmedi:
  - Nädip? Biz gaty agzybir!
  General Astara, bikini bilen örtülen bu sygyr söweşiji gyz öz wersiýasyny hödürledi:
  "Geliň, termopreon zarýadyny atalyň!"
  Gözlegçiniň we güýçüň garaňky tarapynyň alymynyň bilesigelijiligini oýandyran Darth Wader maska bilen gygyrdy:
  - Bu preon birleşmek prosesine esaslanýan ýaragmy?
  Astara, myşsalaryň we siňekleriň hemmesini gysyp, gara hojaýyna baş egdi.
  - Hawa, jenabym! Şeýle reaksiýa raketada 1000 pentatona deň bolan energiýany ulanmaga mümkinçilik berýär. Tena-da on, Hirosimanyň üstüne ýüz trillion atom bombasy gaçmady!
  Gara lordyň çalt pikiri derrew sanady we Darth Wader geň galdy:
  - Wah! Şeýle partlamadan hatda upupiter planetasy-da çöker!
  Näme üçindir Lira Welimara beýle optimizmi kän bir paýlaşmady:
  - Earther planetasy şeýle zarbadan ýanar. Gün ulgamynyň içindäki ähli ýaşaýyş ýok ediler!
  Darth Wader kosmos söweşine tomaşa etdi. Erdogan ýyrtyjy piranha meňzeýän söweş gämisi Stelzanaty kesmäge synanyşýardy. Ajaýyp hereketlerinden peýdalanyp, ýeňilmezlige çalyşdy.
  Şeýle-de bolsa, giperion ýaraglar we superlager batareýalar Erdoganyň ultra-magoplazmatik etine garşy düýbünden peýdasyzdy. Millionlarça jynlaryň energiýasyny jemledi we tizligi ýagtylykdan ýokarydy.
  Şeýdip, pyçak bilen kolbasa ýaly kesilen, armadillo bardy. Şol bir wagtyň özünde ýüzlerçe kilometr uzaklykda ullakan uçgunlar uçup gitdi.
  Osmanly diktatory ker ses bilen gygyrdy:
  - Banzaý! Tabyt dizaýny bolar!
  Aralygy bahalandyryp, Darth Wader hakyky alada bilen belläp geçdi:
  - Termopreon zarýady ýarylsa, özümiz kebelekleriň fakeli ýaly uçarys!
  Lyra Welimara gara lorda utanç bilen gözüni gamaşdyrdy we ynam bilen aýtdy:
  - Gorkma, garaňky terminatorym! Termopreonyň jemleýji maslahaty bar!
  Lord Wader umytsyz elini silkdi.
  - Bolýar, ot! Şol wagt güýçüň ähli garaňky taraplaryny ýygnaryn!
  Peri ruhlarynyň ýetmiş iki taýpasyny öz içine alýan Erdogan Eartheriň ýokarsyna çykdy.
  Türkiýäniň soltany Aýyň diametrinden iki esse ýokary bolup, jyn we ajaýyp güýç bilen ýalpyldawukdy. Şeýle söweş indi kosmosda möwjeýär. Erdoganyň gylyjy ýyldyrymdan has çalt çykýar we ýyldyz atýan ýyldyzlary döwýär.
  Hatda ýarym ýok ediji bölejikler genleriň şeýle wagşy güýjüne garşy düýbünden peýdasyz. Pyçagyň ujuna düşen kosmos imperiýasynyň ägirt uly weýrançysy sary-gök alaw bilen ýanýardy we hatda bölekleri hem galdyrmady.
  Emma Lyra Welimara ýeňinden - termopreon raketasyndan "surnaý ace" çykardy. Termopreon doly goýberilende termon ýadro reaksiýasyna garanyňda 7 kwadrillion esse köp energiýa ukyplydyr.
  Toplanan termopreon zarýady birneme gowşak, ýöne weýrançylygy deňeşdirip has takyklaşdyrýar. Indi bolsa flagman söweş gämileriniň garny şazada-plazma bölejigi çykarylýar.
  Dolandyryş we akyl taýdan birleşdirilen termopreon raketasynyň gutynyň daşyndaky görnüşi. Durnukly mesele ýok, şonuň üçin ony peseltmek mümkin däl diýen ýaly. Emma şol bir wagtyň özünde zarýadyň özi nyşany saýlaýar.
  Şazada-plazma blot Erdogany gorkuzýar. Gaçmakdan çekinýär, ýöne aşa ösen madda has çaltdy. Örümçek ýaly, täze bişirilen patyşanyň we genleriň imperatorynyň güýçli göwresine siňdirilen giper ýadro bombasy!
  Lira Welimara penjelerini gyzgyn kakdy we aýdym aýtdy:
  - Men ony ýyrtaryn! Geliň, ony kwarklara böleliň!
  Gerkules ýaly güýçli Erdogan gaty egildi we ýarym gutta-perça topy ýaly egildi.
  Bir supernowa partlady. Golaýda ýerleşýän "Stalzanath" we "Sith Empire" ýyldyzlarynyň köpüsi taşlandy, köp batareýalaryň platformalaryny we çeleklerini ýakýan giperplazmatik şah. Stalzan imperiýasynyň köp klonlaryny we owadan Amazon gyzlaryny döwdi.
  Erdoganyň özi aýlandy, yzyna öwrüldi we ... Has ulurak we gorkunç boldy. Ikinji gylyç, ýyrtyjy parazit ösümliginiň gögerişi ýaly, sag eli bilen deşildi.
  Osman imperiýasynyň diktatory ker güldi:
  - Aý, kosmos gelmişekleri .... Sen diňe Şaýtanyň hyzmatkärleri, ýöne aslynda Şeýtan meniň hyzmatkärim!
  Bu aralykda, planeter planetasynda tornado möwç urýardy. Dünýä ummanlarynyň tolkunlary giper ýadro epidemiýasyndan derrew gyzdy we ähli janly-jandarlary ýakýan dik gaýnag suw bilen gaýnadyldy. Tokaýlar we beýik binalar ýanýardy.
  Trüz trillion Hiroşima Aý orbitasynyň arasyndan ýanýardy - bu degişme däl! Bütin Eartheri gurşap alan ot ony dowzaha ýakdy.
  Waşingtonyň ýerine açyk, güýçli yşyk ýanýardy, soň bolsa gyrmyzy-goňur gül peýda boldy. Sevenedi giperplazmatik ýaprak, asman belentliklerine çykyp, ajaýyp buddan aýryldy. Rainlemgoşaryň ähli reňkleri bilen on sekundyň dowamynda şöhle saçdy , soň derrew garaňkyrap, stratosferada diňe ullakan gyrmyzy-gyzyl uçgunlar ýüzüp gitdi.
  Gözüň ýalpyldawuklygynda onlarça, ýüzlerçe million adam elementar bölejikleri dargatdy. Has uzakda bolanlar kör bolup, diri fakel ýaly ýanýardylar. Ot adam bedenini agyrdy. Adamlaryň derisi gabady, saçlary tozana öwrüldi, kelleleri gyzardy. Partlama tolkuny, akkordeon ýaly, eplenen gök binalary, köp adamy diri jaýlady, soňky wagta çenli gyzgyn beton mazarlarda şeýle diri we aladasyz adamlar.
  Tehasly saryýagyz, ýarym ýalaňaç mekdep okuwçylary bir top kowalap, agyrlyk tolkuny olaryň içinden geçdi, diňe ýakylýan otda kül siluetleri galdy. Garyp oglanlar, iň soňky pursatda näme hakda pikir etdiler: belki ejesine ýa-da filmiň gahrymanlaryndan birine, köp sanly kompýuter oýunlaryna jaň eden bolmagy mümkin.
  Dükandan sebet bilen gaýdyp gelen gyz, gygyrmaga-da wagt tapman, ýylgyryp, indiki dünýä gitdi. Çaga diňe fotonlara bölünipdi we diňe ýaýyň gudrat bilen diri galan lentasy atmosfera duralgasynda aýlanýardy. Metroda gizlenen, ak we reňkli adamlar basyş astynda çybynlar ýaly ezildi, şol wagt uçarda uçýanlar Gehennanyň tornadolary tarapyndan stratosferanyň aňyrsyna zyňyldy we bu has erbet we haýal ölüm ... Haçan-da ýyrtyjy piranha tarapyndan howanyň galyndylaryny iýýän sowuk vakuumda adamlar kellesini duralumin diwarlaryna urýarlar we gözleri rozetkalardan gaçýar.
  Ölüm garyplary we milliarder, senator we tussag, kino ýyldyzy we garakçy bilen deňleşdi. Millionlarça adamyň asmana möňňüren ýalydy, dünýä tersine öwrüldi we belki-de adamlar durmuş sapagynyň näderejede inçe we birek-birege mätäçdigini ilkinji gezek duýdular. Ene we çaga harabalygyň aşagynda boguldy, birek-birege şeýle güýç bilen ýapyşdy welin, dünýädäki ähli güýçler olary ýok edip bilmedi.
  Hatda güýjüň garaňky tarapy bilen göz gabaklaryna siňdirilen ýarym mehaniki haýwan Darth Wader hem milliardlarça heläk bolýan ýeriň agyrysyny we ejirini duýdy.
  Umytsyzlyga uçrap, güýçüň garaňky tarapynyň ajaýyp görnüşiniň ähli süýümlerini we köpçüliklerini özüne çagyrdy.
  Lira Welimara bu meselede oňa goldaw berdi we gara lorda güýçli elini uzatdy. Akyl taýdan birleşdiler. Olaryň bioplazmatiki meýdanlary derrew garyşdy, aýal we erkeklik ýörelgeleri birleşip, teoplazmatiki güýçleriň birleşmesini döretdi.
  Şondan soň ajaýyp, sözme-söz super fantastiki üýtgeşmeleri amala aşyryp, gaty giper-grawiýomagiki çöküş ýüze çykdy.
  Kosmos imperiýasynyň we Stelzanatyň aman galan ýyldyzlary simap toplary ýaly bir ýere jemlenip başlady. Çalt birleşdiler, şazada-plazma plastinine basdylar we arasynda ýeke we monolit tutuşlygy döretdiler.
  Bölejikler induksiýa rulonyndaky gabyk ýaly çykyp, giňişlikde aýlandy. Soň bolsa, "Sit imperiýasynyň" ýyldyz ýyldyzynyň ýerine, pulemýot ýalpyldawuk ýaly ýaryldy we şondan soň ullakan adam peýda boldy.
  Onuň keşbi geňdi. Lyra Welimara ýaly göwre we aýaklar ýalaňaç we özüne çekiji, ýöne kellesi, eginleri we gollary Darth Waderiň gara söweş eşiginde örtülendir.
  Bu gorkunç gibrid boldy: garaňky güýçleriň hojaýyny, SS goşunlaryndan söweşiji Stelzanat Welimara. Mundan başga-da, garakçynyň diametri Wenera bilen. Şeýle haýwan dünýä indi we aşa ýüze çykma, gipergravitasiýa jadysy bilen döredildi.
  Darth-Lýranyň elinde iki sany yşyk çyrasy, gyzyl we gyrmyzy. Iki ýarag hem ýalpyldawuk we ýalpyldawukdy. Halfarym wiksen gyz, ýarym kibernetik organizm Erdogana tarap süýşdi.
  Owadan, ýalaňaç, gyz aýaklaryň aşagynda wakuum ker ýaly gürledi. Bu janawer diňe partlaýjy maddalaryň görünmeýän magdan käninden geçip barýana meňzeýärdi, ýöne bu olary hasam weýran edýär.
  Wenusyň diametri bilen çişen türk diktatory kärdeşine tarap gitdi. Approachedakynlaşdylar, biri ýalaňaç, gyz aýaklaryň aşagynda, beýlekisi beýik köwüşleriň aşagynda million ýyldyrym ýaly gürledi ... boşluk!
  Darth Wader we Lyra bir çüýşede Erdogana gylyç bilen salam berdiler.
  Osmanly diktatory diňe muňa jogap berdi:
  - Duşmana rehim ýok!
  Darth Wader gysgançlyk bilen jogap berdi:
  - Gaýtalanýan ene - kabaneniýa!
  Wildabany gykylyk bilen gylyçlary, milliard Krakatau wulkanynyň atylmagy geçdi. Wakuum titredi. Kwarklar efir duralgalarynda tans etdiler.
  Erdogan, köp sanly erbet we gowy ruhlar bilen dokalýandygyny duýup, zarbadan titräp, möňňürdi:
  - Şeýtanda! Sen güýçli!
  Darth Wader hüjümini dowam etdirdi we gygyrdy:
  - We hiç haçan ejiz däldi!
  Gara lordyň we gümürtik söweşijiniň gibridi Erdogana hüjüm etdi. Garşydaşy güýç we tizlik taýdan pes bolmasa-da, gylyç ussatlygy bilen, elbetde, türk prezidentini galaktikanyň iň gowy söweşijileri we gylyççylary - Jedi tarapyndan tälim alan söweşiji bilen deňeşdirip bolmaz.
  Lýranyň sesi eýýäm eşidildi. Bu dowzah gyz hem gowy okady. Imperiýasynda erkekler bolmansoň, gyzlar kibernetik ýatgylarda terbiýelendi. Olara kompýuter programmalarynyň kömegi bilen düwünçejik ýokumly gurşawda emele gelende-de öldürmegi we söweşmegi öwretdiler .
  - Türk raýatynyň ogly, muny halamaýarsyňyz, şeýle kabul edişlik bar!
  Şazada-plazma gylyjy Erdoganyň gowy iýmitlenýän krujkasyny döwdi. Osmanly diktatorynyň kesilen murtlary ýykyldy, efiriň tüweleýlerinde bükülip, bir topar ýok ediji bomba ýaly ýykylyp başlady. Kesilen ýaňakdan gan döküldi. Mundan başga-da, her damjada süpürgi bilen jynlar we jadygöýler döküldi.
  Türk diktatory jogap bermäge synanyşdy, ýöne Darth Wader gylyç-skimitar egriniň aşagyna çümdi we duşmanyň myşsalarynyň tutuş bir bölegini kesip, duşmany gapdala oklady. Erdogan hasam gygyrdy we ýene hüjüm etdi.
  Darth Wader swing bilen durmuş gurdy, liranyň ýalaňaç aýagy duşmanyň içegesine degdi.
  Erdogan agyr atdy we gysym bellikler duýulýan ýabany nalyş bilen gygyrdy:
  "Indi öldiň!"
  Darth Wader hüjümini çaltlaşdyrdy we hüjüm edeninde aýdym aýtdy:
  - Şeýle-de bolsa, ahyrzaman däl! Ahyrzaman diňe başlangyç!
  Indi bolsa graf Duko ýeňildi we gol hereketini dowam etdirýär. Kesilen eli gylyç bilen birlikde wakuum tolkunynda asylýar. Soň bolsa ýyrtyp başlaýar. Bir ýerde gaýtadan ulanylýan, reaktiw, uçuryjy - super ýyldyzlary çykarýan ýaly.
  Erdogan çydap bolmajak agyrydan gözüni gamaşdyryp, yza çekildi we kellesini Aýa çümdi.
  Earther planetasynyň emeli hemrasy täsirden deformasiýa edildi, giň çatryklar bilen örtüldi we magmanyň işjeň atylmagy başlandy. Aý erbet urlan ýüzüne meňzeýärdi. Lira ýene Erdoganyň aýagyny dyzynyň aşagyna geçirdi, goragsyz tarapdan Waderiň gylyjy onuň egninden tutdy we etiň we myşsalaryň bir bölegini kesdi.
  Osmanly diktatory eýýäm aç-açan ýüzýärdi, diri galan ýekeje gylyjy giň amplituda uçupdy, ýöne gara lordyň gyzyl gylyjynyň ujy garşydaşyň eline deşildi. Soňra aç-açan öwrüm we Erdoganyň başga bir kesilen penjesi ýok edilmek we jadyly ýangyn söndürijiler bilen ýykylmaga başlaýar.
  Osmanly diktatory ýaragsyzlandy, ajdarha ýaly iň soňky umytsyz synanyşygy uçgun bilen ýanmakdy.
  Birbada trillion ot ýakýan ýalydy. Plazmanyň atylmagy tutuş Gün ulgamyny diýen ýaly suw basdy. Gazaply alaw tolkunlary birnäçe sekundyň içinde Plutonyň orbitasyna çykdy. Darth Waderiň maskasy we elleri diri galdy, ýöne Lýranyň ýalaňaç, gyzjagaz topuklary ýakyldy.
  General gyz agyry bilen gygyrdy - ot dabany gaty ýakdy, hatda uly çişikler birbada çişip, ýanýan we garalan aýal aýaklaryň we şinleriň üstünde çişdi. Ol meniň dyza çökdi ...
  Emma professional hereket bilen, bökmekde we bedeniň öwrümi we gylyçlaryň hereketi bilen Darth Wader Osmanly prezidenti Erdoganyň uly, şahly kellesini ýykdy.
  Beýik söweşijiniň we hökümdaryň aýyndan pes bolmadyk ullakan kellesi aýlandy we goýy gök dodaklary pyşyrdady:
  - Hemmesi gutardy!
  Şondan soň bir partlama ýyldyrym çakdy, ker, weýran ediji we ullakan bolup, kosmosda synag edilen wodorod bombasynyň fonunda öň bolup geçen zatlaryň hemmesi ýangyn boldy. Niok etmek giperplazmasy akymlary Günüň, soňra Afla-Centaurusyň we Siriusyň giňişligini suw basdy ...
  
  
  
  
  Bagtsyz oglan
  Bir oglan ýaşapdy, henizem kiçijikdi, ýöne gaty bagtsyzdy. Mekdepde ony gynandyrýardylar we yzarlaýardylar, öýünde ene-atasy elmydama meşgul bolýardylar we erbet bahalary üçin käýinýärdiler, hatda guşak bilen deýuslar üçin urýardylar. Akyl taýdan pes, gorkak adamlarynyň hemmesi zäherlenip, ýenjildi.
  Oglan bu zatlardan bizar boldy we erbet şäherini terk edip, gözleriniň nirä seretse-de, ýigrenilýän mekdebinden daşlaşmagy ýüregine düwdi.
  Oglan henizem kiçijik we sada. Diňe öz şäherinde şeýle erbet adamlar, esasanam çagalar ýaşaýar we beýleki şäherlerde hemmeler gowy we mylaýym diýip pikir etdi. Başgaça bolup bilmez, sebäbi kwadrat teleýaýlym gutusy öz ýurdunyň dünýädäki iň adamkärçilikli, mylaýym, owadan we iň gowudygyny tolgunmak bilen gaýtalaýar. Countryurdunda ähli çagalaryň bagtly boljakdygy ýa-da hökman bagtly boljakdygy, partiýa we beýik lider kommunizme alyp barar - her kim islän zadyny alanda.
  Urlan we azar berlen oglan mekdepdäki çagalaryň şeýle rehimsiz we erbetdigini, Merkezi aňtaw gullugy we Mossad tarapyndan hakyna tutulandygyny, şäherdäki boş tekjeleriň we adamlaryň bardygyny Amerikanyň ýagly burgeuaziýasynyň günäkärdigini çyn ýürekden pikir etdi uzyn hatarlarda durdular. Gije serhetlerden geçýän burgeuaziýa we saboteatorlar üçin däl bolsa, hemme zadyň gowydygy. Kartoşkanyň çüýremegi we çagalaryň dişleri agyrmagy olaryň günäsi. ABŞ-daky adamlary gynamak üçin sanjymlar hem oýlanyp tapylan bolsa gerek.
  Hisöne şeýle uly bolmak, giň Watanynyň ähli şäherlerinde höküm sürýär, Merkezi aňtaw gullugynyň erbet wekilleri ähli çagalary azdyrýar we talaýar, olara garşy söweşmegi we urmagy öwredýär.
  , Ok, dünýäniň iň gowy we adamkärçilikli ýurdunda her kim hoşniýetli we birek-birege ýylgyrýan şäher bolmaly, barmaklaryňyzyň arasynda gizlenen çeňňegiň içine girmeginden gorkman, el çarpmak üçin arkaýyn baryp bilersiňiz .
  Oglan muňa henizem mähirli we asuda şäherleriň bardygyna berk ynanýardy. Ilkinji, yssy bahar günlerine sabyrsyzlyk bilen garaşyp, ene-atasyndan gizlinlikde hemme zady sowadyjydan çykardy. Dünýäniň iň adamkärçilikli, baý, mylaýym we parahatçylygy söýýän ýurtda önümler kän däldi. Sumkamy dolduryp, şoňa goşdum, okuw kitaplaryny we depderçelerini öňünden silkitdim, goşmaça agyrlyk döretdi we ... Her wagt gorkak töweregine seredip, gapyny açdy-da, köçä çykdy.
  Oglan hemişe öz howlusyna çykmakdan gorkýardy. Oňa ol ýerde hökman ýenjiljekdigi, maýyp boljakdygy, kemsidiljekdigi, tüýküriljekdigi ýa-da başga bir zadyň has erbet ediljekdigi görünýärdi. Springöne entek ir säher ir, hemmeler mekdebe gidýärler, howly huliganlaryndan geçip, hasam öňe gitmäge mümkinçilik bar. Kowulan we gülkünç bir ýere öwrülen bu çärýekden başlap, henizem bilmeýän ýerlerine. Boýy diňe ak saçly oglan.
  Näme üçin adamlar beýle gaharlanýar? Olary şeýle bir ýigrenýänleri üçin olara näme etdi? Mundan başga-da, obeer şarynda däl, iň adamkärçilikli, mylaýym, adamkärçilikli we adalatly ýurtda ýigrenýärlermi? Olara näme etdi? Kimdir birini gynandyrdy, töhmet atdy, kemsitdi, tüýkürdi, dönüklik etdi?
  Hemmelere mähirli, duýgudaş, birek-birege kömek etmelidigini aýtmadymy? Şol söweş erbet, ejizler kömege mätäçmi? Thisöne munuň üçin henizem hemmeleri samsyk, ejiz, ahlakly ... we başga bir çylşyrymly we düşnüksiz söz - pasifist hasaplaýardylar?
  Childrenöne çagalaryň hemmesiniň ertekileriniň, kitaplarynyň we telewideniýesiniň bize öwredendigi geň däl. Adamlar edil şonuň ýaly urmaly dälmi: ajaýyp asylly, pida etmäge meýilli, biri-birine dag ýaly dur. Adam erkek dogan dälmi? Lifeagşylyk etmek durmuşyň hakyky manysy dälmi?
  Onda näme üçin hakykatda kitaplarda, filmlerde we hatda kompýuter ylymlary sapaklarynda-da öwredilýän zatlar ret edilýär? Samsyk, manysyz, gülkünç, erbet hasaplanýar!
  Näme üçin çagalarymyzda we deň-duşlarymyzda beýle gahar we ýigrenç, wy consciencedanyna gulak asmak islemezlik, zorluk we weýrançylyk? Bilim nirä gidýär we dünýäniň iň adamkärçilikli we adamkärçilikli güýjünde ýagşy amallar kulty. Obeer togalagynyň ähli ýerlerinde ezilenlere kömek edýän we goraýan güýçde. Gara we hindileri aç we tebigy betbagtçylyklardan halas edýänleriň hemmesini halas edýär.
  Oglan çagyryldy ... Gorky duýdy. Indi tutularlar we gorkuzarlar.
  Eşitmedik ýaly edip, tizligini çaltlaşdyrdy.
  Muňa jogap hökmünde ýabany gykylyk:
  - Tormozy saklaň! Biz seni öldüreris!
  Sesindäki ýabany gahar-gazap urýar, oňa şeýle ýigrenç barmy? Näme üçin? Olara näme etdi? Hemişe hoşniýetlilik, dostluk, rehimdarlyk hakda wepasyz, öz ejesini öldürjek adamy ýigrenmez ýaly ýigrenýärler.
  Emma oglan eýýäm bu şäheri terk etmegi, bu ýigrenji, ýigrenilýän mekdebe gitmezligi ýüregine düwüpdi. Bu dowzah kanalizasiýasyndan gaçyň we başga bir mylaýym, arassa, dostlukly şäher tapyň. Galyberse-de, iň haýyr-sahawat ýurdunda beýle şäherleriň ýok bolmagy mümkin.
  Oglan onuň bilen ýapyşyp, ejiz we ejiz bolup, gidip bilmejekdiginden gaty gorkýardy. Alsoöne awtobus hem bar. Diňe oňa bökmeli, soň gödek we garakçy yzda galar.
  Bu gezek oglan bagtly boldy we iň soňky pursatda awtobusyň ýapylýan tagtasyna bökmegi başardy. Gapy inçe, çaga eli bilen gysyldy, bagtyna kän däl, ol azyk önümlerinden doly bukjany saklamagy başardy.
  Şol günler awtobus bilen syýahat etmek entek az mukdarda çykdajy edýärdi we kiçijik şäherçede direktora aýlyk tölemek peýdasyzdy. Mundan başga-da, adamlar dogruçyl we dört kopek üçin gynanmaýarlar. Bir-iki deň-duş, oglanjyga ýetip bilmedi we gahar-gazabyny zibil taşlandy. Islenýän ýyrtyjynyň süýşmeginde demir günäkär ýaly, aýaklary bilen rehimsizlik bilen kowuldy. Oglan ulag sürüp, Rebbiň Hudaýa doga edýärdi (ýogsa-da, öwredilişi ýaly asla ýok!), Gapy basym açylar we elini boşadar.
  Ahyrynda indiki duralga, el mugt we oturgyçda oturyp dem alyp bilersiňiz. Oglan ýigrenýän howlusyndan näçe daşlaşsa, ruhy köşeşdi. Bilmeýän ýerlerinde ol ýerde has ygtybarly.
  Belki-de, tersine, başga bir oglan öýüne ýakyn bolup, siňip bolmaýan diwarlarynda gorag gözlemegi arzuw eder. Emma jaýyň howlusy oglanjyga elmydama gorky döredýärdi. Hatda düýş görmek we dowzahsyz, rehimsiz deň-duşlary hakda-da arzuw edipdi. Oglan köçede mümkin boldugyça az ýöremäge synanyşdy. Sapaklardan soň, ýigrenilýän, zalym ýürekdeş deň-duşlary çykyp, masgaralap başlamazdan ýa-da derrew meni ýenjip başlamazdan ozal eşik otagyna ylgadym. Oglan diňe kitaplarda teselli tapdy. Onda kompýuter, internet ýokdy, hatda telewizorda-da ýokdy - iň gowy okuwçylaryň pionerlerini ýa-da aýdym aýdýan horuny görkezýän diňe üç kanal - dünýädäki iň adamkärçilikli we adamkärçilikli ýurtda ýaşamagyň nähili gowydygy! . Iň erbet tarapy, ekin meýdanlaryndan içgysgynç habarlar we hasyl üçin yzygiderli söweşler. Hepdede diňe bir gezek, ýekşenbe güni, çäklere görä, gyzykly, çeper film ýa-da erteki görýän programma tomaşa etmek mümkin boldy.
  Oglan özüni ajaýyp, asylly we ajaýyp şekillendirip, kitaplara gömmegi gowy görýärdi.
  Köplenç sapakda deň-duşlary turbadan tüýkürip ýa-da rezin zolak bilen atsa, gaty ýadamasa, ajaýyp, hoşniýetli dünýä hakda-da pikir edýärdi. Kommunizm ahyrsoňy gurlanda we ähliumumy, ähliumumy doganlygyň boljakdygy hakda.
  Soň bolsa Alfa Centauri, Sirius, Ursa Major, Sagittarius ýyldyzlaryndaky çagalar birleşerler. Olar giň ýylgyryp, el tutýarlar. Mysal üçin, Pisces ýyldyzlar toparynyň çagalarynda kümüş terezisi we altyn, ýalpyldawuk ganatlar bar. Sagittarius ýyldyzlar toplumynda bolsa, belki Centaurs ýaly görünýär.
  Hemme zat gaty asuda we owadan. Biri-birine sowgat berýärler, aýdym aýdýarlar. Duşmançylyk ýok, erbetlik ýok, hiç kim başga biriniň arkasyna düwme ýa-da öli gurbaga goýmaz.
  Soonakyn wagtda kommunizm geler we bütin dünýäni ýigrenç toruna gurşap alan we sowet çagalarymyza ýagşylygy ýigrenmegi öwredýän ýigrenýän Merkezi aňtaw gullugy - ýok bolsun we ýok bolsun! Galyberse-de, hindileriň ýok edilmeginden Owganystana çenli uruş gijelerini döreden amerikalylar. Radio seslerinde adamlary däli edýär we ellerini ýokary galdyrýar, dogan doganyna garşy, beshikden ýigrenji döredýär!
  Awtobus ugur boýunça ýuwaş-ýuwaşdan süýşýär. Maý aýynyň daşynda, irden - gün ýaňy başlaýar. Hawa, oglan garaňkylykdan gorkmaýar. Munuň tersine, garaňky düşende, görmedik öňki deň-duşlaryndan süýşmek, garaňkylykda eremek üçin has köp mümkinçilik bar. Gyşda, sowuk we gijeler uzyn we esasanam aýazly bolanda, köçä çykyp, gahar-gazaply ýigitleriň öňünden geçmäge çynlakaý garaşyp bilersiňiz.
  Gyş aýlarynda huliganlaram sowuk bolýar we ýygy-ýygydan çykýarlar. Emma yssy möwsümde diňe azap başlaýar. Dükana gitmek bolsa gynamalara öwrülýär. Oglan bolsa, dükana gireniňizden soň düwmä basyp, eýýäm öýüňizde bolar ýaly, nol geçiş modulyny oýlap tapyň diýip pikir edýär.
  Emeli ganatlaryň entek oýlanyp tapylmandygy gowy bolup biler, kwartirasynda, beýik gatda, oglan birneme howpsuzlygy duýup biler. Çalt ylgamakdan derläniňizde, ahyrsoňy gapyny açyp, kwartirada bökýärsiňiz, Olimpiýa çempionynyň pellehanadan geçen ýaly duýýarsyňyz - öýüňizde we howpsuz. Ahyrynda bir dem alyp, adaty kitap okamakda teselli tapyp bilersiňiz. Bagtymyza, akademigiň görip boljak atasyndan kitaphanasyny terk etdiler.
  Sürüji eýýäm soňky duralgada bolandyklaryny we her kimiň gitmelidigini aýtdy. Oglan özüni nätanyş bir ýerde tapdy. Ol ahyryna çenli saklanmady. Bu täzelik ýakymly we geň galdyryjy ýalydy. Bir ädim ätmäge mynasyp ýaly, we Emerald şäheriniň jadygöýinden Eli ýaly, ajaýyp we bagtly ýurtda bolarsyňyz.
  
  GYSGAÇA SÖ ENDGI ÜÇIN URUŞ
  13-nji aprel 1945-nji ýyl. Berlin şäheri, Imperial kansleriniň binasy.
  Daşary işler ministri Ribbentrop ýaňy tanymal söweşiji we Germaniýanyň duşmany Molotowyň ýolbaşçylygyndaky Sowet delegasiýasy bilen geçirilen gepleşiklerden gaýdyp geldi. Soňky söweşlerde dört sowet tank goşuny tasdan ýok edilipdi. 1-nji aprelde Karz-kärende şertnamasy boýunça Günbatar kömegini bermek bes edildi, Stalin bilkastlaýyn ýokarlanan talaplary öňe sürdi.
  Ribbentrop Rommele gynanç bilen aýtdy:
  - Sowet delegasiýasy bilen gepleşikler kynlaşdy. Ylalaşyk nol warianty - 1941-nji ýylyň iýun aýynyň serhedine gaýdyp gelmek Staline laýyk gelmedi. Koba talap edýär - 1939-njy ýylyň çäginde Klaipeda sebiti, Gündogar Prussiýa we ähli Polşa. Şeýle hem, Wengriýanyň bir bölegi bolan Sloweniýanyň we Rumyniýanyň nebit ýataklaryny talap edýär. Millionlarça sowet esgeriniň hemmesiniň başlanan ýerine gelmek üçin ölmändigini habar berýär. Mundan başga-da, Josephusup bizden öwezini dolmagy, ähli harby we parahat ilatyň boşadylmagyny talap edýär ... We diňe töleg üçin biziňkini boşatmagy wada berýär! Mundan başga-da, Stalin Finlýandiýadan territorial eýeçilikleri almak isleýär.
  Meýdan marşaly Fuhrer Rommel gynanç bilen aýtdy:
  - 1944-nji ýylyň iýun aýynda bolan döwlet agdarylyşygyndan soň, gündogar frontda haýal we birkemsiz yza çekilmäge mejbur bolduk. Normandiýada ýeňilen ýaranlar biziň üçin olar üçin has abraýly parahatçylyga gitse-de, ... Gyzyl Goşun gaty güýçli, işjeň goranyşy we gysga garşy hüjümleri saýlap, esgerlere iň ýokary derejede ideg etdik. Hawa, ruslar Wistula gitdiler, hatda uly ýitgiler bilen hem geçip, Slowakiýa girdiler, Rumyniýany basyp aldy diýen ýaly ... theseöne bu üstünlikleriň hemmesi gaty gymmat düşdi. Şeýle hem gan akýardyk, ýöne has az kanagatlanarly gorag gurup, ýitgilerimizi üç-dört esse azaldyp bildim. Stöne Stalin öz ýurdunyň tükeniksizdigine düşünmeýär we ýaranlar Russiýa kömek bermekden ýüz öwrüp, bize bil baglap başlarlar?
  Ribbentrop şatlykly ýylgyryş bilen jogap berdi:
  - Daşary ýurtdaky iň uly akulalar, SSSR-i basyp almak bilen aljak ýerlerimiziň deregine bize goldaw bermegi wada berýär! Angliýadaky Zähmet hökümeti henizem ikirjiňlenýär, ýöne köp hususy gurluşlar bize goldaw bermäge taýýar! Bize Braziliýa, Ispaniýa, Portugaliýa we esasanam Argentina kömek berjekdigini wada berdi. Perron hatda biziň tarapymyzdaky söweşe aç-açan girýändigini hem aradan aýyrmaýar. Finler hem ahyryna gitmäge söz berýärler! Italiýada Mussolininiň demirgazykdaky pozisiýasy güýçlendi, Günbatara tarapdar güýçler bolsa günortany dolandyrýarlar. Urşy dowam etdirmäge taýýar, Fuhrer!
  Rommel aç-açan buýruk berdi:
  - Meniň bilen gürleş!
  Ussat, zähmetsöýer we zehinli Imperator ýarag we ok-däri ministri öz ýerinde oturdy. Speer, ähli kynçylyklara garamazdan, ýarag öndürilişini ep-esli ýokarlandyrmagy we öz-özi ýöreýän ýaraglary - "e", "LEV" we "Panther" -2 seriýaly önümçilige çalt girizmegi başardy.
  Üçünji Reýhiň henizem ýaş we örän gujurly ykdysady diktatory:
  - Tank gurmak pudagynda diňe bir hil däl, eýsem mukdar taýdan hem üstünlik gazanyldy. 1944-nji ýylyň dekabrynda 1960 tanklar we özi ýöreýän ýaraglar öndürildi. Bu, ähli harby kynçylyklara we dünýäniň iň oňat awtoulaglarynyň köpçülikleýin önümçilige çykarylmagyna garamazdan! Hususan-da, E-25, Leo we Panther-2!
  Häzirki wagtda tanklaryň we öz-özi ýöreýän ýaraglaryň öndürilmegi aýda iki müň töweregi bolup, olaryň mart aýynda iň soňky ulaglar: E-10, E-25, Lew, Panther-2 üçden iki bölegini tutýardy. tank floty!
  Rommel gury sorady:
  - Biziň tanklarymyzyň Sowet tanklaryndan has ýokarydygyna ynanýarsyňyzmy?
  Ses äheňini esaslandyrjak bolup, şeýle diýdi:
  - Dizaýnerlerimiz, gümürtik bolsalar-da, has üstünlikli ýerleşişi, ýaraglary, ýaraglary we sürüjilik öndürijiligi bolan ulaglary döretmegi başardylar. Esasanam üstünlikli E-25 boldy. Kyrk dereje, gapdallary we yzky bölegi 60 millimetr we 100 millimetrlik maňlaýy bron edeniňizde we EL 71 kalibrli topuň 88 mm topy - öz-özi ýöreýän ýaraglar, 80 ok ätiýaçlygy bar. 26,6 tonna. 700 at güýji bolan hereketlendiriji bilen awtoulag sagatda 75 kilometre çenli tizlenýär. Mundan başga-da, agram ätiýaçlygyny göz öňünde tutup, öz-özi ýöreýän ýaragyň gapdallary 30 mm ekranlar bilen goşmaça berkidilýär. Şeýlelik bilen, rulonlaryň we ekranyň ikisi hem gapagy ýapýar, bu bolsa maşynyň T-34-85 gabyklarynyň diňe maňlaýyna däl, eýsem gapdalyna täsirini aňladýar. Şol bir 88 millimetrlik ýarag, 60 gradus meýdanda 150 - 148 mm aralykda sowulýar. Fireangynyň tizligini, dünýädäki iň oňat tanklara garşy ýaragymyz bolan 88 mm topuň takyklygyny göz öňünde tutsak! Maňlaýy goramak, hatda IS-2-de surata düşmäge mümkinçilik berýär. Mundan başga-da, sowet ýaraglarynyň görkezilen gabyklary baýlyga gaty duýgur. Highokary hilli sementlenen ýaraglarymyz ýokary ýer gatylygy we paýhasly meýilli burçda ajaýyp baýlyklara eýe!
  Rommel logiki taýdan belläp geçdi:
  - Bularyň hemmesi hereketlendirijiniň, geçirişiň we dişli gutynyň bilelikde, bir blokda ýerleşmegi sebäpli gazanyldy. Şeýlelik bilen, olar kardanyň üstünde tygşytladylar we awtoulagyň beýikligini 144 santimetre çenli azaltdylar. Bu enjam ähli sowet modellerinden öňe geçýär we öndürmek aňsat. Mysal üçin, şunuň ýaly tanky döredip bilmersiňiz!
  Speer jogap berdi:
  - "Panter" -2 we esasanam "Lew" tanky soňky wakalary we gowulandyrmalary göz öňünde tutýar. Hususan-da, "Panter" -2 agramy 47 tonna ýetmegi başardy, ýaraglaryň we gabyklaryň ätiýaçlyklaryny "Korol Tigr" derejesine çenli ýokarlandyrdy we ýaraglardan birneme pesdi. Bu ýigrimi bir tonna tapawut. 700 at güýji bolan hereketlendiriji awtoulag ýolunda 55 kilometre, rokada sagatda 30 kilometre tizlik berýär. Täze awtoulaglar eýýäm 900 at güýji hereketlendirijisi bilen yzygiderli işe başlaýar we sagatda 70 kilometre çenli tizlenip bilýär. 105 mm top bilen "Arslan" ýaragyň deňi ýok, deň ýaraglary we yzky bölekleri bilen öňdäki ýaraglardaky "King Tiger" -den öňe geçýär. Agramy 51 tonna, 900 at güýji bolan hereketlendirijisi bilen. Täze tanklarymyz - ajaýyp sürüjilik öndürijiligine eýedir, bu hüjüm hüjüminde ulanylyp bilner!
  Rommel ýylgyrdy we ýene erudisiýa görkezdi:
  - Bu tankda hereketlendiriji, geçiriji we dişli guty ulagyň korpusynyň öňünde ýerleşýär we týuret yza süýşürilýär. Şeýle hem tertibi berkitdiler. Weöne has güýçli ýaragly "Arslan" gerek!
  Speer baş egdi we aýtdy:
  - E-50 tankynda, ýetmiş tonnadan köp bolmadyk Mausyň goragyny we ýaragyny görkezeris!
  Rommel Speer-i boşatdy we Imperial Howa ministri Saury çagyrdy. Şeýle hem gaty ökde we başarnykly dolandyryjy.
  Imperator ministri ýeňiş bilen aýtdy:
  -Biziň awiasiýamyz howanyň umumylygyny aldy! Ilki bilen gahryman nemes pudagyna sag bolsun aýdýaryn! 1944-nji ýylda "Luftwaffe" bilen hyzmat edip başlan täze uçar uçary köpçülikleýin öndürilýär we barha köpelýär. Sowet ulaglaryndan sagatda 200-350 kilometre çenli tizlik artykmaçlygy bar we güýçli 30 mm top we raketa bilen ýaraglanýar! Söweşijiler ME-163, Me-262, BA-349 we esasanam arzan, ýeňil, hereketli we HE-162 öndürmek aňsat, duşman Laggs we aksaklardan has ýokarydygyny subut etdi. -Okary tizlikli gözleg we bombaçy Ar-234 şeýle tizlige eýe welin, ýekeje sowet söweşijisi hem ýetip bilmez!
  Şol bir wagtyň özünde, iň möhümi, maşynlaryň mukdar önümçiliginde duşman bilen deňligi gazanyp bildik. Hepdede 150 ME-262 söweşiji öndürilýär, gaty güýçli ýaraglar we söweşde diri galyp bilýär, eýýäm 300 we bu görkeziji HE-162 söweşijilerini, AP-234 artmagy bilen 120 sanysyny artdyrýar. Süpürilen ganatly ME-262-iň has kämil modelleri, süpürip bolýan ganatlary bolan ME-1010, has gowy ýarag we uçuş aýratynlyklary bolan He-262, iň esasysy bolsa Yu-287 ýolda. Tersine ganatly iň soňky enjam, bombalanmagyň takyklygyna eýe bolar.
  Umuman alanyňda, duşmany doly basyp, uçar uçarlarynyň önümçiligini günde iki ýüz uçara çenli artdyrmagy meýilleşdirýäris!
  Rommel logiki taýdan belläp geçdi:
  - Buraw maşynlarymyz gaty üstünlikli. Mysal üçin, Focke-Wulf - TA-152. Hawa, alty dwigateli bolan uçar bombasynyň wersiýasyndaky TA-400 uly wadany görkezýär!
  Zaur buýsanç bilen pyşyrdady:
  - TA-400 Sowet zawodlaryny Uralyň aňyrsynda bombalap, 800 kilometre çenli tizlige ýetip we 10 tonnadan gowrak bomba göterip biler! Uçuş aralygy 16,000 kilometre barabar bolan XO-18 guýruksyz bombaçy hem şeýle! TA-183 uçary we beýleki maşynlar! Howada agdyklyk ederis!
  Meýdan marşaly Fuhrer Zaury boşatdy. Indi Şmeýser bilen gürleşmegiň wagty geldi.
  nemes pulemýoty
  StG 44 (Nemesçe: Sturmgewehr 44 - 1944 hüjüm tüpeňi) Ikinji jahan urşy döwründe döredilen nemes hüjüm ýaragy. Takmynan 850 müň bölek öndürildi. Döwrebap awtomat görnüşiniň arasynda köpçülikleýin öndürilen ilkinji ösüş boldy.
  Ikinji jahan urşunyň suwasty ýaraglaryndan (PPSh we ş.m.) ep-esli uzak aralyga, esasanam aralyk, has güýçli we suwasty gämide ulanylýan pistolet patronlaryndan has gowy ballistikasy bilen tapawutlanýar. ýaraglar.
  Awtomatlaşdyryş StG 44 - barrel diwaryndaky deşikden tozan gazlaryny çykarmak bilen şemalladylýan görnüş. Çukur burçy wertikal tekizlige egilip gulplanýar. Skew derwezede we bolt göterijide meýilli uçarlaryň täsiri netijesinde ýüze çykýar. Gaz kamerasy - düzgünleşdirmek mümkinçiligi bolmazdan. Kömekçi çybyk bilen gaz kamerasynyň wilkasy, diňe enjamy arassalanyňyzda ýörite drift bilen nurbatlanýar. Tüpeň granatlaryny zyňmak üçin 1,5 g (böleklere bölünmek üçin) ýa-da 1,9 g (sowut-toplaýyş granatlary üçin) tozan zarýady bolan ýörite patronlary ulanmalydy. 7.92x33 Kurz kartrijindäki poroşokyň adaty agramy 1,57 gr, hasasy bilen gaz porşini bolt baldagy bilen birleşdirilýär.
  Şmeýser täze enjamyň - St 54 - ýangynyň takyklygy bilen has ygtybarly we has gowy boljakdygyna umyt bildirdi.
  Won Braun hakyky optimizmiň bardygyny aýtdy - A-10 we A-11 roketalary 1000 kilometre çenli uçmagy wada berdi we radio tarapyndan dolandyrylýan takyklyk bilen uruldy.
  Atom bombasy bilen ýadro reaktory ýaňy işe başlaýança ýagdaý hasam erbetleşdi. Alsoöne birnäçe ýyldan soň bomba şa aýalynyň seriýala çykjakdygyna söz berdiler!
  Mostöne iň esasysy, Amerikalylar we Iňlisler Üçünji Reýhe we onuň emeli hemralaryna dünýä kommunizmine garşy göreşde kömek bermegi wada berdiler!
  Meýdan marşaly Fuhrer Rommel karar berdi:
  - Staline aýdyň, duşmançylygy doly dowam etdirýäris, soň bolsa kommunizmi doly we bütinleý ýok edýäris!
  1945-nji ýylyň 13-nji aprelinde uly ret edilen gün boldy!
  German söweşi, doly akýan Vistulany zorlamazlyk üçin Wengriýadan esasy zarba urdy. Hüjüm 20-nji aprelde, faşistleriň bölümleri ýeterlik däldi.
  Nemesler hereketde diýen ýaly birinji goranyş setirinden geçmegi başardylar. Ruslaryň köp sanly artilleriýasyny ulanmazlygy üçin gijeki hüjüm taktikalaryny işjeň ulandylar. Gije, elbetde, ot beýle bir täsirli däl, faşistlerde gijeki görüş enjamlary bar.
  Çalt goranmagyň ikinji hatary hem bozuldy we iki gazan emele geldi. Emma ştab-kwartiranyň buýrugy bilen söweşe uly ätiýaçlyklar girdi. Faşistleri ýeňmek mümkin bolmasa-da, Mainşteýniň hüjümi togtadyldy.
  Nemesler, bir aýlap dowam eden çekeleşikli söweşlerden soň, diňe Slowakiýanyň bir bölegini yzyna alyp, 70-80 kilometre ýetmedi.
  Gündogar Prussiýadaky Frits hüjümi hasam üstünlikli bolmady. Diňe goragyň birinji setirini kesdiler we dykyz gorag bilen ýüzbe-ýüz boldular. Gyzyl Goşunyň nädip gazmalydygyny we özüni goramalydygyny bilýändigi ýüze çykdy. Çynlakaý zyýan çekiň.
  Diňe Rumyniýada Kisselring uly üstünlikler gazandy. Faşistik goşunlar üç gazan ýasap, Moldowanyň we Bukowinanyň hemmesini diýen ýaly basyp aldy. Evenöne hatda ol ýerde tebigy suw päsgelçiligi bolan Bugda durup, Odessa geçmäge rugsat berilmedi! Emma nemesler henizem köp ýer almagy başardylar. Şol sanda Gara deňziň kenary we Ukrainanyň Çerniwtsi sebiti. Şeýlelik bilen, birinji hatary Rumyniýanyň nebit ýataklaryndan daşlaşdyrmak. Emma aprel we maý aýlaryndaky üstünlikleri munuň bilen çäklendi.
  Gyzyl Goşun goranyşda boldy we pudak köp harby enjam öndürdi. Esasanam Yakak-9 söweşijileri we T-34-85 tanklary.
  Tomusda Rommel kyn ýagdaýa düşdi - Germaniýanyň adam resurslary eýýäm azaldy we hüjüm agyr ýitgilere sebäp boldy. Kyrk birinji ýylyň gaýtalanmagyna bil baglamak hökman däldi. Sowet goşunlary söweşde gatylaşýarlar, generallar ýokary bahadan tejribe gazandylar we gaty dykyz we çuňňur goranyş guruldy.
  Şeýlelik bilen, gündogara göçmek üçin pul tölemeli bolduň.
  Merkezde Sowet goşunlary Wistulanyň üstünden henizem köpri kellelerini tutýardylar. Stalin yza çekilmek islemedi.
  Rommel SSSR-e howa hüjümini etmek kararyna geldi. Bombalamak iň bolmanda gymmat bahaly bir iş bolansoň, şeýle hüjüm wagtynda adam ýitgileri has az bolýar! Mundan başga-da, Amerikanyň Birleşen Ştatlary we Angliýa öz koloniýalary we agalyklary bilen ýaraglar, çeşmeler we hatda meýletinçiler bilen has işjeň kömek berip başlady.
  Uçar uçarlarynyň howa hüjümi we uly tank goşunlary tarapyndan seresaplylyk bilen synanyşmak.
  Emma Stalin passiw oturmak we ýeňlişe garaşmak islemedi! 22-nji iýunda onuň goşunlary Slowakiýa tarap hüjüm gurady. Amerikalylar muňa jogap edip Germaniýa karz bermek üçin müň sany B-29 bombasyny satdy.
  Nemesler howada agdyklyk edýärdi we şu wagta çenli tanklarda we öz-özi ýöreýän ýaraglarda, Gyzyl Goşunyň hüjümlerinde hil taýdan artykmaçlygy ulanyp, yza gaýdyp bilýärdi. Iýul aýynyň ahyrynda Germaniýanyň goşun topary Günorta başga bir jübü döretmek üçin hüjüme geçdi. Sowet goşunlary nemesleriň hüjümini duruzmagy başardylar. Faşistler otuz kilometre golaý öňe gitdiler we agyr ýitgilerden gaça durdular. Awgust aýynda Gyzyl Goşun Gündogar Prussiýada-da öňe gitdi.
  Tomus möwsüminde öň hatar kän bir üýtgemedi.
  Amerikanyň Birleşen Ştatlary Japanaponiýa iki sany atom bombasyny taşlady. Hirohito 16-njy awgustda özüni tabşyrandygyny mälim etdi. Amerika ellerini açdy we Üçünji Reýhe tehnologiýa, çig mal we enjamlar bilen üpjünçiligini güýçlendirdi.
  German awiasiýasynyň basyşy güýçlendi. Faşistler SSSR-i bombalamagy umyt etdiler. Güýz iki tarapa-da zarba we hüjüm synanyşyklarynda geçdi. Iki tarap hem gereksiz ýitgileriň öňüni almaga synanyşdy.
  Generalöne, umuman aýdylanda, "Luftwaffe" -iň howadaky artykmaçlygy äşgär boldy. 1945-nji ýylyň dowamynda Üçünji Reýh we emeli hemralar altmyş müňden gowrak uçar öndürdi, esasanam uçarlar we soýuzdaşlardan ýene otuz müň aldy. SSSR diňe kyrk bäş müň awtoulag öndürdi. Mundan başga-da, tizlikde, ýaraglarda we ýaraglarda duşmandan pes.
  1946-njy ýyl hem Gyzyl Goşun tarapyndan uly hüjüme synanyşyk bilen başlandy. Emma nemesler iň gowy piramidal tanky E-50 söweşe taşladylar we Sowet bölümlerini ýeňip, Polşa we Sloweniýa iterdiler. Emma Sowet goşunlarynyň güýçli gar ýagmagy we köpçülikleýin gahrymançylygy Nemanda we Grodnodan biraz aňyrda faşistik goşunlary saklady! Banderanyň goldawy bilen Frits Lwowa girdi. Şeýle-de bolsa, giň gerimli hüjüm, has dogrusy şowsuzlygy, SSSR-iň Gündogar Europeewropadaky ýerlerini ýitirmegine sebäp boldy, indi uruş tutuşlygyna bolşewik rus imperiýasynyň çägine geçdi!
  Maý aýynda Rommeliň goşunlary üstünliklerine esaslanmaga synanyşdylar, ýöne birnäçe aýlap dowam eden söweşlerden soň diňe setire ýetdiler, Baranowiçi, Wilna, soňra Riga ýakynlaşdy. Faşistler Günortada birneme üstünlik gazandylar - Vinnitsa we Jitomyry alyp, Kiýewe ýakynlaşdylar! Odessa Sowet goşunlaryndan aýryldy.
  Şeýle-de bolsa, nemesler uly ýitgi çekdi - on dört ýaşdan ýetginjekler we altmyş bäş ýaşyndaky atalar goşuna çagyryldy. Aýallaryň arasynda birnäçe bölüm döredildi, şeýle hem ejiz jynsyň söweşýän ýerinde aýratyn mergen we awiasiýa polklary döredildi!
  Güýzde nemesler özlerini goradylar we Sowet goşuny olary duýdy. Gyşda-da söweşler gyzgalaňly dowam edýärdi. Howanyň aşa ýokarylygyny saklaýan nemesleri döwmek mümkin däldi. Gabawdaky Sowet şäherleri Riga we Odessa ýykyldy, ýöne Frits hüjümi mundan beýläk ösdürip bilmedi.
  1947-nji ýylda Sowet T-54 tanky esasy nemes piramidal E-50 bilen bäsleşmeli seriýa önümçiligine başlady. Dogry, sowet awtoulagy ýarag we ýaragly nemeslerden henizem pesdi, ýöne arzan we ýeňil. Köpçülikleýin önümçilik iýul aýynda başlandy.
  Awiasiýada ýagdaý has erbetdi, ýöne 1947-nji ýylyň 30-njy dekabrynda ilkinji Sowet seriýaly uçar MIG-15 uçary ahyrsoňy bolup geçdi.
  Bu howadaky faşistik monopoliýanyň gutarjakdygyny aňladýar.
  Köpçülikleýin önümçilik 1948-nji ýylyň maý aýynda başlandy. Enjamyň özi ME-362 tizliginden we ýaraglaryndan birneme pesdi. Dogry, nemesler henizem gowy döredilen önümçilikde we aces söweş tejribesinde başlangyç edip başladylar. Emma howada SSSR-iň deňlige ýetjekdigi belli boldy.
  1948-nji ýylyň güýzünde täze gepleşikler başlandy.
  Germaniýa göçürildi, ýöne SSSR-de gury gan döküldi. Mundan başga-da, nemes fizikleri Sowet Soýuzyndan öňe geçmegi başardylar we Üçünji Reýh ýadro bombasyny üstünlikli synagdan geçirdi.
  Rommel ortaça bir wariant hödürledi - nemesler eýýäm gazanan zatlarynyň hemmesini alýarlar. Rigadan Odessa.
  Stalin muňa jogap edip, nol wariantyna razy boldy. Ne biz, ne sen, ne sen!
  Gepleşikler ýene-de doly kynçylyklara ýetdi.
  Koba öz gezeginde ähmiýetli senagatçy, dizaýner we harby hünärmen bilen duşuşdy.
  Ol aç-açan faşizme garşy söweşjekdigini yglan eden çykyşyny aç-açan okandan soň!
  1948-nji ýylyň 7-nji noýabry. Uly üýtgeşiklik we karar güni boldy!
  Epilogue
  1954-nji ýylyň 21-nji dekabry ... Nýu-Yorkork ... ABŞ-nyň iň beýik binasy gyzyl baýdaklar bilen asyldy.
  Uly ekranlarda we Amerikan respublikasynyň ähli bildiriş tagtalarynda görkezilen Stalin, Lenin şaýolunyň üstünden geçýän sowet goşunlaryna ýylgyryp el çarpýar!
  Bütin dünýä ýetmiş bäş ýaşly ýoldaş Stalini - planeter planetasynyň ilkinji imperatoryny gutlaýar!
  
  DURMUŞY OF BE BEANY
  Bu oňa aňsat bolmasa-da, birneme ýaş we ruhuny berkitmäge wagt tapmasa-da, söweşiji Palpatine päsgelçilikden geçmegi başardy.
  Karolina öz eli we çyrasy bilen öldürilmelidi. Emma yzlary gizlemek üçin köşgüň özünde kiçijik ýadro zarýady goýuldy.
  Darth Sidious eýýäm yşyk çyrasyny gowy bilýärdi we şa aýalyna barýan ýolda şahsy garawullaryny kesdi. Soň bolsa oňa dyza çöküp, gymmat bahaly aýakgaplaryny çykarmagy buýurdy - adat bolşy ýaly, skafda ýalaňaç.
  Karolina görkezdi. Palpatine özüne hakyky ýüzüni açdy we awgust aýy gaty aglady. Şondan soň, Dart ömründe ilkinji gezek güýçli ýyldyrym ulandy ... Güýçli şa aýal köşeşenden soň, rehimsiz Sit Lord partlaýjynyň üstüne ýadro ýaragyny goýdy we köşkden çykdy.
  Suwasty dünýäniň ýaşaýjylary sabotada aýyplandy, şol sebäpli planetanyň iki dünýäsiniň arasynda gazaply söweş başlandy. Tehnologiki taýdan artykmaçlygyna garamazdan, suwasty ýaryş diri galmagy başardy. Mundan başga-da, genoside ýol berip bilmedik respublikan senatyň wekilleri goşuldy.
  Palpatine özüni parahatçylyk dörediji baýraga mynasyp etdi we häzirki wagtda galaktika derejesine ýetdi, şu wagta çenli diňe Naboo senatorynyň sada kömekçisi rolunda, ýöne çaltlyk bilen meşhurlyk gazandy.
  Mugallymy Plagast okuwçynyň beýgelmegini makullady, ýöne özi-de Magohlorlylaryň ylmy gözlegine has köp girdi. Ölmezligi gazanmak we ölüleri direltmegi öwrenmek isledi. Mundan başga-da, Plagast daşarky rehimsizlik bilen käbir garyndaşlaryna mähir duýdy we çalt direlmegini arzuw etdi.
  Palpatiniň gyzy ulaldy we şa aýal boldy. Tizara onuň öz nesilleri boldy. Adamsy resmi taýdan patyşa bolup bilmedi, ýöne ol doly kanuny ýanýoldaşy we iň ýokary derejeli bolmasa-da, öňki Jedi ofiseri. Resmi taýdan şa aýalynyň ýolbaşçylygynda şazada we kiçi dolandyryjy adyny aldy.
  Emma Palpatine resmi däl giýewini halamady: aşa mylaýym, asylly, daşardan gaty görmegeý we ýaşlaryndan has ýaş görünýär.
  Hawa, gara hökümdaryň gyzy aşa mähirli we duýgudaş ulaldy. Universelemdäki iň erbet adam bolmagy arzuw eden kakasyna häsiýet taýdan gaty meňzeýär.
  Her niçigem bolsa, Plagast indi okuwçysyny yrmaly däldi. Palpatine gyzyny-da, adamsyny-da ýok etmek kararyna geldi.
  Oföne elbetde özüňi ýakmazlyk üçin. Bu aňsat däl, şonuň üçin ähli tolgunyşyklardan we bidüzgünçiliklerden soň köşgi goramak ep-esli güýçlendirildi.
  Palpatine ýyldyz ýyldyzynda awariýa goýmak kararyna geldi. Ol öz täsirinden peýdalanyp, paýtagt planetasy we respublikanyň paýtagty Korusana uçmagy başardy. Aýdylyşyna görä, ajaýyp baýramçylyga çakylyk - müňýyllygyň ajaýyp görnüşi.
  Ussat Plagastyň sapaklaryny gowy öwrendi;
  Mugallym okuwyň çynlakaý boljakdygyna garamazdan, iki düzgünden azat boljakdygyny wada berdi. Darth Bane tarapyndan kesgitlenen wagşy tegelegi bozup, biri-birinden hiç zat gizlemezdiler, gatnaşyklarynda gabanjaňlyk we ynamsyzlyk duýmazdylar we şeýlelik bilen bilelikde garaňky tarapa hyzmat ederdiler. Sidious Muun döwründe onlarça ýyllap okady, şol döwürde Plagast şägirtine Plagastyň täze güýjüniň ýitmezligi üçin özüni bilýän zatlarynyň hemmesini öwretdi. Plagueast sapaklary Palpatini gorkusyna garşy durmaga mejbur etdi, ähli şatlyklaryndan mahrum etdi we eziz hasaplaýan zatlarynyň hemmesini talady. Garaňky Lord Sidýusa göriplik we ýigrenç ýaly duýgularyň garaňky tarapyny özleşdirmek üçin zerur bolsa-da, adaty ahlak düşünjelerini has uly maksat bilen terk etmegiň serişdesidigini öwretdi. Şeýle hem, Plagast öz okuwçysyna galaktikany dolandyrmagyň esasy maksady bilen häkimiýeti ele almak serişdeleri barada leksiýa berdi.
  Learningöne öwrenmegiň iň täsirli usuly wirtual päsgelçiliklerden we köp ölçegli kinodan geçmekdi.
  Palpatine hatardan çykmaga kömek eden ussat, Taler Sidious-a we beýlekiler ýaly Sith holokronyna girmäge mümkinçilik berdi. Palpatine yşyk çyrasy söweşinde, Güýç ýyldyrymyny ulanmagy öwretdi, ony dürli ýaraglar we garaňky taraplar barada dürli bilimleri özleşdirmäge mejbur etdi, ýöne buýrugyň asyl maksady üçin zerur bolan bahany berdi. Şol bir wagtyň özünde, Damaskyň atasynyň ady bilen Plagast zerur zatlaryň hemmesini etdi, hiç kim onuň Palpatine degişlidigine şübhelenmezdi.
  Şeýlelikde, bu ýerde ýönekeý bir waka bolup geçdi - ýyldyz ýyldyzy asteroid akymyna degdi. Mundan başga-da, köp uçarman güýçli içgiler içensoň, ýyldyz gaýdyp gelende.
  Palpatine diňe bir şübhelenmän, hatda aladasyny görkezmek we töwekgelçilikli ýoldan sowmak üçin buýruk berildi . Emma bahanalaryň şeýle usullary bar, adam hökman tersini eder. Prowokasiýa işledi we enjamlar birneme zaýalandy.
  Mirasdarlar we ýanýoldaşlar öldi, diňe Palpatiniň agtygy kiçijik şa gyzy Padme Amidala diri galdy. Naboda tagta miras galypdy.
  Darth Sidious bolsa jenaýatlarynyň sanawyna goşuldy. Şeýle-de bolsa, hemme zat Plagast tarapyndan makullanmady.
  "Sizde güýç, okuwçy we liderlik üçin zehin bar. Iň esasy zat, zorluk haýsydyr bir maksada laýyk bolmasa, ätiýaçda saklamaly bolsak-da, bir ganhoryň gan döküşligi bar. Biz gassap däl, Sidious ýaly geçmişiň käbirleri. Biz geljegiň binagärleri. "
  "Haçana çenli?"
  "Onýyllykda - bir gün öň däl."
  Emma özüni saklamakda sabyr özüni görkezmek islemedi. Kämahal Wittiň özi näme üçin birden beýle zalym boldy diýip pikir edýärdi. Dogulandan bäri şeýle agressiýasy barmy? Mundan başga-da, dostlukly töwerekde Palpatine hoşniýetli adam täsirini berdi.
  Darth Sidious hatda täze teoriýa girizdi: hakyky Sit öz pikirlerini şeýle ussatlyk bilen gizlemeli, hatda mugallym hem tutulmagyna düşünmez! Özüni paýhasly diýip atlandyrsa-da!
  Palpatine galaktiki syýasata girip başlanda, halypasy gözleginde täze üstünlik gazandy. Jenaýatçy ininçorriniň, şol bir ýaryşyň wekiliýeti tarapyndan Damaska hödürlenen erki, süýrenijileriň içerki tebigy garşylygyna garamazdan, Güýçleriň täsiri astynda bozuldy. Plagast, öz ukyplaryny synap, beýleki nusgalarda-da köp synag geçirdi. Keşdäki indiki ýygnakda Plagast Siditiň hereket etmeli görkezmelerini beýan etdi, Kerred Santeni uzak wagtlap ýok etmegi barada gürledi we Palpatine onuň ýerine geçmegi üçin senator Widar Kimiň öldürilmegini buýurdy. . Plagastyň özi Kamino planetasyna baryp gördi we şol ýerde gulak asýan ininçorriniň goşunyny döretmek üçin klon öndürijileriniň ýerli ýaryşy barada gepleşik geçirdi. Soň Damask we onuň gol astyndakylar Serennoga gitdiler, Plaguest ol ýerdäki Jedi bilen şahsy gürleşdi. Şeýlelik bilen, Jedi Qui-Gon Jinnyň korporasiýalary halamaýandygyny bildi we öňki ussady Dooku respublikanyň pozisiýasyny durnuksyz hasaplady. Plagast ussat Sifo-Dýasyň ýüregine ussatlyk bilen şübhe tohumlaryny ekdi we ony respublikanyň goşun gerekdigine ýuwaşlyk bilen ynandyrdy.
  Dogry, uruşsyz gymmat harby enjamyň döredilmegine kim barar? Sit bolsa zorlugyň usulyna takyk gözegçilik etmek isledi, sebäbi olaryň taglymatyna başga ýol bar.
  10-dan gowrak Söwda federasiýasynyň dünýäsini respublikada kabul etmegiň syýasy mejlisinde Plaguest we Sidious Damask we Palpatine ady bilen ýene duşuşdy. Öňünden meýilleşdirilen meýilnamadan soň Palpatine Senatda gykylyklar we bulam-bujarlyklar döredýän ajaýyp çykyş etdi. Plagast begendi, sebäbi Söwda federasiýasynyň planetalary respublikanyň bir bölegine öwrüldi we geljekde Sit elleri bilen galaktiki söweş alyp biler. Emma Plagast, gaharly senator Pax Timyň Damaskyň beýleki duşmanlary - Sante howpsuzlyk gurluşy bilen dil düwşendigini we indi Damasky aýyrmak üçin has işjeň çäreleri görjekdigini bilýärdi. Şonuň üçin Plagast Palpatini bilgeşleýin Tim bilen syýasy mejlisde gurdy we synag wagtynda okuwçyny çeňňek hökmünde ulandy. Sidýusyň üstünlikli hereketlerine garamazdan, Tim Plagastyň Maladiýaly ganhorlaryna buýruk berip, Sitiň ikisindenem üstün çykmagy başardy. Ikinjisi adam alyp gaçmagy duruzmak we Timy tapmak üçin bar güýjüni jemländigi sebäpli, özüne garşy ikinji hüjümiň meýilleşdirilendigini bilmeýärdi.
  Darth Sidýus muny duýdy, ýöne eýýäm halypanyň hossarlygyndan dynmak hakda pikir edýärdi.
  Korşkantdaky Sargyt otagynda Larsh Hilliň induksiýa dabarasynda Darth Plagast hakyna tutma adamlar tarapyndan öldürilipdi. Palpatiniň kömekçisi Pestage, maladiýalylar bilen habarlaşdy we zerur maglumatlary alyp, derrew Palpatine habar berdi. Olaryň ikisi-de janyna kast edilen ýere baryp, diňe ýaralananlary we zordan dem alýan Plagasty diri tapdy, ýarany Güýç bilen örtdi; Damaskyň paýtagtyndaky Muunlaryň galanlary öldürildi. Soňra Palpatine Timyň özüni we Koruskantdaky Malastare ilçihanasyndaky Gran Goraghanasynyň beýleki agzalaryny öldürip Timdan şahsy ar aldy. Senator Kimiň öldürilmeginden soň bu ölümleri derňemek üçin ýörite topar döredilendigine garamazdan, polisiýa jenaýatçylary tapmady. Netijede, Damask paýtagty liderini ýitirmedi, ýöne Hego Damask "Galaxy" -yň işinden çekildi.
  Darth Sidýus gaty mekir meýilnamalary düzdi. Ol agtygy Padwany öldürmedi, tersine, onuň bilen dostlaşdy. Daşarky göwünsizlik bilen senator boldy.
  Gara lordyň täsiri artdy, üçünji Sit Darth Maul peýda boldy. Şeýle hem wagşy usullar we gaty ökde söweşiji. Şeýle-de bolsa, Maulyň zehinliligi beýle bir uly däl welin, doly mirasdar bolup biler.
  Mundan başga-da, Plagast we Taler henizem adamlar, jynsparazlygyň alamatlary bolmazdan. Geljekki Sit imperiýasynyň tagtynyň adamzat tarapyndan miras galmagyny islemeýärdiler.
  Şonuň üçin Darth Maulyň ölümi öňünden kesgitlenen bolsa gerek. Mundan başga-da, Palpatine okuwçysy bilen bolan bäsleşikde tas öldi we diňe güýçdäki artykmaçlyk geljek imperatory ölümden halas etdi.
  Darth Sidious älemdäki kimdir biriniň çyrasyny ulanmagy has gowy görendigi üçin gaharlandy. Bu hem öz yzyny galdyrdy. Ynsan jübütleri üçin bagt, Maul, çäklendirmeleri sebäpli, güýjüň garaňky tarapyny bilip, olardan öňe geçip bilmedi!
  Damask we Palpatine Naboo krizisiniň ikisine-de peýdaly bolmagyny üpjün etmek üçin ähli zady etdiler. Darth Maul Jedini ýok etmek üçin Naboo operasiýasyna başlanda, Damask täze krizisi döretmek üçin işjeň çäreleri gördi. Korporatiw bileleşigiň, Söwda gildiýasynyň, Techno bileleşiginiň we beýleki korporasiýalaryň ýolbaşçylary bilen habarlaşyp, Damask olary respublikanyň dünýäsine garşy alyp barýan ýowuz hereketlerine ynandyrdy. Palpatine, Galaktika respublikasynyň ýokary kansleri wezipesine saýlanmagyny üpjün edip, diňe Baş meýilnamany tamamlamagyň wagty geldi diýen karara geldi. Plagueast-dan zerur zatlaryň hemmesini öwrenenden we isleg bildirýän wezipäni almak üçin hojaýynynyň baglanyşyklaryndan peýdalanandan soň, Palpatine garry Muuny päsgelçilikden başga zat hasaplamady. Beýleki tarapdan, Plagast okuwçysyna doly ynamly ýalydy.
  Mundan başga-da, Darth Maul öldi we ikisiniň düzgüni awtomatiki ýagdaýda dikeldildi.
  Öňde entek köp iş we wagt bardy we Darth Sidusyň täze okuwçy taýýarlamaga mümkinçiligi ýokdy.
  Onda näme üçin olaryň tandemi ýene birnäçe ýyl - Jedi tertibi ahyrsoňy ýok bolýança ýok?
  Emma iň esasy zat beýle däldi. Plagast ahyrsoňy elhenç bir syry açdy: "Palpatiniň hakyky, biologiki atasy - Witt Taler".
  Hawa, ejesi, örän owadan daýhan zenany, baý täjir lord Damaskyň kellesini öwürdi. Ol hyjuwy saklap bilmedi.
  Umuman aýdanyňda, "Sit" -e başlandan soň, nesilleri köpeltmek ukyby ep-esli azalýar. Soň bolsa şeýle şowlulyk - seniň ogluň bar! Şeýle güýçli we diňe bir güýç bilen däl, eýsem ajaýyp syýasy zehinlere eýe.
  Bu ýigidi halas etmeginiň birinji sebäbi. Biriniň ganynyň işini geçirmek has ýakymly. Levelokary derejeli Sitiň önelgesiz bolandygyna garamazdan, maşgala gatnaşyklary hiç haçan esasy gatnaşyk hasaplanmady.
  Plagast çuňňur duýdy ... Belki, hakykatdanam oglunyň özüne degmezligi kararyna gelen bolsa gerek.
  Emma Darth Sidýusyň hereket etmegine sebäp bolan zat şu. Kakasynyň öldürilmegi ýaly jenaýat etmek islendik Sit ussadynyň arzuwy.
  Saýlawdan bir gije, Damask soňky ýyllarda diňe senator Palpatine bilen ilkinji gezek çykyş etdi: bilelikde Galaktika opera teatrynda Mon Calamariniň täze önüminiň premýerasyna gatnaşdylar. Girişden soň, iki Sith Lordlar Palpatiniň ýetip gelýän üstünligini bellemek üçin Kaldani Spire binasyndaky Damask çagalar öýüne gitdi. Palpatine ýakyn wagtda Senatyň çykyşy üçin repetisiýa bilen şerap bilen mugallymyň töwereginde aýlandy.
  Plagast, maslahatçy Palpatine Magochlorianlar bilen geçirilen synagyň has üstünlikli bolandygyny aýtdy. Anakin oglan ýaryşda ýeňiji boldy we iň esasysy söweş robotlarynyň tutuş goşunyny öçürmegi başardy. Diýmek, oglan älemde ýaşaýanlaryň hemmesinden has güýçlidir. Oglan bilen jübütlemekden başga-da, magohlorlylar we Togruta ýaryşynyň wekili bilen tohumlandyrmagy başardy. Bu ynsanperwer, ýöne adam däl milletiň wekilleriniň Magohlorlylar babatynda adamlardan has garypdygyny göz öňünde tutsak, şol bir wagtyň özünde-de adamlardan birnäçe esse az bolan Jediniň göterimi gaty ýokary, soň ...
  Täze gyz Ahsoka Tano geljekde adatdan daşary, ozal näbelli ussatlyk derejelerine ýetip biler. Togrutanyň güýjüni duýmagyň alternatiw usullarynyň we Magohlorlylaryň bollygynyň birleşmegi - adam tarapyndan döredilen tebigatyň hakyky gudratyny döredip biler.
  Indiki näme? Synaglary dowam etdirer we taňrylara deň derejede güýçli adamlar ýaryşyny döreder. Şeýle hem, Sitiň älemiň fiziki kanunlaryny üýtgetmegine we belki-de täze älem döretmegine mümkinçilik berýän Magohlorlylardan has ýokary derejeli jandarlary - teoklorlary sintez edip biler!
  Gara lordyň gorkuzjak we geň galdyrjak bir zady bardy.
  Aguwaş-ýuwaşdan serhoş bolan Plagast soňky ýyllarda ilkinji gezek düýş gördi we birnäçe salymdan soň Sidýus ikirjiňlenenden soň (belki gylyç bilen kellesini kesmek has gowudyr?) Güýç akymyny getirdi. mugallyma ýyldyrym.
  - Kaka, hemme zat üçin jogap berersiň! Meni terk edenim üçin, gynalan şa ýerzeminlerinde bir ýyl dowzahda ýaşamaga ýol berenim üçin! Näme üçin meni ýeke-täk hakyky söýgim Karolinany öldürmäge mejbur etdi!
  Gara Sit ene-atasyna ýyldyrym çakdy. Ol hakykatdanam ýigrenýärdi.
  Plagastyň agyrysyndan lezzet alýan Darth Sidýus ony ýuwaş-ýuwaşdan gynady we Güýçleriň kömegi bilen halys hiç zat edip bilmedi we öldi.
  Soňky sekuntlarda gara lord:
  "Maňa" Galaxy "-y dolandyrmagy öwretmek kararyna gelen günüňizde bu oýny utduňyz. Kakaňyzyň tarapynda, has dogrusy, dabanyňyzyň aşagynda. Sen meniň mugallymym, kakam - hawa, munuň üçin saňa hemişelik aýdaryn baky minnetdar bolsun, ýöne sen hiç wagt meniň hojaýynym bolmaz ".
  - Palpatine ölýän we ýyldyrym güýçleriniň odunda ýakylýan Darth Plagast bilen hoşlaşdy.
  Şeýdip, Sit oýlap tapyjy bulaşyk durmuşyny tamamlady. Onuň bilen uniwersal taryhyň sahypasyny öwürdi.
  Twoöne iki sany täze, ajaýyp döredijilik bardy: Ahsoka we Anakin, şeýle hem galaktikanyň üstünden güýç gazanyp, Jedini ýeňen okuwçy.
  Luk Skywalker şeýlelik bilen Palpatiniň agtygy we Darth Waderiň oglydy.
  Şonuň üçin Sitiň gara hojaýyny buýruk berip bilmedi, güýçli zehinli göni neslini alyp we ýok edip bilmedi. Mundan başga-da, kimdir biri aýdyp biler - Luka ýüz göterim adam, çagalary bolsa Togrutanyň ýarysy. Imperator Palpatine adam dälleriň hukuklaryny çäklendirýän kanunlary eýýäm girizipdi we umuman täze ştatda jynsparaz kanunlary döretmäge synanyşýardy.
  Hakykatdanam, adamlar galaktikada iň köp ýaryş edensoň, imperatoryň özi-de, töweregindäkiler-de adam bolansoň, gödek jynsparazlyk we beýleki jynslary kemsitmek Sitiň ruhunda bolýar. Basyp, agdyklyk etmegi söýmek.
  Uly marşal Tarkin jynsparazlygy aklamak üçin tutuş teoriýany we ideologiýany ösdürdi ...
  Emma tagt miras galyp, halkyň diňe ýarysy. Ahsoka nejis ösüşlerden dynsa-da, kameleon derisi owadan görünýär.
  Imperator çagalaryny Togrutanyň ýaşaýan Şilo planetasyndaky durmuşy ýok etmek üçin ýörite iberipdir. Gara lordyň nesilleri muny şatlyk bilen ýerine ýetirdi.
  Düşünjeden hyzmat edip, güýçüň diňe garaňky tarapyny bilýärdiler. Palpatine ýaşlygynda birnäçe gezek gowy işler edipdi. Gynamalar jaýyna giren bolsa, Plagasta gaçmadyk bolsa, hiç haçan galaktikada iň uly ganhor bolmazdy.
  Hawa, çagalary gowy işler etmediler, bagtly iş etdiler. Someöne näme üçindir imperator üçin ýakymsyz zat. Tolýa we içindäki ýagşylyk ahyryna çenli ölmedi. Toli Palpatine, özüňizdäki ýeňil tarapy ýeňeniňizde, özüňiz bilen söweşmezden hakyky Sit bolmak mümkin däldigine ynanýardy.
  Çagalary ýamanlygyň hyzmatyny, älemdäki iň tebigy zat hökmünde kabul etdiler, akyl hasratyny we puşmanlygyny başdan geçirmediler.
  Emma Palpatine özi bilen söweşdi we Karolinany öldürmegiň nämä gerekdigini diňe Gudratygüýçli Taňrylar bilýär.
  Mundan başga-da, imperator ejesini öldürmäge het edip bilmedi. Plagastyň özüne-de mähir duýgusy bolan bolsa gerek, beýle soragy hiç haçan galdyrmady.
  Palpatiniň ejesi henizem diri we ýüz ýyldan gowrak wagt geçendigine garamazdan, çuňňur garry aýala meňzemeýär. Munuň tersine, oglundan kiçi, güýçli saryýagyz - daşky görnüşi otuz ýaşdan uly däl ýaly görünýär. Zähmetden boşadylandan soň, uzak welaýatda mesgen tutdy we jadygöýlik bilen meşgullandy.
  Hawa, adaty, daýhan aýal, ýöne genetikasynda üýtgän adaty bolmadyk aýal. Otherwiseogsam, gara lorddan göwreli bolup bilmezdi.
  Arealaňaç aýakgap, diňe bir eşikli, ýaş gyzyňky ýaly inçe bili bilen meýdanda köp işledi we gijelerine jadygöýlik bilen meşgullandy. Emma Witt onuň bilen bile ýaşanda, ejesi okuwyny gizledi we ogluny hiç zada bagyş etmedi.
  Dogry, ol muny birnäçe gezek süýşürdi: belki diňe ýakynlaryny däl, eýsem çagalaryny we agtyklaryny-da jaýlamagy maksat edinýär.
  Palpatine ejesine bary-ýogy bir ýyl mundan ozal - Naboony gozgalaňçylaryň hüjüminden ýapmak zerurlygy ýüze çykypdy. Olar hem gara imperatoryň öý planetasynda syr gözleýärdiler. Belki, onuň gowşak taraplaryny bilmek ýa-da garyndaş tapmak islediler?
  Imperatoryň ýarym dogany bardy. Bu ýerde Palpatine, Nabudaky krizisden ozal garaňky güýçlere gurban berdi - nädip bagtyň ýylgyrandygyny aýtmaly.
  Bu wagta çenli dogan agtyklaryny eýýäm edinipdi, şonuň üçin Darth Sidýusyň garaşýan taktikasy dogrydy. Has köp pidalar we öldürilen ýerli ganyň panteonynyň üstüni ýetirmek.
  Soň bolsa şol bir wagtyň özünde isledi we ejesini gutardy. Emma Palpatine garry aýal bilen duşuşmagyna garaşýardy, ýöne uzak aýralykda ejesi düýbünden üýtgemedi. Gyz, muskul şekili, güne ýanmakdan gaty garaňky we tekiz deri, eňekli owadan ýüz. Uzakdan, adatça bir gyz üçin ýalňyşyp biler, ýöne ýakyn bolsa, ýüz keşbi görünýär: gaty kämillik ýaşyna ýeten we azyndan otuz ýaşynda. Zümrüd-ýakut gözlerine seretseň, hasam beter görüner.
  Ejesiniň görünişi ýaly ýönekeý däldigine garaşmadyk Witt Taler haýran galdy we öldürmekden ýa-da atlandyryşy ýaly garaňky güýçlere gurban bermekden ýüz öwürdi.
  Soňra ene-jadygöý bilen iň bolmanda iki söz aýtmaga batyrlyk tapmady we aragatnaşykdan gaça durup gitdi. Ejesi ogluny tanaýan bolmagy mümkin, ýöne özüni sowuk we biperwaý edip görkezdi.
  Naboo-a soňky gezek baryp göreninde, imperiýa kerweniniň gabaw astyna düşen pursatynda peýda boldy. Palpatine köşkde diýen ýaly jaýlandy, ýöne ýalaňaç aýal oňa peýda boldy, gizlin çykyşy görkezýär we başga bir pitneçi bukjanyň nirededigini görkezýär.
  Soň bolsa onuň bilen birnäçe söz alyşdylar.
  Öçüp bilmeýän ene Palpatiniň maňlaýyna elini goýdy-da, ajy aýtdy:
  Nähili ýaralandyň, oglum. Sizde tanalýan aýratynlyk ýok!
  Darth Sidýus ejesine gaharly jogap berdi:
  - Men diňe çuňňur garry ýaly görünýärin! Aslynda, bedenim köpden bäri adam kanunlaryna görä ýaşamaýar. Men henizem islendik Jedini gylyç bilen ýeňmäge ukyply. Bedenimiň fiziki barlygynyň möhleti bir asyrdan gowrak dowam eder!
  Motheraş ene gysylan ogluna baş atdy.
  "Wampire öwrülip, fiziki barlygyňyzy uzaltmak kararyna geldiňizmi?" Elbetde, wampirleriň adamlardan artykmaçlygy bar. Günde üç gezek gan içmek zerurlygyndan başga we gün şöhlesinden gaça duruň. Emma bu durmuş däl!
  Imperator Palpatine ejesiniň gaharyny getirdi we hatda ony urmak isledi, ýöne özüni saklady. Ol gaharly seslendi:
  "Men ýaşlygymdan has güýçli, ajaýyp kümüşden başga zat bilen öldürmek kyn. Islendik güne süzgüçli amatly kostýum geýip bilersiňiz, emeli yşyk meniň üçin howply däl.
  Bu ýerde Darth Sidýusyň äheňi ýumşady.
  - Has gowusy, ýönekeý adam bolmak bilen ýaşlygy nädip saklap bilendigiňizi aýdyň?
  Süýji, ak dişli ýylgyryş bilen Lada Taler jogap berdi:
  - Ömrümiň dowamynda Nabooda aýakýalaňaç gezdim, ömrümiň dowamynda işledim, sagdyn iýmit iýdim, diňe şiresi we süýt içdim. Elmydama açyk howada - şäherden uzakda. Paýtagtda diňe bir gezek, soň bolsa zynjyr bilen boldum, hökümi diňlemek üçin getirdiler. Againene-de bir oba bilen oba!
  Possiblehli mümkin bolan durmuş ýörelgelerinden iň sagdyn alyp barýaryn we näme üçin garramaly?
  Palpatine bu gezek gaharlanmady, özüni birneme gülkünç duýdy we logiki taýdan düşündiriş sorady:
  - Millionlarça daýhan aýallary siziň ýaly durmuş ýörelgesini alyp barýarlar, ýöne bu olaryň sizden tapawutlylykda ýigrenji garry aýallara öwrülmegine päsgel bermeýär. Munuň syry näme - aýdyň!
  Ejem sesini çykarman jogap berdi:
  - Iň möhüm sorag, adam näme üçin garraýar? Tebigatda aýlaw bakydyr we adam bedeni şeýle sikle meňzeýär. Obýektiw aýdanymyzda, adam bedeninde garramaly zat ýok. -Aş görünýän aýal dymdy we hudaýyň ynamy bilen dowam etdi. - Bularyň hemmesi pikirlenmek we ynanmak hakda. Garrylygyň tebigy däldigine we baky ýaşlygyň tersine bir nagyşdygyna ynanyň we siz garramarsyňyz!
  Palpatine munuň bilen düýbünden ylalaşmady:
  - Diňe adamlar garraman, eýsem metal, zatlar, kosmos gämileri, söweş robotlary hem bar. Näme üçin adam isleg we iman tagallasy bilen bu zatlardan gaça durup biler diýip pikir edýärsiňiz?
  Womanaş aýal ynam bilen jogap berdi:
  - Adam bedeni, metaldan tapawutlylykda, täzelenip bilýän ulgamdyr. Öýjükler milliardlarça ýyllap bölünip, täzelenip bilerler. Islendik alym, bedendäki baldaklaryň millionlarça adamyň ömrüne dowam etjekdigini aýdar. Diňe bir möhüm kiçijik bir zady etmegi öwrenmeli - nerw öýjüklerini täzeden dikeltmeli we täzelemeli. Şonda ölmezlik hakykata öwrüler!
  Palpatine minnetdarlyk bilen sorady:
  - Eje, muny nädip edýärsiň?
  Aýal güldi we pyşyrdap jogap berdi:
  Wampir näme üçin bilmeli? Şeýlelik bilen, bu etde bäş-alty asyr dowam eder. We ajaýyp üýtgeşikligi ösdürýärsiňiz ... Baky ýaşlygyň syryny henizem özleşdirmelimi? Esasanam egoistligiňizi göz öňünde tutýarsyňyzmy?
  Darth Sidýus bogulan ýylan ýaly pyşyrdady we gyrmyzy pyçagyny çekdi.
  - Men sizi garaňky güýçlere gurban edip bilerin!
  Ejesi ogl-imperatoryna ýurduň kölegesiz seredýärdi. Ol has giň ýylgyryş bilen jogap berdi.
  - Bu gurban söweşiňizde size kömek etmez! Ganly zalym bolsa-da, dileglerim seni ölümden halas edýär. Bir ýyldan çukuryň gyrasyndan ýörersiňiz. Janyňyzy dowzahdan diňe ejeň halas edip biler!
  Palpatine razy boldy we elini silkdi.
  "Bolýar, aýdyşyňyz ýaly, wampire henizem bäş-alty asyr galdy. Belki, ömrüňi uzaltmagyň has täsirli usulyny taparyn. Mundan başga-da, ruhy klona siňdirmek üçin eýýäm synaglar geçirilýär!
  Eje Palpatine bilen hoşlaşdy we oňa üstünlik arzuw etdi. Ol şeýle bir täze we ýakymly ys aldy. Darth Sidious höwesli - gowy ýerde bir gözellik bar.
  Ilamanlyk erbetdir, töwereginde garaňkylyk we gazaply şagallar ýaşamak gaty ýadaw. Käwagt gorkular döreýär ... Agyr we elhenç.
  Mundan başga-da, imperator Palpatine arassa ýaman däl Sitiň ornuny almak isledi we mirasdüşer kosmos güýjüniň durmuşyna iň bolmanda döredijilikli bir zat getirip bilerdi.
  Luk Skywalker ýüz göterim adam we bu onuň möhüm goşandy.
  Mundan başga-da, Anakiniň we Palpatiniň gany henizem akýardy. Bu oglany garaňky tarapa getirmek çynlakaý tagallalary talap etdi.
  
  
  Şeýtanyň dünýä inmegi
  Palpatine - sada ýaş ýigit, ajaýyp okuwçy we göreldeli gylyk-häsiýeti bilen tapawutlanyp, ähliumumy we ýamanlygyň keşbine öwrülip, güýçüň garaňky tarapyna geçdi?
  Naboo planetasyndaky durmuş birneme gowydy - ýumşak howa, sahy toprak, gozgalaňlar we üýtgeşiklikler ýok diýen ýaly. Hökümet görnüşi konstitusion monarhiýa ... kingöne patyşanyň güýji uludyr, kararlary kanunlar bilen deňdir we monarhyň hökümdarlyk möhletini we ygtyýarlyklaryny çäklendirmek üçin diňe Padla Amidala üýtgetmeler girizilipdir.
  Palpatine ýaşlygynda gaty görmegeý, näzik we elbetde fiziki taýdan ösen ýigit, Awiaball-da planetalar arasyndaky ýaryşlarda ýeňiji boldy. Ine, iň soňky pursatda Naboo toparyna goşulan Palpatine güýçlere duýgurlyk duýdy. Iň çylşyrymly wirtual oýunda pulsaryň uçuşlaryny we asteroidleriň öwrümlerini öňünden gördi. Ölümli, aýgytly zarba urmagyň wagty gelende duýup biljekdigine düşündi. Soň bolsa onuň ady birneme üýtgeşikdi: Witt Taler. Commonönekeý ene we näbelli kaka. Dogry, dogabitdi ukyplary we zähmeti sebäpli Witt abraýly kollejiň mugt fakultetine girmegi başardy. Munuň üçin gaty ýokary bal ýygnamalydy.
  Örän owadan we egri ejesiniň kakasynyň hasabyna özüniň asylly jenapdygyny, belki-de meşhur Jediniň arasynda bolandygyny aýtdy.
  Emma gyzyň adyny tutup bilmedi. Witt muňa garamazdan dürli pikirleri öňe sürdi - belki kakasy goňşy galaktikanyň imperatorydyr?
  Çagalygynda-da Taler - geljekki Palpatine ýapyk okuw kitabyny - kagyz görnüşinde ýa-da elektron görnüşinde okamak ukybyny duýdy. Sportuň netijesini çaklamak ukyby bilen dostlaryny haýran galdyrdy ýa-da ýumrukda gizlenen ýaly batyrgaý jedeller gazandy.
  Thisöne hut şu oýunda seýrek sowgadynyň bardygyna düşündi. Düşünjeli ýeňiş Witt Taleri Nabunyň gahrymany etdi we ... Ertekilerdäki ýaly, iň owadan gyzyň, şazada Karolin Amidalanyň özüne aşyk bolmagynyň başyna ýykylmagyna sebäp boldy.
  Witiň özi, ýaş, gyzgyn gany bilen duýgudaşlygyň we ikitaraplaýynlygyň artýandygyny duýdy. Birek-birege aşyk boldular we tagtyň resmi mirasdüşeri Karolina Amidala Naberri adaty bir oguldan göwreli boldy.
  Patyşa muňa gaty gaharlandy. Naboo planetasynyň adatlaryna we kanunlaryna görä, abort etmek düýbünden gadagan, ýöne täç şazadasy we onuň nesilleri tagt hukugyndan mahrum edilipdir. Witt Taler agyr gynamalardan soň iň agyryly ýagdaýda jezalandyrylmalydy. Karolina, çaga dünýä inenden soň, plantasiýalara gul hökmünde iberildi. Bir şa gyzy bar: ýalaňaç, diňe ýyrtyk eşikde, beýleki tussag edilen gyzlar bilen bilelikde köp işlemeli boldy. Gijäni kazarmada, ýalaňaç tagtalarda geçirmek we ýönekeý, gödek iýmit iýmek. Geljekki şa aýal biraz haýal işlese, gözegçiler tarapyndan gamçy bilen ýenjildi.
  Jeza çäreleriniň biri gullary tekerde asmak we ýalaňaç dabany fakeliň alawy bilen gysmakdyr.
  Witiň özi zyndanda gynaldy. Olar meni rehimsiz, gizlin, ýöne gaty ussatlyk bilen gynadylar, huşumyň ýitmegine ýa-da wagtyndan öň ölmegine päsgel berdiler.
  Witt Taler dowzahyň müň tegeleginden geçdi. Ol jezalandyrylmazyndan ozal bir ýyllap gynaldy. Soň bolsa millionlarça Naboo ýaşaýjysynyň öňünde syçanyň belligi bilen diri iýilmelidi.
  Emma jezalandyryş wagtynda birden janawer ýaryldy ... Tüsse arassalanandan soň Witt Taler yzsyz ýitdi. Köpler muny ýokardan alamat hökmünde alyp, dyza çökdüler. Patyşa haýran galdy, ýüzi gök öwüsdi - insult boldy.
  Birnäçe aýlap gynamalara sezewar bolan Witt ýagty ösümlikler bilen örtülen çygly çukurda oýandy. Bu onuň üçin gaty agyrdy, ýöne şol bir wagtyň özünde gaharly güýç duýgusy gaýdyp geldi. Nämüçindir gynamalar kamerasynda gynamalar wagtynda Witt başarnygyny ulanyp, jellatlary ýakyp bilmedi.
  Özünden uçýan ody, pulsaryň atylmagyny we aýylganç plazma ýaragyndan akmagy aňladýan bolsa-da (köne respublikada gadagan edilen - aşa uly weýran ediji güýji sebäpli!). Emma soň güýç duýgusy gaýdyp geldi.
  Jellatlaryň çeken çuňňur ýaralary ýuwaş-ýuwaşdan, ýöne hökman bejerildi.
  Wittiň gapdalynda ýokumly garyndy garyndy bolup, ony her gezek siňdirýärdi we uklap ýatyrdy.
  Bu ýerde, meselem, düýş gördi ... Aldawly we şol bir wagtyň özünde gahryman;
  Jesedi iýmek çalt geçýän bir zatdy, mutant arslan et täze we ýyly bolýança howlukmaçdy. Ahyry gutaransoň, skelet galdy. Jadyly taýaklar bilen ýaraglanan birnäçe gara söweşiji ony kowdy, soň bolsa skeletini aldy.
  - Batyr ölüm bilen ölen batyr gladiator ýerli adat boýunça ähli hormat bilen jaýlanar. - Kommentator joşgunly äheňde yglan etdi.
  - Geň galdyryjy! Beýle erbet gutarmaýar! - Geljekki kosmos imperatory aýtdy. Witt henizem düýşünde ýaş ýigit, ýakyn geçmişine meňzeýär.
  Näbelli teswirçi gaharly bogulmagyny dowam etdirdi:
  - Indi bolsa bäsleşigiň dowamyny yglan edýäris. Häzirki wagtda köpçüligiň arasynda ganhor arslan bilen söweşip bolýar.
  Witt Taler derrew ýerinden turdy-da, içinden gygyrdy:
  - Men isleýärin!
  - Bir adama jedel etmedigiňiz üçin günäňizi ödemek isleýändigiňiz düşnüklidir. - Şazada Karolin Amidala ony masgaralady.
  .Igit gaharly gygyrdy:
  - Eger şeýle bolsa! Adamy öldüren haýwan ýaşamaga mynasyp däl!
  - youöne bäsdeşleriňiz bar, şu ýere serediň. - Şazada Karolin, piliň agzy bilen dik krokodile meňzeýän direlen haýwany görkezdi. Bu ýigit hem söweşmek isleýär!
  Kommentator:
  - Şonuň üçin iki adam birbada söweşe goşulmak isleýändigini aýtdy, soň ilki biri-birine garşy göreşmeli.
  Halk bu karary, has köp tomaşa we has köp gan garşy aldy!
  Söweşiji Witt elhenç ýaraglar bilen örtülen magistral bilen haýwana seretdi, ilkinji sekuntlarda aşgazanda ýakymsyz emdi. Soňra duşman şübhesiz howply bolsa-da, tolgunmany ýeňdi.
  - Size adaty ýarag berler! - Kommentator sesine salkynlyk bilen yglan etdi.
  Söweşijiler adat boýunça baş egdiler. Soňra olara gylyç we galkan berildi. Soňra Witte ýene bir garaşylmadyk zat garaşdy, oňa sag gylyjy bir gylyç berildi, duşman bolsa ikinji ýaragyny magistralyna aldy.
  - Adalatly däl! - ýigide nägilelik bildirdi. - Birine garşy iki pyçak.
  - Bu Corpse-Sucker, söweşlerde mydama burnuny ulanýar. Şeýle adat! - Göze görünmeýän teswirçi sesindäki ýigrenji gizlemän jogap berdi, ýaraglar nymfalara meňzeýän owadan, agramsyz diýen ýaly gyzlar tarapyndan gowşuryldy. Olara seredip, Witt (geljekki Palpatine) hyjuwly isleg duýdy we dartgynlylygynyň görülmeginden gaty utandy. Şeýdip, gahar bilen gürledi.
  - Şonuň üçin maňa galkan ýerine ikinji gylyç beriň. - Men samsyk bolmak islämok.
  - Siziň şeýle hukugyňyz bar! - Diýdi, azajyk podrew, teswirçi.
  Nymf ikinji gylyjy ýigide berdi we patos bilen aýtdy:
  - Dykma serdar bilen söweşiň, abraýy masgara etmäň.
  Kommentator ýene yglan etdi:
  - Öldürmek ýa-da bagyşlamak hukugy ýeňiji ýaragyň eýesi söweşijä degişlidir! Şeýle hem köpçülige. Muny göz öňünde tutmaly diýip pikir edýärin.
  - Men batyrgaý görmegeý adamy hökman gutararyn. - diýip, Corpsesucker aýtdy.
  - Çeňňek ýasamazdan, galany bölmersiňiz! - Gepledi, akylly aforizm Witt.
  Olar ýerlerinden turdular, krokodil pili ýigitden has uludy we signala garaşyp başladylar.
  Tüýdük ýaly ýeňil, nemf oňa tarap uçup, ýigidiň gül ýaňagyndan ogşady.
  Witt gyzardy we ýarym ädim ätdi, şol pursatda söweş üçin signal ýaňlandy. Jeset iýýän adam gylyjyny atyp, oňa tarap ylgady, ony äsgermezlik bilen almagyna garaşdy. .Igit hüşgär bolup, gapdala böküp, çykyp barýarka kowdy. Urlan galkana düşdi, erbet ses bilen ýaňlandy.
  - Haý oglan! Aýakgabyňyza üns beriň, olar gaty owadan.
  Waş Witt krossowkalaryny çykarmaýandygyna gaty gynandy, doglan gününe sowgat boldy, üýtgeşik reňk berdi we güýçli derisine garamazdan, olary zaýalamak islemedi. Gadyrly aýalyň ogly, eziz aýakgap. Witt bolsa ýalaňaç gezmekden çekinmezligi üçin henizem oglan.
  Söweş dowam etdi, soň ýigit duşmanyň magistralyna gaty mekir eýedigini aýtdy. Gylyç näçe çalt hereket edýär, gollar beýle bir hereketli däl bolsa-da, hatda uzynlygy.
  - Ömrümiň dowamynda söweşmek däl-de, pil sürmegi arzuw etdim. Siz eýýäm ýigrenýärsiňiz.
  Muňa jogap hökmünde gaty gykylyk:
  - Adamyň halamaýan zady. Ine, ýaryşyňyz nähili pes.
  Witt traýektoriýany üýtgetmegini dowam etdirdi, täsirli hileleriň biri bolan degirmene etdi
  Kendo, ýöne ökde söweşijiniň şöhraty garşydaşyna biderek gelmedi. Everythinghli zady deňeşdirmegi başardy we hatda özüne duýgur urgylary hem başdan geçirdi. Mysal üçin, bu ýerde hüjümleriň biri Wittiň döşüne degdi, futbolka kesildi, ýigit çynlakaý ýeňlişden gaça durup, arkasyny sokdy. Iki kelleli rus bürgüdi ýarym kesildi.
  - Bu bir samsyk! - Witt "Kebelek" usulyny aýtdy we ýerine ýetirdi, ýöne hüjümleriň hemmesi boldy
  ýigrenildi. - Burunly iblis.
  Againene-de ýaralandy, elini sypyryp, egnine urdy. Witt yza çekildi, birden söweşde ýeňilendigini, özünden has ökde duşman ýoldaşy bilen ýüzbe-ýüz bolandygyny duýdy. Mundan başga-da, ýigit henizem kendo tejribesinde däldi.
  Şazada Karolin hem alada galdy:
  - Men söýgülimiň öňüni almadyk iň soňky samsyk. Bu älemde ol bütinleý
  Gelmişek we kellesini aşak goýup, näme hakda bilinmeýär.
  Arenadan bökmek isledi. Ynha, şowlulygyň bolşy ýaly, bir jadygöý geldi.
  - Nähili gözellik, taýakdan atmak ýa-da aýaklaryny silkmek däl. Corpsesucker-i tanaýaryn! Näme, jesedi hökman öldürer we hatda masgaralap biler. Şonuň üçin isleseňizem, islemeseňizem, maňa boýun bolmaly bolarsyňyz.
  - Hiç haçan! Şazada Karolin aýtdy.
  Güýçüň garaňky tarapynyň jadygöýi pyşyrdady:
  - Bu ýagdaýda polk satylyp bilner we günde ýigrimi esger hyzmat edersiňiz. Ora-da tersine, müňlerçe adam bar bolan hojaýynyň haremine we melanholiýadan we saklanmakdan gurarsyňyz.
  Şazada batyrgaýlyk bilen aşak egildi:
  - Men söweşiji bolaryn!
  Jadygöý:
  - Başlangyç jadyly hilelere eýe bolmadyk näzik gyz. Hawa, birinji söweşde ýakylarsyňyz.
  Karolina gaharlandy:
  - Şöhrat ussady maňa öwreder! Hawa, fiziki taýdan güýçli!
  Jadygöý ýigrenji gürledi:
  - Şöhrat ussady? Hawa, ol egoist. Gymmat bir zatda üstünlik gazanmagy gaty ähtimal. Şonuň üçin men seni aýal edip, ýerli ilat hökmünde başarnyklarymy berip bilerin.
  Şazada gülkünç ýylgyrdy.
  - Taňry bolmak isleýärsiňizmi?
  Jadygöý haýran galdy:
  - Näme üçin ýok! Beýleki dalaşgärlerden has erbetmi?
  Karolina tüýs ýürekden we ýigrenç bildirdi:
  - Sen ýigrenji Men siziň degşiňizi ýigrenerin.
  Synagyň gözleri gyrmyzy yşyk bilen ýalpyldy.
  - Bolýar, ýadymda.
  Gepleşip otyrkalar, Wittiň ýaralary köpeldi. .Igit yza çekildi, gan ýitirmekden eýýäm başyny aýlap başlady. Jeset sorujy başga bir dynç aldy, elhenç swing kellesini kesip, ýigidiň ýaňagyny kesdi.
  - diýdi. - Söweşler wagtynda krossowkalarynyň birinde "Welkro" ýapyşdy.
  Aýakgaplar zordan gabat gelýär. Aöne başarjaň ýigit ylham aldy we gaty bökdi. Aýagyny silkdi, krossowka, atylan daş ýaly, Korpus iýýän adamyň agzyna uçup, gözüne pyçaklar bilen örtülen dabany urdy. Ol bir sekuntlap gygyrdy.
  Witt iň kyn Jedi Kendo hereketlerinden birini "Triple Fan" ýerine ýetirdi we haýwanyň magistralyny kesdi. Gan çüwdürimi döküldi we Corpse Eater yza çekildi, aýaklary biri-birinden aýryldy. Bokurdagy gaty gykylykdy.
  Witt gaharly seretdi.
  - Duşman bütinleý ýok edilmegiň bosagasynda! Men ýeňerin!
  .Igit duşmana hüjüm etdi, bir gylyç bilen gorkunç däldi. Jesetçi yza çekildi, sandyrady we urlan zarbalary ýitirdi. Tizara birnäçe agyr ýaralandy we gylyjyny taşlady. Soň bolsa diňe galkany öwrüp, aljyraňňy reaksiýa bildirdi. Witt tolgunmak bilen ilki bilen duşmany kellesine, soň bolsa garnyna pyçaklap, pyçak usulyny ýerine ýetirdi. Deşme çuňňur we içegeler çykdy. Soň bolsa duşmanyň gowşandygyny gören Witt "çotga" usulyny ýerine ýetirdi we kellesini deşdi. Ol ýykyldy.
  - Arwah lakamly söweşiji Witt ýeňdi. Magistraly döwýän garşydaşy Trubosos tas öldi. Indi ýeňiji ýigidiň ony gutarmaga ýa-da gutarmaga hukugy bar.
  Köpçülik şowhunlydy, jedeliň bir bölegi ýeňiş gazandy, bir bölegi ýeňildi, ýöne her kim gana aşa teşne boldy.
  Unitedunaýted, wagşy hyjuwda we gaharly aglamakda:
  - Ony ur! Kelläni kesip, hasa as! - diýip gygyrdylar. "Bu ýeňilenler bilen iş salyşmak däbi.
  Witt başyny ýaýkady, söweş gyzgynlygynda henizem öldürip bilýärdi, şeýdip, gutarandan soň gazaby bugardy. Sowuk ganda kelläni kesiň, şonda-da hyýanatçylykly peýdalanmak onuň düzgünlerinde däl. .Igit ýagty başyny egip, berk aýtdy:
  -, ok, ejiz jandary öldürmerin.
  - ýok et! Tamamla! - Halk gygyrmagyny dowam etdirdi, dürli agzalar bökdi. Gykylyklar - Bize lezzet beriň!
  Geljekki imperator Palpatine asyllylygy eşitmedi:
  - Duşman ýeňilýär, hatda maýyp bolýar, başga näme gerek!
  -Dostuň samsyk. Corpsesucker-i diri galdyryp, özüni ölümli duşmana öwürýär.
  Magistralyň kemsidilmegini we ýitmegini bagyşlamaz. - Jadygöý pasly hüňürdedi. Näme üçin samsyk? Gygyrma, gutar! Ol sizi diňlär!
  - Ganym ýeterlik! - Gyz-gyz jogap berdi. - Näme üçin hemmäňiz beýle zalym? Aslynda hezil etmegiň başga ýoly ýokmy?
  Geýiminiň eşiginiň aşagynda gizlenen jadygöý pyşyrdady:
  - asöne nähili?
  Karolin gahar-gazabyny gizläp, şeýle jogap berdi:
  - Aýdymlar, mysal üçin, diňlemek üçin! Ora-da çeper sanlaryň ýerine ýetirilmegi, her dürli güýmenje programmalary, haýwanlar bilen mümkindir.
  Faceüzi gizlenen, ýöne ýanýan kelleler henizem garaňkylykda şöhle saçýan jadygöý aýdym aýtdy:
  - Bu nähili bootleg? , Ok, gyzykly däl! Her dürli bufon we bufon ganyň tomaşasyny çalşyp bilmez.
  Şazada ýüzüni sypalady.
  - Hakykatdanam?
  Jadygöý gaşlaryny gamaşdyryp, gygyrdy:
  - Aýdymçylary bokurdagy bilen näme? Jady we jadygöýligiň kömegi bilen islendik sazy we sesi döredip bilersiňiz. Biz muny başararys. Islesek, ýalaňaç sagatlar tans ederler.
  Jadygöý uzyn, dyrnakly barmagyny tutdy.
  -Ook, gyz çynlakaý gladiator söweşi iň gowusy.
  Şazada Karolin munuň bilen düýbünden ylalaşmady, ýöne garşy çykmady.
  Witt Taler söweş meýdançalarynda bir zady kesip, söweş üçin pul aldy. Soňra öňki söweşden entek gitmedik ýigit we ýaralananlar bilen söweşmeli boldy
  Lionolbars mutant. Iföne ýyrtyjy jadylaryň kömegi bilen ähli ýaralary bejeren bolsa, ýigit hemmesini täze kesip çykardy. Witt döwülen futbolkasyny çykardy we krossowkalaryny çykardy, iki elinde gylyç alyp, seresaplylyk bilen bir gyra çekdi. Dokalan jeansda ýarym ýalaňaç, şazada Karoline aýratyn owadan görünýärdi. Reliefeňil torda giň kesikler görünýärdi. Oglan agyry gazabyna hyzmat etjek bolup, egnini gysdy. Arealaňaç aýaklary emeli gyzdyrylan poluň gyzgyn ýüzüni duýdy.
  Witt Taler öpüşdi. Tomaşaçylar el çarpdylar.
  Gaty gygyrdy:
  - Söweşijileri tanatmak hökman däl! Göreş gyzykly bolsun!
  Lionolbars möjege garaşman, duşmany gylyçdan geçirjek bolup bökdi. Ol üstünlik gazanyp bilmedi, Witt ony gözüne topuk bilen urmagy başardy. Haýwan gaharlandy, öňe bökdi we gylyjyň gyrasynda büdredi. Bu ýerde gladiator oglan eýýäm geň galdy - ozal gyzyl reňkli gan ýaşyl öwüsdi.
  - Bularyň hemmesinden näme? - Geň galdyran şa gyzy Karolin sorady.
  - Bu haýwanyň has berk we güýçli bolandygyny, uýgunlaşmagyň ýokarlanandygyny görkezýär. - Jadygöý garaňky äheňde jogap berdi.
  Gyz birneme netijä geldi:
  - Bu erbet!
  Jadygöýiň sesi has şadyýan boldy:
  - Näme üçin! Söýgüliňiz ajaýyp söweşiji, ant içmek has gyzykly bolar.
  Aagondarha arslany gana ähmiýet bermän bökmegi dowam etdirdi, gaty çaltdy we ýaşlaryň gaçmaga wagt tapmady. Bu ýerde Witt birneme bökdi: akrobat ýaly, soňam gämi ýaly çümüp, ýolbarsyň garnyny açdy. Aljyraňňy terminator, ýigidiň halkasyny yzarlamagyny dowam etdirip, muňa üns bermeýän ýalydy.
  - Erbet! - Witt gaharly aýtdy. - Pyçak almaýarsyňyz.
  Gan ýitirilenden, ýigit ýadap başlady. Takyk aýlaw bilen arslanyň gözüni deşmegi başardy, ýöne bir gözi bilen hem ýyrtyjy howply bolup galdy we pursatdan peýdalanyp, dyrnakly penjesini gapyrga kesdi. Dyrnaklar alty sany çuň zolak galdyrdy.
  - Bu bir samsyk! Eti ýyrtyň! - ýigidi köşeşdirdi.
  Lionolbars gan ýitirmekden uzak wagtlap ejizlemeli ýalydy, ýöne hüjümleri has çaltlaşdy. Birnäçe gezek metbugata deşildi, biri bolsa Taleriň pektoral myşsasyna deşildi we erbet dyrnaşdy. .Igit dymdy, dişleri onuň üstünden ýalpyldy,
  egnine ýapyşdy. Witt derli, ganlydy we süýnüp, hatda bokurdagyny pyçak bilen urmagy başardy. Haýwan gan akýardy, esasy arteriýa döwüldi, ýöne tizligini ýitirmedi.
  - Näçe reaksiýa garamazdan, zombi ýaly. Belki, dogry arslan dälsiň. - diýdi.
  Soňky gözüni kakmak üçin garşylyk görkezmäge synanyşdy, ýöne agzynda başga bir ganly yz galdyrdy. arslan
  ony ýene bir gezek berkitdi.
  - Bular nireden gelýär? - Umytdan düşen ýigit, bar güýji bilen garşydaşyny çeňňek gylyjyna urdy. Güýçli zarbadan süňk ýaryldy we ondan ak suw çykdy.
  - Ege! - Gaty ýakymly äheň bilen jadygöý aýtdy. - Dostuňyz pyçagy ýitileşdirmek kararyna gelen ýaly, islendik ýagdaýda çynlakaý ulumsylyk duýup biler.
  - Näme islediň? Witka akylly çaga. - Şazada Leýa jogap berdi.
  Indiki zarba, ahyrsoňy elini kesdi. Haýwan, podşipniklerini ýitiren ýaly ýerinde aýlanyp başlady. Witt basdy, urlan mutant arslanyň ýüzýändigini görüp, ýigit güýç goşdy.
  - Haýsy arslan eti, halamaň! - diýip batyr ýigit gygyrdy.
  - Witekden üstün çyk, sen gaty seksi. Şazada Karolin gygyrdy.
  Maksat amatly bolany üçin, ýigit ikinji elini urdy. Ilkinji gezek süňk siňmedi, menem goşmaly boldum. Ahyrsoňy bu nokat ýykyldy, arslan haýran galdy.
  - Indi ölüme höküm edilen ullakan pişik nähili? - diýip, gaharly Witt aýtdy.
  Dişleri dişlemek we nalamak onuň jogabydy. Söweş bufon görnüşinde dowam etdi, arslan-aagondarha hüjüm edýär öýdülýärdi, ýöne hereketleri ýitiligini ýitirdi. Oglan hem öz gezeginde güýçlenýändigini duýdy
  yzygiderli garşylyk görkezýärdi we ahyrynda soňky gözüni deşdi. Bu gezek pyçak has çuňlaşyp, beýnine ýeten ýaly.
  - Brawo, çyg! - diýip gygyrdy şazada Karolin.
  Tutuş zal hor bilen birleşdi.
  - Ony gutar, gutar!
  Laş gladiator ýene aýagy bilen depdi we arkasyna böküp, aýlawdan kowuldy. Üýtgeýän arslan, dodagyny birnäçe gezek sokup, podşipniklerini ýitirýän ýalydy. Ahyrsoňy, oglan öwrenişensoň, pyçagy döşüne sokdy we ony has çuňňur, ýüregine sokjak boldy. Dyrnakly penjeler gapyrga urup, dyrnaýardy, soň bolsa eti deşdi, ýöne Witt sözüň doly manysynda ýyrtylsa-da, pyçagy boşatmady. Bu ýerde hemme zat eýýäm erk bilen çözüldi, dyrnaklar ýaş eti dyrma we ýyrtmaga dowam etdiler.
  - Taşla! Şazada Karolin gygyrdy. Onuň aglamasy ýeke galdy.
  - Ahyryna getir! - Halk gygyrdy.
  Ahyrynda gaharly Wittiň pyçagy ýürege deşildi we haýwan iň soňky gezek sabyrly etiň üstünden dyrnaklaryndan geçip, dymdy.
  - Bolýar, hemme zat ýaly! .Igit dem aldy. - Garaňkylyk jandary tozana taşlanýar.
  Jadygöý teswirçisi yglan etdi.
  - Againene-de ýeňiji Witt boldy - ölümiň alamaty; arenanyň ýyldyz ýyldyzy. Gazanan baýragyny alar.
  Bu sözlemde, güýçli, ýel tuneli işe girizilende Taleriň görüşi duman ýaly dargady.
  Bu dumandan bolsa ... kapotdaky adamyň ýa-da ynsanperwer jandaryň güýçli, uzyn şekili. Düýşdäki şol jadygöýiň sesine gaty meňzeýän gykylykly ses eşidilýär.
  - Witt gowy söweşdiň ... Men senden doglan söweşijiniň ussatlygyny görýärin!
  Taler ýerinden turdy. Uky wagtynda onuň ýaralary sagaldy we yzlary pese gaçdy we az görünýärdi.
  Manigit elini uzadyp:
  Meni halas edeniňiz üçin sag bolsun aýdýaryn ...
  Ol ýaş elini takmynan taşlady we pyşyrdady:
  - Thanksok! Allhli minnetdarlyk rehimdarlyga we ejizlige eltýär!
  Witt ýylgyrmaga mejbur etdi we sesini çykardy:
  - myöne meniň janymy halas etdiň ... Diýmek, nämüçindir sag bolsun aýtmaly!
  Ol adam kapotyny birden taşlady. .Igit açyk ýüzüne göz aýlady. Bu adamyň asylly görnüşi bardy, kyrkdan gowrak, güýçli boýny we egri, gysga sakgally görünýärdi. Gözleriň görnüşi gaty manysyz, buýruk bermäge öwrenişendigi we aýratynlyklary güýçli, güýçli.
  Bu jenap Witt bilen tanyş däl bolsa-da, ýigide ony öňem bir ýerde gören ýalydy. Şeýle täsirli we güýçli erkli ýüz aýratynlyklaryny, regal duruşyny, bäşikden bir hökümdaryň gözüni ýatdan çykarmak gaty kyn bolsa-da. Theöne şol bir wagtyň özünde, asylly görnüşe garamazdan, ses gaty, gödek, sesine garamazdan ýyrtylan ýaly.
  Ol adam Witte seredip, ýüzündäki berk sözüni üýtgetmän:
  - Seni söýgi sebäpli däl-de, saňa mätäçligim üçin halas etdim!
  Gepleýjiniň gözleri ýaşardy.
  -Men sizi şägirt hökmünde kabul ederin we Jediniň arzuw etmäge het edip bilmeýän güýç bilimini açaryn ... tortureöne gynamalar jaýynda başdan geçirenleriňiziň garaşýanlaryňyz bilen deňeşdirilende henizem güllerdigini biliň!
  Witt ýerinden turdy we aýgytly aýtdy:
  - Men taýýar! Her zada taýyn - diňe Karolinany halas ediň!
  Ol adam gaty ýigrenýärdi.
  - Goşulmak gowşaklykdyr! Sitiň alyp biljek iň uly gowşaklygy! - Bu ýerde gara hökümdaryň sesi has gorkuzdy. - Has dogrusy, edip bilmeýärler, pul bermeli däl, ýöne ... Geň ýeri, Karolinany gulçulykdan azat ederin! Diňe doly boýun bolmagyň ýerine, öz isleglerimiň hemmesini ýerine ýetirjekdigiňe ant içersiň!
  Witt boýun egip, uly kasam etdi.
  Soň bolsa adam:
  - Mundan beýläk täze adyňyz Darth Sidious! Men mugallym we ussat Darth Plagueis!
  Şol günden başlap, Witt ýa-da indi Darth Sidious gylyç ussatlygy we garaňky güýç bilen türgenleşip başlady. Zalym we rehimsiz taglymat. Emma täze gara lord içindäki çalt ösýän güýji duýdy. Ol günsaýyn, hepdede we aýda has güýçlenip başlady.
  Darth Plagueis ölmezlik arzuwyndan başga-da, Sitiň dolandyryşyny dikeltmegi meýilleşdirýärdi. Witt Taler adyny Palpatine üýtgedip, daşky görnüşini, barmak yzlaryny birneme üýtgetdi. Asylly Palpatine maşgalasyndan şuňa meňzeş adamy çalşyp, başga bir adam boldy.
  Şol bir wagtyň özünde garaňky güýç ussatlygyny ýokarlandyryp, resmi hökmünde gyssagly karýerany başlady. Mundan başga-da, esasy telekeçiniň doly kanuny statusyna eýe bolan Darth Plagueis sözüni dowam etdirdi.
  Patyşa ölenden soň kiçi ogly üstünlik gazandy. Darth Plagueis Hattlaryň köşge eden hüjümine itergi berdi. Mirasdar, aýal dogany, dogany we daýysy öldürildi.
  Şondan soň köşk garawulynyň baş kapitany halk arasynda meşhur bolan Karolinany tagta çykardy.
  Birnäçe ýyllap ýesirlik diňe bir güýçli zenany gaharlandyrdy we ol hasam höküm sürüp başlady. Monastyrda önüp-ösen gyzy Seraphim Naboo şalygynyň mirasdüşeri boldy.
  Öňki söýgülisi häkimiýete gaýdyp gelen hem bolsa, Palpatine şahsyýetini gizlemäge we häzirlikçe bir gapdalynda galmaga mejbur boldy. Patyşalygyndaky täsiri yzygiderli güýçlenýärdi.
  General kapitan tiz wagtdan öldi - görnüşi ýaly, heläkçilikden, ýöne Palpatine munuň arkasynda dur. Tizara, Sit Lord Witt Talerden ilkinji söýgüsini - şa aýal Karolini gurban bermegini isledi.
  Plagueis bilen ölüm dueline geldi. Mundan başga-da güýçler takmynan deňdi. Sitiň ikisi-de söweşden halys bolansoň, Palpatine boýun egdi we sesini çykardy:
  - Söýgimi we şol bir wagtyň özünde-de içimde ys alýan adamyň galyndylaryny öldürerin! - Ine, gara lord sesini çykardy we aýgytly goşdy. - kasam edýärin, munuň üçin seni bagyşlamaryn we hökman ýok ederin!
  Statusagdaýy has ýokary bolanlary ýok etmek islegi Sit tebigatyna mahsusdyr. Meniň ýetip bolmajak güýjüm seniň göripligiňi artdyrýar; meniň paýhasym bilime teşneligiňi doýurýar; gazananlarym olary gaýtalamak islegini döredýär! - Darth Plagueis Darth Sidious-a aýtdy we ýylgyryp dowam etdi. - Iň ýakyn we eziz adamlary öldürmek bilen, özüňizde düşünip bolmajak güýç çeşmesini taparsyňyz. Sitiň iň ulusy boljakdygyňy duýýaryn - özüňdäki iň soňky adam ejizligini ýok edeniňde!
  
  
  Gudratly dünýä indi
  - Bir wagtlar Howa güýçleriniň polkownigi owgan urşy wagtynda agyr zarba urupdy. Ol hakykatdanam islese-de, öz çagalary bolmak mümkinçiligini ýitirdi. Aýaly polkownigi gaty gowy görýärdi we garşylamaga gitdi, ýetimler öýünden iki sany güýçli oglan terbiýesini aldylar. Ogullyga alan kakasy olary spartalylar hökmünde ulaltdy. Emma şonda-da beýle däldi. .Igitler güýçli, sagdyn ulaldylar, ýöne ýörite güýçleri görkezmediler.
  Wanga enesi polkownige öz nesilleriniň wekiliniň geň we älem ykbalynyň emin boljakdygyny çaklady. Soňra polkownik aýalyna gudratly görnüşde göwreli bolmagyna kömek etmek üçin bir meşhur jadygöýiň ýanyna gitmek kararyna geldi.
  Jadygöýiň hakykatdanam ep-esli ukyplary bardy, ýöne esasanam ol iň ýokary derejeli adamdy. Ol muny edip, polkownige ogul berip biljekdigini mälim etdi, ýöne ummasyz pul talap etdi.
  Polkownigiň Moskwada gozgalmaýan emläkleri, şeýle hem duşmanlar we çeçenler bilen söweş wagtynda yzyna alnan gymmatly kuboklary bardy.
  Ol bu ýabany mukdary ýygnady - bir ýarym million dollar ... Tejribeli adamyň we aldawyň satyn almagy hatda geň galdyryjy. Emma jadygöýiň, Kaşpirowskiniň ýa-da dünýä derejesindäki syýasatçynyň göriplik etjek aldawyny gipnoz, teklip, ussatlyk üçin çynlakaý sowgady bar bolsa gerek.
  Jadygöý, şol bir wagtyň özünde polkownigiň aýalyny uklap, gaty reňkli sahna dessuryny ýerine ýetirdi. Soň bolsa donoryň tohumyny Wenera gursagyna sanjym etdi.
  Gaty çylşyrymly däl bir hiledir. Emma täsirli. Aýaly (Merýem Merýem ýaly) bir çaga göwreli boldy - aýtsak-da, ol päk gyzdy, şonuň üçin adamsy şikes zerarly erkeklik güýjüni doly ýitirdi.
  Hemmeler kanagatlandy we takyk wagtda aýal sagdyn gyzyň agyrlygyndan halas boldy. Muňa garamazdan, ol garaýagyz kakasyndan we gara saçly ejesinden düýpgöter tapawutly bolup çykdy. Emma kakasy, ogullaryna bil baglasa-da, gyzyny gowy görýärdi. Diňe öz ýoly bilen, ony spartaly hökmünde terbiýeledi - mylaýym we türgenleşik.
  Gyz çalt ösdi, ýokary meýilleri we başarnyklary görkezdi. Esasanam fiziki. Saçlary galyň, tolkunly, altyn we ajaýyp owadan.
  Girlöne gyz ýalaňaç bolansoň, ýanwar aýynyň garlaryndan ylgap başlanda - adatça irden sagat bäşde oýanyp başlanda - bir waka boldy. Adatça onuň güni şeýle başlandy. Şeýle säher ylgaýar, henizem öňünden garaňkylykda. Gaty spartan.
  Günüň dowamynda janly zarýad almak üçin islendik howada adaty on ýarym kilometre ylgady. Elbetde, bu türgenleşigiň diňe başlangyjy, sebäbi Wladlen (Leniniň we Staliniň hormatyna ady!) Söweş sungaty bilen çynlakaý meşgullandy. Hatda ýaryşlarda-da gyzlardan özünden uly we uly bolmagy üçin urupdy.
  Stillöne ol henizem on ýaşa golaý gyz we diňe suwda ýüzýär. Altyn saçlar alaw ýalydyr. Gargalan manyak çagada bukuda garaşýar. Görnüşine görä, ol duzagy öňünden taýýarlapdyr, sebäbi gyz şeýle bir çalt ylgaýar welin, ulularyň hemmesi ýetip bilmez.
  Gyzyň ýolunda birnäçe gowy duzakly duzaklar bardy. Gar ýagýandygy we yzlaryň hemmesi örtülendigi sebäpli ýagdaý hasam agyrlaşdy. Wladlen, islendik howada ýalaňaç we ýarym ýalaňaç ylgaýan, hatda şeýle aşa begenýän gyz. Galyberse-de, kynçylyklar diňe gaharlanýar we bizi öldürmeýän zat bizi güýçlendirýär.
  Duzak gyzyň aýagyny agyr gysdy. Bagtymyza, türgenleşik arkaly süňkler aýy duzagynda döwülmez ýaly güýçli boldy.
  Emma Wladlen düýpli abatlandy. Bu bolsa gaty agyrdy. Jenaýatçy karate gyzyny zyňmaga we zorlamaga synanyşdy. Wladlen derrew reaksiýa bildirdi, eňegini dabany bilen urdy. Emma jenaýatçy güýçli boldy. Ol möňňürip, eňegini süpürip, yza gaýdyp geldi. Soň bolsa pyçak çykardy.
  Gyz uzyn pyçakly manyakyň garşysyna ýaragsyz we ýalaňaç duzaga düşdi.
  Uly hüjüm boldy, Wladlen egilip, gün pleksusynda kellesi bilen duşmany urdy. Pyçak gyzyň arkasyny sypyryp geçdi. Wladlen çotgany saklady we zarbanyň ugruny üýtgetdi. Nokat jenaýatçynyň bokurdagyna deşildi. Maniak öz ganyny basdy we birden möhleti gutardy.
  Gyz ilkinji jezasyny çekip, gygyrdy:
  - Boldy!
  Muňa garamazdan, bu ganhorlukdy we duzakdaky aýagy agyr ýaralandy.
  Gynansagam, manyakyň gaty täsirli ene-atasy bardy we Wladlen çynlakaý kynçylyk çekdi. Oňa synanyşyk edildi we öýlerine neşe serişdeleri oturdyldy. Polkownik gyzy has uzak ýerlere ibermeli boldy. Sibirdäki rus söweş sungaty mekdebine.
  Şol ýerde, çuň ýeriň aşagynda Rodnovers asyrlar boýy ýaşaýar we hyzmat edýär.
  Emma bu polkownigi halas etmedi. Mergen tarapyndan atyldy we aýaly neşe söwdasynda aýyplanyp tussag edildi. Kimdir biri maşgalasy bilen hakykatdanam köp bal gazanan ýaly. Kiçijik dogany hem tussag edildi, uly dogany, bagtyna görä, goşunda gulluk edipdi. On dört ýaşly bir oglan ýetginjekler koloniýasyna iberildi. Şeýle hem bellenen dermanlar.
  Bu iş başda galpdy. Emma, bagtymyza, täze kanunlara görä, oňa alty ýyldan köp wagt berilmedi.
  Ejesi sportçy aýaldy, spartaly ýaly türgenleşdi. Şonuň üçin aýallar koloniýasynda tiz wagtdan abraý gazandy we gowy iş tapmagy başardy. Güýçli we söweş usullaryny gowy bilýän kiçi dogan hem söweşijileriň birine öwrüldi, soň bolsa goşun serkerdesi boldy. Möhletiň üçden birini ýerine ýetirenden soň, möhletinden öň boşadyldy. Russiýada kämillik ýaşyna ýetmedikler üçin kanunlar adamkärçilikli, hatda on dört ýaşynda ilkinji saparyna gitmeginiň bagtlydygyny aýdyp bolar.
  Umuman aýdanyňda, polkownigiň Spartan bilimine höwes bilen haýran galmagy maşgalasyna peýdaly boldy. Güýçliler türmede birneme gowy, ýöne ejizler we tagtda otrisatel erbetler bar! Çaga zonadan geçdi, özüne zyýan ýetirmän, hatda has ýokary hukuk (!) Bilimi aldy. Görnüşinden, ogrylaryň söýgüsi ony alyp gitmändir we wagt üýtgedi - garakçy bolmak modadan çykdy. Has dogrusy, telekeçiligi özüne çekdi.
  Hukuk bilimi telekeçi üçin möhümdir. Ejesi bilen ýagdaý has çylşyrymlaşdy - ol uludy we jenaýat oňa galp ýagdaýda asyldy. Göçme manyda Dope daşamak we satmak üçin sindikatyň guramaçysy. Bu meselä täzeden garamak mümkin däl diýen ýaly. Şonuň üçin has ýokary derejeler samsyk bolup çykarlar.
  Emma ene, Hazar deňziniň golaýyndaky gowy zona geçirilendigini we şol ýerde obşagyň gözegçisi wezipesine işe girendigini aýtdy. Tussaghana birnäçe kitap ýazdy, hatda filmlerde-de çykyş etdi. Näme üçin beýle däl?
  Yearsyllaryndan has ýuka, fiziki taýdan güýçli, göze dürtülip duran owadan erkek we eňegi.
  Şeýlelik bilen, ol zonada erbet oturmady, durmuşdan ýüz öwürmedi. Hatda nesil hem aldy. Oglan bäşikden tälim aldy we gündelik durmuşyny ýagtyltdy. Şeýle-de bolsa, hudaý kakasyna laýyk bolşy ýaly, ejesi işlemedi, şonuň üçin boş wagtlary köpdi.
  Wladlen ýedi ýyldan soň söweş sungatynda iň ýokary başlangyç derejesini geçip gaýdyp geldi. Ar alyş howpy entek doly geçmese-de, söweşiji diňe familiýasyny Şamanowa üýtgedip, öňki adyny galdyrdy.
  Kakasy tanymal general Şamanow bilen hakykatdanam dostlukly bolansoň, familiýanyň üýtgemegi gaty simwoliki bolup çykdy.
  Başarnyklary ajaýyp we mekdebi gaty kyn we şol bir wagtyň özünde-de paýhasly Wladlen söweş sungatynda deň däldi. Rus göreşiniň özboluşly stilini öwrendi. Söweşiň ady, elbetde, şertli ýa-da Ruskundo ýaly.
  Wladlen Tehwandoga meňzeş söweş sungatyny özleşdirdi - tüpeňlemegiň gaty ösen usuly, rus ýumruklary bilen, Aýkidoga meňzeş göreş - taý zyňmak we garşydaşyň inersiýasyny ulanmak, Taý boksy - tirsek, dyz, baş urmagy. Rodnoveri sintetiki söweş sungatyny döretdi, usullary asyrlar boýy ýalpyldawukdy we ussat jadygöýler beýleki halklardan we mekdeplerden iň gowularyny aldylar.
  Elbetde, Wladlen Şamanowa öwredildi, ýarag saklamak ... everythingöne hemme zady bilmek we özleşdirmek mümkin däl. Hakyky söweş sungatynyň ussady, arsenalda hiç zatdan ökde bolmaly. Individualöne aýratyn hileler we çipleri ajaýyp ýerine ýetirýär.
  Wladlen, esasanam, hemme zatda güýçli bolsa-da, aýaklary bilen söweşmegi we ýalaňaç barmaklary bilen öldüriji zatlary zyňmagy gowy görýärdi.
  Karateka diýilýän gyz, karate düýbünden öwrenmese-de, öz mekdebini açdy. Dürli ýaryşlara gatnaşdy, ýöne meşhurlyga we atlara çalyşmady.
  Käbir täjirçilik ýaryşlaryna we hatda düzgünsiz ýerasty söweşlere gatnaşsa-da, oňa pul gerekdi.
  Wladlen entek gaty ýaş gyz bolansoň, durmuşa çykmaga we nesil edinmäge howlukmady. Söweş sungatynda özüni kämilleşdirdi we çagalara öwretdi. Wolka Rybaçenko aýratyn uly umytlary görkezdi. .Eri gelende aýtsak, aýaklary bilen ýiti zatlary gaty zyňýardy. Karate oglan (ýene-de hakykat bilen hiç hili baglanyşygy bolmadyk lakam!) Iň uly ussa öwrülmegi wada berdi.
  Soň birden Wolka filmlerde çykyş etmäge çagyryldy we dogany Oleg Rybaçenko we Wladlen Şamanowanyň özi özi bilen gitdi. Bu başga bir hekaýa.
  
  
  Höwesjeň
  Bu has real we ynanar ýaly. Stagny, iň ýönekeý we ýönekeý adamyň ruhy Staliniň bedenine girdi. Ol diňe ortaça adam, ýaşaýjydy. Ol Gitleriň 1941-nji ýylyň 22-nji iýunynda iş taşlajakdygyny we netijeleriniň erbetdigini bilýärdi.
  Nemesler Moskwany alyp bildiler we orta derejeli hitman diňe öz töweregindäkilerden zäherlenipdi. Emma paýtagt ýykylansoň, bir zady düzetmek eýýäm giçdi. Japaneseaponlar Uzak Gündogara, günortadan Türkiýe hüjüm etdiler. Kawkaz hem ýykyldy.
  Ilki bilen Stalin Molotow bilen ylalaşyk şahsyýeti hökmünde çalşyldy. Emma soň hyjuwly Beria başyny ýaýkady. Ukukow ony saklady. Rigmarole başlandy. Gysgaça aýdanyňda, nemesler tomusda we ondan soňky döwürde Urallara gidip, ýaponlar bilen baglanyşyp, garşylygyň ähli görnüşlerini basyp ýatyrdylar.
  Emma Günbatarda söweş dowam etdi. Amerikalylar ikirjiňlendiler - Franklin Ruzwelt, garaşylyşy ýaly iň soňkusyna çekildi. 1941-nji ýylyň Ro Christmasdestwo güni nemesler Gibraltara hüjüm etdiler. Bu wagta çenli Moskwa we Leningrad alyndy, günortada nemesler Wolga we Terek nagyşlaryny aldylar. Sowet goşunlarynyň guramaçylykly garşylygy däl-de, uzaldylan aragatnaşyk we giň rus giňişlikleri olara has köp päsgelçilik döretdi.
  Gitler Franko bilen hut özi duşuşdy we oňa geljegi beýan etdi: SSSR harby güýç hökmünde ýok. Amerikanyň Birleşen Ştatlary urşa ilkinji bolup girmez. Şonuň üçin Angliýa düýbünden howply däl. Mundan başga-da, noýabr aýynda, Moskwa basylyp alnandan soň, Rommel goşun bölümlerini, birnäçe bölümleri we tutuş howa goşunyny aldy. Iňlisler tozan ýaly ýykyldy. Nemesler eýýäm Aleksandriýada ... Şonuň üçin Frankonyň Gitleriň gazabyndan gorkmak üçin Angliýanyň ar almagyndan has köp sebäbi bar. Stillöne henizem Afrika we Iňlis koloniýalaryndan almak isleýän bolsa ...
  Wehrmaçtyň elleriniň baglanandygyny we hemme zady ýitirip biljekdigine göz ýetiren Franko, ilki nemes goşunlaryna rugsat bermäge razy boldy, soň bolsa özi Angliýa garşy söweş yglan etdi. Şol bir wagtyň özünde Iňlisleriň ýagdaýy günsaýyn erbetleşýärdi. Gibraltar üç günde alyndy. Tizara nemesler Palestina, Siriýa, türkler bilen birlikde, Eastakyn Gündogar bilen Yragy basyp aldy.
  Amerika söweşe 1942-nji ýylyň 4-nji iýulynda çekildi. Independaponiýa Garaşsyzlyk güni Peru-Habara hüjüm etdi.
  Nemesler Russiýanyň, Europeewropanyň, soňra Afrika we Aziýanyň baýlyklaryndan peýdalanyp, howa hüjümi we suwasty söweş alyp bardylar.
  Germaniýa ýarag önümçiligini artdyrdy we Günorta Afrikadaky hüjüme ýolbaşçylyk etdi.
  1942-nji ýylyň ahyrynda Afrika Hindistan ýaly faşistleriň doly gözegçiliginde boldy. Indoçina, Singapur we Awstraliýa adalary ýaponlaryň gözegçiliginde boldy. Dogry, samuraýlaryň guralyşynyň ýeterlik däldigi sebäpli Gawaýi arhipelagyny basyp almak üçin gyş synanyşygy şowsuz boldy.
  Emma şonda-da has köp harby tejribesi bolan ýaponlar deňizde agdyklyk etdi. Mundan başga-da, Germaniýanyň suwasty gämi floty örän çalt artdy we Angliýanyň we ABŞ-nyň güýjüni azaltdy.
  1943-nji ýylyň maý aýynda Iňlis metropolisinde nemes gonmagy boldy. Nemesler gonuş glýuserlerini, suwasty tanklary, hatda ilkinji uçar bombaçylary AP-161 we dört motorly Yu-488 ulandylar.
  Suwasty gämi söweşinden halys bolan Angliýa uzak saklap bilmedi, ýöne gaty güýçli söweşdi.
  Bir aýlap dowam eden ganly söweşlerden soň London ýykyldy we Angliýa üçin söweş gutardy.
  Amerika indiki ädimdi. Kanada Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň tarapynda söweşdi, Çerçil gaçdy, emma Latyn Amerikasynyň ýurtlary Üçünji Reýh bilen söweşmekden ýüz öwürdiler. Braziliýadan soň bolsa Argentina nemesleri öz territoriýalarynda ýaranlary bilen üpjün etdi.
  Uruş uzaga çekdi. ABŞ daşary ýurtlarda. Olaryň gury ýer goşuny güýçli we flot gaty çalt gurulýar.
  Emma kem-kemden nemesler we ýaponlar başlady. Olaryň tarapynda gündogar ýarym şaryň ähli çeşmeleri we günbataryň bir bölegi bardy. Hawa, yglan edilen umumy uruş öz miwesini berdi.
  Ikarus operasiýasy üstünlikli geçdi we Islandiýa ýykyldy. Şondan soň Frits Grenlandiýa geçdi. Emma 1944-nji ýyl hiç kime aýgytly artykmaçlyk bermedi. Şeýle-de bolsa, Japanaponiýa we Üçünji Reýh Gündogar ýarym şarda aýak basdy we Latyn Amerikasynda güýçlendi. Kyrk bäş ýylyň gyşynda samuraýlar faşistler bilen bilelikde Gawaýi adalaryny basyp aldy. Springazda bolsa Panamanyň ismusyna göçdüler.
  Ruzwelt ölenden soň ABŞ Üçünji Reýh we Japanaponiýa bilen parahatçylyk gözläp başlady. Emma eglişik tapmak kyn. Esasanam Gitleriň gany ysy gelýär. Faşizmiň barrakudasy gaty köp zat isleýärdi. Uruş dowam etdi. Faşistler Grenlandiýada ornaşdylar we 1945-nji ýylyň tomsunda Kanada gonmaga synanyşdylar, emma deňze taşlandylar. Kanada boýun egmek islemedi. Dogry, kyrk bäşinji ýylyň güýzünde Awstraliýa ýykyldy - Gündogar ýarym şarda Günbatar dünýäsiniň iň möhüm berkitmesi. Japanaponiýa we Germaniýa deňizde bütinleý agdyklyk etdi. Olaryň suwasty gämisi deňi-taýy ýokdy.
  Mundan başga-da, wodorod peroksid suwasty gämileri gaty güýçli we ykjam bolup çykdy. Olaryň tizligi sagatda kyrk düwün ýetdi.
  Kyrk bäş ýa-da kyrk alty gyşda Zelandiýanyň nobaty geldi. 1946-njy ýylyň ýazynda Amerikanyň Birleşen Ştatlary Latyn Amerikasynyň ähli ýurtlaryna diýen ýaly söweş yglan etdi.
  Atom bombasyny döretmek baradaky taslama maliýeleşdirmegiň azalmagy sebäpli göze görnüp duran netije bermedi. Şonuň üçin amerikalylar ýeňilen oýunda bu surnaý sesini atyp bilmediler!
  Tank gurmak pudagynda Üçünji Reýh ABŞ-dan ep-esli öňe geçdi. Agramy kyrk iki tonna bolan "Pershing" Amerikanyň iň oňat önümçilik tanky, 102 millimetr frontal sowut we 90 mm top, tizligi sagatda 810 kilometre ýetýän top. Iň oňat we iň uly 1946-njy ýylda 65 tonna agramly nemes "Royal Lion" tanky 250 millimetrlik sowutlydy. Şeýle hem gapdallary we yzky bölegi 200 mm we bir barrel uzynlygy 100 EL bolan 105 mm ýarag.
  Bakyň piramidal görnüşini göz öňünde tutup, Pershingden haýsydyr bir burçdan girip bilmedi.
  Bir seriýadan has güýçli tanklary çykarmak synanyşygy şowsuz boldy. Onlyeri gelende aýtsak, agramy bary-ýogy 93 tonna, öňdäki sowut 305 millimetr we 120 kalibrli ýarag bilen nemeslere garşy birneme mümkinçilik bardy. Theöne awtoulagyň gaty pes hereketlendirijiligi, aýlanýan týuretanyň ýoklugy ony mynasyp bäsdeş edip bilmedi.
  "Superpershing" -iň ösüşi uzak wagtlap dowam etdi we her niçigem bolsa bu tank nemeslerden pesdi.
  Reaktiw awiasiýa, hil taýdan umumy artykmaçlyk faşistleriň tarapynda. Amerikalylar diňe mukdarda garşy çykyp bilerdiler. Oldöne köne dünýäniň baýlyklaryna eýe bolan nemesler günde üç ýüz ýa-da dört ýüz awtoulag çykaryp bilýärdi, ABŞ-dan pes däl. ME-362, 262 däl, 323 däl, ME-1010, TA-283 - bu uçar söweşijileri Amerikanyň kämillik derejesine garşy - "F" synpy!
  TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 uçar bombaçylary hem bäsdeşlikden daşda. Amerikanyň Birleşen Ştatlarynda entek doly hukukly uçar bombasy ýok. Bu B-29. Dogry, taslamada B-36 bar, ýöne şu wagta çenli seriýa önümçiliginden uzakda.
  Germaniýanyň "A" ballistik raketalarynyň dünýäde asla meňzeşligi ýok.
  Diskler - bäsdeşleri ýok ...
  Tehnologiki taýdan Üçünji Reýh Amerikany düýpli üpjün etdi, şonuň üçin Gitler ABŞ-ny ahyryna çenli gutarmagy ýüregine düwdi. Ylalaşyk ýok. Kyrk altynjy ýylda Meksikada we Kubada hüjüm başlandy. Güýzde Tehasda we Kaliforniýada söweş eýýäm gyzgalaňly başlandy. Nemesler we ýaponlar Alýaskadan Kanada hüjüm etdiler.
  Emma indi kyrk altynjy ýyl geçdi. Ikinji jahan urşy henizem dowam edýär. Kyrk ýedinji ýyl demirgazykdan giren Frits tarapyndan basylyp alnan Kanada üçin ölüm howply boldy.
  B-36 kysymly bomba partlaýjy ahyrsoňy Amerikada peýda boldy, ýöne Germaniýa we Japanaponiýa henizem mümkin däldi. Mundan başga-da, Waşington tanky ýylyň ahyrynda altmyş üç tonna 120 mm uzynlykdaky pyçakly ýarag we has amatly ýarag we sürüjilik öndürijiligi bilen peýda boldy. Goragly we nemeslerden has erbet bolsa-da, ýarag sowmak güýjünden pes däldi.
  Şeýle-de bolsa, kyrk ýedinji ýylyň ahyrynda Amerikanyň Birleşen Ştatlary eýýäm ýarysyndan gowragyny ýitirdi we heläk boldy.
  Nemesler hatda uly şäherlere hüjüm edende aşa agyr tanklary "Rat" we "Monster" -leri synagdan geçirmegi başardylar. Ikinjisinde on tonna agramy bolan bomba atyjy bardy!
  Weaparagyň nähili erbet bolandygyny göz öňüne getiriň!
  Täze ýyl agşamynda Nýu-Yorkork, onunjy ýanwarda bolsa Waşington ýykyldy.
  Şeýle-de bolsa, "ankankiler" ýene alty aýa golaý dowam etdi. Geň ýeri, ikinji söweş 1948-nji ýylyň 9-njy maýynda tamamlandy.
  Emma şondan soňam parahatçylyk uzak dowam etmedi. Gitler Japanaponiýanyň ykdysady taýdan Üçünji Reýhden has yza galyp, özi üçin köp ýer alandygyny halamaýardy.
  Faşistler, muňa garamazdan, 1948-nji ýylyň awgust aýynda öz atom bombasyna eýe boldular. Gijä galmagyň bir bölegi Führeriň köpçülikleýin gyryş ýaraglary ideýasyna birneme sowuk bolmagy bilen baglanyşyklydy. Gitler ýurtlary ýok etmeli däl-de, basyp almalydygyna ynanýardy.
  Someöne näme üçindir soýuzdaş Japanaponiýa üçin zalym zalym bu kadadan çykmak kararyna geldi.
  Uly ballistik raketalara we ýadro zarýadlaryna möhür basan faşistler 1951-nji ýylyň 4-nji iýulynda Üçünji jahan urşuna başladylar.
  Tokioda we Japaneseaponiýanyň beýleki şäherlerinde güýçli ýadro zarbalary boldy. Soňra deňiz we gury ýer güýçleri urdy.
  Üçünji jahan urşy alty aýyň içinde tamamlandy, umuman aýdylanda, ol bir tarapa gidýärdi. Duşuşyklaryň işjeň tapgyry üç aý dowam etdi.
  Şeýlelik bilen Üçünji Reýh soňky dünýä gegemoniýasyny döretdi. Şeýle adalatsyzlyk Beýik Staliniň bedenine araçylygyň girmegi sebäpli ýüze çykdy. Geljegi bilmek oňa kömek etmedi! Hususan-da, höwesjeň uçar uçarlaryny öndürmek kararyna geldi we ähli zawodlara we zawodlara şeýle buýruk berdi. Nurbat öçürildi we uçar goýberilmedi.
  Hitmanyň strategiki kararlary hiç ýerde samsyk däl. Gyzyl Goşunyň partlandygy geň däldir. Şeýle bolmasa, Germaniýa, onuň ýaranlaryna we Japanaponiýa garşy durjak adam ýok.
  Gitleriň özi imperiýany birleşdirmek kararyna geldi. Earther togalagynyň ähli güýçleri, meýletin hökmany suratda girizilen dünýä unitar güýjüniň döredilmegi. Elbetde, ýekeje walýuta we genetiki saýlamanyň wagşy programmasy bilen.
  Şeýle hem giňişligi giňeltmek üçin taýýarlyk görmek bilen!
  
  
  Oglan TSAR Russiýasyny tygşytlaýar
  Daşarda ýanwar sowuk. Ine, Oleg Rybaçenko atly bir oglan köçeden mekdebe barýar we birden goňşy paneldäki diwaryň nähilidir bir geň galdyryjydygyny görýär. Oglan aýratyn jaň duýýar - şol ýere ylgaň, emin bolarsyňyz. Oglan bar güýji bilen ylgady.
  Geň galdyryjy maşynlaryň azdygy we burunlarynyň aşagyndan süýşmegi başardy. Dexterous suwa çümmek we diwaryň ýaşyl şöhlelenmesinde.
  Oglan oňa zyňýar. Eller, "Garri Potter" filmindäki ýaly, bu jele hiç hili kynçylyksyz girýär, bir sekuntdan soň ýigrimi bäş dereje aýazdan gelen oglanjygyň özi gök otlar bilen örtülen tomus gazonynda bolýar.
  Hatda inersiýa bilen oglan otuň üstüne gaçýar we derrew bökýär. Aýazdan soň ölmedik tomusyň gujagynda bolmak gowy zat. Täjiniň üstünden bökse-de.
  Oglan töweregine göz aýlady - töwereginde adam ýokdy, diňe sarymtyl bolup başlan agaçlar we ... demir ýoluň kenary. Uzyn boýly, granit bilen örtülen we öňünde tikenek simler hatda zolakly polýuslarda ýaralanýar.
  Oleg Rybaçenko bularyň hemmesiniň beýle däldigini duýdy. Aslynda ol aýgytly bir zat bilen ýüzbe-ýüz bolýar ... Kellesinde buýruk eşidilýär: demir ýoluna. Muny etmek gaty aňsat däl, ýolda galyň sim gatlagy bar - Brunonyň spiraly.
  Yssylygyň özi oglana çykalga teklip etdi. Gyş eşiklerini çalt çykaryp başlady. Ony tikeniň üstüne taşla. Çaga akyl tertibiniň aýratyn görnüşini duýýar. "Indi taryhyň döredijisi bolup bilersiňiz. Siz indi diňe ösen hyýaly mekdep okuwçysy dälsiňiz, Oleg Rybaçenko ajaýyp işler eder!"
  Oglan simi doldurdy, diňe jeans we futbolka galdyrdy. Yssy gyş aýakgaplarynda-da yssydy, çaga oýandy. Sharpiti, ýaşyl otlary ýalaňaç duýmak gaty ýakymly. Awgust aýynda toprak gaty gyzdyrylýar we oglan onuň üstünde ýöremegi halaýar.
  Gyş bolsa, süýji tomusdan tapawutlylykda ýylyň iň kyn wagty. Oglan bolsa, araçy bolany üçin agzyny açyp durmaga wagty ýok. Oglan simden tiz çykýar. Elektrik togy onuň üsti bilen iberildi we ýalaňaç dabanyna eşiklerinden uçgunlar atyldy.
  Oglan gygyrdy, agyr degdi we kanwanyň üstüne bökdi. Aýakgaplary ýiti daşlar bilen kesilipdir. Emma oglan derrew kenaryň üstünden ylgady. Bularyň hemmesiniň sebäpsiz däldigini, beýik meýilnamanyň bir bölegidigini duýdy!
  Ynha, olar gyzgyn relsler, gün eýýäm günortan geçdi, howa linden we balyň ysy gelýär. Arylaryň uzakdaky sesini eşidip bilersiňiz.
  Oglan gyzgyn demiriň üstünde ýalaňaç durdy we täze buýruklary eşitdi: "her demirýola ýedi daş goý". Oglan ikirjiňlenip sesini çykardy:
  - thenöne otly relsden çykyp bilermi?
  Ses meniň gulagyma degdi:
  - Ine, size gerek zat! Russiýanyň duşmanlary bu ýere giderler!
  Oglan indi jedel etmedi. Taňrynyň sesi aýdyňlaşdyrdy: diňe polat reňkli daşlary saýlaň.
  Eller eýýäm hereket edýärdi. Oleg Rybaçenko özüne göwni ýetdi - ol araçy, ýönekeý mekdep okuwçysy taryhda galar!
  Daşlar iki demirýol zolagynda-da ýeňil: takmynan on dört bölek - hersinden ýedi. Olary biri-birinden tapawutlandyrmaýarlar diýen ýaly!
  Doneerine ýetirildi! Oglan ahyrsoňy ýene özüni geçdi, "Atamyz" diýip okady we ýalaňaç dabanyny ýalpyldadyp, sagaldy. Daşlara we aýaklaryna agyr degip, ylgap başlady. Men kenardan böküp diýen ýaly boldum ...
  Tokdan ýene çykmak islemedim, ýöne çykalga ýokdy. Oglan ylgap, derýadan iň soňky päsgelçilige derrew diýen ýaly uçdy. Biraz geň galdy, ýöne gorkunç däl. Ine, ol tomusyň yssy ýerinde ýene Oleg Rybaçenko. Öňde, howada, ýaşyl duman ýalpyldaýar: yzyna dolanmak.
  Oglan hakykatdanam yssy tomusdan aýaz we gyşa dolanmak islemeýär. Emma soň syrly ses iň soňky tertibi berýär:
  - Tiz boluň, ýogsam portal ýapylar we siz 1914-nji ýylda hemişelik galarsyňyz we ene-atalaryňyzy asla görmersiňiz.
  Oleg Rybaçenko howlukmaç simden eşikleri çykarýar we tötänleýin çekýär. Portal ýitip başlaýar we oglan aýakgapsyz çykyşa çykýar. Elastik bir zada çümýär we tagalla bilen bökýär. Arealaňaç aýaklary aýak astyna alnan şäher garlary ýakýar. Aýakgap geýmeli we köçede gyş kurtkasyny çekmeli - geçip barýanlaryň geň galdyryjy nazaryny tutmaly.
  Biri hatda gygyrdy: "däli". Emma oglan üns berenok - öz işini etdi we beýik tabşyrygy ýerine ýetirdi ...
  1914-nji ýylyň 22-nji awgustynda Hindenburg we Erih Ludendorff, Maks Hoffman yzarlaýan otly heläkçilige uçrady. Gündogar frontdaky söweşlerde - Gündogar Prussiýadaky operasiýalardan başlap we ş.m. aýgytly rol oýnan üç harby serkerdäniň hemmesi öldi.
  Netijede, tertipsiz nemes goşunlary ýeňlişe sezewar boldy. Goragsyz Koenigsberg herekete alyndy, nemes goşunlary bölekleýin gabady, bölekleýin ýok edildi ýa-da ýesir alyndy.
  Rus goşunlarynyň ýeňşi söweşiň bütin dowamynda aýgytly täsir etdi. Ilki bilen esgerleriň we ofiserleriň ahlagy nukdaýnazaryndan. Japanaponiýa ýeňilenden soň rus goşunynyň abraýynyň peselendigi hiç kim üçin syr däl. Hiç kim käbir dar gözli aziýalylary çynlakaý garşydaş hasaplamady. Soň bolsa ruslar dört sany uly söweşde ýeňildi we ähli söweşlerde san taýdan artykmaçlyga eýe boldy.
  Deňizde-de aýratyn, şahsy üstünliklerden başga-da düýbünden ýeňildi. Wladiwostokyň kruizeri aýratyn tapawutlandy.
  Dünýäniň iň gowy gury ýer esgerleri hasaplanýan nemesler bilen nirede söweşmeli?
  Soň bolsa Fritsiň üstüne çozup, on müňlerçe tussag alyp, sürüp we alyp bolýandygy ýüze çykdy!
  Rus goşunynyň we ilatyň höwesi birneme artdy. Awstriýa frontunda öňe gidişlik çalt boldy. Awstriýa-Wengriýa urşa taýyn däldi. Esasanam slawýan bölümleriniň ahlagy gaty pes. Olaryň köpüsi deprek çalmagy we orkestriň seslerine boýun boldular. Slawýanlar ýigrenilýän Awstriýalylar üçin doganlaryna garşy söweşmek islemediler. Diňe wenger we etnik nemes bölümleri söweşe taýýardy.
  Rus goşuny Awstriýa goşunlaryny agdardy we derrew Przemysl galasy bolan Lwowy basyp aldy we üstünlik gazanyp, Wengriýa girdi. Nemes fronty deňizde ýaryldy. Iň ýokary rus güýçleri Poznanda pruslylary ýeňdi we Oder şäherine tarap ylgady. Nemesler alty korpusy Awstriýa geçirdiler.
  Emma bu ýeterlik däldi. Mundan başga-da, merkezde işlemek üçin ýeterlik güýç ýokdy. Günbatarda bolsa agyr söweşler dowam etdi.
  Soňra Germaniýa gündogara täze güýçleri geçirmäge mejbur boldy. Awstriýa Italiýa garşy söweşe girmek bilen ýagdaý hasam agyrlaşdy. Bu ýurtlaryň asyrlar boýy duşmançylykly gatnaşyklary bar. Üç taraplaýyn bileleşik köp tarapdan emeli emele geldi. Uruş Germaniýa we Awstriýa üçin has amatly bolsa-da, Italiýa iň güýçlilerine goşulardy. Şeýlelik bilen rus goşunlary eýýäm Budapeşte ýakynlaşýarlar we Merkezi güýçleriň işleri zibil! Rumyniýa urşa goşulmaga howlukdy.
  Rumyniýa korolynyň Nikolaý II-iň garyndaşydygy we ýykylan Awstriýa imperiýasynyň hasabyna ýerlerini giňeltmek isleýändigi düşnüklidir.
  Bolgariýa, hakyky taryhdan tapawutlylykda Russiýanyň tarapynda söweşe girdi.
  Diňe Osman imperiýasy nemeslere wepaly bolup çykdy. Munuň sebäbi diňe Goranmak ministri premýer-ministri we soltany hakykata goýup, söweş başlamagy buýurdy. Türk goşuny beýle bir güýçli däl, ýöne Russiýanyň Entente bilen üpjün edilmeginde kynçylyk döretdi. Emma beýleki tarapdan, bu Russiýa üçin öz çäklerini günortada ep-esli giňeltmek üçin ajaýyp pursat. Elbetde, Japanaponiýa Germaniýa we Awstriýa garşy söweş yglan etdi. Theuwaş ummanyň nemes koloniýalaryny basyp almak.
  Bu Russiýanyň Uzak Gündogardaky ellerini azat etdi. Günbatarda bolsa nemesler ezildi.
  Diňe Oder derýasynda Germaniýa rus goşunynyň hüjümini duruzmagy başardy. Munuň üçin Günbatardaky ähli hüjüm operasiýalaryny duruzmalydy. Awstriýa-Wengriýanyň ýarysy diýen ýaly rus goşunlary tarapyndan azat edildi.
  Şeýlelikde, Awstriýa imperiýasy hakykatdanam oýundan çykyp, Germaniýa üçin agyr ýük boldy. Bolgarlar Stambula garşy hüjüm gurady.
  Gyş aýlarynda Europeewropada söweşler gowşady. Emma rus goşuny Türkiýä garşy hüjüm gurady. Bu ýerde hemme zat üstünlikli ösdi. Mundan başga-da, araplar we ermeniler Osmanly hökümdarlygyna garşy çykdylar.
  Rus goşunlary fewral aýynda eýýäm Bagdatda bolupdy, Iňlisler Basrany basyp aldy. Mart aýynyň ahyryna Russiýa Kiçi Aziýanyň hemmesini basyp aldy we Stambulyň bolgarlary we serbleri bilen bilelikde hüjüm gurady. Türkiye oýundan çykdy. Siriýa, Palestina, Yragyň günortasy Angliýa we Fransiýa gitdi - Russiýa hemme zady aldy. Saud Arabystany - şu wagta çenli resmi taýdan garaşsyz territoriýa bolup galdy, emma Germaniýa tabyn bolandan soň bölünmeli boldy. Ol uzakda däldi. 1915-nji ýylyň 25-nji aprelinde ABŞ nemesler bilen söweşe girdi. Amerikalylaryň amaly adamlardygy we ýeňiş pirogynyň bölünmegi üçin wagtynda bolmak isleýändikleri düşnüklidir. Springaz paslynda rus goşuny köp mukdarda täze ýarag öndürdi: pulemýotly "Luna" -2 ähli ýerdäki ulaglar. Täze tanklar ýeňil bolsa-da, awtoulag ýolunda sagatda 40 kilometre ýetdi we ajaýyp sürüş aýratynlyklaryna eýe boldy.
  Rus goşunlary maý aýynyň başynda ýollar guran badyna Wengriýada we tutuş günorta frontda hüjüm gurady. Awstriýa goşuny ýykyldy, nemes goşunlary fronty saklamak üçin ýeterlik däldi.
  22-nji iýunda rus goşunlary Wena girdi. 24-nji iýunda Iňlisler, Fransuzlar, Belgiýa we ilkinji Amerikan batalýonlary Brýusselde girdi. Gollandiýa Germaniýa, biraz soň Şwesiýa bilen Daniýa garşy söweşe girdi. Nemesler Oderiň boýunda päsgelçilik saklap bilmediler, ýöne rus, çar goşuny Mýunhene garşy hüjüm gurady. Germaniýanyň günortasyndaky iň uly şäher 1915-nji ýylyň 7-nji awgustynda ýykyldy. 11-nji awgustda Germaniýa özi üçin düýbünden umytsyz ýagdaýa düşdi.
  Şondan soň territoriýa bölünip başlandy. Awstriýa-Wengriýa we Osman imperiýasy dünýä syýasy kartasyndan ýitdi. Bolgariýa 1913-nji ýylda Osmanlylaryň basyp alan türk territoriýasynyň bir bölegi boldy. Serbiýa ep-esli giňeldi we ugugoslawiýa öwrüldi. Rumyniýa Transilwaniýany aldy. Russiýa öz düzümine: Bukowina, Galisiýa, Çehoslowakiýa, Krakow sebiti we Wengriýanyň ýarysy, Budapeştiň özüne çenli serhet çekdiler. Germaniýa öz çäginde ep-esli azaldy. Günbatarda Elzar bilen Lorreni ozal Daniýanyň basyp alan ýerleri bolan Fransiýa gaýtarmaly boldy. Gündogar iň kyn.
  Russiýa Oderiň, Fransiýanyň Reýn boýunda serhet çekmegini isledi. Emma ABŞ we Angliýa Russiýany we Fransiýany aşa güýçlendirmek we Germaniýany aşa gowşatmak islemediler. Netijede ylalaşyk kabul edildi. Russiýa polýaklaryň köplügi bolan Gündogardaky ähli ýerleri alýar.
  Gündogar Prussiýa Klaipedany, Danzigi ýitirdi we Germaniýadan kesildi, ýöne iň bolmanda kesilen görnüşde aman galdy. Koenigsberg nemes bolup galdy. Emma Germaniýa köp ýer ýitirdi. Serhet gaty bozuldy. Käbir ýerlerde hatda Oder şäherine baryp ýetýärdi we esasan ilatyň etnik düzümine baglydy. Şeýle-de bolsa, nemesler Pomeraniýany tutuşlygyna sakladylar. Emma Berlinden Russiýa serhedine çenli ýüz kilometrden geçmedi.
  Şonuň üçin nemesler ýaragly. Nemes goşunynyň göwrümi ýüz müň esger we ofiser bilen çäklenýärdi. Nemeslere ullakan öwezini dolmak girizildi. Uruş bir ýyldan gowrak dowam etdi.
  Rus, çar imperiýasynyň krizis ýagdaýyna düşmäge wagty ýokdy we uly territorial eýeçilikler bilen çykdy. Patyşanyň abraýy güýçlenip, ynkylap hereketiniň tolkuny peselip başlady, ykdysadyýetde bolsa tersine, adatdan daşary çalt ösüş döwri başlandy.
  
  
  LENIN ABŞ-nyň PREZIDENTI BOLMAK ÜÇIN N .DIP EDILDI
  Uzyn görünjek bolup, Wladimir Iliç Lenin bar güýji bilen düzeldi. Onuň gury, kiçijik, ýöne gaty ykjam elleri seýrek sandal agajyndan ýasalan ýalpyldawuk, gara stoluň üstünde tolgunýardy. Garşysynda oturyp, öküziň boýnuna agyr altyn zynjyrly ak eşikli ullakan adam gygyrdy:
  - Bolýar, jenap Uýanow. Siziň şertleriňize razy - aýda bäş müň dollar, çekiçiň aşagyndaky her bir işiň göterimi! - Bu ýerde garakçynyň sesi hasam kynlaşdy we hatda agyr zynjyry gaty silkdi. - Diňe şol ýoldaş Lenini ýalan we tozansyz!
  Terli ellerini kanagatlandyryp, Wladimir Iliç:
  - Elbetde, jenap Rokfeller, diňe biziň işimizde ýalan sözlemek mümkin däl! Hemme zat mähirli we çyn ýürekden bolmaly!
  Aldawçylaryň ikisi-de gaty güldi ...
  ------------------------------
  Oktýabr rewolýusiýasy Russiýada bolmady. Birinji jahan urşunyň öň tarapynda wagtlaýyn kynçylyk boldy. Nemesler we awstriýalylar Günbatarda üstünlik gazanmaga synanyşdylar.
  Rus goşuny diňe türk frontunda işleýärdi, ol ýerde iňlisler bilen birleşip, Kiçi Aziýanyň köp bölegini basyp alyp, duşmana birnäçe gezek ýeňlişe sezewar boldy.
  Thenöne soň esaslandyryjy mejlis ýygnanyp, bolşewikleriň umytsyz azlykda bolandygyny we Sosialistik-ynkylapçylaryň agdyklyk edendigini aýtdy.
  Ilkinji kararlaryň biri: daýhanlara ýer bermek we söweşi ýeňişli dowam etdirmek!
  1918-nji ýylyň iýulynda Germaniýanyň Pari Parise garşy hüjümi başa barmady we ýeňiji rus goşuny ilki Awstriýalylara, soňra nemeslere hüjüm etdi.
  Germaniýa muňa berk garşylyk görkezdi, ýöne dekabr aýynda gündogardaky rus goşunlary Warşawany we Krakowy basyp alanda, günbatardaky ýaranlar Brýusseli basyp aldylar - şonda-da boýun egdiler. Dogry, iki hepde soň - rewolýusiýanyň ýoklugy täsir etdi.
  Şeýle-de bolsa, Wilgelm diňe nominal monarh bolup galyp, ähli ygtyýarlyklaryndan ýüz öwürmäge mejbur boldy.
  General Kornilow täze Russiýa respublikasynyň prezidenti boldy. 1917-nji ýylyň awgust aýynda onuň gozgalaňy üstünlikli boldy, Kerenskiý resmi taýdan premýer-ministr bolup galsa-da, ol prezidentligi Kornilowa beripdi.
  Ol Kornilow baş serkerde boldy.
  Ondan soň Russiýada tutuş ýurt boýunça prezident saýlawlary we täze konstitusiýa boýunça referendum geçirildi.
  Awtoritar dolandyryş görnüşi gaty tanyş adamlar Kornilowyň wersiýasyny goldaýarlar.
  Russiýa dünýä kartasyndan ýitirim bolan Awstriýa-Wengriýa we Türkiýäniň hasabyna öz emlägini giňeltdi.
  Soňkusy ahyrsoňy beýik güýçleriň arasynda bölündi. Russiýa Kiçi Aziýany, bogazlary we Konstantinopoly aldy. Fransuzlar Siriýany, Iňlisler Palestini we Yragy aldy.
  1926-njy ýylda Russiýa bilen Japanaponiýanyň arasynda ýene söweş başlandy. Munuň sebäbi Mançuriýanyň we Port Arturyň ýagdaýydy. Ylalaşyga görä Port Arturyň kärende hukugy Japanaponiýa geçirildi we kärende möhleti gutardy. Şeýle-de bolsa, ýaponlar alan zatlaryny Hytaýa gaýtaryp berjek däldi.
  Mundan başga-da, ýaş Hirohito täze ýeňiş arzuw edip, ýaňy güýç aldy.
  Muňa garamazdan, ruslar başgaça boldy. Birinji jahan urşunyň çäginde gaty tejribeli serkerdeler, täze tanklar we uçarlar bilen ýaponlara üstünlikli hüjüm edip başlady.
  Dört ýarym aýdan soň rus goşuny Port Artury alyp, ýaponlary yklymdan kowdy!
  Birnäçe wagtlap Japanaponiýa henizem deňizde - Baltika we Gara deňiz eskadronlarynyň gämileri gelýänçä saklandy.
  Şondan soň Günüň dogýan ýurdy paýtagt etdi.
  Russiýa örän çalt ösdi, ýöne 1929-njy ýylda bütin dünýäde uly depressiýa başlandy.
  Şeýle hem gozgalaňlar Russiýa imperiýasyny basyp aldy. Mundan başga-da, Kornilow işjeň Russifikasiýa etdi.
  Şeýle-de bolsa, ol tagtda galmagy başardy we ABŞ-da ... Leniniň ýolbaşçylygyndaky Amerikaly bolşewikler häkimiýete geldi!
  Depressiýadan çykyp, täze bolşewik re regimeimi täze söweşe taýyn bolup başlady!
  Ispaniýadaky ynkylap kommunistleriň ýeňşi bilen tamamlandy we şeýlelik bilen Europeewropada güýçli bolşewikleriň düýbi döredildi ...
  1938-nji ýylyň 1-nji ýanwary. Wladimir Iliç Lenin Ak tamdaky ullakan ofisiň töweregine tolgunýar. Dünýädäki ýagdaý gyzýar. Ispaniýadan soň kommunistler Fransiýada üstünlik gazandylar.
  Generalissimo we prezident Kornilow tarapyndan dolandyrylýan Russiýa bolşewizmiň Europeewropa ýaýramagyna ýol bermejekdigini eýýäm açyk aýtdy. On million rus goşunynda bäş ýüz bölünişik asla degişme däl!
  Wladimir Iliç muňa düşünýär. Angliýanyň Russiýa garşy taktiki bileleşigini hödürleýär.
  Iňlisler ruslaryň giňelmeginden elmydama gaty gorkýarlar. Emma radikal kommunizm olary hasam gorkuzdy. Olar bilen Russiýanyň arasynda bir aralyk sürülmelidi.
  Lenin Goranmak ministri Çerçili kabul etmäge taýýarlanýar we şol bir wagtyň özünde Iňlislere ABŞ-nyň sarsmaz güýjüniň subutnamasyny berýär.
  Başlaýanlar üçin kelleli diktator täze ýarag - "atom bombasy" baradaky habary eşitdi.
  Oppenheimer hasabatyny gaty çäkli äheňde berdi. Hawa, eýýäm üstünlikler bar we hatda ýadro reaktory hem işe girizildi, emma atom bombasynyň peýda bolmagy henizem uzakda. Esasy mesele baýlaşdyrylan urany we plutoniumy almakdyr. Mundan başga-da, bu habar düýbünden ýakymly däl - şunuň ýaly bomba söweş gämileriniň köpüsine düşer. Onsoňam, sorag näme - ýüz müň kiçi edip bilseň, bir uly bomba üçin pul harçlamalymy?
  Kiçijik, kelleli, ýöne şonda-da ykjam garry Lenin (altmyş ýedi ýaşynda, henizem garrylykdan uzakda!), Ofisiniň uly zalyny gujurlap, şeýle diýdi:
  - adeoldaş, dialektika düşünmeýärsiňiz! Hawa, bomba henizem gymmat bolar, ýöne soň köpçülikleýin önümçilige geçmek bilen onuň bahasy arzan sargyt bilen peseler!
  Oppenheimer utanjaňlyk bilen aýtdy:
  - Ruslar bolsa oturmazlar!
  Wladimir Iliçiň logiki we kyn netijesi:
  "Şonuň üçin islendik bahadan olardan öňe geçmeli bolarsyňyz!"
  Ine, Oppenheimeriň gara kömekçisi aýdym aýdýar:
  - Galyberse-de, bize ýeňiş gerek! Hemmeler üçin bahasy üçin durup bilmeris! Hemmeler üçin bahasy üçin durup bilmeris!
  Oppenheimer ABŞ-nyň prezidenti Lenine baş egdi we möňňürdi:
  - Sen zehinli! Elbetde, bahanyň üstünde durmarys we ruslardan öňe geçeris, ýöne pul gerek!
  Lenin dabanyna, krokodil derisinden ýasalan aýakgaplaryna ynam bilen aýtdy:
  - Pul bolar!
  - Gullar!
  Wladimir Iliç taryhy sözlemi aýtdy:
  - Men sizi many taýdan çäklendirmeýärin! Men siziň wagtyňyzy çäklendirýärin!
  ABŞ imperiýasynyň buýruk we dolandyryş maşynynyň dişlileri öwrüp başlady.
  Emma bu iň möhüm zat däl. Wladimir Iliç, hiç kim ýaly, Russiýany ýeňmek üçin içinden pese gaçmagyň zerurdygyna düşündi.
  Wladimir Iliç beýik, uzyn, deň däl maňlaýyny gyrpdy we telefondan trubkany güýçli alyp, Dulles jaň edip başlady.
  Baş içaly enjamyň ýanyna baranda, Lenin öýkeniniň ýokarsynda ker bolup gygyrdy:
  - Bize pitne etmek, aldamak we azdyrmak ukybynda deň ýa-da iň bolmanda menden pes bolmadyk adam gerek!
  Dýul gaty ynamly ses bilen jogap berdi:
  - Men şeýle adamy Wladimir Ilýiç tanaýaryn!
  Iblis ýaly böküp barýan Lenin gygyrdy:
  - Onda kim? Adam tarapyndan döredilen bu zehin kim?
  Dulles bogunlary gygyryp, şeýle diýdi:
  - Jozef Wissarionowiç Stalin! Wladimir Iliç, ony tanaýan bolsaň gerek!
  Lenin altyn we göwher reňkli aýnada gözüni gamaşdyrdy we aşak egildi:
  - Bu aşpez diňe ýakymly tagamlar taýýarlaýar!
  Dulles ynam bilen ýylgyrdy:
  That'söne bu bize gerek zat!
  Lenin ýene gözüni gamaşdyrdy we möňňürdi:
  - Staline soraýan zatlarynyň hemmesini beriň. Oňa şol ähmiýetsiz generalissimo Kornilowyň ýerini wada beriň!
  Dulles ker eşidip gygyrdy:
  - Wladimir Iliç ýerine ýetiriler!
  
  Hiç haçan WITYAZ BERIP BOLMAZ
  Köpler Günbataryň kömegi bolmazdan ruslar Ikinji jahan urşunda özbaşdak ýeňiş gazanyp bolarmy diýen jedelde? Şonuň üçin hudaýlar ony iş ýüzünde synap görmek kararyna geldiler. Bir paralel älemde, SSSR bilen bilelikde soýuzdaş güýçleriň, koloniýalaryň we Üçünji Reýhiň arasynda päsgelçilik goýdular. Bu, synagyň arassalygy üçin 1941-nji ýylyň iýun aýynda bolup geçdi.
  Soýuzdaşlar ne SSSR-e, ne-de Üçünji Reýçe kömek edip biler ýaly. Synagyň doly arassalygy üçin Japanaponiýa hem bir päsgelçiligiň aňyrsynda gizlendi. Laboratoriýada bolşy ýaly, hemme zat düýbünden arassa bolsun.
  Ilkinji günlerde hakyky wakadan düýpgöter üýtgeşik zat bolmady. Frits, hakyky taryhdaky ýaly, günde takmynan 30-40 kilometre ýetdi, ýöne kem-kemden haýallady. Elbetde, Rommeliň korpusynyň golaýynda Iňlis bomba hüjümleriniň we garşydaşlarynyň bolmazlygy güýçleriň bir bölegini - esasanam awiasiýany boşatmaga mümkinçilik berdi. Emma nemesler entek muny etmediler, şonuň üçinem frontdaky zatlar üstünlikli geçýärdi. Şeýle-de bolsa, iýul aýynyň ahyrynda Smolensk söweşi Fritsiň öňe gitmegini haýallatdy. Gitler, Italiýany basyp alýan güýçleriň ýeterlikdigine karar berip, Rommel we bölümlerini Liwiýadan çykarmak kararyna geldi. Faşistik ýolbaşçylar wagt ýitirmezlik üçin ýaragly güýçleri we esasanam awiasiýany Fransiýadan we Balkanlardan geçirip başlady. Gitler henizem merkezdäki sowet goşunlaryndan geçip, gyşdan öň edip biljekdigine umyt edýärdi.
  Frits günorta öwrülmegiň ýerine, Smolenskä hüjüm edýän Sowet goşunlaryny gapdaldan gurşap aljak bolup, merkezdäki hüjümlerini dowam etdirdi. 13-nji awgustda Rommeliň goşunlary Dnieperden geçip, Kiýewi goraýan Sowet toparynyň arkasyna çykmaga synanyşdylar.
  Stalin ýitdi. Europeewropadaky we Afrikadaky fransuz emläkleriniň hemmesi diýen ýaly birden oňa garşy çykdy we ýekeje-de ýaran däldi.
  Indi Japanaponiýadan howp garaşmaýarmy? Commokary serkerde buýruk berýär: Uzak Gündogardan ähli bölünişikleri aýyrmak.
  Nemes goşunlary, Moskwanyň diýen ýaly geçip, Sibir korpusy tarapyndan saklandy. Emma günortada, komandanyň üýtgemegi we Rommeliň hereketleri netijesinde Frits Sowet günorta toparyny ýok etmegi başardy.
  Ukrainadaky söweşleriň gidişine Staliniň gorkaklyk bilen Moskwa iberilmegi we şeýlelik bilen öz arkasyny açmagy ýaramaz täsir etdi.
  Has takygy, özüne däl-de, günorta toparyna. Erbet ýagdaý boldy. Emma hakyky taryhda Kiýewiň goragy ýeňlişe öwrüldi. Diňe şu ýerde bir nuans bardy, nemesler eýýäm Moskwanyň golaýynda, faşistler Europeewropanyň hasabyna, Uzak Gündogaryň hasabyna Stalinden has çaltlaşdy. Nemesler aralygy az geçmeli boldular we Europeewropadaky ýollar has gowy. Trans-Sibir demir ýolunda hemme zady birin-birin geçirmäge synanyşyň.
  Netijede, nemesler Harkowa we Woroşilowgrada hakyky taryhdan has ir geçip, köp sanly senagaty we zawody eýeledi.
  Leningrad hem petiklendi, ýöne alynmady. Nemesler Kryma girdiler. Frits, Donyň üsti bilen Stalingrada tarap hereket edip, günortadaky Woronezi ele almagy başardy.
  Muňa garamazdan, Moskwa goraldy we gyşda hatda garşylyklaýyn hüjüme geçdiler. Emma günorta kenarda Rommel Stalingrada geçmegi başardy. Edil şonuň ýaly, Kerçde gonmak hem bolmady. Sowet goşunlary kynçylyk bilen diňe duşmany Stalingraddan daşlaşdyrmagy başardylar. Munuň sebäbi howanyň Wehrmaçtyň tarapynda däldigi we aýazda we gar garlarynda söweşmek üçin lal bolandyklary sebäpli boldy.
  Hawa, Rommel Donyň aňyrsyndan geçmeli boldy. Bu bolsa Fuhrer üçin ýüzüne ker boldy.
  Emma 1942-nji ýylyň ýazynda güýç balansy üýtgedi. Iesaranlaryna gowy basyş edip, nemesler goşunlarynyň sanyny, şol sanda Hywanyň hasabyna we emeli hemralaryň sanyny köpeltdi. Esasan Italiýanyň we Fransiýanyň mukdary bilen goşuldy. Gündogar frontda gara bölünişikler hem peýda boldy. Bagtymyza, Afrikadan Iňlis we Amerikan fronty goşun we çeşmeleriň geçirilmegine päsgel bermedi.
  De Gol, ýaranlaryň goldawyny ýitirende, egindeşleri tarapyndan dönüklik edildi.
  Şeýlelik bilen, SSSR-e garşy hakykatdan has möhüm güýçler ýygnandy. "Frits" howadaky artykmaçlygyny saklamak bilen, uçarlarda hasam goşuldy. Gury ýer güýçleri 5,6 million sowet esgerine garşy ýedi milliondan geçdi.
  Faşistler günortada hüjüm gurady. Rommel 27-nji iýunda Stalingrady ele almagy başardy. Frits birbada şäherdäki ýüzlerçe tankyň üstünde üýşmegi başardy. Duşman awiasiýasynyň howada agdyklyk etmegi hem täsir edip, Sowet goşunlaryny Wolga derýasynyň üstünden geçirmegi kynlaşdyrýardy.
  Haýp, gahryman Stalingrad AI-de bolmady. Rommel bolsa Wolga we Hazar deňzine meýilnamalarda ýeňilen ugur boýunça hereket etdi.
  Merkezdäki garşylyklaýyn hüjümler bilen nemeslerden geçmek synanyşyklary şowsuz boldy. Mundan başga-da, Rýew ýazgysy emele gelmedi. Şeýlelik bilen, Sowet garşy hüjümi wagtynda Fritsiň has öň hatary bardy we olar has yza çekildi. Emma Rzew, gynansak-da, faşistler bilen galdy.
  Fritsden geçmek mümkin däldi, Stalingrad ýykylandan soň Kawkazy saklamak gaty kyn. Wolgadaky üpjünçilik arteriýasy kesilensoň. Iýul aýynyň ahyrynda nemesler Hazar deňzine ýetenlerinde, ýagdaý umytsyz diýen ýaly boldy. Indi diňe suw bilen üpjün etmek mümkin boldy.
  Faşistleriň howada artykmaçlygynyň bardygyny göz öňünde tutup, bu waka arasynda gaty kyn we umytsyz bir zat boldy.
  Awgust we sentýabr aýlary gazaply söweşlerde, Hazaryň kenaryndaky duşman Bakuda ýetýänçä geçdi. Şol ýerde, Rommel bilen oktýabryň ahyryna çenli garşylyk görkezdiler. Türkiýäniň urşa girmegi bilen ýagdaý hasam agyrlaşdy.
  Synag hudaýlary Japanaponiýanyň hasabyna, Osmanlylaryň hasabyna alada etdiler. Emma gyşda faşistler henizem Moskwa hüjüm etmäge het edip bilmediler, gyş üçin saklandylar.
  Gyzyl goşun birnäçe gezek hüjüm etdi. Emma duşman işçi güýjünde, tejribeli işgärleriň sanynda we awiasiýada has ýokarydy. SSSR-de diňe tanklar we artilleriýa öndürildi. Tanköne tanklar esasan ýeňil we ýaragyň hili gaty möhüm däldi. Uçarlar hem öndürilýän ýaly, ýöne duraluminiň ýetmezçiligi sebäpli, salgylanmalara garanyňda has agyr we hereketli däl. -Ak-9 hem tutuşlygyna agaçdan çykdy. Bu, elbetde, erbet tarapydy.
  Şeýle hem Gitler täze meşhur tanklaryna - "Panterlere" we "igolbarslara" bil baglady.
  Olar köpeldi. Peýda boldy we menageriniň üçünji wekili: "Arslan". Hakyky taryhda şeýle maşyn 1942-nji ýylda işlenip düzüldi, ýöne serişde ýetmezçiligi we agyr agram sebäpli iň agyr janawer ret edildi.
  Hereöne bu ýerde 90 tonna agramly "Arslan" seriýa çykdy. Onuň artykmaçlyklary, kuwwatly sowut we 105 mm ýarag, iň erbet sürüjilik işiniň öwezini dolýar. 76 mm seriýaly sowet ýaraglary "Arslan" -a ähli tarapdan girip bilmedi.
  Şeýlelik bilen, goranyş ugry gaty güýçli we çuňňur eşelonlar bilen bolsa, erbet açyş tanky däldi.
  Sowet serkerdesi bolsa Sowet paýtagty astynda berkidildi. Şu ýerden geçmäge synanyşyň.
  Menageriň dördünji wekili: "Maus" serialyň başlamagy bilen birneme gijä galdy.
  Esgerleriň köpüsi hakyna tutulan hem bolsa, Gyzyl Goşunyň sany alty milliona çenli artdy.
  Olara dokuz milliondan gowrak adam garşy çykdy, ýöne san taýdan artykmaçlygy duşman goşunynyň aşa hereketli tebigatynyň öwezini doldy.
  Awiasiýada duşman san we hil taýdan has güýçlidir. Iň soňky ME-309 we Yu-288 peýda boldy. Muňa jogap edip, ökde zähmet we materiallaryň ýetmezçiligi sebäpli pes hilli sowet maşynlary söweşýär. Baklar henizem köne T-34 kysymly we ýeňil ulaglaryň köpüsi, şeýle hem KV.
  Tomusda Wehrmaçt hüjüme ýolbaşçylyk etdi: Moskwa edilen hüjüm we Wolga Saratowa çenli hüjüm. Güýçli söweşlerden soň Moskwa güýzüň ahyrynda gurşaldy. Saratow, Kuibyşew, Penza, Uýanowsk hem tussag edildi. Stalin Swerdlowsk şäherine gaçdy. Criticalagdaý agyrlaşdy.
  Paýtagta hiç hili ýagdaýda boýun egmezlik tabşyryldy. Nemesler hüjüm etdiler, ýöne yza çekildi ýa-da köçe söweşlerinde köşeşdi. Gyşda Wehrmaçtyň hüjümi togtadyldy. Dogry, goşa halkadaky nemesler diňe bir Sowet paýtagty däl, Leningrad bilen netijä geldiler.
  Maý aýynda nasistleriň hüjümi ýene başlandy, ýöne eýýäm Gorki we Kazan şäherine tarap ugrady. Sowet tank binasy, ähli kynçylyklara garamazdan, önümçilige başlady: T-34-85 we IS-2, ýöne az mukdarda.
  Gorky diňe iýul aýynda ýykyldy, Kazan awgust aýynyň ahyryna çenli dowam etdi.
  Leningradda elhenç açlyk höküm sürdi we Frits hatda oňa hüjüm etmäge synanyşmady. Moskwa kem-kemden gözegçilik astyna alyndy. 30-njy sentýabrda, aşa ganly hüjümden soň, Kreml ýykyldy.
  Birinji derejeli gala agyr weýran boldy. Bu sowet halky üçin täze zarba boldy. Nemesler Urala göçdüler, ýöne ol ýerde gar garlarynda gark boldular. SSSR bilen söweşmek kyn. Stalin ahyryna çenli durmagyň tarapdarydy. Itöne bu ýurduň özi we esasanam nemesler üçin gaty gymmatdy.
  Günortada faşistler Merkezi Aziýanyň üsti bilen öňe gitdiler.
  1945-nji ýylda SSSR SU-100 we IS-3 aldy, ýöne diňe kiçi seriýalarda. Haýp, iýun aýynyň ahyryna faşistler Merkezi Aziýany hem basyp aldy. Iýul aýynda Swerdlowsk hem ýykyldy. Awgust aýynda nemesler Kurgan we Týumeni basyp aldy. 3-nji sentýabrda bolsa Tobolsk. Sentýabryň ahyrynda Khanty-Maisiysk. Oktýabr aýynyň ortalarynda we Omsk.
  Nowosibirsk bolsa faşistlere entek boýun egmedi. Eýýäm gaty aýazlar Fritsleri şäherlere ýapyşmaga mejbur etdi.
  Şonuň üçin 1946-njy ýylyň maý aýyna çenli faşistler işjeň söweş alyp barmadylar.
  Soň bolsa Nowosibirskä gitdik. Söweşlere disk görnüşindäki dikuçarlar we "E" seriýaly iň soňky tanklar gatnaşdy. Şeýle-de bolsa, bu Fuhrere kän bir kömek etmedi. Krautlar iýun aýynyň ahyrynda Nowosibirsk aldy . Ob derýasyny mejbur etdi. Mundan başga-da iýul aýynda haýwanlar Kemerowony we Tomsk şäherini we Altaý sebitini basyp aldy. Güýçli söweşlerden soň Abakan awgust aýynda ýykyldy, sentýabr aýynda Irkutsk şäherine hüjüm edildi.
  Ganlary gaty gusýan nemesler hem ony alyp gitdiler. Againöne ýene gözlerini gamaşdyrdylar. Aragatnaşykda uzaldy. Şeýdip, Çitanyň çemeleşmesinde durduk. Principleöne prinsipde, olar nirede howlukýarlar? Tomusa garaşyp, täze enjamlary synap bilersiňiz.
  Disko bolsun, uçar bolsun. 1947-nji ýylda sowet dizaýnerleri IS-4, IS-7 we T-54 tanklaryny yzygiderli satuwa çykardylar. Dogry, diňe simwoliki göwrümlerde. Adam ýa-da çeşme ýeterlik däldi. Faşistler öňe gitdiler. Aginskoye iýun aýynyň ahyrynda Blagoweşçensk ýesir alyndy. Habarowsk iýul aýynda, Wladiwostok awgust aýynda ýykyldy. Şeýlelik bilen faşistler Sowet Soýuzynyň ähli şäherlerini diýen ýaly basyp aldylar. Belki, Pertopawlowskdan başga. Fiends sentýabr aýynda Magadany ele geçirdi. Allöne birmeňzeş zat, Stalin kapitulýasiýa gitmedi.
  Netijede faşistler ýeňildi!
  
  
  Giňişlik ugrundaky söweşler
  Birnäçe gülläp ösen ýyllardan soň Russiýa üçin agyr synaglar boldy. Asman imperiýasy ägirt uly adam resurslaryndan we totalitar syýasy ulgamyň artykmaçlyklaryndan peýdalanyp, dünýä gegemonyna öwrülmegi başardy. Russiýada günorta serhetlerde rehimsiz gyrgynçylyk boldy. Yslamçy gozgalaň ýok edilse-de, terrorçylyga garşy söweş köp serişdeleri sarp etdi. Günbatar bilen bolan berk gapma-garşylyk sebäpli ýagdaý hasam agyrlaşdy.
  Everythinghli zat ýadro howpuna esaslanýan bolsa, uly göwrümli uruşlar bolmazdy. Americanöne Amerikaly alym Wellington emeli sintez edilen radioaktiw elementde Merkuri şäherine ýörite raketa uçurmagy pikir etdi.
  Emma nawigasiýa säwligi ýüze çykdy. Raketa kursdan sowuldy we Güne düşdi ... Örän seýrek duş gelýän plazmanyň atylmagy, janly organizmler üçin howply däl, atom gurluşyny ýykdy we atom ýadrosyndaky neýtronlaryň arasyndaky baglanyşygy birneme üýtgetdi. Gözegçiliksiz ýadro we termiki ýadro reaksiýalaryny mümkin däl etmek üçin ýeterlik.
  Netijede: ýadro ýaraglary peýdasyz zibile öwrüldi.
  Harby we ykdysady taýdan dünýäniň iň güýçli ýurdy: Ilatyň köp bolmagy sebäpli süýji suw we energiýa ýetmezçiligi bolan Asman imperiýasy Sibiri kärendesine bermek üçin ultimatum hödürledi.
  Russiýa aýgytly boýun gaçyrdy ...
  Uly söweş başlandy: Günbatara garşy Aziýa koalisiýasy. Watanymyz giň gerimli söweşleriň esasy meýdançasyna öwrüldi. Parahatçylykly durmuş geçmişdäki zat: uruş dowzahy hemme ýerde höküm sürýärdi. Iň gazaply söweşler polýusdan polýusa çenli dowam edýärdi.
  Öňdäki ýagdaý gaty möhümdi: Aziýa bileleşigi eýýäm Ural daglaryna ýakynlaşýardy.
  Aterekaterinburgyň golaýynda ajaýyp ot ýykyldy we ýekeje adamyň hem bir minut hem ýaşap bilmejek ölüm howply zonasy ýüze çykdy.
  Watan, mukaddes Russiýa -
  Myüregim saňa açyk ...
  Söweş meýdanynyň gany suwaryldy -
  Watan topragynyň söýgüsinde güllemek!
  
  Eartheriň impulsy möwç urýar,
  Uruş gygyrsa kyn ...
  Emma şöhratly Gün Russiýanyň üstünden çykar -
  Sen biziň ölmez-ýitmez ejemiz!
  
  Tükeniksiz meýdanlarda boýag altyn,
  Gar açyk kümüşi parlaýar.
  Nyşanlardan ýüzler buýsanç bilen görünýär -
  Rysar, söweşde bürgüt bol!
  
  Garşydaş söweşinde ýeňeris,
  Ganatly düýşi goralyň.
  Rus esgerinden batyr ýok,
  Men Hudaýa doga ederin!
  . Esasy mazmun.
  Heartürek rehimdarlykdan doldurylanda, näme üçindir gapjyk boş!
  Ural daglarynyň depeleri, karies tarapyndan iýilýän agzyndan çykýan eliňe meňzeýär. Rus guýruksyz söweşijiler pes derejede uçýarlar. Çalt laçynlar ýaly rus rysarlary asman imperiýasynyň ýapyk, ýöne güýçli sowutly ganatly söweş gämilerine hüjüm edýärler.
  Howa güýçleriniň piloty Andreý Ognew kyn öwrüm edýär. Ot we metal tüýkürýän agyr bäş barrel hytaý topy. Fireangyn tornadosy rus söweşijisiniň aç-açan ýaraglaryndan birnäçe millimetr süpürilýär. Jogap hökmünde guýruksyz gykylyklar. Bir döwülen pulsar görkezilen burnundan süýşýär. Hytaýyň ägirt uly dikuçarynyň aýlanýan týureti täsir edýär ... Gykylykly gykylyklar bar.
  Andreýiň maňlaýy gara reňkli ýüzi ak dişli ýylgyryşa öwrüldi.
  Partneroldaşy, ajaýyp owadan saryýagyz Wassa Koltsowa bir barrel ýasaýar, ugrukdyrylmadyk raketanyň polat piranyny geçmişe geçmäge mejbur edýär we söweş dikuçarynyň on iki sany ullakan hereketlendirijisiniň birine "sowgat" iberýär.
  Üç hatar pyçakly ullakan, perişan ýykylýar. Vassa, adynyň şa aýal hökmünde terjime edilmeginden sebäpsiz, nädip urmalydygyny bilýärdi. Elmydama diňe bir gysga yubka we khaki futbolka bilen söweşýärdi, ýöne ýalaňaç dabanynda özüni we tutuşlygyna söweşijini duýýardy.
  Aýal uçarmanlaryň köpüsi ajaýyp duýgurlyga ýetmäge synanyşyp, oňa öýkündiler. Gäminiň dikuçary ýer ýüzüne düşürilen ýüz ýigrimi ot nokady - ýangyn meýdançasy. Kömür tozanynda işleýän, ýöne şol bir wagtyň özünde dinamiki goragy ulanyp, müňlerçe tonna metal göterýän maşyn.
  Japaneseapon, hytaý, hindi dizaýnerleri Russiýanyň howa gorag ulgamlaryna täsir edip bilmeýän awtoulag ýasadylar, ýöne garaşylmadyk ýagdaýda howa hüjümine sezewar boldular.
  Wildabany gahar-gazaba münen dar gözli general Makli gara ellikli eli bilen gygyrdy:
  - Olary ýok ediň! Şol haýwanlary erediň!
  Döşli, ýöne inçejik hindi polkownigi:
  - Bu jübüt gara şazada we şa aýal. Hiç kim olary ýykmady!
  Mac ajaýyp ýylgyrdy we gygyrdy:
  - Bolup bilmez Otuň dykyzlygyny ýokarlandyryň.
  Againene-de söweş gämisi dikuçary titredi. Aýlanýan týuret gysyldy we titanium oty ot aldy. Ot alýan sary we darçyn esgerleri nala bilen geçdiler. Partlama gitdi we ullakan dikuçaryň gabynyň içinde napalm ýükli raketa ýanýardy.
  Vassa, "slaýd" usulyny köpeldip, ýangyn ýollaryndan geçip, berdi:
  - aghli ýaşlar urşa boýun egýärler, diňe soňky günüňizi eýerläp bilmersiňiz, wagtsyz ýeňilýärsiňiz!
  Endrýu gaty gowy. Kakasy Angolanyň goşunynyň iň ýaş generalydy we Moskwa okamaga geldi. Ol ýerde meşhur sportçy we ylymlaryň kandidaty Lidiýa Ognewa bilen durmuş gurdy. Soň kakasy öldi, gara we saçly ejesi ony ulaltdy. Mekdepde Andreýi masgara etjek boldular, ýöne oglan henizem çagalar bagynda söweş sungaty bilen meşgullandy. Ejesi özi bilen nähili göreşmelidigini bilýärdi, öweý kakasy bolsa garyşyk stilde çempiondy.
  Andreý gowy okady, ajaýyp ýadyna eýe boldy we tiz wagtdan özi oglanlaryň lideri, olaryň lideri boldy. Elbetde, uçuş mekdebini saýlady we Watany Russiýa üçin söweşmäge gitdi. Ol şöhrat we hormat gazandy. Hiç kim Russiýanyň gahrymanyny gara deri bilen kemsitmäge het edip bilmedi, esasanam negr ýüz keşpleri slawýanlar bilen garyldy we bu sport bilen gurlan piloty gaty owadan etdi.
  Söýgi işleri hakda harby ekspluatasiýalardan az rowaýatlar ýokdy. Andreýiň özi özüne berleninden has sada bolsa-da.
  Indi ýeňip bolmajak söweş gämisini ýok etmegiň ýoluny gözleýärdi. Işjeň, köp gatly sowutlar Asman imperiýasynyň iň güýçli maşynynyň esasy böleklerini öz içine alýardy.
  Sawwa gurluşy hereketsizleşdirjek bolup, perişanlara ok atdy ...
  Şol wagt söweş ýere gaçdy. Gündogar blogynyň egrem-bugram tanklary hüjüme geçdi. Käbirleri ullakan, beýlekileri beýikligi bir metrden köp däl.
  Olara garşy Günbatar koalisiýasynyň söweşijileri ykjam minalary ulandylar we zarba urmazdan ýol görkezdiler.
  Bu ýerde diňe bir ruslar däl, eýsem ýewropalylar hem söweşdi: Iňlisler, Fransuzlar, Şwesiýalylar we başgalar.
  Umumy duşman ak derisi we hristian ahlagy bolan adamlary bir ýere jemledi. Demokratiýa baradaky jedel azaldy. Mundan başga-da, Russiýada agressiýa gündogardan gelensoň, Günbatara garşy duýgular puja çykdy. Hakykatdanam, asuda we çydamly Europeewropa Gündogara nirä çykyp biler? Olar we adamlar söweşmegi köplenç ýatdan çykardylar. Nuclearadro ýaraglary ýok bolanda, güýçli we köp ilatly Aziýa sansyz goşunlaryny demirgazyk we günbatara göçürdi.
  Rus pozisiýalarynda öňe gidýänleriň arasynda araplar hem köp. Käbir janköýerler ak geýimlerde gizlenmän hüjüme geçýärler. Dodaklarynda ýylgyryş bilen ölümi kabul ediň.
  Müňlerçe öňe gidýän tanklar we pyýada goşun ulaglary guşuň gözi bilen garynja ýaly bolup görünýär. Sawwa başga bir nurbady zaýalap, birneme reňkli bolup, pyşyrdady:
  - Şeýle-de bolsa, olaryň sany gaty köp ... Hudaý Russiýa kömek etsin.
  Gyzyň özi Aziýa koalisiýasy tarapyndan ele salnan şäherlerde nämeleriň bolýandygyny gördi. Köpçülikleýin pogromlar, ganhorluklar, gyrgynçylyklar. Erkekler simden asyldy, aýallar we çagalar ýörite lagerlere äkidildi. Soň bolsa käbir eserlere satyp ýa-da paýladylar. Uruş ýesirlerini gynamak eýýäm adaty we hatda hökmany.
  General MakLi hatda özüni hem gaýgyrmaýar. Kiçijik "Chizh-3" söweşijilerine çydap bilmejek aljyraňňylyk bilen diwardan gylyç alyp, uçara garşy ýaragy dolandyrýan arapyň elini kesdi. Ol gygyrýar we ganly sütüni döşüne basýar.
  Uzyn dyrnaklary bilen ýaňy kesilen eliň gorkunç serkerdesi, import edilýän rus aceslerine haýbat atýar we gygyrýar:
  - ýok et! Burnak! Burnak!
  Sawwa gaharly başga bir raketa atýar ... Ok-däri gutarýar. Airöne howa gämisi durnuklylygy ýitirýär.
  Öldüriji artilleriýa oýundan çykdy ... Söweş güýjüniň arslan paýyny ýitiren gämi yzyna gaýdýar. Bejeriş we gaýtadan işlemek üçin mümkin boldugyça gysga wagtda bazasyna gaýdyp gelmeli.
  Aşakda rus toplary duşmanyň burçly, tekiz demir tanklaryna takyk ot açýar. Birnäçe awtoulag asmana tüsse çykardy. Bir "bandurada" ok-däri ýarylyp başlady. Gimnastikaçynyň agzy ýaly uçup, bir çäge degýänçä uçup gitdi.
  Uzak aralyga, rus topy baýdak diregine ugrukdyrma iberýär. Sary saçly ýaragly gyz, iki barmagy bilen geçip, nemes dilinde pyşyrdady:
  - Goý, bize üstünlik bolsun!
  Aziýa koalisiýasynyň baýdagy ortasynda gyzyl tegelek açyk sary. Bu Japanaponiýa has ýakyn, ýöne bu koalisiýa tarapyndan saýlanan nyşan. Precokary takyk topdan kiçijik bir bölejik galyň hasany döwýär we stadionyň poluny ýapyp bilýän ullakan kanwany ýykýar. Aziýanyň onlarça tanky birbada mahmal perde bilen örtüldi.
  Günbatar koalisiýasynyň we Russiýanyň pozisiýalaryndan bir agyzdan ses eşidilýär:
  - Hoor!
  Hakykatdanam simwolik. Duşman on esse köp bolsun, ýöne rus ruhunyň güýji sarsmaz.
  Rus söweşijileriň ikisi-de wagtlaýyn ganat tapýarlar. Bir bitewi - üçburç laçyn diýen ýaly - Russiýanyň goragçylary. Sawwa, Andreýiň gara güýçli elini egnine nädip goýjakdygyny eýýäm göz öňüne getiripdi. Bu, bil baglap boljak gaty güýçli adam.
  Justöne edil şol pursatda, birbada müň surat blitsine meňzeýärdi. Söweşjeň jübütleriň gözünde garaňky düşdi. Soňra garaňkylyk, suwuň üstüne ýag dökülende ýüze çykýanlara meňzeş köp reňkli tegmiller bilen boýaldy.
  Andreý gözlerini süpürmäge synanyşdy. Garşylygy ýeňip geçmekde eli suwy sarsdyrýan ýalydy.
  Uzakdan bolşy ýaly, Sawwanyň sesi eşidilýär:
  - Biz öldikmi?
  Gara kapitan gaty ses bilen jogap berýär:
  -! Ok! Biz diri.
  Birdenem bu galyň, ýelmeşýän duýgy ýitip gidýär we erkin ýykylan ýaly bolup görünýär. Hatda agramsyzlyk ýaly birnäçe salym ýeňil boldy.
  Sawwa hatda birneme gaharly, aýdymly ses bilen pyşyrdady:
  Dünýä umytsyz ýitirilen ýaly
  Dykma serdar ýyldyzlaryna barýan ýol petiklenýär ...
  Tükeniksiz orbitalaryň bu egrilerinde,
  Ykbal däl - iman gark bolmakdyr!
  Soň bolsa ýalaňaç aýakgaplary bilen ýiti, dagly daşlara gondy. Lightagty tegmiller we tolkunlar bilen garylan garaňkylyk dargady.
  Gözler maý aýynyň günortanlygyndan azajyk agyrdy. Sawwa dört bolup, derrew bökdi.
  Andreý bökmekde aýaklaryny epip, ussatlyk bilen ýere gaçdy. Erkek eňegi we beýik maňlaýy bilen ýüzi asuda görnüşde saklandy. Hatda ýoldaşyna ýylgyrdy.
  - Görýärsiňmi? Şol ýagtylyk bar, köpden bäri pikir edişim ýaly - bu jennet däl!
  Sawwa haýran galyp, birnäçe ikirjiňlenip ädim ätdi. Ol ýere gonandan soň, ýalaňaç aýaklaryny agyrdyp, dyzyny ýyrtdy. Emma gyz, adatça erk-isleg bilen, şehit bolan sözüni ýüzünden aýyrdy we barmagyny öňüne görkezip, gygyrdy:
  -Wah!
  Andreý Sawwanyň görkezen ýerine seretdi. Olaryň öňünde könelen depe bardy. Üstünde, döwükler döwülen bir top dynç aldy. Has takygy, sferik, ýarym gurşun, ýarym platina reňkli enjam, üstünde ýiti tumşugy we onlarça inçe çadyr bu futuristik obýektiň gyralarynda deň aralykda ýerleşýär.
  Gyz bulaşdy, pyşyrdady;
  - Bu Nýutonyň biome! Nädip ýaralandy?
  Andreý ýakyndan seretdi, kellesini egnine basdy, howany yslady. Howa ozonyň ysyny we tekerleri ýakdy. Kapitan söweşe seredip, zordan eşidilýän ses bilen:
  - Ine, biz bukuda gaçyp bileris!
  Sawwa ynam bilen topa tarap ädim ätdi we sesiniň sesini peseltmän:
  -! Ok! Men nirededigimizi bilýärin! Bu kosmos gämisiniň düşen anomaliýa zonasydyr. Söweşen ýerimizden bary-ýogy ýüz kilometr demirgazykda!
  Kapitan ýene egnini gysdy we sesinde asudalyk görnüşini saklap:
  - Anomal zonada bir minutdan gowrak wagt hiç kim diri galyp bilmedi. Hatda robotlar poslap, döwüldi!
  Sawwa, aňsat bolmasa-da, batyrgaýlyk bilen gygyrdy:
  -Biz diri galarys!
  Ol depä tarap ylgady. Güýz bilen çyzylan tozanly, tegelek topuklary deňsiz, gaýaly dag gerşinden çaltlyk bilen geçdi.
  Endrýu haýran galdy. Sharpiti daşlaryň üstünde ýalaňaç aýak agyranokmy? Umuman aýdanyňda, Koltsowanyň özüni alyp barşy adaty uçuş formasyna üns bermän, ýalaňaç eşikde söweşeninde köpler üçin geň görünýärdi . Mesopotamiýanyň ýa-da Afrikanyň bir ýerinde bir kamuflaage futbolkasynda amatly bolup biler, ýöne ýazda Uralda salkyn.
  Gyz günorta serhedinden geldi. Rus we Europeanewropa goşunlary Siriýada, Yrakda söweşip, Aziýa koalisiýasynyň öňegidişligini saklamaga synanyşdylar. Mundan başga-da, yslam güýçleriniň bir bölegi Russiýanyň, Aziýanyň bir bölegidi.
  Günortada hatda aýratyn hatar hem ýokdy. Umuman Afrikada, hatda bir ýurtda-da dürli taýpalar biri-biri bilen söweşýärdi. Mundan başga-da, din aýgytly rol oýnamady. Köp hristianlar, butparazlar hem çepçi şygarlar bilen Aziýalylara eýerdiler. Afrika hakykatdanam Aibolit hakda multfilmdäki aýdymdaky ýaly boldy.
  Emma, çölde aýakýalaňaç ylgamak, dag gerişlerinden ylgamakdan has kyn bolsa gerek. Magistr derejesi bolan bu wagşy, biologiýa ylymlarynyň kandidaty Sawwa ne agyry, ne-de gorky bilýärdi.
  Andreý iblisiň yzyndan ýetjek bolup, yzyndan ylgady. Kosmos gämisi ilkinji seredişinden has öňe çykdy.
  Gyz köplenç saçyny örýärdi, ýöne indi saçlary ýarylyp, altyn otly şemalda fakeliň alawy ýaly öwüsýärdi.
  Gara kapitan öz söýgülisini beýle owadan görmedi.
  Andreý ejiz türgen bolmasa-da, diňe kynlyk bilen aralygy gysgaltmagy başarypdy, ýöne büdräp, burnuna agyr degse-de, hiç wagt ony tutup bilmedi. (Theeri gelende aýtsak, aslynda afrikaly däl, ýöne azajyk tutuş beden ýaly bölek-bölek we birneme beýgeldi.) Sawwanyň ýalaňaç, şokolad reňkli aýaklary gara jenapyň başynda diýen ýaly ýalpyldy we ... gyz edil gologramma ýaly diwardan geçdi. .
  Özünden geçendigine gahary gelen Andreý onuň yzyndan bökdi. Seresapsyz, ýöne gaty gödek.
  Gurşunyň üstü ýyly deňiz suwy ýaly ýuwuldy, soň bolsa Sawwanyň ýalaňaç aýaklarynda ýüzüni jaýlap, poluň üstünden uçdy. Mehaniki taýdan Andreý topuklaryny ogşady, ýöne gyz gaharly ony depdi:
  - Gör, bu ýerde nähili gyzykly zatlar bar!
  Ognew şeýle gözelligiň ýanyňyzda bolanda has gyzykly zadyň ýokdugyny aýtmak islese-de, burnundan dabany alyp, derrew bökdi. Göwnüne degmedi.
  Diwarlara doldurylan haýwanlar we mör-möjekler asyldy. Mundan başga-da, ýeriň daşynda ýok we ýok bolup bilýänler. Onlarça gyrgyç dyrnagy bolan käşir, gurbaganyň aýaklary we tarakly kaktus, krokodil agzy bilen ýelekli tarakanlar. Elbetde, muny bişirilen şazada bilen deňeşdirip bolmaz.
  Andreý geň galyp, gaty seslendi:
  - Doganlar salam!
  Muňa jogap hökmünde dymmak ... Sawwa gaty logiki we rasional belläp geçdi:
  - Gygyrmaly däl, ýyldyzlygy has gowy öwreneris.
  Gämi gämisiniň içinden daşyndan has ulydy. Koridorlar daraldy we giňeldi. Adamlar ýakynlaşanda sowutly gapylar bölündi. Justöne ol ýerde gabat gelmedik zatlar.
  Her dürli doldurylan haýwanlar, heýkeller we gologrammalar. Suratlar bilen birlikde: hereket edýän we ýagda we kibernetik mozaika bilen. Gologrammalar hakyky filmi reňk bilen görkezdi. Söweş sahnalary we dürli görnüşli parahatçylykly, ajaýyp suratlar.
  Endrýu geň galdy:
  - Geň. Uçýan muzeý ýaly.
  Sawwa gaty rasional garşy çykdy:
  - Dünýämizdäki hemme zat muzeý we zibil! Geliň has gowy iýeliň ...
  - aponarag! - gara kapitany gürledi. Çalt goşuldy. - Üçünji jahan urşunda Watanymyza kömek etmeli.
  Sawwa ýokaryk seredip gygyrdy:
  Siwilizasiýany halas etmäge kömek ediň! Adamzat howp astyndadyr!
  Muňa jogap hökmünde pes, adatdan daşary çuňňur bas eşidildi:
  - Siz, ýerli ilat, menden bir zat almak isleýärsiňizmi?
  Gyz ellerini öňe uzatdy we ýalbardy:
  - Biz däl! Bu, bütin adamzadyň ykbaly hakda. Üçünji jahan urşy karar berer - näme ýeňer: wagşy, rehimsiz çemeleşme ýa-da gumanizm we siwilizasiýa?
  Bass inçe soprano we ajaýyp äheňe öwrüldi:
  - Aý, şeýlemi? Galyberse-de, adam öz niýetleri hakda ýalňyşmaga ýykgyn edýär. - Mämişi şemallar howadan geçdi we ses ýarym oktawa pes bolup, dowam etdi. - Hemişe bolşy ýaly, älemdäki ýaryşlaryň aglaba köplüginde bir tendensiýa bar: diliňizi ýokary derejede adamkärçilikli we duşmany ýowuz ýaly ulansaňyz, özlerini görkezmek meýli bar.
  Sawwa, näbelli metalyň örtüginde aýagy bilen tolgunmagy bes etmän, sesini çykardy:
  - Özüňizem serediň! Bize garşy nähili wagşy usullary alyp barýandyklaryna serediň!
  Ses birneme gyzdy we howa has ýumşak bolup başlady:
  - Hawa, duşmanyňyz zalym, ýöne siz hem perişde dälsiňiz. Netijede, haýsynyň Earther ýüzünde güýjüň boljakdygyny matematika däl!
  Andreý eýýäm ses berdi:
  - Onda kim?
  Emma jogap bermegiň ýerine, aşagyndaky pol sandyrady we gyz gara ýigit bilen bilelikde ýüzleri bilen potolok bilen duşuşdy. Soň hemme zat birden üýtgedi. Uly, erbet weýran edilen şäheriň merkezinde boldular . Saraglar ker ýaly seslendi. Uly gabyklar ýaryldy we bomba ýykyldy. Rus we Europeanewropa esgerleriniň toparlary öňe gitdiler. Aziýa Bileleşiginiň sary we goňur esgerleri ýitgiler çekip, jeset daglary bilen ýoly ýapdylar. Sawwa bir ädim ätdi we ganly akymy basdy.
  Nook, bu, elbetde, otdan, suwdan we mis turbalardan geçen söweşijini bulaşdyryp bilmez (ikinjisi şu wagta çenli iň az derejede!) Myöne ýüregim gowy däldi. Emma Andreý begenip, pulemýotyny göteren dar gözli esgeriň sary ýüzüne sag eli bilen daş atdy, ýykyldy. Kapitan gygyrdy:
  - Bu Pekin! Guysigitlerimiz ýeňýär!
  Hakykatdanam, şuňa meňzeş ieroglifli egri görkeziji gök alawlar bilen ýakyldy. Sawwa näme üçindir begenmedi. Internetde Pekiniň suratlaryny we Hytaýyň paýtagtynyň häsiýetli binalaryny görenem bolsa.
  Emma bu ýerde elhenç. Aýallar ýakýarlar, çagalar aglaýarlar. Jesetleriň köpüsi. Ölüler sözüň doly manysynda dolduryldy we olaryň sany köpeldi. Gyz ölenleriň depelere ýygnanandygyny hiç wagt görmändi.
  Andreý eýýäm kimdir biri tarapyndan taşlanan pulemýoty alyp, öldürmek üçin ot açdy. Ol dünýä inen söweşiji. Kakasynyň zulu taýpasyndan, ejesiniň tarapynda: atasy iki gezek SSSR-iň gahrymany, atasy Wýetnamda we Owganystanda, kakasy Siriýada, Donbassda we Çeçenistanda söweşdi.
  Sawwanyň kellesi ýalpyldy:
  Erkek adam söweşiji bolup dogulýar,
  Şeýle boldy - gorilla daşy aldy!
  Haçan-da duşmanlar legion bolsa,
  Heartürekde gyzgyn alaw ýanýar!
  Gyzjagazyň özi bolsa pulemýot aldy. Güýçli eller tutawaçda adatça ýeňil bolýar. Batyr ýörişler kellämde ýaňlandy: ýok et, Beýik Watanyňa hyzmat et.
  Anöne garaşylmadyk gowşak gykylyk gyzy doňdurdy. Sagda çagalaryň aglamalary we nalyşlary aýratyn eşidildi. Sawwa yzyna öwrüldi we bürgüdiň nazary, hemme zady gurşap alýan tüsse arkaly ownuk, sarymtyl şekilleri ýasady. Sarymtyl, dar gözli çagalar aglap, ýakylýan jaýdan çykjak boldular. Theiröne olaryň ýoly tar bilen emdirilen surnallaryň petiklenmegi bilen ýapyldy. Guysigitleriň arkasynda ýyrtyjy alaw ýaýrady.
  Ot alýan aagondarha Gehenna gurban bermek isleýän ýalydy ...
  Muňa çydamak Sawwanyň güýjünden has ýokarydy. Gyz oda tarap ylgady. Kiçijikleri halas etmeli: rus bolsun, hytaý bolsun, möhüm däl!
  Birden napalm akymy ýalaňaç söweşijiniň ýoluny petikledi.
  Wildabany aglamak bilen
  - Lorda Reb halas et!
  Ol özüni oda taşlady. Redüz gyzyl çeňňek ýalaňaç dabanyna deşilen ýalydy, alawlar goragsyz dyzlaryny wasp etdi. Erbet, zeýtun derisi, nejis, gyrmyzy güller bilen örtülendir. Sawwa üçin nähili agyr degdi. Iň wagşy gykylyk öýkeninden gaçdy. Yza gaýdyp, dowzahyň odundan bökmek isledim.
  Emma gyz duýdy: bir sekunt hem gijä galmak mümkin däl. Çagalar ölüp bilerler. Olaryň kimdigi möhüm däl. Dostoýewskiý: dünýäniň ähli hazynalary çaganyň dökülen bir gözýaşyna laýyk däl. Arealaňaç topukdan kelläniň arka tarapyna çenli agyry, sürü sürüleri ýaly nerw uçlarynda polat ýiti toýnaklar bilen urulýar.
  Ajaýyp altyn saçlary eýýäm ot aldy, alawlar ýyrtyjylary ýüzüne ýalamaga synanyşýarlar. Ol mundan beýläk şol bir gözellik bolmaz. Ine, näzik, mahmal ýaňagyna ýaýylan gyrmyzy ýara.
  Sawwa, maksada ýetýän ýaly bolup, umytsyz bökýär. Tüsse we ýanýan howanyň garyndysy öýkenlere girýär. Üstüňizdäki menekli futbolka eýýäm ýandy, siz bolsa Jeanne D ýaly agyryly otda. Biraz köp, azajyk köp. Eý, hudaý, onuň bedeni heýwere keselidir.
  Otly diwar kesildi we Sawwa salkynlyga bökdi. Ol eýýäm ýandy, ajaýyp bedeni üznüksiz ýara ýaly, ýakylan dabany bolsa iň ýiti hanjarlara basýan ýaly. Öňde petik bar. Againene-de gygyrýan, rehimsiz alawyň içine bökmeli.
  Gyz bolsa güýjüniň we edermenliginiň gutarýandygyny duýýar. Agyry zarbasyndan tasdan geçýär. Theöne garynjanyň üsti bilen kiçijik ellerini çekip, ot bilen gygyrýan bir gyzy, kellesi syrylan bir oglan we ýöremegi zordan öwrenen bir kiçijik gyzy görmek bolýar.
  Galan güýjüni ýygnap, Sawwa bökýär, gaharlanýar we adalat duýgusy oňa çydap bolmajak agyrylary ýeňip geçmäge batyrlyk berýär. Ot alýan agaçlar we şöhleler gapdallara uçýar. Biraz köp tagalla etmek. Düzedilen gyzyň ýanan elleri gyzyl reňkli tutawaçdan tutýar. Tonüz tonna goç ýaly agyry kellä, döşüne, tutuş bedenine iň soňky öýjüge düşýär. Panel gymyldamaýar, soň bolsa Sawwa dişleri bilen tutýar. Şeýle azaplardan däli bolup, alawyň degmedik beden gözellikleriniň iň soňkusyny ýykyp, ýykyp bilersiňiz. Emma, ahyrsoňy, Reb bu tagallany sylaglady, yssydan gyzyl reňkli sement bazasyndan uçdy.
  Dişleri döwülip, yssydan ýarylan maýyp gyz huşuny ýitirdi. Huşuň soňky sapagynda şikeslenen deri, ýykylan gahrymanyň ýanýan aýaklarynyň üstünden böküp, azat edilen çaga ýaly duýulýar.
  Sawwa oýandy ... Ol iň garly depede Andreý bilen durdy. Underyldyrym, müň perişde sesiniň hory ýaly, ses yglan etdi:
  - Synagdan geçdiňiz! Planeter togalagynda rahatlyk bolar! Russiýa Earther ýüzüniň ähli adamlarynyň enesi bolar!
  Gara derli ýaşlar we has ýuka we has owadan bolan saryýagyz gülli baglary, gözýaşlary gözümiziň öňünde ulaldy we ýarag atyp, esgerleri gujaklady. Redigrenç we söweş döwri baky gutardy.
  Bu tutuş planetada ýaňlandy.
  Russiýa bilen Hytaý hemişelik birleşdi,
  Yslam, hristiançylyk: erbetliksiz dostlar!
  Beýik Taňrynyň adyny wasp edeliň-
  Dünýäniň ähli halklary - ýerli maşgala!
  
  PETER III - ULY Patyşa
  Üçünji Piter, meşhur reformaçy generaly öz toparyna goşulmaga we meýdan marşaly derejesini kabul etmäge yrmagy başardy. Nikolaý Papin Goranmak ministri boldy we birnäçe reforma geçirdi. Bu güýçli we abraýly adam Piter III-e Orlow doganlarynyň dildüwşügini açmaga we basyp ýatyrmaga kömek etdi. Dildüwşük guran bäş adamyň hemmesi asyldy. Katrin zyna üçin aýrylyşdy we monastyra sürgün edildi.
  Üçünji Petrus güýjüni güýçlendirip, täç geýdi. Häkimiýet başyna gelmegi bilen Russiýada düýpli üýtgeşmeler bolup geçdi. Hakykatdanam, Üçünji Piter, atasy ýaly düýpli özgertmeleri beýan etdi. Mundan başga-da, üýtgeşmeler daşary syýasata täsir etdi.
  Frederik II bilen bileleşigiň tarapdary Piter Rumyantsewe nemesler bilen bilelikde Awstriýalylary ýeňmegi buýurdy. Şondan soň Germaniýa ozal ýitirilen ýerleri yzyna gaýtardy.
  Emma Russiýa Daniýadan bogazlara gözegçilik edip, ony pruslylar bilen paýlady. Şeýle-de bolsa, Piter amaly äheňini görkezdi we bu döwletiň ähli emlägini diýen ýaly alyp, täjiň emläginiň diňe simwoliki bölegini "söýgüli" Frederikde galdyrdy. Papiniň täsiriniň Beýik Piteriň agtygyna peýdalydygyny aýtmak gerek.
  Üçünji Piteriň pikirlerinden biri Polşany Russiýa bilen Prussiýanyň arasynda bölmek pikiri boldy. 1965-nji ýylda Arkalaşyk bilen söweş başlandy. Ajaýyp Aleksandr Suworow çaltlyk bilen öňe gitdi. Üçünji Piter akylly bolup çykdy we ilki rus ýerlerini öz imperiýasyna girizmegi başardy, pruslylar Polşanyň etnik bölegini bilýärdiler.
  Hakyky taryhda bolşy ýaly, Russiýa Osman imperiýasy bilen söweşmeli boldy. Ruslar üçin söweş has üstünlikli boldy. Papiniň özgertmeleri, Rumyantsewiň zehini we çalt ösýän Suworow täsir etdi. Patyşa dynç almaýan Aleksandr Wasilýewiçi, Üçünji Piter halaýardy we özi gaty mylaýymdy we hemişe aýakda durýardy. Şeýdip, olar hakykatdanam gowy başladylar.
  Imperator Piter ýurduň içinde birnäçe reforma geçirdi. Döwlet gaznasynyň peýdasyna geleňsiz ýer eýelerinden emläkler konfiskasiýa edildi, korpusda we daýhan söwdasynda birnäçe çäklendirmeler girizildi. Soöne şu wagta çenli Çar Piter Serfdomy doly bellemäge het edip bilmedi.
  Mundan başga-da, ýygnak özgertmeleri prawoslaw sinodynyň berk garşylygyna sebäp boldy. Patyşa Injiliň Hudaýdan başga hiç kime ybadat etmegi we oňa hyzmat etmegi gadagan edýändigini öňe sürüp, mukaddesleriň kultyny ýatyrdy.
  Onda lýuteranizmiň bir zady bardy - ýadygärlikler we nyşanlar bilen göreş.
  Diňe Reb Hudaýa doga ediň, diňe Oňa ybadat ediň!
  Emma bu garşylyk döredip bilmedi. Käbir ýerlerde hatda ruhanylaram halky gozgalaň turuzdy.
  Şeýle-de bolsa, reforma geçdi we ybadathanalarda, ybadat ýerlerinde diňe Mesihiň we Merýem Merýemiň şekilleri galypdy.
  Halk köplenç patyşany diňlemegi makul bilýärdi. Mundan başga-da, Üçünji Piter aladaly hökümdar hökmünde meşhur boldy. Has çynlakaý, ähli ýerleriň monastyrlardan we ybadathanalardan alynmagydy.
  Türkiýäni ýeňenden soň, patyşanyň abraýy hasam artdy. Üçünji Perth ahyrsoňy Serfdomy ýatyrmak kararyna geldi. Şeýle karar ştatda çynlakaý tolgunyşyklara sebäp bolup bilmedi. Owner eýelerine uly ýitgi çekdi, ýöne senagat öwrülişigi başlandy. Allurt ähli kynçylyklary başdan geçirip, çaltlyk bilen öňe gitdi.
  Türkler bilen geçirilen ikinji söweş has gysga boldy we Suworowyň ýolbaşçylygyndaky rus goşunlary çalt ýeňiş gazandy. Mundan başga-da, Fransiýadaky ynkylap Europeewropanyň ünsüni sowdy.
  Bu pursatdan peýdalanyp, türk soltany Konstantin Woroninadan kiçi ogly Konstantinopolyň tagtyna çykdy.
  Şeýlelik bilen, Osman imperiýasy edil Russiýa bilen birleşdi.
  Soňra Müsürde söweş boldy. Soltanerli soltan Russiýanyň Afrikadaky agalygyny ykrar etmek islemedi. Bu ýerde Suworow bilen Napoleon Bonapartyň zehini ilkinji gezek biri-biri bilen çaknyşdy.
  70 ýyllap şol döwürde ep-esli ýaşap, Üçünji Piter aradan çykdy. Beýik Halas edijiniň ady bilen taryha girdi. Bu örän abraýly!
  Belki-de, özüne çekiji atasyndan ýokarydyr! Imperator Pawlus tagta çykdy. Suworow henizem ýaş we tejribesiz Napoleony ýeňip, Afrikanyň demirgazygyny, hatda Marokkony basyp aldy.
  Bu alternatiw taryhda Suworowyň saglygyna zyýan ýetirýän meşhur Şweýsariýa kampaniýasy bolmandygy sebäpli, meşhur gaty marşal has uzak ýaşady.
  Napoleon serkerde hökmünde meşhur bolmaga wagty bolmansoň, Fransiýanyň imperatory bolup bilmedi we bir gezekden köp ýenjildi. Katalog ýykylandan soň, on sekizinji Luis häkimiýete geçdi. Bir özgertme, ýagny monarhiýanyň dikeldilmegi boldy.
  Birinji Pol henizem dildüwşükden gutulyp bilmedi, ýöne bu bäş ýyl soň bolup geçdi. Ogly Aleksandr imperator boldy. Ine, öwrüm başlandy. Konstantin ýetginjekdi, şeýle hem Osman imperiýasynyň rus soltanydygy üçin häkimiýet başyna geçendigini aýtdy.
  Emma Aleksandr Suworow henizem diridi we ýegeni we daýysy bilen ýaraşmagy başardy. Elbetde, Osman imperiýasynyň içerki özbaşdaklygy dawa-jenjel döretdi.
  Mundan başga-da, Russiýa Angliýanyň garşylygy bilen ýüzbe-ýüz boldy. Angliýanyň güýçlenýän güýji goňşusyndan hoşal däldi. Hatda ABŞ bilen ikinji uly söweş başlandy. Iňlisler Jorj Waşington ölenden soň Amerikada bulam-bujarlygyň we masgaraçylygyň bolmagyna garaşandyrlar. Emma hasaplamak dogry däldi.
  Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň halky iňlis korolynyň gol astyndady. Uruş dürli üstünlikler bilen on ýyl dowam etdi we netijede Angliýa güýçlerini tükenip, hüjümi bes etdi.
  Emma amerikalylar köşeşmediler we Kanada garşy hüjüm guradylar. Amerikalylara kömek berýän Russiýanyň pozisiýasy bilen Angliýa üçin ýagdaý agyrlaşdy.
  Moreene 11 ýyl ganly söweş we Amerika Kanadany yzyna aldy. Angliýa gowşady, ýöne täze geosyýasy haýwan peýda boldy: ABŞ.
  Russiýa Awstriýa bilen söweş alyp, ony basyp aldy, bölekleýin Prussiýa bilen böldi.
  Şol bir wagtyň özünde Kanada ýaýramagy dowam etdi. Highurt ýokary derejede ösdi. Güýçli we köp sanly flot guruldy. Ruslar Awstraliýa gonup, Afrika ýaýradylar.
  Aleksandr Birinji ölenden soň, şahalaryň arasynda ýene-de güýç ugrundaky göreş başlandy. Isgenderiň dogany Konstantin wezipesinden aýryldy we başga bir Konstantiniň ogly Andreý Nikolaý bilen bäsleşip, tagta çykdy.
  Resmi taýdan Nikolaý patyşa diýlip yglan edildi, ýöne täç geýdirilende patyşa öldürildi.
  Soňky bulaşyklykda Endrýu tagty kanuny taýdan ilkinji bolup almady. Täze patyşa derrew Eýran bilen söweşe başlady we Hindistana garşy kampaniýa gurady. Angliýa henizem Kanadada söweşýärdi we özüni baglady. Gündogar kampaniýasy Andreý Birinjiniň abraýyny güýçlendirdi we oňa Romanowlar dinastiýasynyň şahasyny açmaga rugsat berdi. Şol bir wagtyň özünde Russiýa bilen Osman imperiýasy ahyrsoňy bir döwlete birleşdi. Hawa, Pars we Hindistany basyp alýar.
  Birinji Endrýu Ikinji Aleksandr ýerine geçdi. Bu monarhyň döwründe Russiýa Indoçina we Hytaýyň özüne ýaýramagyny dowam etdirdi. Germaniýa topraklaryny birleşdirip, Fransiýany ýeňip, Prussiýa iň güýçli imperiýa öwrüldi.
  Şeýle-de bolsa, Angliýa fransuzlary goldady we ar alyş söweşi boldy. Iňlis imperiýasy berk garşylyk görkezdi. Uruş birnäçe onýyllyk dowam etdi.
  Şol bir wagtyň özünde Russiýa Aziýany tutuşlygyna basyp aldy we Singapura geldi. Aziýanyň we Afrikanyň üstünden geçip, dünýädäki iň uly, iň güýçli güýç boldy.
  Emma şol bir wagtyň özünde Amerikanyň Birleşen Ştatlary hem ýokarlandy. Amerikalylar Russiýa bilen täsir ugurlaryny paýlaşýan Kanadanyň ösüşini tamamladylar. Soňra Meksikadan Tehas we Kaliforniýa ştatlaryny basyp aldylar.
  Amerikanyň Birleşen Ştatlary respublikan dolandyryş görnüşini saklady, Russiýa häzirlikçe mutlak monarhiýa bolup galdy. Andreý II, ýerine Andreý II. Romanowlar neberesi dowam etdi.
  Angliýa bilen Fransiýanyň arasynda, Germaniýa garşy uzaga çeken söweş, nemesleriň ozal basyp alnan ýerleri, şol sanda Lorreni saklamagyna sebäp boldy, ýöne öňe gidip bilmedi we bugdan doly gutardy. Şeýle-de bolsa, Iňlisler we Fransuzlar hem gan dökdüler.
  Bu şertlerde çar Russiýasy dünýäde agalyk etmegini we täsirini artdyrmagyny dowam etdirdi.
  Dogry, ABŞ-nyň öňünde bir haýwan ulaldy. Mundan başga-da, Amerika Kanadanyň hasabyna hakyky taryhdakydan has giňdi.
  Emma bu entek aladalandyryjy derejä ýetmedi. Mundan başga-da, ABŞ-da raýat urşy bolup, köpçülikleýin ýitgi we weýrançylyk boldy. Mundan başga-da, hakyky wakadan tapawutlylykda general Li Konfederasiýa Kongresini, günorta ştatlaryň goşunynda gulluk eden garaýagyzlaryň erkinligini we raýatlygyny almak hukugyny bozmagy başardy.
  Bu bolsa urşy ep-esli çekdi we elbetde gurbanlygy artdyrdy. Konfliktiň uzaga çekmegine gyzyklanma bildiren mekir rus diplomatiýasy hem täsir etdi. Diňe taktiki taýdan urşuň birinji tapgyrynda günortalylar uly üstünlik gazandylar we Waşington bilen Nýu-Yorkorky alyp bildiler. Filadelfiýa Demirgazyk bileleşigiň täze paýtagty boldy.
  Gra civildanlyk urşunyň has soňraky döwri boldy: 1881 - 1905-nji ýyllarda dinamit, hatda pulemýotlar hem ezildi.
  Russiýada Çar Andreý II Aleksandr III-iň ýerine geçdi. Täze patyşa asla asuda däldi. Russiýa Afrikada täze koloniýalary ösdürmäge synanyşan Fransiýa we Angliýa bilen ýüzbe-ýüz boldy. Olar bilen gapma-garşylykda durdular.
  Prussiýanyň adatça Russiýa bilen hyzmatdaşlykda hereket edýän dünýäni täzeden gözden geçirmek üçin täze söweş başlandy. Bu gezek nemesler muny dogry bildiler. Fransiýa ruslar bilen bilelikde birnäçe hepdäniň içinde ýeňildi. Angliýa daşary ýurtlarda oturdy, ýöne Afrika we Awstraliýa we Pacificuwaş ummanyndaky ähli koloniýalaryny ýitirdi.
  Nemesler özlerini aldylar we giňeldip, Pari Parisiň golaýyndaky serhede we Porte de Kalaýa çenli baryp ýetdiler we hatda Normandiýany hem öz içine aldylar. Afrikanyň özünde bir zat.
  Angliýa kiçi güýç derejesine çümdi, Fransiýa doly goşundy boldy.
  Emma indiki söweş eýýäm Üçünji Wladimiriň döwründe Prussiýa bilen bolup geçdi. Bu wagta çenli tanklar, uçarlar, suwasty gämiler ýaly ýaraglar peýda boldy.
  Pruslar Japanaponiýa bilen hyzmatdaşlykda hereket etdiler. Uruş başda Russiýa üçin diýseň üstünlikli ösmedi. Patyşa goşunyndaky korrupsiýa, generallaryň konserwatiwligi we ABŞ-nyň Japanaponiýa berýän işjeň kömegi täsir etdi. Mundan başga-da, Şwesiýa we Norwegiýa, Angliýa we Fransiýa Russiýa garşy çykdylar.
  Uruş 1921-nji ýylda, 22-nji iýunyň ykbaly güni başlandy. Bütin dünýäde diýen ýaly söweş boldy. Europeewropadan we Aziýadan galan zatlar Russiýa garşy gitdi. Ispaniýa bilen Portugaliýa hem şuňa meňzeş başdan geçirmeleri başdan geçirdiler. Portugaliýa Afrikada özüni ýitiren ýaly duýdy we ispanlar orta asyrlarda öňki şöhratyny dikeltmegi arzuw etdiler.
  Gündogar ýarym şarda şu pursatdan bäri rus patyşasy tarapyndan dolandyrylmaýan kän ýer ýok.
  Theeri gelende aýtsak, çar Russiýasynyň adam resurslaryndan aşa artykmaçlygy, güýçli awtokratik sistema we içerki oppozisiýanyň gowşaklygy söweşde aýgytly rol oýnapdyr.
  Hawa, nemes tanklary ilkinji iki aýda Nemandan Dnepere geçip, Rigany gabady we günortada rus goşunlaryny Wengriýadan kowdy. Taňrylar Günüň dogýan ýurduna rus flotuny ýeňmäge mümkinçilik berdiler. Againöne häzirlikçe.
  Zehinli generallar söweşden soň ýeňilip bilner. Emma täzesi ulalýardy. Netijede, patyşa korrupsiýa garşy göreşi güýçlendirip, has az çydamly üpjünçiligi gurady. Adam resurslary: Hytaý, Hindi, Arap bölünişikleri hereket edýärdi. Nemesler Dnieperden geçip bilmediler we gyşda rus goşunlary garşylyklaýyn hüjüm gurady.
  Şwesiýanyň we Norwegiýanyň gaty güýçli garşydaş däldigini bellemek gerek, eýýäm 1922-nji ýylyň mart aýynda Stokgolm alyndy. Oslo maý aýynda ýykyldy. 1922-nji ýylyň iýun aýyna çenli patyşa goşunlary pruslylary öňki hatarlaryna itekläp, uruşdan öňki ýagdaýy dikeltmegi başardylar.
  Wakalaryň bu ösüşini gören Fransiýa söweşden howlukdy. Muňa jogap hökmünde Prussiýanyň şasy Wilgelm Pari Parisi we günorta sebitlerini basyp aldy. Rus goşunlary öňe barýardylar. Sentýabr aýynda olar Vistula nagyşladylar. Gündogar Prussiýa üçin söweşler boldy. Koenigsberg dekabr aýynda ýykyldy ... Wena bolsa täze ýyl üçin azat edildi.
  Deňiz floty agyr ýitgi çeken we inisiatiwany ýitiren ýaponlar üçinem aňsat däldi.
  1923-nji ýyl rus goşunlarynyň Polşada uly hüjümi bilen başlandy we üç aýyň içinde günortada Oder we Alp daglaryna çykmak başlandy. Nemesleriň Berliniň golaýynda durmak mümkinçiligi bardy, ýöne rus goşunlary aprel aýynda Bawariýada hüjüm gurady. Goşunlar tomus aýynyň ahyryna haýal we yzygiderli öňe gitdiler, ruslar Reýnine ýetdiler. Güýzde Ruhr sebiti nemeslerden yzyna alyndy we dekabr aýynda gazaply söweşlerden soň Berlin gabady.
  Germaniýada uruşda ýeňiş gazanmak mümkinçiligi ýokdy. 1924-nji ýylda ýene alty aý nemesler tarapyndan tutulan Ispaniýa, Portugaliýa, Germaniýa: Gollandiýa we Belgiýa boýun egýänçä kontinentde söweşildi.
  Diňe Angliýa galypdy, Japanaponiýa eýýäm Okinawany we Hokkaýdony ýitirdi.
  Çerçil metropolyň goragyna ýolbaşçylyk etdi. Emma Iňlisleriň hiç hili mümkinçiligi ýokdy.
  Dogry, güýz gonuşyny ýeňdiler.
  1925-nji ýyl geldi. ABŞ-da näme etmelidiginde agzybirlik ýokdy. Angliýany we Japanaponiýany gutarmaga rugsat beriň. Stilla-da henizem kyn söweşe girýärsiňizmi?
  Akyldar, ösen pudaga garamazdan Amerikanyň sanlar bilen sähelçe eziljekdigini aýtdy. Emma rus aýy bilen ýeke bolmak gaty gorkunç.
  Iýun aýynda rus goşunlary amala aşyrdylar, bu gezek Angliýa üstünlikli gonmak, London ýykyldy. Awgust aýynda Japanaponiýa hem tamamlandy.
  Şeýdip, başga bir söweş gutardy.
  Russiýa Gündogar ýarym şaryň ähli ýurtlaryny ele geçirdi. Şol bir wagtyň özünde imperiýanyň özi awtokratik we bitewi bolup galdy. Ora-da unitar diýen ýaly. Europeanewropa eýeçiliginde özbaşdaklygyň käbir daşarky häsiýetleri bardy. Emma şol bir wagtyň özünde-de çar hökümdarlygy hemme ýerde agdyklyk edýärdi. Polşa Patyşalygy bolsun, ýa-da Çar Wladimir başynda Şwesiýa Patyşalygy bolsun.
  1933-nji ýylyň 5-nji martynda Beýik Çar Wladimir aradan çykdy we ogly Kiril täze patyşa boldy. Emma täze monarhyň hökümdarlygy gysga, takmynan ýüz gün. Tagtda on bäş ýaşly Aleksandr dördünji boldy. Elli günden soň bolsa awariýa boldy. Nikolaý II tagta bary-ýogy on ýaşynda geldi. Bir ýylda dört imperator bar ... Näme bolýar!
  Elbetde, diňe seýrek we dünýäniň ähli ýurtlarynda däl!
  Elbetde, köpler Nikolaý Birinjiniň gaty gysga wagtlap höküm sürendigini we zorluk sebäpli ölendigini ýadyna saldylar.
  Emma Nikolaý II-iň hökümdarlygynyň başlangyjy gaty gowy boldy. Iki ýyldan soň planeter planetasynyň taryhynda ilkinji emeli hemra uçuryldy.
  1937-nji ýyl bolsa hakyky taryhdaky ýaly erbet däldi. Şu ýyl bäri ilkinji rus ýigidi kosmosa uçdy. , Ok, Gagarin däl, şazada Igor Trubetskoý. Uriuri Gagarin entek şowly bolmady. Nirä barýaň?
  Iň giň imperiýa bolan Russiýa, giňişligi giňeltmek üçin ummasyz serişdeleri bölüp biler.
  Indiki ýyl, 1938-nji ýylda ilkinji rus atom bombasy synag edildi.
  Täze Patyşa Nikolaý II henizem gaty ýaş we elbetde sabyrsyzdy. Mundan başga-da, ABŞ Russiýanyň ýeke-täk howply bäsdeşi bolup galdy. Amerikalylaryň hem atom bombasy bolmagy ähtimaldygyny aýtmaly däl.
  1940-njy ýylyň 1-nji martynda resmi taýdan uly ýaşly Çar Nikolaý II-iň buýrugy bilen Amerikanyň Birleşen Ştatlaryna çozuş başlandy. Resmi sebäp, Russiýadaky respublikan oppozisiýanyň amerikalylarynyň parlament saýlawlaryna bolan talaplary bilen goldawydy.
  Manigit Nikolaý II-iň karary iň akylly ädim bolan bolsa gerek. Galyberse-de, potensial garşydaşyň hem ýadro ýaragyny edinmegine ýol bermek mümkin däl.
  Uly tank sütünlerini ulanyp rus goşunlarynyň hüjümi başda üstünlikli we çalt ösdi. Emma soň amerikalylaryň garşylygy güýçlendi. Birnäçe aýlap rus goşunlarynyň ösüşi gaty haýaldy. Theöne, her niçigem bolsa, duşman ýeňilýärdi we işçi güýjüne boýun bolupdy we tank flotunyň hili pese gaçdy.
  Emma Afrikada we Hytaýda gozgalaň başlandy. Mundan başga-da, gozgalaňy basyp ýatyrmak üçin möhüm güýçler bölünipdi.
  1941-nji ýylda ABŞ goşunlary garşylyklaýyn hüjüm gurady, emma maksadyna ýetip bilmedi. Birnäçe hüjüm, soň bolsa 1941-1942-nji ýylyň gyşy, şol döwürde Amerikalylar Kanadanyň hemmesini diýen ýaly ýitirdi. Aprel aýynda Toronto we Kwebek bir wagtyň özünde ýykyldy.
  Uruş Amerikanyň adaty territoriýasynda eýýäm başlandy. Urulmalar boldy. Emma has uly rus boksçysy Amerikan horazyny ýeňdi.
  Filadelfiýa 1942-nji ýylyň awgust aýynda ýykyldy. 1942-nji ýylyň oktýabr aýynda rus goşunlary Nýu-Yorkorka geldi. Soňra ABŞ hökümeti ýadro ýaragyny ulanmak kararyna geldi.
  Emma henizem Russiýanyň territoriýasyny almak üçin sähelçe mümkinçilik ýokdy, şonuň üçin jedel hüjüm goşunlaryna garşy iş taşlaýyş edildi.
  Bomba gije atyldy. Bu karar, ýagty çyranyň esgerleri kör edýändigi bilen baglanyşykly.
  Munuň täsiri gaty möhüm däldi, müňden gowrak adam öldi, köpüsi wagtlaýyn bolsa-da, ýigrimi müň adam kör boldy. Emma beýle zarba aýgytly diýip bolmaz.
  Mundan başga-da, çar Russiýasynda ýadro zarýadlary has köp, şonuň üçin ýadro rasionlarynyň şeýle alyş-çalşygyny açmagyň paýhaslydygy entek hakykat däl.
  Emma nirä barýaň? Erbet ýagdaýda, ähli hereketler erbet we akylly syýasatçylar erbet ýagdaýa düşenok.
  Dekabr aýynda Nýu-Yorkork we Waşington ýykyldy, ondan ozal amerikalylar dizaýn taýdan gaty güýçli we üstünlikli bombalardan ýene bäşisini ulandylar. Patyşa generallarynyň beren jogaby ýigrimi aýyplamany ýatyrdy. Şeýlelik bilen, elhenç bomba yzygiderli ulanyldy.
  Uruş 1943-nji ýylyň 23-nji fewralyna çenli dowam etdi, ýöne hiç kim atom bombasyny taşlamady.
  Amerika paýtagtyň agalygyndan doly azat edildi we awtokrat monarhyň gol astyndady.
  Patyşa täze ýerler we uly şöhrat aldy. Indi hiç kim onuň bilen jedel etmäge het edip bilmedi.
  1945-nji ýylda rus kosmonawtlary Aýa gondy. 1947-nji ýylda rus goşuny Meksika girdi. Patyşa bir planetada köp döwletiň bolmagy ýaly ýadygärligi ýok etmegiň wagty geldi diýen karara geldi. Onuň goşuny bolsa basyp boljak ähli zady basyp almak üçin hereket etdi.
  1949-njy ýylda Argentina Russiýa imperiýasyna birikdirilen iň soňky özygtyýarly ýurt boldy.
  Bütin dünýäde parahatçylyk bardy. 1953-nji ýylda rus kosmonawtlary hem Marsyň üstünde aýak basdylar. 1956 - Wenera bir adam bilen. 1960 - Merkuri. 1961 - Marsyň emeli hemralaryndan biri. 1967 - Neptunda adam, 1968-nji ýylda - Saturnda. 1970-nji ýylda - Uran, 1971-nji ýylda - Pluton.
  Nikolaý II taryhda lakamly: gutardy! 2016-njy ýylda patyşa eýýäm togsan üç ýaşyndady. Earthöne ýerdäki lukmançylygyň üstünlikleri henizem patyşany gaty pes we ejiz hasaplamaga mümkinçilik bermeýär. Ol 83 ýyl bäri häkimiýet başynda, bu iş möhleti has ygtybarly bolan hökümdarlaryň arasynda iň oňat ýazgy. Olaryň pikiriçe, taryhda has uzak höküm süren ýagdaýlar boldy.
  Earther ýüzünde zatlar gowy diýen ýaly gidýär. Dogry, eýýäm sekiz milliarddan geçen ilatyň köpelmegi bilen baglanyşykly bir mesele bar. Uly umytlar kosmosyň giňelmegi bilen baglanyşyklydyr.
  Aýda eýýäm birnäçe şäher guruldy. Görnüşi ýaly, agyrlyk güýji Eartherden alty esse az bolsa, teplisalarda ösdürilip ýetişdirilen gök önümler we miweler uly ululyklara ýetip biler.
  Şäherler Marsda we Wenusda, şeýle hem Merkuri zawodlarynda guruldy. Güne iň ýakyn bolan bu planeta, metal öndürmek we togalanmak üçin örän amatly. Bu maksat bilen gün energiýasy ulanylýar.
  Şeýle hem upupiteriň, Uranyň, Saturnyň hemralarynda adam oturymly ýerleri bar. Kosmos kem-kemden has giňişleýin özleşdirilýär.
  2016-njy ýylda Sirius ýyldyzyna ilkinji ýyldyzlar ekspedisiýasy Aýdan başlandy. Monarh doganlar bilen aragatnaşyk gurmak ýaly şatlykly wakany durmuşa geçirmäge köp garaşýar.
  
  
  
  UNIVERSE Gijesi
  Ispan diktatory Franko, hakyky wakadan tapawutlylykda nemes goşunlaryna Gibraltar iňlis galasyna hüjüm etmäge razy boldy. Munuň ýerine Ispaniýa Afrikada käbir Iňlis we Fransuz ýerlerini aldy.
  Mainşteýniň ýolbaşçylygyndaky hüjüm 1940-njy ýylyň 25-nji noýabryndan 26-njy noýabryna çenli gije bolup geçdi. Görnüşi ýaly, Iňlisler beýle harby herekete taýyn däldi we faşistler şeýle güýçli galany basyp almagy başardylar.
  Onuň ýykylmagy söweşiň gidişine ep-esli täsir etdi. Wehrmaçt iň gysga aralykda güýçleri Afrika geçirip bildi we Iňlisleriň gündogardan Ortaýer deňzine girmegi gadagan edildi.
  Nemes buýrugy ekwatorial Afrika birnäçe bölüm iberdi. Mundan başga-da, Rommeliň jesetleri hakykatdan birnäçe aý öň Liwiýa geçirildi.
  Iňlisler hem öz gezeginde Efiopiýadaky italýanlara garşy hüjümden ýüz öwrüp, Müsürdäki pozisiýalaryny güýçlendirip başladylar. Şeýle-de bolsa, Rommel olardan öňe geçmegi başardy we deslapky iş taşlaýyş netijesinde kolonial goşunlary ýeňip, Aleksandriýany we Kairi basyp aldy. Angliýanyň Afrikadaky ýagdaýy has çylşyrymlaşdy. Nemesler eýýäm Sues kanalyna baryp, Eastakyn Gündogara gitmek bilen haýbat atýardylar. Mundan başga-da, Sudana tarap hereket etmek mümkin boldy.
  Dogry, italýanlaryň Gresiýadaky işleri kän bir üstünlikli bolmady, ýöne Germaniýadan goşmaça güýçleriň çemeleşmegi ýagdaýy halas etdi.
  Gitleriň bir kynçylygy bardy: SSSR-e hüjüm etmek ýa-da Angliýany gutarmak? Wehrmaçtyň Afrikadaky üstünlikleri ikinji karara - Günbatarda ellerini açmak kararyna geldi. SSSR-iň harby taýýarlyklary Fuhrerde gorky döretdi.
  Gyzyl goşun güýçlenýärdi, ýöne nemeslerem boş oturmadylar. 1941-nji ýylda tanklaryň öndürilişi 1940-njy ýyl bilen deňeşdirilende iki esse artdy we awiasiýa iki ýarym esse ýokarlandy.
  Faşistler bombalady we Maltada gondy. Soňra Rommel Sues kanalyndaky goraglary döwdi we Iňlis dolandyryşyna garşy gozgalaň eden Yraga girdi. Nemesler Kuweýti we tutuş Eastakyn Gündogary aňsatlyk bilen basyp aldy. Beýleki tarapdan Stalin garaşmak taktikasyna eýerdi. Churchöne Çerçill söweşi dowam etdirdi. Wehrmaçt, Eýrana baryp, Günorta Afrika tarap öwrüldi.
  1941-nji ýyl ýakynlaşdy. Suwasty gämileriň boşadylmagy artdy we Angliýa koloniýalaryny ýitirdi. ABŞ passiw boldy. Japanöne Japanaponiýa 7-nji dekabrda Peru portuna hüjüm edip bilmedi. Theuwaş ummanda täze güýçli söweş başlandy. Gitler SSSR-e garşy hüjüm meýilnamalaryndan ýene ýüz öwürmeli boldy.
  Japaneseaponlara kömek etmek, Eýrany we Hindistany, şeýle hem Günorta Afrikany basyp almak zerur. Iň esasy zat bolsa Angliýanyň özi. Mundan başga-da, Amerikaly bombaçylar oýunjak däl. Üçünji Reýhde köp kynçylyk döredip biler. Bomba hüjümlerini Angliýanyň çäginden ibermek iň amatlydyr.
  Şeýlelik bilen Fuhrer 1942-nji ýylda gündogara çozmak pikirinden ýüz öwürmäge mejbur boldy.
  Staliniň özi öň tarapy açmak howpy bardy, ýöne ... Staliniň häsiýetini bilmeli. Daşary syýasatda gaty goragly. Finlýandiýa bilen bolan söweş Gyzyl diktatory hasam seresap etdi.
  SSSR güýçlenýärkä. 1942-nji ýylyň 1-nji ýanwarynda awiasiýanyň sany otuz iki müň ulaga, ýigrimi bäş müňden gowrak tank we ýene üç müň tankete ýetdi. Umuman alanyňda, Stalin umumy sany 32 müň ulagly 20 sany mehanizirlenen korpusy işe almagy meýilleşdirýärdi, şolardan dürli markalaryň iň soňky KV we T-34, 16,5 müň. Mundan başga-da, awtoulag ýeňil bolsa-da, T-50 tanklarynyň ösüşi henizem dowam edýärdi.
  Nemesler Matilda we käbir kruizer tanklaryna duş gelip, Iňlisleriň agyr tanklary ösdürýändigi barada maglumata eýe bolup, öz mastodonlaryny ýasap başladylar. Ilki bilen 88 mm top bilen "igerolbars", uzyn barreli geçip bolmaýan 75 mm top bilen sowut.
  Sowet tanklarynyň gurluşygy barada maglumatlar hem bardy. KV-2 tanky, Maý güni Gyzyl meýdançadaky paradda ýöriş etdi, otuz dört adamyň käbir maglumatlary bardy.
  Her niçigem bolsa, Speer imperiýa ýarag we ok-däri ministrligine ýolbaşçylyk edeninde tehnologiýadaky ösüşler has çaltlaşdy. Gitler dünýäniň iň gowy tanklaryna we has agyr tanklaryna eýe bolmak isledi. Germanyöne Germaniýa SSSR-den pesdi. Awtoulaglaryň sany we hili. 1941-nji ýylyň awgust aýynda KV-3 tankynyň önümçiligi başlandy. Maşyn 68 tonna gaty agyr bolup çykdy, ýöne başlangyç tizligi sekuntda 800 metr bolan 107 mm top bilen ýaraglandy. Bu oňa entek seriýa çykmadyk "igerolbars" -dan artykmaçlyk berdi.
  Has güýçli, 125 tonna we iki sany ýaragly KV-5 boldy. Dogry, şeýle agyr maşyn sowet goşuny üçin ýagşylykdan has köp kynçylyk döretdi. 1942-nji ýylda agramy 107 tonna bolan KV-4 wersiýasy kabul edildi . SSSR dünýädäki iň agyr tanklara, hatda iň güýçli tanklara-da buýsanyp biler.
  Emma beýleki tarapdan, Germaniýa awiasiýada gaty gowy ösdi. -U-188, seriýalara girip, söweşijiler bilen deňeşdirip boljak tizligi ösdürdi. DO-217 hem oňat görünýärdi. Jet uçarlary hem işjeň ösdürildi. Angliýa esasy maksat bolansoň, uçar bombaçylaryna hakyky taryhdan has köp üns berildi.
  Nemesler gul zähmetini işjeň ulanýardylar. Afrikadan köp sanly garaýagyz getirildi. Gara işçiler tabyn, çydamly, ýöne hünärsizdi. Kömekçi işlerde ulanyldy.
  Emma Europeewropany dolandyrmak bilen nemesler ýeterlik mukdarda we ökde işçi güýjüni alyp bilerdiler.
  Speer hatda Gitleri ýewreýleri ýok etmek üçin programma alyp barman, uçar we enjam önümçiliginde ulanmak üçin Gitleri ynandyrmagy başardy.
  Jedel Angliýa garşy howa hüjüminde we uly suwasty gämi söweşinde goýuldy.
  Şeýle-de bolsa, Amerikanyň bu konflikte girmegi Fritsiň başyna agyr degdi we möjek paketleriniň sanyny ep-esli artdyrmaga mejbur etdi.
  Germaniýa bombaçylaryň we strategiki uçarlaryň önümçiligini aýlamaga mejbur edildi. Ilki bilen Yu-288 we Yu-488 - dört hereketlendiriji bilen. Emma olaryň ösüşi we ýadyna düşmegi üçin wagt gerekdi. ME-109 modifikasiýasy, umuman alanyňda, Iňlis awtoulaglary üçin mynasyp garşydaşdy. Emma ME-209-yň ösüşi, ME-210 ýaly şowsuz boldy.
  XE-177 çümdüriji bombaçy hem şowsuz boldy. Emma Speer mukdar bilen oýnady. Mundan başga-da, "Focke-Wulf" ME-109-nyň käbir gowşak taraplarynyň öwezini dolmak üçin ýarag taýdan iň güýçli söweşiji boldy. Hawa, nemesleriň uçuş mekdebi iňlis dilinden, hatda Amerikalylardan has gowy boldy. Faşistler 1942-nji ýylyň maý aýynda Günorta Afrikany basyp aldy. Amerikaly eskadron bolsa Madagaskara geldi. Midweý söweşi amerikalylar tarapyndan ýeňildi: şonuň üçin bu söweşde aýgytly rol oýnan üçünji derejeli kapitan, Madagaskarda geň galdy. Amerikanyň Birleşen Ştatlary Afrikadaky bazasyny saklamak we faşistlere rahatlyk bermek islemedi. Emma bu olaryň Pacificuwaş ummanyndaky ýagdaýyny hasam erbetleşdirdi.
  Dogry, ýaponlar deň derejede hereket etmediler. Gawaýi arhipelagy üçin söweş uzaga çekdi.
  Faşistler Afrikany we ägirt uly strategiki çig mal ätiýaçlyklaryny ele aldylar, şeýle hem Hindistany we Eýrany basyp aldylar. Üçünji Reýhiň gözegçiligindäki çeşmeler gaty uludyr, ýöne şonda-da siňdirilmeli.
  Angliýa üçin howa söweşi beýle bir göni däl. Uçar önümçiligini yzygiderli ýokarlandyrýan nemesler basyş etdiler, ýöne agdyklyk etmedi. Strategiki awiasiýa güýjüniň ýoklugy, Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň kömegi, hatda şonda-da ýeterlik suwasty gämiler ýok. Köp umytlar bilen baglanyşykly gudrat torpedo bizi ruhdan düşürdi.
  Fuhrer 1942-nji ýylda Angliýa gonmaga het edip bilmedi. Jedel deňiz güýjüni we suwasty gämi flotuny güýçlendirmek üçin edildi. Şol bir wagtyň özünde uçar göterijiler we söweş gämileri guruldy. Önümçilik kuwwaty ýeterlikdi, ýöne hemme zat wagt aldy.
  "A" synp ballistik raketalary hem gowy düzülmegi talap edýärdi. Emma FAU-1 robot gabyklary köpçülikleýin öndürilip başlandy. Simpleönekeý ýangyç ulanyp, deňeşdirilende arzan awtoulaglar, uçarmanlara mätäç däldigi şübhesiz artykmaçlyga eýe boldy.
  Çäklendirilmedik tebigy baýlyklara we zähmet gorlaryna eýe bolan Gitler nemes uçarmanlarynyň janyny halas etmek isledi. Öndürmek aňsat we pilotsyz V-1 iň oňat çözgüt ýalydy. Şeýle robot gabyklaryň müňlerçesi 1942-nji ýylyň güýzünde Londonda ýykyldy.
  Şol bir wagtyň özünde nemesler "Arado" uçar bombasyny we ballistik raketalary ösdürmegi çaltlaşdyrdylar.
  Stalin garaşmaga we güýç toplamaga dowam etdi. 1942-nji ýylda SSSR KV we T-34 bäş ýarym müň täze tank we müňe golaý köne marka, takmynan bäş ýüz täze T-50 we T-60 we iki ýüz amfibiýa öndürdi. Uçar floty hem köpeldi - takmynan on bäş müň täze we köne uçar hyzmat edip başlady. Uçarmanlar hem ýetmezçilik edýärdi. Katýuşanyň önümçiligi haýal ýokarlandy.
  Nasist Germaniýasy otuz müňden gowrak uçar öndürdi, ýöne söweşlerde ep-esli ýitgi çekdi. Nemesler takmynan alty ýarym müň tank öndürdi. Iň esasy zat, T-3 we uzyn zynjyrly 75 mm ýarag bilen T-4-iň täze modifikasiýasy. Iň täze "igolbars" -yň ýüzden gowragy öndürildi we "Panterler" henizem diňe prototiplerde.
  Emma Schmeister tarapyndan taýýarlanan MP-44 awtomat ýaragy seriýa girip başlady. Hakyky wakadan tapawutlylykda, reňkli metallaryň ýetmezçiligini göz öňünde tutup, enjamy ösdürmeli däldi. Bu bolsa garyndy polatdan has ýönekeý hüjüm tüpeňiniň ösüşini çaltlaşdyrdy.
  Şeýdip, nemesler ownuk ýaraglarda artykmaçlyk gazanyp başladylar. Şeýle hem, enjamyň ähli goşunlaryny ýaraglandyrmak üçin wagt gerekdi.
  Emma aýda kyrk ýa-da elli suwasty gämisine çykan suwasty gämi flotunda nemesleriň hakykatdanam deňi ýok.
  Wodorod peroksidde hatda gaty ýokary tizlikli suwasty gämiler hem bardy. Nuclearadro programmasynda çaltlaşdyrylan işler. Bagtymyza, çeşmeler köp. Hatda nemes fizikleriniň grafitiň moderator hökmünde laýyk däldigi baradaky ýalňyşlygy hem katastrofiki bolup çykmady. Afrikada-da agyr suw öndürmek üçin birnäçe zawod guruldy.
  Şonuň üçin ýuwmak bilen däl-de, togalanmak bilen däl-de, faşistleriň ýadro reaktory 1942-nji ýylyň dekabrynda işläp başlady. Amerikalylardan birneme ir. Theuwaş ummanda ýeňilenden soň, çynlakaý söküp başladylar. Nuclearadro maksatnamasy üçin serişde ep-esli azaldy.
  1943-nji ýylyň başynda Gitleriň "Total War" yglan etmegi we basyp alnan ýerlerde ähliumumy zähmet hyzmatynyň girizilmegi bilen bellendi. Londona edilen V-1 hüjümleri özlerini aklap bilmedi. Iňlisler şeýle zarbalary bölekleýin ýatyrmagy öwrendiler, ýöne nemesler bu sany aldylar.
  Emma suwasty gämi söweşi Angliýa üçin hakykatdanam betbagtçylykly boldy. Adada ýarag öndürmek çig malyň ýetmezçiligi sebäpli birden pese gaçdy. Metropol çökmek howpyndady. Mundan başga-da, faşistler Madagaskary basyp aldylar, ýaponlar faşistler bilen bilelikde Awstraliýa çozdy we has çalt boýun egdi.
  Stalin garaşmagyň taktikasynyň howpuna düşünse-de, söweşe girmän, özüne wepaly bolup galdy. Kapitalistleriň özlerini ahyryna çenli ýok etsinler. Biz göreris ...
  Emma bu taktikanyň hem kemçilikleri bardy. Uly çeşmelerden peýdalanyp, Üçünji Reýh SSSR-e garşy söweş taýynlaýardy. 1943-nji ýylda Üçünji Reýhde tanklaryň öndürilmegi günde ortaça 1200 ulaga, üstesine-de üç ýüz elli özi ýöreýän ýaraglara ýetdi. Mundan başga-da, özi ýöreýän ýaraglar asla gowşak däl. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Nemesleriň tanklarda ýitgi çekmändigini göz öňünde tutsak, panzwaly doldurmak eýýäm Gyzyl Goşundan iki esse çaltdy. SSSR-iň peýdasyna tehnologiýadaky mukdar boşlugy kiçelip başlady.
  Hil taýdan, Frits KV-3 agramyna meňzeş "King Tiger" aldy, geçiş güýji nukdaýnazaryndan ýaragyň hili we güýçli frontal ýaragyň hili sebäpli birneme ýokarydy. Dogrusy, aşa agyr Sowet KV-5 we KV-4 tehniki taýdan ygtybarly däldi, esasanam olaryň ulaglary. Şonuň üçin şeýle haýwanlaryň söweş ulanylyşy şübheli boldy.
  Şeýle hem Stalin ýedi sany ýarag we iki sany raketa atyjy enjam bilen KV-6 döretmegi buýurdy. Maşyny ýasadylar. Soöne şeýle agyr we uzyn boldy welin, ony otla münüp ýa-da söweşe ýerleşdirip bilmersiň. T-34-76 diýseň üstünlikli ulag, ýöne söweşde Panter ýa-da Tigerden has ejiz. KV-1 we KV-2 bolsa agramy boýunça nemesler bilen deňeşdirilýär, ýöne olar "Panters" we "Tigr" -den pesdir. Nemes T-4 otuz dört sany ýarag alyp, ýarag, görnüklilik we optika boýunça öňe geçdi we has agyr üýtgeşmeleri deňeşdirsek, deň agramda, hatda ondanam az.
  Gysgaça aýdylanda, Frits çekildi we hili deň boldy. ME-309 we ME-262-iň peýda bolmagy awiasiýanyň hilinde artykmaçlyk berdi. -U-488 ýaly, iň oňat dört motorly bombaçy. Olaryň arkasynda bolsa reaktiw modeller bar. Yu-287 we Arado ýaly.
  1943-nji ýylyň sentýabr aýynda faşistler ahyrsoňy Angliýa üstünlikli gonmagy amala aşyrdylar. Iki hepde dowam eden söweşden soň Angliýa boýun egdi. Çerçil Kanada gaçsa-da, Günbatardaky söweşiň netijesi öňünden aýdylýan netijä meňzeýärdi.
  Ruzwelt esasy ýaranyny ýitirip, Üçünji Reýhiň güýçlenýän güýjünden gorkup, parahatçylyk isledi.
  Gitler, töweregindäki adamlar bilen çekeleşiklerden soň ABŞ üçin şert döretdi: ýadro programmasynyň ret edilmegi we Japanaponiýanyň we Üçünji Reýhiň ähli basyp alyşlarynyň ykrar edilmegi. Şeýle hem, Fritsiň eýýäm suwasty gämi floty bilen örtülen Islandiýadan goşun çykarylmagy. Söweş henizem durmadyk Gaýanyň üstünden çykýan Günüň ýurdunyň gözegçiligi. Mundan başga-da, Gitler Üçünji Reýh we Japanaponiýa üçin ABŞ we Angliýa tarapyndan dörän ähli weýrançylyklar we harby çykdajylar üçin maddy öwezini dolmagy talap etdi.
  Parahatçylyk şertleri diýseň kyn bolsa-da, Ruzwelt uly kynçylyk bilen Kongresde we Senatda kabul edilmegini dowam etdirdi.
  ABŞ-nyň berjaý edilmeginde uly rol Staliniň "Ok güýçleri" koalisiýasyna goşulmagyna garşy däldigini we iň bolmanda Alýaskany yzyna almaga taýýardygyny görkezýär.
  Amerikan pragmatizmi ýeňiş gazandy, netijede höwes we duýgulardan has ýokary çykdy. Mundan başga-da, nemesleriň ýadro programmasy Amerikanyňkydan has çalt ösdi we bu geljekde betbagtçylyk bilen baglanyşyklydy.
  Ikinji jahan urşunyň birinji tapgyry gutardy. Emma Fuhrer indi SSSR-i soňlamak isledi.
  Staliniň garaşylmadyk garaşmak taktikasy we dünýä parahatçylygyna wepalylygy erbet degişme oýnady. Josephusup, Awstraliýa ýaly Gündogar ýarym şaryň ähli çeşmeleri we Günbatar dünýäsindäki käbir köpri bilen Üçünji Reýh we Japanaponiýa garşy çykdy.
  "Günüň dogýan ýurdy" henizem Hytaýy gutarmady, ýöne ikinji front açyp bilerdi. Beýleki tarapdan Gitler kolonial goşunlary we daşary ýurt legionlaryny işjeň döretdi. Şol bir wagtyň özünde ýarag öndürmek hem artdy.
  1944-nji ýylyň birinji ýarymynda Üçünji Reýhde tanklaryň we özi ýöreýän ýaraglaryň öndürilmegi günde ýüz ulagdan geçdi we geçdi. Öz derejesinde "Panther-2" ähli sowet awtoulaglaryndan aýlandy. Şeýle hem has ösen nemes tanky "Arslan" we tiz wagtdan "Korol arslan" bar.
  Iň esasy zat, uçar awiasiýasy yzygiderli ösdürildi. Muňa jogap hökmünde T-34-85 we IS-1 we IS-2 tanklary SSSR-de önümçilige başlady we hiç kim KV seriýasyny önümçilikden aýyrmady. 1944-nji ýylda Üçünji Reýhiň iň uly önümçilik tanky Panter-2 we SSSR T-34-85 boldy. Has agyr modeller ep-esli gezek - takmynan on gezek az mukdarda öndürildi. Nemesler Sowet ýollarynda agyrlyk sürmek islemediler we Stalin KV seriýasyna ynamsyzlyk edip başlady we YD-lar gaty çig bolup çykdy.
  Şeýle-de bolsa, 71 L kalibrli 88 mm top bilen nemes "Panter" -2, ýaragyň deşiji güýji, öňdäki ýaraglar we birneme gapdalda T-34-85-den öňe geçdi, şeýle hem etmedi. 900 at güýji we agramy 47 tonna bolan hereketlendiriji bilen hereket etmekde boýun alyň. Nemes tankynyň agramy 50,2 tonna ýeteninde-de ölüme sebäp bolmady.
  Nemes uçar uçarlarynda asla mynasyp garşydaş ýokdy.
  Gitler rezin çykarmazlygyň gowudygyna karar berdi we 1944-nji ýylyň 22-nji iýunynda söweşe başlady. SSSR-e üç ýüz elli sany öz we daşary ýurt bölümlerini, hemranyň bir ýüz ýigrimi bölümini zyňmak. Üçünji Reýhiň tarapynda: Rumyniýa, Wengriýa, Slowakiýa, Horwatiýa, Finlýandiýa, Şwesiýa, Italiýa, Portugaliýa, Ispaniýa, Bolgariýa, Argentina, Türkiýe.
  Nemesler Wehrmaçtda köp sanly daşary ýurtly we hiwini ulandylar. Umuman aýdanyňda, Üçünji Reýh diňe birinji eşelonda on iki ýarym million esgeri söweşe taşlady, olaryň kyrk göteriminden köpüsi nemesler däldi. Hemralar ýene üç million goşdy. Umuman alanyňda, birinji eşelonda on alty million pyýada goşun, otuz üç müň tank, elli bäş müňden gowrak uçar, takmynan iki ýüz elli top we minomýot bar.
  SSSR mobilizlenenden soň on üç ýarym million esger ýerleşdirdi, ýöne güýçleriň bir bölegi Uzak Gündogarda we içerki etraplarda saklanmalydy. Birinji eşelonda sekiz million esger, otuz müň töweregi tank, kyrk müňe golaý uçar we takmynan iki ýüz müň ýarag we minomýot bardy.
  Şeýlelik bilen, Üçünji Reýhiň tarapynda pyýada goşunda iki esse artykmaçlyk, has güýçli pulemýot bilen güýç hereketinde bäş esse artykmaçlyk bar. Dogry, SSSR-de pulemýot köp, deňlik diýen ýaly.
  Tanklaryň tapawudy uly däl, ýöne SSSR-de könelişen ulaglaryň göterimi, şeýle hem ozalky çykan tanklar has ýokary.
  Nemes uçar awiasiýasynyň garşydaşy ýok we Üçünji Reýh hereketlendirijisi bilen dolandyrylýan uçar has çalt we has ýaragly. Dogry, sowet ulaglary gorizontal hereketde has ýokarydyr.
  Artilleriýa we minomýotlarda güýçleriň deňagramlylygy deňlige iň ýakyn. Hem mukdar, hem hil.
  Dogry, Üçünji Reýh floty esasanam suw astynda, Sowet flotundan birnäçe esse güýçlidir. Japanaponiýada bolşy ýaly.
  Mundan başga-da, faşistler köpçülikleýin önümçilikde eýýäm "A" ballistik raketalary bar we ilkinji disketler uçup gitdi.
  Umuman aýdanyňda, faşistler has güýçli bolar we Stalin goragly bolsa-da, gaty goranar. Emma köp zat edilmedi. Stalin liniýasy doly dikeldilmedi we iň esasysy, goşun hatary saklamak üçin ýeterlik taýýarlyk görmedi. Umytsyz täzeden taýýarlanandyklaryna garamazdan.
  Üç ýyllap dowam eden Molotowyň serhet liniýasy, umuman, tamamlandy, ýöne serhede gaty ýakyn ýerde ýerleşip, ýeterlik çuňlugy ýokdy. Mundan başga-da, Stalin Dnieperiň arkasynda üçünji eşelonyň gurulmagyny buýurdy, ýöne bu diňe ABŞ-nyň tabyn bolmagyndan soň başlandy.
  Dogry, Sowet goşunlaryndan başga-da, bir million esger we milisiýa toplanan NKVD böleklerine bil baglamak bolýar. Bu takmynan dört million adam, diňe günbatar şäherlerinde. Elbetde, olaryň söweş netijeliligi adaty bölümlerden has erbet.
  Nemesler, hakyky taryh ýaly, merkezdäki esasy zarbany Bialystok gerşini we Lwowyň ýumrugyny kesdiler. Söweşiň ilkinji günleri nemesleriň, daşary ýurt bölümleriniň köpdügine garamazdan hüjümi az-kem alyp barýandygyny görkezdi. Emma Sowet goşunlary köplenç ýitirilýär.
  Mundan başga-da, ukrain bölümleriniň söweş ukyby şübheli bolup çykdy. Urşuň ilkinji günlerinde köp gaçyp, boýun egdi.
  Serhet söweşlerinde duşmany saklamak mümkin däldi. Soň bolsa Stalin bölümleriň esasy setire çekilmegini gadagan edip, öň tarapyny düzeltmegi talap edip, ýalňyşlyk goýberdi. Erroralňyşlyk düzedildi, ýöne gijä galdy. Nemesler merkezdäki Stalin çyzygyny döwüp, 28-nji iýunda eýýäm Minskini ele alyp bildiler.
  Bulaşyklyk hasam güýçlendi. 30-njy iýunda Japanaponiýa we onuň emeli hemralary urşuna garaşylýan giriş boldy. Şeýlelik bilen, häzirlikçe Uzak Gündogardan goşun iberilmegini ýatdan çykarmaly bolduk.
  Merkezdäki nemes üstünlikleri barha giňeýärdi. Baglamaga çalyşýan ullakan boşluk bardy. Emma faşistler öňe gitdiler we 16-njy iýulda Smolenskä girdiler.
  Bar bolan ätiýaçlyklary söweşe zyňmak we söweşijileri ýarag astynda saklamak bilen, Stalin we ukukow Fritsiň merkezdäki öňe gitmegini duruzmagy başardylar. Emma Gitler goşunlaryny günorta öwürdi. Faşistler Kiýewde ullakan gazany döretdiler we Ukrainanyň hemmesini diýen ýaly basyp aldylar.
  Leningrady petikledi, Krymy basyp aldy. Duşmançylyk gidişi 1941-nji ýyla, yzygiderli karma ýalydy. Emma tapawutlar hem diýseň möhümdi. 1941-nji ýylda SSSR-de käbir erkin ätiýaçlyklar bardy, indi hemme zat mobilizlendi. Hüjüm oktýabr aýynda bolup geçende, goranmak üçin hiç zat ýok diýen ýalydy.
  1944-nji ýylyň Sanjar aýynyň başynda faşistler Moskwany gabadylar we Stalini Kuibyşewe gaçmaga mejbur etdiler.
  Faşistler hakyky taryhdan tapawutlylykda san taýdan ep-esli artykmaçlyga eýe boldular. Demirgazykdan we Günortadan Moskwany aýlamak üçin ýeterlik bölüm bardy . Emma Sowet bölümleri dürli ugurlara aşa ýaýrady.
  Aslynda, 1941-nji ýylda, mobilizasiýa geçirilenden soň, Stalin işgärleriň sanynda Wehrmaçtdan artykmaçlyk gazandy we söweşiň başyndan Üçünji Reýhden dört esse köp uçar we tank bardy. Urşuň ilkinji bäş aýynda hakyky taryhda has köp sowet enjamlary öndürildi.
  Nowöne indi faşistler ýaraglaryň we işgärleriň sanynyň we hiliniň tarapynda tüýdük kartoçkalary. Gyzyl Goşunyň 1941-nji ýyldaky ýaly ýaralary bar. Şol sanda ukrainleriň, baltlaryň we köp sanly ownuk döwletiň Sowet sistemasy üçin ölmek islemezligi. Köpçülikleýin dönüklik we repressiýalaryň pidalarynyň üstünden ylgamak, ýurtdan çykarylan we beýleki zolaklardan kemsidilen. Şol sanda Sowet re regimeiminiň ideologik duşmanlary.
  Nemesleriň Günbatary ýeňmegi hem dönükleriň sanyny artdyrýar.
  Şonuň üçin Moskwanyň gurşalanlygy we nemesleriň Donbass, Woronezh şäherini basyp alyp, Stalingrad tarap hereket edýändigi geň däldir.
  Gynansagam, 1944-nji ýylyň gyşy 1941-nji ýyldaky ýaly aýazly we garly däldi. Şeýle-de bolsa, 1944-nji ýylyň dekabrynyň ahyryna çenli Moskwa gahrymançylyk bilen dowam etdi. Stalingrad 1945-nji ýylyň ýanwar aýynda ýykyldy we onuň üçin söweşler gaty uzaga çekmedi. Fewral we mart aýynyň başynda nemesler we olaryň emeli hemralary Kawkazy we Bakuw nebit guýularyny tutuşlygyna ele aldy.
  Soňra hüjüm Wolga bilen gitdi. Saratowa, Kuibyşewe, hasam Orenburg we Kazana.
  Stalin Swerdlowsk şäherine gaçdy. Kazan maý aýynda ýykyldy. Tomusda nemesler we ýaponlar Russiýanyň çuňlugyna gitmegini dowam etdirdiler. Sowet goşunlarynyň garşylygy pese gaçdy. 1945-nji ýylyň 5-nji awgustynda Swerdlowsk alyndy. 1945-nji ýylyň 3-nji sentýabrynda Stalin ahyrsoňy boýun egmäge razy boldy. Öz durmuşlarynyň we erkinliginiň deregine.
  Ikinji jahan urşy gutardy. Emma parahatçylyk uzak dowam etmedi. Nuclearadro ýaraglaryny synagdan geçiren Gitler, olaryň weýran ediji güýjüne göz ýetirdi.
  Indi Japanaponiýa bilen Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň Üçünji Reýh tarapyndan dünýäde agalyk etmegiň ýolunda durandygy görünýär. Fuhrer Çingiz handan, Aleksandr Makedonskiden, Napoleondan, Imperator Troýandan we Ajaýyp Süleýmandan has köp ýer basyp alsa-da, Japanaponiýany hem ýeňmegi ýüregine düwdi.
  Ikinji jahan urşy gutarandan takmynan üç ýyl soň, güýçli ýadro zarýadlary bilen ýüz ballistik, kontinentara raketa Günüň dogýan ýurduny birbada gurşap aldy.
  Soň bolsa Wehrmaçtyň we flotuň ýerüsti bölümlerine hüjüm başlandy. Nemesler Japanaponiýanyň Aziýadaky emläklerini has çalt ele aldylar we metropolyň özi atom bombalary bilen ýykyldy.
  Uzak ýa-da az wagtlap garşylyk, Günüň dogýan ýurdunyň theuwaş ummany tarapyndan üpjün edildi. Emma 1949-njy ýylyň iýun aýyna çenli hemme zat gutardy. Indi galan zat ABŞ-ny ýeňmekdi. Mundan başga-da bir sebäp bardy. Amerikalylar, şertnamanyň tersine, ýadro ýaraglaryny öndürip, gizlin synag geçirdiler.
  Gitler 1950-nji ýylyň 1-nji ýanwarynda täze ýylda birbada üç ýüz ýadro raketasyny taşlap, söweşe başlady. Weýrançylykly ýadro zarbasy Amerikanyň ýüz sany esasy şäherini weýran etdi we onlarça million adamy öldürdi. Adolf Gitleriň iň uly jenaýatlaryndan iň ýigrenji wagşylaryň iň uzyn sanawyna goşuldy. Soňra Kanadanyň we günortadan Latyn Amerikasynyň diktatorlary bilen çozuş boldy. Amerikalylar gowşadylar we geň galdylar, ýöne umytsyz söweşdiler. Olar üçin ýeňilmegiň diňe gulçulyk we haýal, agyryly ölümi aňladýandygyna düşündiler. Şonuň üçin ähli uruşlardan iň umytsyzdy. Bir ýyldan gowrak dowam etdi we Üçünji Reýhi ýene iki ýüz töweregi ýadro zarýadyny taşlamaga we köp hasylly ýerleri radioaktiw çöle öwürmäge mejbur etdi. Emma muňa garamazdan maksada ýetildi we Üçünji Reýhiň soňky duşmany ýeňildi. Şondan soň dünýä globallaşmagy diýlip atlandyrylýan proses başlandy. Nemes belligi ýeke-täk dünýä walýutasyna öwrüldi. Hatda resmi taýdan garaşsyz ýurtlar diňe çäkli ýerli öz-özüňi dolandyryşyny saklamak bilen Üçünji Reýhiň koloniýalary derejesine çenli azaldyldy. Jewsewreýler we syganlar bikanun edildi: gözlenip ýok edildi. SS köpçülikleýin arassalamalary amala aşyrdy we gaharlandy. Hakyky düýş gördi - aagondarhanyň sagady. Has dogrusy, bir döwür. Fuhrer kosmos giňelmegini talap edip hakyky dünýä totalitar imperiýasyny gurýardy. 1959-njy ýylda, Fuhreriň ýetmişinji doglan gününi bellemek bilen, super imperator adyny kanunlaşdyran bütin dünýäde plebiskit bolan resmi täç geýdirildi. 1967-nji ýylda Adolf Gitler aradan çykanda, ogly adyna we güýjüne miras galypdy. Şol wagta çenli Earther planetasy Wenera bilen Aýda we Marsda oturymly ýerleri gurupdy we daşarky ýyldyz dünýäsine ýaýramaga işjeň taýýarlanýardy ... Faşistler ähliumumy imperiýa - Reyldyz Reýhiniň gurulmagyny islediler. tutuş älemi düýş görmek.
  
  
  BIR Müňlerçe owadan gyzlar
  Elfaraýa özüni söweşde gördi ... Ol indi söweşiji we ejiz goşunyň ýolbaşçysy.
  Owadan gyzlar: diňe ýeňil sowutly tabaklar bilen örtülen döşleri we budlary bar. Eller, aýaklar we aşgazan ýalaňaç, aşgarlanan.
  Bu gyzlar ýalaňaç aýaklary bilen pyçakladylar. Olardan ýüz müň adam bardy. Allhli gyzlar, ýekeje erkekem däl! Allhli owadan, inçe, sport, muskul, reňkli, merjen dişleri bilen!
  Amazonlar ýaly ... Koortlarda hatara düzüldi. Elindäki gylyç, arkada ýaý. Galkan ýok - söweşiji gylyjyň galkandan has dogrudygyna ynanýar.
  Baýdaklar gyzlaryň üstünden buýsanç bilen uçýarlar. Söweşmäge taýyn we ynamly ýeňiş gazanmak isleýärler!
  Faröne uzakdan hereket edýän orklar. Saçly, nejis aýylar. Serkerdesi bolup hyzmat edýän trolllardan takmynan ýüz esse az.
  Indi bu orda gyzlara tarap barýar.
  Elfaraýa buýruk berýär:
  - ýaýdan atyň, beýik ýaýda!
  Gyz, näzik aýaklarynyň ýalaňaç barmaklaryny ulanyp, ýaýlary çekýär. Öldüriji oklary atyň.
  Şol bir wagtyň özünde söweşijiler dişlerini ýalaňaçladylar we gygyrýarlar:
  Çempion bolalyň!
  Duşmana galyň oklar bilen uçýarlar. Duşmanlaryny iňňe bilen kirpi ýaly urýarlar.
  Orklar we trolllar ganhor we rehimsiz ýykylýar.
  Elfaraýa:
  - Imperiýanyň täze serhetleri üçin!
  Söweşijiler sinhron hereket edýärler. Olaryň reňklenen bedenleri, şeýle ajaýyp we ýalpyldawuk. Arealaňaç aýaklar bolsa reňkli topuklary ýalpyldadýar. Barmaklar aşaky böleklerde berkdir. Weýrançylyk sowgatlary garşydaşlary urup, özlerine uçýar.
  Orklar we trolllar döwülýär. Haýwanlaryň ýüzlerini agyrydan öwrüpdirler.
  Söweşijiler haýran galdyryjy. Olar inçe, myşsaly biller we aýakly. Birbada müňlerçe ok atylar.
  We köp sanly ork urarlar. Aýdym aýdyň:
  - Uly abraýymyz üçin,
  Garakçylar iýeliň!
  Againene-de köp ok, ony boşadarlar. Olaryň ýerleşýän depelerine bolan ähli çemeleşmeler jesetler bilen hapalanarlar.
  Hawa, ajaýyp söweşijiler. Onda şeýle ýabany gülki we beden garşydaşlary ýok etmek bilen dogry tarapa öwrülýär.
  Elfaraýanyň özi ýaý atýar. Arealaňaç barmaklary bilen sim çyzýar we gaty takyk urýar.
  Şol bir wagtyň özünde gyz özüne aýdym aýdýar:
  - Zorluk dünýäni saklaýar,
  Gazap wulkany uly zarba urýar!
  Has ýokary dartgynlyk,
  Agyry we gorky bilen oýanýar!
  Againene-de söweşijiniň ýalaňaç aýagy bilen atylan ok uçýar. Birbada üç ork urýar.
  Gan çüwdürimlerinden bogýarlar. Elfaraýa nädip gysmaly:
  - Jadygöýligime şöhrat!
  Againene-de ýalaňaç aýagy bilen ok atar. Bu gyz - iň ýokary synpdan, bedeni we beýleki zatlary bar.
  Orklar we trolllar tarapyndan edilen ilkinji hüjüm tolkuny batdy. Diňe bir jeset galypdy. Nowöne indi sütükli jandarlaryň täze toparlary peýda bolýar.
  Elfaraýa ýene atýar, takyk edýär we şol bir wagtyň özünde möňňürýär:
  - Dünýämize şöhrat!
  Arealaňaç aýagyndan ýyldyrym uçýar. Orklaryň köpüsi oda ýakylýar we böleklere bölünýär.
  Hawa, bu söweşiji şa gyzy. Onuň bilen islendik erkek özüni howpsuz gorar.
  Beýleki ýüz müň gyzam erbet däl. We gaty gowy atýarlar. Iň esasy zat bolsa çalt.
  Arealaňaç, muskul aýaklarynyň diňe ýalpyldawuk wagty bar.
  Ine, olar birleşýärler:
  - Işjeň pas berýäris,
  Duşmany gözi bilen urýarys!
  Againene-de ýalaňaç aýakly ölüm sowgatlaryny goýberýärler. Bu, köplenç olaryň söweş energiýasyny işe girizmegi.
  Hatda Elfaraýa aýdym aýtdy:
  - Orklar gygyrýar - ýasly ýüzler,
  Bil, dostlar, men ganhor!
  Men hemmesini öldürerin, hemmesini ýok ederin,
  Kimiň saçly ýüzüni döwerin!
  Hawa, gyz hakykatdanam aşa söweşiji. Bir topar ork ýakynlaşanda, olary pulsar ýaly urardy. Derrew elli jandar et bilen ownuk böleklere bölündi.
  Elfaraýa gygyrdy:
  - creathli jandarlar ýanar ýaly uly pikirler üçin!
  Soňra söweşiji göwresinden ýyldyrym aldy we çykardy. On iki ork bolsa skewer bilen deşilen goçlara meňzeýärdi. Derrew diýen ýaly gowurdylar.
  Galan gyzlar gygyrdylar:
  - Mukaddes toprak üçin!
  Menem alaryn, ýalaňaç topukdan köp energiýa taşlarlar! Birnäçe söweşiji söweşijini ýyrtdy.
  Ot açmagyny dowam etdirýän Elfaraýa, bu gezek ýaýyň simini eli bilen çekip, gysdy:
  - Jadygöýligimiz üçin!
  Şeýle hem, ýalaňaç dabanyndan ýyldyrym çakdy ... Şeýle bir güýçli urdy welin, tutuş ýüz ork we troll otlandy. Ot ýakýan pyçaklar ýaly.
  Elfaraýa gygyrdy:
  - Men gaty jadygöý!
  Againene-de duşmana nädip hüjüm edýär. Gözleri ýaşardy. Gyzlar bolsa uly höwesi bilen orklara we trolllara ok atýarlar.
  Jesetlerden depeler ösýär. Olaryň hemmesi ýygnaýarlar we ýygnaýarlar. Gitdigiçe öldi.
  Elfaraýa muny aldy-da, çalaja aýtdy:
  - Kelläňizde bir patyşa bar bolsa näme etmeli?
  Soňra onuň üçin köşk dörediň!
  Againene-de ýalaňaç aýagy bilen şazada ganhor we ölümi ýok ediji sowgat iberer.
  Bu gyz diňe ölümiň beýany. Emma şol bir wagtyň özünde-de onuň şöhle saçýan gözleri şeýle bir mylaýym.
  Galan gyzlar köp sanly haýwan jandarlaryny ýok edýärler, şeýle sunami tolkunynyň üstünden siňip gidýär, bu adatça ajaýyp. Şeýdip, duşmany oklar bilen gaharly ýuwuň. Köplenç göni urmak.
  Elfaraýa gygyrýar:
  - Men şeýle döwürde doguldym,
  Eziz ýurdum meni ýada salýar!
  Söweşiji elleriniň üstünde durup, ýalaňaç aýaklaryny kellesiniň üstünde öwrüp, ullakan, otly bölejigi aýlady. Garşydaşlara nädip energiýa atjakdygy.
  Derrew müň ork ýaryldy. Derileri oda berildi we birbada söndürildi.
  Elfaraýa gygyrdy:
  "Men G derejeli söweşiji!"
  Nädip gülýär.
  Soňra dilden ýyldyrym çykar. Duşmanlaryň köpüsini ýak.
  Soňra gyz-şa gyzy gygyrdy:
  - Meniň üçin bütin dünýä!
  Gözelligiň ýaşyl gözlerinden ýyldyrym çakdy ... We bu sansyz jandarlary nädip urdular.
  Elfaraýa hatda aýdym aýtdy:
  - Millionlarça şagal, şeýtanlar! Meniň şygarym ýönekeý - hemmäňizi öldür!
  Şazada gyz ýalaňaç barmaklary bilen başga bir ganhor pulsary boşatdy.
  Hemmäni nädip ýyrtar ...
  Beýleki gyzlar bolsa ondan pes däl. Her kim garşydaşlaryny oklary bilen ezýär we ezýär. Elbetde, gereksiz aýakgap aýaklary bolmazdan, gaty gödek.
  Orklar dem almaýar. Emma gaty köp. Jandarlaryň barha täze polklary süýrenýär.
  Şeýle-de bolsa, beýle gyzlar utanyp ýa-da sarsdyryp bilmeýärler. Uruşjak bolsalar, söweşerler. We nädip gorkmalydygyny bilenoklar. Has dogrusy, bilmek islemeýärler.
  Ine, ýalaňaç aýaklary ölüm ölüm sowgatlaryny atýarlar. Orklaryň maňlaýlaryny bölýän.
  Bular gyzlar - hakykatdanam gaty gysga yubkalarda supermenler. Şeýle bir özüne çekiji we owadan.
  Thousandüz müň gyz gaty güýçdir! Oňa garşy hiç zat çydap bilmez!
  Elfaraýa jyňňyrdady:
  - Biziň hadysamyza şöhrat!
  Arealaňaç dabanyndan ýene-de weýrançylyk pulsaryny çykardy. Orklaryň köpüsi dowzahyň ýaşaýjylary boldy.
  Näme üçin beýle gümürtiklere jennete ýol berilýär?
  Elfaraýa öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Men mutlak dünýä çempiony bolaryn!
  Againene-de ýalaňaç barmaklary bolan gyzlar gyzyl-gyzgyn we öldüriji pulsary çykararlar.
  Hemmäni ýakar we ýakar.
  Elfaraýa hezil edip aýdym aýtdy:
  - Men ýönekeý gyz däl,
  Altyn täç!
  Againene-de gözelligiň göwresinden ýyldyrym uçar. Ol sütükli jandarlary urar we ýakylýan odun ýaly güýçlendirer.
  Elfaraýa gygyrýar:
  Men seni ýakaryn, seni kül öwürerin!
  Göwrüden ýene ýyldyrym iberer ...
  Bir topar ork, gowurlan gapda kesilen ýaly gowruldy.
  Elfaraýa ony alyp, joşgun bilen aýdym aýtdy:
  - Ork özüni agyrlyk bilen agramlaýar,
  Oda gowurmaly!
  Indi bolsa gyzyň ýalaňaç dabanyndan gaty kyn we öldüriji bir zat uçar. Goranyp bolmajak zat.
  Againene-de bir gezek ýüz ork otlandy. Ol gap-gaçlara, ýüň bilen kül boldy.
  Gyzlar nädip gysmaly:
  - Beýik Watan üçin!
  Againene-de ýalaňaç topuklary dowzah tizligi bilen ölüm sowgatlaryny atýarlar. Bular tupan, tupan ýa-da päsgelçilikler bilen saklanmaz gyzlar!
  Ine Terminatorlar!
  Söweşijiler orklara ýakyn söweşmäge we duşmany uzakda saklamaga rugsat bermeýärler.
  Stillöne şonda-da sütükli jandarlar has ýakynlaşmaga çalyşýarlar. Emma söweşijiler muny hökman bermezler.
  Elfaraýa ýene gujagyna gaýdyp geldi, ýalaňaç aýaklary bilen sekizini köpeldýär. Ot alýan bulut peýda bolýar. Orkadaky ýabany akym ýaly düşýär.
  Bir-iki müň sütükli jandar birbada alyp, ýakdy.
  Elfaraýa gygyrdy:
  - Çybynlar ýaly gygyrýan gara jandarlar! Açlykdan gutulyp bolmajak zat!
  Indi söweşiji ýalaňaç aýagy bilen ýaýy çekip, birbada üç oky boşadar we onlarça ork geçer!
  Bu terminator gyz. Şeýle ýabany we aýylganç energiýa bar.
  Elfaraýa ony alyp aýdym aýtdy:
  - Gyzlar başga
  Diňe ýokanç däl!
  Eger ýykylsa,
  Bu dowzahda halas bolmaz!
  Ganly ýalaňaç dabanyndan ganhor pulsar ylgaýar. Şaggy aýylary hemme tarapa dargatýar.
  Wildabany tolgunmada Elfaraýa:
  - Men şeýle taýpadan, Hudaýyň hatyrasyna seni öldürerin!
  Againene-de söweşiji islendik ýaragy deşýän oklary we ýyrtylan, gyrmyzy ork etini çykarar.
  Partneroldaşy, gyzyl saçly gaty owadan gyz:
  - Güýçli dostluk üçin!
  Mundan başga-da, ýok ediljek pulsar iberer!
  Duşmanyň öldüriji massasy ýok ediler.
  Elfaraýa gysdy:
  - Jynly dünýäm üçin!
  Şondan soň, şazada gyzy, süňkleri guma öwürjekdigini başlanda. Dabaralaryň söweşijisi bilmeýär.
  Gyzyl saçly hyzmatdaş, şazada de La Wallière gygyrýar:
  - Geljek biziňki!
  Elfaraýa ganhor pulsaryň ýabany boltuny çykarmazdan ozal jogap berdi.
  - Geçmiş diňe geljekdäki ýeňişlerimize kömek eder!
  Indi gyzlaryň hemmesi ýüz müň, sebäbi ony alyp, ýalaňaç barmaklary bilen ýabany ýyldyrym çykarýarlar.
  Orklaryň goşuny alar we ýakar. Hawa, şeýle söweşijileriň paýlanyşyna düşmek gorkunç.
  Şeýle hem, ýyldyzlaryň şöhlelerini görkezýän dişleri ýylgyrýarlar we görkezýärler.
  Soň gyzlar ony alyp, ýalaňaç topuklary bilen basarlar we ýer ýüzünde bir tolkun geçer we orklaryň tutuş goşunyny gurşap alar. Gömüň!
  Gözlerini gamaşdyrýan dişlerden söweşijiler gün şöhlesini boşadarlar we sütükli esgerleriň hataryny kör ederler.
  Elfaraýa gysdy:
  - Kararym we özümi alyp barşym üçin!
  Gyzlar has kyn söweşýärler. Ine, ýalaňaç aýaklary bilen diskleri alyp, zyňarlar. Süpürerler we orklaryň köpüsi azaldy.
  Şazada öýkeniniň ýokarsynda gygyrdy:
  - Men seni keserin, keserin, ýakynda keserin!
  Men seni öldürerin, öldürerin, öldürerin!
  Indi ýalaňaç dabany bilen söweşiji gün şöhlesini we lazer ýaly orklarda görkezer.
  Tutuşlygyna aljyraňňy çyzyk kesiň. Orklar gygyrdy we bu goşuny zyňdy.
  Againene-de orklar ýabany hüjümde, gyzlar ýalaňaç aýaklary bilen ölüm zatlaryny atýarlar.
  Döşler titreýär. Şeýlelik bilen, her sandyk tutuş bir tank diňidir!
  Şeýdip, gyzlar ony alyp, göwresinden ýyldyrym çakdylar. Thousandüz müň gyzyň hemmesi göbekleri bilen lazer şöhleleri bilen kesildi.
  Birbada ýarym million ork gowruldy. Olary diňe boşluk siňdirip bilýärdi.
  Elfaraýa gygyrdy:
  - Men seni ýyrtdym we ýakdym,
  Men gyz - diňe şeýtan!
  Againene-de göbekden ýyldyrym çykar. Öldüriji. Soň bolsa oklaryň nädip uçýandygy. Olaryň hemmesi bar boldy.
  Indi bolsa orklar deşiklerden doly barlara meňzeýär.
  Gyzlar bolsa büstlerini jady bilen zyňýarlar we köp porsy orklary kesýärler. Olary kowdular.
  Elfaraýa aýdym aýtdy:
  - Hemmäni öldüreris!
  Sen şeýle gyz - diňe şazada!
  Söweşiji gygyrdy:
  - Men seni ýyrtaryn we rehim etmerin!
  Ine, şeýdip, büstüni sarsdyrýar. Againene-de boşadylsa, hakyky ölüm getirýär.
  Orklar duşmanyň pozisiýalaryny jesetler bilen göni manyda ýuwmaga synanyşýarlar. Onsoňam, dowam edýärler we dowam edýärler. Ine, ölenleriň täze daglary ösýär. Emma orklar ýüz öwürmeýärler.
  Olar dowam edýärler. Rehimsiz ölýärler. Emma söweşijiler orklary ok ýaly ýagdy. Söweşijiler bu kezzaplygy saklap bilmeýärler. Aöne bir gysym tolkun özüne tarap howlukýar. Bu aljyraňňy deňiz hereket edýär.
  Wildabany tolgunýan gyzlar. Myşsalaryny çeýe ediň. Orklar başga bir sunami tolkuny giden ýaly özleri üçin hereket edýärler. Emma bu hiç kimi biynjalyk edenok.
  Elfaraýa aýdym aýdypdy, mundan öň ýalaňaç barmaklary bilen simini birbada bäş ýaýda çekip, jadyly oklary atypdy:
  - Göni ýalaňaç eller bilen,
  Sunami bilen iş salyşdym ...
  Men islendik dokuzynjy tolkun,
  Söýgülim ýyrtyldy!
  Söweşiji hatda bökýär we derrew göbekden çykýar. Duşmany ezýär.
  Gykylyk:
  - Goşunym güýçli,
  Ol dünýäni ýeňýär!
  Elfaraýa dargady. Olar we beýleki gyzlar, elbetde, ajaýyp söweşijiler toparydyr. Kim hiç kime rehim etmez.
  Olar diňe wagşy haýwanlar. Ora-da hatda ork ýaly bir zat bar! Diňe owadan, erbet däl.
  Elfaraýa agzyndan ýyldyrymy nädip boşatmaly. Orüz ork ýakyp, aýdym aýdyň:
  - Süýji janym üçin!
  Duşmana göz aýlaň!
  Şondan soň ýalaňaç barmaklary pulsary taşlar. Bütin paketi ownuk, ýyrtylan böleklere bölýärler.
  Soňra Elfaraýa gygyrar:
  - Adam öldürmek meniň ynamym!
  Gyzyl saçly ýoldaşy üýrýär:
  - Meniňki hem, meýdançada!
  Elfaraýa heläkçiligiň kaskadyny açdy we aşak egildi:
  - Meniňki bolsa umuman kubda!
  Iki söweşiji hem ýalaňaç aýaklaryny basýarlar. Jadylylygyň täze tolkuny ýokarlandy.
  Indi bolsa orklardan çipler we ýyrtylan et uçýar. Soň bolsa skeletde gowurýarlar.
  Elfaraýa gygyrdy.
  - Täze ýazgylar goýuň!
  Gyzyl saçly hyzmatdaş, ýalaňaç barmaklary bilen otly pulsarlary atyp, gykylyk bilen tassyklady:
  - groweri ösdürmek üçin!
  Elfaraýa orklary zyňdy we gysdy:
  - Iki gezek, kadadan üç esse ýokary!
  Gyzyl saçly söweşiji ýalaňaç dabany bilen köp sanly jadyly energiýa berdi we tolgunmak bilen goşdy:
  - Şeýdip, meniň ýurdum gülleýär!
  Şeýdip, gyzlar aýrylyşdylar we gaty içgin. Şaggy jandarlaryň bu goşunyny özleri üçin uly gazançlar bilen ezýärler.
  Elfaraýa ýene göwresinden jadyly lazer çykardy we gözlerini gamaşdyrdy:
  - Bir çüýşede kobra we gyurza bar!
  Duşmanda diri otlary ýakýan zatlaryň täze şöhlesini nädip çykarar.
  Birden yglan eden şazadanyň gyzyl saçly ýoldaşy:
  - Indi meniň adym de Lavalier!
  Elfaraýa derrew tassyklady:
  - De Lavalier, şonuň üçin de Lavalier! Hasam owadan!
  Gyzyl saçly söweşiji gysdy:
  - Men wagşylaryň dyzynda ýagtylyk rysary,
  Bu orklary ýer ýüzünden süpürerin!
  Arealaňaç, kesilen aýaklaryny nädip herekete geçirer ... Galan gyzlar, ýüz müň esgerden ybarat goşun, ony alarlar, agzlaryny açarlar we olardan ot çykararlar.
  Againene-de hiç hili ikirjiňlenmän ot ýakyp, pursat bermezden otlara kaskad düşer.
  Derrew üç million gyrymsy jandar ot aldy. Olary napalm bilen ulanan ýaly boldular. Evena-da kükürt bilen bilelikde fosfor. Hemme zat birbada milliard oýun ýaly ýanýardy.
  Bu massa nädip ýanar. Bularyň hemmesinden birbada näçe gykylyk, gykylyk we nälet.
  Elfaraýa gygyrdy:
  - Orklara rehim etmäň
  Jellatlary öldüriň ...
  Çorbalary nädip döwmeli -
  Tarakanlar ýaly ýyrtyň!
  Arealaňaç barmaklaryny alyp, ýyldyrym çykarar. Gaty uly troll. Ol alyp çykar. Dinozawryň ýarylandygyny göz öňüne getiriň.
  Gyzyl saçly ýoldaş gysdy:
  - Bu gaty gowy!
  Elfaraýa jogap hökmünde ýalaňaç dabany bilen köpürjik magoplazma berip, gygyrdy:
  - Bizde jullara jogap bar!
  Otly söweşiji gygyrdy:
  - We onuň üçin tabyt, gül desseleri bolar!
  Elfaraýa:
  - Wenok hem jynaza, hem-de gül bolup biler! Şonuň üçin gaty tolgunmaň!
  Gyzyl saçly şa gyzy gygyrdy, göwresinden ýyldyrym atdy, diri galan birnäçe orklary ýykdy:
  - Biz olar üçin wenokdan has agyr zat taýýarladyk!
  Indi ýüz müň gyzyň hemmesi söweşijiler ony alarlar we Elfaraýyň buýrugy bilen böküp, ýalaňaç, muskul aýaklaryny howada öwrüp başlarlar. Netijede tupan dörär we hakyky jadyly tupan. Uly güýç tolkuny we jadyly sunaminiň millionlarça şahasy gider.
  Netijede, soňky orklar ýok edilýär we bütinleý tekizlenýär.
  Bişen we kesilen.
  Elfaraýa patos bilen şeýle diýýär:
  - Watan gimni ýüreklerde, aýdym aýdýarys,
  Universelemdäki hemme zady bagt ederis ...
  Rowaýata öwrülen Muhammet alalyň,
  Jennet we ýer güýçlidir!
  
  Saşka garşy ELF PILOT
  Alternatiw älemleriň birinde Ikinji jahan urşy döwründe bir elf geldi. Airaponiýanyň howa güýçlerine girdi we netijede ol ýerde birinji nomer boldy. Galyberse-de, elfler gaty ukyply, çalt, çalt, güýçli. Olarda reaksiýa bar we ähli refleksler, adamlardan has gowy, üstesine-de söweşiň jadyly görnüşi. Elf duşmanyň näme etjekdigini görende.
  Gysgaça aýdylanda, Konan lakamyny alan elf tohumlary döwen ýaly aňsatlyk bilen uçarlary atdy.
  Şol sebäpli Japanaponiýa Midweý deňiz söweşinde ýeňiş gazandy. Uly ýeňiş Ikinji jahan urşunyň tutuş dowamynda täsir etdi. Ilki bilen ýaponlar ahyrsoňy theuwaş ummanda inisiatiwany ele aldylar. Olaryň floty, gaty güýçli pozisiýa eýelän we deňizlerde goranyş perimetri gurluşygyny tamamlap, Gawaýi arhipelagyny ele geçirmegi başardy.
  Şeýle-de bolsa, bu ýeňişlerden soň samuraýlar SSSR-e garşy ikinji front açmak kararyna gelmedik bolsa, bu aýgytly ähmiýete eýe bolup bilmez.
  Uzak Gündogarda duýdansyz hüjüm boldy. Gün dogýan imperiýanyň goşunlary hem Wladiwostoka hüjüm etdiler. Midweýiň ýeňşinden soň militaristik Japanaponiýa tarapyndan hüjüm edilmek howpunyň hakykata öwrülendigine garamazdan, para we dönükligiň kömegi bilen Mikadonyň wekilleri Wladiwostokyň goşunyny söweşe doly taýynlamazlyk buýrugyny ynandyrdylar. Netijede, Damoklesiň gylyjy eýýäm getirildi we olar restoranda nahar iýýärler. Maýor Stalingradowa ýaş ofiseri saçyndan tutdy, kellesi ondan beýikdi we has güýçli:
  - Içgili we serhoş! Näme üçin beýle dargadylan toparyňyz bar! Bu ýigit ofiserden has köp kabina oglanjygyna meňzeýär. Belki, başlangyç üçin, ähli hoplar çykar ýaly gowy partlaň.
  Polkownik Palatsew utandy:
  - Bu Saşa Sokolowskiý. Gysgaldylan maksatnama laýyklykda göni Suworow mekdebinden kurslara iberildi. Ol henizem gaty oglan, iki aýyň içinde doglan güni on bäş ýaşynda.
  Stalingradowa ýakymsyz garady:
  - Wah! On dört ýaşynda we eýýäm ofiser! Uruş şeýle edýär! Süýtleriň eýýäm doly hukukly atlary alýandygyny bilmeýärdim.
  Paltsew gysdy.
  - Uruşda çagalar ir ulalýarlar! Mundan başga-da, Moskwany goramak barada iň gowy hekaýa ýazan ýaly, oňa-da bir waka bolup geçdi we ukukow muny belläp, oglany kursantlardan ofiserlere geçirmegi maslahat berdi.
  Stalingradowa bu sözlere has mähirli boldy:
  - Gowy! Onuň samsyk däldigi. - Barmagy bilen mekdep mugallymy ýaly haýbat atdy. - Umuman, erbet däl, ýöne indi içmeli däl! Men ys alyp bilýärin, burnum it ýaly, derrew tribunalyň aşagynda! - Güýçli aýal, kämillik ýaşyna ýeten, ýöne sport sazlaşygyny we täzeligini ýitirmedik polkownige barmagyny gysdy. "Aslynda munuň üçin tölärsiňiz. Eýýäm orta ýaşly adam, ýöne özüni alyp barýar.
  Palatsew gaharly üsgürdi:
  "Aslynda otuz üç ýaşymdadym, ýöne eýýäm ýedi gezek ýaralandym, şonuň üçin garry ýaly ...
  Stalingradowa jogap hökmünde bir zat aýtmak isledi, birden gaty gykylyk öňünden aýdylýan sessizligi bozdy. Asmandan agyr gaýalar gaçýan ýaly, penjiräniň aýnasy birden ýaryldy. Doňdurma daşlary stoluň üstüne degdi we hatda serhoş ofiserleriň ellerine we ýüzlerine gondy. Stalingradowa serkerde ýaly gygyrdy:
  - Hemmeler derrew çykýarlar.
  Paltsew jogap hökmünde şeýle bir gygyrdy welin, ses aragatnaşygyny ýyrtypdy:
  - Bular on iki we on sekiz dýuým gabyk! Iň uly tonnajyň ýapon söweş gämileri awda bolana meňzeýär, bu bolsa.
  Stalingradowa gaharlanyp, aýakgaby bilen diwara urdy. Tygşytly bir pökgiden, kubok ýüklenensoň, kafel ýaryldy:
  - Başlady, ýöne meýilleşdirişimiz ýaly däl! Asla ýok! Erbet, derrew eskadrony deňze alyp, dar gözli söweşijileriň ýurdunyň flotuny gark etmeli.
  Dörtlügiň üstüne ýykylan birinji derejeli kapitan (Otherwiseogsam polkownik) sesini çykardy:
  - Diňe ýok edijimde we iki sany ownuk çukurda ýarag bar. Jogapam ýok.
  Stalingradowa agyr ýumruk görkezdi:
  - Bolýar, siz we eşekler! Sunami ýaly gök saçly aýal söweşiji gygyrdy. - coastöne kenar artilleriýasy bolmaly! Galyberse-de, awiasiýa ýaly günbatar frontda hemmeler iberilmedi. Galyberse-de, Japanaponiýanyň islendik pursatda urşa girip biljekdigi barada ençeme ýyl bäri gürleşilýär.
  Palatsewiň eýýäm gaty ýaralanandygyny aýtmak isledi, ýöne ýene seslendi, bölekler ýykyldy. Siren uçaryň geljekdigini duýdurdy. Deňiz güýçleriniň polkownigi uly kynçylyk bilen ýerinden turdy we gygyrdy, Stalingradowanyň gykylygynyň öňüni aldy:
  - Awiasiýamyz bar, kenarýaka batareýalary, doly toplumda bolmasa-da bar. Geliň jogap bereliň!
  Uçar köçelerden ylgap barýarka möňňürdi:
  - Men diňe söweşijimiň ýanyna ylgaýardym we bu samuraý söweşijilerini oturdaryn, ýeterlik däl ýaly. Tsuşima we Miduen üçin henizem pul töleýärler.
  Saşka Sokolowskiý düýşünde gulagynyň ýarysyny kesen gul däl-de, eýýäm ofiser bolup, razy boldy:
  - Hawa, tölärler! Hawa, göterim bilenem!
  Partlamalar boldy we uçara garşy ýaraglaryň gykylygy. Umuman alanyňda, Wladiwostokyň howa goragynyň köpüsi kyrk birinji ýylda Moskwanyň goragyny güýçlendirmek üçin yzyna alyndy, şonuň üçin Gün dogýan ýurduň çybyn koloniýasynyň köp nokady kän bir üns bermeýän ýalydy. şeýle "seslere". Japaneseapon çümdüriji bombaçylary ýaz paslyny "sowgatlary" taşladylar. Bu zarba şäherde-de, flotda-da boldy. Japaneseapon uçarlary gaty uly däl, ýöne çalt, ýöne söweş gämileri, tersine, gaty uly. Bu ýerde olaryň iň ulusy hatda ummanda-da gysylýar, uzynlygy üç ýüz metr, ýaraglar 460 millimetr. Amerikalylar şu wagta çenli bu gözellikleriň hiç birini gark edip bilmediler, diri galanlar, kruizerler bilen bilelikde kenary weýran etdiler. 1904-nji ýylyň 27-nji ýanwarynda Günüň dogýan ýurdunyň wagşy hüjümine gaty meňzeýärdi. Diňe şondan soň awiasiýa bolmady.
  Paltsew ylgamakdan dem alýandygyny duýdy. Ol supermen däl, öýken keseli, kyn ýagdaýa düşen ýönekeý adam. Emma Wiktoriýa Stalingradowa ony kän bir öňe sürmedi. Men onuň näçe ýaşynda, otuzdan gowrak görünmeýär, döşleri uly we eginleri erkek ýaly giň.
  Stalingradowa birden yzyna öwrülip, elini silkdi:
  - Garry ylgama, yzyma düş! - Ol şeýle güýç bilen gygyrdy welin ses tolkuny diňe gulagyna degdi. - Destroyok edijini mümkin boldugyça gysga wagtda deňze çykaryň.
  Golaýda partlamalar möwç urdy, galyndylar ýykyldy, biri göni Stalingradowanyň üstüne düşdi we ony mehaniki taýdan eli bilen tutdy. Terminator gyz jerime urgusyny üstünlikli gazanan derwezeçi ýaly duýdy, bölek tegelek, ýyly we top ýalydy. Wiktoriýa birden goltugyndan suwuk bir zadyň akýandygyny duýdy. Gyz böleklere seretdi, soňam üç ýyllap dowam eden uruşdan gatylaşan demir söweşijisi (Ispanlar we raýatlar bilen bilelikde has köp bolar) bokurdagyna ýürek bulanma geldi. Elinde çaganyň kellesi bardy. Garyp gyz (muny gysga pigtaillerden görüp bolýar, gözleri ulaldy. Stalingradowa kellesini seresaplylyk bilen döwülen asfaltda goýdy we özüni kesdi:
  - Günä etmäge, ýaşamaga wagtyňyz ýokdy! Şeýle-de bolsa, Hudaýdan beýik günäkär ýok, şonuň üçin çagalaryň görgülerine biperwaý garamakdan uly günä ýok.
  Againene-de bir gykylyk we bölek, biri derini sypyryp, gyzjagazy urdy. Stalingradowa eýýäm öwrülip, uçuş-gonuş zolagyna mümkin boldugyça çalt ylgamak isledi, MIG agressiw stýuardessa sabyrsyzlyk bilen garaşýardy, ýöne ...
  Söweşijiniň gylyç pyçagy ýaly ýiti görnüşi, birinji derejeli kapitan Wladimirowiçiň ýarylan bedeniniň ýokarky bölegi partlama tolkuny bilen uçup barýarka, çydap bolmajak agyryny gördi. Gyzjagazyň özi zordan zyňyldy. Ol nähili gyz bolsa-da, ilki Nikolaý II-iň rus-ýapon döwründe ýarag alyp başlady. Ispaniýada geçirilen halkara söweşde-de ol bir wagtlar ýaňagyndan tutdy. Netijede, uzak wagtlap daş keşbini zaýalaýan çuňňur yz galdy. Mundan başga-da polkownigi konslagerlere ibermek. Dogry, Sibirde agaç çapylýan ýerde, gaty güýçli bir jadygöý bilen tanyşdy, ol melhemleriň we ruhlaryň çagyrylmagynyň kömegi bilen bu ýarany we başga-da birnäçe gezek bejermegi başardy. Japaneseaponlar, nemesler, ak çehler, Kolçak, Denikin, Wrangel goşunlary bilen bolan söweşlerde alnan yzlar. Oňa köp zat öwretdi, şonuň üçin Stalingradowa saýlanan adamlara degişlidi.
  Aýal jadygöýlikleri ulanyp, möhletinden öň gitmäge mümkinçilik aldy, şonuň üçin kyn makala garamazdan amnistiýa sezewar edildi. Elbetde, bu zat adamy ynandyrmak üçin däl-de, partiýa gurnaýjysynyň bu barada maglumat tapmazlygy üçin. Strhli zolaklary aldaýanlar gaty köp welin, bir pyçak bilen bir pyçak olary sürýär. Şonuň üçin karýeraňyz size eziz bolsa, hakykatdanam tizleşip bilmersiňiz.
  Bu Japanaponiýanyň pyýada, awiasiýa we hatda tanklarda-da uly artykmaçlygynyň bardygyny aňladýar. Garaz, tanklarda, hil taýdan artykmaçlyk bilen öwezini dolýar, galanlary has erbet. Kiçijik ýarag alsaňyz, Japanaponiýa hem pulemýotlaryň sanyndan yza galýar, esasanam ýaragy bar. Şeýle-de bolsa, Uzak Gündogar bölümleri suwasty ýaraglar bilen enjamlaşdyrylanok. Hemmeler üçin ýeterlik maşyn ýok. Şeýlelik bilen ... Hil taýdan pyýada goşunda artykmaçlyk ýok, has beteri, iň oňat ofiserleriň hemmesi Sowet frontuna geçirilýär, bu ýerde iň erbet goşun, adatça, atylmaýar, iň pes derejesi bar harby taýýarlyk. Bu, urşuň SSSR üçin diýseň amatsyz ýagdaýda başlanýandygyny aňladýar. Täze döredilen ätiýaçlyklaryň köpüsi gündogara taşlanar ...
  Stalingradowa birden ot aldy. Bombalanan şäher hassahanasy ot aldy. Surat hakykatdanam apokaliptik, aýallar, çagalar we garrylar diri ýanýarlar. Ine, çaga göni oda düşdi, daş-töwereginde elhenç gykylyklar we nalalar boldy.
  Stalingradowa kellesindäki baş perişdeleriň surnaýlaryny duýdy we özüni oda taşlady. Dilleriň oty gyzyň ýalaňaç ellerini we açyk ýüzüni ýalady, emma pilot şeýle bir çalt hereket etdi welin, çagany ýok etmek gujagyndan çykaryp bildi.
  Gyz derisine sähelçe gijilendigini duýup, bökdi-de, çaga seretdi. Haýp, giç boldy, oglan dem aldy, öýkenine alaw aldy, tegelek ýüzünde ýanýardy. Deridäki şeýle ýyrtylan çişikler, papatika pyntyklaryndan has ýumşakdyr. Stalingradowa gygyrdy:
  - Ine, bu adam bulam-bujarlygy!
  Aýakgaby bilen bir üýşmeleň zibili urdy, soň başga kimiň halas bolup biljekdigine kömek etmek üçin ylgady. Bu gaz ýakýanlaryň arasynda tans edýän kobra ýalydy, gyz gaty geň gürledi we tans etdi. Ol ýakyldy, aýakgaplary eredi, köýnegi gyzdy, ýöne çaganyň her bir gözýaşy, kiçijik ýüregiň urmagy, her bir gowşak durmuş üçin, ýöne ýurt üçin gaty zerur söweşi dowam etdirdi! Aýakgaplar ýykyldy, indi gyz alawyň öwüsýän ýerlerinde, ýalaňaç, özüne çekiji, aýaklary bilen tans etdi. Ol şehitdi, ýöne diňe bir monah monah däl, özüni agyz beklemek we gamçy bilen gynamak bilen çäklenmän, belli bir janyny halas edýän şehit söweşijisi bolan Hudaýa-da, adamlara-da peýdasy degmedi. Söweşiji gyzyň aýaklary ownuk çişikler bilen örtüldi, ýöne agyrydan has çalt we has takyk hereket etdi.
  Lukmançylyk gullugynyň kapitany sumkasyndan uly aýakgap çykardy we oňa gygyrdy:
  - Olary al, çalt geý! Alawda tans edip, maýyp bolarsyňyz.
  Maýor derejesi bolan söweşiji derrew jogap berdi:
  - Ahlak taýdan geň bolmakdan fiziki taýdan maýyp bolmak gowudyr! Özüňiz üçin bir sekunt däl, front üçin hemme zat, ýeňiş üçin hemme zat!
  Lukmançylyk gullugynyň kapitany şeýle jogap berdi:
  - Bu hakyky sowet adamy!
  Alawy aýak astyna alýan Stalingradowa näletlendi:
  - Näme dur, adamlary halas et!
  Kapitan uludan demini aldy.
  - Mende aýaklaryň ýerine protezler bar!
  Ingarym ýüzi we huşsuz başga bir gyzy çykaryp, Stalingradowa gaharly gygyrdy:
  Hudaý nähili rehimsiz!
  Kapitan gysyldy.
  Bu Hudaýyň günäsi däl, adamlaryň günäkärligi!
  Stalingradowa gaty paýhasly we ynamly garşy çykdy:
  - Bu diýmek bilen bir zat - ene-atalar günäkär däl, çagalar!
  Kapitan bir zat aýtmak isledi, ýöne bokurdagyna tüsse bulutlary girdi we gaharly üsgürdi.
  Partlamalar azaldy, ýöne atyşyk dowam etdi. Gäminiň ýaraglary gowy ok bilen üpjün edilýär, ýöne indi ýarag ýaragsyz sowet gämilerine gönükdirildi. Amamamoto deňizdäki agdyklyk etmegiň bu söweşdäki inisiatiwany uzak wagtlap Japanaponiýa geçirjekdigine düşündi. Gämiler gurmak üçin bu iş gaty gymmat we uzyn, mysal üçin suwasty gämilerine möhür basmak has aňsat. Bu, elbetde, hem göz öňünde tutulmalydyr, ýöne gurluşy bozmak möhümdir. Imperator Hirohitodan soň Japanaponiýanyň iň güýçli adamy admiral amamamoto özüni hudaý ýaly duýdy. Hakyky hudaý, şonuň üçin Günüň dogýan ýurdunyň dini, hudaýlaşdyrmagyň iň gowy usuly harby batyrlykdygyny öwretdi! Indi beýik serkerde töweregindäki boşlugy esassyz gynap we goparyp bilerdi. Wladiwostokyň ýokarsynda köp kilometre çenli galyň, gara tüsse bulutlary bar; bular nebit saklaýan desgalar we ýangyç ammarlary. Hundredsüzlerçe, müňlerçe adam ýanýar, dowzah, şondan soň, nädip ruslardan ýüzlerçe ýyllap kemsidilen ar alýan hudaý ýaly duýup bilmersiň, beýik adamlar bilen deňeşdirilende gaty kiçijik adalaryň hataryna girmäge mejbur bolýarlar. Russiýanyň giňişligi. Indi rus floty gark bolýar we Peru duralgasyndan tapawutlylykda ýekeje gämi hem galdyrmazlar.
  Halhin Gol söweşinde amamamoto jikme-jik meýilnama düzülen Wladiwostoka şuňa meňzeş zarba urmagy teklip etdi. Emma Gitler garaşylmadyk ýagdaýda Stalin bilen ýaraşyk baglaşdy. Umuman, akmak Gitler ýewreýleri gyrmaga başlady we şeýlelik bilen Polşa-da, Günbatar ýurtlaryna-da garşy çykdy. Oňa näme üçin mätäç boldy? Jewishewreý baýlygyny almak isleýärsiňizmi? Firstöne ilki SSSR-i, belki soň beýleki ýurtlary ýeňip, dünýä döwletine öwrülmek has gowudy. Günbatar, mentalitetiniň fanatizm we pida etmek meýli bilen has az häsiýetlendirilendigi sebäpli ýeňmek has aňsat. Amerikan uçarmanlarynyň münüp barýandyklary barada iň bolmanda bir waka barmy? Dogry, iki gezek çaknyşyk boldy, ýöne bu heläkçilik bolmagy ähtimal. Ruslar fanatik, bu geň zat, sebäbi prawoslaw din öz janyna kast etmegi makullamaýar we ýaraglar arkaly jennete ýol tapyp boljakdygyny asla pikir etmeýär. Umuman aýdanyňda, Mesihiň taglymaty gaty samsyk we manysyz. Ol amamamoto Injili okady we adamlaryň şeýle parahatçylykly Hudaý hasaplamagynyň samsyklygyna haýran galdy. Mysal üçin, öwredýär: seni sag ýaňagyňa urýarlar - çepe öwür, bir köýnek soraýarlar - iki ber, duşmanyňy söý! Diňe akyl taýdan näsag Mesih Hudaýy hasaplap biler. Munuň ýaly din diňe gullar, baglanan wassallar üçin peýdalydyr. Europeewropanyň we dünýäniň ýarysy ynanan bolmaly. Dogry, Isanyň taglymaty, Köne amenthtiň, göz üçin gözüň ýörelgesini ret edýändigine we duşmanlaryňyzy söýmegi öwredýändigine garamazdan, Iňlisleriň tutuş planetanyň üçden birini basyp almagyna päsgel bermedi. adamzat taryhynda iň giň imperiýa. Bu, Angliýanyň dindarlygyna garamazdan, Hudaýyň gimninde-de agzalýar. Geň ýeri, ABŞ-nyň prezidentleri Injile kasam edýärler, ýöne muňa garamazdan Japaneseaponiýanyň şäherlerini napalm bombalary bilen bombalady, müňlerçe aýal-gyzlary we çagalary diri ýakdy. Mundan başga-da, raýatlar tötänleýin däl-de, bilkastlaýyn öldürildi, bu parahat ilaty gorkuzmak taktikasydy: adam we ykdysady baýlyklary zaýalamak. Emma ýaponlar entek Amerikany bombalamady. Emma ederler! Şeýle hem, samuraýlara aýratyn zalymlyk degişlidir. Galyberse-de, amamamoto, bombaçylar bilen ABŞ-nyň şäherlerine baryp bilerdi, esasanam Peru portunyň golaýyndaky "Yankee" floty ýeňilenden soň. Hawa, ýewropalylar ahlak taýdan gödek adamlar. Olarda ýalňyş düşünje, iman, öwretmek we etmezlik bar! Japanaponiýada beýle däl! Biziň öwredýän zatlarymyz. Hudaýyň beýleki ýaňagyny öwüriň diýýän zady ýok, ýöne hyzmatkärleri bilkastlaýyn çagalary öldürdiler. Hawa, umuman aýdanyňda, Hudaýyň bir we Gudratygüýçlidigine bolan ynam dogry bolup bilmez. Aloneeke bolsa, elbetde, adamlaryň özüne dogry, imanda we hakykatda ybadat etmegine we ýeke-täk taglymatyna üns bererdi. Şeýdip, her kim islän zadyna, islänine görä doga edýär. Dünýä gaty erbet we ýalňyz Gudratygüýçli Hudaý tarapyndan döredilip bilinmez. Galyberse-de, islendik jogapkär hökümdar tertip-düzgüne we adalata çalyşýar. Güýçli, paýhasly, asylly, dogruçyllaryň ilki bilen bolmagyny isleýär, galanlary ýa özlerini düzedýärler, fiziki we ruhy taýdan ösýärler, ýa-da ... Godöne Hudaý Gudratygüýçli we älemi Creatoraradyjy bolsa, beýle bolmazdy beden we akyl taýdan kynçylyklary dörediň. Galyberse-de, näme üçin imperator käwagt berlen gowşak adamlaryň ejizliklerine çydamaly bolýar? Başga çykalga ýoklugy sebäpli, gözleri ýumup, owadan erkeklere we gorkaklara batyrgaýlara öwrüp bilmeýär. Iöne mümkin bolsa, derrew ederdim!
  Haýp, nämedigini kabul etmeli we berlen adam materiallary bilen iş salyşmaly. Emma kimden aldy, başga sorag. Hawa, imperatoryň özi-de gowşak taraplary bar: ol diňe erkek adam - garry, kesel, könelýär. Geň ýeri, ylahy imperator köplenç ýönekeý hyzmatkärden az ýaşaýar, generallaryň köpüsine we esgerleriň köpüsine garanyňda ýarag ussatlygy az. Onda Gudratygüýçli Hudaýdan näme bar. Whiteöne ak ýok! Europeewropanyň tutuş taryhynda Gitlerden has gorkunç we üstünlikli ýeňiji ýokdy. Hawa, hakykatdanam akýagyzlaryň harby edermenliginiň nyşanydyr! Şeýle-de bolsa, ähli döwürleriň we halklaryň iň beýik serkerdesi gimnaziýany gutaryp bilmedi, Japanaponiýada hökmany orta bilim alyp bilmedi!
  Mundan başga-da, Gitler saglyk ýagdaýy sebäpli goşuna kabul edilmedi. Geň ýeri, güýç kultynyň bu yhlasy, söweş arslany fiziki taýdan şeýle bir ejiz bolup çykdy welin, hatda her postda harby post bar bolan Germaniýada-da şahsyýet hökmünde çagyrylmady. Europeewropa nähili pese gaçýar.
  Şeýle-de bolsa, biziň döwrümiziň iň görnükli syýasatçylaryndan ýene biri bolan Staliniň hem orta bilimi ýokdy, ol gümürtikdi. Gyzykly tarapy, saglyk ýagdaýy sebäpli goşuna çagyrylmady. Gyzykly, tötänlik, iki sany erbet duşmanyň orta bilimi ýokdy, saglyk sebäpli harby gulluga çagyrylmady, serhoşlaryň kakalary bardy we Gitleriň kakasy hem ilki aýakgapçy bolup işleýärdi!
  Ine, şeýle tötänlik, geň, elhenç. Gitleriň sag eli bilen gitmek beýle däl. Ol aristokratlar maşgalasyndan, Goeringiň atasy Germaniýanyň hakyky hökümdary Bismarkyň orunbasarydy. Goering telekeçi, oligarh, aristokrat we pragmatist. Şeýle hem, eýe bolan Fuhreri çalyşmagyň mümkindigini görýärler. Amerika we Angliýa hem gizlin bolsa-da, dolandyryjy re regimeime garamazdan Russiýany soňlamak isleýärler, emma hususy eýeçilik düşünjesini inkär edýän kommunistleri soňlamak isleýärler, hatda aşa güýçlenmegine-de göz ýumýarlar. Germaniýa.
  Şeýle-de bolsa, Germaniýa geosyýasy bäsdeş, ýöne oýnuň kapitalistik we aristokratik düzgünleriniň çäginde bäsdeş, Bolşewik Russiýasy düýbünden keseki we duşman. Kyrk birinji Çerçilliň özi-de Staline kömek hödürländigi geň zat, munuň anti-kommunizme, adaty, iňlislere Russiýany ýigrenmegi bilen. Galyberse-de, gyzyl reňkdäki Germaniýa Sowet arabasyna dakylýan söweş aty, goňur reňkdäki SSSR bolsa baky partiýa sebiti. Galyberse-de, fanatik bolşewikler özleri bilen ýaraşmazlar we Üçünji Reýhiň tükenmegine sebäp boljak partizan söweşini alyp bararlar, hasam giňeltmek baradaky ähli arzuwlar ýyldyrym çakmasyndan soň älemgoşar ýaly ýok bolar! Germaniýanyň astyndaky Russiýa, Russiýanyň astyndaky Germaniýadan has gowy! Muňa düşünip, ABŞ bilen Angliýanyň näme üçin uruşdan çykalga gözleýändigi düşnüklidir.
  Yamamoto pragmatist, ABŞ we Angliýa bilen söweşýärdi. Emma bu iki imperiýanyň özi , nebit önümleri bilen üpjün edilmegine embargo girizip Japanaponiýany gaharlandyrdy . Galyberse-de, Günüň dogýan ýurdunyň öz guýulary we başga-da köp çig mal ýok. Japaneseaponlar gepleşik geçirýärdiler, amerikalylar barha kemsidiji talaplary öňe sürýärdiler.
  Şol bir wagtyň özünde-de, urşy öjükdiren ankankiler, goşuna we deňiz flotuna taýynlyk görmek üçin asla alada etmedi. Synag gaty uludy, Moskwanyň ýykyljakdygyna we Germaniýanyň, hem-de ýaranlarynyň kömege geljekdigine umyt bar. Mundan başga-da, uruş dowam etdirilse, halkyň pikirine gaty garaşly, henizem demokratik ýurt bolup, Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň beýleki adamlaryň adalaryna gan dökmek islemejekdigine umyt bardy. Hakykatdanam, Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň çägini goramak barada gürleşmesek we hatda uly harby salgyt tölemesek, köçedäki ýönekeý bir amerikan adamy näme üçin garyndaşlary bilen sink tabytlaryny alar? Belki, şonuň üçinem çar Russiýasy has köp esgeri ýitiripdir, ýöne rus halky Mançuriýany öz territoriýasy hasaplamandyr we abstrakt bähbitler üçin gan we ter bilen tölemek islemeýär. Haýp, Gitler Moskwany almady, bir bölegi gyşyň gyşa taýyn däldigi, bir bölegi bolşewiklere mahsus fanatizm sebäpli. Şeýle-de bolsa, diňe bolşewikler däl, rus halky uly maksatlar üçin pida etmäge meýilli. Galyberse-de, ilkinji howa goçuny rus ýigidi Messer ýasady. Munuň muny jennet sagady üçin däl-de, Watan üçin edenligi geň galdyryjydyr. ... Messer bölekleýin samsyk bolsa-da, aerobatikanyň ussady, oýlap tapyjy, dizaýner we elbetde diri watana has köp peýda getirer. Belki-de, ýankiler beýle ýalňyş däldirler, ýörelgäni gaýtalaýarlar: söweşde esasy zat diri galmakdyr! Galyberse-de, ölüler indi öldürip bilmeýärler!
  Admiral Naumo:
  - Biz eýýäm ok-däriniň üçden iki bölegini ulandyk. Saraglar gaty yssy, çelek suw bilen guýulýar!
  Amamamoto barmagy bilen howada haç ýasady we pes, birneme gykylykly ses bilen:
  - Meniň pikirimçe, ýaraglar oklaryň soňky üçden birine çydar. Nook bolsa-da, togsan bäş göterime çenli çykaryň.
  Admiral Naumo gysdy we maňlaýyndan der süpürdi.
  - Ilkinji günde iň gowularyny bermäge mynasypmy?
  Amamamoto ellerini gysdy.
  - Çykdajylar! Elbetde muňa mynasyp! Ruslary geň galdyrdyk, sebäbi 1904-nji ýylda bolşy ýaly, 1941-nji ýylda nemeslerem bardy, ýöne Stalin buýrugy berk jezalandyrar we bu gaýtalanmaz. Şonuň üçin aagondarhanyň guýrugynyň uklap galandygyny ulanmaly. Aslynda, Staline düşünýärin, Germaniýa bilen bolan uruş onuň ünsüni şeýle bir özüne çekdi welin, Uzak Gündogara seretmegi bes etdi. Leaderolbaşçysyz töweregindäkiler başlangyç etmekden gorkýarlar. Bu ýerde urgymyzy sypdyrdyk. Amerikalylar ýaly . Meseläniň taýýarlanýandygy, bulutlaryň ýygnanýandygy, basym ýyldyrym çakjakdygy hemmelere mälimdi, ýöne ...
  Naumo guşagynda asylan samuraý gylyjynyň ýa-da adatça katana diýilişi ýaly degdi:
  - Ruslar elmydama giç hereket edýärler! Uruş gaty uzaga çekmez we Urala bararys.
  Amamamoto gözlerini asmana galdyrdy.
  "Bu meselede hudaýlar bize kömek etsin, ýöne beýle pikir etmeýärin!" Çalt öwrenýärler, Halhin Gol ruslaryň derejesiniň 1904-1905-nji ýyllardaky söweşden has ýokarydygyny görkezdi. Mundan başga-da, bir syry aýdaryn. Wladiwostokdaky gizlin agentimiz, kenarýaka güýçli artilleriýanyň gabyklarynyň ýokdugyny we uçaryň wagtynda uçup bilmeýändigine azajyk kömek etdi. Bu gizlin söweş.
  Naumo geň galdy:
  - SMERSH we NKVD nirä seretdi?
  Amamamoto barmaklaryny silkip, jyňňyrdady.
  "Russiýanyň iň erbet kadrlary Uzak Gündogarda hyzmat edýär, Sowet-German frontunda ölmekden gorkýanlar Wladiwostok üçin tagalla edýärler. Şonuň üçin bu ýerde ýokarda dönük ýa-da akmak, şeýle hem özüne hyzmat edýän adam tapmak has aňsat. NKVD hyýaly dildüwşükleri açmaga şeýle bir öwrenişdi welin, hakyky dönükleri indi duýmaýar. Şonuň üçin işlemek gaty mümkin. Theeri gelende aýtsak, birnäçe general nemesleriň tarapyna geçen bolsa, munuň üçin maşgalalaryna, garyndaşlaryna we dostlaryna jeza beriljekdigi bilen haýbat atylýandygyna garamazdan, ýokardan birine para bermek gaty mümkin. Ora-da has gowusy garaňkyda ulanyň. Şonuň üçin biz köp iş etdik. Biz, ýaponlar, köplenç harby operasiýalar hakda oýlanmak we ownuk zatlary göz öňünde tutmak bilen häsiýetlendirilýär.
  Naumo katananyň ujuny sürtdi.
  - Dogry! Emma Halhin Goluň utanjy, gahar-gazap duýgusyny döredýär! Nädip ...
  Yamamoto teselli berdi:
  - Japaneseaponlara garanyňda Mançus köpdi we umuman ýeňiş gazanmak mümkin däl. Muňa garamazdan, iň oňat bölümleriň biziň tarapymyzda söweşmändigini we ruslaryň awiasiýa we tanklarda uly artykmaçlygynyň bardygyny bellemelidiris.
  Naumo katany ýarym çyzdy.
  - Biz aklanmadyk! Samuraýlar hiç haçan zerikli pyçak we ýadaw at, köp duşman we ejiz ýaragy aňlatmaz!
  Yamamoto düzedildi:
  - Samuraý elbetde ýok, ýöne gynansakda bir adam hawa! Adamlar ýalňyşýarlar!
  Amamamoto ünsüni özüne çekdi we turbalara bir zat gygyrdy, soň bolsa dowam etdi:
  - Samuraýlar aslynda egilmez! Goç we tok bilen gidýär.
  Naumo baş atdy.
  - Hakykatdanam! Emma ABŞ we Iňlis arslany bilen söweşdik.
  Yamamoto barmagy bilen tigirli jaýy kakdy.
  - Hawa! Dogry, ýöne ABŞ dişlere degdi, Angliýa koloniýalaryny ýitirdi we Germaniýa kynçylyk çekdi. Wehrmaçtyň hüjüme geçmegini aňsatlaşdyrmak üçin Russiýanyň Günbataryndan mümkin boldugyça köp güýç çykarmak isledik. Bu zarba maý aýynda meýilleşdirilipdi, ýollar gurap barýarka, Amerikalylar muňa päsgel berdiler.
  Naumo katanasyny çekdi we howada döwdi:
  - ABŞ-a ölüm! Elmydama Japanaponiýa goşulýarlar.
  Amamamoto mekir ýylgyrdy.
  - Elbetde, hemişe däl, mysal üçin, ilkinji gezek Russiýa bilen söweşenimizde, ankankiler karzlar we ýarag üpjünçiligi bilen bize köp kömek etdi. Deňiz flotumyzyň ýarysyndan gowragy ABŞ-nyň we Angliýanyň pullary bilen we öz gämi abatlaýyş kärhanalarynda ýasaldy. Şonuň üçin Amerika hemişe erbet däl, ýöne bu ýagdaýda däl.
  Naumo geň galyp sorady:
  - Näme üçin?
  Yamamoto düşündirmek üçin eglendi:
  - Uzak aralyga bombaçylaryň köpüsi Tokioda aralaşdy we napalm bombalaryny ulanyp paýtagta mekir zarba urdy. Woodenüzlerçe agaç jaý ýakyldy, imperator islendik zada gözegçilik zolagyny paýtagtdan daşlaşdyrmagy buýurdy. Ilki bilen, Japaneseapon süňklerine iň ýakyn Midweý arhipelagynda ýerleşýän Amerikan bazalarynyň söweş toplumyny ele almak. Biz üstünlik gazandyk!
  Nauma gylyjyny howada silkdi:
  Biz henizem ýeňiş gazandyk!
  Yamamoto sözüni kesdi:
  - Aklaryň arasynda akyllylaram bar! Imperatoryň öz otagynda Napoleonyň büstüni goýandygy geň däldir. Anotheröne başga bir Sezar bar diýdi: ýeňilenleri ýeňmekden has kyn. Bu ýagdaýda bu, ilkinji nobatda bize degişlidir. Nauma sekiz şekili gylyç bilen köpeltdi:
  Men aklym bilen düşünýärin, ýöne ýüregim bilen!
  Amamamoto ýerinden turdy we kärdeşini egnine kakdy.
  - Hawa, gaharlanmaň, bu ýagdaýda biz gaýdyp bararys. SSSR-ni ýeňeris we ýene ABŞ-a we Iňlislere howlugarys, ýöne eýýäm nemesler we makaron bilen bilelikde.
  Admiral Nauma, duýulmaýan bir hereket bilen katanany gabynyň içine gizledi we pyşyrdady:
  - Geljek gowy, ýöne häzirki döwür has gowy! Uçar göterijilerde eşidiň, bomba bilen üpjünçiligiň hemmesi ulanyldy we ...
  Yamamoto gysgaça sargyt etdi:
  - Paluba geliň we töweregiňize göz aýlaň, ýarym sagadyň içinde öwrüleris we iň ýakyn bazamyza gideris.
  Nauma burnundan sygyrdy:
  - Serkerdäni diňläň!
  Admiral gapyny kakmazlygy üçin gapyny tutup bökdi. Onuň aýak yzy ölmänkä, gapydan bir kölege gaçdy, ujundan ýöräp, gapagyny zyňdy.
  Wagtyň nämedigi, söýgi gijedir.
  Şol bir wagtyň özünde Saşa Sokolowskiý LAGG-5 söweşijisine çykdy.
  Oglan söweşmek isledi. Elhenç Konan bilen duşuşmak üçin uçdy. Şonuň üçin ajaýyp tötänlikleriň bolmagy düýş.
  Konan eýýäm bäş ýüz altmyş Amerikan we Iňlis uçarlaryny urup düşürdi. Sowet acesleri bilen dodagyny kesdi.
  Şeýle-de bolsa, özüne garaşylmadyk bir zadyň garaşýandygyna şübhelenmeýär.
  Saşa Sokolowskiniň özi oňa garşy.
  Oglan ýeke özi ýüzýär, has amatly we paýhasly. Ol gazaply söweşe girýär.
  Bäsdeşi Konan hem saçly we on dört töweregi oglana meňzeýär, diňe owadan we görnükli myşsalary bilen.
  Iki oglan hem terminator.
  Uzakdan biri-birine atyp başlaýarlar. Şol bir wagtyň özünde gaçýarlar.
  Atyş ýolundan çykyň.
  Saşa gygyrýar:
  - Stalin üçin watan üçin!
  Konan gygyrýar:
  - Japanaponiýa, imperator üçin!
  Asla samuraý bolmasa-da, elf. Ine, Konan oglan sowet maşynyny kakýar.
  Saşa simmetrik jogap berýär - ýapon dilini kesýär.
  Iki söweşiji hem gahryman bolmaga mynasypdyr.
  Eithera-da sürüler, soň dürli tarapa dargaýarlar, ýöne hiç biri beýlekisini aşak düşürip bilmeýär.
  Saşa gygyrýar:
  - Erbet gorkak bilen göreşiň!
  Konan jogap berýär:
  - Gorkak söweş!
  Againene birleşýärler. Biri-birine goçýarlar, ýöne ýene dürli tarapa dargaýarlar. , Ok, hiç kim hiç kimi urup bilmez. Bu, gynansak-da, olar üçin mümkin däl.
  Olar ýene dargadylar.
  Saşa gygyrdy:
  - Mukaddes Rus üçin!
  Konan gygyrdy:
  -, ok, Japanaponiýa has mukaddesdir!
  Saşa sygyrdy we jogap berdi:
  Youöne sen ýapon däl! Hatda adam däl!
  Konan dişli dişler bilen gygyrdy:
  - Men kim?
  Saşa dogruçyl jogap berdi:
  - Siz bir hili ýeňil elflerden!
  Konan gygyrdy we jogap berdi, başga bir sowet uçaryny kesdi:
  - Ine, muny nädip bilýärsiň!
  Saşka merjen dişlerini gysyp:
  - Men köp zady bilýärin!
  Soňra Konan teklip etdi:
  - Geliň! Meniň özüm üçin bu uruş oýun we güýmenje ýaly, siz hem ýigrimi birinji asyryň çagasy! Ikinji jahan urşy üçin näme isleýärsiňiz?
  Saşa bir ýapon awtoulagyny kakdy:
  - Men Russiýadan gelýärin, Russiýa bolsa SSSR bolupdy. Şonuň üçin Watanym üçin söweşýändigimi aýdyp bilerin!
  Konan jyňňyrdady we aýtdy:
  - Meni ýapon elf Konan oýlap tapdy we anime çyzdym. Şonuň üçin Japanaponiýa üçin söweşýärin. Şeýlelik bilen bu hem belli bir derejede meniň watanym!
  Saşa ýene ýakynlaşmak üçin iberdi. Pulemýotlaryň arkasyndan atdylar, ýöne biri-birine urup bilmediler.
  Ok-däri gutardy.
  Konan teklip etdi:
  - Basymyrak bol! Siz we ikimiz Ikinji jahan urşundan gidýäris! Men dünýämde, senem seniňkidir ... We wakalar öz ugruna çyksyn!
  Saşa jogap berdi:
  -, ok, beýle bolmaz! Japanaponiýa eýýäm SSSR-e hüjüm etdi we bu meselede kynçylyk döretdi. Ora-da Ikinji jahan urşunda bolşuňyz ýaly ederis. Ora-da söweşmek üçin şu ýerde galaryn!
  Konan gygyrdy we jogap berdi:
  - Ikinji jahan urşunda ikimiziňem wagtymyz gutarýar! We dünýämize gaýdyp gelýäris! Üýtgeşiklik barada aýdanymda, ýaş ofiser, sizden has köp üstünlik gazandym, sebäbi men elf! Hawa, derrew uçaryň başynda oturmaga rugsat bermediler!
  Saşa gygyrdy:
  - Boluň ...
  Timeöne wagt tapmanka bir çyra ýakyldy we uçarlaryň ikisi-de uçarmanlar howadan ýitdi.
  Soňra uruş dürli dünýäden iki söweşiji bolmazdan dowam etdi. Japaneseapon anime multfilmlerinden biri, ýigrimi birinji asyrda doglan oglan bolsa öz döwrüne gaýdyp geldi.
  Emma bu işler eýýäm ýerine ýetirildi we Japanaponiýa ABŞ-ny deňizde ýeňip, gündogardan SSSR-e hüjüm edýär.
  Stalin möhüm güýçleri Gündogara geçirmäge mejbur bolýar we hüjümi Stalingradyň golaýynda yza süýşürýär. Dogry, Rýew-Syçow operasiýasy henizem dowam edýär, ýöne hakyky taryhdakydan has az üstünlik bilen. Nemesler Sowet goşunlarynyň hüjümlerini basyp, olara uly zyýan ýetirip bilýärler.
  Dogry, Afrikada soýuzdaşlar inisiatiwany ele aldylar. Emma Paulusy gazandan halas etmegiň zerurlygy ýoklugy sebäpli Rommel has köp güýç aldy we Algiirde Amerikalylara gaty täsirli hüjüm edip, elli müňden gowrak esger we ofiser ýesir aldy.
  Uly zyýan Amerikanyň serkerdeliginde düşünişmezlige sebäp boldy we Ruzwelt Afrikada goşun iberilmegini doňdurdy we umuman theuwaş ummanyň Amerika üçin iň möhümdigini aýtdy.
  ABŞ harby güýçleriniň bir bölegi we senagatçylaryň köpüsi Japanaponiýa ünsi jemlemegi talap etdiler.
  Netijede, Amerikanyň Birleşen Ştatlarynda izolýasiýa tarapdarlary Amerikanyň Europeewropadaky söweşe gatnaşmazlygy baradaky taslamany bozup bildiler. Wehrmaçta hatda ýaraşyk teklip edildi.
  Goraglar bilen baglanyşykly kynçylyklary başdan geçirýän Gitler amerikalylar bilen ýaraşyk baglaşmaga razy boldy.
  Angliýa ABŞ-dan başga söweşmek islemedi we bir ýyllap ýaraşyk teklip etdi.
  Fuhrer muňa razy boldy. Gyşda nemesler öň hatary saklamagy başardylar. Diňe Leningradyň golaýynda "Iskra" operasiýasy üstünlik bilen täç edildi we koridordan geçmek mümkin boldy.
  Nemesler dekabr aýynda Stalingrady tutuşlygyna ele geçirip bildiler, ýöne öňe gitmediler.
  Fewral aýynyň ahyrynda Gyzyl Goşun Woroneziň golaýynda üstünlikli iş taşlaýyş etdi we ep-esli öňe gitmegi başardy. Emma Maýnşteýn mart aýynda garşylyklaýyn hüjüm bilen Sowet goşunlaryny gabap, ýagdaýy dikeltmegi başardy.
  Gyzyl köp zyýan çekdi. Biraz wagt köşeşdi.
  Nemesler fewral aýynda umumy söweş yglan etdiler. Soýuzdaşlar bombalamagy we söweşmegi bes etdiler.
  Üçünji reýsde ýarag öndürmek, esasanam tanklar ep-esli artdy.
  Frits "Tigr", "Panters" we "Ferdinands" ulanyp, urşuň netijesini olaryň peýdasyna çözmegi meýilleşdirdi.
  Elbetde, bu ýeterlik däldi. Esasy zarba Stalingrad sebitinde, Wolga kenarynda, Hazar deňzine tarap ugrady.
  Meýilnama Kawkazy SSSR-iň galan ýerlerinden gury ýer bilen kesmekdi. Soň bolsa Hazaryň kenaryndaky Bakuda göçüň.
  Şol bir wagtyň özünde nemesler Türkiýäni söweşe çekmek üçin diplomatik tagalla etdiler.
  Wehrmaçt Hazar deňzine çyksa, eýýäm iş taşlaýyş barada prinsipial wada berdiler.
  Japanaponiýa henizem söweşde. Wladiwostoky kesip, Mongoliýany basyp almagy başardy.
  Samuraýlarda pyýada goşun köp we fanatik söweşýär. Baklar gaty gowşak, ýöne ýeňil, ykjam we öndürmek üçin arzan. Iň esasy zat bolsa gowy traffik bilen.
  Gysgaça aýdanyňda, duşmanyň güýji uludyr. Stalin bolsa näme etjegini bilenok.
  Şu wagta çenli ähli jedel otuz dörtde. Emma nemes awtoulaglaryndan, esasanam igolbarslardan has ejiz. KV tanky hasam erbet we agyr.
  45 mm top köne, 76 mm ýeterlik derejede güýçli däl.
  Amaly taýdan awiasiýa erbet däl. Esasanam -ak-9, ýarag taýdan gaty gowşak.
  Nemesler Focke-Wulf-a tebigy ýagdaýda jedel etdiler! Emma ulagy dolandyrmak kyn boldy. Örän güýçli we çalt bolsa-da.
  ME-309 ýedi atyş nokady bolan çalt awtoulag, ýöne sürmek hem aňsat däl we agyr bolup başlady. Bu bolsa has erbet hereket etmek bilen diýmekdir.
  Täze ösüşleriň köpüsi ýa-da az, Yu-188 we Yu-288 üstünlikli bombalady.
  Elbetde, ilkinji uçar awtoulaglary peýda bolup başlady. Yetöne entek köpçülikleýin däl.
  Nemesler hüjüme diňe 15-nji iýunda köpçülikleýin tanklary geçirip başladylar. Elbetde, ilkibaşdan olara garaşylýardy. Güýçli gorag guruldy.
  Hakyky içki gala.
  Mundan başga-da, IL-2 nemesler üçin ownuk jemleýji bomba görnüşinde gowy garaşylma taýýarlady.
  Emma bu ýeterlik däl ... Nemesler has güýçli boldular. Awiasiýa we tanklar üçin has köp tejribeli pyýada topladylar.
  Günbatar front bolmasa faşistler howada has güýçlidir. Tanklarda san taýdan az artykmaçlygy bar, ýöne agyr ulaglar sebäpli hil taýdan.
  Artilleriýada, hatda SSSR-den birneme barrel. Elbetde, kalibrler nukdaýnazaryndan duşman öňde.
  Diňe güýçli goranyşa we Sowet halkynyň çydamlylygyna bil baglamaly.
  
  
  
  NAPOLEON WATERLOO ÜÇIN
  Beýik Napoleon birnäçe sagat öň Hamiltonyň üstüne hüjüm etdi we Bluçer ýakynlaşmanka ony ýeňmegi başardy. Soň bolsa Bluçeri ýeňdi.
  Bu şertlerde Aleksandr Birinjiniň ýolbaşçylygyndaky Russiýa Napoleon bilen söweşmezlik kararyna geldi. Onuň bilen baglanyşykly ýaly görünýän Awstriýalylar aram şertlerde parahatçylyk teklip etdiler.
  Fransiýa Italiýada fransuzlaryň ýaşaýan iki sany kiçijik sebitini we Gollandiýany yzyna aldy. Ondan öwezini doluş tölegi aýryldy we Napoleon Birinjiniň abraýy ykrar edildi.
  Wagtlaýyn deňagramlylyk döredildi. Fransiýa uruşlardan gaty ýadady, Napoleon biraz arkaýyn oturdy. Käbir reformalar amala aşyrylyp başlandy. Iň möhümlerinden biri, dört partnýora eýe bolmak hukugy bolan köp aýallylygyň resmi taýdan girizilmegi.
  Katolik kilisesi garşy çyksa-da, papalygyň abraýy ep-esli derejede pese gaçdy. Protestantlar bu meselede çeýeligi görkezdiler.
  Napoleonyň özi ateist diýen ýalydy. Ybadathanany döwletden berk aýyrdy. Dünýewi kanunlar ýaly, sizi gyzyklandyranok.
  Beýik Napoleon, Fransiýanyň güýjüni birneme dikeldip, Al Algerir we Marokkony basyp aldy. Afrikadaky koloniýalary öz emlägine goşup başlady. Tizara goşunlary Liwiýany basyp aldy. Emma Müsüriň özi hakda hiç hili garaýşy bolmadyk Angliýa tarapyndan alynmagynyň öňüni aldy.
  Napoleon, duşmandan has ejiz bolan deňizde söweş başlamazlygyň gowudygyna karar berdi. Mundan başga-da, Afrikada ele salnan zatlary siňdirmek hem zerurdyr.
  Fransuzlar Nigeriýa göçüp, Günbatardaky we Afrikanyň merkezindäki ýerleri basyp almak kararyna geldiler.
  Napoleon, esasanam dost bolan Nikolaý I-iň häkimiýet başyna gelenden soň we Awstriýa bilen Russiýa bilen gowy gatnaşyk gurmagy başardy. Mundan başga-da, 1829-njy ýylda Awstriýa we Fransiýa Russiýanyň tarapynda Türkiýä garşy söweşe girdi. Umuman güýçli ädim boldy.
  Türkiye ahyrsoňy Balkanlardan kowuldy. Bosniýa we Gersegowina Awstriýanyň bir bölegi, Russiýa Rumyniýanyň gündogar bölegini, günbatar bölegi Awstriýa boldy.
  Bolgariýa we Serbiýa resmi taýdan garaşsyzlyk gazandy, emma bolgarlar Russiýanyň we Awstriýanyň serbleriniň wassalyna öwrüldi. Fransiýa öz gözegçiliginde Sardiniýa we Naples Patyşalygyny aldy. Mundan başga-da, fransuzlar Kriti Gresiýadan we adalaryň bir bölegini basyp aldy. Gresiýanyň özi kontinentde resmi taýdan garaşsyzlyk gazandy, ýöne Fransiýanyň howandarlygynda.
  Europeewropadaky Türkiýe diňe Stambulyň eýeçiliginde galdy.
  Russiýa şeýle hem Transkawkaziýa, Batumi, Kars we Erzurumy - ermenileriň we kürtleriň ýaşaýan ýerleriniň hemmesini diýen ýaly aldy. Yragyň demirgazygy rus boldy, günortasy bolsa Iňlisler tarapyndan basylyp alyndy.
  Türkiye ownuk güýçler kategoriýasyna degişlidi. Russiýa, tersine, hakyky taryhdan has güýçli boldy. Napoleon 1837-nji ýylda aradan çykdy, Fransiýada Afrikada, Europeewropada we Aziýanyň käbir ýerlerinde kolonial eýeçiligi bolan uly we güýçli güýç boldy.
  Şondan soň ogly Napoleon II häkimiýete geldi. Uzyn boýly, saryýagyz, kakasyndan uly ambisiýalary miras aldy. Angliýa garşy koalisiýa döretmäge synanyşdy.
  Awstriýa hem muňa razy boldy we şol döwürde Kawkazdaky söweşde galan Russiýa koalisiýa söweşini etmekden ýüz öwürdi. Soňra 1846-njy ýylda Awstriýa we Fransiýa Germaniýa bilen söweşe girdi. Ol entek Prussiýanyň döwründe birleşmedi. Hawa, güýçler deň däldi. Awstriýa güýçleriň iň ýokary derejesinde, Fransiýa-da ... Prussiýa bolsa gaty güýçli däl.
  Uruş netijesinde ähli nemes topraklary basyp alyndy we fransuzlar bilen awstriýalylaryň arasynda bölündi. Soňra Napoleon II derrew Daniýany özüne birikdirdi. 1851-nji ýylda Norwegiýa fransuzlar tarapyndan ýesir alyndy.
  1853-nji ýylda bolsa Nikolaý I koalisiýa girdi. Russiýa, Awstriýa we Fransiýa Türkiýäniň we Angliýanyň galan bölegine düşdi.
  Gury ýerde üstünlik koalisiýa goşant goşdy. Deňizde iňlisler üçin ýagdaý birneme gowudy. Emma koalisiýa tutuş Eastakyn Gündogary, Müsüri, Sudany basyp aldy. Soň bolsa Eýran. 1857-nji ýylda Russiýa, Fransiýa we Awstriýa Hindistana göçdi. Ony hem ele almagy başardylar.
  Günorta tarap öňe gitmek bilen Afrikany basyp aldy. Kontinental gabaw sebäpli Angliýanyň özi boguldy. Şol bir wagtyň özünde üç imperiýa flot gurýardy.
  Olaryň söweş güýji we çeşmelerindäki artykmaçlygy barha güýçlenýärdi.
  1862-nji ýylda Russiýanyň, Fransiýanyň we Awstriýanyň metropolda gonmagy howpuny göz öňünde tutup, Iňlisler parahatçylyk islediler. Angliýa kemsidiji şertleriň birnäçesine razy bolup, koloniýalaryndan ýüz öwürmeli boldy.
  Birinjisi Nikolaý 1864-nji ýylda aradan çykdy ... Aleksandr II tagtyna geçdi. Emma bu patyşa ýene-de şowsuz boldy. Eýýäm 1866-njy ýylyň aprelinde asylly Karakazow tarapyndan atylyp öldürildi we daýhanlaryň köpden bäri azat edilmegi amala aşyrylmady.
  Täze ýaş çar Aleksandr Üçünji daýhanlaryň azat edilmegine garşydy. Konserwatiw kursy dowam etdirdi. Şeýle-de bolsa, Russiýa Aziýada we Hytaýda öňe barýardy.
  ABŞ-da raýat urşy uzaga çekdi. Esasanam Abraham Linkoln öldürilenden soň. Demirgazyklylaryň arasynda çynlakaý düşünişmezlikler ýüze çykdy. Uruş on ýyldan gowrak dowam etdi we Amerikanyň Birleşen Ştatlary bölek-bölek bolup galdy. Urşuň uzaldylmagy, günortalylara Napoleon II-iň kömegi we Kanadanyň fransuz koloniýasy bilen serhetde güýçli Amerikanyň Birleşen Ştatlaryna eýe bolmak islemezligi we Meksika wassallary bilen ýeňilleşdirildi. Napoleon II 1879-njy ýyla çenli höküm sürdi we hökümdarlygy gaty uzyn: kyrk iki ýyl we şöhratly. Fransuzlar Afrikany tutuşlygyna basyp aldylar, diňe Awstriýa birneme aldy, Siriýadan, Palestinden, Indoçinadan, bölekleýin Hindistan, Eýran we ş.m.
  Kanadada, Meksikada güýçlenip, Latyn Amerikasyna aralaşyp başlady. Ispaniýada we Portugaliýada fransuz tarapdar şalar höküm sürüp başladylar. Angliýa kiçi bir ýurda öwrüldi.
  Dogry, Russiýa güýçlendi, biraz Awstriýa. Emma bu gorkunç däl.
  Napoleon II-iň ogly Napoleon III tagta çykdy. Ol eýýäm otuz sekiz ýaşyndady. Örän kämillik imperatory, kakasynyň syýasatyny dowam etdirdi, Latyn Amerikasynda söweş alyp bardy we Awstraliýa we Pacificuwaş ummany özleşdirdi.
  Russiýa şol döwürde köp ýer bolan Hytaýy we Hindistany basyp aldy we siňdirdi. 1904-nji ýylda ruslar ozal Koreýany basyp alyp, Japanaponiýa-da gondular. Japanaponiýa bilen uruş birneme çekildi we partiýa tapgyryna geçdi. Napoleon III tutuş Gyzyl materigi diýen ýaly Latyn Amerikasyny basyp aldy. Emma ABŞ-a girmäge wagty ýokdy we 1909-njy ýylda aradan çykdy.
  Dördünji Napoleon - uly ogullaryň hemmesine adatça Napoleon diýilýärdi, ýeriň birleşdirilmegini tamamlamak üçin ABŞ-a hüjüm edipdi. Amerikanyň Birleşen Ştatlary üç bölege bölündi we birneme yza galdy. Köp sanly fransuz goşunlary olary ýesir aldy.
  Russiýa henizem ýapon partizanlary bilen uzak wagtlap söweşdi we Hytaýda gozgalaňlar yzygiderli dowam edýärdi.
  1913-nji ýylda Aleksandr III aradan çykdy we Nikolaý II tagta çykdy. Täze patyşa kakasynyň ýoluny dowam etdirdi.
  Amerikanyň Birleşen Ştatlaryny basyp alandan soň, Dördünji Napoleon has köp zat isledi. Angliýa henizem koloniýasyz, gaty güýçli däl. Awstriýa we Russiýa, Fransiýadan başga-da dünýädäki iki esasy güýç.
  Mundan başga-da, iki imperiýada-da mutlak monarhiýa bar we çar Russiýada serfdom hem işleýär!
  Dördünji Napoleon bu barada pikir edýär ... Emma birbada iki haýwana garşy göreşmek mümkin däl mesele. Tooa-da gaty çylşyrymly. Olardan birini saýlamaly we bilelikde urmaly.
  1916-njy ýylda altmyş sekiz ýyl höküm süren imperator Franz Josephusup ölenden soň - dünýäde iň uzak höküm sürenleriň biri, onuň ýegeni Çarlz I tagta çykdy. Şondan soň Awstriýada çaknyşyklar başlandy. Onlyeke-täk atasy Franz II imperator bolan täze mirasdüşeri hemmeler tanamady.
  Birnäçe gozgalaň we döwlet agdarylyşygy boldy.
  Fransiýa we Russiýa Awstriýa goşun iberdi. Bilelikdäki zarba patchwork imperiýasynyň çalt bölünmegine we bölünmegine sebäp boldy. Tizara Şwesiýa bölündi.
  Fransiýa Ispaniýa we Portugaliýa hem girdi.
  Şeýlelikde, dünýäde bary-ýogy iki ýurt galdy: ähli sebitleri bölen Fransiýa we Russiýa ...
  Nikolaý II we Napoleon IV. Bu birleşme. Iki monarh biri-biriniň garşysynda dur ... Emma uruş hiç haçan başlamady ... Nikolaý II 1936-njy ýylda aradan çykdy. Oňa Alekseý II geçdi. Dördünji Napoleon bir ýyl soň 1937-nji ýylda aradan çykdy. Oňa uly ogly däl-de, eýsem on dokuzynjy orta Lui geldi.
  Täze patyşa ýaş we Alekseý ýaşdy. 1941-nji ýylda bolsa maý aýyndan dekabr aýyna çenli birnäçe aýlap söweşdiler ... Şondan soň anneksiýa we öwezini doluş şertlerinde ýaraşyk baglaşdylar.
  Bu eýýäm iki dünýä imperiýasynyň soňky söweşidi. 1943-nji ýylda fransuzlar aýa uçdular. Ruslar bolsa 1945-nji ýylda. Kosmos giňeldi.
  Iki imperiýa: Rus we Fransuz, Bonapart we Romanow nebereleri asuda ýaşadylar.
  Şeýlelik bilen, umuman, ýerdäki älemiň başga bir ulgamynda durmuş gaty asuda ösdi.
  XX asyryň ahyrynda ruslar we fransuzlar Gün ulgamynyň ähli planetalaryna diýen ýaly baryp görmegi başardylar we kosmos pudagyny ösdürdiler.
  Umuman, Earther ýüzünde epidemiýa we açlyk ýokdy. Iki imperiýada dogluş derejesi gözegçilik astyna alyndy we dinleriň çäkleri çäklidi.
  Ybadathana döwletden aýryldy we ateizm we täze butparazlyk moda boldy.
  Uruşlar düýbünden ýok boldy, edil uly tolgunyşyklar ýokdy.
  
  RASPUTIN DURMUŞ BOLSA
  Rasputin haýsydyr bir gudrat bilen aşgazandaky zäherlere we ýaralara garamazdan, janyna kast etmek synanyşygyndan soňam diri galdy. Çar Nikolaý II-iň uzak wagtlap meýilleşdirilen töwereginiň netijesinde köşk agdarylyşygy bolmady. Patyşa Russiýanyň taryhynda iň kyn tapgyry üstünlikli geçdi. Aprel aýynyň ahyrynda ýollar guran badyna günortada köpden bäri garaşylýan hüjüm başlandy.
  Patyşa goşunynyň söweş netijeliligi Wagtlaýyn hökümetiň samsyk kararlary bilen pese gaçmady we görnükli serkerde Brusilowyň ýolbaşçylygynda uly üstünlikler gazandy. Theeri gelende aýtsak, hakyky taryhda ilki uly üstünlikler gazanyldy, hüjüm bolşewikler we beýleki weýran ediji elementler, şol sanda uly bururuaziýa we Wagtlaýyn hökümet ministrleri tarapyndan amala aşyrylan sabotajyň netijesinde şowsuz boldy.
  Şeýlelik bilen hiç hili päsgelçilik ýok, patyşa generallarynyň düzgüni bilen goşun henizem güýçlidir. Awstriýalylaryň we esasanam slawýan bölümleriniň ruhy peselýär.
  Brusilow Lwowy alyp, Przemysl gabawyna çenli öňe gitdi.
  Diňe merkezdäki fronty çynlakaý gowşatmak bilen nemesler nädip ruslaryň hüjümini bes etdiler.
  Şeýle-de bolsa, Rumyniýada rus goşunlary hem hüjüm etdi. Uly üstünlikler boldy. Hatda Buharesti we Transilwaniýany hem yzyna aldy.
  Nemesler Awstriýalylary halas edip, beýleki pudaklardan goşun çykardylar. Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň 1917-nji ýylyň aprelinde söweşe girmegi bilen Germaniýa üçin ýagdaý hasam agyrlaşdy. Näme üçin Amerikalylara goşulmaýarsyňyz? Germaniýanyň eýýäm ýüzüp barýandygyny we ýeňijileriň arasynda bolmak gowy zat.
  Güýzde, gar ýagyp başlanda, merkezdäki rus goşunlarynyň hakyky nemes bölümlerine garşy hüjümi başlandy.
  Çygly garyň görünmezligi nemes awtomat ýaragçylarynyň we artilleriýa işgärleriniň işine päsgelçilik döretdi. Mundan başga-da, sowukda Frits hemişe howadan has öwrenişen ruslardan has erbet aglaýar.
  Şeýlelik bilen has aýgytly we başarnykly serkerde Kornilow merkezi, günbatar frontuna serkerdelik etdi, ol beýle batyrgaý öňküsini bir gapdala sokdy.
  Rus goşunlary gowşan nemes goranyşyny döwdi we üstünlikli öňe gitdi, köp sanly tussag we kubok aldy.
  Diňe Wistula derýasynda, günbatardaky goşunlaryny gowşadyp, nemesler rus goşunlarynyň öňe gitmegini saklap bildiler. Patyşa goşuny Baltika ýurtlaryny azat edip, Gündogar Prussiýa girdi.
  Ruslar frontyň günorta böleginde Türkiýä garşy uly üstünlikler gazandylar. Ofylyň ahyryna çenli olar Iňlisler we Fransuzlar bilen birlikde Kiçi Aziýany tutuşlygyna basyp aldylar we Stambula ýakynlaşdylar.
  Januaryanwar aýynda Stambul esasan rus goşunlarynyň basyşyna sezewar boldy we Osman imperiýasy boýun egdi.
  1918-nji ýyl geldi. Russiýada çalt ýeňişe ynanýardylar we ähli harby kynçylyklara garamazdan ýurt saklandy. Soýuzdaşlar Günbatarda nemeslere birneme gysyş etdiler we üstünliklerine ynanýardylar.
  Amerika barha täze bölünişikleri geçirdi. Awstriýa-Wengriýa dargap, goşuny taşlandy. Bolgariýa merkezi döwletleriň birleşmesinden çykyp, Germaniýa we Awstriýa-Wengriýa garşy söweş yglan etdi. Türkiye ýeňildi.
  Elbetde, Germaniýada bu urşy gysga wagtda bes etmek üçin keýp ýüze çykdy.
  Stillöne henizem birneme karar berilmedi. Nirä barýaň? Mart aýynda yssy howa garaşman, Russiýa eýýäm döwülen Awstriýa-Wengriýa hüjüm etdi we frontdan geçdi. Nemesler hüjüme çydap bilmediler we akdylar. Uly ýitgi bilen ezildi. Budapeşt ýykyldy we Awstriýa imperiýasy boýun egdi.
  Birneme wagt geçensoň, Germaniýada döwlet agdarylyşygy bolup geçdi we 1918-nji ýylyň 9-njy maýynda Germaniýa imperiýasy boýun egdi.
  Şeýlelik bilen Birinji jahan urşy gutardy. Ondan soň Wersalda geçirilen gepleşikler we täze parahatçylyk ulgamyna gol çekildi.
  Osman imperiýasy kartadan ýitdi. Russiýa, Angliýa, Fransiýa tarapyndan bölünipdi. Patyşa imperiýasy Konstantinopoly, Ermenistan bilen Kiçi Aziýany yzyna aldy. Angliýa Yrak, Palestina, Saud Arabystanyndaky Osmanly we Fransiýa Siriýa. Awstriýa-Wengriýa hem Europeewropanyň kartasyndan ýitdi. Russiýa Polisiýa topraklary bilen Galisiýa, Bukowina, Krakowy aldy. Çehoslowakiýa özbaşdaklygyny saklap, Russiýanyň bir bölegi boldy, ýöne Nikolaý II Çehiýanyň we Slowakiýanyň patyşasy boldy. Krakow Poznan we nemes topraklarynyň bir bölegi hökmünde Polşa Patyşalygyna girdi. Şol sanda Danzig. Russiýa Klaipeda sebitini hem aldy. Eýeçiligini ep-esli giňeltmek.
  Günbatarda Germaniýa Bismarkyň döwründe ele salnan fransuz we Daniýa emläklerini yzyna berdi. Şeýle hem, Reýn basseýnindäki ýaragsyzlandyrylan sebite razy bolmaga mejbur boldy. Şeýle hem Germaniýa ýeňiji ýurtlara uly öwezini dolmaga mejbur boldy. Ilki bilen nemesleriň iň köp täsir eden Russiýasy we Fransiýasy.
  Özüni Russiýanyň wassaly diýip ykrar eden, ýöne resmi taýdan onuň bir bölegi bolmadyk ugugoslawiýa peýda boldy. Wengriýa kesildi we özüni Russiýanyň wassaly hökmünde ykrar etdi. Awstriýa resmi taýdan garaşsyzlygyna galdy, ýöne öwezini doldy. Rumyniýa Transilwaniýany aldy.
  Lostitirenlerden başga hemmeler kanagatlandy. Türkiye we Awstriýa-Wengriýa Europeewropanyň we Aziýanyň kartasyndan ýitdi. Russiýa ilaty we territoriýany artdyrdy. Öwezini dolmagyň diňe az bölegini Fransiýa, Japanaponiýa, Angliýa we diňe ABŞ aldy. Germaniýanyň theuwaş ummanyndaky emläkleri Japanaponiýa bilen Angliýanyň arasynda paýlandy. Afrikada, esasan, Angliýada.
  Birnäçe aýdan Russiýa Owganystandaky söweşde Iňlis tarapyna goşuldy. Çalt ýeňiş gazanyldy we ilkinji gezek Mendeleýewiň ogly tarapyndan öndürilen tank söweşde synag edildi. Täze awtoulag gaty täsirli we gowy sürüş aýratynlyklary bilen subut edildi.
  Tagt mirasdüşeriniň hormatyna oňa "Alekseý" dakyldy. Bu awtoulag gaty geljegi uly görünýärdi.
  Owganystany basyp alandan soň, parahatçylyk döwri başlandy. Birnäçe ownuk söweşler geçendigine garamazdan. Russiýa we Angliýa Eýrany böldi. Soňra soýuzdaşlar Saud Arabystanynyň bölünişigini tamamladylar.
  Russiýanyň ykdysadyýeti ýylda takmynan on göterim çalt ösdi we 1929-njy ýylda ikinji ýerde durýar. Amerikanyň Birleşen Ştatlary hem çalt ösýärdi, Fransiýadan birneme, hatda Germaniýadanam pesdi. Angliýa bolsa durgun bolup, uruşdan öňki derejä ýetip bilmedi.
  Şeýle-de bolsa, Uly Depressiýa başlanda, ýene kynlaşdy we gozgalaň we tolgunyşyklar artyp başlady.
  Nikolaý II Birinji Jahan Urşunda ýeňiş gazanyp, abraýyny güýçlendirdi. Patyşa iş gününi on ýarym sagada, şenbe we dynç alyşdan öňki günleri sekiz sagada çenli azaltdy. Russiýada aýlyk ýokarlandy. Bahalar durnuksyz galdy we çar rubly Eartherdäki iň güýçli walýuta boldy.
  Mundan başga-da, patyşa 1925-nji ýylda ýedi ýyllyk mugt bilim berdi. 1929-njy ýylda bolsa ýedi synply bilim hökmany boldy. Mugt saglygy goraýyş hem has elýeterli boldy.
  Mugt bilim almak mugt boldy. Pensiýa ýokarlandyryldy, hatda işçilere, öý hojalykçy aýallara we maýyplara-da tölenýärdi.
  Emma Uly Depressiýa ähli problemalary hasam güýçlendirdi. Againene-de patyşanyň dargadýan Dumasyny ýada saldylar, ýöne täze saýlawlar hiç haçan geçirilmedi. Absolyutizmiň janlanmagyna sebäp bolan zat.
  Patyşa ýene-de kanun çykarmak hukugyny aldy we görnükli işjeňlik görkezip başlady. Şeýle-de bolsa, Döwlet Dumasyz hasam gowulaşdy, Döwlet Geňeşi işledi we Russiýa imperiýasynyň Raýat kodeksi kabul edildi.
  Şeýle-de bolsa, täze burgeuaziýa has köp demokratiýa we iň bolmanda Dumanyň galkynyşyny isledi. Depressiýa wagtynda proletariat hem, daýhan hem gozgalaň edip başlady.
  Villagehli oba, kulak synpy has güýçlendi. Emma öý eýeleri henizem ýer eýeçiligini saklap galýarlar. Çaga dogluş derejesi ýokary galdy we ölüm derejesi peseldi, esasanam gowulaşan lukmançylyk kömegi bilen. Bu ilatyň köpelmegine we ýerleriň bölünmegine sebäp boldy. Dogry, bu ösüşiň bir bölegini şäher özüne siňdirdi. Depressiýa wagtynda işsizlik artdy.
  Emma patyşa hökümeti gaýratly çäreler bilen depressiýanyň netijelerini azaltmagy başardy. 1931-nji ýylda Japanaponiýa Hytaýa çozup, Mançuriýada gurjak hökümeti gurjak bolanda. Bu öňki şertnamalary bozup, Russiýanyň urşa girmegine sebäp boldy.
  Patyşa goşunynyň bu wagta çenli dünýäde iň ösen we güýçli tanklary, iň oňat uçary, şol sanda alty sany awtoulag bombaçysy bardy. Şeýlelik bilen, çar Russiýasynda dünýäde ilkinji köpçülikleýin öndürilen dikuçarlar peýda boldy we iň üstünlikli - yzyna gaýtarylmaýan ýaraglar peýda boldy.
  Mundan başga-da, çar Russiýada generallaryň derejesi ýokarlandy. Deňiz flotuna zehinli admiral Kolçak ýolbaşçylyk etdi.
  Birinji jahan urşy döwründe patyşa goşuny deňiz uçarlaryny köpeldip, kämillik derejesine ýetiripdir. Japaneseaponlary deňizde işjeň ýagdaýda derbi-dagyn etdi.
  Uruş ilkibaşdan ýaponlar üçin oňaýsyz geçdi. Patyşanyň döwründe başga bir Baýkal-Amur magistral guruldy we rus goşunynyň üpjünçiligi kynçylyksyz amala aşyryldy.
  Denikin meýdançasy marşallarynyň mukdaryndan we hilinden öňe geçip, Denikin we Kornilow üstünlikli hüjüme sebäp boldy. Generalaş generallaryň arasynda Wasilewskiý birinji jahan urşy wagtynda ýigrimi üç ýaşynda polkownik boldy. Twentyigrimi bäş ýaşynda ol eýýäm general bolupdy.
  Elbetde, başga serkerdelerem bardy. Tuçaçewskiý karýeranyň çalt ösmegini hem başdan geçirdi. Budyonny dyrmaşdy. Birnäçe ýeňiş we patyşa goşuny ilkibaşdan gazany döredip, Port Artury gabady. Şeýle-de bolsa, gabaw uzaga çekmedi, hüjüm wagtynda bu içki gala iki hepdäniň içinde ýykyldy. Diňe dört aý dowam eden söweşde Hytaý we tutuş Koreýa azat edildi.
  Patyşa Nikolaý II, Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň Uly Depressiýa sebäpli gowşamagyndan, şeýle hem Angliýanyň urşa goşulyp bilmezliginden peýdalanyp, Japanaponiýany tutuşlygyna basyp almagy we Russiýa imperiýasyna birikdirmegi buýurdy.
  Kolçak dünýädäki iň oňat deňiz uçarlaryny ulanyp, deňizdäki samuraýlary doly ýeňdi. Mundan başga-da, Baltika we Ortaýer deňzinden bir flot geldi.
  1932-nji ýylyň mart aýynda patyşa goşuny Japanaponiýa gondy. Üç aýlap dowam eden çekeleşikli söweşlerden soň, Günüň dogýan ýurdy basyp alyndy we Russiýanyň welaýatyna öwrüldi. Onda Russiýa goşulmak boýunça referendum geçirildi. Nikolaý II bolsa ýapon mikado we imperator boldy. Russiýa theuwaş ummanyndaky emläkleri hem basyp aldy.
  Gitler 1933-nji ýylyň ýanwar aýynda Germaniýada häkimiýete geldi. Elbetde, onuň goşulmagy kataklizmlere sebäp bolup biler.
  Fuhrer derrew Nikolaý II-ä wepaly boljakdygyna kasam etdi we Russiýa bilen ýaranlyk yglan etdi.
  Gitler şahsy ýygnakda fransuz we iňlis koloniýalaryny bölmegi teklip etdi.
  Nikolaý II razy boldy. Italiýa, Germaniýa we Russiýa bileleşigi baglaşyldy. Elbetde, Angliýa we Fransiýa garşy. 1937-nji ýylda Germaniýa Awstriýany basyp aldy. Şol bir wagtyň özünde kyrk üç ýyl höküm süren Nikolaý II aradan çykdy. Tagtda ýaş agtygy - dördünji Aleksandr bardy. Mirasdar Alekseý durmuşa çykmagy, özüni ogul etmegi başardy we bejerip bolmaýan keselden öldi. Agtygy bary-ýogy alty ýaşyndady, patyşanyň dogany Mihail Romanow hökümdar we regent boldy. Youngaş däl, umuman tejribeli şa. Theeri gelende aýtsak, Japanaponiýany basyp almak üçin umumy ýolbaşçylygy amala aşyran we generalissimo ýaly uly marşal adyna eýe bolan adam.
  Regent Mihail Romanow Germaniýa we Italiýa bilen ýaranlyk ugruny dowam etdirdi. 1940-njy ýylyň 15-nji maýynda Üçünji Reýh Fransiýa, Belgiýa, Gollandiýa we Angliýa hüjüm etdi. Russiýa Iňlis koloniýalaryna-da hüjüm etdi. Italiýa Afrika göçdi.
  Uruş üstünlikli geçdi. Ruslar üç aýyň içinde Angliýanyň we Fransiýanyň Aziýadaky ähli emläklerini ele aldylar. Soň bolsa Awstraliýa gondy. Russiýa Afrikada-da ösdi.
  Nemesler, Fransiýany çalt ýeňip, Belgiýany we Gollandiýany basyp alandan soň, Angliýa howa hüjümini amala aşyrdylar. Rus awiasiýasy söweşe girýänçä, şowly bolmady.
  Angliýa gaty erbet boldy. Olar ellerinden gelenini bombaladylar. Awstraliýa rus goşunlary tarapyndan basym basylyp alyndy. Afrika iňlis we fransuz goşunlarynyň garşylygy sebäpli däl-de, eýsem uzak aralyklar we ýollaryň ýoklugy sebäpli has haýal ele alyndy.
  1940-njy ýylda Angliýany basyp almaga wagtlary ýokdy, ýöne kyrk birinji tomusda bir gonuş boldy we Iňlisler bilen ahyrsoňy tamamlandy.
  Soňra ABŞ bilen söweş boldy. Ruzwelt bilgeşleýin söweşe girdi we bilgeşleýin. Patyşa Russiýasy Alýaskany yzyna almak isledi.
  Onlyöne diňe bu däl ... Kyrk bir - kyrk iki gyşda çar goşunlary buzuň üstünden Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň çägine geçdiler we ol ýerde söweşler guradylar.
  Rus goşunlarynyň tarapynda goşun sanynda we hilinde artykmaçlyk.
  Amerikalylar ýeňilýärdi. Nemesler Kanadadan bölünip, uly üstünlik gazandylar. 1942 garaşsyz Amerikanyň soňky ýyly boldy. Russiýa bilen Germaniýanyň zarbasy astynda Amerikanyň Birleşen Ştatlary 8-nji oktýabrda, Nýu-Yorkork we Waşington ýykylandan soň boýun egdi.
  Şeýlelik bilen Ikinji jahan urşy gutardy. Hakyky taryhdan has gysga, Russiýa we Üçünji Reýh üçin ýeňiş gazandy. Uruş döwründe nemesler Ispaniýany we Portugaliýany hem basyp alyp, koloniýalaryny basyp aldylar.
  Dünýäde üýtgeşiklik boldy. Patyşa Russiýasy Aziýanyň we theuwaş ummanyň, şeýle hem Awstraliýanyň Angliýanyň we Fransiýanyň ähli koloniýalaryny basyp aldy. Alýaskada, Kanadanyň we ABŞ-nyň köp bölegi rus boldy, Germaniýa bolsa az bölegini aldy. Afrikanyň köp bölegi rus boldy. Emma nemesler fransuz, belgiýa, portugal, ispan koloniýalarynyň bir bölegini eýeledi.
  Nemesler Daniýany we Norwegiýany hem basyp aldy. Şwesiýa Russiýa bilen bölünipdi. Fransiýa, Belgiýa, Gollandiýa, Ispaniýa, Portugaliýa möhür zonasynyň ştatlarynyň ýörite birleşigine girdi. Faşistler resmi gurjak hökümetlerini saklaýandyklaryna garamazdan olary goşun bilen basyp aldy. Daniýada we Norwegiýada Şwesiýanyň bir bölegi bilen bir zat.
  Russiýa Angliýany ele aldy. Çar Aleksandr Dördünji iňlis şalary bilen baglanyşykly bolansoň, Angliýanyň monarhy hökmünde ykrar edildi.
  Italiýa Afrikada käbir baýlyklara eýe boldy we Efiopiýada aýak basdy.
  Patyşa Russiýasy, şübhesiz, dünýäniň iň güýçli we giň imperiýasydyr. Emma Üçünji Reýh güýçli. Wagtlaýyn arakesme boldy. Täze gazanylan zatlary özleşdirmeli. Regent Mihail hatda bir rusyň dört aýaly bolmagyna rugsat bermek üçin görlüp-eşidilmedik ädim ätdi.
  Hatda sinod, töwerekdäki assimilýasiýany çaltlaşdyrmak üçin muny boýun almaga mejbur boldy.
  Bu nähili gowy pikir! Dördünji Aleksandr, ýaşlygynda öz raýatlaryna görelde bolmak üçin iki gezek durmuş gurupdy. Şeýlelik bilen ýagdaý durnuklaşdy.
  Maýkl 1947-nji ýylda aradan çykdy we çar Aleksandr hakykatdanam ony öz üstüne aldy. Şu wagta çenli üstünlik gazandy. Emma Gitler üçin ýer ýeterlik däldi we eýe bolan Fuhrer dünýäde agalyk etmegi arzuw edipdi.
  1955-nji ýylyň 20-nji aprelinde çar Russiýa garşy uly söweş başlandy. Mussolini Jr.-nyň ogly eýýäm höküm süren Üçünji Reýh we Italiýa Çar Aleksandr Dördünji imperiýa hüjüm etdiler.
  Üçünji jahan urşy başlandy. Üçünji Reýhiň tarapynda Argentina, Braziliýa, Wenesuela, Meksika we Latyn Amerikasynyň birnäçe ýurdy çykdy. Üçünji jahan urşy başlandy ...
  
  
  ROKOSSOWSKII-iň ýalňyşlygy
  Paralel älem, ýerdäki dünýä. Beýik Watançylyk urşy döwründe hakyky taryh bilen diňe bir kiçijik gapma-garşylyk bardy. Rokosowskiý Stalini Paulusa garşy 2-nji garawul goşunyny we beýleki ätiýaçlyklary Maýnşteýn ýakynlaşmazdan ozal ýok etmek üçin yrmagy başardy. Aýgytly rol oýnan argument: "Paulusy ýok edip, Täze ýyldan öň Stalingrady azat etsek, bu ägirt uly syýasy täsir eder! Katolikizm Ro Christmasdestwo Stalingradda belleniler!".
  Stalin syýasatçylaryň ilki bilen Paulusa hüjüm etmegi buýrandygy bilen ylalaşdy, Mainstein bolsa häzirlikçe saklandy. Emma bu öz-özünden gelen kararyň netijesinde aşakdakylar boldy. Dekabr aýynda, söweşe taýyn we güýçli goranyş gurluşlaryna bil baglap, Paulusyň goşunlary berk garşylyk görkezdiler we pozisiýalaryny saklap bildiler. 25-nji dekabrda Mainşteýn biraz günortada Stalingrada barýan koridordan geçdi.
  Güýçli söweşler boldy. Gitler Wolga köprüsini islendik bahada saklamagy buýurdy, Stalin Stalingrady islendik bahadan yzyna almagy buýurdy. Söweşler nemesler tarapyndan Stalingradyň hüjümi ýaly gaýnap başlady, ýöne indi munuň tersine.
  Sowet goşunlary öňe çykdylar, nemesler bolsa gaýduwsyz söweşdiler.
  Üç ýarym aýlap iň gödek söweşler dowam etdi. Söweşe barha köp ätiýaçlyk girdi. Netijede, mart aýynyň ahyryna nemesler Stalingraddan çykaryldy we Don şäherine yza çekilmäge mejbur edildi. Emma Sowet goşunlarynyň ýitgileri gaty ýokary boldy we hüjümde uzak wagtlap dynç aldy.
  Nemesler goşun toplamak bilen goşunyny güýçlendirip, "igerolbars" we "Panter" agyr tanklary geçirdiler, ýaralaryny ýaladylar. Emma söweşlerde ýitgileriň gatnaşygy Frits üçin hakyky taryhdan has amatly boldy. Faşistler gazana düşmänsoň, özleri üçin has amatly gorag şertlerinde söweşdiler. Bu bolsa, öň hatary özleri üçin has amatly setirlerde saklamaga kömek etdi.
  Hawa, soýuzdaşlar Afrikada beýle aýgytly hereket etmediler. Gündogarda nemesler üçin betbagtçylygyň ýoklugy olaryň arasynda näbellilik we bölünişik döretdi. Amerikalylar agyr ýitgilerden gorkup, özlerini passiw alyp bardylar we käbir Iňlisleriň güýji ýeterlik däldi.
  Şoňa görä faşistler Tunisde henizem aýak basdy we Italiýa barada alada edip bilmedi.
  6-njy iýulda Stalingradyň golaýynda faşistlere täze hüjüm başlandy. Emma bu gezek Frits has mekir bolup çykdy we Sowet serkerdeliginiň şäheriň özüne garaşyşy ýaly hüjüm etmäge het edip bilmedi, ýöne sowutly çeňňeklerini günorta süýşürdi. Goranyş hataryndan geçmegi başardy.
  Maýnşteýn öňe gidip, Stalingradyň ýüz kilometr günortasynda Wolga ýetdi, soňra günorta öwrüldi. Bu batyrgaý we garaşylmadyk bir hereketdi. Mundan başga-da, hüjüm söweşlerinde "igerolbars" taraplaryny we berk goragy bilen öňe gidiş tank hökmünde güýçli güýjüni görkezdi.
  Sowet serkerdesi berk berkitilen sebitde garşylyklaýyn jogap bermäge synanyşdy. Tank söweşleri bolup geçdi, bu ýerde Panter ilkinji gezek goranyşda we bukuda güýç görkezdi. Nemesler sowet goşunlarynyň garşylyklaýyn hüjümlerini iň täze tanklary bilen ussatlyk bilen düzdüler. Ferdinandyňam erbet däldigini subut etdi.
  Emma san taýdan artykmaçlyk henizem SSSR-iň tarapynda. Nemesler uzak öňe gidip bilmediler we durmaga mejbur boldular. Wolgadaky ýagdaý doňan ýalydy. Emma Çeçenistanda anti-sowet gozgalaňy başlandy. Grozny şäheri, Kawkazyň Terek derwezesiniň ýykylmagy bilen goşa zarba netijesinde alyndy. Extremelyagdaý gaty agyrlaşdy. Türkiye garyşdy. Osmanly generallaryndan biri nemes agenti bolup çykdy. Diňe korpusyna Sowet goşunlaryna esassyz hüjüm etmegi buýurdy we şeýlelik bilen ýolbaşçylary söweşe çekilmezden öňe sürdi. Çerçil we Ruzwelt dymdylar, bir milliona golaý esger bolan otuz sany türk bölümi hüjüme geçdi.
  Bu dönük arka, we şol bir wagtyň özünde Wolga boýundaky arteriýany gysmak ýagdaýy hasam agyrlaşdyrdy.
  Sowet goşunlarynyň Wolgadan uzaklaşdyrmak synanyşygyny ret eden Mainşteýn hüjümi ösdürmäge synanyşdy. Soňra Sowet serkerdesi sähra frontunyň böleklerini söweşe oklady. Nemesler elli nemeslere garşy segsen sowet bölümi saklandy . Emma diňe öňe gidişini haýallatmagy başardylar, ýöne duşmany ýeňip bilmediler. Kawkazda bolanda ýagdaý erbetleşdi. Türkler ereerewany gabadylar we Batumini tutuşlygyna basyp aldylar. Transkawkaziýada Sowet ätiýaçlyklary gaty az, Grozny basyp alnandan soň, on bäş nemes diwiziýasy Tbilisä ýakynlaşyp, töweregine tarap hereket etmegini dowam etdirdi.
  Birden Stalin Rzew-Syçow operasiýasynyň merkezine hüjüm etmegi buýurdy. Emma nemesler muňa taýyn boldular we beýle aýgytly hüjümi amala aşyrmak üçin ýeterlik güýç bölünmedi. Japanaponiýanyň urşa girmegi bilen ýagdaý hasam agyrlaşdy. Dogry, samuraýlar SSSR-iň özüne hüjüm etmän, Mongoliýa garşy hüjüm gurady. Emma Sowet serkerdesi, muňa jogap edip, goşun iberip, ýaponlar bilen söweşe girdi. Bu zarba gönükdirilen Japaneseapon goşunynyň alty ýüz müňinji ýumrugy we ýene ýigrimi bäş diwiziýa gyssagly ýagdaýda Uzak Gündogara geçirilmeli we Fritsiň garşysyna çykýan güýçlerini gowşatdy.
  Evilamanlyk barada aýdylanda bolsa, soýuzdaşlar garaşmak taktikasyna eýerdiler, hatda Europeanewropa yklymyny we Germaniýa şäherlerini bombalamagyň intensiwligini peseltdiler. Tunisdäki köpri kellesine henizem hüjüm edilmedi. Umuman aýdanyňda, soýuzdaşlar kashtanlary oda çykarmaga howlukmadylar. Urşy diýen ýaly bozupdy. Nemesler we olaryň emeli hemralary kem-kemden Kawkazda ýeňiş gazandy.
  Soňra Stalin Solon ýaly hereket etmek kararyna geldi we Gitlere ýaraşyk teklip etdi. Mundan başga-da, şertler nemesler üçin gaty amatly. Uruş ýesirleriniň hemmesi olara mugt berilýär, ruslar bolsa ep-esli töleg üçin yzyna alynýar. Mundan başga-da, SSSR ýaragyň dowamlylygy üçin Üçünji Reýhde nebit we nebit önümlerini, şeýle hem birnäçe kategoriýa çig malyny üpjün etmegi öz üstüne aldy.
  Gitler poraskinuw beýnileri Staliniň teklibini kabul etmek kararyna geldi. Ucearaşyk şertnamasy uzaldyldy. 1943-nji ýylyň 1-nji sentýabrynda gündogardaky söweş bes edildi. Söweş täzeden güýçlendi. Diňe bu gezek Günbatarda. Ilki bilen deňizde. Faşistleriň çozmagy üçin Tunis çyra we tramplin boldy.
  1943-nji ýylyň 25-nji noýabrynda Mainşteýniň ýolbaşçylygyndaky nemesleriň ýokary güýçleri Gibraltara hüjüm edip başlady. Franko faşistlere ýol açmak üçin ultimatum aldy, ýogsam agdarylmak howpy abanýardy. Üç gije-gündiziň dowamynda gazaply hüjüm boldy. Onda nemesler ilki bir täzelik ulandylar: uçar bomba bilen ýaraglanan Sturmtigr. Bu enjam iňlisleriň pozisiýalaryny ýykdy we duşmany çaltlyk bilen ýok etdi.
  Gibraltar Ortaýer deňzine gözegçilik etmegiň açarydyr we iki tarap hem muňa düşünipdir. Haýp, nemesleriň güýçlerini jemlemek üçin has köp mümkinçilikleri bardy. Gala ýykyldy.
  Deňizde söweş güýçlendi. Üçünji Reýhde suwasty gämileriň önümçiligi aýda kyrk birlikden geçdi we artmagyny dowam etdirdi. Deňiz ösmeginde ýaranlaryň ýitmegi. Afrikada hakyky söweş boldy. Nemes "Panterler" we "igolbarslar" duşmandan has ýokarydygyny görkezdiler. Nemes hüjümi, otuz diwiziondan ybarat toparyň bir bölegi hökmünde Marokkodan çozuşdan we ýigrimi bäş bölümden Aliairiň hüjümi bilen başlandy ...
  Täze ýyl 1944-nji ýyl söweşler doly başlanda hemme kişini tapdy ...
  1944-nji ýylyň ýanwar aýynyň ahyrynda Algiirde Amerikan we Iňlis goşunlarynyň uly jübüsi emele geldi. Bu güýçler az garşylykdan soň boýun egdiler. Soň nemesler italýanlar bilen bilelikde Liwiýa çozdy. Täze Afrika yrgyldylary ýygnandy. Rommeliň topary Müsüre, Mainşteýniň bolsa Niger aýlawyna tarap ugrady.
  Nemesler has güýçli sowut we ýarag, şeýle hem 900 at güýji hereketlendirijisi bolan "Panter" -2 bilen ýaraglandy. Amerikalylar "Sherman M 4" tankyny alyp başladylar, Stalin bolsa T-34-85 we IS-2 tanklaryny ýumruklady. Beýleki bir nemes tanky "igerolbars" - 2 köpçülikleýin önümçilige girizilen pursadyndan ahlak taýdan köneldi. "Panter" -2 bilen deň ýaragly we ýigrimi bir tonna agyr bolan nemes mastodony "Tiger" -2, ýaragda ýaş kärdeşinden birneme öňe geçdi, sürüjilik öndürijiligi we tehniki ygtybarlylygy taýdan ep-esli pesdi.
  Emma iň täze uçar söweşiji ME-262 ne ýaragda, ne-de tizlikde deňdi. Şonuň üçin onuň hil taýdan artykmaçlygy ýaranlaryň mukdar artykmaçlygynyň öwezini dolmalydy. Umuman aýdanyňda, Günbatar koalisiýasynyň goşunlaryndan köp sanly uçar söweş meýdanynda aýgytly artykmaçlyk berip bilmedi. Nemes acesleri günbatar kärdeşlerinden ussatdy we bu howa söweşleriniň statistikasyna täsir etdi. Faşistleriň uçara garşy artilleriýasy ýokarda. Mundan başga-da, soýuzdaşlar güýçleri bölekleýin söweşe getiren buýruklarynyň netijesizligi sebäpli ruhdan düşdüler we köp ýitgi çekdi. Afrikada ýerleşdirmek amatsyzdy.
  Mart aýynyň ortalaryna Rommel Liwiýany basyp aldy we El Amana gitdi. Bu ýerde Iňlisleriň güýçli gorag nokady bardy. Montgomeri, esasanam güýç alanda, gaty täsirli buýruk berdi. Emma nemesler beýle bagyşlamaýarlar. Aprel aýynyň ahyrynda nemesler goşmaça ok-däri we ýangyç ýygnap, çölüň üsti bilen aýlawly hereket etdiler we Iňlis goragyndan aýlanyp, Nil derýasynyň başyna ýetdiler. Maý aýynda Aleksandriýa ýykyldy we nemesler Sues kanalyna ýetdiler. Türkiye Siriýa we Palestina hem hüjüm etdi.
  Iýun Eastakyn Gündogar üçin söweşde öwrülişik nokady boldy. Oňa ýetmişden gowrak nemes bölümi we ýigrimi türk girdi. Iňlisler we amerikalylar ýeňildi. Iýul aýynda Saud Arabystany hem Üçünji Reýhiň gözegçiliginde boldy we faşistik goşunlar diňe Iňlis goşunlarynyň esasy garşylygy bilen duşuşyp, Eýrana göçüp gitdiler. Awgust aýynda nemesler müň kilometrden gowrak ýöränlerinden soň Hindistana girdiler. Sentýabr aýynda Hindistanyň hemmesini diýen ýaly basyp aldy. Populationerli ilat Wehrmaçt bilen azat ediji hökmünde duşuşdy. Finallyaponiýa ahyrsoňy gaty güýçli ýarany bilen gury ýer serhedini gazandy.
  1-nji oktýabr geldi. SSSR bilen ýaraşyk ýyly yglan edildi. Nemesler ýaponlar bilen birleşip, Marokkodan Birma, şol sanda Hindistan ýaly ýerleri basyp aldylar, Afrikanyň köp bölegini özleri üçin alyp, ekwora ýetdiler. Şeýlelik bilen Üçünji Reýh giňeldi, ýöne beýleki tarapdan goşunlaryny yklymlara dargatdy.
  Bu döwürde Stalin tank bölümlerini goşmak bilen üç ýüz töweregi bölüm taýýarlady we döretdi. Sowet goşunynyň umumy göwrümi on bir milliona getirildi, şolardan sekizisini Sowet Germaniýasy frontunda ulanyp bolýar. Emma Wehrmaçt düzüminde daşary ýurt bölünişiklerini ýiti gözlän hem bolsa güýçlendi. Mundan başga-da, uçar uçarlarynyň güýji artdy. ME-262 eýýäm günde müňlerçe otuz-kyrk uçarda öndürilipdi we şübhesiz Ikinji jahan urşunyň iň gowy söweşijisi bolupdy. Iki hereketlendirijisi sagatda 900 kilometre çenli tizleşdi we dört 30 mm top we goşmaça raketalar ulagy islendik uçar üçin çynlakaý garşydaş etdi.
  "Panter" -2, tankyň umumy häsiýetleri bilen deňeşdirip bolmajakdygyny, ýaragdan we sowutdan "Şermanlar" M 4 we T-34-85-den ep-esli ýokarydygyny subut etdi. Dogry, agramy 47 tonna, ýöne 900 at güýjiniň hereketlendirijisi munuň öwezini dolmakdan has köp. Mundan başga-da, sowutma we frontal ýaraglar boýunça "Panther-2" IS-2-den has ýokarydy, sürüjilik öndürijiligini aýtmaly däl.
  Bu, elbetde, Stalini alada goýdy. Emma Üçünji Reýh entek çagalyk döwründe.
  Täze daşary ýurt we kolonial bölünişikler döredilýär. Has güýçli hereketlendirijiler, has galyň ýaraglar we has güýçli ýaraglar bilen E seriýaly tanklaryň ösüşine ýakynlaşmak barada. Uçaryň täze modellerini dörediň. Faşistler eýýäm serial önümçiliginde Arado uçaryny partlatdy we NE-162 peýda boldy. Wehrmaçtyň artykmaçlygy artar.
  Şonuň üçin Staliniň pikirlenmeli bir zady bardy: Gitleriň ýaraşygy ýene bir ýyl uzaltmak baradaky teklibini kabul etmek ýa-da kabul etmezlik. Bir tarapdan , halkymy ýene söweşiň düýbüne taşlamak islemedim. Beýleki tarapdan , hasam erbetleşjekdigi äşgär - SSSR-e garşy wagt işleýär.
  Muňa garamazdan, Stalin ýaraşygy uzaltdy. Akyldarlar söweşmez diýen karara geldi.
  Emma Fuhrer garaşylmadyk ýagdaýda 1944-nji ýylyň dekabrynda Angliýa gondy. Faşistleriň gyşda gelmegine hiç kim garaşmady. Iňlisler geň galmagy başardylar. Geň galdyryjy, gowy gurama, gaty täsirli kiçi öz-özi ýöreýän ýaraglar E-10, bularyň hemmesi Fritsiň eline geçdi.
  Göni manyda bir hepde içinde Angliýa ýesir alyndy! Bu, umuman, Wehrmaçtyň ägirt uly üstünligi!
  London ýykyldy! Fuhrer özüni ýeňip bolmajakdygyny göz öňüne getirdi! Mart aýynda Islandiýa eýýäm ýesir alyndy.
  Şondan soň faşistler Amerika teklip etdiler - diýýärler, näme isleýärsiňiz: mundan beýläk söweşmek ýa-da täsir ugurlaryny paýlaşarsyňyzmy? Ruzwelt ölenden soň ABŞ-da pragmatiki çemeleşme höküm sürdi - nemeslere parahatçylyk teklip edildi. Şeýle-de bolsa, Fuhrer birnäçe rehimsiz şertleri öňe sürdi, şol sanda nemes şäherleriniň bombalanmagy üçin öwezini dolmak we öwezini dolmak.
  Amerikalylar birneme ikirjiňlendiler, ýöne deňizde gazaply ýeňlişden soň ýaraşdylar. Gitleriň şertlerini kabul etdiler.
  Fuhrer söweşde gysga wagtlyk dynç aldy ... Basylanlary siňdirmek we Europeewropadaky, Afrikadaky we Aziýadaky ornuny berkitmek.
  Emma 1947-nji ýylyň 1-nji maýynda faşistler güýçlerini tygşytlap, Wehrmaçtyň iň köp mukdary bolan E-75 tankyna ýapyşyp, SSSR-e hüjüm etdiler.
  Has takygy, hüjümi şol ýerde dowam etdirdiler. Köp täze tanklar ýerleşdirildi.
  E-75 esasy awtoulag boldy, sebäbi Gitler uly awtoulaglary halaýardy. Mastodon düýbünden üstünlikli bolmasa-da: bary-ýogy 900 at güýji bolan togsan tonnadan gowrak, ýagny tank gaty çalt däldi we köplenç döwülýärdi. Kuwwatly 128 mm topuň gabyklary azdy we 88 mm-den has haýal atyldy.
  Minaranyň gowy goragy bardy - maňlaýy 252 mm, burçda 160 mm, ýöne gabyk has erbetdi - 45 gradus meýilli bolsa-da, bary-ýogy 120 mm we gaty beýik 160 mm maňlaý.
  Umuman aýdanyňda, E-75 ýeterlik derejede ösen "King Tiger" bolup, bu sebäpli käbir kynçylyklar ýüze çykypdyr. Dogrusyny aýtsak, hereketlendirijiniň we geçirişiň tankyň ýerleşişini gysýan bilelikde ýerleşendigini bellemelidiris. Mundan başga-da, meýdançadaky galkanlar bilen gabygyň goragyny güýçlendirmek mümkin boldy.
  Şeýlelik bilen E-75 gowy goraldy, güýçli ýaraglandy, ýöne gaty agyr, gaty ykjam däldi we köplenç döwülýärdi.
  E-50, elbetde, has kiçi, ýeňil, galyply hereketlendirijisi bolup, sagatda altmyş kilometrden gowrak tizligi ösdürdi. 88 mm we 100EL barrel uzynlygynda ýarag bardy . We minutda 12 ok atdy. E-50 korpusynyň öňdäki sowutlary, E-75 bilen deňeşdirilýär, gapdallary we týuretany goramak has erbet. Emma iş ýüzünde E-50, islendik ýagdaýda hereketi, az agramy we has ygtybarlylygy bilen E-75-den has täsirli.
  Emma Gitler has köpçülikleýin enjamy has agyr etmegi buýurdy. Umuman alanyňda, Fuhrer elli tonnadan has ýeňil tank öndürmegi gadagan etdi. Arýanyň ganyny goramak üçin. Diňe az sanly gözleg E-10 we E-5 öndürildi.
  E-100 tanky hem şeýle boldy. Birnäçe üýtgetme, şol sanda bomba atýan enjam.
  Fuhrer, umuman, hemme zady gowy görýärdi. TA-400 uçar modifikasiýasy iň uly bombaçy boldy. Hawa, bu elhenç güýç.
  -U-488 zordan zordan girdi, köne hasaplandy we ýerine uçar kärdeşi geldi. Nemeslerde B-2 we B-18 guýruksyz bombaçylar bardy. Şeýle hem Amerikany Europeewropadan bombalap bilýän örän täsirli maşynlar.
  Diňe howada däldi. Hatda diskotekalar peýda boldy, akýan laminar uçar sebäpli kiçi gollara täsir edip bilmeýär.
  Gysgaça aýdylanda, güýçler deň däl. Gitler SSSR-i aňsatlyk bilen gutarmagyna garaşýar.
  Emma ol ýerde ýokdy. Dogry, Kawkazda faşistler türkler bilen birlikde öňe gitdiler. Bakuwy, ereerewany we ähli nebit guýularyny basyp aldylar. Gündogardan Primory basyp alyp, Wladiwostok şäherine gabaw gurup, Japanaponiýa öňe gitdi.
  Fouröne dört gyz: Nataşa, Zoýa, Awgustina we Swetlana faşistlere garşy çykdy we Moskwa garşy uly hüjüm başlanda söweşe girdi.
  Nataşka ýaryldy we ýalaňaç aýagy bilen öldüriji granat atdy. Ol faşistleri zyňdy we jyňňyrdady:
  - Sowet Russiýasyna şöhrat!
  Zoýa hem Fritsiň setirini aldy we kesdi. Arealaňaç barmaklary bilen ölüm sowgatlaryny atdy. Faşistleriň köpüsini öldürdi.
  Ol aýdym aýtdy:
  - Täze üstünlikler üçin!
  Indiki Awgustin. Duşmanlary ezdi. Olary dürli tarapa güýçli urmak bilen dargatdy. Şeýle hem ýalaňaç aýak bilen weýrançylyk sowgady çykar.
  Aýdym aýdyň:
  - Erbet goşunyň hüjümini ýok ederis!
  Ine, Swetlana hüjümi. Faşistleriň köpüsini kesdi. Şondan soň ýalaňaç barmaklary ýene bir ganhor sowgat berdi.
  Söweşiji pyşyrdady:
  - Men super çempion!
  Dört aýal söweşiji hakykatdanam ähli bölümde işledi. Emma tutuş Wehrmaçta garşy bir bölünişik, hatda dört sany gaty az. Esasanam has güýçli we has ösen ýaraglar bilen.
  Şeýlelik bilen awgust aýynyň ahyryna faşistler Moskwany gabadylar. Bu gaty gynandyryjy. 1947-nji ýylyň dekabrynyň ahyrynda SSSR-iň paýtagty ýykyldy. Urşuň indiki tapgyry tamamlandy.
  Ondan soň öňküsi ýaly däldi ... 1948-nji ýylyň dowamynda faşist goşunlary SSSR-iň tutuş territoriýasy ýaponlar bilen bilelikde tutuşlygyna basyp aldy. Bu hasam erbetleşdi ...
  Faşistler birnäçe wagtlap partizanlar bilen söweşdiler we çydam etmek islemeýän Stalini tutdular. 1951-nji ýylyň aprelinde SSSR-iň baştutanynyň ýok edilenden soň, partizançylyk urşy peselip başlady.
  Nemesler gurjak rus hökümetini döretdiler we partiýalara ýerli güýçler bilen söweşdiler. Olar üstünlik gazanmagy başardylar ... Amerikanyň Birleşen Ştatlary şu wagta çenli daşary ýurtlarda galyp, ýadro ýaragyna eýe boldy.
  Gitler Amerika ýörişini gaty uzaga çekdi. Amerikanyň Birleşen Ştatlary atomyň, soňra bolsa wodorod bombalarynyň köpçülikleýin önümçiligini ýola goýmagy başardy. Soň bolsa, nemeslerden has giç bolsa-da, ballistik raketalary döretdiler.
  Iki tarapam söweşe gitmek kararyna gelmedi. Täsir sferalary bölünýärdi. ABŞ-da, Germaniýada-da, Japanaponiýada-da köp zat ele alyndy we şonuň üçin häzirlikçe emläk siňdirilýär.
  Gitler 1957-nji ýylyň 20-nji aprelinde, altmyş sekiz ýaşynda heläkçilige uçrady. Ondan soň, Regent Şellenberg ýok edilen Himmleriň ornuny tutup, häkimiýete geçdi. Goering neşekeşlikden öldi.
  Şellenberg basyp alnan ýerlerde bölekleýin liberallaşdyrma amala aşyrdy. Koloniýalarda has köp öz-özüňi dolandyryş girizdi. Senzura has ýumşak boldy. Nasist partiýasyndan başga-da käbirleri bardy.
  Şellenberg jynsparazlyk teoriýasyny ýumşadyp başlady. Kapitalizmiň relslerinde kem-kemden ösýär we meýilnama boýunça şol bir wagtyň özünde Üçünji Reýhiň ykdysadyýeti durmuş derejesini ýokarlandyrdy.
  Partizan goşunlary ýykyldy. Adamlar tertip-düzgüne we täze tertibe öwrenişdiler. 1961-nji ýylda aýa ilkinji uçuş boldy. 1976-njy ýylda bolsa Marsa.
  Näme-de bolsa açlyk meselesi çözüldi we dogluş derejesi kadalaşdy.
  Şellenbergden soň Kleiman höküm sürdi. Şeýle hem liberallaşdyrmagyny dowam etdirdi.
  Üçünji Reýh köp partiýaly demokratik imperiýa öwrüldi. Emma ondan aýrylmak mümkin däldi.
  Japanaponiýa hem demokratiýalaşmagy başdan geçirdi. Amerika köpden bäri demokratiýa bolup gelýär.
  Ine, Üçünji Reýhde, Kleýmandan soň täze prezident saýlandy. Olar - Nataşa Rostowa boldy. Bu hakykatdanam ajaýyp!
  Demokratiýalaşma we deňlik döwri geldi.
  Söweşiji hatda aýdym aýdýardy;
  Halkymyz görgülere çydamaz,
  Goaraglar - urşuň içki sesi ýaňlansyn!
  Biz durarys: haýran galmak umydy bilen,
  Egnimiz: ýöriş, garry we ýaş!
  
  Çagyryşlarda süngüleri ýokarlandyrmak,
  Söweşijileriň ýiti görnüşi - diňe ýigitler!
  Gaýgydan ýer çal saçly boldy,
  Gyzlar örme çekýärler!
  
  Biz şöhratly, sowet halkynyň çagalary,
  Bizem döwüp bilmeris, ne polat, ne ot!
  Erkinlik üçin bar güýjümiz bilen göreşeliň!
  Bir sürü faşizm - ony döwjekdigimize ynanýaryn!
  
  Olara hyzmat edilmesin - bizar bolmakdan ajy,
  Theöne pioner söweşe ýygnandy!
  Galstuk otda - hemme gözler açyldy,
  Şanly bolşewikleriň yzynda!
  
  Esgerleriň köpüsi gahar bilen hüjüme gaçdy,
  Faşistler dymýarlar, toplaryň gykylygy ýyrtylýar!
  Metalyň ezilen gyzyl güýjünden,
  Swastika bilen döwülen baýdak aşak gaçdy!
  
  Batareýalarymyzyň takyk bilýän ýeri
  Näme üçin? batyrgaý oglan,
  Gar ýagsa-da, agyrýar, ýamanlygy gynadylar,
  Gije aýakýalaňaç sumkada gezdi!
  
  Kiçijik bolsaňyz, gözlemek has aňsat, has aňsat,
  Islendik döwükde burnuňy ýapyp bilersiň!
  Sowukda, bagda ant içdiň,
  Emma kimdir biri güldi: ýigit ýeterlik däl!
  
  Gyzlaram gorkaklygy bilmeýärdiler,
  Erbet, batyr oglanlar bilen söweşmediler!
  Dynç alyşda jübüt tans etdik,
  Az gürleşdiler - sözleri ýitirmek gaty gynandyryjy!
  
  Zalym Gitler - Şeýtanyň hyzmatkäri,
  Hasaby ýok adamlar, samsyk weýran boldy!
  Emma azat ediji goşuny ýykar,
  Galyberse-de, güýç geňeşleriniň çägi ýok!
  
  Kommunistik partiýa söýdi we ulaldy,
  Biziň üçin pionerler!
  Frits jenapyna çydamazlyk üçin,
  Boýuntyryk geýmezlik üçin!
  
  Bize düýşde mukaddes ynanmagy öwretdiler,
  Forurt üçin eden tagallalaryna ökünmäň!
  Çydap gören zatlarymyzy ölçäp bolmaýar,
  Gadyrly, Sowet goşunynyň ogullary!
  
  Hiç birimiz ýaşa ýüzlenmedik,
  Özüňe gynan - başgalara hormat goýma!
  Ölmek gorkunç, ýöne gorkmadym
  Rus 'ýeňilmezek - geňeşleriň goşuny!
  
  Earther ýüzünde bagtly dünýä geler,
  Agyrlyk bolmaz, gözýaş dökülmez, gynanmaz, zerurlyk bolmaz!
  Bütin kommunizm planetasynyň baýdagy,
  Fallenykylanlar gözellik äleminde direler!
  
  
  Fuhreri ýyrtyň
  Fuhrer hakyky wakadan azajyk sowuldy we Rommel, Tolbuk garnizony tabyn bolandan soň Iňlislere arakesmesiz öňe gitmegi buýurdy. Şeýlelik bilen, goranyşda ýerleşmek we öňünden taýýarlanan setirleri eýelemek.
  Hüjümi dowam etdirip, Rommel ep-esli az güýjüne garamazdan Iňlisleri ýeňmegi başardy we kolonial goşunlar söweşsiz diýen ýaly boýun egdi.
  Netijede Iňlisler Müsüri we Sues kanalynyň gözegçiligini ýitirdi. Evenöne bu Gitlere garşy koalisiýa üçin kynçylyklaryň soňy däldi.
  Fuhrer Dördünji Panzer goşunyny günorta öwürmedi, üstesine-de, Stalingrada edilen hüjümi Krymyň gahrymany Maýnşteýniň üstüne ýükledi. Netijede, nemesler derrew diýen ýaly Wolgadaky şäheri basyp almagy başardylar we Sowet goşunlarynyň ol ýerde aýak basmaga wagty ýokdy.
  Maýnşteýniň goşunlarynyň üstünliklerine esaslanyp, Wolga bilen öňe geçip, Hazar deňzine ýetdiler. Soň bolsa Türkiýe million güýçli goşun bilen güýçli zarba urup, söweşe girdi. Mundan öň Midway söweşinde Japanaponiýa-da ýeňiş gazanyp, Gawaýi arhipelagyny basyp aldy.
  Şeýdip, samuraýlar Uzak Gündogarda ikinji fronty açdy. Köp pyýada goşunda öňe gitdiler. We Wladiwostoky kesip, Habarowskini alyp, Mongoliýanyň köp bölegini basyp almagy başardylar.
  Netijede, SSSR gyşa garşy hüjüm üçin güýç tapmady. Nemesler, türkler we Üçünji Reýhiň beýleki emeli hemralary gyşda tutuş Kawkazy we Bakuwda nebit aldy.
  Sowet Russiýasy strategiki basyş ýagdaýynda. Stalin hatda Germaniýa bilen islendik şertde aýratyn parahatçylyga razy boldy.
  Fuhrer ABŞ-da atom bombasyny döretmek boýunça işleriň alnyp barylýandygy barada maglumat aldy. Bu barada alada edip, SSSR bilen aýratyn parahatçylyga razy boldy. Oföne, elbetde, Leningrad ýaly, Kareliýanyň hemmesini basyp alan zatlaryň hemmesini alyp, Arkhangelskä çenli we şol sanda. Sowet Russiýasyna uly hormat goýuldy. Japanaponiýa deňiz kenaryny we Uzak Gündogardaky beýleki ýerleri eýeledi.
  Iki frontda söweş alyp barmagyň umytsyzdygyna göz ýetiren we täze nemes tanklaryndan - Panterden we igerolbarsdan gorkýan Stalin parahatçylyk şertlerini kabul etdi, ýöne Moskwany we şahsy güýjüni saklady.
  Frits hüjümlerini Afrikada dowam etdirdi we Hindistana göçdi. Ilkibaşda ähli koloniýalary Angliýadan alyp, soňra bolsa watany basyp almagy meýilleşdirdiler.
  Iňlisler Afrikada saklanyp bilmediler. Faşistler aşa gowşak garşylyk bilen tutuş gara materigi, şeýle hem Hindistany ýaponlar bilen birleşdirdi.
  Angliýa gonmak 1944-nji ýylyň iýun aýynda bolup geçdi, şol wagta çenli nemesler uçar uçarlaryny döretdiler we hil taýdan artykmaçlygy sebäpli deňizde we howada agalyk etdi.
  Amerika hem şu wagta çenli ýaponlardan utuldy, sebäbi "Yankee" flotuny bölekleýin ýeňdi. Bu bolsa kiçi ykdysady potensialyň öwezini dolmaga mümkinçilik berdi.
  Ene ýurtdaky Angliýa çalt ýeňildi. Şondan soň ol ýerde nemes tarapdary bir patyşa we Mosleýiň ýolbaşçylygyndaky hökümet guruldy. Iňlis flotunyň gämileriniň köpüsi Üçünji Reýhiň aşagyndady. Awgust aýynda nemesler Irlandiýany, sentýabr aýynda bolsa Islandiýany basyp almak bilen "Ikarus" operasiýasy boldy.
  Şeýlelik bilen, Üçünji Reýh Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň bombalanmagyndan özüni gorady.
  Emma Fuhrer üçin bu ýeterlik däldi we Frits Amerika hüjüm edip başlady.
  Goşunlaryň bir bölegi Argentina we Braziliýa geçirildi. Bir bölegi Grenlandiýanyň we Kanadanyň üstünden geçdi.
  Elbetde, ýaponlar bilen birlikde nemesler Awstraliýany hem basyp aldylar.
  1945-nji ýylda faşistler Günbatar ýarym şarda möhüm ýerleri basyp almagy başardylar. Amerika, Şermanlardan we hatda Pershingsden has ýokary bolan Germaniýanyň "E" seriýaly täze tanklary bilen ýüzbe-ýüz boldy. Gitleriň E-75 amerikan ýaraglary bilen islendik tarapdan geçip bolmajak bolup çykdy we tiz wagtda esasy nemes tankyna öwrüldi. 1946-njy ýylyň martynda Amerikanyň Birleşen Ştatlary baş ýazgy etdi.
  Wagtlaýyn harby arakesme boldy. Stalin ýuwaşlyk bilen otyrka, gaýygy kakmady.
  Gitler bäş ýyl dynç aldy we mal-mülküni siňdirdi. Soň bolsa-da, 1951-nji ýylyň 20-nji aprelinde Japanaponiýany alyp hüjüm etdi. Onuň gaty köp emlägi bardy.
  Uruş sekiz aý dowam etdi we Japanaponiýanyň we onuň ähli koloniýalarynyň basyp alynmagy bilen tamamlandy.
  Şondan soň Fuhrer Latyn Amerikasynda ýene birnäçe operasiýa geçirdi we Ispaniýany, Portugaliýany we beýleki bitarap ýurtlary basyp aldy.
  Türkiye hem basylyp alyndy.
  Üçünji Reýh imperiýasynyň ähliumumy diýen ýalydygy ýüze çykdy. Stillöne henizem ýykylan SSSR bardy.
  Stalin 1953-nji ýylyň martynda aradan çykdy, soň Beria hem atyldy. Nikita Hruşew häkimiýeti ele geçirdi. 20-nji gurultaýy Staliniň şahsyýet kultynyň üsti bilen gurady we hatda utanç bilen söweşde ýeňildi.
  Gitler karar berdi:
  - Dünýädäki iň soňky garaşsyz güýji ele alyň.
  Şeýlelik bilen, 1956-njy ýylyň 1-nji maýynda SSSR-de Üçünji Reýhiň ägirt uly, dünýädäki goşunynyň uly hüjümi başlandy. Uruş we uly gan.
  Gitler ýaňy-ýakynda altmyş ýedi ýaşyndady, ýöne kanikul köşeşmek islemedi.
  Serhet Moskwa gaty ýakyn geçdi - iň gysga aralykda bary-ýogy iki ýüz ýigrimi kilometr. Rzew eýýäm Germaniýanyň bir şäheridi. Şeýlelik bilen, Frits tomusdan öň SSSR-iň paýtagtyny alyp, imperiýanyň planetar ölçegde jemlenmegini tamamlamagyna garaşýardy.
  Emma Nataşanyň ýolbaşçylygyndaky dört gyz ýola düşdi.
  Bikinisdäki owadan, ýalaňaç gyzlar Sowet Kalinin şäherini goradylar we 1956-njy ýylyň 4-nji maýynda nemes goşunlary oňa girip hüjüm etdiler.
  Öňde AG seriýasynyň nemes, piramidal tanklary bardy. Sowet ýaraglary ähli tarapdan atylanda güýçli we düýbünden goragsyzdy.
  Emma faşistler bu ýagdaýda şowly bolmadylar, sebäbi dört gyz garşy çykdy - gaty güýçli jadygöýler. Bu söweşijiler duşmana garşy nähili göreşmelidigini bilýärdiler.
  Natasha ýalaňaç aýagy bilen granat zyňdy. Nemes, piramidal tankyň gurçugyna urdy. Netijede, awtoulag çepe öwrülip, goňşusyny sürdi.
  Iki tank hem birden partlady.
  Natasha bolsa seslendi:
  - Bu meniň strategiýam!
  Partneroldaşy Zoýa hem ýalaňaç barmaklary bilen granat atdy. Piramidal nasist mastodonynyň gurçuklaryna urdy. Defeateňilen biri öwrülip, goňşusyny gysdy. Againene-de iki tank partlady.
  Zoýa gygyrýar:
  - SSSR-e şöhrat!
  Furtherene-de ýangyn Awgustini alyp barýar. Şeýle hem, ýalaňaç aýagyny zyňdy, gaty öldüriji bir zat. Gurçukda nemes awtoulagyny kakdy. Netijede nasist tanklary ýene çaknyşdy.
  Gyzyl saçly şeýtan bolsa aýdym aýtdy:
  Biz gul bolmaz
  Arealaňaç aýak atalyň!
  Soň Swetlana duşmana zarýad berdi. Hawa, gaty takyk we takyk. Şeýle hem ýalaňaç barmaklaryň kömegi bilen. Faşistik awtoulaglar çaknyşdy. Nädip partladylar.
  Swetlana aýdym aýdar:
  - Watanyma şöhrat!
  Gyzlar batyrgaý söweşýärler!
  Natasha ýalaňaç aýagy bilen ýene granat zyňýar we iki nemes tankyny itekleýär:
  - Staline şöhrat!
  Zoýa ýalaňaç barmaklary bilen öldüriji bir zady zyňýar we öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Mukaddes Rus üçin!
  Awgustina ýalaňaç dabany bilen granat berdi, faşist mastodonlaryny itekledi we gysdy:
  - Täze serhetler üçin!
  Swetlana gahar-gazap bilen ölüm sowgadyny ajaýyp aýagynyň ýalaňaç barmaklary bilen zyňdy we pyşyrdady:
  - Uly ýeňiş üçin!
  Gyzlar piramidal maşynlar bilen söweşdiler, gaty gowy. Emma şeýle uly güýçlere garşy näme edip bolar? Faşistler Kalinini tutuşlygyna gabadylar we söweşijiler gabawdan çykmaly boldular.
  Nemesler maý aýynda Saratowy, Kuibyşewi, Tula, Penzany basyp aldylar we şäheri çar tarapdan gurşap aldylar.
  Iýun aýynda paýtagta hüjüm edildi.
  Batyr dört adam ýene söweşýärler we umytsyz söweşýärler.
  Natasha nobat berdi, ýalaňaç aýagy bilen granat atdy we aýdym aýtdy:
  - Dünýämize şöhrat!
  Zoýa hem ýaryldy we ýalaňaç aýagy bilen granat atdy we öýkeniniň ýokarsyna gysdy:
  - Täze Stalin meniň butum!
  Soňra Awgustin ot açýar we işjeň oklaýar. Arealaňaç barmaklary bilen granat zyňýar we gygyrýar:
  - Täze ýeňişler bolar! Täze söweşijiler çykar!
  Soňra Swetlana garşydaşlaryny atýar. Arealaňaç aýagy bilen ganhory garşydaşlaryna zyňýar we aglaýar:
  - Mukaddes söweşde ýeňşimiz bolar!
  Dört adam Moskwada umytsyz söweşdi. Emma güýçler deň däl. Şäher göni manyda top otlary ýaly ulanylýan gara, sary, goňur söweşijiler bilen doldy.
  3-nji iýulda Moskwa ahyrsoňy ýykyldy ... Şu wagta çenli nemesler Kazany, Uýanowskini, Gorki şäherini we Rýazany, hakykatdanam Uralsk derýasyna çenli ýer alyp, Orenburga hüjüm edipdi.
  Gündogardan hem uly güýçleriň hüjümi boldy. 1956-njy ýylyň 4-nji iýulynda Nikita Hruşew öz howpsuzlygyny kepillendirmek we Syýasy býuronyň beýleki agzalary üçin Üçünji Reýhe boýun egmegi teklip etdi.
  Gitler muňa razy boldy ... Uruş bary-ýogy iki aýdan soň gutardy. Ilkibaşdan güýç deňagramlylygy umytsyzdy.
  Şeýle-de bolsa, dört gyz ýeňlişi kabul etmedi. SSSR eýýäm doly ele salnansoň, Gitleri alyp öldürmek mümkinmi?
  1956-njy ýylyň 9-njy awgustynda tanyş dört gyz oglan Oleg Rybaçenko bilen bilelikde Gitleriň bunkerine hüjüm etmek kararyna geldi we ähli döwürleriň we halklaryň esasy jenaýatçysyny ýok etdi.
  Şeýdip, gysga şortikli on iki ýaşyndaka gaty myşsaly dört gyz we bir oglan, Kiprde saýlan Gitleriň rezidensiýasyna göçdi.
  Gyz aýakýalaňaç we bikinide, oglan gysga, ýalaňaçdy. Şeýlelik bilen, bäşisine-de jady berildi.
  Hüjümde bir çaga we dört gyz.
  Oleg Rybaçenko ýalaňaç, çaga aýak pulsaryny zyňdy, faşistleri dargatdy we gysdy:
  - Russiýanyň beýikligi üçin!
  Natasha göwresinden ýyldyrym goýberdi, Fritsleri ýakdy we ýalaňaç barmaklary bilen faşistleri ýakdy we aýdym aýtdy:
  - Täze Rus üçin!
  Zoýa hem hüjümde. Arealaňaç barmaklary bilen bir ganhor sowgat berýär. Döşüni açýar, ondan ýyldyrym çakýar!
  Soň bolsa aýdym aýtdy:
  - Hawa, Rus bilen meşhur boluň!
  Awgustin hem döşüni gysdy. Gyrmyzy emziginden pulsar taşlady. Arealaňaç barmaklary bilen ýyldyrym çakdy.
  Ol aýdym aýtdy:
  - Birinji laçyn Lenin, ikinji laçyn Stalin!
  Indi Swetlana hüjümde. Arealaňaç barmaklary bilen pulsary nädip zyňmaly ... Faşistleri ýok eder. Soň bolsa gyrmyzy emzik fermuar bilen. Faşistleriň köpüsini ýok eder.
  Aýdym aýdyň:
  - Watan we Stalin üçin!
  Oleg Rybaçenko ýene hüjüme geçdi. Jadyly gylyç bilen faşistleri kesýär we ýalaňaç barmaklary bilen ýyldyrym goýberýär.
  Oglan gygyrýar:
  - greaturduň beýikligi!
  Faşistleri gylyç bilen ezýän we ýalaňaç aýaklary bilen içerki pulsary zyňýan Natasha:
  Biz şeýtanyň çagalary!
  Gyzjagazyň dabanyndan ölümli köpürjik uçdy. Hemmäni eretdi.
  Zoýa hem hüjümde. Hemmäni gylyç bilen ezýär. Gyrmyzy emziklerden ot alýan ýyldyrym bilen Frits. Arealaňaç barmaklary bilen bolsa dowzah pulsaryny zyňýar.
  Gygyrýarka:
  - Hakyky Watan üçin!
  Awgustin hem hüjümde. Onuň ýakut emzikleri bolsa ýyldyrym çakýar. Eller garşydaşlaryny gylyç bilen kesdi. Arealaňaç barmaklar bolsa pulsar zyňýar.
  Otly gözellik gygyrýar:
  - Gara Hudaý üçin!
  Ine, Swetlana hüjüm edýär. Şeýle hem terminator gyz. Rawyldyrym we pulsarlar çilek emziklerinden uçup gitdiler. Gyzjagazyň töweregindäki hemme zady ýakdylar. Faşistler esasanam ejir çekdiler we Üçünji Reýhiň rysarlary.
  Gyz ony alyp gygyrar:
  - Iň beýik Rus üçin '! Men söweşýärin!
  Hüjümde bir oglan we dört gyz.
  Bunkeriň koridorlary boýunça hereket edýärler. Faşistleri ýok edýärler. Gitleriň ýanyna barýarlar. Aslynda bu dünýäde bu morel altmyş ýedi ýyl ýaşamagy başardy. Şeýdip, bäş terminator karar berdiler: Gitler ýeterlik, olar ony öldürerler! Şonuň üçin gyzlar we oglan hereket edýärler.
  Oleg faşistleri gylyç bilen kesýär we ýalaňaç aýaklary bilen energiýa dykylýar we aýdym aýdýar:
  - Beýik Rus üçin şöhrat!
  Nataşa, döşüniň gyrmyzy emziklerini ulanyp, faşistleri gylyç bilen kesip, ýalaňaç aýaklary bilen pulsar zyňýar:
  - Ak Rus üçin!
  Zoya hüjümde. Şeýle hem gylyç bilen kesýär we gyrmyzy emzikler bilen faşistlere ýyldyrym atýar. Ol öz-özüne gygyrýar:
  - Ak Hudaý ýeňsin!
  Pulsar ýaly ýalaňaç aýaklar bilen başlar.
  Ine, Awgustin hüjümde. Şonuň üçin gazaply we çalt. Mundan başga-da, mekgejöwen ýaly gyrmyzy emziklerden ýyldyrym dökýär. Faşistleri gylyç bilen ýok edýär. Arealaňaç barmaklary bilen zyňylan ýaly ýanýan bir zat.
  Soňra gyzylbaş aýdym aýdar:
  - Gara Hudaý ýeňiş berer!
  Faşistlere garşy hüjümde Swetlana. Olary gylyç bilen hem kesýär. Ýakut emziklerinden ýyldyrym çakýar we ýalaňaç aýaklary bilen döwülýän pulsarlary atýar.
  We öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Swaroga şöhrat!
  Bäş sany gahar-gazap, tanklary agdarmak, nasist bunkerlerini ýok etmek we ş.m. Çekirtgeler ýaly garşydaşlary ýok edýär.
  Oleg hüjümde. Oglan gylyç ýaly sypýar. Arealaňaç barmaklary bilen çagalaryň aýaklaryny zyňar. Faşistler hiç hili kynçylyksyz ýatarlar.
  Soň bolsa aýdym aýdyň:
  - Hawa, beýik Rus '! Men seniň bilen!
  Natasha hem hüjümde. Faşistler özlerini ezýärler. Pulsalary ýalaňaç aýak bilen zyňýar. Gyrmyzy emzikler, ýyldyrym kaskadlary.
  Özüne aýdym aýdýar:
  - Russiýanyň beýikligi, Swarog meniň messiýam!
  Zoya hüjümde. Şeýle hem ýyldyrym atýar. Onuň ýakut emjekleri bolsa energiýa akymlaryndan serf buýlary ýaly titreýär.
  Arealaňaç barmaklar, pulsaryň otly düwünleri özleri üçin basýarlar.
  Zoýa gygyrýar:
  - Russiýa älemine şöhrat!
  Arealaňaç topuk ýaly uly weýrançylyk weýran bolar.
  Ine, söweşde we Awgustin. Arealaňaç barmaklary bilen duşmana weýran ediji we öldüriji ýaraglary hem atýar. Onuň gyrmyzy emjekleri, edil pulemýot ýaly, duşmana güýçli energiýa we weýrançylyk akymlaryny getirýär. Ine, faşistleri nädip zyňýar. Göni manyda aşyk bol.
  Arealaňaç dabany bilen nädip urýar!
  Gykylyk:
  - Gara rus Hudaýynyň güýji we paýhasy üçin1
  Soň bolsa Swetlana hüjümde. Faşistleri gylyç bilen ýok edýär. Gyrmyzy emzikler ölüm sowgatlaryny dökýär. Nädip alyp, aýdym aýdar:
  - Beýik Rusymyza şöhrat '.
  Arealaňaç dabany bilen duşmany pulsar bilen urar. Gylyç alyp, keser ...
  Hawa, Gitleriň bäş sany garawuly gaty meşhur. Bu hakykatdanam gyzlara zerur zat.
  Withanyndaky oglan Oleg Rybaçenko gaty gowy! Faşistler gaty ýok edýärler.
  Bu terminator oglan.
  Gylyç. Ol aýlanar we faşistleri gylyç bilen keser. Pulsar ýalaňaç aýak bilen zyňar.
  Gykylyk:
  - Europeewropanyň beýikligi üçin!
  Ine, Nataşa hüjüm edýär. Gaty gaharly. Şeýle hem gyrmyzy emziklerden pulsarlar çykar. Faşistleri ýok edýär. Şeýle ölüm howply pulsarlary ýalaňaç aýaklary bilen zyňýar.
  We öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Rus taňrylaryna şöhrat!
  Zoýanyň özi hüjümde. Faşistleriň hemmesini gylyç bilen öldürdi. Derilerini deprek bilen kesiň. Has dogrusy, elekde. Faşistler ýaly ýalaňaç dabany bilen, ol özüni alar. Gyrmyzy emziklerden bolsa energiýa akymlary bilen zarýad alyň. Faşistler hakykatdanam azar bermeli bolýarlar.
  Zoýa özüne gygyrýar:
  - Mukaddes Rus üçin '!
  Soň bolsa Awgustin hasam işjeňleşdi. Alsoalaňaç barmaklary bilen pulsarlary hem çykardy. Ningyldyrym çakýan ýaly gyrmyzy emziklerden. Arealaňaç topukdan bolşy ýaly, ýyldyrym çakýan pulsar çykarar.
  We gygyryň:
  - Gara Taňrynyň merhemeti biziň bilen!
  Gyzyl saçly şeýtan bolsa duşmany alar we şarpyk çalar.
  Ine, Swetlana hüjümde. Diňe açyk reňkli gül.
  Faşistler ynam bilen ýakýarlar. Ýakut emziklerinden şeýle pulemýot partlamalary iberilýär. Bütin äleme ot berip bolar. Ony alyp, ähli faşistlere ot berdiler.
  Hawa, Gitlere kynçylyk çeker, sebäbi beýle güýç oňa garşy.
  Emma Swetlana gygyrdy:
  - Ak Taňrynyň söýgüsi biziň bilen!
  Bäş özi özüne geçýär. Faşistleri rehimsizlik bilen ezýär. We dowzahyň ýok edilmegini görkezýär. Ine, şunuň ýaly gyzlaryň ýolunda durmaga het edip, öler.
  Oleg hüjümde. Oglan Gitleriň ofisine has ýakynlaşýar. Gylyçlaryny nädip wagşy ezýär. Çaganyň ýalaňaç aýaklary pulsar iberýär.
  Hawa, faşistler şowly bolmadylar, şeýle ajaýyp gyzlar we oglan bilen habarlaşdylar.
  Bu ýerde Natasha gyrmyzy emziklerinden şeýle ýangynly duman çykarar. Köp faşistler ýakylýar. Bu gyz, hakyky terminator bar.
  Ine, duşmana ýalaňaç barmaklary bilen ganhory nädip atmaly. Aýratyn-da sokuň.
  Ondan soň Natasha gysar:
  - SSSR-e şöhrat!
  Zoýa hem hüjümde. Bu ýerde çilek emziklerinden ot ýakar. Garşydaşlaryny urýar. We nobatdan soň nobat berýär. Gyrmyzy emzikleri alyp, duşmana atar.
  Arealaňaç barmaklary bilen duşmany urar.
  Soň bolsa aýdym aýdýar:
  - Eartherimize şöhrat!
  Awgustiniň hüjüminde. Şeýle hem ýabany tarapda. Garşydaşlaryny funtlaýar. Duşmanlara gyrmyzy emzikleri, gaty ýanýan diskleri zyňýar. Faşistleri kül edip ýakýarlar.
  Söweşiji gygyrýar:
  - Uly ýeňiş üçin!
  Emma hüjümde Swetlana. Şonuň üçin gazaply we agressiw. Fritsini ýalaňaç aýaklary bilen örtýär. Çilek emziklerinden, goýberilişi ýaly, gaty ölümli bir zat.
  Faşistleri alyp, olary, soň bolsa tozany ýakar.
  Gyz ony alyp gygyrdy:
  - Güýçli, rus taňrylary üçin!
  Bäş adam alyp, Fuhreriň ofisine girdi. Gitler garry. Çal saçlar, maňlaýynda kelleli tegmiller peýda boldy. Gysga adam. Gyzlaryň we oglanyň öňünde dyza çökdi.
  Natasha ýalaňaç, ganly aýagyny eline atdy we gygyrdy:
  - Iti öp!
  Gitler öpdi ...
  Zoýa Fuhreri ýalaňaç dabanyndan öpmäge mejbur etdi. Gitler boýun egdi.
  Soň bolsa Awgustiniň ýalaňaç, gödek aýaklaryny ogşady. Ol birneme egildi.
  Swetlana ýalaňaç aýaklaryny öpmeli boldy. Fuhreriň gyzlary ony elleri we aýaklary bilen aldylar. Çekenlerinde dört bölege bölündiler.
  1956-njy ýylyň 9-njy awgustynda Gitler agyr zarba urup, öldi.
  Bütin dünýäni basyp alan ähli döwürleriň we halklaryň iň beýik jenaýatçysynyň hökümdarlygy gutardy.
  Beýik we ganly diktator Himmleriň ornuny tutan Şellenberg boldy. Emeli tohumlandyrmak arkaly Gitleriň ogullaryndan iň başarnykly resmi mirasdar diýlip yglan edildi.
  Emma ... Häkimiýet ugrundaky göreş başlandy, Şellenberg Mainşteýn tarapyndan agdaryldy we ganly söweşler başlandy.
  
  HELL TERMINATOR KLIP
  1942-nji ýylyň ýazynda nemes hünärmenleriniň biri nemes galp resminamalarynda poslamaýan polatdan gysgyç ulanýandygyny, ruslaryň bolsa ýönekeý demir ulanýandygyny anyklady. Soň bolsa muny ýokary buýruga habar berdi.
  Şondan soň bu nuans göz öňünde tutuldy we nemes agentleri ýygy-ýygydan şowsuzlyga başladylar.
  Netijede, Frits Stalingradyň golaýyndaky kenarlara hüjüm meýilnamalaryny mälim etdi. Goşunlar toparlara bölünipdi. Hüjüm 19-njy noýabrda başlanda, Gyzyl Goşun gaty güýçli gorag bilen ýüzbe-ýüz boldy. Mundan başga-da, hüjüm edilen gün howa uçmaýan ýalydy we bu awiasiýa maýyp bolup, artilleriýa taýýarlygynyň täsirini peseltdi.
  Nemesler soň saklap bildiler we söweş Gyzyl Goşun üçin kän bir üstünlik gazanyp bilmän bir aýdan gowrak dowam etdi.
  Afrika hem birneme üýtgeşik. Rommel Europeewropadan has köp güýç aldy we Amerikalylara garşy ajaýyp hüjüm gurmagy başardy. Bir ýüz elli müňden gowrak tälimli we tejribesiz Amerikan esgeri ýesir alyndy. Rommeliň goşunlary Al Algeriri we Marokkony hem basyp aldy.
  Şondan soň ABŞ Wehrmaçt bilen ýaraşyk isledi. Nemesler Amerikanyň uruşdan çekilmeginden peýdalanyp, Rommelini hasam güýçlendirip, Liwiýada we Müsürde Angliýany ýeňdi. Şol bir wagtyň özünde, gyş wagtynda nemesler Gyzyl Goşunyň Leningradyň golaýyndaky hüjümini, Stalingradyň golaýynda we Reýew-Syçow ugrunda täze hüjümi ret etdiler. Bahar birneme asuda geçdi. Gyşda üstünlik gazanyp bilmän, SSSR güýç tygşytlady. Nemesler Afrikada we Eastakyn Gündogarda öňe barýardylar. Müsür, Yrak we Kuweýt ýykylandan soň ýesir alyndy. Siriýanyň bir bölegini Türkiý basyp aldy. Angliýa bilen söweşe gitdi.
  Tomusda-da gündogar frontda bir rahatlyk bardy. Faşistler Sudanda ösüp, Eýrana we Eastakyn Gündogara gitdiler. Diňe awgust aýynda Staliniň goşunlary Stalingradyň golaýynda öňe gitmäge synanyşdylar. Againöne ýene-de Germaniýanyň berk goragynda kynçylyk çekdiler.
  Oraragly deşikli, takyk we çalt ot açýan Panter, goranyş söweşlerinde has oňatdygyny subut etdi.
  Nemesler kyrk üçünji ýylyny gündogarda goranmak üçin geçirdiler. Şol aralykda Afrikany basyp aldylar we Eýran ýaponlar bilen birleşip, Hindistana girenden soň.
  Gyşda Gyzyl Goşun öňe gitmedi diýen ýaly. Stalin parahatçylygyň mümkinçiliklerini barlady. Nemesler Iňlis koloniýalaryny siňdirdiler. Çerçil keselledi we özüni arkaýyn duýman, koloniýalary ýitirenden soň nemesler bilen ýaraşyk baglaşdy. Bu gündogardaky faşistleriň elini açdy.
  1944-nji ýylyň maý aýynda Wehrmaçtyň hüjümi Hazar deňzine tarap başlandy.
  Söweşlere "Panterler" -2 we "Tigr" -2 gatnaşdy. Bu maşynlar öz güýjüni görkezdiler, ýöne esasy zat indi deň bolmadyk uçar. Hususan-da, ME-262 we XE-162.
  Hawa, köp araplar, afrikalylar, hindiler pyýada goşuna işe alyndy. Top otlary ýaly öňe çykdylar.
  Garaz, söweşde näme bolýar!
  Duşman jesetleri zyňyp, Hazar deňzine geçdi we gury ýerden Kawkazy inkär etdi. Türkler günortadan we Rommeliň goşunlaryndan hüjüm etdiler.
  Doly petik...
  Wehrmaçt üç ýüzden gowrak diwiziýa hüjüm etdi, esasan daşary ýurtlulardan. We möhüm ösüş gazandy.
  Gyzyl goşun gahrymançylykly söweşdi.
  Esasanam dört gyz, Nataşa, Zoýa, Awgustin we Swetlana.
  Aýratynam ýalaňaç aýaklary bilen duşmana ölüm sowgatlaryny atýardylar.
  Evenöne hatda batyr dört we owadan jadygöý hem umuman güýçsüz bolup çykdy.
  Kawkaz tomusda tutuşlygyna ýesir alyndy. Güýz paslynda, Frits günortadan öňe Saratowy we Kuibyşewi hem ele aldy. Şeýle hem Uralsk, Guryýew we Orenburga ýakynlaşdy.
  Gyşda olar durdular. Wagtlaýyn asudalyk boldy. Diňe Orenburgyň özünde söweşler boldy. Bu şäher ýene-de rowaýata öwrüldi. Olarda Emelýan Pugaçýowyň döwrüni ýada saldylar.
  Fuhrer birnäçe wagtlap ABŞ we Angliýa bilen soňky parahatçylyk barada gepleşik geçirmäge synanyşdy. Soň bolsa Japanaponiýa bilen söweşi dowam etdirdiler. Üstünlik bolmasa-da. Deňizdäki Samuraý birnäçe ýeňiş gazandy.
  1945-nji ýylyň ýazynda, 20-nji aprelde, "Kreml" operasiýasy Moskwa hüjüm bilen başlandy.
  Söweş gaty gazaply boldy. Nemesler ganly söweşlere çekildi. Sowet goşunlary gahrymançylykly söweşdiler. Şeýle-de bolsa, nemesler üç aýlap dowam eden söweşlerden soň, uçar uçarlaryny, iň soňky E seriýaly tanklary ulanyp, Moskwany gabadylar. Beýleki ugurlarda Tambowy, Penzany, Uýanowskini alyp, Ufa tarap gitmegi başardylar.
  Awgust aýynda Ryazan ýykyldy we Moskwa bilen aralyk hasam giňedi.
  Stalin islendik şertde parahatçylyk teklip etdi. Fuhrer muňa ähmiýet bermedi. Moscowöne Moskwa, ahyrsoňy, dekabr aýyna çenli dowam etdi.
  Şeýle hem, Frits ýylyň ahyryna çenli Gorki bilen Kazany hem ele aldy.
  1946-njy ýylyň maý aýynda gyş arakesmesinden soň, Frits Urala göçdi. Söweşler beýle güýçli däldi. Generallaryň köpüsi dönüklik edip, söweşmezden boýun egdiler. Hawa, Staliniň özi hem insult aldy, beýle söweşe taýyn däldi.
  Swerdlowsk ele geçirilenden soň SSSR-iň hökümeti Nowosibirskä göçdi.
  Emma Wehrmaçt goşuny yzarlady.
  Şäherler ýylyň dowamynda tutuldy. Nowosibirsk şäherini basyp alandan soň, Stalin şahsy howpsuzlygyň deregine boýun egmäge razy boldy.
  Tizara Japanaponiýa bilen ABŞ-nyň arasynda parahatçylyk şertnamasy baglaşyldy. Netijede, Angliýa we Amerika Wehrmaçtyň gazananlaryny ykrar etdiler.
  Gitler köp ýerleri basyp alyp, ýaponlar bilen birlikde öz kolonial imperiýasyny döretdi.
  Heöne onuň gämi duralgasy köp bolmady. 1957-nji ýylyň 20-nji aprelinde jadygöý gyzlar Fuhrere garşy operasiýa etmek kararyna geldiler. Orta ýaşly diktatoryň öýünde dört jadygöý hüjüm etdi.
  Söweşijiler bikinide, ellerinde jadyly gylyç tutup, ýalaňaç aýaklary bilen ýyldyrym we pulsar zyňýarlar.
  Nataşka faşistleri kesip, ýel degirmenini ylgady we ýalaňaç aýagynyň barmaklary bilen bir topar energiýa atdy we gygyrdy:
  - Watana şöhrat!
  Zoýa jadyly gylyç bilen urdy. Faşistleriň garnyny açyp, jyňňyrdady:
  - Täze serhetler üçin!
  Balaňaç barmaklar bilen pulsary nädip boşatmaly.
  Soňra Awgustin hüjüminde. Şeýle hem, jadyly gylyçly degirmeni dolandyrýar. Soň bolsa ýalaňaç aýaklary bilen öldüriji bir zady zyňýar.
  Soňra gyzyl arfa:
  - Gara Hudaý üçin!
  Hüjümde indiki Swetlana bar. Şeýle hem gylyç bilen kesýär we faşistleri kesip, ýalaňaç barmaklary bilen ýyldyrym goýberýär.
  Soňra Nataşa hüjüm edip, Gitleriň janpenalaryny kesdi we gygyrdy:
  - Men bolsa bir faşistleri çaparyn!
  Pulsar gyz ýaly ýalaňaç aýaklary bilen, zyňar.
  Ine, hüjümde Zoýa. Gylyç egirmek ýaly eti kesýär. Arealaňaç barmaklary bilen ýyldyrym çykarar.
  Soň gygyrar:
  - Mende super gyz bar!
  Awgustiniň hüjüminde. Şeýle hem aýlanýar ... We döşünden iki sany ýyldyrym çakdy. Arealaňaç aýak bilen pulsar zyňar we gygyrar:
  - Men super söweşiji!
  Gyzyl saçlary proletar baýdagy ýaly çaýkanýar.
  Ine, Swetlana hüjümde.
  Gylyçlary aýlanýar, ýalaňaç aýaklary köp energiýa ýaýradýar we göbekden ýyldyrym uçýar.
  Gyz aýdym aýdar:
  - Aagondarhany kesip, Fuhreri öldüreris!
  Hüjümde Nataşa gylyjyny sokdy we faşistleri kesdi. Arealaňaç aýaklary bolsa öldüriji çybyklary zyňýar.
  Tabyt faşist garawullarynda sürýär.
  Gyz bolsa özüne aýdym aýdýar:
  - Men ýok ediji söweşiji,
  Beýik terminator ...
  Atomy birbada dargady,
  Diwara başlaň!
  Zoya hüjümde ony alyp, ýalaňaç barmaklary bilen zyňdy, üçegi urýan bir zat.
  Nädip aýdym aýtmaly:
  - Kosmos aralyklaryna şöhrat!
  Gylyçlary ýene-de duşmanlary ownuk böleklere we ýyrtylan et böleklerine böldi.
  Ine, Awgustiniň hereketinde. Faşistleri nädip zyňýar. Ganly et bölekleri bolsa hemme tarapa uçýar.
  Arealaňaç aýagy bolan gyz hem pulsara berer we gabygy:
  - Men ajaýyp gözellik! Hemmeleriň söýýän zady!
  Ine, Swetlana ýolda. Şeýle hem göbekden ýyldyrym çykarar. Aalaňaç aýak bilen pulsar faşistlere gaçar. Gylyçlary, diňe jellatlar.
  Soň gyz jyrlaýar:
  - Watana şöhrat!
  Natasha gaty gaharly. Fritsiň üstüne hüjüm edýär. Olary döwýär we ýalaňaç ökjeli otly köpürjikleri zyňýar.
  Özüne aýdym aýdýar:
  - Öýümize şöhrat!
  Şeýle hem, göwresinden bir topar energiýa taşlady.
  Zoýa gylyç bilen ýel degirmeni işleýär. Bir topar faşisti kesýär. Soň bolsa, ýalaňaç barmaklardaky ýaly, duşmana zyňar. Duşmanlary ähli tarapa dargat.
  Soň bolsa aýdym aýdýar:
  - Rus patyşalaryna şöhrat!
  Ine, Awgustin agyr hüjümde. Garşydaşlary kesýär. Indi bolsa ýalaňaç aýagy ýyldyrym atar ... aalaňaç göwresinden pulsar uçar. Gitleriň janpenalarynyň ugruna dargady.
  Soň gyzyl saçly gyz aýdym aýtdy:
  - Menden rehim garaşmaň!
  Swetlana hem hüjümde ... Garşydaşlary kesmek, ezmek. Göwründen ýyldyrym çakýar. Arealaňaç barmaklar bilen, ýalpyldawuk ýaly, tutuş kaskadlar akýar.
  Özüne aýdym aýdyň:
  - Men örän minnetdar
  Men maýmyndan sowuk!
  Natasha hem kemsidiji ... Gylyç bilen nädip kesýär. Arealaňaç aýak bilen ganhorlar başlar. Ine, göbekden ýyldyrym uçuşy.
  Soň gyz gygyrýar:
  - Watan şöhraty üçin!
  Ondan soň Zoýa gelýär. Şeýle hem duşmanlary ýok edýär. Agzyň aňyrsyndan ýyldyrym çakýar. Göwni bilen köp energiýa zyňýar. Ol öz-özüne gygyrýar:
  - Men zyňýan çempion!
  Aýlanmak ýaly ýalaňaç aýaklar.
  Goşmaça Awgustin. Faşistleri gylyç bilen gysýar we ownuk salatlara bölýär. Pulsar ýaly ýalaňaç aýaklary bilen zyňar. Hatda göbekden iki ýyldyrym çakýar ... Onlarça faşist şol ýerde gowrulýar!
  Söweşiji aýdym aýdar:
  - Ejäniň ejesiniň adyndan!
  Againene-de pulsar çekiç ýaly ýalaňaç aýaklar!
  Soň bolsa hüjümçi Swetlanada. Bu sowuk bolup bilmeýän gyz. Bu söweşiji ony alyp, ýalaňaç aýaklary bilen ýyldyrym atar. Nihok etmek köpürjikleri göbekden uçar. Söweşiji şeýle gygyrar:
  - Agaç ýasaýjynyň kellesiniň bardygyny gördüm!
  Natasha ýolda. Aýlanan we onlarça faşist kesildi. Gyz ýalaňaç barmaklary bilen ýok etmek önümini çykardy. Gökden ýyldyrym çakdy we aýdym aýtdy:
  - Baky my, dünýäniň iň uly şasy!
  Gyzyň ýalaňaç dabanyndan pulsar uçdy.
  Zoýa hereketini dowam etdirdi. Gylyjy bilen alyp, gysdy. Duşmanlar ezilen, göz gamaşdyrylan ýakut gözleri. Gökden energiýa sütüni. Weýrançylygyň ýalaňaç pulsarlary.
  Nädip aýdym aýtmaly:
  - Men çempion bolaryn!
  Soň bolsa Awgustiniň hereketinde ... Gylyçlary, degirmen pyçaklary ýaly. Ol ikirjiňlenmän özüni kesýär. Jadyly otdan uçýan göbek oklaryndan. Gyzjagazyň ýalaňaç aýaklary bolsa ýok etmek sowgatlaryny berýär.
  Gyzylbaşyň özi gygyrýar:
  - Uly çempionat!
  Swetlana hem sowgat däl. Ol aldy-da, ýalaňaç aýaklary bilen döwülen aýnanyň böleklerini zyňdy. Iki onlarça faşist öldi. Göwreden nädip bir çyzyk berer. Faşistleriň hemmesi kynçylyksyz ýok ediler.
  Gözüni gamaşdyryp:
  - Men uly düýş!
  Natasha üç sany ýel degirmenini jadyly gylyç bilen aýlar. Arealaňaç barmaklary bilen sowgat alar we zyňar. Arealaňaç dabany bilen otly birnäçe köpürjik berer ...
  Göwrüden ýyldyrymyň tutuş kaskady.
  Soň bolsa aýdym aýdýar:
  - Lazer gylyjy,
  Duşmanlary kesmek isleýär!
  Zoya hüjümde. Gylyçlary bolsa hakyky göwher türgenleşikleridir. Früz funtyň gabygy ýaly Fritsini eziň. Emma gyzlar ýalaňaç aýaklaryny alyp, ganly bir zat zyňanlarynda.
  Soň bolsa aldy we döwüldi.
  Zoýa gygyrdy:
  Biz täze çempionlar!
  Ine, Awgustin hereket edýär. Duşmanlary nädip kesýär. Gylyç urmagy hemmäni kesýär.
  Arealaňaç aýak bilen her dürli ölüm sowgatlary uçýar.
  Awgustin bolsa aýdym aýtdy:
  - Mukaddes ýyldyrym!
  Agzyndan ot çykýar!
  Ine, Swetlana ýolda. Göwredäki ýaly, ganhor güýç sowgat berildi.
  Soňra gyz aýdym aýtdy:
  - Men mutlak çempion!
  Arealaňaç aýaklaryny alyp, pulsar iberdi. Bokurdagyndan dowzah ody uçup gitdi. Indi ýalaňaç dabany köpürjiklere boýun boldy.
  Göbekden öldüriji we ganhor ýyldyrym uçýar.
  Natasha gylyç hem ulandy. Faşistleriň köpüsini kesdi. Gökden ýyldyrym bilen nädip çykjakdygy. Fuhreriň janpenalaryny ownuk böleklere bölüň.
  Şondan soň aýdym aýdar:
  - Watan we azatlyk ahyryna çenli!
  Arealaňaç barmaklar bilen düýbünden öldüriji bir zat çykar.
  Duşmanlara hüjüm edip, dişlerini dişlän Zoýa gygyrdy:
  - Wildabany ekipa! Duşmany ýok et!
  Şeýle hem, ony ýalaňaç aýaklary bilen zyňar. Gökden şeýle ölümli nobatlar gitdi.
  Gyz gygyrdy:
  - Uly utanç!
  Soň bolsa Awgustin göçdi. Şeýle hem ol zümrüd gözlerini ýaldy. Ol göwresinden bir topar ýyldyrym çakdy. Arealaňaç barmaklary bilen duşmana atdy.
  Ol gylyç bilen gygyrdy we gygyrdy:
  - Men ähli dünýä çempionlaryndan ýokary!
  Soň bolsa Swetlana hüjüminde. Şeýlelik bilen hemmeler zyňýarlar we kesýärler. Şeýle bir owadan we mylaýym gyz. Şeýle hem göbekden pulemýot ýarylýar. Köp faşistleri ýykýar. Arealaňaç aýaklar şeýle bir topar energiýa akymlara dökýär.
  Söweşiji aýdym aýtdy:
  - Maksat ýakyn!
  Zyňmak üçin güýç ýygnamak!
  Hawa, ahyrsoňy dört adam Gitleriň ofisine girdiler. Goragçylarynyň hemmesini öldürdi. Birinji faşistik düşegiň aşagyndan çykaryldy.
  Gitler gürledi:
  - Polşany bererin!
  Natasha gülkünç sorady:
  - Ora-da Kawkaz?
  Fuhrer gygyrdy:
  - Hawa, azyndan iki Kawkaz, öldürme!
  Gyzlar agzybir jogap berdiler:
  - Aýaklarymyzy öp!
  Gitler iňňildäp, ýaňy altmyş sekiz ýaşyndady, dyzyna çümdi we gyzlaryň aýakgabyny, aýaklaryny öpdi. Olar ýylgyrdylar we gülüşdiler.
  Fuhrer gyzyň her tozanly we ganly dabanyny üç gezek öpdi.
  Şondan soň Nataşa Gitleri ýalaňaç barmaklary bilen sag eli, Zoýa çep tarapy, ýalaňaç aýagy bilen alyp gitdi. Awgustina we Swetlana ýalaňaç barmaklary bilen Fuhreri topuklaryndan aldylar.
  Şondan soň gyzlar ähli döwürleriň we halklaryň iň uly jenaýatçysyny ähli tarapa çekerler we alyp, ýyrtarlar.
  Gitleriň iki eli we aýaklary ýyrtyldy we agyrynyň täsirinden aagondarha hökümdary şol ýerde öldi.
  Bu ar alyş ganhory we dünýä taryhynda iň beýik jellady tapdy.
  Ine, erteki gutarýar, bu planetada düýş gören hakykata öwrüldi we kim diňlän bolsa edildi!
  
  
  GITLERDE GARŞY
  Kyrk birinji ýylda Gitler Krit adasyny basyp alandan soň SSSR-e gitmek baradaky pikirini üýtgetdi. Ugugoslawiýa garşy hüjüm wagtynda Staliniň Germaniýa hüjüm etmedigi Fuhreri gündogardan gaçmak meýilnamasynyň ýokdugyna ynandyrdy.
  Mundan başga-da, öňünden aýdylýanlar gündogarda ýeňil ýeňiş bolmajakdygyny we ol ýere gitmezlik has gowudygyny öňe sürdi.
  Frits Rommeliň toparlanmagyny güýçlendirdi we Türkiýäni goşunlary Eastakyn Gündogara goýbermäge yrmagy başardy. Iňlisler Müsürde düýbünden ýeňildi we Yrakdan we Eastakyn Gündogardan kowuldy. Tizara, Franko Gibraltaryň tussag edilmegine razy boldy.
  Şondan soň nemesler goşunlary aňsatlyk bilen Afrika we Eastakyn Gündogara geçirip bilerdiler.
  Pal Hindistan. Şondan soň, gereksiz kynçylyklar bolmazdan, bary-ýogy alty aýyň içinde Gara materik basyp alyndy. Iň soňunda bolsa 1942-nji ýylyň noýabr aýynda Angliýa garşy hüjüm we ene ýurda goşun düşmegi boldy.
  Iki hepde içinde Angliýa ýykyldy. Frits ahyrsoňy gündogar ýarym şarda ornaşdy.
  Emma ABŞ bilen söweş henizem dowam edýärdi. Okeanyň uzaklygy we goşun geçirmekdäki kynçylyklar sebäpli süýräp gitdi.
  Nemesler Aziýanyň we Awstraliýanyň möhüm bölegi bolan Afrikanyň baýlyklaryna bil baglap, uly deňiz flotuny gurýarlar. Japanaponiýa bilen bilelikde suwasty gämi söweşini alyp barýarlar.
  Kyrk üçünji we kyrk dördünji ýyl deňizdäki söweşlerde geçdi. Islandiýa we Grenlandiýa ýesir alyndy. Kyrk bäşinji ýerde eýýäm "E" seriýaly tanklary bolan nemesler Kanada gonup, güýçlerini Argentinada jemlediler.
  Bu olaryň meýilnamalarydy. Uzaga çeken aragatnaşyk ABŞ-a hüjüm etmegi kynlaşdyrdy.
  Emma sentýabr aýyna çenli Kanadanyň köp bölegi basyp alyndy.
  Nemes we ýapon goşunlary ABŞ-nyň demirgazyk sebitlerine girdi.
  Emma soňra Frits dört gyz bilen garşylandy.
  Monika, Leýa, Gertrude we Anjelina.
  Dört gözellik söweşe girdi. Monika, Leah, Gertrude saryýagyz, Anjelina gyzyl.
  Goý, gyzlar Üçünji Reýhiň ägirt goşunyny ýok etsinler.
  Pulemýot atýarlar.
  Bu ýerde Monika ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar we aýdym aýdýar:
  - Güýçüme şöhrat! Hemmeler kesildi!
  Leýa nobaty berýär. Şeýle hem, duşmanlary ýaryp, öýkeniniň ýokarsyna gysýar:
  - Goşunym güýçli!
  Arealaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny zyňýar.
  Otly ýa-da gyzyl saçly Anjelina ýalaňaç barmaklary we gysyşlary bilen ölüm sowgadyny başlaýar:
  - Meniň ýeňşim!
  Şeýle hem nobat berýär!
  Mundan başga-da, Gertrude ýalaňaç aýagy bilen ölümiň häzirki ýagdaýyny çekýär we kerleriň nädip aglaýandygyny:
  - Men çempion!
  Againene-de ganhor liniýa çykarar.
  Monika faşistik orda ýene atýar we aýdym aýdýar:
  - Meniň dünýäm üçin şöhrat!
  Arealaňaç aýaklary bilen ganhor ölüm sowgadyny atýar, garşydaşlaryny döwýär.
  Oda we Leýa ýolbaşçylyk edýär. Ol gaty akylly gyz. Duşmana granat zyňmak ýaly ýalaňaç aýaklar.
  Gyz gygyrýar:
  - Men ABŞ-ly giper söweşiji!
  Soňra Anjelina atýar. Muny gaty arassa edýär. Arealaňaç barmaklaryndan ölüm howply sowgat uçýar.
  Owadan gyz gygyrýar:
  - Men dünýäniň mutlak çempiony bolaryn!
  Söweşiji nädip uzyn dilini görkezer!
  Soň bolsa Gertrude synanyşdy. Şeýle hem nobatyň nähili berjekdigini. Soň bolsa ýalaňaç barmaklary bilen ölüm sowgadyny atar.
  Opphli garşydaşlary et böleklerine ýaýradyň.
  Şonuň üçin dört gyz işjeň işleýär. Duşman goşunynyň basyşy gutarýar.
  Nook bolsa-da, "E" seriýaly tanklar peýda bolýar, gyzlar olara garaşýarlar.
  Monika ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar we gysýar:
  - Kosmosda söweşeris!
  Arealaňaç dabanyndan ölüm sowgady E-50 gurçugyndan gaçdy. Bu ulaga zeper ýetdi we saklandy.
  Söweşiji gygyrýar:
  - Super!
  Indiki Leýa söweşde. Şeýle hem, ölüm sowgadyny zyňýarka, ýalaňaç aýak bilen. Duşmany dargatýar. Tank berkedi.
  Söweşiji gygyrýar:
  - Men bikinide gyz!
  Ondan soň bolsa Anjelina bar. Şeýle hem ýalaňaç aýagy bilen E-75-e granat zyňýar we nemes wampirine kynçylyk çekýär.
  Söweşiji gygyrýar:
  - Men super synpy görkezjek men!
  Gertrude söweşýär. Şeýle hem gynanmagy we şübhelenmegi bilmeýän söweşiji.
  Gözellik ony aldy-da gysdy:
  - Uly regatta!
  Arealaňaç aýakdan öldüriji granat uçdy.
  Monika ýene atýar we gysýar:
  - Aerobatika we ekipa!
  Arealaňaç elleri hem alar we ölüm akymy atar. Enemieshli duşmanlary ýok ediň.
  Ondan soň söweşiji wýaknet:
  - Men super gyz!
  Leýa söweşdäki hakyky gahryman. Duşmanlary urmak. Arealaňaç aýagy bilen granat zyňar we köp sanly duşmany alyp, olary ýyrtar. Gygyrandan soň:
  - Men şol Supermen!
  Söweşde Anjelina ýalaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny hem atdy. Duşman ýyrtylar we aýdym aýdylýar:
  - Jähennem men jyn!
  Duşmana ýaryldy.
  Ine, Gertrude eşik topunda. Hiç hili dabara ýa-da garşylyksyz özüni atýar. Ol ýalaňaç barmaklary bilen alar, ýok etmek sowgadyny başlar we duşmanlary gyrar. Bu gaty garşymy?
  Dört gyz rysar ýa-da perişde ýaly söweşdi. Emma hemme zadyň çägi bar. Şeýdip, söweşijiler yza çekildi ...
  Kyrk bäşinji ýylyň güýz we gyşy, berk söweşlerde geçdi. Güýçler deň däldi. Nemesleriň "E" seriýaly tanklary Şermanlardan, hatda kiçi Pershingsden has güýçli. Uçar awiasiýasy asla deň däl. Hatda disk uçarlary hem görünip başlady, islendik ownuk gollara düýbünden täsir edip bilmedi.
  Şeýlelik bilen ABŞ Üçünji Reýhiň dürli daşary ýurt bölümleri tarapyndan kem-kemden ele alynýar.
  Amerikanyň köp bölegi güýzde we gyşda tutulýar. Mundan başga-da, Amerikanyň günortasyndaky gozgalaňlar we nemes kökleri bolan generallara dönüklik. Şeýle hem täze pulemýotlaryň, hatda Wehrmaçtyň ýerasty tanklarynyň şübhesiz artykmaçlygy.
  1946-njy ýylyň aprelinde, Üçünji Reýh goşuny Waşingtony we Nýu-Yorkorky gurşap alandan soň, Amerikanyň Birleşen Ştatlary boýun egdi.
  Şeýlelik bilen söweşiň başga bir sahypasy öwrüldi.
  Emma 1947-nji ýylda maý aýynda ýene bir söweş başlandy, bu gezek Japanaponiýa.
  SSSR-e garşy kampaniýa ýene yza süýşürildi.
  Indi ABŞ-dan dört gyz ýüz öwürmedi we ýene duşmana garşy söweşýär.
  Kyrk ýedi tomus we yssy, bikinisdäki söweşijiler. Olar özleri bilen söweşýärler.
  Monika ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar we gysýar:
  - Men terminator!
  We nobat berýär.
  Leýa hem atýar we gaty gowy edýär. Againene-de ýalaňaç aýaklary bir zatlar zyňýar. Olar ýok edýärler.
  Gyz gygyrýar:
  - Aerobatika bilen göreşiň!
  Mundan başga-da, Anjelina ot açýar. Garşydaşlary ezýär. Olary sürülerde kowýar. Arealaňaç barmaklary ýene rehimsizlik bilen ganhor bir zady zyňýar.
  Söweşiji gygyrýar:
  - Men polat dyrnak!
  Gertrude özüni atýar we duşmanlary ýykýar. Şondan soň ýalaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny atar we sesini çykarar:
  - Harby tema we matematika!
  Againene-de, nädip hemme kişini alyp, aklyndan azaşar!
  Hawa, dört söweş. Emma güýçler deň däl. E-50 U seriýalynyň täze tanklary, has dykyz ýerleşişi, beýikligi iki metrden hem az we 170 gapdal sowut, 250 mm maňlaýy we agramy 1800 at güýji bolan hereketlendirijisi bilen altmyş bäş tonna.
  Şeýle ýaponlara garşy durmaň. Koloboks ýaly ähli duşman uçarlaryny ýok edýän ME-462 garşy.
  Şeýle hem, uçýan disklere garşy. Hemme zady bozýarlar.
  Gysgaça aýdylanda, alty aýyň içinde Japanaponiýa doly ýeňildi we ähli koloniýalary ýesir alyndy.
  Näme boldy. Fuhrer tiz wagtdan SSSR-den başga dünýäniň ähli ýurtlaryny basyp aldy.
  Şu wagta çenli hemme zat asuda boldy. Emma soň Stalin öldi we Nikita Hruşew häkimiýeti ele geçirdi. Üçünji Reýh bilen ýene-de çylşyrymly gatnaşyklar.
  SSSR-iň ýadro ýaragyny öndürýändigini aýtmaly däl. Şeýle hem, öňki syýasaty ýazgarýan ýigriminji gurultaý geçirildi.
  1956-njy ýylyň 22-nji iýunynda eýýäm orta ýaşly, ýöne gaty gaharly Gitleriň buýrugy bilen Üçünji Reýh çozuş etdi. Onuň goşuny çalt ýeňişe bil baglaýardy, ýöne garaşylmadyk ýagdaýda garaşylýardy!
  Diňe dört amerikan gyzy däl, eýsem dört rus gözelligi we jadygöýi Wehrmaçtyň goşunlary bilen söweşe girdi. Goşunyň dürli şahalarynda bir topar gyz, şeýle hem ähli jadygöýler!
  
  NAPOLEON ALEKSANDER MENI S KANUNY
  Napoleon Russiýa gitmedi we köplenç Aleksandr Birinjiniň kiçi uýasyna öýlendi. Bu taryhda käbir üýtgeşmelere sebäp boldy.
  Ilki bilen, Russiýa Awstriýa garşy söweşip, Galisiýany basyp aldy. Ikinjiden, Fransiýa Italiýany gurady we Napoleonyň ogly bilen rus şazadasyny şol ýerde goýdy.
  Soň bolsa Russiýa bilen Fransiýa Türkiýäni basyp aldy we böldi.
  Mundan başga-da, bilelikdäki tagallalar bilen Angliýa basyp alyndy. Ispan koloniýalary Afrikanyň köp bölegi ýaly ahyrsoňy fransuz boldy. Soň bolsa Hindistan bilen Eýran basyp alyndy!
  Aleksandr Birinji ölenden we Konstantin wezipesinden aýrylandan soň agdarlyşyk boldy we on dört ýaşly Rim Sezar Napoleon II rus tagtyna çykaryldy. 1836-njy ýylda Napoleon ölenden soň, Napoleon II Fransiýanyň, tutuş Europeewropanyň we köp koloniýanyň hökümdary boldy.
  Giňelmegini dowam etdirýän ýekeje super imperiýa ýüze çykdy. Soňra Napoleon II Hytaýy, Indoçinany we tutuş Afrikany basyp aldy. Awstraliýa we Kanada. 1879-njy ýylda altmyş sekiz ýaşynda aradan çykdy.
  Soňra tagta Napoleon III geçdi. Şeýle hem söweşmek isledi. Theöne bütin dünýäde Fransiýadan diňe Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň territoriýasy soragsyz galdy!
  Üçünji Napoleon 1890-njy ýylda Amerika bilen söweşe başlady. Fransuz eýeçiligi bolmadyk iň soňky ýurt.
  Dünýäniň dürli künjeklerinden bäş million esgerden ybarat ägirt uly goşun ABŞ-nyň çägine girdi.
  Güýçler deň bolmazdy. Emma amerikalylar Napoleon III-ä garşy gaty gahrymançylykly söweşdiler.
  Esasanam dört gyz: Monika, Leýa, Gertrude, Anna! Kobralar we gahrymanlar ýaly söweşdiler.
  Monika gylyç bilen we ýalaňaç metal barmaklary bilen ýiti diskler bilen döwüldi. Garşydaşlary jezalandyrdy.
  Söweşiji aýdym aýtdy:
  - Amerika şöhrat!
  Leýa özüni gylyç bilen daşary ýurt goşuny bilen kesdi we gaharly pyşyrdady:
  - Dünýäniň iň gowy ýurduna şöhrat!
  Şeýle hem ýalaňaç aýaklary bilen ganhor adam öldürildi.
  Gertrude ullakan goşun bilen söweşdi, ýalaňaç aýaklary bilenem gaty ýiti iňňeleri atdy we duşmanlary urdy.
  Şol bir wagtyň özünde gyz gysdy:
  - Men şeýle synpyň söweşijisi, super!
  Anna ýalaňaç aýaklary bilen ganhor sowgatlary atyp, söweşdi.
  We gygyrdy:
  - Üstünlikler bize uly!
  Howöne bu dört söweşe garamazdan, hatda gahrymançylykly hem bolsa, fransuzlaryň ýokary güýçleri olary ýeňdi.
  Gyzlar ýesir alyndy. Ol ýerde eşiklerini çykardylar we rehimsiz gynadylar. Ellerini taýagyň üstünde öwrüp, gamçy we gyzyl sim bilen urdular. Arealaňaç aýakgaplar ot bilen ýakyldy, ýalaňaç dabanyna gyzyl gyzgyn demir ulanyldy. Emma gyzlar Napoleon III-iň täze agalygyny hiç wagt ykrar etmediler.
  Şondan soň karýerlerde ýalaňaç diýen ýaly işe iberildi. Amerika bolsa Fransiýanyň täze welaýatyna öwrüldi.
  1903-nji ýylda Napoleon III altmyş sekiz ýaşynda aradan çykanda, Napoleon IV imperator bolýar. Onuň gelmegi täze hökümdarlygy alamatlandyrdy. Mejlisiň roluny güýçlendirmek we asyllylaryň täsirini azaltmak. Kem-kemden dünýä imperiýasy has demokratiýa öwrüldi.
  1917-nji ýylda bolsa ilkinji adam kosmosa uçdy. Şeýlelik bilen kosmonawtika döwri açyldy.
  1922-nji ýylda adamlar aýa uçdular. 1933-nji ýylda bolsa Marsa. 1950-nji ýyla çenli Gün ulgamynyň ähli planetalaryna baryp gördüler. 2000öne 2000-nji ýylda ýyldyzlara ilkinji uçuş başlandy, tutuş kosmos ekspedisiýasy. Ine, şeýle bir AI, diňe Napoleon Bonapartyň rus şazadasy bilen durmuş gurmagy sebäpli.
  Bütin adamzadyň ykbaly nädip mümkinçilige baglydyr.
  
  Hytaýa garşy ýykylýar
  BELLIK
  Oleg Rybaçenko we Margarita Korşunowa XVII asyrda Sibire göçüp, Mançu dinastiýasynyň gözegçiligi astyndaky Hytaý imperiýasy bilen söweşe girdiler. Ölmez-ýitmez adamlar diňe Hytaýda däl, taryhyň ugruny üýtgedýärler.
  Uruş tupan ýaly dowam edýär
  Bir oglan uly goşun bilen söweşýär ...
  Gazaply dumanlary kesdik
  Käte hatda gaty kyn bolsa-da!
  
  Duşman gaty däli,
  Üznüksiz gar ýagýar ...
  Açyk gyrmyzy reňkli bannerleriň aşagynda,
  Mayöne, maý aýynda söweş boljakdygyna ynanýaryn!
  
  Bizi ýeňip bolar diýip pikir etmäň
  Biz Hudaýdan beýik söweşijiler ...
  Ol kesilmez, durmuşyň sapagyny bilýärin,
  Käte gaty berk bolup biler!
  
  Onda Russiýanyň beýikligini biliň
  Watan hemme zatdan gymmatlydyr ...
  Şeýle hem gaty güýçli rus öýi bolar,
  Faşistik ýamanlygy ýüzüňize süýşüriň!
  
  Ynanma, Orda Rusyny bozma ',
  Dyz epmeýän ...
  Päsgelçiliksiz söweşiň, gorkmaň,
  Täze nesilleriň ady bilen!
  
  Russiýanyň öýi, ot-çöpleri üçin,
  Biz gaty gazaply söweşeris ...
  Tükeniksiz arzuw hasyl bolýar
  Sen bufonyň ruhy bilen söweşiji dälsiň!
  
  Ynha, Watana kasam edýärsiň,
  Beýik Swarogyň söweşijisi boluň ...
  , Ok, ganyň üstünde bagt gurma,
  Isanyň ýüreginde Hudaý ýok wagty!
  
  Täze ýollara ýetip bileris,
  Ösýän ýurduň beýikligi ...
  Gözli janawary öldür,
  Planeta ýakyn wagtda jennete öwrüler!
  . 1-nji bap
  Bir oglan we bir gyz, şeýle hem dört jadygöý gyz Sibiriň günortasynda gutardy we hytaýlylaryň hüjümini basyp ýatyrdy. Aziýanyň dürli sebitlerinde işjeň ýaýbaňlanýan Hytaýda Mançlar häkimiýet başynda bolanda, az bilinýän söweşdi.
  Şeýdip, Tibet sebitindäki ruslara hüjüm etdiler. Hakyky waka, territoriýanyň bir bölegini alyp gitmegi başardylar. Mundan başga-da, şol wagt Russiýa daýhan aýal we Stenka Raziniň kazak söweşi bilen gowşady. Hawa, goşunlary gaty uzak aralyklara geçirmeli bolardy.
  Emma ölmez-ýitmez oglan we gyz we dört terminator gyz rus galasyna kömek etdi.
  Hytaýyň ägirt uly goşuny täze gurlan rus galasyna hüjüm etdi. Güýçler deň däldi.
  Diňe müň rus we iki ýüz müň hytaýly bar. Asla mümkinçilik ýok ýalydy.
  Emma alty synp söweşijisi söweşmäge gaty taýyn.
  Oleg Rybaçenko. On iki ýaşa golaý ölmez-ýitmez oglan ýalaňaç barmaklary bilen iňňe zyňýar. Öňe barýan hytaýlylary urýar. Birbada onlarça.
  Iňňeleri we Margaritany ýalaňaç barmaklar bilen zyňýar. Gyz garşydaşlary ýok edýär we gysýar:
  - Uly güýç!
  Ol batyrgaý söweşýär.
  Natasha, ýalaňaç barmaklary bilen güýçli bumerang zyňýar. Garşydaşlary nädip ezmeli we gysmaly:
  - Uly şöhratyň ady bilen!
  Soňra Zoýa hytaýlylary gylyç bilen kesýär we şol bir wagtyň özünde ýalaňaç aýaklary bilen zäherli iňňeleri zyňýar. Özüne aýdym aýdýar:
  - Rus giňliginde,
  Hemmäni halas edip bileris!
  Againene-de gylyç garşydaşlaryň üstüne düşýär. Eger kesseler, hiç hili gynanman.
  Emma Aurora ýalaňaç barmaklary bilen bumeranglary ýok edip, zyňyp başlanda, bu düýbünden ýok etmekdir. Öldürilen hytaýlylar bolsa gyzyl iblisiň zarbasyna düşýär.
  Gyz gygyrýar:
  - Hemme zady ezip ýyrtaryn!
  Iki gylyç bilen nädip alyp, keser!
  Arealaňaç dabanyndan ýiti we deşikli disk uçýar. Bu, umuman alanyňda, bütinleý ölen gyz.
  Ine, aýgytly söweşde Swetlana. Geliň, hytaýlylary nädip gynalyň we olary gylyç bilen ownuk böleklere böleliň.
  Gyz kebelegi aýlady we Asman imperiýasynyň ýedi söweşijisi öldürildi.
  Soň bolsa ýiti, zäherli iňňeler ýalaňaç barmaklardan uçýar. Hytaýlylary geň galdyryň.
  Oleg Rybaçenko sary söweşijiler bilen söweşýär. Gylyçlary perişde ýaly çaýkanýar.
  Oglan joşgun bilen aýdym aýdýar:
  - Iň güýçli dünýä çempiony bolaryn,
  Amerikany, Hytaýy ýeňeris!
  Againene-de oglan çagalaryň aýaklarynyň ýalaňaç barmaklary bilen ýiti oýunlary zyňýar. Iki adam öldürilen hytaýly birbada ýykyldy.
  Ine, şeýle söweş. Hakyky taryhda, Petrinden öňki döwürdäki Russiýa öz çäginiň bir bölegini ýitirdi. Emma bu ýerde rus rysarlary söweşýärler we boýun egmeýärler.
  Oleg Rybaçenko söweşýär we aýdym aýdýar:
  - weöne biz rus ruhundan doly rysarlar,
  Jellatlar biziň iňňildän nalyşymyzy hiç haçan eşitmezler!
  Againene-de oglan gaty ýiti we güýçli zäher bilen jadygöýler tarapyndan gaýnadylan, gaty inçe iňňeleri zyňýar!
  Margarita gyzy onuň gapdalynda. Şeýle hem aýaklary şeýle öldüriji iňňeleri zyňýar. Eller hüjüm edýän hytaýlylary kesdi. Söweşiji garşydaşlary ýok edýär we aýdym aýdýar:
  - allhli ýurtlaryň jynlary ýaly gaty gowy ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Countrieshli ýurtlaryň hökümdary!
  Natasha hytaýlylary hem kesýär we aýdym aýdýar:
  - Agşam daň atanda, Şeýtanyň ýeňmegine ýol bermeris!
  Arealaňaç aýaklaryndan öldüriji iňňeler hem uçýar.
  Soň Zoýa duşmanlary ýok edýär. Bu gyzdan bolsa, ägirt uly energiýa titremesi döreýän ýaly.
  Bumeranglar we ýiti iňňeler gözelligiň ýalaňaç aýaklaryndan uçýarlar.
  Söweşijiler gysýarlar:
  - Men uly ýalaňaç arzuw we gözellik!
  Againene-de garşydaşlaryna aşa ölümli bir zat atar.
  Aöne Aurora degirmeni işledip, hytaýlylary keseninde, bu ýok edilmekdir.
  Soň bolsa gyzylbaş ýalaňaç barmaklary bilen deşilen iňňeleri zyňar. Ölen sary söweşijiler ýykylýar.
  Emma Swetlana lupanet. Şol bir wagtyň özünde, hemme zady deşip öldürýän ýalaňaç aýaklaryndan bir topar iňňe uçýar.
  Söweşijiler gygyrýarlar:
  - Diýmek, şeýle, şeýle - bir teňňe faşist alyň!
  Arealaňaç aýaklary ýene hytaýlylara öldüriler.
  Sary söweşijileri gylyç bilen kesýän Natasha:
  - Faşistler bilen has aňsat we kyn boldy!
  Swetlana degirmenden geçensoň:
  - We gyzlar bilen elmydama aňsat!
  Aurora, janköýeriň kabul edişini köpeltdi we hüňürdedi:
  - Meniň bilen asla bizar bolmaz!
  Arealaňaç aýaklaryndan ölüm howply uçýar.
  Zoýa ony alar we gysar:
  - Tarakan däl, biz gyzlar - uly şöhratly!
  Againene-de ýalaňaç aýaklaryndan bir zat uçup, duşmana zarba urar.
  Gyzlar bu işi ýüregine düwdüler.
  Bu gala sebitdäki ýeke-täk rus berkitmesi diýen ýaly. Gurulýan ýene birnäçe şäher bar. Hytaýlylaryň Amuryň üstünden kellesini atmadyklary gowy zat. Emma Russiýa hakyky taryhda öz çäginiň bir bölegini ýitirdi. Hytaýda häkimiýetde gaty agressiw dinastiýa. Şeýle-de bolsa, Lýusiferiň polklaryny uçmaga ukyply gyzlar.
  Oleg Rybaçenko hytaýlylary kesýär. Oglan aýdym aýdýarka:
  - Iň ýokary synp ...
  Soň bolsa oglanjygyň ýalaňaç aýagy bilen zyňylan bumerang uçýar we aglaýar:
  - Doňuz hemmäni keser!
  Margarita öldürmek diýilýän zady duşmana oklady. Ol ony bölek-bölek etdi we gysdy:
  - Men ýalaňaç düýş we ajaýyp gözellik!
  Aýagy bolsa ýabany diskleri zyňar.
  Söweşde indiki Natasha. Şeýle hem garşydaşlary bölýän zady duşmana atýar.
  Ol muny gaty akylly edýär.
  Arealaňaç aýaklary yzygiderli, öldüriji iňňeleri zyňýar.
  Ondan soň Zoýa söweşde. Şeýle hem, duşmana, her dürli swastika we bumerang atýar.
  Duşmany ýok edýär.
  Soň bolsa geçip barýarka:
  - Gowy patyşa şöhrat!
  Emma söweşde we Aurorada. Şeýle hem Hytaýdan duşmanlary ýok edýär. Zyňsa, öldüriji güýç bilen zyňar.
  Aýdym aýdýarka:
  - Hawa, Rus topragynyň adyndan!
  Şeýle hem, ýalaňaç aýaklaryndan ölüm howply zarýadlar uçýar.
  Swetlana hem duşmany ruhdan düşürmeýär. Arealaňaç aýaklaryndan aç-açan ölüm getirýän bir zat uçýar.
  Söweşiji aýdym aýdýar:
  - Biz hiç haçan ýüz öwürmeris! Ruslara kynçylyk gelmez '!
  Againene-de hytaýlylara zyýan ýeter. Ony dabarasyz alyp, keser.
  Alty söweşiji we söweşiji agyr urdy. Duşmany kesýär we ýalaňaç aýak zyňýar.
  Hytaýlylary kesip, Oleg Rybaçenko aýdym aýtdy:
  - Staryldyz söweşijisi, şahyňyz biderek urýar -
  Landurduňyz şübheli şöhratda uzakda ...
  Söweş alawy setirleriň arasynda titreýär -
  Düzgünsiz bir taraply oýunda!
  Beýleki bir bumerang, onlarça hytaýlynyň bokurdagyny kesen oglan ýalaňaç aýaklary bilen uçýar.
  Görşümiz ýaly oglan söweşiji.
  Margarita hem söweşde. Şeýdip, ýalaňaç aýaklary işleýär. Duşmanlary şübhesiz ýok edýär.
  Gylyçlary jellatlara meňzeýär.
  Söweşiji gygyrýar:
  - Goý, şöhrat bolsun!
  Natasha ýalaňaç aýaklary bilen ot açýar we ölümi zyňýar. Şol bir wagtyň özünde gylyç bilen işjeň kesýär.
  Şol bir wagtyň özünde ses:
  - Meniň töweregim döwlet ekipa! Y!
  Indiki söweşde Zoýa bar. Şeýle hem ýok edilmegiň iň ýokary derejeli şeýtany. Gylyç bilen kebelegi nädip saklamaly. Soň bolsa ýalaňaç aýaklary bilen ajaýyp elementleri alar we zyňar.
  Ondan soň geçýär:
  - Goşun begenýär - öňe gidýär!
  Kesilen hytaýlylaryň bir hatary ýykylýar.
  Gyz özüne aýdym aýdýar:
  - Zoýa öldürmegi gowy görýär! Ah, Zoýa!
  Ine, Aurora çalt hüjümde. Has dogrusy agressiw gorag. Arealaňaç aýaklaryň kömegi bilen duşmanlary derbi-dagyn edýär.
  Şol bir wagtyň özünde gysylýar. Gylyçlary ekerançynyň pyçaklary ýaly geçende, üç on hytaýly ýyrtylar!
  Aurora gygyrýar:
  - Garmoniýa akkordlar, Russiýanyň baýdagy buýsanýar!
  Indi bolsa ýalaňaç dabany eňekdäki hytaý generalyna laýyk bolar. Ol alar we ýykylar.
  Zoya söweşde agressiw. Duşmanlaryny kesýär we gygyrýar:
  - Biz hemmä şübheleneris we öldüreris!
  Arealaňaç aýaklardan şeýle hanjarlar uçýar.
  Swetlana hem hiç kime ýol bermeýär. Duşmanlary ot-çöp kesýän ýaly ýok edýär. Hytaýlylar şowsuz.
  Gyz gygyrýar:
  - Crazy iňňe! Howlydan çyk!
  Oleg Rybaçenko gylyç bilen bir topar sary söweşijini kesýär. Soň bolsa ýalaňaç aýaklary bilen ýyldyzjyk zyňar we gygyrar:
  - Meniň goşunym iň güýçli!
  Görşüňiz ýaly terminator oglan, duşmanlary ýok etmegiň iň ýokary derejesine ýetýär. Ony uly höwes bilen edýär.
  Arealaňaç barmaklaryndan ölümiň başga bir sowgady uçýar. Diwara çykýan hytaýlylary nädip doldurýar.
  Sary söweşijiler fanatikdir. Olar eýýäm jesetleriň hemmesini ýygnadylar. We daga çykmagy, dyrmaşmagy we dyrmaşmagy dowam etdirýärler!
  Boyöne oglan we gyz ölüm howply güýjüň beýanydyr. Kesilenlerinde gan dökülmegi hemme tarapa we gaty uzaklara uçýar.
  Oleg Rybaçenko aýdym aýtdy:
  - Gahrymanlyk şöhratlandyrylan edermenlikdir,
  Biz planetalary basyp alyjylardyrys!
  Margarita, bu dyngysyz gyz aýdym aýtdy:
  Bir salym durmarys.
  Kimdir biriniň gykylykly gykylygy eşidilýär!
  Şeýle hem gyzyň ýalaňaç aýaklaryndan weýran ediji we ganhor iňňeler uçýar. Bugdaý bugdaýlary ýaly hytaýlylary urmak. Hawa, Margarita gyzy hakyky terminator.
  Hytaýlylary kesip, Natasha aýdym aýtdy:
  - Gyz bolsa sary ezip,
  Durmuş gowy we durmuş gowy diýip pikir etdi!
  Soň bolsa ýalaňaç aýaklaryndan iňňeler uçýar.
  Zoýa gylyçlary bilen ýel degirmeninden geçdi we gysdy:
  - thehli duşmanlary öldürerin we maňa ynan, degişmeýärin!
  Söweşijiniň aýaklary bolsa birnäçe ýyldyzy atdy.
  Gözellik aýdym aýtdy:
  - Harby hereket - Bir nikel urdum!
  Gereksiz duýgularsyz kesýän Aurora:
  - Bize uly üstünlik garaşýar! Maňa ynanyň, gowulaşmaýar!
  Alsoalaňaç aýak ýaly, öldürýän zatlaram başlar.
  Soň gysylar:
  - Men ganly kobra!
  Swetlana hytaýlylara rehim etmeýär. Garynjalar ýaly ýok edýär. Şol bir wagtyň özünde aýdym aýdýar:
  - Zibil üçin ýol bolmaz,
  ýakyn wagtda aýagyňyzy alyň!
  Indi bolsa ýalaňaç barmaklaryndan ganhor sowgatlar ýene uçýar. Bu iň gowy hanym!
  Şeýle hem gygyrýar:
  - Mukaddes söweşde ýeňşimiz bolar!
  Oleg Rybaçenko barha işjeňleşýär. Iki eli bilen kesýär, hatda agzyna turba alyp, hytaýlylara iňňe bilen tüýkürýär. Garşydaşlary ýok edýär we özüne gysýar:
  - Bu biziň ýeňşimiz -
  Doly öwrüm we git!
  Againene-de terminator oglan däli ýaly sypýar. Şol bir wagtyň özünde öldürýän zady rehimsiz zyňyň.
  Margarita hem söweşde. Umytsyz gyz. Arealaňaç aýagy bilen bumerang işe girizýän bolsa, onda bu kesilen hytaýlylaryň sanyndan az bolmaly däldir.
  Şonda gyz aýdym aýdar:
  - Aý, meniň uly dikuçarym bar,
  ýüregim bagt bilen aýdym aýdýar!
  Gyzjagazyň dabanyndan ölümli ýyldyz uçýar. Hawa, bu iň ýokary aerobatikanyň gözelligi. Ölüm sag we çepe ekýär.
  Natasha hytaýlylary hem her tarapdan ýok edýär.
  Aýdym aýdýarka:
  - gysmak, gysmak, gysmak ...
  Oliwer Twist tapdy!
  Arealaňaç aýagyndan öldüriji sowgat uçýar.
  Şeýdip, Zoýa özüni çekdi ... Ol alyp, samandan duşmana tüýkürdi. Soň bolsa degirmeni gylyç bilen kesdi. Soň bolsa ýalaňaç aýaklary aldy we ölümiň sowgadyny açdy.
  Hytaýlylar ýykyldy. Ody ýanýan ýaly.
  Ine, söweşde we Aurora. Şeýle hem çalt gyz. Gyzyl ölüm we içgysgynç şöhle. Ol alar, keser.
  , Ok, hiç zat ony saklamaz.
  Hatda Maus tanky.
  Ine, Aurora we hytaýlylary dyrnaklaýar. Örän ajaýyp we däli nyşanlar we gylyç bilen.
  Gyzyl harpanyň gylyçlary bolsa bir salym durmaz.
  Şol bir wagtyň özünde Aurora gysýar:
  - Meniň watanym kommunizmiň watany!
  Şeýle hem, ýalaňaç aýaklaryndan, gaty öldüriji bir zadyň uçuşy ýaly.
  Againene-de gyz howada.
  Soň bolsa Aurora alternatiw hekaýalaryň birinde Syçan bilen nädip söweşendigini ýada saldy. Soňra soýuzdaşlar Üçünji Reýh bilen ýaraşyk baglaşdylar we bomba ýetmezçiliginden peýdalanyp, nemesler Syçanjygy önümçilige başladylar.
  Hawa, bu tanklar hakykatdanam haýwanlar ýaly merjen boldy. Olaryň ösüşi gaty erbet boldy.
  Termöne terminator gyzlar üçin däl. Faşistlere sowuk ganda we şol bir wagtyň özünde çalt söweşdiler.
  Kuzmanyň ejesini görkezdiler! Söweşijiler batyrgaý söweşdiler.
  Indi gyzyl saçly Aurora gylyç bilen kesýär. Ekerançy ýaly duşmanlary ýok ediň.
  Soň gysylar:
  - Men öldürýärin!
  Swetlana hem söweşde utanmaýar. Hytaýlylar ýok edilýär. Şol bir wagtyň özünde ýalaňaç aýakly, ölümi ekýän zat zyňýar.
  Şol bir wagtyň özünde gygyrýar:
  - Kosmos bravado -
  Uly serenada bolar!
  Duşmanlara göz aýlaň!
  Soň bolsa turbadan tüýkürer!
  Soň bolsa Oleg Rybaçenko dargaýar. Geliň, diňe bir hytaýlylara iňňe atman, eýsem bumeranglary aýagymyz bilen zyňalyň.
  Ine, tutulan çalt terminator oglan.
  Şol bir wagtyň özünde aýdym aýdýar:
  - Duşmanlar bizi saklamaz,
  ejizler kömek etse!
  Ylga, ylga, ylga ...
  Öňe bolmasa!
  Oleg sygyrýar.
  Margarita ony aldy we ýalaňaç barmaklary bilen weýran ediji we ölüme sebäp boldy. Şol bir wagtyň özünde-de aýdym aýtdy:
  - Bu kobranyň habary bolar!
  Gyz göz gyrpýar we gysýar!
  Natasha söweşde-de ýitirenok. Ol aldy we ýalaňaç barmaklary bilen ýiti swastika zyňdy. Ol hytaýlylaryň köpüsini gysdy we gysdy:
  - Watanym üçin!
  Soň bolsa söweşde Zoýa bar. Şeýle hem, ýalaňaç aýaklary bilen duşmanlara aýyplaýar.
  Dişlerini dişlemek bilen gysýar:
  - Men şeýle söweşiji, hakykatdanam terminator!
  Şondan soň gyz gylyç bilen zyňýar. We öýkeniniň ýokarsynda gygyryň.
  - Banzaý!
  Görşüňiz ýaly gyz söweşi bes etmez. Gereksiz antimonsyz keser.
  Aurora hem ýok ediler. Hytaýlylar hiç hili gödek söz bermezden özlerini ezýärler. Sary söweşijiler bolsa ýarylan ýaly ýykylýar.
  Gyzyl saçly gyz gygyrýar:
  - Bütin dünýäde kommunizmiň alawy!
  Againene-de iki gylyç bilen alar we keser. Soň bolsa turbadan tüýküriň. Ony duşmana ek.
  Hawa, Aurora gözellik we kämillikdir.
  Swetlana erbet däl bolsa-da. Şeýle hem, hytaýlylaryň ýenjilmegini we öldürilmegini gurnady.
  Arealaňaç aýaklary sary söweşijilere weýrançylyk sowgatlaryny atýar. Hawa, bularyň hemmesini ýokary tolkunda edýärler.
  Swetlana gygyrýar:
  - Söweş ganly, mukaddes we dogry bolar!
  Arealaňaç aýagyndan ýene öldüriji bir zat döwüldi. Hytaýlylary nädip alyp, urar!
  Ine, gyzlar hakykatdanam aýryldy. We damja berenoklar. Ine aýallar - ähli aýallar aýallar!
  Oleg Rybaçenko hüjümde. Olar eýýäm müňlerçe hytaýlyny öldürdiler. Bu sary imperiýanyň söweşijileriniň hüjümi gowşady.
  Oleg gysdy:
  - victoryeňişiň iň ýokary çäresi!
  Margarita ony aldy we ýalaňaç barmaklary bilen öldüriji we has ýiti zady zyňdy.
  Soňra gyz aýdym aýtdy:
  - Tupanlara garşy durýarys,
  Näme üçin we näme üçin?
  Dünýäde garaşylmadyk ýagdaýda ýaşamak -
  Hiç kim üçin mümkin däl!
  Margarita hytaýlylaryň bir hataryna tüýkürdi we dowam etdi:
  - şowlulyk bolsun - şowsuzlyklar,
  Upokardan aşak bök!
  Diňe şu görnüşde, başgaça däl -
  Diňe şu görnüşde, başgaça däl ...
  Liveaşasyn!
  Geň galdyryjy! Geň galdyryjy!
  Liveaşasyn!
  Geň galdyryjy! Geň galdyryjy!
  Liveaşasyn!
  Diňe ýokaryk - bir millimetr aşakda däl!
  Gyz gaty söweşjeň keýp görkezdi.
  Natasha söweşiň merkezinde-de bar. Wulkanyň atylmagy ýaly. Arealaňaç barmaklar bilen iňňeleri zyňýar. Garşydaşlary urýar. Jesetleri bolsa olardan çykarýar.
  Soňra gyz dişlerini gysyp aýdym aýtdy:
  - Biz düýş robotlary ýaly ajaýyp terminatorlar we ajaýyp gözellik!
  Ine, gylyç bilen yza çekilen gyz. Köp adamy kesdi.
  Zoýa hem söweşiň başynda. Ol özi üçin söweşýär we dişlerini dişleýär we gygyrýar:
  - Hiç kim bizi saklamaz!
  Arealaňaç aýagyndan bolsa hytaýlylaryň üstünden bir disk geçdi. Köp bokurdagy kesýär. Jennet imperiýasynyň goşunlary boguldy.
  Gyzlar bolsa barha köpelýärler.
  Ine, Aurora metal kesýän bir zady nädip çykarar. Ol depelere öwrülen köp sanly kelläni keser. Ol bökjek, uçup, alar, gygyrar:
  - Meniň adym meniň ýumrugym!
  Againene-de iki gylyjy silkdi, hytaýlylar bolsa içini boşatdylar. Emma şol bir wagtyň özünde birneme utanmaň.
  Arealaňaç aýaklary bolsa ölüm howply bumeranglary çykarýar. Haýsy kelleler hatar bilen kesilýär.
  Soň gyzyl saçly söweşiji gygyrýar:
  - Kabelde bolmaz!
  Goý, onerde bagt bolsun!
  Turbadan gyrmyzy agzy bilen has köp zat alar we tüýkürer. Asman imperiýasynyň söweşijileri un bilen salkynlar ýaly ýykylar.
  Şeýdip Swetlana söweşde görkezdi ..
  Gaýnap duran suwuň garşydaşlaryny kakdy. Şol kezzap adamlar ony alyp, gaty gygyrarlar.
  Swetlana gysýar:
  - Öldürdim!
  Arealaňaç aýagy bilen bolsa iki sany bumerang zyňar. Hytaýlylaryň köpüsini keser.
  Jesetleriň köpüsini gysýar.
  Hitler şeýle işleýär.
  Soň bolsa Hytaý imperiýasyny özleri üçin kesdiler. .Ok, hatda aýratyn bir taktikasy bar.
  Öldürilen hytaýlylaryň sany eýýäm on müňlerçe. Gyzlar diňe hezil edýärler we top ýaly bökýärler.
  Oleg Rybaçenko, göz öňüne getirip boljak ähli aerobatikanyň iň ajaýypsyny görkezýär.
  Oglan iki gylyç bilen kesýär, şonuň üçin eller, aýaklar we kelleler hemme tarapa uçýar.
  Oleg gygyrýar:
  - Bolýar, aýgytly ýeňşimize ynanýaryn!
  Margarita ýalaňaç aýagy bilen weýran ediji zyňdy, tassyklady:
  - Hawa, bolar!
  Alty adamyň hemmesi has işjeň çapmaga başlady.
  . 2-nji bap
  Iki ýüz müň adamdan ybarat hytaý goşunynyň hemmesi diýen ýaly ýok edilenden soň, alty söweşiji asman imperiýasynyň çuňlugyna geçdi. Hytaýlylaryň ýene Sibirdäki rus şäherlerine gaýdyp barmazlygy üçin.
  Bu ýerde söweşijiler iň uly şäherdäki sary söweşijilere hüjüm etdiler.
  Sary söweşijileri kesip, iki gylyjyny silkip, Oleg Rybaçenko gygyrdy:
  - Rus we çar patyşalary!
  Arealaňaç aýaklaryndan ýiti iňňeler uçdy. Hytaý söweşijilerini urdular.
  Margarita, sary söweşijileri gylyçlary bilen kesip, alyp, aýdym aýtdy:
  - Indi taryh ýazýarys!
  Iňňeler ýalaňaç aýaklaryndan sary söweşijilere uçdy.
  Ondan soň Natasha söweşde. Şeýle hem, ölüm sowgatlaryny we gygyryşlary atýar:
  - Geljek biziňki! Beýik Russiýa şöhrat!
  Arealaňaç, kesilen aýagy muny elhenç güýç bilen zyňar. Hytaýlylary bolsa ganly bulaşyklyga bölüň.
  Zoýa-da umytsyz kesýär. Bir hytaý generalyny ýaryp öldürdi. Süňklerini kes.
  Şondan soň ol aglady:
  - Uly ýeňşim üçin!
  Arealaňaç aýak bilen ýene ganhor sowgat berer. Hytaý söweşijileriniň köpüsini derbi-dagyn ediň.
  Emma Aurora söweşde, adatça elhenç. Hytaý esgerlerini ýarym kesýär we ýalaňaç aýaklary bilen ganhor sowgat berýär. Şeýdip, sary goşuny ezýär.
  , Ok, Aurora hakykatdanam gyzyl jadygöý diýilýär. Ol ýeňilmezek.
  Öldüriji iňňeler bolsa ýalaňaç barmaklaryndan uçýar. Hytaýlylary urdular we çäge torbalary ýaly ýykyldy.
  Aurora öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  Ruslar meni tanaýarlar
  Oňa ajaýyp diýýärler!
  Againene-de gözellik öldüriji iňňäni zyňan ýalydyr. Duşman bolsa tomzak ýaly gysylýar.
  Aurora gürledi:
  - Arzuw edip bilersiňiz, erbet arzuw edip bilersiňiz!
  Againene-de gyz bumerang ýaly zyňýar.
  Hawa, bu gyzylbaş - harby meselelerde bir funt duz iýmedi. Eger ol çişirilse, onda çişýär.
  Againene-de çalt we otly gyz hüjümde.
  Ine, Swetlana söweşmek isleýär. Şeýdip, hemmesini kesýär we ýok edýär. Gylyçlary bolsa ýalpyldawuk ýyldyrym kimin.
  Iňňeler ýalaňaç aýaklardan uçýar.
  Gyz gygyrdy:
  - Meniň uly güýjüm -
  Krokodil bilen dost bolmak üçin meniň bilen oýna!
  Oglan Oleg Rybaçenko hemişe bolşy ýaly hüjümde. Ol çalt mangos. Duşmana ýyldyzlary çapýar we zyňýar.
  Youngaş söweşiji aglaýar:
  - Geliň, hüjüme geçeliň
  Geliň, hytaýlylaryň hemmesini ýeňeliň!
  Ine, hüjümde bolan oglan.
  Margarita atly gyz bolsa tolgunyp sary goşunlary ezýär. Arealaňaç barmaklary ölüm sowgatlaryny atýarlar.
  Gyz gygyrýar:
  - Men ýeňerin!
  Againene-de ýalaňaç aýagyndan iňňeleriň ýagyşy ýagýar.
  Iňňeler öldüriji we zäherlenýär.
  Margaret hüjümde. Hytaýlylar oňa garşy gaty berk. Gyz bolsa elhençligiň beýany.
  Owadan söweşiji bolsa-da.
  Indi bolsa ýalaňaç aýagyndan ölüm bölegi gaçýar. Duşmanlary urýar.
  Wildabany uçuşda Natasha. Hytaýlylary böleklere bölýär. Gylyçlary rehim etmeýär.
  Söweşiji gygyrýar:
  - Bu biziň uly ýeňşimiz bolar!
  Gözelligiň ýalaňaç aýaklaryndan gaty ölümli we howply iňňeler ýene uçýar.
  Hytaýlylary köp urdy. Gyzlar hakykatdanam ajaýyp.
  Hüjümde bolsa hiç kime nesil bermeýärler.
  Emma Zoýa bilmeýär, hiç haçan söz ýok. Garşydaşlaryna geçýär. Gylyçlary jellatlara meňzeýär.
  Zoýa öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Merhemeti bilemok - diňe ölüm!
  Arealaňaç aýaklary bolsa hytaýlylaryň garşy durup bilmejek derejede zyňar!
  Munuň tersine, söweşiji her minutda tizlenýär. Ine, hüjüm ediji buz meýdançasy.
  Aurora hem şeýle bir gyzjagaz. Yza çekilmeýär we ýüz öwürmeýär. Hemme zatda üstünlik gazandy.
  Bu ýerde ýalaňaç barmaklary bilen polat fanaty zyňdy. Hytaý esgerlerini kesdi we pyşyrdady:
  - Gyzyl imperiýada tutuş planetany gyzdyrjak ot bolar!
  Againene-de, aýratyn öldürýän bir zat, ýalaňaç aýagyndan uçýar.
  Söweşiji ýene-de ýokary derejededir.
  Ine, Swetlana söweşde. Meýilnamadan daşlaşmaýar. Wildabany basyş bilen özüni kesýär. Arealaňaç aýaklaryndan ýiti disk uçýar. Meşhur garşydaşlary kesýär.
  Swetlana ýabany gahar bilen gygyrýar:
  - Men siziň hemmäňizi ýyrtaryn!
  Gyz bolsa kemsidiji. Arealaňaç aýaklary şeýle çeýe.
  Söweşde Oleg Rybaçenko ýyrtyldy. Ine, umytsyz oglan-terminator. Bu ägirt uly güýçleri we ýabany oglanyň basyşyny öz içine alýar.
  Ine, bir çaga ýalaňaç aýagy bilen bumerang zyňýar. Hawa, garşydaşlar birbada iki kellesini ýitirdi.
  Bu hakykatdanam öldüriji güýç.
  Oleg aýdym aýtdy:
  - El ýazgylarym ýönekeý -
  Pişigiň guýrugyny çekmegi halamok!
  Oglanyň ýalaňaç dabanyndan pyçak uçdy we hytaýlylary nädip ýenjiler. Göni manyda ruhuny we edermenligini ýitirdiler.
  Oleg ýabany gahar-gazap bilen şeýle diýdi:
  - Hiç haçan ýok sözüni aýtmaň!
  Oglan hüjüm edýär ... Soňra Wladimir Kliçkony ýada saldy. Hawa, bu boksçy halka gaýdyp biler. Näme üçin synap görmeli däl? Saglyk bar bolsa, Hudaýyň özi size söweşmegi buýurdy!
  Hüjümde terminator oglan. Hytaýlylary ezýär we aýdym aýdýar:
  Friendaş dost elmydama ýaş bolsun
  Dynç almaga howlukmaň ...
  Şadyýan, batyrgaý, şowhunly boluň -
  Söweşmeli - şonuň üçin söweş!
  Güýçli adam -
  Hemmäňizi yzly-yzyna urmak üçin!
  Men ruhly baky oglan,
  Netijäni näme berýär!
  Baky oglan
  Yza çekilme!
  Hytaýlylara gazaply hüjümde ýaş söweşiji we baky çaga. Özüni iň gowy tarapdan görkezer.
  Margarita sary söweşijileri hem ezýär we aýdym aýdýar:
  - Biz hiç haçan ýüz öwürmeris!
  Soň bolsa, hytaýlylaryň köpüsini kesdi:
  -, ok, hiç haçan ynanma!
  Gyz ýene ýiti, zäherli iňňeleri zyňdy.
  Ol çalt we üýtgeşik hereketde.
  Söweşdäki Natasha, Walkyrie ýaly çalt we gorkunç. Batyr söweşýär. Hytaýlylary ýykmak.
  Ol köplenç asmanda söweşýärdi. Ol ajaýyp ace pilotydy. Pyýada goşunda söweşmeli boldy.
  Emma indi Nataşa hytaýlylary ele aldy. Geliň, ähli gahar bilen basalyň.
  Bumeranglar we iňňeler ýalaňaç aýaklaryndan uçýar. Duşmany ezýär.
  Gyz aýdym aýdýar:
  - Iöne günüň dogmagyna ynanýaryn,
  Türme zyndanynyň garaňkylygyny ýok eder!
  Zoýa hytaýlylara hüjüm edýär. Gaty çykýar. Arealaňaç aýaklary bolsa duşmanlary derbi-dagyn edýär.
  Söweşiji. Ol özüne böküp, bökjek kobra ýalydyr.
  Altyn saçly gyz gygyrýar:
  - Geljek biziňki
  Biz Jedi Knights ýaly!
  Indi bolsa ony nobatdan alyp, şarpyk çalýar.
  Hüjümden soň Aurora. Gyzyl reňkli gyzy ezmek we söweşmek. Ol depgini hasam artdyryp, hüjüme geçdi. Gylyçlary ýel degirmeniniň pyçaklaryna meňzeýär.
  Otly gözellik:
  - Bütin dünýä şeýle bagt bolar!
  Againene-de gyz ýabany ädim ätýär. Bu söweşiň hakyky hudaýy.
  Swetlana hem böküp aýdym aýdýar:
  - hundredüzden soň ýüz, polkdan soň polk,
  Rus rysarlary gylyç bilen kesildi!
  Indi bolsa ýalaňaç barmaklary galkan bilen yzyna gaýtaryp bolmajak zady zyňar.
  Ine gyz. Hakyky meger.
  Nataşa dişlerini dişläp:
  - Maňa öwretme!
  Wealaňaç aýagy bilen ölümi zyňýar.
  Aurora razy:
  - Bize asla öwretjek zat ýok!
  Söweşijiler hereketlerini çaltlaşdyrýarlar. Häzirlikçe tutuş şäher diýen ýaly jesetlerden doly. Hawa, hytaýlylar ýok edildi. Diňe alty adam bar, ýöne olar tutuş goşun üçin işleýärler.
  Oleg Rybaçenko elf jynsyndan bolan bir adamyň hekaýasyny ýada saldy. Üçünji Reýhde gutardy we ony Luftwaffe iberilmegine ynandyryp bildi.
  Hawa, elf, boýy kiçi bolsa-da, örän çalt, ajaýyp reaksiýa bilen güýçli. Umuman alanyňda, elfler fiziki ýagdaýy we pikir tizligi boýunça adamlardan ýokarydyr. Uçarda, elf, hatda şa gany hem bürgüt ýaly duýulýar.
  Bu söweşiji 1944-nji ýylyň 20-nji aprelinde Fuhreriň doglan gününde 538 duşman uçaryny urup bildi we özi hiç haçan atylmady.
  Ilkinji iki ýüz uçar üçin elf dub ýapraklary, gylyçlar we göwherler bilen Demir Haçyň rysar haçyny aldy. Üç ýüzden gowrak eýýäm göwher bilen nemes bürgüdi ordeni. Dört ýüzden gowrak rysar demir haçynyň altyn dub ýaprakly gylyçlary we göwherleri. Bäş ýüz ýadygärlik uçary üçin - Demir Haçyň Uly Haçy. Şeýlelikde, elf rekord mukdarda baýrak ýygnady we bu ugurda hatda Hermann Goeringi ýeňdi we polkownik derejesini aldy.
  Uçarda şahsy görnüşde söweşenem bolsa.
  Şeýlelik bilen, Luftwaffe-de şeýle ajaýyp ace peýda bolsa-da, söweşiň gidişine kän bir täsir etmedi. Hakykatdanam, "Luftwaffe" -niň hakyky taryhynda ilkinji alty sany acesini alsak, jemi bir ýarym müňden gowrak uçar düşürildi. Wehrmaçta näçeräk kömek etdi?
  Göçürilen uçarlaryň sany Goebbelsiň propagandasy bilen çişirilen bolmagy mümkin.
  Bu sanlaryň köpüsi muňa şübhelenýärdi.
  Emma elf köp maşynlary dogruçyl atdy, ýöne özi-de ýekeje söweşijini ýitirmedi.
  Emma soň Oleg Rybaçenko onuň bilen duşuşdy we sorady:
  - Näme üçin ýamanlygyň güýji hasaplanýan Üçünji Reýkä ýapyşdyňyz?
  Elf logiki taýdan belläp geçdi:
  - Sebäbi dünýäde asla gowulyk güýji ýok! Siziň pikiriňizçe Stalin we ýaranlar mukaddes adamlarmy?
  Oleg ýylgyryp aýtdy:
  - Emma SSSR-de siz köp uçary urup, baş harp bilen Hudaý hasaplanarsyňyz! Şeýdip, tüýkürilmeli we näletlenmeli!
  Elf çyn ýürekden aýtdy:
  - Kyrk ikinji ýylyň oktýabr aýynda Reýh üçin söweşip başlanda, urşuň netijesi entek belli däldi. Siziň pikiriňizçe, ýeňijileriň arasynda bolmak mümkinçiligim ýokmy?
  Oleg Rybaçenko dogruçyl jogap berdi:
  - SSSR-den gaçsaňyz, bagyşlanarsyňyz we kabul ediler diýip pikir edýärin. Gahrymanlar we beýik söweşijiler hemme ýerde gadyrlanýar!
  Elf ýylgyrdy we jogap berdi:
  - Teklip üçin sag boluň! Emma ikinji jahan urşy gutarandan soň, baýraklarym bilen planetamyza gaýdyp gelerin ... Elbetde, Germaniýanyň utulmagy meniň üçin möhüm däl. Esasy zat, özümi gahryman hökmünde görkezip, awiasiýa taryhyna ähli döwürleriň iň gowy nokady hökmünde girdim!
  Oleg Rybaçenko gaharlandy:
  Seniň üçin näçe gowy ýigit öldi!
  Elf gysyldy, logiki taýdan ýatlandy:
  - Rudel hem bar ... Ol hem supermen!
  Oleg baş atdy.
  - Rudel ... Hawa, gülkünç kitabyň gahrymanyna meňzeýär!
  Elf sesini çykardy:
  - Men söweşiji boldum we bolaryn we bolaryn! Şonuň üçin hasabymy müňe ýetirmäge synanyşaryn!
  Oleg Rybaçenko şübhelendi:
  - edip bilersiňizmi? 1945-nji ýylyň 9-njy maýynda Üçünji Reýh ýazýar!
  Elf minnetdarlyk bilen sorady:
  - Gyzyllaryň we soýuzdaşlaryň haýsy güýçler bilen haçan we nirede we haýsy wagtda hüjüm etjekdigini has takyk aýdyp bilersiňizmi?
  Oleg geň galyp sorady:
  - Näme üçin size gerek?
  Elf dogruçyl jogap berdi:
  - Şadyýanlygyň uzak dowam etmegi üçin urşy ownuk-uşak çekmek isleýärin!
  Soňra Oleg ýarag alyp, jogap berdi:
  - Men seni atyp bilerdim, ýöne etmerin!
  Elf geň galdy
  - Näme üçin?
  Oleg Rybaçenko tutanýerli aýtdy:
  - Wy consciencedanyňyz jeza bersin!
  Olar aýrylyşdylar ...
  Oleg Rybaçenko bu elfi biderek öldürmedi öýdüpdi. Moreene näçe uçar atar. Bu gaty erbet bolar.
  Oglan bolsa ýalaňaç barmaklary bilen ölümiň bumerangyny täzeden başlady.
  Margarita hytaýlylary söweşde işjeň ýok edýär. Arealaňaç aýaklary öldüriji sowgatlar bilen şeýle bir ýenjilýär welin, haýran galýarsyňyz.
  Supermen gyz.
  We söweşdäki işjeňligi, ýabany haýwan ýaly.
  , Ok, iki milliard hytaýly bolsa-da hiç kim beýle gyzy gorkuzmaz.
  Emma Margaret näme etmeli?
  Countryurduny goraýar.
  Hytaýlylary kesip, Oleg Rybaçenko aýdym aýtdy:
  - Russiýanyň owadan Watany ýok,
  Onuň üçin söweşiň we gorkmaň ...
  Universelemde has owadan ýurt ýok -
  Bütin älem Rus çyrasydyr!
  Oglan böküp, çaltlaşar, hemmesini aýaklary bilen öldürer.
  Natasha hem söweşýär we aýdym aýdýar:
  Ölüm ýyly, maňa ynanyp bilmersiň
  Bir müň dokuz ýüz togsan dokuz ...
  Tegeleklere gitmegi bes ediň
  Iblis altyn şahlar bilen öwrüler!
  Gyz bolsa ýalaňaç aýaklary bilen sowgat öldürer.
  Zoýa hem söweşde, ýaralanýar we söweşýär. Işjeň gyz. Gylyç bilen kesse, hemme zat şu wagta çenli uçýar.
  Arealaňaç aýaklary bolsa sowgatlary gaty işjeň atýar. Köp adam duşmanlary derbi-dagyn edýär.
  Hawa, hytaýlylaryň garaňky günleri başdan geçirýändigi aýdyňdyr.
  Aurora hiç hili gynanman urýar. Arealaňaç aýaklary bolsa öldüriji zat däl. Bu, köplenç ýok edilmegiň hudaýydyr.
  Onda müň şeýtan bar.
  Swetlana hytaýlylary uly höwes bilen zyňýar we gygyrýar:
  - Geljek
  Pişik bolmaly däl ýaly!
  Arealaňaç aýaklary ýene bir zat zyňar we duşmanlar ýyrtylar.
  Söweşýän gyz - içindäki aerobatika!
  Hytaýlylary arassalap, alty adam dynç aldy. Doňuzy derrew dolduryp, gowurdy.
  Böleklere bölüp iýip başladylar.
  Natasha:
  - Ine, Walter Skottyň rysarlary bir gezekde köp iýdiler!
  Oleg Rybaçenko jyňňyrdady we ýatlatdy:
  - Dumany hem et! Ine, Portos tutuş bir goç iýdi!
  Natasha güldi.
  - Goýun? Näme üçin doňuz däl?
  Oleg muňa jogap edip aýdym aýtdy:
  Nhli maşgalaňyz
  Doňuz alan daýym ...
  Ol dirikä, maňa duýduryş berdi -
  Kaniballardan aýal almak mümkin däl!
  Margaret tassyklady:
  - Bu ýabany aýdym! Men has janly bir zat isleýärin!
  Oleg:
  - Ruhy? Bu gowy!
  Oglan bolsa bir zat aýtdy ...
  Emma Aurora ony kesdi we şeýle diýdi:
  - Aýdym aýtmak däl-de, hereket etmek zerur.
  Gyz guşagyndan iPhone çykardy. Oleg ýylgyrdy, Natasha oňa elini berdi we teklip etdi:
  - Gyzylbaşly tanklary oýnaň!
  Aurora razy boldy:
  - Bu oýny haladym!
  Gyz-gahryman parametrleri gazanyp başlady.
  Oleg Rybaçenko tank flotuny aldy.
  Aurora duýduryş berdi:
  - Bir tank! Duel synap görüň!
  Oglan razy boldy.
  - Bu dogry!
  Oleg kyrkynjy ýyllaryň iň sowet sowet tankyny - IS-7 saýlady. Hiç haçan seriýa öwrülmedik ajaýyp awtoulag. Onda hemme zat, ýaraglar, ýaraglar we tizlik bar. Hakyky halo!
  Aurora E-75. Maşyn has erbet. We has agyr we az tizlik, güýç ätiýaçlygy, birneme gowşak we ýarag. IS-7, E-75 üçin 128 bilen deňeşdirilende 130 millimetr bar. Nemesleriň ýaraglary has galyňdyr, ýöne bu IS-7-iň uly eňňidi bilen ýapylýar. Fritsiň taraplary has ýokary ... Hemme zat şeýle, ýöne ...
  Aurora E-75-ni M derejesine terjime edýär ... Maşyn gowulaşýar. Dwigateli has güýçli we siluet has pes we ýarag has uzyn barrele öwrüldi. Indi ýaraglar galyňlaşdy. Sowet üçin altmyş sekiz bilen deňeşdirilende nemes tankynyň agramy togsan bäş tonna. Täzelenenden soň, şuňa meňzeş düzülişi bar we indi has güýçli bolar.
  IS-7 her niçigem bolsa ösüşsiz galdy. Şonuň üçin hakyky taryhda hiç kim muny çaklamady.
  Bolýar, Oleg, geliň.
  Oglan bolsa ýitirilenok. Duşman döwrebaplaşansoň, çaga bir zat eder we ýelek gabyklaryny ulanar. Soň bolsa gaty gowy söweş bolar.
  IS-7 ýakynlaşýar. Stillöne şonda-da nemesleriň hereketlendirijisi has gowy.
  Aurora has uzyn zynjyrly topy atýar. Emma şonda-da girip bilemok.
  Terminator oglan bolsa ýakynlaşýar we ýollary ýelleýär. Kiçijik gaty ynamly ýaly.
  Aurora, başga bir okdan soň ahlagy çykardy:
  Syçan pil öldürip biler!
  Söweş dowam etdi, Oleg 130 mm top topuny gabyň bogunyna sürdi we ýeňdi. Allhli kynçylyklara garamazdan.
  Generalöne, umuman aýdylanda, kyrkynjy ýyllaryň tanklarynda dürli awtoulaglar bar. Örän täsirli taslama - "Korol arslan". Agramy ýüz tonna, ýarag 210 mm kalibrli, öňdäki sowut 300 mm, gapdallary 200 mm we hereketlendirijisi 1800 at güýji.
  Bu awtoulag - hatda IS-7 diňe bir tarapa girip ýapyp bilýär. Bu hakykatdanam ajaýyp!
  Aurora dişlerini dişläp aýdym aýtdy:
  - Bu, günüň üstünde uçýan bürgüt!
  Upapyň ...
  Nahardan soň alty adam Hytaýyň şäherlerine göçdi. Häzirlikçe parahatçylyk netijesini gazanmak we Mançlary hüjüm etmekden saklamak zerur.
  Gyzlar we oglan hytaýlylara hüjüm edip, gylyç we ýalaňaç barmak bilen ýene köp adamy öldürdiler.
  Soňra söweşijiler ele salnan toplardan ok atdylar. Hytaýlylaryň köpüsi öldürildi.
  Oleg Rybaçenko:
  - Belki goragly oýnamak has gowudyr? Soň bolsa nähilidir bir ýigrenji bolup çykýar?
  Aurora jogap berdi:
  - Öňüni alyş urşy düşünjesi bar!
  Oleg ýatlatdy:
  - Wiktor Suworow faşistik Germaniýanyň SSSR-e garşy söweşiniň öňüni alandygyny subut etmäge synanyşdy!
  Aurora ýylgyrdy we möňňürdi:
  - Bu beýle dälmi?
  Oleg başyny ýaýkady.
  - Şübheli!
  Margaret ýatlady:
  - Men bu kitaby okadym. Bir seretse ynandyryjy görünýär. Deepöne has çuňňur gazsaň ...
  Aurora ylalaşyp baş atdy.
  - SSSR hüjüm ediji söweş taýynlaýardy, bu hakykat!
  Margaret belläp geçdi:
  - SSSR uruşdan soň hem hüjüm ediji söweş taýýarlaýardy. Emma hüjüm hiç haçan başlamady!
  Oleg logiki taýdan belläp geçdi:
  - Eger Stalin hüjümi meýilleşdiren bolsa, has soňraky döwürde öz bölümleriniň işgärlerini tanklar we beýleki enjamlar bilen tamamlapdy. Iň soňky awiasiýa ýaňy bölümlere gelip başlady, hatda uçarmanlaram özleşdirmediler!
  Aurora hem logiki taýdan garşy çykdy:
  - Sowet goşuny ýaraglanýan bolsa, nemes goşuny hem durmady. SSSR iň soňky uçary kowup ýörkä, Frits iň täze tehnologiýanyň önümçiligini artdyrýardy.
  Gijä galmak Staliniň artykmaçlygy artmazdy. Munuň tersine, Europeewropanyň potensialyna eýe bolan faşistler has ýokary hilli enjamlar bilen Russiýany yzarlap bilerler!
  Oleg Rybaçenko şübhelendi:
  - Olaryň hili has gowudyr diýip pikir etmegiňize näme sebäp bolýar?
  Aurora çyn ýürekden jogap berdi:
  - Emma kyrk birinji ýylda ýeňiş gazandylar! Eger san taýdan pes ýenjilen bolsalar, belki-de hil taýdan has ýokarydy!
  Oglan zehini şübhelendi:
  - Beýle pikir etmeýärin!
  Margaret:
  - Kyrk birinji ýyl syr. Resmi taýdan güýçli Gyzyl Goşun näme üçin söweşden soň ýeňilýärdi? Soň bolsa, resmi taýdan we has gowşak bolansoň, ýeňip başlady?
  Oleg Rybaçenko şeýle jogap berdi:
  - Bu Ikinji jahan urşunyň uly syry!
  Natasha teklip etdi:
  - higherokary güýçleriň gatyşmagy boldy!
  Oleg baş atdy.
  - Hakykatdanam bir zat bardy!
  Awgustin gygyrdy:
  - Butlarymyz gana boýaldy, hudaýlarymyz söweş hudaýlarydyr!
  Zoýa razy boldy.
  - Ganda we söweş taňrylarynda örtülen!
  Oleg we Aurora ikinji jahan urşunyň strategiýasyny oýnap başlandan soň. Gitler üçin Aurora, Stalin üçin Oleg.
  Hakyky zarbalar eýýäm boldy. Aurora gödek kody ulandy we "E" seriýaly tanklaryň köpüsi Moskwa geçdi. Togo we Oleg nemesleri aldamak üçin kezzap kody we IS-7 ulandy. Garakçy daşa öwrüldi. Tabytlaryň köpüsi. Goý we wirtual.
  Oleg Rybaçenko gusto bilen oýnaýar we goşunlary nemes goragyndan geçýär. Gazanlar guruň. Aurora ýene-de gödek kody işledýär. Örän wagşy hereketler bar.
  Oglan zehini aýdym aýtdy:
  - Kamanyň bir ýerinde - özümizi bilemzok,
  Kama derýasynyň eneleriniň bir ýerinde!
  Eliňiz bilen ýetmäň, aýagyňyz bilen ýetmäň,
  Bolýar, zerur bolsa, pokerleri göçüriň!
  Sowet tanklary faşistleri ýok edýär. IS-7-den gowy zat ýok. "Syçanlar" we "E" -100 bilen arkaýyn söweşip bilersiňiz. Sowet tanky beýle haýwanlardan gorkmaýar.
  Olar has agyr, ýöne bu olaryň güýçlidigini aňlatmaýar.
  Oleg bolsa awtoulaglar bilen çalt hereket edýär. Müň şeýtana meňzeýär.
  Öwreniji oglan aýdym aýdýar:
  - Geliň, Frits, çiki-çiki-çiki-ta!
  Indi Sowet goşunlary başga bir päsgelçilik aldylar. Olar söweşleriň we söweşleriň zehinlerine meňzeýär!
  "Aurora" hem ýönekeý däl. Agressiw işleýär. Gyzyl goşunyň tigirleriniň aşagyna täze we täze we täze güýçleri zyňýar.
  Gyzyl saçly söweşiji bolsa aýdym aýdýar:
  - Duşmanlar meni saklamazlar! Universelemiň giňişligini ýeňerin!
  Täze we täze polklar söweşe girýär.
  Oleg Rybaçenko şatlyk bilen aýdym aýtdy:
  Frits gaharly,
  Polkyň duşmany öňe gitdi ...
  Emma däli ariýalylar -
  Ruslar duşmançylyk bilen duşuşarlar!
  Doňuzyň derisine gazarlar,
  Duşman tozana zyňylar -
  Ruslar gazaply söweşýärler
  Güýçli esgeriň ýumrugy!
  Oglan ýene bir aýlawly manevr geçirýär we Auroranyň goşunyny halka alyp gidýär.
  Hawa, çaga akylly, söz ýok.
  Aurora gürledi:
  -, ok, ýüz öwürmerin, ýöne söweşmegi hemişe bilýärdim!
  Oleg Rybaçenko razy boldy:
  - Geliň, ýüz öwürmäliň! Biz sizi ýok ederis!
  Indi Sowet goşunlary ýene hüjüme geçdiler. Eýýäm kody Frits-e kömek etmeýär.
  Soňra Aurora mekirlik bilen opsiýany üýtgedýär. Angliýa we ABŞ bolsa söweşe girýär. Bu armadanyň söweşijileri söweşe ylgadylar. Geliň, duşmana basalyň.
  Emma Sowet IS-7 tanklary has aňsatlyk bilen ABŞ-nyň Şermanlaryny we Pershingsini, şeýle hem Iňlis Çerçil tankyny ýok edýär.
  Olaryň özleri hiç hili zyýan çekmeýärler.
  Aurora gygyrdy:
  - Bolýar, siz we kiçijik imp!
  . 3-nji bap
  Twentyigrimi birinji asyryň söweşijileri on ýedinji hytaýlylar bilen ýene çaknyşdylar.
  Asman imperiýasynda esgerler gaty köp. Tükeniksiz derýa ýaly akýarlar.
  Hytaýlylary gylyç bilen kesen Oleg Rybaçenko:
  - Hiç haçan ýüz öwürmäň!
  Oglanyň ýalaňaç aýagyndan ýiti disk uçdy!
  Garşydaşlaryny ezýän Margarita gaharlandy:
  - Dünýäde batyrgaýlyk üçin ýer bar!
  Gyzyň ýalaňaç aýagyndan zäherli iňňeler hytaýlylara degdi.
  Nataşa ýalaňaç barmaklaryny hem öldürdi we aglady:
  Hiç haçan ýatdan çykarmarys we bagyşlamarys.
  Gylyçlary bolsa hytaýlylaryň degirmeninden geçdi.
  Zoýa, duşmanlary kesip, gysdy:
  - Täze sargyt üçin!
  Arealaňaç aýaklaryndan täze iňňeler ýaýrady. Gözde näme, hytaý esgerleriniň bokurdagynda näme bar.
  Hawa, söweşijileriň tolgunýandyklary we gaharlanýandyklary aýdyňdy.
  Aurora sary esgerleri kesdi, gysdy:
  - Biziň demir islegimiz!
  Arealaňaç aýagyndan täze, ölüm howply sowgat uçýar. Sary söweşijiler bolsa ýykylýar.
  Swetlana degirmeni kesýär, gylyçlary ýyldyrym ýaly.
  Hytaýlylar pyçak ýaly ýykylýar.
  Gyz ýalaňaç aýaklary bilen iňňe zyňýar we gysýar:
  - Ene üçin Russiýa ýeňer!
  Oleg Rybaçenko hytaýlylara garşy öňe gidýär. Terminator oglan sary goşunlary gysýar.
  Şol bir wagtyň özünde, oglanyň ýalaňaç aýaklarynyň barmaklary zäher bilen iňňeleri zyňýar.
  Oglan gygyrýar:
  - Geljekdäki Rus üçin şöhrat!
  Hereketde hemmeleriň kellesini we agzyny kesýär.
  Margarita garşydaşlaryny hem ezýär.
  Arealaňaç aýaklary ysgynsyz. Hytaýlylar köp ölýär. Söweşiji gygyrýar:
  - Täze serhetler üçin!
  Soň bolsa gyz alyp keser ...
  Hytaý esgerleriniň jesetleri.
  Emma Nataşa hüjüm edýär. Öz hytaý dilini kesýär we aýdym aýdýar:
  - Rus 'ajaýyp we ýagty,
  Men gaty geň gyz!
  Diskler bolsa ýalaňaç aýaklaryndan uçýar. Kim hytaýlylaryň bokurdagyny kesdi. Hawa, bu gyz.
  Zoya hüjümde. Iki eli bilen sary esgerleri kesýär. Turbadan tüýkürmek. Arealaňaç barmaklary bilen öldüriji iňňeleri zyňýar.
  Şol bir wagtyň özünde-de özüne aýdym aýdýar:
  - Eh, bulaşyk, gideli,
  Aý, iň gowy görýänim gider!
  Aurora, hytaýlylary kesip, sary esgerleri ýok edýär:
  - shhli gümürtik we haýwanyň derisinde,
  Ol polisiýa bilen polisiýa bilen ylgady!
  Arealaňaç barmaklar bilen, pili öldürjek bir zat, duşmana nädip girmeli.
  Soň bolsa gysyň:
  - Möjekler!
  Swetlana. Hytaýlylary gysmak. Arealaňaç aýaklary bilen ölüm sowgatlaryny atýar.
  Gylyç bilen degirmen işleýär.
  Ol köp söweşijini we gygyryşy ýykdy:
  - Uly ýeňiş gelýär!
  Againene-de gyz ýabany hereketde.
  Arealaňaç aýaklary bolsa ölümli iňňeleri atýar.
  Oleg Rybaçenko bökdi. Oglan birneme aljyrady. Böküşde hytaýlylaryň köpüsini kesdi.
  Arealaňaç barmaklary bilen iňňeleri zyňdy-da, gürledi:
  - Gözel batyrlygym bilen meşhur boluň!
  Againene-de oglan söweşde.
  Margarita hüjüme geçýär. Enemieshli duşmanlary yzygiderli bölýär. Gylyçlary ýel degirmenlerinden has berk. Arealaňaç barmaklar ölüm sowgatlaryny atýarlar.
  Gyz kemsidilýär. Sary söweşijileri dabarasyz ýok edýär.
  We wagtal-wagtal bökýär we öwrüm edýär!
  Niok etmek sowgatlary ondan gaçýar.
  Hytaýlylaryň özleri-de öldi. Jesetleriň hemmesi üýşýär.
  Margarita gygyrýar:
  - Men Amerikaly kawboý!
  Againene-de ýalaňaç aýaklary iňňäni zyňdy.
  Soň bolsa ýene onlarça iňňe!
  Hüjümde Natasha hem gaty gowy.
  Arealaňaç aýak bilen zyňýar we samandan tüýkürýär.
  We öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Men parlak ölüm! Bar etmeli zadyňyz ölmek!
  Againene-de hereketde gözellik.
  Zoýa hytaý jesetleriniň gabawyna hüjüm edýär. Weýrançylyk bumeranglary hem ýalaňaç aýaklaryndan uçýar.
  Sary söweşijiler bolsa ýykylýarlar we ýykylýarlar.
  Zoýa gygyrýar:
  - arealaňaç gyz, ýeňersiň!
  Gyzyň ýalaňaç dabanyndan onlarça iňňe uçýar. Göni hytaýlylaryň bokurdagyna.
  Olar ölýärler.
  Has dogrusy, bütinleý öldi.
  Hüjümde Aurora. Sary goşunlary ezýär. Gylyçlary iki elinde göterilýär. Ol şeýle bir beýik söweşiji.
  Tornado hytaý goşunlaryndan geçýär.
  Gyzyl saçly gyz gygyrýar:
  - Geljek gizlenýär! Emma ýeňiji bolar!
  Hüjümde bolsa, otly saçly gözellik.
  Wildabany joşgunly Aurora:
  - Uruş taňrylary hemme zady ýyrtar!
  Hüjümde söweşiji.
  Arealaňaç aýaklary bolsa ýiti, zäherli iňňeleri köp zyňýar.
  Swetlana söweşde Şeýdip, parlak we söweş. Arealaňaç aýaklary gaty köp ölümli zatlary zyňýar. Erkek däl, sary saçly ölüm.
  Itöne döwülse, ony saklap bilmersiň.
  Swetlana aýdym aýdýar:
  - Durmuş bal bolmaz,
  Tegelek tansda bökmek!
  Arzuwyň hasyl bolsun -
  Gözellik adamy gula öwürýär!
  Gyzyň hereketinde bolsa hasam gaharlanýar.
  Hüjümdäki Oleg hemme zady çaltlaşdyrýar. Oglan hytaýlylary urýar.
  Arealaňaç aýaklary ýiti iňňeleri zyňýar.
  Warraş söweşiji gygyrýar:
  - Gazaply imperiýa - hemmeleri ýyrtar!
  Againene-de oglan ýolda.
  Margarita işjeňliginde tupanly gyz. Duşmanlary zyňýar.
  Bu ýerde ýalaňaç aýagy, partlaýjy maddalar bilen nohut bilen başlady. Ol ýarylar we derrew ýüz hytaýlyny zyňarlar.
  Gyz gygyrýar:
  - Her niçigem bolsa ýeňiş bize geler!
  Kärhanany gylyç bilen işlediň.
  Natasha hereketlerini çaltlaşdyrdy. Gyz sary söweşijileri kesýär. Gygyrýarka:
  - Russiýa imperiýasyna ýeňiş garaşýar.
  Geliň, hytaýlylary çalt depginde ýok edeliň.
  Natasha terminator gyz.
  Durmagy we haýallamagy pikir etmeýär.
  Zoya hüjümde. Gylyçlary et salatyny kesýän ýaly. Gyz öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Halas bolmagymyz güýje girýär!
  Arealaňaç barmaklar hem şeýle iňňeleri zyňýarlar.
  Jesetleriň depelerinde ýatan bokurdagy deşilen köp adam.
  Aurora däli gyz. Giperplazmadan gelen robot ýaly hemmeleri ezýär.
  Ol eýýäm ýüz hytaýlyny ýykmady. Emma hemme zat depgini ýokarlandyrýar. Söweşiji henizem gygyrýar.
  - Men ýeňilmez! Dünýädäki iň salkyn!
  Againene-de hüjümdäki gözellik.
  Arealaňaç barmaklaryndan nohut uçýar. Güýçli partlama sebäpli üç ýüz hytaýly ýyrtyldy.
  Aurora aýdym aýtdy:
  - topragymyzy basyp almaga het edip bilmersiňiz!
  Swetlana hem hüjümde. We bir gram dynç bermeýär. Wildabany Terminator Gyz.
  Duşmanlary ýok edýär we hytaýlylary ýok edýär. Sary söweşijileriň köpüsi eýýäm çukura we ýollara düşdi.
  Alty adam gaharlandy. Wildabany söweş etdi.
  Oleg Rybaçenko yzyna gaýdyp geldi. Iki gylyjy hem silkip öňe gidýär. Terminator oglan bolsa degirmeni dolandyrýar. Ölen hytaýlylar ýykylýar.
  Jesetleriň köpüsi. Ganly bedenleriň tutuş daglary.
  Oglan ýabany strategiýany ýada salýar. Atlar we adamlar nirede garyşypdyrlar.
  Oleg Rybaçenko gysýar:
  - Waý!
  Pul köp bolar!
  Täze hereketde terminator oglan. Arealaňaç aýaklary bolsa bir zady alyp, zyňar.
  Oglan zehini gygyrdy:
  - Master klas we Adidas!
  Hakykatdanam ajaýyp we ajaýyp çykyş boldy. Näçe adam hytaýlyny öldürdi. Iň uly adam bolsa sary söweşijileri öldürdi.
  Margarita hem söweşde. Sary goşunlary ezýär we gygyrýar:
  - Uly zarba polky! Biziň hemmämiz tabytda sürýäris!
  Gylyçlary hytaýlylara hüjüm edýär. Sary söweşijileriň köpüsi eýýäm ýykyldy.
  Gyz gygyrdy:
  - Men hatda panterlerdenem sowuk! Her kimiň iň gowudygyny subut et!
  Gyzjagazyň ýalaňaç dabanyndan, güýçli partlaýjy maddalar bolan nohut ýaly uçar.
  Duşmana hüjüm et.
  We garşydaşlarynyň käbirini alyp, ýok eder.
  Natasha ygtyýarly. Garşydaşlaryny ýenýär we özi hiç kime nesil bermez.
  Näçe hytaýly eýýäm kesildi.
  Dişleri şeýle ýiti. Gözler ýakutdyr. Bu gyz - esasy jezalandyryjy. Partnershli hyzmatdaşlary jezalandyryjy bolsa-da!
  Natasha gygyrýar:
  - Men däli! Size jeza berler!
  Againene-de gyz gylyç bilen hytaýlylaryň köpüsini keser.
  Zoýa hereketde we sary söweşijileriň köpüsini kesdi.
  Arealaňaç aýaklar iňňe zyňýarlar. Her iňňe birnäçe hytaýlyny öldürýär. Bu gyzlar hakykatdanam owadan.
  Aurora garşydaşlaryny öňe sürýär we ýok edýär. Şol bir wagtyň özünde, gygyrmagy ýatdan çykarmaýar:
  - Tabytdan gaçyp bilmersiňiz!
  Gyz dişlerini alar we dişlerini ýalaňaç eder!
  Şeýle gyzylbaş ... Saçlary proletar baýdagy ýaly şemalda öwüsýär.
  Hemme zat sözüň doly manysynda gahardan çykýar.
  Swetlana Bu ýerde ol köp kellesini kesdi. Dişlerini dişleýän söweşiji.
  Dil görkezýär. Soň bolsa samandan tüýkürýär. Soň bolsa aglaýar:
  - guysigitler ölersiňizmi?
  Againene-de ýalaňaç aýaklaryndan ölümli iňňeler uçýar.
  Oleg Rybaçenko bökýär we bökýär.
  Arealaňaç oglan bir topar iňňe çykarýar we aýdym aýdýar:
  - Geliň, kempire gideliň, uly hasap açalyň!
  Youngaş söweşiji iň gowusy.
  Ol gaty garry, ýöne çaga ýaly görünýär. Diňe gaty güýçli we myşsaly.
  Oleg Rybaçenko aýdym aýtdy:
  - Oýun düzgünlere görä bolsun - fraeradan çykarys!
  Againene-de öldüriji we döwülýän iňňeler ýalaňaç aýaklaryndan uçdy.
  Margarita begenç bilen aýdym aýtdy:
  - Hiç zat mümkin däl! Erkinligiň daň atjakdygyna ynanýaryn!
  Gyz ýene-de hytaýlylara ölümli kaskad atdy we dowam etdi:
  - Garaňkylyk ýok bolar! Güller gülläp biler!
  Söweşiji ýalaňaç barmaklary bilen nohut zyňan badyna, müň hytaýly derrew howada uçdy. Hawa, Asman imperiýasynyň goşuny gözümiziň öňünde ereýär.
  Natasha söweşde. Kobra ýaly bökýär. Duşmanlary partladýar. Hytaýlylaryň köpüsi ölýär.
  Gyzlary we gylyçlary, kömürdäki däneler we naýzalar. Iňňeler.
  Şol bir wagtyň özünde-de gygyrýar:
  - victoryeňişiň geljekdigine ynanýaryn!
  Ruslaryň şöhraty tapylar!
  Arealaňaç barmaklar garşydaşlary urup, täze iňňeleri zyňýarlar.
  Zoýa ýabany hereketde. Hytaýlylara hüjüm edýär. Olary ownuk böleklere bölýär.
  Söweşiji aýal ýalaňaç barmaklary bilen iňňe zyňýar. Garşydaşlaryň arasy, we nädip gygyrmaly:
  Doly ýeňşimiz golaýlady!
  Gylyç bilen ýabany degirmen işleýär. Bu hakykatdanam gyz ýaly gyz!
  Emma Aurora kobra hüjüme geçdi. Bu aýal - ähli düýş görmek üçin düýş görmek.
  Eger ony kesse, kesjekdigini aňladýar.
  Şondan soň gyzylbaş alar we aýdym aýdar:
  - Kelleleriniň hemmesini açaryn! Men gaty düýş!
  Indi gylyçlary herekete geçdi we eti kesdi.
  Swetlana hem hüjüme geçýär. Bu gyzyň tormozy ýok Nädip kesmeli, şonuň üçin jesetleriň köpüsi hapalanýar.
  Saryýagyz terminator gygyrýar:
  - Bu nähili gowy bolar! Nähili gowy bolar - bilýärin!
  Indi bolsa ganhor nohut ondan gaçýar.
  Oleg ýene bir meteor göterip, ýüz hytaýlyny kesdi. Soň bolsa bomba alyp, zyňar.
  Ululygy kiçi, ýöne öldüriji ...
  Ownuk böleklere nädip bölünmeli.
  Terminator oglan aglady:
  - Elhenç maşynlaryň tupanly ýaşlygy!
  Margarita muny ýene söweşde eder.
  Sary söweşijileriň köpüsini kesiň. Uly boşluklary kesýär.
  Gyz gygyrýar:
  - Lambada gumdaky tansymyz!
  Täzelenen güýç bilen ur.
  Hüjümde Natasha hasam gaharlanýar. Şeýlelik bilen hytaýlylary zyňýar. Munuň ýaly gyzlara garşy durmak gaty gowy däl.
  Natasha ony alyp aýdym aýtdy:
  - Şol ýerde ylgamak umumy barlyşykdyr!
  Söweşiji gyz bolsa şeýle kaskad bilen garşydaşlara girdi.
  Diskalary ýalaňaç aýaklary bilen zyňar.
  Ine, ol degirmeni işledi. Sary goşunyň başlyklary köpeldi.
  Ol söweşýän gözellik. Özüňizi şeýle sary armada uruň.
  Zoýa her kime kadadan çykman ezýär. Gylyçlary bolsa ölüm gaýçy ýalydyr.
  Gyz diňe owadan. Arealaňaç aýaklary bolsa gaty zäherli iňňeleri zyňýar.
  Garşydaşlary ýeňiň. Bokurdagyny deşip, tabyt ýasaýarlar.
  Zoýa ony aldy-da gysdy:
  - Kranda suw ýok bolsa ...
  Natasha begenç bilen gygyrdy:
  Bu seniň günäň!
  Arealaňaç barmaklary bilen gowy öldürýän bir zady zyňýar. Bu hakykatdanam gyzlaryň gyzy.
  Arealaňaç aýaklaryndan bolsa, pyçak nädip uçar. Söweşijileriň köpüsini urdy.
  Aurora. Gözelligi bilen çalt we üýtgeşik.
  Onuň nähili açyk saçlary bar. Proletar baýdagy çaýkanýan ýaly. Bu gyz hakyky wiksen.
  Ol garşydaşlaryny kesýär - edil elindäki gylyç bilen doglan ýaly.
  Gyzylbaş, nälet!
  Aurora muny aldy-da, pyşyrdady:
  - Öküziň kellesi bolar - söweşijiler aklyndan azaşmazlar!
  Ine, ol ýene-de köp söweşijini ezdi.
  Oleg Rybaçenko nägilelik bildirdi:
  - Size näme gerek! Ine gyz!
  Margarita ýalaňaç aýagy bilen hanjar atdy:
  - Uly we ajaýyp gyz!
  Aurora muňa razy boldy:
  - Men hiç kimi dişlejek söweşiji!
  Againene-de ýalaňaç barmaklary bilen ganhor bir zady atar.
  Svetlana söweşde garşydaşlaryndan pes däl. Gyz däl-de, alaw gutarýar.
  We gygyrýar:
  - Nähili gök asman!
  Aurora ýalaňaç aýagy bilen pyçagy boşatdy:
  - Biz talaňçylygy goldamaýarys!
  Swetlana, duşmanlary derbi-dagyn etdi:
  - Akmak pyçak gerek däl ....
  Zoýa ýalaňaç, aşgarlanan aýaklary bilen iňňeleri zyňdy:
  - Üç gutudan ýalan sözlärsiň!
  Hytaýlylary kesýän Natasha sözüniň üstüni ýetirdi:
  - We onuň bilen bir teňňe et!
  Söweşijiler bolsa böküp geçerler. Olar şeýle ganly we salkyn. Umuman, olarda tolgunma köp.
  Oleg Rybaçenko söweşde gaty görnükli görünýär.
  Margarita aýdym aýtdy:
  - Urgy güýçli, ýigidiň gyzyklanmasy bar ...
  Zehinli oglan dikuçaryň hereketlendirijisine meňzeýän zady aýagy bilen başlady. Hytaýlylardan iki ýüz kellesini kesdi we gysdy:
  - Örän sportly!
  Ikisem - doly açyk bir oglan we gyz.
  Oleg, sary esgerleri kesip, gürledi:
  - We biziň üçin uly ýeňiş bolar!
  Margarita jogap berdi:
  - Hemmäni öldürýäris - ýalaňaç aýak bilen!
  Gyz hakykatdanam şeýle işjeň terminator.
  Nataşa hüjümde aýdym aýtdy:
  - Mukaddes söweş!
  Söweşiji bolsa ýiti disk-bumerangy işe girizdi. Ol arkada uçup, hytaýlylaryň köpüsini kesdi.
  Zoýa ýok edilmegini dowam etdirdi:
  - Bu biziň ýeňşimiz bolar!
  Arealaňaç aýaklaryndan täze iňňeler uçdy. Olar köp söweşijini urdular.
  Saryýagyz gyz:
  - Garşydaşyňy barla!
  Ol dilini görkezdi.
  Aurora, aýaklaryny silkip, ýiti gyraly swastika zyňdy, gürledi6
  - Imperator baýdagy öňe!
  Swetlana aňsatlyk bilen tassyklady:
  - theykylan gahrymanlara şöhrat!
  Gyzlar hytaýlylary ezip, agzybir gygyrdylar:
  - Hiç kim bizi saklamaz!
  Indi bolsa söweşijileriň ýalaňaç aýaklaryndan bir disk uçýar. Et ýyrtyldy.
  Againene aglaň:
  - Hiç kim bizi ýeňip bilmez!
  Natasha howada uçdy. Garşydaşlaryny ýyrtyp, berdi:
  - Biz möjekler, duşmany gowur!
  Arealaňaç barmaklaryndan gaty öldüriji disk çykar.
  Gyz hatda tolgunýar.
  Soň bolsa hüňürdeşýär:
  - Aýakgabymyz ody gowy görýär!
  Hawa, gyzlar hakykatdanam seksi.
  Oleg Rybaçenko gürledi:
  - Aý, ir, howpsuzlyk berýär!
  Söweşijilere göz aýlady. Muňa jogap edip gülýärler we dişlerini ýalaňaçlaýarlar.
  Natasha hytaýlylary kesdi we gysdy:
  - Dünýämizde şatlyk ýok, göreşsiz!
  Oglan jogap berdi:
  "Käte söweşmek hem gyzykly däl!"
  Natasha razy boldy:
  - Güýç ýok bolsa, hawa ...
  Emma biz söweşijiler elmydama sagdyn!
  Gyz ýalaňaç barmaklaryny garşydaşyň iňňelerine oklady we aýdym aýtdy:
  - Esger elmydama sagdyn,
  Herekete taýyn!
  Şondan soň Natasha ýene duşmanlary derbi-dagyn etdi.
  Zoya gaty çalt çaga. Ine, hytaýlylarda öndürilen bir barrel. Bir partlamadan iki müň adamy ýyrtdy.
  Soň bolsa gygyrdy:
  - Durma, dabanymyz ýalpyldawuk!
  Söweş bagyndaky bir gyz!
  Söweşdäki Aurora hem gowşak däl. Şeýlelik bilen hytaýlylary zyňýar. Bir zynjyrdan çykan ýaly.
  Garşydaşlary kesmek - aýdym aýdýar:
  - Peýdaly boluň,
  güýzde tort bolar!
  Gyzyl saçly şeýtan, hakykatdanam, şeýtan ýaly söweşde sürýär.
  Ine, Swetlananyň nähili söweşýändigi. Hytaýlylar bolsa ondan alýarlar.
  Eger ursa, urar.
  Ondan ganly dökülmeler uçýar.
  Swetlana ýalaňaç aýagyndan metal kelleleriniň uçup, kelleleriniň eremegine berk göz ýetirdi:
  - Russiýa şöhrat, hatda şöhrat!
  Tanklar öňe ylgaýarlar ...
  Gyzyl köýneklerde bölünişik -
  Salam rus halky!
  Bu ýerde gyzlar hytaýlylary aldylar. Şonuň üçin olar kesilýär we kesilýär. Söweşijiler däl, hakykatdanam zynjyry döwen panterler.
  Oleg söweşde we hytaýlylara hüjüm edýär. Olary rehimsiz we gykylyksyz urýar:
  Biz öküz ýaly!
  Sary goşuny ezip, Margarita ýygnady:
  Biz öküz ýaly!
  Natasha muny alyp, sary söweşijileri kesdi:
  - Yingalan sözlemek elinden geldi!
  Zoýa hytaýlylary ýyrtdy, gysdy:
  -, ok, eliňden däl!
  Şeýle hem, ýalaňaç aýagy bilen ýyldyzjyk alyp, boşadar.
  Natasha ony aldy-da gysdy:
  - Telewizorymyz açyk!
  Arealaňaç aýagyndan ganhor bir topar iňňe uçýar.
  Hytaýlylary ezýän Zoýa hem gysdy:
  - Biziň dostlugymyz monolitdir!
  Againene-de şeýle atyş, tegelekler hemme tarapa bulaşýar. Bu gyz - garşydaşlary arassa ýok etmek.
  Arealaňaç barmaklary bilen gyz üç sany bumerang alyp, işe girizer. Munuň jesetleri hasam köpeldi.
  Ondan soň gözellik berer:
  - Duşmana rehim etmeris! Jeset bolar!
  Againene-de ölüm howply zat ýalaňaç topukdan uçýar.
  Aurora hem mantyk taýdan belläp geçdi:
  - Diňe bir jeset däl, köp!
  Şondan soň gyz ony alyp, ganly howuzlardan ýalaňaç gezdi. Hytaýlylaryň köpüsini öldürdi.
  Nädip gygyrýar:
  - Köpçülikleýin ganhorluk!
  Soň bolsa başyny hytaý generalyna kakýar. Kellesini döwüň we beriň:
  - Banzaý! Jennete gitersiň!
  Hüjümde gaty gaharly Swetlana gysýar:
  - Siz halas bolmaz!
  Arealaňaç barmaklaryndan onlarça iňňe uçýar. Hemmäni nädip urýar. Hat-da söweşiji hatda döwmäge we öldürmäge synanyşýar.
  Oleg Rybaçenko gysýar:
  - Şöhratly çekiç!
  Şeýle hem oglan ýalaňaç aýagy bilen swastika görnüşinde şeýle ajaýyp ýyldyzy zyňýar. Çylşyrymly gibrid.
  Hytaýlylaryň köpüsi ýykyldy.
  Oleg gygyrdy:
  - Banzaý!
  Oglan ýene ýabany hüjüme sezewar boldy. , Ok, diňe güýç bilen görýär we wulkanlar möwç urýar!
  Margaret ýolda. Her kimiň garnyny ýyrtar.
  Aýagy bolan gyz birbada elli iňňäni zyňar. Köpçülik her dürli duşman tarapyndan öldürilýär.
  Margarita şadyýanlyk bilen aýdym aýtdy:
  - Bir, iki! Gaýgy problema däl!
  Hiç haçan ruhdan düşmeli däl!
  Turbasy bilen burnuňy we guýrugyňy has ýokary sakla.
  Hakyky dostuň hemişe ýanyňdadygyny bil!
  Bu şeýle agressiw kompaniýa. Gyz zyňýar we gygyrýar:
  "Aagondarhanyň prezidenti jeset bolar!"
  Söweşdäki Natasha diňe bir terminator. Gykylyklap gygyrdy:
  - Banzaý! Çalt al!
  Arealaňaç aýagyndan granat uçup gitdi. Hytaýlylar dyrnak ýalydyr. Döwüň.
  Ine söweşiji! Allhli söweşijilere - söweşiji!
  Zoýa hem hüjümde. Şeýle gaharly ganhor.
  Ol muny alyp, gürledi:
  - Kakamyz Ak Hudaýyň özi!
  Hytaýlylar üçin üç fabrik kesýär!
  Aurora jogap hökmünde gygyrdy:
  - Hudaýym gara!
  Hakykatdanam, gyzylbaş aldawyň we manysyzlygyň beýanydyr. Duşmanlar üçin elbetde. Dostlary üçin bolsa ol söýgüli.
  Arealaňaç barmaklary bilen nädip alyp, zyňar. Asman imperiýasynyň söweşijileriniň köpüsi.
  Gyzylbaş gygyrdy:
  - Russiýa we gara Hudaý biziň arkamyzda!
  Örän ýokary söweş potensialy bolan söweşiji. .Ok, munuň aşagyna goşulmazlyk has gowudyr.
  Aurora pyşyrdady:
  - Dönükleriň hemmesini poroşok bilen döweris!
  Şäriklerine göz aýlaň. Hawa, bu otly gyz asudalyk berip biljek zat däl. Parahatçylyk howply bolmasa!
  Duşmanlary ezýän Swetlana:
  - Biz sizi nobatda süpüreris!
  Aurora tassyklady:
  - Hemmäni öldüreris!
  Arealaňaç aýaklaryndan bolsa, bütinleý ýok etmek sowgady ýene uçýar!
  Oleg muňa jogap edip aýdym aýtdy:
  - Doly banzaý bolar!
  Aurora, hytaýlylary ýalaňaç eli bilen ýyrtyp, gylyç bilen döwdi we ýalaňaç barmaklary bilen iňňe zyňdy:
  - Gysgaça! Gysgaça!
  Sary söweşijileri ýok eden Nataşa gysdy:
  - Gysgaça - banzaý!
  Geliň, garşydaşlary ýabany ajy bilen keseliň.
  Oleg Rybaçenko garşydaşlaryny kesdi, çap etdi:
  - Bu gambit hytaýly däl,
  Ilkinji gezek, maňa ynanyň, Taýland!
  Againene-de oglanjygyň ýalaňaç aýagyndan ýiti, metal kesýän disk uçdy.
  Margarita, Asman imperiýasynyň söweşijilerini kesip, aýdym aýtdy:
  - Söweşde kim taparys,
  söweşde kimi taparys ...
  Munuň bilen degişmäliň -
  Aýralyň!
  Aýralyň!
  . 3-nji bap
  Hytaýlylary ýenjenden soň, biraz dynç alyp bilersiňiz. Emma, gynansak-da, kän dynç almaga wagtyňyz ýok.
  Täze sary goşunlar içeri girýär.
  Oleg Rybaçenko olary ýene kesýär we gygyrýar:
  - Mukaddes söweşde - ruslar ýeňilmeýär!
  Margarita ýalaňaç barmaklary bilen öldüriji sowgatlary atýar we tassyklaýar:
  - Hiç haçan ýitirmäň!
  Oleg başga bir zat aýtmak isledi ...
  Emma indi jadygöýiň jadysy bilen wagtlaýyn başga bir madda geçirildi.
  Oleg Rybaçenko nemes lagerleriniň birinde öňdebaryjy boldy. Margarita hem onuň bilen göçdi.
  Garaz, hytaýlylar bilen hemişe kesmeli däl.
  - Watana şöhrat! - Pioner Oleg Rybaçenko aglamagy gaýtalady we egnine urlan sessiz-üýnsüz çydady, ýogsa-da öňki çişen yzlaryň birine düşdi. Ikinjiden we düýbünden bölünişikden - gan akdy! Margarita Oleg Rybaçenko geň galmak we minnetdarlyk bilen seretdi we ondan iňlis dilinde bir zat sorady. Çaga azaşan Oleg Rybaçenko pikir etdi - belki, düýşümde görenlerimi ýene sorar - sinhronizm barmy? Oglan uýasyna gujaklap ýylgyrdy we on ýaşly çaga üçin has giň eginlerini gysdy. Görnüşinden, Margarita Oleg Rybaçenkonyň diňe ýüz öwürmeýändigini we proletar kino äheňinde gygyrmagyna näme sebäp bolandygyna düşünmeýändigini görkezmek isleýärdi.
  Diňe özi däl, bu inçe, kelleli Marat Kazei hem. Aöne höweslendiriji göz gamaşdyryp, batyr oglana baş atdy ...
  Oleg Rybaçenko birden gaharlandy we sesindäki agyryny basyp:
  - Brawado hemme zat!
  Margarita pyşyrdady:
  -, ok, brawado däl! Diýmek ýaly - söz süngü bilen gaýdýar!
  Oleg çynlakaý bellik etdi:
  - faş Krautlary näletlemekden bir faşisti öldürmek gowudyr!
  Bir ses eşidildi, dwigatelleriň we dinleriň gykylygy, SS-den münýänler we jezalandyryjy lukmanlar - haýwan atlaryna garanyňda mutantlaryna meňzeş ýerlerini ýere gaçyrdylar. Bosgunlar otda - zynjyrda otyrdylar. Zynjyrlary barladylar, şonuň üçin berk gysdylar. Oleg Rybaçenko kiçi SS lukmanlaryndan biriniň özüne nädip ýüz tutandygyny görüp gaty geň galmady. Nemes dilinde gödek gürledi - tur, çaga başlangyç - pioner oglany ýumşak aýak barmagy bilen böwregine ýa-da birneme beýiklige itekledi. Oleg Rybaçenko dartyldy ... soň salkyn Aurora goşuldy. Ot alýan şeýtan (Şeýlelik bilen, tebigy däl we açyk gyzyl saç reňki we ajaýyp çydamlylygy we güýji sebäpli goşunda lakam dakdylar!) Bir zady gülkünç düşündirdi - bu masgaraçylyk Olegiň üstünde däldi. Faşistik lukmanyň hem muny duýandygyny görmek bolýar! Nasistler Aurorany aýagy bilen muskul egnine urdy. Ol ýaňy gürledi. Soňra faşist aýlawly ýerden urdy, batyrgaý gyzyň çeýe arkasyny ýiti kakdy. Oleg titremeden bir gyra çekildi. Aurora derrew ýene oturdy-da, ellerini gysganman görkezdi. Fatagly professor birden aşak seredip duran kiçi kärdeşine jaň etdi. Soň bolsa gury deri şahasyny döwdi we Oleg Rybaçenko görkezdi. Burnunyň öňünde silkdi - oglan islegsiz yza çekildi. Faşist lukman ýene bir gezek ýarag alyp, başyny ýaýkady, geň hereket etdi. Düşünmäň, SS adam çemçe bilen iýýän ýaly ...
  Oleg Rybaçenko gaharly nemes dilinde gürledi:
  Adam manysynda özüňizi beýan edip bilmersiňiz.
  Frits çykdy: adamkärçilikli, ussat ýaryşyň dilini bilýärmi?
  Ryaş Rybaçenko Jr. biderek özüne dönüklik edendigine düşündi, syr saklamagyň has gowudygyny açdy, ýöne ... Söz çemçe däl - ony sypdyrarsyň, tutmarsyň. Dogry, semiz, uzyn lukman biperwaýlyk döretdi, bu söz oglanjygyň nemes sözüni bogdy. Öňki hereketi ýene-de gaýtalady we eplenen goltugy görkezdi.
  Oleg Rybaçenko düşündi - ony odun hyzmatkäri hökmünde iberýärler ...
  Buýsançly boýun gaçyranymdan soň ýene urulmak islemedim. Hawa, pursatdan mahrum bolup bilmersiňiz.
  Garaz, ýüzbaşynyň buýsanjy näme, has dogrusy, döwmek üçin patrik. Gaçmak pikiri, elbetde, agyr açarlaryň aşagyna basylan badyna geldi. Asla gitmedi diýmek has mantykly bolsa-da! Littleöne kiçijik pikir, hakykatdanam tutulandygyny bilmän, faralarda ylgaýan gorkunç towşana meňzeýärdi. Şeýle-de bolsa, Oleg Rybaçenko awtoulag duralgasyndan daşlaşan badyna, oglan bir möjekiň yzyndan ýetýändigini gördi. SS sürýän ulag kerwenini goraýan şol geň, tälimli mutantlardan biri. Şol bir wagtyň özünde, kerweniň hiç biri howlukman dyrmaşyp, ýalaňaç oglana seredip durmaýar. Oleg Rybaçenko, hereketlerini wideo düşürýän bolsa gerek. Fritsiň tehniki taýdan ösendigi hem geň galdyryjy. Biziňkiler ýeterlik jogap bermese, erbet bolar.
  Gykylyk, goragsyz çagalaryň aýaklarynyň eýýäm bejerilen aýaklaryny agyrdy. Güýçli ýykylan aýaklar eýýäm birleşip başlady, ýöne ýiti daşlara basanyňyzda bu proses gaty agyrýar. Oleg agyrydygyny görkezmezlige we ýene-de çykan gana seretmezlige çalyşdy. Thenöne soň düşündirip bolmajak sunami ýalydy.
  Gorky bada-bat we düşündirip bolmajak pioner oglany öz pikirlerinden we isleglerinden mahrum etdi. Diňe möjek (?) Ugruna öwrülmek isledim. Nasist haýwanyň adamkärçiliksiz gözleriniň nazary bilen Oleg Rybaçenko islegsiz doňdy we doňdy. Immediatelyöne derrew täze bişirilen pioner ýanýan gyzgynlyga eýe boldy we oglan zawoddan pulemýot ýaly hereket etdi. Ol gyşdan soň entek ýaşyl däl, çukurlarda ösýän gaýalaryň we serwileriň gury böleklerini döwdi, köp zordan çekdi. Awtoulag duralgasyna barýan ýoly tapawutlandyrman, ullakan, aç-açan halta bukdum, süýredim.
  Oleg Rybaçenko ýolda, lapykeç elhençligi ýeňip geçmäge çalyşýardy. Pioner-ajaýyp, ýa-da ýok! Thisöne bu suwda galmaga synanyşýan başarnyksyz ýüzüjä meňzeýärdi. Açylýar, soň ýene dolýar ...
  Möjek onuň yzyna düşdi: wagtal-wagtal oglanjygyň galdyran ýalaňaç aýak yzlaryny saklap, ys alýardy.
  Zehinli pioner diňe lagerdäki ýerine gaýdyp geleninde elhençlik tolkunyndan dynandygyny duýdy.
  Adam däl faşistler Oleg Rybaçenkoga meňzemeýärdi. Aslynda bir-iki sany SS erkek adam gözüni aýyrmady. Diňe getiren zatlaryny buklanda, uly lukman-jezalandyryjy gysga seredip, oglana bir zat zyňdy ... eh! Oleg ahyrsoňy özüne geldi. Belki, şokolad bar ýa-da işe lehimlemekden başga zat berendir öýdüp, açgözlik bilen ony tutdy. Pişikli - çybyk we polat. Çyranyň kwars bolmagy ähtimal. Oturgyç faýlyň bir bölegine meňzeýär. Bularyň hemmesini nädip ulanmaly - ösen pioner Oleg teoriýada bilýärdi we hatda gyzyklanma bilenem, Polesiniň Robinsonyny hem synap görerdi ... geň ýagdaýlar bolmasa.
  Oleg aýagy bilen çygly şahalara degdi, soň eli bilen başyny ýaýkady.
  - Tinder ... - pioner rus dilinde ýuwaşlyk bilen aýtdy, birden üsgürdi we gaýtalandy. - Tinder gerek. - We kynçylyk bilen nemes diline geçmekden saklandy. - lightagty bolmaz.
  Oleg olara seretdi ... Iki yşyklandyryjy we gabat gelýän Fritziň, hatda ýangyn söndürijisi bolan Fritsiň ot almagyň bu köne usulyna näme üçin mätäçdigi belli däl. Pionerleriň ussatlygyny barlamak isleýärler. Sowet adamynyň akyl ösüşini ölçýärlermi? Ora-da ýesir düşen oglanjygy masgaralap? Olara başga bir planetadan kim düşüner!
  Faşistler biri-birine seretdiler, dişlerini dişlediler. Iň geň we ... we Oleg Rybaçenko üçin iň gorkunç zat, ýüzleriniň erbet däldigi, zalym däldigi, hatda üstünden gülmändigi, ýok! Daşarky haýwany göz öňünde tutýan ýaly gaty bilesigelijilik, äýnekini aýyran ýaly, uly professorda hasaba alyndy. Bir damja biperwaýlyk ýok, alymlaryň eksperimenti yzarlamagy gaty gyzykly.
  Oleg Rybaçenko sesindäki tolgunmany dolandyrjak bolup, pyşyrdap gaýtalady:
  Gyş wagtynda hemme zat çygly boldy! Gitme!
  Gözlerde çyn ýürekden düşünişmezlik däl-de, gaharly. Thenöne soň ýaşlaryň biri - Olegiň zynjyryny däl-de, nägilelik bildirdi, ýerinden turdy, uzady, eşegini eňegine sürtdi, SS-iň galan adamlarynyň gülküsine ... Oleg käbirleriniň geň galmady. nemesler hereket etmek üçin atlary ulanýarlar - ýangyç ýetmezçiligi. Näme üçindir ulaglar olaryň yzyndan süýrenýärmi? Nasist duşmany eplenen eýerlerden bir guty getirdi-de, bir zatlar çykardy ... Pioner pagta ýüň diýip pikir etdi, ýöne ýok. Uzakdan inçe sapaklaryň bir bölegi ýaly görünýär. Oleg Rybaçenko, eline alyp, gury mossa düşündi.
  Againene-de pioner çaga hilegärligi näme üçin Fritsdigine, hatda sürükde ot göterýän lukmana-da geň galdy ... Belki, bu moş beýle ýönekeý däl?
  Bolýar, pikirlenmegi bes ediň, kelläm agyrýar. Görnüşi ýaly, sizden has ýönekeý we has samsyk ýaly görünmeli. Geň zat, ýöne gaplaýjy derrew başlady - Oleg çakmakda çaknyşygy urmady, ýöne birneme gyryldy (bir ýerde okaň) we uçgunlar doň ýaly ýagdy. Ömrüniň köpüsinde birnäçe ýyl bäri ýangyn gurmagy başardy (indi adaty "külbe" gurdy). Tizara ot güýç we esasy tans etdi - gaýa gowy ýanýar we çygly bolýar. Bu ýerde SS-den gelen ýaş garawullar ot göterip, demir göterijileri ýere sürüp başladylar.
  Oleg Rybaçenkonyň kellesi tegelek boldy, burnuna gaty kaustiki bir zat siňip gitdi we derrew huşuny hakykatdan aýyrdy. Emma bada-bat realizmde haýran galdyryjy bir görnüş aýlandy.
  Hatda çaganyň şahsyýeti üýtgedi, özüni diri ene-atasy bilen betbagt ýetim diýip göz öňüne getirdi. Mundan başga-da, kakasy we ejesi hiç zady goýmadylar - ata-babalaryny bergiler hukugyndan mahrum etdiler we oglany düzediş, türmä iberdiler. Günäsiz, ýöne ene-ataňyzyň bergisi bolansoň, kazyýetiň karary bilen diktator, kosmos imperiýasy kämillik ýaşyna ýetmedik jenaýatçy.
  Çagalar üçin ýetimler öýi paýtagtyň senagat sebitinde ýerleşip, hakykatdanam türmä meňzeýärdi. Hemme ýerde kazarmalar, öýjükli kazarmalar. Oleg Rybaçenko, real görnüşde, gijäni erbet meýilleşdirilen agaç böleklerinde geçirdi. Golaýda adamzat we gelmişek beýleki oglanlar ýatyrdy. Etsorgan-düşek, düşek, ýassyk ýokdy, aşa köp işleýän we köplenç ýenjilen beden ýalaňaç agaçda ýatyrdy. Gijelerine bolsa gaçmazlygy üçin aýak zynjyr bilen zynjyrlanýar. Öýjükde ýüz töweregi çaga bar, gaty içgysgynç, jesetler derli, çelegiň burçunda biri-biriniň gapdalynda urulýar, hatda kanalizasiýa ulgamy hem ýok. Starsyldyzlary galaktikanyň giňişligini sürýän we baýdaklary on müňlerçe ilat dünýäsine täç geýýän Döwletde! Şeýle-de bolsa, ýigitler iş bilen meşgullanýan günüň üçden iki böleginde köçede dynmaga synanyşýarlar. Iň kyn dükanda tozanly we ýadaw hasaplanýar. Arka we gollar gaty ýadady, gözleriň öňünde "şowsuz" bolup başlamazdan, amallar ýönekeý, ýöne agyr, gaýtalanmagyny talap edýär. Has ýakymly iş, meýdanda ýa-da gurluşyk meýdançasynda. Az ýadadyp, dynç alar ýaly, dürli zähmet proseslerinde çalyşmaga synanyşýarlar. Theöne şol bir wagtyň özünde-de, ýetimler öýünde beden agyrýar, adamlaryň ýarysy diýen ýaly ukusynda aglaýar.
  Oleg Rybaçenko tolgunmak bilen zyňyldy we zynjyr gysyldy, ýüzük aýagyny gana sürtdi. Siren seslenýär, ýokarlanmagy aňladýar. Çaganyň bedeni entek dynç almady, beýleki oglanlar - ýalaňaç adamzat we beýleki dünýäniň sütükli nesilleri ösmek üçin göreşýärler. Gulçulyk aýlarynda toplanan ýadawlyk myşsalarda agyr agyry döredýär. Gurlan çip bilen dolandyrylýan zynjyrlar aýaklaryndan awtomatiki uçýar, olary görüp bolmaýan gaty güýçli garyndydan ýasalýar. Gözegçiler peýda bolýar, howply gykylyklar eşidilýär.
  Oglanlary suwa düşürýärler, köp wagt almaz, baklardan suw posly. Oleg Rybaçenko agzyny ýuwýar, derini ýuwmak üçin sepýär. Öýjükde howa çalşygy ýok, ter ysly otag ukyny täzeläp bilmeýär. Ondan soň ertirlik naharyna äkidilýärler, duranlarynda iýmeli bolýarlar, kämillik ýaşyna ýetmedikler üçin oturgyçlara zerurlyk ýok. Olara çörek we silos bilen iýmitlenýärler, et gymmat we çagalar hökman däl, şonuň üçin öri meýdanlarynda ýüzmegi makul bilýärler. Şeýle-de bolsa, at wegetarian we ýyrtyjylar et iýenlerinde, onuň nähili işleýändigi ýatýar. Olegiň gapdalynda dosty Timur bar. Bularyň ikisinde-de on iki ýaşyndady, has dogrusy, başga bir hakykatdan has güýçli oglanlar üçin ýaş öwrülişik pursaty, gul bilen ylalaşmak gaty kyn.
  Gowy ýuwulmadyk stakanda çäýnek suwuny içýän Timur iňňildäp:
  - Bu dükanda ýene işlemek! Men islämok!
  - Men şol bir hereketi on müň gezek gaýtalamak islämok. - Jogap, ýakymsyz ýatlamalardan titräp, Oleg Rybaçenko.
  - Belki, meýdan işlerini sorarys! - Timur düýşünde bu planetada birbada üç ýyldyzyň şöhle saçýan asmana seretdi. - Hususan-da, karp-şetdaly arassalaň. Olar gaty tagamly, esasanam altyn ganatly adamlar, ýöne gözegçi açgöz görünmeýänligi sebäpli, her niçigem bolsa agzyňyza bir zat alyp bilersiňiz.
  Oleg Rybaçenko agyr dem aldy:
  - Şeýle hem mylaýym tebigatyň gursagynda şeýle işi makul bildim. - Soň bolsa keşbe giren pioner has şadyýan boldy. - Robot-synçy aldanyp biler, bu ýerde gözegçilik enjamlarynyň köpüsi eýýäm ogurlandy!
  Ertirlik nahary gutardy we olary simlere alyp barýarlar ...
  Çagalar parad meýdançasynda hatara düzüldiler, adamzadyň oglanlary birleşmäge synanyşýarlar, gelmişekler beýikligine görä emele gelýärler. Ageaşyna we ululygyna görä toparlara bölünýärler. Bäş ýaşdan on alty ýaşa çenli oglanlar, şeýle hem beýleki dünýäleriň sütükli we gödek ýaşlary bar.
  Olary birleşdirýän ýeke-täk zat eşik, has dogrusy, düýbünden ýoklugy, diňe oglanlarda şahsyýet belgisi bolan şortikler.
  Imperiýa, raýat hasap edilmegini bes edenlerden özleri üçin has köp peýdany gysmak ýörelgesine çemeleşýär! Everythinghli zatda, eşikde, aýakgapda tygşytlamak, erkin durmuşda käbir oglanlar aýakgap bilmeýärdiler.
  Emma taýaklar we ýalaňaç topuklara rezin taýak bilen köplenç alýardylar. Kelleleri syrylýar, her iki hepdede hammam bolýar, olarda ýanýarlar. Soň bolsa derrew gödek maşyn bilen syrdyrýarlar, soň kän bir ösüp bilmedi. Oglanlar ýalaňaç aýak üstünde ýöräp barýarlar. Oleg muňa öwrenişen bolsa we gödek aýagy agyry duýmasa, iň kiçi çagalar gan dökýänçä dabanyny ýykýarlar we barmaklaryny ýalaňaçlaýarlar.
  Goragçylaryň hemmesi älemdäki iň zalym ýaryşlary görkezýän gelmişeklerden ybarat, diňe gaçybatalganyň başlygy garry Frau Pontuss sadistiň rehimsiz gözleri bilen seredýär.
  Gözegçi roluny ýerine ýetirýän gaplaň-garaguş, şu gün nirede işlejekdigi, has dogrusy, huşuny ýitirýänçä köp işlemek barada görkezmeler berýär. Süňk eginlerini aşak düşürip, howlynyň ikinji ýarymyna seredýär. Kiçijikden ululara çenli gyzlar bar. Iň ýorgan-düşekden ýyrtyk eşiklerde dilewar ýaly geýinýärler. Facesüzleri gury, gözler uly we gynandyryjy görünýär. Jorap gysga, inçe, ýöne aşagyndan aýaklary görünýär. Gyzlaram aýakýalaňaç we hemmesi saçyny syrdyrýar. Görnüşinden, bu olary kemsitmek, hiç zat däldigini ýene bir gezek görkezmek üçin edilendir. Hereöne bu ýerde ýygnanan jenaýatçylar - bagtsyz terk edilen çagalar däl.
  Bu ýerde bir topar oglanjygyň iň ýadaw we ýadaw profilde işlemek üçin tikin dükanyna gitjekdigini habar berýärler. Bu ýerde Timur çydap bilmedi we hasrat bilen gygyrdy:
  - Men beýle işlemek islämok! Meni plantasiýa ýa-da baga iber.
  Oglanlar doňup, reňklenen, inçe bedenleri dartyldy.
  Pontuss jezalandyryş üçin täze pursatdan hoşaldy:
  - Düýn ümsüm bolduňyz, maşgalaňyz wizual sapaksyz galar öýdüp gorkdum. Oglan hatardan bäş gezek sürüler.
  Çagalaryň hataryndan tolgunma geçdi.
  - Dogry. - Dabaranyň äheňi matron diýdi. - Çybyklary hemmelere beriň.
  Urlanlar ýörite tikenli çybyklar bilen ulanyldy. Adatça, iş ýok döwürlerinde oglanlaryň özleri saýlaýardylar. Şeýle-de bolsa, hakykatdanam, çagalar imperiýa peýdasyz bolsa-da, meselem, ýarym gün çukur gazyp, ýarym gün jaýlamaga mejbur boldular.
  Oleg Rybaçenko çagalarynyň ellerine seretdi, jaňlarda ýykyldy.
  Guysigitler barlary awtomatiki usulda sökdüler, Oleg, gynama gurallary, barmaklaryny ýakyp, aýaklary agyrýan ýalydy. Dostuny urmak islemedi, ýöne garşy çykmaga batyrlygy ýokdy. Hiç zat diýen ýaly görmedi-de, uly aýagynyň ýalan daşyna agyr degdi. Geň zat, ýöne agyry duýgusy ýygnamaga kömek etdi we gözümiň öňünde duman çykdy. Barmak gök öwüsse-de, ädim has berkedi.
  Uzyn çyzykda ýarym tegelekde guruldy. Timur, kemsidilen oglany urmagy has amatly etmek üçin eli bilen taýak bilen daňyldy we eginleri büküldi. .Igitler gysyp, daşa seretmäge synanyşýarlar. Frau Pontussyň buýrugy bilen, egnine gök duz sepip, arka tarapyna gök duz sepdiler. Oglanjygyň gözüne seredip, ýakyp başlady.
  Stýuardessa dodaklaryny döwdi.
  - Indi hemmäňiz sapak alarsyňyz. Has agyr uruň, kim aldasa, jezalandyrylar.
  Bu ýagdaýda kömekçi, kerpiç çybyklaryny gysdy:
  Häzirki wagtda olar bilen iş salyşarys! Haýwan sesini çykardy.
  Oglan hatarlaryň arasynda gymyldy. Oglanlar hasalary ýuwaş-ýuwaşdan galdyrdylar we ilkinji zarbalar Timuryň arkasyna düşdi. Arka we gapdaldaky yzlara seretseň, oglan birnäçe gezek jezalandyryldy, şonuň üçin gykylyklary saklamaga synanyşýan oglanlaryň hemmesi ýaly agyr dem aldy.
  - Has ur! diýip gygyrdy Pontus. - Goý, gygyrsyn.
  Ilkinji zarbalary çynlakaý agyrylara güýji ýetmedik iň kiçi oglanlar berdi. Emma soň uly ýaşly adamlar meni urup başladylar. Çaganyň arkasy gyzyl zolaklar bilen kesildi, gan damdy. Mawy duz bilen güýçlenýän agyry Timury gygyrdy, hatda ýykyldy, tagta aşagyndaky dyrnaklar bilen sürüldi we döşüni gysdy.
  - Gerek däl! - Oglan gygyrdy. - Nirä diýseňizem işlärin.
  - Elbetde başararsyňyz! - diýip jogap berdi Pontus. - firstöne ilki bilen pyçak.
  Düýn ýoldaşlar gaty tolgundylar we düýnki doganyny ýençdiler. Adamlaram, gelmişeklerem şol bir gazap bilen zyňyldy. Oglan gygyrýardy, ýalaňaç aýaklary ganly aýak yzlaryny galdyrdy. Düwürtikler möňňürip, ýalaňaç, aşgarlanan aýaklaryna taýak bilen urdy. Ol oglana has köp agyry bermek isledi. Urgy ýeňil topuklara, indiki topuklara düşdi. Timur gysyldy we saglandy. Soňra jellat suwuklyga guýup, galyň iňňäni düwmesine sokdy.
  - Dogry! Pontus aýtdy. - Indi ol ölmän ölmek isleýär. Hiç kim jezadan gutulyp bilmez.
  Oleg Rybaçenko setiriň iň soňunda diýen ýaly durdy we oňa gamçynyň uran ýalydy. Timur düşdi, oglanjygyň özi diňe titräp, gygyrdy we aglady. Tegelek ýüzi agyry bilen gyrmyzy öwüsdi, görgüleriň ýüregi ony bulaşdyrdy.
  Olegi görüp, reňkli dodaklary bilen pyşyrdady:
  - Rehim et!
  Oglan ikirjiňlendi: doňdy.
  Garynjalar gygyrdy:
  - Nämä garaşýarsyň? Aýlag!
  Oleg Rybaçenko şeýle jogap berdi:
  - Ýok men başaramok! Ol meniň dostum!
  Garynjalar ýylgyrdy:
  Sizem edil şonuň ýaly isleýärsiňizmi?
  Oleg titräp, reňke öwrüldi:
  -, ok, ýöne!
  Pontus sözüni kesdi:
  - ougheter! Oglan öz hökümine gol çekdi. Mordoworot nämä gerek? Gowy guýuň we beýlekileriň haýran galmagy üçin ony asyň.
  Oleg hereketden kowuldy, tekelere çekildi. Oglan garşy durmaga synanyşdy, ýöne kerpiç gaplaňlary oňa pişik ýaly çemeleşdiler. Eller agyrdy, süňkleri gysyldy. Tagtalara goýdular, oglan ýaňagyna we garnyna dyrnaklaryň ujunyň gödekligini duýdy. Olar myşsa, döş, eňek, budlaryň, dyzlaryň öňüne girdiler. Onuň ýaňagy gana çenli çyzyldy.
  - Aý, beýle däl! - Oleg sorady.
  - Zerur! - Her kim görelde bolup biler ýaly, alakalar aýtdy.
  Oglan arkasyna şor guýulýandygyny, soň bolsa duz guýulýandygyny duýdy. Ol gorçisa gipsleri ýaly çişýär. Oleg gözlerini gamaşdyrdy, çagyrylan aýaklary garaldy (soňky gezek bu görüşde ýüze çykan şol geň ýatda - takmynan alty ýyl ozal sandal dakdy), derrew ýabany gyjyp başladylar. Alakalar iňňäni düwmä sokdy, gödek we agyryly urýardy, ýanýan suwuk içeri girdi.
  - Indi gaty gorkarsyňyz we huşuňyzy ýitirmersiňiz. - Haýwan ýüzüni ýapyp, gygyrdy, gorkunç filmiň prodýuseri bolardy!
  - Näme üçin? bigünä tussag edilen çagany iňňildi. - Mesihiň hatyrasyna rehim et.
  Zerikli tüýkülik sepip, alakalar:
  - Gowy Isa hakda bu ertekilere ynanamok! Umuman aýdanyňda, Hudaý bar bolsa, ol erbet we zalym. Goňşyňyza näçe erbetlik we ejir çekseňiz, indiki dünýäde şonça-da güýç we bagt alarsyňyz.
  - Bolgusyz! - diýdi-de, elhençlik bilen reňke öwrüldi we birden Hudaý hakykatdanam şeýle oglan.
  - Sen görersiň! - Kosmiki Tartarusyň nesilleri gyjyrdady. - hopeöne umyt etme, bu gün ölmersiň.
  Pontuss gykylykly äheňde buýruk berdi:
  - Başla! Gamçynyň öpüşlerini baky ýatlasyn!
  Iveesir düşen pioner hilegär bir sesi eşidip titredi, soň bolsa arkasyndaky deriniň ýarylmagyndan güýçli sarsma boldy. Alakanyň alakalary gaty urýardy, ýöne şol bir wagtyň özünde öldürmezlik üçin güýçlerini çäklendirýärdi. Oglanyň bokurdagyndan bir gykylyk gaçdy, titredi, gözýaş döküldi. Dodaklaryny ganýança dişläp, oglan özüni saklady. Bir salymdan, tutuş bedeni sarsdyryp, ýene bir zarba boldy. Oleg Rybaçenko uludan demini aldy, duz we duz bilen güýçlenýän agyry çydap bilmedi.
  Pontuss gygyrdy:
  - Dowam et!
  Againene sygyrýar we urýar! Süňklere çenli kesilýär. Oglan içerde ýakyldy. Aşgazany urýan ýalydy. Iň güýçli tagallalaryna garamazdan, gykylygyň bir bölegi berk dodaklaryndan çykdy.
  - Eje!
  Againene urýar! Arka tarapda, ýiti egin pyçaklaryň arasynda we ahyrsoňy ýalaňaç dabanynda. Oglan gygyrýar, indi özüni saklamaga güýji ýok. Gykylyk bokurdakdan wulkan ýaly we burun ýaly bolup çykýar. Pontuss kanagatlandy:
  "Indi seniň ony ýenjýändigiňi görýärin. Ony gowy ur, ýöne öldürme!
  Her zarba bilen agyry hasam güýçlenýär. Göz ýaşlary gan bilen garylyp, düşege düşýär. Arka tarapdaky ganly zolaklar birleşýär, gyrmyzy bulaşyklyga öwrülýär, oglanjygyň inçejik ak süňkleri ýüze çykyp başlaýar. Oleg Rybaçenko dem alýar, ýeterlik howasy ýok, sim egilen topuklaryna gazyldy. Arealaňaç ökjeli gykylykly, gödek, çalaja deri derrew gymyldamaýar, ýöne damja ganlary henizem çykýar. Urgular güýçlenýär, ýyldyrym nerw uçlaryndan iň gerşine geçýän ýaly. Beýleki oglanlar dymýarlar, wy consciencedan tassyklamaga rugsat bermeýär, jeza bermekden gorkmak ýazgarmaga ýol bermeýär. Oglanlaryň kelleleriniň nädip aşak egilendigini görmek bolýar, ýöne gözleri jezalandyryşa eýerýär. Bilesigeliji we nerwiň agyrmagy, köpüsi eýýäm şuňa meňzeş ýa-da has çylşyrymly ýenjildi. Diňe meniň üçin bolmadyk bolsa, käte pikirleriňizde erbetlik bar bolsa pikir edýärsiňiz: gygyrýar, ýöne elbetde Oleg ýaly ejiz däl-de, çydap biler.
  Urulmak eýýäm ýalaňaç süňklerde, arka, gapdal, budlar gaty ýaradyr. Eger gyjyndyryjy sanjym bolmadyk bolsa, oglan ölüme sezewar bolardy - agyr zarbadan öldi. Şeýdip, Dante dowzahyndan has erbet bir zada çümdi. Bu, her bir molekula, her öýjük, her damar gijeki agyry bilen doýanda bolýar.
  Pioner Oleg Rybaçenko agyrydan daşlaşmak üçin köp synanyşdy. Uzak çagalyk döwrüniň bagtly döwri bolan ene-atasyny ýada salsa-da, ejir çekýän gyzyl öwüsýän lagadan aýaklary bilen öňe çykan ýalydy, ýöne ol ýene-de ony emdi we kellesini ýapdy. Şeýdip, azapdan halas ediji hökmünde ölüm arzuwy bolan gynamalar ummanyndan geçdiler. Keramatly Johnahýanyň Ylhamynyň sözleri ýadyma düşdi. - We ölmek isleýärler, ýöne edip bilmeýärler. Ine, çagalary gynaýan günäkärlere ykbal şeýle garaşýar. Reb olara ýüz esse sylag berer we Isanyň Matta Hoş Habarynda aýdyşy ýaly iň möhüm jeza baky bolar. Käbirleri ebedi ýaşaýşa, käbirleri ebedi azaplara girer. Bu nähilidir bir teselli beriji, duşmanlara bolan ýigrenji, ýaşamak we ýeňmek islegi. Oglan gygyrmagy başarýar:
  - Munuň üçin pul tölärsiňiz, çaganyň kyýamat güni jogap berersiňiz.
  - upap! - Alakanyň gykylygy gygyrýar.
  - Hakykaty bogup bilmersiňiz. Pioner uludan demini aldy.
  - Has köp alyň!
  Againene-de urdular, ähli gaharyny goýup, süňkleri döwdüler, ýöne agyry eýýäm şeýle bir bosagada ýetdi welin, güýçlenip bilmeýär. Bu demir, belli bir temperaturada gyzdyrylyp, soňam ýaýraýar.
  Pontuss muňa düşünýär, garry aýal (has dogrusy, kyrk ýaşdan köp däl, aslynda iki asyrdan geçdi), jezalandyryjy hökmünde köp tejribesi bar:
  - Bolýar, ýeterlik! Soň bolsa öler! Geliň, azajyk tussagy bejerip, kompýuteriň kömegi bilen gynalyň. Mende diňe "Olimpiýa oýunçylaryny gynamak" programmasy bar.
  Bilgeşleýin sarsýan Rhino Rat:
  - Indi nirede? Keselhana?
  - theok! - Matron ýüz tutman kesildi. Başgalaryna duýduryş hökmünde asylsyn. Diňe ýüregi goldamak üçin sanjym ediň. Goý, Timury ýene-de hatardan sürsünler we galan zarbalary senden alsynlar. Bir gezek köpeltmek üçin tomaşa. Işlemeli!
  Daşary ýurtly gamçy bilen kellesini egip, gulaklaryny gymyldatdy:
  - Stýuardessany diňläň. Bolýar, gaýtadan işlediň.
  Timur täze zarba urdy. Bu gezek hiç kim garşy çykmaga het edip bilmedi. Jellatlaryň eline düşmek islegi ýokdy. Timur her gezek gygyrýar we soň ýykylýar. Ony alyp, ýene urýarlar. Iş taşlaýyşlaryň ikinji tapgyry eýýäm tamamlanýar. Diňe birnäçe oglan galdy. Olaryň biri iň ulusy, on alty ýaşyndady, sakgal eýýäm döwülýär we murt görünýär. Elbetde ikirjiňlenýär, urýar, ýöne aňsatlyk bilen edýär, zordan degýär.
  Frau Pontussyň gahary gelýär:
  - Bu ýalta ýigidi taýakdan asyň we aýagyna daşy daňyň. Goý, ejir çeksin.
  Oglan tutuldy, ýeňil myşsalaryny, zähmetiň miwesini süzdi we gygyrdy:
  - Bolýar, nämä seredýärsiň, ýigitler olary urýarlar!
  Oglanlar titreýärler, gykylyk hatarlary süpürýär, ýöne jellatlara howlukmak karary ýok.
  .Igit süýrülýär, her bir kerpiç özünden azyndan ýedi esse agyr. Yza gaýtmak manysyz. Emma soň imperiýanyň ykbalyny üýtgedýänleriň derejesinde wakalar bolýar. Iki ok atyldy we kerpiç alakalary ýykyldy, haýwanlaryň arkalary kesildi, çuň kraterler gape. .Igit özüni azat etdi we ýykyldy, ýöne derrew aglamak bilen bökdi:
  - Seret, Hudaýyň adalaty bar.
  Garaňkylykdan perişde ýaly bolup, gelni Margarita meňzeýän altyn saçly gyz jogap berdi:
  - Has dogrusy adam. Şeýtan bilen baglaşylan şertnamanyň Eartherdäki jenneti we dowzahda ýyly ýeri kepillendirmeýändigini biliň. Şeýtana bil baglamak elektrik oturgyjynda oturan ýalydyr!
  Bu otly Aurora gaty ses bilen ikinji:
  - Bu ýerde bolup geçýän zatlar, gorkunç film üçin dildüwşük. Muny çagalar bilen ediň. Oglany rafdan çykaryň.
  Oleg Rybaçenko başyny ýaýkady we ... oýandy. Görüş wagtynda ýatmady, diňe durdy ...
  Birneme wagt geçdi. Faşistler henizem edýärdiler
  Iýmit taýýarlyklary. Söne SS lukmanlary tarapyndan geň bir mozdan tüsse dem almagy netijesinde dörän bu elhenç dop, gysga ýaly däldi.
  Oleg Rybaçenko bu Krautsyň näme üçin täsiriniň ýokdugyny derrew pikir etdi. Süzgüçli maskalar ýokmy? Näme üçin bu galýusinasiýada beýle düýş görmek? Olar munuň bilen näme edýärler?
  Faşistleriň özleri gaty tebigy hereket etdiler, hatda birneme dostlaşyp, biziň bilen nahar iýip boljakdygyny aýdýarlar.
  Hakykatdanam, ýerli ýaşaýjylardan ogurlanan sygyryň iki jübütini aldylar. Soň bir faşist uly gazany süýredi, ikinji faşist Oleg bilen bilelikde suwa gitdi. Againene-de gözlegçi pioner, iki deri çelek we iň erbet ýagdaýda adaty metal ýa-da agaç geň göründi. Mundan başga-da, adaty bolmadyk bir SS adam özüni çekdi.
  Pioner aýaklaryna gaty bir ynamly däldi, bu jeza ýerine ýetirilen zarbalar gaty hakykydy we Lomonosowyň nesli munuň aňyrsynda ýönekeý ýa-da hatda ýönekeý galýusinasiýa däl-de, başga bir zadyň bardygyny çaklady.
  Lagerden suw ýüz ädim geçdi, balkonyň üstündäki iki daşyň aşagyndan kümüş, ýalpyldawuk kristal uçar. Oleg Rybaçenko açgözlik bilen oňa tarap egildi. Oglan indi içindäki zatlaryň hemmesiniň daşa, has dogrusy kömürde bişirilendigini duýdy. Açgözlik bilen ýakymly salkynlyga ýapyşdy we ... gulaga aldy.
  SS erkekleriň biri gaýaly diwaryň aňyrsynda gizlenip, çylşyrymly enjamyň panelindäki bir zady basdy we syçan ýaly gygyrdy.
  Bu zarba faşist tarapyndan erbetliksiz ýetirildi, ýöne şeýle güýç bilen Oleg daşlara zyňyldy, çep gulagy bilen eşitmegi bes etdi we kelläniň bu tarapy hakykatdanam ysgynsyzdy.
  Egin-eşikli we altyn zynjyrly sütemçi lukman gülüp güldi:
  - Boks! Boks!
  . 4-nji bap
  Pioner oglan böküp, SS ýigidiň ýanyna ylgady. Demiň aşagynda sag eli bilen, çep bolsa mekirlik bilen arkasynda gizlenýär. Birnäçe boks sapagyna gatnaşdy, ýöne ýady doly. Mysal üçin, galp zarba we ýiti ýarym ýokarky we çep tarapy ýarym eli. Soňra zarba beden, bud, abs we hatda aýagyň uzalmagy goşulýar. Iň esasy zat - köplenç sag eli bilen söweşýän boksçylar çep eliňizden maýa goýum bilen urulmagyna garaşmaýarlar. Geň galdyryjy faktor işledi, Oleg Rybaçenko muny etdi! Aaş we gowy taýýarlanan SS adam, iň bolmanda Olegiň çep eli däldigini bilmeýärdi, ýöne çepe "ýarag" atyp bilýärdi. Eňegine çeňňek tutdy. Iň oňatsy - SS esgeri diňe daş daşyna çökenligi üçin aýak üstünde durdy ... halfarym aç oglanjygyň agramy saýlanan esgeri SS-e taşlamak üçin ýeterlik däldi, beýle däl ejizleri al!
  Oleg Rybaçenko bu hereketde has tejribeli söweşiji bolan bolsa, belki-de birnäçe gutarnykly ädim ätdi. Emma ussatlyk öwgi däl, fiziki aýratynlyklar hem.
  Heöne bu zarbanyň türgenleşikde amala aşyrylmaýandygyny göz öňünde tutup, gaty gowy etdi we Oleg Rybaçenkonyň özi, uly tebigy ukyplaryna garamazdan, boks bilen gyzyklandy.
  Indi hatda tälimçi Faranenkonyň aýdan bölümine ýazylmadygyna-da gynandy - uly adam bolup ulalarsyňyz, ýöne çalt we ýeňil reaksiýa bilen. Soonakyn wagtda SSSR Olimpiýa oýunlaryna gatnaşar - medal üçin ýeterlik göreşip bilersiňiz!
  Näme diýýärsiň? Oleg Rybaçenko muňa şeýle jogap berdi:
  "Theurt üçin birek-biregiň nikellerini arassalamakdan has peýdaly zatlar üçin kellämi halas etmek isleýärin!" Mysal üçin, gabyň üstünde ýa-da adaty zibil üstünde işleýän traktor ýasasaň, hasam köp
  Watan peýda görer!
  Emma indi oglanjygyň özi maýa aldy.
  Şonuň üçin Oleg Rybaçenko ömründe hiç haçan ýenjilmedi. Uly ýaşly SS adamy, boýy uzyn bolsa-da (muňa garamazdan birnäçe gezek görkezipdi we üstünlikli urupdy) on ýaşly oglanjygyň guramaçylykly garşylygyny çaltlyk bilen basyp ýatyrdy we ýykylan birini ýokaryk galdyrdy we ýene urdy. Oleg Rybaçenko garşy durmagy bes edeninde (heagny, huşuny ýitirdi diýen ýaly, kelläňizde henizem pikirler bar, gara reňkde däl, bedeniňiz indi boýun egmeýär. Halkada çynlakaý söweşenler munuň nämedigini bilýän bolsa gerek grogda bolmagy halaýar.). Faşist oňa ýykylmagyna rugsat berdi we geň zat, ýykylan adamy hiç haçan urmady. Şeýle-de bolsa, jezalandyryjy lukman oňa anagram dilinde bir zat diýip gygyrdy. Bir bedre alyp, gögeren ýüzüne suw guýdy.
  Gark bolan pişigiň duýgusy we buzdan çykan suw gaty sowuk - diňe gyşda ýüzmek!
  Oleg özüni silkdi, ýerinden turdy we içinden ýarylan çep ýaňagyndan gan bilen aýakgabyna tüýkürdi. SS adamy mundan beýläk urmady - haýsydyr bir goşunda haýsy haýwanyň haýran galdyryjy, duýgudaşlyk bilen hyzmat edýändigini göz öňünde tutup, birden dem aldy we krokodil (şeýle-de beýle isrip däl ýaly) deri çelekleri bilen çeleklere suw çekip başlady. ...
  Rybaçenko Jr. bu ýagdaýy şol bir wagtyň özünde gowy we erbet diýip belläp geçdi. Iň gowy habar, iň bolmanda synag logiki netijä gelýänçä öldürilmez. Dogry, pellehana gaty dar pikirli we belki azapdan dynmak mümkin! Erbet tarapy, gaty goragly bolar we gaçmak üçin aslynda ussatlyk ulanmalydyr!
  Tizara Oleg Rybaçenko gwineýa doňuzy bolmak beýleki söweş ýesirlerinden belli bir artykmaçlygy aňladýandygyna düşündi.
  Görnüşi ýaly, ýesir alnanlar we ýesirler hem gyzgyn iýmitlener. Hormat goýulsa, SS garawullarynyň öňden bankalardan bir zat iýip, haýsydyr bir düşekde ýatandygyny ýa-da ýatandygyny aňladýar. Garaz, möjekler aýlanyp ýörler - ýa aw, ne patrul, ýa-da ikisi . Emma Oleg muňa razy bolmady. Ol Auroranyň we başga bir ýaş gyzyň (çygly ýere gaçmazlygy, henizem sowuk ýere düşmezligi) ýalaňaç aýaklarynyň üstünde ýatdy we pyşyrdady - Margarita Oleg Rybaçenkodan alnan ereýän suwa batyrylan deňizçiniň paltosynyň gyrasy bilen ýüzüni süpürdi. makullamak bilen:
  Sen indi hakyky adamsyň. Istitirilen, samsyklarda ýeňilen!
  Aurora teklip etdi:
  - Hawa, men ony ýüz massa make ederin, kesiş has çalt bejeriler.
  Oleg Rybaçenko güýç bilen ýylgyrdy. Örän tebigy däl. Ol syrkawlap, toýnaklarynda plazma konki bilen şeýtanlary tans edip başlady. Şol bir wagtyň özünde ... indi özüni has şadyýan duýýarmy? Dowam etmekden birneme gorkdum: indi ony daşlaryň üstünde goýup, ýürekden gamçy bilen urarlar, belki-de gözüni ýumup synap görerler. Faşistler bu ýere-de seretmediler we guş şiwesinde bir zat hakda gürleşdiler, nobatdaky gazandan dadyp gördüler.
  Margarita gulagyna pyşyrdady:
  - Elbetde, gowy ... Butöne has akylly bol! Güýç gowşak görünse we tersine!
  Oleg Rybaçenko nägilelik bildirdi:
  - Gynansagam, ejiz ýaly görünmegiň manysy ýok, sebäbi şeýle!
  Garaz, şahlara gaty urýarlar ... Kesilen ýaňakdan başga-da, henizem geň galýardylar, köp bolmasa-da, oňurgasy güýçli - iki diş. Gapyrgalar agyrýar we gulak agyrýar.
  Şeýle-de bolsa, fantastiki görüş wagtynda jezalandyryş has köp ejir çekdi.
  - ougheterlik, bolýar, - Oleg Rybaçenko täze gysylan elleri bilen Auroranyň uzyn barmaklaryny itekledi we deňizçi kostýumynyň ujy bilen oturdy. Titredi. -, ok, sowuk. Aw iýiň ...
  Galyberse-de, aň nädip bolmaga bagly - bilmän marksizm bolarsyň. Diňe diri galan bolsaň!
  Türme ýangyjy alýumin gaplara salnypdyr - sowutly ulaglaryň birinde äkidilipdir. Emma çemçe ýokdy. Görnüşinden, gullar her niçigem bolsa galyň porsy iýerler öýdülýärdi. Ora-da hezil etmek kararyna geldiler, sebäbi bu çemçe beýle bir kemçilik däl. Bolýar ... has gowy!
  Hakyky wagşy bolýarsyň - oglan gülüp başlady-da, almazlygy üçin derrew agzyny ýapdy.
  Porsy merjen arpa bilen garylan garpyz porsy bolup çykdy - galyň, duzlanmadyk we elbetde et ýa-da şuňa meňzeş bir zat bolmasa, belki, ys üçin azajyk balyk goşandyrlar. Iki dänäniň başlangyç, boş diýen ýaly garyndysy (we olaryň ysy boýunça çilim çekilen et bilen ýarylýar). Theöne pioner oglanjygyň garny köpden bäri çäklere ýetipdi: açlyk birneme azaldy, diňe porsy göreninde gaýdyp geldi, ýöne üç esse güýç bilen.
  Dogry, iýmek erbetdi - gyzgyn garyndy içinden iki gezek ýaraly ýaňaga düşdi we agyrydan gözlere ýaş döküldi - ýöne bu näme ?! Hawa, "bilezikler" päsgel berdi, Oleg Rybaçenko ellerini gysdy, gaharly töweregindäki gözlerinden uçgun atdy ... we belli bir wagt sag eliniň bu gysgyçlaryň birinden ortasyna çenli halka siňip gidendigine düşündi!
  Ajaýyp - SS hakykatdanam şeýle bir çuňňur deşipdirmi? Bu jeza berijiler tarapyndan taýýarlanan möjeklerden hem dynar!
  Oleg Rybaçenko doňdy. Derrew bir käsäniň aňyrsynda gizlenip, çeýnemäge mejbur etdi. Sag eli bilen gaty polat derä çydap bolýança büküldi.
  SS-de hemme kişi beýle bir gowy däl ýaly!
  Şeýdip, elini çykaryp biljekdigine düşündi. Has uly eli üçin döredilen halka - erkek ýa-da ýerli ýaşlar, belki-de köp işleýän uly oglan. Adöne ýetginjek ýaşyna ýetmedik oglan Oleg Rybaçenkonyň terli elleri üçin duzak giň boldy.
  Oglan pyşyrdady:
  - victoryeňişe garaşýarys! Victoryeňişe garaşýarys! Gandallary döwmek isleýänler! Atalar Fritsde ýeňiji boldular! Olary oýun ýaly doldurarys!
  Aurora, Oleg Rybaçenko mähir bilen seredip, elini yza itekledi (giň kesilen we elindäki aşgazandan gan çykdy). Ikinji goňşy şol pursatda bolup geçýän wakalary ýapdy. Oleg gözlerinde otly şeýtana seretdi, gözlerini gamaşdyrdy. Şeýle hem, zümrüd lazerleri bilen kobra ýaly boş aralykda burawlap başlady. Soň bolsa möjeklere seresaplylyk bilen başyny ýaýkady. Soň bolsa, dynman, iýmek - ýokary dyzynyň üstünde duran käseden gyrmyzy gubkalar bilen tutmak, ellerini aşak düşürmek we çygly ýerde tolkunlara öwrülýän egrem-bugram çyzyklary çekip başlady.
  Oleg Rybaçenko hiç zada düşünmedi, ýöne kellesinde ýeňiji aýdym ýaňlandy;
  Youngaş, süýji, arassa;
  Gyzyl Sowet ýurdy!
  Gün şöhle saçýar
  Yourüregiňiz bilen berilýär!
  
  Köllerimiz açyk
  Derýanyň tupanly hrustaly!
  Oglanlar top bilen ylgaýarlar
  Depäni bilelikde ylga!
  
  Gursak howa bilen ýarylýar,
  Her otda bahar!
  Men Rebbe ýüzlenýärin
  Evilamanlyk, kynçylyk bilen uçalyň!
  
  Wagt agyr geldi
  Faşizm Rusy basyp aldy '!
  Söweş üçin täzesini ýasarys,
  Goý, kommunizm höküm sürsün!
  
  Bilelikde, zatlar hemişe jedel edýär,
  Biz gysylan ýumruk ýaly!
  Atlylar münýärdiler
  Indi polat bak!
  
  Leniniň ajaýyp işi
  Bolşy ýaly dowam ederis!
  Stalin akylly zehin
  Wineňmegi bize näme öwretdi!
  
  Ahyrynda, saňa aýdaryn
  Kim halas etdi - ýitdi!
  Has takyk pikirlenipdim - aýdaryn,
  Final ýakyn wagtda!
  Oleg Rybaçenko, şeýle gumdan soň, eýýäm deňziň çuňlugy ýalydy! Elbetde, daglar egninde!
  Gyzlaram gulak asyp, gulakdan gulaga pyşyrdadylar. Hemmesiniň umydy bardy.
  Lomonosowyň we Stenka Raziniň nesli ýaňaklaryny çykardy we gaz aldy - gargyş kesildi.
  Gaçmagy başarsaň näme etmeli? Oleg Rybaçenko, SS esgerlerini eşidip, pikirleri edip bilýän ýaly (we kim iberip bilýän bolsa, haýsy enjamyň bardygyny bilmeýär!) Çalt tarapa seretdi.
  Gözlerinde ýalpyldawuk dowzahly otly şeýtan, pioner oglanyň elindäki polat halkalara degdi we oňat baş atdy: hawa, synap görüp bilersiňiz! Bu, hatda ara alyp maslahatlaşmazdan we goşmaça sözlemezden düşnüklidir.
  Tilki saçly söweşiji pyşyrdady:
  - Biri diri galsa-da ... Ar aljak biri bolar!
  Thenöne soň Oleg Rybaçenko doňan ýaly daşa öwrüldi. Simpleönekeý bir pikir ony doňdurdy: ellerini bükerdi. Soň bolsa ... ýöne soň galan gyzlaryň özlerini azat etmegine kömek etmek zerur bolar. Otherwiseogsam, ol öňdebaryjy okuwçy däl, ýöne kim ?!
  Sözleri ýadyma düşdi: lider özüni öňe sürýän adam däl! Kim başga birine ädim ätýär we kömek edýär!
  Saňa kimler - aýaklary gana döwülen şeýle owadan gyzlar. Leninaş Leninistiň içindäki bir zat gaharlandy - müňlerçe tornadonyň gykylygy bilen pitne turuzdy! Görnüşi ýaly - mümkin boldugyça çalt ylgaň we ...
  Aslynda gaçsak, başga pursat bolmaz. Otherwiseogsam, bu dönüklik.
  Ilki Margarita bilen, soň bolsa Aurora bilen görüşdi, ol hem begenip, jamy tagam bilen ýalady. Soň bolsa burnuny jamdan çykaryp, gözlerini gamaşdyrdy.
  - Biz sizi tutmaýarys! - Ot şeýtany goşuldy. - Gitseňiz, hökman kömek etmäge gelersiňiz!
  Oleg Rybaçenko baş atyp, jogap berdi:
  - Kasam edýärin! Dogruçyl pioner partizanlar bilen habarlaşar we halas bolarsyňyz!
  Ine, biz karar berdik! Ondan soňky zatlar has proza boldy. Käbeleri ýuwmaly Olegiň däldigi eýýäm gowydy - görnüşi ýaly, ýa-da ony açmakdan gorkdular ýa-da gyzlara köp işlemäge rugsat berdiler. Bir ownuk-uşak, ýöne bu ýagdaýda ýakymly. Erbet tarapy, ýene gitmeli boldum we bu faşistler köşeşenlerinde. Has köp ýa-da az dowamly zat tapyp bilemok.
  Biraz salkyn, şemal azalsa-da, bulutlar atyň üstüne çykdy we sowuk ýagyş olardan ýaýrap başlady. SS erkekleri, hatda möjek möjekleri çygly ys alyp barýandyklaryna garamazdan, indi göwnünden turýan ýaly.
  Men köp gitmeli boldum. Bu ýerdäki dünýä Krymyň aýratyn mikroklimatydyr. Adatça ýagyşly däl, ýöne bu ýagdaýda ýel öwüsýär.
  Gyzlar eýýäm gowy uklapdylar we sowuk olary güýçlendirýärdi.
  Emma näme üçindir Oleg Rybaçenko uklamak isledi, gözleri dönüklik bilen birleşdi.
  Hawa, ýüz tonna karkas size basyş edip, çuňňur dem almaýan ýaly agyrlyk.
  Aý, kesel bolaryn diýip, Oleg Rybaçenko ýene-de berkäp başlaýan aýaklaryny täzeden düzdi. "Indi hökman kesel bolaryn, ýöne näme?" Faşistler hökman aspirini ulanmazlar ýa-da penisillini sanjym etmezler, hatda baldanam ökünerler. Stilla-da henizem ýokmy? Synag üçin halas edildi? Garyp adamlar indi nirä barýarys ?!
  Rainene-de ýagyş we görgi bilen hakykat ýitdi we ýolda uklap galdy. Bu ýagdaý diňe peýdalydyr;
  Bir manyda giňişlik - söweş;
  Pionerler Dmitriý we Oleg Rybaçenko, ajaýyp talyplar we görnükli türgenler hökmünde SSSR-iň we Germaniýanyň çagalar sport klublarynyň arasynda guralan dostlukly boks ýaryşlarynda SSSR-de öz ýurduna wekilçilik etmek hukugyny aldylar. Iki ýurt henizem ýaran hasaplanýar we ýakyn wagtda boljak uruş baradaky myş-myşlar azaldy. Hakykatdanam, nemes goşunlary serhetden yza çekildi we Wehrmaçt Afrikada ýeňişli hüjüm amala aşyrýar we Müsüri basyp aldy, ýaňy Gibraltaryň basyp alynmagy barada habar berildi. Staliniň Fuhreri hut özi gutlaýan baglanyşyklary!
  Aldawly görüş söz ýok, ýöne älemde bolup geçmeýän zat. Oleg ýene-de käbir şöhleleriň ýa-da başga bir zadyň emeli täsirinden ylham alýar diýip pikir edýär. Emma hemme zat şeýle bir hakyky welin, bu aldawa garşy durmaga güýç ýok.
  Şeýlelik bilen, dostlukly bir ýurda arkaýyn uçup bilersiňiz. Nemes metbugatynda Sowet Soýuzy hakda diňe gowy zatlar aýdylýar we kommunizm hatda Milli Sosializmiň doganlyk ideologiýasynyň hataryna goşulýar. Mundan başga-da, Stahanowyňky ýaly hereket peýda boldy ...
  Dmitriý we Oleg Rybaçenko iň ýaş ýaş toparyndaky boksçylar, bary-ýogy on bir ýaşynda, ýaryşlarda çykyş etmek üçin iň pes çäk. Boysöne oglanlar ýaşy üçin gaty uludyr, hatda döwür ýigrimi birinji asyryň ahyrynda bolşy ýaly çaltlaşmaýar.
  Oleg bolsa has ýeňil kategoriýadan has kiçi, inçe, ýöne gaty çalt. Dmitri has uly, süňkünde has giň, oňa azyndan on dört oglan-gahryman keşbi berilip bilner.
  Oglanlar saçyň reňkinde tapawutlanýar. Olezek tebigy saryýagyz, gar topy ýaly ýeňil. Goňur saçly, goňur saçly. Oleg birnäçe aý kiçi, tegelek ýüzi henizem çaga ýaly görünýär we Dmitriý diňe owadan, propaganda afişasyna mynasyp. Gyzlar eýýäm munuň ýaly uly çagadygyna ynanman, oňa seredýärler.
  Şeýle-de bolsa, Oleg Rybaçenko Dmitriýden has erudit, ýöne oglanlaryň ikisi-de gaty akylly we bir bäşlikde okaýarlar. Hakykatdanam, Sowet ýurdunda gowy türgenler ajaýyp okuwçy bolmaly.
  Galan ýigitler has uludyr, ýöne on sekiz ýaşa çenli, bir-iki gahrymanyň boýy iki metr we agramy bir sentner bolsa-da ...
  Boksçylar, ýurduň iň gowy ýaş kadrlary ... Germaniýanyň we oňa tabyn bolan ýurtlaryň çempionlary olar bilen söweşer ... Çagalaryň arasynda, elbetde, ýetginjekleriň arasynda.
  Moskwa-Berlin ýolundaky Üçünji Reýhiň iň uly ýolagçy gämisinde dyngysyz uçýarlar.
  Boksçylar aýratyn oturýarlar, ýöne pälwanlar, agyr atletikaçylar, futbolçylar, ýüzüjiler hem bar. Allhli ýetginjekler we ajaýyp çykyş. Stalin Sowet re regimeimi döwründe doglan täze neslimize iň gowularyny görkezmegi we ýüzüni ýitirmezligi buýurdy. Elbetde, hemmeler söweşmek isleýär ...
  Dmitriý Olegden sorady:
  - Söweş üçin taktiki meýilnama düzdüňizmi?
  Pioner oglan jogap berdi:
  - Her garşydaş üçin onlarça meýilnamam bar ... firstöne ilki bilen oňa seredip, diňe karar bermeli ... Her bir çemeleşme üçin duşmanyň fiziologiki gurluşyny goşmak bilen sähelçe hereket we aýratynlyklar diňe buýruk berýär. aýratyn taktika.
  Dimitri ýigrenç bilen gygyrdy:
  - I'möne men has aňsat edýärin! Taktika bolmasa, duşmana ylgaýaryn, has ýygy-ýygydan urýaryn we döwýärin.
  Oleg Rybaçenko:
  - ageaşyňyzda siziň ýaly uly we fiziki taýdan ösen ýigitler az. Şonuň üçin basyş taktikasy geçýär. Diňe agdaryp bilersiňiz. Hereöne bu ýerde men adaty boýda diýen ýaly, belki ortaça birneme ýokarydyr we şeýle ullakan ýurt SSSR-iň çempiony bolmak üçin bir basyş ýeterlik däl. Galyberse-de, duşmany zalym güýç bilen alyp bilmersiň, sebäbi ol hem tälim alýar, sagdyn durmuş ýörelgesini alyp barýar, dogry iýýär, taktikany öwrenýär. Soň bolsa küşt oýnundaky ýaly gaýtalamaly. Käte hatda bir zat, düşegiň hatyrasyna gurban bermek.
  Dmitri muňa berk garşy çykdy:
  - Garşydaşlarym türgenleşýärler, finalda oglan menden has uludy we agyrdy. Köp zat nädip türgenleşýändigiňize bagly. Käbir adamlar tükeniksiz işleýän iki hepdäniň içinde Olimpiýa çempiony bolmak mümkin diýip pikir edýärler ... Bu aldaw. Galyberse-de, sport türgenleşiginde iň möhüm zat, aşa ýük bermek däl-de, aşa dikeldiş öndürmekdir. Selectedöne dogry saýlanan maşklar toplumy bar, iň esasy zat soňraky dikeldiş we güýç gazanmak ... Şondan soň bir demde söweşýärsiňiz, üç aýlawda ýüzlerçe zarba urýarsyňyz, has dogrusy, aslynda , has az.
  Oleg Rybaçenko:
  Elbetde, bu hem dogry! Hususan-da, dogry dem almagyň syry we çaganyň bedeniniň ösüş nokatlaryna sanjymlar ... Bu ýerde gurbumyzyň käbir bilýänleri bar. Heöne näme üçin olary beýleki tälimçiler bilen paýlaşmaýandygyna düşünemok?
  Dmitri pyşyrdady:
  - Ol maňa siziň bilen bolandygymyza ynam bilen aýtdy ... Diňe boksçylar däl, eýsem ilkinji nobatda esgerler. Entegem aýratyn bir zat etmeli bolarys ... Örän möhüm, hatda Olimpiýa altynlaryndan has möhüm!
  Oleg açyk kellesini egip:
  - Has möhüm bir zat .... Belki-de ol maňa muny aýtdy ... Adamzadyň ykbaly iki sowet pioner oglanjygynyň işine bagly bolup biler. Erteki ýaly.
  Dmitriý filosofiki taýdan belläp geçdi:
  - Durmuşdan däl bolsa, ertekiler nireden gelýär? Belki hakykatdanam şeýle bolar! Ugaramaz ördek bolmasa-da, ... Bize bürgüt diýmek entek ir.
  Oleg Rybaçenko söhbetdeşlik temasyny birneme üýtgetdi:
  - Siziň pikiriňizçe nemes çozuşy howpy ahyrsoňy geçdi?
  Dimitri haýran galmak bilen giň eginlerini gysdy.
  - Ine, meniň pikirimçe, siz has köp hünärmen. Öz-özüme, ähli elleriňiz we aýaklaryňyz bilen derrew urup bilmersiňiz, soň hemme tarapa hüjüm etmek mümkin däl diýip pikir edýärin. Dogry, bökjek bolsaňyz ...
  Oleg Rybaçenko gygyrdy:
  - Bu gaty mantykly ýaly ... Butöne Gitleriň ýörite nämäni göz öňünde tutandygyny bilemzok, ýöne dartgynlyk hakykatdanam azaldy we nemes uçarlary howa giňişligimizi bozmagy bes etdi, gurçuklaryň gykylygy daşary ýurtda eşidilmeýär, bu hakykat. Hawa, Fuhrer, işçileriň käbiri maşynlara gaýdyp geldi. Thirdagny, Üçünji Reýh ellerini gizledi ... Emma dynç almaly däldiris.
  Dmitriý torbasyndan balyk we ýörite ýagsyz peýnir bilen bişirilen sandwiwi alyp, Olege berdi. Soň bolsa özi üçin iki esse köp çykardy. Teklip edilen:
  - Iýiň ... Iýmit we belok kabul etmekde uzak dynç alyp bilmersiňiz. Bedende aminokislotalaryň konsentrasiýasy peselende, myşsalar güýç ýitirýärler.
  Oleg Rybaçenko:
  - Köp işleýän bedenterbiýeçiler üçin bu gaty dogry, ýöne boksçylar üçin ... Galyberse-de, bizde et ýok, beden boýaglary ýok, hatda söweş netijeliligini ýokarlandyrýar!
  Sandwiçi dişläp, oňa pomidor goşan Dmitriý razy boldy:
  - Hemme zat däl, ýöne ... Aminokislotalaryň konsentrasiýasy peselmezligi üçin hatda gije ýumurtga aklaryny iýýärin ýa-da içýärin. Iň gowusy, towuk ýumurtgasy däl-de, beden ýa-da düýeguş ýumurtgasy, iň soňkusy hakykatdanam seýrekdir ... Merkezi Aziýada düýeguşlar eýýäm köpelip başlaýana meňzeýär ...
  Oleg gaty çynlakaý (äheňde) degişdi:
  - Gurbaganyň öň aýaklarynda gaty gymmatly belok. Synanyşmagy maslahat berýärin!
  Dimitri oglan ýaly gygyrdy:
  - Hawa, ýöne gyzyl hindi burçly oysterde hasam köp!
  Emma Oleg sendwiçden seresaplylyk bilen bir bölek aldy we bir bölegi siňdirip başlady. Balyk gyzyl, tagamly, ezilen sarymsak bilen ketçupda batyryldy. Biraz güýç goşmak mümkin boldy ... Winni Puh ýaly, mysal üçin ...
  - Winni Puh dünýäde gowy ýaşaýar! Aýaly we çagalary bar, ol agyr ýük!
  Oleg birden teklip etdi:
  - Aýdym aýdyp bilerismi?
  Dmitriý gaty höwes bilen:
  - Aýdym aýtmak entek ir dälmi?
  Oleg Rybaçenko ýylgyrdy:
  - Dogry, esasanam SSSR-iň serhedinden uçanymyzdan bäri!
  Dmitriý ýoldaşyndan sorady:
  - Gaýçy ýa-da kagyz?
  Oleg muny silkdi.
  "Belki, çaga degişmesiz etmek has gowudyr. Biz parahatçylykly adamlar, ýöne sowutly otlymyz ýagtylygyň tizligine ýetmegi başardy ...
  Dimitri sözüni kesdi:
  -! Ok! Bize beýle çagalar bagynyň aýdymlary gerek däl. Geliň, azajyk köp zat ... watançylyk!
  Oleg doly öýkenini çykardy we gidip barýarka aýdym aýdyp başlady. Danka hem öz gezeginde gaty gowy aýdym aýdypdyr. Has dogrusy, sesi marşalyň surnaýyna meňzeýärdi, hatda icerihonyň sesine-de meňzeýärdi;
  Pioner buýsançly söz
  Galstuk Stalin Rodnoý daňdy.
  Öýde oturylyşykdan başga hiç kim ýok,
  Meniň üçin kommunistik ideal!
  
  Watana baky hyzmat etmäge kasam etdim
  Watan ajaýyp gülläp öser ýaly,
  Durmuşda hemmeler üçin has gowulaşdyrmak üçin,
  Uçuş bürgütden has duýdansyz bolýar!
  
  Underyldyrym - uruş geldi,
  Şeýlelik bilen, oglanlar kempire gidýärler!
  Wehrmaçt porsy gyrgyç goýdy,
  Şonuň üçin biz çykdajylara ibereris!
  
  Guysigitlere tüpeň bermediler,
  Yearsyllar boýy jogap bardy - kiçi!
  Her niçigem bolsa esgerlere gaçdylar,
  Süngüler gaty zerur!
  
  Moskwanyň golaýynda gar garlarynda söweşdik,
  Aýazdan ýalaňaç aýak basdylar ...
  Owadan pionerler eşikde ylgaýarlar -
  Granat ýok, şonuň üçin eliň bilen ur!
  
  Faşistik pişikler nähili zalym -
  Olaryň ganyny näçe içip bilersiňiz,
  Emma faşistler jeza alarlar,
  Garynjalar oýna öwrüler!
  
  Günortanlyk üçin az mukdarda iýmit - açlyk,
  Esgerler aýaklaryna doňup galdylar ...
  Men esasan diňe çaga
  Emma atalar bu edermenlige buýsanýarlar!
  
  Tank howlukýar, "igerolbars" agzyny itekledi,
  Emma ýaş söweşiji granady gysdy!
  Faşist jandar bir mina gabat geldi:
  Ine, onuň gyzgyn fakeli gujaklandy!
  
  Kiçijik hem äpet bolar
  Batyrlyk terbiýelän bolsaň!
  Pionerler baglanyşyk hökmünde birleşýärler,
  Ruh has güýçli: titanium - metal!
  
  Wehrmaçt geçmedi, maňlaýyna aldylar,
  Polat tabytlar boguldy!
  Russiýada şeýle oglanlar bar,
  Nesilleriň nesilleri buýsanýarlar!
  
  Againene söweş, bu gezek Wolga,
  Pioner - terminator boldy!
  Faşistleriň doly morglary bar
  Ölüm diwary kenarda döwüldi!
  
  Näçe adam öldi - sanamok,
  Näçe adam ýene öler - gözýaş ýok ...
  Emma şeýle söweşijiler işe ynanýarlar;
  Mesihe mynasyp bolanlary direldiň!
  
  Berlinde Komsomol agzasy boldular,
  Ol ýerde wepalylyk kasamyny berdi!
  Unionewropanyň ýarysy Bileleşik bilen ýalaňaç,
  Teamaş toparymyz çykdy!
  
  Indi bolsa täze dünýä gurarys,
  Her kim dörediji-demiurge öwrüler ....
  Görgüleriň düýbüne çümüň - uruş,
  Gorkmagyň nämäni aňladýandygyny bilmeris!
  
  Universelemdäki hoşniýetlilik höküm sürüp başlaýar
  Soň bolsa agyry ýok bolar, maňa ynan ...
  Biziň bilen ähli zehinleriň iň gowusy Stalin,
  Gitleriň dowzah haýwany ýeňildi!
  
  Munuň üçin batyrgaý söweşdik.
  Baky hormat ...
  Partiýanyň möhümdigine düşüniň -
  Universelem düýş görer!
  Habar uçary bu aýdymy birmeňzeş ýerine ýetirdi. Şeýle bir dabaraly eşidildi welin, gözýaş döküp bilýärdi ...
  . 5-nji bap
  Görüş ýitdi, oglan ýazyjy we zehin ýene-de aýlanyp ýören sütüniň hakykatyna girdi.
  Kimdir biri bilen ownuk-uşak söhbetdeşligiň mümkin däldiginden (görüşden soň dil düýbünden ýitdi!) Oleg Rybaçenko muňa gaty gaharlandy. Näme-de bolsa, tokaýa ýakynlaşýandyklaryna-da düşünmedim. Ol gutardy - çygly we aýak astynda gowy aýakly ýol bardy, çygly, ýöne düşnükli bolsa-da, arabalaryň, awtoulaglaryň, ýeňil tanklaryň gurçuklarynyň, motosiklleriň we hatda at toýnaklarynyň yzlary bilen kesildi.
  Erbet sabyna meňzeýän sowuk palçyk edil edil süýnüp çykdy, Oleg Rybaçenko gudrat bilen deňagramlylygyny birnäçe gezek saklady we sütünde iki ýa-da üç gyz ýykyldy we çalt ýerinden turdy.
  Margaritanyň özi, gaty halys doganyny gujaklady:
  - Garaňky düşýär, ýakynda dynç almaga rugsat bererler!
  Rainagyş başlandan bir ýarym sagat soň, uzakdan daglaryň bir bölegi ýaly bolup geçdiler. Oleg Rybaçenkonyň golaýynda düşündi - bular depeler däl, pulemýot diňleri bolan şah. Gündogara we günbatara, gözüň görşi ýaly uzalyp gidýän gadymy, Krym diwary. "Depelerde" yzygiderli ýerlerde ýer bilen deňleşdirilen çal daş halkalar - gözegçilik diňleriniň harabalyklary görünýärdi. Bularyň ikisiniň arasynda - bir wagtlar derwezäniň açylan çukuryna, ýesir sütüni geçdi.
  Soň bolsa ýene ukladylar. Hat-da zynjyrlary aýyrmadylar we iýmitlendirip bilmediler. Uky, garganyň ganaty ýaly gyzlary örtdi;
  Birdenkä, gyzlaryň öňündäki görnüş üýtgedi (we bu düýşler köplenç owadan bolýar!) We deňizde, has takygy deňiz görnüşi we salkynlygy bilen deňze çykdylar.
  Komsomol gyzlary porta gitdiler, ýok edijiniň silueti uzakda däldi, takmynan iki kilometre golaýdy, ýöne gözýetim çyzygy bilen birleşdi diýen ýaly. Bu ýerde ýene bäş sany tarakan syçany tarapyndan birnäçe gezek hüjüm edildi. Alty aýagy bolan şeýle ýigrenji jandarlar, seredip, gusmagy çekýärsiňiz. Şeýle-de bolsa, iki sekundyň içinde hanjar bilen pyçaklandy we hemmesi gutardy.
  Owadan Margarita hatda aýdym aýtdy:
  - Meniň üçin bolsa, emetik ýaly, soňam söýgi garyndysy!
  Gyzyl Aurora burnundan sygyrdy:
  - behavioröne özüňi alyp barşyň gowy - we aýagym bilen eňegime berk!
  Has howply jandarlar deňiz guşlarydy. Dodaklary bilen atmak ukyby bardy. Nokat zyňyldy we derä deşildi, kislota sanjym edildi. Soňra balta guşy ýeňilen pidanyň üstünde oturdy - eti ýyrtdy. Dogry, bu ýerde köplenç eýýäm atyldy. Mutöne özara ýiti kelleli dört ýyrtyjy skautlara hüjüm etmäge synanyşdy.
  - Ine, tebigatyň başga bir ýoýulmasy! - Otly şeýtan Aurora üns berdi ...
  - Olary kim ýaratdy, hiç zady bozmaýar! - Margaritanyň täze missiýasynda atawistik dini duýgular ýene ýüze çykdy. Käbir güýçler aň-düşünjede oýansa, şahsyýet üýtgeýär. - Gudratygüýçli Allanyň göwnünden turýar!
  Gysga yubkadaky we saçly gyzyl saçly jyn ýene-de garşy çykdy:
  -, ok, bu mutasiýalaryň güýçli güýjüni ýene bir gezek görkezýär. Şuňa meňzeş täsirleriň bir topary durmuşy döredip biler!
  Iki çakra zyňyp, gyzlar ýyrtyjylary kesdiler, soň bolsa özlerine gaýdyp gelen diskleri tutdular.
  - Bumerang ýaly, ýöne titanium kesýär! Otly şeýtan ýylgyrdy.
  - Bolýar! Diňe bu titanyň kesilmeýändigi üçin, bu metal blotterden has ejizdir.
  Gyzlar gaýygy öwrüp başladylar. Soň bolsa duýdansyz ýalbarýan otly şeýtan sorady:
  - Geliň, ahyrsoňy Margarita aýdymyny düzeliň!
  Gar-ak saryýagyz, günüň soramagyndan has ýagty ýylgyrdy:
  - Bize üstünlik getirmek üçin!
  Salkyn Aurora bulaşdy:
  - Takyk! Ositiren aglasyn - kezzap göriplik!
  Komsomol gyzy yza çekildi we ýuwaş aýdym aýtdy, sözler ýüzüp, ýalpyldawukdy:
  Jadyly daşlaryň arasynda Oracle,
  Tüweleýden doglan - ýagty gün!
  Biz pyçak däl - kemçilikli garaňkylyk,
  Aýdymyň şöhlesinde nähili reňk bar!
  
  Käwagt gaýa elbetde zyýanly -
  Biz kynçylykda, hasratda, ölümde, weliliklerde!
  Arwahlar reňkli parlaklykda,
  Gijäniň alamaty ýaly parlaň!
  
  Emma yrym bolmaz
  Rus söweşiji - elindäki gylyç!
  Isa wepalylyk bilen hyzmat ediň
  Goý, şeýtan baky samsyk bolsun!
  
  Güýçli watan ýok,
  Galyberse-de, biziň islegimiz metal ýalydyr!
  Akylly Stalin hüjüme ýolbaşçylyk edýär,
  Köln metalyndaky "Andruşa" tornadosy!
  
  Biz Russiýa mukaddes hyzmat ederis,
  Heartüregimi oňa bagyş etmegi arzuw etdim!
  Esgeriň iň ýiti naýzasy bar,
  Jarnamadaky alaw - çykyşlar!
  
  Rus 'gimn bilen öwgi,
  Biz oňa aýdym aýdýarys,
  Ar alyş garşydaşlara geler -
  Garga bilen iş salyşalyň!
  
  Täze mukaddes dünýä gurarys,
  Hudaý bize ýalkasyn!
  Gyzlar lýuks we täzelenmeler,
  Bir sagat halyf bolmaz!
  
  Bize ajaýyp görnüş bilen sylaglaň -
  Rebbiň sesi gylyja çagyrýar!
  Durmuş şekerli jam bolar
  "KAMAZ" ýaly güýçli bolanyňyzda!
  
  Watan ajaýyp dub tokaýlary,
  Janyň bilen nirede bilýärsiň, dynç alarsyň!
  Okeanlary alarsyňyz - şöhrat,
  Ussat hökmünde Kremle girersiňiz!
  
  Siz rysar - ägirtler taýpasy,
  Deňizleriň giňligi we buz buzlary parlaýar!
  Altyn uly çölüň gumy,
  Zümrüd mahmal bilen - tokaý!
  
  Batyrgaýlyk bilen ganly söweşe girýäris,
  "Igolbars" gaty gykylyk bolsa-da!
  Faşistleriň penjeleri,
  Daş görnüşi boýunça Adolf elbetde ajaýyp!
  
  Theöne ýüzüne murt aldy,
  Garpyz büküldi, eňegi ýapyldy!
  Halkymyz beýik, buýsançly,
  Faşistik jandara güýç açdy!
  
  Indi ýagtylygyň wagty geldi
  Jennetiň merhemeti geldi ...
  Goşgularda aýratynlyklar aýdylýar -
  Kalbyňdaky keramatly Mesih direldi!
  Aurora el çarpdy we çybynlaryň buludy ýokary galdy diýip el çarpdy:
  - Margarita gowy aýdym aýtdy, ýöne ybadathana horunda mezmur aýtmaly. Pikirleriň hemmesi dini mowzukda jemlenendir!
  - Günäleriňiziň öwezini dolmalysyňyz. - Dini joşgunlylyga düşen Korşunowa kämillik ýaşyna ýetdi. - Janyny satan adam elmydama ýitgide galýar - ölüme ölmez-ýitmez berýär!
  Otly şeýtan güldi.
  - Görýäňmi, senem owadan gürläp bilýärsiň! Bolýar, bal, indi hezil edýäris.
  Gijeki kebelegiň aşagyndaky reňkli radarlar bilen tapawutlandyryp bolmaýan çişýän gaýykda oturyp, Komsomol gyzlary agyr heläkçilige ýüzdi. Indi uly bir zat etmeli boldular. Howply pursatda ähli refleksler we reaksiýalar agyrlaşdy. Komsomol gyzlary tolkunlary çaýkap, deňiz guşlaryny gorkuzýarlar we hatda balyklary sarsdyrýarlar. Biriniň üstünden ýüzýänini eşitdiler! Komsomol agzalary pulemýot zyňyp, howa düşeginde bir ýigidi gördüler. Maskasyny çykardy, Denis Baranowyň ýüzi peýda boldy. Öň görlen jeza berlen zombi ofiseri, bu görnüşde ep-esli ýaşardy we has owadan boldy.
  Howany ýaryp duran gaty ses bilen:
  - Meni beýik gara Fuhrer iberdi!
  - Emma biz hiç zat ýazmadyk! Gyzlar agzybir gygyrdylar.
  Mirabela bu ýerdäki batalýonyndan gaty jenaýatçynyň peýda bolmagyndan asla hoşal däldi, ýöne tersine, Aurora kanagatlanarly ýylgyrdy. Theeri gelende aýtsak, iş kesilen adam on ýarym ýyl taşlap, yzdan gutulan badyna, ol gaty owadan ýigide öwrüldi. Öňünden bilmeseler, Baranowy tanamazdylar.
  - We hökman däl! - Öňki iş kesilen adam. - Meniň ýekeje maksadym ölmek! Indiki durmuşymda soltan bolaryn, haremimde ýüz müň gyz bolar.
  - Iň bolmanda biri bilen iş salyşyň. Otherwiseogsam, tersine, nishtyak bolar! - Margaritadan has akylly görünmäge synanyşýandygyny aýtdy.
  Denis dymdy, köplenç beýle zombiler aýratyn gürleşmeýär. Bu gezek bolsa-da, uruş enjamydy.
  - Gowy harby tejribäňiz barmy? - Aurora sorady. Hakykatdanam, Ikinji jahan urşuny başdan geçirip, geljekde özlerini tapdylar. Sowet ylmy fantastika ýazyjylarynyň aýdyşy ýaly futuristik taýdan owadan däl, uruşlardan we iň esasysy dürli üýtgän jandarlardan doly.
  Şeýle bir zat bar - magoraradasiýa we radiasiýa.
  Magoraradiasiýa janlylary öldürmeýän radiasiýa bolup, maddanyň häsiýetlerini üýtgedýär, üýtgemeleri, durmuşyň dürli görnüşleriniň birleşmegini, şol sanda janly we jansyz.
  Düşünmedik radiasiýa - adaty radiasiýadan tapawutlylykda atomlaryň ionlaşmagyna däl-de, molekulalarda üýtgemegine we genetiki maglumatlary göterýän DNK-da we öýjüklerde has işjeňleşmegine sebäp bolýar. Käbir ýagdaýlarda lukmançylyk maksatly, çalt dikeldiş üçin ulanylyp bilner.
  - Elbetde! Baranow ynam bilen aýtdy. - Men ençeme gezek söweşdim!
  Gyzyl Aurora şübhelendi:
  - Kimi öldürdiň?
  Öňki iş kesilen adam:
  - kapyrlar!
  Ot alýan şeýtan gyrgyny gyrpdy:
  - Rus ofiser nähili:
  - Men mujahidler, meniň wezipäm kapyrlary ýok etmek! - Baranow aglady. - Şonuň üçin men baky ykbal.
  Aurora Margueritiň gulagyna pyşyrdady:
  - Jedel etme! Bu işi ýerine ýetirmek has gowudyr.
  Arap dilinde deminiň aşagyndaky zombi. Radio iň soňky habary ýaýratdy.
  - Çeçenistanda söweşijiler has işjeňleşdiler. Hususan-da, hökümet öýüni gabamak synanyşygy edildi. Söweş wagtynda bäş polisiýa işgäri öldürildi we on bir adam ýaralandy, söweşijileriň ýitgileri görkezilýär. Käbir maglumatlara görä, şerigat kazyýetiniň öňki başlygy daşary ýurtly hemaýatkärlerden takmynan ýüz million dollar aldy we bu işleriň üstünde işlemäge çalyşýar. Daglarda ýörite operasiýa geçirildi: garakçylar dargadyldy.
  Zombi janlandy:
  "Soonakyn wagtda biwepalary urarys, şeýdip, sygyrmak we gülmek üçin gaçarlar!" Sözleri tolkun bilen kesildi, gämini ýokaryk zyňdy we spreý bilen ulandy. - Dogry, men diýýärin!
  - Aslynda, dogry! Aurora gözlerinden uçgun çykardy. - ABŞ Yslamyň uly duşmany. Golliwudyň, porno gazetleriň, mistiki seriýalaryň kömegi bilen dargadýar. Indi käbir ankankini atmaly bolarys.
  Gyzlar ýok edijä ýüzdi. Birinji derejeli kapitan Rudolf Reýgan, iň gowy görýän konýakdan bir demini alandan soň (bu amerikalylaryň hemmesi serhoş, Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň sagdyn durmuş ýörelgesiniň we çüýremeginiň nyşanyna öwrülmegi hiç zat däl!) kellesini jelepiň döşüne dikip, düşek. Youthaşlygynda ýigitleri gowy görýärdi we Franklin Truman gomoseksuallara goşunda gulluk etmäge rugsat bereninden soň, hatda admirallar bilenem gatnaşykda bolýar. Näme-de bolsa hindi söweşiniň dört ýyldyzly gahrymany bilen. Termöne terminator prezidentiň we hatda bir musulmanyň döwründe ahlak üýtgeşikdi we geýler basyldy. Şondan soň Rudolph Reagan jelepleri çagyryp, özüniň ähli zady görkezmegi karar etdi. Şeýle-de bolsa, näzik aýal bedenine göz aýlap, düşündirip bolmajak lezzet bermäge ukyply muskully, gara ýigitleri göz öňüne getirmekden ýüz öwürmedi.
  Elbetde, olar bozuk!
  Rudolph Reagan jelepiň özüne münmegine rugsat berdi, ýöne özüni boşadyp bilmedi. .Ok, oňa gyssagly bir oglan gerek. Erkekler aýallardan birneme erbet bolsa-da, pullary az - karýeranyň ösmegini isleýärler. Galina muny belläp geçdi - Sowet Russiýasynyň duşmanlaryny ýok etmekde peýdaly bolar; Amerikalylar we olaryň ýaranlary.
  Garawullar biperwaý hereket edýärler. Sowuk, olar hapalanmadyk viski bilen ýyly saklamagy makul bilýärler. Margarita gaşlaryny ýitirdi (ine, taýýar içgiler - ahyry, alkogol molekulasy bedeniň, esasanam aýal-gyzyň ýok edilmegini alamatlandyrýar), ankankiler samsyk!
  Monitorlarda tolkunlar şöhle saçýardy, käwagt jandarlar peýda bolýar. Bu howply haýwanlaryň biri gyrgyç we şol bir wagtyň özünde garynja akula. Gury ýerde-de, deňizde-de howply haýwan. Dyrnagy gysýan iňňeler bilen adamy ýarym ýa-da has erbet zäherläp biler. Görmeli gyzlar ýokdy, reflektor bilen sepildi, zombilerde daşky gurşaw temperaturasy hatda iki dereje sowuk.
  Jelepçiligi bir gyra taşlap, Rudolph Reagan gaty ses bilen:
  - Git, men ýatasym gelýär. Hawa, sen bolsa uly düşege barýarsyň!
  - Isleýşiňiz ýaly töläň! - Jelepler gysyldy.
  - enougheterlik derejede ussat dälsiňiz, ýarym otlaýjy size ýeterlik! - Rudolph Reagan jogap berdi, soň bolsa kynçylyk bilen özüni ýaryp bilmedi. - Isleýşiňiz ýaly! Emma bu talaňçylyk.
  - Haýsy meýilnama boýunça? - Esger jelepleri geň galdylar.
  - Gowy işiňiz bar. - Rudolf aglady. - Lezzet aldym we baýadym, dowzah ýaly titrärin! General hakykatdanam titredi, goşa eňegi titreýärdi.
  - nakedalaňaç bolma! - Jelepler umytsyzlyk bilen gygyrdylar (ahlak girizilende nähili utanç!). - Başga bir müşderi gözlemäge bararyn!
  - youöne ýadyňyzdan çykarmaň, deňizçilerimiz gylyk-häsiýetli. - Rudolph Reagan düşnüksiz haýbat atdy.
  Komsomol gyzlary eýýäm ýakyndy. Zombi söweşiji Galina başyny egnine egip, egildi. Ölen ofiser kellesiniň ýokarsyndan ogşap, ýüpek ysly saçlaryna ýaňagyny basdy. Sowuk dodaklar saçyny ýakymsyz ýakdy, ofiser jesediň ysyny aldy.
  - Yza çekil! - Gaharly Margarita gorkunç gürledi. - Menem bir söýgülim tapdym.
  - Men seni kemsitmek islämokdym! Siz diňe gurja meňzeýärsiňiz. - Rasional jesediň meňzeşligi gygyryp başlady.
  Maskalarda söweşeris. Hiç kim biziň gyzdygymyzy görmeli däldir. - Dosty Aurora Firefire gyjyndyryjy bilen çüýşe çykardy. Birnäçe dem aldy. Çüýşe aýratyn bir mekir däl, akkordeon bilen ýasalyp, onda howa bolmazdy. Şeýlelik bilen ömri berýän suwuklygyň özi gutarýar. Söweşijiniň özi bellik - goşuldy. - Boş bolansoň kiçelýär: netijede suw sepilmeýär, sessiz hereket edip bilersiňiz.
  Başga nukdaýnazardan hatda sesler hem güýçsiz ýaly kerlerdir. Jyňňyrdaýan gyzjagaz sesleri gaty gödek görünýär. Tolkunlar garaňkylykda gara ýorgan ýaly bolup, çyralar käwagt ýanyp-sönýär, inedördül balyklar agzyndan bir zat tüýkürmäge synanyşýarlar. Ine, açyk siluet suwdan bökdi we Auroranyň ýarylmagy bilen ýarym kesildi. Bu balygyň ýiti ganatlary bar we olara zyýan bermek islemeýär.
  Komsomol gyzlary görünmeýär, geýimler kameleonlaryň häsiýetlerini görkezişi ýaly, gaýyk awtomatiki usulda deňiz kenaryna reňk üýtgedýär. Gizlenmek gaty gowy. Deňizçileriň mutant balyklary nädip tutýandyklaryny görmek bolýar. Muny gaty ýönekeý edýärler: Ilki bilen rezini batyrýarlar, dwigatel ýagy we benzin bilen galyň ýaglaýarlar: ys uzaklara ýaýraýar. Syçan pyşbagasy ony gowy görýär, adatça tarakan ýaly himiýa iýýär. Tutmak, ýuwutmak, çeňňege ýapyşmak. Hakykat, bu çorbany iýip bolmaz. Emma janly çeňňek erbet däl. Uly balyklar käwagt delfiniň ululygyna degýär. Olaryň käbiri iýip bolýar we hatda nepislik hasaplanýar.
  Zäherli hem bar, ýöne tejribeli aşpezler olary zyýansyzlandyrmagy başarýarlar we bu olary hasam gymmatlaşdyrýar. Hususan-da, zümrüd karp balygy diňe radioaktiw Radikal kölünde bolýar, Baýkal bilen sazlaşykly atlandyrylyşy ýaly, indi diňe hapalanýar. Uran bilen örtülen zümrüd karp neşe serhoşlygyna sebäp bolýar, dogry gowurmaly, hatda bir minutda ýalňyşlyk gurmanyň agyr ölümine sebäp bolar. Munuň ýaly "ýalpyldawuklar" adaty däl, açyk reňkde, hatda muny blokbasterde görersiňiz. Örän girdejili balyk tutmak, meta-kwazi-öldüriji mutantlar, zümrüd we radioaktiw, sarp edilende howply we şol bir wagtyň özünde zonanyň daşyndaky pişik ýaly uly karplary köpeltmäge synanyşdylar, ýöne şol ýerde öldiler.
  Gyzlar muny görüp ýaraglaryny göterdiler. Margarita birden yza çekildi; gulagymda inçe ses çykdy:
  - Gämä dört ýüz metr.
  Saryýagyz terminator muňa begenip jogap berdi:
  - ýakynlaşmagymyzy dowam etdirýäris.
  Auroranyň we Margaritanyň gözleri, has gowusy bolmasa, garaňkyda-da, pişigiň-de görüp bilýärdi. Uçarda azajyk köp adam bardy, otuz bäş töweregi adam, şol sanda hakyna tutulan balykçylar, köpüsi serhoşdy. Zombie garşydaşyny hem nyşana aldy, öňki iş kesilen ofiseriň ümsüm enjamy bardy.
  Ol ogşady, arkaýynlyk bilen basdy, gijeki aýnany açdy. Esasanam rezin gözüni ýüzüne ýaşyl öwüşgin bilen synlaýanlara bermezlik üçin özüne professional duýgy bardy.
  Gyzlar kompýuter optikasy arkaly garşydaşlaryna seredýärdiler. Derrew nyşanalary kesgitledi we iň ýokary ot derejesine ýetirdi: bir minada müň bäş ýüz ok. Şol bir wagtyň özünde gyzlar pidalary paýladylar, birbada otuz dört adamy aýyrmalydy. Kompýuter nädip we kime atmalydygy barada yşarat etdi.
  Esger synçysy diwaryň janköýeriniň ýanynda durdy, çilim çekdi we wagtal-wagtal çüýşeden viski içýärdi.
  - Amerikalylar biperwaý hyzmat edýärler! - Aurora sesine zäher bilen zyýanly goşdy we goşdy. - Bu olaryň çüýrän liberal demokratiýasynyň netijesidir.
  - Biziň pikirimiz has gowy! Margaret aljyrady. - Esasanam slawýan asly bolmadyk goşuna hakyna tutulanlar?
  - Içmek üçin samsyk bolmaň! - Komsomol gyzy burnuny süpürdi. - Gyşarýar, belki ýagyş ýagmagy mümkin. Ora-da uly urgy!
  - Men çykararyn! Üçünji reýhiň garşydaşy ... - Zombi tussag edilen pyşyrdady.
  - Umuman, çilim çekmek reaksiýany haýalladýar we gözleri kör edýär! Margaret aýtdy. - Çilimi hut özüm gadagan ederdim.
  Uly weýran ediji barteriň aňyrsynda birnäçe çalt ok atýan ýarag bar, Linkoln synpy - gapdalynda oturgyçda iki sany ýaragly adam bar. Galan ikisi balyk tutmak bilen meşgullanýar. Tagtanyň gapdalynda jübüt "grobodon". Soň bolsa bir negro ýaly bir amerikaly "jübi telefonynda" bir zada seredip gitdi. Görnüşine görä, wideonyň bir görnüşi "pornuh". Umuman aýdylanda, ýaraglar atylsa howply, "ýaragyň" daşlary halas edip biljekdigi belli däl we çişip bolýan gaýyk hökman kranty.
  - Şeýlelik bilen maksatlar paýlandy. Closerakynlaşýarys. - Otly şeýtan aýtdy. - Ilkinji mallaryň göwnüne degmek üçin görünmeli.
  - akesylan ýaly gizläň! - Bilini gysyp, Margaritany goldady.
  Zombi ussat gürledi.
  Hemişe bolşy ýaly synlaýan gyzyl saçly Aurora ýaý ýaraglaryny esger we şu wagta çenli howpsuz diýip belläp geçdi. Birnäçe pulemýot, agyr, belki PKM-den has güýçli. Soň bolsa ekipa ,, bir adam görünýär, ähtimal hytaýly, gaty dartgynly, hatda nerw duýgusy. Herehtimal, bu ýerde täze doglan çaganyň nädip uzadylandygydyr. Golaýda demirýola bil baglaýan ofiser, antennaly radio operatory onuň öňünden geçdi.
  Geliň, maksatlary paýlaşalyň! - Aurora sakgyç çeýnemek bilen oýnamak.
  - Men sag tarapa öňe bararyn, siz çep tarapda uly bir ýer tutarsyňyz! - Margarita eliniň gyrasyny bokurdagynyň üstünden ylgady.
  Şişirilen gaýyk iki bölege bölündi, gyzlar yzyna öwrüldiler.
  - Men awtomat ýaraglaryny süpürerin! Aurora dişlerini ýuwdy.
  - Men ýaragly! Margaret gygyrdy.
  Destroyok ediji asla kiçi däl we birden içeri girmek, päsgel bermek we kabinalara gaçmak gaty möhümdir. Komsomol gyzlary tolgunýardylar, ganhorluk tejribesi gaty az däldi, ýöne birmeňzeş, ýürekleri çalt urup başlady, gan dökülmeginden kelleleri şowhunlydy.
  Özlerine köşeşmek we salkyn hereket etmek üçin akyl buýrugy berýär. Muny tejribeli söweşiji ýa-da lukman hem edip bilmeýär, ýöne impuls köşeşýär. Sharpiti gulak gepleşikleri başlaýar, sebäbi ýankileriň hemmesi görünmeýär, ýöne birbada aýyrmaly.
  Esasanam ýokarky gurluşda kim. Görnüşinden, olar kartoçkalara bölünýär. Hawa, hatda ýönekeý samsykda-da. Sowet Russiýasynyň garşydaşlary bolan ankankiler nähili ýaramaz. Şonuň üçin güýçli Amerikan sözleri eýýäm eşidilýär. Bäş esger, olaram çykarylmaly bolarlar.
  - Diňe ýönekeý operasiýamyz bar ýaly! Margaret muny gördi. - Şonuň üçin gereksiz seslerden gaça duruň, kynçylyk bolmaz!
  - Biz "Thunder Wind" sabotajynyň şasy rolunda! Diňe şu ýerde ýankileri ýeňdik. Dogrusyny aýtsak, şeýle ajaýyp hereket filmlerini surata düşürýän ýurt biziň ýaranymyz we ýakyn dostumyz bolmaly. - Komsomol agzasy Aurora, gaty gorkunç görnüşde gaşlaryny gyrpdy.
  - SSSR-de dogulmadyk bolsam, ABŞ-da dogulmagy makul bildim. Amerikanyň siwilizasiýasy dünýäniň dürli künjeklerinden ýüzlerçe medeniýetdir! - Margarita kimdir birini masgaralap, uzyn dil görkezdi.
  - Güýçli garşydaşyň üstünden ýeňiş adatça has köp çykdajy edýär, ýöne ony hiç zat üçin bermersiň! Aurora möňňürdi.
  - Miwe ýitiren jülgelere we trolllara garşy Beýik Uruşdan başga. Margaret agyr dem aldy.
  - Wagtlaýyn! - Otly şeýtany berk kesdi.
  Gyzlar uly töwekgelçilik etdiler. Olara üns beriň, agyr pulemýotlar derrew işe başlar. Toplardan has howpludyr, maksat edinmek üçin kän bolmasa-da wagt gerek. Galyberse-de, "Yankies" -iň gijeki görüş enjamlary ýaly kompýuterleri bar. Olaryň özüne çekiji görnüşlerini çykarmak üçin näçe gabyk gerek? Soň bolsa hatda kör atmak ýa-da iň güýçli radarlary açmak arkaly gark bolup biler. Hawa, üns merkezinde bolsa, düşnüksiz bir zady, esasanam zombi görüp bilersiňiz. Bu adam Komsomol aňtaw gullugynyň işgärlerini açýar. Theokarsynda başga bir görnüş peýda boldy, gök ýaly boýalan agzy balykçylaryň ýanyna gitdi.
  Againene kynçylyk çekýäris! - Margaritanyň sesinde alada bardy.
  - Hemme zady birbada surata alarys! Bäş sekunt gerek! Aurora gyjyndyryjydan bir dem aldy. Partneroldaşyny tirsegi bilen ýalady. - Hawa, içýärsiňiz!
  Tarapyň ýanynda bir zolak bar, ýöne bu mesele däl.
  Margarita, has dogrusy, zombilere buýruk berýär:
  - Buýruksyz atmaň.
  - Diňle, eje! - "Iş kesilen gurjak" diýip jogap berdi.
  Indi ähli maksatlar ele alyndy we ine şowlulyk. "Balykçylaryň" bortunda ýakut bilen ýalpyldawuk haýwany çykarýaryn: gudratly balyk pastasy. Hatda dört ýigit gizlenmekden saklandy, indi ähli nyşanalar ele salyndy.
  - Wagt geldi! Giperwolli! - Aurora pyşyrdady. - Ol tapawutlanmagy halaýar.
  Awtomatlar tolkunlaryň çaýkanmagyny sessiz-üýnsüz urup, atyşlaryny doly bökdedi. Bir sekuntda ýigrimi bäş ok, elli iki sekuntda atylýar. Birbada kyrk alty adamy aýyrmaly. Hat-da sypdyrmalar we gutulgysyz dublirlemek bilen hem doly süpürmek üçin iki sekunt ýeterlikdir. Diňe oklaryň hereketiniň inçe sesi, hatda ýapyklaram basmady. Çakyşmalar zordan duýulýar, diňe egnine birneme basylýar.
  - Elektromagnit we tizlenme diýmekdir! - Ot alýan şeýtan haýran galmak bilen aýtdy.
  - Şeýle hem biziň ukyplarymyz! Margaret gygyrdy. - Beýik döredijä öwgi!
  - Hudaý tarapyndan berilmedi, ylym! Aurora garşy çykdy.
  Dürli nokatlardan ursalar-da, kiçi pyýada gepleşikler arkaly uzak aralykda-da gürleşip bildiler.
  - Hiç kim çäkden geçmesin, geliň düşeliň! - Komsomol söweşijisine buýruk berdi.
  Paraşutçylaryň hemmesiniň üç adam, iki Komsomol gyzy we diri tussag edilen jeset bolmagy gülkünç. Zenan reersderler maksatly dizaýnerleri zyňýarlar. Bu ýerde ýene üç garaýagyzyň çykandygyny görüp bilersiňiz.
  - Hudaý meni bagyşla! - Takwa Margarita pyşyrdady, söweşijileri has gowy dünýä iberdi.
  Zombie gapdalda çilim çeken we uzakdan seredýän diňe ikisini atdy. Bu ýerde, umuman, haýran galdyryjy bir zat bardy, dostlukly portda dynç alan deňizçileri kim ýazgarardy.
  Margarita gözüniň bir burçundan boş kellelerden uçup barýan ganly bulutlary duýmagy başardy.
  - Hasaplama gelýär! - Saryýagyz terminator aýdýar. - Hasap açmak!
  - Bir sekunt hem ýitirmeýän ýaly! Aurora zakaz etdi.
  Destroyok ediji tagta derrew gözlegçileriň öňünde ýokary galdy. Palubada diňe jesetler bar, adatça ümsüm däl, diňe guýruklaryny gapdaldan urýan gysylan balyklar bar.
  Againene-de iň gyzykly ýerde oýanmak. Komsomol gyzlary howlukmaç ýerlerinden turýarlar we böküp, ylgaýarlar. Olara hatda ertirlik edinmäge-de rugsat berilmedi, şonuň üçinem gyzgyn gumda ýalaňaç aýak açdylar. Şonuň üçin ýene ylgaň we haýal etmäň. Zähmet çekmeli ýaly ...
  Aurora dostuny höweslendirdi:
  - Burunuňyzy ýokary galdyryň, sowet zenany! Soň bolsa tankyň aşagynda döwmeris!
  Marguerit gaty gaharlandy:
  - Hawa, döwmek hakda pikir etmedim! - Şeýle sözlemiň goşa manysyna düşünip, düşündiriş goşdy. - Hasam egilmek!
  Komsomol söweşijileri gapdalynda jaýlandy. Bir salymdan, yzky garaňky ýagtylygy petikledi. Sowet skautlary "Velcro" köwşüni ulanyp, Örümçek ýaly dyrmaşýarlar. Margarita "balasta" hem kömek edýär: zombi boýnunyň gyrasyndan diýen ýaly çekýär. Bu adamyň uly nusgalardan däldigi gowy zat. Ine, olar palubada. Söweşijileriň biri kellesini galdyrýar, Komsomol gyzy ony bumerang diski bilen kesýär.
  - Garynja köşeş! - Ol oňa aýdýar.
  Gämileri ýelmeşip, çalt girdiler. Indi hemme zat dogry! Paluba ähli gözellikleriň ýaragyndadyr. Bu ýerde iki deňizçi egildi, ýarym sekunt we kellelerinde deşik bardy, olar diňe egremegi başardylar.
  - Duşmany ýarag nokadynda saklaýaryn! Indi hemmesini ýuwaşlyk bilen aýyryň! Awgustin buýruk berdi. - Umuman aýdanyňda, ol aşa "mähirli" we dindar Margaritanyň bir zat edip biljekdiginden gorkup, ýokary derejeli serkerde wezipesini aldy. Korşunowa muny duýmazlyga synanyşýar. Mundan başga-da, Sowet marşallarynyň biriniň aýdyşy ýaly - iki adam goşun däl, üçüsi kompaniýa däl!
  Margarita köwşüni çykardy-da, sumkasyna saldy-da, aýakýalaňaç gezdi. Çaltlyk bilen kamerada gizlenen pulemýoty çykardy, näme bolanyna henizem düşünmedik ýaly. Komsomol gyzlary ajaýyp pulemýotlaryny arkalaryndan çekdiler, ýylgyrdylar, biri tutuş geçelgesini nyşana aldy, tutuş ýoly arassalamaly.
  Aurora birden Olimpiýa ylgamakdan has çalt ylgady. Bir-iki we ýaýyň ýanynda. On iki töweregi söweşiji bar, olaryň ýarysy "gaçybatalgada" dur, beýlekileri kartoçkalara bölünýär. Olar bilen iki jelep bar. Gyzlara gaty gynandyryjy, ýöne jelepiň ajy ykbaly. Töleg aýratyn, sökmek bolsa lomaý. Aurora sessiz ýaragdan gysga partlama bilen hemmesini kesýär. Oňa bu ýerde kollimator görnüşi gerek däl, şonuň üçin yşyk çyrasy bar, deňizçiler arka tarapdan hüjüme garaşmaýarlar. Hawa, umuman aýdanyňda, ulumsylyk möhüm rol oýnaýar: esgerlerden we deňizçilerden doly gyryjy hüjüm etmäge kim het edip bilýär.
  - Sag tarapdaky tilki ýaly hereket ediň! Aurora ýuwaşlyk bilen hüňürdeşýär. - Zombi dursun, diňe hytaý aýakgaplary bilen berer.
  - Elbetde, özüm arassalaýaryn. Margarita jogap berýär.
  Gyzlaryň hereketleri köp sanly wirtual maşynlarda işlenip düzüldi, olara gämileri, tanklary ele almak, labyrintlerde söweşmek, tupan uçarlary, partlaýjy maddalar öwretmek öwredildi.
  Hawa, başga bir dünýäden şeýle ýalan ýa-da hakyky ýat bu ajaýyp futuristik görnüşde ýüze çykýar.
  Isleg bildirilse, skautçylar "G-2" -i aldap, partlaýjy maddalary Angliýanyň premýer-ministriniň kabinetine getirip we başga-da köp zatlar edip bilerler. Şonuň üçin indi Margarita garawuldan geçdi, geçelgeleri amatly burçdan çalt aldy. Bir-iki sany gara, biri sary geldi. Margarita has ýakynlaşdy. Moreene bäş adam yzarlady. Soň bir gezek gysga nobat hemmäni goýdy.
  - Hemme zat aňsat bolar! - Ol jogap berdi. Näme üçindir wy consciencedan yza çekildi, işini mümkin boldugyça ýerine ýetirmek islegi bardy.
  . 6-njy bap
  Komsomol gyzy tankyň içine ylgady, şonuň üçin ýene ýedi söweşiji bardy. Men burnuma ylganymdan soň, beýleki tarapdan çykardym. Zombie, buýruga garamazdan, durmady, ýöne palubanyň yzky böleginden ýöräp gitdi, ýöne bagtyna ol görünmedi.
  Margaritanyň burnuna baryp, ýene dört sanysyny goýdy, sebäbi olar gujaklaşyp gezdiler, hatda öpýän ýalydy.
  - Gapa bardym! - Saryýagyz terminatory zyňyň.
  Yzyndan yza galmadyk Aurora muny tassyklady:
  - Men ýaraglary arassaladym.
  - ankankileri çyglaň! Margarita dilini ýapdy.
  - We örän täsirli! - Aurora ýalaňaç aýagynyň barmagy bilen taşlanan çilim düwmesini alyp, göni Amerikanyň "bürgüdiniň" tumşugyna düşen ýaly zyňdy.
  - Men gapdaldan hereket edýärin! - Ol lakoniki otly jyny zyňdy.
  Gözellikler dowam etdiler. Aurora gara ýigit bilen ýüzbe-ýüz diýen ýalydy. Gygyrmak isledi, ýöne gyz agzyny ogşady:
  - Kittini köşeşdiriň.
  - Sen meniň ylahy! - Ol aýtdy.
  - Dodaklaryňyz gowy, oglan, ýöne wagtym ýok. - Komsomol gyzy barmaklary bilen burnunyň golaýyndaky arteriýany gysdy. - Käwagt tennis çempiony hökmünde karýerany saýlamandygyma gynanýaryn. Pul, şöhrat, görmegeý ýigitler köp we adam öldürmek bolmaz.
  Backigit yza çekildi, dili agzynyň arkasyndan çykdy.
  Gyzyl saçly Aurora bir jübüti dyzyna çökdi, ok atdy we indiki ýigitleri ýok etdi. Buýruk:
  - Galina tegelek ýasap, yzky tarapa ýakynlaşyň.
  - Elbetde, bu biziň üçin iň möhüm zat. - Mirabela tarapyndan berildi
  Komsomol gyzy sandal bilen merkezden geçip, ýolda ýene birnäçe söweşijini öldürdi, esasanam ýokarky gurluşyň üstünden ylgady. Soň bolsa tizlik onuň tarapynda, iki sany düşnüksiz aglaýar, hatda hiç kimiň atmaga wagty ýokdy.
  - Nesiller, kawboýlar çalt işden kowýarlar diýýärler. Liealan sözle!
  Pulemýot (düýşde gürleýän ýarag seýrek däl, nämäniň ukyplydygyny hiç wagt bilmeýärsiňiz, aň-düşünje!) Bu sözlere garşy durup bilmedi:
  Hünär derejäňiz öwgä mynasyp däl.
  - Belki başga bir zat aýdyp bilersiňiz! Mirabela ýalaňaç aýagy bilen aşak düşdi, ýanýan ýeňil we agyrydan ýaňa.
  - Sen kämilligiň özi, kämilligiň özi,
  ýylgyrmakdan başlap, yşarata öwmek mümkin däl!
  Esasy fanatizm, duşman bilen wagşyçylyk ediň,
  Gurşuň ýagyşyny ýakyň, ýakylýan kül - napalm! - Pulemýotyň kibernetik enjamy gulak asman ýuwaşlyk bilen aýdym aýtdy.
  - Akyldar bilen urgyny ýoýýarsyňyz! Mirabela jyňňyrdady (ýöne aýdymy nireden eşidendigini ýadyna salyp bilmedi!) We agyry dabanyny gödek metalyň üstüne sürtdi.
  Enjam jogap berdi:
  - Programma degişme duýgusyna eýe. Söweşijileriň ruhuny ýokarlandyrmak üçin!
  - Öň filmler has salkyndy, şonuň üçin ruh her gün güýç bilen,
  ýöne näme ýokarlandyrjakdygyny aýdyň, "Emmanuel" porno filmi! - Mirabela gülkünç jogap berdi (Emmanuel kim, kellämde beýle şekil nireden geldi? Belki Emmanuel sözünden?).
  Ol degişmä güldi.
  Çitiň gyrasyndan ýokary galdyrylan gyz, dört garyp ýoldaşyny tutdy we strategiýadaky prefiksi kesdi.
  - Topar doly dargady! Iň soňky pursatyňyzyň bagtly bolmagy gowy zat!
  Aurora basgançakdan ýuwaşlyk bilen aşak düşýär, sazyň gapysynyň öňünde dur. Bir ýüz altmyş kilogram Negrony çykarýar. Komsomol gyzy ýokardan asyp, düwmesini koridoryň gapdal diwarlaryna dikdi. Garakçy, gürlemek.
  - Fakyu! Näme üçin ümsüm! - Aurora - ybadathanada bir düwme bilen urýar. Soň bolsa läşi alyp, ýuwaşlyk bilen aşak düşmegine mümkinçilik berýär.
  Sebäbi söýgi saňa geldi! - Ol jogap berýär.
  Komsomol gyzy hem bizi bu ýere goýbermedi, şemal ýaly, nobata girdi, ýarysyny uklap ýatyrdy. Alkogolyň güýçli ysy, ankankiniň bir zady bellemäge wagtynyň bardygyny aýtdy.
  Arzuw kesilýär, pes gümürtikde siren gygyrýar. Gyzlar aýaklaryna rezin gamçy bilen oýanyp, hatara düzülmäge mejbur bolýarlar.
  Olary alyp, hasam itekläp, hasam gysýarlar.
  Ondan öň bolsa iýmit berýärdi. Againene-de gaty balyk däl garylan porsy. Emma bu kadadan has duzlanýar. Kuboklaryň arasyndan köne, möhleti geçen konserwirlenen iýmit arpa zyňyldy. Dezinfeksiýa üçin balyklara duz goşdular. Alnan kadrlar faşistler üçin henizem gymmatyny ýitirmedi!
  Oleg Rybaçenko olar bilen bilelikde gyzyklanýar. Sleepatmak üçin ýeterlik wagt we hasam köp ýaly görünse-de, şadyýanlyk ýok. Agyrlyk bilen düýş oglanjygy halys ýadady.
  Şeýdip, ol şeýle ýöräp, nasist synagçylarynyň özüne ylham beren geň galýusinasiýa miweleriniň ýatlamalaryna kakýan ýaly duýýar;
  Ine, düýşünde Dmitriýi görýär. Olar bilen bile gysylan, ýöne has uzyn we muskully inçe we uzyn oglana meňzeýär. Şeýle-de bolsa, ýüzi we ady meňzeýär. Şeýle hem geň bir tötänlik. Bu oglan Sloweniýadan, soň bolsa Rumyniýadan gelen oglanlar toparyna garşy birnäçe aňsat söweşdi. Iki söweş hem çalt nokaut we ilkinji minutda! Üçünji söweş has agyr boldy. Arkaýyn italýan ajaýyp gorag we aýak hereketi bardy. Derrew kowulmagyna ýol bermedi we gowy galdy. Dmitriýiň garşydaşy birinji tapgyry aýak üstünde tamamlady ...
  Soňra ikinji tapgyra çykan oglan, özüni kyn geljekde ylgamak ähtimallygyna üns bermän, iki elinden zarba urup, garşydaşyna ylgady. Soň bolsa eňegiň ujunda göni we çalt uruldy.
  Boxaş boksçy ilkinji gezek titredi, ýöne bu diňe Dmitriýiň gaharyny getirdi. Igerolbars ýaly bökdi we garşydaşyny sag bilen gysdy.
  Görnüşi haýran galdy we dyzyna çökdi ... Emin nokady sanady we signal berdi:
  - Boks!
  Görnüşinden, italýan hereketini ýitirdi we ybadathana we ýaňak süňküne çalt düşensoň ýykyldy we ellerini şeýle bir umytsyz ýaýratdy welin, emin sanamaga-da başlamady, ýöne derrew söweşi bes etdi. Esasan mekdep okuwçylary bilen doldurylan stendler sygyrdy we gygyrdy. Şeýle-de bolsa, köpçüligiň arasynda ýokary derejeli SS işgärleri bardy. Defeatedeňilen oglan çykarylyp başlandy, gyz ýaňaklaryny massaj etdi we boýnuny ýumdy ...
  Dmitriý gorkupdy:
  - Men ony öldürdimmi?
  Aöne bir minutlap güýçli manipulýasiýa edilenden soň, ýaş boksçynyň ýüzi gülgüne boldy we gözüni açdy. Ol ýuwaşlyk bilen bir zatlar gürledi. Dmitri oňa kömek etdi we oglan dostlukly gujaklaşdy.
  Oleg Rybaçenko hem öz gezeginde oňat gutuldy, söweşler höwesjeň, hersi dört üç minutlyk .... Oglan üçünji we dördünji tapgyra ilkinji iki garşydaşyny iberdi. Üçünjisi bilen gyzyklanmaly boldum ... Ajaýyp goranyşy görkezip, ballara ynam bilen ýolbaşçylyk eden Oleg Rybaçenko, bäşinji tapgyra bellendi.
  Biline ýalaňaç we reňklenen oglanlaryň jesetleri der bilen şöhle saçýardy, myşsalar titreýärdi, damarlar we damarlar hasam ýiti görünýärdi. Garşydaş Oleg Rybaçenko, iş tapylan halatynda özüne bu tapgyryň beriljekdigine bil baglap, öňe ylgady. Emma batyr pioner kärdeşiniň eýýäm ýadandygyny, reaksiýasynyň haýallandygyny gördi. Ondan soň eňegiň çep tarapyna çalt gelýän we gelýän ulag. Oppaş garşydaş egildi we öňe ýykyldy ... Megerem, bu nokautdy, şonuň üçinem on sany hasapdan çykmady.
  Soň arakesme boldy, kubok ulgamynda bir günde üç söweş gaty köp!
  Belli bir mukdarda gödek söz bilen Dmitriý belläp geçdi:
  - Bu ýerde hünärmenler on bäş tapgyr söweşýärler, Birinji jahan urşundan öň asla wagt çäkleri ýokdy. Boksçylar tükeniksiz ýykylýança söweşdiler.
  Oleg Rybaçenko bu ýerde diňe bölekleýin ylalaşdy:
  - Bilýärsiňizmi, bu professional boks, nämüçindir halamok. Höwesjeň boksda diňe gözenegiň daşynda aýlanýarsyňyz, ýöne pro-boksda gaty köp zat höweslendirijilere bagly. Mysal üçin, gaty zehinli boksçyny uruşman, çüýredip bilerler. Hawa, çempionlar garşydaşyň söweşmeginiň öňüni almak üçin gaty howply. Mysal üçin, diňe şertnama baglaşmakdan ýüz öwürýän dürli gijikdirmeleriň kömegi bilen.
  Dmitriý elini silkdi:
  - Diňe synap görüň!
  Günortanlyk naharynda ýaş türgenler mynasyp iýmitlenýärdi ... Hatda apelsin we desert bananlary, kokos we mangolar hem bardy, ozal Sowet ýetginjek sportçylary tarapyndan synag edilmedi.
  Görnüşinden, bäsleşigi faşistler gurnaýjylar Üçünji Reýhiň hemme zadyň gowy, gaty kanagatlandyryjydygyny we kaşaňlyk edip biljekdigini görkezmäge synanyşdylar.
  Dmitriý we Oleg Rybaçenko täze bedenlerde ilkinji gezek kokos we banan, ikinji gezek bolsa ananas synap gördüler (SSSR-de apelsin bilen, Merkezi Aziýada özlerini iýmek has aňsat!). Bu ýerde ýigitler adaty bir ýalňyşlyk goýberdiler - aşa köp ... Toparda uly tälimçiler ýokdy ... Gitler ýaşlarynyň şygary bar bolsa - ýaşlary ýaşlar dolandyrmaly bolsa, Sowet sport delegasiýasy karar berdi şu mysaly ýerine ýetiriň.
  Belki, yzarlamak iň gowy pikir däldi!
  Her niçigem bolsa, desert we tortlar bilen ýürekdeş nahardan soň ýene üç söweş bolmalydy (utulmasaňyz!) ... We güýçli ýigitler bilen!
  Nahardan soň oglanlar gaty gowy alyp gitdiler, Oleg Rybaçenko hatda olaryň bir zat bilen garylandygyna güman etdi ...
  Her niçigem bolsa, indi ýaş sowet türgenleriniň synpy pese gaçdy we biri-birini ýitirip başlady ... Mundan başga-da, kazylar emin bilen bilelikde bütinleý rehimsiz boldular.
  Hawa, Sowetler eýýäm nemeslere garşy söweşýärdiler ....
  Ilki bilen Dmitri çydamly duýdy we birinji tapgyrda çärýek final ...
  Şeýle-de bolsa, eýýäm ýarym finalda ellerinde we aýaklarynda ejizlik duýdy ... Uly ejizlik we hereketleriň haýallamagy ... Emma Dmitriý buýsanç bilen dowam etdi we köp zady ýitirendigine garamazdan öňe gitdi .. . Boyöne oglanjygyň kellesi güýçli, uly, tehniki we çalt garşydaşynyň takyk urmagy ony diňe gaharlandyrdy ... Gahar we buýsanç hem öz gezeginde söweşi ynamly dowam etdirmäge mümkinçilik berdi ....
  Ahyrynda üçünji tapgyra çykan Dmitri garşydaşyny gysdy, burnuny döwdi ...
  Nemes birneme geň galdy we eňegine kabul edildi. Üçünji Reýhden gelen oglan yzyna gaýdyp geldi, örülen. Dmitri üstünlik gazandy, ýeterlik çaltlyk bilen däl-de, şol bir wagtyň özünde göze görnüp duran üç ... Garşydaş ýykyldy, emin nokady haýal hasaplap başlady ... Nemes oglan ýerinden turdy, ýöne aýagynda berk durmady ... Ylham alan Dmitriý ony gutarmak üçin ylgady. Birnäçe takyk yrgyldy ... Çaga ýykylýar ...
  Kazy özüne ýakynlaşmaga howlukmaýar. Gapdaldan bir zat hakda soraýar. Oňa jogap berýärler ...
  Täze sanalýan san başlaýar ... Dokuzyň sanynda oglan henizem ýalan sözleýär ... roundöne tegelegiň soňuna signal eşidilýär. Ony alyp, äkidýärler ...
  Dmitri ynam bilen aýdýar:
  - Dördünji tapgyr bolmaz! Diňe çykmaz!
  Bu ýagdaýda rus oglan dogry çykýar, sekuntlar öňe geçdi ...
  Oleg Rybaçenko hem öz gezeginde hiç zat bolmadyk ýaly söweşýär ... Sowuk ganda bal gazanyp, dördünji tapgyra çykýar ... Hereketler henizem takyk we çalt ...
  Diňe ikisi sowet türgenlerinden - iň ýaş ýaş toparynyň wekillerinden finala çykdy. Çagalaryň arasynda agyr agram we orta agram ... Uçuş agramy çempiony gitmezinden birnäçe sagat öň ýaralandy, we onuň ornuny tapmaga wagt tapmady ...
  Şeýlelik bilen finala diňe iki rus gatnaşdy, galanlaryň hemmesi, elbetde, öz aralarynda altyn oýnajak nemesler ...
  Bäsleşik işjeň surata düşürilýär ... Dmitriý ýigrenç bilen garady:
  - Ine, olar bizi masgara etmek isleýärler! Biz ruslar, nemeslerden has erbet, asla ariýaly däl ýaly!
  Oleg Rybaçenko başyny ýaýkady.
  - Aslynda beýle däl! Milletleriň doly hukukly we doly hukukly däl bölünmegi, bu soragy öz düzmegi bilen eýýäm manysyz. Pikirlerimiz umuman halkara bolsa, näme aýdyp bilerin!
  Dimitri gygyrdy we razy boldy.
  - We olary halkara derejesinde ýeňeris ...
  Elbetde, soňky söweşden öň arakesme boldy ... Soň bolsa nemesler sowet oglanlary üçin ýene bir hapa mekirlik döretdiler ... Aýdylyşyna görä, krossowkalaryny ýalpyldawuk bilen ýuwmagy teklip edipdirler. Emma netijede oglanlaryň aýaklaryndaky aýakgaplar birden ýumşady we çöküp başlady ...
  Ony zyňyp, suwa düşmek üçin ylgamaly boldum ... Dmitriý gaty gaharlandy:
  - Näme üçin etdiler? Bizi söweşe getirmek, soň bolsa ýaryşdan aýyrmak isledilermi?
  Oleg Rybaçenko gaty logiki taýdan belläp geçdi:
  - Hawa, diňe şeýle däl! Şeýle hem, SSSR-de garyplygyň bardygyny görkezmek isleýärler, hatda öňdebaryjy türgenlerem ýalaňaç ýaryşmaga mejbur bolýarlar. Russiýada nähili garyp çagalar bar!
  Dmitriý teklip etdi:
  - Belki, köne ýoldaşlarymyzdan krossowka sorap bileris? Dogry, olar siziň üçin ajaýyp bolar, ýöne meniň üçin bolar!
  Oleg Rybaçenko negatiw başyny ýaýkady.
  - Munuň gymmaty ýok! Iň kyn şertlerde-de ýeňip biljekdigimizi olara görkezeris. Mundan başga-da, biziň döwrümizdäki oglanlaryň ýalaňaç gezmegi utandyryjy däl ... Aýdyşlary ýaly, ýalaňaç çagalyk ...
  Dmitriý şeýle bir güýç bilen ellerini gysdy welin, düwünleri gysyldy. Boxaş boksçy:
  - Bolýar, meni gynadylar! ! Ok, olar diňe piss etdiler!
  Oleg Rybaçenko şeýle jogap berdi:
  - Şonuň üçin gahar size we maňa güýç bersin.
  Soňra gapdalynda zynjyrlanan Dimanyň degmegi bilen ýat kesildi, oglan pyşyrdady:
  - Muny hem gördüňmi?
  Oleg Rybaçenko aç-açan jogap berdi:
  -Hawa!
  Krym bahary üçin adaty bolmadyk ýene ýagyş ýagyp başlady. Bu hem ýigrenji, hem sowuk. Hat-da hapa, dabanyň üstünde emele gelen jaňlar çygly sowuk suwdan ýigrenýär. Arealaňaç ýesir düşen sütün birnäçe sagatdan soň, günortan tokaýa girdi. Görnüşinden, SS erkekleri ýagyşdan ýapyşmaga howlukdylar. Pioner oglan özüne näme bolandygyny ýatdan çykardy diýen ýaly. Hawa, ýaş Leninistiň ýüzüne sowuk, çygly eşikler, berk aýaklar we bilekleri gana pozýan çydamly poslamaýan polatdan ýasalan polat zynjyrlar hakda pikirlenmek.
  Dmitriý dymmagy bozdy we aýtdy:
  - Gyşda Krymyň töweregine çykmagy başaran ýaly, ýöne ... Näme-de bolsa ýer ýüzünde däl!
  Oleg Rybaçenko başyny ýaýkap razy boldy:
  - We biziň bilen, umuman, hemme zat adamlar ýaly däl!
  Tokaý ullakan bolupdyr. Sosna agaçlary ýoluň gyralarynda emele geldi - üç ýa-da dört sany guşak, gyzyl-goňur reňkli ýa-da sary-mämişi gabygy, uly balyk terezisi ýaly, hemişe gök öwüsýän ýa-da gök täçleri ýabany beýiklige çykardy.
  Şahalarynda petuniýa ýaly görünýän güller hem bar. Tokaý däl, erteki, başga bir dünýä düşmek duýgusy. Alsoöne minus hem bar - ýoluň hapa ýerlerinde tikin maşynynyň polat iňňeleri ýaly ýiti tikenler köpdi.
  Käbir gyzlar eýýäm ädim ädip aglaýardylar. Dima elini gysyp, Oleg Rybaçenkoga:
  - Bu düýş görenok! Görüşlere ynanmaň!
  Mirabela elini Dimanyň eýýäm ösüp başlaýan sary kirpisine goýdy we pyşyrdady:
  - Ynan ýa-da ynanma! Aýaklaryňyzyň aşagyna serediň! Özüňize ýokaşma getirmek ýeterlik däldi!
  Arça ösümlikleriň aşagynda galyň ösdi we ... eýýäm ýabany qulupnay bilen ýetişdi. Ruh durdy - bahar sosnasy bilen bahar gülki we arça ysynyň garyndysy. Has gyzýan ýalydy. Bu ýerden ýüz ädim - çygly, tundra bolmasa, Krymda nähili tundra bolup biljekdigine ynanmadym. Stillöne şonda-da, faşistik goşunlaryň ýöräp barýan erbet howa we gara sowuk gaýalar. Haýran galmagyň uzak dowam etmändigi gynandyrýar - ellerdäki, agzdaky we arkadaky agyrylar, sowuk, çyglylyk gaýdyp geldi we Oleg Rybaçenko özüni gaty bagtsyz duýdy. Diňe çäkde.
  Şeýle-de bolsa, ajaýyp okuwçy-pioner birden jyňňyrdady. Bu ýerde ýesirlikde geçirilen gysga wagtyň içinde birnäçe gezek pikir etdi: hemme zat erbet, mundan beýläk erbetleşip bilmez! Her gezek ýüze çykanda - hatda köp zat bar.
  Geň bir görnüşde, bu pikir oňa birneme teselli berdi. Oleg hatda Atlasdan Krymyň kartasyny ýada salmaga başlady. Heöne muny ýadyna salyp bilmedi - düýbünden mümkin däl bir zadyň bolandygyny geň galdyryp, pikirlerini ýitirdi. Başga bir döwre girip bilersiňiz - Mark Tweniň aşyk bolanyndan bäri bu fantastika. Has döwrebap başga bir äleme, başga bir planeta - göz öňüne getiriň! Jähennem bilen, akyl bilen - birden super siwilizasiýalar; ösüşde adamzatdan bir million ýyl öňde bolan adamlar! Mümkin däl hemme zat mümkin - anyk bilýärin !!!! Soöne şol bir wagtyň özünde düýp many, ýadyň, ähli aňlatmalaryň we diňe seniňki üýtgemez ýaly ?! Bu düýbünden - çäksiz we aşa ...
  Oleg Rybaçenko Dmitriýden sorady:
  - Söweşmek üçin meýilnamaňyz barmy?
  Oglan jogap berdi:
  - Meýilnama ýönekeý - ur! - Her süňküň arkasy bilen görünýän ýuka süňküni silkmek. - justöne diňe bir skelet däl, güýçli myşsalar oýnasa, hemmesi birmeňzeş. Gowy uky ... youöne kiçeldiň!
  - Kiçijik, ýöne batyrgaý! - Trite, ýöne Olege ýerlikli jogap berdi.
  Theol has ýumşady, şol bir wagtyň özünde çaltlaşdy. Krymda şeýle bir geň zat, ýöne hemme zat ölen ýaly. Hateigrenýän gara swastika bilen motosikl sürüjileri bize tarap bökdiler. Soň bolsa takmynan bäş minutlap ulag kerweni özüne tarap çekildi - filosofiki görnüşli bitygler bilen ýapyk halta goşlary bilen enjamlaşdyrylan uly wagonlar, kamuflaage ýagyş paltosynda polisiýa-muzikleri we dönüklik bandajlaryny oturdy. Daşaýjy bilen bilelikde. Tanklardan tapawutlylykda Gitleriň köpüsi bar. Soňra ýük awtoulaglaryndaky başga bir topar, gapdalyndaky motosikller ýesir alnan gul gyzlaryny aňsatlyk bilen ýeňdi. Hundredüz maşyn bar, az däl, hemmesi diýen ýaly reňkli reňk bilen boýalan.
  Faşistler hereketde kellesine münen ýesir sütünleri bilen biri-birine jaň etdiler we aslynda atlylar, gullar we Oleg Rybaçenko sesleriň üstünden gülýändiklerine ant içip bilerdiler. SS garawullary dymdylar. Lukmanlar pyşbagalar ýaly agyr we sowutly ulaglara münüp, henizem gurçuklary çekýärler. Pulemýot bilen pyçakladylar. Emma, Oleg bu roly - garawul-esgerleri halamaýar öýdýän ... Hatda iň gowy dodaklaryny gizlediler.
  Dima:
  - Jezalandyryjylar Germaniýada-da hormat goýulmaýar!
  Mirabela erbet SS esgerlerinden soň baş atyp, ýene bir zat aýtdy. Oleg uludan demini aldy.
  - Olary öldür! Hemmelere, Gitlere!
  Dima uludan demini aldy:
  - Eh, men olaryň diline düşünemok. Soň bolsa ýakynda gelerismi diýip sorardym ...
  Oleg Rybaçenko ýuwaşlyk bilen aýtdy:
  - Nemes dilini bilýärin, ýöne peýdasy az!
  Şol wagt ýagyş togtady we asman agaçlaryň üstünden arassalandy, gün peýda boldy. Oleg Rybaçenkonyň başga bir meselesi bardy - hajathana iki tarapdanam gitmek isleýärdi. Bir zat sebäp boldy: bu sebäpli olaryň durmagy gaty ähtimal. Näme üçindir, beýle başlangyç meseläniň mümkin däldigi, hatda bu ýerde başga biriniň islegine bagly bolmagy, pioner oglan gaty gaharlandy. Mundan başga-da, isleg gaty agyrýardy. SS erkekleri we minuslary bu meseläni saklamazdan çözdüler, ýöne bu diňe ýigrenji döretdi we görelde almak islegi däldi.
  Käte mätäçlik döretmek üçin ýeterlik iýmitlenendigiňize ökünersiňiz. Faşistler nädip problema döretmelidigini bilýärler - doglan sadistler. Ora-da partiýanyň olary terbiýelän usuly boldumy?
  Oleg Rybaçenko eýýäm çygly howada tüsse bilen çekilende, çynlakaý ýanalmaga başlady, soň itiň üýrmegi we adam sesleri eşidildi, sag tarapda derrew esgerler bir zat edýändikleri üçin aç-açan arassalamak başlandy - diňe on ýa-da üç, aňyrsynda bolsa daş we ullakan binalaryň üstünde tüsse çykdy. Kamuflaage geýen çagalar ýoldan meýdanda ýerleşýänlere tarap ylgadylar. Ruslar däl, swastika bilen gykylyklara we goltuklara seretseň, ýigrimi adam bardy - ylgadylar we gygyrdylar. Sütün obanyň ýanyna baranda, azyndan onlarça esger eýýäm garşylamaga çykdy - uly granat atyjylar we giň granat atyjy enjamlar bilen enjamlaşdyrylan göçme pulemýotlar. Olara SS generalynyň geýimindäki gaty garry adam ýolbaşçylyk etdi.
  Ora-da belki atasy däl, diňe çal saçly, sebäbi onda garrylygyň başga alamatlary ýokdy we altyn bilezikler bilen bezelen uzyn düwünli eliň hereketi şa we ähmiýetsiz görünýärdi.
  Onda baýraklary bar ... Oleg Rybaçenko salgylanma kitabynda okaýardy we köp adamyň ýygyndyda toplanyp biljekdigine haýran galdy. Iň beýik dub ýapraklary we gylyçly rysar haçydyr. Diňe ýokarda, birmeňzeş, ýöne göwher bilen, şeýle hem Demir Haçyň Uly Haçy, ýöne diňe Goeringiň şeýle baýragy bar. Demir haçyň Uly haçynyň ýyldyzy hasam beýikdir we Germaniýanyň bütin taryhynda bu iki adama - Field Marşals Blucher we Hindenburg-a gowşuryldy. Almaz bilen bürgüdiň tertibi has ýokary bolar.
  Tussaglaryň sütüni saklandy. Oleg Rybaçenko kerweniň kellesini dakdy, düşdi we çal saçly bilen gürleşdi. Galanlary kerwene gaşlaryny we dartgynly seretdiler. Oleg Rybaçenko meýdançadakylaryň hemmesiniň işini taşlandygyny we gaçyp giden çagalaryň ýakynlaşandygyny gördi. Ilkinji nemesler sütüne çykdylar. Olaryň arkasynda ýerli ýaşaýjylar - ýuka: ýalaňaç ýa-da dokalan aýakgap. Begerli dilegçi ýigitler diňe ak we ak reňkli köýnekli bolup çykdylar, şeýle eşikler, oglanlaryň nirededigi, gyzlaryň nirededigi entek belli däl; ähli saçly, adalatly saçly, ýöne çal tozanly ýa-da goňur-gyzyl, uzyn saçly, gaty hapa, ýöne janly, aýdyň gözleri bilen - bilesigeliji, birneme gorkýan we aç-açan gynanýan. Oleg Rybaçenko SS kerweniniň gullara mümkin boldugyça ýakyn we ýerli ilatdan uzak durmaga synanyşýandygyny gördi. Faşistler gygyrmadylar, gorkuzmadylar we umuman asuda hereket etdiler.
  Margarita muňa seredip:
  - SS bravado nirä gitdi?
  Oleg Rybaçenko akyllylyk bilen jogap berdi:
  - gamçy we aýlawlara gitdi!
  Çal saçly general, şol bir wagtyň özünde degeneratiw gyrgyçly SS erkeklere birnäçe gezek yşarat etdi, soň semiz adam agzyna köpük bilen bir zada garşy çykyp başlanda, elini kesdi, edil edil edil şarpyk ýaly. gylyç. Semiz adam hem elini silkdi, ýöne gaharly razy bolup, soň gysga buýruk berdi. Maragly awtoulaglar gygyrdy, möjek çapyksuwarlary ýoldan düşdüler. Localerli esgerleriň ýarysy yzarlandy. Galanlary ýesir gullary gabadylar we sütün ýene gymyldy. Çal saçly çagalara-da, meýdanda işleýänlere-de gygyrdy, özi-de düşürilen adam esgerleriniň ýanynda ýöräp gitdi.
  Dima titrän Dima:
  -Paýlaşmadyk zatlary!
  Mirabela ýylgyryp aýtdy:
  - Hawa, dawa etsinler we birek-biregiň içegelerini boşatsynlar!
  Oglan pionerine gaş atan Oleg Rybaçenkonyň gapdalynda ýerini alan ýerli SS söweşijilerinden bir sakgally ýaş ýigit ýeňil awtomat ýaragyny silkdi, soň kellesine gygyrdy:
  - Iň bolmanda pikirlenmeli rus doňuzmy?
  Ol ýylgyryp, sözüniň üstüni ýetirdi:
  - Biz Moskwada we Waşingtonda bolarysmy?
  Oleg Rybaçenko özlerinden näme isleýändiklerine düşündi, çalt başyny öwrüp, Margaretiň nazary bilen görüşdi - umytsyz we şol bir wagtyň özünde: "Bagtly - bize uly zatlar garaşýar!" - ýöne çal saçly general muny silkdi, sakgally adam başga bir zada gygyryp, Olege gynanç bilen seretdi we başga hiç zat diýmedi. Oleg Rybaçenko isleýän zadyna diýen ýaly düşünýärdi ... Goý, düşnüksiz bolsun.
  Soöne has gowy, şonuň üçin synaglaryň manysy barmy? Nemesler hakykatdanam geljegi şeýle bilmek isleýärlermi? Emma gapma-garşylyk bolup çykýar. Dostlukly boks ýaryşlary şeýle söweşden soň mümkin däl. Faşizm we kommunizm baky duşman. Elsea-da başga bir zat barmy ... Ybadathanalar nähili agyrdy.
  Harby oturymly ýer pes, ýöne gaty palisadanyň aňyrsynda, ägirt uly SS guramasynyň esgerleri üçin platforma bolup, güýçli, ýöne giň açyk derwezeler bolup çykdy. Oleg Rybaçenko üçin diňe bir zat geň görünýärdi - çäksiz öwüsýän güller we baldaklar bilen nagyşlar bilen örtülen daş derwezäniň sütünleri. Bu sütünler hapa bolan obanyň umumy görnüşine düýbünden laýyk gelmeýärdi (ýöne gyşdan soň bolmagy mümkin?) We daş plitalardan gurlan jaýlar, sarymtyl mek bilen giň çatryklarda örtülen jaýlar goňur reňkde boldy. tekiz üçekler.
  Emma ACS bardy. Öz-özi ýöreýän ýarag ýok we gurçuk ýolunda, gyzyklanýan Oleg Rybaçenko üçin nätanyş bir üýtgeşme. Bu ýerde, mysal üçin, ýaraglar - görnüşi 350 millimetrden az bolmadyk minomýot. Munuň ýaly zady eşitmändigini boýun aldy.
  Mundan başga-da, awtoulagyň agramy segsen tonna ýetýän ýaly bolup, Krym daglarynyň üstünden nädip süýräpdir? Hüjüm wagtynda siňdirip bolmaýan Sewastopoly başdan geçirmek isleýärsiňizmi? Bu çaklamadan boş aşgazanda azajyk agyry. Şeýle zarbalarda rus esgerleri näme etmeli? Bu ýerde hemme zat döwrebaplyk we tehniki täzelikler bilen garylan orta asyrlardan dem aldy. Jaň we sygyrýan deşikler ýaly. Bu ýerde telewizor, hatda reňkli bir telewizor bar bolsa, geň galmarsyňyz. Ak we ak däl.
  Otag gullary getiren, has dogrusy, şol bir bolup çykdy. Şeýle-de bolsa, erbet däl, sebäbi bu ýerde hiç kim sement kerpiçleri bilen çatryklary gysmak islemedi we Oleg Rybaçenko - doňuzlara gaty ýakymly ys geldi. Gullar angaryň aşagynda taşlanan ýa-da wagtlaýyn boş ammara uýgunlaşmak kararyna geldiler (beýle ýerlerden gelýän ys hiç wagt ýitip gitmeýär).
  Margarita şeýle bir gaşlandy welin, gorkunç boldy we aglady:
  - Ine, ýene aşak düşdük! Gitler, meni diňe al!
  Emma bu olaryň kelleleriniň üstündäki üçekdi. Mundan başga-da, gullar zynjyrlandy. Olegiň gorkusy ýaly, bu ýerde hajathana bermediler. Türme has döwrebap bolan öňki jaýlarda has amatly. Doňuz hapa halamasa-da, Frits.
  Şeýle-de bolsa, bu işi eýýäm uzak diwarda ýerine ýetiripdi. We uludan demini aldy. Näme aýdyp bilerin ... Bu öňdebaryjy däl, asla owadan däl. Hemme zat balakda däl, eýýäm kiçi ýeňiş. Gyzlaram bu ýerde bolmalydy ... Görünmezlik has gowudyr ...
  Emma Aurora ýüregini ýitirmeýär:
  - Başga bir başdan geçirme ... Bu bagtda ýaşaýarys we dem alýarys!
  Oleg Rybaçenko nägilelik bildirdi:
  - Indiki dünýäde has gowy bolup biler!
  Otly şeýtan oglana gözüni aýlady:
  - Jedel etmäge taýyn, indiki dünýäde onuň bizden nädip ýüzüp bilmejekdigini barlamaga mümkinçilik!
  Oleg Rybaçenko jogap hökmünde ýuwaş aýdym aýtdy. Masgaraçylyk we utanç bilen göreşmäge kömek etdi;
  Men watana yz galdyraryn -
  Batyrlyk bolsun, söweşiji beýgeldilsin!
  Gylyjyň we elligiň urmagy,
  Earther kanunynyň rehimsiz şasy!
  
  Wulkan ot alýar - suwlar gaýnady,
  Söýginiň dodaklary!
  Bir pursat erkinlik alasym gelýär
  Sen nähili howaly we arassa!
  
  Altyn gymmatly saçlar ýaly ýanýar,
  Ellerini silkdi - ganat ulaldy!
  Reb maňa bahasyna ýetip bolmajak sowgat berdi
  Derrew şatlykly, ýeňil boldy!
  
  Hudaýyň geçen ýeri: jülge ösdi;
  Gülleýän, gülgüne ak güller!
  Hormat bolar - ähli dünýäniň ortasy -
  Men hödürleýän gurbanlyk sypasyndaky sowgat!
  
  Hawa, jadygöýlik bilen baglanyşykly günäkär, bilýärin,
  Jennete we gyrymsy agaçlara mynasyp däl!
  Emma Mesih bilen Kalwariýada,
  Nyşanany eşik bilen örtüp agladym!
  
  Meniň sen ähli gelinleriň iň gowy keşbi,
  Gudratygüýçliniň, ruhuň üýtgejekdigine ynanýaryn!
  Men mynasyp haçymy götererin,
  Men elimden düşen galkany galdyraryn!
  . 7-nji bap
  Bir ammarda mesgen tutdular, faşistler hatda mallary Sowet raýatlaryndan has gowy ulanmaga öwrenişen bolsalar, näme üçin goýmaly?
  SS-iň gözegçiligi astyndaky üç ýerli oglan samanyň içine çekildi. Arealaňaç, tozanly topuklaryny ýalpyldadyp, uly ýaraglary yzyna getirdiler. Geçen ýyl ony süýräpdirler, ýöne ot-çöp diýen ýaly köp. Şondan ýedi-sekiz minut geçensoň, iki ýerli gyz bilen birlikde ullakan tekiz tortlar we iki sany uly peýnir getiren bir aýal peýda boldy. Ukrain dilinde gürläp, nahary hemmeler üçin paýlady. Oleg Rybaçenko bilesigeliji boldy: köpüsi ondan we oglanlardan bir zat sorady, üçüsi hem höwes bilen jogap berdi.
  Nemesler kän we bu ýerde bir zat gurýarlar. Againöne ýene-de hiç kim bilenok! Ahyrynda şol oglanlar bir bedre suw çekip, gapylary berk gulpladylar. Ilegoldaşlarynyň özüni alyp barşy bilen Oleg Rybaçenko düşündi: bu bir zat, olar şu gün başga ýere sürülmez.
  Margarita doganyna ýarag suwuny hödürledi we aýtdy:
  - Täzelenmek zyýany bolmaz!
  Çörek täze, ýöne üýtgeşik bir görnüşe öwrüldi (irden iýilen köne eser, Oleg Rybaçenko deňeşdirmegiň tagamyny ýadyna salyp bilmedi). Basalanmadyk, ýa-da ony hemişe şu ýerde iýýärler (has dogrusy, ikinjisi, galanlary iýip, nägilelik görkezmediler). Theöne peýnir ýerli görnüşde öndürildi - Oleg Rybaçenkonyň halaýan feta peýnirine gaty gowy. Bu eseriň palmanyň diňe üçden bir bölegi bolandygy gynandyrýar. Hawa, hatda ýetginjek oglan-da erkek däl.
  Margarita halys dogany goldady. Ol samanyň üstüne ýykyldy, kesilen ýaly, alan zadyny çeýnedi, ýatdy, hatda içmäge-de başlamady. Oleg Rybaçenko birden titrändigine düşündi. Diňe sowukdan soň titremek, esasanam ýabany görnüşler diýip umyt edip bolar. Ukudan soň bu titremäniň geçjekdigini. Rybaçenko Oleg özi üçin has köp saman ýygnamaga we mümkin bolsa gazmaga synanyşdy. Hiç ýerde işdäsini ýitirmedi, özüni köşeşdirdi, ýöne adamlary eşidişi ýaly; temperaturada, islegi kesýän ilkinji zat iýmekdir. Oleg Rybaçenkonyň özi hiç haçan syrkawlamady - genetiki gurluşy sebäpli. Dogry, men oňa şuňa meňzeş synaglary gurmadym, şol sanda sowukda birnäçe sagat gezelenç. Şonuň üçin ... Maybeöne belki şeýle bolar. Eger ýok bolsa, onda ylym üçin onuň bilen bejergi aljak bir mümkinçilik bar ...
  Käbir gyzlar edil sarsýarlar, ýöne hiç kim üsgürmeýär.
  Aý, pioner oglanjygyň başyndan aýagyna nähili ýadawlyk düşdi! Bilekler gana sürtüldi, arkasyndaky çişen yzlar, ýaralandy, ýykyldy we aýaklary gyzyp başlady - hemme zat agyrdy, ýöne bu aglamak diňe uklamak we uklamak islegini artdyrdy.
  Uka gitmek gorkunçdyr - oýanyp bilmersiňiz, hasam beteri, ýene bir görnüşde bolarsyňyz. Şeýle-de bolsa, gaty gyzykly.
  Oleg Rybaçenko gözüni ýumdy we derrew Morfeusyň gujagyna ýüzdi - düýşlerden doly, reňkli we ker ýaly eşidilýär.
  Biri we synaglar bu ýerde gutarmady ... Halkanyň örtügi, oglanlaryň ýalaňaç dabanyna rehimsizlik bilen gazylan pyçaklar bilen demir listleri oturtmak bilen üýtgedildi ...
  Oleg Rybaçenko hatda gaz aldy, ýöne çydap bilmedi, durup bilmese-de, Dmitriý hatda tans edip, möňňürip başlady ...
  Bäsdeşleri güýçli we resmi taýdan yglan edileninden has köne. Mysal üçin, Dmitriniň garşydaşy ondan beýikdir we murtlary eýýäm döwülýär ..., öne, on bir ýaşynda nädip murt döwüp biler?
  Oleg Rybaçenkonyň garşydaşy hem has uludyr we agyrdyr, şol bir wagtyň özünde garakçynyň ýüzi çaga däl .... Şeýle-de bolsa, oglan nätanyş däl, ýüzük halka, ol ýerde her dürli adamlar duşuşýar!
  Iki söweş hem bir wagtda bolup geçdi .... Gijäniň ýary golaýlap barýarka, çalt gutarmaly ...
  Üýtgedilen Dima derrew diýen ýaly ýüzüne agyr zarbalary sypdyryp başlady. Garşydaşynyň gollarynyň uzynlygynda, agramynda artykmaçlygy bardy we fiziki we tehniki taýdan ajaýyp taýyn ýalydy ... Umuman myşsalar sportçynyň atýan ýerine meňzeýär ... Şeýle-de bolsa , Dimka gaty heýkeltaraş we çalt ... Ol çalt, indi haýal ...
  Zäherlenen Dmitri birinji tapgyrda köp gezek we iki gezek urmagy sypdyrdy. Sag gözüň aşagynda-da gematoma çişip başlady ...
  Ikinji tapgyr hasam erbetleşdi, garşydaşy öňe gitdi we urdy, urdy, urdy ... Dmitriý özüni gorap bilmedi diýen ýaly, diňe kellesini yzyna oklamak zarbalary ýumşatdy, seýrek, ýöne garaşylmadyk ýagdaýda jogap berdi we käwagt çykardy. garşydaşy ... Nemes dilinde gygyrdy:
  - Siz rus diýmek, doly hukukly däl diýmekdir!
  Dmitriý nemes dilinde-de gödek gürledi:
  - Nemes bolsaň, bir rusdan doly alarsyň!
  Muňa gaharlandy we tirsegini burnuna saldy ...
  Adatça, Dmitriniň bu älemdäki burny gaty güýçlidir we urulsa-da hiç haçan döwülmedi, ýöne bu ýagdaýda ellik bilen ýumşadylan zarba däl-de, tirsegiň gaty süňküniň nokady.
  Oglan ýüzüne gan akdy, ony ýalamaga mejbur etdi ... Dimka jogap berdi ... Duşmana tarap tutuldy, birneme sarsdy we yza çekildi, ýöne üstünlige esaslanmak üçin ýeterlik güýji ýokdy - aýaklary deşilen aýaklary ýalydy daňylmak.
  Üçünji tapgyra kyn düşmedi, garşydaş gaty gysdy, ýöne Dmitriý zarbalary görkezip, ýygy-ýygydan petikläp başlady ... Halkara altyn medal, sany barada aýdanymyzdan soň, finalyň düzgünleri üýtgedildi. tegelek on bäşe çenli ýokarlandy ... Pro ýaly. Şol gün eýýäm bäş gezek söweşen ýetginjeklere degişlilikde gaty rehimsiz karar aýtmaly ... Dogry, Dimka hem çalt gutardy we garşydaşy kän bir kynçylyksyz düşdi ...
  Veryöne ilkinji dört işjeň tapgyrdan soň, Dmitriniň garşydaşy birneme haýallady. Şeýle hem özüni halys duýdy, demi hasam bulaşdy we şol bir wagtyň özünde agyr ...
  Dimka, gematomalara we ýalaňaç aýaklarynda güýçli ýanma duýgusyna garamazdan, hatda goşmaça güýç artýandygyny duýdy. Altynjy tapgyra hatda garşydaşyny eňegine birnäçe gezek urdy ... alsoöne ol berk, uly we belki-de doplydy ...
  Seventhedinji tapgyra çykan Dmitriýiň ýigrenji garşydaşy taktikany birneme üýtgetdi we düzgünlere ters gelýän mümkin boldugyça köp urmaga, tirsegine ýa-da kellesine urmaga başlady ... Dima has ýygy-ýygydan urup başlady we sekizinji tapgyrda şahsy üstünlik gazandy, ahyrsoňy garşydaşyň uly burun ýuşkasyndan akdy ... Tirsegini ýene bir gezek gymyldadanda, özi öňümizdäki posta ylgady ... Dmitriýiň üstünden gülmek:
  - Nu, tutdy, haýsy dişleýär!
  Nemes hasam dargady, henizem aýratyn atyş çeňňegine bil baglaýardy!
  Oleg Rybaçenko has deň derejede söweşdi, ýitirim bolman diýen ýaly boldy we garşydaşynyň gaty giňliginden peýdalanyp, eňegini çep ýa-da sag haç bilen gördi ... Germanöne uly nemes çagasy bu zarbalara reaksiýa bildirmedi islendik ýagdaýda. Soňra Oleg Rybaçenko taktikasyny üýtgedip, garşydaşynyň tekizlenen burnunyň üstünde işläp başlady ... Nemes mergeni uzak wagtlap dowam etdi, ýöne ýedinji tapgyra çykyp başlady ...
  Oleg Rybaçenkonyň garşydaşy başga bir ýeňil we ýeňil oglanjygyň ýerine çykdy diýmeli. Öňküsi ýaralanan ýalydy (Elbetde, bu nasistleriň hilesi bolsa-da!) ... Şonuň üçin söweşiň başynda täzelendi we çalt depginde hereket edip bilýärdi.
  Emma dokuzynjy tapgyra çykan Oleg Rybaçenko hem birneme boşady we urlan zarbany sypdyrdy ... Oglanlaryň ýalaňaç, aýaklaryny ýykyp, ejiz aýlandy ... Olezhek bolsa tizlik bilen bökdi, nokaut hasaplanmazdy. Zyňmak, duşmana asmak ...
  Ony silkitdi, gutarmaga howlukdy ... Dokuzynjy tapgyryň ahyrynda şah ýaňlandy, ýöne emin eşitmedik ýaly etdi ...
  Oleg Rybaçenko birnäçe agyr zarbany sypdyrdy, ýöne başyny ýaýkap, ýumşady. Duşman hiç bir zyňylan zady duýman gaharlandy. Ine, sowet oglanjygy refleksli, ýöne gaty güýçli, bedeni özüne tarap urdy ... Bu zarba bagryň içine degdi ... Örän howply urgy ...
  Garşydaş ýene birnäçe gezek urdy we uly ýüzi gyrmyzy boldy. Howany ýuwdup, öňe ýykyldy we ýazyp başlady ... Emin söweşi derrew bes etdi, lukmanlar halka ylgadylar ... damja ...
  Bu Dmitriýiň dostuna rehimsiz täsir etdi we ep-esli ýadaw garşydaşyna garşy hüjüme geçdi ... Onunjy, on birinji, on ikinji tapgyr ... Güýçli urgy, ýöne Dmitriniň aç-açan artykmaçlygy bilen ... On üçünji tapgyr birneme deňleşdi umytsyz oktopus nemes sebäpli we Sowet oglanjygynyň gaşynda kesik boldy .... Emma on dördünji ýylda begenen Dimka ýene-de inisiatiwany öz eli bilen aldy. Bu ýigitler henizem Muhammet Aly hakda hiç zat bilmeýärdiler, ýöne taktikasyny köp tarapdan göçürdiler.
  On bäşinji tapgyra çenli nemesleriň elleri ýadawlykdan gaçdy, indi urlanlara reaksiýa bildirmän, Arýanyň çydamlylygyny görkezdi .... Mundan başga-da, Dmitriý sepilen dopdan we aşa ýadawlykdan, adatça urýan zarbalar has gowşady. . Goý, bolsun! Emma beýleki tarapdan, köp, köpdi we duşmanyň açylmadyk eňegine ýagyş ýagdy. Ahyrynda kelle, nemesler çydap bilmedi, çydamlylygyň çägi gutardy we soňky tapgyryň gutarmagyndan on bäş minut öň hapa gaçýan ýaly "Arýan" milletiniň wekili boldy ...
  Emin ýuwaş-ýuwaşdan sanap başlady, ýöne bäşini sanandan soň, Dmitriý Lebedewiň garşydaşynyň näderejede hereketsizdigini görüp, saklandy we gygyrdy:
  - Has köp lukman ýaly!
  Anotherene bir ýetginjek "supermen" hassahana äkidildi .... Şondan soň ýeňiji bolan finalçylar sütüne hatara düzülip ýörişe başladylar ... Roseokardan gül ýapraklary ýagdy.
  Uzyn boýly oglan Dmitri giň ýylgyrdy, şadyýan boldy. Thenöne birden kameranyň olara has ýakynlaşandygyny we sowet oglanlarynyň ýalaňaç, agyr eşikli we birneme gan akýan aýaklaryny surata alýandygyny gördi ... Keýpi derrew ýaramazlaşdy we ellerini arkasynda gizlemäge synanyşdy. Beýleki ýaş nemes türgenleriniň kaşaň ýalpyldawuk krossowkalary ýa-da gül ýapraklarynda jaýlamak.
  Oleg Rybaçenko ony eli bilen çekdi:
  - Don'tok! Jedellere we şübhelere sebäp boljak utanç ... Mundan başga-da, Germaniýada, umumy söweş yglan edilenden soň, çagalaryň hemmesi diýen ýaly Berliniň köçelerinde gören ýalaňaç gezýär. Şonuň üçin arkaňyzy buýsanç bilen düzüň.
  Olara berlen medallar goňur lentalarda we hakyky altyn, agramy elli gram we 900 jerime. Elbetde, sowet oglanlary üçin bu gaty köp - takmynan ... Hasaplamak hem kyn, sebäbi sowet pullary resmi taýdan üpjün edilen ýalydy, ýöne aslynda bu mesele altyn ätiýaçlyksyz edildi.
  Sowet pionerleri platforma çykanda, SSSR-iň gimni ýaňlandy. Theeri gelende aýtsak, entek Aleksandrowyň sazy däldi, halkara ýaly bir zat. Oleg bu ýerde uly ylham duýdy we aýdym aýtmaga rugsat sorady ...
  Bäsleşige gatnaşan Himmler hoşniýetlilik bilen rugsat berdi:
  - Beýik Russiýadan gelen myhmanlarymyzyň düzümini eşidip, örän şat bolarys.
  Oleg Rybaçenko ilki saga, soň çepe egildi, şondan soň Dmitriý bilen bilelikde aýdym aýtdylar;
  Durmuşda rysar, bürgüt ýaly uçýarsyň -
  Oturylyşygy bilmek islemeýärsiňiz!
  Baýraklar biziň üçin asla fetiş däl -
  Patyşalara diňe bir kabul ederlikli ýolumyz bar!
  
  Ilki bilen gyzyl galstuk daňdy,
  Uruş gelende ...
  Inçe oglan elinde bir belgi aldy -
  Iňňäniň döşüne ýapyşmazlygy üçin!
  Çagalar ýalaňaç çukur gazdylar,
  Üç adam üçin bir bölek ...
  Sowukda gaýnag suw bilen gyzdyryldy,
  Çişik paketlerden, gaty gaharly!
  
  Söweşiji öldi we pulemýot ýykyldy,
  Kiçijik oglanjygy alyp gitdi!
  "Katýuşa" ýaly güýçli zarba boldy,
  Gorkmaz, ýaş topar!
  
  Gara kölegeleriň zynjyryna atýaryn
  Kesgitliligiňizi nireden aldyňyz?
  Gadymy döwürlerde bolşy ýaly iň ýiti gylyç,
  Jeza bilmek üçin ylgadyň!
  
  Gynançsyz söweş, gynansak-da, ene däl,
  Onda çölüň guraklygy aýylganç yssydyr!
  Emma Watan üçin janyňy bermeli,
  Şonda sowgat hökmünde bagt alarsyňyz!
  
  Emma aşyk bolmak nämä meňzeýär?
  Muny her oglan bilmeýär ...
  Akymlar gan dökende -
  Faşistler wagşy öldürýärler!
  
  Emma Watan söýgi,
  Onda ýagty nesilleriň şöhraty ...
  Yourüregiňden geçme
  Onda Stalin - Polat we alaw - Lenin!
  
  Aagty pursat boluň -
  Kommunizmiň mukaddes sebäbi ...
  Erbet orda döwüldi -
  Faşizm köküni ýok etdi!
  
  Bütin adamzat ...
  Geňeşler birleşdi!
  Planeter togalagynda jennet bolsun
  Men rysar - Rus 'ýeňilmez!
  Oleg Rybaçenko we Dmitri soňky sözlerde has ýokary bökdüler we şeýlelik bilen aýdymlarynyň täsirini hasam artdyrdylar.
  Stendler joşgun bilen jyňňyrdadylar we el çarpdylar ...
  Oglanlar, umuman alanyňda, olar üçin gaty gyzykly we amatly düýş görenlerinde, gyzlar gäminiň ozal kesilen görnüşine gaýdyp geldiler. Seriýa görnüşleri seýrek, ýöne aňyrsynda has köp zat bardy.
  Has takygy, özüňi alyp barşyň däl-de, Giper-Jadygöýiň we Rus Demiurge Godsyň tabşyrygynyň ýerine ýetirilmegi. Ölmezligiň bilen meşgullanmak.
  Indiki bölüm, gapynyň haýsy tarapdan açykdygyny we haýsy tarapdan ýumrulandygyny görkezýän meseleler. Munuň öňüni almak ýa-da töwekgelçilik etmek iň gowusydyr. Şeýle-de bolsa, düwünini öwürse gowy bolmaz, ony serhoş üçin alyp bararlar. Soňra gyrkylmadyk biri gözenegiň aşagyndan seredip durdy, gyz zyňmaga wagt tapmady. Şeýle-de bolsa, ol beýle çalt pikir etmez. Gapy ýapyk, kakmaly bolarsyňyz.
  - Ol ýerde kim bar? - Dartylan ses hiňlenýär.
  - Seniňki! - Aurora iňlis dilinde diller üçin garaşylmadyk zehini görkezip, aç-açan Texan äheňi bilen jogap berdi. - rumerli rum getirdik, viski kesel edýär.
  - Hawa! Çalt! Gapynyň aňyrsyndaky deňizçi doňuz ýaly gysyldy. - Elbetde rum!
  Granat bilen döwüp bilmeýän ullakan gapylar açyk. Bulaşyk görnüşli bir görnüş saýlanýar, onuň bilen ýene ýarym geýimli mowzuklar. Olardan, gaz hüjümi ýaly, tüsse göterýär, has dogrusy, güýçli urýar,
  - Rum nirede! agzybir gygyrdylar.
  - Sen gaty gowy! - Gyzyl saçly Aurora deňizçileriň hataryny goýup, uly lezzet bilen atýar. Üç ýarym töweregi goýdum, klibi üýtgetmeli bolaryn. Oklaryň kiçi, ykjam bolmagy gowy zat, ýanyňyz bilen köp zat alyp bilersiňiz.
  - Başga bir bölüm arassalandy! - Sesinde belli bir derejede güýz sowuklygy bilen diýdi. - Birnäçe ok atmagy başardyk, ýöne bu ýerde eşidilmez diýip umyt edýärin.
  Gar ak Terminator şeýle jogap berdi:
  - Eşidenlerem ker bol!
  Margarita Aurora indiki bölümden geçdi, birneme öwrüp, koridoryň üstünden birneme ok atdy, zombi partnýorynyň ankankiler bilen nähili göreşendigini gördi. Deadöne ölen adam, ýatgydaky oňurgany döwüp, gaty güýç görkezmedi.
  Dogrusy, bize dönüklik etdiň diýen ýaly! - bir gyz-Komsomol agzasyny gysdy.
  - Näme etmeli! Ol meni gördi we duýduryşy galdyrdy diýen ýaly! - Zombi göwnüne degen it görnüşini aldy.
  - Bolýar, pikiriňiz bar! Downat we pespäl bol. - Margarita barmagy bilen "hyzmatkäre" haýbat atdy we aýagyny palta ýuwaşja urdy.
  Gämi duralgasyna ok atmaly bolduk, esgerleriň biri granat zyňdy, haýbat atdy, hemme zat ýykylar. Amerikan F-1 analogy haýal hereket ýaly uçdy. Karar garaşylmadyk ýagdaýda doguldy, bu ýörite güýçlerde öwredilmedi. Margarita birden diski bumerangy zyňdy. Üçünji gözüni açdy-da, agyr metaldan inçe bölek bilen birleşdi. Akylyň gözi diskiň hereketine eýerdi, soň bolsa ujy plitkalaryň arasyna ýapyşdy, ýaragy we predohraniteliň kislota girmegine päsgel berdi. Saryýagyz Terminatoryň maňlaýyndan bir monjuk der aýlandy.
  - Wah, gusdum diýen ýaly! Bu diňe gudrat. Günäkäri halas edeniň üçin Hudaýyň ejesine sag bolsun aýdýaryn.
  Gyzyl saçly Aurora ony eşidip, alada bilen aýtdy:
  - Näme bar?
  - Granat zyňdylar! - Greýhound Margarita jogap berdi.
  - Partlamany eşitmedim! - Aýy-Komsomol agzasy.
  - Ynanmarsyňyz, bumerang diski etdim. Ak söweşiji gygyrdy.
  - Bu şeýle bolýar. Plitkalaryň arasyna girseňiz, bu tebigatyň kanunlaryna ters gelmeýär. - Aurora ýalaňaç barmaklary bilen injiriň meňzeşligini ýasady.
  - Şeýdip boldy! - Margarita ýylgyrdy.
  Ot alýan iblis bilesigeliji boldy:
  - Gämi duralgasynda näçe adam öldürildi?
  Owadan Korşunowa buýsanç bilen jogap berdi:
  - 28 adam, ýigrimi dokuzynjy zombi tarapyndan boguldy.
  - Kän däl! Indi gämini tutuşlygyna arassalamak üçin kabinalardan geçýärin. Maňa kömek et! - Gyzyl Auroranyň sesi bilen sabyrsyzlyk ýaňlandy.
  - Bolýar, men seniň bilen göçerin. - Margarita birden saçyndan ganly süňküň bir bölegini zyňdy.
  Otly Aurora derrew otagyň içine girdi, bu ýerde birnäçe ofiser eýýäm uklap ýatyrdy we garawullar içgiden bir gapdala tarap hereket edýärdiler. Muňa garamazdan, olar gygyrdylar:
  - Bu ýere gelip bilmersiňiz!
  - Hamiltonyň gyssagly hasabaty. - Otly Komsomol gyz jogap berdi we boş diýen ýaly öwrüm berdi. Oklar sessiz-üýnsüz uçýarlar, yşyk hem dogry däl, bu pulemýotyň size atýandygyna derrew düşünmersiňiz. Şonuň üçin kimdir biri reaksiýa bildiren bolsa, geň galdyryjydy. On sekiz jeset bardy, tiz wagtdan hammamdan ýene dört sany jeset goşuldy, hatda alty sany jeset gujaklap barrelden ýykyldy. Külüň biri jelepçilige degişlidi.
  U-öwrümde ümsüm mazar,
  Iseykylmagy tapdy - kiçijik haýwan!
  Bu gün bir dollar - ertir maňlaýynda bir ok,
  Şeýle howply hünär!
  
  Hawa, gyz seni islemedi
  Gynamalar, synaglardan geçmek ...
  Başga bulaşyk düýşler bardy
  Diňe çişirilen eşekler!
  
  Şampan derýasynyň akmagy üçin
  Achahtalar, awtoulaglar - ähli hormatlar!
  Baklar eli bilen hasapsyz tutuldy,
  Gyz manysyzlyk kararyna geldi!
  
  Onlyöne diňe samsyk pikir edýär
  Jelephana gowy we gyzykly!
  Agzymy gara ikra bilen doldurdym -
  Özüňe AIDS berendigiňi bilmedim!
  
  Hiç kim mazara gelmez,
  Çokundyrylmakdan gorkup, kaka!
  Netije gaty erbet boldy.
  Öňki müşderi hatda nag!
  
  Çagalaryňyz gowy ýatlamazlar,
  Şeýle enäni tanamak utançdyr!
  Olar üçin galan zat - türmede gaçybatalga -
  Jeza ýuwaşlyk bilen çyda ...
  
  Şonuň üçin gyz, sen öwrenýärsiň
  Watan-gözellik üçin işle!
  Şonda çökgünlik bolmazdan bir ýol bolar ...
  Otherwiseogsam, ýerasty dünýäde hemişelik gowurmaly!
  Ot alýan Iblis ýykylan jelepiň öňünde baş egdi.
  Şeýdip, diwara ýapylan kölege ýaly we koridordan aşak geçdi. Bir janköýer gapdaldan üflenýär, ýylylygy alýar, Aurora saçyny birneme örýär, şonuň üçin duýgular ýakymly. Gapydan ýöräp barýar, yssy howa açylsa, taýagyň arkasyndakylary oýaryp biler. Az salym ikirjiňlenýär, soňam süýräp, dar çatryk ýasaýar. Arealaňaç metbugatym bilen halynyň gödek gödekligini duýdum. Justaňy basgançakdan aşak düşdüm, köp adam eýýäm bu ýerde uklap ýatyr, hasapda piwo içýärler. Lighteňil sesde Auroranyň ýalaňaç aýaklary eşidilmeýär, ýalaňaç daban aýakgaplara garanyňda has gowy eşidilýär, şonuň üçin gyz ýalaňaç gezdi. Bir okdan köp pul sarp etjek bolup, eýýäm ýarylan monoton weýrançylyk. Umuman uklaýanlary öldürip bolýar. Karotid arteriýasyny derrew gyssaňyz, duşmandan iň ýokary sarsma bolar.
  Soň bolsa ýalaňaç aýakly Aurora bortda işledi, ankankiden başga-da, durnuklylyk söweşijileriniň ýarym nalasy bardy, ýöne tertip-düzgüni azaltdylar.
  - Kimdigini bilýän ekipa .a ýol bereniňizde manysy şundan ybarat.
  Gyz merdiwana çykdy, ýaýradylan ýagtylyk ýokardan düşýär. Halynyň aşagyndaky adaty ses, hiç ýerden ýyrtylmaýar. Yrak şekiline seretseň. Bir manyda näme
  toparyň tejribesi hakda gürlese-de erbet däl. Emma aşa rahatlyga bolan isleg, ýankiler üçin ölümlidir. Şeýdip, basgançaklara çykdy we saklandy. Köprüde üç, pyşbaganyň eşiginde ikisi bar. Garaz, pyşbaganyň kostýumy hatda tank hem däl, ony granat atyjy enjamdan alyp bilersiňiz, ýöne ses doňuzyň saçyna meňzeýär. Şonuň üçin şeýle ýagly amallary bozmak islegi ýok.
  Kömek üçin dostum Margarita ýüz tutdum:
  - Bu ýerde biri bar, has dogrusy iki sany pyşbagada!
  - Düşün! - Margarita salkyn oýnamaga synanyşýar. ýylgyrdy.
  Ot alýan şeýtan gygyrdy:
  - Nädip taşlamaly?
  Margarita gözlerini gamaşdyrdy we geçiniň süýrenýän Sfinksine şübhelenip sorady:
  - Granat atyjy enjam aýrylýarmy?
  - Gaty sesli! Aurora uludan demini aldy.
  - Aýnanyň ýerleşýän ýerinde sowut-visory kesip, ýüzüňize bumerang atmak iň gowusydyr. Soňra üç oky üç re modeimde goýuň. Işlemeli. Margaret ynam bilen aýtdy.
  - Geliň, sinhron edeliň! - Barmaklaryny nerwinden döwüp, otly şeýtan sorady.
  - Elbetde, howlukýaryn! - Margarita ýene birneme goýdy we ters tarapdan girdi. Arealaňaç aýakly Aurora jemlenip, pes äheňde goşuldy:
  - Bu ýerde sypdyryp bilmersiňiz.
  - Doga ediň, kömek edýär! - Teklip edildi, ýene bir gezek dini joşgunly Komsomol agzasy Margarita.
  - Men Hudaýa ynanamok! - Aýy söweşijisini kesiň. - Bu ejizligiň alamaty!
  Saryýagyz söweşiji haçyň nyşanyny edip, şeýle teklip etdi:
  - Şonuň üçin kömek soraň - iň ýokary adam aňy. Sowet Russiýasynyň adyndan ýeňiş gazanmaga kömek etsin.
  Gyzlar bäş sekunt doňup, pyşyrdadylar, soň bolsa meýilnamasyny ýerine ýetirdiler. Bumerang diski, inçe web ýaly, ýaýradylan ýagtylykda görünmeýär diýen ýaly. Bir gezek we visordaky iki hereketsiz buty uruň. Olara reaksiýa bildirmäge wagt tapmady, sebäbi sessiz oklar birneme kesilen visora degdi, gabyklary döwdi we beýnini öwürdi. Üçünjisi bir wagtyň özünde öldürildi, şonuň üçin muňa reaksiýa bildirmäge wagt tapmady. Dogry, pyşbaganyň kostýumlary ses çykardy. Gyzykly deňizçi bökdi, gyzyl saçly Aurora bir bökmek bilen, görkeziji barmagy bilen kelläniň arkasyna ýetdi.
  - Uka!
  Soň aşakda birnäçe kelle, goşa janköýer çyzygy we ümsümlik peýda boldy.
  - Margarita bu etapdan geçdi!
  - Ine, kapitanyň kabinasynyň gapdalynda, ony daşlar bilen bilelikde ele alarys. - gaharly saryýagyz Komsomol agzasyny teklip etdi.
  - Özi.
  Kapitanyň kabinasyna barmak üçin iki gezek süpürmeli boldum, biri jelep iki metrlik garaýagyz üstünde işleýär, Margarita Korşunowa halas boldy. Ol gaty ýaşdy, on sekizden uly däldi, hatda on alty ýaşyndady. Ol gaty ýalbarýardy.
  - Söweşijiler diýjek däl ...
  - Alla! Inceňilmez we baýlygyň ganatlaryna alyp bardy. - Hilegär Margarita arap dilinde jogap berdi.
  Hakykatdanam, ýüzleri görünmeýär, bu düşnüksiz, gyz henizem tanamaýar we bu türk soltanydygy wersiýasy güýçlener.
  - Kapitan nirede? Aurora iňlis dilinde arap aksenti bilen sorady.
  Söýginiň ruhanysy haýran galdy:
  - Deluxe kabinasynda! Bu "pedril" aşyklykda asla asuda däl. Hawa, isleseňiz, size mugt hyzmat ederin!
  - Jennetde gyzlar bize senden müň esse gowy garaşýarlar! - Aýy söweşijileri bir gyra çekildi.
  Putana ganhorlary gaharlandyrmak islemedi, ýöne jelepiň refleksi akylyň sesinden has güýçlüdi:
  - Men size diňe edip biljek zadymy görkezerin! Dilim ýelek ýaly ýeňil, bal ýaly süýji!
  Margarita muňa gaty gaharlandy we jelepçiligi öçürip, barmagyny gabaklaryna sokdy:
  Birazajyk köp bolsa, ony öldürmeli bolardyk. - Dini Komsomol agzasy Krakatau, beýle bikanunlygy görüp gaharlandy.
  Girelgede iki garawul tötänleýin ýatyrdylar, arkalaryna böküp, boýnuny döwüpdirler.
  Kapitan eýýäm garaýagyz we taýly iki görnüşi gujaklap, ýuwulan samsyk ýaly horlaýardy. Olar, boýun bolandyklaryna garamazdan, tolgunýarlar we öwrüldiler.
  Gyzlar kompýuterde kapitanyň suratyny gördüler we ikirjiňlenmän, "trans-oglanlary" ikisini-de ýatdylar. Birinji derejäniň kapitany, admiraldan soň ikinji adam gorkulyp, ýüzüne iki gezek şarpyk çaldy. Ilkinji gezek tutulan nejis jandar titremedi, diňe ölümine haýran galan gözler bilen seretdi.
  Margarita ony ellerini ellik bilen ýapyp, ellerini ýokaryk galdyrdy we Aurora gözlerine ýagty pyçak bilen hanjar göterdi. Zalym kobra bilen öpüldi:
  - Bir söz we gözüňi ýum!
  Margarita eňegini birneme gowşatdy, ýöne kapitan dymdy.
  - Ine! - Ot alýan iblis sesindäki äheňi hasam gorkunç etdi. - Agyry serkerdesini ulanyň.
  Galina nerwiň soňuna birneme basdy we agzyny ýapdy, şonuň üçin bir gykylyk Amerikanyň kapitanynyň bokurdagyndan gaçdy.
  - Bolýar, indi has rahat bolar. - Gyzyl Aurora, ýalaňaç barmaklary bilen jaýlanyş ýörişlerine mahsus ritmiň meňzeşligini urup başlady. - Nädogry doňuz gürläň! Ora-da mertebäňizi kesip, agzyňyza salarys.
  Nädogry kapitan birneme köşeşende, Margarita birneme gysdy. Saryýagyz söweşiji soraga dilden goşant goşmak kararyna geldi:
  - Gynamalardan gaça durmak isleseňiz, it özüňizi beýan edýär. Otherwiseogsam, diňe bizden hoşal bolarsyňyz.
  Kapitan aç-açan gürlemedi.
  - Men saňa hemme zady aýdaryn!
  - Bolýar. Aňsatlyk bilen nädip aýtmalydygyny sorag etmek! Gyzlar gülkünç ýylgyrdylar.
  Kapitan iňňildedi, towşan gulaklary titreýärdi:
  - Durmuşy terk et!
  Aurora logiki taýdan belläp geçdi:
  - Bu iň gymmatly tagam, has köp gazanmaly!
  - Men telekeçi. - Näme üçin ýesir alnan Amerikaly begendi? - Isleseňiz, hyzmat edip bilerin!
  - Bu ýerde-de tüýküriň, erkek jelep! 'Margarita gysgançlyk bilen aýtdy.
  Gäminiň tarakany, gyzyň aýaklarynyň tekiz derisine büdräp, şeýle teklibine gaharlanyp, boşluga gaýdyp geldi.
  - Gämide näçe adam bar? - Buýsançly gyzyl saçly Aurora soňky sözlemi eşitmedik ýaly etdi.
  Amerikaly bozuk ikirjiňlendi, soragy eşitmedik ýaly, ýüzi ahlakly boldy, gözleri şarpyk çaldy!
  Otly Iblis kiçijik barmagyny hanjar bilen döwdi, gan akdy. Derrew kellesine geldi:
  - Bolýar, ýok edijide näçe adam bar?
  - Dört ýüz töweregi! "Durnuklylyk" söweşijileriniň kenardan gelendigini anyk bilemok. Emma jelepler az. Kenarýaka ýigitlere-de ýeterlik däl. - Öwreniji we moron doňuzyň boýnuny çekdi we çekdi.
  . 8-nji bap
  - Geliň, jikme-jikliklere geçeliň! - Otly Aurora derrew amaly meselelere ýüzlendi. - Artefaktlar nirede?
  Kapitan samsyk oýnamaga synanyşdy:
  - Haýsy artefaktlar?
  Arealaňaç aýakly Aurora dyzyny birneme gysdy, süňk döwüldi.
  - Indi düşündiňizmi?
  Agyry dope garşy çykmagyň iň täsirli serişdesi boldy:
  - Hawa, gäminiň seýfinde.
  Salkyn Aurora gygyrdy:
  - Howpsuz?
  - Gapynyň aňyrsynda! - Doňuz bahasy gysyldy.
  Aýy söweşijisi ýaşyl gözlerini ýaldy. Margarita titanyň gapysyny özüne tarap çekdi we lapykeç gygyrdy:
  - kodlanan!
  Kapitan diri galmaga çalyşýardy:
  - Hawa, meniň açarym bar.
  - Nirede? - barealaňaç aýagynyň barmaklarynyň söweşiji gyzy oturgyjy aýagyndan ýokary galdyrdy.
  Haýwan birneme gürledi:
  - Şkafda!
  Arealaňaç aýakly Aurora çaltlyk bilen şkafyň içine bökdi we çipli enjam çykardy.
  - Bu?
  - Hawa! - Syçan gysdy.
  - Özümem açaryn! - Dashing Aurora kapitanyň eline urdy. - Gör, akylly bol.
  - Näme üçin diňe ikiňiz bar? - Doňuz gyzyklanmaga batyrlyk etdi.
  - Gaty bilesigeliji bolmaň. Uzak ýaşarsyňyz. Auroranyň ýalaňaç dabany Forleindiň garnyna degdi we agyryda agyrmagyna sebäp boldy. Gyz seýfe alyp barýan gapyny açdy. Otagyň içinde birnäçe noutbuk, granat atyjy enjam bardy. Sowet RPG - 39 nusgada we has çylşyrymly amerikan kärdeşi.
  Howpsuz kody bilýärsiňizmi? - Aýy söweşijisi gygyrdy.
  - Soňky iki sandan başga, diňe serkerdäniň olar hakda maglumatlary bar. - Biziň admiralymyz Jorj Arnold.
  - Maňa jaň ediň! - Margarita ýesiriň agzyna aýagyny gysdy we ýalaňaç barmaklary bilen burnuny tutdy.
  Büdrän Amerikaly, gaty uzyn bolmadyk kombinasiýany sanap geçdi. Aurora gözlerini birneme açdy.
  - Gowy, ýalan sözlemedim. Siziň peýdasyna bir nokat.
  - Soň bolsa nädip aýtmaly ... Indi, belgini üç gezek nädogry aýlasaňyz, duýduryş ýaňlanar. - Birden gorkan kapitany gürledi.
  - Biz ony eýýäm tanaýarys! - Komsomol gyzy kody çalt aýlady we dört ýüz millimetr galyňlykdaky gapyny açdy. Daşlar aýratyn gutularda saklandy we seresaplylyk bilen aýryldy.
  - Çäksizlikden çykýanlar, entek olary gaýtadan işlediňizmi?
  - Esasan hawa! - ýesir alnan syçany gysdy. - Agşam synag edildi.
  Otly şeýtan begendi:
  - Ajaýyp, pyçaklar nirede saklanýar?
  Kapitan aljyraňňylyga düşdi:
  - Hangarda, saklanýan ýeri. Iki sany "Pershing" tanky bilen birlikde "Orlan" -yň möhüri bar.
  Bu gutular diňe metal galyndylary üçin amatly. "Öne" stingers "-iň kämilleşdirilen modeli gaty amatly. - Aurora, tussagyň üstünden gülüp, dilini görkezdi.
  - Kompýuter çipleri bilen, gaty üýtgeşik, silueti tutýarlar. - Amerikaly janyny satyn aljak bolup seslendi.
  - Biz bilÿäris! - Ot alýan iblis ýoldaşyna tarap öwrüldi. - Mirabela, dört ýüz elli adamyň näçesi galdy öýdýärsiňiz?
  - ýarysyndan az. Jemi iki ýüz otuz sekiz jeset bar. - Komsomol gyzy hatda lezzet aldy.
  Gahar gazanan Aurora özünden çykdy:
  - "Gaplaňlary" ýüklemek üçin ýesirler gerek bolar, alymlaryň üstünde işlemeli bir zat bar.
  Iveesir düşen kezzap:
  - Rusmy?
  - Sizi Mujahidler diýip pikir etmegiňize sebäp bolýan zat. - Komsomol söweşijileri möňňürdiler.
  Kapitan garaşylmadyk akyl we ugurtapyjylyk görkezdi:
  - Diňe ruslar gaty uly gämini bilelikde ele alyp bilýän şeýle berk söweşijilere eýe bolup bilerler!
  Gaty Aurora muňa razy däldi:
  - Beýik Türk Soltanynyň sungat eserleri bilen söweşijileri!
  - Ine? Hemme zat mümkin, ýöne araplar üçin gaty akylly. - Doňuz bahasy ýykyldy. - Belki nemes bolsaňyzam bolar?
  Swift Aurora, sözlerini ret edip, garnyna urdy, soň iki aýagyny döwdi, geçiniň kapitany agyry zarbasyndan huşuny ýitirdi.
  - Umuman, bize gerek däl, ýeterlik bilýäris. - Gyzyl saçly söweşijini jemledi. "Indi diňe ekipa .y tutmaly.
  Margarita derrew teklip etdi:
  - Geliň, kabinalara gideliň, açarlarymyz bar!
  Aurora begendi:
  - Hawa, gyssagly elektron açylyşy bar.
  Komsomol gyzlary ýuwaşlyk bilen aşak düşdüler, kabinanyň gapylaryny açdylar we ýene-de weýran boldular. Diňe uruş däl-de, bugdaýyň bir görnüşi.
  - Alty belgili kabin arassa! - Aurora dişlerini dişledi.
  - Belki, altynjy otagda! Margaret gygyrdy. - Geliň has gowulaşalyň.
  - Biz üýşmekde otlamak üçin gaz däl. - Otly şeýtan gygyrdy. - Has dogrusy, gazlar, ýöne ýabany!
  - Dogry däl! - Ine, saryýagyz terminator eýýäm gaharlandy. - Şol hakyna tutma hakdakylar pul üçin göreşýärler we biz diňe Kommunistik Watan üçin.
  Komsomol gyzlary ýekelikde surata düşüp, ekipa pal otagyndan has uzakda hereket etdiler. Margarita has çaltlyk bilen hereketlendirijiniň otaglaryna, ammarlaryna, saklanýan ýerlerine, galleýasyna ylgady. Harbylar bölekleýin üýşürip, seresaplylyk bilen ýapyldy. Gullukda yşyklandyryşyň gowşakdygy diňe skautlaryň elinde oýnady, on metrdäki duşman titremeden başga zat görmeýär we üýtgeşik görünýär.
  Kompýuter öz pikirini awtomatiki berdi.
  - Wirusyň modelini ulanýan bolsaňyz.
  - Biz eýýäm batareýa bilen işleýän akylly telefon ulanýardyk. - Robot Margarita Korşunowa gaharlandy. - Ynha, gyşlamakda ähli gözegçilik ulgamlaryny görýärsiňiz.
  - Munuň ýaly! - Çipli maşyn geň galdy.
  - Admiralyň ofisine gaýdyp, kanal arkaly gurçuk we wirus gibridini iberdiler. Görnüp duran ýaly däl, ýekeje antiwirus hem duýduryşy ýokarlandyrmaz. Bu arassa iş, göze görünmeýänlik ähli gözegçilik ulgamlaryny ýitirdi. - Komsomol gyzy, has ynandyryjylyk üçin elindäki ýiti biceplerini görkezdi.
  - Aý, berýärsiň! - Ol gyzlaryň, pulemýotyň ussatlygyna haýran galyp aýtdy. - Meni täzeden ýazyp bilersiňizmi?
  - Hakyky! Näme isleýärsiň ?! - Margarita bu ýerde gaty mähirli ýüz ýasady.
  - Özüňizi şahsyýet hökmünde tanadyň! - Elektron enjam soraldy.
  - Atýan wagtyňyz artykmaç. - Saryýagyz terminator samsyk zatlar etmek samsyk däl. - Soňrak size Mesih hakda gürrüň bererin.
  Margarita arkasy bilen garakçy toparyna girdi, durnuklylyk üçin bir dyzyna çökdi, agzyny tersine gapyda görkezdi. Bir adam çykdy, bu gezek ak, diňe biraz "samsyk" çilim çekilen dop.
  - Neşekeşler Hudaýyň Patyşalygyny miras almaýarlar. - Komsomol söweşijisi olary kesdi. - Jesetleri zyňdy, çalt geçdi.
  Arealaňaç aýakly Aurora başga bir perimetri gysyp, gapydan girdi, gulplandy, ähliumumy açar bilen açyldy. Negro oňa ýassyk ýasady.
  - Kitti dargat!
  Komsomol gyzy derrew reaksiýa bildirdi, ýassyk ýassygyny, afrikalylary we hyzmatdaşlaryny ýyrtdy; - ýarysyndanam az. Jemi iki ýüz otuz sekiz jeset bar. - Komsomol gyzy hatda lezzet aldy.
  Partnýorlar, düşege çekmek.
  - Ine, gorkuzmagy başaran geeksler! - Gyzyl saçly aýy söweşijisi jogap berdi. - Indi nirä gitmeli? Megerem, deputatyň kabinasynda. Ol uklaýan ýaly.
  Kapitanyň ýoldaşynyň ýaşaýan ýeri beýle giň däl, ýöne ol ýerden aýdym-saz ýaňlanýar. Melomaniac diýmek? - Işleri aňsatlaşdyrýar.
  Arealaňaç Komsomol gyzy kölege ýaly girdi, bir söweşijini kowdy we tirsegini öwrüp, ikinji derejeli kapitany birneme bogup öldürdi:
  - liveaşamak isleýärsiňizmi?
  - Isle! - Umuman, bir amerikaly garaşylmaly diýip jogap berdi.
  - Bir pursat bolar! - Aurora ylgap barýarka, ony öçürmegi saýlady, ýöne uzak wagtlap däl. - Kömekçi Kent! Ol dowam etdi, koridor deňizçileriň derejesini peseldip, daralyp başlady. Komsomol gyzy uzak gapyny nyşana aldy-da, garawulyň kellesinden aldy. Şeýdip, atyş dymdy, ol pyşyrdady.
  - Bang-bang!
  Komsomol gyzy kabinanyň gapy tutawajyny üns bilen synap görýär. Gulplandy Garaz, bu ýarym sekunt, kabinada ýedi adam bar, üçüsi uklaýar, galanlary domino kesýärler, rus dilinde. Margarita tüweleýi güýç bilen çekýär, bu ýagdaýda adam öldürmek şatlyk getirmeýär. Emma amal edildi, hatda ýüzüne bir damja gan hem düşdi.
  - Örülen öli durup, dymýarlar! - Komsomol gyzy gygyrdy.
  Margarita täze bir kabinany, uklap ýatan iki adama galdyrdy, ol ony öçürdi, peýdaly bolup biler.
  - Adam öldürmek öz bähbidiňi we girdejini aklap bilmeýär - diňe hormat, azatlyk we Watan zorlugyň tarapdary! - diýdi - özüne çekiji filosof-terminator.
  "Aurora" şemaly turbany saýlap hereket etmek hem aňsat. Ol gaty gysylýar we sumka bilen päsgel berýär. Hatda kiçeltmek üçin enjamy eplemeli boldum. Indi Komsomol gyzy töwekgelçilik etse-de has zehinli boldy. Bu ýerde mukaddesler günäkäriň gaharyny getiren ýaly, mutant möý hüjüm etdi. Haçan-da ol ýaňy geçmegi başarypdy. Agyr dişlenip, iki gezek ýumrukdan çykdy. Komsomol gyzy kellesini syrdy, ýöne çadyrlaryň ujundan tutup, tirseginiň aşagyna geçirmegi başardy. Güýçli guty açylanda, tirsegine agyr degip, elini çekdi.
  - Elhenç! - Aýy söweşijisine jogap berdi. - Özüme antidot bererin.
  Näme-de bolsa Margarita çykyp, esgerleriň horlanýan kabinasyna girdi. Gapy açylanda bökmäge synanyşdylar, ýöne derrew ölümli ýagyş bilen örtüldi. Diňe birini taşlap, ýigidi öçürip, Komsomol gyzy ýoluny dowam etdirdi.
  Ine, onuň çep gapysy öwrülip başlaýar. Saç syrylan boşlukly dişli ýigidiň peşew etmek isleýändigini görmek bolýar.
  - Bu ýerde kim bar? - Deňizçiden serhoş ses bilen sorady.
  - arealaňaç arzuwyňyz! - Komsomol gyzy bir çeşme bilen egilýär we gapyny dargadyp, maňlaýyna çümdi. Bu henizem garyndy polat. Maňlaýy "boksçy" görnüşine meňzeş birbada çişdi, üstesine-de kellesiniň arkasy bilen kesildi. Margarita içerde uçýar, demir dyzyny eňegine urýar, gaty ýiti bolsa dişlerini kakýar. Massasy ýetmezçilik edýär, ýöne tizliginiň öwezini dolmakdan başga zat.
  - Taýýar ýaly. - Öldürijini hudaýyň şekili bilen jemledi.
  Arka tarapda ýene bäş adam bar. Şonuň üçin toplarda biri, gowy kabul edişlik. Maňlaýyna ýumrukly başga bir jellat, ony kowjak ýaly. Boýnundaky palmanyň üçünji gyrasy. Özüňizi gaýtalamaly bolarsyňyz, ýöne bu usul öldüriji. Bir görnüşi ýokarky tekjeden düşýär, ýöne çybykda Margarita ony gün pleksusyna kellesi bilen kakýar.
  - Çaga dynç alyň. - Komsomol gyzy diýýär.
  Iň soňky görnüşi iňlis we rus sözleriniň garyndysy bolan üç gatly ahlaksyzlyk bilen ant içýär. Aaşaıjy dälmi? Margarita kobra geçirýär, barmaklary bilen gözlerine zarba urýar, ölüme sebäp bolýar. "Hli" hyzmatdaşlar "dymdylar. Dogry, indiki kabinada bir ses çykdy.
  - Näme bar!
  - Aňsat söweş! - Margarita, serhoş sesde, hüňürdäp, gödek jogap berdi. Woundedaralananlara kömek et. -
  Kabinäniň gapylary açylýar we nobat alýar, söweşijiler ýene ýykylýar.
  Pulemýot bilen gowy bolmaly,
  Watan duşmanlaryna erbet ölüm!
  Starsyldyzlara uçmak üçin,
  Asmanda şol berkitmäni ýeňmek üçin!
  
  Biz Gün kommunizminiň çagalary,
  Tüweleý ýaly doglan söweşijiler ...
  Faşistler möjegiň gykylygy üçin jogap bererler,
  Uly aýy ony ýyrtar!
  
  Goodagşylyk ýamanlykdan güýçlidir,
  Has ýowuz bolsa-da ...
  Biz asmanyň astynda söweşýäris
  Gülleýän bahar geldi!
  
  Onda gijeki aýdymlar - triller,
  Akymlaryň kümüş jaňy!
  Buz, gar we tupan azalýar,
  Yssy günüň aşagynda!
  
  Gül - romaşka, göknar, gül,
  Şeýle ajaýyp tomus çemenligi!
  Bilýän bolsaňyz, aýaz geler!
  Şonda-da gorkmaň!
  
  Uly pişikler - bu "igolbars",
  Olar gygyrýarlar we aglaýarlar - titreýärler!
  Fritsini erbet oýunlara taşlaýarlar,
  Emma kaput geler!
  
  Geliň, günüň dogmagyna garaşalyň!
  Goşun Rus Berline girer ',
  Watan gimnler bilen aýdylýar -
  Tartaryň düýbünde höwes bar!
  
  Şonda ýurtlaryň halklary birleşer,
  Doganlyk we söýgi geler!
  Ballara käselere, gazana guýuň -
  Gan akymlara akmaz ýaly!
  Margarita iň soňky aýaty gykylyk bilen diňledi, galan aýatlar bolsa kellesinde atlar ýaly bökdi. Aýdym bilen surata düşüreniňizde elmydama gyzykly bolýar:
  - Örän zalym bolsa-da, diri adamlar bilen şeýle hereket etmek! - Eýýäm gynanç bilen "Hristian" diýdim.
  Gyzlar hemme zady yzarlamaga we gözegçilikde saklamaga synanyşsalar-da, dört göz bilen mümkin däl. Akylsyz zombi hasap edenok. Näbelli biri duýduryşy ýokarlandyrmagy başardy. Gyssagly yşyklar derrew ýakyldy we siren ýakyldy.
  - Gutulgysyz waka boldy we gaty şowly boldy. - Gyzyl saçly Aurora aýtdy.
  Komsomol gyzy kabinalara ylgady, deňizçiler we ýörite güýçler olardan gaçdy. Ol bilmän olary atdy. Şonuň üçin köp adam ýatyryldy, ankankiler onlarça ýykyldy.
  Awtomatiki partlamalar eşidildi, granatlar ýaryldy, birbada birnäçe. Şeýle-de bolsa, söweşijiler özlerine has köp zyýan berip bilerdiler. Bu ýerde dymýanlar hem rol oýnadylar,
  Jenaýatçy ýörite güýçler derrew düşünmediler, içerden ölüm garaşýar. Margarita esgerleriň çykyşyny bökdedi we özi ele salnan granatlary atdy. Gykylyklar süňkleriň ganly böleklerini dargatýar, bu ýerde bir Komsomol gyzy ýalaňaç aýagy bilen kesilen kellesini tutdy. Jübi aýagy nämä öwrüldi, islendik burçda egilýär. Fiziki kanunlar üýtgedi we et gutta-perça diýip pikir edip bilersiňiz.
  Duşmanyň tarapyndan nobatlar ýarylýar, ýöne köplenç kör. Margarita ot açýar, gizlenmän diýen ýaly jadyly daşlar "Kolçuga" ähli oklary ygtybarly gönükdirýär.
  - partneroldaşymyň adynyň Gar şa zenany däldigi gynandyrýar. Şonuň üçin jübütimiz has simwoliki görüner!
  Oleg Rybaçenko oýandy, bu gezek gamçynyň urmagyndan däl-de, eýsem öz aglamagyndan - asuda we çydap bolmaýar. Gyzlar henizem uklap ýatyrdylar.
  Faşistler sizi masgaralap ýörkä, onuň gahrymanlygy düýş görmek bilen çalşyryldy.
  Oleg Rybaçenko özüni syýa reňkine çümüp giden ýaly duýýardy, hatda gözlerinden iýip başlady. Soň hakykatdanam gorkdy we birden faşistler beýleki dünýäden güýç aldy. Itiň üstünde dyrmaşýan it ýaly, diňe has güýçli, gulaklaryna dişlenýär we bükülýär. Gulaklary gysgyçlar bilen döwülýär. Soňra wulkanyň lava ýaly dişleri ýalpyldawuk garaňkylykdan agz çykýar. Oleg Rybaçenko Jr. hiç haçan haýwanyň şeýle ýigrenji krujkasyny görmändi, onuň arkasyndaky gorkunç filmleriň gahrymanlary diňe düýş göreniň gynançly parodiýasydy.
  Soňra has gorkunç eňekler peýda boldy, käbiri Ewerest ýaly ullakan, beýlekileri bolsa gaty wagşy itler ýaly kiçijikdi. Ine, egri zäherli dişleri bilen onuň tenine ýapyşýarlar. Rybachenko Jr., hakykatynda gysga ömründe beýle agyry görmedi. Esasy zat, duýgularyň meňzeşini tapmak mümkin däldi. Hem ýanýan alaw, hem poslaýjy kislota, şol bir wagtyň özünde doňan ýyllar we garaňky kesilen arra.
  Ony gynamagy dowam etdirdiler, etiň ellerinden nädip ýyrtylandygy, süňkleriň açylandygy, içegeleriň açyk aşgazandan nädip çykýandygy aýdyň boldy. Erbet jandarlar olary dişleýär, dişlerine sokýar. Rybaçenko Jr. aglaýar, gözlerinden ýaş akýar.
  - Näme üçin Hudaý. Galyberse-de, ömrümde hiç kimi öldürmedim, dönüklik etmedim.
  Bir ses eşidilýär we ondan gyzyl gyzgyn iňňeler gulagyna deşýän ýaly. Ahyrynda ullakan agzy peýda bolýar, ony tutuşlygyna ýuwudýar. Oleg Rybaçenko Jr. bokurdagynda alawyň möwç alýandygyny görýär we düýbünden başga reňkdäki ýedi ýapraga bölünýär.
  - Ine, bu ýerasty dünýädäki rowaýat oty. - Oglan pyşyrdady, elindäki deri birleşdi, ýakymsyz yzlar bilen örtüldi. Uçuşyny haýallatjak bolýar, ýöne özüni bir millimetr hem hereketlendirip bilmeýän peýdasyz. Ine, ýangyn akymyna degen söýgüli ýaşlyk bedeni. Munuň ýaly zady hiç haçan başdan geçirmändi, gözleri garaldy we agzynda ýarylma bolup, garny gozgalaň edip, ýadro ýaraglary bilen hüjüm edilen ýalydy. Bu alaw näderejede yssydy, ýalaňaç deride uly absesler peýda boldy, süňkler garaldy we ýaryldy, azap döretdi.
  -, ok, islämok, zerurlyk ýok - Pioner sesiniň ýokarsynda gygyrdy. - Haýyş edýärin!
  Otuň her reňki, özboluşly agyry nagşydyr. Jebir-jepalara dürli öwüşginler berilip bilner, olaryň dürlüligi haýran galdyryjy, hatda Markis de Sade-de ýerasty ýaşaýjylaryň ugurtapyjylygynyň näderejede ýetip biljekdigi hakda pikirem etmedi.
  - Bolýar, dowzah, biri-biriňizi tanap bilersiňiz. - Tanyş SS professorynyň sesi ýigrenji gysylýar.
  Olaryň daşky görnüşi elhenç, ýöne uzakdan akula we krokodilleriň garyndysyna meňzeýän çalaja agzlara seretmek ýakymsyz. Emma şahlar, geň galdyryjy zat, köşeşdirdi. Pioner oglan, çuňňur agyrydan daşlaşmak üçin halk döredijiligini ýada salmaga başlady, bu ýakymly kiçijik gülkünç şeýtanlar käwagt ýigrenji, käte tersine gülkünç we sada, käte adamlara kömek edýär we käwagt zyýan ýetirýär. "Ruhany we işgäri Balda" hakda ýatdan çykmajak erteki. Şeýle "adamlar" bilen iş salyşmak gaty mümkin. Ynha, olar diňe bilýärler, çukur bilen basyň.
  - Günäkär ruh Milli Sosialistleri diňlemedi? - Iblisiň şahy ulaldy, şardyň bir görnüşine we tirkine öwrüldi.
  Kelläniň üstünde süňkler döwülse, gaty agyrýar welin, söz bilen suratlandyryp bolmaýar. Emma şol bir wagtyň özünde aň bulutlaşmady, Oleg Rybaçenko adaty adam bedeninde bolan bolsa, elbetde şokdan ölerdi. Şeýdip, beýnisine gödek degenini duýdy, soň haýwan beýni içip başlady. Ol muny siňdirýän ýaly ýuwaş-ýuwaşdan etdi. Başga bir jyn dyrnaklaryny burawlap başlady, aşagynda ýiti iňňeleri sürdi.
  Oleg Rybaçenko gygyrýar, agzy özi açylýar.
  - Iberme.
  Dilinden tutýarlar we çekýärler, ýuwaş-ýuwaşdan aýagyndan aýyrýarlar.
  Şeýle hem agyry, ýöne birneme başgaça, gykylyklar ýok, diňe aglaýar we aglaýar.
  Şeýtanlar dyrnaklary yzarlap, çişirilmegini dowam etdirýärler, düwünleri döwüp başladylar we azaplary ýuwaş-ýuwaşdan halas edýärler.
  - Ine, şahsyz geçi siziň paýyňyzy alýar. - Iň ýokary derejeli skripkalarda iň uly imp.
  Oleg Rybaçenko eýýäm dälilik ýagdaýyna geldi, oňa azap tolkuny basdy. Theöne şeýtanlar yza çekilmeýärler, eýýäm dişlerini çykaryp başladylar, soň bolsa burawlap, sakgyjyny bir nokat bilen deşdiler.
  - Şeýle zalymlyga nädip çümüp bilersiňiz, hakykatdanam ejesi ýokmy? - Gynalan pioner hakda pikir etdi. Pikirlerini okaýan bolsa gerek, şeýtanlar gygyrdylar.
  - Ene, kakasy Gitler-Şeýtan ýok.
  Soňra täze un tapdylar, burawy gyzdyrdylar, iň soňky dişleri kesiji bilen görüp gutardylar. Soň süňkleriň öwrümi geldi. Yssydan gyzyl dodaklar bilen döwüldi. Deri çilim çekdi, süňkler ýandy. Heartürek ýarylyp, bomba ýaly ýaryljak ýalydy.
  Bu ýerde Oleg Rybaçenko birden diliniň ösendigini we bir zatlar aýdyp biljekdigini duýdy.
  - Mesihiň hatyrasyna rehim et.
  Muňa jogap edip, jynlar oňa çukur atdylar.
  - Siz günäkär we Mesihiň betbagt adamlaryň oýlap tapyşydygyny bilmelisiňiz. Hakyky taňrylar iki adamdan biri bolup, bütin älemi, şeýle hem faşistleri öz keşbinde we meňzeşliginde ýaratdy. Siz adamlar we jandarlary okaň, olar islendik buýruklary ýerine ýetirýän we kemsidilen gullar bolmaly. Ujypsyz gul, biziň barlygymyza ynanmadyňyz, indi hemmesini öz deriňizde başdan geçirýärsiňiz.
  - Indi ynanýaryn! - diýip, gorkan pioner gygyrdy.
  - Giç! - SS-den şeýtany gysdy. - Siz bir mümkinçilik däl.
  Oleg Rybaçenkony gynamagy dowam etdirdiler, yzly-yzyna birnäçe gezek döwdüler, ýakdylar, soň bolsa pikir edip bolmajak ýagdaýda sagaldy. Soň bolsa täze usul bilen ezildi. Soňra SS-şeýtanlar özlerinden ýadadylar we ony howada göterip, ony ýerasty dünýäden geçirdiler.
  "Seret, boýun egmediklere nähili jeza berilýär.
  Oleg Rybaçenko gyzlaryň haçda haça çüýlenendigini gördi. Bir wagtlar owadan bedenleri gaty şikeslenip, gan damýardy. Uly doňuzlar haç ekdiler, käwagt pidalar ýykyldy we doňuzlar olara degip, aýal etini ýyrtdy. Bu betbagt jandarlaryň nähili görgi görendikleri, der we gan bilen garylan gözýaşlar olaryň käbiri ýaňaklaryna akýardy. Umytsyzlyk onuň gözlerinde ýalpyldy. Dileg edýän ýalydy: biz bigünä, bizi halas et.
  Näme üçin bu betbagtlar jezalandyrylýar?
  Jyn bar güýji bilen ýalaňaç oglan-pioneriň dabanyna gyzyl reňkli garga bilen urdy we aýdym aýtdy:
  - Dürli zatlar. Biri stýuardessa ýigrenýärdi, beýlekisi halaýan wazasyny döwdi, üçünjisi jyns gatnaşyklaryndan ýüz öwürdi, dördünjisi yza çekildi. Hereagny, bu ýere barmak üçin uly günäkär bolmak hökman däl, ownuk jenaýatlar ýeterlikdir.
  - Olaryň azaby hiç wagt gutarmazmy? - Oleg Rybaçenko iňňildi.
  - Bu Gudratygüýçli Hudaýyň karary we rehimsiz Fuhrer. Onuň Alyhezreti Adolf ilkinji gezek günä geçiş karary beren bolsa, onda beýle agyr däl başga ýere geçirilip bilner.
  - Jennete!? - Oleg Rybaçenko ynam bilen aýtdy.
  Haram SS adam aýlandy:
  - Primatlar üçin jennet ýok. Simplyönekeýje sekuntda urulmajak we gynalmajak we ölümden soň hojaýynlaryňyza hyzmat edip boljak ýerleriňiz bar.
  Gorkudan ýaňa titrän Oleg Rybaçenko sorady:
  - Jenaýatlary has agyr adamlara näme garaşýar.
  Muny hem size görkezeris.
  Iblis gözüniň alnynda pyçak bilen pyçaklady, alma ýaryldy, suwuklyk döküldi we oglan-ýazyjy huşsuz boldy. Birnäçe sekuntdan soň, ýene görmek ukybyna eýe boldy, ýöne her ýalpyldawuk çydap bolmajak gyjyndyrma döretdi. Againene uçup gitdiler, hatda has ýigrenji jandarlar hem garşylamaga çykdylar.
  Oleg Rybaçenko olary üns bilen gözden geçirdi. Daş görnüşi hakykatdanam hiç zat däl: ýalaňaç, saçsyz we gyrkylan kellesi; ýagtylyk bilen ýanýan gözler; gysga, ortasyna gara batyrylan burun ýaly. Iň erbet, belki, iň aşaky eňegiň ýoklugy, ýerine bäş sany galyň, ýyldyz şekilli şeýtan çadyrlary asylýar we hereket edýär. Şeýdip, Oleg Rybaçenko bilen ýapyşdy, dişlerini dodaklaryna batyrdy we meşhur öpüşini hickide berdi. Soňra dyrnaklary süňkleri döwüp başlady. Pioner ýazyjy Oleg tirsegindäki ýiti agyrydan gaz aldy, bogunlary ezildi.
  - Ine, birinji derejeli zat, tanyşlara içeliň.
  Writerazyjynyň Rybaçenkony gabandan soň, el elini käse uzatdy we derrew şerapdan doldy. Ony pioneriň ýüzüne sokdy.
  Men hatda gygyryp bilmedim. Burunlarynda wulkan dörän ýaly, pioner oglan aglamagy bilen oýandy.
  Dyrnalan aýaklary Oleg Rybaçenkonyň kellesini ýatan Mirabela, titremeden titräp, ukusynda ýylgyrmagyny dowam etdirdi. Faşistler dowzaha düşýänçä bagtly gyz. Ine, olaryň içerki tehnologiýasy geldi - pikirleriňizde güýç ýok!
  Stillöne şonda-da hakykat: gaty we şol bir wagtyň özünde gaty sowuk - jynlaryň arzuwyndan müň esse gowy boldy. Oglan-pioner-ýazyjyda şemal öwüsýän ýaly sowuklama. Şeýle-de bolsa, kämahal hassa bolmak isleýärdi, şonuň üçin oňa rehim edip, oňa şokolad bererdiler. Youöne kesel däl bolsaňyz, bu şeýle bereket! Oglan bir dem aldy-da, elini inçejik ýüzüniň üstünden ylgady, gözýaşlary bilen ölüp, diňe nasist Hadesiň elhençligini arzuw edipdi diýen pikire öwrenişdi. Gulçulykdan erbet zat ýok, Oleg pikirlenip, titredi. Gulçulygyň diňe söz bilen has erbetleşip biljekdigi bilen deňeşdirilende käbir zatlar bar ... Elbetde, dowzah hakyky däl bolsa gerek. Theöne faşistler ony ýene-de şol ýere we has güýçli gaýtaryp berseler näme?
  Olar poslamazlar. Islendik bahadan diri galmak, bu Krautlardan üstün çykmak zerur. Hatda özüni döwen ýaly edip ýa-da özüne hyzmat etmegini sorap biler. Wagtlaýyn elbetde!
  Emma ... bu täsin. Derrew diýen ýaly Oleg Rybaçenkodaky bir zat bu pikire garşy çykdy. Geçen günlerdäki ýaly däl, gorky bilen garylan sarsgynlar, ýöne ylalaşyp bolmajak we gaharly. Ol özüni we näletlenen ussady Fuhreri ele alan SS adamlaryna bolan ýigrenjini diňe bir söz bilen däl, hatda pikirlerde-de geýmedi . Düşündiriş ýa-da bahana gözlemedim. Myselföne özüm üçin aç-açan karar berdim: ilkinji hakyky pursatda ylgamak. Higherokarkylar berer, iň bolmanda azajyk mümkinçilik bolar, galanlaryna gaçmaga kömek eder. Näme üçin ?! Sebäbi ol pioner! Pioner ýoldaşlaryna - Komsomolyň agzalaryna kömek etmeli! Diňe muny isleýändigi üçin, ýöne faşist asla islemeýär! Eh !!! Hiç kim bilen gürleşmezlik we ýykylan ýerasty dünýäsini bilmezden ylgamak kyn ... Oleg Rybaçenko samany döwdi we ýassyklaryny ýumrugy bilen gysdy. Gitleriň we paketiniň guly bolmaz! Sowetleriň ýurdunyň pioneri: masgaraçylyk we agyry islemeýär - ýeterlik, pellehana çenli hemme zat şu ýerde !!!
  Gyzlaryň käbiri eýýäm oýanýardy ... Garyp zatlar tükenipdi, esasanam şäheriň dabany ýaryldy.
  Emma, gynansak-da, özüňi görkezmeli. Pespällik maskasyny geýýänçä! Gestapo ýerzemine gitmek islämok, ýüzüne urulmak gaty hezil däl ...
  Şonuň üçinem ol şansyny tapar.
  Iň erbet - bu möjek möjekler. Gözler ýadyma düşdi, häzirki döwürde, duýgular ýitileşip başlanda, pioner-ýazyjy aç-açan düşündi: bular asla möjek däl, has akylly jandarlar, gönükdirilen mutasiýa önümi. Genleriň süýşmeginden - olaryň ýaramaz SS çapyksuwarlaryndan has akylly. Sorag, olar sowet halkyndan has akyllymy?
  Ol eýýäm ýagtylyp başlady we howlukmaly.
  Oleg Rybaçenko gapdalyna aýlandy, dörtüsine çykdy we uklap ýatanlaryň arasynda döwülen diwara çümdi. Deşikli we sementsiz bolsa-da, ussatlyk bilen guruldy, güýçli - ony sessiz silkip bilmersiňiz. Oba henizem uklap ýatyrdy, ýöne derwezede ot ýanýardy we onuň golaýynda kölegeler görünýärdi. Motosikller we sowutly awtoulaglar hiç ýerde görünmeýär ... guarderli garawullar ýa näme?
  Gyzlar ýalaňaç aýak yzlaryny galdyrdylar.
  Oleg Rybaçenko titredi - ony egninden tutdular we özüni goramaga taýynlyk gördüler. Theöne boşlugyň içindäki şöhlelenmelerde salkyn Auroranyň gözleri ýalpyldy.
  Şeýtan sorady:
  - Keçli adam nirä barýar?
  - Men hakykatdanam ylgamak isleýärin - Oleg Rybaçenko ýuwaşlyk bilen pyşyrdady, ýöne gaharly. Meni bu ýere nädip getirendiklerine düşünýärsiňmi ?!
  Salkyn Aurora ýylgyryp aýtdy:
  - Bu möjekler bizi bakýarka ... Gurtlar asla däl-de, bir zat ... - Düşündiriş gözläp gyz bulaşdy. Soň bolsa näbellilik bilen goşdy. - Olarda kosmiki bir zat. Men özümi tanamok ...
  Oleg Rybaçenkonyň özi şeýle netijä geldi:
  - Size gitmäge rugsat berilmez!
  Gyzyl saçly gyz egnini gysdy.
  - Diňe bermezler, ýöne pursat hemişe geler! Oňa çenli güýjüňizi ýygnaň. Rod-Creatoraradyjy berer, biziňkiler Kryma geler we nasistleriň erbet ruhlaryny ýok eder.
  Krymda irden güneşli we sowuk, ýöne şemalsyz boldy. Düýnki ýagyşdan palçyk aýaz aldy. Garaz, söweşsiz gitmek islemedi. Hoarfrost dargadylan we asylan kümüş ýaly baý öwüşgin çaýdy, ýöne bu gözellik ony biynjalyk etdi. Mundan başga-da, goňur çörek we ullakan gazany getirip, ýakymly ysly, aç-açan türme nahary däl (yzyndan gaty nejis görnüşli SS esgerleriniň biri, jamlar bilen), on iki ýaşly üç oglan gyzlara aç-açan düşündirdi Sowukdan daşardaky ammar. Dogry, faşistleriň okkupasiýasy astyndaky çagalara laýyk gelýänleriň özleri ýalaňaç. Hatda ýaşlaryň köwşüni ýygy-ýygydan ýyrtmagy üçin şeýle bir buýruk bar ýaly. Homeöne öýden başga ýere pyçaklamazlygy mümkin.
  . 9-njy bap
  Şeýle-de bolsa, hiç zat, bu hakyky aýaz däl, aýaz aýaz. Gyş eýýäm gutardy, Krymda bahar tupanly!
  Oleg Rybaçenko birden dişlerini ýuwmak isledi. Agzada gaty ajy. Ondan has köp zat - dişlerini dyrnaşmak üçin eller uzady.
  Pioner gapydan ylgady-da, bökdi-de, buzdan çykdy. Jynsyna saldy, çeýnedi we tüýkürdi. Soň bolsa çüwdürimi gaýta-gaýta ýuwuň. Derrew täzelendi we kalbymda aprel aýynda gämi goýsun.
  Gazanda suwuk unly we kömelek bilen bir zat bar ýalydy. Ony tabaklaryň gyralaryndan süpürmeli boldum, ýogsa-da, tagam ýakymly boldy. Hakykatdanam açlyk bilen däl-de, gusto bilen. SS-den ýaramaz esger ähli ýapyk, düwünçegi bilen ýaňlandy we töweregine ukusyz seretdi. Nowöne indi ony öwrüň we kellesinde Oleg Rybaçenko ukrain çöregini çeýnäp, birden pikir etdi.
  Thenöne ol nirä barýar? Tutuş bir kompaniýa, hatda ýerli garnizon bilenem gurşap alarlar. Olardan has erbet bolar ... Şol görnüşde - faşistler ony şlang ýaly taşladylar.
  Özüni şeýle paş etmek üçin samsykdygy ... Özem däl, beýleki gyzlar we üç ýigit. Hawa, özümem - ol henizem ýurt üçin peýdaly.
  Oleg Rybaçenko oýlandy. Mysal üçin, bir uçar alyň - dizaýnynda duralumin bolmalymy? Ony düýbünden agaçdan ýasap bolarmy, ýöne titanyň gatylygyny berip bolarmy? Nazary taýdan, formulasy we molekulalaryndaky agaç şeýle bir gymmata eýedir welin, aslynda agramy az bolan titandan ýokary bolup biler.
  Şeýlelik bilen, uçarlar herekete goşular we diri galar.
  Hawa, ok geçirmeýän ýelekleri super synp söweşijileri ýasap bilerler we şeýle tanklar ...
  Olary bozmarsyň. Görnüşlerinde gören "Korol Tigr" hem şowsuz. Baklarymyz hapa bolmakdan gorkmaýarlar. Şonuň üçin gabyklar olary almaz.
  Oleg Rybaçenko, aýal doganyndan içini gysýan ses bilen sorady:
  - Diňläň, eger akwa regia reagentleri bilen daňsaňyz, nähili täsir eder?
  Margarita derrew jogap berdi:
  - Tüsse ... - Gyz geň galdy. - Näme synanyşdyňyz?
  Oleg Rybaçenko pyşyrdady:
  - Agajyň güýjüni ýokarlandyrmagyň ýoluny gözledim. Maňa ynanyň, uçarym metal bölekleri bolmazdan etmegiň amaly mümkinçiligini görkezdi!
  - Sen hakyky Lomonosow Oleg ... - Elindäki aýal dogan barmagyny dodaklaryna goýdy we oglanjygyň maňlaýyndan ogşady.
  Nahar iýip otyrkalar, başga iki SS esgeri ýakynlaşdy. Olar bilen düýn nemes generaly bardy. Onuň arkasynda ýakymly görnüşli iki söweşiji, bir ýigit we bir gyz bar. Şeýle hem SS, ýöne başga bir pudakdan. Bu ýerde bäşisiniň hemmesi ellerinde çilim çekýän bir zat bardy. Başga bir ýaş faşist ýoldaşyny getirdi. Darçynyň, balyň, gawunyň we almanyň ysy kazematda ýüzýärdi. General sorag äheňinde aýtdy:
  - Geliň, derrew gyzlary asalyň ýa-da ilki hezil edeliň!
  Töweregindäki ýesirler gülüpdirler, hatda SS esgerleri-de goldaýardylar we çal saçly general şeýle bir gülüp, agzyny at çapýan ýaly güýçli we uzyn elleri bilen buldog ýaly açdy.
  Belki, gyzlaryň munuň üstünden gülmegi däli bolup biler, ýöne ... Faşistlere gygyryp, gözýaş görkezmekden gowudyr.
  Oleg Rybaçenko oýlandy: bu ýerde galarlarmy ýa-da ýene sürülermi? Aslynda, esasy zat anyk maksady bolmadyk synaglar bolsa, olaryň geçişlerinde näme many bar? Näme üçin nemesler enjam sürenlerinde ýangyç ýakýarlar. Iň bolmanda bir ýere eltilen bolsa, belki has ýönekeý bir zat oýlanyp tapylyp bilner. Ucksük awtoulaglaryna ýa-da otlylara ýükläň. Hawa, ulag uçary, synaglar gaty möhüm bolsa, näme üçin ökünersiňiz?
  Goýunlary zynjyr bilen alyp barşynyň manysy näme? Ora-da çydamlylygyny barlaýarlarmy? Hakykatdanam, gyzlaryň hiç biri henizem ýykylmady. Hawa, ilkinji geçiş döwründe ýykyldy, ýöne hiç zat bolmady. Onda näme üçin indi barlamaly?
  Ora-da görlüp-eşidilmedik enjamlaryň täsirinden çydamlylyk gowulaşýar. Bu täsir ölçelýärmi? Şeýlelik bilen, ýalaňaç aýak sürýärler, egrem-bugram ýoluň ugrunda, belli bir ýere çalt barmaga synanyşmaýarlarmy?
  Bu mantykly - synag etseňiz, ahyryna çenli. Iň kiçi nuanslary barlamak üçin. Aýdyşlary ýaly bolsun - hemme zat peýdasy deger.
  Belki, olaryň esgerleri sowet ýesirligine we Sibire deportasiýa edilmegine taýyn bolsa gerek!
  Bu pikirleriň aňyrsynda Oleg Rybaçenko zynjyrlap, takmynan kowup başlan pursatlaryny sypdyrdy. Gaýtalamak agyrynyň enesidir! Buz bölekleri bilen doňan palçyk ýalaňaç, çagalaryň aýaklary döwülen aýna ýaly.
  Margarita doganyny gujur bilen höweslendirdi:
  - Gowy güýçlendiriji massa ,, gar şa aýalynyň bize beren iňňeleri bilen ýüzleýjisi!
  Oleg Rybaçenko hem sözüni jemledi:
  - Bu elhenç agyry däl, hatda oňa sebäp bolýan zat däl - batyrlygy ýitirýän iň erbet zat, agyry gorkusydyr!
  Anotherene bir täze, has dogrusy köne gynamalar - kemsitmeleriň sany has köp bolar. Hawa, ýeňişlerem.
  Galyberse-de, şeýdip, çydamaga öwrenişýär, ar almak mümkinçiligi bar bolsa hasam gowy bolýar!
  Belki, şadyýanlyk üçin aýdym aýtmaga synanyşyň. Bu diňe ilkinji ädim.
  Oba uzak wagt bäri oýanýar. Diňe hemme ýerde ýaýran çagalar kerweni görüpdirler. Ahyry: eýýäm tokaýda, olaryň biri ulag kerweniniň ýagly kellesine täze dökün dökdi, ýalaňaç aýakgaply çagalaryň hemmesi gülki bilen gaçdy. Gyranyň aňyrsynda on dört ýaşa çenli uzyn boýly bir oglana duş geldim. Gara egriler we geýim eşikler, hapa aýakgaplar, elindäki naýza we derrew eýesiniň gapdalynda duran iki sany ýuka ak it bilen halys, ýöne owadan ýesirler zordan peýda boldy. Gara gözli oglanjygyň sag eli ganly eşik bilen örtüldi; umuman alanyňda, ol samsyk we biperwaý görünýärdi. Syganlaryň ýa-da hatda gypjaklaryň: boýnuň, bilekleriň we gulaklaryň egrilen galyň grivniýa, ullakan ýeňler we gulakhalka bilen bezelendigi düşnüklidir. Dört sany ýaş gypjak oglan peýda boldy - tagalla bilen, ýöne ullakan doňuzy süýräp süýräp, ýörişi görenlerinde doňdular.
  Barmaklaryny görkezip, sygyrdylar. Wulgar degişmeleri ýarym geýnen ýesirler hakda eşidildi. Mundan başga-da, üç gatly düşek.
  SS erkekleri muňa jogap edip gygyrdylar we hatda medeniýetsiz ýaly atyp başladylar
  çagalar biabraý hereketleri görkezýärler. Germaniýada şuňa meňzeş ýaly görünmek.
  Uly gypjak oglan punklara bir zatlar gygyrdy. Birden köşeşdiler
  Quietuwaş bol we ýuwaş dur.
  Mirabela pyşyrdady:
  "Baronyň ogly bolsa gerek!" Munuň näme ähmiýeti bar?
  Oleg Rybaçenko logiki taýdan şeýle diýdi:
  - Gitler sypaýylary ýigrenýär. Şonuň üçin gypjaklar biziň ýaranlarymyzdyr. Emma şeýle hereketleri bilen Romulus maşgalasyny masgara edýärler!
  Geçip barýarka, Oleg Rybaçenko sypaýy lideriň gök, dar gözleri bilen tanyşdy. Olarda buýsanç bardy - durmuşda ýeňlişini entek bilmeýän ýaş ýyrtyjynyň dogabitdi we huşsuz buýsanjy. Çuňňur ýigrenç bardy, ýöne Oleg üçin we beýleki zynjyrly ýesirler üçin däl.
  Pioner ýazyjy erkin liderden sorady:
  - Geliň, Fritsä bir dem bereliň! Itleri urmalymy?
  Ol gysga wagtda jogap berdi:
  - Tabyt eýýäm sargyt edildi!
  Pionerleriň aýdyşy ýaly, biz sowukda ädim ätdiler, biz kör towşan däl, bürgüt.
  Oleg Rybaçenko hatda eşidilse-de has uly joşgun üçin aýdym aýtmagy karar etdi. Victoryeňiş üçin özüňi düzmeli;
  Underyldyrymly tupan gaharlanýar we şahlar gygyrýar
  Dünýä ýene söweşde!
  Oktýabr aýyndan biziň toparymyz bardy,
  Orda Watana çozanda!
  
  Galstuk daňyldy - Moskwanyň golaýyndaky Frits,
  Köp sanly ýarag ot bilen sepildi ...
  Arealaňaç gyz bilen çukur gazýaryn,
  Russiýanyň merkezine bolan çemeleşmäni goramak üçin!
  
  Kimdir biri öldürilýär, ýöne Lenin ýaşaýar,
  Her ýylgyryşda we her ýylgyryşda!
  Surnaýyň sesi güýçli - basym kampaniýada,
  Biz gaýratly batyr!
  
  Tanklar ýakylýar, Fritz kaput,
  Biz batyrgaýlyk bilen urýarys - halkyň çagalary!
  Aýylganç Katýuşa ýigrenji süpürer -
  Gudratygüýçli Rebbi wasp edýäris!
  
  Biz doguldyk - ýeňmegi biliň
  Gorkaklyk bagyşlap bolmaýar!
  Ekzamen tabşyrdy - aç-açan bäşde,
  Adolf dyrmaşdy!
  
  Rus esgeri hakyky gahryman,
  Sözüni bilenok - AWOL!
  Gyzyl düýş bilen doglandygyňyzy biliň,
  Gatylaşdyrylan möjegi dakyp bileris!
  
  Stalingrad, Leningrad,
  Her ýerde ägirtleriň mukaddes topragy bar!
  Gabyklar gaharly doň ýaly urýarlar,
  Pionerler Watan bilen birleşýärler!
  
  Biz, Marsa uçup biljekdigimize ynanýaryn,
  Wenera raketalar gurup bileris!
  Faşist seni gözüňe pyçaklaýar,
  Imanly rusdan güýçli adam ýok!
  
  Döwülen, Fritsiň oňurgasyna ynan,
  Wineňeris, häzirem açlyk çekýäris!
  Gurak haýwan eziler,
  Garaz, ýeňiş maý aýynda geler!
  
  Eje aglama, gözýaş dökme,
  Men ölsem, meni kommunist hasapla!
  Zaýalanan ýelim ýaly özüni gynandyrdy,
  Diňe faşistleriň peýdasy!
  Garda ýöremek kyn, ýöne bagtymyza palçyk ýeterlik derejede erdi.
  Soň bolsa hemme zat, öňküsi ýaly. Adatça dag arka köçelerinden geçip, aýlawly diýen ýaly aýak basmak bilen adam ilatly ýerlerinden gaça durýar.
  , Ok, Güne haýsydyr bir spiral bilen seretseňiz, ýöräpdirler. Sewastopolyň ugrunda, elbetde.
  Theöne şol bir wagtyň özünde sütün ýaýlydy. Gygyrýan transportçylar, şowhunly ýerler. Againene-de synaglar.
  Olary kasemata sürdüler, diňe bu gezek öňki gan döküşikli. Hatda döküniň ysy hem gitmedi.
  Hayöne ot köp, uklamak ýumşak bolar. Gereksiz dabaralar bolmazdan zynjyrlandy we nahara garaşmagy buýurdy.
  Çyndanam hormat goýýardylar: süýt çorbasy bilen doldurylan uly göterijini göterýän bäş ýerli aýal peýda boldy.
  Margarita geň galdy we kapitan Nataşadan sorady:
  - Elekde ýa-da eleksiz gudratlar bar. Reallyöne hakykatdanam, nemesler propagandamyzyň görkezişinden has mylaýym, ýa-da biz gymmatly guşlar!
  Gyzyl saçly Aurora ýeterlik derejede gödek gürledi:
  - Özüňizi gaty göwnüňizden turmaň! Gwineýa doňuzlary elmydama deňagramly iýmitlenýärler.
  Oleg Rybaçenko nädogry ýerde goýdy:
  Has köp doňuz! Şeýlelik bilen bu agram has çaltlaşdy!
  Gyzyl saçly söweşiji tassyklady:
  - Hakykat çaganyň agzyndan gürleýär! Sahy lehimleme begenmäň! Esasanam ol türmede!
  Oleg Rybaçenko logiki taýdan teklip etdi:
  - Iň gowusy iýsek, göreris!
  Wermiselli çorbada galyň ýüzýärdi, hatda bal hem goşulan ýalydy. Çörek bolsa täze, hoşboý ysly getirildi. Bular kurortdaky ýaly. Ammarda ýyly. Enäniň gyşyny bir gapdala itip, baharyň eýýäm gaýdyp gelendigini göz öňünde tutuň.
  Oleg Rybaçenko jamy içdi, soňam uly zadyň boş däldigini görüp, has köp zat sorady.
  Şondan soň, oňa-da, gyzlara-da meteoritiň ýykylmagyndan tolkun ýaly bir düýş geldi - birden we gutulgysyz.
  Zombi terminatory arkasyndan bökdi. Hatda Dmitriý Baranowa gynanýaryn. Ok ony döşüň ortasyna urdy. Emma ozal iş kesilen zombi muny duýmaýar we ot açýar.
  - Bedenim ir öldi we artykmaç gurşun hiç hili agyr däl. - Dmitriý ölen ýaly ýylgyrdy, ýöne gaty gorkunç.
  - Fu we elhençlik! Meni dowzahy ýatladýar. - Margaritany gygyrdym.
  Gyzyl saçly Aurora köpriniň ýokarky basgançagynda ýatdy, diňe bir harby bölümden çykmagy däl, eýsem koridoryň möhüm bölegini hem ot aldy. Bu ýerden kabinalardan ot bilen bökýän reňkli ýigitleri süpürmek amatly. Şol bir wagtyň özünde, wagtal-wagtal pozisiýasyny üýtgedip, özüni herekete getirmeli:
  - Alada etme, Margarita aýal dogan, eýýäm ýüzdenem az duşman bar. Nädip dolandyrarys!
  - tyetmişden hem az bolsa-da, "gaty süpürip" başlaýaryn! - Aýy-Komsomol agzasy gyrgyny gadagan etdi.
  - Dwigatel otagyna geçiň, duşman gazanlary partladyp, gämini suw basmaga synanyşyp biler! - Indi gyzyl saçly Aurora aladalanýar. , Öne, elbetde, ol has erbet atmady, tersine, ony eriş arra bilen pos ýaly arassalaýar. Ony ýok etmekden öpen gany - çelekli çüýşeler!
  - Basymyrak bol! Nurbatlar bilen! Margarita halaýan multfilminden bir söz aýtdy. Has takygy, nasist hakykatyny wagşy ýoýupdy. - Jesetler!
  Komsomol gyzy ýok edilmegiň tupany ýaly koridordan ýöräp gitdi. Ine bölümler, titanyň gapylary, polat bölekleri. Zombiler onuň arkasynda. Ol gizlänok, nobat gelýär. Tüpeň M-18, kalibrli 7.45. Heartüregiň öňüne urýar. Zombi jenaýatçysy ýykylýar, ýykylýar, ýöne soň bökýär. Granat zyňýar.
  - Bolýar, siz we yzygiderli mako. Margaret geň galdy.
  Ine, Komsomol gyzy motor otagynyň gapysyny kakdy. Birnäçe adamy kesip, bumerang diski çykardy. Galan zatlary bolsa hanjar bilen ylgady. Japaneseapon aýratynlyklary bolan söweşijiniň jesedi galyň bugda ýykyldy. Agzy birbada gyzardy, şokdan huşuny ýitirdi, belki-de çukur galypdy.
  - Arassalamak gowy geçýär! - Margaritada hasabat berildi.
  - Menem ýalňyşamok! - Jogaplar, Aurora begendi. Aboveokardan uzyn awtomat ýaragy eşidilýär, soň ýene iki. Komsomol gyzy garşydaşyny ýapmaga mejbur edýär.
  - sidehli tarapdan kesiň. Niok etmek oýnundaky ýaly. - otly şeýtan üfledi.
  - Menem hereket edýärin. Birnäçe jeset görünýär. Şeýle-de bolsa, esasy garşydaşlar eýýäm köşeşdiler. Margaret habar berdi.
  Granatanyň bir bölegi, ýaralanan Dmitriý. Arka tarapdan uçup, deşildi. Tussaghana Baranow diňe barmagyny dodaklaryna basdy:
  - Gygyrma, maňa zyýany ýok.
  - Yssyda daýzanyň öňünden gitmäň! - diýip, sag gözüni Margaritany dikdi.
  - Men diňleýärin! - Emma zombi tersine hereket etdi.
  Margarita koridordan geçdi, ýene bir gezek ýaryldy, kimdir biriniň dyrnaklary çykarylýan ýaly aglady, agyr granat ýaryldy.
  Arealaňaç aýakly Aurora gaçgaklary öldürip, kabinanyň içine girdi, biri beýlekisi, üçünjisi. Diňe dördünjisinde ony ot bilen gowurmak islediler, ýöne Komsomol gyzy duşmanlary baky köşeşmäge mejbur edip, öňde bardy.
  - Olardan az we az, ýöne käbiri ammaryň golaýyndaky kamerada gizlendi. Aurora gygyrýar. - Granat zyňmak howply, gutardy.
  - Bu ysly, çukuryň kapitanynyň sesine öýküniň. - Mirabela Korşunowa maslahat berdi. Saňa açarlar, soňam seresaplylyk bilen keserler. Garakçylar çümmeli däldir. Men bumerang ulanyp, motoryň arkasynda. Granatanyň bir bölegi agyr Dimany ýaralady. Arka tarapdan uçup, deşildi. Tussaghana Baranow diňe barmagyny dodaklaryna basdy:
  ng, ýene üçüsini çykardym.
  Aljyraňňy Aurora hakyky alada bilen gygyrdy:
  - Gowy, dikuçarlar ýakyn wagtda peýda bolar we bu biziň üçin has erbet bolar.
  Jogap hökmünde gygyr:
  - Bilmeýän ýaly!
  & Flame Iblis Terminator razy boldy:
  - Bilýärin, umyt ruhy gyzdyrýar!
  ME-198 ýeňil we ses granatlary Aurora tarap uçdy. Komsomol gyzy, bedeni bilen yzyna gaýtaryp, olary garşylamaga ylgady. Alty daş meýdany granatlary yzyna getirip, rezin ýaly işledi. Jesetler ýene uçup barýarlar, hatda sanamakdan ýadadym.
  Komsomol gyzy burçdan ylgady, ýatdy, ýaryldy, arkasyndan girmäge synanyşanlary kesdi. Haýwan kostýumynda bir görnüş peýda boldy, ýöne däli Aurora oňa garaşýardy we bir gezek ankankiniň esgerinden düşen granat atyjy enjam bilen alyp gitdi. Atyş gaty güýçli we iň gowşak tarapda - görüjidir. Kelläniň düýbi ýaryldy we ýaragyň üstünde jyňňyrdaýan ullakan metal massa ýykyldy.
  - Iýmeli! - Aurora gyrmyzy atdy.
  Indi Komsomol gyzy ammaryň ýanyna geldi we serkerdäniň sesine öýkünip:
  - Men ýaralandym! Mujahitler menden soň! Buýruk beriň.
  Garaz, kim boýun egmezlige het edip biler? Komsomol gyzy potologa bökdi, özüni berkitdi we gapynyň ýokarsyndan ot açyp, gorkunç on dokuz söweşijini kellesini urup öldürdi.
  - Iň howply ýeri arassalamagyň birinji tapgyry gutardy. - Komsomol gyzy yglan etdi.
  Margaritanyň gapdalynda partlama boldy we ol açyk ýere bökdi. Bu ýerde tutuşlygyna ýakylýan metalyň ysy gelýär we partlaýjy maddalary deşýär. Başga biri "ýyrtmaga" synanyşýar we içinden deşilýär. Görnüşinden kör bolan iki ýigit ellerini ýokary galdyryp iňlis dilinde gygyrýar:
  - Atma! Geliň! Genevaenewa konwensiýasynyň adyndan bizi halas et.
  Iň mähirli Margarita Korşunowa ýaragsyzlary öldürip bilmedi, şonuň üçin adaty barmaklaryny basyp, olary öçürdi. Aýy söweşijisiniň sesi puşman boldy:
  Biz henizem şeýle ýaş oglanlar. Onda näme üçin bu NATO goşuny gerek? Hudaý saklasyn, prowokasiýa gursaň, seni pişikler ýaly ezeris. Mämişi Aurora diýiň, süpürmek bilen tamamlandyk.
  - Duşman gizlenip biler. Aladalandyrýan demi diňlemäge we tutmaga synanyşyň, ysymyz ajaýyp! - Gyzyl saçly gahar bilgeşleýin gaty gygyrdy.
  - Hawa, ysy gelýär. Jesetler dargap başlaýar, soň ukyplar bize garşy oýnar! - Mirabela ýasady, ýöne gaty aglady.
  Komsomol gyzlary kabinalaryň öňünden geçdiler. Aurora esasanam çalt işleýärdi. Ine, adrenaliniň ysy, ine, üç sany täze söweşiji. Taýýarlandy, bukuda doňdy.
  - Bu çynlakaý däl. - Muňa jogap hökmünde RPG-den atylan ses eşidildi. Gabyk geçip gitdi, ýöne sowut plastinkasynyň bir bölegini deşdi. Şeýle-de bolsa, bu güýç T-7-e garşy atyş üçin niýetlenendir. Komsomol gyzy disk-bumerangy kör diýen ýaly zyňdy, birini kesdi, gykylyk eşidildi. Batyrlary öldürip, iki ok atdy. Beýlekiler gygyrdylar:
  - Biz hem ýüz öwürýäris!
  Gahar gazanan Aurora ýalaňaç aýagy bilen şeýle bir urdy welin, birbada üçüsini ýykdy.
  - Halkyň ýagşylygyny maýyp ediň! - Komsomol-terminator gygyrdy.
  Diňe bir ýaş tussag aýakda galdy.
  Tutulan Margaret hem garşylyk görkezdi. Wayolda bir ýaşyl beret ýaly bir esgeri atdy. Olar gygyrdylar: "El-eli!"
  Margarita gygyryp jogap berdi:
  - Sag boluň! - "goşa dyrnak" usulyny ýerine ýetirdi. Netijede, ýaşyl beretiň boýny döwüldi.
  Men granat tutdum, bu ýerde birneme howpsuz boldy, onlarça esger skautlaryň düzgünini durmuşa geçirmäge synanyşdy: her niçigem bolsa diri galmak. Margarita, bu oýny hatda özüne göwni ýetdi:
  - Bolýar, eger şeýle diýseňiz. Geliň, halaýan amerikaly, küýzäniň roly bolan beýsbola gideliň.
  - Isleseňiz, olaryň oýnanyny görüp bilerin! Gyzyl saçly Aurora gygyrdy.
  - Alada etme! Saryýagyz ganhor hasam seslendi.
  - Koridoryň üstünden bardym, henizem haram kabinalar bar. - Komsomol gyzy eýýäm hereket edýärdi, gysga partlamalar eşidildi, iň soňky. Gorkmaz Aurora hatda özüni gizlemedi, buýsanç bilen döşüni çykardy.
  - Men terminator robotyna meňzeýärin. - Diňe mende hatda çukurlaram galmaz.
  Komsomol gyzy basgançakdan ýuwaşlyk bilen ýöräp gitdi. Infragyzyl reflektory açdy. Kabinleri barladym. Olar henizem hereket edýän ýaly. Göçme manyda Aurora gögerçin ýa-da ninja ýaly böküp, jesetleriň üstünden geçdi. Ol ok-däri ýitirmek islemedi we diňe kabinanyň içine uçdy. Ol hanjar bilen ýöräp, duşmanlar dymdylar. Soňra indiki, şuňa meňzeş taktika.
  Margarita hem egri ýaýa granat zyňyp, wagt ýitirmeýär. Bir partlama, soň beýlekisi. Şrapel bilen ýenjilen esger koridordan gaçyp, bumerang diskine büdredi.
  - Bu hem şol ýerde! Margaret geň galdy. - Siziň hemmäňiz ysly zatlary nähili gowy görýärsiňiz.
  Flashagtylygynyň öňünde henizem zombileri ruhdan düşürmedi. Ol kuboklaryň arasynda alnan we "Armageddon" ady bilen Ysraýylyň pulemýotundan ot açdy. Görnüşinden, ol kimdir birini goýupdyr, oklar iki tarapa baýlaşyp, täze gan tegmillerini ýok edipdir.
  Margarita zombilerden jesediň ysyny aldy, has güýçli ölýärdi. Ine, ýene bir ok we süňkleriň bölekleri ýene guýulýar.
  Margarita ele salnan M-18-den ot açyp, koridoryň töweregine ylgady. Gaty erbet, täzeden ýüklemeli. Capturedöne tutulan granatlary ulanyp bilersiňiz. Özüňize gynanmaň. Gyz barmaklary bilen ýalaňaç, gyz aýaklaryny alyp, aýratyn bir zyňýar.
  "Limonlar" uçýar, içegeleri bulaşdyrýar. Jesetler görünýär we hemme zat asuda. Diri galan bolmaly däl.
  Olar köşeşen ýaly. - Komsomol gyzy diýýär.
  Agile Aurora tassyklaýar:
  - Men ýolda. - Terminator gözlegçisi başga bir topar bilen iş salyşdy. Indi jikme-jiklikler saklanýar. Towşan awlaýan tilki ýaly, çep tarapdaky iň soňky gapydan ylgaýar. Ol hatda aýdym aýtdy:
  - Okuwçylarymda bir düýş görmek höküm sürýär, polat urgy bilen sizi ezersiňiz! Rambonyň ýumurtgalaryny ataryn we süňkleri üýşürerin! Hemmäni geň galdyraryn!
  Şol ýerden koridora granat uçýar. Gazaply Aurora gidip barýarka ony ýykýar. Partlama, bölekler uçýar. Anotherene biri diwara uruldy, egildi we el bilen dolandyrylýan yza gaýdyp geldi.
  Açyldy. Gykylyklar eşidilýär. Komsomol gyzy kabinanyň içine seretdi. Ofiser içegelerini ýygnamaga synanyşýar. Elhenç surat.
  Hawa, özüňizi jezalandyrdyňyz. - Dashing Aurora rehimdarlyk duýgusy bilen gutardy. - Umuman aýdanymda, granatlar estetiki taýdan ýakymly däl. Şeýle-de bolsa, ýönekeý ýumrukdan has gowudyr. Iň soňky kabinet arassalandy! Margarita, ýagdaýlaryň nähili?
  - Tussagy çekmek! - Komsomol gyzy aýtdy. - Hemmesi gutaran ýaly.
  Aurora radio arkaly jaň iberdi:
  - Don Kixoty diňläň. Operasiýany ýaňy tamamladyk, hemme zat arassalandy, toparyň gonmagyny amala aşyryp bileris.
  - Miniatýura suwasty gämisi ýolda. Emma "Blink" dikuçarlary bilen iş salyşmagy ýatdan çykarmaň. - Metal, gödek kesilen ses ýaly sesler.
  - Elbetde, biz eýýäm olara garaşýarys. - Gyzyl saçly haýwan gutardy.
  Üç "Saçkow" hakykatdanam ýakynlaşdy. Margarita we Aurora RPG ýigrimi dokuz we alty sany RPG - "superkobra" aldy. Üç sany granat atyjy enjam taýýarlandy. Duşmanyň aralygy ýapmagy we tizligi haýallatmagy möhümdir. Ilki bilen, "Net" dünýäniň iň gowy goşunyna hüjüm etmäge het eden batyrlary we garakçylary barlamak üçin aşak düşmäge synanyşýar. Netiň kämilleşdirilen wersiýasynda erbet ýaraglar we üç sany perişan däl-de güýçli ýaraglar bar. Uçara garşy her bir toplum ony almaz, termiki raketalaryň nädip yza gaýdýandygyny görüp bilersiňiz. RPG aýlanýan stoluň garşysyna näme erbet? Öz-özüne ugrukdyrmaýan zat. Şonuň üçin ondan çykmak has kyn. Muňa garamazdan, gyzlar öňdäki orny göz öňünde tutýarlar.
  Margarita ýene doga edýär. Galyberse-de, gowy adamlar dikuçarda. Deride pyçaklaryň garyşmagy eýýäm duýulýar. Windeliň degmegi ýakymly we biynjalyk edýär.
  - Aý, ýene bir sungat eserini ýok edýärin! Bir harby teselli!
  Şadyýan Aurora ýylgyrdy:
  - arthli sungat eserlerinden adamlaryň ýadyna iň berk ornaşan we iň köp gözýaş dökýän harby eserler!
  - Dogry! Ganda ýazylan bir surat: ýagdan has ýagty we has haýal ýitýär! - Mejbury zalymlykdan gynan Margarita razy boldy. Şonuň üçin hemme zat göz öňünde tutulýar, atyp bilersiňiz!
  - Tehasda adalat amala aşyrylsyn! - Hemişe bolşy ýaly, Aurora degişme duýgusyny ýitirmedi.
  Gabyklar ýarylyp, awtoulaglaryň garnyny açdy. Aýlanýan stollar ownuk böleklere bölünipdi. Fireangyn şeýtany birbada iki elinden atdy, şonuň üçin üç awtoulagyň hemmesi ýapyldy.
  Bölekler geçmişe uçup, gyzlara degmedi.
  Gara-132 uzakda peýda boldy. Argentinadan satyn alnan uçarlar belentlikde uçdy. Aklyndan uçup, körlere atdylar.
  - Bu başga bir göwrelilik. Margaret muny gördi. - Akylyň gysylmagy.
  Gyzyl saçly Komsomol agzasy razy boldy:
  - Hawa, hawa! Olary RPG-den aýyrmak kyn bolar.
  - Her niçigem synap görerin! - Indi hoşniýetliligi ýatdan çykaran Margarita gaharlandy. - rapidöne çalt reaksiýa tanklaryna garşy döredilen başga bir gaharly we uzak aralyga granat atyjy enjamdan. - Saryýagyz saryýagyz Komsomol agzasy täsirli ýarag görkezdi.
  - Maybea-da "gysgyçlaryň" gowulaşan häsiýetlerini synap görüň? - Merjen Aurora-dan dişlerini gysyp, hödürlenýär.
  - Şeýle gereksiz zatlara sarp etmek gaty gynandyryjy! Margaret gysdy.
  - Şeýle-de bolsa, gowulaşan demonstrasiýa bolar. Guysigitlerimiz şol bir wagtda göz aýlasyn. - Aýy terminatory, aýagynyň kesilen barmaklary bilen hanjar atdy, turbanyň aňyrsyndan seretjek bolýan ujy gara adamyň gözüne deşildi.
  - Soňra diňe bir Stinger, men bolsa granat atyjy bilen bararyn. - Ajaýyp dostuma jogap berdi.
  - Bolýar, geliň muny edeliň. Aurora ammara ylgady. Öňki jeza gutusy Dmitriý Baranow ýa-da diri jeset, bilgeşleýin özüni oklara atan ýaly geçdi. Iň täze kompýuter enjamlarynyň kömegi bilen zombiler uzaklyga garamazdan görüp bildiler. Uly kalibrli pulemýotlar, oklaryň köpüsi geçmişde ýagyş ýagdy. Emma sekiz sany atyjy bar we müňlerçe ok atylýar. Zombi urdular, ýykyldy! Doly ýeňilen esger pyşyrdady:
  Men öz borjumy ýerine ýetirdim!
  - Görnüşine görä! Gygyrýan Aurora nirede, "ýarag" bolmadyk bolsa, meni öňden urardylar. Margarita yzyna seretdi.
  - Men bärde! - Komsomol gyzy Bumblebee we Stinger granat atyjy enjamy amala aşyrdy. - Indi maksat et.
  Margarita ýene ýaragy bilen birleşdi, duşmanyň her hereketini gördi, başlangyjy ýumşak basdy. Uçar uçýar! "Öne" Stinger "işledi we nyşana has ir ýetdi. Amerikan ýaragy ýaryldy, hatda golaýdaky dikuçar hem yzyna taşlandy. Bu garaşylmadyk ýagdaýyň netijesinde Margarita sypdyrdy:
  - Elhenç! Bu meniň bilen ilkinji gezek boldy!
  - Ol traýektoriýany üýtgetdi, gaharlanma, Komsomol gyz ! - Ölýän Dmitriý Baranow pyşyrdady.
  - Belki! Myöne içim gysdy. - Margarita indi aglamaga taýýardy.
  - Täzeden synanş. Aurora höweslendirdi.
  Emma Kara-132, işden aýrylan kärdeşiniň böleklerinden zeper aldy, tarapa gitdi we peselip başlady. Gynanç bilen bulaşan Margarita:
  "Belki, häzirlikçe ýeterlikdir!"
  Goodagşy işleri bilen gyzyl saçly ganjyk möňňürdi:
  - Bolýar, Stingers-i düşürmegiň wagty. Pathol düşnüklidir.
  Sözleri bilen bir wagtda diýen ýaly suwasty gämi peýda boldy. Kiçijik, ýöne gaty göwrümli, elektron kostýumly dört söweşiji katapult ýaly bökdi. Margarita olara göz aýlady: sowutly eşikler geýnen, ýöne öňki modeller ýaly ýapyk görünmeýär.
  - "Stingers" ýüklemelimi? - Lomonosowyň we Stenka Raziniň agtygy sorady.
  - Ammar açyk! - diýip jogap berdi gyzyl saçly Aurora. - Geliň, size bereliň!
  . 10-njy bap
  Paraşutçylaryň serkerdesi polkownik sowuklyk bilen yglan etdi:
  - Bolýar, çalt ýükläliň we bu kyn ýarag bilen iş salyşmaga synanyşalyň.
  Komsomol gyzy palubanyň üstünden ýöräp, töwereginde nemes G-5 tüpeňi ýatyrdy. Golaýda granat atýan başga bir zat bar. Germaniýa mahsus bolşy ýaly, bu gaty ýokary hilli, belki M-18-den has gowy ýa-da islendik ýagdaýda has ygtybarly. Iň soňky döwrebap model MG-8, nemes hem ýaralandy, ýöne gözlegçiler üçin aýratyn gyzyklanma döretmedi.
  Stingers gidrolizlenen ýassygy ulanyp, uzyn gaplarda saklanýar, seresaplylyk bilen saklanýar, berkidilýär we zarba siňdiriji torlar bilen gaplanýar. Olary aýryp, bir ýere jemlediler. Komsomol gyzlary sowutly ýigitlere işjeň kömek etdiler. Tapyndylaryň biri, iň soňky model garaşylmadyk RPG-49 boldy.
  - Olary beýle eksport etmedigimiz geň zat. - Operasiýa jogapkär polkownige üns berdi. Soň bolsa gyzlara ýüzlendi we höwes bilen jogap berdi:
  - Haýsydyr bir hereket filminde siziň ýaly aýallar bilen duşuşmarsyňyz. Ofüzlerçe jeset we uly gäminiň tutulmagy. Soonakynda mowzugyňyzda film düşüriler diýip pikir edýärin. - underyldyrym sesleri. - Margarita we Aurora zonany gizlärler!
  Hakykatdanam, bu ýerde ýok zat;
  Şeýle hem has güýçli OG we PG modelleri, has güýçli partlaýjy maddalar bar. Hususan-da, PG dört görnüşli kislota we elektrik induksiýasyny ulanyp, partlaýjy tolkuny başlatmaga mümkinçilik döredip, jemleýji garşy ekran bilen birlikde has köp ugurly işjeň ýaraglary dar tarapa öwrüpdi (Margarita beýle fantastika nirede okady? ). Biraz gymmat, ýöne täsirli.
  - "Pershing" eýýäm köne. - Lomonosowyň we Korşunowyň ýalan ýadyny oýanan gyzyna gözüm düşdi. - Hyzmatda has ösen Powell tanklary peýda boldy, olaryň diňe iki ekipa members agzasy bar we olar ýatyr. Sowet IS-10-a gaty meňzeýär, diňe ýaraglar birneme galyň. Surata almak gowy zatdy.
  - Zonada hemme zady tutup bolmaýar. Antarktida üçin birneme alarys. - Ol degişdi, Auroranyň dişleri bilen gün şöhlesini iberdi. Aýazdan gorkamzok.
  - Men bilýärin! Margarita merjen dişlerini hasam ýagtyltdy.
  Gepleşik wagtynda "Stingers" düşürildi. Takmynan bir ýüz bäş adam bardy. Bäş adam Russiýa gelmeli, galanlary gaýtadan işlenenden soň terrorçylara tabşyryldy.
  Komsomol gyzlary polkownikden soradylar:
  - Daşlar nirede?
  Specialörite güýçleriň tejribeli söweşijisi gözelliklere paýhasly düşündirdi:
  - Hakykat, Sowet Russiýasyna äkidilse, emläklerini çalt ýitirerler we haçan dikeldiljekdigi belli däl.
  - Elbetde! - Komsomol aýal aýylary tarapyndan tassyklandy.
  Polkownik uriuri (bu ýerde Margarita, Petuhowyň gülkünç familiýasynyň bardygyny ýadyna saldy!), Solonowy opsiýasyny teklip etdi:
  "Şonuň üçin olar siziň bilen biraz wagt galsynlar. Diňe türk soltanyna ýedi däl, alty beriň. Her niçigem bolsa, ýarag güýçlendirijilerini we pyçaklaryny ulanyp bilmez we terrorçylardan size bolan ynam derejesi ýokarlanar.
  Elbetde, otly iblis bu teklip bilen razylaşdy:
  - Şübhesiz. Haýsy daş galdyrmaly?
  Polkownik beýik maňlaýyny gyrpdy, ajallar aýyň şöhlesinde deňiz bölekleri ýaly böküp, soňam ýumşady. Şeýle-de bolsa, ol karar berdi:
  - Radiasiýany siňdirýän, size gerek bolup biler. Galan alty sanysy bolsa, türk soltany gutarandan soň bize gaýdyp geler. Polkownik eliniň gyrasyny bokurdagyndan geçirdi.
  Indi Margarita gyzyklanma döretdi:
  - "Stingers" -i täzeden düzmek üçin näçe wagt gerek bolar?
  Polkownik zonanyň sarymtyl-mämişi otunyň üstünden aýakgabynyň gyrmyzy ýüzüni sürtüp, ynam bilen yglan etdi.
  - Kän däl, muny ýörite robot-dizaýnerler bilen ederis. Ol elini silkdi. Bir sagatdan ýa-da bir ýarym sagatdan soň ederis! Size habar bereris.
  Aurora böküp, dişlerini dişledi:
  - Gowy, ýöne biziň wezipämiz näme?
  SWAT serkerdesi aşak egildi:
  - youroluňyzdakylaryň hemmesini öldürip, şähere gidiň! Şeýlelik bilen, Amerikany goldaýan "Dowamlylyk" toparyny gowşadarsyňyz we has köp ses döredersiňiz. Hawa, türk soltany size minnetdar bolar.
  - Bu mantyklymy? - Komsomol agzalarynyň ikisi-de pikirlere şübhelenýärdi.
  Specialörite güýçleriň polkownigi gaty güldi.
  - Logiki taýdan hasapladyk! Şonuň üçin rus Rambo aw etmek üçin eteklerde.
  - Häzirlikçe, duşmanlary senden daşlaşdyrarys diýip umyt edýärin. Auroranyň gözleri ýaramaz şöhle saçýardy.
  - Size ok gerekmi? - Söweş polkownigi sorady.
  Iki pyçak hem ylalaşyp baş atdylar.
  - Iki üçin müňden köp sarp etmesek-de, zyýany bolmaz.
  Ruhanylar stilindäki polkownik gaty ses bilen gürledi.
  - Berijiniň eli şowsuz bolmaz! Alada etme, URSH-iň býudjeti ep-esli artdy.
  - thisöne bu harby ýa-da pensionerleriň, sosial ulgamdaky işçileriň goşmaça pul almajakdygyny aňladýar! Margarita ýüzüni öwrüpdi.
  Polkownigiň özi oňaýsyz boldy we aljyraňňy ýagdaýda yglan etdi:
  - Nebit gutarýança, bize howp abandyrmaýar. Amerikalylaryň çagyl daşyny uranyňyz gaty gowy. Kim bilýär, girdejimize ýaramaz täsir edýän arzan nebit almagy başardylar. Bu ýerde şeýle ägirt uly ýeňişleri we platformalary özleşdirdik, olar göni ýerden ýangyç guýýarlar. - Polkownik ýyldyzlary egin gaýyşlaryna öwürdi.
  - Býudjet girdejileriniň aglaba bölegini nebit we gaz bolan ösen ýurt diýip atlandyrmak mümkin däl. - Margarita Koruşnowa berk äheňde üns berdi. - Raýat sferasynda ylym ösdürmeli, ýogsam hemme zat militarizme gidýär.
  Bu siziň gyzlar etjek zadyňyz. Biz eýýäm täze supermenleri ösdürýäris. Süýüm ýa-da suwuk metallar bilen birleşip biler. Polkownik diş agyrylary ýaly gygyrdy. Sakgyç çykardy-da, agzyna sokdy. Görnüşi ýitdi.
  - Soň bolsa "Taňrynyň synagy" ýa-da "Gudratygüýçli Alladan güýçli" başga bir at ýaly! köp teohiperplazma Creatoraradana meňzeýär! Margaret muny gördi.
  Serkerde aljyraňňylyk bilen gözüni ýumdy.
  - Men beýle romany okamadym, ýöne teohiperplazma näme?
  Iki gyzam bir wagtyň özünde gürlediler:
  - Geljegiň energiýasy! Jýul Werniň elektrik togy düýpgöter täze görnüşlere öwrüldi.
  Şeýle-de bolsa, gürleşmäge wagtymyz ýok. - Komsomol gyzy gaýykdaky "gysgyçlary" düşürip aýtdy.
  - "Taňrynyň synagy" -ny okamak zerurdyr. - Polkownik islegsiz titräp aýtdy.
  - Söweş strategiýasy üçin örän peýdaly. Aurora üns berdi. - Umuman aýdanyňda, ABŞ-a we Angliýa garşy üçünji jahan urşumyz şeýle bir başarnyksyz alnyp baryldy welin, dönüklik ysy gelýär.
  - Bolýar! Generallarymyz beýle samsyk däl, hatda strategiýanyň we taktikanyň başlangyç esaslaryny hem bilmeýärdiler. Polkownik aýtdy.
  Näme üçin hiç kim tussag edilmedi? Gaty Aurora elini güýçli silkdi.
  Polkownik aljyraňňy seslendi:
  - Syýasy tertip ýokdy, üstesine-de, görelde döretmek islemediler, gaty täsirli adamlar ejir çekip bilerdi.
  - Edepli adam adalaty goýýar - maşgala we dostlukly gatnaşyklardan ýokary! Duşmanlar we dostlar üçin kanun är bilen aýala deň bolmaly! Dürli kanunlaryň bolmagy adalaty jelepçilige öwürýär! - Margarita dabaraly äheňde yglan etdi.
  Polkownik hakykatdanam geň galdy:
  - Wah, nemes ekaterinasyny görýärin. Biraz adalat isleýärsiňiz!
  - Hakykat, tertip we elbetde erkinlik isleýärin! - diýip, Margaritany gygyrdy.
  - Haýsy partiýa? Polkownik geň galdy.
  - Häzirki ýok! - Mihail Lomonosowyň we Stenka Raziniň ýaş agtygy açyldy. Ol atyny eýerledi. - Intellektual ýaşlaryň agdyklyk edýän täze hereketine öwrülmeli. Ilki bilen ykdysadyýetiň çig mal ugruna garşy göreşmeli. Gitleri käýinmek adaty zat, ýöne onuň döwründe senagat, esasanam in engineeringenerçilik noldan gaty uly böküş etdi. Ol ýurdy hiç hili petrolarsyz döwrebaplaşdyrmagy başardy. Gynansagam, Ştahyň döwründe çig mal eksportyna we sarp ediş harytlarynyň, azyk önümleriniň importyna jedel edildi. Gynansagam, bu syýasat şu güne çenli dowam edýär. Alymlary ýurduň iň baý adamlary ederdim. Oligarh mugallymlary kadadan çykma däl-de, düzgün bolardy. Mundan başga-da, ýokary bilim diňe bir mugt bolman, eýsem hökmany hem bolmaly we kärhananyň müdiriniň diplom işi bolmaly we para alyp bolmaýan kompýutere berilmeli. Umuman, ýörelgäniň agdyklyk etmezligi üçin ýaşlaryň intellektual derejesini ep-esli ýokarlandyrarys: satyn alyň we satyň!
  - Hawa, ýokary bilimli hem köp adamlar aňsat çörek gözleýärler, söwda pudagy aşa düşdi. - Polkownik uludan demini aldy we has gynandyryjy söz goşdy. - Ylmy ugur uly hormat goýulmaýar.
  Weaponsaraglar tiz ýüklendi. Komsomol gyzlary şol bir wagtyň özünde işlediler we gürleşdiler:
  - Meniň pikirimçe, bazar ykdysadyýeti üçin has berk çäklendirmeler we. - Akylly Aurora söhbetdeşlige girdi. - Şeýle super baý bolmazdy. Soň bolsa ýewreý kökleri bolan bir rus oligarhynyň derrew Hytaýyň iň baý iki ýüz adamynyň baýlygy bar.
  Polkownik eýýäm gahar-gazabyny ýitirýärdi, ýöne şol bir wagtyň özünde seýrek saklandy:
  - Dogry, hatda milliarderleriň köpüsi hem slawýan milletinden däl. Biz bu hakda pikir edýäris we olary gysmaga synanyşýarys.
  - Gowşak çümmük! Hawa, bu ýerde düýpli haşal ot gerek. Margaret muňa garşy çykdy. -, hli "Stingers-krakerler" düşürildi, duşmany ýeňmegiň wagty geldi.
  Kenarda hüjüm hakda eýýäm bilýärdiler we ýankiler güýç ýygnaýardylar. Dikuçarlaryň ölümi duşmany görkezdi, olar gaty güýçlidir we amerikalylar dowzaha gaçjak beýle millet däl. Elbetde urmaga taýýardylar. Mundan başga-da, "yzygiderli" topar öz bölümlerini çekýärdi.
  Bu ýagdaýda özüňize hüjüm etmeli. Şonda artykmaçlyk bolar. Ine, nädip aýlanmaly manevr etmeli. Margarita Korşunowa teklip etdi:
  - Geliň, göni porta gidip, hemmesini öldüreliň!
  - Erbet pikir däl, ýöne derrew hanjar odunyň aşagyna düşüp bilersiňiz. Has ýumşak görnüşini hödürleýärin. Çalt aýlanmak, tokaýyň gyrasyndan giriş. - Aurora ýalaňaç barmaklary bilen tegelek ýasady, soň bolsa pentagramy köpeltdi.
  - Wagt ýitirmek gerekmi ?! - Alymyň sesinde Margarita şübhe döretdi.
  - Gyş gijesi gaty uzyn. Aurora garşy çykdy. "Mundan başga-da, duşman diňe ikimiziň bardygyny bilmez. Hüjümiň hem olara garşy uly güýçler bar ýaly, ýeriň gyrasyndan gelýändigi baradaky illýuziýany döretmeli.
  - Bu gezek men siziň bilen ylalaşýaryn, gideli! - Margarita taýýarlyga garşy göreşmek üçin derrew ýüzmek desgasyny getirdi.
  Komsomol gyzlary çişip barýan gaýykda ýokary tizlik bilen hereket etdiler. Wirtual gözegçilik we radar üçin henizem görünmeýän esgerler.
  Howany kesip, birnäçe gämiden aýlandylar we binalardan geçip, has erkin suwlarda boldular. Wayolda mutant akulalar bilen garşylandy, ýöne Anakondadan tapawutlylykda Komsomol gyzlary ganyň ysyny almady. Şonuň üçin hüjüm etmäge synanyşmadylar. Mundan başga-da, Aurora ýalaňaç barmaklary bilen disk bumerangyny işe girizdi:
  - Goý, olara täze maksat bersin.
  Akula şikes ýetirip, bedeninden gan çüwdürimini çykardy. Haýwan gyşardy, ýoldaşlary yza çekilip bilinýän eňekleri we mamontlaryň elleri bilen derrew iteklediler. Bu gorkunç görünýärdi, elhenç haýwanlar dostuny çüýlediler, jogap hökmünde düwürtik bilen urdy. Greenaşyl, ýagly gan ýer ýüzüne ýaýrady. Edyrtyjylar söweşe girdiler, maýyplaryň sany köpeldi, öz gezeginde beýlekiler tarapyndan gutardy.
  - Wah, Margaret ! Emma olar bilen iş salyşmak aňsat. Birini aldy, ýaralady, galanlary özlerini şikeslendirer. - Aurora gaty seslendi we ýalaňaç aýaklaryny basdy.
  - Şeýtanyň ahlagynyň rol oýnaýandygyny görýärsiňiz. Goňşyňyza ýigrenji, ejizleri ýok etmek islegini wagyz etmegiň zerurlygy ýok. Gar ak Terminator göz gyrpdy.
  Biz ejizler bilen söweşmedik. - Zümrüd gözleri bilen ýalpyldawuk Aurora buýsanç bilen aýtdy. - Ikimize garşy dört ýüz segsen adam bardy, azyndan iki müň adam bilen öňde söweş bar, şolardan üç ýüz elli adam Yrakdan, Owganystandan, Somaliden geçen ýörite güýçlerdir. Beýleki söweşijiler bolsa tejribesiz däl.
  - Güýçli garşydaş, bedeni we erkini güýçlendirýär, sizi güýçlendirýär - ejiz adam ruhy zaýalaýar we bedeni gowşadýar, sizi ejizleýär! Şonuň üçin kyn ýol has aňsat ýeňiş berýär! - Akylly Margarita aýtdy.
  Komsomol gyzynyň portundan aýlanyp, kanala gitdik. Portdan uzakda däldi, hatda gämileriň gykylygyny eşidip bilersiňiz. Skaut söweşijileri kanalda bardy. Bu gaty uzyn we geň galdyryjydy. Wayolda Komsomol gyzlary anomaliýa diýen ýaly ylgadylar. Howany aç-açan çeşme ýaly egreldi. Mör-möjekler onuň ýanyna uçup, açyk ikra bilen ýanýarlar. Muňa garamazdan, ganatly jandarlary özüne çekdi.
  - Bu çybyny ýok ediji ýaly bir zat. - Aurora ýalaňaç dabanyny ýalpyldadyp, ünsi çekdi.
  - Belki haýsydyr bir radiasiýa mör-möjekleri özüne çeker. Derim bilen howanyň ultrases ses titremesini duýýaryn. - Margarita hatda gorkaklykdanam gorkdy.
  - Biziň üçin täze mesele! Umuman, zonanyň bu geň tebigaty ýürek keseline sebäp bolup biler. - Otly Auroranyň sesinde ýaňsylandy.
  - Seniň we meniň iki ýüregimiz bar, şonuň üçin derrew ölmeris! - Margarita şadyýan boldy. - Adam däl bolsaňyz gowy.
  Otly şeýtan muňa gygyrdy:
  - Razy! Soň bolsa peçde durup, hatda göwreli bolardy!
  Şeýle-de bolsa, gyzlar durmalydy, çekilen ýerlerden yza çekilmeli, birnäçe gezek bir gyra çekilmeli we yza çekilmeli boldy.
  Bir anomaliýanyň aňyrsynda beýlekisi derrew peýda boldy, bu gezek ýumurtga aralyk. Bularyň hemmesi hereketi kynlaşdyrdy. Muňa garamazdan, geçdiler, öňlerinde akymyň meňzeşligi bardy.
  Oňa çykmak kyn, öňümizdäki ulag bar, ýöne anomaliýa ýok. Arealaňaç aýak yzlary doňak bilen örtülen otda galýar.
  Komsomol gyzlary gitmezden ozal saklandylar. Birnäçe "kelem" kellesiniň nädip ylgaýandygyny görmek bolýar. Üýtgeýän ösümlikler biri-birinden tapawutlanýan gyzlary görmedi, bir-iki sanysy aýakgabyň üstünde büdräpdi (Aýy söweşijileri ysy gizlemek üçin aýakgaplaryny geýipdi), ýöne içip bolmajakdygyna ynanan bolsa gerek, yzda galdylar .
  - Biraz öňe ýüzmeli! - Aurora iň gowy gülki zyňdy. - Gämini şol ýerde gizläris.
  - youanyňyz bilen götermek aňsat däl! - Margarita Korşunowa razy boldy.
  Reaktiw dwigateli dymdyrmak dizaýnerler üçin aňsat iş däl, ýöne balyk balygy şol bir prinsipi ulanýar we birinji derejeli awçy.
  Tötänleýin fraeriň tutmazlygy üçin gizlenýän ýer tapmak beýle aňsat däl. Howply haýwanyň ýuwulýan ýeri bu ýerde iň amatlydyr. Mysal üçin, gyrgyç. Haýwan howply, öldürmek kyn we ýabany doňuzyň ululygy. Scüň terezisi däl, adaty bir eşik onuň ýuwulýan ýerine ýapyşmaz. Esasanam gije. Şeýdip, gyzlar jübüsine meňzeş çişip duran gämini gizlediler. Aboveokardan suwuň üstünde gyrymsy agaçlar asylýar. Hut şol ýerde gyzlar gyrymsy şahalar bilen örtülen hazynalaryny terk etdiler.
  - Gowy gizlenýärmi? - Margarita ýolda maşklar edip sorady.
  - Irden ýatýança, daň atanda ýuwarys! Gahar gazanan Aurora daşy dabany bilen düzedi.
  - Eger-de syçan-ýangyç ursa! - Gyrmyzy söweşiji-Komsomol agzasy.
  - Geliň! Derisi alligatoryňkydan has güýçli we ýokary baha berilýär. Aurora zümrüd gözlerini çaga ýaly gyrpdy.
  - Geliň satalyň! Geliň keşbimizi üýtgedeliň, hiç kim bizi tanamaz! - Margarita Koruşnowa dilini prowokatiw görkezdi.
  Aurora möňňürdi.
  - Bolýar!
  Düwürtigiň özi peýda bolany üçin gyzlar birneme yza çekildi. Doňdular, haýwany häzirlikçe diri saklamagy ýüregine düwdüler. Käbir nukdaýnazardan maşgalany öldüren, ýöne kapasadan guş boşadýan garakçy ýalydy. Rat-rakun gyzlaryň diýen ýaly tapawutly ysyny alyp bilmedi, üstesine-de, käşirini dadyp, ýatdy.
  Onuň adaty bolmadyk horlanmagy, orta skripkaçynyň sesine meňzeýär.
  Komsomol gyzlary çalt hereket etmäge synanyşdylar we şol bir wagtyň özünde hiç kim görmedi, hereket gaty gizlin boldy. Hatda köwşüni çykardylar.
  Arealaňaç aýakly Aurora dostundan maglumat almak üçin däl-de, diňe dartgynlygy aýyrmak üçin sorady:
  - Aý, aýlaw nähili üstünlikli?
  Margarita aljyraňňy jogap berdi:
  - Anomaliýalara baş goşmasak.
  Ot alýan şeýtan barmagyny dodaklaryna goýdy:
  - Ine, şeýle gykylyklaryň biri.
  Grounder astyndan anomal merjen. Ol hatda topragy boşatdy. Mogirt uly mol ýaly, gum, palçyk, ot. Oilag ýaly näzik bir zady çykardy. Çekip başlandan soň.
  - Bu ýigrenji! - Otly Aurora aýtdy. Iki doňuz öpýän ýaly.
  Anomaliýa olary eşidip, biynjalyk bolup, gyzlara tarap ugrady.
  - Geliň, taraplara gideliň! - Margarita zakaz etdi.
  Agile Aurora düşünmedi:
  - Näme üçin beýle?
  Gar ak Terminator ýylgyrdy.
  - Geliň, iki sany kowmagy kowalyň!
  Komsomol gyzy dilini görkezdi, bir gysym tutdy we çeýnedi, beýle teklip meni gyzyklandyrdy. Skautlar dargadylar, anomaliýa doňdy. Biraz sarsdy we ýykylyp başlady, bir çukur ýagdan kiçijik alaw geçdi. Şeýle-de bolsa, ýakylan badyna hem çalt öçdi.
  - Bu Piromaniýa däl! - Aurorany ýalaňaç gysyp, derrew bökdüm-de, birneme bökdüm.
  - Hawa, Piromaniýa anomaliýasy betbagtçylyga sebäp bolup biler! Margaret razy boldy. - Indi has çalt öňe gidiň, şonuň üçin wagtymyzy ýitirýäris.
  Komsomol gyzlary gyrymsy agaçlaryň, agaçlaryň, biri-birine bagly mutant liananyň çuňlugyna giren badyna, geçip bolmajak garaňkylyk gurşap aldy. Diňe agaçlaryň gabygy ýalpyldaýardy, peýza .a elhenç, başga bir dünýä duýgusyny berýär. Şeýle-de bolsa, gyzlara gijeki görüş monokullary gerek däl, bu ejizler, garaşsyz karar berip bilmeýän we garaňkyda görýän adamlar üçin. Aurora agaja aýlandy diýen ýaly, radioaktiw yşyk aralygy uzaklygy hyýal etdi, köplenç uzaklyk bilen aldady.
  - Erbet! - Ot alýan iblis haram zady gaty ýerlikli agzady. Anomaliýa ýok ýaly, ýöne yşyk egilen ýaly.
  - Bu fosgen we fosfor! - Margarita yglan etdi we mylaýym boýnuny bükdi. Galyberse-de, köplenç howanyň parametrlerini üýtgedýärler.
  - Şonuň üçin muny göz öňünde tutmaly! - Gyzyl Aurora, gizlin gizlinlik bilen razylaşdy.
  Söweşiji elini howada silkdi.
  - Ilki haýal, soň öwrenişiň.
  Komsomol gyzlary, dabanyň aşagyndaky düwün bilenem döwülmezlige çalyşýarka, kem-kemden çaltlaşdy. Sese täsir edip biljek dürli jandarlar ýaly tötänleýin synçylardan gorkma.
  Ilki gurakdy, ýöne gyzlar gyrymsy agaçlary göçüren badyna, olara hakyky şarlawuk guýuldy!
  - Meniň pikirimçe, suw agyr! Aurora teklip etdi.
  - Elbetde on göterim! Margaret razy boldy.
  Ot alýan şeýtan gipertitani topugy bilen mör-möjekleri ýykdy we öz pikirini aýtdy:
  - Şonuň üçin çyg şeýle uly we bugarmaýar!
  Palçyk aýakgabynyň aşagyndady. Onuň reňki mazar ýaly adaty bolmadyk ýaşyl-gyrmyzy. Bu zonanyň ýerinden başga hiç ýerde ýokdy.
  Aýaklary gapdallara bölmäge synanyşdy, ýöne yzlar derrew agdaryldy, bu gözleg işini ýeňilleşdirdi. Diňe hereket etmek kyn, köwüşlere ýapyşýar, güýjüňizi ýitirmäge mejbur edýär. Aurora we Margarita hatda konsentrirlenen şokolad baryny ýuwdular. Otlar seýrek bolup, esasan ýyrtyjydy. Palçykdan süýräp, mör-möjekleri tutjak boldy. Uzyn boýly liananyň, gyrymsy agaçlaryň, şahalaryň, ýapraklaryň çylşyrymlylygy, käwagt yssyz, käte bolsa güýçli ysly.
  - Süýrenijiler nireden? - diýip, Margarita sorady. - Bu sowuk zona.
  - Mutasiýa netijesi, kök alyň. Mundan başga-da, zona ondakydan has ýylydyr! Takmynan on bäş dereje. Bu ýerde tomusda ekwatorial Afrikadan has yssy. Ora-da şol bir temperatura hakda däl. - Owadan Aurora maňlaýyny gyrpdy, megerem, bir gezek okan zatlaryny ýada saljak bolýar.
  Margarita gaty ynam bilen aýtdy:
  - Bu hiç zat däl! Iň bolmanda biziň üçin.
  Arealaňaç aýakly Aurora howada öwrülip, birneme seslendi:
  - Biz Komsomol aýy we bularyň hemmesi diýýär!
  - Nädip-de bolsa Sahara äkidilendigimiz ýadymda. Bir hepde iýmit we içgisiz geçirdim, peçdäki ýaly ýalaňaç gowrulan panany ýakan gumuň üstünden bardym, hiç zat diri galmady! - Gözümden uçgunlaryň çykandygyny gördüm (göçme manyda däl, göni manyda!) Margaritanyň. - Diňe elbetde ýakymly, ýeterlik däldi.
  - Elbetde! Menem geçdim! Aýak çalt öwrenişdi, ýöne soňundan diňe gijilewük. Deri güne garalýar. - Wiria Auroradan pişik ýaly tassyklanan, şadyýan we oýnaýan.
  - Bedeniň ak bolanyny halamok, gaty gödek görünýär. - Margarita aljyraňňy görünmedi.
  - Şokolad tanasy häzirki wagtda moda. Ot alýan şeýtan panteriň dişlerini gysdy. - Günorta gitmek üçin puluňyzyň bardygyny aňladýar.
  Gyzlar Çernobyl jeňňeliniň kynçylyklaryndan tasdan gaçdylar. Geçmişde giň kanalyň kenary ýerleşýärdi. Köklerini ýapýan dykyz gyrymsy, giň ýaprakly mutant ösümlik - amatly ýapyk ýagdaýy döretdi.
  Margaret gygyrdy:
  - Ine, öňümizdäki Wizhnitsa.
  - Hawa, öňki Sowet şäheri! Näme üçin Ukraina buýsanýar, Sowet Soýuzynyň içinde aýratyn bir ýurda öwrüldi. Galyberse-de, biz olar bilen asyrlar boýy söweşýäris ! Şonuň üçin SSSR ýeňiş gazandy, indi ukrainalylar biziň doganlarymyz. Gyzyl Aurora ellerini giň ýaýrady we çykarmaga synanyşdy.
  - Ondan öň rus doganlar bardy. Kiýewiň rus şäherleriniň enesidigini her bir çaga bilýär. - Ol has giň Margaritany ýylgyrdy. - Mukaddes prawoslaw dini we slawýan kökleri birleşdi. Hudaýyň Özi SSSR-iň ýeke-täk döwlet bolmagyny buýurdy. Bandöne Bandera gelip bedlam ýasady - uruş boldy. Şeýle-de bolsa, biz ýeňiş gazandyk.
  - Sargyt sement imanyň we gumyň boljak binýadynda gurulýar! Munuň üçin köp obany ekmeli! - Jogaply, gazaply ulalýan Aurora.
  Şäheri görmek kyn däl. Çukur bu ýerde hapalanýar, diwaryň üstünden geçmek kyn däl. Jaýlar köplenç köne, bäş gatly binalar görünýär we Stalin döwrüniň binalary. Gyzlar häzirki zaman binalaryna baryp gördüler. Soňra Margarita ýadyna düşdi:
  - On sekiz çagany çykarmaly, şeýlemi?
  - Biziň ýigitlerimiz kömek eder! Geliň, şäherde şeýle bir howsala döredeliň, olar biziň hereketlerimizi yzarlap bilmezler! Arealaňaç Aurora ýaragyny silkdi.
  Gar-ak söweşiji töweregine göz aýlady we çybynlary kesip, sesini aşaklady: -
  - Eger agdarylsa näme etmeli?
  Ot alýan şeýtan logiki taýdan şeýle belläp geçdi:
  - Men onuň başlangyç açgözlügine bil baglaýaryn. Mundan başga-da, men häzir bu derwüşe jaň etjek. Men onuň söweş ruhuny goldaýaryn.
  Margarita Korşunowa gaty manysyz gygyrdy:
  - Iň gowusy, ýüzüňize şarpyk çalmak.
  Aurora ýalaňaç aýaklarynyň barmaklarynyň çalt ylgap, düwmeler bilen bir belgä jaň etdi we gaty ses bilen aýtdy:
  - Sen taýýarmy!
  - Hawa, ýöne şeýle bulaşyklyk boldy! - Muňa jogap hökmünde inçe gysyş eşitdim.
  - Çykmak has aňsat bolan ýerde umytdan düşmäň. Mundan başga-da, şeýle tupanly gijeden soň çagalaryň ýoklugyna hiç kim geň galmaz. Hilegär, gyzyl saçly şeýtan sesini peseltdi.
  - Razy! Indi olar bize bagly bolmaz! - Derwüş arassalandy - çaga taşlamak boýunça hünärmen.
  - Näme bolaýsa-da bize garaşyň! Belki, ýene bäş göterim goşuň. - Aurora minnetdarlyk bilen aýtdy.
  Soňky sözler jadyly täsir etdi. Garakçy garakçy:
  - Dünýäniň soňy gelse-de garaşaryn!
  Ajaýyp Aurora, uzyn kirpiklerini galdyryp, aşak düşürip: "Bu, Iudanyň asmana garaşýandygyny ýatladýan bir zat" diýip pikir etdi.
  - Bolýar, indi Amerikalylary we olaryň ýigitlerini ýeňeris. - greenaşyl gözli Aurora aýgytly aýtdy.
  - Amerikany hiç hili bagyşlap bilmeýändigimi bilýärsiňizmi? Galina ellerini gysdy.
  - Näme? - Gyzyl aýy-Komsomol agzasy.
  - Japaneseapon şäherlerimiziň bombalanmagy! Bu wagşyçylyk! Men hatda goşgy ýazypdym! - Margarita granady silkdi, hatda şeýle gahar bilen bir topar mutant mör-möjek ýykyldy.
  Aurora begendi, begendi:
  - Aýdym aýdalyň! Bu gyzykly.
  Korşunowa aýdym aýdar, sesi hemişe bolşy ýaly Gimalaý öwgülerinden has ýokarydyr;
  Watan ýyldyzy Reb tarapyndan berilýär,
  Maňa ynan, ol Günden has ýagty!
  Sen meniň dogduk mekanym -
  Biliň, ýürek gynanç bilen urýar!
  
  Sizde, bürgüt ýaly Komsomol agzalary,
  Faşistleri ezýäris we galyndylary süpürýäris!
  Hatda upupiterde-de dolandyrdyk,
  Miwe ösdürip ýetişdiriň - durmuşa geçirip bolmajak jennet!
  
  Wenera söýginiň mekanydyr
  Marsda söweşiji duýgusy iň ýokarydyr!
  Evilamanlygyň, şübheleriň zynjyrlaryny döwýärsiň,
  Galyberse-de, Hudaý iň gowusyny etmek isleýär!
  
  Kosmiki basyşy ýok ediň
  Eňegini güýçli çeňňek bilen tutalyň!
  Duşman dünýäniň güýji bilen eziler,
  Junkers adaty çagalaryň ýaýy bilen atyldy!
  
  Birini deňleşdirmek - al we ýeň,
  Başga bir netijäni bilip bilmeris!
  We Reýh möjegini ýyrtmaýarsyň,
  Söweşijiden ýüzüne naýza alyň!
  
  Süngü geljek üçin size laýyk bolmaz,
  Buldozere dinamit goşarys!
  Şeýle çalt uçuş
  Proletar çekiç uranda!
  
  Indiki ädim tupan ýaly geçer
  Ahyrky oýun ýeňiji ýoldaş bolar!
  Galyberse-de, gaharymyz däli wulkan,
  Jellatda gyrgynçylyk, elhenç pişik!
  
  Berlinde tekeleri gysdyk,
  Pari Paris Russiýanyň baýdagy astynda mugt!
  Biz Watan gyzlary we ogullar,
  Baýram edenimizde, lezzet bilen bal iýýäris!
  
  Dumanly Albion indi dogan ýaly,
  Nýu-Yorkork tabakdaky tort ýaly boldy!
  Gyzyl, gyrmyzy göknar reňkli baýdagymyz,
  Munuň aşagynda erkinligi bolan ähli adamlar bagtly!
  . 12-nji bap
  Oleg Rybaçenkonyň hem ýönekeý däl, ýöne ajaýyp düýşi bar. Ol we Dima harby karýerasyny dowam etdirýän ýaly;
  Olaryň ikisi, jynly Fuhrer tarapyndan döredilen çagalar SS bölüminde meýletinçi hökmünde hasaba alyndy. Bu hakykatda Gitler ahyrsoňy aklyndan azaşana meňzeýär. Dogry, beýleki tarapdan, SSSR bilen umytsyz söweşe başlamazlyk üçin paýhaslylygy bardy.
  Başga bir tarapdan, näme üçin oglan harby taýdan kynlaşmaýar? Näme üçin şepagat uýalaryna we barçuklar ýaly sebete rugsat bermeli?
  Oleg Rybaçenko we Dmitriý kiçi batalýonyň beýleki ýigitleri bilen bilelikde Afrika gitdiler. Nemes alty motorly ulag iki ýüze çenli ýaragly paraşutçy alyp biler. Emma Gitler ýaşlarynyň has kiçi wersiýasynyň üç ýüz söweşijisinden ybarat bir batalýon bardy. On iki ýaşyndaky üç ýüz oglan henizem burny ýarylan ýaly bolup görünýär, ýöne aslynda olar ejiz harby tälim almadyk ýörite saýlanan oglanlardy.
  Fuhrer mümkin boldugyça köp ýetginjegiň urşa gatnaşmagyny isledi. Afrikada esasy Iňlis goşunlary eýýäm ýeňildi, Sudanda henizem güýçli garnizonlar bar. Dogry, kolonial goşunlar düýbünden ygtybarly däl we aslynda Iňlis bölümleri. Olar iňlisçe däl. Olar gaty gowy ýaraglananok, esasanam tanklar bilen, synap görüň, enjamlary metropolyň üstünden geçiriň. Şonuň üçin oglanlarda uly ýitgiler töwekgelçiligi az. Adaty taktiki maşklaryň derejesinde bolmaly we ýaş nesil söweşde tejribe alar.
  Oleg Rybaçenko we Dmitriý nemes dilini (duşman hasaplanýar), iňlis, ispan we fransuz dillerini bilýärler. Olaryň mekdebi hem elit we sowet çagalary, teoriýa boýunça iň akylly bolmaly.
  Uzyn boýly we myşsaly Hans Feuer nemes oglanjygy, el çarpdy we dogruçyl aýtdy:
  - Ruslaryň beýle güýçli we akylly bolup biljekdigine garaşmadyk. Mysal üçin, birinji derejeli nemesler ýaly ýolumyzy tüýküriň!
  Oleg Rybaçenko sadaja aýtdy:
  - We gaty geň galdyryjy zat. Belki söweşmeli bolarys, ýöne gözleg işine girip, nemes dilini bilmeseňiz, näçe maglumat ýygnaýarsyňyz?
  Hans razy boldy:
  - Bu hakykat! Generalöne, umuman aýdanyňda, size rus subhumlarydygy öwredildi. Slawlar maýmynlar bilen adamlaryň arasynda geçiş tapgyrydyr. Intelligenceagny, intellektiň ösüşi taýdan rus haýwanlaryndan birneme beýikdir.
  Dimitri gaharly ellerini gysdy.
  - Hawa, men şeýle sözler üçin ýerleşdirip bilerin.
  Hans batyrgaýlyk bilen jogap berdi:
  - Diňe ýarag saýlamak maňa bagly. Ellikler bilen, "Halfarym dünýäniň" çempionysyňyz, ýöne nahar iýýänleriň arasynda duel nähili bolar?
  Dmitriý geň galdy:
  - Näme?
  Nemes elita çagasy öz erudisini görkezip jogap bermek isledi, ýöne Oleg Rybaçenko öňde:
  - Bu, Hytaýda däneleri çykarýan oba hojalygy guraly. Mongol-tatarlar hytaýlylara ýarag götermegi gadagan edipdirler, şonuň üçin bu daşky zyýansyz enjamy öldüriji kluba öwrüpdirler. Naharçylara garşy tutuş söweş ulgamy işlenip düzüldi. Soňra XIX asyryň ahyrynda ýaponlar tarapyndan kabul edildi. Themhtimal, olardan SS goşunlaryna giden bolsa gerek.
  Hans şeýle jogap berdi:
  - Elbetde beýle däl. On ýyl mundan ozal Beýik Fuhrer Hytaýdan birnäçe gurusy çagyryp, Üçünji Reýhiň elde söweş mekdebini dünýäde iň ösen bolmagy buýurdy. Iň ýokary halk bolmak bilen, nemesler, beýleki halklardan hiç zat öwrenmek islemeýäris diýip pikir etmeli däldir. German harby mekdebimiz adam faktorynyň mümkin boldugyça göz öňünde tutulmagyny talap edýär.
  Dmitriý pikiri tassyklap, baş atdy:
  - Sowet Soýuzy hem. Stalin aýtdy - rekonstruksiýa döwründe tehnologiýa hemme zady çözýär! Soň bolsa, ikinji bäş ýyllyk meýilnamada bu pikiri ösdürdi - kadrlar hemme zady çözýärler!
  Oleg Rybaçenko başgaça aýtdy:
  - Adam faktoryna hemme zat gowy däl diýmeli. Mysal üçin, SSSR-de esgerleriň tehniki taýýarlyk derejesi yza galýar. Overallöne, umuman aýdanymyzda, biz ajaýyp!
  Hans teklip etdi:
  - Gitler-heş oýnamak isleýärsiňizmi?
  Sowet oglanlary geň galdylar:
  - Näme?
  Hans gözlerini gamaşdyrdy.
  - Beýik Fuhreriň soňky oýlap tapyşy. Iki däl-de, dört, iki-iki oýnaýan küşt ýaly. Fouröne dört ýüz öýjügiň bir tagtasynda. Tanklary, özi ýöreýän ýaraglar we söweş gämileri bar. Jemi, her san kyrk, jemi bir ýüz altmyş. Käbirleri küşt ýaly hereket edýärler, käbirleri hereket etmeýär. Mundan başga-da käbir täzelikler ... Mysal üçin, tank we söweş gämisi diňe tanklar, öz-özi ýöreýän ýaraglar we baglanyşyklar, pyýada goşun bilen bilelikde atylyp bilner ýa-da belli bir setire ýetenlerinde ýaraglaryny güýçlendirýärler. Umuman aýdylanda, oýun gaty kyn, küşt ýaly däl.
  - Oňa görkez. - Oleg Rybaçenkodan sorady.
  Hans sumkasyndan bukulýan tagta çykardy. Ol gysgyçly we gaty ykjamdy. Sanlar magnitleşdirildi. Her biri kyrk birmeňzeş. Tagtanyň özi gaty konserwatiw, gönüburçly. Düzgünler gyzykly, esasanam, tanklardan başga ähli bölekler hereket edişi ýaly urulmaýar. Ikisem urup, ýenjip bilerler.
  Garaşylyşy ýaly, iň güýçli söweş gämisi, iň gowşak bölegi ýeňil pyýada goşun. Öz-özi ýöreýän ýaraglar şu ýerde bolup, uçarlar bilen gyzyklanýanlar we biri-birine gyzyklanýar, beýleki tarapdan hüjüm uçary, söweşiji, bombaçy we gidroplan. Gämi gämilerinden başga-da ýok edijiler hem bar. Pyýada goşunlary hem dürli, mehanizirlenen, ýönekeý we atly. .Agny, düzgünlere düşünmek aňsat däl. Oleg Rybaçenko derrew belläp geçdi:
  -, ok, bu küşt oýny meşhurlykda ýeňilip bilinmez. Kynçylyk derejesi ýokarda!
  Hans razy boldy:
  - Hawa, bu ýerde strategiýa düzmek aňsat bolmaz. Akylly kitap ýazyp bilmersiň. Emma bu ariýalylar üçin!
  Dmitriý razy boldy:
  - Hawa, ariýalylar üçin! Geliň oýnalyň!
  Oleg Rybaçenko duýduryş berdi:
  - Az lezzet bolar!
  Hans başga bir oglany çagyrdy we jübüt gurup, oglanlara garşy oýnap başlady. Bu ýagdaýda men goňur saýladym. Oleg we Danka tebigy ýagdaýda gyzyl!
  Oýun başda hakykatdanam tolgundyryjy däldi, ýöne soň oglanlar gatnaşdy. Oleg Rybaçenko, dünýä inen strateg hökmünde inisiatiwany ele aldy we duşmanlary gapdalyndan kowup başlady. Fuhrer oýnunda, umuman alanyňda, patyşa ýokdy we ştab-kwartirasy göçmezden ýitirilip bilner.
  Emma oglanlara oýnamaga rugsat berilmedi. Duýduryş ýaňlandy ...
  - Howa hüjümi!
  Oglanlar derrew çukurlara ylgadylar. Penjireler dar bolsa-da, olaryň içinden gaty gowy görüp bilmediňiz, hatda ezilenem boldy.
  Oturylyş uçarlary sütünde uçdy we elbetde gowy ýaraglanan söweşijileriň esgerleri bilen.
  Ondan gowrak iňlis ýokdy. Spitfires, nemesleriň uzak aralykdan urmaga synanyşyp, pulemýotlaryň has köp ot açandygyny görüpdir. Emma muňa jogap tapdylar. Korollyk howa güýçleriniň üç uçary çilim çekip başlady, galanlary gaçdy.
  Oglanlar gaty seslendi, ýöne hiç kim biabraýlyk - tertip-düzgün ant içmedi. Emma aýakgaplary bilen aýak basdylar we bir topar duzly degişme goýberdiler.
  Elbetde, ulag söweşijileri kowalap bilmeýär, tizligiň tapawudy ululyk tertibi, şonuň üçin oglanlar köşeşmeli we işine gaýdyp gelmeli boldular. Käbirleri poldan itekläp başladylar, käbirleri metbugat bilen meşgullandylar.
  Şeýle-de bolsa, Oleg Rybaçenko şeýle bir ylham aldy welin, diňe bir patyşany däl, eýsem ýalançylaryň imperatoryny (Gitler!) Kowup bilýän ses bilen aýdym aýtdy.
  Biz agyr, ölümli söweşe uçýarys,
  Pionerler - kommunizmiň çagalary!
  Rebbimiz Swarog elmydama ýanymda,
  Geliň, revanhizmiň esaslaryny ýykalyň!
  
  Batyrlygymyz we erjelligimiz bar
  Her maşyn nädip ýygnamalydygyny bilýär!
  Faşistlere gaharly ýeňlişe garaşýar,
  Fritsiň bolgusyz zatlaryny göterme!
  
  Moskwanyň golaýynda Wehrmaçt berk ýenjildi,
  Batyrgaýlyk görkezdik!
  Süýnüp barýan parazit ezildi
  Woneňdik, aç-açan hasaplaýarys!
  
  Frits mundan soň näme edip biler?
  Diňe ýokarsyna penjeler - çalt beriň!
  Bokurdakdaky Adolf - ýiti Spits,
  Masgarabaz eşek rol oýnasyn!
  
  Biziň wezipämiz ýeňiji şahy çalmak,
  Gyzyl legionlary ýygnamak!
  Rehimsizlik bilen hüjümçiniň kellesini kesdi,
  Iň bolmanda mekdepden göni fronta geldiler!
  
  Süýrenijileri Marsda doglan ýaly urýarys,
  Frits hemme ýerde rehim soraýar!
  Biz ähli deň ýurtlaryň beýikleriniň ogullary -
  Faceüz nyşanyndan ýörişi tassyklasynlar!
  
  Gitler Eartherimizi basyp almagy pikir etdi,
  Indi bolsa, elleriniň aşagyndady!
  Galyberse-de, nemesler hemmeleri oýna öwürmek islediler,
  Olary ýönekeý oglan goýdy!
  
  "Igerolbars" bilen näme boldy - metala girdi,
  Ondan samowarlary süýji çaý bilen bişireris!
  Frits aldy - şahlarda dik ýeňliş,
  Maý aýynda ýagty, yssy maýda Berlinde!
  
  Adolf galstugyň ýerine aýlaw boldy,
  Duşmany jezalandyrýan adamyň boýnuny berkitdi!
  Günäleri üçin agyr jeza berildi,
  Indi bolsa tanklar bilen Germaniýany aýak astyna alýaryn!
  
  Beýik Staliniň özi Komsomol agzasyny sylaglady,
  Buýruk berdi - "oryeňiş" -iň uly ýyldyzy!
  Näçe goýýarys - Mukaddes Watan güýçlerine,
  Atalarymyzyň indiki dünýäde begenýändiklerine!
  Geň zat, ýöne şunuň ýaly pitneçi aýdym üçin ony güýçli el çarpdylar - bu ýerdäki adamlaryň hemmesi doly ýa-da näme?
  Oleg Rybaçenko aýdym aýdyp gutarandan soň, düýş kesildi we olar ýene oýandylar, bu gezek adaty ýagdaýda däl-de, sowuk suw bilen aldylar. Şondan soň, ellerdäki elhenç aşgazanlardan doldurylan we sütün sürülen bu zynjyrlar ... Maňa ertirlik hem bermediler! Tegelek! Dogry, nemesler öz ýerinde galdylar we tussaglar ýuwaş-ýuwaşdan halka ýoluna geçdiler. Munuň manysy näme? Asfalt we daşlar bilen asfaltlanan ýol. Birnäçe sagatdan soň ýalaňaç topuklar ýakyp başlady. Gyzlaryň köpüsi gan akýardy.
  Soň bolsa agşamdan has uzak ýol geçendigine garamazdan, dabarasyz ony yzyna sürdüler we howlukmaç zynjyrladylar, ýatmagy buýurdylar.
  Oleg Rybaçenko we beýleki gyzlar howlukmaç boýun boldular. Özümi asla uklamak ýaly duýmasam-da, uky hudaýynyň gollary we gipnoz görnüşleri (Gudratygüýçli Zewsiň özi gözüni ýummak üçin ýasady!) Birden we gutulgysyz aýlandy.
  Againene-de, daşary ýurt goşunyna degişli bolsa-da, abraýly harby işlerde öňdebaryjy oglanlar;
  Ungungwolkdan üç ýüz on iki ýaşly oglanlardan ybarat batalýon şol ýerde täzeden guruldy we günorta tarap süýşdi. Ilkibaşda oglanlar birnäçe kilometr awtoulagda sürüldi, ýöne soň ýolbaşçylar pikirlerini üýtgetdiler we oglanlar üçin diri galmagy meýilleşdirdiler.
  Oglanlar geýimlerini geýmäge mejbur boldular, käbir harby şortiklerde galdylar we ýalaňaç we ýalaňaç diýen ýaly eginlerine torbalar bilen günorta tarap ylgaýardylar.
  Elbetde, täze, diýseň täsirli gün şöhlesi bilen özlerini ýuwmaga rugsat berildi we bu ýol çölüň üstünden geçmedi, ýöne Nil derýasynyň boýunda we doly akýan ýumşak we ot ýakýan otlardan geçmedi. Çeşme, ot we agaçlar ösdi, ýöne şonda-da synag iň kyn boldy. Sebäbi, ýabany Afrika iýul aýynyň yssy şertlerinde, hatda suwasty ýaraglar, hem-de goş-golamlar bilen gaçmaly boldum.
  Elbetde, ýörite batalýonda nemes milletiniň reňkini görkezýän we mynasyp bedenterbiýe alan oglanlar bardy, ýöne şonda-da.
  Youngaş söweşijiler guruldy we serkerdesi, Apollonyň myşsalary bilen gaty uzyn bolsa-da, buýruk berdi:
  - Bolýar, aga! Saňa kyn boljakdygyny bilýärin, ýöne bergi bergidir! Elli sekiz kilometr agşam geçmeli! Bu sargyt.
  Oleg Rybaçenko:
  - Hmm hawa! Bu buýruk sözi jady ýaly bolup görünýär! Muny äsgermezlik edip bolmaz.
  Dima:
  - Muny etmejekdigimize jedel etmek isleýärin!
  Hans Feuer garşy çykdy:
  - ýerine ýetirmäge borçly, sebäbi biz ariýalylar! Ungungfolkyň iň gowy batalýonyna ýazsaň, senem ruslar.
  Arka arkasyndaky sumka, ok-däri, suw we lehim bilen birlikde on sekiz kilogram, üstesine-de üç kilogramlyk ýarag. 21 kilogram, uzak wagtlap ýöräp, soň ylgap, hatda yssy günüň aşagynda-da uly adam üçin kyn.
  Oleg Rybaçenko aýagyny otlara sürtdi. Oglanlar aýakgapdan dynmaga höwes etdiler, deri aýakgap geýdiler (deri hakykatdanam emeli, ýöne henizem kirzaç däl), bu ýere ylgamak kyn. Sport zaly aýakgaplary ýa-da tennis aýakgaplary has gowy bolardy, ýöne Germaniýa bilen söweş şertlerinde bu gaty gymmat zat we oglanlary talamazlyk kararyna geldiler.
  Buýruk ýaňlandy, ungungwolkdan gelen söweşijiler emele geliş meňzeşligini saklamaga synanyşanlarynda ylgadylar.
  Nil derýasyndan täze şemal öwüsýärdi, oglan söweşijileriniň ýalaňaç, muskul burunlaryna ýakymly öwüsýärdi. Olar asmana hüjüm etmäge taýyn ýetginjek titanlaryny birneme ýada salýardy. Olar ylgadylar, ölçäp dem aldylar, aýagynyň barmaklaryna diýen ýaly. Öňde iň beýik we elbetde uzyn boýly Dimka, serkerdäni hem öz içine alýan alty oglan ondan beýikdi. Standartdan sähelçe ýokary bolan Oleg Rybaçenko, on bir ýaşly ösüşi (gahryman ata-babalaryna eýeren hakykatyndan tapawutlylykda!) Iň soňunda howlukmaly boldy. Dogry, bu artykmaçlyk, dabany döwmek ýa-da oturan ýeriniň aşagynda aýak almak mümkinçiligi azdy. Ol bu ýerde iň körpe, ýöne iň ejiz ýa-da has samsyk däl.
  .Ük ýeňil, ýöne şonda-da kabul ederliklidir we her kimiň ýük bilen ylgamak tejribesi bar. Hatda köp agram bilen, göterenlerinde, mysal üçin egninde ýoldaş.
  Arealaňaç aýaklaryň ýalaňaç aýaklarynyň aşagynda wagtal-wagtal döwülýär ýa-da döwülýär, palma şahalaryna ýa-da konuslara bölünýär, käwagt oglanlaryň aýlanmaga synanyşýan tikenli ösümlikleri bolýar. Otlar gyzdyrylýar, köplenç gury, ýöne çöl gumy ýaly ýanmaýar. Umuman, henizem ýaşap bilersiňiz, diňe Gün çykýar we ýylylygy güýçlendirýär.
  Uzyn boýly Hans, Dmitriý bilen deň beýiklikde we egin-egne bilen ylgaýarlar. Nemes söweşiji oglan sowet ýaş esgerinden soraýar:
  - Bolýar, indi uruşýarsyňyz! Elbetde, poroşok henizem yslamady, ýöne öňde hemme zat bar. Her hili tolgunma başdan geçirýärsiňizmi?
  Dmitriý dogruçyl jogap berdi:
  - Entäk däl! - Soň bolsa başyny ýene öwrüp, goşdy. - Dogrymy aýtsam, ýok!
  Hans ýigrenç bilen gygyrdy.
  - Men edýän! Dogrymy aýtsam, hawa! Garaz, meniň ýaşymdaky oglanlar kanuny taýdan söweşe gidip bilerler. Söweş, at, öldür, partla, tut. Galyberse-de, bu romantika. Galyberse-de, siz we Olezhka hem özüňizi diri söweşijiler ýaly duýmak, adaty zatlardan daşlaşmak islediňiz!
  Dimka berk garşy çykdy:
  Durmuşymyz adaty däl. Umuman, pioner, hatda lider we türgen bolmak gaty gyzykly.
  - Onda näme, biziň bilen gol çekdiňmi? Öldürmekden ýa-da maýyp bolmakdan gorkýarsyňyzmy? - Hans gülkünç güldi.
  Ilýa Muromets lakamly Dimka masgaralady:
  - Şonuň üçin ruslaryň nemeslerden has erbet söweşip bilmejekdigini görkezmek üçin gol çekdim. Soň bolsa bütin dünýä ýeňişleriňiz hakda ýazýar we gürleýär ...
  Hans jyňňyrdady.
  - Hawa, hawa! Victoryeňişlerimiz, älemdäki şöhratymyz hakda. - Uzyn boýly söweşiji oglan buýsanç bilen giň döşüni çykardy. - Siz, ruslar, kiçijik Fin goşunyny itekläp bilmersiňiz. Seniň öwünjek zadyň ýok!
  Ellerini ulanmazlyk üçin özüni saklamakda kynçylyk çeken Dmitriý garşy çykdy:
  - Bizde Halhin Gol hem bar!
  Hans ýigrenç bilen gygyrdy.
  - Aziýanyň bir ýerinde kiçi çaknyşyk. Biziň ýigitlerimiz eýýäm Europeewropany, tutuş Afrika we Aziýany eýeledi. Russiýany basyp alarys, tüýkürmegiň wagty geldi!
  Dmitriniň gözleri gaharly ýalpyldy:
  - Tutma, gollar gysga!
  Hans güldi.
  - We Brest-Litowsk şertnamasyna gol çekmäge nädip mejbur etdik? Bize ýer berdiň, Dnepere çenli hasapla, üç esse naýza we gylyç bar. Bu ýagdaýda rus hökmünde esger hökmünde näme aýdyp bolar?
  Dimka toparlara bölünip, Hansyň üstüne urmagy maksat edinýärdi we "ýarym dünýä" çempiony hökmünde öz güýjüni bilse, elbetde nemes oglanjygyny derbi-dagyn ederdi, ýöne ... döwmek islemedim setir we söweş gurna. Hawa, jedel wagtynda ýumruk ulanmak gowy däl. Bu ýagdaýdan başga ýagdaýlarda onuň tussag ediljekdigi we ruslaryň nemeslerden has erbet söweşmeýändigini görkezmäge wagty bolmaz. Şonuň üçin Dmitriý arkaýyn garşy çykdy:
  - Biz ruslar sizi Frederik II döwründe ýençdik, hatda Berlini hem aldyk. Beýik Napoleon size buýruk bereninde, goşunynyň ýarysy nemeslerdi, Birinji jahan urşunda Brusilowskiý üstünlik gazandy. Hawa, Pari Parisi almadyňyz, sebäbi goşunlarymyz Koenigsberg-i basyp aldy.
  Hans gaty agyr garşylyk tapdy:
  - wayöne, her niçigem bolsa, biziň bilen soňky söweşlerde ýeňildiň! Iň soňky amallara görä, ilki bilen bir adama we bir millete höküm çykarýarlar!
  Dmitriý muňa düýbünden garşy çykdy:
  - Patyşa döwründe, esasanam harby-tehniki ugurda yza galan pudagymyz bardy. Indi bolsa çynlakaý pudagy ösdürdik. Mysal üçin, KV-2 tankyny gördüňiz. 152 mm howitser bilen enjamlaşdyrylan. Nemeslerde şuňa meňzeş bir zat barmy?
  Hans jyňňyrdady.
  - S-2 tanklaryndaky fransuzlarda 155 millimetr kalibrinden has uly howitserlerem bardy, ýöne gurbagalary ýeňmekden saklamady, häzirki enjamlardan has ejiz. Wehrmaçtyň esasy güýji adam faktorynyň artykmaçlygydyr!
  Dmitriý ýüzüni hatda tan bilen öwrüpdir:
  - Näme üçin "ýarym dünýäniň" çempiony bolsaňyz, adam faktorynda bizden artykmaç diýip pikir edýärsiňiz? Guysigitleriňiziň iň gowusyny ýeňmek?
  Hans gaty ýerlikli aýtdy:
  - Kadadan çykmalar käwagt diňe düzgünleri tassyklaýar. Aslynda hemişe diýen ýaly! Indi, aýry-aýry hadysalary däl-de, umuman harby taýýarlyk derejesini alsak, şu ýerde ...
  Dmitri gaharlandy:
  - Söweş täliminiň haýsy derejesidigini we türgenleşikleriň Sowet goşunynda nähili geçirilýändigini bilmeýärsiňiz. Şonuň üçin çaklamagyň zerurlygy ýok!
  Hans logiki taýdan belläp geçdi:
  - Ispaniýada Sowet harby mekdebi, taglymat we nemes arasynda bäsdeşlik boldy. Enjamlarymyzy we ýaraglarymyzy barladyk. Netijede harby mekdebimiziň ýeňşi, strategiki sungatymyz we Franko re regimeiminiň berkidilmegi. Şeýdip, eýýäm ýigitleriňiz bilen söweşip, ýeňiş gazandyk!
  Dmitriý Muromets gynanç bilen aýtdy:
  - Sizden bizden has köp goşun bardy! Siz diňe mukdary aldyňyz!
  - Men beýle diýmezdim. - Hans başyny aşak egdi we dymdy, ýadawlygyň ilkinji alamatlary peýda bolup başlady we gürlemek kynlaşdy.
  Iň erbet tarapy, elbetde, yssy. Gün elmydama zenite gitdi. Oglanlaryň hiç biri-de oňa öwrenişmedi. Germaniýa we Russiýa demirgazyk ýurtlar, tomusda bolsa otuz dereje ýokary bolýar. Iýul aýynda bu Afrika, şemal Nil derýasyndan çekilmegini bes etdi.
  Oglanlaryň ýalaňaç aýaklary gury otlar bilen has ýitileşdi, soň birden gutardy we tutuş bir kilometre ýakylýan çygly örtüldi. Gaty agyrdy, gaty çäklendirilmedik oglanlaryň käbiri gysyldy. Ter olardan gaçdy we ses bilen gyzgyn çyglylyga damdy.
  Oleg Rybaçenko we Dmitriý we Spartan ruhunda terbiýelenen beýleki oglanlaryň köpüsi ýylgyrmaga we un bermezlige synanyşdylar. Başga bir zat hakda pikir edýärdiler. Şeýlelik bilen Oleg Rybaçenko ýalaňaç aýaklarynyň tekerdäki alaw bilen ýalandygyny göz öňüne getirdi we ondan möhüm bir döwlet syryny almak islediler. Oňa çydam etmeli we özüne zyýan ýetendigini ýa-da gorkýandygyny görkezmeli däl. Mundan başga-da, oglanlar agyr şertlerde ulaldylar we topuklary beýle bir gysylmady, şahyr we gara çagyl ýakylsa-da, gödek deriniň gabygy ýok.
  Tizara ýylylyk urgulary boldy. Şol bir wagtyň özünde diýen ýaly birnäçe gyzan oglan huşundan galdy we olary ýeňil bukulýan nosilkada götermeli boldy.
  Oleg Rybaçenko, nemesleriň, umuman, gowy enjamlarynyň bardygyny belläp geçdi. Gyzyl Goşunda ýaralylary şol bir wagtyň özünde sumkada aňsatlyk bilen gizlenýän duraluminden götermek üçin enjam tapyp bilersiňizmi?
  Emma eliňizdäki goşmaça ýük bilen ylgamak has kyn we basyşyň ýokarlanmagy bilen ýalaňaç dabanyňyz has güýçli ýanýar. Şeýlelik bilen, olar meýletin hökmany dowzahda. Oleg Rybaçenko hatda pikirlenipdi: ýoldaşlary beýle synaga nähili jogap bererdi, hemmeler halas bolardy.
  Gyzyl-gyzgyn, gara reňkli çygly pyçak, guradylan ot bilen birleşdirildi. Mundan başga-da, serkerde oglanlary Müsüriň ilatly nokatlaryna girmezlik üçin kem-kemden Nil derýasyndan alyp gitdi.
  Againene-de oglanlaryň käbiri ýykylyp başlady we gün klubyndan halys ýa-da haýran galan oglanlar kellelerini suwa batyrylan kir bilen örtüp, nosilka saldylar. Öň ýeňil iş taşlaýanlaryň käbiri ýerinden turdy we ylgamaklaryny dowam etdirdi.
  Emma ýaş ýigitleriň güýji azalýardy we ýarysy diýen ýaly tertipsizdi.
  Ahyrynda serkerde hem gaty ýadady:
  - Hemmelere dynç almagy buýurýaryn! Çäk ýetdik! Gün şöhlesi bilen örtüň, sirke we şokolad bilen suw içiň. Şonda dem alyş maşklaryny ýerine ýetirmek üçin ýatarsyňyz!
  Söweşjeň oglanlar ejiz horda gygyrdylar:
  - Biz islendik buýrugy ýerine ýetirmäge taýýar!
  Gün şöhlesine garamazdan, çaganyň derisi gyzardy we gögerdi. Gurak otlaryň üstünde ýatmak oňaýsyzdy, oglanlar bolsa selofan goýdular.
  Dmitriý we Oleg Rybaçenko bir çadyrda biri-biriniň gapdalynda oturdylar. Oglanlar birneme guradylan ýaly bolup, derisi garaldy. Arealaňaç aýaklarym ýanýardy we erbet gyjyndyrýardy, gan akmagy üçin aýaklarymy ýokary galdyrmalydy we iň bolmanda birneme ýeňilleşdi.
  Dmitriý:
  - Urşuň bal däldigi, muny bilýärdik, ýöne deň derejede däl!
  Oleg Rybaçenko garaňkylyk bilen söz berdi:
  - Entegem gül. Gany görüp, ilkinji jesediňize seretseňiz, yssy ýerde ylgaýanlaryň hemmesiniň hiç zat däldigine düşünersiňiz!
  Dmitri garnyny çekdi-de:
  - Elbetde, kitaplarda adamy ilkinji gezek öldüreniňde nähili duýulýandygyny ýazýarlar. Hatda erbet adam we duşmanyňyz, içegäni boşatmaga taýyn. Stillöne şonda-da ..
  Oleg Rybaçenko:
  - Boussenardyň "Kapitan Daredewil" atly kitabynda Iňlisler bilen söweşen emdiriji batalýonyň hem bardygy aýdylýar. Bir zat bize ýatladýar. Psyöne psihologiýa meselesi, adamy öldürmegiň nämedigini, bir okuň ýaş deprekçini tötänleýin keseninde gysga degilendigini aýdýarlar. Umuman aýdanyňda, ölüme gaty ähmiýetli garaýyş bar. Uruş däl-de, dynç alyş ýaly bolup görünýär!
  Dmitriý logiki taýdan garşy çykdy:
  - Bu çagalar we ýetginjekler üçin kitap; psihologiki tejribeler hakda okamakdan bizar. Ahyry eýýäm erbet, süýtli batalýonyň hemmesi diýen ýaly öldi we dowamy hiç haçan ýazylmady!
  Oleg Rybaçenko hakyky gynanjyny çuňňur beýan edip:
  - thisöne bu şeýle bir kitap welin, nädip gutarandygyna ökünersiň. Thisöne köplenç bu ýa-da bu işi ýeňip geçmäge synanyşyp, başga bir ýol bilen bolýar!
  - Le Tolstoýyň "Uruş we parahatçylyk" romany bar bolsa, Olezek şübhesiz dogry! Dmitriý razy boldy.
  Soňra ýaş hyzmatdaş garşy çykdy:
  - "Uruş we parahatçylyk" kitabynda gyzyklanma, birnäçe hekaýa we jikme-jiklikler bar. .Ok, ol boş däl. Hiç hili içgysgynç däl! Elbetde başda iň gyzykly zat däl.
  Dmitriý razy boldy:
  - Hawa, bu dogry ... Writersazyjylaryň köpüsi, iň gyzykly hereket başlamazdan, içgysgynç ýaly görünýän kitaby taşlap başlanyňyzda, samsyk bir sýu plotet bilen günä edýärler.
  Oglanlara günüň iň ýokary derejesine garaşmaga rugsat beren serkerde, on dört ýaşyndaka gaty myşsaly çaga, möjek Ştiçdi. Faceüz owadan, ýöne berk, çaga we ulular bir wagtyň özünde. Möjegiň özi henizem ungungwolkdan, ýöne buýruk ýörelgesi ýaşlara ýaşlar tarapyndan ýolbaşçylyk edilmelidir. Ştigiň hiç hili tejribesi ýok we çaganyň hiç kimi biynjalyk etmeýändigini göz öňünde tutmak. Esasy zat, ol ariýaly bolup, ariýlara buýruk berýär, bu bolsa adaty adamlara mümkin däl zady edip biljekdigini aňladýar. Näme? Olar muny edýärler!
  Againene ylgamak, agyry, ýadawlyk, hatda utanýan oglanlar (şeýle terbiýe!) ,Atdan çykarmak, Ejäni, kakany ýada salmak ýa-da näzik bir zat hakda pikir etmek. Bu, görgülere çydap bilmek ukybynyň we synagyň özi uly bereketdir.
  Youngaş söweşijiler boýun egmezlik hakda pikir etmän ylgaýarlar, bir zat isleseler söweş bolar!
  Yssy henizem gaty güýçli, ýene-de oglanlar gyzgyn çyglylyga çykýarlar. Soňuny-da görenok. Agyry çydap bolmaýar we ýaş söweşijileriň köpüsi indi agyry nalyşlaryny saklap bilmeýärler.
  Soňra Oleg Rybaçenko ýolda ýörän aýdymyny aýdyp başlady, hakyky ýöriş;
  Sowet Watanynyň şöhraty beýikdir -
  Biz bu şöhrat bolarys!
  Uruşda zalym duşmany ýeňeris,
  Ruslaryň hatyrasyna, iň parlak güýç!
  
  Watanda näme aýdym aýdýar,
  Dogruçyl, ýalaňaç pioneriň ýüreginde!
  Guş ýaly uçýarys,
  Imanymyz nähili mukaddes boldy!
  
  Awtomat maňa uly doganym
  Granatlar asla artykmaç däl!
  Batyr bolsaň, netijesi
  Oglan bolsaňyzam bolar!
  
  Pioner gödek we ýiti ...
  Emma Hudaýyň ýylgyryşy bizi ýagtylandyrýar!
  Haýp, dünýäde köp erbetlik bar,
  Jennetdäki bir ýeri weýran etmek isleýärler!
  
  Faşistik şagal penjelerini bize tarap çekýär,
  Çaganyň ýüregini süpürmek isleýär!
  Doňuzlary bolsa ýylgyrdy,
  Goý, ýüzüne şarpyk çalsyn!
  
  Tanklar "igolbars" "aýakgap",
  Düşnüksiz - gaty burçly!
  Sen olardan gaçma,
  Granatlary has gowy taýýarlaň!
  
  Şeýle dünýä dörederis, maňa ynan,
  Millionlarça adam bagtly bolar!
  Predyrtyjy haýwan ýuwunýar,
  Erbet legionlary ýatyrarys!
  
  Watanda näme aýdym aýdýar,
  Faşistleriň hemmesini ezýär ...
  Güýçli rysar şöhlesini gysyň ...
  Planeter togalagynda asuda we asuda bolar ýaly!
  
  
  
  
  Gyzyl baýdak şöhle saçar
  Onda Isanyň mukaddes ady bar!
  Pioner ekzamenini bäş üçin tabşyryň -
  Meşhur bolmak üçin - Russiýaňyz!
  
  Emma bu synag tagtada däl -
  Çukurdan tabşyrylmaly bolar!
  Çal saçlar viski bilen oglanjyga ylgaýar,
  Bir dostum öldi - indi mazarda ýas tut!
  
  Gargalan söweşiň hilesi näme,
  Hatda haýwan diýmäge-de mynasyp däl!
  Orda nädip saklamalydygyny bilenok
  Adolf käwagt bufondan has gülkünç bolsa-da!
  
  Yza çekilmeli däldigimizi bilýäris,
  Pionerler başga biriniň bakylygyndan gorkýarlar!
  Biz ýigitler wepaly dost,
  Ahlak taýdan men maýyplara ynanmaýaryn!
  
  Şanly ýörişi Berlinde tamamlarys,
  Elmydama ynanýarys, söweşmegi bilýärdik!
  Derrew batyrgaýlyk bilen tutuldy,
  PKK ylgaýar!
  Oleg Rybaçenko oýnawaç we batyrgaý aýdymy tamamlady, nemes oglanlary sygyrmak we gülmek bilen tassykladylar. Göwnüne degen Fuhreriň başyndan aýagyna eňňit ulanylandygyny duýmadyk ýaly!
  Ylgamak has gyzykly boldy, has güýç goşuldy ... Tizara çygly gutardy we ýanýan aýaklar, batyr oglanlar üçin ýakymly bolan ýumşak otlar gitdi.
  Dimitri ýylgyryp:
  - Aýdym bize ýaşamaga kömek edýär diýýärler, ýöne arkamyzdan agyr ýük ýeňilleşdirýändigi hakda hiç zat aýdylmady!
  Oleg Rybaçenko garşy çykdy:
  - Gadymy Müsür siwilizasiýasy döwründe-de aýdym-sazyň adam bedenine ýaşaýyş täsiri we aýdymlar bilen tanalýardy. Mysal üçin, ekin meýdanlarynda we karýerlerde entek netijeli işläp bilmedik kiçi gullar we gyrnaklar uly ýaşly gullary begendirmek üçin aýdym aýtmaga mejbur boldular. Galyberse-de, şeýle walliologiýa ylmy Müsürden geldi.
  Serkerde möjek gygyrdy:
  - Ösüş üçin täzeden guruň! Gepleme!
  Söweşiji oglanlar birbada üýtgedi, soň bolsa ümsümlikde ylgady.
  Gün eýýäm gün ýaşdy (Demirgazyk Afrikada iýul aýynda orta zolakdan has ir garaňky bolýar). Birden signal gelende, duralga eýýäm ýakyn boldy.
  - Her kim ýatýar we özüni gizleýär!
  Bir sebäbe görä ýüze çykdy. Öňde uzak ses eşidildi. Oglanlar bolsa özlerine ot zyňyp, sapper belekleri bilen işjeň işleýärdiler. Eýýäm garaňkydy ...
  Hans:
  - ablyhtimal, bu biziňki! Öň hatardan gaty uzakda, sebäbi Wehrmaçt mynasyp öňe gitdi.
  Dimitri ýylgyryp:
  "Emma gizlenmek sungatyny öwrenmek hiç wagt zyýany ýok!" Hakyky söweşde bu peýdaly bolar!
  Hans razy boldy:
  - Hawa, hiç haçan, ýöne özümiziňkidigine ynanýaryn!
  Möjek pyşyrdady:
  "Moreene bir söz, men seni şol ýerde ataryn!" Hemmeler garaşýarlar! Nar ýasamak.
  Tizara, Hans we aslynda ýalňyşdy. Iňlis tanklary peýda boldy. Şeýle-de bolsa, oglanlar ýuwaşlyk bilen bukuda otyrdylar: tutulan ulaglarda özleri bolan bolsalar näme?
  Tanklar demirgazyga tarap gidýär. Olardan diňe dördüsi, üç sany ýeňil we biri-birine girmek kyn "Matilda" bar. Iň soňky tank uly mesele, sebäbi granatlar diňe yzlaryna zeper ýetirip biler. Beýleki tarapdan, öýkeniň üçegine ýa-da yzky bölegine takyk zarba urup bolýar. "Matilda" ýollary döwse, iki pulemýot we top bilen ýigitlere ýitgi çekip biler.
  Möjek dostlarynyň eýýäm ikinji, has dogrusy Afrika gelenden soň üçünji gün ölmegini islemedi. Dogry, pulemýotlar takyk urgylary öçürip biler. Emma sorag, bular kimiň tanklary? Birden nemesler tarapyndan eýýäm kuboklar alyndy?
  Möjek buýruk berdi:
  - Hususy ungungfolkovets Oleg. Tanklara ýaragsyz we bukjasyz çykyň we olaryň kimdigini biliň!
  Oleg pyşyrdady:
  - Serkerdäni diňläň!
  Gara şortikli ýarym ýalaňaç oglan goraýjy kremden sypaýydy, sary saçlaryny gizlemek üçin gazetlerden bir hili selle geýdi. Indi ol adaty, garyp arap çagasyna meňzeýärdi. Duşman üçin alynmagy gaty ähtimal.
  Tanklar rahat hereket edip, hereketlendirijileriň iň az ses çykarýan dişli görnüşine geçdi we bu hem şübhe döretdi. Oleg olara böküp, ellerini güýçli silkdi we iňlis dilinde gygyrdy.
  - Magdanlar bar! Magdanlar bar!
  Tanklar saklandy, Matildadan kaskaly kellesi çykdy we iňlis dilinde gaharly ses jogap berdi:
  - Näme üçin arapçonok?
  Söweşiji oglan aglady:
  - Nemesler minalary goýdular! Patyşa goşunlaryndan seresap boluň!
  Egniň kemerinden ikinji kelle peýda boldy, eşitdim, jogap berer:
  Goý, şol nejis nemesler ölsün! Patyşam biziň bilendir! Indi olary iýeris!
  - Geliň! - Iňlis korollygynyň tank goşunynyň polkownigi bolan epauletlere görä buýruk berdi!
  Oglan ýalaňaç, kiçijik gülli aýaklarynda ýaragyň ýakymly salkynlygyny duýup, minarany aýlady. Soň bolsa yza çekildi we Iňlislere ýol görkezip başlady.
  Olardan bäşisi bardy, Matilda orta tankynyň gaty giň däl turbasynda birneme gysyldy. Bu ýerde Oleg Rybaçenko gahryman bolmak kararyna geldi. Hünärli jübüsiniň elleri ýaly hilegär, tälimli elleri guşaklaryna baryp, revolwerleri çykardy. Başam barmaklar predohranitelleri birbada aýyrdy.
  Elbetde, bu erbetdi, ýöne "edermenligi" ýerine ýetirmek synagy şeýle bir güýçli boldy welin, Olezek çep egniniň pyçagyny astynda nyşana alyp, her revolwerden birnäçe gezek ok atdy.
  Şeýle aralykdan sypdyrmak kyn, diňe bir däli ýa-da iň soňky gorkak, tankda otyrka ok geçirmeýän ýelek geýip biler. Polkownik geň galdy we boýnunyň gyrasynyň arkasyndaky pistoletiň agzyny duýdy. Oglan iň arassa London şiwesinde pyşyrdady:
  - liveaşamak isleseňiz, beýleki üç tanky tabşyrmagy buýruň! Otherwiseogsam, batalýonymyz ekipa withlar bilen bilelikde ýok eder!
  Polkownik geň galdy:
  - Sen kim?
  Oleg Rybaçenko aç-açan jogap berdi:
  - Diri galmak üçin iň soňky pursat! Üç sany ýeňil tank granat bilen bombalanar we ot bilen gynalarsyňyz. Adamlar öler! Üçe çenli hasaplaryn, ýa-da boýun egmek we awtoulagdan düşmek üçin buýruk berersiňiz, ýa-da aýagyňyzyň etine ataryn we haýyşy başdan gaýtalaýaryn! Bir, iki ...
  Polkownik aglady.
  - Razy! Bizi öldürme!
  Oleg Rybaçenko buýsanç bilen yglan etdi:
  - Biz nemesler tussaglary öldürmeýäris! Soň bolsa Angliýany basyp alandan soň, täze Angliýa täze Korollyk güýçlerinde gulluk edip bilersiňiz.
  Polkownik titreýän ses bilen buýrugy berdi. Tankerler ýaraglaryny goýup, tanklardan boýun egdiler. Iň uly nemes oglanlarynyň birnäçesi kamuflaage otlaryny zyňyp, durmuşynda ilkinji tussaglary almaga taýynlyk görüp, olara tarap ylgady.
  . 13-nji bap
  Alty adam ýene hytaýlylar bilen söweşýär. Againene-de giperwiç olary XVII asyra taşlady. Duşman eýýäm ullakan goşun ýygnamagy başardy. Asman imperiýasynyň goşunlary Russiýanyň şäherini gabadylar.
  Indi bir oglan, bir gyz we dört gyz sary goşuny gylyç bilen ezýär.
  Oleg Rybaçenko ýel degirmenini işledi, birnäçe hytaý dilini kesdi we aýdym aýtdy:
  - Ganly söweşe ...
  Oglan ýalaňaç aýagy bilen birnäçe zäherli iňňe zyňdy.
  Gylyç bilen çalt hüjüm eden we degirmeni saklaýan Margarita:
  - Mukaddes we dogry!
  Şeýle hem, ýalaňaç barmaklary bilen iňňeleri zyňdy. Birnäçe hytaýlyny urmak.
  Duşmanlary gylyç bilen ezýän Natasha, sözüniň üstüni ýetirdi:
  - Mart, ýöriş, öňe ...
  Şeýle hem iňňäniň ýalaňaç aýaklaryny işe giriziň.
  Iki eli we aýagy bilen işleýän gyzlar hytaýlylary gaty ezdi.
  Zoýa ýalaňaç barmaklary bilen iňňeleri zyňdy we jyňňyrdady:
  - Işleýän adamlar!
  Arealaňaç aýagy bilen bumerang atyp, sary söweşijileri kesen Aurora, derrew tassyklady:
  - Mart, ýöriş, öňe ...
  Swetlana, hytaýlylary ezip, ýalaňaç barmaklary bilen polat ýyldyzlaryny boşadyp, duşmana degdi:
  - Işleýän adamlar!
  Gyzlar hakyky söweş bürgütleri ýaly hereket etdiler. Gylyç urmagy we zarba urýan elementlerden duşmanlar ýykyldy we ýykyldy.
  Oleg gylyç bilen "Kebelek" usulyny alyp, aýdym aýtdy:
  - Ölüm ýüzleri!
  Oglan ýalaňaç aýagy bilen ýene ganhory zyňdy.
  Margarita degirmende kabul edişlik geçirdi. Garşydaşlary ezdi we gaharly gysdy:
  - Bu biziň ýolumyz we göreşimizdir!
  Arealaňaç barmaklaryndan birnäçe ölümli disk ýykyldy.
  Oleg Rybaçenko terminator oglan, öldürýän zady ýene zyňýar we aýdym aýdýar:
  - Maý güni zähmet baýramçylygydyr!
  Youngaş ganhoryň ýalaňaç aýagyndan diskler asman imperiýasynyň söweşijilerini kesip, ýene uçýar.
  Natasha ýene ölümi zyňýar we gysýar:
  - Bu meniň gowy zadym!
  Arealaňaç dabany bolsa hytaý generalyny eňegine urýar we eňegini döwýär.
  Zoýa gylyç we kebelek bilen kebelek kabul edýär:
  - Men däli pantera!
  Arealaňaç barmaklaryndan birnäçe ýyllap ýiti disk öldüriji. Şeýdip, hemmesini alyp, kesdiler.
  Soň ýene gylyçlar herekete geçýärler we hemmeler kesilýär. Bu terminator gyz.
  Aurora hytaýlylary döwdi, bedenlerini ezdi we gürledi:
  Biz saýlandyk ...
  Ölüm peşgeşi bolsa ýalaňaç dabanyndan uçýar.
  Swetlana, sary imperiýanyň söweşijilerini kesip, merjen dişlerini dişledi:
  - Biz saýlaýarys!
  Arealaňaç aýaklaryndan ýene weýrançylyk uçuşy.
  Garşydaşlaryny ezýän Oleg Rybaçenko:
  Näçe ýygy ...
  Oglanyň ýalaňaç barmaklary ölüm habaryny ýaýratdy.
  Garşydaşlary ýok etmek we ýok etmek prezentasiýalaryny başlatmak Margarita:
  - Gabat gelenok!
  Aýaklary gysyk gyz ýaly.
  Duşmana garşy ot açýan we ölüm sowgatlaryny atýan Natasha:
  - Men seniň yzyňda ...
  Hemişe bolşy ýaly ýalaňaç aýak.
  Zoýa duşmanlary açandan soň, ony aldy-da, kobra bilen gaharly pyşyrdady:
  - Kölegäni yzarlaň ...
  Arealaňaç aýaklary bolsa işe gaýdyp geldi ...
  Aurora ýaragyny ýalaňaç aşaky elleri bilen duşmanlara atdy-da, ony doly bölekledi, gaharly gysdy:
  - Men öwrenişdim ...
  Swetlana ýalaňaç aýagy bilen onlarça iňňäni alyp, zyňdy, hytaýlylaryň köpüsini urdy we gysdy:
  - Gabat gelmezlik!
  Oleg Rybaçenko ýene hüjüme geçdi. Duşmanlaryny ýok edýär we wagtal-wagtal aýdym aýdýar:
  - nessagşylyk perişdeleri, iki sany ak ganat, iki sany ak ganat!
  Arealaňaç aýagyndan ýene weýrançylyk sowgady uçýar.
  Görşümiz ýaly oglan gaty çal. Hemişe ýalaňaç we gaty. Hakyky mako. On iki ýaşynda görünse-de. Thisöne bu heläkçiligiň özenidir.
  Margarita ýalaňaç aýaklary bilen iňňeleri zyňýar we gysýar:
  - däli düýş! Doly gözellik!
  Againene-de ýalaňaç dabanyndan düýbünden öldüriji bir zat çykýar.
  Bu gyz ölümiň we weýranlygyň beýanydyr.
  Bu hytaýlylar, hawa, alýarlar.
  Gözel terminatoryň çalt hereketinde Natasha. Garşydaşlaryny kesýär, gylyç bilen kesýär we aýdym aýdýar:
  - Çar Alekseýi öwüň!
  Arealaňaç aýaklaryndan iňňeler uçýar.
  Zoya, hytaýlylary ýok edip, duşmany ýok edýär:
  - Jenaýatçy ýeňiler!
  Arealaňaç aýaklaryndan ýabany ölüm sowgady uçýar.
  Aurora, duşmanlary ezip, agressiw tassyklaýar:
  - Duşmandan rehim soramaň!
  Arealaňaç aýagy bolsa ýene bir gezek zyňýar. Garşydaşlary ýyrtylan et böleklerine döwýär.
  Swetlana, garşydaşlaryny ýykýar we kobra sesleri ýaly duşmana täze iňňeleri atýar:
  - Aýda gygyrma!
  Howply ölüm sowgatlary ýalaňaç barmaklaryndan uçýar. Hemmäni gynandyrýan we öldürýän.
  Oleg Rybaçenko hereketde ... oglan hemişe bolşy ýaly ýadawsyz ...
  Hytaýlylara kynçylyk çekýär. Olary şeýle ezýär we görýär.
  Oglan zehini gysýar:
  - Bu meniň söweşim!
  Againene-de ýok etmek sowgatlary ýalaňaç aýaklaryndan uçýar.
  Youngaş söweşiji bolsa tutuşlygyna gaharjaň gahryman ýaly söweşýär. Gylyçlary bolsa Gara Taňrynyň taýaklaryna meňzeýär.
  Margarita ony aldy, bökdi, hytaýlylaryň köpüsini kesdi. Öldüriji güýç ýaly kabul edişlik geçirildi.
  Soň bolsa ganly jyn ýaly hereket edip, ýalaňaç barmaklaryny ýene sokdy.
  Hytaýlylaryň jesetleri eýýäm ähli depeleri emele getirdi. Youngaş söweşiji pyşyrdady:
  - Duşmanlardan üstün çykmakdaky durmuşym!
  Gyz ýalaňaç aýakdan ýene iňňe buludyny çykarar. Sary söweşijiler öldi.
  Natasha sary söweşijileriň jesetlerinden öňündäki koridory kesdi. Sharpiti, hormatlanan diskleri zyňdy we gysdy:
  - Marsa zyňyň, synp bolar!
  Arealaňaç aýagyndan ýene-de ýakymsyz ölüm sowgady uçýar.
  Näçe hytaýly ölýär. Sixüzlerçe, müňlerçe, eziji alty adamyň zarbasy astynda.
  Zoýa hem hereketde. Kobra ýaly gezelenç etmek, duşmana azajyk mümkinçilik bermeýär. Hytaýlylar ýykyldy.
  Arealaňaç aýagy bilen gyz zäherli ýiti iňňeleri atdy we aýdym aýtdy:
  - Rus gahrymanlary gylyç bilen kesdiler!
  Söweşiji, tolkun ýokarlan ýaly, ýykylýar.
  Aurora bolsa duşmana tarap ädim ädýär we ony hasam gysganman kesýär.
  Hytaýlylary we sesleri öldürýär:
  - Meniň beýik gahrymanlygym!
  Arealaňaç aýagyndan bölekleri döwýän zady ýene uçuň.
  Gyzyl saçly gyz hytaýlylary gaýgyrmaýar. Bu ýerde birbada ýedi adamy kesdi.
  Asman imperiýasynyň generaly ýalaňaç dabany bolsa maňlaýyny döwdi. Elbetde, aradan çykdy.
  Swetlana hem duşmanlary herekete getirýär we ýok edýär. Iki gylyjy, eplenýän gaýçy ýaly hytaýlylaryň jesedini kesdi.
  Gyz hereketde onlarça garşydaşyny ezdi. Ol ýalaňaç aýaklary bilen diskleri alyp, işe başlady. Ol hytaýlylaryň köpüsini kesdi.
  Onuň hemmesi gaharjaň.
  Swetlana:
  - Duşmanlar geçmez!
  Aurora razy boldy:
  - Elbetde, geçmezler - pursatsyz!
  Gyzyl saçly ganhor, ýene möňňürip, hytaýlylary gylyç bilen zyňýar. Soň bolsa nurbatyň ýalaňaç barmaklary birnäçe iňňäni çykarar. Birnäçe on hytaýlynyň indiki dünýä iberiljekdigi.
  Sary söweşijileri kesip, Oleg Rybaçenko alyp, gysdy:
  - Akylyň ýok edilmegi!
  Againene-de oglan ýalaňaç barmaklary bilen elhenç we öldüriji iňňeleri zyňdy.
  Soň bolsa jyňňyrdady:
  - Düýşümde - hemişe ýeňiş!
  Duşman bilen söweşýän we garşydaşlaryny ýok edýän Margarita razy boldy:
  - Hatda gaty uly ýeňiş!
  Gyz bolsa ýalaňaç barmaklary bilen, ony alyp, ölüme duşmany duşmana atýar.
  Şonuň üçin köp hytaýly öz jübütleri tarapyndan öldürildi. Hawa, dört gyzam az däl.
  Natasha ýalaňaç aýagy bilen kömür tozanyndan ýasalan granady zyňdy. Biri partlanar, hytaý esgerlerini ýyrtar.
  Gyz gygyrýar:
  - Men dünýädäki güýç bürgüdi!
  Zoýa Hytaý goşunyny ýok etmekde-de gaty ýiti. Gylyçlaryny silkip aýdym aýdýar:
  - Biz buýsanýan bürgütler!
  Againene-de ýalaňaç aýagyndan gaty ölümli bir zat uçýar. Hytaýlylar bolsa gaty öldürýärler.
  Güýçli we agressiw hereketiň joşgunly bir gyzy, hatda bir iňňäniňem ýykylmagyna ýol bermezden.
  Aurora hem hereket edýär. Arealaňaç aýaklary ýiti iňňeleri zyňýar. Gyzyl saçly gyz şagallary kowalap ýören panter ýaly hereket edýär. Hytaýlylary şeker ýaly kesýär.
  We öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Geljek meniňki!
  Dilini çykarýar.
  Swetlana hytaýlylary hem ýok edýär. Arealaňaç aýaklary bolsa çalt hereketini çaltlaşdyrýar.
  Saryýagyz gyz, kobra ýaly. Garşydaşlaryny hiç hili gynanman kesýär.
  Gylyçlary ýel degirmeni ýaly aýlanýar. Duşmanyň rahatlykda doňmagyna ýol bermäň. Parahatçylyk doly we baky bolmasa.
  Swetlana, hytaýlylary kesýär:
  - Biziň görnüşimiz iň ýokary!
  Arealaňaç aýagyndan bolsa öldüriji we düşnüksiz uçýar. Garşydaşlary nädip urmaly, göni ölüme çenli.
  Aurora tassyklaýar:
  - Arassa ýeňliş!
  Gyzjagazyň ýalaňaç aýagyndan onlarça iňňe uçýar. Hawa, şeýle ýerlikli welin, birbada elli hytaýly ýykyldy.
  Natasha muny görüp, Asman imperiýasynyň söweşijilerini kesdi:
  - Gaharyňyz gaty gowy!
  Arealaňaç barmaklar bolsa diskleri işe girizer.
  Zoýa, garşydaşlaryny kesip, gygyrýar:
  - Arzuwyň hasyl bolsun!
  Ganhor weýrançylyk ýaly ýalaňaç aýak hem iberer.
  Hytaýlylaryň köpüsi jesetlere öwrülýär.
  Sary söweşijileri kesip, Aurora aýdym aýdýar:
  - Duşmana rehim ýok!
  Arealaňaç aýagyndan sary söweşijileri ezýän bir zat uçýar.
  Wildabany hereketde gyzyl saçly söweşiji.
  Swetlana, bir topar duşmany kesip, ony alyp, gysdy, merjen, ýalpyldawuk dişlerini gadagan etdi:
  - Biz hiç wagt durmarys! Şeýlelik bilen rus goşuny ýeňiş gazanmak üçin dünýä indi!
  Soň bolsa gyz ýalaňaç aýagy bilen kömür granady zyňýar we garşydaşlaryny ganly et böleklerine döwýär.
  Hytaýlylary ýeňip, Oleg Rybaçenko çalt hereket etdi.
  Terminator oglan aýdym aýtdy:
  - Rus goşuny ýeňiş gazanmak üçin doguldy!
  Oglanyň ýalaňaç dabany böküp, eňegindäki mandarini urup, göni manyda ezdi.
  Youngaş söweşiji gaty gygyrdy:
  - Victoryeňiş biziň üçin geler!
  Margarita, hytaýlylary kesip, kellelerini kesdi:
  - Eger bar bolsa ...
  Arealaňaç aýagy bilen gyz bir topar iňňe zyňdy ...
  Oleg Rybaçenko jogap berdi:
  - Saňa kim gelýär!
  Soň bolsa oglanjygyň ýalaňaç aýagy iňňe buludyny çykardy. Derrew ýüz hytaýly ýenjildi.
  Margarita öýkeniniň ýokarsyna gysdy:
  - Şollar bolar ...
  Arealaňaç barmaklary bolsa ölüm howply bumerangy döretdi.
  Oleg, Asman imperiýasynyň söweşijilerini kesip, tassyklady:
  - Kim seniň üçin geler!
  Oglanyň ýalaňaç aýaklary bolsa ganhory başlar we üýtgeşik bolar. Hytaýlylaryň süňklerini ezýän bir zat.
  Olary zäherläň.
  Hawa, oglan gorkunç on adamdan däl ...
  Natasha goşa barrel kabul edişlik etdi - hytaýlylary kesdi we gysdy:
  - Bular biziň gyzlarymyz!
  Arealaňaç aýaklaryndan bolsa uçuş doly weýrançylyk sowgadydyr.
  Gyz gygyrar:
  - Gepleme!
  Gylyçlary hemmeleriň kellesini kesdi.
  Zoýa hereketde garşydaşlaryny kesýär we aýdym aýdýar:
  - Söýgim bäşinji gatda!
  Againene-de gyzyň ýalaňaç aýagy bumerang çykarar. Açyk garny bolan sary söweşijileriň köpüsi ýykyldy.
  Sary reňkleri kesip, Natasha:
  - Söýgi? Faberge ýumurtgalary näme?
  Againene-de ýalaňaç dabanyndan ölümi boşatdy.
  Hytaýlylary kesýän Zoýa:
  - We siz eýýäm aljyraňňy!
  Dostuna göz aýlady!
  Görnüşinden, gyzlar ýönekeý däl. Elbetde gurbaga däl.
  Zoýanyň ýalaňaç aýagy zyýanly elementi çykarýar. Hytaýlylaryň köpüsi okuwdan çykýar.
  Hüjümde Aurora. Üýtgeşik we weýran ediji. Duşmanlary urýar, gylyçlary ýel degirmeniniň ganatlaryna meňzeýär.
  Çalt hüjümiň nusgawy hereketinde gyzyl saçly iblis. Eger hakykatdanam kesýän bolsa, onda ýörite kesýär.
  We gygyryň:
  - Töwekgelçilik asyl sebäpdir!
  Arealaňaç aýaklaryndan ýene hytaý çybyklaryna sowgat. Her kim kesiler we eziler.
  Swetlana Asman imperiýasynyň esgerlerini ezýär. Size azajyk mümkinçilik bermeýär.
  Indi bolsa ýalaňaç aýaklary şeýle bir ajaýyp, ganhorlar zyňylar. Hytaýlylar şeýle bir kesiler welin, haýran galarsyňyz.
  Swetlana gyz gygyrýar:
  - Buýsanç bilen planetanyň üstünden aýlanýar ...
  Ol ýalaňaç dabany bilen hytaý serkerdesiniň boýnuny döwdi.
  Duşmanlary ezýän Oleg Rybaçenko aýdym aýtdy:
  - Rus goşa kelleli bürgüt ...
  Oglanyň ýalaňaç aýagyndan hytaý goşuny üçin ölüm sowgady uçýar.
  Margarita, duşmanlary kesip, dişlerini dişledi:
  - Aýdym edilen adamlaryň aýdymlarynda ....
  Garşydaşlary döwüp, söweşijiniň ýalaňaç dabanyndan kömür limony uçup gitdi ..
  Natasha howada aýlandy, on ýarym hytaýlyny kesdi. Duşmanlaryň köpüsini kesdi we gysdy:
  Ol beýikligine gaýdyp geldi!
  Gyz ýene hereketde we ölüm tansynda.
  Arealaňaç aýaklary bir zady zyňýar we duşmanlar gaty öldürilýär.
  Hawa, hytaýlylar üçin gara gün.
  Zoýa olary ezýär, böleklere bölýär we gysýar:
  - Russiýa imperiýasynyň beýikligi!
  Arealaňaç barmaklary bolsa başga bir ölümli bumerangy çykarýar. Garşydaşlary kellelerden mahrum edýär.
  Gyzjagazyň özi bolsa ony alyp, yza çeker.
  Emma söweşde Aurora utanmaýar. Dolbanet ýok bolsa, gynanman. Gylyçlaryny kesiň - edil jellatlar ýaly.
  Gyzyl saçly şeýtan öýkeniniň ýokarsynda gygyrdy:
  - Men hakykatdanam şeýtan!
  Againene-de gylyçlary hytaý söweşijileriniň üstüne gaçýar.
  Ot ýakýan haýwan aglamaga taýynlanýar we ýalaňaç aýagyndan granat uçar.
  Partlama bolar. Hytaýlylaryň köpüsi eýýäm tabytda.
  Has takygy, olaryň jesetleri hemme ýere ýaýrady.
  Aurora gysar:
  - Meniň imanym ýok etmekdir!
  Arealaňaç aýaklaryndan ölüm howply sowgat ýaly uçar.
  Gyzyl ganhor diňe öldürmek dinamitidir!
  Swetlana, içiň gysmagyna ýol bermeýän, ýöne öldürip biljek bir zat bar.
  Ol alar, ýalaňaç aýakly bumerangy işe girizer. Hytaýlylaryň köpüsini kesdi. Bu gyz diňe bir saryýagyz.
  Bu söweşiji meýli bolsa, ýiti dişli we ýanýan arra kömegi bilen kelläni kesmekdir.
  Söweşiji aýdym aýdar:
  - Siz halas bolmaz! Biz örän şat bolarys!
  Againene-de gyz gaty batyrgaý we akylly hereket edýär. Garşydaşlaryny döwýär, töweregine seretmäge rugsat bermeýär.
  Hytaý goşunyna edilen hüjümde gyzlar. Garşydaşlaryny gylyç bilen kesýärler we ýalaňaç aýaklary bilen ýok etmek sowgatlaryny iberýärler.
  Oleg Rybaçenko panter ýaly hereket edýär. Tolkundan soň tolkun döredip, duşmanlary kesýär. Bir sekuntda ölmez-ýitmez oglan on bäş ýa-da ýigrimi gezek ylgap biler.
  Kellelerini açyp, köp söweşijini taşlaň.
  Baky oglan gygyrýar:
  - Arzuwyň heläkçiligi!
  Gylyjy ýene bir gezek hereket edýär we garşydaşlary ýok etmek meýlini görkezýär.
  Margarita hem özüni kesdi we gysýar:
  - Men ölüm wulkany, men size aýallar ýaly şah bererin!
  Arealaňaç aýaklary duşmanlary öldürýän ýiti diskleri zyňýar.
  Gyz gygyrýar:
  - Täze ýeňişler bolar - täze söweşijiler bolar!
  Söweşiji gazaply hüjüm bilen hemmeleri ýok edýär.
  Arealaňaç, kesilen aýaklary tabytda dyrnaklary çekýän ýaly.
  Natasha bir topar hytaý dilini kesdi we gysdy:
  - victoryeňişimiz üçin!
  Arealaňaç aýaklaryndan ölüm sowgady uçdy.
  Zoýa garşydaşlaryny hem kesýär. Possiblehli mümkin we mümkin däl agressiwlikde hereket edýär.
  Ine, ýalaňaç aýagy kömürde limon atdy. Derrew ýüz sary esger zyňyldy.
  Gyz ýylgyryp aýdym aýtdy:
  - Aty girew hökmünde alaryn, maňa bagt garaşýar!
  Againene-de gyz duşmany urar. We duşmanlary kesip, olara azajyk mümkinçilik goýmaz.
  Aurora söweşde arassa haýwan. Bu aýal terminator, diňe şeýtanyň aňynyň beýanydyr.
  Eger kesse, kesýär.
  Hytaýlylardan bolsa diňe ýyrtylan et bölekleri guýulýar.
  Garşydaşlaryny ýok edip, Aurora gygyrdy:
  - Kobranyň temperaturasy!
  Soň bolsa ýalaňaç aýagy hakyky bomba zyňdy. Sary esgerleriň köpüsi ýyrtyldy.
  Swetlana hytaýlylary ezýär. Olary gylyç bilen kesýär we aýdym aýdýar:
  - Geljek geçmişdir, diňe gowy bolanda!
  Indi bir ganhor ýalaňaç aýagyndan uçýar. Garşydaşlaryny dargatýar. Ellerden, aýaklardan we beýleki ganly köpüklerden bölekler bar.
  Söweşýän gyzlar şeýle wagşy, hemişe hüjümde.
  Chineseöne hytaýlylar gaty köp, şonuň üçin ýok etmek endikdir. Gylyç we iş bolsa-da.
  Oleg esasanam samandan tüýkürip başlady. Bu hem ýok etmegi goşýar.
  Geliň, ýüzbe-ýüz bolalyň, oglan gaty çal. Hereketleri maýatnik siňdirmek ýalydyr.
  Bu birnäçe sagatdan has çalt. Gylyçlary gaty çalt we çalt kesdiler.
  Oglan pyşyrdady:
  - wineňmek we ýok etmek biziň arzuwymyz!
  Againene-de ýalaňaç aýaklary ölüm howply sowgady kakar.
  Margarita ýabany hereketde. Duşmanlary we gykylyklary kesýär:
  - aeňiş bolar, anyk bilýärin!
  Gyz bolsa öldüriji granat zyňar.
  Sary söweşijileriň böleklerini ýyrtyň.
  Natasha hem ýolda. Päsgelçilikleri we çekinjeňligi bilenok. Gylyç garşydaşlaryny kesdi. Üç sany degirmeni ýerine ýetiriň.
  Soň gyz:
  - Uly kaskad!
  Arealaňaç aýak bumerang zyňýar. Onlarça hytaýly maksatsyz galdy. Ine, olar bilen iş salyşýan söweşiji.
  Zoýa hem hereketde. Garşydaşlary ezýär we gysýar:
  - Ganly we dogry söweşiň!
  Arealaňaç aýagy hereket edýär, bir zat zyňar. Asman imperiýasynyň söweşijileriniň köpüsini bölüň.
  Aurora hem hereket edýär. Şeýle hem hytaýlylaryň ýok edilmegini amala aşyrýar. Ony çotga bilen çaýkanýan ýaly edýär.
  Ol gygyrýar:
  - Banzaý tendensiýasy!
  Arealaňaç aýagyndan granat uçýar. Döwülen duşmanlaryň köpüsini ýok eder.
  Swetlana hem söweşde. Köp dabarasyz ýüz öwürmeýär. Gylyç kesilen ýaly. Arealaňaç aýaklary bilen ony alyp, goýberýär. Ondan şeýle energiýa ýyldyrymlary dowam edýär.
  Aurora dostuny höweslendirýär:
  - Aragatnaşyk bar!
  Hytaýyň serkerdesini ýarym kesen Swetlana:
  - Aragatnaşyk bar!
  Iki gyzam ýalaňaç topuklaryny biri-birine urýarlar.
  Aurora ýene hereket edýär. Göçme manyda we ýeňilmezek. Hiç hili gowşaklygy we şübhe bilmeýär.
  Gylyçlary adam etinden kesildi.
  Gyzyl saçly şeýtan, başga bir hytaýlyny ezýär:
  - Aslynda näme pikir edýärsiňiz?
  Swetlana jogap berdi:
  - Dogry, düşünje degişlidir!
  Aurora güldi we şeýle diýdi:
  - Hawa, hakykat!
  Arealaňaç aýagyndan başga bir granat uçup gitdi. Duşmanlary nädip urdy. Hytaýlylardan diňe ýyrtylan et bölekleri dürli tarapa uçdy.
  Swetlana ýylgyryp:
  - Ine, biziň öldürmegimiz we ýaradylyşymyz!
  Gyz ýalaňaç aýagy bilen öldüriji we rehimsiz ölüm sowgadyny hem berdi.
  Hytaýlylary gylyçdan geçiren Natasha, logiki taýdan belläp geçdi:
  Olaryň hakykaty bar, bizde-de bar!
  Gyzyň ýalaňaç aýagyndan başga bir granat uçup gitdi.
  Zoýa duşmany ownuk böleklere bölüp, muňa razy boldy:
  - Her kimiň özüne mahsus zady bar. Örän uly hakykat!
  Arealaňaç aýagyndan ýene-de gaty öldüriji uçýar. Eti ownuk böleklere bölmek.
  Natasha logiki taýdan şeýle diýdi:
  - Ylym we taňrylar bize berdi!
  Zoýa garşydaşlaryny ýok edip, razy boldy:
  - Ol köp zat berdi!
  Arealaňaç aýagy ýene birnäçe disk atdy. Bir topar garşydaşyňy ur.
  Natasha, dişlerini dişläp:
  - tendensiýa!
  Arealaňaç barmaklary ýene onlarça iňňe zyňdy. Öldüriji we wagşy syýasaty görkezdiler.
  On müňlerçe hytaýly eýýäm öldürildi. Alty adam alternatiw taryh döretmekde uly iş etdi.
  Elbetde, gyzlar we oglan gaty uly we ägirt güýç!
  . 14-nji bap
  Hytaýlylar hüjüm edýänçä rehimsiz sapak aldylar, oglan zehini Oleg Rybaçenko başga bir eseri ýazdy;
  SOWGAT WAGTY!
  PROLOGUE
  Täze ýylyň öňüsyrasynda paýtagt Moskwa çyralar bilen sahy reňklenen ullakan ary görnüşine meňzeýär. Her kim baýramçylyk güýmenjesiniň süýji şemallaryna çümmek üçin ýylyň dowamynda toplanan köp sanly zatlary gutarmaga howlukýar .
  Alexaş Aleks söýgülisi Anjelina bilen köp sanly sowgat berip aýlanmaly boldy. Duýgur aýakgaplaryň aşagynda ýelmeşýän, hapa garlar, Aýaz Aýazyň pagta goýun derisinden, süýümli sakgalynyň aşagynda bolsa, ýigidiň gödek, reňksiz ýaňaklary duzly der bilen örtüldi. Anjelina, gar gyzynyň eşiginde, birneme aňsat, ýöne ýigriminji öýden soň göçme manyda aýagyňyzdan ýykylyp başlamarsyňyz.
  Newöne Täze ýyl jübüti hökmünde goşmaça pul gazanmak mümkinçiligini nädip ret etmeli?
  Täze täzelenmeler üçin ýeterlik pul ýok we stipendiýa gaty az, däli bahalarda ...
  - Çapet nirede? - Men samsyk ses eşitdim.
  Çyra birden öçdi we garaňkylykda elhenç kölegeler ýalpyldy. Sakgally, dar gözli garakçy uzyn hanjar silkdi, yzyndan bolsa ýerasty dünýäden gaçýan şeýtanlara meňzeýärdi.
  Kapyrlary kes! - Gulaklary azar berýän, beton sesde pasly arranyň gyrylmagy ýaly nejis sesler eşidilýär.
  Elbetde, Golliwudyň ssenariýasyna görä, är-aýal birbada durup, guduz garakçylary kowmaly boldular, ýöne durmuş has proza. Aleks we Anjelina goz berdiler. Elbetde, olar ýaş, sportçy, ýöne arkasyna sowgat we agyr eşikli agyr sumkalar ylgamagy kynlaşdyrýar ...
  Onuň arkasynda agyr tüsse, hapa matalar eşidilýär, bu ýerde bir ýaş ýigit paltosyny kesip, arkasyna hanjar bilen uruldy ...
  Gaçýan okuwçylaryň aýagynyň aşagynda çal bir zat uçýar, ýalpyldawuk (predohranitel ýakylýar!) Guýrugy bolan syçana meňzeýär. Anjelina gygyrdy: syçanlary halamady, ýöne has gorkunç zat ...
  Gykylyk! Kesgitli terbiýelenen asfalt örtük ýüzüne uruldy we beden derrew agyryly ýyrtyk öýjükler bilen deşildi ...
  YNSANLYGY L SÖ .GI
  Şeýle sansyz armada ýakynlaşanda, uzakdan köp reňkli, ýalpyldawuk düýbüň süýrenýän ýalydy. Mundan başga-da, her bir uçgun wagşy jyn ýa-da nekromancer jadygöýiniň jadysyndan dörän titreýän ruhdyr. Öň tarapy iki sany parsek üçin uzaldy, şeýle ölçegde hatda flagman ultra söweş gämileri hem Saharadaky gum dänesine meňzeýär.
  Ynsan konfederasiýasy, metagalaksiýada ýaşaýan beýleki jynslar bilen bilelikde aýgytly söweşe girdi.
  Bu ýerde ajaýyp gämiler gaty köp, köp halatlarda diňe täsirli söweş dürlüligine päsgelçilik döredýär. Mysal üçin, arfa sazy görnüşindäki ýa-da uzyn dodakly ýyldyz, arfa setirleriniň ýerine ramroda togalanýar, hatda gönüburçly tank týuretasy bilen goşa bas . Bu, ýüregi ýuka adamlary haýran galdyryp biler we täsir edip biler, ýöne gorky däl-de, esasanam çylşyrymly söweşijileriň arasynda gülki döredip biler.
  Olaryň garşydaşy, ähliumumy güýçdigini aç-açan aýdýan imperiýa. Hemme zadyň uruş gullugyna goýlan Uly tabyt, esasy şygar netijelilik we maksada laýyklykdyr. Koalisiýadan tapawutlylykda, tabyt göteriji ýyldyzlar diňe ululygy bilen tapawutlanýar. Görnüşi birmeňzeş - daşky görnüşi gaty ýyrtyjy, çuň deňiz balyklary. Belki, ýekeje kadadan çykma bilen: galyň, polatdan ýasalan hanjarlara meňzeýär - annigelanlar.
  Kosmosyň bu bölegindäki ýyldyzlar asmana gaty dykyz däl, ýöne ýagtylygy aralygynda reňkli, özboluşly. Nämüçindir bu ýagtylandyryjylara seredip, perişdeleriň gözüne seredýän ýaly, älemdäki janly-jandarlary özleriniň wagşy, hakykatdanam wagşy hereketleri üçin ýazgarýan ýaly gynandyryjy duýgy bar.
  Grobzagonatyň goşuny duşuşmaga howlukmady, diňe ýokary tizliklerinden peýdalanyp, aýratyn ykjam bölümler çaltlyk bilen duşmana hüjüm etdi, zyýan ýetirdi we yza çekildi. Muňa jogap edip, gabaw oty bilen garşylamaga synanyşdylar, ýöne has çalt we tehnologiki taýdan ösen tabyt alyjylary has täsirli hereket etdiler. Magdanlar ýarylan ýaly ýaryldy, kreýseriň we ýok edijileriň bölekleriniň geýzerinde ýaryldy. Hereöne bu ýerde taşlamak we uly oýun oýnamak mümkin boldy. Ynsan konfederasiýasynyň ägirt uly söweş gämilerinden biri atyldy, gämi gaty çilim çekdi we "Stalingrad" ägirt uly ýyldyz gämisinde başagaýlyk höküm sürdi.
  Ony bar güýji bilen halas etjek bolýarlar, gyzlaryň we oglanlaryň derisi aýylganç yssydan çykýar. Howada, modaçy ýaly, gül suwy sepildi, azot we kislorod molekulasy reaksiýa berdi, bu adam üçin eýýäm gadagan edilen temperaturany ýokarlandyrdy. Bu ýerde gyz dyza çökdi we Perunyň amuletini ogşamak üçin egilip, agyr metal örtügine ýetmäge wagt tapman gözýaş damjalary bugarýar. Ine, ölüm, ýarym sagat öň ony almaga synanyşan, ýere ýykylan we ýanýan, gyzyl et süňklerden gabyk ...
  Söweşjeň robot, giň agzyndan bir damja çalgy ýagyny taşlaýar, ikilik kody esasynda elektron taňrylara doga iberýän bu enjam gygyrýar, azap çekýär. Howa çalşygy ulgamy döwülýär we kiçijik, ýöne köp sanly gara deşiklere öwrülýär we hemme zady we hemme zady siňdirmek töwekgelçiligini döredýär.
  Ine, iki sany jadylaýjy aýal söweşiji, eli bilen münýän minara ýapyşyp, ölümi gijikdirjek bolýarlar. Olaryň näzik, gülgüne ýüzleri ýoýulýar we owadan aýratynlyklary çydap bolmajak agyry bilen ýoýulýar. Emma sorujy tornadonyň basyşy ýokarlanýar. Barmaklaryny ýyrtýar, ýyrtylan myşsalardan we tendonlardan gyrmyzy gan dökülýär, gyzlar et üweýjisine howlukýarlar. Uçarda gyzyl saçly gyz tilki ýaly kellesini garnyna sokup, bir ýigit bilen çaknyşýar.
  Yzyna gaýdyp bolmajak ýere gitmezden ozal birek-birege ýylgyrmagy başarýarlar. Alreadyarymdan gowragy ýanýan başga bir aýal diwara ýakýan eli bilen çyzdy: "Batyr bir gezek ölýär, ýöne baky ýaşaýar, gorkak bir gezek ýaşaýar, ýöne baky ölýär". Gök-ýaşyl alaw birnäçe pursat mundan ozal iň abraýly podiumlara mynasyp lezzetli bedeni gujaklap, ýylylyk goşýar. Bu ýerde gyzjagaz süňkleri açylýar we çagalykdan gatylaşan güýçli myşsalar ak kül bolýar.
  Gämi gämisi gaty ýandy, iriňli howa köpürjiklerini wakuuma çykardy, soň partlady we köp böleklere bölündi.
  Gipermarşal Grobzagonat şazada "Giant Mace" buýruk berdi:
  - Bäş million sekiz ýüz elli müň super frigat, şeýle hem berk annigen göterijileri öňe sürüň. Goý, älemleriň köpüsi duşmanyň arkasyndan geçsin!
  Frigatlar aýratyn setirlerde hatara düzülip, emele gelmegini dowam etdirmäge synanyşdylar. Roketa kruizerleri we grappler söweşijiler bilen bilelikde özboluşly tor toruny emele getirdi. Ilkibaşda, äleme täze däl, ýöne aşa weýran ediji: termokark raketalaryny ulanyp, uzak aralykda duşmany bombalamaga synanyşdylar. Uly punkeriň boks taktikasy ýaly: Uzyn çep gapagy zyňyň we ýoldaşyňyzy saklaň. Koalisiýa gämileri yza çekildi, ýyldyzlaryň yzky gorag bölegi söweş meýdanyna wagtynda geçmäge synanyşyp öňe gitdi. Tabytlar, palta bilen jezalandyryjy ýaly guramaçylykda we hereketde artykmaçlyklaryndan peýdalanyp, garşy çykýan güýçleriň has ýitileşmegini kesýärler. Gelmişeklere hüjüm etmäge synanyşanlaryň arasynda ýitgiler köpeldi.
  Iblis gözelligi general Düşes de Furia ýokary tizlikli annigen göterijisine ylgaýar. Munuň ýaly söweş ýyldyzy, adaty kruizerlerden tapawutlylykda, ýaragyň ýerine antenna emitentleri bar, olar söweşde ulanylanda duşman gämileriniň ýaraglaryny öz täsiri bilen zaýalaýar. Wakuumdan çalt süpürýän gravioplazmatiki tolkunlar gelýär. Kosmosda suw basýan hereketlerinden gara ýer dökülen benziniň suwy ýaly reňklidir. Hereket gaty weýran ediji. Daşary ýurtlularyň ýaraglaryny garşy alyp, garşy çykmaga synanyşýarlar, kompýuteriň ýol görkezmegine päsgelçilik döredýärler ýa-da ýokary intensiwlikde termokark raketalarynyň ýok ediji enjamlarynda partlama bolýar. Duşman ýyldyzlary maşyn ýagy filminiň aşagyndaky balyklara meňzeýär, olaryň käbiri metaldan ýa-da keramikadan däl-de, biologiki gelip çykyşyndan we iň elhenç sarsgynlarda hakykatdanam ýazylýar.
  Bu ýerde söweş gämileriniň ýene biri, Kanalyň ini boýunça diametri bolan ullakan gämi benzin bilen ulanylýan dominolardan ýasalan ýaly çöküp başlaýar. Kiçijik ýyldyzlaryň arasynda ýitgiler hakda aýdara zat ýok. Gelmişekler we ýerüsti adamlar koalisiýasy stalzanlaryň iň täze ýaragy - çykan grawiýoplazma, ýüzlerçe imperiýanyň kosmos güýçlerini haýran galdyrdy.
  Comte de Barsow, skaneriň öňündäki barmaklary belli bir tertipde hereket edip, oda gözegçilik edýär. Daşardan, "Alty ýyldyzyň generaly" tabyt gutusy zolakly gaplaň ýüzi bolan adamyň güýçli, gahrymançylykly gurluşyna meňzeýär. Agressiw owadan haýwan, ýöne bu erbet gözellik - Lýusifer. Grobzagon rehimsiz zarba urup, gaharly ýylgyrýar. Birnäçe galaktikadan ýygnanan towşanyň bulaşyklygyny duýýar. Garaz, hasam köpelsinler, howsala artsynlar. Rehimsizleriň, agyr imperiýanyň esasy güýçleri söweşe girenlerinde, käbirleri üçin ýeňiji, şatlykly we beýlekiler üçin gynandyryjy ahyrzaman bolar.
  Koalisiýa guramaçylykly garşylyk, düşnüksiz hereketleriň ýerine, hatda iki sany uly söweş gämisiniň ýerine, älem giňişligine garamazdan, kör bolup, biri-birine tarap ýüzdi, soňra agyrlyk güýji tolkunlary bilen gulaklara agyr degdi. ýakyn ýerde ýerleşýän söweşijiler bilen çaknyşdy.
  Içinde bölekler döwüldi, söweş bölümleri, kazarma kabinalary, türgenleşik we güýmenje zallary ýykyldy. Bularyň hemmesi tolkunyň tizliginde bolup geçdi, gaçmak mümkinçiligini öldürmek üçin ýeterlik çaltdy, ýöne henizem gynançly haýal bolup, millionlarça duzaga düşen janly-jandarlara ölüm howpundan gorkmak mümkinçiligini berdi.
  Ine, çip ýaryşynyň sanagy, altyn bükülen gülgüne gurbaganyň aýaklary bolan bir topar gülgüne meňzeýän, söweş emitentine boýun alýan agyr ölümi kabul edýär. Kompýuter gologrammasy dogalary okaýar we günäleri çaltlyk bilen aýyrýar. Bu ajaýyp halkyň dini, ýokary tehnologiýaly ýaragyňyz ruhany roluny ýerine ýetirýär, diňe kibernetik akyl hasaplanýar, janly organizm bilen Gudratygüýçli Hudaýyň arasynda araçy bolup hyzmat etmek üçin ýeterlik mukaddeslik we arassalyk bar. Ruhany emitentiň soňky sözleri:
  - Dünýä jadydan mahrum däl, ýöne ýigrenç Hudaýa gurban berilmeýär!
  Gerkez de Furi, ýörite re inimde toparyň ýuka we ýeňil atleti, goşa rol oýnaýan gysylan söz kody. Toparyň mümkin bolan diňleýjilerinden şifriň ilkinji galkany. Ikinji magotelepatiki impuls.
  Kruizerler, ýok edijiler, brigadalar we hatda bir kosmos gämisi, bu ýyldyzlar tarapyndan zaýalanan ýa-da düýbünden ýok edilen gämilerdir. De Furia logiki taýdan belleýär:
  - Batyrlyk ýeterlik okuwyň öwezini dolup biler, ýöne türgenleşik hiç haçan batyrlygyň öwezini dolup bilmez!
  Olaryň çekeleşikleri reaktoryň termokark energiýasyny (henizem kämil däl) ýok etdi we buýruga sabyrsyzlyk bilen garaşýar. Esasy synplaryň ýüzlerçe müňlerçe duşman gämileri eýýäm ýok edildi, söweş iň giň frontda bolup geçýär.
  Buýruk berildi, howlukmaçlyk bilen ýük stansiýalarynda - ýörite ýyldyz konteýnerlerinde zarýad almak üçin yza çekilmäge taýýarlandy.
  Şazada "Giant Mace" söweşe täze güýçler atdy:
  Hususan-da, şahsy baýdak ultra-söweş gämisi "Beast".
  Soňra ýene iki ägirt "Şok we haýran" we "Gyzyl burun" öňe gitdiler. On müňlerçe iri we kiçi ýaraglary we emitentleri ýerleşdirdiler. Olaryň ýokarsynda birnäçe gorag gatlaklary ýalpyldawukdy: graviomatrix, magospatial meýdanlar (diňe bir tarapa geçip bilýän maddalar), güýç reflektor. Cyhli kibernetik enjamlar päsgelçiliklere garşylyk berýän aşaky derejeli teoplazmanyň üstünde işledi. Şol bir wagtyň özünde, duşmanyň elektronikasy üçin uitezit böleklerini döreden ullakan radarlar ulanyldy.
  Ekinlere ölümli doň düşen ýaly, ölüme sebäp bolan "sowgatlar" ýykyldy ... Üç ägirt duşmany mümkin boldugyça ýok etmek üçin has giň ýaýramaga synanyşdy. Top ýyldyrymy, uçmak, kosmosda çaýkanýan tirýek tüýdügi ýaly, olar diýen ýaly täsir edip bilmeýär, bu gelmişekleriň kosmos gämilerine ölüm howply täsiridir. Aljyraňňy ýagdaýda yza çekilmäge mejbur etmek. Düwürtik şekilli halas ediş modullary wakuuma ýaýrady, olaryň köpüsi gödek deňizdäki buýlar ýaly raketa partlamalaryndan titreýär. Tabytlar şu wagta çenli olara üns bermeýärler, ilki bilen howply we güýçli döwýärler, soň aňynyň galyndylaryny elhençlikden ýitiren gelmişekleri gutaryp bolar. Söweş entek ýeňilmedi, Rehimsiz imperiýanyň goşunlary hem duşman bilen deňeşdirilende ep-esli ýitgi çekýärler.
  Theöne şol bir wagtyň özünde, ýanýan kosmos gämilerinde howsala we howsala ýok. Ewakuasiýa, bu janly organizmler däl-de, biorobotlar ýaly gaty rahat dowam edýär. Mundan başga-da, yza çekilmek, ölümi masgaralaýan ýaly, batyrgaý aýdymlar bilen bilelikde.
  Ine, de Furiýanyň nesil göterijisi: weýran ediji güýç taýdan garaşylmadyk bolup çykan agyrlyk güýji plazmasynyň şeýle ýörite göterijisi. Destructionok etmek energiýasyna zarýad bermek bada-bat diýen ýaly söweşe girdi.
  Shipyldyz ýyldyzy iň ýokary tizlenmä eýe bolýar, Gerkez hatda stabilizatory hem saklaýar, söweş kostýumynyň aç-açan matasy arkaly, onuň uly bicepleriniň aýal-gyzlyk görnüşinde däl-de, nädip dartylýandygyny görüp bilersiňiz. Ol we beýleki ekipa members agzalary arkalaryna ýykylmazlyk üçin tagalla etmeli. Igerolbars kellesi bolan küşt, gülkünç söweşiji ýaly, gözleri deşilýär, ýakyn howadan gaty açyk, uzyn we galyň saçlar gaçýar.
  Bu gahryman gyzyň eýýäm iki ýüz aýlawy geçendigine ynanmak kyn. Faceüzüniň näderejede tämiz we arassa, gaty ykjam, käwagt gaharly söz bilen, käte tersine perişde ýa-da oýnawaç. Onuň arkasynda köp söweş bar, ýöne ol hiç wagt olardan ýadamaýan ýalydy. Her täze söweş, suratlandyryp bolmajak gözelligi we baýlygy, tolgundyryjy ritm bilen aýratyn bir zat.
  Indi bolsa operasiýa ýörelgesi boýunça iň soňky ýaraglar bar, duşmanyň iň bolmanda Grobzagonatyň soňky ýeňşine çenli täsirli gorag tapyp bilmez.
  "Phizt" ýaryşynyň gorkusy nähili ejiz. Kör, ugruny ýitirýär. Birnäçe pursatdan soň onuň düzüm bölekleri galaktikanyň giňişligine pürkülip, türgen tarapyndan işe girizilen disk bilen aýlanmak. Ora-da başga bir betbagt gurban, birbada grawiýoplazmanyň gujagynda ölýän üç sany heläkçi, gämiler titräp, ýalpyldawuk gumyň üstüne atylan gowurma ýaly tekizlenýär.
  Baron de Alligator, emitentleriň maksadyny düzedip (üstünlik gazanyp bolmaýar, täze ýakylýan kruizerden diňe monoblok taýaklary galypdy), gynanç bilen belläp geçdi:
  - Öldürmek aňsat, direlmek kyn we zorluksyz ýaşamak umuman mümkin däl!
  Deňiz toparyna ýolbaşçylyk edip, başga bir weýrançylyk akymyny akdyrýan we ýük transportyndan öwrülen gämä meňzeýän Defuriýa hem plazma toruna girýär:
  - Wepaly dost hökmünde ölüm hökman geler, ýöne özüne çekiji durmuş bilen has uzak ýöremek isleseňiz, akyla we batyrgaýlygyňyzy subut ediň!
  Komte de Barsow hilegär söz sözüni dowam etdirip, gaty gygyrdy:
  - Kanunlar samsyklar üçin ýazylmaýar, ýöne bu kanunlary ýazan akylly adamlar üçin kanunlary bozandygy üçin sanksiýalar hem alynýar!
  Dürli armadanyň guramaçylykly garşylygy bozuldy. Kosmosdan gaçmak hatda dagyň ýykylmagyna meňzeýär, tornado bolup, derrew orta mekdebi gurşap aldy, hemmesini ýykdy we birden ýygnady ... Gözleg başlandy. Bir sürü sürü sürýän möjekler ýaly. Diňe tabytlar möjeklerden has manysyz, rehimsiz. Olar üçin bu hatda diri galmak meselesi däl-de, egsilmez erk we rehimsiz gahar-gazap görkezmekdir. Kowmak, azap etmek, goýberme. Köp çagalar ene-atalaryna garaşmazlar (we bu ýerde bir jynsdan on jynsa çenli jandarlar ýygnandy), ýöne eneler, kakalar, neýtrallar, ogullary, gyzlary we başga kim bilýär ... Şeýle edermenlik nähili? adam öldürmek, hatda gämi duralgalarynda atylanda has köp ussatlyk we güýç talap edilýär. Galyndylar giňişligi suw basdy we ýagtylandyryjylara düşdi, üstündäki koronal bozulmalara, meşhurlyklara we plazma duralgalaryna sebäp boldy. Aýry-aýry ýyldyzlar hatda ýüzüne düşen köp sanly daşary ýurt obýektleriniň reňkini üýtgedýärler. Hemmeler düşünmez, ýöne ýüregi bolanlar: şahsyýeti bolan jandar diri ýansa we şahsyýet bütinleý manysyz we öňünden aýdyp bolmajak dünýä bolsa, gaty gorkunçdyr.
  Hatda wakuum hem şeýle ýoldan aglap biler ...
  Birinji ýyl okuwçylary Aleks we Anjelina bularyň hemmesini gördüler, hatda filmdäki ýaly däl-de, birbada, köp nokatda we jikme-jiklikde, hemme zat girende, aňy kaleidoskop bilen doldurdy.
  Soňra adam ýyldyzlaryndan biriniň - çaga delfininiň konturly brigantiniň tarapa tarap hereket edýändigini gördüler ... thelemgoşaryň ähli reňkleri bilen ýalpyldawuk kwasara tarap. Talyplara bir zat, ähli janly-jandarlary ýakýan şeýle şöhleler bolmasa-da, kwarsdygyny aýtdy. Emma peseldilen görnüşde-de, ähli materiallar üçin howply howpy gizledi. Bu brigantin batyrgaý janyna kast eden ýalydy.
  Gerkez de Furiýanyň ýolbaşçylygyndaky Annigenos: "Saklaň, ýer titremesi!" Buýrugy aldy. Üç sany ullakan müň esger we on müňlerçe söweş roboty zeper ýetmedik diýen ýaly brigantanyň yzyndan ylgady.
  Predyrtyjy akulalar joşýan ummanyň tupanly suwlarynda azajyk ördek kowalap ýören ýaly.
  Aleks birden diňe uçmaga däl-de, hereket etmäge ukyplydygyny duýup, dostuna gygyrdy: "Geliň, perişde olaryň yzyna düşeliň". Gyz jogap berdi: "Hawa, edip biljekdigimi duýýaryn".
  Mihail Boýarskiý aýdym aýtsyn: "Jansyz beden beden bolmasa-da, beden bolmasa ruh nähili ejiz!" Belki bu hakykatdyr, ýöne ... Ruh başga biriniň tenine girip, oňa gözegçilik edip, ajaýyp güýçde özüni görkezip biler ...
  Ingok ediji radiasiýanyň ýanýan akymlary üç hanjardan zyňyldy we batyr kapitan Alena Snegowanyň ýolbaşçylygyndaky adam brigantasynyň sähelçe mümkinçiligi ýok ýalydy. Magoplazmatiki tolkunlar eýýäm kümüş sowutlary deformasiýa edip, çukurlary ýeňil toplaryň çakdanaşa makaron ýaly ýykylmagyna mejbur edip, gabyň içine girdi. Ekipa members agzalary agyr agyrylary başdan geçirýärler, söweş eşikleri ýykylýar, deriniň gabygy aýrylýar, gözler kör bolýar .... Mümkinçilik ýok ýaly ... Brigantine antimatter kürüsi bilen çilim çekip, ýalpyldawuk bolup başlaýar.
  Thisöne bu soňky pursatda, ýok dowzahyň umytsyz düýbüne düşeniňizde, iki sany ýerli göteriji daş-töweregine öwrülmän, ortasyna radiasiýa goýýar.
  Soň bolsa merkezi gylyçdan tolkunlar geçdi, awtomatika goraga geçdi. Gigantlaryň fonunda kiçijik ýaly görünýän adam gurluşy, gurluşynyň böleklerini ýitirip, magoplazmatiki ulgamdan gaçdy.
  Aleks Baron de Alligatoryň jesedinde oturdy, Anjelina bolsa graf de Barsowyň aňyny eýerledi. Ofiserler ýaly adaty tabyt alyjylary serkerdeleriň buýruklaryny ara alyp maslahatlaşmaga däl-de, olary ýerine ýetirmäge öwrenişdi. Bedenlerdäki hitler, "atlarynyň" ýadyny ulanyp, ot obýektini üýtgetmegi buýran bolsalar, onda ... Şonuň üçin zerur. Grobozagonatyň esasy düzgüniniň aýdyşy ýaly: "Giper-Imperatoryň, özüne-de, özi tarapyndan bellenen islendik hojaýyna-da şübhesiz boýun bolmaga kasam edýärin!".
  Buýruk berildi we ýerine ýetirilýär ... theöne tabyt göterijileriň şahsyýetleri ýaş tussaglaryň jesetleriniň jesetlerini ele alandyklary bilen ylalaşmak islemeýärler. Güýçli söweş başlaýar, Alligator we Barsow doňýar, gaplaňyň gözleri ýalpyldaýar. Buýruk eýýäm berildi we ol ýatyrylýança ýerine ýetiriler ...
  Şeýle-de bolsa, brigantin ölümli ýaralary aldy, ýene birneme ... Alena Morozowa iň soňky güýji bilen inçe aňyň sapagyna ýapyşdy. Kostýumy, formasy bilen birlikde ot aldy, alawlar eýýäm ýalaňaç bedenine rehimsizlik bilen seredýär. Deri uly çişikler bilen örtülýär, soňra gabygy aýrylýar. Keýpiň bölekleri gaçýar ... Birazajyk ...
  Ine, brigantiniň almaly has dogrusy, has dogrusy galan zady bolan kwarsyň inçe guýrugy ... Alligator bilen Barsowyň şahsyýetleri eýýäm gaýdyp geldi, magoplazma ýene kesildi .... Alenanyň ýanan süňkleri çökýär, aňy bolsa gara huni ýakýar ... Nanosekuntyň ujypsyz bölegi üçin, iň soňky weýrançylyk üçin, brigantiniň serkerdesi bölegi kwarsyň Probomerana uçýar ...
  Hemme zat asla başlamadyk ýaly birden saklandy. Mawy ýyldyzlar flotunyň armada doňdy, garşydaşlary birbada ýitdi. Ganat ýalydy, kosmos möjekleriniň penjeleri kosmosa ýelmendi we gymyldap bilmedi. Şol bir wagtyň özünde hiç kim sähelçe titremäni ýa-da sarsgyny duýmady. Bolan zatlaryň hemmesi adaty fizikanyň çäginden çykdy.
  Gerkez de Furi gaty gygyrdy:
  - Bizi saklamagy başaran bu, salkyn kim?
  Genhir Wolf gizlin ýigrenç bilen seretdi:
  - Mende hiç hili pikir ýok ... Aslynda beýle mümkin däl ... Şeýle-de bolsa, tabyt kesiji sesini çykardy, pyşyrdamakdan gorkup, gapdallaryna buzly gözleri bilen ylgaýan nerwine dönüklik etdi. . - Biziň agentimiz wagtyň geçmegi bilen ýeriň degişme atyp biljekdigini habar berdi.
  Gerkez arkaýyn, hatda işden çykaryldy:
  - Bu, elbetde, bizar edýär, ýöne hiç kim diri adamlara söweşmegi gadagan edip bilmeýär we bize tabyt howlulary ýeňiş gazanýar!
  Alligator gaty seslendi we agyr möwsümli sendwiç ýaly zady agzyna oklady. Igerolbarsyň düzgünsiz saçyny urup , aşpez önümini güýçli çeýnäp, şol bir wagtyň özünde düýbünden düşnükli we güýçli ses bilen jemledi:
  - Gutarylmadyk duşman bejerilmedik kesele meňzeýär - kynçylyklara garaşyň!
  Anjelina bilen Aleksyň ýenjilen ruhlarynyň gapdalynda, buz deşiginden, Alena ruhunyň şöhle saçýan maddasy peýda boldy. Azatlyga çykarylan ruhuň ýüzi gün ýaly şöhle saçýardy. Gyz kapitan ýoldaş okuwçylarynyň düşünmedik nazaryny tutup, şatlykly joşgun bilen düşündirdi:
  -Biz ýeňdik! Adamzat üçin abanýan howp aradan aýryldy we geljekdäki kynçylyklar diýip umyt edýäris.
  Anjelina aljyraňňy seslendi:
  - Nädip?
  Alenka düşündirip başlady:
  - Beýik alym Pawel Karpow wagtyň millionlarça garaşsyz akymlary bolan doly akýan, çäksiz derýa meňzeş gurluşyň bardygyny ýüze çykardy. Şeýle hem, bir görnüşli arakesme suwuny goýup, belli bir akymyň akymyna täsir etmek mümkindir. Gynansagam, täsir mehanizmlerini soňuna çenli açdy we beýle zehin ýokdy. Hereöne ine, şeýle arakesme suwuny döretmegiň bir usuly we özi tarapyndan aýan edildi. Sleepingatýan kwarsyň energiýasyny belli bir çäkde kowsaňyz we diňe Täze ýyl Earther planetasynda ýarym gijeki dabaralarda, goýberilen energiýa planetanyň geçmişinde bir hili köpelmegine we iki esse köpelmegine sebäp bolar. wagt akymy Gün ulgamynda ýüze çykar ...
  Alex aljyraňňylyga düşdi we göz gabaklaryny ýalpyldadyp, pyşyrdady:
  - Munuň näme ähmiýeti bar?
  Söweşiji Alena düşündirdi:
  - Gün ulgamyndaky ähli adamlar goşmaça bir ýyl alarlar, bu bolsa Pawel Karpowyň özboluşly açyşlaryny tamamlamaga wagt tapjakdygyny aňladýar ... Has dogrusy, eýýäm bar, öňümizde duşman armada ýok!
  Anjelina titräp gygyrdy:
  - Olaryň hemmesini ýok etdiňmi?
  Brigantiniň kapitany mähirli ýylgyrdy we jogap hökmünde gözlerini gamaşdyrdy:
  - Meniň pikirimçe ýok! Diňe wagt derýasyna ýerleşdirilen arakesme suwy, hronologiki akymy olar üçin tegelek öwrüpdir. Bu tabyt gutularynyň baky, bir gezek aýlawda, şol ýyl çäksiz gezek ýaşajakdygyny aňladýar!
  - We biz? Alex sorady.
  - Wagtyňyza gaýdyp gelersiňiz we indiki gezek garakçylar bilen köçä çykmarsyňyz diýip umyt edýärin ...
  Manigit we gyz Kreml Çimesiniň öňünde, Gyzyl meýdançada durup oýandylar. Ullakan sagat ýary gije ölçegli we ajaýyp urup başlady.
  Täze ýyl geldi.
  . 15-nji bap
  Arakesmeden soň duşmançylyk täzeden başlandy. Hytaýlylar Russiýanyň uzakdaky emläklerine hüjüm etmek üçin güýç toplap, ýene synanyşdylar.
  Bu gezek alty adam has döwrebap ýarag aldy.
  Bu ýagdaýda olaryň altysy hem çalşylmaýan jadyly gabyklar we patronlar bilen IS-7-e çykdylar.
  Hytaý goşunyny atmak we gurçuklar bilen ezmek üçin zerur däl dabaralar bilen başladylar.
  Oleg Rybaçenko hem topdan atdy we gygyrdy:
  - Victoryeňişimiz gutulgysyz, indi öňküsi ýaly bolmaz!
  Şeýle-de bolsa, atyş wagtynda we öz gezeginde atanyňyzda-da başga bir zat hakda pikir edip bilersiňiz.
  Hakykatdanam, näme üçin Wladimir Wladimirowiç Putin beýle bagtly syýasatçy we prezident? Hususan-da, eleltsiniň resmi mirasdüşeri bellenen gününden başlap hemme zat gowy boldy.
  Kommunistler we ababloko ýeke-täk bir hereket etmeli ýalydy - eleltsiniň mirasdüşeri duşmanlaryň arasynda birinji.
  Emma çykyş bolmady. Ogurlan Sobçak bolsa ýadyna düşmedi. Makullamak yzygiderli gidýärdi. Kommunistler düşünmeli bolsalar-da: bu olaryň geljekki mazarlary!
  Hawa, we hiç haçan býudjetine ses bermedik iň oppozisiýa syýasatçysy hökmünde özüni görkezmäge synanyşan avawlinskiý näme üçin garşy çykmady?
  Bu gaty geň boldy.
  Soň bolsa nämüçindir bagtly boldy. Zorlukly we aç Dagystan wahabileriň hereketini goldamaýardy, ýöne Basaýew we Hatab muňa bil baglaýarlar. Dumadaky oppozisiýa häkimiýetler bilen çaknyşmady. Ora-da çeçen faktoryny ulanyň.
  Gysgaça aýdylanda, hemme zat ilkibaşdan Putiniň peýdasyna boldy. Dumadaky oppozisiýa Moskwadaky we Wolgodonskdaky partlamalary häkimiýetlere garşy ulanmaga synanyşmady.
  Kommunistler düşünmeli bolsalar-da, olar yzagalak.
  Avawlinskiý muňa gaty gynanýardy.
  Oleg hytaýlylara garşy ok atdy, sary söweşijileri gabyklar bilen ýyrtdy.
  We uludan demini aldy ...
  Bolýar. Syýasat hakda pikir etmek birneme bizar edýär. Gerdany mysal alyň. Suratlaryň birinde elleri ýalaňaç aýaklarynyň arkasyna daňylan garakçylaryň ýesiri hökmünde suratlandyrylýar. Aýaklary hatda gyzyl, gyzdyrylmadyk haýwanat bagynda keýik bilen görmek bolýar, talaňçy sowuk, Gerdanyň aýaklary gaty sowuk.
  Garyp gyz, köwşüni şa aýalyndan ýalbardy. Indi ol ýesirlikde ejir çekýär.
  Oglan ýene-de joýstik düwmesine ýalaňaç barmaklaryny basyp, asman imperiýasynyň goşunyna ok atdy.
  Soň bolsa başga tarapa gitdiler.
  Irinirinowskiý eleltsini gönüden-göni goldamaýar we beýle beýanat berjek ýekeje wideo ýazgy ýok! Beýleki tarapdan, täze saýlawlar, hatda partiýa sanawlarynda-da onuň üçin gaty peýdaly boldy. Aslynda harby agdarlyşyk amala aşyran eleltsin häkimiýeti ele geçirdi we doly hukukly diktator boldy, resmi taýdan hiç zat bilen çäklendirilmedi! Hatda konstitusiýa kazyýetiniň işi hem togtadyldy we prezident resmi taýdan çäksiz ygtyýarlyklara eýe boldy! Bu şertlerde täze konstitusiýanyň kabul edilmegi basym diktatoryň güýjüni çäklendirdi! Şeýle hem, pikir soralyşyklara görä, rus ilatynyň 80 göteriminiň prezidentiň konstitusiýa taslamasyna ses bermäge taýýardygyny aýtmak gerek. Şol sebäpden, iririnowskini konstitusiýany goldaýandygy üçin berk höküm edip bolmaz. Birinjiden, başgaça aýdylanda, oňa saýlawlara gatnaşmaga rugsat berilmedi, ikinjiden, Wladimir eleltsiniň köp sanly goldawçysynyň goldawyny almagy umyt etdi. Partiýanyň ady barada aýdylanda bolsa, şol döwürde halk arasynda bir illýuziýa ýüze çykdy - kommunist-faşistik (metbugat termini) parlament dargadyldy, hiç kim reformalara goşulmaýar we ýakyn wagtda Amerikadaky ýaly ýaşarys! Bu şertlerde liberal demokratiýa ady saýlaw taýdan gaty amatlydy! Saýlaw blogy dolandyryjy partiýa boldy: Gaýdaryň ýolbaşçylygyndaky Russiýany saýlamak! Liberal Demokratik partiýasynyň mümkinçiligine hiç kim ynanmady, köpler irinirinowskiniň hatda bäş göterim çäkden hem geçmejekdigini pikir etdiler!
  Hawa, iririnowskiniň mümkinçilikleri gaty gowşak ýalydy. Russiýany saýlamak, elinde ähli surnaý kartoçkalary bar. Mundan başga-da, iň möhümi, ykdysadyýetde hakyky üstünlikler bolmady. Thenöne soň ullakan propaganda enjamlarynyň we administratiw çeşmeleriň elinde. Gazagystanyň we beýleki ýurtlaryň tejribesi munuň köplenç saýlawlarda ýeňiş gazanmak üçin, hatda täsirli netijeleri gazanmak üçin ýeterlikdigini görkezýär!
  Emma Wladimir Wolfowiç ajaýyp syýasy ukyplaryny görkezdi: hususan-da, eleltsiniň töweregine wepalydygyny ynandyrmagy başardy we, meselem, Baburin blogy we beýlekiler bilen hasaba alynmagy gadagan edilmedi! Hemaýatkärleri tölegli efir wagtynyň geljegine ynandyrmak arkaly pul gazanyp bildi (we özi-de bir zat edipdi!). Iň esasy zat, saýlaw wagtynda özüne çekiji saýlaw kampaniýasyny geçirip, ajaýyp söz sowgadyny görkezdi! LDPR web sahypasynda 1993-nji ýyldaky saýlaw kampaniýasynyň köne ýazgylaryny tapyp bilersiňiz: bular hakykatdanam güýçli çykyşlar, Gitler bilen deňeşdirilende diňe bir gürleýjiniň kölegesi. Demokratlar biri-biri bilen jedelleşdiler we Liberal Demokratik partiýasynyň meşhurlygynyň uzak wagtlap gijikdirilendigini gördüler! Sosiologlaryň hakyky suraty görkezmändigini, ýöne häkimiýetleriň görmek isleýänini aýtmalydyryn! Gaýdar irinirinowskini Gitler diýip atlandyrdy we eleltsinden Liberal Demokratik partiýany hasaba almagyny isledi. Emma prezidente ýakyn analitikler eleltsiniň tassyklamalarynyň peselýändigini we konstitusiýa goldawyň azalýandygyny habar berdiler. Bu şertlerde diskvalifikasiýa häkimiýetler üçin kynçylyk döredip biler. Mundan başga-da, 1993-nji ýylda saýlaw gutularyna ilkinji gezek býulleten zyňmakdan başga köpçülikleýin saýlaw galplyklarynyň tehnologiýalary entek işlenmedi, şonuň üçin halkyň islegi birneme dogruçyl boldy! Irinirinowskiý hem öz gezeginde Rutskoýy we beýleki oppozisiýaçylary boşatmagy wada berdi!
  Oleg Rybaçenko bu ýerde ünsüni özüne çekdi we aýrylmaz bir okdan ýene ok atdy.
  Gyz Margarita ýaragy ýalaňaç aýaklary bilen görkezip durka, oglan oýlandy we düşündi.
  Saýlawlaryň netijesi diýseň täsirli boldy, Liberal Demokratik partiýanyň lideri re regimeimiň duşmanlary we eleltsiniň tarapdarlary tarapyndan ses berildi! Partiýa 13 agzasynyň 24 göterimine golaý ses alyp, birinji ýeri eýeledi. Şeýle-de bolsa, garyşyk saýlaw ulgamy sebäpli iririnowskiý bary-ýogy 60 oturgyç ýa-da Mejlisiň aşaky palatasy bolan Döwlet Dumasynyň 15 göterimi bilen tamamlandy! Mundan başga-da, irinirinowskiý ep-esli güýç almazlygy üçin Döwlet Dumasynyň ygtyýarlyklary täze konstitusiýa bilen gaty çäklendirildi. Döwlet Dumasyndaky fraksiýasyna diňe häkimiýete garşy hüjüm etmek üçin tramplin hökmünde garamak ähtimal! Irinirinowskiniň özi Gitler bilen barha deňeşdirilýärdi! Theeri gelende aýtsak, 1930-njy ýylda Gitler 18 göterim ses alyp, saýlawlarda ikinji orny eýeledi, şol bir wagtyň özünde-de häkimiýete has köp ygtyýarlyk berdi. Birinjiden, Reýhstagda diňe bir palata bardy, ikinjiden, saýlawlar diňe proporsional sistema laýyklykda geçirildi, üçünjiden, mejlisiň güýji Russiýa garanyňda deňeşdirip bolmajak derejede güýçlüdi! Beýleki tarapdan iririnowskiý has erbet ýagdaýa geldi: ýeňşiň peýda bolmagy saýlawçylardan aşa köp umyt döretdi, ýöne hakyky güýç we gugulkin burnundan bir zady üýtgetmek mümkinçiligi!
  Elbetde, bu ýerde gudratlar başlaýar: Öň paýhasly syýasatçy hökmünde çykyş eden iririnowskiý birden impulsly we aşa manysyz boldy. Hususan-da, Gitlerizmde aýyplandy, şonuň üçin Günbatara garşy ritorikany güýçlendirip, häkimiýete gelse üçünji jahan urşuny başlar öýdüp gorky döretdi! Käbir jümleler Gazagystana we beýleki ýurtlara garşy atom bombasyny ulanmak ýaly düýbünden däli boldy. Hususan-da, iririnowskiý hatda Tbilisä atom bombasyny taşlajakdygyny mälim etdi! Şol bir wagtyň özünde käbir üstünlikler gazanyldy: amnistiýa, saýlaw wadalaryny ýerine ýetirmek mümkin boldy .... Generalöne, umuman aýdanyňda, Wladimir Wolfowiç bal gazanyp bilmedi, yzygiderli dawa-jenjellere girdi ... Hawa! Elbetde, muňa gaharlandy, Merkezi aňtaw gullugy we Liberal Demokratik partiýanyň garşydaşlary, esasanam Russiýanyň içindäki günbatar demokratlarynyň arasynda köp skandal ýagdaýlar döredildi, ýöne şonda-da paýhasly we pragmatiki syýasatçy muňa boýun egmeli däldi. prowokasiýa mümkinçiligini iň pes derejä çenli azaldyň! Mysal üçin, Zýuganow, on ýedi ýyl bäri Kremliň esasy syýasy garşydaşynyň baýragyny geýip, dawa-jenjellerden gaça durmagy başarsa-da, hiç wagt özüni uly birine öwürmedi we korrumpirlenen abraýy ýok syýasatçy! Dogry, Russiýa Federasiýasynyň Kommunistik partiýasynyň esasy maliýeleşdirijisi diýlip hasaplanýan Hodorkowskiniň döredilmegi bilen kommunistler bir pursat başdan geçirdiler, ýöne bu ýagdaýda Zýuganow kemsidiji sözler galdyrmady. Örän seresap syýasatçy Gennadiý Andreýewiç, käte hatda gaty seresap! Hususan-da, 1999-njy ýylyň maý aýynda eleltsin Stepaşiniň kandidaturasyny teklip edeninde, kommunistler oňa päsgel bermeli ýa-da eglişikleri mejbur etmeli ýa-da Döwlet Dumasynyň dargamagyna we irki parlament saýlawlaryna sebäp bolmalydy. Emma Zýuganow töwekgelçilik etmezligi saýlady, eger Döwlet Dumasy dargadylan bolsa, kommunistler oňa gözegçiligi saklardylar we hatda giňelderdiler. Hawa, 1999-njy ýylyň awgust aýynda kommunistler Putini söweşsiz tassykladylar, ýöne eleltsiniň özüni mirasdüşer diýip yglan etmegi oppozisiýanyň bu kandidatura garşy bitewi front hökmünde hereket etmegini talap etdi. Zöne Zýuganow, deputat statusynyň berýän artykmaçlyklaryndan peýdalanyp, saýlawlara gitmegiň has gowudygyny we Putiniň üç aýyň içinde milli gahrymana öwrülip biljekdigini, hatda iň batyrgaý Kremliň başyna-da girip bilmejekdigini aýtdy. analitikler.
  Oleg Rybaçenko ýene bir oglanjygyň ýalaňaç aýagynyň kömegi bilen hytaýlylara garşy ok atdy we pikirlerini dowam etdirdi.
  Zehinli oglan irinirinowskiniň deň däldigine çyn ýürekden ynanýardy;
  Gysgaça aýdylanda, 1993-nji ýylyň dekabry Liberal Demokratik partiýasynyň lideriniň syýasy karýerasynyň iň ýokary nokady boldy, soň peseliş başlandy, başda dürli üýtgemeler bilen süýşmedi. Eleltsin hem meşhurlygyny çalt ýitirýärdi: ykdysadyýetdäki krizisi ýeňip geçmek mümkin däldi, tersine, barha erbetleşdi. Bu ýerde iririnowskiý ýene bir ýalňyş hasaplady, parahatçylyk we ylalaşyk barada şertnama baglaşdy. Galyberse-de, ägirt uly prezident güýjüni kanunlaşdyran konstitusiýany goldamakda eýýäm günäkärlenipdi (beýleki tarapdan, konstitusiýa kabul edilmedik bolsa näme bolardy? Gra civildanlyk urşunyň bolmagy gaty ähtimal!), We gol çekmek üçin parahatçylyk şertnamasy baglaşyldy. Dogry, iririnowskiý ony güýzde galdyrdy. Generalöne, umuman aýdylanda, LDPR lideriniň haýsy ýalňyşlyklary goýberendigini we näme üçin prezident bolmaýandygyny anyklamak üçin gaty köp wagt gerek bolar. Esasy ýalňyşlygy strategiki taýdan ýalňyş PR! 1993-nji ýyldaky saýlawlardan soň häzirki hökümetiň we eleltsiniň esasy duşmanynyň keşbini emele getirmeli boldy! Antagny, iň populist ritorika bilen, ilkinji nobatda içerki duşmanlary tankytlamak, korrupsiýa, ogurlyk we ş.m. Antiýeltsine öwrülmek! Esasy şygar - Gang eleltsin kazyýetde! Şol bir wagtyň özünde, çepçi şygarlary, sosial demagogiýany, adalat wadasyny äsgermezlik etmezlik! Hususan-da, Belarusda Lukaşenka prezident saýlawlarynyň ikinji tapgyrynda 80 göterimden gowrak ses alyp, oppozisiýa syýasatçysy üçin ajaýyp zat ! Emma Lukaşenkanyň oratorinowskiden has güýçlidigini aýdyp bilmersiňiz, tersine, Wladimir Wolfowiç has bilimli we akyl taýdan ösen! Iröne irinirinowskiý häsiýeti sebäpli aşa gaharjaň we çalt häsiýetli, beýleki tarapdan eleltsiniň töweregindäkileriň we eleltsiniň özi oňa mirasdüşer saýlajakdygyna ynanýardy. Hekaýany kim bilýär: Gitler bilen Gindebruneriň arasyndaky gatnaşyklary ýada salarlar, ilki seresap, soň bolsa hyzmatdaş! Theöne hakykat, Gindebrugyň Birinji Jahan Urşunyň gahrymany, öz ýurdunyň watançysy we eýýäm könelişen garrydygy. SSSR-ni weýran eden we imperiýa ideologiýasynyň ýiti duşmany eleltsin iririnowskiý üçin strategiki garşydaşdy. Hawa, eleltsiniň töweregindäkiler şol wagtky ýaş we agressiw iririnowskiniň tertibi dikeldip başlamagyndan, soň bolsa kelleleriň aýlanmagyndan gorkýardylar! Şeýlelik bilen, eleltsiniň töweregindäkiler Wolfowiçi prezidente ýa-da premýer-ministri öňe sürmek islemeýärdi we häkimiýete hakyky mümkinçiligi diňe eleltsiniň jesedi arkaly bolupdy. Iniragny, iririnowskiý iň bolmanda daşardan re regimeime garşy iň ýokary derejeli garşylyk görkezmeli boldy! Halk häkimiýetleriň irinirinowskiden has uly duşmany ýok diýip pikir edip, birleşme dörese: irinirinowskiý ýa-da eleltsin, iririnowskiý eleltsine garşy! Şeýle-de bolsa, Wladimir Wolfowiç ýa-da daş-töwereginde güýçli analitik we PR adam ýokdy ýa-da hiç kimi diňlemek islemedi. Ora-da amnistiýa we duşmanlary: Rutskoý we Makaşow boşadylsa, eleltsiniň henizem zalym däldigini aýtmaly bolsa-da, eleltsinden gorkandyr. Hawa, eleltsin parlamentiň dargadylmagyna gitdi, sebäbi halk 1993-nji ýylyň 25-nji aprelinde geçirilen referendumda oňa munuň üçin öňe saýlandy. Mundan başga-da, mejlisiň jezalandyrylmagy we eleltsiniň özi ony şeýle bir gorkuzdy welin, kararyny ýitirdi. Şeýlelik bilen, iririnowskiý esasy garşydaşy bolup biler, esasanam Zýuganow, eleltsini näçe ursa-da, jeza aldy!
  Oglan ýalaňaç aýagynyň kömegi bilen gyzlardan soň ýene agyr zarba urdy we pikirlerini dowam etdirdi.
  Iririnowskiniň başga bir ýalňyşlygy, Çeçenistandaky söweşe bolan pozisiýasydy. Milletçi ýaly bolup görünýär, konstitusiýa düzgüniniň döredilmegini goldamalydy, ýöne haýsy görnüşde! Uruş ilkibaşdan erbet geçdi, rus goşunlary esasan eleltsin serkerdeliginiň jenaýatçylykly araçylygy sebäpli uly ýitgi çekdi. Mundan başga-da, Owganystandaky söweş tejribesi bolan generallar, mysal üçin Goranmak ministri Graçýow, birinji synp okuwçylaryndan has erbet buýruk berdi. Hatda journalistsurnalistler generallara söweşmegi öwretdiler! Bu gapma-garşylykdy!
  Bu şertlerde bir pozisiýa eýelemeli boldy: rus goşunynyň uly ýitgilerinde eleltsin we onuň topary günäkär! Häkimiýet re regimeimini tankytlamak güýçlendirilmelidi, ýöne şol bir wagtyň özünde goşuna degmezden. Graçýow hem goralmaly däldi! Zýuganow iň amatly ýeňiş gazandy! Eleltsini tankytlamak, goşun bilen dawa etmezlik, separatistleri goldamazlyk. Umuman aýdanyňda, Zýuganow dogry hereket ugruny saýlady: eleltsiniň syýasatlaryndan iň uzak aralyk, gapma-garşylyk. Şeýle-de bolsa, ilkinji ýygnakdaky Dumadaky kommunistler hemişe oppozisiýada yzygiderli däldi. Hususan-da, irinirinowskiniň Çernomyrdiniň hökümetine ynamsyz ses bermek baradaky teklibi goldanylmady. Umuman aýdanyňda, kommunistler ilkinji gezek diňe 1994-nji ýylyň oktýabr aýynda, Çernomyrdiniň ykdysady syýasatynyň passiw tassyklanmagy gaty gymmat düşüp biljek gara sişenbe güni ilkinji gezek ynamsyzlyk üçin ses berdiler. Zýuganowyň ýolbaşçylygyndaky kommunistleriň eýýäm köplük bolan ikinji ýygnanyşygyň Döwlet Dumasynda hiç haçan ynamsyzlyk (!) Ses berilmedi! Mejlis premýer-ministrlige dalaşgärleriň bäşisini hem tassyklady, ýöne bu başga bir waka! Zýuganowyň şahsyýeti, näme üçin henizem 1996-njy ýylda eleltsinden ýeňilendigi barada aýratyn makala mynasyp.
  Görnüşe görä, irinirinowskiniň özi eleltsiniň töweregindäkiler bilen ylalaşyk isläp, oligarhlary wepalydygyna ynandyrmak üçin, kommunistleriň tagta çykmagyny bes edip biljek ýeke-täk adam hökmünde bellärler. Theöne mesele, eleltsiniň töweregindäkiler, şol wagt üýtgeşiklik islemeýärdi we günbatarda garaýşyny hasam erbetleşdirmegi başaran Wolfowiçe ynanmaýardy. Prezidente ýakyn oligarhlaryň köpüsiniň Günbatarda işi bardy we ol ýerde uly karzlary toplamagy başardy. Hawa, nebitiň bahasy bir barrele 10 dollar töweregi boldy, şonuň üçin arzan gaz bardy we elita NATO ýurtlaryndan alnan karzlara gaty gyzyklandy. Günbatarda bolsa iririnowskiniň özlerine kabul edip bolmajakdygyny aç-açan aýtdylar.
  Bu şertlerde eleltsin elitasy bilen bileleşige bil baglamak diňe Liberal Demokratik partiýanyň lideriniň abraýyny bozdy we bu topara kommunistler we milletçiler bilen gatyşdy. Şeýle hem rus goşunynyň agyr ýitgileriniň, umuman alanyňda, birnäçe ýaragly däl duşmany ýeňmek islemezligi, söweşjeň şygarlaryň meşhurlygyny we uruş arkaly bagt gazanmak islegini peseldendigini aýtmak gerek. Adamlar rus goşunynyň Hindi ummanynda aýaklaryny ýuwmaga we nebit gorlary bilen Eastakyn Gündogary basyp almaga taýyn däldigini gördüler. Hawa, teoretiki taýdan Eastakyn Gündogaryň ele alynmagy, nebit dollary we energiýa bahalarynyň gutulgysyz bökmegi sebäpli köp pul berip biler, ýöne Çeçenistany ýeňip bolmajak bolsa-da ... Pacifist duýgulary ösüp başlady we iririk saýlawda uly ýitgi çekdi!
  Çaga azaşdy. 130 millimetrlik topdan bir gabyk hytaýlylary dargatdy.
  Margarita makullady:
  - Sen akylly!
  Ol özüni otlamak üçin ýalaňaç barmaklaryny ulanyp başlady.
  Oleg Rybaçenko bolsa pikirini dowam etdirdi.
  Şeýle-de bolsa, Zýuganowyň gaty seresap bolandygyny aýtmak gerek. Mysal üçin, Boris Fedorow hökümete ynamsyzlyk derejesini bermek üçin ses bermegi teklip edeninde, Russiýa Federasiýasynyň Kommunistik partiýasy muny goldamady. Umuman aýdanyňda, Zýuganow we onuň töweregindäki adamlar Çernomyrdine gaty ünsli çemeleşdiler, emma syýasaty oligarhlaryň bähbidine dowam etdirip, eleltsine wepalylygyny görkezdi. Interestingöne gyzykly zat, Zýuganowyň oppozisiýa we eleltsine garşy birinji ýerde durmagy başardy. Mundan başga-da, prezidentiň tarapdary propagandasy hem oňa bu meselede kömek etdi, ähtimal bilgeşleýin, sebäbi ikinji tapgyra çykan kommunist Zýuganow kommunist däl kandidatdan has gowudyr.
  1995-nji ýylyň gyşynda we ýazynda LDPR partiýasy çynlakaý krizisi başdan geçirdi, birnäçe deputat ony terk etdi, şol sanda ýagty, özüne çekiji Maryçew.
  Emma Çeçenistandaky söweş kem-kemden ýeňildi, söweşijiler hem uly ýitgi çekdiler, gan döküldi we ruhdan düşdi, rus goşuny öňe gitdi. Iýun aýynda Şamil Basaýew Budenowskdäki çaga dogrulýan hassahanany ele geçirdi. Aslynda, söweşijileriň beýle hereketi harby taýdan hiç zat bermedi we propaganda nukdaýnazaryndan hatda uruş partiýasynyň hem peýdasyna boldy ... eleltsin, 3-4-nji oktýabr wakalary we millionlarça adamyň näleti ýaly görünýär. Ruslar ony ýykdy we Çernomyrdine urşy bes etmegi we gepleşiklere başlamagy buýurdy ...
  Rus goşuny birtaraplaýyn söweşi bes etdi. Döwlet Duma ahyrsoňy birnäçe howpsuzlyk işgäriniň işinden aýrylmagyny talap edip, hökümete ynamsyzlyk sesini bermek üçin ýeterlik ses ýygnady. Eleltsin razy boldy, diňe Graçýowy saklady, ýöne egegorowy, inerini, Stepaşini tabşyrdy. Bu ýerde iririnowskiý ilki dogry pozisiýany eýeledi: ýaraşygy ýazgardy we ynamsyzlyk üçin ses berdi. Çernomyrdin nägilelik bildirip, ministrler kabinetine ynam meselesini Döwlet Dumasynyň ses bermegine haýbat atanda (hökümetde ynam üçin 450 sesden 226 sesden az bolsa, bir prezident bar) hirinowskiý hökümeti dargatmak ýa-da Döwlet Dumasyny dargatmak üçin bir hepde) iririnowskiý irki parlament saýlawlaryna gitmäge taýýardygyny we taýýardygyny görkezdi. Irki saýlawlaryň artykmaçlyklary şehitleriň keşbi, üstünlikleriň bolmazlygy - eleltsini we hökümeti günäkärlemek, Rus jemgyýetleriniň kongresiniň we häkimiýetdäki partiýanyň Kreml taslamasyny öňe sürmek üçin wagt bermeýär: Öýümiz Russiýa . Elbetde beýleki guramalar - has kiçi!
  Çernomyrdin, bulaşyklygyň işlemejekdigine we täze mejlisiň has-da garşy çykjakdygyna göz ýetirip, sesini yzyna aldy. Döwlet Dumasy ynamsyzlyk bilen ýene bir gezek ses berdi, iririnowskiý gaty agressiw hereket etdi, ýöne ses ýeterlik däldi. Bu ýerde abablokonyň gorkandygyny aýtmak gerek, avawlinskiý parlamentdäki orunlarynyň artykmaçlygyny ýitirmek islemedi. Mundan başga-da, onuň hakyky reýtingi ýokary däldi, diňe uçup gitmek howpy bardy.
  Iririnowskiniň meşhurlygy derrew artdy, ýöne Wolfowiç impiçment tertibinde partiýasynyň gollaryny yzyna almak bilen ýene-de ýalňyş hasaplady. Munuň ähmiýeti ýokdy, oppozisiýanyň aýyplama bildirmek üçin komissiýa döretmek üçin 300-e golaý sesi bardy, emma ol reýtingi bozdy! Irinirinowskiý özüni barha artýan protest saýlawçylarynyň bir bölegini daşlaşdyryp, ýaraşyk syýasatynda günäkärlemek üçin ýene bir sebäp berdi.
  Şeýle-de bolsa, söweşijileriň gazaply bozan Çeçenistanda baglaşylan ýaraşyk, dürli terrorçylykly hüjümler, esasanam Romanowa garşy atyşyk pidalary jemgyýetde söweşjeň keýpiň ýokarlanmagyna sebäp boldy we iririnowskiý bal gazanyp başlady. Mundan başga-da, 1995-nji ýylyň sentýabr aýynda NATO bosniýaly serbleri bombalap başlady, Günbatara garşy duýgyny güýçlendirip, Liberal Demokratik partiýasynyň derejesini ýokarlandyrdy.
  Dogry, irinirinowskiý prowokasiýa boýun egdi, parlamentde bir aýaly ýenjip, ony umumy zibilhanada birnäçe gezek ýeňilleşdirdi. Soňra eleltsin metbugaty irinirinowskini garakçy hökmünde görkezdi! Şeýle-de bolsa, beýle parça käbirleri özüne çekip biler: esasanam aýallardan ejir çeken erkekler ýa-da ähli kandidatlardan, zatlary tertibe saljakdygyna umyt edip, iň gazaply diktator gözleýänler! Her niçigem bolsa, "stalinçiler" iririk üçin.
  Oleg Rybaçenko ot açmagyny dowam etdirdi. Oglan muny Mançur dinastiýasy döwründe Hytaýyň goşunyny ýeňip, pikirlenmegini dowam etdirdi.
  1995-nji ýylyň oktýabr aýynda Liberal Demokratik partiýasy Döwlet Dumasynda hökümete ynamsyzlyk sesini bermek üçin 100 gol ýygnady, ýöne iririnowskiý geçen gezek bu niýetden ýüz öwürdi.
  Munuň ýalňyşlygydygyny aýtmaly, hiç zat aklanmady. Ilki bilen, iririnowskiý saýlawlaryň öňüsyrasynda hiç hili ynamsyz ses berip, şol döwürde köplügi emele getirýän protest saýlawçylarynyň duýgudaşlygyny özüne çekdi. Ikinjiden, ses berişlik irinirinowskiniň esasy bäsdeşi Çernomyrdine garşy geçirildi we sahnanyň aňyrsyndaky eleltsini we töweregindäkileri iririgi mirasdüşer etmek üçin ynandyrmak synanyşygyna päsgel bermedi.
  Mundan başga-da, iririnowskiý düşünmeli; Duma saýlawlarynda görkezen netijesi näçe ýokary bolsa, "maşgalanyň" özüne jedel etmeginiň ähtimallygy ýokarydyr!
  Şol pursat üçin iň gowy kampaniýa taktikasy, kommunistleriň garşydaşlyk derejesinden ýokary boljak birinji oppozisiýa roluny oýnamakdy.
  Inirinowskiý, umuman, muňa düşünýärdi, ýöne iki oturgyçda oturmaga synanyşdy we ylalaşmady. Täze saýlawlar köne saýlawlardan has kyn boldy! Birinjiden, 1993-nji ýyldakydan tapawutlylykda, oratorçylyk zehinini doly görkezmäge mümkinçilikleri ýokdy, partiýalara efir wagty gaty az berildi, olaryň sany 13-den 44-e çenli köpeldi (!). Ikinjiden , irinirinowskä garşy ýerine ýetirilmedik umytlar we garaşmalar faktoryny oýnady. Galyberse-de, ol birinji ýaly bolup göründi, ýöne adamlaryň durmuşyny gowulaşdyrmady ... Bir akylly adama iririgiň hakyky güýjüniň ýokdugy we şol bir kommunistleriň Liberal Demokratik partiýasyndan has köp ses alýandyklary aýdyňdy. : 102 garşy 60, ýöne ... Şol wagt näçe akylly adamdy, esasanam togsan ýyllarda.
  Üçünji sebäp, LDPR liderine hapa dökdüler, üçünji jahan urşundan gorkup, haýwanyň we sütemçiniň keşbi boldy.
  Dördünji sebäp, köp sanly bäsdeşiň ýüze çykmagynyň esasy sebäplerinden biridir. Iň meşhurlary: Skokowyň (eleltsiniň ýolbaşçylygyndaky howpsuzlyk geňeşiniň öňki sekretary) baştutanlygyndaky Rus jemgyýetleriniň gurultaýy we Transnestriýadaky roly metbugat tarapyndan ep-esli derejede ýokarlanan eleltsiniň adamy Aleksandr Lebed. Bu işjeň PR-iň bir bölegi, ýöne gyrada ýeterlik bolana meňzeýär. Galyberse-de, adamlar häkimiýetleriň pikir edişi ýaly erbet däl we köpüsi KRO-nyň asla oppozisiýa däldigine, esasanam Liberal Demokratik Partiýa we Russiýa Federasiýasynyň Kommunistik Partiýasyna garşy gönükdirilen Kreml taslamasyna düşündi. Şeýle-de bolsa, bu gurama dört göterimden gowrak pul çykardy!
  Üçegiň üstünde başga bäsdeşler bardy, Derýawa-Rutskoý, Maryçewiň gaçyp giden ýeri, SSSR üçin blok - Týulkin-Ampilow, Lysenkonyň milli respublikan partiýasy we her dürli. Kommunistleriň hem öz saýlawçylaryny dargadandyklaryny aýtmak gerek: SSSR Bileleşigi sesleriň dört ýarym göteriminden gowragyny aldy, ýöne parlamente girmedi we Russiýa Federasiýasynyň Kommunistik partiýasy, agrar partiýa üçin sesler ýitdi beýleki çepçi guramalar ýaly bäş göterim päsgelçiligi hem almady. Hususan-da, öňki premýer-ministr Ryzkkowyň bir kärdeşler arkalaşygy ýa-da Goworuhin blogy bilen saýlawlara nämä garaşýandyklary belli däl! Şeýle-de bolsa, 1995-nji ýyldaky saýlawlarda partiýanyň Russiýanyň tutuş taryhynda iň gowşak netijesi we ses berişligiň iň köp göterimi görkezildi.
  Oglan ýalaňaç barmaklary bilen joýstik düwmesine basyp, ýene ok atdy we pikirlerini dowam etdirdi;
  Irinirinowskiý, saýlaw kampaniýasy wagtynda, köplenç häkimiýetleri käýedi, ýöne muny ýeterlik derejede etmedi. Mundan başga-da, onuň fraksiýasy Kremle tarap gönükdirilenlikde aýyplanmak üçin başga bir sebäp görkezip, indiki ýyl üçin býudjetini goldady. Bu saýlawlarda agdyklyk edýän saýlawçylaryň hemmesiniň diýen ýaly nägilelik ýagdaýyny göz öňünde tutup, bu hökümet bilen ylalaşmak hökman däldi! Mundan başga-da, Döwlet Duma garaşylmadyk ýagdaýda Dubinini Merkezi Bankyň başlygy edip tassyklady, ikinjisi eleltsiniň töwereginden bolan adam, radikal Gaýdar wersiýasyndaky bazar reformalarynyň tarapdarydy. Byeri gelende aýtsak, Zýuganow hem bu kandidaturany goldady, Dubinin Gara sişenbe güni gatnaşsa-da, özüniň hem prinsipial oppozisiýa däldigini görkezdi!
  Saýlaw wagtynda irinirinowskiý haýsydyr bir saýlaw blogyny döretmek islemedi, ýöne birnäçe kiçi milletçi partiýa muny etmek isleýändigini aýtdy. Mundan başga-da, Wengerowskiý partiýanyň adyny has syýasy taýdan has özüne çekiji we mysal üçin Beýik Russiýa üýtgetmegi maslahat berdi! Iririnowskiý bu meselede birkemsizlik görkezdi, şu wagta çenli liberal demokrat sözi eýýäm kemsidilipdi!
  Mundan başga-da, isleýänler ýeterlik bolsa-da, meşhur aýdymçylar ýa-da sungat işgärleri LDPR partiýa sanawyna goşulmady. Hususan-da, metbugatyň ünsüni özüne çekmegi halaýan Alla Pugaçýowa, LDPR partiýa sanawynda ikinji ýeri eýelemegi razy edip biler. Ony hiç hili biynjalyk etmedi, ýöne özüni ýatlamak üçin goşmaça maglumat sebäbini döredip biler. Döwlet Dumasy tarapyndan ara alyp maslahatlaşmak üçin käbir taslamalary we kanunlary teklip etmek mümkinçiligi. Hatda kompozitor Antonow diňe sebit sanawyna girizilipdi, soň bolsa doly dawa edipdirler. Umuman, iririnowskiý: häsiýetinde gaty erbet bir häsiýet bar: öz gurşawynda güýçli şahsyýetlere, öz pikirini goraýanlara çydam etmek islemezlik. Mysal üçin, hut şu sebäpden meşhur gipnotist Anatoliý Kaşpirowskiý partiýadan çykdy; Wladimir Wolfowiçi awtoritar dolandyryş usullarynda we özüni sikofantlar bilen gurşamak isleginde günäkärledi. Theeri gelende aýtsak, hatda Gitler hem zerur adamlar bilen ylalaşyk baglaşyp, özleri üçin peýdasyz ýa-da howply bolýança çydam edipdir. Çepligi we häkimiýetlere garşylygy bilen tapawutlanan Rem, Strasser, Goebbels ýadyňyza düşýär. Emma hut şeýle şahsyýetleriň kömegi bilen Gitler kommunistlerden we sosýal demokratlardan iň köp ses almagy başardy. Iririnowskiniň ýygy-ýygydan aýdandygyny hem aýtmalydyryn: pikirlenmän, Stalini öwdi ýa-da käýedi. Umuman aýdanyňda, Liberal Demokratik Partiýanyň lideri belli bir derejede Staline öýkünip, dolandyryşyň awtoritar usullaryna ygrarlydygyny görkezip, öz kultyny döretdi, ýöne şol bir wagtyň özünde-de zorlugy, zorlugy goldaýan bolsa-da, kommunistleri zorlukda aýyplady. we has köp zorluk!
  Çepçi pikirleriň barha artýan meşhurlygynyň çäginde iririnowskiý kommunistik ideýalara has deňagramly garamalydy we saýlawçylaryň ep-esli böleginiň Sowet döwri üçin nostalgidigini ýatdan çykarmaly däldi. Mundan başga-da, çepçiligiň daşarky häsiýetleri päsgel bermez: mysal üçin, LDPR baýdagy üçin gök reňk gaty gynandyryjy! Birinjiden, "gök" geýler bilen birleşýär, ikinjiden, iririnowskiniň gaharly çykyşlary bilen sazlaşykly däl gök reňk köşeşýär! Partiýasy üçin iň oňat warianty gyrmyzy-gyzyl bolar. Güýçlendirmek, ekspluatasiýa çagyrmak, ýöne henizem kommunistler bilen deň däl! Mundan başga-da, gyrmyzy şalygyň nyşany bolup, özygtyýarlylygy, monarhist we kommunistik däl ynandyryjylary goldaýanlaryň sesini özüne çekip biler!
  Zehinli oglan joýstik düwmelerini ýene basdy we gysdy:
  - Meniň ýeňşim şöhratly bolar!
  We akylly pikirlenmegi dowam etdirdi.
  Iň gowy pikir, iririnowskiniň degişme oýnan wideolary-da däldi, esasanam, gaty gowy aýdym aýtmady! Bu ýagdaýda iň oňat ädim däldi, sebäbi 1995-nji ýylda adamlar açdy we çynlakaý üýtgeşmeler we çynlakaý lider isleýärdi, şonuň üçinem degişme duýgusy ýokdy! Kremle tarapdar habar beriş serişdeleriniň iririnowskiden eýýäm degişme we masgarabaz ýasamaga synanyşandygyny aýtmak gerek, duşmanlaryna täze surnaý kartoçkalaryny bermek bilen bu täsirini güýçlendirmek hökman däldi!
  1995-nji ýyldaky saýlawlarda MSK ilki "Derzhawa" - Rutskoý, soňra "ababloko" hasaba alynmakdan ýüz öwürdi. Şondan soň iki tarap hem Courtokary Kazyýetiň üsti bilen dikeldildi. Bu bölüm barada birnäçe wersiýa bar: hususan-da, Kreml we onuň PR halky Demokrat we günbatarly hökmünde Duma saýlawlarynda avawlinskä kömek etmek isledi we Rutskoi kommunistleriň sesini çekmeli bolsa gerek özüne ....
  Bir seretseň wersiýa mantykly, eger hakykatdanam ababloko bilen Derzhawanyň aýrylmagyny isleýän bolsalar, eleltsin maşgalasynyň buýrugy bilen döredilen Courtokary Kazyýet olary dikeltmezdi! Galyberse-de, ababloko, beýleki Russiýa we Watan hiç hili kanuny esas bolmazdan saýlawlara gatnaşmaga rugsat berilmedik soňky mysallary ýatlap bileris. Mysal üçin, 2006-njy ýylda Watan blogunyň Moskwadaky saýlawlardan aýrylmagy kanuny nukdaýnazardan düýbünden bikanun! Diskvalifikasiýa sebäp bolan şol wideoda: zorluk, pogrom, jyns taýdan arassalanmak we hatda "Kawkazlylary" deportasiýa etmek barada göni çagyryşlar bolmady. Diňe Moskwany zibil arassalamak barada gürrüň edildi ... Hawa, tertibi we emigrantlary dikeltmegiň zerurdygy barada yşarat bardy. ... Öne ... Birinjiden, bu kanuna garşy däl, ikinjiden, iň zyýansyz wideoda islendik zadyň yşaratyny tapyp bilersiňiz. Mysal üçin, hatda "Diňe garaşyň!" Multfilmini hem edip bilersiňiz. pedofiliýanyň propagandasy hökmünde gadagan etmek. Bir towşanyň çaga ýalydygy, çagalaryň bileti bilen syýahat edýändigi we möjek onuň bilen flirt edýändigi, ideg edýändigi ... Bu ýagdaýda kazy Rodina blokuny hasaba almakdan aýyrmaga kanuny hukugy ýokdy! Hodorkowskiniň kazyýet işi aýratyn mowzuk, bu makalada bu barada gürleşmeris. Emma, Kremliň rugsady bolmazdan, beýle bolmazdygyna hemmeler düşünýän ýaly ...
  Hawa, hawa, ýöne aslynda beýle däl! Hususan-da, Rutskoi eleltsiniň ýiti duşmany hasaplandy - entek göni ýaragly çaknyşyklara gelerdi! Kuwwat derejesi gaty ýokarydy we bäş göterim päsgelçilikden geçmek mümkinçiligi gaty ýokary! Onda näme üçin Kreml duşmanyň mümkinçiligini aldaýar? Hawa, ababloko demokratik partiýa bolsa-da, düýbünden garşylykly: bu Dumada-da, indiki partiýada-da bir gezek býudjetleri goldamaýar, avawlinskiý Russiýanyň prezidentligi üçin göreşjekdigini mälim etdi. Şeýlelik bilen, abablokony güýçlendirmegiň aýratyn sebäbi näme: esasanam geljekki prezident saýlawlarynyň çäginde bu gaty girdejili däl! Avawlinskiý birinji tapgyrda eleltsinden ses aldy, abablokonyň ýaş we sport lideri abraýdan düşen eleltsinden has özüne çekiji görünýärdi.
  Şeýlelik bilen, birinji wersiýa düýbünden ynandyryjy däl we rus kazyýetleri entek Russiýanyň prezidentine beýle bir garaşly däldi. Hususan-da, GKChP agzasy goşun generaly Warenikow aklandy; kazyýet mydama häkimiýetleriň tarapyny tutmasa, başga mysallar getirilip bilner.
  Günbataryň avawlinskiniň diskvalifikasiýa edilmegine bolan negatiw reaksiýasy möhüm rol oýnady we eleltsin re regimeimi ýurtda gülläp ösmek üçin saýlawlaryň öňüsyrasynda karzlara mätäçdi. Şol bir wagtyň özünde Rutskoý aýryldy, şonuň üçin olar kompaniýa üçin dikeldildi. Şeýle-de bolsa, bu Derzhawanyň 5% -den geçmegine kömek etmedi. Rutskoýyň 2,7 göterim netijesini, esasanam meşhurlygyny göz öňünde tutup, ähliumumy hasaplamak bolar. Şeýle-de bolsa, Kremliň KRO taslamasy ýitdi. Iririnowskiý Duma münberinden ýeterlik derejede peýdalanyp bilmedi, ýöne Kremle tarapdar propagandanyň özüne garşy işlemeginden peýdalanandygyny aýtmak gerek. Iririnowskiniň häkimiýetleriň birinji duşmanydygyna şekil döredýän ýalydy we Wladimir Wolfowiç oppozisiýada has yzygiderli bolan bolsa, netijesi has ýokary bolardy.
  Oleg Rybaçenko ýene-de hytaý polkyny ýokary partlaýjy bölek bölegi bilen örtdi. Şondan soň pikirleri hasam sazlaşykly boldy.
  Şeýle-de bolsa, Liberal Demokratik partiýanyň lideriniň telewideniýede häkimiýetlere garşy haýbat atýan gysga çykyşlary, söweşjeň ýüzlenmeler adatça dogrydy, diňe eleltsin we eleltsiniň hut özi has ýiti käýinmeli bolardy.
  Gysgaça aýdylanda, 1995-nji ýylyň dekabrynda geçirilen saýlawlarda Russiýa Federasiýasynyň Kommunistik partiýasy 23 göterim töweregi, ikinji LDPR 11,5 göterim, üçünji NDR 10,3 göterim we dördünji ababloko 6,7 göterim bilen birinji ýeri eýeledi.
  Galan kyrk partiýa 5% -e ýetmedi!
  Irinirinowskiniň şuňa meňzeş netijesine nähili baha bermeli? Göterim nukdaýnazaryndan, ilkinji saýlawlar bilen deňeşdirilende iki esse azalýar. Emma ses berişligiň takmynan 12 göterim ýokarlanandygyny göz öňünde tutsak, irinirinowskiý 1993-nji ýyldaky netijeleriň 62 göterimini aldy. Köpmi ýa-da azajyk?
  Thehli amatsyz ýagdaýlary göz öňünde tutsak, bu netije kanagatlanarly we diňe gowy. Erbet faktorlar:
  1. Liberal Demokratik partiýanyň Döwlet Dumasyndaky işinden saýlawçylaryň nägileligi. Halk birinji orny alan kandidatdan has köp zada garaşdy, ýöne durmuş gowulaşmady. Dogry, halkyň köpüsi iririnowskiniň hakyky güýjüniň ýokdugyna düşünýärdi, ýöne lapykeçlik höküm sürýärdi.
  2. Liberal Demokratik partiýanyň söweşiji lideriniň katastrofiki netijeler bilen üçünji jahan urşuna başlamagyndan gorkmak. Mundan başga-da, köpler iririnowskiniň saklanmagyndan gorkmady we totalitar diktatorlygy ýola goýup, ýurdy gan bilen doldurar öýdüp gorkmady. Onuň histeriýasy köpleri gorkuzdy.
  3. Liberal Demokratik partiýanyň lideriniň garşylygy ýeterlik däl. Esasanam ilkinji gezek Çeçenistanda uruş aýlary we Kremle tarapdar propagandanyň özi iririnowskini günäkärledi we häkimiýetlere wepalylygyny ýokarlandyrdy. Şeýle-de bolsa, Wladimir Wolfowiçiň özi häzirki hökümetiň esasy duşmanynyň abraýyny ýitirip, Kreml bilen dostluk isledi.
  4. Populist, maliýe syýasatlaryny durmuşa geçirmek üçin Dumanyň gurallaryny ulanmagyň ýeterlik netijeliligi. Hususan-da, halk köpçüligi üçin işleýän birin-birin populist kanuny ses bermek mümkin boldy. Bu, hususan-da, eleltsiniň Kongresde ýerine ýetirmek we özi üçin bal gazanmak üçin real bolmadyk bir zady hödürlän zady. Hawa, we eleltsin saýlaw wagtynda hemmeleriň aýlygyny we pensiýasyny ýokarlandyrdy, soň bolsa tölemedi, ýa-da inflýasiýa sebäpli iýildi. Lukaşenka we beýlekiler hem şeýle etdiler, ýöne ululiýa Timoşenko berk pul syýasatlaryndan ýüz öwürmedi we saýlawlarda ýeňildi, şol bir wagtyň özünde erkinligini ýitirdi!
  5. iririnowskiý daşky görnüşi bilen baglanyşykly başga bir ýalňyş hasaplady. Gereksiz semredi we netijede has erbet görünip başlady. Mundan başga-da, aç adamlar gazly we semiz adamlary halamaýarlar. Hereeri gelende aýtsak, iririnowskiý beýleki kemçiliklerini, syýasatda fanatizmiň ýoklugyny, bedeniniň görnüşini saklamak we artykmaç iýmitlenmek üçin ýeterlik erk-islegiň ýokdugyny görkezdi. Theeri gelende aýtsak, 1991-nji ýyldaky saýlawlarda-da iririnowskiý kyrk bäş ýaşynda ýuka, hatda kadadan has ýuka. Bu, tebigat boýunça "iririk" -iň aşa semremäge meýilli däldigini, mysal üçin Gaýdardan tapawutlylykda özüni şekillendirmek beýle bir kyn däldigini aňladýar.
  Bu hem möhüm bir kemçilik!
  7. Ilkinji saýlaw bilen deňeşdirilende, iririnowskiniň ulanyp biljek efir wagty ep-esli azaldy. Mugt efir wagty 44 tarapyň arasynda bölünýärdi we tölegli efir wagty mugt efir wagtyndan köp bolup bilmeýärdi we diňe gije satyn alyp bolýardy. Şonuň üçin iririnowskiý 1993-nji ýyldaky ýaly ajaýyp oratoriki sowgadyndan doly peýdalanyp bilmedi. Mysal üçin, şondan has köp puly bar bolsa-da!
  6. Belki-de iň ähmiýetli: syýasy bäsdeşlik çalt ösdi we Liberal Demokratik partiýasynyň saýlaw meýdanynda bir topar partiýa we imitatorlar topary peýda boldy. Bulardan, ilki bilen, KRO, Power, CHP we beýleki partiýalaryň bir topary. Hökümet dolandyryjy partiýadan biziň Russiýa öýümizden başga hemmeler tarapyndan tankyt edildi. Encyygylyk nukdaýnazaryndan Çernomyrdini we hökümeti tankytlap, Boris Fedorow we onuň "Forward Russia" blogy bilen telewizorda köp çykyş etdiler we köp görkezdiler. Dogry, Boris Fedorowyň özi diňe oppozisiýa oýnady, protest saýlawçylaryndan üstün çykmak umydy bilen. Emma adamlaryň köpüsi oňa ynanmady! Soňra Boris Fedorow hatda NDR-e goşuldy. Lysenkonyň Milli Respublikan partiýasy hem örän işjeňdi we onuň lideri iririnowskiniň emosional däbini göçürdi we metbugatyň ünsüni özüne çekmedi. Mundan başga-da, Liberal Demokratik partiýanyň lideriniň öňki kömekçisi we aşa milletçi bolan Wedenkin blogy, Baburin blogy ýaly işjeňdi. Baburin hem örän işjeň adam, bir wagtlar Hasbulatowyň ýerine sözleýji diýen ýalydy. Gysgaça aýdylanda, irinirinowskiniň saýlawçylary şuňa meňzeş jübütler we imitatorlar tarapyndan ep-esli dargadyldy. Mundan başga-da, çepde stalinleriň ynandyrmagy ýaly täze ugurlar hem bardy.
  Şeýle şertlerde has amatly saýlaw syýasaty bilen mümkin boldugyça pes bolsa-da, 44-den 11,5 göterimi hakykatdanam oňat netije berýär. Mysal üçin, Zýuganow bäsdeşleriň sanynyň köpelendigine garamazdan balyny 13,5 göterimden 22,9 göterime çenli ýokarlandyrmagy başardy. Bir blok "SSSR üçin!" saýlawçylaryň 4,5 göteriminden gowragyny aldy! Ababloko ýitgi çekdi, ýöne bir göterimdenem azdy we päsgelçiligiň aňyrsynda ýitip giden taraplary göz öňünde tutup, öz bölümini artdyrdy. Bilelikde, bir agza hökmünde 46 deputat bardy. Emma "Russiýany saýlamak", Şahraýyň PRESS-i ýaly bölünişiklerden soň ýitdi.
  . 16-njy bap
  Hytaý goşuny IS-7 tankynda bütinleý ýok edildi. Againene-de Asman imperiýasy bilen söweşde biraz arakesme boldy. Oleg Rybaçenko, iki gezek pikirlenmän, owadan we gyzykly bir hekaýa düzdi;
  Giç güýzüň agyr günleri boldy. Gök aglady, gurşun damjalary bilen eartheri köp suwardy. Dünýä çaldy, altyn ýapraklar çökýärdi, agaçlaryň şahalary ýalaňaç çarçuwa ýaly şemalda sarsýardy. Kümüş gar topy çylşyrymly nagyşlaryny penjirelere çekmäge, goňur-çal topragy ajaýyp haly bilen örtmäge wagt tapman eredi.
  Dokuz ýaşly oglan Slawa Iwanow gynanýardy, tutuş älem tikenek sim bilen örtülen ýalydy. Baş egip, söýülmedik mekdebinden gaýdyp geldi we şol ýerde klasdaşlary tarapyndan ýenjildi. Faceüzünde gögermeler göze ilmeýär, portfel ýyrtylýar, ene-atalaryň çylşyrymly soraglary garaşýan öýe gitmek islegi ýok. Has beteri, ertir çagalar üçin Dante dowzahyna çümüp, ýene mekdebe gitmeli bolarsyňyz. Şol pursatda, soýlan sürü sürüsine meňzeýän bir oglan girelgesine girende, kiçijik bir adam ony gutulýan şeýtan ýaly garşylamaga çykdy. Ol oglana meňzeýärdi, ýöne şol bir wagtyň özünde Pinokkio-nyň ýiti burny däldi, üç sany gözli - gyzyl, sary, ýaşyl hemişe göz gyrpýardy.
  - Salam! - diýip, kiçijik adam svetoforyň gözleri bilen aýtdy. Agaç ellerine degýän ýaly, elini uzatdy.
  Slawa olary ynam bilen silkitmedi, çagalar gudratlaryň bolmajakdygyna düşünýän ýaşynda, şeýle maskaradda gaty geň göründi.
  "Kibernetik gözleri bolmaly" -diýip, ýörite karton kostýum geýdi.
  -Näme üçin beýle garaňky! Özümi tanatmaga rugsat ediň, men Chrome planetasyndan Krore. Planeter togalagynyň dem alýan atmosferasyndan gaty görýärsiňiz. Adyň näme?
  -Slaw ýa-da Wýaçeslaw. Oglan nägilelik bilen seslendi.
  -Şonuň üçin şöhrat. Biz - men we Wint - planetanyňyzyň öňünden uçduk, ýerli ilat oňa Earther, Erbana diýýäris. Gipertelepatiki sürüjimiz, ähli güýjüni diýen ýaly ýitirdi. Bu, planetanyňyza hemişelik ýapyşyp biljekdigimiz bilen baglanyşykly. Bize kömek et. - justöne men diňe çaga we kosmos motorlaryna düşünemok.
  Oglan näzik eginlerini gysdy.
  - Muny anyklamak hökman däl. Ine, Wint gelýär, ol saňa hemme zady düşündirer.
  Olardan öň "Merry Pictures" magazineurnalynyň Samodelkine meňzeýän tema peýda boldy. Burny üçin birmeňzeş bolt, haç şekilli agzy we uçýan küýze görnüşindäki diňe üç sany yşyk çyrasy oňa adaty bolmadyk kosmiki görnüş berdi. Ellerdäki barmaklar köp bogunlar bilen egilen penjeler görnüşinde. El degirmek üçin polat ýaly duýulsa-da, Vint gaty ýuwaşja elleşdi.
  -Biziň adam dostumyz, näzik bedenimiz.
  Wintiň sesinde ökünç bardy.
  -Men ony ondan gaty gowy görýärin we gynanç bilen dem alýar, ol gaty mylaýym.
  Kore dostlukly ýagdaýda egnini sokdy. Wint birneme üýtgedilen äheňde dowam etdi.
  -Baby, sen biziň bilen bir ýerde uçmak, beýleki dünýäleri görmek isleýärsiň.
  Şöhrat titredi. Oňa uklap, düýş görýän ýalydy. Hakykaty görmek, özüni gysmagyň iň gowy usulydyr. Ol muny etdi. Kän bir zyýany ýokdy, ýöne Wint we Krore henizem gapdalynda durdular, boýy kiçijik, ýaňak ýylgyryşlary bilen kiçijikdi.
  -Nok, mumdan ýasalmadyk we güne ereýäris.
  Wint güldi.
  -Indi ýyrtalyň.
  Üçbirlik girelgeden çykdy, howluda ýumşaklyk bardy, aýakgaplar howuzlardan gysyldy.
  - Ilkinji transport ýoluňyzdan bizar boldum. Krohr jübüsinden Rubigiň kubuna meňzeýän enjamy çykardy we çykardy.
  Sharpiti sygyrmak dymmagy kesdi. Slawanyň bäş synpdaşy olary ýygnakda ýerleşdirdi. Ony ýeňen şol bir haýran galdyryjy ýitgilerdi. Indi bolsa agzynda sadistik gülkünçler peýda boldy.
  -Bu gar ak (Slawanyň sary saçly) we ikiňiz geýnen eşik. Iň amatly kompaniýa
  Closeakynlaşdylar, iň ulusy, "Baran" atly semiz adam, Krory döwmäge synanyşdy. Birden barmaklaryny gysmak bilen tutdy.
  - Heý, "Pinokkio". Goç sözüň doly manysynda gahar bilen boguldy. - Bolýar, goýberiň, ýogsam alarsyňyz.
  Goçuň dosty ony ýüzüne urmaga synanyşdy, ýöne Krohr süýşüp, garnyna ýiti degdi. Huligan oglan giň agzy bilen howany gazyp ýykyldy.
  - Hasap açyk. Pinokkio ýylgyrdy.
  Soňra barmaklary bilen hereket etdi: Baran titräp, agyrydan huşuny ýitirdi.
  - Özüni dökmekden, galaktikanyň üstündäki fotonlara sepmändigimiz üçin sag bolsun aýdasyn.
  Beýleki üç oglan belli bir nokada seredip doňup, soň dürli tarapa ylgadylar.
  - Ine, şeýdip, çeňňek ýaly ýykyldy. Slawa, adam çagalarynyň gorkakdygyny aýtmadymmy?
  Oglan ikirjiňlendi.
  -Bilemok
  - Şonuň üçin biliň. Şol wagt, azajyk gezelenç edýäris.
  Nurbat leňri öwrüp, ýere düşen ýalydy. Daş-töwereginde kosmiki garaňkylyk diýen ýalydy.
  Slawa gyşaryp, galkana sürdi, edil şok ýaly, zarba gaty güýçli. Tutuş otag titredi we gyzyl reňk bilen doldy, täze çykan dostlaryň gülkünç ýüzleri gyzyl reňkde tans etdi.
  - Sen berkitdiň. Crore aljyraňňylyk bilen aýtdy. Emma muny etmeli däl, diňe doňmaly bolduň. Indi näme etjek?
  -Hiç zat. Wint gürledi. Geliň, zarýad bereliň, soň göreris.
  Wint Slawanyň kellesine kaska dakdy.
  -Kwazar batareýamyz hakda pikir edeliň.
  -Näme hakda pikirlenmeli.
  - Erbet we kemsidiji zatlar hakda. Sizi iň gynandyran zady ýadyňyzda saklaň.
  Size näme kömek eder? Şöhratyň gözleri geň galdy.
  Krohr aýagyny yza çekdi, "svetofor" tolgunmak bilen ýakyldy.
  - Elbetde, gipertelepatiki generatorymyz negatiw duýgular bilen iýmitlenýär. Olary ýyldyzlary orbitalaryndan üýtgetmäge ukyply güýje öwürýär. Galyberse-de, edil özüne çekiji bolup çykan zat - sizde köp negatiw duýgular bar.
  Bularyň hemmesinden Slawa görlüp-eşidilmedik energiýanyň özünde gizlenendigine düşündi we näme üçindir içindäki iň erbet zatlaryň, kiçijik oglan söweşleriniň günüň şem ýaly ýitip biljekdigine düşündi.
  - Men güýçli.
  Oglan ellerini gysdy.
  -Siziň güýçli biofildiňiz bar - diýip jogap berdi. Kiçijik ýyldyzlygymyz super kosmiki tizlige çaltlaşar.
  Shipyldyzlaryň otagynda derrew ýeňil boldy. Slawa enjamlary maşyn zalyndaky ýaly arassa gördi. Krohr gözüni alyp, golografiki enjamy açdy. Skyyldyzly asman ünsi özüne çekdi.
  -Bu siziň galaktikaňyz, görýärsiňizmi, balam, spiralda bükülendir.
  Oglan henizem bilinmeýän giňişlige haýran galdy. Ol keseki tehnologiýanyň bu gudratyna göz aýlamak üçin begendi we birneme gorkdy.
  -Bu gyzyl nokat häzirki wagtda gaýygyň ýerleşýän ýeri.
  -Düşünýärin we häzirki wagtda Earther ýüzünde.
  Şöhrat sorady.
  -, ok, biz Aýda. Isleseňiz, Aý peýza .yna haýran galyp bilersiňiz.
  Nurbat kibernetikany açdy, gäminiň diwarlary aç-açan boldy we daşarky Aý peýza .y kabinanyň ähli ýüzüni ýagtylandyrdy.
  -Kosmos kraterlerinden geçmek isleýän kiçijik adam.
  Wint yhlas bilen aýtdy.
  Şöhrat ikirjiňlendi.
  Emma ol ýerde howa ýok.
  - Emma gum bar. Wakuum size elhenç däl bolsa, gutarmakdan gorkmaň.
  Oglan derrew geň dostuna ynandy. Aýyň ýüzüne böküp çykan badyna, düşnüksiz ýeňillik bilen jeset ele alyndy. Howasyz giňişlikde bökmän, suwuň üstünde ýüzýän ýalydy. Bir ýiti böküp, ýere rahatlyk bilen gonarsyňyz. Slawa bir ýerde şuňa meňzeş duýgyny başdan geçirendigini duýdy. Ine, şu ýerde - karuselde ylgaýarmy? .Ok, bu düýşde bökmek ýalydyr. Slowlyuwaş-ýuwaşdan ýykylmak ýaly duýgy, howada ýüzýän ýaprak ýaly. Ol näderejede beýik bolup biler. Bu diňe aň üçin düşnüksiz.
  -Superman! Oglan gygyrýar we bar güýji bilen urýar.
  -Asteroide uranyňyzda seresap boluň we uçup bilersiňiz.
  - Soň bolsa tutalyň. Şöhrat teklip etdi.
  - Näme pikir? Wint yşyk çyralaryna gözlerini gyrpdy.
  -Soň gel, kim degse kim tutar.
  Oýun başlandy, Wint we Krore oglanjyga garanyňda has çalt bolsa-da, gaty ussatlyk bilen berdi, netijede oýun gyzykly boldy. Krohr Slawany kaskada bir zat çalmagy teklip edeninde, bedeniň biline güýçli güýç duýdy.
  -Wah! Ilkinji gezek özümde doly üýtgeşiklik duýýaryn.
  Oglan derrew otuz metr howada bökdi, soňra çuňňur aýak yzlaryny galdyryp, gaty ýiti ýere çykdy.
  - Haý, meni yzarlamaga synanyş.
  Şeýle-de bolsa, ýiti bökmekden utanman, birneme nurbat edip, oglanjygy tutdy we barmaklary bilen döşüne ýeňil urdy.
  -Ça, sen henizem biziň bilen deňeşdirilýärsiň. Näçe synanyşsaňam, seni taparys.
  Şondan soň Slawa oýnamakdan bizar boldy, ellerini bir ýere jemledi, kellesini egdi.
  - Görnüşi ýaly, sen maňa boýun bolduň - iki ýürekli ýalançy.
  - Näme üçin ýalan sözleýäris, sebäbi bu bir oýun we oýunda söweşýärler, her kimiň öz taktikasyna hukugy bar. Biziň strategiýamyz, älemde ýaşaýan ähli ejiz jandarlara kömek etmekdir.
  Meniň pikirimçe, aý ýeterlik boldy. Dowam edýän pikir Vint. Biz hemme zady edip bileris, bir oglanyň başga dünýäleri we älemleri görmegini isleýärsiňizmi?
  -Eger elbetde isleýärin! Slawigiň ýüzi ýene şatlykdan ýaňlandy. Hatda gögermeler gyzarýan ýüzüň bezegi ýalydy.
  -Şondan soň gämä münüň we gidiň.
  Slawik baş pilotyň oturgyjynda oturdy - asman peýza .ynyň ajaýyp suratyna haýran galdy. Earther ýüzünde birbada köp ýagty ýyldyzy görmek mümkin däl, galyň ýerdäki atmosfera ýyldyzly asmanyň ägirt beýikligini synlamagy kynlaşdyrýar.
  Wakuumda bolsa iň kiçijik ýyldyz daşyna çenli hemme zady görüp bilersiňiz. Slawa asmana haýran galdy, özüni gowy we begendirdi, sebäbi diňe onlarça, iň köp ýüzlerçe adamyň görüp bilýän zadyna syn etdi.
  -Indi kosmos gämisi giperdriftiň içine girer we öň hiç kimiň görmedik zadyny synlap bilersiňiz.
  Slawa barmaklaryny panele uzatdy.
  Wint gözlerini aýlady. Soň bolsa ýuwaşlyk bilen, ýöne berk el çarpdy.
  - Enjamlara degmäň. Nädogry çeňňegi öwrüp, älemiň ýarysyny gara çukura öwrüp bilersiňiz.
  Slawik gözlerini giňden açdy.
  - Sygyrmak.
  -Ook, biz bu älem bilen deňeşdirilende has ösen başga bir älemden geldik. Bizde milliardlarça ýyldyz tozan bilen deňeşdirilende, bizde ägirt uly energiýa üpjünçiligi bar. Tizligi nädip alýandygymyza serediň.
  Ilkibaşda asman jisimleri ýygjamlaşdy, öňde has köp ýalydy we spektr gök tarapa geçdi. Munuň tersine, tersine, ýyldyzlar seýrek bolup, garaldy, gyzyl reňk aldy.
  - Tizligi ýokarlandyrmagy dowam ediň. Krohr gygyrdy.
  Starsyldyzlar çalt depginde ýalpyldaýardylar, spektrleri üýtgäp, gaty gyrmyzy öwüşginlere öwrüldi. Şöhrat yzyna seretdi. Mundan başga-da boşluk bardy. Gapdaldaky ýyldyzlar seýrek we garaňkydy. Geň galyp agzyny açan oglana seredip, Wint düşündirmedi.
  - Bular aşa ýokary tizlik. Yzymyzdaky ýyldyzlaryň fotonlary gämiden yza galýar, bu bolsa olary görmeýändigimizi aňladýar. Diňe bu däl, öňe uçup giden fotonlar bilen gyzyklanýarys, bu bolsa ähli ýyldyzlary bir wagtyň özünde-de, arka-da, bölekleýin hem uçup barýandygyňyzy aňladýar. Ine, olar monitoryň öňünde siziň öňüňizde saklanýar. Biraz has tizlik goşsak, spektriň ultramelewşe bölegine girip, olar size görünmez. Serediň.
  Nurbat ruly öwürdi we gyrmyzy ýalpyldawuk birbada garaldy, soň bolsa düýbünden ýitdi.
  - Bolýar. Indi hiç zat görüp bilmeýärsiň.
  Gara ýer birbada garaňky we garaňky boldy. Crore mekirlik bilen gözlerini gamaşdyrdy.
  -Indi tizlik goşarys. Gämi gämisi uçgunlardan geçdi we ekran ýene-de ýalpyldy.
  - Biz gamma radiasiýasyny adaty ýagtylyga öwrüjini açdyk. Indi ýyldyzly asmany ýene görýärsiň.
  Reallyyldyzlar hakykatdanam däli re overimde uçup barýardylar. Galaktikanyň earthere ýanaşyk bölegini eýýäm geçip, onuň merkezine geçdiler. Bu ýerde birneme haýalladylar. Daşarky infloresensiýa haýran galmak. Starsyldyzlaryň sansyz toparlarynyň nädip ýalpyldawukdygyna gözlerim agyrdy. Earther ýüzünde birden köp adam beýle ajaýyp gülläp ösmäni görmedi. Rubakut, göwher, ýakut, topaz, zümrüd, agat we beýleki daşlar kosmosda ýalpyldawuk ýalydy. Olaryň ajaýyp yşygy ähli içerde şöhle saçýardy. Şöhrat ýalpyldy. Buraw güldi, dartgynlylykdan sowuldy
  - Ol adam beýle zady görmedi. Bu galaktikanyň merkezidir. Gör, kör bolma.
  "Merry kiçijik adamlar" sessiz gülki bilen güldi.
  - Näçe çalt uçýardyk?
  Iň kiçisi sekuntda müň parsekdir. Bir parsek üç ýagtylyk ýyly diýen ýaly. .Agny, bir sekuntda lighteriň üç müň ýyl töweregi ýagtylygynyň gidýän ýoluny geçýäris.
  Şöhrat hiç haçan geň galmagyny bes etmedi - Wah, tizlik.
  Wint mekirlik bilen göz gyrpdy.
  -Tizlik älemden äleme uçmak üçin henizem uly däl, ýöne tizligi birnäçe esse artdyryp bileris. Bütin dünýäde ýaryşmak isleýärsiňizmi?
  - Men isleýändigimi eýýäm aýdypdym!
  -Soňra berk saklaň, täze tizlenme öňküsinden has berk bolar.
  Starsyldyzlar bir salym pese gaçdylar, soň bolsa gazaply atly goşuna ylgadylar. Mini ýyldyzlylygyň hereketi çaltlaşýardy we çaltlaşýardy. Tutuş galaktikalar gämä gaçdy. Lightagtylyk bulaşdy we ýalpyldaýardy, ýyldyzlaryň däli ylgawy ulaldy we ulaldy.
  Biz eýýäm sekuntda million parsek tizliginde hereket edýäris. Bu entek gaty uly sagat däl. Kiçijik älemiňiziň gyrasyna uçmak üçin bir gün gerek bolar. Emma Wint barmagyny dodaklaryna basdyk - giperultraplazmatiki tizlendirijileri açsak hasam çaltlaşyp bileris.
  Slawa oturgyja birneme basyldy we ýyldyz şöhleleriniň köplüginden kör bolmazlygy üçin ýüzüni elleri bilen ýapmaga mejbur boldy. Hatda barmaklaram ýalpyldaýardy.
  -Biziň tizligimiz sekuntda on million parsek. Çaltlaşmagy dowam etdirýäris.
  Ot alýan ýalpyldawuk gyzdy, içerde yşyk ýakyldy. Muny gören Krohr ýagtylyk süzgüçini açdy.
  - Earther togalagynyň ejizdigini aýtdym. Hasam tizlenmeli we şöhlelere geçip bolmajak güýç meýdanyny güýçlendirmeli.
  -Biziň tizligimiz ýüz million parsek. Buraw gysyldy. Soonakyn wagtda subtelepatiki tizlige ýakynlaşarys.
  - thisöne bu ähtimal däl, pikiriň tizligi çäksiz we gipertelepatiki hereketlendiriji çäksizlige çaltlaşyp biler. Mundan başga-da, negatiw duýgularyň näderejede ýokumlydygyny bilmeýärsiňiz. Alreadylemiň ýarysyna ylgadyk, henizem ýüzden bir bölegini ulanmadyk.
  Crore jogap berdi.
  - Hawa, bu oglan hakyky hazyna. Theeri gelende aýtsak, Slawka, tizligimiz sekuntda milliard parsekse ýetdi.
  Birdenkä, üstündäki ýagtylygyň oýny kesildi, garaňky düşdi we diňe miniatýura ýyldyzynyň içindäki yşyk gara wakuumy yşyklandyrdy.
  -Biz nirede? Slawa sada ses bilen sorady.
  - Aralyk giňişligiň hiç ýerinde-de ýok. Kibernetik enjamlar entek ölmedi, ýöne töwereginde hiç zat ýok, diňe vakuum, giňişlik we köp meýdan bar.
  -Biz boş. Oglan gorky duýdy.
  -Siz aýdyp bilersiňiz. Emma gorkmaň, basym dünýäňizden has uly älemde taparys. Ol ýerde döredijilik işi üçin ýerimiz bolar.
  -Bu älemler köp we olar diňe üç ölçegli däl, eýsem köp ölçegli giňişlikde hem ýerleşýär. Millionlarça ölçeg bar, olar hemişe üýtgeýär, üýtgeýär. Dürli görnüşler bilen sizi geň galdyrmazlyk üçin adaty üç ölçegli äleme bararys. Esasy zat, siziň sferaňyzdan tapawudy, jadygöýligiň we jadygöýligiň ýokary derejede ösmegidir. Bularyň hemmesi telepatiýanyň hyjuwlary, dilden täsir etmek arkaly maddy gurşawa täsir etmek mümkinçiligi. Özüňizi ajaýyp super şalykda, hyýal we arzuwlar dünýäsinde taparsyňyz.
  Men ol ýerde näme etjek! Galyberse-de, meniň üçin jadygöýlik ýedi möhüriň aňyrsynda syr bolup durýar.
  -Bu henizem syr bolup, başga bir dünýäde jady öwrenersiňiz. Garri Potteriň özi size laýyk bolmaz. Şeýle-de bolsa, bu älem size laýyk gelmese, biz size başga birini taparys. Belki, giperplazmatik tehnologiýany halaýarsyňyz - size has köp zat öwrederis, ýöne häzirlikçe üçümiziňem ýerine ýetirmeli aýratyn bir wezipämiz bar we munuň üçin size meňzeş oglan gerek.
  -Näme üçin?
  -Käbir adamdygyňyz üçin.
  -Biziň tizligimiz sekuntda on milliard parsek ýetdi. Bu bolsa ýakyn wagtda ýyldyzlaryň üstümizde aýlanjakdygyny aňladýar. Wint agzyndan tüsse çykardy.
  Hakykatdanam, erteki ýaly, olaryň öňünde ajaýyp ýagtylyk şkalasy ýakyldy. Staryldyz ýyldyzynyň tizligi peseldi we erteki dünýäsine düşdi. Bu älemiň ýyldyzlary tegelek däl-de, konus we prizma görnüşinde inedördül, üçburçlukdy. Her bir ýyldyz aýratyn we üýtgeşikdi, görnüşi ýa-da düşnüksiz ýagtylygy bilen tapawutlanýar.
  Şöhrat agzyny açyp doňdy, görenleri iň batyrgaý çaklamalardan ýokarydy.
  Staryldyzlar ýuwaş-ýuwaşdan ýüzüp geçdiler, gara mahmal deňzindäki ot adalary ýalydy.
  Ahyrynda, gözleriniň öňünde diametri on güne golaý silindr görnüşinde uly bir planeta peýda boldy. Bu silindriň ortasynda got stilindäki ullakan gala ýerleşýärdi. Müň kilometrlik diwarlary orbitadan aňsat görünýärdi.
  -Bu galada hakykatdanam tagtyň mirasdüşerleri bolmak isleýän patyşa we şa aýal ýaşaýar. Themöne olara elhenç jady gelýär. Bu jadydan başga bir älemden bigünä çaga çykyp biler. Crore aýtdy.
  Indi bolsa, adamlaryň aýdyşy ýaly, planetanyň ýüzüne gonmalydyrys.
  Oturylyşyk üstünlikli bolup, öwrüm edip, güýçli bürgütleriň ullakan heýkelleriniň öňünden uçup gitdiler.
  - Ghli şöhrat çykýar. Buraw elini uzadyp, kiçijik gämiden bökmäge kömek etdi.
  - Planeta baş egiň.
  Slawa birneme ýaý berdi. Powergirt köşk haýran galdyryjy bolsa-da, güýç ýer ýüzündäki ýalydy. Soňra olaryň öňünde bir kilometr uzynlykdaky hrustal derweze açyldy. Üç dost altyn we gymmat bahaly heýkeller bilen baý koridora girdi. Şeýle hem dört guýrukly delfinler, megaplazma ýaragly keseki esgerler bardy. Rubakutdan oýulan owadan güller, kellelerini çekmäge we çekmäge dowam etdiler. Daşarky balyklar parlak terezisi bilen ýalpyldawuk zalyň töwereginde ýüzýärdiler.
  -Howada nädip ýüzüp bilýändigi geň zat? Oglan sorady.
  -Antigravity! Crore jogap berdi. - Entek görmersiňiz.
  Dokuz ýaşly oglanyň gözüni haýran galdyrýan we haýran galdyrýan başga-da köp zat, dürli zatlar bardy, ýöne şeýle ajaýyplygyň beýany gaty uzaga çekerdi.
  Hundredüz kilometrlik koridordan ýöremek gaty uzyn boldy, şonuň üçin Vint düwmä basdy we göni tagt otagyna teleport berdiler. Staryldyz şalarynyň esasy ýeri haýran galdyryjydy. Zalyň ortasynda kiçijik, ýöne ýagty enjamlaşdyrylan gaýyklar eredilen spiral suw akabasy görnüşinde dag ýaly bir tagt bardy. Wagtal-wagtal feýerwerk atýardylar, töwereginde höküm sürýän garaňkylygyň daş-töweregini suw basan uçgunlaryň iň parlak kaskady. Soňra ajaýyp saz çalyp başlady we wulkanyň şöhlesi tutaşdy. Atmosferada gyzyl lava kesildi we ajaýyp bulutdan bir şa jübüti çykdy. Şol bir wagtyň özünde ýaş we baý ýaly görünýärdiler. Patyşanyň döşünde gök guşuň şekili bilen zümrüdli zynjyr bardy. Şa aýalynyň boýnuny bezän zynjyr, tersine, ýakutdan ýasaldy. Itüzüni oglana tarap egdi, it ýumşak seslendi we guýrugyny silkdi. Patyşa ýylgyrdy, dişleri lampa ýaly ýalpyldaýardy.
  - Slaw atly myhmanymy garşy alýaryn. Talismanyň aýdyşy ýaly, sen gaty gowy oglan we ykbalyňy ýerine ýetirip bilýärsiň.
  Patyşa adamy bu sözlemleri birneme adamkärçiliksiz tertipläpdir, ýöne manysy terjime edilmezdenem düşnüklidir. Başga bir älemiň ýaşaýjysynyň rus dilini bilmegi geň bolsa-da.
  -Bu telepatiýa. Crore pyşyrdady.
  - Biziň uly gynanjymyz bar. Onlyeke-täk gyzy intergalaktiki zalym Eletromendos ýesir alýar. Ony azat etmäge ukyply rysar gerek. Beýik welilik, tegelek ýyldyzlar bilen kiçijik älemden geljekdigini aýdýar. Iki sany köne dostum Wint we Krohr sizi köşge getirdiler, indi çynlakaý synagdan geçmeli we giper zalymy ýeňmeli.
  Slawa ýylgyrdy, oňa arkasynda ganatlar ösýän ýalydy we bütin tükeniksiz älemi gorkuzýan haýwana garşy durmaga ukyply ýalydy.
  -Duşmanlara garşy göreşmäge we gyzyňyzy boşatmaga taýyn.
  -Şondan soň Vint we Kron ýolda we size ýol görkezer, ýöne ilki bilen kiçijik synagdan geçmeli. Hünär derejesine laýyk tekst.
  - Şatlyk bilen.
  Wint we Krore oglanjygyň ellerinden tutdular we mini ýyldyzlara gaýdyp geldiler.
  -Tex-iň teksti bar, indi bolsa uly ýyldyzyň gapdalynda ýerleşýän bir planeta uçarys.
  Miniatýur gämi yzyna öwrüldi we köpükli bulutly gök planetanyň öňünde durdy.
  Vint enjamy çykardy.
  - Hoş gal gar ak.
  Barmagyňyzy gysmak we Şöhrat, nirede pikir etseňizem boldy. Onuň öňünde gyrada goýlan çal mekdep binasy durdy. Arka tarapynda agyr portfel bar, bu bolsa içgysgynç we gaharly klasa gitmelidigini aňladýar. Bu gaty islenmeýän zat. Aýaklary döwüldi we titredi. Bu hakykatdanam diňe düýşmi ýa-da galýusinasiýa boldumy? Oglan gözlerini süpürdi-de, özüni gysjak boldy. Zyýan. Şonuň üçin bu hakykat, hakykatdanam mekdebe gitmeli. Asman aglaýardy, çygly we sowukdy, salkyn şemal öwüsýärdi. Uzakdan jaň eşidildi. Aýaklar islegsiz ylgaýardy. Sapagyň başlamagy üçin wagtynda bolmaly.
  Biraz dem alan oglan synp otagyna ylgady. Garaňky mugallym Rudolf Frankenşteýn ony haýwanlaryň gykylygy bilen garşy aldy.
  Againene giç aldadyň. Gynançly, indi köne döwürler ýitip gitdi we sizi ýenjip bolmaz. Mekdepden soň galarsyňyz, synp otagyny ýuwarsyňyz.
  Arka tarapdan zäherli jeňňel. Goç pyşyrdap, ýumrugyny we orta barmagyny görkezýär.
  - Arakesmede sizi urarys. Geliň, ony Ak ak çopana öwüreliň.
  Gaty gülki. Mugallym eşitmeýän ýaly edýär.
  Sapak "Baran" -dan çykmak üçin uzyn we içgysgynç bolup görünýär we kompaniýasy samanlardan çeýnen kagyzy tüýkürip başlaýar.
  Gorky islegsiz kalbyň içine girýär, aşgazanda agyrýar, bedeni sowadýar. Aljyraňňylyk bilen, erbet bäş adam saňa ýapyşsa, üýtgeşiklige garaşýarsyň. Ahyrynda jaň kakylýar we aýaklary islegsiz ylgaýar - oglan günäkär deň-duşlaryndan ýadamaga howlukýar. Bu wampirleriň ony tapyp bilmeýän mekdebiniň iň garaňky burçunda gizlenjek bolup ylgaýar. Slawa köçede özüni tapyp, jaýyň aşagyna çykdy. Terjime etdi, bir dem bardy, dürli tarapdan elhenç çagalaryň kölegeleri peýda bolansoň, şol ýerdedi.
  - Bolýar, samsyk gaçdy. Siz "Gar ak" bolduňyz we bu çaý "çygly" bolar.
  Goç gynanç bilen ýylgyrdy.
  -Mosiniň üstünde dur, biz seni urarys, ýogsam jeset ýaly ýatarsyň.
  -, ok, oglanlar ýok. Slawa dymdy.
  - Bize geçi gerek. Näme haýal etseňem dowam et.
  Ol Slawadan beýik bir goçdy we bir ýarym esse agyr ýüzüne güýçli zarba urdy. Çaga gyşardy, göz derrew diýen ýaly çişdi. Soňra burnuna bir urgy geldi, ushuşka akdy. "Baran" -yň hyzmatdaşy gapyrga urup söweşe girdi, ýöne beýik lider ony birneme saklady.
  - Duruň, dyzyna çyksyn. Garaz, "Ak ak" gümürtik bolar.
  Slawanyň burnundan gan damýardy, gözleri suwardy, ýöne gorkudan başga-da, kalbynda başga bir buýsanç we mertebe duýgusy oýanyp başlady.
  , Ok, dyza çökmerin.
  "Baran" geň galdy.
  - Ine, şmuk maňa garşy çykýar. Soňra nahar ediniň.
  We bar güýji bilen gulaga geçdi. Slawanyň kellesi titredi, gulagy gyrmyzy boldy.
  -, ok, henizem etmerin. Onuň sesinde gorkyny ýeňip geçýän berklik bardy.
  - Soň öldiň. Biz seni öldüreris.
  Başlyk ýene ylgady we bar güýji bilen ýaňagyň içine sürdi. Slawa birneme daşlaşdy, zarba bulaşyk boldy.
  - Gar ak saklaň. "Baran" haýbat atdy.
  Huligan Slawa hüjüm etdi, ellerini ýaýkady we diwara berkitdi. Soňra ýaş başlyk oýun oýnady we çilim ýakdy.
  -Indi size seresaplylyk bererin. Dyzyňyzy alyň ýa-da däli gykylygy başdan geçiriň.
  Slawa çydap bilmedi, Kroranyň şadyýan ýüzüni we Wintiň üstünden gülýän görnüşini ýada salany üçin, eýýäm ýüz öwürmek we dyza çökmek isledi. Esasanam çydap bolmajak başga bir älemden gelen bir patyşanyň üýtgeşik we mähirli ýüzi ýadyna düşdi. Dyz epmek, olara dönüklik etmek diýmekdir. Iň ýönekeý huliganlar ony ölüme sarsdyrýan bolsa, zalym Eletromendosa garşy nähili gahryman.
  Çilim maňlaýyna degende, Slawa gygyrdy we sag elini kesdi.
  Umytsyz gahar bilen berk gysylan ýumruk "Baran" -yň eňegine düşdi.
  Ol haýran galyp gözlerini ýaşardy, haýran galdy we ses bilen arkasyna ýykyldy. Bu ýerde Slawanyň içinde adaty bolmadyk gahar we güýç duýuldy. Professional kikboksçy ýaly urdy, urdy we tüpeňledi. Halfarym minut geçdi we bäşisi hem huşsuz ýatdy. Slawa buýsanç bilen kellesini ýokaryk galdyryp, ellerini howada ýokary galdyrdy.
  -Wictory! Muny nädip edip bilerdim!
  Sapak üçin jaň kakyldy, diňe bu gezek adaty titremä sebäp bolman, gijeki trill ýalydy. Oglan ganatdaky ýaly synp otagyna uçdy. Ynha, ol hiç ýerden şowsuz boldy. Slaw, kosmosda gutaransoň, bir söz aýtmak üçinem oturmady. Ol gorkmady - indi iblisiň özi ondan gorkmaýar we gözüni açdy. Sweetyldyzlar süýji we eziz ýalydy, asla gorkunç däldi, tersine, agramsyzlykda geň bir ýeňillik duýulýar. Çaga kellesini birneme öwürdi. Buraw we Krore onuň gapdalynda aýlandy.
  -Bu "Gar ak" gorkdy. Bagyşlaň, ýöne başgaça edip bilmedik: kalbyňyzdaky gorkyny ýeňip geçmeli.
  Şonuň üçin bu hakyky synag däldi.
  -Ok! Bularyň hemmesi hakykydy, sizi Earthere äkitmäge we hatda wagt tertibini azajyk üýtgetmäge güýjümiz bar. Nädip? Million ölçeglere eýe bolan jandarlaryň syry. Indi synagdan geçdiňiz we beýleki has çynlakaý meselelere geçeris.
  -Näme?
  Buraw demir ses bilen ýaryldy.
  -Mysal üçin, Ezaram patyşanyň ýeke-täk mirasdüşerini boşadyň. Eletromendosy ýeňmek aňsat bolmaz, kwintillionlarça dünýä onuň dabanynyň aşagyndadyr. Emma ilkinji gorkyny öz gorkuňdan gazandyň.
  - Kiçijik ölümden gorkmak - ony ýeňmek, ölmezlige ýakynlaşýarys.
  - Kroor gutardy. Öňde silindr planetasynyň tanyş görnüşi peýda boldy.
  . EPILOGUE
  Birnäçe ajaýyp zarba we ýeňlişlerden soň, Asman imperiýasy parahatçylyga razy boldy we çar Russiýasynyň emlägine ýene hüjüm etmezlige söz berdi.
  Beýik Alty Hytaýy basyp almagyň entek irdigini we amatly şertlere razy bolup biljekdigini aýtdy. Aslynda, Mongoliýanyň bir bölegi, günorta Usuri sebiti, Primorye we hatda Koreýa Russiýadan gitdi. Bu girdejili şertnamalar - patyşa Russiýasy Alekseý Mihaýlowiçiň Sibirde we Pacificuwaş ummanyň kenarynda ýer almagyna mümkinçilik berdi. Özüňizi has howpsuz duýuň.
  Munuň üstünde şöhratly amaly söweş gutardy we alty gahrymana beýleki zatlar garaşdy!
  
  
  Möhüm giňişlik soragy
  Şa aýal hakykatdanam ýaş görünmek isledi. Şeýdip, ölmezlik aýnasyny gözlemek üçin tutuş bir ekspedisiýa iberdi . Oňa seretseň, ýaş gyza öwrülip bilersiň.
  Netijede gözleg üstünlikli boldy, ýöne ... Aýnadaky jyn garry şa aýalyna:
  - youthaşlygyňy dikelderin, ýöne sen gul bolarsyň!
  Şa aýal dişli ýylgyryş bilen jogap berdi:
  - youthaşlyk baky bolsa, gulçulyga razy!
  Jyn jadygöýlik etdi. Şa aýal bir eşikde ýalaňaç diýen ýaly meýdany çeňňek bilen gazan gyza öwrüldi. Ol özi işledi we köp işledi.
  Diňe ýaş beden agyrmady we gaty ýadamady. Veryöne gaty kemsidiji we içgysgynçdy. Iki günli planetada bardy. Gurluşy giçki orta asyrlara meňzeýär.
  Mundan başga-da, formasiýalarda doňdy. Şa aýal birnäçe günläp işledi we garaňky boldy. Ol haýwan ýaly boldy, diňe düýşünde erkinlik geldi. Elmydama zynjyrlarda köp işleýär. Öňki şa aýal üçin gaty kyn. Gözegçiniň gamçysynyň gyzyl demir ýaly ýalaňaç bedene degmegi.
  Ahyrynda onuň durmuşynda üýtgeşiklik boldy. Diňe erbet tarapdan. Eýesi öldi we mirasdüşeri bütinleý weýran boldy. Gyz bolsa karhana satyldy.
  Indi agyr sebetleri götermeli, zynjyrlarda ýalaňaç işlemeli, gamçy almaly we daşlarda uklamaly boldum.
  Şa aýal indi has köp ejir çekdi. Elbetde, jyn oňa duzak gurupdy. Hawa, ol ölmez-ýitmez, garramady, dowzahdaky ýaly azapda.
  Güýçli beden stres etmek üçin ulanylsa-da. Şa aýal bolsa gaçmak kararyna geldi.
  Uzyn saçlaryň kömegi bilen bir gije ýalaňaç aýaklaryny we güýçli boýnuny zynjyrlap, zynjyr berip başlady. Gaty demirleri saçyňyz bilen ýuwaş-ýuwaşdan tabşyrýarsyňyz, ýöne şa aýalynyň ýeterlik wagty bar - ölmez-ýitmez. Anotherene bir zat, karýerlerde agyr işden soň uklamaly bolýarsyňyz we her gün azajyk gördüňiz.
  Stillöne her niçigem bolsa içýärsiň.
  Şa aýal özüni gördi we düýş gördi. Soňra indiki arra.
  Ahyryna çenli baglanyşyklary bozdy .... Emma ol gaçyp bilmedi. Garawullar duýduryşy galdyrdylar.
  Şa aýal gamçy bilen rehimsiz tutuldy we ýenjildi. Soň bolsa topuklary gyzyl demir bilen ýakdylar. Soň bolsa gaçyp barýan guluň markasyny ýakdylar. Againene-de magdanlara iberildi.
  Gullar ýygy-ýygydan ölýärler we ençeme ýyl bäri köp işleýär. Şonuň üçin olara zynjyrda işlesinler.
  Her gije bolsa zynjyryny barlaýardylar.
  Şa aýal zynjyrda ýatýardy we ony yzygiderli gamçylaýardylar.
  Oňa agyr zynjyrlar dakdylar we biraz haýal işlän badyna gamçy bilen urdular.
  Şa aýal eýýäm ysy yslady, syrkawlamady. Infectionokanç ýokaşdy, az we monoton iýmitde aşgazanda agyry döretmedi. Baky gyz ejir çekdi, ýöne ölmedi. Yearsyllar dowam etdi. Magdanlar kem-kemden ösdürilip, tükenipdir.
  Bu ýerde ýene bir işe geçirilýär. Hapadan ýuwuldy, satuwa çykaryldy.
  Bu ýerde şa aýal ahyrsoňy bagtly boldy. Satyn alyjy arenada gladiatorlary üpjün edijileriň biri boldy.
  Şa aýal gaty gurak we simli bolup, ýüz ýyldan gowrak wagt bäri minalarda agyr zähmet çekipdi. Ol gaty güýçli we çydamly, kellesine agyr daş tutýar.
  Elbetde, onuň güýji üpjün edijini özüne çekdi. Dişlerine seretdi: ýekeje deşik däl, şeýle uly we güýçli. Polat, guýulýan myşsalar - daş ýaly duýdum!
  Elbetde, şeýle başarnykly nusgasyny satyn aldym!
  Şondan soň şa aýal üçin başga bir durmuş başlandy. Şeýle hem türgenleşik, söweş, gödeklik, pyçak, ýöne has gyzykly.
  Şa aýal iki ýüz ýyldan gowrak wagt bäri bedeninde ýaşdy we yzygiderli zähmetde mejbury taýýarlyk görmegi sebäpli uly güýç we çydamlylyk bilen tapawutlandy.
  Bu oňa beýleki gyzlara belli bir başlangyç berdi. Mundan başga-da, muskul bedenindäki ähli yzlar we kesikler gaty çalt we yzsyz bejerildi.
  Şa aýal hem çalt, ölmez-ýitmez reaksiýa we gaty yhlas bilen okady. Hemme zat derrew netije bermedi, ýöne gaty berk bedeni bar.
  Şonuň üçin ilki bilen güýç, çydamlylyk we janlylyk hasabyna ýeňiş gazandy. Soň bolsa onuň ussatlygy ösüp başlady.
  Ilki bilen iň güýçli garşydaşlary ýokdy, ýöne kem-kemden tejribe bilen onuň derejesi ýokarlandy.
  Şeýdip, şa aýal ýeňiji bolup başlady. Hatda erkekler we haýwanlar bilen söweşiň!
  Imperiýanyň däbine görä, gladiator söweşlerinde ýüz ýeňişden soň erkinlige eýe bolup bilersiňiz.
  Yhlasly patyşa, ýaralardan we dyrnaklardan alsa-da, ahyrsoňy ýüzlerçe söweşde ýeňiş gazandy.
  Soňra Sezaryň elinden azatlyk aldy. Ol eýýäm söweşlerde pul gazanyp ýa-da gyzlara feýting öwredip bilerdi.
  Tizara, owadan we eýýäm baý we henizem bedeninde ýaş şa aýal asylly patrik bilen durmuş gurdy.
  Köne we ýigrenji. Emma ol ölmez-ýitmez däl we tiz wagtdan aradan çykdy.
  Şa aýaly, indi hemişe ýaş dul aýal, aşyk hökmünde onlarça owadan ýigit bardy.
  Uly baýlyk.
  Şeýlelik bilen, ol bagt tapana meňzeýär ... Ösüşiň ýeterlik miwesi bolmadyk bolsa - bu imperiýada ylym nädip ösmeýär. Umuman, planetada. Gunaraglar we musketler iň ýönekeý. Hemme zat göni doňdy.
  Şeýdip, imperiýa dargady, wagşylaryň täze hüjümi ... Şa aýal ýene ýesirlikde we gulçulykda. Emma ýaş gözellikden bäri ol ýerli hanyň gyrnagy boldy.
  Ol ölüp, mirasdüşerine dönüklik edýänçä. Birnäçe wagtdan soň ol hem aradan çykdy.
  Şa aýal auksiona çykaryldy. Nakedalaňaç geýnip, asylly şyha satyldy. Şeýh ölýänçä, onuň ýanyndady. Againene-de gyz auksiona çykaryldy. Bu gezek bolsa köşge Soltana geldi. Ölmez-ýitmez bolansoň, monarhy gurşap alyp, ilkinji aýaly boldy.
  Emma betbagtlyk, ölmez-ýitmez gyz çaga doguryp bilmedi. Soltan ölenden soň, mirasdüşeri şa aýalyna zynjyrlanmagy we minalara iberilmegini buýurdy.
  Againene-de dowzahda şa aýal. Zynjyrlarda, agyr iş wagtynda sebedi daşlara süýräp, garga bilen gaýany kesdi. Şeýle hem az, monoton iýmit, gamçy, ysly, zynjyrly. Garawullar ony her gije zorlaýarlar. Şa aýal hatda halasa-da, ýaş bedeni aňsatlyk bilen orgazma ýetdi.
  Şeýdip, baky gyz ýyl-ýyldan, on ýyldan soň geçirdi.
  Iň soňunda bu magdan könelmedi, ýöne iki ýüz ýyl geçdi. Bu şa aýalyň kimdigini hiç kim ýada salmady. Againene-de auksiona goýuldy. Hemişe ýalaňaç we myşsaly. Elbetde, mundan öň ýuwmak.
  Ony goşun üçin ýene satyn aldylar, şonuň üçin fiziki taýdan gaty güýçli boldy. Hawa, gylyçly söweşmegi bilýärdi.
  Şa aýal harby karýerasyna başlady. Köp söweşlere gatnaşdy, tutanýerli, güýçli, çydamlydy, hemişe ýalaňaç ylgaýardy. Graduallyuwaş-ýuwaşdan karýerasy ýokary galdy.
  Bu ýerde ol eýýäm aýallar polkynyň serkerdesi we ep-esli baýlygy bar. Againene-de özüni girdejili partiýa hasaplaýar we ägirt uly emläk alýar.
  Ölümsiz durmuşyň zigzagy: indi ýokary, indi aşak!
  Şa aýal, elbetde, dul galyp, soň ýaş şazada durmuşa çykdy. Oglan tejribeli, ýöne daşardan ýaş aýaldan kellesini ýitirdi. Şeýdip, öýlendiler. Soň bolsa ýigit patyşa boldy. Aýaly bolsa uly täsir galdyrdy.
  Patyşalyk söweş alyp bardy we giňeldi. Güýçlendi we güýçlendi. Düýnki ýaşlyk ilki ulaldy, soň bolsa garrady. Daşardan ýaş şa aýal imperator bolmak üçin ölüp barýan patyşanyň isleginden ýenjildi. Ol oňa gol çekdi.
  Ölenden soň öňki şa aýal imperator boldy. Uruş alyp bardy. Ahyrynda baky ýaş bolmak bütin dünýäni basyp aldy!
  Onsoňam, ol bagt tapana meňzeýärdi ... thenöne üç ýüz ýyl geçdi we gelmişekler gondy. Olar planetany ele aldylar.
  Empress ýene-de karýerde boldy. Eýýäm ýakasy bilen, ýalaňaç, ýalaňaç, ýöne zynjyrsyz. Belli bir wagt işledim, soň ýatmazdan ozal telewizora tomaşa etdim.
  Şeýle hem şeýle durmuş ... hundredüz ýyldan gowrak türmede oturdy, soň şertli ýagdaýda boşadyldy we kosmos imperiýasynyň basyp alan planetasynda ýaşady.
  Ösen ösen siwilizasiýanyň ähli artykmaçlyklaryndan peýdalanýardy we ... Bu gezek kosmos goşunyna girdi.
  Staryldyz söweşlerinde karýerasyna başlady. Ol ölmez! Hiç zat gorkmaýar!
  Şeýdip, marşal bolýança hyzmatynda ösdi. Soň bolsa eýeçilik üçin tutuş bir planetany aldy.
  Käbirleri häkimlerdi. Soň bolsa goşuna gaýdyp geldi. Göreşdi we buýruk berdi. Hyper-Supermarshal boldy.
  Soň bolsa harby agdarlyşyk amala aşyrdylar we kosmos imperiýasynyň imperatorynyň tagtyny aldylar - galaktikany alyp bardylar.
  Soň bolsa beýleki dünýäleri basyp alyp başlady. Ol buýruk berdi, hüjüm etdi, ýeňdi, käwagt utuldy, ýöne ar aldy ....
  Gibrid çybyn we dyrnak imperiýasyna gaçýança hemme zat gowy boldy.
  Örän çalt köpeldi we sanlar bilen gumanoid siwilizasiýasyny basyp aldy.
  Şeýdip söweşler dowam etdi, söweşden soň söweş ... Ahyryna çenli adamlar ýeňildi. Öňki şa aýal ýene-de magdanlarda gul bolmady.
  Againene-de zynjyrlarda köp işleýärsiňiz we gaýalarda zynjyrly uklaýarsyňyz. Robotlaryň doly gözegçiligi astynda.
  Diňe düýşünde baky gyz özüni erkin we beýik gördi. Galan wagtlary bolsa özi üçin köp işledi, işledi we ýalaňaç gaty aýaklary bilen ýiti daşlardy.
  Emma şa aýal umydyny ýitirmedi. Ol ölmez-ýitmez we baky üýtgejekdigine ynanýar! Gulçulyk baky dowam etmez!
  Öňki şa aýal ýalaňaç, myşsaly arkasyna bir gyrgynçylygyň düşendigine garamazdan aýdym aýtdy:
  Eartheriň gyzy jogap berer, ýok,
  Men hiç wagt gul bolmaz ...
  Erkinligiň daň atjakdygyna ynanýaryn -
  Windel täze ýarany täzelär,
  Watan mukaddes söweşi üçin,
  Beýik Reb çagyrýar ...
  Irden batyr rysar turuň,
  Garaňkylyk ýok bolar, Maýyň gülleri gülleýär!
  
  
  
  
  Erkek adam bilen iýmitlenmäň
  1941-nji ýylyň Sanjar aýynda Gitler garaşylmadyk ýagdaýda Staline parahatçylyk teklip etdi. Hakyky ýagdaýy bilýänler üçin mümkin däl ýaly görünýän karar.
  Nemesler Moskwany aljak bolana meňzeýär. Näme üçin bu ýagdaýda parahatçylyk teklip edýärsiňiz?
  Bilşiňiz ýaly Gitleriň ýokary derejede ösen duýgusy bardy. Ol Moskwanyň alnandygyny, almajakdygyny duýdy. Eger şeýle bolsa, Stalini gorkuzýan wagty, parahatçylyk teklip edýär. Elbetde, harbylaryň hemmesi muňa razy däldi, ýöne Gitleriň güýji we ygtyýary bardy.
  Mundan başga-da, parahatçylyk şertleri nemesler üçin peýdaly boljakdygyna söz berdi. Aslynda, Ukraina Germaniýa geçýär we onuň bilen gara toprak we oba hojalygy, Belarus, Baltika döwletleri we Smolensk sebiti geçýär.
  Umuman alanyňda, Stalin nemesleriň eýýäm ele geçiren zatlarynyň hemmesini bermäge razy boldy.
  Sewastopol nemeslere yza çekildi. Muňa jogap hökmünde Frits Moskwa sebitinden çykdy. Leningrad SSSR-iň arkasynda galdy we oňa bir koridor sebäp boldy. Nemesler Woroşilowograd we Donetsk sebitleriniň deregine Leningrad sebitinden gitmäge razy boldular, nemesler entek doly basyp almady.
  Umuman alanyňda, faşistler kömür, metallar we zawodlar, boksit ýataklary we ekerançylyk ýerleri, tutuş Krym we hatda Donyň günortasy bilen Donbasy aldy. Nemesler Rening, Kalinin sebitiniň bir bölegi bolan Leningrad sebitinden, Moskwa, Tula şäherinden çykdylar. Donbasyň bir bölegi, Donyň bir bölegi baý gara topragy we Sewastopol. Finler özleri üçin Petrozawodsk aldylar we näme ele almagy başardylar. Olar birek-birek bilen aýrylyşdylar.
  Mundan başga-da, SSSR bazar bahalaryndan arzan bahadan nebit bilen üpjün etmegi we uruş ýesirleri üçin uly töleg tölemegi öz üstüne aldy.
  Uruşda ýeňilmekden we Moskwany ýitirmekden gorkýan Stalin şeýle şertlere razy boldy. Wehrmaçtyň üstünliginiň iň ýokary derejesinde.
  Adatdan daşary instinkti bolan Gitler munuň iň oňat wariantydygyna düşündiler.
  SSSR bilen söweş gutardy. Faşistler ilki bilen Afrika goşun iberip başladylar. Mundan başga-da, Iňlisler Rommeliň garşysyna hüjüm gurady. Näme? Frits Maltada goşun alyp, ýere gondy. Elbetde, ilki ol ýerdäki iňlisleri bombalamak bilen.
  Mundan başga-da, Gibraltara hüjüm. Gitler hut özi Franko bilen duşuşdy.
  Germaniýanyň nähili güýçlüdigini gördüňiz. SSSR-i ýok etdi. Dört million rus ýesirini we müňlerçe tank aldy. Ispaniýa biziň üçin kartadaky hapa ýaly. Goşunlara ýol bermeseňiz basyp alarys. Eger sypdyrsaňyz, Afrikada bir zat alyp bilersiňiz. Mundan başga-da, Angliýa heläk bolar we hiç ýere gitmez!
  Ispaniýanyň basyp alynjakdygyna we hiç hili mümkinçiligiň ýokdugyna düşünen Franko razy boldy.
  Gibraltara edilen hüjüm üstünlikli we gaty çalt boldy. Içki gala ýykyldy. Soň bolsa nemesler Ekwatorial Afrika girdiler.
  Iňlisler uly ýitgi çekdi. Emdirýänler ýaly tutuldy.
  Rommel Liwiýada Angliýany ýeňdi we Müsürde hüjüm döretdi. Aleksandriýa ýesir alyndy.
  Soň bolsa çykyp, Sues kanalyndan geçdi. Nemesler üstünlik gazanyp, Yragy, Kuweýti we tutuş Eastakyn Gündogary basyp aldylar.
  Wehrmaçt gündogarda gaty köp esger we ofiser ýitirmedi. Onuň goşunlary iňlislere we esasanam kolonial güýçlere garanyňda has köp we tejribeli we has gowy tälim aldy.
  Iňlisler şeýle zady öz içine alyp bilerdi we şübhesiz, utulýardy. SSSR bolmasa, Frits Angliýa bilen üstünlikli söweşmegi başardy.
  Umuman aýdanyňda, Angliýa koloniýalaryny ýitirmeli boldy. Onuň gury ýer goşuny gaty gowşakdy we Wehrmaçtyň has köp we tertipli goşunlaryna garşy koloniýalary saklap bilmedi.
  Flotdaky nyrh işlemedi. Gibraltar we Maltanyň ýykylmagyndan soň Afrikany saklamak mümkin däldi. Bu ýerde Rommel Sues kanalyny petikledi. Hatda gury ýerde-de nemesler iňlisleri bir pökgi bilen ýeňdi. SSSR bilen bolan söweşden soň Wehrmaçt hasam güýçlenip, özüne ynamly bolup, köp söweş tejribesini gazandy.
  Ine, Afrika kem-kemden basylyp alyndy. Eýranyň üsti bilen nemesler Hindistana girdiler. Şol ýerde-de ýerli sepoýlar Angliýa üçin ölmek islemediler. Umuman alanyňda, nemeslere uzak aralyk, ýollaryň ýoklugy, uzyn aragatnaşyk, üpjünçilik problemalary Iňlis goşunlaryna garanyňda has köp päsgelçilik döretdi.
  ABŞ uruşdan gaça durmak üçin tozan ýygnaýar. Hatda Japanaponiýa garşy girizilen ähli sanksiýalary ýatyrdylar.
  Emma şonda-da samuraýlar Peru portuna hüjüm etdiler. Özümizi goramaly we Aziýadaky Iňlis emläklerini ele geçirmeli bolduk. Japaneseaponlar muny etdiler.
  Gysgaça aýdylanda, kyrk ikinji ýylda we kyrk üç ýylyň birinji ýarymynda nemesler we ýaponlar Afrikany, Awstraliýany, tutuş Aziýany basyp aldy. 1943-nji ýylyň sentýabr aýynda bolsa Angliýa gonmak başlandy. Elbetde, uly bomba hüjümlerinden soň. Nemesler Yu-288, Yu-188 we beýleki maşynlary ulandylar.
  Koloniýalaryny ýitirip, suwasty gämi söweşinden halys Angliýa garşy durup bilmedi.
  Nemesleriň serişdeleri gaty köpdi, esasanam işçi güýji. Göni manyda Angliýanyň ähli şäherlerini we zawodlaryny bombaladylar. Soň bolsa, elbetde, gonmak we "Panterler", "igolbars", "ionsolbars" we hatda "Syçanlar" -yň ulanylmagy. Elbetde, ýüzýän baklar we suwasty ulaglar.
  "Syçan" operasiýa başlamaga wagt tapdy, hatda söweşdi. Emma syçanlar gaty agyr.
  Panterdäki Gerdanyň ekipa .y söweşlerde tapawutlandy. Birnäçe wagtlap Angliýany basyp alandan soň nemesler henizem ABŞ bilen söweşdiler. Amerikalylary Islandiýadan kowdy. Communicationsöne aragatnaşygyň uzynlygy sebäpli Amerikany basyp almak kyn mesele boldy. Şeýle-de bolsa, Atlantik ummany degişme däl. Bir dostuny bombalap, özlerini deňizde kesmeseler.
  Nemes suwasty gämileri, wodorod peroksid ýaly ösüp, tutuş Amerikan flotuny gark etdi.
  Şeýle-de bolsa, Amerikanyň Birleşen Ştatlaryny ele almak henizem kyn. Uruş dowam etdi we nemesler ahyrsoňy ýaraşyk baglaşdylar.
  Nemesler SSSR-e ýüz tutandan soň.
  1945-nji ýylda E-50 we E-75 önümçilige başlady. Gitler ownuk gözleg ulaglaryndan başga-da, elli tonnadan has ýeňil tanklaryň öndürilmegini gadagan etdi.
  Panteriň agramy kyrk dört ýarym tonna. "Panter" -2 eýýäm elli iki tonna. E-50 eýýäm altmyş bäş tonna çekdi. Iň soňky tankda, 45 gradus eňňitde 150 mm korpusyň we týuretiň maňlaýynyň 185 mm-de bir burçda gaty oňat frontal ýarag bar. Bir barrel uzynlygy 100 EL bolan 88 mm ýarag. Gapdallarynda, şeýle hem eňňitlerde 82 mm sowut. Güýçlendirilende 1200 at güýjüne çenli tizlenýän hereketlendiriji bilen bilelikde gaty güýçli orta tankdy.
  Mundan başga-da minutda on iki ok.
  Agramy togsan tonnadan gowrak E-75. Bu tank kän bir üstünlikli bolmady. 128 mm ýaragyň has haýal ot tizligi, agzynyň tizligi pesdi we 88mm E-50 bilen deňeşdirilende ýakyn aralykda artykmaçlygy ýokdy.
  Korpusyň öňdäki sowutlary 45 gradus burçda 160 mm-den birneme gowudyr. Şeýle-de bolsa, has köp zat gerek däl. Amerikan ýaraglarynyň hemmesini, hatda sowet ýaraglaryny-da saklaýar. Goranyş diňi ajaýyp: maňlaýy 252 mm, tarapy 160 mm. Iň bärkisi minaranyň, esasanam gapdal üçin has ygtybarly goragyň bardygyny görmek bolýar.
  Korpusyň tarapy 120 mm, bu kabul ederliklidir, üstesine-de ekranlary asyp bilersiňiz. Emma hereketlendiriji 900 at güýjünde gaty gowşak. Umuman aýdanyňda, tank gutarylmadyk, has uzyn. Şuňa meňzeş kynçylyklar bilen ýeterlik derejede ulalan "igerolbars" -2-ni ýatladýar.
  Nemes awtoulaglarynyň ikisi-de kämil däl, ýöne E-50 has amatly.
  E-100. Emma bu awtoulag, E-75-den has agyr we sürüjilik öndürijiliginde has erbetdir.
  E-100, uly massasy sebäpli az mukdarda öndürildi.
  Harbylaryň özleri, umuman, E-50 tassykladylar.
  1946-njy ýylyň ýazynda, edil 20-nji aprelde, Fuhreriň doglan gününde nemesler SSSR-e göçdüler.
  Olarda köp sanly awtoulag we enjam bardy. Dürli wersiýadaky on müňlerçe tank. SSSR-de hyzmatda T-34-85 we IS-2 we IS-3 seriýalary bardy. T-44 düýbünden üstünlikli bolmady. T-54 entek taýýar däldi.
  Nemesler E-50 we E-75 köp mukdarda öndürdiler.
  Stalin ýurduň ep-esli bölegini ýitirenden soň, kyrk ýedi tonnadan has agyr maşyn öndürmegi gadagan etdi.
  T-34-85 kysymly uçarlardan we birneme kiçiräk IS-2 we IS-3-den başga-da, ýönekeý we täsirli öz-özi ýöreýän ýarag bolan SU-100 köpçülikleýin öndürildi.
  Iň uly T-34-85 tankyň diňe nemes E-50 seriýasyna girip biljekdigini, E-75 hatda gapdaldanam gaty kyndygyny we diňe SU-100 edip biljekdigini bellemelidiris. ýapyň we ýapyň.
  Şonuň üçin güýçler deň däl. Nemes tanklarynyň özleri Sowet tanklaryny uzak aralykdan deşdiler. Diňe IS-3 maňlaý goragyndan, soň bolsa ýokarky böleginden has kanagatlanarlydy.
  Ine, SSSR-iň çägindäki nemesler.
  E-50-de Gerda, Şarlot, Kristina we Magda. Aýdymlary sygyrýarlar we gygyrýarlar.
  Biziň hemmämiz goçuň şahyna şübhelenýäris,
  Hudaý biziň üçin bolar!
  Duşmany nädip alyp, atjakdyklaryny.
  Otuz dört minaradan partlady. Hawa, söweş topary, hiç zat diýmersiňiz.
  Şarlot nägilelik bildirdi:
  Entegem ýaragymyz ýok. Duşman münüp, münüp biler!
  Kristina:
  - gunöne ýarag takyk we öldüriji! Şonuň üçin biri beýlekisiniň öwezini dolýar!
  Gerda pyşyrdady:
  - Olaryň hemmesini döweris!
  Bu aralykda, Nataşa ekipa withy bilen SU-100 kysymly Frits bilen söweşýär.
  Oleg Rybaçenko, Natasha, Zoýa, Awgustina we Swetlana bilen birlikde SU-100 ekipa .ynyň bäşinji agzasydy.
  Gyzlar makulladylar.
  - Sen söweşiji, gaty gowy!
  Natasha duşmana ok atdy. Gabyk nemes awtoulagynyň maňlaýyna degdi. Gyz gaharly ýalaňaç aýagyna möhür basdy. Ol barlady:
  - Indi sen oglan! Akylly ýaly görünýärsiň, şeýlemi?
  Oleg baş atdy. Ol ölmez-ýitmez oglan, şonuň üçin köp zat edip biler. Ine, öňde nemes E-75. Ondan nädip geçmeli?
  Zehinli oglan muny bildi-de, pyşyrdady:
  - Biz metal, şol bir gandan - siz we men!
  Arealaňaç, çaga aýagynyň kömegi bilen gözüni açdy-da, ot açdy.
  Nemes tanky front ýaraglary bilen näçe güýçli bolsa-da, iň soňuna ýa-da güýç setirlerine ursaňyz, tank karz berýär. Soň bolsa demir ýaryldy we söweş toplumy ýarylyp başlady.
  Oleg Rybaçenko gysdy:
  - Bu iň ýokary synp!
  Nataşka oglanjygyň ýalaňaç dabanyny gysdy we baş atdy:
  - Ok!
  Oleg Rybaçenko ýene-de SU-100-den atyldy. Uzak aralykdan urdular, soň 100 mm sowet ýaragy iň soňky nemes tanklaryny: E-50 we E-75 alyp bilmedi. Emma oglan ajaýyp. Duşmany urmagy başarýar.
  Terminator oglan ýene atýar. E-50-den geçýär. Bu tank çalt we urulmalydyr. Nemesleriň hemmesi taýak we taýak.
  Zoýa atýar. Örän ýerlikli.
  Minarada duşmany urýar. Soňra Oleg Rybaçenko ýene ot açdy. Millüz millimetrlik top täsinlikler döredýär.
  Oglan zehini gygyrýar:
  - Men seni ýyrtaryn! Men seni ýyrtaryn! Gowy bolmaz!
  Againene-de çaga ýaly, ony alyp, gaty ýerlikli çeker. Duşmany hakykatdanam ýyrt.
  Ondan soň çykar:
  - Men adatdan daşary söweşiji!
  Againene-de ýalaňaç aýagyň kömegi bilen atar.
  Çaga bary-ýogy on iki görünýär, ýöne gaty çalt we ajaýyp.
  Bu ýerde ýalaňaç barmaklaryň we Awgustiniň kömegi bilen atdy.
  Gyz bolsa E-50 heläkçiligine uçrady.
  Nemesler uly zyýan çekýärler. Emma tanklaryň köpelmegi barha ýakynlaşýar. Ine, hereket edýän E-100. Şeýle hem güýçli ýaraglar, ýaraglar we galkanlar.
  Emma gyzlary we oglanlary-da içeri girýärler.
  Nemes awtoulagy ot aldy we bölek-bölek boldy.
  Oleg Rybaçenko aýdym aýtdy:
  - Mukaddes Watana şöhrat,
  Düşnüksiz gahar bilen!
  Oglan ýene ok atdy, faşisti döwdi we gyzlara göz aýlady. Againene-de çaga duşmany atýar we ezýär.
  Söweş, oglan diýeliň. Bir çybyk atýar. Könelişen, ýöne güýçli "Tiger-2" tanky eýýäm gurban boldy. Nemes "Panter" -2 hem ýeňlişe sezewar bolýar. Sheöne Amerikany özi diýen ýaly basyp aldy.
  Indi SSSR gysyş görkezýär.
  Beýleki tarapdan Oleg Rybaçenko, atýar we urýar.
  Şeýdip, öz gezeginde atyp, aýdym aýdyp başladylar ...
  Natasha ýalaňaç aýagyny depdi we aşak egildi:
  - Bu taýgadan ...
  Zoýa ýalaňaç barmaklaryny hem gysdy we gysdy:
  - Iňlis deňizlerine ....
  Awgustina hem gabyny atdy we aýtdy:
  - Gyzyl Goşun!
  Swetlana ýalaňaç barmaklary bilen gabyklary atdy we aýtdy:
  - Hemmelerden güýçli!
  Oleg Rybaçenko aljyrady we berdi:
  Gyzyl bolsun ...
  Natasha ot açdy we gysdy:
  - Güýçli gysylýar!
  Zoýa hem şarpyk çaldy we üýrdi:
  - Çagyrylan eli bilen süngü!
  Awgustin jyňňyrdady we gygyrdy:
  - We biz ...
  Swetlana öldüriji zarýad berdi we gygyrdy:
  - Durup bolmaýar!
  Oleg Rybaçenko ýene güldi:
  - Iň soňky git ...
  Natasha çişirip, gygyrdy:
  - Ölüm söweşi!
  Gyzlar dargadylar, top oklary gutarýança atyldy.
  Hawa, Oleg Rybaçenko ýene söweşde.
  Emma Gyzyl Goşun kyn günleri başdan geçirýär. Nemesler öňe barýarlar. Olarda has köp enjam, pyýada goşun bar. Japaneseaponlar gündogardan gelýär.
  Şeýle güýje garşy durmaň.
  Gerda we onuň ekipa .y E-50 kysymly söweşde. Nemesler eýýäm Woronezh şäherine hüjüm edýärler. Söweş gaty ýiti.
  Bir tarapdan, nemes tanky, öz görnüşi ýaly söweşiji hökmünde gaty gowy. Emma tagta gaty gowşak goralýar. Bu onuň minusy, şonuň üçin gyzlar hüşgär bolmaly.
  Öndürilen T-34-85 henizem köp. Bu enjam henizem köpçülikleýin önümçilikde we 100EL-de nemes 88mm ýaragy uzak aralykdan bol hasyl ýygýar.
  SU-100 hem barha köpelýär, özi ýöreýän ýarag bolmak bilen, tankdan has aňsat, ýöne ýarag has güýçlidir.
  Gerda ýalaňaç barmaklary bilen joýstik düwmesine basyp, Sowet guradyjysyny döwdi. Closeakyn aralykda şeýle enjam gaty howply bolup biler.
  Saryýagyz terminator ony alyp aýdym aýtdy:
  - Nerwim polatdan ýasalanok,
  Sen meni doly aldyň!
  Soň bolsa Şarlotyň topy atyldy we otuz dört adamy döwdi.
  Bir minutda on iki ok atýan ýarag gaty uzak aralyga ýetýär.
  Mundan başga-da, Kristina atýar. Şeýle hem muny gaty ýerlikli we takyk ýerine ýetirer. Gyzyl Goşunyň tankyny döwdi we gysdy:
  - Güýçli ot! Stalin!
  Soňra lupanula we Magda. Arealaňaç barmaklarynyň kömegi bilen muny gaty takyk etdi.
  Ol aýdym aýtdy:
  - Baky Watan şöhraty üçin!
  Soň gyz gülüp başlady ...
  Nemes enjamy şowsuzlyk bilen işleýär.
  Bu ýerde IS-2 pidasy boldy, gaty güýçli we howply tank, ýöne diňiň maňlaýy bilen gowy goralmady.
  Diňe maňlaýdaky IS-3 goraglylygy gaty gowy, ýöne bu tank henizem kiçi partiýalarda öndürilýär. Örän çylşyrymly diň görnüşine eýe. IS-3, söweş tejribesiniň görkezişi ýaly, iň bolmanda E seriýaly ulaglara ýakyn aralykda ýerleşmek mümkinçiligi bar.
  SSSR-de has agyr tanklar öndürilmeýär we hatda ösüşi togtadylýar. Bu, elbetde, problema döredýär. Nemesleriň ýeňil seriýasynda diňe E-25 özi ýöreýän ýaraglary bar, ýöne önümçiligi doňup diýen ýaly. Enjam erbet däl bolsa-da.
  Diňe iki ekipa members agzasy we beýikligi bir ýarym metr. Panterden 75mm ýaragly kiçijik. Sowet awtoulaglary üçin awçy.
  Emma Fuhrer güýji has gowy görýär. Hatda E-50 kem-kemden gapdaldan ýapgy bilen ýapylan E-75-den kem-kemden pesdir.
  E-75 hatda gapdala-da girmek kyn. Nemesler muny üstünliklerde ulanýarlar ...
  Iki nemes piloty Alwina we Albina eýýäm düşürilen uçarlaryň sanyny üç ýüzden geçmegi başardylar we aldylar: Kümüş dub ýapraklary, gylyçlar we göwherler bilen Demir haçynyň rysary.
  Gyzlar şeýle ajaýyp söweşijiler we dünýäniň iň sowuklary. Hawa, Hafmanyň häzirlikçe has köp uçary düşürilen hem bolsa, ýöne olar has owadan.
  Düzgün bolşy ýaly, diňe bir bikinide we ýalaňaç aýakda söweşýärler.
  Alwina ME-262 X-dan üç sany sowet uçaryny 30 mm uçar ýaragy bilen atdy we twit ýazdy:
  - Men ýok edilmegiň fakeli!
  Albina şuňa meňzeş ot alyp, tassyklady:
  Biz bütinleý ýok edilýäris.
  We ýene dört sowet uçaryny kesdi ...
  Söweşijiler keýpinde gaty söweşýärler, ýöne hemişe ýylgyrýarlar.
  Erkekleri gaty gowy görýärler we dili bilen işleýärler. Olar muny gowy görýärler. Şeýle söweş gözellikleri.
  Ynha, Sowet TU-3-ni düşürip, bölek-bölek etdiler ... Bu olaryň ýanýan salam.
  Gysgaça aýdylanda, gyzlar ýüz öwürmeýärler. Gyzyl goşun hem olardan alýar.
  Emma beýleki tarapdan, Anastasiýa we Mirabela hem şol bir bikinide we ýalaňaç aýakda söweşýärler - hasaplaryny gazanýarlar! Gyzlar gaty gaharly.
  Anastasiýa nemes uçaryny düşürdi we berdi:
  - Men ajaýyp pilot!
  Mirabela 37 mm nemes awtoulagyna top atdy we gysdy:
  - Men super söweşiji!
  Gyzlar we aslynda size gerek zat ....
  Emma uçar bilen işleýän nemes ulaglaryna garşy çekmeýän köne Yakak-9T-ler bilen söweşýärler. Emma gözellikler söweşmegi başarýarlar. Urulmakdan gaça duruň.
  Näme üçin? Sebäbi olar ýalaňaç we bikinide. Şonuň üçin olary kesmäň.
  Söweşijiler, görşümiz ýaly, ýalaňaç deriniň nämedigine düşünýärler.
  Anastasiýa başga bir nemes söweşijisini atdy we gysdy:
  - Watan üçin!
  Mirabela HE-162-ni kesdi we aşak egildi:
  - Stalin üçin!
  Iň howply nemes söweşijisi ME-262 X, bäş sany howa ýaragy we uly tizlik, ganatlaryny süpürmek, güýçli sowut.
  Lighteňil, arzan, ýöne gaty hereketli HE-162 awtoulagyny düşürmek has aňsat.
  ME-1010 nemesler üçin düýbünden üstünlikli bolmady, şübhesiz uçuş aýratynlyklary taýdan ajaýyp uçar, emma ganatlary süpürilişini üýtgedýär we ýokary hünärli uçarmanlary talap edýär. TA-183 has amaly bolup çykdy we öňe çykýar.
  Emma Gitler güýçli ýaragly ME-262 X-ny has gowy görýär.
  Şu wagta çenli "Luftwaffe" nurbat maşynlary entek önümçilige çykarylmady. TA-152 iň üstünlikli köp maksatly ulag we ME-309 henizem söweşde. Olar tizlikde we ýaragda Sowet söweşijilerinden has ýokarydyr. "Yu-488" nurbat maşyn bolsa-da, Sowet aksaklary hatda oňa ýetip bilmeýärler. Hawa, has ösen LA-7 hatda tizliginde bu awtoulagdan pesdir.
  Uçar bombaçylaryna garşy näme etmeli: "Arado", Yu-287 we başgalar.
  Reaktiw uçarsyz Sowet awiasiýasy gowşak.
  Şeýle-de bolsa, Anastasiýa we Mirabela şeýle şertlerde-de gowy bal gazanmagy başarýarlar.
  Şeýdip, gaýdyp, ýangyç guýup, ýene söweşe girdiler. Germanene-de nemes awtoulaglaryny ýykyň. Ony gaty täsirli edýärler.
  Sowet awiasiýasynda hiç kim jübüti bilen deňeşdirip bilmez. Mundan başga-da, gyzlar has güýçli bolmak üçin jyns gatnaşyklaryna gatnaşýarlar. Adatça olaryň elmydama dürli erkekleri bolýar. Bu bolsa gyzlara şeýle güýç berýär!
  Bu ajaýyp üstünlikleriniň syrlaryndan biridir.
  Gyzlar eýýäm SSSR gahrymanynyň altyn ýyldyzyny aldylar we biri-birine gözlerini gamaşdyrýarlar.
  Againene uçup, birini atdylar.
  Anastasiýa 37 mm uçar ýaragy bilen gaty güýçli bombaçy Yu-288-ni kesdi.
  Mirabela bolsa 37 millimetrlik ýarag ulanyp, Yu-287 uçaryny atdy. Şeýle ýaraglar gyzlaryň ajaýyp takyklygy bilen duşman ulaglaryna uzakdan urmagy mümkin etdi. Ok-däri çäkli bolsa-da, ölmek howpy abanýar.
  Gyzlar ýalaňaç aýaklary bilen pyçaklaýarlar we aýdym aýdýarlar:
  - Laçynlary bürgüt ýaly uçuň,
  Biz öňde Stalin üçin!
  Üstünligimiz uzakda däl
  Winningeňiji hasap açyň!
  Şonuň üçin söweşijiler faşistleri ruhdan düşürmezler. Ony şeýle bir urarlar welin, Fuhrere zyýan berer.
  Elbetde, Anastasiýa Wedmakowa manevrler. -Ak-9 alty ýüz kilometrden gowrakdyr, agyr ýarag bilen gysylmaz, ýöne az-azdan zyňylýar we öwrüler.
  -Ak-3-den birneme gowudyr, ýöne has gymmat we ýokary hilli duralumin talap edýär. SSSR bolsa köp territoriýany ýitirdi. -Ak-9 bolsa köp mukdarda öndürilip bilner.
  Emma Üçünji Reýh, Japanaponiýa bilen bilelikde saklanyp bilinmez.
  Mirabela ME-262-ni düşürdi we aýdym aýtdy:
  - Russiýanyň Watanynyň şöhraty üçin
  bütin dünýäni bagtly ederis!
  Anastasiýa başga bir nemes dilini kesdi we gysdy:
  - Bu iň parlak söýginiň ady!
  Şeýle hem nädip gygyrmaly. Fritsiň üstüne zyň.
  Gyzlar elbetde gaty owadan.
  Nemesler bolsa, SSSR-iň çägine barha çuňlaşýarlar.
  Japaneseaponlar hem herekete girýärler. Olaryň köpüsi bar we hytaýlylary özlerinden öňe sürýärler.
  Sary esgerler öňe gidişlige itergi berýärler. Göçme manyda Jesetleri ähli çemeleşmelere zyňýarlar.
  Themöne olaryň arasynda gaty köp welin, ahyrsoňy içinden geçýärler.
  Japaneseaponlar we sary goşun Habarowskä hüjüm edýärler. .Itgiler doly hasaba alynmaýar.
  Emma ol ýerde sowet gyzlary duşuşýarlar.
  Alenka we onuň topary.
  Gyzlar Habarowskini goraýarlar. Arealaňaç aýaklary bilen duşmana granat zyňýarlar.
  Olar gülki bilen aýdym aýdýarlar:
  Biz gowy gyzlar
  Thehli söweşijileriň ýeňilmegi ...
  Ses gaty gaty
  Akly atalaryň şöhratynda!
  Againene-de gözellikleriň ýalaňaç aýaklary bilen zyňylan granatlar uçýar.
  Alenka, öwrüm beren badyna hytaýlylary gysýar we gysýar:
  - Landerimize şöhrat!
  Anyuta ýalaňaç barmaklary bilen granat zyňar we gygyrar:
  - higherokary güýçleriň adyndan!
  Şeýle hem, öldüriji partlama.
  Soňra Anjelika atýar. Şeýle hem ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar.
  We gygyrýar:
  - Täze serhetler üçin!
  Soň bolsa Mariýa urar. Şeýle hem, aýdym aýdyp, sary söweşijileriň hataryny kesdi:
  Guýruk! Göz üçin göz!
  Dostlaryňyza göz aýlaň.
  Soň bolsa Olimpiýa oýunlary samuraýlara we hytaýlylara partlaýjy partlaýjy guty atar.
  Gykylyk:
  - Watan şöhraty üçin!
  Againene-de bäş adam daşary ýurt goşunyny ýok edýär.
  Emma ýaponlar eýýäm köp hytaýlylary ýygnadylar. Olar dyrmaşýarlar. Jesetleriň ähli depeleri ösýär.
  Alyonka atýar, ýalaňaç dabanyna zyňýar we gygyrýar:
  - Stalin üçin!
  Şeýle-de bolsa, ýalaňaç aýagy bilen granat zyňar we gygyrar:
  - Mugallymlar!
  Anjelika nobaty zyňar. Arealaňaç aýagy bilen sowgat atýar we gysýar:
  - Lenin üçin!
  Soň bolsa Mariýa, duşmana hüjüm ediji ýaly. Arealaňaç aýaklaryň barmaklary ýok bolup başlar.
  Şondan soň hytaýlylar ähli tarapa dargaýarlar ...
  Soň bolsa, Olimpiýa oýunlary ýaly, bir barrel nitrogliserini alyp, çykarar. Hemmäňizi siňdiriň.
  Militaristler bolsa özlerine düşýärler ...
  Oleg Rybaçenko we onuň topary henizem Tula üçin söweşýär. Nemesler Moskwany gabamaga synanyşýarlar. Tula şäheri kyrk bir ýylda Fritsiň hüjümini eýýäm basyp ýatyrdy.
  Emma duşman has güýçli. Agressiw ok atýar. Gyzyl goşuna we beýleki öldüriji güýçlere bomba ýagýar.
  Gaty güýçli garşydaş. We gara söweşijileri, araplary, hindileri söweşe taşlaýarlar. Munuň özi durjak däl ýaly.
  Oleg Rybaçenko E-75-e garşy ok atdy we aýdym aýtdy:
  Esger elmydama sagdyn
  Esger her zada taýyn ...
  Halylardan tozan,
  Biz ýoldan çykýarys
  Durmaz!
  Aýaklary çalyşmaň
  Facesüzlerimiz parlaýar
  Inyalpyldawuk köwüş!
  Againene-de oglan faşistleri uzakdan urýar. Emma güýçler hakykatdanam deň däl.
  Tula gahrymançylykly bolsa-da. Günortada faşistler Stalingrada ýakynlaşýarlar.
  Thereöne ol ýerde näme ýeňerler öýdýärler?
  Oleg Rybaçenko faşistlere ýene ok atýar we aýdym aýdýar:
  Şeýle bulam-bujarlyk
  universelemi doldurdy ...
  Adamzadyň gynançly ykbaly -
  Agyrylara, görgülere çydama!
  Againene-de oglan ýykyldy, gaty gorkunç maşyn faşist "Maus" -2 ot aldy.
  Natasha logiki taýdan şeýle diýdi:
  Hiç bir güýç bize garşy durup bilmez!
  Oglana göz aýlady.
  Soňra lupanula we Zoya. Şeýle hem gykylyk:
  - victoryeňiş gazanmak üçin!
  SU-100 özi işleýär we ok atmagy bes etmek hakda pikir etmeýär.
  Nemesler kem-kemden Tula aýlanyp geçýärler. Olaryň güýçleri, pyýada goşunlary köp. Dürli markalaryň hereketlendiriji tanklary.
  Mysal üçin, bu ýerde gaty güýçli "Lew" -2, agramy ýüz tonna, öňdäki ýaraglar 300 millimetr egilen. Hiç zat döwülen ýaly däl.
  Emma Oleg Rybaçenko henizem jezalandyrýar. Iň ýokary synpyny - mergen görkezýär.
  Ol özüni urýar we urýar ...
  Faşistlerden diňe bölekler uçýar. Emma henizem haýallamak islemeýärler.
  Oleg Rybaçenko gysýar:
  - Geljek biziňki
  Biz bürgütler, Jedi!
  Againene oglan atdan turýar. Faşistler ýene bir teňňe.
  Gerdanyň tank topary eýýäm Stalingradda. Bu ýerde şeýle agressiw söweşler gyzgalaňly dowam edýär.
  Gerda, atýar, gygyrýar:
  - Bedenim demir!
  Şarlot ýalaňaç barmaklary bilen joýstikdäki düwmeleri basdy we jyňňyrdady:
  - Söweşmek üçin gaty peýdaly!
  Partneroldaşyna göz aýlady.
  Soň bolsa ýene lupanula we otuz dört döwdi.
  Soňra atdy we Kristina. Gyzyl goşunyň guramagyny döwdi we gürledi:
  - Men däli gyz! Hemmäni ýyrtaryn!
  Soň Magda ýalaňaç aýagy bilen ok atdy.
  Germaniýaly gyzlar, umuman, gowy işleýärler. Duşmany masgarala.
  . 2-nji bap
  Emma soň olaryň ulagy gapdala uruldy. Durmaly we abatlamaly boldum.
  Gerda gülkünç sözledi:
  Againene wagt ýitirýäris!
  Şarlot ýalaňaç aýagy bilen ýaragyň ýüzüni sürtdi-de:
  Biz ar alarys we ýeňeris!
  Soň bolsa ony alyp, dişlerini dişledi. Merjen dişlerinden gün şöhlesini çykardy.
  Kristina muny alyp, gysdy:
  - Watan üçin maslahat bermezden!
  Şeýle hem ýalaňaç dabany bilen ýaragyň üstüne şarpyk çal!
  Magda razy boldy.
  - Bolgusyz zat ýok!
  Gyzlar häzirlikçe küşt oýnamak kararyna geldiler. Bir jübüt. Olar ol ýerde strategiýa gurup başladylar.
  Oýun gyzykly. Emma gyzlar her hereketi barada jedel etdiler we kellelerini ýumdular.
  Gerda dişlerini dişledi:
  - Iň ýokary aksioma bolaryn!
  Nädip gülmeli ..
  Anderseniň ertekisinden adymy göz öňüme getirdim. Bu ýerde ony tokaýda garakçylar tutupdyrlar. Wagony sökdüler, eşikleriň we gymmat aýakgaplaryň hemmesi diýen ýaly Gerdanyň özünden alyndy. Şonuň üçin Gerda ýene aýakýalaňaç we jalbar. Ine, eli arkasyna daňylan ýalydy.
  Güýz sowuk tokaýdan geçýär. Arealaňaç daban her bir çişmegi, her bir çişmegi, her şahany duýýar. Gerda gorkýar we iýmek isleýär.
  Hatda köşkde sagalmagy başarypdy. Güýz otlarynda bolsa ýaňy-ýakynda başdan geçiren sowuklygyny ýada salýan aýaz bar.
  Gerda jyňňyrdady ... Anderseniň ertekisinde tostlanan topuklaryň ýeterlik däldigini pikir etdi. Bu gaty gowy bolardy!
  Bak çalt bejerildi. Zyýan az. Millüz millimetrlik topuň gabygy gapdala degdi. Howply bolup biler.
  Şarlot joýstik düwmelerine ýalaňaç barmaklaryny basdy we aýdym aýtdy:
  - Men tanky ýok ediji,
  Heartürek ot alýar ...
  Gunarag meniň öýüm!
  Gabyk ýene otuz dört döwdi. Şu wagta çenli söweş meýdanynda T-34-85 agdyklyk edýär. Gyzyl Goşunda agyr ulaglar gaty seýrek.
  Emma soň IS-3 peýda boldy. Onuň gowşak tarapy bar: bedeniň aşaky bölegi. Maňlaýynda uly ýapgyt burçy bar. Onuň bir görnüşi bar: pike snout. Emma maňlaýyň aşaky bölegini ursaň, rehim bolmaz.
  Magda ýalaňaç aýaklaryň kömegi bilen topy duşmana görkezdi. Nädip şarpyk çaldy we uçup gitdi.
  Sowet maşyny bolsa içege girdi. Týuret ýyrtyldy we gabyklar ýarylyp başlady.
  Gerda gygyrdy:
  - Sen bolsa owadan gözellik!
  Magda ajaýyp döşlerini silkip gysdy:
  - Hiç kim meni saklamaz!
  Şarlot ynam bilen tassyklady:
  - Hiç kim ýeňmez!
  Kristina muňa jogap berdi:
  - Erbet möjekler duşmanlary ezýär!
  Gerda gygyrdy:
  - Erbet möjekler - gahrymanlara salam!
  Faşistler Tula we çagalary gurşap aldylar, dört gyz bilen bilelikde halkadan çykmaly boldular.
  Oglan, gyz we gyzlar özlerine ylgaýarlar we ýalaňaç barmaklary bilen granat zyňýarlar.
  Faşistler zyýan çekýärler we urup bilmeýärler.
  Oleg, ot açdy, aýdym aýtdy:
  - Mukaddes Watan adyndan,
  Bizi dyza çökerme!
  Margarita ýalaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny zyňdy we gysdy:
  -! Ok! Hiç haçan goýma!
  Nataşa, atyş we bökmek, goşdy:
  - Öýümize kynçylyk gelmesin!
  Şeýle hem, ýalaňaç aýak bilen, öldüriji granady nädip atmaly.
  Mundan başga-da, Zoýa bölegi taşlar we eziji zatlaryň ýalaňaç barmaklary bilen döwülmegine ýol berer ...
  Gykylyk:
  - Gowy bolar!
  Soň bolsa Anjelika duşmana ok atar. Wildabany gahar-gazaba münüň. Againene-de gygyryň:
  - Men däli içgili!
  Arealaňaç topukdan granat uçar.
  Soň bolsa Swetlana, ony alyp, agyr degýär.
  Bular, elbetde, gyzlar - ölümiň duşmanlara getirýän zady.
  Duşmana ok atýan Natasha, gysýar:
  - Hiç kim bizi saklamaz, hatda iblis hem ýeňmez!
  Arealaňaç aýaklaryndan, arkadaky granata uçýar. Lupanet, hawa, hemme zady dargadar we üstesine-de uzakda.
  Gyzlar, elbetde, ejir çeken territoriýany ýeňip geçmegi başarýarlar. Günortada Gyzyl Goşunyň saklaýan Stalingradda söweşler gyzgalaňly dowam edýär. Japaneseaponlaryň ummasyz ýitgisi Habarowskini alyp, Wladiwostokda öňe gitdi.
  Garaz, şol ýerde zerur adamlar tarapyndan garşylanarlar.
  Anna Wedmakowa wepaly uçýan aty bilen ýakymly hoşlaşyk dabarasyny başdan geçirdi. Nemes uçarlarynyň köpüsiniň atylan ýerli MiG-4-e öwrülen söweşiji, ýapon armadasynyň howa zarbalary wagtynda, şeýle hem beýleki ulaglar we gämiler bilen ýakyldy. Wladiwostok, Günüň dogýan ýurdundaky möjekler şäherden çykansoň, gynançly bir waka boldy. Şeýle-de bolsa, ölenleriň jaýlanyşy harby we sada görnüşde geçirildi. Uçarman Wedmakowa aýaklaryny ýakdy, gyzyň aýaklary çişirildi we şonuň üçin aýaklaryna aýak basdy, ýalaňaç gezdi. Japaneseaponlar reýdleri entek gaýtalamadylar, ähli güýçlerini öňe barýan frontlara goldaw bermek üçin jemlediler. Wedmakowa petikden aýlandy, güýçli arassalandy, işçileriň arasynda köp sanly çaga bardy. Inçe, ýalaňaç, täze bahar gününde ýüzi gyzardy, döwülen plitalary döwdi, ýykylan telegraf polýuslaryny göterdi, köçeleri süpürdi.
  Pioner galstukly oglanlaryň üstünden uly, ýöne köýneksiz (aýratyn asyldy, görnüşine görä oglanlar eşiklerine seredýärdi) pilotyň ýanyna ylgady.
  - Çalt depginde işleýäris, ýoldaş maýor, ýakyn wagtda hemme zat taýýar bolar! Köçäni arassa alarys, uruşdan öňki ýaly rahat bolar!
  Wedmakowa ýylgyryp, oňa bir bölek süýji zyňdy:
  - Ine, al! Bu, Amerikanyň zäheri däl-de, Sowet tebigy şokoladymyz.
  Oglan gözlerini gamaşdyrdy.
  - Amerikalylar üçin täze lakam tapdyk! Indi Gitler we Hirohito bilen bilelikde, olar ankankiý däl, Pindos!
  Gyz-maýor oglanjygyň öňünde baş egdi:
  - Olaryň kimdigini nädip aýtdyň?
  Pioner pioner gaýtalady:
  - Pindos! Şonuň üçin indi bize dönüklik eden ankankileri ýykarys!
  Wedmakowa oglanjygyň kellesini sypalady, soň bolsa uly, güýçli eli oglanjygyň inçe we damar eginlerinden geçdi. Oglan ýylgyrdy: dişleri akdy we elini uzatdy. Maýor oglanjygyň elini silkdi we jogap berdi:
  - Adyny ýatda saklamalydyrys! Galyberse-de, biz entek Amerika bilen söweşemzok, şonuň üçin lakamlary aýtmak entek ir!
  Oglan jogap berdi:
  - Amerikalylar ýaponlardan we nemeslerden has erbet, sebäbi olar proksi bilen söweşmegi makul bilýärler. Günüň dogýan Gün imperiýasynyň söweşijileri näçe zalym bolsalar-da, edermenligi hemmelere mälimdir!
  Jadygöý sözüni kesdi:
  - Bu batyrlary öldürerin! Mümkin boldugyça gysga wagtda!
  Täze hereket edýän garnizon Krotow garaşylmadyk ýagdaýda gaty logiki buýruga gol çekdi we deňizçi topary bilen söweşiji piloty Habarowskä iberdi. Buýruk derrew ýerine ýetirildi, ýapon bölümleriniň hüjümini görkezmek zerur boldy. Wedmakowa, elbetde, oňa söweşiji berjekdigine garaşýardy, ýöne ... Öň tarapynda erkin uçarlar ýokdy we merkeziniň berkitmeleri entek gelmedi. Wladiwostokdan Habarowskä syýahat birneme wagt aldy we maýor göni gaýyş söweşine relsden zyňyldy.
  Japaneseaponlar berkidilen şäheri aýlanyp, ony gurşap aljak boldular. Söweşiji hüjüm başlamazdan ozal pulemýot bilen çukura bökmäge wagt tapmady.
  Jadygöý gapdalynda ýatan kapitan Sinitsinden sorady:
  - Şeýlelik bilen, duşman berkitmelerden aýlanyp, bizi yzda goýmak üçin Fridrihiň, has dogrusy General Noginiň taktikasyny meýilleşdirýär.
  Kapitan gygyrdy.
  - Rus atynyň guýrugyny ýakmaga synanyşsyn! Şeýdip, ýeterlik bolmaz ýaly toýnak bilen urlar!
  Ace piloty degişdi:
  - Atyň toýnaklary, ähtimal Krupp polatdan däl-de, Sowet döwrümizden!
  Onuň sözleri gabyklaryň nalasy bilen kesildi. Bu ýerde uzyn gazylan çukurda ýerleşýär, Habarowskiň töwereginde umuman asylly berkitmeler bar, ýaponlaryň çozuş howpy bir ýyldan gowrak wagt bäri bar. Çukurlaryň öňünde we aňyrsynda gabyklar ýaryldy, olardan gaty gykylyk bar. Umuman aýdanyňda, meşhur ýapon şimozasy köp gykylyk we tüsse döredýär. Söweşiji hatda käbir biperwaýlyk bilenem gorkman görünýär. Gabyklaryň ýarylmagy hapa çüwdürimleri döredýär, ine, ýeriň titremegine sebäp bolan biri. Bu, üç ýüz millimetrlik top kalibrli ýaragyň urýandygyny aňladýar. Thearalananlaryň nalyşlaryny eşidip bilersiňiz ... Top bilen, her gulagyň tutup bilmeýän ýeňil buglary ýaly görünýär. Bu ýerde pilot-söweşiji ýere sepildi. Muňa garamazdan, gyz gysyp, gyzyl örgünlerinden tozany silkdi:
  - Elmydama şeýle bolýar, ýatsaňyz hapa bolarsyňyz! Eger ýeriňden tursaň, bir ýa-da iki adam galdy!
  Artilleriýa taýýarlygy gysga boldy, belki ýaponlarda beýle köp gabyk ýokdy. Hüjüm başlandy. Birnäçe ýapon takosy öňe sürdi. Biraz tegelek maşyn korpusy bilen kiçi. Günüň dogýan imperiýasynyň iň uly tanky: Çiçiha. Wedmakowa häsiýetlerini ýada saldy. Öňdäki ýarag 30 mm, ýarag 47 mm, dizel hereketlendirijisi 320 at güýji. Bu enjamyň T-34-den pes bolmadyk sürüjilik öndürijiliginden başga , 1943-nji ýyldaky Germaniýanyň T-3-den has erbetdir. Hatda Uzak Gündogarda-da çagyrylýar, asgyr! Theeri gelende aýtsak, meýdanlaryň şa zenany tank däl, pyýada goşun. Ine, synap görüň, magdan känlerine ýakynlaşyň. Aýdyşlary ýaly: sowutly otly geçmeýän ýerinde tüpeňli esger süýrär.
  Japaneseaponlaryň tüpeňleri German Mauser-den göçürildi. Birinji jahan urşundan belli "Şmeýster" -den ýyrtylan suwasty ýaraglar. Umuman aýdanyňda, dar gözli taraplaryň iň gowularyny beýleki tarapdan göçürmek islegi bar. Elbetde, ýapon dizaýnerleri eýýäm "Panter" we T-34 gibridini döretmegiň üstünde işleýärler!
  Japaneseapon tanklaryndan gowrak däl, Sowet artilleriýasy hem olar bilen duşuşmaga howlukmaýar. Pyýada goşunlary adaty galyň çyzykda ylgaýarlar. Günüň dogýan ýurdunyň esgerleriniň özleri sary sähelçe, hak sährasynyň reňkini berýän eşik geýýärler. Wedmakowa hüjümçileriň sanyna çalt baha berip, olara seredýär. Göz bilen aýdanyňda, olaryň bäş ýa-da alty müňüsi bar we frontda bu pudagy gurşap alýan garymlarda iň köp müň ors bar. Weaponsaraglar ... Uzak Gündogar goşuny galyndy ýörelgesine laýyklykda enjamlaşdyrylandyr we diňe ofiserleriň suwasty ýaraglary bar. Galyberse-de, maýor näme bolsa-da, wezipesi bolmazdan, adaty derejä çenli peseldi.
  Kapitan Titmouse (henizem gaty ýaş ýigit) Witçerden sorady.
  - Nemesler bilen söweşdiňizmi?
  Gyz jogap berdi:
  -! Ok! Men olary ogşadym!
  Kapitan birden reňkli bolup, şeýle diýdi:
  - Ilkinji jesediňiz ýadyňyzdamy?
  Wedmakowa ýylgyryp, başyny ýaýkady.
  - Men pilot, kim bilen atdym, bilelikde kakdym, jeset düşünjäm ýok! Theeri gelende aýtsak, tutuş Beýik Watançylyk urşy wagtynda uçarym hiç haçan atylmady!
  Kapitan birneme oňaýsyz sygyrdy.
  - Sen diňe ace! Näçe nemes bar!
  Jadygöý hasam giň ýylgyrdy.
  - twentyigrimi bäşinji gahrymanyň ýyldyzyny berenden soň! Diňe ýigrimi sekiz.
  Sinitsin gygyrdy:
  - Ooh! Sen diňe senetiň ussady!
  Gyz sadaja jogap berdi:
  - Gahryman etmek hökman däl, diňe borjuny çyn ýürekden ýerine ýetirýän adam. Indi pyýada goşun has ýakynlaşar we biz olar bilen duşuşarys.
  Kapitan agyr on kilograma barabar agyr suwasty ýaragyň boltuny gysdy. Men ite degdim, atyş gaty dar, ýumruk bilen ýumruk. Örän amatly kolosus däl, ýöne urýar ... Dogry, myş-myşlara görä nemesleriň eýýäm has güýçli pulemýoty bar, ýöne sowet dizaýnerleriniň has gowy zat tapjakdygyny kim bilýär. Günäkärler bu soraga garşy durup bilmediler:
  - Näme üçin beýle ajaýyp piloty pyýada goşuna geçirdiňiz?
  Wedmakowa ýarym degişme bilen jogap berdi, şeýle hem suwasty ýaragynyň dykylyşyna basdy:
  - We diňe otuň aşagynda oturmagyň nämedigini bilmek isledim! Gowy bolardy!
  - Öň hatara çykmaga şeýle howlukýan bolsaňyz, aýakgabyňyzy ýitiren bolsaňyz gerek!
  Wedmakowa, aslynda çişikleri has çaltlaşdyrjak bolup, ýalaňaç gezdi. Uruş döwründe aýal-gyzlaryň we çagalaryň köpüsiniň tomusda ýalaňaç ökjeli dakandyklaryna garamazdan, ofiserleriň arasynda, esasanam köpçülik ýerlerinde bu kabul edilmedi. Witöne jadygöý hatda muny şeýle bellemegi-de halaýardy. Ol Sinitsine ýönekeý jogap berdi:
  - Pul tygşytlamak üçin aslynda tutuş kapitalistik dünýä bize garşy. Galyberse-de, köwüş könelýär we bu köp adamyň işi!
  Kapitan yhlas bilen gözlerini gamaşdyrdy.
  - Aýaklaryňyz gaty owadan! Olara haýwan edip bilerinmi?
  Wedmakowa barmagyny silkdi:
  - Häzir däl! Soň diri galsaň, men seni gije gyzdyraryn.
  Sinisin gözlerini aýlady.
  - Wah, çalt! Adatça aýallar uzak wagtlap döwýärler!
  Wedmakowa jogap bermek isledi, ýöne partlama eşidildi, öňe barýan ýapon tanky bir magdana gaçdy. Gyz aýdym aýtdy:
  - Gitler awtoulagda sürüp barýardy, jandar mina tarapyndan partladyldy! Böleklere bölünipdi - ýöne bu gaty az peýdasy!
  Anotherene bir ýapon tanky partlady, saklandy, agzyny öwürdi we Sowet garymlaryna ot açdy. Üçünjisi onuň yzyna düşdi. Emma ýaponlar muny bes etmek hakda pikir etmediler. Dar gözli gygyrdy: pulemýotlar ýarym tegelek, ykjam diňlere ýerleşdirilip başlandy.
  Kapitan sesini çykardy:
  - Gowy! Parad nähili geçýär! Ine goşun!
  Wedmakowa pyýada goşuna çenli aralyk rugsat berlensoň, bir tüpeň alyp, ýapon ofiseri atdy. Dar gözli tüpeňi şeýle bir güýç bilen zyňdy welin, bahar otunda süngü bilen garyşdy. Beýleki ýaponlar ylgamaklaryny dowam etdirdiler, bedenini diňe birneme egip, ýeňilmekden gaça durmak ýa-da ähtimallygyny azaltmak üçin umyt edipdirler. Wedmakowa, Quantude goşunynyň esgerleriniň şeýle taýýarlanýandygyny, wagtynda egilmäge wagty bolmadyk adamyň bambuk taýagy bilen kellesine urulýandygyny ýatlatdy. Patyşa-kakasyna, Hirodesiň göwnünden turan ýaly! Emma bu, Nikolaý II hakda. Indi olar Japanaponiýa bilen söweşýärler, bir däl-de, birnäçe frontda. Şeýle-de bolsa, munuň hem artykmaçlyklary bar. Gyz aýdym aýtdy:
  Gelýär - Wehrmaçt kül bilen ýeňilýär,
  Napoleon ýeňilmezek ýeňildi!
  Duşman Sowet baýdagyny aýak astyna alyp bilmez,
  Halk bilen partiýa birleşende!
  Weýran bolan ýapon tanklary yzly-yzyna saklandy, ýöne naýza bilen pyçakly pyýada goşun has çalt ylgap başlady. Sowet goşunlarynyň pozisiýalary ýalpyldawuk, tüpeňler çalýardy, käwagt awtomatiki partlamalar bilen kesişýärdi. Ot açdy we Wedmakowa. Moveaponlar herekete täzeden başladylar, tüpeň atdylar. Öýkeniniň ýokarsynda gygyrdylar:
  - Banzaý! Rus ýüz öwür!
  Oklar ramrod ýaly jesetlerini çukurlara deşdiler. Gan bilen garylan süňk tozany ýykyldy. Şeýle-de bolsa, söweşde bolşy ýaly, oklaryň köpüsi geçdi. Japaneseaponlar mina meýdançasyndan geçdiler, kiçijik esgerler tanklar üçin taýýarlanan sowgatlary partlatmak üçin ylgaýardylar.
  Wedmakowa pulemýotyň egninden gazaply yza çekilendigini duýdy, Gün dogýan ýurduň söweşijileri hakyky haýwanlar ýalydy. Olaryň gygyryşýan sesleri has güýçlenip, ýakynlaşdy, sary, nejis ýüzleri der bilen ýalpyldaýardy. Wedmakowa bir wagtyň özünde mümkin boldugyça köp duşman esgerini düşürmäge synanyşýar. Gyz hemişe bolşy ýaly gyzgyn we höwürtge atýar. Bir klip gutardy, beýlekisini goýdy. Magazineurnal gaty uly, tegelek, ony otaga salmak aňsat däl. Againene-de ot, Japlar tersine uçýarlar.
  Wedmakowa ok-därsiz galan ikinji ok-däri atdy. Öňe barýan dar gözli granatlar eýýäm ýüň. Zyňmak bilen jogap berýärler, indi has köp gykylyk gygyrýar we sowet esgerleri ýykylýar. Şard jadygöýiň kellesindäki kiçijik saç kesdi. Gyzyň nerwleri gaçýar we böküp, öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Stalin üçin watan üçin!
  Onuň yzyndan galan söweşijiler gapakdan böküp, naýzalaryny silkip gygyrýarlar. Sowet esgerleri naýza söweşine gatnaşyp, ýaponlar bilen duşuşmak üçin gaçýarlar.
  Wedmakowa iň ýakyn "samuraýlaryň" garnyny çalt urýar. Ol gygyrýar we jogap bermäge synanyşýar we soýlan doňuz ýaly ýykylýar. Gyz begenip gygyrýar:
  - Rus futboly: Russiýa - Japanaponiýa, iki nol!
  Hakykatdanam, başga bir ýapon naýza pyçagy bilen bokurdagyny kesdi. Üçünji söweşiji pilot ony içege dürtdi. Dar gözli biri uzady, inersiýa bilen hereket edýän gyz nokady garşydaşyň gözüne sokdy!
  Japaneseaponlary alyň! Näme üçin derwezebanlaryň öňünde dur!
  Süngüden ar almak maýoryň köýnegini açdy, gan çykdy, ýöne bu diňe bir gyzy utandyrman, eýsem goşmaça gahar-gazap döretdi.
  - Hirohitonyň ölümi! - Gyz üýrdi, eňegi dar gözli ybadathana çümdi we gyz iň soňky söweşiji ýaly hereket edýän ýaly çaltlyk bilen hereket etdi.
  Japaneseaponlar yza çekildi, hatda yza çekildi we ylhamlanan gyz hüjüme geçdi, pulemýot äpetiň elindäki klub ýaly aýlanýar. Ine, gaty yhlasly ofiser, kelläniň arkasyna düwme bilen gaty zarba urdy. Anna dem aldy.
  - Ine, şahen-hash!
  Emma, umuman aýdylanda, ruslara kynçylyk çekildi. Dar gözli tarapdan, bäş esse artykmaçlyk we ýaponlaryň beden taýdan sagdynlygy derejesi erbet däl, üstesine-de, SSSR-iň iň gowy esgerlerinden uzakda. Elbetde, şeýle kyn söweş wagtynda üçünji kategoriýa çagyrylanlar iň erbet maglumatlar ýa-da faşistler bilen bolan söweşde agyr ýaralanan söweşijiler Uzak Gündogara iberildi. Esgerler ýykyldy, käte onlarça süngü bir rusça zyňyldy, göni manyda gan dökdi, ýöne gahrymanlar ýaly söweşdi, hiç kim rehim soramady.
  Sinitsin ýapon ofiserini naýza bilen deşdi, ýöne özi-de gapdalynda bir nokat aldy. .Igit hüjümçi ýaponlary döşüne düwme bilen urdy, ýöne gan gaty köp akýardy. Dört samuraý birbada ýigidiň ýanyna ylgady.
  Batyr Wedmakowa halas ediş işine ylgady, ofiseri egnine pyçak bilen pyçaklady we dyzynyň aşagyndaky urgy bilen başga bir Japy ýykdy.
  - Petruha tut! diýdi.
  Derrew döşüne gönükdirilen iki sany süngü görkezdi we jogap berdi:
  - Men Piter däl, Arkady!
  Başga bir ýaponly ýykan gyz gygyrdy:
  - Uruşda, her bir at joraply çekiçiň basylmagyna meňzeýär, ony atman horaz etmeli däl!
  Arkady birneme yza çekildi we rehimsiz süngü ýaňagyny açdy. .Igit çydap bolmajak agyrydan aglady:
  - Hudaýyň enesi!
  Wedmakowa garşy çykdy:
  - Belki, men ene, ýöne Hudaýyňky däl! Umuman aýdanyňda, Hudaý ýok we hiç haçanam ýokdy!
  Arkady Anna yza gaýdyp, sesini çykarman:
  - We ölümden soň bize näme garaşýar?
  Gyz negatiw başyny ýaýkady.
  -! Ok! Kommunistik ylym ölüleri direlder! Täze durmuşda ilkinjiler watany üçin söweşlerde ýykylanlara gaýtarylar.
  Sinisin başyny ýaýkady.
  - Hudaý ýalkasyn!
  Wedmakowa başga bir ýapon goýdy we gysdy:
  - Hudaý ýok! Eger şeýle bolsa, älemi döreden diýilýän adamyň sadistdigini boýun almalydyrys! Ol ýaradylyşy gynamagy halaýar!
  Şol pursatda Arkadiniň budy naýza bilen ýyrtyldy we ýykylmazlygy üçin gyzyl saçly söweşijä bil baglady:
  - Men agyrýaryn! Plyönekeý göz öňüne getirip bolmajak zat!
  Günüň dogýan esgerleriniň bäş-alty esse artykmaçlygy täsir etdi. Elli samuraý naýzalaryny doňuz goşuny ýaly marka edip, olara garşy ylgady. Arkady garnyna süngü bilen iki gezek urdy, soň bolsa gözüni çykardy. .Igit ýykylanda, oňa baky köşeşmäge mejbur edip, ýigrimi gezek sanjym etdiler. Uçup barýarka ruhunyň näme duýandygy gyzykly: geň galmak ýa gorkmak, ýa-da bedeniň zyndanyndan çykandan soň ajaýyp ýeňillik.
  Jadygöý jadygöý ýalydy. Elbetde, köýnegi naýza bilen döwüldi. Söweşiji bütinleý ýalaňaç bolup çykdy, köp çyzgylar bilen örtüldi, ýöne samuraýlar oňa ýekeje-de agyr şikes ýetirip bilmedi! Ol söweşdi we gyrmyzy emzikleri bilen ýalaňaç döşleri deňizdäki buýlar ýaly titredi. Arealaňaç topuklar ýalpyldy. Gyz hakykatdanam iň oňat we erotik güýjüň beýanydy. Arealaňaç aýakgaplary gan bilen gyzardy, bu ýerden weýrançylygyň we ýamanlygyň beýik taňrysy: Kali! Sowet esgerleriniň hemmesi diýen ýaly pyçaklandy, söweş gutardy, ýöne diňe Afroditiň ajaýyp gözelligi bilen wagtal-wagtal gödek gözleri urýar.
  Generalapon generaly Nugi bu gudrata geň galdy. Soň onuň kellesinde bir pikir döräp başlady. Inçe ses bilen, ýeterlik däl çybynyň buýrugy bardy:
  Oňa tor taşlaň, diri alyň!
  Tygşytly ýaponlaryň hem torlary bardy. Birden ruslardan birini diri alyp gitmeli. Web munuň üçin ajaýyp. Derrew onlarça tutujy gyza zynjyr atdy
  Wedmakowa mümkin boldugyça söweşdi, özüni azat etmek üçin bar güýji bilen synanyşdy. Allöne biderek, ynsaply ýaponlar pile garşy durjakdygyna esaslanyp tor ýasadylar. Gyzjagaz eplenip, gujagyna çekildi. Hemme zatdan çen tutsaň, taktiki üstünlik gazanyldy, esasanam bu ugur artilleriýa ýa-da pulemýot bilen örtülmedi.
  Gyz, özüne aşyk bolan Arkadiniň syrylan ýüzüni we keşbini ýada saldy:
  - Uruşda, her bir at joraply çekiçiň basylmagyna meňzeýär, ony atman horaz etmeli däl!
  Aladalandyryjy we nejis pikir ýüze çykdy, muny düzetmedimi? Galyberse-de, bu köplenç bolup geçýär, diňe bir adama aşyk boldy we ol öldi!
  Japaneseaponlar, Sowet goşunlarynyň Habarowskiň töwereginden aýlanmagyny dowam etdirip, bu ýerde gowy örtülen garymlary eýeledi. Wedmakowa tussag edilýär, öňem alynmasa-da, sizi yzky äkitmek üçin reňkli sowutly awtoulaglara ýüklediler. Bu enjam, Birinji Jahan Urşundan bolmagy ähtimal, şonuň üçin pyýada goşunyň arkasyna düşdi. Tizligi sagatda takmynan 12 kilometre deňdir. Brr! Prohorowyň dünýädäki ilkinji awtoulagynyň agramy az däldi, ýöne awtoulag ýolunda sagatda 40 kilometre, ýolda 25 tizlige eýe boldy. Bir tarapdan, SSSR Aziýanyň möhüm bölegine tutuş Europeewropa hüjüm edýär. Gyz tarapyny öwürdi, megerem, yza çekilmek howpy bar. Oredaragly awtoulagyň bu böleginde nähili garaňky bolsa, paraşutçy bölümi ýa-da esgerleri daşamak ýaly görünýär. Elbetde gaçmak, ilki hasalardan we güýçli ýüplerden dynmak gowy bolardy. Muny nädip etmeli? Elbetde, gyz başarnykly, şol bir wagtyň özünde-de eliňi çykaryp, aýagy bilen daňylan zynjyry görmeli. Hereöne bu ýerde ýüpler hem gaty oňat ýerleşdirilip bilner. Iş ýadaw, ýöne ony Mançuriýanyň çägine eltseler, wagt tapar. Gyz çygly derisindäki ýüpleri aýyrdy, zynjyry gördi we şol bir wagtyň özünde pikir etdi. Hmm, Sowet Russiýasyna garşy çynlakaý koalisiýa bardy: Iň çynlakaý haýwan bolsa Germaniýa. Ösen tehnologiýa we güýçli goşun bolan ýurt. Mysal üçin, täze ME-309 söweşiji hakda eşitdi. Olar eýýäm uçýan ýaly. Weaponsarag barada takyk maglumaty ýok, ýöne myş-myşlara görä bu uçarda ýedi adam bar! Fireangyn nokatlary. = Ak = 9-da diňe ikisiniň bardygyny we üç nokatdan köp sowet söweşijilerinde enjamyň ýokdugyny göz öňünde tutup, bu gaty çynlakaý ýarag. Bu haýwanlary ýeňmäge synanyşyň! Dogrusy, Fokken-Wulf örän çynlakaý enjam, ýaragly sowet uçarlaryndan has ýokary, hatda iki tonna golaý bomba göterip bilýär. Eýýäm 1942-nji ýylyň ahyrynda iki sany 20 mm top we 4 13 mm pulemýot bilen ýaraglandy. Fightöne iki sany 30 mm we dört 20 mm ýaragly söweş uçary we bombaçy täze görnüş peýda bolana meňzeýär. Bu eýýäm elhenç, ähli haýwanlar üçin haýwandy! Myş-myşlara görä, sekiz 30 mm ýaragly söweş uçary eýýäm öndürilip başlandy! Şeýle bir ýeňşi ýeňip geçmäge synanyşyň! Sowet dizaýnerleri muňa nähili jogap bermek isleýärler? Wedmakowa -ak-3-de işleriň dowam edýändigini eşitdi. Oňa bu kurator hakda Beria bölüminden gürrüň berildi. Uçaryň esasy ünsi, goşmaça dwigateller we ýaraglar bolmasa gurluşyň pes agramy bolar ýaly. Hereket etmek elbetde gowy, ýöne ýaragyň köpelmegini isleýärin! Galyberse-de, boksda, ýelek agramly ýeňil türgen agyr agramdan has hereketli, ýöne her niçigem bolsa oňa ýeňiler. Agram kategoriýalarynyň bolmagy hiç zat däl, professional boksçylaryň arasynda ajaýyp güýç iň gymmatlydyr. Sowet uçarlarynyň ýaraglaryny güýçlendirmek zerur, diňe şondan soň Wehrmaçt deň derejede urularmy? 1942-nji ýylyň ikinji ýarymyndan Luftwaffe-iň howadaky artykmaçlygy bugaryp başlady, hatda 1943-nji ýylyň martyna çenli SSSR-iň artykmaçlygy bardy, ýöne ... soýuzdaşlara dönüklik güýç balansyny üýtgetdi. Wah, Gitler 13-nji martda öldürildi, indi diňe aprel aýynyň ahyry, ýöne güýç balansy nähili çynlakaý üýtgedi. Şeýle çalt, strategiki taýdan ýeňiş gazanan pozisiýadan strategiki taýdan ýitirilen ýagdaýa çenli. Sebäbi Germaniýanyň SSSR-den strategiki we tehnologiki artykmaçlygyny gazanmazdan ozal ýeňip biljekdigine umyt bar. Hususan-da, soýuzdaşlar faşistlere köp mukdarda uçar iberip biler, ýöne nemes uçarmanlaryna nädip uçmalydygyny öwrenmek üçin wagt gerek bolar. Şeýle-de bolsa, tehnologiýada, gural panellerinde tapawut bar. Tanklar, şeýle hem, "Chevron" -yň rus gyşynda sürüjilik ukyby aýratyn gowy däl. M-18 awtomat tüpeň ... Erbet zat däl, ýöne ot tizligi taýdan iň gowy sowet modellerinden pes, ýöne takyklygyndan ýokary! Gysgaça aýdylanda, mesele bilen baglanyşykly mesele! Güýçli ýaragly we sürüjilik ukyby bilen hakykatdanam meşhur "Çerçill" bar ... Elbetde, olar hem söweşmeli bolarlar. Uruş näçe uzak dowam etse, faşistler şonça-da köp enjam alarlar. Netije ýönekeý, tomusda Germaniýany ýeňlişe sezewar etmeli. Japanaponiýa barada aýdylanda bolsa, özüňizi işjeň goranmak bilen çäklendirip, tanklarda hil taýdan artykmaçlygy ulanyp garşylyklaýyn hüjümleri amala aşyryň. Againöne ýene-de güýji iň ýokary derejede tygşytlamak. Uzaga çeken söweşlere gatnaşmazlyk we öňünden taýýarlanan setirlerde gorag gurmak. Hytaýyň Gyzyl Goşunyny ulanmak üçin henizem bir mümkinçilik bar, ýöne Çiang Kaşi re regimeimi bar güýji bilen onuň üstüne ýykyldy. Şonuň üçin häzirlikçe öz güýjüňize bil baglap bilersiňiz. Haçan gelmeli? Iň gowusy, maý aýynyň ahyrynda, ýollar gurap, goşuna goşmaçalar gelende. Wedmakowanyň özi ilkinji zarbasyny Oryol ugruna, soňra bolsa Harkow sebitine nemesleri senagat Donbassdan çykarmak üçin, soň bolsa mejbury ýöriş bilen Ukrainanyň üsti bilen, Dnieperiň üstünden geçip, hasam öňe sürerdi. Rumyniýa. Şeýle-de bolsa, Belarusy azat etmek üçin demirgazyk tarapa öwrülip, merkezi toparyň arka tarapyna gitmek mümkin. Tutuşlygyna alanyňda gowy pikir, kemçilikleri bar bolsa-da, Oryol ugrundaky hüjüm iň düşnüklidir we faşistler ol ýerde garaşarlar. Galalar döwülmeli bolar.
  . 3-nji bap
  Bu ýerde, elbetde, ýaraglar we Katýuşalar peýdaly bolar. Soňky ulgam güýçli, esasanam ahlakly täsir edýär. Her niçigem bolsa, duşmanyň goragyna top oklamak üçin köp ýarag we "Katýuşas" gerek. Umuman aýdanyňda, Birinji Jahan Urşunyň tejribesi hüjüm etmekden goranmagyň aňsatdygyny görkezdi we Kaiser Germaniýa 1918-nji ýylyň ýazky hüjümi bilen güýçlerini tükenmese, söweş ýene birnäçe ýyl dowam edip biler. Emma Ikinji jahan urşy hüjüm ediji taktikalaryň goranyş usullaryndan artykmaçlygyny subut etdi. Mysal üçin, Polşanyň çalt ýeňilmegi, esasanam täsirli günbatar ýaranlar koalisiýasy. Faşistler ýokary güýçleri bir ýarym aýyň içinde ýeňip bolmajak Maginot liniýasyndan aýlanyp geçdiler. Ilki Italiýanyň ýokary güýçleri Iňlisleriň aýgytly zarbasy bilen ýenjilen Afrikada söweş. Soň bolsa Rommel has güýçli Iňlis goşunyny çalt hüjümde ýeňdi. Emma, elbetde, 1941-nji ýylda SSSR-iň iň ajaýyp mysaly güýçli goşunyň uly betbagtçylygy boldy. Nemes bölümlerini derbi-dagyn etmek üçin ar alyş hüjümleri. Şonuň üçin esasy zat, täze nemes tanklarynyň basyşyna garaşman özümizi urmak. Elbetde, sowet alymlary gudrat ýaragyny döretmese, uzaga çeken çekeleşikli söweş netijesiz bolýar! Ikinjisi, esasan, mümkin, meselem, şäheri weýran edip biljek bomba döretmek teoretiki taýdan mümkindigini eşitdi. Mundan başga-da, şeýle bombanyň agramy üç-dört tonna bolar. Ertekä meňzeýär, ýöne ... Ertekiniň hasyl bolmagy üçin doguldyk.
  Has özüne çekiji ýol, inerener Gariniň Giperboloidinde beýan edilen lazer ýaragydyr. Şeýle zat tanklaryň, uçarlaryň, gämileriň tutuş goşunyny ýok etmäge ukyply. Elbetde, şeýle ýarag dörediň, diňe Üçünji Reýh däl, eýsem Pindosa dönükler hem tutuş kapitalistik dünýä gutarar. Kommunizmiň aýdyň baýdagy bolsa ýer ýüzünde şöhle saçar. Emma näme üçindir beýle ýarag döredilmedi. Aýnalar ýangyç energiýasyny bir akymda ýygnamagyň iň gowy usuly däl. Hawa, we energiýa, gämileri kesmek üçin has köp zat gerek. ... Öne ... eger mikronyň nepisligine jemlenen bolsa, uçarlary we söweş gämilerini kesmek gaty mümkindir. SSSR-i halas etmäge kömek etjek gudrat ýaragy. Ine, başga bir görnüşde lazer effekti. Ahyrynda zynjyr ýol berdi we erkin diýen ýaly, arkan bölekleri töwereginde ýatyr.
  Wedmakowa:
  - Sabyr we iş, ýanyňda bolsaň, jeset dälsiň!
  Gyz ýerinden turdy, ýalaňaç aýagyny ýere degirdi. Reaksiýa ýok. Ol hasam kakdy. Muňa jogap hökmünde ýapon dilinde ant içildi we reaksiýa ýok. Soňra Wedmakowa gaharly aýdym aýtdy. We ýubileý dabarasynda prima donna ýaly sesiniň ýokarsynda aýdym aýtdy:
  Wehrmaçtyň gazaply gahary,
  Toplaryň gykylygy we gylyç sesi!
  Tüsse bir aýa çenli ýokarlanýar
  Jennetden ýoýulýan şöhleler!
  
  Bakylyk asyrlarynda watan meşhur bolar,
  Men etimi Russiýa üçin bererin!
  Men seni Rus'-gözelligi,
  Patyşalaryň Rebbi biziň bilendir!
  
  Theurduň egri agaçlary,
  Altyn aspensiň jyňňyrdaýar!
  Prawoslaw laçyn doganlar,
  Hudaý goşuny ýeňmäge ruhlandyrdy!
  
  Sowuk ýa-da yssy günlerde
  Belki, bulut bilen duman getirer!
  Süpürgi ýaly faşistik doňuzlar,
  Hapaňyzy ýüzüňizden silkmek üçin!
  
  Partiýamyz dogry
  Sowet halky üçin söweşiň!
  Batyr aýdym aýdýarys
  Bürgüt ýaly pikir ylgady!
  
  Stalin akylly - hökümdaryň idealy,
  Bizi ölüm howply söweşe alyp barýarlar!
  Watan baýdagy ýeňijiniň pestidir,
  Pallas-ykbal bilen jedel etmäge taýyn!
  
  Leniniň eden işleri baky bolar,
  Mukaddes kommunizmi gurarys!
  Adamyň öwredişine ynanyň,
  Faşizm garaňkylygyň düýbüne çöker!
  
  Bütin planeta erkin guş ýaly,
  Uzakdaky ýyldyzlara, dünýälere uçalyň!
  Brightagty we asylly bir zat
  Heýkeltaraşlar hökmünde dörederis!
  
  Gyzyl baýdak astynda Russiýa,
  Jennetdäki Erem gül ýaly!
  Leniniň mysaly, Staliniň islegi,
  Bizi kämillige alyp bar!
  Oleg Rybaçenko we Margarita Korşunowa, şeýle hem dört sany meşhur gyz Tuladan çykyp, Moskwa ýetdiler.
  Indi paýtagtyň ýagdaýy iň kyn boldy. Nemesler onuň daş-töweregini eýýäm gutarýardylar, uzynlygy otuz ýa-da kyrk kilometr bolan bir koridor bardy, ol gün-günden daralýardy.
  Alty söweşiji Moskwanyň eteginde goranyş wezipelerini eýeledi. Güýçli hüjüm boldy.
  Oleg Rybaçenko ot açdy we özüne güldi:
  - Geljek biziňki!
  Oglan ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar we dowam edýär:
  - We ajaýyp bolarys!
  Margarita Korşunowa atýar we gygyrýar:
  - We men iň salkyn bolaryn!
  Arealaňaç aýagy bilen öldüriji granat zyňar.
  Garşydaşlaryny dürli tarapa zyňýar.
  Soň bolsa söweşde nemesleri pulemýot bilen kesip, ýalaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny taşlaýan Natasha.
  Bu şeýle aýal ...
  Kyrk birinji ýylda Natasha Brest galasyndan gaçdy. Gündogara gitdi. Täze aýakgap çaltlyk bilen aýaklaryny sürtdi, gyz bolsa olary çykardy we ýalaňaç gezdi.
  Bir-iki sagatlap hiç zat ýokdy, soň ýalaňaç aýakgaplar gyjyp başlady. Birnäçe sagatdan soň olar ot aldylar we eýýäm agyry bilen partlaýardylar.
  Muskaly Nataşa ýalaňaç gezmäge endik etmedi. Elbetde, indi her gezek akymyň içine çümdi.
  Hawa, aýaklary üçin gynamalar boldy. Emma gyzjagaz tiz öwrenişdi.
  Soň bolsa garda-da yzygiderli ýalaňaç gezýärdi we aýakgaplaryny diňe aýazda geýýärdi.
  Indi Natasha rowaýata öwrülen taňry ýaly söweşýär.
  Ine, Zoýa ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar we gygyrýar:
  - Bu, umuman, super sene!
  Gowy maksatly öwrüm berer.
  Nemesler we hakyna tutma hakyna tutulan hakyna tutulanlar ýykylýar.
  Soň bolsa Anjelika oda ýolbaşçylyk edýär ... Şeýle-de ol şeýle bir wagşylyk bilen atýar.
  Arealaňaç aýagyndan granat hem çykýar.
  Iş hakyna tutma hakyna tutulanlary dargatýar.
  Mundan başga-da, Swetlana ot açýar. Arealaňaç aýagy hiç kimiň garşy durup bilmejek derejede zyňýar.
  Garşydaşlary gaty uzaklara dargatýar.
  Özüni atýar we partlaýjy tolkun bilen duşmanlary ezýär.
  Bular SSSR-de doglan gyzlar!
  Oleg Rybaçenko duşman pyýada goşunyna ot açýar, granatlary awtomatiki usulda çagalaryň aýaklary bilen zyňýar. Şol bir wagtyň özünde oglan özi üçin ýazýar.
  Ukrainanyň täze prezidenti Zelenskiý bilen gapma-garşylyk bilen ýüzbe-ýüz bolan Witali Kliçko Kiýewiň häkimi wezipesinden çekilmek kararyna geldi. Aslynda, näme üçin boýnuýogyn we wezipä ýapyşmaly? Meseläni özüň çözseň has gowy.
  Witaliý Kliçko häkim wezipesinden aýrylandan soň karýerasyna dowam etdi. Derrew Weýdere bir sensasiýa çagyrýar. Aralyk söweşler bolmazdan! Sekiz ýyldan gowrak arakesmeden soň.
  Weider, elbetde, muňa razy. Kynçylyk kabul edildi!
  Hakykat pursady gelýär. Bir tarapdan, köp gezek dünýä çempiony on iki ýyldan gowrak wagt bäri ýenjilmedi. Beýleki tarapdan, Kiýewiň kyrk dokuz ýaşly öňki häkimi. Hopinsiň rekordyny döwüp bilýän, ýöne fitnesi gaty şübheli adam.
  Aslynda, köpler şeýle uzak arakesmeden soň göni Weýdere gitmek öz janyna kast etmek diýip pikir etdiler.
  Emma Witali Kliçko Rokki Balboa meňzeýär. Iň güýçli agyr puşmana garşy çykmak kararyna geldi. Denotaý Wider ähli garşydaşlaryny ýitiren boksçy. Elbetde, hemmeler, şol sanda Taýson Fury!
  Onda Witali Kliçkonyň mümkinçiligi bar bolsa näme etmeli?
  Emma Witali Kliçko yzygiderli türgenleşýärdi, görnüşini saklap, welosipedde işleýärdi. Elbetde, fiziki taýdan beýle erbet däldi. Mundan başga-da, polat eňegi bardy.
  Witali Kliçko halanmasa-da, söweşi näme kabul eder?
  Oleg Rybaçenko pulemýotyň klipini üýtgetdi. Boksçylar bilen çak edilýän söweşler tolgundyryjy.
  Hakykatdanam, näme üçin Witali Kliçko halka gaýdyp, Hopinsiň rekordyny täzelemäge synanyşmaýar?
  Bu gaty güýçli pikir bolar.
  Terminator oglan nobat berdi we ýene-de birnäçe faşisti kesdi.
  Soň oglan güldi we dilini görkezdi:
  - Mende gaty gowy adam bar!
  Margarita ýalaňaç aýagy bilen daňylan iki limony zyňdy we gysdy:
  - Siz islendik adamdan sowuk!
  Oleg, atmagy dowam etdirdi, pikir etdi ...
  Kyrk dokuz ýaşynda Witali Kliçko hakykatdanam Hopinsiň rekordyny pozjakdy. Hat-da metbugat ýygnagynda: "Foremanyň rekordyny ýitirmejekdigimi aýtdym, ýöne Hopins hakda hiç zat aýtmadym! Şonuň üçinem alyp, ýazgysyny uraryn! "
  Şeýle-de bolsa, köpçüligiň ep-esli bölegi kyrk sekiz ýaşyndaky Hopinsiň dünýä çempiony diýen ada eýe bolup biljekdigine ynanýan bolsa, ýöne kyrk dokuz ýaşynda Witali Kliçkoda iman azdy. Şol sanda garşydaşynyň eýýäm gaty güýçli bolmagy sebäpli.
  Agyr agramyň taryhynda beýle jeza beriji bolmandy. Dogry, Waýder indi ýaş däl, ýöne otuz bäş ýylyň hemmesi kyrk dokuz däl.
  Witaliý Kliçko bolsa optimizmi ýitirmeýär. Gaty türgenleşiň, görnüşe giriň. Kiýewiň häkiminiň oturgyjynyň tertibini taşlandygyma gaty begenýärin.
  Aslynda, köp problema bolan Ukrainanyň häkimi bolmak uly bagt däl.
  Emma Uýader bilen bolan söweş üçin Witali Kliçko gaty gowy pul teklip edildi. Şeýlelik bilen, islendik ýagdaýda gapjygym bilen ýitirmedim. Witali Kliçko ady meşhur.
  Erbet diller hatda Waýderiň bir gezek urjakdygyny, Witali Kliçkonyň özi bolsa ýatjakdygyny aýtdy. Soň bolsa pul alar we ýatlamalar ýa-da ylmy fantastika ýazar.
  Ora-da bir filmde.
  Theeri gelende aýtsak, Wladimir Kliçko hem boks etmek isledi. Diňe mekir Wladimir adaty dünýä çempionynyň arasyndan has gowşak garşydaş saýlady. Wayöne her niçigem bolsa, näme diýse-de, ol çempion we gaty gowy!
  Emma Denotaý Waýder, näme diýse-de, iň gowularydyr!
  Emma Witaliý gaharjaňlyk bilen türgenleşýär. Özüne iň köp ýük berýän ýigit ýaly. Ajaýyp görnüşini we oňat çydamlylygyny görkezýän birnäçe seýrek sapak bardy. , Ok, Witaly taýýar. Diňe beýle däl, halka girýär.
  Hakykatdanam, kyýamat güni gelende we iň uly jeza beriji Waýder, bu ugurda iň agyr agramly we Witaly birleşdi. Kiýewiň öňki häkimi, boks karýerasyndan eýýäm hemme kişi ýazypdy. Emma indi iki sany meşhur şahsyýet birleşdi.
  1999-njy ýylda ilkinji gezek dünýä çempiony bolan Witali. Näçe wagt mundan ozal bolandygyny we bu wakadan ýigrimi ýyldan gowrak wagt geçendigini pikir ediň.
  Waýder eýýäm adyny uzak wagtlap saklaýar. Şeýle hem, Holmesiň bölünişikden bäri iň uzyn adyny saklamak boýunça rekordy.
  Elbetde, Weider hiç kimden gorkýan bolsa, Witaliniň atasy däl. Aslynda hemmeler Hawkins bolup bilmez. Hawkinsiň garşydaşlary Weider ýaly güýçli däl!
  Emma Witali, bäsdeş hökmünde halka girýär. Saçlary eýýäm çal reňkli bolsa-da, bedeni henizem ajaýyp we muskully. Witaliý ata, hormat bilen ýa-da gülkünç atlandyrylyşy ýaly. Emma myşsalaryň ýeňilleşmegi ýaşyňky ýalydyr.
  Witali taýýardygyny aýtdy. Hatda özi-de däl, nyrhlar birneme ýokarlandy.
  Weider hem süňklerinde ýuka, kesilen we inçe, agramy az.
  Güýçli jezalandyryjydygyna garamazdan, käbir gorag meselesi bar we hemişe aýagynda gowy däl. Emma eýýäm söweş tejribesi köp. Söweşleriň sany boýunça ol eýýäm Witaly bilen gyzyklandy. Häzirlikçe ýeňilmedi.
  Şeýle-de bolsa, Witali Kliçko iki söweşde diňe şikesler we kesikler sebäpli ýeňildi. Şeýle hem urulmandygyny aýdyp bilersiňiz.
  Emma sekiz ýyldan gowrak aralyk we elli ýaş töweregi. Elbetde, Witaliý ýaş bolsa, oňa mümkinçilik bolardy. Emma Hopinsiň rekordyny ýeňip bilermi? Otuz bäş ýaşyndaka Deýwid Haý nol boksçy boldy.
  Emma köp gürleşilýär we diňe ýüzük görkeziler. Witali Kliçko Hopinsiň rekordyny ýeňermi ýa-da Waýderiň wada berşi ýaly nosilkada äkidilermi?
  Ine, garga maskasynda çykýar. Uzyn boýly, gaty gurak, hatda Koşeý ýaly ýuka.
  Bir jübüt boksçy halkada çynlakaý kynçylyk döretdi. Onda oçko toplan we nokauty ýeňen Kuba Ostrix we oçko toplap, söweşi deňme-deň tamamlamagy başaran Taýson Fury. Şeýlelik bilen dünýädäki iň uly jeza beriji büst bolup biler.
  Emma tapawudy, Waýderiň peýdasyna on diýen ýaly. Şeýle-de bolsa, Witalynyň ýaşy we karýerasyndaky uly arakesme gaty uly. Hatda dogany Wladimir-de iki sany güýçli orta daýhan bilen gyzmagy maslahat berdi. Hakykatdanam, Germaniýada Witali Kliçko diňe uly ady sebäpli orta boksçy bilen geçirilen bäsleşikde has köp pul gazanyp bilerdi.
  Galyberse-de, Witali diňe bir boksçy hökmünde däl, eýsem syýasatçy, paýtagtyň häkimi we Maýdanyň gahrymany hökmünde-de bütin dünýäde tanalýar.
  Nook, her niçigem bolsa, Witali Kliçko howlugyp, şeýle daga urmagyň gymmadymy ýa-da ýokdugy hakda pikirlenmeli.
  Emma saýlandy: Witali Kliçko aňsat ýollary gözlemeýär!
  Söweş Amerikada. ABŞ bilen Ukrainanyň gimnleri ýaňlanýar. Hyzmat sanawlary yglan edildi. Netijede, söweş üçin signal ýaňlanýar.
  Köpler tomaşa we gany görmek isleýärler.
  Weider, dogry bolmasa-da, seresaplylyk bilen başlady. Birden Witaly poslady. Kliçko Sr. hem howlukmaýar. Heöne onuň aýaklarynda ýeňil, arkaýyn, myşsaly we deňagramlydygyny derrew görüp bilersiňiz. Her niçigem bolsa, köpleriň garaşýan zady: derrew ýüzer diýdiler, bolmady.
  Kliçko jab bilen işledi, adatdakysyndan birneme ýokary saklady, blok goýdy.
  Ilkinji iki tapgyr oňat geçdi. Soň bolsa Waýder, garaşylyşy ýaly, tizligi köp aldy. Hüjüm etmekde we hüjüm etmekde has işjeňleşdi. Emma Witaliý kellesini ýitirmedi. Urgyny petikledi, çep gapagy bilen duşuşdy. Birdenem, ýiti sekiz otda sag elini bedene gysdy. Weýder agyryda iki esse köpeldi.
  Witaliý dynç aldy we karýerasynda ikinji gezek dünýä çempiony we döwrüň iň gowy puşmany polda boldy.
  Witali ýylgyrdy ... Tomaşaçylar begenç bilen gygyrdylar. Bu Witaly goja garaşylmady. Wah! Galyberse-de, ýakyn wagtda elli ýyl ýaly görünýär! Şeýdip, hereket et we ur! Belli bolmaly!
  Weider ýerinden turdy, ýöne yza çekilip başlady. Witaliý ony kem-kemden gysyp başlady. Againene-de iki. Againene ur. Punçer yza çekildi.
  Kynçylyk bilen, ýöne Waýder tapgyryň soňuna çykdy. Soň bolsa, indiki birinde Witaly birinji san hökmünde işledi. Emma hiç zat, hemme zat meýilnama boýunça gitdi. Waýder birnäçe gezek yza çekildi we ejiz görünýärdi. Emma dokuzynjy tapgyrda ýene partlady. We taýak zyňyp başlady. Againene-de sesi sypdyrdy we ýykyldy. Ikinji nokat.
  Witaly ýylgyrýar. Öňe gidýär. Weider aýaklarynda durnuksyz. Antidot tapman, ýene bir gezek böküp geçýär. Indiki zarbadan bolsa.
  Ol kynçylyk bilen ýerinden turýar we emin söweşi bes edýär!
  Oryeňiş! Witali Kliçko, indi dünýä çempiony! Againene-de guşagy! Dogry, entek mutlak däl, eýýäm atda!
  Broke Hopinsiň rekordy we elbetde Formanyň agyr agramlylary üçin dördünji gezek Hollifilde deň bolan dünýä çempiony boldy.
  Elbetde, Waýder söweşiň gysga wagtda bes edilendigini aýdýar we täzeden iberilmegini talap edýär.
  Witaliý karýerasyny dowam etdirmek ýa-da ýene birnäçe söweşmek barada kararyň soňrak kabul ediljekdigini aýdýar. Everyoneöne her kim oňa özüniň gaty gowydygyny, hatda ýaşlygyndan has gowudygyny we dowam etmelidigini aýdýar.
  Esasanam etmeli zat ýok. Kiýewde, başga bir häkim, Rada we Prezident saýlawlaryna entek uzakda, ol ýerde näme üçin söweşmeli däl?
  Geljekki üç söweş üçin Witaly ýüz million dollar, ýaýlymlaryň ýene bir göterimi teklip edilýär.
  Elbetde, jekpot uly, Kiýewiň öňki häkimi näme pikir edýändigini aýdýar.
  Aslynda, henizem köp zada ukyplydygyny görkezdi. Onda näme üçin zehinleri ýere gömmeli? Iň esasy zat, her niçigem bolsa etmeli başga zat ýok!
  Belki, ähli guşaklary birleşdirmäge synanyşarsyňyz? Gaty gowy bolardy!
  Witali teklibi kabul edýär we ýene üç söweş üçin şertnama baglaşýar.
  Indiki garşydaşy ... Elbetde, Taýson Fury! Hiç haçan urulmady, uly agramly. Dogry, ony Uydar we has kiçi biri ýykdy. Iň esasy zat bolsa, kiçi doganynyň göwnüne degen adam. Garaz, munuň bilen nädip söweşip bolmaz?
  Elbetde, täze söweş, ajaýyp töleg we ajaýyp tomaşa.
  Oleg Rybaçenko nemeslere we daşary ýurtly söweşijilere ýene ok atýar. Umuman, pyýada goşunda nemesler ýok diýen ýaly. E-50 we E-75 tanklarynyň aňyrsynda hereket edýärler. We töwekgelçilik etmezlige synanyşýarlar.
  Bu ýerde, has uzakda bir ýerde Panter-2 görünýär. Bu tank, hakyky wakadan tapawutlylykda kyrk üçünji ýylda peýda boldy. Panteriň özi gaty bir uly däldi. Hawa, we "Panter" -2, köp öndürilen hem bolsa, 1945-nji ýylda SSSR bilen söweşe taýýarlyk gören nemesler zawodlary E-50 we E-75 tanklary bilen doldurdylar.
  Lighteňil özi ýöreýän ýaraglaryň: E-10 we E-25 amalydygyna garamazdan, Fuhrer has agyr tanklary makul bildi. Kynçylyk bilen Guderian iň uly ýokary tizlikli E-50 ýasamaga yrdy. Beýleki tarapdan, Fuhrer, şowly bolmady we agramy togsan tonna bolan E-75-ni has gowy görýärdi.
  Nowöne indi pes siluet, has ýeňil we güýçli hereketlendiriji bilen E-75 M modifikasiýasy peýda boldy. Belki, geljekde iň meşhur bolar.
  Mysal üçin, Oleg Rybaçenko mekir taktikalary ulanýar. Beret we ýalaňaç aýagy bilen E-50 gurçugyna granat zyňýar. Şol sebäpli tank öwrülip, kärdeşi bilen çaknyşýar.
  Netijede - iki mastodon ot aldy.
  Görşümiz ýaly Oleg gaty mekir.
  Ine, häzir hereket edýär, nemesler agyr ýitgi çekýärler. Oglanyň aýaklary çalaja. Onuň ýaly, ýalaňaç we görmegeý bolmak gowy.
  Generalöne, umuman aýdanymda, boksçylar baradaky pikirler kelläme gelýär. Mysal üçin, näme üçin Denis Lebedew karýerasyna dowam etmeli däl? Kyrk ýyl beýle uzyn däl. Mundan başga-da, agyr agramdan esasy bäsdeşler gitdi, kemerleri birleşdirmäge synanyşyp bilersiňiz.
  Bu hakykatdanam etmeli däl zadyňyz, şonuň üçin häkimiýetler bilen alty bolmaly. Asylly boks bilen meşgullanmak ýa-da garşy çykmak has gowudyr.
  Sergeý Kowalewiň Moskwanyň häkimi bolmagynyň görnüşi. Bu diňe hyýal.
  Denis Lebedew bolsa has konstruktiw bir zat edip bilerdi. Mundan başga-da, boks henizem ýeňilmezek galmak üçin entek ir. Hakyky türgen hemme taraplaýyn gitmeli.
  Wladimir Kliçko hem gaýdyp biler. Emma Aleksandr Ustinow ýaly käbirleri eýýäm yzly-yzyna üç gezek ýenjildi, pensiýa çykma!
  Hakykatdanam, gahrymanlar adamlar däl, göni polatdan!
  Putinöne beýle mümkinçiligi göz öňüne getireliň, Putin uçarda heläkçilige uçrady we Russiýada täze prezident saýlawlary bar.
  Bu gün näme görýäris? Kommunistleriň güýçli kandidatlary ýok. Grudin masgara boldy we oňa bolan ynam pese gaçdy. Zýuganow gaty garry we hemmelerden ýadady, karizma az. Suraikin öňki saýlawlarda şowsuzlyga uçrady. Beýleki az tanalýan şahsyýetler. Iririnowskiý hem gaty garry we hemmelerden ýadady. Liberal Demokratik partiýadaky beýlekiler känbir tanalmaýar. Oppozisiýadan başga kime maslahat berip bolar? Andreý Nawalnyý güýçli, ýöne oňa saýlawlara gatnaşmaga rugsat berilmez. Ksenia Sobçak çynlakaý kandidat däl. Demuşkin türmede otyrdy we kän bir meşhur däldi. Ol türmede otyrdy we Udalsow, mümkin bolsa-da, kommunistler tarapyndan goldanyldy we çykyş etdi.
  Gysgaça aýdylanda, oppozisiýada çynlakaý bäsdeş ýok. Şeýlelik bilen, ýerine ýetiriji prezident Medwedew henizem esasy halaýan adam. Eger-de bir gyzyklanma ýüze çyksa: ikinji tapgyr ýa-da derrew birinji.
  Medwedewiň pes derejesini we prezidentlige kandidatlaryň köp bolmagy ähtimal, ikinji tapgyra çykmak mümkin.
  Şeýle-de bolsa, Medwedew birinji tapgyrda gaty uly artykmaçlyga eýe bolar, ikinji tapgyrda gaty owadan garşydaş däl.
  Zelenskiý iň soňky pursatda peýda bolup, ähli kartoçkalary bulaşdyryp biler!
  Oleg Rybaçenko faşistleriň tanklaryny itip, ýene granat zyňdy. Köp gykylyk we atyşyk.
  Nower indi uçup, howada ýanýar. Aýyrmak, eremek, bölekler.
  Oleg şeýle diýýär:
  - Imperiýamyza şöhrat!
  Margarita ýalaňaç aýagy bilen bir ganhor sowgat atyp, gysdy:
  -Gahrymanlara uly şöhrat!
  Againene-de ýalaňaç dabany bilen gyz limony zyňar.
  Faşistler içeri girýärler, içýärler.
  Wakuum bomba bilenem durup, ýeňip bolmaýar! Bu ýerde şeýle ajaýyp söweşijiler, elhençlik!
  Oleg gygyrýar:
  - Mukaddes söweşde ýeňşimiz!
  Margaret tassyklady:
  - percentüz göterim kepillik bilen!
  Againene-de gyz ýalaňaç aýagy bilen granat zyňdy.
  , Ok, bu çagalar edil beýle zatlardan ýüz öwürmejekdikleri aýdyňdyr.
  Oleg Rybaçenko gygyrdy:
  - Täze Sowet tertibi üçin!
  Margarita partlamany işjeň ýagdaýda atdy we tassyklady:
  - Banzaý!
  Şol bir wagtyň özünde Oleg has köp ýazmaga synanyşdy. Ine, Witaliý Taýson Fury garşy meýletin goranýar. Bu aralykda, Wladimir Ruiz bilen deň derejede gyzykly söweşýär.
  Aslynda Ruiz üç wersiýada dünýä çempionydy. Ol ýerde, näme üçin Wladimir köp pul üçin onuň bilen söweşip bilmeýär? Has amatly garşydaş - has gysga we ýagly. Wladimir ony uzyn gysgyçlar bilen atyp biler.
  Kliçko Jr-nyň dünýä çempiony bolanda onuň bilen söweşi sypdyrmagy gynandyrýar. Göçmeli bolduň.
  Wladimir, bu barada nädip pikir etmediň?
  Üç wersiýada dünýä çempiony indi Usyk. Emma basym tagta çykdy.
  Witali bilen birleşmek söweşi mümkin. Emma şu wagta çenli diňe çaklamalar.
  Witali Taýson Fury ýeňmeli, Weider bilen täzeden oýnamak gyzykly. Başga-da gyzykly söweşijiler bar. Entoni Joşua. Onuň bilen söweşmek hem gaty gyzykly bolardy. Agamdanam ar al.
  Witali Weýderi ýeňip, sensasiýa döretdi. Bu hem üstünlik gazanyp biler.
  Näme üçin dünýäde elli ýyldan soň çempionlyk ugrundaky ilkinji boksçy bolup bilmersiňiz? Bu öň hiç wagt edilmedi!
  Hey Witaly! Kiýewiň haýsy häkimi bolanyňyzyň ähmiýeti ýok, ýöne indi beýik dünýä çempionydygyňyz şübhesiz tanaldy!
  Hereöne ine, adyň ilkinji, meýletin goragy. Uly we has ýaragly garşydaş Witaliýa garşy. Waýder ýaly gorkunç jeza beriji däl, uzyn eli bilen tehniki we gödek. Taşlanylsa-da, henizem döwülmedi.
  Iň esasy zat, Taýson Fury uly bäsdeş edip görkezýän şübhesiz ýaş Wladimir Kliçkony ýeňdi.
  Garşylyklar elli-elli töweregi boldy. Elbetde, Waýderiň nokaut ýeňşi täsirli boldy. Nowöne indi oňa garşy gykylyk bolmaz, ýöne hiç kim gutulyp bilmedik ökde söweşiji. Iň esasy zat, Wladimiriň ýeňijisi güýjüniň başynda.
  Witaliý elli ýaşynda şeýle tehnologiýany başaryp bilermi? Bu intellektuallaryň dueli. Waýder Witaliýa aç-açan baha bermedi we ony bilmän almaga synanyşdy. Ine, indi beýle işlemeýär.
  Ine, boksçylaryň ikisi-de taýýarlanýar. Witali, hemişe bolşy ýaly, çynlakaý we ünsli. Ol özüne ynamly we asuda.
  Taýson Fury hem taýýarlanýar. Witalydan uzyn, gollary uzyn we ulanmaga synanyşar.
  Emma indi söweş Angliýada bolar we tölegli ýaýlym.
  Taýson Fury indi birinji ýerde. Daşarky ynamy görkezýär. Keçeli, oňaýsyz we gaty sportçy däl. Witali Kliçkonyň saçlary reňklenen bolsa, tapawudy on ýedi ýaşynda bolsa-da, haýsysynyň uludygyna düşünmersiňiz. Bu entek çempionat söweşleri üçin rekord däl, ýöne eýýäm rekorda ýakynlaşýar.
  Garaz, Witali Taýson Furydan kiçi biri bilenem söweşer.
  Bu ýerde Witali ajaýyp saz bilen çykýar. Biri-birine seredýärler.
  Taýson has uzyn görünmeýär. Witaliniň egninde, belki we has giň. Iň esasy zat, onuň şekili has owadan we myşsalary nagyşlanýar.
  Gimnler nähili? Ilki Iňlis, soň bolsa ukrain.
  Soňra göz aýlamak.
  Indi şah ýaňlanýar, birinji tapgyr.
  Witali ýeňil gap atýar, gowy hereket edýär. Taýson gitmäge synanyşýar. Emma Witali gaty çeýe we taýaklary Taýson Furyň kellesine ýetip, ýapyk traýektoriýada hereket edýär.
  Hemme zat hünärmenleriň çak edişi ýaly gidýär. Witaliniň ajaýyp tizligi bar.
  Hemme zat üstünlik gazandy.
  Birinji tapgyrda ýeňiş gazandy ... Soň bir minut dynç we ikinji tapgyr. Againene-de Fury taktikany üýtgetmeýär. Görnüşinden, Witaliý ýadar diýip umyt edýär.
  . 4-nji bap
  Againene-de Kliçko Sr.-iň birneme artykmaçlygy bar. Doganlar halkada agdyklyk edýär.
  Wladimir bir hepde öň tehniki nokaut bilen Ruiz Jr.
  Göreş dowam edýär.
  Üçünji tapgyra ýene-de Witalynyň görkezmesi berildi. Emma dördünji tapgyrda Taýson Fury birden partlady. Öňe ylgamak ... We deýus urýar. Aykylýar.
  Ol näme isledi? Witali hüşgär.
  Näme-de bolsa Taýson bu tapgyry ahyryna çenli gorady. Soňra Witalynyň agalygy bilen bir taraply söweş täzeden başlandy. Mundan başga-da, dünýä çempiony Kliçko Sr. howlukmady.
  Indi sekiz tapgyrdan soň Taýson Fury birden yza çekildi. Theeňiş, söweşi dowam etdirmekden ýüz öwürendigi sebäpli tehniki nokaut bilen yglan edildi.
  Şeýlelikde, Witali Kliçko täze rekord goýdy: boks taryhynda elli ýaşynda dünýä adyny goran ilkinji söweşiji. Hopinsiň ýene bir üstünligini ýeňýär.
  Häzir hakykatdanam Witaly supermen boldy. Ol doganyndan ar aldy.
  Emma indiki söweş Wyder bilen täzeden ugradylýar. Örän ýokary töleg wada berýärler. Onuň bilen duel edip, soň bolsa Joshuaeşuwanyň ýanyna çykyp bilersiňiz.
  Soň bolsa Usyk bilen birleşmek ugrundaky göreş hakda eýýäm pikir edip bilersiňiz. Umuman aýdanyňda, Witali Kliçko mutlak dünýä çempiony bolmak isleýär. Bu isleg gaty güýçlidir.
  Oleg Rybaçenko pikirlerine gülýär. Hawa, bu mümkin. Oglan faşistleriň tutuş bir setirini kesýär we şeýle diýýär:
  - Adamlar sizi Kliçkony ýada salýarlar! Adamlar size Kliçko minnetdar! Adamlar sizi Kliçko isleýär! Soonakynda Kliçko gaýdyp geliň!
  Zehinli oglan özüniň gülkünç aýdymyna güldi we ýene-de ähli granatlaryň iň öldürijisini nädip atmalydygyny aýtdy. Faşistleriň üç tanky çaknyşdy.
  Sowet goşunlarynyň gahrymançylykly garşylygyna garamazdan, faşistler Moskwany SSSR-iň beýleki bölekleri bilen birleşdirýän koridory alyp, kesip bildiler.
  Şeýlelikde, Russiýanyň paýtagty doly gabaw astyndadyr. Leningrad ýaly petiklenen ýaly.
  Stalingrad henizem garşylyk görkezýär. Nemesler Kawkazdaky Grozny we Ordzonikidze şäherlerine-de hüjüm edýärler. Veryagdaý gaty möhüm. Esasanam Moskwa doly gurşalan mahaly.
  Onda köp goşun we ýüzlerçe müň esger bar. Emma söweşlerde gabyklar we patronlar gaty çalt sarp edilýär. Ok-däri gutaryp biler. Soň bolsa paýtagt ýykylar. Azyk önümleri hem kän däl. Bu hem ýakyn wagtda gutarar.
  Moskwa bolmasa, başga söweş bolar. Stalin muňa düşünýär.
  Indi Kuibyşewde. Faşistler Wolga girensoň, öň hatardan uzakda däldi.
  Üstesine-de, samuraýlar hem basylýar. Bombaladylar we köp sanly pyýada goşun bilen çykýarlar. Belki güýç ýeterlik däl.
  Stalin muňa düşünýär we perdäniň arkasynda Japanaponiýa bilen aýratyn parahatçylyk barada gepleşik geçirmäge synanyşýar. Edil şonuň ýaly, hatda Uzak Gündogardan ýüz öwürmäge we altyn öwezini dolmaga taýyn.
  Emma Hirohito: Urala çenli ähli Sibir gerek. Haýp, beýle hasyl bermek mümkin däl.
  Wladiwostok eýýäm gurşalandyr. Umuman aýdanyňda, hemme zat gaty lal ...
  Emma käbir gahryman gyzlar faşistlere we ýapon militaristlerine boýun egmeýärler.
  Aýdymçy Wedmakowanyň gidýän sowutly, türme awtoulagy saklandy, açylýan gapynyň sesi eşidildi. Iki ýapon, biri uly we semiz, beýlekisi kiçi we inçe, Anastasiýa bir salym kör bolan yşykdan egildi. Soňra gyz ikirjiňlenmän, ybadathanasyna eňegini silkip, beýlekisini eňegine zynjyr bilen baglady. Günüň dogýan ýurdunyň buýsançly söweşijileri gülkünç ýagdaýda nokauta düşdüler.
  Wedmakowa hatda aýdym aýtdy:
  - Men adama on ikinji tapgyr diýýärin! Galyberse-de, men super aýal we Atassdan doly, duşmany söweşde tertipsiz synpy görkezip, çuňňur nokauta iberýärin!
  Gyz Şmeýsterden göçürilen ýapon pulemýotyny aldy-da, kepenkany basyp, kokpeite ylgady. Moreene üç ýapon ol ýerden bökdi, Wedmakowa kellelerini nyşana aldy we gaharly ýylgyrdy.
  - Klubyň ýolbaşçylary näme gazandylar!
  Oredaragly işgär göteriji ýalaňaç söweşiji aýal tarapyndan tussag edildi. Jadygöý gygyrdy:
  Bagtsyz Russiýanyň üstünde,
  Garaňkylygy basýan haýwanlar!
  Basyp alyjy palta ýagyşly,
  Kelläňizi kesiň we kesiň!
  Jähennemdäki söweşde kommunist lombard däl,
  Biz hemişe boýuntyrykda ýöremzok!
  Üçünji reýhi ojaklara öwüriň,
  Dogry, dogruçyllyk gowy bellär!
  Edigrenýändigine garamazdan, Wedmakowa ölülerden alnan Japaneseaponiýanyň harby eşigini geýdi. Nähili ýakymsyzdy, bu esgerler uzak wagtlap ýuwulmadylar we gaty yslandy. Uçarman gygyrdy:
  - Şeýle derejede oskotinitsiýany geçirmek zerur! Aziýaly bolsa-da!
  Oredaragly işgär daşaýjy bolsa aňsatlyk bilen ýaralanýar we demirgazyk tarapa ugraýar. Ulagda 12 millimetrlik iki sany pulemýot bardy, şonuň üçin kämahal pyýada hüjümini ýeňip bolýardy. Anotherene bir zat, 20 millimetrlik sowut 37 millimetr ýapon "ýaragynyň" kalibrine çydap bilmedi. Wedmakowa pikir etdi: kommunistleriň häkimiýete gelmegi Russiýany nädip üýtgetdi? Patyşa döwründe Japaneseapon goşuny tehniki taýdan ruslardan ep-esli ýokary bolsa, indi tersine, yza galýar. Günüň dogýan ýurdunda ylym höweslendirilmeýär diýip bolmaz. Hökmany orta bilim XIX asyryň ahyrynda girizildi. Dogry, Japanaponiýada bilimiň hili ýokary däldi. Ony pedantiki bolan Prussiýa mekdebinden göçürip aldylar we birneme ýönekeýleşdirdiler, bilimli adamlar ýeterlik bolmansoň, bir mugallym mümkin boldugyça köp okuwçyny geçirerdi. Umuman aýdanyňda, ýaponlar ýewropalylara, mysal üçin, iňlisleriň geý formasynyň keşbine, emele gelişine we harby düzgünlerine nemeslere, deňiz flotunyň formasyna we görnüşine görä Amerikalylara we maliýe guramalarynyň ulgamyna öýkündiler. Dogry, olaryň hem özleri bardy, mysal üçin Buşido kody, meşhur Şimosa partlaýjy maddalary (Europeanewropanyňkiden has gowydygyna garamazdan). XIX asyryň ortalaryna çenli Japanaponiýa hatda demir ýollary bolmadyk, toplar bilen toplar bilen ýaraglanan orta asyr orta ýurtdy. Bu, Türkiýeden ýa-da Eýrandan, hatda çar Russiýasyndan has gadymydy. Geň zat, ýöne Gün dogýan ýurduň halka ýetmegine kömek etdi we sözüň doly manysynda siwilizasiýa dünýäsine goşulmaga mejbur etdi. Partlaýjy gabykly häzirki zaman bug kruizeri yzagalak Japanaponiýada güýçli täsir galdyrdy. Esasanam toplar bilen toplaryň doly ejizligini görkezip, birnäçe ýelkenli gämini gark edeninde.
  Belki, amerikalylar Japanaponiýany dünýä açmaga mejbur edenlerinden birnäçe gezek ökünerler. Aziýada bäsdeş ösdürendiklerine, ýöne birnäçe onýyllygyň içinde Günüň dogýan ýurdunyň Günbataryň asyrlar boýy geçjekdigine ynanmak kyn.
  Wedmakowa awtoulag ýoly bilen münüp, armatura we ulaglar bilen ýük awtoulaglaryny öňe sürdi we pikir etdi. Hatda Aleksandr II döwründe, has dogrusy, Nikolaý I döwründe-de patyşa hökümeti Hytaýyň Russiýa goşulmagy baradaky meýilnamalary düzüpdir. Emma Nikolaý giňeltmek maksady bilen türk ugruny saýlady. Aslynda has amatlydy. Emma Russiýany ýigrenýän Angliýa we Fransiýa öz täsiri astynda Osmanly üçin çykyş etdi. Müňýyllygyň çärýeginde ilkinji gezek (1612-nji ýyldan bäri) Russiýa uly göwrümli söweşde ýeňildi (aýry-aýry söweşler, elbetde, hasaplamaz, müňýyllygyň dörtden bir böleginde Russiýa uruşlarda ýeňilmedi diýmek isleýärsiňiz) umuman aýdanyňda, ululygy boýunça iň ýokary derejä ýeten Nikolaýyň döwründe boldy). Birnäçe sebäp bardy, iň esasysy goşun güýçleriniň tehnologiki enjamlarynda günbatar güýçleriniň artykmaçlygy. Nikolaý ilkinji gezek özüni öldürenden soň, tagt Aleksandr II tarapyndan alyndy: belki Russiýanyň bütin taryhynda iň bilimli we erudit patyşa. Uly göwrümli özgertmeleri başlady, serfdom belläp, senagatyň çalt ösmegine, demir ýol we elektrik stansiýalarynyň gurluşygyna başlady! Theöne şol bir wagtyň özünde serfdomy ýatyrmak daýhanlaryň hasabyna bolup geçdi, köp harabalyklar boldy, bidüzgünçilikler boldy, esasanam Polşada köpçülikleýin. Aleksandr Russiýany öňe sürmegi başardy, ýöne esasy meseleleri çözmedi, hatda Alýaskany Amerika bir teňňä satdy we Gawaýi adalaryny mugt berdi. Dogry, Türkiýäni ýeňmegi başardy, ýöne Osman imperiýasy bu wagta çenli gaty gowşakdy we gozgalaňlar sarsdyrypdy. Hawa, Russiýanyň bu söweşdäki ýitgileri deňeşdirilmedik derejede uly bolup, reformalara garamazdan rus goşunynyň henizem kämildigini subut etdi . Şeýle-de bolsa, Suworow döwründe-de kitaplarda ýazylyşy ýaly hemme zat düşnükli däldi. Victeňişler ep-esli çykdajy edildi we Ikinji Katrin, mysal üçin, ikinji rus-türk söweşinde, Moldowanyň talaplaryny ret etmek bilen çäkli territorial eýeçilikler bilen çäklendi. Bu ýerlerde prawoslaw slawýanlar ýaşap, bir wagtlar Kiýewen Rusynyň bir bölegi bolupdyr. Umuman aýdanyňda, Russiýa Mongol-tatar boýuntyrygyndan azat edilenden soň, ähli slawýan topraklaryny yzyna gaýtarmak üçin okuw geçirildi. Mysal üçin, Galisiýa diňe 1939-njy ýylda polýak boýuntyrygyndan azat edilenden soň yzyna gaýtaryldy. Goňşy ýerler bilen Przemysl şäheri wengerler we Slowaklar bilen galypdy.
  Wedmakowa awtoulag ýoluna seretdi: dürli awtoulaglar kän däldi, bu ýerde ýapon pyýada goşunlary ýöriş edýärdiler. Japanaponiýanyň ilaty ýüz million töweregi, hatda Germaniýadakydanam köp, harby gulluga çagyryşdan öňki okuw mekdepdäki sapaklaryň ýarysyny alýar. SSSR bilen bolan söweş, ABŞ bilen bolan söweşden tapawutlylykda, olar üçin hudaý. Has köp täze bölümlere möhür basyp bilersiňiz.
  Çalt ot açýan pulemýotlaryňyzyň ikisini partlatmak üçin uly synag bar, sebäbi muny taksiden gidrawlik hereketlendiriji bilen dolandyryp bolýar. Emma hakykat, şonda onuň bu ýerden çykmaga mümkinçiligi az bolar. , Ok, muny öň hatara ýa-da gijelerine ýakynlaşdyrmak has gowudyr. Hawa, eýýäm agşam ýaly bolup görünýär ... Soň möjekler iýmitlener we goýunlar howpsuz. Nook, ol goýun däl.
  Japanaponiýa näme? 1904-1905-nji ýyllaryň birinji söweşi ýeňildi we Russiýa diňe iki ýüz elli müňden gowrak esger we ofiser ýesir hökmünde ýitdi. Patyşa goşunynyň san taýdan artykmaçlygy bar bolsa-da. Beýleki tarapdan, Japanaponiýa iki müňden gowrak tussagy ýitirdi; hatda tutulan her bir sary ýüzli esger we müň ofiser üçin ýüz altyn rubl baýrak berildi. Taryhyň bu sahypasy Russiýa üçin gaty ýakymsyz. Içerde iň gaharly zat, köpler ýaponlara ýeňiş arzuw etdi. Mysal üçin, Moskwa uniwersitetiniň talyplary port Arturyň ýykylmagy bilen mikadony gutladylar. Näçe talandy: sanap bilmersiň!
  Wedmakowa başga bir sütüne gaçmazlygy üçin gazy haýallatdy. Gyz näletledi:
  - Garaz, çekirtge ýaly! Gizlin jandarlar!
  Gulak topuň gykylygyny eýýäm tapawutlandyrýardy, öň hatar ýakynlaşýardy. Uçar möňňürdi, soň aýdym aýtdy:
  Rus söweşiji agyrydan aglamaýar,
  Rus söweşiji ýaponlary ýok edýär!
  Bizde bolsa hasrat bar,
  Egilen galkanyň hemmesi titredi!
  Gyz ýene dymdy. Şol söweşde ABŞ we Angliýa Japanaponiýa pul we ýarag bilen kömek etdiler, emma günbatarda front ýokdy. Hakykatdanam, Günüň dogýan ýurdy Germaniýanyň pursatdan peýdalanyp Russiýa hüjüm etmegine garaşýardy. Aslynda bu hakyky we Germaniýa üçin peýdalydy. Balkan ýurtlaryndaky gyzyklanmalar bilen çaknyşan soýuzdaş Awstriýa-Wengriýa hem Russiýa garşy çykyp biler. Taryhy taýdan Russiýa tarapyndan kemsidilen we hatda Germaniýanyň maliýe gözegçiliginde bolan Türkiýe hem söweşe girip biler. Üçlügiň bileleşiginiň bir bölegi bolan we Ukrainanyň baý topraklaryna talap edip biljek söweşe Italiýanyň girmegi aradan aýrylmaýar. Her niçigem bolsa, patyşa Russiýasy erbet bolardy. Entente bilen hyzmatdaşlykda utulsa-da, iki frontda söweş betbagtçylyk bilen gutarardy. Fransiýanyň söweşe goşulmak ähtimallygy gaty az, sebäbi şol döwürde Angliýa Russiýa garşydy. Umuman aýdanyňda, bu pursatdan mahrum bolan Kaiseriň uly ýalňyşlygy. Birinji jahan urşy başlanandan soň hem esasy strategiki ýalňyşlyk Fritsiň Belgiýa we Fransiýa garşy hüjümi bolmagy ähtimal. Belki, bar güýji bilen Russiýa çozup başlan bolsalar, 1939-njy ýylda Polşa bilen ýagdaý gaýtalanardy. Bagtymyza, nemesler iki ugurda söweş saýlap, özlerine aşa ynamly bolup çykdylar.
  Jadygöý, köp watandaşyndan tapawutlylykda bagtlydy: Mine Kaif-i, hatda asyl nusgasyny hem okamagy başardy. Elbetde, Gitler biriniň Britaniýa bilen Russiýa garşy, ýa-da Russiýa bilen Angliýa garşy bolmalydygyny aýdanda dogry aýtdy. Geljekde Fuhrer, Bismarkyň jesedi ýagtylyga çykmaga synanyşanlary tankytlady.
  Gitler, esasanam bolşewikler häkimiýet başyna gelip, rus topraklarynyň nemes koloniýalaryna öwrülmelidigine ynananda, Russiýa bilen hyzmatdaşlygyň mümkinçiligini ret etdi.
  Bu onuň Russiýanyň birkemsiz duşmanydygyny we Fuhrer üçin baglaşylan islendik şertnamanyň diňe kagyzdygyny aňladýar. Mundan başga-da, Stalin açyk eňege şeýle güýçli zarbany sypdyran samsyk, ýogsa-da zarbany ýatyrmak we goşunlary hüşgär etmek üçin taýyn bolmalydy. Evena-da has gowusy, özüňe goý! Nemes goşuny Sowet goşunynyň hüjüm hüjümine-de taýyn däldi. Bu olar üçin gaty kyn bolardy, gazanlardaky nemes goşunlaryny gabap we ýok edip bilerdik. Bu uruş näme? Şeýdip, inisiatiwa Wehrmaçta geçdi. Öň tarapy günbatardan gündogara akýardy. Staliniň nämä bil baglaýandygy belli däl? Beria bolsa bir garynjanyň ogly. Ol kelleli adamy gowy tanaýar. Näme üçin Staline duýduryş bermedi? Näme üçin herekete geçmeli däl? Bu nähili boldy? Galyberse-de, Halk Komisary mekir adam we hiç kime ynanmady! Galyberse-de, hakykatdanam çynlakaý maglumat bardy, Üçünji Reýhiň goşunlary serhetlere çykaryldy we her ikinji mamasy söweş hakda öňünden habar berdi. Umuman aýdyp bolmajak, elhenç bir zadyň gelýändigi duýulýardy!
  Diňe Stalin we onuň töweregindäki adamlar millionlarça adamy ýitirmek we öldürmek isleýän ýaly çelekleri urýarlar. Umuman aýdanyňda, murtly gürji beýle zehinli däl ... Seminariýany gutaryp bilmedi we Berýanyň aýdyşy ýaly köplenç içýär. Uruş başlansoň, umuman seslendi ... Indi bolsa bütin dünýä Russiýa garşy ýaraglanýar! Elbetde, bu ýerde Staliniň çeýe syýasaty günäkär. Hususan-da, frontyň üpjünçilik ýetmezçiliginden dem alýandygyna garamazdan, çeçenleri Gazagystana deportasiýa etmek üçin müňlerçe otly yzyna çagyryldy. Bu uruş wagtynda, her wagon hasaplananda edildi! Şol sebäpli, ýogsa-da, Mainstein Sowet goşunynyň san taýdan has ýokarydygyna garamazdan, Gyzyl goşunlary ýeňmek üçin garşylyklaýyn hüjümi amala aşyrmagy başardy. Eşelonlaryň ýoklugy sebäpli güýçler wagtynda ýerleşdirilmedi, Sowet goşunlarynyň üpjünçiligi kesildi we netijede hüjümler ýitip gitdi. Indi goşunlarymyz Kiýewde bolan bolsa, belki Rumyniýada, Angliýada we ABŞ-da SSSR-e dönüklik edip bilmez!
  Mundan başga-da, Gitleri kim öldürdi? Şeýlelik bilen Üçünji Reýhi täze agressiýa iterýärmi ?! Bu, Berýanyň ýolbaşçylygyndaky operasiýa bolmagy ahmal ... Galyberse-de, bir wagt Trotskini nädip gutarmalydygyny bildi. Soň bolsa, munuň sebäbi Halkara bölünişikden gaça durmak zerurlygy bilen baglanyşyklydy. Indi munuň ters netijesi boldy, Russiýanyň duşmanlary birleşdi. Taryhy duşmanlar! Wedmakow, 24-nji iýunda SSSR-e goldaw berjekdigini yglan edip, Çerçiliň täsirli çykyş edendigine gaty geň galdy. Bir goýunyň möjek bilen ýaranlyk üçin gelendigi geň zat, elbetde, iňlis arslanyny goýun bilen deňeşdirip boljak bolsa. Emma Stalin adaty möjek! Indi hemme zat kadaly ýagdaýa geldi, kapitalistler-demokratlar we kapitalistler-faşistler! Emma kommunistler agzybir we dogruçyl, wy consciencedan bilen ylalaşman! Belki, bu Staliniň islän zadydyr? Her niçigem bolsa, duşmanlaryň güýçleri köpeldi we gündogarda Japanaponiýa agzyny görkezdi. Emma, umuman aýdanyňda, Günüň dogýan ýurtlarynyň ýolbaşçylygynyň ugry mantykly: uly territorial eglişikler we hakyky boýun egmek bilen harbylaryň bokurdagyny ýapmaly, täze söweşlere we ýerlere söz berdiler. Amerikanyň Birleşen Ştatlary 24-nji iýulda sanksiýalary girizmedik bolsa, has dogrusy Japanaponiýa garşy gabaw girizmedik bolsa, belki-de samuraýlar awgust aýynda gyşa garaşman SSSR-e zarba urardy! Japaneseaponlar batyr halk we Halhin Goluň hatyrasyna olary saklamak kyn, ýogsa-da, ikinji goşunlar, şol sanda Mançur imperiýasynyň hökümetiniň gurjaklary!
  Bu bolsa Moskwanyň ýykylmagyna howp abandyryp biler ... Şeýle-de bolsa, Stalin Sibiriň hemmesini Moskwanyň tabyn edilmegine bermek islärdi. Taýga gyşynyň ýaponlara aşa öňe gitmäge we Ural ýa-da Wolga sebitindäki nemesler bilen aragatnaşyk gurmaga mümkinçilik bermez diýip umyt edip, diňe şol ýerde gapagy goýýardym.
  Soň bolsa, elbetde, problemalar ýüze çykar ... Gitler Moskwanyň golaýynda şowsuzlyga uçrady we Japanaponiýany SSSR-e garşy jogap bermäge mejbur etmezden, ABŞ-a garşy söweş yglan edip, ýalňyş hasaplady. Gitler logika bilen asla tapawutlanmady, iň oňat anti-semitizm bilen özüne esasy maliýe elitasyny we hatda Watikany goýdy. Dogry, bu araplaryň arasynda meşhurlygyny artdyrdy, ýöne Rommeliň korpusyna ep-esli kömek bermedi.
  Oredaragly awtoulag öňki Sowet serhedine çykdy. Birnäçe weýrançylyk boldy. Ine, serhet posty henizem saklanýar.
  Japaneseapon pyýada goşunlary, şeýle hem 20 mm awtomat top we hersi iki sany awtomat ýaragly birnäçe ýeňil tanket. Hytaý pyýada goşunyna garşy bu gowy ýarag bolup biler, ýöne T-34 garşy ... Dogry, Uzak Gündogarda şeýle tanklar az, esasy güýçler günbatarda ýerleşýär. Mundan başga-da, açyk awtoulaglarda daşalýan ýene iki sany sowutly ulag we minomýot görünýär. Kiçijik kalibrli bolsa-da, gowy minomýotlar diýmeli ...
  Wedmakowa ikirjiňlendi: näme etmeli? Japaneseaponlar kän, belki-de, bir ýurduň ýoluna çykmaly. Ora-da belki dar gözli adamlar üçin nobat berermi?
  Garaňky düşdi, bulutlar asmany örtdi, ýagyş gelýär. Elbetde, pursatdan peýdalanyp bilersiňiz, esasanam ýaponlaryň köp adamly, pyýada goşunlary dykyz hatarlara ýygnananlygy sebäpli. Hawa, tutuş polk bar, sary ýüzli esgerler gaty erbet, olary öldürmek gynandyryjy däl.
  Wedmakowa sesini çykardy:
  - Hudaý saklasyn, has köp samuraý goýuň!
  Iki sany uly kalibrli - 12 millimetrlik pulemýot dar gözli jandarlara atyldy. Gyrgynçylyk başlandy. Gyz hatda aýdym aýtdy:
  Duşmana ahyryna çenli göreşeris
  Esgerleriň eden işleri - sanyny hasaplamaň!
  Ruslar elmydama söweşmegi başardylar,
  Kynçylyk gelende ýüz öwürmäň!
  12 - millimetr uly we ýiti kartrijdir, bedene deşýär, käte bir wagtyň özünde birnäçe ýapon. Wedmakowa ýaragy ýaponlaryň awiasiýadan karz alan gidrawlik hereketlendirijileriniň kömegi bilen dolandyrýardy. Ilkinji sekuntlarda Günüň dogýan Gün imperiýasynyň söweşijileri näme bolýandygyna we hüjümiň nireden gelendigine-de düşünmediler. Simplyöne ýykyldylar, aşgazanlaryndan we döşlerinden gan damarlaryny çykardylar. Şeýle bir asuda dünýäde ölümiň gelmegi garaşylmadyk ýagdaýda boldy. Nook bolsa-da, soňky sözlem ýaňsylamak ýalydyr.
  Wedmakowa, duşman reaksiýa bildirip, dargap başlamazdan ozal birnäçe setiri kesmegi başardy. Uçar, sowutly ulagy tanklaryň odunyň aşagyna düşmezlik üçin herekete geçirip ot açmagyny dowam etdirdi. Şeýle-de bolsa, uçar topy hatda şeýle sowutlary hem deşip biler. Şeýle-de bolsa, bu henizem uçuşyň başlangyç tizligine, tanketlere, söweş ýaraglaryndan has ýokarydygyna baglydyr.
  Uçar şowly bolsa-da, ýaponlar kimiň ölümini iberýändigini derrew bilmediler, esasanam bahar ýagyşynyň ýagmagy sebäpli, şöhleleri tapawutlandyrmak kynlaşdy. Samuraýlar, arka tarapdan döwülen rus goşunlary tarapyndan hüjüm ediler öýdüpdirler, şonuň üçin tanklar gyrymsy agaçlara ot açypdyr. Wedmakowa, ýaponlary ezdi we aýdym aýtdy:
  Okeanyň uzak ýerlerinden
  Arka jenneti sarsdyrdy!
  Soltanyň goşunlary süpürýär,
  Mesih direlen ýaly!
  
  Uruş rehimsiz, erbet,
  Rusuň üstüne inen uçar ýaly!
  Myerim çal reňkde,
  Ejemi halas et, men Hudaýa doga edýärin!
  
  Dünýä nähili rehimsiz, nähili elhenç
  Çaga ýykyldy we bölek-bölek boldy!
  Çaga dogurdylar, ony agyry bilen iteklediler,
  Şeýdip, erbet ýyldyrym karar berdi!
  
  Bu ýerde Hudaý gahar bilen çäräni bilmeýär,
  Ynsan betbagtlygyny aşak inderdi!
  Her bir ýaşaýyş ejir çekýär
  Diňe gaýgy ýeňiş hasaplaýar!
  
  Russiýa gan bilen örtüldi,
  Hudaý nähili zalym!
  Wezipäňiz nirä gitdi?
  Elbetde, Mesih üçünji, artykmaç!
  
  Näme üçin dowzah we How ene?
  Jennetiniň günäsi üçin sürgün edildi!
  Kanibal üçin wagt geldi,
  Birdenkä çozuş bilen Mamai!
  
  Gyzlar gözýaş dökdüler,
  Nemesler ene-atasyny öldürdiler!
  Ol ýalaňaç, aýazly,
  Gödek, ähli derýalar doňdy!
  
  Hiç kim bize adamlary gynandyrmaýar
  Indi midges, soň bolsa ýylanlar bize degýär!
  Käwagt pikir döreýär
  Nähili käse azap çekýär!
  
  Hudaý üçin biderek umyt
  Elbetde, zyýany ýok!
  Garyp we garyp ýaşamak has gowudyr,
  Weöne aýtdyk - ýeterlik!
  
  Bizde kommunizmiň baýdaklary bar,
  Bu bolsa daýza salgylanmazdan diýmekdir!
  Faşizmiň peşewine çydam etme,
  Etikamyz ýönekeý: onuň bilen dowzaha!
  
  Bugdaýdaky ellere umyt,
  Kellede!
  Bizi üstünliklere alyp barar,
  Ussatlyk, ýumrukda joşgun!
  
  Şeýlelik bilen, ädimleri ölçemek,
  Erkinlik we bagt üçin ýoluňyz!
  Gyzyl taňry bolarys
  Hiç kim bizi egip bilmez!
  Wedmakowa pulemýotdan aýdym aýdyp, bölekläp, dargap, dar gözli ýatmagy başaranlary atýar. Emma şonda onuň şowlulygy üýtgedi we birnäçe ýapon ofiseriniň näme bolandygyny bilip, sowutly ulaga birnäçe granat zyňdy. Wedmakowa öz otagynda sandyrama duýdy. Şeýle-de bolsa, ýapon granatlary bölek-bölek granatlar bolup, 14 millimetre çenli kalibrli pulemýotlary saklamak üçin döredilen ýaragyň içine girmedi.
  Jadygöý jyňňyrdady.
  - Ine, birkemsiz söweş azaşan samsyk ok! Poslanan, birden has akylly we nyşana ýygy-ýygydan ur!
  Oredaragly ulag göterijide pulemýot guşak bilen iýmitlenýär. Bu köp mukdarda ok berýär, üstesine-de, atyşyň dowamlylygyny ýokarlandyrmaga mümkinçilik berýän suw sowadylýar. Şonuň üçin söweşiji dabarasyz ýaponlaryň oňa granat zyňmagyny kesdi. Emma galan söweşijiler muny gören ýaly. Grenadalar ýene uçdy. Bir gykylyk eşidildi. Görnüşinden, granatlaryň biri agyr, agramy bir kilograma we tankyna garşy bolup görünýär. Japaneseaponlar eýýäm şuňa meňzeş boş ýerler bilen üpjün edilipdi. "Chevrons" we "T-34" -lere garşy gowşak, ýöne sowutly awtoulagdan döwüp bilersiňiz! Deşilen tarapdan Wedmakowa tozan döküldi. Gyz näletledi:
  - Hawa, Japanaponiýa kiçi, ýöne uly kynçylyk döredýär!
  Oredaragly maşyn hereketini bes etdi we bir bölek bölek granat içerde uçup, ýaryldy.
  Aýryjylar, formasyny açyp, Wedmakowy tutdy. Üstesine, döwülen gaz baky ot aldy. Gyz ýene näletledi.
  - Maşyn däl - General! Men saňa bok bererin!
  Otagdan bökmek üçin ýene-de on iki sanysyny kesmeli boldum. Gyz muny ýapon esgerleri tarapyndan duýdansyz etdi we süýrendi. Özi üçin, Günüň dogýan ýurdunyň goşunynyň formasy barada alada etmedi. Garaňkyda we ýagyşda ýüzi gaty tapawutlandyrmaýar. Indi uly ýoldan düşüp, gyrymsylyga eremeli.
  Gyz ýeterlik çalt süýräp, şol bir wagtyň özünde birnäçe gezek jesetlere gaçdy. Gözel hüňürdedi:
  - Erbet däl, samuraýlara yşyk berdim! Indi etmeli zadyňyz, özüňizi halas etmek!
  Söweşiji gyrymsy agaçlara çümdi we ýerinden turup ýöräp başlady. Jester olar bilen, belki almazlar. Aslynda, ol edepli söweşdi we edermenligi hakda pikir etdi: ähtimal muňa ynanmazlar, ýogsam kim bilýär, gahrymanyň başga bir ýyldyzyny bererdiler!
  Umuman aýdanyňda, geň zat uruş, bu ýerde adamlary öldürýärsiňiz we bu adaty bir zat däl, ýöne edermenlik. Injiliň aýdyşy ýaly, öldürme! Muňa garamazdan, Hudaý diňe bir öldürmegi däl-de, umuman Amalekleri, olaryň aýallaryny, çagalaryny we hatda mallaryny ýok etmegi buýurdy! Uruş döwründe-de parahat ilatyň ýok edilmegi ahlaksyz we ýaman iş hasaplanýar.
  Şeýle-de bolsa, günbatar ýaranlary diňe bir parahat ilat ýaly harby desgalary bombalady. Munuň bir sebäbi, diňe harby nyşanalary ýeňmegi kynlaşdyrýan beýik belentlikdäki bombaçylaryň pes takyklygy bilen baglanyşyklydy, ýöne esasy zat ar almakdy. Japanaponiýa ABŞ-dan hem ýagtylyk aldy. Olara jogap berjek zat ýokdy! Diňe "ankankileri" çykarmak üçin uçarlary ýokdy!
  Görnüşinden, Amerikalylar Peru portundan ar almagy ýeterlik hasaplaýardylar, has dogrusy, iň ýokary maliýe elitasy şol bir wagtyň özünde pragmatiki hereket etmek we Maonyň Gyzyl Goşunyny ýok etmek kararyna geldi. Japanaponiýa SSSR-e garşy söweş üçin tramplin hökmünde Mançuriýany terk etdi we Mongoliýa garşy erkin eli berildi, galanlary Chiang Kai-shekiň işi! Şonda tutuş Hytaýy öz astynda saklap bolar. Goý, Günüň dogýan ýurdy SSSR bilen söweşde gana galsyn. Bu ýerde iň gyzykly zat, ýaponlaryň Russiýany ýeňip, Germaniýanyň we Amerikanyň kömegi bilen ýene-de Amerika bilen duşuşmak üçin hasaplaýandyklary, ýadaw Japanaponiýadan Sibir we beýleki ýerleri basyp almak hakda pikir edýändikleri.
  Her bir tarap, esasanam Amerika we Angliýa atylman giň sebitleriň gözegçiligini ele alansoň, gaty akylly edilendir öýdýär. Otherwiseogsam, azyndan birnäçe ýyl gerek boljak uzak we ýadaw wagt üçin olary yzyna almaly bolardylar, sebäbi bular henizem adalar!
  Wedmakowa öň hatardan geçmäge umyt edip ýördi. Bu boşluga siňip, özüňe ýapyşmak gaty mümkindir. Belki-de, samuraý ýesirlerinden birini alyp biler. Sowet goşunynyň iň ösen pozisiýalarynyň golaýynda. Otherwiseogsam, götermek kyn bolar.
  . 5-nji bap
  Şeýlelik bilen Bütindünýä oligarhiýasy: SSSR-iň gol astyndaky Germaniýa we Europeewropa, bu ýitirilen täsir zolagy hasaplanýar, hatda güýçlendirilen kommunistik imperiýa we bolşewizmiň hasam giňelmegi üçin howp bolup durýar. Germaniýanyň gol astyndaky Russiýa, täsir çäkleriniň giňelmegi we baý ýerlerden ähli şireleri siňdirmek mümkinçiligi. Emma fransuz oligarhlarynyň Germaniýadan utulanda hakykatdanam ýitiren zady: Gitler bilen azajyk paýlaşmalydy, ýöne baýlygyň köp bölegini saklady, işçilerden peýdalanmak has aňsatlaşdy - nemesler kärdeşler arkalaşyklaryny basyp ýatyrdylar. Oligarhlar Baltika ýurtlarynda näme ýitirdi? Thehli paýtagty hasaplaň, gaçmaga wagt tapmadyk, soň erkinlik ýa-da ýaşaýyş! Ajaýyp mysal! Şonuň üçin bu ýerde geň galdyryjy zat ýok! Gitler beýle ýiti anti-semit bolmadyk bolsa, hiç kim SSSR-e kömek etmezdi!
  Fransiýanyň has aňsat dargamagynyň bir sebäbiniň hem umumy ilatdaky, hem-de maliýe elitasyndaky ýewreýleriň ep-esli pes mukdarydygyny aýtmak gerek. Polşada, Angliýada, ABŞ-da munuň tersine boldy. Esasanam ABŞ-da, ýankileriň näme üçin Amerikanyň üstüne ýekeje bomba düşmändigine garamazdan, Germaniýanyň ilatyna iňlislerden has zalym bolandygyny düşündirýän ABŞ-da!
  Wişu, Wehrmaçtyň aşagyndaky gurjak boldy, nemesler bolsa Pari Parisden geçip, garmonika çaldylar. Gitler ykdysadyýeti harby güýçlere geçirmek we basyp alnan Europeewropanyň baýlyklaryndan peýdalanmak bilen gyzyklanman, Angliýa çozuş taýýarlap başlady. Antisemitizmi ret etmek bilen Angles bilen gepleşik geçirmek isleginiň ýoklugy üçin oňa gaty gymmat düşdi . Ikinjisi, belki-de, Fuhrere SSSR-e garşy söweş üçin ähli güýçlerini çykarmaga we maý aýynda hüjüm etmäge mümkinçilik berer. Dogry, Angliýa bilen parahatçylyk Stalini mobilizasiýa yglan etmegine itergi berip biler. Olaryň pikiriçe, duşman eýýäm bosagada.
  Beena-da bolmazlyk, soň bolsa ABŞ-nyň Japanaponiýa babatdaky pozisiýasyna täsir eder. Günüň dogýan ýurduny öjükdirmezdiler we kuwwatly imperiýa ikinji front açyp bilerdi! Indi näme boldy. Diňe has erbet ýagdaýda, SSSR-iň goşuny ýeňlişe sezewar bolanda, ýarag öndürmek entek döredilmedi we entek söweşmegi öwrenmediler!
  Indi kyrk birinji ýyl däl - Sowet goşunlary söweş tejribesini topladylar, söweşmegi we ýeňmegi öwrendiler! Şonuň üçin indi bir enjamda ýedi sany ok nokady bolan agyr tanklardan we uçarlardan gorkmaýarlar!
  Japaneseaponiýaly ýekeje adam agajyň ýanynda dur. Şeýlelik bilen adaty bir sary reňkli.
  Wedmakowa arkasyndan bökdi. Ol kellesini ýokaryk galdyrdy, soň bolsa büküldi ... Duşmanyň "pökgüsini" ýokaryk çekseň, boýnuň myşsalary indi täsirli garşylyk görkezip bilmez we "kelle" aňsatlyk bilen bukulýar!
  Garaz, samuraýlardan az zat näme! Wedmakowa şadyýan we kanagatly görünýär, hatda dişlerini dişleýär:
  Japanaponiýa bizi hiç haçan basyp almaz! Sebäbi meniň ýaly söweşiji bar!
  Hakykatdanam, Rusyň bütin taryhynda diňe mongol-tatarlar basyp alyp bilipdir! Näme üçin beýle boldy we beýik slawýan halky näme üçin ejiz bolup çykdy, bu elbetde bir nesil üçin syr däl!
  Esasy sebäbi feodal bölünişik, her kim özüne bir ýer alanda: towuklara başlady we mirasyny gorap otyrdy: işsiz!
  Wedmakowa berk we oňaýsyz ýapon aýakgaplarynyň aýaklaryny süpürendigini duýdy. Uçar bu ýagdaýda azap çekmegiň manysynyň ýokdugyna karar berdi. Diňe barmaklaryna "ýassyklary" gysyp, basyp, gödek zyňdy. Arealaňaç aýaklarym bilen dogduk topragymyň gijeki salkynlygyny duýdum we has şadyýan duýdum! Bir ädim goşdy, hatda birneme egilip başlady!
  Ruslaryň bölünmegi slawýanlaryň iň uly betbagtlygydy. Günbatarda Litwa we Polşa, gündogarda zalym tatarlar boýun egdi. Boýuntyryk hemişelik dowam etmedi: Moskwa mundan ozal kiçi şäher ösüp başlady we hatda bir kiçijik imperiýa öwrüldi. Iwan Kalita rus topraklaryny ýygnaýjy boldy. Ilkinji we iň üstünlikli däl, iň esasysy ilkinji boldy! Bolşewik aýdymynda nähili ses çykýar: öleniňden ikinjiden has gowudyr!
  Stalin rus däl, bu onuň esasy kemçiligi! Şonuň üçin titully halka ynamsyzlyk we köpçülikleýin esassyz repressiýalar! Ine, şahlary doňuza, patyşalygy bolsa boguna beriň!
  Çuçmek tagtda we Rus 'paddokda!
  Mysal üçin, Tuçaçewskiý bilen egegorowyň ikisi hem gaty ukyply marşaldy, ýogsa-da, repressiýa edilen beýleki serkerdeler hakda aýdyp bolar! Murtly maýmyn bilen deňeşdirmeli däl! Şonuň üçinem ýapyşdyk!
  Şeýle-de bolsa, Staliniň özygtyýarly hökümdar bolmagy hakykatdanam nädip bolup geçdi? Sowatsyz gürji Hudaý boldy!
  Rus halkyny rus patyşasy dolandyrmaly! Romanowlaryň, rus gany diýen ýaly ýokdy, belki şonuň üçinem olaryň ýaramazlaşmagy mümkin!
  Japanaponiýada hem hökümediň özboluşly bir görnüşi bardy, ol ýerde şgun imperatordan has ýokarydy, şonuň üçin käbir artykmaçlyklary bardy, sebäbi akmak mirasdüşer sebäpli imperiýany ýykmak ähtimallygy az. Asyrlar boýy ýaponlar basyp alyş söweşini alyp barmadylar, ýöne biri-biri bilen işjeň jedelleşdiler. Bu, bu halkyň mentalitetine belli bir derejede täsir edipdir. Emma ýigriminji asyrda, Günüň dogýan ýurdy Beýik Isgenderden has köp ýeri eýeledi! Indi Russiýanyň nobaty. Diňe indi patyşa döwri däl, beýik kommunistik partiýa höküm sürýär we dünýäniň iň ösen we kämil ykdysady we syýasy ulgamy!
  Wedmakowa bolsa birden başyny ýaýkady. Syýasy ulgamda we hökümetiň ýolunda hemme zat dogry däl! Mysal üçin, halk islegiň alternatiw beýan edilmegi netijesinde döwlet baştutanyny saýlamaýar, ýöne şeýle bolýar ... Baş edaranyň döredilmegi we adatdan daşary ýagdaýlar bilen ygtyýarlyk berilmegi ne kanun, ne-de konstitusiýa göz öňünde tutulandyr diýmeli. ygtyýarlyklary. Halfarym bilimli seminariýanyň ukyplary barada bolsa, onuň özüne uly şübheleri bardy! Beria ýaly: mekir, ýöne gaty dar dünýägaraýyş we erudisiýa bilen bilimli adam!
  Nowöne indi öň hatar has ýakyn, çyralar görünýär we gykylyk hasam güýçlenýär. Dil tapmagyň wagty geldi we .... Wedmakowa süýrenýän ýaponlaryň bir toparyny gördi. Indi seresaplylyk bilen, guýrugynda oturmaly. Takmynan, çalt bombaçy Yu-188-e hüjüm eden ýaly stilde, çalt MiG-e ýetmek hem aňsat däl. Theeri gelende aýtsak, surnallar, umuman, dolandyryp bolmaýar we bu babatda Focken-Wulflardan gowy däl! Ine, samuraýlar çukura ýakynlaşýarlar, olar ýag howzuna çenli süýrenýän goçlara meňzeýär. Japaneseaponlar kän, bu ýerde seresaplylyk bilen hereket etmeli ... Ine, Günüň dogýan ýurdunyň goşunynyň kapitany, agzy marmot ýalydyr. Bir zat gygyrýar, ellerini we hanjaryny görkezýär.
  Sammakaýlaryň hüjümine sabyrsyzlyk bilen garaşýan Wedmakowa ony tüpeň düwmesi bilen kellesiniň arkasyna urdy. Şeýle-de bolsa, ol zarbany şeýle bir hasaplady welin, "jap" derrew çökmedi. Soň bolsa hüjüm etmek üçin ylgaýan ýaponlara suwasty ýaragdan ýaryldy! gygyrdy:
  - Uruşda mekirlik gämidäki ýelken ýalydyr, ýöne diňe gyzdyrýar!
  Oglan Oleg we gyz Margarita Stalingradda söweşýärler. Bu şäherde titan ýaly durarlar.
  Oleg Rybaçenko on iki ýaşynda. Oglan bolsa ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar.
  Faşistleri zyňýar we şeýle diýýär:
  - Beýik Watana şöhrat!
  Margarita hem gowy maksatly öwrüm berýär. Faşistleri ýykýar we aýdym aýdýar:
  - Staline şöhrat we kommunizmiň Güni!
  Oleg Rybaçenko ot açýar we goşýar:
  - Gahrymanlara şöhrat!
  Gyz faşistleri atýar. Arealaňaç aýagy bilen granat zyňýar we gysýar:
  - Asyrlar boýy Watana şöhrat!
  Şeýlelik bilen, oglan bilen gyz hakykatdanam yhlas bilen aýrylyşdylar. Faşistlere atýarlar we granat zyňýarlar.
  Oglanyň ýalaňaç aýagy ganhor sowgat berýär. Wildabany gaharly oglan:
  - Biz hemmämizi gynaýarys!
  Margarita, atyş we duşmany ýok etmek:
  - Şeýtanyň otlary bolar!
  Gyz ýalaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny zyňýar. Aslynda ähli goşuny ýykmaga ukyply söweşiji.
  Stalingradda bir oglan bilen gyz söweşýär. Olar hakyky gahrymanlar. Batyr ruhdan doly rysarlar.
  Gitler 1941-nji ýyldaky betbagtçylykdan soň ruslar hiç zat öwrenmedi diýip näme pikir etdi?
  Bagyşla! Gyzyl Goşun "E" seriýasyndaky haýwanlara garşy durmaga taýyn, dowam etsinler: togsan üçin E-75 tonna, ýüz kyrk üçin E-100 tonna. Taýgadan Iňlis deňizlerine çenli Gyzyl Goşun iň güýçlidir.
  Faşistler balyozdan aýna ýaly alsynlar diýip, oglan we gyz söweşýärler.
  Çagalar ölmez-ýitmez we hiç zatdan gorkmaýarlar. Bu faşistler olar üçin näme? Tohumdaky indiki towşanlar!
  Oleg Rybaçenko gykylyk bilen aýdym aýtdy:
  - Eh, Gitler, eh Gitler, geçi Gitler,
  Näme üçin Russiýanyň eşegine çykdyň ...
  Bizden ýörite bir teňňe alarsyňyz -
  Güýçli oglanjygyň ýumrugyna gaçarsyň!
  Soň bolsa myşsaly çaga ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar. Iki sany nemes tanky E-50 we E-75 biri-birine çakyşýar we ýarylýar.
  Oleg Rybaçenko begenç bilen şeýle diýýär:
  - Men ýaş super synp söweşijisi!
  Againene-de oglan nobat berýär.
  Soň bolsa gyz atýar. Takyk urýar we gaty urýar. Aýdym aýdýarka:
  - faşistleriň hemmesini ýok ederin we Adolf-a ýag ýitirerin!
  Againene-de gyz ýok etmekden doly tolgunýar. Her kim atýar we atýar.
  Aene-de ýalaňaç aýakdan granat uçýar. Faşistleri ýeňýär. Topy urmakdan skittler ýaly zyňýar.
  Margaret aýdym aýdýar:
  - Güýçli zarba diýseň gowy maksatly,
  Iň oňat Powetkin halka uçýar!
  Oleg Rybaçenko ot açyp, derrew tassyklady:
  - Pöwetkiniň mynasyp nusgasy we güýçli garşydaşlaryndan gaçmaýar!
  Şondan soň oglan ýene ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar we faşistleri çüýşe çüýşeleri ýaly döwýär.
  Faşistler näderejede paýhasly çemeleşýärler. Olar näme islediler? SSSR-e çykmak hökman däldi.
  Diňe Oleg Rybaçenko gaharlanýar. Amerikanyň Birleşen Ştatlary eýýäm nemesleri boşatdy, Russiýa olar üçin rep almaly.
  Oglan ýene ýalaňaç aýagy bilen granat zyňyp, aýdym aýtdy:
  - Samsyk Amerikany oýnamaň,
  Bize indi Alýaskany ber ...
  Bu iki kenarda ýerleşýän topragymyz -
  Aýy gazaply haýwan bolmak biderek däl!
  Oleg Rybaçenko ýene-de nobat berdi ... Faşistleri derbi-dagyn etdi. Againene-de oglanjygyň ýalaňaç barmaklary granady gysyp, duşmana oklady. Ony dürli tarapa dargatýarlar.
  Oglan gygyrýar:
  - Russiýa şöhrat!
  Margarita ýene ýalaňaç aýagy bilen granat zyňdy we gysdy:
  - Patyşa Nikolaý II üçin!
  Oglan gyza düzediş berdi:
  - Stalin bu ýerde Nikolaý II däl-de, höküm sürýär!
  Margarita razy boldy:
  Hawa, Stalin! Kanibal bilen kim ýaraşyk baglaşdy!
  Gyz ýene ýalaňaç aýagy bilen ganhor sowgat atdy.
  Oleg Rybaçenko logiki taýdan şeýle diýdi:
  - SSSR-e bir dem gerek! Üçünji Reýh ondan has gowy peýdalanandygyna garamazdan!
  Çagalar ýene atyp başladylar ...
  Stalingradyň golaýynda we Stalingradda nemesler elhenç dowzaha düşdüler.
  Reallyöne hakykatdanam, näme bilen gelseň, galdyrýan zadyň.
  Has dogrusy, ölýärler. Söweş şeýle ganly we mukaddes hukuk.
  Oleg Rybaçenko söweş wagtynda hakykatdanam adamlar gaty sada diýip pikir edýär. Sta-da Stalinden zehin ýasaýarlar, ýa-da umuman Lukaşenkany ýasaýarlar. Emma ýigrimi birinji asyryň Belarusy üçin köpçülikleýin daýhandan şahsyýet kultyny döretmek gaty lal. Akyldar etmegiň wagty geldi.
  Täze, ýaş, progressiw lider saýlaň. Çäge gutusynda çaganyň akyl derejesini görkezmezlik.
  Aşakdaky anekdot Lukaşenkany iň gowusy häsiýetlendirýär:
  Belarusda hemme zat gymmatlasa, iň arzan näme?
  Prezident Lukaşenko wada berýär!
  Näme üçin?
  Sebäbi olaryň bahasy ýok!
  Şeýle diktator üçin henizem ses berýän Belaruslylar üçin utanç. Emma has akylly ösmek we Europeewropanyň halkydygyny görkezmek üçin wagt geldi. Mysal üçin, Russiýada Putin iň bolmanda Krymy bir ok bilen birikdirip, özüne hormat goýmagy başardy.
  That'söne munuň ajaýyp şowlulygy sebäpli. Putin bilen üstünlik arzuw edýärin. Mysal üçin, Ysraýylyň premýer-ministriniň sapary wagtynda Kiýewde aýaly bilen ýakymsyz bir wakanyň bolmagy bagtlydy. Hawa, ýene-de ajaýyp şowlulygyň ýüze çykyşy. Soöne gaty az gaýdyp gelmek! Patyşa Nikolaýyň şeýle ajaýyp şowlulygy bolan bolsa näme etmeli? Has dogrusy, 1935-nji ýyla çenli Russiýa dünýäniň ýarysyny özleşdirdi.
  Indiki näme ... Çar Nikolaý 1935-nji ýylyň 28-nji maýynda doglan gününe kosmosa uçmagy meýilleşdirdi. Rus zenan kosmonawtyň adamzat taryhynda ilkinji uçuş.
  SSSR halas bolmak bilen meşgullanýan bu dünýäde.
  Stalingraddaky söweşler 1942-nji ýylyň hakyky taryhynda bolşy ýaly. Diňe bu gezek duşman has güýçlidir. Kolonial goşunlar we tehnologiki taýdan mukdar.
  Sowet Russiýasynyň asmanynda esasanam kyn. Faşistlerde güýçli, uçar uçarlary köp. Näme-de bolsa muňa garşy durmak beýle aňsat däl.
  Ine, nemes uçarmanlary Albina we Alwina özleri üçin hasap ýygnaýarlar. Bu ugurda uly hünärmenler.
  Mysal üçin, beýle nemes gyzlaryny ýalaňaç aýakly bikinislerde nädip saklamaly?
  Oleg Rybaçenko bu gyzlary duýýar.
  Arealaňaç barmaklary bilen başga bir granata zyňýar. Faşistleri ähli tarapa dargadýar we şeýle diýýär:
  - Russiýanyň uly ýüregi!
  Terminator oglan bolsa gaty gaharly ot. Her bir ok nyşana degýär. Araplar, garaýagyzlar we hindiler hüjümde. Uly mähelle gelýär.
  Zehinli oglan ýene ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar, iki sany uly nemes tankyny we uçuşyny itýär:
  Samuraý gylyç seniň bilen
  Heartürek we akyl arassa ...
  Batyrgaý hüjüme ýolbaşçylyk edýär -
  Gözelligiň ýoly!
  Duşmana garşy ok atan Margarita, bazookadan faşistleri alyp atdy we gysdy:
  - Adatdan daşary gözellik!
  Söweşiji ýalaňaç barmaklary bilen ölüm weýran ediji sowgat atdy. Garşydaşlary ezdi. Soň bolsa ýalaňaç aýagynyň barmaklary bilen ýene ýabany weýran etdi. Iki sany faşistik tank alyp, çaknyşdy. Hatda uçgunlar we tüsseler hem döküldi!
  Oleg gygyrdy:
  - Ine, baky gyz gowy!
  Margarita ýalaňaç aýagy bilen täze ganhor limony zyňdy we gysdy:
  - Biz süýtli ýolda baky çagalar!
  Terminator oglan baş atdy we söweşi özi dowam etdirdi. Hemme zat meýilnama boýunça gidýär. Has takygy, adaty bolsa-da. Faşistler öz sebitlerinde geçmezler.
  Faşistler, näçe synanyşsalar-da, aslynda diňe öz ganyny basarlar.
  Tanklary bolsa döwük metallara öwrüler! Russiýanyň baýdagy bolsa planetanyň üstünde parlar!
  Oleg Rybaçenko uly energiýa bilen hereket edýär. Arealaňaç aýakly granat zyňýar we aýdym aýdýar:
  - Biz elmydama bagtly bolarys
  Ajaýyp düýş bolar ...
  Gözellik geler
  Jedel ýok bolar!
  Oglan-zehin, nemesleriň akymyna proporsional gahar bilen köpelýän işjeňlik bilen hereket edýär.
  Margarita ikinji san hökmünde çykyş edýär. Emma gyzyň ýalaňaç aýaklary granatlary has işjeň zyňýar.
  Faşistler onuň zarbasyna düşýärler.
  Oleg Rybaçenko hem atýar ... thoughtsöne pikirler bökýär, şu güne dolan. Hakykatda.
  Aslynda, Belaruslylar brainewropada iň uly beýni massasyna eýe ýaly bolup görünýär, ýöne özleriniň ýakasyna dakylmagyna, şahsyýetiň diktaturasyna çydamly bolýarlar.
  Prezident haýsydyr bir supermen bolan bolsa! Şeýlelik bilen köpçülikleýin daýhan, hatda kanuny kakasyz. Olary şunça ýyllap gezsinler.
  Mundan başga-da, oňa ses berýän dar düşünjeli adamlar bar.
  Hawa, Oleg Rybaçenkonyň hatda ýalňyşlyklary hem bardy.
  Dostlara näçe wagt aýtsaň
  Kolýa kakasyna ses ...
  Oleg saýlamagyň wagty geldi -
  Has köp pul almak üçin!
  Hawa, elbetde, üýtgeşmeler zerur we mümkin boldugyça gysga wagtda. Aslynda durgunlyk erbet netijelerden doly.
  Mundan başga-da, Lukaşenkonyň özi näme isleýändigini bilenok. Dogry, çep. Bu kapitalizme, soň bolsa sosializme gidýär. Onuň gowy topary ýok. Öz ideologiýasynyň partiýasy ýok. Bu gaty orta we gürleşýän şahsyýetiň kulty. Stalin we Lenin iň bolmanda näme isleýändiklerini bilýärdiler! Bu diktator? Hatda sag ýa-da çepdigini bilenok!
  , Ok, ideologiýa we durnukly partiýa bolmasa jemgyýetde durnuklylyk bolmaz.
  Öňe gitmek!
  Gynansagam, Stalin terrorçylygyň we weýranlygyň nyşanyna öwrüldi we kommunizmi garakçylyga öwürdi.
  Iň amatly dolandyryş netije bermedi. Breznewiň döwründe däli bardy - SSSR-iň beýle kellesini nädip goýup bolar? Breznew ýaşlygynda intellektual däldi, garrylygynda aklyndan azaşdy. Umuman aýdanyňda, döwlet baştutanynyň kagyzsyz iki söz baglap bilmezligi utandyryjy ýagdaý. Muny nädip etmelidigini bilmelisiňiz!
  Oleg Rybaçenko ýalaňaç aýagy bilen öldüriji goşa granat atdy we aýdym aýtdy:
  Emma şonda-da ýaşa
  Emma Breznewiň pikiriçe ýaşa!
  Men lal, lal, edip bilemok!
  Tüweleý sürmäň!
  Margarita ýalaňaç barmaklary bilen partlaýjy bukjany zyňdy. Faşistleri şahadan sarsdyrylan alma ýaly dargatdy.
  Gyz aýdym aýtdy:
  - Alma agaçlary gülleýär
  Solowýow sazlary ...
  Men saňa gelerin -
  Repetisiýalar bolar!
  Gyz giň we ajaýyp ýylgyrdy. Dişleri merjen ýaly, ýalpyldawuk.
  Hawa, bu jübüt gaty gowy.
  Oleg Rybaçenko ony alyp aýdym aýtdy:
  - Polat, dyrnaklar, dişler we eller bilen ýumruklarymyz
  ...
  Hakyky söweş isleýärler!
  Againene-de terminator oglan gaty takyk ot açýar. Faşistlerden ganly damjalar dökülýär.
  , Ok, rehim bolmaz. Duşmanlar bogýarlar.
  Bu aralykda, Nataşka we onuň topary Suhumide söweşýär.
  Faşistler kenara hüjüm edýärler. Elbetde, söweş gaty deň däl
  Emma gyzlar. Nakedalaňaç diýen ýaly bolsa, gaty gowy!
  Natasha ýalaňaç aýagy bilen granat zyňdy, onlarça faşisti kesdi we aýdym aýtdy:
  - Dünýäniň geljegi biziňki,
  Biz Jedi ýaly gyzlar!
  Zoýa ýalaňaç aýagy bilen granat hem atdy. Faşistleri dargatdy we ynam bilen gysdy:
  - Men hemmäni gabyrda jaýlap bilýän adam!
  Aurora hasam ot açýar. Mundan başga-da, urlanda, çybynyň urmagy däl.
  Gyzyl saçly şeýtan ony alyp seslendi:
  - Men tilkiniň reňki we iň beýik gözellik!
  Againene-de ýalaňaç aýagy bilen alyp, ölüm sowgadyny taşlar! Bu hakykatdanam bir gyz, size gerek zat.
  Soň bolsa partlama hökmünde Swetlana bar! Jähennemiň hemme ýerinden şeýtanlar oňa giren ýaly, hemme kişini dargadar we dargadar.
  Hawa, bu ýerdäki gyzlar, elbetde, dişlerini dişlemekden, islendik eňegini kynçylyksyz ýykarlar.
  Zerur bolsa, kelläniň ýarysy!
  Natasha duşmana ok atýar we gygyrýar:
  - Men şeýle bir güýçli söweşiji, hatda öküz hem maňa aýak basmaz! Men onuň kellesini döwerin!
  Zoýa ynam bilen tassyklady:
  - Şahlary döwerin!
  Gyzjagazyň ýalaňaç aýagy bolsa granat zyňýar. Iki faşist tanky hem alar we çaknyşar.
  Ine, Auroranyň nädip urjakdygy. Şeýle hem, ýalaňaç aýak bilen ganhor adam başlar.
  Gykylyk:
  - Staline şöhrat, has akylly bolsun!
  Aurora hakykatdanam erbet. Iki frontda söweşmek nähili? Aslynda bu öz janyna kast etmek diýmekdir.
  Näme üçin Stalin Russiýany bu ýere getirdi?
  Gyz ýalaňaç barmaklary bilen ýene-de ganhor ölüm sowgadyny çykarar we gysar:
  - Täze lideriň şöhraty!
  Bolýar! Staliniň hatda maňlaýy hem pes. Bu bolsa pes düşünjäniň alamaty.
  Swetlana özüni atýar. Arealaňaç aýakly granat zyňýar. Garşydaşlary dargatýar. Olary ýok edýär we gygyrýar:
  - Rus taňrylaryna şöhrat!
  Againene-de ýalaňaç dabany bilen gaty weýran ediji bir zady zyňar.
  Bu ýerdäki gyzlar şeýle bir kalibrli welin, Frits olary almaz.
  Dört gyz ullakan güýç. Iň esasy zat bolsa, şol bir jalbar.
  Bu bolsa olara söweşmek üçin ägirt uly mümkinçilik berýär.
  Natasha ot aldy. Afrika söweşijileri hatda hindiler we araplar hem göçüp barýarlar.
  Nemesler top iýmleri hökmünde ulanýarlar. Söweşlerde ulananyňyza gynanman we ökünmän. Elbetde, nomeri alýarlar.
  Suhumi eýýäm ýer bilen kesilipdi. Bu gaty erbet. Soonakyn wagtda ok-däri gutarar we yza çekilmeli bolarys.
  Emma gyzlar henizem bermek islemeýärler. Victoryeňiş arzuw edýärler. Güýçler deň bolmasa-da. Moskwa gabady.
  Natasha bu barada alada edýär. Arealaňaç aýagy bilen granat zyňýar. Duşmanlary döwýär we aýdym aýdýar:
  - Paýtagt dursa!
  Zoýa partlaýjy bukjany ýalaňaç aýagy bilen zyňdy we gysdy:
  - Russiýa derýasy guramaz!
  Öýde ýasalan gaýgydan, ähli taýaklardan duşmana partlady.
  Birnäçe tanky döwdi ...
  Aboveöne ýokardan hüjüm uçarlary basyp başlaýar.
  Onda reaktiw bolsa näme etmeli?
  Aurora raketa atyjy enjamyny atdy. Nemes maşynyna ur. Ony ýykdy.
  Soňra gyzyl saçly haýwan köşeşdi:
  - Serhetsiz kommunizm!
  Soňra Swetlana ot açyp başlady. Gara söweşijileri kesdi. Soň bolsa, ýalaňaç aýak ýaly, limon zyňar.
  Gykylyk:
  - Täze taňrylara şöhrat!
  Natasha duşmana ok atdy we gysdy:
  - Rus taňrylary!
  Arealaňaç aýagynyň zyňylmagyndan uçar ýarylýar.
  Bular terminator gyzlar. Eger eýýäm söweşýän bolsa, hiç kim olara çydap bilmez.
  Zoýa, islendik güýji öldürýän duşmana bir zat zyňýar. Duşmany ýok edýän bir zat. Dişini dişläp, söweşiji gygyrýar:
  - Tabytdaky uçarlar!
  Arealaňaç barmaklar ýene ölüm sowgadyny zyňýarlar.
  Soň bolsa Aurora duşmana limon atar. Al we gygyr:
  - Geljek biziňki!
  Swetlana dişlerini dişledi we aýtdy:
  - Kommunizm we täze üstünlikler üçin!
  Againene-de ýalaňaç aýagy bilen granata nädip zyňdy. Hemmäni öldürer. Bolýar, hemmesi bolmasa, hökman käbirleri.
  Faşistler küýzä çykdy. Bu olaryň problemasy. Bu ýerde "Jagdtigr" -iň özi ýöreýän ýaragyny görüp bilersiňiz. Könelen maşyn, ýöne gaty ganhor. Pioner oglan onuň ýanyna barýar. Mina süýşýär.
  Öz-özi ýöreýän ýarag ownuk-uşak partlaýar.
  Oglan dilini çykarýar we aýdym aýdýar:
  - Watan üçin içeliň, Stalin üçin içeliň!
  Geliň, ýene içeliň we içeliň!
  Biz pionerler Gitleri öldüreris!
  Faşistler muny alýarlar. Gyzyl goşun üçin kyn bolsa-da. Grozny şäherini faşistler gurşap alýar, emma olar henizem söweş alyp barýarlar. Gyzlar bu ýerde iň ýokary derejededir.
  Ine, Tamara söweşýär. Suwa düşülýän we ýalaňaç. Howa yssy we gyz gaty aladaly. Gözellik ot alýar. Faşistlere ýalaňaç aýagy bilen partlaýjy paketleri çykarýar we aýdym aýdýar:
  - Gitler ýakyn wagtda tabytda dyrnak alar,
  Otda möý ýaly bolar ...
  Jynlar ýerasty dünýäde azap çekerler -
  Şeýtana çokunýanlar!
  Againene-de gözelligiň ýalaňaç dabanyndan gaty ölümli limon uçup, faşistleri ýok edýär.
  Merýem gülüp aýtdy:
  - Granatlar öldürer!
  Tamara egnine şarpyk çalýar. Iki gyz söweşýär, ýokarsynda bolsa oklar bilen deşilen Gyzyl baýdak bar.
  Gyzlar aýakýalaňaç we eşiksiz diýen ýaly, ýöne Sowet şäherlerini tabşyrmak niýeti ýok.
  Mariýa şadyýan aýdym aýtdy. Şol bir wagtyň özünde rehimsiz we ganhor oda ýolbaşçylyk etdi;
   Köp beýik adamlar bar,
  amallary asyrlar boýy ýaşaýar, Ölmez diýilýän beýik atlar köp.
  
  Erteki gahrymanlaryň köpüsi eposlaryň sazyny gorap sakladylar, ýöne ähli gahrymanlaryň iň ýönekeýi we hemmämiz üçin eziz - biri.
  
  Çagalygyny daglaryň arasynda geçirdi, guşlaryň uçuşyny yzarlady, daglardan miras aldy Bürgüt ganatlarynyň gözelligi.
  
  Onuň ýyldyrym çakmagy bilen, ummanyň üstünden siňip, ähli ýurtlaryň proletarlaryna ýakyn we tanyş boldy.
  
  Hytaýyň materiginde, heartshli ýürekler üçin ezizim, bu at Fanzam - parahatçylyk, ahyrzaman - köşklere habar berýär.
  
  Stalin bagtyň baýdagy, adamzadyň daňy! Goý, söýgüli Stalin uzak, uzak ýaşasyn!
  Gyzlar gowy aýdym aýtdylar. Mariýa, Tamara, Veronika we Wiktoriýa hem goşuldy.
  Dört gözelligiň hemmesi gurşalandyr, ýöne nähili söweşýärler.
  Bu ýerde Mariýa ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar we nemes hüjüm uçaryny atýar. Gözellik gysylýar:
  - Oturylyşygymyza şöhrat!
  Weronika ýalaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny iberýär we HE-162 atylýar. Söweşiji gygyrýar:
  - şöhratdan beýik bolan şöhrat!
  . 6-njy bap
  Wiktoriýa, garşydaşlaryna garşy ok atmak we ot açmak, ýylgyrmak:
  - Geljekde kommunizmiň giňelmegi üçin!
  Nakedalaňaç we ýalaňaç gülýän dört gözellik.
  Iň ýokary tertipli şeýle bürgüt gyzlary.
  Mirabela we Anastasiýa asmanda söweşýärler. Faşistlere beýni ýuwýarlar.
  Mirabela ýylgyryp, twit ýazdy:
  Dünýädäki hemme zat gowy bolar
  Watanyňy höwes bilen söý!
  Againene-de limon zyňýan ýaly açyk penjireden ýalaňaç barmaklar bilen. Faşistlere şarpyk çal. Anotherene bir düşen awtoulag ýykyldy.
  Bu hiledir - ol ýere barmaly.
  Anastasiýa gülki bilen şeýle diýýär:
  - Lenin sizi öwerdi!
  Mirabela bir partlama bilen birnäçe nemes awtoulagyny atdy we gördi:
  - Stalin, şübhesiz!
  Anastasiýa üç faşist uçaryny kesdi we tassyklady:
  - Şübhesiz!
  Gyzlar gaty gowy. Iň esasy zat owadan. Olar yssy we şol bir wagtyň özünde sowuk hasaplama.
  Mirabela başga bir uçary atyp, üns berdi:
  Dünýädäki hemme zat degişlidir ...
  Anastasiýa gaharly gürledi we seslendi:
  - Goşmaça pelsepe ýok!
  Şeýle hem, penjiräni açdy we ýalaňaç aýagy bilen granat zyňdy. Bu gezek ME-262 partlady.
  Mirabella razy boldy.
  - Gowy etdiň!
  Dişlerini dişläp, Anastasiýa goşdy:
  - Ol edenini etdi!
  Iki söweşiji hem gülüp başlarlar. Biri-biriňize göz aýlaň.
  Hawa, gahrymançylyk täsirli.
  1946-njy ýylyň tomsunda Wolga şäheriniň daşynda gazaply söweşler boldy. Zenan mergen batalýony, kapitan Alena Ogurtsowanyň ýolbaşçylygynda Wolodarskiý köçesindäki harabalyklarda goranyş ýerini aldy. Bir topar granat bilen daňylan pulemýot we tüpeňli gyzlar harabalygyň aňyrsynda gizlendi.
  Alenanyň özi ýalaňaç bedeniniň üstünde, gysga balakda we ýalaňaç eşikde. Güýçli bagry, inçe bili, ýarym gutynyň aşagyndaky gysga saçly owadan we egri gyz. Veryüz gaty täsirli, eňekli, gök gözleri biri-birinden tapawutly. Açyk goňur saçlar tozan, beýik döş, gaty görünmek bilen çal reňkde boldy. Kapitan Alena iki ýyldan gowrak wagt bäri söweşýär we ýaşlygyna garamazdan köp zady görýär. Gyzjagazyň aýaklary kesikler we gögermeler bilen örtülendir. Bir gyz gödek we ýapyk aýakgaplardan ýalaňaç hereket etmek üçin has çeýelidir.
  Arealaňaç toprak topragyň sähelçe titremesini duýýar, magdanyň ýakynlygy hakda duýduryş berýär we ene topragyň özi çydamlylyk goşýar. Bir tarapdan gyzyň aýaklary gatylaşdy, gyzgyn metaldan ýa-da harabalyklaryň ýiti harabalyklaryndan gorkmadylar, beýleki tarapdan hereketiň gykylygy bilen duýduryş berip, duýgurlygy we çeýeligi ýitirmediler. tanklar.
  Gadyrly Alenka daňylan partlama bukjasy bilen granat tutýar. Köçeleri pulemýot bilen suwlandyryp, nemes "Arslan" tankyna göz aýlamaly.
  Merýem onuň gapdalynda süýrenýär. Şeýle hem ýalaňaç, şonuň üçin batalýonyň ähli gyzlary serkerdesine öýkünip, aýakgapdan çykdylar. Gyz dört tarapynda süýreneninde, tozan aýaklary ýitileşýär. Mariýanyň sary saçlary bulaşyk we uzyn ... Biraz doňýar. Gyzjagazyň özi inçe, inçe, boýy kiçi. Hat-da dar eginleri we uly ýaly görünýän bir gyz üçin ýalňyşyp biler.
  Emma Merýem eýýäm köp zady başdan geçirdi. Zalym gynamalardan we minalardan halas bolup, faşistik ýesirleriň ikisine-de baryp görmegi başardy, düşnüksiz gudrat bilen gaçyp gutulan ýerinden. Heröne onuň çaga, näzik ýüzüne seretseň, hiç haçan onuň dabanyna rezin taýaklar bilen urlandygyny, bedeninden tok geçendigini aýdyp bilmersiň.
  Mariýa atýar ... Üçünji Reýhiň esgeri, bu ýagdaýda bir arap ölýär, agzy gum we harabalary göterýär.
  Alyonka bir üýşmeleňiň aşagynda bir topar granat atýar. Indi togsan tonnalyk "Arslan" bu ýerde süýräp, ony partladar. Gyzjagazyň gök gözleri ýüzüne ýakut ýaly ýalpyldawuk, güne ýanýan we tozanly.
  Tejribe, gowy goralýan tankyň indi ýagdaýyny üýtgetjekdigini görkezýär. "Arslan" 100 mm gapdal ýarag, hatda bir burçda-da bar. Otuz dört adam içinden geçip bilmeýär, diňe agyr Keveşleriň mümkinçiligi bar. Emma gurçuklar maksatdyr. Esasy zat, maşyny hereketden mahrum etmek ...
  Anyuta pulemýotdan ýarylýar ... Esger, milletiň nämedigini hiç kim bilenok. Nemesler Gündogar ýarym şaryň köp bölegini basyp alyp, Arýanyň ganyny gadyrlaýarlar we kolonial goşunlary söweşe atýarlar: Araplar, Afrikalylar, Hindiler, dürli Aziýalylar we Europeewropalylar. Bäşlikden Bolşewik Russiýasyny ýigrenmäge öwrenişen polýaklaryň sany hem köpeldi. Bu ýerde ukrain milletçileri, Don Kazaklar, Çeçenler we tutuş Kawkaz Haganaty söweşýär. Gitler tutuş bir halkara derejesini ýokarlandyrdy.
  Duşmanlaryň köpüsi ...
  Anyuta pulemýot oduny sypaýylyk bilen gaçyrýar. Ok, ýaryldy, tozandan garaldy, tegelek, gyzjagaz dabany. Owadan kapitan hatda uly kalibrli sowgadyň näderejede ýakynlaşandygyny duýdy. Gyz pyşyrdap:
  Hatda bir ok hem bizi saklamaz!
  Mariýa yza ok atýar ... Alla atly başga bir gyz gaty az saçly, ortaça boýdan ýokary we muskully, az iýmitlenendigine garamazdan. Mundan başga-da, aýal-gyzlaryň giň eginleri we beýik döşleri däl-de, kaşaň bagry, gysylan bili bilen gaty owadan gyz.
  Alla diňe şortikleri bilen söweşýär, köýnek ýyrtylýar we tozana öwrülýär, Wolga täze eşikler getirilmeýär. Taňry tükenen sowet goşunlary üçin has köp ok-däri we bir damja iýmit bermekden saklasyn.
  Şonuň üçin Alla ýalaňaç diýen ýaly, aýaklary dyzlanýar, esasanam dyzlary. Şrapneliň bir bölegi sag aýagyň dabanyna degdi we agyrýar, ýöremek kyn.
  Gyzyl saçly, tozanly, ýalaňaç diýen ýaly Alla owadan, ýöne şol bir wagtyň özünde-de gaty ýüzi. Atylan gyz:
  - Reb, Moskwa we Stalin biziň üstümizde!
  Ol hüjümçi faşistleri kesdi, yza gaýdyp barmak üçin wagt tapmady.
  Harabalyklar we dar köçeler, nemes tanklarynyň öwrülmegini kynlaşdyrýar. Ine, iki ýüz tonna golaý "Syçan" we olar asla geçip bilmeýärler ...
  Anyutanyň garaşyşy ýaly "Lew" azajyk sürdi we özüni bir üýşmeleňde jaýlady. Partlama boldy. Gurçuk ýaryldy, zeper ýeten iki rulon uçdy.
  Tankedaralanan tank saklandy we gabykdan bir gabyk uçdy ...
  Bir ýerde harabalyklary galdyryp, uzakda gürledi. Anyuta, ýylan ýaly pyşyrdady:
  - Bu meniň hasaplamam! Hasap açdy ...
  Gyz kapitan ýene-de süýrenmäge mejbur bolýar. Nemesler we emeli hemralary harabalykda tehniki artykmaçlyklaryny ulanyp bilmeýärler. Gödek Gitleriň ýalňyşlygy sebäpli Üçünji Reýhiň goşunlary gaty uly we berk şäherde ýerleşýän söweş söweşlerinde ýeňildi.
  Mariýa granat zyňdy. Olary ýykylan nemeslere ýa-da araplara garşy birneme hereket etmäge mejbur etmek. Nasist söweşijilerinden biri elini ýyrtyp, oňa kompasly iňlis sagady asýar.
  Merýem ýylgyryp:
  - Kompasyň size görkezýän zady - dowzaha barýan ýol!
  Owadan bir gyz bolsa tozanly dabanyndan ýasalan keramikanyň bir bölegini silkdi.
  Alla berk we doly döşleri bilen tozany hem silkýär. Emzikler hapa we gyjyndyryjy diýen ýaly gara bolýar. Washuwmaga synanyşyň. Againene-de nemes suwasty ýaraglary gyrylanda, egilmeli. Plastunski görnüşinde süýreniň.
  Gyzlar batalony, ok atylsa-da, öz pozisiýasyny eýeleýär. We agyr gabyklary ýyrtýarlar, bombalar asmandan gaçýarlar ... Sovietöne Sowet gahrymanlarynyň edermenligini hiç zat bozmaz.
  Bu ýerde Anyuta Panteriň süýrenýändigini görýär. Bu tank indi beýle gorkunç däl.
  Gapdaldan urup bilersiňiz. Gyz sypaýardy, owadan agzyna çykan tozany tüýkürdi. Ol elinde partlama bukjasy bolan granat aldy. Üns bermän gizlenmeli. Aroundöne töwereginde gaty tüsse bar.
  Anyuta ýalaňaç barmaklary we tirsekleri bilen zeýkeşiň üstünde dynç alyp başlady. Ol syçanjygy yzarlaýan pişige meňzeýärdi. Gyz, kyrk birinji ýylyň şol elhenç tomsundan, Wehrmaçt SSSR giňişligine dönüklik edeninde ýadyna düşdi. Gyzam däl, gyz diýen ýaly gorkmadymy? Ilki hawa, ýöne soň öwrenişersiň. Gabyklaryň yzygiderli ýarylmagyny adaty bir ses hökmünde kabul edýärsiňiz.
  Indi bolsa gaty ýakyn partlady. Gyz garnyna şarpyk çaldy. Bölekler ýabany ary sürüsi ýaly ýokardan ylgaýar. Anyuta dodaklary bilen pyşyrdýar:
  - Adalat adyndan, ýa Reb!
  Gyz gözlegini çaltlaşdyrýar we partlaýjy paket goşulan granata zyňýar. Häzirki ýaý bir ýaýda uçýar. Partlama eşidilýär, Panteriň has inçe ýaraglary özüne karz berýär. Nemes tanky ýanmaga başlaýar, söweş toplumy ýarylýar.
  Anyuta ýylgyryp pyşyrdady:
  Reb Isa sag bolsun aýdýaryn! Men diňe saňa ynanýaryn! Diňe saňa dileg edýärin!
  Paneri döwýär. .Yrtylan uzyn magistral harabalykda jaýlanýar. Gapdal ýaraglardan aýrylan öňdäki sowut, çeňňege meňzeýär.
  Tozan we güne ýanýan ýüzi goňur, mekgejöwen gülleri bilen parlaýan Anyuta:
  - Duşman näçe köp dubly bolsa, goragymyz şonça güýçli bolar!
  Alla gara balaklarynda gaty jynsy, ýalaňaç, tozanly, güýçli bedeni. Gyz gaty akylly. Arealaňaç barmaklary bilen aýna böleklerini zyňyp bilýär.
  Indi ol näzik, tozan bilen örtülen aýagy bilen ýiti bir zady zyňdy. Faşistiň bokurdagyna ýapyşdy. Owadan Alla gürledi:
  - Men bolsa jyns nyşany, ölümiň nyşany!
  Şondan soň gyz ýene oklady, atdy. Anyuta hem ýangyna ýolbaşçylyk etdi.
  Owadan kapitan, faşisti kesip, seslendi:
  - Durmuş zynjyr, ondaky ownuk zatlar baglanyşyk ...
  Mariýa ot açdy, Fritsiň kellesini açdy we goşdy:
  - Baglanyşa ähmiýet bermezlik mümkin däl!
  Anyuta, ýene-de takyk atýar, egri:
  - tröne ownuk-uşak aýlawlarda aýlanyp bilmersiň ...
  Mariýa, ot açýan ýaly, goşdy:
  Otherwiseogsam, zynjyr sizi gurşap alar!
  Beýleki bir gyz Matrena, pioner Serýojka bilen bilelikde simde mina taýýarlady. Ikisi-de ony iteklediler ... Bu mekir boger "igerolbars" -2 gurçugyna siňip gitdi. Uzyn zynjyrly nemes awtoulagynyň nädip ýaryljakdygy.
  Saryýagyz oglan Sergeý gygyrdy:
  - Russiýamyz, çelekiňiz bar!
  Onuň ýykylan üçeginden ýalpyldawuk, ýalpyldawuk, gara, aşak dabanyna zordan wagt tapdy.
  Matryona oglanjygyň boýnuny sypalady we aýtdy:
  - Sen gaty akylly!
  Pioner fronta çykdy we aýallar batalýonyna goşuldy. Oglan hem gaty döredijilikli. Mysal üçin, faşistik hüjüm uçarlaryny atmak üçin uçarlar ýasady. "Focke-Wulfs" ýa-da "TA-152" ýokarlananda, ajaýyp ker sesleri eşidilýär.
  Nemesler Wagner simfoniýasynyň ýoldaşlygynda urýarlar. Şeýle ajaýyp saz.
  Matryona gaharly aýdýar:
  - Olar henizem bizi gorkuzjak bolýarlar!
  Pioner oglan patos bilen aýdym aýtdy:
  - Rus söweşijisi ölümden gorkmaýar,
  Ölüm bizi ýyldyzly asmanyň astynda almaz!
  Mukaddes Rus üçin gaty söweşer,
  Güýçli pulemýot ýükledim!
  Uzyn boýly we myşsaly gyz Matryona, adaty daýhan zenany. Söweş wagtynda eşikler ýyrtyldy, güýçli aýaklary ýalaňaç, saçlary iki örülen we gaty tozanly.
  Serýohka bary-ýogy on bir ýaşynda, ýeterlik iýmitlenmedik, inçe we hapa oglan, şortikden başga zat ýok. Oglanyň tebigy ak saçlary çal reňkde, gapyrgalary inçe, aşgarlanan we hapa deri arkaly görkezilýär. Aýaklary gaty ýykyldy, ýanýar, gögerýär we çişýär. Dogry, ykbal çagany agyr ýaralardan saklady.
  Matryona, aslynda semiz bolmasa-da, süňklerinde güýçli, tälimli et bilen, uly we semiz ýaly görünýär. Mundan başga-da, açlyk onuň gödek we uly şahsyýetine asla täsir etmeýärdi.
  Gyz tankyna garşy agyr tüpeňden atýar. Nemes awtoulaglaryny maňlaýyna deşip bolmaýar, ýöne ýollarda bir mümkinçilik bar.
  Iň uly "Arslan", arabada agyr partlaýjy maddany alansoň, agyr çilimkeş ýaly tüsse çykyp başlady.
  Serýojka erbetlik bilen aýdym aýtdy:
  - Pikirli Frits oýlanman, girelgesinde çilim ýakdy! Elbetde, uly kynçylyklara düşdi!
  Matryona myşsaly, aşgarlanan gölelerini ýalpyldadyp, ýalaňaç, owadan aýaklary bilen çeçotka tansyny çaldy. Gyz aýdym aýtdy:
  - Mukaddes rus ýüzleri ikonadan ýalpyldawuk ... Hudaý saklasyn, azyndan müň Frits! Kimdir biri faşistlerden has köp gürlese, hiç kim maňa ynanmaz, munuň üçin seni ýazgarmaz!
  Soň bolsa tankyna garşy tüpeňi täzeden ýükledi we ýene ok atdy. Nemes transportçysy ýene tüsse çykardy.
  Gyz batalony Fritsä ep-esli zyýan ýetirdi. Emma ol hem ýitgi çekdi. Bu ýerde bir gyz ýarym ýyrtyldy, tozana garamazdan ýüzi şeýle boldy.
  Stalingradyň köp bölegi faşistler tarapyndan ýesir alyndy, emma şäheriň galyndylary boýun egmek we boýun egmek islemeýär.
  Şol bir wagtyň özünde Anyuta, "igerolbars" -dan geçmäge synanyşýar. Güýçli nemes awtoulagy, gapdalynda granat aldy, ýöne boýun egmedi. Topy otlamak üçin aýlanýar. Gyz sowgat tarapyndan çykarylan partlama tolkunynyň ezilmezligi üçin ýere çümmeli we haraba bolmaly.
  Anyuta ýuwaşlyk bilen pyşyrdýar:
  - Eje, kaka, bagyşlaň!
  Mariýa maňlaýyna ýarylan igerolbarsyň üstüne granat atdy. Gyz pyşyrdady:
  - Gyşda ýazda ýeňil öwredýänligi hakda ... Gitleriň gyrgynçydygyny gaýtalaýaryn!
  Faşistleriň gözüni ýumup, ýarylan suw bilen olara suw guýýan Alla:
  - Tabytda, Fuhreri indi gördüm! Ol garyp adamy gözüne dürtdi!
  Gyzyl saçly gyz hakykatdanam ýalaňaç barmaklary bilen tankyň içine granat zyňdy. Ol barrele degdi ... Partlamadan soň "igerolbarsyň" agzy gysyldy.
  Gorkak nemes ony alyp, yza çekildi.
  Anyuta burnundan sypdy:
  - Biziňki, siziňki bolmaz!
  Mariýa Gitler hakyna tutulan hakyna tutulan hakyny ok bilen kesdi we aýdym aýtdy:
  - Jenaýatçy degişmeýär! Eller we aýaklar, rus ýüplerini bükýär! Dişlerini ýüregine siňdirýär ... Watany düýbüne içýär!
  Anyuta gygyrdy, üýrdi:
  - Fuhrer wagşy gygyrýar, özüni ýyrtýar!
  Mariýa ot açdy we goşdy:
  - Bolýar, ölüm çişirýär!
  Has howply "Ştumrtiger" peýda boldy. Bütin binalary we bunkerleri ýykýar. Mundan başga-da, Sowet goşunlarynyň pozisiýalaryna ýakynlaşmaýar. Awtoulag nemes pulemýotlary tarapyndan gizlenýär.
  Anyuta, Fritsiň pozisiýalaryna ýakynlaşmagyň mümkin däldigini görýär. Emma asmanda Focke-Wulfs. Bu maşynlaryň biri sowet pozisiýalaryna has ýakyn uçýar. Gyzlar oňa ot açýarlar.
  Alla granat zyňýar we gaharly aýdýar:
  - Çuňňur ölümde - bagyşlamak ýok!
  Şondan soň gyz pulemýotdan öwrüm berýär. Çalt aýlanýar. Kiçijik týuret we aşaky siluetli nemes tanky "Panther" -2 çalt hereket edýär.
  Birnäçe gyz nemes awtoulagyna granat zyňýar. Sowgatlary alansoň, doňýar we yzyna öwrülip bilmeýär.
  Alla pyşyrdady, pyşyrdady:
  - Bu täze hüjüm! Biz onuň agzyny ýyrtarys!
  Panter-2 has güýçli ýaragyny atdy we atdy.
  Ot sütüni howany böldi we derrew atmosferany gyzdyrdy we elektrolizledi.
  Alla gygyrdy, gabyklar ýarym ýalaňaç gyzyň öňünden geçdi. Utançsyz gyzylbaş bagryny silkdi we aýtdy:
  - Nýuton duşmanlary ýeňdi, boýuntyrygy tagtdan taşlady! Frits Nýutonyň kanunyny karar berdi!
  Ot dilleri asmany ýalap, gyrmyzy, mämişi we gyrmyzy uçgunlary dörän ýaly, Stalingrad hemmesi ot aldy. Her uçgun dowzah galasyndan gaçýan arwah ýalydyr.
  Nemes söweşijisini ýykan Anyuta, gök gözlerini ýaldy we aýdym aýtdy:
  - Erbet garry aýaly näme diýip aglaýarsyň? Maňa ynanyň, diňe psihiatrik keselhana siziň üçin aglaýar!
  Mariýa faşistlere garşy ot açyp aýdym aýtdy:
  - Otlaryň üstünde ýatmak we Fritsiň kellesine urmak nähili gowy zat! Fuhrer üçin poultice taýýarlaň we pulemýotdan ok iberiň!
  Gyz gaty seslendi we garnyndan arkasyna aýlandy. Aýakly welosiped ýasadym. Bir granat uçdy. Uçýan "Focke-Wulf", garnyň aşagyndaky gyrgyçlary alyp, ýokaryk ýokarlandy. Sharpiti bölekleriň oňa ýaralanandygyny görmek bolýar. Faşistik jandar ot aldy we döwülen ganatlarynyň böleklerini ýitirip başlady.
  Anyuta, Fokkäniň beýikligi nädip ýitirýändigini görüp, egildi:
  - Bu ýarym söz! Bortda palta asylýar!
  Nemes uçary partlady, galyndylary asmanyň ähli künjeklerine ýaýratdy. Faşistik ace nirä gitdi. Soňky öwrümimi etdim. Jellat pilot däl-de, kül boldy!
  Mariýa tozany ýaýkady we aýtdy:
  - Bolmak ýa-da bolmazlyk? Bu sorag däl!
  Alla ýene aýagy bilen bir stakana zyňdy welin, gözüne degip, Fritsde, kelläniň arkasyndan çykdy:
  - Men tank armada! Size bejergi gerek!
  Nemesler we emeli hemralary öňe granat zyňyp, öňe gitmäge synanyşdylar. Gyzlara garşy beýle taktika netije bermedi. Bu ýerde Serýojka katapult ýerleşdirdi we muňa jogap hökmünde duşmana nädip urýar.
  Pioner oglan:
  - Santa Klaus Gitleriň agzyny ýyrtdy!
  Katapultyň faşistleriň mähellesine aralaşmagy, olary dargatdy we şol bir wagtyň özünde howada aýlandy. Frits ýykyldy we diwarlaryň harabalaryny döwdi.
  "Tiger" -2 tanky, deňagramlylygyny ýitirip, "Arslan" bilen çaknyşdy. Aý, Lewa, seniň adyň nirede?
  Anyuta ýylgyrdy we jogap berdi:
  - Gowy, Serýojka!
  Oglan gaharly gürledi.
  - Pioner hemişe taýýar!
  Gyz kapitan ýene dyrnaga başlady. Matryona bolsa Serýojkanyň dar aýagyny gyjyrdady, bu nähili agyr! Oglan otdan ylgamakdan gorkmaýar.
  Merýem gygyryp:
  - Youthaşlyk gowy - garrylyk erbet!
  Alla, bu şadyýan gyzylbaş razy boldy:
  Garrylykdan erbet zat ýok! Bu hakykatdanam mümkin bolan iň ýigrenji ýagdaý!
  Gyz agdarlyşyk bilen bökdi. Bir salym ýigrenji eneleri göz öňüne getirdi. , Ok, deňeşdirme, bir gyz bilen garry aýal. Näzik bedenlerde nähili gözellik.
  Allah muny alyp aýdym aýtdy:
  - yearyl-ýyldan akym, kerwende ýyllar,
  Garry aýal henna minomda sürtýär ...
  Näzik keşbim hakda,
  Youthaşlygyň nähili gidendigine düşünemok!
  Anyuta gözlerini ýaşardy, nemesiň içegesine urdy we şeýle diýdi:
  -! Ok! Şeýle-de bolsa, uruşda şeýle jady bar - baky ýaş bolmak! Elmydama serhoş!
  Matryona katapulta täze zarýad berdi. Bu gowy minom ýaly bir zat. Gyz pyşyrdady:
  - Geçme, geç!
  Serýojka inçe, ýöne çalaja aýagyny gysdy-da, üýrdi:
  - Fritsiň ýüzi!
  Bir granat partlama bukjasy bilen bilelikde faşistleriň ýagdaýyna gaçdy.
  Hawa, Stalingrad olara berilmedi. Iýun aýynyň ahyryndan bäri üçünji aý bäri hüjüm dowam edýär, emma şäher hemme zady alyp bilmedi. Faşistler frontyň beýleki pudaklarynda üstünlik gazandylar, ýöne bu ugurda däl.
  Anyuta pistoletini atdy we möňňürdi:
  - Hemme zat mümkin däl, mümkin bolup biler ... universelemi gaty çylşyrymly etmegiň zerurlygy ýok!
  Motosikliň gaz bakyny uruň. Maşyn ýaryldy we otly tupanlar tüsse landşaftyny yşyklandyrdy. Nemesler otly penjesi bilen ýyrtyldy.
  Gyz kapitan gygyrdy:
  - Men ýamanlygy öldürmegi gowy görýärin! Bu iň gowy zat!
  Mariýa nemesleri ýaryp, pyşyrdady:
  - Geliň, doňuz etini oýnalyň!
  Alla has takygy ot açdy. Birnäçe garaýagyz naýza bilen örtülen harabalykda galypdy:
  - Duşmany öldür! - Gyz pyşyrdady.
  Mariýa oýnaýardy:
  - Gitleri pomada bilen, Maýnşteýni saç dökmek bilen boýap, sizi şazadanyň ýesirligine çekerin, wepaly it sizi dişlär!
  Anyuta, ot açdy, pyşyrdady:
  - Adolf, agşam gel, özüňi as ... Kelläňi aldatma! Agşam geliň, girfalkon ýaly uçuň - faşistleri gaty ýençmek!
  Mariýa gaharly hüjümçiniň kellesinden kaskasyny kakdy:
  - Başararys! Biz ederis!
  "Lenin" batalýonynyň gyzlary daşary ýurt goşunlarynyň öňe gitmegini bes etdiler. Frits jesetleri kosmosa zyňyp, öňe gitdi. Umytlary berkidilen "Lew" tanky hem kömek etmedi. Ine, 150 mm ýaragly enjamyň modifikasiýasy.
  Alla ýalaňaç emzigine ýapyşan bir daşy kakýar. Gyzyň şeýle owadan we doly döşleri bar. Gyz aýagy bilen granat zyňýar. Aýak goldan has güýçli we zyňmak hasam dowam edýär.
  "Arslan" gurçukda boşluk aldy we saklandy. Güýçli agzyndan atyldy. Çökmek we ýykylmak.
  Tüýkürýän Allah:
  - Rus söweşiji agyrydan aglamaýar!
  Gyz ýene atýar. Ony gaty gowy edýär. Minaradan egilen faşist yza çekilýär.
  Gyzyl saçly, ýalaňaç gyz diýen ýaly:
  - Biderek duşman ruslary döwmegi başarypdy! Kim batyrgaý, söweşde hüjüm edýär, duşmanlary ýenjeris!
  Alla bolsa gaty özüne çeken metbugatyň myşsalaryny aýlaýar.
  Aý, gyzlar nähili owadan! Olaryň hiç biriniň ölmegini islämok.
  Ekaterina ylgady ... tüýli, ak saçly gaty owadan gyz. Nädip-de bolsa hapa bolmazlygy üçin olary haýsydyr bir gazana sepmegi başarýar.
  Gyz gaty owadan, Wenera şekili bilen, diňe tonly we nagyşly. Onuň üstündäki eşikler, diňe bra we jalbar. Galan zatlaryň hemmesi eýýäm ýyrtyldy. Emma aýaklar nähili ajaýyp! Bu gyz däl, kämilligiň möhri, gözelligiň täji.
  Düwürtik ýaly aýratyn bir hereket edýär. Arealaňaç aýaklar, ýalpyldawuk we topuklar arassa bolmagynda galýar. Aterekaterina atýar, faşist döşünde ýara alýar.
  Gyz:
  - Watana wepalylyk iň ýokary söz!
  Allah gülüp aýtdy:
  - Braýuňyzy çykaryň we şortikde meniň ýaly galyň!
  Katrin negatiw başyny ýaýkady.
  - Bu ýerlikli däl!
  Alla bagryny silkdi, ýerlikli oklady we aýdym aýtdy:
  - Komsomol agzasynyň adaty bolmadyk bir zady boldy! Munuň ýaly ýalaňaç döşden ýöremek gaty biabraýlykdyr!
  Katrin gygyrdy we aýtdy:
  - Näme üçin Fritsä şatlyk getirýär, gözelligimize serediň!
  Allah berk jogap berdi:
  - Gözelligimiz öldüriji!
  Katýa gygyrdy we TA-200 atdy. Nasist ulagy ot aldy. Owadan saryýagyz seslendi:
  - Evilamanlyga ölüm!
  Allah gygyrdy.
  - Durmuş gowy!
  Aterekaterina, nemesleriň ýykylýandygyny görüp, möňňürdi:
  - Bu iň ýokary baha! Faşistleri ýeňen diýip pikir etmäň!
  Allah aýdym aýdar:
  - victoryeňişe garaşýarys! Oryeňiş garaşýar ... Gandallary döwmek isleýänler! Victoryeňişe garaşýarys! Victoryeňişe garaşýarys! Faşistleri ýeňip bileris!
  Owadan gyz, ýalaňaç döşleri titreýär. Ot bilen güýçlenýän yssyda ýalaňaç göwre bilen gowy.
  Anyuta indi has aýgytly görünýärdi. Ol suwasty gämi bilen Fritsiň üstüne ok atdy we üýrdi:
  - Men seni kast ederin!
  Hakykatdanam faşistler ölüm howply sowgatlary we tabytlary aldylar! Gyz bolsa olara şekil görkezdi, geliň ýalaňaç barmaklary guralyň. Gijeki garakçy ýaly sygyrdy. Aşaky bölekleriň barmaklary bilen.
  Gyz kapitan gaty akylly. Alpyldawuk. Asla rehimsiz däl. Ol hem käwagt duşman esgerlerine gynanýar, ölen atalary üçin aglaýan çagalary bolup biler.
  Şeýle-de bolsa, Anyuta beýle pikirleri özünden daşlaşdyrýar, biri olardan gözýaş dökmek isleýär. Emma nemeslere talamak we öldürmek üçin gelen ruslar däldi. , Ok, bular nemesler we dünýäniň çar künjeginden gelen daşary ýurtlularyň tutuş bir agressiw paketi rus giňişligine girdi.
  Anyuta özüni geçip, rus Fritsiň ýagdaýyna ýuwaşlyk bilen ýakynlaşjak bolýan Fritsiň üstüne ok atdy ... Ok bilen kakylan göz we beýni syzdy.
  Gyz kapitan ýylgyrdy-da, çalaja aýtdy:
  - Göni göze göze, kellä!
  Anyuta takyk atdy we motosikli pyýada ulag bilen urdy. Maşyn ýyrtylyp başlady we pulemýot birnäçe gezek aýlandy. Soň bolsa agzy haraba öwrüldi.
  Gyz ýalaňaç, tozanly dabany harabalyga sürtdi. Ol ýene nyşana aldy. Onuň şadyýan, ýaş ýüzi hasam ýylgyrdy. Gyz aýdym aýtdy:
  -, ok, faşistlere aýtdyk, halkymyz rus hoşboý ysly çöregiň ford diýilmegine ýol bermez!
  Mariýa Foke-Wulfyň ýakyp, jyňňyrdadyp, gaty takyk atdy:
  Aldawçy üçin, elbetde, saýlamak düşnükli,
  Dollar üçin Rusa dönüklik etmäge taýyn ...
  Emma rus adam gaty owadan
  Watan üçin janyny bermäge taýýardygyny!
  Gyz birazajyk işledi we faşistlere injir görkezdi we aýlandy, oklar gözellige degmedi.
  Alla peýda boldy, ýalaňaç we şeýtan ýaly elhenç bu gözellik birbada iki aýagy bilen granat zyňdy. Ol barlady:
  - Mende bar zat ... Frits ýiti tarapda!
  Matrena Allany düzeddi:
  - Kesgitli tarapda däl-de, ýiti!
  Gyz gygyrdy we garpyz döşüni silkdi we partlama bukjasy bilen granat ulanyp granat atdy. "Igerolbars" agzyna uruldy we bu egri sungat eseri gaçdy.
  Şondan soň nasist jandary yza çekildi. Oda tutulan pyşdyl ýaly süýrenip başlady.
  Anyuta şatlyk bilen göz gamaşdy:
  - "igerolbars" yza çekilýär we nemesler gizlenýärler!
  Gyz batalýony hüjüm, howa zarbalary we agyr ýaraglar bilen hereket etdi. Bu ýerde uçar bombaçylary uruldy, döwüldi, gyzyl gyzgyn dikler asmana göterildi. Daşlar otlandy. Bagtymyza, gyzlaryň hiç biri-de ölmedi, ýöne erkekler indiki dünýä gitdiler - beýle gynanmaýarlar! Janlar uçýar - käbiri jennete, käbirleri dowzaha! Çukurly şeýtanlar eýýäm Isa ynanmaýanlara garaşýarlar.
  Alla gaharly söweşijileriň iň jynsysy: faşistler "Sturmtigr" sowet goşunlarynyň ýerlerine ot berip, gyzyl söweşijileri öldürip bilermi?
  . 7-nji bap
  Gyz ýalaňaç aýaklary bilen granat alyp, birneme kaskadda aýlandy. Has çalt we çalt aýlanýar. Soň bolsa bar güýji bilen ölüm sowgadyny Stormtigeriň giň agzyna oklady. Gözelligiň ýalaňaç, reňklenen aýaklary ýalpyldy we granat giň agzyna uçdy. Güýçli maşyn ilki boguldy, soň ylgady. "Sturmtiger" -iň gapdalynda duran iki "Korol Tigr" zyňyldy we dürli tarapa ýaýrady. Rolikler olardan ýyrtyldy we şa aýalynyň döwülen monjugy ýaly uçup ýykyldy.
  Partlama tolkuny Allany zyňdy, gyz bolsa tersine uçdy. Ony bolsa öwürdiler, daşladylar we zyňdylar. Emma gözellik, ýalaňaç dabanyna gazylan, ýiti haraba we ezilen daşlardy. Gyz agyrýardy, hatda çalaja aýagyndanam ujy deşildi.
  Emma Alla ýerinden turmak we gygyrmak üçin güýç tapdy:
  - Siz faşistler külüň içinde bolarsyňyz!
  Anyuta we beýleki gyzlar partlaýjy tolkun bilen zyňyldy we hatda birneme ezildi. Emma owadan söweşijileriň hiç biri-de ölmedi. Gyzlar tupan we gowy maksatly ot bilen garşylandy. SSSR-i gabap ýören faşistleri we beýleki agressiw mör-möjekleri basyp ýatyrmak.
  Mariýa uly höwes bilen aýdym aýtdy:
  - Rebbiň surnaýy bizi söweşe alyp baranda, Komsomol bilen dost bolarys! Jehovahegowanyň islegi bilen men gökdäki çagyryşda bolaryn!
  Alla, dabanyndaky tozany gana öwrüp, aýdym aýtdy:
  - Lenin, partiýa, Komsomol! Fuhreri dälihana iberýäris!
  Gyzlar ker bolup gülüp başladylar, Serýojka bolsa alada we gahar bilen aýtdy:
  - Meniň katapultam, Allanyň ýalaňaç we güýçli aýaklary ýaly takyk däl!
  El myşsalaryny gysyp, Matryona:
  - Bolýar! Siz henizem pikir edýärsiňiz. Salkyn bir zat!
  Öň hatardan gaýdyp gelen Wedmakowa Wladiwostoka gyssagly jaň geldi. Uly ýitgiler çekip, Habarowskini diýen ýaly gurşap aldy (bu şäher bilen aragatnaşyk Amuryň üsti bilen dowam etdirildi), ýaponlar toparlara bölünmek we doldurmak üçin goşunlaryny sakladylar. Iň azyndan ýüz million Japanaponiýa, ýene ýetmiş million Mançuriýa we Taýland bilen pyýada goşunlary köp geçirip bilerdi. Bir nukdaýnazardan seredeniňde, SSSR bilen söweşmek ABŞ-dan has aňsat, sebäbi ikinjisine garşy göreşmek üçin gaty gymmat gämiler gerek we arzan uçar ýok. Emma ýeňil we arzan tüpeňler we Schmeisters-den göçürilen pyýada goşun köp mukdarda üpjün edilip bilner! Sevenedi ýaşyndaky her bir ýapon oglan pulemýot ýygnamagy we sökmegi bilýär! Elbetde, adadan kontinente goşun geçirmek üçin wagt gerek. Doly doldurylandan soň, ýene Sowet topragyna giriň!
  Çagyryş alan Wedmakowa ahyrsoňy täze söweşiji alar we asmanda söweşer diýip umyt etdi. Gyz emkada Wladiwostoka äkidildi. Uçar özüni terminator ýaly duýdy. Syýahatçy, ýaşyna garamazdan, diňe sergeant zolaklaryny geýen çal saçly atasy bolup çykdy.
  Ol buýsanç bilen aýtdy:
  - Aý, ýaşlar! Patyşa döwründe ýaponlar bilen söweşendigimi bilýärsiňiz!
  Wedmakowa şübheli sorady:
  - Hakykatdanam? Ora-da belki haç aldyňyzmy?
  Kakasy çal sakgalyny silkip, näletledi:
  - Haç ýok, medal ýok! Şeýlelik bilen bir ýyl üç aýlap şahsy söweşdi! Siziň pikiriňizçe, her kim at we medal alyp biler? Esasanam patyşanyň döwründe, derejesi we faýly gaty gowy görülmänsoň!
  Wedmakowa razy boldy:
  - Hawa, patyşanyň döwründe synp deňsizligi bardy! Emma häzirki döwür başga. ! Eri gelende aýtsak, nädip bökýärsiň! Diýjek bolýanym, duşman güýçli boldumy?
  Goja demir dişlerini ýalpyldadyp jogap berdi:
  - Gowşak däl, buýrugymyz has akylly bolsa-da, Port Arturdan we Mançuriýadan ýüz öwürmezdiler! Olar beýle güýçli duşman däl.
  Emka haýal sürýärdi, ýol bomba we artilleriýa bilen örtüldi. Gepleşmek mümkin boldy.
  Wedmakowa birneme ýuwaşlyk bilen sorady:
  - Biziňkiler näme güýçli?
  Garry, edil sagat oýnawaç ýaly, çaltlyk bilen baş atdy:
  - Biraz hawa! Mysal üçin, ýaponlaryň atyş aralygy biziňkiden ýigrimi esse köp. Fronta iberilmezden ozal diňe üç ok atyşa gatnaşdym. Soň bolsa hersi bäş ok. Şeýle-de bolsa, ýangyn söndürişde biz ýaponlardan has erbetdigimizi aýdyp bilmeris. Bu bolsa, egin eşikli bolandyklaryna garamazdan, ak palto geýýärdik. Elbetde, harby tejribe alanymyzdan soň. Japaneseaponlaryň has uzyn türgenleşige garamazdan, harby meselelerde biziňkiden has az ukyplary bar. Theiröne olaryň tüpeňleri Mostina klubumyzdan has takyk uruldy.
  Wedmakowa hiç hili bellik etmezden razy boldy:
  - Hawa, elbetde! Bu ýerde dogry aýdýarsyňyz! Japaneseaponlar, nemesler ýaly, buraw işine aşa üns berýärler.
  Goja başyny ýaýkady.
  - Tersine! Patyşa goşunynda bolanymyzdan az bolmagy mümkin! Birinji jahan urşundan öňem esgerleri has gowy türgenleşdirip başlasalar-da, iň bolmanda eşiklerini çalşyp bilerler ... Goşun däl, berk ädim!
  Wedmakowa erbetlik däl-de:
  - Uruşdan ozal paradlarda ýöremäge-de köp üns berdik! Megerem, akyllylar başgalaryň ýalňyşlyklaryndan, akmak özünden öwrenýär, asla öwrenenok, kim?
  Garry atam:
  - Okuw wagt bilen gelýär! Emma üpjünçilik bilen, umuman, doly petiklenýärdik. Gunarag ýok, ok ýok! Köplenç aç galýardylar, esgerler kesel boldular - derman ýokdy! Japaneseaponiýanyň oklaryndan has köp adam tif we beýleki ýigrençlerden öldi. Şeýle erbet söweş boldy. Kuropatkin samsyk! Aýlaw ýok, kamuflaage ýok, adamlary pulemýotlaryň aşagyndaky garymlara taşlady. Top iýmleri hökmünde ulanýardyk. Bularyň hemmesi gaty erbet gutardy. Olaryň aýdyşy ýaly, aýagymy zordan çekdim. Dogry, ýesirlikden gutulanyma gaty buýsanýaryn! Woundedaralananlar ýaly!
  Gyz bilesigelijilik bilen sorady:
  - Japaneseaponlaryň özleri hem gowulaşdy ýa-da erbetleşdi! Söweşjeň häsiýetleri taýdan.
  Goja ilki çilim ýakdy, soň bolsa jogap berdi:
  - Muňa obýektiw baha bermek kyn. Goşunlar üýtgedi, tanklar, uçarlar, suwasty ýaraglar peýda boldy. Ösüş nukdaýnazaryndan gämiler ýarag ýaly üýtgemedi. Commandöne buýrugyň samsyklygy öňküligine galdy, şonuň üçin Wladiwostoka edilen hüjüm!
  Witçeriň ýaşyl gözleri ýalpyldy.
  - Munuň üçin bahana ýok!
  Garry razy boldy.
  - Bolup bilmez! Galyberse-de, duşmanyň bir mekir taýýarlaýandygyny bilýärdiler, oňa reaksiýa ýok! Gurlan ýaly. Emma Pindos bilen ýaraşyk güýçli zarbanyň boljakdygynyň aýdyň alamatydyr.
  Jadygöý jyňňyrdady.
  - Pindos bilen?
  Atasy tassyklady:
  - Hawa, indi Amerika we Angliýa diýýärler! Bu at "ogurlamak" sözünden, ýagny ogurlamakdan gelýär. Bular parazit ýurtlar, gödek we ejiz adamlardan gan sorýan ogrylar!
  Uçar gyzyl başyny atdy:
  - Ine, men razy!
  Goja:
  - Buýrugymyzyň samsykdygyna, hatda dönükdigine razy boluň! Şonuň üçin flotumyzy Pindosdan has erbet çalyşyň!
  Wedmakowa garşy çykdy:
  "Belki, ýaponlaryň beýle çalt urjakdygyny pikir etmediler. Umuman aýdanyňda, Uzak Gündogar dynç alyş ýeridi we gorkaklar we ýalta adamlar bu ýerde mesgen tutdular. Galyberse-de, goşunda arka tarapda işçi ýa-da köpçülikleýin daýhan hökmünde köp işlemek hökman däl, ýöne gowy paý we aýlyk alýarsyňyz. Başga bir tarapdan, Uzak Gündogarda hyzmat edip, janyňyzy howp astyna salmaýarsyňyz. Hawa, çörekçiler we gorkaklar üçin jennet.
  Goja jogap berdi:
  - Esgerler we ofiserler beýle erbet söweşmeýärler. Ine, Habarowsk, henizem geçmedi.
  Wedmakowa razy boldy:
  - Rus söweşiji, ýörite söweşiji! Bröne Brusilowyň aýdyşy ýaly: esgerlerimiz ajaýyp, ofiserler gowy, generallar orta we patyşa düýbünden erbet!
  Kakasy muňa nägilelik bildirdi:
  - Serkerdämiz Kuropatkin däl, Brusilow bolsa: ýeňerdik! Haýp, gaýtadan ýazyldy! Patyşanyň döwründe rus generallary kiçeldi diýmeli: Suworowyň döwründe görnükli generallaryň tutuş galaktikasy bardy! Şeýle-de bolsa, Stalin gürji, ýöne gürjüleriň aýdyşy ýaly ...
  Kakasy Witçeri kesdi:
  - Şeýle sözlerden ägä boluň! Şeýlelik bilen ýörite bölüme girip bilersiňiz! Şeýle-de bolsa, meniň üçin Stalin zehin däl! Mysal üçin, fewral aýynda sypdyrylan setir urgy muny tassyklaýar! Theeri gelende aýtsak, 1-nji maýda Moskwadaky Sowet howa goragy ejizdi we müňlerçe sowet raýaty öldi!
  Goja:
  - ABŞ we Angliýa sag bolsun aýdýaryn! Wehrmaçta täze uçarlar berdiler! Mundan başga-da, köpçülikleýin sabotajyň bardygyny eşitdim, şol sebäpli aksaklar howada ýykyldy! Bu täze "Yaks"!
  Jadygöý başyny atdy.
  - Men bu hakda eşitdim! Hakykatdanam masgaraçylyk! Emma günäkärler jezalandyrylar we mesele çözüler diýip umyt edýärin!
  Kakasy baş atdy, soň birden:
  - Esasy mesele kellämizde! Sowet mentalitetiniň bir görnüşi! Adamy sogan, adaty gula öwürmek synanyşygy!
  Wedmakowa jedel etmedi. Ol penjireden aç-açan seredip durdy. Indi SSSR-iň ýeňilmegi howpy has göze ildi. Netijede, hatda Moskwa hem howa hüjümlerinden goralmaýar. Iň bärkisi, uly howa hüjümine garşy durmak üçin ýeterlik ygtybarly gorag ýok!
  Uruş birneme üýtgeşik tapgyra geçýär ... Dogry, Stalingradyň golaýyndaky söweşlerde nemeslerem howa höküm sürýärdi, ýöne islenýän ýeňiş getirmedi! Şeýle-de bolsa, Fritsiň artykmaçlygy bardy! Galyberse-de, täze sowet uçarlary yzygiderli fronta gelýärdi! Theöne uçarmanlaryň arasynda söweş täliminiň derejesiniň gaty pesdigini aýtmaly. Täze başlanlaryň köpüsinde 8 sagatdan köp uçmak ýokdy. Bu gaty minus, esasanam nemesleriň adatça 250 sagada çenli wagty bar! Şeýle-de bolsa, Stalingraddan soň nemesler programmany 150-ä çenli azaltdylar, ýöne indi ýangyç bilen has aňsatlaşdy. Şeýle-de bolsa, köp sanly täze uçaryň peýda bolmagy Frits üçin kynçylyk döreder.
  Theeri gelende aýtsak, heläkçilige uçran bombaçylaryň uçarmanlarynyň arasynda birnäçe ABŞ raýatynyň tussag edilendigi habar berildi. Iň soňkusy näme, garaşylmadyk zat däldi! Luftwaffe-de täze bombaçylar üçin ýeterlik uçarman ýok, şonuň üçin meýletinçiler bardy!
  Sowet serkerdeligi muňa nähili jogap berer? Galyberse-de, Berlini aljak zat ýokmy? Uzak aralyga strategiki bombaçylar P-8-den başga SSSR-de ösdürilmedi. Sagatda bary-ýogy 400 kilometre ýetýän we 1936-njy ýylda döredilen iň soňky uçar köne. Mundan başga-da, Berlini uranda, howa goragsyz hereket eder we nemesler ony uçarlary bilen saklap bilerler. Galyberse-de, eýýäm uçýan massanyň Berline tarap hereketini ýazjak gaty gowy radarlary bar. Hawa, Germaniýa garşy iş taşlaýyş üçin bu enjamlary ýeterlik goýbermek üçin wagt gerek. Nemesler gowşak millet däl we tehnologiýany söýýärler! Olaryň özleri, belki, Europeewropada ýa-da dünýäde iň tertipli we ýokary guramaçylykly halkdyr! Aloneeke ýeňiş gazanmak gaty kyn , hatda ikinji frontda ejiz Japanaponiýa däl.
  Bu ýagdaýda edilmeli iň gowy zat, soýuzdaşlar bilen Germaniýanyň arasynda aralaşmaga synanyşmakdyr. Emma muny nädip etmeli? Beria oňa eýýäm amerikalylardan alnan ýok edijini ulanyp ýerine ýetirmegi tabşyrypdy. Gowy prowokasiýa bolup bilerdi, ýöne Anna wagt tapmady.
  Günäkär däl ýaly - ykbal näme däl, ýöne şonda-da ýakymsyz netijä seredýär. Belki, bir gün öň gelen bolsa, hemme zat başgaça bolardy!
  Muňa garamazdan, ol hem aýrylmaýar! Emma Beriýadan zakaz alan badyna geldi!
  Umuman aýdanyňda, Lavrenti Palyç prowokasiýalaryň ussady. Japanaponiýa Peru portuna hüjüm etdi, oňa gatnaşman!
  Hakykat, ABŞ baradaky resminamalar uçar göterijilerini, şol sanda Peru gämi duralgasynda ýerleşýänleri, tötänleýin Gün dogýan ýurduň aňtaw gullugynyň eline düşen ýaly bir topar öňüni alyş zarbasyny meýilleşdirýär!
  Mundan başga-da, amerikalylar samsyklar: Angliýa bilen bilelikde nebit we beýleki çig mal üpjünçiligine embargo girizip, Japanaponiýany söweşe getirdi, ýöne özleri urşa taýyn däldi!
  Hakykatdanam, 1941-nji ýylda Amerikanyň Birleşen Ştatlarynda Japanaponiýa bilen söweş üçin ýeterlik güýç ýokdy. 1940-njy ýylda olaryň bary-ýogy 400 tanky bardy we 1941-nji ýyldaky maglumatlar gizlin, ýöne şonda-da müňden gowrak bolmagy mümkin däl! Şeýlelik bilen Amerika söweşe çykdy, düýbünden taýyn däldi! Japanaponiýa hem ýaragly däl. Eger onuň iki ýarym müň töweregi tanky we ýeňil tanklary bar bolsa, meselem, uzak aralyga awiasiýa asla ýokdy!
  Şeýlelik bilen Günüň dogýan ýurdunyň ABŞ-nyň batyr uçarmanlary bombalanmady! Olar diňe bir lybada girdiler! Indi bolsa pyýada goşuna bil baglap, çar Nikolaý II döwrüniň üstünliklerini gaýtalamagy arzuw edip, SSSR-iň öwezini dolmak kararyna geldiler!
  Jadygöý içgysgynç bolup aýdym aýtdy:
  Durmuş nähili çylşyrymly, Reb, gynansakda,
  Özüňiz tiken gül dakdyňyz!
  , Ok, kellämi urma
  Täze gün bize kynçylyklary wada berýär!
  
  Arzuwlar tozana öwrüldi
  Zalym gurçuk höwes bilen dişleýär!
  Gözleriňdäki agyry we hasrat
  Näme päsgel bermeli, hiç kim häkimiýet başynda däl!
  
  Godöne, Hudaý, näme edip bilersiň?
  Kolyň özi Golgotanyň haçyna çykdy!
  Arzuw arzuwlary hakda
  Dul aýalyň aglaýanlarynda gygyrýarlar we aglaýarlar!
  
  Eartherden dünýäden erbet zat ýok,
  Urşuň eskizi ganda çotga!
  Efir köpükli labyr,
  Birbada internedi döwýärsiňiz!
  
  Meniň durmuşymy isleýän bolsaň
  Soňra meni Rebbi dowzaha taşla!
  Her niçigem bolsa seni söýýärin
  Dowam edilýär, üýtgeşmä ynanýaryn!
  
  Bir adama ynanýaryn
  Has arassa, has ýokary bolmaga ukyply!
  Döwrüň görgüleri gutarar,
  Iň Beýik dogan ýaly bolarys!
  
  Näme buýruk bereris?
  Starsyldyzlaryň giňişliginde!
  Batyr goşunymyz
  Kwasardan has güýçli şöhle saçar!
  
  Durmuş hiç wagt öçmez
  Hemmeler adam bolar!
  Endylyň tükeniksiz şöhlesi ýaly
  Çäksiz we bagtly döwür bilen!
  
  Kommunizm hakyky bolýar
  Düýşüňizden has gowy boljakdygyna ynanyň!
  Öňe gidiň, ýokaryk, aşak däl,
  Goý, şatlyk bolsun - gaýgy ýok!
  Wedmakowa aýdymy tamamlady we "Emka" ahyrsoňy Wladiwostoka gitdi. Uçar bilesigelijilik bilen şähere seretdi. Wladiwostokdaky weýrançylyk ep-esli artdy, käbir binalar çilim çekýärdi, köçelerde ýangyn söndüriji toparlar işleýärdi, belgi, saýlama we beýleki ýangyn söndüriji enjamlar bilen ýetginjekler köpdi.
  Garry atam:
  - Patyşanyň döwründe ýaşlaram köp işlediler, ýöne ýylgyryş we joşgunsyz! Arealaňaç höwes bilen uzaklaşyp bilmersiňiz!
  Wedmakowa garşy çykdy:
  - Senagat ykdysadyýetiň hereketlendirijisi bolsa, höwes ýokary oktanly reýting bilen ýangyçdyr!
  Goja begenip baş atdy.
  - Gowy diýýärsiň gyz!
  "Emka" serkerdäniň binasynyň ýanynda saklandy we Wedmakowa tasdan gaçdy. Ol hakykatdanam ganatly atynyň üstünde bolmak isleýärdi.
  Gyz gün tertibine iberilen ofisiniň gapysyny kakdy. Ukusyz ses geldi.
  - Giriň!
  Jadygöý egnine buýsanç bilen girdi. Oturgyçda NKVD polkowniginiň formasy bolan bir adam oturdy. Şeýle kelleli we ýakymsyz görnüş. Ol pilotdan aljyraňňylyk bilen sorady:
  - Doly ady!
  Gyz derrew jogap berdi:
  -Anna Petrowa Wedmakowa!
  Polkownik sözüniň üstüni ýetirdi:
  - Harby dereje?
  - Howa güýçleriniň maýory we Sowet Soýuzynyň gahrymany! - Uçarman buýsanç bilen aýtdy.
  Polkownik trubkany alyp, gysgaça aýtdy:
  - Howa güýçleriniň maýory Wedmakowa eýýäm geldi!
  Soň bolsa gyza tarap öwrüldi.
  - Özüňi nähili duýýarsyň? Sagdyn diýip umyt edýärsiňizmi?
  Uçar dişlerini dişledi.
  - Özümi gowy duýýaryn! Lionolbars ýaly söweşmäge taýyn!
  Polkownik baş atdy.
  - Gowy! Japaneseaponlar muňa baha berer öýdýärin!
  Bir ses eşidildi, aýakgaplaryň üýşmegi we ýörite bölümiň alty sany ýönekeý işgäri, ýörite eşikli bir adam bilen bilelikde ofisiň içine girdi. Ol buýruk berdi:
  - Bu ganjyk!
  Jadygöý bulaşdy:
  - Bu başga näme?
  Polkownik gygyrdy:
  - Bu! Siz tussag edildi, raýat Wedmakowa! Sizi türmä ibererler!
  Formörite eşikli bir adam duýduryş berdi:
  - Bu aýal söweşmäge gaty ökde! Şonuň üçin hüşgär boluň!
  Jadygöý ýylgyrdy.
  - Batyr hukuk goraýjy edaralarymyzyň wekili bolmaz! Beria jaň ediň we bu düşünişmezlik birbada aýdyň!
  Polkownik ýigrenç bilen gygyrdy.
  - Ine, Beriýany ünsden düşürmek! Ony türmä iberiň, derňew anyklanar!
  Jadygöý baş atdy.
  - Men Sowet Soýuzynyň gahrymany we derňew, elbetde, anyklar, ýöne Beria bilen has çalt bolardy! Uçaryň mümkin boldugyça gysga wagtda dolandyrylmagyny isleýärin!
  Polkownik teselli berdi:
  - Uruş wagtynda hiç kim uzak wagtlap çekmez! Ony alyp git!
  Wedmakowa garşylyk görkezmän ýöräp, gysgaldylan modeliň pulemýotlary bilen skautlary enjamlaşdyryp başladylar. Soň bolsa meni gara huni dolduryp, alyp gitdiler. Anna Petrowna asuda, özüni günäkär duýmady we NKVD Beria bilen aýratyn gatnaşygy hakda bilýän bolsa gerek, şonuň üçinem düşünerler. Türmä baryp görmek hatda gyzykly. Hakyky adam ogluny terbiýelemeli, goşunda gulluk etmeli we türmede oturmaly! Diýmek, söweşiji bolsa gerek! Tanymal adamlaryň köpüsi türmelerde: Stalin, Lenin we Gitler!
  Türme serkerdäniň edarasyndan gaty uzakda ýerleşmedi, şonuň üçin Wedmakowany çykaryp, howla alyp gitdiler. Ol ýerde itler gazaply gygyrdylar, XVIII asyrda gurlan zyndanyň daş diwarlary çal we çaldy. Gyz içerik getirilip, koridorlardan geçende, islegsiz tolgunma duýdy. Ine, hasaba alyş penjiresi: nobat soraglary:
  - Adyňyz, familiýaňyz, atyňyz, jynsyňyz!
  Soňra sag kafel otagyna öwrüliň. Şol ýerde, stoluň başynda NKVD formasy we deri örtükli ofiser otyrdy, özi bilen ak donly lukman we iki orta ýaşly aýal ellerine inçe rezin ellik çekip otyrdy.
  Wedmakowanyň ýanyndaky garawul çalt we amaly hereket bilen eliňi aýyrdy. Ofiser buýruk berdi:
  - Geýin!
  Wedmakowa geň galdy:
  - Näme?
  Ofiser ýuwaşlyk bilen gaýtalady:
  - geýin! Gözleg we şahsy barlag gerek!
  Gyz gyzardy.
  Emma erkekler!
  Perronly ofiser gygyrdy:
  - Size kömek edip bilerinmi? Bolýar, eşikleriňizi jelepçilige taşlaň!
  Wedmakowa titredi, hawa, türmä salnanda şahsy gözlegiň hökmanydygyny we eşiklerini çykaryp başlandygyny ýadyna saldy. Aýallar ony alyp, her tikişi üns bilen barladylar. Jübüsinde galan Wedmakowa utandy, ýöne ofiser gygyrdy:
  - Balaklaryňyzy çykaryň! Gözleg tamamlanar!
  Birnäçe erkek adamyň öňünde bütinleý ýalaňaç galdy (ony getiren kerwen durdy, islendik pursatda söweşmäge taýyn), gyz utandy we elleri bilen ýapjak boldy.
  Ony ýumruk bilen taýak bilen urdular:
  - Dikişlerdäki eller!
  Wedmakowa egildi, ýöne çydady. Egin-eşiklerini barlap, aýakgaplaryny ýyrtyp bolansoň, ofiser buýruk berdi:
  Indi özüňiz barlap görüň!
  Türme tussaglary aýal başyndan başlady. Saçlaryny ellikli barmaklar bilen gysdylar, soňam el çyrasy bilen turba ulanyp, gulaklaryna seretdiler. Gulaklar epilip, egilmän birnäçe gezek yza çekildi. Soňra burnuna seretdi:
  - Üsgür, haýyş! Bu has güýçli!
  Gyzyň burny ezildi. Ondan soň agzyň barlagy geçirildi. Bu gaty ýakymsyzdy, gödek eller dili basdy, indi bolsa çekdi-de, hasam çekdi, hatda ýyrtmak diýen ýalydy.
  Ofiser:
  - Has seresap bolmaly! Ol içaly bolup biler!
  Türme tussaglary möhüm maglumatlary saklap biljek doldurgyçlary barlap, barmaklaryny dişlerine basyp başladylar. Wedmakowa özüni kemsidip, tüýkürdi; SSSR-iň gahrymany jelep ýaly gözlendi, hiç zat ýitirmedi. Soňra aýal ellikli eller gyzyň ýalaňaç döşüni duýup başlady. Ony ezdiler, her millimetr manysynda duýdular, elçyranyň içinde şöhle saçdylar. Gyzjagazyň döşleri dönüklik bilen çişdi we türme işgärleri barha köpeldi, soň bolsa egildi:
  -! Ok! Ol şu ýerde arassa!
  Soň bolsa göbek we barmaklar barlandy. Göwräni yza çekdiler, büküldi, soň bolsa iňňe bilen deşildi. Barmaklary üns bilen gözden geçirmeli däl.
  - Indi bolsa ginekologiki gözleg! - diýip buýurdy.
  Türme işgärleri buýruk berdiler:
  - Bükülip, aýaklaryňyzy ýaýyň, haýyş!
  Ondan soň ellikdäki türmäniň eli gyzyň gursagyna takmynan gireninde iň kemsidiji boldy. Wedmakowa agyryda we masgaraçylykda iňňildi. El bolsa aýalyň iň gymmatly hazynasyny saklaýan gowakda gaty ýykyldy, bu ýerden hem agyry, hem agyrdy. Gyz birneme egildi, ofiser erbet gürledi:
  - Mümkin boldugyça üns bilen barlaň! Galyberse-de, içaly ýerlerde içalylar köplenç resminamalary gizleýärler, möhüm maglumatlary tapmak üçin käwagt kiçijik bellik ýeterlikdir.
  Bir türme başga biriniň ýerine çalşyldy, gözleg hasam agyr we gödek boldy. Wedmakowa gözlegi gynamalara öwrüp, diňe ony kemsitmek isleýändiklerine düşündi.
  Anusyň gözden geçirilmegi az gödek däldi, üstesine-de, içege we ullakan ödem ulanyldy. Görnüşinden, pilot hakykatdanam şübheli bolupdyr. Şondan soň barmaklary, aýaklary we aýaklary barlamak kiçijik bir zat ýalydy.
  Emma, munuň bilen çäklenmän, ofiser buýruk berdi:
  - Indi aşgazanyň rentgen şöhlesinde! Alluwup bilýän kän däldi!
  Dogrusy, kän bir zyýany ýok. Bu ýerde bir lukman bardy, hemme zady, hatda ýüregi we öýkenleri üns bilen synlady. Ahyrynda öňe gitdi:
  Ol arassa we ajaýyp sagdyn!
  Ofiser gaharly gygyrdy:
  - Her niçigem bolsa ony atarys! Şeýle-de bolsa, häzirlikçe fortepiano çalsyn!
  Masgaraçylykdan haýran galan pilot, awtomat ýaly boýun egdi. Witçeriň elleri boýag bilen çalnyp, kagyz bilen seresaplylyk bilen gysyldy. Soňra her dürli ölçegleri yzarladyňyz, profilde surata düşdüňiz. Uzak wagtlap bedenindäki ähli alamatlary, yzlary we mollary täzeden ýazyp, ýalaňaç durmaga mejbur boldular. Şondan soň SSSR-de adaty bir sowuk duşda ýuwuldy, diňe bir tussaglar üçin däl, olara türme formasy hem berildi.
  - geýin!
  Bu eşik aslynda horjundan tikilip, türme belgisi bilen bezelipdir. Olar gyza aýakgap bermediler, megerem, olary halk duşmanlary üçin zerur däl gymmatlyk hasaplaýardylar we zordan örtülensoň, ony kamera alyp gitdiler.
  Justaňy-ýakynda köpçülikleýin tussag edilmeler bolupdy, türmede adam köpdi. Wedmakowa gysga kapasa taşlandy, ol ýerde eýýäm ýüzden gowrak aýal bardy, esasanam harby we hyzmatkärleriň arasynda ýaş gyzlar. Uçar kameranyň içine getirilende, bir ädim ätmedi, tussag tutuş poly ýapdy. Öýjükde gaty garaňkydy, penjire tagtalar bilen örtüldi, gaty we yslydy, görnüşi ýaly, çelegi uzak wagtlap çykarmadylar.
  Gyzlar ýarym ýalaňaçdy, käbirleri düýbünden ýalaňaçdy, eşiklerini aldylar. Olaryň birnäçesi hilegär bolup, içmek isledi. Jadygöý saklandy we sorady:
  - Men ädim ädip bilemok! Men nirä gitmeli!
  - Nirä getirildi we dur! - Garaňkylykdan zakaz edilen, belki kameradaky iň ulusy. - Bize ýer ýok.
  Wedmakowa munuň samsykdygyna göz ýetirip, sorady:
  - Gyzlar näme üçin?
  Sesler yzarlandy:
  - Hawa, ine 58-nji madda, hatda hiç hili tölegsiz! Näme üçin?
  Jadygöý:
  - Hawa, Beria zorlandy!
  Gyzlaryň mähirli gülküsi we gygyryşlary boldy:
  - Hawa, ol biziňki!
  Garaňkylykdan kim gysdy:
  - Bu Beriýadan azajyk asyň!
  Erbet ses kesildi:
  -Eger! Şeýdip, howluda eýýäm ýarym müňden gowrak adam atyldy! Bizem tutuş kamera bilen gezelenç edip bileris!
  Jadygöý gygyrdy:
  -, ok, ýok, meni atjak bolsalar, men beýle bermerin!
  . 8-nji bap
  Oleg Rybaçenko gyz Margarita Korşunowa bilen bilelikde ertir üçin ajaýyp göreşmegi dowam etdirdi.
  Stalingradda söweşdiler. Allhli ägirt batyrlyk bilen söweşdiler. Baky çagalar yza çekilmek we duşmana boýun bolmak hakda pikir etmediler.
  Emma güýçler deň däldi we faşistler kem-kemden öňe gitdiler. Veryöne gaty haýal we hakyna tutulanlaryň jesetleri bilen jaýlara we köçelere çemeleşmek.
  Moskwa gabady, ýöne henizem söweşýär. Şeýle hem, onuň owadan gyzlary bardy. hakykatdanam baý adamlar.
  Oleg Rybaçenko we Margarita Stalingradda ok atýardylar. Şol bir wagtyň özünde, oglan AI-e görä bir zat düzmäge synanyşdy.
  Belarusyň prezidentlige kandidaty Aleksandr Lukaşenkonyň saýlawlara gatnaşmagyna rugsat berilmedi. Slawýan soborynyň gollary yzyna almagynda kemçilik tapdylar. Netijede, alty kandidat däl, bäş adam bardy. Esasy göreş Zenon Pozdnyak bilen Kebiçiň arasynda boldy. Rus tarapdary we has aram Kebiç sähelçe aralyk bilen ikinji tapgyra çykdy. Soň bolsa uly tapawut bilen anti-Rus Poznyak ýeňdi.
  Lukaşenka bikanun aýrylandygyna nägilelik bildirdi. Emma, umuman aýdylanda, sesden başga zat ýokdy.
  Kebiç gaty ynamly ýeňiş gazandy. Ol Belarusyň ilkinji prezidenti boldy.
  Tizara Belarus rubl zonasyna girdi. Ykdysadyýetdäki ýagdaý krizisde galdy. Enougheterlik pul ýokdy. Emma ýurt rubl zonasynda.
  Kebiç Russiýa bilen integrasiýa etabyny teklip etdi. Kanunlaryň ýakynlygy başlandy, serhetler açyldy, ykdysadyýet birleşdi. Adatdan daşary jisimler döredildi.
  1999-njy ýylda Belarusda täze prezident saýlawlary geçirildi. Russiýanyň defoltyndan soň ykdysadyýet çuňňur krizise sezewar boldy. Emma kommunistleriň täsiri ep-esli artdy. Beýleki tarapdan Lukaşenka hemmeler bilen dawa edip, öz partiýasyny döretmedi we beýleki güýçler tarapyndan kowuldy. Esasy göreş Kalyakin bilen Kebiçiň arasynda boldy. Zenon Poznyak bu wagta çenli meşhurlygyny ýitirdi. Tutuşlygyna Belarusyň meşhur fronty ýaly.
  Kommunistler güýçlendi.
  Russiýada taryh hem birneme üýtgedi. Zýuganow, ýeňiş gazanyp bilmese-de, prezidentden birneme köp ses aldy. Lebed birnäçe aýlap Howpsuzlyk Geňeşiniň sekretary bolup işledi. Emma, umuman aýdylanda, bu beýle möhüm däl. Iň möhüm tapawut, Çernomyrdiniň işden aýrylmazlygydyr. Netijede, deslapky karardan soňam premýer-ministr boldy. Kebiç, Çernomyrdiniň kömegine garamazdan, ikinji tapgyrda ýeňildi we Kalyakin Belarusyň prezidenti boldy.
  Russiýada, eleltsiniň gideninden soň Çernomyrdin prezidentlige gitdi. Russiýanyň ykdysadyýeti eýýäm ösüşe geçdi we Wiktor Stepanowiç, gaty kyn bolsa-da, üçünji ýeri eýelän iririnowskiniň kömegi bilen Zýuganowy ýeňdi.
  Şeýlelik bilen, Russiýada Çernomyrdin prezident boldy, iririnowskiý howpsuzlyk geňeşiniň sekretary we prezidentiň birinji kömekçisi boldy. Putin şu wagta çenli bir gapdalynda galdy. Zýuganow oppozisiýanyň lideri. Primakow henizem Daşary işler ministri bolup işleýär.
  Şeýlelik bilen hemme zat meýilnama boýunça gitdi. Kalyakin integrasiýa prosesini dowam etdirdi, ýöne entek birleşmedi. Ykdysadyýet ösdi. Çernomyrdin Çeçenistanda söweş alyp bardy. Maskadow bilen gepleşik geçirdi. Netijede ol ýerde durnuklylyk gazanyldy.
  Çernomyrdin indiki saýlawda Zýuganowdan ýeňiş gazandy. Kalyakin hem ikinji möhlete aňsatlyk bilen saýlandy. Hemme zat az-kem gidýärdi. Belarusyň ykdysadyýeti ösýärdi.
  Emma Kalyakin üçünji möhlete gitmedi. Onuň oruntutary kärdeşi Nowikowdy.
  Çernomyrdin üçünji möhlete dalaş etmedi. Çernomyrdin ýerine irinirinowskiý geldi. Ikinjiler, elbetde, has aram boldy, ýöne Belarusa Russiýanyň goşulmagyny talap edýän basyş artdy.
  Täze gelen adam seslendi. Sanksiýalara sezewar edilendigi sebäpli.
  Irinirinowskiý has berkdi we has gysyldy ... Netijede, Russiýa tarapdar güýçler Belarusda agyr ykdysady krizise gabat gelýän referendum geçirdi. Belarus Russiýanyň bir bölegi boldy. Bu günbatara garşy duýgyny güýçlendirdi.
  Iririnowskiý 2014-nji ýylda Ukrainadaky Maýdan baýramyndan we ukanukowiçiň agdarylmagyndan peýdalanyp goşun iberdi. Ukrain goşuny söweşe taýyn däldi we ruslar ony ýaragsyzlandyrdylar. Ukanukowiç we Rada ýarag nokadynda referendumy yglan etdiler. Russiýa bu respublikany özüne goşdy.
  Ukrainleriň az pitne turuzmagy üçin iririnowskiý Russiýanyň paýtagty Kiýewe göçdi. Bu bolsa referendumyň netijelerine täsir etdi. Wladimir Wolfowiçiň özi, indiki prezident saýlawynda, referendumdaky ähli çäklendirmeleri ýatyryp, üçünji möhlete ýeňiş bilen saýlandy.
  Aleksandr Lukaşenko pensiýa çykdy we ýatdan çykaryldy. Putin altmyş ýaşyndaka 2012-nji ýyla çenli FSB-iň başlygy bolup işledi. Topary ýaşartmagy halaýan iririnowskiý onuň ýerine kyrk ýaşly başarnykly ofiser bilen çalyşmady. Nowigiň ornuny tutan Belarusyň gubernatory hem ýaş boldy.
  Russiýa, Günbataryň sanksiýalaryna sezewar boldy, ýöne beýle möhüm däldi. Irinirinowskiý Siriýada we Yrakda söweşdi. Kürtler üçin öz döwletini döretdi we umuman Wladimir Putinden has aýgytly hereket etdi. Mundan başga-da, Russiýa Saud Arabystanyna raketa hüjümini amala aşyrdy we nebitiň bahasyny düýpgöter ýokarlandyrdy.
  Soňra Eýran bilen ABŞ-nyň arasynda uly söweş başlandy. Nebitiň bahasyny hasam ýokarlandyran zat. Bu aralykda, Russiýa Baltika ýurtlaryny we Moldowany basyp aldy. Soň bolsa, Nazarbaýew gideninden soň Gazagystandaky başagaýlykdan peýdalanyp, bu respublikany dolanyşyga goşdy.
  Referendum hem geçirildi we Russiýa başga bir welaýaty eýeledi.
  Kem-kemden SSSR-iň dikeldilmegi dowam etdi.
  Inirinowskiý 2020-nji ýylda Russiýanyň prezidentiniň dördünji möhlete geçiriljek saýlawlardaky rekordy täzeledi. Ol gidýänçä.
  Russiýa Merkezi Aziýanyň üstünden geçdi. Özbegistanda, Täjigistanda, Gyrgyzystanda, Türkmenistanda rus goşunlary peýda boldy we Russiýa goşulmak barada referendum geçirildi.
  Şeýlelik bilen ýurt SSSR-iň öňki serhetlerine dikeldildi.
  Emma iririnowskiý üçin bu ýeterlik däldi. Gereksiz düşünje bolmazdan, Finlýandiýany goşun bilen basyp aldy. Elbetde, referendumy geçirmek bilen, takmynan 100% netije bilen. Oňa goşulmak.
  Şeýlelikde, Russiýa özüni yzyna gaýtardy. Port Artur baradaky talaplar we sarylaryň Sibirden çykarylmagy sebäpli Hytaý bilen gatnaşyklar birneme erbetleşdi.
  Chinaöne Hytaý Russiýa garşy gorkýardy.
  Emma Alýaskada harby agdarlyşyk boldy we rus goşunlary ony basyp aldy. Russiýa gaýdyp barmak barada referendum geçirdiler. Şol bir wagtyň özünde Amerika, Alýaskany Russiýa satmak baradaky şertnamanyň hakyky däldigini ykrar etmäge mejbur boldy.
  Şeýlelik bilen...
  Oleg Rybaçenko saklandy we ýene atyp başlady.
  Oglan ýaryldy, soň bolsa ýalaňaç aýagy bilen granat atdy. Faşistleri dargatdy we twit ýazdy:
  - Biz ýeňilmezek!
  Margarita hem ýaryldy, ýalaňaç barmaklary bilen granat atdy, Fritsany ezdi we gygyrdy:
  - Hemişe agzybir!
  Çagalar gaty batyrgaý söweşdiler.
  Oglan ýene-de ýaryldy. Arealaňaç barmaklary bilen gurçuga granat zyňdy. Netijede iki tank çaknyşdy. Oleg Rybaçenko aýdym aýtdy:
  - Rus topragymyz, size şöhrat,
  Mukaddes Russiýanyň adyndan,
  Councilerli geňeşler maşgalasy!
  Gyz ýalaňaç aýagy bilen ýene granata zyňdy. On faşisti atyň we aýdym aýdyň:
  - Dagda sygyr bar,
  Sagdyn çagalar boluň!
  Oglan nobat berdi, Fritsini kesdi we jyňňyrdady:
  - Watan ýüregimde,
  Bagtymyza, gapyny açarys!
  Şondan soň çaga aýagy granata zyňdy. Ol hakykatdanam heläkçiligiň daşaýjy çagasy.
  Margarita hem gaty takyklygy bolan ok.
  Gyz alyp, aýdym aýtdy:
  -, ok, hüşgär bolmaz,
  Laçynyň nazary, bürgüt-
  Halkyň sesi sonorly -
  Pyşyrdy ýylany ezer!
  Arealaňaç aýagy bilen granat zyňan gyz ony alyp, hasam jyňňyrdady;
  Stalin meniň ýüregimde ýaşaýar
  Gynanmagy bilmezligimiz üçin -
  Kosmosa gapy açdy
  Aboveyldyzlar biziň üstümizde şöhle saçýardy!
  Gyz güldi. Ol faşistlere ýüzlendi. Ol hatarlaryny çykardy we gysdy:
  Bütin dünýä oýanjakdygyna ynanýaryn -
  Faşizmiň soňy bolar ...
  Gün şöhle saçar
  Kommunizmi ýagtylandyrýan ýol!
  Againene-de gyz ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar. Nasist tanklaryny biri-birine iteklemek.
  Natasha hem söweşýär. Stalingradda gyzlar diňe gahrymanlar.
  Batyrlyk bilen özlerine aýdym aýdyň:
  - Meniň watanym, älemiň garaňkylygy,
  Erbet duşmanlaryň hüjümini basyp bilerin ...
  Sensiz bir gün söýüp bilemok
  Men seniň üçin janymy bermäge taýyn!
  Natasha ýalaňaç aýagy bilen granat zyňýar.
  Soň Zoýa ot açýar. Bikinide owadan gyz. Faşistleri gyrar, nobat berer.
  Soň bolsa ýalaňaç aýagyndan ganhor sowgat uçar.
  Zoýa dişlerini gysyp aýdym aýtdy:
  - Duşmanlary ýok etmegi gowy görýärin! Şeýle gyz!
  Againene-de ýalaňaç barmaklary bilen gözellik ýok bolup başlar.
  Soň bolsa Aurora ot açýar. Faşistlere nädip sürmeli gyzyl saçly şeýtan.
  Arealaňaç aýagy bilen atylan granat Wehrmaçt söweşijilerini çygly ýere urar.
  Gyz gysýar:
  - Tili, tili, traw, wali ...
  Faşistleri meniň güýjüm bilen ur,
  Men indi ret edip bilemok!
  Againene-de söweşiji takyk atýar.
  Soňky ýangyna Swetlana ýolbaşçylyk edýär. Alsoalaňaç barmaklary bilen partlama bukjasyny zyňdy.
  Dogrusy, Frits aldy.
  Gyz, açyk aýtsam, gaýa söweşiji.
  Nädip aýdym aýtmaly:
  - Rusyň üstündäki şöhrat,
  Elmydama düýşde bolarys!
  Faşistlerdäki dört gyz we nädip urjakdygy. Umuman, ölüm perişdeleriniň batalýonynyň mukaddesleri ýaly. Stalingraddaky faşistler ony alýarlar.
  Itöne barha kynlaşýar.
  Stalingrad henizem saklanýar, ýöne faşistler Gury alyp bildiler. Faşistleriň arasynda deňizden güýçli flot hem bar. Şol sanda ele salnan Iňlis gämileri.
  Göni manyda tutuş kenary ýaraladylar. Türkler günortadan öňe barýarlar. Ol hakykatdanam gysganç bolýar.
  Nutaşa we Suhimi şäherinden gelen gyzlar, nemes kontrplak uçaryny alyp, Stalingrad şäherine uçup bildiler.
  Indi Stalingradda-da. Edil şonuň ýaly, bu şäher faşistler, näçe aljak bolsaňyzam.
  Natasha ýalaňaç aýagy bilen ganhor sowgady zyňýar, faşistleri ýyrtyk etlere ýyrtýar we aýdym aýdýar:
  - Durmuşymyz ajaýyp bolar!
  Zoya ýalaňaç aýagy bilen granat zyňyp, dişlerini dişledi:
  - Elbetde, ýeňeris!
  Gyz bolsa gyzyl emziklerini silkdi.
  Aurora, ot açdy, gygyrdy:
  - Watanymyz meşhur bolsun!
  Arealaňaç barmaklary bilen ganhor sowgat atar. Garşydaşlary eziň we gysyň:
  - Beýik Rus üçin şöhrat '!
  Soň Swetlana setiri alyp, partlady. Faş faşistleri oýup tapdym. Soň bolsa ýalaňaç aýagy bilen granat atdy we gysdy:
  - Ylmyň we abadançylygyň täze nuryna!
  Dört gyz ýene söweşýär, burnuny aşak saljak däl.
  Nataşka partlaýjy bukjany iki ýalaňaç aýak bilen göterdi. Herhli güýji sebäpli ony nasistleriň tankyna oklady.
  Zeper ýeten E-75 saklandy we çilim çekip başlady.
  Natasha aýdym aýtdy:
  - Rus güldi, aglady we aýdym aýtdy,
  Aghli ýaşlarda, şonuň üçinem ol we Rus '!
  Soňra Zoýa ony alyp, ýalaňaç barmaklary bilen bir ganhor sowgat berdi. Faşistleriň başga bir tanky saklandy.
  Zoýa twit ýazdy:
  - Hawa, geljegimiz biziňki!
  Beýik Russiýa şöhrat!
  Aurora pulemýotdan atdy. Faşistleriň köpüsini ýykdy. Soň bolsa gaharly aýtdy:
  - SSSR-iň gahrymanlaryna şöhrat!
  Arealaňaç aýagynyň zyňylmagyndan ýene granat uçýar. Ine gyzyl gyz. Diňe ýeňilmezek terminator.
  Swetlanany nädip alyp, faşistleri ezdi. Olary ýiti ot ýaly ýykdy.
  Soň bolsa jyňňyrdady:
  - Russiýanyň topragyna şöhrat!
  Arealaňaç aýagynyň zyňylmagyndan şeýle öldüriji bölek granat uçýar.
  Söweşiji gysdy:
  - Sowet imperiýasy üçin!
  Natasha atyş:
  - Imperiýalaryň iň ulusy üçin!
  Faşistleri ägirt uly kepillik bilen öldürýän bir zat, ýalaňaç aýagyndan uçýar.
  Gyz aýdym aýdýar:
  - Watanymyza şöhrat -
  Russiýa şöhrat!
  Zoýa ýalaňaç aýagy bilen granat hem atdy. Faşistleriň köpüsini kesdi we gysdy:
  - Beýik Russiýa - uly şöhrat!
  Hisoldaşlaryna göz aýlady.
  Elbetde gyzlar ýalaňaç diýen ýaly. Bikinide, aşgarlanan, muskully, owadan we egri.
  Nakedalaňaç diýen ýaly gyzlar nähili özüne çekiji görünýär! Näme üçin hatda eşikler!
  Soň bolsa, Aurora işjeň ok atýar. Arealaňaç aýagy bilen faşistleri öldürýän bir zady zyňar.
  Soň bolsa aýdym aýdýar:
  - Beýik Watan üçin!
  Swetlana ot açmagyny dowam etdirdi. Faşistleri kesdi we jyňňyrdady:
  - Uly üstünlikler üçin!
  Aalaňaç aýak bilen, granat nädip atmaly. Faşistler ýene-de lal.
  Gowy rus gyzlary. Olar aerobatika adamlary.
  Soň bolsa uçarmanlar bar: Mirabela we Anastasiýa. Fritsiň üstüne şarpyk çalmak ýaly.
  Hawa, Gitleriň goşunlary şeýle gyzlardan dargaýar.
  Söweşijiler -ak-9-da söweşýärler. Maşyn köne ýaly. Quiteöne gaty täsirli. Çaltlykda we ýaragda Luftwaffe-den pes bolsa-da.
  Bäş 30 mm top bilen ME-262 garşy, diňe 20 mm top we gyzlar üçin pulemýot.
  Hereöne bu ýerde Mirabela ganatly faşistik möjek guýrugyna mekirlik bilen hereket edýär. Ony atýar. Metaly kakýar, duşmany arassa ýakýar.
  Soňra Mirabela aýdym aýtdy:
  - Has ýokary we has ýokary we has ýokary
  Uçarlar guş ýaly uçýarlar ...
  Faşistik üçekleri ýykýarys
  Esgerleriň edermenligi serhetden çykýar!
  Ine, Anastasiýa, ony nädip alyp, faşistlere göz aýlar. Ol terminator gyz.
  Nasist garakçylarynyň ýüzüni döwer we gysar:
  - Rus üçin uly şöhrat geler '!
  Şeýle hem ýalaňaç aýaklary bilen pedallara basarlar. Başga bir Messerschmitt ýykylýar.
  Gyzlar diňe balakda söweşýärler. Olar gaty gowy. Has gowşak hereketlendirijilerde çalt çişýärler. Duşmanyň oklaryndan çykýarlar.
  Mirabela Fritsini kesýär, gysýar:
  - Garga ýok, bizi urup bolmaz!
  Againene-de söweşiji ölümli aralyga çykýar.
  Nasistleriň täze enjamy ýykylýar.
  Aýakgaply gyz näme edýändigini bilýär. Ol gaty gowy edýär.
  Ine, söweşijini uzakdan ýapmaga synanyşýan faşist. Soň bolsa gidýär. Biraz gudrat bilen, ýene duşmanyň guýrugynda.
  We gysyp, Fritsini ýykýar:
  - Ruslar üçin hiç zat mümkin däl!
  Againene-de söweşiji umytsyz U-öwrüm edýär. Başga bir maşyn bolsa deşildi.
  Mirabella twit ýazdy:
  - Hakykatdanam dünýä Russiýa üçin döredildi!
  Againene-de nädip çykmaly. Duşmana nädip boýun egmeli!
  Anastasiýa nemes awtoulagyny ýykýar we gygyrýar:
  - Landerlerimiziň hemmesi meşhur bolar, ýöne bize hiç zat bolmaz!
  Gyzlar bolsa dürli-dürli bolýar!
  Olar bilen näme işleşip biler? Bu agressiw tupanmy?
  Has takygy, tupan olary ýeňip bilmez!
  Şol wagt Natasha söweşýär we aýdym aýdýar:
  Russiýa üçin söweşeris!
  Şeýle hem, ýalaňaç aýak bilen, ganhor kalibrli granaty nädip atmaly.
  Faşistleri metal we ganly etiň çiplerine üwäň.
  Zoýa hem ýalaňaç aýagy bilen öldüriji we gyzyl gyzjagaz zyňar we böküp çykar:
  - Bütin dünýäde kommunizmiň täze tertibi üçin!
  Dişlerini ýalaňaçlady.
  Soňra Aurora gaty ot açýar. Özüni atýar, faşistleri gyrýar we dişlerini gysýar:
  - Ösüş üçin!
  Arealaňaç aýagyndan bolsa islendik päsgelçiligi döwmäge ukyply bir zat çykýar.
  Soň bolsa Swetlana söweşinde. Şeýle ganhor gyz.
  Şeýle hem ol saryýagyz. Faşistlere nädip hüjüm edýär ... Soň bolsa ýalaňaç aýagyndan ganhor sowgat uçýar. Faşistleri derbi-dagyn eder we olary şeýtan odyna öwürer.
  Terminator gyzlar nädip gygyrmaly:
  - Hormat sözümi wasp ediň!
  Komsomol sözi!
  Faşistlere nädip ok atmalydygy barada söweşijiler. Geliň, olary guduz itler ýaly atalyň.
  Ine Terminatorlar! Faşistleri ezýärler - şeýtanlar!
  Natasha patos bilen aýtdy:
  - Sosializm üçin göreşeris,
  Sowet Russiýasy üçin,
  Täze ajaýyp sargyt üçin!
  Againene-de ýalaňaç aýagyndan ölümli sowgat uçýar.
  Zoya hem gaty gujurly hereket edýär. Faşistleri ezýär. Olary ruhdan düşürmeýär. Arealaňaç aýaklary bolsa perişde ýaly ýalpyldaýardy.
  Söweşiji joşgun bilen şeýle diýýär:
  - Mukaddes Rusyň adyndan,
  Russiýa şöhratlanar!
  Againene-de doly tolgunma bilen söweşiji.
  Soňra Aurora ýalaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny zyňýar. Faşistleri ähli tarapa süpürýär. Gahar bilen aýdýar:
  - Men boks boýunça dünýä çempiony!
  Soň bolsa Swetlana ganhor we weýran ediji işe başlar. Arealaňaç aýagy bolsa gaty ýiti.
  Söweşiji gygyrdy:
  - Men dünýäde iň güýçli,
  faşistleri hajathana siňdireris -
  Watan ýyrtylmagyna ynananok,
  We beýnimizdäki erbet oligarhlary bereris!
  . 9-njy bap
  Agyr söweşlere gatnaşan Wedmakowa birnäçe günläp uklap bilmedi, şonuň üçin türme kamerasynyň aşa gysylmagyna, içgysgynçlygyna we ysyna garamazdan, derrew uklap galdy.
  Orta asyrlarda bolandygyny arzuw edip, gullaryň gozgalaňyna ýolbaşçylyk edip, etekdäki Spartak görnüşine öwrüldi! Ilkinji üstünlikden soň batyr söweşiji gyz, muskul gyz gozgalaňçylary ýygnady we öz ýolbaşçylaryny saýlamagy teklip etdi.
  Wedmakowa, garaşylyşy ýaly, eýýäm uly bir toparyň başlygy boldy we güýçli gahryman Turany ilkinji orunbasary hökmünde hödürledi.
  Bu ýerde gullar biragyzdan aýtdylar. Soň bolsa on adamy saýladylar. Onluk ulgamy iň ýönekeý we Wedmakowa hiç zat çylşyrymly bolmaly däl diýen karara geldi.
  Kuboklar bilen ýaraglanan we tarakan ulitkalaryny alyp (agyr düýşde Jadygöýleriň aň-düşünjesi ýüze çykdy), dowam etdiler.
  Abraýyny güýçlendirmek we aýaklaryny uzatmak üçin Wedmakowa pişik ýaly hereket etdi. Soň gyz ýalaňaç aýaklarynyň dabany bilen gaýaly ýoluň kiçijik, ýiti daşlaryny duýup, ylgap başlady. Emma söweşiji agyrylara üns bermedi, üstesine-de, ol hemmelerden öňe geçdi. Görnüşi ýaly, biderek däl. Duşmanyň üç söweşijisi bukuda oturdylar we wagtyndan öň duýduryş galdyryp bildiler. Gozgalaňyň lideri agaja çykdy we ýokardan duşmanlaryň üstüne bökdi. Onuň hereketleri gaplaňlaryň we kobralaryň gibrid tansyna meňzeýär, azajyk aglaýar we kellesi kesilýär.
  - Ine, garşylygy nädip döwýärin!
  Wedmakowa gullara kesilen kelleleri görkezip, halk üçin oýnamaga garşy bolup bilmedi. Muňa jogap hökmünde makullady.
  Tizara plantasiýaly mülkler peýda boldy. Kesilen jaýlar bezeg we heýkeller bilen hakyky köşklerdir. Çeşmeler bärde-de görünýärdi. Zeus görnüşindäki bir heýkelden aşgazanda, aýaklarda we döşde kebelek ganatlary we agyzlary bar: ýedi uçar uruldy. Ekin meýdanlary baý, ýagly, altyn pagta meňzeş, uly spikelet, nohut we beýleki zatlar bilen däne. Köp gullary işe aldylar. Erkeklerem, aýallaram, çagalaram köpdi. Elbetde gözegçiler, garawullar. Generalöne, umuman aýdanyňda, gullar we belgi bilen has köp gul bar.
  Wedmakowa gul gyzlar tarapyndan gyssagly tikilen öýde ýasalan baýdagy galdyrdy: Gylyç we aýakly şekil bilen! Beýleki gullar hüjüme geçdiler.
  Bu aralykda, birnäçe erkek we aýal gul postlardan asyldy, elleri we aýaklary dyrnaklar bilen deşildi. Bu adalatsyzlyk çagalary azap çekjek bolana meňzeýär. Halas edilen gyz ýakynlaşyp, garaşylmadyk güýçli ses bilen gygyrdy:
  - Jeza geldi, eýelerini ýenjiň!
  Jadygöýiň lideri, hemişe bolşy ýaly. Tarakan ulitka ulaldy we birbada iki garawuly ýykdy. Galanlary gorkup, yza çekildi, hatda naýzasyna-da ylgady. Içegeler deşilen garnyndan çykýar. Gyz gygyrdy.
  - Atdan gorkýan bolsaň ejiz söweşijiler!
  Otagyna öwrülen Miloslaw, sag elinde, gyzyň elindäki baltalarda, akylly dellekhana ýaly, söweşdi. Şeýlelik bilen söweşijileri kesýär.
  Turan hem bermedi. Garawulyň döşüni döwen bir daşy atdy we söweşe goşuldy. Zähmetiň degirmen daşynyň myşsalaryna däl-de, oňa gowy iş edendigi äşgärdi. Dogry, Wedmakowa has çalt hereket etdi.
  Gullar işini taşladylar, ýöne henizem söweşe goşulmadylar. Megerem, bulaşdylar. Dogry, işleýän oglanlaryň üstüne böküp, şol bir dyngysyz oglan gygyrdy:
  - Gorkaklar! Yzymda kim, gahryman, menden pes doňuz!
  Oglanlar ilkinji bolup jogap berdiler. Gözegçileriň ýanyna ylgadylar. Ine, on dört ýaşly bir adam, "hossaryna" aýak bilen urup, kellesi kädi ýaly döwüldi. Işledi, beýleki gullar, hatda adaty sada we sabyrly gyzlar hem söweşe girdiler.
  Indi söweş bulam-bujar boldy, ýöne san taýdan artykmaçlyk, umytsyzlyk gullaryň tarapynda boldy. Elbetde, öz üstlerine aldylar.
  Passa, gözüniň öňünde okan gyzdan garaşmak kyn zat. Ol garawul bilen çekeleşdi, ony itekläp başlady. Şeýdip, ony aldady, gylyjy alyp, boýnuna urdy.
  - Ine, men nahar diýýärin! - Gyz gysdy. - Gör, serhoş bolma!
  Ilkinji emläk çalt azat edildi, goşun biziň gözümiziň öňünde ösdi. Gozgalaň meýdanlary gurşap alýan ýangyn ýaly ýaýrady. Wedmakowa öňe ylgady. Atlylar, adatça, kelläniň iň ýokarsyna ýetdiler. Emma garawul ýüz öwürmedi. Sevenedi setirli çüwdürimiň golaýynda aýratyn bir çekeleşikli söweş boldy . Bu ýerde ekýänler at goraghanasyny söweşe geçirdiler.
  Batyr Wedmakowa ähli tarapdan gurşaldy. Diňe ýörite semiz tarakan ulitkasynyň adatdan daşary çaltlygy bilen halas edildi. Ine, takyk otag we kesilen garşydaş ýykylýar. Şeýle-de bolsa, gyz ilki egninde, soň aşgazanda ýaralandy, soň bolsa aýagy kesilipdi. Soňra Wedmakowa kiçijik hanjar zyňyp başlady. Razor ýaly ýiti, gözlere, käte agzyna düşýärdiler. Şeýle-de bolsa, yssy sebäpli söweşijileriň köpüsi ýarym ýalaňaçdy, şeýle esgerler üçin döşüni deşmek ýeterlikdir. Birnäçe atly ýykyldy, galanlary dowam etdi. Gylyç gaty köpdi welin, hereketde tarak ýalydy. Şeýdip, ähli tarapdan guýýarlar.
  Emma Miloslawa, Passa, Turan we beýleki gullar wagtynda geldi. Hatara girenlerinden soň, typmak meýdançasy ýaly ýöräpdirler, jesetleriň nädip uçandygyny görüp bilersiňiz, nädip ýaragly gullar bar güýji sebäpli kömege howlukdylar.
  Pyýada goşun çapyksuwarlara hüjüm etdi, halys gullar agyrydan we masgaraçylykdan ar aldy.
  - Duşmanyň ýüzügini tutuň we goýbermäň! - Buýruk Vedmakowa.
  Gözüniň öňünde kellesi kesilen gul ýykyldy, ýöne onuň yzyndan onlarça garawul ýykyldy.
  - Belgini alyň! - Gozgalaňyň ýaş liderine buýruk berdi.
  Söweşe gullaryň sany köpeldi. Oglanlaryň atlara ylgamak bilen nädip münüp, çapyksuwarlara ylgap, dişlerini ulanýandyklary, uçlary ulanýandyklary göründi.
  Gullar gorkyny bilmeýän ýalydy, uzak ýyllap masgaraçylyk üçin ar aldylar, hiç kim olary adam hasaplamady. Mundan başga-da, olaryň köpüsi erkin doguldy we erkiň serhoş ediji ysyny henizem ýatdan çykarmady.
  "Atçylyk" topary bilen gutaran Wedmakowa dowam etdi. Wayolundaky iň soňky päsgelçilik uly agaçlardan kesilen içki gala boldy. Ol ýerde gaty köp howpsuzlyk bardy.
  - Gozgalmaýan ýerleri gözläň we merdiwanlary tutuň. diýip gygyrdy. - Bu ýeterlik däl bolsa, olary özüňiz düzüň.
  Gullar hüjüm enjamlaryny gyssagly gurdular.
  - Basgançaklar giň bolmaly, şonuň üçin köp söweşiji bir wagtyň özünde geçip biler. - Wedmakowa görkezdi.
  Gyrgynçylyk beýleki emläklerde-de dowam edýärdi. Käbir ýerlerde hyzmatkärler gozgalaňçylaryň tarapyna geçdiler, ýöne köp halatlarda endik edip, garşy çykdylar. Gözegçiler çalt öldürildi - bular iň agyr söweşijilerden uzakda. Duşmanyň garşylygynyň iň soňky berkitmesi detetlerdi. Wedmakowa, hemişeki ýaly diwara ilkinji bolup çykdy. Birnäçe gezek ok bilen uruldy, ýöne galkan bilen öldüriji sowgatlara garşy göreşdi. Iň ýakyn söweşiji şeýle bir agyr uruldy welin, jübütleşmegi başarsa-da, diwardan ýykyldy.
  Miloslawa duşmany zyňmak bilen garawuldan çeňňek almagy başardy. Gar-ak Passa daşky görnüşi bilen duşman esgerlerini eýýäm jadylady. Güýçli agyrýan döşlerine, özüne çekiji döşleri bilen seredip otyrkalar, gyz aýaklary bilen içege degdi, soň bolsa gysdy. Wedmakowa, diwarlara çykyp, rehimsiz kesildi. Duşman eýýäm ahlagyny ýitirdi, gullar diwara çykýardylar. Olar içeri girdiler, basgançaklar köpdi, garawullaryň hemmesini urmaga wagtlary ýokdy. Aşakda hakykat ölen we ýaralanan gullardy, hüjüm ýitgisiz edip bilmedi. Bu ýerde gul bilen garawul birleşip, beýiklikden ýykyldy. Olara şikes ýetdi, ýöne diri galdy, biri-birini bogmagy dowam etdirdi.
  Aladasyz oglan Wedmakowa familiýasyny soramagy ýatdan çykardy, diwarda-da bardy. Kiçijik boýundan peýdalanyp, ofiseriň aýaklarynyň arasyna süýşdi, soň bolsa iki aýagy bilen arkasyna degdi we şol bir wagtyň özünde dyzynyň aşagyna çökdi. Uly bir guluň tutýan çukuryna böküp, öňe uçdy ..
  - Bu gaty agyr degdi! - Oglan garawullary masgaralap, inçe dilini çykardy.
  - Aý, ýalaňaç aýakly ýylan! - Sagda duran söweşiji näletledi we oglany gylyçdan geçirdi.
  Oglan yza çekildi we turbasyndan gözüne tüýkürdi. Duşman nädip gygyrdy, döwüldi. Çaga dabarada durmady we ony gylyç bilen gutardy. Çaganyň elleri inçe bolsa-da, ýumşak we güýçli - zähmet bilen gatylaşdy.
  Beýleki oglanlaram basyş görkezdiler, dowzah ýaly söweşdiler, gysdylar we ant içdiler, ajaýyp sözleri saýladylar!
  Diwar çalt arassalandy, gullaryň ar almagyndan gorkup, söweş birneme çekildi, eýeler gaýduwsyz söweşdiler. Dogry, gabalan garynlar guduz gullar bilen söweşde erbet kömekçilerdir.
  Esasy eýesi Şeýh Samuma ýerasty geçelgeden çykmaga synanyşdy. Himany bilen bir halta daş we altyn alyp gitdi. Belki, onuň bir mümkinçiligi bardy, ýöne açgözlük ony peseltdi. Owadan gyz Rahita, hatda derisiniň mis reňki bilen hem gaty özüne çekiji.
  - Maňa yzarla! - Şeýh saçly saçlaryndan tutdy.
  - Gerek däl, özüm bararyn, jenap! ýalbardy.
  - Jelep däl! Men seni götermegi halaýaryn! Sadist mertebesi gygyrdy.
  - Emma agyrýar! - Gul ýalaňaç aýaklaryny gyşardy.
  - Biz gidenimizde, saçyňyzy asyp, oda ýakaryn. Şeýh dodaklaryny ýyrtyk ýalady.
  - Sen haýwan! Youöne men seni söýýärin, maňa ynan!
  Gyz hapa ýüzüni arassa ýüzüne goýup, ýalap başlady. Bu ýerde Rahitanyň eli şeýhiň guşagyndan hanjar tapyp, bar güýji bilen çişen garnyna oklady.
  Ine, garaňkylyk jandary.
  Şeýh sumkasyny taşlady-da, saçyny goýberdi. Elleri çuň çukury ýapmaga synanyşdy, içegeler ýykyldy.
  - Jandar! Echidna! gygyrdy.
  -! Ok! Dogry etdim! Näçe gyz we erkek gynaldyňyz. Hatda çagalary çüýläp, posta çüýledi. Bu diňe ar alyş! - diýip gygyrdy gyz.
  - Erbet!
  - Hudaýberdi! Sen meni urduň! - Gul gyz şeýhiň garnyny ganady.
  - Az ur! - Ol hüňürdedi.
  - meöne asylly gan içimde akýar! - arealaňaç gul dişlerini dişledi.
  - Jelep ýok! Goşun gozgalaňy basyp ýatyrar, sen şeýle bir gynalarsyň welin, saňa perişde ýaly görünerin! - Şeýhi gygyrmak üçin güýç tapdym.
  - Olarda siziňkiden has fantaziýa barmy? Gyz dilini gysdy.
  - Size ýeterlik! Baý adam gyşardy we iňňildi. - Zyýan! Maňa facifi melhemlerini getiriň.
  - Näme üçin? - Hilegär gyzdan sorady.
  - Men size bu halta altyn bererin. Şeýh ýalbardy.
  - Ol meniňki! Bolýar, rehimdarlykdan, ýagly melhem nirede? Gyz mekir ýylgyrdy.
  Uçýan sygyr görnüşindäki şkafy bilýärsiňizmi? - Baý adam hüňürdedi.
  - Hawa! Çybykly şeýle owadan birini gördüm.
  - Şonuň üçin eliňizi kelläňize salmaly we aňsatlyk bilen bir guty melhem alyp bilersiňiz. Sen meniň üçin gelersiň. - Şeýh huşuny ýitirip diýen ýaly seslendi.
  "Hatda bir jenaýatçy hem lukmançylyk kömegine mynasyp. Maňa garaş!
  Gyz otaga ylgady. Ol baý adam hakda alada etmedi, ýöne şeýle gymmatly melhem gozgalaňçylar üçin gaty seýrek we peýdaly. Soň bolsa pitneçilere ýigrenilýän gybatçylyga dönüklik eder.
  Gullar eýýäm otaglara gaçdylar. Olaryň ikisi owadan ýarym ýalaňaç bir gyzy gördi. Aýal mähirine aç bolan sagdyn ýigitler onuň ýanyna ylgadylar. Gyz köp işledi, myşsalydy, şonuň üçin hüjümçini güýçli aýaklary bilen aňsatlyk bilen itekledi we gygyrdy:
  - Pul almak isleseňiz. Bilýän, ýerzeminde bir halta altyn bilen agressiw görnüş aglaýar.
  - Biz agressiýany halamaýarys! - ýaňsylaýan ýigitler.
  Emma ol baý! - Gyz gysdy.
  - Onda has gowusy, söweşeliň! Zemin nirede? - Gozgalaňçy gullar gürleşdiler.
  - Şol ýerde elimi yzarla! Gul sag elini silkdi.
  , Aş, gara gullar garynjanyň görkezýän ýerine ylgadylar. Gyz ýylgyryp otaga ylgady. Mebeller gaty baý, ýöne tertipsiz. Ine, altyna guýlan şkaf. Rahita, iki gezek pikirlenmän, elini ýapyşdy. Içeri süýşdi we şol pursatda eňegi ýapyldy.
  Gözelligi gysyldy, bilini kesýän ýiti dişler.
  - Aý, nähili agyr! diýip gygyrdy, soňam gysdy. - Bu gaty manyly!
  Wildabany agyrylara garamazdan, gyz elini saramaga çalyşdy. Wedmakowa aýallaryň nalyşlaryny eşidip, kimdir biriniň zorlanandygyna karar berdi we derrew otaga girdi. Gana boýalan gözelligi görüp gygyrdy:
  - Muny etmäge kim het edip bildi ?! Mertebesini eşegine goýaryn! - Gahar gazap bilen söweşiji gödek bolup biler.
  Rahitanyň gözlerinden ýaş döküldi, hatda onuň üçin agyrydanam däl, köp gezek gamçylanan gul indi maýypdygyna göz ýetiren ýaly däl.
  - Ol! Gyz şkafy görkezdi.
  Eger şeýle bolsa, diýseň erbet! - Wedmakowa ýylgyrýan mör-möjeki güýç bilen kellesine urdy. Täsirden egilen gurluş, has ýumşak altyn kesildi. Söweşiji şkafy döwýänçä urmagyny dowam etdirdi.
  Gyz göze görnüp duran reňkde boldy we gar-ak Passa oňa tarap bökdi. Gan akmagy duruzmak üçin, sypaýyçylyk etdi. Wedmakowa kesilen elini çykardy, elleri reňke öwrüldi, ýöne henizem ýylydy.
  - Gowy! - Hirowa jaň etmeli. Belki, ony ösdürer. Söweşiji gaty seslendi.
  Passa sorady:
  - Bu ýere eliňizi ýapmagy kim maslahat berdi?
  - Samma!
  - Özüňe näme goýduň? - Wedmakowa geň galdy.
  -, ok, bu geň adamyň ady Samuma. - Gyzy düzeddi
  - Eger şeýle bolsa, onda bu meseläni çözmeli. Söweşiji gözlerini aýlady.
  - Ol ýerzeminde we agyr ýaralanýar. Siz ony tutup bilersiňiz. Dem almasaňyz.
  Wedmakowa çotgany tutjak boldy, birden gizlenjek bolýan süýnüp barýan keýige öwrüldi. Söweşiji doglan gününden beýle hilegär däl bolsa, belki üstünlik gazandy. Esasanam guýruk bilen däl-de, boýnundan kim tutdy.
  - Wah, geň jady. Hirowy görkezmeli.
  Thearalanan gyzyň ýüzi garaldy we huşuny ýitirdi.
  Passa ony wagtynda aldy:
  - Nerw gyz, ýöne owadan! Eger maýyp bolup galsa gynanar.
  Dogry, bu düzediler diýip umyt edýärin. Diňe indi Hirow bir ýerde sypdyrdy, meniň ýanymda boljakdygyna söz berdi. - Wedmakowa nägilelik bilen egnini gysdy.
  - Men bärde! Jadygöý gapynyň aňyrsyndan bökdi. - Jadyly duýýaryn.
  - Men ony elimde saklaýaryn! - jadygöý.
  - Bolýar, bu erbet däl! Bu meduza bilen keýigiň garyndysy, onuň aýdyňdygyny görýärsiňiz, üç ýüregiň nädip urýandygyny görüp bilersiňiz. Gorag saklandy.
  - Täsir galdyryjy zat. Gyz elini ýitirdi we onuň ýerine keýik meduza. Meniň pikirimçe, şeýle jandaryň ähli hilegärligine garamazdan, bu düýbünden ekwiwalent çalyşma däl! - Söweşiji degişmäge asla meýilli däldi.
  - bodyöne bedeniň bir bölegi ýüzüp bilýär we bu asla erbet däl. Bir hili ägirt güýç! Jadygöý mekirlik bilen gözlerini gamaşdyrdy.
  - Bu nämäni aňladýar, bu maýyplykmy? - Jadygöýe düşünmedim.
  - Nädip aýtmaly! Galyberse-de, ol indi diňe haýwan däl, aýal bedeniniň bir bölegi. Haýwanlary dolandyrmak kyn. Indi bu kiçijik keýik kiçelip, islendik boşluga süýşüp ýa-da diwara çykyp bilýär. Mundan başga-da, göze görünmeýän diýen ýaly, bu görnüş kameleona meňzeýär. - Jadygöýi düşündirip başlady.
  - Pulsarno! - Passyň höwesini görkezdi. - Mümkin diýip pikir etmedim. Çotgany kesip, içaly ediň.
  - Defeateňiş uly kynçylyklary wada berýär, ýöne bu diňe geljekdäki ýeňşiň beýany. Jadygöý muny gördi.
  - Diýmek, sen ony söndürjek dälsiň? - Wedmakowa düşündirildi.
  -! Ok! Uruşda edermenlik we paýhas akyl getirýär. Urmak üçin ilki nyşany görmeli, ýogsam eliňi aýyrarsyň. Troubleöne kynçylykdan gaça durmak üçin ýarany bejermeli. - Hirowo ýuwaşlyk bilen jogap berdi.
  - Gyzyň maýyp bolmagy gowy däl. Galyberse-de, ony zaýalar! Ony hakyky el, adam eli ýaly edip bilersiňizmi? - Wedmakowa sorady.
  - Pikir ederin! Belki düzedip bilerin. Umuman aýdanyňda, jadygöýleriň köpüsi sagalmakdan has gowy. - Hirowo basyş bilen nygtady.
  - Men muňa goşulýaryn! Islendik akmak maýyp bolup biler, her akylly adam bejerip bilmez. - Wedmakowa ynandyryjylyk üçin hatda barmagyny viski bilen öwrüpdi.
  - Köp gödek jezalandyryjylar - lukmanlar az!
  Gullar Samumyň eýesini süýrediler, ölen ýalydy. Rahita gaharlandy, ýüzi bulaşdy.
  - Againene-de hemmesini aldady! Hasaplaryny tölemän gitdi.
  - Men ony asaryn! - Wedmakowa aýtdy. - Onuň jesedi erbet we açgözlere duýduryş bolsun. Açgöz adam elmydama lapykeçlik gözýaşlary bilen jomart bolýar!
  - Bu ýerliklidir! Emma elimi kim yzyna berer? Gyz aglamaga taýýardy.
  - Ine! - Gozgalaňyň liderini görkezdi.
  Hirow baş egdi, elinde şnur ot aldy.
  - Gaýgy etme! Maýyp bolmak hökman däl. Şonuň üçin Rahita siziň üçin uly içaly bolmaly. Galyberse-de, bu imperiýadaky ähli baýlardan we güýçli adamlardan ar almak isleýärsiňiz.
  - Elbetde. Tozanda kemsidilen gul bolma! - diýip gygyrdy gyz.
  - Şonuň üçin bize kömek edip bilersiňiz! Bu imperiýa erbet dolandyrylýar, şonuň üçin gabyr päsgelçilikli ulgamy düzeder! - Jadygöý görkeziji barmagyndan energiýa şöhlesini çykardy.
  - Geň! Sizde köp energiýa görýärin. We paýhas! Men size goşulmaga taýyn! - diýip, gul gygyrdy.
  - Size zyýan ýeter, ýöne ýeňip bilersiňiz! Agyrysyz edermenlik, edermenlik ýok ýeňiş bolmaz! - Jadygöýiň filosofiki pikirini görkezip, yglan etdi.
  - Men aýal - şonuň üçin çydamaga öwrenişdim. Rahita baş atdy.
  - Sabyr ýeterlik däl bolsa, aýdym aýtmak kömek eder! - Hirow sözüni taşlady.
  Hemmeler güldi. Wedmakowanyň ýagdaýy gowydy. Başlangyç ýeňiş gazandy, bu bolsa biderek wagt ýok. Ilki bilen gullary dargatmazdan ozal goşun düzmeli. Şonuň üçin adamlar demir ýaly, tä sowýança, gerekli şekil beriň. Söweşiji gyz diwara çykdy, daýza çykdy we ýyldyrym sesinde buýruk berdi:
  - Surnaý kolleksiýasy hemmäni ýygnaýar!
  Passa sorady:
  - Aýallaram ?!
  - Hawa! Bize her gylyç gerek bolar. Tiz bol, ýöne talaňçylygyň bolmajakdygyny bil, biz hemme zady deň paýlaşarys.
  Gullaryň ýygyndysy birneme wagt aldy, hatda gamçy ulanmaly boldum. Wedmakowanyň özi kellesini ýitirmedik we talaňçylygyň öňüni alýanlara kömek etmäge mejbur boldy. Gyz iň yhlasly bäş garakçynyň gulagyna gowy zarba urdy, biri hatda kellesini kesdi. Edüzüne gan damjalary düşdi, Wedmakowa açgözlik bilen ýalady. Işledi. Umumy ýygnak garaňkyda fakeliň yşygy bilen geçirildi. Müňlerçe azat edilen gul bardy, Wedmakowa hatda gözleri bilen azyndan on iki müň adamyň bardygyny çaklady, olaryň arasynda çagalar we aýallar köp.
  Içki galanyň iň beýik diňinden çykyş etdi. Jadygöý ters tarapa durdy, tutuş ýygnanyşyga gözegçilik etdi. Gullar rehimsizlik bilen ezildi, ejizler jezalandyryldy ýa-da öldürildi. Umuman aýdanyňda, fiziki parametrleri alsak, gowy söweşijiler ýalydy. Diňe olara okuw gerek. Wedmakowa gaharly çykyş etdi. Esasanam uly azat ediş goşunyny döretmegiň zerurdygyny düşündirmekde tutanýerli boldy.
  - Agzybirlik, gaýduwsyzlyk, yhlas - ýeňşiň, erkinligiň, bagtyň açary! Düzgün-nyzam bolmasa goşun bolmaz, goşun bolmasa erkinlik tapyp bolmaz! Zähmet bizi güýçlendirdi, akyl bilen köpeltmek erkinlik berer we şowlulyk bilen bilelikde bagt getirer!
  Geliň, bir bolalyň we zynjyrlary döweliň! - Söweşiji gürledi.
  Gullar razy boldular! Köp yzlary we buýsançly görnüşi bolan diňe bir gul dymdy. Onuň nazary iň ýigrenji derejäni görkezdi.
  Wedmakowa ýene-de gozgalaňyň ýekeje liderini saýlamagy teklip etdi!
  - Serkerde piramidanyň ýokarsyna meňzeýär - diňe biri bolmaly, ýogsam şeýle berk gurluş ýykylar!
  Gullar gygyrdylar:
  - Dogry! Bizi alyp bar.
  Siz beýik söweşiji biziň ýolbaşçymyz bolarsyňyz! - Birden garaşylmadyk ýagdaýda ähli oglanjygyň üstünden çykmagy başardy.
  Bu Wedmakowany geň galdyrdy: bu nädip mümkin? Çaganyň elinde diňe galyň ýel turbasyna meňzeş bir zat bardy. Bu enjamyň kömegi bilen ol gürledi.
  - Oglan uzak gider! Onuň ady näme? - Söweşiji sorady.
  - Dik! Men aýratyn tanadym. Pass aýtdy.
  - pleönekeý at! - Wedmakowa has ekzotik bir zada garaşýardy.
  - Näme üçin çylşyrymly!
  - Geliň, ses bereliň! - jadygöý yglan etdi. Şeýle bir ýyldyrym sesi bardy welin, palma agaçlary titredi. - Kim Witcher söweşijisiniň lider bolmagyny goldaýan bolsa, sag eliňizi galdyryň! Hakykata, erkinlige we hormata ses beriň! Durmuşyňyz şeýle bolar, hudaýlar göriplik eder! -
  Höwesden ýaňa gullar biragyzdan sag ellerini ýokaryk galdyrdylar. Söweşijä meňzeýärdiler, biragyzdan bolsa, Hirow bu ýerde özüne çekijiligini ulanan bolsa diýen pikire sebäp boldy.
  Gelmeginiň olara erkinlik we hakyky adamlar ýaly duýmak mümkinçiligini berendigi hakykat dälmi? Şeýlelik bilen, guraklykda ýagyş ýaly Wedmakowa duşmak tebigy zat. Öňki gullaryň ýüzlerinde şatlyk okaldy. Oýanan ýalydy.
  Ynha, umumy şatlyk bilen, yzlary bilen bezelen kuwwatly gul öňe gitdi. Ol çuňňur ses bilen gürledi.
  - Bagt getirmek isleýänleriň köpüsi bardy we bolar. Youöne munuň üçin ahlak hukugyňyz barmy?
  - Haýsy!? - Jadygöý agzyndan dişlerden ýylgyrdy. Arealaňaç gollaryndaky bicepler ulaldy.
  - Sen kim ?! Asylly maşgalanyň nesli ýa-da umumy adam. Ora-da Gissor ýaly gaçyp giden gul. Mundan başga-da, köp zat wada berdi, ýöne ömrüni haçda gutardy. Onuň bilen ýigrimi müň gul. - Güýçli gul tarapyndan kesildi.
  - Köp zat bize bagly bolar. Saňa yzlary görýärin, gul bolup dogulmadyk bolsaň gerek, gamçy ýa-da gylyç naýza bilen dörän ýaralary tapawutlandyryp bilerin! - Wedmakowa aýtdy.
  - Maňa näbelli söweşijini çakladyň! Men gorkunç patyşalaryň nesli bolan Comte de Forsa. Emma kakaňyzyň adyny bilýärsiňizmi? - Asylly gul sorady.
  - Maşgalanyň asyllylygy, saçyň aklyna çenli batyrgaýlygy bilen deňdir! - Öýlenen Wedmakowa we derrew goşuldy. -Ata-babalaryň edermenligi gorkaklara kömek etmez!
  - Siz owadan gürleýärsiňiz. Fairarmarka degişmesi ýaly, ýüregiňiz nähili batyr? Gul gorkup gaşlaryny ýokary galdyrdy.
  - Bolýar, sen gahryman! Hasaplaň, ýöne guluň ykbaly bilen ölçeldi, buýsanjyňyz we batyrlygyňyz nirede! - Wedmakowa eýýäm ýel öwüsip başlady.
  Munuň üçin öz sebäplerim bardy. Näme, bilmeli däl, az bilim - ölmek has aňsat! Men seni ölüme garşy göreşmäge çagyrýaryn, diňe söz bilen däl-de, kynçylygy kabul edersiň! diýip, Comte de Force gygyrdy.
  - Muňa arkaýyn bolup bilersiňiz! Söweşiji gysdy.
  Gullar arenany arassaladylar. Jadygöý gelip, gylyjy barlady. Garşydaşy onuň öňünde durdy. Birbada öz ýaragy, iki sany ýiti gylyjy bardy. Şeýle bolan ýagdaýynda, söweşiji gursagyndan başga bir gylyç çykardy.
  Graf de Force Witçerlerden has beýikdi, egninde has giňdi, şeýle-de bolsa muskul we keşbi görünmese-de, dünýä fitnes çempiony bolmaga mynasyp gyzdy. Şeýle-de bolsa, ýag ýokdy we tendon baglanyşyklary berk we çişdi. Mundan başga-da, her hereketde ullakan tejribe bardy we bökmek ýoly köp gürledi. Facesüzlerinde gülki oýnady, indi ýigrenç däl-de, duýgudaşlykdy.
  - Bolýar, gyz! Sen göriplik etmersiň. Graf oňa ýumrugyny görkezdi.
  - Näme üçin özüňe gaty ynamly? Jadygöýiň gahary hasam güýçlendi.
  - Köp söweşlerde we ýaryşlarda ýeňiş gazandym. Patyşalygymda meni iň gowy söweşijileriň biri hasaplaýardylar, köpüsi meni hatda iň gowusy hasaplaýardylar. - Forsa, biri-biriniň gapdalynda duran iki galkana meňzeýän döş myşsalaryny silkdi.
  - Sebäbi diňe asyllylar bilen söweşdiňiz, olar ýaramazlaşdy we semredi. Indi, zehinli umumy adam bilen düşünişen bolsaň, şöhratyň az galdy! - Wedmakowa ynam bilen jogap berdi.
  - Taýak arkadan ýöränçä, has dogrusy gylyjymy goýuň! - Tekepbirligiň dolulygyna sanaldy.
  - Bu gaty gyzykly! Gepleýjiniň we gorkak adamyň elindäki iň güýçli polatdan ýasalan pyçak! - Wedmakowa sözleýiş bilen şöhle saçmagyny bes etmedi.
  - Bolýar, bu, size degişlidir! Forsa gygyrdy.
  - Belki, dillerde haýat atmagy bes ediň we has kyn zady ulanyň! - Wedmakowa sekiz sany owadan şekili köpeltdi.
  - Özara!
  Gozgalaňçylaryň sany we ýolbaşçysy ýüzbe-ýüz duşuşdy. Gylyçlar çalt hereket edýärdiler, doly güýç bilen urýardylar. Urgulardan uçgunlar uçdy, jyňňyrdyldy.
  Hasap birnäçe gezek hüjüm etdi. Iki barrel tehnikany synap gördi, ýöne Wedmakowa asylly garşydaşynyň tizliginiň bardygyny belläp, hüjümleri yzyna gaýtardy.
  - Näme oýnaýarsyň!
  - Ölüm setirlerinde!
  Hasap ýene-de birnäçe zarba urdy, çylşyrymly kombinasiýalary synap gördi. Wedmakowa birneme yza çekildi, garşylyk görkezdi we duşmany döşünden birneme tutdy.
  Tejribeli söweşijiniň hereketlerini öwrendi, ýatmaga howlukmady. Graf ýylgyrdy, gözleri ýaşardy:
  - Siz asla ýönekeý däl! Arealaňaç gezseňem, belki-de gaty gul däl.
  - Men erkin doguldym we tokaýda ýaşadym! Boýnum hiç wagt boýuntyryk bilmedi. Güýçlere boýun bolmak pikir edip bolmaýar. Hakyky erkin adam üç zada boýun bolýar - akyl, söýgi, Hudaý. Kalbyndaky gul boýun egýär - hyjuwlara, höweslere, Taňrynyň bendelerine! - Wedmakowa owadan jogap berdi.
  Iň soňkusy hakda dogry aýdýarsyňyz! Hakykatdanam dogry aýdýarsyňyz, bu ruhanylar we ruhanylar meni gurdular! - Hasap goşa janköýer döretdi, soň "gysgyç" usuly, ýöne başa barmady. - Elbetde, seni öldürmesem, siziň bilen bir stakan şerap hakda gürleşmekden hoşal bolaryn.
  - Bir bokal şerap okeana meňzeýär - äkidilse, aýagyňyzyň aşagyndaky ýeri ýitirersiňiz! - diýip, söweşiji aýtdy.
  - youöne özüňizi has erkin duýýarsyňyz. Bu çemeleşme hakda.
  Trident, soň bolsa kebelek tutdy. Muňa jogap hökmünde Wedmakowa ýygnagy hasam urdy. Hasap yza çekildi. Soňra bäsleşik täzeden başlandy, Forsa şemal ýaly hereket edip, garşydaşynyň ony gökden çykaryp bilmejekdigine düşündi. Soňra Wedmakowany belli bir hereket yzygiderliligine öwrenişensoň, san birden gylyjyň traýektoriýasyny üýtgedip, gyza myşsa urdy, ýöne aýal döşi bilen birlikde. Gan akdy, dyrnak çuň boldy. Edara Wedmakowany döwmedi , tersine, oňa güýç berdi. Gyz hüjüme geçdi, gylyçlar geň tansda ýalpyldaýardy. Daşardan seredeniňde, söweşiji kellesini düýbünden ýitiren we gaharly ýaly görünse-de, tokaýdaky durmuş we çagalykdan aw awlamak oňa iň gazaply söweşde pikirini saklamagy öwretdi. Graf üçin beýle basyşy saklamak kyn boldy, yza çekildi we kynçylyk bilen parry etdi. Wedmakowa gul mertebesiniň dyzynyň aşagyna degen ýaly yza çekilen pursady tutdy. Urgy tendona degdi we sanaldy, tizligi peseldi. Soňra gyz özüni kabul etdi, özi dokuz kelleli aagondarha diýip atlandyrdy. Şeýle işi diňe gowy taýýarlykly söweşiji edip bilerdi. Mundan başga-da, soňky dokuzynjy hüjümiň öňüni alyp bolmaýardy. Bu ýerde hüjümi görkezýän mehanika meselesi boldy, çotga gaty gowşady, hüjümleri deňeşdirdi we şonuň üçin soňky hüjüm gutardy. Söweşiji ilkinji gezek gaty ökde we çalt ýoldaşyny kabul etdi we gazyny gaçyryp, täzeligiň üstünlikli bolandygy belli boldy.
  Hasap pese gaçdy, güýjüni ýitirdi.
  - Sen bagtly jelep!
  - Aslynda beýle däl! Bagt gum ýaly durnuksyz - diňe yhlas ony sement bilen baglanyşdyrar.
  Wedmakowa ýene duşmany ýaralady, ýöne çuňňur däl - öldürmek ýa-da maýyp bolmak islemedi. Againene bir gezek urup, dynç aldy, san mehaniki taýdan guruldy we söweşiji taýakly gylyjyny çykardy. Gul abraýly adam bütinleý ýaragsyz bolup çykdy. Wedmakowa gylyçlaryny taşlady, duşmana ylgady we sanlary aşaklady. Elleri el-aýagyny gulplady.
  - Taşlamak? Panteriň gözleri ýalpyldy.
  - Men hasaplaýaryn, ýalaňaç gula boýun bolaryn!
  Wedmakowa gahar bilen garşy çykdy:
  - Gul däl, adalatly sebäp üçin söweşiji! Özüňiz gul bolup, kemsidilmäniň nämedigine düşünýärdiňiz, şonda-da olar bizden erbet däl adamlar. Wy consciencedanyňdan sora!
  . 10-njy bap
  Oleg Rybaçenko we Margarita Korşunowa öň hatarda söweşdiler. Uzak dowam eden söweşden oglan we gyz gaty içgysgynç. Yzygiderli öldürmek we atmak hem bizar edýär.
  Bu bir oýundaky ýaly. Şol bir atyjy iru-giç bizar bolar.
  Çagalar ot açmakdan we ýalaňaç aýaklary bilen granat zyňmakdan ýadadylar.
  Oglan nobatyny berdi. Faşistleri öldürdi.
  We aýtdy:
  - Maeta!
  Gyz ýalaňaç aýaklary bilen granat zyňdy. Fritsini dargatdy we begenç bilen ýapyşdy:
  - Täze, gaty uly ýeňişlerimiz bolar!
  Emma eýýäm içgysgynç. Hatda oglanjygyň ýalaňaç aýaklaryny zyňmakdan faşist tanklarynyň gyrada iteklenmegi.
  Soňra Oleg ýazyp başlady.
  Başga bir alternatiw taryh. Zýuganow Stepaşiniň kandidaturasyna ses bermedi, üç kommunistik topara-da ses bermedi.
  Döwlet Dumasynyň dargamagy we 1999-njy ýylyň sentýabr aýynda geçiriljek irki saýlawlar bilen tamamlandy.
  Elbetde, kommunistler öňküsinden has güýçlüdi. We möhüm rol oýnan Primakow hökümetiniň gazananlaryna bil baglap, saýlawlara gitdiler. "Agzybirlik" blogy entek döredilmedi. Putin premýer-ministr hökmünde çykyş etmedi. Söweşijileriň Dagystana çozmagy diňe çepe ses goşup, häkimiýetleriň güýjüni öldürdi.
  Umuman aýdylanda, hökümet tertipsiz boldy. NDR gowşady we ýykyldy, täze taýyn partiýa ýokdy. Hawa, premýer-ministr wezipesine bellenen Stepaşin dolandyryjy partiýa ýolbaşçylyk etmedi. Soň bolsa eleltsin ony tutuşlygyna işden aýyrdy.
  Gysgaça aýdylanda, parlament saýlawlary çepçiler üçin ýeňiş gazandy.
  Kommunistleriň ýeňşi täsir galdyrdy. Mundan başga-da, Primakow-Lujkow blogynyň açylmaga wagty ýokdy. Emma şonda-da daýhanlar bilen bilelikde hasaba alynmagy başardy. Ikinji ýeri eýeledi. Üçünjisi gowy mahabatlandyrylan "ababloko" boldy. Dördünji orny Liberal Demokratik partiýasy eýeledi. Emma esasanam prezidentiň tarapdary kanallaryň bu partiýany işjeň wagyz etmegi bilen baglanyşykly.
  Eleltsin hatda has takygy iririnowskä general derejesini berdi.
  Şeýlelik bilen hemme zat aýratyn bir ssenariýa görä bolup geçdi.
  Oppozisiýa Döwlet Dumasynda häkimiýeti ele geçirdi. Eleltsin Primakowy mirasdüşer edip resmi taýdan belläp, meýletin gitmäge razy boldy. Zýuganow premýer-ministr we sag eli boldy.
  Bu, umuman, kommunistlere laýyk gelýärdi. Ylalaşyk gazanyldy. Basaýew bilen Hatab Dagystandan gysyldy. Emma Çeçenistanyň özüne goşun ibermediler.
  Tizara raýat urşy başlandy we birnäçe topara bölündi.
  Russiýa Maskadowa we Kadyrowa kömek etdi. Primakow Russiýada geçirilen prezident saýlawlarynda aňsatlyk bilen ýeňiş gazandy. Duýdansyz ikinjisi iririnowskiý boldy - saýlawçylarynda başga bäsdeşi ýokdy, liberal avawlinskiý bolsa garşydaşy däldi.
  Oleg Rybaçenko kompozisiýany kesdi. .Ok, gyzykly däl. Primakowdan, Zýuganowdan we SSSR-iň dikeldilmeginden soň ýene bir mowzuk açyldy. Iredadaw!
  Bir zat ýazmak has gyzykly bolup biler. Mysal üçin, giňişlik hakda.
  Oglan pikirlenip başlady.
  Beýik Russiýa imperiýasynyň täze paýtagty Petrograd-Galaktik diýlip atlandyryldy. Galaktikanyň merkezinde diýen ýaly Sagittarius ýyldyzlar toparynda esaslandyryldy. Bu ýerde ýyldyzlar we planetalar, köne Eartheriň gaçybatalga tapýan Akmaýanyň ýolunyň eteginden has dykyzdy. Günbatar Konfederasiýa goşunlary düýbünden kowuldy. Şeýle-de bolsa, uruş yz galdyrmady: müňlerçe planeta ýok edildi, diňe Earther hakda ýatlamalar galdy. Bu paýtagtyň galaktikanyň iň baý we iň asuda ýerine geçirilmeginiň esasy sebäbi boldy. Şonuň üçin bu ýerden geçmek gaty kyn, hatda umumy kosmos urşy şertlerinde-de, birinji hatar abstrakt düşünje we arka konwensiýa bolup, ýadro Russiýanyň esasy bazasyna we senagat berkitmesine öwrüldi. Paýtagt ulaldy we Kişiş planetasyny tutuşlygyna ýuwutdy, ullakan metropola öwrüldi. Islendik bir adamy haýran galdyrmaga ukyply şäher. Gyrmyzy asmandan köp sanly uçýan maşyn.
  Marşal Maksim Troşew Goranmak ministri Super marşal Igor Roeriçe çagyryldy. Upcomingakynda boljak duşman duşmanyň işjeňliginiň alamaty boldy. Hemmäni biynjalyk eden uruş ýyrtyjy huni ýaly çeşmeleri ýitirdi, üstünde trillionlarça adam öldi we hiç kim islenýän üstünlige ýetip bilmedi. Harbylaşdyryş Petrograd-Galaktik arhitekturasynda öz yzyny galdyrdy. Uly binalar hatda hatarlarda dur, olar şäheriň küşt tagtasyndaky öýjüklerdir. Bu islegsiz armadany gurmak marşalyny ýada saldy. Iň soňky söweşde uly rus ýyldyzlary hem öz orunlaryny aldylar, soň birden döräp, duşmanyň baýdagyny urdy. Gowy meýilleşdirilen söweş birnäçe gämi çaknyşyp, ajaýyp şöhle saçanda partlady. Wakuum ullakan wulkanlar birbada ýarylyp, otly derýalar akýan ýaly, boýalan tolkun bilen örtülen dowzah alawlarynyň akymlary doldy. Bulam-bujar söweşde Beýik Russiýanyň goşuny üstünlik gazandy, ýöne ýeňiş gaty ýokary bahadan geldi. Birnäçe müň kosmos gämisi başlangyç bölejikleriň akymyna öwrüldi. Dogry, duşman has uly ýitgi çekdi. Ruslar söweşmegi bilýärdiler, ýöne köp ýaryşlary öz içine alýan konfederasiýa gahar-gazap bilen garşylyk görkezdi.
  Esasy mesele, Tom galaktikasynda ýerleşýän konfederasiýanyň merkezini ýok etmek gaty kyn boldy. Millionlarça ýyllap bu ýyldyzlar toparynda ýaşap geçen akja şekilli daglaryň gadymy siwilizasiýasy, geçip bolmajak gala gurup, özüni duzaklardan doly gorag liniýasy bilen gurşap aldy.
  "Mannerheim" bu giňişlige girmek üçin tutuş rus goşuny ýeterlik däl. Urşy bes etmek mümkin däldi. Planetalar we ulgamlar elleri köp gezek üýtgetdiler. Marşal nostalgiýa duýgusy bilen paýtagtyň töweregine göz aýlady. Graw uçarlary we flanerler kamuflaage reňklerine boýaldy, uçaryň goşa maksady hemme ýerde duýuldy. Binalaryň käbiri girelgeleriň ýerine ullakan tanklara ýa-da pyýada söweş ulaglaryna meňzeýärdi. Şeýle ganatly tankyň agzyndan bir şarlawukyň dörändigini, gök we zümrüd suwunyň onlarça kölegede oýnap, dört "Güni" şöhlelendirýändigini görmek gyzyklydy, ekzotik agaçlar we ullakan güller magistralda we ganatlarda ösüp, daşarky asmany emele getirdi. baglar. Düzgün bolşy ýaly, häzirki zaman, diňe ullakan gök bina tanklary tertipli we köp ýaragly. Şeýle jaýlarda ýaşamak amatly we amatly, paýtagtda hüjüm edilse-de, şuňa meňzeş bina bäş minutda güýçli söweş bölümine öwrüldi. Classeshli synplardan geçip barýanlar, hatda kiçi çagalar hem harby eşikde ýa-da dürli harby guramalaryň eşiklerinde. Öýde ýerleşýän kiber-magdanlar reňkli toplara meňzeýän stratosferada ýokary galdy. Inagtylandyryjylar jennetiň gümmezini yşyklandyrdylar, ýalpyldawuk aýna bulvarlary ajaýyp şöhleler bilen doldurdylar. Maksim Troşew beýle artykmaçlyga öwrenişmedi.
  "Bu ýerde ýyldyzlar gaty dykyz. Bu meniň üçin gaty yssy ".
  Marşal maňlaýyndan der süpürdi we şemaly açdy. Indiki uçuş kynçylyksyz geçdi, tiz wagtdan Goranmak ministrliginiň binasy peýda boldy. Gapyda dört söweş ulagy durdy. Emdirýän Luchiars - ys duýgusy bolan itlerden on bäş esse güýçli haýwanlar Trosewi gurşap aldy. Supermarshalyň siklopan köşgi çuň ýer astyndady, galyň diwarlarynda plazma toplary we kaskad lazerleri bar. Çuň bunkeriň içleri ýönekeýdi - lýuks höweslendirilmedi. Ondan öň Trosew başlygyny diňe üç ölçegli proýeksiýada görüpdi. Supermarshal bir ýüz ýigrimi ýaşly garry, tejribeli söweşiji. On kilometre çenli ýeriň aşagyna ýokary tizlikli lifte düşmeli boldum.
  Elit garawullaryň we söweş robotlarynyň gabawyndan geçip, marşal ofise girdi, şol ýerde bir plazma kompýuter, galaktikanyň ornaşdyrylan gologrammasyny rus goşunlarynyň we duşman hüjümleriniň ýerleriniň nyşanlary bilen simulýasiýa etdi. Golaýda kiçi gologrammalar asyldy, beýleki galaktikalaryň şekilleri görünýärdi. Olara gözegçilik üznüksiz däldi, ýyldyzlaryň arasynda paýhasly, käte gaty geň ýaryşlarda ýaşaýan garaşsyz döwletler bardy. Troşew bu ajaýyplyga uzak wagtlap seretmedi, başga bir hasabat bermeli boldy. Igor Roeriç ýaş görünýärdi, ýüzi gyrmyzy, goýy sary saçly diýen ýalydy. Ol ýaşap we ýaşap bilýän ýalydy, ýöne uruş şertlerinde rus lukmançylygy adam ömrüni uzaltmak bilen kän gyzyklanmaýardy. Munuň tersine, nesilleriň çalt üýtgemegi rehimsiz söweş saýlaýjysynyň peýdasyna ewolýusiýa itergi berdi. Ömrüň möhleti bir ýüz elli ýyl bilen çäklendirildi. Hatda elita üçinem. Dogrusy, çaga dogluş derejesi gaty ýokarydy, abort diňe maýyp çagalar üçin edildi we göwreliligiň öňüni alyş serişdeleri gadagan edildi. Supermarşal nazaryny giren Troşewe gönükdirdi.
  - Ine, Maksim. Datahli maglumatlary kompýutere täzeden düzüň, ol çözgüt tapar we çykar. Soňky wakalar barada näme aýdyp bilersiňiz?
  - Konfederasiýa we olaryň ýaranlary gowy sapak aldylar. Tereziler biziň peýdamyzda egilýär. Soňky on söweşde söweşleriň aglaba köplügi ýeňiş gazandy.
  Roeriç baş atdy.
  - Men muny bilýärin. Emma Konfederasiýalaryň ýaranlary Dagi has işjeňleşdi. Çynlakaý howp abandyryp başlaýarlar.
  - Razy.
  Roeriç şekili gologramma öwrüp, birneme ulaltdy.
  - "Galaxy Smoor" -dan öň. Ine, Daglaryň ikinji uly berkitmesi. Ine, esasy zarba urarys. Üstünlikli bolsa, ýetmiş ýylyň içinde iň köp ýüz ýylyň dowamynda ýeňiş gazanyp bileris. Şowsuzlyga uçran bolsak, uruş ençeme asyrlap dowam eder. Özüňizi başarnykly serkerdedigiňizi subut etdiňiz, şonuň üçin "Polat Hammer" operasiýasyna ýolbaşçylyk etmegiňizi maslahat berýärin. Bu arassa?
  "Hawa, Alyhezret.
  Igor gaşlaryny ýitirdi.
  Näme üçin beýle atlar? Simplyönekeý salgy: adeoldaş Supermarshal. Muny nireden aldyň?
  Maksim utandy.
  - Men, ýoldaş Supermarshal, Bings bilen okadym. Köne imperiýa stilini wagyz edipdirler.
  - Arassalaň. Emma indi imperiýa başga, başlyk köne däp-dessurlary ýönekeýleşdirdi. Mundan başga-da, ýakyn wagtda häkimiýet çalşygy geler we täze agamyz we iň ýokary serkerdämiz bolar. Belki işden kowaryn, polat operasiýasy Hammer üstünlik gazansa, seni meniň ýerime goýarlar. Öňünden öwrenmek zerur, bu ägirt uly jogapkärçilik.
  Marşal Roeriçden üç esse ýaşdy, şonuň üçin howandarlyk äheňi gaty ýerlikli we göwnüne degmedi. Leaderolbaşçy çalşyljak bolsa-da, täze ýolbaşçysy ikisindenem ýaş bolar. Elbetde, iň gowusy bolar.
  - Men taýýar. Men beýik Russiýa hyzmat edýärin!
  - Şonuň üçin git. Generallarym sizi jikme-jiklikler bilen doldurarlar.
  Salamlaşyp, marşal pensiýa çykdy.
  Bunkeriň koridorlaryna hak reňk berildi. Amal merkezi aşakda ýerleşýärdi. Köp sanly fotonik we plazma kompýuterleri metagalaksiýanyň dürli nokatlaryndan akýan maglumatlary çalt depginde gaýtadan işledi. Öňde uzyn bir iş bardy, marşal diňe bir ýarym sagatdan soň boşadyldy. Indi ol goňşy galaktikada uzaga çeken giperjumpa garaşýardy. Russiýanyň kosmos flotunyň altydan bir bölegi diýen ýaly ullakan güýçler şol ýere ýygnanmalydyr. Birnäçe million ýyldyz ýyldyzy. Ujypsyzja jikme-jiklikler çözülenden soň, marşal ýer ýüzüne çykdy. Çuň sowuklyk güýçli yssy bilen çalşyryldy. Dört sany ýagtylyk zenitde ýygnandylar we täji bilen asmany rehimsizlik bilen ýalap, bölejikleriň akymlaryny planeter togalagyna dökdüler. Aýna köçelere ýagtylygyň kaskadlary akýardy. Maksim agyrlyk güýjüne bökdi, içerde rahat we salkyn bolup, çetine ylgady. Ol ozal Petrograd-Galaktika baryp görmändi we üç ýüz milliard ilatly ilatly paýtagty öz gözleri bilen görmek isledi. Harby sektordan çykdy, hemme zat üýtgedi, begendi. Asyl kompozisiýaly binalar peýda boldy, olara, belki-de, kaşaň - bu ýerde ýerleşýän artykmaç synpyň wekilleri diýerdi. Jemi uruş wagtynda oligarhlaryň gatlagy azaldy, ýöne düýbünden ýok edilmedi. Köşkler hakyky çeper eserlerdi. Olaryň biri orta asyr gala meňzeýärdi, bu ýerde parapet dişleriniň ýerine palma agaçlary ösýärdi. Beýlekisi inçe aýaklaryň üstünde durdy we aşagyndaky awtoulag ýoluny uzadyp, açyk reňkli, ýyldyz şekilli möý ýalydy. Garyp adamlaryň ýaşaýan köp binalary hem kazarmalar bilen birleşmedi, tersine, geçen asyrlaryň ýolbaşçylarynyň we generallarynyň heýkelleri bilen bezelen fasadlary ýalpyldawuk edip goýdy. Trosewiň pikiriçe, hemme zady hak bilen boýamak hökman däl. Mundan başga-da, älemdäki iň köp ilatly şäherde ajaýyp binagärlik bolmalydyr. Aýratyn-da reňkli syýahatçylyk pudagy, hereket edýän ýörelgeleri, ullakan bägül ýaly şekilli binalar, doly gülleýän çigildemler we biri-birine bagly, papatika birleşdi we ekzotik haýwanlar biri-biri bilen garyşdy. Görnüşinden, aýyda ýa-da gylyç dişli gaplaňda ýaşamak gyzykly, bu çagalaryň göwnünden turýar. Şeýle-de bolsa, ulular şeýle gurluş hereket edende ýa-da oýnanda haýran galýarlar. Marşalda ýatdan çykmajak täsir galdyrdy, on iki kelleli aýlanýan aagondarha, neon bilen yşyklandyrylan köp reňkli çüwdürimler her agzyndan urýardy. Umuman aýdanyňda, ýüzlerçe metr asmana köp reňkli uçarlary zyňyp, iň geň görnüşdäki köp sanly çüwdürim bardy. Suw bezegine dokalýan dört günüň şöhlesinde, ajaýyp, üýtgeşik reňk oýnamagy nähili ajaýyp. Bu ýerdäki çagalar şadyýan we owadandy: reňkli eşikler olara erteki elflerine meňzeýärdi. Bu ýerde diňe bir adamlar däl, tomaşaçylaryň ýarysy daşary ýurtlulardy. Şeýle-de bolsa, keseki çagalar adam çagalary bilen oýnamakdan lezzet alýardylar. Troşew akylly ösümlikler bilen hem duşuşdy. Dört aýakly we iki inçe tutawaçly altyn kelleli kepderi. Çagalarynyň bary-ýogy iki aýagy bardy, altyn kelleleri zümrüd tegmilleri bilen örtüldi. Maksim bu ýaryşy gowy bilýärdi - Gapi, üç jynsly ösümlik jandarlary, asuda, ýöne ykbalyň islegi bilen ýyldyzlararasy söweşe çekilip, Beýik Russiýanyň tebigy ýaranlary bolýar.
  Beýleki ýaryşlaryň ýeterlik wekili - esasan bitarap döwletler we planetalar. Imperiýanyň ajaýyp paýtagtyny görmek islediler. Bu ýerde uruş uzak we real däl ýaly bolup görünýär, müňlerçe parsek tarapyndan aýrylýar we şonda-da biynjalyk duýgy marşaldan çykmady. Kellämde akyl jandarlarynyň hem hüjüm etmeli boljak planetalarda ýaşaýandyklary we milliardlarça pikirlenýän jandarlaryň öljekdigi baradaky pikir kelläme geldi. Gan akymlary döküler, müňlerçe şäherler we obalar weýran ediler. Heöne ol imperiýanyň marşaly, ol öz borjuny ýerine ýetirmeli.
  Marşal syýahatçylyk merkezine haýran galandan soň, agyrlyk uçaryny ýerleşdirmegi buýurdy we senagat etraplaryna ugrady. Bu ýerdäki jaýlar birneme pes, ýönekeý ýerleşişdi. Zawodlar ýeriň aşagynda ýerleşýärdi.
  Grawiplan gonan badyna, bir topar ýalaňaç ýigit derrew eşikler we arassalaýyş önümleri bilen oňa tarap ylgady. Uly ýyrtylan deşikleri bilen ýyrtylan, solup giden hakdaky ýuka ragamuffinler. Çuň reňkli, gara diýen ýaly. Uzaga çeken söweş guşaklaryny berkitmäge mejbur bolana meňzeýär. Trosewiň duýgudaşlygy bardy. Sürüji kapitan Foks beýle pikirleri paýlaşmady.
  - Bolýar, alakalar, şu ýerden çykyň! Marşal gelýär! diýip atdy.
  Öýsüz çagalar hemme tarapa ylgadylar, görnüp duran zat, hapa topuklaryň nädip ýalpyldaýandygydy. Birbada dört "günüň" yssy ýerinde ýalaňaç gezmek kyn, garyp çagalar bolsa aýakgabyň nämedigini bilenokdylar. Oglanlaryň biri beýlekilerden has batyrgaý bolup, yzyna öwrülip, orta barmagy görkezdi. Kapitan partlaýjysyny çekdi we samsyk oglana ok atdy, ony öldürerdi, ýöne marşal iň soňky pursatda kapitanyň goluny itmegi başardy. Zarýad geçdi, asfaltda bir çukur ýasady, eredilen daş bölekleri oglanjygyň ýalaňaç aýaklaryna düşdi we asfalt ýykyldy. Islegiň tagallasy bilen geljekki söweşiji aglamagyny saklamagy başardy we agyrylara çydap, ýerinden turdy. Maksim kapitanyň ýüzüne gaty şarpyk çaldy.
  - Garawulda üç gün. Arkaýyn, tikinlerde eller! - Marşal howp äheňinde buýruk berdi - Çagalar biziň emlägimizdir, olary öldürmeli däl-de, goramalydyrys. Düşündiňmi?
  Lisa iki elini uzatdy. Ol gysga wagtda baş atdy.
  - Düzgünnama laýyklykda jogap beriň.
  - Hawa jenap.
  Maksim oglana seretdi. Ol owadan saçly, görmegeý, mekir ýüzi, myşsalydy. Tyrtylan futbolkanyň aşagynda şokolad barlary bilen örtülen güýçli metbugat görünýär.
  -Adyň näme?
  - Janesh Kowalski! - öýkeniniň ýokarsynda ragamuffin gygyrdy.
  - Sizde güýçli söweşijiniň eserlerini görýärin. Ukukow mekdebine girmek isleýärsiňizmi?
  Oglan umytsyzdy.
  - Men begenerdim, ýöne ene-atam ýönekeý işçiler we okuwym üçin pul töläp bilmezler.
  Marşal ýylgyrdy.
  - Mugt ýazylarsyňyz. Görşüm ýaly, fiziki taýdan güýçli we gözleriňiz akyl ukyplary hakda gürleýär. Esasy zat gowy öwrenmekdir. Bu agyr günler, ýöne uruş gutaranda hatda işçiler hem gowy şertlerde ýaşarlar.
  - Duşman ýeňiler! Biz ýeňeris! - esheneş ýene sesiniň ýokarsynda gygyrdy.
  - Soňra hatarda ýer al, esger. Başlaýanlar üçin - meniň maşynymda.
  Lisa ýeňdi. Oglan hapa boldy, ondan soň içini ýuwmaly.
  Agyrlyk uçary ýokaryk galyp, hökümet otaglaryna ylgady.
  Enesaneş demini alyp, ullakan, kaşaň bezelen jaýlary öwrendi.
  - Bize merkezi sektora girmäge rugsat berilmeýär we bu gaty gyzykly.
  - Has köp görersiňiz.
  Muňa garamazdan, rehimdarlyk duýgusy bilen marşal syýahatçylyk merkezine uçmagy buýurdy. Oglan gözi bilen gören zatlaryny ýuwdy. Awtoulagdan bökmek, hereket edýän pyýada ýöremek, aň-düşünjeli gezelençleriň birine çykmak isleýändigi göze ilýärdi.
  Adatça şol gün Maksim öňküsi ýaly mylaýym we mylaýymdy.
  - Isleseňiz, "şatlyk dagyna" münüň, şondan soň derrew maňa. Pul alyň, ýogsam size girmezler.
  Marşal bir kagyz uzatdy.
  Esaneş münüp gitdi, ýöne daş keşbi gaty görnükli.
  Kosmos-ninja-zalyň girelgesinde ony ullakan robotlar saklady.
  -Boý, erbet geýinýärsiňiz, elbetde garyp etraplardan. Sizi tutup, duralga getirmeli.
  Oglan gaçmaga synanyşdy, ýöne ony haýran galdyrdy we asfaltda kakdy. Trosew awtoulagdan böküp, derňemäge gitmeli boldy.
  - Duruň, bu kursant meniň ýanymda.
  Özlerini çeken söweşijiler marşala seredip durdular. Maksim meýdan formasynda, ýöne serkerdäniň epauletleri dört günüň içinde parlak öwüsýärdi.
  Gözegçileriň ulusy, polisiýa leýtenanty salam berdi.
  "Bagyşlaň, marşal, ýöne görkezmeler dilegçileriň galaktikanyň dürli künjeklerinden myhman alýan merkezimize girmegini gadagan edýär.
  Maksimiň özi şeýle abraýly ýerde ragamuffini goýberip ýalňyşlyk goýberendigine düşündi. Heöne özüniň nadanlygyny görkezmek islemedi.
  Bu oglan içaly. Highokary komandanyň wezipesini ýerine ýetirdi.
  Leýtenant baş atyp, pistoletindäki düwmä basdy. Janesh Kowalski tüýkürdi we aklyna geldi. Marşal ýylgyrdy-da, elini uzatdy. Şol pursatda dört Inogalakt birden şöhle saçdy. Daşardan gelmişekler gök-goňur gabygy bilen takmynan kesilen böleklere meňzeýärdi, elleri düwünli we egri. Haýwanlar ot açmaga wagt tapmanka, Maksim pyçagyny çykaryp ýere gaçdy. Otly ýollar ýokarsyndan geçip, reňkli heýkele çümüp, fotonlara ajaýyp pürs sepdi. Trosew iki hüjümçini lazer şöhlesi bilen kesdi, diri galan iki inogalakt gapdala egildi. Olaryň biri hem aýdyp bolmajak şöhle bilen geçdi, ikinjisi fasadyň aşagyndan ýapmagy başardy. Haýwan birbada üç elinden atdy we Maksim çalt hereket etse-de, birneme ýaralandy - gapdalyny ýakdy we sag elini ýaralady. Duşmanyň şöhleleri "däli suw liliýasy" özüne çekdi. Partlama boldy.
  Marşalyň gözleri ýüzmänkä, ýöne esheneşiň plitanyň bir bölegini çykaryp, duşmana atandygyny görüp geň galdy. Maksim bu ejiz görünýän ýetginjegiň içinde gizlenen adamkärçiliksiz güýje haýran galdy ... Zyňyş takyk, bäş gözüň hataryna çykdy. Jandar öňe egildi we yza çekildi. Bu, Maksimiň haýwanyň ömrüni soňlamak üçin gowy niýetlenen oky üçin ýeterlikdi.
  Söweş çalt tamamlandy. Şol döwürde polisiýa ot açmaga synanyşmady. Marşal muny derrew gördi.
  - Öňdäki we arka tarapdaky, şäherleriň köçelerinde iň gowy söweşler gorkaklar oturýarlar.
  Düwürtik leýtenant reňkli boldy. Maksime gitdi.
  - Maroldaş Marşal, bagyşlaň, ýalbarýaryn, ýöne agyr şöhle atýanlar bardy, bizem ...
  - Bu näme! Maksim patrul guşagynda partlamany görkezdi. - Çybyn? Gynançly, paýtagtda size iş bolmaz. Biderek oturmarsyňyz, sizi fronta ibermäge synanyşaryn.
  Maksim oglanjyga yşarat edip, agyrlyk uçaryna münmäge kömek etdi, soň bolsa elini berk silkdi.
  - Bolýar, sen bürgüt. Sen hakda ýalňyşlyk goýbermändigime begenýärin.
  Kowalskiý dostlukly göz gyrpdy, sesi gaty güýçli we şatlykly ýaňlandy.
  - Men diňe bir üstünlikli zyňdym. Men edip bildim ...
  - Size mümkinçilik bolar. Kolleji gutar - derrew söweşe gir. Bütin ömrüňiz öňüňizde, göz gabaklaryna garşy göreşersiňiz.
  - Uruş gaty gowy! Oglan höwes bilen gygyrdy. - Derrew fronta gitmek, şöhle ýaragyny almak isleýärin ...
  - Derrew edip bilmersiň, birinji söweşde öldürilersiň. Ilki bilen dereje alyň.
  Yananeş gaharly ýylgyrdy. Öz ukybyna ynamlydy, atyş ýaly köp zady nädip etmelidigini eýýäm bilýärdi. Bu aralykda, agyrlyk güýji glider ullakan Miçurinskiý seýilgähiniň üstünden uçup barýardy. Ol ýerde ullakan agaçlar ösüpdir, olaryň käbiri birnäçe ýüz metre ýetýär. Miwe şeýle bir uludy welin, ortasyny iýip, içerde oturyp bilersiňiz. Altyn gabykly genetiki taýdan üýtgedilen ananaslar işdäaçar görünýärdi. Dogry, garaşylýanlaryň tersine, oglana haýran galmady.
  - Men öň şeýle tokaýlarda boldum. - Janeş düşündirdi. - Merkezi kwartallardan tapawutlylykda, ol ýerde hemmelere rugsat berilýär. Ol ýere barmak üçin uzak ýol bolsa-da.
  - Belki! - Maksim aýtdy. - Şeýle-de bolsa, bu ýerde haýsy ösümlikleriň bardygyna haýran galyň ... Kömelek bar, onuň aşagyna bir platon ýerleşdirilip bilner.
  - Diňe uly çybyn agarikasyna meňzeýär. Ol içip bolmaýar. Kesilen miweleriň bir haltasyny ýygnadym. Pawararany halaýaryn - inçe deri, tagamy diňe lezzetli. Injir onuň bilen deňeşdirilende hiç zat däl. Keseniňizde seresap bolmaly. Ol ýarylyp biler we şol ýerde akym şarlawuk ýalydyr - sizi uçar, hatda bir söz aýtmaga-da wagtyňyz bolmaz. Bu ýerdäki miweler gaty uly. Olary bölek-bölek plastik paketde götermeli, bu gaty amatsyz.
  Maksim Janeşiň egnine şarpyk çaldy.
  - Hemme zat iýmit bilen ölçenenok. Geliň, gül saýlalyň.
  - Gyz sowgat hökmünde! Näme üçin beýle däl!
  Oglanyň elleri rula ýetdi. Kapitan Foks barmaklaryny gazap bilen urdy.
  - Güýje, tekere degmäň.
  Soň bolsa jogap hökmünde marşaldan ýene bir käýinç aldy.
  "Sizde diňe çaga bilen söweşmäge batyrlyk bar.
  - Bagyşlaň, Alyhezret!
  Janesh gülüp bilmedi.
  - Isleseňiz synap görüň. - Maksim rugsat berildi.
  - Simulýatorlarda tejribäm bar - diýip enesaneş aýtdy.
  Şübhe ýa-da gorky kölegesi bolmazdan, Kowalski ellerini ruluň üstünde goýdy we ulagy aşak sürdi. Megerem, hakykatdanam ajaýyp ukyplary bardy. Grawiplan ullakan agaçlaryň depesinden geçdi.
  Maksim päsgel bermedi, oglana uçary dolandyrmaga mümkinçilik berdi. Taskgirt uly magistrallaryň arasynda hereket edip, öz wezipesini gaty üstünlikli ýerine ýetirendigini, hiç haçan ýykylmandygyny, wirtual usulyny ýyllaryndan has köp görkezendigini aýtmalydyryn. Şeýle-de bolsa, ýykylan hem bolsa, bu uly mesele däl, grawiýoplanyň ajaýyp howpsuzlyk ulgamy bar. Ahyrynda kiçijik, ýöne ajaýyp owadan güller bilen arassalanan oturgyçda oturdylar. Gowy jadygöý gymmat bahaly daşlary sahylyk bilen dargadana meňzeýärdi. Gözleri çylşyrymly reňklerden sypdy we serhoş ediji ys düşündirip bolmajak lezzet berdi.
  Eshaneş haýran galmak bilen pyşyrdady. Gury ýere düşenlerinde, oglan böküp, güllerini alyp başlady. Maksim kelleli, peýza .y gowy görýärdi we muňa garamazdan bir zat howsala döretdi. Howp duýulýar. Otdan we suwdan geçip, marşal öz duýgusyna ynanýardy, seýrek ýagdaýda ony goýberýärdi. Aslynda durmuş üçin adamlar üçin howply görnüşler beýik imperiýanyň paýtagtynda tapylmaly däldir. Ine başga zat. Maksim oglany yşarat etdi we gulagyna ýuwaşlyk bilen pyşyrdady:
  - Duşmanlar ýanymyzda. Gülleri gizläň we meniň bilen geliň.
  Janeziň gözleri ýaşardy.
  - Men taýýar.
  Buket maşynda kapitan Foksyň, Maksim we enesaneşiň gözegçiliginde goýup, tokaýyň içine girdi. Elbetde, goşun çagyrylyp, sebite garşy göreşmeli. Emma Maksim tolgunmak bilen gyzyklandy. Elbetde, Janeşiň romantik islegleri bardy, özüni harby aňtaw gullugynyň işgäri diýip göz öňüne getirdi we muňa begendi. Hiç hili ses çykarmazlyk üçin jeňňelden geçdiler. Yananeş ýalaňaç aýaklaryny gyrmyzy garynjalarda ýakmagy başardy, ýöne dyzyna çenli deri uly çişikler bilen örtülen hem bolsa, özüni saklady.
  - Seresap boluň - diýip, Maksim pyşyrdady. - Tokaýda, otlaryň her birinde howp gizlenýär.
  "Bize gorag kamuflaagey gerek" diýip, Janesh pyşyrdady. Halylar bedeni zordan gizledi, bir zat aýaklaryny süýrenýärdi. Uly mör-möjekler we Janeş muny mekdepde öwrendi, adamlar bu planetada iýilmeýär. Artropodlaryň iň howply görnüşleri genetiki derejede ýok edildi, paýtagtyň merkeziniň ýokaşma ýa-da epidemiýa çeşmesi bolmagy ýeterlik däldi. Olar ümsümlikde dowam etdiler. Birden Maksim doňdy. Kiçijik janly-jandarlar, kimdir birini gorkuzan ýaly, özlerini rahat alyp barýardylar. Marşal oglanjygyň elinden tutup, gulagyna pyşyrdady:
  - Öňde gabaw bar!
  Maksim jübüsinden ses alyp, daş-töweregi üns bilen diňledi. Hakykatdanam, bäş adam söweşijisi we takmynan bir mukdarda inogalakt ýatyrdy. Şeýle güýç deňagramlylygy bilen söweşe girmän, duşmandan aýlanyp geçmek has gowudyr.
  Şeýdip etdiler.
  Tejribeli esger we ýaşyl oglan sinhron hereket etdiler. Aýakgabynyň çuňlugyna gark bolup, gür gür gyrymsy agaçlardan geçmeli boldum. Marşal janly zynjyrdaky boşlugy hasaplady we bu ýerden geçmegi başardy. Bagtly boldular, gelmişekleriň hiç birinde haýwan instinkti ýa-da ajaýyp eşidiş ýokdy. Ses alma eýýäm ýumşak aýdylýan sözleri tapawutlandyrmagy başardy.
  - Jenap Resident, mümkin däl zady menden talap edýärsiňiz.
  Muňa jogap hökmünde gykylyk ýaly ses.
  - We, general, diňe puluňyzy doly işlemän almaga endik etdiňiz.
  Timbre seretseň, ol adam däl bir ýaryşa degişlidi.
  - Size ýarym million tölendi, näme? Içaly hemralary barada köne maglumatlar.
  "Bu meniň günäm däl" diýip, adam sesi özüni aklamak bilen dowam etdi. - Bu görnüşdäki maglumatlar, esasan, köne bolýar. Men gudratly däl.
  - Biz derrew düşündik, ejiz diýmek has aňsat. Kreml ulgamyna hüjüm etmek barada aýdylanda, siziň we şärikleriňiziň peýdasy az bolar.
  Maksim titredi. Aslynda paýtagty we galaktikanyň ähli merkezini öz içine alýan iň güýçli goranyş liniýasyna hüjüm edilermi? Döredijileriniň pikiriçe, "Kreml" ulgamy siňdirip bolmaýar we muňa garamazdan, imperiýanyň merkezinde duşmanlar işjeňleşse, bu gynançly pikirlere sebäp bolýar.
  - Biliň, adam, ýakyn wagtda düýpgöter täze ýarag ulanarys we onuň kömegi bilen rus ýyldyzlary täsirli aralyga ýetmänkä tozana öwrüler. Şonda goşunymyz, içeri girýän agyrlyk güýji tolkuny ýaly, rus giňişliklerini basyp alar we imperiýa dünýäsini boýun egdirer.
  Maksim gysylan bir dem aldy, megerem, beýle umyt dönükiň göwnünden turmady. Muňa garamazdan, ol şeýle jogap berdi:
  - Bäşinji sütün öňküsi ýaly işjeň we çozuşyňyz meýilnama boýunça dowam eder.
  - closeakyn geljek üçin siziň wezipäňiz, iş taşlaýyş toparlarymyz üçin paýtagtda onlarça berkitme döretmekdir. Iş hakyna tutulanlar bu ýere syýahatçylaryň bahanasy bilen aralaşarlar, tokaýlarda gizlenerler we umumy iş taşlaýyşda öz rollaryny ýerine ýetirerler.
  - Şeýle bolar.
  - Serediň, adam, ýyldyzlarymyzyň hüjümi başa barmasa, bu siziň üçin has erbet bolar. Öz gözegçiligiňiz bölek-bölek bolar we ýerine ýetiriş haýal we agyryly bolar.
  Maksim kimiň gürleşýändigini görmese-de, SMERSH-iň sesi bilen dönükligi anyklap biljekdigine ynanýardy.
  - Bize duşmanyň ýolbaşçylygyndaky iň soňky bellenenler barada maglumat gerek. Bilýän zatlaryňyzyň hemmesi.
  - Maglumatlarymyza görä, ýaş marşal Maksim Trosew Smoor galaktikasyndaky ýyldyz flotuna serkerdelik etmek üçin bellendi. Ol hakda takyk maglumat ýok, ýöne ...
  - Hemme zat düşnükli, ruslar ol ýerde uly hüjüme taýýarlanýar. Hemişe bolşy ýaly. Täze serkerde uly güýçleriň duýdansyz urmagy.
  Maksim titredi, öňe howlukmak we bozulanlary bogmak isledi. Operasiýa howp astyndadyr.
  - Meniň pikirimçe şeýle. Beýleki ýumuşlar barada aýdylanda ...
  Dönük uzak we ýadaw sanady, ýöne Maksim kellesinde eýýäm meýilnama düzüpdi. Birinjiden, bu ýeri ýuwaşlyk bilen terk etmeli, ikinjiden, gyssagly SMERSH bilen habarlaşmaly. Şol ýerde içaly toruny derrew zyýansyzlandyrmak ýa-da garaşmak barada karar bererler. Galyberse-de, ýüze çykarylan dönükler howply däldir we dezinformasiýa olaryň üsti bilen syzyp biler. Esasy zat - başlangyç ýok. Şeýle-de bolsa, şu wagta çenli arkaýyn oturan oglan tolgunyp, ýaşlyk güýjüniň güýçli bolandygyny gördi.
  "Belki, lazer bilen urup bileris, jenap Marşal?"
  -, ok, asla ýok - diýip, Maksim pyşyrdady. - Munuň üçin akyl we maglumat ýygnamak we dogry adama habar bermek. Buýrugy bozsaň, men seni ataryn.
  Marşal şöhle ýaragyny gorkuzdy.
  Yananeş baş atdy.
  - Sargytlar ara alnyp maslahatlaşylmaýar.
  Maksim oglany özi bilen alyp gidendigine gynandy. Olaryň pyşyrdyklaryny eşitseler näme ... Arada ses alýan ýerinde bir ses eşidildi, gelmişek ýene gürledi.
  - "upupiter" -e aýdyň, eger ol bize kömek etmese, bu lombany gurban edip, oňa dönüklik edip bileris. Şonda Belent mertebäňiz gaharlanar we rehimdarlyk onuň kemçilikleriniň arasynda däldir.
  Maksim: "Hawa, lider berk bolmaly" diýip pikir etdi. Bir gezek saýlanan müň adamyň biri bolansoň, diňe dolandyryjy diktatoryň duýdansyz aradan çykan halatynda lider bolmak mümkinçiligi bardy. Her ýyl müň adam saýlanýar we iň ýokary güýjüň aýlanmagy otuz ýylda bir gezek bolýar. Emma bu pursat hem elden gidirildi. Birinjiden, Maksimiň häsiýeti gaty ýumşakdy, ikinjiden, çagalykda şeýle zorlukly bolan adaty ukyplar ýaş bilen gowşap başlady. Şeýle-de bolsa, ýok wagtyňyz marşal bolmak we kyrk ... bir zat diýýär.
  - upupitere degmäň. Ol siziň esasy umydyňyzdyr. Şeýle bolmasa, söweşde ýeňiş gazanmak ähtimallygy gaty az.
  Inogalact jogap hökmünde düşnüksiz bir zady ýapdy. Soň bolsa düşündirdi:
  - "upupiter" işjeň bolanda gymmatlydyr. Onuň hereketsizligi sebäpli goşunlarymyz gaty köp ýitgi çekýärler. Mümkin boldugyça, oňa görkezmelerimizi berersiňiz. Oňa çenli gidip bilersiňiz.
  - Ine, gidip bilersiň - Maksim ýeňillik bilen uludan demini aldy. Şol pursatda onuň sözlerini ret edip, partlama boldy. Atyşyk boldy.
  - Erbet! Againene üýtgediň ...
  Marşal egildi we Yananeşiň gözlerinde diňe şatlykly uçgunlar ýalpyldy.
  . 11-nji bap
  - Wy consciencedan gürleýärsiň! - ulumsy gul gygyrdy.
  - Şeýlelik bilen, bagt saýlananlaryň hemmesine däl-de, hemmelere degişlidir. Bu mukaddes sebäp üçin gylyjymy galdyrdym! - diýip gygyrdy.
  Hasap şübheli boldy:
  -! Ok! Siziň göwnüňizden turmak ýa-da güýç islegi bilen hereket edýändigiňize ynanýaryn! Gullaryň gozgalaňlary bolup, ol diňe gyrgynçylyk bilen tamamlandy. Bular islendik gozgalaňyň netijeleri.
  - Bu bidüzgünçilik däl, rewolýusiýa bolar. Iň möhüm zat ýeňişden soň bolar! - Söweşiji güýçli höwes bilen aýtdy.
  - Ynkylap? Geň söz, özüňiz tapdyňyzmy? Forsa geň galdy.
  - Aslynda beýle däl! Bu termini düýşümde bir perişde çagyrdy. - Ylham bilen Wedmakowy açdym.
  - Perişde ýa-da gara taňrylaryň biri! Pygamberlik düýşleri mekirdir. Hasap ikirjiňlendi.
  - Her niçigem bolsa, adamlaryň durmuşyny gowulaşdyrmak we özüňizi gowulaşdyrmak üçin mümkinçilik alarsyňyz! Trhli kynçylyklar egoistlikden gelýär, abadançylyk diňe umumy tagallalar bilen mümkindir. Topary bolmadyk adam ember ýaly, otsyz, az ýagtylyk berýär we çalt çykýar! - Wedmakowyň sözleýiş akymyny çykardy.
  - Gepleýän adamyňyz bir toparda bolmaly. Animalöne haýwan tebigatynyň nämedigini bilýärsiňizmi? Forsa erbet niýet bilen sorady.
  - Haýwan sürüde has gowudyr! Umuman aýdanyňda, gul bolup, halas edilmedigiň üçin asylly adamlar senden ýüz öwürdiler, söz bilen aýdylanda, hakyky dostlar hakyky reňklerini görkezdiler. Şeýlelik bilen, başga gurşawda ýoldaş gözlemegiň wagty geldi. - Wedmakowa eýýäm has arkaýyn teklip etdi.
  Comte de Bora birnäçe sekunt dymdy, soň bolsa elini uzatdy:
  "Iň soňky üstünlige ynanmasamam-da, iň bolmanda pyçagym gan içer.
  - Logika instinktlere hyzmat etmeli däldir - höwesiň aňy! - Jadygöý aýtdy.
  - Bolýar, maňa öwretmegi bes ediň! Uruş bolar - edermenlik bolar! Hasap gany süpürip başlady.
  - Siz tejribeli we batyr söweşiji, toparyň ýolbaşçysy hökmünde saýlanmalysyňyz! - Söweşiji teklip etdi.
  - Erbet däl, ýöne her serkerdäni saýlamak hökman däl. Buýruk bitewiliginiň has berk ýörelgesi bolmaly. Siz saýlandyňyz, şonuň üçin belläň! -Count zynjyrly poçta geýip başlady. Bir-iki oglan oňa kömek etdi.
  Mugt bäsdeşlik hakda näme? - Wedmakowa şübhelendi.
  - Goşun üçin bu aýylganç! - Güýç kesiň. - Ykdysadyýet köp şahalaryň kökidir, goşun bir magistral!
  Jadygöý güldi:
  - moreöne köplenç dub, güýç we pozisiýa bilen däl-de, gözegçilik derejesinde!
  Nakedarym ýalaňaç oglan sanamaga gylyç berdi. Oňa süňküne şarpyk çaldy, bir gezekden köp ýenjildi. Çaga gygyrdy we goňur aýaklaryny gysyp, yza bökdi.
  Witçer aýgytly aýtdy:
  "Men hersinde iki ýarym esgerden ybarat bäş sany legion döredýärin. Üçünjini buýurmak tabşyryldy! Galanlary gullar saýlasyn!
  Iň soňky teklip jedele öwrülip diýen ýaly jedel döretdi. Aslynda söweş başlandy, birnäçe gul ýaralandy we Witçer muňa goşulmaly boldy. Iň gorkunç ýere degip, gygyrdy:
  - Pökgini togalamak ýeterlik! Serkerdeleriň göni bellenmegine geçeliň.
  Gullar gaty bir nägilelik bildirmediler, ýöne söweşiji ses bermekde şeýle teklip edeninde, ellerini bir ýere jemlediler.
  Bu ýerde gozgalaňa ýolbaşçylyk eden Jadygöý köp işlemeli boldy. Aslynda, mynasyp adamy göz bilen kesgitlemek kyn we ol dalaşgärlere sorag bermegini dowam etdirýärdi. Ahyrynda legionlara tabşyryk berildi we kiçi bölümlere wagtlaýyn serkerdeler bellendi.
  - Uruşlar gutaransoň, esgerleriň görkezen edermenligine we ugurtapyjylygyna serederis! - Gyz düşündirdi.
  Legionlaryň biri tutuşlygyna çagalardan we ýetginjeklerden ybaratdy. Wedmakowa Bik oglanjygyny olara baştutanlyk etdi. Oglanlar gaharlandy:
  - Ol henizem kiçijik! Bize azajyk gerek däl. Iň uly we güýçlini üstümizden goýuň.
  - We kimi isleýärsiňiz?
  - Seni göresim gelýär! Iň mynasyp adam!
  Sport bilen gurlan ýigit öňe ädim ätdi, henizem oglan, ýöne dub ýaly beýikdi. Dogry, ýüzi garaňky ýalydy. Wedmakowa, serkerde üçin aňyň näderejede möhümdigini doly bilip:
  - Sekiz maşgala näme bolar!
  .Igit oňa seredip seslendi:
  - Bilmedim! Esasy myşsalar we güýç.
  Dik gatygepleýjä gygyrdy:
  - Beýnisiz myşsalar, bu bir topar et - üstünde bir gowurma aglaýar!
  - upap! Eňegiňi uraryn! - heroaş gahryman gygyrdy.
  - sevenedi - elli alty adamyň burnuny burnundan hasam urup biljekdigini kim bilmeýär! Oglan oňa dilini görkezdi.
  Thugaş garakçy öýkeniniň ýokarsynda gygyrdy:
  Men ölüme çenli söweşmäge çagyrýaryn!
  - Sen meni syçan-maýmyn ýaly görersiň! - diýip, Comte de Forsa aýtdy. - Şeýle-de bolsa, bu çykalga tapmagyň ýeke-täk usulydyr.
  - Iki duelistden biri samsyk, beýlekisi kezzap! - Wedmakowa üns berildi. "Oglanlar gyzgynlykdan peýdalanýarlar.
  Bik duşmanynyň öňünde durdy, beýikligiň tapawudy uly, garşydaşy bäş esse agyrdy. Çaga bolsa ýeňillik myşsalaryna ýigrenç bilen seretdi, oglan inçe, ýöne sypaýydy. Tegelek ýüzi ýylpyldaýardy, elinde gylyç aýlanýar.
  - Bolýar, nädip söweşmeli ýa-da goýarys! - Ol masgaralap sorady.
  - Hawa, men seni söýýärin! - Sportçy oglana hüjüm etdi. Yzyna urdy, gylyjy uzyn we agyrdy, megerem, bu iki eliň biridi. Bik zarbany gaçyrdy, hatda jübütlemäge synanyşman, diňe traýektoriýanyň üstünden bökdi we gylyjyny burnunyň köprüsine sürdi. Oglan diňe hasaplama esasynda urdy - dyrnaçaklamak, ýöne öldürmek däl.
  Garakçy hasam gaharlandy, ikinji gylyjyny silkip başlady. Bu ýerde hatda Buku hem akmaga basyş etmeli boldy. Oglanyň ýalaňaç topuklary kiçelýärdi, pyçaklar olaryň yzyndan ylgaýardy. Birden Bik saklandy, dişlerinde turba peýda boldy. Duşman has güýçli uruldy we galyň gollary bilen ylgap ylgady. Oglan möňňürip ýylgyrdy we kiçijik bir zat sportçynyň ýüzüne degdi. Bik pyçaklaryň gapdalyndan geçdi, hatda ýalaňaç dabany bilen garşydaşynyň döşüne urdy.
  Güýçli ýigit haýran galyp, gaty gygyrdy, soň aýaklary gowşap, ýykylyp başlady.
  Goşun içinden mähirli bir dem aldy, kiçijik oglanjygyň ägirtini ýeňjekdigine garaşýardy. Soňra çagalar, ilkinji nobatda, gullaryň iň kiçisi şatlyk bilen gygyrdylar. Has kiçi we ejiz bolanlar, baş başlygyňyzyňam beýik däldigini görüp begenýärler. Şonuň üçin hatda çaga hem gozgalaň üçin bir zat edip biler.
  Gullar ýeňilen türgeniň ýanyna ylgadylar, şol sanda birnäçe ýerli lukman. Hairaş gahrymanyň seýrek saçly gödek ýüzünde gyrmyzy reňk bulaşdy. Lukman geň galdy:
  - Bazilika! Zäherli iňňe onuň içine el-aýaklaryny ysmaz edýärdi.
  - Wagtlaýyn! Bik aýtdy. - Soň bolsa oýanýar. Hiç zady ýadyna salmaz, utanjyny duýmaz.
  Jadygöý oglanjygyň ýanyna bardy:
  - Zäher ýasamagy nireden öwrendiňiz?
  - Hiç ýerde! Gozgalmaýan emläkleriň birinde tapyldy. Baýlar hem jemgyýetdäki ornundan kanagatlanmaýarlar. Bu ýerde her dürli zäher ýasaýarlar. Gazana möhürlenen bolsa, mesele ýok, gulplary nädip açmalydygyny bilýärin! - Bik jadygöý bilen mekirlik bilen gözlerini gamaşdyrdy.
  - Nirede? - Söweşiji sorady.
  - Bir ogry öwretdi! Wagtlaýyn gul boldy, men onuň bilen bir jübütdedim, köp işledik, tokaýy kesdik. Gulplary nädip açmalydygyny aýtdy, hatda maňa bir zat görkezdi. Memoryadyma haýran galyp, soň gaçdy. Kiçijik mekirlik bilen gözlerini gamaşdyrdy.
  - Sen onuň yzyna düşmediňmi? - Wedmakowa geň galdy.
  -! Ok! Bu gaçmak üçin hemmämiz ýenjildik, eger-de syzsam, her bäşden biri polýusda haça çüýlendi. Ikisi eýýäm dildüwşük. - Simli oglan düşündirdi.
  - wagşylar! Şeýle ýat tutýan adam bolsaňyz, Hirow bilen tanyşmak size peýdaly bolar. - Wedmakowa teklip etdi.
  - Aýyrylmaýar! Köpden bäri iň güýçli we akylly bolmak isleýärin! - Oglan bicepsiň topuny görkezdi.
  - Menden güýçli we akyllymy? - Söweşijini oýnaň.
  -! Ok! Galyberse-de, sen lider! Rightöne sag eliň bilen näme üçin beýle däl! - Bik has ynandyryjylyk üçin ellerinde durdy.
  - Adam näçe ýokary uçsa, şonça-da ýagdaýyndan nägile bolar! - Wedmakowa üns berildi.
  - Adamlar uçmaýarlar! Diňe ganatlary bar - aňy süýrenmäge öwrenişmedik! - Oglan ýaşyndan has ösen pikiri görkezdi.
  - Goşunymyzda ganatlar bolar! Bir zat tapjakdygyma söz berýärin. - Wedmakowa söz berdi.
  - We men uly aýal doganyňyza ynanýaryn! Galyberse-de, siz diňe bir lider däl, eýsem, biziň üçin aýal dogan ýa-da ene. Bir maşgala bolup ýaşarys! Bik aýtdy.
  - ofurduň lideri dogan däl-de, adamlar üçin dogan bolmaly! - Milletiň lideri, ilkinji nobatda halkyň hyzmatkäri. Şeýle-de bolsa, öwgi alyş-çalşygyny goýalyň, kabul eden ýaraglaryňyz beýlekiler tarapyndan ulanylmaly. Turbalar ýasalyň! - Sargyt eden Wedmakowa.
  "Uzak däl!" Pass bellendi. - Gowulaşdyrmaly.
  - Men eýýäm bu hakda pikir edýärin, dodaklar we ýaňaklar gysga aralyga urmaga mümkinçilik berýär. Somethingöne bir zat ulalsa we güýç bilen ursa. Käbir mineral we ösümlik. - Wedmakowa güýçli akyl dartgynlygyny duýdy.
  Oglan onuň sözlerini eşidendir:
  Geliň, elementleri saýlaň! Entegem wagtymyz bar, köp gullara söweşiň esasy usullaryny görkezmeli.
  - Dogry aýdýarsyňyz, inim, jadygöý bize käbir tarapdan kömek eder. Şeýle-de bolsa, uly güýçler bize atylýança hüjüm etmeli. Şeýle-de bolsa, üns bilen taýýarlanmalydyrys. Okeanda gury gaýany tapmak, harby maksatlar üçin ulanylmadyk oýlap tapyşdan has aňsat! - Wedmakow jemledi.
  Galyberse-de, gozgalaňçylar gününi maşklarda geçirdiler, şol bir wagtyň özünde Bik aňtaw iberdi.
  Bir goşun şäherden çykdy. Gaty uly däl, ýöne gowy ýaraglanan. Skaut oglan, has kiçi gabyk tarakany münüp, hatda bir manysyzlyga ünsi çekdi:
  - Söweşijileriň bäş gylyjy bar we zordan hereket edýärler!
  - Şonuň üçin gowy! Bik aýtdy. - Has dogrusy, bu ajaýyp, bize gelmezden ozal artykmaç agramdan ýadadylar.
  Wedmakowa mekirlik bilen belläp geçdi:
  - Tejribeli söweşijiler sag eliňize bäş barmakdan köp ýarag almaň diýdiler. Elbetde, erbet däl, olaryň samsyklygy has çalt ýeňiş gazanmaga kömek eder. Şol wagt gullar bir-iki sagat uklasynlar. Günleri kyn geçirdi, söweş aňsat bolmaz. Duşmanlaryň takyk näçe esgeri bar?
  - Bäş ýarym müň. Bik ynam bilen aýtdy. "Diýmek, hemmesini gyssak, şäherde bäş ýüzden köp adam galmaz.
  - Bu gaty ýerlikli, ähli tarapdan gitmeli bolar. Gijelerine hüjüm etmäge het edip bilmeýärler, özlerini keserler. Bu olaryň düşelge boljakdygyny aňladýar, şonuň üçin daň atanda ähli güýji bilen çaparlar. Belki-de, gabamak maksady bilen goşunlary bölüp biler. - Wedmakowa teklip edildi.
  Comte de Forsa garşy çykdy:
  - Soltanlykda ýaýran endikleri gowy bilýärin, olar bilen bir gezekden köp söweşdik. Gije lagerimize altyn haltaly içalylary ibererler. Gullara para bermäge, soň bolsa çüýlemäge ýa-da iň gowusy burnlaryny ýyrtmaga synanyşarlar.
  - Içaly ibermek gadymy taktika. - Wedmakowyň barmaklaryny ýugurdym. - theyöne göze görünmeýän gapaklary ýok, garawul oglanlar gaty synçy we mekir, hemmesini tutarlar. Mundan başga-da, daň atanda birneme ýakynlaşarys. Gullar has gowy uklarlar we duşman has çuňňur uklar.
  - Logiki taýdan! Men ilkinji bolup hüjüm ederin! Bik aýtdy.
  - Garawullary aýyrmak zerur bolar we bu turbalary atmagyň kömegi bilen edilip bilner. - Wedmakowa enjamy görkezdi. - Bu ýerde porşeniň bir görnüşi, üç görnüşli ösümlik we karbidli ýag bar. Diňe seresap bolmalysyňyz, ýogsam talaňçylyk oglanlaryň dişlerini kakar. Iň akylly çagalary ýanyňyz bilen alyň.
  - Köpleriň baglara hüjüm etmek we ogurlamak tejribesi bar. Kim erkin doguldy, esasanam öý gullary hojaýynlaryndan ogurlady. - Bik hemmäni köşeşdirdi. - Şeýdip, diri galmak mekdebini geçdiler.
  - Gowy! Umuman, garawullar kän bolmaz diýip pikir edýärin. Galyberse-de, biz olara kim? Gullar samsyk! Samsyklyk kiçigöwünlilige has ýakyn - aňyň çaltlygy.
  Jadygöý Hirow söhbetdeşlige girdi:
  - Bizde takmynan iki esse ýa-da birneme artykmaçlyk bar, ýöne duşman has gowy taýýarlanan we ýaraglanan. Soltanlygyň goşunynda aýallar diňe ölmez-ýitmez şahsy legionda hyzmat edýärler. Dürli ýurtlardan alty müň hakyna tutma adam bar. Goşunda aýal-gyzlarymyz köp bolar, seýrek ýagdaýlardan başga ýagdaýlarda olar erkeklerden ejizdir.
  Şonuň üçin her söweş seresaplylyk bilen meýilleşdirilmelidir. Esasanam ilkinji ýeňlişde gullar bizden dargap başlarlar.
  - Aýal hökmünde ýeňiş - parlaklyk bilen özüne çekýär, ýöne bahany gorkuzýar! - edene-de akylly Wedmakow ýalpyldy.
  - Gowy! Indi iş meýilnamasynyň gaty ylalaşylandygyny görýärin. Diňe jikme-jiklikleri düşündirmek galýar. Söweş wagtynda duşman hatarynda howsala başlar we esgerleriň köpüsi itit şäherine tarap ylgaýar. - Hirow teklip etdi
  - Bu arassa! Gullaryň iň güýçli topary arka tarapdan, şäheriň gyrasyndan zarba urar. Belki, men oňa ýolbaşçylyk ederin. - Forsa teklip etdi.
  - Mümkin däl, ýöne siz! - Jadygöýi görkezdi.
  - Mundan başga-da, bizde küýzeler bar we olara taýak dakmagy buýurdyk. Lageriň içine taşlaň, howsala güýçlendiriň. - Wedmakowa teklip etdi.
  Bu hem ýerliklidir. Jadygöý razy boldy. - Şu wagta çenli diňe şeýle tölegleri az taýýarladyňyz.
  - Dogry! Uruş hudaýy we beýleki taňrylar ýaly üns we gurban gerek! Emma hemme zady taýýarlamak üçin ýeterlik wagtymyz ýokdy. - Jadygöýiň özi agzyndan utandy.
  - Indiki gezek has çylşyrymly boluň. Şu wagta çenli uklap bilmedik. - Hirow hiç hili bahana etmedi.
  Jadygöý baş atdy.
  - Iň gowy endigim bar, az we duýgur ýatyň, ýöne doganlarymyz dynç almaga mynasyp.
  - Uky strategiki ýarag, ýetmezçiligi ýadawlygyň sebäbi, bu bolsa öz gezeginde ýeňiliş mikrobydyr. Pass bellendi.
  Açyk çärelerden soň gullar ölüler ýaly uklaýardylar. Diňe garawullar duýduryşy ýokarlandyrmaga taýyn bolup, bukuda oturdylar. Duşmanyň serkerdesiniň birden has uzak görjekdigini hiç wagt bilmeýärsiň. Şeýle-de bolsa, hökümet legionynyň serkerdesi, temnik Etirimon garaşylmadyk gijeki söweşi islemeýän bolsa gerek. Mundan başga-da, garaňkyda guluň gizlenmegi, soň bolsa tutulmagy has aňsatdyr. Şeýlelik bilen, olar diňe boýun egýärler, şondan soň gynamalar we jezalandyryşlar bolar. Temnik Etirimon dodaklaryny ýalady, esasanam ýaş aýallary masgaralamak, aýaklaryny döwmek, saçlara ot bermek ýakymly - gaty özüne çekiji.
  Esgerler çadyrlaryny gyssanman, uklap galdylar. Iki-den gowrak habarçy galmady. Etirimon ýatmazdan ozal müňlerçe adam bilen bilelikde jadygöýliklerini silkip, ýalaňaç tansçylar gurady. Bu owadan we gyzyklydy. Müňlerçe adam olara süňk atdy, azdyryjy pozlary almaga mejbur etdi. Soň bolsa ikirjiňlenmän, eýe boldular we haýwanlaryň höweslerini kanagatlandyryp, serhoş uklap galdylar.
  Olaryň ölümi duýulmady. Gozgalaňçylar tokaýdan geçdiler, bir topar oglan öňe gitdi. Bir agaja ýapyşyp, ýaprakda gizlenen Bik ilkinji garawulyny gördi.
  - Ine, ol gaty içgysgynç.
  Zäher birneme gowulaşdy we derrew ysmaz boldy. Faceüzüne urmak hökman däl, sebäbi Soltanlygyň esgerleri, adatça, ýeňil ýöräp barýarlar we diňe döş gabygy bilen örtülendir we garawul töwereginde ýatyr.
  - Biri bar!
  Wedmakowanyň özi yzdan hereket edýär. Gözegçini hiç hili atyş turbasyz aýyrýar. Diňe arka tarapdan girýär we boýnuny burýar.
  - Hereket durmuşdyr! Diňe aýdym aýtmaň - parahatçylyk üçin! Gaty gynandyryjy - aşgazanda boş!
  Söweşiji birneme gülkünç boldy. Daş-töweregindäki agaçlar uzyn, lianlar görünýär. Söýgüli ýakyn ýerlerde süýşýär we iň akylly gul oglanlar. Uly söweşijiler has agyr, şonuň üçin yzda galýarlar. Agyr haýwan hemişe has köp ses çykarýar.
  Wedmakowa ýolda bir kokos piwo sorup oturan başga bir garawuly öldürdi. Lager olaryň öňünde açyldy.
  Esasanam uly lager däl, esgerler käwagt çadyrlarda, käte bolsa galyň otlarda ýatýardylar. Gije yssy, garawullar köp däl, biperwaý seredýärler.
  Bu ýerde esasy zat, duýduryşy ýokarlandyrmaga wagt tapmazlygy üçin olary birbada aýyrmak. Güýçli kakao, ýakymly sesi bilen munuň üçin has laýykdyr. Ol hiç hili şübhe döretmeýär, tersine, onuň sesi yzygiderli diýen ýaly eşidilýär, ýöne äheňi üýtgetseňiz, maglumatlary alyp bilersiňiz.
  Jadygöý muny edýär. Olar oňa jogap berýärler. Gözegçiler reaksiýa bildirmeýärler, näme "bagtly", ölüm aňsat boldy.
  - Bir damja ýagyş ýaly bir gylyç ýykylar we dargaýar, köpüsi bolanda ýeňiş dörär!
  Wedmakowa uklap ýatanlary öldürip başlady. Bir tarapdan, bu gapma-garşylykly däldi, beýleki tarapdan, ýeňiş hormata mynasyp! Hormat degişlilikde düşünje we ilkinji nobatda esgerleriňize degişlidir!
  Ilki bilen has baý geýnenleri, serkerdeleri gutaryň. Gylyçlar, adatça, aýratyn üýşmeleňde saklandy.
  Wy consciencedan agyrylary uzaga çekmedi, gullar hem gyrgynçylyga başladylar we netijede duýduryş ýokarlandy. Gijelerine hüjüm edilende, howsala gutulgysyz, esasanam bulutly bolsa, bulutly . Gullaryň hemmesi ýarym ýalaňaç we biri-birini aňsatlyk bilen tapawutlandyrýarlar, söweşijiler biri-birine ýüz tutýarlar, köplenç biri-birine hüjüm edýärler. Kimdir biri gygyrýar:
  - Özüňizi halas ediň!
  - Garawul! Jynlar hüjüm edýärler!
  Aljyraňňy ýagdaýda serkerdäniň roly öňküsinden has möhümdir. Wedmakowa muny bilýär we esasy çadyryň ýanyna ylgady.
  Henizem ýarym serhoş bolan Etirimon gözüni zordan açdy. Umuman, söweşden öň içýän - ýerasty dünýäde asylgy.
  - Name boldy! Turbalar näme üçin dymýarlar! - diýip gygyrdy.
  - Turbalar dymýar, sebäbi pyçaklar aýdym aýdýar - polat misden has güýçlidir! - diýip gygyrdy jadygöý. Echirimona bökdi. Elbetde, Temnik pyçagy ussatlyk bilen ulandy, ýöne entek özüni doly ýygnamady we Witçeriň myşsalary gaty gyzdy. Garaňkylykda zordan görünýän hyna reňkli pyçak gazaply üçlügi çekdi. Bagtsyz begiň kellesi uçup gitdi.
  Wedmakowa aýagynyň urmagy bilen özüne tarap ylgaýan müň adamy ýykdy. Turbadan tüýkürip, başga bir serkerdäni çykardy.
  - Nähili aljyraňňy, oýanma!
  Againene-de gylyjyň aç-açan urmagy, deşilen duşman ýykylýar! Iki müň adam arkadan girmäge synanyşýar, ýöne bir tansçynyň üstünden düşýär. Ol gygyrýar, yza gaýdýar. Wedmakowa pursaty elden gidirmeýär, birini kesýär, beýlekisini gutarýar. Serkerdesiz goşun çopansyz goýun sürüsine meňzeýär, eger bir möjek iýmese, gorkuzar!
  Indi gozgalaňçy gullar, köpüsi taýak bilen ýaraglanan ýa-da iň gowusy şahly ganat aldylar. Örän täsirli taktika, bäşimiz özümizi bir ýere okladyk. Şonuň üçin zyňmak we aýak basmak has aňsatdy.
  - Olary goýbermesin! Aýaklaryňyzy kesiň! - Wedmakowyň ses güýçlendirijisinden gygyrdy.
  Solntslaw hemmeler bilen bilelikde kesildi. Bu diwanyň myşsalary nähili oýnady. Sebäpsiz däl, köpler gaharly aýaly jyndan has gorkunç hasaplaýarlar. Şeýdip, ol söweşijileriň birini ýarym kesdi, pyçagy bolsa inersiýa bilen arkasynda duran ofiseriň bokurdagyny kesdi. Urüzbaşylar tertip meňzeşligini dikeltmäge synanyşdylar, ýöne tiz heläk boldular. Mundan başga-da, soltan esgeriň haýsy inisiatiwany ýatdan çykarmagy üçin ähli zady etdi. Gozgalaňçylar hem öz gezeginde soltanlygyň goşunyny tarakan çybyklaryndan daşlaşdyrdylar.
  - Olary eýerde oturmaga ýol bermäň! - diýip gygyrdy Solntslaw.
  Pass goşuldy:
  - Ot, ot.
  Bu kömek etdi, tarakan çybyklary hatara girdi we goşmaça howsala ekdi. Netijede näme etjegini bilmän, köp söweşiji ylgady. Witçeriň we gullaryň garaşýan zady şu. Söweş ýok edildi we yzarlandy.
  Söweşiji sag gözüni gyrpdy we üç sany hanjar atdy:
  Olary goýbermeris!
  Uçuş gorkaklykdan has akmaklykdyr! Galyberse-de, esgerleriň köpüsi söweşde däl-de, kowalamak wagtynda ölýär!
  Bik, gaty çalt oglan ýaly, ofiserleriň biriniň boýnuna böküp, oňa mündi:
  - Çalt tarakan!
  Hanjar pyçak ýerine hyzmat etdi, garyp adam ony zyňmaga-da synanyşmady.
  Wedmakowa muny görüp gygyrdy:
  - Uruş domino oýnuna meňzeýär, diňe döwülen süňkleri ýygnap bolmaýar - ýer tutýar!
  - Hiç zat, süňklerim ýaş, güýçli! - Oglan bökdi, boýnuna gysdy. Şondan soň hatda tizlik goşdy.
  Wedmakowa bir jesediň üstünde büdredi, birnäçe jeset töwereginde ýatdy, ýöne diwa ýykylmady, ýöne olaryň üstünden bökdi. Soň bolsa gylyjy bilen urdy. Olara garşy söweşýän goşunlaryň söweş ruhy bugardy, indi söweşiji jellat boldy. Hatda gana ýigrençem bardy. Jadygöý gygyrdy:
  - Hormat üçin! Weaparagy kim atar - ýaşar! Soltanlygyň esgerlerini tabşyryň.
  Buýruga boýun bolanlar bardy, ýöne köpüsi umytsyzlyk bilen gaçmagyny dowam etdirdi, käbirleri dyza çökdi.
  Mysal üçin, on sany güýçli söweşiji birbada Bike tabyn boldy. Belki, ykbalyny çaganyň eline bermek has ygtybarlydyr öýdüpdirler. Oglan gygyrdy:
  - Ýykylmak!
  Söweşijiler ýykyldy. Bik arkalarynda ýalaňaç gezdi, çaganyň az agramyna garamazdan esgerler gorkudan ýaňa naladylar. Soňra oglan ýeňilen duşmanlary azajyk mätäçlikden halas etmelimi diýen pikiri orta atdy. Thenöne soň gullar has gowy jemgyýet gurmak isleýär we öz hojaýynlarynyň ýoluny gaýtalamaýanlygy sebäpli, erbet synagdan gaçdy.
  - Bolýar, ýaşa - asmany çilim çek!
  Kem-kemden söweş puja çykdy! Gyrgynçylygyň uzyn ýalydygyna garamazdan. Jadygöý ökde bir söweşijini büdredi. Çekeleşikli hüjümlerden soň, ol henizem ýaragsyzlandy, soň bolsa haýran galdy.
  - Bize gerek!
  Käbirlerine torlar zyňyldy, beýle garşy çykmady. Söweş gutardy diýen ýaly, diňe uçuş we kowalamak dowam etdi. Wedmakowa kowmaga hut özi ýolbaşçylyk etdi, köp adamy öldürdi, ýöne soňky goşuny tutuş goşuny ýok edip bilmedi.
  Şeýle-de bolsa, ýaş söweşiji atlaryň üstünde birnäçe ýüz gul bolup, batyrgaý başdan geçirmäni, ýagny goranyşa taýyn bolmadyk şäheri basyp almak kararyna geldi.
  - Güýçli ädim bolar. Baýlygyň elinden alynmagyna ýol bermeris, iň esasysy bolsa, egnimize atarys.
  Defeatedeňilen goşunyň onlarça söweşijisi tarakan çybyklaryna böküp, derwezä tarap ylgady.
  Derrew açylmady, dawa-jenjel boldy. Derwezeler aşak düşende, Wedmakowa atlylar bilen tokaýyň aňyrsyndan bökdi. Ol oglanjygyň enjamyny ulanyp gygyrdy:
  - Beýik Soltan Erifefiň adyndan! Güýçli güýçlendirijiler size tarap ylgaýarlar! Şäheri goramak isleseňiz, söweşijiler diwarlarda ýerini alsynlar.
  Oýanýan garawullar derrew düşünmediler, esasanam Wedmakowa jesetlerden çykaran baý eşik geýipdi. Bir kaska bir zada mynasyp, günüň içinde buz ýaly ýalpyldawuk, şeýle asylly häkimden ýüz öwürjek.
  Jenaplar, burgomaster we beýleki begler, elbetde, uklamadylar, öz halkyna "alada etdiler"!
  Kiçijik depäniň üstünde gadymy rim we gadymy gündogar stilleriniň garyndysynda ýasalan sütünler we heýkeller bolan ajaýyp köşk bardy. Onuň öňünde, bu ýurtda adat bolşy ýaly, agzyndan suw çüwdürimi çykýan Soltan Erifefiň ullakan heýkeli ýerleşýär. Iň uly zalda şowhunly we şadyýan, aýdym-saz ýaňlandy - dagyň toýy. Soltanlygyň asylly begleri Sabantuýy sahnalaşdyrypdyrlar. Gymmat bahaly altyn nagyşly togalarda ajaýyp ýassyklarda, pes stollarda gap-gaçlar, çakyrlar we damjalar bardy. Stollarda we diwarlarda ýüzlerçe lampa ýalpyldawukdy. Gozgalmaýan emläkde we kolonnalarda köşgi goraýan köp sanly gul, gul, gul oglan we janpenasy bardy. Mertebeli adamlar tost aýtdylar. Baş agtygy Şeýh du Pustemorow iki sany ýalaňaç hetiranyň gujagynda doňdy. Ol adam ýaly titräp, egildi, ahyrsoňy özüni azat etdi we gygyrdy.
  - Indi bolsa gladiator söweşlerini guramagyň wagty geldi. Şonuň üçin içgysgynç, gan we şerap ruhda ýok.
  Tüýdük ýaňlandy, söweşijiler meýdança çagyryldy. Däp bolşy ýaly, iň ýeňil we iň ýaş söweşijiler ilki söweşmeli. Emma şeýh ýaňy-ýakynda tälim alan gullaryň bir toparyny aldy we erotik we ganly iki görnüşli güýmenje birleşdirmek isledi.
  Miniatýura Kolosiniň merkezinde ot ýakyldy, aýna bilen berkidilen fakeller gyrmyzy reňkli açyk yşyk berdi, ak şygyr şöhle saçyp, münbere şadyýanlyk berdi. Sahna ilkinji bolup deri guşakly muskul we näzik gyz boldy. Ol, birinji derejeli gimnastikaçy ýaly, iki gezek çykyş etdi we ellerinde gezdi. Soň bolsa şazadanyň öňünde durup, doňup, gylyjyny we gylyjyny şeýle ýaraglar bilen kesip, oňa mirmillon diýdiler. Gyz gözellik bäsleşiginde çykyş edip biljekdigine, nähili ýumşak, mahmal deri, sary saçlydygyna garamazdan, eýýäm ýüzünde giň yz bar. Indiki jumper hem elinde gezdi. Weaponsaraglary trident we gysga tor - retiariusdy. Uzadyp, duşmanyň öňünde durdy. Boyigitdi, henizem mylaýym gyzjagazly sakgally, garyşyk jübütleriň bolmagy bu çärä aýratyn erotikizm berdi. Partnýorlar birek-biregi köpden bäri tanaýan we gözlerini gamaşdyran ýaly.
  - Kaiska! Munuň ýaly duşuşarys öýdemokdym! Oglan gynanç bilen aýtdy.
  - Gowy ýigitdiňiz, ýöne indi ruhuňyz asyl alawy alar! - Gyz gödek jogap berdi.
  - Näme üçin beýle zalym! Biz henizem gyz, ýaşamaly! - itigit gorkunç umyt bilen aýtdy.
  - Bu bize kömek etmez! Gullar hatda hudaýlary-da ýigrenýärler!
  Gladiator mekdebinde geçirilen türgenleşik gaty kyn boldy we ýaş söweşijileriň ýalaňaç ýalpyldawuk bedenlerinde yzlar görünýär.
  Adamlar ýygnandy, jedel etdi, ýabany sesler söweşmek islemeýän ýaş gladiatorlary begendirdi.
  Şeýhiň aýaly deri halta çykardy.
  - Kaiska üçin elli altyn! Uly dişlerini dişledi.
  -Begin! Şeýh yşarat etdi.
  Üýtgeşik we şol bir wagtyň özünde köp umumylyk bolan söweşijiler birleşdiler, hereketleri çalt we tertipsizdi. Ilki bilen trident bilen söweşiji tor zyňmaga synanyşdy, ýöne garşydaşy sypdyrdy we oňa ýabany böküp, garnyny hanjar bilen urmagy başardy. Backigit yza gaýdyp, tridenti döşüne urdy, ýöne derini birneme sypyrdy. Şeýle-de bolsa, onuň hereketi duşmany yza çekilmäge mejbur etdi. Bir wagtlar söýgüli gladiatoryň ýakynlaşmagyna päsgel berip, toruna egildi.
  - Erkekler samsyk! Şeýdip, şowsuzlyga uçramaly! - Gyz ulumsylyk bilen aýtdy.
  - Näme dünýä indi! .Igit aljyraňňy görünýärdi.
  Birden tridentli retiarius elindäki çagyl alyp, ýüzüne oklady. Maneweriň täsiri boldy, gyz gözüni ýumdy, şol bir sekuntda trident onuň abbasyny deşdi.
  Gladiator agyrydan aglap, ýazdy, ýöne muňa garamazdan pyçagy egnine sürmegi başardy. Retiarius gygyrdy we ýaragyny çekdi. Gylyç ýyldyrym kimin ýalpyldaýardy, boýnuny deşipdi. Gladiator yza çekildi, döşi açyldy. .Igit agyrydan möňňürip, tridentini taşlady. Soň garşydaş onuň üstüne bökdi we hanjar atdy. Süýşmek gaty gowşakdy we nokat aýagyň etini deşdi. Retiarius gygyrdy we ýykyldy, soň bolsa hanjary alyp, ýerinden turjak boldy, şol wagt gylyç onuň boýnuna degdi. Ol eýýäm huşuny ýitirip, gün pleksusynda mirmillonyň pyçagyny urdy. Bir wagtlar söýýän jübüt (Romeo we Juliet ýaly) çagyl üstünde öldi. Içgili tomaşaçylar gülüp, atdylar. Maňlaýlary pes we uzyn eňekleri bolan üç sany garaňky gul meýdança ylgadylar, ýitenleriň jesetlerini gyzyl demir bilen ýakdylar. Ölendigine göz ýetirenlerinden soň, gapyrgalary bilen çeňňek bilen daňyp, sahnadan süýräpdirler. Gan bar ýeri kömür bilen zyňyldy.
  -Mör-möjekler bilen iýmitlenmäge gidýärler. - Şeýh Demeteriň aýaly dişlerini dişledi. - Süňkleriň gaty ownuk haýwanlaryň aç galmagy gynandyrýar.
  -Hiç zat et we ponavaristey bolmaz. Gynançly, ýöne olaryň ikisiniň geljegi uly sportçy bolup çykmagy mümkin! Şeýh möňňürdi.
  - düşegiňizde? - Diwa erbet niýet bilen sorady.
  - Näme üçin ýok! Gyz owadan, ýöne oglan seniňki bolup biler. - Şeýh, aýalynyň gowy iýmitlenýän bedenini ýaş gulda hezil edip biljekdigine ynanýardy.
  - Kiçijik we näzik! Entek şol bir jübüt ýokmy? Demeter sorady.
  - Gynansagam ýok! Golaýdaky mekdepden bize iberilen ýaş smena seredeliň. Şeýk ýylgyrdy.
  - Belki, ulalmagyna ýol bermek has gowudyr! Soň bolsa ähli tussaglarymyzy öldüreris. - Birden garaşylmadyk asylly aýaly rehim etdi.
  - Gul gozgalaňy baradaky habar gaty begenýär we men ony doly bellemek isleýärin. Garry garnyny silkdi.
  - Elbetde, Etimon senden öňe geçmez! - semiz aýal gysdy.
  - Şeýle manysyzlyk! Geliň, indi ähli gladiatorlary gutaryp, akmaklary tomaşadan mahrum edeliň. Täze doglan çagalara geliň! Şeýh möňňürdi.
  - Bu düýbünden täze däl. - Demeter dodaklaryny ýalady
  Gong ýene seslenýär we söweşiji oglanlar meýdança çykýarlar. Olar on dört ýa-da on bäş ýaşynda, has giň eginleri we döşleri bilen görünýär. Öňki söweşijiler ýaly, birkemsiz hereket edýär we ellerine ylgaýar. Olar münbere münüp, ýarag, kaska, döş sowut, galkan we gylyç geýdiler. Biri göni pyçak, beýlekisi gylyç ýaly egri. Kömekçi düwme açyk we üstünde yzlar görünýär. Sagda duran oglan üç setirde döşünden geçýän kesikleri bejerdi.
  Derisi baý ýagly we ýalpyldawuk.
  Dolandyryjy yglan edýär.
  - Meşhur söweşijiler egri gylyçly Fudoros we göni gylyçly Saflorow halkada çykyş edýärler. Fudorosyň alty söweşi, Saflorowyň ýedi söweşi bar. Bäsdeşleriniň hemmesi ýa şol ýerde öldürildi ýa-da halkyň karary bilen pyçaklandy. Dolandyryjy barmagy bilen tomaşaçylara yşarat etdi. Againene-de jedelde jedel etmek isleýänler bardy. Şeýh hüňürdedi.
  - Saflorow üçin ýüz altyn teňňe.
  Jedeller çalt tamamlandy, begler ant içdiler. Iki adam hatda söweşdi. Biri bir stakan şerap sepdi, beýlekisi ýagly aýagyny ýüzüne urdy. Alýanlar we garawullar gaharly halky köşeşdirmek üçin ylgadylar. Şeýhiň aýaly, edepsiz, samsyk, semiz:
  - Öňe! Öldür!
  Gladiatorlar birleşdi. Bu gezek wagtlaryny aldylar, biri-birini seresaplylyk bilen urdular. Gylyç çaknyşanda, birneme uçdular, galkanlar titreýärdi. Halk bu duýduryşy kän bir halamady, nägilelik bilen aglady, süňkler söweşijilere tarap uçdy. Şeýh çakyr we jam bilen örtülen tarelkany agdardy. Soň bolsa tüýkürdi we gaharly gygyrdy.
  Uruşmasaňyz, men sizi tersine asaryn. Birnäçe itekleýän wagşy "Janissaries" münbere çykdy, naýzalaryny atyp, açyk arkalarynda pyçak görkezdiler. Saflorow gaharly hüjüm etdi, kärdeşini dyzyndan urdy. Teenetginjek garşydaşyny döşüne gysyp, gylyjyny birneme çekip, yza çekildi. Gowşak nurbatly plastinka düýbüne ýykyldy. Indiki zyňyş deride çuňňur yz galdyrdy, galyň gan döküldi. Fudoros yza çekildi, saçly söweşijileriň biri ony aýaklaryna kakdy. Oglan ikirjiňlenende, Saflorow kaskany şeýle bir gahar bilen urdy welin, çaşdy we ýykyldy. Aljyraňňylykdan "kaska" uçup, maňlaýynda çişen ak kelläni açdy. Saflorow pyçagyny tolgunýan döşüne goýdy. Ol "köpçülige" göz aýlady.
  Belgä garaşmak Köpçüligi saçlaryndan ylgasa, öldürmek diýmekdir we ellerini bir gala salsa, rehimdarlyk diýmekdir.
  Şeýle-de bolsa, gazaply ýüzlerde rehim okalmady. Hemmeler diýen ýaly, hatda aýallar we ýetginjekler ellerini bokurdagyndan ylgadylar.
  -El! Ony ur!
  Şeýhiň aýaly masgaralap gygyrdy.
  - Ol gaty arzan düşdi. Maňa bir gije ber.
  Saflorow ikirjiňlenip, ýeňilen ýetginjegiň ýalaňaç döşüne ýeňil basyldy, bir damja gan çykdy. Soň bolsa umytsyzlyk bilen gylyjyny taşlady:
  -Men edip bilemok! Ol meniň dostum
  Şowhun birden kesildi, ölümli ümsümlik boldy.
  -Näme! - Şeýh pisseledi. "Siz ýeňilenleri öldürmekden ýüz öwürýärsiňiz. Ikisi-de kapasada, şondan soň tutuş gladiator mekdebiniň öňünde elhenç gynamalar bolar.
  Söweşijiler Fudorosyň üstüne böküp, ýüzüne suw sepdiler, soň bolsa has çalt düşünmek üçin ýalaňaç dabanyny gyzyl demir bilen ýakdylar. Oglan gygyrdy, bökdi-de, derrew boýnuna iki lassany zyňdy. Saflorow garşy durmaga synanyşdy, birbada onlarça gylyç bilen söweşdi, gorky oňa güýç berdi. Theöne atyjylaryň biri aýagyna ok bilen urdy. Zäherden ýigit ysmazdy, ýöne öldürilmedi. Ikisini daňyp, kapasa saldylar. Saflorow gyzyl taýak bilen gapyrgalaryna pyçaklandy, derisi çilim çekip başlady, ýenjilen oglan sanjymlara çydam etdi. Emma iki sany gulak asmaýan oglanyň gynalmagy desert üçin yza süýşürildi.
  Şeýhiň aýaly gözleri bilen parlady:
  - Olar meniň hobbim bolmaly. Meniň döredijilikdigimi bilýärsiň.
  - Bilýärin, ýöne seret, gabanjaňlyk edip bilerin. .Igitler owadan we eýýäm durmuşa çykyp bilerler. Şeýh ýylgyrdy.
  - Öýlenenem bolsa gerek! Galyberse-de, bular hasyl bolmaly iň güýçli we sagdyn gullar! Semiz aýal gözlerini gamaşdyrdy.
  - Gladiatorlar ýesirligiň reňkidir! Bu aýallaryny gynamak üçin bolar. Şeýk ýylgyrdy.
  - Biz ýasarys! .Eri gelende aýtsak, gyzlar ýene.
  Indi aýallar söweşmeli boldular. Şol bir eşikdäki iki ýarym ýalaňaç diwa arena girdi. Olary boýnuna zynjyr bilen daňypdyrlar - ýyrtmazlar. .Araglar Her eliňde iki sany hanjar. Göreşiň gazaply we gaty uzaga çekmejekdigi aýdyňdyr. Bir gyz adalatly, beýlekisi gara saçly, ikisem gaty uzyn.
  -Söweşmek üçin! garakçy
  - Men jedel etmerin! - şyhyň aýaly gygyrdy. "Bu erbet ýagdaýa öwrüldi.
  Garyp aýallar bir ýere ýygnandylar. Bu aýylgançdy, biri derrew garnyny açdy, beýlekisi döşünde ýaralandy. Kesmegi dowam etdirip, gyzlar etlerini gynap, aýaklary bilen depdiler. Köp gan akýardy, gaçyp bilmediler. Ahyrsoňy, kesilenleriň biri dyzyna çökdi. Gara saçly gülüp, soňuna çykjak boldy, soň gapyrganyň aşagyndan mekir urdy. Aglap, jenaýatçyny kelläniň arkasyna urmagy başardy. Gözel şikeslenen aýallaryň ikisi-de çagyl üstünde ýykyldy, birnäçe gezek titredi, doňdy. Şaggy "Janissaries" ylgap baryp, gyzyl demir bilen dürtdi. Söweşiji gyzlar gymyldamadylar.
  - Againene-de bir jedel işlemedi. Ikisi-de öldi.
  Adam öldürmegiň özi gaty ýakymly bolsa-da, tomaşaçylar lapykeç boldular. Emma şu wagta çenli hiç kim ýeňiş gazanyp bilmedi.
  Bu ýagdaýda işi diňe täze söweş halas edip bilerdi. Easyeňil gyzgynlyk gutardy we çynlakaý iş üçin wagt geldi.
  Deşikli mämişi köýnekdäki on bäş gladiator, üç sany gara ýelek arenada tolkun atdy. Olar gysga, egri gylyçlar bilen ýaraglandylar; ellerinde konweks üstli kiçijik inedördül galkanlar bardy, kelleleri görnüksiz kaskalar bilen goralýardy. Bu topara gysga, ýöne göni gylyçly, kiçijik tegelek galkan we galkan bilen goralmaýan sag eliňi ýapýan demir gandal we çep aýagyny goraýan dyz epilen söweşijiler geldi. Süýnüp duran kaskalarda ýaşyl ýelekler suraty tamamlady.
  Biri-biriniň garşysynda durup, baş egdiler. Bu gezek jedeller has köp mukdarda ýasaldy, altyn elden-ele geçdi.
  -Olaryň hemmesiniň öldürilen bolmagy mümkin däl! Şeýhiň aýaly aýtdy. Kimdir biri ýeňer!
  - Şonuň üçin jedel, bu soňky söweş. Gör, eýýäm ýeňil! - Tiredadaw şyh gahar bilen aýtdy.
  - Onda çynlakaý bolar! Gyzyl reňkde müň altyn drahma. - semiz aýal hüňürdedi.
  - Näme üçin? - Näme üçin? - Iki gezek gaýtalandy, geň galdy, asylly adam.
  - Sebäbi gözler has manyly!
  Müdir bir zat gygyrdy. Surnaýyň sesi eşidilýärdi. Hatda fakeller haýwanlaryň gözlerinde bir zat bar ýaly ýalpyldaýardy.
  Söhbetdeşlikler, sesler, gülki, şowhun bes edildi: ähli gözler söweşijilere gönükdirildi. Ilkinji çaknyşyk diýseň elhenç boldy: höküm süren ümsümligiň arasynda galkanlara gylyç urmagy gaty seslendi. Tüýdükler, kaskalar, döwülen galkan bölekleri tolgunmak bilen arenanyň üstünden uçup gitdi, gladiatorlar birek-birege zarba urdular. Söweş başlanyndan üç minut hem geçmedi, eýýäm gan döküldi: dört gladiator agyry ýazdy, söweşijiler olary aýaklarynyň aşagynda aýak astyna aldylar. Daş-töwereginde ýatanlaryň biri ýoldaşynyň aýagyndan tutup, aýagyny öwürdi. Ol elini ýyrtyp aşak gaçdy.
  Şazadanyň aýaly Demeter doýmadyk süňküni halka oklady.
  - Gyzylsaň, gyzyllar, men saňa bir stakan şerap bererin!
  Oftenygy-ýygydan bolşy ýaly, tersine bolup geçdi, Demeteriň kök uran toparyndan iň uly söweşiji dolduryldy. Üç gylyç derrew giň döşüne deşildi we wagty gelmedik süňk şowsuz lideriň elinde galdy.
  Tomaşaçylar begenç we dartgynlylyk bilen söweşiň ganly üýtgemelerine eýerdiler. Woundedaralanan öküz sürüsi ýaly gygyrdylar. Eliteerli elita gaharly, gaharly we söweşijileri begendirdi. Gladiatorlaryň hatary azaldy, söweş aýry-aýry çaknyşyklara bölündi.
  Bu pursatda, abraýly halk hezil edip, aç-açan "aklyndan azaşyp", gan döküp, batyr gozgalaňçylar ukusyz garawullary öldürdiler. Pobedonostsew, az sanly batyr adam bilen bilelikde janpenalary ezip, köşge ilkinji bolup girdi.
  Gozgalaňçylaryň çemeleşmesinden gelýän ses söweşi kesmäge mejbur etdi. Asyllylar haýran galyp, gylyçlaryny almaga synanyşdylar. Rebelaş gozgalaňçy lider gaty gygyrdy:
  - Görýän zatlarym! Aldawçylaryň güýmenjesi üçin biri-biriňizi öldürýärsiňiz! Gylyç göterip bilmeýän janlanan jellatlar, garynlary gaty köp päsgel berýär. Iň bolmanda buýsanç bölejigi sizde saklanan bolsa, bu ýigrenji kesiň.
  Gladiatorlar muňa garaşýan ýalydy: semiz sürä ylgadylar.
  Hyzmatkär gullar ýigrenilýän hojaýynlar üçin ölmek islemän bir gapdala bökdüler, oglanlar hatda abraýly adamlara gap-gaç we iýmit zyňyp başladylar.
  Demeter gygyrdy:
  - Hemmesini öldür!
  Soň bolsa hrustal çakyr aýnasy kellesini ýykdy.
  Jadygöý gaharlandy. Şäheriň baý raýatlaryny etlerini kesdi.
  Kyn däldi, ýöne ýigrenji. Onuň gapdalynda Passyň hemişelik ýoldaşy bilen söweşdi. Beak yzda galmady, gladiatorlar türmelerinden ar aldylar.
  Garaňky gullar dolandyryjyny çeňňek bilen galdyrdylar, gygyrdylar:
  - Biz özümiz! Gullar edil siziň ýaly!
  - Şonuň üçin muny gylyç bilen subut et! - Ol gygyrdy, şonuň üçin Witçeriň çilimindäki şemler titredi.
  Şeýh gaçmaga synanyşdy, ýöne Bik ony gysyp, ýakasyna bal guýdy:
  - Bolýar, size nirede gerek? Tagam ýok.
  Solntslaw birbada iki begiň kellesini kesdi we dyzynyň üçünjisiniň eňegini döwdi. Muňa garamazdan, hatda söweşiň meňzeşligi-de ýokdy, diňe gullar ar aldy. Garawulyň galyndylary gaçdy, baýramçylyklar hatda iň gowy görnüşinde-de çynlakaý harby güýç görkezmedi. Wedmakowa sowadylmanka olaryň hemmesi öldürilipdi. Diňe baş şyh dirikä, Bik saçyny çekdi. Wedmakowa samsyk oglany kowdy:
  - Bu asylly adam. Peýdaly bolup bileris!
  . 12-nji bap
  Nemesler Stalingrada hüjümlerini dowam etdirdiler. Birneme galan ýalydy, ýöne iň soňkusyndan geçmek diýseň kyn boldy. Hatda "Sturmtigers" -iň köpçülikleýin ulanylmagy hem kömek etmedi. Uçar bombaçylarynyň ýok edilmegi ägirt uly sebäp boldy. Anotherene bir serişdesi napalm bombalarydy.
  Gyzlar batalýony ýuka boldy, ýöne gözellikler henizem söweşdi. 20-nji oktýabrda gar ýagdy, gözellikleriň hemmesi ýalaňaçdy. Ak düşekde ajaýyp yzlar galdyrýarlar.
  Owadan gyzlar, garda azajyk togalanyp, has arassa boldular. Matryona, Serýojkany ele alansoň, özüne ýer tapyp bilmedi. Şeýle akylly we owadan oglany ýitirmek üçin. Faşistik ýesirlikde oňa näme garaşdy? Ilki gynamalar, soň bolsa ölüm jezasy!
  Oglan hakykatdanam atylmaga golaýdy, ýöne minalarda gutardy. Günde on alty sagat işläň we az mukdarda iýmitlenýän gözegçiniň gamçysy Serýojka garaşýardy.
  Has dogrusy, oglan eýýäm karýer bolup, eşek ýaly köp işleýär. Underöne ýeriň ýüzüne garanyňda has ýyly. Söweşijiler doňmazlyk üçin bökmäge we ylgaýarlar. Gyzlar bolsa söweşýärler. Ine, güýçli "Arslan" tanky. 150 mm ýarag, şäherdäki söweşler üçin has täsirli we amaly. Frits bu tanky gowy görýär, sebäbi ähli tarapdan gowy goralýar.
  "Syçan" birneme yza süýşýär. Iki ýüz tonnadan gowrak nemes enjamy, 150 millimetr top we ýetmiş bäş ýarag bilen ýaraglandy. Has amaly. Pulemýotlaryň sany dört adama çenli köpeldi we tanka ýakynlaşmak aňsat däldi.
  Anyuta, Mariýa we Alla mastodony bir ýere jemlemäge synanyşýarlar. Seresaplyk bilen saýlandy.
  Anyuta höwes bilen aýdym aýtdy:
  - Uruşdan we ölümden gorkman nähili ýaşadyk ... Şonuň üçin mundan beýläk siz we men ýaşarys! Deňiz söweşlerinde we gazaply otda ýyldyzly belentliklerde we dag ümsümliginde! Gaharly we gaharly otda!
  "Maus" iň soňky üýtgeşme bolup, alty sany pulemýot, iki sany barrel bilen koaksial we dört sany çeňňek bar.
  Garda gezip ýören Mariýa pyşyrdady:
  - Biz hiç haçan ýüz öwürmeris! Galyberse-de, Beýik Hudaý Isa biziň bilendir!
  Gyz ýakynlaşanda, Syçan gurçugyna partlaýjy paket zyňdy. Galkanyň aşagyndady, gämi ýaryldy.
  Gyzlar begendiler:
  - Faşist alyň!
  Alla çişip, Fritsiň üstüne bölek granady zyňdy. Faşist partlaýjy tolkun bilen zyňyldy, özi bilen kolonial goşunlardan iki sany gara söweşijiniň kellesi ýyrtyldy.
  Gyzyl saçly gözellik sygyrdy:
  - Watan we Stalin üçin!
  Anyuta partlaýjy bukjany ýene zyňdy ... Bu gezek şowly bolmady, ýaragyň üstüne degdi we polat gabygyň üstünde ýaryldy.
  Bizar bolan gyz:
  - Aý, men ýuwdum!
  Öýde ýasalan partlaýjy maddalaryň täze bölegi üçin gözledi. Sowukdan gyzyl tegelek topuklary ýalpyldaýardy. Nakedalaňaç gyz diýen ýaly, garda süýrenip, birneme oňaýsyz. Emma sabyrly bol. Esasanam ok atylanda gar erär.
  Anyuta hatda aýdym aýtdy:
  - Bilýärin, sowuk ýakyn wagtda ýok bolar,
  Derýa gaty gygyrýar ...
  Olar eýýäm howuzlardan ylgaýarlar -
  Arealaňaç gyzlar!
  Gyz atýar, kolonial goşunlardan bolan arap ýykylýar. Duşman kiçi toparlarda hereket etmek çynlakaý ýitgilere sebäp bolýar.
  Syçanjygyň gysga topy ýene böleklere bölünýär. Gabyklar tüssäniň bir ýerinde ýaryldy. We köp arakesme ...
  Nemesler Stalingrady diýen ýaly basyp aldylar ... Galan gaty az. Emma Wehrmaçtyň uly bomba we agyr artilleriýa ulanmagynyň öňüni alýan zat şu. Frits gynanmaýan daşary ýurtlulary öňe gitmäge rugsat berdi.
  Mariýa tüpeňini atdy. Faşistik hakyna tutma hakyna tutulan harabalyklaryň daşlarynyň üstünde ýykyldy.
  Gyz ýalaňaç döşlerini gyrmyzy emzikler bilen sürtdi. Söweşijileri doly geýindiler - şortiklerine bökýärler. Otheröne beýleki tarapdan, olarda hit ýok diýen ýaly. Görnüşinden, ýalaňaçlyk, nämüçindir gözellikleri goraýar. Şeýle dowzahda ýaşap bilýändikleri üçin!
  Alla garyň we palçygyň garyndysyny silkip, ýene atýar. Gözüne bir gara esgeri urdy. Erbet ganhor, hiç zat diýme.
  Üç gyz ýene syçanjygyň ýanyna barýarlar. Her tarapdan şeýle galyň ýaragly ulagyň içine girmek kyn. Emma söweşijiler optimizmden doly. Eger gabygyň içinden döwüp bilmeýän bolsaňyz, näme üçin barragy ýyrtmaň?
  Allalaňaç aýaklary bilen hapa palçyklary kakyp, aýdym aýtdy:
  - Hakykatymyz, hakykatymyz ... Gün şöhleleri ýaly! Ertirimiz ýagty bolar, daglardan akymlar akar!
  Söweşijiler uzak wagtlap ele salnan MP-44-ler bilen ýaraglanýarlar. Bu hüjüm tüpeňleriniň uzak aralygy bar. Gözellik ynam bilen ot alýar. Garaýagyzlar ýene ýykylýar. Gyrmyzy gan çüwdürimlerini atýarlar.
  Tüpeň we egnine pulemýot atan Mariýa aýdym aýtdy:
  - Hilegär möý, nägileligini ýitileşdirdi,
  Russiýadan mukaddes, rus ganyny içýär!
  Hemme zat garşydaşy üçin kiçi we kiçi, öldürer,
  Russiýa kimiň söýgüsi bar!
  Russiýa söýgi!
  Gyz çatrykdan çykan dürli "garawul" -a ok iberdi. Gözellik ýylgyrdy, ýüzi halys bolsa-da, özüne çekijiligini we özüne çekijiligini saklady.
  Umuman, batalýonyndaky gyzlaryň hemmesi owadan. Bu ýerde, mysal üçin, tatar serafimleri. Kakasy tatar, ýöne ejesi Belarusdan, Serafima bolsa saçlaryndan bişen bugdaýyň reňkini miras aldy. Şeýle hem ýalaňaç we ýalaňaç diýen ýaly owadan gyz. Ol gysga wagtyň içinde ele salnan pulemýotdan ot açýar. Beýleki goşunlardan faşistler bolsa oňa münýärler.
  Serafima gaty takyk atýar. Onuň gapdalynda altyn saçly Merýem ýatdy. Gyzlaryň ikisi-de ot alýarlar we aýdym aýdýarlar.
  - Watan! Mariýa başlady ...
  - Goşun! - Serafimi surata düşürmek.
  Mariýa twit ýazdy:
  - Bu ...
  Oda ýolbaşçylyk edip, reňkli urlan Seraphim:
  - Iki polýus!
  Mariýa ýylgyrdy we jyňňyrdady:
  - Üstünde...
  Serafim ot açdy we goşdy:
  - Haýsy ...
  Mariýa bäşisini kesdi, sözüni dowam etdi:
  - Dowam et!
  Serafim, ot açdy, salam berdi:
  - Planeta!
  Mariýa, atdy, jyňňyrdady:
  - Döş ...
  Serafim, atyş, arassalanan:
  - Gora ...
  Mariýa faşistiň kellesini döwdi we berdi:
  - Biz sen ....
  Faşistleri ok bilen kesýän Seraphim pyşyrdady:
  - Bir ýurt!
  Gowy ok atan Mariýa, seslendi:
  - Hemmeler ....
  Seraphim, has takyk surata düşürdi:
  - Adamlar!
  Mariýa altyn, hapa saçlaryny maňlaýyndan zyňyp, aýdym aýtdy:
  - Rat ...
  Seraphim oky we oklary iberdi:
  - Siziň ...
  Mariýa faşistiň bokurdagyna urup, sözüni dowam etdi:
  - armyly!
  Saryýagyz tatar, ok iberip, dowam etdi:
  - Bulutlar ...
  Mariýa takyk atdy, goşdy:
  - Salkyn!
  Serafim, ýylgyrýan, jyňňyrdady:
  - Bolýar we ...
  Mariýa takyk atdy, möňňürdi:
  - Gün!
  Seraphim ýaryldy-da, pyşyrdady:
  - Zoý!
  Merýem gülmek bilen dowam etdi.
  - Awtomat ...
  Seraphim, ot açýan ýaly, gygyrdy:
  - Nather ...
  Mariýa gowy niýetlenen suratlary goşdy:
  - Egin ...
  Seraphim gülki bilen goşdy:
  - Esger!
  Mariýa höwes bilen aýdym aýtdy, atdy:
  - Gazaryn ...
  Söweşjeň ýangyna ýolbaşçylyk edýän Serafima sözüniň üstüni ýetirdi:
  - Mazar ...
  Mariýa afrikalyny ýykdy we dowam etdi:
  - garşydaş!
  Gyzlar ok-däri ýok. Ol örtük üçin çalt ylgamaga mejbur boldy. Wolga bilen üpjün etmek gaty kyn. Yzygiderli bombalamak we ok atmak. Ine, beýleki tarapdan güýçlendiriji kompaniýa gelýär.
  Gämileriň töwereginde spreý we bölekler gaýnadylýar. Tupançylar asmanda gygyrýarlar. Bu ýerde "Focke-Wulfs" uçýar. Bomba taşlaýarlar.
  Birnäçe gaýyk ýaryldy. Sowet esgerleri gark bolup ölýärler.
  Duşmanyň artilleriýa oty gaty dykyz.
  Gijelerine-de Frits hemme zady ot astynda saklaýar. Olaryň çümdüriji bombaçylary geýilýär. Şol sanda Yuu-87-iň atasy. Uçar uçarlary eýýäm seriýa giripdi.
  Ine, rowaýata öwrülen Sowet Yakak-9. Nemes ME-309 bilen söweşýär. Çaltlyga we ýaraglara garşy ylalaşylan hereket. Nemesler ilkinji jaňdan Sowet awtoulagyny ýeňmäge synanyşýarlar. Emma ol başa barmaýar. Garynja hem öz gezeginde guýruga girmäge çalyşýar, ýöne faşistler ýokary tizlik sebäpli gidýärler.
  Has çalt ýaragly, has güýçli ýaragly, has hereketli ruslara garşy. Emma çalt uçuş dowam edýär. Faşist ýedi adama garşy ýedi ok atýar we Sowet awtoulagyna degýär. Tizligini ýitirýär we ýykylyp başlaýar.
  Tüsse çykýar. Motor hereket edýär ...
  Bu uruş näme? Sevenedi atyş nokady artykmaç agramyň we hereketiň pesliginiň öwezini dolýan ME-309 ýaly güýçli ýaragly enjamyň garşysyna çykmak kyn.
  Speedokary tizlik faşistiň suwa çümmegine mümkinçilik berýär we nemes söweşijisiniň maňlaýy gowy sowutly.
  Anyuta ýene-de Syçanjygy zaýalamaga synanyşýar. Gyz janyna howp salýar. Ol eýýäm berkitilip, galalaryň üsti bilen ýalaňaç gezýär. Çyzgylarda we pisugada ähli gözellik. Thenöne soň partlama goşulan paketli granat zyňýar. Hatda pulemýotdan ýaryldy. Gözelligiň egnini çyzýar.
  Emma beýleki tarapdan, partlaýjy paket 150 mm topuň agzyna degdi. Nemesler eýýäm ep-esli zyýan çekdi. Ulag gaty kynçylyk bilen öz ýerinden süýşýär we ýaralaryny ýalamak üçin goşunlarynyň ýerleşýän ýerine gaýdýar.
  Focke-Wulfs we birnäçe TA-152 asmanda peýda bolýar. Sowet pozisiýalaryna hüjüm edip başlaýarlar. Iň soňky HE-183, hüjüm uçar ulaglary hem peýda boldy. Bu möjekler sagatda sekiz ýüz kilometre çenli tizlige ýetipdi we olary urmak mümkin däldi.
  Gyzlar nemeslere garşy ok atýarlar. Hüjüm uçarlaryny ýerüsti ýangyndan güýçli goraýandygyna garamazdan, mydama duşmana çümmek mümkinçiligi bar.
  Anyuta we Alla ele salnan Luftfausty aldylar. Dokuz sany özara baglanyşykly ýigrimi millimetrden ybarat bu ýarag gaýtadan işlenmeýär.
  Uçara garşy kiçijik ýarag ýaly atyp bilersiňiz.
  Söweşijiler duşmany görkezýärler. Başlangyjy sähelçe basýarlar ... Iki gözellik hem rahat gaýdyp gelmeklerini duýup, ýalaňaç aýaklaryny harabalaryň üstünde goýdular.
  Alty sany howa ýaragy bolan Focke-Wulf çilim çekip başlaýar - garny ýyrtylýar.
  Gyzlar begenç bilen gygyrýarlar:
  - Çek! Kir ýuwujy! Maksat!
  Beýleki nemes uçarlary gyzlaryň kellesiniň üstünde aýlanyp başlaýar. Gözellikler "Focke-Wulf" raketalaryny gaçyryp, ýerasty geçelgelere çykýarlar.
  Anyuta ýalpyldawuk dabany aldy. Gyz hüňürdedi:
  - Eý, alawlar!
  Gyzjagazyň dabany çişik bilen örtüldi we agyrýardy. Sowuk bir zat sokjak boldum.
  Daşyndan bolsa boşluklar dowam edýär. Otdan gar sesleri, harabalyklar ýyrtyldy. Nemesler pozisiýalary ot bilen doldurýarlar, ýöne munuň manysy gaty az. Söweşijiler minkalarda syçanlar ýaly gizlendi. Goý, özleri demir etsinler.
  Alla Anyutanyň gulagyna pyşyrdady:
  - Meniň pikirimçe ýakyn wagtda faşistler bugdan gutararlar. Güýçleri gaty köp, ýöne Stalingradda yzyna öwrülmäge mümkinçilik ýok!
  Saryýagyz gyz buýsanç bilen jogap berdi:
  Biz üç ýüz spartaly ýaly! Duşmanyň ýokary güýçlerini görkezýäris!
  Gyzyl saçly Alla ýoldaş gyzyna gözlerini gamaşdyrdy:
  - We daş-töweregimize girip bilmersiňiz!
  Gyzlar ýere çykanda, reýd tamamlandy. Täze gara aýakly esgerler peýda boldy. Öňe çykdylar, gyzlar duşmany burunlary bilen ýer gazmaga mejbur edip, ot açmaly boldular.
  Againene-de "ionsolbarslar" we "igolbarslar" söweşe girdiler. Nemesler sowet goşunyna agyr tanklar bilen basyş etmäge synanyşdylar. Her wagt gabyklar ýagýardy. Has gowşak "igerolbars", görnüşlerinden daşlaşmazlyga synanyşdy. Howalar hem gygyrdy.
  Gyzlar nemeslere we hakyna tutma hakyna tutulanlara garşy ok atdylar. Garşydaşlary derbi-dagyn etdi. Alla we Anyuta jübüt atdylar. Duşman agzy peýda boldy we mesgen tutdy. Soňra öňe barýan duşmanlaryň täze gatlagy.
  Gyzlar söweş wagtynda aýdym aýtdylar.
  Alla atyp başlady:
  - Öň ...
  Anyuta, atyş dowam etdi:
  - Seniň bilen ...
  Alla lupanuv sözüniň üstüni ýetirdi:
  - Legion ...
  Anyuta, üçüsini kesip, gysdy:
  - Duşmanlar ...
  Garşydaşlaryny dyrnap duran Alla:
  - Olar ....
  Anyuta, arap kellesiniň ýarysyny ýykyp, sözüni dowam etdi:
  - Olar isleýärler ...
  Duşmany ezýän Allah sözüni dowam etdi:
  - Sen ...
  Anyuta, atyş, gahar bilen pyşyrdady:
  - Bölek ...
  Araplaryň kellesini döwen Allah hüňürdedi:
  - royok et ...
  Dyrnagyny dowam etdirýän Anyuta, pyşyrdady:
  - Bellikler ...
  Alla, atyş ýaly, sygyrdy:
  - Gorkma ...
  Anyuta, takyk ok atdy, möňňürdi:
  - Duşman ...
  Mergen ýaly atýan Alla sözüni dowam etdi:
  - Ştykow ...
  Anyuta, mundan beýläk ot açdy:
  - Ukyply...
  Alla ot açmagyny bes etmän pyşyrdady:
  - Güýç ...
  Anyuta, gaharly ot açdy, möňňürdi we dostuny düzeddi:
  - Batyrlyk ...
  Alla gaty tolgunyp, afrikalylaryň kellesini atyp, gygyrdy:
  - Güýç ...
  Anyuta ot bilen ylgap, pyşyrdady:
  - köpeltmek ...
  Alla gyzyl buruşlaryny silkip, sözüni dowam etdi:
  - We garşydaşlar ...
  Arap garnyna uranda, Anyuta:
  - Göni ...
  Alla, ähli kalibrler bilen ot açdy:
  - royok et ...
  Gyzlar dem aldylar. Birazajyk atandan soň gygyrdylar:
  - Biz mergen tüpeňiniň rysarlary, ganhorlygyň sesi ýaňlanýar!
  Kolonial goşun iteklemek tolkuny birneme azaldy. Faşistler tanklary ýene öňe sürdüler. "Igolbars" -2 uzyn dodaklary bilen peýda boldy we üns beren zatlarynyň hemmesine ok atdy.
  "Igerolbars" -2 diňiň asyl görnüşine we gapdaldan sowut plitalarynyň eňňitlerine eýe bolupdyr. Bu bolsa ony birneme kynlaşdyrdy. Zenan söweşijiler tankyň yzlaryny ýene nyşana aldylar. Faşist gowurmakda ýylan ýaly bolmalydy.
  Anyuta partlaýjy bukjany zyňyp, "igerolbars" -2-iň öňdäki roluny döwdi we aýdym aýtdy:
  - Sowgat bilen duşuşdym ... Elbetde, tabytda bir ýer görkezdim!
  Alla pyşyrdady, şatlyk bilen faşistiň üstüne uly, partlaýjy paket atdy:
  - Pasöne Pasaran!
  Partlamadan nemes tankynyň uzyn agzy büküldi. Patyşa Tigr yza gaýdyp başlady. Againene-de faşist agyr ýaralandy. Alla ony aldy-da, ýalaňaç barmaklary bilen bir stakana zyňdy:
  - Dubly tabytda bolmak!
  Uçup giden aýna, kolonial nemes goşunlarynyň arasyndan bir hindi bokurdagyna düşdi.
  Anyuta ýoldaşyna göz aýlady we aýdym aýtdy:
  - Men kellämi bu çukura çümdürerin! Hemmäni suwa batyraryn!
  Alla pulemýotdan ýaryldy. Nemesler ýene hüjüme sezewar boldular. Gyz pyşyrdady:
  - Biz hemme zady edip bileris! We ýeňeris!
  Anyuta tüpeňini atdy we aýtdy:
  - Uly ýeňiş garaşýar! Goý, atalarymyz şöhratly bolsun!
  Alla Täze ýyl agajy ýaly aýlanyp, birneme aýlandy. Gyz göz gamaşdyryp aýdym aýtdy:
  - Jenap üstünlik, nirä barýarsyňyz ... jenap üstünlik - faşistler gülýärler ...
  Nemes tanklary, gabyklary tygşytlamazdan, ýangyny artdyrdy. Partlaýan sowgatlaryny guýdular. Boşluklardan gaça durjak bolup, sowet pozisiýalaryna ýakynlaşdylar.
  Anýuta, ýesir alnan Serýojkanyň öwredişi ýaly, sim ulanyp, agyr magdan çykardy. "Arslan" sowet pozisiýalaryna ýuwaş-ýuwaşdan göz aýlady. Onuň 150 mm ýaragy gabyklary tüýkürýärdi. Gyzlar pyşyrdadylar we gözlerini gamaşdyrdylar.
  Anyuta aýdym aýtdy:
  - Nemesler-burçlar, faşistler-faşistler ... auwaşlykçynyň soňy size garaşýar!
  Allah ýylgyryp aýtdy:
  - Pacifizm ... Faşistler barada aýdylanda pasifizm hakda gürlemek hatda samsyklyk!
  Anyuta kolonial garawuldan bir arapyň burnunyň köprüsine gowy maksat bilen atyldy we jyňňyrdady:
  - We pikirlenmekde maýyp bolýarlar ... Harby işlerde bolsa beýle güýçli däl! Soonakyn wagtda olary planeter planetasynyň ýüzünden ýok ederis!
  Alla ýene bir partlady, ýalaňaç döşlerini çagyl bilen sürtdi we aýdym aýtdy:
  - Men wagşylaryň dyzynda rus rysary ... Watan duşmanlaryny oferiň ýüzünden ýok ederin!
  Gyzyl saçly gözellik asmana seredip, gözlerini gamaşdyrdy. "Çarçuwalar", nemes ýaragçylary ol ýerde aýlanýardylar.
  Nemes "Arslan" şemalyna siňip gitdi. Gunaragy tüýkürdi.
  Nemes tankynyň aşagyndaky magdan känini herekete getirýän Anyuta pyşyrdady:
  - Serýoza üçin ....
  Nemes saklandy we ýene ok atdy. Gabyk gyzlaryň arkasynda ýaryldy.
  Anyuta:
  - Çaganyň beýnisi bolan süýt gabyklary!
  "Arslan" birnäçe wagtlap durdy. Nemes tejribeli ekipa .y öňde howp duýýarmy ýa-da söweş enjamyny ulanmak isledimi. "Öne" Arslan "birneme durup, öldüriji gabyklary tüýkürdi.
  Anyuta, nemes tankynyň has ösen ýaragyň bardygyny we KV-2-den has ýygy ok atýandygyny aýtdy. Bu, elbetde, bu ulagy has howply edýär. Anyuta özüni kesdi we pyşyrdady:
  Erbetler dowzaha gitsinler!
  Alla gün pleksusynda faşistiň üstüne ok atdy we gygyrdy:
  - Biziň ýeňşimiz gutulgysyz! Hemmesi gowy bolar!
  Anyuta türk dilini hem kesdi we aýdym aýtdy:
  - Gara şahda kynçylyklar dörände ýakyn wagtda durmuş kesiler öýdýän ... Atlar goňşy we gan derýa ýaly akýar, ýene-de ýer aýaklaryňyzyň aşagyndan çykýar!
  Alla eýranlylary siňdirip, sözüniň üstüni ýetirdi:
  - alsoöne ýeriň hem öz hossary bar ... We oňa uzalan ýyldyzlaryň arasynda ... Gitleri Kolyma sürgün etmek üçin görünmeýän tygşytlylyk sapaklary!
  Gyzlar ot açyp, bilelikde aýdym aýtdylar:
  - Geliň, Adolfy döweliň, oňa zyýan ýeter! Faşizmiň ýeňiljekdigine ynanýaryn! Russiýamyzda messia peýda bolar, ähli ýurtlaryň halklarynyň Rebbi!
  Söweşijiler atmagy dowam etdirdiler. Emma duşman pyýada goşunlary ýatyp, granat atyp başladylar. Faşist goşunlary gyzlary minom ody bilen çilim çekmäge synanyşdy. Köp granat zyňmak.
  Allah filosofiki taýdan belläp geçdi:
  - Saýlawda sanlary, saýlawlarda ussatlygy uruşsyz alyp bilersiňiz!
  Anyuta gygyrdy we aýtdy:
  - Uruş, hiliň mukdaryny ýeňýän ýeri, saýlawlar, adatça, tersine, bu degişme!
  Söweşijiler birneme yza çekildiler, granatlar we bölekleri gaty galyňdy. Alla hatda zyňylan sowgady aýagy bilen saklady we yzyna oklady. Granat uçup, faşistleri kaskalaryna urdy. Nädip partlaýar ...
  Başga bir baglanyşyk bir ýerde ýarylan ýalydy.
  Allah filosofiki taýdan belläp geçdi:
  - Bagt ikinji bagt, üstünlik üçünji, ýöne ilkinji ussatlyk!
  Anyuta gygyrdy we kesildi:
  - Bagt batyrlyk üçin sylag, ýöne biperwaýlyk üçin däl!
  Alla kolonial goşundan bir hindiniň gözüni çykardy we pyşyrdady:
  - Kim bagtly, ruhy aýdym aýdýar!
  Anyuta ýylgyrdy we jyňňyrdady:
  - Bagtly bolanyň gowy, bu seni Hudaýyň halas etjekdigini aňladýar!
  Gyzlar birneme akylly. Soň nemes "Arslan" öňe gitdi we mina urdy. Gurçuk partlaýjy enjamyň içine gaçdy we ýyrtyldy.
  Lionaralanan "Arslan" aýlandy we ýerinden turdy ... Söweşijiler begendiler we öýkenleriniň ýokarsynda aýdym aýtdylar:
  - Arslan pikirlenmekde maýyp, gaplaň her dürli kynçylyklaryň çeşmesidir ... Dünýäde adamdan has gyzykly zat ýok!
  Anyuta uzyn çyzyk berdi, diňe daşary ýurt goşuny tüweleý edip aýdym aýtdy:
  Bizde raketalar, uçarlar,
  Dünýädäki iň güýçli rus ruhy ...
  Iň oňat uçarmanlaryň başynda -
  Duşman tozan we aşak eziler!
  "Arslan" gaty zeper ýeten ýaly. Moreene-de birnäçe gabyk tüýkürip, doňdy.
  Aljyraňňy Panter peýda boldy. Şeýle-de bolsa, Sowet goşunlarynyň ýagdaýyna çuňňur girmekden gorkup, atyp başlady. Gabyklar gyzlaryň kellesine sygyrdy. Olar harabalygy we otlary döwdüler.
  Anyuta, faşistik tankyň elýeterli aralykda ýakynlaşan pursatyny tutmaga taýyn granat taýynlady. Emma Panterde-de samsyklar ýok. Nemesler ýekeje ýeri hem sypdyrmajak bolup, barlag tagtasyna gabyk goýup, ok atdylar. Göçme manyda Her bir daş daşlandy.
  Allalaňaç döşüni sypalap, Alla:
  - Fritsiň taktikasy kemçilikli ... Şeýle näçeräk gazanarlar?
  Anyuta ýuwaşlyk bilen aýtdy:
  - Towuk dänäni däne bilen ýygýar we uly bölekleri ýuwudýan doňuzdan has çalt agram alýar!
  Panter segsen gowrak ok atdy, ok-däri gutaransoň yzyna öwrülip, ýuwulýan ýerine tarap öwrüldi. Onuň ýerine täze "Sturmtiger" mastodony peýda boldy. Enjam giň magistralyny gapak bilen örtdi. Ony halas etmek umydy bilen görmek bolýar.
  "Sturmtigr" uzakdan Sowet goşunlarynyň pozisiýalaryna ok atdy. Raketa atyldy. Uper ýokary galdy, otly çüwdürim alaw uçarlaryny dökdi.
  Gyzlar zordan halas boldular, gaty örtüldi. Anyuta hatda birneme ker bolupdy. Gyz birden atyň üstünden ylgaýandygyny gördi. Tatar goşunyna hüjüm eden topara serkerdelik edýändigini. Söweşijiler onuň bilen at münýärler. Mongol-tatarlar zarba çydap bilmän yza çekilýär we toýnaklaryň aşagynda müňlerçe adam ölýär.
  Beýleki tarapdan, Anyuta iki gylyç atýar we duşmanlary ýok edýär. Emma görüş birden kesildi.
  Alla ýoldaşyny ýaňaklaryna urdy we silkdi:
  - Bolýar, hemme zat! Indi töwereginde ýatmagy bes et!
  Anyuta gaharly jogap berdi:
  - Men ýatmadym, söweşdim!
  Gyz gahar bilen bökdi-de, granat zyňdy. Sowgat, uçup, "Lew" tankynyň agzyna gondy. Zyýan ýetensoň, awtoulag agyr magistralyny gysdy.
  Anyuta öýkeniniň ýokarsynda gygyrdy:
  - Men Rusyň rysary!
  Alla pulemýotdan ýaryldy we möňňürdi:
  - Oglan gaşlaryny sypalap jogap berdi,
  Mukaddes Rus hyzmat etmek isleýärin '...
  Goý, deňiz dökülsin
  Emma Hudaý bizi halas edip biler!
  Anyuta ýalaňaç garny we döşi bilen haraba düşdi. Wagtyň geçmegi bilen kellesine ýüzlerçe pulemýot ýaryldy. Gyz dilini ýapdy-da:
  - Batyr esgerleriň däli bolmagy abstrakt generallaryň halas edijisidir!
  Allah razy boldy:
  - Esger batyr, general paýhasly, duşman mekir, üstünlik diňe paýhasly batyrlyk bilen raýdaşlykdyr!
  Gyzlar ýene ot açdylar we raýdaşlyk bilen jyňňyrdadylar:
  Onuň ýokarsynda eskadronlar
  Agzybir gygyrmak
  Adolf güýçli akmak -
  Sodom ekmek!
  Anotherene bir sowutly "Arslan" peýda boldy. Iki esger araplara baha berip, ondan gaçdy. Ösen ösen tanky söweş meýdanyndan çykarmak üçin çeňňege zynjyr atjak boldular.
  Alla we Anyuta şol bir wagtyň özünde tehnologiýalary öldürdiler. Söweşijiler aýdym aýtdylar:
  - Özüňizi ýok etmäň we ýoldaşyňyza kömek etmäň, ýangyndan başgalara kömek ediň!
  Üç gara adam görkezildi. Zynjyr bilen mümkin boldugyça çalt ylgadylar, ýöne gyzlar hem atdylar. Mundan başga-da, Anýuta ýalaňaç barmaklary bilen ite gysyp, ýaragdan atdy.
  We Robin Hood ýaly garşydaşlaryny aşa urmagy başardy.
  Allah belläp geçdi:
  - Bellik üstünlikli urýan däl-de, şowsuzlyk bilen sypdyrýan!
  Anyuta ýalaňaç aýagy bilen granat zyňdy we pyşyrdady:
  - Hanjary görmek bilen iň takyk sypdyryp biler, ýöne bagyşlap bolmajak ýiti aň nyşandan geçip biler!
  Granat minomy urup, minalary partladyp başlady.
  Hawa, Stalingrad nemesler üçin aňsat däldi. Olara ölümiň içki galasy girdi!
  . 13-nji bap
  3-nji noýabrda nemesler Tihwini gabadylar we şäheriň içinde söweş boldy. Gyzyl goşun ýuwaş-ýuwaşdan yza çekildi. Baku şäheriniň köp bölegi eýýäm basyp alyndy, Sowet goşunlary ýarym ada yza çekilýär. Ereerewan henizem zordan saklanýar. Stalingrad heläkçiligiň bosagasynda.
  Şeýle-de bolsa, Stalin bu şähere boýun egmezligi buýurdy. Astrakhan üçin söweş başlandy. Bu şäherde Frits hem öňe gitmäge synanyşýar. Allhli çemeleşmeleri agyr bombalaýarlar we infrastrukturany ýok edýärler.
  Gyş gelýär ... Urşuň gidişi bolsa öňünden aýdylýar. Emma Stalingrad saklaýan ýaly däl. Wolganyň üsti bilen üpjünçilik doňmagy kynlaşdyrýar we köpçülikleýin partlama.
  4-nji noýabrda Tihwiniň togsan göterimi eýýäm alyndy. Nemesler Finlýandiýanyň çägine ýakynlaşdylar. Sowet goşunlary ep-esli zyýan çekip, duşmany duruzmak üçin ýeterlik güýç toplap bilmediler.
  Duşuşykda finler we gurjak Şwesiýa goşunlary hem hüjüm etdiler. Möhüm güýçler ulanyldy.
  5-nji noýabrda German koalisiýasy bilen Finlýandiýa-Skandinaw goşunlary birleşdi. Şeýlelikde, Leningradyň töwereginde goşa halka ýapyldy. Üçünji Reýh üçin täze, uly ýeňiş.
  6-njy noýabrda demirgazyk sektorynda söweş henizem dowam edýärdi. Faşistler koridory giňeltdiler. Extremelyagdaý gaty kyn boldy. Tihwinde garşylygyň soňky galyndylary ýakylýar. Nemesler ereerewana ballistik raketa atdylar. Üç sany çykyş etdi. Pidalar bilen ep-esli zyýan çekdi. Emma ahyrynda hiç zady bozmadylar.
  Astrakhan şäheri Sowet Soýuzynyň galan ýerlerinden kesilipdi. Agdaý agyrlaşdy. Täze nemes we iňlis söweş gämileri Murmansk şäherini bombalady. Atyşyk wagtynda garnizonyň serkerdesi we köp ofiser öldürildi.
  Hasam erbetleşdi.
  7-nji noýabrda faşistler Wolhowa girdiler we Sowet goşunlarynyň garşylygy bilen Tihwini ezdiler. Şeýlelikde, Leningrad bilen boşluk hasam artdy. Gabawdaky şäheriň halas bolup bilmejekdigi belli boldy.
  8-nji noýabrda köpden bäri garaşylýan "Lew-2" tankynyň synaglary ahyrsoňy geçirildi. Enjamyň üýtgedilen tertibi bardy. Dwigatel, geçiriji we dişli guty bir ýerde we öňde, arka tarapdaky söweş bölümi.
  Nemesler, Porsche-iň ýolbaşçylygynda, ýubileýiň ýyl dönüminde güýçli tagalla etdiler.
  Hakykatdanam, has pes siluetiň kömegi bilen "Arslan" ýaragyny we ýaragyny saklamak bilen, 1200 at güýji bolan hereketlendirijisi bilen awtoulagyň agramy altmyş tonna çenli azaldy. Söweş synaglary onuň düýbünden kabul ederlikli tank bolandygyny görkezdi. Size zerur zat!
  Gowy ylgaw we sowut häsiýetleriniň utgaşmasy.
  Emma Fuhrer kanagatlanmady. Taraplaryň we yzky ýaraglary berkitmegi, şeýle hem bir barrel uzynlygy 100 EL bolan 88 mm topy goýmagy talap etdi.
  Beýleki synag ulagy E-100 boldy. Bu tank bolsa gaty agyr bolup çykdy: 140 tonna, ýöne ähli tarapdan we Syçanjygyň ýaraglaryndan ajaýyp goragly. Umuman aýdanyňda, "E" seriýasy diýseň geljegi uly boljakdygyna söz berdi. Nemesler wagt ýitirmedik bolsa gerek.
  1000 at güýji bolan hereketlendirijisi bolan "Barlar" tanky hem görkezildi, ýöne awtoulag Gitlere ýeterlik derejede goralmadyk ýalydy.
  Anniversaryyl dönüminde we dürli uçarlarda görkezilýär. Hususan-da, uçara hüjüm ediň we ME-262 modifikasiýalary. Şeýle hem TA-183. Tehnologiýanyň tutuş bir parady.
  Güýçli gaz işledijileri goşmak bilen, ähli şäherleri we obalary ýykmaga ukyply.
  Aslynda bu ýerde gaty güýçli weýrançylyk ulgamlaryny görkezdiler.
  Panther-2, agramy elli tonna, 150 millimetrlik eňňit frontal ýarag we King Tiger ýaragy bolan synaglardan geçdi. Gapdal ýaraglar bir burçda 82 mm. Şeýle tank Gitlere has laýyk däldi, şonuň üçin ýakyn söweşde otuz dört çydap bildi.
  Umuman aýdanyňda, faşistler howp abanýardy.
  Geçip, synagdan geçen söweşijiler sagatda müň ýüz kilometre ýetmäge ukyply "Gotha".
  Gysgaça aýdylanda, olar ýüz öwürdiler.
  Wolhow 9-njy noýabrda ýykyldy. .Agdaý iň ýokary derejä ýetdi. Againene-de sowet tanklary garşylyk görkezmäge synanyşdylar.
  Gringeta ýaragyň golaýynda doňdy. "Çerçill" -2 sowet ulaglarynyň öňünde durup, ok-däri tüýkürdi.
  Rebbiň gyzy Jeýn hitleri sanady. Sowet tanklary çukura girip barýarka haýallady. Muny nemes menagerie ulanypdy.
  Nikoletta ony alyp aýdym aýtdy:
  - Iňlis söweşijisi ölümden gorkmaýar,
  Skyyldyzly asmanyň astynda ölüm bizi almaz!
  Täçli arslan batyrgaý söweşer,
  Güýçli pulemýot ýüklärin!
  Malaniýa oňat baş atdy.
  - Ajaýyp! Bizem töleg alarys!
  Gunarag örän işjeň işledi. Gabyklar howada kontur goýýan gabat gelýän ýaly ýalpyldaýardy. Hawa, gujurly gyzlar tutuldy. Iň esasy, takyk.
  Gringeta başyny atyp, otuz dört týuretanyň düýbüne bir çybyk iberdi. Üýtgedilen:
  - Bu ölüm! Ol meniň duşmanlarymyň ýanyna geler! Mundan beýläk bilýärin, ol murtly duşmanlara garaşýar!
  Nikoletta ýylgyryp aýtdy:
  - animalshli haýwanlar murtly birine baş egdiler ... Şeýdip, ol näletlenenini şowsuz edip biler!
  Gringeta ýene güldi-de, pyşyrdady:
  - Düwürtigim iň takyk. Elbetde, ol ýere bararys!
  Nikoletta görkeziji barmagyny ýokaryk galdyrdy we aýtdy:
  - Pif, Paf - sypdyrdym! Çal reňkli bökdi!
  Gringeta, ot açdy, aýdym aýtdy:
  Her kim özi üçin saýlaýar
  Aýal, din, ýol ...
  Iblis ýa-da pygambere hyzmat et
  Her kim özi üçin saýlaýar!
  Jeýn başyny ýaýkady we garşy çykdy:
  - Elbetde beýle däl! Adamyň imanynyň togsan dokuz göterimi bilim bilen däl-de, dogluş bilen kesgitlenýär. Ine, biz Anglikan buthanasyna degişlidiris ... Seretseň, haýsy esasda? Bu biziň saýlamagymyzmy?
  Gringeta gygyrdy we aýtdy:
  - Men özüm ynanýan maşgaladadym, ýöne indi ateizme has ýykgyn edýärin!
  Nikoletta gürledi-de, dilini gysdy.
  - Ateizm ... Bu gyzykly!
  Malaniýa filosofiki taýdan belläp geçdi:
  Hemme zatdan uzak! Haçanda Hudaý ýok bolsa we adatdan daşary güýçler ýok bolsa, onda haýsydyr bir din ýalandyr!
  Gringeta başyny atdy we höwes bilen tassyklady:
  - Bu kommunistlere meňzeýär! Religionshli dinleriň diňe adamlaryň hyýallarydygy baradaky pikiri orta atdylar. Munuň üstünde bir taglymat gurdular!
  Malanya dodaklaryna şübheli garady.
  - Ölümden soň olara näme garaşýar?
  Gringeta hüňürdedi. Başga bir sowet tankynyň gabygyny kesip, bir ok atdy we jogap berdi:
  - Bu ýerde köp zat hakda pikir edip bilersiňiz ... Hatda ölüleriň ylym güýji bilen direlmegi!
  Malanýa ýylgyryp:
  - Geljek dünýäsi hakda bir kitap okadym. Kosmos imperiýasy eýýäm bar. Ölüm, garrylyk, kesel ýok. Elbetde, açlyk ... Dogry, ilatyň köpüsinde iş ýok, ýöne hemmeler üçin ýeterlik.
  Mysal üçin, awtoulaglar mugt berilýär. Bütin dünýä bilen aragatnaşyk saklaýan elektron maşynlar bar.
  Nikoletta çynlakaý çemeleşdi:
  - Ösüş çalt. Bu tanklara serediň ... Nädip ösüp, has kämilleşdiler. Şeýle-de bolsa, "Çerçil" -2-ni "Matilda" bilen deňeşdirip bolmaz.
  Malaniýa muňa razy boldy:
  - Hawa, tanklar ösdi ... Bu ajaýyp!
  Sowet tanklarynyň ýene bir hüjümi pese gaçdy we arakesme boldy.
  10-njy we 11-nji noýabrda nemesler demirgazykda burçlary kesip, ownuk hüjüm operasiýalaryny amala aşyrdylar.
  Sowet goşunlary Stalingradyň demirgazygynda hüjüm etmäge synanyşdylar, ýöne kän bir üstünlik gazanyp bilmediler. Şäherde eýýäm soňky jaýlar bardy. Şol bir wagtyň özünde weýran edildi. Emma häzirlikçe Stalin ony ahyryna çenli saklamagy buýurdy.
  Bakuw şäheri basyp alyndy diýen ýaly. Emma nebit guýulary ot alýar we olaryň arasynda söweş başlandy. Nemesler yzygiderli bombalaýarlar.
  Astrakandaky söweşler iň ýokary derejesine ýetdi ...
  12-nji noýabrda türkler ereerewana hüjüm etdiler. Basyş yzyna gaýtaryldy. Osmanly ejir çekdi. Emma fau ýene atyldy. 13-nji noýabrda nemesler Bakunyň soňky kwartallaryny basyp aldylar - şäheriň basyp alnandygyny habar berdiler. Diňe ýarym adada söweşler dowam edýärdi we ýanýan guýulardan asman gara bolupdy.
  Faşistler 14-nji noýabrda Murmansk şäherine hüjüm edip başladylar. Artilleriýa we uçar ulandylar ...
  Stalingrad ot aldy, ýöne Sowet goşunlary gaýtadan işledildi. Diňe şäheriň gyrasy üçin we ägirt uly ýitgiler üçin.
  Murmansk şäherine edilen hüjümde uly söweş gämisi ýygnandy we uçar göterijiler hem ýakynlaşdy. Şäher plazmanyň rulony ýaly basyldy. Bombaladylar we atdylar.
  15-nji noýabrda faşistik goşunlar Demirgazyk buz ummanynda doňmaýan ýeke-täk port bolan şähere hüjüm edip başladylar. "Syçanlar" söweşlere, hatda faşistleriň iş ýüzünde synap görmek isleýän "Rat" tankyna gatnaşdy.
  Şeýle-de bolsa, "Syçan" birneme lapykeç boldy. Ilki öňe gitdi, soň bolsa gar garlaryna ýapyşdy. Şäheriň eteginde saklandy. Nemesler hüjüme taýyn däldi. Emma ok atylmady. 16-njy noýabrda faşistler ýanýan guýulary nebit arassalamagy diýen ýaly tamamladylar. Seventhedinji asmana ýeten ýangyn sebäpli ýarym adanyň bir bölegi olara baryp bilmedi.
  17-nji noýabrda faşistler Wolga deltasynyň soňky şahasyny ele aldylar we şeýlelik bilen Astrahany has berkitdiler. Bakuw köpden bäri kesilipdi.
  Ereerewana-da hüjüm edildi. Şäher depäniň üstünde, goranmak üçin örän amatly, ýöne esasanam tanklar bilen hüjüm etmek kyn.
  18-nji noýabrda Sowet goşunlary Stalingradyň demirgazygynda nasistleriň goragynyň güýjüni ýene bir gezek barladylar. Bu, Wolga ýylyň galan bölegine edilen hüjümi gowşatdy, ýöne göze görnüp duran ýitgiler boldy.
  19-njy noýabrda nemesler agyr ýitgiler sebäpli Murmansk şäherine edilen hüjümi bes etdiler.
  Şeýlelik bilen, eýe bolan Fuhrer hiç hili ýagdaýda öz ýerinden köp sanly bölek çykaryp bilmedi. Faşistleriň gyşdan öň SSSR-i bes etmek baradaky meýilnamalary başa barmady.
  Iň ýamany, Japanaponiýa ýaly sowuk howa we işçi güýji uly ýitgiler sebäpli hüjümi togtatdy. Onlyeke-täk zat, samuraýlar otuz dört we ygtyýarly Panterleriň önümçiligini artdyrdylar. Geljek tomus bolsa kynçylyk döredip biler.
  20-nji noýabrda nemesler ýangyny bölekleýin söndürdiler we ýarym adanyň köp bölegini arassaladylar.
  21-nji noýabrda Sowet goşunlary nemeslere ýene hüjüm etdiler we Stalingradyň birnäçe km demirgazygynda nikalaşdylar. Faşistler hüjümlerini gowşatmaly we pozisiýalaryny täzeden almaga synanyşmaly boldular.
  Uruşlar, şeýle ýagdaýlarda aýdylyşy ýaly, diňe bir täsinlik derejesinde!
  22-nji noýabrda faşistler Türkmenistan sebitinde öňe gitmäge synanyşdylar. On kilometr ýöränlerinden soň bolsa saklandylar. Emma 23-nji noýabrda Şahyň brigadalaryny söweşe girizip, ýene öňe gitdiler. Merkezi Aziýa sebitinde ýagdaý aşa agyrlaşdy.
  24-nji noýabrda frontlarda düýpli üýtgeşmeler bolmady ...
  25-nji noýabrda faşistler Murmansk şäherine hüjümi täzeden başladylar. Söweşe täze bölekleri zyňyň. Emma şu wagta çenli az zat bar.
  26-njy noýabr geldi - Reýhstagda geçirilen saýlawlardan 11 ýyl soň, Gitler Reýh kansleri wezipesine bellendi.
  Ilkinji gezek iň täze E-100 tanky fronta ýerleşdirildi.
  Şeýle enjamyň söweş tejribesi boldy.
  Tank gaty uzyn, tekiz diýen ýalydy. Ondan 128 mm topuň uzyn agzy çykdy. Kyrk bäş dereje burçda frontal ýaraglar. Ol gapdaldan egrelendir.
  E-100 tanky, Mausdan has çalt 1500 at güýji bolan hereketlendirijiniň kömegi bilen hereket etdi. Çeňňekler ondan gaçdylar.
  Maşynyň içinde bolsa dört Magda, Kristina, Gerda we Şarlot peýda boldy.
  Gyzlar Fuhrer üçin çaga dogurdylar we olary ýörite SS eneleriniň garamagynda goýdular.
  Justaňy fronta geldim. Gyzlar gaty gülkünç. Söweşleri sypdyrdylar. Ine, diňe özlerini beýan etmek üçin mümkinçilik. Ahyrynda bu demirgazyk Sewastopoly alyň.
  Arktika ummanynda Üçünji Reýhiň agalygyny kesgitlemek. Uruş hakykatdanam näçe wagtlap dowam edip biler? Dört adam pikir edýär: iň bolmanda olar bilen bilelikde bir zat üýtgäp bilermi?
  Murmansk şäheriniň golaýynda gaty aýaz däl - Aýlag akymy izolýasiýa edýär. Gyzlar söweş keýpinde. Olaryň hersinde jübüt - oglan we gyz bardy! Şonuň üçin begenip bilersiňiz.
  Magda we Kristina ýaraglaryň daşyndan aýlandylar. Bak täze we işlemek aňsat. Gapdallaryndan 120 mm eňňit ýaraglar we ýene 50 mm galkan bilen goralýar. Şonuň üçin ulagy ähli tarapdan deşip bolmaz.
  Gyzlar aýdym aýdýardylar. Heartüregi gaty gowy.
  Gerda gödek dodaklaryna ýylgyryp aýtdy:
  - Indi Gitler bilen umumy neslimiz bar. Biz şa maşgalasynyň agzalary!
  Şarlot belläp geçdi:
  - Öňde - diňe nol!
  "E" -100 tanky sowet pozisiýalaryna ýakynlaşdy. Töweregindäki hemme zat şeýle bir weýran boldy welin, Sowetlerden oklar seýrek we adatça ýeňil ýaraglardan bolýar.
  Magda 128 mm topy nyşana aldy we Sowet jadygöýine ok atdy. Bal saryýagyz gyz aýdym aýtdy:
  - Men ýolbars, meniňem gülkim tutýar ... Zalym gaplaň hemmäni ýyrtdy!
  Sowet kyrk bäş yza gaýdyp, birnäçe rus esgeri öldürildi.
  Magda pişik ýaly pyrlandy:
  - Men supermen, usulym ýönekeý ... olüňden guýruklary bolanlary dişlärin! Soň bolsa gyz gülüp başlady. Bolýar, edil ýabany taňry ýaly.
  Gitleriň jelepleri tanky çaýkadylar. Olaryň özleri hem ýaragly awtoulagda bökdiler.
  Emma soň söweşijiler maşynyny öwürdiler. Şarlot, mis reňkli saçly bu gözellik, nädip aýdym aýtmaly:
  - Tsok, tsok, tsok ... Akymy aýlaň! Nasist atlylary ähli gumy iýdi!
  Şondan soň Şarlot, nädip gülmek isleýär ... Hatda dişlerini gysdy. Againene-de tank aýlandy. Nemesler tikenek simleri ýykdylar. Tyrannosaurus reeksiniň ululygyndaky enjam, gödek gürledi. Söweşijiler ýakymly we ýyrtyjy ýüzlerini ýapdylar.
  Gyzlar özlerine çydadylar we Adolf Gitlerden çaga dogurdylar. Bu eýýäm bir zat diýýär. Owadan nurbatlar, ýöne şol bir wagtyň özünde ahlak taýdan gowşak. Bu ýerde tigirleriň aşagyna düşen sowet esgerini ezdiler. We 76 mm topy ýere basdylar. Biz munuň üstünden bardyk. Tekiz polat. Söweşijiler şekil aerobatikasyny görkezdiler. Gabyklar nohutdan has zyýansyz ýalydy, bir çaga titreýärdi. E-100 tekizlenen indiki top 85mm.
  Magda gygyrdy.
  - We ruslary kirpik ýaly ezýäris!
  Kristina dostuna düzediş berdi:
  - Aýylara meňzeýär! Aýy uly haýwan!
  Gyzyl saçly Şarlot, ellerini gysdy:
  - Diş!
  Nemes tanklary şäheriň goranyş liniýalaryndan geçdiler. Sowet goşunlary gaty söweşdiler. Hemmeler ýarag göterdiler. Hatda on ýaşly oglanlar hem milisiýada söweşdiler. Gyzlaram köpdi. Thehli ýaşaýjylar ýygnandy, ýöne ýarag ýeterlik däldi. Köpçülikleýin gahrymançylyk hemme zatda ýüze çykdy. Pionerler öýde ýasalan partlaýjy maddalary ýa-da bir topar granat ulanyp, faşist tanklaryna ýakynlaşdylar we özlerini yzlaryna okladylar - watany üçin öldi.
  E-100 tanky birneme zyýan çekdi. Oglanlaryň biri agyr minadan geçmegi başardy. Özi öldi, ýöne nemes awtoulagyna zeper ýetdi. Rolik ýaryldy we gurçugyň bir bölegi uçup gitdi. Uly awtoulag haýallady. Soň bir-iki söweşiji galyň ýollary döwüp, bir topar granat zyňdy.
  E-100 öň hatardan geçip, hereketini ýitirdi.
  Gerda alty sany pulemýot nyşana aldy we sowet esgerleri garşylyk görkezjek bolanda olary açdy. Onlarça rus we Russiýanyň beýleki halklarynyň wekilleri pulemýot oklary bilen deşildi. Sowet esgerleri bolsa öňe ylgadylar. Granat zyňyp öldi. Bölekleriň bir bölegi E-100-e ýetdi, ýöne pulemýotlar dogry işledi. Iblis Gerda gaty takyk. Oklary bolsa hiç wagt biderek uçmaýar.
  Rus esgerleri ölýär ...
  Kristina çalt ot açýan 75 mm topdan, bölek böleklerinden we koaksial pulemýotdan atyldy. Sowet esgerlerini oklar bilen ýyrtýan gyzyl saçly haýwan pyşyrdady:
  - Men ölümiň göterijisi ... Şeýtanyň özi maňa gyzyl saçly!
  Magda utanjaňlyk bilen aýtdy:
  - Bolýar, hökman däl. Şeýtan Hudaýyň duşmanydyr we ot kölüne heläk bolar!
  Kristina ýalaňaç aýagy bilen metal şarpyk çaldy we aşak egildi:
  Ot köli näme? Saçlarym ýalyn ýaly!
  Gerda ýylgyryp aýtdy:
  - Fuhreriň özi islendik günälerimizi bagyşlar ... Has dogrusy, günä düşünjesi, aslynda köne?
  Magda gysdy.
  - Günä düşünjesiniň köne bolandygyny aýtmak isleýärsiňiz ...
  Gerda rus esgerleriniň umytsyz hüjümini basyp, pulemýotlary ýene açdy. Oklar dowzahyň sowgatlary ýaly öldürdi. E-100 bu üýtgetmede gaty goralýar. Sekiz pulemýot, top bilen iki sany koaksial, galanlary bolsa iliklere gözegçilik edilýärdi. Olar gaty urdular.
  Gerda ýylgyrdy:
  - Günä, bu Üçünji Reýhiň barlygynyň esasydyr! Biziň dinimiz hakykatdanam haýwanlaryň imanydyr!
  Topdan atyp, rus esgerlerini öldüren gyzyl saçly Kristina aýdym aýtdy:
  - Mähirli we mylaýym haýwanym ... Men seniň eliňi gowy görýärin, maňa ynan! Içim gysan haýwan!
  Sowet uçarlaryna garşy ýaraglaryň biri ýene meýdançalara urup, döwmegi başardy. E-100 ahyrsoňy saklandy. Şeýle-de bolsa, Magda uçara garşy ýaragy agyr zarýad bilen jezalandyrdy. Garaz, ýollar döwüldi.
  Gerda gaşlaryny gaçyryp, gaýyk çagyrdy we sorady:
  - Bizi çykaryň, haýyş! Biz ölýäris! Sollar bozuldy!
  Jogap derrew geldi:
  - Çeňňek bolar!
  Kristina ýylgyryp aýdym aýtdy:
  - Bu hereket! Duşmanlar!
  Magda rus esgerleriniň göni ot almak üçin çykarjak bolýan ýaragyna ok atdy. Ol çelegi döwdi we sowet esgerlerini dürli tarapa dargatdy. Esgerleriň biri ýarylyp, agyry bilen söweşdi.
  Saryýagyz hristian özüni kesip, gözlerini asmana dikip, doga etdi:
  - Bagyşla Reb! Mejbury günä we adam öldürmek üçin!
  Kristina gygyrdy we aýtdy:
  -, ok, bu mümkin däl! Daş ýaly gaty bolmaly! Biziň üçin gaýa bol!
  Magda ynam bilen jogap berdi:
  - Diňe bir gaýa bar - Isa Mesih!
  Gyzyl saçly şeýtan gygyrdy:
  - Isa parahatçydy! Biziň imanymyz we hünärimiz uruşdyr!
  E-100 tanky çekilip, nemes pozisiýalaryna tarap çekildi. Gerda, gar şa aýalynyň ýylgyryşy bilen:
  - Rolikler tankyň iň gowşak bölegi. Munuň bilen göreşmeli!
  Şarlot başyny ýaýkady.
  - rolikleriň hemmesini galkan bilen ýapmaň. Bu mümkin däl, sebäbi gurçuklaryň bir bölegi açyk bolar!
  Magda teklip etdi:
  - We rulonlary kiçijik we paletsiz etseňiz?
  Gyzyl saçly şeýtan gyjyrdady we merjen dişlerini görkezdi:
  - Olara has tizlik nädip bermeli?
  Magda ýalaňaç dabany bilen metaly sürtdi we teklip etdi:
  - Elektrik hereketlendirijilerini ulanýan bolsaňyz?
  Şarlot garnyny çekdi we boýnuny burdy.
  - Mümkin wariant ... Baklar az ýanar!
  Magda gözýaş bilen aýtdy:
  - Ine, dowzaha girenimizde, fakel ýaly ýanar we ýanar!
  Gyzylbaş gygyrdy:
  - Bolýar, näme ... Perişdeler bolsa ýagty alawdan ýaradyldy! Geliň, perişde bolalyň!
  Kristina muny alyp, ker aýdym aýtdy:
  - Men perişde däl, diňe şeýtan, ýöne adamlar üçin mukaddes boldum .... Hasaplamanyň duşmanlaryny şeýle aç-açan azap astynda alyň!
  Gyzlar dymdylar ... Tüweleýler asmanda aýlanýardylar we top oklandy. Bombalar ýagyşy we ýagyşy dowam etdirýärdi ... Hakyky weýrançylyk weýrançylyk ýaly.
  Murmansk ýakýardy we adamlar ölýärdi. Nemesler hatda ballistik raketa atdylar. Örän täsirli ýarag däl. "Yu-488" -den bäş tonna bomba taşlamak has aňsat, has takyk we arzan bolar.
  Tank gyssagly awtoduralga äkidilende Kristina ilkinji bolup ýalaňaç gardan bökdi. Bejeriş işgärleri ol ýerde. Gyzlar ýyly jaýa göçdüler. Düşeklerde ýatyň. Gerda we Şarlot jübü küşt oýnap başladylar.
  Magda we Kristina, göwrelilik döwründe garnynyň salynmagy we egilmezligi üçin metbugat işlerine başladylar. Söweşijiniň bilinde titremek owadan. Entegem täze, ýöne bular eýýäm çaga doguran aýallar. Ölmek indi beýle gorkunç däl - ýaryşy dowam etdirjek biri bar! Hatda Gitler ýaly gödek adamyň tohumy bilen.
  Emma "Tigr" SS batalýonynyň gyzlary, Fuhrer hakykatdanam Hudaý ýaly bir zat. Indi butparaz taňry däl, Gudratygüýçli we zehininde düşünip bolmajak bir zat.
  Gerda patyşanyň gambitini oýnady we güýçli hüjüm etdi. Şarlot özüni berk gorady. Urulmak boldy. Emma bularyň hemmesi birek-biregi ýok etmek we deňme-deň tamamlandy. Soň Magda we Kristina küşt oýnap başladylar. Şarlot we Gerda metbugat we basmak bilen meşgullandy. Gyz işjeň ýagdaýda saklandy.
  Magda, garşydaşyny oýnap we itekläp, filosofiki taýdan belläp geçdi:
  - Bu henizem geň ...
  Kristina dodaklarynda bigünä ýylgyryş bilen sorady:
  - Näme geň?
  Saryýagyz supermen jogap berdi:
  - Aklaryň ýagşylygyň reňkidigi, ýöne urşy ilkinji bolup başlandygy!
  Gyzyl iblis paýhasly belläp geçdi:
  - alsoöne bizem gowy ... Emma bolşewikler ilki Russiýa hüjüm etdiler!
  Magda gynançly ses bilen aýdym aýtdy:
  - usöne hemme zat öňümizde gülleýär, hemme zat yzymyzda ýanýar ...
  Kristina aýdyň ses bilen jogap berdi:
  - Aglamak hökman däl! Biziň üçin hemme zady çözjek biziň bilen!
  Gerda aýdym aýtmagyny dowam etdirdi:
  - Şadyýan, garaňky däl, öýe gaýdaly - saryýagyz türgenler biziň sylagymyz bolar!
  Şondan soň dört adam hem gülüp başladylar ... Bir ýaş ýetginjek peýda bolup, gyzlara ýag, peýnir, kolbasa we guradylan miweler bilen sandwiç berdi. Gyzlar iýdiler, yssyda ýadadylar. Gözellikler uklap galdy. Youngaş we sagdyn wagtyňyz gowy - aňsatlyk bilen uklap bilersiňiz.
  Ertesi gün, 27-nji noýabr, E-100 diňe bölekleýin dikeldildi. Gyzlar hüjüme gatnaşmadylar. Emma beýleki tarapdan, bir bikinide we gar aýlawlaryndan ýalaňaç aýak basdylar. Sowukda ýalaňaç diýen ýaly howlugyp, däli ýaly seredýärdiler. Emma gyzlar köplenç aerobatika. Olar geljegiň aýratyn adamlary!
  Gerda öňe gitdi. Anderseniň ertekisindäki ýalaňaç gyz Gerda däl. Alsoöne batyrgaý we gaty. Şol bir wagtyň özünde-de ol dünýä inen ganhor boldy. Güýçli myşsalary bilen çalt gyz.
  Şeýle-de bolsa, dört gyzyň hemmesi gowy. Elli kilometr çaltlyk bilen ylgadylar we yzlaryna dolandylar. Soň bolsa birnäçe maşk etdiler, aýdym aýtdylar we yrgyldadylar. Atyşda azajyk tejribe.
  Diňe ertesi gün E-100 tanky abatlandy. Dogrusy, beýle erbet däl. Mundan başga-da, bu aşa agyr enjamda garyň üstünde hereket etmegiň netijeliligini ýokarlandyrýan, ýöne abatlaýjylar üçin endikden belli bir kynçylyk döredýän üýtgeşik tertipden tapawutly rulonlaryň tertibi bardy. E-100-i "igerolbars" ýa-da "Panter" -den has aňsat bolsa-da.
  28-nji noýabrda faşistler Murmanskda birneme çuňňur aralaşmagy başardylar. Emma Sowet goşunlarynyň garşylygy düşnüksiz. Angliýanyň we Germaniýanyň söweş gämileriniň on alty dýuým gaby hem goranmak islegini bozup bilmedi.
  Faşistler henizem öňe gitdiler. E-100 tanky bir günde iki blokdan geçdi, ýöne ýollara ýene zeper ýetdi. Emma bu gezek abatlamak birnäçe sagat dowam etdi. 29-njy noýabrda terminator gyzlar KV-3 tanky bilen çaknyşdy. Sowet awtoulagy front ýaragyna birnäçe gezek urdy, ýöne gabyklar eňňitden uçup gitdi. Magda rus tankyna yza ok atdy, bir topar üýşmeleň ýaly ot ýakdy.
  Kristina ýoldaşyndan masgaralap sorady:
  - Şol ruslara asla gynanmaýarsyňyzmy?
  Magda tüýs ýürekden jogap berdi:
  - Hemmelere, hatda gynanmaga mynasyp bolmadyklara-da gynanýaryn!
  Gyz bolsa gözlerini asmana öwrüp, agyr dem aldy. Söweşijiler has ünsli hereket etmäge synanyşdylar. Bejeriş bilen ünsüňizi sowmazlyk üçin. 128mm we 75mm ýaraglar eşek ýaly işleýärdi. Emma şonda-da tank zaýalandy.
  Diwarlaryň biri ýaryldy we awtoulagda ýykyldy. Oraraglary dyrnaçaklap, birneme dişledi.
  30-njy noýabrda faşistler hasam öňe gitdiler. Käbir ýerlerde hatda şäher merkezine-de gidýärdiler. Emma şol gün, kyrk bäşden gowy niýetlenen ok 128 mm topuň agzyna zeper ýetirdi we gyzlar abatlamak üçin ýene durmaga mejbur boldular. Görnüşinden, has uzyn.
  Soň dört adam ýönekeý pyýada goşun ýaly tankyň ýerine söweşmek kararyna geldi. Gözellikler bir bikinide söweşip, söweşmäge synanyşdylar. Emma sowukda gyzlar diňe ýarym ýalaňaç görnüşde birnäçe sagat çydap bildiler, soň bolsa gyzmaga ylgadylar.
  Gerda gar ýagdy, iň soňky MP-44 pulemýotundan atyldy we rus esgerlerini gaty işjeň öldürdi. Ine, ak saçly ýalaňaç gyz, Gyzyl Goşunyň polkownigini kellesine urdy. Aýal:
  -, ok, men henizem Arýan!
  Beýleki tarapdan öňe barýan Şarlot gygyrdy:
  - Duşmanlara ölüm getirýän söweşiji. - Soňra gyzyl saçly, ýalaňaç aýakly gyz maýora ok atdy we gözüniň aşagyna urdy. Gowy ýylgyrdy. - Görýäňmi, menem atýaryn!
  Gerda nobat berdi, Komsomol agzasyny gutardy we rus goşunlarynyň kapitany dişlerini dişledi:
  - Hawa, atýarsyň, menem gördüm! Zynjyr ýaly!
  Şarlot ýalaňaç barmaklary bilen aýna bölek atdy. Rus goşunynyň leýtenantyny boýnuna urdy we jyňňyrdady:
  - Ine, men stakana çümýärin!
  Gerda ýalaňaç, ajaýyp aýak yzlaryny galdyryp, garyň içinden ylgady. Ol egildi. Soňra ýolbars gyz yzyna öwrülip, birneme başlady. Ol sowady we kellesini sowet esgeriniň eňegine geçirdi. Gan tüýkürdi. Gerda ýalaňaç aýaklary bilen bokurdagyny gysdy we ruslary bogup öldürdi.
  Gyzyl saçly şeýtan Şarlot pioneri bogup öldürdi. Ine, gyzlar şeýle erbet we erbet boldular.
  Magda rus esgerlerini hem öldürdi, ýöne çagalara degmedi. , Ok, ol hiç wagt çagany elini galdyrmaz. Umuman aýdanyňda, gan dökmek oňa lezzet bermedi. Stillöne şonda-da ol SS batalýonynyň ýolbarsy we buýruga boýun bolmaly.
  Bu ýerde Kristina on iki ýaşlaryndaky bir oglana hanjar atdy. Eýýäm rehimsiz. , Ok, ulular çagalary öldürmeli däldir!
  Magda özüni kesip, pyşyrdady:
  - Rebbi bagyşla! Sen maňa ýigrenýärsiň, ýöne uruş uruş!
  Rus mergenine atylan saryýagyz, burnuň köprüsine takyk urgy bilen ýykyldy. Haýp, meşhur dört adam peýda boldy. Gyzlar ilki Iňlisleri, bölekleýin Amerikalylary öldürdiler, ýöne indi alyp gitdiler
  Ruslar. Ikinji jahan urşunyň şowhunlary. Iň hakyky we ýiti elhençlikleri görkezýän grinler!
  Kristina ýalaňaç aýagyny oduna sürtdi, henizem sowuk duýdy we belläp geçdi:
  - Erbet? Gyzyl saçly jadygöýlerden näme isleýärsiňiz!
  . 14-nji bap
  Nemesler bu çäräni ýuwaş-ýuwaşdan doňdurdylar. Şol sanda awiasiýa - howa şertleriniň ýaramazlygy sebäpli mejbury. Hüjümiň öňüsyrasynda goýlan wezipeleri ýerine ýetirmek düýbünden mümkin däldi. Dogry, Kawkaz diýen ýaly basyp alyndy. Bakuwyň nebit önümçiligi gözegçilik astynda. SSSR iň uly nebit çeşmesini ýitirdi. Dogry, nemesleriň özleri henizem guýulary dikeltmek üçin wagt sarp etmeli bolýarlar. Tutuldy we Karelia, Arkhangelsk, demirgazyk kenaryň bir bölegi. Russiýanyň Leningradyň galan bölekleri bilen aragatnaşykdan düýbünden kesildi. Käbir beýleki sebitler merkezde ele geçirilýär. Türkmenistanyň ýarysy hem basyp alyndy. Japanaponiýa tutuş Mongoliýany basyp aldy, şeýle hem Merkezi Aziýa girdi we Usur sebitinde Amuryň aňyrsynda köpri kellelerini döretdi. Dogry, samuraýlar birneme az üstünlik gazandy. Wladiwostok düýbünden petiklenýär we ok atylýar.
  Moskwa takmynan 200 km uzaklykda. Nemesler eýýäm paýtagty ballistik raketalar we uçar uçarlary bilen bombalap bilerler. Emma gyşda we aýazda Wehrmaçt mundan beýläk hüjüm etmek mümkinçiligini ýitirdi. Esasanam kolonial goşunlar: hindiler, afrikalylar, araplar gaty sowuk. Söweşjeňlik ukybynyň köpüsini ýitirdiler. Şeýle ýagdaýdan peýdalanmazlyk günädir. Gyzyl Goşun uly ýitgi çeken hem bolsa, agyr ýitdi.
  Hakykatdanam, Baş ştab Kawkazyň üpjünçiligi we ýitmegi bilen baglanyşykly ähli kynçylyklara garamazdan gyşda birnäçe uly hüjüm operasiýasyny geçirmek kararyna geldi. Faşistler gyşda burnuny ýapmaga het edip bilmeseler-de, olary gysyp, ezeris.
  Ora-da bolmasa, iň erbet howa şertlerinde söweşmäge mejbur ederis.
  Baş ştabyň başlygy we Goranmak ministriniň orunbasary Wasilewskiý, logiki taýdan SSSR-iň Aziýa bilen tutuş Europeewropa we Afrika garşy tehnologiki ýaryşda ýeňiş gazanyp bilmejekdigini öňe sürdi.
  Bu nukdaýnazardan, gyşyň dowamynda duşmanyň artykmaçlygy, esasanam awiasiýada öser. Hawa, elbetde, sowet dizaýnerleri täze, has ösen tanklary ösdürip, ösdürmegi dowam etdirýärler. Hususan-da, has uly týuret we güýçli ýaragly T-34-85. Garaz, 122 millimetrlik ýaragly IS-2 ýolda. Emma nemeslerem durmazlar. Mundan başga-da, täze awtoulaglaram Arslany ýa-da islendik agyr ulagy urup bilmeýär.
  Indi san taýdan artykmaçlyga ýetmek mümkin däl.
  Woznesenskiý hem çykyş etdi. Şeýle hem, irki hüjümiň tarapdary:
  - Kawkaz ýitirilenden soň goşunymyzda ýangyç ýetmezçiligi başdan geçiriler. Has takygy, biz eýýäm doly derejede başdan geçirýäris. Şeýle-de bolsa, gyş aýlarynda gündiz has gysga, uçmaýan howa adaty we ýangyç sarp edilişi hem azalýar.
  Halk komissary ddanow hem goşmaga howlukdy:
  - Mundan başga-da, söweşijilerimiz we sapperlerimiz Kawkazdaky ähli nebit guýularyny partlatdylar. Bu bolsa, Fritsiň entek nebitimizi ulanyp bilmejekdigini aňladýar. Emma zalym faşistleriň hemme zady nädip gurup we dikeldip biljekdigini göz öňünde tutsak, ýazda Bakuwyň nebiti hem Üçünji Reýhiň ykdysadyýetiniň arteriýasyna akyp başlar.
  Stalin çekişmäni jemledi:
  - Dekabr aýynyň ahyrynda ilkinji gyş zarbasyny urarys. Onlyeke-täk sorag nirede?
  Harbylaryň arasynda agzybirlik ýokdy. Ukukow merkeze hüjüm etmegi we duşmany Moskwadan kowmagy teklip etdi. Wasilewskiý Tihwinde gowşak nokady tapmagyň has gowudygyny aýtdy. Şol bir wagtyň özünde, blokadanyň goşa halkasy diri galmazlygy üçin Leningrada kömek ediň.
  Rokosowskiý Woroneziň ugruna hüjüm etmäge çagyrdy. Astrakanda, hatda Arhangelskiň golaýynda faşistlere hüjüm etmek pikirleri bardy. Stalin ähli teswirleri diňledi, bir zatlar çyzdy we pikirlendi.
  Duşmany Moskwadan daşlaşdyrmak pikiri özüne çekiji we ýalbarýan ýalydy. Şeýle-de bolsa, faşistler iň güýçli we berk ornaşan merkezde.
  Wolga zor salmak manysyz ýalydy, derýa uly we doly akýardy, operasiýanyň birinji tapgyry uzaga çekerdi.
  Don bilen Wolganyň arasyndaky hüjümiň bir görnüşi bolup biler, emma biziňkiler eýýäm ol ýerde ýenjildi we nemesler hem berkitildi.
  Wasilewskiniň pikiri iň mantykly görünýär. Demirgazykda nemesler has ejiz, goşunlarynyň bolsa nädip söweş tejribesi az. Mundan başga-da, Tihwin ýakynda basyp alyndy, nemes goşunlary gyrada ýerleşdi. Emma Fritsiň şeýle pikir etmegi gaty ähtimal.
  Woronezh ugruna ähli güýçleri beriň? Öňdäki konfigurasiýada emele gelen balkon, ekin ekiş tikeni ýaly kesmäge synanyşmak gaty rasional bolardy.
  Has gyzykly pikirler, Arkhangelskiň golaýynda jyns etmek. Fritsiň güýçleri deňizler bilen geçirmeli boljakdygyny göz öňünde tutup, bu ugurda paýhasly däne bar.
  Esasanam faşistleriň suwasty gämisi deňizde agdyklyk edýändigi sebäpli öz goşunlarymyzy üpjün etmek kyn. Hawa, faşistlerden täze kruizerler işe başlaýar. Hatda ozal suw basan "Bismark" gämisini diýen ýaly guran ýaly. Mundan başga-da, täze gämi "atoamato" -nyň rekord ululygyny we ýaragyny ýeňmeli.
  Beýleki tarapdan, näme üçin Frits söweş gämisine mätäç? Bütin dünýäniň gözüne tozan atmak? Üçünji reýsde işlenip düzülýän ýaragyň täze görnüşleri baradaky maglumatlar barada has köp alada etmek. Esasanam raketalar we reaktiw uçarlar hakda we bu çynlakaý.
  Birneme ikirjiňlenenden soň, Stalin meýilnamany tassyklady: dekabr aýynyň ahyrynda Tihwin sebitine hüjüm etmek we ýanwar aýynyň başynda Woroneziň golaýynda duşmany duýmak.
  Umuman aýdylanda, bu mantykly görünýärdi ... Şol bir wagtyň özünde ýatdan çykarylan dört gyz Gündogar frontda gahrymançylygyny dowam etdirdi. Gerda, Şarlot, Kristina we Magda fon aýdymçy - olaryň hemmesiniň bir wagtyň özünde göwreli bolmagy sebäpli ýüze çykan arakesmeden soň; soň sagdyn çagalar dogurdy, fronta gaýdyp geldi.
  Howa sowukdy, gözellikler dekabr aýynyň ýigrimi bäşinde geldi. Gar ýagýar we şemal öwüsýär. Olar özleri üçin iň yssy ýeri däl-de, Leningradyň golaýynda saýladylar.
  Bikini geýnen gyzlar gar garlaryndan ylgadylar. Aslynda hakyky ariýalylar, hatda iň sowukdanam gorkmaýandyklaryny görkezmeli. Olar bilen bilelikde Japanaponiýadan gelen, her kimiň Karas diýip atlandyran ninja oglan gaçdy.
  Bu çaga ýörite amallara gatnaşmak bilen meşhur boldy. Gündogaryň ýakymly aýratynlyklary, näbelli kakadan miras galan sary saçlar bilen oglany gaty owadan etdi.
  Gyzlar hatda oňa jogap hökmünde-de seretdiler, Karas, belki-de, olar üçin entek jübüt däl. Emma sim ýaly myşsalaryň ýeňilleşmegi, hatda bu gaty we tejribeli ýolbarslaram muny dowam etdirip bilmeýär.
  Türgenleşik bazasynda dünýä inenden soň gyzlar täzeden keşbine girdiler, ýöne beýle buzly tizlige garşy durmak üçin her bir supermen berilmeýär.
  Magda, fon Singer ýaly ruslar bilen söweşmegi başaran Kristina:
  - Aýaz we gar olaryň esasy ýaranydyr. Şonuň üçin iňlislerden sowuk zat ýok!
  Magda dogry belläp geçdi:
  - Men beýle diýmezdim. Ruslar has güýçlidir we bölümler yza çekilmeýär diýen ýaly!
  Şarlot ylgaýarka, gürleşip otyrka, birneme seslendi:
  - thisöne bu goşmaça däl-de, olaryň ejizligi .... Goşun goşunlaryny döretmek we yza çekilýän bölümleriň serkerdelerini jezalandyrmak ýaly goşunlara gözegçilik we gözegçilik usullaryna düşünemok.
  Arealaňaç aýakly Gerdanyň özi ylgap we uzalyp barýarka öwrülip, razy boldy:
  - Elbetde - taýagyň aşagyndan gowy söweşijileri almarsyňyz. - Ynha, saryýagyz gyz ýüregini gysyp, boýun almaga mejbur boldy. - Russiansöne ruslar iki ýarym ýyl bäri dowam eden bolsa gowy söweşýärler. Olaryň janlylygyny isleýäris!
  Kristina ýigrenç bilen gygyrdy.
  - Biz bilen gürleşýärsiňizmi?
  Gerda gygyrdy we belläp:
  Biz elita! Esasanam Marsel!
  Timeshli döwürleriň we halklaryň iň gowy ace, Gitleriň düýpden gadagan edilmegine garamazdan, ýeňilmezekligiň bu nyşanynyň diňe mugallymçylyk işine gönükdirilmegini isleýän Gitler, ahyrsoňy general-leýtenantdy, muňa garamazdan fronta çykdy.
  Has dogrusy, nemesler bir ýerde özüni erbet duýsa, Fuhrer oňa hoşniýetlilik bilen gaýdyp geldi.
  Elbetde, faşistler goranyşy güýçlendirip, gyşa taýyn boldular, ýöne ruslaryň giň gerimli hüjümler üçin çeşmeleriniň boljakdygyna berk şübhelendiler.
  Şeýle-de bolsa, aňtaw işledi. Şeýle-de bolsa, Tihwini azat etmek üçin golaýlap gelýän hüjüm barada maglumatlar ýaýrady. Mundan başga-da, Sowet goşunlary Täze ýyl baýramçylygy wagtynda güýçli artilleriýa taýýarlygyna başladylar.
  Katýuşalar zyňyldy, hatda ilkinji Andruşa ýokary güýçli uçar uçarlary hem. Gykylyk şeýle boldy welin, ýalaňaç, ýarym doňan gyzlar ony tutdy.
  Bagtymyza, eşidişleri ajaýyp we gözleri uçgun bilen parlaýar.
  Birek-birege seredip, gyzlar şeýle netijä geldiler:
  - Indi näme bolmaly bolsa söweşeris!
  Ninja oglan Karas:
  - Meniň işim Leningrada girmek we ol ýerde gözleg geçirmek. Skautlar üçin gaty owadan!
  Magda kirpiklerini gysyp, jogap berdi:
  - Sizem, sizem ... Ruslar geň görünýän bolsa, aksentiňiz?
  Karas logiki taýdan belläp geçdi:
  - Rusça gaty dogry gürläniňizde, içiňizdäki bir keseki has köp dönüklik edýär. Her niçigem bolsa, ylgadym, ýöne garşydaşyny seresaplylyk bilen eziň ...
  Gyzlar tankyna ylgadylar. Galyberse-de, olar synag tankerleridir. Olar özleri üçin täze bir zat saýladylar. Has takygy, hatda birbada iki sany täze tank, öň tarapynda synag edilmeli.
  "Agny," Weasels ", gaty pes siluetli iki ekipa members agzasy bolan awtoulaglar. Nemesleriň ýerleşişini düzmek bilen çynlakaý meşgullanýan täze nesliň tanklarynyň ilkinji modelleri. Dolandyryşda käbir gyzykly nou-hau. Hususan-da, elektrik geçirijisi we hereketlendirijide oturdylan dişli gutynyň ýerleşýän ýeri. Tankerleriň özleri, bir jübüt, hakykatdanam ýatýardylar. Şol bir wagtyň özünde, geçiriji we hereketlendiriji arka tarapda ýerleşdirildi we gyzlar garnynda rahat ýerleşdiler. Aýaklary bolsa dişli we düwmeleri döwdi, elleri bolsa tersine hereket edende rahat hereket etdi. Iň köp oturgyç, bedenleriniň görnüşini sargyt etmek we göçürmek üçin ýasalýar. Aslynda diň ýok - özi ýöreýän ýaraglar we rulonlaryň daşynda ýerleşýändigi üçin gaty pesdi.
  Elbetde, top öwrüp bilmeýär, ýöne azajyk aýlanyp bilýär. Garaz, söweşijiniň özi meşhur okuna öwrülýär we şeýlelik bilen diňiň ýoklugynyň öwezini dolýar.
  Magda ýoldaş gyzlara şeýle düşündirdi:
  - Şol ýerde, týuret bolmasa, tanklar arzanlaýar we arzanlaýar. Bu ýerde beýikligi 1,2 metre çenli peseldip, 1,5-e çykaryp bileris ... Partizanlar ýaly diýen ýaly plastunada gezelenç edýäris.
  Agramy 12 tonna bolan bu awtoulag, ýokarsyndaky keseligine 40 gradus ýapgyt burçda 82 millimetrlik ajaýyp frontal sowutlydy. Aşagy gaty kiçi. Taraplar 60 millimetrde has erbet goralýar, ýöne rulonlaryň özleri henizem ýapylýar. 400 at güýji hereketlendirijisi ajaýyp sürüş öndürijiligini üpjün edýär. Mundan başga-da, rulonlaryň ýerleşişi we asma görnüşi diňe bir silueti azaltmak bilen çäklenmän, eýsem ajaýyp çyzgylary hem üpjün edýär.
  Halaýan ýa-da halamaýan, ýöne Panterden başlap, has agyr we ýumşak. Garly ýerlerde we doly tabytda.
  Uzak wagtlyk ýoldaşy Şarlot bilen mesgen tutan we islegsiz tankyň gysga, ykjam we uzyn gutusynda özüni oňaýsyz duýdy. Elbetde, T-4 ýaragly we iň oňat sowutly awtoulagyň 12 tonna agramyna laýyk gelýändigine hormat goýmalydyrys. Saryýagyz terminator:
  - Iň amatly tanklar "igerolbars" we "Arslan". Bu awtoulagda hatda gyzlaram yzyna öwrülmek kyn.
  Şarlot jogap berdi:
  - protectionöne gorag ... Diňe noýabr aýyndan bäri 60 millimetrlik korpus bilen goşuna girip başlan iň täze "Panter" ýaly .... Dogry, maňlaý 120 millimetr bilen biziňkiden has gowy ýapylýar, ýöne size henizem zerur urmak. Biziňki ýaly burçda, 85 millimetrlik top topy boş atanda-da baýlaşar.
  Gerda aýagyny gulagynyň arkasyna sypalady, ýöne bu hereketden aýagynyň eňňidiniň üstünde durdy we belläp geçdi:
  - Ruslar 122 millimetr kalibrli tanklaryň peýda bolup biljekdigini duýdurdylar. Akyl uklamaýar!
  Şarlot ynam bilen aýtdy, ýaňaklaryny çykardy we gahar bilen agzyny burdy:
  - Akyl-paýhasymyz, hemişe bolşy ýaly, ýokarda. Diňe gysga gutuda oturdyk.
  400 at güýjüne eýe bolan täze hereketlendiriji, görkezmelerde aýdylyşy ýaly, suw-metal ýa-da azot garyndysy bilen gysga wagtlap güýçlendirilip bilner. Bu ýagdaýda tank 100 kilometrden gowrak tizlikde birnäçe minutlap ylgap biler.
  Sowet goşunlary faşistleriň ähli garymlaryny we bunkerlerini ýok etmezden ozal üstünlik gazandylar. Emma faşistler goşunlaryň köpüsini ikinji we üçünji hatara çykardylar. Şondan soň pyýada goşuny artilleriýa oty we pulemýot hatary bilen garşylamaga synanyşdylar.
  Elbetde, öňde tanklar hereket edýärdi. Has güýçli T-34-85 entek köpçülikleýin önümçilige girmändigi sebäpli, kiçi we has ykjam T-34-76 hüjüm etdi. Lossesitgilerine garamazdan, çukur çyzygyna çykdylar we garda ajaýyp sürüş görkezijilerini ulandylar.
  Ine, jogap bermäge synanyşýan nemes awtoulaglary. T-4 eýýäm önümçilikden çykaryldy, ýöne bularyň birnäçesi henizem hyzmatda. Geň ýeri, täze haýwanlara garanyňda gar garlarynda has gowy hereket edýärler. Tigir meýdançalarynyň arasynda dykylan gary arassalamak üçin henizem başlamaly. Fritsiň gazanda suw gaýnadyp, soňam bu ýuka gabygyň çykmagy üçin ýollara guýmagy gülkünç.
  Iň oňat nemes tanky "Arslan" hatda şeýle rulonlardan ejir çekýär. Dogry, iň köp üýtgetmelerde fransuzlar muny eýýäm göz öňünde tutupdylar we enjamyň özi otuz dört urmagy başarýar ... thisöne bu şertli derejede ýönekeý gürleýär.
  Hereöne ine, nemes tanklarynyň birnäçesi henizem hereket etdi ... theöne galanlary nädip aýtmaly ... theokarda! Dogry, "Arslan" sowuk tankerler uzak aralykdan T-34-76 urmaga synanyşýarlar. Sowet tarapyndan ýasalan guýma týuretasynyň ýaragynyň näzikdigini göz öňünde tutup, gynansak-da urmaga mümkinçilik bar.
  Garyjy elementleriň ýoklugy şeýle bir ýiti welin, hatda Fritsiň 50 mm ýaragy hem howply. Şeýle-de bolsa, 37 mm kiçijik topdan urlan zarbalar ýykylmagyna we ýaragyň dökülmegine ýa-da týuretiň ýarylmagy bilen gabyň döremegine sebäp bolýar.
  "Otuz dört" -iň birneme gowşaklygy "Panterleri" has güýçli ýarag bilen enjamlaşdyrmak pikiriniň has gowy döwürlere yza süýşürilmegine sebäp boldy. Has dogrusy, iň erbetleri - IP-ler seriýa girýän bolsa. Emma şu wagta çenli IS-1 köpçülikleýin seriýa öwrülmedi. Emma maglumatlar eýýäm IS-2 hasabyna ýaýradyldy. Köp general SSSR-iň heläk boljakdygyna eýýäm düşünipdi we pul üçin watanyna dönüklik etmek utançly däldi. Şeýlelik bilen Baş ştab bilen birlikde içalylaryň sany ep-esli artdy.
  Ine, 128 mm top bilen "Arslan" -yň agyr üýtgemegi. Uzyn penjesi bilen otuz dörtlige ýetmäge synanyşýar ... hitöne urmaga synanyşyň.
  Şeýle-de bolsa, Sowet tankerleri Fritsiň özlerine hüjüm etmek kararyna gelýär. Wehrmaçt ýaraglarynyň ot tizligi berilse-de, bu öz janyna kast edýär.
  Bu ýerde "Arslan" diňi ýykmagy başardy we dört dost kepderi ýaly indiki dünýä uçup gitdiler ... otheröne beýleki tanklar hasam işjeňleşýär ... Bu ýerde hünärmenler dizel hereketlendirijilerini nädip ýokarlandyrmak üçin hasam agyrlaşdylar, gysga wagtlyk bolsa-da, hiç hili garyndysyz tanky 70 kilometre çenli tizleşdirýärler. Şondan soň motor döwülsin. Hereöne bu ýerde umytsyz ýigitler hüjüme gelýär, gaýdyp gelmeýär. Näme? Başgaça ýaşamak mümkin däl bolsa, diri galmagy ýatdan çykaryň.
  Indi bolsa, gar dünýäsinden gelen jyn ýaly, iň gymmat pidany saýlap alan Sowet tanky agyr we öldüriji "Arslan" sürýär. Nemes awtoulagy ýaňy angardan çykyp başlady.
  Urgy güýçli, Sowet maşynynyň agzy egildi. "Arslan" gaty pes we iki maşynyň gabyklary tekiz. Soň bolsa nemes motory partlaýar. Ot başlaýar we faşistleriň aşaky lybasdan uçmagy başlaýar.
  Elbetde, sowet tanklarynyň hemmesi aralykdan geçip bilmedi. Fritsiň gurallary işleýär we üwürýär. Emma kim üstünlik gazansa, nähili urar!
  Gerda we Şarlot dostlaryndan birneme öňe geçdiler we Sowet awtoulaglary eýýäm görünýän çäklerde boldy. Bolýar, atyp bilersiňiz, ýöne ýakynlaşmak has gowudyr. Bäş kilometrden hatda otuz dört sany ýaragyň hem ýaragly bolmagy kyn.
  Otly Şarlot filosofiki taýdan belläp geçdi:
  - Elmydama şeýle bolýar. Uzakdan atyp bolmaýar!
  Gerda jogap berdi:
  - enougheterlik seresap bolsaňyz edip bilersiňiz!
  Emma şu wagta çenli ýagdaý olary uzak aralykdan ot açmaga mejbur etmedi. Ak reňkli tanky hiç kim görüp bilmez. Maşyn gaty gowy işleýär. Şassini hiç kim günäkärlemez.
  Hawa, gezelenç rahat. Sowet ulaglary hem erbet däl, bu ýerde eýýäm nemes goranyşynyň birinji hataryny döwüp, ikinjisini döwýärler. Howa uçmaýar, gar tupany ýokarlandy we köp sanly Wehrmaçt uçary öçdi.
  Gyzyl awiasiýanyň san taýdan gowşaklygyny we ýangyjyň ýiti ýetmezçiligini göz öňünde tutsak, has gowy howa bolup bilmez.
  Frits gizlensin. Eýýäm olaryň käbiri ak eşikleri silkip başlady. Gitler kaput bolar ...
  Gerda iki kilometrden ok atdy. Aslynda, bu entek ýeňilmek däl, ruslaryň näçe nemesiň maýyp bolandygyny, soň nämä garaşmalydygyny görmek. Mundan başga-da, otuz dört söweşiň başyndakydan has ýiti we henizem täze ýataklary özleşdirip bilmedi. Şonuň üçin ...
  Saryýagyz terminator ýaragyň tüýdügini çekende gaty alada galdy. Ol göwrelilik döwründe, şeýle hem hökümdarlygynyň ilkinji aýlarynda atyş meýdançalarynda we türgenleşik meýdançalarynda türgenleşmegi dowam etdirse-de, göni atyş endigini ýitiripdi - Murmansk hüjüminden başga. Biköne görnüşi ýaly, bikinide we ýalaňaç söweşmek has aňsat, maşyn bilen birine öwrülersiňiz ... Gabyk minarany urup urdy ..., ok, ot ýakmady, ýöne dost her niçigem durmaly boldy. Indi başga bir pida ...
  Şarlot pyşyrdady:
  - Kim ýeňiş üçin söweşmäge öwrenişdi. Ol biziň bilen gabra gider ... - Gerda ot açdy, gyzyl saçly söweşiji düzedildi. - Has dogrusy, hemmämiz duşmanlary gabra getireris.
  Gar ak Terminator gaharly sözüni kesdi:
  - Hawa, ylham ýok, aýdymy ünsden düşürmäň!
  Şarlot ýalbardy:
  - Aýdym aýdyň! Siz gaty ukyply!
  Oda ýolbaşçylyk eden Gerda aýdym aýtdy;
  Watan we goşun iki sütün,
  Planetanyň üstünde!
  Seni döşümiz bilen gorarys,
  Goşunyňyzy ähli adamlar gyzdyrýar!
  
  Bulutlar salkyn, yssy öwüsdi,
  Pulemýot esgeriň egnine sürtüldi!
  Baky watan biz siziň bilendiris,
  Gelin adam üçin mazar gazalyň!
  
  Hawa, käwagt baýlygyň ýüzi rehimsiz,
  Ok ýüregimizi deşmäge çalyşýar!
  Kiçijiklik yza çekildi we söweşiji öldi,
  Gahrymana Rebbiň gapysyny aç!
  
  Düşnüksiz asmanda rahatlyk bar,
  Jennet, mübärek söweşiji şöhle saçmaýar!
  Özüm bilen alyp barýan watanymda parahatçylyk,
  Çagalarymyz ýeňiş miwesini dadyp görerler!
  Gerda aýdym aýdýarka, ýene dokuz sany tanky urup, balyny ep-esli ýokarlandyrdy.
  Soňra Şarlot aýdym aýtdy:
  ýyldyzly belentliklere yşarat,
  Tükeniksiz aralyklara çekiň!
  Pikir dünýäsiniň halky,
  Uçýan Ikarus arzuwy!
  
  Gözlerim asmana dikildi
  Sfera degmek kyn.
  Arhimediň ilkinji nurbatlaryndan -
  Olary uzak we ýadaw meýilleşdirdi!
  Soňra gyz garşy durup bilmedi we özüni nyşana alyp başlady ... Sowet tankerleri Magdanyň özi ýöreýän ýaragy hem goşulan hem bolsa, oklara üns bermedi. Şeýle-de bolsa, tupanda nirede, nämä we nädip urýandygyny görüp bolmaz. Mundan başga-da, iki tank hem oturdy we gar ýagyşyndan tapawudy ýok diýen ýalydy. Hawa, täze ýarag has düşnüksizdi, ahyrynda ýeňil rozetkaly ümsümlik bardy. Bu "Frits" tarapyndan çykarylan iň mekir awtoulag.
  Şol pursat gapdalyndan aýlanyp ýören haçly karp tolgunmak bilen aýdym aýtdy:
  - Aýallar söweşýän bolsa, söweşmezlik has gowudyr!
  Her biri bary-ýogy on iki tonnalyk iki awtoulagyň nähili zeper ýetirip biljekdigi ýalydy? Şeýle-de bolsa, bu ýagdaýda çarçuwalar hemme zat. Gyzlaryň hemmesi diýen ýaly ölmedi. Otuz dört sany üç ýa-da dört sany sowutly ýarag, takmynan onlarça gonmak dürli derejeli ulaglara zeper ýetirdi, ýöne meýdançada düzeltmek aňsat bolan kategoriýalardan. Emma sowet ulaglarynyň elli töweregi ýaramaz ýaragyna uly zeper ýetdi.
  Bu ýerde, mysal üçin, ok-däri ýarylanda serkerdäniň otuz dört ýyrtylyp başlandy. Minara uzaklara zyňyldy we agzy rula öwrüldi. Adamlar hem öldi.
  Sowet tankerleri özleriniň pyçaklanýandyklaryna göz ýetirdiler we hüjüme garşy durmaga synanyşdylar.
  Igerolbars gyzlary gaty köp, ýöne 82 gabygyň ok-däri Panter bilen deňeşdirilýär. Ok-däri burnuň üstünde bolsa-da, gyzlar tirseklerinden gabýarlar. Stillöne henizem atmaly bir zat bar, ýakynlaşanda ruslary urmak has aňsat.
  Gerda gaty çalt geçýär we döwmek üçin başga bir tank iberip pyşyrdýar:
  - Hudaý meni bagyşla! Bular batyr ýigitler, ýöne serkerdelerinden biri düýbünden däli!
  Şarlot gaharly pyşyrdady:
  - Bize münseler, ahyrzaman!
  Hakykatdanam, otuz dört adam tüsseden ýaňa titremeden titräp, herekete ok atdylar. Elbetde, urlanlary seýrek, oklar nädogry, ýöne tank seslenýär.
  Maňlaýy henizem ajaýyp goralýar we ýaraglar, näme diýse-de, ýokary hilli, sementli. Bu bolsa, gatylygyň üstünde bökýän towşan ýaly ajaýyp yza gaýtarylýandygyny aňladýar.
  Allöne birmeňzeş zat, içindäki lal, depä çykmak bilen deňdir we agyr klublar bilen urarlar.
  Dogry, kabina hitlerden gaty gyzdy, ýöne bir bikinide bolsaňyz, gar garlaryna çümeniňizden soňam gowy. Aöne sowet gabygynyň meýdançanyň sag perronyna urmagy has ýakymsyz. Bu, gözüň aşagyndaky garga ýaly awtoulagyň hereketlendirijiligi üçin. Rolikleriň küşt däldigini, ýöne aýratyn arabanyň bardygyny nazara alsaňyz, tank henizem hereket edip biler. Aýlan-da, git. Bu öňräk edilmelidi. Şonuň üçin yzky gorag has gowşak. Meýil burçy has kiçi. Eger ursa, içeri girip biler. Rus ýaraglary beýle gowşak däl.
  Gerda pyşyrdady, ýarym awtomat topundan dowzah sowgadyny ýene bir gezek boşatdy:
  - Pasöne Pasaran!
  Bu söz, has dogrusy, ispan kommunistleriniň nemes gaplaň söweşijileri üçin şygary asla laýyk görünmeýär. Galyberse-de, faşistler Frankonyň tarapynda söweşdiler. Käte esgerler beýleki adamlaryň hilelerini höwes bilen kabul edýärler.
  Ot açanda, Şarlot Laskanyň özi ýöreýän ýaragyny birneme öwrüp, sag rolikini döwmek bilen bu meselede kynçylyk döretdi.
  Sowet tanklary uly ýoluň ugrundaky ýaly gar garlaryndan geçmedi, ýöne çalt bökmekleri görüşe päsgel berdi we çaltdy.
  Bu ýerde gabyklar hakykatdanam boş aralykda guýulýar.
  Gerda derine çümüp, ýokary tizlikde ot açýar. egin-eşik
  maňlaýyna gaýdýar, ýöne gapdallaryna boş ursa ...
  Şarlot gygyrdy:
  - Jähennemiň düýbüne düşsemem - bäşlige gaýdyp gelmerin!
  Gyzlar ahyryna çenli atýarlar, ýöne gabyklar gapdaldan ylgaýarlar we rulonlary döwýärler. Orarag ýarylýar we maşyn ot alýar.
  Gerda karar berdi:
  - Maşynlary zaýalaýarys we gidýäris!
  Şarlot hasrat bilen gygyrýar:
  - Demir taşlamak isleýärsiňizmi?
  Gerda tutanýerlilik bilen aýdýar:
  - Metaldan has möhüm zatlar bar, mysal üçin çarçuwalar!
  Şarlot kiçijik film kamerasyny ýyrtyp gygyrýar:
  - ouröne eden işlerimiz baky ýazylar!
  Gerda ýalaňaç barmaklary bilen tejribe tankyny döwmäge ukyply partlaýjy işjeňleşdiriji leňri öwürdi. Igolbars gyz şeýle sungat eserini ýok edendigine gaty gynandy, ýöne batyrlygy inkär edip bolmajak sowet söweşijileri özboluşly tehnologiýalary ele alsa, nirä gidip bilersiňiz?
  Şeýdip, Laskany partladyp, özboluşly durmuşlaryny halas etmek üçin gar meýdanyna çümdi.
  Magda fon aýdymçy we Kristina hem yza çekilmek islemediler we awtoulaglary takyk gabyklar bilen ýyrtyldy. Ykbal şeýle - islendik urşuň rehimsiz Pallasy. Backüregiňizi taşlap, yza çekilmeli bolanyňyzda. Emma gyzlar ussatlyk bilen söweşdiler we ok-däri ýükleriniň hemmesini diýen ýaly ulanmagy başardylar. Nowöne indi ýylan kimin gar meýdanyna çümmeli boldular we Sowet ýaraglaryndan aýrylmaga synanyşdylar.
  Terli we bikinide bolsaňyz, garyň çuňlugyna çykmak iň ýakymly pikir däl. Ouröne biziň dünýämizde näçe wagt göwnüňize ýaraýar. Islendik ýagdaýda, mysal üçin, ýagtylyk Kristinanyň dabanyny, ylahy aýaklaryny ahyryna çenli atmagy başardy. Emma bu gyz hasam gaharlandy we gygyrdy:
  - Agramy boýunça hormat we edermenlik satylmaýar!
  Oda-da otlanan Magda, hatda reňklenen derisi hem güller bilen örtüldi:
  - Ot ot däl, ýylylykdyr!
  Sowet tanklarynyň özi bu işi aňsatlaşdyrdy. Muňa gazap bilen taşlanan "Weasels" -i hiç hili rehimsizlik bilen atdylar, döwülen metalyň içine onlarça gabyk goýdular. Şol bir wagtyň özünde, tankerleriň bir bölegi lybaslardan egildi we şarlawuk kaskady ýaly nemes awtoulaglarynyň ganatlarynyň özi we biabraý dil sürýänler.
  Magda belläp geçdi:
  - Olar, bolşewikler, elbetde, batyr, ýöne aşa medeniýetsiz!
  Kristina, agzyna gar tüýkürip, garaşylmadyk ýagdaýda berk adalat görkezdi:
  - Siziň pikiriňizçe söweşijilerimiz has gowumy?
  Magda degişme bilen aýtdy:
  - Elbetde, ýeňiş gazansak has gowy. Kawkaz eýýäm biziňki, mundan başga-da Moskwa bary-ýogy iki ýüz kilometr ... - Bal saryýagyz bolsa uzyn ellerini berk saklady. - Ora-da dönüklik çykyşlaryny alyp barmak isleýärsiňizmi?
  Hemme zady we hemme kişini eýýäm gören Kristina diňe aýagy bilen gar tozan çeşmesini galdyrdy we gygyrdy:
  - Käwagt dymmak dönükligiň iň aýylganç görnüşidir.
  Gije, tupan we gar garlary dört gyza diri galmak üçin gowy mümkinçilik berdi.
  . 15-nji bap
  Mundan başga-da, garşydaşlara gar garmak we gar meýdanlarynda ýalaňaç aýakly şeýtanlary gözlemek başartmady. Şeýdip, garda jaýlanan söweşijiler oturdylar we Sowet tanklary öňe gidişlik etdiler. Hundredüzden gowrak awtoulag döwülen, gabalan töwereginde ýatan bolsa-da,
  gaplaň gyzlarynyň hereketleri netijesinde.
  Umuman aýdanyňda, Sowet goşunlary ilkinji birnäçe günüň içinde belli bir üstünlik gazandylar we duşman toparlaryna ep-esli aralaşmagy başardylar.
  Frits Tihwiniň özüne yza çekildi we şäherde aýak basmaga synanyşdy. Elbetde, öýlere we ýaşaýyş ýerlerine öňe barýan Sowet goşunlaryndan eýýäm gaty gorag bar.
  Igerolbars gyzlarynyň dördüsi Tihwine yza çekilmegi başardy. Emma şäheri goramak üçin suwasty ýaraglary almaly boldular. Tankerler üçin bu iň ýakymly güýmenje däl.
  Öňe barýan pyýada goşundan ot açyp, başga bir gyzyl esger iberip, Şarlot özüni beýan etdi:
  - Bolýar, biz haýwan dälmi ... Şeýle hem hazyna almak isleýäris!
  Tihwin şäheri nemesler basyp alanda uly zyýan çekdi.
  Indi Frits barrikadalara mündi we geçip bolmajak goranyş liniýasyny gurmagyna garaşýardy.
  Gerda ýekeje ok bilen ot açdy - patronlary halas etmeli boldy. Sowet goşunlary gaty köp tank ýitirdi we şonuň üçin pyýada goşun hüjüme geçdi.
  Elbetde, sowet modelleriniň sowutly işgärleri ýeterlik däldi. Şonuň üçinem esgerleri soýmak üçin merjenlediler. Olary pulemýot we pulemýot garşy aldy. Dört adam gowy atdy we gizlinlikde barrikadalarda gizlendi.
  Gerda başga bir sowet esgerini goýup aýdym aýtdy:
  - Bir batyrgaýlyk etmeli - ýogsam ýaşamagyň manysy bolmaz!
  Söweş şäheriň hemme ýerinde dowam etdi. Esasanam howanyň ep-esli gowulaşmagy we Fritsiň başyndan bäri bombalar ýokardan ýagyş ýagýardy.
  Gahar gazanan Gerda, ýalaňaç barmaklary bilen hanjaryny zyňdy we gygyrdy:
  - Söweşimiz ýeňiş gazanar, ýogsam mümkin däl!
  Şarlot hem edil yzyna ok atdy:
  - Bir ýeňiş, ýöne uly ýeňiş!
  Gerda gysga wagtyň içinde birnäçe söweşijini kesdi:
  Emma ýeňliş hiç wagt kiçi däldir!
  Sowetleriň özi ýöreýän ýaraglar Tihwine, meýdan we gabaw artilleriýasyna birneme soň çekildi. Frits goranyşy we howa basyşyny güýçlendirdi. Sowet goşunlary täze uçar çykardylar.
  Rowaýata öwrülen Marseliň peýda bolmagy güýç balansyny düýpgöter üýtgetdi.
  Uly gämi ýarag taýdan gaty güýçli ýarag bolan ME-309 uçdy. Göçme manyda her kim öz ýolunda ýok edildi. Sowet goşunynda-da şeýle haýwanyň howada peýda bolandygyny ýörite duýduryş berdiler.
  Marseliň özi özüni erbet, zalym adam hasaplamaýardy. Gyzyl Goşuna garşy söweşmek bilen diňe Watan baradaky mukaddes borjuny ýerine ýetirýändigine ynanýardy. Mundan başga-da, faşistleriň wagşylygy hakda köp maglumatlar oňa mälim däldi. Hawa, gaty köp zat uruş bilen baglanyşyklydy.
  Hereöne gaýdyp gelenden soň ilkinji superass söweşi. Uçýan sowet bombaçylary, uçarlara we söweşijilere hüjüm edýärler. Wehrmaçtyň ýerüsti bölümlerine gazaply söweş bermek isleýändikleri aýdyňdyr . Emma Marsel bularyň hemmesini görüp, bäş-alty kilometr aralykdan ot açýar, hatda burnundan sygyrýar.
  Sowet awtoulaglary we batyrgaý uçarlar henizem duşmany görmediler, sebäbi uçarlary ýarylyp başlady we ganatlary ýaryldy. Marsel nyşana alman atdy, ýöne içgin. Her pilotyň nirä uçjakdygyny we ganatly haýwany gönükdirjekdigini öňünden bilýän ýalydy. Şeýdip, çaga ýüzi bolan bir ýigidiň ganatly armadany süpürýändigi ýüze çykdy.
  Täze ýyl aýazly bolsa-da, yssy boldy. Sowet goşunlary umytsyz we birkemsiz hüjüm edip, Tihwini almaga synanyşdylar. Frits arteriýanyň ýatan şäherinde galmaga synanyşyp, Leningrady iýmitlendirip, özüni berk gorady. Mundan başga-da, uly şäherlerden ýüz öwürmek kyn we utanýan nemes goşunlarynyň abraýy barada boldy.
  Bagtyň bolşy ýaly, howa gowulaşdy we köp sanly duşman bombaçylary, esasanam ullakan Yu-288, Sowet goşunlarynyň pozisiýasyny basyp aldy we aragatnaşyklary bombalady.
  Sowet uçary Yakak-9 we Lagg-5 ýarag we tizlik taýdan duşmandan has pesdi. Hususan-da, ME-309, aagondarha ýaly, has gowşak sowet ulaglaryny kowdy. Mundan başga-da, nemesler san artykmaçlygyny netijeli peýdalanmaga mümkinçilik berýän goşa ganatly taktikany işläp düzdüler we iň soňky Focke we ME-iň berk, agyr ýaraglanan, ýöne agyr nemes ulaglarynyň käbir hereket ediş meselelerini azaltdy. Mundan başga-da, ME-262 uçary öň hatarda peýda bolup başlady, ýöne bu enjam henizem tehniki taýdan ygtybarly däl, şeýle hem HE-162-iň has ýeňil, has amatly we arzan üýtgemegi. Soňky maşynlary öndürmek "Messerschmites" -den has aňsat we tehniki taýdan has ygtybarlydy. Emma ony dolandyrmak üçin has ýokary hünärli uçarmanlar talap edilýärdi. Birneme könelişen zat, uçaryň pes agramy ýaly bu ösüşiň oňyn häsiýetleri - boş görnüşde bary-ýogy 1,6 tonna, arzan bahadan we önümçiligiň öndürijiligi we dünýäde iň oňat hereket.
  Emma bu ulagy özleşdiren nemes acesleri wasp etdiler. Aýratynam üstünlik gazanyp bilmedik Marselden soň ikinji belgili pilot Huffman üstünlik gazandy. Downüklenen 300 awtoulagyň netijesinden öňe geçen Huffman, dub ýapraklary, gylyçlar we göwherler bilen Demir haçynyň rysar haçynyň ýokary baýragyny aldy. Iň pes derejä ýakynlaşmak, soň bolsa urmak we yzyna uçmak taktikasy HE-162-de iň amatlydyr. Şeýlelik bilen Hafman ýakyn söweşiň ajaýyp ussadydygyny subut etdi. Marseliň 3117-nji ýyldaky netijesi bolsa-da, düşürilen uçarlar henizem elýeterli däl.
  Mundan başga-da, 1944-nji ýylyň 2-nji ýanwarynda asmanda bu rowaýata öwrülen pilot peýda boldy, muňa garamazdan, Gitleri nemes goşunlarynyň özlerini erbet duýýandyklaryny we has güýçli nemes enjamlarynyň garda geçýändigini ýada saldy. Şonuň üçin nemes goşunlarynyň mesgen tutan we şähere bolan ähli çemeleşmelerini bombalap, gabalan Tihwini howa bilen üpjün etmeli.
  Igerolbars gyzlary ýere ok atýardylar, asmanda superace gol salýardy.
  Marseliň ilkinji gününde alty görnüş ýasady we ýüzden gowrak sowet uçaryny atdy. Dogry, 4-nji ýanwarda howa gaty erbetleşdi ... Gar tupany ýokarlandy we Sowet goşunlary şähere hüjüm etdiler.
  Terminator gyzlaryň ajaýyp dördüsi bilelikde söweşmegi makul bildiler - egin-egne. Örän ajaýyp owadan we öldüriji. Sowuk sebäpli kamuflaage geýmäge we ak reňkde söweşmäge mejbur boldular.
  Ninja oglan Karas hem kömege geldi. Gorkmaz terminator çaga, sowukdan gorkmady we diňe şortikde söweşdi. Onlyeke-täk ýylylyk çeşmesi, ähli köçeleri gurşap alýan garyň aşagynda şokolad bilen güne ýanýan derisini ak edýän kamuflaage kremidi . Mundan başga-da, söweşde gaty inçe metal diskleri we katana gylyjy zyňýardy. , Öne, elbetde, ajaýyp atdy we ýaraglardan. Şeýle-de bolsa, gyzlar awtomatiki tüpeňleri hem elden gidirmediler.
  Şeýle ýaraglar suwasty ýaraglardan has takyk we iň esasysy has ygtybarly. Şeýle-de bolsa, MN-44 awtomat ýaraglary, adatça, nemesleri ruhdan düşürmedi. Üçünji gyşda, ýagly nemes söweş enjamy taýýar boldy. Hususan-da, gar tupanynda-da Focke-Wulf we ME, ýyladyşdan peýdalanyp, sowet goşunlaryna agyryly, çäkli bolsa-da sanjym etmegi başardylar.
  Gerda, sowet esgerleriniň düşýän tarapyna seretmezlige çalyşdy. Söweşijileriň köpüsi on ýedi ýa-da on alty ýaşyndady. Pyýada ähli çeşmeleri toplap, süýşmeler bilen işe alyndy. Hakykatdanam, köp zat ýitdi.
  Emma Fritsiň arasynda daşary ýurtlular bar. Hususan-da, soňky saýlawlarda faşistleriň ýeňiş gazanan we bu gurjak territoriýasy Üçünji Reýhiň gözegçiliginde. Garaz, meýletinçi hökmünde eýýäm iki bölüm we dört brigada geldi. Itselfurduň özünde söweş talap edýän ýörişler we köpçülikleýin ýörişler bar. Onsoň Gitleriň we Karlyň portretlerini geýýärler.
  Şonuň üçin Şwesiýanyň göni söweşe girmegi wagt meselesidir. Ispaniýa bilen Portugaliýa eýýäm söweş alyp barýarlar, emma günortadan has uzak goşun iberýärler. Indi gyşda, adatça, Kawkaz gerşiniň aňyrsyna çykmaga synanyşýarlar. Braziliýa korpusy Basmaçi hereketiniň eýýäm täzeden güýçlenýän Merkezi Aziýa bökmäge taýyn bolmagy ähtimal.
  Emma bularyň hemmesi jikme-jiklikler, Wlasow bölümleri hem Tihwinde söweşýär. Bu ýigitler ýesirlikde elhenç gynamalaryň we gutulgysyz halkanyň garaşýandygyna düşünip, ýamanlyga garşy göreşýärler. Nemesler näme? Şeýle-de bolsa, şeker ýok! Şeýle hem olara kynçylyk çeker, köpler Sibirde öler, ýöne şonda-da birkemsiz asylmaz.
  Gerda, klipini üýtgedip, çal palto geýen esgerleri kesdi - ruslarda hemmeler üçin kamuflaage eşigi ýok, tutulan halatynda nämä garaşjakdygyny göz öňüne getirdi ... Şeýle-de, mümkin bolan jynsy, salkyn başdan geçirmelerine ýylgyrdy . Dogry, onsoň Sibirde has erbet bolar. Bu aýazyň nädip alynmagy - ýangyç ýylylygy hasam gowy. Ine, çölde gyzgyn guma tiz öwrenişdiler we ýalaňaç ylgadylar, ýöne beýle netije bermedi. Sowukda bir bikinide birnäçe sagat geçensoň, titräp başlady we hammamda gyzmaly boldy. Ol ýerde SS batalýonynyň ýigitleri arça süpürgesi bilen bedenleri gyzdyrdylar. Elbetde, diňe süpürgi bilen däl - saýlanan owadan Arýan ýigitleri bar, size gerek zat!
  Öňki utanjaňlygyny düýbünden ýitirdiler, belki-de, tersine, aýal maçonyň gowşaklygyny gazandylar. Nowöne indi birneme yza çekilmeli bolýarlar - çemeleşmeleri jesetler bilen dolduryp, sowet pyýada goşunlary gaty howply ýagdaýda ýakynlaşdylar we granat zyňyp başladylar.
  Bölünen doňuň aşagyna düşmezlik üçin aralygy kesmeli boldy.
  Magda kiçijik bir bölek aldy we muňa jogap edip üç sekuntda sekiz ok atdy. Sowet esgerleri döwülmän diýen ýaly gaçdylar, diňe birneme egilip, klip pida bolanlary tapdy. Sekiz patron we Kristina boşadyldy. Agressiw gyzyl saçly şeýtan:
  - Batyrlaryň däliligine aýdym aýdýarys!
  Emma sowet esgerleri munuň durmuşyň paýhasydygyny subut etmek kararyna geldi. Nemes hüjüm pulemýoty ähli güýji bilen zyňýar we oklaryna ähmiýet berilmeýän ýaly. Esgerler ýykylsa-da, aman galanlar ylgamagy dowam etdirýärler we hatda granat zyňýarlar, ýöne muny öňem edip bolar.
  Haçly iki ýa-da üç esgeri biri bilen kesip, gaty sypaýylyk bilen diskleri zyňýar. Soň bolsa pulemýotlary we tüpeňleri kesýän gylyjy bilen hüjüm edýär - deňeşdirilişi ýaly aňsat!
  Ninja oglan henizem gaty kiçi, on bir ýa-da on iki ýaşynda ýaly görünýär, ýöne gaty çalt ... Olary urmaga ýa-da goramaga wagtlary ýok. Çaga doglandan bäri terbiýelendi we gylyç atdy, lentalary açmaga we kesmäge mejbur etdi, buz çukuryna çümdi we ýörite taýýarlanan pişikleri goýdy. Genetiki taýdan zehinli oglany hakyky ölüm maşynyna öwürmek. Ejesi ýigrimi bäşinji nesil ninja, kakasy güýçli Sibir jadygöýi we Sowet, "Sowet" häkimiýetleriniň ideologik duşmany. Ajaýyp genetika we jady bilen taýýarlyk - oglany ninjalaryň arasynda iň gowusy etdi. Elbetde, imperator Hirohito nemeslere özleriniň iň gowy supermen däldigini, ýöne Japanaponiýada gaty ýigitleriň bardygyny görkezmek üçin oglany nemes-sowet frontuna iberdi.
  Karas (karp balygy samuraýlaryň buýsanjyny we janlylygyny alamatlandyrýar!) Özüne mynasyp söweşiji boldy.
  Mysal üçin, ýalaňaç barmaklary bilen, ajy sowukda birnäçe sagatdan birneme gyzardy, polat diski saçdan has inçe zyňýar. Duşmanlaryň galyň çyzyklaryny kesmek has aňsat bolar ýaly, birbada iki gylyjyň elinde. Sowet esgerleriniň ilkinji gezek gylyç we disk zarbalary bilen goragsyz bolup, hakyky gorkyny başdan geçirip, yza gaýdyp gelen çagasy nähili erbet.
  Gyzlar, klipleri üýtgedip, has çalt, has dogrusy, hiç ýerde şöhle saçyp başladylar.
  Pyýada goşunynyň jesetleri depelere ýygnandy. Sowukda derrew doňup galdylar, has köp esger olaryň üstüne çykdy. Ine, şeýdip, dyrmaşyp, ýitgiler bilen hasaplaşdylar. Emma ninja gorky tolkunlary çykýan ýaly söweşe girdi.
  Umytsyz hüjüm tutuş bir günläp dowam etdi. Iň uly ýitgileriň öwezini dolmak bilen Sowet goşunlary iki kwartaly eýeledi we nemesleri birnäçe hatara itekledi. Emma artilleriýanyň gowşak goldawy - nemes awiasiýasy geçmişde demirýol ýollaryny bombalady, pyýada goşun hereketini wagtlaýyn togtatmaga mejbur bolan öňe gidiş bölümleriň arasynda üpjünçilikden we köp adam pidasyndan mahrum boldy.
  Şeýle taktika töwekgelçiligine garamazdan tanklar söweşe taşlandy. Frits tehnologiýadaky artykmaçlyklaryndan peýdalanyp, şäheri açýança, Tihwiniň golaýyndaky duşmany döwmeli boldy.
  Bu hüjümde IS-2 tankyny ulanmak üçin has töwekgelçilikli karar berildi. Öňe gidiş tanky hökmünde ýörite döredilen ulag. Güýçli ýarag, ýangynyň pesligi we ýangynyň takyklygy sebäpli beýleki adamlaryň tanklaryna garşy göreşmek üçin ýaramly däldigi sebäpli, ýaragsyz nyşanalary üstünlikli ýok edip biler.
  Şeýlelik bilen, şäher şertlerinde tanklar janyndan geçen hüjümçiler bolsa-da, maňlaýyňyz bilenem pozisiýalardan geçmeli.
  Ilki otuz dört hereket eder. Deňeşdirilende ýeňil we uly awtoulaglar dar ýolda ylgadylar ... Grenatlar we Molotow kokteýlleri üçekden ýagdy. Soňra gizlenen benzin we napalm tanklary ýaryldy. Emma agyr ýitgiler SSSR-iň tankerlerini saklamady. Hundredsüzlerçe maşyny ýitirip, şäher merkezine girdiler we şol ýerde birkemsiz urga girdiler. Otuz dört adamyň gowşak ýaraglaryny döwen täsirli faustpatronlaram sowet esgerini gorkuzmady.
  Üç tank goşuny birbada söweşe atyldy. Stalin hatda Tihwinden aýgytly ýeňiş gazanmak we "Ynkylap beshigi" halas etmek üçin Woroneziň ugrundaky ikinji iş taşlaýyşdan ýüz öwürmek kararyna geldi. Fuelangyç berk çäkde berilse-de, günde iki sagat sürmek bilen Kawkaz nebit ýitýär we täze ýataklaryň özleşdirilmegi wagt we pul talap edýär, uruş sebäpli Sowet imperiýasynyň adam resurslary ýetmezçilik edýär iki frontda.
  Ihöne Tihwin Leningradyň arteriýasy we durmuş ýoludyr, iň esasysy, sowet goşunlarynyň köp sanly we ýaragly faşistleri ýeňip biljekdigini we ýeňip biljekdiginiň nyşanydyr. Şonuň üçin bahada durup bilmeris ...
  IS-2 tanky täsirli görünýär - otuz dört ýaly görünýär, diňe týuret hasam öňe süýşýär. Elbetde, barreliň özi galyň we uzyn, söweş meýdanynda henizem agdyklyk edýän T-34-76 bilen deňeşdirmeli däl. Januaryanwar aýynyň dowamynda T-34-85-iň titaniki tagallalary ýüzden köp bolmaz.
  Hakykat haýran galdyrýar, diňiň maňlaýynyň gowşaklygy - tekiz we gaty galyň sowutly däl.
  Tanklara ownuk, ýöne gaty güýçli partlaýjy granat zyňýan haççy gyzlaryň ýanyna ylgady we teklip etdi:
  - Geliň, IS-2 tutup, müneliňmi?
  Magda bu pikiri goldady:
  - Elbetde, müneliň! Biz kabinany küýsedik.
  Gerda oglana duýduryş berdi:
  - Bu tankda dört sany pulemýot bar!
  Karas gyzlara gözüni aýlady:
  - Şonuň üçin gowy. Soonakyn wagtda pyýada goşun ýene hüjüm eder, sen ony kesersiň!
  Magda ninja oglany ýalaňaçlady.
  - Gyssagly terminator!
  Gülgüne topuklar çybyn ganatlary ýaly ýalpyldaýardy, karate çagasy Olimpiýa çempionyndan has çalt ylgady. Ilki bilen, gorkunç IS-e bir topar tüsse bilen kiçijik bölejik zyňdy. Bir reaksiýa ýüze çykdy, galyň tüsse çykdy. Şol bir wagtyň özünde, gara ýaraglar pulemýotlary kör edip, dürli tarapa ýaýrady.
  Birnäçe pyýada goşunyny kesen Karas ballistadan boşadylan daş ýaly uçup, diňe çykdy. Specialörite çeňňek bilen lybasy çykardy we agyr gapagy yzyna oklady. Mundan başga-da, hemme zat ýönekeý - iki gylyçly iki sany swing we agyr tankyň ekipa .ynyň bäş agzasy kellelerine bölündi. Ondan soň gyzlar hem bökdiler, sütükli kamuflaageyny taşlap, ýene-de bikinide gutardy. Maşyn süreniňizde tankdaky ýyly zat. 520 at güýji bolan dizel hereketlendirijisi metallary gowy gyzdyrýar. Hawa, ýalaňaç gyzjagaz aýakgaplary, lentaly sintetiki kauçuk aýakgaply ýörite gyş aýakgaplaryndan has gowy duýýar. German kwartal müdiri gyşyň başdan geçirenlerini göz öňünde tutup, sowukda aýaklarynyň beýle sowuk bolmadyk täze ok-däri döretdi. Bu hakykatdanam utandyryjy zat, Frits ýerli ilatdan aýakgap alyp, özlerine çekdi. Ora-da sütükli şarf bilen örtülen.
  Karas Magda bilen dodaklaryndan hoşlaşdy we aýtdy:
  - Bolýar, tank siziň üçin! Has gowy öldürmegi bilýän ýerimde söweşerin.
  Gerda süýnüp, elastik dabanyna haýran galyp oglany ogşady we aýtdy:
  - Sen gudrat!
  Kristina sözüniň üstüni ýetirdi:
  - Arýanyň standarty!
  - Bilýärin! - Tomboý aýtdy we ýarym açyk lybasdan bir bökmek bilen sowuga bökdi ... Soňra gapagy gykylyk bilen ýykyldy ... Gyzlar duşmanyň ýaraglary bilen söweşmäge mümkinçilik aldylar. Gunarag hakykatdanam güýçli. Diňe ýaňy-ýakynda peýda bolan "Lew-3" ýa-da 128 mm top bilen "Korol arslan" diýlip atlandyrylyşy has güýçlidir. Thisöne bu tank henizem ýekeje nusgada. Oňa 8-nji noýabrda geçirilen dabarada jyn uran Fuhrere görkezildi. Elbetde, entek serialda däl. .Eri gelende aýtsak, IS-2 geçip barýar.
  Şu wagta çenli hatda sowet tankerleri-de ýekeje ok atmadylar, görnüşi ýaly, ýaragdan takyk nyşanyny saýladylar.
  Kristina mehanizmi öwrüp, gülkünç sözledi:
  - Aý, gereksiz ... Bu ýerde awtomatlaşdyrma ýok we hemme zat el bilen edilmeli ...
  Görüp otyrka it iýen Gerda:
  - Görüş gaty gödek we görünmek möhüm däl. Maksat edinmekde gaty gowy däl.
  Magda ýalaňaç aýagy bilen geçirişe degip, gutyny öwrüp:
  - Şeýle-de bolsa, otuz dört bilen deňeşdirilende käbir öňegidişlik bar. Hususan-da, dişli çalyşmak has aňsat. Kabina gysga, ýöne köp ýa-da az hereket edip bilersiňiz. Ok-däriler hakykatdanam az. 28 tapgyr ...
  Gerda logiki taýdan belläp geçdi:
  - Çäkli bunkerde atmak üçin ýeterlik bolup biler, ýöne doly hukukly tank söweşi üçin ýeterlik däl.
  Şarlot tankda gowy zat tapdy:
  - Emma awtomat ýaragy ýokarda! Dört pulemýot gowy goragy üpjün edip biler. Soň bolsa bu "Syçan" -a seretdim - munuň ýaly awtoulag üçin diňe iki sany "tüýkürmek" bar ...
  Motory çaltlaşdyrýan Kristina tassyklady:
  - Ine! Bir ýüz segsen tonna agyr tank üçin bu ýaragmy?
  Magda, bir öküz öldüren pantera ýaly möňňürdi:
  - Towuklar gülýärler!
  Dizel hereketlendirijisi tanky çaltlaşdyrýar. IS-2-iň henizem uly ýolda hereket edýändigini görmek bolýar, ýöne ýoldan çykanda, agyrlyk merkeziniň öňe süýşmegi täsir eder. Emma dynç alyp, özüňe laýyk maksat saýlap bilýänçäň hiç zat ...
  Magda has gowy görmek üçin tankyň gabygyny açdy.
  Ine, başga bir IS-2, şeýle tanklary has köp ulanmak gowy pikir. Onuň arkasynda ýene üç sany YD bar, ýöne has ýeňil 85 mm top. Theeri gelende aýtsak, iň howply, maşyny kellesine alyp, has çalt urmaga ukyply ...
  Magda iki kilometr aralykdan atmagy ýüregine düwdi. Ol kiçijik äheňde sargyt etdi:
  - Minaranyň maňlaýyndan takyk atyň ... We ... Düşünýärsiňiz!
  Maşyn saklandy, şonuň üçin rahatlyk bolmady we Gerda optikanyň hiliniň pesliginden zeýrenip, tälim berilmedik ýetginjekler tarapyndan polat edilen bolmagy ähtimal. Gyzlar bir ýarym kilo agyrlykdaky gabygy ýüklemäge kömek etdiler. Saryýagyz söweşiji ýaňagyny döwdi we başga biriniň maşynyny duýjak boldy. Galyberse-de, ol 1931-nji ýyldaky bu topy hiç wagt atmady. Güýçli, ýöne könelişen, açyk, baý duýgur duýgur. Umuman aýdylanda, ýarag tanklar üçin meýilleşdirilmedi. Entlyöne görnüşi ýaly, 1940-njy ýylda işlenip düzülen 107 mm ýaragyň tanklara garşy modifikasiýasy gaty ygtybarly bolup çykdy we terk edilmeli boldy. Bu ýerde nyşana ýetmek üçin 2000 metr aralykdan görünmeýän ýagdaýlarda zerur. Hawa, duşmana jogap bermek we urmak kyn bolar, ýöne ...
  Gerda ýaragyň döşüni ogşady, lybasdan derrew seretdi, dili bilen bir ujy gar aldy, ýuwutdy, ýalaňaç dabanyny leňňerlere goýdy we ... atdy!
  Bileklerini we gölelerini gysyp, tüsse ysyny berdi.
  Sowgat uzyn ýaýda uçdy we ... Öňünden ýörän IS-2 saklandy, çilim çekip başlady, soň bolsa ok-däri ýarylyp başlady ...
  Magda begenip jogap berdi:
  - Ine, biz olara berdik! - Logiki taýdan, logiki taýdan bulaşyk düşünjeler. - aarag reňkleýän adam däl-de, adamyň ýaragy!
  Gerda gygyrdy:
  - eloükläň!
  Gyzlar dartyldy ... Elbetde, bu ýerde "igerolbars" däl, derlemeli bolýarlar, ýöne bu usul has gyzykly, esasanam duran tank çalt sowadylandan soň. Demir gowy geçiriji.
  Gerda ikinji gezek has çalt we ynamly ok atdy. YD-lar hereketini dowam etdirdiler, görnüşi ýaly, ýaraglaryň nireden atylýandygyna entek düşünmediler. Hawa, durmak rus adatynda däl. Sargyt barlygy sebäpli ... Ikinji gabyk bolsa eýýäm nyşana ynam bilen urýar ...
  Gerda dodaklaryny ýalap, buýruk berýär:
  Üçünjisi bolsa ...
  Gijä galmak bilen, dördünji IS-1 herekete ot açdy ... Geň ýeri, hereket edýän awtoulagdan beýle uzaklykdan mümkin däl diýen ýaly, ýöne urmak hemme zady çözýär! Şeýle-de bolsa, 85 mm ýaragyň aralygy aralaşmak çäginden daşda gaty uly. Emma minarada uly ses çykdy we öňdäki sowutlar gowaklandy. Gerda jogap hökmünde agramy bir ýarym funt bolan dördünji "hat bukjasyny" iberdi ... IS-1 tankynyň maňlaýy ýaryldy we mämişi dilleri asmana göterildi.
  Gyzlar owadan söweşýärler ... Şol gün bagtly boldular. Emma Sowet goşunynyň mümkinçilikleri birmeňzeş däl.
  Fritsiň ähli tagallalaryna garamazdan, 13-nji ýanwarda uly ýitgileriň iň köp tagallasy bilen Tihwin alyndy ... Aýry-aýry nemes bölümleri daş-töwereginden çykmaga synanyşdylar, olara bir koridor degdi - alty nemes bölümi gahryman goragyny halas etjek bolup, saýlanan Lew tanklary bilen birbada.
  Ninja oglan we dört gyz üç musketeriň stilinde aýratyn bölüme çykdylar. Aagny, söweş we jesetleriň üstünden ýuwaşlyk bilen aýlanyp bolmaýan ýerlerde. Elbetde, IS-2 taşlanmalydy, ýöne ýolda garaşylmadyk ýagdaýda T-34-85 tankynyň, köne we ýeterlik derejede güýçli T-34-76 ýaragynyň ornuny tutmaly ulagda garaşylmadyk ýagdaýda büdredi. .
  Enjamda şuňa meňzeş gabyk we ulag arabasy bardy, ýöne uzyn zynjyrly we galyň ýaragly has uly týuret. Gunaragyň pes tizligi we ok-däriniň hili sebäpli Pantere aralaşmak güýji birneme pesdi. Emma şonda-da tapawut 76 - grafik kagyzy ýaly gaty bir görünmedi.
  Ordinaryönekeý "igerolbars" üçin eýýäm howply, "Arslan" üçin entek ýok - şonuň üçin 100 millimetr egrelendir. Belli bir burçda bolsa-da, bir mümkinçilik bardy. Ora-da gabygyň aşaky böleginde, şeýle hem gurçuk garawullary.
  Tank münüp, ekipa ofdan arassalandy. Elbetde, içerde gan döküldi. Enjamyň özi täze, ýöne ok-däri gaty az - bary-ýogy 35 gabyk. Kabina gaty giň däl, ýöne köne otuz dörtden has gowy.
  Gerda:
  - Ine, serkerdäniň diňi. Bu biziň güýçli bäsdeşimiziň bardygyny aňladýar. Indi ruslar beýle kör bolmazlar.
  Magda erbet ýylgyrdy we şeýle diýdi:
  - Ruslar has görnükli bolsa-da, eýýäm gowy atýardylar. Mundan başga-da, minara ulaldy we urmak aňsat boldy!
  Gerda muňa gaty güldi.
  - Hawa, hawa! Bu tankerlerimiz üçin iň uly mesele we bu tankyň täç mertebesi! Synap görüň, uruň!
  Şarlot aýdym aýtdy:
  - Bir, iki, bäş! "Igerolbars" atmaga çykdy!
  Kristina ýygnady:
  - T-4 bilen duşuşmak üçin aýaklar gollardan has giňdir!
  Şeýdip, olar YD-dan has aňsat hereket edýän tankyň üstüne ylgadylar ... Gerda sowet pyýada goşunyna dört pulemýot bilen nädip urandyklaryny ýada saldy. Oňat çapdylar, ruslar beýle hüjümiň nirä düşendigine-de düşünmediler. Emma beýleki tarapdan, ýola düşüp, granat zyňyp, hüjüme geçdiler ... Birnäçe bölek, uzak aralyga garamazdan, minarada ýaryldy. Elbetde, 100 we 90 millimetr IS ýaraglary üçin bu pil üçin bölejik ýaly, ýöne ýakymsyz seslenýär. Hawa, gurçuklary kesip bolýar.
  Şeýdip, motory işledip, yza çekilmeli boldum. Soň bolsa ok atyldy. Hundredüzden gowrak gyzyl esgeri gyrdylar.
  Sowet halkynyň arasynda ölüme bolan şeýle ýigrenji Gerda haýran galdyrdy. Araplar, haremler we merjen köşkleri wadalary bilen beýle yhlas etmediler. Emma bular ateistler - ahyret durmuşyna we Erem baglary hakda ertekilere ynanmaýan adamlar. Urşuň netijesi öňden aýdylýan netijä gelse we heläk boljaklaryň gazabyndan başga zat bolmasa, olary beýle birkemsiz söweşmäge näme itergi berýär?
  Düşünmek we düşünmek diýseň kyn.
  Elbetde rus dönükleriniň arasynda köp. "Azat ediş goşuny" Wlasow alty aýlap alty bölüm we dokuz aýry brigada döretdi. Elbetde, Wehrmaçt esgeri bolmak has erbet lehimlemek üçin enjamda on bäş ýa-da on alty sagat işlemekden has aňsatdygy düşnüklidir, ýöne şonda-da ... Näme üçindir öňki uruş ýesirlerinden nemes bölünişikleri görünmeýär frontlar ...
  Theeri gelende aýtsak, ýesirlikde nemesler az bolsa-da, sowetler ... Bu eýýäm alty ýarym milliondan gowrak ýaly. Tussaglaryň köpüsi SS tarapyndan dolandyrylýan milli bölünişiklere we legionlara dargasa-da, Wlasowitleriň kän bolmagy mümkin däl. Mundan başga-da, ruslaryň bir bölegi begleriň we monarhistleriň döremegine iberildi.
  Anyöne her niçigem bolsa, howanyň gowulaşmagyna we köpçülikleýin bombalanmagyna garamazdan, Tihwini şeýle alyp gitmegi başardylar. Uly bahany tölän hem bolsalar.
  Gerda buýrugy aldy we otuz dört ýeňil atdy. Gunaragyň ody has ýokary, şonuň üçin özüňizi has ynamly duýup bilersiňiz. Bir gezek, soň ikinji, ahyrsoňy üçünji tank zibile ...
  Şonuň üçin has seresap bolmaly. Otherwiseogsam, bu ýerde awtoulagda gysylarlar, diňe diňiň öňdäki ýaraglary has güýçlenip, galyňlaşdy we şonuň üçin birmeňzeş formatda. Beden has gowşak goralýar. Rus tankerleriň arasynda senetçiler hem bar. Şeýle-de bolsa, IS-2 ýa-da IS-1 ýaly seýrek tank üçin ejiz adam türmä basylmaz. Adaty formatyň otuz dört bölegi ýönekeý söweşijiler bilen bolup biler. Serkerdebaşy diňiniň çatrygyndan atlaryň agzyna, agzyna meňzeýär. Şeýle gözelliklere gönükdirilen surata düşürmek birneme amatsyz.
  Krusian bu gezek gyzlar bilen minarada, ýolbelet bolup hyzmat etmek üçin çykdy we gyzlary gazanda goýup bilmeýär. Dogry, Magda logiki taýdan belläp geçdi:
  - Her niçigem bolsa, atmazdan we küşgürmezden gidip bileris ...
  Krusian, agzyny çaga ýaly öwrüp, aç-açan yglan etdi:
  - --ok - atyş däl, gyzykly bolmaz!
  Magda muňa garamazdan gyzlara duýduryş berdi:
  - Diňe üç ýa-da dört awtoulag ýok bolanda öldürmek üçin ot açyň. Bu täze tanky öz bölümlerimize täzeden getirmeli.
  Gerda razy boldy.
  - Şu wagta çenli bu täzelik kuboklaryň arasynda däl, bu henizem biziň üçin peýdaly boljakdygyny aňladýar.
  Igerolbars gyzlary awlaryny ortaça höwes bilen dowam etdirdiler. Gaty gowy iş etmediler, ýöne emläklerine ýene ýedi tank we bäş sany ýük awtoulagyny goşdular. Bir gezek ýangyç guýmak üçin maşynyň daşynda söweşmeli boldum.
  Gysgaça aýdanyňda, dört sany hyýanatçy gazandan çykyp, artilleriýanyň odundan tas öldi. Swastika-möý bilen baýdagy galdyrmak üçin diňe wagtynda halas edildi.
  Indi olar çukurdan geçýärler, hatda gahryman söweşijilere gowşurylan kagyz gülli iki sany buket bar.
  Bu gülkünç filme tomaşa etmekden bizar bolan Oleg Rybaçenko gygyrdy:
  Näme üçin maňa nägilelik bildirýänleriň hemmesini görkezýärsiň! Rus halkynyň öldürilmegine näçe tomaşa edip bilersiňiz!
  . 16-njy bap
  Uruş Jeýn we onuň toparyna durmuşda özlerini tapmaga mümkinçilik berdi. Şonuň üçin gyzlar gündogara tarap kampaniýa höwes bilen gatnaşdylar. Näme üçin beýle däl? Bu pul we şöhrat.
  Sowet tank arsenaly kän bir üýtgemedi. Esasy tank henizem T-34-85. Şassi we ýaragly ýaraglar kyrkynjy ýyldan galdy. Şol bir bäş ýüz at güýji dizel hereketlendirijisi, 45 millimetr eňňit frontal sowut. Gäminiň gyralaryny gowşak goramak, nemes faustpatronlaryna goragsyz.
  Diňe 90 mm öňdäki sowut we 85 mm ýaragly has uly týuret oturdyldy. Tank, elbetde, köne we nemesler üçin asla howply däl!
  Gyzlar soňraky üýtgeşmede Goering-5 awtoulagyny sürýärler. Gapdal ýaraglar 178 millimetre, öňdäki sowutlar bolsa 250 egildi. Bakyň özi gaz turbinaly hereketlendiriji bilen enjamlaşdyrylan we Iňlisleri sagatda 60 kilometre çenli tizleşdirýär.
  Jeýn ýaragçy Gringetadan sorady:
  - Gowy görüp bilýärsiňizmi?
  Daýhan söweşijisi ynam bilen jogap berdi:
  - Bu ýerde görünmek gaty gowy! Men hemme zady görýärin!
  Malanya gygyrdy we üýrdi:
  - Ruslary ezeris!
  Matilda ynam bilen tassyklady:
  - Hawa, ederis!
  "Goering" -5 öwrümde, ýarag bir pyçak çykarýar. Sowetden otuz dört minarany döwýär. Gyzlar begenç bilen gygyrýarlar. Hakykatdanam gaty gowy diýip pikir edýärler. Sowet tankerleriniň ölmegi hem ýakymly.
  Jeýn süýji ses bilen gygyrdy:
  - Hemmäni kül bilen ýok ederis ... Moskwa bolsa aşagymyzda bolar!
  Mineöne magdan känlerine büdränsoň, nemes tanky durmaly boldy. Ruslar gaty berk ornaşypdyrlar. Tanka garşy kirpikler. Artilleriýa işjeň ok atýar.
  Bizar bolan Gringeta:
  - Ine, şeýle bolýar ... Gaty blokda büdredik!
  Jeýn özüne ynam bilen jogap berýär:
  -, ok, daň atýança bolmaýar ... Geliň, operany keseliň!
  Nemes söweş maşyny birneme saklandy. Jet hüjüm uçarlary asmanda peýda boldy we teletankalar ulanyldy. Megerem, magdan känlerini ýok etjek boldular.
  Radio arkaly partlaýjy maddalar bilen dolandyrylýan awtoulaglar. Jübi gaz işledijileri hem ulanyldy. Göni manyda Gyzyl Goşunyň ýerlerini ot we alaw bilen bombaladylar.
  Gringeta nägilelik bilen belläp geçdi:
  - Uruşda hapalar köpelýär, batyrlyk az bolýar!
  Jeýn munuň bilen razylaşmaga mejbur boldy:
  - Selýawi! Haýp, nädip ýitirýäris!
  Gringeta serkerdäni düzeddi:
  - Has dogrusy, biz däl, garşydaşlarymyz! Indi hiç zat ýok, geliň kynçylykdan çykalyň, söweş bolar ...
  Nemes tanky atyldy, ýöne hakykatdanam hiç zat görünmeýärdi. Jeýn ýalaňaç aýaklaryny sürtdi we aýdym aýtdy:
  - Erbet pikir etmeýäris - elbetde ýitirim bolarys! Labirintden, islendik kynçylykdan çykalga bar!
  Gringeta ýylgyrdy:
  - Kim şadyýan, gülýär ...
  Kim islese - ýeter ...
  Kim gözleýän bolsa elmydama tapar!
  Dişleri bilen owazly we ýalpyldawuk Malanya sözüniň üstüni ýetirdi:
  - victoryeňiş üçin söweşmäge kim öwrenişdi, goý, ol biziň bilen bile aýdym aýtsyn!
  Top birnäçe sagatlap dowam etdi, şonda-da nemes tanklary dowam etdi. Olary Sowet artilleriýasy we dürli kalibrli tanklara garşy ýaraglar garşy aldy. Şeýle-de bolsa, aralaşýan güýjüň ýeterlik däldigi duýuldy. Nemesler öňe barýardylar ... Diňe 203 millimetrlik toplar atylyp başlanda faşistlerden ilkinji heläkçilige uçran ulaglar peýda boldy.
  Jeýn nägilelik bilen pyşyrdady:
  - Lorda Reb ... Bu käse meni geçsin!
  Gringeta ynam bilen aýtdy:
  - Iki ölüm bolup bilmez, biri gaçyp bolmaz! Şeýlelik bilen, indiki dünýäde ýaşarys!
  Malaniýa pyşyrdap sorady:
  Bu ýagtylyk nähili?
  Gringeta gaty ynamly gürlemedi:
  - Meniň pikirimçe, bu bizden has gowudyr!
  Malanya jogap hökmünde pyşyrdady:
  - Hudaý körlere gözlerini açmagyny we arkalaryny pyçaklylara gönükdirmegini gadagan etsin!
  Hakykatdanam, Jeýn bu ýagtylygyň nämedigi bilen gyzyklandy. Belki bu dünýä has manysyz we has howpsuzdyr. Jeýn bilini öwrüp, bagryny gymyldatdy we jyňňyrdady:
  - Bu gaty gyzykly wariant - ölmek we indiki dünýäde gutarmak! Ol ýerde bize näme garaşýar? Earther ýüzünde biziň üçin eziz bolanlar bilen duşuşarysmy ýa-da täze dostlar tapmaly bolarysmy?
  Gringeta iti ýalaňaç aýagy bilen gymyldatdy we pyşyrdady:
  - Täze asyrlar bolar, nesilleriň üýtgemegi bolar ... Lenöne Lenin adyny hiç kim ýatdan çykarmaz!
  Biraz däli gülküsi bilen gülüp başlady. Arealaňaç, nepis aýaklaryny we barmaklaryny oýnaýan söweşiji-daýhan.
  Ine, men IS-3-i göz öňünde tutdum ... Hakykatdan uzak. Hemmeler urmaz, eger şeýle etse, sogan çeňňegine çümüp, çişip biler. Emma gyz näme edýändigini bilýärdi. Ol atdy we hüňürdedi:
  - Dumanlaryň kenary, çeňňek bilen ezýäris!
  Matilda goşmaça aýdym aýtdy:
  - We bu "Agdam", geliň aýallar üçin içeliň! Super hanym!
  Gringetanyň atyşy takykdy. Gabyk minaranyň öňdäki sowutlarynyň aşaky bölegine, boşlukda degdi. Bir baýlyga girmän weýrançylykly täsir etdi. Bu ýüze çykan ýagdaý. Has takygy, bäş sowet tankeri derrew öldi. Iňlis zenanlary bolsa jenaýat sanawyna goşuldy.
  Pulemýotlar öçüp barýarka Malanya gygyrdy. Birnäçe oglan esgeri Gitleriň taknusyna çümmek isledi.
  - pasöne pasaran, oglana ýakynlaşma! - Bir owadan gyz gygyrdy we pulemýot partlady, batyr pionerler.
  Jeýn ýalaňaç dabanyna ýaragyna degdi.
  - Aý, oglanlar, oglanlar, oglanlar ... Birden garşy çykdyňyz! Bu näletlenen toprak üçin görmek bolýar, sen gaty asylly!
  Rebbiň gyzy, rehimsiz oklar bilen deşilen ýalaňaç, dyrnaçak, gümürtik oglanlara gynandy. Bularyň hemmesi nähili gynandyryjy we kyn.
  Gringeta ýene ok atdy, SU-100 özi ýöreýän ýaragy deşdi we jyňňyrdady:
  - Çekirtge çüýşeleri tabşyrmak üçin ylgaýar!
  Malanya dodaklaryny gyrmyzy dili bilen ýalady we Coca-Cola plastik çüýşesinden süpürdi:
  - Elbetde ýok! Maňa şerap we bir gap çilim beriň!
  Tanky seresaplylyk bilen öňe sürýän Matilda pyşyrdady:
  - Çilim zäherlidir ...
  Jeýn ritmi alyp, dowam etdi:
  - Dogry, adamlar aýdýarlar!
  Gringeta jogap hökmünde, atyň we gygyryň:
  Nikotinden erbet zat ýok!
  Malanya gygyrdy we gygyrdy:
  - Ojakda bir gap çilim!
  Matilda muňa jogap edip, döşüniň gyrmyzy emzigini sypalady:
  Hawa, adamlar aýdýarlar ...
  Jeýn dilini gysyp, ýylgyrdy.
  - Iöne çilim çekýärin ....
  Malanya aplomb bilen tamamlandy.
  - We örän şat!
  Gyzlar uzyn, alça dillerini görkezip gülüşdiler. Jeýn ýylgyryp aýtdy:
  - Çilim, esasanam müşderä garşy iň öndürijidir!
  Malania sözüniň üstüni ýetirdi:
  - Çilim sessiz tüpeň ýaly, ýöne höwesjeňleriň elinde öldüriji!
  Gringeta topy atdy we ýylgyryp:
  - Çilim iň ygtybarly mergen, elmydama öldürýär!
  Matilda depäniň üstündäki tanky birneme haýallady, gysdy:
  - Çilim ajy tagamly, ýöne süýjülerden has köp zady özüne çekýär!
  Jeýn uludan demini aldy we hüňürdedi:
  - Çilim erbet gyza meňzeýär, diňe onuň bilen aýrylmak has agyrýar!
  Gringeta gygyrdy, atdy we gygyrdy:
  - Grenadadan tapawutlylykda çilim, atylanda ömri uzaldýar!
  Gyzlar dymdylar. Olaryň tanky ýene bir gezek saklandy we çukurda gutardy. Men çykmaly boldum. Söweşijiler birneme tolgunýardylar. Sowet goranyşy gaty güýçli.
  Jeýn filosofiki taýdan belläp geçdi:
  - Uruşda maksada iň gysga ýol aýlaw, arassa hakykat bolsa hiledir!
  Gringeta Sowet topuny gowy maksat bilen döwüp, şeýle diýdi:
  - Tegelek hereket bilen, maksada barýan ýoly kesen bolsaňyz gerek!
  Malanya pulemýot atdy we jyňňyrdady:
  - Durmuş gyzyl, ýöne gyrmyzy ganly ýapraklar!
  Matilda özboluşly bir netijä geldi:
  - Uruşda durmuş gymmatyny ýitirýär, ýöne many alýar!
  Gyzlar söweşi dowam etdirdiler. Ot açdylar we şol bir wagtyň özünde ýolda aforizm döretdiler.
  Jeýn ýalaňaç aýagy bilen ok atdy we aşak gaçdy:
  - Uruş ýigide meňzeýär, dönüklige açgöz, ýöne könelmegine ýol bermeýär!
  Gringeta işden çykdy we ýuwaşlyk bilen aýtdy:
  - Uruş erkek bedenini iýmekde höwesli aýaldyr!
  Malanya jogap berdi:
  - Uruş, söýgi ýaly, ähli ýaşlara boýun egýär, ýöne güýmenje ýakymly däl!
  Matilda goşmak isledi:
  - Uruş, sypaýy ýaly gymmat, üýtgäp biler, ýöne hemişe özüni gahrymançylykly ýatda saklaýar!
  Jeýn mylaýym, ýalaňaç barmaklary bilen iti öwrüp:
  - Uruş düýş ýaly däl, güýçli duýgular aýrylmazdyr!
  Gringeta ýylgyryp atdy we jogap berdi:
  - Dünýä içgysgynç we rahat, uruş gyzykly we tolgundyryjy!
  Matilda, Koksdan lezzet alyp, sözüni dowam etdi:
  - Uruş gan we derdir, batyrlyk döredýän baldaklary dökünleýär!
  Malanya gygyrdy we aýtdy:
  - Uruş prosesi näçe gyzykly bolsa-da, her kim ahyrzamany isleýär!
  Jeýn ýalaňaç barmaklaryny ýene ýaragyň üstünden ylgady we aýdym aýtdy:
  - Uruş kitap däl, ony ýapyp bilmersiňiz, ýassyk ýassygyňyzyň aşagynda gizläp bilmersiňiz, diňe bulaşdyryp bilersiňiz!
  Gringeta aplomb bilen jyňňyrdady:
  - Uruş din: fanatizmi, tertip-düzgüni, şübhesiz boýun bolmagy talap edýär, ýöne hudaýlary elmydama ölümlidir!
  Malanya ýuwaşja gürledi we şeýle diýdi:
  - Uruşda, kazinoda bolşy ýaly, töwekgelçilik hem uly we girdeji gysga!
  Matilda ýylgyrdy we üýrdi:
  - Esger ölümlidir, şöhrat unudylýar, kuboklar könelýär we diňe täze gyrgynçylygyň başlamagynyň sebäpleri aýrylmaz!
  Jeýn gizlin gürledi:
  - Biz ganhory ýigrenýäris, eger frontda esger bolmasa, ogry ýigrenýäris, eger söweş meýdanynda iki gezek garakçy bolsa!
  Gringeta ýene dyrnaklady we pyşyrdady:
  - Esger ýaraglary batyrgaý we abraýly rysar! Täji bolan general baron: paýhas we akyl!
  Malanya ýylgyryp aýtdy:
  - Esger buýsanç bilen, şahsy äheňli ses berýär!
  Matilda paýhasly jogap berdi:
  - Hüjümde birinjisi ölüp biler, ýöne iň soňkusy ýatda galmaz!
  Jeýn dem aldy:
  - Hüjümden has köp kubok bölünişiginde birinji bolmak has gowudyr!
  Gringeta ýylgyryp goşdy:
  - Uruş aýal ýalydyr, diňe erkekleri döwmän goýýar!
  Malanya mertebe bilen jogap berdi:
  - Uruşdan tapawutlylykda aýal erkek kişini ýatmaga howlukmaýar!
  Matilda gülki bilen aýtdy:
  - Uruş, aýaldan tapawutlylykda, bellenen erkekleriň sanyndan hiç wagt kanagatlanmaýar!
  Jeýn ýalaňaç barmaklary bilen leňri ýene öwrüp:
  -Söweş iň doýmaz aýal, elmydama erkekleri az, ol aýaldan ýüz öwürmez!
  Gringeta bu ajaýyp aforizmi köpeltmegi makul bildi:
  - Aýallar söweşmegi halamaýarlar, ýöne erkek kişini ýatmak islegi okdan pes däl!
  Malanya gülgüne dilini çykaryp, kobra ýaly pyşyrdady:
  - Erkek, belki kiçijik bir ok goýuň, bagtly boluň, ýüregi uly aýal!
  Matilda sardoniki ýylgyryş bilen goşdy:
  - Uly ýürek, köplenç ownuk öz-özüne gyzyklanmaga sebäp bolýar!
  Gyzlar paýhasly sözleri tamamlap, söweş meýdanyna ünsi jemläp başladylar. TA-311 hüjüm uçary asmanda uçup, Sowet goşunlarynyň pozisiýalaryna ok atdy. Slowlyuwaş-ýuwaşdan bolsa-da, Üçünji Reýhiň koalisiýasy öňe gitdi. Jesetleri ýuwdup, azajyk iýmäge wagt tapdy.
  Içgysgynç gyzlar ýene aforizm bilen degişip başladylar:
  Jeýn:
  - Uruşda aýalyň ýüzi ýok, ýöne erkeklere aýalyndan has birden gan akýar!
  Gringeta işden çykdy we pyşyrdady:
  - Uruş şatlyk getirmeýär, ýöne agressiw instinktleri kanagatlandyrýar!
  Malanya jogap berdi:
  - Uruşda şatlyk, duşmanlaryň jesetleri diňe bahada!
  Matilda, sazlary aýlap, goşdy:
  - Uruş meýdan sürmekdir: jesetler bilen dökünlenýär, gan suwarylýar, ýöne ýeňiş bilen ýokarlanýar!
  Jeýn atdy-da, yza çekildi.
  - oryeňiş jesetlerde we ganda ösdürilýär, ýöne ejizleri bilen miwe berýär!
  Gringeta otuz dört aýna daşy ýaly döwdi we pyşyrdady:
  - Uruş kannibal gül ýaly, açyk, ýyrtyjy we erbet ysly!
  Malanya ýalaňaç aýagy bilen pedaly süpürdi we gygyrdy:
  - Uruş ösüşiň enesi we ýaltalygyň öweý ejesi!
  Matilda ony alar we nädip gygyrar:
  - Uruşda esgeriň ömri bahada däl, generallardan we asla ýitgilerden!
  Jeýn eliniň gyrasyny döşüne ylgady we jyňňyrdady:
  - Parahatçylyk isleýän bolsaňyz - gorky dörediň, uruş isleseňiz gülki dörediň!
  Gringeta ony alyp, ýalaňaç aýagy bilen ýaragy görkezip, aýdym aýtdy:
  - Harby işlerde gülkünç bolmasaň, gülmek günä däl!
  Malanya gygyrdy we üstünlik bilen gygyrdy:
  - Uruş sirke meňzeýär, diňe ýeňiji iň soňky gülýär!
  Matilda birki pioneri ezip, tanky alyp bardy:
  - Uruşda, sirkdäki ýaly, diňe haly, çynlakaý ganhor!
  Gyzlar ýene dymdylar. Sharpiti bolmakdan bizar boldular. Umuman aýdanyňda, uruş gaty owadan däl.
  Jeýn gaharly pikir etdi: Angliýa nemeslere boýun boldy. Iňlisler näçe ýurdy basyp aldylar. Şol Germaniýanyň näçesi! Angliýa ägirt uly imperiýa öwrüldi. Sheöne koloniýalaryny siňdirip bilmedi. Üçünji reýs burçlaryň güýjünden ýokarydy, hatda serkerdeler has güýçli we başarnykly bolup çykdylar.
  Faşistler Londona gelenlerinde Angliýa üçin taryh tamamlandy. Deňi-taýy bolmadyk güýç bilen täze imperiýa döräpdir. Goşunlary köp halklara we ýurtlara hyzmat edýär. Näme aýdyp bileris: Üçünji Reýh, ganatlaryny ýaýyp, Angliýany gark etdi.
  Emma kyrkynjy ýylda, Fransiýany basyp alan Gitler Çerçile sahylyk bilen teklip etdi. Muny kabul etmeli boldy: umumy düşünje Angliýanyň uruşdan teoretiki taýdan hiç zat gazanyp bilmejekdigini, ýöne ýitirip biljekdigini öňe sürdi. Gitler Angliýa bilen ýarym güýç bilen howa söweşini etdi. Gijä galmak bilen Afrika goşun iberdi. Sowet Soýuzyna gitdi. Emma bularyň hemmesi betbagtçylygy gijikdirdi.
  Nemesler basyp alnan ýerlerden peýdalanyp, iki frontda söweşmäge güýç tapdylar, Japanaponiýa Amerikalylary ynam bilen ýeňdi. Soň bolsa Stalin ýaraşyk baglaşyp, dönüklik etdi. Angliýa dyza çöküp, Üçünji Reýhiň bir bölegi boldy.
  Köp ýeňişler Wehrmaçta ýeňilmezek şöhrat gazandy. Jeýn we onuň dostlary faşist goşunyna - bagt we hatar almak üçin höwes bilen gitdiler. Belli bir derejede üstünlik gazandylar.
  Onda näme? Indi olaryň iki Watany bar: Uly Germaniýa, Kiçi Angliýa.
  Jeýn bokurdagyndan Coca-Cola demledi we jyňňyrdady:
  - Söýgi we ölüm, ýagşy we ýaman ... Mukaddes zat, günä näme, ganhorlar parhy ýok!
  Gringeta muňa jogap edip aýdym aýtdy we başga bir çyzgy iberdi:
  - Söýüň we batyrgaý, ýamanlyk höküm sürsin we saýlaň, bize diňe bir berilýär!
  Gyzlar birneme begendiler. Aslynda, mümkin boldugyça özüňizi azajyk sazlaň. Olar ýaş, şadyýan, gujurly we gaty bagtly. Şonuň üçin köp söweşýär we ýekeje-de dyrmaşmaýar. Bakda özlerini dyrnajaklaryndan başga.
  Malanya ýiti bellik etdi:
  - Eh, Çerçil Hessiň teklibini kabul edip, SSSR bilen söweşe girmeli. Şonda biz tutuş planetany dolandyrardyk we ahyrynda Germaniýa ezilerdi!
  Matilda begenç bilen aýdym aýtdy:
  - Germaniýa söweşde gowy, Iňlis arslany iň gowusy!
  Malaniýa tassyklady:
  - Hawa, Angliýadan gelen arslanymyz iň gowusy!
  Jeýn ýylgyryp aýtdy:
  - Entegem mümkinçiligimiz bar! Bu ýerde Gitler öler we Germaniýa imperiýasy dargaýar!
  Gringeta pyçak atdy we bölekleýin razy boldy:
  - Aýrylsyn! Galyberse-de, olar ýyrtyjy ýyrtyjydyrlar, ýöne bu biziň üçin has gowy bolarmy?
  Malanya filosofiki taýdan belläp geçdi:
  - Gaty re modeimde agzybirlik, ýumşak re inimde bulaşyklykdan we ýalňyşlykdan has gowy!
  Matilda ýalaňaç aýaklaryny pedallara basdy we üýrdi:
  Biz hem Marsda bolarys! Gün ulgamynyň daşynda!
  Jeýn Mona Lizanyň ýylgyryşy bilen jogap berdi:
  - Ilki bilen planeter planetasynda ýekeje re modeim döretmeli!
  Gringeta, alyp, yhlas bilen aýdym aýtdy:
  - We biz şeýle re regimeim, üýtgemegine ýol bermeris!
  Malanya akyl bilen aýtdy:
  - youöne seni burnuň bilen galdyrmak üçin burnumy üýtgetmeli!
  Gyzlar öňküsi ýaly bagtly. Bu ýerde olaryň tanky garymyň birinji hataryna ýetýär. Gurçuklar bilen ýeri döwýär. Söweşijiler gülýärler.
  - Olaryň hemmesini alarys!
  Saraglaryň biri rulonlaryň arasynda saklandy we tank saklandy. Gyzlar ulagdan düşdüler, ýöne tank gaty köpdi we gaty yssydy. Daşarda bolsa töwekgelçilikli, ýakyp bilersiňiz.
  Söweşijiler ýalaňaç topuklaryny ýalpyldadyp aýdym aýtdylar:
  - Biz aljyraňňy gyzlar, gowy dostlar, ýöne ýalaňaç aýakda, gamçylasynlar, gorkuzsynlar!
  Jeýn ylgady we belläp geçdi:
  - Ine, biz kosmos deňizleri!
  Malanya ýylgyryp tassyklady:
  - Kosmosda we gonuşda!
  Gringeta muny alyp, ellerine ýöräp, aglady:
  - Men super söweşiji! Men hemmelere şübhelenýärin!
  Matilda jogap berdi we pyşyrdady:
  - Fuhrere zäher gaçmagy!
  Jeýn gygyrdy we aýdym aýtdy:
  - Urgy güýçli, Fuhrer hem güýçli!
  Söweşijiler ýalaňaç gezip, harabalaryň üstünden gaçdylar, ezilen, güýçli gyzdyrylan demir, her dürli şöhle we döwülen kelleler.
  Jeýn aýdym aýtdy:
  - Sen maňa düşünersiň ... Maňa düşünersiň ... Maňa düşünersiň we has gowy ýurt tapmarsyň!
  Gyz gaty gaty däl aýaklary, ýiti ýolda we galyndylar bilen ylgamakdan hoşal. Hakykatdanam bu gaty hezil.
  Gringeta aýdym aýtdy:
  - Tomus, gün beýik şöhle saçýar ...
  Malanya aýdymy goldady:
  - beýik ... beýik!
  Matilda sözüniň üstüni ýetirdi:
  - Tomus, biz ölümden uzak! Uzak!
  Söweşijiler göwün açdylar. Hakykatdanam, gaty gujurly hereket etmek we bökmek nähili hezil.
  Jeýn gygyrdy we aýtdy:
  - Ölüm konwensiýa, töhmet düýbünden däl!
  Gringeta bir ýalaňaç aýagyny beýlekisine sürtdi we pyşyrdady:
  - Baýram ederis! Munuň bilen ýeňiş!
  Malaniýa şübheli aýtdy:
  - Biziň ýa-da nemes?
  Matilda ýylgyrdy we aýdym aýtdy:
  - Bize ölümli ot garaşýar ...
  Jeýn şeýle jogap berdi:
  Emma ol güýçsiz ...
  Gringeta pantera ýaly aglady:
  - Her kimiň aýratyn tabyty bar ...
  Malanya muny aldy-da, atdy we pyşyrdady:
  - Bosheý batalýony gabra çümdi!
  Matilda yza çekildi:
  "Bir legion gabra gaçdy!"
  Gyzlaram alyp, kesdiler ... Olar näzik atlara meňzeýär. Şeýle bir owadan, aýaklary ýalaňaç, reňklenen.
  Jeýn muny alyp, begenç bilen pyşyrdady:
  - Men bolsa kobra! Men bolsa kobra! Asla aýy däl!
  Gringeta yza çekildi:
  - Kobranyň bulutlara uçmagy gowy zat!
  Gyzlaram maňlaýlaryny alyp, çaknyşarlar. Sagadyň gelen ýaly gözlerden uçgunlar dökülýär!
  Malanya muny aldy we pyşyrdady:
  - Gitler kaput!
  Matilda oňa goldaw berdi:
  - Stalin kaput!
  Jeýn bagryny silkdi we jyňňyrdady:
  - Men ýagtylygyň söweşijisi, dyzynda wagşylar ... Töhmet atýanlaryň hemmesi, Eartheriň ýüzünden süpürerin!
  Malanya muny alyp, gygyrdy:
  - Gitler bolsa akmak, temmäki çekýär! Duşuşyklary ogurlaýar, öýde ýatmaýar!
  Matilda erbet ýylgyrdy we sorady:
  - Siziň pikiriňizçe, Fuhrer näme?
  Gringeta ýalaňaç aýagy bilen külüň üstüne basdy we möňňürdi:
  - Elbetde ýok! Biz oňa dört adam bereris!
  Malanya gözlerini aýlap, pyşyrdady:
  - Aý, siňdiriji taýajygy agzyňda saklamak we diliň bilen duýmak gaty gowy zat!
  Matilda dem alman pyşyrdady:
  - Bu nähili ajaýyp! Hemme zat gaty gowy bolar!
  Gyzlar has ýokary we ýokary bökdiler. Emma tanky abatlandy we yzyna dolanmaly boldy. Söweşijiler yza gaýdyp, pyşyrdadylar:
  - Bu biziň tankymyz! Ol gaty gowy bolar!
  Jeýn birden Robin Houdyň ertekisini ýada saldy. Kiçijik Jo şol ýerde, oglan şerif tarapyndan ýesir alyndy. Oglan gynaldy: ony taýaga çekdiler, dabany gowruldy.
  Esangyn oglanjygyň ýalaňaç, gaty aýaklaryna ýalansoň ... Jeýn bu ýerde joşgun duýdy we hakykatdanam jyns gatnaşyklaryny isledi. Ine, girdiler. Esasanam ýapon ninja Karas. Bu saryýagyz oglan, gaty görmegeý we gaty uly erkek kämilligine eýe. Şeýle arassa we tekiz derä döşüňiz bilen degmek gaty gowy zat.
  Jeýn aýagynyň aýagynyň arasyna ýapyşmak isledi, ýöne utandy we pikirini üýtgetdi. Hakykatdanam, şeýle hereket diýseň ýakymly!
  Rebbiň gyzy:
  - Deňiz tolkunynda we gazaply otda! Gazaply we gaharly ot!
  Gyzlar ýene-de "Goering" -5 sowet goşunlarynyň ýerlerine geçdiler. Faşistleriň ösüşi barada eşidip, Staliniň özi gaty gümürtik bolsa gerek. Hakykatdanam, bu ýerde nädip ýitirip bolmaz? Kolosus saňa howlukýar, ýöne jogap berjek zat ýok. Otuz dört, E seriýasyny ýeňip bilmersiňiz. Piramidal AG-lardan hasam beter.
  Görnüşinden, Stalin gaty geň galýar. Iň bolmanda maslahatçylaryňyza tarakany çagyryň. Ses ýok, manysy ýok, suw sepilmeýär! Kranlary aljak ýaly!
  Jeýn ýylgyryp aýtdy:
  - Stalin, Çerçilden tapawutlylykda, Gitleriň iberen maglumatlaryny höwes bilen kabul edip, parahatçylyga gitdi!
  Gringeta höwes bilen aýdym aýtdy:
  - Dünýäniň nämedigini aýdyň! Saňa jogap bererler - gün we ýel!
  Malanya höwes bilen aýtdy:
  - We güýçli, sagdyn çagalarymyz bolar!
  Matilda gygyrdy we pyşyrdady:
  - Dünýä küşt tagtasy däl, Gitler bolsa şa däl!
  Jeýn dostuna düzediş berdi:
  Ol patyşadan beýikdir! Ony planetanyň ýüzünden süpüreris!
  Gringeta muny alyp, gygyrdy:
  - Planetany ykrar eden Iňlisleriň beýikligi! Faşizm gylyçdan ýykyldy!
  Malanya höwes bilen goşdy:
  - Dünýäniň ähli halklary bizi gowy görýärler we gadyrlaýarlar!
  Matilda, ilkinji söýgüsini tapan bir gyzyň höwesi bilen goşdy:
  - Mukaddes kommunizmi gurarys diýip ynanýaryn!
  Jeýn gülüp başlady we şeýle diýdi:
  - Nemesleriň ýolbaşçylygynda aslynda kommunizm gurlup bilner!
  Gringeta ýaragyň döwülmegine maňlaýyndan urdy we aýdym aýtdy:
  - Biz kommunizmi degişýäris, indi gurarys! Stalin bolsa biziň super gahrymanymyz bolar!
  Malanya düşündiriş berdi:
  - Elbetde tabytda!
  Gringeta derrew tassyklady:
  - Elbetde, tabytda!
  Jeýn filosofiki taýdan belläp geçdi:
  - Patyşa näçe beýik bolsa-da, it ýaly, tabytyň içine girer!
  Gringeta mekirlik bilen goşdy:
  - Syýasatçy hemişe ýalan sözleýär, diňe hakyky üçin ölýär!
  Malanya ýalaňaç barmaklaryna basdy we aýtdy:
  - Ölmezlik hakyky, ýöne ölüm hyýaldyr!
  Matilda şeýle hem aforizm çykardy:
  - Patyşalar hemme zady edip bilerler, ýöne bir däl, bir patyşa-da tabyty ýurtda goýup bilmez!
  Jeýn twit ýazdy:
  - Soonakyn wagtda durmuş gutarar ....
  Gringeta aplomb bilen goldanýar:
  - soonakynda!
  Malanya sowet pyýada goşunyna pulemýot atdy we pyşyrdady:
  - Aý, eje, eje, ogluna rehim et!
  Matilda gülküsini saklamakda kynçylyk çekip, sözüniň üstüni ýetirdi:
  - Galyberse-de, asla bir gün däl-de, ýaşamalydy!
  Jeýn filosofiki pikir etdi:
  - Her kim owadan ýaşamak isleýär, ýöne diňe az sanlysy mertebe bilen ölýär!
  Gringeta ýylgyryp jogap berdi:
  - Üstünlik şöhleleri bilen ýalpyldawuk bolmasa, ölüm kynçylyk wada berýär!
  Malanya gaharly dişleri bilen pyşyrdady:
  "Gowy ölüm erbet durmuşdan gowudyr!"
  Matilda garşy çykdy:
  - Tebigatda Hudaý bolmak gowy zat, zonadaky iblis üçin erbet!
  Gringeta zäherli ýylgyrdy:
  - We gabykdan gaçdyk ... Razy, bu ullakan betbagtçylyk! Niok etmek ýok!
  Jeýn ýigrenç bilen gygyrdy.
  - Täze çykyşlar we beýleki prezidentler bolar!
  . 17-nji bap
  Fridrih, 1947-nji ýylyň 10-njy oktýabry, hemişe bolşy ýaly, mylaýym we ýadawsyz, Me-362 howa atyna çalt ylgady. Oglan ýadawlygyň kölegesini-de duýmady, gaty tolgundy we henizem sypdyrman atyldy. Gije abatlaýyş toparlary, esasanam Amerikalylar, zeper ýeten enjamlaryň bir bölegini tabşyrdy. Hususan-da, "Pattonlar" ýene gurçuklar bilen aýlandy, üstesine-de, bu maşynlaryň ýüzlerçesi okeanyň aňyrsyndan, eýýäm düzedilen demir ýollar arkaly işe başlady. Partizanlar, elbetde, synanyşdylar, ýöne adatdakysyndan has erbet iş etdiler. Bandera saýlawlarda ukrain batkasyny ýeňdi we dönüklik we terk etmek partiýalaryň hatarynda artdy. Mundan başga-da, partiýaly hereketiň serkerdesi Woroşilow keselledi ... Olar onuň ýerini tutup bilmediler ... Şeýlelik bilen, haýran galdyryjy halkara faşistler toparynyň üpjünçiligi diýseň kanagatlanarlydy. Hawa, batyr ýerasty işçiler we gahryman saboteatorlar käwagt üstünlik gazandylar, ýöne taktiki derejeden ýokary däldi. Mundan başga-da, täze kapital ýaranlaryň peýda bolmagy SSSR-iň ýeňşine bolan ynamyň düýpgöter pese gaçmagyna sebäp boldy we bu aç-açan ýa-da gizlinlikde gaçýan elementleriň faşistleriň tarapyna geçmegine sebäp boldy.
  Esasanam Kraýkowyň Gyzyl Goşunynyň we Polşa Goşunynyň arasynda gaçyp gidenleriň sany köpeldi. Faşistleriň we esasanam günbatar kapitalistleriniň wadalaryna ynanýan polýaklar, Russiýanyň hasabyna gündogarda beýik imperiýanyň döredilmegine çynlakaý ynanýardylar! Elbetde, polýak kommunistleri Sowetlere wepaly bolup galdylar, galan syýasy kölegeler ... Liberallar esasanam ygtybarsyz ... Şonuň üçin Polşanyň bölümleri Moskwa Bulgasyna başyndan başlap diýen ýaly boýun egip başlady. kemsidiji ... Bagtymyza, olaryň sany azdy we bu entek uruş döwründe aýgytly täsir etmedi.
  Fridrih beýleki uçarmanlardan aýrylyp, ilkinji jübütleri ýasady. Duşmanyň faşistler goşunyna şeýle bir dykyz ot bilen garşylaşmaýandygyny, tank ýelekleriniň ýolunda mina meýdanlarynyň ýokdugyny gördi. Emma Sowet esgerleri gaty söweşdiler. Pyýada ot açmady we tanklary ýapmaga, yzlaryny ýa-da bir topar granatany zaýalamaga ýa-da ýanýan garyndy çüýşeleri bilen oda bermäge synanyşdy.
  Sowet ýaraglary sebäpli terminator oglan hasaby köpeltdi. Mundan başga-da, çümmek üçin wagt ýitirilmezligi üçin keseligine uçardan atyş. Dogry, bukuda ýerleşýän birnäçe tank hem ýok edildi. SSSR-iň awiasiýasy hereketsiz hereket etdi. Irden diňe ýedi U-2 uçary, soň bolsa dört sany Lagg peýda boldy. Umuman, Fridrih triggeri ýeňil basyp, olar bilen gysga söhbetdeşlik geçirdi ... Soň bolsa, hemişeki ýaly!
  Faşist tanklary eýýäm gowşadylan söweş nokatlaryny basyp, meýdança we çukura girdiler ... Şeýle-de bolsa, eýýäm altynjy we bölekleýin bäşinji goranyş hatarynda tanklara garşy garymlar we kirpikler hem duş geldi (jemi sekiz adam bardy; ). Sowet ýaragçylary aljyraňňylyga düşüp, uzakdan ot açyp başladylar. Faşistleriň artilleriýasy rehimsiz we awiasiýa .... Şu wagta çenli konki meýdançasy ýaly hemme zat bölek-bölek edildi. Fridrih, hemişeki ýaly, has çalt we salkyn hemmelerden öňde durýar. Goşunlaryň düzüminde üýtgeşmeler bolup geçdi, güýçli pulemýotly Pattons öňe geçdi. Kamikaze pyýada goşunynyň özlerini gurban eden, ýöne boýun egmek islemeýän ýitgilerini azaltmak üçin mejbury karar ...
  Fridrih söýgülisi Helga bilen üçünji sorty ýasady. Bu ýerde ilkinji gezek sowet uçarlarynyň köp ýa-da az topary bilen tanyşdylar. Olaryň arasynda hatda bäş sany Br-3 (gazylan ýerinden) hem bar. Geň zat, ýöne SSSR-iň bombaçylary nemes acesiniň gözüne derrew yza gaýdyp geldiler we söweşijiler olary garşylamaga howlukdylar.
  Fridrih ýakynlaşjak bolýan awtoulaglary sowuk ganly atdy. Şol sanda ýelkenli SSSR gahrymanynyň ýyldyzy bilen ace. Tejribeli söweşiji bulutlara girmäge synanyşdy, ýöne Fridrih Bismark ýaly haýwana garşy has erbet boldy. Terminator oglan ýitirim bolmady, otuz alty söweşijini we dört hüjüm uçaryny birbada atdy, forsiw açyp, bombaçylaryň yzyndan ylgady.
  Şeýle-de bolsa, Fridrih awtoulagynyň beýle bir gyssanmaýandygyny, hatda mejbury hereketlendirijide-de takmynan 740 kilometri kakmandygyny bildi. Munuň sebäbi düşnüklidir, Fridrihiň 30 millimetrlik toplary Mr-108 bilen çalşyryldy, başlangyç tizligi sekuntda 960 metr tizlik bilen tanklaryň üçegine has täsirli we uzak aralykdan duşman söweşijileri Mr-103 bilen çalşyryldy, emma minutda 420 ok atmak bilen bir ýarym esse agyr we has az (ýöne Fridrih, adatça, bir gabyk bilen urmagy makul bildi!). Hawa, ýaraglar üçin ok-däri, esasanam Fridrih üçin artdy. Şeýlelik bilen, bombaçylary yzarlamak aňsat däldi. Birnäçe çalt He-362 kysymly, ýaş ace-den öňe geçdi. Sowet awtoulaglaryny ezip, gynaýan ekinlere doň ýaly ýykyldy. Mundan başga-da, Br-3 haýal we ýaramaz ýaragly bolansoň, terrorçy uçarmanlar üçin aňsat aw boldy. Baýramyň ahyrynda Frederik eýýäm bişipdi, ýöne elli nokady kakyp, ýene onlarça aralygy tamamlady . Şeýle-de bolsa, oglan iki ýüz elli üç awtoulagdaky öňki rekordyny ýeňip bilmedi.
  Fridrih kalbyna uly höwes bilen gaýdyp geldi. Ol ýeňdi we ýeňýär! Onuň dönükligi baradaky pikirler düýbünden ýok boldy. .Igit hatda özüne-de:
  - Näme üçin bu düşünjeler! Öý, dostlaryňyzyň we çagalaryňyzyň ulalýan ýeri! SSSR Watan däl-de, eýsem halklaryň türmesi!
  Helga bu sözleri eşitdi, ýöne asyl manysyna düşünmän, tassyklady:
  - Sen mamla! Soonakyn wagtda çagalarymyz bolar! Şeýle-de bolsa, henizem şeýle uruş bar bolsa, aşgazan alasym gelenok!
  Fridrih jyňňyrdady.
  - Gudratygüýçli Hudaýyň islegine baglydyr. Şeýle-de bolsa, Rim papasy we birnäçe metropoliten biziň tarapymyzda!
  Hüjümde dördünji görnüş, uçar bilen işleýän Fokken-Wulf-5 ýarag awyna öwrüldi, sebäbi diňe iki tank tutuldy. Emma hakyky synag entek gelmeli däldi.
  Rotmistrowyň Bäşinji goragçy tank goşuny Krasnogvardeiskiý sebtine göçürme işini tamamlady. Şeýle-de bolsa, doly garaşylmak mümkin däldi. Nasist gözleg uçarlary köp sanly tankyň hereketini ýazga aldy we faşistler garşylyk görkezmek üçin howlukdylar. 2-nji SS Panzer goşunynyň bäş ýüz töweregi SS bölümi, şeýle hem strategiki goraghanadan iki ýüz ulag, Rotmistrowyň sowutly ýaraglary bilen berkidilen dokuz ýüz elli tank we öz-özi ýöreýän ýaraglar bilen duşuşmak üçin çykdy. Hususan-da, söweş ele salnan hatarda nemes granatçylarynyň we ýaraglarynyň ýerleşýän Perwomaiski kollektiw fermasynyň golaýynda bolup geçdi.
  Fridrih we iň oňat nemes acesleri gury ýerden we howadan güýçli zarba urmak üçin çagyryldy.
  Stalingrad söweşiniň gahrymany general-leýtenant Rotmistrow Supremeokary serkerdäniň özünden gelen buýrugy ýerine ýetirdi, Moskwanyň golaýyndaky söweşiň henizem ýeňilmändigine çyn ýürekden ynanýardy. Elinde güýç bardy, umyt SSSR-iň ozal ýitiren zadyny yzyna alar diýen umyt ýalpyldaýardy. Şeýle-de bolsa, öz güýji bilen hereket edýän sütün gaty uzaldy. Munuň bir bölegi, Üçünji Reýhiň gözleg uçarlaryndan gaça durmak islegi bilen, ýörişiň dowamlylygy duşman uçarlarynyň täsiri sebäpli demirýol liniýalaryna zeper ýetmegi bilen baglanyşyklydy.
  Güýçli bombaly hüjümler uly tank güýçlerini öz güýji bilen ýüzlerçe kilometr ýöremäge mejbur etdi. Mundan başga-da, ýöriş iň ýokary tizlikde boldy ... Tank flotunyň belli bir birmeňzeşligini göz öňünde tutup, käbir awtoulaglar süzgüçleri çalyşmagy başardy, beýlekileri, tersine, kämil däl geçişleri goşmak bilen köne görnüşler dizel hereketlendirijilerini haýallatdy.
  Duşman uçarlarynyň wagşy we köpçülikleýin täsiri sebäpli bäşinji zarba goşuny öň hatardan uzakda ýerleşýärdi we bu polat meýdançany agşamdan agşama gitmäge mejbur etdi.
  Faşistleriň has ykjam topary Rotmistrowa garaşýardy. Tanklaryň umumy sanynda faşistler hil taýdan has ýokarydy: takmynan bir ýarym ýüz "Panter" -5 we "Tigr" -5, şeýle hem onlarça "Goerings" L (17 futly iňlis ulaglary) "Panterler", E-50, AG-50 we "Patton" ýaragyna aralaşmak güýjüne deňdir. Superferdinanda tanky ýok edijiler henizem ýolda.
  Elbetde, faşistlere köpçülikleýin hüjüm etmek has gowy bolardy, ýöne gorkunç ukukow faşistleriň güýçli çäre görmeginden gorkup, Rotmistrowy gaty gyssady. Şeýle-de bolsa, eýýäm ýerine ýetirildi ...
  Hereöne bu ýerde Sowet goşunynyň bir surnaý kartoçkasy bardy - bu çynlakaý awiasiýa örtügi ... Uçarlar Uralyň ugruny we nyrh ätiýaçlygyny aýyrdy, hatda okuw ulaglary, enjamlar hem gurnama hataryndan göni söweşe atyldy. . Bu sag öňe we arka tarapdan, has öňe giden faşistik aýlawdan geçmek üçin pursatdy.
  General Gota we beýleki serkerdeler, Moskwa operasiýasy meýilnamasynyň deslapky ara alyp maslahatlaşmalarynda, Krasnogwardeýskiň Sowet goşunlarynyň söweş ätiýaçlygy bilen tank söweşiniň geçiriljek ýerine öwrüljekdigini çaklaýarlar, bu bolsa gapagyň bolmalydygyny aňladýar. meýilnama.
  Germanörite nemes uçarlary, esasanam Xe-362 howa giňişligine gözegçilik edýärdi, şonuň üçin Krasnogvardeiskiýdäki söweş diňe bir tank däl, eýsem Ikinji jahan urşunyň iň uly söweşi bolar!
  Fridrih duşmana garşy göreşmek üçin çagyryldy, ol Luftwaffeniň iň gowy duralgasy, howa söweşleriniň şasy Üçünji Reýhiň ýeňşiniň nyşanydy. Hüjümde, sag tarapda ýa-da gapdalynda diýen ýaly, Fokken-Wulf-5-iň esasanam güýçli üýtgemegi Helga howlukdy.
  Oglan hatda aýdym aýtdy:
  - starsyldyzlarda tolkunlaryň üstünden ylgaýarys! Kwarklar efir duralgalarynda köpüklenýär!
  Helga tassyklady:
  - Gyzyl jandarlar, size Hook bolar! Werasty dowzah dünýäsiniň çagalaryna!
  Fridrih güldi we halaýanlaryny berdi:
  - Bolýar! Ölüm perişdesi, peýda bolmagy üçin sygyr! Thehli hapalary eşege böler!
  Helga jogap berdi.
  - Bolýar!
  Fridrih uçarynyň agramynyň ýokarlanmagy, uzak aralyga ýaraglaryň oturdylmagy we ok-därileriň köpelmegi bilen birneme alada galdy. Galyberse-de, 20 millimetrlik topdan üç esse agyr, weýran ediji güýç taýdan dört esse güýçli 30 millimetrlik top, iki ýüzüň üstünde hem ýarag götermek üçin uýgunlaşdyrylan ähliumumy ýaragdyr. planeta we howada! Aceaş ace hatda pulemýotdan ýüz öwürmek, dört sany uly kalibrli ýaragyny aýyrmak isledi, ýöne ... Helga uçuşdan öň garşy çykdy:
  - Galyberse-de, söweşi ýakynlaşdyryp biler. Bu surnaý kartyny saklamak has gowudyr ...
  - Force Majeure we iki "atyjy" üçin ýeterlik! Fridrih gysgaltdy. Meniň üçin nämäni ýakyn atmaly - bu ýeterlik. Umuman aýdanymda, bu ýerde pulemýot ýaraglary gerek däl.
  Helga şadyýan gürledi-de, oglany arkasyna sokdy.
  - Gynansagam, hemmesi siziň ýaly ýeňilmezek rysarlar däl! Köp aces henizem başlaýar, hökman urmak üçin has dykyz ot gerek ...
  Fridrih muňa düýbünden garşy çykdy:
  - ME-362 U ýaly gymmat awtoulag täze uçarmanlara berilmez. Bu söweşiji aces üçin.
  Helga jogap bermegiň ýerine, ýalpyldawuk, ýalaňaç, gülgüne ökjeli söweş uçaryna ylgady. Başga näme etmeli, gyssagly kömek jaňy ýaňlandy.
  Fridrih iki sany aşa pulemýoty aýyrandygyna, ullakan maşynyň aňsatlaşyp başlandygyna we tizliginiň ýokarlanmagyna we ganatlaryň ýyldyrym hereketiniň gowulaşmagyna begenýärdi. Atyş nokatlarynyň özleri ýarmarkalar bilen örtülen hem bolsa, olaryň azalmagy awtoulagyň aerodinamikasyna ep-esli goşant goşdy. Aerodinamiki häsiýetleri boýunça Me-362 porşon dwigatelleriniň arasynda henizem deňi-taýy ýok bolsa-da, ähliumumy söweş aty.
  Aşakda seýrek agaçlar, meýdanlar ýalpyldaýar ... Gün yssy, söweşmek aňsat bolmajak ýaly. Esasanam bu ägirt söweşde ýeňilýän ruslar. Ynha, çepe we birneme aşakda bir sürü garga uçýar ... Uly sürü, käbir gargalar gaty uludyr ... Elhenç alamat, gargalar ähli uruşlara ýoldaşlyk edýär, duýgusyz dünýä. Boýarskiniň meşhur sazda aýdym aýdanynda:
  - whyöne näme üçin! Akylda ýaşamak mümkin däl! Whyöne näme üçin - durmuş bize hiç zat öwretmeýär!
  Bu zorluk, zorluk we has köp zorluk! Zalymlyk, zalymlyk we ýene bir gezek zalymlyk milleti berkitdi!
  Bir sürü garga tükeniksiz ýaly görünýär, onlarça, ýüzlerçe müň adam bar we germetik möhürlenen kabinada-da eşidip bilmek üçin gygyrýarlar. Fridrih Helgadan radio arkaly sorady:
  - Pulemýot bilen urup bilerismi?
  Ace gyz garşy çykdy:
  - Don'tok! Her ok şu ýerde hasaplanýar!
  Fridrih jyňňyrdady.
  - Bu mümkin! Patyşa tagtyň aşagynda patron bukjasynda ýatyr.
  Sürü sürüsiniň arkasyndan sowet uçarlarynyň birinji topary birden bökdi. Olary ilkinji gezek Salamanderler garşy aldy. Iki tarapdanam ýitgi boldy, has köp rus öldürildi. Fridrih giç ot açdy we bary-ýogy sekiz ulagy atdy. Stillöne henizem erbet başlangyç. Germanöne nemes "Salamanders" -3, şeýle hem Me-262 atyldy, nädip hemmelerden öňe geçendigi belli däl.
  Theöne esasy zat entek gelmeli däldi. Garga sürüsi gutardy, nemes uçarmanlary Krasnogvardeiski meýdançasynyň üstündäki kosmosa böküp başladylar.
  Tutuş goşun nemes eskadronyna tarap ylgady, aslynda bu ýerde SSSR-iň birnäçe howa goşunyndan awiasiýa bardy. Her dürli uçarlaryň ägirt uly goşuny, ýöne iň esasysy ovakow we birneme az Laggsdy.
  Fridrih alty kilometrden gowrak aralykdan ot açdy. Againene-de ýabany trans akymlaryna çümdi, maksat etmeýän wagtyňyz, barmaklaryňyzyň hemmesi awtomatiki basylýar. Indi pikir, pikirler ýok bolsa, beden seniňki ýaly bolup görünýär, ýöne sen eýýäm näbelli güýçleriň gurjagyna meňzeýärsiň ... Bu, etiň seniň däl-de, ýerasty dünýäsiniň ruhy - haram, erbet güýçler diýmekdir ...
  Aý, aýdymyň näçe gezek eşidilendigi üçin terminator oglanjygyň kellesinde:
  Dostlaryň arasynda, ýöne şol bir wagtyň özünde ýeke,
  Görgüleriň ýesirliginde, gaýgyly aladalar!
  Dünýämiz käýinmekden gaty ýadady,
  Ne giňişlik, ne-de gözellik görünýär!
  Erbet erbet şeýtan, bizi nirä alyp gitdiň?
  Erbet jyn goşuny öwrende!
  Bizi awlamak, elbetde, harby şöhrat,
  Janym erbet parazit bolsa-da!
  
  Ölýän ruhda şeýle boşluk
  Çekeleşigiň töwereginde ýoly görüp bolmaz!
  Ölüm, rehimsiz garry aýala,
  Mukaddes Rusda salgyt ýygnaýan zat!
  
  Simönekeý düşünişmek şöhle saçmaýar,
  Hemme webde, çäksiz güýç!
  Lyerdäki ýaşaýyş jaýynda ýaşamak islegi,
  Süýji süýji, şatlyk, bagt bilen dadyp görmek!
  
  Emma ykbal ogluny söweşe iberdi,
  Parahatçylygy ýatdan çykarmaly ýerimiz!
  Munuň üçin Şeýtany näletlemek zerurlygy ýok,
  Başga zat islemeýärdik!
  
  Uçarda tupany kesdim,
  Bir hiläni ýerine ýetirip, kabul ediş täçdir!
  Maňa ynan, Watan söweşijisi ölmedi,
  Aldaw üçin jaýlanyş ýörişini edeliň!
  
  Duşman köp, güýçli,
  Maşynlar, söweşijiler, raketalar!
  Içerki Wehrmaçty bölek-bölek ederis,
  Russiýanyň eden işleri aýdym ediler!
  Earthere geler, men kommunizme ynanýaryn,
  Bagtly ýaşarys - anyk bilýärin!
  Adamlary jezalandyryjy ýykylar - faşizm,
  Victeňiş hoşniýetlilikde bolar, maý aýynyň nury!
  
  Watan, çalt uçuş,
  Bize mukaddes durmuş berdi!
  Watan gimni ýüregimizde aýdym aýdýar,
  Galyberse-de, men onuň üçin gaty göreşýärin!
  
  Wagtyň geljekdigine ynanýaryn, geler,
  Adam öldürmek bolmaz, garrylyk çukura gaçar!
  Bu jyns gyrasy bolmazdan öser,
  Theokarky setirleriň gazananlaryny gyssanar!
  
  Şol wagty has ýakynlaşdyrmak üçin;
  Rus esgeri ýaly söweşmeli '!
  Munuň özi ahlakly dälleriň hemmesine ýeter ýaly,
  Ruslaryň elmydama söweşmegi bilýändigi!
  Fridrihiň kellesinde gowy watançylyk aýdymy ýaňlandy, ýöne dönükler elleri we aýaklary tersine boldy. .Agny, Sowet uçarlaryna dürli görnüşli we marka görnüşli gabyk iberdiler. Sowet uçarmanlary ýakynlaşmaga we zibilhana başlamaga synanyşdylar ... Wolka hereketde elli gowrak awtoulag atyp, öwrüm etdi we atyşlardan we hüjümlerden gaça durdy (bu kamikaze pulemýot bilen ýaryldy) . Soňra ýaş ace uçary üýtgedi we söweş dessanynda oglan köp ýarag berdi. Arka tarapdan çykýan bir topar sowet söweşijisini gaty kesdi.
  Bu ýerde Fridrih özüni diýen ýaly atdy, ýöne ot hataryna girip, garşydaşlaryny ýok etmegi dowam etdirdi. Bu gezek ekiz motorly "Lombard" onuň pidasy boldy. Oglanlaryň kellesinde aforizm döräp başlady (lombardlar hem hoz däl, geljekki şa aýallary!). Helga radiosyna gysdy.
  - Aý, eziz eje! Nädip basýarlar!
  Fridrih gutarylmadyk öl aýlawyny ýerine ýetirip, Helganyň arkasyna gitjek bolup, sowet söweşijilerini uzak aralykdan kesdi. Olardan biri "Dükançy" (Lagg-5), ýelkeniň üstünde uly gyzyl ýyldyz bardy ... Şeýdip SSSR-iň gahrymany. Gyzyň özi, Fokken-Wulf hüjüminde, nemesleriň pozisiýasyna öňe barýan Rotmistrow goşunynyň tanklaryna ok atdy. Şol bir wagtyň özünde, gaty takyk, üstünlikli suwa çümdi.
  Şol bir wagtyň özünde Fridrih duşman uçarlary bilen söweşýärdi, ok-däri köpeldilendigi üçin akyl taýdan minnetdarlyk bildirýärdi. Hatda T-34-85 tankyna dönük terminaly goýmagy başardy we serkerdäni saýlady (tozan we uzaklyga garamazdan Fridrihiň ýiti gözleri aňsatlyk bilen görünýän antennalardan görünýär).
  Lýuk gapagy birbada üç gabyk bilen deşildi we tank saklandy ...
  Şeýle hem aşaky gatda yssydy, Bäşinji garawul tank goşunynyň awangardy eýýäm SS granatlaryna we ikinji korpusyň böleklerine oklandy.
  Ilkinji sowet ulaglary tanklara garşy garymyň içine girdi we haýallady. "Igolbars" -5 we "Panterler" -5 çalt ok atýan ýaraglar olaryň üstüne düşdi. Täze nemesleriň güýçli tarapy, uzakda söweşýär, artykmaçlyk gazanmak üçin Sowet tanklary ýakyn söweşe girmeli boldy. Zibil taşlaň ... töne taktiki taýdan karar nädogry, garymlaryň gazylan açyk meýdany ýyrtmak, "ýyrtyjy" garaşýan awtoulaglar bilen duşuşmak. Hawa, şol bir wagtyň özünde köpçülikleýin ýygnamaňmy?
  Dogry, Sowet Ils göze görnüp duran ýitgilere garamazdan, ägirt uly jamyň aşagynda çümüp barýan kiçijik boksçy ýaly duşman tanklaryna aralaşdy we ownuk bombalary hem öz içine aldy. Dogry, käbir "igolbars" -5-de toruň üstünde durdular, ýöne köp ulag, nemes pyýada goşunlary göni manyda gorag gurmaga mejbur boldular.
  Fridrih, eger ruslar has jemlenen iş taşlaýyş eden bolsalar, "bir topar az" we girdejili ýakyn söweş üçin has gowy mümkinçilige eýe bolardy diýip pikir etdi.
  Gyzyl uçarmanlar bilen gürleşmek dowam etdi, ýöne mysal üçin gaty "Salamander" -3 garşy bu taktika garaşylýan netijeleri bermedi. Nemes awiasiýasynyň ýitgileri, Sowet Soýuzynyňky ýaly köpelýärdi. Emma indi jogapsyz söweş däldi. Sowet uçarmanlarynyň köpüsiniň oňat tejribesi bardy, Moskwany ýapmak hiç zat däldi, şonuň üçin faşistler gaty erbetleşdiler.
  Şöhraty gaty ýitileşen Fridrih hemişe urmakdan gaça durýardy we iň howply sowet söweşijilerini içgin urýardy. Liderleri kowmaga synanyşmak. Ol muny etdi, şowsuzlyksyz işledi. Theogsa-da, kellämde boşluk we söweşe beýle düşünmezlik bardy . Beden muňa reaksiýa bildirdi, nyşanalar tutuldy, ýitirilmedi. Birnäçe gezek hatda tanklaram aldy.
  Her dürli görnüşdäki müňlerçe uçar bolmasa-da, ýüzlerçe adam gözümiň öňünde ýalpyldawuk we ýalpyldawukdy. Ine, mysal üçin, Huffman 362 däl ... Aýratyn görnüşde söweşýär, tizlik, uçar maşynynyň galyndylary we galyndylar hemme tarapa uçýar ... Ruslar hem erbet däl .... Kozhedubyň nirededigi, oňa güýç bermegiň wagty gelerdi ... Fridrih iň azyndan hereket edýär, indi öwrülmäge, ykdysady taýdan urmaga zerurlyk ýok, diňe ýeňlişden azajyk üýtgeýär ..
  Tanklardaky ýangyç ýaly ok-däriler gutarýar we nemes ýerlerinden täsirli güýçler gelýär. Salamanders, hatda birnäçe gorkunç Me-362-ler söweşe ilkinji bolup, faşistler çybyn lageriniň galan bölegidir. Coastene-de kenarýaka ... Sowet uçarlary hem yza çekilip başlaýar. Fuelangyç gutarýar, ýitgiler hem geçdi: ähli pikir edip bolmajak we düşünip bolmajak çäkler. Fridrih gaýdyp gelip, Helgadan soraýar:
  - Hemme zat gowy?
  Gyz jogap berýär:
  - Uçar hereketde! Alty tanky we bir söweşijini kakdym ...
  Fridrih sygyrdy:
  - Hawa, ýok edilen tanklaryň sanynda hatda mendenem ýokary bolduň. Men hut özüm diňe bäş maşyny dodak bilen ýok etdim!
  Helga gygyrdy.
  - Näçe uçar?
  - Uçarlar? - Fridrihiň kellesi ýalpyldawuk sanlar ... - Takmynan üç ýüz bir! Täze dünýä rekordy. Ine, üstünlik ...
  Helga gygyrdy:
  - Hawa, sen diňe rysar! , Ok, basym heläkçiligiň hudaýy. Beýik Kaliniň özi ... ähliumumy söweşiji!
  Fridrih sypaýylyk bilen düzedildi:
  - Aslynda Kali hudaý däl, ýamanlygyň hudaýy. Hinduagny, hindiizmde gaty hormatlanýan we meşhur hudaý bolsa-da bir aýal. Oňa köp ybadathana guruldy we doga-dileg edilýär.
  Oglan birden dyzynyň çeňňegine epilendigini gördi. Gargyş:
  - Erbet! Şeýle agyr ýaragly ulagda öwrüm etmegiň gadyry ýokdy.
  Helga alada bilen aýtdy:
  - Mensiz indiki uçuş?
  Fridrih aňsatlyk bilen tassyklady:
  - Hawa, Fokkeniňiz henizem ýangyç guýlar we ýüklener, meniňki eýýäm taýýar. Diňe gürleşme, diňe özüňe alada et!
  Helga berk aýtdy:
  -! Ok! Size maslahatym, mümkin boldugyça göreşmek we göreşmek ... Mümkin bolsa.
  Uçarlar gondy we Fridrih indiki ulaga ylgady. Me-362 we F -490 hüjüminiň saýlanan kombinasiýasy ähli döwürleriň we halklaryň ajaýyplygy üçin amatlydy.
  Fridrih, ýalaňaç aýaklary bilen Fokken-Wulf-4-iň ýiti, gödek pedallaryny duýup, tizligi gysyp, aýdym aýdyp başlady:
  - Men söweşe gidýärin! Men jandary tozana döwerin!
  Krasnogvardeiskdäki söweş dowam etdi. Rotmistrow goşunynyň tanklaryndan başga-da, günorta tarapdan we Kaşirna Sowet frontunyň çäginden alnan bir ýarym ýüz sowet ulagy söweş meýdanyna wagtynda geldi. Dogry, şu wagta çenli diňe awtoulaglaryň birinji topary geldi. Sowet awiasiýasy hem boýun egmek hakda pikir etmedi, ýöne şu wagta çenli beýle işjeň däldi.
  Fridrih bu maksat bilen ýörite taýýarlanan toplaryny ulanyp, tanklaryň üstünde işlemäge başlady. Onuň pikiriçe, 37 millimetrlik kalibr bu maksat üçin henizem amatlydy. Mysal üçin, bu ýerde şeýle ýaragly Rudel hiç hili söweş dessany ýok edip, ýok edipdir, has dogrusy, has dogrusy, tutuş söweş wagtynda 534 tanky ýykypdyr. Emma Fridrih däl-de, adaty adamdy. Oglan kakasynyň ejesine çaganyň göwresinde göterilýän düwünçege täsiriniň, ýetginjeklik döwründe ajaýyp ukyplaryň ýüze çykmagyndan başga-da, nesli psihopata öwrüp biljekdigini aýdandygyny ýadyna saldy.
  Belki-de, onuň söweş dessany we söweşijiniň bu ägirt güýji hem tebigatyň özüne mälim bolmadyk täsiriň netijesidir.
  Nowöne indi tanklar gelýär, pilot üçin hereketleri haýal görünýär we Fridrih üçin hasam beter. Aceaş ace keseligine tekiz uçup başlady. Diňe ot alýar we zyňýar. Ownuk partlamalardan başlap, yşyk çyralary. Şol bir wagtyň özünde, gaz tanklary söweş bölüminde ýerleşýändigi sebäpli köp awtoulag ýakylýar. Destructionok etmek bilen, T-34 atylýan barrel ýaly uçdy.
  Köplenç gabyk urmak ok-däriň ýarylmagyna sebäp bolupdy. Bu bolsa öz gezeginde ...
  Fridrih beýle ownuk-uşak zatlar hakda pikir etmedi, agyr ýitgi çekip, Sowet halky tarapyndan gazylan garymlardan garawul tanklary aýlananda, agyr ýitgi çekip, synanyşyklaryň netijesizdigine göz ýetirdi.
  Emma bu ýerde-de olara ýakymsyz garaşylma garaşdy. Iki "Superferdinands" ýakynlaşmagy başardy. Gynansagam, Amerikan hereketlendirijileriniň ulanylmagy sebäpli has güýçli sürüjilik aýratynlyklary bardy.
  Sowet ulaglary açyk meýdanyň üstünden geçýärdi, bu rowaýata öwrülen söweşijileriň üç kilometrden eýýäm urup biljekdigini aňladýar. Elbetde, "Superferdinands" sypdyrdy, ýöne uçara garşy ýaraglaryň ýokary tizligi olara ýygy-ýygydan urmaga mümkinçilik berdi. Mundan başga-da, meýdan gaty gazyldy we gabyklar bilen sürüldi, T-34-85 tizligi alyp bilmedi. Stillöne henizem atyş wagtynda tolkunlar ýaly hereket etdiler. "Panthers -5" we ýokary tizlikli tank ýok edijiler "Amerikan jadygöýleri -5" Ferdinands -4 kömegine howlukdylar.
  Fridrih serkerdeleri kowmaga synanyşdy. Dartgynlykdan hatda barmaklarym gysyldy. Miwe-de bardy! Terminaş terminator, gorizontal proýeksiýadan kyrk iki T-34 tanky, üç KV-s we iki sany Su-122 kysymly kysymly kysymly kysymly kysymly kysymly kysymly kyrk iki sany T-34 tanky, üç sany KV-ni we iki sany Su-122 kysymly kysymly kysymly kysymly kysymly kysymly kysymly kysymly kyrk iki sany T-34 tankyny kowdy. Moreene üç awtoulag bolup bilerdi, ýöne sowet söweşijileriniň hüjümi we iň esasysy hüjüm uçarlary bilen ünsüni sowdy. Olaryň sözlerine görä, Fridrih 37 millimetrlik howa ýaragyny we iki 20 millimetrlik iki sany ýarag ekip başlady (çyra ýa-da benzin ýa-da dwigatel ursaňam gaty täsir galdyrýar.
  Diňe ýigrimi ýedi uçar we on sekizisi Ils ... Her bir tankyň ähmiýetini göz öňünde tutup, hatda bu gödek söweşde zeper ýetenem däl ... Ine, birnäçe T-34-85 uçary çaltlaşdyryldy we henizem ýapylmak üçin döwüldi aralygy. Bu ýerde gowşak sowutly Amerikan "Jadygöýler" -5 ýanýardy.
  Fridrih Hans-Ulrih Rudeliň hüjüm uçaryny gördi. Bu eýýäm meşhur bolan ace, "Ştuka" -ny has güýçli we has çalt Fokken-Wulf-5 bilen çalyşmak kararyna geldi. Onuň fakel nyşany hemmelere mälim. Fridrihden sorady:
  - Sen nähili, ölüm perişdesi!
  Terminator oglan jogap berdi:
  - Gestapo-daky işler, meniň üstünliklerim bar!
  Rudel ynandyrdy:
  - Men gowy! Soöne nädip şeýle takyk we çalt, hatda gorizontal tekizlikdenem atmagy başarmaly?
  Ace oglan gülüp, jogap berdi ýa-da aýdym aýtdy:
  - Mümkin däl zatlaryň hemmesi mümkin! Earther şalarynyň göwherini akýan suwdan tapyň!
  - Hiç zat, günüň ahyryna çenli otuza ýeterin! Rudel söz berdi.
  Uçaryň gaýdyp gelmegi, çalyşmagy we ýene-de ýerli Me-362 uçary, ganatdaky ok deşiklerinden başga, Wolkanyň ýolbaşçylygynda hiç hili zyýan çekmedi. Elbetde tank söweşi ....
  Krasgvardeiskide yssydy. Bäşinji garawul goşunynyň sütünleri we beýleki frontlardan aýrylan brigadalar çekildi. Nemesler, şol sanda 110 millimetr ýaragly iň soňky M-18 kysymly tanklary ýok ediji nemeslere çenli baryp ýetdi. Bu enjamlar, 105 kalibrli Tiger-5 ýaraglaryndan öldüriji güýçde pes däldi, hatda T-34-ni has gowy ýeňipdi, sebäbi baýlyga ýykgyn edýärdi. Gunaragyň özi, şol bir wagtyň özünde-de Amerikanyň çalt howa atýan ýaragyna öwrüldi. Diňe şu ýerde ýaraglar nemesleriňkiden has ejiz, ýöne henizem 186 millimetr maňlaýy saklamak üçin ýeterlikdir. Esasanam ýolda, T-34-85 köplenç hapalanýar.
  Fridrih, uzakda bolsa-da, Gyzyl Goşunyň uçarlarynyň täze tolkunynyň sunaminiň ýakynlaşýandygyny duýdy. Diýmek, gaty bir gysylan tanklara bagly däl, şonuň üçin hüjüm uçarlary olara ideg etsin. Themeri gelende aýtsak, gaty agyr ýaraglanan we sowutly He-329 uçarlary görünýär. Hüjüm uçarlary we tank ýok edijiler güýçli. Esasanam diňe bir tankyň üçegini däl, eýsem maňlaýyny hem deşýän 88 mm Ra-44 ýaragy bilen. Diňe şu ýerde howa söweşinde, ýumşak söz bilen aýdylanda, bu enjam "işleýän keýik" Fokken-Wulf ýaly köp taraply däl.
  Hüjüm uçarlarynyň arasynda Fridrih Helganyň uçaryny gördi. Elbetde, yzyňa dolan.
  Terminator oglan, ýolda azajyk aşak düşüp, üç sany tanky we öz-özi ýöreýän ýaraglary keseris-76, aýdym aýtdy:
  - Biziň görkezişimiz bolar! Diňe iň ýokary superklass!
  . 18-nji bap
  Helga derrew jogap berdi:
  - Elbetde, men saňa ynanýaryn! Myüregimi haýwana bermedim! Jogap size berler - ynanýarsyňyzmy ýa ynanmaýarsyňyzmy?
  Fridrih jogap bermegiň ýerine aşakdan uzak aralykdan atyp başlady ... Soň bolsa beýiklige ýetdi.
  Sowet uçarlary gaty köpdi, ýöne henizem ilkinji gezekden az. "Luftwaffe" uçarmanlary, nätanyş mekdepde bizar ediji deň-duşlaryny ýenjen birinji synp okuwçysy ýaly özüni gaty ynamly duýdular, şondan soň sözüň doly manysynda güýçden gaçdy.
  Sowet uçarmanlary has mekir boldular we zarbalaryň aşagynda nemesleri özlerine çekjek bolup derrew toparlara bölündiler. Fridrih depä çykyp, olara hüjüm etdi. Emma onuň üçin duşmanyň göni hüjümden ýüz öwürmegi taktikany ýeňilleşdirdi. Emma beýleki nemes söweşijileri söweşe çykdylar.
  Fridrih gahar-gazap bilen He-362-iň adatça öňde durýandygyny belläp geçdi. Ayöne gowy, birnäçe kilometr aralykdan hiç kim nädip kesmelidigini bilenok.
  "Salamanders" -3, edil çagalaryň kagyz uçarlary ýaly, bökýär, tolkunlaryň üstündäki akula ýaly bökýär we özleri ...
  Fridrih bu awtoulagyň nädip atylandygy hakda oýlanmaga wagt tapmanka, pidasy bolan buýruk uçaryny saýlady. Oglan ahlagy çykardy:
  - Sportdan tapawutlylykda uruşda ýeňilip bilersiňiz, bir gezek oýundan tapawutlylykda uruşda ýeňip bilersiňiz! Şeýle-de bolsa, tagtadan bölekler diňe ýeňilenlerden uçýar, ýeňiji tagta geýýär, hatda öň söweş bölümlerini hem atypdy!
  Şeýle-de bolsa, söweş meýdançada duýuldy. Mysal üçin, Wittmann eýýäm gaty gaty tank, "igerolbars" -da söweşdi. Tank aňsatlyk bilen aýlansa-da, ýaragçy bilen birlikde ýygy-ýygydan sypdyrýardy. Gunner Şleýç, ýüzündäki derleri süpürmek üçin zordan wagt tapdy. Bu polat haýwanyň maňlaýyna eýýäm birnäçe gezek uruldy, ýöne şu wagta çenli baýlaşdyrmagy başardy. Wittmann öýkeniniň ýokarsynda gygyrdy:
  - Goý, ýakynlaşsynlar, howsala düşmäň, haýyş ...
  Söweşe gatnaşan, ýaňy-ýakynda Sowet Soýuzynyň Gahrymany bolan 31-nji brigadanyň işgärleriniň başlygynyň orunbasary Grigori Penezkonyň täsirleri hem şol elhenç şertlerde adamyň ýagdaýy barada gürrüň berdi. ... Akyl şekillerinden öň agyr suratlar bardy ... Membranalar basylýardy, gulaklardan gan akýardy. Dwigatelleriň yzygiderli gykylygy, metalyň gysylmagy, gykylyk, gabyklaryň partlamagy, ýyrtylan demiriň ýabany gykylygy ... Boş oklardan, týuretler öwrümli, egrilen ýaraglar, sowutlar ýaryldy, tanklar ýaryldy.
  Geçip bolmaýan agyr "Patton" -3, Sowet T-34-85 uçaryny almaga synanyşdy. Ol sowady, sowut ýaraglaryny gorady. "Jadygöýler" -4 süýşüp, maneweri ulanmaga synanyşdylar. Biri-birini öldürjek bolýan gadymy rysarlaryň atly goşuny ýalydy. Köplenç tanklaryň ikisi-de boş atýardy we biri-birini partladýardy.
  Oklardan gaz baklaryna, tanklar derrew ýanýardy. Lýuklar açyldy we tank işgärleri çykmaga synanyşdylar. Grigori ýaragynda asylan ýaş leýtenanty gördi. Waralanan, lybasdan çykyp bilmedi. Şeýdip, ol öldi. Oňa kömek etjek adam ýokdy. Esgerler wagt duýgusyny ýitirdiler, suwsuzlygy, yssylygy duýmadylar, hatda tankyň gysga meýdanyna-da urmadylar. Bir pikir, bir isleg - diri wagty duşmany ýeňdi. Eckykylan ulaglaryndan düşen sowet tankerleri, duşman ekipa .laryny gözlemek üçin meýdançany gözlediler, enjamlarsyz galdylar we pistoletler bilen urup, el-ele aldylar.
  Bir hili gahar-gazap bilen weýran bolan "Tigr" -5 ýaragyna çykan we faşistlerden "çilim çekmek" üçin lybas pulemýot bilen kapitanyň sýurrealizm äheňindäki şekil. ol ýerde. Tank kompaniýasynyň serkerdesi Çertorizhskiý nähili batyrgaý hereket etdi. Duşmanyň "igerolbars" -5 tarapyna girip, gabyklaryň tüweleýinden kakdy, ýöne özi uruldy. Tankerler awtoulagdan böküp, ody söndürdiler. Olar ýene söweşe girdiler.
  Helga Grigory Penezhkonyň tankynyň üçegini soňky gabyk bilen eýýäm deşipdi. Gabyk gaz bakyna degdi we hemme zat ot aldy. Alaw sowet tankerlerini ýakdy, olary lybaslaryndan bökmäge mejbur etdi. Woundedöne ýaralanan Grigoriniň özi bökmäge wagt tapmady ... theerasty dünýäsiniň nämedigine düşünip, diri ýakdy ...
  Duşmanyň awiasiýasynyň eýýäm has akylly ösendigini we bilelikde uçmaga synanyşýandygyny gören Fridrih tanklaryň özüne hüjüm etdi ... Iň agyr ýaraglanan Iňlis Çellenjer tanklary söweşe girenem bolsa, nemeslere hakykatdanam kyn düşdi (The ekipa .lary hem Angliýanyň ogullaryndan we gaty takyk atýarlar!).
  Fridrih jyn energiýasyndan we tolgunmalardan doly, ähli tank goşuny bilen söweşmeli bolsaňam, howa bilen hasam beter hemme zady we hemme kişini bir el bilen süpürmäge taýyn. Returnöne gaýdyp gelmeli, ýangyç we ok-däri gutarýar, munuň üçin elli ýedi uçary atyp, otuz bir tanky we alty sany öz-özi ýöreýän ýaragy, ýene iki sany sowutly ulag göterijisi, üç Katýuş, Dört Andriuş, yzky tarapa gitmäge synanyşan awtoulaglar.
  Helga:
  - Ruslaryň obalarymyzdaky aýallar hakda aýdymy bar! Bizde diňe aýallar bilen däl, erkekler bilenem söweşýäris!
  Fridrih razy boldy:
  - Erkeklerimiz, size näme gerek, ýöne aýallar has gowy!
  Helga mekirlik bilen aýtdy:
  - Aýal gözýaş döküp, erkek olary dökmek bilen ýeňýär!
  Fridrih dişlerini dişläp, şeýle diýdi:
  - sharpiti bolanymyz üçin, bu gün hemme zat erbet däl!
  Indiki uçuş üçin ýeke uçmaly bolarsyňyz ... Bolýan bolsa, ýüregiňizi ýitirmegiň manysy ýok ... Focken-Wulfda howa sowadylan hereketlendiriji bilen eýýäm yssy. Örän yssy, motor, goşmaça gün, sowatmak üçin az wagt. Fridrihiň özi henizem beýle wagşy ýük bilen ýykylmadygyna geň galdy. Galyberse-de, bu başlangyç ... ähli içerki zatlary iýýär ...
  Sowet tanklary düýbünden ýuka boldy ... Şeýle-de bolsa, güýçler ýene-de nemeslere geldi we hüjüm uçarlarynyň hemmesi diýen ýaly söweşe atyldy ... Emma güýçler Rotmistrow üçin hem laýyk ... Şol tanklar başga frontdan.
  Aýry-aýry söweşijiler ýa-da hüjüm uçarlary bar bolsa-da, howa has köşeşýär.
  Fridrih köne subut edilen taktikalary gaýtalaýar, özüni goýbermejekdigini eýýäm bilýär. Nemesler ...
  Sowet tanklarynyň köpüsi eýýäm ýok edilendigi sebäpli, toparlanmak hem bolup geçýär, şonuň üçin özüňize hüjüm edip bilersiňiz ... Wittmann garaňkylyk bilen aýtdy:
  - Sekiz tank ýykyldy ... Bir gün gowy, ýöne şeýle gün üçin erbet ...
  Gollanma düzedildi:
  - Aslynda on iki ....
  Wittmann sözüni kesdi:
  - Ruslar tankyň garşysyna çuň garymdan çykanda dört sany weýran edilen awtoulag - hasaplamaň! Bu başlangyçdy. Hawa, ok-däri doldurylmaly ...
  Theöne hüjüm uçary olary alyp başlanda Sowet tanklary ýene öňe gitdiler. Hususan-da, kyrk dokuz sany T-34 tanky we alty sany özi ýöreýän ýarag, elli bäş sany ok atan Fridrih. Oňa bäş ýarym minut gerek boldy ... Bu söweş ... Elbetde, has köp bolup bilerdi ... Fridrih pikir etdi, näme üçin bir wagtyň özünde iki topdan ot açmaly? Biri ýeterlik ... Arada ...
  Helga ony howa menzilinde garşy aldy, ony gaty höwes bilen ogşady we pyşyrdady:
  - Ine, gapma-garşylygyň beýany - Don Kixot!
  - Näme diýdiň? Fridrih gysdy.
  Gyz derrew sagaldy:
  - Bagyşlaň möjek çagasy ... Lancelot diýesim geldi!
  Ace oglan gysdy:
  - Onda başga mesele! Galyberse-de, Don Kixot rysaryň parodiýasydyr. Samsyk bäsdeşlik we gyzyklanmaýan asylly adamlar bir tarapdan gülýärler!
  Helga razy boldy.
  - Men, umuman düşünýärin! Emma...
  Fridrih gyzy kesdi:
  - Uçarlarda diri!
  Sowet tanklarynyň ekipa .lary we uçarmanlary diýseň şowsuz söweşiň tolkunyny öwürmek üçin iň soňky synanyşyk eden ýaly. General Gota, ruslaryň taktikasyny eýýäm içgin öwrenen tejribeli serkerde hökmünde hüjüm etmäge howlukmady, hatda artykmaçlygy ýüz göterim ulanmak üçin birneme egildi. Elbetde, bron etmek. Bu, gysga adamyň öňünde yza çekilen, ikinji nomer hökmünde işleýän, ýöne aşaky çeňňegiň aralygy ýapmagyna we artykmaçlyk gazanmagyna ýol bermeýän uzyn boksçynyň taktikasy. Rotmistrowyň başga çäresi ýok! Atta hüjüm et ýa-da öl! Ikinjisi has gowudyr, ikisem bilelikde bolup biler!
  Garaz, Fridrih hem uçar bilen söweşmeli ... Bu hem söweş, duşman batyr ...
  Firstöne ilki bilen terminator oglan T-34-85 tankyna hüjüm edip, on bäş adamy atdy. Şeýlelik bilen bir partlamada efir ...
  Helga gygyrdy:
  Sen howanyň imperatorysyň! Ine, Üçünji Reýh meşhur bolar!
  Fridrih oňa jogap berdi:
  - Ol eýýäm meşhur! We öwmek hökman däl!
  Helga gygyrdy:
  - We siz ony hasam şöhratlandyrýarsyňyz!
  - Synanyşyň! Fridrih gygyrdy.
  Ultra söweş dessanyna gaýdyp geldi. Geň pikirler oglanjygyň kellesinde aýlandy. Mysal üçin, Üçünji Reýhiň ýeňşinden soň oňa näme bolar? Elbetde, imperatoryň aýalynyň howandarlygy oňa iň ýokary wezipe berer we ogly Beýik Imperiýanyň mirasdüşeri bolar. Tolgundyryjy wistalar! Ruslar ahyrsoňy ganly gürji Staliniň hem öwrenişip bilmedik tertibini we düzgünini öwrenýärler.
  Elbetde, ýeňiş henizem uzakda ... Ora-da heläkçilige uçran söweşijini alyp, Fritsä öwrüp biler. Munuň ýaly onlarça faşistik ulagy öldürip, gahryman hökmünde SSSR-e gaýdyp geliňmi?
  Emma ýesirlikden gutulan söweş gahrymanlary atylsa, oňa kömek edermi, ýöne .... Stalin hiç kime ynananok, ovakowlewiň ýokdugyny aýtdy! Şonuň üçin indi Fridrihiň ýanyna gaýdyp bilmeýär ... Esasanam edeninden soň ... Diňe "Stuka" berenlerinde SSSR-e gaçmak mümkin boldy. Oglan bagyşlanardy ... Belki-de, ony jeza batalýonlaryna iberen bolmagy mümkin, eger-de faşistleriň birnäçesini atan bolsa ... Hawa, gaýdyp gelmek mümkinçiligi bardy ... nowöne indi SSSR-de olar ony gaýgyrmaz, gaty ganly boldy ....
  Fridrih näme üçin Sowetleriň tarapyna geçmedi diýip pikir etdi. Bolýar, Berliniň merkezinde bolan Gitler ýaşlaryna goşuldy, soň ýaşamak üçin başga ýoly ýokdy. Whyöne näme üçin komissarlary öldürdi? Diňe öçürip bilersiňiz ... Näme üçin ýabany haýwan birden oýandy ... Hatda haýwan hem däl, sebäbi haýwanlar köplenç iýmek üçin ýa-da açlyk duýgusy sebäpli öldürýärler. Ynsan, beýleki tarapdan, öldürmegi gyzyklylyga öwrüp, gaplaňdan erbetleşdi ...
  Öldüriliş şatlyk getirip başlady we Üçünji Reýhde beýgelmek, karýera gazanmak islegi ähli zady özüne çekdi? Ol kim boldy, .. Näme üçin watançylyk duýgusyny we halkyna bolan gatnaşygy ýitirdi?
  Şeýle-de bolsa, ol barmy? Ine, şol bir general Wlasow ýa-da Boris Alekseýewiç Smyslowskiý. Bu ýerde-de geň adam, çar Russiýasynyň asylly korpusynyň göreldeli wekili ýalydy. Gitleriň we beýleki faşistleriň tarapyna geçmeli boldy. Rus imperiýa goşunynyň ofiseri, kapitan. Gra Wardanlyk urşundan soň Polşada tejribe aldy, soňra Germaniýa göçdi. Nemes goşunynda gulluga girdi. 1928-1932-nji ýyllar aralygynda Reýhswehriň Harby bölüminde (Baş ştab akademiýasy) ýokary okuw jaýlarynda okady. Ikinji jahan urşy döwründe rus meýletin bölümleriniň döremegine işjeň gatnaşdy. Nemesleriň Russiýanyň dikeldilmegine goşant goşup biljekdigine ynanýardy: "Nemes goşunlarynyň ýeňşi bizi Moskwa alyp barmaly we güýji ýuwaş-ýuwaşdan elimize bermeli. Nemesler, Sowet Russiýasy bölekleýin ýeňilenden soňam, anglo-sakson dünýäsine garşy uzak wagtlap söweşmeli bolarlar. Wagt biziň peýdamyzda işlär we olar bize bagly bolmaz. Soýuzdaş hökmünde ähmiýetimiz artar we doly syýasy hereket azatlygymyz bolar ".
  Oglanyň kellesi internetde ozal okan zatlarynyň üstünde ýüzýärdi ... Tötänlikde gözleri salgylanma kitabynyň sahypasyna - "faşizmiň şärikleri - milletiň utanjy!"
  Dogry, şol bir wagtyň özünde general A. A. Wlasow bilen hiç wagt işleşmedi, sebäbi ne pikirini, ne-de hereket meýilnamasyny paýlaşmady, ýöne özi bilen üç gezek duşuşdy, esasanam Germaniýanyň Baş ştabynyň görkezmesi bilen.
  Fridrih pikirlerini kesdi ... Segsen üç sowet uçary atyldy, iň soňky gabyklar eýýäm tanklara oturdyldy we eýýäm gaýdyp gelmek mümkin ... Bolýar, nähili samsyk ... Nädip bar? ýykyldy ... Ganly jelep! Gözler derrew nam boldy ... Duzly damja göz ýaşlary ýaňaklaryndan akýardy ... Nähili ajy, hatda özüňi at!
  Yzyna gaýdyp gelensoň, ýadaw, ýöne şadyýan Helgany görmek derrew ruhuny göterdi we ýene söweşe girdi ... Ol söweşiji! Şeýlelik bilen, ýeňiş gazanmak üçin doguldy we milleti has ejiz bolsa, ol onuň bilen dost däl!
  Helga birden duýdy:
  - Aglaýarsyňmy?
  Fridrih başyny ýaýkady.
  - fatadawlykdan eýýäm gözlerim suwarýar! Bu nähili söweş! Alty gün bäri gözümi ýummadym! Ondan öňem uklamadym diýen ýaly!
  Helga teselli berdi:
  - Ine, gazana ýapylar we azajyk uklarys ... Biraz galýar. Wineňmek üçin azajyk!
  Focken-Wulfach-4-de uçuş, duşman uçarlary görünmeýär we tanklardan az zat galýar. Evenöne ol ýerdäki bolanlaram gutarmaly.
  Helga radioda pyşyrdady:
  - Bolýar, geliň! Şonuň üçin sekizini bulaşdyrmak!
  Fridrih gygyrýar.
  - Sekizini öwürmek, egin gaýyşlaryň altysyny almakdan gowudyr!
  Gyz çümmekden maşyny urup, üýrdi:
  -, ok, alty diýip göz öňüne getirip bolmaz. Sizde bir patyşanyň tohumy bar.
  Bäşinji garawul goşunyndan şahlar we aýaklar bardy. Indi Gotha öňe gitmegi buýurdy, esasanam agşam bolansoň, wagt nahardan gowy geçdi we garaňkylyk ýakynlaşyp başlady.
  Söweş meýdanynda Sowet tanklarynyň weýran edilen we ýok edilen müňden gowrak we birneme ýüzlerçe nemes tanky bar. Olardan altmyş bäş töweregi awtoulag dikeldilmeli däldi.
  Fridrih, söýgülisini düşekde ýatmak üçin henizem uçup barýardy. Bu gezek artilleriýany basyp ýatyrmak üçin gönükdirildi. Rotmistowyň umytsyz ýörişi güýçleriň, Meýnşeniň goşunlarynyň bir bölegini sowdy we bir gije we agşam on iki kilometrden geçmedi. Gije düşdi, ýöne tupançylar henizem işleýärdi. Uçarmanlary çalyşdylar.
  Fridrih ýene-de U-2 gijeki bombaçylary bilen duşuşdy. Maşynlar ýere diýen ýaly uçdy - pes derejeli uçuş. Munuň ýaly gizlinlik bilen geçip bilmekleri bolardy, ýöne bu ýagdaýda ýaş terminatoryň şeýtan instinkti işledi.
  Mundan başga-da, Fridrih birden gözýaşlaryndan gaty utandy we gaharlandy ... Hatda oglanyň keşbi hem üýtgedi. Başga bir aýdymyň düýbünden başga sözleri kelläme geldi;
  Gahar bedeniň içinde ýangyn tolkunyna ýaýraýar,
  Şeýle zada we indi maňa näme bolýandygyna düşünmek mümkin däl!
  Ine, ýerasty dünýä kalbyň ähli garaňkylygyny açdy,
  Köşkler isleýärin - bir külbede söýgülim we jennet bilen maňa ýeterlik däl!
  
  Bularyň nähili bolandygyny, hatda Hudaý hem bilmeýär,
  Men dönük samsyk boldum, ýöne şu wagta çenli öldim!
  Bu ylham nireden, ony dünýä inderen,
  Bir jamda ylham alýaryn - güýçli güýçler!
  
  Iblis bizi tor bilen süýräp, wagşy halka taşlady,
  Şeýle boldy, men tora düşdüm!
  Emma internedi döwerin we Hudaýy ýüregim bilen kabul ederin,
  Diňe behişdi aýy näletleme!
  Bular ýaragly doganlar, men anyk bilýärin!
  
  Maňa mukaddes Reb bolsun!
  Tebigatym, sen dönüklik edýärsiň!
  Et isledim, diňe etden başga,
  Paýhas uklap ýatan çukura gaçdy!
  
  Faşist aýtdy: sen bize hyzmat edýärsiň -
  Lander, pul, atlaryň ykrar edilmegini alarsyňyz!
  Emma janyňy ber
  Bu dünýädäki iň erbet jeza!
  
  I'möne men ejiz, bulaşyklyga girdim,
  Özündäki diri, abraýy we wy consciencedany ýok etdi!
  Şeýle bolsun, hakykat
  Galyberse-de, bu roman däl, diňe hekaýa!
  
  Näme etmeli, yzyna dolanmaly;
  Indi galan zat ýok, indi iň bolmanda boýnuň boýnunda!
  Emma jyn, bulaşyklygy bes et diýdi.
  Şeýle gorkaklyk, bize ynan, men kabul etmeýärin!
  Fridrih bu "sesini" gutardy, "gulaklaryny" kakdy, soň bolsa özüni gaty ýadady ... We eýýäm gülledi, 11-nji iýulda täze günüň gelendigini aňladýar. Sevenedi gün bäri aýak üstünde ...
  Oturylandan soň, oglan zordan ylgap bildi we derrew ýykyldy;
  Arzuw gaty dartgynly boldy ... Fridrih özüniň talypdygyny we leksiýa diňleýändigini arzuw etdi. Mundan başga-da, ullakan ösüş mugallymy muny şeýle höwes we joşgun bilen aýdýar, siz islegsiz diňleýärsiňiz. Ol ýerde Russiýanyň, ABŞ-nyň köpden bäri taryhy duşmany hakda gürleşýäris. Watanynda ahyrsoňy mynasyp ar alyş ýaragyny tapan ýaly;
  - Pentagon goşunynyň beýleki dünýälere barýan ýoly bozmak islegimize garşy göreşde iň gowy zarba güýçlerini ýerleşdirendigini bilmelisiňiz. NATO goşunyna telegramma iberdim, ol ýerde ýer tutmajakdygymy, ähli adamzadyň peýdasyna gönükdirilen parahatçylykly gözlegler geçirýändigimi aýtdym. Habarymy almadylar, her kime şübheli we egoist gymmatlyklary bilen ölçýärler. Bu megalomaniak jellatlar tutuş adamzady dolandyryp biler öýdýärler. Tutmak we ýok etmek üçin maniki hyjuwy bar bolsa, beýleki dünýäniň beýleki wekillerinde-de haýwan höwesi bolmaly diýip pikir edýärler.
  Gepleýji dymdy we sahy el çarpyşmalary diňledi. Wolka arkasyndaky häkimiýetleri tanamak islemese-de, ony güýçli alkyşlady. Güýçli ägirt dowam etdi:
  - Men haýwan ýa-da ýyrtyjy däl, ýöne özümi goramagy başarýaryn we niýetim bar, siwilizasiýamyň peýdasy meniň göreşime bagly, eger duşmanlarym we siwilizasiýamyň duşmanlary hüjüm etmek isleseler, men goramak niýetim bar özüm. Men bilen erkinligiň arasynda duranlary ýok ederin. Adamzady gul edip diýen ýaly, özlerini iň ýokary millet hasaplaýan, adamlaryň ygtyýaryndan daşgary jeza alar. Men eýýäm bir topar oligarhlara bir teňňe berdim, olara söweşmäge ukyply we boýun egýän goýun ýaly paltanyň aşagyna girmeýän adamyň mysalyny görkezerin. Biziň hemmämiz birleşmelidiris, sebäbi bu biziň umumy işimiz, sebäbi Earther ýüzünde ýakyn wagtda dem aljak zat bolmaz. Indi telekeçilik üçin. Amerikan we NATO flotlaryny ýeňmek üçin bize uly, çäksiz energiýa ätiýaçlyklary, düýpgöter täze ýarag gerek we bizde-de bar. Köpler üçin, hatda iň gowusy, H-bomba iň soňkusy ýaly bolup görünýär. Köpler, hatda iň gowularyňyz, iş ýüzünde durmuşa geçirmek kyn bolup biljek ýok etmekden başga energiýa almak üçin has güýçli ýol ýok diýip hasaplaýarlar. Termon ýadro reaksiýalary, wodorod atomlarynyň birleşmegi we geliniň emele gelmegi bilen hemmäňiz tanyş. Garaz, demir ýaly beýleki elementler. .Adro birleşmesi milliardlarça ýyllap ýyldyzlara ýagtylyk berýär. Köpüňiz üçin sinteziň düýpgöter täze reaksiýalarynyň amala aşyrylyp bilinjekdigine ynanmajak ýaly görünýär: tebigatda ýok diýen ýaly. Siziň köpüňiz reaksiýa tebigatda ýok bolsa, prinsipde bolup bilmejek stereotipiki pikirlerden doly. Örän siwilizasiýa ylym, manysyz ýalňyşlyk, tebigatda ýok reaksiýalara we reaksiýalara ägirt uly energiýa almagyň ýoluny hödürleýär. Kwarklaryň bardygyny eýýäm bilýärsiňiz: başlangyç bölejikleri emele getirýän kiçi bölejikler. Hatda siziň ylymyňyz ýüzlerçe başlangyç bölejikleri tapdy. Ylymyňyzyň ýazanlaryndan başga-da, dürli görnüşli bölejikler bar, köpüsi size geň ýa-da aşa köp. Adaty logiki usul bilen düşündirmek kyn bolan kwarklaryň dürlüligi sizi haýran galdyrýar. Recentlyaňy-ýakynda alymlaryňyz preonlar diýilýän bölejikleri, kwarklary emele getirýän bölejikleri tapdylar, siz olara dogry öwrenip bilmediňiz. Dogrusy, ýadrodan diňe preonlary, hatda kwarklary çykarmak başartmady. Birleşdirilmegi ýa-da bölünmegi sebäpli haýsy energiýa gazanyp bolýar: termon ýadro reaksiýasy bilen deňeşdirilende hatda ölçäp bolmaýar. Häzirki zaman, ýerüsti ylym derejesiniň pes derejesi bilen hem bölejik näçe kiçi bolsa, şonça-da köp energiýa çykarýandygyny görkezýän teoretiki hasaplamalar bar. Bu, şeýle energiýany özleşdirmek mümkin bolan bolsa, onda energiýa çeşmeleriniň çäksiz diýen ýaly çeşmesini almak mümkinçiliginiň bardygyny görkezýär. Şeýle-de bolsa, ýerüsti alymlaryň biri diňe bir mikropartiklleriň birleşme reaksiýasyny döretmek bilen çäklenmän, hatda ýadrodan erkin kwark çykaryp bilmedi.
  Mugt, çäklendirilmedik kwark almak henizem üstünlik däl. Ultramelewşe bölejikleri döwmek ýa-da birleşdirmek arkaly reaksiýanyň diňe bir gaýtalanmak bilen çäklenmän, hatda tebigatda düzedip bolmajaklygynyň sebäbi näme? Munuň sebäbi şundan ybarat: şonuň üçin termiki ýadro reaksiýasy şeýle bir kyn welin, göçme manyda hatda gaty gysga gollary bilen gahryman diýilýär. Termon ýadro reaksiýasyna sebäp bolmak üçin atom bombasynyň energiýasy zerur; atom bombasynyň ýarylmagy üçin adaty partlaýjy maddalar zerur. Kwark birleşmesiniň reaksiýasyna sebäp bolmak üçin termon ýadro zarýadynyň partlamasyna ýeterlik reaksiýa ýok, reaksiýa üçin güýji ýeterlik däl, şonuň üçin aşa agyr kwarklar tebigatda ýok. Atom birleşmesiniň içindäki reaksiýalary bölýän we klassifikasiýa edýän aralyk ädim ýok. Termon ýadro birleşmesinde goýberilen energiýa taýdan artýan tapgyrlar bar. Termon ýadro partlamasyndan has köp energiýa çykarýan we gaty seýrek reaksiýa: ýok etmek reaksiýasy. Madda we antimateriýa kontaktlaryndan gelýär. Tebigatda seýrek, gaty seýrek, sebäbi hakyky dünýäde antimateriýa ýok diýen ýaly. Niok etmek reaksiýasy tebigatda seýrek, elementleriň birleşme reaksiýasy bilen termon ýadro reaksiýasynyň arasynda aralyk ädim ýok . Meseläniň düýp manysy, antimateriýanyň özi ýönekeý zatlardan ýasalmazlygydyr. Görünýän ulgamymyzda, ony synlap bilmeris. Spaceöne kosmosa göçüp, älemleriň çatrygynda, dünýä we anti-dünýä serhedinde bolsaňyz, ýok etmek prosesiniň giň gerimde nähili dowam edýändigini görersiňiz. Meseläniň düýp manysy ýeterlik mukdarda antimateriýa almak, ýagny hakyky dünýäde bolup bilmejek materiýa bolmak bilen ýüze çykdy. Hakyky adaty maddalar bilen yzygiderli aragatnaşyga girerdi, biri-birine girenlerinde iki sany aýratyn zyýansyz himiki elementiň partlaýşy ýaly, ýok edilmeli ýa-da partlamaly bolardy. Protonlar, neýtronlar, elektronlar, pozitronlar, antineýtronlar, antielektronlar bilen kontaktda fotonlara we dürli tarapa ylgaýan beýleki bölejiklere öwrüler. Olaryň giňeliş tizligi gaty uludyr we ýagtylygyň tizliginden ýokarydyr. Hawa, uly göwrümli ýok ediş wagtynda bölejikler biri-birinden uzaklaşyp, aşa ýokary tizlige geçýär. Anti materiýany ýönekeý usulda, tizlendirijilerdäki bölejikleri çaltlaşdyrmak kyn. Şeýle usul bilen alnan netije çykdajylary hiç wagt aklamaz. Şeýle-de bolsa, berk ölçegde antimateriýa almagyň täsirli usuly synagda tapyldy. Onuň düýp manysy, antimateriýa we materiýa almak ähtimallygynyň takmynan birmeňzeş bolmagy, antimateriýa bilen adaty materiýanyň arasyndaky tapawudyň uly däldigini we materiýanyň polýarlygyny üýtgetmek üçin köp energiýa talap edilmeýändigini aňladýar. Bu, ýörite meýdanyň gaty güýçli radiasiýasyny we aýratyn tebigat tolkunyny ulanyp amala aşyrylyp bilner. Kwarklardan, preonlardan başga-da kronlar, rezonlar, forkonlar, rýumonlar, xorodonlar, romonlar we ş.m. bar. Specialörite telepatiki derejedäki radiasiýa kron-rezonans derejesinde materiýanyň gurluşyny üýtgedýär, diňe biraz üýtgeýär, gurluşyň gurluşyny üýtgedýär. mikropartiklleriň tertibi. Specialörite tolkunlaryň tapylmagy ylymda we jemgyýetde öwrülişik döretdi. Emma kimiň radiasiýasy, haýsy dereje materiýanyň görnüşini üýtgedip, ony hil taýdan täze derejä geçirip, materiýanyň aýratynlyklaryny üýtgedip biler. Adam ukyplaryny, adatdan daşary ukyplaryny öwrenmekde radiasiýanyň täze görnüşi tapyldy. Biz beýleki halklaryň we halklaryň öňünde Gitlernatorlar goşmaça ukyplary özleşdirdik. Täze telepatiki radiasiýa gurşuna we hatda has dykyz gaty super materiallara aralaşdy, bu bolsa başga bir ulgamy we başga bir radiasiýa diapazonyny görkezýärdi. Ylym we siwilizasiýa derejäňizde-de ýagtylygyň tizliginden ýokary radiasiýa bar we döredildi. "Alfa", "Beta", "Gamma" radioaktiw şöhlelerinden eýýäm Beta şöhleleri ýagtylygyň tizliginden birneme köp hereket edýär we "Gamma-AS" radiasiýasy bilen ýagtylygyň tizliginiň artykmaçlygy bir ýarym esse töweregi. Earther planetasynda, ýagtylygyň tizliginden iki esse ýokary bolan Klekon we Der tolkunlarynyň radiasiýasyny eýýäm synagdan geçirdiler. Dogry, mikrodozalarda emele gelse-de, geljegindenem habary ýok. Radiasiýa tizligi bilen materiýa aralaşmak ukybynyň arasynda has köp zat aýdaryn, göni baglanyşyk bar. Tolkun aralygy näçe gysga bolsa, aralaşýan güýç näçe ýokary bolsa, radiasiýanyň tizligi şonça-da ýokarydyr. Gamma şöhleleri diňe bir santimetr gurşundan geçenden soň ýarysyna ýetýär. Klecon we Der radiasiýalary üçin aralaşýan güýç has ýokarydyr. Aura bolsun, teleportasiýa, telekinez, telepatiýa, kiberkinez, tormokinez, plazmokinez bolsun, ýokary aralyk radiasiýa iň ýokary tizlige we aralaşýan aralyga eýe. Spiritualagny, ruhy superstruksiýa diýlip atlandyrylýan dünýäde dünýäni dolandyrmagyň, görlüp-eşidilmedik energiýa görnüşleriniň özleşdirilmeginiň açary ýerleşýär. Energiýanyň iň täze görnüşleri, kök urup bilýän we makrokosmosda amala aşyrylyp bilinýän, mikro-dünýädäki ölçegleriň iň täze görnüşlerine, mikro-esasy bölejikleriň arasyndaky ölçegleri togalanýan diýlip atlandyrylýan hakyky dünýä geçirýär. giňişlik Energiýanyň täze görnüşi täze ýarag berer, Z-56 şöhlelerini çykarar we hüjümçiniň armadasyny poroşok bilen ezer. Indi täze energiýanyň düýp manysyny has jikme-jik düşündirip, onuň nähili ýüze çykýandygyny, birleşmegiň täsirini jikme-jik düşündirip bilerdim, ýöne bize eýýäm ultimatum berildi. Bu goriller bizi gorkuzmak isleýär öýdýäris, ýöne başymyza düşsek-de, adany sürmek we bomba we agyr ýaraglar bilen demirlemek synanyşygyna garşy durup bilmeýärler. Harby hereket ýok bolsa, näme üçin ankankiler beýle armada ýygnadylar, gorkuzmak akty gerek, bütin dünýä üçin görelde. Durmuşyňyz maňa bagly. Hüjümçä ömürlik ýatda saklajak bir sapak bererin, kim diri bolsa ölülere göriplik eder!
  Bu sözlemde Fridrihiň arzuwy kesildi. Ol gözlerini açdy. Helga onuň öňünde durup, elinde gül buketleri tutdy, ýalaňaç, gyzjagaz aýagynyň barmaklarynda gül bolup, oglanjygyň ýalaňaç, gülgüne dabanyna mähir bilen degdi.
  - Bolýar, uklaň. Agşamlyk wagty geldi!
  Fridrih ýerinden turdy-da, derrew garnyna siňdi ... yesöne hawa, bir hepde bäri hiç zat iýmedi. Ol diňe suw bilen garylan şokolad içdi. Oglan güne seredip geň galdy:
  - Geň zat, takmynan bäş sagat sarp etdim, ýöne gaty az görünýär. Täze ýaraglar baradaky iň gyzykly leksiýany diňlemäge-de wagtym ýokdy!
  Helga gygyrdy.
  - Täze ýarag hakda? Hawa, beýik söweşijiler söweşende, iň köne usul hemmelere ýeňiş gazanmaga mümkinçilik berýär. Firstöne ilki bilen balyk çorbasyny iýiň. Bir-iki gyz, janköýerleriňiz, siziň üçin ýörite kebşirlendi. Iýiň we täze güýçler geler.
  Fridrih, planeter planetasyndaky iň lezzetli tagam ýaly görünýän balyk çorbasyny hezil edip aldy. Oglan bowler şlýapasyny boşatdy we garnynda agyrlyk duýdy. Emma muňa garamazdan, şatlyk bilen böküp, maşyna ylgady.
  - Bolýar, Helga, ýene söweşeris!
  Gyz oýnap jogap berdi:
  - Nädip!
  Indi ygtybarly Me-362 at, aýrylmaz hemra Fokken-Wulf-4 bilen bilelikde atmosferany perişanlar bilen azar berýär. Uruşdaky ýaly. Fridrih Helgadan sorady:
  Söweşmekden başga halaýan güýmenjiňiz näme?
  Gyz ýuwaşjadan gygyrdy we jogap berdi:
  - Muny aýtmak kyn! Bilýän bolsaňyzam. Men agaç çapýardym. Şeýle owadan nagyşlar ýüze çykdy ... Şeýle hem ajaýyp hekaýalar ýazmaga synanyşdym. Diňe bir jübüt ýazanymda, hemmeler maňa gülüp başladylar. Men şeýle bir utandym welin, olary ýazmagy taşladym. Saňa gülenlerinde nähili ýakymsyzdygyny bilýärsiňmi?
  Fridrih razy boldy:
  - Hawa, düşündim! Häzirem men şöhratyň iň ýokary nokadynda! Iöne ölen badyma diýen ýaly ...
  Helga sözüni kesdi:
  -! Ok! Maňa ynan, ýatdan çykarmazlar! Meniň pikirimçe seniň adyňa howa goşuny ýa-da basyp alnan gündogar şäherleriniň käbiri diýler. Ora-da Berlinde bir köçedir!
  Fridrih güldi.
  - Hawa, maňa teselli berdiň!
  Helga çynlakaý söz goşdy:
  - Belki, portretiňiz bilen awiasiýa zakazy hem tassyklanar. Birinjiden, şeýle süýji ýüzüň bar, ikinjiden, eýýäm ýigrimi müň bäş ýüzden gowrak duşman uçary, netijäňiň hiç kimden ýokary bolmagy mümkin däl!
  Fridrih hem muňa çynlakaý garşy çykdy:
  -, ok, SSSR bilen uruş uzak wagtlap dowam etse ýa-da düýnki ýaranlar bilen iş salyşmaly bolsa, geçip biler. Şonuň üçin hemme zat mümkin ... Emma prinsipde müň uçara ýetmek mümkin! Men näme edip bilerin we bu!
  Gepleşik kesildi, duşman söweşijilerinden ybarat uly bolmadyk topar öňe uçdy, soň bolsa ýaraglary çynlakaý ele almaly boldular.
  Nasist goşunynyň aşa ýadawlygyna we ýadawlygyna garamazdan , Krasnogvardeiskiýdäki ýeňiş Frits we köp taýpa paketini täze üstünliklere ruhlandyrdy.
  Faşistler Moskwa hüjüm etmäge het edip bilmediler we gündogarda ýerleşýän Pawlowskiý Posad şäherine hüjüm etdiler we oňa ýanaşyk ýerleri berkitdiler.
  Sowet esgerleri, ýogsam batyrgaý söweşip bolmazdy, ýöne nemes aýlawlarynyň arasyndaky koridor agşam şeýle bir daraldy welin, eýýäm atylýardy.
  Fridrih we Helga garşy hüjüme geçmäge we boşlugy dakmaga synanyşan tanklary ýene almaly boldular. Soň bolsa özlerini we ajaýyplaryny görkezdiler. Manigit tanklarda bäş ýüzden geçmegi başardy! Bu, umuman alanyňda, ultra synpyň üstünligi!
  Fridrih hakykatdanam ajaýypdygyna begenýärdi! Allhli döwürleriň we halklaryň iň gowy söweşijisi bolmagy synp synpyny aňladýar! Hemmelerden beýik we sowuk bolmak nämäni duýýar! Fridrih möjek diýmekdir!
  Eýýäm garaňkydy, söweş henizem ölmedi. Meşhur Rommeliň goşunynyň ýyrtylan demirgazygyndan we Maýnşteýn geçelgesiniň günortasyndan nemes sütünleri Pawlowskiý Posad şäherini gurşap aldy. Eýýäm ýary gije Gotanyň tanklary we ilkinji nobatda birnäçe Ferdinand-4 kysymly ulaglar bu obanyň etegine girdi ... Emma olar durmaga mejbur boldular. Soňra Gota iň berk goraglardan aýlanmagy buýurdy. Pawlowskiý Posadyň gündogarynda sagat iki-de ikinji SS korpusynyň bölekleri we SSSR-den gelen ilkinji tank korpuslary biri-biri bilen görüşmäge çykdy. Şeýlelik bilen, 1947-nji ýylyň 12-nji oktýabrynda gije, Moskwanyň harby toparynyň töwereginde gabaw halkasy ýapyldy!
  . 19-njy bap
  1947-nji ýylyň 13-nji oktýabrynda irden Fridrih hemişe bolşy ýaly we ussatlyk bilen söweşdi. Wepaly uçýan aty beýiklikde ýyrtyldy we hereketlendiriji, oglanjygyň birnäçe gezek zorlandygyna garamazdan, şowsuz işledi ...
  Sowet goşunlarynyň garşylygy ep-esli gowşady ... Faşistler henizem geçip bolmajak gala öwrülen, emma gündogara tarap hereket eden Moskwa hüjüm etmäge het edip bilmediler. Pawlowskiý Posadda söweşler henizem dowam edýärdi, faşistik serkerdeler şäherde tank ulanmakdan ýüz öwürdiler, rimlileri, italýanlary, araplary, hindileri we beýleki daşary ýurt bölümlerini basyp aldylar.
  Fridrih iki ýa-da üç sany ownuk howa çaknyşygyna gatnaşdy we kynçylyksyz onlarça uçary kesdi. Beýleki nyşanalar: toplar, howitserler, minomýotlar, Katýuşas we şowuna bolsaňyz tanklar.
  Ikinjisi, beýleki tarapdan, köplenç ýüze çykmaýardy. Maslahat ýitip giden ýaly. Oktýabr aýynyň jübütleşmegi çydap bilmän, gysga wagtyň içinde gysga bir rahatlyk boldy we Frederik ýa-da resmi taýdan Frederik Beýik Bismark diýlip atlandyrylyşy ýaly Smolenskä çagyryldy.
  Aceaş ace-terminator gaty hoşal we şadyýan görünýärdi. Fridrih dönükliginden gaty ajy we utanýan hem bolsa, faşistik baýraklary almak umydy oglany begendirdi.
  Helga özi bilen bilelikde çagyryldy. Gyz hem tolgundy we merjen dişleri özüne çekiji ýylgyryş bilen parlady. Ol:
  - Görýäňmi, möjek oglan, biz ruslary ýeňdik!
  Fridrih bu ýagdaýda optimizmi paýlaşmady:
  - Şu wagta çenli bu diňe aralyk üstünlik we göreş ... Uruşlar we söweşler diňe güýçlenýär. Emma başlangyç we aslynda üstünlikli ...
  Baýrak üçin CPSU-nyň sebit komitetiniň binasy saýlandy. Uly awtoulag duralgasynda, esasan, Amerikada öndürilen köp sanly kaşaň awtoulag bar.
  Hakykatdanam, mejlisler zalynda ABŞ goşunynyň, Iňlis imperiýasynyň, Kanada Dominionynyň gurjak generallary bardy. Iňlis şazadalarynyň biri-de bardy ... Elbetde, Hermann Goeringiň özi we Adolf Gitler ... Diňe bu Fridrihi geň galdyrdy, Margaret onuň bilen däldi. Geň zat, belki diňe göwreli bolmak bilen, bu görnükli, üýtgeşik aýal öz-özüne we ace-den alnan çaga howp salmak islemeýär ... Galyberse-de, uruş asla degişme däl!
  Ora-da Gitleriň täze söýgüli adamsy bilen aragatnaşyk saklamak islemeýän bolsa gerek? Bu ýerde, umuman aýdanyňda, hemme zat mümkindir we Afrodit ýaly owadan we Hera ýaly mekir aýalyň kellesinde näme bar bolsa okamak mümkin däl diýen ýaly ...
  Şeýle-de bolsa, Fridrih muňa begenýär. Fuhreriň huzurynda özüni we duýgularyna dönüklik etmek töwekgelçiligini, islegsiz hereket ýa-da garalmadyk söz bilen açmak ýeterlik däldi. Galyberse-de, şahly ärler, esasanam ýarym dünýäniň hökümdarynyň şahsyýetinde gaty howply. Onuň ýaly gaty ýigit üçinem Üçünji Reýhiň birinji esgeri!
  Baýrak almak üçin gelenleriň köpüsi uçarmanlardy - Goeringiň özi General Dua - awiasiýa, uruşlaryň hudaýy, elbetde, ilki bilen bölünen howa güýçleriniň teoriýasyna göwni ýetýän adamdy. Alsoöne tankerler hem bardy, olaryň arasynda meşhur Wittmann. Baýrak gowşurylyş dabarasy rysar haçlary bilen başlandy.
  Helga çagyrylanda, gyz dabanyna kakyp, at ýaly bökdi. Oňa rysar haçy we söweşiji, tanklar üçin ýörite nyşan gowşuryldy ... Munuň üstesine, Fuhrer Adolfyň özi, gyza göwher bilen nominal gylyç berdi, söweşde özüni tapawutlandyran iň gowy aýal hökmünde Moskwa söweşi.
  Wittmann dub ýapraklary, gylyçlar we göwherler bilen haç aldy, altyn dub ýapraklary, gylyçlar we göwherler bilen rysar haçynyň ýyldyzy "bäbek" Hafmana-da gowşuryldy. Üýtgemeýän kawboý köýnegindäki Amerikan ace hem baýrak aldy.
  Fridrih iň soňky baýraga mynasyp boldy ... Bu gaty mantyklydy, sebäbi iň gowularydy. Faşistleriň gimniniň gorkuzýan seslerine ýokary baýrak, Demir haçynyň rysar haçynyň beýik ýyldyzy we dub ýapraklary, gylyçlar we göwherler gowşuryldy . Mundan başga-da, dört ýüz, bäş ýüz uçar we dört ýüz bäş ýüz tank üçin dört nyşan gowşuryldy. Bu nyşanlar altyn, bäş ýüz hatda kiçijik göwher bilenem bolupdyr.
  Gitler uzak wagtlap Fridrihiň elini silkdi we höwes bilen bir zat aýtdy ... Oglan meşhur haçy gözleri bilen ýuwdy. Göwher platina dub ýapraklaryny we gylyç depelerini bezedi. Ordinaryadyma düşdi, hatda adaty rysarlaryň göwher bilen kesişmegi, tutuş uruş döwründe diňe ýigrimi ýedi buýruk berildi. Dogrusy, bu pursatda hasam pes ... Kümüş ýapraklaryň altyn bilen çalşylýan rysar haçy has ýokary dereje entek döredilmedi.
  Şeýle-de bolsa, baýraklar diňe şol ýerde durmady. Gitler Fridrihiň howa güýçleriniň we SS Gwardiýasynyň maýor meýdan marşaly derejesine, şahsylaşdyrylan ýarag baýragy we bir million bäş ýüz müň marka (iň täze on bäş Panteriň bahasy) bilen sylaglanandygyny habar berdi.
  Nominal ýarag, Damask polatyndan ýasalan we göwher we zümrüd bilen owadan bezelen Helga sowgat edilen gylyç bilen deňdir.
  Fridrih synaga garşy durup bilmedi we birnäçe gezek Soltana laýyk ýarag silkdi. Tutga amatlydy, gylyç bolsa gaty deňagramlydy we güýçli oglan eli üçin ýeňil ýalydy.
  Soňra meşhur sözleriň awtory hökmünde taryha giren Amerikaly general Mankurt çykyş etdi: countryurdum ýalňyşmasyn, ýöne bu meniň ýurdum!
  Mundan başga-da, bu serkerde ägirt uly zalymlygy, şol sanda uruş ýesirleri bilen meşhur boldy.
  Mankurt gödek gürledi:
  - Rus wagşylar ebedi bulaşyklygyň höküm sürýän ullakan kazarmasyny döredip, köp ýer eýelediler. Terrorçylyk re regimeimi adamzadyň altydan bir bölegini näçe wagtlap azap eder? Russiýanyň halklary azatlyga we erkin Europeewropa we ABŞ goşunynyň topragyna gelmegine garaşýarlar. Şonuň üçin Amerika SSSR-i ýeňmek üçin ähli tagallalary eder. Dünýäniň dürli künjeklerinden enjamlarymyzyň we meýletinçilerimiziň akymy güýçlener we artar! (şowhunly el çarpyşmalar). Dünýäniň ähli ýurtlary bolşewik keseline garşy birleşdi. Reb Hudaý we asman goşuny biziň bilendir. Victoryeňiş üçin öňe!
  Bir iňlis onuň yzyna düşdi we şondan soň Fuhrer topyň başlanandygyny yglan edip, dabaranyň resmi bölümini kesdi. Derrew köp sanly gyz we aýal meşhur gahryman döretmäge taýyn bolup göründi.
  Fridrih Helgany hyzmatdaş hökmünde saýlamak isledi, ýöne garaşylmadyk ýagdaýda boýun gaçyrdy - bu däp partnýorlar ýa-da harby ýaragdaky hyzmatdaşlar bilen tans etmegi buýurmaýar. Näme üçin oglan näme üçin başga bir aýal saýlady, esasanam bu ýerdäki aýallaryň hemmesi owadan - görnüşi ýaly, olar ýörite saýlandy. Fridrih ýylgyrdy we ýeňil tans etdi, ýöne oglanjygyň pikirleri başga bir zat hakda.
  Şeýlelik bilen ýokary sargyt aldy we häzirki wagtda esasy marşal boldy ... Karýerasy ösýär, düşürilen uçarlaryň we heläkçilige uçran tanklaryň sany boýunça dünýäde deňi ýok! Hemme zat gowy ýaly bolup görünýär, ýöne nämüçindir pişikler ýüreklerini dyrnaýarlar ... Emma belli şahsyýetleri alsak, mysal üçin kapetlileriň şa şahasyndan ganyň şazadasy Robert Artrois. Galyberse-de, watany Fransiýa garşy söweşdi we watandaşlarynyň gany elinde bolsa-da, azar bermedi.
  Faşistleriň tarapynda ýüzlerçe müň ruslar söweşýär. Hatda beýik gersog Kirill Romanow hem gündogar kampaniýasyna we watany bolşewiklerden azat etjekdigini goldaýandygyny resmi taýdan yglan etdi. Romanowlar faşistler we olaryň arkasyndaky Günbatar ýurtlary üçin.
  Görnükli şazadalar we Üçünji Reýh Staline garşy bolsa, onda Frederik näme üçin ejir çekmeli? Mundan başga-da, ata-babalarynyň SSSR-de asla ýaşamaýan bolmagy-da mümkin. Bolýar, logiki pikirleneliň ... Galyberse-de, taryhyň ugry eýýäm iň çynlakaý üýtgedi. Indi dünýä hiç haçan üýtgeşik bolmaz, şonuň üçin Moskwa söweşi Sowetler tarapyndan ýeňildi ... Munuň manysy näme? Birinjiden, düýpgöter üýtgän dünýäde ene-atasynyň (aýtsak, dürli şäherlerde doglan) duşuşyp, maşgala gurmak ähtimallygy düýpgöter azalýar. Alsoöne kaka we eje 1947-nji ýylda dogulmady ... Diýmek, iki ata we iki ene bilen duşuşmak ähtimallygy hasam az bolar!
  Mundan başga-da, genler toplumy taýdan her bir çaga özboluşly we diňe şahsyýetdir. Diýmek, göwrelilik pursaty bir sagat, hatda on minut hem üýtgese, onda ol indi bolmaz ... Özboluşly şahsyýeti we genleri bilen Fridrih däl, düýbünden başga, belki-de daşardan däl! meňzeş oglan.
  Thingsagny, geçmişde hitmanyň gatyşmagy, zatlaryň logikasyna görä, wagtyň eldegrilmesiz kanunlaryny bozýan adamyň ýitip gitmegine sebäp bolmaly ... Gitagny, Gitleriň söýgüli bolmagy bilen Fridrih ýitip gitmeli! We, dogany, belki ene-atalar we beýlekiler.
  Aceöne ýaş ace diri we güýçli, bu betbagt planetada beýlekiler ýaly sagdyn bolansoň, belki bu geçmiş asla onuň dünýäsi däldir! Belki, bu hatda onuň älemi, haýsydyr bir paralel älem däl, hatda wagtyň yza galmagy bilenem däldir. .Agny, Fridrih ata-babalaryny, watandaşlaryny däl-de, eýsem terminator oglunyň abstrakt geçmişine umumy meňzeşligi bolan keseki adamlary öldürmeýär.
  Bu, aslynda, dönük däldigini aňladýar - diňe bir dürli ylmy fantastiki seriýalardaky hitmenler ýaly, geçmişde şu wagtky bilimleri ulanýan we hatda ajaýyp güýje eýe bolan adam. Garaz, ägirt güýçlere eýe bolsa, olary ulanmazlyk diňe günädir! Ynha, jennetiň sag eli ykbal bolansoň, ony ilki Gitler ýaşlaryna, soň bolsa üçünji reýke iberdi, soň karýera gazanmak üçin ähli tagallalary etmeli. On dört ýaşynda, bir oglan ýaşynda esasy meýdan marşaly bolmak gowy , ýöne ýigrimi ýaşynda doly hukukly general, hatda meýdan marşaly bolsa has gowy. Kim bilýär, belki Üçünji Reýh we Amerika ahyrsoňy siňdirer, soň ogly ilkinji Diktator bolar!
  Soň birden ýaş ýigidiň görmegine garaşýan biri peýda boldy: ugewgen Porsçe ... Uzyn boýly, owadan, güýçli, hatda birneme rustiki we Üçünji Reýhiň iň uly magnatlarynyň biriniň gyzy üçin aristokratik däl.
  Dogry, öňki ýygnakdan tapawutlylykda gyz göwher bilen gaty gymmat geýdi, ýöne şol bir wagtyň özünde-de aç-açan we kiçijik aýaklary bolmasa-da, nepis jadylaryny gizlemedi.
  Beýik ökjeli bolansoň, eýýäm uzyn gyz ullakan ýalydy. Fridrihiň özi ýaşy üçin adaty we hatda kiçi ýetginjekdi, ondan gysga, ýigrimi üç, ýigrimi bäş santimetr, topuk we başgalary göz öňünde tutup ...
  Fridrih hatda utandy, eger-de bu alty funtlyk gyzdan (kakasy Porsşeniň ornuny tutan bolsa, ägirt däl däl-de, haýsy ejedigi belli bolmasa-da, eteginiň aşagyna çykan bolsa näme etmeli? !), hemişe ýokary galmak üçin onuň üstünde bolar. Hawa, iň soňky gezek bolşy ýaly, ýalaňaç gidenligi has gowudyr ...
  Ewgeniýa muňa garamazdan haýran galmak bilen ýaş ace seredip, ellerini uzadyp dodaklaryndan ogşady:
  - Sen meniň rysarym! Lightagtylyk ýer ýüzünde däldir!
  Fridrih bulaşdy:
  - Hawa men....
  Ugewgen sözüni kesdi:
  - Söz gerek däl! Sen öwgä mynasyp. Diňe uçarman däl .... - Baýonyň gyzy saçyny ýaýkady. - Pikir ediň, inerener we dizaýneriň ajaýyp sowgady bar. Şuňa meňzeş pikirleri teklip ediň ... Zehin! Leonardo Dawinçiniň ýokarsynda.
  Fridrih:
  - Hawa, hawa! Razy, bu hudo .nik ýekeje söweşde-de ýeňiş gazanyp bilmedi. Onuň eserleri bütin dünýäni basyp alsa-da!
  Tans edip başladylar. Ewgeniýa edil owadan, figuralaýyn typyjydy, ýöne Wolka üçin gaty uludy ... Parfýumeriýa serhoş ys alýardy ... Lýuks döşüniň boýnuna seredip, oglan fiziki taýdan güýçli we ösen islegini duýdy. ýetginjek. Mundan başga-da, Helga hiç zada üns bermeýän ýaly etdi. Şeýle-de bolsa, nemesleriň ýaş nesli aýal-gyzlara gabanjaňlygy duýmagyň ahlaksyzdygyny, hatda erkekleriň arasynda gabanjaňlygy görkezmelidigini öwretdi we erkek, uruş gahrymany bolsa, hatda aldatmaga-da borçlydy . Tohumy näme ösdürmeli! Gitleriň aýdyşy ýaly: durmuşa çykan aýalyň başga bir erkekden çaga dogurmagy günä däl, adamsyndan has gowy fiziki maglumatlary bar. Emma Ewgeniýa oglanjyga çynlakaý sorady:
  - Şeýle tanklary we öz-özi ýöreýän ýaraglary dolandyrmagyň ýörelgelerini şeýle gowy bilýändigiňizi nireden öwrendiňiz?
  Fridrih hakykaty aýtmak islemedi we islemedi, hatda kakasy magnat bolsa-da, Üçünji Reýhiň iň baý on adamynyň biri we Gitler we Goeringiň söýgüli adamydy. Ol derrew jogap berdi:
  - Bu ýerde çagalykdan güýmenje rol oýnaýar ... Dürli ylmy edebiýat, oýlap tapmak islegi! Düşünjeli bir zat döretmek üçin stolda oturmak hökman däl ...
  Ewgeniýa baş atdy.
  - Hawa, men sporty hem halaýaryn, şol bir wagtyň özünde-de ylym granitini dişleýärin, hatda çeýnýärin ... Şeýle-de bolsa, Piston hanym ofis syçanyna meňzeýärmi?
  Möjek dişlerini dişleýän Fridrih tassyklady:
  - Hawa, diňe bir kabinet däl, syçanyň üstünde, asla meňzemeýärsiňiz! Iň ähtimal, hatda deňeşdirip bolar ...
  Gewgeniýa duýduryş berdi:
  - Diňe sygyr bilen deňeşdirmäň! Bu gaty erbet maslahat!
  Fridrih filosofiki taýdan belläp geçdi:
  - Kim işde däl bolsa, geçi derejesini alýar! Şonuň üçin ... Bizde samsyk bazar bar.
  - Bazar slangmy? Ewgeniýa çak etdi. - Umuman aýdanyňda, nemes dilinde aýdylýanlar dogry ýaly bolup görünýär, ýöne nämüçindir ... Gaty dogry, takyk ýerleşdirilen stresler, düşnükli sözler, söz dartgynlygy ... We aksent ýok, ýöne bu dogrulykda düýbünden ýerli däl bir zat duýýarsyňyz .. .
  Fridrih aladalanmagyň alamatyny görkezmedi:
  - Nu we munuň bilen? Belki-de, munuň Sowet içalysydygyna we ruslaryň Amerikanyň uçarlary we sansyz uçarlarynyň ýarym müňüsi bilen birlikde Üçünji Reýhiň depesine girmegi üçin ýigrimi müň peşgeş berendigine şübhelenýärsiňiz?
  Ewgeniýa başyny ýaýkady.
  - Yok men beýle pikir edemok! Bu hatda ruslar üçinem gaty köpdi. Belli bir söz bar bolsa-da: Russiýa akyl bilen düşünip bolmaz. Hereöne bu ýerde maňa başga bir zat görünýär, belki senem, nädip aýtmaly ... SS-iň genetiki in engineeringenerçiliginiň önümi. Geljekki adam nähili? Genetika boýunça ylmy eserleri okadym we adam tebigatynyň emeli gatyşma arkaly üýtgedilip, gowulaşyp ýa-da erbetleşip biljekdigini bilýärin. Söweşijiniň adatdan daşary häsiýetleri... Bu hakykat...
  Fridrih jogap bermegiň ýerine uzyn boýly gyzyna baş egdi we doly dodaklaryndan höwes bilen ogşady. Soň bolsa:
  - Özüňize owadan kelläňizi bermäň. Menden kemçilikli çagalar alarsyňyz öýdüp gorkýan bolsaňyz, beýle däldigine ynanyň! Umuman, söhbetdeşlik temasyny üýtgedip bileris.
  Ewgeniýa razy boldy:
  - Üýtgetmek has gowudyr! Tanklar barada gürleşiň ... Hususan-da, Guderianyň ýolbaşçylygyndaky esasy iş merkezi bäsdeşlik wezipesini berdi: iki görnüşli tank ... 88 millimetrlik top El 100 ýa-da gysga, ýöne sowutly orta "Imperial Panther" ýaly, azyndan 250 millimetrlik frontal ýapgyt ýaraglar we 105 mm El100 kalibrli ýaragly, azyndan 300 ýaragly agyr "Royal Tiger" ... Mundan başga-da, birinji tankyň agramy elli tonnadan köp däl we ikinjisi 65.
  Fridrih goferiň öňündäki arslan ýaly ýigrenç bilen gygyrdy:
  - Bu hakyky zat dälmi? Esasanam gaty az materiallar bilen has aňsatlaşandygyny we soýuzdaş bombaçylaryň Üçünji Reýhiň ýerlerini weýran etmeýändigini göz öňünde tutsaňyz!
  Ugewgeniýa uludan demini aldy:
  - Aslynda bu mümkin, ýöne wagtymyz ýokdy, has dogrusy, metalda prototipi öz wagtynda taýýarlamaga wagtymyz ýok. Näme-de bolsa bize ajaýyp nou-hau berdiňiz. Gitler bolsa soňky tanklaryň şu ýyl Üçünji Reýhiň goşunlary bilen işe başlamagyny isleýär.
  Aceaş ace geň galdy:
  - Prototip ýasamak üçin näme üçin köp wagt gerek?
  Gyz baş atdy.
  - Az salym däl, esasanam model düýpgöter täze bolsa ... Halk halkyna meňzeýär: sürseňiz, jülge düşersiňiz!
  Fridrih pikir etdi: elbetde bu ýerde kynçylyklar bar ... Mysal üçin, Sowet dizaýnerleri IS-10 tankynyň döredilmegi bilen köp ýyllap ejir çekdiler ýa-da iki ýyllap T-54 bilen jedelleşdiler. Mundan başga-da, bu tank uruşdan soň döredilip, Ikinji jahan urşy söweşlerinde tejribesi bar. Mundan başga-da, düýpgöter täze model däl-de, diňe T-34-iň ewolýusiýasy. Bu ýerde, mysal üçin, T-44 düýbünden üstünlikli bolmady we söweşde ulanylmaýardy ... Şonuň üçin aýratyn gudratlara garaşmaly dälsiňiz.
  Nemesleriň bu görnüşdäki maşynlary döretmekde tejribesiniň ýoklugyny göz öňünde tutup, "Tiger" tanky (mysal üçin, şassini hasaplamasaňyz, Birinji Jahan Urşy döwründe eýýäm 150 tonnalyk Kolosal bar).
  Fridrih:
  - Öň döredilen "Panter" -5 ýa-da AG esasynda dizaýn etmeli. Onuň aşagyndaky ulag, diňe 88 mm kalibrli ýarag däl, hatda 128 ýa-da 150 howitser hem götermäge mümkinçilik berýär ...
  Ewgeniýa gygyrdy.
  That'söne edil şonuň ýaly edýäris! Şeýle-de bolsa, "Porsche" -iň 88 millimetrlik kalibrli ýaraglary bar bolsa-da, eýýäm "Royal Tiger" bar. Maybeöne, belki, aralyk model hökmünde bu eder. 250 millimetr bron etmegiň ilkinji işi, agramy gaty uly bolsa-da - 63 tonna. Başga bir tarapdan, ýaragyň rasional meýilli gaty uly burçly, owadan we tertipli diň ... Aralyk ýaryşda ýeňiş gazanmak mümkin, ýöne geljekde problemalar ýüze çykar. Knowöne bilşiňiz ýaly, her tarapdan goranyşy ýok edip, her tarapdan geçip bolmaýan tank döredip bolýar. Hakykatdanam, öňe gidiş maşyn üçin, gynansak-da, Panter uzak wagtlap öwünip bilmeýän gowy goragly bolmagy gaty möhümdir.
  Fridrih:
  - Belki, häzirlikçe tanklar mowzugyna degmeris ... Has dogrusy, ara alyp maslahatlaşmagy tamamlarys. Biz köne professorlar ýa-da ýaş ýigitler we gyzlar.
  Ewgeniýa razy boldy:
  - Dogry aýdýarsyňyz, hemişe bolşy ýaly, has dünýewi bir zat hakda gürleşeliň. Mysal üçin, Iňlis şa köşgi hakda.
  Fridrih ýylgyrdy.
  - Gowy, tema! Hawa, Winsorsdan wagt geler, hiç zat galmaz. Moscowa-da pikiriňizçe, Moskwany basyp alanymyzdan soň, tanklarymyz eýýäm ele salnan Londony çişirip bilmezmi?
  Ewgeniýa dişlerini ýuwdy:
  - Elbetde, edip bilerler!
  Topdan soň ajaýyp nahar, ajaýyp tagamlar bilen başlandy, ýöne güýçli alkogolly içgiler bolmazdan. Alty derejeden güýçli zat ýok. Onda, Fridrih we Ewgeniýa, bir ýigide we gyza laýyk bolşy ýaly, aýry otaga gitdiler.
  Uzyn boýly saryýagyzlaryň häsiýetiniň tapawudynyň ýokdugy umumy kabul edilse-de, Ewgeniýa munuň tersini birnäçe sagatlap gaty ynandyryjy subut etdi. Elbetde, Frederik hem ýüzüni ýitirmedi. Şeýdip, berk gujaklaşyp uklap galdylar.
  Oglan rus patyşasy Nikolaý II-den mikadony, ýagny imperatory öldürmek barada buýruk alan ýapon ninja bolandygyny arzuw etdi.
  Fridrih gödek diwarlara çykmagy, barmaklary we aýaklary bilen sähelçe çatryklara ýa-da çatryklara ýapyşmagy arzuw edipdi. Oglan köşge girdi, şol ýerde gazaply söweş başlandy ...
  Naş ninja, adatdakysy ýaly, kesildi, pyçaklandy, duşmanlaryň kellesini üfledi ... Arzuw gaty bulam-bujar, aşa gan, kesmek we manysy azdy. Mundan başga-da, ýalaňaç aýakly gylyçly gyzlar hemme ýerden bökýärler ... Gysgaça...
  Indi üç-dört sagat uklamagy başardyk ... Fridrih habarçy gyz tarapyndan oýandy:
  - Söweş gyzgalaňly! Fridrih Bismark ýaly seniň ýaly adamlardan başga ýerini tutup bolmajak adamlar ýok .
  Oglan ýerinden turdy-da, hoşlaşman-da, iň ýakyn uçuş-gonuş zolagyna howlukdy.
  Görnüşi ýaly, onuň çagyrylmagy biderek däldi ... Goşun generaly Rokosowskiý Stalinden güýçleriň doly jemlenmegine garaşman, Rommeliň goşun toparyna garşy zarba urmak barada buýruk aldy. Bu ýagdaýda hasaplama, nemesleriň Woronez şäherine hüjüm etmek üçin öz goşunlaryny ýerleşdirmäge entek wagtynyň ýokdugyna esaslandy. Şeýlelik bilen nemes goşunlarynyň öňki söweşlerinden halys uzalyp giden uzyn boýda pes zarba urmaga mümkinçilik boldy.
  Fridrih hüjümi üýtgetmek däl-de, dört ýigrimi millimetr top we iki sany pulemýot bilen adaty bir model Focken-Wulfda oturmaga mejbur boldy. Şeýlelik bilen, aşa howlukmaçlyk sebäpli oglan tanklara garşy göreşmek üçin özüni şeýle subut eden ýaragsyz gutardy. Dogry, henizem ýelkeninde on sany bomba bardy ...
  Asman hem yssydy, Sowet hüjüm uçarlary we akiaki-9 söweşijileri bardy. Şeýle-de bolsa, gorag we ýaramazlygy sebäpli iň soňky ulaglar 20 mm kalibrli ýaraglar üçin uzak aralykda goragsyzdy. Fridrih söweşijilere ilki haýal Ilysdan öňe geçen şahlary berdi. Dört uçar ýaragy, bu güýç ... Ilkinji iki ýigrimi guýruga hiç hili mekir çemeleşmänem ýykyldy.
  Fridrih aýlanmady, hereket etmedi, howa ýaraglaryny birneme süýşürdi we ullakan enjamynyň göwresini titredi.
  Twentyigrimi bäş, ýigrimi alty, ýigrimi ýedi ... lossesitgiler çekilýär, ýitgiler çekýän hem bolsa öçmeýär, hatda tizligi ýokarlandyrmaga synanyşýar ... Fridrih birneme geň galdy Sowet harby edebiýatynda näme üçin bu şöhratly Fokken enjamy -Wulf. Hawa, aksaklar üçin 19 sekuntda 22 sekuntda doly öwrüm edýär (we ýeňil modifikasiýada, theak muny 17 sekuntlap hem edip bilýär!). Emma Fridrihiň hereket etmegi zerur däl, diňe haýallaýar we olara tarap uçýar. Bir sekuntda hakykatdanam ýedi-sekiz awtoulag düşürip bilersiňiz.
  Fridrihiň söweş dessanyndaky wagty gaty haýal geçdi we ok-därini oýlanmaga we goramaga wagt tapdy. Aslynda, iň ökde ace, hatda Rudel ýaly hadysalaryň hem söweşiň gidişine çynlakaý täsir edip bilmejekdigi umumy kabul edilýär. Bu ýerde hakyky taryhda iň oňat alty nemes eseri tutuş howa goşunyny ýok etdi, ýöne faşistler atmosferada agalyk etmek ugrundaky söweşde umytsyz ýeňildi.
  Thisöne bu ýagdaýda bir adama gaty köp taýak zyňmak köp zat ... Bir minutyň içinde altmyş bir söweşiji atyldy . Edil şonuň ýaly, ganatlar gaçýar ýa-da kabinalaryň sowutly aýnasy döwülýär. Ikinjisi hasam erbet, sebäbi bu ýagdaýda pilot halas edilip bilinmez. Gyzyl Goşunda eýýäm tejribeli aces galdy.
  Downykylan ulaglaryň arasynda dört adam bäşden gowrak uçary atan garawullara degişlidi ... Diňe ýene bu kömek etmedi, sebäbi Wolka nirä urmalydygyny we nädip bilýändigini ... Aw awçysy ýaly a pulemýot. Ine, bir süri bir bölekde, bir okuň hem geçmänkä, barreliň hereketlerini gönüden-göni kesgitleýär we ugrukdyrýar. Gazlar we bu ýagdaýda Sowet uçarlary atylýar, kokpitler döwülen ýerinde we tikilen uçarmanlar ýene birneme wagt uçýarlar. Emma käbir ganatlar ýitýär ...
  Fridrih bu ýerde gowy maksatly Amerikan kawboýlary we Di Kaprionyň baş keşbi janlandyran meşhur film - "Çalt, ýöne ölen!" Filmlerini ýada saldy. Emma şol döwürde ABŞ-ly kawboýlar awtomatiki pulemýotlary we çalt ot açýan ýaraglary bilmeýärdiler. Otherwiseogsam, ýok etmegiň güýji nukdaýnazaryndan nähili elhenç ýaragyň bardygyna düşünerdiler.
  Nearakyn görnüşdäki garynjalar gutardy we Fridrih Ila geçdi. Bu ýerde ýokardan ýa-da yzky ýarym şardan hüjüm etmek iň gowusydyr. Aralygy azaltmazdan hem iň amatly bolardy.
  Anotherene bir ýol, has näzik ganatlary atmak, olara ýarag asyp bolmaz.
  IL-2 lakamly lakamly. Onda ikinji ýer gurlandan soň, täze başlan adam üçin şuňa meňzeş ulagy düşürmek has kynlaşdy, ýöne yzky ýarym şary goraýan atyjy üçin, ýöne ... Elbetde, bu uçaryň aerodinamikasy hasam erbetleşdi . Şeýlelik bilen, olar bilen has aňsat bolar ...
  Ilamyň dürli tarapa ýaýramagy has mantykly bolardy, ýöne ine sistema ... Gysgaça aýdylanda, rowaýata öwrülen hüjüm uçaryny urmak bilen başlandy. Şeýle-de bolsa, "Salamanders" -3 çaltlygy eýýäm geldi. Şeýle hem ýüpi aldylar ...
  Fridrih hatda ýakynlaşanda towuklar bilen duşuşyp, özlerinden öňe geçip biljekdigini pikir edipdi ... Şeýle-de bolsa, kim bilýär ... Luftwaffe uçarmanlary batyr rus esgerleri däl we köplenç söweşe girmeýär, ýöne belki başga gury ýer güýçlerine aşa howp abananda.
  Şeýle-de bolsa, Fridrih kynçylyk çekmeýär ... Toplardan başlap, yzky sowutly ýarym şara çenli aýlagy ýa-da ganatlaryny ýokaryk galdyryň - netije şol bir. Bu maşynlar nädip aşak gaçýarlar, hatda howada yz galdyrýarlar ... beatenenen guluň arkasyndaky zolaklar ýaly.
  Fridrih otuz ýedi ýüpi atdy we ýene iki lombony tutdy. Againüz dokuz adamyň öňki rekordy bozulmasa-da, ýene dokamak. Diňe duşmanyň uçarlary galypdy. Indi bombalary taşlaň we gaýdyp geliň.
  Sowet tanklary indi awiasiýa, hatda artilleriýa goldawy bolmazdan hüjüme geçdi. Hüjüm uçarlary we bombaçylar olaryň üstüne ýykyldy. Sowet tankerleri üçin bagt , ulaglaryň hereketlendiriş aýratynlyklaryny ulanyp bilerdiler. Emma dürli görnüşli uçarlaryň sany artýardy.
  Fridrih ähli bombalaryny taşlap, howa meýdançasyna tarap öwrüldi. Şeýle-de bolsa, meşhur tanky ýok ediji Focken-Wulf-4 Rudeli görmegi başardy.
  Aceaş ace "Pegasus-terminator Me-362" -iň garaşýan ýeri bolan "dogduk" howa meýdanyna gaýdyp geldi.
  Fridrih, "Focken-Wulf" -a gonup, goňşy pilota gygyrdy:
  F -490-yň erbet söweşijidigini öňe sürmäge batyrgaý adam ýalan. Erbet uçarlar ýok, diňe erbet uçarmanlar.
  Indiki görnüş diňe tanklara garşy göreşde azaldyldy. Häzirki wagta çenli nemesleriň ýarag bilen garşylaşmak üçin güýçli ýumruk getirmäge wagtlary ýokdy we uçarlara ýygnandylar.
  Batyr Sowet tank ekipa .lary eýýäm halys hatardan geçip, arap meýletinçilerinden ybarat pyýada goşuna hüjüm etdiler.
  Musulmanlar, garaşylýanlaryň tersine, batyrgaý söweşdiler we gaçmak hakda pikir etmediler, şol bir wagtyň özünde-de aşa nädogry hereket etdiler. Hususan-da, amerikan bazooka nähilidir bir usul bilen adam görnüşinde däl-de, hasam granatlar bilen ulanyldy.
  Emma Sowet bölümleriniň hüjümi ýitdi. Faşistik tupançylar, hususan-da, sowet dizaýnerlerinden göçürilen, ýöne has ussat durmuşa geçirmek bilen şekilli zarýadly köp sanly ownuk bomba ulandylar. Emma Sowet tankerleri ýokardan tor asmak barada buýruk almadylar.
  Fridrih diňe üçeklere howa toplaryny ekdi. Bu iň ýönekeý taktika. Minara lybasyny we ýeňşiňizi uruň. Gorizontal tekizlikden ursaň, şunuň ýaly näçe maşyn taşlanyp bilner ...
  Söweşiji içerki, maksatsyz, islegsiz ursa, tankyň tizligi tygşytlamaz ...
  Tanklar bilen simulýator ýaly, diňe sizde hudaý re modeimi bar we her ok takyk, we köplenç atýarsyňyz ...
  Bu ýerde weýran edilen tanklaryň sany elli-den geçdi, şonuň üçin Rudel dynç alýar ... nowöne indi yza çekilmeli boldum. "Gulaklar" tarapdan peýda boldy. Alty bölek atyldy, galanlary Salamanderleri ýok etsin. Umuman aýdanyňda, bu mekgejöwen işgärlerine gündiz arassa söweşmek üçin rugsat berilýär.
  Tanklar has möhümdir ...
  Yzyna ... Focken-Wulf-4-de uçuş, gapdalynda bolsa Helga.
  Gyz ondan sorady:
  - Bolýar, gewgeniýany näme haladyňyz?
  Fridrih radioda ýigrenç bilen gygyrdy:
  - Näme gabanjaň?
  Gyz gygyrdy.
  - Elbetde ýok! Biz erkin we durmuşa çykmadyk. Diňe düşekde kimiň gowudygyny, men ýa-da onuň bilen gyzyklanýaryn!
  Frederik berk jogap berdi:
  - Elbetde sen! Siz beýle uly däl we has gödek!
  Helga gülkünç güldi.
  - Men senden başga zada garaşmaýardym! Oföne, elbetde, iň gowusy ... Fu ol dizaýn syçany we Demir Haçyň rysar haçyna sylag beren az sanly aýallaryň biri!
  Fridrih:
  - Meniň pikirimçe dub ýapraklary, sen edil burçda!
  Söweş oglanjygyň, belki, dogrydygyny görkezdi. Helga tanklary ynam bilen zyňdy. Görnüşinden, ol bir söweşijiniň söweşijiden has duýdansyz bolup biljekdigini subut etmek islän bolsa gerek. Elbetde, ony Fridrih bilen deňeşdirip bolmaz.
  Tizara nemes we amerikan ulaglarynyň uly tank sütünleri peýda boldy. Esasanam çalt we oýnaýan Amerikan tank ýok edijileri "Jadygöýler" -3. Bu, esasanam Sowet ulaglarynyň howa zarbalary bilen eýýäm ýok edilendigi sebäpli çynlakaýdy. Panther-5 hem problemaly bolup çykdy ... Uzyn zynjyrly çalt top we geçip bolmaýan front ýaraglary ... Sowet tanklarynyň ekipa .lary, ýapyklygyň tizligi şowsuz bolup başlady. Käbirleri serkerdeleri diňlemän, bu tehnotroniki dowzahdan gaçmaga synanyşdylar.
  Againene-de gaýdyp, gidiň, tanklara hüjüm ediň ...
  Eýýäm günortan, garaňky düşdi ... Gyzyl Goşunyň garşylyklaýyn hüjümi gutardy. Ol we Helga, Rýazana tarap hereket edýän nemes goşunlarynyň topary goldaw ugruna ugradyldy. Şol bir wagtyň özünde, gazandaky Watutiniň esgerleri hem berkitmäge synanyşdylar ...
  Gündogara nemesler henizem haýal öňe gidýärler. Bu ýerde sowet goşunlarynyň çydamlylygy we sähra frontunyň goranyş liniýalary, hatda Moskwanyň etegindäki ýaly dykyz bolmasa-da päsgelçilik döredýär.
  Şeýle-de bolsa, nasist goşunlary manevr üçin has köp ýer aldylar we Got esasy sütünler bilen esasy gorag düwünlerinden aýlanmaga synanyşdy. Käbir ýerlerde nemes bölümleriniň ösüşi çaltlaşdy ...
  Fridrih Helgadan sorady:
  Arzuwlarymyň gyzyndan ýadadyňyzmy?
  Saryýagyz söweşiji şeýle jogap berdi:
  - Şatlykly keýp, sygyrlary gamçylamakdan has ýadawlygy ýok edýär! Süýdüň ýerine ýadawlyk ganly iriň bilen gelýär!
  Fridrih razy boldy:
  - Indi hakykaty basmak ýok!
  Gijelerine, bulutlaryň asmana we ýagyşyň ýagandygyna garamazdan, ýaş uçmagyny dowam etdirdi. Nemes harby doktrinasyna görä awiasiýa öň hatarda goranyşy basyp ýatyrmak üçin hem ulanyldy ... Kyrk birinji ýyldan tapawutlylykda Luftwaffe Pindostanyň kömegi bilen köp uçar bardy.
  Fridrih indi bunkerlere, hatda kiçi nyşanalara-da hüjüm edýärdi ... Gijelerine söweş peselmedi we Sowet goşunlary garşylyklaýyn hüjüm gurady. Goý, kiçijik bolsun, has beter bulaşyk bolsun, ýöne munuň üçin batyrgaý bolmaz ...
  Gije, U-2 eskadronyndan başga howa nyşanalaryna duş gelmedi. Bunkerleri bombaladylar ... Az salym.
  1947-nji ýylyň 15-nji oktýabrynda irden şäher we şol bir wagtyň özünde demir ýol çatrygy: Elektrostal üçin söweş başlandy. Ol ýerde gaty yssydy, iň esasysy, Fridrih bilen aýrylmaz dosty Helga hem goşuldy.
  - Bolýar, nähili rysar, duşmanlara basýarys?
  Fridrih şatlyk bilen jogap berdi:
  - Bumlar piwo dükanyna itekleýär, biz ýeňýäris. Nädip ýeňeris ...
  Elektrostal şäheriniň özi berk berkitildi. Goranyşa goşun bölümlerinden başga-da, NKVD-iň iki täze bölümi hem gatnaşdy. Umuman, SS ýaly saýlama harby garawul bolmasa-da, artilleriýa we ýeňil tanklar bilen ýaraglandy.
  Faşistler hem öz gazanlaryny döretmäge synanyşdylar ... Içki galadan aýlanyp geçiň, ony tekeler bilen ýapyň ...
  Bu ýerde, elbetde, howa goldawy, esasanam boýnuňy uzadýan bolsa möhüm rol oýnaýar.
  Helga, bir gyza mahsus bolşy ýaly, ynandyrdy:
  - oryeňiş biziňki bolar! Çeňňegiňizi tomus üçin taýýarlaň!
  Fridrih razy boldy:
  - Diňe tomusda däl! Agyr tanklary we howa gabyklaryny ulanarys.
  Oglan Maýnşteýniň goşunyna gaýdyp geldiler öýdüpdi, ýöne iň meşhur Rommel Günbatarda has meşhurdyr. Söweş wagtynda ýigit içki ruhuň ýolbaşçylygynda has köp hereket edipdi, näme üçin bu serkerdäniň şöhratly işlerini ýada salmaly däl? Theeňilen ruslary ýenjilen ruslary ýatlamak has ýakymly!
  Rommel Marret liniýasyna baryp, iki duşman goşunynyň arasynda Napoleonyň "merkezi" ýagdaýdadygyna düşündi we indi aýgytly zarba urup, birini ýeňip, diňe soň yzyna öwrülip, ikinjisine ýüz tutup biljekdigine düşündi.
  Fridrih özüne degdi: Napoleon, Le Tolstoý muňa şübhelense-de, şübhesiz beýik serkerde we hökümdardy. Esasanam üstünliklere seretseň. Diňe olary saklamady. Munuň üçin Gitler, hasam erbet.... Principleöne prinsipde Fuhreri Napoleon bilen deňeşdirip bilersiňiz!
  Zehinli serkerde Rommel başga bir zada-da düşünýärdi: Amerikalylar we Fransuzlar uzak gündogardan Tunisiň merkezine göçdüler we günbatar Dorsal jülgelerini öz içine alýan Fonduk, Faid we Gafs şäherlerinde Gündogar Dorsal jülgelerini sakladylar.
  Italýan-nemes goşunlary Faýdy we Gafsa şäherini basyp alyp, soňra Feriana we Kasserine geçip, günbatara göçüp giden bolsalar, göni Amerikanyň üpjünçilik bazasyna we Tebesse ştab-kwartirasyna gidip bilýän ýalydy. Tebesse-de italýan-nemes goşunlary Tunisdäki soýuz liniýasynyň günbataryndan uzakda we aragatnaşykda diýen ýaly tapyldy. Soňra Rommel tanklaryny öwrüp, bu ýerden ýüz kilometr uzaklykda demirgazyga iberen bolsa, nemesler Tunisdäki Soýuzdaş goşunyny kesip biler ýa-da Algiir şäherine gitmäge mejbur edip biler.
  Fridrihiň pikirleri bulutlaryň aňyrsyndan gaçyp barýan iki Laggyň peýda bolmagy bilen kesildi ... Bular sarp edilýär ... Soň bolsa ýaraglara gowy gönükdirilen oklar ... Diňe şunuň ýaly atyp biler ... Moreene dört aksak ... we şol ýerde, hawa .... Indi bolsa, Katýuşada ot ... Bölekler hemme tarapa uçar ýaly ... Başga bir uçar atyjy ... Şonuň üçin Helga gapdaldan synanyşýar. Oňa gygyrýar:
  - Gahryman, geliň hasam iteliň!
  . 20-nji bap
  Oleg Rybaçenkonyň we Margarita Korşunowanyň paralel dünýädäki missiýasy entek gutarmady.
  Nemesler Gorki şäherine tarap öňe barýardylar. Ony doly gurşap aldylar. Bu uly şäheri bir oglan we bir gyz goraýardy.
  Moskwany doly gurşap aldy. Faşistler eýýäm Kremle baryp ýetdiler. SSSR-iň paýtagtyndaky ýagdaý umytsyzdy. Moskwa garnizonynyň gabyklary gutardy. Paýtagtyň ýykylmagy bilen başga söweş bolardy.
  Oleg Rybaçenko we Margarita Korşunowa Wolga şäheri üçin söweşdiler.
  Oglan bilen gyz hemişe bolşy ýaly söweş keýpinde.
  Ot alýarlar we aýdym aýdýarlar:
  Pionerler ýüz öwürmeýärler
  Gynamalardan gorkmaýarlar ...
  Bürgütler ýaly söweşýärler
  Fritsiň dowzaha iberilmegi!
  
  Olaryň köpüsi gahrymanlar
  Köp däli çagalar ...
  Formasiýa etmeli bolsaňyz -
  Enjamy ýüklemek!
  Indi on iki ýaşa golaý görünýän, ýöne aslynda gaty köp weteran Oleg Rybaçenko faşistleri ýok edip, nobat berdi.
  Soň bolsa nädip ýalaňaç aýagy bilen duşmana granat zyňýar.
  Fritsiň hemme tarapa ýaýra.
  Şonda oglan aýdym aýdar:
  - Men wagşylaryň dyzynda rus söweşijisi,
  Russiýanyň duşmanlary, ýer ýüzüni süpürerin!
  Bu gyz gahryman Margarita, ýalaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny hem zyňýar. Faşistleriň köpüsini derbi-dagyn eder we jyňňyrdaýar:
  - Beýik Rus üçin!
  Againene-de nädip gülmeli.
  Oglan bilen gyz gahryman söweşýärler. Uruş ýitirilen diýen ýaly. Nemesler eýýäm Orenburgy örtüp, Gyzyl Goşuny mümkin boldugyça gysdylar.
  Has takygy, Orenburg köpden bäri alnypdyr. Ol ýerde diňe bir gala dur. Faşistler eýýäm Ufany gabadylar.
  Mundan başga-da, günortadaky goşunlary eýýäm Kazana ýakynlaşýarlar. Theagdaý has möhüm.
  Samuraýlaryň gündogardan gelýändigi we Merkezi Aziýada eýýäm nemesler bilen birleşendigi sebäpli ýagdaý hasam agyrlaşýar.
  Theöne ýykylan batyr çagalar. Theireňişlerine ynanýarlar. Ora-da bolmasa, başlaryny ýokary tutup ölmäge taýyn. Ölüm nähili? Olar ölmez-ýitmezdir!
  Birnäçe ýyl bäri çagalar boldular. Bir ýerde başga dünýäler we missiýalar bar.
  Oleg ýene bir pökgi berdi. Soň bolsa ýalaňaç barmaklary bilen granat zyňýar we aýdym aýdýar:
  - Stalin hemişelik biziň bilen bolar!
  Margarita Fritsini gysdy we gysdy:
  - Hudaý saklasyn! Bu bize kanibal!
  Gyz gaharly ýalaňaç aýagy bilen granat zyňdy.
  Oleg Rybaçenko gaty logiki taýdan belläp geçdi:
  - Biziň hemmämiz belli bir derejede kanikullar!
  Oglan bolsa ölüm sowgadyny ýalaňaç barmaklary bilen zyňdy.
  Margarita muňa razy boldy:
  - Belli bir derejede hawa!
  Şeýle hem, iki sany nemes awtoulagynyň çaknyşan ýalaňaç aýagy bilen bir ganhor öldürdi.
  Oleg Rybaçenko işden aýryldy we SSSR-de ýagdaýyň, umuman, umytsyzdygyny we söweş alyp barmagyň kän bir ähmiýetiniň ýokdugyny aýtdy. Şonuň üçin adamlary biderek öldürýärler.
  Oglan ýalaňaç aýagy bilen iki sany granat zyňdy. Gurjaga uruň, "E" seriýaly nemes tanklary bilelikde çaknyşdy.
  Terminator Çaga aýdym aýtdy:
  - Wagty gelende
  Batyr söweşeris!
  Söweşijileriň irden çykmagy -
  Gowy söweşiň!
  Aslynda oglan birnäçe minutda islendik goşuny ýok etmäge taýýardy.
  Margarita ölümiň ýalaňaç aýagyny hem zyňdy we gysdy:
  - Beýik Rus üçin!
  Çagalar şeýle batyr söweşijiler welin, hiç kim olary aýak astyna almaz. Olar şeýle beýik söweşijiler.
  Oglan we gyz hemişe bolşy ýaly gaty tolgunýarlar. Olar bilen batyrlyk, hormat we gaýduwsyzlyk. Faşistlere titan ýaly söweşýärler. Duşmanyň gaýa ýaly duran ýerinde geçmejekdigi aýdyňdyr. Belki, gaýadan we monolitdenem güýçli bir zat bar.
  Margarita ot açyp:
  -Dünýä çempiony bolalyň
  Biz orta mekdebiň ägirtleri!
  Gyz ýene ýalaňaç, kesilen aýagy bilen ölüm sowgadyny iberýär. Duşmany ezdi.
  Bu gyz gaty gowy, oňa garşy hiç zat ulanyp bilmersiňiz.
  Galyndylara garşy kabul edişlik ýok. Şeýle-de bolsa, bu galyndy däl, hasam öldüriji we salkyn bir zat.
  Oleg Rybaçenko, ot açdy, gysyldy:
  - Men oglan däl, men super oglan we dünýädäki hemmelerden ýokary bolaryn!
  Againene-de ýalaňaç aýagy bilen partlaýjy maddalary nädip zyňýar. Againene-de iki sany nemes tanky bilelikde çaknyşýar.
  Youngaş söweşiji gaty söweşjeň ýagdaýda guruldy. Heöne bu ýerde gamçy bilen düwmäni döwüp bilmejekdigiňizi duýýar. Umytsyz ýagdaýlar bolmasa-da, ýeňilmezek garşydaşlaram bar.
  Oglan Belarusda geçiriljek prezident saýlawlaryna nädip goşant goşandygyny ýadyna saldy:
  Bolgusyz zatlary altynjy gezek diňlemek gyzykly däl,
  We näçe "kaka" ynanýandygyma düşünemok!
  Jennet Lukaşenkany gurmagy wada berdi -
  Emma ýagtylyk bilen bilelikde garaňkylyga girýäris!
  Hawa, ulgam we şahsyýet kulty üçin kyn mesele boldy. Hakykatdanam, näme üçin Europeanewropa ýurtlary orta asyrlardaky ýaly diktatorlara çydam etmeli?
  Hawa, Stalin hem diktator we bu älemde ýeňmek üçin urşy kem-kemden peseldýär ...
  Çagalar gahrymanlary ýene üç gün söweşdiler. Faşistler Kazany gabadylar we Ufany aldylar.
  Söweş eýýäm Kremliň özünde bolup geçýärdi. Dört jadygöý gyz, ýalaňaç aýaklary bilen zyňmak üçin gylyç we inçe diskleri ulanyp faşistler bilen söweşdi.
  "Sturmlions", "Sturmtigers", bombaly hüjümler we ullakan toplar bilen Kremle uly zeper ýetdi.
  Elbetde, Staliniň özi henizem Swerdlowskdadyr. SSSR-iň ýagdaýy umytsyz diýen ýaly. Emma häzirlikçe Gyzyl baýdak Russiýanyň paýtagtynda galýar, bu bolsa hemme zadyň ýitirilmeýändigini aňladýar!
  Adamlar öwrülişik nokadynyň ýakynlaşjakdygyna ynanýarlar!
  Natasha araplary iki bölege bölýär. Arealaňaç aýagy bilen diski zyňýar we gysýar:
  - Ölmez Watana şöhrat! Gitler bizi döwüp bilmez!
  Zoýa faşisti iki gylyç bilen kesdi we jyňňyrdady:
  -, ok, bizi bozma!
  Şondan soň ýalaňaç aýagy faşistlere ganhor disk atdy.
  Bir-iki sany gara söweşiji Kremliň weýran edilen diwaryndan ýykyldy.
  Aurora hasam ok atdy. Ol seýrek, ýöne takyk atdy. Soň bolsa gylyçlaryny başlady. Arealaňaç barmaklaryndan ýyldyzlar we ýiti inçe swastika uçdy.
  Ine, Swetlana ýalaňaç aýagy bilen ýiti diski zyňar we Fritsini açar. Soň bolsa aýdym aýdýar:
  - Kolowrat, Evpatiý Kolowrat Watan goragçysy, Perun esger!
  Kolowrat! Evpatiy Kolowrat! Rus gahrymanlary duýduryş ýygnaýarlar!
  Bu ýerde dört söweş. Moskwanyň hemmesi diýen ýaly eýýäm alyndy, ok-däriler gutardy. Rus oglanlar we gyzlar ölýär. Emma olar ýüz öwürmeýärler. Gabaw näçe wagt dowam eden hem bolsa.
  Kreml diwaryndaky gyzlar söweşýär. Baý adamlar ýaly. Dekabr aýyna garamazdan, olar ýalaňaç we bir bikinide. Emma sowuklygy duýmaýarlar. Munuň tersine, olaryň energiýasy diňe ýokarlanýar.
  Sharpiti, gaty tekiz diskler ýalaňaç barmaklardan uçýar. Wehrmaçtyň daşary ýurt goşunlary tarapyndan bölünip aýrylýar.
  Söweşijiler söweş gahrymanlary ýaly söweşýärler. Iň az eşik bilen. Şeýle gözellikler E we AG seriýaly ägirt uly tanklardan ýa-da faşistleriň beýleki aýylganç oýlap tapyşlaryndan utanmaýarlar.
  Hiç bir gyz faşizmiň islendik görnüşini ýeňip biljek zat däl. Bu dünýädäki ýaly ajaýyp bolsa-da.
  Natasha gylyç bilen urdy, ýalaňaç aýagy bilen diski zyňdy, faşistleri kesdi we aýdym aýtdy:
  - Sowet ýurdunda ýaşamak nähili gowy,
  Wehrmaçty ezmek nähili ajaýyp!
  Gylyçlary bilen degirmeni geçip barýan Zoýa:
  - Wehrmaçt gaty güýçli boldy! Bu ýerde biz Kremli goraýarys!
  Gyz ýalaňaç barmaklary bilen Fritsiň ýyldyzyny atdy.
  Soň bolsa aýdym aýtdy:
  - Bu duşmanlar üçin ýabany aw!
  Soň bolsa söweşde Aurora bar. Garaz, gyz gyzyl we salkyn. Gyş şemalynda mis-gyzyl saçlary söweş baýdagy ýaly çaýkanýar. , Ok, beýle gyz hiç kimiň öňünde egilmez.
  Etini we ganyny ýalaňaç aýagynyň zyňylmagyndan iň ýiti disk uçýar.
  Garşydaşlaryň jesetlerini kesýär. Aurora gygyrýar:
  - Men super gyz!
  Swetlana söweşde nähili görünýär?
  Bu saryýagyz terminator diňe ýangyn oty we ýok etmek tornadosy.
  Arealaňaç aýagyndanam ölüm howply uçýar. Söweşde doly tizlik bilen bir gyz.
  Dört adam hem söweşde. Ol ne yza çekilmeli, ne-de ýüz öwürmeli.
  Dört jadygöý - diňe super! Hemme zadyň we hemmeleriň ýok edilmeginiň hakyky kwarteti!
  Söweşijiler goranyş pudagyny saklaýarlar. Emma Kreml uly we hemme ýerde garşy durup bilmeýär. Güýçler gaty deň däl.
  Natasha gahar bilen aýtdy:
  Öldürýäris, ýeňemzok!
  Gyz ýene ýalaňaç aýagy bilen öldüriji zarýad atdy.
  Zoýa duşmany kesip, logiki taýdan belläp geçdi:
  - Hemme zady gazanyp bilmersiň ... Kompýuter oýnunda bolmasa!
  Altyn saçly gyz bolsa ölüm diskini ýene zyňdy.
  Aurora garşydaşlaryny gylyçlary bilen kesip, jyňňyrdady:
  - Victeňiş, biziň boljakdygyna ynanýaryn! Mukaddes Russiýanyň adyndan!
  Arealaňaç aýaklarynyň zyňylmagyndan weýrançylyk sowgady uçýar.
  Kesilen faşistler ýykylýar.
  Soň bolsa Swetlana söweşde. Faşistleri zyňmagy bilen kesýär. Örän aşa, hatda çäksiz hereket edýär. Arealaňaç aýaklary şeýle çeýe. Elhenç weýrançylygy görkeziň.
  Soň bolsa gyz aýdym aýdýar:
  - Watana we täze dünýälere şöhrat!
  Againene-de ýalaňaç aýaklaryndan ölümiň täsinligi uçýar.
  Ine, Natasha ýene söweşde. Kometa ýaly howlukman, Fritsini kesýär. We öýkeniniň ýokarsynda gygyrýar:
  - Iň uly Watana şöhrat!
  Gylyçlary gazon otlaýan ýaly çykýar.
  Gyz hatda aýdym aýdýar:
  - Russiýany asyrlar boýy şöhratlandyryň,
  Arzuwymyz hasyl bolar!
  Gyz ýalaňaç dabany bilen ýiti bumerang berdi. Soň bolsa öwrüp, onlarça gara we çalaja kellesini kesdi.
  Elbetde, gyzlar nemesleri däl-de, eýsem olara garşy ulanylan kolonial bölümleri öldürdiler. Emma söweşijiler hatda bu sowadyjydanam.
  Olar ýalpyldawuk we aljyraňňy.
  Natasha ýene duşmanlary ýok edýär. Ol ýalaňaç, şuňa meňzeş zatlary zyňýar.
  Gykylyk:
  - Stalin we şöhrat!
  Soň bolsa Zoýa. Şeýle hem ganhor adamy nädip boşatmaly. Arealaňaç barmaklary ölüm habaryny tüýkürdi.
  Söweşiji nädip gygyrmaly:
  - Biziňki ýaly Watan üçin ölmek gorkunç däl!
  Soň bolsa Aurora hem ony alyp söweşe girer. Şeýle hem ýalaňaç aýaklary bilen bumerang çykar. Duşmanlary üýtgediň.
  Soň bolsa aýdym aýdýarka:
  - Sowet Ruslary üçin! Universelemi näme dolandyrar!
  Soň bolsa Swetlana söweşinde. Şeýle hem saklanyp bilmeýän we haýallaşdyryp bolmaýan gyz. Ine, ony nädip urýar. Diňe şeýle söweşijiden halas edip bilmeýändigim!
  Arealaňaç aýaklary bilen öldüriji posylkalary zyňýar. Duşmanlaryny rehimsizlik bilen öldürýär.
  Şonda-da ilearile olar üçin doga edip biler. Perha-da Perun. Ölümden soň günäkärler üçin kyn, Çernobog şalygy olara garaşýar! Evenöne bu öz ugrunda-da gyzykly - uruşlar hemişe dowam edýär! Köp söweşler! Belki, günäkärleriň ykbaly üçin ýas tutmagyň gaty ajy bolmazlygy mümkin?
  Swetlana hatda özüni birneme gülkünç duýdy: hristianlara göriplik edip bilmersiň - olar baky köp şatlykdan mahrum bolarlar. Planeter planetasynda-da bar zatlary.
  Aý, garyp günäkärler! Has betbagt dogruçyl!
  Gyz ýene-de kesilen, ýalaňaç aýagy bilen ölüm sowgadyny zyňýar. Soň bolsa:
  - Dünýä biziňki bolar! Russiýa şöhrat!
  Natasha gylyçlary bilen üç kebelek çyzdy we jyňňyrdady:
  - Beýik Russiýanyň baky şöhraty bolsun!
  Arealaňaç aýaklary bolsa ganhor we üýtgeşik zyňýan ýaly. Şondan soň gyzyň ýalaňaç dabany gara adamyň maňlaýyna degdi we ony diwardan ýykdy we ýene bäş arap.
  Indiki söweşde Zoýa bar. Ony saklajak hiç zat ýok. Nasist goşunlary bilen söweşýär. Üç fabrik harçlaýar. Söweşijiler onuň ýykylmagy bilen kesildi.
  Soň gyz:
  - Baky Rus ', Svarog bilen bolar!
  Şäriklerine göz aýlaýar.
  Söweşde indiki Aurora bar. Ol panter ýaly süpürdi. Hemmesini kesdi. Arealaňaç aýaklary bilen ölüm sowgadyny berdi. Ol faşistleriň köpüsini kesdi we aýdym aýtdy:
  - Watanyň iň ýokary görnüşi üçin!
  Soň bolsa söweşde we Swetlanada. Duşmanlary nädip kesýär. Bu gaty gowy işleýär.
  Şondan soň ýalaňaç aýagyndan ölüm sowgady uçýar. Ol faşistleri dellekhananyň saçy ýaly gowy kesýär.
  Gyz gygyrýar:
  - Meniň ýaşym we hakykatym! Beýik Russiýa şöhrat!
  Hawa, bu dört söweş hakykatdanam gahrymançylykly söweşýär. Fouröne dört sany ýalaňaç we ýalaňaç gözellik Ikinji jahan urşunda ýeňiş gazanyp bilmez. Şeýdip, Moskwa ýykyldy.
  Gyzlar gylyçlaryny we görünmeýän eşigini ulanyp, ele salnan paýtagtdan geçdiler.
  Umuman aýdanyňda, olar köp zada ukyply. Uzyn boýly we owadan tapyp bolmajak iň ýokary başlangyçly gyzlar.
  Oleg Rybaçenko we Margarita Korşunowa bolsa Gorky şäherini terk etdiler.
  Faşistler, hemme ýerde diýen ýaly üstünlik gazandylar.
  Oglan we gyz gidip, ýalaňaç aýaklary bilen iňňeleri zyňyp, Fritsini ýok etdi.
  Oleg Rybaçenko aýdym aýtdy:
  -, ok, hüşgär bolmaz,
  Laçynyň, bürgüdiň nazary ...
  Halkyň sesi sonorly -
  Pyşyrdy ýylany ezer!
  
  Bütin dünýä oýanjakdygyna ynanýaryn -
  Faşizmiň soňy bolar ...
  Gün şöhle saçar
  Kommunizmi ýagtylandyrýan ýol!
  Margarita ýalaňaç aýaklarynyň barmaklary bilen birnäçe iňňe atdy we tassyklady:
  -, ok, solmaz!
  On iki faşisti öldürip, pulemýotdan ýaryldy.
  Ine, çagalar. Gaty, sarsmaz. Hakykatdanam, uruş beýle däl. Olar gaçmaly bolýarlar.
  Moskwa ýykyldy, Gorki şäheri ýykyldy. Faşistler Kazana hüjüm edýärler. Bu Wolgadaky iň soňky Sowet şäheri. Garşylyk gahrymançylykly, ýöne barha köpelýär we umytsyzlyk duýgusy bar.
  Faşistler hiç bir sowet ýaragynyň girip bilmeýän AG seriýasyndan has ösen piramidal tanklary aldylar. Bu, diýseň erbet.
  Diňe oglan we gyzlaryň ýalaňaç aýaklary gurçuklara granat zyňanlarynda nemes haýwanlary çaknyşýar. Worldöne tutuş dünýä diýen ýaly SSSR-e garşy çykanda diňe bir jübüt näme edip biler!
  Oleg Rybaçenko ýalaňaç aýagy bilen granat atdy, AG-50 we AG-75 maňlaýlary bilen itekledi, şondan soň:
  - Gala ýolda bolsa,
  Duşman gurdy ...
  Yzkydan aýlanyp geçmeli -
  Ony atman al!
  Margarita muňa razy boldy:
  - Urşy aldamak gaty uly mesele! Esasanam güýçler deň däl bolsa!
  Oleg Rybaçenko:
  - We Entente strategiýasyny oýnadym. Deň ýarag bilen bir ýüz on dört million duşman esgerini ýok etdi we özi diňe nol ýitirdi. Şeýlelik bilen, taktika sebäpli hakykatdanam bütin dünýä garşy göreşip bilersiňiz!
  Margarita muňa razy boldy:
  - Mümkin! Söweşiň we ýeňiň!
  Oleg Rybaçenko ýalaňaç barmaklary bilen iňňeleri zyňdy. Üç onlarça faşisti öldürdi we şeýle diýdi:
  - Mukaddes Russiýanyň adyndan ýeňeris!
  Oglan we gyz ylgamaklaryny dowam etdirdiler ... Haýp, güýçler hakykatdanam deň däl.
  Kazan her dürli ýarag bilen ýok edildi. Stalin oňa iň soňky damja gany saklamagy buýurdy. Emma hakykatda, Gyzyl Goşunyň Moskwa ýykylandan soň söweş ruhy gaty bozuldy. Her kim az we az ölmek isleýärdi. Hawa, faşistler san we ýarag taýdan aşa ýokary.
  Uçar uçarlary faşistleriň henizem basyp alyp bilmedik ähli şäherlerini we obalaryny bombalady.
  Oleg Rybaçenko we Margarita Korşunowa Kazana ýetmänkä bu şäher ýykyldy.
  Ufa hem alyndy. Şeýlelik bilen, gyşyň agyrdygyna garamazdan faşistler Swerdlowsk şäherine tarap ugradylar.
  Staliniň ştab-kwartirasy şol ýerde ýerleşýärdi. Gündogardan samuraýlara çykdylar. Japaneseaponlaram güýçli.
  Olaryň söweşijileri esasanam howply - ninja gyzlar. Sibiriň gyşyna garamazdan, ýalaňaç gardan geçýärler we özleri-de şol bir mayo geýýärler. Şeýle söweşijileri göz öňüne getirmek hem gorkunç. Örän owadan bolsa-da.
  Ine, olaryň biri gök saçly, beýlekisi sary, üçünjisi gyzyl, dördünjisi ak reňkli.
  Ine, iň owadan ganhorlar. Bir gylyç bilen işleýärler we pyýada goşuna inçe diskleri ýa-da çakralary zyňýarlar. Baklara garşy ninja partlaýjy maddalar zyňylýar - olar diňe nohut ululygyndadyr, ýöne iň agyr sowet tanklary ýokaryk uçup, olary ýyrtýar.
  Hatda gorkunç IS-7, ninja gyzlaram päsgelçilik däl. Olar şeýle ýokary tertipli söweşijiler, hatda garawullaram olara garşy güýçsizdirler.
  Ine, gök saçly ninja gyz, ýalaňaç barmaklary bilen birbada nohut we üç sany sowet tanky atdy, ýokary uçdy we böleklere ýaryldy.
  Soň bolsa sary saçly we ýalaňaç aýagy nohut zyňýan bir gyz bar. Sovietene-de sowet awtoulaglary dürli tarapa uçýarlar we tortlara bölünýärler. Bu ýerde şuňa meňzeş söweşijileri aýdalyň - hatda iň batyr rysar hem olaryň öňünde utanar.
  Emma söweşde we gyzyl saçly ninja gyz. Arealaňaç aýakly ganhor nohut zyňan ýaly. Urlan wagty ullakan IS-12 ýaragy ýaryldy.
  Bu terminator gyz.
  Soň bolsa ak saçly ninja gyz. Edil şonuň ýaly alyp, gylyjyny Gyzyl Goşunyň söweşijilerine atar. Olary kesiň we aýdym aýdyň:
  - Men gynanýan mör-möjek däl, ninja, ýöne pyşbaga däl!
  Againene-de söweşde dört ganhor gyzyň hemmesi.
  Gyzyl Goşun ähli ugurlardaky söweşde ýeňilýär. Stillöne şonda-da söweşmäge synanyşýaryn.
  Oleg Rybaçenko we Margarita Korşunowa gyş garlarynda aýlanyp ýörler. Olar garyp ýalaňaç çagalar. Ölmez bedenler üçin aýaz beýle gorkunç däl. Kesel almak ýa-da sowuk almak üçin bir zat üçin bu supermenler doňup bilmeýärler. Allöne birmeňzeş zat, Urala baranyňyzda aýaz ýakymsyz bolup, çagalaryň ýalaňaç dabanyny dişleýär.
  Oleg gynanç bilen aýtdy:
  - Has erbet zadyňy bilmeýärsiň - sowuk we açlyk, ýa-da mukaddes watanyňyzyň ýitýändigine düşünmek!
  Margarita gaty logiki taýdan belläp geçdi:
  - Biziň üçin sowuk we açlyk hiç zat däl ... Emma faşistlere ýeňilendigimiz hakykatdanam erbet!
  Oleg muňa razy boldy:
  - Erbet bolmaz! Umuman aýdanyňda, näme üçin Üçünji Reýh, adatça, paralel älemlerde biziňkiden has köp üstünlik gazanýar?
  Margarita logiki çaklamany öňe sürdi:
  - Sebäbi faşistler gaty güýçli we tertipli. Biz köp gezek bagtly bolduk. Esasanam Stalingrad bilen!
  Oleg Rybaçenko ýalaňaç aýagy bilen gar topuny depdi we şeýle diýdi:
  - Hawa, Stalingrad bilen örän şowly bolduk! Fritsiň özleri samsyklyk bilen duzaga çykdylar!
  Marguerite:
  - Kynçylyk çekmezlige synanyşmak,
  Bulaşmazlyk we ýitmezlik üçin ...
  Bir teňňe üçin bir teňňe ýygnamak zerur bolardy,
  Has dogrusy, täzeden dogul!
  Alongolda çagalar faşistler toparyna hüjüm etdiler. Hundredüzden gowrak esgeri öldürdi. Biri ýesirlikde galdy. Margarita ýigidi sowukdan gyzyl reňkli elastik aýaklaryny öpmäge mejbur etdi. Ol muny mylaýymlyk bilen etdi. Nemesleriň eýýäm Swerdlowsk şäherine baryp, töweregini gurşap alandygyny aýtdy.
  Oleg:
  - Siziň we Margotyň has çalt bolmagy geň zat, ýöne bir zat ýönekeý adamlar ýaly hereket edýär ýa-da has haýal!
  Margaret razy boldy:
  - Defeateňiş tolkunynda tutuldy! Görnüşinden, bu älemde hemme zat SSSR-e garşy. Hatda tebigat we giňişlik!
  Oleg soňra teklip etdi:
  - Gitleri öldürmek biziň üçin ähmiýetsiz bolsa?
  Margarita negatiw başyny ýaýkady.
  - Giper jadygöý bize beýle buýruk bermedi! Geliň, öz-özüňi işjeňleşdirmän edeliň. Mundan başga-da näme berýär?
  Oleg Rybaçenko ynam bilen jogap berdi:
  - Köp! Mundan başga-da, Fuhrer, bu Afrikadaky Fuhrer!
  Margaret teklip etdi:
  - Geliň häzirlikçe frontda söweşeliň, soň bolsa Gitleriň hasabyna göreris! Aýdyşlary ýaly - haýal howlukma!
  Oleg aýdym aýtdy:
  - Tizlik gowy, pyçagy döwmäň ... Adam agaç ussasy däl we howlukmaç aklyndan azaşdy!
  Oglan we gyz ähli peşewleri bilen ylgadylar. Swerdlowsk şäherine gitmegi başardy. Faşistler tarapyndan hüjüm edilen şäheri gorap başladylar.
  Hüjüm yzly-yzyna gitdi.
  Çagalar ýalaňaçdylar. Margarita eşikli, Oleg Rybaçenko şortikli oglan. Emma iň hakyky we egsilmez gahrymanlar ýaly söweşdiler.
  Oleg ýalaňaç barmaklary bilen iňňe zyňdy, Fritsiň bokurdagyna deşdi we jyňňyrdady:
  Bir dýuým ýer hem bermeris!
  Margarita ýalaňaç aýagy bilen granat zyňdy we gysdy:
  - Bir damja däl, aralyk däl, santimetr däl!
  Oglan we gyz sowukda söweşdiler. Olar bilen beýleki pionerlerem bardy. Şeýle hem, ýabany sowuga garamazdan köpüsi ýalaňaç. Ölmez çagalar ýabany aýazdan gorkmasa, her niçigem bolsa zyýan berip bilmez, bu ýönekeý çagalar üçin gaty howply.
  Ine, barmaklary sowukdan gök, dişlerinde sowuk we eňegi çişen ýalaňaç pioner. Oglan gaty agyrýar. Thisöne muňa garamazdan, gaharly bir topar granat alyp, nasist tankynyň aşagyna zyňýar we pulemýotyň ýarylmagy netijesinde özi ýykylýar.
  Bu batyr oglan ...
  Ora-da ýalaňaç aýaklary gyrmyzy göknar ýaly ýanýan bir gyz, nemes mastodonlarynyň gurçuklarynyň aşagyndaky magdany itýär. Özi-de aglap ölýär:
  - Watan we Stalin üçin!
  Ölmez et bilen goralmadyk gyşda, Sibirde aýakýalaňaç bolmak gaty agyr.
  Gaty aýazda Oleg we Margarita-da ýarym ýalaňaç bolmakdan hoşal däl. Theyöne ýigitleri begendirmek isläp ýylgyrýarlar we aýdym aýdýarlar:
  - Aý, aýaz, aýaz, meni doňdurma,
  doňma! Atym! Atym!
  Ak adam!
  Ajy sowukdan gyzyl we gök aýaklaryny silkip, oglanlar we gyzlar aýdym aýtdylar:
  Gar bizi saklamaz! Aýaz bizi ýeňmez! Biz Fritsiň pionerleri! Faşist gaty ýenjiler!
  Çagalar gowy söweşýärler! Painöne agyrysyz deňsiz güýçler. Stalin gabalan Swerdlowskdan Nowosibirskä gaçdy. Şeýle-de bolsa, ýaponlar eýýäm gündogardan bu şähere ýakynlaşýarlar. Sibiriň aýazlaryndanam gorkmaýarlar.
  Hawa, uruş gutarýar.
  Emma pionerler ýüz öwürmeýärler. Kyn günlerde-de çagalar batyrgaý aýdym aýdýarlar;
  Biz kommunizm çagalarynyň öňdebaryjylary -
  Ot, çadyr we jyňňyrdaýan bug!
  Gargalan faşizmiň çozmagy -
  Kim gaharly marşruta garaşýar!
  
  Bu söweşlerde näme ýitirdik?
  Soň bolsa duşman bilen söweşlerde gazanyldy?
  Biz diňe dünýäniň çagalary bolduk -
  Indi bolsa watanyň söweşijileri!
  
  Emma Gitler paýtagtymyza tarap ädim ätdi,
  Şarlawuk hasaplamazdan bomba taşlandy!
  Biz Watan asmandan has owadan -
  Indi ganly gün ýaşdy!
  
  Agressiýa berk jogap bereris -
  Olaryň özleri boýy kiçi bolsa-da!
  Aöne näzik ýetginjegiň elindäki gylyç -
  Şeýtanyň legionlaryndan has güýçli!
  
  Tanklar göçden soň gar ýagsyn,
  Tüpeňi üçe bölýäris!
  Polisiýa arka tarapdan nyşana alsyn,
  Emma Mukaddes Hudaý olara berk jeza berer!
  
  Biz näme karar berdik? dünýäniň işini et
  Munuň üçin, gynansagam, atmaly boldum!
  Arkaýynlyk eýýäm ýigrenji.
  Zorluk hem bar!
  
  Gyz bilen bilelikde ýalaňaç ylgaýarys -
  Gar ýagsa-da, gar gar kömür ýaly ýanýar!
  Emma gorkmaň, çagalary tanaň -
  Faşist batyrgaýlyk bilen tabytyň içine ok bilen sürüler!
  
  Bu ýerde erbet Fritz kompaniýasyny goýdular,
  Gorkaklaryň galanlary gaçýar!
  Pyýada goşunyny söweşdäki taýak ýaly ezýäris -
  Youngaş tomus üçin päsgelçilik däl!
  
  Oryeňiş gazany, maý aýynda bolar,
  Indi tupan gaty, gaty gar!
  Oglan ýalaňaç, aýal dogany ýalaňaç,
  Egin-eşikde çagalar gülläp ösdi!
  
  Bu güýçler nireden gelýär?
  Agyrlyga we sowuga çydama, bu zerurlyk!
  Bir dost gabryň düýbüni ölçäninde,
  Dostum iňňildese - men ölerin!
  
  Mesih bize pionerlere ak pata berdi,
  Ol aýtdy, Watan Hudaý tarapyndan size berildi!
  Bu hemmeleriň ilkinji imany,
  Sowet, mukaddes ýurt!
  Dodaklarynda ýylgyryş bilen ölýärler. Çagalar ejizligi bilenoklar ... Oleg Rybaçenko we Margarita Korşunowa tutuş bir hepde söweşdiler. Emma Swerdlowsk ýykyldy. Garnizonyň bir bölegi boýun egdi - umytsyz ýagdaýy duýdy. Diňe pionerler boýun egmekden ýüz öwürdiler.
  Birnäçe batyr, ýalaňaç ýigit umytsyz üstünlik gazandy. Elhenç sowukdan göçme manyda gök gar garlaryndan geçdiler. Pulemýotlaryň we toplaryň astynda öldi.
  Oleg Rybaçenko we Margarita-da gaty dyzlandy, ýöne Swerdlowskdan gaçdy. Soň bolsa Nowosibirskä göçdük. Aýaz, gyş, uzak gijeler.
  Oglan bilen gyz özlerine ylgaýarlar, gynanýarlar we gaty gaharlanýar.
  Margaret:
  - Giperwiç bu dünýä kömek edip biler! Faşistler ýeňýärler! Bu hakykatdanam ähliumumy adalatsyzlyk!
  Oleg Rybaçenko has ýokary bökdi, ýedi esse büküldi we gaty logiki taýdan belläp geçdi:
  - Umuman aýdanyňda, dünýäde adalat az! Mysal üçin, garrylar näme üçin ejir çekýärler? Kadadan çykman diýen ýaly! Adam ýaş wagty çilim çekýär we içýär, hatda ýagdaýy hasam erbetleşdirýär we sagdyn bolýar! Garrylaryň çekýän adalaty nirede?
  Margarita muňa razy boldy:
  - universelemde adalat ýok!
  Oleg Rybaçenko birneme sadalyk bilen sorady:
  - Hudaý nirä seredýär?
  Deşikli eşikli bu ýalaňaç gyz Margarita:
  - Belki, dünýäde adalat höküm sürer ýaly özümiz hudaýlar ýaly bolmaly! Bu thearadanyň paýhasy!
  Oleg Rybaçenko ynam bilen tassyklady:
  - Ölüleri direldjekdigimize ynanýaryn!
  Terminator Girl tassyklady:
  - Hawa, men muňa ynanýaryn!
  Çagalar Nowosibirskä ylgadylar we bu şäheri goramaga gatnaşdylar.
  Gyzyl goşunyň gözegçiligi astyndaky iň uly şäherde diýen ýaly söweşdiler.
  Stalin Gitler bilen eýýäm gepleşik geçiripdi, şahsy howpsuzlygy kepillendirilen halatynda boýun egmäge razy bolupdy. Fuhrer, esasanam partizanlar köşeşen bolsa, muňa taýýardy.
  Japaneseaponlar gündogardan Nowosibirskä hüjüm edipdiler. Şeýlelik bilen gaçmak mümkinçiligi ýokdy. SSSR ölýärdi.
  Oleg Rybaçenko we Margarita Korşunowa faşistlere garşy ot açdylar, ýalaňaç aýaklary bilen granat atdylar. Olar henizem bir zada umyt edýärdiler.
  Olaryň gapdalynda pionerler bardy. Sibirde güýçli aýazda çagalaryň hemmesi aýakýalaňaçdy we tomusda pioner eşikleri bardy. Gahrymanlar ýaly öldiler.
  Aýaklary gazlaryň aýaklary ýaly gyzardy, aýaklary bolsa gök öwüsdi.
  Emma pionerler ýüz öwürmediler.
  Faşizme boýun bolarlar!
  Oleg Rybaçenko ýalaňaç aýagy bilen granat zyňdy. Maňlaýy bilen birbada üç sany nemes tankyny itekledi we pyşyrdady:
  - victoryeňişe ynanýaryn!
  Margarita ýalaňaç barmaklary bilen bir ganhor sowady we jyňňyrdady:
  - Menem ynanýardym we ahyryna çenli ynanaryn!
  Umytsyzlygyň gazaby bilen soňky Sowet şäheri üçin söweşdiler. Şeýle-de bolsa, olar egilmek islemeýärdiler.
  Öldürilen doňan pioner çagalaryny begendirmek üçin Oleg Rybaçenko uly joşgun bilen aýdym aýtdy;
  Men ene Russiýanyň ýaş söweşijisi,
  Güýçli ýurtlar, countrieshli ýurtlaryň watany ...
  Universelemde watan ýok, has owadandygyny bil,
  Stalin dagyň aşagynda galstuk daňdy!
  Pioner bolmak şatlyk we çagyryş,
  Galyberse-de, bu ýurduň hyzmatkäri diýmekdir.
  Universelemi köpeldip bilersiňiz -
  Jähennem-şeýtanyň hilelerini ýok etmek.
  Kyrk bir tomus gelende
  Iýun ýyldyrymy biziň üçin möňňürýär ...
  Sebitiň garyp bolmagyny islemeýäris,
  Bagt üçin, ynan - Watan ýaradyldy!
  Bir gyz bilen faşistlere bukuda garaşýarys,
  Ondan öň pulemýot aldyk.
  Gitleriň däli gaharyny getirmek üçin,
  Biziň toparymyz faşistleri üstünlikli ýeňýär!
  Gyz dostlary ýalaňaç aýaklary birleşdi,
  Gar eýýäm ýalaňaç dabanyň aşagyndadyr.
  Sowukdan we weýrançylykdan gök öwüsdi,
  Emma mukaddes ot ruhumyzy gyzdyrýar!
  Garşydaşlaryň çärelerini bilmän urýarys,
  Gije-gündiz dynç beremzok!
  Bir topar granat bilen eşelonlara uçýarlar,
  Mergen tüpeňli ofiserler.
  Faşistler hiç ýerde goldaw tapyp bilmeýärler,
  Pioner, batyr goşun ...
  Daglary kesmeli bolsa, başarnykly,
  Ine, Gitleriň tanklary şem ýaly ýanýar.
  Gahar gazanan adamlar ýygnandylar -
  Adalat, gaýduwsyzlyk we hormat üçin.
  Tupan deňzinde rif ýok -
  Bizi oturmaga mejbur eder!
  Berline girdik, Komsomola goşulýarys,
  Bütin dünýä gyzlar bilen ýalaňaç aýak basmakdan!
  Victoryeňiş balyny gökdäki maýda dem alýarys,
  Indi ol baky boldy, ajaýyp üstünligimiz!
  
  
  
  
  . ALEKSANDER III altmyş sekiz ýyl ýaşady
  Patyşa imperiýany ykdysady taýdan-da güýçlendiripdir. Hiç hili bidüzgünçilik we rewolýusiýa bolmady, şonuň üçin ykdysadyýet hemişe ösýärdi. Birinji jahan urşunda Russiýa we Hytaýyň we Koreýanyň demirgazyk sebitleriniň ölüminiň pes bolmagy we anneksiýa edilmegi sebäpli ilat köpeldi. Goşun has uludy. Şeýle hem seriýadaky ilkinji ýeňil tanklar we dürli markalaryň köp uçary peýda boldy.
  Haýp, Aleksandr III Birinji jahan urşunda ýeňiş gazanmak üçin ýaşamady, ýöne Nikolaý II ony eýýäm aldy.
  Täze patyşanyň berk tagty, başga bir aýaly, beýik mirasdüşeri, iki ýüz segsen million adam we parahatçylyk döwründe iki ýarym million esger bardy.
  Şonuň üçin batyrgaý we ussatlyk bilen söweşip bilersiňiz! Mundan başga-da, ruslarda ýeňil pulemýotly tanklar bar, ýöne olar ýaňy peýda boldy. Mendeleýewiň ogly tarapyndan işlenip düzüldi.
  Şonuň üçin şa goşunyny saklamaň!
  Nikolaý II nemesler we awstriýalylar bilen söweşe gitdi ... Rus goşunlary Galisiýany, Bukowinany basyp aldy we Awstriýalylara birnäçe gezek ýeňlişe sezewar etdi. Ilki Gündogar Prussiýada ýenjildi, ýöne soň ar aldylar we Koenigsberg-i kesdiler. Soýuzdaşlar nemesleri Pari Parisden iteklediler ... Rus goşunlary Krakowy aldylar we san taýdan artykmaçlygy gyşa garamazdan hüjümi dowam etdirip, Budapeşte ýakynlaşdylar. Germaniýa aram aram parahatçylyk üçin ýeňlişiň ysyny görüp, teklip etdi.
  Nemesler Russiýa Klaipeda we Polşadaky ýerleriň bir bölegini bermäge, şeýle hem öwezini dolmaga razy boldular. Fransiýa ozal Bismarkyň döwründe ele salnan ýerleriň bir bölegini we birneme Daniýany yzyna berdi.
  Awstriýa-Wengriýa Bukowinanyň we Krakowyň bir bölegi bolan Galisiýany ýapdy. Emma imperiýa ýykylmady. Russiýa bir wagtlar Kiýewen Rusyň bir bölegi bolan slawýanlaryň topraklaryny yzyna aldy we Polşa patyşalygyny giňeltdi.
  Türkiye we Japanaponiýa, Italiýa ýaly urşa girmäge wagt tapmady. .Agny, Birinji Jahan Urşy aslynda ýokdy. Şonuň üçin az kynçylyk. Nikolaý II abraýyny berkitdi, soň bolsa ep-esli wagtlap parahatçylykly höküm sürdi.
  Russiýa Owganystanda söweş alyp bardy we ahyrynda ony Iňlisler bilen böldi. Soňra Eýran Angliýa bilen bölündi.
  Şeýlelik bilen Russiýa emläklerini giňeltdi. Emma 1929-njy ýyldaky ykdysady çökgünlik we Uly Depressiýa geldi ... 1931-nji ýylda Japanaponiýa Türkiýe bilen hyzmatdaşlykda çar Russiýa garşy söweş başlady. Emma hakykatda bu öz janyna kast etmekdi. Kolçagyň ýolbaşçylygyndaky theuwaş ummanda patyşa floty ýaponlary ýeňdi. Gury ýer goşuny, umuman, birnäçe esse güýçlüdi.
  Türkler hakda-da edil şonuň ýaly aýdyp bolar. Şol duşmana garşy däl-de, aç-açan çykdylar.
  Patyşa Russiýasy goşun düşürip, Japanaponiýany basyp almagy başarypdy. Soň bolsa rus goşunlary ahyrsoňy Türkiýäni basyp aldy. Şeýlelik bilen Osman imperiýasynyň döwri gutardy.
  Patyşa Nikolaý II şöhratyny we Russiýanyň güýjüni artdyrdy. Bu şöhratly imperator 1936-njy ýyla çenli höküm sürdi we altmyş sekiz ýaşynda aradan çykdy.
  Oňa Alekseý II geçdi. Umuman, otuz iki ýaşly doly sagdyn adam. Ejesi başgaçady, şonuň üçin Aleksandr Üçünji ölüm howply durmuşa çykmaga rugsat bermedi.
  Alekseý II Saud Arabystanyny Angliýa bölmek arkaly basyp almagy tamamlady.
  Wilgelm II 1941-nji ýyla çenli Germaniýada tagtda höküm sürdi. Bu monarh elli bir ýyl bäri häkimiýet başynda! Uzyn!
  Emma tagtda ogly Ferdinand bar. Gitleriň ysy ýok. Beýleki hekaýa.
  Parahatçylyk bolýança. Colhli koloniýalar bölündi. Mussolini Efiopiýany basyp aldy.
  Paýlaşmakdan başga zat ýok ... Angliýa bolsa agyr günleri başdan geçirýär. Ykdysady çökgünlikde.
  Şeýdip, Ferdinand Alekseý II-ä Fransiýanyň we Angliýanyň kolonial emläklerini paýlaşmagy teklip etdi. Aslynda, bu topraklara näçe seredip biljekdigiňiz ýaly.
  Şeýlelik bilen Mussolini, Ferdinand we Alekseý II şertnama baglaşdylar.
  Elbetde, hatda bu wagta çenli Russiýa eýýäm Hytaýyň hemmesini diýen ýaly basyp alyp, ykdysadyýetde, harby ugurda we ilat arasynda köp adamdan güýçli bolmagy başarypdy.
  Patyşa Alekseý, umuman aýdylanda, şeýle teklibi makullady we bilelikde başlajakdyklaryna karar berdi.
  Ferdinand indi ýaş däldi. Ol seresap boldy.
  Şeýle-de bolsa, 1945-nji ýylyň 15-nji maýynda söweş başlandy. Nemesler ýene göçdüler
  Belgiýa garşy ...
  Patyşa goşuny Iňlis koloniýalaryndan geçip, Müsüre ylgady.
  Russiýada on million esger we bäş ýüz diwiziýa bardy we ynam bilen
  Eňdi. Hiç kim ony saklap bilmeýän ýalydy.
  Patyşa goşuny iki aýyň içinde Hindistany, Eýranyň günortasyny, Iňlisleriň Saud Arabystanynda, Müsürde, Sudanda, Indoçinanyň köp böleginde eýeçilik etdi.
  Emma nemesler diňe Belgiýany basyp alyp bildiler we Pari Parisiň eteginde saklandylar. Gollandiýa hem söweşe girdi.
  Patyşa Russiýasy ýene iki aý Angliýanyň Aziýadaky emläklerini ele geçirdi we Indoneziýany tamamlady. Soňra Awstraliýa gondy, Afrikanyň üstünden geçdi.
  Nemesler Pari Parisi almaga synanyşdylar, emma hüjümleri yzyna gaýtaryldy. Emma uruş ýeňildi. Şeýle hem Italiýa Angliýanyň we Fransiýanyň Afrika baýlyklaryny eýeledi.
  Diňe bäşinji aýda patyşa goşunlary Europeewropa gelip başlady. Şu wagta çenli Afrika we Awstraliýada söweşler gyzgalaňly dowam edipdi, ýöne eýýäm gutardy. Lander ýitirilmegi sebäpli ep-esli gowşan Awstriýa-Wengriýa hem koalisiýa tarapynda söweşe girdi.
  Nemesler Gollandiýany basyp almagy başardylar. Positionagdaýlaryny gowulaşdyrdylar.
  Patyşa Russiýasy ýene iki aýlap Awstraliýany we Afrikany basyp almagy tamamlady. Diňe noýabr aýynyň ahyrynda, sowukda, Pari Parisden aýlanyp, nemes-rus goşunlaryna täze hüjüm başlandy.
  Bu ýagdaýda güýçler eýýäm gaty deň däldi. Fransuz-Iňlis goşunlary ýeňildi. Pari Paris gurşalandyr.
  Täze ýylda bolsa garnizon ýazga geçdi ... Soňra çar we nemes goşunlary üç hepdäniň içinde bütin Fransiýany basyp aldy. Soňra Angliýany bombalamak başlandy ... allhli koloniýalary koalisiýa basyp aldy.
  Angliýa 1946-njy ýylyň maý aýynda gan döküp, bomba bilen kowlupdy
  Baş harplar.
  Şeýdip, ýene bir uly söweş gutardy. Russiýa koloniýalaryň hemmesini diýen ýaly eýeledi. Germaniýa az aldy, Italiýa bir zat aldy, Awstriýa-Wengriýa simwoliki eser aldy.
  Nemesleriň uly koloniýalara garaşýandyklaryna we tutuşlygyna Marokkodan has az alandygyna garamazdan, Germaniýa onuň düzümine girdi: Belgiýa, Gollandiýa we Fransiýa Port de Kalaýa.
  Mundan başga-da, patyşa Russiýasy nemesleri Namibiýa we ozal eýeçiligindäki zatlara gaýtaryp berdi.
  Gysgaça aýdanymyzda, nädip düşündik we ýaraşdyk ...
  Parahatçylyk geldi ... 1953-nji ýylda Russiýada atom bombasy, bir ýyldan soň Germaniýa bardy. ABŞ 1960-njy ýylda ýadro ýaragyny aldy.
  Şeýlelikde, gorky deňagramlylygy döredildi.
  1955-nji ýylda bolsa ilkinji rus kosmonawty topyň töwereginde uçup, kosmosa uçdy. 1961-nji ýylda ruslar aýa aýak basdylar.
  1983-nji ýylda bolsa Marsa! Amerikalylar 1971-nji ýylda aýa, 1984-nji ýylda nemesler uçdy. Awstriýa-Wengriýa we Germaniýa bir döwlete birleşdi. Şwesiýa we Norwegiýa özbaşdaklyk we öz-özüňi dolandyrmak bilen Russiýanyň bir bölegine öwrüldi.
  Beýleki ýurtlar kem-kemden garaşsyzlygyny ýitirdi.
  1987-nji ýylda rus kosmonawtlary Wenera dagyň üstünden uçdy. 1992-nji ýylda Merkuri. 1999-njy ýylda bolsa Pluton.
  Gün ulgamy özleşdirildi.
  Üç ýadro imperiýasy bardy: Beýik Germaniýa, ABŞ we Beýik Russiýa.
  Alekseý II 1972-nji ýylda altmyş sekiz ýaşynda aradan çykdy. Oňa dördünji ogly Aleksandr geldi. Bu patyşa tagta çykanda kyrk bir ýaşyndady. Geň zat, ýöne dördünjisi Aleksandr hem altmyş sekiz ýyl geçdi we 1999-njy ýylda aradan çykdy. Ogly Wladimir III tagta çykdy. 2013-nji ýylda Romanowlar neberesiniň dört ýüz ýyllygy bellendi.
  Russiýa häzire çenli aýak üstünde dur. Emma dünýäde Germaniýa we ABŞ-nyň bäsdeşleri bar. Patyşa imperiýasy koloniýalar bilen bilelikde dünýäniň çäkleriniň ýarysyndan gowragyny we dünýä ilatynyň üçden iki bölegini öz içine alýar. Russiýa güýçli, ýöne entek ýeke däl.
  Russiýany dolandyrýar, Wladimir 2019-njy ýylda altmyş ýedi ýaşyndady. Köpler öňki patyşalar ýaly altmyş sekiz ýyl ýaşarmy ýa-da bu geň tötänlikleri kesermi?
  Häzirki wagtda Russiýada ýadro garşy ýaraglar işlenip düzülýär. Nuclearadro ýaragynyň bolmajakdygy we Russiýanyň Germaniýa we ABŞ bilen doly göreşjekdigi äşgärdir. Ilaty we esgerleri has köp. Weaponsaragyň hili has gowudyr!
  Nuclearadro ýaraglary bar bolsa-da, olaryň hemmesi entek ýeňilmedi. Emma olar ýadro garşy ýaraglary örän işjeň ösdürýärler, şonuň üçin ýeňiş gazanmak üçin käbir mümkinçilikler bar.
  
  GIBRALTAR
  Ispan diktatory Franko, hakyky wakadan tapawutlylykda nemes goşunlaryna Gibraltar iňlis galasyna hüjüm etmäge razy boldy. Munuň ýerine Ispaniýa Afrikada käbir Iňlis we Fransuz ýerlerini aldy.
  Mainşteýniň ýolbaşçylygyndaky hüjüm 1940-njy ýylyň 25-nji noýabryndan 26-njy noýabryna çenli gije bolup geçdi. Görnüşi ýaly, Iňlisler beýle harby herekete taýyn däldi we faşistler şeýle güýçli galany basyp almagy başardylar.
  Onuň ýykylmagy söweşiň gidişine ep-esli täsir etdi. Wehrmaçt iň gysga aralykda güýçleri Afrika geçirip bildi we Iňlisleriň gündogardan Ortaýer deňzine girmegi gadagan edildi.
  Nemes buýrugy ekwatorial Afrika birnäçe bölüm iberdi. Mundan başga-da, Rommeliň jesetleri hakykatdan birnäçe aý öň Liwiýa geçirildi.
  Iňlisler hem öz gezeginde Efiopiýadaky italýanlara garşy hüjümden ýüz öwrüp, Müsürdäki pozisiýalaryny güýçlendirip başladylar. Şeýle-de bolsa, Rommel olardan öňe geçmegi başardy we deslapky iş taşlaýyş netijesinde kolonial goşunlary ýeňip, Aleksandriýany we Kairi basyp aldy. Angliýanyň Afrikadaky ýagdaýy has çylşyrymlaşdy. Nemesler eýýäm Sues kanalyna baryp, Eastakyn Gündogara gitmek bilen haýbat atýardylar. Mundan başga-da, Sudana tarap hereket etmek mümkin boldy.
  Dogry, italýanlaryň Gresiýadaky işleri kän bir üstünlikli bolmady, ýöne Germaniýadan goşmaça güýçleriň çemeleşmegi ýagdaýy halas etdi.
  Gitleriň bir kynçylygy bardy: SSSR-e hüjüm etmek ýa-da Angliýany gutarmak? Wehrmaçtyň Afrikadaky üstünlikleri ikinji karara - Günbatarda ellerini açmak kararyna geldi. SSSR-iň harby taýýarlyklary Fuhrerde gorky döretdi.
  Gyzyl goşun güýçlenýärdi, ýöne nemeslerem boş oturmadylar. 1941-nji ýylda tanklaryň öndürilişi 1940-njy ýyl bilen deňeşdirilende iki esse artdy we awiasiýa iki ýarym esse ýokarlandy.
  Faşistler bombalady we Maltada gondy. Soňra Rommel Sues kanalyndaky goraglary döwdi we Iňlis dolandyryşyna garşy gozgalaň eden Yraga girdi. Nemesler Kuweýti we tutuş Eastakyn Gündogary aňsatlyk bilen basyp aldy. Beýleki tarapdan Stalin garaşmak taktikasyna eýerdi. Churchöne Çerçill söweşi dowam etdirdi. Wehrmaçt, Eýrana baryp, Günorta Afrika tarap öwrüldi.
  1941-nji ýyl ýakynlaşdy. Suwasty gämileriň boşadylmagy artdy we Angliýa koloniýalaryny ýitirdi. ABŞ passiw boldy. Japanöne Japanaponiýa 7-nji dekabrda Peru portuna hüjüm edip bilmedi. Theuwaş ummanda täze söweş başlandy. Gitler SSSR-e garşy hüjüm meýilnamalaryndan ýene ýüz öwürmeli boldy.
  Japaneseaponlara kömek etmek, Eýrany we Hindistany, şeýle hem Günorta Afrikany basyp almak zerur. Iň esasy zat bolsa Angliýanyň özi. Mundan başga-da, Amerikaly bombaçylar oýunjak däl. Üçünji Reýhde köp kynçylyk döredip biler. Bomba hüjümlerini Angliýanyň çäginden ibermek iň amatlydyr.
  Şeýlelik bilen Fuhrer 1942-nji ýylda gündogara çozmak pikirinden ýüz öwürmäge mejbur boldy.
  Staliniň özi öň tarapy açmak howpy bardy, ýöne ... Staliniň häsiýetini bilmeli. Daşary syýasatda gaty goragly. Finlýandiýa bilen bolan söweş Gyzyl diktatory hasam seresap etdi.
  SSSR güýçlenýärkä. 1942-nji ýylyň 1-nji ýanwarynda awiasiýanyň sany otuz iki müň ulaga, ýigrimi bäş müňden gowrak tank we ýene üç müň tankete ýetdi. Umuman alanyňda, Stalin umumy sany 32 müň ulagly 20 sany mehanizirlenen korpusy işe almagy meýilleşdirýärdi, şolardan dürli markalaryň iň soňky KV we T-34, 16,5 müň. Mundan başga-da, awtoulag ýeňil bolsa-da, T-50 tanklarynyň ösüşi henizem dowam edýärdi.
  Nemesler Matilda we käbir kruizer tanklaryna duş gelip, Iňlisleriň agyr tanklary ösdürýändigi barada maglumata eýe bolup, öz mastodonlaryny ýasap başladylar. Ilki bilen 88 millimetrlik top bilen "igerolbars" we uzyn barreli 75 millimetr geçip bolmajak ýaragly sowut.
  Sowet tanklarynyň gurluşygy barada maglumatlar hem bardy. KV-2 tanky, Maý güni Gyzyl meýdançadaky paradda ýöriş etdi, otuz dört adamyň käbir maglumatlary bardy.
  Her niçigem bolsa, Speer imperiýa ýarag we ok-däri ministrligine ýolbaşçylyk edeninde tehnologiýadaky ösüşler has çaltlaşdy. Gitler dünýäniň iň gowy tanklaryna we has agyr tanklaryna eýe bolmak isledi. Germanyöne Germaniýa SSSR-den pesdi. Awtoulaglaryň sany we hili. 1941-nji ýylyň awgust aýynda KV-3 tankynyň önümçiligi başlandy. Maşyn 68 tonna gaty agyr bolup çykdy, ýöne başlangyç tizligi sekuntda 800 metr bolan 107 mm top bilen ýaraglandy. Bu oňa entek seriýa çykmadyk "igerolbars" -dan artykmaçlyk berdi.
  Has güýçli, 125 tonna we iki sany ýaragly KV-5 boldy. Dogry, şeýle agyr maşyn sowet goşuny üçin ýagşylykdan has köp kynçylyk döretdi. 1942-nji ýylda agramy 107 tonna bolan KV-4 wersiýasy kabul edildi. SSSR dünýädäki iň agyr tanklara, hatda iň güýçli tanklara-da buýsanyp biler.
  Emma beýleki tarapdan, Germaniýa awiasiýada gaty gowy ösdi. -U-188, seriýalara girip, söweşijiler bilen deňeşdirip boljak tizligi ösdürdi. DO-217 hem oňat görünýärdi. Jet uçarlary hem işjeň ösdürildi. Angliýa esasy maksat bolansoň, uçar bombaçylaryna hakyky taryhdan has köp üns berildi.
  Nemesler gul zähmetini işjeň ulanýardylar. Afrikadan köp sanly garaýagyz getirildi. Gara işçiler tabyn, çydamly, ýöne hünärsizdi. Kömekçi işlerde ulanyldy.
  Emma Europeewropany dolandyrmak bilen nemesler ýeterlik mukdarda we ökde işçi güýjüni alyp bilerdiler.
  Speer hatda Gitleri ýewreýleri ýok etmek üçin programma alyp barman, uçar we enjam önümçiliginde ulanmak üçin Gitleri ynandyrmagy başardy.
  Jedel Angliýa garşy howa hüjüminde we uly suwasty gämi söweşinde goýuldy.
  Şeýle-de bolsa, Amerikanyň bu konflikte girmegi Fritsiň başyna agyr degdi we möjek paketleriniň sanyny ep-esli artdyrmaga mejbur etdi.
  Germaniýa bombaçylaryň we strategiki uçarlaryň önümçiligini aýlamaga mejbur edildi. Ilki bilen Yu-288 we Yu-488 - dört hereketlendiriji bilen. Emma olaryň ösüşi we ýadyna düşmegi üçin wagt gerekdi. ME-109 modifikasiýasy, umuman alanyňda, Iňlis awtoulaglary üçin mynasyp garşydaşdy. Emma ME-209-yň ösüşi, ME-210 ýaly şowsuz boldy.
  XE-177 çümdüriji bombaçy hem şowsuz boldy. Emma Speer mukdar bilen oýnady. Mundan başga-da, "Focke-Wulf" ME-109-nyň käbir gowşak taraplarynyň öwezini dolmak üçin ýarag taýdan iň güýçli söweşiji boldy. Hawa, nemesleriň uçuş mekdebi iňlis dilinden, hatda Amerikalylardan has gowy boldy . Faşistler 1942-nji ýylyň maý aýynda Günorta Afrikany basyp aldy. Amerikaly eskadron bolsa Madagaskara geldi. Midweý söweşi amerikalylar tarapyndan ýeňildi: şonuň üçin bu söweşde aýgytly rol oýnan üçünji derejeli kapitan, Madagaskarda geň galdy. Amerikanyň Birleşen Ştatlary Afrikadaky bazasyny saklamak we faşistlere rahatlyk bermek islemedi. Emma bu olaryň Pacificuwaş ummanyndaky ýagdaýyny hasam erbetleşdirdi.
  Dogry, ýaponlar deň derejede hereket etmediler. Gawaýi arhipelagy üçin söweş uzaga çekdi.
  Faşistler Afrikany we ägirt uly strategiki çig mal ätiýaçlyklaryny ele aldylar, şeýle hem Hindistany we Eýrany basyp aldylar. Üçünji Reýhiň gözegçiligindäki çeşmeler gaty uludyr, ýöne şonda-da siňdirilmeli.
  Angliýa üçin howa söweşi beýle bir göni däl. Uçar önümçiligini yzygiderli ýokarlandyrýan nemesler basyş etdiler, ýöne agdyklyk etmedi. Strategiki awiasiýa güýjüniň ýoklugy, Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň kömegi, hatda şonda-da ýeterlik suwasty gämiler ýok. Köp umytlar bilen baglanyşykly gudrat torpedo bizi ruhdan düşürdi.
  Fuhrer 1942-nji ýylda Angliýa gonmaga het edip bilmedi. Jedel deňiz güýjüni we suwasty gämi flotuny güýçlendirmek üçin edildi. Şol bir wagtyň özünde uçar göterijiler we söweş gämileri guruldy. Önümçilik kuwwaty ýeterlikdi, ýöne hemme zat wagt aldy.
  "A" synp ballistik raketalary hem gowy düzülmegi talap edýärdi. Emma FAU-1 robot gabyklary köpçülikleýin öndürilip başlandy. Simpleönekeý ýangyç ulanyp, deňeşdirilende arzan awtoulaglar, uçarmanlara mätäç däldigi şübhesiz artykmaçlyga eýe boldy.
  Çäklendirilmedik tebigy baýlyklara we zähmet gorlaryna eýe bolan Gitler nemes uçarmanlarynyň janyny halas etmek isledi. Öndürmek aňsat we pilotsyz V-1 iň oňat çözgüt ýalydy. Şeýle robot gabyklaryň müňlerçesi 1942-nji ýylyň güýzünde Londonda ýykyldy.
  Şol bir wagtyň özünde nemesler "Arado" uçar bombasyny we ballistik raketalary ösdürmegi çaltlaşdyrdylar.
  Stalin garaşmaga we güýç toplamaga dowam etdi. 1942-nji ýylda SSSR KV we T-34 bäş ýarym müň täze tank we müňe golaý köne marka, takmynan bäş ýüz täze T-50 we T-60 we iki ýüz amfibiýa öndürdi. Uçar floty hem köpeldi - takmynan on bäş müň täze we köne uçar hyzmat edip başlady. Uçarmanlar hem ýetmezçilik edýärdi. Katýuşanyň önümçiligi haýal ýokarlandy.
  Nasist Germaniýasy otuz müňden gowrak uçar öndürdi, ýöne söweşlerde ep-esli ýitgi çekdi. Nemesler takmynan alty ýarym müň tank öndürdi. Iň esasy zat, T-3 we uzyn zynjyrly 75 mm ýarag bilen T-4-iň täze modifikasiýasy. Iň täze "igolbars" ýüzden gowrak önüm öndürdi we "Panterler" henizem prototiplerde.
  Emma Schmeister tarapyndan taýýarlanan MP-44 awtomat ýaragy seriýa girip başlady. Hakyky wakadan tapawutlylykda, reňkli metallaryň ýetmezçiligini göz öňünde tutup, enjamy ösdürmeli däldi. Bu bolsa garyndy polatdan has ýönekeý hüjüm tüpeňiniň ösüşini çaltlaşdyrdy.
  Şeýdip, nemesler ownuk ýaraglarda artykmaçlyk gazanyp başladylar. Şeýle hem, enjamyň ähli goşunlaryny ýaraglandyrmak üçin wagt gerekdi.
  Emma aýda kyrk ýa-da elli suwasty gämisine çykan suwasty gämi flotunda nemesleriň hakykatdanam deňi ýok.
  Wodorod peroksidde hatda gaty ýokary tizlikli suwasty gämiler hem bardy. Nuclearadro programmasynda çaltlaşdyrylan işler. Bagtymyza, çeşmeler köp. Hatda nemes fizikleriniň grafitiň moderator hökmünde laýyk däldigi baradaky ýalňyşlygy hem katastrofiki bolup çykmady. Afrikada-da agyr suw öndürmek üçin birnäçe zawod guruldy.
  Şonuň üçin ýuwmak bilen däl-de, togalanmak bilen däl-de, faşistleriň ýadro reaktory 1942-nji ýylyň dekabrynda işläp başlady. Amerikalylardan birneme ir. Theuwaş ummanda ýeňilenden soň, çynlakaý söküp başladylar. Nuclearadro maksatnamasy üçin serişde ep-esli azaldy.
  1943-nji ýylyň başynda Gitleriň "Total War" yglan etmegi we basyp alnan ýerlerde ähliumumy zähmet hyzmatynyň girizilmegi bilen bellendi. Londona edilen V-1 hüjümleri özlerini aklap bilmedi. Iňlisler şeýle zarbalary bölekleýin ýatyrmagy öwrendiler, ýöne nemesler bu sany aldylar.
  Emma suwasty gämi söweşi Angliýa üçin hakykatdanam betbagtçylykly boldy. Adada ýarag öndürmek çig malyň ýetmezçiligi sebäpli birden pese gaçdy. Metropol çökmek howpyndady. Mundan başga-da, faşistler Madagaskary basyp aldylar, ýaponlar faşistler bilen bilelikde Awstraliýa çozdy we has çalt boýun egdi.
  Stalin garaşmagyň taktikasynyň howpuna düşünse-de, söweşe girmän, özüne wepaly bolup galdy. Kapitalistleriň özlerini ahyryna çenli ýok etsinler. Biz göreris ...
  Emma bu taktikanyň hem kemçilikleri bardy. Uly çeşmelerden peýdalanyp, Üçünji Reýh SSSR-e garşy söweş taýynlaýardy. 1943-nji ýylda Üçünji Reýhde tanklaryň öndürilmegi günde ortaça 1200 ulaga, üstesine-de üç ýüz elli özi ýöreýän ýaraglara ýetdi. Mundan başga-da, özi ýöreýän ýaraglar asla gowşak däl. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Nemesleriň tanklarda ýitgi çekmändigini göz öňünde tutsak, panzwaly doldurmak eýýäm Gyzyl Goşundan iki esse çaltdy. SSSR-iň peýdasyna tehnologiýadaky mukdar boşlugy kiçelip başlady.
  Hil taýdan Fritz, KV-3 agramyna meňzeş "Geçiş güýji" taýdan "Royal Tiger" aldy, ýaragyň çeňňegi we güýçli frontal ýaragy sebäpli birneme ýokarydy. Dogrusy, aşa agyr Sowet KV-5 we KV-4 tehniki taýdan ygtybarly däldi, esasanam olaryň ulaglary. Şonuň üçin şeýle haýwanlaryň söweş ulanylyşy şübheli boldy.
  Şeýle hem Stalin ýedi sany ýarag we iki sany raketa atyjy enjam bilen KV-6 döretmegi buýurdy. Maşyny ýasadylar. Soöne şeýle agyr we uzyn boldy welin, ony otla münüp ýa-da söweşe ýerleşdirip bilmersiň. T-34-76 diýseň üstünlikli ulag, ýöne söweşde Panter ýa-da Tigerden has ejiz. KV-1 we KV-2 bolsa agramy boýunça nemesler bilen deňeşdirilýär, ýöne olar "Panters" we "Tigr" -den pesdir. Nemes T-4 otuz dört sany ýarag alyp, ýarag, görnüklilik we optika boýunça öňe geçdi we has agyr üýtgeşmeleri deňeşdirsek, deň agramda, hatda ondanam az.
  Gysgaça aýdylanda, Frits çekildi we hili deň boldy. ME-309 we ME-262-iň peýda bolmagy awiasiýanyň hilinde artykmaçlyk berdi. -U-488 ýaly, iň oňat dört motorly bombaçy. Olaryň arkasynda bolsa reaktiw modeller bar. Yu-287 we Arado ýaly.
  1943-nji ýylyň sentýabr aýynda faşistler ahyrsoňy Angliýa üstünlikli gonmagy amala aşyrdylar. Iki hepde dowam eden söweşden soň Angliýa boýun egdi. Çerçil Kanada gaçsa-da, Günbatardaky söweşiň netijesi öňünden aýdylýan netijä meňzeýärdi.
  Ruzwelt esasy ýaranyny ýitirip, Üçünji Reýhiň güýçlenýän güýjünden gorkup, parahatçylyk isledi.
  Gitler, töweregindäki adamlar bilen çekeleşiklerden soň ABŞ üçin şert döretdi: ýadro programmasynyň ret edilmegi we Japanaponiýanyň we Üçünji Reýhiň ähli basyp alyşlarynyň ykrar edilmegi. Şeýle hem, Fritsiň eýýäm suwasty gämi floty bilen örtülen Islandiýadan goşun çykarylmagy. Söweş henizem durmadyk Gaýanyň üstünden çykýan Günüň ýurdunyň gözegçiligi. Mundan başga-da, Gitler Üçünji Reýh we Japanaponiýa üçin ABŞ we Angliýa tarapyndan dörän ähli weýrançylyklar we harby çykdajylar üçin maddy öwezini dolmagy talap etdi.
  Parahatçylyk şertleri diýseň kyn bolsa-da, Ruzwelt uly kynçylyk bilen Kongresde we Senatda kabul edilmegini dowam etdirdi.
  ABŞ-nyň berjaý edilmeginde uly rol Staliniň "Ok güýçleri" koalisiýasyna goşulmagyna garşy däldigini we iň bolmanda Alýaskany yzyna almaga taýýardygyny görkezýär.
  Amerikan pragmatizmi ýeňiş gazandy, netijede höwes we duýgulardan has ýokary çykdy. Mundan başga-da, nemesleriň ýadro programmasy Amerikanyňkydan has çalt ösdi we bu geljekde betbagtçylyk bilen baglanyşyklydy.
  Ikinji jahan urşunyň birinji tapgyry gutardy. Emma Fuhrer indi SSSR-i soňlamak isledi.
  Staliniň garaşylmadyk garaşmak taktikasy we dünýä parahatçylygyna wepalylygy erbet degişme oýnady. Josephusup, Awstraliýa ýaly Gündogar ýarym şaryň ähli çeşmeleri we Günbatar dünýäsindäki käbir köpri bilen Üçünji Reýh we Japanaponiýa garşy çykdy.
  "Günüň dogýan ýurdy" henizem Hytaýy gutarmady, ýöne ikinji front açyp bilerdi. Beýleki tarapdan Gitler kolonial goşunlary we daşary ýurt legionlaryny işjeň döretdi. Şol bir wagtyň özünde ýarag öndürmek hem artdy.
  1944-nji ýylyň birinji ýarymynda Üçünji Reýhde tanklaryň we özi ýöreýän ýaraglaryň öndürilmegi günde ýüz ulagdan geçdi we geçdi. Öz derejesinde "Panther-2" ähli sowet awtoulaglaryndan aýlandy. Has ösen nemes tanky "Arslan" peýda boldy we tiz wagtdan "Korol arslan" peýda boldy.
  Iň esasy zat, uçar awiasiýasy yzygiderli ösdürildi. Muňa jogap hökmünde T-34-85 we IS-1 we IS-2 tanklary SSSR-de önümçilige başlady we hiç kim KV seriýasyny önümçilikden aýyrmady. 1944-nji ýylda Üçünji Reýhiň iň uly seriýaly tanky Panter-2 we SSSR T-34-85 boldy. Has agyr modeller ep-esli gezek - takmynan on gezek az mukdarda öndürildi. Nemesler Sowet ýollarynda agyrlyk sürmek islemediler we Stalin KV seriýasyna ynamsyzlyk edip başlady we YD-lar gaty çig bolup çykdy.
  Şeýle-de bolsa, 71 L kalibrli 88 mm top bilen nemes "Panter" -2, ýaragyň deşiji güýji, öňdäki ýaraglar we birneme gapdalda T-34-85-den öňe geçdi, şeýle hem etmedi. 900 at güýji we agramy 47 tonna bolan hereketlendiriji bilen hereket etmekde boýun alyň. Nemes tankynyň agramy 50,2 tonna ýeteninde-de ölüme sebäp bolmady.
  Nemes uçar uçarlarynda asla mynasyp garşydaş ýokdy.
  Gitler rezin çykarmazlygyň gowudygyna karar berdi we 1944-nji ýylyň 22-nji iýunynda söweşe başlady. SSSR-e üç ýüz elli sany öz we daşary ýurt bölümlerini, hemranyň bir ýüz ýigrimi bölümini zyňmak. Üçünji Reýhiň tarapynda: Rumyniýa, Wengriýa, Slowakiýa, Horwatiýa, Finlýandiýa, Şwesiýa, Italiýa, Portugaliýa, Ispaniýa, Bolgariýa, Argentina, Türkiýe.
  Nemesler Wehrmaçtda köp sanly daşary ýurtly we hiwini ulandylar. Umuman aýdanyňda, Üçünji Reýh diňe birinji eşelonda on iki ýarym million esgeri söweşe taşlady, olaryň kyrk göteriminden köpüsi nemesler däldi. Hemralar ýene üç million goşdy. Umuman alanyňda, birinji eşelonda on alty million pyýada goşun, otuz üç müň tank, elli bäş müňden gowrak uçar, takmynan iki ýüz elli top we minomýot bar.
  SSSR mobilizlenenden soň on üç ýarym million esger ýerleşdirdi, ýöne güýçleriň bir bölegi Uzak Gündogarda we içerki etraplarda saklanmalydy. Birinji eşelonda sekiz million esger, otuz müň töweregi tank, kyrk müňe golaý uçar we takmynan iki ýüz müň ýarag we minomýot bardy.
  Şeýlelik bilen, Üçünji Reýhiň tarapynda pyýada goşunda iki esse artykmaçlyk, has güýçli pulemýot bilen güýç hereketinde bäş esse artykmaçlyk bar. Dogry, SSSR-de pulemýot köp, deňlik diýen ýaly.
  Tanklaryň tapawudy uly däl, ýöne SSSR-de könelişen ulaglaryň göterimi, şeýle hem ozalky çykan tanklar has ýokary.
  Nemes uçar awiasiýasynyň garşydaşy ýok we Üçünji Reýh hereketlendirijisi bilen dolandyrylýan uçar has çalt we has ýaragly. Dogry, sowet ulaglary gorizontal hereketde has ýokarydyr.
  Artilleriýa we minomýotlarda güýçleriň deňagramlylygy deňlige iň ýakyn. Hem mukdar, hem hil.
  Dogry, Üçünji Reýh floty esasanam suw astynda, Sowet flotundan birnäçe esse güýçlidir. Japanaponiýada bolşy ýaly.
  Mundan başga-da, faşistler köpçülikleýin önümçilikde eýýäm "A" ballistik raketalary bar we ilkinji disketler uçup gitdi.
  Umuman aýdanyňda, faşistler has güýçli bolar we Stalin goragly bolsa-da, gaty goranar. Emma köp zat edilmedi. Stalin liniýasy doly dikeldilmedi we iň esasysy, goşun hatary saklamak üçin ýeterlik taýýarlyk görmedi. Umytsyz täzeden taýýarlanandyklaryna garamazdan.
  Üç ýyllap dowam eden Molotowyň serhet liniýasy, umuman, tamamlandy, ýöne serhede gaty ýakyn ýerde ýerleşip, ýeterlik çuňlugy ýokdy. Mundan başga-da, Stalin Dnieperiň arkasynda üçünji eşelonyň gurulmagyny buýurdy, ýöne bu diňe ABŞ-nyň tabyn bolmagyndan soň başlandy.
  Dogry, Sowet goşunlaryndan başga-da, bir million esger we milisiýa toplanan NKVD böleklerine bil baglamak bolýar. Bu takmynan dört million adam, diňe günbatar şäherlerinde. Elbetde, olaryň söweş netijeliligi adaty bölümlerden has erbet.
  Nemesler, hakyky taryh ýaly, merkezdäki esasy zarbany Bialystok gerşini we Lwowyň ýumrugyny kesdiler. Söweşiň ilkinji günleri nemesleriň, daşary ýurt bölümleriniň köpdügine garamazdan hüjümi az-kem alyp barýandygyny görkezdi. Emma Sowet goşunlary köplenç ýitirilýär.
  Mundan başga-da, ukrain bölümleriniň söweş ukyby şübheli bolup çykdy. Urşuň ilkinji günlerinde köp gaçyp, boýun egdi.
  Serhet söweşlerinde duşmany saklamak mümkin däldi. Soň bolsa Stalin bölümleriň esasy setire çekilmegini gadagan edip, öň tarapyny düzeltmegi talap edip, ýalňyşlyk goýberdi. Erroralňyşlyk düzedildi, ýöne gijä galdy. Nemesler merkezdäki Stalin çyzygyny döwüp, 28-nji iýunda eýýäm Minskini ele alyp bildiler.
  Bulaşyklyk hasam güýçlendi. 30-njy iýunda Japanaponiýa we onuň emeli hemralary urşuna garaşylýan giriş boldy. Şeýlelik bilen, häzirlikçe Uzak Gündogardan goşun iberilmegini ýatdan çykarmaly bolduk.
  Merkezdäki nemes üstünlikleri barha giňeýärdi. Baglamaga çalyşýan ullakan boşluk bardy. Emma faşistler öňe gitdiler we 16-njy iýulda Smolenskä girdiler.
  Bar bolan ätiýaçlyklary söweşe zyňmak we söweşijileri ýarag astynda saklamak bilen, Stalin we ukukow Fritsiň merkezdäki öňe gitmegini duruzmagy başardylar. Emma Gitler goşunlaryny günorta öwürdi. Faşistler Kiýewde ullakan gazany döretdiler we Ukrainanyň hemmesini diýen ýaly basyp aldylar.
  Leningrady petikledi, Krymy basyp aldy. Duşmançylyk gidişi 1941-nji ýyla, yzygiderli karma ýalydy. Emma tapawutlar hem diýseň möhümdi. 1941-nji ýylda SSSR-de käbir erkin ätiýaçlyklar bardy, indi hemme zat mobilizlendi. Hüjüm oktýabr aýynda bolup geçende, goranmak üçin hiç zat ýok diýen ýalydy.
  1944-nji ýylyň Sanjar aýynyň başynda faşistler Moskwany gabadylar we Stalini Kuibyşewe gaçmaga mejbur etdiler.
  Faşistler hakyky taryhdan tapawutlylykda san taýdan ep-esli artykmaçlyga eýe boldular. Demirgazykdan we Günortadan Moskwany aýlamak üçin ýeterlik bölüm bardy. Emma Sowet bölümleri dürli ugurlara aşa ýaýrady.
  Aslynda, 1941-nji ýylda, mobilizasiýa geçirilenden soň, Stalin işgärleriň sanynda Wehrmaçtdan artykmaçlyk gazandy we söweşiň başyndan Üçünji Reýhden dört esse köp uçar we tank bardy. Urşuň ilkinji bäş aýynda hakyky taryhda has köp sowet enjamlary öndürildi.
  Nowöne indi faşistler ýaraglaryň we işgärleriň sanynyň we hiliniň tarapynda tüýdük kartoçkalary. Gyzyl Goşunyň 1941-nji ýyldaky ýaly ýaralary bar. Şol sanda ukrainleriň, baltlaryň we köp sanly ownuk döwletiň Sowet sistemasy üçin ölmek islemezligi. Köpçülikleýin dönüklik we repressiýalaryň pidalarynyň üstünden ylgamak, ýurtdan çykarylan we beýleki zolaklardan kemsidilen. Şol sanda Sowet re regimeiminiň ideologik duşmanlary.
  Nemesleriň Günbatary ýeňmegi hem dönükleriň sanyny artdyrýar.
  Şonuň üçin Moskwanyň gurşalanlygy we nemesleriň Donbass, Woronezh şäherini basyp alyp, Stalingrad tarap hereket edýändigi geň däldir.
  Gynansagam, 1944-nji ýylyň gyşy 1941-nji ýyldaky ýaly aýazly we garly däldi. Şeýle-de bolsa, 1944-nji ýylyň dekabrynyň ahyryna çenli Moskwa gahrymançylyk bilen dowam etdi. Stalingrad 1945-nji ýylyň ýanwar aýynda ýykyldy we onuň üçin söweşler gaty uzaga çekmedi. Fewral we mart aýynyň başynda nemesler we olaryň emeli hemralary Kawkazy we Bakuw nebit guýularyny tutuşlygyna ele aldy.
  Soňra hüjüm Wolga bilen gitdi. Saratowa, Kuibyşewe, hasam Orenburg we Kazana.
  Stalin Swerdlowsk şäherine gaçdy. Kazan maý aýynda ýykyldy. Tomusda nemesler we ýaponlar Russiýanyň çuňlugyna gitmegini dowam etdirdiler. Sowet goşunlarynyň garşylygy pese gaçdy. 1945-nji ýylyň 5-nji awgustynda Swerdlowsk alyndy. 1945-nji ýylyň 3-nji sentýabrynda Stalin ahyrsoňy boýun egmäge razy boldy. Öz durmuşlarynyň we erkinliginiň deregine.
  Ikinji jahan urşy gutardy. Emma parahatçylyk uzak dowam etmedi. Nuclearadro ýaraglaryny synagdan geçiren Gitler, olaryň weýran ediji güýjüne göz ýetirdi.
  Indi Japanaponiýa bilen Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň Üçünji Reýh tarapyndan dünýäde agalyk etmegiň ýolunda durandygy görünýär. Fuhrer Çingiz handan, Aleksandr Makedonskiden, Napoleondan, Imperator Troýandan we Ajaýyp Süleýmandan has köp ýer basyp alsa-da, Japanaponiýany hem ýeňmegi ýüregine düwdi.
  Ikinji jahan urşy gutarandan takmynan üç ýyl soň, güýçli ýadro zarýadlary bilen ýüz ballistik, kontinentara raketa Günüň dogýan ýurduny birbada gurşap aldy.
  Soň bolsa Wehrmaçtyň we flotuň ýerüsti bölümlerine hüjüm başlandy. Nemesler Japanaponiýanyň Aziýadaky emläklerini has çalt ele aldylar we metropolyň özi atom bombalary bilen ýykyldy.
  Uzak ýa-da az wagtlap garşylyk, Günüň dogýan ýurdunyň theuwaş ummany tarapyndan üpjün edildi. Emma 1949-njy ýylyň iýun aýyna çenli hemme zat gutardy. Indi galan zat ABŞ-ny ýeňmekdi. Mundan başga-da bir sebäp bardy. Amerikalylar, şertnamanyň tersine, ýadro ýaraglaryny öndürip, gizlin synag geçirdiler.
  Gitler 1950-nji ýylyň 1-nji ýanwarynda täze ýylda birbada üç ýüz ýadro raketasyny taşlap, söweşe başlady.
  Weýrançylykly ýadro zarbasy Amerikanyň ýüz sany esasy şäherini weýran etdi we onlarça million adamy öldürdi. Adolf Gitleriň iň uly jenaýatlaryndan iň ýigrenji wagşylaryň iň uzyn sanawyna goşuldy.
  Soňra Kanadanyň we günortadan Latyn Amerikasynyň diktatorlary bilen çozuş boldy. Amerikalylar gowşadylar we geň galdylar, ýöne umytsyz söweşdiler. Olar üçin ýeňilmegiň diňe gulçulyk we haýal, agyryly ölümi aňladýandygyna düşündiler.
  Şonuň üçin ähli uruşlardan iň umytsyzdy. Bir ýyldan gowrak dowam etdi we Üçünji Reýhi ýene iki ýüz töweregi ýadro zarýadyny taşlamaga we köp hasylly ýerleri radioaktiw çöle öwürmäge mejbur etdi.
  Emma muňa garamazdan maksada ýetildi we Üçünji Reýhiň soňky duşmany ýeňildi. Şondan soň dünýä globallaşmagy diýlip atlandyrylýan proses başlandy. Nemes belligi ýeke-täk dünýä walýutasyna öwrüldi. Hatda resmi taýdan garaşsyz ýurtlar diňe çäkli ýerli öz-özüňi dolandyryşyny saklamak bilen Üçünji Reýhiň koloniýalary derejesine çenli azaldyldy.
  Jewsewreýler we syganlar bikanun edildi: gözlenip ýok edildi. SS köpçülikleýin arassalamalary amala aşyrdy we gaharlandy. Hakyky düýş gördi - aagondarhanyň sagady. Has dogrusy, bir döwür. Fuhrer kosmos giňelmegini talap edip hakyky dünýä totalitar imperiýasyny gurýardy.
  1959-njy ýylda, Fuhreriň ýetmişinji doglan gününi bellemek bilen, super imperator adyny kanunlaşdyran bütin dünýäde plebiskit bolan resmi täç geýdirildi. 1967-nji ýylda Adolf Gitler aradan çykanda, ogly adyna we güýjüne miras galypdy.
  Şol wagta çenli planeter planetasy Wenera bilen Aýda we Marsda oturymly ýerleri gurupdy we daşarky ýyldyz dünýäsine ýaýramaga işjeň taýýarlanýardy ... Faşistler ähliumumy imperiýa - Reyldyz Reýhiniň gurulmagyny islediler. tutuş älemi düýş görmek.
  
  Kyrk adanyň habarlarynyň täze başdan geçirmeleri
  Dimka gylyjyny döwdi-de, haýran galyp, gözlerini ýumup, köçede durdy. Elleri gana boýaldy, gylyçdan galan zatlar ganlydy. Sirenler ýaňlandy. Tomus şäher köçesi. Polisiýa işgärleri. Soň bolsa arkasyna taýak bilen uruldy. Dimka zordan eşidilýär:
  - Men ýüz öwürýärin!
  Ellerini yzyna getirýärler we eliňi gysýarlar. Oglan biline sanjylýan metaldan agyry duýýar. Awtoulagda - gara garga äkidilýär.
  Dimka gahar bilen gorkynyň garyndysyny duýýar. Geçmişi ýatlaýar. Çagalaryň barlygy üçin gylyç bilen söweşen ada. Agaç, ýöne oglan gahar bilen tutulanda, ýiti polata öwrülýärler. Dimka ol ýerde birnäçe aýdan gowrak galdy. Söweşdi, söweşdi, ýaralandy we özüni ýaralady. Hatda dönük hem öldürildi. Hemme zat boldy. Netijede ýeňiş gazandylar.
  Destroyedok edilen gämide diňe çagalaryň galanlygy gynandyrýar. Ol diňe gyzy bilen gaçmagy başardy. Şeýle başdan geçirmelerden soň türme indi ýurt ýaly däldi.
  Zalym oglany gylyjy bilen urup, onuň ýatandygyny gördi we bir howuz gan akdy.
  Bu zarba ölümli boldumy? Şonuň üçin şowsuz, Dimka, mundan ozal kellesinde ýeterlik başdan geçirmeler ýok ýaly. Eger näme öldüren bolsa? Türme? Ony jenaýatçylar bilen hapa, ysly kamera alyp bararlarmy?
  Ol näçe aralykda oturar? Ol bary-ýogy on dört ýaşynda. Ondan gowrak, kanuna görä, bermäge hukugy ýok. Belki hemme zat netije berer!?
  Togsan ikinji ýylyň howlusynda. Demokratiýa we azatlyk hakda köp gürlenýän, ýöne garakçylygyň ösýän wagty.
  Huni saklandy we Dimka çykaryldy. Gara saçly, görmegeý oglan garakçy ýaly däl-de, zynjyrly eli gysylan pidadyr.
  Dimka derrew diýen ýaly sülçi we prokurora äkidildi.
  Meni oturgyçda goýdular.
  Sülçi birnäçe adaty sorag berdi we ýylgyryp aýtdy:
  - youaralanan çaga ölýär! Şonuň üçin ölmezligi üçin Hudaýa doga ediň!
  Dimka uludan demini aldy:
  - Men islemedim ...
  Prokuror kagyz uzatdy:
  - Bu boýun alma. Gol çekseňiz, kazyýet işine garaşylýan girew bilen boşadylar. Şol ýerde ýaşlygy we polisiýa sürüjileriň ýoklugyny göz öňünde tutup, şertli alarsyňyz!
  Dimka kagyzyň ýüzüne seredip, ony çalt okady we negatiw ýagdaýda başyny ýaýkady:
  - Bu ýerde ýetginjegiň özi kompaniýa hüjüm edendigi aýdylýar. Olar maňa hüjüm etdiler.
  Soragçynyň fiziognomiýasy we gaşlary gaşlydy, ol gürledi:
  - Size maslahat berşimiz ýaly gol çekiň! Otherwiseogsam, türmä düşersiňiz. Indi sözüň doly manysynda kazyýet işi bar, kazyýetde gaty uzak oturmaly bolarsyňyz. Öýjükde tagtalarda üç hatar bukja, burçda bir çelek we seniň ýaly elli nerw, aç oglan bar. Jenaýatçylaryň dürli görnüşleri. Woundedaralanan oglan diri bolsa-da, derňew üç ýyl, soň ýene bir ýyl we kazyýet işi dowam eder! Ömrüňiziň iň gowy ýyllaryny dowzahda geçirersiňiz!
  Prokuror ylalaşyp baş atdy we tassyklady:
  - Sizi saklamak ýa-da tussag etmek, ýa-da gitmezlik barada ýazmaça karar, sizi eje we kaka alyp gider. Saýlamak saňa bagly! Maňa ynanyň, ýetginjekleriň koloniýalarynda eýýäm köp adam bar we size synag bermäge şat bolarlar. Usöne biziň bilen jedel etseň, hökman bir ýer bolar!
  Dimka sülçiniň we prokuroryň degişmeýändigini duýdy. Aslynda olar türmede çüýräp bilerler. Beýleki tarapdan, gol çekse, boşadyljakdygy hakykat däl. Polisiýa işgärleri aldasa, köp mysal barmy? Emma Dimkadaky esasy zat, ölüm adalarynda galandan soň özüni aç-açan görkezýän gödeklik we çydamlylykdy. Oglan aýgytly aýtdy:
  -! Ok!
  Sülçi gaty gygyrdy:
  - Näme däl?
  Dimka gödek gürledi:
  - Men gol çekmerin! Maňa hüjüm etdiler, meni zynjyr bilen ýaramak islediler, bu bolsa özüni goramakdy!
  Sülçi gygyrdy:
  - Bolýar onda! Türmede bir hepde has akylly oturyň!
  Prokuror baş atyp, gol çekdi:
  - Iki aý tussaglykda. Oföne elbetde has ir goýberip bilersiňiz!
  Sülçi gygyrdy:
  - Meniň pikirimçe, tussag etmek oglana gowy bolar!
  Dimka ofisden çykaryldy we türmä äkidildi. Gandallar jyňňyrdady, Oglanyň etmeli ýeke-täk zady zynjyryň üstünden geçmekdi. Ol ýerde kabul edilmelidi.
  Dimka iki polisiýa zynjyr bilen zynjyr bilen ýöräp gitdi. Özüňi gaty erbet duýduň. Türme, kamera, erbet tussaglar. Hawa, boýun almakdan ýüz öwrüp, kynçylyk çekdi. Beýleki bir tarapdan, şondan soň açmarsyňyz.
  Dima nobat otagyna äkidildi. Withanyňyz bilen adyňyz, familiýaňyz, atyňyz, gymmat bahaly zatlaryňyz.
  Soňra şmon. Bir polisiýa işgäri we ak donly iki aýal oglanjygy aýna bilen bir otaga alyp, goşmaça lampalary ýakdy. Buýruk ýerine ýetirildi:
  - Geýin!
  Dimka uludan demini aldy - şmon! Aýal-gyzlar näme üçin? Oglan jeans, futbolka, krossowka, penjek çykardy. Diňe şortikleri bilen galypdy.
  Ak donly bir ýaş aýal:
  - Gowy guruldy!
  Ofiser gygyrdy:
  - Balaklaryňyzy çykaryň! Diri!
  Utançdan ýanýan Dimka hem olary alyp gitdi. Islegsiz gyzardy we özüni ýapdy. Polisiýa işgäri gygyrdy:
  - Arkaýyn! Tikinlerde eller! Closerakyndan göz aýlaň - bu ganhor!
  Şepagat uýasyna meňzeýän ak eşikli bir aýal ýylgyrdy we inçe, lukmançylyk elliklerini geýdi:
  - Biz beýle zady görmedik! Arkaýyn oglan, daýzaňyz seni duýar!
  Dimanyň jesedini barlap başlady. Men adalarda bolanynda ösen oglan saçynyň üstünden bardym. Gizlin bir zat gözläp, her ýüpi seresaplylyk bilen daradyň. Belki pul. Soň bolsa oglanyň gulaklarynda we burnunda şöhle saçdy. Ol bir zat tapjak bolýan ýaly seresaplylyk bilen etdi.
  Soň bolsa kellesini açyk ýere goýmagy buýurdy we ellerini eňegine gazdy. Elini agzyna saldy. Dimka rezin ysyny aldy we dili bilen dadyp gördi. Aýal dişleriň, dişleriň, ýaňaklaryň arkasynda duýuldy. Diliň köküne basanda, oglan gusmak hüjümini duýdy. Hawa, nähili utandyryjy. Elleri tonzalara çenli gitdi we dem almak kynlaşdy.
  Soň bolsa, aýal ony iberdi we ýylgyrdy:
  - Hiç zat ýok!
  Ofiser buýruk berdi:
  - Olga dowam et! Temanyň aýratyn howpuny göz öňünde tutup şahsy gözleg iň jikme-jik bolmaly!
  Ak reňkli aýal Dimkanyň döşüni duýup başlady. Ol ellerini ýokaryk galdyryp, goltugynyň aşagyna seretdi. Garaşylmadyk güýç bilen göwre basyldy. Dimka aljyrady ...
  Soňra aýal saklandy we sorady:
  - Bolýar, indi goýsun!
  Polisiýa işgäri gygyrdy:
  - Bu gaty ygtybarly däl! Anusyna-da serediň!
  Ak donly aýal başyny ýaýkady.
  - Munuň üçin ýörite rugsat gerek! Edil şonuň ýaly, oglanyň ýakyn ýerlerini barlamak üçin!
  Ofiser ýuwaşlyk bilen buýruk berdi:
  - Oturyň, kiçijik şeýtan ...
  Dimka mertebe bilen jogap berdi:
  - Men oglan!
  Oturmak aňsat boldy. On gezek otur. Şondan soň aýallar dabanyny barladylar we aýaklarynyň arasyndan geçdiler.
  Şondan soň Dimka indiki otagda boldy. Türme formasyndaky başga bir çaga, elinde ýazuw maşynkasy bilen nola çenli kesildi:
  - Täzelik näme?
  Polisiýa işgäri şeýle jogap berdi:
  - Hawa, gaty çal!
  Oglan jyňňyrdady we aýtdy:
  - Ol beýle gorkunç däl! Bolýar, oturgyçda oturyň we saçyňyzy kesiň!
  Dimka oturdy. Nakedalaňaç bolmak gowy däl. Soň bolsa jenaýatçy ýaly saçyny kesýärler. Üstesine-de, maşyn gödekdi we saç kesmek agyrdy. Galyň, gara saçlar ýere gaçdy. Aaş tussagyň ýykylan aýakgaplary olaryň üstüne basdy. Saçlaryň her bir bölegi bilen ölmez-ýitmez ruhuň bir bölejigi gidip, az-kem erkinleşýän ýalydy. Dimanyň keýpi gowşady. Öňünde türme kamerasy we kämillik ýaşyna ýetmedikler bilen duşuşyk bardy.
  Şeýle-de bolsa, Dimka deň-duşlaryndan gorkmady. Kyrk adany gatylaşdyrandan soň, indi gorkunç däl. Şeýle bolsa, söweşer. Türme?
  Başga synag näme? Ol bary-ýogy on dört ýaşynda, bütin ömrüni öňde goýýar.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"