Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Bolalarning O'G'Ilganlar Va Kortelarga Qarshi Swat

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Eduard Osetrov boshchiligidagi yosh jangchilar musofirlar armiyasiga, birinchi navbatda, tsikllarga qarshi kurashmoqda. Biroq, keyin jasur bola hind bo'lishi kerak va ma'budalar bilan birga Mayya davlatini zabt etishni xohlaydigan Kortez armiyasiga qarshi kurashadi!

  BOLALARNING O'G'ILGANLAR VA KORTELARGA QARShI SWAT
  ANNOTATSIYA
  Eduard Osetrov boshchiligidagi yosh jangchilar musofirlar armiyasiga, birinchi navbatda, tsikllarga qarshi kurashmoqda. Biroq, keyin jasur bola hind bo'lishi kerak va ma'budalar bilan birga Mayya davlatini zabt etishni xohlaydigan Kortez armiyasiga qarshi kurashadi!
  . Љ1-BOB
  Bolalar maxsus kuchlari otryadining yosh jangchilari mardonavor jang qildilar. Biroq, bir yarim kuch maydonining orqasida ular o'lish uchun deyarli hech qanday imkoniyatga ega emas edilar. Ammo hujum sikllari juda katta zarar ko'rdi va aslida bug'i tugadi. Shunday qilib, haqiqiy qahramon kim ekanligi haqida bahslashish mumkin edi.
  Ammo biz hurmat qilishimiz kerak, jangovar kiyimdagi o'g'il-qizlar aniq zarba berishdi. Kompyuterlardagi o'yinlar behuda emasligi va ular shunchaki ajoyib jangchilar ekanligi sezildi.
  Edikning o"ng qo"liga o"q uzayotgan Adala bolasining oyog"idagi etigini olib tashladi. Va maymunning epchilligi bilan u yaqinlashib kelayotgan dushmanga bir nechta ko'knori urug'ini tashladi.
  Komandir bola bosh irg"adi.
  - Bu yaxshi, aytaylik, yo'q qilish sovg'asi! Ammo uni qal'aga hujum paytida ishlatish yaxshiroqdir.
  Adala mantiqan ta'kidladi:
  - Sizda bitmas-tuganmas kutilmagan hodisalar mavjud. Shunday qilib, barcha kozozlar qo'yilmaydi. Va kozoz ham haddan tashqari oshkor etilmaydi!
  Va yo'q qilishning mayda ko'knori urug'lari katta jangchilarni mayda, yirtiq bo'laklarga bo'lib, tsikllarga tegdi. Mana halokat.
  Qiz bolasining oyog'ini bosib, chiyilladi:
  Tsikllar ustidan g'alabani kutaman, men ishonaman
  Yangi qo'shiqlar bo'ladi...
  Men o'zimni hayvonga qul qilmayman,
  Men sizga jangda eng yuqori darajani ko'rsataman!
  Chap tomonda jang qilgan bola tabassum bilan dedi:
  - Nega qo'lingni emas, oyog'ingni tashlading?
  Adala kulib javob berdi:
  - Va bu yanada qiziqarli!
  Edik bosh irg'adi.
  - Ha, har qanday ahmoq qo'lini tashlaydi, lekin oyog'ingiz bilan harakat qiling!
  Bolalar xor bilan xitob qilishdi:
  - Nur jangchilariga shon-sharaf,
  Yorqin ona Vatanim shon-shuhrat...
  Bizning ishlarimiz kuylanadi,
  G'alaba qozonish - asosiy maqsad!
  Tsikllar, haqiqatan ham, katta zarar ko'rganlari uchun, orqaga chekinishni boshladilar. Ammo devorlar yana ko'tarildi. Va yangi mashinalar ko'chib o'tdi. Ular tırtıllar ustidagi yassi piramidalarga o'xshardi va tanasi bilan katta o'lchamli edi.
  Bolalar maxsus kuchlari qo'shinlari ularga nurli qurollardan o'q uzganda, ular deyarli hech qanday zarar etkazmadilar. To"sinlar po"lat zirhdan sakrab tushdi.
  Qizlardan biri xitob qildi:
  - Mana, dushmandan yana bir hazil! Va hatto hazilchilarning butun ko'chkisi!
  Jangchi yigit xitob qildi:
  Tiz cho'kib yashagandan ko'ra, oyoqda o'lgan afzal! Men allaqachon asirlikda edim va ular meni elektr toki bilan urishdi, butun vujudim bo'ylab oqimlarni tilimdan to tovonimgacha o'tkazishdi. Va u shunchalik kasalki, o'lim yaxshiroq!
  Qiz bosh irg'adi.
  - Ha, va meni qiynoqqa solishdi! Bundan tashqari, nozik, o'zgaruvchan tortishish va pulsatsiyalanuvchi vaznsizlik. Va u juda og'riyapti va bundan tashqari, u kabuslardan tashqari hech qanday iz qoldirmaydi!
  O"ylaymanki, o"lmas va buyuk sarkardamiz nimadir o"ylab topadi!
  Edik oppoq boshi bilan rozi bo"lib bosh irg"adi va buyurdi:
  - Va endi bolalar, olinglar, burunlaringizni qitiqlang va aksiring!
  O"sha tajribali jangchi qiz Adala ajablanib so"radi:
  - Va nega bu?
  Bola qo'mondon ishonch bilan javob berdi:
  - Mana, ta'siri qanday bo'lishini ko'rasiz!
  Jangchi bolalar bahslashmadi. Shunday qilib, ular bolalarning yoqimli burunlarini mayda xanjarlarning uchlari bilan qitiqladilar. Va ular buni qanday qabul qilishadi va aksirishadi.
  Atmosfer birdan larzaga keldi. Va ko'p o'tkir uchlari bo'lgan qoldiqlar yuqoridan yomg'ir yog'di. Ular piramidal tanklarga urishdi. Va ular igna bilan kirpi kabi ularni teshdilar. Va ulkan yirtqich hayvonlar to'xtadi.
  Edik bosh irg'adi va ta'kidladi:
  - Endi boramiz va qo'shiq aytamiz!
  Va bolalar maxsus kuchlarining jangchilari uni olib, zavq bilan kuylashdi;
  Mening malikam, sen gulsan
  Rabbiyning bog'ida porlaydi!
  Sizning nigohingiz yangi shabadaga o'xshaydi
  Jahannam alangasini sochib yuboring!
  
  Muqaddas qizlar sevadi
  Qahramon qilich, sharaf bilan siqib!
  Men oqimda qon to'kaman
  Bir farishta abadiy siz bilan bo'ladi!
  
  Bir sir tush bilan yoritilgan
  Sizning suratingiz, yoqimli hid!
  Sizni olam yaratuvchisi haykalga solgan
  Yovuzlikning barcha xizmatkorlari harom qilmaydi!
  
  Balki faqat osmonda
  Sevishganlarni taqdir birlashtiradi!
  Lekin Xudo bizni tuproqqa aylanib qolishimizga yo'l qo'ymaydi
  Qattiqlashtirilgan ajralishda yuraklar birligini birlashtiring!
  Bunday ajoyib va ulug'vor so'zlardan keyin mo''jiza ro'y berdi. Piramidal tanklarning butun armadasi gulzorlar kaskadi kabi gulladi. Va yam-yashil gullar shunchaki ajoyib edi. Va ular g'azablangan va aql bovar qilmaydigan, bo'ronli kuch bilan o'sishni boshladilar. Va bu juda chiroyli bo'lib chiqdi.
  Adala qo'mondon bolakayning yuzidan o'pdi va dedi:
  - Siz shunchaki jozibalisiz!
  Eddi tabassum bilan bosh irg'adi.
  - Technomagic!
  Jangchi yigit xitob qildi:
  - Nu, va endi hujumda! Bir zarba bilan dushmanlaringizni yo'q qiling!
  Komandir bola e'tiroz bildirdi:
  - Yo'q! Hali erta. Birinchidan, siz mening oldingi sarguzashtlarimga qarashingiz kerak. Ular u erda ilg'or nanotexnologiyalarsiz ham harakat qilishlari kerak edi va bu, ta'kidlash kerakki, juda qiyin!
  Adala tabassum bilan dedi:
  - Albatta, texnologiyasiz qiyinroq ekanini tushunaman. Lekin senga o'xshagan bola, menimcha, har qanday muammoni hal qiladi.
  Edik kumushrang ovozida tanlab olingan dengiz marvarididay porlagan tabassum bilan kuyladi:
  Garchi biz barcha muammolarimizni hal qila olmasak ham,
  Hamma muammolarni hal qilmang!
  Ammo hamma baxtliroq bo'ladi
  Hamma yanada qiziqarli bo'ladi!
  Shundan so'ng bola gologrammani yoqdi. Bolalar maxsus kuchlari jim qoldi.
  O"g"il-qizlarning yoqut va zumraddan yasalgan ko"zlari manzarani yutdi.
  Xo'sh, koinotning turli burchaklarida bo'lgan va bir nechtasini ko'rsatgan bola, hali u qadar etuk bo'lmaganida. Va bu Yangi Dunyodagi O'rta asrlar davri, Yer sayyorasi kabi muqobil tarix edi.
  Bu holatda, Edikning pistirmada oqarib ketgan yuzlarini kuzatib, hind bolasiga aylangani ko'rsatilgan. U shortilarda, yalangoyoq, chunki mokasinlar faqat yo'lni to'sib qo'yadi, lekin boshdan oyoqqa rangli chizmalar bilan bo'yalgan. Hatto bolaning yuzi ajdarlar va qilichli farishtalar bilan qo'rqinchli tatuirovkalarda.
  Garchi bunday chizmalar hindlarga xos emasga o'xshaydi. Ammo Edikning minglab sarguzashtlari va sayohatlari taqdirni tashlamagan. Barcha davrlar, sayyoralar va zamonlar aralashib ketdi, aralashdi va bir xil zich to'pga birlashdi.
  Uning yonida keng dumbali, yalang'och, dumaloq, jozibali poshnali, deyarli burni ostidagi mushakli qiz yotadi. Negadir jangchi, garchi u hind bo'lishi kerak bo'lsa-da, sarg'ish. Uning deyarli kiyimi yo'q, faqat bikini to'plamidan külotlar, to'liq ko'kragida marvaridlar ipi.
  U o"girilib qarasa, Edvard erkakcha iyagi va katta, ammo oddiy ko"kragi bilan chiroyli yuzni ko"rdi. Jangchining qo'llari muskulli, terisi shokoladli bo'lib, oq rang bilan birgalikda sarg'ishlik, aniqrog'i, oltin gulchang sochlari juda jozibali ko'rinadi.
  Sariq jangchi esa xavotir bilan pichirladi:
  - Oqargan chehralar bu yerga kelayapti, ey bolam sardor Favvora!
  Nimadir yosh jangchining muskulli tomoniga qoqdi... Eduard qimirlab ketdi va nafis, yalang'och, qizcha oyog'ini ko'rdi. Bundan tashqari, mushak va kuchli. Va keyin qizg'ish sochli xonimning o'zi. Mana shunday go'zallik. Asal sarg'ish va qizil soch, ham yarim yalang'och, ham mushak va sportchi. Jangchilar emas, balki kamonli xudolar.
  Edvard avval birini, keyin esa ikkinchi qizning oyoqlarini avaylab silab qo'ydi. Ular xuddi mushuklarni silagandek, mamnun bo'lib xirilladilar. To'g'ri, oddiy ayol erkak erkalashdan qochmasligi kerak. Va keyin har qanday ta'sirchan odamlar ko'paygan, ular eng kichik silash yoki noz-karashma uchun sudga berishga tayyor. Ammo erkak uchun go'zal qizni yoki bir vaqtning o'zida ikkita qizni silash va erkalash juda tabiiy.
  To'g'ri, u tanada bola, lekin u allaqachon qarigan va yoshi o'tgan va xotirasida u juda kattalar, shuning uchun ....
  To'g'ri, juda mushakli, ammo sportchi Edvard shunchaki kuchli nasl tug'ishga qodir kuchli ayollarni yaxshi ko'rardi.
  Ammo keyin olovli go'zallik Edvardga lablari bilan ishora berdi - muzla! Dushman tez orada keladi!
  Darhaqiqat, chekkada otryad paydo bo'ldi ... Voy, bunday maxsus kuchlar polkovniki kutmagan edi. Yo'q, ular umuman trollar yoki gnomlar emas edi - juda oddiy odamlar, lekin ... O'rta asr qurol-yarog'larida, kannibal tayoqchalaridek katta musketli, uzun qilichli. Bu armiyaning barchasi g'ayrioddiy va g'ayrioddiy taassurot qoldirdi. Va juda arxaik. Shu bilan birga, u haddan tashqari bo'lmasa-da, uning ko'pligi bilan ajralib turardi. Otda, og'ir zirhlarda, tobora ko'proq ritsarlar chiqib ketishdi. Aytgancha, rangi oqargan, kuchli mubolag'a - tumshug'i qoraygan, qoraygan, soqollari esa qora.
  Qizil sochli iblis jangchisining o'zi Edvardning tilidan chiqib ketishga tayyor bo'lgan savolga javob berdi:
  - Bu Kortesning ispan otryadi. Qo'rqmang, ularning atigi to'rt yuztasi bor va ular hali mahalliy hindular bilan to'ldirishga ulgurmagan.
  Jangchi bola hushtak chalib, pichirladi:
  - Maftunkor... Va bizda qanchamiz?
  Bu safar asal sarg'ish javob berdi:
  - Siz bilan besh kishi bo'ladi! - Va Edikning sarosimali nigohini ushlab, qo'shimcha qildi u. - Eng to'g'ri raqam, pentagram!
  Yosh jangchi biroz titrab ketdi. Miqdor jihatdan kuchlar muvozanati ularning foydasiga emasligi aniq. Va eng muhimi, ularda portlovchilar, kuch maydonlari, hatto antimater granatalari ham yo'q. Va bu qo'rqinchli. Misol uchun, bitta giperblaster butun otryadni kesib tashlashi mumkin, bu erda bir daqiqada Xirosimaga tashlangan o'nta atom bombasining energiyasi chiqib ketishi mumkin.
  Qizil sochli iblis Edvardga eslatishni o'rinli deb topdi:
  - Sizda kamon bor, ey rahbar ... Mening buyrug'imga o't oching!
  Sariq shunday izoh berdi:
  - Bola yalangoyoq va juda kamtarona kiyingan, bu buyuk yo'lboshchi uchun buyruq emas, garchi hozir uning yonida qo'shin bo'lmasa ham. Qiz yalang oyoq barmoqlarini qisdi. Va nimadir o'zgardi va Eduard endi nimadir avvalgidek emasligini his qildi.
  Jangchi yigit yana o'ziga e'tibor qaratdi. U, albatta, ko'ylaksiz, lekin buffalo shimlari va zargarlik buyumlari mokasinlarida. Boshida gulchambar bor, undan uchta tuk chiqib turadi. Yo"q, lochinlar emas, yer yuzida o"zgarmagan qandaydir patli qush.
  Tananing o'zi ancha ko'zga ko'ringan va massiv mushaklarga aylandi, garchi Edvard har doim mushaklarning mukammal rivojlanishi bilan ajralib turardi, ammo so'nggi yillarda u juda quruq bo'lib qoldi, shuning uchun qovurg'alar oziqlanish va doimiy harakatlanish etishmasligidan o'zini namoyon qildi. Ammo bu holda, u professional fitnes chempioniga o'xshardi - mukammal yengillik va bitta yog 'emas, va uning terisi qizil-jigarrang tan bilan quyilgan.
  Ko'krakda yaguar bilan zarb bor edi - Guronning ramzi. Qolgan tatuirovkalar go'yo sehr bilan bir joyda bo'lingan. Jangchilar esa mukammal, silliq va sayqallangan teriga, oltin tusli shokoladga ega bo'lib, terisi issiq meksika oqshomining alacakaranlığında porlab turardi.
  Ularning oyoqlari yalang'och edi, ammo bu ularning jangovar samaradorligini oshirdi.
  Ular kamonlarini tortdilar. Yana ikkita qiz va Eduard negadir u yerdagi go'zal qizlar ekanligiga amin edi, ular shu qadar ehtiyotkorlik bilan niqoblanganki, ular ko'rinmas edi. Ammo bu ikkisining malikalarniki kabi hashamatli kamonlari bor va o'qlarning patlari olmos, topazlar, yoqut va zumradlar bilan zich joylashgan.
  Edvardning kamoni ham hashamatdan kam emas, lekin u ko'proq safir va quyuq ohanglarda qimmatbaho toshlarga ega. Va chiroyli qizlar yorqinroq rangga ega.
  Ispaniya konkistadorlarining otryadi allaqachon ularning oldida to'liq joylashgan edi. To'rt yuzta Kastiliya kaballerisi. Dengiz bu erdan unchalik uzoq emasga o'xshaydi, garchi xarakterli hidlar eshitilmasa ham, shamol faqat qirg'oqdan esadi. Ammo qizcha tanalarning xushbo'yligi asal, gullar, ozgina muskat yong'og'i va ziravorlar aralashmasi kabi juda jozibali, mutlaqo g'ayriinsoniydir.
  Jangchilarning o'zlari juda zo'r va biri yalang oyoq barmoqlari bilan hasharotni olib, uni tortga aylantirdi.
  Ularning raqiblari, jangchilar, o'sha paytdagi qudratli Ispaniya imperiyasi, kampaniyada chang bosishga va juda ta'sirli ko'rinishga hali vaqtlari yo'q.
  Oldinda qudratli, keng yelkali, uzun bo'yli, uzun, qizil soqolli chavandoz turibdi. Ehtimol, bu kelajakda gertsog unvonini oladigan va shunchaki ajoyib boylikni qo'lga kiritadigan graf Kortesdir.
  U shunchaki qizil va juda sog'lom edi. Zirhning o'zi bir tsentnerni tashkil qiladi va uning ostida oddiy emas, balki piebald kostyumining qoralama ot.
  Polkovnik bola ispan grandini qurol bilan olib, otishmaga shaylandi.
  Ko'p narsalarni ko'rgan Edik kamondan yaxshi o'q uzdi, garchi u uzoq vaqt davomida bunday qurol bilan shug'ullanmagan bo'lsa-da, u yanada zamonaviy va ilg'orroq edi, shuning uchun uning urishiga ishonch yo'q edi.
  Olovli qizil go'zallik buyrug'ini oldi. U birinchi bo'lib o'q uzdi va o'q teginish traektoriyasida uchdi. Oltin sochli qayoqqadir yon tomonga o'q uzdi va qarama-qarshilikdagi chakalakzorlardan kometalar kabi uchib, yo'q qilish energiyasi nurlarini parchalab tashladi.
  Otishga ulgurmagan Edvardning ko"z qorachig"ini uchburchak qilib aylantirib qo"ydi. U buni hech qachon ko'rmagan edi. Olovli qizil qizning o'qi yorilib, qora to'lqinlarga tarqaldi. Bu suv oqimiga tushib qolgan ispan ritsarlari bir vaqtning o'zida kuyib ketishdi va otlari bilan birga chang bo'lib ketishdi. Faqat havoda muzlab qolgan skeletlari qolgan.
  Oltin barg rangidagi sochli qiz tomonidan chiqarilgan sovg'a, kam bo'lmagan darajada halokatli ta'sir ko'rsatdi. Faqat u biroz boshqacha ifodalangan. Oq to'lqin o'tdi va yana yuzta jangchi birdan gullay boshladi. Va eng to'g'ridan-to'g'ri ma'noda. Ya'ni, suvli va yorqin kurtaklar Kastiliya imperiyasining konkistadorlarini boshdan oyoq qoplagan. Va keyin, tez surgunlar ketdi, ajoyib go'zallik xiyoboni o'sishni boshladi. Va potentsial banditlar va bo'g'uvchilar , ularning har biri eng boy rangga ega ajoyib gullar butasiga aylandi ...
  Boshqa sovg'alar ham yaxshi ishladi ... Uchinchi o'q qizil chaqmoq bilan tarqaldi va ispanlar mash'al kabi yonib ketdi, butparastlar yurishi va keyin yuzta gulxanga aylandi ... Va har bir olov alangasining o'ziga xos rangi va soyasi bor edi, va uchqunlar uchib, balandroq qora osmonga urmoqchi bo'ldi.
  To'rtinchi sovg'a yanada ajoyib bo'lib chiqdi. O'qdan tosh kristall, kalitlar va murvatlar kabi uchib ketdi! Va ular Kortes otryadining dumiga tushishdi. Otlar tırtıllara, chavandozlar esa ekskavatorga aylanib, qirlar orasidagi keng yo"lda g"alati dizayndagi yuzlab mashinalar to"xtab qolishdi.
  Endi Ispaniya imperiyasining to'rt yuzta kuchli va jasur jangchilari mavjud bo'lishni to'xtatdi.
  Edik hayrat bilan xitob qildi:
  - Technomagic! Mana mo''jiza!
  Faqat bitta Kortes qoldi, u o'zining ulkan otidagi harakatsiz blok kabi, nemis safari kabi qotib qoldi va o'zini xotirjam saqlashga muvaffaq bo'ldi.
  Eduard unga qarata o'q uzdi, lekin ikkita yalang'och, kesilgan poshnalar porladi va oltin sochli va qizil sochli qizlar mohirlik bilan oyoq barmoqlari bilan o'qni ushlab oldilar, shundan so'ng ular xor bilan xitob qildilar:
  - Yo'q! Kimning qoni ko'proq olijanobligini qilichdan bilib olishingiz kerak!
  Xo'sh, qilichda nima bor, qilichda ham shunday. Edvard tayoq, saper belkurak, shuningdek, nayzali pichoq bilan kurashish qobiliyatiga ega edi. Qaniydi qilich topsa...
  Bola jangchilarga savol nazari bilan qaradi, go'yo ular unga sehrli qilich to'plashlarini kutgandek - bir tebranish va yelkasidan yuzta kalla!
  Ammo qizil sochli shayton texno-sehrning portlash to'lqini bilan orqaga tashlangan eng oddiy ispan pichog'ini ko'rsatdi va dahshatli ohangda pichirladi:
  - Endi siz teng huquqlisiz!
  Keyin shamol yo'nalishini o'zgartirib, issiq tropik oqshomda kerakli salqinlikni keltirdi. Dengizdan toza havo, yod hidi, qisqichbaqalar, yong'oq karamellari kabi shirin dengiz o'tlari.
  Edvard asta-sekin qo'lga olingan qurollarga o'tdi, o'zini haqiqiy qizil teri kabi his qildi. Va Kortes, nega u hatto Meksikaga ko'tarildi? Qadimgi Mayya madaniyatini yo'q qilishni xohlaysizmi? Mahalliy hindular tomonidan muqaddas metal hisoblangan oltin bilan cho'ntagingizni to'ldiring. Eski kultlarni yo'q qiling va inkvizitorlar va iyezuitlarning yanada shafqatsiz boshqaruvini o'rnating ...
  Bu erda Edvard to'satdan o'zini boshqa davrdagi jang uchun uning his-tuyg'ulari juda haqiqiy deb o'yladi. U o'zining yalang'och, mushak tanasi bilan yoqimli dengiz salqinligini va kuchli yelkasiga issiq qatron bo'lagini tomizayotgan havo nafasini his qiladi.
  Yo'q, bu tush kabi emas. Tushda siz odatda hushidan ketasiz yoki sizning xabardorligingiz juda qisqa vaqt davom etadi. Va keyin yana bir narsa ... Hatto mokasinlar ham ma'lum bir noqulaylik tug'diradi va siz o'zingiz umuman o'n ikki yoshli bola emas, balki yigirma yoshli go'shtdan yoshroq bo'lmagan yigitsiz. Qizcha jozibaga qarab, uning tasavvuri shunday o"ynadi.
  Ya'ni, tana uniki emas, garchi umuman olganda, Edik yaqin vaqtgacha etuklikdan juda uzoq edi. Va u nafaqat yigirma birinchi asrda, balki salqin va kosmik davrlarda butun bir armiya uchun shon-sharafga ega bo'lgan jangchi edi. Ammo hozir, haqiqatan ham, u yoki aksincha, u emas ... Go'sht sog'lom bo'lsa ham, begona va unda juda ko'p energiya bor. So'nggi ikki yildagi kabi emas, Eduard urushlar va janglarga nisbatan sovuqqonlikni his qilganda va omon qolish uchun uzluksiz kurashda, ishtiyoqning pasayishi, mashg'ulotlardagi yopishqoq dangasalik va ertalab turish va mashq qilishni istamaslik. . Ha, va orzu qandaydir viskoz bo'lib qoldi, qachonki siz bir xil kuch va sakrash istagini his qilmasangiz, lekin siz uxlashni xohlaysiz va o'ylaysiz - siz allaqachon turli janglarda tajribaga egasiz, nafaqaga chiqish vaqti emasmi? .
  O'yinlarni to'liq, xavf-xatarsiz, og'riqsiz va faqat zavq bilan o'ynash. Va haqiqatan ham, abadiy bolaga nima kerak? Texnologik jihatdan rivojlangan va nisbatan xavfsiz dunyoga joylashing va o'yin-kulgi va quvnoq bekorchilikdan zavqlanib, o'zingiz uchun yashang.
  Ammo Edvardning pensiyasi bilan bog'liq vaziyat biroz to'xtatilgan. Rasmiy ravishda, u Mechnyada bir davrdan ko'proq vaqt davomida kurashgan va ikki yuz ellik tsiklni ishlab chiqqan elf fuqarosi sifatida u erda pensiya olayotganga o'xshaydi. Ammo hozir u tan olinmagan davlatning Quyosh armiyasida xizmat qilmoqda. Shunday qilib, uning huquqiy holati ...
  Edvard juda chalg'igan va Kortes o'zini tiklashga muvaffaq bo'ldi. Dahshatli ispan grandi og'ir mushketini hindistonlik bo'lgan odamga qaratdi. Hali chaqmoqtosh mexanizmi degan narsa yo'q edi va Kortes ishqalanish mexanizmidan foydalanib poroxga o't qo'yishga harakat qildi. Xo'sh, yo'q, bu juda ibtidoiy qurol bo'lib, o'qlar bilan odatiy kamondan ancha past. Bunday mushketning yagona afzalligi shundaki, u tovuq tuxumining o'lchamidagi qo'rg'oshin bilan har qanday zirhga albatta kirib boradi. Biroq, epchil va chaqqon hinduni bu tarzda urish juda qiyin.
  Shuning uchun Edvard asabiylashmadi, balki xotirjamlik bilan qilich tomon harakat qildi. Qanday bo'lmasin, siz faqat sug'urta yoqilganda otishingiz mumkin va bu vaqt talab etadi.
  Kortes ispan tilida nimadir deb qichqirdi. Edvard bu tilni bilmas edi. Ammo boshqa tomondan, u nemis va ingliz tillarini, shuningdek, ozgina frantsuz tillarini bilardi. Jangchi bola Kortez yoki umuman o'sha mustamlakachilik urushlari bo'yicha unchalik yaxshi mutaxassis emas edi. Men maktab darsliklarida nima borligini bilardim. Xo'sh, va mashhur kitobga ko'ra yana bir narsa: "Montezumaning qizi". Lekin u erda, albatta, ma'lumotlar parcha-parcha va fantastika bilan aralashgan.
  Nazariy jihatdan, Kortes frantsuz tilini bilishi kerak, chunki ispanlar ko'pincha zambaklar mamlakati bilan jang qilishgan.
  Edvard esa frantsuz tilida, u unchalik ravon gapirmas ekan, dedi:
  - Menga savolingiz bormi, monsenyor?
  Kortes sarosimaga tushib, yonib turgan tayoqchani mushketga urdi va bu kichkina to'p portladi... Xo'sh, bir o'qdan bo'lsa ham bo'kirish. Balki, o"qlarning o"zi yonidan uchib o"tganda hindlarning yiqilib tushishiga, xuddi po"stloq kabi bu tovush sabab bo"lgandir!
  Bunday holda, dumaloq qo'rg'oshin bo'lagi yuz metrdan ortiq masofada hushtak chaldi va Edvard uchun umuman xavfli emas. Jangchi bola oldinga qadam tashlamay, qilichga yaqinlashdi va qurolning og'irligi o'nlab kilogramm bo'lsa-da, osongina ko'tardi. Albatta, juda uzoq jang, hatto ritsarlar tomonidan qattiqlashtirilgan, bunday qilichlar bilan jang qila olmaydi. Saber, albatta, ancha amaliy.
  Kortes nihoyat frantsuz tilida gapirdi:
  - Sen kimsan?
  Eduard Mefistofel uslubida javob berdi:
  - Men doim yomonlik tilab, yaxshilik qiladigan kuchning bir qismiman!
  Uning frantsuz tili unchalik yaxshi bo'lmasa-da, lekin ispaniyalik, albatta, tushunadi. Shunday bo'lsa-da, harbiy litseyda muqobil haqiqatlardan biri, ular taxmin qilingan dushman tillarini o'rgatganlari yaxshi. Avvalo, ingliz va nemis, shuningdek, xitoy. O'rganish uchun oxirgi til eng qiyin va uni deyarli hech kim bilmas edi. Ispaniya jiddiy raqib hisoblanmadi, garchi bu tilning butun dunyoda tarqalishi nemis tilidan ko'ra ko'proq. Ammo nemislar bilan urush, aftidan, undan qochish mumkin emas deb ishonishgan.
  Kortes tabassum qildi va frantsuz tilida, unchalik toza bo'lmasa ham, taklif qildi:
  - Qilich bilan jang qilmoqchimisiz?
  Edvard qisqacha javob berdi:
  - Ritsar!
  Kortez yanada kengroq tabassum qildi. U Ispaniyadagi eng kuchli qilichbozlardan biri hisoblangan. Va hindistonlik kim? Kastiliya imperiyasiga qarshi chiqishga jur'at etgan yirtqich. Shunday qilib, u tuklar to'plami bilan bo'sh boshini yo'qotadi.
  Edvard boshqacha fikrda edi shekilli, raqibiga yaqinlashdi.
  Graf Kortes osonlikcha, o'zining kuchli va qurol-yarog'iga ega odam otdan sakrab tushdi.
  U raqibidan bir bosh balandroq edi, hatto sehr-jodu tufayli va kattalardek qisqa vaqt ichida va kamida ikki baravar og'ir edi. Ammo Edvard, ayniqsa, yangi tanada, chaqqonligi va mushaklari bilan ajralib turardi. Va mag'rur graf buni beparvolik bilan qabul qilishga harakat qilsin.
  Qilich, albatta, tayoqdan og"irroq, lomni silkitgandek. Ammo dushmanning quroli undan ham og"irroq. Kortes qanchalik kuchli bo'lmasin, katta tananing manevr qobiliyati hali ham past bo'ladi.
  Edvard yaqinlashib kelayotgan edi, dushman muvozanatni saqlashga harakat qilib, kutib turdi.
  Mag'rur Ispaniya jangchilari har bir jangchi o'q otganidan keyin tanalarini yo'qotdilar, ammo Kortesning o'zi bundan xijolat tortmaganga o'xshaydi. Aksincha, ispaniyalik ayniqsa yig'ilgan va dabdabali ko'rinardi.
  Edvard birdan tezlashdi va hujumga o'tdi. Graf uni qilichining zo'rg'a seziladigan harakati bilan qaytardi. Hind bola kulib yubordi - dushman o'ylagandan ham yaxshiroq edi.
  Kortez, o'z navbatida, vilkalar qabulini o'tkazdi, ammo maqsadga erisha olmadi. - javob berdi Edvard.
  Ikkala raqib ham o'ziga xos tarzda to'sishni boshladi. Eduard engilroq va chaqqonroq bo'lib, dushman yonida aylanib o'tdi, katta Kortes esa harakatsiz turdi, faqat vaqti-vaqti bilan yarim qadam oldinga qadam tashlab, dushmanga etib borishga harakat qilardi.
  Ikkala jangchi ham dastlabki o'n daqiqada jim turishdi va juda ehtiyotkorlik bilan harakat qilishdi. Edvard zirhga bir necha marta zarba berdi, ammo qo'lga olingan qilich mohirlik bilan yasalgan zirhga kira olmadi. Kortes yosh jangchini o'tkir to'lqin bilan ushlaganida, hind jangchisining yalang'och tanasida qon paydo bo'ldi.
  Shundan so'ng ispaniyalik taktikani o'zgartirdi, birovning qonini ko'rib, o'zini yo'qotib qo'ydi va birdan oldinga o'tdi. Eduard manevr qobiliyatida hali ham dushmandan ustun edi. U, xuddi leopard kabi, orqaga chekindi va orqaga chekindi, komando bolaning mashg'ulotlari ta'sir qildi.
  Siz Kortesni faqat uning yuziga urish orqali nokaut qilishingiz mumkin, zirh uning qo'llari va oyoqlarini qopladi, ammo shu bilan dushmanni sekinroq harakat qilishga majbur qildi.
  Bu erda Edvard o'ziga ishonchni tikladi, graf qanchalik kuchli va bardoshli bo'lmasin, u baribir charchaydi. Professional bokschilar o"rtasidagi jahon chempionlari ham charchab qolishadi va har doim ham o"n ikki raundda sur"atni saqlab qolishmaydi. Ammo ular bir xil sport shortilarida jang qilishadi. Shunday qilib, bu yirtqich hayvonning bug'i tugaydi.
  Darhaqiqat, Kortes og'ir nafas ola boshladi va qattiq terlay boshladi va uning harakat tezligi pasaydi.
  Hatto qalin yonoqlarda ham nosog'lom qizarish paydo bo'ldi.
  Edvard yana faollashdi va hujumga o'tdi. Shu bilan birga, yosh terminator maxsus kuchlarda o'rgatilgan narsadan emas, balki sarguzasht adabiyotidan ta'kidlangan usullardan foydalangan. Xususan, dushmanni va, ayniqsa, qo"lini iloji boricha charchatish uchun qilich dastasi tagiga zarbalar.
  Kortez bir oz orqaga chekinishni boshladi, keyin Edvard nutq kuchini tikladi:
  - Nima, monsenyor, pishiradi?
  Bunga javoban, graf o'tkir zarba qildi, u Edvardning ko'zini deyarli teshdi, lekin uning o'zi barmoqlariga qilich oldi. Yosh jangchi juda ko'p tebranmasdan zarba berdi, qo'lqoplarning buffalo terisi faqat qichqirdi, ammo komando Kortezning bir nechta falankslarini sindirdi. Qilichni o'ng qo'lida ushlab turish og'riqli bo'ldi va ispanlar rahbari qurolni chap qo'liga tashladi.
  Lekin, albatta, agar siz allaqachon o'qitilgan bo'lsangiz ham, chap bilan kesish o'ngga qaraganda ancha qiyin.
  Edvard biroz ishonch qozondi. U dushmanga boshidan hujum qildi va shu bilan birga tizzasi ostidan zarba berdi.
  Zirh plitasi biroz balandroq edi, lekin shunga qaramay, bufalo zarbani yumshatdi. Ammo boshqa tomondan, Kortes gandiraklab qoldi va qilichi biroz og'di va Edvard, kombinatsiyalangan zarbalar bajarilganda fan texnikasini bajarib, ispanchaning yonoqlarini qattiq tirnadi.
  Zarba qosh ostidan tushdi, ammo qon hali ham to'kildi va dushmanning gapirishi qiyinlashdi va og'riqning o'zi dueldan chalg'itdi.
  Kortes endi g'azablangan edi, lekin uning g'azabi charchagan va qandaydir kuchsiz edi. Bir necha marta hisob o'tkazib yubordi va nihoyat, Edvard baliq kabi epchil sho'ng'ib, dushmanning yuziga pichoq bilan urdi.
  O'ng qosh qonga to'lgan to'pdek yorilib ketdi va Kortez haqiqatan ham suzdi. Edvard uning ahvolini ko'rib, bilagini kesdi. Buffalo terisi biroz "surnaylangan", dushman hali ham qilichni chap qo'lida ushlab turardi.
  To'rt nafar jangchi ayol yalang oyoqlarini urib, o'pkalari bilan baqirishdi:
  - Yaxshi, bolam! Siz juda aqlli chiqdingiz!
  Keyin yosh jangchi yana barmoqlariga zarbani takrorladi. U, qoida tariqasida, boshiga hujum qilishi mumkin edi, lekin u Kortezni tiriklayin qo'lga olishni xohladi.
  Ispan yo'lboshchisining og'ir qilichi loyga tushib ketdi va shafqatsiz yana orqaga chekindi va frantsuzcha charchagan holda javob berdi:
  - Xo'sh, men sendan yutqazdim shekilli, yirtqich!
  Edvard mantiqiy javob berdi:
  - Yirtqichlar fransuz tilini bilishmaydi. Va umuman olganda, siz begona yurtga qullik va o'ldirish uchun kelgansiz!
  Ispaniya rahbari baqirdi:
  - Sizni abadiy, do'zax azobidan qutqaruvchi iymon keltirdik!
  Eduard tabassum bilan javob berdi.
  - Abadiy bo'lmasa ham hamma uchun azobga aylangansan!
  Ikkala jangchi ham bir-biriga qarama-qarshi turishdi. Ikkalasi ham qonga belangan edi, garchi Kortez, albatta, qalinroq va yarador bo'lgan. Hindga qarshi qurolsiz ispan grandi juda o'tkir emas, lekin juda o'lik qilich bilan.
  Kortez faqat bir ko'z bilan ko'ra olardi, lekin yonoqlari kesilganiga qaramay, u juda aniq gapirardi. Edvard ispan grafi bilan nima qilishni bilmas edi. Uni asirga olish kerak edi, lekin bu holatda uni qaerga olib borishi aniq emas.
  Garchi, aslida, u Mayya imperiyasining jangchilariga berilishi kerak edi. Aytgancha, ularning poytaxti qanday nomlanadi? Boshimdan uchib ketdi! Meksika hindularining birliklari hozir qayerda. Ularning imperiyasi allaqachon tanazzulga yuz tutgan, na qirg'oq qo'riqlash, na muntazam armiya ko'rinmaydi. Shunday qilib, katta hajmli mushketlar bilan qurollangan to'rt yuz ispaniyalik ular uchun juda katta kuch bo'lib chiqdi.
  Edvard uzoq vaqt Kortez urushi haqidagi kitobni o'qidi, shuning uchun u hindlarning o'sha paytda kim podshosi bo'lganini va hech bo'lmaganda ularda eng katta armiya borligini aniq eslay olmadi. Lekin nazariy jihatdan, Ispaniyaning o'zidan kattaroq kuch (xorijiy mulksiz!) Kichik va aholi bo'lmasligi kerak.
  Kortes sukunatni buzdi va unchalik aniq aytmadi:
  - Agar g'alaba qozonsangiz, o'ldiring!
  Edvard javoban jilmayib qo'ydi va mamnuniyat bilan so'radi:
  "Balki siz o'zingiz uchun katta to'lovni taklif qilasiz!"
  Ispan grafi halol javob berdi:
  - Davlatdan qolgan qarzlarimdan boshqa hech narsam yo"q, men hamma narsani ekspeditsiya va yollanma otryadga sarfladim!
  Edvard Kortesning o'zi uchun javob berdi:
  - Va shoh shunchaki yutqazganni o'ldiradi ... - Shunda yosh jangchining boshiga qiziq bir fikr keldi. - Va agar siz mahalliy qirolning xizmatiga kirsangiz? Boshqa tanlovingiz yo'qga o'xshaydi!
  Kortez bu haqda o'yladi. Boylik sarflangan, qarzlar katta, ularga foizlar ortib bormoqda. Ispaniyada uni qarzdorning qamoqxonasi va, ehtimol, qiynoqlar kutmoqda. Albatta, ular o'lik otryadni so'rashadi - ular kechirmaydilar. Mahalliy qirolning xizmatiga boringmi? Yollanma askar bo'lib xizmat qiladigan ispanlar kammi va uning yo'q qilingan otryadida Kastiliya imperiyasining tub aholisi bormi?
  Har holda, axloqiy cheklovlar yo'q. Bu mahalliy shoh, ehtimol bir turdagi butparastlardanmi? Ammo Kortesning o'zi nasroniy e'tiqodini tushunmadi va ha, xochda himoyasiz odam kabi osilgan Xudo ko'p savollarni tug'dirdi. Darhaqiqat, Qodir Tangri o'zini xochga mixlashga ruxsat beradimi? Va nega Sado'm va G'amo'rani yoqib yuborgan, deyarli butun insoniyatni to'fonga botgan Xudo to'satdan bunday g'alati moyilliklarni uyg'otdi?
  Har holda, Kortes katolikdan ko'ra ko'proq agnostik edi. Bundan tashqari, jang paytida u juda ko'p azob chekmadi - singan barmoqlar tezda tuzalib ketadi, qosh ham. Cho'tkasi, xayriyatki, ko'kargan bo'lsa-da, butunligicha qoldi.
  Graf jilmayib, muloyimlik bilan so'radi:
  - Xizmatingizga borsam, menga qancha oylik berasiz?
  Edvard noaniq javob berdi:
  - Va bu mening shohimni hal qiladi!
  Qizil sochli jangchi qo'ziqorin ostidan sakrab chiqqan qo'ziqorin kabi paydo bo'lib, qichqirdi:
  - Bu o'g'ilning emas, erning qilmishi! Qani, menga ergashing!
  Go'zal esa yalang oyog'ini silkitdi. Ispaniya rahbari u bilan birga g"oyib bo"ldi. Xuddi kinolarda bo'lgani kabi - to'satdan va iste'foga chiqqanda!
  Ammo oltin sochli bir qiz bor edi. U Edvardga xijolat bilan qaradi va jimgina so'radi:
  - Sizga xiyonat qilishni taklif qilishganmi?
  Yosh jangchi itoatkorlik bilan bosh irg'adi va hayron bo'ldi:
  - Ha... Lekin buni qayerdan bilasan!
  Jangchi soddaroq ohangda gapirdi:
  Siz hozir ko'rayotgan narsa tush emas! Bu biz xizmat qiladigan xudolar katta kuchga ega bo'lgan parallel haqiqatdir ...
  Oltin sochli muskulli qiz jim bo'lib qoldi, ikkinchisi esa yashil sochli va yoqut ko'zlari bilan paydo bo'ldi. U sekin dedi:
  - Odamlar har xil. Xudolar ham... Odatda, ular aralashmaydilar... aralashuv zarur bo'lgan hollar bundan mustasno. Va keyin, bu holatda, ular odamlarni afzal ko'radilar!
  Sochlari marvariddan ham oppoq yana bir qiz paydo bo'lib, nafasi tinmay javob berdi:
  - Va sizda shunday munajjimlar bashorati bor ediki, Xudolar Kengashi sizni eng muhim vazifa uchun tanladi!
  Edvard belidagi qizlarga ta'zim qildi va tortinchoqlik bilan javob berdi:
  - Xo'sh, to'g'ridan-to'g'ri bilmayman ... Bunga arziydimi?
  Qizil sochli inspektor qiz yana paydo bo'ldi, sochlari Olimpiya mash'alasidan ham yorqinroq yonib ketdi va qattiq javob berdi:
  - Albatta yo'q! Va vazifani engishingiz ehtimoli trillionda bitta imkoniyatga teng!
  Edvard bo'g'ilib, pichirladi:
  - Ammo keyin?
  Qizil sochli shayton qattiq javob berdi:
  - Va sizning tanlovingiz yo'q! Siz meni tanlamadingiz, men sizni tanladim!
  Oltin sochli qiz juda mayin ohangda tushuntirdi:
  - Biz sizni son-sanoqsiz parallel olamlardan biriga o'tkazamiz, unda siz o'z bilimingiz va ko'nikmalaringiz bilan deyarli amalga oshirib bo'lmaydigan narsani qilishingiz kerak!
  Zumrad sochli qiz shunday dedi:
  - Xo'sh, nega - bu mumkin emas! Turli fantastik asarlarda qotillar kelajak haqidagi bilimlaridan foydalanib, turli xil, ba'zida aql bovar qilmaydigan narsalarni qilishadi. Qolaversa, bu odamlar miyangiz umuman bolalarcha emasligini ko'rsatib, siz ajoyib himoya qilgan yosh jangchi, abadiy o'g'il, maxsus kuchlar va hatto texnika fanlari nomzodidan ham battarroq!
  Oq sochli jangchi tasdiqladi:
  - Ha, bu ramka nafaqat munajjimlar bashorati bo'yicha tanlangan, balki o'zi ham juda qimmatli! Shunday qilib, imkoniyatlar ortadi!
  Oltin sochli Reynjer qiz og'ir xo'rsindi va dedi:
  - Vaqt qisqa! Biz uni 1-iyungacha tashlab keta olmaymiz, demak, Stalinni hatto ogohlantirish imkoniyatimiz ham nolga pasaymoqda!
  Edvard qora kipriklarini shiddat bilan pirpiratdi va ming'irladi:
  Men nima bo'layotganini to'liq tushunmayapman?
  To'rt sehrgar qiz bir-biriga qarashdi, keyin ularning eng qizil sochlilari taklif qildi:
  - Keling, unga ko'rsataylik. So'zlar - bu Sahroi Kabir cho'lidagi muzlarning qo'ng'irog'i!
  Mana, eng qiziqarli joyda, gong yangradi, u e'lon qildi:
  Bu qiziqarli translyatsiyani to'xtatish vaqti keldi.
  
  GULLIVER YOSH YIGITGA BO'LDI
  ANNOTATSIYA
  Bu safar afsonaviy sayohatchi Gulliver yalang oyoqlarini o'tkir toshlarga muhrlab qo'yadigan bolaga aylanib, yosh qul bo'lib chiqdi. Va keyin u qaroqchi kemada kabina bolasiga aylandi.
  . Љ1-BOB
  O'tish ancha uzoq davom etdi. Yo'l toshloq va issiq toshlar tropik iqlimga ega. Quyosh esa endigina botmoqchi edi.
  Yigit Gulliver bekasi qiz bilan birga yurdi. U yalang oyoqlari bilan o'n ikki yoshli hamkasbiga qaraganda ancha ishonch bilan urdi.
  Bola Gulliver ming"irladi:
  - Men charchadim va chanqadim!
  Qiz kulib javob berdi:
  - Siz qulsiz! Qullar esa xo"jayinlaridan biror narsa so"raolmaydilar!
  Bola xo'rsindi. Yaqin vaqtgacha u kattalar va kapitan edi, lekin endi u faqat yalangoyoq shket bo'lib chiqdi, uni xohlagancha da'vat qilishdi!
  Ammo keyin to'xtash keldi. Konvoy dam olishga va ovqatlanishga qaror qildi. Kattalar bo'lgan asir bolalar bir necha soat oldin to'xtashdi.
  Va ularga bir oz suv ichish va pishloq va sarimsoq bilan tortilla eyishga ruxsat berildi.
  Gulliverga mahalliy taomlar mazali tuyuldi. Bundan tashqari, u hozir yosh, sog'lom, mutlaqo butun tishlari borligini qadrladi. Keyin hayajonlandi.
  Faqat oyoqning yalang oyoqlari juda yiqilib, toshlarga tirnalgan.
  Keyin ular yana yo'lga tushishdi.
  Bu yerda uzoq kunlar bo'ldi yoki shunday tuyuldimi?
  Qiz Gulliverdan so'radi:
  - Demak, siz Xudoyingizga ishonasiz, lekin siz, masalan, imon uchun ustunga borishingiz mumkin edi!
  Yosh sayohatchi javob berdi:
  - Men ekstremallik va fanatizmga qarshiman!
  Qiz rozi bo'ldi
  - Bu to'g'ri! Lekin sizning orangizda o'limga borganlar ham bor edi!
  Gulliver tabassum bilan javob berdi:
  - Ular boshqacha edi! Alamli o'limga kim bordi va kim xiyonat qildi! Va nafaqat qurol bilan, balki shaxsiy manfaat uchun!
  Qiz jilmayib qo'ydi. Yalang oyoqlari qo'pol shag'alni urib yubordi, shekilli, bu unga yoqdi.
  U kuyladi:
  Masihning sevgisi go'zal va pokdir,
  U mustahkam, yorqin go'zallik ...
  Shu bilan birga, bizning dunyomizda juda ko'p yovuzlik bor,
  Ehtimol, hali ham kuchli Shayton!
  Gulliver bola hayratda qoldi:
  Bu sano qayerdan olingan?
  Qiz tabassum bilan javob berdi:
  - O'zim yozdim! Nima yaxshi?
  Gulliver tabassum bilan javob berdi:
  - Rostini aytsam, yomon emas! Lekin siz Masihga ishonasizmi?
  Yosh viskontessa mantiqan shunday dedi:
  - Qaysi ma'noda?
  Kapitan yigit xirilladi:
  - Nu, u Xudo!?
  Qiz yelkasini qisib javob berdi:
  - U Qudratli Xudo va koinotning yaratuvchisi emas. Ammo u, ehtimol, qandaydir sehrli qobiliyatga ega bo'lganligi - juda!
  Gulliver batafsil ma'lumot berdi:
  Nega Uning ilohiy tabiatiga ishonmaysiz?
  Qiz ishonch bilan javob berdi:
  - Chunki ahmoqona xochga borishga Qodir Tangriga rozi bo'ling! Juda ahmoq, o'zingizni himoya qila olmaydigan kuchga ega!
  Kapitan yigit javob berdi:
  - Hamma gunohlarimizni o'z bo'yniga olish uchun qilgan!
  Yosh vikontessa kulib javob berdi:
  - Qudratli Xudoning insoniyatni qutqarish uchun xochga o'zi borishdan boshqa yo'li yo'qligiga ishonish juda qiyin emas. Lekin yaratuvchining cheksiz hikmati-chi?!
  Gulliver yelkasini qisib javob berdi:
  - Xo'sh ... Hatto farishtalar ham kirishni xohlaydigan sirlar bor! Va umuman olganda, bu haqiqatan ham boshqacha bo'lishi mumkin va bu mumkin emas!
  Qiz bosh irg'adi.
  - Mana, men sizga yalang poshnalaringizga tayoqlarni yopishtirishni buyuraman, keyin bu mumkin bo'ladi!
  Alamli sukunat hukm surdi. Gulliver nima qo'shishni bilmasdi. Darhaqiqat, ilohiyot olimlari asrlar davomida bahslashdilar. Va bu haqiqatan ham paradoks: yana bir juda katta jinoyatni qo'shib, odamlar najot topish imkoniyatiga ega bo'lishdi. Hali bahslashadigan ko'p narsa bor. Va O'g'il o'z qurbonligi bilan to'lov keltirmagani haqida. Faqat kimga? Ota uchun - bu g'alati, Ota O'g'lining o'limi kabi to'lovni oladimi? Lekin bu Shaytonga ham kufrdek tuyuladi.
  Va shuning uchun yomon va juda yomon bo'ladi.
  Gulliver xo"rsinib kuyladi:
  Qancha odamlar juda ko'p fikrlarga ega
  Muqaddas osmonning siri
  Men hamma bilishini xohlayman ...
  Haqiqat izlab, shoxlar zulmatini,
  Jin g'azabdan g'azablanadi,
  Reja qo'ymoqchi,
  Avlodlar sevgisi nurini olish orzusi,
  Javobni faqat Qodir Alloh bera oladi!
  Yosh viskontesya bosh irg'adi.
  - Sizni yaxshi ko'raman, ovqatlaning!
  Gulliver ta'kidladi:
  - Ha, sendek go'zal qiz bilan yarim yalang'och, issiq quyosh ostida yurish ham yoqimli!
  Va yana o'tkir toshga qadam bosgancha, bola nafas oldi. Va u baxtsiz ko'rinardi.
  Vikontesya ta'kidladi:
  - Albatta, iymon asosli dalillarga asoslanishi kerak! Misol uchun, Iso o'zini eng oliy Xudo deb da'vo qiladi. Biroq, u o'rgatadi: agar ular sizni o'ng yonog'ingizga urishsa, chap tomonga buriling! Va Eski Ahdda, aksincha, u ayollarni ham, bolalarni ham, hatto uy hayvonlarini ham yo'q qilishni buyuradi!
  Gulliver javob berdi:
  - Siz Injilni yaxshi bilasiz shekilli!
  Vikontesya bosh irg'adi.
  - Ha, o'qidim. Va shafqatsizlik va bema'nilik juda ko'p! Fohishalarga uylanish buyrug'i yoki begunohlarni o'ldirish buyrug'i kabi. Elishay esa ayiqlarni bolalarning ustiga qo'ydi, ular uni faqat kalligi uchun masxara qilishdi!
  Bola Gulliver shunday dedi:
  - Va odamlar ba'zan shunday qilishadi, shafqatsizlik yaratadilar!
  Qiz tasdiqladi:
  - Ha, shunday qilishadi! Lekin bu ularga hech qanday kredit bermaydi!
  Bola kapitan dedi:
  - Afsuski, ba'zida shafqatsizlikdan foydalanishga to'g'ri keladi. Xo'sh, ta'limning boshqa usuli bo'lmasa! Va umuman olganda, sizni nima chalkashtirib yuboradi?
  Vikontesya ta'kidladi:
  - Bir tomondan, Eski Ahdning haddan tashqari shafqatsizligi va shu bilan birga, hatto xochga mixlangan holda ibodat qilgan Iso Masihning jallodlari uchun yumshoqligi!
  Gulliver qo"llarini yoyib javob berdi:
  - Bilmayman! Nima uchun va nima deyish qiyin bo'lsa-da ... Biz fikrlarimizni yig'ishimiz kerak. Lekin baribir. Bu erda savol tug'iladi, lekin hayot Yer bilan tugamaydi. Va, ehtimol, Elishayning yordami bilan bolani o'ldirib, uni olovli do'zaxda abadiy azobdan qutqarib, darhol jannatga o'tkazgandir?
  Vikontessa kulib dedi:
  - Demak, har qanday qotil aytishi mumkin - men unga gunoh qilishiga yo'l qo'ymadim! Va jannatga ko'chib o'tdi!
  Bola Gulliver e'tiroz bildirmoqchi edi, lekin negadir o'ylar uning boshiga kirmasdi. Va nima haqida gaplashish kerak? Bu erda siz tajribali ilohiyotchi bo'lishingiz kerak. Hatto ilohiyot va din olimlari ham barcha savollarga qoniqarli javob bera olmayapti. Masalan, nega yovuzlik Qudratli va mehribon Xudoning huzurida mavjud? Xudo yovuzlikning mavjudligini xohlaydimi yoki uni yo'q qilishga qodir emasmi?
  Va bu erda aniq javob berish juda qiyin. Yoki shunday chiqadi, yoki boshqacha. Ammo paradoks borki, har qanday javob hammaga ham mos kelmaydi.
  Bola kapitan ma'yus tabassum bilan dedi:
  - Mana, siz, masalan, qarimasdan ming yil yashaysiz. Shunday qilib, bundan xursand bo'ling. Chunki Xudo sizga inoyat va mangu yoshlik ato etgan. Lekin u buni oddiy odamlarga bermadi. Va bu uning ishi!
  Vikontesya bosh irg'adi.
  - Omin! Bu ajoyib!
  Gulliver kuyladi:
  Xudo tubsizlarning eng buyuk rahmatidir,
  Yerni, osmon balandligini yaratding...
  Xalq uchun, Sening yagona O"g"ling,
  U xochga bordi, keyin yana tirildi!
  Qiz bosh chayqadi va chiyilladi:
  Samoviy dumaloq chaqiruvida
  Mening barcha do'stlarim yig'iladi
  Samoviy dumaloq chaqiruvida
  U erda, Rabbiyning inoyati bilan,
  qilaman!
  Gulliver unga ko"z qisib qo"ydi va javoban kuyladi:
  Xudoyim, bu Sensan, bu Sensan
  Men seni hamma joyda ko'raman...
  O'tayotganda gullarni yirtganimda,
  Va men Senga muhabbat bilan sajda qilaman!
  
  Yahova go"zallik tojidir,
  Kunduzi va yarim tun nurida ...
  Bu mening fikrlarim va orzularim
  Bu yoshlik - yorqin istak!
  Qiz yorqin tabassum bilan bosh irg'adi.
  - Ha, yaxshi qo'shig'ingiz bor, lekin ko'proq kuylashingizni istayman!
  Gulliver tabassum bilan kuyladi:
  Seniki hamma narsa naqadar go'zal,
  Ovozingizni hamma joyda eshitaman...
  Xudoning yuragida o'ng qo'li kuylaydi,
  Va pishgan kolossus kabi ruhga shivirlaydi!
  
  Bu mox bilan qoplangan tog'lar,
  Bu g'azablangan ko'pikli to'lqinlar ...
  Bu issiq qumli plyaj
  Bu cheksiz koinotdan quyosh!
  Shunda qiz jahl bilan yalangoyoq oyog'ini mushtladi va Gulliverning gapini bo'lib so'radi:
  - Va xunuk kampirlar, Rabbiy Xudoning ijodi, ular ham go'zalmi?
  Gulliver yelkasini qisib, dedi:
  - Agar boshqa dunyo va sayyoralarning aholisi bo'lsa va ular bizga o'xshamasa, ular ham bizni jinni deb o'ylashlari mumkin. Bundan tashqari, hatto eng go'zal qizlarga nisbatan ham!
  Vikontesya rozi bo'ldi:
  - Dialektika nuqtai nazaridan - mantiqiy tuyuladi!
  Gulliver tabassum bilan kuyladi:
  Qudratli Rabbiyni nurli,
  Masihda tinchlik topish...
  Men gunohkor ekanligimni his qildim,
  Rabbim mening qutqaruvchimdir!
  Qiz bosh chayqadi va tishlarini ko'rsatib qo'shiq aytdi:
  Samoviy taxtda
  Qudratli Podshoh oʻtirdi...
  Sening buyuk irodang bilan
  Masih bizni boshqargan!
  
  Ular Xudoni xochga mixlashdi
  Iso Otaga ibodat qildi ...
  Bizni qattiq hukm qilmaslik uchun,
  Gunoh bizni oxirigacha kechirdi!
  
  Mehr cheksizdir
  U O'g'lini o'limga yubordi ...
  Unga shaxsan Xudoga xizmat qilish uchun,
  Va o'lishga jur'at etmang!
  Qizlar esa hamkasbiga ko"z qisib qo"yishdi.
  Gulliver ta'kidladi:
  - Ha, yoqimli. She'rlar, aytaylik - bu ajoyib! Lekin siz Iso Masihni Rabbingiz va Najotkoringiz deb tan olasizmi?
  Qiz kulib qo'shiq aytdi:
  Isoning mukammalligi,
  Iso mukammal ...
  Tabassumdan imo-ishoragacha
  Hammasidan ham maqtov...
  Oh, qanday baxt
  Oh, qanday baxt
  Bilingki, Alloh mukammaldir!
  Bilingki, Xudo idealdir!
  Gulliver tasdiqladi:
  - Yaxshi va ifodali kuyladingiz! Men sizda katta salohiyatni ko'ryapman.
  Qiz zavq bilan kuyladi:
  Ajoyib vatanning kengligida,
  Jangda va mehnatda jahldor...
  Biz quvnoq qo'shiq yozdik
  Qodir Xudo va rahbar haqida ...
  
  Xudo nuri - jangning ulug'vorligi,
  Yoshlik parvozimizning Xudo nuri...
  Qo'shiqlar bilan kurashish va g'alaba qozonish,
  Bizning xalqimiz Rabbiyga ergashadi!
  Gulliver tabassum bilan javob berdi:
  - Ajoyib kuylaysiz! Shunchaki super!
  Qiz kulib dedi:
  Qo'shiq bizga qurish va yashashga yordam beradi,
  Biz jasorat bilan qo'shiq bilan sayohatga shoshilamiz ...
  Va hayotda qo'shiq bilan yuradigan,
  U hech qachon, hech qachon g'oyib bo'lmaydi!
  Bolalar tosh yo'l bo'ylab yurishdi. Bolaning yiqilgan oyoqlari og'riqli edi, lekin u chidadi va yurdi. Va suhbat azob-uqubatlardan chalg'itdi.
  Bundan tashqari, sizning barcha o'zingizning va yosh tishlaringiz borligi allaqachon ko'tariladi. Va yosh tanasi bardoshli va sog'lom. Atrofdagi hamma narsa esa dunyoni shunday yorqin, yorqin, yangicha idrok etadi.
  Vikontessa so'radi:
  - Va nima uchun, masalan, agar Masih Xudo bo'lsa va u erda va osmonda barcha kuchga ega bo'lsa, barcha zamonlar va xalqlarning eng muvaffaqiyatli hukmdori va g'olibi Chingizxondir? Ham vahshiy, ham butparast, juda shafqatsiz va ko'pxotinli kim!?
  Gulliver hayron bolalarcha tabassum bilan javob berdi:
  - Xo'sh, bu qiyin savol... To'g'risini aytsam, Injilda Shayton bu asrning Xudosi, balki Chingizxon muvaffaqiyati uchun Iblisdan qarzdordir, deyiladi!
  Qiz javob berdi:
  - Oh yo'q! Muqaddas Kitobda hech narsa yozilmagan - Shayton bu asrning xudosi! Men abadiy yosh xotiraga egaman va siz qarigan va xunuklardan ko'ra yaxshiroq!
  Bola kapitan aytdi:
  - Yozilgan - bu zamonning xudosi ularning aqlini ko"r qilib qo"ygan!
  Vikontesya kulib javob berdi:
  - Bu Shayton deb aytilmagan! Ehtimol, bu insoniy egoizmni anglatadi. Yoki, masalan, haddan tashqari mag'rurlik yoki xarakterning boshqa kamchiliklari.
  Gulliver ta'kidladi:
  - Bu qisman to'g'ri! Ehtimol, bu ikkalasini ham anglatardi!
  Qiz tishlarini ko'tarib kuyladi:
  Rabbiy nimani nazarda tutgan?
  Gulliver sarosimaga tushib javob berdi:
  - Nima haqida gapiryapsiz?
  Vikontesya jilmayib javob berdi:
  - Ha, har xil narsalar haqida! Menda bu haqda qo'shiq ham bor!
  Bola kapitan yelkasini qisib, taklif qildi:
  - Qani, men birinchi qo'shiq aytaman!
  Qiz tabassum bilan bosh irg'adi.
  - Xohlasangiz, kuylang
  Faqat dam olish uchun qo'shiq aytmang!
  Gulliver o"zining tiniq, bolalarcha ovozida kuyladi;
  Kofir odam baxtsizdir
  Gunoh nafs bilan yashash mumkin emas...
  Chunki Xudoning g'azabi dahshatli
  Chunki qattiqqo'l Xudo hakamdir!
  
  Jahannamdagi go"sht jaziramadan so"nadi,
  Va hammamiz uchun uzoq vaqt tushunish vaqti keldi ...
  Rabbiyga ishonishni bilmaganlar
  Do'zaxning bo'yinturug'i ostiga tushing!
  
  Gunohkor odam o'zini oladi
  Bu o'rgimchak kabi olovda bo'ladi ...
  Jinlar yer osti dunyosida azoblanadi,
  Shaytonga sajda qilganlar!
  
  Rabbiyning dushmanidan qo'rqing va tavba qiling -
  Siz to'g'ridan-to'g'ri do'zaxga tashlanasiz ...
  Shanba kunini kim hurmat qilmaydi -
  Abadiy olov ichida bo'ladi!
  
  Siz butni ulug'ladingiz va buning uchun azob chekib,
  Do'zaxda burishish juda og'riqli..
  Yovuz bo'ladi, ilm -
  Men butni Masihdan afzal ko'rdim!
  
  Xudoning buyrug'iga ishonmadim
  Men birinchi kunni hurmat qilishni xohlamadim ...
  Umid qilmang, siz darhol yonmaysiz -
  Gunohkorning azoblarida mangulik taqdir!
  
  Qasos vaqti kelishiga ishonaman,
  Buyuk Xudo Iso keladi
  Va qiyomat kuni keladi
  U odamlarga najot keltiradi!
  
  Muqaddas Xudo o'liklarni tiriltiradi,
  Imonlilar chirishga chalinmaydi...
  Men ham Qodir Tangri bilan birga bo'lishimga ishonaman,
  Osmonda - tana qulab tushsin!
  Marvariddek porlagan tabassumli qiz tasdiqladi:
  - Juda zo'r qo'shiq! Ammo siz yolg'iz qo'shiqlarga to'la bo'lmaysiz! Yana ajoyib va noyob narsa kerak!
  Gulliver ta'kidladi:
  - Ahmoqlik ham o'ziga xos!
  Vikontessa chiyilladi:
  - Agar biz ozgina bo'lsa ham bola bo'lib qolsak, hammasi qanday yaxshi bo'ladi!
  Va taklif qildi:
  - Keling, boshqa narsa kuylaylik!
  Bola kapitan yelka qisdi.
  - Xohlaysizmi?
  Qiz bosh irg'adi.
  - To'g'risi, qo'shiq aytishingizni xohlayman!
  Va Gulliver olib qo'shiq aytdi;
  Yangi dunyoda mo''jizalar
  Bu rangdagi ertakga o'xshaydi...
  Bunday go'zallik bor
  Ko'rsatkich bilan kamchilik topmang!
  
  Xo'sh, agar yangi kun bo'lsa-chi
  Yer yuziga kelib...
  Shunday qilib, biz turishga dangasa emasmiz,
  Dunyoda sovutgich yo'q!
  
  Shon-sharafda yangi nur bo'ladi,
  Qaerda daraxtlar shirinlikka o'xshaydi ...
  Tongni kutib olamiz
  Farzandlarimiz abadiy baxtda!
  
  Yangi asr keladi
  Bu joy juda go'zal ...
  Inson baxtli bo'ladi
  Yo'l xavfli bo'lsin!
  
  Sayyoramiz gullab-yashnasin
  Tez orada yam-yashil jannatga aylanadi...
  G'olib hisobni oching
  Dunyo yorug' bo'lsin!
  
  Qanday yaxshi
  Agar quyosh yorqin bo'lsa ...
  Yog'och o'smir keskini burg'ulaydi
  Sayyorada hamma ajoyib!
  
  Qanchalik xursandmiz
  Baxt to'la vodiy ...
  Bu shunday bo'ladi, ishoning, soatning gullagan kuni,
  Oltin o'rtacha!
  
  Taqdirimizni kim qiladi,
  Juda jasur chiroyli...
  Agar qayta taqsimlash mavjud bo'lsa
  Shunda siz kuchliroq bo'lasiz!
  
  Biz boshimizni pastga tushirmaymiz
  Orqangizni g'urur bilan to'g'rilab...
  Sariyog ', tvorogni krep qilish uchun,
  Darhol styuardessa qo'shib qo'yadi!
  
  Shunday qilib, baxt paydo bo'ladi
  Va Svarog nomi bilan nur ...
  Haqiqiy jannat bo'ladi
  Odamlar Xudoga ibodat qilishdi!
  
  Rabbiy bitta javob berdi:
  Biz baxtli ishlashimiz kerak ...
  Va keyin salom keladi -
  Yuzlar yorishadi!
  
  Mana yalangoyoq qiz
  Men toshbaqani egarladim...
  Uni musht bilan urish kerak
  Juda ko'p qo'rquv!
  
  Yong'in sodir bo'lgan joyda
  Xo'sh, olov qayerda yonmoqda ...
  mayda zarba,
  Shafqatsiz dushman hujum qilmoqda!
  
  Biz dushmanga taslim bo'lmaymiz,
  Bu intilish haqida o'ylab ko'ring ...
  Karubni to'g'rilaydi
  Qanotlar va dushmanlarga kechirim!
  
  Tez orada bo'lishini ayting
  G'alaba deb ataladigan narsa ...
  Sirk - Chapto,
  Va ba'zida itlar hurishadi!
  
  Tez orada jannatdagidek bo'ladi
  Dunyoni go'zal qilaylik..
  Lada rahmat aytaman -
  Cherubimlar oltin bilan porlaydilar!
  Bola chiroyli qo"shiq aytdi, ovozi esa bolalarcha bo"ldi. Juda baland va pirsingli.
  Vikontessa chiyilladi:
  - Yaxshi ovqatlaning! Va bu ajoyib!
  Kapitan yigit pichirladi:
  Men qo'shiq aytaman, qo'shiq aytaman va barcha jinlarni o'ldiraman!
  Qiz ham kuyladi:
  Biz Svarog bilan faxrlanamiz,
  Jasur, jasur jangchilar ...
  Biz sadoqat bilan xizmat qilamiz, biz oila nomidanmiz,
  Bobolar va otalar faxrlansin!
  
  Xudo Svarog va odamlarning ongi,
  Dunyoni baxtli qil...
  Biz mag'lub bo'lmaymiz, yovuz odamga ishoning,
  Bu bizning ishimiz va ijodimiz!
  Gulliver hushtak chalib, ovozida mehr bilan qayd etdi:
  - Ajoyib qo'shiq!
  Vikontessa bosh chayqadi va chiyilladi:
  - Ha, buning go'zalligi. Qo'shiq aytish uchun nima yeysiz.
  Yigit va qiz yurishda davom etishdi. Ularning chaqaloq oyoqlari katta ishonch bilan o'zlarini muhrladi. Va ular shubhasiz juda chiroyli kuylashlari mumkin edi.
  Bolalar hamma narsaga o'xshaydi. Va bu juda ajoyib dunyo. Unda qullik bo'lsa ham.
  Gulliver zavq bilan kuyladi:
  Bitta sayyoradagi barcha odamlar
  Siz do'stona yashashni bilishingiz kerak ...
  Bolalar doimo kulishlari kerak
  Va tinch dunyoda yashang
  Bolalar kulishlari kerak!
  Bolalar kulishlari kerak!
  Bolalar kulishlari kerak!
  Va tinch dunyoda yashang!
  Shunday qilib, ular yurishdi, yurishdi va yana yurishdi ...
  Nihoyat, kech kirdi. Va kechki ovqat uchun qo'lga olingan bolalar bilan ustun qurilgan.
  Ularga qandaydir shartli qutulish mumkin bo'lgan sho'rva va ko'proq sutli tortlar berildi. Qul bolalar ovqat yeydilar. Va bajonidil uxlab qoldi.
  Darhaqiqat, og'ir kunlik yurishdan keyin ularga dam olish kerak edi.
  Gulliver ham burnini chimirdi va u ajoyib tushlar ko'rdi.
  Yarim yalang'och qizlar qo'shiq kuylagan;
  Koinot parchalanib ketdi
  Yulduzlar so'ndi, falokat - o'lim!
  Do'zax uzoqligi azobida yig'lab, nola,
  Omon qolganlar uchun: chidash faqat uyat!
  
  Xudo kabi - barcha qonunlarni boshqaradi,
  Vijdonni unutib, or-nomusdan voz kechish!
  O'zga sayyoraliklar irqi yangi dunyoni olib keladi,
  Bizga qiyinchilik tug'dirdi - dahshatli yangiliklar!
  . Љ2-BOB
  Gulliver aylantirgan kabina bolasi chiroyli va juda nafis brigantinada suzib ketdi. Uning yelkanlari juda yorqin ranglarda, ajoyib, ajoyib, gullar va kapalaklar, ninachilar, shuningdek, qilichli qizlar ko'rinishidagi chizmalar bilan bezatilgan edi.
  Va bu ekipaj bilan juda uyg'un edi. Bu erda ham faqat qizlar edi. Va ular deyarli yalang'och edi, faqat ko'krak va kalçalar zargarlik buyumlari bilan qoplangan. Teri esa bronza haykallarga o'xshab bronzlangan, yaltiroq.
  Qaroqchi qizlar yalang, juda nafis va jozibali oyoqlari bilan kaltaklashdi.
  Va ular kuylashdi:
  Biz kambag'almiz, biz kambag'almiz, qaroqchilar,
  Biz juda, juda, juda afsusdamiz,
  Qizlar qasos olishni bilishdan qochmang,
  Lekin ular bizga axloqni singdirmagani uchun!
  
  Qaroqchilarga ilm kerak emas
  Va nima uchun bu aniq ...
  Bizning oyoqlarimiz va qo'llarimiz bor
  Va bosh biz uchun emas!
  Va keyin oldinda bir galyon paydo bo'ldi, tepadagi qiz uni birinchi bo'lib payqadi. U yalang, dumaloq poshnalarini yaltiratib sakrab tushdi.
  Umuman olganda, bu erda qanday go'zalliklar bor edi va ularning sochlari juda yorqin. Asal sarg'ishlarining ko'pchiligi oltin barg kabi porlab turadigan sochlarga ega, ammo mis-qizil qizlar va hatto zumrad rangli sochlar ham bor.
  Ba'zilar jig'a sirg'alarini kiyishadi. Va ularda qanday mukammal chiziqlar bor!
  Va ularning mushaklari, xuddi simob to'plari kabi, bronza, yaltiroq teri ostida dumalaydi. Bular, albatta, haqiqiy kurashga qodir qizlar.
  Endi brigantin galyonning orqasidan yuguradi. Va bu kemada mo'ynali ork ayiqlar yugurib, yelkanlarni qo'shib, qochishga harakat qilmoqda.
  Shamolda juda chiroyli esadigan tilla bargli sochlari, yalang oyoqlari bo'kirishdek odamlarni aqldan ozdiradigan kapitan qiz:
  Biz la'natlangan ayiqlarni yo'q qilamiz! Ajdaho to'dasi yonib tursin!
  Bu erda brigantin masofani qisqartiradi. Yalang oyoqlarini kemaga qo'yib, kamon to'pidan uchta qiz o'q uzmoqda.
  Va keyin yadro uchib chiqadi va yoyni tasvirlab, to'g'ridan-to'g'ri dushman galyonining galleyiga tushadi. Va kuchli zarba olgan kema egilib qoldi.
  Qizlar yalang'och, dumaloq poshnalarini yalt etib, o'rnidan sakrab tusha boshladilar:
  Qaroqchilarga shon-sharaflar, shon-sharaflar!
  Qizlar oldinga intilmoqda...
  Biz qizil bayroq ostida kurashamiz
  Armiya hujumda!
  Endi esa brigantin galyonga tobora yaqinlashmoqda. Qizlar esa ilgaklarni dushman kemasiga tashlaydilar. Va ular brigantinni qurboniga tortadilar. Va keyin yalang oyoqlari miltillaydi. Ular unga sakrab, orklar bilan jang qilishadi. Va u erda yovvoyi sayohat davom etmoqda. Qizlar o'zlarini qilich bilan kesib, yonayotgan oqimlarda dushmanni qonga to'kishdi. Va ular yiqilib, orklar boshlarini kesib tashladilar.
  Va ularning boshlari erga dumalab tushadi.
  Bu haqiqatan ham halokat va yo'q qilishdir. Endi jangchilar butun shon-shuhratlari bilan o'zlarini ko'rsatdilar. Va ularning yalang'och, qoraygan oyoqlari, xuddi balyoz kabi, ezilgan zarbalar berdi.
  Qizlar juda chiroyli va bronza terisi quyoshda porlaydi, ulardan uchtasi bor.
  Jangchilar hushtak chalib:
  - Biz dushmanlarni o'ldiramiz, bu bizning har doimgidek. Barcha imtihonlar beshta topshirildi, yurtimiz muqaddas!
  Qizlar juda zo'r bo'lib chiqdi. Va ular belanchaklarni to'xtatib bo'lmasligi uchun kesiladi.
  Yalang oyoq bola Gulliver esa ular bilan jang qiladi. Aytaylik, juda dadil bola.
  Bolaning yalang tovoni esa orkni olib, iyagiga musht tushiradi. Va jag'i tushib ketdi.
  Gulliver kuyladi:
  - Biz qanday qilib jang qildik,
  Va o'limdan qo'rqmang ...
  Shunday qilib, bundan buyon siz va men yashaymiz!
  Yulduzli balandlikda va yulduzli sukunatda,
  Dengiz to'lqinida va g'azablangan olovda!
  Va g'azablangan va g'azablangan olov!
  Kabinaning bolasi xakerlik qilardi, yalang oyoqlari esa urardi.
  Bola bo'lgani yaxshi. Qanday tez tanangiz bor.
  Bu haqiqatan ham supermen bolasi.
  Va o'pkasining tepasida kuylaydi:
  - Men vahshiylarning tizzasida yorug'lik ritsarim,
  Men Vatan dushmanlarini yer yuzidan supurib tashlayman!
  Bola shunday jang qiladi va qo'shiq aytadi. Va kesiklar va dumbalar.
  Va boshqa qizlar u bilan urishadi. Ular juda chiroyli va shirin.
  Albatta, baland balandlikda jang qiling. So'zning majoziy ma'nosida.
  Mana jangchilar. Ular haqida aytishimiz mumkin: super va giper.
  Agar ular jang qila boshlasalar, ularni hech narsa to'xtata olmaydi.
  Va endi oxirgi orklar go'zallik zarbalari ostida qoldi. Va jangchilar orasida katta quvonch bor edi.
  Va ular kuylashdi:
  Biz hammani so'yib, kesib tashlaymiz,
  Biz hammani o'ldiramiz! Biz hammani o'ldiramiz!
  Va shundan keyin ular gallion atrofida aylanib, o'lja qidira boshladilar. Shu bilan birga, jangchilar kuylashdi:
  - Biz kechadan ertalabgacha o'tuvchilarni qidiramiz,
  Keling, fraerani yorib o'tamiz! Keling, fraerani yorib o'tamiz!
  Bu yerda Gulliver ishtiyoq bilan kuyladi;
  Aka akasiga qo"l ko"tardi:
  Shafqatsiz urush - dushmanning shovqini!
  Mashina sizning do'stingiz bo'ldi,
  Yengillik uchun qasos keldi!
  
  Agar odamlar buzilgan bo'lsa, nima qilish kerak
  O'qlar hushtak chalganda!
  Xudo urushni kuch bilan buzgan yaxshi -
  Shunday qilib, yirtqich ajdahoning kunlari tugadi!
  
  Ammo do'zax hech qanday o'lchov va chiziqni bilmaydi,
  Yer napalmada yonmoqda, bolalar yig'layapti!
  Bu erda qizlarning xususiyatlari oqarib ketdi -
  Buning uchun Muqaddas Rabbiy kim javob beradi?
  
  Xo'sh, qancha yaqinlaringizni o'ldirishingiz mumkin,
  Axir, inson baxt uchun tug'iladi, ishoning!
  Ona o'g'lini frontga qo'ymaydi,
  Va hatto yozda ham urushda yomon ob-havo bor!
  
  Ammo askarning burchi aniq burchdir:
  Jangda Vatan uchun kurashish uchun nima kerak!
  O'n olti yoshda, allaqachon kulrang ma'bad,
  Baxtsiz yuzlarning bevalari ko'z yoshlaridan shishiradi!
  
  Lekin bu nima, jinnimisan uka?
  Yo'q, siz aqldan ozgansiz, sevimli odam javob beradi!
  Nopoklik uchun, taxtda kim, bizning askarimiz,
  O"ylaydiki, qaynog"ini harom Qobil!
  
  Tuproqda qon oqimlari tomirlarni yirtib tashlaydi,
  Va yadrodan zarba zarba bilan javob beradi ...
  Dalada qobiq bilan singan omoch muzlab qoldi,
  Oh, quyosh qanday binafsha rangga aylandi!
  
  Ammo Isoning kelishiga ishonch bor -
  Birodarlar bilan yarashtiring, Najot keltiring!
  Keling, qasos olishni unutaylik -
  Barchamizning qalbimizda hukmronlik qiladi, kechirimli bo'lsin!
  Shundan so'ng, qaroqchi qizlar kabina bolasiga kulib yuborishdi. Va bu shunchaki ajoyib edi.
  Shundan so'ng, pivo va vino bochkalari galyonning ushlagichidan sudrab chiqarildi, ular ichish va g'azablanishni boshladilar.
  Va go'zallarning yalangoyoq, qizcha oyoqlari qanday raqsga tushdi. Qanday ajoyib ko'rinardi.
  Va ularning muskulli buzoqlari porladi. Bu, albatta, qizlarga kerak bo'lgan narsa.
  Bola Gulliver ham ichib, ishtiyoq bilan kuylardi;
  Har bir insonning sevgiga o'z shaxsiy qarashi bor -
  Go'zallik va ideal tushunchasi!
  Garchi odamlar unga o'smagan bo'lsalar ham,
  Ammo odam endi maymun emas!
  
  Va bu erda, albatta, siz ozgina aforizmlarni olib, bunday hazilkashlarni qo'shishingiz mumkin;
  Qizning yalang to'pig'i, ehtimol, moda poyafzaliga ega bo'ladi!
  Ammo asl narsa xayolga kelmaydi
  Bu erda, masalan:
  Sevgi yosh tanlamaydi,
  Va bola juda mag'rur ko'rinadi ...
  Uning ko'zlari zulmatda porlaydi
  Natija ajoyib bo'ladi!
  Garchi bu hammasi bo'lsa-da, keling, buni aytaylik - ahmoqlik va bema'nilik.
  Biroq, boshqa tomondan, biz buni hatto salqin deb aytishimiz mumkin.
  Gulliver kuyladi:
  Men sakrayapman. Lekin men boshqacha sakrayman
  To'g'rirog'i, men bitga o'xshab sakrayman ...
  Va men maxsus o'zgarishlarni kiritishim mumkin,
  Siz yalangoyoq bolasiz, qaltiramaydi!
  Va keyin Gulliver yanada madaniyatliroq qo'shiq aytdi;
  Biz jannatning go'zal dunyosida yashashni xohlaymiz -
  Hech qanday kasallik bo'lmagan, eskirgan g'unajinlar ...
  Shunday qilib, hayot ipi cheksiz bo'ladi,
  Shunday qilib, har kuni baxtli va quvnoq bo'lsin!
  
  Qaerda rang bahorda kamalak kabi
  Suv zambaklar, zumrad bilan oltin kabi.
  Haqiqat uzoq vaqtdan beri tushga o'xshab ketgan joyda ...
  Har qanday bola mo''jiza yaratishi mumkin!
  
  Ey Vatan, Xudoning muqaddas g'ami;
  Sizning qayinlaringiz dog'li, metallning porlashi ...
  Va men Rabbimga bir narsani so'rayman,
  Shunday qilib, Vatan shon-shuhratda gullab-yashnasin!
  
  Ammo bu erda jangchi allaqachon kampaniyaga ketgan,
  U vahshiy jangchi kabi yuribdi!
  Biz sayyoraga yaxshilik qilamiz -
  O'qlar o'z onangizga tegmasin!
  
  Trollarning hujumi, g'azablangan bosim;
  Shoshayotgan dushmanlar devor-ko'chki!
  Va shuning uchun nima uchun bizga qizg'in bahs kerak?
  Vatan mushtdek birlashganda!
  
  Ammo orklar yana jilmayishadi,
  Bo"g"ziga tiqilgan suyakdek odam ekanlar!
  Va goblin vahshiyona g'azab bilan o'ng'illadi,
  Lekin biz rati sovg'adan ariza berdik!
  
  Ammo dushman ustidan g'alaba yaqin,
  Biz Rossiyani botqoqdan olib chiqamiz!
  Nopoklar uchun qasos keldi -
  Ularning mo"ynalari yirtilib, tuklar bo"lib ketdi!
  
  Oval qiz yoqimli yuzi -
  Menga ishonch va katta kuch berdi!
  Gulliver shunday ajoyib tuyg'u va ishtiyoq bilan kuyladi. Va uning qo'shig'i juda ajoyib edi.
  Shunda kapitan bola yana bir qadah pivo va quritilgan baliqdan tishlagandan keyin yana qo"shiq aytishni boshladi;
  Buyuk, qudratli, muqaddas yurt,
  Moviy osmon ostida boshqa nur yo'q!
  U bizga Qudratli Xudo tomonidan abadiy berilgan -
  Cheksiz nur, ulug'vor Masih!
  
  Dunyo hech qachon bunday kuchni ko'rmagan, bilmaydi
  Shunday qilib, biz g'urur bilan kosmosni oyoq osti qilamiz!
  Koinotdagi har qanday yulduz sizga kuylaydi,
  An biz bilan baxtli bo'lsin!
  
  Axir bu bizning Vatanimiz, shunday taqdir,
  Barcha masalalarning makonini buyuring!
  Har birimiz, ishoning, buni xohlaymiz,
  Hech qanday ahmoqliksiz, ayol xurofotlari!
  
  Bosh farishtalar kuchli karnay chalar,
  Ular qo'shinlarimizning yurishini shijoat bilan ulug'laydilar!
  Dushman esa aspen tobutida o'z taqdirini topadi,
  Va u soliq va o'lpon olmaydi!
  
  Bu bizning Vatanimiz, undagi hamma narsa, ishoning, go'zallik,
  U butun koinotni bemalol aylantirdi!
  Og'ir sochli qizlar,
  Barrel kuchli bo'lishi uchun uni ovlang!
  
  Vatan, bu onaning ko'k ko'zlari,
  Uning qo'li ham yumshoq, ham tosh!
  Va siz o'q bilan o'ldirgan dushman yigit -
  Shunday qilib, olov qalbda yorqinroq yonadi!
  
  Cheksiz Vatanga qasam iching,
  Bu sizga ham yaxshi, albatta!
  Jang g'azabida qon oqsa ham,
  Qasos endi dushmanga keladi!
  
  Qurol va jasorat shunday kuchli qotishma,
  Yovuz odam uni engishga qodir emas!
  Bombali samolyotda men aqlli uchdim,
  Va u portlaganda, ular derazalarni do'l bilan to'kadilar!
  
  Ammo hukmdorning buyrug'i - bolani Marsga uchib ketish -
  Sizga joy qo'yish vaqti keldi!
  Va marsliklarning takabburligi ko'zni qamashtiradi,
  Keyin biz Plutondan uzoqroqda ko'ramiz!
  
  Biz koinotning chekkasini ko'rib, koinot cho'qqilariga chiqamiz,
  Bizning insoniy taqdirimiz shunday!
  Va shuning uchun bolani ekspluatatsiya qilish haqida jur'at eting,
  Axir, bilingki, savob daromad masalasidir!
  Qizlar ham oyoqlarini oyoq osti qilib, chapak chalishdi. Yalang oyoqlari esa juda chaqqon. Yalang poshnalar esa quyoshda porlaydi.
  Gulliver ular bilan, yalangoyoq bolaning tanasida, juda jonli va quvnoq.
  Lekin ular birinchi raqamda raqsga tushishdi.
  Keyin biz karta o'ynashga qaror qildik. Va bu ham juda ajoyib ish.
  Va siz haqiqatan ham o'zingizni qabul qilishingiz va moylashingiz mumkin. Va juda g'azab uchun qizlar bilan Frolic.
  Qaroqchi qiz Gulliverning yalang, bolalarcha oyog"ini qo"liga olib, uning dumaloq, pushti pushti tovonini uqalay boshladi.
  Kabina bola zavqlanib kulib, xirilladi. Bu juda ajoyib edi. Bu haqiqatan ham mo''jizaviy bola.
  Uning yalang'och, juda chiroyli oyoqlari esa shunchaki mo''jizadir.
  Gulliver tabassum bilan kuyladi:
  Yalang oyoq, faqat yalangoyoq
  Iyul momaqaldiroqlari ostida va sörf ovozi ostida ...
  Yalang oyoq, faqat yalangoyoq
  Biz raqsga tushamiz, biz siz bilanmiz!
  Bu kulgili qo'shiqlar. Va hali ham o'g'il bo'lish yaxshi. Va shu bilan birga siz ulkan jasorat ko'rsatasiz.
  Lekin, albatta, bu hammasi emas. Faqat Gulliver hali qilmagan.
  Va u qo'shiq aytdi, raqsga tushdi va yalang'och bolalar oyoqlari bilan bo'lindi. Bu ham juda zo'r va ma'lum darajada jirkanch ko'rinardi.
  Bu erda ko'plab mamlakatlarga sayohat qilgan va bir necha marta okeanni haydab chiqqan kapitan bola edi.
  Ha, va uning kayfiyati, ochig'ini aytganda, juda tajovuzkor.
  Lekin shuning uchun hali qizni qaroqchilar bayrog'iga olib bormang va kichik qurollardan akulalar otmang. Kirish oson emas, lekin bu uning go'zalligi.
  Gulliver yalang oyoqlarini qo'yib, bolalarcha oyoqlarini oldi va o'q uzdi. Yadro akulaga tegdi. Va uning belini sindirib, ichaklarini taqillatdi. Bola baqirdi:
  - Bola jasorat topdi,
  Va ekipaj tobutga tiqildi!
  Qiz, qaroqchilar kapitani, kabina bolasini yalang oyoq barmoqlari bilan bolaning burnidan ushlab, baqirdi:
  - Xo'sh, tomboy, siz mening o'rnimni egallamoqchisiz. Men sizda juda ko'p ambitsiyalarni ko'rmoqdaman!
  Bola Gulliver javob berdi:
  - Menga hech bo'lmaganda kichkina, lekin baribir erkak bo'lish mos keladi. Va ayol ...
  Yana bir qizil sochli jangchi kuyladi:
  Siz dunyoda ayollarsiz yashay olmaysiz, yo'q,
  May quyoshi ularda, ularda sevgi gullaydi!
  Gulliver juda maftunkor tabassum bilan taklif qildi, bu ham bolalarcha, ham bir vaqtning o'zida jasoratli:
  Mamlakat qiyin davrda.
  Qon sel kabi oqadi!
  Oxirgi nafasingizgacha kurashing
  Va baxt, tinchlik, sevgi kelsin!
  
  Biz buzuq kommunizm farzandlarimiz
  Vatan cheksiz o'g'illari...
  Garchi revanshizm qo'shinlari kelayotgan bo'lsa ham -
  Yurtimizga sodiq bo'laylik!
  
  Buyuk va kosmik davrda,
  Kvazarlar barmoqdan yaratilishi kerak ...
  Bizda ishlar juda yaxshi, ishoning,
  Yovuz do'zax qo'shini hujum qilsa ham!
  
  Biz tajovuzkorning qo'shinini o'ldiramiz,
  Va biz kvarklardan lazerlarni yaratamiz ...
  Va odam har qanday qahramonga aylanadi,
  Bizning tepamizda oltin qanotli karub bor!
  
  Vatan uzra bulutlar yonsa ham,
  Dushman bilan kurashishga tayyor...
  Bunday jangchilar otryadi beqaror,
  Dunyoning chetini etik bilan oyoq osti qilmang!
  
  Biz bilamizki, dushman kuchli va makkor,
  Biz unga bir qarich ham yer bermaymiz ...
  Inson esa ulug"vor taraqqiyot bilan kuchlidir
  Va faqat bitta Rabbiyga ishoning!
  
  Biz buyuk kommunizm quramiz,
  Vatan gullab-yashnaydi ...
  Dushman juda yirtqich bo'lsa ham,
  Hujumdagi taqdirimiz oldinga siljishdir!
  
  Pioner jasur jasur bola,
  U har doim jangchi bo'lib tug'ilgan ...
  Arslon qo'rqoq quyon emas,
  Orzu amalga oshsin!
  
  Biz haqoratga toqat qilmaymiz, birodarlar,
  Vatan uchun hammamiz tog'dek turamiz ...
  Keling, boshqa haqoratlarni qabul qilmaylik
  Dushmanni po"lat qo"l bilan tor-mor qilaylik!
  
  Hammamiz qo'l qovushtirsak
  Hasharotlarni yengish mumkin...
  Quyoshdek muqaddas Vatan
  Va ovchi o'yinga aylanadi!
  Mana, yaqin vaqtgacha kapitan bo'lgan, olijanoblikka ega bo'lgan bolaning qo'shig'i. Va bu ajoyib.
  Ammo ufqda fregat paydo bo'ldi. Bundan tashqari, katta sinf - oltmish to'rtta qurol. Bu nima jiddiy. Va u tovuqlarni ko'rgan uçurtma kabi keladi.
  Kapitan qiz dedi:
  - Bu biz uchun sinov! Urushamizmi yoki...
  Qizil sochli qiz dedi:
  "Qochish haqida gap bo'lishi mumkin emas!"
  Moviy sochli bir qiz, sadafdek tishlarini ko'tarib, uchqunlanib kuyladi:
  Biz hurmat qilishimiz, qo'rqishimiz kerak,
  Qizlarning mehnatlarini sanab bo'lmaydi...
  Qizlar har doim qanday kurashishni bilishadi
  Ular eshakning qopiday sikishi mumkin!
  Va u uzun va tishlovchi tilini ko'rsatdi.
  Xo'sh, bir marta janjal bo'ladi, shuning uchun nega juda tajovuzkor fe'l-atvoringizni ko'rsatmasligingiz kerak. Va bu dushmanlar uchun juda og'riqli bo'ladi. Ha, va do'stlar xafa bo'lishadi.
  Va jang, albatta, to'g'ri joy va manevrni tanlashni talab qiladi.
  Va endi qizlar o'zlarining brigantinlarini juda aqlli tarzda harakatga keltiradilar va shu bilan birga qo'shiq aytishni unutmang;
  Siz vatanning komsomol a'zosisiz,
  Elf uchun jasorat bilan kurashishni yoqtirasizmi ...
  Siz Vatanga yordam bera olasiz,
  Ritsar buffonning ruhi bilan emas!
  
  Qiz chiroyli qo'shiqchi
  Yalang oyoq qor ko'chkilari orasidan yugurish ...
  Siz yorqin malikasiz -
  Orkolfni mushtingiz bilan uring!
  
  U yalang tovoni bilan granata tashladi,
  O'nlab askarlarni parchalab tashladi ...
  Fuhrer yaqinda to'lanadi,
  Ritsar pulemyotni tayyorlaydi!
  
  Biz komsomol jangida qizlarmiz,
  Jangdagi eng buyuk jangchilarni ko'rib chiqing ...
  Go'zallarning ovozi jo'shqin,
  Bobolar va otalar faxrlansin!
  
  Elfskvay ostida ular juda qattiq kurashdilar,
  Va ular yovuz orklarni jasorat bilan ushlab turishga muvaffaq bo'lishdi ...
  Biz qizlar aniq g'alaba qozonamiz
  Barcha imtihonlarni faqat beshga topshirish!
  
  Tomirlarimizdagi dovullar kabi
  Tomirlarda chaqmoq chaqnadi, bilaman ...
  Dunyoda juda kuchli davlatlar bo'ladi,
  Ayiqlardan, itlardan va maymunlardan!
  
  Wehrmacht qizlarni tizzalariga qo'ymaydi,
  Biz hech qachon egilmaymiz, bilasizmi ...
  Stalin va eng dono Lenin biz bilan,
  Asrlar va yillar o'tsin!
  
  Xudo koinotni fotonlardan yaratdi,
  O'limsiz hayot abadiylikni tug'dirdi ...
  Biz buyurtmani bilamiz, biz yangisini quramiz,
  Va karub bizning ustimizda qanotlarini ochadi!
  
  Otasining ismida ko'plab qahramonlar bor,
  Komsomol a'zolari har doim birinchi ...
  Armiya kuchli tarkibda yuradi,
  Shahar elflarini himoya qilish!
  
  Biz Fritz bilan Elfskvay ostida kurashamiz,
  Va ular poytaxtni himoya qilishga muvaffaq bo'lishdi ...
  Qiz yalang oyog'i bilan paketni tashladi,
  Va keling, yirtqich hayvonlarga o'q uzaylik!
  
  Biz ko'plab orkshistlarni qirib tashladik,
  Ko'p punklar kesib tashlandi ...
  Keyingi aylanish millari
  Biz shaytonning legionlarini kesib tashladik!
  
  Biz Orctlerning barcha tishlarini sindirdik,
  Dragon prezidenti mag'lub bo'ldi ...
  Qiz lablarini ochdi
  Katta Armageddon yondi!
  
  Fuhrerga rahm qilmang
  Siz qizlar doim jasursiz...
  Go'zallarni saxiy mukofotlar kutmoqda,
  Va bizning orzuimiz amalga oshishiga ishoning!
  
  Koinotdagi barcha olamlarning Yaratuvchisi Xudo,
  Elfinistni duo qildi...
  Janglarda o'zgarmagan kuchi bilan,
  Qiz yovuz orkizmni ezadi!
  
  U yalang tovoni bilan granata tashladi,
  Va dahshatli "Yo'lbars" ni aylantirdi ...
  Va keyin ularni arqonlarga bosdi,
  Go'zallik ko'p o'yinlarni biladi!
  
  Shunday qilib, orkshistlar tezda qochib ketishdi,
  Qanday tanklar va snaryadlar otildi ...
  Biz kommunizm berilganini ko'ramiz,
  Va ular bir qator trollarni yo'q qilishdi!
  
  Shunday qilib, siz nimaga erishdingiz,
  Stalingrad sizning tomog'ingizga qarshi turdi ...
  Biz mashhur milyani shamol qilamiz,
  Va endi Buyuk Svarog baxtli!
  
  Tez orada Isoning imoni keladi
  Va boshqa go'zal xudolar ...
  Elflar san'at nurini rivojlantiradi,
  Naslchilik, bo'ri va yovuz fillar!
  
  Nihoyat biz bir bo'lamiz
  Dono Otaning ulug'vorligida,
  Janglarda qizlar yengilmas,
  Biz oxirigacha Ladaga ishonamiz!
  Jangchilar va qaroqchilar shunday kuylashdi. Albatta, Gulliver hamma narsani tushunmadi. Agar qo"lga tushsa, albatta, yalang, bolalarcha tovoniga tayoq bilan urishadi, deb o"yladi. Bundan tashqari, zarbalar kuchli va bir vaqtning o'zida nogiron bo'lib qolmasligi uchun bo'ladi. Va keyin jallod qizarib ketgan qisqichlarni olib, bolaning suyaklarini sindirishni boshlaydi. Va Gulliver, albatta, uni ozgina topa olmaydi.
  
  
  Qaroqchilarga aylangan abadiy o'g'il bolalar bilan shunday bo'ladi. Garchi bu erda jamoa juda yaxshi - faqat bikinili qizlar. Va shu bilan birga, ular yalangoyoq, yumaloq, pushti poshnali miltillovchi, shoshilib, shovqin-suron qilishadi.
  Kapitan bola uni oldi va kuyladi:
  Qizlar boshqacha
  Va ularning barchasi ajoyib ...
  Ularning ko'krak uchlari qip-qizil,
  Va ular juda uzoqda!
  Xo'sh, bolalar qonli,
  Ular trollarni yovuz zarbalar bilan urishdi!
  Va agar ork topilsa,
  Bu sizga juda qattiq ta'sir qiladi!
  
  GO'ZAL YOSH QUL UCHUN AUKSION
  ANNOTATSIYA
  Juda chiroyli yigit Slavka kim oshdi savdosiga qo'yiladi. Savdo paytida muskullari ko'zga ko'ringan kelishgan yigitni yechintirib, ayollarga katta pulga sotadilar.
  . Љ1-BOB
  Mana haqiqat lahzasi keldi, bosh menejer auktsion ochilishini e'lon qildi. Bir kechada yosh, chiroyli, muskulli bokira ayolga sotildi. Albatta, bu barcha yangi striptizchilar uchun an'ana ekanligi nazarda tutilgan edi.
  Ammo yigit shunchalik chiroyli va jozibali ediki, ayollar uchun butun katta zal to'plangan. Va erkaklarga oddiygina ruxsat berilmagan. Va bu, albatta, bir tomondan daromadni chekladi, lekin boshqa tomondan, bu gigololarga yoqdi.
  Axir, ko'pchilik erkaklar ayollarni yaxshi ko'radilar. Bundan tashqari, ko'pincha yosh erkaklar tajribali keksa ayolni sevishga qarshi emas.
  Mana, etiklarini shtamplagancha, ko"rpa-to"shak o"ragan, balog"atga zo"rg"a kirgan bola piyoda ustiga chiqdi. Va u yanada yoshroq ko'rinadi. U butunlay yopiq edi, lekin uni allaqachon ko'plab ayollar bir xil suzish sandiqlarida va hayajondan yonayotganlarida ko'rishgan.
  Va bu xonimlar yoqdi. Slavkaning o'zi ham titrab ketdi. Yigitning yuragi jang paytida nog"oradek urib turardi. Ular odamni sotadilar - qandaydir hayvon kabi.
  Va buni juda g'ayrioddiy va noyob deb aytish kerak.
  Yigitning ikki tomonida qora charm kostyum, etik va qo'lqop kiygan, yuzlarida qizil niqobli bir qiz turardi. Ular shahvatparast ommani yanada ko'proq yoqish uchun chiroyli yigitni asta-sekin fosh qilishlari kerak. Ayollar buzuqlikda va jinsiy aloqaga tashnalikda ba'zan erkaklardan o'zib ketishadi va ularning orgazmi ancha kuchliroq va uzoqroq bo'ladi. Shuning uchun, ularning ko'pchiligi yosh, juda chiroyli erkakni ko'rish uchun yig'ilganiga hayron bo'lmaslik kerak, keyin esa, agar mablag' imkon bersa, uni sotib olishlari mumkin.
  Warbler juda kuchli hayajonni va qimmatbaho parfyum hidini his qildi, bu esa giperseksual yigitni yanada ko'proq hayratda qoldirdi.
  Mana asosiy menejer e'lon qilindi:
  - Erkak Vyacheslav Kotovskiy kim oshdi savdosiga qo'yilgan. O'n sakkiz yoshda, jismonan mutlaqo sog'lom. Juda chiroyli, jingalak, yangi va sexy. Unga hamma narsa qila oladigan ayol bilan bir kechaga - faqat o'ldirmang yoki mayib qilmang!
  An'anaga ko'ra, boshlang'ich narxi o'n dollar!
  Va charm kostyumlar, etiklar va niqoblardagi ikkita qiz birinchi qopqoqni ehtiyotkorlik bilan olib tashlashdi.
  Yigitning go"zal baland peshonasi, zarhal, uzun to"lqinli sochlari ko"rindi.
  Endi u yuzlab shahvatparast ayollar oldida yalang"och bo"ladi, degan o"y Slavkaga hayajonli ta"sir qildi va u titrab ketdi.
  Bu titroq, bokira qiz kim oshdi savdosiga qo'yilgani tuyg'usini uyg'otdi, bu ayollarni juda hayajonlantiradi.
  Va qichqiriqlar bor edi:
  - O'n besh dollar!
  - Yigirma!
  - Yigirma besh!
  - O'ttiz!
  Bir semiz sigir qichqirdi:
  - Ellik!
  Boshqa jo'ja pichirladi:
  - Oltmish!
  Qichqiriq eshitildi:
  - Yetmishta!
  - Sakson!
  - To'qson!
  - Yuz!
  Pauza bo'ldi. Bola asta-sekin fosh qilishda davom etishi kerak edi, bu esa adolatli jinsiy aloqani yoqdi.
  Mana, yuzlarining pastki qismidagi pardani olib tashlagan ikki qiz. Yigitning go'zal burni, nafis og'zi va jasur iyagi, shuningdek, bo'yni ochildi.
  Ayollar quvonishdi.
  Biri ming"irladi:
  - Bir yuz yigirma!
  Boshqasi qichqirdi:
  - Bir yuz o'ttiz!
  Uchinchisi baqirdi:
  - Bir yuz ellik!
  Semiz ayol pichirladi:
  - Bir yuz sakson!
  Va ancha yosh va yoqimli ayol chiqib ketdi:
  - Ikki yuz!
  Yana pauza bo'ldi. Xizmatkor qizlar endi yigitning yelkalarini, qo"llarini yalang"ochlashdi. Ular muskulli, chiroyli va nafis shaklda edi. Bodibilder emas, balki quyma, chiroyli jangchi. Va teri juda jozibali porloq.
  Begemotga o"xshagan ayol ming"irladi:
  - Ikki yuz ellik!
  Ayol biroz yoqimliroq dedi:
  - Ikki yuz yetmish!
  Yana bir yosh qiz chiyilladi:
  - Uch yuz!
  Ayol, aksincha, yoshida qichqirdi:
  - Uch yuz ellik!
  Odil jinsiy aloqa vakili:
  -To'rt yuz!
  Yosh ayolning o'zi, shekilli, striptizchi, xirillab:
  - To'rt yuz ellik!
  Bozorda yosh va chiroyli ayollar ko'p edi. Siz hatto hayron bo'lasiz, nima uchun ularga buzuq va eskirgan gigolalar kerak, ulardan siz infektsiyani yuqtirasiz.
  Bir juda hurmatli xonim aytdi:
  - Besh yuz!
  Va yana pauza bo'ldi. Bu miqdor hali ham unchalik katta emas, ayniqsa dollar inflyatsiyasini hisobga olgan holda. Ha, va har xil xonimlarni ko'rishni kuta olmayman, yosh, chiroyli gigolo yechinishadi.
  Mana, qattiq kostyumlar, etiklar va niqob kiygan ikki qiz boshqa pardani echib olishmoqda.
  Va juda chiroyli va naqshinkor bolaning butun tanasi yalang'och. Va siz uning shokolad oqimi kabi yotqizilgan qorin bo'shlig'ini ko'rishingiz mumkin. Va qanday silliq, yorqin teri diqqat markazida porlaydi.
  Ayollardan biri dedi:
  - Olti yuz!
  Yana biri jiringladi:
  - Yetti yuz!
  Uchinchisi ming"irladi:
  - Sakkiz yuz!
  Kampir qichqirdi:
  - To'qqiz yuz!
  Olmos sirg'ali ancha yosh va go'zal ayol shivirladi:
  - Ming!
  Va yana pauza bo'ldi. Hamma keyin nima bo'lishini ko'rish uchun sabrsiz edi. Bu yigit shunchaki ajoyib. Har qanday Apollondan yaxshiroq.
  Milliarderning rafiqasi Elena uni hayratda qoldirdi, ammo hali savdolashmagan. Aslida, eng qiziqarlisi oxirida bo'ladi. Va endi qaerga shoshilish kerak. Bu haqiqatan ham juda qimmatli mahsulot. Boshqa tomondan, Elena hali ham shunchalik go'zal va jozibali bo'lsa-da, agar u dumbalarini silkitsa, u bilan jinsiy aloqa qilish uchun pul to'laydigan yoqimli yoshlarning butun podasi yugurib kelishadi.
  Va charm kostyum va niqob kiygan ikki qiz yana chiroyli Slavikdan boshqa parda olishni boshladilar.
  Shunday qilib, ular uning mushakli, chiroyli shakldagi oyoqlarini tizzalarigacha ochib berishdi. Va suzish mayolari. Bola shunchalik hayajonlanganki, uning erkaklik mukammalligi shishib ketdi. Va u katta edi va ayolga to'liq quvonch bag'ishlash imkonini berdi.
  Dahlizni shovqin-suron ko'tardi.
  Gippopotamus ayol ming"irladi:
  - Bir yarim ming!
  Yupqaroq chiqib ketdi:
  - Ikki ming!
  Mushuk niqobidagi ayol tvitterda:
  - Ikki besh yuz!
  Ro"mol o"ragan ayol dedi:
  - Uch ming!
  Olmos sirg'ali ayol dedi:
  - Uch besh yuz!
  Kampir ming"irladi:
  - To'rt ming!
  Ko"rinishi juda yosh bo"lgan qiz chiyilladi:
  - To'rt yarim!
  Va parda bilan o'ralgan ayol chiyilladi:
  - Besh ming!
  Va yana pauza bo'ldi. Bu safar, gigolo bilan bir kechada, juda munosib miqdor nomlandi. Besh ming dollarga siz eng yomon darajadagi ellikta fohishani ijaraga olishingiz mumkin. Va oddiy, tajribali gigolo ikki soat uchun ikki yuz dollar turadi. Xo'sh, ba'zilari qimmatroq, ba'zilari esa arzonroq. Va endi miqdor tartibli bo'ldi va unchalik kichik emas. Qolaversa, urush ketyapti, rus rubli tushib ketyapti, dollar esa oshib bormoqda. Yog'ga vaqt yo'q, men yashardim!
  Lekin, albatta, hali hamma kozozlar tayyorlanmagan. Qizlar yigitning oyog'idagi katta etiklarni yechib olishadi. Va ular qiz oyoqlariga o'xshash oqlangan shaklni ochib berishadi. Va sochsiz - bronza haykal kabi. Ko'ngan, yalang oyoq, ajoyib darajada chiroyli yigit ko'plab ayollarni aqldan ozdiradi.
  Va zal yana gumburladi.
  - Olti ming! - baqirdi muhtaram xonim.
  Yosh qiz tishlarini ko'tarib chiyilladi:
  - Yetti ming!
  Yoqimsiz yuzli yosh, ammo semiz ayol xirilladi:
  - Sakkiz ming!
  Olmosli sirg'ali yoshroq va go'zalroq ayol tvit qildi:
  - To'qqiz ming!
  Qalin pardasi tufayli yoshini aniqlab bo'lmaydigan ayol esa chiyilladi:
  - O'n ming!
  Biroq uning ovozi yosh edi. Va Slava xursand bo'ldi. Musulmon ayol bilan bunday pul evaziga jinsiy aloqa qilish juda zo'r! Va uning cho'ntagida allaqachon ikki yarim ming dollar bor.
  To'g'ri, bu hammasi emas. Mushakli, juda chiroyli, qadimgi yunon xudosining haykalidek porlab turgan bolakay suzish cho'michlarida edi. Va uning go'zal qadr-qimmati hali ham butun ulug'vorligi bilan ko'rinib turardi.
  Qizil kostyum va niqob kiygan ikki qiz esa nafis, silliq harakatlar bilan yigitdan suzish mayolarini olib tashlashdi.
  Yigitning yalang, qoraygan, muskulli va juda nafis, behayo oyoqlariga mato ipi tushib, Slavkani butunlay ochib tashladi.
  U chuqur uyat tuyg'usini his qildi. Hech qachon ayol tanasini tatib ko'rmagan yosh bokira qizdek qizarib ketdi.
  Ovoz qaltirab ketdi, yuragi shang'illagan toshdek ura boshladi.
  Va uning titrashi, uyatchanligi va aniq sharmandaligi ayollarga sehrli ta'sir ko'rsatdi. Darhaqiqat, bu juda shirin, hayratlanarli darajada chiroyli, oltin sochli bola va bundan tashqari, adolatli jinsiy aloqani titroqdan titratadigan bokira qiz.
  Begemotdek semiz ayol qichqirdi:
  - O'n besh ming dollar!
  Ayol biroz nozikroq bo'lib chiqdi:
  - Yigirma ming!
  Rohib kiyimidagi ayol ming"irladi:
  - Yigirma besh ming!
  Yosh qiz qichqirdi:
  - O'ttiz ming!
  Kampir qichqirdi:
  - O'ttiz besh!
  Olmos sirg'ali va juda yoqimli ko'rinishga ega ayol dedi:
  - Qirq!
  Bo'ynida tanlangan marvaridlardan yasalgan katta marjon bilan adolatli jinsiy aloqaning yana bir vakili qichqirdi:
  - Qirq besh ming!
  Va nihoyat, ro'mol kiygan va juda yosh ovozli bir ayol shafqatsiz va aniq dedi:
  - Ellik ming!
  Odatdagidek, dumaloq raqamda pauza bo'ldi. Darhaqiqat, bunday miqdorga siz yaxshi va yangi mashina sotib olishingiz mumkin. Yoki besh yuzta emas, balki eng yomon ayol fohishalarni bir soatga ijaraga oling. Yoki ikki yuz ellik tajribali erkak gigolos ikki soat davomida yoki besh yuzta unchalik tajribali va odobli emas. Boshlash arziydimi.
  Bundan tashqari, bu yosh chiroyli yigitni keyinroq kichikroq miqdorda ijaraga olish mumkin.
  Shuncha vaqt kutgan Elena sabrsizlikdan titrab ketdi. U qanchalik go'zal. Va shu bilan birga u yosh qizdek qizarib ketadi va so'yish oldidan qo'zichoqdek titraydi.
  Styuard qo'lini ko'tarib, gapira boshladi:
  - Ellik ming dollar! Ellik ming dollar ikki... Ellik ming dollar...
  Elena o'z ovozi bilan qichqirdi:
  - Oltmish ming!
  Hamma o'girildi. Biz niqobli nozik ayolni ko'rdik. Va juda yoqimli va tanish ovoz bilan.
  Slavka haqiqatan ham niqob bilan qoplangan bu go'zallikni hech bo'lmaganda bir kechaga sotib olishni xohladi.
  Va keyin arab ayol bilan uchrashuv uni qo'rqitdi. Sharqning o'zida shafqatsizlik ajralib turadi. Va shunchaki dahshatli buzuqliklar bo'lishi mumkin. Uni o'ldirish va mayib qilish mumkin bo'lmasa-da, uni sotib olgan ayol nima desa, uni bajarishi kerak.
  Va hech narsadan bosh tortmang.
  Biroq, pardadagi go'zallik taslim bo'lishga urinmadi:
  - Yetmish ming!
  Elena g'o'ldiradi:
  - Sakson!
  Yopiq ayol birdan otdi:
  - Yuz ming dollar!
  Dahlizni shovqin-suron ko'tardi. Ha, gigolo bilan atigi bir kechaning miqdori misli ko'rilmagan. Ammo kim oshdi savdosi o'tkazilganda, savdolashish hayajonlari paydo bo'ladi, bu bilan kurashish qiyin.
  Va ko'p ayollarning hali eri yo'q. Ular yo beva qolgan, yoki o'z kapitalini yaratgan yoki turmush qurishdan oldin meros olishga muvaffaq bo'lgan. Yoki soxta erlar.
  Shunday qilib, savdoga kirishadigan odam bor edi.
  Yosh qiz baqirdi:
  - Bir yuz o'n ming!
  Ro"mol o"ragan ayol baqirdi:
  - Bir yuz yigirma!
  Olmosli sirg'ali ayol dedi:
  - Bir yuz ellik!
  Shunda ro"moldagi ayol qichqirdi:
  - Ikki yuz ming!
  Elena ehtiros bilan baqirdi:
  - Ikki yuz ellik!
  Yoqut bo'yinbog'li qiz dedi:
  - Uch yuz ming!
  Semiz ayol qichqirdi:
  - To'rt yuz ming!
  Shunda burqa kiygan ayol o"pkasi bilan qichqirdi:
  - Million dollar!
  Bu allaqachon jiddiy va katta summa. Bunday pullar uchun ular rasm, zotli otlar yoki butun bir fohishalar armiyasini sotib olishadi. Kecha uchun siz elita fohishasini mingga buyurtma qilishingiz mumkin. Bundan tashqari, rubl tushmoqda va urush bor va u faqat yomonlashishi kutilmoqda.
  Og'ir pauza bo'ldi. Elenaning milliarder eri uchun million dollar unchalik halokatli miqdor emas. Lekin faqat erim uchun. Va bu uning uchun juda aniq. Hisob-kitoblarni tark etgan butun bir millionni osongina yashirish va oqlash mumkin emas.
  Va boshqa ayollar bunday summadan aniq xijolat bo'lishdi.
  Styuard bolg'ani ko'tarib, kuylay boshladi:
  - Bir marta million dollar, million dollar ikki, million dollar uch...
  Elena baland ovoz bilan qichqirdi:
  - Bir million dollar va yana bir dollar!
  Boshlash menejeri:
  - Bir million dollar va yana bir dollar marta ... Bir million ...
  Burqa kiygan ayol qichqirdi:
  - Ikki million dollar!
  Dahlizni shovqin-suron ko'tardi. Miqdor shunday ediki, siz ikki soatga o'n mingta professional gigoloni yoki yigirma ming fohishani bir soatga ijaraga olishingiz mumkin edi. Bunday mablag'lar uchun rasmlar, qimmatbaho zotli ayg'irlar sotib olindi va allaqachon villa qurish va eng kichik yaxtani sotib olish mumkin. Va faqat bir kecha uchun.
  Slava esankirab qoldi, ko"zlari katta-katta ochildi: u hali ham qancha turadi! Bir boylik.
  Zaldagi yosh qizlardan biri, ehtimol, savdolashish hayajoniga berilib, o'pkasi bilan:
  - Ikki million bir dollar!
  Menejer qichqirishni boshladi:
  - Ikki million va bir dollar marta! Ikki million va bir dollar ikki! Ikki million va bir dollar - uch ...
  Burqa kiygan ayol baqirdi:
  - Besh million!
  Xotinlar orasida zalda shovqin-suron eshitildi. Bu allaqachon katta miqdor, deyish mumkin boylik. Va bularning barchasi bir kechada. Siz shunchaki aqldan ozishingiz mumkin. Besh millionga yaqin!
  Boshi aylangan, xijolatdan qizarib ketgan, uyat va hayajondan qaltiragan O"g"il bola qichqirdi:
  Men bu zulmatdan qo'rqaman, umidsiz va dahshatli,
  Men hech qachon qaytmaydigan joydan ...
  Bu hazil, qanday yaxshi hazil
  Va tush - tush, va endi men uyg'onaman!
  Va bosh boshqaruvchi e'lon qila boshladi:
  - Besh million dollar! Besh million dollar - ikkita! Besh million dollar uch...
  Shunda olmos sirg'ali ayollardan biri olib berdi:
  - Besh million bir dollar!
  Dahlizni shovqin-suron ko'tardi. Miqdorlar shunchaki aqldan ozgan edi. Garchi, masalan, o'tgan asrda Yaponiyadan kimdir Van Gog kartinasi uchun bir yuz to'rt million dollar to'lab, rekord o'rnatgan. Ammo u erda qanday rasm bor edi: dabdaba! Hech kim Van Gogni hayoti davomida sotib olishni istamagani ajablanarli emas.
  Ammo baribir, jigolo bilan bir kecha uchun siz juda ko'p pul to'laysiz.
  Styuard yana qo'lini ko'tardi va kuylay boshladi:
  - Besh million va bir dollar - bitta! Besh million va bir dollar - ikkita! Besh million va bir dollar - uch ...
  Burqa kiygan ayol baqirdi:
  - O'n million dollar!
  Zalda yana shovqin. Va ba'zi ayollar endi o'zlarini ushlab turolmadilar va haddan tashqari hayajondan xalos bo'lish uchun barmoqlarini yoki oyoqlari orasiga vibratorni yopishtirishni boshladilar. Shunday qilib, bu aql bovar qilmaydigan savdo ularni oldi. Bu haqiqatan ham ajoyib edi.
  Shon-sharaf aqldan ozdi: o'n million dollar! Va bu summaning chorak qismi unga tegishli. U nafaqat mafiyani to'laydi, balki uning o'zi ham boy va hurmatli odamga aylanadi. Va keyin u juda yorqin kelajakni kutadi. Burqa ostidagi ayol yosh, yoqimli ovozga ega edi, unga erkaklarni bekorga tasvirga olishga nima to'sqinlik qilayotgani ham aniq emas. To'g'ri, ko'p ayollar erkaklar ustidan to'liq hokimiyatga ega bo'lishni va yotoqda ularga buyruq berishni yaxshi ko'radilar. Va shuning uchun vibrator o'rniga yoki ko'chadagi erkaklar gigololarni sotib olishadi.
  Va Slava hali juda yosh va chiroyli. Va u tabassum qilganda, tishlari qanchalik porloq. Haqiqatan ham, juda yoqimli va yoqimli, figurali yigit. Xo'sh, buni qanday qilib engib o'tish kerak? Bu haqiqatan ham koinotdagi eng katta sovg'adir.
  Bu miqdor allaqachon taqiqlangan edi. Va bunday juda xavfli narsalarni to'xtatish.
  Va boshqaruvchi tishlarini ko'rsatib gapira boshladi:
  - O'n million dollar! O'n million dollar ikki! O'n million dollar uch ...
  Elena, bolg'a tushishidan oldin, umidsizlik bilan qichqirdi:
  - O'n bir million!
  Zaldagi shovqin balandroq. Ayollardan biri xitob qildi:
  - Mana, yubka kiygan savdogar!
  Slavka g'o'ldiradi:
  - Sizning jigolingiz qimmatroq,
  Haqiqatan ham bunga arziydigan narsa!
  Styuard bolg'ani ko'tarib, kuylay boshladi:
  - O'n bir million marta, o'n bir million ikki! O'n bir million uch ...
  Bu erda Elena qo'rqib ketdi. Uning shaxsan bunday miqdori yo'q edi, u faqat o'jarligi uchun baqirdi. Va agar eri bu haqda bilib qolsa, unda bu uning boshiga tushadi. Garchi ajrashgan taqdirda ham, u shtatning bir qismini sudga berishi mumkin. Va ozod bo'ling. Va hech bo'lmaganda u dunyo bo'ylab sayohat qiladi, bu juda ajoyib bo'ladi.
  Va eri uni Moskvadan qo'ymaydi - tezroq o'lsin, harom!
  Ammo bolg'a uchinchi marta tegishidan oldin oxirgi soniyada ro'moldagi ayol chiyilladi:
  - Yigirma million dollar!
  Xonimlar siltab, ichkariga kirishdi. Uoker. Va keyin Elena hayajon va o'ziga ishonchni his qildi. Bu parda kiygan ayol, ehtimol, ajoyib darajada boy. Shunday ekan, u o'z injiqligi uchun vilkalar bo'lsin. Yoqimli, yoqimli va muskulli bolaning zavqi uchun to'liq to'lasin.
  Va Elena dedi:
  - Yuz million dollar!
  Zal ko'tarilib, qichqirdi. Qoyil! Xo'sh, juda chiroyli va jingalak bola bilan kechasi uchun miqdor. Yosh gigolaga shunchalik vahshiyona miqdorda sarmoya kiritish uchun siz qanchalik shahvatparast bo'lishingiz yoki sevishingiz kerak.
  Styuard bolg'ani ko'tarib gapira boshladi:
  - Bir yuz million dollar! Yuz million dollar ikki! Uch yuz million dollar...
  Burqa kiygan ayol baqirdi:
  - Ikki yuz million! - Va qo'shib qo'ydi. - Sirkni tugating. Sizda bunday summa yo'q va siz sharmanda bo'lasiz!
  Elena g'o'ldiradi:
  - Buni qayerdan bilasan?
  Pardali ayol javob berdi:
  - Bilaman! Men aytsam, bilaman!
  Styuard qo'lini ko'tarib, gapira boshladi:
  - Ikki yuz million dollar! Ikki yuz million dollar ikki! Ikki yuz million dollar uch...
  Shunda zaldagi ayollardan biri chiyilladi:
  - Ikki yuz million va bir dollar!
  Menejer eslatdi:
  - Agar siz summani to'liq to'lamasangiz, sizni tashqariga chiqarib yuborishadi va hech qachon auktsion zaliga kiritilmaydi.
  Qora ko'zoynakli ayol bosh irg'adi.
  - Bilaman! Lekin juda tayyor!
  Menejer qichqirishni boshladi:
  - Ikki yuz million va bir dollar marta! Ikki yuz million va bir dollar ikki! Ikki yuz million va bir dollar uch...
  Pardali ayol dedi:
  - Besh yuz million dollar!
  Dahlizni shovqin-suron ko'tardi. Ayollar oyoqlari orasiga massaj qilishni va vibratorlardan kuchliroq foydalanishni boshladilar.
  Slavka to'satdan uning erkaklik mukammalligi pasaya boshlaganini ko'rdi. U juda uzoq vaqt davomida hayajonlangan holatda edi. Va keyin u yonib ketdi.
  Va shahvatparast ayollarning tribunalari orasidan umidsizlik shovqini o'tdi.
  Styuard bolg'asini ko'tardi va marvarid tishlarini ko'rsatib, kuylay boshladi:
  - Besh yuz million dollar! Besh yuz million dollar ikki! Besh yuz million dollar uch!
  Og'ir pauza bo'ldi va styuard e'lon qildi:
  - Yosh gigolo, o'n sakkiz yoshli Vyacheslav Kolobkov pardadagi xonimga besh yuz million dollarga sotilgan!
  Ayol bosh irg'adi.
  - Hisobingizdan pul o'tkazaman! Va endi u butun tun meniki bo'ladi!
  Ular Slavkaning ustiga parda tashladilar. Va kuchli, mushak bo'yniga zanjir qo'yildi.
  Bola yalang oyoqlarini yangi xo'jayinining orqasiga urdi.
  Menejer ta'kidladi:
  - U sizning tungi qulingiz! Faqat uni o'ldirmang yoki mayib qilmang!
  Yigitning oldiga ro"mol kiygan ayol keldi. Uning qo'li erkalik mukammalligi uchun bolani oldi va ushlab oldi. U darhol yana ko'tarilib, shishib ketdi. Va Slavka xijolat va uyatdan qattiq qizarib ketdi.
  Ayol yuzini ochdi. U juda chiroyli, sharqona, qora sochli, yigirma besh yoshdan oshmagan go'zal edi. Ha, u haqiqatan ham juda chiroyli edi, garchi uning yuzida kosmetika izlari yo'q edi.
  Slavka xitob qildi:
  - Ha, kechasi uchun pulni o'zingiz olishingiz mumkin!
  Ayol bosh irg'adi.
  - Bilaman! Nega senga bunday yirtqich summani qo'yganimni keyinroq aytaman! Ungacha xonaga boraylik! Vaqt qisqa va men umrimda oxirgi marta sevgidan bahramand bo'lishni xohlayman!
  Bola hayron bo'ldi
  - Nega oxirgisi?
  Ayol javob berdi:
  - Chunki men, malika Esmigul, zino uchun o'limga hukm qilinganman! Ertaga tongda esa boshimni kesib tashlashadi!
  Slavka taklif qildi:
  Shunday qilib, siz qochishingiz kerak!
  Malika xo'rsinib javob berdi:
  - Qochmayman deb Alloh nomiga qasam ichdim! Shuning uchun, o'limidan oldin erim menga o'z hisobini berdi va shu kunlarda xohlagan narsani qilishimga va sotib olishimga ruxsat berdi!
  Slava kulib:
  - Demak, saxovatli ekansiz-ku! Saqlashning ma'nosi yo'q!
  U boshini qimirlatib javob berdi:
  - Agar menga yaxshi xizmat qilsang va menga yoqsa, men senga butun bir saroy, yaxta va yana nima istaysan, butun bir mashina parkini sotib olaman! Shunday qilib, harakat qilib ko'ring!
  Yigit bosh irg'adi.
  - Men sizga xizmat qilishga tayyorman va xursandman!
  Bu yerda ular alohida, hashamatli xonaga kirishdi. Ayol u bilan yolg'iz qoldi. Chiroyli tarzda u kiyimlarini yechdi, go'zal tanli tanasini ochib berdi. Slavkaning erkalik mukammalligi shishib ketdi, shunda u portlashga tayyor edi.
  Yalang'och malika bosh irg'adi.
  - Keling, men bilan dush oling!
  Yigit va qiz butunlay oltin bilan qoplangan hammomga kirishdi.
  Issiq oqimlar to'kildi. Va ular chiroyli tanalarni yuvishni boshladilar.
  Ayol bosh irg'adi.
  - Siz tilni qanday ishlatishni bilasiz!
  Slavka bosh irg'adi.
  - Albatta!
  Malika Esmigul bosh chayqadi.
  - Shunday qilib, qattiq ishlang! Qani, mening chiroyli bolam!
  Yigit tiz cho'kib, uning oyoqlari orasiga yuzini solib, go'zallikning go'zal qirqilgan yorig'iga tiz cho'kdi va tili bilan ishlay boshladi, fidokorona va ishtiyoq bilan ishlay boshladi.
  Yosh, go'zal ayol iroda bilan ingladi. Va u juda mamnun edi.
  Slava ham kuchayib ketdi. Uning haddan tashqari hayajonlangan qadr-qimmatini qanday chidab bo'lmas darajada achindi va kuydirdi. Va u ishladi va baraka topdi.
  Malika nola qildi va nihoyat, qattiqroq baqirib, kuchli orgazmda silkinib ketdi va osilib ketdi.
  Keyin o'zi tiz cho'kdi va yuzi yigitning payiga yaqinlashdi. Va endi u hayajonli, issiq, yoqimli hidli xo'rozni, yosh va chiroyli ayg'irni lablari bilan quchoqladi. Va u o'z tili bilan ishlay boshladi.
  Warbler zo'rlik bilan o'zini urug'ni tashlamaslikka majbur qildi. Ayolga yalash jarayonidan bahramand bo'lsin, silliq, shirin, tuyadi, erkak mukammalligining boshi, Moskvadagi eng chiroyli va chiroyli yigit.
  Va malika aqldan ozdi, a'zo, til va lablar bilan ishladi. Bu uning uchun nihoyatda yoqimli va chiroyli edi.
  Nihoyat, Warbler o'zini tuta olmadi va tugadi. U bo'ronli, shirin, yosh urug'ni tashladi. Malika ochko'zlik bilan uni tili bilan yaladi, bir tomchi ham o'tkazib yubormadi. Va keyin u buyurdi:
  - Endi qarg'a pozasiga kiraylik! Men seni yalayman, sen esa meni yalaysan!
  Slava rozi bo"lib bosh irg"adi. Uning tili yana mahoratli va shiddat bilan malikaning klitorini massaj qila boshladi. Yosh, go'zal ayolning tili va lablari yana shishib, qizib ketishga majbur bo'lganida, yosh, elastik mushak va juda chiroyli va mohir jigolo a'zosi!
  
  MAROLIKA VA YANGOY QUL.
  ANNOTATSIYA
  Bizning zamonamizdagi yosh yigit avval malika bo'ladi. Ammo haddan tashqari shafqatsizlik uchun xudolar uni yalangoyoq qulga aylantiradilar. Biroq, yosh ayol elflar tomonidan qullikdan ozod qilinadi va super sarguzashtlar boshlanadi.
  . Љ1-BOB
  Agripina tantanali marosimni ko'rdi. Go"yo u taxtga chiqib, javohirlar bilan bezatilgan taxtga o"tiradi. Va uning boshiga yulduzlar bilan bezatilgan toj qo'yilgan. Dunyoning barcha prezidentlari, monarxlari va boshqa hukmdorlari tiz cho'kib, uni maqtashadi.
  Va salom osmonga ko'tarilib, to'plar uriladi. Va hamma narsa porlaydi. Va u endi Yer sayyorasining imperatori. Va unga fanfarlar kuylanadi, orkestrlar o'ynaydi. Va u o'tirgan taxt xonasi "Lujniki" stadionidan ellik baravar katta. Va uning butun armiyasi bor. Minglab go'zal qizlar kalta yubka kiygan, oyog'i ochiq, orqalarida avtomatlar bilan unga salom berishadi va kuylashadi:
  Siz buyuk ma'budasiz
  Hamma odamlarning imperatori ...
  cheksiz element,
  Barcha dushmanlaringizni o'ldiring!
  Agripina tishlarini ko'rsatdi va baqirdi:
  Men dushmanlarni tangentda kesib tashladim
  Men ularni juda tez urdim ...
  Hammasi ajoyib bo'lib chiqadi
  Men malikaman, barcha tomoshabinlarni tanimayman!
  Shundan so'ng uning oldiga birinchi qurbon keltirildi. Bu o'n to'rt yoshlardagi kelishgan, oq sochli, muskulli o'smir Pavlusha edi. U faqat qizil suzish sandiqlarida, qo'llari va oyoqlari kishanlangan. Bolani qamchi bilan qamchilab, tizzasiga qo"yishdi.
  Agripina qo'liga tikanli simdan yasalgan og'ir qamchi olib, Pavlushani urdi. Bola chidab bo'lmas og'riqdan qichqirdi. Va yosh, kuchli, mushakli ayol uni qamchilashda davom etdi va tishlarini ko'tarib kuyladi:
  - Bolalarim, bolam,
  Bu soatda siz uxlamaysiz
  Va siz ko'rinadigan shish olasiz,
  Orqaga qamchi!
  Qudratli ayol esa bolani kaltaklagan edi. Shunday qilib, teri yorilib, qon oqimga oqib chiqdi. Va Pavlusha chidab bo'lmas azoblardan qichqirdi.
  To'satdan dahshatli shovqin eshitildi. Saroy qulab tushdi, devorlari qulab tushdi. Va uning oldida ikkita qilichli ulkan, yorqin farishta paydo bo'ldi.
  Momaqaldiroq ovoz dedi:
  - Siz, dunyo imperatori, barcha chegaralarni bosib o'tdingiz! Buning uchun siz jazolanasiz. Qudratli Xudo sizdan barcha kuch-qudratni tortib oladi va o'zini ko'targanni xor qiladi.
  Chaqmoq chaqdi. Saroy ham, barcha xizmatkorlar ham, davlat boshliqlari ham g"oyib bo"ldi.
  Agripina esa hashamatli liboslar va toj o'rniga kishanlangan yarim yalang'och qul bo'lib chiqdi. Uning yalang oyoqlari va qo'llarida og'ir, temir zanjirlar bor edi. Tana deyarli yalang'och edi - faqat bitta belbog'.
  Va u boshqa deyarli yalang'och cho'rilar bilan birga kishanlangan edi. Va uning yalang, kuchli oyoqlari cho'lning issiq qumini yoqib yubordi.
  Agripina, kuchli, juda mushakli ayol, boshini baland ko'tarib, o'zi qul bo'ldi. Va nozirning balosi uning naqshinkor beliga tushdi.
  Va qamchi hushtak chaldi. Nozir hatto odam emas edi. Bu ulkan, shaggy ayiq va juda yomon va xunuk krujka bilan. U tuyaga o'tirib, sobiq jahon imperatoriga bor kuchi bilan zarbalar berdi.
  Agripina og'riqdan ingrab yubordi. U hibsga olinganidan keyin uni qanday qilib qidiruv xonasiga olib borishganini esladi. Ular meni barcha kiyimlarimni yechishga majbur qilishdi va baquvvat, qizcha tanani tekshira boshlashdi. Buni bir nechta oq xalatli ayollar amalga oshirdi. Go'yo bu kasalxona, qamoqxona emas, shmon emas, tibbiy ko'rik.
  Keyin ular ko'zgu oldida cho'kkalab o'tirishni buyurdilar va yorug'lik chiroqlari bilan yoritilgan. Agripina squat, albatta, oson. Ammo bir nechta oq xalatli ayollar sizga ishtiyoq bilan qarashsa, bu yoqimsiz. Ular kuchli, bo'rttirma mushaklariga qoyil qolishadi, ular qizdan ko'ra erkak uchun ko'proq mos keladi, ular harakatlanayotganda shunchalik aylanadilar.
  Va ularning ko'zlari shahvoniydir. Agripinaning terisi silliq, toza, rivojlangan ko'krak va keng kalçalar bo'lsa-da, qizdan ko'ra mushaklari bo'lgan juda kuchli yosh tanasi bor. Ammo elkalari keng.
  Agripina cho'kkaladi, lekin hamma ham unga to'xtashga buyruq bermaydi. U allaqachon terlay boshladi va uning terisi porlab ketdi, shuning uchun u qadimgi yunon jangchi ma'budasining haykaliga o'xshaydi.
  Nihoyat, u ko'zlari bilan yutib yuborishdan charchadi. Va kiyimdagi ayol nazoratchi maydonda turishni va iyagini maxsus chuqurchaga qo'yishni buyurdi. So"ng u dadillik bilan yupqa, rezina qo"lqopini yechdi va iyagini mahkam ushlab, barmoqlari bilan Agripinaning og"ziga yetib bordi.
  Va ular yuvilmagan, terli. Va u yonoqlari va til ostiga ko'tarildi. Agripina g'azablandi va uni itarib yubordi va baqirdi:
  - Qo'lqop kiying, kaltak! Siz yuqtirasiz!
  Shundan keyin u qandaydir xijolat tortdi va qidiruv to'xtatildi. Biroq, tatuirovkalar ko'rinadigan qilib, yalang'och suratga olingan. Ular nafaqat barmoqlarni, balki oyoqlarning yalang'och tagliklarini ham aylantirdilar. Va ular hatto oshqozonni rentgen bilan yoritib berishdi, shekilli, u erda giyohvand moddalar bo'lishi mumkin deb gumon qilishdi.
  Shundan keyin meni dushga olib ketishdi. Hatto bir bo"lak sovun, keyin sochiq ham berishdi. Keyin forma keldi.
  Agripina qamoqdan unchalik qo'rqmasdi. Aksincha, u eng muhim va ajoyib bo'lishiga amin edi.
  Ammo kamerada bir oz gavjum edi, o"n ikki qiz bor edi, chelak hidi kelardi.
  U darhol ularni qurib, tozalashga majbur qildi. Keyin u mendan hojatxonani tuzatishimni so'radi. Va ular unga quloq solishdi.
  Agripina hatto tergov hibsxonasida ham sovuqqon edi. Va u meni itoat qilishga majbur qilishi mumkin edi.
  Ammo hozir uning atrofida zanjirband qilingan yigirma o'nlab qizlar va qamchili orklarning butun bir otryadi bor.
  Va bu ayiqlar Agripinani qattiq urishni boshladilar. Va bu juda og'riqli ediki, hatto bu qahramon ayol azob-uqubatlardan yig'lab, rahm so'radi. Aslida, bu qandaydir dahshatli tush edi. Keyin uning bo'ynini zanjirband qilishdi, bu esa butunlay chidab bo'lmas.
  Agripina qum bo'ylab harakatlandi. Va uning kayfiyati past edi. U kaltaklangan va tirnalgan, qonli dog'lar bilan qoplangan. Kishanlar esa jiringlaydi, metall yaltiraydi.
  Agripina indamay oyoq osti qiladi. Qum issiq va yalangoyoq oyoqlarni og'ritadi. Garchi uning hali hech narsasi yo'q - janjal va mashg'ulotlar paytida oyoqlari to'ldirilgan. Va cho'ri qizlar-chi? Ularning ko'pchiligi har doim yalangoyoq yurmagan va ularning tagliklari unchalik qo'pol emas. Va u shunchalik qattiq yonadiki, hatto pufakchalar ham paydo bo'ladi.
  Yosh ayol yuradi va dahshat bilan o'ylaydi: u zanjirband va qul, uning orqasiga vaqti-vaqti bilan qamchi tushadi. Ammo tez orada u isyon ko'taradi va bu sayyora ustidan hokimiyatni egallaydi.
  Kuchli, mushakli ayol orklarning e'tiborini tortadi. Va vaqti-vaqti bilan uni qamchi yoki tikanli sim bilan urishdi.
  Agripina javoban baqirdi:
  - Zaif zarba!
  Va shu daqiqada hamma narsa o'zgardi. Aniqrog"i, o"tkir, jahldor o"qlar qumtepa ortidan orklarga qarab uchar edi. Ular shaggy ayiqlarni mushtladilar va ko'zlaridan chiqib, cho'chqa va ko'krak orqali tikishdi.
  Agripina uni oldi-da, zanjirlarni taqillatib ork tomon yugurdi. U boshini zanjir bilan teshdi.
  Va u kuyladi:
  - Men shaytonga o'xshayman! Men poytaxtni vayron qilaman!
  Elflar omon qolgan orklarga pistirmadan sakrab tushishdi. Ular bu jozibali odamlarning vakillari, kichik va oqlangan yagona shoxlarda edi.
  Orklar tezda o'ldirildi va kesildi. Shundan so'ng qizlar zanjirlardan ozod etila boshlandi. Shuningdek, sehrli tayoqchalar sehri yordamida Agripina ham zanjirdan chiqarildi.
  Yosh ayol ozod bo'ldi. Va kuchli, mushaklarning tuberkulyarlari bilan.
  Shundan so'ng u butun bir qizlar jamoasiga ega bo'ldi. Endi esa go"zal jangchilar yalang oyoqlarini cho"lda muhrlab qo"ydilar.
  Agripina tishlarini ko'tarib g'o'ldiradi:
  Yo'l egri chiziq bo'ylab o'tadi,
  Yalang oyoq qizlar...
  Yomonlikni ezish uchun choyshablardan charchadim,
  Men baxtimni mazax qilmoqchiman!
  Qizlar ham juda tajovuzkor va jangovar edi. Ular qo'shiq aytishni va sakrashni xohlashdi. Va ularning oyoqlari, aslida, oqlangan, garchi ular charchagan, yiqilgan, teshilgan bo'lsalar ham.
  Mana, jamoa yurishmoqda. Va ular bilan bir shoxli va kamonli elflar.
  Agripina o'zida kuchni his qiladi va kuylaydi:
   Spartak davridan beri - bu e'tiqod yashaydi,
  Dunyoda hech qachon qul bo'lmasligi kerak!
  Agar xo'jayin beadab bo'lsa - u oshqozonini pechka bilan isitadi,
  Va dehqon sovuqda qotib qoldi - bu taqdir emasligiga ishoning!
  
  Rus yigiti Spartak - u biz uchun qilich tortdi,
  Uning orqasida esa mazlumlar daryosi cheksiz ko'tarildi...
  Erkak bo'lsang - nomus hayotdan qimmat,
  Dunyo baxtida hayot oqishini istasangiz!
  
  Stenka Razin qullar lagerini tuzatmoqchi edi,
  Iroda bo'lishi uchun hamma boshqarishi mumkin ...
  Va unga o'xshagan odamlar uyatni qabul qila olmadilar,
  Va ularning orqasida odamlar - son-sanoqsiz qo'shin bor edi!
  
  Qiynoqlar, tokchalar va qoziqlar - shohlarning dalillari,
  Har bir inson asrlar davomida hamma narsani tortib olishni xohlaydi!
  Ammo erkinlik, ishoning, bir chaqirim non va asal,
  Va bunday orzu uzoq vaqtdan beri bizning qalbimizda yonmoqda!
  
  Momaqaldiroq keldi - oktyabr, endi bizning kuchimiz,
  Yurt yonmoqda, ko'p qon va og'riq!
  Ammo Iso do'zaxda to'g'ri tubsizlikka yo'l qo'ymaydi,
  Qattiq kaltaklangan kishi yaxshilikda baxtli bo'ladi!
  
  Lenin eshikni ochdi, Stalin jasorat bilan yetakladi,
  Har qadamda biz muqaddas maqsad sari yaqinlashamiz!
  Ammo shayton keldi, qirq birinchi yomon yil,
  Va endi bizning qonimiz, oqim kabi, tomirdan qusadi!
  
  Biz siz bilan bir mamlakatmiz; bizning sharafimiz sizning hayotingiz,
  Rus xalqlarini hech qachon tiz cho'kmang!
  Rossiyani ushlab turing, Vatan uchun kurashing,
  Avlodlar jasoratining ma"nosi va tuzi ham shunda!
  
  Fuhrer yomon jasad, rus esa dev,
  Chechen esa o"zbek bilan rus birlashgan!
  Kommunizm monolit, ruh uchun ideal,
  Va dushmanlarning polklari tortga aylanadi!
  
  Kosmos yoshlarni chaqiradi - shox karnay chaladi,
  Marsdan tashqarida yangi chegara paydo bo'ladi!
  Biz kommunizm qurmoqdamiz - ular rublni bekor qilishdi,
  Hech qanday fuqarolik muhim emas!
  
  Butun olam, ishoning, endi qizil rangga aylanadi,
  Jannatga eshiklar - qizil yulduzlar bo'ladi.
  Inson boshqalarga birodar - o'tmishda quturgan hayvon,
  Sevgi, go'zallik esa sof madhiyalarda kuylanadi!
  
  Shuning uchun, qo'pollik va dangasalikni ayamang,
  Vatanimiz uchun, lochin kabi jang!
  Va siz jangchilar kechayu kunduz ishlaysiz,
  Adan bog'i qanday gullaydi va shirin sharbat beradi!
  Agripina yalangoyoq jamoasi bilan qo'shiq kuyladi. Va birdan u o'zini kommunizm tarafdori deb o'yladi. Xo'sh, Agripina Sovet davrini bilmas edi: u juda yosh edi. Ko'p o'tmay u o'ttiz yetti yoshga to'ldi va endi 2023 yil. Xo'sh, u Sovet hokimiyati haqida nimani eslay oladi? Bu uning ko'zlari va ongida afsonadir. Agripina, ular aytganidek, o'z davrining farzandi. Va, albatta, men Sovet davri haqida eng yaxshi sharhlarni eshitmadim. Xuddi, va aslida, banan kabi narsalar ham etishmayapti. Ha, konfet va saqich ham. Va jinsi shimlar juda kam edi. Gorbachev davrida esa hatto achchiq aroq va sigaretlar ham javonlardan g"oyib bo"ldi. Uzoq navbatlar, kuponlar, kartalar, bo'sh do'konlar, umuman tanqislik - odamlar Sovet vaqtini shunday eslashadi.
  Va hech kim ularni qaytarishni xohlamadi. Har holda, Moskvada kommunistlar hatto qiyin to'qsoninchi yillarda ham arzimas foiz ovoz to'plashdi. Ammo Agripina juda boy edi va, albatta, kapitalizm uchun. Xo'sh, nega u to'satdan chap g'oyalar haqida qo'shiq aytishni boshladi?
  Yosh ayol mushti bilan iyagiga mushtladi va pichirladi:
  Bizning shohimiz, osmonning tanlangani,
  Podshohimiz arvoh iblisga o'xshaydi...
  Bizning shohimiz, taqdirning xabarchisi
  Bizning shohimiz faqat sizsiz!
  Lyutsifer! Lyutsifer! Lyutsifer! Lyutsifer!
  Agripina uni quvonch bilan qabul qildi va kuyladi:
  - Siz buyuk Lyutsifersiz, nur ustiga nur soching,
  Va urushning muqaddas qilichi - sirni kesib tashlang!
  Va yana qiz, to'g'rirog'i, kattalar va tajribali ayol qo'shiq aytishni boshladi;
  Podshohimiz, jannat elchisi,
  Bizning podshoh arvoh iblisga o'xshaydi.
  Taqdir tanlagan shohimiz,
  Bizning shohimiz faqat sizsiz!
  Lyutsifer! Lyutsifer! Lyutsifer! Lyutsifer!
  Jangchi sahroda shunday kuylab, oyoq osti qildi. Va uning kayfiyati baland edi. Nega u kichik bo'lishi kerak.
  Ammo bu erda yana tartibsizliklar ko'rinadi. Elflar orklarning yaqinlashayotgani haqida signal oldilar. Va yarim doira ichida saf tortdi. Chavandozlarning yarmi elflar edi. Go'zal qizlar, deyarli yalang'och, lekin qimmatbaho zargarlik buyumlari bilan qoplangan.
  Ular halokatli jangga tayyor edilar.
  Agripina yalang, baquvvat oyog'ini bosdi. Va uning qo'llarida og'ir kamon paydo bo'ldi. Ko'p o'qlarni ushlab turadigan katta.
  Qiz, aniqrog'i, qahramon ayol kuyladi:
  Qon so'ruvchilardan bulutlar uchdi,
  Do'zax uzoqda Yerdan otildi!
  Ilon panzvale ustida sudralib yuribdi, dovdirab turgan harom,
  Bulutlar qon bilan yorishdi!
  
  To'lqinlar jahannam bo'roni kabi chayqaladi,
  Va u eng jasur jasurlar qo'shini bilan uchrashadi!
  Biz go'zal go'zal ayollarni himoya qilamiz
  Biz ota-bobolarimizning mehnatlariga munosib bo'lamiz!
  
  Yurtim, naqadar og'riqli nola qilding,
  Dushman yuz yara iz qoldirdi!
  Ammo keling, orklarni tashlab ketaylik, biz darhol poydevordan tushamiz,
  Dahshatli yillarning o'lati uzoq davom etmaydi!
  
  Va o'lim allaqachon bulutlar ortida oqarmoqda,
  Ammo bizning fikrlarimiz osmonga yirtilgan!
  Keling, taniqli yovuzlarni changga aylantiraylik,
  Va yirtib tashlang, biling, orklar yarmida!
  
  Biz tinchlik va qarilikning chirishini bilmaymiz,
  Biz muqaddas Vatanimiz farzandlarimiz!
  Hammasi yorqin ayiqlar bilan kurashdi,
  Biz bu ildizlarni otib tashlang!
  
  Va yovuz bomba kuch bilan portladi,
  Bizga chig'anoqning portlashi nima kerak, bu momaqaldiroq!
  Elfi jangchilari ko'p narsaga qodir,
  Va tepa Fyurer uchun pastki qismga aylanadi!
  
  Jahannam er osti, do'zax yondi,
  "Yo'lbars" yirtqich tumshug'i bilan marshrut bo'ylab sudraladi!
  Va barcha charchoq bizdan bir zumda uchib ketdi,
  Qiziqarli o'yinlar vaqti tugadi!
  
  Qo'lda granata, halokatli otish,
  Mana, tumshug'idagi "Yo'lbars" qat'iy qabul qilindi!
  Va Fuhrer Tatar qozonxonasidagi qozonda,
  Dunyoni elflarga ochib bermaslik uchun!
  
  Ayiq g'azablangan otishmalardan titrayapti,
  Mana elflar Reyxstagi ustida bayroq hilpirayapti!
  Va quyosh porladi vatan ustidan,
  Axir, Orc Reich chang va kulga aylandi!
  Agripina qo'shiq aytdi, boshqa cho'rilar va elflar ko'tardilar. Hammasi ajoyib va shunchaki ajoyib ko'rinardi.
  Va cho'rilarning qo'llarida kamon bor edi va er-xotinning arbaletlari ham bor edi. Va ular ipni tortib, o'q otishni boshladilar. Ular yoy bo'ylab yugurishdi va oldinga siljib kelayotgan orklarni teshdilar.
  Bu shaggy va hidli hayvonlar vahshiy va dahshatli g'azab bilan jangga kirishdi.
  Bu haqiqatan ham jang edi. Deyarli yalang'och elflar kamonlaridan otishardi. Erkak elflar esa kuchliroq va halokatli krossovkalardan foydalanishgan.
  Ular murvatlarni katta kuch bilan tashladilar. Bo'ronga ko'tarilayotgan orklarni aylanib, teshdi. Va ularga qattiq zarbalar berdi.
  Elflardan biri taqilgan toj kiyib, baqirdi:
  - Muqaddas urushda bizning g'alabamiz bo'ladi! Elvish bayrog'i oldinga - halok bo'lgan qahramonlarga shon-sharaf!
  Shunday qilib, u yalang oyog'i bilan ipni tortib, katta o'q otdi.
  Va yana, u qichqirar ekan:
  - Bizni hech narsa to'xtata olmaydi! Bizni hech kim mag'lub eta olmaydi!
  Va elflar, qullar bilan birga, orklarni o'qlar bilan otishdi. Va ularni yaxshilab to'ldiring. Bu ularning juda agressiv jang panoramasi edi.
  Jangchilar ajoyib va tushunarsiz kuchni namoyish etib, shunchaki super bo'lib chiqdi.
  Keyin yana jozibali va juda o'ynoqi odamlarning qo'shiqlari.
  Tangadan ko'ra aniqroq narsa yo'q
  U haqiqatan ham yolg'onsiz porlaydi!
  Darhaqiqat, dublun dunyoning hukmdori,
  Uning tayanchi kuchli qilich va qalqondir!
  
  Unda butparast xudolar yashiringan,
  Quyosh kabi, nurli oltin yuz...
  Hali ham bandit-parazitlar mavjud bo'lsa-da,
  Jon savdosida kim yo'lga chiqdi!
  
  Tanga, bu but va bosh farishta,
  U barchaning qutqaruvchisi, vayron qiluvchisidir.
  Oltin bo'lmasa, yollangan damashq susayadi,
  Pulsiz muvaffaqiyat jangda kelmaydi!
  
  Lekin nima istaysan, inson yuragi,
  Siz uchun o'lmaslikni sotib olish uchun ov ...
  Baxt eshigini ochko'zlik bilan ochish uchun,
  Ko'p asrlik hayotning ipini to'qish uchun!
  
  Lekin dublun ham bunga erisha oladimi?
  Oltin doira tush ko'rishga qodirmi?
  O"roq tutgan chol salom bilan kelmasin,
  Va u o'likxonada peshonasiga muhr qo'ymadi!
  
  Tanga ko'p baxtga muhtoj bo'lsa-da,
  Bizni gunohga qo'yib yuborish uchun!
  Ammo odamning ehtirosga kuchi yo'q,
  U qizlar, xo'rozga tariq kabi!
  
  U oshqozonga ko'p narsalarni olishni xohlaydi,
  Qovoq, ananas kilogrammini iste'mol qiling.
  Siz qabrga qadar ovqatlana olmasangiz ham,
  Agar siz pul bilan juda zo'r bo'lsangiz ham!
  
  Va tobut, hatto juda qimmatga tushadi,
  Chunki unda shohlar uchun joy bor!
  Axir, farishta shaklda nol chizadi,
  Peshonaga zarba va miyaga tayoq!
  Jangchilar, albatta, jangda qolishmaydi. Va orklar og'ir yo'qotishlarga duchor bo'lib, jang masofasini bosib o'tishganda, go'zallar qilichlarini otishdi.
  Albina jilmayib qo'ydi. Uning qo'llarida darhol ikkita qilich paydo bo'ldi. U ularni aylantirdi, shamol tegirmonini aylantirdi, bir nechta ork boshlarini kesib tashladi va pichirladi:
  - Siz noto'g'ri odamga duch keldingiz!
  Va shundan keyin u yalang tovoni bilan oldi va ork generalining iyagiga tepdi. Qum qopdek qulab tushdi. Va singan jag'idan tishlari tushib ketdi. Va bularning barchasi juda chiroyli va ajoyib ko'rinardi. Qizlar katta ishtiyoq bilan xorda kuylashdi:
  Yo Rabbiy, kun o'tib ketmasligini so'rayman,
  Shunday qilib, qizning nigohi abadiy yosh bo'lsin!
  Bizning ritsarimiz qoyalar ustida ko'tarilishi uchun,
  Shunday qilib, ko'llarning qoplami kristalldan ko'ra toza bo'lsin!
  
  Rabbimiz naqadar go'zal dunyo yaratgan
  Unda kumush yedilar, chinor yoqut!
  Qiz do'st qidiryapman, Xudoning ideali -
  Buning uchun u janglarda dushmanlarni yo'q qildi!
  
  Yigitning qalbida bunchalik og'ir nima bor?
  U bu dunyoda nimani topmoqchi?
  Xo'sh, nega eshkak singan?
  Katta muammolarni qanday hal qilish mumkin?
  
  Xudo, men ham baxtli bo'lishni xohlayman,
  Samoviy orzuingizni toping!
  Omad ipni buzmasligi uchun,
  Yo'l ostiga olib kelish uchun, ballast-line!
  
  Ammo sevgisiz o'lchovda nimani izlashim kerak,
  Qiz uchun nima qimmatroq bo'lishi mumkin?
  Baxtni qonga qurish qiyin,
  Unda siz faqat do'zaxda suzishingiz mumkin!
  
  Ayriliq men uchun qiynoq
  Urush hali ham dahshatli tush!
  Mana, otni egarlagan oyoq uzengida,
  Yovuz ork jallodga bolta olib kelgan bo'lsa ham!
  
  Ular bizning qizlarimizni to'liq olishadi,
  Ularni qiynoqqa solib, jasadlarini olov bilan kuydiradilar!
  Ammo biz Fuhrerni mag'lubiyatga uchratamiz,
  Bilingki, bizning elfimiz hech qachon o'lmagan!
  
  Yovuz urushdan keyin to'y o'ynaymiz,
  Keyin bolalar kulishadi!
  Ularning hammasi menga qon qarindosh,
  Men ovdaman, semiz o'yin bo'ladi!
  
  Va eman, zumradga o'xshab, barglari,
  Aytgancha, yigit juda yaxshi ish qildi!
  Vijdon billurdek toza bo'lsin,
  Va faqat plyuslarda balansda raqamlar bo'ladi!
  Bu xonandalar, mana shu yoqimli va betakror qizlar. Agar ular allaqachon jang qila boshlagan bo'lsa, unda shaggy ayiqlar ularga qarshi tura olmadilar.
  Agripina yuzini yalang'ochlab, qilichlari bilan yana bir nechta ork boshlarini kesib tashladi:
  - Men hamma narsani qila olaman va buni ko'rasiz!
  Keyin u yalang oyog'ini tajovuzkor va shaggy ayiqlardan biri bo'lgan ofitserning chanog'iga siljitdi. Va u haqiqatan ham uning to'plarini olib tashladi. Bu haqiqatan ham qiz edi - Supermen.
  Va bunga qarshi, ehtimol, har qanday tukli ayiqlar armiyasi kuchsiz bo'ladi.
  Agripina jilmayib, barmoqlarini og'ziga tiqib qo'ydi. Va u bor kuchi bilan pufladi. Dahshatli, tajovuzkor, qirib tashlash ovozi bor edi. Bu xuddi havodan terisini silagandek edi.
  Va jang maydonida aylanib yurgan bir necha yuzlab ulkan tulporlar yurak xurujiga duchor bo'lib, do'l kabi yiqildi. Va ularning o'tkir tumshug'lari sudralib yurgan orklarning bosh suyagini teshib, suyaklarni yorila boshladi. Va, tom ma'noda, miyalarni nokaut qilish.
  Agripina qilichlari bilan kapalak usulini bajardi, katta to'daning bu ayiqlarining bir nechta boshlarini kesib, baqirdi:
  - Men zo'rman, hamma narsa menga bo'ysunadi,
  Bu aniq, aniq!
  Va butun yer titraydi,
  Yalang tovoningiz bilan ularni ezib tashlang!
  Shundan so'ng, orklar bunga chiday olmay, ulgurji parvozga aylandi. Qizlar va elflar ularni ta'qib qilishga shoshilishdi va shu bilan birga jangovar va tajovuzkor qo'shiqni ijro etishdi;
  Kabus har doim ilon kabi keladi
  Siz uni kutmaysiz, lekin u eshikdan o'rmalab kiradi!
  Siz baxtli, saxovatli oilasiz,
  Siz odamlarning hayvon ekanligini bilmaysiz!
  Bu erda jasur qo'shinning reydi boshlandi,
  Tatarlar bizga o'qlar yog'dirmoqda!
  Ammo biz jasur jasorat uchun tug'ilganmiz,
  Va biz qattiq zarbalarga dosh beramiz!
  
  Yaxshi Xudo ekanligini hech kim bilmaydi
  Shunday qilib, odam shafqatsiz bo'ldi!
  O'lim ostonasini taqillatmoqda -
  Va Veselvul shoxlarini olovdan chiqarib tashladi!
  
  Ha, bu qadim zamonlar,
  Bunda biz juda zo'r bo'ldik!
  Axir bu mening orzuim emas edi,
  Biz bu erga uzoq tog'lar orqali bormadik!
  
  Ammo siz do'zaxda bo'lsangiz
  To"g"rirog"i, dard, qullik, jang dunyosida!
  Men hali ham umid qilaman
  Yuragingiz barcha ritmlarni ursin!
  
  Ammo sinovlar, bu bizning zanjirimiz,
  Bu fikrlar oson bo'lishiga yo'l qo'ymaydi!
  Va agar kerak bo'lsa, biz chidashimiz kerak,
  Va agar siz baqirsangiz, o'pkangizning butun kuchi bilan!
  
  Shoir, u qo'shiq muallifi va yolg'onchi,
  Lekin issiq jang maydonida emas!
  Vatanning yovuz dushmanlari o'ladi,
  Ular tez va bepul dafn qilinadi!
  
  Endi oling, Masihga ta'zim qiling,
  Belgilarni o'pib, o'zingizni kesib o'ting!
  Men odamlarga haqiqatni aytishimga ishonaman,
  Mukofot sifatida Rabbiy juda ko'p narsalarni beradi!
  
  Darth Vader VS Shayton
  Dart Veyderning ulkan temirga o"xshagan flagman jangovar kemasi Yer sayyorasiga yaqinlashayotgan edi. Uning orqasida o'limni galaktikaga va koinotning ajoyib poydevoriga olib boradigan boshqa kemalar bir anti-dunyodan ikkinchisiga ko'chib o'tdi. Burchakli, kosmik imperiya Sith. Va ularning yonida, soddalashtirilgan, yirtqich piranhalarga o'xshash - ta'limdan tashqari totalitar Stelzanath.
  Niqobli ikki metrli bezori, dubulg'asida keng yelkalari va katta shoxlari bilan vahshiylik bilan qichqirdi:
  Siz Lyuk Skywalkerdan qochib qutula olmaysiz! Bu siz yoki men, lekin ikkalamizga ham galaktikada joy yo'q!
  Balandligi va elkalarining kengligi bo'yicha Dart Veyderdan kam bo'lmagan egri va atletik Lira Velimara uning ajoyib byustini faol ravishda silkitdi. General-qizning jangovar kostyumi mutlaqo shaffof bo'lib, uning mushakli, qizaloq tanasini bitta chiziqni yashirmasdi. Uning bronza terisi beg"ubor, ko"krak uchlari esa diqqat markazida yoqutdek porlab turardi.
  Dart Veyder ochko'zlik bilan go'zallikka qaradi. Stalzanning ikki yulduzli generali (kosmik imperiya shunchalik qonxo'r va zabt etishga moyil bo'lib, qora Sith kuchi uning fonida begunoh go'dakdir!), juda shahvoniy ko'rinardi.
  Lekin u baxtsiz nima nogiron bo'lishi mumkin? Kibernetik protezdan foydalanasizmi?
  Lira uning fikrlarini to'xtatib, g'alaba qozongan ohangda e'lon qildi:
  - Umidsizlikka tushma, do'stim... Yer yuzida Sulaymonning uzugi bor, u shunday kuchli sehrga egaki, uning fonida Lyuk Skywalkerning kuchi sigaret tutunining zarrasidek!
  Dart Veyder shiddat bilan niqobi ostidan havo chiqarib, pichirladi:
  - Haqiqiy, tirik tanaga erisha olamanmi?
  Bronza terisi ostida muskul to'plari aylanib yurgan Lyra kulib dedi:
  -Jin va ifrit hamma narsaga qodir! Bu koinot ustidan hokimiyat!
  Dart Veyder ohangsiz kuyladi:
  - Ha, baxtsiz koinot osilgan,
  Yovuz jinlarning son-sanoqsiz zulmatlari!
  Sulaymonning nafratlangan uzugi -
  Ishga tushirildi va boshini kesib tashladi!
  
  Ammo bilingki, Vader piyon emas,
  Va abadiy bo'yinturuq ostida yurmang ...
  Yovuz dushmanlarni olovga aylantiradi,
  Olamlarning hukmdoriga aylanadi!
  Lira bunga javoban raqsga tushdi va nafis, uzun va o'tkir barmog'i bilan ko'k to'pga ishora qildi:
  - Bu Yer!
  Go'zal sportchi baland ovozda kuyladi:
  - Yer illyuminatorda, yer illyuminatorda, Yer illyuminatorda ko"rinadi... Biz portlatishchilarni mo"ljalga oldik, masofani o"lchab, odamning uyini yoqib yuboramiz!
  Biroq, musofirlar juda tez xursand bo'lishdi. Yer orbitasida fazo zulmatidan chiqayotgan o'nlab yirik harbiy kemalar paydo bo'lishi haqidagi xabar ko'k sayyoraning barcha qo'rquvlari va hukumatlari orasida eng kuchli vahima uyg'otdi. Minglab jangovar qurollarga ega begona yulduz kemalari, ko'plab emitentlar odamlarda chidab bo'lmas taassurot qoldirdi.
  Ellikta kema - yigirma beshta imperator va yigirma beshta Stelzanat.
  Yer ustidan jahannam kuchi... Va negadir odamlar osoyishtalik bilan kelganiga ishonmasdi.
  Lira Velimara, Darth Vaderga taklif qildi:
  - Yerliklarga murojaat o"qib beray!
  Qora Lord bu parchadan g'azablandi:
  - Nega siz? Bizda bir xil miqdordagi kemalar bor!
  Go'zal qiz o'zining kuchli, buqa bo'ynini silkitib, kuldi:
  - Ha, yuzingizni ko'rganlarida qo'rqishadi ...
  Dart Veyder kar bo'lib baqirdi, uning ovozi ilmoqdagi yo'lbarslar kabi bo'g'ilib ketdi:
  - Va biz yerliklarni qo'rqitishimiz kerak! Darhol panjalarini ko'tarsinlar!
  Yer sayyorasini yo'q qilish va zabt etish tajribasiga ega bo'lgan Lira Velimara kulib dedi:
  - Vaqt keldi, vaqt keldi, radioda - Boyarskiy gapirdi ... O'zining mast ovozi bilan - u butun dunyoni qo'rqitdi!
  Qora lord gologramma tomon yugurdi va boshqaruv skanerini ushlashga urindi. Lira Dartni o'ynoqi oyoqlarining barmoqlari bilan, niqob ortida ushlab oldi va bezorini uloqtirdi. Veyderning jangovar kiyimi baland ovozda xirilladi va uchqunlar o'chib ketdi.
  Va bronza harpi Lira kulib yubordi:
  - Yo'qmi, ey ahmoq, bilasanmi, birinchi bo'lib xonimga ruxsat berish kerak!
  Stalzanat imperiyasining giperion qurollari yer orbitasida aylanayotgan sun'iy yo'ldoshlar va boshqa inson chiqindilariga o'zining shiddatli olovini qo'ydi.
  Va keyin Lira Velimaraning o'zi paydo bo'ldi. Bu darhol barcha ekranlarda paydo bo'ldi, hatto televizorlar va kompyuter monitorlarini o'chirib qo'ydi. U yalang'och va go'zal ko'rindi, sochlarida to'rtta kibernetik soch qisqichi, jozibasi va yo'q qilish sehrini sochdi. Shafqatsiz kuch olamidagi haqiqiy xudo!
  Yorqin viks bulbul chiyillashi bilan chiyillay boshladi:
  - Yerliklar! Biz sizning baxtsiz dunyongizni zabt etmoqchi emasmiz. Siz imperiyani katta garnizon bilan o'lchash uchun bizdan juda uzoqsiz. Qizning yoqut, topaz va zumraddan yasalgan ko"zlari g"azab bilan chaqnadi yoki hatto giperlazer nurlaridek yonib ketdi. Va ovoz ancha sovuqroq bo'ldi. - Biz sizni arzimas tarzda kvarklarga tarqatamiz va gipermagogravitator yordamida jonlaringizni yer osti olamiga, abadiy do'zax azobiga yuboramiz!
  Bu qo'rqinchli tuyuldi, lekin bunday axlatni yalang'och va juda ishtahani ochuvchi ayol etkazishi kulgi kabi dahshatga sabab bo'lmadi!
  O'sha paytda qora niqobli qo'rqinchli yuz paydo bo'ldi va xuddi bo'kirish kabi gipertitan g'iloflar orasidan:
  - Qisqasi, sizni butunlay yo'q qilishimizdan oldin bizga Sulaymonning uzugini bering!
  Lira xirillagan ko'kragini silkitdi:
  - Juda alam bilan yo'q qilindi!
  Dart Veyder mushtini qimirlatib qo'shib qo'ydi, unda qizil chiroqda miltillovchi qilich mahkam siqilgan edi:
  - Va biz behushliksiz kastratsiya qilamiz!
  Er sayyorasida kim kuldi, kim yig'ladi va kim asabiy kolikani boshladi. Va ko'k suboynarda faqat bitta odam o'zida chinakam quvonchni his qildi. Turkiya prezidenti Erdo"g"an sekin oynaga yaqinlashdi. Va o'ziga pechene ko'rsatdi. Men o'ng qo'limning ko'rsatkich barmog'i bilan uyg'un tarzda bezatilgan yorqin toshga qoyil qoldim.
  Usmonli sultonlarining vorisi:
  - Sulaymonning uzugini xohlaysizmi? Nega nemis wigwamini yuklash uchun bermaslik kerak?
  Dart Veyder gologramma tasvirlar orqali yerliklarning juda quvnoq munosabatini ko'rib, pichirladi:
  - Odamlarga ultimatum e'lon qilish kerak!
  Lira Velimar kamalakning barcha ranglari bilan porlab turgan Zenkini tug'dirdi:
  - Va bu nima?
  Dart Veyder ko'zlarining tubsiz quduqlarida g'alaba qozongan ohang bilan tushuntirdi:
  - Bu xalqaro so'z. Yo'q qilish kafolatlangan!
  Lira kuldi va uzun, monoatomik o'tkir tirnoqlaridan uchqunlarni payqadi:
  - Ey yigitlar! Faqat go'shtni yo'q qilish mumkin ... Va Magogravitatsiya - bu yanada salqinroq bo'ladi!
  Darth Vader yangi, ajoyib kuchga ega bo'lib, barcha gravomag emitentlarini yoqdi. Va u belugani karlik bilan itarib yubora boshladi.
  Qora lordning ovozi qanday edi, hatto zirh ham oppoq edi:
  - Ultimatum! Ultimatum! Men sizni yo'q qiluvchiga aylantiraman!
  Lira Velimara o'zining ajoyib byustini silkitib, hashamatli sonlarini burab qo'ydi. Shu bilan birga, u yerdagi folklorni eslab, qichqirdi:
  - Rus mafiyasi, siz o'limni tug'dingiz! Vodorodli aroq - erkaklar a'zosi vayron bo'ldi! Va bizda kosmik Sabantuya kuchi bor!
  Va buyuk Stelzanatning jangchilari kuylashadi:
  - Biz baxtsiz hasharotlar emasmiz - superninja toshbaqalari ... To'plar - Cheburashkaning quloqlari - biz hammani qurituvchi kabi yoqib yuboramiz!
  Kosmik musofirlar ultimatum qo'yishdi, ammo hech qanday natija bermadi. Va keyin Lira Velimara taklif qildi:
  - Va keling, buni ajoyib tarzda qilaylik ... BASIC-ga zarba beramizmi?
  Dart Veyder, butun ahmoqligi uchun - giperplazmik zaryadsiz miyadan nimani olish mumkin, deb g'o'ldiradi:
  - Chiroq yordamida agressiv muzokaralar olib boriladimi?
  Lira ko'z qisib, yalang oyog'i bilan ot boshli katakli itni itarib yubordi. Shaxmat taxtasi, ot va timsohning qorishmasi g'ichirladi va ranjigancha tepani aylantirdi. General qiz oyog'ini shunday bog'lab qo'ydiki, issiq ultraplazma uning yalang'och tovonini qitiqladi va etti rangli boshini chayqab baqirdi:
  - Yo'q chiroyli! Chiroq o'rniga biz termokvark bombasini otamiz!
  Dart Veyder o'zining uzun, ilonga o'xshash klonlangan tilini chiqarib, niqobining sho'r qirralari bo'ylab yugurdi. Va singan ichki yonuv dvigateli kabi chin dildan qichqiradi:
  - Men termokvark bombalarini va termopreon bombalarini yanada yaxshi ko'raman!
  Lira injiqlik bilan qiyshayib, yana oyog'ini qimirlatdi, bu safar qichitqi o'ti barglari bilan qoplangan mushukka qarab:
  -Preon bilan pishirishni bilmaysan!
  Qora lord mantiqan javob berdi:
  -Qanday qilishni bilmasangiz, o'rgatamiz, xohlamasangiz, majburlaymiz!
  Lira tirnoqli askarning jag'ini silkitdi.
  - Giperplazmatik portlash! Bitta termokvark raketasi!
  Gravitatsion qurolning keng barrelidan ko'k to'lqin jimirlab ketdi. Oddiy o'lchamdagi tarvuzning kattaligidagi kichik raketa Yer sayyorasi yuzasiga yugurdi.
  Velimaraning lirasi ninachi kabi sakrab tushdi va u bilan Stelzanatning bir nechta yalang'och jangchilari ham bor edi.
  Dart Veyder niqobini jilmayib qo'ydi.
  - Va endi nima bo'ladi?
  Ammo yo'q qilish zarbasi hatto radarlarga ham ko'rinmaydi - tarqaladigan foton parvoz yulduzining tezligidan yuqori tezlik!
  Vladimir Putin hujum haqida bilishga ulgurmadi. Ba'zida jaholat Allohning rahmatining oxirgi ishidir.
  Giperplazmik do'zax Yer sayyorasidagi eng qudratli armiyaning Oliy qo'mondonini yutib yubordi. Millionlab odamlar sodir bo'lgan falokatni tushunishdan oldin plazma va giperplazmaga bug'langan.
  Gulbarglar yuz minglab halokatli yo'q qilish tillari bilan gullab-yashnagan, ularning har biri o'ziga xos rang va yo'q qilishning dinamik naqshiga ega.
  Gigant jigarrang qo'ziqorin 500 kilometrdan oshiq balandlikka ko'tarildi va portlash to'lqini dunyo bo'ylab bir necha marta aylanib, hatto Qo'shma Shtatlarda ham barcha derazalarni urib yubordi. Yorqinlik butun ionosferani, rang-barang va gulzorlarning cheksiz ko'pligi bilan qamrab oldi. Sarsıntıdan ulkan tsunami to'lqinlari ko'tarildi. Ikki yuz metrdan ortiq suv shaxtasi barcha qit'alarni qamrab oldi va o'n minglab kemalarni cho'kdi. Elektr uzatish liniyalari o'chirildi, shaharlar zulmatga botdi, faqat u erda va u erda olovli yong'inlar bilan uzilib qoldi.
  Bundan buyon Yer sayyorasida yangi davr boshlandi. Ajdaho soati keldi.
  Giperenergiyaning iblis oqimlariga javoban, Sulaymonning halqasi kuchli oqim oldi.
  Erdo'g'an o'ziga yuz minglab jinlarning kuchini kirganini his qildi. Turkiya prezidenti bir zumda qizarib ketdi va shishib keta boshladi. Kichkina tarakan mo'ylovli oddiy odam (uni Adolf Gitlerga o'xshatib qo'yadi!), Everestda qor ko'chkisi kabi o'sadi.
  Usmonli diktatorining fuqarolik da'vosi yorilib, mushaklari sakrab-sakrab o'sishni boshladi. Bu yerda Edroganning kengaygan yelkalari qadimiy Sulton saroyining g"aznasiga suyanib turardi.
  Bir muncha vaqt pufakcha kengayib bordi, oxir-oqibat marmar devorlar qulab tushdi. Ko'p sonli turk tansoqchilari turli yo'nalishlarda tarqalib ketishdi. Usmonli diktatorining haramidan kelgan yarim yalang"och qullar esa qo"rquv bilan yalang oyoqlarini silkitib, tarqoq bo"lib ketishardi yoki ezilish nasib etmasa, sudralib ketishardi.
  Va Odrogan o'sishda davom etdi, xuddi supermen kabi. Turkiya poytaxti Anqaradagi binolar uning etiklari ostida tekislanib qoldi. Bu erda Usmonli diktatori allaqachon Everestdan balandroq. Va Stalzanath va Black Sith imperiyasining yulduz kemalaridan uning baland silueti juda aniq ko'rinadi.
  Lira Velimara shahvat bilan qichqirdi:
  - Qanday ulkan yigit... Uning qadr-qimmati bor - ehtimol ko'p!
  Dart Veyder niqobga tegib, undagi tasvir loyqalanib, xirillab, xirilladi:
  - Oyoqlari loydan yasalgan ulkan ulkan!
  Lira ko'zlaridan bir-ikki chaqmoqni chiqarib yubordi va baqirdi:
  - Va aftidan, ovoz farishta bo'lishi kerak! - O'ta qimmat fohishaga xos bo'lgan ko'z qisib qo'yish. - Gul qo'shiq ayt, uyalma!
  Turkiya diktatori Edrogan esa puflab turuvchi pufakdek shiddat bilan shishishda davom etdi. Va eng xavflisi, uning qo'lida uzun va tez o'sib borayotgan qilich paydo bo'ldi.
  Endi Edroganning o'sishi ming dengiz milini tashkil etadi va bu chegara emas. Turk diktatori qanchalik muskulli bo'lib qoldi - ulkan mushaklar tom ma'noda bo'rtib, tebranadi - har qanday, hatto eng tebranadigan bodibildingchi ham ularga hasad qiladi.
  Uning qilichi esa yengilmas xazinachining gulzorlarida bir-biriga bog"langan yulduzlardek porlaydi.
  Turkiya prezidentining tishlari esa cho"zilib, raketa vampirining o"tkir, qiyshiq tishlariga aylanmoqda. Yangi pishirilgan botir esa bahaybat qilichini silay boshlaydi.
  Lira Velimara kar bo'lib baqiradi:
  - Fuhrerda termokvark zaryadi ... Uh, turk sultonida - olov!
  Dart Veyder katta, zarhallangan boshqaruv joystikini qo"lqop bilan urib, kinoya bilan baqirdi:
  - Va nima uchun Giperplazma emas! Olov allaqachon eskirgan er yuzidagi ifodadir!
  Lira Velimara uning nafis, qizaloq oyoqlari, yalang'och, pushti tagliklari metall polni qanday taqillatadi:
  - Termal portlashni bering! Antipulsar xatolar!
  Termokvark raketalari esa ortlarida olovli iz qoldirib, kelinning dumidek kenglikdagi iz qoldirib, unga kirgan ko"p sonli ruh va jinlardan shishib ketgan Edrogan tomon yugurdi.
  Hajmi allaqachon oyga teng bo'lgan Usmonli diktatori kosmik qilichini silkitdi. Va Sith imperiyasining yulduz kemasi - "Baboon" raketa kreyseri dahshatli zarba ostida sindi. Giperplazma parchalari chayqalib ketdi... Va aql bovar qilmaydigan va fazmogorik narsa qulab tushdi.
  Va shu bilan birga, bu juda ahamiyatsiz - chunki klon askarlar juda prozaik tarzda vafot etgan. Biorobotlardan boshqa his-tuyg'ularni ko'rsatish. Ammo ularning qo'mondoni Santa, klon bo'lmagani uchun, aniq asabiy edi. Va u yashirincha qancha Xatham qulini sotganini esladi. Xo'sh, endi u aniq koinotga qarshi do'zaxni va kuchning qorong'u tomoni azobini kutayotgan edi!
  Erdog'anning termokvark raketalari. Ularning har biri Xirosimaga tashlangan yuz milliard atom bombasining energiyasini olib yurgan. Usmonli diktatorining kuchli, mushak tanasi yaralar va portlovchi ultra-yadroviy bombalarning chaqnashlari bilan qoplangan edi.
  Lira Velimara yalang oyog'ini nafis burni ustidan yurgizdi va chiyilladi:
  - Albatta yo'q! Men vino istayman - bir quti Camel sigaretasi!
  Dart Veyder tirnoqli panjasini qizning yalang, muskulli orqa tomoniga qo'ydi va uning ustidan yugurib, kuyladi:
  - Hushyorlik - bu hayot me'yori!
  Lira qora tanli lordning potentsial raqibining jag'iga tiz cho'kib, xitob qildi:
  - Birinchi navbatda buyurtma bering!
  Erdo'g'on oyni yo'q qilish uchun etarli ayblovlar bilan teshilgan bo'lsa ham, Merkuriy bilan birga, Usmonli sultoni yanada kattalashdi. U endi haqiqatan ham ulkan peri ifritiga o'xshardi. Va uning qilichi Stelzanath va Sith imperiyasining kemalari orasida qurbonlarni faol ravishda qidirdi.
  Darth Vader, termokvark raketalari ertakdagi ushbu mastodonga zarracha zarar keltirmaganiga va superlazer, ehtimol, Erdo'g'onning kuchini oziqlantirishiga qarab, Liraga taklif qildi:
  - Sa'y-harakatlarimizni birlashtiramizmi?
  Stalzan imperiyasining yalang'och go'zalligi qora tanli xo'jayinni unchalik tushunmadi:
  - Qanaqasiga? Biz juda hamjihatmiz!
  Zo'rg'a bikini kiygan general Astara, bu go'zal jangchi qiz o'z versiyasini taklif qildi:
  - Keling, unga termopreon zaryadini otaylik!
  Tadqiqotchi va olimning kuchning qorong'u tomoniga bo'lgan qiziqishini uyg'otgan Dart Veyder niqobni xirillab so'radi:
  - Bu preon sintez jarayoniga asoslangan qurolmi?
  Astara butun gavdasi va mushaklarini egib, qora lordga ta'zim qildi.
  - Ha, xo'jayinim! Bunday reaksiya raketada 1000 pentatonga teng energiyadan foydalanish imkonini beradi. Yoki Xirosimaga o'nta, yuz trillion atom bombasi tashlanmadi!
  Qora lordning tez aqli bir zumda hisoblab chiqdi va Dart Veyder hayron bo'lib hushtakboz qildi:
  - Voy-buy! Bunday portlashdan hatto Yupiter sayyorasi ham kvarklarga aylanadi!
  Negadir Lira Velimara bunday optimizmni unchalik ko'p baham ko'rmadi:
  - Bunday zarbadan Yer sayyorasi yonadi. Quyosh tizimidagi barcha hayot yo'q qilinadi!
  Dart Veyder kosmik jangni kuzatdi. Erdo"g"on go"shtxo"r piranyaga o"xshagan "Stelzanath" jangovar kemasini kesib tashlamoqchi bo"lgan. U o'zining ajoyib manevr qobiliyatidan foydalanib, mag'lubiyatdan qochishga astoydil harakat qildi.
  Biroq, giperion qurollari va superlager batareyalari Erdo'g'anning o'ta magoplazmatik go'shtiga mutlaqo yaroqsiz edi. U milliardlab jinlarning energiyasini to'pladi va tezlik yorug'likdan oshib ketdi.
  Shunday qilib, pichoq bilan kolbasa kabi kesilgan chaqqon armadillo bor edi. Va ayni paytda ulkan uchqunlar yuzlab kilometr uzoqlikda uchib ketdi.
  Usmonli diktatori kar bo'lib baqirdi:
  - Banzay! Sizda tobut dizayni bo'ladi!
  Dart Veyder masofani hisoblab, chinakam xavotir bilan ta'kidladi:
  - Agar termopreon zaryadi portlasa, biz o'zimiz kapalaklar mash'alasi kabi uchib ketamiz!
  Lira Velimara qora lordga uyatchan ko'z qisib, ishonch bilan dedi:
  - Qo'rqma, mening qorong'u terminatorim! Termopreonning to'plangan uchi bor!
  Lord Veyder umidsiz qo'lini silkitdi.
  - Yaxshi, olov! Bu orada men kuchning barcha qorong'u tomonlarini to'playman!
  Peri ruhlarining yetmish ikki qabilasini o"z ichiga olgan Erdo"g"on Yer yuzidan yuqoriga ko"tarildi.
  Turkiya sultoni uzunligi bo'yicha Oyning diametridan ikki marta oshib ketdi va shunchaki iblis va ajoyib kuch bilan porladi. Bunday janglar endi kosmosda davom etmoqda. Erdo"g"anning qilichi chaqmoq chaqqonidan ham tezroq uchib, dovdirab otayotgan yulduz kemalarini sindirib tashlaydi.
  Jinlarning bunday oddiy vahshiy kuchiga qarshi hatto yarim yo'q bo'lib ketadigan zarralar ham mutlaqo foydasiz. Pichoqning uchiga tushgan kosmik imperiyaning ulkan qirg'inchisi sariq-ko'k olov bilan yondi va hatto parchalarini ham qoldirmadi.
  Ammo Lira Velimara yengidan o'zining "trump eysi" - termopreon raketasini chiqarib oldi. Termopreon to'liq chiqarilganda termoyadro reaktsiyasidan 7 kvadrillion marta ko'proq energiya ishlab chiqarishga qodir.
  Kümülatif termopreon zaryadi biroz zaifroq, ammo u halokatni taqqoslanmaydigan darajada aniqroq yo'naltiradi. Va endi ularning flagman jangovar kemalarining qorinlari shahzoda-plazma dog'ini chiqarib tashladi.
  Boshqariladigan va aqlli yo'naltirilgan termopreonli raketa qutidan tashqarida shunday ko'rinadi. Unda barqaror materiya yo'q, shuning uchun uni tushirish deyarli mumkin emas. Ammo shu bilan birga, zaryadning o'zi maqsadni tanlaydi.
  Princess-plazma blot Erdog'anni qo'rqitadi. U qochishga ikkilanadi, lekin ultra ilg'or modda tezroq edi. Va xuddi o'rgimchak kabi, giperyadroviy bomba yangi pishirilgan qirol va jinlar imperatorining qudratli tanasiga singib ketdi!
  Lira Velimara panjalarini qizg'in qarsak chalib, kuyladi:
  - Men uni parchalab tashlayman! Keling, uni kvarklarga ajratamiz!
  Gerkulesdek qudratli Erdo"g"on qattiq qiyshaygan edi va u xuddi gutta-percha to"pi kabi egilib qoldi.
  O'ta yangi yulduz portladi. Stalzanat va Sith imperiyasining bir nechta yulduz kemalari ag'darilgan, giperplazmatik mil esa ko'plab batareyalarning platformalari va bochkalarini yoqib yuborgan. Stalzan imperiyasining ko'plab klonlari va go'zal Amazon qizlari ezildi.
  Erdo"g"onning o"zi aylanib, ortiga o"girildi va... Bundan ham kattaroq va qo"rqinchli bo"lib ketdi. Ikkinchi qilich xuddi yirtqich parazit o'simlikning niholiga o'xshab, uning o'ng qo'lini teshdi.
  Va Usmonli imperiyasining diktatori kar bo'lib kuldi:
  - Oh, bechora koinot musofirlari.... Sizlar shunchaki Shaytonning xizmatkorisizlar, lekin aslida Shayton mening qulimdir!
  Ayni paytda Yer sayyorasida tornado avj oldi. Dunyo okeanining to'lqinlari bir zumda giperyadroviy epidemiyadan qizib ketdi va barcha tirik mavjudotlarni kuydiradigan tik qaynoq suv bilan qaynadi. Va o'rmonlar va ko'p qavatli binolar yonib ketdi.
  Oy orbitasi masofasidan yuz trillion Xirosima yondi - bu hazil emas! Va butun Yerni qamrab olgan olov uni tom ma'noda do'zaxga aylantirdi.
  Vashington o'rnida yorqin, shiddatli yorug'lik chaqnadi, keyin ulkan binafsha-jigarrang gul paydo bo'ldi. Ko'zni qamashtiruvchi kurtakdan yettita giperplazmatik gulbarglar ajralib, osmonga ko'tarildi. Ular o'n soniya davomida kamalakning barcha ranglari bilan porlashdi va keyin bir zumda xiralashib, stratosferada faqat ulkan binafsha-qizil uchqunlarni qoldirib, qulab tushdi.
  Ko"z ochib yumguncha o"nlab, yuzlab millionlab odamlar yonib, elementar zarrachalarni sochdilar. Uzoqroqda bo'lganlar ko'r va tirik mash'aladek yonib ketdi. Olov inson go'shtini og'riq bilan yutib yubordi. Odamlarning terisi qochib, sochlari changga aylangan, bosh suyagi kuygan. Portlash to'lqini go'yo akkordeonga o'xshab, osmono'par binolarni yig'ib, ko'plab tirik va beparvo odamlarni issiq beton qabrlarga ko'mib tashladi.
  Sariq, yarim yalang'och Texas maktab o'quvchilari jamoasi to'pni quvib ketayotgan edi va ular orasidan tortishish to'lqini o'tib, kuygan o't ustida faqat kul siluetlarini qoldirdi. Bechora o'g'il bolalar, ular so'nggi daqiqada nima haqida o'ylashdi: balki ular onasini yoki kino qahramonlaridan birini, son-sanoqsiz kompyuter o'yinlari deb atashgandir.
  Do"kondan savat bilan qaytgan qiz baqirishga ham ulgurmay, jilmayib narigi dunyoga yo"l oldi. Bola shunchaki fotonlarga parchalanib ketdi va faqat mo''jizaviy tarzda omon qolgan kamon lentasi atmosfera girdobida aylanardi. Metroda yashiringan oq va rangli odamlar bosim ostida pashshalar kabi ezildilar, o'sha paytda samolyotda uchayotganlarni do'zax tornadolari stratosferadan tashqariga tashladilar va bu yanada yomonroq va sekinroq o'lim ... Sovuq vakuumda yirtqich piranya havo qoldiqlarini yutib yuborganda, odamlar duralumin devorlariga boshlarini urishadi va ko'zlari rozetkadan tushadi.
  O'lim kambag'al va milliarderni, senator va mahbusni, kino yulduzi va axlatchini tenglashtirdi. Go'yo millionlab qalblar osmonga ingrab, dunyo ostin-ustun bo'lib, odamlar hayotning ipi qanchalik nozik ekanligini va bir-biriga qanchalik muhtojligini birinchi marta his qilishdi. Ona-bola vayronalar ostida bo"g"ilib, bir-biriga shunday kuch bilan yopishganki, yer osti dunyosining barcha kuchlari ularni yulib ololmasdi.
  Hatto yarim mexanik yirtqich yirtqich Darth Vader ham, kuchning qorong'u tomoni bilan ko'z qorachig'iga singib ketgan, milliardlab halok bo'lgan erning og'rig'i va azobini his qildi.
  Va umidsizlikda u kuchning qorong'u tomonining fenomenal namoyon bo'lishining barcha tolalari va massalarini o'ziga chaqirdi.
  Lira Velimara bu masalada uni qo'llab-quvvatladi va qora lordga kuchli qo'l uzatdi. Ular ruhiy jihatdan birlashdilar. Ularning bioplazmatik maydonlari bir zumda aralashib ketdi, ayollik va erkaklik tamoyillari birlashib, teoplazmatik kuchlar ittifoqini tashkil qildi.
  Va shundan so'ng, hayratlanarli, tom ma'noda super-fantastik o'zgarishlarni amalga oshiruvchi ulkan giper-graviomagik kollaps paydo bo'ldi.
  Kosmik imperiya va Stelzanatning omon qolgan yulduz kemalari simob to'plari kabi bir butunga to'plana boshladilar. Ular tezda birlashtirilib, princeps-plazma plastiliniga bosilib, ular orasida yagona va monolit yaxlitlikni yaratdilar.
  Zarrachalar kosmos bo'ylab aylanib, induksion lasandagi talaş kabi chiqib ketdi. Va keyin, Sith imperiyasining flagman yulduz kemasi o'rniga, miltillovchi miltillovchi pulemyotning portlashi keldi va shundan keyin bahaybat bir odam paydo bo'ldi.
  Uning qiyofasi g'alati edi. Lira Velimara singari tanasi va oyoqlari yalang'och va jozibali, ammo bosh, elka va qo'llar Darth Vaderning qora jangovar kostyumida qoplangan.
  Bu qo'rqinchli gibrid bo'lib chiqdi: qorong'u kuchlar hukmdori, SS qo'shinlarining jangchisi Stelzanat Velimara. Bundan tashqari, Venera bilan diametrdagi bezori o'lchamlari. Bunday yirtqich hayvon tug'ilgan va haddan tashqari ko'rinish, gipergravitatsiya sehri bilan yaratilgan.
  Dart-Liraning qo'llarida ikkita shamchiroq miltilladi: qizil va binafsha. Ikkala qurol ham juda yorqin va shiddatli porladi va porladi. Yarim vixen qiz, yarim kibernetik organizm Erdog'an tomon harakatlandi.
  Nafis, yalang'och, qizaloq oyoqlari ostida vakuum kar bo'lardi. Bu yirtqich hayvon shunchaki portlovchi moddalar ko'rinmaydigan minalangan maydondan o'tib ketayotganga o'xshaydi, ammo bu ularni yanada halokatli qiladi.
  Turk diktatori ham Venera diametri bilan shishib, hamkasbi tomon yurdi. Ular yaqinlashib, biri yalang, qizcha oyoqlar ostida, ikkinchisi esa baland etik ostida millionlab momaqaldiroqdek gumburladi... bo'shliq!
  Dart Veyder va Lira bir shishada Erdo"g"onni qilich bilan salomlashdi.
  Usmonli diktator bunga javoban qichqirdi:
  - Dushmanga shafqat yo'q!
  Dart Veyder so'z bilan javob berdi:
  - Takrorlash ona - kabaneniya!
  Va ularning qilichlari yovvoyi shovqin bilan, bir milliard Krakatau vulqonlarining otilishi bilan o'tdi. Va vakuum silkindi. Kvarklar efir girdobida raqsga tushishdi.
  Erdo"g"on o"zining go"shtini ularning ko"p sonli yovuz va yaxshi ruhlar to"dasi to"qayotganini his qilib, zarbadan titrab ketdi:
  - Shaytonga! Siz kuchlisiz!
  Dart Veyder hujumini davom ettirdi va qichqirdi:
  - Va u hech qachon zaif bo'lmagan!
  Qora lord va vixen jangchi gibrid Erdo'g'onga hujum qildi. Va uning raqibi kuch va tezlikda kam bo'lmasa-da, lekin qilichbozlik san'atida, albatta, Turkiya prezidentini galaktikadagi eng yaxshi jangchilar va qilichbozlar tomonidan tayyorlangan jangchi - Jedi bilan taqqoslab bo'lmaydi.
  Liraning ovozi allaqachon eshitildi. Bu jahannam qiz ham yaxshi o'qigan. Ularning imperiyasida erkaklar bo'lmagani uchun qizlar kibernetik bachadonda tarbiyalangan. Ularga kompyuter dasturlari yordamida embrion ozuqaviy muhitda shakllanganda ham o"ldirish va jang qilish o"rgatilgan .
  - Turkiya fuqarosining o'g'li sizga yoqmaydi, sizda shunday ziyofat bor!
  Princeps-plazma qilich esa Erdog'anning to'yib ovqatlangan krujkasini kesib tashladi. Usmonli diktatorining kesilgan mo'ylovi yiqilib tushdi, efir bo'ronlarida buralib ketdi, yirtila boshladi va butun bir to'da halokat bombasi kabi qulab tushdi. Va kesilgan yonoqdan qon to'kildi. Bundan tashqari, har tomchida jinlar va jodugarlar supurgi bilan chayqalardi.
  Turk diktatori javob berishga urindi, lekin Dart Veyder juda mohirlik bilan qilich-skimitarning egri ostiga sho'ng'idi va o'zi dushmanni yon tomondan urib, dushman mushaklarining butun qatlamini kesib tashladi. Erdo"g"an yanada balandroq bo"kirib, yana hujum qildi.
  Dart Veyder belanchakni qaytardi va liraning yalang oyog'i dushmanning to'g'ridan-to'g'ri payiga tegdi.
  Erdo"g"an og"riqli qichqirdi va g"ichirlagan notalar sezilib turgan yovvoyi ingrash bilan u qichqirdi:
  - Endi siz o'liksiz!
  Darth Vader hujumini tezlashtirdi va hujum qilganda kuyladi:
  - Va baribir oxiri, bu oxiri emas! Oxiri faqat boshlanishi!
  Va endi u o'z imzosini ushlab turibdi, uning yordami bilan Count Duko mag'lub bo'ldi. Kesilgan qo'l qilich bilan birga vakuum oqimida osilgan. Va keyin u ham yirtila boshlaydi. Go'yo bir joyda ular qayta foydalanish mumkin bo'lgan, reaktiv, uchirgichlar - o'ta yangi yulduzlarni chiqaradilar.
  Chidab bo"lmas og"riqdan ko"zlarini bo"rtib turgan Erdo"g"on orqaga chekindi va boshini oyga urdi.
  Yer sayyorasining sun'iy yo'ldoshi zarbadan deformatsiyaga uchradi, u keng yoriqlar bilan qoplandi va magmaning faol otilishi boshlandi. Oy qattiq kaltaklangan yuzga o'xshay boshladi. Lira yana Erdo"g"onning oyog"ini tizzasi ostiga siljitdi va himoyasiz tomondan Veyderning qilichi uning yelkasidan ushlab, qalin go"sht va mushaklarini kesib tashladi.
  Usmonli diktatori allaqachon aniq suzayotgan edi, uning tirik qolgan yagona qilichi keng amplituda uchib ketdi, ammo qora lordning qizil qilichining uchi raqibning qo'llariga teshildi. Keyin aniq burilish va Erdo'g'anning yana bir kesilgan panjasi yo'q qilish va sehrli petardalar bilan yirtib tashlash uchun pastga tushadi.
  Usmonli diktatori qurolsizlanadi va uning ajdaho kabi so'nggi umidsiz urinishi uchqun bilan alangalanishdir.
  Bu xuddi birdaniga trillionta o't o'chiruvchi otilib ketganga o'xshardi. Va plazma otilishi deyarli butun quyosh tizimini suv bosdi. Bir-ikki soniya ichida g'azablangan alanga to'lqinlari Pluton orbitasiga otildi. Darth Vaderning niqobi va qo'llari omon qoldi, lekin Liraning yalang'och, qizcha to'piqlari butunlay yonib ketdi.
  General qiz og'riqdan qichqirdi - olov taglikni qattiq kuydirdi, hatto katta pufakchalar ham bir vaqtning o'zida, kuygan va qoraygan ayol oyoqlari va boldirlarida shishib ketdi. Bu mening tizzamga tushdi ...
  Ammo Darth Vader professional harakat bilan, sakrashda va tananing burilishida va qilichlarning birlashmasida Usmonli prezidenti Erdo'g'anning katta, shoxli boshini buzib tashladi.
  Buyuk jangchi va hukmdorning kattaligi oydan kam bo'lmagan ulkan boshi dumalab ketdi va qalin ko'k lablari shivirladi:
  - Hammasi tugadi!
  Shundan so'ng, portlash shunchalik kar, halokatli va ulkan ediki, kosmosda sinovdan o'tgan vodorod bombasi fonida sodir bo'lgan hamma narsa dahshatli gugurt olovi edi. Yo'q qiluvchi giperplazma oqimlari kosmosni Quyoshdan, keyin Afla-Centaurus va Siriusdan to'ldirdi ...
  
  
  
  
  BAXTSIZ YIGIT
  Bir bola yashar edi, u hali kichkina edi, lekin juda baxtsiz edi. Maktabda u xafa bo'lgan va quvg'in qilingan, uyda ota-onasi har doim band bo'lgan va uni yomon baholar uchun tanbeh qilgan va hatto uni kamar bilan kaltaklagan. Va uning barcha ahmoq, aqli zaif, qo'rqoq - zaharlangan va kaltaklangan.
  Bola bundan charchadi va ko'zlari qayerga qaramasin, o'zining yovuz shahrini tark etishga va nafratlangan maktabdan uzoqlashishga qaror qildi.
  Bola hali ham kichkina va sodda edi. U faqat uning shahrida bunday yovuz odamlar va ayniqsa bolalar yashaydi, boshqa shaharlarda esa hamma yaxshi va mehribon deb o'yladi. Boshqacha bo'lishi mumkin emas, chunki kvadrat televizor qutisi ularning mamlakati dunyodagi eng insonparvar, mehribon, go'zal va eng zo'r ekanligini hayajon bilan takrorlaydi. Uning mamlakatida barcha bolalar baxtlidir yoki albatta baxtli bo'ladi, partiya va uning buyuk yo'lboshchisi kommunizmga olib boradi - qachonki har kim o'zi xohlagan narsaga erishadi.
  Va kaltaklangan va ta'qib qilingan bola chin dildan maktabdagi bolalar shunchalik shafqatsiz va yovuz bo'lib, ularni Markaziy razvedka boshqarmasi va Mossad yollagan deb o'ylardi, shaharda bo'sh javonlar va odamlar borligi Amerikaning semiz qornidagi burjuaziyaning aybidir. uzun navbatda turishardi. Kechasi chegarani kesib o'tadigan burjua va sabotajchilar uchun hamma narsa yaxshi edi. Kartoshkaning chirishi, bolalarning tishlari og'riyotgani ularning aybi. Va aftidan, ukollar ham AQShda odamlarni qiynash uchun ixtiro qilingan.
  Ammo shunday bo'lishki, uning bepoyon Vatanining barcha shaharlarida yovuzlik hukm suradi, shunda Markaziy razvedka boshqarmasining yovuz agentlari barcha bolalarni yo'ldan ozdiradi va talon-taroj qiladi, ularga jang qilishni va o'tirganlarni urishni o'rgatadi.
  Yo'q, dunyodagi eng yaxshi va eng insonparvar mamlakatda hamma mehribon va bir-biriga tabassum qiladigan shahar bo'lishi kerak va siz barmoqlaringiz orasiga yashiringan igna unga yopishib qolishidan qo'rqmasdan qo'l siqish uchun qo'l uzata olasiz.
  Bola hali ham mehribon va tinch shaharlar borligiga qat'iy ishondi. Va u bahorning birinchi, iliq kunlarini zo'rg'a kutib, ota-onasidan yashirincha muzlatgichdan hamma narsani olib tashladi. Dunyodagi eng insonparvar, boy, mehribon va tinchliksevar mamlakatda unchalik ko'p mahsulot yo'q edi. Men sumkam va sumkamni shu bilan to'ldirdim, darslik va daftarlarni oldindan silkitib qo'ydim, ular qo'shimcha og'irlik tug'dirdi va ... Go'yo ora-sira, qo'rqoqlik bilan atrofga qarab, eshikni ochdi va ko'chaga otildi.
  Bola har doim o'z hovlisiga chiqishdan qo'rqardi. Unga shunday tuyuldiki, u erda albatta kaltaklanadi, mayib qilinadi, xo'rlanadi, tupuradi yoki yana yomonroq narsa qilinadi. Ammo hali erta bahor tongi, hamma maktabga boradi, hovli bezorilari yonidan sirg'alib o'tib, uzoqroqqa borish imkoniyati bor. U quvnoq va masxara bo'lib qolgan bu chorakdan boshlab, ular hali ham bilishmaydi. Qaerda u faqat bo'yi qalpoqli oq sochli bola.
  Nega odamlar shunchalik g'azablangan? U ularga nima qildiki, ular undan qattiq nafratlanishdi? Qolaversa, ular dunyoning eng insonparvar, mehribon, insonparvar va adolatli mamlakatida nafratlanishadimi? U ularga nima qildi? Birovni xafa qildimi, tuhmat qildimi, kamsitdimi, tupurdimi, xiyonat qildimi?
  Hammaga mehribon, hamdard bo'lish, bir-biringizga yordam berish kerakligini aytmadimi? Jang yomon va zaiflar yordamga muhtojmi? Ammo buning uchun ular hammani ahmoq, zaif, ahmoq ... va boshqa murakkab va tushunarsiz so'z - pasifist deb hisoblashganmi?
  Lekin bolalarning barcha ertaklari, kitoblari, televizorlari buni bizga o"rgatgani g"alati emasmi? Odamlar shunday urishi kerak emasmi: ulug"vor olijanob, fidoyilikka moyil, tog"dek bir-birini qo"llab-quvvatlaydi. Inson insonning ukasi emasmi? Hayotning asl mazmuni yaxshilik qilish emasmi?
  Xo'sh, nima uchun haqiqatda kitoblarda, filmlarda va hatto informatika darslarida o'rgatilgan narsalar rad etiladi? Bu ahmoq, absurd, kulgili, yomon deb hisoblanadi!
  Nega bizning bolalarimiz va tengdoshlarimizda shunchalik g'azab va nafrat, ularning vijdonini tinglashni istamaslik, zo'ravonlik va halokat istagi? Ularning dunyodagi eng insoniy va insonparvar qudratida ta'lim qayoqqa ketyapti, xayrli ishlarga sig'inish. Dunyoning barcha joylarida mazlumlarga yordam beradigan va himoya qiladigan kuchda. Bu qora tanlilarni, hindularni, qattiq va kasal bo'lganlarning barchasini ochlik va tabiiy ofatlardan qutqaradi.
  Bolani chaqirishdi... U qo'rquvni his qildi. Endi ularni qo'lga olishadi va haqorat qilishadi.
  U o"zini eshitmagandek qilib, qadamini tezlatdi.
  Bunga javoban vahshiy bo'kirish:
  - Tormozni ushlab turing! Biz sizni o'ldiramiz!
  Uning ovozidagi yirtqich jazava, unga nisbatan nafrat shunchalik kuchli? Nima uchun? U ularga nima qildi? Doim mehribonlik, do"stlik, rahm-shafqat haqida gapiradigan, bevafodan, o"z onasini so"yib yuboradigandan nafratlanadilar.
  Ammo bola bu shaharni tark etishga, endi bu la'nati, nafratlangan maktabga bormaslikka qaror qilgan edi. Ushbu do'zaxli kanalizatsiyadan qoching va boshqa, mehribon, toza va do'stona shaharni toping. Axir, uning eng xayriya mamlakatida bunday shaharlar bo'lmagandir.
  Bola qo"rqib ketib, qo"pol va ojiz uning oldiga yetib olishidan, bo"yniga urishlaridan, ketolmay qolishidan juda qo"rqardi. Ammo avtobus ham bor. Siz shunchaki unga sakrashingiz kerak, keyin bezori va bandit orqada qoladi.
  Bu safar bolaga omad kulib boqdi va u eng so"nggi daqiqada avtobusning yopiladigan tagiga sakrab tushishga muvaffaq bo"ldi. Eshikni yupqa, bolalarcha qo"l qisib qo"ydi, xayriyatki, unchalik emas, u oziq-ovqat to"la yukxaltani mahkam ushlashga muvaffaq bo"ldi.
  O'sha kunlarda avtobusda sayohat hali ham arzimas pulga tushadi va kichik shaharchada konduktorga maosh to'lash foydasiz edi. Bundan tashqari, odamlar halol va ular to'rt tiyinga achinmaydilar. Bir-ikki tengdoshlari bolaga yeta olmay, g'azablarini axlat qutisiga yoğurdilar. Istalgan o"ljaning sirg"alib ketishiga temir aybdordek, oyog"i bilan ayovsiz tepishdi. Va bola mashinani haydab, Rabbiy Xudoga ibodat qilardi (aytmoqchi, ular o'rgatganidek, u umuman yo'q!), Eshik tez orada ochilib, qo'lini bo'shatadi.
  Nihoyat, keyingi to'xtash, qo'l bo'sh va siz o'rindiqqa o'tirib, nafas olishingiz mumkin. Bola nafratlangan hovlisidan qanchalik uzoqlashgani sari ruhi tinchlanardi. Ular bilmagan joyda, u erda xavfsizroq.
  Garchi, ehtimol, boshqa bir bola, aksincha, uning o'rnida, uyga yaqinroq bo'lishni, uning chidab bo'lmas devorlaridan himoya izlashni orzu qiladi. Ammo uyning hovlisi bolada doim qo'rquv uyg'otardi. U hatto dahshatli tushlar va uning do'zaxli, shafqatsiz tengdoshlarini orzu qilardi. Bola ko'chada imkon qadar kamroq yurishga harakat qildi. Darslarni tugatgandan so'ng, nafratlangan, shafqatsiz tengdoshlar chiqib, masxara qila boshlashlari yoki hatto meni darhol kaltaklashlarigacha vaqtida bo'lish uchun imkon qadar tezroq kiyim almashtirish xonasiga yugurdim. Bola tasallini faqat kitoblardan topdi. O'shanda na kompyuter, na Internet, na televizorda ham bor edi - bor-yo'g'i uchta kanal, eng yaxshi holatda ular a'lochi talabalarning kashshoflarini yoki qo'shiqchi xorni ko'rsatadilar - dunyodagi eng insonparvar va insonparvar mamlakatida yashash qanchalik yaxshi . Va eng yomoni, dalalardan zerikarli xabarlar va hosil uchun doimiy janglar. Va haftada bir marta, yakshanba kuni, qat'iy chegaraga ko'ra, qiziqarli, badiiy film yoki ertakga tashrif buyuradigan dasturni tomosha qilish mumkin edi.
  Va bola o'zini kitoblarga ko'mishni yaxshi ko'rardi, ularda ulug'vor, olijanob va ajoyib narsalarni chizardi.
  Va u tez-tez darsda, agar tengdoshlari quvurdan tupursa yoki rezina tasma bilan otishsa, juda charchamasa, u ham ajoyib, mehribon dunyo haqida o'ylardi. Kommunizm nihoyat qurilganda va umuminsoniy, umuminsoniy birodarlik bo'lishi haqida.
  Va keyin Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, Sagittarius yulduz turkumidagi bolalar birlashadilar. Va keng jilmayib, ular qo'llarini ushlab turishadi. Misol uchun, Baliq yulduz turkumidagi bolalarning boshlari kumushrang tarozilar va oltin, uchqun suzgichlar bilan qoplangan. Va Sagittarius yulduz turkumida ular, ehtimol, Kentavrlarga o'xshaydi.
  Hammasi juda tinch va chiroyli. Ular bir-birlariga sovg'alar berishadi, qo'shiqlar kuylashadi. Na adovat, na yovuzlik, birovning orqasiga tugma yoki o"lik qurbaqa qo"ymaydi.
  Tez orada kommunizm keladi va butun dunyoni nafrat toʻriga oʻrab olgan va bizning sovet bolalarimizni yaxshilikdan nafratlanishga oʻrgatgan nafratlangan Markaziy razvedka boshqarmasi - yoʻq boʻlib ketsin! Zero, hindlarning qirib tashlanganidan Afg"onistongacha bo"lgan urush dahshatli tushlarini keltirib chiqargan amerikaliklardir. Ular o'zlarining radio ovozlarida odamlarni aqldan ozdiradilar va qo'llarini ko'taradilar, aka akaga qarshi, beshikdan nafrat uyg'otadilar!
  Avtobus asta-sekin marshrut bo'ylab siljiydi. May oyidan tashqari, tong - kun endi boshlanmoqda. Ha, bola qorong'ulikdan qo'rqmaydi. Aksincha, qorong'i bo'lganda, o'tmishdagi tengdoshlarning e'tiboridan chetda qolib ketish, zulmatda erib ketish ehtimoli ko'proq. Qishda, sovuq bo'lganda va tunlar uzoq bo'lganda, ayniqsa qattiq ayozda siz ko'chaga chiqib, g'azabga to'la yigitlarning yonidan o'tib ketishingizni jiddiy kutishingiz mumkin.
  Qishda bezorilar ham sovib, kamroq chiqib ketishadi. Ammo issiq mavsumda faqat azob boshlanadi. Va shunchaki do'konga borish qiynoqlarga aylanadi. Va bola o'ylaydi, qandaydir nol o'tish modulini ixtiro qiling, shunda siz allaqachon do'konda bo'lganingizdan so'ng tugmachani bosasiz va siz allaqachon uyda bo'lasiz.
  Sun'iy qanotlar hali ixtiro qilinmagani yaxshi bo'lishi mumkin, uning kvartirasida, baland qavatda, bola nisbatan xavfsizlikni his qilishi mumkin. Tez yugurishdan terlaganingizda, nihoyat eshikni ochib, kvartiraga sakrab tushasiz, o"zingizni xuddi Olimpiya chempioni marra chizig"ini kesib o"tgandek his qilasiz - uydasiz va xavfsizsiz. Siz nihoyat bir nafas olishingiz va oddiy kitoblarni o'qish orqali taskin topishingiz mumkin. Yaxshiyamki, ular katta bobosidan kutubxona qoldirgan, akademik unga havas qiladi.
  Haydovchi ular allaqachon oxirgi bekatda ekanliklarini va hamma ketishlari kerakligini aytdi. Bola o'zini notanish hududda topdi. U oxirigacha to'xtamadi. Va bu yangilik yoqimli va hayratlanarli tuyuldi. Go'yo qadam tashlashga arziydi va siz, Zumrad shahar sehrgaridagi Eliga o'xshab, o'zingizni ajoyib va baxtli mamlakatda topasiz.
  
  Urush G'alabali Oxirigacha
  1945 yil 13 aprel. Berlin shahri, imperator kantsleri binosi.
  Tashqi ishlar vaziri Ribbentrop Germaniyaning taniqli janjalchisi va dushmani Molotov boshchiligidagi sovet delegatsiyasi bilan muzokaralardan endigina qaytgan edi. So'nggi janglarda to'rtta Sovet tank armiyasi deyarli butunlay yo'q qilinganiga qaramay. Va 1 aprelda, Lend-Lease bo'yicha G'arb yordamini etkazib berish to'xtatildi, Stalin ataylab oshirilgan talablarni ilgari surdi.
  Ribbentrop afsus bilan Rommelga aytdi:
  - Sovet delegatsiyasi bilan muzokaralar boshi berk ko'chaga kirib qoldi. Murosa nol variant - 1941 yil iyun chegaralariga qaytish Stalinga mos kelmadi. Koba talablari - Klaypeda viloyati, Sharqiy Prussiya va butun Polsha 1939 yil chegaralari ichida. Shuningdek, u Sloveniya yerlariga, Vengriyaning bir qismiga va Ruminiyaning neft konlariga daʼvo qiladi. Uning ta'kidlashicha, millionlab sovet askarlari hammasi boshlangan joyga kelish uchun o'lmagan. Bundan tashqari, Yusuf bizdan tovon pulini talab qiladi, barcha harbiy va tinch aholini ozod qilishni talab qiladi ... Va u biznikini faqat to'lov uchun ozod qilishni va'da qiladi! Bundan tashqari, Stalin Finlyandiyadan hududiy sotib olishni ham xohlaydi.
  Feldmarshal Fuhrer Rommel g'amgin ohangda dedi:
  - 1944 yil iyundagi davlat toʻntarishidan keyin sharqiy frontda sekin va oʻjar chekinishni davom ettirishga majbur boʻldik. Normandiyada mag'lub bo'lgan ittifoqchilar biz bilan ular uchun nisbatan sharafli tinchlikka borishgan bo'lsa-da, lekin ... Qizil Armiya juda kuchli va biz askarlarga maksimal darajada g'amxo'rlik qildik, faol mudofaa va qisqa qarshi hujumlarni afzal ko'rdik. Ha, ruslar Vistulaga borishdi va hatto katta yo'qotishlar evaziga uni kesib o'tishdi, Slovakiyaga bostirib kirishdi, Ruminiyani deyarli egallab olishdi ... Ammo bu muvaffaqiyatlarning barchasi ularga qimmatga tushdi. Bizda ham qon ketayotgan edi, lekin men ozmi-ko'pmi qoniqarli himoya o'rnatishga va yo'qotishlar nisbatini o'z foydamizga uch-to'rt baravar kamaytirishga muvaffaq bo'ldim. Ammo Stalin, shekilli, uning mamlakati ham charchaganini va ittifoqchilar Rossiyaga yordam berishni to'xtatib, bizga tayanishni boshlashlarini tushunmayaptimi?
  Ribbentrop quvnoq tabassum bilan javob berdi:
  - Chet eldagi eng yirik akulalar SSSRni zabt etish orqali oladigan erlar evaziga bizga yordam berishga va'da berishmoqda! Britaniyadagi Leyboristlar hukumati hali ham ikkilanib turibdi, lekin ko'plab xususiy tuzilmalar bizni qo'llab-quvvatlashga tayyor! Bizga Braziliya, Ispaniya, Portugaliya va ayniqsa Argentina yordam berishadi. Perron biz tomonda urushga ochiq kirishini ham inkor etmaydi. Finlar ham oxirigacha borishga va'da berishadi! Italiyada Mussolinining shimoldagi mavqei mustahkamlandi, janubni esa g"arbparast kuchlar hamon nazorat qilmoqda. Biz urushni davom ettirishga tayyormiz, fyurerim!
  Rommel qisqacha buyurdi:
  - Menga gapiring!
  Mohir, mehnatsevar va iste'dodli Imperator qurol-yarog' va o'q-dorilar vaziri o'z joyida o'tirdi. Speer, barcha qiyinchiliklarga qaramay, qurol ishlab chiqarishni sezilarli darajada oshirishga muvaffaq bo'ldi va juda tez seriyali ishlab chiqarishga yanada ilg'or sinf o'ziyurar qurollarni - "e", "LEV" va "Panther" -2 qo'ydi.
  Uchinchi Reyxning hali yosh va juda baquvvat iqtisodiy diktatori shunday dedi:
  - Tank qurish sohasida nafaqat sifat, balki miqdoriy yutuq ham qo'lga kiritildi. 1944 yil dekabr oyida 1960 ta tanklar va o'ziyurar qurollar ishlab chiqarildi. Va bu barcha harbiy qiyinchiliklarga va dunyodagi eng yaxshi avtomobillarning ommaviy ishlab chiqarishga chiqarilishiga qaramay! Xususan, E-25, Leo va Panther-2!
  Ayni paytda tanklar va o'ziyurar qurollarni ishlab chiqarish oyiga ikki mingga yaqinni tashkil etadi, shundan mart oyida eng so'nggi transport vositalari: E-10, E-25, Lev, Panter-2 ning uchdan ikki qismidan ko'prog'ini tashkil qiladi. tanklar floti!
  Rommel quruq so'radi:
  - Bizning tanklarimiz Sovet tanklaridan ustun ekanligiga ishonchingiz komilmi?
  Speer o'z ohangini oqilona berishga urinib dedi:
  - Bizning dizaynerlarimiz, kech bo'lsa-da, ko'proq yoki kamroq muvaffaqiyatli joylashuvi, zirhlari, qurollanishi va haydash ko'rsatkichlariga ega bo'lgan transport vositalarini yaratishga muvaffaq bo'lishdi. E-25 ayniqsa muvaffaqiyatli bo'ldi. 100 millimetrli peshonani, qirq darajali egilish burchagi, yon tomonlari va orqa tomoni 60 millimetr va 88 millimetrli EL 71 kalibrli to'p bilan qurollanganda - o'ziyurar qurollar, 80 o'q otish zaxirasi faqat og'irlikda. 26,6 tonna. 700 ot kuchiga ega dvigatelga ega mashina soatiga 75 kilometrdan ortiq tezlikka erishadi. Bundan tashqari, vazn zaxirasini hisobga olgan holda, o'ziyurar qurolning yon tomonlari qo'shimcha ravishda 30 mm ekranlar bilan mustahkamlanadi. Shunday qilib, rulolar ham, ekran ham yon tomonni qoplaydi, ya'ni mashina T-34-85 chig'anoqlarining zarbasini nafaqat peshonada, balki yon tomondan ham ushlab turadi. Xuddi shu 88 millimetrli qurol 150-148 mm zirhlarni 60 daraja egilishda teshadi. Yong'in tezligini hisobga olsak, bizning 88 mm to'pimizning aniqligi, dunyodagi eng yaxshi tankga qarshi qurol! Peshona himoyasi esa hatto IS-2 ham suratga olish imkonini beradi. Bundan tashqari, sovet qurollarining uchli qobiqlari rikoshetga juda sezgir. Va bizning yuqori sifatli sementlangan zirhimiz yuqori sirt qattiqligiga ega va oqilona moyillik burchagida mukammal rikoshetlarga ega!
  Rommel mantiqan ta'kidladi:
  - Va bularning barchasiga dvigatel, transmissiya va vites qutisi birga, bitta blokda joylashganligi tufayli erishildi. Shunday qilib, ular kardan milini tejashdi va avtomobilning balandligini 144 santimetrgacha qisqartirishdi. Mashina barcha sovet modellaridan ustundir va ishlab chiqarish nisbatan oson. Garchi, masalan, siz hali ham bunday tankni yaratolmaysiz!
  Speer javob qaytardi:
  - "Pantera"-2 va ayniqsa "Lev" tanki so'nggi ishlanmalar va yaxshilanishlarni hisobga oladi. Xususan, "Pantera" -2 47 tonna og'irlikni qondira oldi, qurol-yarog' va snaryadlar zaxirasini "Qirollik yo'lbarsi" darajasiga oshirdi va zirhdan biroz pastroq edi. Va bu yigirma bir tonna farq. 700 ot kuchiga ega dvigatel sizga katta yo"lda 55 kilometr, tosh yo"lda esa soatiga 30 kilometr tezlikni beradi. Yangi avtomobillar allaqachon 900 ot kuchiga ega dvigatelga ega va soatiga 70 kilometrgacha tezlasha oladi. 105 millimetrli to'pga ega "Arslon" qurollanish bo'yicha tengi yo'q, frontal zirhlari bo'yicha "Qirol yo'lbars" dan oshib ketadi, bir xil yon tomonlari va qattiqligi bilan. Va barchasi og'irligi 51 tonna, dvigateli 900 ot kuchiga ega. Bizning yangi tanklarimiz ajoyib haydash qobiliyatiga ega, ya'ni ular hujumkor urushda ishlatilishi mumkin!
  Rommel jilmayib qo'ydi va yana bilimdonligini ko'rsatdi:
  - Va bu tankda dvigatel, transmissiya va vites qutisi avtomobil tanasi oldida joylashgan va minora orqaga siljigan. Ular shuningdek, tartibni kuchaytirdilar. Ammo bizga kuchliroq yon zirhga ega "Arslon" kerak!
  Speer ta'zim qilib dedi:
  - E-50 tankida biz og'irligi yetmish tonnadan oshmaydigan Mausning himoyasi va qurollanishini o'z ichiga olamiz!
  Rommel Speerni ozod qildi va Imperator havo vaziri Saurni taklif qildi. Bundan tashqari, juda malakali va qobiliyatli menejer.
  Imperator vaziri g'olibona ohangda dedi:
  - Bizning aviatsiyamiz to'liq havo ustunligini qo'lga kiritdi! Va birinchi navbatda qahramon nemis sanoatiga rahmat! 1944 yilda Luftwaffe bilan xizmatga kirgan yangi reaktiv samolyotlar ommaviy ishlab chiqariladi va tobora ortib borayotgan hajmlarda. Ular soatiga 200-350 kilometr tezlikda sovet avtomashinalaridan ustunlikka ega va kuchli 30 mm to'p va raketalar bilan qurollangan! ME-163, Me-262, BA-349 qiruvchi samolyotlari va ayniqsa arzon, engil, manevrli va ishlab chiqarish oson HE-162 qiruvchi samolyotlar dushmanning Laggs va Yaksdan ustunligini isbotladi. Tezyurar razvedkachi va bombardimonchi Ar-234 shunday tezlikka egaki, birorta ham sovet qiruvchisi unga yetib ololmaydi!
  Shu bilan birga, eng muhimi, biz mashinalarni miqdoriy ishlab chiqarishda dushman bilan tenglikka erisha oldik. Haftada 150 ta ME-262 qiruvchi samolyotlari ishlab chiqariladi, ular juda kuchli qurollar va janglarda omon qolishadi, allaqachon 300 ta va bu ko'rsatkich HE-162 qiruvchi samolyotlari va AP-234 sonining ko'payishi bilan 120 ta ortib bormoqda. Supurilgan qanotli ME-262 ning yanada ilg'or modellari, supurish sozlanishi qanotli ME-1010 , qurollanish va parvoz xususiyatlari yaxshilangan He-262 va eng muhimi Yu-287 yo'lda. Qanotlari teskari supurilgan so'nggi mashina ajoyib portlash aniqligiga ega bo'ladi.
  Umuman olganda, biz dushmanni to'liq bostirib, reaktiv samolyotlar ishlab chiqarishni kuniga ikki yuztagacha oshirishni rejalashtirmoqdamiz!
  Rommel mantiqan ta'kidladi:
  - Bizning vintli mashinalarimiz juda muvaffaqiyatli. Masalan, Fok-Vulfning evolyutsiyasi - TA-152. Ha, va olti dvigatelli reaktiv bombardimonchi versiyasidagi TA-400 ajoyib va'da beradi!
  Zaur g'urur bilan pichirladi:
  - TA-400 Sovet Ittifoqi zavodlarini Uralsdan tashqarida bombardimon qila oladi, 800 kilometrgacha tezlikka erishadi va 10 tonnadan ortiq bomba olib yuradi! XO-18 dumsiz bombardimonchi ham xuddi shunday, parvoz masofasi 16 000 kilometr! Va reaktiv TA-183 va boshqa mashinalar! Biz havoda hukmronlik qilamiz!
  Feldmarshal Fyurer Zaurni ozod qildi. Endi Shmeyser bilan gaplashish vaqti keldi.
  nemis pulemyoti
  StG 44 (nem. Sturmgewehr 44 - 1944) - Ikkinchi jahon urushi davrida ishlab chiqilgan nemis avtomati. Taxminan 850 ming dona ishlab chiqarilgan. Zamonaviy turdagi avtomatlar orasida u ommaviy ishlab chiqarilgan birinchi ishlanma bo'ldi.
  U Ikkinchi Jahon urushidagi avtomatlardan (PPSh va boshqalar) sezilarli darajada uzoqroq maqsadli o'q otish masofasi bilan ajralib turadi, bu birinchi navbatda avtomatda ishlatiladigan to'pponcha patronlariga qaraganda oraliq, kuchliroq va yaxshiroq ballistikaga ega. qurollar.
  StG 44 avtomatizatsiyasi - barrel devoridagi teshik orqali chang gazlarini olib tashlash bilan shamollatiladigan turdagi. Barrel teshigi murvatni vertikal tekislikda egish orqali qulflanadi. Egrilik darvoza va murvat tashuvchisi ustidagi eğimli tekisliklarning o'zaro ta'siri natijasida yuzaga keladi. Gaz kamerasi - tartibga solish imkoniyatisiz. Yordamchi novda bilan gaz kamerasining vilkasi faqat mashinani tozalashda maxsus drift bilan ochiladi. Miltiq granatalarini otish uchun 1,5 g (parchalanish uchun) yoki 1,9 g (zirhli teshuvchi-kumulyativ granatalar uchun) kukunli maxsus patronlardan foydalanish kerak edi. 7,92x33 Kurz patronidagi poroxning standart og'irligi 1,57 g ni tashkil qiladi.Rodli gaz pistoni murvat pog'onasi bilan birlashtirilgan.
  Shmeysser, shuningdek, yangi mashina - St 54 - yanada ishonchli va yaxshiroq, olovning yuqori aniqligiga ega bo'lishiga optimizm bildirdi.
  Von Braun ham chinakam optimizmni bildirdi - A-10 va A-11 raketalari 1000 kilometrgacha masofada uchib, radio yordamida katta aniqlik bilan zarba berishga va'da berdi.
  Atom bombasi bilan, yadro reaktori ishga tushirilgunga qadar vaziyat yomonroq edi. Ammo bir necha yil ichida ular bomba malikasi seriyaga kirishiga va'da berishdi!
  Ammo eng muhimi, amerikaliklar va inglizlar Uchinchi Reyx va uning sun'iy yo'ldoshlariga jahon kommunizmiga qarshi kurashda yordam berishga va'da berishdi!
  Feldmarshal Fuhrer Rommel qaror qildi:
  - Stalinga aytingki, biz urushni to'liq qayta boshlaymiz, keyin kommunizm butunlay va butunlay yo'q qilinadi!
  1945 yil 13 aprel katta rad etish kuni edi!
  Nemis urushi to'liq oqimli Vistulani majburlamaslik uchun Vengriyadan asosiy zarba berdi. Hujum 20-aprelda, fashistlar boʻlinmalari yetarlicha kadrlar bilan taʼminlanmagan paytda boshlandi.
  Nemislar birinchi mudofaa chizig'ini deyarli harakatda yorib o'tishga muvaffaq bo'lishdi. Ular ruslarning ko'p sonli artilleriyasini ishlatishlariga yo'l qo'ymaslik uchun tungi hujum taktikasini faol qo'lladilar. Kechasi, albatta, yong'in unchalik samarali emas va natsistlar tungi ko'rish moslamalariga ega.
  Tez orada ikkinchi mudofaa chizig'i ham buzildi va ikkita qozon paydo bo'ldi. Ammo shtabning buyrug'i bilan katta zaxiralar jangga kirishdi. Garchi fashistlarni mag"lub etishning iloji bo"lmasa-da, Maynshteynning hujumi to"xtatildi.
  Nemislar bir oylik o'jar janglardan so'ng Slovakiyaning faqat bir qismini qaytarib olishga muvaffaq bo'lishdi va 70-80 kilometrdan ko'proq masofani bosib o'tishmadi.
  Fritzning Sharqiy Prussiyadagi hujumi unchalik muvaffaqiyatli bo'lmadi. Ular faqat birinchi himoya chizig'ini yorib o'tishdi va zich himoyaga duch kelishdi. Ma'lum bo'lishicha, Qizil Armiya o'zini qanday qazishni va himoya qilishni biladi. Va jiddiy zarar etkazing.
  Faqat Ruminiyada Kisselring katta muvaffaqiyatlarga erishdi. Fashist qo'shinlari uchta qozon yaratdilar va deyarli butun Moldova va Bukovinani egallab oldilar. Ammo u erda ham ularga tabiiy suv to'sig'i - Bugda to'xtab, Odessaga o'tishga ruxsat berilmadi! Ammo nemislar hali ham ko'p erlarni egallashga muvaffaq bo'lishdi. Jumladan, Qora dengiz sohilida va Ukrainaning Chernivtsi viloyatida. Shunday qilib, oldingi chiziqni Ruminiyaning neft konlaridan uzoqlashtirish. Ammo ularning aprel va maydagi muvaffaqiyatlari shu bilan cheklandi.
  Qizil Armiya mudofaada edi, sanoat ko'plab harbiy texnika ishlab chiqardi. Ayniqsa, Yak-9 qiruvchi samolyotlari va T-34-85 tanklari.
  Yozda Rommel qiyin ahvolga tushib qoldi - Germaniyaning inson resurslari allaqachon tugagan va hujum katta yo'qotishlarga olib keldi. Qirq birinchi yil takrorlanishiga umid qilishning hojati yo'q edi. Sovet qo'shinlari janglarda qotib qolgan, generallar yuqori bahoga tajriba orttirishgan va juda zich va chuqur mudofaa qurilgan.
  Shunday qilib, siz sharqqa ko'chib o'tish uchun pul to'lashingiz kerak edi.
  Markazda Sovet qo'shinlari hali ham Vistula bo'ylab ko'priklar ushlab turishgan. Stalin chekinishni istamadi.
  Rommel SSSRga havo hujumini uyushtirishga qaror qildi. Bomba portlash hech bo'lmaganda qimmat ishg'ol bo'lgani uchun, ammo bunday hujum paytida insoniy yo'qotishlar ancha kam! Bundan tashqari, Amerika Qo'shma Shtatlari va Angliya o'zining mustamlakalari va hukmronliklari bilan qurol-yarog', resurslar va hatto ko'ngillilar bilan ko'proq faol yordam bera boshladi.
  Reaktiv samolyotlarning havo hujumi va katta tank qo'shinlarining ehtiyotkorlik bilan sindirishga urinishlari.
  Ammo Stalin passiv o'tirishni va mag'lubiyatni kutishni xohlamadi! 22 iyun kuni uning qo'shinlari Slovakiya yo'nalishi bo'yicha hujum boshladi. Bunga javoban amerikaliklar Germaniyaga mingta B-29 bombardimonchi samolyotlarini kreditga sotdilar.
  Nemislar havoda hukmronlik qilishdi va shu paytgacha tanklar va o'ziyurar qurollardagi sifat ustunligidan foydalanib, Qizil Armiya hujumlarini qaytarishga muvaffaq bo'lishdi. Iyul oyining oxirida Germaniyaning janubiy armiyasi guruhi boshqa cho'ntak yaratish uchun hujumga o'tdi. Sovet qo'shinlari nemis hujumini to'xtata oldi. Natsistlar o'ttiz kilometrga yaqin oldinga siljishdi va katta yo'qotishlardan qochib, to'xtashdi. Avgust oyida Qizil Armiya Sharqiy Prussiyada ham ilgarilab ketdi.
  Yozda oldingi chiziq unchalik o'zgarmadi.
  Qo'shma Shtatlar esa Yaponiyaga ikkita atom bombasini tashladi. Xiroxito 16 avgust kuni taslim bo"lganini e"lon qildi. Amerika qo'llarini bo'shatib, Uchinchi Reyxga texnologiya, xom ashyo va uskunalar yetkazib berishni kuchaytirdi.
  Nemis aviatsiyasining bosimi kuchaydi. Natsistlar SSSRni bombardimon qilishga umid qilishgan. Kuz ikki tomonning zarbalari va hujumkor urinishlari bilan o'tdi. Har ikki tomon keraksiz yo'qotishlarning oldini olishga harakat qildi.
  Ammo umuman olganda, Luftwaffe ning havodagi ustunligi aniq bo'ldi. 1945 yil davomida Uchinchi Reyx va sun'iy yo'ldoshlar oltmish mingdan ortiq samolyotlarni, asosan samolyotlarni ishlab chiqardi va ittifoqchilardan yana o'ttiz mingtasini oldi. SSSR atigi qirq besh ming avtomobil ishlab chiqargan. Bundan tashqari, tezlik, qurol va zirh jihatidan dushmandan past.
  1946 yil ham Qizil Armiya tomonidan katta hujumga urinish bilan boshlandi. Ammo nemislar E-50 piramidali eng yaxshi tankini jangga tashladilar va Sovet qo'shinlarini mag'lub etib, Polsha va Sloveniyaga itarib yuborishdi. Ammo kuchli qor yog'ishi va sovet qo'shinlarining ommaviy qahramonligi Nemanda va Grodnodan bir oz narida fashist qo'shinlarini to'xtatdi! Bandera ko'magi bilan Fritz Lvovga kirdi. Shunga qaramay, keng ko'lamli hujum, to'g'rirog'i, uning muvaffaqiyatsizligi SSSRning Sharqiy Evropadagi o'z qarorgohlarini yo'qotishiga olib keldi va endi urush yana butunlay Bolsheviklar Rossiya imperiyasi hududiga o'tdi!
  May oyida Rommel qo'shinlari o'z muvaffaqiyatlarini mustahkamlashga harakat qilishdi, lekin bir necha oylik janglardan so'ng ular faqat Baranovichi, Vilna chizig'iga etib bordilar, keyin Rigaga yaqinlashdilar. Natsistlar janubda biroz muvaffaqiyat qozonishdi - ular Vinnitsa va Jitomirni olib ketishdi - Kievga yaqinlashishdi! Va Odessa Sovet qo'shinlaridan uzildi.
  Biroq, nemislar ham katta yo'qotishlarga duch kelishdi - o'n to'rt yoshdan o'smirlar va oltmish besh yoshdan boshlab bobolar armiyaga chaqirildi. Hatto bir nechta ayollar bo'linmalari, shuningdek, zaif jinslar jang qilgan alohida snayper va aviatsiya polklari tashkil etilgan!
  Kuzda nemislar o'zlarini himoya qilishdi va Sovet armiyasi ularni his qildi. Qishda ham janglar avjida edi. Havo ustunligini saqlab qolgan nemislarni sindirishning iloji bo'lmadi. Qamal qilingan Sovet shaharlari Riga va Odessa qulab tushdi, ammo Fritz hujumni davom ettira olmadi.
  1947 yilda Sovet T-54 tanki asosiy nemis piramidali E-50 bilan raqobatlashishi kerak bo'lgan seriyali ishlab chiqarishga kirishdi. To'g'ri, sovet avtomobili zirh va qurol-yarog'larda hali ham nemisnikidan past edi, ammo u arzonroq va engilroq edi. Ommaviy ishlab chiqarish iyul oyida boshlangan.
  Aviatsiyada vaziyat bundan ham yomonroq edi, ammo 1947 yil 30 dekabrda birinchi sovet MIG-15 qiruvchi samolyotining parvozi nihoyat amalga oshirildi.
  Bu havodagi fashistik monopoliyaning tugashini anglatadi.
  Ommaviy ishlab chiqarish 1948 yil may oyida boshlangan. Mashinaning o'zi tezlik va qurollanish jihatidan ME-362 dan biroz pastroq edi. To'g'ri, nemislar hali ham aslarning yaxshi tashkil etilgan ishlab chiqarish va jangovar tajribasini boshdan kechirishgan. Ammo SSSR havoda paritetga erishmoqchi ekanligi ma'lum bo'ldi.
  1948 yilning kuzida yangi muzokaralar boshlandi.
  Germaniya aholisi qirib tashlandi, ammo SSSR ham qonsiz edi. Bundan tashqari, nemis fiziklari Sovet fiziklaridan oldinga o'tishga muvaffaq bo'lishdi va Uchinchi Reyx allaqachon yadroviy bombani muvaffaqiyatli sinovdan o'tkazdi.
  Rommel mo''tadil variantni taklif qildi - nemislar allaqachon g'alaba qozongan hamma narsani olishadi. Rigadan Odessaga.
  Bunga javoban Stalin nol variantga rozi bo'ldi. Na biz sizga, na siz bizga!
  Muzokaralar yana to'liq boshi berk ko'chaga kirib qoldi.
  Koba o'z navbatida har bir muhim sanoatchi, dizayner va harbiy ekspert bilan uchrashdi.
  U omma oldida nutqini o'qib chiqqandan so'ng: u fashizmga qarshi oxirigacha urush olib borishini e'lon qildi!
  1948 yil 7-noyabr kuni. Katta o'zgarishlar va qarorlar kuni bo'ldi!
  Epilog
  1954 yil 21 dekabr... Nyu-York... Qo'shma Shtatlardagi eng baland osmono'par bino qizil bayroqlar bilan dabdaba bilan osilgan.
  Tasviri ulkan ekranlarda va Amerika xalq respublikasining barcha reklama taxtalarida aks ettirilgan Stalin Lenin prospekti bo'ylab o'tayotgan Sovet qo'shinlariga tabassum bilan qo'l silkitadi!
  Butun dunyo etmish besh yoshli o'rtoq Stalinni - Yer sayyorasining birinchi imperatorini nishonlamoqda!
  
  LUTSIFERNING BO'LISHI
  Garchi bu unga oson bo'lmasa-da, lekin hali nisbatan yosh va ruhini qotib olishga ulgurmagan bo'lsa-da, jangchi Palpatine to'siqdan o'tishga muvaffaq bo'ldi.
  Karolinani o'z qo'llari va shamchiroq bilan o'ldirish kerak edi. Ammo izlarni yashirish uchun saroyning o'zida kichik, yadroviy zaryad yotqizilgan.
  Darth Sidious allaqachon shamchiroqni o'zlashtirgan va qirolichaga boradigan yo'lda shaxsiy qo'riqchilarini kesib tashlagan. Keyin, u tiz cho'kib, qimmatbaho tuflisini yechishni buyurdi - u odatdagidek, iskala ustida yalangoyoq o'lib qolsin.
  Karolina paydo bo'ldi. Palpatine unga o'zining haqiqiy qiyofasini ko'rsatdi va avgust odam qattiq yig'lab yubordi. Shundan so'ng, Dart hayotida birinchi marta chaqmoqni kuch bilan ishlatdi ... Va kuygan malika tinchlangach, shafqatsiz Sith Lord detonatorga yadro qurolini qo'ydi va saroyni tark etdi.
  Suv osti dunyosi aholisini sabotajda ayblashdi, buning natijasida sayyoramizning ikki dunyosi o'rtasida shiddatli urush boshlandi. Texnologik ustunlikka qaramay, suv osti poygasi omon qolishga muvaffaq bo'ldi. Bundan tashqari, genotsidga yo"l qo"ya olmagan Respublikachi Senat vakillari aralashdi.
  Palpatine o'zini tinchlikparvar sifatida qo'lga kiritdi va endi galaktik darajaga yetdi, hozirgacha faqat Nabudan senatorning oddiy yordamchisi rolida, lekin juda tez o'zi uchun mashhurlikka erishdi.
  Uning ustozi Plagast shogirdning ko'tarilishini ma'qulladi, lekin uning o'zi ham Magochlorianlarni ilmiy o'rganishga tobora ko'proq sho'ng'idi. U o'lmaslikni o'zi qo'lga kiritib, o'liklarni tiriltirishni o'rganmoqchi edi. Bundan tashqari, Plagast tashqi shafqatsizligi bilan o'zining ba'zi qarindoshlariga mehrini his qildi va ularning tezda tirilishini orzu qildi.
  Palpatinaning qizi ulg'ayib, malika bo'ldi. Va tez orada uning o'z nasli bor edi. Er rasman qirol bo'lmadi, lekin u mutlaqo qonuniy turmush o'rtog'i va sobiq Jedi ofitseri edi, garchi eng yuqori malakaga ega bo'lmasa ham. Rasmiy ravishda u malika boshchiligida shahzoda va kichik hukmdor unvonini oldi.
  Ammo Palpatine o'zining norasmiy kuyovini yoqtirmasdi: juda mehribon, olijanob, tashqi ko'rinishi juda chiroyli va yoshidan ancha yoshroq ko'rinadi.
  Ha, va qora hukmdorning qizi juda mehribon va hamdard bo'lib o'sdi. Xulq-atvori bo'yicha otasiga juda o'xshash - u, ehtimol, koinotdagi eng yomon odam bo'lishni orzu qilgan.
  Har holda, Plagast endi shogirdini ko'ndirishi shart emas edi. Palpatine o'zi qaror qildi - qizini ham, erini ham yo'q qilish.
  Lekin, albatta, o'zingizni yoritmaslik uchun. Va bu oson emas, shuning uchun barcha tartibsizliklar va sabotajlardan keyin saroyning himoyasi sezilarli darajada kuchaytirildi.
  Palpatine yulduz kemasida baxtsiz hodisa sodir etishga qaror qildi. U o'z ta'siridan foydalanib, qirollik oilasining poytaxt sayyorasi va respublika poytaxti Korusanga parvoziga erishdi. Aytishlaricha, buyuk bayramga taklif - buyuk shakllanishning mingyilligi.
  U Master Plagastning saboqlarini yaxshi o'rgandi;
  O'qituvchi talabaga uning mashg'ulotlari jiddiy bo'lishiga qaramay, ular ikki qoidadan ozod bo'lishlariga va'da berdi. Darth Bane tomonidan belgilab qo'yilgan shafqatsiz doirani buzib, ular bir-birlaridan hech narsani yashirmaydilar, munosabatlarida hasad va ishonchsizlikni boshdan kechirmaydilar va shu bilan birga qorong'u tomonga xizmat qiladilar. Sidious o'nlab yillar davomida Muun qo'l ostida tahsil oldi, bu vaqt davomida Plagast o'z shogirdiga o'zi bilgan hamma narsani o'rgatdi, shunda Plagastning barcha yangi kuchlari yo'qolmaydi. Plagueastning saboqlari Palpatineni o'z qo'rquvi bilan yuzma-yuz turishga majbur qildi, uni barcha quvonchlaridan mahrum qildi va uni qadrlagan hamma narsadan mahrum qildi. Qorong'u Lord Sidiousga hasad va nafrat kabi his-tuyg'ular, garchi qorong'u tomonni egallash uchun zarur bo'lsa-da, faqat katta maqsad uchun odatiy axloq tushunchalaridan voz kechish vositasi ekanligini o'rgatdi. Plagast, shuningdek, o'z shogirdiga galaktikani boshqarishning asosiy maqsadi bilan hokimiyatni egallash usullari haqida ma'ruza qildi.
  Ammo o'rganishning eng samarali usuli virtual to'siqlardan o'tish va ko'p o'lchovli kino edi.
  Palpatinning saflar bo'ylab ko'tarilishiga yordam berishda usta Taler Sidiousga o'zining Sith holokroniga va boshqalarga kirish huquqini berdi. U Palpatinni yorug'lik qilichlari bilan jang qilishda, kuch-quvvat chaqmoqlaridan foydalanishda o'rgatdi, uni turli xil qurollar va qorong'u tomon texnikasi haqida barcha bilimlarni o'zlashtirishga majbur qildi, lekin ularga faqat ordenning haqiqiy maqsadi uchun zarur bo'lgan qiymatni berishga majbur qildi. Shu bilan birga, Plagast Damashq grandi niqobi ostida hech kim uni Palpatine bilan aloqadorlikda gumon qilmasligi uchun hamma narsani qildi.
  Shunday qilib, bu erda oddiy narsa sodir bo'ldi - yulduz kemasi asteroid oqimiga urildi. Bundan tashqari, yulduz kemasi qaytib kelganda, ko'plab uchuvchilar kuchli ichimliklar ichishgan.
  Va Palpatine nafaqat gumon qilinmadi, balki tashvishlanish va uni xavfli yo'ldan qaytarish uchun orden bilan taqdirlandi . Ammo shunday bahonalar borki, odam aniq teskarisini qiladi. Va provokatsiya ishladi va u erda qurilmalar biroz shikastlangan.
  Ikkala merosxo'r ham, turmush o'rtog'i ham vafot etdi, faqat Palpatinaning nabirasi kichkina malika Padme Amidala tirik qoldi. U Nabu taxtini meros qilib oldi.
  Va Darth Sidious jinoyatlari ro'yxatiga qo'shildi. Biroq, hamma narsa Plagast tomonidan tasdiqlanmagan.
  "Sizda kuch, shogird va etakchilik qobiliyati bor. Eng muhimi, sizda ketma-ket qotilning qonxo'rligi bor, lekin biz uni zaxirada saqlashimiz kerak - zo'ravonlik biron bir maxsus maqsadga xizmat qilmasa. Biz qassob emasmiz, Sidious. O'tmishdagi Sithlarning bir qismi. Biz kelajakning me'morlarimiz."
  "Qancha muddatga; qancha vaqt?"
  "O'n yil ichida - va bir kun oldin emas."
  Ammo o'zini tutishdagi sabr o'zini namoyon qilishni xohlamadi. Garchi ba'zida Vittning o'zi nima uchun birdan bunchalik shafqatsiz bo'lib qolganiga hayron bo'lsa ham. U tug'ilgandan beri shunchalik ko'p tajovuzkorlikka egami? Bundan tashqari, do'stona davrada Palpatine mehribon odamdek taassurot qoldirdi.
  Darth Sidious hatto yangi nazariyani ham kiritdi: haqiqiy Sith o'z fikrlarini shu qadar mohirlik bilan yashirishi kerakki, hatto o'qituvchi ham buni tushunmaydi! U o'zini dono Plagast deb atasa ham!
  Palpatine galaktika siyosatiga kirishni boshlaganida, uning ustozi tadqiqotida yangi yutuqni amalga oshirdi. Xuddi shu irqning delegatsiyasi tomonidan Damashqqa taqdim etilgan jinoyatchi Yinchorri irodasi, sudraluvchilarning ichki tabiiy qarshiligiga qaramay, Kuchlar ta'siri ostida buzildi. Plagast, shuningdek, o'z qobiliyatlarini sinab ko'rgan boshqa namunalar ustida ko'plab tajribalar o'tkazdi. Keshdagi navbatdagi yig'ilishda Plagast Sidiousga Sith harakat qilishi kerak bo'lgan ko'rsatmalarni aytib berdi, Kerred Santeni uzoq muddatga yo'q qilish haqida gapirdi va Sidiousga Palpatine uning o'rnini egallashi uchun senator Vidar Kimni o'ldirishni buyurdi. . Plagastning o'zi Kamino sayyorasiga tashrif buyurdi va u erda itoatkor Yinchorri armiyasini yaratish uchun mahalliy klon ishlab chiqaruvchilar irqi bilan muzokaralar olib bordi. Keyinchalik Damashq va uning qo'l ostidagilari Serennoga jo'nab ketishdi, u erda Plaguest u erda bo'lgan Jedi bilan shaxsan suhbatlashdi. Shunday qilib, u Jedi Qui-Gon Jinn korporatsiyalarni yoqtirmasligini va uning sobiq xo'jayini Dooku respublikaning mavqeini barqaror emas deb hisobladi. Plagast usta Sifo-Dyasning qalbiga mohirlik bilan shubha urug'ini ekib, uni Respublikaga armiya kerakligiga ohista ishontirdi.
  To'g'ri, urushsiz qimmatbaho harbiy mashina yaratishga kim boradi? Va Sithlar zo'ravonlik usulini aniq nazorat qilishni xohladilar, chunki boshqa yo'l ularning ta'limotlariga ziddir.
  Respublikaga o'ndan ortiq Savdo federatsiyasi dunyosini qabul qilish bo'yicha siyosiy sessiyada Plaguest va Sidious Damashq va Palpatine niqobi ostida yana uchrashdilar. Oldindan tuzilgan rejadan so'ng Palpatine Senatda hayqiriq va tartibsizliklarni keltirib chiqaradigan ajoyib nutq so'zladi. Plagast xursand bo'ldi, chunki Savdo federatsiyasining sayyoralari respublika tarkibiga kirdi va kelajakda Sith o'z qo'llari bilan galaktik urushni boshlashi mumkin edi. Ammo Plagast g'azablangan senator Paks Tim Damashqning boshqa dushmanlari - Sante xavfsizlik tuzilmasi bilan til biriktirganini va endi Damashqni olib tashlash uchun faolroq choralar ko'rishini bilar edi. Shuning uchun, Plagast ataylab Palpatineni Tim bilan siyosiy sessiyada qo'ydi va uni sinovdan o'tkazayotganda talabani o'lja sifatida ishlatdi. Sidiousning muvaffaqiyatli harakatlariga qaramay, Tim Maladian Plagast qotillariga buyruq berib, ikkala Sithni ham mag'lub etishga muvaffaq bo'ldi. Ikkinchisi o'g'irlashni to'xtatish va Timni topish uchun bor kuchini jamlaganligi sababli, unga qarshi ikkinchi hujum rejalashtirilganidan bexabar edi.
  Va Darth Sidious buni his qildi, lekin allaqachon murabbiyning vasiyligidan xalos bo'lish haqida o'ylayotgan edi.
  Koruskantdagi orden lojasida Larsh Xillni induksiya qilish marosimida Darth Plagast yollanma askarlar tomonidan o'ldirilishiga sal qoldi. Palpatinaning yordamchisi Pestaj maladiyaliklar bilan bog"lanib, kerakli ma"lumotlarni olgach, darhol Palpatinaga bu haqda xabar beradi. Ikkalasi ham suiqasd joyiga etib kelishdi va faqat yarador va zo'rg'a nafas olayotgan Plagastni tirik topdilar, ular jarohatni Kuch bilan o'rab oldilar; Damashq poytaxtlaridan qolgan muunlar o'ldirildi. Keyinchalik Palpatine Timdan shaxsiy qasos oldi va Koruskandagi Malastare elchixonasida Timning o'zini va Gran protektoratining boshqa ko'plab a'zolarini o'ldirdi. Politsiya senator Kimning o"ldirilishi munosabati bilan ushbu o"limlarni tergov qilish uchun maxsus guruh tuzilganiga qaramay, jinoyatchilarni topa olmadi. Natijada, Damashq poytaxtlari o'z etakchisini yo'qotmadi, ammo Xego Damashq Galaktika ishlaridan nafaqaga chiqdi.
  Darth Sidious juda ayyorlik bilan rejalar tuzdi. U nabirasi Padvani o'ldirmadi, aksincha u bilan do'stlashdi. Va tashqi istaksiz u senator bo'ldi.
  Qora lordning ta'siri kuchaydi, uchinchi Sith Darth Maul paydo bo'ldi. Shuningdek, vahshiy usullarda o'qitilgan va juda qobiliyatli jangchi. Biroq, Maulning kuch qobiliyati unchalik katta emaski, u to'laqonli merosxo'r bo'la oladi.
  Bundan tashqari, Plagast ham, Taler ham hali ham odamlardir va irqchilar belgilaridan xoli emas. Ular kelajakdagi Sith imperiyasining taxti inson bo'lmagan irq tomonidan meros qilib olinishini xohlamadilar.
  Shuning uchun, ehtimol, Darth Maulning o'limi oldindan belgilab qo'yilgan. Bundan tashqari, Palpatine shogirdi bilan duel paytida deyarli vafot etdi va faqat kuchning ustunligi bo'lajak imperatorni o'limdan qutqardi.
  Darth Sidious koinotdagi kimdir o'zining shamshirini ishlatishda yaxshiroq ekanligidan g'azablandi. Va bu ham o'z izini qoldirdi. Yaxshiyamki, inson juftligi uchun, Maul o'zining cheklovlari tufayli kuchning qorong'u tomonini bilishda ulardan o'ta olmadi!
  Damashq va Palpatin Nabu inqirozi ikkalasiga ham foyda keltirishi uchun hamma narsani qildi. Darth Maul Jedini yo'q qilish uchun Nabuda operatsiyani boshlaganida, Damashq yangi inqirozni tartibga solish uchun faol choralar ko'rdi. Korporativ Ittifoq, Savdo Gildiyasi, Texno Union va boshqa korporatsiyalar rahbarlari bilan bog'lanib, Damashq ularni respublikaning o'z dunyolariga nisbatan yovuz harakatlariga ishontirdi. Palpatine, Galaktika Respublikasining Oliy kansleri etib saylanishini ta'minlab, Katta rejani yolg'iz bajarish vaqti keldi, deb qaror qildi. Plagastdan unga nima kerakligini o'rgangach va o'zi xohlagan mavqega ega bo'lish uchun ustozi bilan bog'langanidan so'ng, Palpatine qarigan Muunni faqat to'siq sifatida ko'rdi. Plagast esa shogirdiga to'liq ishongandek edi.
  Bundan tashqari, Darth Maul vafot etdi va ikkitasining hukmronligi avtomatik ravishda tiklandi.
  Oldinda hali ko'p ish va vaqt bor edi va Dart Sidusda yangi talaba tayyorlash imkoniyati yo'q edi.
  Xo'sh, nega ularning tandemi yana bir necha yil - Jedi tartibi yo'q qilinmaguncha mavjud emas?
  Lekin eng muhimi bu emas edi. Plagast nihoyat dahshatli sirni ochib berdi: "u Palpatinaning haqiqiy, biologik otasi - Vitt Talerdir".
  Ha, uning onasi, juda chiroyli dehqon ayol, boy savdogar Damashqning boshini aylantirdi. Va u ehtirosni jilovlay olmadi.
  Umuman olganda, Sithga kirgandan so'ng, naslni ko'paytirish qobiliyati keskin pasayadi. Va keyin bunday omad - sizning o'g'lingiz bor! Va juda qobiliyatli va nafaqat kuchga ega, balki ajoyib siyosiy iste'dodga ega.
  Bu yigitni qutqarib qolgan birinchi sabab edi. O'z qoni bilan qilingan ishni boshqalarga etkazish ancha yoqimli. Yuqori darajadagi Sith deyarli bepusht bo'lganligi sababli, oilaviy aloqalar hech qachon asosiysi hisoblanmadi.
  Plagast chuqur his qildi ... Balki u haqiqatan ham o'z o'g'li unga tegmasligiga qaror qildi.
  Ammo aynan shu narsa Darth Sidiousni harakatga undadi. O'z otasini o'ldirish kabi jinoyatni sodir etish har qanday Sith ustasining orzusidir.
  Saylovdan oldingi kechada Damashq o"zining bir necha yil ichida birinchi marta omma oldida chiqish qildi, faqat senator Palpatin bilan: ular birgalikda Galaktik opera teatrida Mon Kalamarining yangi spektakli premyerasida ishtirok etishdi. Kirishdan so'ng, ikki Sith Lord Palpatinening yaqinlashib kelayotgan muvaffaqiyatini nishonlash uchun Kaldani Spire binosidagi Damashq pentxausiga nafaqaga chiqdi. Palpatin o'qituvchining atrofida vino bilan yurib, bo'lajak Senat nutqini mashq qildi.
  Plagast, zerikarli, Palpatinega uning Magochlorianlar bilan tajribasi muvaffaqiyatli bo'lganini aytdi. Bola Anakin poygada g'olib chiqdi va eng muhimi, jangovar robotlarning butun armiyasini o'chirib qo'yishga muvaffaq bo'ldi. Bu shuni anglatadiki, bola koinotda yashovchilardan ko'ra ko'proq kuchga ega. Bola bilan juftlashishdan tashqari, u magochlorians va Togruta irqi vakili bilan urug'lantirishga muvaffaq bo'ldi. Ushbu gumanoid, ammo insoniy bo'lmagan irq vakillari Magohloriyaliklar nuqtai nazaridan odamlardan kambag'al ekanligini, lekin shu bilan birga, ular orasida odamlarnikidan bir necha baravar kam bo'lgan Jedilarning ulushi juda yuqori ekanligini hisobga olsak, keyin ...
  Yangi qiz Ahsoka Tano kelajakda g'ayrioddiy, ilgari noma'lum bo'lgan mahorat cho'qqilariga erisha oladi. Togrutaning kuchini idrok etishning muqobil usullari va Magochlorianlarning ko'pligi - inson tomonidan yaratilgan tabiatning haqiqiy mo''jizasini keltirib chiqarishi mumkin.
  Keyingisi nima? U tajribalarni davom ettiradi va xudolarga teng kuchga ega yangi odamlar irqini yaratadi. Va u Magohloriylardan ham yuqori darajadagi mavjudotlarni - teoxloriylarni sintez qila oladi, bu Sithga koinotning fizik qonunlarini o'zgartirishga va ehtimol yangi olamlarni yaratishga imkon beradi!
  Qora xo'jayinni qo'rqitadigan va hayratga soladigan narsa bor edi.
  Asta-sekin mast bo'lib, Plagast ko'p yillar davomida birinchi marta tushga kirdi va bir necha daqiqadan so'ng, Sidious ikkilanib turgach (balki shunchaki qilich bilan boshini kesib tashlagan ma'qulmi?), U kuch oqimini tushirdi. o'qituvchiga chaqmoq.
  -Otangiz hammasiga javob berasiz! Meni tashlab ketganingiz uchun, qiynoqlarga uchragan qirollik yerto"lalarida bir yil do"zaxda yashashimga imkon berganingiz uchun! Nega u meni yagona haqiqiy sevgim Karolinani o'ldirishga majbur qildi!
  Qora Sith ota-onasiga chaqmoq chaqib, baqirdi. U haqiqatan ham uni yomon ko'rardi.
  Plagastning og'rig'idan zavqlanib, Dart Sidious uni asta-sekin qiynoqqa solib o'ldirdi va u Kuchlar yordamida charchagan holda hech narsa qila olmadi va vafot etdi.
  So'nggi soniyalarda qora lord dedi:
  "Menga Galaktikani boshqarishni o'rgatmoqchi bo'lgan kuningda sen bu o'yinda mag'lub bo'lding. Yoningda - aniqrog'i, tovoning ostida otang bor. Siz mening ustozim, otam - ha, buning uchun men sizga abadiy aytaman. , u abadiy minnatdor bo'lsin, lekin siz hech qachon mening xo'jayinim bo'lmaysiz."
  - Palpatine Darth Plagastning chaqmoq kuchlari olovida o'lgan va yonayotganlar bilan xayrlashdi.
  Shunday qilib, Sith ixtirochisi o'zining notinch hayotini tugatdi. Va u bilan umumbashariy tarix sahifasini aylantirdi.
  Ammo ikkita yangi, ajoyib ijod bor edi: Axsoka va Anakin, shuningdek, galaktika ustidan hokimiyatga erishgan va Jedini mag'lub etgan talaba.
  Shunday qilib, Lyuk Skywalker Palpatinning nevarasi va Dart Veyderning o'g'li edi.
  Shuning uchun, Sithning qora xo'jayini buyruq bera olmadi, kuchga ega bo'lgan to'g'ridan-to'g'ri avlodini olib, yo'q qila olmadi. Qolaversa, kim nima desa ham - Luqo yuz foiz inson, o'z farzandlari esa yarim Tog'ruta. Ammo imperator Palpatin allaqachon noinsoniylarning huquqlarini cheklovchi qonunlarni kiritgan va odatda yangi shtatda irqchilik qonunlarini o'rnatishga harakat qilgan.
  Haqiqatan ham, bir paytlar odamlar galaktikadagi eng ko'p irq bo'lib, imperatorning o'zi ham, uning atrofidagilar ham erkak bo'lganida, qattiq irqchilik va boshqa irqlarni tahqirlash Sith ruhida juda mos keladi. Bostirish va hukmronlik qilishni yaxshi ko'radi.
  Buyuk marshal Tarkin irqchilikni oqlash uchun butun bir nazariya va mafkurani ishlab chiqdi...
  Ammo ular taxtni meros qilib oldilar, faqat xalqning yarmi. Garchi Ahsoka xunuk o'simtalardan xalos bo'lsa ham, uning xameleyon terisi chiroyli ko'rinadi.
  Imperator o'z farzandlarini Togruta yashagan Shilo sayyorasidagi hayotni yo'q qilish uchun maxsus yubordi. Qora xo'jayinning avlodlari buni quvonch bilan bajardilar.
  Ular kontseptsiyadan boshlab xizmat qilishgan va kuchning faqat qorong'u tomonlarini bilishgan. Palpatine yoshligida bir necha marta xayrli ishlarni qilgan. Va agar u qiynoqlar podvaliga kirsa, agar u Plagastga duch kelmaganida edi, u hech qachon galaktikadagi eng buyuk qotilga aylanmagan bo'lardi.
  Ha, uning farzandlari yaxshilik qilmadilar, xursandchilik bilan har qanday yomonlik qildilar. Ammo negadir imperator uchun aynan shu narsa yoqimsiz. Tolya va unda yaxshilik oxirigacha o'lmadi. Toli Palpatine, o'zingiz bilan kurashmasdan, o'zingizdagi yorug'lik tomonini mag'lub etmasangiz, haqiqiy Sith bo'lish mumkin emas deb hisoblardi.
  Uning farzandlari ruhiy iztirob va pushaymonlikni boshdan kechirmasdan, yovuzlik xizmatini olamdagi eng tabiiy narsa sifatida qabul qildilar.
  Ammo Palpatine o'zi bilan kurashdi va Karolinani o'ldirish unga nimaga tushganini faqat Qudratli Xudo biladi.
  Bundan tashqari, imperator onasini o'ldirishga jur'at eta olmadi. Aftidan, Plagast ham unga nisbatan mehrini his qilgan, hech qachon bunday savol bermagan.
  Palpatinaning onasi hali ham tirik va u yuz yildan ortiq vaqt o'tganiga qaramay, hech qanday chuqur kampirga o'xshamaydi. Aksincha, u o'g'lidan yoshroq ko'rinadi, kuchli sarg'ish - tashqi ko'rinishi o'ttiz yoshdan oshmaydi. Og'ir mehnatdan ozod bo'lgach, u olis viloyatga joylashdi va u erda jodugarlik bilan shug'ullandi.
  Ha, oddiy odam, dehqon ayol, lekin ayni paytda uning genetikasi o'zgargan g'ayrioddiy ayol. Bo"lmasa, u qora xo"jayindan homilador bo"lib qolardi.
  Yalang oyoq, bor-yo"g"i kamar kiygan, beli yosh qizlarnikiga o"xshab, dalada qattiq mehnat qilar, kechalari jodugarlik qilardi. Ammo Vitt u bilan yashaganida, onasi o'qishini yashirgan va o'g'lini hech narsaga bag'ishlamagan.
  To'g'ri, u bir-ikki marta qo'yib yubordi: ehtimol unga nafaqat yaqinlarini, balki ularning bolalari va nevaralarini dafn etish taqdiri bo'ladi.
  Palpatine onasiga bor-yo'g'i bir yil oldin - Nabuni qo'zg'olonchilar bosqinidan yashirish kerak bo'lganda borgan. Bular ham qora imperatorning uy sayyorasida sir izlashdi. Ehtimol, ular uning zaif tomonlarini bilishni yoki qarindoshlarini topishni xohlashganmi?
  Imperatorning o'gay ukasi bor edi. Bu erda Palpatine Nabudagi inqirozdan sal oldin uni qorong'u kuchlarga qurbon qildi - omad kulib yubordi, deb aytish mumkin.
  Bu vaqtga kelib, birodar allaqachon nabiralarga ega edi, shuning uchun Darth Sidiousning kutilgan taktikasi oqlandi. Bundan ham ko'proq qurbonlar va o'ldirilgan mahalliy qon panteonini to'ldirish.
  Keyin u bir vaqtning o'zida xohladi va onasini tugatdi. Ammo Palpatine kampir bilan uchrashishni kutgan edi: lekin onasi uzoq yillardan beri ayriliqda umuman o'zgarmagan edi. Qizcha, muskulli, quyoshdan qop-qora, silliq teri, erkagi iyagi bilan chiroyli yuz. Masofadan qaraganda, uni odatda qiz deb adashish mumkin, lekin yaqinroqda uning yuz xususiyatlari ko'rinadi: ancha etuk, shakllangan va u kamida o'ttiz yoshda. Va agar siz zumrad-safir ko'zlariga qarasangiz, u yanada ko'proq ko'rinadi.
  Onasining ko'rinadigan darajada oddiy emasligini kutmagan Vitt Taler hayratda qoldi va o'ldirishni yoki o'zi aytganidek, qorong'u kuchlarga qurbonlik qilishni rad etdi.
  O'shanda u sehrgar ona bilan hech bo'lmaganda bir-ikki so'z aytishga jur'at topa olmadi va aloqa qilishdan qochib, ketishga shoshildi. Ona o"g"lini tanigan bo"lishi mumkin, lekin u ham o"zini sovuq va loqayd qilib ko"rsatdi.
  Va Nabuga so'nggi tashrifi paytida u imperator karvoni pistirmaga uchib ketgan paytda paydo bo'ldi. Palpatine deyarli saroyda dafn etilgan edi, lekin unga yalangoyoq ayol paydo bo'ldi, bu yashirin chiqishni ko'rsatib, yana bir isyonchilar pistirmasi qaerda joylashganligini ko'rsatdi.
  Keyin ular u bilan bir nechta iboralarni almashishdi.
  O'chmagan ona qo'lini Palpatinaning peshonasiga qo'ydi va achchiq dedi:
  Qanchalar jabrlanding, o"g"lim. Sizda birorta ham taniqli xususiyat qolmadi!
  Darth Sidious onasiga jahl bilan javob berdi:
  - Men faqat chuqur keksa odamga o'xshayman! Aslida, mening tanam uzoq vaqtdan beri inson qonunlariga ko'ra yashamaydi. Va men hali ham har qanday Jedini qilich bilan engishga qodirman. Va mening tanamning jismoniy mavjudligi bir asrdan ko'proq davom etadi!
  Yosh ona qiyshayib qolgan o"g"liga bosh irg"adi.
  "Vampirga aylanish orqali jismoniy hayotingizni uzaytirishga qaror qildingizmi?" Albatta, vampirlarning odamlarga nisbatan afzalliklari bor. Kuniga uch marta qon ichish va quyosh nurlaridan qochish kerakligi bundan mustasno. Ammo bu hayot emas!
  Imperator Palpatin onasidan xafa bo'ldi va hatto uni urishni xohladi, lekin o'zini tutdi. U jahl bilan ming"irladi:
  "Men yoshligimdan kuchliroqman, kumushdan boshqa narsa bilan o'ldirish qiyinroq. Va har qanday quyoshda siz filtrli qulay kostyum kiyishingiz mumkin va sun'iy yorug'lik men uchun xavfli emas.
  Bu erda Dart Sidiousning ohangi yumshab qoldi.
  - Yaxshisi, aytingchi, oddiy odam bo'lib, yoshligingizni qanday saqlab qoldingiz?
  Lada Taler shirin, oq tishli tabassum bilan javob berdi:
  - Butun umrim davomida Nabuda yalangoyoq yurdim, butun umr ishladim, sog'lom ovqat yedim, faqat sharbat va sut ichdim. Har doim ochiq havoda - shahardan uzoqda. Poytaxtga bor-yo"g"i bir marta borganman, keyin esa sud hukmini eshitgani olib kelishganida zanjirband bo"lganman. Va yana ketmon bilan qishloqqa!
  Men eng sog'lom turmush tarzini olib boraman va nega qarishim kerak?
  Palpatine bu safar hatto g'azablanmadi, u o'zini biroz kulgili his qildi va mantiqan tushuntirishni so'radi:
  - Millionlab dehqon ayollari siz kabi turmush tarzini olib boradi, lekin bu ularning sizdan farqli ravishda xunuk kampirga aylanishiga to'sqinlik qilmaydi. Buning siri nimada - menga ayting!
  Onam o'z ohangida kamtarlik bilan javob berdi:
  - Eng muhim savol, nima uchun odam qariydi? Tabiatdagi tsikl abadiydir va inson tanasi shunday tsiklga o'xshaydi. Ob'ektiv ravishda aytadigan bo'lsak, inson tanasining o'zida qariydigan narsa yo'q. Yosh ko'rinishdagi ayol to'xtab qoldi va ma'budaning ishonchi bilan davom etdi. - Hamma narsa fikrlash va ishonishda. Ishoning, keksalik g'ayritabiiy, abadiy yoshlik esa, aksincha, namunadir va siz qarimaysiz!
  Palpatine bunga mutlaqo rozi bo'lmadi:
  - Nafaqat odamlar, balki metall, buyumlar, kosmik kemalar, jangovar robotlar ham qariyapti. Nima deb o'ylaysiz, inson iroda va e'tiqodi bilan bundan qutula oladi?
  Yosh ayol ishonch bilan javob berdi:
  - Inson tanasi, metalldan farqli o'laroq, qayta tiklanadigan tizimdir. Hujayralar milliardlab milliard yillar davomida bo'linishi va yangilanishi mumkin. Har qanday olim tanadagi poya zahiralari millionlab odamlarning hayotini saqlab qolishini aytadi. Siz shunchaki bitta muhim ishni bajarishni o'rganishingiz kerak - asab hujayralarini qayta tiklash va yangilash. Shunda boqiylik haqiqatga aylanadi!
  Palpatine hayajon bilan so'radi:
  - Va buni qanday qilasiz, onam?
  Ayol kuldi va pichirlab javob berdi:
  Nega vampir bilishi kerak? Shunday qilib, bu tanada siz besh-olti asrga cho'zilasiz. Va siz ajoyib o'zgarishlarni o'stirmoqdasiz ... Hali ham abadiy yoshlik sirini o'zlashtirishingiz kerakmi. Ayniqsa sizning xudbinligingizni hisobga olgan holda?
  Dart Sidius bo'g'ilgan ilondek pichirladi va qip-qizil tig'ini tortdi.
  - Men seni qora kuchlarga qurbon qila olaman!
  Ona mamlakatning soyasisiz o'g'li imperatorga qaradi. U yanada kengroq tabassum bilan javob berdi.
  - Bu qurbonlik sizning kurashingizda yordam bermaydi! Qonli zolim bo'lsa ham, mening duolarim sizni o'limdan qutqaradi. Bir yildan keyin siz tubsizlikning eng chekkasida yurasiz. Va faqat onang sizning ruhingizni do'zaxdan qutqara oladi!
  Palpatine taslim bo'lib, qo'lini befarqlik bilan silkitdi.
  "Mayli, siz aytganingizdek, vampirning hali besh-olti asr bor. Va u erda men hayotni uzaytirishning yanada samarali usulini topaman. Bundan tashqari, ruhni klonga kiritish uchun allaqachon tajribalar o'tkazilmoqda!
  Onam Palpatina bilan xayrlashdi va unga omad tiladi. Uning hidi juda yangi va yoqimli edi. Va Darth Sidious orzu qildi - yaxshilikda go'zallik bor.
  Yovuzlik yovuzlik, atrofda zulmat va yovvoyi shoqollar bo'lganda yashash juda charchatadi. Ba'zida qo'rquv paydo bo'ladi ... Og'riqli va dahshatli.
  Bundan tashqari, imperator Palpatin sof yovuz bo'lmagan Sithlar tomonidan o'rnini egallashni xohladi va voris hech bo'lmaganda kosmik kuch hayotiga biron bir ijodiy narsa olib kelishi mumkin edi.
  Lyuk Skywalker yuz foiz inson va bu uning muhim afzalligi.
  Bundan tashqari, Anakin va Palpatinning qoni hali ham uning ichida oqardi. Va bu bolani qorong'u tomonga olib kelish jiddiy harakatlarni talab qildi.
  
  
  SHAYTONNING TUG'ILISHI
  Qanday qilib Palpatine - kamtar yigit, a'lo talaba va namunali xulq-atvori bilan ajralib turdi va qanday qilib umumbashariy va yovuzlikning timsoliga aylandi va kuchning qorong'u tomoniga o'tdi?
  Nabu sayyorasida hayot nisbatan yaxshi edi - yumshoq iqlim, saxovatli er, deyarli hech qanday qo'zg'olon va o'zgarish talablari. Boshqaruv shakli konstitutsiyaviy monarxiyadir... Lekin qirolning hokimiyati buyuk, uning farmonlari qonunlar bilan teng kuchga ega va faqat Padla Amidala monarxning hukmronlik muddatini ham, uning vakolatlarini ham cheklash uchun o'zgartirilgan.
  Palpatine, yoshligida, juda chiroyli, nozik va, albatta, jismonan rivojlangan yigit, u Aviaballda sayyoralararo musobaqalarda g'olib chiqdi. Aynan o'sha paytda Nabu jamoasiga so'nggi daqiqada kiritilgan Palpatine kuchga nisbatan sezgirlikni his qildi. U eng murakkab virtual o'yinda pulsarlarning parvozlarini va asteroidlarning burilishlarini oldindan ko'rgan. Va u halokatli, hal qiluvchi zarba berish vaqti kelganini his qilishini tushundi. Va keyin uning ismi biroz boshqacha edi: Vitt Taler. Oddiy ona va noma'lum ota. To'g'ri, o'zining tug'ma qobiliyati va mehnatsevarligi tufayli Vitt nufuzli kollejning bepul fakultetiga kirishga muvaffaq bo'ldi. Buning uchun juda yuqori ball to'plash kerak edi.
  Otasining, juda go'zal va jingalak onasi hisobidan, u olijanob janob ekanligini aytdi, ehtimol hatto yaxshi tug'ilgan Jedilar orasida ham.
  Ammo uning ismini ayta olmadi. Biroq, Vitt o'z xayolida turli xil taxminlarni ilgari surdi - balki uning otasi odatda qo'shni galaktikadan kelgan imperatordir?
  Bolaligida ham Taler - bo'lajak Palpatin yopiq darslikni - qog'oz shaklida yoki elektron kitobni - baribir o'qish qobiliyatini his qildi. U o'z do'stlarini sport natijalarini oldindan aytish qobiliyati bilan hayratda qoldirdi yoki jur'atda - mushtda yashiringan kabi topishmoqlarni yutib oldi.
  Ammo aynan shu o"yinda u kamdan-kam sovg"a borligini angladi. Shovqinli g"alaba Vitt Talerni Nabu qahramoniga aylantirdi va... To"g"risi, xuddi ertakdagidek, eng go"zal qiz, malika Karolina Amidalaning unga oshiq bo"lishiga olib keldi.
  Va Vittning o'zi yosh, issiq qon bilan hamdardlik va o'zaro munosabatni his qildi. Ular bir-birlarini aqldan ozish darajasiga qadar sevib qolishdi va taxtning rasmiy vorisi Karolina Amidala Naberri oddiy boladan homilador bo'lib qoldi.
  Podshohning jahli chiqdi. Naboo sayyorasining odatlari va qonunlariga ko'ra, abort qilish qat'iyan man etilgan, ammo toj malika va uning avlodlari taxtga chiqish huquqidan mahrum qilingan. Vitt Taler, qattiq qiynoqlardan so'ng, eng og'riqli tarzda qatl etilishi kerak edi. Va Karolina, bola tug'ilgandan keyin, plantatsiyalarga qul sifatida yuborilgan. Bir malika bor: yalangoyoq, faqat yirtiq ko'ylakda, u boshqa qamoqqa olingan qizlar bilan birga qattiq ishlashga majbur bo'ldi. Tunni kazarmada, yalang'och taxtalarda o'tkazish va oddiy, qo'pol ovqat iste'mol qilish. Bo"lajak malika biroz sekinroq ishlasa, nazoratchilar tomonidan qamchi bilan urishardi.
  Jazo turlaridan biri qullarni tokchaga osib qo"yish, yalang poshnalarini mash"al alangasi bilan qitiqlashdir.
  Vittning o'zi zindonda qiynoqqa solingan. Ular meni shafqatsiz, nozik, lekin juda professional tarzda qiynoqqa solishdi, hushimni yo'qotishim yoki bevaqt o'limimni oldini olishdi.
  Vitt Taler do'zaxning minglab doiralarini bosib o'tdi. Qatl qilinishidan oldin u bir yil davomida qiynoqqa solingan. Va keyin uni tiriklayin, millionlab Nabu aholisining oldida kalamush shomil yeyishi kerak edi.
  Ammo qatl paytida birdan yirtqich hayvon portladi... Va tutun tozalangach, Vitt Taler izsiz g'oyib bo'ldi. Ko'pchilik buni yuqoridan ishora sifatida qabul qildi va tizzalariga yiqildi. Podshoh esa gandiraklab turdi, yuzi ko"karib ketdi - insult bor edi.
  Ko'p oylik qiynoqlar tufayli nogiron bo'lib qolgan Vitt, yorqin o'simliklar bilan qoplangan nam grottoda uyg'ondi. Bu uning uchun juda og'riqli edi, lekin ayni paytda g'azablangan kuch hissi qaytib keldi. Negadir qiynoqlar yerto'lasida qiynoqlar paytida Vitt o'z imkoniyatlaridan foydalana olmadi va jallodlarni yoqib yubordi.
  Garchi u o'z-o'zidan uchib ketayotgan olovni, pulsarlarning otilishini va dahshatli plazma qurolidan oqib chiqayotganini ko'rsatgan bo'lsa-da (eski respublikada taqiqlangan - uning juda katta halokatli kuchi tufayli!). Ammo keyin kuch tuyg'usi qaytib keldi.
  Va jallodlar tomonidan etkazilgan chuqur yaralar asta-sekin, lekin shubhasiz tuzalib ketdi.
  Vittning yonida ozuqa aralashmasi solingan kanistr bor edi va u vaqti-vaqti bilan uni so'rib, uyquga ketardi.
  Bu erda u, masalan, tush ko'rdi ... Delusional va ayni paytda qahramonlik;
  Jasadni yutib yuborish tez sur'atda edi, go'sht yangi va iliq bo'lsa, mutant sher shoshib yurardi. U nihoyat tugatganida, skelet qoldi. Sehrli tayoqchalar bilan qurollangan xalat kiygan bir nechta qora tanli jangchilar uni haydab, keyin skeletni ko'tarib olishdi.
  - Jasorat bilan o'lgan jasur gladiator mahalliy urf-odatlarga ko'ra barcha hurmat bilan dafn etiladi. - deb e"lon qildi sharhlovchi jo"shqin ohangda.
  - Ajoyib! Bunday yomon yakun emas! - dedi bo'lajak kosmik imperator. Vitt hali ham tushida yosh yigit, unga yaqin o'tmishda bo'lganga o'xshaydi.
  Noma'lum sharhlovchi esa g'azabdan bo'g'ilishda davom etdi:
  - Va endi biz tanlovning davomini e'lon qilamiz. Ayni paytda qotil sherga qarshi har kim omma oldida jang qilishi mumkin.
  Vitt Taler darhol o'rnidan turdi va qattiq baqirdi:
  - Men xoxlayman; Men istayman!
  - Biror kishiga pul tikmaganligingiz uchun aybingizni to'lamoqchi ekanligingizni tushunish mumkin. - Malika Karolin Amidala uni masxara qildi.
  Yigit jahl bilan qichqirdi:
  - Va agar shunday bo'lsa! Odamni o'ldirgan hayvon yashashga loyiq emas!
  - Lekin sizning raqobatchilaringiz bor, bu yerga qarang. - Malika Karolina filning tumshug'i bilan tik turgan timsohga o'xshab ko'tarilgan hayvonga ishora qildi. Bu yigit ham jang qilmoqchi!
  Sharhlovchi e'lon qildi:
  - Shunday qilib, bir vaqtning o'zida ikki kishi jangga qo'shilish istagini bildirdi, keyin avval ular bir-birlari bilan kurashishlari kerak.
  Jamoatchilik bu qarorni olqishladi, ko'proq ko'zoynak va ko'proq qon!
  Jangchi Vitt yirtqich hayvonga qoraqarag'ali zirh bilan qoplangan tanasi bilan qaradi, u birinchi soniyalarda oshqozonni yoqimsiz so'radi. Shunda yigit hayajonni yengib chiqdi, garchi dushman shubhasiz xavfli edi.
  - Sizga standart qurol beriladi! - deya e"lon qildi sharhlovchi ovozida sovuqlik bilan.
  Jangchilar odat bo'yicha ta'zim qilishdi. Keyin ularga qilich va qalqon berildi. Keyin Vittni yana bir kutilmagan voqea kutdi, unga bitta qilich, o'ng qo'liga berildi va dushman birdaniga ikkitasini oldi va ikkinchi qurolni bagajiga oldi.
  - Insofdan emas! - e'tiroz bildirdi yigit. - Biriga qarshi ikkita pichoq.
  - Bu o'lik so'rg'ich, u doimo burnini janglarda ishlatadi. Bunday odat! - deb javob berdi ko"rinmas sharhlovchi ovozidagi nafratni yashirmay, qurollarni nimfalarga juda o"xshash go"zal, deyarli vaznsiz qizlar topshirishdi. Ularga qarab, Vitt (bo'lajak Palpatin) ehtirosli istakni his qildi va uning tarangligi sezilishidan juda uyaldi. Shunday qilib, u jahl bilan gapirdi.
  - Shunday ekan, menga qo'pol qalqon o'rniga ikkinchi qilich bering. - Men ahmoq bo'lishni xohlamayman.
  - Sizning shunday huquqingiz bor! - dedi, biroz podrev, sharhlovchi.
  Nimfa ikkinchi qilichni yigitga uzatdi va pafos bilan dedi:
  - Ritsar bilan jang qiling, sharafni sharmanda qilmang.
  Sharhlovchi yana e'lon qildi:
  - O'ldirish yoki kechirish huquqi g'olib qurolga ega bo'lgan jangchiga tegishli! Va shuningdek, jamoatchilikka. Menimcha, buni hisobga olish kerak.
  - Men, albatta, jasur kelishgan odamni tugataman. - dedi jasad.
  - Bolg'a soxta qilmasdan, siz qal'ani bo'lmaysiz! - Gapirdi, aqlli aforizm Vitt.
  Ular o'rnidan turishdi, timsoh fil yigitdan ancha katta edi va signalni kutishni boshladilar.
  Tukdek yengil nimfa uning oldiga uchib kelib, yigitning qizg"ish yuzidan o"pdi.
  Vitt qizarib ketdi va yarim qadam tashladi, shu payt jang uchun signal yangradi. O'lik yeyuvchi qilichlarini ko'tarib, uning oldiga yugurdi va u beparvolik bilan uni olishini kutdi. Yigit hushyor edi, bir chetga sakrab chiqib ketayotib tepdi. Zarba qalqonga tushdi, u yomon ovoz bilan jiringladi.
  - Hoy bola! Oyoq kiyimingizga g'amxo'rlik qiling, ular juda chiroyli.
  Yosh Vitt chindan ham krossovkasini yechmaganidan afsusda edi, ular uning tug'ilgan kuniga sovg'a bo'lgan, g'ayrioddiy bo'yalgan va kuchli terisiga qaramay, ularni buzishni xohlamagan. U kambag'al ayolning o'g'li, aziz yaxshi tufli. Va u yalangoyoq yurishdan tortinmasligi uchun Vitt hali ham bola.
  Jang davom etdi, keyin yigit dushman uning tanasiga juda mohirlik bilan egalik qilishini ta'kidladi. Qilich qanchalik tez harakat qiladi, qo'llar unchalik harakatchan emas va hatto uzunligi bo'yicha ustunlik.
  - Men butun umrim davomida jang qilishni emas, fil minishni orzu qilardim. Siz allaqachon jirkanchsiz.
  Bunga javoban bo'g'iq xirillash eshitildi:
  - Insonga nima yoqmaydi. Sizning irqingiz shunchalik past.
  Vitt traektoriyani o'zgartirishda davom etdi, tegirmonchiga qildi, bu samarali hiylalardan biri edi
  Kendo, lekin aftidan, mohir jangchining shon-sharafi raqibiga bejiz kelmagan. U hamma narsani qaytarishga muvaffaq bo'ldi va hatto o'zi nozik zarbalar berdi. Bu erda, masalan, hujumlardan biri Vittning ko'kragiga tegdi, futbolka kesildi, yigit jiddiy mag'lubiyatdan zo'rg'a qochib, orqaga burildi. Ikki boshli rus burguti shikastlangan, yarmi kesilgan.
  - Bu ahmoq! - Vitt aytdi va "Kapalak" texnikasini bajardi, lekin yana barcha hujumlar bo'lib chiqdi
  qaytarildi. - Burunli shayton.
  U yana yaralangan, qo'lini tirnagan, keyin yelkasiga urgan. Vitt orqaga chekindi, u to'satdan o'zidan ko'ra mohirroq dushman sherigi bilan jangda umidsiz yutqazayotganini angladi. Bundan tashqari, yigit hali kendoda unchalik tajribaga ega emas edi.
  Malika Karolin ham xavotirda edi:
  - Men yigitimni to'xtatmagan oxirgi ahmoqman. Bu koinotda u butunlay
  Alien, va boshini qo'ydi nima haqida ma'lum emas.
  U arenadan sakrab chiqmoqchi edi. Mana, omad kulib boqsa, tanish sehrgar paydo bo'ldi.
  - Qanday go'zallik, tayoqdan otish yoki oyoqlarini silkitish unga yaramaydi. Men Corpsessuckerni bilaman! Nima, u albatta o'ldiradi va hatto murdani masxara qiladi. Demak, hohlaysizmi, yo'qmi, menga taslim bo'lishingiz kerak.
  - Hech qachon! - dedi malika Karolina.
  Kuchning qorong'u tomonidagi sehrgar pichirladi:
  - Bunday holda, siz polkga sotilishi mumkin va siz kuniga yigirmata askarga xizmat qilasiz. Yoki, aksincha, minglab odam bo'lgan xo'jayinning haramiga va siz g'amginlik va tiyilishdan qurigan bo'lasiz.
  Malika jasorat bilan baqirdi:
  - Men jangchi bo'laman!
  Sehrgar qichqirdi:
  - Siz oddiy sehrli fokuslarga ega bo'lmagan nozik qizsiz. Ha, siz birinchi jangda yonib ketasiz.
  Karolina xafa bo'ldi:
  - Shon-sharaf ustasi menga o'rgatadi! Ha, men jismonan kuchliman!
  Sehrgar jirkanch kulib yubordi:
  - Shon-sharaf ustasi? Ha, u xudbin. U biron bir foydali ishda muvaffaqiyat qozonishi dargumon. Shunday qilib, men sizni xotin qilib olaman va o'z mahoratimni mahalliy sifatida o'tkazaman.
  Malika kinoya bilan jilmayib qo"ydi.
  - Siz xudo bo'lishni xohlaysizmi?
  Sehrgar dabdaba bilan baqirdi:
  - Nega endi yo'q! Men boshqa abituriyentlardan yomonroqmanmi?
  Karolina samimiy va nafrat bilan dedi:
  - Siz jirkanchsiz. Men sizning teginishingizdan nafratlanaman.
  Vasvasachining ko'zlari qip-qizil nur bilan porladi.
  - Xo'sh, buni eslayman.
  Ular gaplashayotganda Vittning yaralari ko'payib ketdi. Yigit orqaga chekindi, u allaqachon qon yo'qotishdan boshi aylana boshladi. O'lik so'rg'ich yana bir lunge qildi, dahshatli belanchak deyarli boshini kesib, yigitning yonoqlarini kesib tashladi.
  - dedi u nopok. - Janglar paytida uning krossovkalaridan biridagi Velcro yopilib qoldi.
  Va oyoq kiyimlari zo'rg'a mos keladi. Ammo qobiliyatli yigit ilhomlanib, keskin sakrab tushdi. U oyog'ini silkitdi, krossovka xuddi slingdan tushgan toshdek, murda yeyuvchining tumshug'iga uchib tushdi va ko'ziga perchinlar bilan tikilgan tovoniga urildi. U qichqirdi, bir soniya chalg'idi.
  Vitt Jedi Kendoning eng qiyin harakatlaridan biri - Triple Fanni amalga oshirdi va yirtqich hayvonning tanasini kesib tashladi. Qon favvorasi otilib chiqdi va murda yeyuvchi orqaga qadam tashladi, oyoqlari keng. Uning tomog'i dahshatli bo'kiradi.
  Vitt jahl bilan qaradi.
  - Dushman butunlay yo'q bo'lib ketish arafasida! Men g'alaba qozonaman!
  Yigit dushmanga hujum qildi, bir qilich bilan u dahshatli emas edi. O'lik so'rg'ich orqaga chekindi, gandiraklab, zarbalarni o'tkazib yubordi. Ko'p o'tmay u bir nechta og'ir jarohatlar oldi va qilichini tashladi. Keyin u qalqonni aylantirib, faqat konvulsiv munosabatda bo'ldi. Vitt hayajonda vilkalar texnikasini bajarib, dushmanning birinchi boshiga pichoq urdi, unga javob berishga muvaffaq bo'ldi, keyin esa oshqozon. Teshilish chuqur edi va ichaklar tashqariga chiqdi. Keyin, dushman nihoyat zaiflashganini ko'rib, Vitt "cho'tka" usulini bajardi va bosh suyagini teshdi. U qulab tushdi.
  - Arvoh laqabli jangchi Vitt g'alaba qozondi. Magistralni sindirib tashlagan uning raqibi Trubosos deyarli o'ldi. Endi g'olib yigit uni tugatish yoki qilmaslik huquqiga ega.
  Olomon shovqin-suron bo'ldi, garovning bir qismi g'alaba qozondi, bir qismi yutqazdi, lekin hamma qonga chanqoq edi.
  Yunayted, vahshiyona jo'shqin va jahl bilan hayqiriq bilan:
  - Uni uring! Boshni kesib, ustunga osib qo'ying! - deb baqirdilar. "Mana ziyon qilganlar bilan muomala qilish odati.
  Vitt boshini chayqadi, jang qizg'inda u hali ham o'ldirishi mumkin edi va shuning uchun hammasi tugagach, uning g'azabi bug'lanib ketdi. Sovuq qon bilan boshni kesib tashlang va hali ham uni suiiste'mol qilish uning qoidalariga kirmaydi. Yigit yorug" boshini egib, qat"iy dedi:
  - Yo"q, nochor jonzotni o"ldirmayman.
  - Yo'q qiling! Uni tugating! - Olomon baqirishda davom etdi, turli a'zolar o'rnidan turdi. Va qichqiradi - bizga zavq bering!
  Bo'lajak imperator Palpatine misli ko'rilmagan zodagonlikni ko'rsatdi:
  - Dushman mag'lub bo'ldi, hatto mayib bo'ldi, yana nima kerak!
  - Do'stingiz ahmoq. Korpsesuckerni tirik qoldirib, u o'zini o'lik dushmanga aylantiradi.
  U magistralning xo'rlanishini va yo'qolishini kechirmaydi. - dedi sehrgar zanglagan xirillab. Nega ahmoqsan. Qichqirmang, tugating?! U sizni tinglaydi!
  - Menda qon yetarli! - deb javob berdi malika qiz. - Nega hammangiz shafqatsizsiz? Haqiqatan ham dam olishning boshqa yo'li yo'qmi?
  Niqobi xalat ostida yashiringan sehrgar pichirladi:
  - Qanday?
  Karolin g'azabini zo'rg'a yashirib, javob berdi:
  - Qo'shiqlar, masalan, tinglash uchun! Yoki badiiy raqamlarning ijrosi, barcha turdagi ko'ngilochar dasturlar, bu hayvonlar bilan mumkin.
  Yuzi yashiringan, ammo yonayotgan boshlari hamon zulmatda porlab turadigan sehrgar kuyladi:
  - Bu qanaqa soxtalik? Yo'q, bu qiziq emas! Har xil buffonlar va buffonlar qon tomoshasini almashtira olmaydi.
  Malika yuzini burishtirdi.
  - Haqiqatanmi?
  Sehrgar qovog'ini chimirib, yaltirab baqirdi:
  - Tomog'i qotib qolgan xonandalar-chi. Sehr va sehr yordamida siz har qanday musiqa va ovozni qayta tiklashingiz mumkin. Biz qila olamiz. Va agar xohlasak, yalang'och hurilar raqsga tushishadi.
  Sehrgar uzun, tirnoqli barmog'ini ko'tardi.
  -Yo'q, qizning jiddiy gladiator jangi eng yaxshisi.
  Malika Karolin bunga qat'iyan rozi bo'lmadi, lekin e'tiroz bildirmadi.
  Vitt Taler kurash uchun pul oldi, shu bilan birga lotereyada biror narsani qisqartirdi. Keyin oldingi jangdan hali ketmagan yigit va yaradorlar bilan jang qilish kerak edi.
  Arslon mutant. Ammo agar yirtqich sehrli yordam bilan barcha yaralarni davolagan bo'lsa, unda yosh yigit hammasi yangi kesilgan holda chiqdi. Vitt kesilgan futbolkasini yechdi va krossovkasini yechdi, ularni ehtiyotkorlik bilan bir chetga qo'yib, ikki qo'liga qilich oldi. Yarim yalang'och, o'ralgan jinsi shimlar, u malika Karolinaga ayniqsa chiroyli ko'rinardi. Rölyef tanasida keng kesmalar ko'rindi. Bola og'riqni g'azabiga xizmat qilmoqchi bo'lib, egilgan yelkalarini qisdi. Yalang oyoqlari sun'iy isitiladigan polning issiq yuzasini his qildi.
  Vitt Taler o'pish qo'ydi. Tomoshabinlar qarsak chalishdi.
  Qattiq qichqirdi:
  - Jangchilarni tanishtirishning hojati yo'q! Jang qiziqarli bo'lsin!
  Arslon bug'doyni kutmasdan, sakrab tushdi va dushmanni tishlari bilan ovlashga urindi. U muvaffaqiyatga erisha olmadi, orqaga qaytdi, Vitt uning ko'ziga tovoni bilan urishga muvaffaq bo'ldi. Yirtqichning jahli chiqib, oldinga otildi va qilich qirrasiga qoqilib ketdi. Bu erda gladiator bola allaqachon hayratda qoldi - ilgari qizil bo'lgan qon yashil rangga aylandi.
  - Bularning hammasi nimadan? - hayron bo'lgan malika Karolinadan so'radi.
  - Bu hayvonning qat'iyatli va kuchli bo'lib qolganidan, moslashuvchanlik kuchayganidan dalolat beradi. - ma"yus ohangda javob berdi sehrgar.
  Qiz aniq bir xulosaga keldi:
  - Bu yomon!
  Sehrgarning ovozi yanada quvnoq bo'ldi:
  - Nega! Yigitingiz zo'r jangchi, shunchaki so'kinish qiziqroq bo'ladi.
  Ajdaho sher qonga e'tibor bermay, sakrashda davom etdi, u juda tez edi va yoshlar zo'rg'a qochishga ulgurdi. Bu erda Vitt salto qildi, sakrab tushdi: akrobat kabi, keyin loach kabi sho'ng'idi, u sherning qornini yorib yubordi. Tishli terminator bunga e'tibor bermagandek bo'lib, ring atrofida yigitni ta'qib qilishda davom etdi.
  - Jin Ursin! - dedi achchiqlanib Vitt. - Sizni pichoq olib ketmaydi.
  Qon yo'qotishdan yigit charchay boshladi. Aniq zarba bilan u sherning ko'zini teshishga muvaffaq bo'ldi, lekin bir ko'z bilan ham yirtqich xavfli bo'lib qoldi va shu lahzani ushlab, tirnoqli panjasini qovurg'alariga og'riq bilan kesib tashladi. Tirnoqlar oltita chuqur chiziq qoldirdi.
  - Bu ahmoq! Go'shtni yirtib tashlang! - deb qo'ydi yigit.
  Sher uzoq vaqt davomida qon yo'qotishdan zaiflashishi kerak edi, lekin uning hujumlari tobora tezlashdi. Bir necha marta tishlar deyarli matbuotni teshdi va biri Talerning ko'krak mushagiga teshib, uni qattiq tirnadi. Yigit gandiraklab turdi va tishlari uning ustidan chaqnadi.
  yelkasiga yopishdi. Vitt terlab, qonga botgan va chiqib ketishga va hatto tomog'ini pichoq bilan kesishga muvaffaq bo'ldi. Yirtqich hayvondan qon ketayotgan edi, asosiy arteriya singan, lekin tezligini yo'qotmagan.
  - Qanchalik reaksiya bermasin, zombi kabisiz. Balki siz to'g'ri sher emassiz. - dedi yigit.
  U oxirgi ko'zini o'chirish uchun qarshi hujumga o'tmoqchi bo'ldi, ammo o'tkazib yubordi va tumshug'ida yana bir qonli chiziq qoldirdi. sher
  unga yana panjasini qo'ydi.
  - Bular qayerdan keladi? - Yigit chorasiz qolganda bor kuchi bilan raqibini tish-tirnog"iga urdi. Kuchli zarbadan suyak yorilib, undan oq sharbat chiqdi.
  - Ege! - nihoyatda mamnun ohangda, - dedi sehrgar. - Sizning do'stingiz pichoqni charxlashga qaror qilganga o'xshaydi, har holda, odamda jiddiy takabburlik paydo bo'lishi mumkin.
  - Nima xohlardingiz? Vitka aqlli bola. - deb javob berdi malika Leya, aksincha.
  Keyingi zarba, nihoyat, tishni kesib tashladi. Yirtqich xuddi o"zini yo"qotgandek joyida aylana boshladi. Vitt bosdi, uning zarbalari tobora keskinlashdi, mutant sher suzayotganini ko'rib, yigit kuch qo'shdi.
  - Qanday sher go'shti, yoqmaydi! - baqirdi bir jasur yigit.
  - Uni mag'lub eting Vitek, siz juda shahvoniysiz. Malika Karolin qichqirdi.
  Yigit ikkinchi tishini urdi, chunki nishon qulay edi. Birinchi marta suyak cho'zilmadi va men uni qo'shishim kerak edi. Nihoyat, bu nuqta qulab tushdi, sher aniq lol qoldi.
  - Qani endi tishsiz, o'limga mahkum katta mushuk! - dedi g'azablangan Vitt.
  Tishlarini g'ijirlatish va nola qilish uning javobi edi. Jang shiddat bilan davom etdi, arslon-ajdar go'yoki hujumga o'tdi, ammo uning harakatlari o'zining keskinligini yo'qotdi. O'z navbatida, o'g'il kuchini his qildi
  doimiy ravishda qarshi hujumga o'tdi va oxir-oqibat, oxirgi ko'zni teshdi. Bu safar pichoq ancha chuqurlashib, miyaga yetib borganga o'xshaydi.
  - Bravo, namlang! - qichqirdi malika Karolina.
  Butun zal xor bilan birlashdi.
  - Uni tugat, tugat!
  Yosh gladiator yana oyog'i bilan tepdi va orqasiga sakrab, aylanma yo'ldan tepdi. Mutant sher o'zini yo'qotgandek bo'lib, tumshug'ini bir necha marta tiqdi. Nihoyat, bola ko"nikib qolganida, pichoqni ko"ksiga botirib, uni chuqurroq, yuragiga teshmoqchi bo"ldi. Tirnoqli panjalar qovurg'alarga tegib, ularni tirnadi, keyin go'shtni teshdi, lekin Vitt o'jarlik bilan pichoqni qo'yib yubormadi, garchi u tom ma'noda yirtilgan bo'lsa ham. Bu erda hamma narsa allaqachon iroda bilan hal qilingan, tirnoqlar yosh go'shtni chizish va yirtishda davom etdi.
  - Qo'ying! - qichqirdi malika Karolina. Uning yig'isi yolg'iz qoldi.
  - Oxirigacha olib keling! - Olomon bo'kirishdi.
  Nihoyat, g'azablangan Vittning pichog'i yuragiga teshildi va yirtqich so'nggi marta panjalarini uzoq davom etgan go'sht ustidan o'tkazib, jim qoldi.
  - Xo'sh, hamma narsaga o'xshaydi! Yigit nafasini chiqardi. - Zulmatning maxluqi tuproqqa tashlanadi.
  Sehrgar sharhlovchi e'lon qildi.
  - Yana Vitt g'olib bo'ldi - o'lim sharpasi; arenaning ko'tarilgan yulduzi. U qo'lga kiritgan mukofotini oladi.
  Bu iborada, kuchli shamol tuneli ishga tushirilganda, Talerning ko'rishi tuman kabi tarqaldi.
  Va bu tumandan ... kuchli, baland bo'yli odam yoki kaputli odamsimon mavjudot paydo bo'ladi. Tushdagi sehrgarning ovoziga juda o'xshash xirillash ovozi eshitiladi.
  - Yaxshi kurashdingiz Vitt... Men sizda tug'ma jangchining mahoratini ko'raman!
  Taler o'rnidan turdi. Uxlash vaqtida uning yaralari deyarli bitardi, izlari oqarib, kamroq sezilardi.
  Yigit yigitga qo'lini cho'zib dedi:
  Meni qutqarganingiz uchun rahmat janob ...
  Erkak yosh kaftini qo'pollik bilan orqaga tashladi va pichirladi:
  - Yo'q rahmat! Barcha minnatdorchilik rahm-shafqat va zaiflikka olib keladi!
  Vitt tabassum qildi va ming'irladi:
  - Lekin siz mening hayotimni saqlab qoldingiz ... Demak, men sizga qandaydir rahmat aytishim kerak!
  Erkak birdan kaputini orqaga tashladi. Yigit ochilgan yuzga qaradi. Bu odam olijanob qiyofaga ega, qirqdan sal oshgan, bo'yni baquvvat, jingalak, kalta soqolli edi. Ko'zlarning ko'rinishi juda qattiq, u buyruq berishga o'rganib qolgani va uning xususiyatlari kuchli irodali, kuchli ekanligi darhol bilinadi.
  Garchi bu jentlmen Vittga notanish bo"lsa-da, yigitga uni ilgari qayerdadir ko"rgandek tuyuldi. Garchi bunday ifodali va kuchli irodali yuz xususiyatlarini, shohona gavdani, beshikdan hukmdorning ko'zlarini unutish juda qiyin. Ammo shu bilan birga, olijanob ko'rinishga qaramay, ovoz balandligiga qaramay, xirillagan, jirkanch, yirtilgandek.
  Erkak Vittga qaradi va yuzidagi qattiq ifodani o'zgartirmasdan dedi:
  - Seni sevgim uchun emas, sen menga muhtojligim uchun qutqardim!
  Spikerning ko"zlari chaqnab ketdi.
  -Men sizni shogird sifatida qabul qilaman va Jedilar orzu qilishga jur'at eta olmaydigan kuch bilimlarini ochaman... Lekin bilingki, siz qiynoqlar yerto'lasida boshdan kechirganlaringiz sizni kutayotgan narsalarga nisbatan baribir guldir!
  Vitt o'rnidan turib, qat'iy dedi:
  - Men tayyorman! Hamma narsaga tayyor - faqat Karolinani qutqaring!
  Erkak haddan tashqari nafrat bilan pichirladi.
  - Birikish - bu zaiflik! Sith ko'tara oladigan eng katta zaiflik! - Bu yerda qora hukmdorning ovozi yanada qo"rqinchli bo"lib ketdi. - Aniqrog'i, ular bunga qodir emaslar, bunga qodir emaslar, lekin ... G'alati, men Karolinani qullikdan ozod qilaman! Faqat sizning to'liq itoatkorligingiz evaziga, to'g'ri vaqtda mening har qanday buyruqlarimni bajarishingizga qasam ichasiz!
  Vitt itoatkorlik bilan tiz cho'kib, katta qasamyod qildi.
  Va keyin odam dedi:
  - Bundan buyon sizning yangi ismingiz Darth Sidious! Men Dart Plagueman, sizning ustozingiz va ustangiz!
  O'sha kundan boshlab, Vitt yoki hozir Dart Sidious qilichbozlik va qorong'u kuchni mashq qilishni boshladi. Shafqatsiz va shafqatsiz ta'limot. Ammo yangi qora tanli lord uning ichida tez o'sib borayotgan kuchni his qildi. U har kuni, haftada va oyda kuchliroq va murakkabroq bo'ldi.
  Darth Plagueis, o'lmaslik orzusidan tashqari, Sith hukmronligini tiklashni rejalashtirgan. Vitt Taler o'z ismini Palpatinga o'zgartirdi va tashqi ko'rinishini, shuningdek, barmoq izlarini biroz o'zgartirdi. U olijanob Palpatinlar oilasidan o'xshash odamni almashtirib, boshqa odamga aylandi.
  U bir vaqtning o'zida qorong'u kuchga ega bo'lgan mahoratini oshirib, amaldor sifatida shoshilmasdan martaba qila boshladi. Bundan tashqari, yirik tadbirkorning to'liq huquqiy maqomiga ega bo'lgan Darth Plagueis o'z so'zida turdi.
  Podshoh vafotidan keyin uning kichik o'g'li muvaffaqiyat qozondi. Darth Plagueis Xuttsning saroyga hujumiga turtki bo'ldi. Voris, uning singlisi, ukasi va amakisi o'ldirilgan.
  Shundan so'ng saroy qo'riqchisi general-kapitanasi xalq orasida mashhur bo'lgan Karolinani taxtga o'tirdi.
  Bir necha yillik asirlik faqat kuchli ayolni jahlini chiqardi va u yanada qattiqroq hukmronlik qila boshladi. Va monastirda tarbiyalangan qizi Serafim Nabu shohligining merosxo'ri bo'ldi.
  Sobiq sevgilisi hokimiyatga qaytgan bo'lsa-da, Palpatine o'z shaxsini yashirishga va hozircha chetda qolishga majbur bo'ldi. Uning saltanatdagi ta'siri doimiy ravishda kuchayib borsa ham.
  Ko'p o'tmay, general-kapitan vafot etdi - aftidan, baxtsiz hodisadan, ammo uning ortida Palpatine bor edi. Va tez orada Sith Lordi Vitt Talerdan o'zining birinchi sevgisi - qirolicha Kerolinni qurbon qilishni talab qildi.
  Bu Plagueis bilan o'lim dueliga keldi. Bundan tashqari, kuchlar taxminan teng edi. Ikkala Sith ham jangdan charchaganida, Palpatin taslim bo'lib, ming'irladi:
  - Men o'z sevgimni va shu bilan birga ichimda yonayotgan inson qoldiqlarini o'ldiraman! - Bu yerda qora xo"jayin ovozini baland qilib, qat"iy qo"shib qo"ydi. - Lekin qasamki, buning uchun seni kechirmayman va uni albatta yo'q qilaman!
  Mavqei yuqori bo'lganlarni yo'q qilish istagi Sith tabiatiga xosdir. Mening erishib bo'lmaydigan kuchim sizning hasadingizni tug'diradi; mening donoligim sizning bilimga chanqog'ingizni to'ydiradi; mening yutuqlarim ularni takrorlash istagini uyg'otadi! - dedi Dart Plageis Dart Sidiusga va tabassum bilan davom etdi. - O'zingizga eng yaqin va eng aziz odamlarni o'ldirish orqali siz o'zingizda tushunarsiz kuch manbasini topasiz. O'zingizdagi so'nggi insoniy zaiflikni yo'q qilganingizda, siz Sithlarning eng buyukiga aylanasiz deb o'ylayman!
  
  
  Mo''jizaviy tarzda TUG'ILGAN
  - Bir paytlar Afg'oniston urushi paytida qattiq snaryad zarbasini olgan Harbiy havo kuchlari polkovnigi bor edi. Va u o'z farzandlariga ega bo'lish imkoniyatini yo'qotdi, garchi u juda xohlasa ham. Xotin polkovnikni juda yaxshi ko'rardi va u bilan uchrashishga bordi, ular bolalar uyidan ikki kuchli o'g'ilni tarbiyalashdi. Ularning asrab oluvchi otasi ularni spartalik qilib tarbiyalagan. Lekin baribir bunday emas edi. Yigitlar kuchli, sog'lom ulg'aydilar, ammo o'ziga xos kuchlarni ko'rsatmadilar.
  Va buvisi Vanga polkovnikga uning avlodining vakili g'alati va koinot taqdirining hakami bo'lishini bashorat qildi. Keyin polkovnik bitta mashhur sehrgarning oldiga borishga qaror qildi, shunda u xotiniga mo''jizaviy tarzda homilador bo'lishiga yordam beradi.
  Sehrgar haqiqatan ham katta qobiliyatlarga ega edi, lekin u asosan eng yuqori darajadagi charlatan edi. U buni qila olishini va polkovnikga o'g'il berishini aytdi, lekin juda katta miqdordagi pul talab qildi.
  Polkovnikning Moskvada ko'chmas mulki, shuningdek, dushmanlar va chechenlar bilan urush paytida qaytarib olingan qimmatbaho sovrinlar bor edi.
  U bu yirtqich miqdorini to'plangan - bir yarim million dollar ... Bu hatto tajribali odam hayratlanarli, va shuning uchun aldash ichiga sotib. Ammo, shekilli, sehrgarda gipnoz, taklif, mahorat, Kashpirovskiyning o'zi yoki jahon miqyosidagi siyosatchi hasad qiladigan jiddiy sovg'a bor edi.
  Bu orada sehrgar polkovnikning xotinini arzimas tarzda uxlatib, juda rang-barang sahnalashtirilgan marosim o'tkazdi. Va keyin u shunchaki donorning urug'ini Veneraning qo'yniga kiritdi.
  Juda murakkab emas, firibgarlik bo'lib chiqdi. Lekin samarali. Xotin (Bokira Maryam kabi) beg'ubor bola tug'di - aytmoqchi, u bokira bo'lib qoldi, shuning uchun er jarohati tufayli erkaklik kuchini butunlay yo'qotdi.
  Hamma mamnun bo'ldi va aniq vaqtda ayol sog'lom qizning yukidan xalos bo'ldi. Biroq, u qoramag'iz otasi va qora sochli onasidan butunlay boshqacha bo'lib chiqdi. Ammo ota o'g'illariga ishongan bo'lsa-da, qizini yaxshi ko'rardi. Faqat o'ziga xos tarzda, uni spartalik sifatida tarbiyalash - jahl va mashq qilish.
  Qiz jadal rivojlandi, yuqori moyillik va qobiliyatlarni namoyish etdi. Ayniqsa, jismoniy. Uning sochlari qalin, to'lqinli, oltin va ajoyib darajada chiroyli.
  Ammo qiz yalangoyoq bo'lib, yanvar qorlari orasidan yugurishni boshlaganida - an'anaga ko'ra ertalab soat besh yarimda uyg'onganida - voqea sodir bo'ldi. Odatda uning kuni shunday boshlandi. Shunday ertalab yugurish, hali tong oldi zulmatda. Juda spartalik.
  U kun bo'yi tetiklik zaryadini olish uchun har qanday ob-havoda an'anaviy o'n yarim kilometr masofani bosib o'tdi. Tabiiyki, bu mashg'ulotlarning boshlanishi, chunki Vladlen (Lenin va Stalin sharafiga nom!) jang san'ati bilan jiddiy shug'ullangan. U hatto musobaqalarda qatnashgan - qizlarni o'zidan kattaroq va kattaroq qilish uchun urgan.
  Ammo u hali ham o'n yoshga kirgan qiz va u faqat suzishda yuguradi. Oltin sochlar esa alangaga o'xshaydi. Va la'nati manyak bolani pistirmada kutmoqda. Ko'rinishidan, u tuzoqni oldindan tayyorlab qo'ygan, chunki qiz shunchalik tez yuguradiki, hamma kattalar ham yetib boravermaydi.
  Qizning yo'lida bir nechta yaxshi kamuflyajlangan tuzoq yotardi. Vaziyatni qor yog"ishi, barcha izlar qoplagani og"irlashtirdi. Va Vladlen, har qanday ob-havoda yalangoyoq va yarim yalang'och yuguradigan qiz, hatto bunday haddan tashqari xursand edi. Axir, qiyinchiliklar faqat g'azablantiradi va bizni o'ldirmaydigan narsa bizni faqat kuchliroq qiladi.
  Qopqon ishladi, qizning oyog'ini qattiq chimchilab oldi. Yaxshiyamki, mashg'ulotlar orqali suyaklar ayiq tuzog'iga tushmaslik uchun etarlicha kuchli edi.
  Ammo Vladlen katta ta'mirdan o'tkazdi. Va bu juda og'riqli. Va yovuz odam karatechi qizni tashlab, zo'rlamoqchi bo'ldi. Vladlen zudlik bilan javob qaytardi va tovonini iyagiga urdi. Ammo jinoyatchi kuchli edi. U xirillagancha, ko"kargan jag"ini ishqalab orqaga sakrab tushdi. Keyin u pichoqni chiqarib oldi.
  Qiz uzun pichoqli manyakga qarshi qurolsiz va deyarli yalang'och holda o'zini tuzoqqa tushdi.
  Keyinchalik keng qamrovli hujum boshlandi va Vladlen egilib, boshi bilan quyosh pleksusiga urdi. Pichoq qizning belini tirnab o'tib ketdi. Vladlen cho'tkani ushlab oldi va zarba yo'nalishini o'zgartirdi. Nuqta jinoyatchining tomog'iga teshdi. Maniak o'z qoni bilan bo'g'ilib, birdan o'ldi.
  Va qiz birinchi qasosni olib, xitob qildi:
  - Bajarildi!
  Shunga qaramay, bu qotillik edi va tuzoqdagi oyog'i og'ir yaralangan.
  Afsuski, manyakning juda ta'sirli ota-onasi bor edi va Vladlen jiddiy muammoga duch keldi. Unga suiqasd qilingan va ularning uyiga giyohvand moddalar ekilgan. Polkovnik qizni uzoqroq joylarga jo'natishi kerak edi. Sibirdagi rus jang san'atlari maktabiga.
  U erda, chuqur er ostida, Rodnovers asrlar davomida yashab, xizmat qilmoqda.
  Biroq, bu polkovnikni qutqara olmadi. U snayper tomonidan otib o'ldirilgan, uning rafiqasi esa giyohvand moddalar savdosida ayblanib hibsga olingan. Kimdir haqiqatan ham oilasi bilan hisob-kitob qilganga o'xshaydi. Kichik ukasi ham hibsga olingan, katta akasi, xayriyatki, allaqachon armiyada xizmat qilgan. O'n to'rt yoshli bola voyaga etmaganlar koloniyasiga jo'natildi. Shuningdek, buyurilgan dorilar.
  Garchi ish dastlab soxta bo'lsa ham. Yaxshiyamki, yangi qonunlarga ko'ra, unga olti yildan ortiq muddat berilmaydi.
  Onam sportchi ayol edi va spartalik kabi mashq qildi. Shu sababli, ayollar koloniyasida u tez orada hokimiyatga ega bo'ldi va yaxshi ish topdi. Kuchli va jangovar texnikani yaxshi o'rgangan ukasi ham jangchilardan biriga aylandi, keyin u otryad komandiri bo'ldi. Muddatining uchdan bir qismini o'tab bo'lgach, u muddatidan oldin ozodlikka chiqdi. Rossiyada voyaga etmagan huquqbuzarlar uchun qonunlar insonparvardir va hatto u o'n to'rt yoshida birinchi sayohatga chiqqani omadli bo'lgan deb aytish mumkin.
  Umuman olganda, polkovnikning an'anaga ko'ra, spartalik ta'limning ashaddiy muxlisi bo'lganligi uning oilasiga aniq foyda keltirdi. Kuchlilar qamoqxonada nisbatan yaxshi, lekin kuchsizlar va taxtdagilar nisbatan yomon! Bola o'ziga zarar etkazmasdan zonadan o'tdi va hatto oliy yuridik (!) Ma'lumot oldi. Ko'rinishidan, uni o'g'rilarning romantikasi hayratda qoldirmagan va vaqt o'zgargan - bandit bo'lish modadan chiqib ketgan. Aksincha, bu biznesni jalb qildi.
  Tadbirkor uchun yuridik bilim juda muhim. Ona bilan vaziyat yanada murakkab edi - u o'sha paytda kattalar edi va jinoyat unga uydirma ish bilan osilgan. Dopingni tashish va sotish bo'yicha sindikat tashkilotchisi. Va buni qayta ko'rib chiqish deyarli mumkin emas. Shunday qilib, ko'plab yuqori martabalar ahmoq bo'lib chiqadi.
  Ammo onasi uni Kaspiy dengizi yaqinidagi yaxshi zonaga o'tkazishga muvaffaq bo'ldi va u erda obshchakning qo'riqchisi sifatida ishga joylashdi. Qamoqxona nazoratchisi bir nechta kitoblar yozgan va hatto filmlarda rol o'ynagan. Nega endi yo'q?
  U yoshidan ham ozg'in, jismonan baquvvat, yuzi ifodali va iyagi erkagu go'zal ayol.
  Shunday qilib, printsipial jihatdan, u zonada yomon o'tirmadi, hayotdan voz kechmadi. Va hatto nasl ham bor edi. Bola beshikdan mashq qildi va qamoqxonaning kundalik hayotini yoritdi. Biroq, xudojo'y otaga yarasha, onasi ishlamagan, shuning uchun uning bo'sh vaqti ko'p edi.
  Vladlen yetti yil o'tib qaytib keldi - jang san'atining eng yuqori darajasidan o'tib. Qasos olish tahdidi hali to'liq o'tmagan bo'lsa-da, jangchi familiyasini Shamanovaga o'zgartirdi - avvalgi ismini qoldirdi.
  Uning otasi taniqli general Shamanov bilan chinakam do'stona munosabatda bo'lganligi sababli, familiyaning o'zgarishi juda ramziy bo'lib chiqdi.
  Qobiliyatlari ajoyib, maktabi juda qattiq va shu bilan birga juda oqilona bo'lgan Vladlenning jang san'atida tengi yo'q edi. U rus kurashining o'ziga xos uslubini o'rgandi. Jangning nomi, albatta, shartli yoki Ruskundo kabi.
  Vladlen Tehvandoga o'xshash jang san'atlarini o'zlashtirdi - ruscha musht bilan urish, aykidoga o'xshash kurash - otish texnikasi va raqibning inertsiyasidan foydalanish, Tailand boksidan - tirsaklar, tizzalar, bosh zarbalari. Rodnoverie sinkretik jang san'atini yaratdi, uning texnikasi asrlar davomida sayqallangan va usta sehrgarlar boshqa xalqlar va maktablardan eng yaxshi narsalarni olishgan.
  Albatta, Vladlen Shamanova o'rgatilgan va qurolga ega bo'lish ... Lekin hamma narsani bilish va o'zlashtirish mumkin emas. Haqiqiy jang san'atkori arsenalda istisnosiz hamma narsada malakali bo'lishi kerak. Ammo individual fokuslar va ularning chiplari ajoyib tarzda ishlaydi.
  Vladlen eng avvalo oyoqlari bilan kurashishni va yalang'och barmoqlari bilan halokatli narsalarni tashlashni yaxshi ko'rardi, garchi u hamma narsada kuchli bo'lsa ham.
  Karatechi deb atalgan qiz, garchi u umuman karate o'qimagan bo'lsa-da, o'z maktabini ochgan. U turli musobaqalarda qatnashdi, lekin shon-shuhrat va unvonlarga intilmadi.
  Garchi u ba'zi tijorat musobaqalarida va hatto qoidasiz yashirin janglarda qatnashgan bo'lsa-da, unga pul kerak edi.
  Hali juda yosh qiz bo'lgan Vladlen turmush qurishga va farzand ko'rishga shoshilmadi. U jang san'ati bo'yicha o'zini yaxshilagan va ularni bolalarga o'rgatgan. Ayniqsa, Volka Ribachenko katta umidlar uyg'otdi. Aytgancha, u oyoqlari bilan o'tkir narsalarni ham nihoyatda ustalik bilan uloqtirardi. Karatechi bola (yana haqiqatga hech qanday aloqasi bo'lmagan taxallus!) Eng buyuk usta bo'lishga va'da berdi.
  Va to'satdan Volka filmlarda rol o'ynashga taklif qilindi va uning ukasi Oleg Rybachenko va Vladlen Shamanovaning o'zi u bilan birga borishdi. Va bu boshqa hikoya.
  
  
  Havaskor
  Bu yanada real va ishonarliroq. Ya'ni, eng oddiy va oddiy odamning ruhi Stalinning tanasiga kirdi. Va u oddiy odam, yashovchi edi. Va u faqat Gitlerning 1941 yil 22 iyunda zarba berishini bilar edi va natijalar halokatli edi.
  Nemislar Moskvani egallashga muvaffaq bo'lishdi va o'rtamiyona qotil shunchaki o'z atrofidagilar tomonidan zaharlangan. Ammo poytaxt qulagandan so'ng, biror narsani tuzatish juda kech edi. Yaponlar Uzoq Sharqqa, janubdan Turkiyaga zarba berishdi. Kavkaz ham qulab tushdi.
  Va Stalin dastlab Molotov tomonidan murosali shaxs sifatida almashtirildi. Ammo keyin shuhratparast Beriya boshini soldi. Va Jukov uni ushlab oldi. Va ritmarole boshlandi. Muxtasar qilib aytganda, nemislar yozda va undan tashqarida Uralga borib, yaponiyaliklar bilan bog'lanib, qarshilikning barcha ko'rinishlarini bostirishdi.
  Ammo G'arbda urush davom etdi. Amerikaliklar ikkilanishdi - Franklin Ruzvelt, kutilganidek, oxirigacha tortdi. 1941 yil Rojdestvoda nemislar Gibraltarga hujum qilishdi. Bu vaqtga kelib, Moskva va Leningrad olib ketildi va janubda nemislar Volga va Terekgacha kashta tikdilar. Ularga Sovet qo'shinlarining yomon tashkil etilgan qarshiligidan ko'ra cho'zilgan aloqa va keng rus makonlari to'sqinlik qildi.
  Gitler Franko bilan shaxsan uchrashdi va unga istiqbolni aytdi: SSSR harbiy kuch sifatida mavjud emas. Qo'shma Shtatlar baribir urushga birinchi bo'lib kirmaydi. Demak, Britaniya mutlaqo xavfli emas. Bundan tashqari, noyabr oyida, Moskva qo'lga kiritilgandan so'ng, Rommel qo'shimcha kuchlarni, bir nechta tanlangan bo'linmalarni va butun havo armiyasini ishga tushirish uchun oldi. Va inglizlar chang kabi yiqildi. Nemislar allaqachon Iskandariyada... Demak, Frankoda Britaniyaning qasosidan ko"ra Gitlerning g"azabidan qo"rqish uchun ko"proq asos bor. Ammo agar u hali ham Afrika va ingliz koloniyalaridan olishni istasa ...
  Vermaxtning qo'llari bo'shatilganini va o'zi hamma narsani yo'qotishi mumkinligini anglagan Franko, avvaliga nemis qo'shinlarini o'tkazishga rozi bo'ldi, keyin esa o'zi Britaniyaga urush e'lon qildi. Shu bilan birga, inglizlarning pozitsiyasi kundan-kunga yomonlashdi. Gibraltar uch kun ichida qo'lga kiritildi. Va tez orada nemislar Falastinni, Suriyani turklar bilan birga, Iroqni esa Yaqin Sharq bilan bosib oldilar.
  Amerika 1942 yil 4 iyulda urushga tortildi. Yaponiya Mustaqillik kuni Peru-Xabarga hujum qildi.
  Nemislar Rossiya, Yevropa, keyin esa Afrika va Osiyo resurslaridan foydalanib, havo hujumi va suv osti urushini olib bordilar.
  Germaniya qurol ishlab chiqarishni ko'paytirdi va Janubiy Afrikadagi hujumga rahbarlik qildi.
  1942 yil oxiriga kelib Afrika, aytmoqchi, Hindiston kabi natsistlarning to'liq nazorati ostida edi. Indochina, Singapur va Avstraliyagacha bo'lgan orollar yaponlarning nazoratiga o'tdi. To'g'ri, Gavayi arxipelagini egallashga bo'lgan qishki urinish samuraylarning etarli darajada tashkil etilmaganligi sababli muvaffaqiyatsiz bo'ldi.
  Ammo baribir, ko'proq harbiy tajribaga ega bo'lgan yaponlar dengizda hukmronlik qilishdi. Bundan tashqari, Germaniya suv osti floti juda tez o'sib bordi, bu Buyuk Britaniya va AQShning kuchini pasaytirdi.
  1943 yil may oyida ingliz metropoliga nemis qo'nishi sodir bo'ldi. Nemislar desant planerlari, suv osti tanklari, hattoki birinchi reaktiv bombardimonchi AP-161 va to'rt dvigatelli Yu-488 samolyotlaridan foydalanganlar.
  Suv osti urushidan charchagan Britaniya uzoq vaqt dosh bera olmadi, lekin juda qattiq kurashdi.
  Bir oylik qonli janglardan so'ng London quladi va Angliya uchun jang tugadi.
  Amerika keyingi qadam edi. Kanada Cherchill qochgan Qo'shma Shtatlar tomonida jang qildi, ammo Lotin Amerikasi mamlakatlari Uchinchi Reyx bilan urush boshlashdan bosh tortdi. Argentina va undan keyin Braziliya nemislarni o'z hududlarida ittifoqchilarning harbiy bazalari bilan ta'minladi.
  Urush uzoq davom etgan xarakter oldi. AQSh chet elda. Ularning quruqlikdagi armiyasi kuchli va flot juda tez qurilmoqda.
  Ammo asta-sekin nemislar va yaponlar buni qabul qilishdi. Ular tomonida sharqiy yarim sharning barcha resurslari va g'arbiy qismining bir qismi bor edi. Ha, e'lon qilingan umumiy urush o'z samarasini berdi.
  Ikar operatsiyasi muvaffaqiyatli o'tdi va Islandiya quladi. Shundan so'ng Fritz Grenlandiyaga o'tdi. 1944 yil esa hech kimga hal qiluvchi ustunlik bermadi. Biroq, Yaponiya va Uchinchi Reyx Sharqiy yarimsharda mustahkam o'rin oldi va Lotin Amerikasida mustahkamlandi. Qirq besh yil qishda samuraylar natsistlar bilan birgalikda Gavayi orollarini egallab olishdi. Va bahorda ular Panamaning isthmusiga ko'chib o'tishdi.
  Ruzvelt vafotidan so'ng, Qo'shma Shtatlar Uchinchi Reyx va Yaponiya bilan tinchlikka intila boshladi. Ammo murosa topish qiyin. Ayniqsa, Gitler qon hidini sezganidan beri. Fashizm barrakudasi juda ko'p narsani xohladi. Urush davom etdi. Natsistlar Grenlandiyaga o'rnashib olishdi va 1945 yilning yozida ular Kanadaga qo'nishga harakat qilishdi, ammo dengizga tashlandi. Kanada taslim bo'lishni xohlamadi. To'g'ri, 1945 yilning kuzida Avstraliya g'arbiy dunyoning Sharqiy yarimshardagi so'nggi muhim tayanchi bo'ldi. Yaponiya va Germaniya dengizda to'liq hukmronlik qildilar. Ularning suv osti floti tengsiz edi.
  Bundan tashqari, vodorod periks suv osti kemalari juda kuchli va harakatchan bo'lib chiqdi. Ularning tezligi soatiga qirq tugunga yetdi.
  Qirq besh-qirq olti yil qishda esa navbat Zelandga keldi. 1946 yil bahorida Qo'shma Shtatlar Lotin Amerikasining deyarli barcha mamlakatlariga urush e'lon qildi.
  Va atom bombasini yaratish loyihasi moliyalashtirishning qisqarishi tufayli sezilarli natijalarni bermadi. Shuning uchun, amerikaliklar mag'lubiyatga uchragan o'yinda bu tramp eysini tashlay olmadilar!
  Va tank qurish sohasida Uchinchi Reyx Qo'shma Shtatlarni sezilarli darajada ortda qoldirdi. Qirq ikki tonna og'irlikdagi eng yaxshi Amerika ishlab chiqarish tanki "Pershing" 102 millimetr frontal zirhga va soatiga 810 kilometr tezlikka ega 90 millimetrli to'pga ega edi. Va 1946 yildagi eng yaxshi va eng massiv nemis tanki "Royal Lion" - og'irligi 65 tonna bo'lgan, 250 millimetrlik frontal zirhga ega edi. Shuningdek, yon tomonlari va orqa tomoni 200 mm va barrel uzunligi 100 EL bo'lgan 105 mm qurol.
  Tankning piramidal shaklini hisobga olgan holda, uni Pershingdan har qanday burchakdan o'tkazib bo'lmaydi.
  Bir qator kuchliroq tanklarni ishga tushirishga urinish muvaffaqiyatsiz tugadi. Aytgancha, faqat T-93 og'irligi atigi 93 tonna bo'lgan, 305 millimetrli frontal zirh va 120 kalibrli qurolga ega bo'lib, nemislarga qarshi zarba berishda ba'zi imkoniyatlarga ega edi. Ammo mashinaning juda past haydash ko'rsatkichlari, shuningdek, aylanadigan minoraning yo'qligi uni munosib raqobatchiga aylantirmadi.
  "Supershing" ning rivojlanishi uzoq vaqt davom etdi va baribir bu tank nemisnikidan past edi.
  Va reaktiv aviatsiya, sifat jihatidan to'liq ustunlik natsistlar tomonida. Amerikaliklar faqat miqdorga qarshi turishlari mumkin edi. Ammo eski dunyo resurslariga ega bo'lgan nemislar kuniga uch yuz yoki to'rt yuzta mashinani yo'q qilishlari mumkin edi, bu AQShdan kam emas. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - bu reaktiv qiruvchi samolyotlar Amerika nomukammalligi - "F" sinfiga qarshi raqobatdan tashqarida!
  TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 reaktiv bombardimonchi samolyotlari ham raqobatdan tashqarida. Qo'shma Shtatlar hali to'liq reaktiv bombardimonchi samolyotga ega emas. Bu B-29mi? To'g'ri, loyihada B-36 bor, lekin hozircha u seriyali ishlab chiqarishdan uzoqdir.
  Germaniyaning "A" sinfidagi ballistik raketalarining esa dunyoda o"xshashi yo"q.
  Disklar - raqobatchilar ham yo'q ...
  Texnologik jihatdan, Uchinchi Reyx Amerikani to'liq ta'minladi va shuning uchun Gitler AQShni oxirigacha tugatishga qaror qildi. Va hech qanday murosa yo'q. Qirq oltinchi yili Meksika va Kubaga hujum boshlandi. Kuzda Texas va Kaliforniyada janglar allaqachon avj olgan edi. Va nemislar va yaponlar Alyaskadan Kanadaga bostirib kirishdi.
  Ammo endi qirq oltinchi yil o'tdi. Ikkinchi jahon urushi hamon davom etmoqda. Qirq yettinchi yil Kanada uchun halokatli bo'ldi, u nihoyat shimoldan kirib kelgan Frits tomonidan ishg'ol qilindi.
  B-36 reaktiv bombardimonchi samolyoti nihoyat Amerikada paydo bo'ldi, ammo Germaniya va Yaponiyani olish hali ham mumkin emas edi. Bundan tashqari, Vashington tanki yil oxirida 120 mm uzunlikdagi qurol va oltmish uch tonna og'irlikdagi nisbatan maqbul zirh va haydash ko'rsatkichlari bilan paydo bo'ldi. Garchi u himoyalangan va nemisnikidan yomonroq bo'lsa-da, u endi zirhni teshish kuchidan kam emas edi.
  Biroq, qirq yettinchi yilning oxiriga kelib, Qo'shma Shtatlar hududning yarmidan ko'pini yo'qotib qo'ydi va halokatga mahkum edi.
  Nemislar hatto yirik shaharlarga bostirib kirish paytida "Rat" va "Monster" o'ta og'ir tanklarini sinab ko'rishga muvaffaq bo'lishdi. Ikkinchisida o'n tonna og'irlikdagi zaryadni chiqarib yuboradigan bomba ishga tushirgich bor edi!
  Qurol qanchalik dahshatli bo'lganini tasavvur qiling!
  Yangi yil arafasida Nyu-York, o'ninchi yanvarda esa Vashington tushdi.
  Shunga qaramay, Yankees hali ham deyarli olti oy chidashdi. Qizig'i shundaki, ikkinchi urush 1948 yil 9 mayda tugadi.
  Ammo bundan keyin ham tinchlik uzoq davom etmadi. Gitler Yaponiyaning iqtisodiy jihatdan Uchinchi Reyxdan ancha qoloq bo'lib, o'zi uchun juda ko'p yerlarni tortib olganini yoqtirmasdi.
  Natsistlar 1948 yil avgust oyida o'zlarining atom bombalariga ega bo'lishdi. Kechikishning bir qismi Fyurerning ommaviy qirg'in qurollari g'oyasiga qandaydir sovuqqon munosabatda bo'lganligi bilan bog'liq edi. Gitler mamlakatlarni vayron qilish emas, balki zabt etish kerak deb hisoblardi.
  Ammo negadir ittifoqchi Yaponiya uchun shafqatsiz zolim istisno qilishga qaror qildi.
  Katta ballistik raketalar va yadroviy zaryadlarni bosib, natsistlar 1951 yil 4 iyulda Uchinchi Jahon urushini boshladilar.
  Tokio va Yaponiyaning boshqa shaharlariga kuchli yadroviy zarbalar berdi. Keyin dengiz va quruqlik kuchlari zarba berdi.
  Uchinchi jahon urushi olti oyda tugadi, umuman olganda, u bir yo'nalishda ketayotgan edi. Harbiy harakatlarning faol bosqichi uch oy davom etdi.
  Shunday qilib, Uchinchi Reyx yakuniy dunyo gegemonligini o'rnatdi. Bunday adolatsizlik Buyuk Stalinning tanasiga o'rtamiyonalik kirib kelganligi sababli sodir bo'ldi. Va kelajak haqidagi hech qanday bilim unga yordam bermadi! Xususan, havaskor reaktiv samolyotlarni ishlab chiqishga qaror qildi va barcha zavod va fabrikalarga shunday buyruq berdi. Ma'lum bo'lishicha, vint o'chirilgan va jet chiqarilmagan.
  Qotilning strategik qarorlari esa ahmoqonaroq emas. Qizil Armiya dovdirab qolgani ajablanarli emas. Va usiz Germaniyaga, uning ittifoqchilariga va Yaponiyaga qarshilik ko'rsatadigan hech kim yo'q.
  Xo'sh, Gitlerning o'zi imperiyani birlashtirishga qaror qildi. Ya'ni, Yer sayyorasining barcha kuchlari, istisnosiz, ixtiyoriy-majburiy tarzda kiritilgan jahon unitar kuchini yaratish. Yagona valyuta bilan, albatta, va genetik tanlovning vahshiy dasturi.
  Va shuningdek, kosmik kengayishni tayyorlash bilan!
  
  
  YIGIT POSHORI ROSSIYANI QUVQARADI
  Tashqarida yanvar oyi sovuq. Mana, Oleg Rybachenko ismli bola ko'chada maktabga ketayotib, to'satdan u qo'shni panelli uydagi devor qandaydir g'alati tarzda porlayotganini ko'rdi. Bola o'ziga xos qo'ng'iroqni his qiladi - u erga yugur, siz hakam bo'lasiz. Bola bor kuchi bilan yugurdi.
  Hayratlanarli darajada kam sonli mashinalar bo'lgani yaxshi va u ularning burunlari ostidan sirg'alib ketishga muvaffaq bo'ldi. Ehtiyotkor sho'ng'in va siz devorning yashil ko'zgusida turibsiz.
  Bola unga tashlaydi. Qo'llar, xuddi Garri Potter filmidagidek, bu jelega hech qanday muammosiz kiradi va bir soniyadan so'ng yigirma besh daraja sovuqdan bola o'zini yashil o'tlar bilan qoplangan yozgi maysazorda topadi.
  Hatto inersiya bo'lsa ham, bola o'tga yiqilib, darhol o'rnidan sakrab chiqadi. Ayozdan keyin hali o'lmagan yozning qo'lida bo'lish yaxshi. U tojidan sakrab o'tgan bo'lsa ham.
  Bola atrofga qaradi - atrofda odamlar yo'q edi, faqat sarg'ayishni boshlagan daraxtlar va ... temir yo'l qirg'og'i. Uzun bo'yli, granit bilan qoplangan va uning oldida tikanli simlar hatto chiziqli ustunlarga o'ralgan.
  Oleg Rybachenko bularning barchasi shunchaki emasligini his qildi. Va u haqiqatda hal qiluvchi narsaga duch keladi ... Uning boshida buyruq eshitiladi: temir yo'lga yaqinlashish. Buni qilish unchalik oson emas, yo'lda qalin sim qatlami - Bruno spirali bor.
  Issiqlikning o'zi bolaga chiqish yo'lini taklif qildi. U tezda qishki kiyimlarini yecha boshladi. Va uni tikanga tashlang. Bola ruhiy tartibning o'ziga xos shaklini his qiladi. "Endi siz tarix yaratuvchisiga aylanishingiz mumkin. Siz endi shunchaki xayolot rivojlangan maktab o'quvchisi emassiz, Oleg Ribachenko ajoyib ishlarni amalga oshiradi!"
  Bola simni to'ldirdi, faqat jinsi shim va futbolka qoldi. Issiq qishki etiklarda ham issiq edi va bola uyg'ondi. O'tkir, yashil o'tlarni yalangoyoq his qilish juda yoqimli. Avgust oyida tuproq juda yaxshi isitiladi va bola unga yurishni yaxshi ko'radi.
  Qish esa yilning yomon vaqti - shirin yozdan farqli o'laroq. Bolaning og'zi ochiq turishga vaqti yo'q - u hakam bo'lgani uchun. Bola tezda simdan o'tib ketadi. U orqali elektr toki yuborildi va kiyimi orqali yalang poshnalarida uchqunlar otildi.
  Bola qichqirdi, og'riqli zarba va tuval ustiga sakrab tushdi. Tovoni o"tkir toshlar bilan sanchilgan. Ammo bola tezda qirg'oqqa yugurdi. Bularning barchasi bejiz emas, balki buyuk rejaning bir qismi ekanligini his qildi!
  Bu erda ular issiq relslar, quyosh allaqachon peshindan oshib ketgan, havo jo'ka va asal hidi. Shu qadar sokinki, siz uzoqdan arilarning g'ichirlashini eshitishingiz mumkin.
  Bola qizigan temir ustida yalangoyoq turdi va yangi buyruqlarni eshitdi: "har bir relsga ettita tosh qo'ying". Bola ikkilanib qoldi va baland ovozda dedi:
  - Ammo keyin poyezd relsdan chiqib ketishi mumkinmi?
  Ovoz qulog"imga tegdi:
  - Aynan shu narsa sizga kerak! Rossiyaning dushmanlari bu erga boradilar!
  Bola boshqa bahslashmadi. Va Xudoning ovozi aniqlandi: faqat po'lat rangli toshlarni tanlang.
  Qo'llar allaqachon harakatlanardi. Oleg Rybachenko o'zidan zavqlandi - u hakam, oddiy maktab o'quvchisi tarixda qoladi!
  Ikkala temir yo'lda ham toshlar engil: aniq o'n to'rt bo'lak - har biridan ettitadan. Va ular deyarli farq qilmaydi!
  Bajarildi! Nihoyat, bola yana o'zini kesib o'tdi, "Otamiz" ni o'qib chiqdi va yalang'och poshnalarini miltillab, tiklandi. U toshlar va og"riyotgan tagliklarni titkilagancha yugurib qochib ketdi. Men deyarli qirg'oqdan sakrab o'tdim ...
  Men oqim orqali yana ko'tarilishni xohlamadim, lekin chiqish yo'q edi. Bola yugurishdan foydalanib, deyarli bir zumda qirg'oqdan oxirgi to'siqqa uchib ketdi. Bir oz hayratda, lekin qo'rqinchli emas. Va mana, u yana Oleg Rybachenko issiq yoz er yuzida. Oldinda, havoda yashil tuman porlaydi: orqaga.
  Bola haqiqatan ham issiq yozdan ayoz va qishga qaytishni xohlamaydi. Ammo keyin sirli ovoz oxirgi buyruqni beradi:
  - Shoshiling, aks holda portal yopiladi va siz abadiy 1914 yilda qolasiz va ota-onangizni hech qachon ko'rmaysiz.
  Oleg Rybachenko shosha-pisha simdagi kiyimlarni yirtib tashlaydi va ularni tasodifan tortib oladi. Portal so'na boshlaydi va bola poyabzalsiz chiqishga shoshiladi. U elastik narsaga urilib, harakat bilan tashqariga otilib chiqadi. Yalang oyoqlar oyoq osti qilingan shahar qorlarida kuyib ketgan. Ko'chada siz poyabzal kiyishingiz va qishki ko'ylagi kiyishingiz kerak - o'tkinchilarning hayratlanarli nigohlarini ushlab turish.
  Hatto kimdir baqirdi: "jinni". Ammo bola e'tibor bermaydi - u o'z ishini qildi va buyuk topshiriqni bajardi ...
  1914 yil 22 avgustda Hindenburg va Erich Ludendorff, Maks Xoffman ergashgan poyezd halokatga uchradi. Sharqiy frontdagi janglarda - Sharqiy Prussiyadagi operatsiyalardan boshlab va hokazolarda hal qiluvchi rol o'ynagan uchta harbiy qo'mondonning hammasi halok bo'ldi.
  Natijada tartibsiz nemis qo'shinlari qattiq mag'lubiyatga uchradi. Himoyasiz Koenigsberg harakatga keltirildi va nemis qo'shinlari qisman qurshovga olindi va qisman yo'q qilindi yoki qo'lga olindi.
  Rus qo'shinlarining g'alabasi urushning butun jarayoniga hal qiluvchi ta'sir ko'rsatdi. Va birinchi navbatda, askarlar va ofitserlarning ruhiy holati nuqtai nazaridan. Hech kimga sir emaski, Yaponiya tomonidan mag'lubiyatga uchraganidan keyin rus armiyasining obro'si keskin tushib ketdi. Ba'zi ko'zlari qisiq osiyoliklarni hech kim jiddiy raqib deb hisoblamadi. Va keyin ruslar to'rtta yirik jangda mag'lub bo'lishdi va barcha janglarda ular son jihatdan ustunlikka ega edilar.
  Va dengizda ham ular butunlay mag'lub bo'lishdi, faqat alohida, shaxsiy muvaffaqiyatlar bor edi. Vladivostok kreyserlari ayniqsa ajralib turdi.
  Xo'sh, dunyodagi eng yaxshi quruqlik askarlari hisoblangan nemislar bilan qaerda jang qilish kerak?
  Va keyin ma'lum bo'ldiki, Fritzni sindirish, haydash va o'n minglab asirlarni olish mumkin edi!
  Rossiya armiyasi va aholisining ishtiyoqi ko'p marta oshdi. Avstriya jabhasida oldinga siljish tez edi. Avstriya-Vengriya urushga tayyor emas edi. Va slavyan birliklarining ma'naviyati, ayniqsa, juda past. Ularning ko'plari nog'oralar va orkestr sadolari ostida taslim bo'lishdi. Slavlar nafratlangan avstriyaliklar uchun birodarlariga qarshi kurashishni xohlamadilar. Faqat venger va etnik nemis bo'linmalari ko'proq yoki kamroq jangovar tayyor edi.
  Rus armiyasi Avstriya qo'shinlarini ag'darib tashladi va darhol Lvovni, Przemysl qal'asini egallab oldi va muvaffaqiyat qozonib, Vengriyaga kirdi. Nemis fronti yorilib ketayotgan edi. Yuqori rus qo'shinlari Poznanda prussiyaliklarni mag'lub etib, Oderga yugurdilar. Nemislar olti korpusni Avstriyaga o'tkazdilar.
  Ammo bu etarli emas edi. Qolaversa, markazdagi o'rinlarni egallash uchun kuch yetarli emas edi. G'arbda esa shiddatli janglar davom etdi.
  Keyin Germaniya yangi kuchlarni sharqqa o'tkazishga majbur bo'ldi. Vaziyat Avstriyaga Italiyaga qarshi urushga kirishi bilan yanada og'irlashdi. Bu davlatlar o"rtasida asrlar davomida dushmanlik munosabatlari mavjud. Va uch tomonlama ittifoq ko'p jihatdan sun'iy shakl edi. Urush Germaniya va Avstriya uchun qulayroq bo'lgan bo'lsa-da, Italiya eng kuchlilarga qo'shilgan bo'lardi. Shunday qilib, rus qo'shinlari allaqachon Budapeshtga yaqinlashmoqda va markaziy kuchlarning ishlari axlatdir! Ruminiya urushga qo'shilishga shoshildi.
  Ruminiya qiroli Nikolay II ning qarindoshi ekanligi aniq bo"lib, u Avstriya imperiyasining qulashi hisobiga o"z yerlarini kengaytirmoqchi.
  Va Bolgariya, haqiqiy tarixdan farqli o'laroq, Rossiya tomonida urushga kirdi.
  Faqat Usmonli imperiyasi nemislarga sodiq bo'lib chiqdi. Va bu faqat Mudofaa vaziri harbiy harakatlarni boshlashni buyurganligi sababli, Bosh vazir va Sultonni haqiqatdan oldin qo'ygan. Turk armiyasi unchalik kuchli emas, lekin u Rossiyani Antanta bilan ta'minlashda muammolarni keltirib chiqardi. Ammo boshqa tomondan, bu Rossiya uchun o'z hududlarini janubga sezilarli darajada kengaytirish uchun ajoyib imkoniyatdir. Yaponiya, albatta, Germaniya va Avstriyaga urush e'lon qildi. Tinch okeanidagi nemis koloniyalarini bosib olish uchun.
  Bu Rossiyaning Uzoq Sharqdagi qo'llarini ozod qildi. G'arbda esa nemislar tor-mor qilindi.
  Germaniya faqat Oder daryosida rus armiyasining hujumini to'xtata oldi. Buning uchun G'arbdagi barcha hujum operatsiyalarini to'xtatish kerak edi. Avstriya-Vengriyaning deyarli yarmi rus qo'shinlari tomonidan ozod qilindi.
  Shunday qilib, Avstriya imperiyasi aslida o'yinni tark etdi va Germaniya uchun yukga aylandi. Bolgarlar Istanbulga qarshi hujum boshladi.
  Qishda Evropada harbiy harakatlar sustlashdi. Ammo rus armiyasi Turkiyaga qarshi hujum boshladi. Va bu erda hamma narsa muvaffaqiyatli rivojlandi. Bundan tashqari, arablar va armanlar Usmonli hukmronligiga qarshi isyon ko'tardilar.
  Rus qo'shinlari fevral oyida allaqachon Bag'dodda edi va inglizlar Basrani egallab oldilar. Mart oyining oxiriga kelib Rossiya butun Kichik Osiyoni egallab oldi va Istanbuldagi bolgarlar va serblar bilan birgalikda hujum boshladi. Turkiya o'yindan tashqarida. Suriya, Falastin, janubiy Iroq Buyuk Britaniya va Frantsiyaga ketdi - Rossiya qolgan hamma narsani oldi. Saudiya Arabistoni - hozirgacha rasmiy ravishda mustaqil hudud bo'lib qoldi, ammo Germaniya taslim bo'lganidan keyin ham bo'linishi kerak edi. Va u uzoq emas edi. 1915-yil 25-aprelda AQSH nemislar bilan urushga kirdi. Ko'rinib turibdiki, amerikaliklar amaliy odamlardir va g'alaba pirogini bo'lish vaqtida bo'lishni xohlashdi. Bahorga kelib, rus armiyasi ko'p miqdorda yangi turdagi qurollarni ishlab chiqardi: pulemyotli "Luna" -2 er usti transport vositalari. Yangi tanklar engil bo'lsa-da, magistralda soatiga 40 kilometr tezlikka erishdi va ajoyib haydash xususiyatlariga ega edi.
  May oyining boshlarida rus qo'shinlari yo'llar qurib ketishi bilan Vengriyada va butun janubiy frontda hujum boshladilar. Avstriya armiyasi qulab tushdi, nemis qo'shinlari frontni ushlab turish uchun etarli emas edi.
  22 iyun kuni rus qo'shinlari Vena shahriga kirishdi. Va 24 iyun kuni inglizlar, frantsuzlar, belgiyaliklar va birinchi amerikalik batalonlar Bryusselga kirishdi. Gollandiya Germaniyaga qarshi urushga kirdi va birozdan keyin Shvetsiya Daniya bilan. Nemislar Oder bo'ylab to'siqni zo'rg'a ushlab turishdi, ammo rus, chor armiyasi Myunxenga qarshi hujum boshladi. Germaniya janubidagi eng yirik shahar 1915 yil 7 avgustda quladi. Va 11 avgust kuni Germaniya o'zi uchun mutlaqo umidsiz vaziyatda taslim bo'ldi.
  Shundan so'ng hududning bo'linishi boshlandi. Avstriya-Vengriya va Usmonli imperiyasi jahon siyosiy xaritasidan g'oyib bo'ldi. Bolgariya 1913 yilda Usmonlilar bosib olgan turk hududining bir qismi bo'lib chiqdi. Serbiya ancha kengayib, Yugoslaviyaga aylantirildi. Ruminiya Transilvaniyani qabul qildi. Rossiya o'z tarkibiga: Bukovina, Galisiya, Chexoslovakiya, Krakov viloyati va Vengriyaning yarmi, to'g'ridan-to'g'ri Budapeshtgacha bo'lgan chegarani o'z ichiga olgan. Germaniya o'z hududini sezilarli darajada qisqartirdi. G'arbda u Elzar va Lotaringiyani Daniyaning ilgari bosib olingan erlari bo'lgan Frantsiyaga qaytarishi kerak edi. Sharq eng qiyin.
  Rossiya chegarani Oder bo'ylab, Frantsiya uchun esa Reyn bo'ylab chizishni talab qildi. Ammo AQSH va Angliya Rossiya va Fransiyani ortiqcha kuchaytirib, Germaniyani juda zaiflashtirishni xohlamadi. Natijada murosaga erishildi. Rossiya Sharqdagi barcha erlarni oladi, bu erda polyaklar ko'pchilikni tashkil qiladi.
  Sharqiy Prussiya Klaypeda, Danzigni yo'qotdi va Germaniyadan uzilib qoldi, lekin hech bo'lmaganda kesilgan shaklda omon qoldi. Koenigsberg nemis bo'lib qoldi. Ammo Germaniya juda ko'p yerlarini yo'qotdi. Chegara juda buzilgan bo'lib chiqdi. Ba'zi joylarda u hatto Odergacha yetib bordi va ko'p jihatdan aholining etnik tarkibiga bog'liq edi. Biroq, nemislar Pomeraniyani deyarli butunlay saqlab qolishdi. Ammo Berlindan Rossiya chegarasigacha yuz kilometrdan ortiq masofa yo'q edi.
  Shunday qilib, nemislar qurol ostida. Nemis armiyasining soni yuz ming askar va ofitser bilan cheklangan edi. Nemislarga katta miqdorda tovon to'lash kerak edi. Urush bir yildan sal ko'proq davom etdi.
  Rossiya, chor imperiyasi inqiroz holatiga tushib qolishga ulgurmadi va katta hududiy o'zlashtirishlar bilan chiqdi. Podshoh hokimiyati mustahkamlanib, inqilobiy harakat to"lqini pasaya boshladi, iqtisodiyotda esa, aksincha, noodatiy tez o"sish davri boshlandi.
  
  
  LENIN QANDAY AQSH PREZIDENTI BO'LGAN
  Bo"yi balandroq ko"rinishga uringan Vladimir Ilich Lenin bor kuchi bilan qaddini rostladi. Uning quruq, kichkina, lekin juda harakatchan qo"llari eng kam uchraydigan sandal daraxtidan yasalgan yaltiroq qora stol ustida asabiy tiriltirardi. Uning ro"parasida buqaning bo"yniga og"ir tilla zanjir bog"langan oq kostyumli bahaybat bir odam o"tiribdi:
  - Xo'sh, janob Ulyanov. Men sizning shartlaringizga roziman - oyiga besh ming dollar, shuningdek, bolg'a ostiga qo'yilgan har bir biznesning foizi! - Bu erda bezori ovozi qattiqroq bo'lib, hatto og'ir zanjirni keskin silkitib yuborishdi. - Faqat o'sha yolg'on va changsiz o'rtoq Lenin!
  Terlagan qo'llarini mamnuniyat bilan ishqalab, Vladimir Ilich dedi:
  - Albatta, janob Rokfeller, faqat bizning ishimizda yolg'onsiz ish qilib bo'lmaydi! Hamma narsa do'stona va juda samimiy bo'lishi kerak!
  Va ikkala firibgar ham ovoz chiqarib kulishdi...
  ---------------------------------------
  Oktyabr inqilobi Rossiyada sodir bo'lmadi. Birinchi jahon urushi jabhalarida vaqtinchalik sukunat bor edi. Nemislar va avstriyaliklar G'arbda muvaffaqiyat qozonishga harakat qilishdi.
  Rossiya armiyasi faqat turk frontida faol boʻlib, u yerda nihoyat inglizlar bilan bogʻlanib, Kichik Osiyoning katta qismini egallab, dushmanni bir qator magʻlubiyatga uchratishga muvaffaq boʻldi.
  Ammo keyin Ta'sis majlisi yig'ildi, unda bolsheviklar umidsiz ozchilikka aylandi va sotsialistik-inqilobchilar hukmronlik qildi.
  Birinchi qarorlardan biri bu edi: dehqonlarga yer berish va urushni g'alaba bilan yakunlash!
  1918 yil iyul oyida nemislarning Parijga qarshi hujumi muvaffaqiyatsizlikka uchradi va g'alaba qozongan rus armiyasi avval avstriyaliklarga, keyin nemislarga zarba berdi.
  Germaniya astoydil qarshilik ko'rsatdi, ammo dekabr oyida sharqdagi rus qo'shinlari Varshava va Krakovni egallab olganida, g'arbdagi ittifoqchilar Bryusselni egallab olishdi - ular hali ham taslim bo'lishdi. To'g'ri, ikki hafta o'tgach - inqilobning yo'qligi ta'sir qildi.
  Biroq, Vilgelm sof nominal monarx bo'lib qolgan holda deyarli barcha vakolatlaridan voz kechishga majbur bo'ldi.
  Va general Kornilov yangi Rossiya respublikasining prezidenti bo'ldi. 1917 yil avgustda uning qo'zg'oloni muvaffaqiyatli bo'ldi, garchi Kerenskiy rasman bosh vazir bo'lib qoldi, lekin u allaqachon prezidentlikni Kornilovga topshirgan edi.
  U Kornilov oliy bosh qo'mondon bo'ldi.
  Shundan so"ng Rossiyada umummilliy prezident saylovlari va yangi konstitutsiya bo"yicha referendum o"tkazildi.
  Avtoritar boshqaruv shakli yaxshi tanish bo'lgan odamlar Kornilovning versiyasini qo'llab-quvvatladilar.
  Rossiya Germaniya, parchalanib ketgan Avstriya-Vengriya va dunyo xaritasidan yo'qolgan Turkiya hisobiga o'z mulklarini kengaytirdi.
  Ikkinchisi nihoyat buyuk kuchlar o'rtasida bo'lingan. Rossiya Kichik Osiyoni, bo'g'ozlarni va Konstantinopolni oldi. Fransuzlar Suriyani, inglizlar Falastin va Iroqni oldi.
  1926 yilda Rossiya va Yaponiya o'rtasida yana urush boshlandi. Buning sababi Manchuriya va Port Arturning maqomi edi. Shartnomaga ko'ra, Port Arturni ijaraga olish huquqi Yaponiyaga o'tgan va ijara muddati tugagan. Biroq, yaponlar Xitoyga qo'lga kiritgan narsalarni qaytarib bermoqchi emas edilar.
  Bundan tashqari, yosh Xiroxito endigina kuchga ega edi - yangi g'alabalarni orzu qilardi.
  Biroq, rus allaqachon boshqacha edi. Birinchi jahon urushi jabhalarida qotib qolgan, tajribali qo'mondonlar, yangi tanklar va samolyotlar bilan u yaponlarga muvaffaqiyatli hujum qila boshladi.
  To'rt yarim oy o'tgach, rus armiyasi Port Arturni egallab oldi va yaponlarni qit'adan quvib chiqardi!
  Bir muncha vaqt Yaponiya hali ham dengizda - Boltiqbo'yi va Qora dengiz eskadronlarining kemalari yaqinlashguncha turdi.
  Shundan keyin chiqayotgan quyosh mamlakati taslim bo'ldi.
  Rossiya juda tez rivojlandi, ammo 1929 yilda butun dunyoda katta depressiya boshlandi.
  Qo'zg'olonlar Rossiya imperiyasini ham qamrab oldi. Bundan tashqari, Kornilov faol ruslashtirishni amalga oshirdi.
  Biroq, u taxtda qolishga muvaffaq bo'ldi va AQShda ... Lenin boshchiligidagi amerikalik bolsheviklar hokimiyatga keldi!
  Tushkunlikdan chiqib, yangi bolsheviklar tuzumi yangi urushga tayyorlana boshladi!
  Ispaniyadagi inqilob kommunistlarning g'alabasi bilan yakunlandi va shu tariqa Yevropada kuchli bolshevik tayanchi yaratildi...
  1938 yil 1 yanvar. Vladimir Ilich Lenin Oq uydagi ulkan idora atrofida asabiy qadam tashlamoqda. Dunyo bo'ylab vaziyat qizib bormoqda. Ispaniyadan keyin kommunistlar Frantsiyada muvaffaqiyat qozonishdi.
  Generalissimus va prezident Kornilov tomonidan boshqariladigan Rossiya, bolshevizmning Yevropaga tarqalishiga yo'l qo'ymasligini allaqachon aniq bildirgan. O'n million rus armiyasidagi besh yuzta diviziya umuman hazil emas!
  Vladimir Ilich buni tushunadi. Va Britaniyaning Rossiyaga qarshi taktik ittifoqini taklif qiladi.
  Inglizlar har doim Rossiya ekspansiyasidan juda ehtiyot bo'lishadi. Ammo radikal kommunizm ularni yanada qo'rqitdi. Ular bilan Rossiya o'rtasida xanjar o'rnatilishi kerak edi.
  Lenin mudofaa vaziri Cherchillni qabul qilishga va shu bilan birga inglizlarga Qo'shma Shtatlarning mustahkam qudratini isbotlashga tayyorlanayotgan edi.
  Boshlovchilar uchun esa kal boshli diktator yangi qurol - "atom bombasi" haqidagi hisobotni eshitdi.
  Oppenxaymer o'z hisobotini juda vazmin ohangda aytdi. Ha, allaqachon muvaffaqiyatlar bor va hatto yadroviy reaktor ishga tushirildi, ammo atom bombasining paydo bo'lishi hali ham juda uzoqda. Asosiy muammo - boyitilgan uran va plutoniyni olish. Bundan tashqari, hatto bu yangilik ham unchalik yoqimli emas - bitta bunday bomba shunchalik ko'p jangovar kemalarga tushadi. Xo'sh, qanday savol tug'iladi - agar siz yuz mingta kichik bomba yasasangiz, bitta katta bomba uchun pul sarflashga arziydimi?
  Kichkina, kal, lekin hali ham harakatchan chol (Aytgancha, oltmish yetti yoshda, hali qarilikdan yiroqda!) Lenin o"z kabinetining katta zalida g"ayrat bilan qadam tashlab, shunday dedi:
  - Siz o'rtoq, dialektikani tushunmaysiz! Ha, bomba hali ham qimmat bo'ladi, lekin keyinchalik ommaviy ishlab chiqarishga o'tish bilan uning narxi arzonlashadi!
  Oppengeymer tortinchoqlik bilan dedi:
  - Ruslar esa qo'l qovushtirib o'tirishmaydi!
  Vladimir Ilichdan mantiqiy va qattiq xulosa chiqdi:
  "Demak, siz har qanday holatda ham ulardan oldinda bo'lishingiz kerak!"
  Bu erda Oppengeymerning qora yordamchisi kuylaydi:
  - Axir, bizga g'alaba kerak! Hamma uchun bitta, biz narx uchun turmaymiz! Hamma uchun bitta, biz narx uchun turmaymiz!
  Oppengeymer AQSH prezidenti Leninga ta"zim qilib, baqirdi:
  - Sen dahosan! Albatta, biz narxga turmaymiz va ruslardan oldinga chiqamiz, lekin bizga pul kerak!
  Lenin timsoh terisidan tikilgan oyoq kiyimlarini tovonini urib, ishonch bilan dedi:
  - Pul bo'ladi!
  - Va qullar!
  Vladimir Ilich tarixiy iborani aytdi:
  - Men sizni vositalar bilan cheklamayman! Men sizning vaqtingizni cheklayman!
  AQSh imperiyasining qo'mondonlik va boshqaruv mashinasining mexanizmlari aylana boshladi.
  Lekin bu eng muhim narsa emas. Vladimir Ilich, hech kim kabi, Rossiyani mag'lub etish uchun uni ichkaridan buzish kerakligini tushundi.
  Vladimir Ilich baland, uzun, notekis peshonasini ajin qildi va telefondan go'shakni ko'tarib, Dallesga qo'ng'iroq qila boshladi.
  Bosh ayg'oq apparatga yaqinlashganda, Lenin o'pkasining tepasida kar bo'lib baqirdi:
  - Bizga qo'zg'olon, aldash, xalqni yo'ldan ozdirish qobiliyatida mendan teng yoki hech bo'lmaganda unchalik kam bo'lmagan odam kerak!
  Dalles juda ishonchli ohangda javob berdi:
  - Men shunday odamni bilaman Vladimir Ilich!
  Lenin shaytondek sakrab, baqirdi:
  - Xo'sh, u kim? Bu inson tomonidan yaratilgan daho kim?
  Dalles, bo'g'inni qo'shiqqa cho'zib, dedi:
  - Iosif Vissarionovich Stalin! Siz uni bilsangiz kerak, Vladimir Ilich!
  Lenin zarhal va olmosli oynada o"ziga ko"z qisib, baqirdi:
  - Bu oshpaz faqat achchiq ovqatlar tayyorlaydi!
  Dalles ishonch bilan jilmayib, tasdiqladi:
  Lekin aynan shu narsa bizga kerak!
  Lenin yana ko"z qisib, baqirdi:
  - Stalinga hamma narsani bering. Va unga o'sha arzimas generalissimo Kornilovning joyini va'da qiling!
  Dalles kar bo'lib baqirdi:
  - Vladimir Ilich ijro etiladi!
  
  HECH QACHON VITYAZDAN BERMA
  Ko'pchilik G'arb yordamisiz ruslar Ikkinchi Jahon urushida mustaqil ravishda g'alaba qozongan bo'larmidi, deb bahslashmoqda? Shunday qilib, xudolar buni amalda sinab ko'rishga qaror qilishdi. Va bitta parallel koinotda ular ittifoqchi kuchlar, koloniyalar va SSSR bilan birga Uchinchi Reyx o'rtasida to'siq qo'yishdi. Va bu 1941 yil iyun oyida tajribaning tozaligi uchun sodir bo'ldi.
  Ittifoqchilar na SSSRga, na Uchinchi Reyxga yordam bera olishdi. Va tajribaning to'liq tozaligi uchun Yaponiya ham to'siq orqasida yashiringan. Xuddi laboratoriyadagi kabi hamma narsa mutlaqo toza bo'lsin.
  Dastlabki kunlarda haqiqiy voqeadan farq qiladigan hech narsa sodir bo'lmadi. Fritz, haqiqiy tarixda bo'lgani kabi, kuniga taxminan 30-40 kilometrni bosib o'tdi, lekin asta-sekin sekinlashdi. Albatta, Britaniya bombardimonlarining yo'qligi va Rommel korpusi yaqinidagi raqiblar kuchlarning bir qismini, ayniqsa aviatsiyani bo'shatishga imkon berdi. Ammo nemislar hali buni qilmagan, shuning uchun jabhalarda ishlar baribir muvaffaqiyatli ketayotgan edi. Biroq, iyul oyining oxirida Smolensk jangi Fritzning oldinga siljishini sekinlashtirdi. Gitler Rommel va uning bo'linmalarini Liviyadan olib chiqishga qaror qildi va Italiyaning ishg'olchi kuchlari etarli deb qaror qildi. Fashistlar rahbariyati vaqtni behuda sarf qilmaslik uchun Frantsiya va Bolqon yarim orolidan qurolli kuchlarni va ayniqsa aviatsiyani ko'chirishni boshladi. Gitler hali ham markazda sovet qo'shinlarini yorib o'tishga va qishgacha etib borishga umid qildi.
  Janubga burilish o'rniga, Fritz markazda hujumni davom ettirib, qanotlardan Smolenskka hujum qilayotgan Sovet qo'shinlarini qamrab olishga harakat qildi. Va 13 avgust kuni Rommel korpusi Dneprni kesib o'tib, Kiyevni himoya qiluvchi sovet guruhining orqa qismiga kirishga harakat qilib, hujumga o'tdi.
  Stalin mag'lubiyatga uchradi. Afrikadagi deyarli barcha Evropa va frantsuz mulklari to'satdan unga qarshi bo'lib chiqdi va birorta ham ittifoqchi emas.
  Endi Yaponiyadan xavf kutmang. Va Oliy qo'mondon buyruq beradi: Uzoq Sharqdan barcha bo'linmalarni olib tashlash.
  Nemis qo'shinlari deyarli Moskvaga o'tib, Sibir korpusi tomonidan to'xtatildi. Ammo janubda, buyruq o'zgarishi va Rommelning harakatlari tufayli Fritz Sovet janubiy guruhini kesib tashlashga muvaffaq bo'ldi.
  Ukrainadagi harbiy harakatlarga Stalin qo'rqoqlik bilan barcha zaxiralarni Moskvaga tortib olgani va shu bilan o'z orqasini fosh qilgani salbiy ta'sir ko'rsatdi.
  Aniqrog'i, o'ziga emas, janubiy guruhga. Bu yomon holat bo'lib chiqdi. Ammo haqiqiy tarixda Kievning himoyasi mag'lubiyatga aylandi. Faqat bu erda bir nuance bor edi, nemislar allaqachon Moskva yaqinida edi va natsistlar Evropa hisobidan, Uzoq Sharq hisobiga Stalindan tezroq kuchayishdi. Va nemislar masofani kamroq bosib o'tishlari kerak edi va Evropadagi yo'llar yaxshiroq. Va Trans-Sibir temir yo'lida hamma narsani birma-bir o'tkazishga harakat qiling.
  Natijada, nemislar Xarkov va Voroshilovgradga haqiqiy tarixdan ham ertaroq kirib, ko'plab sanoat va fabrikalarni egallab olishdi.
  Leningrad ham to'sib qo'yilgan, ammo olinmagan. Va nemislar Qrimga kirishdi. Va Fritz janubdagi Voronejni egallab, Don bo'ylab Stalingradga ko'chib o'tishga muvaffaq bo'ldi.
  Shunga qaramay, Moskva himoya qilindi va qishda ular hatto qarshi hujumga o'tishdi. Ammo janubiy qanotda Rommel Stalingradga o'tishga muvaffaq bo'ldi. Xuddi shu tarzda, Kerchga qo'nish amalga oshmadi. Sovet qo'shinlari juda qiyinchilik bilan dushmanni Stalingraddan uzoqlashtirishga muvaffaq bo'lishdi. Buning sababi shundaki, iqlim Vermaxt tomonida emas va ular sovuq va qor ko'chkilarida jang qilish uchun soqov edi.
  Ha, Rommel Dondan nariga o'tishi kerak edi. Va bu fyurerning yuziga kar bo'lgan shapaloq edi.
  Ammo 1942 yilning bahorida kuchlar muvozanati o"zgardi. Ittifoqdoshlariga katta bosim o'tkazgan nemislar o'z qo'shinlari sonini, jumladan, Xiva hisobidan, yo'ldoshlar sonini ko'paytirdilar. Ayniqsa, Italiya va Frantsiya miqdori bilan qo'shilgan. Sharqiy frontda qora diviziyalar ham paydo bo'ldi. Yaxshiyamki, Afrikadan Britaniya va Amerika fronti qo'shinlar va resurslarni uzatishga to'sqinlik qilmadi.
  Va de Goll ittifoqchilarning qo'llab-quvvatlashidan mahrum bo'lgach, o'z sheriklari tomonidan xiyonat qildi.
  Shunday qilib, SSSRga qarshi haqiqatdan ko'ra ko'proq kuchlar to'plandi. Fritzlar havoda o'zlarining afzalliklarini saqlab qolgan holda, ayniqsa, samolyotlarga qo'shildi. Va quruqlikdagi kuchlar 5,6 million sovet askariga qarshi etti milliondan oshdi.
  Va fashistlar janubda hujum boshladilar. Rommel 27 iyun kuni Stalingradni egallashga muvaffaq bo'ldi. Fritz bir vaqtning o'zida yuzlab tanklarni shaharga qo'yishga muvaffaq bo'ldi. Dushman aviatsiyasining havoda ustunligi ham o'z ta'sirini o'tkazdi, bu Sovet qo'shinlarini keng Volga daryosi orqali o'tkazishni qiyinlashtirdi.
  Afsuski, AIda qahramon Stalingrad sodir bo'lmadi. Va Rommel Volga va Kaspiy dengizi bo'ylab rejalar bo'yicha kaltaklangan yo'l bo'ylab harakat qildi.
  Nemislarni markazda qarshi hujumlar bilan yorib o'tishga urinishlar muvaffaqiyatsizlikka uchradi. Bundan tashqari, Rjev to'sig'i shakllanmagan. Shunday qilib, Sovet qarshi hujumi paytida Fritz yanada tekisroq frontga ega edi va ular ham bir tekisda chekinishdi. Ammo Rjev, afsuski, natsistlar bilan qoldi.
  Fritzni kesib o'tishning iloji bo'lmadi va Stalingrad qulagandan keyin Kavkazni saqlab qolish juda qiyin. Volgadagi ta'minot arteriyasi kesilganligi sababli. Va iyul oyining oxirida nemislar Kaspiy dengiziga yetib borganlarida, vaziyat deyarli umidsiz bo'lib qoldi. Endi faqat suv bilan ta'minlash mumkin edi.
  Natsistlarning havo ustunligi borligini hisobga olsak, voqea juda qiyin va umidsiz bo'lib qoldi.
  Avgust-sentyabr oylari shiddatli janglarda, Kaspiy sohilidagi dushman Bokuga yetib borguncha o"tdi. Va u erda Rommel bilan ular oktyabr oyining oxirigacha qarshilik ko'rsatishdi. Vaziyat Turkiyaning urushga kirishi bilan yanada keskinlashdi.
  Yaponiya hisobiga tajriba o'tkazayotgan xudolar g'amxo'rlik qildi, ammo Usmonlilar hisobiga emas. Ammo qishda fashistlar hali ham Moskvaga hujum qilishga jur'at eta olishmadi, ular qish uchun to'xtashdi.
  Qizil Armiya bir necha bor hujumga urinishdi. Ammo dushman ishchi kuchi, tajribali xodimlar soni va aviatsiyada ustun edi. SSSRda faqat tanklar va artilleriya ishlab chiqarilgan. Ammo tanklar asosan engil edi va zirh sifati juda ahamiyatsiz edi. Ko'rinib turibdiki, juda ko'p samolyotlar ishlab chiqarilmoqda, ammo duralumin etishmasligi tufayli ular mos yozuvlarga qaraganda og'irroq va kamroq manevrga ega. Yak-9 ham deyarli butunlay yog'ochdan chiqdi. Va bu, albatta, salbiy tomoni edi.
  Gitler o'zining yangi mashhur tanklari - "Panteralar" va "Yo'lbarslar" ga ham ishondi.
  Ular tobora ko'payib bordi. Va menajeriyaning uchinchi vakili paydo bo'ldi: "Arslon". Haqiqiy tarixda bunday mashina 1942 yilda ishlab chiqilgan, ammo resurslar etishmasligi va og'ir vazn tufayli eng og'ir yirtqich hayvon rad etilgan.
  Ammo bu erda 90 tonna og'irlikdagi "Arslon" seriyaga kirdi. Uning afzalliklari, kuchli zirh va 105 mm qurol, qisman eng yomon haydash ko'rsatkichlarini qopladi. 76 mm seriyali Sovet qurollari "Arslon" ga har tomondan kira olmadi.
  Shunday qilib, agar mudofaa chizig'i juda kuchli bo'lsa va chuqur eshelonlarga ega bo'lsa, bu yomon o'tish tanki emas edi.
  Sovet qo'mondonligi sovet poytaxti ostida to'liq mustahkamlandi. Va bu erdan o'tishga harakat qiling.
  Menajeriyaning to'rtinchi vakili: "Maus", seriyaning boshlanishi bilan biroz kechiktirildi.
  Qizil Armiya soni olti millionga ko'paytirildi, garchi askarlar ko'p askar edi.
  Ularga to'qqiz milliondan ortiq kishi qarshilik ko'rsatdi, ammo son ustunligi dushman armiyasining juda rang-barang tabiatini qisman qopladi.
  Aviatsiyada dushman ham son, ham sifat jihatidan kuchliroq. Eng yangi ME-309 va Yu-288 paydo bo'ldi. Bunga javoban, malakali ishchi kuchi va tanqis materiallar tufayli sifatsiz sovet mashinalari kurashmoqda. Tanklar hali ham eski T-34 va engil tanklar, shuningdek, KV.
  Yozda Wehrmacht hujumga boshchilik qildi: Moskvaga hujum va Volga bo'ylab Saratovga hujum. Shiddatli janglardan so'ng Moskva kuzning oxiriga kelib qurshab oldi. Saratov, Kuybishev, Penza, Ulyanovsk ham qo'lga olindi. Stalin Sverdlovskka qochib ketdi. Vaziyat keskinlashdi.
  Poytaxtga hech qanday sharoitda taslim bo'lmaslik buyurildi. Nemislar hujum qilishdi, lekin orqaga qaytishdi yoki ko'chadagi janglarga botib ketishdi. Qishda Wehrmachtning hujumi to'xtatildi. To'g'ri, nemislar qo'sh ringda nafaqat Sovet poytaxtini, balki Leningradni ham yakunladilar.
  May oyida fashistlarning hujumi yana boshlandi, lekin allaqachon Gorkiy va Qozon shahri yo'nalishida. Sovet tanki qurilishi, barcha qiyinchiliklarga qaramay, ishlab chiqarishga kirishga muvaffaq bo'ldi: T-34-85 va IS-2, ammo oz miqdorda.
  Gorkiy faqat iyul oyida tushib ketdi, Qozon esa avgust oyining oxirigacha chidadi.
  Leningradda dahshatli ocharchilik hukm surdi va Fritz uni bostirishga ham urinmadi. Va Moskva asta-sekin nazorat ostiga olindi. Va 30 sentyabr kuni, o'ta qonli hujumdan so'ng, Kreml qulab tushdi.
  Birinchi darajali qal'a qattiq vayron qilingan. Va bu sovet xalqi uchun yangi zarba bo'ldi. Nemislar Uralsga ko'chib o'tishdi, ammo u erda qor ko'chkilariga tushib qolishdi. SSSR bilan kurashish qiyin. Stalin oxirigacha turish tarafdori edi. Ammo bu mamlakatning o'zi va ayniqsa nemislar uchun juda qimmatga tushdi.
  Janubda natsistlar O'rta Osiyo bo'ylab ham oldinga siljishdi.
  1945 yilda SSSR SU-100 va IS-3 ni oldi, lekin faqat kichik seriyalarda. Voy, iyun oyining oxiriga kelib fashistlar O"rta Osiyoni ham bosib olishdi. Va iyul oyida Sverdlovsk ham tushib ketdi. Avgust oyida nemislar Kurgan va Tyumenni egallab olishdi. Va 3 sentyabrda ham Tobolsk. Sentyabr oyining oxirida, Xanti-Maisiysk. Va oktyabr oyining o'rtalarida va Omskda.
  Biroq, Novosibirsk hali natsistlarga bo'ysunmagan. Juda qattiq sovuqlar Fritzni shaharlarga yopishib olishga majbur qildi.
  Shunday qilib, 1946 yil may oyigacha fashistlar faol harbiy harakatlar olib bormadilar.
  Keyin Novosibirskka bordik. Janglarda disk shaklidagi vertolyotlar va "E" seriyasining eng yangi tanklari qatnashdi. Biroq, bu Fyurerga unchalik yordam bermadi. Krautlar iyun oyining oxirida Novosibirskni egallab olishdi . Ob daryosini majburlash. Keyinchalik iyul oyida yirtqich hayvonlar Kemerovo va Tomskni va Oltoy o'lkasini egallab olishdi. Shiddatli janglardan so'ng avgustda Abakan quladi, sentyabrda esa Irkutskga hujum qilindi.
  Qon qusgan nemislar uni ham olib ketishdi. Ammo ular yana dovdirab qolishdi. Aloqada cho'zilgan. Shunday qilib, biz Chitaga yaqinlashishda to'xtadik. Lekin printsipial jihatdan ular qayerda shoshyapti? Siz yozni kutishingiz va yangi jihozlarni sinab ko'rishingiz mumkin.
  Bu diskotekalar yoki samolyotlar bo'lsin. 1947 yilda sovet dizaynerlari IS-4, IS-7 va T-54 tanklarini ketma-ket ishga tushirdilar. To'g'ri, faqat ramziy hajmlarda. Odamlar va resurslar etarli emas edi. Natsistlar yurishlarini davom ettirdilar. Aginskoye iyun oyining oxirida Blagoveshchensk qo'lga olindi. Xabarovsk iyulda, Vladivostok esa avgustda tushib ketdi. Shunday qilib, natsistlar deyarli barcha yirik Sovet shaharlarini egallab olishdi. Balki Pertopavlovskdan tashqari. Fiends sentyabr oyida Magadanni egallab oldi. Ammo baribir Stalin taslim bo'lishga bormadi.
  Oxir-oqibat natsistlar hali ham mag'lub bo'lishdi!
  
  
  Kosmos yo'nalishi bo'yicha urushlar
  Bir necha nisbatan gullab-yashnagan yillardan so'ng, Rossiya uchun og'ir sinovlar keldi. Osmon imperiyasi o"zining ulkan inson resurslari va totalitar siyosiy tizimning afzalliklaridan foydalanib, jahon gegemoniga aylana oldi. Rossiyada janubiy chegaralarda shafqatsiz qirg'in sodir bo'ldi. Va islomiy qo'zg'olon bostirilgan bo'lsa-da, terrorizmga qarshi urush juda ko'p resurslarni iste'mol qildi. Vaziyat G'arb bilan keskin qarama-qarshilik tufayli yanada og'irlashdi.
  Hamma narsa yadroviy to'siqga asoslangan ekan, keng ko'lamli urushlar bo'lmagan. Ammo amerikalik olim Vellington sun'iy sintez qilingan radioaktiv elementda Merkuriyga maxsus turdagi raketa uchirishni o'yladi.
  Lekin navigatsiyada xatolik yuz berdi. Raketa kursdan og"ib, Quyoshga quladi... Tirik organizmlar uchun xavfli bo"lmagan, ammo atom tuzilishini buzib tashlagan, atom yadrosidagi neytronlar orasidagi bog"lanishlarni biroz o"zgartirib yuborgan o"ta siyrak plazma otilishi sodir bo"ldi. Nazoratsiz yadro va termoyadro reaktsiyalarini imkonsiz qilish uchun etarli.
  Va buning natijasida: yadro qurollari keraksiz axlatlar to'plamiga aylandi.
  Harbiy va iqtisodiy jihatdan dunyodagi eng qudratli davlat: aholining haddan tashqari ko'pligi tufayli chuchuk suv va energiyaning keskin tanqisligiga uchragan Osmon imperiyasi Sibirni ijaraga olish uchun ultimatum qo'ydi.
  Rossiya qat'iy rad javobi bilan javob berdi ...
  Katta urush boshlandi: G'arbga qarshi Osiyo koalitsiyasi. Bizning Vatanimiz keng ko"lamli janglarning bosh maydoniga aylandi. Tinch hayot o'tmishda qoldi: urush jahannami hamma joyda hukmronlik qildi. Eng shiddatli janglar qutbdan qutbgacha qizg'in kechdi.
  Jabhalardagi vaziyat keskin edi: Osiyo Ittifoqi allaqachon Ural tog'lariga yaqinlashib qolgan edi.
  Yekaterinburg yaqinida ko'zni qamashtiruvchi olov to'pi qulab tushdi va halokatli zona paydo bo'ldi, unda hech kim bir daqiqa ham yashay olmaydi.
  Vatan, muqaddas Rossiya -
  Yuragim sen uchun ochiq...
  Jang maydonining qoni sug'orilgan -
  Vatan sevgisida gullash uchun!
  
  Yerning zarbasi nola bilan uradi,
  Urush bo'lganda qiyin...
  Ammo ulug'vor quyosh Rossiya ustidan chiqadi -
  Siz bizning yagona o'lmas onamizsiz!
  
  Cheksiz dalalarda javdar oltin,
  Qor yorqin kumush rangda porlaydi.
  Va yuzlar piktogrammalardan g'urur bilan qaraydi -
  Ritsar, jangda burgut bo'l!
  
  Biz dushmanning jangida g'alaba qozonamiz,
  Keling, qanotli orzuni himoya qilaylik.
  Rus askaridan jasur yo'q,
  Men Xudoga ibodat qilaman!
  . Asosiy tarkib.
  Qalb rahm-shafqatga to'lsa, negadir hamyon bo'sh qoladi!
  Ural tog'larining cho'qqilari kariyes tomonidan egan og'izdan chiqib ketadigan tishlarga o'xshaydi. Rossiyaning dumsiz qiruvchi samolyotlari past darajada uchmoqda. Tez lochinlar singari, rus ritsarlari Osmon imperiyasining bema'ni, ammo kuchli zirhli qanotli jangovar kemalariga hujum qilishadi.
  Harbiy havo kuchlari uchuvchisi Andrey Ognev qiyin burilishni amalga oshiradi. Olov va metallni tupuradigan besh barrelli og'ir xitoy to'pi. Yong'in tornadosi rus qiruvchisining shaffof zirhidan bir necha millimetr masofani bosib o'tadi. Bunga javoban dumisiz qichqiradi. O'tkir burundan maydalangan pulsar sirg'alib ketadi. Ulkan Xitoy vertolyotining aylanuvchi minorasi zarba ostida qiyshayib qoladi... Bo'g'iq qichqiriqlar eshitiladi.
  Andreyning peshonasi baland qora yuzi oq tishli tabassumga aylanadi.
  Uning sherigi, ko'zni qamashtiradigan go'zal sarg'ish Vassa Koltsova bochka yasaydi va boshqarilmaydigan raketaning po'lat piranhasini o'tib ketishga majbur qiladi va jangovar vertolyotning o'n ikkita ulkan pervanellaridan biriga "sovg'a" yuboradi.
  Katta, uch qatorli pichoqlar bilan parvona parchalanib ketmoqda. Vassa, bejiz uning nomi malika deb tarjima qilingan emas, qanday urishni bilardi. U har doim faqat bitta kalta yubka va xaki futbolkada jang qilgan, ammo yalang poshnalarida u o'zini va jangchini bir butun sifatida his qilgan.
  Ko'plab ayol uchuvchilar unga taqlid qilib, ajoyib sezgirlikka erishishga harakat qilishdi. Harbiy kema vertolyoti - bu yuz yigirmata yong'in nuqtasi bo'lib, ular yuzaga tushiriladi - yong'in maydoni. Ko'mir changida ishlaydigan, lekin ayni paytda dinamik himoyani qo'llagan holda minglab tonna metallni olib yuradigan mashina.
  Yaponiya, xitoy va hind dizaynerlari avtomobilni Rossiya havo mudofaa tizimlariga daxlsiz qilib qo'yishdi, ammo kutilmaganda havo hujumiga uchradi.
  Yovvoyi g'azabdan qisiq ko'zli general Makli qichqirdi va qora qo'lqopli qo'li bilan ishora qildi:
  - Ularni yo'q qiling! Bu yirtqich hayvonlarni eritib yuboring!
  To"liq ko"krakli, ammo beli yupqa hind polkovnigi shunday dedi:
  - Bu juftlik qora tanli shahzoda va malika. Hech kim ularni yiqitgan emas!
  Mak ishonmay jilmayib qo'ydi va to'ng'illadi:
  - Bo'lishi mumkin emas. Yong'in zichligini oshiring.
  Va yana jangovar kema vertolyoti titrab ketdi. Aylanadigan minora tiqilib qoldi va titan korpusi yonib ketdi. Olovli sariq va dolchin askarlar faryod bilan o'tib ketishdi. Portlash sodir bo'ldi va ulkan vertolyot korpusi ichida napalm o'rnatilgan raketa yonib ketdi.
  Vassa "slayd" texnikasini takrorlab, yong'in yo'llari yonidan o'tib, dedi:
  - Barcha yoshdagilar urushga bo'ysunadi, faqat siz oxirgi kuningizni egarlay olmaysiz, vaqtsiz mag'lub bo'lasiz!
  Endryu salqin. Uning otasi Angola armiyasining eng yosh generali bo'lib, Moskvaga o'qishga kelgan. U yerda mashhur sportchi, fan nomzodi Lidiya Ognevaga turmushga chiqdi. Keyin otasi vafot etdi va uni qora va jingalak sochli onasi katta qildi. Maktabda ular Andreyni masxara qilishga harakat qilishdi, lekin bola hali ham bolalar bog'chasida jang san'ati bilan shug'ullanardi. Uning onasi o'zi bilan qanday kurashishni bilardi, o'gay otasi esa aralash uslublar bo'yicha chempion edi.
  Andrey yaxshi o'qidi, ajoyib xotiraga ega edi va tez orada u o'zi bolalarning etakchisi, ularning etakchisi bo'ldi. Albatta, u parvoz maktabini tanladi va o'z vatani Rossiya uchun jangga ketdi. U shon-sharaf va hurmat qozondi. Va hech kim Rossiya qahramonini qora teri bilan qoralashga jur'at eta olmadi, ayniqsa negroning yuz xususiyatlari slavyanlar bilan aralashib ketgan va bu sport bilan qurilgan uchuvchini juda chiroyli qilgan.
  Uning sevgi munosabatlari haqida, harbiy marralar haqida afsonalar kam emas edi. Garchi Andreyning o'zi unga tegishli bo'lganidan ancha kamtar edi.
  Endi u daxlsiz jangovar kemani yo'q qilish yo'lini qidirardi. Faol, ko'p qatlamli zirhlar Osmon imperiyasining eng kuchli mashinasining asosiy qismlarini qoplagan.
  Savva konstruksiyani harakatsizlantirishga urinib, parvonalarga qarata o"q uzdi...
  Bu orada yerda jang avj oldi. Sharqiy blokning minorasiz tanklari hujumga o'tdi. Ba'zilari juda katta, boshqalari esa bir metrdan oshmaydi.
  Ularga qarshi G'arbiy koalitsiya jangchilari orqaga qaytmasdan ko'chma minalar va boshqariladigan raketalardan foydalangan.
  Bu erda nafaqat ruslar, balki evropaliklar ham jang qilishdi: inglizlar, frantsuzlar, shvedlar va boshqalar.
  Umumiy dushman oq teri va nasroniy axloqli odamlarni birlashtirdi. Demokratiya haqidagi bahslar susaydi. Qolaversa, Rossiyada g'arbga qarshi kayfiyat sharqdan kelgan tajovuzdan keyin barbod bo'ldi. Darhaqiqat, pasifist va bag'rikeng Evropa Sharqqa qayerga ko'tarilishi mumkin? Ular va odamlar qanday kurashishni unutishdi. Yadro qurollari yo'qolgach, kuchli va ko'p sonli Osiyo o'zining son-sanoqsiz qo'shinlarini shimol va g'arbga ko'chirdi.
  Rossiya pozitsiyalarida olg'a siljayotganlar orasida arablar ham ko'p. Ba'zi mutaassiblar oq kombinezonlarda niqoblangan holda hujumga o'tadilar. O'limni lablarida tabassum bilan qabul qiling.
  Minglab oldinga siljib kelayotgan tanklar va piyoda askarlarning jangovar mashinalari qush nazarida chumolidek tuyuladi. Savva yana bir vintni shikastlab, biroz oqarib pichirladi:
  - Shunga qaramay, ular juda ko'p ... Xudo Rossiyaga yordam bersin.
  Qizning o'zi Osiyo koalitsiyasi tomonidan bosib olingan shaharlarda nima bo'layotganini ko'rdi. Ommaviy pogromlar, qotilliklar, qirg'inlar. Erkaklar simga osilgan, ayollar va bolalar maxsus lagerlarga olib ketilgan. Va keyin ularni sotishdi yoki ma'lum ishlarga tarqatishdi. Va harbiy asirlarni qiynoqqa solish allaqachon keng tarqalgan va hatto majburiydir.
  General Makli hatto o'zinikini ham ayamaydi. Kichkina Chizh-3 qiruvchilariga dosh bera olmaydigan nochor g'azabda u devordan qilichni oladi va zenit qurolini boshqarayotgan arabning qo'lini kesib tashlaydi. U qichqiradi va qonli dumni ko'kragiga bosadi.
  Va endigina uzilgan, uzun tirnoqli qo'lning dahshatli qo'mondoni, rus eyslari tomon tahdid qilib, qichqiradi:
  - Yo'q qiling! Yon! Yon!
  Savva jahli chiqib yana raketa otdi... O"q-dorilari tugayapti. Ammo havo kemasi ham barqarorlikni yo'qotmoqda.
  Uning halokatli artilleriyasi o'yindan tashqarida ... Jangovar kuchining sher ulushini yo'qotib, ortiga qaytdi. Ular ta'mirlash va qayta ta'minlash uchun imkon qadar tezroq bazaga qaytishlari kerak.
  Pastda rus to'plari dushmanning burchakli temirdan yasalgan tanklarini aniq o'qqa tutmoqda. Osmonga tutun puflagan bir qancha mashinalar to"xtadi. Bitta "bandura"da o'q-dorilar yorilib keta boshladi. U gimnastikachining tumshug"idek ag"darilib, shag"al to"dasiga tegmaguncha uchib ketdi.
  Uzoq masofali rus to'pi bayroq ustuni yo'nalishi bo'yicha o'q yuboradi. Sariq o'roqli qurolchi qiz ikki barmog'i bilan o'zini kesib o'tib nemis tilida pichirlaydi:
  - Bizga omad yor bo'lsin!
  Osiyo koalitsiyasining bayrog'i yorqin sariq rangda, o'rtada qizil doira mavjud. Bu Yaponiyaga yaqinroq, ammo bu koalitsiya tomonidan tanlangan ramz. Yuqori aniqlikdagi to"pdan chiqqan kichik snaryad qalin tayoqchani sindirib tashlaydi va stadion polini qoplay oladigan ulkan kanvas qulab tushadi. O'nlab Osiyo tanklari bir vaqtning o'zida baxmal parda bilan qoplangan.
  G'arb koalitsiyasi va Rossiya pozitsiyalari tomonidan bir ovozdan ovoz eshitiladi:
  - Voy!
  Haqiqatan ham ramziy. Va dushman o'n baravar ko'paysin, lekin rus ruhining kuchi mustahkamdir.
  Ikkala rossiyalik jangchi ham bir lahzada qanotlarga o'tishadi. Yagona bir butun - deyarli uchburchak lochinlar - Rossiya himoyachilari. Savva Andrey qanday qilib qora kuchli qo'lini uning yelkasiga qo'yishini allaqachon tasavvur qilgan. Bu siz ishonishingiz mumkin bo'lgan haqiqatan ham kuchli odam.
  Ammo aynan o'sha paytda bir vaqtning o'zida minglab fotosuratlar porlagandek bo'ldi. Urushayotgan er-xotinning ko'zlarida esa qorayib ketdi. Keyin qora rang ko'p rangli dog'lar bilan bo'yalgan, xuddi moy suvga to'kilganida paydo bo'ladiganlarga o'xshash.
  Andrey ko'zlarini ishqalamoqchi bo'ldi. Uning qo"li qarshilikni qiyinchilik bilan yengib, suvni tirmalayotgandek bo"ldi.
  Go'yo uzoqdan Savvaning ovozi bo'g'ilib:
  - Biz o'ldikmi?
  Qora kapitan baland ovoz bilan javob beradi:
  - Yo'q! Biz tirikmiz.
  To'satdan, bu qalin, yopishqoq tuyg'u yo'qoladi va ular erkin tushish holatiga o'xshaydi. Hatto vaznsizlikda bo'lganidek, bir necha daqiqaga yorug' bo'ldi.
  Savva hatto bir oz xafa bo'lib, qo'shiq ovozida pichirladi:
  Dunyo umidsiz ravishda yo'qolganga o'xshaydi
  Va ritsar yulduzlariga yo'l to'sib qo'yilgan ...
  Cheksiz orbitalarning bu egilishlarida,
  Taqdir emas - imon g'arq qilishdir!
  Va keyin u yalang oyoqlari bilan o'tkir, tog'li toshlarga qo'ngancha nafas oldi. Yorug'lik dog'lari va to'lqinlar bilan aralashgan qorong'ulik tarqaldi.
  Ko'zlar may oyining yorug'ligidan bir oz og'riyapti. Savva to'rt oyoqqa turib, darhol o'rnidan sakrab tushdi.
  Andrey sakrashda oyoqlarini professional tarzda egdi va mohirona erga tushdi. Erkak iyagi va baland keng peshonasi bilan yuzi xotirjam ifodasini saqlab qoldi. U hatto sherigiga jilmayib qo'ydi.
  - Ko'ryapsizmi! Bu yorug'lik bor va men uzoq vaqtdan beri shubha qilganimdek - bu jannat emas!
  Savva dovdirab, ikkilanib bir necha qadam tashladi. Qo'nganida u yalang'och oyoqlarini og'riqli jarohatlab, tizzasini yirtib tashladi. Ammo qiz odatiy iroda bilan yuzidagi shahidlik ifodasini olib tashladi va barmog'ini uning oldiga ko'rsatdi va xitob qildi:
  -Qoyil!
  Andrey Savva ko'rsatgan joyga qaradi. Ularning oldida vayronaga aylangan tepalik bor edi. Va uning tepasida, yoriqlar ichida singan, to'p dam oldi. Aniqrog'i, sharsimon, yarim qo'rg'oshin, yarmi platina tusli apparat, tepasida o'tkir tumshug'i va bu futuristik ob'ektning chetlari bo'ylab teng ravishda joylashgan o'nlab yupqa chodirlar.
  Qiz sarosimaga tushib, pichirladi;
  - Bu Nyutonning biomi! Va u qanday zarar ko'rdi?
  Andrey diqqat bilan qaradi, boshini yelkasiga bosib, havoni hidladi. Havodan ozon va kuygan shinalar hidi kelardi. Kapitan ehtiyotkorlik bilan atrofga qarab, zo'rg'a eshitiladigan ovoz bilan dedi:
  - Mana, biz pistirmaga duch kelishimiz mumkin!
  Savva to'p tomon ishonch bilan qadam tashladi va ovozini pasaytirmasdan dedi:
  - Yo'q! Men qaerda ekanligimizni bilaman! Aynan mana shu kosmik kema qulagan anomaliya zonasi. Biz jang qilgan joydan atigi yuz mil shimolda!
  Kapitan yana yelkasini qisib, ovozida xotirjamlik ko"rinishini saqlab, dedi:
  - Anomaliya zonasida bir daqiqadan ko'proq vaqt o'tgach, hech kim omon qololmadi. Hatto robotlar ham sinib, zangga aylangan!
  Savva, bu unga oson bo'lmasa ham, jasorat bilan xitob qildi:
  - Va biz omon qolamiz!
  Va u tepalik tomon yugurdi. Uning yiqilib tirnalgan chang bosgan dumaloq poshnalari notekis, toshloq tog" tizmasidan tezda o"tib ketdi.
  Endryu hayratda qoldi. Yalang oyog"i o"tkir toshlarda og"rimaydimi? Umuman olganda, Koltsovaning xatti-harakati ko'pchilik uchun g'alati tuyuldi, u odatdagi parvoz formasini e'tiborsiz qoldirdi, deyarli yalang'och kiyimda jang qildi. Va agar Mesopotamiya yoki Afrikada bir joyda, u bir kamuflyaj futbolkada qulay bo'lishi mumkin, lekin bahorda Uralda hali ham salqin.
  Qiz janubiy chegaradan keldi. Rossiya va Yevropa qo'shinlari Suriyada, Iroqda jang qilib, Osiyo koalitsiyasining muvaffaqiyatini ushlab turishga harakat qilishdi. Bundan tashqari, islom kuchlarining bir qismi Rossiya tomonida, bir qismi esa Osiyo tomonida edi.
  Janubda hatto aniq front chizig'i ham yo'q edi. Umuman Afrikada, hatto bir mamlakatda ham turli qabilalar bir-biri bilan urushgan. Bundan tashqari, din hal qiluvchi rol o'ynamadi. Ko'pgina nasroniylar va butparastlar go'yoki chap shiorlar ostida osiyoliklarga ergashdilar. Afrika haqiqatan ham Aibolit haqidagi multfilmdagi qo'shiqdagi kabi bo'lib qoldi.
  Ammo, ehtimol, sahroda yalangoyoq yugurish tog'lar bo'ylab yugurishdan ham qiyinroqdir. Savva esa magistr darajasiga ega bu yovvoyi, biologiya fanlari nomzodi na og'riqni, na qo'rquvni bilardi.
  Andrey shaytonga yetib olishga urinib, uning orqasidan yugurdi. Kosmik kema birinchi qarashda ko'rinadiganidan ancha uzoqroq bo'lib chiqdi.
  Qiz odatda sochlarini o"rar, endi esa sochlari to"zg"ilar, oltin poyezd esa shamolda mash"al alangasidek hilpirardi.
  Hech qachon qora tanli kapitan qiz do'stini bunchalik chiroyli ko'rmagan edi.
  Andrey kuchsiz sportchi bo'lmasa-da, u masofani juda qiyinchilik bilan qisqartirishga muvaffaq bo'ldi, lekin u qoqilib, burni shikastlangan bo'lsa-da, hech qachon unga etib bormadi.(Aytgancha, afrikalik emas, balki bir oz dumba va bir oz ko'tarilgan, hatto , butun tanasi kabi.) Va Savva yalang'och, shokolad rangli oyoqlari, deyarli qora jentlmenning eng boshida porladi va ... qiz xuddi gologrammadek devordan o'tib ketdi. .
  Uni bosib o'tganidan g'azablangan Andrey uning orqasidan sakrab tushdi. Ehtiyotsiz, lekin juda jasur.
  Qo'rg'oshin yuzasi iliq dengiz suvi kabi yuvilib, so'ng polga uchib, yuzini Savvaning yalangoyoq oyog'iga ko'mdi. Mexanik tarzda Andrey uning to'piqlarini o'pdi, lekin qiz uni jahl bilan tepdi va dedi:
  - Qarang, bu erda qanday qiziqarli narsalar bor!
  Garchi Ognev sizning yoningizda bunday go'zallik bo'lsa, bundan qiziqroq narsa yo'qligini aytmoqchi bo'lsa-da, lekin burnida tovonini olib, u tezda o'rnidan turdi. Va xafa bo'lmadi.
  Devorlarga to'ldirilgan hayvonlar va hasharotlar osilgan. Bundan tashqari, yerdan tashqarida mavjud bo'lmagan va mavjud bo'lmaganlar. Va o'nlab qisqichbaqa panjalari bo'lgan sabzi va qurbaqa oyoqlari va xo'roz chuqurlari bo'lgan kaktus va timsoh og'izli patli tarakanlar, tillari tortilishi mumkin. Albatta, buni pishirilgan shahzoda bilan solishtirish mumkin bo'lmasa.
  Andrey hayratdan sakrab turdi va baland ovoz bilan xitob qildi:
  - Assalomu alaykum birodarlar!
  Bunga javoban sukunat ... Savva juda mantiqiy va oqilona ta'kidladi:
  - Biz baqirmasligimiz kerak, yaxshisi yulduz kemasini tekshirib ko'ramiz.
  Kosmik kemaning ichi tashqaridan ko'rinadiganidan ancha katta edi. Yo"laklar torayib, kengayib borardi. Odamlar ularga yaqinlashganda zirhli eshiklar ajralib ketdi. Va u erda nima topilmadi.
  Har xil to'ldirilgan hayvonlar, haykallar va gologrammalar. Shuningdek, rasmlar: harakatlanuvchi, moyli va kibernetik mozaika bilan. Gologrammalar haqiqiy filmni rangli ko'rsatdi. Va jang sahnalari va turli xil tinch, juda pastoral rasmlar.
  Endryu ajablanib dedi:
  - G'alati. Bu uchar muzeyga o'xshaydi.
  Savva juda oqilona e'tiroz bildirdi:
  - Bizning dunyomizdagi hamma narsa ham muzey, ham axlatxona! Keling, yaxshiroq ovqatlanaylik ...
  - Qurol! - qora tanli kapitan so'zladi. Va tezda qo'shildi. - Biz Vatanimizga Uchinchi jahon urushida g"alaba qozonishiga yordam berishimiz kerak.
  Savva boshini ko"tarib qichqirdi:
  Sivilizatsiyani saqlab qolishimizga yordam bering! Insoniyat xavf ostida!
  Bunga javoban past, g'ayrioddiy chuqur bass eshitildi:
  - Siz, mahalliy aholi, bizdan biror narsa olmoqchimisiz?
  Qiz qo'llarini oldinga cho'zdi va iltijo bilan pichirladi:
  - Biz emas! Bu butun insoniyat taqdiri haqida. Uchinchi jahon urushi qaror qiladi - nima g'alaba qozonadi: vahshiy, shafqatsiz yondashuvmi yoki insonparvarlik va tsivilizatsiyami?
  Bass nozik sopranoga va aql bovar qilmaydigan ohangga aylandi:
  - Oh, shundaymi? Axir, odam xato qilishga moyil, shu jumladan o'z niyatlari haqida. - To'q sariq shamollar havodan o'tdi va ovoz yarim oktava pastroq bo'lib davom etdi. - Har doimgidek, koinotdagi irqlarning aksariyati o'zlarini, agar siz tilingizdan foydalansangiz, o'zini juda insonparvar, dushmanni esa shunchaki shayton sifatida ko'rsatishga moyildir.
  Savva, oyog'i bilan noma'lum metall qoplamasi bilan asabiy ravishda nog'ora qilishni to'xtatmasdan, g'o'ldiradi:
  - Va o'zingizga qaraysiz! Qarang, ular qanday vahshiy usullar bilan bizga qarshi urush olib bormoqdalar!
  Ovoz biroz qiziydi va havo yumshoqroq bo'lib tuyuldi:
  - Ha, sizning dushmaningiz shafqatsiz, lekin siz ham farishta emassiz. Oxir oqibat, qaysi biringiz Yerda kuchga ega bo'lishingizni matematika hal qilmaydi!
  Andrey allaqachon ovoz bergan:
  - Keyin kim?
  Lekin javob berish o'rniga ularning ostidagi pol chayqalib ketdi va qiz qora yigit bilan birga shiftga yuzlari bilan duch keldi. Keyin hamma narsa birdan o'zgardi. Ular o'zlarini katta, vayron bo'lgan shaharning markazida topdilar . Qurollar kar bo'lib gurillatdi. Katta snaryadlar portladi, bombalar tushdi. Rus va evropalik askarlarning guruhlari oldinga siljishdi. Osiyo Ittifoqining sariq va jigarrang askarlari yo'qotishlarni ko'tarib, yo'lni tog'lar jasadlari bilan qoplagan holda chekinishdi. Savva qadam tashlab, qonli oqimga qadam qo'ydi.
  Yo'q, bu, albatta, olov, suv va mis quvurlardan o'tgan jangchini chalkashtira olmadi (ikkinchisi hozirgacha minimal darajada!) Ammo yuragim yaxshi emas edi. Ammo Andreyning kayfiyati ko'tarilib, pulemyotini ko'targan qisiq ko'zli askarning sariq yuziga o'ng qo'li bilan tosh otdi va u yiqildi. Kapitan xitob qildi:
  - Bu Pekin! Yigitlarimiz g'alaba qozonmoqda!
  Darhaqiqat, xuddi shunday ieroglifli egri ko'rsatgich ko'k olov bilan yondi. Savva negadir quvonchni his qilmadi. Garchi u Internetda Pekin va Xitoy poytaxtining o'ziga xos binolari suratlarini ko'rgan bo'lsa ham.
  Ammo bu erda dahshatli. Ayollar yonadi, bolalar yig'laydilar. Va juda ko'p jasadlar. O'liklar tom ma'noda barcha yondashuvlarni to'ldirishdi va ularning soni o'sdi. Qiz hech qachon o'liklarni tepaliklarda to'planganini ko'rmagan edi.
  Andrey allaqachon kimdir tashlagan pulemyotni olib, o'ldirish uchun o'q uzgan. U tug'ma jangchi. Ota tomondan Zulu qabilasidan, ona tomondan: katta bobosi ikki marta SSSR qahramoni, bobosi Vetnam va Afg'onistonda jang qilgan, otasi Suriya, Donbass va Chechenistonda.
  Savvaning boshida chaqnadi:
  Erkak bo'lgan har bir kishi jangchi bo'lib tug'iladi,
  Shunday bo'ldi - gorilla toshni oldi!
  Hisobsiz dushmanlar legion bo'lganda,
  Va yurakda issiq alanga yonadi!
  Va qizning o'zi avtomatni oldi. Kuchli qo'llar odatda tutqichda engildir. Mening boshimda jasur marshlar yangradi: yo'q qiling, Buyuk Vataningizga xizmat qiling.
  Lekin kutilmagan xira chiyillash qizni qotib qoldi. O'ng tomonda bolalarning yig'lashlari va yig'lashlari aniq eshitildi. Savva o'girildi va uning burgut nigohi hamma narsani o'rab olgan tutun orasidan sarg'ish rangdagi mayda figuralarni ko'rdi. Sarg'ish, ko'zlari qisiq bolalar yig'lab, yonayotgan uydan chiqib ketishga harakat qilishdi. Ammo ularning yo'lini smola bilan singdirilgan jurnallar to'sib qo'ydi. Va yigitlar ortida yirtqich olov tarqaldi.
  Olovli ajdaho jahannamga qurbonlik qilishga intilganga o'xshardi...
  Bunga chidash Savvaning kuchidan ham balandroq edi. Qiz olov tomon yugurdi. Kichkintoylarni qutqarish kerak: ular rusmi yoki xitoymi - muhim emas!
  To'satdan napalm oqimi yalangoyoq jangchining yo'lini to'sib qo'ydi.
  Yovvoyi qichqiriq bilan
  - Rabbim saqla!
  U o'zini olovga tashladi. Yuzta qizg'ish pin uning yalang oyoqlarini teshib o'tganday bo'ldi, olov uning himoyasiz tizzalarini kuylardi. Nozik, zaytun terisi, yomon, qip-qizil pufakchalar bilan qoplangan. Savva uchun bu qanchalik og'riqli edi. O'pkadan eng dahshatli qichqiriq qochib ketdi. Orqaga o"girilib, do"zax alangasidan sakrab chiqgim keldi.
  Ammo qiz his qildi: bir soniya ham kechiktirish mumkin emas. Bolalar o'lishi mumkin. Va ular kimga tegishli ekanligi muhim emas. Dostoevskiy: "Dunyoning barcha boyliklari bolaning bir to'kilgan ko'z yoshlariga arzimaydi" degan. Yalang poshnalardan boshning orqa qismigacha bo'lgan og'riq, xuddi ot podalari kabi, nerv uchlarida po'lat o'tkir tuyoqlar bilan uriladi.
  Uning ajoyib oltin sochlari allaqachon yonib ketgan va alanga yirtqichlarning yuzini yalashga harakat qilmoqda. U hech qachon avvalgidek go'zal bo'lmaydi. Mana, uning mayin, baxmal yonoqlariga yoyilgan binafsha yara.
  Savva umidsiz sakraydi, maqsadga qanchalik uzoqqa erishganga o'xshaydi. Tutun va yonayotgan havo aralashmasi o'pkaga kiradi. Sizdagi dog'li futbolka allaqachon yonib ketgan va siz Jan D kabi og'riqli olovdasiz. Bir oz ko'proq, bir oz ko'proq. Ey xudoyim, uning tanasi moxov yarasi.
  Olovli devor uzilib, Savva salqinlikka otilib chiqadi. U allaqachon yonib ketgan, uning ajoyib tanasi uzluksiz yaraga o'xshaydi va uning kuygan tagliklari eng o'tkir xanjarlarni bosib o'tayotganga o'xshaydi. Oldinda to'siq bor. Va siz yana shafqatsiz olovga sakrashingiz kerak.
  Qiz esa uning kuchi va jasorati tugashini his qiladi. U og'riq zarbasidan deyarli hushidan ketadi. Ammo xiralik orasidan jajji qo"llarini tortib, chiyillashi bilan olovdan sakrab tushayotgan qizni, sochini qirib tashlagan o"g"ilni va yurishni zo"rg"a o"rgangan juda kichkina bolani ko"rish mumkin.
  Qolgan kuchini yig'ib, Savva sakraydi, g'azab va adolat tuyg'usi unga chidab bo'lmas og'riqni engish uchun jasorat beradi. Olovli loglar va nurlar yon tomonlarga uchadi. Bir oz ko'proq harakat. Nopok qizning kuygan qo'llari qizg'ish panjarani ushlaydi. Yuz tonnalik qo'chqor kabi og'riq boshga, ko'krakka, butun tanaga oxirgi hujayragacha tushadi. Panjara qimirlamaydi, keyin Savva uni tishlari bilan ushlaydi. Siz bunday azob-uqubatlardan aqldan ozishingiz, olov tegmagan tana go'zalliklarining oxirgisini parchalashingiz va qulashingiz mumkin. Ammo keyin, nihoyat, Rabbiy mehnatni mukofotladi, issiqdan qizarib ketgan panjara tsement bazasidan uchib ketdi.
  Tishlari singan, issiqdan yorilib ketgan cho"loq qiz hushidan ketadi. Ongning so'nggi ipida shikastlangan teri yiqilgan qahramonning kuygan oyoqlari ustidan sakrab o'tib, ozod qilingan boladek his qiladi.
  Savva uyg'ondi ... U Andrey bilan eng baland qorli cho'qqida turdi. Momaqaldiroq, bosh farishtalarning minglab ovozidan iborat xor kabi, ovoz e'lon qildi:
  - Siz sinovdan o'tdingiz! Sayyorada tinchlik bo'ladi! Rossiya butun Yer xalqining onasi bo'ladi!
  Qora tanli yosh va yanada nozik va go'zalroq bo'lib qolgan sarg'ish ayol gullab-yashnayotgan bog'larni, ko'z o'ngimizda o'sib chiqqan voronkalarni va qurol otib, askarlarni quchoqlaganini ko'rdi. Nafrat va urush davri abadiy tugadi.
  Va u butun sayyorada yangradi;
  Rossiya va Xitoy abadiy birlashgan,
  Islom, nasroniylik: yomon do'stlar!
  Eng oliy Rabbiy ismini ulug'laylik -
  Dunyoning barcha xalqlari - Vatan oilasi!
  
  Pyotr III - BUYUK SHOH
  Pyotr Uchinchi mashhur islohotchi generalni o'z jamoasiga qo'shilishga va feldmarshali unvonini qabul qilishga ko'ndirishga muvaffaq bo'ldi. Nikolay Papin mudofaa vaziri bo'ldi va bir qator islohotlarni amalga oshirdi. Bu kuchli va obro'li odam Pyotr III ga aka-uka Orlovlarning fitnasini ochish va bostirishga yordam berdi. Barcha beshta fitnachi osilgan. Ketrin zino uchun ajrashgan va monastirga surgun qilingan.
  Uchinchi Pyotr o'z kuchini mustahkamladi va toj kiydi. Va uning hokimiyatga kelishi bilan Rossiyada sezilarli o'zgarishlar yuz berdi. Darhaqiqat, Pyotr Uchinchi, bobosi singari, tub islohotlarni belgilab berdi. Bundan tashqari, o'zgarishlar tashqi siyosatga ta'sir qildi.
  Fridrix II bilan ittifoq tarafdori bo'lgan Pyotr Rumyantsevga nemislar bilan birgalikda avstriyaliklarni mag'lub etishni buyurdi. Shundan so'ng, Germaniya ilgari yo'qotilgan erlarni qaytarib berdi.
  Ammo Rossiya Daniyadan bo'g'ozlar ustidan nazoratni olib, uni prussiyaliklar bilan bo'lib oldi. Biroq, Pyotr amaliy ziyraklik ko'rsatdi va bu davlatning deyarli barcha mulklarini o'zlashtirib, o'zining "sevimli" Frederikiga tojning faqat ramziy qismini qoldirdi. Aytish kerakki, Papinning ta'siri Buyuk Pyotrning nabirasiga foyda keltirdi.
  Uchinchi Pyotrning g'oyalaridan biri Polshani Rossiya va Prussiya o'rtasida bo'lish g'oyasi edi. 1965 yilda Hamdo'stlik bilan urush boshlandi. Bunda ajoyib Aleksandr Suvorov tezda oldinga chiqdi. Uchinchi Pyotr aqlli bo'lib chiqdi va rus erlarini o'z imperiyasiga olishga muvaffaq bo'ldi va prusslar Polshaning etnik qismini bilishardi.
  Haqiqiy tarixda bo'lgani kabi, Rossiya ham Usmonli imperiyasi bilan kurashishga majbur bo'ldi. Ruslar uchun kurash yanada muvaffaqiyatli bo'ldi. Papin islohotlari, Rumyantsevning iste'dodi va tez sur'atlar bilan olg'a borayotgan Suvorov o'z ta'sirini o'tkazdi. Podshohga notinch Aleksandr Vasilevich, Uchinchi Pyotr yoqdi va uning o'zi ham juda notinch va doimo oyoqqa turdi. Shunday qilib, ular juda yaxshi munosabatda bo'lishdi.
  Mamlakat ichida imperator Pyotr bir qator islohotlarni amalga oshirdi. Beparvo er egalaridan davlat xazinasi foydasiga mulklar musodara qilindi, korvee va dehqonlarni sotishga bir qator cheklovlar joriy etildi. Ammo hozirgacha Tsar Pyotr Serfdomni to'liq belgilashga jur'at eta olmadi.
  Bundan tashqari, cherkov islohotlari pravoslav sinodining kuchli qarshiliklariga sabab bo'ldi. Podshoh Injil Xudodan boshqasiga sig"inish va xizmat qilishni taqiqlaydi, deb ta"kidlab, avliyolarga sig"inishni bekor qildi.
  Bunda lyuteranizmga xos narsa bor edi - qoldiqlar va piktogrammalar bilan kurash.
  Faqat Rabbiy Xudoga ibodat qiling, faqat Unga sajda qiling!
  Ammo bu qarshilikni uyg'otmay qolmadi. Ba'zi joylarda hatto ruhoniylar ham xalqni isyon ko'tarishga undagan.
  Shunga qaramay, islohot o'tdi va cherkovlarda, ibodat joylarida faqat Masih va Bokira Maryamning suratlari qoldi.
  Odamlar odatda podshohni tinglashni afzal ko'rishardi. Bundan tashqari, Pyotr Uchinchi g'amxo'r hukmdor sifatida mashhur bo'ldi. Monastirlar va cherkovlardan barcha erlarni tortib olish yanada jiddiyroq edi.
  Turkiya ustidan qozonilgan g"alabadan so"ng qirolning obro"-e"tibori yanada kuchaydi. Uchinchi Pert nihoyat serfdomni bekor qilishga qaror qildi. Bunday qaror shtatda jiddiy to'ntarishlarga olib kelmasligi mumkin edi. Yer egalari katta yo'qotishlarga duch kelishdi, ammo sanoat inqilobi boshlandi. Mamlakat barcha qiyinchiliklardan o'tib, keskin va sekinlashdi.
  Turklar bilan ikkinchi urush qisqaroq davom etdi va Suvorov boshchiligidagi rus qo'shinlari tezda g'alaba qozondi. Qolaversa, Frantsiyadagi inqilob Yevropaning e'tiborini chalg'itdi.
  Bundan foydalanib, Uchinchi Pyotr Konstantinopol taxtiga o'zining kenja o'g'lini turk sultoni Konstantin Voroninadan qo'ydi.
  Shunday qilib, Usmonli imperiyasi o'zini xuddi Rossiya bilan birlashtirdi.
  Keyin Misrda urush boshlandi. Mahalliy sulton Rossiyaning Afrikadagi hukmronligini tan olishni istamadi. Va bu erda birinchi marta Suvorov va Napoleon Bonapart dahosi bir-biri bilan to'qnashdi.
  O'sha paytda 70 yil davomida juda ko'p yashagan Pyotr Uchinchi vafot etdi. U tarixga Buyuk ozod qiluvchi nomi bilan kirdi. Bu juda sharafli!
  Ehtimol, uning xarizmatik bobosidan oshib ketadi! Va imperator Pavlus taxtga o'tirdi. Suvorov hali juda yosh va tajribasiz Napoleonni mag'lub etib, Afrikaning shimolini va hatto Marokashni zabt etdi.
  Ushbu muqobil tarixda Suvorovning sog'lig'iga putur etkazadigan mashhur Shveytsariya kampaniyasi bo'lmaganligi sababli, mashhur qotib qolgan feldmarshali uzoqroq yashadi.
  Napoleon Frantsiya imperatori bo'lmadi, chunki u qo'mondon sifatida mashhur bo'lishga ulgurmadi va bir necha marta kaltaklangan. Katalog qulagandan so'ng hokimiyatni O'n sakkizinchi Lui egalladi. Islohot, ya"ni monarxiyaning tiklanishi yuz berdi.
  Birinchi Pavlus hali ham fitnadan qochib qutulolmadi, ammo bu besh yil o'tgach sodir bo'ldi. Va uning o'g'li Aleksandr imperator bo'ldi. Aylanish shu erda boshlandi. Konstantin o'spirin edi, shuningdek, Usmonli imperiyasining Rossiya sultoni bo'lib, u hokimiyatga da'vo qildi.
  Ammo Aleksandr Suvorov hali tirik edi va jiyani va amakisini yarashtirishga muvaffaq bo'ldi. Garchi, albatta, Usmonli imperiyasining ichki muxtoriyati ishqalanishni keltirib chiqardi.
  Bundan tashqari, Rossiya Angliyaning qarshiligiga duch keldi. Buyuk Britaniyaning kuchayishi qo'shnisidan mamnun emas edi. Va hatto AQSh bilan ikkinchi katta urush boshlandi. Ehtimol, inglizlar Jorj Vashingtonning o'limidan keyin Amerikaga betartiblik va sharmandalik kelishini kutishgan. Ammo hisob-kitob o'zini oqlamadi.
  Amerika Qo'shma Shtatlari xalqi ingliz qiroliga qaytishni xohlamadi. Urush turli muvaffaqiyatlar bilan o'n yil davom etdi va oxirida Britaniya o'z kuchlarini tugatib, hujumni to'xtatdi.
  Ammo amerikaliklar tinchlanmadi va Kanadaga qarshi hujumni boshladilar. Britaniya uchun vaziyat amerikaliklarga yordam ko'rsatgan Rossiyaning pozitsiyasi bilan og'irlashdi.
  Yana o'n bir yillik qonli urush va Amerika Kanadani qaytarib oldi. Britaniya zaiflashdi, ammo yangi geosiyosiy yirtqich hayvon paydo bo'ldi: Qo'shma Shtatlar.
  Rossiya Avstriya bilan urush olib bordi va uni bosib oldi, qisman Prussiya bilan bo'lindi.
  Shu bilan birga, Kanadaga kengayish davom etdi. Mamlakat yuqori darajada sanoatlashgan. Kuchli va ko'p sonli flot qurildi. Ruslar Avstraliyaga tushib, Afrikaga tarqaldi.
  Birinchi Aleksandr vafotidan keyin shoxlar o'rtasida yana hokimiyat uchun kurash boshlandi. Aleksandrning ukasi Konstantin taxtdan voz kechdi va boshqa Konstantinning o'g'li Andrey taxtga o'tirdi va Nikolay bilan bahslashdi.
  Rasmiy ravishda Nikolay qirol deb e'lon qilindi, ammo toj kiyish paytida qirol o'ldirildi.
  Keyingi tartibsizliklarda Endryu birinchi bo'lib taxtni qonuniy ravishda egallamadi. Yangi qirol deyarli darhol Eron bilan urush boshladi va Hindistonga qarshi yurish boshladi. Britaniya Kanadada hali ham urushda edi va o'zini bog'langan holda topdi. Va sharqiy kampaniya Andrey Birinchining obro'sini kuchaytirdi va unga Romanovlar sulolasining filialini ochishga imkon berdi. Shu bilan birga, Rossiya va Usmonli imperiyasi nihoyat yagona davlatga birlashdi. Ha, Fors va Hindistonni qo'shib olish.
  Birinchi Andreyning o'rniga ikkinchi Aleksandr keldi. Ushbu monarx davrida Rossiya Indochina va Xitoyning o'zida kengayishini davom ettirdi. Prussiya ham nemis yerlarini birlashtirib, Fransiyani mag"lub etgan eng kuchli imperiyaga aylandi.
  Biroq, Angliya frantsuzlarni qo'llab-quvvatladi va qasos urushi boshlandi. Britaniya imperiyasi o'jar qarshilik ko'rsatdi. Urush bir necha o'n yillar davom etdi.
  Rossiya esa Osiyoni butunlay bosib oldi va Singapurga yetdi. U Osiyo va Afrika bo'ylab harakatlanib, dunyodagi eng katta, eng kuchli kuchga aylandi.
  Ammo shu bilan birga, Qo'shma Shtatlar ham ko'tarildi. Amerikaliklar Kanadaning rivojlanishini yakunladilar, u erda ular Rossiya bilan ta'sir doiralarini baham ko'rdilar. Keyin ular Meksikadan Texas va Kaliforniya shtatlarini egallab olishdi.
  Qo'shma Shtatlar respublika boshqaruv shaklini saqlab qoldi, Rossiya esa hozircha mutlaq monarxiya bo'lib qoldi. Aleksandr II, o'rniga Andrey II. Romanovlar sulolasi davom etdi.
  Angliya va Frantsiya o'rtasidagi Germaniyaga qarshi uzoq davom etgan urush nemislar ilgari bosib olingan erlarni, shu jumladan Lotaringiyani saqlab qolishlariga olib keldi, ammo bundan keyin ham oldinga siljiy olmadi va to'liq quvvatsizlandi. Biroq, inglizlar va frantsuzlar ham juda ko'p qon to'kib o'lgan.
  Bunday sharoitda chor Rossiyasi dunyoda hukmronlik qilishda va o"z ta"sirini kuchaytirishda davom etdi.
  To'g'ri, Amerika Qo'shma Shtatlari oldida yirtqich hayvon o'sib ulg'aygan edi. Bundan tashqari, Amerika Kanada hisobiga haqiqiy tarixda bo'lgani kabi kengroq bo'lib chiqdi.
  Ammo bu hali xavotirli darajaga yetmagan. Bundan tashqari, AQShda fuqarolar urushi boshlandi, bu ommaviy qurbonlar va vayronagarchiliklarga olib keldi. Bundan tashqari, haqiqiy voqeadan farqli o'laroq, general Li Konfederatsiya Kongressini, janubiy shtatlar armiyasida xizmat qilgan qora tanlilarning huquqini buzishga muvaffaq bo'ldi: erkinlik va fuqarolikni olish.
  Va bu urushni ancha uzoqlashtirdi va, albatta, qurbonlikni oshirdi. Mojaroni cho'zishdan manfaatdor bo'lgan ayyor rus diplomatiyasi ham o'z ta'sirini o'tkazdi. Va faqat taktik jihatdan janubiylar urushning birinchi bosqichida katta muvaffaqiyatlarga erishdilar va Vashington va Nyu-Yorkni egallashga muvaffaq bo'lishdi. Filadelfiya Shimoliy ittifoqning yangi poytaxtiga aylandi.
  Fuqarolar urushining o'zi keyingi davrga to'g'ri keldi: 1881 - 1905 yillar va unda dinamit va hatto pulemyotlar tor-mor etildi.
  Rossiyada podsho Andrey II oʻrniga Aleksandr III tayinlandi. Yangi qirol umuman tinch emas edi. Rossiya Afrikada yangi mustamlakalarni rivojlantirishga harakat qilgan Fransiya va Angliya bilan to'qnash keldi. Va ular bilan ziddiyatga tushib qoldi.
  Dunyoni qayta taqsimlash uchun yangi urush boshlandi, unda Prussiya an'anaviy ravishda Rossiya bilan ittifoqchilikda harakat qildi. Bu safar nemislar buni to'g'ri tushunishdi. Frantsiya ruslar bilan birga bir necha hafta ichida mag'lubiyatga uchradi. Britaniya chet elda o'tirdi, lekin Afrika va Avstraliyadagi va Tinch okeanidagi barcha mustamlakalarini yo'qotdi.
  Nemislar o'zlarinikiga ega bo'lishdi va kengayib, Parij yaqinidagi chegarani va Port-de-Kalega olib borishdi va hatto Normandiyani ham o'z ichiga oldilar. Va Afrikaning o'zida nimadir.
  Angliya esa kichik davlat darajasiga tushib ketdi, Frantsiya butunlay irmoqqa aylandi.
  Ammo keyingi urush Prussiya bilan, Uchinchi Vladimir davrida sodir bo'ldi. Bu vaqtga kelib, tanklar, samolyotlar, suv osti kemalari kabi qurol turlari paydo bo'ldi.
  Prusslar Yaponiya bilan ittifoq tuzdilar. Urush dastlab Rossiya uchun unchalik muvaffaqiyatli rivojlanmadi. Chor armiyasidagi korruptsiya, generallarning konservatizmi va AQShning Yaponiyaga ko'rsatgan faol yordami ta'sir qildi. Bundan tashqari, Shvetsiya va Norvegiya, Angliya va Fransiya Rossiyaga qarshi chiqdi.
  Urush 1921 yilda, kinoya bilan 22 iyun kuni boshlandi. Bu deyarli butun dunyo bo'ylab jang edi. Yevropa va Osiyodan qolgan narsa Rossiyaga qarshi chiqdi. Ispaniya va Portugaliya ham xuddi shunday sarguzashtdan o'tishdi. Portugaliya o'zini Afrikada qoldirilgandek his qildi va ispanlar o'rta asrlarda o'zlarining avvalgi shon-shuhratini tiklashni orzu qilishdi.
  Shu paytdan boshlab Sharqiy yarimsharda rus podshosi tomonidan boshqarilmaydigan juda ko'p joy yo'q.
  Darvoqe, chor Rossiyasining kadrlar bo"yicha haddan tashqari ustunligi, kuchli avtokratik tuzum, ichki muxolifatning zaifligi urushda hal qiluvchi rol o"ynadi.
  Ha, nemis tanklari dastlabki ikki oy ichida Nemandan Dneprgacha o'tib, Rigani qamal qilishdi va janubda rus qo'shinlarini Vengriyadan haydab chiqarishga muvaffaq bo'lishdi. Va xudolar chiqayotgan quyosh mamlakatiga rus flotini mag'lub etish imkoniyatini berdi. Ammo yana, hozircha.
  Iqtidorsiz generallar jangdan keyin jangda yutqazishlari mumkin edi. Ammo yangisi o'sib bormoqda. Qirol esa oxir-oqibat korruptsiyaga qarshi kurashni kuchaytirib, ozmi-ko'pmi chidab bo'lmas ta'minotni tashkil qildi. Inson resurslari esa: xitoy, hind, arab bo"linmalari harakatda edi. Nemislar Dneprni kesib o'ta olmadilar va qishda rus qo'shinlari qarshi hujumga o'tdilar.
  Shuni ta'kidlash kerakki, Shvetsiya va Norvegiya unchalik kuchli raqib emas, 1922 yil mart oyida Stokgolm olingan. Va Oslo may oyida tushib ketdi. 1922 yil iyunga kelib, chor qo'shinlari urushdan oldingi vaziyatni tiklashga muvaffaq bo'lishdi va prussiyaliklarni o'zlarining dastlabki saflariga qaytarishdi.
  Voqealarning bunday rivojlanishini ko'rgan Frantsiya urushdan shoshildi. Bunga javoban Prussiya qiroli Vilgelm Parij va uning janubiy hududlarini egallab oldi. Rus qo'shinlari oldinga siljishdi. Sentyabr oyida ular Vistulaga kashta tikishdi. Sharqiy Prussiya uchun janglar avj oldi. Koenigsberg dekabr oyida quladi ... Va Vena yangi yil uchun ozod qilindi.
  floti katta zarar ko'rgan va tashabbusni qo'ldan boy bergan yaponlar uchun ham oson bo'lmadi.
  1923 yil rus qo'shinlarining Polshaga katta hujumi va uch oy ichida janubdagi Oder va Alp tog'lariga chiqish bilan boshlandi. Nemislar Berlin yaqinida turib olish imkoniyatiga ega edilar, ammo aprel oyida rus qo'shinlari Bavariyada hujum boshladi. Qo'shinlar asta-sekin va barqaror ravishda yozning oxiriga kelib, ruslar Reynga etib kelishdi. Kuzda Rur viloyati nemislardan qaytarib olindi va dekabrda shiddatli janglardan so'ng Berlin qurshab olindi.
  Germaniya endi urushda g'alaba qozonish imkoniyatiga ega emas edi. 1924 yilda yana olti oy qit'ada ilgari nemislar tomonidan qo'lga olingan Ispaniya, Portugaliya, Germaniya: Gollandiya va Belgiya bo'ysundirilgunga qadar jang qilindi.
  Faqat Britaniya qoldi va Yaponiya allaqachon Okinava va Xokkaydoni yo'qotgan edi.
  Cherchill metropol mudofaasiga rahbarlik qildi. Ammo inglizlarning imkoniyati yo'q edi.
  To'g'ri, ular kuzgi qo'nishni urishdi.
  1925 yil keldi. AQShda nima qilish kerakligi borasida birlik yo'q edi. Buyuk Britaniya va Yaponiyani tugatishga ruxsat bering. Yoki hali ham qiyin urushga kirishasizmi?
  Sog'lom fikr, rivojlangan sanoatga qaramay, Amerika raqamlar bilan arzimas tarzda ezilishini aytdi. Ammo rus ayig'i bilan yolg'iz qolish juda qo'rqinchli.
  Iyun oyida rus qo'shinlari Britaniyaga muvaffaqiyatli qo'nishni amalga oshirdi, bu safar London quladi. Avgust oyida esa Yaponiya ham yakunlandi.
  Shunday qilib, yana bir urush tugadi.
  Rossiya Sharqiy yarim sharning barcha davlatlarini o'z nazoratiga oldi. Shu bilan birga, imperiyaning o'zi avtokratik va unitar bo'lib qoldi. Yoki deyarli unitar. Evropa mulklari avtonomiyaning ba'zi tashqi atributlariga ega edi. Ammo baribir, hamma joyda chor hokimiyati hukmronlik qildi. Bu Polsha Qirolligi bo'ladimi yoki Shvetsiya Qirolligi bo'ladimi, podshoh Vladimir boshida.
  1933 yil 5 martda Tsar Vladimir Buyuk vafot etdi va uning o'g'li Kiril yangi podshoh bo'ldi. Ammo yangi monarxning hukmronligi qisqa, roppa-rosa yuz kun edi. Va taxtda o'n besh yoshli to'rtinchi Aleksandr edi. Va ellik kundan keyin u baxtsiz hodisaga uchradi. Nikolay II atigi o'n yoshida taxtga o'tirdi. Bir yilda to'rtta imperator bor... Xo'sh, nima bo'ladi!
  Faqat juda kamdan-kam hollarda, albatta, va dunyoning barcha mamlakatlarida emas!
  Garchi, albatta, ko'pchilik Nikolay Birinchi juda qisqa vaqt hukmronlik qilganini va zo'ravonlik natijasida vafot etganini esladi.
  Ammo Nikolay II hukmronligining boshlanishi juda yaxshi bo'ldi. Ikki yil o'tgach, Yer sayyorasi tarixidagi birinchi sun'iy sun'iy yo'ldosh uchirildi, u sayyoralar atrofida uchdi.
  Va 1937 yil haqiqiy tarixdagidek dahshatli emas edi. Bu yildan beri birinchi rus yigiti kosmosga uchdi. Yo'q, Gagarin emas, balki knyaz Igor Trubetskoy. Yuriy Gagaringa hali omad kulib boqmadi. Va qayerga ketyapsiz?
  Eng keng imperiya bo'lgan Rossiya koinotni kengaytirish uchun katta mablag' ajratishi mumkin.
  Keyingi yili, 1938 yilda birinchi rus atom bombasi sinovdan o'tkazildi.
  Yangi podsho Nikolay II hali juda yosh va, albatta, sabrsiz edi. Bundan tashqari, Qo'shma Shtatlar Rossiyaning yagona xavfli raqobatchisi bo'lib qoldi. Amerikaliklar ham atom bombasiga ega bo'lishlari mumkinligi haqida gapirmasa ham bo'ladi.
  1940 yil 1 martda rasman voyaga etgan podsho Nikolay II buyrug'i bilan Qo'shma Shtatlarga bostirib kirish boshlandi. Rasmiy sabab amerikaliklarning Rossiyadagi respublikachi muxolifatni parlament saylovlari talablari bilan qo'llab-quvvatlagani bo'ldi.
  Yosh Nikolay II ning qarori eng oqilona qadam bo'lgan bo'lishi mumkin. Zero, potentsial raqibning ham yadro quroliga ega bo'lishiga yo'l qo'yib bo'lmaydi.
  Katta tank ustunlaridan foydalangan holda rus qo'shinlarining hujumi dastlab muvaffaqiyatli va tez rivojlandi. Ammo keyin amerikaliklarning qarshiligi kuchaydi. Bir necha oy davomida rus qo'shinlarining oldinga siljishi juda sekin edi. Ammo baribir, dushman yutqazib, ishchi kuchiga taslim bo'ldi va tanklar flotining sifati halokatga uchradi.
  Ammo Afrika va Xitoyda qo'zg'olon ko'tarildi. Bundan tashqari, qo'zg'olonni bostirish uchun muhim kuchlar yo'naltirildi.
  1941 yilda AQSH qoʻshinlari qarshi hujumga oʻtdilar, ammo oʻz maqsadiga erisha olmadilar. Bir nechta hujumlar, keyin esa 1941-1942 yillar qishi, bu davrda amerikaliklar deyarli butun Kanadani yo'qotishdi. Aprel oyida esa Toronto va Kvebek deyarli bir vaqtda tushib ketdi.
  Amerikaning an'anaviy hududida urush allaqachon boshlangan. O'zaro zarbalar almashildi. Ammo kattaroq rus bokschisi amerikalik xo'rozni engdi.
  Filadelfiya 1942 yilning avgustida quladi. Va 1942 yil oktyabr oyida rus qo'shinlari Nyu-Yorkka yaqinlashdi. Keyin AQSh hukumati yadro qurolidan foydalanishga qaror qildi.
  Ammo ular hali ham Rossiya hududini qo'lga kiritish uchun zarracha imkoniyatga ega emas edilar, shuning uchun tikish hujumchi qo'shinlarga qarshi zarba berishdi.
  Bomba kechasi otilgan. Bu qaror yorqin chaqnash askarlarni ko'r qilib qo'ygani bilan bog'liq.
  Ta'sir unchalik ahamiyatli emas edi, mingdan bir oz ko'proq odam halok bo'ldi, yigirma ming kishi ko'r bo'ldi, garchi ularning aksariyati vaqtinchalik edi. Ammo bunday zarbani hal qiluvchi deb bo'lmaydi.
  Bundan tashqari, chor Rossiyasining yadroviy zaryadlari ancha ko'p, shuning uchun bunday yadroviy ratsion almashinuvini ochish oqilona emas.
  Lekin qayoqqa ketyapsan? Yomon pozitsiyada barcha harakatlar yomon, aqlli siyosatchilar esa yomon ahvolga tushib qolmaydi.
  Dekabr oyida Nyu-York va Vashington qulab tushdi va undan oldin amerikaliklar dizayn jihatidan juda kuchli va muvaffaqiyatli bo'lmagan yana beshta bombadan foydalanishdi. Chor generallarining javobi esa ularning yigirmata ayblovini olib tashladi. Shunday qilib, dahshatli bomba ketma-ket ishlatilganligi ma'lum bo'ldi.
  Urush 1943 yil 23 fevralgacha davom etdi, ammo hech kim atom bombasini tashlamadi.
  Amerika kapital hukmronligidan butunlay qutulib, avtokratik monarx hukmronligi ostiga o'tkazildi.
  Podshoh yangi erlar va buyuk shon-sharafga ega bo'ldi. Va endi hech kim u bilan bahslashishga jur'at eta olmadi.
  1945 yilda rus kosmonavtlari Oyga qo'ndi. Va 1947 yilda rus armiyasi Meksikaga kirdi. Qirol bir sayyorada ko'plab davlatlar mavjudligi kabi yodgorlikka chek qo'yish vaqti keldi, deb qaror qildi. Va uning qo'shini zabt etilishi mumkin bo'lgan hamma narsani zabt etish uchun harakat qildi.
  1949 yilda Argentina Rossiya imperiyasiga qo'shilgan so'nggi suveren davlat bo'ldi.
  Va butun dunyoda tinchlik hukm surdi. 1953 yilda rus kosmonavtlari ham Mars yuzasiga qadam qo'yishdi. 1956 yil - Venera odam bilan. 1960 yil - Merkuriy. 1961 yil - Marsning sun'iy yo'ldoshlaridan biri. 1967 yil - Neptundagi odam, 1968 yilda esa Saturnda. 1970 yilda - Uran, 1971 yilda - Pluton.
  Nikolay II laqabi bilan tarixga kirdi: yakunlovchi! 2016 yilda qirol allaqachon to'qson uch yoshda edi. Ammo er yuzidagi tibbiyotning muvaffaqiyatlari hali podshohni juda zaif va zaif deb hisoblashimizga imkon bermaydi. U 83 yildan beri hokimiyat tepasida, bu vakolat muddati u yoki bu darajada ishonchli bo"lgan hukmdorlar orasida mutlaq rekorddir. Garchi tarixda ular uzoqroq hukmronlik qilgan holatlar bo'lgan, deyishadi.
  Yerda ishlar deyarli yaxshi ketmoqda. To"g"ri, aholi sonining o"sishi bilan bog"liq muammo bor, u allaqachon sakkiz milliarddan oshib ketgan. Katta umidlar kosmik kengayish bilan bog'liq.
  Oyda allaqachon bir nechta shaharchalar qurilgan. Ma'lum bo'lishicha, Yerdagidan olti baravar kamroq tortishish kuchi bilan issiqxonalarda etishtirilgan sabzavot va mevalar juda katta hajmga etishi mumkin.
  Marsda ham, Venerada ham shaharchalar, shuningdek, Merkuriyda zavodlar qurilgan. Quyoshga eng yaqin joylashgan bu sayyora metall ishlab chiqarish va prokat qilish uchun juda qulay. Buning uchun quyosh energiyasidan foydalaniladi.
  Yupiter, Uran, Saturn sun'iy yo'ldoshlarida ham odamlar turar joylari mavjud. Kosmos tobora ko'proq o'zlashtirilmoqda.
  Aynan 2016 yilda Sirius yulduziga birinchi yulduzlararo ekspeditsiya Oydan boshlandi. Monarx aka-uka bilan aloqa o'rnatish kabi quvonchli voqeaga mos kelishini juda kutadi.
  
  
  
  KOINOT TUZASI
  Ispaniya diktatori Franko, haqiqiy voqeadan farqli o'laroq, nemis qo'shinlariga Gibraltarning ingliz qal'asiga hujum qilishga rozi bo'ldi. Buning evaziga Ispaniya Afrikadagi ingliz va frantsuz yerlarini oldi.
  Maynshteyn qo'mondonligi ostida hujum 1940 yil 25 noyabrdan 26 noyabrga o'tar kechasi bo'lib o'tdi. Ma'lum bo'lishicha, inglizlar bunday harbiy harakatga unchalik tayyor emas edilar va fashistlar shunday qudratli qal'ani bir zarbadan tortib olishga muvaffaq bo'lishdi.
  Uning qulashi urushning borishiga sezilarli ta'sir ko'rsatdi. Wehrmacht qo'shinlarini Afrikaga eng qisqa masofaga o'tkazishga muvaffaq bo'ldi va inglizlarning O'rta er dengiziga Sharqdan kirishiga to'sqinlik qildi.
  Nemis qo'mondonligi ekvatorial Afrikaga bir nechta bo'linmalarni yubordi. Bundan tashqari, Rommel korpusi haqiqatdan bir necha oy oldin Liviyaga ko'chirildi.
  Inglizlar, o'z navbatida, Efiopiyada italyanlarga qarshi hujumni to'xtatib, Misrda o'z pozitsiyalarini mustahkamlay boshladilar. Biroq, Rommel ulardan oldinga o'tishga muvaffaq bo'ldi va oldini olish zarbasi natijasida mustamlakachi qo'shinlarni mag'lub etib, Iskandariya va Qohirani egalladi. Britaniyaning Afrikadagi mavqei yanada murakkablashdi. Nemislar allaqachon Suvaysh kanaliga etib borgan va Yaqin Sharqqa oldinga siljish bilan tahdid qilgan. Bundan tashqari, Sudan tomon harakatlanish mumkin bo'ldi.
  To'g'ri, italiyaliklarning Gretsiyadagi ishlari unchalik muvaffaqiyatli bo'lmadi, ammo Germaniyadan qo'shimcha kuchlarning yaqinlashishi vaziyatni saqlab qoldi.
  Gitlerda dilemma bor edi: SSSRga hujum qilish yoki Britaniyani tugatishmi? Wehrmachtning Afrikadagi muvaffaqiyatlari ikkinchi qarorga - G'arbda qo'llarini bo'shatishga turtki bo'ldi. SSSRning harbiy tayyorgarliklari Fuhrerda qo'rquvni uyg'otgan bo'lsa-da.
  Qizil Armiya kuchayib borardi, lekin nemislar ham qo'l qovushtirib o'tirishmadi. 1941 yilda tanklar ishlab chiqarish 1940 yilga nisbatan ikki baravar, aviatsiya esa deyarli ikki yarim baravar oshdi.
  Natsistlar Maltani bombardimon qilishdi va qo'ndirishdi. Keyin Rommel Suvaysh kanalidagi mudofaani yorib o'tib, Britaniya hukmronligiga qarshi isyon ko'targan Iroqqa kirdi. Nemislar Quvaytni ham, butun Yaqin Sharqni nisbatan osonlik bilan bosib oldilar. Stalin esa kutish taktikasiga amal qildi. Ammo Cherchill o'jarlik bilan urushni davom ettirdi. Eronga yetib borgan Wehrmacht Janubiy Afrikaga yuzlandi.
  1941 yil tugash arafasida edi. Suv osti kemalarining chiqarilishi ko'paydi va Britaniya o'z mustamlakalarini yo'qotdi. AQSh passiv bo'ldi. Ammo Yaponiya jim o'tira olmadi va 7 dekabr kuni Peru bandargohiga hujum qildi. Tinch okeanida yangi shiddatli urush boshlandi. Va Gitler yana SSSRga hujum qilish rejalaridan voz kechishga majbur bo'ldi.
  Yaponlarga yordam berish, Eron va Hindistonni, shuningdek, Janubiy Afrikani bosib olish kerak. Va eng muhimi, Britaniyaning o'zi. Bundan tashqari, Amerika bombardimonchilari o'yinchoq emas. Ular Uchinchi Reyxga juda ko'p muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Va Britaniya hududidan bomba zarbalarini berish eng qulaydir.
  Shunday qilib, Fuhrer 1942 yilda sharqqa bostirib kirish g'oyasidan voz kechishga majbur bo'ldi.
  Stalinning o"zi frontni ochishi xavfi bor edi, lekin... Stalin xarakterini bilish kerak. U tashqi siyosatda juda ehtiyotkor. Finlyandiya bilan urush Qizil Diktatorni yanada ehtiyotkor qildi.
  SSSR kuchini oshirayotgan paytda. 1942 yil 1 yanvarda aviatsiya soni o'ttiz ikki mingtaga yetdi, tanklar esa yigirma besh mingdan ortiq, yana uch ming tanket. Hammasi bo'lib Stalin 20 ta mexanizatsiyalashgan korpusni ishga olishni yakunlashni rejalashtirgan edi, ularning umumiy soni 32 ming avtomashinadan iborat bo'lib, ulardan eng so'nggi KV turli markali T-34 va 16,5 mingtasi. Bundan tashqari, T-50 tanklarini ishlab chiqish hali ham davom etmoqda, garchi mashina engil bo'lib chiqdi.
  Nemislar Matilda va ba'zi kreyser tanklariga duch kelib, inglizlar og'ir tanklarni ishlab chiqayotgani haqida ma'lumotga ega bo'lib, o'zlarining mastodonlarini ham yasashni boshladilar. Avvalo, 88 mm to'p bilan "Yo'lbars" va uzun barrel bilan o'tib bo'lmaydigan 75 mm to'p bilan zirh.
  Sovet tanklari qurilishi haqida ma'lumot ham mavjud edi. KV-2 tanki Qizil maydondagi 1-may paradida o'tdi va o'ttiz to'rttada ba'zi ma'lumotlar bor edi.
  Qanday bo'lmasin, Speer imperiya qurol-yarog' va o'q-dorilar vazirligini boshqarganida, texnologiyadagi o'zgarishlar tezroq ketdi. Gitler dunyodagi eng yaxshi va og'irroq tanklarga ega bo'lishni xohladi. Ammo Germaniya SSSRdan aniq pastroq edi. Va mashinalar soni va ularning sifati. 1941 yil avgust oyida KV-3 tankini ishlab chiqarish boshlandi. Mashina 68 tonna og'ir bo'lib chiqdi, lekin sekundiga 800 metr tezlikda 107 mm to'p bilan qurollangan. Bu unga, aytmoqchi, hali seriyaga kiritilmagan "Yo'lbars" dan ustunlikni ta'minladi.
  Og'irligi 125 tonna va ikkita qurolga ega KV-5 yanada kuchliroq edi. To'g'ri, bunday og'ir mashina Sovet armiyasi uchun yaxshilikdan ko'ra ko'proq muammolarni keltirib chiqardi. Va 1942 yilda 107 tonna og'irlikdagi KV-4 versiyasi qabul qilindi . SSSR haqli ravishda dunyodagi eng og'ir va hatto eng kuchli tanklari bilan faxrlanishi mumkin edi.
  Ammo boshqa tomondan, Germaniya aviatsiya sohasida juda yaxshi rivojlangan. Yu-188 seriyaga kirgandan so'ng, jangchilar bilan taqqoslanadigan tezlikni ishlab chiqdi. DO-217 ham yaxshi ko'rinardi. Reaktiv samolyotlar ham faol ishlab chiqildi. Buyuk Britaniya asosiy nishon bo'lganligi sababli, reaktiv bombardimonchilarga haqiqiy tarixga qaraganda ko'proq e'tibor berildi.
  Nemislar qul mehnatidan faol foydalandilar. Afrikadan juda ko'p qora tanlilar olib kelingan. Qora ishchilar itoatkor, chidamli, ammo malakasiz edilar. Ular yordamchi ish uchun ishlatilgan.
  Ammo Evropani nazorat qilish orqali nemislar etarli son va malakali ishchilarni jalb qilishlari mumkin edi.
  Speer hatto Gitlerni hali yahudiylarni yo'q qilish dasturini amalga oshirmasdan, balki ularni samolyotlar va jihozlar ishlab chiqarishda ishlatishga ko'ndirishga muvaffaq bo'ldi.
  Gambling Britaniyaga qarshi havo hujumi va katta suv osti urushiga qo'yildi.
  Biroq, Amerikaning mojaroga kirishi Fritzga bosh og'rig'ini qo'shdi va bo'rilar to'dalari sonini keskin ko'paytirishga majbur qildi.
  Germaniya kechikib bombardimonchi samolyotlar va strategik samolyotlar ishlab chiqarishni yo'lga qo'yishga majbur bo'ldi. Birinchi navbatda Yu-288 va Yu-488 - to'rtta dvigatel bilan. Ammo ularning rivojlanishi va esga keltirilishi vaqt talab qildi. ME-109 modifikatsiyasi "F" umuman Britaniya avtomobillari uchun munosib raqib edi. Ammo ME-210 kabi ME-209 ning rivojlanishi muvaffaqiyatsizlikka uchradi.
  XE-177 sho'ng'in bombardimonchisi ham muvaffaqiyatsizlikka uchradi. Ammo Speer miqdor bilan o'ynadi. Bundan tashqari, Focke-Wulf ME-109 ning ba'zi zaif tomonlarini qoplagan holda qurollanish jihatidan eng kuchli qiruvchiga aylandi. Ha, va nemislarning parvoz maktabi inglizchadan yaxshiroq va undan ham ko'proq amerikalik bo'lib chiqdi. 1942 yil may oyida natsistlar Janubiy Afrikani egallab olishdi. Va Madagaskarga Amerika eskadroni yetib keldi. Miduey jangi amerikaliklar tomonidan mag'lub bo'ldi: shuning uchun bu jangda hal qiluvchi rol o'ynagan uchinchi darajali kapitan istehzo bilan Madagaskarda tugadi. Qo'shma Shtatlar Afrikada bazani saqlab qolishni va natsistlarning tinchlanishiga yo'l qo'ymaslikni xohladi. Ammo bu ularning Tinch okeanidagi mavqeini sezilarli darajada yomonlashtirdi.
  To'g'ri, yaponlar unchalik teng harakat qilishmadi. Gavayi arxipelagi uchun kurash uzoq davom etdi.
  Natsistlar Afrikani va katta strategik xom ashyo zaxiralarini qo'lga kiritdilar, shuningdek Hindiston va Eronni egallab olishdi. Uchinchi Reyx nazorati ostidagi resurslar juda katta, ammo ular hali ham hazm bo'lishi kerak.
  Britaniya uchun havo jangi unchalik oddiy emas. Samolyot ishlab chiqarishni doimiy ravishda oshirib, nemislar bosim o'tkazdilar, ammo to'liq ustunlik yo'q edi. Strategik aviatsiyaning kuchsizligi va Qo'shma Shtatlarning yordami va hatto suv osti kemalari etarli emasligi ta'sir ko'rsatdi. Va juda ko'p umidlar bog'langan mo''jizaviy torpedo bizni tushkunlikka soldi.
  Fyurer 1942 yilda Britaniyaga qo'nishga jur'at eta olmadi. Dengiz kuchini va suv osti flotini mustahkamlashga garov qilingan. Shu bilan birga, samolyot tashuvchilar va jangovar kemalar qurildi. Etarli ishlab chiqarish quvvati bor edi, lekin hamma narsa vaqt talab qildi.
  A sinfidagi ballistik raketalar ham nozik sozlashni talab qildi. Ammo FAU-1 robot snaryadlari ommaviy ishlab chiqarila boshlandi. Oddiy yoqilg'idan foydalanadigan nisbatan arzon avtomobillar shubhasiz afzalliklarga ega edi, chunki ular uchuvchilarga muhtoj emas edi.
  Gitler cheksiz tabiiy resurslar va mehnat zahiralariga ega bo'lib, nemis uchuvchilari hayotini saqlab qolishni xohladi. Ishlab chiqarish oson va uchuvchisiz V-1 eng yaxshi yechim bo'lib tuyuldi. 1942 yilning kuzidan buyon Londonga minglab shunday robot chig'anoqlar qulagan.
  Shu bilan birga, nemislar Arado reaktiv bombardimonchi va ballistik raketalarini ishlab chiqishni tezlashtirdilar.
  Stalin kutish va kuch to'plashda davom etdi. 1942 yilda SSSRda besh yarim ming yangi KV va T-34 tanklari va mingga yaqin eski markalar, besh yuzga yaqin yangi T-50 va T-60 va ikki yuzta amfibiya ishlab chiqarildi. Samolyot parki ham ko'paydi - o'n besh mingga yaqin yangi va eski samolyotlar xizmatga kirdi. Hatto uchuvchilar yetishmas edi. Katyushalarni ishlab chiqarish asta-sekin o'sib bordi.
  Fashistlar Germaniyasi o'ttiz mingdan ortiq samolyot ishlab chiqardi, ammo janglarda katta yo'qotishlarga duch keldi. Nemislar olti yarim mingga yaqin tank ishlab chiqardilar. Eng muhimi, T-3 va T-4 ning 75 mm uzunlikdagi qurolli yangi modifikatsiyasi. Yuzdan ortiq yangi "Yo'lbarslar" ishlab chiqarilgan va "Panteralar" hali ham faqat prototiplarda.
  Ammo Shmeister tomonidan ishlab chiqilgan MP-44 avtomati seriyaga kira boshladi. Haqiqiy hikoyadan farqli o'laroq, mashina rangli metallarning etishmasligini hisobga olgan holda ishlab chiqilishi shart emas edi. Va bu qotishma po'latdan yasalgan oddiyroq hujum miltig'ining rivojlanishini tezlashtirdi.
  Shunday qilib, kichik qurollarda nemislar ustunlikka erisha boshladilar. Ammo ularga mashina barcha qo'shinlarni qayta qurollantirish uchun vaqt kerak edi.
  Ammo suv osti flotida, oyiga qirq yoki ellikta suv osti kemasi chiqarilishi bilan nemislarning haqiqatan ham tengi yo'q.
  Vodorod peroksidda hatto juda tezyurar suv osti kemalari ham bor edi. Yadro dasturida tezlashtirilgan ish. Yaxshiyamki, juda ko'p resurslar mavjud. Va hatto nemis fiziklarining grafit moderator sifatida mos emasligi haqidagi xatosi ham halokatli bo'lib chiqmadi. Og'ir suv ishlab chiqaradigan bir nechta zavodlar, shu jumladan Afrikada qurilgan.
  Demak, bu yuvish bilan emas, dumalab, lekin natsistlarning yadroviy reaktori 1942 yil dekabrda ishlay boshladi. Hatto amerikaliklardan bir oz oldinroq. Tinch okeanidagi mag'lubiyatlardan so'ng ular jiddiy demontaj qilishni boshladilar. Yadro dasturini moliyalashtirish esa keskin qisqartirildi.
  1943 yil boshi Gitlerning "Umumiy urush" e'lon qilishi va bosib olingan hududlarda umumiy mehnat xizmatining joriy etilishi bilan nishonlandi. Londonga V-1 ning ommaviy zarbalari o'zini oqlamadi. Inglizlar bunday zarbalarni qisman qaytarishni o'rgandilar, ammo nemislar raqamni oldilar.
  Ammo suv osti urushi Britaniya uchun haqiqatan ham halokatli bo'ldi. Xom ashyo yetishmasligi tufayli orolda qurol ishlab chiqarish keskin kamaydi. Metropoliya qulash arafasida edi. Bundan tashqari, natsistlar Madagaskarni egallab olishdi va yaponlar natsistlar bilan birgalikda Avstraliyaga bostirib kirishdi va nisbatan tezda taslim bo'lishga erishdilar.
  Stalin kutish taktikasi xavfini tushungan bo'lsa-da, u jangga kirmasdan, o'ziga sodiq qoldi. Yaxshisi, kapitalistlar o'zlarini oxirigacha yo'q qilishsin. Va biz tomosha qilamiz ...
  Ammo bu taktikaning kamchiliklari ham bor edi. Katta resurslardan foydalangan holda, Uchinchi Reyx allaqachon SSSRga qarshi urush tayyorlayotgan edi. 1943 yilda Uchinchi Reyxda tanklar ishlab chiqarish kuniga o'rtacha 1200 ta mashinaga, shuningdek, uch yuz ellik o'ziyurar qurolga yetdi. Bundan tashqari, o'ziyurar qurollar umuman zaif emas. "Ferdinandlar", "Bumblebees", "Jagdpanther". Nemislar tanklarda deyarli yo'qotishmaganligini hisobga olsak, ularning panzvalini to'ldirish Qizil Armiyanikidan ikki baravar tezroq edi. Va texnologiyada SSSR foydasiga miqdoriy bo'shliq qisqara boshladi.
  Sifat nuqtai nazaridan, Fritz og'irligi bo'yicha KV-3 ga o'xshash "Qirol yo'lbarsi" ga ega bo'ldi, o'q otish kuchi bo'yicha qurol o'qning sifati va kuchli frontal zirhlari tufayli bir oz ustun edi. Xo'sh, o'ta og'ir Sovet KV-5 va KV-4 texnik jihatdan juda ishonchsiz bo'lib chiqdi, ayniqsa ularning pastki qismi. Shunday qilib, bunday yirtqich hayvonlarning jangovar ishlatilishi shubha ostida edi.
  Va Stalin, shuningdek, ettita qurol va ikkita raketaga ega KV-6 yaratishni buyurdi. Ular mashina yasadilar. Ammo u shunchalik og'ir va uzoq bo'lib chiqdiki, siz uni poezdda ko'tarolmaysiz yoki jangda joylashtirolmaysiz. T-34-76 juda muvaffaqiyatli mashina, ammo to'qnashuvda Panter yoki Tigerga qaraganda kuchsizroq. Va KV-1 va KV-2 og'irligi bo'yicha nemislar bilan solishtirish mumkin, ammo ular panteralar va yo'lbarslardan pastroqdir. Nemis T-4 zirh bo'yicha o'ttiz to'rttaga yetib oldi va qurollanish, ko'rinish va optika bo'yicha o'zib ketdi va bu og'irroq modifikatsiyalarni solishtiradigan bo'lsak, teng og'irlikda yoki undan ham kamroq.
  Muxtasar qilib aytganda, Fritz yuqoriga tortildi va sifati teng bo'ldi. ME-309 va ME-262 ning ko'rinishi aviatsiya sifatiga ustunlik berdi. Yu-488 kabi, eng yaxshi to'rt dvigatelli bombardimonchi. Va ularning orqasida reaktiv modellar mavjud. Masalan, Yu-287 va Arado.
  1943 yil sentyabr oyida fashistlar Britaniyaga muvaffaqiyatli qo'nishni amalga oshirdilar. Ikki haftalik janglardan so'ng - Angliya taslim bo'ldi. Garchi Cherchill Kanadaga qochib ketgan bo'lsa-da, G'arbdagi urushning natijasi oldindan aytib bo'lingandek tuyuldi.
  Ruzvelt o'zining asosiy ittifoqchisini yo'qotib, Uchinchi Reyxning kuchayib borayotganidan qo'rqib, tinchlik so'radi.
  Gitler o'z atrofidagilar bilan suhbatdan so'ng, Qo'shma Shtatlar oldiga shart qo'ydi: yadro dasturini rad etish va Yaponiya va Uchinchi Reyxning barcha zabtlarini tan olish. Fritz allaqachon suv osti floti bilan qoplagan Islandiyadan qo'shinlarni olib chiqish kabi. Janglar hali to'xtamagan Gaia ustidan chiqayotgan quyosh mamlakatining nazorati. Bundan tashqari, Gitler Uchinchi Reyx va Yaponiyaga AQSh va Buyuk Britaniya tomonidan olib borilgan barcha vayronagarchilik va harbiy xarajatlar uchun moddiy tovon to'lashni talab qildi.
  Tinchlik shartlari juda qiyin bo'lsa-da, Ruzvelt katta qiyinchilik bilan ularni Kongress va Senatda qabul qilishga muvaffaq bo'ldi.
  AQShning kelishuviga rioya qilishda Stalinning u eksa kuchlari koalitsiyasiga qo'shilishga qarshi emasligi va hech bo'lmaganda Alyaskani qaytarib olishga tayyor ekanligi haqidagi maslahatlari katta rol o'ynadi.
  Amerika pragmatizmi g'alaba qozondi, bu ishtiyoq va hissiyotlardan yuqori bo'lib chiqdi. Bundan tashqari, nemislarning yadroviy dasturi Amerikanikiga qaraganda tezroq rivojlandi va bu kelajakda falokat bilan to'la edi.
  Ikkinchi jahon urushining birinchi bosqichi tugadi. Ammo fyurer endi SSSRni tugatmoqchi edi.
  Stalinning kutilmaganda kutish va ko"rish taktikasi va dunyo tinchligi yo"lidagi fidoyiligi dahshatli hazilga aylandi. Jozefga Uchinchi Reyx va Yaponiya Sharqiy yarim sharning barcha resurslari, shu jumladan Avstraliya va G'arb dunyosidagi ba'zi ko'priklar bilan qarshilik ko'rsatdi.
  Biroq, Quyosh mamlakati Xitoyni hali tugatmagan, ammo u ikkinchi jabhani ochishi mumkin edi. Gitler esa faol ravishda mustamlakachi qo'shinlar va xorijiy legionlarni tuzdi. Shu bilan birga qurol ishlab chiqarish ham ortdi.
  1944 yilning birinchi yarmida Uchinchi Reyxda tanklar va o'ziyurar qurollarni ishlab chiqarish kuniga yuzta mashinaga yetdi va oshib ketdi. Panter-2 o'z darajasida barcha sovet avtomobillarini chetlab o'tdi. Bundan tashqari, yanada rivojlangan nemis tanki "Lion" va tez orada "Royal Lion" paydo bo'ldi.
  Va eng muhimi, reaktiv aviatsiya ketma-ket ishlab chiqilgan. Bunga javoban T-34-85 va IS-1 va IS-2 tanklari SSSRda ishlab chiqarila boshlandi va hech kim KV seriyasini ishlab chiqarishdan olib tashlamadi. 1944 yil uchun Uchinchi Reyxning eng yirik ishlab chiqarish tanki Panther-2 va SSSR T-34-85 edi. Og'irroq modellar sezilarli darajada - taxminan bir marta, o'nta kamroq miqdorda ishlab chiqarilgan. Va nemislar Sovet yo'llarida og'irlikni ko'p haydashni xohlamadilar va Stalin KV seriyasiga ishona boshladi va ISlar juda xom bo'lib chiqdi.
  Biroq, 88 mm kalibrli 71 L kalibrli to'p bilan nemis "Pantera" -2 T-34-85 dan qurolning zirh teshish kuchida, frontal zirhlarda va biroz yon tomondan oshib ketdi, shuningdek, buni qilmadi. 900 ot kuchiga ega dvigatel va 47 tonna og'irligi bilan haydash ko'rsatkichlarini tan oldi. Nemis tankining og'irligi 50,2 tonnaga etganida ham, bu halokatli emas edi.
  Va nemis reaktiv samolyotida umuman munosib raqib yo'q edi.
  Gitler kauchukni tortib olmaslik yaxshiroq deb qaror qildi va 1944 yil 22 iyunda urushni boshladi. SSSRga uch yuz ellik o'zining va xorijiy bo'linmalarini va bir yuz yigirmata sun'iy yo'ldosh bo'linmalarini otishdi. Uchinchi Reyx tomonida: Ruminiya, Vengriya, Slovakiya, Xorvatiya, Finlyandiya, Shvetsiya, Italiya, Portugaliya, Ispaniya, Bolgariya, Argentina, Turkiya.
  Nemislar, shuningdek, Vermaxtda juda ko'p chet elliklar va xiwilardan foydalanganlar. Hammasi bo'lib, Uchinchi Reyx faqat birinchi bo'limda o'n ikki yarim million askarni jangga tashladi, ularning qirq foizidan ko'prog'i millati nemislar edi. Sun'iy yo'ldoshlar yana uch millionni qo'shdi. Hammasi bo'lib, birinchi eshelonda deyarli o'n olti million piyoda askar, o'ttiz uch mingga yaqin tank, ellik besh mingdan ortiq samolyot, ikki yuz ellikka yaqin to'p va minomyot bor.
  SSSR safarbar qilinganidan keyin o'n uch yarim million askarni joylashtirdi, ammo kuchlarning bir qismi Uzoq Sharq va ichki tumanlarda saqlanishi kerak edi. Birinchi eshelonda sakkiz million askar, o'ttiz mingga yaqin tank, qirq mingga yaqin samolyot, ikki yuz mingga yaqin qurol va minomyot bor edi.
  Shunday qilib, Uchinchi Reyx tomonida piyoda qo'shinlarida ikki baravar ustunlik va yaxshi pulemyot bilan kuch harakatchanligida besh baravar ustunlik mavjud. To'g'ri, SSSRda juda ko'p pulemyotlar mavjud, deyarli paritet.
  Tanklardagi farq unchalik katta emas, lekin SSSRdagi eskirgan transport vositalarining ulushi, shuningdek, avvalgi relizlar tanklari.
  Nemis reaktiv aviatsiyasining raqibi yo'q va Uchinchi Reyxning pervaneli samolyotlari tezroq va yaxshi qurollangan. To'g'ri, sovet avtomobillari gorizontal manevrda ustundir.
  Artilleriya va minomyotlarda kuchlar muvozanati tenglikka eng yaqin. Ham miqdor, ham sifat.
  To'g'ri, Uchinchi Reyx floti ayniqsa suv ostida, Sovet flotidan bir necha baravar kuchli. Yaponiyada bo'lgani kabi.
  Bundan tashqari, natsistlar allaqachon ommaviy ishlab chiqarishda A sinfidagi ballistik raketalarga ega va birinchi disketalar uchib ketishdi.
  Umuman olganda, natsistlar kuchliroq bo'ladi va Stalin mudofaa uchun kech bo'lsa ham, juda oqilona tayyorlandi. Lekin ko'p narsa qilinmadi. Stalin chizig'i to'liq tiklanmagan, eng muhimi, qo'shinlar chiziqni ushlab turish uchun etarli darajada tayyorlanmagan. Garchi ular umidsiz ravishda qayta o'qitilgan bo'lsalar ham.
  Molotov chegara chizig'i, uch yil davomida, umuman olganda, tugallandi, ammo u chegaraga juda yaqin joylashgan va etarli chuqurlikka ega emas edi. Bundan tashqari, Stalin Dnepr orqasida uchinchi eshelonni qurishni buyurdi, ammo bu AQSh taslim bo'lganidan keyin boshlandi.
  To'g'ri, Sovet qo'shinlaridan tashqari, NKVDning bir qismiga ham ishonish mumkin, ularning soni millionga yetgan askar va militsiya. Bu to'rt millionga yaqin odam, faqat g'arbiy shaharlarda. Albatta, ularning jangovar samaradorligi oddiy bo'linmalarga qaraganda ancha yomonroq.
  Nemislar, shuningdek, haqiqiy tarix, markazda asosiy zarbani berishdi, Bialystok to'sig'ini va Lvov mushtini kesib tashlashdi. Jangning dastlabki kunlari nemislar ko'p sonli xorijiy bo'linmalarga qaramay, hujumni ozmi-ko'pmi muammosiz o'tkazayotganligini ko'rsatdi. Ammo Sovet qo'shinlari ko'pincha yo'qoladi.
  Bundan tashqari, Ukraina bo'linmalarining jangovar qobiliyati shubhali bo'lib chiqdi. Urushning dastlabki kunlarida ko'plab qochqinlar va taslim bo'lishdi.
  Chegaradagi janglarda dushmanni tiyib turishning imkoni bo"lmadi. Va keyin Stalin xatoga yo'l qo'yib, bo'linmalarni asosiy chiziqqa olib chiqishni taqiqlab, frontni to'g'rilashni talab qildi. Biroq, xato tuzatildi, lekin kechiktirildi. Nemislar 28 iyun kuni markazda Stalin chizig'ini buzib, Minskni egallashga muvaffaq bo'lishdi.
  Chalkashlik yanada kuchaydi. 30-iyun kuni Yaponiya va uning sun'iy yo'ldoshlarining urushga kutilgan kirishi sodir bo'ldi. Shunday qilib, hozircha Uzoq Sharqdan qo'shinlarni olib o'tishni unutishimiz kerak edi.
  Markazdagi nemis yutuqlari kengayib borardi. U erda katta bo'shliq bor edi, ular umidsizlik bilan yopishga harakat qilishdi. Ammo natsistlar oldinga siljishdi va 16 iyul kuni Smolenskka bostirib kirishdi.
  Jangga barcha mavjud zaxiralarni tashlab, militsiyalarni qurol ostiga qo'ygan Stalin va Jukov Fritzning markazda yurishini to'xtata oldi. Ammo Gitler o'z qo'shinlarini janubga qaratdi. Natsistlar Kiyevda ulkan qozon yaratdilar va deyarli butun Ukrainani egallab oldilar.
  Leningradni blokirovka qildi, Qrimga bostirib kirdi. Harbiy harakatlar 1941 yilga, tinimsiz karmaga o'xshardi. Ammo farqlar ham juda muhim edi. 1941 yilda SSSRda ba'zi bo'sh zaxiralar bor edi va endi hamma narsa allaqachon safarbar qilingan. Va oktyabr oyida hujum sodir bo'lganida, himoyani ushlab turish uchun deyarli hech narsa yo'qligi ma'lum bo'ldi.
  1944 yil noyabr oyining boshlarida fashistlar Moskvani o'rab olishdi va Stalinni Kuybishevga qochishga majbur qilishdi.
  Natsistlar, haqiqiy tarixdan farqli o'laroq, sezilarli darajada ustunlikka ega edilar. Ular Moskvani shimol va janubdan chetlab o'tish uchun etarli bo'linmalarga ega edi . Ammo Sovet bo'linmalari turli jabhalarda juda ko'p tarqaldi.
  Darhaqiqat, 1941 yilda safarbarliklardan so'ng Stalin xodimlar soni bo'yicha Vermaxtdan ustunlikka erishdi va urush boshidanoq Uchinchi Reyxga qaraganda to'rt baravar ko'proq samolyot va tanklarga ega edi. Va urushning dastlabki besh oyida haqiqiy tarixda ko'proq sovet texnikasi ishlab chiqarilgan.
  Ammo endi natsistlar qurol-yarog 'va shaxsiy tarkibning miqdori va sifati tarafida bo'lganlarning hammasi kozidir. Qizil Armiyada esa 1941 yildagi kabi yaralar bor. Jumladan, ukrainlar, baltlar va ko'plab kichik xalqlarning Sovet tuzumi uchun o'lishni istamasligi. Ommaviy xiyonat va qatag'on qurbonlari bo'ylab yugurish, mulkdan mahrum bo'lganlar va boshqa har tomonlama xafa bo'lganlar. Jumladan, sovet tuzumining mafkuraviy dushmanlari.
  Nemislar ham G"arbni mag"lub etgani xoinlar sonini ko"paytiradi.
  Shu sababli, Moskva qurshab olingani va nemislar Donbass, Voronejni egallab olishlari va Stalingrad tomon harakat qilishlari ajablanarli emas.
  1944 yil qishi, afsuski, 1941 yildagidek ayozli va qorli bo'lmadi. Biroq, Moskva 1944 yil dekabr oyining oxirigacha qahramonlik ko'rsatib turdi. 1945 yil yanvar oyida Stalingrad quladi va buning uchun janglar uzoq davom etmadi. Fevral va mart oyining boshlarida nemislar va ularning sun'iy yo'ldoshlari Kavkaz va Boku neft quduqlarini to'liq egallab olishdi.
  Keyin hujum Volga bo'ylab davom etdi. Saratovga, Kuybishevga, undan keyin Orenburg va Qozonga.
  Stalin Sverdlovskka qochib ketdi. May oyida Qozon quladi. Yozda nemislar va yaponlar Rossiyaning tubiga ko'chib o'tishni davom ettirdilar. Sovet qo'shinlarining qarshiligi pasayib ketdi. 1945 yil 5 avgustda Sverdlovsk olindi. Va 1945 yil 3 sentyabrda Stalin nihoyat taslim bo'lishga rozi bo'ldi. O'z hayoti va erkinligi evaziga.
  Ikkinchi jahon urushi tugadi. Ammo tinchlik uzoq davom etmadi. Yadro qurolini sinab ko'rgan Gitler ularning ajoyib halokatli kuchiga amin bo'ldi.
  Endi Yaponiya va Qo'shma Shtatlar hali ham Uchinchi Reyxning dunyo hukmronligi yo'lida ekani ko'rindi. Fuhrer Chingizxon, Iskandar Zulqarnayn, Napoleon, Imperator Troyan va Kanuniy Sulaymonni jamlagandan ko'ra ko'proq erlarni zabt etgan bo'lsa-da, u Yaponiyani ham mag'lub etishga qaror qildi.
  Ikkinchi Jahon urushi tugaganidan roppa-rosa uch yil o'tgach, kuchli yadroviy zaryadga ega bo'lgan yuzta ballistik, qit'alararo raketalar bir vaqtning o'zida chiqayotgan quyosh mamlakatini qamrab oldi.
  Va keyin Wehrmacht va flotning quruqlikdagi bo'linmalarining hujumi boshlandi. Nemislar Yaponiyaning Osiyodagi mulklarini nisbatan tezda egallab olishdi va metropolning o'zi atom bombalari bilan yer bilan yakson qilindi.
  Ko'proq yoki kamroq uzoq muddatli qarshilik ko'tarilgan quyosh mamlakatining Tinch okeani egaliklari tomonidan ta'minlandi. Ammo 1949 yilning iyuniga kelib hammasi tugadi. Endi Qo'shma Shtatlarni mag'lub etishgina qoldi. Bundan tashqari, sabab bor edi. Amerikaliklar, kelishuvga zid ravishda, yadro qurolini ishlab chiqdilar va yashirin sinovlarini o'tkazdilar.
  Gitler urushni 1950 yil 1 yanvarda boshladi va yangi yilda birdaniga uch yuzta yadroviy raketani tashladi. Vayronkor yadroviy zarba Amerikaning yuzta yirik shaharlarini vayron qildi va bir necha o'n millionlab odamlarni o'ldirdi. Adolf Gitlerning yana bir eng katta jinoyati eng jirkanch vahshiyliklarning eng uzun ro'yxatiga qo'shildi. Keyin Kanadaga bostirib kirish va janubdan Lotin Amerikasi diktaturalari bilan birga keldi. Amerikaliklar zaiflashdi va hayratda qoldi, lekin ular umidsiz kurashdilar. Ular mag'lubiyat ular uchun faqat qullik va sekin, og'riqli o'limni anglatishini tushunishdi. Shuning uchun u barcha urushlarning eng umidsizi edi. Va bu bir yildan ortiq davom etdi va Uchinchi Reyxni yana ikki yuzga yaqin yadroviy zaryadni tashlab, ko'plab unumdor erlarni radioaktiv cho'lga aylantirishga majbur qildi. Ammo shunga qaramay, maqsadga erishildi va Uchinchi Reyxning so'nggi dushmani mag'lub bo'ldi. Shundan keyin esa jahon globallashuvi deb ataladigan jarayon boshlandi. Germaniya markasi yagona jahon valyutasiga aylandi. Hatto rasmiy ravishda mustaqil bo'lgan mamlakatlar ham faqat cheklangan mahalliy o'zini o'zi boshqarishni saqlab qolgan holda Uchinchi Reyxning mustamlakalari darajasiga tushirildi. Yahudiylar va lo'lilar qonundan tashqari deb topildi: ular qidirilib, yo'q qilindi. SS katta tozalashlarni amalga oshirdi va g'azablandi. Haqiqiy dahshatli tush keldi - ajdaho soati. Yoki, aniqrog'i, bir davr. Fuhrer kosmik kengayish da'vosi bilan haqiqiy dunyo totalitar imperiyasini qurayotgan edi. 1959 yilda Fyurerning yetmish yilligini nishonlash paytida rasmiy toj kiyish marosimi bo'lib o'tdi, bu butun dunyo bo'ylab plebissit - bu super imperator unvonini qonuniylashtirdi. Va 1967 yilda Adolf Gitler vafot etganida, uning o'g'li unvon va hokimiyatni meros qilib oldi. Bu vaqtga kelib, Yer sayyorasi allaqachon Oyda va Marsda Venera bilan aholi punktlarini o'rnatgan va tashqi yulduzlar dunyosiga kengayish uchun faol tayyorgarlik ko'rayotgan edi... Natsistlar universal imperiya - Yulduzli Reyx qurilishini xohlashdi. butun olamni dahshatga solib qo'yish.
  
  
  YUZ MING GO'ZAL QIZLAR
  Elfaraya o"zini jangda ko"rdi... U endi jangchi va kuchsiz bo"lmagan qo"shinning sardori.
  Chiroyli qizlar: ular faqat engil zirhli plitalar bilan qoplangan ko'krak va sonlarga ega. Va qo'llar, oyoqlar va oshqozon yalang'och, bronzlangan.
  Va bu qizlar yalangoyoq oyoqlari bilan urishadi. Ularning yuz mingtasi bor edi. Va barcha qizlar, bitta erkak emas! Va barcha go'zal, nozik, atletik, mushak, bronzlangan, marvarid tishlari bilan!
  Amazonkalarga o'xshab... Kogorta bo'lib saf tortdilar. Qo'lda qilich, orqasida kamon. Qalqonlar yo'q - jangchi qilich qalqondan ko'ra to'g'riroq deb hisoblaydi.
  Qizlar ustida esa g"urur bilan bayroqlar hilpiraydi. Ular jang qilishga tayyor va ishonchli g'alaba qozonishni xohlashadi!
  Ammo uzoqdan ork qo'shinlari harakatlanmoqda. Tukli, yomon ayiqlar. Va ularning qo'mondoni bo'lib xizmat qiladigan trollardan yuz baravar kamroq.
  Endi esa bu to"da qizlar tomon harakatlanmoqda.
  Elfaraya buyruq beradi:
  - Kamondan, baland yoyda oting!
  Qiz nafis oyoqlarining yalang barmoqlarini ishlatib, kamon iplarini tortadi. Va halokatli o'qlarni oting.
  Shu bilan birga, jangchilar tishlarini yalang'ochlab, bo'kirishadi:
  Keling, chempion bo'laylik!
  Va ular qalin o'qlar to'dasi bilan dushmanga uchishadi. Ular kirpi kabi dushmanlarni igna bilan urishadi.
  Orklar va trollar yiqilib, qotil va shafqatsizlar bilan urishadi.
  Va Elfaraya aytadi:
  - Imperiyaning yangi chegaralari uchun!
  Jangchilar hamjihatlikda harakat qilishadi. Ularning qoraygan tanalari juda ajoyib va porloq. Yalang oyoqlari esa tanlangan to'piqlari chaqnaydi. Va barmoqlar pastki ekstremitalarda mustahkam. Vayronagarchilik sovg'alari o'zlariga uchib, raqiblarni uradi.
  Orklar va trollar buzilib yiqiladi. Va ular og'riqdan hayvonlarning yuzlarini burishgan.
  Jangchilar shunchaki hayratlanarli. Ular yupqa, mushakli bel va tolali oyoqlardir. Bir vaqtning o'zida minglab o'qlar qanday otiladi.
  Va ular orklarning massasini urishadi. Va kuylang:
  - Bizning buyuk sharafimiz uchun,
  Qaroqchilarni yeymiz!
  Va yana ko'p o'qlar va ular uni qo'yib yuborishadi. Va ular o'zlari joylashgan tepaliklarning barcha yaqinlarini jasadlar bilan to'ldiradilar.
  Ha, ular ajoyib jangchilar. Bunday yovvoyi tabassum va tana raqiblarni yo'q qilish bilan to'g'ri yo'nalishga aylanadi.
  Elfarayaning o"zi kamon otadi. U yalang oyoq barmoqlari bilan ipni tortadi va juda aniq zarba beradi.
  Shu bilan birga, qiz o'ziga qo'shiq aytadi:
  - Zo'ravonlik dunyoni ushlab turadi,
  G'azab vulqoni katta ma'noda chiqib ketadi!
  Yuqori kuchlanish,
  Og'riq va qo'rquv bilan uyg'onadi!
  Va yana jangchining yalang oyog'i bilan otilgan o'q uchadi. Va bir vaqtning o'zida uchta orkni uradi.
  Ular qon buloqlaridan bo'g'iladi. Va Elfaraya qanday qichqiradi:
  - Mening sehrimga shon-sharaf!
  Va yana yalang oyog'i bilan o'q otadi. Bu qiz - eng yuqori sinf, uning tanasi ham, hamma narsasi ham bor.
  Orklar va trollarning hujumlarining birinchi to'lqini botqoq bo'ldi. Faqat jasadlar massasi qoldi. Ammo endi tukli jonzotlarning yangi otryadlari paydo bo'ladi.
  Elfaraya yana o'q uzdi va buni aniq bajaradi va bir vaqtning o'zida baqiradi:
  - Dunyomizga shon-sharaflar!
  Va yalang oyog'idan chaqmoq uchadi. Va orklar massasi olovga qo'yiladi va parcha-parcha bo'linadi.
  Ha, bu jangchi malika. U bilan har qanday erkak o'zini ishonchli himoyalangan his qiladi.
  Qolgan yuz ming qizlar esa bundan yomon emas. Va ular juda yaxshi otishadi. Va eng muhimi, tez.
  Ularning yalang'och, mushak oyoqlari faqat miltillash uchun vaqtga ega.
  Mana ular bir ovozdan:
  - Biz faol pas beramiz,
  Biz dushmanning ko'ziga to'g'ri keldik!
  Va yana ular yalangoyoq o'limning yangi sovg'alarini chiqaradilar. Bu, odatda, ularning jangovar energiyasini ishga tushirishdir.
  Hatto Elfaraya ham kuyladi:
  - Orklar bo'kiradi - qayg'uli yuzlar,
  Biling, do'stlar, men qotilman!
  Men hammani o'ldiraman, hammani yo'q qilaman,
  Men esa kimning tukli yuzini sindiraman!
  Ha, qiz haqiqatan ham juda kurashuvchan. Orklar to'dasi yaqinlashganda, ular pulsar kabi uriladi. Va darhol ellikta jonzot go'sht bilan mayda bo'laklarga bo'lindi.
  Elfaraya baqirdi:
  - Katta g'oyalar uchun, shunda barcha mavjudotlar yonadi!
  Keyin jangchi uning kindigidan chaqmoqni olib, ozod qildi. Va bir necha o'nlab orklar shish bilan teshilgan qo'chqorlarga o'xshardi. Ular deyarli bir zumda qovurilgan.
  Qolgan qizlar esa baqirdilar:
  - Muqaddas yurt uchun!
  Va men ham olaman va ular yalang poshnalardan energiya to'kib tashlashadi! Va ko'plab mo'ynali jangchilarni yirtib tashladi.
  Otishni davom ettirgan Elfaraya bu safar kamonning ipini qo"llari bilan tortib, chiyilladi:
  - Bizning sehrimiz uchun!
  Va u ham yalang'och tovonidan chaqmoqni silkitdi ... Va u shunchalik qattiq urdiki, yuzlab orklar va trollar yonib ketdi. Yong'in o'chirgichda tutilgan blotterlar kabi.
  Elfaraya baqirdi:
  - Men ajoyib sehrgarman!
  Va yana, u qanday qilib dushmanga zarba beradi. Va uning ko'zlari porladi. Qizlar esa o'zining katta ishtiyoqi bilan orklar va trollarga o'q otadilar.
  Jasadlardan tepaliklar o'sadi. Ularning hammasi to'planib, to'planishadi. Va tobora ko'proq o'lik.
  Elfaraya uni oldi va kulib dedi:
  - Agar sizning boshingizda podshoh bo'lsa, nima qilish kerak?
  Unga saroy yarating!
  Va yana, yalang oyog'i bilan malika qotillik va o'limga olib keladigan yo'q qilish sovg'asini boshlaydi.
  Bu qiz faqat o'limning timsolidir. Ammo shu bilan birga, uning nurli ko'zlari juda mehribon.
  Qolgan qizlar esa ko'plab hayvonlarni yo'q qilishmoqda, ularning ustiga tsunami to'lqini ko'tariladi, bu umuman super. Va shunday g'azab bilan dushmanni o'qlar bilan yog'diring. Ko'pincha to'g'ridan-to'g'ri zarba berish.
  Elfaraya baqiradi:
  - Men shunday paytlarda tug'ilganman,
  Mening aziz yurtim meni eslasin!
  Va jangchi uning qo'llari ustida turib, yalang oyoqlarini boshiga aylantirdi va ulkan, olovli to'pni aylantirdi. Va u qanday qilib raqiblarga energiya quyadi.
  Va darhol mingta ork portladi. Va ularning terilari olovga qo'yildi va bir vaqtning o'zida peeling qilindi.
  Elfaraya baqirdi:
  "Men G sinfidagi jangchiman!"
  Va u qanday kuladi.
  Keyin tildan chaqmoq chiqariladi. Va ko'plab dushmanlarni yoqib yuboring.
  Keyin malika qiz baqirdi:
  - Men uchun butun dunyo!
  Va go'zallikning yashil ko'zlaridan chaqmoq tushdi ... Va ular bu son-sanoqsiz mavjudotlarni qanday urishdi.
  Elfaraya hatto kuyladi:
  -Millardlab shoqollar, shaytonlar! Va mening shiorim oddiy - hammani o'ldiring!
  Va malika qiz yalang barmoqlari bilan boshqa, juda qotil pulsarni chiqardi.
  Va bu qanday qilib hammani yirtib tashlaydi ...
  Boshqa qizlar esa undan kam emas. Hamma raqiblarini o'qlari bilan ezadi va ezadi. Foydalanish, albatta, ularning juda chaqqon, keraksiz poyabzal oyoqlari holda.
  Orklar aniq nafas olishadi. Lekin juda ko'p. Va tobora ko'proq jonzotlarning yangi polklari sudralib bormoqda.
  Biroq, bunday qizlarni sharmanda qilish yoki silkitib bo'lmaydi. Agar ular jang qilishmoqchi bo'lsa, ular jang qilishadi. Va ular qanday qo'rqishni bilishmaydi. To'g'rirog'i, ular bilishni xohlamaydilar.
  Mana, ularning yalang oyoqlari halokatli o'lim sovg'alarini ishga tushirmoqda. Bu orklarning peshonasini yorib yubordi.
  Bu qizlar - ular juda qisqa yubkalar kiygan supermenlar. Va juda jozibali va chiroyli.
  Va yuz ming qiz - bu ulkan kuch! Bunga qarshi hech narsa bardosh bera olmaydi!
  Elfaraya chiyilladi:
  - Bizning fenomenimizga shon-sharaflar!
  Yalang tovonidan esa yana halokat pulsarini chiqardi. Va orklar massasi do'zax aholisiga aylandi.
  Nega bunday shaggylar jannatga kirishlari mumkin?
  Elfaraya o"pkasi bilan baqiradi:
  - Men mutlaq jahon chempioni bo'laman!
  Va yana, qizlar yalang oyoq barmoqlari bilan qizil-issiq va halokatli pulsarni chiqaradilar.
  Hammani kuydirib, kuydirib yuboradi.
  Elfaraya zavq bilan kuyladi:
  - Men oddiy qiz emasman,
  Va oltin toj!
  Va yana chaqmoq go'zallik kindigidan uchib chiqadi. U mo'ynali jonzotlarni urib, uni kuygan o'tin kabi kuydiradi.
  Elfaraya baqirdi:
  Seni kuydiraman, kulga aylantiraman!
  Va kindikdan yana chaqmoq yuboradi ...
  Qovurilgan idishdagi kotlet kabi qovurilgan orklar massasi.
  Elfaraya uni olib, zavq bilan kuyladi:
  - Ork o'zini ilmoqqa tortadi,
  Uni olovda qovuring!
  Va endi qizning tovonidan juda qattiq va halokatli narsa uchib ketadi. Nimadan himoyalanib bo'lmaydi.
  Yana bir marta yuzta ork bir vaqtning o'zida yonib ketdi. Va u shlaklarga va jun bilan kulga aylandi.
  Qizlar esa qanday chiyillashi kerak:
  - Buyuk Vatan uchun!
  Va yana, ularning yalang poshnalari jahannam tezligida o'lim sovg'alarini tashlaydi. Bular bo'ronlar, bo'ronlar yoki to'siqlar tomonidan to'xtatilmaydigan qizlardir!
  Mana Terminatorlar!
  Jangchilar orklarga yaqin jang o'tkazishga va dushmanni masofada ushlab turishga ruxsat bermaydi.
  Ammo shunga qaramay, mo'ynali jonzotlar yaqinroqdan o'tishga harakat qilmoqdalar. Ammo jangchilar buni ularga aniq bermaydilar.
  Elfaraya yana quchog'iga qaytdi va yalang oyoqlari bilan sakkiztasini takrorlaydi. Va olovli bulut paydo bo'ladi. Va u orklarga yovvoyi oqim kabi tushadi.
  Va bir vaqtning o'zida bir necha ming tukli jonzotlar olib ketishdi va yonib ketishdi.
  Elfaraya baqirdi:
  - Qora jonzotlar pashshadek qichqiradi! Ochlikdan nima qutulib bo'lmaydi!
  Va endi jangchi birdaniga uchta o'qni bo'shatib, kamon ipini yalang oyog'i bilan tortib oladi va o'nlab orklar yorib o'tadi!
  Bu terminator qiz. Va u shunday yovvoyi va g'azablangan energiyaga ega.
  Elfaraya uni oldi va kuyladi:
  - Qizlar boshqacha
  Faqat ular yuqumli emas!
  Agar tushsa,
  Bu do'zaxda najot topmaydi!
  Va qizning yalang tovonidan qotil pulsar otilib chiqadi. Va har tomonga shaggy ayiqlarni tarqatadi.
  Elfaraya hayajon bilan aytadi:
  - Men shunday qabiladanmanki, seni Xudo uchun o"ldiraman!
  Va yana, jangchi har qanday zirhni teshib o'tadigan o'qlarni va yirtilgan, shaggy ork go'shtini chiqaradi.
  Uning sherigi, qizil sochli juda chiroyli qiz, baqirdi:
  - Kuchli do'stlik uchun!
  Bundan tashqari, u halokat pulsarini yuboradi!
  Va dushmanning halokatli massasi ezib tashlanadi.
  Elfaraya chiyilladi:
  - Mening shaytoniy dunyom uchun!
  Shundan so'ng, malika qiz, u boshlaganida, suyaklarni qumga aylantiradi. Marosimlarning jangchisi bilmaydi.
  Qizil sochli sherigi malika de La Vallier qichqiradi:
  - Kelajak bizniki!
  Elfaraya javoban qotil pulsarning yirtqich murvatini bo'shatishdan oldin gurkillab yubordi.
  - Va o'tmish faqat kelajakdagi g'alabalarimizga yordam beradi!
  Va endi qizlarning hammasi yuz ming, chunki ular uni olib, yalang oyoq barmoqlari bilan yirtqich chaqmoq chiqaradilar.
  Va orklar qo'shini olib, yonib ketadi. Ha, bunday jangchilar taqsimotiga tushib qolish qo'rqinchli.
  Shuningdek, ular jilmayib, yulduzlarning nurlarini aks ettiruvchi tishlarini ko'rsatadilar.
  Va keyin qizlar uni olib, yalang poshnalari bilan uradi va to'lqin er yuzidan o'tib, butun ork qo'shinini qamrab oladi. Va dafn qiling!
  Jangchilar ko'zni qamashtiruvchi tishlardan quyosh nurlarini chiqaradilar va mo'ynali askarlarning saflarini ko'r qiladilar.
  Elfaraya chiyilladi:
  - Mening qarorim va xatti-harakatlarim uchun!
  Qizlar borgan sari kurashmoqda. Va ular yalang oyoqlari bilan disklarni shunday olib tashlashadi. Ular supurib o'tadi va orklar massasi pasayib ketdi.
  Malika o'pkasi bilan baqirdi:
  - Seni kesaman, kesaman, tez orada hammasini kesaman!
  Seni o"ldiraman, o"ldiraman, seni o"ldiraman!
  Va endi yalang tovoni bilan jangchi quyosh nurini aks ettiradi va lazer kabi orklarda.
  Va butun, shaggy chiziqni kesib tashlang. Va orklar chiyillashdi va bu qo'shinni najasga aylantirdilar.
  Va yana orklar yirtqich hujumda, qizlar esa yalangoyoq oyoqlari bilan ularga o'lim narsalarni tashlashadi.
  Va ko'kraklar titrayapti. Shunday qilib, har bir ko'krak butun bir tank minorasidir!
  Shunday qilib, qizlar uni olib, kindiklaridan chaqmoq chaqishdi. Yuz ming qizning hammasi lazer nurlari bilan kindiklari bilan kesilgan.
  Va birdaniga yarim million ork qovurilgan. Va faqat kosmos ularni hazm qila olardi.
  Elfaraya baqirdi:
  - Men seni yirtib kuydirdim,
  Men qizman - shunchaki Shayton!
  Va yana kindikdan chaqmoq chiqaradi. Va bu o'limga olib keladi. Va keyin o'qlar qanday uchadi. Va ularning hammasi barga aylandi.
  Va endi orklar teshiklarga to'la panjaraga o'xshaydi.
  Qizlar esa o'zlarining byustlarini sehr bilan urib, ko'plab badbo'y orklarni o'radilar. Va ular nokautga uchradilar.
  Elfaraya kuyladi:
  - Hammani o'ldiramiz!
  Siz shunday qizsiz - shunchaki malika!
  Jangchi baqirdi:
  - Men seni yirtib yuboraman va rahm qilmayman!
  Va u ko'krak qafasini shunday silkitadi. Va yana ozod qilish, bu haqiqiy o'limga olib keladi.
  Orklar tom ma'noda dushman pozitsiyalarini jasadlar bilan to'ldirishga harakat qilmoqdalar. Va ular davom etadi va davom etadi va davom etadi. Bu erda o'liklarning yangi tog'lari o'sib bormoqda. Ammo orklar taslim bo'lishmaydi.
  Ular oldinga va davom etadilar. Va ular shafqatsiz o'lishadi. Ammo jangchilar orklarni do'l kabi yog'dirdilar. Jangchilar esa bu axlatni to'xtata olmaydi. Ammo shaggy to'lqin o'ziga shoshilmoqda. Va bu tishli dengiz harakatlanmoqda.
  Qizlar hayajonda. Va ularning mushaklarini bukish. Orklar esa yana bir tsunami to'lqini ketgandek o'zlari uchun harakatlanmoqda. Lekin bu hech kimni bezovta qilmaydi.
  Elfaraya hatto qo'shiq aytdi, bundan oldin u yalang oyoq barmoqlari bilan bir vaqtning o'zida beshta kamon bilan ipni tortdi va sehrli o'qlarni otdi:
  - To'g'ridan-to'g'ri yalang qo'llar bilan,
  Men tsunami bilan kurashdim ...
  Men har qanday to'qqizinchi to'lqinman,
  Mening sevgilim yirtib tashladi!
  Jangchi hatto sakrab turadi va darhol kindikdan oqindi chiqaradi. Va dushmanni yo'q qiladi.
  Va qichqirdi:
  - Mening armiyam kuchli,
  U dunyoni zabt etadi!
  Elfaraya butunlay tarqalib ketdi. Ular va boshqa qizlar, albatta, jangchilarning yorqin sinfidir. Kim hech kimga zarracha rahm-shafqat qilmaydi.
  Ular shunchaki vahshiy hayvonlar. Yoki hatto orklar kabi biror narsa bo'lishi mumkin! Faqat chiroyli, xunuk emas.
  Elfaraya og'zidan chaqmoqni qanday chiqarish kerak. Va yuzta orkni yoqing va kuylang:
  - Mening shirin qalbim uchun!
  Va dushmanga ko'z qisib qo'ying!
  Shundan so'ng, uning yalang'och barmoqlari pulsarlarni tushiradi. Va ular butun paketni mayda, yirtilgan qismlarga bo'lishadi.
  Shunda Elfaraya chinqiradi:
  - Qotillik mening e'tiqodim!
  Uning qizil sochli sherigi qichqiradi:
  - Va meniki ham, maydonda!
  Elfaraya halokat kaskadini ishga tushirdi va baqirdi:
  - Va meniki odatda kubda!
  Va ikkala jangchi ham yalang oyoqlarini oyoq osti qilishadi. Sehrning yangi to'lqini ko'tarildi.
  Va endi orklardan yana chiplar va yirtilgan go'sht chivinlari. Va keyin ular skovorodkada qovuriladi.
  - deb qichqirdi Elfaraya.
  - Yangi rekordlarni o'rnating!
  Qizil sochli sherigi yalang oyoq barmoqlari bilan olovli pulsarlarni otib, bo'kirish bilan tasdiqladi:
  - Yerni o'stirish uchun!
  Elfaraya orklarni urib, chiyilladi:
  - Me'yordan ikki, uch baravar yuqori!
  Qizil sochli jangchi yalang tovoni bilan sehrli energiya pufakchasini berdi va hayajon bilan qo'shib qo'ydi:
  - Shunday qilib, mening mamlakatim gullaydi!
  Shunday qilib, qizlar ajralishdi va juda ehtiyotkorlik bilan. Va ular bu shaggy mavjudotlar qo'shinini o'zlari uchun katta yutuqlar bilan tor-mor etishadi.
  Elfaraya yana kindigidan sehrli lazerni chiqarib yubordi va porlab turgan ko'zlarini qichqirdi:
  - Menda bir shishada kobra va gyurza bor!
  Va u qanday qilib dushmanga orklarni tiriklayin yoqib yuboradigan yangi nurni chiqaradi.
  Malikaning qizil sochli sherigi to'satdan e'lon qildi:
  - Endi mening ismim de Lavalier!
  Elfaraya tasdiqladi:
  - De Lavalier, shunday de Lavalier! Shunday qilib, yanada chiroyli!
  Qizil sochli jangchi chiyilladi:
  - Men vahshiylarning tizzasida yorug'lik ritsarim,
  Men bu orklarni yer yuzidan supurib tashlayman!
  Va u yalang'och, kesilgan oyoqlarini qanday qilib ular bo'ylab harakatga keltiradi ... Va qolgan qizlar, butun yuz ming askar qo'shini, uni olib, og'zini ochib, ulardan olov chiqaradi.
  Va yana olov kaskadi orklarga tushadi, hech ikkilanmasdan yonib ketadi va imkon bermaydi.
  Darhol uch million shaggy jonzot bir vaqtning o'zida yonib ketdi. Ular go'yo napalm bilan surtilgandek edi. Yoki oltingugurt bilan birga fosfor ham. Va hamma narsa bir vaqtning o'zida milliardlab gugurt kabi olovga aylandi.
  Va bu massa qanday yonadi. Va bularning barchasidan bir vaqtning o'zida qancha faryodlar, qichqiriqlar va la'natlar.
  Elfaraya baqirdi:
  - Orklarga rahm qilmang
  Ularni o'ldiringlar haromlarni...
  Choyshablarni qanday maydalash mumkin -
  Hamamböceği kabi yirtib tashlang!
  Va u yalang oyoq barmoqlarini olib, chaqmoqni chiqaradi. Va juda katta troll iltimos. U ko'taradi va uchadi. Tasavvur qiling-a, dinozavr portlatilgan.
  Qizil sochli sherigi chiyilladi:
  - Bu g'urur!
  Bunga javoban Elfaraya yalang tovoni magoplazma pufakchasini berib qichqirdi:
  - Ghoullarga javobimiz bor!
  Olovli jangchi baqirdi:
  - Va uning uchun tobut va gulchambarda salomlar bo'ladi!
  Elfaraya ta'kidladi:
  - Gulchambar ham dafn marosimi, ham dafna bo'lishi mumkin! Shuning uchun juda hayajonlanmang!
  Qizil sochli malika baqirdi va kindikdan chaqmoq chaqib, omon qolgan bir nechta orklarni yiqitdi:
  - Biz ular uchun gulchambardan ham salmoqliroq narsani tayyorlab qo'ydik!
  Endi jangchilar, barcha yuz ming qiz, uni oladi va Elfarayning buyrug'i bilan ular sakrab, yalang'och, mushak oyoqlarini havoda burishadi. Natijada, bo'ron ko'tariladi va haqiqiy sehrli bo'ron. Va ulkan kuch to'lqini va sehrli tsunamining millioninchi o'qi ketadi.
  Natijada, oxirgi orklar yo'q qilinadi va butunlay tekislanadi.
  Qovurilgan va kotletlarga aylandi.
  Elfaraya pafos bilan aytadi:
  - Yuraklarda Vatan madhiyasi, kuylaymiz,
  Biz koinotdagi hamma narsani baxtga aylantiramiz ...
  Keling, afsonaviy Muhammadni olamiz,
  Osmon va yer buyuk kuchda!
  
  SASHKAGA QARSHI ELF PILOT
  Muqobil olamlardan birida, Ikkinchi Jahon urushi paytida, elf keldi. U Yaponiya havo kuchlariga kirdi va natijada u erda birinchi raqamli eysga aylandi. Axir, elflar juda qobiliyatli, tezkor, chaqqon, kuchli. Ularning reaktsiyasi bor va barcha reflekslar odamlarga qaraganda ancha yaxshi, shuningdek, jangning sehrli ko'rinishi. Elf dushman nima qilishini ko'rganida.
  Xulosa qilib aytganda, Konan laqabini olgan elf, xuddi urug'larni yorib yuborgandek, samolyotlarni osongina urib yubordi.
  Va u tufayli Yaponiya Midueydagi dengiz jangida g'alaba qozondi. Katta g'alaba Ikkinchi Jahon urushining butun jarayoniga ta'sir qildi. Birinchidan, yaponlar nihoyat Tinch okeanidagi tashabbusni o'z qo'llariga olishdi. Va ularning floti dengizlarda mudofaa perimetrini qurishni tugatib, juda kuchli pozitsiyani egallab, Gavayi arxipelagini egallashga muvaffaq bo'ldi.
  Biroq, agar bu g'alabalardan keyin samuraylar SSSRga qarshi ikkinchi front ochishga qaror qilmagan bo'lsa, bu hal qiluvchi ahamiyatga ega bo'lmagan bo'lishi mumkin.
  Uzoq Sharqda kutilmagan hujum sodir bo'ldi. Chiqayotgan quyosh imperiyasining qo'shinlari ham Vladivostokga hujum qilishdi. Midueyning g'alabasidan keyin militaristik Yaponiya tomonidan hujum qilish tahdidi haqiqatan ham poraxo'rlik va xiyonat yordamida Mikado agentlari Vladivostok qo'mondonligini qo'shinlarni to'liq jangovar tayyorgarlikka keltirmaslikka ishontirishdi. Natijada, Damoklning qilichi allaqachon olib kelingan va ular restoranda ziyofat qilishmoqda. Mayor Stalingradova yosh ofitserning sochidan ushlab oldi, u undan bir bosh balandroq va kuchliroq edi:
  - Qanaqa ahmoq va ichkilikboz! Nega sizda shunday tarqab ketgan jamoa bor! Bu yigit zobitdan ko'ra ko'proq kabina bolasiga o'xshaydi. Ehtimol, boshlang'ich uchun uni yaxshilab portlatib qo'ying, shunda barcha hoplar chiqadi.
  Polkovnik Palatsev xijolat tortdi:
  - Bu Sasha Sokolovskiy. U to'g'ridan-to'g'ri Suvorov maktabidan qisqartirilgan dastur bo'yicha kurslarga yuborildi. U hali juda o'g'il bola, ikki oydan keyin uning tug'ilgan kuni o'n besh yoshda.
  Stalingradova yoqimsiz jilmayib qo'ydi:
  - Voy-buy! O'n to'rt yoshda va allaqachon ofitser! Urush shunday qiladi! Va men sutlar allaqachon to'liq huquqli unvonlarni olganini bilmasdim.
  Paltsev yelka qisdi.
  - Urushda bolalar erta o'sadi! Bundan tashqari, u bilan bir voqea sodir bo'ldi, chunki u Moskva mudofaasi haqida eng yaxshi hikoyani yozgan va Jukov buni ta'kidlab, bolani kursantlardan ofitserlarga o'tkazishni maslahat bergan.
  Stalingradova bu so'zlardan mehribon bo'ldi:
  - Yaxshi! U ahmoq emasligini. - U barmog'i bilan maktab o'qituvchisi kabi tahdid qildi. - Umuman olganda, yomon emas, lekin endi ichish yo'q! Men uning hidini sezaman va burnim xuddi itga o'xshaydi, darhol tribunal ostida! - Baquvvat ayol, etuk, ammo sport uyg'unligi va tazelikni yo'qotmagan polkovnikga barmog'ini urdi. "Aslida, siz buning uchun to'laysiz. Allaqachon o'rta yoshli odam, lekin o'zini tutadi.
  Palatsev jahl bilan yo'taldi:
  "Aslida, men o'ttiz uchdaman, lekin men allaqachon yetti marta yaralanganman, shuning uchun men qarib qolganga o'xshayman ...
  Stalingradova bunga javoban nimadir demoqchi bo'ldi, birdan tong oldi sukunatini dahshatli shovqin buzdi. Osmondan og"ir toshlar tushayotgandek bo"ldi, deraza oynasi darrov yorilib ketdi. Do"l parchalari stol ustiga urilib, hatto mast ofitserlarning qo"llari va yuzlariga tushdi. Stalingradova qo'mondon kabi qichqirdi:
  - Hamma darhol tashqariga.
  Bunga javoban Paltsev shunday qichqirdiki, u ovoz paychalarini yirtib yuborishiga sal qoldi:
  - Bular o'n ikki va o'n sakkiz dyuymli qobiqlar! Eng katta tonnajli yapon jangovar kemalari ovda bo'lganga o'xshaydi, bu degani.
  Stalingradova jahl bilan etik bilan devorga urdi. Darvoqe, kubok etikasi zukko bilan pokedan kafel yorilib ketdi:
  - Boshladik, lekin biz rejalashtirgandek emas! Arzimaydi! Jin ursin, siz zudlik bilan eskadronni dengizga olib borib, qirq ko'zli jangchilar mamlakatining flotini cho'ktirishingiz kerak.
  To'rt oyoqqa yiqilib, birinchi darajali kapitan (Aks holda polkovnik) ming'irladi:
  - Qurollar faqat mening esminetimda va bir nechta kichik oluklarda bor. Bizda hatto javob yo'q.
  Stalingradova og'ir musht ko'rsatdi:
  - Xo'sh, siz va eshaklar! Tsunamiga o'xshagan ko'k sochli jangchi ayol qichqirdi. - Lekin sizda qirg'oq artilleriyasi bo'lishi kerak! Axir, hamma ham g'arbiy frontga, shuningdek, aviatsiyaga yuborilmagan. Zero, Yaponiya har qanday vaqtda urushga kirishi mumkinligi haqida yillar davomida aytilgan.
  Palatsev allaqachon yarador, demoqchi bo'ldi, lekin u yana shovqin qildi, parchalar qulab tushdi. Sirena samolyot kelishi haqida ogohlantirib, yig'ladi. Dengiz kuchlari polkovnigi katta qiyinchilik bilan o'rnidan turdi va Stalingradovaning shovqinini to'sib qichqirdi:
  - Bizda aviatsiya bor va qirg'oq batareyalari, hatto to'liq to'plamda bo'lmasa ham mavjud. Keling, javob beraylik!
  Ko'chalarda yugurib o'tayotgan uchuvchi baqirdi:
  - Men shunchaki jangchim oldiga yugurardim va bu samuray jangchilarini ekaman, bu etarli bo'lmaydi. Ular hali ham Tsushima va Miduen uchun to'laydilar.
  Sashka Sokolovskiy tushida allaqachon ofitser, qulog'ining yarmi kesilgan qul emas, rozi bo'ldi:
  - Ha, to'laydilar! Ha, hatto foiz bilan ham!
  Portlashlar va zenit qurollarining kechikkan chiyillashi eshitildi. Umuman olganda, Vladivostok havo mudofaasining ko'p qismi qirq birinchi yilda Moskva mudofaasini kuchaytirish uchun olib tashlangan, shuning uchun chiqayotgan quyosh mamlakatidagi chivinlar koloniyasining ko'p nuqtalari unchalik ahamiyat bermaganga o'xshaydi. bunday "shovqin" ga. Yaponiyaning sho'ng'in bombardimonchilari bahorgi "sovg'alarni" pirsingli qichqiriq bilan tashladilar. Shaharga ham, flotga ham zarba berildi. Yapon samolyotlari unchalik katta emas, ammo chaqqon, ammo jangovar kemalar, aksincha, og'ir. Bu erda ularning eng kattasi hatto okeanda tor, uzunligi uch yuz metr, qurollari esa 460 millimetr. Hozircha amerikaliklar bu go'zalliklarning birortasini cho'ktirishga muvaffaq bo'lishmadi va omon qolganlar kreyserlar bilan birga qirg'oqni vayron qilishdi. Bu 1904-yil 27-yanvarda chiqqan Quyosh mamlakatining yovuz hujumiga juda oʻxshardi. Shundan keyingina aviatsiya yo'q edi.
  Paltsev yugurishdan bo'g'ilib qolganini sezdi. U supermen emas, o'pkasi kasal bo'lgan, qiyin vaziyatga tushib qolgan oddiy odam. Ammo Viktoriya Stalingradova undan ko'p o'zib keta olmadi. Qiziq, yoshi nechada, ko"rinishi o"ttizdan zo"rg"a, ko"kraklari katta, yelkalari erkaklarnikiga o"xshab keng.
  Stalingradova birdan orqasiga o'girilib, qo'lini silkitdi:
  - Chol yugurma, menga ergashing! - U shunday kuch bilan qichqirdiki, tovush to'lqini shunchaki qulog'iga tegdi. - Iloji boricha tezroq qirg'inchini dengizga chiqaring.
  Yaqin atrofda portlashlar gumburladi, vayronalar tushdi, ulardan biri to'g'ridan-to'g'ri Stalingradovaga tushdi va u uni qo'llari bilan mexanik ravishda ushlab oldi. Terminator qiz o'zini penaltini muvaffaqiyatli yutgan darvozabondek his qildi, fragment dumaloq, issiq va to'pga o'xshardi. Viktoriya birdan uning qo'llariga nimadir suyuqlik oqayotganini sezdi. Qiz parchaga qaradi, keyin hatto uch yillik urushda qotib qolgan temir jangchisi (Ispan va fuqarolik urushlari bilan birga ko'proq bo'ladi) tomog'iga ko'ngil aynish keldi. Uning qo"lida chaqaloqning boshi bor edi. Bechora qiz (buni kalta cho"chqa dumlaridan, ko"zlari o"yilganidan ko"rish mumkin. Stalingradova boshini yorilib ketgan asfaltga avaylab qo"yib, o"zini kesib o"tdi:
  - Gunoh qilishga, yashashga vaqtingiz yo'q edi! Biroq, Xudodan kattaroq gunohkor yo'q, shuning uchun bolalarning azoblariga befarqlikdan kattaroq gunoh yo'q.
  Yana bir bo'kirish va parchalar, biri etikdagi qizning terisini tirnab urdi. Stalingradova allaqachon orqasiga o'girilib, iloji boricha tezroq uchish-qo'nish yo'lagiga yugurishni xohladi, u erda MIG tajovuzkor styuardessani sabr bilan kutayotgan edi, lekin ...
  Jangchining xanjar tig'idek o'tkir nigohi birinchi darajali kapitan Vladimirovichning yuzida chidab bo'lmas og'riq qiyshaygan edi, uning kesilgan tanasining yuqori qismi portlash to'lqinidan yuqoriga uchib ketgan. Qizning o'zi bo'lakdan zo'rg'a chetlab o'tdi. U qanday qiz bo'lsa-da, u birinchi marta Nikolay II davrida rus-yapon davrida qurol olgan. U bir vaqtlar, hatto Ispaniyadagi xalqaro jang paytida ham qandaydir tarzda yonoqlarini ushlab oldi. Natijada, uzoq vaqt davomida uning ko'rinishini buzadigan chuqur chandiq qoldi. Bundan tashqari, polkovnikni hibsga olish va kontslagerga yuborish. To'g'ri, Sibirda daraxt kesish joyida uni juda kuchli sehrgar bilan tanishtirishdi, u malhamlar va ruhlarning chaqiruvi bilan hech qachon bu yarani va yana bir nechta jarohatni davolay oldi. Yaponlar, nemislar, oq chexlar, Kolchak, Denikin, Vrangel qo'shinlari bilan janglarda olingan chandiqlar. Va u unga ko'p narsalarni o'rgatdi, shuning uchun Stalingradova, aftidan, tanlangan odamlarga tegishli edi.
  U ayol jozibasi yordamida muddatidan oldin ketish imkoniyatiga ega bo'ldi, shuning uchun u og'ir maqolaga qaramay, amnistiyaga tortildi. Gap, albatta, odamni ishontirishda emas, balki partiya tashkilotchisi bundan xabar topmasligini ta'minlashda. Har xil toifadagi firibgarlar esa shunchalik ko"pki, bir snitch, bir snitch va snitch, ularni haydab yuboradi. Shunday qilib, agar sizning martabangiz siz uchun aziz bo'lsa, siz haqiqatdan ham tezlashmaysiz.
  Bu shuni anglatadiki, Yaponiya piyoda, aviatsiya va hatto tanklarda katta ustunlikka ega. Xo'sh, tanklarda bu sifat jihatidan ustunlik bilan qoplanadi, qolganlari esa ancha yomonroq. Agar siz o'q otgan bo'lsangiz ham, Yaponiya pulemyotlar soni bo'yicha ham ortda qolmoqda, asosan uning qurollari bor. Biroq, Uzoq Sharq bo'linmalari avtomatlar bilan kam ta'minlangan. Hamma uchun mashinalar etarli emas. Shunday qilib ... Sifat nuqtai nazaridan, piyodalarda ustunlik yo'q, aksincha, undan ham yomoni, barcha eng yaxshi ofitserlar Sovet frontiga o'tkaziladi, bu erda eng yomon qo'shinlar, qoida tariqasida, o'qqa tutilmaydi, minimal darajaga ega . harbiy tayyorgarlikdan. Bu shuni anglatadiki, urush SSSR uchun juda noqulay vaziyatda boshlanadi. Va juda ko'p yangi tashkil etilgan zaxiralar sharqqa tashlanadi ...
  Stalingradova to'satdan yong'inga kirdi. Bombardimon qilingan shahar kasalxonasi yonib ketdi. Rasm chindan ham apokaliptik, ayollar, bolalar va qariyalar tiriklayin yonmoqda. Mana, chaqaloq to'g'ridan-to'g'ri olovga tushib ketdi va atrofda dahshatli shovqin va nola eshitildi.
  Stalingradova bosh farishtalarning karnay-surnaylarini his qildi va o'zini olovga tashladi. Olov tillari qizning yalang qo'llarini va ochiq yuzini yalar, lekin uchuvchi shu qadar tez harakat qildiki, u bolani vayronagarchilik quchog'idan tortib olishga muvaffaq bo'ldi.
  Qiz terisida ozgina qichishishni his qilib, sakrab tushdi va chaqaloqqa qaradi. Voy, kech bo'ldi, bola bo'g'ilib, o'pkasiga alanga tortdi, dumaloq yuzida kuyishlar paydo bo'ldi. Teri ustidagi bunday yirtilgan pufakchalar romashka kurtaklariga qaraganda yumshoqroq. Stalingradova qichqirdi:
  - Mana, insoniy tartibsizlik!
  U etik bilan axlat to'plamini urdi, shundan so'ng u yana kimni qutqarish mumkinligiga yordam berishga shoshildi. Bu gazli pechlar orasida raqsga tushgan kobraga o'xshardi, qiz juda g'alati qiyshayib, raqsga tushdi. U kuyib ketdi, etiklari erib ketdi, to"nlari kuyib ketdi, lekin u har bir bolaning ko"z yoshlari uchun, jajji yurakning har bir urishi uchun, har bir mo"rt hayot uchun o"jarlik bilan kurashishda davom etdi, lekin vatan uchun juda zarur! Etiklar yiqilib tushdi va endi qiz alangali bo'ronlar orasidan raqsga tushdi, yalang'och, maftunkor, oyoqlari. U shahid edi, lekin na Xudoga, na odamlarga foyda keltirmaydigan ro'za va qamchi bilan o'zini qiynoqqa soladigan rohiba emas, balki ma'lum bir hayotni saqlab qolgan jangchi shahid edi. Jangchi qizning oyoqlari mayda pufakchalar qatlami bilan qoplangan, ammo ular og'riqdan tezroq va aniqroq harakat qilishdi.
  Tibbiy xizmat kapitani sumkasidan katta botinkalarni chiqarib, unga baqirdi:
  - Ularni oling, tezda kiying! Olov ustida raqsga tushayotib, cho'loqga aylanasiz.
  Mayor unvoni bo'lgan jangchi darhol javob berdi:
  - Axloqan jinni bo'lgandan ko'ra, jismonan nogiron bo'lib qolgan yaxshi! O'zingiz uchun bir soniya emas, hamma narsa front uchun, hamma narsa g'alaba uchun!
  Tibbiy xizmat kapitani javob berdi:
  - Bu haqiqiy sovet odami!
  Stalingradova olovni oyoq osti qilib, la'natladi:
  - Va siz nima turasiz, odamlarni qutqaring!
  Kapitan xo"rsindi.
  - Menda oyoqlar o'rniga protezlar bor!
  Stalingradova, yuzi chala kuygan, hushidan ketgan boshqa bir qizni chiqarib, jahl bilan qichqirdi:
  Xudo qanchalik shafqatsiz!
  Kapitan yelka qisdi.
  Bu Xudoning aybi emas, balki odamlarning aybi!
  Stalingradova juda asosli va ishonchli e'tiroz bildirdi:
  - Aytgan bilan bir xil - ota-onalar emas, balki bolalar aybdor!
  Kapitan nimadir demoqchi bo"ldi, lekin tomog"iga tutun bulutlari kirib, jahl bilan yo"taldi.
  Portlashlar susaygan, ammo otishmalar davom etgan. Kema qurollari yaxshi snaryadlarga ega, ammo endi olov ko'proq qurolsizlangan sovet kemalariga qaratildi. Yamamoto dengizdagi hukmronlik bu urushdagi tashabbusni uzoq vaqt davomida Yaponiyaga topshirishini tushundi. Va kemalarni qurish uchun jarayon qimmat va uzoq davom etadi, garchi, masalan, suv osti kemalari, ehtimol, muhrlash osonroq. Bu, albatta, ham e'tiborga olinishi kerak, ammo strukturani buzish muhimdir. Yaponiyaning imperator Xiroxitodan keyingi eng qudratli odami admiral Yamamoto o'zini xudodek his qildi. Haqiqiy xudo, shuning uchun ko'tarilgan quyosh mamlakatining dini ilohiylashtirishning eng yaxshi usuli - bu harbiy jasorat ekanligini o'rgatgan! Va endi buyuk sarkarda o'zboshimchalik bilan uning atrofidagi bo'shliqni qiynashi va buzishi mumkin edi. Vladivostok tepasida bir necha kilometr uzunlikdagi qalin, qora tutun bulutlari bor, bular neft omborlari va yoqilg'i omborlari yonayotgan. Yuzlab, minglab odamlar yonadi, jahannam, mayli, bundan keyin qanday qilib asrlar davomida ruslardan qasos olgan xudo kabi his qilmaysiz, buyuk xalq bir qator kichik orollarga to'planishga majbur bo'ladi. Rossiyaning kengliklari. Endi Rossiya floti cho'kmoqda va Peru bandargohidan farqli o'laroq, ular bitta kemani tark etmaydi.
  Xalxin Gol jangi paytida Yamamoto Vladivostokga xuddi shunday zarba berishni taklif qildi, buning uchun batafsil reja tuzildi. Ammo Gitler kutilmaganda Stalin bilan sulh tuzdi. Umuman olganda, ahmoq Gitler yahudiylarni qirg'in qilishni boshladi va shu bilan Polshani ham, G'arb davlatlarini ham o'ziga qarshi qo'ydi. Va unga nima uchun kerak edi? Yahudiylarning boyligini olishni xohlaysizmi? Ammo avval SSSRni, balki keyin boshqa mamlakatlarni mag'lub etib, jahon davlatiga aylanish yaxshiroq edi. G'arbda g'alaba qozonish osonroq, chunki uning mentaliteti fanatizm va fidoyilik tendentsiyasi bilan kamroq xarakterlanadi. Amerikalik uchuvchilarning to'qnashuvi haqida kamida bitta holat bormi? To'g'ri, bir nechta to'qnashuvlar bo'lgan, ammo bu baxtsiz hodisadir. Ruslar aqidaparast, bu g'alati, chunki pravoslav dini o'z joniga qasd qilishni ma'qullamaydi va qurol bilan jannatga yo'l olish mumkin deb hisoblamaydi. Umuman olganda, Masihning ta'limoti juda ahmoq va amaliy emas. U Yamamoto Bibliyani o'qidi va odamlarning bunday tinchlantiruvchi Xudo deb hisoblagan ahmoqligiga hayron bo'ldi. Misol uchun, u o'rgatadi: o'ng yonog'ingizga urishadi - chapga buriling, ular bitta ko'ylak so'rashadi - ikkitasini bering, dushmaningizni seving! Faqat ruhiy kasal odam Masihni Xudo deb bilishi mumkin. Bunday din faqat qullar, bog'langan vassallar uchun yaxshidir. Va butun Yevropa va dunyoning yarmi ishongan bo'lishi kerak. To'g'ri, Isoning ta'limoti Eski Ahd tamoyilini inkor etishiga va dushmanlaringizni sevishga o'rgatishiga qaramay, inglizlarning butun sayyoraning uchdan bir qismini egallashiga to'sqinlik qilmadi. insoniyat tarixidagi eng keng tarqalgan imperiya. Va bu Britaniyaning dindorligiga qaramay, bu erda Xudo hatto davlat madhiyasida ham tilga olinadi. Ajablanarlisi shundaki, AQSh prezidentlari Bibliya ustidan qasam ichishadi, lekin shunga qaramay, Yaponiya shaharlarini napalm bombalari bilan bombardimon qilishdi, minglab ayollar va bolalarni tiriklayin yoqib yuborishdi. Bundan tashqari, tinch aholi tasodifan emas, balki ataylab o'ldirilgan, bu tinch aholini qo'rqitish taktikasi edi: insoniy va iqtisodiy resurslarga putur etkazish. Ammo yaponlar hali AQShni bombalagani yo"q. Lekin ular bo'ladi! Va ular samuraylarga alohida shafqatsizlikni ham bog'lashadi. Oxir oqibat, u Yamamoto, agar xohlasa, bombardimonchilar bilan AQSh shaharlariga, ayniqsa Peru porti yaqinidagi Yanki floti mag'lubiyatga uchraganidan so'ng, yorib o'tishi mumkin edi. Ha, yevropaliklar axloqiy badbasharalar. Ularda noto'g'ri tushuncha, e'tiqod, ta'limot va qilmaslik bor! Yaponiyada bunday emas! Bizga o'rgatilgan narsa - biz nima qilamiz. Xudo boshqa yonoqni aylantiradi, degan narsa yo'q, lekin uning xizmatkorlari ataylab kichik bolalarni o'ldirishdi. Ha, umuman olganda, Allohning yagona va Qodir ekanligiga ishonish haqiqat bo'lishi mumkin emas. Agar u yolg'iz bo'lganida, odamlarning unga to'g'ri, iymon va haqiqatda sig'inishlari va yagona ta'limotga ega bo'lishlari uchun g'amxo'rlik qilar edi. Shunday qilib, har kim o'zi xohlaganicha ibodat qiladi. Va dunyoni yagona Qudratli Xudo yaratib bo'lmaydigan darajada xunuk va noto'g'ri. Zero, har qanday mas"uliyatli hukmdor birinchi navbatda tartib va adolatga intiladi. Kuchli, dono, olijanob, rostgo"ylar birinchi o"rinda bo"lishini, qolganlari esa yo o"zlarini to"g"rilab, jismonan va ma"naviy jihatdan o"sib borishini xohlaydi, yoki... Ammo, agar Alloh taolo qudratli va koinotning yaratuvchisi bo"lsa, unday bo"lmasdi. tana va ruhiy freaks yaratish. Axir, nega imperator ba'zan odamlarning zaif tomonlariga dosh berishga majbur bo'ladi? Boshqa yo'l yo'qligi sababli, u ko'z ochib yumguncha jinnilarni chiroyli erkaklarga, qo'rqoqlarni esa dadillarga aylantira olmaydi. Ammo agar imkonim bo'lsa, darhol buni qilardim!
  Afsuski, men bor narsani qabul qilishim va o'zimga berilgan insoniy material bilan shug'ullanishim kerak. Lekin kimdan olgani boshqa savol. Ha, va imperatorning o'zining zaif tomonlari bor: u shunchaki odam - u qariyapti, kasal bo'lib qoldi. Ajablanarlisi shundaki, ilohiy imperator ko'pincha oddiy xizmatkordan kamroq yashaydi, ko'pchilik generallar va ko'plab askarlarga qaraganda kamroq qurolga ega. Xo'sh, unda Qudratli Xudodan nima bor. Ammo oq rang yaxshiroq emas! Evropaning butun tarixida Gitlerdan ko'ra dahshatli va muvaffaqiyatli bosqinchi bo'lmagan. Ha, u haqiqatan ham oq tanlilarning harbiy jasoratining ramzi! Va shunga qaramay, barcha zamonlar va xalqlarning eng buyuk sarkardasi Yaponiyada majburiy bo'lgan gimnaziyani tugatib, o'rta ma'lumotga ham ega bo'lolmadi!
  Bundan tashqari, Gitler sog'lig'i sababli armiyaga qabul qilinmadi. G"alati, bu kuchga sig"inish g"ayrati, urush sherining jismonan zaif bo"lib chiqdiki, hatto har bir postda harbiy post bo"lgan Germaniyada ham uni oddiy askar sifatida chaqirishmagan. Yevropa qanchalik buzilgan.
  Biroq, bizning davrimizning eng ko'zga ko'ringan siyosatchilaridan yana biri Stalin ham o'rta ma'lumotga ega emas edi, u nugget edi. Qizig'i shundaki, u ham sog'lig'i sababli armiyaga chaqirilmagan. Qizig'i, tasodiflar, ikki yovuz dushman o'rta ma'lumotga ega bo'lmagan, sog'lig'i sababli harbiy xizmatga chaqirilmagan, ichkilikbozlarning otalari bo'lgan va Gitlerning otasi ham dastlab etikdo'z bo'lib ishlagan!
  Mana shunday tasodif, g'alati, dahshatli. Goering Gitlerning o'ng qo'li bunday emas. U aristokratlar oilasidan, Geringning ajdodi Germaniyaning amaldagi hukmdori Bismarkning o'rinbosari bo'lgan. Gering - biznesmen, oligarx, aristokrat va pragmatist. Shuningdek, ular ega bo'lgan Fuhrerni almashtirish imkoniyatini ko'rishadi. Amerika va Britaniya ham yashirincha bo'lsada, hukmron rejimdan qat'i nazar, Rossiyani tugatishni istaydi, lekin ular xususiy mulk tushunchasini inkor etuvchi kommunistlarga chek qo'ymoqchi bo'lib, ular haddan tashqari kuchayishiga hatto ko'z yumishni ham xohlashadi. Germaniyaning.
  Biroq, Germaniya geosiyosiy raqobatchi, ammo kapitalistik va aristokratik o'yin qoidalari doirasidagi raqobatchi, bolsheviklar Rossiyasi esa mutlaqo begona va dushmandir. Qirq birinchi yoshidan boshlab Cherchillning o'zi Stalinga yordam taklif qilgani ajablanarli, bu o'zining antikommunizm, an'anaviy, inglizlarning Rossiyaga bo'lgan nafratini. Oxir oqibat, qizillar ostidagi Germaniya sovet aravasiga bog'langan urush oti, jigarranglar ostidagi SSSR esa abadiy partizan zonasi. Axir, aqidaparast bolsheviklar o"zaro murosaga kelmaydilar va uzoq davom etgan partizan urushini olib boradilar, bu esa Uchinchi Reyxni shu qadar charchatadiki, yanada kengayish haqidagi barcha orzular momaqaldiroqdan keyin kamalakdek yo"qoladi! Rossiya Germaniya ostida, Rossiya ostidagi Germaniyadan yaxshiroq! Buni tushungan holda, AQSh va Britaniya nega urushdan chiqish yo'lini qidirayotgani aniq.
  Yamamoto pragmatist, u AQSh va Britaniya bilan urushda edi. Ammo bu ikki imperiyaning o'zlari neft mahsulotlarini etkazib berishga embargo qo'yib, Yaponiyani qo'zg'atdilar . Axir, Chiqaruvchi quyosh mamlakatining o'z quduqlari va boshqa ko'plab xom ashyolari yo'q. Yaponlar muzokaralar olib borishdi, amerikaliklar esa ko'proq haqoratli talablarni qo'yishdi.
  Va shu bilan birga, urushni qo'zg'atgan Yankilar armiya va flotni jangovar tayyorgarlikka keltirish haqida umuman g'amxo'rlik qilmadilar. Vasvasa juda zo'r bo'lib chiqdi, bundan tashqari, Moskva qulashi va Germaniya va uning ittifoqchilari yordamga kelishiga umid porladi. Bundan tashqari, Qo'shma Shtatlar hali ham nisbatan demokratik davlat bo'lib, jamoatchilik fikriga juda bog'liq, agar urush davom etsa, boshqa odamlarning orollariga qon to'kishni xohlamaydi degan umid bor edi. Haqiqatan ham, agar biz Qo'shma Shtatlar hududini himoya qilish va hatto juda katta harbiy soliqlarni to'lash haqida gapirmasak, nima uchun oddiy Amerika fuqarosi o'z qarindoshlari bilan rux tobutlarini oladi! Balki shuning uchun ham chor Rossiyasi ko"proq askarga ega bo"lib, mag"lub bo"ldi, lekin rus xalqi Manjuriyani o"z hududi hisoblamadi, mavhum manfaatlar uchun qon va ter to"lashni istamadi. Afsuski, Gitler Moskvani qattiq qishga tayyor emasligi va qisman bolsheviklarga xos fanatizm tufayli olmadi. Biroq, nafaqat bolsheviklar, balki rus xalqi ham buyuk maqsadlar uchun fidoyilikka moyil. Axir, birinchi havo qo'chqorini rus yigiti Messer yasagan. Buni jannat hurilari uchun emas, Vatan uchun qilgani ham ajablanarli. Garchi ... Messer qisman ahmoq bo'lsa ham, u aerobatika ustasi, ixtirochi, dizayner va, albatta, tirik odam Vatanga ko'proq foyda keltiradi. Ehtimol, Yankees printsipni takrorlab, unchalik noto'g'ri emas: jangda asosiy narsa omon qolishdir! Axir, o'liklar endi o'ldira olmaydi!
  Admiral Naumo ta'kidladi:
  - O'q-dorilarning uchdan ikki qismidan ko'prog'ini ishlatib bo'ldik. Qurollar juda issiq, ular chelaklar suv bilan quyiladi!
  Yamamoto barmog'ini havoga ko'tarib xoch qildi va past, bir oz hirqiroq ovoz bilan dedi:
  - O'ylaymanki, qurollar snaryadlarning oxirgi uchdan biriga bardosh beradi. Yo'q bo'lsa-da, to'qson besh foizgacha nokaut.
  Admiral Naumo yelka qisib, peshonasidagi terni artdi.
  - Birinchi kunida hamma narsani berishga arziydimi?
  Yamamoto mushtlarini siqdi.
  - Xarajatlar! Albatta, bunga arziydi! Biz ruslarni 1904 yilda, nemislarni 1941 yilda bo'lgani kabi hayratda qoldirdik, ammo Stalin buyruqni qattiq jazolaydi va bu boshqa takrorlanmaydi. Demak, ajdahoning dumi uxlab qolganidan foydalanish kerak. Darhaqiqat, men Stalinni tushunaman, Germaniya bilan urush uning e'tiborini shu qadar jalb qildiki, u Uzoq Sharqqa qarashni to'xtatdi. Rahbarsiz uning atrofidagilar esa tashabbus ko'rsatishdan qo'rqishadi. Bu erda biz o'z zarbamizni o'tkazib yubordik. Amerikaliklar kabi . Ish tayyorlanayotgani, bulutlar yig'ilayotgani, tez orada momaqaldiroq bo'lishi hammaga ayon edi, lekin ...
  Naumo kamarida osilgan samuray qilichining dastasiga tegdi yoki uni katana deb ham atashadi:
  - Ruslar har doim kech harakat qilishadi! Urush uzoq davom etmaydi va biz Uralsga etib boramiz.
  Yamamoto ko'zlarini osmonga qaratdi.
  "Bunda bizga xudolar yordam bersin, lekin men bunday deb o'ylamayman!" Ular tezda o'rganadilar, Xalxin Gol ruslarning darajasi 1904-1905 yillardagi urushdan yuqori ekanligini ko'rsatdi. Bundan tashqari, men sizga bir sirni aytib beraman. Bizning Vladivostokdagi maxfiy agentimiz juda kuchli qirg'oq artilleriyasida snaryadlar yo'qligi va samolyot o'z vaqtida ucha olmaganiga ozgina yordam berdi. Bu yashirin urush.
  Naumo hayron bo'ldi:
  - Va SMERSH va NKVD qaerga qarashdi?
  Yamamoto barmoqlarini silkitib kuldi.
  "Rossiyaning eng yomon kadrlari bu erda Uzoq Sharqda xizmat qilmoqda, Sovet-Germaniya frontida o'lishdan qo'rqqanlar Vladivostokga intilmoqda. Shuning uchun, bu erda, tepada xoin yoki ahmoqni, shuningdek, o'ziga xizmat qiladigan odamni topish ancha oson. NKVD esa xayoliy fitnalarni oshkor qilishga shunchalik odatlanganki, u endi haqiqiy xoinlarni sezmaydi. Shunday qilib, ishlash juda mumkin. Aytgancha, agar bir necha general nemislar tomoniga o'tgan bo'lsa, ularning oilalari, qarindoshlari va do'stlari buning uchun qatl qilish bilan tahdid qilinsa ham, yuqoridan kimgadir pora berish mumkin. Yoki qorong'uda foydalaning, bu yanada yaxshi. Shunday qilib, biz juda ko'p ish qildik. Biz yaponiyaliklar, odatda, harbiy harakatlar haqida puxta o'ylash va barcha kichik narsalarni hisobga olish bilan ajralib turadi.
  Naumo katanasining dastasini ishqaladi.
  - To'g'ri! Ammo Xalxin Golning sharmandaligi achchiq va kuchli bezovtalanish hissini uyg'otadi! Qanday qilib biz...
  Yamamoto tasalli berdi:
  - Manjurlar yaponiyaliklarga qaraganda ko'p edi, umuman olganda, doim g'alaba qozonish mumkin emas. Shuni ta'kidlash kerakki, shunga qaramay, eng yaxshi bo'linmalar biz tomonda jang qilmadi va ruslar aviatsiya va tanklarda katta ustunlikka ega edilar.
  Naumo katanasini yarim tortdi.
  - Biz haqli emasmiz! Samuray hech qachon zerikarli pichoq va charchagan otni, ko'plab dushmanlarni va zaif qurolni nazarda tutmaydi!
  Yamamoto tuzatdi:
  - Samuray, albatta, yo'q, lekin odam, afsuski, ha! Odamlar xato qilishga moyil!
  Yamamoto chalg'idi va quvurlarga nimadir deb baqirdi va keyin davom etdi:
  - Samuray hech qachon egilmaydi! U ramga va oqimga qarshi boradi.
  Naumo bosh irg'adi.
  - Haqiqatan ham! Ammo biz AQSh va Britaniya sheriga qarshi kurashdik.
  Yamamoto barmog'i bilan g'ildiraklar uyiga tegdi.
  - Ha! To'g'ri, lekin AQShning tishlari urildi, Angliya o'z mustamlakalarini yo'qotdi va Germaniya muammoga duch keldi. Biz Wehrmachtning hujumga o'tishini osonlashtirish uchun Rossiyaning G'arbiy qismidan iloji boricha ko'proq kuchlarni olib chiqmoqchi edik. Zarba may oyida, yo'llar qurib ketayotgan paytda rejalashtirilgan edi, ammo amerikaliklar oldini olishdi.
  Naumo katanasini tortib, havoga urdi:
  - AQShga o'lim! Ular har doim Yaponiyaga aralashadilar.
  Yamamoto ayyorona jilmayib qo'ydi.
  - Har doim ham emas, albatta, masalan, biz Rossiya bilan ilk bor jang qilganimizda, Yankilar bizga qarz olishda, shuningdek, qurol-yaroq yetkazib berishda katta yordam berishgan. Bizning flotimizning yarmidan ko'pi Amerika Qo'shma Shtatlari va Buyuk Britaniyaning pullari va o'zlarining kemasozlik zavodlarida yaratilgan. Shunday qilib, Amerika har doim ham yomon emas, lekin bu holatda emas.
  Naumo ajablanib so'radi:
  - Va nega?
  Yamamoto tushuntirishga ijozat berdi:
  - Uzoq masofali bombardimonchilar to'dasi Tokioga bostirib kirib, napalm bombalaridan foydalanib, poytaxtga makkor zarba berdi. Yuzlab yog'och uylar yonib ketdi va imperator har qanday holatda ham nazorat zonasini poytaxtdan uzoqlashtirishni buyurdi. Va birinchi navbatda, Miduey arxipelagidagi Amerika bazalarining jangovar majmuasini, yapon skeletlariga eng yaqin bo'lgan qo'lga olish. Va biz muvaffaqiyatga erishdik!
  Nauma qilichini havoda silkitdi:
  Biz hali ham g'alaba qozondik!
  Yamamoto gapini bo"ldi:
  - Oqlar orasida ham aqllilar bor! Imperator o'z kabinetiga Napoleonning byustini qo'ygani ajablanarli emas. Ammo yana bir Qaysar bor edi, dedi u: g'alaba qozonishdan ko'ra, g'alaba qozonganni saqlab qolish qiyinroq. Bunday holda, bu birinchi navbatda bizga tegishli. Nauma sakkizinchi raqamni qilich bilan takrorladi:
  Men aqlim bilan tushunaman, lekin qalbim bilan!
  Yamamoto o"rnidan turib, hamkasbining yelkasiga qarsak chaldi.
  - Ha, xafa bo'lmang, bu holatda biz qaytishga ketyapmiz. Biz SSSRni mag'lub etamiz va yana AQSh va inglizlarga shoshilamiz, lekin allaqachon nemislar va makaron bilan birga.
  Admiral Nauma deyarli sezilmas harakati bilan katanani g'ilofiga yashirdi va labiga shivirladi:
  - Kelajak yaxshi, lekin hozirgi zamon yaxshiroq! Samolyot tashuvchilar haqida eshiting, bombalarning to'liq zaxirasi tugagan va ...
  Yamamoto qisqacha buyurdi:
  - Kemaga chiqing va atrofga qarang, yarim soatdan keyin biz orqaga o'girilib, eng yaqin bazamizga jo'nab ketamiz.
  Nauma burnidan hushtak chaldi:
  - Komandirni eshiting!
  Admiral eshikni taqillatib yubormaslik uchun uni ushlab, tashqariga otildi. Uning qadamlari tinmay, eshikdan bir soya sirg'alib chiqdi, u oyoq uchida yurib, ko'rpani tashladi.
  Xo'sh, vaqt nima bo'ldi, va sevgi tundir.
  Shu bilan birga, Sasha Sokolovskiy LAGG-5 qiruvchi samolyotiga ko'tarildi.
  Bola jang qilmoqchi edi. U dahshatli Konanni kutib olish uchun uchib ketdi. Shuning uchun ham aql bovar qilmaydigan tasodiflar borligi orzu.
  Konan allaqachon besh yuz oltmishta Amerika va Britaniya samolyotlarini urib tushirgan. Va u sovet asalari bilan tumshug'ini kesib o'tdi.
  Biroq, uni qanday syurpriz kutayotganidan shubhalanmaydi.
  Sasha Sokolovskiyning o'zi unga qarshi.
  Bola yolg'iz suzish sandiqlarida, bu qulayroq va oqilona. U shiddatli jangga shoshiladi.
  Uning raqibi Konan ham oq sochli va o'n to'rt yoshlardagi bolaga o'xshaydi, faqat juda chiroyli va ko'zga ko'ringan mushaklari bor.
  Ikkala o'g'il ham terminatorlar.
  Ular uzoq masofadan bir-biriga qarata o'q otishni boshlaydilar. Va ular bir vaqtning o'zida qochishadi.
  Otishma yo'lidan uzoqlashing.
  Sasha qichqiradi:
  - Stalin uchun vatan uchun!
  Konan baqiradi:
  - Yaponiya uchun, imperator uchun!
  Garchi u umuman samuray emas, balki elf. Mana, bola Konan Sovet mashinasini urib tushirmoqda.
  Sasha nosimmetrik tarzda javob beradi - yaponchani kesib tashladi.
  Ikkala jangchi ham qahramon bo'lishga loyiq.
  Ular yo to'planib, so'ngra turli yo'nalishlarda tarqalib ketishadi, lekin hech biri boshqasini tushira olmaydi.
  Sasha qichqiradi:
  - Yovuz qo'rqoq bilan kurashing!
  Konan javob beradi:
  - Bu siz qo'rqoq jangsiz!
  Ular yana birlashadilar. Ular deyarli bir-birlarini urishadi, lekin yana turli yo'nalishlarda tarqalib ketishadi. Yo'q, hech kim hech kimni ura olmaydi. Afsuski, bu ular uchun mumkin emas.
  Va ular yana tarqab ketishdi.
  Sasha baqirdi:
  - Muqaddas Rus uchun!
  Konan baqirdi:
  - Yo'q, Yaponiya muqaddasroq!
  Sasha hushtak chalib javob berdi:
  Lekin siz yapon emassiz! Va hatto inson emas!
  Konan yalang tishlari bilan baqirdi:
  - Va men kimman?
  Sasha samimiy javob berdi:
  - Siz qandaydir engil elflardansiz!
  Konan kulib javob berdi va boshqa sovet samolyotini kesib tashladi:
  - Siz buni shunday bilasiz!
  Sashka marvarid tishlari bilan tabassum bilan ta'kidladi:
  - Men ko'p narsani bilaman!
  Keyin Konan taklif qildi:
  - Keling, shunday qilaylik! Shaxsan men uchun bu urush ko'proq o'yin va o'yin-kulgiga o'xshaydi, siz ham yigirma birinchi asr farzandisiz! Ikkinchi jahon urushi uchun nima istaysiz?
  Sasha mantiqan ta'kidlab, yapon mashinasini urib yubordi:
  - Men Rossiyadan kelganman, bundan oldin Rossiya SSSR edi. Demak, men Vatanim uchun kurashyapman, deb ayta olaman!
  Konan kulib dedi:
  - Va meni yapon elfi Konan ixtiro qilgan va animeda chizganman. Shuning uchun men Yaponiya uchun kurashaman. Demak, bu ham ma'lum darajada mening vatanim!
  Sasha yana yaqinlashishga yubordi. Ular hamma pulemyotlar ortidan o"q uzishdi, biroq bir-birlariga ura olmadilar.
  Ularning o"q-dorilari tugadi.
  Konan taklif qildi:
  - Qo'ysangchi; qani endi! Siz ham, men ham Ikkinchi jahon urushidan ketyapmiz! Men o'z dunyomdaman, sen esa o'zingniki... Va voqealar o'z yo'liga o'tsin!
  Sasha javob berdi:
  - Yo'q, bunday bo'lmaydi! Yaponiya allaqachon SSSRga hujum qilgan va bu bilan muammolar yaratgan. Yoki biz buni shunday qilamizki, siz Ikkinchi Jahon urushida bo'lmagandek bo'lasiz. Yoki jang qilish uchun shu yerda qolaman!
  Konan kulib javob berdi:
  - Ikkinchi jahon urushida ikkalamiz uchun ham vaqt tugayapti! Va biz o'z dunyomizga qaytamiz! O'zgarishlarga kelsak, men sizdan ko'ra ko'proq muvaffaqiyatga erishdim, yosh ofitser, chunki men elfman! Ha, ular sizni darhol samolyot ruliga kiritishmadi!
  Sasha baqirdi:
  - Siz bo'ling ...
  Ammo u vaqt ololmay, chaqnab ketdi va ikkala samolyot ham, uchuvchi-eys ham havodan g'oyib bo'ldi.
  Keyin urush turli dunyolardan ikki jangchisiz davom etdi. Yapon animesining multfilmlaridan biri, ikkinchisi yigirma birinchi asrda tug'ilgan bolakay o'z davriga qaytdi.
  Ammo bu ish allaqachon qilingan va Yaponiya dengizda AQShni mag'lub etib, SSSRga sharqdan hujum qilmoqda.
  Stalin katta kuchlarni Sharqqa o'tkazishga majbur bo'ldi va Stalingrad yaqinidagi hujumni kechiktirdi. To'g'ri, Rjev-Sichov operatsiyasi hali ham davom etmoqda, ammo haqiqiy tarixdagidan kamroq muvaffaqiyatga erishdi. Nemislar Sovet qo'shinlarining hujumlarini qaytarishga muvaffaq bo'lishdi va ularga katta zarar etkazdilar.
  To'g'ri, Afrikada ittifoqchilar tashabbusni qo'lga olishdi. Ammo Paulusni qozondan qutqarish zarurati yo'qligi sababli, Rommel ko'proq qo'shimcha kuchlarni oldi va Jazoirda amerikaliklarga juda samarali hujum qilib, ellik mingdan ortiq askar va zobitlarni asirga oldi.
  Katta zarar Amerika qo'mondonligida kelishmovchiliklarni keltirib chiqardi va Ruzvelt qo'shinlarni Afrikaga o'tkazishni muzlatib qo'ydi va umuman olganda Tinch okeani Amerika uchun eng muhim ekanligini aytdi.
  AQSh armiyasining bir qismi va sanoatchilarning aksariyati ham Yaponiyaga e'tibor qaratishni talab qilishdi.
  Natijada, Qo'shma Shtatlarda izolyatsiya tarafdorlari Amerikaning Evropadagi urushda ishtirok etmaslik loyihasini yorib o'tishga muvaffaq bo'lishdi. Hatto Wehrmachtga sulh taklif qilindi.
  Gitler zahiralar bilan bog'liq muammolarni boshdan kechirib, amerikaliklar bilan sulh tuzishga rozi bo'ldi.
  Britaniya ham Qo'shma Shtatlarsiz jang qilishni istamadi va bir yil davomida sulh tuzishni taklif qildi.
  Fuhrer bunga rozi bo'ldi. Qishda nemislar frontni ushlab turishga muvaffaq bo'lishdi. Faqat Leningrad yaqinida "Iskra" operatsiyasi muvaffaqiyat bilan yakunlandi va koridordan o'tish mumkin edi.
  Dekabr oyida nemislar Stalingradni to'liq egallashga muvaffaq bo'lishdi, ammo oldinga siljishmadi.
  Fevral oyining oxirida Qizil Armiya Voronej yaqinida muvaffaqiyatli zarba berdi va sezilarli darajada oldinga siljishga muvaffaq bo'ldi. Ammo Maynshteyn mart oyida qarshi hujum bilan Sovet qo'shinlarini o'rab olishga va vaziyatni tiklashga muvaffaq bo'ldi.
  Qizil juda ko'p zarar ko'rdi. Va bir muddat tinchlandi.
  Nemislar esa fevral oyida to'liq urush e'lon qildilar. Va ittifoqchilar bombardimon qilish va jang qilishni to'xtatdilar.
  Uchinchi Reyxda qurol, ayniqsa, tanklar ishlab chiqarish keskin oshdi.
  Frits "Yo'lbarslar", "Panterlar" va "Ferdinandlar" dan foydalanib, urush natijasini o'z foydasiga hal qilishni rejalashtirgan.
  Lekin, albatta, bu etarli emas edi. Ular asosiy zarbani Stalingrad hududida, Volga qirg'og'i bo'ylab, Kaspiy dengizi yo'nalishida berishdi.
  Rejaga ko'ra, Kavkazni SSSRning qolgan qismidan quruqlik orqali ajratish edi. Va keyin Kaspiy qirg'og'i bo'ylab Bokuga ko'chib o'ting.
  Ayni paytda nemislar Turkiyani urushga jalb qilish uchun diplomatik harakatlarni amalga oshirdi.
  Ular Vermaxt Kaspiy dengiziga chiqsa, zarba berish haqida allaqachon printsipial va'da berishgan.
  Yaponiya hali ham urushda edi. U Vladivostokni kesib, Mo'g'ulistonni bosib olishga muvaffaq bo'ldi.
  Samuraylar juda ko'p piyodalarga ega va fanatik tarzda kurashadilar. Tanklar ancha zaif, ammo ular engil, harakatchan va ishlab chiqarish uchun arzon. Va eng muhimi, yaxshi trafik bilan.
  Qisqasi, dushmanning kuchi katta. Stalin esa nima qilishni bilmaydi.
  Hozircha butun garov o'ttiz to'rtga to'g'ri keladi. Lekin ular nemis mashinalaridan, ayniqsa Tigersdan kuchsizroq. KV tanki bundan ham yomonroq va og'irroq.
  45 mm to'p eskirgan, 76 mm esa etarlicha kuchli emas.
  Amaliy jihatdan aviatsiya yomon emas. Ayniqsa, Yak-9, ammo qurol jihatidan ancha zaif.
  Nemislar tabiiy ravishda Fok-Vulfga pul tikishdi! Ammo mashinani boshqarish qiyin edi. Garchi juda kuchli va tez.
  ME-309 yetti o'q otish nuqtasi bo'lgan tez mashina kela boshladi, lekin haydash juda oson emas va og'ir. Va bu yomonroq manevr qobiliyatini anglatadi.
  Ko'proq yoki kamroq yangi ishlanmalar Yu-188 va Yu-288 muvaffaqiyatli bo'ldi, ular yaxshi bombardimonchilar.
  Va, albatta, birinchi reaktiv avtomobillar paydo bo'la boshladi. Ammo hali ommaviy emas.
  Nemislar hujumni faqat 15 iyunda boshladilar, ko'plab tanklarni o'tkazdilar. Va, albatta, ular boshidanoq kutilgan edi. Kuchli mudofaa qurildi.
  Haqiqiy qal'a.
  Bundan tashqari, IL-2 nemislar uchun kichik kümülatif bombalar ko'rinishida yaxshi syurpriz tayyorladi.
  Ammo bu etarli emas ... Nemislar hali ham kuchliroq edi. Ular tobora ko'proq tajribali piyodalarni, ham aviatsiya, ham tanklarni to'plashdi.
  G'arbiy front bo'lmasa, fashistlar havoda kuchliroq. Tanklarda ular soni bo'yicha kichik afzalliklarga ega, ammo og'ir transport vositalari tufayli sifat jihatidan.
  Artilleriyada, hatto SSSRdan bir oz ko'proq barrel. Lekin, albatta, kalibrlar bo'yicha dushman oldinda.
  Faqat kuchli mudofaaga va sovet xalqining mustahkamligiga ishonish qoladi.
  
  
  
  NAPOLEON VATERLOU OTTIDA G'alaba qozondi
  Buyuk Napoleon bir necha soat oldin Hamiltonga hujum qildi va Blyuxer yaqinlashguncha uni mag'lub etishga muvaffaq bo'ldi. Va keyin u Blyuxerni mag'lub etdi.
  Bunday sharoitda Aleksandr Birinchi boshchiligidagi Rossiya Napoleon bilan jang qilmaslikka qaror qildi. U bilan qarindosh bo'lgan avstriyaliklar mo''tadil shartlarda tinchlikni taklif qilishdi.
  Frantsiya Italiyadagi frantsuzlar yashaydigan ikkita kichik hududni va Gollandiyani o'z tarkibiga qaytarib oldi. Undan tovon olib tashlandi va Birinchi Napoleonning hokimiyati tan olindi.
  Vaqtinchalik muvozanat o'rnatildi. Frantsiya urushlardan juda charchagan va Napoleon bir muddat jim o'tirdi. Garchi ba'zi islohotlar amalga oshirila boshlangan bo'lsa-da. Eng muhimlaridan biri - to'rttagacha sherikga ega bo'lish huquqi bilan ko'pxotinlilikning rasmiy joriy etilishi.
  Katolik cherkovi qarshilik ko'rsatgan bo'lsa-da, papa hokimiyati juda tushib ketdi. Va protestantlar bu masalada moslashuvchanlikni ko'rsatdilar.
  Napoleonning o'zi deyarli ateist edi. U cherkovni davlatdan qattiq ajratdi. Masalan, dunyoviy qonunlar sizga tegishli emas.
  Buyuk Napoleon Frantsiyaning kuchini biroz tiklab, Jazoir va Marokashga bostirib kirdi. U Afrikadagi koloniyalarni o'z mulkiga qo'shib olishni boshladi. Tez orada uning qo'shinlari Liviyani qo'lga kiritdi. Ammo Misrni Britaniyaning o'zi bu haqda hech qanday qarashi yo'q edi.
  Napoleon dengizda urush boshlamaslik yaxshiroq deb qaror qildi, u erda u dushmandan ancha zaif edi. Bundan tashqari, Afrikada qo'lga kiritilgan narsalarni hazm qilish ham kerak.
  Frantsuzlar Nigerga ko'chib o'tishga va G'arbiy va Afrikaning markazidagi erlarni bosib olishga qaror qilishdi.
  Napoleon Rossiya bilan yaxshi munosabatlar o'rnatishga muvaffaq bo'ldi, ayniqsa Nikolay I hokimiyatga kelganidan so'ng, ular bilan do'stlashgan va Avstriya bilan. Bundan tashqari, 1829 yilda Avstriya va Frantsiya Rossiya tomonida Turkiyaga qarshi urushga kirishdi. Bu umuman olganda kuchli harakat bo'lib chiqdi.
  Turkiya nihoyat Bolqondan quvib chiqarildi. Bosniya va Gertsegovina Avstriya tarkibiga kirdi, Rossiya Ruminiyaning sharqiy qismini, gʻarbiy qismi esa Avstriya tarkibiga kirdi.
  Bolgariya va Serbiya rasman mustaqillikka erishdilar, ammo bolgarlar Rossiyaning vassaliga, Avstriya serblariga aylandilar. Frantsiya o'z nazorati ostida Sardiniya va Neapol qirolligini oldi. Bundan tashqari, frantsuzlar Kritni Gretsiyadan va orollarning bir qismini egallab olishdi. Yunonistonning o'zi qit'ada rasmiy ravishda mustaqillikka erishdi, ammo Frantsiya homiyligida.
  Turkiya Yevropada amalda faqat Istanbulga egalik qildi.
  Rossiya shuningdek, Zaqafqaziya, Batumi, Kars va Erzurumni - armanlar va kurdlar yashaydigan deyarli barcha erlarni oldi. Iroqning shimoli ruslarga aylandi, janubi esa inglizlar tomonidan qo'shildi.
  Turkiya kichik kuchlar toifasiga tushirildi. Va Rossiya, aksincha, haqiqiy tarixdan kuchliroq bo'lib chiqdi. Napoleon 1837 yilda vafot etdi va Frantsiyani Afrika, Yevropa va Osiyoning bir qismidagi mustamlaka mulkiga ega buyuk va qudratli davlat qoldirdi.
  Shundan so"ng hokimiyat tepasiga uning o"g"li Napoleon II keldi. Uzun bo'yli, sarg'ish, u otasidan katta ambitsiyalarni meros qilib oldi. Va u Britaniyaga qarshi koalitsiya tuzishga harakat qildi.
  Avstriya bunga rozi bo'ldi va o'sha paytda Kavkazdagi urush botqog'iga tushib qolgan Rossiya koalitsiya urushini boshlashdan bosh tortdi. Keyin 1846 yilda Avstriya va Frantsiya Germaniya bilan urushga kirishdilar. U hali Prussiya ostida birlashmagan. Ha, va kuchlar teng emas edi. Avstriya o'z qudratining cho'qqisida, Frantsiya ham... Prussiya esa unchalik kuchli emas.
  Urush natijasida barcha nemis erlari bosib olindi va frantsuzlar va avstriyaliklar o'rtasida bo'lingan. Keyin Napoleon II tezda Daniyani o'ziga qo'shib oldi. 1851 yilda Norvegiya frantsuzlar tomonidan bosib olindi.
  Va 1853 yilda Nikolay I nihoyat koalitsiyaga qo'shildi. Rossiya, Avstriya va Fransiya Turkiya va Angliyadan qolganlarning ustiga tushdi.
  Quruqlikda muvaffaqiyat koalitsiyaga hissa qo'shdi. Dengizda inglizlar uchun ishlar biroz yaxshiroq edi. Ammo koalitsiya butun Yaqin Sharq, Misr, Sudanni egallab oldi. Va keyin Eron. Va 1857 yilda Rossiya, Frantsiya va Avstriya Hindistonga ko'chib o'tdi. Va ular ham uni qo'lga kiritishga muvaffaq bo'lishdi.
  Janubga oldinga siljish bilan Afrikani zabt etish bor edi. Va Britaniyaning o'zi qit'a blokadasi bilan bo'g'ilib qoldi. Bir vaqtning o'zida uchta imperiya flotlarni qurayotgan edi.
  Ularning jangovar kuch va resurslardagi ustunligi tobora kuchayib borardi.
  Va 1862 yilda, Rossiya, Frantsiya va Avstriyaning metropolning o'ziga qo'nish xavfini hisobga olgan holda, inglizlar tinchlik so'radilar. Britaniya bir qator kamsituvchi shartlarga rozi bo'lishi va o'z mustamlakalaridan voz kechishi kerak edi.
  Birinchi Nikolay 1864 yilda vafot etdi ... Aleksandr II taxtga o'tirdi. Ammo bu shoh yana omadsiz bo'ldi. 1866 yil aprel oyida u zodagon Karakazov tomonidan otib o'ldirildi va dehqonlarning uzoq kutilgan ozodligi amalga oshmadi.
  Yangi yosh podsho Aleksandr Uchinchi dehqonlarning ozod qilinishiga qarshi edi. Va konservativ yo'lni davom ettirdi. Biroq, Rossiya Osiyo va Xitoyda ilgarilab bordi.
  AQShda fuqarolar urushi davom etdi. Ayniqsa Avraam Linkoln o'ldirilganidan keyin. Shimolliklar o'rtasida jiddiy kelishmovchiliklar paydo bo'ldi. Urush o'n yildan ortiq davom etdi va Qo'shma Shtatlar parchalanib ketdi. Urushning cho'zilishiga Napoleon II ning janubiylarga yordami va Kanadaning frantsuz mustamlakasi va vassal Meksika bilan chegarada kuchli AQShga ega bo'lishni istamasligi yordam berdi. Napoleon II 1879 yilgacha hukmronlik qildi va uning hukmronligi ancha uzoq davom etdi: qirq ikki yil va ulug'vor. Frantsuzlar Afrikani to'liq bosib oldilar, faqat Avstriya uni bir oz egallab oldi, Suriya, Falastin, Indochina, qisman Hindiston, Eron va boshqalardan foyda ko'rdi.
  Kanadada mustahkamlanib, Meksika Lotin Amerikasiga kira boshladi. Ispaniya va Portugaliyada fransuzparast qirollar hukmronlik qila boshladilar. Britaniya kichik davlatga aylandi.
  To'g'ri, Rossiya kuchaydi, bir oz Avstriya. Lekin bu qo'rqinchli emas.
  Taxtga Napoleon II ning o"g"li Napoleon III o"tirdi. U allaqachon o'ttiz sakkiz yoshda edi. U ancha etuk imperator bo"lib, otasining siyosatini davom ettirdi, Lotin Amerikasida urushlar olib bordi, Avstraliya va Tinch okeanini o"zlashtirdi.
  Rossiya o'sha paytda Xitoy va Hindistonni, juda ko'p yerlarni bosib oldi va o'zlashtirdi. 1904-yilda ruslar Koreyani ham bosib olgan holda Yaponiyaga tushdilar. Yaponiya bilan urush biroz cho'zildi va partizan bosqichiga o'tdi. Napoleon III Lotin Amerikasini, deyarli butun Qizil qit'ani zabt etdi. Ammo u AQShga kirishga ulgurmadi va 1909 yilda vafot etdi.
  To'rtinchi Napoleon - barcha katta o'g'illar an'anaviy ravishda Napoleon deb atalgan, erni mustahkamlashni yakunlash uchun Qo'shma Shtatlarga hujum qilgan. Qo'shma Shtatlar esa uch qismga bo'linib, nisbatan qoloq bo'lib qoldi. Va ko'plab frantsuz qo'shinlari ularni qo'lga oldi.
  Rossiya hali ham yapon partizanlari bilan uzoq vaqt kurashdi va Xitoyda doimo qo'zg'olonlar boshlandi.
  1913 yilda Aleksandr III vafot etdi va taxtga Nikolay II o'tirdi. Yangi shoh otasining yo'lini davom ettirdi.
  Qo'shma Shtatlarni zabt etgandan so'ng, Napoleon To'rtinchi ko'proq narsani xohladi. Britaniya hali mustamlakasiz, unchalik kuchli emas. Avstriya va Rossiya, bular Fransiyadan tashqari dunyodagi ikkita asosiy kuchdir.
  Qolaversa, ikkala imperiyada ham mutlaq monarxiyalar mavjud, chor Rossiyasida esa krepostnoylik ham amal qiladi!
  To"rtinchi Napoleon bu haqda o"ylaydi... Lekin bir vaqtning o"zida ikkita yirtqich hayvon bilan jang qilish imkonsiz ish. Yoki juda murakkab. Ulardan birini tanlab, birgalikda urish kerak.
  1916 yilda oltmish sakkiz yil hukmronlik qilgan imperator Frans Iosif vafotidan so'ng - dunyodagi eng uzoq hukmronliklardan biri bo'lib, taxtga uning jiyani Karl I o'tirdi. Va shundan keyin Avstriyada to'qnashuvlar boshlandi. Yagona bobosi Frants II imperator bo'lgan yangi merosxo'rni hamma ham tan olmadi.
  Va bir necha qo'zg'olon va to'ntarishlar boshlandi.
  Frantsiya va Rossiya Avstriyaga qo'shin yubordi. Qo'shma zarba patchwork imperiyasining tezda mag'lubiyatiga va uning bo'linishiga olib keldi. Va tez orada Shvetsiya ikkiga bo'lindi.
  Frantsiyaga Ispaniya va Portugaliya ham kirdi.
  Shunday qilib, dunyoda faqat ikkita davlat qoldi: Frantsiya va barcha hududlarni bo'lingan Rossiya ...
  Nikolay II va Napoleon IV. Bunday kombinatsiya. Ikki monarx esa bir-biriga qarama-qarshi turishadi... Lekin urush hech qachon boshlanmadi... Nikolay II 1936 yilda vafot etdi. Uning o'rnini Aleksey II egalladi. Va To'rtinchi Napoleon bir yildan keyin 1937 yilda vafot etdi. Uning o'rnini to'ng'ich o'g'li emas, balki o'rta Lui o'n to'qqizinchi egalladi.
  Yangi qirol yosh va Aleksey yosh edi. Va 1941 yilda ular maydan dekabrgacha bir necha oy jang qildilar ... Shundan so'ng ular qo'shilishsiz va tovon to'lashsiz sulh tuzdilar.
  Bu ikki jahon imperiyasining oxirgi urushi edi. 1943 yilda frantsuzlar Oyga uchib ketishdi. Va ruslar 1945 yil. Kosmosni kengaytirish boshlandi.
  Ikki imperiya: rus va frantsuz, Bonapart va Romanovlar sulolalari tinch-totuv yashagan.
  Shunday qilib, umuman olganda, er yuzidagi koinotning boshqa tizimida hayot juda xotirjam rivojlandi.
  Yigirmanchi asrning oxiriga kelib, ruslar va frantsuzlar quyosh tizimining deyarli barcha sayyoralariga tashrif buyurishga muvaffaq bo'lishdi va kosmik sanoatni rivojlantirdilar.
  Umuman olganda, Yer yuzida epidemiyalar va ocharchiliklar bo'lmagan. Ikkala imperiyada ham tug'ilish darajasi nazorat ostiga olindi va dinlar cheklangan edi.
  Cherkov davlatdan ajratildi, ateizm va yangi butparastlik modaga aylandi.
  Va urushlar butunlay g'oyib bo'ldi, xuddi katta tartibsizliklar deyarli bo'lmagan.
  
  AGAR RASPUTIN TIRIB QOLSA
  Rasputin qandaydir mo''jiza bilan, oshqozondagi zahar va yaraga qaramay, suiqasddan keyin ham tirik qoldi. Tsar Nikolay II ning uzoq vaqtdan beri rejalashtirilgan atrofidagilar natijasida saroy to'ntarishi amalga oshmadi. Podshoh Rossiya tarixidagi eng qiyin bosqichni muvaffaqiyatli bosib o'tdi. Aprel oyining oxirida, yo'llar qurib ketishi bilan janubda uzoq kutilgan hujum boshlandi.
  Chor armiyasining jangovar samaradorligi Muvaqqat hukumatning ahmoqona farmonlari bilan buzilmadi va buyuk qo'mondon Brusilov qo'mondonligi ostida katta muvaffaqiyatlarga erishdi. Aytgancha, haqiqiy tarixda dastlab katta muvaffaqiyatlar bo'lgan, hujum bolsheviklar va boshqa buzg'unchi unsurlar, jumladan, Muvaqqat hukumat vazirlari va yirik burjuaziyaning sabotaji natijasida muvaffaqiyatsizlikka uchragan.
  Va shuning uchun hech qanday sabotaj yo'q, armiya hali ham chor generallarining intizomi bilan kuchli. Va avstriyaliklarning va ayniqsa slavyan birliklarining ma'naviyati pasaymoqda.
  Brusilov Lvovni egallab oldi va Przemisl qamaliga qadar oldinga chiqdi.
  Faqat markazda frontni jiddiy ravishda zaiflashtirib, nemislar qandaydir tarzda rus hujumini to'xtatdilar.
  Biroq, rus qo'shinlari Ruminiyaga ham zarba berishdi. Katta muvaffaqiyatlarga erishildi. Va hatto Buxarest va Transilvaniyani qaytarib oldi.
  Nemislar avstriyaliklarni qutqarib, boshqa sektorlardan ham qo'shinlarni olib tashladilar. Germaniya uchun vaziyat 1917 yil aprel oyida AQShning urushga kirishi bilan og'irlashdi. Nega amerikaliklarga qo'shilmaysiz? Ko'rinib turibdiki, Germaniya allaqachon suzmoqda va g'oliblar qatorida bo'lish yoqimli.
  Kuzda, yomg'ir yog'a boshlaganda, rus qo'shinlarining markazdagi nemis bo'linmalariga qarshi hujumi nihoyat boshlandi.
  Nam qorda yomon ko'rish nemis pulemyotchilari va artilleriyachilarining ishiga to'sqinlik qildi. Bundan tashqari, sovuqda Fritz har doim qattiq iqlimga o'rganib qolgan ruslardan ko'ra yomonroq qichqiradi.
  Shunday qilib, yanada qat'iy va qobiliyatli qo'mondon Kornilov markaziy, g'arbiy frontga qo'mondonlik qildi, u unchalik dadil bo'lmagan o'tmishdoshini chetga surib qo'ydi.
  Rus qo'shinlari zaiflashgan nemis mudofaasini yorib o'tishdi va ko'p sonli asirlarni va kuboklarni qo'lga olib, muvaffaqiyatli oldinga siljishdi.
  Faqat Vistula daryosida o'z qo'shinlarini g'arbda zaiflashtirgan nemislar rus qo'shinlarining oldinga siljishini to'xtata oldilar. Chor armiyasi Boltiqboʻyi davlatlarini ozod qilib, Sharqiy Prussiyaga kirdi.
  Ruslar Turkiyaga qarshi frontning janubiy sektorida ham katta muvaffaqiyatlarga erishdilar. Yil oxiriga kelib ular inglizlar va frantsuzlar bilan birga Kichik Osiyoni deyarli butunlay egallab, Istanbulga yaqinlashdilar.
  Yanvar oyida Istanbul birinchi navbatda rus qo'shinlarining bosimi ostida qoldi va Usmonli imperiyasi taslim bo'ldi.
  1918 yil keldi. Rossiyada ular tez g'alabaga ishonishdi va mamlakat barcha harbiy qiyinchiliklarga qaramay davom etdi. Ittifoqchilar ham G'arbda nemislarni biroz bosdi va ularning muvaffaqiyatiga ishondi.
  Amerika tobora ko'proq yangi bo'linmalarni o'tkazdi. Avstriya-Vengriya parchalanib, qo'shini tark etayotgan edi. Bolgariya Germaniya va Avstriya-Vengriyaga urush e'lon qildi, markaziy davlatlar ittifoqidan chiqdi. Va Turkiya mag'lub bo'ldi.
  Albatta, Germaniyada bu urushni tezroq tugatish uchun kayfiyat paydo bo'ldi.
  Lekin hali ham bir oz qarorsiz. Va qayerga ketyapsiz? Mart oyida, iliq ob-havoni kutmasdan, Rossiya allaqachon buzilgan Avstriya-Vengriyaga zarba berdi va frontni yorib o'tdi. Nemislar hujumga dosh berolmay, oqib ketishdi. Ular katta yo'qotish bilan ezildilar. Budapesht quladi va Avstriya imperiyasi taslim bo'ldi.
  Oradan biroz vaqt o"tib Germaniyada davlat to"ntarishi bo"lib o"tdi va 1918-yil 9-mayda Germaniya imperiyasi taslim bo"ldi.
  Shu tariqa Birinchi jahon urushi tugadi. Buning ortidan Versalda muzokaralar olib borildi va yangi tinchlik tizimi imzolandi.
  Usmonli imperiyasi xaritadan g'oyib bo'ldi. U Rossiya, Angliya, Frantsiya tomonidan bo'lingan. Chor imperiyasi Konstantinopolni, Kichik Osiyoni Armaniston bilan qaytarib oldi. Britaniya Iroq, Falastin, Saudiya Arabistonidagi Usmonli mulklari va Frantsiya Suriya. Avstriya-Vengriya ham Yevropa xaritasidan g"oyib bo"ldi. Rossiya Galisiya, Bukovina, Krakovni Polsha yerlari bilan qabul qildi. Chexoslovakiya bir oz avtonomiyani saqlab qolgan holda Rossiya tarkibiga kirdi, ammo Nikolay II Chexiya va Slovakiya qiroli bo'ldi. Krakov Poznan va nemis erlarining bir qismi sifatida Polsha Qirolligiga kirdi. Shu jumladan Danzig. Rossiya ham Klaypeda viloyatini oldi. Mulkchilikni sezilarli darajada kengaytirish.
  G'arbda Germaniya Bismark davrida qo'lga kiritilgan frantsuz va daniya mulklarini qaytarib berdi. Va u Reyn havzasida qurolsizlantirilgan zonaga rozi bo'lishga majbur bo'ldi. Germaniya ham g'alaba qozongan mamlakatlarga katta miqdorda tovon to'lashga majbur bo'ldi. Avvalo, nemislardan eng ko'p zarar ko'rgan Rossiya va Frantsiya.
  Yugoslaviya ham paydo bo'ldi, u o'zini Rossiyaning vassali deb tan oldi, lekin rasmiy ravishda uning tarkibiga kirmadi. Vengriya qisqartirildi va o'zini Rossiyaning vassali deb tan oldi. Avstriya rasmiy ravishda mustaqil bo'lib qoldi, lekin tovon to'ladi. Ruminiya Transilvaniyani qabul qildi.
  Mag'lubiyatga uchraganlardan tashqari hamma ozmi-ko'pmi qoniqdi. Yevropa va Osiyo xaritasidan Turkiya va Avstriya-Vengriya yo"qoldi. Va Rossiya ham aholini, ham hududni ko'paytirdi. Shuningdek, Frantsiya, Yaponiya, Angliya va faqat Qo'shma Shtatlar kompensatsiyalarning faqat kichik qismini oldi. Germaniyaning Tinch okeanidagi mulklari Yaponiya va Angliya o'rtasida bo'lingan. Afrikada, asosan Britaniya.
  Bir necha oy o'tgach, Rossiya Afg'onistondagi urushda Britaniya tomoniga qo'shildi. Tez g'alaba qozonildi va birinchi marta Mendeleevning o'g'li tomonidan ishlab chiqilgan tank jangda sinovdan o'tkazildi. Yangi mashina juda samarali va yaxshi haydash xususiyatlariga ega ekanligini isbotladi.
  U taxt vorisi sharafiga "Aleksey" deb nomlangan. Va bu mashina juda istiqbolli ko'rinardi.
  Afg'oniston bosib olinib, bo'lingandan keyin tinchlik davri boshlandi. Bir necha kichik urushlar o'tgan bo'lsa-da. Rossiya va Angliya Eronni ikkiga bo'lishdi. Va keyin ittifoqchilar Saudiya Arabistonining bo'linishini yakunladilar.
  Rossiya iqtisodiyoti yiliga taxminan o'n foizga tez o'sdi va 1929 yilda ikkinchi o'rinni egalladi. Amerika Qo'shma Shtatlari ham tez o'sib bordi, Frantsiyadan bir oz kamroq va hatto Germaniyadan ham kamroq. Britaniya esa butunlay turg'un edi, urushdan oldingi darajaga zo'rg'a erishdi.
  Biroq, Buyuk Depressiya boshlanganda, u yana qiyinlashdi va isyon va tartibsizliklar kuchayib ketdi.
  Nikolay II Birinchi jahon urushida g'alaba qozonib, o'z hokimiyatini mustahkamladi. Podshoh ish kunini o'n yarim soatga, shanba va bayramdan oldingi kunlarda esa sakkiz soatga qisqartirdi. Rossiyada ish haqi oshdi. Narxlar barqaror bo'lib qoldi va chor rubli Yerdagi eng kuchli valyuta edi.
  Bundan tashqari, qirol 1925 yilda bepul yetti yillik ta'limni joriy qildi. 1929 yilda esa yetti sinfli ta'lim majburiy bo'ldi. Bepul tibbiy xizmat ham qulayroq bo'ldi.
  Oliy ma"lumotni esa bepul olish ancha osonlashdi. Va pensiyalar oshirildi va ular hatto ishchilar va uy bekalari va nogironlarga ham to'landi.
  Ammo Buyuk Depressiya yana barcha muammolarni yanada kuchaytirdi. Va yana ular podshoh tarqatib yuborgan Dumani esladilar, ammo yangi saylovlar hech qachon o'tkazilmadi. Absolyutizmning qayta tiklanishiga nima sabab bo'ldi.
  Qirol yana qonun chiqarish huquqini oldi va sezilarli faollik ko'rsata boshladi. Biroq, Davlat Dumasisiz ham yaxshilandi, Davlat Kengashi ishladi va Rossiya imperiyasining Fuqarolik Kodeksi qabul qilindi.
  Biroq, yangi burjuaziya ko'proq demokratiyani va hech bo'lmaganda Dumaning tiklanishini xohladi. Tushkunlik davrida proletariat ham, dehqonlar ham isyon ko"tara boshladilar.
  Butun qishloq, quloqlar sinfi ancha kuchaydi. Ammo er egalari yerga egalik huquqini saqlab qolishdi. Tug'ilish darajasi yuqoriligicha qoldi va o'lim darajasi kamaydi, ayniqsa tibbiy yordam yaxshilandi. Bu aholining ko'payishiga va yerlarning parchalanishiga olib keldi. To'g'ri, bu o'sishning bir qismi shahar tomonidan o'zlashtirildi. Tushkunlik davrida ishsizlik keskin oshdi.
  Ammo chor hukumati kuchli chora-tadbirlar bilan tushkunlik oqibatlarini yumshata oldi. 1931-yilda Yaponiya Xitoyga bostirib kirib, Manchuriyada qoʻgʻirchoq hukumat oʻrnatishga uringanida. Bu avvalgi kelishuvlarni buzdi va Rossiyaning urushga kirishiga sabab bo'ldi.
  Bu vaqtga kelib chor armiyasi dunyodagi eng ilg'or va kuchli tanklarga, eng yaxshi samolyotlarga, shu jumladan oltita motorli bombardimonchi samolyotlarga ega edi. Shunday qilib, chor Rossiyasida dunyodagi birinchi ommaviy ishlab chiqarilgan vertolyotlar paydo bo'ldi va eng muvaffaqiyatlisi - qaytariluvchi qurollar.
  Qolaversa, chor Rossiyasida generallar darajasi ham ko"tarildi. Va flotga daho admiral Kolchak qo'mondonlik qilgan.
  Birinchi jahon urushi davrida chor armiyasi gidrosamolyotlarni ko'paytirdi va ularni mukammallikka keltirdi. Va yaponlarni dengizda faol ravishda sindirdi.
  Urush boshidanoq yaponlar uchun noqulay o'tdi. Podshoh davrida yana bir Baykal-Amur magistral liniyasi qurildi va rus armiyasini ta'minlash muammosiz amalga oshirildi.
  Yapon feldmarshallari Denikin va Kornilovning miqdori va sifati bo'yicha muvaffaqiyatli hujumga rahbarlik qilishdi. Yosh generallar orasida Birinchi jahon urushi paytida yigirma uch yoshida polkovnik bo'lgan Vasilevskiy ajralib turardi. Va yigirma besh yoshida u allaqachon general edi.
  Albatta, boshqa komandirlar ham bor edi. Tuxachevskiy ham tez martaba o'sishini boshdan kechirdi. Budyonniyga ko'tarildi. Bir qator g'alabalar va boshidanoq chor armiyasi tashabbusga ega bo'lib, qozonlarni yaratib, Port Arturni qamal qildi. Biroq, qamal uzoq davom etmadi, hujum paytida bu qo'zg'almas qal'a ikki hafta ichida qulab tushdi. Va atigi to'rt oylik janglarda Xitoy va butun Koreya ozod qilindi.
  Tsar Nikolay II AQShning Buyuk Depressiyadan zaiflashgani, shuningdek, Angliya urushga aralasha olmasligidan foydalanib, Yaponiyani butunlay bosib olishga va uni Rossiya imperiyasiga qo'shib olishga buyruq beradi.
  Kolchak dengizda samuraylarni butunlay mag'lub etdi, boshqa narsalar qatori dunyodagi eng yaxshi dengiz samolyotlaridan foydalangan. Bundan tashqari, Boltiqbo'yi va O'rta er dengizidan flot keldi.
  1932 yil mart oyida esa podsho armiyasi Yaponiyaga tushdi. Uch oylik o"jar janglardan so"ng, Quyosh o"lkasi bosib olinib, Rossiya viloyatiga aylandi. Unda Rossiyaga qo"shilish bo"yicha referendum bo"lib o"tdi. Va Nikolay II Yaponiya mikado va imperatoriga aylandi. Rossiya Tinch okeanidagi mulklarni ham bosib oldi.
  Gitler 1933-yil yanvarida Germaniyada hokimiyat tepasiga keldi. Va, albatta, uning qo'shilishi kataklizmlarga olib kelishi mumkin.
  Fuhrer darhol Nikolay II ga sodiqlikka qasamyod qildi va Rossiya bilan ittifoq tuzdi.
  Gitler o'zining shaxsiy uchrashuvida Frantsiya va Britaniya mustamlakalarini ajratishni taklif qildi.
  Nikolay II rozi bo'ldi. Va Italiya, Germaniya va Rossiya ittifoqi tuzildi. Albatta, Angliya va Fransiyaga qarshi. 1937 yilda Germaniya Avstriyani anneksiya qildi. Shu bilan birga, deyarli qirq uch yil hukmronlik qilgan Nikolay II vafot etdi. Taxtda uning yosh nabirasi - to'rtinchi Iskandar edi. Merosxo'r Aleksey turmush qurishga muvaffaq bo'ldi, o'zini o'g'il qildi va davolab bo'lmaydigan kasallikdan vafot etdi. Nabirasi atigi olti yoshda edi va podshohning ukasi Mixail Romanov hukmdor va regent bo'ldi. Yosh emas, lekin umuman tajribali shoh. Aytgancha, u Yaponiyani bosib olish uchun umumiy rahbarlikni amalga oshirgan va generalissimus kabi buyuk marshal unvoniga ega edi.
  Regent Mixail Romanov Germaniya va Italiya bilan ittifoq tuzish yo'lida davom etdi. Va 1940 yil 15 mayda Uchinchi Reyx Frantsiya, Belgiya va Gollandiya, shuningdek, Angliyaga hujum qildi. Rossiya ham Britaniya koloniyalariga hujum qildi. Va Italiya Afrikaga ko'chib o'tdi.
  Urush juda muvaffaqiyatli rivojlandi. Ruslar uch oy ichida Angliya va Fransiyaning Osiyodagi barcha mulklarini egallab oldilar. Va keyin Avstraliyaga qo'ndi. Rossiya Afrikada ham rivojlangan.
  Nemislar Fransiyaning tez mag"lubiyatga uchragach, Belgiya va Gollandiyani bosib olgandan so"ng, Angliyaga havo hujumi uyushtirdi. Rossiya aviatsiyasi urushga kirgunga qadar bu juda muvaffaqiyatli bo'lmadi.
  Va Britaniya juda yomonlashdi. Va ular qo'llaridan kelgan hamma narsani bombardimon qilishdi. Avstraliya tezda rus qo'shinlari tomonidan bosib olindi. Afrika esa ingliz va frantsuz qo'shinlarining qarshiligi tufayli emas, balki uzoq masofalar va yo'llarning etishmasligi tufayli sekinroq qo'lga olindi.
  1940 yilda ular Britaniyani qo'lga olishga ulgurmadilar, ammo qirq birinchi yilning yozida qo'nish bo'ldi va inglizlar bilan u nihoyat yakunlandi.
  Keyin AQSh bilan urush davom etdi. Ruzvelt beixtiyor va kechikib jangga kirishdi. Chor Rossiyasi esa Alyaskani qaytarib olmoqchi edi.
  Ammo bugina emas... Qirq bir - qirq ikki yil qishda chor qo"shinlari muzdan o"tib, Amerika Qo"shma Shtatlari hududiga o"tib, u yerda janglarni boshlab yubordi.
  Rus qo'shinlari tomonida, qo'shinlarning soni va sifati bo'yicha ustunlik.
  Amerikaliklar mag'lub bo'lishdi. Nemislar Kanadadan kirib kelishdi va katta muvaffaqiyatlarga erishdilar. 1942 yil mustaqil Amerikaning so'nggi yili edi. Rossiya va Germaniyaning zarbalari ostida Qo'shma Shtatlar 8 oktyabrgacha, Nyu-York va Vashington qulagandan keyin taslim bo'lgangacha chidadi.
  Shu tariqa Ikkinchi jahon urushi tugadi. Haqiqiy tarixga qaraganda qisqaroq, Rossiya va Uchinchi Reyx uchun g'alaba qozondi. Urush paytida nemislar Ispaniya va Portugaliyani ham bosib olib, o'z mustamlakalarini qo'shib oldilar.
  Dunyoda o'zgarish bo'ldi. Chor Rossiyasi Angliya va Fransiyaning Osiyo va Tinch okeanidagi barcha mustamlakalarini hamda Avstraliyani oʻz tarkibiga qoʻshib oldi. Alyaska, Kanada va Qo'shma Shtatlarning ko'p qismi rus bo'lib qoldi, Germaniya esa ozgina qismini oldi. Afrikaning katta qismi ruslarga aylandi. Ammo nemislar Frantsiya, Belgiya, Portugaliya, Ispaniya mustamlakalarining bir qismini egallab olishdi.
  Nemislar ham Daniyani, ham Norvegiyani bosib oldilar. Va Shvetsiya Rossiya bilan bo'lindi. Frantsiya, Belgiya, Gollandiya, Ispaniya, Portugaliya shtamp zonasi davlatlarining maxsus ittifoqiga kirdilar. Natsistlar rasmiy qo'g'irchoq hukumatlarni saqlab qolishgan bo'lsa-da, ularni qo'shinlari bilan ishg'ol qildilar. Shvetsiyaning bir qismi bilan Daniya va Norvegiyada ham xuddi shunday.
  Rossiya Britaniya ustidan nazorat o'rnatdi. Tsar Aleksandr IV ingliz qirollari bilan qarindosh bo'lganligi sababli u Britaniya monarxi sifatida tan olingan.
  Italiya Afrikada bir qancha mulklarga ega bo'ldi va Efiopiyada mustahkam o'rin oldi.
  Chor Rossiyasi, shubhasiz, dunyodagi eng qudratli va ulkan imperiyadir. Ammo Uchinchi Reyx kuchli. Va vaqtinchalik pauza bo'ldi. Yangi xaridlarni hazm qilish kerak. Regent Mixail hatto misli ko'rilmagan qadamni qo'yib, rusga to'rtta xotin olishga ruxsat berdi.
  Hatto sinod ham chekka hududlarni assimilyatsiya qilishni tezlashtirish uchun buni tan olishga majbur bo'ldi.
  Va qanday yaxshi fikr! To'rtinchi Aleksandr yoshligida o'z fuqarolariga o'rnak bo'lish uchun ikki marta turmushga chiqdi. Shunday qilib, vaziyat barqarorlashdi.
  Maykl 1947 yilda vafot etdi va podshoh Aleksandr haqiqatan ham uni egalladi. Va hozirgacha u muvaffaqiyatga erishdi. Ammo Gitler uchun yer etarli emas edi va egalik qilgan Fuhrer dunyo hukmronligini orzu qilardi.
  1955 yil 20 aprelda esa chor Rossiyasiga qarshi katta urush boshlandi. Kichik Mussolinining o'g'li allaqachon hukmronlik qilgan Uchinchi Reyx va Italiya Tsar Aleksandr IV imperiyasiga hujum qildi.
  Uchinchi jahon urushi boshlandi. Argentina, Braziliya, Venesuela, Meksika va bir qator Lotin Amerikasi davlatlari ham Uchinchi Reyx tarafiga chiqdi. Va uchinchi jahon urushi boshlandi ...
  
  
  ROKOSSOVSKIINING XATOSI
  Parallel olam, yerdagi dunyo. Ulug 'Vatan urushi davrida haqiqiy tarix bilan faqat bitta kichik nomuvofiqlik mavjud edi. Rokossovskiy Stalinni 2-gvardiya armiyasini Paulusga va boshqa zaxiralarni Maynshteyn yaqinlashgunga qadar yo'q qilish uchun olib kelishga ko'ndirishga muvaffaq bo'ldi. Hal qiluvchi rol o'ynagan argument: "Agar biz Paulusni yo'q qilsak va Yangi yil oldidan Stalingradni ozod qilsak, bu ulkan siyosiy ta'sir bo'ladi! Katoliklik Rojdestvo Stalingradda nishonlanadi!".
  Stalin siyosatchilar birinchi navbatda Paulusga hujum qilishni buyurganiga rozi bo'ldi, Maynshteyn esa hozircha o'zini tutib turdi. Ammo bu o'z-o'zidan qaror natijasida quyidagilar sodir bo'ldi. Hali dekabr oyida, nisbatan jangovar tayyor va kuchli mudofaa tuzilmalariga tayangan holda, Paulus qo'shinlari o'jar qarshilik ko'rsatdi va o'z pozitsiyalarini saqlab qolishga muvaffaq bo'ldi. 25-dekabr kuni Mainshteyn koridordan bir oz janubga Stalingradga yo'l oldi.
  Va shiddatli janglar boshlandi. Gitler Volga bo'yidagi ko'prigini har qanday holatda ham ushlab turishni buyurdi, Stalin esa Stalingradni har qanday holatda ham qaytarib olishni buyurdi. Janglar nemislar tomonidan Stalingradga hujum paytida bo'lgani kabi qaynay boshladi, ammo hozir buning aksi.
  Sovet qo'shinlari oldinga o'tishdi va nemislar umidsizlik bilan jang qilishdi.
  Uch yarim oy davomida eng o'jar janglar davom etdi. Jangga tobora ko'proq zaxiralar kirdi. Oxir-oqibat, mart oyining oxiriga kelib, nemislar Stalingraddan chiqib ketishga majbur bo'lishdi va ularni Donga chekinishga majbur qilishdi. Ammo Sovet qo'shinlarining yo'qotishlari juda yuqori bo'lib chiqdi va hujumda uzoq muddatli pauza sodir bo'ldi.
  Nemislar ham o'z armiyasini to'liq safarbarlik bilan kuchaytirdilar, "Tiger" va "Pantera" og'ir tanklarini o'tkazdilar, yaralarini yaladilar. Ammo janglar paytidagi yo'qotishlar nisbati Fritz uchun haqiqiy tarixga qaraganda qulayroq bo'lib chiqdi. Natsistlar qozonlarga tushmagani uchun va o'zlari uchun qulayroq mudofaa sharoitida jang qilishgan. Va bu ularga oldingi chiziqni o'zlari uchun qulayroq qatorda saqlashga yordam berdi.
  Ha, ittifoqchilar Afrikada unchalik qat'iy harakat qilmadilar. Sharqda nemislar uchun falokatning yo'qligi ularning saflarida noaniqlik va bo'linishlarni keltirib chiqardi. Amerikaliklar og'ir yo'qotishlardan qo'rqib, o'zlarini passiv tutdilar va inglizlarning bir qismi etarli kuchga ega emas edi.
  Shunga ko'ra, natsistlar hali ham Tunisda mustahkam o'rnashib olgan va Italiya haqida qayg'urishlari mumkin emas edi.
  Va 6 iyul kuni Stalingrad yaqinida fashistlarning yangi hujumi boshlandi. Biroq, bu safar fritslar ayyorroq bo'lib chiqdi va Sovet qo'mondonligi shaharning o'zida kutganidek, hujum qilishga jur'at etmadi, balki zirhli qisqichlarini janubga siljitdi. Va himoya chizig'ini yorib o'ta oldi.
  Oldinga qarab, Mainshteyn Stalingraddan yuz kilometr janubda joylashgan Volga bo'yiga etib keldi, keyin janubga burilib ketdi. Bu jasoratli va kutilmagan manevr edi. Bundan tashqari, hujumkor janglarda "Yo'lbars" o'zining kuchli kuchini yon tomonlarini va qattiq himoyasiga ega bo'lgan yirik tank sifatida ko'rsatdi.
  Sovet qo'mondonligi kechikib, kuchli mustahkamlangan zona bo'ylab qarshi hujum bilan javob berishga harakat qildi. Tank janglari boshlandi, bu erda Panter birinchi marta mudofaa va pistirmada o'z kuchini ko'rsatdi. Nemislar sovet qo'shinlarining qarshi hujumlarini o'zlarining eng yangi tanklari bilan mahorat bilan qaytarishdi. Ferdinand ham yomon emasligini isbotladi.
  Ammo son jihatdan ustunlik hali ham SSSR tomonida. Nemislar uzoqqa oldinga siljiy olmadilar va to'xtashga majbur bo'ldilar. Volgadagi vaziyat muzlab qolgandek edi. Ammo Chechenistonda Sovet Ittifoqiga qarshi qo'zg'olon ko'tarildi. Va Grozniy shahri ikki tomonlama zarba natijasida, Kavkazning Terek darvozalari qulashi bilan qo'lga olindi. Vaziyat nihoyatda og'irlashdi. Turkiya aralashdi. Usmonli generallaridan biri nemis agenti bo'lib chiqdi. U shunchaki o'z korpusiga Sovet qo'shinlariga o'zboshimchalik bilan hujum qilishni buyurdi va shu bilan rahbariyatni urushga jalb qilishdan oldin qo'ydi. Cherchill va Ruzvelt jim turishdi va bir millionga yaqin askardan iborat o'ttizta turk diviziyasi hujumga o'tdi.
  Orqaga berilgan bu xoin zarba va shu bilan birga Volga bo'ylab ta'minot arteriyasini siqib chiqarish vaziyatni sezilarli darajada og'irlashtirdi.
  Mainshteyn Sovet qo'shinlarining uni Volgadan uzoqlashtirishga urinishlarini bartaraf etib, hujumni rivojlantirishga harakat qildi. Keyin Sovet qo'mondonligi Dasht frontining bir qismini jangga tashladi. Nemislar to'xtatildi, saksonta Sovet diviziyasi ellikta nemisga qarshi. Ammo ular faqat oldinga siljishlarini sekinlashtira oldilar, ammo dushmanni mag'lub eta olmadilar. Kavkazda vaziyat yomonlashdi. Turklar Yerevanni o'rab olishdi va Batumini deyarli butunlay egallab olishdi. Zakavkazda sovet qo'riqxonalari juda kam, Grozniy qo'lga kiritilgandan so'ng, o'n besh nemis bo'linmasi janubiy yo'nalishda harakat qilishni davom ettirdi, Tbilisiga yaqinlashdi va uni o'rab oldi.
  To'satdan Stalin markazga hujum qilishni buyurdi, uchinchi Rjev-Sichov operatsiyasi. Ammo nemislar bunga tayyor edilar va bunday hal qiluvchi hujumni amalga oshirish uchun etarli kuchlar ajratilmadi. Vaziyat Yaponiyaning urushga kirishi bilan yanada og'irlashdi. To'g'ri, samuraylar SSSRning o'ziga hujum qilmadi, balki Mo'g'ulistonga qarshi hujum boshladi. Ammo Sovet qo'mondonligi bunga javoban, albatta, qo'shinlarni topshirdi va yaponlar bilan jangga kirishdi. Yaponiya armiyasining olti yuz minginchi mushti zarbani nishonga oldi va yana yigirma besh diviziya zudlik bilan Uzoq Sharqqa ko'chirilishi kerak edi, bu Fritsga qarshi kuchlarini zaiflashtirdi.
  Yomonlikka kelsak, ittifoqchilar kutish taktikasiga rioya qilishdi, hatto Evropa qit'asi va Germaniya shaharlarini bombardimon qilish intensivligini pasaytirdilar. Tunisdagi ko'priklar hali ham hujumga uchramagan. Umuman olganda, ittifoqchilar kashtanlarni olovdan olib chiqishga shoshilmadilar. Va amalda urushni sabotaj qildi. Nemislar va ularning sun'iy yo'ldoshlari asta-sekin Kavkazda g'alaba qozonishdi.
  Keyin Stalin Solon kabi harakat qilishga qaror qildi va Gitlerga sulh taklif qildi. Bundan tashqari, sharoitlar nemislar uchun juda qulay. Barcha harbiy asirlar ularga bepul beriladi, ruslar esa katta to'lov evaziga qaytarib olinadi. Bundan tashqari, SSSR sulh muddati davomida Uchinchi Reyxga neft va neft mahsulotlarini, shuningdek, bir qator xom ashyolarni bepul etkazib berish majburiyatini oldi.
  Gitlerning miyasi Stalinning taklifini qabul qilishga qaror qildi. Sulh bir yilga uzaytirilishi mumkin edi. 1943-yil 1-sentabrda sharqda urush toʻxtadi. Va jang yangi kuch bilan davom etdi. Faqat bu safar G'arbda. Birinchidan, dengizda. Tunis fashistlar bosqinining chaqnash nuqtasi va trampliniga aylandi.
  1943 yil 25 noyabrda Mainshteyn qo'mondonligi ostida nemislarning ustun kuchlari Gibraltarga bostirib kirishdi. Franko fashistlarga ruxsat berish uchun ultimatum oldi, aks holda uni ag'darish bilan tahdid qilishdi. Uch kunu uch kecha shiddatli hujum bo'ldi. Unda nemislar birinchi navbatda yangilikdan foydalanishdi: reaktiv bomba bilan qurollangan Shturmtigr. Ushbu mashina shunchaki ingliz pozitsiyalarini parchalab tashladi va dushmanni eksponent tarzda yo'q qildi.
  Gibraltar O'rta er dengizini nazorat qilishning kalitidir va buni ikkala tomon ham tushundi. Afsuski, nemislar o'z kuchlarini jamlash uchun ko'proq imkoniyatlarga ega edilar. Va qal'a qulab tushdi.
  Dengizda ham janglar kuchaygan. Uchinchi Reyxda suv osti kemalarini ishlab chiqarish oyiga qirq donadan oshdi va o'sishda davom etdi. Dengiz o'sishida ittifoqchilarni yo'qotish. Afrikada esa haqiqiy urush boshlandi. Germaniyaning "Pantera" va "Yo'lbarslari" dushman ustidan o'zlarining ustunliklarini namoyish etdilar. Nemis hujumi, o'ttiz bo'linma guruhining bir qismi sifatida, Marokashning bostirib kirishi va yigirma besh diviziyaning Jazoirga hujumi bilan boshlandi ...
  Yangi 1944 yil barchani janglar to'liq avj olgan paytda topdi ...
  1944 yil yanvar oyining oxirida Jazoirda amerikalik va ingliz qo'shinlarining katta cho'ntagi tashkil topdi. Va bu kuchlar nisbatan kichik qarshilikdan keyin shunchaki taslim bo'lishdi. Keyin nemislar italyanlar bilan birga Liviyaga bostirib kirishdi. Yangi afrikalik belanchaklar to'plandi. Rommel guruhi Misr tomon, Mainshteyn guruhi esa Niger halqasi tomon harakatlandi.
  Nemislar "Pantera" -2 bilan yanada kuchli zirh va qurol, shuningdek 900 ot kuchiga ega dvigatel bilan qurollangan edi. Amerikaliklar esa Sherman M 4 tankini qabul qila boshladilar.Stalin esa o'z navbatida T-34-85 va IS-2 tank mushtlarini qayta qurollantirdi. Yana bir nemis tanki "Tiger" - 2 ommaviy ishlab chiqarishga chiqarilgan paytdan boshlab ma'naviy jihatdan eskirgan. "Pantera" -2 bilan teng qurolga ega va yigirma bir tonna og'irroq bo'lgan nemis mastodon "Tiger" -2, zirh bo'yicha o'zining yosh hamkasbidan bir oz oshib ketdi, haydash ko'rsatkichlari va texnik ishonchliligi jihatidan ancha past edi.
  Ammo eng yangi reaktiv qiruvchi ME-262 na qurollanishda, na tezlikda tengi yo'q edi. Shunday qilib, uning sifat jihatidan ustunligi ittifoqchilarning miqdoriy ustunligini qoplashi kerak edi. Umuman olganda, G'arbiy koalitsiya qo'shinlarining ko'p sonli samolyotlari jang maydonida hal qiluvchi ustunlikni bera olmadi. Nemis asalari g'arbiy hamkasblaridan mahorat jihatidan ustun edi va bu havo janglari statistikasiga ta'sir qildi. Va fashistlarning zenit artilleriyasi tepada. Bundan tashqari, ittifoqchilar qo'mondonligining qat'iyatsizligi tufayli tushkunlikka tushdilar, bu esa kuchlarni qisman jangga olib keldi, buning natijasida ular ko'p yo'qotishlarga duch kelishdi. Va Afrikada joylashtirish noqulay edi.
  Rommel mart oyining o'rtalarida Liviyani bosib oldi va El-Amanga ketdi. Bu erda inglizlar kuchli mudofaa qal'asiga ega edilar. Va Montgomeri juda samarali buyruq berdi, ayniqsa qo'shimcha kuchlarni olganida. Ammo nemislar unchalik kechirimli emas. Aprel oyining oxirida qo'shimcha o'q-dorilar va yoqilg'ini tortib, nemislar cho'l bo'ylab aylanma manevrni amalga oshirdi va ingliz mudofaasini chetlab o'tib, Nil daryosining boshiga etib bordi. May oyida Iskandariya qulab tushdi va nemislar Suvaysh kanaliga yetib kelishdi. Turkiya Suriya va Falastinni ham bosib oldi.
  Iyun Yaqin Sharq uchun kurashda burilish nuqtasi bo'ldi. Uning tarkibiga yetmishdan ortiq nemis bo'linmalari va yigirma turkcha kirgan. Britaniya va amerikaliklar mag'lubiyatga uchradilar. Va iyul oyida Saudiya Arabistoni ham Uchinchi Reyx nazorati ostiga o'tdi va fashist qo'shinlari Eronga kirib, u erda ingliz qo'shinlarining fokal qarshiliklariga duch keldilar. Avgust oyida nemislar deyarli ming kilometrdan ko'proq yurishdan so'ng Hindistonga kirishdi. Sentyabrda Hindistonning deyarli butun hududi bosib olindi. Mahalliy aholi Vermaxtni ozod qiluvchi sifatida kutib oldi. Va nihoyat, Yaponiya o'zining kuchli ittifoqchisi bilan quruqlik chegarasiga ega bo'ldi.
  1 oktyabr keldi. SSSR bilan sulh e'lon qilingan yil. Nemislar yaponlar bilan birlashib, Marokashdan Birmagacha bo'lgan erlarni, shu jumladan Hindistonni egallab olishdi va Afrikaning ko'p qismini o'zlari uchun olib, ekvatorgacha etib borishdi. Shunday qilib, Uchinchi Reyx kengaydi, lekin boshqa tomondan o'z qo'shinlarini qit'alar bo'ylab tarqatib yubordi.
  Bu vaqt ichida Stalin uch yuzga yaqin diviziya, jumladan, tank bo'linmalarini tayyorladi va tuzdi. Sovet armiyasining umumiy soni o'n bir millionga yetkazildi, ulardan sakkiztasini Sovet Germaniyasi frontida ishlatish mumkin edi. Ammo Wehrmacht ham mustahkamlandi, garchi u o'z tarkibida xorijiy bo'linmalarni keskin qidirgan bo'lsa ham. Bundan tashqari, reaktiv samolyotlarning kuchi oshdi. ME-262 kuniga minglab o'ttiz-qirqta samolyotda ishlab chiqarilgan va shubhasiz Ikkinchi Jahon urushining eng yaxshi qiruvchisi edi. Uning ikkita dvigateli soatiga 900 kilometr tezlikka erishdi va to'rtta 30 mm to'p va plyus raketalar avtomobilni har qanday samolyot uchun juda jiddiy raqibga aylantirdi.
  "Pantera"-2 tankning umumiy xususiyatlariga ko'ra tengsiz ekanligini isbotladi, qurollanish va zirh jihatidan "Shermans" M 4 va T-34-85 dan sezilarli darajada ustundir. To'g'ri, og'irligi 47 tonna, ammo 900 ot kuchiga ega dvigatel buning o'rnini to'ldirdi. Bundan tashqari, Panther-2 zirhli teshilish va frontal zirh jihatidan haydash ko'rsatkichlari haqida gapirmasa ham, IS-2 dan ustun edi.
  Bu, albatta, Stalinni xavotirga soldi. Ammo Uchinchi Reyx hali boshlang'ich bosqichida.
  Yangi xorijiy va mustamlakachi bo'linmalar yaratilmoqda. E seriyali tanklarni yanada kuchli dvigatellar, qalinroq zirhlar va kuchli qurollar bilan ishlab chiqishga yaqinlashish haqida. Va samolyotlarning yangi modellarini yarating. Natsistlar allaqachon seriyali ishlab chiqarishda Arado reaktiv bombardimonchi samolyotiga ega va NE-162 paydo bo'ldi. Va Wehrmachtning afzalligi ortadi.
  Shuning uchun Stalinni o'ylash kerak bo'lgan narsa bor edi: Gitlerning sulhni yana bir yilga uzaytirish haqidagi taklifini qabul qilish yoki qabul qilmaslik. Bir tomondan xalqimni yana urush jariga tashlagim kelmasdi. Boshqa tomondan , bundan ham battar bo'lishi aniq - vaqt SSSRga qarshi ishlamoqda.
  Shunga qaramay, Stalin sulhni uzaytirdi. U donolar urushmaydi, deb qaror qildi.
  Ammo fyurer kutilmaganda 1944 yil dekabrda Britaniyaga qo'ndi. Natsistlar qishda kelishini hech kim kutmagan edi. Va inglizlarni hayratda qoldirishga muvaffaq bo'lishdi. Ajablanarlisi, yaxshi tashkiliyligi, juda samarali kichik o'ziyurar qurollari E-10, bularning barchasi Fritzning qo'lida o'ynadi.
  Va tom ma'noda bir hafta ichida Britaniya qo'lga olindi! Umuman olganda, bu Vermaxtning ulkan yutug'idir!
  London qulab tushdi! Va Fuhrer o'zini yengilmas deb tasavvur qildi! Mart oyida allaqachon Islandiya qo'lga olindi.
  Shundan so'ng, natsistlar Amerikaga taklif qilishdi - ular aytadilar, siz nima xohlaysiz: bundan keyin kurashish yoki siz hali ham ta'sir doiralarini bo'lasizmi? Ruzvelt vafotidan keyin Qo'shma Shtatlarda pragmatik yondashuv ustunlik qildi - nemislarga tinchlik taklif qilindi. Biroq, Fuhrer bir qator shafqatsiz shartlarni qo'ydi - tovon to'lash va nemis shaharlarini bombardimon qilish uchun tovon to'lash.
  Amerikaliklar biroz taraddudlanishdi, ammo dengizdagi navbatdagi shafqatsiz mag'lubiyatdan keyin ular yarashishdi. Va ular Gitlerning shartlarini qabul qilishdi.
  Fyurer urushda qisqa tanaffusga chiqdi... Bosqinchilarni hazm qilish va Yevropa, Afrika va Osiyodagi mavqeini mustahkamlash.
  Ammo 1947 yil 1 mayda fashistlar o'z kuchlarini yig'ib, asosiy tank E-75 - Vermaxtdagi eng massiv - SSSRga bostirib kirishdi.
  Aniqrog'i, u yerda hujumni davom ettirishdi. Va ko'plab yangi tanklar joylashtirildi.
  E-75 asosiy bo'ldi, chunki Gitler katta mashinalarni juda yaxshi ko'rar edi. Mastodon unchalik muvaffaqiyatli bo'lmagan bo'lsa-da: to'qson tonnadan ortiq, dvigateli atigi 900 ot kuchiga ega, ya'ni tank juda tez emas edi va tez-tez buzilib turardi. Kuchli 128 mm to'p 88 mm ga qaraganda kamroq snaryadlarga ega va sekinroq o'q otishga ega edi.
  Minora yaxshi himoyaga ega edi - 252 mm peshona, 160 mm burchak ostida, lekin korpus yomonroq edi - 160 mm peshona, garchi 45 graduslik egilishda, atigi 120 mm yon va juda baland.
  Umuman olganda, E-75 juda katta bo'lgan "Qirol yo'lbars" edi, shuning uchun muayyan muammolarga duch keldi. Adolat uchun shuni ta'kidlash kerakki, dvigatel va transmissiya birga joylashgan bo'lib, bu tankning tartibini siqib chiqardi. Bundan tashqari, dalada qalqon bilan korpusning himoyasini kuchaytirish mumkin edi.
  Shunday qilib, E-75 yaxshi himoyalangan, kuchli qurollangan, lekin juda og'ir, juda harakatchan emas va tez-tez buzilib turardi.
  E-50, albatta, kichikroq, engilroq, qoliplangan dvigatelga ega va soatiga oltmish kilometrdan ortiq tezlikka ega edi. Va u 88 mm va 100 EL uzunlikdagi qurolga ega edi . Va u daqiqada 12 marta zarba berdi. E-50 korpusining old zirhlari E-75 bilan deyarli bir xil, tomonlar va minoraning himoyasi yomonroq. Ammo amalda E-50, har qanday holatda, harakatchanligi, kamroq og'irligi va ishonchliligi bilan E-75 ga qaraganda samaraliroq.
  Ammo Gitler ommaviy mashinani og'irroq qilishni buyurdi. Umuman olganda, Fuhrer ellik tonnadan engilroq tanklarni ishlab chiqarishni taqiqladi. Aryan qonini himoya qilish uchun. Faqat oz sonli razvedka E-10 va E-5 ishlab chiqarilgan.
  E-100 tanki ham shunday edi. Va uning bir nechta modifikatsiyalari, shu jumladan bomba ishga tushirish moslamasi.
  Fuhrer odatda hamma narsani yaxshi ko'rardi. TA-400 reaktiv modifikatsiyasi eng katta bombardimonchi bo'ldi. Ha, bu dahshatli kuch.
  Yu-488 zo'rg'a xizmatga kirdi, eskirgan deb topildi va uning o'rniga reaktiv hamkasbi berildi. Nemislarning B-2 va B-18 dumsiz bombardimonchi samolyotlari bor edi. Shuningdek, Amerika Qo'shma Shtatlarini Evropadan bombardimon qilishga qodir juda samarali mashinalar.
  Va u shunchaki havoda emas edi. Hatto diskotekalar ham paydo bo'ldi, ular oqayotgan laminar reaktiv tufayli kichik qurollarga daxlsiz.
  Qisqasi, kuchlar teng emas. Va Gitler SSSRni osongina tugatishni kutmoqda.
  Lekin u erda yo'q edi. To'g'ri, Kavkazda fashistlar turklar bilan birga oldinga siljishdi. Boku, Yerevan va barcha neft quduqlarini egallab oldilar. Sharqdan esa Primoryeni egallab, Vladivostokni qamal qilib, Yaponiya oldinga chiqdi.
  Ammo to'rt qiz: Natasha, Zoya, Avgustin va Svetlana fashistlarga qarshi chiqdi va Moskvaga qarshi katta hujum boshlanganda, ular jangga kirishdi.
  Natashka o'q uzdi va yalang oyog'i bilan halokatli granata tashladi. U fashistlarni tashlab, chiyilladi:
  - Sovet Rossiyasiga shon-sharaflar!
  Zoya ham Fritzning chizig'ini oldi va o'radi. Yalang oyoq barmoqlari bilan u o'lim sovg'alarini tashladi. Ko'p fashistlarni o'ldirdi.
  Va u kuyladi:
  - Yangi yutuqlar uchun!
  Keyingi Avgustin harakatda. Dushmanlarni tor-mor qildi. Ularni mushtlarning kuchli zarbalari bilan turli yo'nalishlarda tarqatdi. Va shuningdek, yalangoyoq oyoq bilan halokat sovg'asini boshlaydi.
  Va kuylang:
  - Biz yovuz qo'shinning hujumini yo'q qilamiz!
  Va bu erda Svetlana hujumi. U ko'plab natsistlarni yo'q qildi. Va shundan keyin uning yalang oyoq barmoqlari yana qotil sovg'asini ishga tushirdi.
  Va jangchi pichirladi:
  - Men super chempionman!
  To'rt ayol jangchi haqiqatan ham butun bo'linma uchun ishladi. Ammo bitta bo'linma, hatto to'rttasi butun Vermaxtga qarshi juda kam. Ayniqsa kuchliroq va ilg'or qurollar bilan.
  Shunday qilib, avgust oyining oxiriga kelib, natsistlar Moskvani o'rab olishdi. Va bu juda achinarli. 1947 yil dekabr oyining oxiriga kelib SSSR poytaxti qulab tushdi. Va urushning keyingi bosqichi tugadi.
  Undan keyin bu avvalgidek emas edi... 1948 yil davomida fashistlar qo'shinlari yaponiyaliklar bilan birgalikda SSSRning butun hududini to'liq bosib oldilar. Va bundan ham yomonlashdi ...
  Bir muncha vaqt fashistlar partizanlar bilan urush olib borishdi va o'jarlik bilan chidashni istamagan Stalinni tutdilar. 1951 yil aprel oyida SSSR rahbari baribir yo'q qilinganidan keyin partizanlar urushi pasayishni boshladi.
  Nemislar o'zlarining qo'g'irchoq rus hukumatini tuzdilar va mahalliy kuchlar bilan partizanlarga qarshi kurashdilar. Va ular muvaffaqiyatga erishdilar ... Qo'shma Shtatlar shu paytgacha chet elda qoldi va yadroviy qurolga ega bo'ldi.
  Gitler Amerikaga yurishini juda uzoq vaqtga kechiktirdi. Va Qo'shma Shtatlar atom, keyin esa vodorod bombalarini ommaviy ishlab chiqarishni yo'lga qo'yishga muvaffaq bo'ldi. Va keyin ular nemislardan kechroq bo'lsa ham, ballistik raketalarni yaratdilar.
  Ikkala tomon ham urushga kirishga qaror qilmadi. Ta'sir doiralarining bo'linishi mavjud edi. AQSh ham, Germaniya ham, Yaponiya ham ko'p narsalarni qo'lga kiritdi va shuning uchun hozircha mulkni hazm qilishmoqda.
  Gitler 1957 yil 20 aprelda, aynan oltmish sakkiz yoshga to"lgan kuni halokatga uchradi. Undan keyin regent Shellenberg hokimiyatni egallab, yo'q qilingan Himmlerni almashtirdi. Va Gering giyohvandlikdan vafot etdi.
  Shellenberg bosib olingan hududlarda qisman liberallashtirishni amalga oshirdi. Va mustamlakalarda ko'proq o'zini o'zi boshqarishni joriy qildi. Tsenzura ham yumshoqroq bo'ldi. Natsistlar partiyasidan tashqari boshqalar ham bor edi.
  Shellenberg irqchilik nazariyasini yumshata boshladi. Asta-sekin kapitalizm relslarida rivojlanib, shu bilan birga rejaga ko'ra, Uchinchi Reyx iqtisodiyoti turmush darajasini ko'tardi.
  Partizan qo'shinlari yiqilib tushdi. Odamlar intizomga, yangi tartib-qoidaga o"rganib qolishdi. 1961 yilda Oyga birinchi parvoz amalga oshirildi. Va 1976 yilda Marsga.
  Negadir ochlik muammolari hal qilindi, tug"ilish darajasi tartibga solindi.
  Shellenbergdan keyin Kleyman hukmronlik qildi. U liberallashtirishni ham davom ettirdi.
  Uchinchi Reyx ko'ppartiyaviy demokratik imperiyaga aylandi. Ammo undan ajralish mumkin emas edi.
  Yaponiya ham demokratiklashuvni boshidan kechirdi. Amerika esa uzoq vaqtdan beri demokratik davlat.
  Mana, Uchinchi Reyxda Kleimandan keyin yangi prezident saylandi. Va ular Natasha Rostova bo'lishdi. Bu haqiqatan ham ajoyib!
  Va demokratlashtirish va tenglik davri keldi.
  Jangchi hatto qo'shiq aytdi;
  Xalqimiz azob chekmaydi,
  Qurollar jaranglasin - urushning do'zax ovozi!
  Biz turamiz: undov umidi bilan,
  Elkama-elka: yig'ilgan, keksa va yosh!
  
  Kalluslarda nayzalarni ko'tarish,
  Jangchilarning qattiq ko'rinishi - shunchaki yigitlar!
  G'amdan er oqarib ketdi,
  Qizlar ortiqcha oro bermay tortadilar!
  
  Biz shonli sovet xalqining farzandlarimiz,
  Bizni sindirish mumkin emas, na po'lat, na olov!
  Ozodlik uchun bor kuchimiz bilan kurashaylik!
  Fashizm suruvi - biz uni sindirishimizga ishonaman!
  
  Ular xizmatga olinmasin - g'azabdan achchiq,
  Ammo kashshof o'zini jangga yig'di!
  Galstuk yonmoqda - unda hamma ko'zlar ochilgan,
  Shonli bolsheviklar izidan!
  
  Bir to'da askarlar g'azab bilan hujumga qochib ketishdi,
  Fashistlar jim, to'plarning shovqini uzildi!
  Metallning ezilgan qizil kuchidan,
  Svastika tasvirlangan singan bayroq pastga tushdi!
  
  Batareyalarimiz qaerdan aniq bilardi
  Nega? jasur bola,
  Qor bo'laklari bo'lsa-da, og'riydi, ular yovuzlikni azobladilar,
  Kechasi yalangoyoq bo'lganida, u sumkada yurgan!
  
  Kichkina bo'lganingizda, izlanish osonroq, osonroq,
  Har qanday yoriqda siz burningizni yopishtirishingiz mumkin!
  Sovuqda, to"qayda qasam ichding,
  Lekin kimdir kulib yubordi: yigit yetarlicha etuk emas!
  
  Qizlar ham qo'rqoqlikni bilishmasdi,
  Ular bundan ham battar kurashmadilar, jasur yigitlar!
  Ta'tilda biz juft bo'lib raqsga tushdik,
  Ular tejamkorlik bilan suhbatlashishdi - so'zlarni behuda sarflash juda achinarli!
  
  Shafqatsiz Gitler - Shaytonning xizmatkori,
  Hisobsiz odamlar, xarob bo'ldi!
  Ammo ozod qiluvchi qo'shinni tor-mor qiladi,
  Axir, kuchlar kengashlarining chegarasi yo'q!
  
  Kommunistik partiya sevgan va tarbiyalagan,
  Buning uchun biz kashshoflar jasoratlimiz!
  Fritz janobiga chidamaslik uchun,
  Bo'yinturug'ingizni kiymang!
  
  Bizga tushda muqaddas ishonishni o'rgatishdi,
  Va mamlakat uchun qilingan sa'y-harakatlardan afsuslanmang!
  Biz boshdan kechirgan narsalarni o'lchash mumkin emas,
  Aziz, Sovet armiyasining o'g'illari!
  
  Hech birimiz yoshni nazarda tutmadik,
  O'zingizga achining - boshqalarni hurmat qilmang!
  O'lish qo'rqinchli, lekin men qo'rqmadim
  Rossiya yengilmas - kengashlar armiyasi!
  
  Va er yuzida baxtli dunyo keladi,
  Hech qanday og'riq, ko'z yoshlar, qayg'u va ehtiyoj bo'lmaydi!
  Butun kommunizm sayyorasi ustidan bayroq,
  Yiqilganlar go'zallik olamida tiriladilar!
  
  
  Fuhrerni bo'laklarga bo'ling
  Fyurer haqiqiy voqeadan biroz chetga chiqib, Tolbuk garnizoni taslim bo'lganidan keyin Rommelga inglizlarga to'xtamasdan oldinga siljishni buyurdi. SHunday qilib, ularning mudofaaga o'rnashib olishiga va oldindan tayyorlangan chiziqlarni egallashiga yo'l qo'ymaslik.
  Hujumni davom ettirib, Rommel kamroq kuchga qaramay, inglizlarni mag'lub etishga muvaffaq bo'ldi va mustamlakachi qo'shinlar deyarli jangsiz taslim bo'lishdi.
  Natijada inglizlar Misrdan va Suvaysh kanali ustidan nazoratdan ayrildi. Ammo bu ham Gitlerga qarshi koalitsiya uchun muammolarning oxiri emas edi.
  Fuhrer To'rtinchi Panzer Armiyasini janubga aylantirmadi va bundan tashqari, u Stalingradga hujumni Qrim qahramoni Mainshteynga topshirdi. Natijada, nemislar Volga bo'yidagi shaharni deyarli darhol egallab olishdi va Sovet qo'shinlari u erda mustahkam o'rnashib olishga ulgurmadi.
  Mainshteyn qo'shinlarining muvaffaqiyatiga asoslanib, ular Volga bo'ylab oldinga siljishdi va Kaspiy dengiziga etib kelishdi. Va keyin Turkiya millionlik armiya bilan kuchli zarba berib, urushga kirdi. Bundan oldin Yaponiya Miduey jangida ham g'alaba qozongan va Gavayi arxipelagini qo'lga kiritgan.
  Shunday qilib, samuraylar Uzoq Sharqda ikkinchi frontni ochdilar. Ular katta miqdordagi piyoda askarlarda oldinga siljishdi. Va ular Vladivostokni kesib, Xabarovskni egallashga, shuningdek, Mo'g'ulistonning ko'p qismini egallashga muvaffaq bo'lishdi.
  Natijada, SSSR qishki qarshi hujum uchun kuch topa olmadi. Nemislar, turklar va Uchinchi Reyxning boshqa sun'iy yo'ldoshlari qishda deyarli butun Kavkazni va Bokuda neftni egallab olishdi.
  Sovet Rossiyasi strategik bosim holatiga tushib qoldi. Stalin hatto Germaniya bilan har qanday shartda alohida tinchlikka rozi bo'ldi.
  Fuhrer AQShda atom bombasini yaratish bo'yicha ishlar olib borilayotgani haqida razvedka ma'lumotlarini oldi. Va bundan xavotirlanib, u SSSR bilan alohida tinchlikka rozi bo'ldi. Lekin, albatta, allaqachon zabt etilgan hamma narsani, shuningdek, Leningradni va butun Kareliyani, shu jumladan Arxangelskgacha. Sovet Rossiyasiga katta hurmat ko'rsatildi. Yaponiya dengiz qirg'og'ini va Uzoq Sharqdagi boshqa yerlarning bir qismini egallab oldi.
  Stalin ikki jabhada urush olib borish umidsizligini anglab, shuningdek, yangi nemis tanklari - Pantera va Yo'lbarsdan qo'rqib, o'ta og'ir tinchlik shartlarini qabul qildi, lekin Moskvani va shaxsiy kuchini saqlab qoldi.
  Va Fritz Afrikadagi hujumlarini davom ettirdi va Hindistonga ko'chib o'tdi. Dastlab ular Britaniyadan barcha mustamlakalarni tortib olishni, keyin esa ona mamlakatni egallashni rejalashtirishgan.
  Inglizlar Afrikada tura olmadilar. Natsistlar juda zaif qarshilik bilan butun qora qit'ani, shuningdek, Hindistonni yaponlar bilan birlashtirib ishg'ol qildilar.
  Britaniyaga qo'nish 1944 yil iyun oyida bo'lib o'tdi, bu vaqtga kelib nemislar reaktiv samolyotlarni ishlab chiqdilar va ularning sifat ustunligi tufayli dengiz va havoda ustunlikni to'liq qo'lga kiritdilar.
  Amerika ham yaponlarga yutqazdi, chunki ular Yanki flotini qismlarga bo'lib mag'lub etishdi. Va bu kichikroq iqtisodiy salohiyatni qoplash imkonini berdi.
  Ona mamlakatdagi Britaniya tezda mag'lub bo'ldi. Va shundan keyin u erda yangi nemisparast qirol va Mosli boshchiligidagi hukumat o'rnatildi. Ingliz flotining aksariyat kemalari Uchinchi Reyxning ostiga o'tdi. Avgust oyida nemislar Irlandiyani egallab olishdi, sentyabrda esa Islandiyani bosib olish bilan "Ikar" operatsiyasi o'tkazildi.
  Shunday qilib, Uchinchi Reyx AQShni bombardimon qilishdan o'zini himoya qildi.
  Ammo bu Fyurer uchun etarli emas edi va Fritz Amerikaga hujum qila boshladi.
  Qo'shinlarning bir qismi Argentina va Braziliyaga o'tkazildi. Va bir qismi Grenlandiya va Kanada orqali ko'chib o'tdi.
  Albatta, yaponlar bilan bir qatorda nemislar ham Avstraliyani egallab olishdi.
  1945 yilda natsistlar G'arbiy yarimsharda muhim hududlarni egallashga muvaffaq bo'lishdi. Amerika Shermanlardan va hatto Pershinglardan ancha ustun bo'lgan yangi nemis E-seriyali tanklariga duch keldi. Gitlerning E-75 amerika qurollari tomonidan deyarli har qanday burchakdan o'tib bo'lmaydigan bo'lib chiqdi va tezda Germaniyaning asosiy tankiga aylandi. 1946 yil mart oyida Qo'shma Shtatlar taslim bo'ldi.
  Va vaqtinchalik harbiy pauza bo'ldi. Stalin jim o'tirdi va qayiqni silkitmadi.
  Gitler besh yil dam oldi va mol-mulkni hazm qildi. Va keyin, shunga qaramay, u 1951 yil 20 aprelda Yaponiyani egallab oldi va unga hujum qildi. Uning mol-mulki juda ko'p edi.
  Urush sakkiz oy davom etdi va Yaponiya va uning barcha mustamlakalarini bosib olish bilan yakunlandi.
  Shundan so'ng, fyurer Lotin Amerikasida yana bir qancha operatsiyalar o'tkazdi va Ispaniya va Portugaliyani va boshqa neytral mamlakatlarni qo'lga kiritdi.
  Turkiya ham zabt etildi.
  Ma'lum bo'lishicha, Uchinchi Reyx imperiyasi deyarli universal edi. Ammo baribir parchalangan SSSR mavjud edi.
  Stalin 1953 yil mart oyida vafot etdi, keyin Beriya ham otib tashlandi. Nikita Xrushchev hokimiyatni egallab oldi. Stalin shaxsiyatiga sig'inishni fosh qilish bilan 20-kongressni uyushtirgan va hatto urushda sharmandalik bilan mag'lub bo'lgan.
  Va Gitler qaror qildi:
  - Dunyodagi so'nggi mustaqil kuchni qo'lga kiriting.
  Shunday qilib, 1956 yil 1 mayda SSSRga Uchinchi Reyxning ulkan, butun dunyo armiyasining buyuk hujumi boshlandi. Yana urush va katta qon.
  Gitler yaqinda oltmish etti yoshda edi, ammo kannibal tinchlanishni xohlamadi.
  Chegara Moskvaga juda yaqin o'tdi - eng qisqa masofa bo'ylab atigi ikki yuz yigirma kilometr. Rjev allaqachon nemis shahri edi. Shunday qilib, fritslar yozgacha ham SSSR poytaxtini egallab olishlarini va nihoyat imperiyani sayyoraviy miqyosda mustahkamlashni yakunlashlarini kutishgan.
  Ammo Natasha boshchiligidagi to'rtta qiz ularning yo'liga to'sqinlik qilishdi.
  Bikinili go'zal, yalangoyoq qizlar Sovet Kalinin shahrini himoya qilishdi va 1956 yil 4 mayda nemis qo'shinlari unga bostirib kirib, hujum boshladilar.
  Oldinda AG seriyali nemis piramidali tanklari bor edi. Ular kuchli va har tomondan otilganda sovet qurollariga to'liq daxlsiz edi.
  Ammo bu holatda natsistlarga omad kulib boqmadi: chunki ularga to'rt qiz - juda kuchli jodugarlar qarshilik ko'rsatishdi. Va bu jangchilar dushman bilan qanday kurashishni bilishgan.
  Natasha yalang oyog'i bilan granata tashladi. U nemis piramidali tankining tırtılına urildi. Natijada mashina chapga burilib, qo"shnisini urib yuborgan.
  Va ikkala tank birdaniga portladi.
  Va Natasha chinqirdi:
  - Bu mening strategiyam!
  Uning sherigi Zoya ham oyoq barmoqlari bilan granata otdi. Va u natsistlarning piramidal mastodonining tırtıllarını urdi. Mag'lubiyatga uchragan odam o'girilib, qo'shnisini urdi. Va yana ikkita tank portladi.
  Zoya qichqiradi:
  - SSSRga shon-sharaflar!
  Keyingi olov Avgustinni olib boradi. U ham yalang oyoq tashladi, juda halokatli narsa. Va nemis mashinasini tırtılda urib tushirdi. Natijada fashistlarning tanklari yana to'qnashdi.
  Va qizil sochli shayton kuyladi:
  Biz qul bo'lmaymiz
  Yalang oyoqlarni tashlaylik!
  Va keyin Svetlana dushmanga hujum qildi. Ha, juda aniq va aniq. Va shuningdek, yalang oyoq barmoqlari yordamida. Va fashistik mashinalar to'qnashdi. Va ular qanday portlashi.
  Va Svetlana kuylaydi:
  - Vatanimga shon-sharaflar!
  Qizlar jasorat bilan kurashadilar!
  Natasha yana yalang oyog'i bilan granata uloqtirdi va ikkita nemis tankini bir-biriga itarib yubordi:
  - Stalinga shon-sharaflar!
  Zoya ham yalang oyoq barmoqlari bilan halokatli narsalarni tashlaydi va o'pkasi bilan xitob qiladi:
  - Muqaddas Rus uchun!
  Avgustina yalang tovoni bilan granata berdi, natsist mastodonlarini itarib yubordi va chiyilladi:
  - Yangi chegaralar uchun!
  Svetlana vahshiyona jazavaga tushib, o'lim sovg'asini oqlangan oyog'ining yalang barmoqlari bilan tashladi va pichirladi:
  - Ajoyib g'alaba uchun!
  Qizlar piramidal mashinalar bilan jang qilishdi, juda zo'r. Ammo bunday katta kuchlarga qarshi nima qilish mumkin? Va endi fashistlar Kalininni to'liq o'rab olishdi va jangchilar qamaldan chiqib ketishlari kerak edi.
  Nemislar may oyida Saratov, Kuybishev, Tula, Penzani egallab olishdi va Moskvani to'liq o'rab olishdi, shaharni har tomondan o'rab olishdi.
  Iyun oyida esa poytaxtga hujum uyushtirildi.
  Jasur to'rtta yana jang qiladi va umidsizlik bilan kurashadi.
  Natasha burilib, yalangoyoq oyog'i bilan granata tashladi va kuyladi:
  - Dunyomizga shon-sharaflar!
  Zoya ham o'q uzdi va yana yalang oyog'i bilan granata otdi va o'pkasi bilan chiyilladi:
  - Yangi Stalin mening kumirim!
  Keyin Avgustin o'q uzadi va faol ravishda o'qqa tutadi. Yalang oyoq barmoqlari bilan u granata otadi va baqiradi:
  - Yangi g'alabalar bo'ladi! Yangi jangchilar ko'tariladi!
  Keyin Svetlana o'q uzadi, raqiblarini o'radi. Yalang oyog'i bilan u qotilni o'z raqiblariga uloqtirib yuboradi:
  - Bu bizning muqaddas urushdagi g'alabamiz bo'ladi!
  To'rttasi Moskvada astoydil jang qilishdi. Ammo kuchlar teng emas. Shahar tom ma'noda qo'shinlar, har xil qora, sariq, jigarrang jangchilar tomonidan to'lib-toshgan edi.
  Va 3 iyul kuni Moskva nihoyat quladi ... Bu vaqtda nemislar Qozonni, Ulyanovskni, Gorkiy shahrini va Ryazanni va haqiqatan ham Uralsk daryosigacha bo'lgan erni egallab olishdi va allaqachon Orenburgga hujum qilishdi.
  Sharqdan ham katta kuchlarning hujumi boshlandi. 1956 yil 4 iyulda Nikita Xrushchev o'zining va Siyosiy byuroning boshqa a'zolarining xavfsizligi kafolati evaziga Uchinchi Reyxga taslim bo'lishni taklif qildi.
  Gitler bunga rozi bo'ldi... Urush ikki oydan sal ko'proq vaqt o'tgach tugaydi. Va kuchlar muvozanati boshidan umidsiz edi.
  Biroq, to'rtta qiz mag'lubiyatni tan olishmadi. SSSR allaqachon to'liq bosib olinganligi sababli, Gitlerni olib, o'ldirish mumkinmi?
  Va 1956 yil 9 avgustda tanish to'rt qiz bola Oleg Rybachenko bilan birgalikda Gitlerning bunkeriga hujum qilib, barcha zamonlar va xalqlarning asosiy jinoyatchisini yo'q qilishga qaror qilishdi.
  Shunday qilib, to'rt qiz va o'n ikki yoshli, juda muskulli, shunchaki kalta kiygan o'g'il, uni tanlagan Gitlerning Kiprdagi qarorgohiga ko'chib o'tishdi.
  Qiz yalangoyoq va bikinida, bola shortida, shuningdek yalangoyoq edi. Shunday qilib, beshtasi ham sehr bilan ayblangan.
  Bir bola va to'rt qiz hujumda.
  Oleg Ribachenko yalangoyoq, bolalarcha oyoq pulsarini uloqtirdi, natsistlarni tarqatib yubordi va chiyilladi:
  - Rossiyaning buyukligi uchun!
  Natasha kindikdan chaqmoqni bo'shatib, Fritzni yoqib yubordi va yalang oyoq barmoqlari bilan fashistlarni yondirib, qo'shiq kuyladi:
  - Yangi rus uchun!
  Zoya ham hujumda. Yalang oyoq barmoqlari bilan u qotil sovg'asini tashlaydi. Va ko'krak qafasini ochib, undan chaqmoq chaqib yuboradi!
  Keyin u kuyladi:
  - Ha, rus tili bilan mashhur bo'l!
  Avgustin ham ko'kraklarini ochdi. U qip-qizil nipelidan pulsar tushirdi. Va u yalang oyoq barmoqlari bilan chaqmoq chaqib yubordi.
  Va u kuyladi:
  - Birinchi lochin - Lenin, ikkinchi lochin - Stalin!
  Va endi Svetlana hujumda. Yalang oyoq barmoqlari bilan pulsarni qanday tashlash kerak ... Fashistlarni tor-mor qiladi. Va keyin qizil nipel fermuar bilan. Va u ko'plab natsistlarni qirib tashlaydi.
  Va kuylang:
  - Vatan va Stalin uchun!
  Oleg Ribachenko yana hujumda. U sehrli qilichlar bilan fashistlarni kesadi va yalang'och barmoqlari bilan chaqmoqlarni chiqaradi.
  Va bola qichqiradi:
  - Mamlakatning buyukligi!
  Natsistlarni qilich bilan tor-mor qilib, yalangoyoq oyoqlari bilan jahannam pulsarlarini uloqtirgan Natasha qichqiradi:
  Biz shaytonning bolalarimiz!
  Va qizning yalang tovonidan halokatli pufak uchib ketdi. Va hammani eritdi.
  Zoya ham hujumda. Hammani qilich bilan ezadi. Qizil nipellardan olovli chaqmoq bilan Fritz suvga tushadi. Va yalang oyoq barmoqlari bilan u do'zax pulsarlarini tashlaydi.
  Qichqirayotganda:
  - Haqiqiy Vatan uchun!
  Avgustin ham hujumda. Va uning yoqut nipellari chaqmoq chaqmoqlarini chaqnab, ishlaydi. Va qo'llar raqiblarni qilich bilan kesib tashladi. Yalang oyoq barmoqlari esa pulsarlarni tashlaydi.
  Olovli go'zallik qichqiradi:
  - Qora Xudo uchun!
  Va bu erda Svetlana hujumda. Shuningdek, terminator qiz. Qulupnay nipellaridan chaqmoq va pulsarlar uchib chiqdi. Ular qizning atrofidagi hamma narsani yoqib yuborishdi. Natsistlar ayniqsa, Uchinchi Reyx ritsarlari azob chekishdi.
  Va qiz uni olib, baqiradi:
  - Eng buyuk rus uchun! Men kurashaman!
  Bir o'g'il va to'rt qiz hujumda.
  Ular bunkerning koridorlari bo'ylab harakatlanadilar. Ular fashistlarni yo'q qilishadi. Ular Gitlerga boradilar. Darhaqiqat, bu dunyoda bu morel oltmish yetti yil yashashga muvaffaq bo'ldi. Shunday qilib, beshta terminator qaror qildi: Gitler bilan kifoya, va ular uni o'ldiradilar! Shunday qilib, qizlar va bola harakatlanmoqda.
  Oleg natsistlarni qilich bilan kesib tashladi va yalangoyoq oyoqlari bilan energiya quyqalarini tashlaydi va kuylaydi:
  - Buyuk Rusga shon-sharaflar!
  Natasha ko'kragining qip-qizil nipellarini ishlatib, natsistlarni qilich bilan maydalab, yalang oyoq barmoqlari bilan pulsarlarni otib, qichqiradi:
  - Oq Rus uchun!
  Zoya hujumda. U ham qilich bilan kesib, natsistlarga qip-qizil nipellar bilan yashin uradi. Va u o'ziga baqiradi:
  - Oq xudo g'alaba qozonsin!
  Va yalangoyoq oyoqlari bilan, xuddi pulsar uchadi.
  Mana, Avgustin hujumda. Shunday shiddatli va tez. Shuningdek, u go'yo go'yo go'yo qirmizi nipellardan chaqmoqni yog'diradi. Va u natsistlarni qilich bilan yo'q qiladi. Yalang oyoq barmoqlari bilan bir narsa yonayotgan, go'yo tashqariga tashlangan.
  Keyin qizil soch kuylaydi:
  - Qora Xudo g'alaba beradi!
  Va natsistlarga qarshi hujumda Svetlana. Ularni ham qilich bilan kesadi. U yoqut nipellaridan chaqmoq chaqadi va yalangoyoq oyoqlari bilan pulsarlarni uradi.
  Va o'pkasining tepasida qichqiradi:
  - Svarogga shon-sharaf!
  Beshtasi g'azablanadi, tanklarni ag'daradi, fashistlarning bunkerlarini yo'q qiladi va hokazo. Chigirtkalar kabi raqiblarni yo'q qiladi.
  Oleg hujumda. Bola qilichdek urmoqda. Va yalang'och barmoqlari bilan u bolalarning oyoqlarini tashlaydi. Natsistlar esa hech qanday muammosiz yotishadi.
  Va keyin kuylang:
  - Ha, Buyuk Rus! Men siz bilan!
  Natasha ham hujumda. Natsistlar o'zlarini tor-mor qilmoqdalar. Yalang oyoqlari bilan pulsarlarni tashlaydi. Qip-qizil nipellar, chaqmoq chaqmoqlari chaqnaydi.
  Va o'ziga qo'shiq aytadi:
  - Rossiyaning buyukligi, Svarog mening masihiy!
  Zoya hujumda. Shuningdek, chaqmoq chaydi. Va uning yoqut ko'krak uchlari energiya oqimlaridan bemaqsad suzuvchi suzgichlar kabi silkitadi.
  Yalang oyoq barmoqlari, pulsarlarning olovli pıhtıları o'zlari uchun chertadi.
  Zoya qichqiradi:
  - Kosmosga shon-sharaf!
  Va yalang'och tovon katta miqyosda vayronagarchilikka duchor bo'ladi.
  Va bu erda jangda va Avgustinda. Yalang oyoq barmoqlari bilan u dushmanga halokatli va halokatli qurollarni ham tashlaydi. Va uning qip-qizil nipellari xuddi pulemyotda bo'lgani kabi, dushmanga g'azablangan energiya va halokat oqimlarini tushiradi. Mana, qizil soch, u natsistlarni qanday mag'lub etmoqda. Tom ma'noda sevib qolish.
  Va u yalang tovoni bilan qanday zarba beradi!
  Va qichqirdi:
  - Qora rus xudosining kuchi va donoligi uchun1
  Va keyin Svetlana hujumda. Shuningdek, natsistlarni qilich bilan yo'q qiladi. Qizil nipellar esa o'lim sovg'alarini sochadi. Va u qanday qilib qo'shiq aytadi:
  - Bizning buyuk Rusga shon-sharaflar.
  Yalang tovoni bilan esa dushmanni pulsar bilan uradi. Va u qilichlarni olib, kesadi ...
  Ha, Gitlerning besh nafar qo'riqchisi juda mashhur bo'lib o'radi. Bu, albatta, qizlarga kerak bo'lgan narsa.
  Va u bilan birga bola, Oleg Rybachenko, juda zo'r! Va natsistlar juda mashhur tarzda yo'q qilishdi.
  Bu terminator bola.
  Slash kabi qilichlar. Va u aylanib, fashistlarni qilich bilan kesib tashlaydi. Va pulsar yalangoyoq oyoqlari bilan tashlaydi.
  Va qichqirdi:
  - Yevropaning buyukligi uchun!
  Va bu erda Natasha hujumda. Juda g'azablangan. Shuningdek, qizil nipellardan pulsarlar chiqariladi. Va fashistlarni tor-mor qiladi. Va bunday halokatli pulsarlarni yalangoyoq oyoqlari bilan tashlaydi.
  Va u o'pkasining tepasida baqiradi:
  - Rus xudolariga shon-sharaflar!
  Zoyaning o'zi hujumda. Va u barcha natsistlarni qilich bilan o'ldirdi. Va terisini barabanga kesib tashlang. To'g'rirog'i elakda. Va yalang tovon bilan, xuddi natsistlar tomonidan u taslim bo'ladi. Va qizil nipellardan energiya oqimlari bilan zaryadlang. Xo'sh, natsistlar haqiqatan ham zarar ko'rishlari kerak.
  Va Zoya o'ziga o'zi qichqiradi:
  - Muqaddas Rus uchun!
  Va keyin Avgustin yanada faollashdi. U, shuningdek, yalang oyoq barmoqlari bilan pulsarlarni ham uchirdi. Va chaqmoq chaqishi kabi qizil nipellardan. Va go'yo yalang'och tovondan pulsarni chiqaradi va chaqmoq chaqadi.
  Va baqir:
  - Qora Xudoning inoyati biz bilan!
  Va qizil sochli shayton dushmanni oladi va uradi.
  Va bu erda Svetlana hujumda. Faqat yorqin rangdagi gul bo'lgan qiz.
  Natsistlar ishonch bilan yonadilar. Va yoqut nipellaridan bunday avtomat portlashlari yuboriladi. Butun koinotga o't qo'yish mumkin. Va ular uni olib ketishdi, ular barcha natsistlarga o't qo'yishdi.
  Ha, Gitler juda qiyin bo'ladi, chunki bunday kuch unga qarshi.
  Ammo Svetlana qichqirdi:
  - Va Oq Xudoning sevgisi biz bilan!
  O'ziga beshta harakat. Natsistlarni rahm qilmay tor-mor qiladi. Va do'zaxiy qirg'inni ko'rsatadi. Ana shunday qizlarning yo'lida turishga jur'at etsa, o'ladi.
  Oleg hujumda. Borgan sari bola Gitlerning idorasiga keladi. U qilichlarini qanday vahshiylarcha ezadi. Va bolaning yalang oyoqlari pulsarlarni chiqaradi.
  Ha, natsistlarga omad kulib boqmadi, ular shunday dovyurak qizlar va yigit bilan aloqa qilishdi.
  Bu erda Natasha qizil nipellaridan shunday olovli tumanni chiqaradi. Va shunchalik ko'p fashistlar yoqib yuborildi. Bu qiz, haqiqiy terminator bor.
  Va bu erda dushmanga yalang oyoqli qotilni qanday tushirish kerak. Va, ayniqsa, sik.
  Shundan so'ng Natasha qichqiradi:
  - SSSRga shon-sharaflar!
  Zoya ham hujumda. Bu erda qulupnay nipellaridan olovli oqim beradi. Va raqiblarini mag'lub etadi. Va navbatdan keyin navbat beradi. Va u qizil nipellarni olib, dushmanga qarata o'q uzadi.
  Yalang oyoq barmoqlari bilan esa dushmanga zarba beradi.
  Keyin u kuylaydi:
  - Yerimizga shon-sharaflar!
  Keyinchalik Avgustinning hujumida. Shuningdek, yovvoyi tomonda. Raqiblariga zarba beradi. Va qizil nipellarni dushmanlarga tashlaydi, juda yonayotgan disklar. Ular fashistlarni tom ma'noda yoqib, kulga aylantiradilar.
  Va jangchi baqiradi:
  - Katta g'alaba uchun!
  Ammo hujumda Svetlana. Juda shafqatsiz va tajovuzkor. U yalangoyoq oyoqlari bilan Fritzni qoplaydi. Va qulupnay nipellaridan, u chiqaradi, deb, juda halokatli narsa.
  Va u natsistlarni olib, ularni yoqib yuboradi, keyin esa chang.
  Qiz uni oldi va baqirdi:
  - Kuchli, rus xudolari uchun!
  Beshtasi olib, Fuhrerning ofisiga kirishdi. Gitler keksa. Kulrang sochlar paydo bo'ldi, peshonada kal dog'lar paydo bo'ldi. Qisqa odam. Qizlar va yigitning oldida tiz cho'kdi.
  Natasha yalang'och, qonli oyog'ini uning qo'llariga itarib, qichqirdi:
  - Itni o'p!
  Gitler o'pishdan qo'rqib ketdi...
  Zoya ham fyurerni yalang tovonini o'pishga majbur qildi. Gitler mag'lub bo'ldi.
  Keyin u Avgustinning yalang, qo'pol oyoqlarini ham o'pdi. U biroz pishirdi.
  Svetlana ham uning yalang oyoqlarini o'pishi kerak edi. Fuhrerning qizlari keyin qo'llari va oyoqlari bilan ushlab oldilar. Va ular tortganlarida, ular to'rt qismga bo'linib ketishdi.
  Va Gitler 1956 yil 9 avgustda og'riqli zarbadan o'ldi va vafot etdi.
  Butun dunyoni egallab olgan barcha zamonlar va xalqlarning eng katta jinoyatchisining hukmronligi tugadi.
  Buyuk va qonli diktatorning o'rniga Himmler o'rniga Shellenberg keldi. Va Gitlerning sun'iy urug'lantirish orqali olingan eng qobiliyatli o'g'illari rasmiy merosxo'r deb e'lon qilindi.
  Lekin... Hokimiyat uchun kurash boshlandi, Shellenberg Maynshteyn tomonidan ag"darib tashlandi va qonli to"qnashuvlar boshlandi.
  
  Do'zax TERMINATOR KLIP
  1942 yilning bahorida nemis mutaxassislaridan biri nemis soxta hujjatlarida zanglamaydigan po'latdan qisqichdan foydalanayotganini, ruslar esa oddiy temirdan foydalanishini aniqladi. Va keyin u bu haqda oliy qo'mondonga xabar berdi.
  Shundan so'ng, bu nuance hisobga olindi va nemis agentlari kamroq muvaffaqiyatsizlikka uchradi.
  Natijada, Fritz Stalingrad yaqinidagi qanotlarda hujum qilish rejalarini oshkor qildi. Va qo'shinlar qayta to'plandi. 19-noyabrda hujum boshlanganda, Qizil Armiya juda kuchli mudofaaga duch keldi. Bundan tashqari, hujum kuni ob-havo uchmaydigan bo'lib chiqdi va bu aviatsiya nogiron bo'lib, artilleriyaga tayyorgarlik samarasini pasaytirdi.
  Nemislar keyin chidashlari mumkin edi va janglar bir oydan ko'proq davom etdi, Qizil Armiya uchun unchalik katta muvaffaqiyat bo'lmadi.
  Afrika ham bir oz boshqacha. Rommel Evropadan ko'proq qo'shimcha kuchlarni oldi va amerikaliklarga qarshi ajoyib hujum uyushtira oldi. Bir yuz ellik mingdan ortiq malakasiz va tajribasiz amerikalik askarlar asirga olindi. Va Rommel qo'shinlari Jazoir va Marokashni ham qo'lga kiritdilar.
  Shundan so'ng Qo'shma Shtatlar Vermaxt bilan sulh so'radi. Amerikaning urushdan chiqib ketishidan foydalangan nemislar Rommelni yanada kuchaytirdilar va Liviya va Misrda Angliyani mag'lub etishdi. Shu bilan birga, qishda nemislar Qizil Armiyaning Leningrad yaqinidagi hujumini va Stalingrad yaqinida va Rjev-Sichov yo'nalishi bo'yicha yangi hujumni qaytarishdi. Bahor nisbatan xotirjam o"tdi. Qishda muvaffaqiyatga erisha olmagan SSSR kuchini saqlab qoldi. Nemislar esa Afrika va Yaqin Sharqda oldinga siljishdi. Misr, Iroq va Quvayt qulagandan keyin qoʻlga olingan. Suriyaning bir qismi Turkiya tomonidan bosib olingan. Buyuk Britaniya bilan urushga kirgan.
  Yozda ham sharqiy frontda sukunat hukm surdi. Natsistlar Sudanda, Eron va Yaqin Sharqqa oldinga siljishdi. Faqat avgust oyida Stalin qo'shinlari Stalingrad yaqinida yurishga harakat qilishdi. Ammo ular yana Germaniyaning qattiq himoyasiga tushib qolishdi.
  Zirhli teshuvchi, aniq va tez o"q otadigan to"pga ega bo"lgan Pantera ayniqsa, mudofaa janglarida o"zini yaxshi ko"rsatdi.
  Nemislar qirq uchinchi yilni sharqda mudofaa uchun o'tkazdilar. Bu orada ular Afrikani egallab oldilar va Eron Hindistonga kirgandan keyin yaponlar bilan birlashdilar.
  Qishda Qizil Armiya deyarli oldinga siljimadi. Stalin tinchlik imkoniyatlarini o'rganib chiqdi. Nemislar esa ingliz koloniyalarini hazm qilishdi. Cherchill kasal bo'lib qoldi va o'zini ishonchsiz his qilib, koloniyalar yo'qolganidan keyin nemislar bilan sulh tuzdi. Bu sharqdagi fashistlarning qo'llarini yechdi.
  Va 1944 yil may oyida Vermaxtning Kaspiy dengizi yo'nalishi bo'yicha hujumi boshlandi.
  Janglarda "Pantera" -2 va "Yo'lbarslar" -2 ishtirok etdi. Bu mashinalar o'z kuchini ko'rsatdi, lekin asosiysi, endi teng bo'lmagan reaktiv samolyotlar. Xususan, ME-262 va XE-162.
  Ha, va ko'plab arablar, afrikaliklar, hindlar piyoda askarlarga jalb qilingan. Bular to'pdek oldinga ko'tarilishdi.
  Xo'sh, jangda, jangda-chi!
  Dushman jasadlarni tashlab, Kaspiy dengiziga bostirib kirdi va quruqlik orqali Kavkazni rad etdi. Va turklar janubdan va Rommel qo'shinlariga zarba berishdi.
  To'liq blokirovka ...
  Wehrmacht hujumga uch yuzdan ortiq bo'linmalarni tashladi, asosan chet elliklar. Va u sezilarli yutuqlarga erishdi.
  Qizil Armiya qahramonlarcha jang qilgan bo'lsa ham.
  Ayniqsa, to'rtta qiz, Natasha, Zoya, Avgustin va Svetlana.
  Ular, ayniqsa, yalang oyoqlari bilan dushmanga o'lim sovg'alarini tashladilar.
  Ammo hatto jasur to'rtlik va go'zal jodugarlar ham, umuman olganda, kuchsiz bo'lib chiqdi.
  Yozda Kavkaz butunlay bosib olindi. Kuzda frits janubdan oldinga siljigan Saratov va Kuybishevni ham egallab oldi. Shuningdek, Uralsk, Guryev va Orenburgga yaqinlashdi.
  Qishda ular to'xtashdi. Vaqtinchalik xotirjamlik hukm surdi. Faqat Orenburgning o'zida janglar bo'lgan. Va bu shahar yana afsonaviy bo'ldi. Ular unda Emelyan Pugachev davrini esladilar.
  Fuhrer bir muncha vaqt AQSh va Buyuk Britaniya bilan yakuniy tinchlik muzokaralarini olib borishga harakat qildi. Keyin ular Yaponiya bilan urushni davom ettirdilar. Muvaffaqiyatsiz bo'lsa ham. Dengizdagi samuraylar bir nechta g'alabalarga erishdilar.
  1945 yil bahorida, 20 aprelda Moskvaga hujum bilan "Kreml" operatsiyasi boshlandi.
  Jang juda shiddatli bo'lib chiqdi. Nemislar qonli janglarga tortildi. Sovet qo'shinlari qahramonlarcha jang qildilar. Shunga qaramay, uch oylik o'jar janglardan so'ng, reaktiv samolyotlar, so'nggi E seriyali tanklar yordamida nemislar Moskvani o'rab olishdi. Boshqa yo'nalishlarda ular Tambov, Penza, Ulyanovskni Ufa tomon yurishga muvaffaq bo'lishdi.
  Avgust oyida Ryazan qulab tushdi va Moskva bilan farq yanada kengaydi.
  Stalin har qanday shart bilan tinchlikni taklif qildi. Fuhrer buni e'tiborsiz qoldirdi. Ammo Moskva dekabrgacha chidadi, oxir-oqibat u qabul qilindi.
  Fritz yil oxiriga kelib Gorkiy va Qozonni ham egallab oldi.
  1946 yil may oyida qishki ta'tildan so'ng, Fritz Uralsga ko'chib o'tdi. Janglar u qadar qizg'in emas edi. Ko'p generallar xiyonat qildilar va jangsiz taslim bo'lishdi. Ha, va Stalinning o'zi insultga uchradi va u qadar jangovar tayyor emas edi.
  Sverdlovsk qo'lga kiritilgach, SSSR hukumati Novosibirskka ko'chib o'tdi.
  Ammo Vermaxt armiyasi ularning ortidan ergashdi.
  Yil davomida shaharlar bosib olindi. Novosibirskni qo'lga kiritgandan so'ng, Stalin shaxsiy xavfsizligi evaziga taslim bo'lishga rozi bo'ldi.
  Va tez orada Yaponiya va AQSh o'rtasida tinchlik shartnomasi tuzildi. Angliya va Amerika oxir-oqibat Vermaxtning barcha yutuqlarini tan oldi.
  Gitler ko'plab hududlarni egallab olib, yaponlar bilan birga o'zining mustamlaka imperiyasini yaratdi.
  Ammo u ko'p vaqt o'tkazmadi. 1957 yil 20 aprelda jodugar qizlar Fuhrerga qarshi operatsiya o'tkazishga qaror qilishdi. O'rta yoshli diktatorning qarorgohida to'rtta jodugar hujum qildi.
  Jangchilar, bikinida, qo'llarida sehrli qilichlar ushlab, yalangoyoq oyoqlari bilan chaqmoq va pulsarlarni otishmoqda.
  Natashka shamol tegirmonini yugurib, fashistlarni kesib o'tdi va yalang oyog'ining barmoqlari bilan energiya laxtasini tashladi va qichqirdi:
  - Vatanga shon-sharaflar!
  Zoya sehrli qilichlar bilan urildi. U natsistlarning qornini yorib, chiyilladi:
  - Yangi chegaralar uchun!
  Va yalang oyoq barmoqlari bilan pulsarni qanday chiqarish kerak.
  Keyin Avgustinning hujumida. Sehrli qilichlar bilan tegirmon ham boshqaradi. Keyin yalang oyoqlari bilan o'limga olib keladigan narsalarni tashlaydi.
  Keyin qizil harpi aytadi:
  - Qora Xudo uchun!
  Keyingi hujumda Svetlana. U shuningdek, qilich bilan kesadi va yalang oyoq barmoqlari bilan chaqmoqni chiqaradi, natsistlarni kesib o'tadi.
  Keyin Natasha hujumga o'tib, Gitlerning qo'riqchilarini kesib, qichqirdi:
  - Va men bir ishoraman, men barcha natsistlarni chopaman!
  Va pulsar qiz kabi yalangoyoq oyoqlari bilan va u tashlaydi.
  Mana, Zoya hujumda. Qilich yigiruvni yaxshi ko'radi va go'shtni kesib tashlaydi. Va yalang oyoq barmoqlari bilan u chaqmoqni chiqaradi.
  Keyin u qichqiradi:
  - Mening super qizim bor!
  Keyinchalik Avgustinning hujumida. U ham aylanadi... Va u ko'kragidan bir nechta chaqmoqni tashladi. Yalang oyoqlari bilan pulsar uradi va qichqiradi:
  - Men super jangchiman!
  Qizil sochlari esa proletar bayrog"idek tebranadi.
  Va bu erda Svetlana hujumda.
  Uning qilichlari aylanib, yalang oyoqlari energiya laxtalarini sochadi va kindikdan chaqmoq uchadi.
  Qiz kuylaydi:
  - Biz ajdahoni maydalab, Fuhrerni o'ldiramiz!
  Natasha ham hujumda qilichlarini silkitadi va fashistlarni yo'q qiladi. Va uning yalang oyoqlari halokatli o'qlarni tashlaydi.
  Va tobut fashist soqchilarida yuradi.
  Va qiz o'ziga qo'shiq aytadi:
  - Men yo'q qiluvchi jangchiman,
  Va buyuk terminator ...
  Bir vaqtning o'zida atomni parchalab tashladi,
  Va boshingizni devorga qarating!
  Zoya hujumga o'tib, uni oldi va yalang oyoq barmoqlari bilan uloqtirdi, tomni uchirib yubordi.
  Va qanday kuylash kerak:
  - Kosmik masofalarga shon-sharaf!
  Va yana uning qilichlari dushmanlarni mayda bo'laklarga va yirtilgan go'sht bo'laklariga aylantirdi.
  Va bu erda Avgustin harakatida. U natsistlarni qanday mag'lub qiladi. Va qonli go'sht bo'laklari har tomonga uchadi.
  Yalang oyog'i bilan qiz ham pulsarga berilib, qichqiradi:
  - Men ajoyib go'zalman! Bu hamma sevadi!
  Va bu erda Svetlana harakatda. Shuningdek, u kindikdan chaqmoqni chiqaradi. Yalang oyoq bilan pulsar natsistlarga tushadi. Va uning qilichlari, yaxshi, shunchaki jallodlar.
  Shunda qiz chiyilladi:
  - Vatanga shon-sharaflar!
  Natasha g'azabda. Fritzga hujum qiladi. Ularni parchalab tashlaydi va yalang'och poshnali olovli pufakchalarni tashlaydi.
  Va o'ziga qo'shiq aytadi:
  - Uyimizga shon-sharaf!
  Va u ham kindikdan bir laxta energiya tushirdi.
  Zoya qilich bilan shamol tegirmonini boshqaradi. Bir guruh fashistlarni qirib tashlaydi. Va keyin, yalang oyoq barmoqlari kabi, u dushmanga tashlaydi. Va dushmanlarni har tomonga tarqating.
  Keyin u kuylaydi:
  - Rus podsholariga shon-sharaflar!
  Mana, Avgustin qattiq hujumda. Raqiblarni yo'q qiladi. Va endi uning yalang oyog'i chaqmoq chaydi ... Va uning yalang'och kindigidan pulsar uchib chiqadi. Va Gitlerning tansoqchilari tomon tarqaladi.
  Keyin qizil sochli qiz kuyladi:
  - Mendan rahm-shafqat kutmang!
  Svetlana ham hujumda... Raqiblarni maydalash, ularni ezib tashlash. Kindikdan chaqmoqlarni tashlaydi. Yalang oyoq barmoqlari bilan, go'yo porlab turgandek, butun energiya kaskadlari oqadi.
  Va o'ziga qo'shiq ayt:
  - Men juda minnatdorman
  Men maymundan salqinroqman!
  Natasha ham hujumda ... Qanday qilib qilich bilan kesadi. Yalang oyoqlari bilan esa qotil boshlanadi. Va bu erda kindikdan chaqmoq uchadi.
  Shunda qiz baqirdi:
  - Vatan shon-sharafi uchun!
  Keyin Zoya keladi. Shuningdek, u dushmanlarni yo'q qiladi. Og'iz orqasidan chaqmoq chaqmoqda. U kindik bilan energiya quyqalarini tashlaydi. Va u o'ziga baqiradi:
  - Men uloqtirish chempioniman!
  Yalang oyoq esa aylanishni yaxshi ko'radi.
  Keyingi Avgustin hujumda. U natsistlarni qilich bilan o'ldiradi va ularni mayda salatlarga kesib tashlaydi. Va yalangoyoq oyoqlari bilan, pulsar kabi, u tashlaydi. Va hatto kindikdan ikkita chaqmoq ... Va o'nlab fashistlar joyida qovurilgan!
  Jangchi kuylaydi:
  - Ona onam nomi bilan!
  Va yana, pulsar bolg'asi kabi yalangoyoq oyoqlar!
  Va keyin hujumda Svetlana. Bu sovuqroq bo'lolmaydigan qizning turi. Bu jangchi uni olib, yalangoyoq oyog'i bilan chaqmoq uradi. Va kindikdan halokat pufakchalari uchib chiqadi. Va jangchi shunday qichqiradi:
  - Ko"nglimga tushdiki, o"rmonchining chiseli bor ekan!
  Natasha harakatda. Scrolled va o'nlab fashistlar kesildi. Va qiz, yalang'och barmoqlari bilan, yo'q qilish mahsulotini chiqardi. Kindikdan chaqmoq chaqnadi va kuyladi:
  - Abadiy mening, dunyodagi eng katta shoh!
  Qizning yalang tovonidan esa pulsar uchdi.
  Zoya harakatda davom etdi. U qilichlari bilan uni oldi va urdi. Dushmanlar ezilib, safir ko'zlarini qisib qo'ydilar. Va kindikdan energiya ustuni. Va yalangoyoq halokat pulsarlari.
  Va qanday kuylash kerak:
  - Men chempion bo'laman!
  Va keyin Avgustin harakatida ... Uning qilichlari tegirmon pichoqlari kabi. U ikkilanmasdan o'zini kesadi. Va kindikdan sehrli olovdan o'tkir o'qlar uchadi. Va qizning yalang oyoqlari bunday yo'q qilish sovg'alarini beradi.
  Va qizil sochning o'zi baqiradi:
  - Katta chempionat!
  Svetlana ham sovg'a emas. U uni oldi va yalangoyoq oyoqlari bilan singan stakan parchalarini tashladi. Va yigirmalab fashistlar o'lik holda yotishdi. Va qanday qilib kindikdan butun chiziq beradi. Va u barcha natsistlarni muammosiz o'radi.
  Va u ko'z qisib, shunday dedi:
  - Men katta orzuman!
  Natasha uchta shamol tegirmonini sehrli qilichlar bilan aylantiradi. U yalang barmoqlari bilan sovg'alarni olib tashlaydi. Va yalang'och tovoni bilan olovli bir nechta pufakchalar beradi ...
  Va kindikdan butun bir chaqmoq kaskadi.
  Keyin u kuylaydi:
  - lazer qilich,
  Dushmanlarni kesishni xohlaydi!
  Zoya hujumda. Uning qilichlari esa haqiqiy olmosli matkaplardir. Va Fritzni ezing, xuddi yuz kilogrammli qobiq kabi. Ammo qizlar yalangoyoq oyoqlarini olib, qonli narsalarni tashlaganlarida.
  Va keyin u oldi va buzildi.
  Zoya baqirdi:
  Biz yangi chempionmiz!
  Mana, Avgustin harakatda. Qanday qilib u dushmanlarni kesadi. Uning qilichlari esa hammani kesadi.
  Yalang oyoq bilan esa har xil o'lim sovg'alari uchib ketadi.
  Va Avgustin kuyladi:
  - Mening muqaddas chaqmoqim!
  Va uning og'zidan olov chiqadi!
  Va bu erda Svetlana harakatda. Xuddi kindikdan qotillik sovg'asi chiqariladi.
  Keyin qiz kuyladi:
  - Men mutlaq chempionman!
  Va u yalang oyoqlarini olib, pulsar yubordi. Va uning tomog'idan do'zax olovi uchib chiqdi. Va endi yalang tovoni pufakchalarga bo'ysundi.
  Va kindikdan halokatli va qotil chaqmoq uchadi.
  Natasha ham qilichlardan foydalangan. Ko'p fashistlarni yo'q qildi. Va qanday qilib chaqmoq bilan kindikdan ozod qilinadi. Va Fuhrerning qo'riqchilarini mayda bo'laklarga bo'ling.
  Shundan so'ng u kuylaydi:
  - Oxirigacha Vatan va ozodlik uchun!
  Va yalang oyoq barmoqlari bilan butunlay halokatli narsa chiqariladi.
  Zoya dushmanlarga hujum qilib, tishlarini ko'tarib baqirdi:
  - Yovvoyi ekipaj! Dushmanni yo'q qiling!
  Va u ham uni yalangoyoq bilan tashlaydi. Va kindikdan bunday halokatli navbatlar ketdi.
  Qiz baqirdi:
  - Katta sharmandalik!
  Va keyin Avgustin ko'chib ketdi. U shuningdek, zumraddan yasalgan ko'zlarini chaqnadi. Va u kindikdan bir dasta chaqmoqni uloqtirdi. Yalang oyoq barmoqlari bilan u dushmanga otildi.
  Va u qilich bilan qamchiladi va qichqirdi:
  - Men barcha jahon chempionlaridan ustunman!
  Va keyin hujumda Svetlana. Shunday qilib, hamma xirmon va kesishadi. Va u juda xushchaqchaq va xushchaqchaq qiz. Shuningdek, kindikdan tom ma'noda pulemyot portlashi uchadi. Va u ko'plab fashistlarni yiqitadi. Yalang oyoqlar esa bunday energiya to'plamlarini oqimlarda sochadilar.
  Jangchi kuyladi:
  - Maqsad yaqin!
  Va uloqtirish uchun kuch to'plash!
  Ha, nihoyat, to'rttasi Gitlerning idorasiga bostirib kirishdi. Barcha qo'riqchilarni o'ldirdi. Va birinchi raqamli fashist karavot ostidan chiqarib yuborildi.
  Gitler baqirdi:
  - Men Polshani beraman!
  Natasha kinoya bilan so'radi:
  - Yoki Kavkazmi?
  Fyurer baqirdi:
  - Ha, kamida ikkita Kavkaz, faqat o'ldirmang!
  Qizlar bir ovozdan javob berishdi:
  - Oyog'imizni o'p!
  Gitler ingrab, endigina oltmish sakkiz yoshga kirgan edi, tizzalari ustida emaklab, yalangoyoq, dumaloq poshnali qizlarni o'pdi. Ular jilmayib, kulishdi.
  Fuhrer qizning har bir chang va qonli tagini uch marta o'pdi.
  Shundan so'ng, Natasha Gitlerni yalang oyoq barmoqlari bilan o'ng qo'lidan, Zoyani chapdan, shuningdek, yalangoyoq oyog'i bilan oldi. Avgustina va Svetlana fyurerni yalang oyoq barmoqlari bilan to'piqlaridan ushlab oldilar.
  Shundan so'ng, qizlar barcha zamonlar va xalqlarning eng katta jinoyatchisini har tomonga tortib olishadi va uni olib ketishadi, parchalab tashlashadi.
  Gitlerning ikkala qoʻli ham, oyoqlari ham yirtilgan, ogʻriq zarbasidan ajdaho hukmdori voqea joyida vafot etgan.
  Bu qasos dunyo tarixidagi qotil va eng buyuk jallodni topdi.
  Bu erda ertak tugaydi, garchi bu sayyorada bu dahshatli haqiqatga aylangan va kim tinglagan bo'lsa ham!
  
  
  GITLERGA QARSHI JODURULAR
  Qirq birinchi yilida Gitler Krit orolini egallab olgandan so'ng SSSRga ketish haqidagi fikrini o'zgartirdi. Yugoslaviyaga hujum paytida Stalin Germaniyaga hujum qilmagani Fyurerni sharqdan u bilan uchrashish rejasi yo'qligiga ishontirdi.
  Bundan tashqari, bashoratlar sharqda oson g'alaba bo'lmasligini va u erga bormaslik yaxshiroqdir.
  Frits Rommel guruhini kuchaytirdi va Turkiyani Yaqin Sharqqa qo'shinlarni kiritishga ko'ndira oldi. Inglizlar Misrda butunlay mag'lub bo'lib, Iroq va Yaqin Sharqdan quvib chiqarildi. Ko'p o'tmay, Franko Gibraltarni egallashga rozi bo'ldi.
  Shundan so'ng, nemislar qo'shinlarini Afrikaga, keyin esa Yaqin Sharqqa muammosiz o'tkazishlari mumkin edi.
  Pal Hindiston. Va shundan so'ng, keraksiz muammolarsiz, atigi olti oy ichida Qora qit'a qo'lga olindi. Va avj nuqtasi Buyuk Britaniyaga qarshi hujum va 1942 yil noyabrda qo'shinlarning ona mamlakatiga qo'nishi bo'ldi.
  Ikki hafta ichida Angliya quladi. Va Fritz nihoyat sharqiy yarimsharda o'zlarini mustahkamladi.
  Ammo AQSh bilan urush hali ham davom etardi. Va bu okeanning uzoqligi va qo'shinlarni tashishdagi qiyinchiliklar tufayli davom etdi.
  Osiyo va Avstraliyaning salmoqli qismi bo'lgan Afrika resurslariga tayangan nemislar katta dengiz floti qurmoqda. Yaponiya bilan birgalikda ular suv osti urushini ham olib borishmoqda.
  Qirq uchinchi va qirq to'rtinchi yillar dengizdagi janglarda o'tdi. Islandiya va Grenlandiya bosib olindi. Va qirq beshinchi yilda, allaqachon "E" seriyali tanklarga ega bo'lgan nemislar Kanadaga qo'nishdi va o'z kuchlarini Argentinada to'plashdi.
  Ularning rejalari shunday edi. Uzoq davom etgan muloqot AQShga hujum qilishni qiyinlashtirgan bo'lsa-da.
  Ammo sentyabrga kelib, Kanadaning ko'p qismi bosib olindi.
  Nemis va yapon qo'shinlari Qo'shma Shtatlarning shimoliy hududlariga kirishdi.
  Ammo keyin Fritzni to'rtta qiz kutib oldi.
  Monika, Leya, Gertrude va Anjelina.
  Jangga to'rtta go'zal kirdi. Monika, Lea, Gertrude - blondalar, Anjelina esa qizil.
  Va qizlar Uchinchi Reyxning ulkan armiyasini yo'q qilsin.
  Ular pulemyotlardan otishyapti.
  Mana, Monika yalangoyoq oyog'i bilan granata uloqtirib, kuylaydi:
  - Mening kuchimga shon-sharaf! Hamma o'rilgan!
  Leya navbat beradi. Bundan tashqari, u dushmanlarni yorib yuboradi va o'pkasining tepasida chiyillaydi:
  - Mening armiyam kuchli!
  Yalang oyog'i bilan esa o'lim sovg'asini tashlaydi.
  Olovli yoki qizil sochli Anjelina yalang oyoq barmoqlari va chiyillashi bilan o'lim sovg'asini boshlaydi:
  - Mening g'alabam!
  Va shuningdek, navbat beradi!
  Bundan tashqari, Gertrude allaqachon o'lim in'omini yalangoyoq oyog'i bilan urmoqda va naqadar kar bo'lib yig'layapti:
  - Men chempionman!
  Va yana qotil liniyasini ishga tushiradi.
  Monika yana fashistlar to'dasiga o'q uzadi va kuylaydi:
  - Mening dunyomga shon-sharaf!
  Yalang oyoq barmoqlari bilan u qotillik sovg'asini tashlaydi, raqiblarini tor-mor qiladi.
  Olovni va Leyani boshqaradi. U juda aqlli qiz. Yalang oyoqlar esa dushmanga granata otish kabi.
  Va qiz baqiradi:
  - Men AQShning giper jangchisiman!
  Keyin Anjelina otadi. Buni juda aniq bajaradi. Va uning yalang oyoq barmoqlaridan halokatli sovg'a uchadi.
  Va go'zal qiz baqiradi:
  - Men jahonning mutlaq chempioni bo'laman!
  Va jangchi uning uzun tilini qanday ko'rsatadi!
  Va keyin Gertrude harakat qildi. Va shuningdek, navbat qanday beradi. Va keyin, yalang oyoq barmoqlari bilan u o'lim sovg'asini tashlaydi.
  Va barcha raqiblarni go'sht bo'laklariga tarqating.
  Shunday qilib, to'rtta qiz faol ishlamoqda. Bosim, dushman armiyasi tugashi aniq.
  Yo'q bo'lsa-da, dahshatli tanklar paydo bo'ladi, E seriyali.. Xo'sh, qizlar ularni kutmoqda.
  Monika yalangoyoq oyog'i bilan granata uloqtirdi va chiyilladi:
  - Biz kosmosda jang qilamiz!
  Va uning yalang tovonidan o'lim sovg'asi E-50 tırtılından otildi. Ushbu avtomobil shikastlangan va to'xtagan.
  Jangchi qichqiradi:
  - Super!
  Keyingi Leia jangda. Shuningdek, yalangoyoq oyog'i bilan, u o'lim sovg'asini tashlaganida. Dushmanni buzadi. Va tank siqilib qoldi.
  Va jangchi baqiradi:
  - Men bikinili qizman!
  Keyingi o'rinda Anjelina. Shuningdek, u yalang oyog'i bilan E-75 ga granata uloqtiradi va nemis vampiri juda qiyin bo'ladi.
  Va jangchi qichqiradi:
  - Men super klass ko'rsatadigan odamman!
  Va Gertrude jang qiladi. Shuningdek, rahm-shafqat va shubhani bilmaydigan jangchi.
  Go'zal uni oldi va chiyilladi:
  - Katta regata!
  Yalang oyoqdan halokatli granata uchib ketdi.
  Monika yana o'q uzdi va chiyilladi:
  - Akrobatika va ekipaj!
  Uning yalang a'zosi ham oladi va o'lim oqimi otadi. Va barcha dushmanlarni yo'q qiling.
  Shundan so'ng jangchi vyaknet:
  - Men super qizman!
  Va Leia jangda haqiqiy qahramon. Va dushmanlarni urish. Yalang oyog'i bilan u granata otadi va u ko'plab dushmanlarni olib, ularni parchalab tashlaydi. Va qichqirgandan keyin:
  - Men Supermen o'sha qizman!
  Va jangda, Anjelina ham yalangoyoq oyog'i bilan o'lim sovg'asini tashladi. Dushman parchalanib, kuylanadi:
  - Jahannam, men jinman!
  Va dushmanni portlatib yuboring.
  Va mana, Gertruda koptokda. U hech qanday marosimsiz va g'arazsiz o'zini otadi. Va u yalang oyoq barmoqlari bilan uni olib, yo'q qilish sovg'asini ishga tushiradi va dushmanlarni parchalaydi. Bu juda jangovarmi?
  To'rt qiz ritsarlar yoki farishtalar kabi jang qilishdi. Lekin hamma narsaning chegarasi bor. Shunday qilib, jangchilar orqaga chekinishdi ...
  Qirq beshinchi yilning kuz-qishi o"jar janglarda o"tdi. Kuchlar teng emas edi. Nemislarning E seriyali tanklari Shermanlardan va hatto kichik Pershinglardan ham kuchliroqdir. Va reaktiv aviatsiyaning tengi yo'q. Va hatto har qanday o'qotar qurollarga to'liq daxlsiz diskli samolyotlar paydo bo'la boshladi.
  Shunday qilib, AQSh asta-sekin Uchinchi Reyxning har xil xorijiy bo'linmalari tomonidan qo'lga olinmoqda.
  Amerikaning ko'p qismi kuz va qishda qo'lga olinadi. Bundan tashqari, Qo'shma Shtatlar janubidagi qo'zg'olonlar va nemis ildizlari bo'lgan generallarning xiyonati. Shuningdek, yangi pulemyotlarning va hatto Vermaxtning er osti tanklarining shubhasiz ustunligi.
  Va 1946 yil aprel oyining bahorida, Uchinchi Reyx qo'shini Vashington va Nyu-Yorkni o'rab olib, egallab olgandan so'ng, Qo'shma Shtatlar taslim bo'ldi.
  Shunday qilib, urushning yana bir sahifasi ochildi.
  Ammo 1947 yilda may oyida yana bir jang boshlandi, bu safar Yaponiya bilan.
  Va SSSRga qarshi kampaniya yana qoldirildi.
  Va endi AQShdan to'rt nafar qiz taslim bo'lmadi va yana dushmanga qarshi kurashmoqda.
  Yoz qirq yetti va issiqlik, bikinili jangchilar. Va ular o'zlari bilan kurashadilar.
  Monika yalangoyoq oyog'i bilan granata uloqtirdi va chiyilladi:
  - Men terminatorman!
  Va navbat beradi.
  Leya ham otadi va juda yaxshi. Va yana yalang oyoqlari nimadir uloqtirmoqda. Va ular yo'q qilishadi.
  Va qiz qichqiradi:
  - Jangovar aerobatika!
  Bundan tashqari, Anjelina o'q uzmoqda. Raqiblarni mag'lub qiladi. Ularni to'da bo'lib haydab chiqaradi. Va uning yalang oyoq barmoqlari yana shafqatsizlarcha qotillik qiladi.
  Jangchi qichqiradi:
  - Men temir tirnoqman!
  Va Gertrude o'zini otib, dushmanlarni o'ldiradi. Shundan so'ng u yalang oyoq bilan o'lim sovg'asini tashlaydi va ming'irlaydi:
  - Harbiy mavzu va matematika!
  Va yana, u qanday qilib hammani qabul qiladi va aqldan ozadi!
  Ha, to'rtta jang. Ammo kuchlar teng emas. E-50 U seriyasining yangi tanklari zichroq joylashuvga ega, balandligi ikki metrdan kam, 170 yon zirh, 250 mm peshona va 1800 ot kuchiga ega dvigatel bilan oltmish besh tonna og'irligi.
  Bunday yaponlarga qarshilik qilmang. Shuningdek, ME-462 ga qarshi, u hech qanday marosimsiz koloboks kabi barcha dushman samolyotlarini yo'q qiladi.
  Va qarshi, shuningdek, uchuvchi disklar. Va ular hamma narsani buzadilar.
  Qisqasi, olti oy ichida Yaponiya butunlay mag'lubiyatga uchradi va uning barcha koloniyalari qo'lga olindi.
  Va nima bo'ldi. Fuhrer tez orada SSSRdan tashqari dunyoning barcha mamlakatlarini zabt etdi.
  Hozirgacha hamma narsa ko'proq yoki kamroq tinch edi. Ammo keyin Stalin vafot etdi va Nikita Xrushchev hokimiyatni egalladi. Va yana Uchinchi Reyx bilan murakkab munosabatlar.
  SSSR yadro qurolini ishlab chiqarayotgani haqida gapirmasa ham bo'ladi. Shuningdek, yigirmanchi qurultoy ham bo"lib o"tdi, unda avvalgi siyosat qoralandi.
  Va 1956 yil 22 iyunda Uchinchi Reyx allaqachon o'rta yoshli, ammo juda tajovuzkor Gitlerning buyrug'i bilan bosqinni boshladi. Uning qo'shinlari tez g'alabaga umid qilishdi, lekin uni kutilmagan syurpriz kutib oldi!
  Wehrmacht qo'shinlari bilan jangga nafaqat to'rtta amerikalik qiz, balki to'rtta rus go'zal va jodugarlari ham kirishdi. Va armiyaning turli sohalarida qizlarning butun guruhi, shuningdek, barcha jodugarlar!
  
  NAPOLEON ALEKSANDR I ning OYILIGI
  Napoleon Rossiyaga bormadi va odatda Aleksandr Birinchining singlisiga uylandi. Bu tarixda ba'zi o'zgarishlarga olib keldi.
  Birinchidan, chor Rossiyasi Avstriyaga qarshi kurash olib, Galisiyani egallab oldi. Ikkinchidan, Frantsiya Italiyani tashkil qildi va u erga Napoleonning o'g'li va rus malikasini qo'ydi.
  Keyin esa Rossiya va Fransiya Turkiyani bosib olib, ikkiga bo"ldi.
  Bundan tashqari, birgalikdagi sa'y-harakatlar bilan Britaniya zabt etildi. Ispaniya koloniyalari Afrikaning ko'p qismi kabi nihoyat frantsuzga aylandi. Keyin Hindiston va Eron bosib olindi!
  Birinchi Aleksandr vafoti va Konstantin taxtdan voz kechganidan so'ng, davlat to'ntarishi bo'lib o'tdi va o'n to'rt yoshli Rim Tsezar Napoleon II Rossiya taxtiga ko'tarildi. Va 1836 yilda Napoleon vafotidan keyin Napoleon II Frantsiya va butun Evropa va ko'plab koloniyalarning hukmdori bo'ldi.
  Yagona super imperiya vujudga keldi, u kengayishda davom etdi. Keyinchalik Napoleon II Xitoy va Hindxitoyni hamda butun Afrikani bosib oldi. Va Avstraliya va Kanada. Va u 1879 yilda deyarli oltmish sakkiz yoshida vafot etdi.
  Keyin taxtni Napoleon III egalladi. U ham jang qilmoqchi edi. Ammo butun dunyoda faqat AQSh hududi Frantsiyadan zabt etilmagan holda qoldi!
  Va 1890 yilda Uchinchi Napoleon Amerika bilan urush boshladi. Frantsiyaga tegishli bo'lmagan oxirgi mamlakat.
  Va butun dunyodan besh million askardan iborat ulkan armiya Qo'shma Shtatlar hududiga kirdi.
  Kuchlar teng bo'lmagan bo'lar edi. Ammo amerikaliklar Napoleon III ga qarshi juda qahramonona kurashdilar.
  Ayniqsa, to'rtta qiz: Monika, Leya, Gertrude, Anna! Va ular kobralar va qahramonlar kabi jang qilishdi.
  Monika qilichlar va yalang'och metall oyoq barmoqlari bilan o'tkir disklar bilan urildi. Va raqiblarga zarba berdi.
  Va jangchi kuyladi:
  - Amerikaga shon-sharaf!
  Leya ham o'zini chet el qo'shinlari bilan qilich bilan kesib tashladi va tajovuzkorlik bilan pichirladi:
  - Dunyodagi eng yaxshi davlatga shon-sharaflar!
  Va shuningdek, yalangoyoq oyoqlari bilan qotilni ishga tushirdi.
  Gertrude katta qo'shin bilan, shuningdek, yalangoyoq bilan jang qildi, juda o'tkir ignalar tashladi va dushmanlarga zarba berdi.
  Shu payt qiz chiyilladi:
  - Men shunday toifadagi jangchiman, bu super!
  Anna ham yalang oyoqlari bilan qotillik sovg'alarini tashlab, jang qildi.
  Va qichqirdi:
  - Yutuqlar bizni katta qiladi!
  Ammo ular qanday jang qilishmasin va hatto juda qahramonlik bilan bu to'rtta, lekin frantsuzlarning ustun kuchlari baribir ularni mag'lub etishdi.
  Qizlar asirga olindi. U yerda ularni yechintirib, shafqatsiz qiynoqqa solishgan. Ular qo'llarini tokchaga burishdi, ularni qamchi va qizg'ish sim bilan urishdi. Yalang oyoqlarini olov bilan kuydirishdi, yalang poshnalarga qizarib ketgan temir surtishdi. Ammo qizlar hech qachon Napoleon III ning yangi hukmronligini tan olishmadi.
  Shundan so'ng ular karerlarda deyarli yalang'och holda ishlashga jo'natildi. Amerika esa yangi frantsuz provinsiyasiga aylandi.
  Napoleon III 1903 yilda oltmish sakkiz yoshida vafot etganida, Napoleon IV imperator bo'ldi. Uning kelishi yangi hukmronlik davrini belgiladi. Parlament rolini kuchaytirish, zodagonlar ta'sirini kamaytirish. Asta-sekin jahon imperiyasi yanada demokratiklashdi.
  Va 1917 yilda birinchi odam kosmosga uchdi. Shunday qilib, kosmonavtika davri ochildi.
  1922 yilda odamlar Oyga uchishdi. Va 1933 yil Marsga. Va 1950 yilga kelib ular quyosh tizimining barcha sayyoralariga tashrif buyurishdi. Ammo 2000 yilda yulduzlarga birinchi parvoz, butun kosmik ekspeditsiya boshlandi. Mana shunday AI Napoleon Bonapartning rus malikasi bilan nikohi tufayli.
  Qanday qilib butun insoniyatning taqdiri eng kichik imkoniyatga bog'liq.
  
  XITOYGA QARSHI QULADI
  ANNOTATSIYA
  Oleg Rybachenko va Margarita Korshunova XVII asrda Sibirga ko'chib o'tishdi va u erda Manchu sulolasi nazorati ostida Xitoy imperiyasi bilan urush boshladilar. O'lmas qotillar nafaqat Xitoyda, balki tarixni o'zgartirmoqda.
  Urush xuddi dovuldek shiddat bilan davom etmoqda
  Bir bola katta qo'shin bilan jang qilmoqda ...
  Biz g'azablangan tumanni kesib o'tamiz
  Garchi bu ba'zan juda qiyin bo'lsa ham!
  
  Dushman juda aqldan ozgan,
  Doimiy qor ko'chkisi keladi ...
  Yorqin qip-qizil bayroqlarning shitirlashi ostida,
  Ammo biz may oyida jang qilamiz, ishonaman!
  
  Bizni mag'lub etishimiz mumkin deb o'ylamang
  Biz Xudodan kelgan buyuk jangchilarmiz...
  Va u uzilmaydi, men hayot ipini bilaman,
  Garchi ba'zida bu juda qattiq bo'lishi mumkin!
  
  Bunda Rossiyaning buyukligini biling
  Vatan hamma narsadan qadrli...
  Va juda kuchli rus uyi bo'ladi,
  Va fashistik qabihni yuzga siljiting!
  
  Ishonmang, O'rda Rusini buzmang,
  Bu tiz cho'kmaydi ...
  Tinchlanmasdan jang qiling, qo'rqmang,
  Yangi avlod avlodlari nomi bilan!
  
  Rossiya uyi uchun, pichanlari uchun,
  Biz juda qattiq kurashamiz...
  Cheksiz orzu ushaladi
  Siz buffonning joni bilan jangchi emassiz!
  
  Bu erda siz Vatanga qasamyod qilasiz,
  Buyuk Svarogning jangchisiga aylaning...
  Yo'q, baxtni qonga qurmang,
  Isoning yuragida Xudo yo'q bo'lganda!
  
  Biz yangi yo'llarga erisha olamiz,
  Gullagan mamlakatning buyukligi ...
  Va ko'zoynakli yirtqich hayvonni o'ldiring,
  Shunday qilib, sayyora yaqinda jannatga aylanadi!
  . Љ1-BOB
  Bir o'g'il va bir qiz, shuningdek, to'rtta jodugar qiz janubiy Sibirga etib kelishdi va xitoylarning hujumini qaytarishdi. Bu Osiyoning turli mintaqalarida faol ravishda kengayib borayotgan Xitoyda manjurlar hokimiyat tepasida bo'lganida, unchalik mashhur bo'lmagan urush edi.
  Shunday qilib, ular Tibet hududidagi ruslarga hujum qilishdi. Va haqiqiy voqea, ular hududning bir qismini tortib olishga muvaffaq bo'lishdi. Bundan tashqari, o'sha paytda Rossiya dehqon ayol va Stenka Razinning kazak urushi tufayli zaiflashdi. Ha, va qo'shinlar juda uzoq masofalarga ko'chirilishi kerak edi.
  Ammo o'lmas o'g'il va qiz va to'rtta terminator qiz rus qal'asiga yordamga kelishdi.
  Xitoyning ulkan qo'shini yangi qurilgan rus qal'asiga bostirib kirdi. Va kuchlar aniq teng emas edi.
  Faqat mingta rus, ikki yuz ming xitoy bor. Va umuman imkoniyat yo'qdek tuyuldi.
  Ammo oltita toifadagi jangchilar jangga juda tayyor.
  Oleg Rybachenko devorda. Taxminan o'n ikki yoshlardagi o'lmas bola yalang oyoq barmoqlari bilan igna uloqtirmoqda. Va oldinga borayotgan xitoylarga zarba beradi. Bir vaqtning o'zida o'nlab.
  Yalang barmoqlari bilan igna va Margarita uradi. Qiz raqiblarini yo'q qiladi va qichqiradi:
  - Mening buyuk kuchim!
  Va u jasorat bilan kurashadi.
  Natasha ham yalang oyoq barmoqlari bilan kuchli bumerangni uloqtiradi. Raqiblarni qanday ezish va xirillash mumkin:
  - Buyuk shon-sharaf nomi bilan!
  Keyin Zoya xitoylarni qilich bilan kesib tashlaydi va shu bilan birga yalangoyoq oyoqlari bilan zaharli ignalarni uradi. Va o'ziga qo'shiq aytadi:
  - Rossiyaning kengligida,
  Biz hammani qutqara olamiz!
  Va yana qilichlar raqiblarga tushadi. Va agar ular maydalashsa, unda hech qanday rahm-shafqatsiz.
  Ammo Aurora yo'q qilishni va yalang oyoq barmoqlari bilan bumeranglarni otishni boshlaganida, bu butunlay halokatdir. Va o'ldirilgan xitoyliklar qizil iblisning zarbalari ostida qoladilar.
  Va qiz baqiradi:
  - Men hamma narsani ezib tashlayman!
  Qanday qilib u ikkala qilich bilan olib, kesadi!
  Va uning yalang tovonidan o'tkir va teshuvchi disk uchadi. Bu, odatda, butunlay o'lgan qiz.
  Mana, hal qiluvchi jangda Svetlana. Qanday qilib xitoylarni qiynaymiz va ularni qilich bilan mayda bo'laklarga bo'lamiz.
  Qiz kapalakni aylantirdi va Osmon imperiyasining ettita jangchisi o'ldirilgan.
  Va keyin o'tkir, zaharli ignalar yalang oyoq barmoqlaridan uchadi. Va xitoyliklarni hayratda qoldiring.
  Oleg Rybachenko sariq jangchilar bilan jang qiladi. Uning qilichlari parvonadek miltillaydi.
  Bola zavq bilan kuylaydi:
  - Men eng kuchli jahon chempioni bo'laman,
  Biz Amerikani, Xitoyni yengamiz!
  Va yana bola bolalar oyoqlarining yalang barmoqlari bilan o'tkir o'yinlarni tashlaydi. Va birdaniga yigirma o'nlab xitoylar halok bo'ldi.
  Mana shunday jang. Haqiqiy tarixda Petringacha bo'lgan chor Rossiyasi o'z hududining bir qismini yo'qotdi. Ammo bu erda rus ritsarlari jang qilmoqdalar va taslim bo'lmoqchi emaslar.
  Oleg Rybachenko jang qiladi va kuylaydi:
  - Ammo biz rus ruhiga to'la ritsarmiz,
  Bizning bo'g'ilgan nolamizni jallodlar hech qachon eshitmaydi!
  Va yana bola juda o'tkir va kuchli zahar bilan, jodugarlar tomonidan qaynatilgan, juda nozik ignalar tashlaydi!
  Uning yonida Margarita qiz bor. Va shuningdek, uning oyoqlari bunday halokatli ignalarni tashlaydi. Va qo'llar hujumchi xitoylarni kesib tashladi. Jangchi dushmanlarni yo'q qiladi va kuylaydi:
  - Men juda zo'rman, barcha mamlakatlarning jinlari kabi ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Barcha mamlakatlarning hukmdori!
  Natasha ham xitoylarni qisqartiradi va kuylaydi:
  - Kechqurun shaytonning g'alaba qozonishiga yo'l qo'ymaymiz!
  Va uning yalang oyoqlaridan halokatli ignalar ham uchadi.
  Keyin Zoya dushmanlarni yo'q qiladi. Va bu qizdan ulkan energiya tebranishlari paydo bo'ladi.
  Va go'zalning yalang oyoqlaridan bumeranglar va o'tkir ignalar uchadi.
  Jangchilar qichqiradi:
  - Men katta yalangoyoq orzu va go'zalman!
  Va yana, u raqiblariga juda halokatli narsani tashlaydi.
  Ammo Aurora tegirmonni boshqarib, xitoylarni qisqartirganda, bu halokat cho'qqisidir.
  Va keyin qizil soch yalang oyoq barmoqlari bilan pirsing ignalarini tashlaydi. Va o'lik sariq jangchilar tushadi.
  Ammo Svetlana lupanet qachon. Va shu bilan birga, uning yalang oyoqlaridan bir nechta ignalar uchib, hamma narsani teshib o'ldiradi.
  Va jangchilar qichqiradilar:
  - Shunday, shunday, shunday - bir tiyinga fashist oling!
  Va uning yalang oyoqlari yana xitoylarga halokatli tashlanadi.
  Natasha sariq jangchilarni qilich bilan kesib, dedi:
  - Natsistlar bilan osonroq va qiyinroq edi!
  Svetlana tegirmondan o'tib, dedi:
  - Va biz qizlar bilan har doim oson!
  Aurora, fanatning qabulini takrorladi va xirilladi:
  - Men bilan umuman zerikmaysiz!
  Va uning yalang oyoqlaridan halokatli chaqish uchadi.
  Va Zoya uni olib, qichqiradi:
  - Biz tarakan emasmiz, biz qizlarmiz - buyuk shon-sharaf!
  Va yana uning yalang oyoqlaridan nimadir uchib chiqadi va u dushmanga tegadi.
  Qizlar ishni yurakdan qabul qilishdi.
  Bu qal'a mintaqadagi deyarli yagona rus qo'rg'oni hisoblanadi. Yana bir nechta shaharlar qurilmoqda. Xitoyliklar Amur ustidan bosh tiqmagani yaxshi. Ammo Rossiya haqiqiy tarixda o'z hududining bir qismini yo'qotdi. Xitoyda hokimiyatda juda agressiv sulola. Biroq, qizlar Lusiferning polklarini parvozga qo'yishga qodir.
  Oleg Rybachenko xitoyliklarni kesadi. Va bola qo'shiq aytayotganda:
  - Eng yuqori sinf ...
  Va keyin bolaning yalang oyog'i tomonidan tashlangan bumerang uchib ketadi va qichqiradi:
  - Kirpi hammani kesadi!
  Margarita ham qotillik nima ekanligini dushmanga tashladi. U uni bo'laklarga bo'lib tashladi va chiyilladi:
  - Men yalangoyoq tushman va ajoyib go'zalman!
  Va uning oyog'i yirtqich disklarni tashlaydi.
  Jangda keyingi Natasha. Bundan tashqari, u raqiblarni bo'linadigan dushmanga tashlaydi.
  Va u buni juda aqlli qiladi.
  Va uning yalang oyoqlari muntazam, halokatli ignalarni tashlamoqda.
  Keyingi, Zoya jangda. Va u ham dushmanga, har xil svastika va bumeranglarni tashlaydi.
  Va dushmanni yo'q qiladi.
  Keyin, o'tayotganda:
  - Yaxshi shohga shon-sharaflar!
  Ammo jangda va Aurorada. Shuningdek, u Xitoydan kelgan dushmanlarni yo'q qiladi. Agar u tashlasa, halokatli kuch bilan uradi.
  Va qo'shiq kuylayotganda:
  - Ha, rus zamini nomidan!
  Bundan tashqari, uning yalang oyoqlaridan halokatli ayblovlar uchadi.
  Svetlana ham dushmanni pastga tushirmaydi. Va uning yalang oyoqlaridan aniq o'limga olib keladigan narsa uchadi.
  Va jangchi kuylaydi:
  - Biz hech qachon taslim bo'lmaymiz! Rusga muammo kelmaydi!
  Va yana xitoyliklar zarar ko'radi. Va uni marosimsiz olib, chopib tashlaydi.
  Olti jangchi va jangchi qattiq zarba berishdi. Va dushmanni kesib tashlaydi va yalang oyoqlarini tashlaydi.
  Oleg Rybachenko xitoylarni kesib tashlab, kuyladi:
  - Yulduzli jangchi, shoxingiz behuda chalinadi -
  Sizning yurtingiz shubhali shon-shuhratda uzoqda ...
  Jang alangasi chiziqlar orasida titraydi -
  Qoidalarsiz bir tomonlama o'yinda!
  Yana bir bumerang esa bolaning yalang oyoqlari bilan uchadi, bu esa o"nlab xitoylarning tomog"ini kesadi.
  Bola, biz ko'rib turganimizdek, jangchi.
  Margarita ham jangda. Shunday qilib, uning yalang oyoqlari ishlaydi. U hech qanday shubhasiz dushmanlarni yo'q qiladi.
  Uning qilichlari esa jallodga o"xshaydi.
  Jangchi qichqiradi:
  - Shon-sharaf bo'lsin!
  Natasha ham yalang oyoqlari bilan o'q uzadi va o'liklarni tashlaydi. Va ayni paytda u qilich bilan faol ravishda kesadi.
  Bir vaqtning o'zida signal:
  - Mening atrofidagilarim davlatga qarashli ekipaj!
  Jangda keyingi Zoya. Shuningdek, yo'q qilishning eng yuqori darajasidagi shayton. Qanday qilib kelebekni qilich bilan ushlab turish kerak. Va keyin u yalang oyoqlari bilan zarba beruvchi elementlarni olib tashlaydi.
  Shundan so'ng u o'tadi:
  - Armiya quvonadi - oldinga!
  Va qiyshiq Xitoyning butun chizig'i tushadi.
  Qiz o'ziga o'zi kuylaydi:
  - Zoya o'ldirishni yaxshi ko'radi! Oh, o'sha Zoya!
  Mana, Aurora tezkor hujumda. Yoki tajovuzkor himoya. Va yalang oyoqlar yordamida dushmanlarni uradi.
  Va shu bilan birga u g'ichirlaydi. Va uning qilichlari kultivatorning pichoqlari kabi o'tib ketganda, o'nlab xitoylar parchalanadi!
  Va Aurora qichqiradi:
  - Barkamol akkordlar, Rossiya bayrog'i juda faxrlidir!
  Endi esa uning yalang tovoni xitoylik generalning iyagiga mos tushadi. U oladi va tushadi.
  Zoya jangda tajovuzkor. U dushmanlarini kesib, qichqiradi:
  - Biz shubhalanamiz va hammani o'ldiramiz!
  Yalang oyoqdan esa bunday xanjarlar uchadi.
  Svetlana ham hech kimni tushkunlikka solmaydi. Va dushmanlarni yo'q qiladi, xuddi o'roq o'tni kesadi. Xitoyliklar muvaffaqiyatsizlikka uchradi.
  Qiz qichqiradi:
  - Crazy Needle! Hovlidan chiqing!
  Oleg Rybachenko qilich bilan bir guruh sariq jangchilarni kesib tashladi. Va keyin yalangoyoq oyoqlari bilan yulduzcha uradi va baqiradi:
  - Mening armiyam eng kuchli!
  Terminator bola, ko'rib turganingizdek, dushmanlarni yo'q qilishning eng yuqori cho'qqisida. Va u buni katta ishtiyoq bilan qiladi.
  Va uning yalang oyoq barmoqlaridan yana bir o'lim sovg'asi uchib ketadi. Va devorga ko'tarilgan xitoylarni qanday to'ldiradi.
  Sariq jangchilar fanatikdir. Ular allaqachon jasadlarning butun tepaliklarini to'plashdi. Va ular toqqa chiqishda va toqqa chiqishda va toqqa chiqishda davom etadilar!
  Ammo o'g'il va qiz faqat halokatli kuchning timsolidir. Va ular kesishganda, qonning chayqalishi har tomonga va juda uzoqqa uchadi.
  Oleg Rybachenko kuyladi:
  - Qahramonlik ulug'lanadigan jasoratdir,
  Biz sayyoralarni zabt etuvchilarmiz!
  Margarita, bu bezovta qiz kuyladi:
  Biz bir zum to'xtamaymiz.
  Kimningdir bo'g'iq qichqirig'i eshitiladi!
  Shuningdek, qizning yalang oyoqlaridan halokatli va qotil ignalar uchadi. Xitoylarga bug'doy o'ralaridek urish. Ha, qiz Margarita haqiqiy terminator.
  Natasha, xitoylarni kesib, kuyladi:
  - Va qiz o'yladi sarg'ish ezilib,
  Hayot yaxshi, hayot yaxshi!
  Keyin yana yalang oyoqlaridan ignalar uchadi.
  Zoya shamshirlari bilan shamol tegirmonining yonidan o'tib, chiyilladi:
  - Men barcha dushmanlarni o'ldiraman va menga ishoning, men hazillashmayman!
  Va jangchining oyoqlari bir nechta yulduzlarni uchirdi.
  Va go'zal kuyladi:
  - Harbiy harakat - men nikelni urdim!
  Keraksiz his-tuyg'ularsiz kesilgan Aurora:
  - Bizni katta muvaffaqiyat kutmoqda! Menga ishoning, bundan ham yaxshiroq bo'lmaydi!
  Va shuningdek, yalangoyoq kabi, o'ldiradigan narsa boshlanadi.
  Shunda u chiyillaydi:
  - Men qonli kobraman!
  Svetlana xitoylarga shafqat qilmaydi. Va xuddi chumolilar kabi yo'q qilinadi. Va shu bilan birga u kuylaydi:
  -Axlatga yo'l bo'lmaydi,
  Tezroq oyog'ingizni olib keting!
  Endi esa uning yalang oyoq barmoqlaridan qotillik sovg"alari yana uchadi. Bu eng zo'r xonim!
  Va baqiradi:
  - Muqaddas urushda g'alabamiz bo'ladi!
  Oleg Rybachenko tobora faollashib bormoqda. Va u ikki qo'li bilan kesadi va hatto og'ziga quvur olib, igna bilan xitoylarga tupuradi. Raqiblarni yo'q qiladi va o'ziga shivirlaydi:
  - Bu bizning g'alabamiz -
  To'liq buriling va boring!
  Va yana terminator bola aqldan ozgandek kaltaklaydi. Va shu bilan birga, rahm-shafqatsiz o'ldiradigan narsalarni tashlang.
  Margarita ham kurashda. Umidsiz qiz. Va agar u yalang oyog'i bilan bumerangni ishga tushirsa, bu o'nlab kesilgan xitoyliklardan kam emas.
  Keyin qiz kuylaydi:
  - Oh, mening katta vertolyotim bor,
  yuragim baxtdan kuylaydi!
  Qizning yalang tovonidan esa halokatli yulduz uchadi. Ha, bu eng yuqori akrobatikaning go'zalligi. Va o'lim o'ngga va chapga sepadi.
  Natasha ham xitoylarni har tomonlama yo'q qiladi.
  Va u kuylayotganda:
  - Qichqiriq, chiyillash, chiyillash ...
  Oliver Twistni topdi!
  Va uning yalang oyog'idan halokatli sovg'a uchadi.
  Shunday qilib, Zoya o'zini tortdi ... U uni oldi va somondan dushmanga tupurdi. Keyin tegirmonni qilich bilan chopdi. Keyin uning yalang oyoqlari o'limning do'zax sovg'asini olib ketdi.
  Va xitoyliklar yiqildi. Ularni o't o'chiruvchi yalagandek.
  Va bu erda jangda va Aurora. Bundan tashqari, tez qiz. Va qizil o'lim va do'zaxning yonib turgan nuri. Va u uni oladi, uni kesib tashlaydi.
  Yo'q, buni hech narsa to'xtata olmaydi.
  Hatto Maus tanki ham.
  Mana, Aurora va xitoylarni mixlaydi. Bu juda ajoyib va aqldan ozgan belgilar va qilich bilan.
  Qizil harpiyaning qilichlari esa bir lahzaga ham to'xtamaydi.
  Shu bilan birga, Aurora qichqiradi:
  - Mening vatanim - kommunizm vatani!
  Va shuningdek, uning yalang oyoqlaridan, xuddi o'ta halokatli narsaning parvozi kabi.
  Va yana qiz havoda.
  Va keyin Aurora muqobil hikoyalardan birida Sichqoncha bilan qanday jang qilganini esladi. Keyin ittifoqchilar Uchinchi Reyx bilan sulh tuzdilar va bombardimon yo'qligidan foydalanib, nemislar Sichqonchani ishlab chiqarishga kirishdilar.
  Ha, bu tanklar haqiqatan ham hayvonlarga o'xshaydi. Va ularning taraqqiyoti dahshatli edi.
  Lekin terminator qizlar uchun emas. Ular fashistlarga qarshi sovuq qon va bir vaqtning o'zida tez kurashdilar.
  Va ular Kuzmaning onasini ko'rsatdilar! Jangchilar esa mardonavor kurashdilar.
  Va endi qizil sochli Aurora qilich bilan kesmoqda. Va kultivator kabi dushmanlarni o'rab oling.
  Shunda u chiyillaydi:
  - Men uni o'ldiraman!
  Svetlana ham jangda uyatchan emas. Xitoyliklar yo'q qilinmoqda. Va shu bilan birga, yalangoyoq oyoqlari bilan, o'limni nima ekadi, uradi.
  Va bir vaqtning o'zida u qichqiradi:
  - Kosmik jasorat -
  Katta serenada bo'ladi!
  Va dushmanlarga ko'z qisib qo'ying!
  Keyin u naychadan tupuradi!
  Va keyin Oleg Ribachenko tarqaladi. Va keling, xitoylarga nafaqat igna tashlaylik, balki oyoqlarimiz bilan bumeranglarni ham tashlaylik.
  Bu tezkor terminator bola ushlandi.
  Va shu bilan birga u kuylaydi:
  - Dushmanlar bizni to'xtata olmaydi,
  Agar kuchsizlar yordam bersa!
  Va yugurmang, yugurmang ...
  Agar oldinga bo'lmasa!
  Va Oleg hushtak chaladi.
  Margarita esa uni oldi va yalang oyoq barmoqlari bilan halokatli va o'lik qotilni tashladi. Va shu bilan birga u kuyladi:
  - Bu kobraning xabari bo'ladi!
  Va qiz ko'z qisib, chiyilladi!
  Natasha ham jangda omadsiz emas. U uni oldi va yalang barmoqlari bilan o'tkir svastikani tashladi. U juda ko"p xitoylarni mushtladi va chiyilladi:
  - Vatanim uchun!
  Va keyin jangda Zoya bor. Shuningdek, u yalang oyoqlari bilan dushmanlarga zarba beradi.
  Va tishlarini tirjayib qichqiradi:
  - Men shunday jangchiman, haqiqatan ham terminatorman!
  Shundan so'ng, qiz qilich bilan uradi. Va o'pkasining tepasida qichqiring.
  - Banzay!
  Qiz, ko'rib turganingizdek, kurashni to'xtatmaydi. Va u keraksiz surmasiz kesadi.
  Aurora ham yo'q qilishni boshlaydi. Xitoyliklar o'zlarini ezadi, kinoyasiz. Sariq jangchilar esa ikkiga bo'lingandek yiqiladilar.
  Va qizil sochli qiz qichqiradi:
  - Dunyo bo'ylab kommunizm alangasi!
  Va yana olib, ikkita qilich bilan kesadi. Va keyin naychadan tupuring. Va uni dushman ustiga eking.
  Ha, Aurora go'zallik va mukammallikning o'zi.
  Garchi Svetlana bundan ham yomon emas. Va u xitoyliklarni kaltaklash va o'ldirishni ham uyushtirdi.
  Va uning yalang oyoqlari sariq jangchilarga halokat sovg'alarini tashlaydi. Ha, ular hammasini baland to'lqinda qilishadi.
  Svetlana qichqiradi:
  - Jang qonli, muqaddas va haqli bo'ladi!
  Va uning yalang oyog'idan yana halokatli narsa sindi. Qanday qilib u xitoylarni olib, uradi!
  Bu erda qizlar haqiqatan ham ajralib ketishdi. Va ular bir tomchi ham bermaydilar. Mana ayollar - barcha ayollar ayollar!
  Oleg Rybachenko shijoatli hujumda. Ular allaqachon minglab xitoylarni o'ldirishgan. Bu sariq imperiya jangchilarining hujumi zaiflashdi.
  Oleg qichqirdi:
  - G'alabaning eng yuqori o'lchovi!
  Margarita uni oldi va yalang barmoqlari bilan o'lik va ustaradan ham o'tkirroq narsalarni tashladi.
  Keyin qiz kuyladi:
  - Biz bo'ronlarga qarshi turamiz,
  Nima uchun va nima uchun?
  Dunyoda kutilmagan hodisalarsiz yashash -
  Hech kim uchun imkonsiz!
  Margarita bir qator quvurlarni xitoylarga tupurdi va davom etdi:
  - Omad tilaymiz - muvaffaqiyatsizliklar,
  Va yuqoriga va pastga sakrab!
  Faqat shu tarzda, boshqacha emas -
  Faqat shu tarzda, boshqacha emas ...
  Yashasin ajablanib!
  Hayrat! Hayrat!
  Yashasin ajablanib!
  Hayrat! Hayrat!
  Yashasin ajablanib!
  Va faqat yuqoriga - bir millimetr pastga emas!
  Qiz juda jangovar kayfiyatni ko'rsatdi.
  Natasha ham jangning eng markazida. Vulqon otilayotgandek. Va ignalarni yalang barmoqlari bilan tashlaydi. Raqiblarga zarba beradi. Va ulardan jasadlarni qoldiradi.
  Keyin qiz tishlarini tirjayib kuyladi:
  - Biz shunday terminatormiz, xuddi orzu robotlari va ajoyib go'zallik!
  Mana, qiz qilich bilan teskari urmoqda. Va ko'p odamlarni qisqartiring.
  Zoya ham kurashning qizg"in qismida. U o'zi uchun kurashadi va tishlarini ko'tarib, bo'kiradi:
  - Bizni hech kim to'xtata olmaydi!
  Va uning yalang oyog'idan disk xitoylarni bosib o'tdi. Bu juda ko'p tomoqlarni kesib tashladi. Va samoviy imperiyaning qo'shinlari bo'g'ildi.
  Qizlar esa tobora ko'proq itarib yuborishmoqda.
  Mana, Aurora metallni kesadigan narsalarni qanday ishga tushirish. U tepaliklarga aylangan boshlar massasini kesib tashlaydi. Va u sakraydi, uchadi va uni oladi, bo'kiradi:
  - Mening ismim mening mushtim!
  Va yana ikkita qilichni silkitdi va xitoylar ichakni bo'shatdi. Ammo shu bilan birga, biroz xijolat bo'lmang.
  Va uning yalang oyoqlari halokatli bumeranglarni ishga tushiradi. Qaysi boshlar saflarda kesiladi.
  Keyin qizil sochli jangchi qichqiradi:
  - Biz kabelda bo'lmaymiz!
  Er yuzida baxt bo'lsin!
  Va u qizil og'zi bilan trubadan ko'proq oladi va tupuradi. Va samoviy imperiyaning jangchilari un bilan ovlangan kabi qulab tushadi.
  Shunday qilib, Svetlana jangda ko'rsatdi ..
  U qaynoq suvning raqiblarini yiqitdi. Va o'sha kuydirilganlar uni olib, juda vahshiyona baqiradilar.
  Svetlana qichqirdi:
  - Mening o'ldirishim!
  Va yalang oyog'i bilan u bir nechta bumeranglarni tashlaydi. Ko'p xitoylarni kesib tashlaydi.
  Va juda ko'p jasadlarni siqib chiqaradi.
  Hitterlar shunday ishlaydi.
  Va ular o'zlari uchun Xitoy imperiyasini kesib tashladilar, bundan keyin ham. Yo'q, ular hatto o'ziga xos xushmuomalalikka ega.
  O'ldirilgan xitoyliklar soni allaqachon o'n minglab. Qizlar esa shunchaki dam olishadi va to'p kabi sakrashadi.
  Oleg Rybachenko shuningdek, siz tasavvur qilishingiz mumkin bo'lgan barcha aerobatikaning eng zo'rlarini ko'rsatadi.
  Va bola ikkita qilich bilan kesadi, shunda qo'llar va oyoqlar va boshlar har tomonga uchadi.
  Oleg qichqiradi:
  - Bo'ladi, men bizning irodali g'alabamizga ishonaman!
  Margarita yalang oyog'i bilan vayronkorni tashlab, tasdiqladi:
  - Ha, bo'ladi!
  Va butun oltitasi yanada faolroq chopishni boshladi.
  . Љ2-BOB
  Ikki yuz minglik deyarli butun Xitoy armiyasi yo'q qilinganidan so'ng, oltita jangchi Osmon imperiyasining tubiga ko'chib o'tdi. Xitoyliklarning yana Sibirdagi rus shaharlariga qaytishiga yo'l qo'ymaslik.
  Bu erda jangchilar eng yaqin yirik shahardagi sariq jangchilarga hujum qilishdi.
  Oleg Ribachenko sariq jangchilarni kesib, ikkala qilichini silkitib, qichqirdi:
  - In va rus podsholari!
  Yalang oyoqlaridan esa o'tkir ignalar uchib ketdi. Ular xitoylik jangchilarga zarba berishdi.
  Margarita sariq jangchilarni qilichlari bilan chopib, uni oldi va kuyladi:
  - Endi biz tarix yozyapmiz!
  Va ignalar uning yalang oyoqlaridan sariq jangchilarga uchib ketdi.
  Keyingi jangda Natasha. Shuningdek, u o'lim sovg'alarini tashlaydi va qichqiradi:
  - Kelajak bizniki! Buyuk Rossiyaga shon-sharaflar!
  Va uning yalang'och oyog'i uni dahshatli kuch bilan tashlaydi. Va xitoylarni qonli tartibsizlikka aylantiring.
  Zoya ham umidsiz ravishda kesadi. Va xitoylik generalni yarmini portlatib yubordi. Va suyaklarini kesib tashlang.
  Shundan so'ng u qichqirdi:
  - Mening buyuk g'alabam uchun!
  Va yalangoyoq oyoqlari bilan yana qotil sovg'a boshlanadi. Va ko'plab xitoylik jangchilarni nokautga uchratdi.
  Ammo Aurora jangda bo'lganida, bu odatda dahshatli. U xitoylik askarlarni yarmiga bo'lib, yalangoyoq oyoqlari bilan qotillik sovg'alarini ishga tushiradi. Va shunday qilib, sariq qo'shinni tor-mor qiladi.
  Yo'q, Aurora haqiqatan ham qizil jodugar deb ataladi. Va u yengilmas.
  Va o'lik ignalar uning yalang'och barmoqlaridan uchib ketadi. Ular xitoylarni urishadi va ular qum qoplari kabi qulab tushadilar.
  Aurora o'pkasining tepasida bo'kiradi:
  Ruslar meni taniydi
  Va ular buni ajoyib deb atashadi!
  Va yana go'zallik halokatli igna otishga o'xshaydi. Va dushman qo'ng'iz kabi qadalgan.
  Aurora shivirladi:
  - Siz orzu qila olasiz, yomon tush ko'rasiz!
  Va yana qiz bumerang kabi uradi.
  Ha, bu qizil soch - harbiy ishlarda bir funt tuz ham iste'mol qilmagan. Agar u xirmon bo'lsa, demak u xirmon.
  Va yana tez va olovli qiz hujumda.
  Va bu erda Svetlana jang qilishni xohlaydi. Va shuning uchun u hammani kesadi va yo'q qiladi. Uning qilichlari esa yashin chaqmoqdek.
  Yalang oyoqlardan esa ignalar uchadi.
  Qiz baqirdi:
  - Mening buyuk kuchim -
  Timsoh bilan do'st bo'lish uchun men bilan o'yna!
  Bola Oleg Rybachenko, har doimgidek, hujumda. U tezkor mangus. Dushmanga yulduzlarni kesib tashlaydi.
  Va yosh jangchi yig'laydi:
  - Keling, hujumga o'tamiz
  Keling, barcha xitoylarni mag'lub qilaylik!
  Mana, bola hujumga o'tdi.
  Qiz Margarita esa hayajonda sariq qo'shinlarni ezadi. Va uning yalang'och barmoqlari o'lim sovg'alarini tashlaydi.
  Va qiz baqiradi:
  - Men g'alaba qozonaman!
  Va yana uning yalang oyog'idan igna yomg'iri yog'di.
  Va ignalar halokatli va zaharli.
  Margaret hujumda. Xitoyliklar unga juda qattiq qarshi. Qiz esa dahshatning timsoli.
  Chiroyli jangchi bo'lsa ham.
  Va endi uning yalang oyog'idan yana o'lim parchasi uchib ketdi. Qaysi dushmanlarga zarba beradi.
  Natasha yovvoyi parvozda. Xitoylarni bo'laklarga bo'ladi. Uning qilichlari esa rahm-shafqatni bilmaydi.
  Jangchi qichqiradi:
  - Bu bizning katta g'alabamiz bo'ladi!
  Va go'zallikning yalang oyoqlaridan juda o'lik va xavfli ignalar yana uchadi.
  Ular xitoylarni ko'p sonda urishdi. Qizlar qanday ajoyib.
  Va hujumda ular hech kimga nasl bermaydilar.
  Ammo Zoya bilmaydi, hech qachon so'z yo'q. U raqiblarni yorib o'tadi. Uning qilichlari esa jallodga o"xshaydi.
  Zoya o'pkasi bilan qichqiradi:
  - Men rahm-shafqatni bilmayman - faqat o'lim!
  Va uning yalang oyoqlari shunday uradiki, xitoylar qarshilik qila olmaydi!
  Aksincha, jangchi har daqiqada tezlashmoqda. Mana, muz maydoni hujumda.
  Aurora ham shunday go'zal qiz. O'z fikridan qaytmaydi va taslim bo'lmaydi. Va u hamma narsada muvaffaqiyat qozonadi.
  Bu erda u yalang oyoq barmoqlari bilan po'lat ventilyatorni tashladi. U xitoy askarlarini kesib, pichirladi:
  - Qizil imperiyada butun sayyorani isitadigan olov bo'ladi!
  Va yana, ayniqsa, uning yalang oyog'idan chivinlarni o'ldiradigan narsa.
  Va jangchi yana yuqori lavozimda.
  Va bu erda Svetlana jangda. Rejadan chetga chiqmaydi. Va u yirtqich bosim bilan o'zini kesadi. Va uning yalang oyoqlaridan o'tkir disk uchadi. Qaysi mashhur raqiblarni kesadi.
  Svetlana vahshiyona g'azab bilan qichqirdi:
  - Hammangizni parchalab tashlayman!
  Qiz esa hujumda. Yalang oyoqlari esa juda chaqqon.
  Jangda Oleg Ribachenko yirtilib ketdi. Mana umidsiz bola-terminator. Bu ulkan kuchlarni va yovvoyi bolaning bosimini o'z ichiga oladi.
  Mana, bumerangni yalang oyog'i bilan uloqtirgan bola. Ha, va raqiblar bir vaqtning o'zida ikki o'nlab boshlarini yo'qotishdi.
  Bu haqiqatan ham o'limga olib keladigan kuch.
  Oleg kuyladi:
  - Mening qo'l yozuvim oddiy -
  Men mushukning dumini tortishni yoqtirmayman!
  Va bolaning yalang tovonidan pichoq uchib ketdi va xitoylarni qanday urishadi. Ular tom ma'noda o'zlarining ruhlari va jasoratlarini yo'qotdilar.
  Oleg vahshiyona jahl bilan dedi:
  - Hech qachon yo'q so'zini aytmang!
  Bola hujum qilmoqda... Keyin Vladimir Klichkoni esladi. Ha, bu bokschi ringga qaytishi mumkin edi. Va nega urinib ko'rmaysiz? Agar hali ham salomatlik bo'lsa, unda Xudoning o'zi sizga jang qilishni buyurgan!
  Terminator bola hujumda. Xitoyni ezadi va kuylaydi:
  Yosh do'st doimo yosh bo'lsin
  Dam olishga shoshilmang...
  Quvnoq, jasur, shovqinli bo'ling -
  Siz kurashishingiz kerak - shuning uchun jang qiling!
  Qattiqqo'l odam -
  Barchangizni ketma-ket mag'lub etish uchun!
  Men ruhli abadiy bolaman,
  Natijaga nima sabab bo'ladi!
  Abadiy bola jonim
  Va orqaga qadam tashlamang!
  Xitoyliklarga g'azablangan hujumda yosh jangchi va abadiy bola. U o'zini eng yaxshi tomondan ko'rsatadi.
  Margarita ham sariq jangchilarni ezadi va kuylaydi:
  - Biz hech qachon taslim bo'lmaymiz!
  Va u juda ko'p xitoylarni kesib, kulib qo'shib qo'ydi:
  - Yo'q, hech qachon ishonmang!
  Va qiz yana o'tkir, zaharli ignalarni tashladi.
  U tez va noyob harakatda.
  Jangda Natasha Valkyrie kabi tez va dahshatli. Jasorat bilan kurashadi. Va xitoylarni yiqitish.
  U tez-tez osmonda jang qilgan. U ajoyib uchuvchi edi. U piyoda askarda jang qilishi kerak edi.
  Ammo endi Natasha xitoyliklarni qabul qildi. Keling, g'azab bilan xirmon qilaylik.
  Yalang oyoqlaridan esa bumeranglar va ignalar uchadi. U dushmanni mag'lub qiladi.
  Qiz kuylaydi:
  - Lekin men quyosh chiqishiga ishonaman,
  Qamoqxona zindonining zulmatini yo'q qiladi!
  Zoya xitoylarga hujum qiladi. Va qattiq chiqib ketadi. Va uning yalang oyoqlari hech qanday to'xtovsiz dushmanlarni uradi.
  Harakatdagi jangchi. U sakrab o'ziga sakrab tushadigan kobraga o'xshaydi.
  Oltin sochli qiz qichqiradi:
  - Kelajak bizniki
  Biz Jedi Knights kabimiz!
  Va endi u uni burilishdan olib, uradi.
  Keyingi hujumda Aurora. Qizil rangdagi ezilgan va jangovar qiz. U tezlikni yanada oshirib, hujumga o"tdi. Uning qilichlari shamol tegirmonining pichoqlariga o"xshaydi.
  Olovli go'zallik chiqarildi:
  - Butun dunyoda shunday baxt bo'ladi!
  Va yana qiz vahshiyona sur'atga o'tadi. Bu haqiqiy urush ma'budasi.
  Svetlana ham o'rnidan sakrab qo'shiq aytadi:
  - Yuzdan keyin yuz, polkdan keyin polk,
  Rus ritsarlari qilich bilan kesishdi!
  Va endi uning yalang oyoq barmoqlari qalqon bilan qaytara olmaydigan narsalarni tashlaydi.
  Mana qiz. Haqiqiy birlashma.
  Natasha tishlari bilan chiyilladi:
  - Menga o'rgatmang!
  Va u yalang oyog'i bilan o'limni tashlaydi.
  Aurora rozi bo'ladi:
  - Bizga umuman o'rgatadigan hech narsa yo'q!
  Jangchilar harakatlarini tezlashtiradi. Hozircha deyarli butun shahar jasadlar bilan qoplangan. Ha, xitoyliklar qirg'in qilishdi. Faqat olti kishi bor, lekin ular butun bir armiya uchun ishlaydi.
  Oleg Rybachenko elflar jinsidan bo'lgan bir odamning hikoyasini esladi. U Uchinchi Reyxda tugadi va uni Luftvaffga yuborishga ishontira oldi.
  Ha, elf, bo'yi kichik bo'lsa-da, juda tez, kuchli reaktsiyaga ega. Umuman olganda, elflar jismoniy holati va fikrlash tezligida odamlardan ustundir. Va samolyotda elf va hatto qirollik qoni o'zini burgut kabi his qiladi.
  Va bu jangchi 1944 yil 20 aprelda Fuhrerning tug'ilgan kunida dushmanning 538 ta samolyotini urib tushirishga muvaffaq bo'ldi va u hech qachon urib tushirilmadi.
  Dastlabki ikki yuzta samolyotda elf eman barglari, qilichlar va olmoslar bilan Temir xochning ritsar xochini oldi. Olmosli nemis burguti ordeni allaqachon uch yuzdan ortiq. Oltin eman barglari qilichlari va olmoslari bilan to'rt yuzdan ortiq Temir xochning Ritsar xochi. Va besh yuzta esdalik samolyoti uchun - Temir xochning Buyuk xochi. Shunday qilib, elf rekord miqdordagi mukofotlarni to'pladi va bu borada u hatto Hermann Geringni mag'lub etdi va polkovnik unvonini oldi.
  Garchi u oddiy askar sifatida samolyotda jang qilgan bo'lsa-da.
  Shunday qilib, bunday ajoyib ace Luftwaffe-da paydo bo'lgan bo'lsa-da, u urushning borishiga unchalik ta'sir qilmadi. Haqiqatan ham, agar biz haqiqiy tarixda Luftwaffe-ning dastlabki oltita eysini olsak, ular jami bir yarim mingdan ortiq samolyotni urib tushirishgan. Xo'sh, bu Vermaxtga qanchalik yordam berdi?
  Garchi urib tushirilgan samolyotlar soni Gebbelsning tashviqoti tufayli bo'rttirilgan bo'lishi mumkin.
  Bu raqamlarning ko'pchiligi shubhali edi.
  Ammo elf halollik bilan juda ko'p mashinalarni otib tashladi, lekin uning o'zi bitta jangchini yo'qotmadi.
  Ammo keyin Oleg Rybachenko uni kutib oldi va so'radi:
  - Nega yovuzlik kuchi hisoblangan Uchinchi Reyxga yopishib qoldingiz?
  Elf mantiqan ta'kidladi:
  - Chunki dunyoda umuman yaxshilik kuchi yo'q! Sizningcha, Stalin va ittifoqchilar avliyolarmi?
  Oleg tabassum bilan dedi:
  - Ammo SSSRda siz juda ko'p samolyotlarni urib tushirganingizdan so'ng, bosh harf bilan Xudo hisoblanasiz! Va shuning uchun siz tupurishingiz va la'natlashingiz kerak!
  Elf halollik bilan aytdi:
  - Qirq ikkinchi yilning oktyabr oyida u Reyx uchun kurashni boshlaganida, urushning natijasi hali aniq emas edi. Nima deb o'ylaysiz, mening g'oliblar qatoriga kirish imkoniyatim yo'qmi?
  Oleg Rybachenko halol javob berdi:
  - Agar siz SSSRga o'tsangiz, sizni kechiradi va qabul qiladi, deb o'ylayman. Qahramonlar va buyuk jangchilar hamma joyda qadrlanadi!
  Elf yorqin tabassum qildi va javob berdi:
  - Taklif uchun rahmat! Ammo ikkinchi jahon urushi tugagach, men o"z sayyoramga mukofotlar bilan qaytaman... Va, albatta, Germaniyaning mag"lub bo"lgani men uchun muhim emas. Asosiysi, men o'zimni qahramon sifatida ko'rsatdim va aviatsiya tarixiga barcha davrlarning eng yaxshi eys sifatida kirdim!
  Oleg Ribachenko g'azablanib dedi:
  Siz tufayli qanchadan-qancha yaxshi yigitlar o'ldi!
  Elf chiyilladi va mantiqan esladi:
  - Rudel ham bor... U ham supermen!
  Oleg bosh irg'adi.
  - Rudel ... Ha, xuddi komikslar qahramoniga o'xshaydi!
  Elf ming'irladi:
  - Men jangchi bo'lganman va bo'laman! Shunday qilib, men hisobimni mingga etkazishga harakat qilaman!
  Oleg Rybachenko shubha qildi:
  - Siz erisha olasizmi? 1945 yil 9 mayda Uchinchi Reyx taslim bo'ldi!
  Elf zavq bilan so'radi:
  - Qizillar va ittifoqchilar qachon va qayerda va qaysi vaqtda, qanday kuchlar bilan hujum qilishlarini aniqroq ayta olasizmi?
  Oleg ajablanib so'radi:
  - Nega kerak?
  Elf halol javob berdi:
  - Men o'yin-kulgi uzoq davom etishi uchun urushni arzimas tarzda olib tashlamoqchiman!
  Keyin Oleg qurol olib, javob berdi:
  - Men seni otib yuborishim mumkin edi, lekin qilmayman!
  Elf hayron bo'ldi
  - Nega?
  Oleg Ribachenko qat'iyat bilan aytdi:
  - Sizni vijdoningiz jazolasin!
  Va ular ajralishdi ...
  Oleg Ribachenko bu elfni bekorga o"ldirmaganman, deb o"yladi. Yana qancha samolyotlarni urib tushiradi. Bu shunchaki dahshatli bo'ladi.
  Va bola yana yalang oyoq barmoqlari bilan o'lim bumerangini ishga tushirdi.
  Margarita jangda xitoylarni faol ravishda yo'q qiladi. Uning yalang oyoqlari qotil sovg'alar bilan shu qadar o'rinli kaltaklanganki, siz shunchaki hayratda qolasiz.
  Supermen qiz.
  Va uning jangdagi faolligi, xuddi cho'chqa hayvoniga o'xshaydi.
  Yo'q, ikki milliard xitoy bo'lsa ham bunday qizni hech kim qo'rqitmaydi.
  Ammo Margaret nima qilmoqchi?
  U o'z vatanini himoya qiladi.
  Oleg Rybachenko xitoylarni kesib tashlab, kuyladi:
  - Rossiyaning go'zal vatani yo'q,
  U uchun kurashing va qo'rqmang ...
  Koinotda bundan go'zal mamlakat yo'q -
  Butun koinot yorug'lik Rus mash'alidir!
  O'g'il o'rnidan sakrab, tezlashadi va hammani oyoqlari bilan so'yadi.
  Natasha ham jang qiladi va kuylaydi:
  Fatal yil, siz menga ishonolmaysiz
  Bir ming to'qqiz yuz to'qson to'qqiz...
  Davralarda yurishni to'xtating
  Iblis oltin shoxlar bilan aylanadi!
  Va qiz yana yalangoyoq oyoqlari bilan qotil sovg'asini tashlaydi.
  Zoya ham jangda, yaralanib, jang qiladi. Faol qiz. Va agar u qilich bilan kessa, hamma narsa hozirgacha uchadi.
  Va uning yalang oyoqlari juda faol ravishda sovg'alarni tashlaydi. Va ko'pchilik dushmanlarni nokaut qiladi.
  Ha, xitoyliklar qora kunlarni boshdan kechirayotgani aniq.
  Aurora hech qanday achinmasdan zarba beradi. Va uning yalang oyoqlari o'likdan ham ko'proq narsadir. Bu, odatda, yo'q qilish ma'budasi.
  Unda esa minglab shayton bor.
  Svetlana xitoylarni katta ishtiyoq bilan urib, qichqirdi:
  - Kelajak
  Biz mushuk bo'lmasligimiz uchun!
  Va uning yalang oyoqlari yana nimadir tashlaydi va dushmanlar parcha-parcha bo'ladi.
  Jangchi qiz - unda aerobatika!
  Shaharni xitoylardan tozalab, oltitasi dam oldi. Darhol cho'chqani to'ldirib, butunlay qovurdi.
  Ular uni bo'laklarga bo'lib, ovqatlana boshladilar.
  Natasha ta'kidladi:
  - Mana, Valter Skottning ritsarlari bir vaqtning o'zida juda ko'p ovqatlanishdi!
  Oleg Ribachenko kulib, eslatdi:
  - Dyumani ham qil! Porthos butun qo"chqorni shunday yeb qo"ydi!
  Natasha kulib yubordi.
  - Qo'ylarmi? Nega cho'chqa emas?
  Bunga javoban Oleg kuyladi:
  Barcha la'nati oilangiz
  To'ng'iz olgan amakim ...
  U tirikligida - u meni ogohlantirdi -
  Kanniballardan xotin olish mumkin emas!
  Margaret tasdiqladi:
  - Bu yovvoyi qo'shiq! Va men yanada jozibali narsani xohlayman!
  Oleg ta'kidladi:
  - Ruhiymi? Bu yaxshi!
  Va bola nimadir kuyladi ...
  Ammo Aurora uning gapini bo'lib, dedi:
  - Qo'shiq aytish emas, harakat qilish kerak.
  Qiz esa kamaridan iPhone ni chiqardi. Oleg jilmayib qo'ydi, Natasha unga o'zinikini uzatdi va taklif qildi:
  - Qizillar bilan tank o'ynang!
  Aurora rozi bo'ldi:
  - Menga bu o'yin yoqadi!
  Va qahramon qiz parametrlarni olishni boshladi.
  Oleg Rybachenko tanklar flotini qabul qildi.
  Aurora ogohlantirdi:
  - Biriga bitta tank! Duelni sinab ko'ring!
  Bola rozi bo'ldi.
  - Bu to'g'ri!
  Oleg qirqinchi yillarning eng zo'r sovet tankini - IS-7 ni tanladi. Hech qachon seriyali bo'lmagan ajoyib mashina. Unda hamma narsa, zirh, qurol va tezlik bor. Haqiqiy halo!
  Aurora E-75. Mashina yomonroq. Va og'irroq va kamroq tezlik, quvvat zaxirasi, biroz zaifroq va qurol. IS-7 E-75 uchun 128 millimetrga qarshi 130 millimetrga ega. Nemislarning zirhlari qalinroq bo'lishi mumkin, ammo bu IS-7 ning katta qiyaligi bilan qoplanadi. Va Fritzning tomonlari balandroq ... Hammasi shunday, lekin ...
  Aurora E-75 ni M darajasiga tarjima qiladi ... Va mashina yaxshilanmoqda. Va dvigatel kuchliroq va siluet ancha pastroq, qurol esa uzunroq barrelga aylandi. Va endi zirh qalinlashdi. Nemis tankining og'irligi hali ham to'qson besh tonna, Sovet tanki uchun oltmish sakkiz tonna. Va yangilanishdan so'ng, u xuddi shunday tartibga ega va endi yanada kuchliroq bo'ladi.
  Va IS-7 baribir ishlab chiqilmasdan qoldi. Shunday qilib, haqiqiy tarixda hech kim buni bashorat qilmagan.
  Xo'sh, Oleg, keling, o'zingizni jabduq qilaylik.
  Biroq, bola yo'qolgan emas. Dushman modernizatsiya qilinganligi sababli, bola biror narsa qiladi va tuklar qobig'idan foydalanadi. Va keyin juda yaxshi jang bo'ladi.
  IS-7 yaqinlashmoqda. Shunga qaramay, nemisning haydash ko'rsatkichlari hali ham yaxshiroq.
  Aurora o'zining uzunroq nayli to'pini otadi. Lekin hali ham kira olmayapti.
  Va terminator bola yaqinlashadi va izlarni shamollaydi. Kichkina yigit o'ziga ishonganga o'xshaydi.
  Aurora yana bir zarbadan so'ng, axloqiy so'zlarni keltirib chiqardi:
  - Sichqon filni o'ldirishi mumkin!
  Va jang davom etdi, Oleg 130 mm to'p qobig'ini korpusning bo'g'iniga urdi va g'alaba qozondi. Barcha imtiyozlarga qaramay.
  Ammo umuman olganda, qirqinchi yillarning tanklarida turli xil mashinalar mavjud. Juda dahshatli loyiha - "Royal Lion". Og'irligi yuz tonna, qurol 210 mm kalibrli, frontal zirh 300 mm moyil, yon tomonlari 200 mm, dvigatel 1800 ot kuchiga ega.
  Bu mashina - hatto IS-7 ham faqat yon tomonga kirib, yopilishi mumkin. Va bu haqiqatan ham ajoyib!
  Aurora tishlarini jimirlab kuyladi:
  - Bu burgut, quyosh ustida uchib yuradi!
  Va jim bo'l ...
  Ovqatlangandan so'ng, oltitasi Xitoy shaharlariga ko'chib o'tdi. Hozircha tinchlik xulosasiga erishish va manjurlarni hujum qilishdan qaytarish kerak.
  Qizlar va yigitlar xitoylarga hujum qilib, yana qilich va yalang oyoq barmoqlari bilan ko'plarni o'ldirdi.
  Keyin jangchilar qo'lga olingan to'plardan o'q uzdilar. Va juda ko'p xitoyliklar o'ldirilgan.
  Oleg Rybachenko shunday dedi:
  - Balki himoyaviy o'ynagan ma'quldir? Va keyin u qandaydir xunuk bo'lib chiqadi?
  Aurora javob berdi:
  - Profilaktik urush degan tushuncha bor!
  Oleg eslatdi:
  - Viktor Suvorov ham fashistik Germaniyaning SSSRga qarshi urushi profilaktika ekanligini isbotlashga urindi!
  Aurora jilmayib, o'ng'illadi:
  - Shunday emasmi?
  Oleg boshini chayqadi.
  - Shubhali!
  Margaret esladi:
  - Men bu kitobni o'qidim. U birinchi qarashda ishonchli ko'rinadi. Ammo agar siz chuqurroq qazsangiz ...
  Aurora rozi bo'lib bosh irg'adi.
  - SSSR hujumkor urush tayyorlayotgan edi va bu haqiqat!
  Margaret ta'kidladi:
  - SSSR urushdan keyin ham hujumkor urushga tayyorlanayotgan edi. Ammo hujum hech qachon boshlanmadi!
  Oleg mantiqan ta'kidladi:
  - Agar Stalin hujumni rejalashtirgan bo'lsa, keyinroq o'z bo'linmalarini tanklar va boshqa jihozlar bilan jihozlashni tugatgan. Va so'nggi aviatsiya endigina bo'linmalarga kela boshladi, hatto uchuvchilar ham buni o'zlashtirmagan!
  Aurora ham mantiqan e'tiroz bildirdi:
  - Agar Sovet armiyasi qayta qurollangan bo'lsa, nemis armiyasi ham bir joyda turmadi. SSSR eng yangi samolyotlarni ishlab chiqarayotgan bir paytda, Fritz eng yangi texnologiyalarni ishlab chiqarishni ko'paytirdi.
  Kechiktirish Stalinning afzalligi oshib ketmaydi. Aksincha, aksincha, natsistlar Evropaning salohiyatiga ega bo'lib, Rossiyani yanada sifatli uskunalar bilan quvib etishlari mumkin edi!
  Oleg Rybachenko shubha qildi:
  - Nima deb o'ylaysiz, ularning sifati yaxshiroq edi?
  Aurora samimiy javob berdi:
  - Ammo ular qirq birinchi yilda g'alaba qozonishdi! Agar ular soni jihatidan kamroq kaltaklangan bo'lsa, ehtimol ular sifat jihatidan ham ustunroqdirlar!
  Daho bola shubhalanib:
  - Men unday deb o'ylamayman!
  Margaret ta'kidladi:
  - Qirq birinchi yil - bu sir. Nima uchun rasmiy ravishda kuchliroq Qizil Armiya jangdan keyin jangda yutqazdi. Va keyin u rasmiy ravishda va aslida zaiflashib, g'alaba qozonishni boshladimi?
  Oleg Rybachenko javob berdi:
  - Bu Ikkinchi Jahon urushining katta siridir!
  Natasha taklif qildi:
  - Yuqori kuchlarning aralashuvi bo'ldi!
  Oleg bosh irg'adi.
  - Haqiqatan ham nimadir bor edi!
  Avgustin baqirdi:
  - Bizning butlarimiz qonga belangan, bizning xudolarimiz urush xudolari!
  Zoya rozi bo'ldi.
  - Qonga botgan va urush xudolari!
  Oleg va Aurora Ikkinchi Jahon urushi strategiyasini o'ynashni boshlagandan keyin. Gitler uchun Aurora, Stalin uchun Oleg.
  Haqiqiy zarbalar almashinuvi allaqachon bo'lgan. Aurora yolg'on koddan foydalangan va Moskvaga borgan "E" seriyali tanklar massasi. Togo va Oleg firibgar kodini va IS-7 ni nemislarni sikish uchun ishlatishdi. Va o'roq toshga yaqinlashdi. Va juda ko'p tobutlar. Ruxsat bering va virtual.
  Oleg Rybachenko ishtiyoq bilan o'ynaydi va uning qo'shinlari nemis himoyasini yorib o'tadi. Qozonlarni qurish. Aurora yana firibgar kodni ishga tushiradi. Harakatlarning juda yirtqich almashinuvi mavjud.
  Dohiy bola kuyladi:
  - Kamada bir joyda - biz o'zimizni bilmaymiz,
  Kama daryosi bo'yida onalar!
  Qo'llaring bilan qo'l uzatma, oyog'ing bilan yetma,
  Xo'sh, agar kerak bo'lsa, pokerlarni ko'chiring!
  Sovet tanklari esa fashistlarni tor-mor qiladi. IS-7 dan yaxshiroq narsa yo'q. Va siz "Sichqonchalar" va "E" -100 bilan xavfsiz kurashishingiz mumkin. Sovet tanki bunday yirtqich hayvonlardan qo'rqmaydi.
  Ular og'irroq, lekin bu ular kuchliroq degani emas.
  Va Oleg oldinga siljiydi, mashinalar bilan tez harakatlanmoqda. Va bu ming shaytonga o'xshaydi.
  Vunderkind bola kuylaydi:
  - Keling, Fritzni maydalaymiz, chiki-chiki-chiki-ta!
  Va endi Sovet qo'shinlari yana bir to'siqni oldilar. Ular janjal va kurash daholariga o'xshaydi!
  Biroq, Aurora ham oddiy emas. Va u agressiv ishlaydi. Qizil Armiya g'ildiraklari ostiga yangi, yangi va yangi kuchlarni tashlaydi.
  Va qizil sochli jangchi kuylaydi:
  - Dushmanlar meni to'xtata olmaydi! Men koinotning kengligini zabt etaman!
  Va yangi va yangi polklar jangga kirishadi.
  Oleg Ribachenko xursandchilik bilan kuyladi:
  Fritz g'azabda g'azablanadi,
  Polkning dushmani oldinga siljidi ...
  Ammo aqldan ozgan Aryanlar -
  Ruslar dushmanlik bilan uchrashadilar!
  Ular cho'chqa terisini kovlashadi,
  Dushman tuproqqa tashlanadi -
  Ruslar shiddatli kurashmoqda
  Kuchli askarning mushti!
  Va bola yana aylanma manevrni amalga oshiradi va Aurora qo'shinlarini ringga olib chiqadi.
  Ha, bola aqlli, so'z yo'q.
  Aurora shivirladi:
  - Yo'q, taslim bo'lmayman, lekin men har doim qanday kurashishni bilardim!
  Oleg Rybachenko rozi bo'ldi:
  - Taslim bo'lmaylik! Biz sizni shunchaki yo'q qilamiz!
  Va endi Sovet qo'shinlari yana hujumga o'tmoqda. Va allaqachon firibgarning kodi Fritzga yordam bermaydi.
  Keyin Aurora ayyorlik bilan variantni o'zgartiradi. Va Angliya va Qo'shma Shtatlar urushga uning tarafida kirishadi. Bu armada jangchilari jangga shoshilishdi. Va keling, dushmanni bosamiz.
  Ammo Sovet IS-7 tanklari AQShning Shermans va Pershings tanklarini, shuningdek, ingliz Cherchill tankini yanada qulayroq yo'q qiladi.
  Ularning o'zlari hech qanday zarar etkazmaydi.
  Aurora baqirdi:
  - Xo'sh, siz va kichkina imperator!
  . Љ3-BOB
  Yigirma birinchi asrdagi jangchilar yana XVII asrning xitoylari bilan to'qnash kelishdi.
  Osmon imperiyasida juda ko'p askarlar bor. Ular cheksiz daryo kabi oqadi.
  Oleg Ribachenko xitoyliklarni qilich bilan kesib, baqirdi:
  - Hech qachon taslim bo'lmaslik!
  Va bolaning yalang oyog'idan o'tkir disk uchib ketdi!
  Margarita raqiblarini tor-mor qilib, xirilladi:
  - Dunyoda jasorat uchun joy bor!
  Va qizning yalang oyog'idan sochilgan zaharli ignalar xitoylarga tegdi.
  Natasha ham qotillik bilan oyoq barmoqlarini tashladi va qichqirdi:
  Biz hech qachon unutmaymiz va kechirmaymiz.
  Va uning qilichlari tegirmondan xitoylarga o'tdi.
  Zoya, dushmanlarni kesib, chiyilladi:
  - Yangi buyurtma uchun!
  Yalang oyoqlaridan yangi ignalar sochildi. Xitoylik askarlarning ko"zlarida, tomog"ida nima bor.
  Ha, jangchilarning hayajonlanib, g"azablanayotgani aniq edi.
  Aurora sariq askarlarni kesib, chiyilladi:
  - Bizning temir irodamiz!
  Va uning yalang oyog'idan yangi, halokatli sovg'a uchadi. Sariq jangchilar esa tushib ketmoqda.
  Svetlana tegirmonchini kesadi, uning qilichlari chaqmoqdek.
  Xitoyliklar o'ralardek yiqilib tushmoqda.
  Qiz yalang oyoqlari bilan igna tashlaydi va chiyillaydi:
  - Ona Rossiya g'alaba qozonadi!
  Oleg Ribachenko xitoyliklarga qarshi o'yinda oldinga chiqadi. Terminator bola sariq qo'shinlarni kesadi.
  Va shu bilan birga, bolaning yalang oyoqlarining barmoqlari zaharli ignalarni tashlaydi.
  Bola baqiradi:
  "Kelajak Rusga shon-sharaf"!
  Va harakatda hammaning boshi va tumshug'i kesiladi.
  Margarita raqiblarni ham tor-mor qiladi.
  Yalang oyoqlari qaltiraydi. Xitoyliklar ko'p sonda o'lmoqda. Jangchi qichqiradi:
  - Yangi chegaralar uchun!
  Va keyin qiz oladi va kesadi ...
  Xitoy askarlarining jasadlari massasi.
  Ammo Natasha hujumda. U o'zining xitoychasini kesadi va kuylaydi:
  - Rus buyuk va yorqin,
  Men juda g'alati qizman!
  Va uning yalangoyoq oyoqlaridan disklar uchib ketadi. Kim xitoylarning bo'g'zini kesgan. Ha, bu qiz.
  Zoya hujumda. Ikki qo'li bilan sariq askarlarni kesadi. Quvurdan tupurish. Va yalang oyoq barmoqlari bilan o'lik ignalarni tashlaydi.
  Va shu bilan birga u o'ziga qo'shiq aytadi:
  - Eh, o'zimiz ketaylik,
  Oh, mening sevimlilarim ketadi!
  Aurora, xitoylarni kesib, sariq askarlarni yo'q qilib, qichqiradi:
  - Hammasi shaggy va hayvon terisida,
  Ommaviy politsiyaga kaltak bilan yugurdi!
  Va yalang oyoq barmoqlari bilan, qanday qilib dushmanga kirish kerak, filni o'ldiradigan narsa.
  Va keyin qichqiring:
  - Bo'rilar!
  Svetlana hujumda. Chopping xitoylarni qirqish. Yalang oyoqlari bilan u ularga o'lim sovg'alarini tashlaydi.
  Tegirmonni qilich bilan boshqaradi.
  U ko'plab jangchilarni mag'lub etdi va qichqirdi:
  - Katta g'alaba yaqinlashmoqda!
  Va yana qiz vahshiy harakatda.
  Va uning yalang oyoqlari halokatli ignalarni ishga tushiradi.
  Oleg Rybachenko sakrab turdi. Bola saltoda aylanib ketdi. Sakrashda juda ko'p xitoylarni kesib tashladi.
  U yalang barmoqlari bilan ignalarni tashladi va gurkirab yubordi:
  - Mening go'zal jasoratim bilan mashhur bo'ling!
  Va bola yana jangda.
  Margarita hujumga o'tadi. Barcha dushmanlarni ketma-ket parchalaydi. Uning qilichlari shamol tegirmonining pichoqlaridan qattiqroq. Yalang oyoq barmoqlari esa o'lim sovg'alarini tashlaydi.
  Qiz hujumda. Sariq jangchilarni marosimsiz yo'q qiladi.
  Va vaqti-vaqti bilan sakraydi va buriladi!
  Va yo'q qilish sovg'alari undan uchib ketadi.
  Va xitoylarning o'zlari halok bo'ldi. Va jasadlarning butun tepaliklari to'planadi.
  Margarita qichqiradi:
  - Men amerikalik kovboyman!
  Va yana yalang oyoqlari ignani tashladi.
  Va keyin yana o'nlab ignalar!
  Natasha hujumda ham juda zo'r.
  Va yalangoyoq oyoqlari bilan tashlaydi va somondan tupuradi.
  Va o'pkasining tepasida qichqiradi:
  - Men porloq o'limman! Faqat o'lish kerak!
  Va yana go'zallik harakatda.
  Zoya xitoy jasadlarini to'sib qo'ydi. Uning yalang oyoqlaridan halokat bumeranglari ham uchadi.
  Sariq jangchilar esa yiqilib tushadilar.
  Zoya qichqiradi:
  - Yalang oyoq qiz, sen g'alaba qozonasan!
  Qizning yalang tovonidan esa o"nlab igna uchadi. Qaysi to'g'ridan-to'g'ri Xitoyning tomog'iga qazish.
  Ular halok bo'ldi.
  To'g'rirog'i, butunlay o'lik.
  Aurora hujumda. Sariq qo'shinlarni tormozlaydi. Uning qilichlari ikki qo"lda. Va u ajoyib jangchi.
  Xitoy qo'shinlarini tornado bosib o'tdi.
  Qizil sochli qiz baqiradi:
  - Kelajak yashirin! Ammo bu g'alaba qozonadi!
  Va hujumda, olovli sochli go'zallik.
  Yovvoyi ekstazdagi Aurora qichqiradi:
  - Urush xudolari hamma narsani yirtib tashlaydi!
  Va hujumdagi jangchi.
  Va uning yalang oyoqlari juda ko'p o'tkir, zaharli ignalarni tashlaydi.
  Svetlana jangda Va shunchalik yorqin va jang. Uning yalang oyoqlari juda ko'p halokatli narsalarni tashlaydi. Erkak emas, sariq sochli o'lim.
  Ammo agar u buzilgan bo'lsa, unda siz uni to'xtata olmaysiz.
  Svetlana kuylaydi:
  - Hayot asal bo'lmaydi,
  Dumaloq raqsda sakrash!
  Orzu amalga oshsin -
  Go'zallik odamni qulga aylantiradi!
  Va qizning harakatida tobora ko'proq g'azab.
  Hujumdagi Oleg hamma narsani tezlashtirmoqda. Bola xitoylarni kaltaklaydi.
  Yalang oyoqlari o'tkir ignalarni tashlaydi.
  Yosh jangchi chiyilladi:
  - G'azablangan imperiya - hammani parchalab tashlaydi!
  Va yana bola harakatda.
  Margarita o'z faoliyatida bo'ronli qiz. Va dushmanlarni mag'lub qiladi.
  Bu erda u yalang oyog'i bilan portlovchi moddalar bilan no'xat uchirdi. U portlaydi va darhol yuzta xitoyni tepaga tashlaydi.
  Qiz qichqiradi:
  - Baribir g'alaba bizga keladi!
  Va tegirmonni qilich bilan boshqaring.
  Natasha harakatlarini tezlashtirdi. Qiz sariq jangchilarni kesib tashlaydi. Va qichqirayotganda:
  - Rossiya imperiyasini g'alaba kutmoqda.
  Va keling, xitoylarni tez sur'atda yo'q qilaylik.
  Natasha terminator qiz.
  To'xtashni va sekinlashishni o'ylamaydi.
  Zoya hujumda. Uning qilichlari go'shtli salatni kesib tashlaganga o'xshaydi. Qiz o'pkasining tepasida qichqiradi:
  - Bizning najotimiz kuchda!
  Va yalang oyoq barmoqlari ham bunday ignalarni tashlaydi.
  Tomoqlari nayzalangan, jasadlar tepasida yotgan bir to'da odamlar.
  Aurora aqldan ozgan qiz. U esa hammani xuddi giperplazmadan chiqqan robotdek ezib tashlaydi.
  U allaqachon yuzta xitoyni yo'q qilgan. Ammo hamma narsa tezlashadi. Va jangchi hali ham baqiradi.
  - Men yengilmasman! Dunyodagi eng zo'r!
  Va yana hujumdagi go'zallik.
  Va uning yalang oyoq barmoqlaridan no'xat uchib chiqadi. Va uch yuzta xitoy kuchli portlash natijasida parchalanib ketdi.
  Aurora kuyladi:
  - Siz bizning yerimizni tortib olishga botinolmaysiz!
  Svetlana ham hujumda. Va bir gramm muhlat bermaydi. Yovvoyi Terminator Qiz.
  Va u dushmanlarni yo'q qiladi va xitoylarni yo'q qiladi. Va sariq jangchilarning massasi allaqachon ariq va yo'llar bo'ylab tushib ketgan.
  Oltita jahli chiqdi. Yovvoyi kurash olib bordi.
  Oleg Ribachenko maydonga qaytdi. Va ikkala qilichni silkitib oldinga siljiydi. Terminator bola esa tegirmonni boshqaradi. O'lgan xitoylar yiqilib tushmoqda.
  Jasadlar massasi. Qonli tanalarning butun tog'lari.
  Bola yovvoyi strategiyani eslaydi. Qaerda ham otlar va odamlar aralashib ketgan.
  Oleg Ribachenko chiyilladi:
  - Aqldan voy!
  Va juda ko'p pul bo'ladi!
  Va yangi harakatdagi terminator bola. Yalang oyoqlari esa nimanidir olib tashlaydi.
  Daho bola baqirdi:
  - Master-klass va Adidas!
  Haqiqatan ham ajoyib va ajoyib ishlash chiqdi. Va qanchalar xitoylarni o'ldirdi. Va eng ko'p soni sariq jangchilarni o'ldirdi.
  Margarita ham kurashda. Sariq qo'shinlarni va bo'kirishlarni yo'q qiladi:
  - Katta zarba polki! Biz hammamiz tobutga boramiz!
  Uning qilichlari esa xitoyliklarga tegmoqda. Sariq jangchilar massasi allaqachon qulab tushgan.
  Qiz baqirdi:
  - Men panteralardan ham sovuqroqman! Hamma eng zo'r ekanligini isbotlang!
  Va qizning yalang'och tovonidan, kuchli portlovchi moddalari bo'lgan no'xat kabi, uchib chiqadi.
  Va dushmanga zarba bering.
  Va u raqiblarning bir qismini olib, sindirib tashlaydi.
  Va Natasha hokimiyatda. Va u raqiblarini mag'lub qiladi va o'zi ham hech kimga pastga tushmaydi.
  Qanchadan-qancha xitoylar allaqachon xalaqit bergan.
  Va uning tishlari juda o'tkir. Va ko'zlar safir. Bu qiz - asosiy jallod. Uning barcha sheriklari jallod bo'lsa ham!
  Natasha qichqiradi:
  - Men tentakman! Siz penalti olasiz!
  Va yana, qiz juda ko'p xitoylarni qilich bilan kesib tashlaydi.
  Zoya harakatda va ko'plab sariq jangchilarni kesib tashladi.
  Yalang oyoqlar esa igna tashlaydi. Har bir igna bir nechta xitoyni o'ldiradi. Bu qizlar haqiqatan ham chiroyli.
  Aurora oldinga siljiydi va raqiblarni yo'q qiladi. Va shu bilan birga, u baqirishni unutmaydi:
  - Siz tobutdan qochib qutula olmaysiz!
  Va qiz tishlarini olib, tishlarini ochadi!
  Va shunday qizil soch ... Uning sochlari proletar bayrog'i kabi shamolda hilpiraydi.
  Va hamma narsa tom ma'noda g'azabdan kelib chiqadi.
  Svetlana harakatda Bu erda u juda ko'p bosh suyagini kesib tashladi. Tishlarini ko'taradigan jangchi.
  Tilni ko'rsatadi. Va keyin bir somondan tupuradi. Keyin u qichqirdi:
  - Sizlar o'lib qolasizlarmi!
  Va yana o'lik ignalar uning yalang oyoqlaridan uchadi.
  Oleg Rybachenko sakraydi va sakraydi.
  Yalangoyoq bola bir nechta igna chiqaradi va kuylaydi:
  - Lagerga boramiz, katta hisob oching!
  Yosh jangchi eng yaxshi holatda.
  U ancha qarib qolgan, lekin bolaga o'xshaydi. Faqat juda kuchli va mushak.
  Oleg Rybachenko kuyladi:
  - O'yin qoidalarga muvofiq bo'lmasin - biz fraeradan o'tamiz!
  Va yana, yalang oyoqlaridan halokatli va sindiruvchi ignalar uchib ketdi.
  Margarita zavq bilan kuyladi:
  - Imkonsiz narsani o'zi yo'q! Ozodlik tong otishiga ishonaman!
  Qiz yana xitoyliklarga o'lik ignalar kaskadini tashladi va davom etdi:
  - Zulmat ketadi! Atirgullar gullasin!
  Va jangchi yalang oyoq barmoqlari bilan no'xat uloqtirganda, minglab xitoylar darhol havoga uchib ketishdi. Ha, Osmon imperiyasining armiyasi bizning ko'z o'ngimizda erimoqda.
  Natasha jangda. Kobra kabi sakraydi. Dushmanlarni portlatib yuboradi. Va juda ko'p xitoyliklar o'lmoqda.
  Ularning qizi va qilichlari, ko'mirdagi donlari va nayzalari. Va ignalar.
  Shu bilan birga u baqiradi:
  - G'alaba kelishiga ishonaman!
  Va ruslarning shon-sharafi topiladi!
  Yalang oyoq barmoqlari yangi ignalarni tashlaydi, raqiblarni uradi.
  Zoya vahshiy harakatda. Xitoylarga hujum qiladi. Ularni mayda bo'laklarga ajratadi.
  Jangchi ayol yalang barmoqlari bilan igna tashlaydi. Raqiblarni yorib o'tish va qanday qilib bo'kirish:
  Bizning to'liq g'alabamiz yaqin!
  Va qilich bilan yovvoyi tegirmonni boshqaradi. Bu haqiqatan ham qizga o'xshash qiz!
  Ammo Aurora kobrasi hujumga o'tdi. Bu ayol - barcha dahshatli tushlar uchun dahshatli tush.
  Va agar uni kesib tashlasa, bu uni kesib tashlashini anglatadi.
  Shundan so'ng, qizil soch olib, kuylaydi:
  - Men hamma bosh suyaklarini ochaman! Men ajoyib orzuman!
  Va endi uning qilichlari harakatda va go'shtni kesib tashladi.
  Svetlana ham hujumga o'tadi. Bu qizning tormozi yo'q. Qanday qilib chopish kerak, shuning uchun jasadlarning massasi axlatga to'la.
  Sariq terminator baqiradi:
  - Qanday yaxshi bo'ladi! Bu qanchalik yaxshi bo'ladi - men buni bilaman!
  Va endi undan qotil no'xat uchadi.
  Oleg yana yuzta xitoylik meteor ko'tarib, kesib tashladi. Va u bomba olib, uni tashlaydi.
  Hajmi kichik, ammo halokatli ...
  Qanday qilib kichik bo'laklarga bo'linadi.
  Terminator bola qichqirdi:
  - Dahshatli mashinalarning bo'ronli yoshlari!
  Margarita buni yana jangda qiladi.
  Va juda ko'p sariq jangchilarni kesib tashlang. Va katta bo'shliqlarni kesadi.
  Qiz qichqiradi:
  - Lambada - bu bizning qumdagi raqsimiz!
  Va yangi kuch bilan urdi.
  Natasha hujumda yanada g'azablangan. Shunday qilib, xitoylarni mag'lub qiladi. Bunday qizlarga qarshilik ko'rsatish ular uchun juda yaxshi emas.
  Natasha uni oldi va kuyladi:
  - Joyda yugurish - oddiy yarashtiruvchi!
  Jangchi qiz esa shunday zarbalar kaskadi bilan raqiblarga kirib ketdi.
  Va u yalang oyoqlari bilan disklarni tashlaydi.
  Bu yerda u tegirmonni boshqargan. Sariq qo'shinning boshlari massasi orqaga o'girildi.
  U jangovar go'zaldir. O'zingizni shunday sariq armada mag'lub qiling.
  Zoya harakatda, istisnosiz hammani ezib tashlaydi. Uning qilichlari esa o"lim qaychidek.
  Qiz shunchaki yoqimli. Va uning yalang oyoqlari juda zaharli ignalarni tashlaydi.
  Raqiblarni mag'lub etish. Tomoqlarini teshib, tobut yasaydilar.
  Zoya uni oldi va chiyilladi:
  - Agar jo'mrakda suv bo'lmasa...
  Natasha zavq bilan qichqirdi:
  Demak, bu sizning aybingiz!
  Va yalang oyoq barmoqlari bilan u yaxshilab o'ldiradigan narsani tashlaydi. Bu haqiqatan ham qizlarning qizi.
  Va uning yalang oyoqlaridan, pichoq qanday uchadi. Va ko'plab jangchilarni urdi.
  Aurora harakatda. O'zining go'zalligi bilan tez va noyob.
  Uning qanday yorqin sochlari bor. Proletar bayrog'i hilpirab turgandek. Bu qiz haqiqiy viks.
  Va u raqiblarini kesadi - go'yo u qo'lida qilich bilan tug'ilgandek.
  Qizil bosh, la'nati harom!
  Aurora uni oldi va pichirladi:
  - Buqaning boshi bo'ladi - jangchilar aqldan ozmaydi!
  Va bu erda u yana ko'plab jangchilarni mag'lub etdi.
  Oleg Ribachenko to'ng'illadi:
  - Sizga nima kerak! Mana qiz!
  Yalang oyog'i bilan xanjar tashlagan Margarita tasdiqladi:
  - Katta va ajoyib qiz!
  Aurora bunga rozi bo'ldi:
  - Men har qanday odamni tishlaydigan jangchiman!
  Va yana, yalang oyoq barmoqlari bilan u qotilni ishga tushiradi.
  Jangda Svetlana raqiblardan kam emas. Qiz emas, balki olov tugaydi.
  Va qichqiradi:
  - Qanday moviy osmon!
  Aurora yalang oyog'i bilan pichoqni bo'shatib, tasdiqladi:
  - Biz talonchilik tarafdori emasmiz!
  Svetlana dushmanlarni yo'q qilib, chinqirdi:
  - Ahmoqqa pichoq kerak emas...
  Zoya qichqirdi va yalang oyoqlari bilan igna tashladi:
  - Siz unga uchta qutidan yolg'on gapirasiz!
  Natasha, xitoylarni kesib, qo'shib qo'ydi:
  - Va u bilan bir tiyinga ishlang!
  Va jangchilar olib, sakrashadi. Ular juda qonli va sovuq. Umuman olganda, ular juda ko'p hayajonga ega.
  Oleg Rybachenko jangda juda zamonaviy ko'rinadi.
  Margarita kuyladi:
  - Zarba kuchli va yigitning qiziqishi bor ...
  Daho bola oyog"i bilan vertolyot parvonasiga o"xshagan narsani uchirdi. U xitoyliklarning bir-ikki yuz boshini uzib, chiyilladi:
  - Juda sportchi!
  Va ikkalasi ham - to'liq ochiq ishda o'g'il va qiz.
  Oleg sarg'ish askarlarni qirib tashlab, g'imirladi:
  - Va biz uchun katta g'alaba bo'ladi!
  Margarita javoban pichirladi:
  - Biz hammani o'ldiramiz - yalangoyoq!
  Qiz haqiqatan ham shunday faol terminator.
  Natasha hujumda kuyladi:
  - Muqaddas urush!
  Va jangchi o'tkir disk-bumerangni ishga tushirdi. U yoyda uchdi, ko'p xitoylarni kesib tashladi.
  Zoya qo'shimcha qildi va yo'q qilishni davom ettirdi:
  - Bu bizning g'alabamiz bo'ladi!
  Va uning yalang oyoqlaridan yangi ignalar uchib ketdi. Va ular ko'plab jangchilarni urishdi.
  Sariq qiz dedi:
  - Raqibni mat qiling!
  Va u tilini ko'rsatdi.
  Aurora oyoqlarini silkitib, o'tkir qirrali svastikalarni tashlab, g'imirladi6
  - Imperator bayrog'i oldinga!
  Svetlana osongina tasdiqladi:
  - Halok bo'lgan qahramonlarga shon-sharaflar!
  Qizlar esa bir ovozdan xitoylarni ezib baqirishdi:
  - Bizni hech kim to'xtata olmaydi!
  Endi esa jangchilarning yalang oyoqlaridan disk uchib ketmoqda. Go'sht yirtilgan.
  Va yana yig'lab:
  - Bizni hech kim mag'lub eta olmaydi!
  Natasha havoga uchib ketdi. U raqiblarini yirtib tashladi va dedi:
  - Biz bo'rilarmiz, dushmanni qovuring!
  Va uning yalang'och barmoqlaridan juda halokatli disk uchib chiqadi.
  Qiz hatto hayajonda buriladi.
  Va keyin u pichirladi:
  - Bizning tovonimiz olovni yaxshi ko'radi!
  Ha, qizlar haqiqatan ham shahvoniy.
  Oleg Ribachenko gursillab yubordi:
  - Oh, erta, xavfsizlik beradi!
  Va jangchilarga ko'z qisib qo'ydi. Ular javoban kulib, tishlarini yalang'ochlashdi.
  Natasha xitoylarni maydalab, chiyilladi:
  - Bizning dunyomizda kurashsiz quvonch yo'q!
  Bola javob berdi:
  "Ba'zida jang qilish ham qiziqarli emas!"
  Natasha rozi bo'ldi:
  - Agar kuch bo'lmasa, ha ...
  Ammo biz jangchilar doimo sog'lommiz!
  Qiz yalang oyoq barmoqlarini raqibning ignalariga tashladi va kuyladi:
  - Askar doimo sog'lom,
  Va harakatga tayyor!
  Shundan so'ng, Natasha yana dushmanlarni o'ldirdi.
  Zoya juda tez bola. Mana, Xitoyda butun barrel ishga tushirildi. Va bitta portlashdan bir necha mingni yirtib tashladi.
  Keyin u qichqirdi:
  - To'xtamang, tovonimiz porlab turibdi!
  Va jangovar dantelli qiz!
  Jangdagi Aurora ham zaif emas. Shunday qilib, xitoylarni mag'lub qiladi. Go'yo bir dasta zanjir taqillatgandek.
  Va raqiblarni kesish - kuylaydi:
  - Ehtiyot bo'ling, foydali bo'ladi,
  kuzda pirog bo'ladi!
  Qizil sochli shayton chindan ham jangda nayzadagi shaytondek haydab yuradi.
  Mana, Svetlana qanday jang qiladi. Xitoyliklar esa uni undan olishadi.
  Va agar u ursa, u uradi.
  Undan qonli chayqalishlar uchib chiqadi.
  Svetlana yalang oyog'idan metall chayqalishlar uchib, bosh suyagini eritayotganini qattiq payqadi:
  - Rossiyaga shon-sharaf, hatto shon-sharaf!
  Tanklar oldinga shoshilmoqda ...
  Qizil ko'ylakdagi bo'lim -
  Rus xalqiga salom!
  Bu erda qizlar xitoyliklarni qabul qilishdi. Shunday qilib, ular kesiladi va maydalanadi. Jangchilar emas, balki zanjirni buzgan panteralar.
  Oleg jangda va xitoylarga hujum qiladi. Ularni achinmasdan uradi va qichqiradi:
  Biz buqalarga o'xshaymiz!
  Margarita sariq qo'shinni tor-mor qilib, ko'tardi:
  Biz buqalarga o'xshaymiz!
  Natasha uni oldi va sariq jangchilarni qichqirdi:
  - Yolg'on gapirish qo'ldan kelmaydi!
  Zoya xitoylarni yirtib tashladi va g'ichirladi:
  - Yo'q, qo'ldan kelmaydi!
  Va u yalang oyog'i bilan yulduzchani olib, qo'yib yuboradi.
  Natasha uni oldi va qichqirdi:
  - Televizorimiz yoqilgan!
  Va uning yalang oyog'idan qotil ignalar to'plami uchadi.
  Zoya ham xitoylarni tor-mor qilib, qichqirdi:
  - Bizning do'stligimiz monolit!
  Va yana shunday otishki, doiralar har tomonga xiralashadi. Bu qiz - raqiblarni sof yo'q qilish.
  Yalang oyoqli qiz uchta bumerangni olib, ishga tushiradi. Va bundan jasadlar yanada ko'payib ketdi.
  Shundan so'ng, go'zallik paydo bo'ladi:
  - Biz dushmanga rahm qilmaymiz! Jasad bo'ladi!
  Va yana o'lik narsa yalang'och tovondan uchib ketadi.
  Aurora ham mantiqan ta'kidladi:
  - Faqat bitta murda emas, ko'p!
  Shundan so'ng qiz uni olib, yalangoyoq qonli ko'lmaklar orasidan yurdi. Va juda ko'p xitoylarni o'ldirdi.
  Va u qanday qichqiradi:
  - Ommaviy qotillik!
  Keyin esa boshini xitoylik generalga uradi. Uning bosh suyagini sindirib, bering:
  - Banzay! Siz jannatga kirasiz!
  Hujumdan juda g'azablangan Svetlana qichqirdi:
  - Sizni ayamaysiz!
  Va uning yalang barmoqlaridan o'nlab ignalar uchib ketadi. Qanday qilib u hammani mag'lub qiladi. Va hatto jangchi ham parchalashga va o'ldirishga harakat qiladi.
  Oleg Ribachenko chiyilladi:
  - Ulug'vor bolg'a!
  Va bola ham yalang oyog'i bilan svastika ko'rinishidagi shunday salqin yulduzni tashlaydi. Murakkab gibrid.
  Va xitoyliklarning massasi qulab tushdi.
  Oleg baqirdi:
  - Banzay!
  Va bola yana vahshiy hujumda. Yo'q, u shunchaki kuch bilan qaynaydi va vulqonlar shovqin qiladi!
  Margaret harakatda. Hammaning qornini yirtib tashlaydi.
  Oyog'i bor qiz birdaniga ellikta igna tashlaydi. Va massa har xil dushmanlar tomonidan o'ldiriladi.
  Margarita quvnoqlik bilan kuyladi:
  - Bir ikki! Qayg'u - bu muammo emas!
  Siz hech qachon tushkunlikka tushmasligingiz kerak!
  Burun va quyruqni quvur bilan balandroq tuting.
  Bilingki, haqiqiy do'st doimo siz bilan!
  Bu juda agressiv kompaniya. Qiz qichqiradi va qichqiradi:
  "Ajdaho prezidenti murdaga aylanadi!"
  Jangda Natasha shunchaki terminatordir. Va g'o'ng'illadi:
  - Banzay! Tezroq oling!
  Va uning yalang oyog'idan granata uchib ketdi. Xitoyliklar esa tirnoqqa o'xshaydi. Va sindirish.
  Mana jangchi! Barcha jangchilarga - jangchi!
  Zoya ham hujumda. Bunday g'azablangan kaltak.
  Va u uni oldi va xirilladi:
  - Bizning otamiz Oq Xudoning o'zi!
  Va u xitoylar uchun uch tegirmonni kesadi!
  Va Aurora javoban baqirdi:
  - Va mening Xudoyim qora!
  Darhaqiqat, qizil soch - yolg'on va bema'nilikning timsolidir. Albatta, dushmanlar uchun. Do'stlar uchun esa u azizdir.
  Va qanday qilib yalang oyoq barmoqlari bilan u olib tashlaydi. Va samoviy imperiyaning ko'plab jangchilari.
  Qizil qichqirdi:
  - Orqamizda Rossiya va qora tangri!
  Juda yuqori jangovar salohiyatga ega jangchi. Yo'q, buning ostida aralashmaslik yaxshiroqdir.
  Aurora pichirladi:
  - Biz barcha xoinlarni kukunga aylantiramiz!
  Va sheriklariga ko'z qisib qo'ying. Ha, bu olovli qiz tinchlik beradigan narsa emas. Tinchlik halokatli bo'lmasa!
  Svetlana, dushmanlarni tor-mor qilib, shunday dedi:
  - Biz sizni navbatga qo'yamiz!
  Aurora tasdiqladi:
  - Hammani o'ldiramiz!
  Va uning yalang oyoqlaridan butunlay yo'q qilish sovg'asi yana uchadi!
  Bunga javoban Oleg kuyladi:
  - To'liq banzai bo'ladi!
  Aurora yalang qo'llari bilan xitoylarni yirtib, qilich bilan urdi va yalang oyoq barmoqlari bilan igna tashladi:
  - Qisqasi! Qisqasi!
  Natasha sariq jangchilarni yo'q qilib, g'ichirladi:
  - Qisqasi - banzai!
  Va keling, raqiblarni yovvoyi achchiqlik bilan kesib o'tamiz.
  Oleg Rybachenko raqiblarini kesib tashladi:
  - Bu gambit xitoycha emas,
  Va debyut, ishoning, Tailand!
  Va yana bolaning yalang oyog"idan o"tkir, metall kesuvchi disk uchib chiqdi.
  Margarita Osmon imperiyasining jangchilarini yo'q qilib, kuyladi:
  - Va jangda kimni topamiz
  va jangda kimni topamiz ...
  Bu bilan hazillashmaylik -
  Keling, uni parchalab tashlaylik!
  Keling, uni parchalab tashlaylik!
  . Љ3-BOB
  Xitoyliklarni mag'lub etgandan so'ng, siz biroz dam olishingiz mumkin. Ammo, afsuski, sizda ko'p dam olishga vaqtingiz yo'q.
  Yangi sariq qo'shinlar kirib kelmoqda.
  Oleg Ribachenko ularni yana kesadi va baqiradi:
  - Muqaddas urushda - ruslar yutqazmaydilar!
  Margarita oyoq barmoqlari bilan halokatli sovg'alarni tashlab, tasdiqlaydi:
  - Hech qachon yutqazma!
  Oleg boshqa narsani aytmoqchi edi ...
  Ammo endi ular jodugarning afsuniga ko'ra vaqtincha boshqa moddaga o'tkazildi.
  Va Oleg Rybachenko nemis lagerlaridan birida kashshof bo'ldi. Va Margarita u bilan birga ko'chib o'tdi.
  Xo'sh, har doim ham xitoylar bilan kesish uchun emas.
  - Vatanga shon-sharaflar! - Pioner Oleg Rybachenko qichqiriqni takrorladi va o'tgan shishgan chandiqlardan biriga yiqilgan bo'lsa-da, indamay yelkasiga zarba berdi. Va ikkinchidan va umuman diseksiyondan - qon oqdi! Margarita Oleg Ribachenkoga hayrat va minnatdorchilik bilan qaradi va undan ingliz tilida nimadir so"radi. Vunderkind bola Oleg Rybachenko o'yladi - ehtimol u tushimda ko'rgan narsamni yana so'raydi - sinxronizm bormi? Bola quchoqlagan singlisiga qarab tabassum qildi va o'n yoshli bolaga nisbatan keng yelkalarini qisdi. Ko'rinishidan, Margarita Oleg Rybachenko shunchaki taslim bo'lmaganini va uni proletar kinosi uslubida baqirishga nima undaganini tushunmasligini ko'rsatmoqchi ekanligini tushundi.
  Va nafaqat u, balki bu ozg'in, kal bo'yli Marat Kazei ham. Ammo u dalda beruvchi ko"z qisib, jasur bolaga bosh irg"adi...
  Oleg Ribachenko to'satdan xafa bo'ldi va ovozidagi og'riqni bosdi va dedi:
  - Bravado - hamma narsa!
  Margarita pichirlab e'tiroz bildirdi:
  - Yo'q, jasorat emas! Bu gapga o'xshaydi - so'z nayza bilan hidlanadi!
  Oleg jiddiy ta'kidladi:
  - Yuzta krautni la'natlagandan ko'ra, bitta fashistni o'ldirgan yaxshi!
  Shovqin, dvigatellarning shovqini va shovqin eshitildi, SS chavandozlari va jallod shifokorlar - hayvonlar otlaridan ko'ra ko'proq mutantlarni egarlab, erga sakrab tushishdi. Asirlar o't ustida - zanjirda o'tirishdi. Ular kishanlarni tekshirishdi: shuning uchun ular mahkam bog'langan edi. Va Oleg Rybachenko kichik SS shifokorlaridan biri unga qanday murojaat qilganini ko'rib, unchalik ajablanmadi. Nemis tilida u qo'pollik bilan aytdi - tur, bola primat - kashshof bolani yumshoq etikning barmog'i bilan soniga yoki hatto biroz balandroq, buyraklariga itarib yubordi. Oleg Ribachenko taranglashdi... va keyin sovuq Avrora aralashdi. Olovli shayton (Shunday qilib, u o'zining g'ayritabiiy va yorqin qizil soch rangi va g'ayrioddiy chidamliligi va kuchi tufayli qo'shinlarda laqabini oldi!) Bir narsani masxara bilan tushuntirdi - va bu masxara Olegning ustidan chiqmadi. Ko'rinib turibdiki, fashist shifokor ham buni his qilgan! Natsist oyog'i bilan Auroraning mushak yelkasiga urdi. U shunchaki kuldi. Keyin fashist aylanma yo'ldan urib, dadil qizning egiluvchan belini keskin urib yubordi. Oleg silkingandan yonboshladi. Aurora darhol yana o'tirdi va jimgina kishanlangan qo'llarini ko'rsatdi. Semiz professor birdan pastga qaragan yosh hamkasbini chaqirdi. Keyin u quruq novdaning novdasini sindirib, Oleg Rybachenkoga ko'rsatdi. U burni oldida siltab qo'ydi - bola beixtiyor orqasiga qaytdi. Fashist shifokor yana bir qo'lini olgandek ko'rsatdi, boshini chayqadi va g'alati harakat qildi. Tushunmayapman, go'yo SS odami qoshiq bilan ovqatlanayotgandek ...
  Oleg Ribachenko g'azab bilan nemis tilida shunday dedi:
  Siz o'zingizni insoniy so'zlar bilan ifodalay olmaysiz.
  Fritz tuxumdan chiqdi: g'ayrioddiy, usta irq tilini biladimi?
  Yosh Rybachenko kichik o'zini behuda xiyonat qilganini tushundi, sir saqlash yaxshiroq bo'lgan narsani oshkor qildi, lekin ... So'z chumchuq emas - siz uni sog'inasiz, uni ushlay olmaysiz. To'g'ri, semiz, baland bo'yli tabib befarqlik ko'rsatdi, bu so'z bola aytgan nemis iborasini bo'g'ib qo'ydi. Yana oldingi imo-ishorani takrorladi va buklangan qo'lni ko'rsatdi.
  Va Oleg Ribachenko tushundi - ular uni o'tin uchun xizmatkor qilib yuborishdi ...
  Mag'rur rad javobidan keyin yana kaltaklanishini xohlamadim. Ha, siz imkoniyatni boy bermaysiz.
  Xo'sh, yuzboshining mag'rurligi, to'g'rirog'i, patritsiyani buzish uchun nima. Qochish haqidagi o"y, albatta, keldi - og"ir kishanlar katta kalit ostida chertgan zahoti yetib keldi. Garchi u umuman ketmagan deyish mantiqiyroq bo'lsa-da! Ammo bu kichik o'y, qo'rqib ketgan quyonga o'xshardi, u allaqachon qo'lga olinganini bilmay, faralarda yuguradi. Va shunga qaramay - Oleg Rybachenko to'xtash joyidan uzoqlashishi bilanoq, bola uning orqasidan bo'ri kelayotganini ko'rdi. SS tomonidan boshqariladigan konvoyni qo'riqlaydigan g'alati, o'qitilgan mutantlardan biri. Shu bilan birga, kolonnaning hech biri shosha-pisha qiyalikka ko'tarilayotgan yalangoyoq bolaga qaramaydi. Garchi Oleg Ribachenko uning harakatlarini yashirin kamera tasvirga olganini sezsa ham. Fritzning texnik jihatdan qanchalik rivojlanganligi hayratlanarli. Agar biznikilar adekvat javob bermasa, yomon bo'ladi.
  Qorong'i himoyasiz bolalar oyoqlarining allaqachon tuzalib ketgan tagliklarini og'riq bilan teshdi. Kuchli yiqilgan oyoqlar allaqachon qo'pollasha boshlagan, ammo o'tkir toshlarga qadam qo'yganingizda bu jarayon juda og'riqli. Oleg og"riyotganini ko"rsatmaslikka, yana chiqqan qonga qaramaslikka urinib, jimgina ingladi. Ammo keyin bu uning ustidan tushunarsiz tsunamiga o'xshardi.
  Qo'rquv bir zumda va tushunarsiz ravishda kashshof bolani o'z fikrlari va istaklaridan mahrum qildi. Shunchaki bo'ri (?) tomonga burilishni xohladim. Natsist hayvonning g'ayriinsoniy ko'zlari ostida Oleg Rybachenko beixtiyor qotib qoldi va qotib qoldi. Ammo shu zahotiyoq yangi pishirilgan kashshofni olovli issiqlik bosib oldi va bola zavoddan avtomat o'qdek harakat qildi. U qishdan keyin hali yashil bo'lmagan, jarliklarda o'sadigan qayin va sarvlarning quruq tanasini sindirdi - juda ko'p, ularni zo'rg'a sudrab. Men uni katta, shaffof sumkaga solib, to'xtash joyiga boradigan yo'lni ajratmasdan sudrab olib ketdim.
  Oleg Rybachenko yo'lda tushkun dahshatni engishga harakat qilardi. Pioner - zo'r u yoki yo'q! Lekin bu suvda qolishga urinayotgan nodon suzuvchiga o'xshardi. U paydo bo'ladi, keyin yana to'lib ketadi ...
  Bo"ri uning orqasidan ergashdi: vaqti-vaqti bilan to"xtab, boladan qolgan yalang oyoq izlarini hidlab borardi.
  Daho kashshof lagerga qaytgandagina dahshat to"lqinidan yengilganini his qildi.
  Noinsoniy fashistlar Oleg Ribachenkoga qarashmadi. Garchi aslida bir nechta SS yigitlari ko'zlarini uzmagan bo'lsalar ham. Faqat olib kelgan narsasini buklaganda, katta shifokor-jallod qisqagina ko"z tashlab, bolaga nimadir uloqtirdi... eh! Oleg nihoyat o'ziga keldi. Ochko'zlik bilan uni ushlab oldilar, ehtimol ular shokolad yoki ish uchun lehimdan tashqari biror narsa berishgandir. Va lyuklangan - yotar, chaqmoq tosh va po'lat. Chaqmoqtosh katta ehtimol bilan kvarts edi. Va stul faylning bir qismiga o'xshaydi. Bularning barchasidan qanday foydalanish kerak - rivojlangan kashshof Oleg nazariy jihatdan va hatto qiziqish bilan bilar edi, u Polesie Robinsonlarini ham sinab ko'rgan bo'lardi ... agar g'alati holatlar bo'lmasa.
  Oleg nam shoxlarga oyog'i bilan, keyin qo'li bilan tegib, boshini chayqadi.
  - Tinder ... - dedi kashshof rus tilida jimgina, birdan yo'talib, takrorladi. - Tinder kerak. - Va qiyinchilik bilan nemis tiliga o'tishdan o'zini tiyardim. - Yonmaydi.
  Oleg ularga qaradi... Zajigalkalari ham, gugurtlari ham bor va, ehtimol, o"t o"chiruvchi ham bor Fritsga o"t olishning bu eskicha usuli nega kerakligi tushunarsiz. Ular kashshoflarning zukkoligini sinab ko'rmoqchi. Ular sovet odamining aqliy rivojlanishini o'lchaydimi? Yoki, asir bolani arzimas masxara qilishmi? Kim ularni boshqa sayyoradan kelgandek tushunadi!
  Natsistlar bir-birlariga qarashdi, tishlarini ko'rsatishdi. Oleg Rybachenko uchun eng g'alati va ... va eng dahshatlisi shundaki, ularning yuzlari yomon emas, shafqatsiz emas, hatto masxara ham emas edi, yo'q! Go'yo g'alati hayvonni ko'rib chiqayotgandek, katta professorda juda qiziq bir qiziqish paydo bo'ldi, go'yo u ataylab ko'zoynagini yechdi. Bir tomchi befarqlik yo'q, olimlarning tajribaga qanday amal qilishlari juda qiziq.
  Oleg Ribachenko ovozidagi hayajonni jilovlashga urinib pichirlab takrorladi:
  Qishda hamma narsa nam bo'ldi! Ketmaydi!
  Ko'zlarida, samimiy tushunmovchilikdan ko'ra soxta, lekin yana g'azablanmasdan. Ammo keyin yoshlardan biri - Olegning zanjirini bo'shatgan emas, - ming'irlab, o'rnidan turdi, cho'zildi, qolgan SS erkaklarining kulgisiga egarga urilgan eshagini ishqaladi ... Oleg hayron bo'lmadi. Nemislar harakatlanish uchun otlardan foydalanadilar - yoqilg'i tanqisligi. Garchi ba'zi sabablarga ko'ra transportlar ularning orqasidan sudralib ketayotgan bo'lsa ham? Fashist dushmani buklangan egarlardan bir quti olib keldi, undan nimadir olib chiqdi ... Pioner buni paxta deb o'yladi, lekin yo'q. U masofadan turib ingichka iplar bo'lagiga o'xshaydi. Oleg Rybachenko, uni qo'liga olib, tushundi - quruq mox.
  Shunga qaramay, kashshof bola vunderkind nima uchun bu Fritz va hatto omochda o't ko'tarib yurgan shifokor bo'lganiga hayron bo'ldi ... Balki bu mox juda oddiy emasmi?
  Xo'sh, o'ylamang, boshim og'riyapti. Bu sizdan ko'ra sodda va ahmoqroq bo'lib tuyulishi kerak. G'alati, lekin tsilindr darhol ko'tarildi - Oleg chaqmoq toshga urmadi, balki silliq qirib tashladi (bir joyda o'qing) - va do'l kabi uchqunlar yog'di. Va u bir necha yillar davomida, umrining ko'p qismida olov yoqishga muvaffaq bo'ldi (endi u oddiy "kulba" qurdi). Tez orada olov kuchli va asosiy raqsga tushdi - qayin yaxshi yonadi va nam. Bu erda SSning yosh qo'riqchilari qo'zg'alib, olov yonidagi metall ko'targichlarni erga tushira boshladilar.
  Va Oleg Rybachenkoning boshi aylanib ketdi, uning burniga o'ta o'tkir narsa kirib, ongini haqiqatdan bir zumda uzib qo'ydi. Ammo shu zahotiyoq realizmda hayratlanarli vahiy yuz berdi.
  Hatto bolaning shaxsiyati ham o'zgardi, u o'zini ota-onasi tirik bo'lgan baxtsiz etim sifatida tasavvur qildi. Bundan tashqari, dadam va onam hech narsa qoldirmadilar - ular ota-bobolarini qarzlari uchun huquqlaridan mahrum qilishdi va bolani axloq tuzatish, qamoqxona boshpanasiga yuborishdi. Aybsiz, lekin ota-onangiz qarzdor bo'lganligi sababli, siz diktatorlik, kosmik imperiyada sud qarori bilan balog'atga etmagan jinoyatchisiz.
  Bolalar uyi poytaxtning sanoat hududida joylashgan va haqiqatan ham qamoqxonaga o'xshardi. Hamma joyda kazarmalar, kamera-kazarmalar. Oleg Rybachenko real ko'rinishda tunni yomon ishlangan yog'och ko'rpalarda o'tkazdi. Yaqin atrofda ham insoniyatdan, ham o'zga sayyoraliklardan bo'lgan boshqa o'g'il bolalar yotardi. Hech qanday adyol, matras, yostiq yo'q edi, ortiqcha ishlagan va tez-tez kaltaklangan tana yalang'och daraxtda yotadi. Kechasi esa, qochib ketmasliklari uchun oyoq zanjirga bog'langan. Hujrada yuzga yaqin bola bor, juda bo"g"iq, jasadlar terlagan, chelak burchagida yonma-yon kaltaklangan, hatto kanalizatsiya ham yo"q. Yulduzli kemalari galaktikaning kengliklarini haydab yurgan va o'n minglab odamlar yashaydigan olamlarni bayroqlari bilan toj qilgan davlatda bu! Biroq, yigitlar ko'chada o'zlarini engillashtirishga harakat qilishadi, kunning uchdan ikki qismi ish bilan band. Do'konda eng qiyin, chang va zerikarli deb hisoblanadi. Orqa va qo'llar bundan juda charchagan va ko'z oldida u "muvaffaqiyatsiz bo'lishni" boshlaydi, operatsiyalar oddiy, ammo mashaqqatli, takrorlashni talab qiladi. Dalada yoki qurilish maydonchasida ochiq havoda yanada yoqimli ish. Bolalar kamroq charchashlari va dam olishlari uchun turli xil mehnat jarayonlarini almashtirishga harakat qilishadi. Ammo baribir, tana og'riyapti, ko'p o'g'il bolalar, bolalar uyida - odamlarning deyarli yarmi uyqusida nola qiladi.
  Oleg Rybachenko asabiy ravishda irg'ib tashladi va o'girildi, zanjir jiringladi, uzuk oyog'ini qonga ishqaladi. Siren eshitiladi, bu ko'tarilish, ishlashni anglatadi. Bolaning tanasi hali dam olmagan, boshqa o'g'il bolalar - yalang'och inson zoti va o'zga olamlarning mo'ynali avlodlari ko'tarilish uchun kurashmoqda. Qullik oylari davomida to'plangan charchoq mushaklardagi zerikarli og'riqlarga o'rnini bosadi. O'rnatilgan chip tomonidan boshqariladigan zanjirlar avtomatik ravishda oyoqlaridan uchib ketadi, ular arralab bo'lmaydigan juda kuchli qotishmadan qilingan. Nozirlar paydo bo'lib, qo'rqinchli qichqiriqlar eshitiladi.
  O'g'il bolalarni cho'milish uchun olib borishadi, ko'p vaqt o'tmaydi, tanklardagi suv zanglagan. Oleg Rybachenko og'zini chayqaydi, terni yuvish uchun chayqaladi. Hujayrada ventilyatsiya yo'q, ter hidli xona esa uyquni tetiklashtira olmaydi. Shundan so'ng ular nonushtaga olib boriladi, ular tik turgan holda ovqatlanishlari kerak, voyaga etmagan mahkumlar uchun stullarga ehtiyoj qolmaydi. Ular non va silos bilan oziqlanadi, go'sht qimmat va bolalar bo'lmasligi kerak, shuning uchun ular yaylovda suzishni afzal ko'radilar. Biroq, ot vegetarian bo'lib, u qanday ishlaydi, yirtqichlar go'shtni iste'mol qilganda, yotishadi. Olegning yonida uning do'sti Timur bor. Ularning ikkalasi ham bu tasavvurda o'n ikki yoshda, aniqrog'i, boshqa voqelikdan ko'ra, kuchli o'g'il bolalar uchun yosh burilish nuqtasi bo'lib, qul uchastkasi bilan kelishish juda qiyin.
  Temur yomon yuvilgan stakanda qichitqi sharbatini ichib, ingrab dedi:
  - Va yana shu do'konda ishlash! Men xohlamayman!
  - Men turishni va bir xil harakatni o'n ming marta takrorlashni xohlamayman. - deb javob berdi noxush xotiralardan titrab, Oleg Ribachenko.
  - Balki dala ishlarini so'rarmiz! - Temur bu sayyorada birdaniga uch yulduz porlab turgan osmonga xayolparast qaradi. - Xususan, sazan-shaftolilarni tozalang. Ular juda mazali, ayniqsa, oltin suzgichlilar, lekin nazoratchi ochko'zlik bilan qaramagani uchun, baribir og'zingizga biror narsa terishingiz mumkin.
  Oleg Ribachenko og'ir xo'rsindi:
  - Men ham mayin tabiat bag'rida shunday ishni afzal ko'raman. - Va keyin mujassamlashgan kashshof yanada quvnoq bo'ldi. - Robot-kuzatuvchini aldash mumkin, bu erda kuzatuv uskunalarining aksariyati allaqachon o'g'irlangan!
  Nonushta tugadi va ularni simga olib borishmoqda ...
  Bolalar parad maydonchasida saf tortadilar, insoniyatning o'g'il bolalari bir-biriga yopishib olishga harakat qiladilar, musofirlar o'zlarining bo'yi bo'yicha tarkibni saqlab qolishadi. Ular yoshi va kattaligiga qarab guruhlarga bo'linadi. Bu erda besh yoshdan o'n olti yoshgacha bo'lgan o'g'il bolalar, shuningdek, boshqa dunyo vakillarining mo'ynali va qo'pol yoshlari bor.
  Ularni birlashtiradigan yagona narsa - bu kiyim, aniqrog'i uning deyarli yo'qligi, faqat o'g'il bolalarda identifikatsiya raqami bo'lgan shortilar.
  Imperiya ularga fuqaro hisoblanishni to'xtatganlardan o'zlari uchun ko'proq manfaatlarni siqib chiqarish tamoyili asosida muomala qiladi! Hamma narsada, kiyimda, poyabzalda tejash, ammo ba'zi o'g'il bolalar erkin hayotlarida hech qachon poyabzalni bilishmagan.
  Lekin tayoqlar va yalang'och poshnali kauchuk suyakka bilan ular tez-tez oldilar. Boshlari soqollanadi, har ikki haftada bir hammom, ular kuydiriladi. Keyin ular zudlik bilan to'mtoq mashinada soqol olishdi, keyin ko'p narsa o'sishga muvaffaq bo'lmadi. O'g'il bolalar yalangoyoq o'tkir toshlar ustida yurishadi. Agar Oleg bunga o'rganib qolgan bo'lsa va uning qo'pol oyog'i og'riqni his qilmasa, eng kichik bolalar qon ketguncha tovonlarini va yalang'och barmoqlarini yiqitadilar.
  Butun qo'riqchi koinotdagi eng shafqatsiz irqlarni ifodalovchi musofirlardan iborat, faqat boshpana boshlig'i, keksa Frau Pontuss, sadistning shafqatsiz ko'zlari bilan qaraydi.
  Nazoratchi rolini o"ynaydigan yo"lbars-karkidon bugun kim qayerda ishlashi, to"g"rirog"i, hushini yo"qotguncha tinmay mehnat qilishi haqida ko"rsatmalar beradi. Oleg suyakli yelkalarini tushirib, hovlining ikkinchi yarmiga qaraydi. Kichkinadan deyarli kattalargacha qizlar bor. Ular tilanchilarga o'xshab, eng qo'pol zig'irdan yirtilgan lattalarda kiyingan. Yuzlar quruq, ko'zlar katta va g'amgin ko'rinadi. Qop kalta, yupqa, lekin uning ostidan tolali oyoqlari ko'rinadi. Qizlar ham yalangoyoq va istisnosiz hammasi taqir. Bu, aftidan , ularni kamsitish, hech narsa emasligini yana bir bor ko'rsatish uchun qilingan. Ammo bu erda hech qachon jinoyatchilar to'planmagan - baxtsiz tashlab ketilgan bolalar.
  Bu erda ular bir guruh o'g'il bolalar tikuvchilik sexiga borishlarini, eng zerikarli va mashaqqatli profilda ishlashlarini e'lon qilishadi. Bu yerda Temur chiday olmadi va iztirob bilan qichqirdi:
  - Men bunday ishlashni xohlamayman! Meni plantatsiyaga yoki bog'ga yuboring.
  O'g'il bolalar qotib qolishdi, qoraygan, ozg'in tanalari tarang.
  Pontus qatl uchun yangi imkoniyatdan juda xursand edi:
  - Kecha siz jim edingiz, oilangiz vizual darssiz qolib ketishidan qo'rqdim. Bolani besh marta safdan haydab o'tishini.
  Bolalar safidan hayajon o"tdi.
  - Bu to'g'ri. - dedi matron ohangda. - Hammaga tayoqlarni bering.
  Zarbalar maxsus tikanli tayoqlar bilan qo'llanilgan. Odatda, ish bo'lmagan paytlarda ularni o'g'il bolalar o'zlari chakalakzorlardan terib olishgan. Biroq, haqiqatan ham, o'sha paytda ham bolalar imperiyaga foyda keltirmasa ham, masalan, yarim kun qazish va uni yarim kun ko'mishga majbur bo'lishdi.
  Oleg Ribachenko bolalarining qo'llariga qaradi, ular kalluslarda yiqilib ketishdi.
  Yigitlar avtomatik ravishda panjaralarni demontaj qilishdi, Olegga tuyuldiki, ular qiynoq asboblari barmoqlarini kuydirib, oyoqlari og'irlashdi. U o"rtog"ini urishni istamadi, lekin e"tiroz bildirishga jur"ati yetmadi. U deyarli hech narsani ko'rmadi va bosh barmog'ini og'riq bilan yotgan toshga urdi. G'alati, lekin og'riq hissi to'planishiga yordam berdi va ko'zlarim oldidagi tuman tozalandi. Barmoq ko'kargan bo'lsa-da, qadam qattiqroq bo'ldi.
  Ular uzun chiziqda yarim doira ichida qurilgan. Temurni qo"lidan tayoq bilan bog"lab, yelkalarini qayirib, xafa bo"lgan bolani urish qulayroq bo"lishi uchun qo"llarini tayoq bilan bog"lab qo"yishgan. Yigitlar ko'zlarini qisib, uzoqqa qarashga harakat qilishadi. Frau Pontusning buyrug'i bilan ular sho'r suv sepib, uning ozg'in, lekin torli beliga ko'k tuz sepdilar. Bolaning qiyshayganiga qaraganda, u kuya boshladi.
  Styuardessa uning lablarini urdi.
  - Endi hammangiz dars olasiz. Qattiqroq uring, kim aldasa, qasosga mahkum bo'ladi.
  Bu holatda yordamchi, karkidon kalamush tishlarini ko'rsatdi:
  Biz ular bilan hozir shug'ullanamiz! - dedi yirtqich hayvon.
  Bolani qatorlar orasiga ko"chirishdi. Yigitlar asta-sekin tayoqlarni ko'tarishdi va birinchi zarbalar Temurning beliga tushdi. Orqa va yon tomonlardagi chandiqlarga qaraganda, bola bir necha marta jazolangan, shuning uchun u qichqiriqni ushlab turishga urinayotgan barcha bolalar kabi xo'rsinib, og'ir nafas oldi.
  - Qattiqroq uring! - qichqirdi Pontus. - Baqirsin.
  Birinchi zarbalarni eng kichik o'g'il bolalar berishdi, ular shunchaki jiddiy og'riq keltirishga kuchlari yo'q edi. Ammo keyin kattaroq bolalar meni kaltaklay boshlashdi. Bolaning orqa qismi qizil chiziqlar bilan kesilgan, qon tomizilgan. Ko'k tuzdan kuchaygan og'riq Temurni chinqirib yubordi, u hatto yiqildi, pastdan mixlangan taxta tiqilib, ko'kragiga sanchildi.
  - Kerak emas! - deb baqirdi bola. -Qaerda desangiz ishlayman.
  - Albatta olasiz! - javob berdi Pontus. - Lekin birinchi navbatda, kaltaklash.
  Kechagi o'rtoqlar juda hayajonlanib, kechagi ukasini urishdi. Odamlar ham, musofirlar ham bir xil shafqatsizlik bilan urishdi. Bola qichqirardi, yalang oyoqlari qonli izlar qoldirdi. Kalamush karkidon qichqirdi-da, bolaning yalang, qoraygan oyoqlariga tayoq bilan urdi. U bolaga ko'proq og'riq keltirmoqchi edi. Zarba to'piqning to'piqlariga, keyingisi esa to'pig'iga tushdi. Temur xirillab, osilib qoldi. Keyin qiynoqchi qalin ignani dumba ichiga solib, suyuqlikni quydi.
  - To'g'ri! - dedi Pontus. - Endi u hushidan ketgandan ko'ra o'lganini afzal ko'rardi. Hech kim jazodan qochib qutula olmaydi.
  Oleg Ribachenko deyarli safning eng oxirida turgan edi va unga qamchining zarbasi tushganday tuyuldi. Temur tushkunlikka tushdi, bolaning o'zi faqat qimirlab, qichqirdi va yig'ladi. Uning yumaloq yuzi og'riqdan qip-qizil tusga kirdi, iztirobning qiyshayishi uni burib yubordi.
  Olegni ko'rib, u rangpar lablari bilan pichirladi:
  - Rahm qiling!
  Bola ikkilanib qoldi: qotib qoldi.
  Karkidon kalamush qichqirdi:
  - Xo'sh, nima kutyapsiz! Bay!
  Oleg Rybachenko javob berdi:
  - Yo'q men qila olmayman! U mening do'stim!
  Karkidon kalamush jilmayib qo"ydi:
  Siz uchun ham xuddi shunday istaysizmi?
  Oleg titrab, rangi oqarib ketdi:
  - Yo'q, lekin!
  Pontus uning gapini bo"ldi:
  - Yetarli! Bola o'z hukmiga imzo chekdi. Mordovorotga nima arziydi. Uni yaxshilab to'kib tashlang va boshqalar uni hayratda qoldirishi uchun uni tokchaga osib qo'ying.
  Oleg harakatdan chetlashtirildi, echkilarga tortildi. Bola qarshilik ko'rsatishga harakat qildi, ammo karkidon yo'lbarslari unga mushukchadek munosabatda bo'lishdi. Qo'llar og'riq bilan burishdi, suyaklar siqildi. Ular uni taxtalarga qo'yishdi, bola uning yonog'i va oshqozonida chiqadigan mixlar uchining qo'polligini his qildi. Ular mushak, ko'krak, iyak, sonlarning old qismi, tizzalar ichiga teshdilar. Uning yonoqlari qongacha tirnalgan edi.
  - Oh, qilmang! - so'radi Oleg.
  - Kerakli! - dedi kalamush karkidon, hamma o"rnak bo"lsin deb.
  Bola orqasiga sho"r suv quyilganini, keyin tuz quyilganini sezdi. U xantal plasterlariga o'xshaydi. Oleg miyig'ini qimirlatib qo'ydi, uning qo'zg'aluvchan oyoqlari bulg'angan (u oxirgi marta bu vahiyda paydo bo'lgan g'alati xotirada edi - u olti yil oldin sandal kiygan edi), ular deyarli darhol vahshiy qichisha boshladilar. Kalamush karkidon ignani dumba ichiga soldi, u qo'pol va og'riqli teshdi, yonayotgan suyuqlik ichkariga kirdi.
  - Endi siz juda dahshatga tushasiz va hushingizni yo'qotmaysiz. - Yirtqich hayvon qichqirdi, yuzini ko'rsatsa, u qo'rqinchli film prodyuseri bo'lardi!
  - Nima uchun? - nola qildi begunoh qamalgan bola. - Masih uchun, rahm-shafqat qiling.
  Karkidon kalamush zaharli tupurik sepib, javob berdi:
  - Men yaxshi Iso haqidagi bu ertaklarga ishonmayman! Umuman olganda, agar Xudo bor bo'lsa, u yovuz va shafqatsizlikdir. Qo'shningizga qanchalik yomonlik va azob-uqubatlar keltirsangiz, keyingi dunyoda shunchalik ko'p kuch va baxt olasiz.
  - Absurd! - dedi u dahshatdan rangi oqarib, birdan Xudo haqiqatan shunday bola ekan.
  - Ko'rasiz! - Kosmik tatarning avlodi kulib yubordi. - Lekin umid qilmang, bugun siz o'lmaysiz.
  Pontus qichqirgan ohangda buyurdi:
  - Boshlang! U qamchi o'pishlarini abadiy eslasin!
  Asirga olingan kashshof vunderkind teshuvchi hushtakni eshitib, titrab ketdi, keyin esa kuchli chayqalish zarbasidan uning orqa terisi yorilib ketdi. Karkidon kalamushlari qattiq urishdi, lekin ayni paytda o'ldirmaslik uchun kuchlarini tiydilar. Bolaning tomog'idan qichqiriq qochdi, titrab ketdi, ko'z yoshlari chiqdi. Qon ketguncha labini tishlagan bola o'zini tutdi. Bir lahzadan keyin yana bir zarba butun tanani silkitib yubordi. Oleg Rybachenko chuqur nafas oldi, tuz va sho'r suv bilan kuchaygan og'riq chidab bo'lmas edi.
  Pontus baqirdi:
  - Davom et!
  Yana hushtak va zarbalar! Suyakgacha kesib o'tadi. Bolaning ichigacha kuyib ketgan. Oshqozonni urib yuborganga o'xshardi. Qancha urinishmasin, qichqiriqning bir qismi tor lablaridan oqib chiqdi.
  - Ona!
  Yana zarbalar! Orqa tomonda, o'tkir elkama pichoqlari orasida va nihoyat, yalang'och to'piqlarda. Bola qichqiradi, endi o'zini tutishga kuchi yo'q. Qichqiriq tomoqdan vulqon kabi otilib chiqadi va burunga o'xshaydi. Pontus mamnun:
  "Endi ko'ryapmanki, siz uni mag'lub qilyapsiz. Uni yaxshi uring, lekin o'ldirmang!
  Har bir zarba bilan og'riq kuchayadi. Ko'z yoshlari qonga aralashib, karavotga tushadi. Orqa tarafdagi qonli chiziqlar bir-biriga qo'shilib, qip-qizil tartibsizlikka birlashadi, bolaning ingichka oq suyaklari ochilib keta boshlaydi. Oleg Rybachenko bo"g"ilib yotibdi, havo yetishmayapti, sim uning egilgan to"pig"ini qazib olgan. Yalang poshnali, qo'pol, qo'pol terisi darhol qimirlamaydi, ammo qon tomchilari hali ham chiqib ketadi. Zarbalar kuchayadi, chaqmoq asab tugunlari orqali eng tizmagacha o'tayotganga o'xshaydi. Boshqa o'g'il bolalar jim turishadi, vijdon ma'qullashga yo'l qo'ymaydi, qatag'on qo'rquvi qoralashga imkon bermaydi. O'g'il bolalarning boshlari qanday egilganini ko'rish mumkin, ammo ularning ko'zlari qatlni kuzatib boradi. Qiziqarli va asabiylashuvchi, ko'pchilik allaqachon shunga o'xshash yoki murakkabroq tarzda kaltaklangan. Agar bu men uchun bo'lmasa, deb o'ylaysiz va ba'zida sizning fikrlaringizda g'azab bor: u qichqiradi, lekin, albatta, u Oleg kabi zaif emas, balki bunga dosh bera oldi.
  Kaltaklash allaqachon yalang'och suyaklarda, orqa, yon tomonlar, sonlar qattiq yaradir. Agar ogohlantiruvchi in'ektsiya bo'lmaganida, bola o'limga duchor bo'lardi - u og'riqli zarbadan vafot etdi. Shunday qilib, u Dantening do'zaxidan ham battarroq narsaga sho'ng'idi. Bu har bir molekula, har bir hujayra, har bir tomir dahshatli og'riq bilan to'yingan paytda.
  Pioner Oleg Rybachenko o'zini og'riqdan chalg'itishga astoydil harakat qildi. Ota-onasini, olis bolalikning baxtli davrini eslab, u azobning qizg'ish qaynayotgan lavasidan oyoqlari bilan itargandek tuyuldi, lekin u yana uni so'rib, boshi bilan qopladi. Shunday qilib, ular qiynoqlar ummonida, azobdan qutqaruvchi sifatida o'lim orzusida suzib ketishdi. Men Avliyo Yuhannoning Vahiy so'zlarini esladim. - Va ular o'lishni xohlashadi, lekin qila olmaydilar. Bolalarni qiynoqqa soladigan gunohkorlarni shunday taqdir kutmoqda. Rabbiy ularni yuz barobar mukofotlaydi va Iso Matto Xushxabarida aytganidek, eng muhim jazo abadiy bo'ladi. Va kimdir abadiy hayotga, boshqalari esa abadiy azobga kiradi. Bu qandaydir tasalli beradi, dushmanlarga nafratni uyg'otadi, omon qolish va g'alaba qozonish istagi. Bola baqirishga muvaffaq bo'ldi:
  - Buning haqini to'laysiz, har bir bolaning to'kilgan ko'z yoshlari uchun Allohning qiyomat kunida javob berasiz.
  - O'zingni jim kaltak! - Karkidon kalamush baqiradi.
  - Haqiqatni bo'g'ib bo'lmaydi. Pioner xo'rsinib qo'ydi.
  - Ko'proq oling!
  Ular uni yana urishdi, butun g'azabini qo'yishdi, suyaklarni sindirishdi, lekin og'riq allaqachon shunday chegaraga yetganki, u shunchaki kuchaymaydi. Bu ma'lum bir haroratgacha qizdirilishi mumkin bo'lgan temir, keyin esa tarqaladi.
  Pontus buni tushunadi, kampir (aniqrog'i, u qirq yoshdan oshmagan ko'rinadi, lekin aslida bir necha asrdan oshgan) jallod sifatida katta tajribaga ega:
  - Xo'sh, kifoya! Va keyin u o'ladi! Keling, kichkina mahbusni sog'aytiraylik va uni kompyuter yordamida qiynoqqa solaylik. Menda "Olimpiyachilarning qiynoqlari" dasturi bor.
  Karkidon kalamush ataylab esnab aytadi:
  - Endi qayerda? Kasalxonagami?
  - Yo'q javonda! - Matron apellyatsiyasiz uzildi. Bu boshqalarga ogohlantirish sifatida osilib tursin. Yurakni qo'llab-quvvatlash uchun faqat in'ektsiyalarni kiriting. Va yana Temurni safdan haydab, qolgan zarbalarni sizdan olsin. Bir marta ko'paytirish uchun tomosha. Ishlash kerak!
  Qamchili musofir boshini egib, mo"ynali quloqlarini qimirlatdi:
  - Styuardessani tinglang. Xo'sh, yana ishga tushiring.
  Temurga yangi zarbalar tushdi. Bu safar hech kim e'tiroz bildirishga jur'at eta olmadi. Jallodlarning qo'liga tushish istagi yo'q edi. Temur ora-sira baqirib yiqilib tushadi. Uni ko'tarib, yana kaltaklashadi. Ish tashlashlarning ikkinchi seriyasi allaqachon nihoyasiga yetmoqda. Faqat bir nechta o'g'il qoldi. Ulardan biri eng kattasi, o'n olti yoshda, soqoli allaqachon sinib, mo'ylovi ko'rinib turibdi. U shubhasiz ikkilanadi, zarba beradi, lekin buni osonlikcha bajaradi, zo'rg'a tegadi.
  Frau Pontuss jahli chiqib:
  - Bu dangasa yigitni tokchaga osib, oyog'iga tosh bog'lab qo'ying. U azob cheksin.
  Bola ushlanib qoladi, u og'ir mehnat samarasi bo'lgan yengillashtiruvchi mushaklarini siqib chiqaradi va qichqiradi:
  - Xo'sh, nimaga qaraysan, yigitlar ularni urishdi!
  O'g'il bolalar titraydi, qatorlar bo'ylab shovqin tarqaladi, lekin ularning qiynoqchilariga shoshilishga qat'iyati yo'q.
  Yigitni sudrab borishadi, har bir karkidon kalamush undan kamida etti marta og'irroq. Bunga qarshi kurashish befoyda. Ammo keyin imperiya taqdirini o'zgartiradigan voqealar darajasida sodir bo'ladi. Ikkita o'q yangradi va karkidon kalamushlari yiqildi, yirtqich hayvonlarning orqa qismi kesildi, chuqur kraterlar ochildi. Yigit o'zini bo'shatib, yiqildi, lekin baqirib o'rnidan sakrab tushdi:
  - Qarang, Xudoning adolati bor.
  Qorong'ulikdan farishtadek ko'rinib, o'zining singlisi Margaritaga juda o'xshash oltin sochli qiz javob berdi:
  - Aksincha insoniy. Bilingki, Iblis bilan kelishuv yerdagi jannatni va do'zaxdagi issiq joyni kafolatlamaydi. Shaytonga suyanish elektr kursida o'tirishga o'xshaydi!
  Bu olovli Auroraga ikkinchisi baland ovozda:
  - Bu yerda sodir bo'layotgan voqea qo'rqinchli film uchun syujet. Buni bolalar bilan qiling. Bolani javondan olib tashlang.
  Oleg Rybachenko boshini chayqadi va... uyg"ondi. U ko'rish paytida yotmadi, balki jim turdi ...
  Va ancha vaqt o'tdi. Natsistlar hali ham qilyaptilar
  Oziq-ovqat preparatlari. Ammo SS shifokorlari tomonidan g'alati mox tutunini yutish natijasida paydo bo'lgan bu dahshatli dori qisqa bo'lib tuyuldi.
  Oleg Rybachenko darhol nima uchun bu Krautlar hech qanday ta'sir ko'rsatmagan deb o'yladi. Ular filtr maskalarisizmi? Va nima uchun bu gallyutsinatsiyada bunday dahshatli tush. Ular u bilan nima qilishyapti?
  Ammo natsistlarning o'zlari o'zlarini juda tabiiy tutdilar, hatto ular biz bilan ovqatlanishlari mumkinligiga ishora qilib, qandaydir do'stona bo'lishdi.
  Darhaqiqat, ular mahalliy aholidan o'g'irlangan sigirning bir juft sonini tortib olishdi. Keyin bir fashist katta qozonni sudrab ketdi, ikkinchi fashist esa Oleg bilan birga suv olish uchun ketdi. Yana, qiziquvchan kashshofga bu g'alati tuyuldi, ikkita charm chelak va eng yomoni, oddiy metall yoki yog'och. Bundan tashqari, unchalik xos bo'lmagan bir SS odami o'zini sudrab borardi.
  Kashshof o'z oyog'iga unchalik ishonmas edi, bu qatldagi zarbalar hissiyotda juda real edi va Lomonosovning avlodi buning ortida oddiy yoki hatto oddiy gallyutsinatsiyadan ham ko'proq narsa borligini taxmin qildi.
  Lagerdan yuz qadamcha narida suv oqardi, kumushrang, yarqirab turgan billur jilo balkonga osilgan ikkita tosh ostidan oqib chiqdi. Oleg Ribachenko ochko'zlik bilan unga egildi. Bola ichidagi hamma narsa toshga, to'g'rirog'i ko'mirga pishganini endi his qildi. Ochko'zlik bilan yoqimli salqinlikka yopishib oldi va ... uni qulog'iga oldi.
  SS yigitlaridan biri tosh devor orqasiga yashirinib, murakkab qurilma panelida nimanidir bosdi va kalamush kabi kuldi.
  Zarbani fashist g"araz qilmasdan berdi, lekin shunday kuch bilan Oleg toshlarga tashlandi, u chap qulog"i bilan eshitishni to"xtatdi va boshning bu tomoni chindan ham qotib qoldi.
  Halat kiygan va oltin zanjirli shifokor kulib yubordi va baqirdi:
  - Boks! Boks!
  . Љ4-BOB
  Kashshof bola sakrab turdi va SS yigitiga yugurdi. O'ng qo'l bilan aldamchi tarzda nafas ostida nishonga olish va chap qo'l bilan ayyorlik bilan orqaga yashirinish. U bir nechta boks darslarida qatnashgan, ammo uning xotirasi mutlaq. Misol uchun, soxta musht va o'tkir yarim ustki va yarim yon chap qo'l. Keyin tana, son, abs va hatto oyoqning kengayishi zarbaga kiradi. Va eng muhimi - odatda o'ng qo'l bilan jang qiladigan bokschilar chap qo'ldan sarmoya kiritishni kutmaydilar. Ajablanadigan omil ishladi, Oleg Rybachenko buni qildi! Yosh va yaxshi o'qitilgan SS odami, hech bo'lmaganda Olegning chap qo'li emasligini bilmas edi, lekin u chapga "qurol" tashlay oladi. Va jag'iga ilgak ushladi. Va eng zo'r - SS askari faqat toza tosh blokga qulagani uchun oyoqqa turdi ... Va yarim och bolaning vazni tanlangan askarni SSga tashlash uchun etarli emas edi, ular yo'q. zaiflarni oling!
  Agar Oleg Ribachenko bu harakatda tajribaliroq jangchi bo'lganida, ehtimol u bir qator yakuniy harakatlarga o'tgan bo'lardi. Ammo mahorat maqtov emas, balki jismoniy xususiyatlar ham.
  Ammo u buni juda yaxshi uddaladi, ayniqsa, zarba mashg'ulotlarda mashq qilinmaganini hisobga olsak va Oleg Rybachenkoning o'zi, katta tabiiy qobiliyatlariga qaramay, boksga sovuqqon edi.
  Endi u hatto murabbiy Faranenko aytgan bo'limga yozilmaganidan afsuslandi - sen katta yigit bo'lib ulg'aysan, lekin tez va engil reaktsiya bilan. Tez orada SSSR Olimpiya o'yinlarida ishtirok etadi - va siz medal uchun munosib kurashishingiz mumkin!
  Nima deysan? Oleg Rybachenko bunga quyidagicha javob berdi:
  "Men boshimni bir-birining nikelini tozalashdan ko'ra, mamlakat uchun foydaliroq narsalarga tejashni afzal ko'raman!" Misol uchun, agar siz talaş ustida yoki hatto oddiy axlatda ishlaydigan traktor yasasangiz, unda yana ko'p narsalar
  Vatan foyda keltiradi!
  Ammo endi bolaning o'zi kapital oldi.
  Shunday qilib, Oleg Rybachenko umrida hech qachon kaltaklanmagan edi. Voyaga etgan SS odami o'n yoshli bolaning yoshiga qarab baland bo'lsa ham, uyushgan qarshiligini tezda yo'q qildi (buni u bir necha bor ko'rsatdi va muvaffaqiyatli urdi) va mohirlik bilan mushtlarini urdi - yiqilganini ko'tardi va yana urdi. Oleg Rybachenko qarshilik ko"rsatishni to"xtatgach (Ya"ni u hushini yo"qotishiga sal qoldi, ya"ni boshingda haligacha o"ylar bor, sen qora rangda emassan, lekin tanang endi bo"ysunmaydi. Ringda jiddiy kurashganlar bu nima ekanligini bilishsa kerak. Grogda bo'lishni yaxshi ko'radi.). Fashist uning yiqilishiga yo'l qo'ydi va g'alati, u yiqilganni hech qachon urmadi. Biroq jallod tabib unga anagram tilida nimadir deb baqirdi. Paqir olib, ko"kargan yuziga suv quydi.
  Cho'kayotgan mushukcha hissi va hozirgina erigan muzdan suv juda sovuq - shunchaki qishki suzish!
  Oleg o'zini silkitib, o'rnidan turdi va ichkaridan yorilib ketgan chap yonog'ining qoniga tupurdi. SS odami endi uni urmadi - u birdan yirtqich hayvonning qaysi qo'shinlarda hayratlanarli, deyarli hamdardlik bilan xizmat qilishini hisobga olsak, xo'rsinib qo'ydi va timsohdan yasalgan chelaklarga (shuningdek, bunday isrofgarchilik emas) teri chelaklariga suv quya boshladi. ...
  Kichik Rybachenko bu holatni bir vaqtning o'zida yaxshi va yomon deb ta'kidladi. Yaxshi xabar shundaki, ular hech bo'lmaganda tajriba mantiqiy yakunlanmaguncha o'ldirilmaydi. To'g'ri, marra chizig'i juda tor fikrli va ehtimol azob-uqubatlardan xalos bo'lishi mumkin! Yomon tomoni shundaki, ular qattiq qo'riqlanadi va qochish uchun, aslida, mohir zukkolikdan foydalanish kerak!
  Ko'p o'tmay, Oleg Rybachenko gvineya cho'chqasi bo'lish boshqa harbiy asirlarga nisbatan ma'lum afzalliklarga ega ekanligiga amin bo'ldi.
  Ma"lum bo"lishicha, asir va asirlarga ham issiq ovqat beriladi. Hurmatli, bu shuni anglatadiki, SS qo'riqchilari allaqachon konservalardan nimanidir yutib yuborishgan va shunchaki qandaydir choyshabga yotishgan, qichqirishgan yoki uxlashgan. Xo'sh, bo'rilar aylanib yurgan - yo ovda, yo patrulda yoki ikkalasida . Biroq, Oleg bundan mamnun emas edi. U Avrora va yana bir yosh qizning qimirlagan yalang oyoqlariga yotdi (nam, hali sovuq yerga tushmaslik uchunmi?) va xirilladi - Margarita Oleg Rybachenkodan olingan erigan suvga namlangan dengizchi paltosining cheti bilan yuzini artdi. , ma'qullagan holda dedi:
  Endi siz haqiqiy erkaksiz. Mushtlarda yutqazildi, ahmoqlarda g'alaba qozondi!
  Aurora taklif qildi:
  - Ha, men unga yuz massajini qilaman, kesilgan joy tezroq tuzalib ketadi.
  Oleg Rybachenko kuch bilan tabassum qildi. Juda g'ayritabiiy. U kasal bo'lib, tuyoqlarida plazma konki bilan iblislar raqsga tushdi. Va shu bilan birga... u endi quvnoqroq his qildimi? Davom etishdan biroz qo"rqardim: endi uni toshlarga yotqizib, yurakdan qamchi bilan urishadi yoki chaqqonlik bilan sinab ko"rishar. Lekin natsistlar bu yerga ham qaramadilar va navbatma-navbat qozondan tatib ko"rib, o"z qush lahjalarida nimadir haqida gaplashdilar.
  Margarita uning qulog'iga pichirladi:
  - Albatta, yaxshi ... Lekin aqlliroq bo'l! Qachonki kuchli kuchsiz ko'rinadi va aksincha!
  Oleg Ribachenko to'ng'illadi:
  - Afsuski, o'zini zaif qilib ko'rsatishdan foyda yo'q, chunki shunday!
  Xo'sh, ular shoxlarga qattiq urishdi ... Kesilgan yonoqdan tashqari, ular hali ham hayratlanarli edi, ko'p bo'lmasa-da, umurtqa pog'onasi kuchli - ikkita tish. Qovurg'alar og'riydi, quloq og'riydi.
  Biroq, fantastik vahiy paytida qatl ko'proq azob-uqubatlarga olib keldi.
  - Bo'ldi, mayli, - Oleg Ribachenko yangi kishanlangan qo'llari bilan Avroraning uzun barmoqlarini itarib yubordi va matros kostyumining etagiga o'tirdi. Titrab ketdi. - Yo'q, sovuq. Va ovda ovqatlaning ...
  Axir, ong borlikka qanday bog'liq - siz beixtiyor marksist bo'lib qolasiz. Agar omon qolsangiz!
  Qamoqxona gruel alyuminiy kosalarga solingan - ular zirhli transport vositalaridan birida tashilgan. Lekin qoshiqlar yo'q edi. Ko'rinishidan, qullar baribir qalin bo'tqa yeyishadi, deb ishonishgan. Yoki ular masxara qilishga qaror qilishdi, chunki bu qoshiqlar bunday kamchilik emas. Xo'sh ... bu yaxshiroq!
  Siz haqiqiy yirtqichga aylanasiz - bola kulib yubordi va unga tushmaslik uchun darhol og'zini yopib qo'ydi.
  Bo'tqa marvarid arpa bilan aralashtirilgan grechka bo'tqasi bo'lib chiqdi - qalin, deyarli tuzsiz va, albatta, go'shtsiz yoki shunga o'xshash narsasiz, ehtimol ular hidi uchun ozgina baliq qo'shgandir. Ikkita donning oddiy, deyarli bo'sh aralashmasi (va ular hidiga qarab dudlangan go'sht bilan yoriladi). Ammo kashshof bolaning qorni allaqachon o'z chegarasiga etgan edi: ochlik biroz pasayib, faqat bo'tqa ko'rganda qaytib keldi, lekin uch baravar kuch bilan.
  To'g'ri, ovqatlanish yomon edi - bir necha marta issiq aralash ichkaridan yaralangan yonoqqa tushdi va og'riqdan ko'z yoshlari oqdi - lekin bu nima ?! Ha, va "bilaguzuklar" xalaqit berdi, Oleg Rybachenko qo"llarini silkitdi, jahl bilan uning ko"zlaridan uchqunlarni atrofiga otdi... va bir payt o"ng qo"li mana shunday silkinishlarning biridan o"rtasigacha ringga sudralib chiqqanini angladi!
  Ajablanarlisi - SS haqiqatan ham shunday ibtidoiy teshdi. Bu ham jazolovchilar tomonidan o'rgatilgan bo'rilardan xalos bo'ladi!
  Oleg Ribachenko qotib qoldi. Darhol u piyola orqasiga yashirinib, chaynashga majbur bo'ldi. Va u o'ng qo'li bilan qattiq po'lat teriga chidab bo'lmas darajada kesilguncha buraldi.
  SSda hamma ham unchalik zo'r emasga o'xshaydi!
  Va u, ehtimol, qo'lini tortib olishi mumkinligini tushundi. Kattaroq qo'l uchun mo'ljallangan uzuk - erkak yoki mahalliy yosh, ehtimol ko'p ishlagan kattaroq bola. Ammo o'smirlikdan oldingi Oleg Rybachenkoning terlagan qo'llari uchun tuzoq keng bo'lib chiqdi.
  Bola pichirladi:
  - G'alabani kutaman! G'alaba kutmoqda! Kishanlarni sindirishga intilganlar! Bobolar Fritzni yutib olishdi! Biz ularni ham o'yin kabi to'ldiramiz!
  Aurora, Oleg Rybachenkoga mehr bilan qarab, silliq harakat bilan qo'lini orqaga surdi (qo'lidagi keng kesilgan va ishqalanishdan qon chiqdi). Ikkinchi qo'shni esa o'sha paytda nima bo'layotganini yoritib ko'chdi. Oleg olovli shaytonning ko'zlariga qaradi, u ko'z qisib qo'ydi. Shuningdek, u zumrad lazerlari bilan kobra kabi ajralmas masofada burg'ulashni boshladi. Keyin u boshini chayqab, ehtiyotkorlik bilan bo'rilarga ishora qildi. Keyin, to'xtovsiz ovqatlanish - ko'tarilgan tizzada turgan stakandan to'g'ridan-to'g'ri qizil gubkalar bilan ushlash, qo'llarini pastga tushirish va ho'l erga to'lqinlarga aylanadigan o'rash chiziqlarini chizish.
  Oleg Ribachenko hech narsani tushunmadi, lekin uning boshida allaqachon g'alaba qozongan qo'shiq yangradi;
  Yosh, shirin, sof;
  Qizil Sovet mamlakati!
  Quyosh nurli chiqadi
  Yuragingiz bilan berilgan!
  
  Ko'llarimiz toza
  Daryoning bo'ronli kristalli!
  O'g'il bolalar to'p bilan yugurishadi
  Birgalikda tepalikka yuguring!
  
  Ko'krak havodan yorilib ketadi,
  Har bir o't pichog'ida bahor!
  Men Rabbiyga murojaat qilaman
  Bizni yovuzlikka uchrasin, balo!
  
  Qattiq vaqt keldi
  Fashizm Rossiyaga bostirib kirdi!
  Biz jang uchun yangisini yaratamiz,
  Kommunizm hukmronlik qilsin!
  
  Birgalikda narsalar doimo bahslashadi,
  Biz siqilgan mushtdekmiz!
  Otliqlar minib yurishardi
  Xo'sh, endi po'lat tank!
  
  Leninning buyuk ishi
  Biz shunday davom etamiz!
  Stalin dono daho
  Bizni g'alaba qozonishga nima o'rgatdi!
  
  Va nihoyat, men sizga aytaman
  Kim qutqardi - yo'qolgan!
  Aniqroq o'yladim - aytaman,
  Tez orada final!
  Oleg Rybachenko, bunday qumdan keyin dengiz tizzagacha bo'lgandek tuyuldi! Va tog'lar, albatta, elkada!
  Qizlar ham o"rnidan turib, quloqdan quloqqa shivirlashdi. Hammada umid bor edi.
  Lomonosov va Stenka Razinning avlodi yonoqlarini pufladi, keyin nafas oldi - la'nati kesilgan og'riyapti.
  Agar qochishga muvaffaq bo'lsangiz-chi? Oleg Rybachenko tezda yon tomonga qaradi, go'yo uning fikrlari (va kim biladi, agar ular uni yuborishi mumkin bo'lsa, nosozliklar bo'lsa, unda qanday jihozlar borligi noma'lum!) SS eskortlarini eshitdi.
  Ko"zlarida jahannam chaqnab turgan olovli shayton kashshof bolaning qo"llaridagi po"lat halqalarga tegib, ma"qullagancha bosh irg"adi: "Ha, harakat qilib ko"ring", deyishadi! Bu munozaralarsiz va qo'shimcha gaplarsiz ham aniq.
  Tulki sochli jangchi pichirladi:
  - Omon qolsa ham... Qasos oladigan odam topiladi!
  Ammo keyin Oleg Rybachenko muzlagandek ichkari toshga aylandi. Va bitta oddiy fikr uni qotib qoldi: u qo'llarini burishdi. Va keyin ... lekin keyin qolgan qizlarga o'zlarini ozod qilishga yordam berish kerak bo'ladi. Aks holda, u kashshof-a'lochi talaba emas, lekin kim ?!
  Men bu so'zlarni esladim: rahbarning o'zi oldinga yuradigan odam emas! Va kim qadam tashlaydi va boshqasiga yordam beradi!
  Va ular siz uchun kimlar - oyoqlari qonga singan shunday go'zal qizlar. Yosh leninchining ichida nimadir g'azablandi - minglab tornadolarning shovqini bilan u isyon ko'tardi! Ma'lum bo'lishicha - iloji boricha tezroq yuguring va ...
  Aslida, agar biz qochib ketsak, qachon boshqa imkoniyat bo'lmaydi. Aks holda, bu xiyonat.
  U yana ko'zlarini avvaliga Margaritaga, so'ngra ko'ngli ko'tarilib, kosani ta'm bilan yalab o'tirgan Avroraga qaratdi. Va u burnini idishdan chiqarib, ko'z qisib qo'ydi.
  - Biz sizni ushlab turmayapmiz! - Olovli shayton qo'shildi. - Ketsangiz, albatta yordamga kelasiz!
  Oleg Ribachenko bosh chayqab javob berdi:
  - Qasam ichaman! Halol kashshof partizanlar bilan bog'lanadi va siz najot topasiz!
  Xo'sh, biz shunday qaror qildik! Keyingi voqealar ancha prozaik edi. Idishlarni Oleg emas yuvgani yaxshi edi - shekilli, ular yo uni yana zanjirdan bo'shatishdan qo'rqishdi yoki qizlarni qattiq ishlashga ruxsat berishga qaror qilishdi. Arzimas, lekin bu holatda bu yoqimli. Yomon tomoni shundaki, men yana borishga majbur bo'ldim va bu fashistlar tinchlansa. Ko'proq yoki kamroq barqaror hech narsa topa olmaydi.
  Havo biroz salqin, shamol bosilgan bo'lsa-da, otda bulutlar ko'tarilib, ulardan sovuq yomg'ir yog'a boshladi. SS odamlari hozir ham xursand bo'lganga o'xshaydi, garchi ular va ularning bo'rilari ho'l hidga ega bo'lishsa ham.
  Men juda ko'p borishim kerak edi. Bu erdagi bunday dunyo Qrimning maxsus mikroiqlimidir. Odatda yomg'irli emas, lekin bu holda shamol shamollari bilan.
  Qizlar allaqachon yaxshi uxlab qolishgan va sovuq ularni jonlantirdi.
  Ammo negadir Oleg Rybachenko uxlashni xohladi, ko'zlari xiyonatkorona bir-biriga yopishdi.
  Ha, shunday og'irlik, go'yo yuz tonnalik tana go'shti sizni bosadi va chuqur nafas olmaydi.
  Oh, men kasal bo'laman, - deb o'yladi Oleg Ribachenko, yana qotib qolgan oyoqlarini qattiq tartibga solib. "Men hozir aniq kasal bo'laman, lekin keyin nima bo'ladi?" Natsistlar, albatta, aspirin ishlatmaydi yoki penitsillinni in'ektsiya qilmaydi va ular hatto asaldan ham pushaymon bo'lishlari mumkin. Yoki hali ham shunday emasmi? Tajriba uchun saqlanganmi? Biz bechoralar endi qayoqqa ketyapmiz?!
  Yana yomg'ir va azob-uqubatlar bilan haqiqat g'oyib bo'ldi va u yo'lda uxlab qoldi. Bu, ehtimol, bu lavozimda faqat foydalidir;
  Kosmos qaysidir ma'noda - jang;
  Pionerlar Dmitriy va Oleg Rybachenko a'lochi talabalar va ajoyib sportchilar sifatida SSSR va Germaniya bolalar sport klublari o'rtasida o'tkaziladigan boks bo'yicha o'rtoqlik musobaqalarida o'z mamlakatlarini SSSRda himoya qilish huquqini oldilar. Har ikki davlat hamon ittifoqchi sanaladi va yaqinlashib kelayotgan urush haqidagi mish-mishlar barham topdi. Darhaqiqat, nemis qo'shinlari chegaradan chiqib ketishdi va Wehrmacht Afrikada g'alabali hujumni amalga oshirmoqda va allaqachon Misrni bosib olgan va Gibraltarning qo'lga olinishi haqida aytilgan. Stalin Fuhrerni shaxsan tabriklagan aloqalar!
  Xayoliy ko'rish so'zsiz, lekin koinotda nima sodir bo'lmaydi. Oleg o'zini shunday deb o'ylaydi - yana qandaydir nurlarning sun'iy ta'siri yoki boshqa narsadan ilhomlangan. Ammo hamma narsa shunchalik realki, bu aldanishga qarshi turish uchun kuch yo'q.
  Shunday qilib, siz deyarli do'stona mamlakatga xavfsiz uchishingiz mumkin. Nemis matbuotida Sovet Ittifoqi haqida faqat yaxshi gaplar aytiladi, kommunizm hatto Milliy sotsializmning birodarlik mafkurasi qatoriga qo'yiladi. Bundan tashqari, Staxanovga o'xshash harakat paydo bo'ldi ...
  Dmitriy va Oleg Rybachenko eng yosh toifadagi bokschilardir, ular atigi o'n bir yoshda, musobaqalardagi chiqishlarning pastki chegarasi. Ammo o'g'il bolalar o'z yoshiga ko'ra juda katta va hattoki davr ham yigirma birinchi asrning oxiridagidek tez tezlasha olmaydi.
  Biroq, Oleg kichikroq, ingichka, engilroq vazn toifasidan, lekin juda tez. Dmitriy kattaroq, suyagi kengroq, unga kamida o'n to'rt yoshdan oshgan qahramon o'g'il ko'rinishi mumkin.
  O'g'il bolalar soch rangi bilan ajralib turadi. Olezhek engil, tabiiy sarg'ish kabi, qor to'pi kabi. Dmitriy jigarrang sochli, jigarrang sochli. Oleg bir necha oy yoshroq va dumaloq yuzi bilan hali ham bolaga o'xshaydi va Dmitriy shunchaki chiroyli, targ'ibot plakatiga loyiqdir. Qizlar allaqachon unga tikilib, bu juda katta bola ekanligiga ishonishmaydi.
  Biroq, Oleg Rybachenko Dmitriyga qaraganda ancha bilimdon, garchi ikkala o'g'il ham juda aqlli va bir xil beshlik uchun o'qisa ham. Darhaqiqat, Sovet mamlakatida yaxshi sportchilar a'lochi talabalar bo'lishi kerak.
  Qolgan yigitlar kattaroq, lekin o'n sakkiz yoshga to'lgan, ammo bir nechta qahramonlar ikki metr balandlikda va bir sentner og'irlikda ...
  Bokschilar, mamlakatning eng yaxshi yosh kadrlari... Ular bilan Germaniya va unga bo'ysunuvchi davlatlar chempionlari ham jang qilishadi... Bolalar o'rtasida, albatta, yoki o'smirlar.
  Ular Moskva-Berlin yo'nalishi bo'yicha Uchinchi Reyxning eng yirik yo'lovchi laynerida to'xtovsiz parvoz qiladi.
  Bokschilar alohida o'tirishadi, ammo kurashchilar, og'ir atletikachilar, futbolchilar, suzuvchilar ham bor. Barcha yoshlar va ajoyib ishlash. Stalin sho"ro tuzumi davrida tug"ilgan yangi avlodimizga hamma narsani yaxshi ko"rsatishni va obro"sini yo"qotmaslikni buyurdi. Va, albatta, hamma kurashishga intiladi ...
  Dmitriy Olegdan so'radi:
  - Jang uchun taktik reja tuzdingizmi?
  Kashshof bola javob berdi:
  - Har bir raqib uchun o'nlab rejalarim bor... Lekin siz avval unga qarashingiz kerak, shundan keyingina qaror qabul qilishingiz kerak... Har bir individual yondashuv uchun eng kichik harakat va o'ziga xosliklar, jumladan, dushmanning fiziologik tuzilishi ham sof taqozo qiladi. individual taktikalar.
  Dimitriy xo'rsinib qo'ydi:
  - Lekin men ancha oson ish qilyapman! Taktikasiz men dushmanga shoshilaman, ko'proq va tez-tez zarba beraman va sindiraman.
  Oleg Rybachenko shunday dedi:
  - Sizning yoshingizda sizdek yirik va jismonan rivojlangan yigitlar kam. Shuning uchun bosimning taktikasi o'tadi. Siz shunchaki ag'darishingiz mumkin. Ammo bu erda men deyarli normal bo'ydaman, ehtimol o'rtachadan biroz yuqoriroqman va SSSR chempioni bo'lish uchun, bunday ulkan mamlakat, bitta bosim etarli emas. Axir, siz dushmanni qo'pol kuch bilan qabul qila olmaysiz, chunki u ham mashq qiladi, sog'lom turmush tarzini olib boradi, to'g'ri ovqatlanadi, taktikani o'rganadi. Va keyin uni shaxmat o'yinidagi kabi takrorlash kerak. Ba'zan hatto biror narsa, mat uchun qurbonlik.
  Dmitriy qattiq e'tiroz bildirdi:
  - Raqiblarim esa mashg'ulot o'tkazmoqda, finalda esa bola mendan kattaroq va og'irroq edi. Ko'p narsa qanday mashq qilishingizga bog'liq. Ba'zilar ikki hafta ichida charchab qolguncha ishlagan holda Olimpiada chempioni bo'lish mumkin, deb o'ylaydi... Bu aldanish. Axir, sport mashg'ulotlarida eng muhim narsa super yuk berish emas, balki super tiklanishni ishlab chiqarishdir. Ammo to'g'ri individual tanlangan mashqlar to'plami mavjud va eng muhimi, keyingi tiklanish va kuchga ega bo'lishdir ... Shundan so'ng siz bir nafasda kurashasiz, uch raundda yuzlab zarbalarni tashlaysiz, aniqrog'i, aslida , ancha kam.
  Oleg Rybachenko shunday dedi:
  Xo'sh, bu ham to'g'ri! Xususan, to'g'ri nafas olish siri va bola tanasining o'sish nuqtalariga ukol qilish ... Bu erda gurumizning bir nechta nou-xaulari mavjud. Lekin tushunmadim nega ularni boshqa murabbiylar bilan baham ko'rmaydi?
  Dmitriy pichirladi:
  - U menga ishonch bilan aytdiki, biz sizlar bilanmiz... Nafaqat bokschilar, balki birinchi navbatda askarlar. Biz hali ham alohida ish qilishimiz kerak... Juda muhim, hatto Olimpiya oltinidan ham muhimroq!
  Oleg yorqin boshini egib dedi:
  - Yana muhimroq narsa .... Balki u menga buni ham aytgandir ... Insoniyat taqdiri ikki sovet kashshof yigitining ishlariga bog'liq bo'lishi mumkin. Xuddi ertak kabi.
  Dmitriy falsafiy ta'kidladi:
  - Ertaklar hayotdan bo'lmasa, qaerdan keladi. Ehtimol, bu haqiqatan ham shunday bo'ladi! Garchi biz xunuk o'rdak bo'lmasak-da, lekin ... Bizni burgutlar deyishga hali erta.
  Oleg Rybachenko suhbat mavzusini muammosiz o'zgartirdi:
  - Sizningcha, nemis bosqinining tahdidi nihoyat o'tib ketdimi?
  Dimitriy hayron bo"lib keng yelkalarini qisdi.
  - Mana, menimcha, siz ko'proq mutaxassissiz. O'zimcha, siz darhol barcha qo'llaringiz va oyoqlaringiz bilan zarba bera olmaysiz, deb o'ylayman, keyin yana barcha yo'nalishlarda hujum qilish mumkin emas. To'g'ri, agar siz sakrashda harakat qilsangiz ...
  Oleg Ribachenko kulib yubordi:
  - Bu juda mantiqiy tuyuladi ... Ammo biz Gitler nimani nazarda tutganini bilmaymiz, lekin keskinlik haqiqatan ham pasayib ketdi va nemis samolyotlari bizning havo hududimizni buzishni to'xtatdi va chet elda tırtıllarning shovqini eshitilmaydi, bu haqiqat. Ha, va Fuhrer, ba'zi ishchilar mashinalarga qaytishdi. Ya'ni, Uchinchi Reyx o'z tishlarini yashirdi ... Lekin biz bo'shashmasligimiz kerak.
  Dmitriy sumkasidan baliq va maxsus yog'siz pishloq solingan pishirilgan sendvich chiqarib, Olegga uzatdi. Keyin u o'zi uchun ikki baravar ko'p olib chiqdi. Taklif etilgan:
  - Ovqatlaning ... Siz oziq-ovqat va oqsillarni iste'mol qilishda uzoq tanaffus qila olmaysiz. Tanadagi aminokislotalarning kontsentratsiyasi pasayganda, mushaklar kuchini yo'qotadi.
  Oleg Rybachenko shunday dedi:
  - Ko'p ishlaydigan bodibildingchilar uchun bu juda to'g'ri, lekin bokschilar uchun ... Axir, bizda go'sht yo'q, tanani bo'yashadi va bundan ham ko'proq jangovar samaradorlikni oshiradi!
  Dmitriy sendvichni tishlab, unga pomidor qo'shib, rozi bo'ldi:
  - Hammasi emas, lekin ... Aminokislotalarning konsentratsiyasi pasaymasligi uchun men hatto tunda tuxum oqini yeyman yoki ichaman. Va eng muhimi, tovuq tuxumi emas, balki bedana yoki tuyaqush tuxumlari, ikkinchisi juda kam uchraydi ... Garchi O'rta Osiyoda tuyaqushlar allaqachon ko'paya boshlaganga o'xshaydi ...
  Oleg jiddiy (ohangda) hazil qildi:
  - Baqaning old oyoqlarida juda qimmatli oqsil. Men sinashni tavsiya qilaman!
  Dimitriy boladek kulib yubordi:
  - Ha, lekin undan ham ko'proq qizil hind qalampiri bilan istiridyelarda!
  Biroq, Oleg sendvichdan ehtiyotkorlik bilan tishlab oldi va bir bo'lakni singdira boshladi. Baliq qizil, mazali, ezilgan sarimsoq bilan ketchupda namlangan edi. Bir oz kuch qo'shish mumkin edi ... Masalan, Vinni Puh kabi ...
  - Vinni Pux dunyoda yaxshi yashaydi! Xotini, bolalari bor, dulavratotu!
  Oleg birdan taklif qildi:
  - Qo'shiq aytsak bo'ladimi?
  Dmitriy ko'p ishtiyoqsiz ta'kidladi:
  - Qo'shiq aytishga hali erta emasmi?
  Oleg Ribachenko jilmayib:
  - To'g'ri, ayniqsa SSSR chegarasidan uchib o'tganimiz uchun!
  Dmitriy sherigidan so'radi:
  - Qaychimi yoki qog'ozmi?
  Oleg qo'l silkitdi.
  "Balki, bolalarcha hazillarsiz qilgan yaxshidir. Biz tinch odamlarmiz, ammo zirhli poyezdimiz yorug"lik tezligiga qadar tezlasha oldi...
  Dimitriy gapini bo"ldi:
  - Yo'q! Bizga bog"cha qo"shiqlari kerak emas. Qani, yana bir narsa... vatanparvarlik!
  Oleg to'la o'pkasini puflab, qo'shiq kuylay boshladi, borar ekan. Danka, o'z navbatida, juda yaxshi qo'shiq aytdi. To"g"rirog"i, uning ovozi marshalning karnayiga o"xshardi, balki Yerixoning ham ovozi edi;
  Pioner - bu mag'rur so'z
  Stalin Rodnoy bog'lab qo'ydi.
  Uyda ziyofatdan boshqa yo'q,
  Men uchun kommunistik ideal!
  
  Men Vatanga abadiy xizmat qilishga qasamyod qildim
  Shunday qilib, Vatan gullab-yashnasin,
  Hayotdagi hamma uchun yaxshiroq qilish uchun,
  Shunday qilib, parvoz burgutdan ko'ra keskinroq bo'ladi!
  
  Momaqaldiroq - urush keldi,
  Shunday qilib, jasorat bilan, bolalar lagerga borishadi!
  Vermaxt badbo'y tumshug'ini qo'ydi,
  Shunday qilib, biz uni xarajatlarga jo'natamiz!
  
  Yigitlarga miltiq berishmadi,
  Javob bor edi siz yillar - kichkinasiz!
  Baribir ular askarlarga qochib ketishdi,
  Chunki süngüler juda zarur!
  
  Moskva yaqinida biz qor ko'chkilarida jang qildik,
  Ayozdan yalangoyoq yugurishdi ...
  Chiroyli kashshoflar liboslarda yugurishadi -
  Grenata yo'q, shuning uchun mushtingiz bilan uring!
  
  Fashistik katlar qanchalik shafqatsiz -
  Ularning qonini qancha ichish mumkin,
  Ammo natsistlar qasos olishadi,
  Tuxumlar o'yinga aylanadi!
  
  Tushlik uchun oddiy ratsion - ochlik,
  Askarlar oyoqlari muzlab qoldi...
  Men oddiygina bolaman
  Ammo otalar jasorat bilan faxrlanadilar!
  
  Tank shoshilmoqda, "Yo'lbars" tumshug'ini itarib yubordi,
  Ammo yosh jangchi granatani siqib chiqardi!
  Va fashist harom minaga duch keldi:
  Mana, uning issiq mash'alasi quchoqlandi!
  
  Hatto kichkintoy ham gigant bo'ladi
  Agar siz jasoratni tarbiyalagan bo'lsangiz!
  Kashshoflar aloqalar birlashgandek,
  Ruh kuchliroq: titan - metall!
  
  Wehrmacht o'tmadi, ular uni peshonaga olishdi,
  Po'lat tobutlar bo'g'ildi!
  Rossiyada shunday bolalar bor,
  Avlodlar faxrlanadi!
  
  Yana jang, bu safar Volgada,
  Pioner - terminatorga aylandi!
  Fashistlarda to'liq o'likxonalar mavjud
  Va qirg'oqda o'lim qal'asi buzildi!
  
  Qancha odamimiz vafot etdi - hisob yo'q,
  Yana qanchalar o'ladi - ko'z yoshlari yo'q ...
  Ammo bunday jangchilar ishiga ishonishadi;
  Masihga loyiq bo'lganni tiriltir!
  
  Ular Berlinda komsomolga aylanishdi,
  U yerda u sadoqatga qasamyod qildi!
  Yevropaning yarmi yalangoyoq ittifoq bilan,
  Bizning yosh jamoamiz safdan chiqdi!
  
  Va endi biz yangi dunyo quramiz,
  Hamma ijodkor demiurga aylanadi....
  Azoblar tubiga cho'kish - urush,
  Biz qo'rquv nimani anglatishini bilmaymiz!
  
  Koinotda mehribonlik hukmronlik qila boshlaydi
  Va keyin og'riq yo'qoladi, menga ishoning ...
  Biz bilan barcha daholarning eng yaxshisi, Stalin,
  Gitlerning do'zax hayvonini mag'lub etdi!
  
  Buning uchun jasorat bilan kurashdik.
  Abadiy hurmat...
  Va partiya muhimligini tushuning -
  Koinot tushga olib boradi!
  Xabar samolyoti bu qo'shiqni bir ovozdan kuyladi. Bu shunchalik tantanali eshitildiki, odam yig'lab yuborishi mumkin edi ...
  . Љ5-BOB
  Ko'rish g'oyib bo'ldi va yozuvchi va daho o'g'il yana kezib yurgan ustun haqiqatida o'zini topdi.
  Biror kishi bilan arzimas suhbatlashishning iloji yo'qligidan (vahiydan keyin til butunlay xiralashdi!) Oleg Rybachenko qo'shimcha ravishda g'azablandi. Va negadir men ular o'rmonga yaqinlashayotganini darhol anglamadim. U tugadi - ho'l bo'lib, oyoq ostida yaxshi bosib o'tilgan yo'l bor edi, garchi ho'l bo'lsa-da, lekin tiniq, u erda va u erda aravalar, mashinalar, engil tanklarning tırtılları, mototsikllar va hatto ot tuyoqlari izlari bilan kesilgan.
  Noxush sovunga o'xshagan sovuq loy xuddi sirpanchiq bo'lib chiqdi, Oleg Rybachenko mo''jizaviy tarzda bir necha marta muvozanatni saqladi va ustunda ikki-uch qiz yiqilib, tezda o'rnidan turdi.
  Margaritaning o'zi esa ancha holdan toygan holda akasini rag'batlantirdi:
  - Qorong'i tushdi, tez orada dam olishga ruxsat berishadi!
  Yomg'ir boshlanganidan bir yarim soat o'tgach, ular uzoqdan ko'rinadigan tepaliklardan o'tib ketishdi. Oleg Rybachenko yaqinida tushundi - bu tepaliklar emas, balki pulemyot minoralari bo'lgan shafta. Sharq va g"arb tomon cho"zilgan qadimiy Qrim qal"asi. Vaqti-vaqti bilan "tepaliklar" da deyarli yer bilan tekislangan kulrang tosh halqalar - qo'riqchi minoralari xarobalari ko'rinib turardi. Ularning ikkitasi orasidan - bir vaqtlar, ehtimol, darvozaning ochilishi bo'lgan chuqurlikka, asir ustun o'tib ketgan.
  Keyin ularni yana uyquga olib ketishdi. Ular hatto kishanlarni ham olib tashlamadilar va ovqatlanishni boshlamadilar. Uyqu qizlarni qarg'aning qanotiday qopladi;
  To'satdan qizlarning oldidagi manzara o'zgarib ketdi (va bu orzular juda ko'p dabdabali!) Va ular dengizga, aniqrog'i dengiz ko'rinishi va salqin iskala ustiga tushishdi.
  Komsomol qizlari portga yo'l olishdi, qirg'inchilarning silueti unchalik uzoq emas, bir necha kilometr uzoqlikda edi, lekin u deyarli ufq chizig'i bilan birlashdi. Bu erda ularga yana beshta tarakan kalamush bir necha marta hujum qilishdi. Bu shunday jirkanch jonzotlar, olti oyoqli, siz qaraysiz va gijjalar bilan tortasiz. Biroq, bu ikki soniya ichida, xanjar bilan sanchiladi va hammasi tugadi.
  Go'zal Margarita hatto kuyladi:
  - Va men uchun emetik kabi, keyin sevgi iksiri!
  Qizil Aurora burun teshigidan hushtak chaldi:
  - Lekin xatti-harakati yaxshi - va men oyog'im bilan jag'imga qattiq bog'langanman!
  Ko'proq xavfli mavjudotlar chayqa boltalari edi. Ularning tumshug'i bilan otish qobiliyati bor edi. Nuqta tashqariga tashlandi va terini teshib, kislota quydi. Keyin bolta qush mag'lubiyatga uchragan qurbonga o'tirdi - go'shtni yirtib tashladi. To'g'ri, bu erda ular asosan otib tashlangan. Ammo boshlari o"tkirlashgan to"rtta yirtqich skautlarga hujum qilishga urindi.
  - Mana, ular tabiatning yana bir buzuqligi! - Olovli shayton Aurora payqadi ...
  - Ularni kim yaratgan, hech qachon hech narsani buzmaydi! - Margaritaning yangi missiyasida yana atavistik diniy tuyg'ular paydo bo'ldi. Agar ongsizda ma'lum kuchlar uyg'onsa, shaxsiyat o'zgaradi. - Qudratli Xudoga ma'qul!
  Kalta yubka kiygan, sochlari o"t o"chiruvchidan ham issiqroq yonayotgan qizil sochli jin yana e"tiroz bildirdi:
  - Yo'q, bu mutatsiyalarning qudratli kuchini yana bir bor namoyish etadi. Bir qator shunga o'xshash ta'sirlar hayotni keltirib chiqarishi mumkin!
  Ikki chakrani tashlab, qizlar yirtqichlarni kesib, keyin ularga qaytib kelgan disklarni ushladilar.
  - Bumerang kabi, lekin titan kesadi! Olovli shayton jilmayib qo'ydi.
  - KELISHDIKMI! Faqatgina bu titan kesilmaydi, bu metall quritgichdan zaifroq.
  Qizlar qayiqni aylantira boshlashdi. Olovli shayton kutilmaganda iltijo qilib so'radi:
  - Nihoyat Margarita qo'shiq yozaylik!
  Quyoshdan yorqinroq jilmaygan qor-oq sarg'ish so'radi:
  - Bizga omad keltirsin!
  Ajoyib Aurora xitob qildi:
  - Aynan! Yo'qotgan yig'lasin - yaramas hasad!
  Komsomol qiz orqasiga suyanib, ohista qo'shiq aytdi, so'zlar suzib, jimirladi:
  Sehrli toshlar orasida Oracle,
  Bo'rondan tug'ilgan - yorqin quyosh!
  Biz nosoz zulmat emasmiz,
  Qo'shiq nurda qanday rangga ega!
  
  Ba'zida tosh, albatta, zararli -
  Biz muammoga duch keldik, qayg'u, o'lim, bashorat!
  Va arvohlar rangpar yorqinlikda,
  Kechasi belgi kabi porla!
  
  Ammo biz xurofotchi bo'lmaymiz
  Rus jangchisi - qo'lda qilich!
  Isoga sodiqlik bilan xizmat qiling
  Shayton abadiy ahmoq qilsin!
  
  Bundan kuchli vatan yo'q,
  Axir bizning irodamiz metallga o'xshaydi!
  Dono Stalin hujumni boshqaradi,
  Köln metallida "Andryusha" tornado!
  
  Biz Rossiyaga muqaddas xizmat qilamiz,
  Men unga yuragimni bag'ishlashni orzu qilardim!
  Askarda eng o'tkir nayza bor,
  Va diktordagi alanga - nutqlar!
  
  Sizga Rossiyani madhiya bilan maqtaylik,
  Biz unga madhiyalar kuylaymiz,
  Qasos dushmanlarga keladi -
  Keling, qarg'a bilan muomala qilaylik!
  
  Biz yangi muqaddas dunyo quramiz,
  Xudo bizni asrasin!
  Qizlar hashamati va yangilanishlari,
  Bir soat ham xalifa bo'lmaysiz!
  
  Bizni ajoyib tasavvur bilan mukofotlang -
  Rabbiyning ovozi qilichga chorlamoqda!
  Hayot shakarli murabboga aylanadi
  Qachon "KAMAZ"dek kuchli bo'lsang!
  
  Vatan yam-yashil eman o'rmonlari,
  Joningiz bilan qayerdan bilasiz, dam olasiz!
  Siz okeanlarni olasiz - shon-sharaf,
  Siz usta sifatida Kremlga kirasiz!
  
  Siz ritsarsiz - devlar qabilasi,
  Dengizlar kenglik va muz qatlamlari porlaydi!
  Oltin katta cho'lning qumi,
  Va zumraddan baxmal bilan - o'rmon!
  
  Biz qonli jangga jasorat bilan kiramiz,
  "Yo'lbarslar" dahshatli bo'kirishiga qaramay!
  Natsistlarning panjalari,
  Tashqi ko'rinishida, Adolf, albatta, ajoyib!
  
  Ammo yuzida mo'ylov bor,
  Burnu qiyshayib ketdi, jag'ing uzildi!
  Va bizning xalqimiz buyuk, mag'rur,
  Fashistik jonzotga ochib berilgan kuch!
  
  Endi yorug'lik vaqti keldi
  Jannat inoyati keldi...
  She'rlarda jasoratlar kuylanadi -
  Ruhdagi avliyo Masih tirildi!
  Aurora qarsak chalib, qo'llarini qarsak chalib, chivinlar buluti ko'tarildi:
  - Margarita yaxshi qo'shiq aytdi, lekin siz cherkov xorida zabur kuylashingiz kerak. Barcha fikrlar diniy mavzuda tiqilib qolgan!
  - Gunohingizga kafforat qilishingiz kerak. - dedi Korshunova, yana diniy hayajonga tushib, kamolotga erishdi. - O'z jonini sotgan har doim zararda qoladi - u o'lik uchun o'lmaslikni beradi!
  Olovli shayton kulib yubordi.
  - Ko'ryapman, siz ham chiroyli gapira olasiz! Mayli, azizim, endi biz qiziqarli sayr qilamiz.
  Komsomol qizlari tungi kapalak ostidagi rangga ega radarlar bilan ajralib turmaydigan shamollatiladigan qayiqda o'tirib, og'ir qirg'inchi tomon suzib ketishdi. Endi ular katta ish qilishlari kerak edi. Xavfli lahzada barcha reflekslar va reaktsiyalar kuchayib ketdi. Komsomol qizlari ko'p kilometrlar davomida tovushlarni, to'lqinlarning chayqalishini, chayqalarning qichqirayotganini va hatto baliqlarning esnaganini his qilishdi. Ular kimdir suzayotganini eshitdilar! Komsomol a'zolari avtomatni ko'tarib, pnevmatik to'shakda bir yigitni ko'rishdi. U niqobini yechdi va Denis Baranovning yuzi paydo bo'ldi. Zombi ofitser, ilgari sudlangan penalist, bu ko'rinishda sezilarli darajada yoshargan va ancha chiroyli bo'lib, ularga ko'z qisib qo'ydi.
  U xirillagan ovozda dedi:
  - Meni buyuk qora Fuhrer yuborgan!
  - Lekin biz hech narsa yozmadik! Qizlar bir ovozdan baqirishdi.
  Mirabela bu yerda ularning batalonidan qotib qolgan jinoyatchining paydo bo'lishidan umuman mamnun emas edi, lekin Aurora, aksincha, mamnun tabassum qildi. Aytgancha, hayratlanarlisi shundaki, mahkum o'n yarim yilni tashlab, chandiqdan xalos bo'lishi bilanoq, u juda yoqimli yigitga aylandi. Agar ular oldindan bilmaganlarida, ehtimol Baranovni tanimasdi.
  - Va bu kerak emas! - deb xitob qildi, ovora sobiq mahkum. - Mening yagona maqsadim o'lish! Keyingi umrimda sulton bo"laman, haramimda yuz ming bokira bo"ladi.
  - Hech bo'lmaganda bittasi bilan muomala qiling. Aks holda nishtyak bo'ladi, aksincha! - dedi u Margaritadan ko'ra aqlliroq ko'rinishga urinib.
  Denis jim bo'lib qoldi, odatda bunday zombilar unchalik suhbatdosh emas. Garchi bu safar bu urush mashinasi edi.
  - Sizning munosib harbiy tajribangiz bormi? - so'radi Aurora. Darhaqiqat, ular allaqachon Ikkinchi Jahon urushidan o'tib, kelajakda o'zlarini topdilar. Sovet ilmiy fantastika yozuvchilari ta'riflaganidek futuristik jihatdan go'zal emas, shuningdek, urushlar va eng muhimi, turli xil mutatsiyaga uchragan mavjudotlar bilan to'la.
  Bunday narsa bor - magoraradiatsiya va radiatsiyasiz.
  Magoradiatsiya - bu tiriklarni o'ldirmaydigan, lekin materiyaning xususiyatlarini o'zgartiradigan, shu jumladan o'zgarishlarni, hayotning turli shakllarini, shu jumladan jonli va jonsizlarni birlashtiradigan nurlanish.
  Unterradiatsiya - oddiy nurlanishdan farqli o'laroq, atomlarning ionlanishiga emas, balki ularning molekulalarda va eng faol ravishda DNK va genetik ma'lumotni olib yuruvchi hujayralardagi almashinuviga olib keladi. Ba'zi hollarda u tibbiy maqsadlarda, tez tiklanish uchun ishlatilishi mumkin.
  - Albatta! - dedi Baranov ishonch bilan. - Men ko'p marta jang qilganman!
  Qizil Aurora shubhali:
  - Va kimni o'ldirdingiz?
  Sobiq mahkum o'zini oqladi:
  - Kofirlar!
  Olovli shayton uning tumshug'ini ajin qildi:
  - Qanday qilib rus zobitisiz?
  - Men mujohidman va mening vazifam kofirlarni yo'q qilishdir! - xirilladi Baranov. - Demak, taqdirim abadiydir.
  Aurora Margueritning qulog'iga pichirladi:
  - Munozara qilmang! Ishni yaxshiroq bajaring.
  Arab tilida nafasi ostida yirtilgan zombi. Radio eng so'nggi yangiliklarni eshittiradi.
  - Chechenistonda jangarilar sezilarli darajada faollashdi. Xususan, hukumat uyini o"qqa tutishga harakat qilingan. Jangda besh nafar politsiyachi halok bo"ldi, o"n bir nafari yaralandi, jangarilarning yo"qotishlari aniqlanmoqda. Ba'zi ma'lumotlarga ko'ra, shariat mahkamasining sobiq raisi chet ellik homiylardan yuz million dollarga yaqin mablag' olgan va ularni bartaraf etish uchun faol harakat qilmoqda. Tog'larda maxsus operatsiya o'tkazildi: qaroqchilar tarqatib yuborildi.
  Zombi jonlandi:
  "Yaqinda biz bevafolarni uramiz, ular hushtak chalib, masxara qilish uchun qochib ketishadi!" Uning so'zlarini dumaloq to'lqin buzdi, u qayiqni tepaga tashladi va ustiga purkaladi. - To'g'ri, deyman!
  - Aslida, to'g'ri! Aurora uning ko'zlaridan uchqunlarni chiqardi. - AQSh Islomning katta dushmani. U Gollivud, porno gazetalar, mistik seriallar yordamida uni parchalaydi. Endi biz bir nechta Yankilarni otishimiz kerak.
  Qizlar qirg'inchi tomon suzib ketishdi. Birinchi darajali kapitan Rudolf Reygan o'zining sevimli konyakidan bir qultum ichgandan so'ng (yaxshi, mast bo'lgan barcha amerikaliklarni mast qilishdi, Amerika Qo'shma Shtatlari nosog'lom turmush tarzi va tanazzulning ramziga aylangani bejiz emas!), karavotga yotdi va dam oldi. uning boshi fohishaning ko'kragiga. Yoshligida u yigitlarni yaxshi ko'rar edi va Franklin Truman gomoseksuallarga armiyada xizmat qilishga ruxsat berganidan keyin u hatto admirallar bilan ham munosabatlar tajribasiga ega edi. Va qandaydir tarzda hatto hind urushining to'rt yulduzli qahramoni bilan. Ammo terminator prezident va hatto musulmon bo'lgan davrda ham axloq boshqacha bo'lib, geylarga bosim o'tkazildi. Shundan so'ng, Rudolf Reygan fohishalarni taklif qilish orqali o'zining hamma narsaga tayyorligini ko'rsatishga qaror qildi. Shunga qaramay, nozik ayol tanasini erkalab, u muskulli, qora tanli, ifodalab bo'lmaydigan zavq bag'ishlashga qodir yigitlarni tasavvur qilishdan to'xtamadi.
  Harom, albatta, ular keyin buzuq!
  Rudolf Reygan fohishaga uni minishga ruxsat berdi, lekin u o'zini bo'shata olmadi va charchadi. Yo'q, unga zudlik bilan yigit kerak. Erkaklar ayollardan bir oz yomonroq bo'lsa-da, ularning puli kam - ular martaba o'sishini xohlashadi. Galina buni ta'kidladi - bu Sovet Rossiyasining dushmanlarini yo'q qilishda yordam beradi; Amerikaliklar va ularning ittifoqchilari.
  Qo"riqchilar o"zini beparvo tutmoqda. Sovuq va ular suyultirilmagan viski bilan isinishni afzal ko'radilar. Margarita qoshlarini chimirdi (mana tayyor mastlar - axir, alkogol molekulasi tananing, ayniqsa ayolning vayron bo'lishini anglatadi), Yankilar ahmoqlar!
  Monitorlarda to'lqinlar porladi, ba'zida mavjudotlar paydo bo'ldi. Ushbu xavfli hayvonlardan biri arra qisqichbaqasi va ayni paytda qichitqi akula edi. Quruqlikda ham, dengizda ham xavfli dahshatli hayvon. Ignali tirnoqlari bilan u odamni yarmida yoki undan ham yomonroq zaharni tishlashi mumkin edi. Ko'rinadigan qizlar yo'q edi, ular reflektor bilan sepilgan va zombilarda atrof-muhit harorati bir necha daraja sovuqroq.
  Rudolf Reygan fohishani chetga surib, bo'g'iq ovozda dedi:
  - Ket, men uxlamoqchiman. Ha, va siz katta to'shakka borasiz!
  - Istaganingizcha, to'lang! - chiyillashdi chiyillagan fohishalar.
  - Siz yetarlicha mohir emassiz, sizga yarim o"roqchi yetarli! - deb javob berdi Rudolf Reygan va keyin g"o"ng"irlashdan zo"rg"a o"zini tutdi. - Xohlaganingdek! Ammo bu talonchilik.
  - Qanday rejada? - Askar fohishalar hayron bo'lishdi.
  - Ishingiz yaxshi. - Rudolf pichirladi. - Rohatlandim va boyidim, va men do'zax kabi silkitaman! General chindan ham titrab ketdi, ikki iyagi titrab ketdi.
  - Yalang'och qolmang! - Fohishalar umidsizlik bilan baqirishdi (axloq kiritilganda esa sharmandalik!). - Men boshqa mijoz qidiraman!
  - Ammo o'zingizga e'tibor bering, bizning dengizchilarimiz temperamentli. - Rudolf Reygan noaniq tahdid bilan ta'kidladi.
  Komsomol qizlari allaqachon yaqin edi. Zombi jangchi Galinaga suyanib, boshini uning yelkasiga qo'ydi. O'lgan ofitser yuzini uning ipakdek xushbo'y sochlariga bosib, boshining tepasidan o'pdi. Sovuq lablar uning sochlarini yoqib yubordi, ofitserdan jasad hidi keldi.
  - Orqaga! - dedi g'azablangan Margarita, - men ham oshiq topdim.
  - Men sizni xafa qilmoqchi emasdim! Siz shunchaki guriyaga o'xshaysiz. - Oqilona murdaning qiyofasi shivirlay boshladi.
  Biz niqoblarda jang qilamiz. Qiz ekanimizni hech kim ko'rmasa kerak. - Uning do'sti Aurora Firefire stimulyator solingan kolbani olib chiqdi. U bir-ikki qultum ichdi. Kolba ayniqsa ayyor emas, akkordeon bilan qilingan, shunda havo yo'q edi. Shunday qilib, hayot beruvchi suyuqlik o'z-o'zidan tugaydi. Jangchining o'zi eslatma - qo'shildi. - Bo"shagani sari qisqaradi: natijada suv sachramaydi, jimgina harakatlana olasiz.
  Boshqa jihatdan, hatto tovushlar ham boshqacha, kar, kuchdan mahrum. Qizlarning jaranglagan ovozlari hirqiroq ko'rinadi. To'lqinlar qorong'ulikdagi qora ko'rpaga o'xshaydi, uning chiroqlari ba'zan miltillaydi, deyarli kvadrat baliqlar og'zidan nimanidir tupurishga harakat qiladilar. Bu erda yorqin siluet suvdan sakrab chiqdi va Auroraning portlashi bilan deyarli yarmini kesib tashladi. Bu baliqning o'tkir qanotlari bor va ularga zarar yetkazishni istamaydi.
  Komsomol qizlari ko'rinmaydi, qayiq avtomatik ravishda dengiz manzarasiga rangini o'zgartiradi, xuddi kostyumlar xameleyonlarning fazilatlarini ko'rsatadi. Niqob mukammaldir. Ayniqsa, dengizchilar mutant baliqlarni qanday tutishlarini ko'rish mumkin. Ular buni juda oddiy qiladilar: Birinchidan, ular kauchukni botirib, dvigatel moyi va benzin bilan qalin yog'laydilar: hid uzoqqa tarqaladi. Kalamush toshbaqa uni yaxshi ko'radi, u odatda kimyoni hamamböceği kabi yeydi. Tutib oladi, yutadi, ilgakka yopishadi. Haqiqat shundaki, siz bu loyni iste'mol qila olmaysiz. Ammo jonli o'lja yomon emas. Katta baliqlar, ba'zan delfinning o'lchamiga teng. Ulardan ba'zilari qutulish mumkin va hatto noziklik hisoblanadi.
  Zaharlilar ham bor, ammo tajribali oshpazlar ularni zararsizlantirishga qodir va bu ularni yanada qimmatroq qiladi. Xususan, zumrad sazan balig'i faqat radioaktiv Radikal ko'lida uchraydi, chunki u Baykal bilan uyg'un deb atalgan, faqat hozir u ifloslangan. Uran bilan dog'langan zumrad sazan giyohvand moddalar bilan zaharlanishni keltirib chiqaradi, men to'g'ri qovurilgan bo'laman, hatto bir daqiqada xatolik gurmening og'riqli o'limiga olib keladi. Va bunday "nosozliklar" g'ayrioddiy, yorqin rangga ega, siz buni hatto blokbasterda ham ko'rasiz. Juda foydali baliq ovlash, metakvazi-o'limga olib keladigan mutantlar, zumrad va radioaktiv, iste'mol qilinganda xavfli va shu bilan birga, ular zonadan tashqarida katta baliq kabi katta sazanlarni ko'paytirishga harakat qilishdi, lekin ular o'sha erda o'lishdi.
  Qizlar buni ko'rib, qurollarini ko'tarishdi. Margarita birdan orqaga chekindi; Qulog'imga nozik xirillash eshitildi:
  - Kemaga to'rt yuz metr.
  Sariq terminator xursand bo'lib javob berdi:
  - Biz yaqinlashuvimizni davom ettirmoqdamiz.
  Aurora va Margaritaning ko'zlari qorong'uda ham mushuknikidek ko'rar edi, agar yaxshiroq bo'lmasa. Bortda yana bir oz ko'proq odamlar bor edi, taxminan o'ttiz besh kishi, jumladan yollanma baliqchilar, ularning ko'plari mast edi. Zombi ham raqibini nishonga oldi, sobiq mahkum ofitserda susturuculi avtomat bo'lgan.
  U o'pdi, jimgina xavfsizlik ushlagichini bosdi va tungi oynani yoqdi. U o'zini professional his qildi, ayniqsa, u o'z mavqeini yashil rangli porlash bilan tomoshabinlarga bermaslik uchun rezina ko'zoynagini yuziga tutganida.
  Qizlar kompyuter optikasi orqali raqiblariga qarashdi. U zudlik bilan nishonlarni aniqladi va ularni maksimal olov tezligiga qo'ydi: har bir mina uchun ming besh yuz o'q. Shu bilan birga, qizlar qurbonlarni tarqatishdi, birdaniga o'ttiz to'rt kishini olib tashlash kerak edi. Kompyuter qanday va kimga otish kerakligi haqida maslahat berdi.
  Kuzatuvchi askar panjara ventilyatori yonida turar, u sigaret chekar va vaqti-vaqti bilan kolbadan viski ho'plar edi.
  - Amerikaliklar beparvolik bilan xizmat qilmoqda! - Aurora sezdi va ovozida zahar bilan qo'shildi. - Bu ularning chirigan liberal demokratiyasining natijasi.
  - Bizning fikrimiz yaxshiroq! Margaret jilmayib qo'ydi. - Ayniqsa, asli slavyan bo'lmagan armiyaga yollanganlar?
  - Ichishga ham ahmoq bo'lmang! - komsomol qiz burnini ishqaladi. - Qichishadi, yomg'ir yog'ishi mumkin. Yoki katta hit bo'lishi mumkin!
  - Echib tashlayman! Uchinchi Reyxning raqibi... - pichirladi zombi mahkum.
  - Umuman olganda, chekish reaktsiyani sekinlashtiradi va ko'zlarni ko'r qiladi! - dedi Margaret. - Shaxsan men sigaretani man qilgan bo'lardim.
  Katta qiruvchi kemaning orqa tomonida ayirboshlash ko'rinadi, bir nechta tez o'q otadigan qurollar, Linkoln klassi - ularning yonida o'rindiqda bir nechta o'qotar qurollar bor. Qolgan ikkitasi baliqchilik bilan shug'ullanadi. O'ng tomonda juftlashgan "grobodon". Va keyin bir amerikalik xuddi negrga o'xshab, "mobil telefonida" nimadirga qarab ketdi. Ko'rinib turibdiki, "pornux", bir turdagi video. Umuman olganda, qurollar o'qqa tutilsa xavfli, "zirh" toshlarni qutqaradimi yoki yo'qmi noma'lum va shishiriladigan qayiq, albatta, kranty.
  - Shunday qilib, gollar taqsimlandi. Biz yaqinlashamiz. - dedi olovli shayton. - Ibtidoiy mollarni xafa qilish uchun ko'rish kerak.
  - Ilondek yashirinib yuring! - Margaritani qo'llab-quvvatladi va uning belini burishtirdi.
  Zombi baland ovozda gapirdi.
  Har doimgidek e'tiborli, qizil sochli Aurora kamon qurollarini kuzatib bordi va hozirgacha xavfsiz edi. Bir nechta pulemyotlar, og'ir, ehtimol PKM dan kuchliroq. Va keyin ekipaj, bir yigit ko'rinadi, ehtimol xitoylik, juda tarang, hatto asabiy qo'riqchi. Ehtimol, bu erda yangi boshlovchi u qanday cho'zilgan. Yaqin orada bir ofitser, bexosdan panjaraga suyanib, uning yonidan antennali radio operatori o'tib ketdi.
  Keling, maqsadlarni taqsimlaylik! - Aurora saqichlari bilan o'ynashni taklif qildi.
  - Men o'ngga boraman, siz chap tomonda katta hududni egallaysiz! - Margarita qo'lining chetini tomog'iga yugurtirdi.
  Puflanadigan qayiq ikki qismga bo'lindi, qizlar orqasiga o'girildi.
  - Men pulemyotchilarni supuraman! Aurora tishlarini miltillatdi.
  - Va men qurolchiman! Margaret kulib yubordi.
  Buzg'unchi kichik emas va unga to'satdan kirib, uni to'xtatib, kabinalarga tushish juda muhimdir. Komsomol qizlari asabiylashdi, qotillik tajribasi unchalik katta emas edi, lekin baribir ularning yuraklari tez ura boshladi, qon oqayotganidan boshlari shovqin-suronga aylandi.
  Ular o'zlarini tinchlantirish va sovuqqonlik bilan harakat qilish uchun ruhiy buyruq beradilar. Har bir tajribali jangchi yoki shifokor buni qila olmaydi, ammo yurak urishi tinchlanadi. O'tkir quloq suhbatlarni qabul qiladi, chunki barcha Yankees ko'rinmaydi, lekin ularni darhol olib tashlash kerak.
  Ayniqsa, yuqori ustki tuzilmada kim. U erda, aftidan, ular kartalarga kesilgan. Ha, hatto ibtidoiy ahmoqlikda ham. Sovet Rossiyasining muxoliflari bo'lgan Yankilar qanchalik tanazzulga uchragan. Shunday qilib, kuchli Amerika so'zlari allaqachon eshitilgan. Beshtagacha askar va ular ham olib tashlanishi kerak.
  - Faqat bizda oddiy operatsiya qilinganga o'xshaydi! Margaret payqadi. - Va shuning uchun hech qanday muammo bo'lmasligi uchun keraksiz shovqinlardan saqlaning!
  - Biz sabotaj qiroli Momaqaldiroq shamoli rolidamiz! Faqat bu erda biz Yankilarni mag'lub etdik. Rostini aytsam, bunday ajoyib jangovar filmlarni suratga oladigan davlat bizning ittifoqchimiz va yaqin do'stimiz bo'lishi kerak. - komsomolchi Aurora qoshlarini g'ijimladi, o'ziga xos dahshatli egilib.
  - Agar men SSSRda tug'ilmaganimda, AQShda tug'ilishni afzal ko'rgan bo'lardim. Amerika tsivilizatsiyasi - bu butun dunyodan yuzlab madaniyatlar! - Margarita kimnidir masxara qilib, uzun tilini ko'rsatdi.
  - Kuchli raqib ustidan g'alaba qozonish odatda qimmatga tushadi, lekin siz uni bekorga bermaysiz! - deb baqirdi Aurora.
  - Mevalari yo'qolgan ghoullar va trollarga qarshi Buyuk urushdan tashqari. Margaret og'ir xo'rsindi.
  - Vaqtinchalik! - Olovli shaytonni qattiq kesib tashlang.
  Qizlar katta tavakkal qilishdi. Ularga e'tibor bering, og'ir pulemyotlar darhol ishlay boshlaydi. Ular to'plardan ham xavfliroqdir, ularga vaqt kerak, garchi nishonga olish uchun ko'p bo'lmasa ham. Bundan tashqari, oxir-oqibat, Yankeesda kompyuterlar, shuningdek, tungi ko'rish moslamalari mavjud. Va ularning jozibalilarini yoyish uchun sizga qancha qobiq kerak? Keyin ularni hatto ko'r-ko'rona otish yoki eng kuchli radarlarni yoqish orqali ham cho'ktirish mumkin. Ha, va diqqat markazida siz noaniq narsani, xususan, zombilarni ko'rishingiz mumkin. Bu yigit komsomol razvedkachilarining niqobini ochadi. Yuqorida yana bir tur paydo bo'ldi, tumshug'i ko'k rangga bo'yalgan, baliqchilarga bordi.
  Biz yana muammoga duch keldik! - Margaritaning ovozida xavotir bor edi.
  - Biz birdaniga hamma narsani suratga olamiz! Bu besh soniya masalasi! Aurora stimulyatoridan bir qultum oldi. U sherigini tirsagi bilan turtdi. - Ha, va siz ichasiz!
  Yon tomonda yorug'lik chizig'i bor, lekin bu muammo emas.
  Margarita aytadi, aniqrog'i, zombilarga buyruq beradi:
  - Buyruqsiz otmang.
  - Eshiting, xonim! - "mahkum qo'g'irchoq" deb javob berdi.
  Endi barcha maqsadlar qo'lga kiritildi va bu erda omad. "Baliqchilar" bortida men yoqut bilan porlayotgan hayvonni chiqaraman: mo''jizaviy baliq pastasi. Hatto to'rtta yigit yashiringan joydan suyangan, endi barcha nishonlar qo'lga olindi.
  - Vaqt bo'ldi! Gipervolley! - shivirlaydi Aurora. - U ajralib turishni yaxshi ko'radi.
  Pulemyotlar to'lqinlarning chayqalishini jimgina urib, ularning otilishini butunlay to'sib qo'ydi. Bir soniyada yigirma beshta, ikki soniyada esa ellikta o"q otiladi. Va siz bir vaqtning o'zida qirq olti kishini olib tashlashingiz kerak. Hatto o'tkazib yuborilgan va muqarrar dublyaj bilan ham, to'liq tozalash uchun ikki soniya kifoya qiladi. Faqat o'qlar harakatining nozik hushtaklari, hatto panjurlar ham bosilmadi. Qarsaklar zo'rg'a seziladi, faqat dumba yelkasiga bir oz bosilgan.
  - Elektromagnit va tezlanishning ma'nosi shu! - dedi olovli shayton hayrat bilan.
  - Va bizning qobiliyatlarimiz! - deb pichirladi Margaret. - Buyuk ijodkorga hamdu sanolar bo"lsin!
  - Xudo bermagan, ilm! Aurora e'tiroz bildirdi.
  Garchi ular turli nuqtalardan urishgan bo'lsalar-da, ular juda uzoq masofada ham mini-to'lqinlar orqali gaplasha olishdi.
  - Hech kim chegaradan chiqmasin, keling, tushishni boshlaylik! - deb buyruq berdi komsomol jangchisi.
  Qizig"i shundaki, barcha desantchilar uch kishi, ikki komsomol qiz va bir tirik mahkum jasadi. Ayol inspektorlar nishon belgilarini tashlamoqda. Bu yerda yana uchta qora tanli chiqqanini ko'rish mumkin.
  - Xudo meni kechir! - pichirladi dindor Margarita jangchilarni yaxshiroq dunyoga jo'natib.
  Zombi yon tomondan chekayotgan ikkitasini otib, uzoqqa qaradi. Bu erda, umuman olganda, hayratga tushadigan narsa bor edi va do'stona portda dam olgan dengizchilarni kim qoralaydi.
  Margarita ko'zining qiri bilan bo'm-bo'sh boshlardan uchib chiqayotgan qonli bulutlarni payqab qoldi.
  - Hisob yaqinlashmoqda! - deydi sariq terminator. - Hisob ochish!
  - Bir soniya ham behuda ketmayotganga o'xshaysiz! Aurora buyurdi.
  Yo'q qiluvchi bort bir zumda skautlar oldida ko'tarildi. Kemada faqat jasadlar bor, ular odatda tinch emas, faqat dumini yon tomonga urgan tvorog baliqlari bor.
  Yana eng qiziqarli joyda uyg'onish. Komsomol qizlar shosha-pisha o'rnidan turishdi va sakrab, yana yugurishdi. Ularga nonushta qilishga ham ruxsat berilmagan, shuning uchun ularni issiq qum ustida yalangoyoq och qoldirishgan. Shuning uchun yana yuguring va sekinlashmang. Ko'rinishidan, ular qattiq ishlashlari kerak ...
  Aurora dugonasiga dalda berdi:
  - Burningni baland tut, ey, sovet ayoli! Shunda biz tank ostida sindirmaymiz!
  Marguerita shiddat bilan qichqirdi:
  - Ha, sindirishni o'ylamagandim! - Va bunday iboraning ikki tomonlama ma'nosini tushunib, u tushuntirishni qo'shib qo'ydi. - Va undan ham ko'proq egilib!
  Komsomol jangchilari o'zlarini yon tomonga dafn etishdi. Bir lahzaga orqa tomon allaqachon xira nurni to'sib qo'ydi. Sovet skautlari Velcro etiklar yordamida o'rgimchak odam kabi ko'tarilishadi. Margarita ham "balast" ga yordam beradi: zombi deyarli bo'ynidan tortib oladi. Bu odam katta namunalardan emasligi yaxshi. Mana, ular kemada. Jangchilardan biri boshini ko'taradi, komsomol qiz uni bumerang disk bilan kesib tashlaydi.
  - Tinchlaning kaltak! - Unga aytadi.
  Ular bir vaqtning o'zida qayiqlarni yopishtirib, tezda ko'tarilishdi. Endi hamma narsa to'g'ri! Butun paluba go'zallarning qurollari ostida. Bu erda ikki dengizchi egildi, yarim soniya va ularning boshlarida teshiklar bor edi, ular shunchaki chayqalishga muvaffaq bo'lishdi.
  - Men dushmanni qurol ostida ushlab turaman! Va endi hamma narsani jimgina olib tashlang! Avgustin buyurdi. - Umuman olganda, u o'ta "mehribon" va dindor Margarita nimanidir buzishidan qo'rqib, katta qo'mondon rolini oldi. Korshunova buni sezmaslikka harakat qiladi. Bundan tashqari, sovet marshallaridan biri aytganidek - ikki kishi otryad emas, uchtasi kompaniya emas!
  Margarita etiklarini yechib, ryukzagiga solib, yalangoyoq yonboshlab yurdi. U zudlik bilan kamerada yashiringan pulemyotchini echib oldi, shekilli, u hali ham nima bo'lganini tushunmagan. Komsomol qizlar ajoyib pulemyotlarini orqalaridan tortib, jilmayishdi, ulardan biri butun yo'lakni nishonga oldi, butun yo'lakni tozalash kerak.
  Aurora to'satdan Olimpiya sprintidan tezroq yugurdi. Bir-ikki va u kamon qurollari yonida. Taxminan o'n ikki jangchi bor, ularning yarmi "boshpana" da turishadi, boshqalari kartalarga kesilgan. Ularning yonida ikkita fohisha bor. Qizlarga alam, fohishaning achchiq qismati shunday. To'lov alohida, demontaj esa ulgurji. Aurora barchani qisqa portlash bilan, jim quroldan kesib tashlaydi. Bu erda unga kollimator ko'rinishi kerak emas, shuning uchun orqa yorug'lik bor va dengizchilar orqa tomondan hujumni kutishmaydi. Ha, umuman olganda, katta manmanlik rol o'ynaydi: kim askarlar va dengizchilar bilan to'la qirg'inchilarga hujum qilishga jur'at etadi.
  - O'ng tarafdagi yo'lakda tulkiga o'xshab harakatlaning! Aurora ohista shivirlaydi. - Zombi jim tursin, u faqat xitoy etiklari bilan taslim bo'ladi.
  - Albatta, o'zim tozalayman. Margarita javob beradi.
  Qizlarning harakatlari ko'plab virtual mashinalarda ishlab chiqilgan, ularga kemalarni, tanklarni qo'lga kiritish, labirintlarda jang qilish, bo'ronli samolyotlar, portlovchi moddalarni o'rnatish o'rgatilgan.
  Ha, bu ajoyib futuristik tasavvurda boshqa dunyodan bunday yolg'on yoki haqiqiy xotira paydo bo'ladi.
  Agar xohlasa, skautlar "G-2" ni aldab, Buyuk Britaniya Bosh vazirining kabinetiga portlovchi moddalar olib kirishlari va boshqa ko'p narsalarni qilishlari mumkin edi. Endi Margarita qo'riqxonadan o'tib, tezda o't ostidagi yo'laklarni qulay burchakdan oldi. Bir-ikkita qora tanli, biri sariq rang keldi. Margarita yaqinlashib qoldi. Yana besh kishi ergashdi. Keyin bir marta qisqa navbat hammani qo'ydi.
  - Hammasi oson bo'ladi! - javob berdi u. Negadir vijdon chekindi, o'z ishini iloji boricha yaxshiroq qilish istagi paydo bo'ldi.
  . Љ6-BOB
  Tankga komsomol qiz yugurdi, shuning uchun yana etti nafar jangchi bor edi. Men burunga yugurganimdan keyin ularni olib tashladim, lekin boshqa tomondan. Zombi, buyruqqa qaramay, bir joyda turmadi, lekin kemaning orqa tomoni bo'ylab yurdi, lekin xayriyatki, u ko'rinmadi.
  Margaritaning burniga borib, yana to'rttasini qo'ydi, chunki ular quchoqlashib yurishgan, hatto o'pishayotganga o'xshardi.
  - Men eshikka bordim! - Sariq terminatorni tashladi.
  Undan qolishmagan Aurora tasdiqladi:
  - Va men qurollarni tozaladim.
  - Yankilarni namlang! Margarita tilini chiqardi.
  - Va juda samarali! - Aurora yalang oyog"ining barmog"i bilan tashlab ketilgan sigaret qoldig"ini olib, to"g"ridan-to"g"ri amerikalik "burgut"ning tumshug"iga tushib qoladigan tarzda tashladi.
  - Men yon tomondan harakat qilyapman! - U lakonik tarzda olovli jinni tashladi.
  Go'zallar harakat qilishdi. Aurora deyarli qora tanli yigit bilan yuzma-yuz keldi. U qichqirmoqchi bo'ldi, lekin qiz og'zini o'pish bilan yopdi:
  - Tinchlaning mushukcha.
  - Sen mening ilohiysan! - U aytdi.
  - Lablaringiz yaxshi, bolam, lekin vaqtim yo'q. - Komsomol qiz barmoqlari bilan burni yaqinidagi arteriyani siqib qo'ydi. - Ba'zida tennis chempioni sifatida kasb tanlamaganimdan afsusdaman. Pul, shon-shuhrat, juda ko'p chiroyli yigitlar va qotilliklar bo'lmaydi.
  Yigit orqaga suyandi, tili og'zining orqasidan chiqib ketdi.
  Qizil sochli Aurora er-xotinni tizzasiga tiz cho'ktirib, o'q uzib, keyingi yigitlarni yo'q qildi. Buyruq:
  - Galina aylana qilib, orqa tomonga yaqinlashdi.
  - Albatta, bu biz uchun eng muhimi. - Mirabela tomonidan chiqarilgan
  Komsomol qiz markazdan sandal bilan yurib, yo'lda yana bir nechta jangarilarni o'ldirdi, xususan, u yuqori tuzilma bo'ylab yugurdi. Va keyin tezlik uning tomonida, bir nechta tushunarsiz yig'lar, hatto hech kim otishga ulgurmadi.
  - Va avlodlar, kovboylarni tezda ishdan bo'shatishadi. Yolg'on, ehtimol!
  Pulemyot (tushda gapiradigan qurol kamdan-kam uchraydi, siz uning nimaga qodirligini hech qachon bilmaysiz, ongsiz!) izohga qarshi tura olmadi:
  Sizning professionalligingiz maqtovga sazovor emas.
  - Balki boshqa gap aytarsiz! Mirabela yalang oyog'i bilan tushgan, yonayotgan zajigalkaga qadam bosdi va og'riqdan qiyshayib qo'ydi.
  - Siz mukammallikning o'zisiz, siz mukammallikning o'zisiz,
  tabassumdan imo-ishoraga qadar maqtovga sazovor emas!
  Dushman bilan vahshiylik, katta fanatizm,
  Va qo'rg'oshin yomg'irini, yonayotgan kul bilan yog'diring - napalm! - avtomatning kibernetik qurilmasi quloqchinga ohista kuyladi.
  - Aqllilik bilan siz zarbani buzasiz! Mirabela kulib yubordi (lekin qo"shiqni qayerdan eshitganini eslolmadi!) va og"riqli tovonini qo"pol metallga ishqaladi.
  Mashina javob berdi:
  - Dasturda hazil tuyg'usi bor. Jangchilarning ruhini ko'tarish uchun!
  - Ilgari filmlar salqinroq edi, shunda ruh har kuni kuchga to'ladi,
  lekin menga nima ko'tarishini ayting, "Emmanuel" porno filmi! - deb javob berdi Mirabela hazil bilan (Va Emmanuel kim, bunday tasvir mening boshimda qaerdan paydo bo'ldi. Balki Emmanuel so'zidanmi?).
  Va u hazildan kulib yubordi.
  Devor chetiga ko'tarilgan qiz strategiyadagi prefiksga o'zlarini kesib tashlagan to'rtta kambag'alni tutdi.
  - Jamoa butunlay parchalanib ketdi! So'nggi daqiqangiz baxtli bo'lishi yaxshi!
  Aurora jimgina zinapoyadan tushadi, eshik oldida joyni egallaydi. Katta, bir yuz oltmish kilogramm negrni sudrab chiqadi. Yo"lakning yon devorlariga dumbasini qo"yib, tepadan komsomol qiz osilib turibdi. Bezori, g'o'ldiradi.
  - Fakyu! Nega bunchalik jim! - Aurora - uni ma'baddagi dumba bilan uradi. Keyin u tana go'shtini ko'tarib, uni muloyimlik bilan tushirishga imkon beradi.
  Chunki sevgi sizga keldi! - javob beradi u.
  Komsomol qiz bizni bu yerga ham qo"yib yubormadi, shamoldek navbatga kirdi, yarmi uxlab qolgan ikki o"ntasini o"ribdi. Spirtli ichimliklarning kuchli hidi, Yankees nimanidir nishonlashga ulgurganligini aytdi.
  Tush buziladi, sirena past tembrda shovqin qiladi. Qizlarni oyoqlarida rezina qamchi bilan uyg"otib, safga chiqishga majbur qilishadi.
  Ularni ko'tarib, yana kishanlab, oldinga suradilar.
  Undan oldin esa ovqat berdi. Yana yangi bo'lmagan baliq bilan aralashtirilgan bo'tqa. Ammo bu me'yordan ham ko'proq tuzlangan. Kuboklar orasidan eski, muddati o'tib ketgan konservalar arpa ichiga tashlandi. Va ular dezinfeksiya qilish uchun baliqqa tuz qo'shdilar. Asirga olingan kadrlar hali fashistlar uchun o"z qadrini yo"qotgani yo"q!
  Oleg Rybachenko ular bilan birga yuradi. Garchi uxlash uchun etarli vaqt va undan ham ko'proq bo'lsa-da, lekin quvnoqlik yo'q. Alamli, tush bolani charchatdi.
  Shunday qilib, u shunday yuradi va natsist eksperimentatorlari uni ilhomlantirgan g'alati gallyutsinatsiyalar mevalari haqidagi xotiralarni boshiga tegib turgandek his qiladi;
  Mana, tushida u Dmitriyni ko'radi. U ular bilan birga kishanlangan o'sha ozg'in va baland bo'yli bolaga o'xshaydi, lekin balandroq va muskulli. Biroq, yuz va ism o'xshash. Bundan tashqari, g'alati tasodif. Va bu bola Sloveniya, keyin Ruminiya o'g'il bolalar jamoasiga qarshi bir necha oson jang o'tkazdi. Ikkala jang ham tez nokaut va birinchi daqiqada! Uchinchi jang qiyinroq kechdi. Ozg'in italiyalik ajoyib himoya va oyoq harakatchanligiga ega edi. U darhol nokautga yo'l qo'ymadi va yaxshi ketdi. Dmitriyning raqibi birinchi raundni oyoqqa turib yakunladi...
  Keyin ikkinchi raunddagi bola, o'zini qiyin bo'lganiga e'tibor bermay, ikki qo'lidan zarba berib, raqibga yugurdi. Va u to'g'ridan-to'g'ri iyagi nuqtasida unga to'g'ri va tezkor zarba berdi.
  Birinchi marta yosh bokschi silkindi, ammo bu faqat Dmitriyni g'azablantirdi. U yo"lbarsdek sakrab, o"ng bilan raqibini ilgakladi.
  Vis-a-vis gandiraklab, tiz cho"kdi... Hakam nokdaunni sanab, ishora berdi:
  - Boks!
  Aftidan, italiyalik harakatchanligini yo'qotib qo'ydi va chakka va yonoq suyagini tez surgandan so'ng, yiqilib, qo'llarini shunchalik umidsiz yoydiki, hakam hatto hisoblashni ham boshlamadi, lekin darhol jangni to'xtatdi. Asosan maktab o"quvchilari bilan to"lgan tribunalar hushtak chalib, bo"kirishardi. Biroq, jamoatchilik orasida yuqori martabali SS zobitlari bor edi. Mag'lub bo'lgan bolani haydab chiqara boshladi, qiz uning yonoqlarini massaj qildi va bo'ynini yoğurdi ...
  Dmitriy hatto qo'rqib ketdi:
  - Men uni o'ldirdimmi?
  Ammo bir daqiqalik kuchli manipulyatsiyadan so'ng yosh bokschining yuzi pushti rangga aylandi va u ko'zlarini ochdi. U ohista nimadir deb g'o'ldiradi. Dmitriy unga yordam berdi va bola do'stona quchoqlashdi.
  Oleg Rybachenko, o'z navbatida, toza boks, janglar havaskor edi, to'rt uch daqiqa har biri .... Bola uchinchi va to'rtinchi raundlarda o'zining birinchi ikki raqibini yubordi. Uchinchi raundni o'ylab ko'rishga to'g'ri keldi... Garchi Oleg Ribachenko ajoyib himoya ko'rsatib, ishonchli tarzda ochkolar bo'yicha peshqadamlik qilgan bo'lsa-da, beshinchi raund belgilandi.
  Beligacha yalang"och, ko"ngli bo"yalgan yigitlarning jasadlari terdan yarqirab, muskullari qaltirab, tomir va tomirlar yanada keskin ajralib turardi. Raqib Oleg Rybachenko faol bo'lgan taqdirda unga ushbu raund berilishini o'ylab, oldinga yugurdi. Ammo jasur kashshof hamkasbining allaqachon charchaganini payqadi va uning reaktsiyasi sekinlashdi. Jag'ning chap tomoniga tez tomon va kelayotgan tirbandlik. Yosh raqib bukilib oldinga yiqildi... Aftidan, bu nokaut bo'lgani uchun o'nta hisobda ham turmadi.
  Keyin tanaffus bo'ldi, kubok tizimida bir kunda uchta jang juda ko'p!
  Dmitriy ma'lum bir istehzo bilan ta'kidladi:
  - Bu erda professionallar o'n besh raund jang qilishadi va Birinchi jahon urushigacha vaqt chegarasi umuman yo'q edi. Bokschilar ulardan biri charchoqdan yiqilib tushguncha jang qilishdi.
  Oleg Ribachenko bu erda faqat qisman rozi bo'ldi:
  - Bilasizmi, bu professional boks, menga qandaydir yoqmaydi. Havaskor boksda siz shunchaki grid bo'ylab harakatlanasiz, ammo professional boksda juda ko'p narsa promouterlarga bog'liq. Misol uchun, ular juda iqtidorli bokschiga jang qilmasdan chirishi mumkin. Ha, va chempionlar juda xavfli raqibni jang qilishining oldini olish imkoniyatiga ega. Misol uchun, oddiygina shartnomani imzolashdan bosh tortgan turli kechikishlar yordamida.
  Dmitriy mushtini silkitdi:
  - Unga harakat qilsin!
  Tushlik paytida yosh sportchilar munosib ovqatlantirildi ... Hatto apelsinlar va shirin bananlar, hindiston yong'og'i va mangolar ham bor edi, ular ilgari sovet o'smir sportchilari tomonidan sinab ko'rilmagan.
  Ko'rinishidan, musobaqaning natsist tashkilotchilari Uchinchi Reyxda hamma narsa yaxshi, juda qoniqarli va siz hashamatli bo'lishingiz mumkinligini ko'rsatishga harakat qilishdi.
  Dmitriy va Oleg Rybachenko birinchi marta kokos va bananlarni yangi tanada, ikkinchi marta ananasni tatib ko'rdilar (yaxshi, SSSRdagi apelsinlar bilan, Markaziy Osiyoda o'zlarini yeyish ancha oson!). Bu erda yigitlar juda keng tarqalgan xatoga yo'l qo'yishdi - ular haddan tashqari oshirib yuborishdi ... Va jamoada kattalar murabbiylari yo'q edi ... Agar Gitler yoshlari shiori bo'lsa - yoshlarni yoshlar boshqarishi kerak, keyin Sovet sport delegatsiyasi qaror qildi ushbu misolga amal qiling.
  Ehtimol, bu amal qilish eng yaxshi g'oya emasdir!
  Qanday bo'lmasin, shirinlik va tortlar bilan kechki ovqatdan so'ng, yana uchta jang o'tkazilishi kerak edi (agar siz yutqazmasangiz!) ... Va kuchli yigitlar bilan!
  Ovqatdan so'ng, bolalar juda hayajonlanishdi, Oleg Ribachenko hatto ularni biror narsa bilan aralashtirgan deb gumon qildi ...
  Har holda, hozir yosh sovet sportchilarining toifasi tushib ketdi va ular birin-ketin mag'lub bo'la boshladilar... Boz ustiga, hakamlar bilan birga hakamlar ham butunlay shafqatsizlarcha qo'zg'atildi.
  Ha, va Sovetlar allaqachon nemislarga qarshi jang qilishgan ...
  Avvaliga Dmitriy o'zini chidab bo'lmas his qildi va birinchi raundda chorak finalga chiqdi...
  Biroq, yarim finaldayoq u qo'llari va oyoqlarida zaiflikni his qildi ... Katta zaiflik va harakatlar sekinlashdi ... Ammo Dmitriy mag'rurlikni saqlab qoldi va ko'p narsani o'tkazib yuborganiga qaramay, oldinga qarab ketdi .. .. Lekin bolaning boshi kuchli edi va yirik, texnik va tezkor raqibning aniq zarbalari uni faqat g'azablantirdi ... Va g'azab va g'urur, o'z navbatida, unga jangni ishonchli davom ettirishga imkon berdi ....
  Nihoyat, uchinchi raundda Dmitriy raqibining burnini sindirib qo"ydi...
  Nemis biroz hayratda qoldi va iyagida qabul qilindi. Uchinchi Reyxdan kelgan bola qaytib ketdi, u o'ralgan edi. Dmitriy muvaffaqiyatni rivojlantirdi, etarlicha tez emas, lekin ayni paytda sezilarli uchlik ... Raqib yiqildi, hakam juda sekin nokdaunni hisoblay boshladi ... Nemis bolasi o'rnidan turdi, lekin oyoqqa turmadi. ... Ilhomlangan Dmitriy uni tugatishga shoshildi. Bir necha aniq tebranishlar... Bola yiqilib tushadi...
  Sudya unga yaqinlashishga shoshilmayapti. U yon tomonda nimadir haqida so'raydi. Ular unga javob berishadi ...
  Yangi sust sanoq boshlanadi... To"qqizda ham bola yotibdi... Lekin davra tugashi haqidagi signal eshitiladi. Uni ko'tarib olib ketishdi...
  Dmitriy ishonch bilan aytadi:
  - To'rtinchi tur bo'lmaydi! U shunchaki chiqmaydi!
  Bu holatda rus bolasi to'g'ri chiqadi, soniyalar ruxsat berdi...
  Oleg Rybachenko, o'z navbatida, hech narsa bo'lmagandek jang qiladi ... U sovuqqonlik bilan ochko to'playdi va keyin to'rtinchi raundda tugaydi ... Va harakatlar hali ham aniq va tezkor ...
  Ulardan faqat ikkitasi sovet sportchilaridan - eng yosh guruh vakillaridan finalga chiqdi. Bolalar o'rtasida og'ir vazn toifasi va o'rta vazn toifasi ... Chiqib ketishdan bir necha soat oldin chempion bo'ldi va ular unga o'rinbosar topishga ulgurmadilar ...
  Shunday qilib, faqat ikkita rossiyalik finalga chiqdi, qolganlari esa, albatta, o'zaro oltin o'ynaydigan nemislardir ...
  Musobaqa qizg"in suratga olinmoqda... Dmitriy jirkanib qiyshaydi:
  - Shunday qilib bizni sharmanda qilmoqchi! Go'yo biz ruslar nemislardan yomonroqmiz va oriylardan emas!
  Oleg Ribachenko bosh chayqadi.
  - Ha yoq! Millatlarning to'laqonli va to'liq bo'lmaganlarga bo'linishi, savolning o'ziga xosligi bilan bema'nilikdir. Va agar bizning g'oyalarimiz umuman xalqaro bo'lsa, nima deyishim mumkin!
  Dimitriy kuldi va rozi bo'ldi.
  - Va biz ularni xalqaro miqyosda mag'lub etamiz ...
  Albatta, final jangidan oldin tanaffus bo'ldi ... Va keyin nemislar sovet o'g'illari uchun yana bir iflos hiyla-nayrangni qurishdi ... Go'yo ular krossovkalarini jilo bilan jilolashni taklif qilishdi. Ammo natijada bolalarning oyoqlaridagi tuflilar birdan yumshab, parchalana boshladi...
  Men uni tashlab, lavaboda yuvish uchun yugurishim kerak edi ... Dmitriy qattiq g'azablandi:
  - Nega bunday qilishdi? Ular bizni janjalga solib, keyin bizni musobaqadan chetlatishmoqchimidi?
  Oleg Ribachenko juda mantiqiy ta'kidladi:
  - Ha, faqat bu emas! Ular, shuningdek, SSSRda qashshoqlik borligini va hatto etakchi sportchilar ham yalangoyoq musobaqalarda qatnashishga majbur bo'lishlarini ko'rsatishni xohlashadi. Rossiyada qanday kambag'al bolalar bor!
  Dmitriy taklif qildi:
  - Balki katta o'rtoqlarimizdan krossovka so'rarmiz? To'g'ri, ular siz uchun ajoyib bo'ladi, lekin men uchun bo'ladi!
  Oleg Rybachenko boshini salbiy chayqadi.
  - Arzimaydi! Biz ularga eng qiyin sharoitlarda ham g'alaba qozonishga qodirligimizni ko'rsatamiz. Qolaversa, bizning yoshdagi o'g'il bolalar yalangoyoq yurish uyat emas... Aytishlaricha, yalangoyoq bolalik...
  Dmitriy mushtlarini shunday kuch bilan siqdiki, bo"g"imlari g"ijirlab ketdi. Yosh bokschi shunday dedi:
  - Xo'sh, ular meni xafa qilishdi! Yo'q, ular shunchaki jahl qilishdi!
  Oleg Rybachenko javob berdi:
  - Shunday ekan, jahl sizga ham, menga ham kuch bersin.
  Keyin xotira uning yoniga kishanlangan Dimaning teginishi bilan buzildi, bola pichirladi:
  - Siz ham buni ko'rdingizmi?
  Oleg Ribachenko qisqagina javob berdi:
  -Ha!
  Yana yomg'ir yog'a boshladi, bu Qrim bahoriga xos emas. Bu ham jirkanch, ham sovuq. Bu hatto iflos, va tagliklarda hosil bo'lgan chaqiriqlar namlangan sovuq suvdan jirkanch og'riydi. Yalang oyoq asirlari bo'lgan ustun bir necha soat o'tgach, tushdan keyin o'rmonga kirdi. Ko'rinishidan, SS odamlari yomg'irdan panoh olishga shoshilishgan. Pioner bola unga nima bo'lganini deyarli unutdi. Ha, yosh leninchining yuziga sovuqdan hoʻl boʻlgan kiyim-kechaklar, qotib qolgan oyoqlari va mustahkam zanglamaydigan poʻlatdan yasalgan poʻlat kishanlar, bilaklarni qonga oʻtkazib yuborish haqida oʻylash kerak.
  Dmitriy sukunatni buzdi va dedi:
  - Men qishda Qrim atrofida ko'tarilishga muvaffaq bo'ldim shekilli, lekin ... Bu qandaydir er yuzida emas!
  Oleg Ribachenko bosh chayqab, rozi bo'ldi:
  - Va bizda, umuman olganda, hamma narsa odamlarga o'xshamaydi!
  O'rmon juda katta edi. Yo"l chetlarida uch-to"rt aylanali, qizil-jigarrang yoriqli yoki sariq-to"q sariq rangli po"stlog"i yirik baliq tarozilariga o"xshab, ixcham doim yashil yoki ko"k tojlarni yovvoyi balandlikka ko"targan qarag"ay daraxtlari shakllanib turardi.
  Va shoxlarda ham gullar bor, ular petuniyaga o'xshaydi. O'rmon emas, balki ertak, boshqa dunyoga tushib qolish hissi. Ammo minus ham bor - yo'ldagi axloqsizlikda tikuv mashinasining po'lat ignalari kabi o'tkir tikanlar ko'p edi.
  Ba'zi qizlar qadam bosganlarida allaqachon ingrab qolishgan. Dima qo'lini qisib, Oleg Ribachenkoga dedi:
  - Bu dahshatli tush! Vahiylarga ishonmang!
  Mirabela qo'lini Dimaning o'sishni boshlagan sarg'ish tipratikaniga qo'ydi va pichirladi:
  - Xoh ishoning, xoh ishonmang! Va oyoqlaringiz ostiga qarang! O'zingizga infektsiyani olib kelishning o'zi etarli emas edi!
  Juniper o'simliklar ostida qalin o'sdi va ... qulupnay bilan allaqachon pishgan yovvoyi qulupnay. Ruh turdi - bahor qarag'ay va bahor qulupnay aralashmasi va archa aromati. Havo yanada qizib ketgandek bo'ldi. Va men bu erdan yuz qadam narida - ho'l, agar tundra bo'lmasa, Qrimda qanday tundra bo'lishi mumkinligiga ishonolmadim? Ammo baribir yomon ob-havo va qora sovuq toshlar, ular ostida fashistlar qo'shinlari yurishmoqda. Achinarlisi, hayrat uzoq davom etmadi - qo'llar, og'iz va beldagi og'riqlar, sovuqlik, namlik qaytdi va Oleg Rybachenko o'zini juda baxtsiz his qildi. Faqat chegaraga.
  Biroq... a"lochi talaba-pioner birdan kulib yubordi. Bu erda asirlikda o'tkazgan qisqa vaqt ichida u bir necha bor o'yladi: hamma narsa yomon, bundan ham battar bo'lishi mumkin emas! Va har safar bu chiqdi - hatto ko'p narsa bor.
  Ajabo, bu fikr unga biroz taskin berdi. Oleg hatto Atlasdan Qrim xaritasini eslay boshladi. Ammo u buni eslay olmadi - va umuman mumkin bo'lmagan narsa sodir bo'lganligi to'g'risida sarosimaga tushdi. Siz boshqa vaqtga kirishingiz mumkin - bu Mark Tven davridan beri oshiq bo'lgan ilmiy fantastika. Boshqa kosmosga, zamonaviyroq, boshqa sayyoraga - deylik! Jahannamga, aql bilan - birdaniga super-tsivilizatsiyalar; Rivojlanishda insoniyatdan million yil oldinda bo'lgan odamlar o'zlariga zavq bag'ishlaydilar! Hamma narsa mumkin emas - men aniq bilaman !!!! Lekin bir vaqtning o'zida sizning mohiyatingiz, xotirangiz, barcha ifodalaringiz va nafaqat sizniki o'zgarishi uchun?! Bu butunlay - cheksiz va transsendent ...
  Oleg Rybachenko Dmitriydan so'radi:
  - Jang uchun rejangiz bormi?
  Bola javob berdi:
  - Reja oddiy - uring! - Har bir suyagi orqasi bilan ko'rinib turgan oriqni silkitib, qo'shib qo'ydi. - Ammo baribir, siz shunchaki skelet emas, balki kuchli mushaklar o'ynasangiz yaxshi bo'ladi. Yaxshi uyqu... Lekin siz kichikroq bo'lib qoldingiz!
  - Kichkina, lekin jasur! - Trite, lekin to'g'ri javob berdi Oleg.
  Va yo'l silliqlashdi, bu orada tezlashdi. Va bu juda g'alati, Qrimda, lekin hamma narsa o'lib ketganga o'xshaydi. Bir-ikki marta nafratlangan qora svastika kiygan mototsiklchilar biz tomon sakrashdi. Va keyin taxminan besh daqiqa davomida ular tomon bir karvon sudrab bordi - falsafiy ko'rinishdagi bityuglar bilan qoplangan katta vagonlar, ularda kamzulli paltolar va xiyonat bog'ichlari kiygan jingalak militsionerlar o'tirishdi. Shuningdek, tashuvchi hamrohlik qiladi. Tanklardan farqli o'laroq, Gitlerda ular juda ko'p. Keyin yuk mashinalaridagi yana bir otryad, shuningdek, yon aravachali mototsikllar qo'lga olingan qul qizlarni osongina bosib oldi. Yuzta mashina bor, kam emas, deyarli barchasi xaki rangiga bo'yalgan.
  Harakatda fashistlar asirlarning ustunlari bilan bir-birlariga qo'ng'iroq qilishdi va aslida otliqlar, qullar va Oleg Rybachenko bu ovozlar masxara qilingan deb qasam ichishdi. SS qo'riqchilari jim turishdi. Shifokorlar toshbaqaga o'xshash zirhli mashinalarda va og'ir, hali ham tırtıllarda yurishdi. Ular pulemyotlar bilan jang qilishdi. Lekin, shekilli, - deb o"yladi Oleg, ularga bu rol - qo"riqchi-eskortlar yoqmaydi... Ular hatto yirtqich tumshug"ini ham yashirishdi.
  Dima ta'kidladi:
  - Germaniyada ham jallodlarni hurmat qilishmaydi!
  Mirabela yana nimadir dedi va nopok SS askarlarining orqasidan bosh irg'adi. Oleg xo'rsindi.
  - Ularni o'ldiring! Hammasi bittaga, Gitlerga!
  Dima xo'rsinib dedi:
  - E, men ularning tilini tushunmayman. Va keyin men nihoyat tez orada kelamizmi, deb so'rardim ...
  Oleg Ribachenko beozor ta'kidladi:
  - Nemis tilini bilaman, lekin foydasi kam!
  Bu orada yomg'ir to'xtadi va osmon daraxtlar ustida tiniqlashdi, quyosh paydo bo'ldi. Oleg Rybachenkoning yana bir muammosi bor edi - u har ikki yo'l bilan ham ko'proq hojatxonaga borishni xohlardi. Va nimadir undadi: ular shu sababli to'xtab qolishlari dargumon. Negadir, bunday elementar ishning mumkin emasligi, bu yerda ham birovning xohishiga bog"liqligidan pioner bola qattiq g"azablandi. Bundan tashqari, istak juda og'riqli bo'lib qoldi. SS askarlari ham, ularning yordamchilari ham bu muammoni to'xtovsiz hal qilishdi, ammo bu ulardan o'rnak olish istagini emas, balki jirkanishni keltirib chiqardi.
  Ba'zida ehtiyojni keltirib chiqaradigan darajada oziqlanganingizdan afsuslanasiz. Fashistlar qanday qilib muammo tug'dirishni bilishadi - tug'ma sadistlar. Yoki partiya ularni shunday tarbiyalaganmi?
  Oleg Ribachenko allaqachon qattiq ta'qib qilishni boshlagan edi, u to'satdan nam, tutunli havoga kirganida, itning hurishi va odamlarning ovozi eshitildi, o'ng tomonda, keskin ravishda, askarlar nimadir qilayotganini tozalash boshlandi - bor-yoʻgʻi oʻn-uchta, uning ortida esa tosh va ulkan binolar ustida tutun koʻtarildi. Kamuflyaj kiygan bolalar yo'ldan dalada joylashganlar tomon yugurishdi. Ruslar emas, qichqiriqlar va svastika bilan bog'langan bog'ichlarga qaraganda, ular yigirmata edi - ular yugurib baqirishdi. Kolonna qishloqqa yaqinlashganda, ularni kutib olish uchun kamida o'nlab askar chiqdi - katta granatalar va keng granatalar bilan jihozlangan ko'chma pulemyotlar. Ularni SS generali kiyimidagi katta yoshli chol boshqargan.
  Yoki bobosi emas, balki shunchaki kulrang sochli, chunki unda keksalikning boshqa belgilari yo'q edi va oltin bilaguzuklar bilan bezatilgan uzun tugunli qo'lning imo-ishorasi shohona va qat'iy ko'rinardi.
  Va uning mukofotlari bor ... Oleg Rybachenko ma'lumotnomada o'qidi va hayratda qoldi - to'plamda juda ko'p narsalarni to'plash mumkin. Eng balandi - eman barglari va qilichlari bo'lgan Ritsar xochi. Yuqorida, xuddi shunday, lekin olmos bilan, shuningdek, Temir xochning Buyuk xochi, lekin faqat Goering bunday mukofotga ega. Temir Xochning Buyuk Xoch yulduzi bundan ham balandroq va Germaniya tarixi davomida u barcha ikki kishiga - dala marshallari Blyuxer va Hindenburgga berilgan. Xo'sh, olmosli burgutning tartibi yuqoriroq bo'ladi.
  Mahbuslar kolonnasi to'xtadi. Oleg Rybachenko kolonna boshlig'i deb atagan qozon-qorinli "shifokor xo'jayin" otdan tushib, oq sochli bilan gaplashdi. Qolganlari qoshlarini chimirib, taranglik bilan kolonnaga qarashdi. Oleg Ribachenko daladagilarning hammasi o"z ishini tashlab ketganini, qochib ketgan bolalar esa deyarli yaqinlashib qolganini payqadi. Birinchi nemis, ular kolonnada yurishdi. Va ularning orqasida mahalliy aholi - oriq: yalangoyoq yoki to'qilgan bast poyabzalda. Mahalliy tilanchi yigitlar faqat rang-barang katak-qora ko'ylaklarda bo'lib chiqdi - oq-qora... Shunday yirtiq ko'ylaklarki, o'g'il bolalar qayerda, qizlar qayerda ekanligi darhol tushunilmaydi; hamma shaggy, oq sochli, lekin chang bilan kulrang yoki jigarrang-qizil, uzun sochli, dahshatli iflos, lekin jonli, tiniq ko'zlari bilan - qiziquvchan, bir oz qo'rqinchli va aniq achinish. Oleg Rybachenko shuningdek, SS karvoni qullarga imkon qadar yaqinroq va mahalliy aholidan uzoqroq turishga harakat qilayotganini payqadi. Natsistlar qichqirmadilar, haqorat qilmadilar va odatda o'zlarini jim tutdilar.
  Margarita bunga qarab:
  - SS jasorati qaerga ketdi?
  Oleg Ribachenko aql bilan javob berdi:
  - Qamchi va ilmoqlarga bordik!
  Bu orada, kulrang sochli general, bir-ikki marta tumshug'i buzilgan SS yigitlariga ishora qildi va keyin semiz odam og'zidan ko'pik bo'lgan narsaga e'tiroz bildira boshlaganida, u qo'lini keskin ravishda silkitdi, go'yo uni urayotgandek. qilich. Va semiz odam ham qo'lini silkitdi, lekin bezovtalanib rozi bo'lgan nigoh bilan, keyin qisqa buyruq berdi. Zirhli mashinalar gumburlab, Bo"ri chavandozlari yo"l bo"ylab sayr qilishdi. Yarim o"nlab mahalliy askarlar ergashdilar. Qolganlari asir qullarni o'rab olishdi va ustun yana harakatlandi. Oqa sochli bolalarga ham, daladagi ishchilarga ham baqirib yubordi va o'zi ham otdan tushgan odam eskortlari yonida yurdi.
  Dima titrab, ta'kidladi:
  - Ular baham ko'rmagan narsa!
  Mirabela tabassum bilan dedi:
  - Ha, janjallashib, bir-birlarining ichaklarini bo'shatishsin!
  Oleg Rybachenkoning yonidan o"rin olgan mahalliy SS jangchilaridan bo"lgan to"g"ri soqolli yigit kashshof bolaga qarab qovog"ini chimirib, avtomatini silkitib, boshidan qichqirdi:
  - Siz rus cho'chqamisiz, hech bo'lmaganda o'ylash kerakmi?
  Va jilmayib qo'shib qo'ydi:
  - Moskva va Vashingtonda bo'lamizmi yoki yo'qmi?
  Oleg Ribachenko undan nimani xohlashlarini tushundi, tezda boshini burdi, Margaretning nigohiga tushdi - umidsiz va bir vaqtning o'zida go'yo: "Omad - bizni ajoyib narsalar kutmoqda!" - lekin kulrang general uni silkitib qo'ydi va soqolli odam boshqa narsadan norozi bo'lib, Olegga afsus bilan qaradi va boshqa hech narsa demadi. Oleg Rybachenko nima istayotganini deyarli tushundi ... Hatto noaniq bo'lsin.
  Lekin shunchalik yaxshi, shuning uchun tajribalar hali ham mantiqiymi? Nemislar haqiqatan ham kelajakni shu tarzda bilishni xohlaydimi? Ammo bu qarama-qarshilik bo'lib chiqadi. Bunday urushdan keyin boks bo'yicha o'rtoqlik musobaqalari haqida gap bo'lishi mumkin emas. Fashizm va kommunizm abadiy dushmandir. Yoki boshqa narsa bormi ... Ma'badlar qanchalik og'riqli edi.
  Harbiy turar-joy past, ammo mustahkam palisad orqasida bo'lib chiqdi - dahshatli SS tashkiloti askarlari uchun platformali, kuchli, ammo keng ochiq darvozalar bilan. Oleg Rybachenkoga faqat bir narsa g'alati tuyuldi - cheksiz o'ralgan gullar va poyalar shaklida o'ymakorlik bilan qoplangan tosh darvoza ustunlari. Bu ustunlar qishloqning iflos ko'rinishiga umuman to'g'ri kelmasdi (lekin qishdan keyin bo'lsa kerak?), Va tosh koshinlardan qurilgan, sarg'ish mox bilan qoplangan keng yoriqlarga o'ralgan uylar jigarrang rangga aylandi. tekis somon tomlari bilan.
  Ammo ACS bor edi. O'ziyurar qurol yo'q va tırtıl yo'lida qiziquvchan Oleg Rybachenkoga notanish modifikatsiya mavjud. Bu erda, masalan, qurollar - tashqi ko'rinishi 350 millimetrdan kam bo'lmagan minomyot. U hech qachon bunday narsani eshitmaganligini tan oldi.
  Bundan tashqari, mashinaning og'irligi sakson tonnadan kamga o'xshaydi va u qanday qilib Qrim tog'lari bo'ylab sudralib ketdi? Hujum paytida engib bo'lmas Sevastopolni boshdan kechirishni xohlaysizmi? Ushbu taxmindan och qoringa ozgina og'riq paydo bo'ladi. Rus askarlari bunday zarbalar ostida nima qilishlari kerak? Bu erda hamma narsa zamonaviylik va texnik yangiliklar bilan aralashgan O'rta asrlar nafasini oldi. Qo'ng'iroq va hushtak bilan teshiklar kabi. Bu yerda televizor va hatto rangli bo'lsa ham hayron bo'lmaysiz. Qora va oq emas.
  Xona bir xil bo'lib chiqdi, ular olib kelishgan, aniqrog'i, qullarni haydab yuborishgan. Biroq, yo'q - bundan ham yomoni, chunki bu erda hech kim yoriqlarni tsement ohak bilan yopishtirish bilan shug'ullanmadi va Oleg Rybachenkoga juda tanish bo'lgan cho'chqa hidi keldi. Angar ostida qullar tashlandiq yoki vaqtincha bo'sh omborni moslashtirishga qaror qilishdi (bunday joylardan hid deyarli yo'qolmaydi).
  Margarita shunchalik qovog'ini chimirdiki, u dahshatli bo'lib, yig'lab yubordi:
  - Mana, biz yana pastga tushdik! Xo'sh, Gitler, siz faqat meni tushunasiz!
  Ammo bu ularning boshi ustidagi tom edi. Qolaversa, qullarning zanjiri ham bo"shatilgan. Garchi, Oleg qo'rqqandek, ular bu erda hojatxonani ta'minlamadilar. Qamoqxona zamonaviyroq bo'lgan avvalgi binolarda u ancha qulayroq edi. Fritz, garchi cho'chqa axloqsizlikni yoqtirmasa ham.
  Biroq, u uzoq devorda o'z ishini bajarib, bu haqda o'yladi. Va xo'rsindi. Nima deyman... Bu kashshof emas, umuman chiroyli emas. Hamma narsa shimlarda emas, allaqachon kichik g'alaba. Qizlar ham bu erda bo'lishlari kerak edi ... Qaramaslik yaxshiroq ...
  Biroq, Aurora ko'nglini yo'qotmaydi:
  - Yana bir sarguzasht... Biz bu baxtda yashaymiz va nafas olamiz!
  Oleg Ribachenko so"zlab berdi:
  - Va keyingi dunyoda bu juda yaxshi bo'lishi mumkin!
  Olovli shayton bolaga ko"z qisib qo"ydi:
  - Men bahslashishga tayyorman, u keyingi dunyoda qanday qilib bizdan uzoqlashmasligini tekshirish imkoniyati!
  Bunga javoban Oleg Ribachenko ohista kuyladi. Bu xo'rlik va sharmandalikni engishga yordam berdi;
  Men izsiz vatanga bag'ishlayman -
  Jasorat bo'lsin, jangchi ulug'lanadi!
  Qilich va qo'lqopning zarbasi tashlanadi,
  Erning shafqatsiz qiroli qonuni!
  
  Vulqon yonmoqda - suv qaynadi,
  Mening sarg'ish lablarim!
  Men bir lahzalik erkinlikka ega bo'lishni xohlayman
  Siz qanchalik havodor va tozasiz!
  
  Oltin qimmatbaho sochlardek yonadi,
  U qo'llarini silkitdi - qanot o'sdi!
  Rabbiy menga bebaho sovg'a berdi
  Va u darhol quvonchga aylandi, yorug'lik!
  
  Xudo o'tgan joyda: vodiy o'sgan;
  Gullagan, yam-yashil oq atirgullar!
  Shon-sharaf bo'ladi - butun dunyoning o'rtasi -
  Men taklif qilgan qurbongohda sovg'a!
  
  Ha, bilaman, gunohkor, jodugarlik bilan bog'liq,
  Va jannat va chakalakzorlarga loyiq emas!
  Ammo Go'lgotada Masih bilan birga,
  Men piktogrammani plash bilan o"rab yig"lab yubordim!
  
  Mening sen barcha kelinlarning eng yaxshi qiyofasisan,
  Men Qodirga ishonaman, ruh o'zgaradi!
  Men noloyiq xochimni ko'taraman,
  Men esa qo"limdan tushgan qalqonni ko"taraman!
  . 7-BOB
  Ular omborga joylashdilar, agar natsistlar chorva mollariga sovet fuqarolaridan ham yaxshiroq munosabatda bo'lishga odatlangan bo'lsa, nima uchun chidash kerak?
  SS nazorati ostidagi uchta mahalliy o'g'ilni somon ichida sudrab olib ketishdi. Ular chaqqonlik bilan yugurib, chang bosgan yalang poshnalarini ko'tarib, katta qo'ltiqlarni olib kelishdi. O'tgan yili ular uni sudrab ketishdi, lekin juda ko'p, deyarli pichan. Oradan yetti-sakkiz daqiqa o'tgach, bir ayol paydo bo'ldi, u ikki mahalliy qiz bilan bir nechta katta yassi kek va ikkita katta doira pishloq olib keldi. Ukraina tilida gapirganda, u hamma uchun ovqatni mohirlik bilan taqsimladi. Oleg Rybachenko qiziqib qoldi: ko'pchilik undan ham, o'g'illardan ham nimadir haqida so'rashdi va uchalasi ham bajonidil javob berishdi.
  Nemislar juda ko'p va ular bu erda nimadir o'rnatishmoqda. Ammo yana, hech kim bilmaydi! Nihoyat, o'sha bolalar bir chelak suv sudrab, eshiklarni mahkam yopishdi. Hamrohlarining xatti-harakatidan Oleg Ribachenko tushundi: bu chiqib ketish, ularni bugun boshqa joyga haydab yuborishmaydi.
  Margarita akasini suv bilan taklif qildi va dedi:
  - Tetiklash zarar qilmaydi!
  Non yangi, ammo g'ayrioddiy, qandaydir og'ir bo'lib chiqdi (ertalab yeyilgan o'sha eski bo'lak, Oleg Rybachenko solishtirish uchun ta'mini eslay olmadi). Yoki pishirilmagan, yoki ular har doim bu erda eyishadi (aniqrog'i, ikkinchisi, qolganlari ovqatlangan va hech qanday norozilik bildirmagan). Ammo pishloq, albatta, mahalliy ishlab chiqarilgan bo'lib chiqdi - juda yaxshi, Oleg Rybachenko yaxshi ko'rgan feta pishloqiga o'xshaydi. Bu parcha kaftning faqat uchdan bir qismi bo'lganligi achinarli. Ha, hatto o'smir bola ham, erkak emas.
  Margarita charchagan akani qo'llab-quvvatladi. U somonga yiqildi, go'yo kesib tashladi, olganini chaynadi, yotdi, hatto ichishni ham boshlamadi. Oleg Rybachenko birdan titrayotganini angladi. Bu faqat sovuqdan keyin silkinish va ayniqsa vahshiy vahiylar edi, deb umid qilish mumkin edi. Uyqudan keyin bu titroq o'tib ketadi. Rybachenko Oleg o'zi uchun ko'proq somon yig'ishga va iloji bo'lsa, uni qazishga harakat qildi. Hech qayerda ishtahasi yo"qolmadi, o"zini-o"zi tinchlantirdi, lekin odamlarni eshitganicha; haroratda, istakni kesadigan birinchi narsa ovqatlanishdir. Oleg Rybachenkoning o'zi hech qachon kasal bo'lmagan - genetik tuzilish tufayli. To'g'ri, men unga o'xshash tajribalarni o'tkazmadim, shu jumladan sovuqda ko'p soatlab yurish. Shunday ekan... Lekin, ehtimol, shunday bo'ladi. Agar yo'q bo'lsa, unda ilm-fan uchun ular unga munosabatda bo'lishlari mumkin ...
  Ba'zi qizlar xuddi shunday silkitadi, lekin hech kim yo'talmaydi.
  Oh, kashshof bolaga qanday charchoq tushdi, boshdan oyoq! Bilaklar qonga ishqalangan, orqa tarafdagi chandiqlar shishgan, jarohatlangan, yiqila boshlagan va oyoqlar isinib ketgan - hammasi og'rigan, ammo bu nola uyqu va uxlash istagini kuchaytirgan.
  Va uxlab qolish qo'rqinchli - siz uyg'onmasligingiz yoki undan ham yomoni, yana vahiyda bo'lishingiz mumkin. Biroq, juda qiziq.
  Oleg Rybachenko ko'zlarini yumdi va darhol Morfeyning quchog'iga suzib bordi - orzularga to'la, rang-barang va kar bo'lardi.
  Biri va sinovlar shu bilan tugamadi ... Halqa qopqog'i o'g'il bolalarning yalang poshnalariga shafqatsizlarcha qazilgan shpikli temir choyshablarni o'rnatish orqali o'zgartirildi ...
  Oleg Rybachenko hatto nafas oldi, lekin bardosh berdi, garchi u bir joyda turolmasa ham, Dmitriy hatto raqsga tushdi va o'pirishni boshladi ...
  Ularning raqiblari kuchli edi va rasman e'lon qilinganidan kattaroq edi. Misol uchun, Dmitriyning raqibi undan bir bosh balandroq va antennalar allaqachon sindirib tashlanmoqda ... Lekin, o'n bir yoshda qanday qilib antennalar yorib yuborilishi mumkin?
  Oleg Rybachenkoning raqibi ham ancha katta va og"irroq va shu bilan birga, gangsterning yuzi bolalarcha emas .... Biroq, bola begona emas, uzuk uzuk, u erda har xil odamlar uchrashadi!
  Ikkala jang ham bir vaqtning o'zida bo'lib o'tdi .... Biz tezda tugatishimiz kerak, chunki yarim tun yaqinlashmoqda ...
  O'zgartirilgan Dima deyarli darhol yuzidagi og'ir zarbalarni o'tkazib yubora boshladi. Uning raqibi qo'llarining uzunligi, vazni bo'yicha ustunlikka ega edi va jismonan ham, texnik jihatdan ham mukammal tarzda tayyorlangandek tuyuldi ... Umuman olganda, mushaklar sportchining pitching mushaklariga o'xshaydi ... Biroq , Dimka juda haykaltarosh va tez... U tez edi, endi sekin...
  Zaharlangan Dmitriy birinchi raundda ko'plab yakkalik va qo'sh zarbalarni o'tkazib yubordi. Hatto o'ng ko'z ostida gematoma shishishni boshladi ...
  Ikkinchi raund bundan ham battar bo'ldi, uning raqibi oldinga o'tdi va urdi, urdi, mag'lub etdi ... Va Dmitriy deyarli o'zini himoya qilmadi, faqat boshini orqaga tashlab, zarbalarni yumshatdi, kamdan-kam hollarda, lekin kutilmaganda javoban itarib yubordi va ba'zan tortib oldi. uning raqibi ... U nemischa baqirdi:
  - Siz rus deganingiz to'liq emas degani!
  Dmitriy nemis tilida qattiq javob qaytardi:
  - Va siz nemissiz, siz rusdan to'liq olasiz!
  U g'azablandi va tirsagini burniga qo'ydi ...
  Odatda, Dmitriyning bu olamdagi burni juda kuchli va u hech qachon urilgan bo'lsa ham sinmagan, ammo bu holda, bu qo'lqop bilan yumshatilgan zarba emas, balki tirsagining qattiq suyagi nuqtasi edi.
  Qon esa bolaning yuziga oqib, uni yalab tashlashga majbur qildi... Dimka javob berdi... Dushman tomon ushlandi Dushman bir oz silkindi va u gandiraklab qoldi, lekin muvaffaqiyatga erishish uchun uning kuchi yetmadi - oyoqlari teshilgandek tuyuldi. vatli bo'lmoq.
  Uchinchi raund ham unchalik qiyin bo'lmadi, raqib qattiq bosim o'tkazdi, ammo Dmitriy zarbalarni aks ettirgan holda tez-tez to'sqinlik qila boshladi ... Final qoidalari o'zgartirildi, chunki biz xalqaro oltin medal haqida gapiryapmiz, raundlar o'n beshga oshirildi ... Pro kabi. Aytishim kerakki, o'sha kuni allaqachon besh marta jang qilgan o'smirlarga nisbatan juda shafqatsiz qaror ... To'g'ri, Dimka ham tezda yakunlandi va uning raqibi ko'p kurashmasdan, aniq tushkunlikka tushdi ...
  Ammo dastlabki to'rtta juda faol raunddan so'ng Dmitriyning raqibi biroz sekinlashdi. U ham charchaganini his qildi, nafasi ancha notinch va ayni paytda og'irlashdi ...
  Dimka, yalang oyoqlarida gematomalar va kuchli yonish hissiyotiga qaramay, hatto qo'shimcha kuchning kuchayishini ham his qildi. Oltinchi raundda u hatto raqibning jag'iga bir necha bor zarba berdi ... Ammo u ham qat'iyatli, katta va ehtimol doping ham edi ...
  Ettinchi raundda Dmitriyning yaramas raqibi taktikani biroz o'zgartirdi va imkon qadar ko'proq zarba berishga urinib ko'rdi, qoidaga zid ravishda, tirsagi bilan yoki hatto boshi bilan zarba berish uchun ... Dima tez-tez zarba bera boshladi va ichida sakkizinchi raundda u shaxsiy muvaffaqiyatga erishdi, nihoyat, raqibning katta burnidan yushka oqib chiqdi... Va yana bir bor tirsagini qimirlatib, o'zi yaqinlashib kelayotgan ustunga yugurdi ... Dmitriyni masxara qilib, unga qaradi:
  - Nu, tutdi, tishlayapti!
  Nemis yanada tarqoq edi, u hali ham alohida otish kancasiga umid qilardi!
  Oleg Rybachenko tengroq, deyarli o"tkazib yubormasdan jang qildi va raqibining juda keng tebranib ketganidan foydalanib, iyagini chap tishli yoki o"ng xoch bilan to"qnashtirdi... Ammo yirik nemis bolasi bu zarbalarga hech qanday munosabat bildirmadi. har qanday tarzda. Shunda Oleg Rybachenko o"z taktikasini o"zgartirib, raqibining yassilangan burni ustida ishlay boshladi... Nemis hidlashi uzoq davom etdi, biroq yettinchi raundga kelib uning oqishi boshlandi...
  Aytishim kerakki, Oleg Ribachenkoning raqibi boshqa, yengilroq va yengilroq bolani almashtirish uchun chiqdi. Birinchisi yaralanganga o'xshardi (Albatta, bu natsistlarning hiylasi!) ... Shuning uchun u jangning boshida yangi edi va g'azablangan sur'atni o'zgartirishi mumkin edi.
  Ammo to'qqizinchi raundda Oleg Ribachenko ham biroz bo'shashib, zarbani o'tkazib yubordi, shundan so'ng u yiqilib tushdi ... Yigitlarning yalang'och, yiqilgan oyoqlari nochor aylanib ketdi... Biroq Olejek tezda o'rnidan sakrab tushdi va nokautga uchradi. hisoblanmaydi. Dushmanga otish, osish ...
  U uni silkitib, uni tugatishga shoshildi ... To'qqizinchi raund tugashi bilanoq shox yangradi, ammo hakam o'zini eshitmagandek ko'rsatdi ...
  Oleg Rybachenko bir nechta og"ir zarbalarni o"tkazib yubordi, lekin boshini chayqab yumshatib ushlab turdi. Dushman g'azabga kirdi, u hech narsani sezmay qoldi. Bu erda sovet bolasi refleksli, lekin juda kuchli tanani o'ziga qaratdi ... Zarba to'g'ridan-to'g'ri jigarga tegdi ... Juda xavfli zarba ...
  Raqib yana bir necha zarbalar qildi va uning katta yuzi binafsha rangga aylandi. U talvasada havo yutib, oldinga yiqilib, qiyshay boshladi... Hakam darrov jangni to"xtatdi, shifokorlar esa ringga yugurishdi... tomchilab...
  Bu Dmitriyning do'stiga shafqatsiz ta'sir qildi va u sezilarli darajada charchagan raqibga qarshi hujumga o'tdi ... O'ninchi, o'n birinchi, o'n ikkinchi raundlar ... Qattiq zarbalar almashinuvi, ammo Dmitriyning aniq ustunligi bilan ... O'n uchinchi raund biroz tenglashdi. off, tufayli umidsiz sakkizoyoq nemis, va sovet bola uning qoshida bir kesik oldi .... Lekin o'n to'rtinchi yilda, ko'ngli ko'tarilgan Dimka, yana o'z qo'liga tashabbusni oldi. Bu bolalar hali ham, masalan, Muhammad Ali haqida hech narsa bilishmasdi, lekin ko'p jihatdan ular uning taktikasini nusxalashdi.
  O'n beshinchi raundga kelib, nemisning qo'llari charchoqdan tushib ketdi va u endi zarbalarga javob bermadi, shunchaki o'rnidan turib, ariylarning chidamliligini namoyish etdi .... Bundan tashqari, Dmitriy doping va dahshatli charchoqdan, odatda, zarbalar ancha zaiflashdi. . Tinch qo'y, hamma narsa o'z holidagiday qo'sin; shunday bo'lsin! Ammo boshqa tomondan, ko'p, ko'p edi va ular dushmanning ochiq iyagiga yomg'ir yog'dirdi. Nihoyat, nemisning boshi chiday olmadi, chidam chegarasi toliqib ketdi va u xuddi axloqsizlikka uchragandek, oxirgi raund tugashiga o"n besh daqiqa qolganida "oriy" millatining vakili edi...
  Hakam odobsiz sekin sanashni boshladi, lekin beshta sanab, Dmitriy Lebedevning raqibi qanchalik dahshatli harakatsizligini ko'rib, to'xtadi va baqirdi:
  - Ko'proq shifokorga o'xshaydi!
  Yana bir balog"atga etmagan "supermen" kasalxonaga olib ketildi.... Shundan so"ng, g"olib finalchilar kolonnaga tizilib, marshlarni boshladilar... Tepadan atirgul barglari yog"di.
  Uzun bo'yli bola Dmitriy keng tabassum qildi, u quvnoq edi. Ammo birdan u kamera ularga yaqinlashib, sovet o"g"illarining yalang"och, og"ir tikilgan va biroz qonayotgan oyoqlarini yaqindan suratga olayotganini payqadi... Uning kayfiyati shu zahotiyoq buzilib, oyoq-qo"llarini kamera orqasiga yashirmoqchi bo"ldi. boshqa yosh nemis sportchilarining hashamatli zarhal krossovkalari yoki ularni gulbarglarga ko'mib tashlang.
  Oleg Ribachenko uning qo"lidan tortdi:
  - Yo'q! Bu sizning sharmandaligingiz kulgi va shubhalarni keltirib chiqaradi ... Bundan tashqari, Germaniyada umumiy urush e'lon qilinganidan keyin deyarli barcha bolalar yalangoyoq yurishadi, buni siz Berlin ko'chalarida ko'rgansiz. Shunday qilib, g'urur bilan orqangizni to'g'rilang.
  Ularga berilgan medallar jigarrang lentalar va haqiqiy oltin, og'irligi taxminan ellik gramm va 900 jarima edi. Albatta, sovet o'g'illari uchun bu katta miqdor - taxminan ... Buni hisoblash qiyin, chunki Sovet pullari rasman ta'minlanganga o'xshardi, lekin aslida emissiya oltin zaxirasisiz amalga oshirilgan.
  Sovet kashshoflari platformaga ko'tarilishganda, SSSR madhiyasi yangradi. Aytgancha, bu hali Aleksandrovning musiqasi emas, xalqaro musiqaga o'xshash narsa edi. Oleg bu erda katta ilhom oldi va qo'shiq aytishga ruxsat so'radi ...
  Tanlovda ishtirok etgan Himmler xushmuomalalik bilan ruxsat berdi:
  - Buyuk Rossiyadan kelgan mehmonlarimizning tarkibini eshitishdan juda xursand bo'lamiz.
  Oleg Rybachenko avval o'ngga, keyin chapga ta'zim qildi, shundan so'ng ular Dmitriy bilan birga qo'shiq aytishdi;
  Hayotda siz ritsarsiz, burgut kabi uchasiz -
  Va siz qo'nish joylarini bilishni xohlamaysiz!
  Biz uchun mukofotlar umuman fetish emas -
  Bizda shohlar uchun faqat bitta maqbul yo'l bor!
  
  Avval qizil galstuk bog'ladi,
  Keyin urush kelganda ...
  Ozg'in bola qo'liga belkurak oldi -
  Igna ko'kragiga yopishmasligi uchun!
  Bolalar yalangoyoq xandaq qazdilar,
  Uch kishilik eskirgan parcha ...
  Sovuqda qaynoq suv bilan isitiladi,
  Tishlagan paketlardan, juda g'azablangan!
  
  Jangchi halok bo'ldi va pulemyot tushdi,
  Uning kichkina bolasi uni oldi!
  "Katyusha" zarbaga aylanganidek qudratli,
  Qo'rqmas, yosh jamoa!
  
  Men qora soyalar zanjiriga o'q uzaman
  O'tkirligingizni qayerdan oldingiz?
  Qadim zamonlarda bo'lgani kabi, eng o'tkir qilich,
  Siz penaltini bilish uchun yugurdingiz!
  
  Rahmsiz urush, afsuski, ona emas,
  Unda cho'lning quruqligi dahshatli issiqlikdir!
  Ammo Vatan uchun siz joningizni berishingiz kerak,
  Shunda siz baxtni sovg'a sifatida qabul qilasiz!
  
  Lekin sevib qolish qanday?
  Buni hamma ham bola bilmaydi...
  Daryolar qon quyganda -
  Natsistlar shafqatsiz o'ldiradilar!
  
  Ammo Vatan sevgi,
  Unda yorqin avlodlarning shon-sharafi ...
  Va yuragingizni kesib o'tmang
  Unda Stalin - Po'lat va olov - Lenin!
  
  Yorqin vaqt bo'ling -
  Kommunizmning muqaddas ishi ...
  Yovuz qo'shin buzildi -
  Va natsizmni yo'q qildi!
  
  Butun insoniyat ...
  Kengashlar birlashdi!
  Sayyoramizda jannat bo'lsin
  Men ritsarman - Rossiya yengilmas!
  Oleg Rybachenko va Dmitriy so'nggi so'zlarda yuqoriga sakrab, shu bilan qo'shiqlari taassurotini yanada oshirdi.
  Tribunalar hayajon bilan hushtak chalib, olqishlashdi...
  O'g'il bolalar, umuman olganda, ular uchun juda qiziqarli va qulay tushni ko'rishgan bo'lsa-da, qizlar kemani ilgari to'xtatilgan qo'lga qaytarishga qaytishdi. Ketma-ket ko'rishlar kamdan-kam uchraydi, ammo buning ortida yana nimadir borligi aniq.
  Aniqrog'i, xatti-harakatlar emas, balki Giper-Jodugar va Rossiya Demiurge xudolarining missiyasini bajarish. O'lmasligingizni mashq qilish.
  Endi keyingi bo'lim, bu erda eshik qaysi tomondan ochiq va qaysi tomondan pastga tushirilganligi bilan bog'liq muammolar mavjud. Buning oldini olish yoki tavakkal qilish yaxshiroqdir. Biroq, agar u tugmani aylantirsa, ular uni ichkilikboz deb bilishadi. Keyin illyuminator ostidan soqoli olmagan kimdir tashqariga qaradi, qiz zo'rg'a cho'zilib ketishga ulgurdi. Biroq, u buni juda tez ko'rib chiqmaydi. Eshik yopiq va siz taqillashingiz kerak.
  - Kim u? - xirillashadi zo"riqqan ovoz.
  - sizniki! - Aurora ingliz tilida, tillar bo'yicha kutilmagan iste'dodni ko'rsatib, aniq texan tus bilan javob berdi. - Mahalliy rom olib keldik, viski og'riqli.
  - Albatta! Tezroq! Eshik orqasidagi dengizchi cho"chqadek chiyilladi. - Albatta rom!
  Siz granata bilan yorib bo'lmaydigan ulkan eshiklar ochiq. Chalkashib ketgan ko'rinishga ega tur tanlanadi, u bilan yana bir nechta yarim kiyingan mavzular. Ulardan, go'yo gaz hujumi paytida, u tutun bilan olib yuradi, aniqrog'i shiddatli zarba beradi,
  - Rum qayerda! bir ovozdan baqirishdi.
  - Siz juda yaxshisiz! - Qizil sochli Aurora dengizchilar to'plamini qo'yib, katta zavq bilan otmoqda. Men uch yarim o'nlab qo'ydim, klipni o'zgartirishim kerak. O'qlar kichik, ixcham bo'lgani yaxshi, siz o'zingiz bilan ko'p narsalarni olishingiz mumkin.
  - Yana bir bo'lim tozalandi! - Ovozida qandaydir kuzgi salqinlik bilan, dedi u. - Biz bir-ikki zarbani amalga oshirishga muvaffaq bo'ldik, lekin bu erda u eshitilmaydi deb umid qilaman.
  Terminator Snow White javob berdi:
  - Va eshitganlar - kar bo'lsin!
  Margarita Aurora keyingi kupe oldidan o'tib, bir oz burildi, yo'lak bo'ylab bir oz o'q uzdi va orqaga qarab o'zining zombi sherigi yankilar bilan qanday kurashayotganini ko'rdi. Biroq, o'lgan odam bo'yin umurtqalarini sindirib, katta kuch ko'rsatmadi.
  Xo'sh, siz bizga deyarli xiyonat qildingiz! - shivirladi komsomolchi qiz.
  - Va nima qilish kerak edi! U meni payqab qoldi va deyarli signalni ko'tardi! - Zombi xafa bo'lgan itning qiyofasini oldi.
  - Xo'sh, sizda bir fikr bor! Yoting va kamtar bo'ling. - Margarita "xizmatkor"ni barmog"i bilan qo"rqitib, oyog"ini palubaga ohista urdi.
  Biz orqa tomonda o'q otishimiz kerak edi, askarlardan biri granata tashladi, u tahdid qildi, hamma narsa qulab tushadi. F-1 ning Amerika analogi sekin harakat kabi uchdi. Qaror kutilmaganda tug'ildi, bu maxsus kuchlarda o'rgatilmagan. Margarita to'satdan disk bumerangni uloqtirdi. U uchinchi ko'zini o'girdi va tom ma'noda og'ir metallning ingichka bo'lagi bilan birlashdi. Aqlning ko'zi diskning harakatiga ergashdi, so'ngra uchi plitkalar orasiga yopishib, qurolni kesib, kislotaga kirishni to'sib qo'ydi. Sariq Terminatorning peshonasidan bir munchoq ter dumaladi.
  - Voy, qusishimga sal qoldi! Bu shunchaki mo''jiza. Meni gunohkordan qutqarganingiz uchun Xudoning onasi rahmat.
  Qizil sochli Avrora uni eshitib, xavotir bilan dedi:
  - Nima bor?
  - Ular granata uloqtirishdi! - deb javob qildi tazi Margarita.
  - Men portlashni eshitmadim! - Ajablangan ayiq-komsomolchi.
  - Ishonmaysiz, men uni bumerang disk qildim. Oq jangchi kulib yubordi.
  - Bu shunday bo'ladi. Asos sifatida, agar siz plitkalar orasiga kirsangiz, bu tabiat qonunlariga zid kelmaydi. - Aurora yalang oyoq barmoqlari bilan anjirga o'xshardi.
  - Va shunday bo'ldi! - Margarita kulib kuldi.
  Olovli shayton qiziqib qoldi:
  - Orqa tomonda qancha odam halok bo'ldi?
  Go'zal Korshunova g'urur bilan javob berdi:
  - Yigirma sakkiz kishi, yigirma to'qqizinchisi esa zombi tomonidan bo'g'ilib o'ldirilgan.
  - Unchalik emas! Endi men butun kemani tozalash uchun kabinalar bo'ylab harakat qilyapman. Yordam bering! - Qizil "Avrora"ning ovozida endi sabrsizlik yangradi.
  - Xo'sh, men siz bilan ko'chib ketaman. - Margarita to'satdan sochidan qonga belangan suyak bo'lagini tashladi.
  Olovli "Avrora" tezda palataga kirdi, bu erda bir nechta ofitserlar uxlab yotgan edi va soqchilar ichimlikdan u yoqdan-bu yoqqa harakat qilishdi. Biroq ular baqirdilar:
  - Bu erga kela olmaysiz!
  - Hamiltondan shoshilinch xabar. - deb javob berdi olovli komsomol qiz va deyarli teskari burilish berdi. O'qlar jimgina uchadi, yorug'lik ham to'g'ri emas, siz bu pulemyot sizga qarata o'q otayotganini darhol tushunolmaysiz. Shunday qilib, kimdir munosabat bildirsa, hayratlanarli edi. O'n sakkizta jasad bor edi va tez orada ularga yana to'rtta qo'shildi, vannaxonadan hatto oltitasi ham bor edi - bir-ikkita jasad quchoqlab bochkadan tushib ketdi. Kullardan biri fohishaga tegishli edi.
  Qaytib burilishda jim qabr,
  O'lim topildi - kichkina hayvon!
  Bugun dollar - ertaga peshonadagi o'q,
  Bunday xavfli kasb!
  
  Ha, qiz sizni xohlamadi
  Qiynoqlar, imtihonlarni topshirish ...
  Boshqa chalkash tushlar ham bor edi
  Faqat jadal eshaklarni aylantiring!
  
  Shampan daryosi oqishi uchun
  Yaxtalar, avtomobillar - barcha sharaf!
  Pullar hisobsiz qo'l bilan ushlandi,
  Qiz yomonlikka qaror qildi!
  
  Lekin faqat ahmoq o'ylaydi
  Fohishaxona yaxshi va juda qiziqarli!
  Men og'zimni qora ikra bilan to'ldirdim -
  O'zingizga OITS yuqtirganingizni bilmasdim!
  
  Va hech kim qabrga kelmaydi,
  Suvga cho'mishdan qo'rqib, ota!
  Natija juda yomon bo'ldi.
  Sobiq mijoz hatto qichqiradi!
  
  Farzandlaringiz yaxshi eslamaydi,
  Bunday onani bilish uyat!
  Ularga nima qoldi - qamoqxona boshpanasi -
  Jazoga jimgina chidang ...
  
  Va shuning uchun, qiz, sen o'qiysan
  Va Vatan go'zalligi uchun mehnat qiling!
  Keyin turg'unliksiz yo'l bo'ladi ...
  Aks holda, er osti dunyosida abadiy qovuring!
  Olovli Iblis yiqilgan fohishaga ta'zim qilib, xulosa qildi.
  Shunday qilib, u devorga yopishgan soyadek o'tib ketdi va yo'lakdan pastga tushdi. Bir fan yon tomondan puflab, issiqlikni ushlamoqda, Aurora sochlarini tishlab o'ralgan holda to'qdi, shuning uchun hislar yoqimli. U eshik oldiga boradi, agar issiq havo ochilsa, peshtaxta ortidagilarni uyg'otishi mumkin. Bir oz taraddud ko'radi, keyin silliq ravishda tor yoriq hosil qiladi va u bo'ylab sudraladi. Yalang pressim bilan gilamning qitiqli qo'polligini his qildim. Men hozirgina zinapoyadan tushdim, ko'p odamlar allaqachon bu erda uxlab qolishgan, ular peshtaxtada pivo ichishmoqda. Yengil shovqinda Auroraning yalang'och bo'lib qolgan oyoqlari eshitilmaydi, yalang'och taglik poyabzalga qaraganda yaxshiroq ovoz chiqaradi, shuning uchun qiz yalangoyoq yurdi. Portlashda allaqachon monoton vayronagarchilik, bitta o'qdan ko'proq pul sarflashga harakat qilish. Umuman uxlayotganlarni so'yish mumkin. Agar siz darhol karotid arteriyani siqib qo'ysangiz, u holda dushmandan maksimal esnash bo'ladi.
  Va keyin yalang oyoqli Aurora ishladi, bortda Yankilardan tashqari, Barqarorlik jangchilarining yarmiga yaqin nolasi bor edi, ammo ular faqat intizomni pasaytirdilar.
  - Kim biladi, ekipajni kiritsangiz, shuni anglatadi.
  Qiz zinapoyaga ko'tarildi, yuqoridan tarqalgan yorug'lik tushadi. Odatiy shovqin, oyoq ostidagi gilam yo'q joydan yirtilgan. Iroq figurasiga qaraganda. Bu qanday ma'noda
  ham yomon emas, garchi u jamoaning tajribasi haqida gapirsa ham. Ammo haddan tashqari qulaylikka intilish Yankees uchun halokatli. Shunday qilib, u zinapoyaga chiqdi va to'xtadi. Ko'prikda uchtasi va toshbaqa kostyumida ikkitasi bor. To'g'ri, toshbaqa kostyumi hatto tank ham emas, siz uni granatadan olishingiz mumkin, lekin shovqin cho'chqa soqoliga o'xshaydi. Shunday qilib, bunday yaxshi moylangan operatsiyani buzish istagi yo'q.
  Men do'stim Margaritaga yordam so'rab murojaat qildim:
  - Bizda bitta, aniqrog'i ikkita toshbaqa bor!
  - Tushunarli! - Margarita salqin o'ynashga harakat qilmoqda. jilmayib qo'ydi.
  Olovli shayton qichqirdi:
  - Qanday qilib tashlash kerak?
  Margarita ko'zlarini qisib qo'ydi va echki sudralayotgan Sfenksga shubhalanib, so'radi:
  - Granata otuvchi bundan mustasnomi?
  - Juda shovqinli! Aurora chuqur nafas oldi.
  - Shisha joylashgan joyda zirh-vizorni kesib, yuzga bumerangni ishga tushirish yaxshidir. Keyin u erda uchta o'qni uchta rejimda qo'ying. Ishlash kerak. Margaret ishonch bilan dedi.
  - Mening oldimga keling, buni sinxronlashtiramiz! - barmoqlarini asabiy yorilib so'radi olovli shayton.
  - Albatta, shoshib qoldim! - Margarita yana bir nechtasini yotqizib, qarama-qarshi tomondan ichkariga kirdi. Yalang oyoqli Aurora diqqatni jamladi va past ohangda qo'shdi:
  - Bu erda o'tkazib yuborolmaysiz.
  - Ibodat qiling, yordam beradi! - Taklif qildi, komsomol a'zosi Margarita yana diniy hayajonga tushdi.
  - Men Xudoga ishonmayman! - Ayiq jangchini kesib tashlang. - Bu zaiflik belgisi!
  Sariq jangchi xoch belgisini qilib, taklif qildi:
  - Shunday ekan, yordam so'rang - eng oliy inson aqli. Sovet Rossiyasi nomidan g'alaba qozonishga yordam bersin.
  Qizlar besh soniya qotib qolishdi, shivirlashdi va keyin rejalarini amalga oshirishdi. Bumerang diski, yupqa tarmoq kabi, tarqalgan yorug'likda deyarli ko'rinmaydi. Bir marta va visordagi ikkita harakatsiz butlarni urdi. Ular javob berishga ulgurmadilar, chunki jim o'qlar biroz kesilgan visorga tegib, qobiqlarni yorib o'tib, miyani aylantirdi. Uchinchisi bir vaqtning o'zida o'ldirilgan, shuning uchun u javob berishga ulgurmadi. To'g'ri, toshbaqa kostyumlari tushib, shovqin qildi. Qiziqchi dengizchi sakrab tushdi, qizil sochli Aurora uni bir sakrash bilan va ko'rsatkich barmog'i bilan boshining orqa tomoniga yetib oldi.
  - Uxla o'g'lim!
  Keyin pastda bir nechta bosh, qo'shaloq fan chizig'i va sukunat paydo bo'ldi.
  - Margarita bu bosqichdan o'tdi!
  - Mana, kapitan kabinasi yonida biz uni toshlar bilan birga qo'lga olamiz. - taklif qildi g'azablangan sarg'ish komsomolchi.
  - O'z-o'zidan.
  Kapitan kabinasiga kirish uchun men ikkita supurishni amalga oshirishim kerak edi, bitta fohisha ikki metrlik qora tanli erkak ustida fidokorona ishladi, Margarita Korshunova ayamadi. U juda yosh edi, yoshi o"n sakkizdan, balki o"n oltidan ham oshmagan. U juda iltijoli ko'rinardi.
  - Men hech narsa demayman, jangchilar...
  - Alloh! Yengilmas va omad qanotlarida yetaklagan. - ayyor Margarita arabcha javob berdi.
  Darhaqiqat, ularning yuzlari ko'rinmaydi, bu noaniq, qiz hali ham tanimaydi va bu turk sultoni degan versiya kuchayadi.
  - Kapitan qayerda? Aurora arabcha urg"u bilan inglizcha so"radi.
  Sevgi ruhoniysi duduqlandi:
  - Hashamatli kabinada! Bu "pedril" muhabbatda umuman xotirjam emas. Ha, agar xohlasangiz, men sizga xizmat qilaman, bepul!
  -Jannatda qizlar bizni sizdan ming karra yaxshi kutmoqda! - Ayiq jangchilari chetga surildi.
  Putana qotillarni bezovta qilishni xohlamadi, lekin fohishaning refleksi aqlning ovozidan kuchliroq edi:
  - Men sizga faqat qo'limdan kelganini ko'rsataman! Tilim patdek yengil, asaldek shirin!
  Jiddiy g'azablangan Margarita barmog'ini ko'z qovog'iga qo'ydi va fohishani o'chirdi:
  Yana bir oz ko'proq va biz uni o'ldirishimiz kerak edi. - Diniy komsomol a'zosi Krakatau bunday nopoklikni ko'rib g'azablandi.
  Kirish joyida ikkita qo'riqchi tasodifan yotqizilgan, orqasiga sakrab, bo'yinlarini sindirishgan.
  Kapitan allaqachon yuvilgan haromday xo'rsinib, ikki xil, qora tanli va tayni quchoqlagan edi. O'shalar ham taslim bo'lishlariga qaramay, asabiylashib o'girildilar.
  Qizlar kompyuterda kapitanning suratini ko'rishdi va ikkilanmasdan ikkala "trans-bola"ni ham yotqizdilar. Birinchi darajali kapitan, admiraldan keyingi ikkinchi odam o"rnidan turdi va yuziga bir-ikki shapaloq urdi. Birinchi marta qo'lga tushganida, xunuk jonzot qimirlamadi, faqat hayratda qolgan ko'zlari bilan uning o'limiga qaradi.
  Margarita uni cho'zilgan qo'llari bilan ko'tarib, og'zini qo'lqop bilan yopdi, Aurora esa ko'zlariga nur sochgan xanjarni ko'tardi. Yirtqich kobra bilan shivirladi:
  - Bir so'z va ko'zingizni oching!
  Margarita jag'ini biroz bo'shatdi, lekin kapitan jim qoldi.
  - Mana oling! - Olovli shayton uning ovozidagi ohangni yanada dahshatli qildi. - Og'riq qo'mondonini qo'llang.
  Galina asab uchini bir oz bosdi va og'zini yopib qo'ydi, shuning uchun amerikalik kapitanning tomog'idan qichqiriq chiqdi.
  - Xo'sh, endi tinchroq bo'ladi. - Qizil Aurora dafn marosimlariga xos bo'lgan ritmga o'xshab polga yalang barmoqlari bilan ura boshladi. - Noto'g'ri gapiring! Yoki sening qadringni kesib og"zingga solamiz.
  Buzuq kapitan biroz xotirjam bo'lgach, Margarita biroz siqdi. Sariq jangchi ham so'roqqa og'zaki hissa qo'shishga qaror qildi:
  - Agar azobdan qochmoqchi bo'lsangiz, it o'zingizni ifoda eting. Aks holda, siz faqat bizni xursand qilasiz.
  Kapitan aniq gapirmadi.
  - Hammasini aytib beraman!
  - Xo'sh, yaxshiroq. So'roq, qanday qilib oson aytish kerak! Qizlar istehzo bilan jilmayishdi.
  Kapitan quyon quloqlari qaltirab ingladi:
  - Faqat hayotni tark eting!
  Aurora mantiqan ta'kidladi:
  - Bu eng qimmatli taom, siz ko'proq pul topishingiz kerak!
  - Men tadbirkorman. - Nega asirga olingan amerikalik xursand bo'ldi. - Xohlasangiz xizmat qila olaman!
  - Mana bu ham, tupur, ketmasdan, erkak fohisha! - xijolat tortdi Margarita.
  Hatto kema tarakan ham qizning oyoqlarining silliq terisiga qoqilib, bunday taklifdan g'azablanib, bo'shliqqa qaytib ketdi.
  - Kemada nechta odam bor? - Mag'rur qizil sochli Avrora oxirgi gapni eshitmagandek ko'rsatdi.
  Amerikalik buzuq ikkilanib qoldi, chehrasi ahmoqona bo'ldi, go'yo u savolni eshitmagandek, ko'zlari qarsak chaladi, qarsak chaladi!
  Olovli Iblis uning kichkina barmog'ini xanjar bilan kesib tashladi, qon oqdi. U darhol o'ziga keldi:
  - Xo'sh, esminetda qancha odam bor?
  - To'rt yuzga yaqin! Men "barqarorlik" jangarilari qirg'oqdan kelganini aniq bilmayman. Ammo fohishalar kam. Ular hatto qirg'oqdan kelgan yigitlarga ham etishmaydi. - da'vogar va ahmoq ingrab, cho'chqaning bo'ynini tortdi.
  . Љ8-BOB
  - Keling, tafsilotlarni o'tkazib yuboraylik! - Olovli Aurora darhol amaliy ishlarga murojaat qildi. - Artefaktlar qayerda?
  Kapitan ahmoq o'ynashga harakat qildi:
  - Qanday artefaktlar?
  Yalang oyoqli Aurora tizzasini bir oz siqdi, suyagi g'ijirladi.
  - Endi tushundimi?
  Og'riq doping bilan kurashishning eng samarali vositasi bo'lib chiqdi:
  - Ha, ular kema seyfida.
  Sovuq Aurora baqirdi:
  - Va seyfmi?
  - Mana, eshik ortida! - cho'chqachi primat chiyilladi.
  Jangchi ayiq yashil ko'zlarini chaqnadi. Margarita titan eshikni o'ziga tortdi va hafsalasi pir bo'lib xitob qildi:
  - Kodlangan!
  Kapitan omon qolishga astoydil harakat qilardi:
  - Ha, menda kalit bor.
  - Qayerda? - Yalang oyog'ining barmog'idagi jangchi qiz stulni oyog'idan ko'tardi.
  Hayvon noaniq baqirdi:
  - Shkafda!
  Yalang oyoqli Avrora shiddat bilan shkafga sakrab tushdi va chipli qurilmani oldi.
  - Mana bu?
  - Ha! - kalamush chiyilladi.
  - O'zim ochaman! - Dashing Aurora kapitanning qo'llariga urdi. - Qarang, aqlli bo'l.
  - Nega faqat ikkitangiz bor? - Cho'chqaning qiziqishi uchun jur'ati bor edi.
  - Juda qiziq bo'lmang. Siz uzoqroq yashaysiz. Auroraning yalang tovoni Forleyndning qorniga tegib, og'riqdan qiyshayib ketdi. Qiz seyfga olib boruvchi eshikni ochdi. Xona ichida bir nechta noutbuklar, granatalar bor edi. Sovet RPG - 39, bir nusxada va uning yanada murakkab amerikalik hamkasbi.
  Xavfsiz kodni bilasizmi? - deb pichirladi Jangchi ayiq.
  - Oxirgi ikki raqamdan tashqari ular haqida faqat qo'mondonda ma'lumot bor. - Bizning admiral Jorj Arnold.
  - Menga qo'ng'iroq qiling! - Margarita oyog'ini asirning egilib qolgan tumshug'iga tiqib, yalang barmoqlari bilan burnidan ushlab oldi.
  Asirga olingan amerikalik qoqilib, unchalik uzoq bo'lmagan kombinatsiyani sanab o'tdi. Aurora ko'zlarini biroz yoritdi.
  - Yaxshi, yolg'on gapirmadim. Sizning foydangizga ochko.
  - Va keyin qanday aytish kerak ... Endi, agar siz raqamni uch marta noto'g'ri tersangiz, signal eshitiladi. - to'satdan qo'rqib ketgan kapitan ovoz chiqarib.
  - Biz uni allaqachon bilamiz! - Komsomol qiz tezda kodni terdi va to'rt yuz millimetr qalinlikdagi eshikni ochdi. Toshlar alohida qutilarda saqlangan va ehtiyotkorlik bilan olib tashlangan.
  - Infinite dan stingers, siz ularni hali qayta ishladingizmi?
  - Ko'pincha ha! - deb g'ichirladi tutqun kalamush. - Kechqurun sinovdan o'tkazildi.
  Olovli shayton xursand bo'ldi:
  - Ajoyib, stingerlar qayerda saqlanadi?
  Kapitan duduqlanib, bo'g'ildi:
  - Angarda, ushlagich joylashgan joyda. Unda ikkita "Pershing" tanki bilan birga "Orlan" muhri bor.
  Bu qutilar faqat metallolom uchun yaxshi. Ammo "stingers" ning takomillashtirilgan modeli juda mos keladi. - jinni Avrora mahbusni masxara qilib, tilini ko'rsatdi.
  - Ular kompyuter chiplari bilan, shuning uchun maxsus, ular siluetni ushlaydi. - jonini sotib olmoqchi bo"lib g"o"ldiradi amerikalik.
  - Bilamiz! - Olovli shayton sherigiga yuzlandi. - Nima deb o'ylaysiz, Mirabela, to'rt yuz ellik kishidan nechtasi qoldi?
  - Yarimdan kam. Hammasi bo'lib, bizda ikki yuz o'ttiz sakkizta jasad bor. - komsomol qiz hatto zavqlanib kuldi.
  G'azablangan Aurora o'zidan nafas chiqardi:
  - "Stingers" ni yuklash uchun asirlar kerak bo'ladi, olimlarning ishlashi uchun nimadir bor.
  Asirga olingan badbashara xitob qildi:
  - Siz rusmisiz?
  - Nima, bizni mujohid deb o'ylaysiz. - komsomol jangchilari xirilladilar.
  Kapitan kutilmagan aql va zukkolik ko'rsatdi:
  - Faqat ruslar birgalikda juda katta kemani egallashga qodir bo'lgan bunday qattiq jangchilarga ega bo'lishi mumkin!
  Qattiq Aurora rozi bo'lmadi:
  - Va buyuk turk sultonining asarlar bilan jangchilari!
  - Shundaymi? Hamma narsa mumkin, lekin siz arablar uchun juda aqllisiz. - Cho'chqa primati irg'ib qoldi. - Garchi siz nemis bo'lsangiz ham?
  Swift Aurora uning so'zlarini rad etib, uning oshqozoniga urdi, keyin ikkala oyog'ini sindirdi, echki kapitani og'riq zarbasidan hushini yo'qotdi.
  - Umuman olganda, bizga kerak emas, biz yetarlicha bilamiz. - Qizil sochli jangchi xulosa qildi. "Endi biz faqat ekipajni qo'lga olishimiz kerak.
  Margarita darhol taklif qildi:
  - Keling, kabinalarga boraylik, bizda kalitlar to'plami bor!
  Aurora xursand bo'ldi:
  - Ha, favqulodda elektron ochilish mavjud.
  Komsomol qizlar jimgina pastga tushib, kabina eshiklarini ochishdi va yana halokatga duch kelishdi. Faqat qandaydir xirmon, urush emas, bug'doy chayqalishi.
  - Oltinchi kabina toza! - dedi Aurora tishlarini tirjayib.
  - Balki oltinchi xonada! Margaret kulib yubordi. - Yaxshiroq boraylik.
  - Biz g'ozlar emasmizki, to'da bo'lib o'tlasin. - olovli shayton baqirdi. - To'g'rirog'i g'ozlar, lekin yovvoyi!
  - To'g'ri emas! - Bu erda sariq terminator allaqachon xafa bo'lgan. - Bu yollanma askarlar pul uchun kurashmoqda, biz esa faqat kommunistik Vatan uchunmiz.
  Komsomol qizlar ekipaj palubasidan uzoqroqqa siljib, yakkaliklarni otishdi. Margarita bor tezligida mashina xonalari, omborxonalar, omborlar, oshxonalar tomon yugurdi. Harbiy qismlar ehtiyotkorlik bilan to'sib qo'yildi. Navbatchi yorug'likning zaifligi faqat skautlarning qo'liga tushdi, o'n metr masofada dushman tebranishdan boshqa narsani ko'rmaydi va ular aniq ko'rinadi.
  Kompyuter avtomatik ravishda o'z fikrini berdi.
  - Va agar siz virus modelidan foydalansangiz.
  - Va biz allaqachon batareya bilan ishlaydigan smartfondan foydalanganmiz. - dedi robotdan ranjigan Margarita Korshunova. - Bu erda siz barcha kuzatuv tizimlarini kutish rejimida ko'rasiz.
  - Bu qanday! - Chipli mashina hayratda qoldi.
  - Admiralning kabinetiga qaytib, kanal orqali qurt va virus gibridini yuborishdi. Bu sezilmaydiganga o'xshaydi, biron bir virusga qarshi dastur signalni ko'tarmaydi. Bu sof ish, ko'rinmaslik barcha kuzatuv tizimlarini susaytirdi. - Komsomol qiz ko'proq ishontirish uchun qo'lida o'tkir biseplarini ko'rsatdi.
  - Oh, berasiz! - dedi u qizlarning zukkoligiga, avtomatiga hayron bo"lib. - Meni qayta dasturlashtira olasizmi?
  - Haqiqiy! Va nima xohlaysiz ?! - Margarita bu yerda juda mehribon yuz ko'rsatdi.
  - O'zingizni shaxs sifatida tan oling! - Elektron qurilma so'radi.
  - Ortiqcha, siz otayotganda. - Sariq terminator ahmoqona ishlarni qilish uchun ahmoq emas. - Keyinroq men sizga Masih haqida gapirib beraman.
  Margarita orqasiga o'rnidan turdi, turg'unlik uchun bir tiz cho'kdi va tumshug'ini qarshisidagi eshikka qaratdi. Bir yigit chiqdi, bu gal oppoq, biroz "soch" aftidan doping chekkan.
  - Giyohvandlar Xudoning shohligini meros qilib olmaydilar. - ularning gapini bo"ldi komsomol jangchisi. - U jasadlarni tashlab, tezda o'zini kesib tashladi.
  Yalang oyoqli Aurora boshqa perimetr bo'ylab zigzagged, eshik oldiga bordi, u qulflangan, universal kalit bilan ochilgan. Negr unga yostiq tashladi.
  - Kitty Skat!
  Komsomol qiz bir zumda yostiqni va afrikalik va uning sheriklarini yirtib tashladi; - Yarimdan kamroq. Hammasi bo'lib, bizda ikki yuz o'ttiz sakkizta jasad bor. - komsomol qiz hatto zavqlanib kuldi.
  Oh, to'shakka sudrab borish, sheriklar.
  - Mana, geeks, qo'rqitishga muvaffaq bo'ldi! - javob qildi qizil sochli ayiq jangchisi. - Endi qayerga borish kerak? Aftidan, deputatning kabinasida. U uxlayotganga o'xshaydi.
  Kapitanning turmush o'rtog'ining turar joyi unchalik keng emas, lekin u erdan musiqa yangraydi. Meloman degani? - Ishlarni osonlashtiradi.
  Yalang oyoq komsomol qiz soyadek kirib keldi va bitta jangchini nokaut qildi va ikkinchi darajali kapitanni tirsagini burab biroz bo'g'ib o'ldirdi:
  - Siz yashashni xohlaysizmi?
  - Xohlayman! - U javob berdi, umuman olganda, amerikalik kutish kerak edi.
  - Imkoniyat bo'ladi! - Shoshqaloqlik paytida Aurora uni o'chirishni tanladi, lekin uzoq vaqt emas. - Keling, Kentga yordam bering! U davom etdi, koridor torayib, dengizchilarning darajasini aniq pasaytirdi. Komsomol qiz narigi eshikni mo"ljallab, qorovulning boshi uzra yechib oldi. Shunday qilib, otishma jim bo'ldi, dedi u pichirlab.
  - Paq-puq!
  Komsomol qiz kabina eshigi tutqichini ehtiyotkorlik bilan sinab ko'radi. Qulflangan. Xo'sh, bu yarim soniya, kabinada etti kishi bor, uchtasi uxlayapti, qolganlari domino kesmoqda, rus tilida. Margarita tetikni kuch bilan tortib oladi, bu holda qotillik quvonch keltirmaydi. Lekin amal qilingan, yuziga bir tomchi qon ham tushgan.
  - O'lik jingalak bilan tik turib jim! - komsomol qiz kuldi.
  Yangi kabina, bu erda Margarita ikki uxlayotgan odamga hayot qoldirdi, u shunchaki uni o'chirib qo'ydi, ular foydali bo'lishi mumkin.
  - Qotillik shaxsiy manfaat va foydani oqlay olmaydi - faqat or-nomus, ozodlik va Vatan zo'ravonlik tarafdori! - dedi u - maftunkor faylasuf-terminator.
  Aurora, shuningdek, shamollatish trubkasini tanlash orqali harakat qilish oson. U juda tor va ryukzakka xalaqit beradi. Men hatto kichraytirish uchun mashinani katlamam kerak edi. Endi komsomol qiz ancha zukko bo'lib qoldi, garchi u tavakkal qilsa ham. Bu erda, go'yo azizlar gunohkordan g'azablangandek, mutant o'rgimchak hujum qildi. Va u shunchaki o'tishga muvaffaq bo'lganda. Og'riqli tishlab, bir-ikki marta mushtini qoldirdi. Komsomol qiz boshini tirnadi, lekin uni chodirning uchidan ushlab, tirsagi ostiga olib kirishga muvaffaq bo'ldi. U qo'lini tortib oldi va mustahkam quti yorilib ochilganda unga urdi va to'ldirilgan tirsagini shikastladi.
  - Dahshatli! - javob berdi ayiq jangchi. - Men o'zimga antidot beraman.
  Margarita negadir tushdi va askarlar xurraklayotgan kabinaga kirib ketdi. Eshik ochilganda, ular o'rnidan sakrashga harakat qilishdi, lekin ularni darhol halokatli yomg'ir qopladi. Faqat bittasini qoldirib, yigitni o'chirib, komsomol qiz yo'lida davom etdi.
  Mana, uning chap tomonidagi eshik aylana boshlaydi. Ko'rinib turibdiki, boshi soqolli, tishlari o'ralgan yigit siydik chiqarishni xohlagan.
  - Bu yerda kim bor? - so"radi dengizchi mast ovozda.
  - Yalang oyoq tushing! - Komsomol qiz buloq bilan egilib, eshikni tarqatib, peshonasiga urildi. Bu hali ham qotishma po'latdir. Peshonasi bir vaqtning o'zida shishib ketdi, xuddi "bokschi" turiga o'xshab, qo'shimcha ravishda u boshning orqa qismi bilan kesilgan. Margarita ichkariga uchib kirdi, temir tizzasini jag'iga urib, juda keskin tishlarini uradi. U massaga ega emas, lekin tezligini qoplaydi.
  - Tayyor bo'lganga o'xshaydi. - Qotilni ma'buda qiyofasi bilan yakunladi.
  Orqada yana besh kishi bor. Shunday qilib, to'plarda bir, yaxshi qabul. Yana peshonasiga musht tushirgan harom, uni nokaut qilish uchun. Bo'yindagi kaftning uchinchi qirrasi. O'zingizni takrorlashingiz kerak, ammo bu texnika halokatli. Bir turi yuqori tokchadan yiqilib tushadi, lekin Margarita pashsha uni boshi bilan quyosh pleksusiga uradi.
  - Bir oz dam oling bolam. - deydi komsomol qiz.
  Oxirgi tur uch qavatli odobsizlik bilan, ingliz va ruscha so'zlarni aralashtirib so'kinadi. Bu rezident emasmi? Margarita kobra o'tkazadi, barmoqlari bilan ko'zlari bilan zarba, deyarli halokatli. Hamma "sheriklar" jim bo'lishdi. To'g'ri, keyingi kabinada ovoz ko'tarildi.
  - Nima bor!
  - Oson jang! - deb javob qildi mast ovozda, xirillab ohangda, Margarita. Yaradorlarimizga yordam bering. -
  Idishning eshiklari ochilib, burilish oladi, jangchilar yana yiqiladi.
  Yaxshi pulemyot bilan bo'lishi kerak,
  Vatan dushmanlariga yovuz o'lim!
  Yulduzlarga uchish uchun,
  Osmondagi falakni zabt etish uchun!
  
  Biz Quyosh kommunizmining farzandlarimiz,
  Bo'ron kabi tug'ilgan jangchilar...
  Natsistlar bo'rining qichqirishi uchun javob beradi,
  Katta ayiq uni yirtib tashlaydi!
  
  Yaxshilik yomondan kuchli,
  Qattiqroq bo'lishi mumkin bo'lsa ham ...
  Biz osmon ostida jang qilamiz
  Gullaydigan bahor keldi!
  
  Unda bulbul qo'shiqlari - trillar,
  Va daryolarning kumush jiringlashi!
  Muz, qor va bo'ron pasayadi,
  Issiq quyosh ostida!
  
  Gullash - romashka, ko'knori, atirgul,
  Shunday yam-yashil yozgi o'tloq!
  Va agar bilsangiz, sovuq keladi!
  Shunday bo'lsa ham, qo'rqmang!
  
  Katta mushuklar - bu "yo'lbarslar",
  Ular qichqiradilar va tumshug'ini silkitadilar!
  Ular Fritzni yomon o'yinlarga tashlashadi,
  Ammo kaput hali ham keladi!
  
  Keling, quyosh chiqishini kutaylik!
  Qo'shinlar Rossiyaning Berliniga kiradi,
  Vatan madhiyalar bilan kuylanadi -
  Va Tartar tubida sog'inch bor!
  
  Shunda mamlakatlar xalqlari birlashadi,
  Birodarlik va sevgi keladi!
  Asalni stakanlarga, likopchalarga quying -
  Qon oqimlarda oqmasligi uchun!
  Margarita so'nggi misrani g'o'ng'irlab kuylardi, qolgan misralar esa uning boshida otlardek chopardi. Qo'shiq bilan suratga tushsangiz, har doim qiziqarli bo'ladi:
  - Bu juda shafqatsiz bo'lsa-da, tirik odamlar bilan shunday harakat qilish! - Allaqachon afsus bilan "Xristian" dedi.
  Qizlar hamma narsani kuzatib, nazorat qilishga qanchalik urinmasin, to'rtta ko'z bilan bu mumkin emas. Aqlsiz zombi hisobga olinmaydi. Noma'lum kimdir signalni ko'tarishga muvaffaq bo'ldi. Favqulodda chiroqlar darhol yondi va sirena jiringladi.
  - Muqarrar voqea sodir bo'ldi va bu juda omadli edi. - dedi qizil sochli Avrora.
  Komsomol qiz kabinalarga yugurdi, dengizchilar va maxsus kuchlar ulardan yugurishdi. U ularni tantanali ravishda otib tashladi. Juda ko'p odamlar yotqizildi, Yankees o'nlab yiqildi.
  Avtomatik portlashlar eshitildi, granatalar portladi, birdaniga bir nechta. Biroq, jangchilar o'zlariga ko'proq zarar etkazishi mumkin edi. Bu erda susturucular ham o'z rolini o'ynadi,
  Jinoiy maxsus kuchlar buni darhol aniqlay olishmadi, ularni ichkaridan o'lim kutmoqda. Margarita askarlarning chiqishini to'sib qo'ydi va o'zi qo'lga olingan bir nechta granatalarni uloqtirdi. Qichqiriqlar qonli suyak parchalarini sochadi, bu erda komsomol qiz yalang oyog'i bilan kesilgan boshini ushlab oldi. Uning mobil oyog'i nima bo'ldi, har qanday burchakda egiladi. Siz jismoniy qonunlar o'zgargan va go'sht gutta-percha deb o'ylashingiz mumkin.
  Dushman tomondan navbatlar paydo bo'ladi, lekin ko'pincha ko'r-ko'rona. Margarita o't ochadi, deyarli yashirmasdan, "Kolchuga" sehrli toshlari barcha zarbalarni ishonchli tarzda yo'naltiradi.
  - Mening sherigimning ismi Qor malikasi emasligi achinarli. Shunday qilib, bizning juftligimiz yanada ramziy ko'rinadi!
  Bu safar Oleg Rybachenko qo'ng'iroq va qamchining zarbasidan emas, balki o'zining yig'lashidan uyg'ondi - xotirjam va tasalli. Qizlar hamon uxlab, jasorat qilishardi.
  Va uning qahramonligi ko'pincha natsistlar sizni masxara qilganda sodir bo'ladigan dahshatli tush bilan almashtirildi.
  Oleg Ribachenko go"yo siyoh qatroniga tushib qolgandek, pastga sho"ng"iyotganini his qildi va hatto uning ko"zlaridan ovqatlana boshladi. Keyin u haqiqatan ham qo'rqib ketdi va birdan natsistlar boshqa dunyo ustidan hokimiyatga ega bo'lishdi. Itning tirnalganiga o'xshash tirnalgan ovoz bor, faqat ancha balandroq, u quloqlarni tishlab, ularni buradi. Quloq pardalari forseps bilan sindirilgan. Keyin qorong'ulikdan vulqon lavasi kabi porlab turgan tishlari bilan og'iz paydo bo'ladi. Kichik Oleg Rybachenko hech qachon yirtqich hayvonning bunday jirkanch krujkasini ko'rmagan, uning fonida qo'rqinchli filmlar qahramonlari dahshatli tushning ayanchli parodiyasi edi.
  Keyin yana dahshatli jag'lar paydo bo'ldi, ba'zilari Everestga o'xshab ulkan, boshqalari esa juda yovuz itlar kabi kichik edi. Mana, ular qiyshiq zaharli tishlari bilan uning go'shtiga yopishgan. Rostini aytsam, kichik Rybachenko qisqa umrida hech qachon bunday og'riqni boshdan kechirmagan. Asosiysi, sensatsiyalarning analogini topishning iloji yo'q edi. Bu ham yonayotgan alanga, ham korroziy kislota, ayni paytda muzlagan yillar va zerikarli kesuvchi arra.
  Va ular uni azoblashda davom etishdi, go'sht qo'llardan qanday yirtilgani, suyaklar ochilgani, ichaklar ochiq oshqozondan qanday qilib sudralib chiqayotgani aniq edi. Yovuz jonzotlar ularni tishlarini o'rab, kemiradi. Kichik Rybachenko ingrab, ko'zlaridan yosh oqadi.
  - Xudo nima uchun. Axir men umrimda hech kimni o"ldirmaganman, xiyonat qilganim yo"q.
  Kulgi eshitiladi va undan qizil-issiq ignalar quloq pardasini teshayotganga o'xshaydi. Nihoyat, ulkan og'iz paydo bo'lib, uni butunlay yutib yuboradi. Kichik Oleg Rybachenko uning tomog'ida g'azablangan alangani ko'radi, u butunlay boshqa rangdagi etti gulbargga bo'linadi.
  - Mana, yer osti dunyosining afsonaviy olovi. - shivirladi bola, qo"llarining terisi birlashib, xunuk chandiqlar bilan qoplangan. U parvozini sekinlashtirishga harakat qiladi, lekin foydasiz, u o'zini bir millimetr ham qimirlata olmaydi. Mana, uning sevimli yosh tanasi olovli oqimga tegdi. U hech qachon bunday narsalarni boshdan kechirmagan, ko'zlari qorayib, og'zida portlash boshlanganga o'xshardi, oshqozoni isyon ko'tarib, yadroviy qurol bilan hujumga uchradi. Bu olov qanchalik issiq edi, yalang'och terida katta xo'ppozlar paydo bo'ldi, suyaklar qorayib, yorilib, azob-uqubatlarga sabab bo'ldi.
  - Yo'q, xohlamayman, kerak emas - pioner bor ovozi bilan qichqirdi. - Iltimos, meni qo'yib yuboring!
  Olovning har bir rangi og'riqning o'ziga xos noyob naqshidir. Azoblarga turli xil soyalar berilishi mumkin, ularning xilma-xilligi hayratlanarli, hatto Marquis de Sade ham er osti dunyosi aholisining zukkoligi qanchalik uzoqqa borishi haqida o'ylamagan.
  - Xo'sh, do'zax, siz bir-biringiz bilan tanishishingiz mumkin. - Tanish SS professorining ovozi jirkanch xirilladi.
  Biroq, ularning tashqi ko'rinishi dahshatli, lekin uzoqdan akulalar va timsohlarning aralashmasiga o'xshash tikanli og'izlarga qarash juda yoqimsiz. Ammo shoxlar, g'alati, ishontirdi. Kashshof bola chalg'ituvchi og'riqdan chalg'itish uchun folklorni eslay boshladi, u erda bu yoqimli kichkina kulgili shaytonlar, ba'zan xunuk, ba'zan aksincha, kulgili va sodda, ba'zan yordam beradi va ba'zan odamlarga zarar etkazadi. Ayniqsa, "Ruhoniy va uning ishchisi Balda" haqidagi esda qolarli ertak. Bunday "odamlar" bilan shug'ullanish juda mumkin. Va bu erda ular faqat vilka bilan teshishni bilishadi.
  - Gunohkor ruh milliy sotsialistlarni tinglamaganmi? - Shaytonning shoxi o'sib, bir xil tumshug'iga va bo'lakda tirkaga aylandi.
  Boshida suyak singanida shunchalik og'riydiki, so'z bilan ta'riflab bo'lmaydi. Ammo shu bilan birga, ong xiralashgani yo'q, agar Oleg Rybachenko oddiy inson tanasida bo'lganida, u zarbadan vafot etgan bo'lar edi. Shunday qilib, u miyasiga qo'pol teginishni his qildi, keyin yirtqich hayvon miyalarni ichishni boshladi. Buni xuddi ho"playotgandek sekin qildi. Yana bir iblis uning tirnoqlarini teshib, ostiga o'tkir ignalar haydashni boshladi.
  Oleg Rybachenko qichqiradi, og'zi o'z-o'zidan ochiladi.
  - Qo'yib yubormang.
  Ular uning tilidan ushlab tortadilar, asta-sekin tanglaydan yirtib tashlashadi.
  Bundan tashqari, og'riq, lekin biroz boshqacha, va endi qichqiriqlar yo'q, faqat yig'laydi va yig'laydi.
  Iblislar tirnoqlarni kuzatib, bo'g'imlarini sindira boshladilar va asta-sekin azob-uqubatlardan lazzatlanishadi.
  - Shoxsiz echki sizning ulushingizni shunday oladi. - Katta imperator bo'lsa kerak.
  Oleg Ribachenko allaqachon aqldan ozgan holatga kelgan, uni azob-uqubat to'lqini bosib ketgan. Ammo shaytonlar orqaga chekinmaydilar, ular allaqachon tishlarini sug'urishni boshladilar, keyin ularni burg'ulashdi, saqichni nuqta bilan teshishdi.
  - Bunday shafqatsizlikka qanday botib ketasan, ularning onasi yo'qmi rostdan. - deb o'yladi qiynoqqa solingan kashshof. Aftidan, uning fikrlarini o'qib, iblislar chinqirib yuborishdi.
  - Onasi, otasi Gitler-shayton yo'q.
  Keyin ular yangi un topdilar, matkapni qizdirdilar, so'nggi tishlarni kesgich bilan arraladilar. Keyin suyaklarning navbati keldi. Ular issiqdan qizarib ketgan qisqichlar bilan sindirilgan. Teri dudlangan, suyaklar kuygan. Yurak yorilib, bombadek portlamoqchidek tuyuldi.
  Bu yerda Oleg Rybachenko to"satdan tili o"sib, nimadir deyishi mumkinligini sezdi.
  - Masih uchun rahm-shafqat qiling.
  Bunga javoban jinlar uning ichiga vilka soldi.
  - Siz gunohkorsiz va Masihning baxtsiz odamlarning ixtirosi ekanligini bilishingiz kerak. Haqiqiy xudolar har ikki kishidan biri bo'lib, butun koinotni, shuningdek, fashistlarni o'z qiyofasida va o'xshashida yaratgan. Siz esa odamlarsiz va mavjudotlarni o'qing, ular har qanday buyruqni bajaradigan va xo'rlikka duchor bo'lgan qullar bo'lishi kerak. Sen arzimas banda bizning borligimizga ishonmading, endi esa hammasini o'z teringda boshdan kechirasan.
  - Endi ishonaman! - qichqirdi qo'rqib ketgan kashshof.
  - Kech! - SSdan shaytonni qichqirdi. - Imkoniyatingiz yo'q.
  Ular Oleg Rybachenkoni qiynashda davom etishdi, uni bir necha bor ketma-ket sindirishdi, yoqib yuborishdi, keyin u aql bovar qilmaydigan tarzda tuzalib ketdi. Keyin u yangi usulda ezilgan. Keyin SS-iblislarning o'zlari bundan charchadilar va uni havoga ko'tarib, er osti dunyosi orqali olib ketishdi.
  "Itoatsizlar qanday jazolanayotganiga qaranglar.
  Oleg Rybachenko xochga mixlangan qizlarni ko'rdi. Ularning bir paytlar go'zal tanalari dahshatli darajada buzilgan va qon tomayotgan edi. Katta cho'chqalar xochlarni ekishdi, ba'zida qurbonlar yiqilib, cho'chqalar ularga tegib, urg'ochi go'shtini yirtib tashlashdi. Bu baxtsiz jonzotlar qanday azob chekishdi, ba'zilarining yonoqlaridan ter va qon aralash ko'z yoshlari oqardi. Ko"zlarida umidsizlik porladi. Ular tilanchilik qilayotganga o"xshardi: biz begunohmiz, bizni ayamang.
  Nega bu baxtsizlar jazolanadi?
  Jin bor kuchi bilan yalangoyoq kashshof bolakayning tovoniga qizigan lom bilan urib, kuyladi:
  - Har xil narsalar. Biri styuardessaga beadablik qildi, ikkinchisi sevimli vazasini sindirdi, uchinchisi jinsiy aloqa qilishdan bosh tortdi, to'rtinchisi orqaga chekindi. Ya'ni, bu erga kelish uchun katta gunohkor bo'lish shart emas, kichik huquqbuzarliklar etarli.
  - Va ularning azoblari hech qachon tugamaydimi? - ingladi Oleg Ribachenko.
  - Va bu Qodir Xudoning qarori va shafqatsiz Fuhrer uchun. Agar Janobi Oliylari Adolf birinchi bo"lib afv etish to"g"risida farmon chiqarsa, ularni unchalik og"riqli bo"lmagan boshqa joyga ko"chirish mumkin.
  - Jannatga!? - dedi Oleg Ribachenko ishonch bilan.
  Nopok SS odam dumalab ketdi:
  - Primatlar uchun jannat yo'q. Shunchaki, har soniyada kaltaklanmaydigan va azoblanmaydigan va o'limdan keyin xo'jayinlaringizga xizmat qilishni davom ettirishingiz mumkin bo'lgan joylar mavjud.
  Oleg Ribachenko dahshatdan titrab so'radi:
  - Va jinoyati og'irroq bo'lgan odamlarni nima kutmoqda?
  Buni sizga ham ko'rsatamiz.
  Shayton uning ko"ziga vilka bilan sanchdi, olmalar yorilib, suyuqlik to"kildi, yozuvchi bola qotib qoldi. Keyin, bir necha soniyadan so'ng, u ko'rish qobiliyatini tikladi, ammo har bir miltillash chidab bo'lmas qichishishni keltirib chiqardi. Ular yana uchib ketishdi va undan ham jirkanch jonzotlar ularni kutib olish uchun uchib ketishdi.
  Oleg Rybachenko ularni sinchiklab ko"zdan kechirdi. Tashqi ko'rinishi haqiqatan ham hech narsa emas: yalang'och, tuksiz va qoraqo'tir bosh suyagi; do'zax nurida yonayotgan ko'zlar; qisqa, o'rtada qora dip bilan kesilgan burun kabi. Va, ehtimol, eng yomoni - pastki jag'ning yo'qligi, uning o'rniga beshta qalin, yulduz shaklidagi shayton tentaklari osilib, harakatlanadi. Shunday qilib, u Oleg Rybachenkoga yopishib oldi, tishlarini lablariga botirdi va mashhur bo'sasini hickeyda berdi. Keyin uning tirnoqli qo'llari suyaklarni sindira boshladi. Pioner yozuvchi Oleg tirsagidagi o'tkir og'riqdan nafas oldi, bo'g'imlari ezildi.
  - Primacy shunday bo'lishi mumkin, keling, tanishga ichamiz.
  Yozuvchi Rybachenkoni yechib, yirtqich hayvon qo'lini kosaga uzatdi va u darhol sharobga to'ldi. U uni kashshofning yuziga urdi.
  Hatto qichqirolmasdim. Burun teshigidan vulqon otilib chiqqandek, uning yig'lashi pioner bolani uyg'otdi.
  Oleg Rybachenkoning boshi tirnalgan oyoqlarida yotgan Mirabela titroqdan titrab, uyqusida jilmayishda davom etdi. Natsistlar tomonidan do'zaxga tushib qolguncha baxtli qiz. Bu ularning do'zax texnologiyasiga keldi - sizning fikrlaringiz ustidan hech qanday kuchingiz yo'q!
  Ammo baribir, haqiqat: bo'g'iq va shu bilan birga sovuq - jin tushidan ming marta yaxshiroq bo'lib chiqdi. O'g'il-pioner-yozuvchida shamol uchirib ketgandek sovuq. Biroq, ba'zida u hatto kasal bo'lishni xohlardi, shunda ular unga rahm qilishlari, shokolad berishlari kerak edi. Ammo agar siz kasal bo'lmasangiz, unda bu ne'mat! Bola nafas oldi va ko'z yoshlari bilan ho'l bo'lgan ozg'in yuziga qo'lini surdi va fashistlar do'zaxining dahshatini faqat tushida ko'rgan degan fikrga ko'nikib qoldi. Qullikdan yomonroq narsa yo'q, - deb o'yladi Oleg va titrab ketdi. Ma'lum bo'lishicha, qullik faqat so'z bilan solishtirganda yomonroq bo'lishi mumkin bo'lgan narsalar bor ... Garchi, albatta, do'zax haqiqiy emas. Ammo agar fashistlar uni yana va undan ham kattaroq shiddat bilan qaytarsalar-chi?
  Ular zanglamaydi. Har qanday holatda ham omon qolish, bu krautlarni engib o'tish kerak. U hatto singandek ko'rsatishi yoki o'zidan ularga xizmat qilishni so'rashi mumkin. Albatta vaqtinchalik!
  Lekin... bu ajoyib. Deyarli darhol Oleg Ribachenkoda nimadir bu fikrdan isyon ko'tardi. O'tgan kunlardagidek emas, qo'rquv qo'shilgan siqilish titroqlari bilan emas, balki murosasiz va g'azab bilan isyon ko'tardi. U o'zini tutib olgan SS askarlariga va ularning la'nati xo'jayini fyurerga bo'lgan nafratini nafaqat so'zda, balki fikrlarda ham yashirmadi . Men tushuntirish yoki bahona qidirmadim. Ammo men o'zim uchun aniq qaror qildim: birinchi haqiqiy imkoniyatda yugurish. Va yuqori bo'lganlar beradi va hech bo'lmaganda eng kichik imkoniyat bo'ladi, u qolganlarga qochishga yordam beradi. Nega?! Chunki u kashshof! Pioner o'z o'rtoqlariga - komsomol a'zolariga yordam berishi kerak! Va shunchaki, chunki u shunday qilishni xohlaydi, lekin fashist buni umuman xohlamaydi! Eh!!! Hech kim bilan gaplashmaslik va u tushgan yer osti dunyosini bilmagan holda yugurish qiyin ... Oleg Ribachenko somonni g'ijimlab, uning yostig'ini mushti bilan urdi. U Gitlerga va uning to'dasiga qul bo'lmaydi! Sovetlar mamlakatining kashshofi: u xo'rlik va og'riqni xohlamaydi - bu etarli va marraga hamma narsa shu erda !!!
  Qizlarning ba'zilari allaqachon uyg'ongan edi ... Bechoralar charchagan, ayniqsa, shaharning tovonlari yorilib ketgan.
  Ammo, afsuski, siz o'zingizni da'vo qilishingiz kerak. Toki u kamtarlik niqobini kiysa! Men Gestapo podvaliga borishni xohlamayman va yuzimga musht urish - bu katta zavq emas ...
  Shunday qilib, u hali ham o'z imkoniyatini topadi.
  Eng yomoni - bu bo'rilar bo'rilar. Men ko'zlarni esladim va endi, gullashdan oldin, his-tuyg'ular o'tkirlashganda, bola-pioner-yozuvchi aniq tushundi: bular umuman bo'rilar emas, balki aqlliroq mavjudotlar, yo'naltirilgan mutatsiya mahsuli. Genlarning siljishidan - ularning nasli buzilgan SS chavandozlariga qaraganda ancha aqlli. Savol shundaki, ular sovet xalqidan aqlliroqmi?
  U allaqachon yorisha boshladi va biz shoshilishimiz kerak.
  Oleg Ribachenko yonboshiga dumalab, to"rt oyoqqa turib, uxlayotganlar orasidan yorilib ketgan devorga o"tirdi. U mohirona qurilgan, kuchli, garchi teshiklari va tsementsiz - shovqinsiz silkitib bo'lmaydi. Qishloq hali ham uxlab yotardi, lekin darvoza oldida olov yonib, uning yonida soyalar ko'rinib turardi. Mototsikllar va zirhli mashinalar ko"rinmaydi... Mahalliy qo"riqchilarmi yoki nima?
  Qizlar yalang oyoq izlarini qoldirishdi.
  Oleg Ribachenko titrab ketdi - ular uning yelkasidan ushlab, o'zini himoya qilishga tayyorlanishdi. Ammo bo'shliqdan o'tgan mulohazalarda salqin Avroraning ko'zlari chaqnadi.
  Olovli shayton so'radi:
  - Taqir qayoqqa ketyapti?
  - Men yugurishni juda xohlayman, - Oleg Ribachenko jimgina pichirladi, lekin g'azab bilan. Meni qanday qilib bu yerga olib kelishdi, tushunasanmi!?
  Salqin Aurora tabassum bilan dedi:
  - Bu bo'rilar bizni o'tlayotganda ... Garchi umuman bo'ri bo'lmasa ham, lekin nimadir ... - Qiz tushuntirish izlab sarosimaga tushdi. Keyin noaniq qo'shib qo'ydi. - Ularda kosmik narsa bor. Men o'zimni bilmayman ...
  Oleg Ribachenkoning o'zi shunday xulosa qildi:
  - Ketishingizga ruxsat berilmaydi!
  Qizil sochli qiz yelkasini qisdi.
  - Ular shunchaki berishmaydi, lekin imkoniyat doimo keladi! Ungacha kuchingizni to'plang. Rod-Yaratuvchi beradi, bizniki Qrimga keladi va fashistlarning yovuz ruhlarini supurib tashlaydi.
  Qrimda ertalab quyoshli va sovuq, ammo shamolsiz bo'lib chiqdi. Kechagi yomg"irdan bo"lgan loy muzlab ketdi. Xo'sh, qish jangsiz ketishni xohlamadi. Qo'rqinchli muzdek, xuddi sochilgan va osilgan kumushdek porladi, lekin bu go'zallik uni bezovta qildi. Boz ustiga, qo'ng'ir non va katta qozonda ishtahani ochadigan, qamoqxonada bo'lmagan güveç olib kelishdi (keyinchalik SS eskortlaridan biri, kosalar bilan), o'n ikki yoshli uch o'g'il qizga aniq tushuntirdi. barn-casemate bu tashqarida Sovuq. To'g'ri, ularning o'zlari, fashistlar istilosi ostidagi bolalarga yarasha, yalangoyoq. Hatto yoshlarning oyoq kiyimlarini kamroq yirtib tashlashlari uchun shunday tartib borga o'xshaydi. Ammo ular uydan biron joyda urishmaydi.
  . Љ9-BOB
  Biroq, hech narsa, bu haqiqiy sovuq emas, balki sovuq sovuq. Qish allaqachon tugadi va Qrimda bahor bo'ronli!
  Oleg Rybachenko to'satdan tishlarini yuvmoqchi bo'ldi. Og'izda dahshatli achchiq. Bundan ham ko'proq - qo'llar tishlarini tirnash uchun cho'zilgan.
  Pioner eshik oldiga yugurdi, sakrab turdi va muzni sindirdi. Uni o'z jinsiga qo'ydi, chaynab, tupurdi. Keyin yana chaying va yana buloqqa ruxsat bering. Darhol yangilangan va, mening qalbimda, aprel oyida loach bo'lsin.
  Qozonda unli suyuqlik va qo'ziqorinli narsa bor edi. Idishlar chetidan ho"plashim kerak edi, darvoqe, osh mazali bo"lib chiqdi. Haqiqatan ham ochlik bilan emas, balki zavq bilan. SSdan kelgan buzuq eskort butun bo'shlig'i bilan esnadi va uyqusirab atrofga qaradi. Lekin hozir uni Twist, va boshida, Oleg Rybachenko to'satdan o'yladi, Ukraina non chaynab.
  Ammo keyin u qaerga boradi? Ular butun bir kompaniya va hatto mahalliy garnizon bilan qoplanadi. Va bu ular uchun yomonroq bo'ladi ... O'sha vahiyda - natsistlar uni shlang kabi tashlagan joyda.
  O'zini shunday fosh qilish uchun ahmoq ekani... O'zini emas, boshqa qizlar va uchta yigitni. Ha, men ham - u hali ham mamlakatga foydali.
  Oleg Ribachenko o'ylanib qoldi. Masalan, samolyotni olaylik - uning dizaynida duralumin bo'lishi kerakmi? Uni butunlay yog'ochdan yasash mumkinmi, lekin unga titan qattiqligini berib! Nazariy jihatdan, uning formulasi va molekulalaridagi daraxt shunday valentlikka egaki, u kamroq og'irlik bilan titandan kuchliroq bo'lishi mumkin.
  Shunday qilib, samolyotlar manevr qobiliyatini oshiradi va omon qolish qobiliyatiga ega bo'ladi.
  Ha, va o'q o'tkazmaydigan jiletlarni super toifadagi jangchilar yasashlari mumkin va bunday tanklar ...
  Siz ularni buzmaysiz. Vahiyda ko'rgan "Qirollik yo'lbarsi" ham muvaffaqiyatsizlikka uchradi. Va bizning tanklarimiz axloqsizlikdan qo'rqmaydi. Va shuning uchun chig'anoqlar ularni qabul qilmaydi.
  Oleg Ribachenko ovqat yeb, singlisidan quchoqlab so"radi:
  - Eshiting, agar siz talaşni reagentlar bilan akva regia bilan bog'lasangiz, qanday ta'sirga erishasiz?
  Margarita darhol javob berdi:
  - Tutun ... - Qiz hayron bo'ldi. - Nimani sinab ko'rdingiz?
  Oleg Ribachenko pichirlab dedi:
  - Daraxtning kuchini oshirish yo'lini qidirardim. Va menga ishoning, mening samolyotim metall qismlarsiz ishlashning amaliy imkoniyatini ko'rsatdi!
  - Siz haqiqiy Lomonosov Olegsiz... - Opa opa barmog'ini labiga qo'yib, bolaning peshonasidan o'pdi.
  Ular ovqatlanib o'tirishayotganda, yana ikkita SS eskorti yaqinlashdi. Ular bilan kechagi nemis generali ham bor edi. Uning orqasida ikki jangchi, bir yigit va bir qiz yoqimli ko'rinishga ega. Shuningdek, SS, lekin boshqa sektordan. Bu erda beshtasi ham qo'llarida nimadir chekayotgan krujkalar ushlab turishgan. Yana bir yosh fashist sherigini olib keldi. Kazematdan dolchin, asal, qovun va olmaning xushbo'y hidi taraldi. General savol ohangida dedi:
  - Keling, darhol qizlarni osib qo'yaylik yoki avval bir oz zavqlanaylik!
  Atrofdagi asirlar kulishdi, hatto SS eskortlari ham qo'llab-quvvatladilar va kulrang sochli general juda sodda kulib, og'zini hayratlanarli darajada kuchli va uzun tishlari, butun va katta, ot chopuvchi kabi ochdi.
  Balki qizlarning bu gapidan kulishlari aqldan ozgandir, lekin... Natsistlarga bo"kirib ko"z yoshlarini ko"rsatgandan ko"ra yaxshiroq.
  Oleg Ribachenko o'ylanib qoldi: ularni shu yerda qoldirishadimi yoki yana haydab yuborishadimi? Xo'sh, aslida, ularning o'tishlarida nima ma'no bor, agar asosiy narsa aniq maqsadsiz tajribalar bo'lsa. Nega nemislar uskunani haydashda yoqilg'ini yoqib yuborishadi. Va agar ular hech bo'lmaganda biron bir joyga etkazib berilsa, unda oddiyroq narsani ixtiro qilish mumkin. Yuk mashinalari yoki poezdlarga yuklang. Ha, va transport samolyoti, agar tajribalar juda muhim bo'lsa, nega afsuslanasiz?
  Ularning qo"ylarni zanjirda yetaklab yurishlaridan nima keragi bor? Yoki ular chidamliligini sinab ko'rishyaptimi? Haqiqatan ham, qizlarning hech biri hali tushmagan. Ha, birinchi o'tish paytida ular yiqildi, lekin hech narsa sodir bo'lmadi. Xo'sh, nega endi tekshirib ko'ring?
  Yoki misli ko'rilmagan qurilmalar ta'siridan chidamlilik yaxshilanadi. Bu ta'sir o'lchanadimi? Shunday qilib, ular yalangoyoq haydab, aylanma yo'l bo'ylab, aniq manzilga tezda etib borishga harakat qilmayaptilarmi?
  Va bu mantiqiy - agar siz tajriba qilsangiz, oxirigacha. Va eng kichik nuanslarni tekshirish uchun. Ular aytganidek, hamma narsa foyda keltiradi.
  Balki ularning askarlari shu tariqa Sovet asirligi va Sibirga surgunga tayyorlanayotgandir!
  Bu o'ylar ortida Oleg Rybachenko ularni zanjirband qilib, qo'pol ravishda tashqariga itarib yubora boshlagan paytni o'tkazib yubordi. Takrorlash - og'riqning onasi! Muz bo'laklari bilan muzlagan loy yalang'och kesilgan, bolalarning oyoqlari shisha singandek.
  Margarita akasini g'ayrat bilan ruhlantirdi:
  - Yaxshi tetiklantiruvchi massaj, qor malikasi bizga bergan ignalari bilan shunday aplikator!
  Oleg Ribachenko ham kinoya qildi:
  - Dahshatli narsa og'riq emas, hatto uni keltirib chiqaradigan narsa ham emas - jasoratdan mahrum qiladigan eng yomon narsa - bu og'riqdan qo'rqish!
  Yana bir yangi, toʻgʻrirogʻi, eski qiynoqlar - xoʻp, haqoratlarning hisobi koʻproq boʻladi. Ha, va g'alabalar ham.
  Axir, u shunday qilib, chidashga odatlanib qoladi va agar qasos olish imkoniyati bo'lsa, undan ham yaxshiroq!
  Va, ehtimol, quvnoqlik uchun qo'shiq aytishga harakat qiling. Bu faqat birinchi sabab.
  Qishloq anchadan beri uyg"oq edi. Karvonni hamma joyda yurgan bolalargina jo"natib yuborishdi. Nihoyat: allaqachon o'rmonda, ulardan biri konvoyning semiz boshiga yangi go'ng otdi va butun yalangoyoq bolalar kulib yugurdilar. Va chekka orqada men o'n to'rt yoshli uzun bo'yli bolaga duch keldim. Qora jingalak va eskirgan kiyimlar, iflos etiklar, qo'lida nayza va ikkita ozg'in oq itlar bilan darhol egasining yon tomonida turib, charchagan, ammo chiroyli asirlar zo'rg'a paydo bo'ldi. Qora ko'zli bolaning o'ng qo'li qonli latta bilan o'ralgan, umuman olganda, u beparvo va beparvo ko'rinardi. Aniqki, lo'lilar yoki hatto lo'lilar: bo'yin, bilaklar va quloqlar o'ralgan qalin grivnalar, massiv yenglar va sirg'alar bilan bezatilgan. Keyin to'rtta yosh lo'li o'g'il paydo bo'ldi - harakat bilan, lekin quvnoqlik bilan ulkan cho'chqani sudrab olib, kortejni ko'rib, joyida qotib qolishdi.
  Ular barmoqlarini ko'rsatib, hushtak chalishdi. Yarim kiyingan asirlar haqida qo"pol hazillar eshitildi. Bundan tashqari, ochiq uch qavatli to'shak.
  Bunga javoban SS askarlari madaniyatsizlardek bo'kirishdi va hatto otishni ham boshladilar
  bolalar odobsiz imo-ishoralarni ko'rsatadilar. Aftidan Germaniyada o'xshash ko'rsatish uchun.
  Katta lo'li bola panklarga nimadir deb baqirdi. Ular birdan tinchlanishdi
  Jim bo'ling va jim turing.
  Mirabela pichirlab dedi:
  - Baronning o"g"li bo"lsa kerak! Garchi buning ahamiyati bor?
  Oleg Ribachenko mantiqan ta'kidladi:
  - Gitler lo'lilarni yomon ko'radi. Demak, lo'lilar bizning ittifoqchilarimiz. Ammo bunday xatti-harakati bilan ular Romulus oilasini haqorat qilishadi!
  O'tib ketayotgan Oleg Rybachenko lo'lilar rahbarining ko'k, qisilgan ko'zlariga duch keldi. Ularda mag'rurlik bor edi - hayotda hali mag'lubiyatni bilmagan yosh yirtqichning tug'ma va ongsiz g'ururi. Chuqur nafrat bor edi, lekin Olegga ham, boshqa zanjirband qilingan asirlarga ham emas.
  Pioner yozuvchi erkin rahbardan so'radi:
  - Keling, Fritzga bir nafas beraylik! Itlarni uramizmi?
  U qisqa javob berdi:
  - Tobut allaqachon buyurtma qilingan!
  Va ular beixtiyor sovuqda qadam tashlashdi, kashshoflar aytganidek, biz ko'r quyon emas, burgutmiz.
  Oleg Rybachenko hatto eshitiladigan bo'lsa ham, yanada jo'shqinlik uchun qo'shiq aytishga qaror qildi. Siz g'alaba uchun o'zingizni sozlashingiz kerak;
  Momaqaldiroq g'azablanadi, shoxlar shovqin qiladi
  Dunyo yana urushda!
  Oktyabrdan bizning otryadimiz bor edi,
  Qo'shin Vatanga bostirib kirganida!
  
  Bog'langan galstuk - Moskva yaqinidagi Fritz,
  Olovga sepilgan qurollar ...
  Yalang oyoq qiz bilan xandaq qazaman,
  Rossiyaning yuragiga yaqinlashishni himoya qilish uchun!
  
  Kimdir o'ldi, lekin Lenin yashaydi,
  Har bir tabassum va tabassumda!
  Karnayning ovozi kuchli - tez orada kampaniyada,
  Biz jasorat bilan kashshofmiz!
  
  Tanklar yonmoqda, Fritz kaput,
  Biz jasorat bilan urishdik - xalq bolalari!
  Dahshatli Katyusha jirkanch narsalarni supurib tashlaydi -
  Biz Qudratli Rabbiyni ulug'laymiz - Rod!
  
  Biz tug'ilganmiz - g'alaba qozonishni biling
  Qo'rqoqlik kechirilmaydi!
  Imtihondan o'tdi - aniq beshda,
  Xo'sh, Adolf rakega qadam qo'ydi!
  
  Rus askari haqiqiy qahramon,
  U so'zni bilmaydi - AWOL!
  Bilingki, siz qizil tush bilan tug'ilgansiz,
  Biz qotib qolgan bo'rini jabduq qila olamiz!
  
  Bizning Stalingradimiz, bizning Leningradimiz,
  Hamma yer devlarning muqaddas yurti!
  Chig'anoqlar g'azablangan do'l kabi urmoqda,
  Kashshoflar esa Vatan bilan birlashgan!
  
  Menimcha, biz Marsga ucha olamiz,
  Biz Veneraga raketa qura olamiz!
  Xo'sh, fashist sizning ko'zingizga pichoq uradi,
  Imonda rusdan kuchliroq odam yo'q!
  
  Buzilgan, Fritzning orqa suyagiga ishoning,
  Biz g'alaba qozonamiz, hozir ham biz ochlikdan o'lib turibmiz!
  Quturgan hayvon eziladi,
  Xo'sh, g'alaba issiq may oyida keladi!
  
  Onam uchun yig'lama, ko'z yoshlarini to'kma,
  Agar o"lsam, meni kommunist deb hisoblang!
  Bu buzilgan elim kabi o'ziga achindi,
  Faqat fashistlar foyda ko'radi!
  Qor ustida yurish qiyin, lekin xayriyatki, loy tez eriydi.
  Va keyin, hamma narsa, avvalgidek. Muntazam ravishda tog'ning orqa ko'chalari bo'ylab, aholi punktlaridan qochib, oyoq osti qilish bilan, deyarli aylana bo'ylab.
  Yo'q, agar siz Quyoshga qandaydir spiral bo'ylab qarasangiz, ular yurishdi. Sevastopol yo'nalishida va bu aniq.
  Ammo shu bilan birga, ustun hali ham kamon edi. Shovqinli tashuvchilar, shovqinli lokatorlar. Va yana sinovlar.
  Ular yana kazematga, faqat bu safar avvalgi qon to'kilishiga olib borildi. Hatto go"ngning hidi ham yo"qolgani yo"q.
  Ammo pichan ko'p, uxlash uchun yumshoq bo'ladi. Keraksiz marosimlarsiz zanjirsiz va kechki ovqatni kutishni buyurdi.
  Va ular haqiqatan ham hurmat qilishdi: sutli sho'rva bilan to'ldirilgan katta banka ko'targan beshta mahalliy ayol paydo bo'ldi.
  Margarita hayron bo'lib, kapitan Natashaga so'radi:
  - Elakda yoki elaksiz mo''jizalar bor. Ammo, haqiqatan ham, nemislar bizning targ'ibotimiz ularni tasvirlaganidan ko'ra ancha mehribon, yoki biz qimmatbaho qushlarmiz!
  Qizil sochli Aurora qo'pollik bilan aytdi:
  - O'zingizni ko'p xushomad qilmang! Gvineya cho'chqalari doimo muvozanatli ovqatlanish bilan oziqlanadi.
  Oleg Ribachenko noto'g'ri joyga qo'ydi:
  Va undan ham ko'proq cho'chqalar! Shunday qilib, bu vazn tezroq erishildi!
  Qizil sochli jangchi tasdiqladi:
  - Haqiqat chaqaloqning og'zidan gapiradi! Saxiy lehim bilan xursand bo'lmang! Ayniqsa, u qamoqda bo'lgani uchun!
  Oleg Rybachenko mantiqan taklif qildi:
  - Yaxshisi ovqatlanamiz, keyin ko'ramiz!
  Vermishel sho"rvada qalin suzardi, hatto asal ham qo"shilgandek bo"ldi. Va non juda yangi, xushbo'y keltirildi. Go"yo ular dam olish maskanida. Omborda issiq. Va o'ylab ko'ring, bahor allaqachon qaytib keldi va ona qishni chetga surib qo'ydi.
  Oleg Ribachenko kosani ichdi, keyin katta banka hali bo"shamaganini ko"rib, ko"proq so"radi.
  Shundan so'ng, unga ham, qizlarga ham meteorit qulagan to'lqin kabi tush keldi - to'satdan va muqarrar.
  Zombi terminatori orqasidan sakrab tushdi. Men hatto Dmitriy Baranovga achinaman. O"q uning ko"krak qafasining o"rtasiga tekkan. Ammo ilgari sudlangan zombi buni sezmaydi va otadi.
  - Mening tanam barcha erta o'lik va ortiqcha qo'rg'oshin hech qanday tarzda, yuk qilmaydi. - Dmitriy jilmayib qo'ydi, lekin o'lik odam kabi juda qo'rqinchli.
  - Fu va dahshat! Menga Hadesni eslatadi. - payqadim, Margarita xitob qildi.
  Qizil sochli Aurora ko'prikning yuqori zinapoyasiga yotib, nafaqat harbiy bo'limdan chiqishni, balki koridorning muhim qismini ham o'qqa tutdi. Bu yerdan olov bilan kabinadan sakrab chiqqan rangli yigitlarni supurib tashlash qulay. Shu bilan birga, vaqti-vaqti bilan u o'z pozitsiyasini o'zgartirib, o'zini ko'rsatishi kerak:
  - Xavotir olmang, Margarita opa, allaqachon yuztadan kam dushman bor. Biz qandaydir tarzda hal qilamiz!
  - Yetmishdan kam bo'lsa ham, men "baland supurishni" boshlayman! - ayiq-komsomolchi tumshug'ini ko'rsatdi.
  - Dvigatel xonasiga o'ting, dushman qozonlarni portlatib yuborishi va kemani suv bosishi mumkin! - Endi qizil sochli Avrora aniq xavotirda. Lekin, albatta, u yomonroq otmadi, aksincha, uni zımpara bilan zang kabi tozalaydi. Va uning o'pish qonlari - bochkalar bilan vannalar!
  - Qo'ysangchi; qani endi! Vintlar bilan! Margarita sevimli multfilmidan bir iborani aytdi. Aniqrog'i, natsistlar haqiqatini shafqatsizlarcha buzib ko'rsatgan multfilm. - O'lik jasadlar!
  Komsomol qiz yo'lak bo'ylab yo'q bo'ronidek yurdi. Bu erda bo'limlar, titanium eshiklar, po'lat qismlar mavjud. Zombi uning orqasida. U yashirmaydi va bu erda navbat keladi. Miltiq M-18, kalibrli 7.45. U yurakning to'g'ri oldida uriladi. Zombi jinoyatchisi yiqilib tushadi, u yiqiladi, lekin keyin sakrab turadi. Granatani otadi.
  - Xo'sh, siz va tinimsiz maço. Margaret hayron.
  Mana, komsomol qiz mashina xonasining eshigini taqillatdi. Bumerang diskini chiqarib, bir nechta odamni kesib tashladi. Qolganini u xanjarni chayqash bilan tugatdi. Yapon xususiyatlariga ega qiruvchining tana go'shti qalin bug'ga tushib ketdi. Uning tumshug'i bir zumda kuyib ketdi va shokdan hushini yo'qotdi, ehtimol, arqondan chiqib ketdi.
  - Tozalash ishlari yaxshi ketmoqda! - Margaritaga xabar berdi.
  - Men ham adashmayman! - Javoblar, xursandman Aurora. Yuqoridan uzoq pulemyotning portlashi, keyin yana ikkitasi eshitiladi. Komsomol qiz o'q uzib, dushmanni jim bo'lishga majbur qiladi.
  - Har tomondan yorib o'ting. Siz "Annihilation" o"yinida bo"lganga o"xshaysiz. - olovli shayton pufladi.
  - Men ham ketyapman. Bir nechta jasadlar ko'rinadi. Biroq, asosiy raqiblar allaqachon tinchlanishgan. Margaret xabar berdi.
  Dmitriyni granata parchasi yaraladi. U teshib o'tib, orqa tomondan uchib chiqdi. Mahbus Baranov barmog'ini faqat lablariga bosdi:
  -Qichqirma, bu menga zarar qilmaydi.
  - Issiqda xoladan oldin yurma!
  - Eshitayapman! - Lekin zombi mutlaqo teskari harakat qildi.
  Margarita yo'lakdan o'tdi, yana portlashlar, kimningdir cho'zilgan faryodlari, go'yo mixlar sug'urilayotgandek, og'ir granata portladi.
  Yalang oyoqli Aurora qochqinlarni o'ldirib, kabinaga kirdi - biri, ikkinchisi, uchinchisi. Faqat to'rtinchisida ular uni olov bilan qovurmoqchi bo'lishdi, lekin komsomol qiz ulardan oldinda edi va dushmanlarni abadiy tinchlantirishga majbur qildi.
  - Ularning soni kamayib bormoqda, lekin ba'zilari ombor yaqinidagi kameraga yashiringan. Aurora qichqiradi. - Granatalarni otish xavfli, tugadi.
  - Bu hidli, oluk kapitanining ovoziga taqlid qiling. - maslahat berdi Mirabela Korshunova. Ular siz uchun uni ochishadi, keyin ehtiyotkorlik bilan portlash bilan kesib tashlashadi. Stingers cho'kib ketmasligi kerak. Men hozir dvigatelning orqasida, bumerangdan foydalanaman. Granataning bo'lagi qattiq Dimani yaraladi. U teshib o'tib, orqa tomondan uchib chiqdi. Mahbus Baranov barmog'ini faqat lablariga bosdi:
  ng, men yana uchtasini olib tashladim.
  Qiziq Avrora chinakam xavotir bilan qichqirdi:
  -Ofarin, tez orada vertolyotlar paydo bo'ladi, bundan ham battar bizga.
  Bunga javoban qichqirdi:
  - Siz bilmagandek!
  & Flame Devil Terminator kelishib oldi:
  - Bilaman, umid qalbni isitadi!
  ME-198 yengil va tovushli granatalari Aurora tomon uchdi. Komsomol qiz ularni tanasi bilan qaytarishga shoshildi. Oltita toshli maydon kauchukdek ishladi va granatalarni qaytarib oldi. Jasadlar yana uchib chiqmoqda, hatto sanashdan ham charchadim.
  Bir komsomol qiz burchakka yugurdi, yotdi, o'q uzdi, orqadan kirishga uringanlarni o'radi. Hayvonlar kiyimida bir tip paydo bo'ldi, lekin uni aqldan ozgan Aurora kutayotgan edi va bir marta u Yanki askaridan tushgan o'sha granata bilan uchib ketdi. Otish juda kuchli va eng zaif qismida - visor. Boshning tagligi uchib ketdi va zirhdagi jiringlagan ulkan metall massasi qulab tushdi.
  - Ovqatlanish kerak! - kulib qo'ydi tazi Avrora.
  Endi komsomol qiz omborga yaqinlashdi va komandirning ovoziga taqlid qilib dedi:
  - Men jarohat oldim! Mujohidlar mening orqamdan! Bu buyurtmani kiriting.
  Xo'sh, kim bo'ysunmaslikka jur'at etadi. Komsomol qiz shiftga sakrab chiqdi va o'zini himoya qildi va eshik tepasidan o'q uzib, o'n to'qqizta qo'rqib ketgan jangchilarni boshiga urib yo'q qildi.
  - Eng xavfli joyni tozalashning birinchi bosqichi tugadi. - deb e'lon qildi komsomol qiz.
  Margarita yonida portlash sodir bo'ldi va u teshikka otildi. Bu yerda, ushlagichdan juda yonayotgan metall hidi keladi va portlovchi moddalarni teshib o'tadi. Yana kimdir "yirtmoqchi" va teshilgan holda yiqilib tushadi. Ikki yigit, shubhasiz, ko'r bo'lib, qo'llarini ko'tarib, ingliz tilida baqirishadi:
  - Otmang! Keling, taslim bo'laylik! Jeneva konventsiyasi nomidan bizni qutqar.
  Eng mehribon Margarita Korshunova qurolsizlarni o'ldira olmadi va shuning uchun u oddiy barmoqlarini bosish bilan ularni o'chirib qo'ydi. Ayiq jangchisining ovozi afsus bilan yangradi:
  Biz hali ham shunday yosh yigitlarmiz. Xo'sh, bu NATO armiyasi sizga nima uchun kerak? Agar siz, Xudo ko'rsatmasin, provokatsiya uyushtirsangiz, biz sizni mushukchalar kabi ezamiz. To"q sariq rangli Aurora deylik, tozalashni deyarli tugatdik.
  - Dushman yashirinishi mumkin. Bezovta qiluvchi nafasni tinglashga va ushlashga harakat qiling va bizning hidimiz ajoyib! - Qizil sochli g'azab ataylab baland ovozda pichirladi.
  - Ha, badbo'y hidni sezdim. Jasadlar parchalanish arafasida, keyin qobiliyatlar bizga qarshi o'ynaydi! - Mirabela o'zini ko'rsatdi, lekin baland ovozda yig'ladi.
  Komsomol qizlar kabinalar yonidan sirg"alib o"tishdi. Aurora ayniqsa tez yugurardi. Mana adrenalin hidi, mana uchta yangi jangchi. Tayyorlangan, pistirmada muzlatilgan.
  - Bu jiddiy emas - Bunga javoban RPGdan o'q ovozi yangradi. Chig'anoq o'tib ketdi, lekin zirh plastinkasining bir qismini teshdi. Shunga qaramay, bu kuch T-7 ga qarshi otish uchun mo'ljallangan. Komsomol qiz deyarli ko'r-ko'rona disk-bumerangni tashladi, kimnidir kesib tashladi, qichqiriq eshitildi. U bir-ikki o"q uzib, jasurlarni o"ldirdi. Boshqalar baqirishdi:
  - Biz ham taslim bo'lamiz!
  G'azabdan Aurora yalang oyog'i bilan shunday zarba berdiki, u birdaniga uchtasini tashladi.
  - Odamlarning yaxshiligini buzing! - komsomol-terminator baqirdi.
  Faqat bitta yosh mahkum oyoqqa turdi.
  Xoldingdagi Margaret a ham qarshilikka duch keldi. Yo'lda u bir askarni otib tashladi, shubhasiz, yashil beret. Ular: "Qo'l-qo'l!"
  Margarita bo'kirib javob berdi:
  - Omad! - "Ikki tirnoq" texnikasini bajardi. Natijada yashil beretning bo'yni singan.
  Men granatalarni ushladim, bu erda biroz xavfsizroq bo'ldi, o'nlab askarlar skautlar qoidasini amalda qo'llashga harakat qilishdi: har qanday holatda ham omon qolish. Biroq, Margarita bu o'yinni o'ziga xos tarzda yoqtirardi:
  - Xo'sh, agar shunday deb turib olsang. Keling, beysbolga, sevimli amerikalik, ko'za roliga boraylik.
  - Xohlasangiz, ularning o'yinlarini ko'raman! Qizil sochli Avrora kuldi.
  - Qarshi emas! Sariq qotil yanada qattiqroq kuldi.
  - Yo'lak bo'ylab bordim, hali tozalanmagan kabinalar bor. - Komsomol qiz allaqachon harakatlanayotgan edi, qisqa portlashlar eshitildi, ular oxirgi edi. Qo'rqmas Avrora o'zini yashirmadi, mag'rurlik bilan ko'kragini pufladi.
  - Men terminator robotga o'xshayman. - Faqat menda hatto tishlar ham qolmaydi.
  Komsomol qiz indamay zinadan tushdi. Infraqizil reflektor yoqildi. Men kabinalarni tekshirdim. Aftidan, ular hali ham harakatda. Chaqqon "Avrora" jasadlar ustiga qadam tashlab, xuddi xuddi xuddi doe yoki nindzya kabi sakrab tushdi. U o"q-dorilarni isrof qilgisi kelmadi va shunchaki kabinaga uchib kirdi. U xanjar bilan yurdi va dushmanlar jim bo'lishdi. Keyin keyingi, shunga o'xshash taktikaga.
  Margarita ham vaqtni behuda sarflamaydi, granatalarni egilgan yoyga uloqtiradi. Bir portlash, keyin ikkinchisi. Shrapnel bilan kaltaklangan askar koridordan yugurib chiqib, bumerang diskiga qoqilib qoldi.
  - Va bu ham u erda! Margaret hayron bo'ldi. - Qanday qilib barchangiz achchiqni yaxshi ko'rasiz.
  Uning oldida hali ham tushkunlikka tushmagan zombi chaqnadi. U isroillik pulemyotdan o'q uzdi, shekilli, sovrinlar orasidan ko'tarilgan, dahshatli nomi "Armageddon". Va aftidan, u kimnidir yotqizdi, o'qlar yon tomonlardan siqib chiqdi, yangi qon dog'larini tashladi.
  Margarita zombilardan murdaning hidini sezdi, u kuchliroq o'layotgani aniq. Bu erda yana otishma va ghoul suyaklarining bo'laklari yana quyiladi.
  Margarita qo'lga olingan M-18 dan o'q uzib, yo'lak bo'ylab yugurdi. Afsuski, qayta yuklashingiz kerak. Ammo siz qo'lga olingan granatalardan foydalanishingiz mumkin. O'zingizga achinmang. Qiz ularni o'ziga xos tarzda tashlaydi, yalang'och, qizcha oyoqlarini barmoqlari bilan ko'taradi.
  "Limonlar" uchib, ichaklarni burishmoqda. Jasadlar ko'rinib turibdi, hamma narsa tinch. Hech kim tirik qolmasligi kerak.
  Ular tinchlanishganga o'xshaydi. - deydi komsomol qiz.
  Agile Aurora tasdiqlaydi:
  - Men yo'ldaman. - Terminator skaut yana bir to'da bilan shug'ullandi. Endi tafsilotlar qoladi. Quyonni ovlayotgan tulkiga o"xshab chap tarafdagi oxirgi eshikka yuguradi. U hatto kuyladi:
  - Mening shogirdlarimda dahshatli tush hukmronlik qilmoqda, siz po'lat zarbadan ezilib ketasiz! Men Remboning tuxumlarini otib, suyaklarini maydalayman! Men hammani hayratda qoldiraman!
  U yerdan granata koridorga uchib chiqadi. Yirtqich Aurora ketayotganda uni yiqitadi. Portlash, parchalar uchadi. Yana biri devorga urildi, sakrab tushdi va qo'l bilan boshqariladigan orqaga uchib ketdi.
  Ochilishda gumburladi. Qichqiriqlar eshitiladi. Komsomol qiz kabinaga qaradi. Ofitser ich-ichini yig"ishga harakat qiladi. Dahshatli rasm.
  Ha, siz o'zingizni jazoladingiz. - Dashing Aurora rahm-shafqat tuyg'usi bilan yakunlandi. - Umuman olganda, mening fikrimcha, granatalar estetik jihatdan yoqimli emas. Biroq, bu oddiy mushtdan yaxshiroqdir. Oxirgi kabina tozalandi! Qandaysiz, Margarita?
  - Mahbusni sudrab! - dedi komsomol qiz. - Hammasi tugadi shekilli.
  Aurora unga radio orqali qo'ng'iroq belgisini yubordi:
  - Meni eshiting Don Kixot. Biz hozirgina operatsiyani yakunladik, hamma narsa tozalandi, biz jamoaning qo'nishini amalga oshirishimiz mumkin.
  - Miniatyurali suv osti kemasi yo'lda. Ammo Blink vertolyotlari bilan shug'ullanishni unutmang. - Metall, to"mtoq arra kesuvchi ovozga o"xshaydi.
  - Albatta, biz ularni allaqachon kutmoqdamiz. - tugatdi qizil sochli hayvon.
  Haqiqatan ham, uchta "Sachkov" yaqinlashib kelayotgan edi. Margarita va Aurora RPG-ni - "superkobra" ni, yigirma to'qqiz va oltita RPG-ning analogini qo'lga olishdi. Uchta granata otish moslamasi tayyorlandi. Dushman masofani yopishi va tezlikni sekinlashtirishi muhimdir. Avvalo, "Net" dunyodagi eng yaxshi armiyaga hujum qilishga jur'at etgan kemalar va qaroqchilarni tekshirish uchun pastga tushishga harakat qiladi. Netning takomillashtirilgan versiyasi kuchli qurollarga ega, yomon zirh va uchta parvona emas. Har bir zenit kompleksi buni qabul qila olmaydi, siz termal raketalar qanday javob berishini ko'rishingiz mumkin. RPG aylanuvchi stoliga qarshi nima yomon? O'z-o'zini boshqarmaydigan narsa. Shuning uchun undan chiqish qiyinroq. Shunga qaramay, qizlar nishonga olishadi, etakchilikni hisobga olishadi.
  Margarita yana ibodat qiladi. Axir, yaxshi yigitlar vertolyotda. Teri allaqachon pichoqlarning qo'zg'alishini his qiladi. Shamolning teginishi yoqimli va bezovta qiladi.
  - Oh, yana bir san'at asarini buzaman! Bir harbiy tasalli!
  Quvnoq Aurora jilmayib:
  - Barcha san'at asarlari ichida eng ko'p odamlar xotirasida mustahkam saqlanib qolgan va eng ko'p ko'z yoshlarini keltirib chiqaradigan harbiy durdona asarlardir!
  - To'g'ri! Qon bilan yozilgan rasm: moydan yorqinroq va sekinroq so'nadi! - Majburiy shafqatsizlikdan xafa bo'lgan Margarita rozi bo'ldi. Shunday qilib, hamma narsa hisobga olinadi, siz otishingiz mumkin!
  - Texasdagi adolat qaror topsin! - Har doimgidek, "Aurora" hazil tuyg'usini yo'qotmagan.
  Snaryadlar mashinalarning qornini yorib yubordi. Aylanadigan stollar mayda bo'laklarga bo'lindi. Olovli shayton bir vaqtning o'zida ikkala qo'lidan o'q uzdi va shuning uchun uchta mashina ham qoplandi.
  Parchalar uchib o'tib ketgan qizlarga tegmadi.
  Uzoqdan Qora-132 ko'rindi. Argentinadan sotib olingan samolyot baland balandlikda uchdi. Ular aqldan ozgan parvozlarida ko'rlarga o'q uzdilar.
  - Bu navbatdagi abort. Margaret payqadi. - Aqlning qisqarishi.
  Qizil sochli komsomolchi rozi bo'ldi:
  - Menimcha, ha! Ularni RPGdan olib tashlash qiyin bo'ladi.
  - Men baribir harakat qilaman! - Margarita endi mehribonlikni unutib, jahli chiqdi. - Ammo tezkor reaktsiya tanklariga qarshi yaratilgan yana bir g'azablangan va uzoq masofali granata otish moslamasidan. - Sariq sarg'ish komsomolchi ta'sirchan qurol ko'rsatdi.
  - Yoki "stingers" ning yaxshilangan xususiyatlarini sinab ko'ring? - Aurora marvaridlaridan tishlarini ko'tarib taklif qildi.
  - Bunday keraksiz narsalarga sarflash juda achinarli! - dedi Margaret.
  - Shunga qaramay, yaxshilangan namoyish bo'ladi. Yigitlarimiz bir vaqtning o'zida ko'rishsin. - Ayiq-terminator oyog'ining kesilgan barmoqlari bilan xanjarni uloqtirdi, uchi trubaning orqasidan qaramoqchi bo'lgan qora tanlining ko'ziga teshdi.
  - Unda faqat bitta Stinger, men esa granata otish bilan yetib olaman. - javob berdi yorqin do'st.
  - Mayli, shunday qilaylik. Aurora omborga yugurdi. Buzilgan sobiq jarima maydonchasi Dmitriy Baranov yoki tirik murda ularning yonidan o'tib ketdi, go'yo u o'zini ataylab o'qqa tutgandek. Ehtimol, eng so'nggi kompyuter uskunalari yordamida zombi masofaga qaramay, ko'rish imkoniyatiga ega bo'lgan. Katta kalibrli pulemyotlar tegdi, o'qlarning aksariyati o'tib ketdi. Ammo sakkizta otishma bor va minglab o'qlar otilib chiqadi. Ular zombi bilan mushtlashdi, u yiqildi! Mutlaqo mag'lub bo'lgan askar pichirladi:
  Men o'z vazifamni bajardim!
  - Shunga o'xshaydi! Qani, g"o"ng"illagan "Avrora", agar "zirh" bo"lmaganida, ular meni allaqachon urgan bo"lardi. Margarita orqasiga qaradi.
  - Men shu yerdaman! - Komsomolchi qiz Bumblebee va Stinger granatalarini olib ketdi. - Endi maqsad qiling.
  Margarita yana quroli bilan birlashdi, dushmanning har bir harakatini ko'rdi, startni yumshoq bosdi. Snaryad uchmoqda! Ammo "Stinger" ishladi va u nishonga ancha oldinroq yugurdi. Amerika quroli shunday portladiki, hatto yaqin atrofdagi vertolyot ham orqaga tashlandi. Ushbu kutilmagan vaziyat natijasida Margarita o'tkazib yubordi:
  - Qo'rqinchli! Bu men bilan birinchi marta sodir bo'lmoqda!
  - U traektoriyani o'zgartirdi, xafa bo'lmang, komsomol qiz ! - pichirladi o'layotgan Dmitriy Baranov.
  - Balki! Ammo intuitivligim meni barbod qildi. - Margarita endi yig'lashga tayyor edi.
  - Qayta urinib ko'ring. Aurora rag'batlantirdi.
  Ammo Qora-132, aftidan, yiqilgan hamkasbining parchalaridan zarar ko'rdi, yon tomonga ketdi va pasayishni boshladi. Margarita iztirobdan sarosimaga tushib, dedi:
  - Balki hozircha bu yetarlidir!
  Qizil sochli kaltak, xayrixohlik bilan baqirdi:
  - Mayli, Stingersni tushirish vaqti keldi. Yo'l aniq.
  Uning so'zlari bilan deyarli bir vaqtning o'zida suv osti kemasi paydo bo'ldi. Kichkina, ammo juda katta hajmli, elektron kostyumlardagi to'rtta jangchi katapulta kabi sakrab chiqdi. Margarita ularga qaradi: ular zirhli kostyumlar kiygan, lekin avvalgi modellar kabi bema'ni ko'rinmaydi.
  - "Stingers" yuklaymizmi? - so'radi Lomonosov va Stenka Razinning nevarasi.
  - Ombor ochiq! - javob qildi qizil sochli Aurora. - Keling, sizga beraylik!
  . Љ10-BOB
  Desantchilar qo'mondoni polkovnik sovuqqonlik bilan aytdi:
  - Xo'sh, keling, uni tezda yuklaymiz va bu hiyla-nayrang qurol bilan shug'ullanishga harakat qilaylik.
  Komsomol qiz paluba bo'ylab yurdi, atrofida nemis G-5 miltig'i yotardi. Yaqin atrofda granata otish moslamasi bor. Germaniyaga xos bo'lganidek, u juda yuqori sifatli, ehtimol M-18 dan ham yaxshiroq yoki har qanday holatda ham ishonchliroq. Eng so'nggi zamonaviy MG-8 modeli, shuningdek, nemis ham ishlab chiqarilgan, ammo tadqiqotchilar uchun alohida qiziqish uyg'otmaydi.
  Stingers cho'zinchoq idishlarda saqlangan, ehtiyotkorlik bilan joylashtirilgan, mahkamlangan va gidrolizlangan yostiq yordamida amortizator to'rlari bilan to'ldirilgan. Ularni ajratib, bir joyga qo'yishdi. Komsomol qizlari zirhli yigitlariga faol yordam berishdi. Topilmalardan biri kutilmagan RPG-49, so'nggi model edi.
  - Ajabo, biz ularni bunaqa eksport qilmaganmiz. - Operatsiyaga mas'ul polkovnikga e'tibor qaratdi. Keyin u qizlarga o'girilib, hayajon bilan javob berdi:
  - Hech bir jangovar filmda siz kabi ayollarni uchratmaysiz. Yuzlab jasadlar va katta kemaning qo'lga olinishi. O'ylaymanki, tez orada sizning mavzuingizda film suratga olinadi. - Va momaqaldiroqning qichqirig'i. - Ular Margaritani chaqirishadi va Avrora zonani yashiradi!
  Darhaqiqat, bu erda nima yo'q;
  Shuningdek, takomillashtirilgan OG va PG modellari, kuchliroq portlovchi moddalarga ega modellar ham bor edi. Xususan, PG to'rt turdagi kislota va elektr induktsiyasidan foydalangan, bu esa ko'p qatlamli faol zirhlarni antikümülatif ekran bilan birga tor yo'nalishda kesib o'tib , portlovchi to'lqinni ishga tushirishga imkon berdi (Va Margarita bunday fantastikani qayerda o'qigan? ). Bir oz qimmatroq, ammo samarali.
  - "Pershing" allaqachon eskirgan. - Men yolg'on xotirani uyg'otgan Lomonosov va Korshunovning qiziga e'tibor qaratdim. - Xizmatda yanada ilg'or Pauell tanklari paydo bo'ldi, ularda bor-yo'g'i ikkita ekipaj a'zosi bor va ular yotgan holda joylashgan. Bizning Sovet IS-10 ga juda o'xshash, faqat zirh biroz qalinroq. Bu qo'lga olish yaxshi narsa edi.
  - Zonada hamma narsani ushlab bo'lmaydi. Biz Antarktida uchun bir oz tortib olamiz. - hazillashdi u, Auroraning tishlari bilan quyosh nurlarini yuborib. Biz sovuqdan qo'rqmaymiz.
  - Men buni bilaman! Margarita marvariddek tishlarini yanada yorqinroq chaqnadi.
  Suhbat davomida "Stingers" tushirildi. Ularning roppa-rosa yuz beshtasi bor edi. Beshtasi Rossiyaga yetib borishi kerak edi, qolganlari qayta ishlanib, terrorchilarga topshirildi.
  Komsomol qizlar polkovnikdan so'radilar:
  - Toshlar qayerda?
  Maxsus kuchlarning tajribali jangchisi go'zallarga oqilona tushuntirdi:
  - Gap shundaki, ular Sovet Rossiyasiga olib ketilsa, tezda mulklarini yo'qotadi va qachon tiklanishi noma'lum.
  - Albatta! - Komsomol ayol ayiqlari tomonidan tasdiqlangan.
  Polkovnik Yuriy (bu erda Margarita uning Petuxovning kulgili familiyasi borligini esladi!), Solonoviy variantini taklif qildi:
  "Shunday ekan, ular siz bilan bir muddat qolishlariga ruxsat bering. Faqat turk sultoniga yetti emas, oltitasini bering. Shunga qaramay, u zirh kuchaytirgichlari va stingerlardan foydalana olmaydi va terrorchilar tomonidan sizga bo'lgan ishonch darajasi oshadi.
  Olovli shayton, albatta, bu taklifga rozi bo'ldi:
  - Shubhasiz. Va qanday toshni qoldirish kerak?
  Polkovnik baland peshonasini ajin qildi, ajinlar dengiz to"lqinlaridek oy nurida ko"tarilib, keyin silliqlashdi. Biroq, u shunday qarorga keldi:
  - Radiatsiyani yutadigan, sizga kerak bo'lishi mumkin. Qolgan oltitasi esa turk sultoni bitgandan keyin bizga qaytib keladi. Polkovnik qo"lining chetini tomog"iga yugurtirdi.
  Endi Margarita qiziqish uyg'otdi:
  - Stingersni qayta yaratish uchun qancha vaqt ketadi?
  - dedi polkovnik ishonch bilan etiklarining nayzali yuzasini zonadagi sarg'ish-to'q sariq o'tlarga ishqalab.
  - Unchalik emas, biz buni maxsus robot-dizaynerlar bilan qilamiz. Va u mushtini silkitdi. Biz buni bir soat yoki bir yarim soat ichida qilamiz! Sizga xabar beramiz.
  Aurora sakrab, tishlarini ko'tarib kuldi:
  - Yaxshi, lekin bizning vazifamiz haqida nima deyish mumkin?
  SWAT qo'mondoni baqirdi:
  - Yo'lingizdagi hammani o'ldirib, shaharga boring! Shunday qilib, siz amerikaparast "Constancy" guruhini zaiflashtirasiz va ko'proq shovqin yaratasiz. Ha, turk sultoni sizdan minnatdor bo"ladi.
  - Bu mantiqiymi? - Ikkala komsomolchi ham g'oyalarga shubha bilan qarashdi.
  Maxsus kuchlar polkovnigi qattiq kulib yubordi.
  - Biz mantiqiy hisoblab chiqdik! Shunday qilib, ov qilish uchun etakdagi rus Rambo.
  - Xo'sh, hozircha, umid qilamanki, biz dushmanlarni sizdan chalg'itamiz. Auroraning ko'zlari nosog'lom porlash bilan porladi.
  - Sizga o'q-dori kerakmi? - so'radi jangovar polkovnik.
  Har ikki mo"ysafid ham rozilik bildirishdi.
  - Zarar bo'lmaydi, garchi biz ikkiga mingdan ortiq pul sarflamagan bo'lsak ham.
  Ruhoniylarga xos bo"lgan polkovnik ohangdor ohangda gapirdi.
  - Beruvchining qo'li tushmaydi! Xavotir olmang, URSH byudjeti sezilarli darajada oshdi.
  - Ammo bu degani, harbiylar yoki nafaqaxo'rlar, ijtimoiy soha xodimlari qo'shimcha pul olmaydilar! Margarita yuzini burdi.
  Polkovnikning o'zi bezovta bo'ldi va u sarosimaga tushib dedi:
  - Neft tugamaguncha, u bizga tahdid qilmaydi. Siz amerikaliklarning toshlarini yengib o'tganingiz juda yaxshi. Kim biladi deysiz, ular arzon neft olishga muvaffaq bo'lishdi, bu bizning daromadimizga salbiy ta'sir qildi. Bu yerda biz shunday ulkan zabtlarni va platformalarni o'zlashtirdikki, ular to'g'ridan-to'g'ri erdan yoqilg'ini quyadilar. - Polkovnik yelkalarida yulduzlar chaqnadi.
  - Byudjet daromadlarining asosiy qismi neft va gazdan iborat bo"lgan davlatni rivojlangan davlat deyish mumkin emas. - qattiq ohangda sezdi Margarita Korushnova. - Ilm-fanni fuqarolik sohasida targ'ib qilish kerak, aks holda hamma narsa militarizmga ketadi.
  Qizlar shunday qilmoqchisizlar. Bizda allaqachon yangi supermenlar yetishib chiqmoqda. Bu tolalar yoki hatto suyuq metallar bilan birlashishi mumkin. Polkovnikning tishi og"riyotgandek qiyshayib qo"ydi. U saqichni chiqarib, og'ziga soldi. Ko'rinish hayratlanarli bo'ldi.
  - Va keyin "Xudoning vasvasasi" yoki boshqa nomdagi kabi "Qodir Xudodan kuchliroq"! ko'p teogiperplazma Yaratguvchiga o'xshaydi! Margaret payqadi.
  Komandir sarosimaga tushib, ko"zlarini yumdi.
  - Men bunday romanni o'qimaganman, lekin teohiperplazma nima?
  Ikkala qiz ham bir vaqtning o'zida xitob qildilar:
  - Kelajak energiyasi! Jyul Vernning elektr energiyasi materiyaning tubdan yangi turlariga aylandi.
  Biroq, suhbatlashish uchun ko'p vaqtimiz yo'q. - dedi komsomol qiz qayiqqa "stinka"larni tushirib.
  - "Xudoning vasvasasi"ni o'qish kerak. - dedi polkovnik beixtiyor qaltirab.
  - Jang strategiyasi uchun juda foydali. Aurora sezdi. - Umuman olganda, AQSh va Angliyaga qarshi uchinchi jahon urushimiz shu qadar qobiliyatsiz olib borildiki, undan xiyonat hidi sezilib turibdi.
  - Tan oling, shunday bo'ldi! Bizning generallarimiz shunchalik ahmoq emaski, ular hatto strategiya va taktikaning elementar asoslarini ham bilishmaydi. - ta'kidladi polkovnik.
  Nega hech kim hibsga olinmadi? Qattiq Aurora mushtini qattiq silkitdi.
  Polkovnik sarosimaga tushib:
  - Hech qanday siyosiy tartib yo'q edi, bundan tashqari, ular pretsedent yaratishni xohlamadilar, juda nufuzli odamlar azob chekishi mumkin edi.
  - Odobli inson adolatni - oila va do'stona munosabatlardan ustun qo'yadi! Dushmanlar va do'stlar uchun qonun er bilan xotin bir xil bo'lishi kerak! Turli qonunlarning mavjudligi adolatni fohishaga aylantiradi! - dedi Margarita qat'iy ohangda.
  Polkovnik juda hayron bo'ldi:
  - Voy, nemis Yekaterinasini ko'raman. Siz adolatni xohlaysiz!
  - Men haqiqat, tartib va, albatta, erkinlikni xohlayman! - dedi Margarita xitob qilib.
  - Qaysi partiya? Polkovnik hayratda qoldi.
  - Hozirgisi yo'q! - Mixail Lomonosov va Stenka Razinning yosh nevarasi yoqildi. U otini egarladi. - Bu intellektual yoshlar ustunlik qiladigan yangi harakatga aylanishi kerak. Va birinchi navbatda, iqtisodiyotning xomashyo yo'nalishiga qarshi kurashish kerak. Gitlerni qoralash odat tusiga kirgan, ammo uning davrida sanoat, xususan, muhandislik noldan ulkan sakrashni amalga oshirdi. U hech qanday neft dollarlarisiz mamlakatni modernizatsiya qilishga muvaffaq bo'ldi. Afsuski, Shtax davrida xomashyo eksporti va xalq iste'moli mollari, oziq-ovqat importiga garov tikilgan. Va, afsuski, bu siyosat bugungi kungacha davom etmoqda. Men olimlarni mamlakatdagi eng boy odamlarga aylantirgan bo'lardim. Oligarx professorlari istisno emas, balki qoida bo'ladi. Qolaversa, oliy ta"lim nafaqat bepul, balki majburiy bo"lishi, korxona direktorining dissertatsiyasi bo"lishi, uni pora berib bo"lmaydigan kompyuterga topshirish kerak. Umuman olganda, biz yoshlarning intellektual saviyasini sezilarli darajada oshiramiz, shunda tamoyil ustunlik qilmasin: sotib olish va sotish!
  - Ha, ko'pchilik oliy ma'lumotli ham oson non izlaydi, savdo sohasi ortiqcha yuk. - polkovnik xo'rsinib rozi bo'ldi va yanada afsus bilan qo'shib qo'ydi. - Ilmiy sohaga katta e'tibor berilmaydi.
  Qurollar tezda yuklandi. Komsomol qizlar bir vaqtning o'zida ishladilar va gaplashdilar:
  - Menimcha, biz bozor iqtisodiyoti uchun yanada qattiqroq cheklovlar kerak va. - Suhbatga zukko Aurora kirdi. - Qanday super boy bo'lmas edi? Va keyin yahudiy ildizlariga ega bo'lgan bitta rus oligarxining boyligi darhol Xitoyning ikki yuzta eng boy odamiga ega.
  Polkovnik allaqachon jahlini yo'qotgan edi, lekin shu bilan birga u kamdan-kam vazminlik ko'rsatdi:
  - To'g'ri, hatto milliarderlarning aksariyati slavyan millatiga mansub emas. Biz bu haqda o'ylaymiz va ularni chimchilashga harakat qilamiz.
  - Zaif chimchila! Ha, bu erda yaxshilab begona o'tlardan tozalash kerak. Margaret e'tiroz bildirdi. - Xo'sh, barcha "Stingers-krakerlar" dushmanni mag'lub etish vaqti keldi.
  Sohilda ular allaqachon hujum haqida bilishgan va Yankilar kuchlarni yig'ishgan. Vertolyotlarning o'limi dushmanni ko'rsatdi, ular juda kuchli va amerikaliklar do'zaxga boshlarini yirtib tashlaydigan xalq emas. Ular aniq zarba berishga tayyor edilar. Bundan tashqari, "doimiylik" guruhi o'z bo'linmalarini tortib oldi.
  Bunday vaziyatda siz o'zingizga hujum qilishingiz kerak. Keyin afzallik bo'ladi. Aylanib o'tish yoki aylanma manevr qilish shunday. Margarita Korshunova taklif qildi:
  - Keling, to'g'ri portga boraylik va hammasini o'sha erda o'ldiramiz!
  - Yomon fikr emas, lekin siz darhol xanjar oloviga tushib qolishingiz mumkin. Men yumshoqroq versiyani taklif qilaman. Tez aylanma yo'l, o'rmon tomondan kirish. - Aurora yalang oyoq barmoqlari bilan aylana yasadi va keyin pentagramni takrorladi.
  - Vaqtni behuda o'tkazishga arziydimi!? - Olim Margaritaning ovozida shubha yangradi.
  - Qish kechasi ancha uzoq. Aurora e'tiroz bildirdi. "Bundan tashqari, dushman bilmasligi kerakki, biz faqat ikkitamiz. Hujum quruqlik tomondan ham kelyapti, degan xayolni yaratish kerak, go'yo ularga qarshi katta kuchlar bor.
  - Bu safar gapingizga qo'shilaman, ketaylik! - Margarita zudlik bilan suzish inshootini jangovar shay holatga keltirdi.
  Komsomol qizlar puflanuvchi qayiqda katta tezlikda harakat qilishdi. Hali ham ko'rinmas askarlar, virtual kuzatuv va radar uchun.
  Havoni kesib o'tib, ular bir nechta kemalarni chetlab o'tishdi va binolardan o'tib, erkinroq suvlarda qolishdi. Yo'lda ularni mutant akulalar kutib olishdi, lekin Anakondadan farqli o'laroq, komsomol qizlari qon hidini sezmadi. Shuning uchun ular hujum qilishga harakat qilishmadi. Bundan tashqari, Aurora yalang oyoq barmoqlari bilan diskli bumerangni ishga tushirdi:
  - Ularga yangi maqsad qo'ysin.
  Akulani jarohatlab, uning tanasidan qon buloqini yiqitdi. Hayvon qimirlab ketdi va uning hamrohlari shu zahotiyoq tortib olinadigan jag'lari va mamont tishlari bilan urishdi. Bu qo'rqinchli ko'rinardi, dahshatli hayvonlar o'z do'stlarini mixlashdi, u javoban tish bilan urdi. Yashil, yog'li qon sirt ustida tarqaladi. Jangga yirtqichlar kirishdi va nogironlar soni ko'paydi, ular o'z navbatida boshqalar tomonidan yo'q qilindi.
  - Voy, Margaret ! Ammo ular bilan kurashish oson. U oldi, birini yarador qildi, qolganlari esa o'zlarini o'ldiradilar. - Aurora baland ovozda sachratib, yalang oyoqlarini oyoq osti qildi.
  - Ko'ryapsizmi, shaytonning axloqi rol o'ynaydi. Yaqiningizga nafrat va zaiflarni tugatish istagini va'z qilishning hojati yo'q. Qor-oq Terminator ko'z qisib qo'ydi.
  Biz kuchsizlar bilan kurashmadik. - zumrad ko"zlari chaqnab turgan Avrora g"urur bilan dedi. - Ularning to'rt yuz saksoni ikkimizga qarshi edi, oldinda kamida ikki ming kishi bilan jang bor, ulardan uch yuz ellik nafari Iroq, Afg'oniston, Somalini bosib o'tgan maxsus kuchlar. Va boshqa jangchilar tajribasiz emas.
  - Kuchli raqib tana va irodani jilovlaydi, sizni kuchli qiladi - kuchsizi ruhni buzadi va tanani zaiflashtiradi, sizni zaiflashtiradi! Shunday qilib, qiyin yo'l ancha oson g'alaba beradi! - dedi dono Margarita.
  Komsomol qiz portini aylanib o'tib, kanalga bordik. Bu portdan unchalik uzoq emas edi, hatto kemalarning g'o'ng'irlashi ham eshitiladi. Skaut jangchilari kanalda edi. Bu juda uzoq va g'alati burish edi. Yo'lda komsomol qizlari anomaliyaga duch kelishdi. U havoni shaffof buloqdek qiyshaytirdi. Hasharotlar uning oldiga uchib ketishdi va yorqin ikra bilan alangalanishdi. Shunga qaramay, u qanotli mavjudotlarni o'ziga tortdi.
  - Bu pashshani yo'q qiladigan narsa. - yalang poshnalarini miltillagancha e'tiborni tortdi Aurora.
  - Ehtimol, qandaydir nurlanish hasharotlarni o'ziga tortadi. Havoning ultratovush tebranishlarini terim bilan his qilaman. - Margarita hatto qo'rqoqlik bilan xijolat tortdi.
  - Biz uchun yangi muammo! Umuman olganda, zonaning bu g'alati tabiati yurak xurujiga olib kelishi mumkin. - Olovli Avrora ovozida kinoya yangradi.
  - Siz bilan mening ikkita yurak bor, shuning uchun biz darhol o'lmaymiz! - Margarita quvnoq bo'lib qoldi.
  Olovli shayton bunga qichqirdi:
  - Rozi! Va keyin u pechka oldida turgan va hatto homilador bo'lar edi!
  Shunday bo'lsa-da, qizlar to'xtashlari, tirgaklardan uzoqlashishlari, bir necha marta chetga siljishlari va orqaga tepishlari kerak edi.
  Bir anomaliyaning orqasida darhol ikkinchisi paydo bo'ldi, bu safar oval intervalgacha. Bularning barchasi harakatni qiyinlashtirdi. Shunga qaramay, ular o'tib ketishdi, ularning oldida oqimning o'xshashligi bor edi.
  Unga chiqish qiyin, kelayotgan tirbandlik bor, lekin hech qanday anomaliya yo'q. Ayoz bilan qoplangan maysalarda yalang oyoq izlari qoladi.
  Komsomol qizlar uni tark etishdan oldin to'xtashdi. Bir nechta "karam" boshlari qanday yugurganini ko'rish mumkin. Mutant o'simliklar deyarli farq qilmaydigan qizlarni ko'rmadilar, ularning bir nechtasi etiklarga qoqilib ketishdi (Ayiq jangchilari hidni yashirish uchun hozirgina oyoq kiyimlarini kiyib olishgan ), lekin aftidan, ular yeb bo'lmaydiganligiga ishonch hosil qilib, orqada qolishdi.
  - Biz biroz oldinga suzishimiz kerak! - dedi Auroraning yirtqich tabassumini chiqarib. - Biz qayiqni o'sha erda yashiramiz.
  - Uni o'zingiz bilan olib yurish qulay emas! - Margarita Korshunova rozi bo'ldi.
  Reaktiv dvigatelni jim qilish dizaynerlar uchun oson ish emas, lekin qisqichbaqasimon baliq xuddi shu printsipdan foydalanadi va birinchi darajali ovchidir.
  Tasodifiy odam uni ushlamasligi uchun yashirinish joyini topish unchalik oson emas. Bu erda xavfli hayvonning uyi eng mos keladi. Masalan, qunduz kalamush. Hayvon xavfli, uni o'ldirish qiyin va yovvoyi cho'chqaning kattaligi. Jun tarozi emas, oddiy fraer uning uyasiga yopishmaydi. Ayniqsa, kechasi. Shunday qilib, qizlar cho'ntakdek shishiriladigan qayiqni yashirib, o'ylashdi. Yuqoridan suv ustida butalar osilgan joyda. Aynan o'sha erda qizlar buta shoxlari bilan niqoblangan xazinalarini tashlab ketishdi.
  - Yashirinmi? - so'radi Margarita yo'lda mashqlar qilib.
  - Ertalabgacha yotib, tong otguncha yuvinamiz! G"azablangan Avrora toshni tovoni bilan tuzatdi.
  - Va agar kalamush rakun jinni bo'lsa! - Ajinli jangchi-komsomolchi.
  - Keling, otaylik! Uning terisi alligatornikidan kuchliroq va juda qadrlanadi. Aurora zumraddan yasalgan ko"zlarini yosh boladek qimirlatib qo"ydi.
  - Keling, sotamiz! Keling, niqobimizni o'zgartiraylik va bizni hech kim tanimaydi! - Margarita Korushnova provokatsion tarzda tilini ko'rsatdi.
  - deb baqirdi Aurora.
  - KELISHDIKMI!
  Qizlar bir oz orqaga chekinishdi, chunki kalamushning o'zi paydo bo'ldi. Ular yirtqich hayvonni hozircha tirik qoldirishga qaror qilib, qotib qolishdi. Qaysidir ma'noda ular bir oilani o'ldirgan banditga o'xshardi, lekin qushni qafasdan chiqarib yubordi. Rat-raccoon qizlarning deyarli sezilmaydigan hidini ushlay olmadi, bundan tashqari, u to'q edi, o'lik go'shtni tatib ko'rdi va uxlab qoldi.
  Uning g'ayrioddiy horlamasi o'rtacha skripkachining chiyillashiga o'xshaydi.
  Komsomol qizlar tez harakat qilishga harakat qilishdi va shu bilan birga ularni hech kim ko'rmadi, harakat juda yashirin edi. Ular hatto etiklarini ham yechdilar.
  Yalang oyoqli Aurora do'stidan ma'lumot olish uchun emas, balki taranglikni engillashtirish uchun so'radi:
  - Xo'sh, aylanma yo'l qanday muvaffaqiyatli bo'ladi?
  Margarita shov-shuvsiz javob berdi:
  - Agar biz anomaliyalarga duch kelmasak.
  Olovli shayton barmog'ini uning lablariga qo'ydi:
  - Va mana shunday o'rmalovchilardan biri.
  Yer ostidan anomaliya marvarid. U hatto tuproqni yumshatdi. Bahaybat mol, qum, loy, o't kabi. Yog 'kabi shilimshiq narsani itarib yubordi. Tepishni boshlagandan keyin.
  - U jirkanchli! - dedi olovli Aurora. Bu ikki cho"chqaning o"pishishiga o"xshaydi.
  Anomaliya ularni eshitdi va bezovta bo'lgan qizlarga o'tdi.
  - Keling, tomonlarga boraylik! - buyurdi Margarita.
  Agile Aurora tushunmadi:
  - Va nega bu?
  Qorqiz Terminator jilmayib qo'ydi.
  - Keling, sizni ikkita quyonni quvg'in qilaylik!
  Komsomol qiz tilini ko'rsatdi, u bilan ari tutdi va chaynadi, u bunday taklifdan xursand bo'ldi. Razvedkachilar tarqab ketishdi va anomaliya qotib qoldi. U bir oz silkindi va tusha boshladi, kichik olov yog'li ko'lmakdan o'tdi. Biroq, u yonishi bilanoq, u ham tezda o'chadi.
  - Bu Piromaniya emas! - Yalang oyoqli Aurora ko'zlarini qisib, darhol orqaga burilib, sakrab tushdim.
  - Ha, Piromaniya anomaliyasi falokatga olib kelishi mumkin! Margaret rozi bo'ldi. - Endi tezroq oldinga, shuning uchun biz vaqtni behuda sarflaymiz.
  Komsomol qizlari kurtaklar, daraxtlar, bir-biriga bog'langan mutant lianalardagi qalin butalar ichiga chuqur kirib borishi bilanoq, ularni deyarli o'tib bo'lmaydigan zulmat o'rab oldi. Faqat daraxtlarning po"stlog"i yaltirab, manzaraga mash"um, o"zga dunyoviy tuyg"u baxsh etdi. Biroq, qizlarga tungi ko'rish monokulyarlari kerak emas, bu zaiflar, mustaqil qaror qabul qilishga qodir bo'lmagan va zulmatda ko'radigan odamlar uchun. Aurora deyarli daraxtga urildi, radioaktiv yorug'lik masofani xayoliy qildi, ko'pincha masofani aldaydi.
  - Jin Ursin! - Olovli shayton nopokni juda to'g'ri tilga oldi. Hech qanday anomaliya yo'qdek tuyuladi, lekin yorug'lik egilgan.
  - Bu fosgen va fosfor! - dedi Margarita va nafis bo'ynini burab. Axir ular tez-tez havo parametrlarini o'zgartiradilar.
  - Demak, buni hisobga olish kerak! - Qizil Aurora yomon yashirin kinoya bilan rozi bo'ldi.
  Jangchi qo'lini havoda silkitdi.
  - Avvaliga sekin, keyin ko'nik.
  Komsomol qizlari asta-sekin tezlashdi, hatto taglik ostidagi tugun bilan ham yorilib ketmaslikka harakat qilishdi. Tasodifiy kuzatuvchilardan emas, balki tovushga javob beradigan turli mavjudotlardan qo'rqish.
  Avvaliga u quruq edi, lekin keyin qizlar butalarni ko'chirishi bilan ularga haqiqiy sharshara quyildi!
  - Suv, menimcha, og'ir! Aurora taklif qildi.
  - O'n foiz aniq! Margaret rozi bo'ldi.
  Olovli shayton hasharotni gipertitan tovoni bilan urib, o'z fikrini bildirdi:
  - Shuning uchun, shudring juda katta va bug'lanib ketmaydi!
  Kley etiklari tagida champing qildi. Uning rangi g'ayrioddiy yashil-binafsha, qabrga o'xshaydi. Bu zonaning joyidan tashqari Yerning hech bir joyida emas edi.
  Oyoqlari uni yon tomonlarga ajratishga harakat qilishdi, ammo izlar bir zumda oshib ketdi, bu esa razvedkani osonlashtirdi. Faqat harakat qilish qiyin, u poyabzalga yopishib qoladi va sizni kuch sarflashga majbur qiladi. Aurora va Margarita hatto konsentrlangan shokoladni ham yutib yuborishdi. Grass vaqti-vaqti bilan uchrashib turdi va asosan yirtqich edi. U loy ustida sudralib, hasharotlarni tutmoqchi bo'ldi. Uzun bo'yli lianalar, butalar, shoxlar, barglar, ba'zan hidsiz, ba'zan esa kuchli xushbo'y hidli nozikliklar.
  - Va sudraluvchilar qayerdan? - soʻradi Margarita. - Bu mo''tadil zona.
  - Mutatsiya natijasi, ildiz oting. Bundan tashqari, zona undagidan ko'ra issiqroq! Taxminan o'n besh daraja. Bu erda yozda ekvatorial Afrikaga qaraganda issiqroq. Yoki taxminan bir xil harorat emas. - Chiroyli Avrora bir vaqtlar o'qiganlarini eslashga urinib, peshonasini ajin qildi.
  Margarita juda ishonch bilan aytdi:
  - Bu hech narsa emas! Hech bo'lmaganda biz uchun.
  Yalang oyoqli "Avrora" havoda ag'darilgancha salto qildi va ingrab yubordi:
  - Biz komsomol ayiqlarimiz va bu hammasini aytadi!
  - Esimda, bizni qandaydir tarzda Saharaga olib ketishgan. Men bir hafta ovqatsiz va ichimliksiz o'tkazdim, qum bo'ylab yo'l oldim, u pechkadagi kabi yalangoyoq panani yondirdi va hech narsa omon qolmadi! - Ko'zlarimdan uchqun chiqib (majoziy ma'noda emas, balki tom ma'noda!) Margaritani payqadim. - Albatta, yoqimli, bu etarli emas edi.
  - Albatta! Men ham buni boshdan kechirdim! Oyoqlar tezda ko'nikadi, ammo keyin qichishadi. Va teri quyoshda qorayadi. - Viria Auroradan kelgan mushuk kabi tasdiqlangan, quvnoq va o'ynoqi.
  - Tananing oppoqligini yoqtirmayman, juda erkalangandek tuyuladi. - Margarita qiyshaygandek bo'lmadi.
  - Shokoladli tan hozir moda. - Olovli shayton panteraning tishlarini g'ichirladi. - Janubga borishga pulingiz bor degani.
  Qizlar Chernobil o'rmonining nozikliklaridan deyarli qochib ketishdi. Keng kanalning qirg'og'ida joylashgan edi. Ildizlarini tashqariga chiqaradigan zich buta, keng barglari bilan mutant chinor - qulay yopiq holatni yaratdi.
  Margaret xitob qildi:
  - Mana, oldimizda Vijnitsa.
  - Ha, sobiq sovet shahri! Nega Ukraina mag'rur, u Sovet Ittifoqi tarkibida deyarli alohida davlatga aylandi. Axir, biz ular bilan asrlar davomida urushib kelganmiz ! Shuning uchun SSSR g'alaba qozondi va endi ukrainaliklar bizning birodarlarimiz. Qizil Aurora qo"llarini keng yoyib, uchishga urindi.
  - Ilgari ularga rus birodarlar ham bor edi. Kiev Rossiya shaharlarining onasi ekanligini har bir bola biladi. - dedi u kengroq jilmayib Margarita. - Ularni muqaddas pravoslav e'tiqodi va slavyan ildizlari birlashtirgan. SSSR yagona davlat bo'lishini Xudoning O'zi buyurgan. Ammo Bandera kelib, to'shak yasadi - bu urush bo'lib chiqdi. Biroq, biz g'alaba qozondik.
  - Tartib tsement iymon, qum esa iroda bo'lgan poydevor ustiga qurilgan! Va buning uchun ko'plab yovuzlarni ekish kerak! - deb javob berdi shiddatli xirillab Aurora.
  Shaharni ko'rish qiyin emas. Bu yerda ariq chiqindi, qo"rg"ondan o"tish muammo emas. Uylar asosan eski, besh qavatli binolar va Stalin davridagi osmono'par binolar ko'rinadi. Qizlar allaqachon zamonaviy binolarni ko'rishgan. Shunda Margarita esladi:
  - O'n sakkiz bolani olib chiqishimiz kerak, shunday emasmi?
  - Bizning yigitlar yordam berishadi! Keling, shaharda shunday vahima yarataylikki, ular bizning harakatlarimizni kuzata olmaydilar! Yalangoyoqli Avrora qurolini silkitdi.
  Qor-oq jangchi atrofga qaradi va chivin Shomilini kesib, ovozini pasaytirib so'radi:
  - Agar u dumalab ketsa-chi?
  Olovli shayton mantiqan aytdi:
  - Men uning elementar ochko'zligiga ishonaman. Qolaversa, men hozir bu mitti deyman. Men uning jangovar ruhini qo'llab-quvvatlayman.
  Margarita Korshunova juda aqlsiz o'ng'illadi:
  - Yaxshisi, buni yuzga yaxshi tarsaki bilan qilganingiz ma'qul.
  Aurora yalang oyoqlarining barmoqlarini tez yugurib, tugmalari bilan raqamni terdi va baland ovozda dedi:
  - Tayyormisiz!
  - Ha, lekin shunday tartibsizlik bor edi! - Men javoban ingichka xirillashni eshitdim.
  - Olib tashlash osonroq bo'lgan joyda niqob ostida tushkunlikka tushmang. Qolaversa, bunday bo'ronli tundan keyin bolalarning yo'qligi hech kimni ajablantirmaydi. Qizil sochli ayyor shayton ohangini pasaytirdi.
  - Rozi! Ular endi bizga bog'liq bo'lmaydi! - Mitti purred - kidumping bo'yicha mutaxassis.
  - Nima bo'lganda ham bizni kuting! Ehtimol, yana besh foiz qo'shing. - dedi Aurora ohista.
  Oxirgi so'zlar sehrli ta'sir ko'rsatdi. Ahmoq bandit xirilladi:
  - Dunyoning oxiri kelsa ham kutaman!
  Salqin Avrora uzun kipriklarini istehzo bilan ko'tarib, pastga tushirib, o'yladi: "Bu menga aspen ustunini kutayotgan Yahudoni eslatadi".
  - Xo'sh, endi biz amerikaliklar va ularning yordamchilarini mag'lub etamiz, - qat'iyat bilan dedi yashil ko'zli "Avrora".
  - Bilasizmi, men Amerikani hech qanday tarzda kechira olmayman? Galina mushtlarini siqdi.
  - Nima? - Ajablangan qizil ayiq-komsomolchi.
  - Bizning va Yaponiya shaharlarini bombardimon qilish! Bu vahshiylik! Men hatto she'r yozganman! - Margarita granatasini silkitdi va hatto shunchalik g'azab bilan tukli mutant hasharotlar to'dasi qulab tushdi.
  Aurora xursand bo'lib o'rnidan turdi:
  - Qo'shiq aytaylik! Bu qiziq.
  Va Korshunova kuylaydi, uning ovozi, har doimgidek, maqtov Himoloylaridan baland;
  Vatan yulduzi Rabbiy tomonidan berilgan,
  Ishoning, u Quyoshdan ham yorqinroq!
  Siz mening ona yurtimsiz -
  Bilingki, yurak qayg'u bilan uradi!
  
  Sizda biz burgut kabi komsomolmiz,
  Biz fashistlarni tor-mor qilamiz va qoldiqlarni supurib tashlaymiz!
  Biz hatto Yupiterda ham muvaffaq bo'ldik,
  Mevalarni yetishtiring - amalga oshirib bo'lmaydigan jannat!
  
  Venera sevgi uchun joy
  Marsda jangchi tuyg'usi eng yuqori darajada!
  Siz yovuzlik zanjirlarini buzasiz, shubhalar,
  Axir, Xudo eng yaxshisini qilishni xohlaydi!
  
  Kosmik bosimni yo'q qiling
  Keling, iyagini kuchli ilgak bilan ushlaymiz!
  Dushman dunyoning qudrati bilan eziladi,
  Va Junkers oddiy bolalar kamon bilan otib tashlandi!
  
  Birinchi tekislash - ol va g'alaba qozon,
  Biz boshqa natijani bilolmaymiz!
  Va siz Reyxning bo'rini yirtmaysiz,
  Jangchining yuziga nayza oling!
  
  Va nayza kelajak uchun sizga mos kelmaydi,
  Buldozerga dinamit qo'shamiz!
  Shunday tez parvoz
  Proletar bolg'ani urganida!
  
  Keyingi harakat dovul kabi o'tadi
  Va yakuniy o'yin g'olib juft bo'ladi!
  Axir bizning g'azabimiz aqldan ozgan vulqon,
  Harom, dahshatli mushuk ustidan qirg'in!
  
  Biz Berlinda Shomilni qisib qo'ydik,
  Parij Rossiya bayrog'i ostida bepul!
  Biz vatanning qizlarimiz va o'g'illarimiz,
  Biz bayram qilganimizda, asalni zavq bilan yeymiz!
  
  Tumanli Albion endi birodarga o'xshaydi,
  Nyu-York laganda pirogga o'xshardi!
  Qizil, qizil ko'knori rangli bayrog'imiz,
  Uning ostida erkinlikka ega bo'lgan barcha odamlar baxtlidir!
  . Љ12-BOB
  Oleg Rybachenko ham oddiy emas, balki ajoyib tush ko'radi. Go'yo u va Dima harbiy karerasini davom ettirayotgandek;
  Ularning ikkalasi jinga chalingan Fuhrer tomonidan tuzilgan bolalar SS bo'linmasida ko'ngillilar sifatida ro'yxatdan o'tishdi. Bu haqiqatda Gitler nihoyat aqldan ozganga o'xshaydi. To'g'ri, boshqa tomondan, u SSSR bilan umidsiz urush boshlamaslik uchun ehtiyotkorlikka ega edi.
  Boshqa tomondan, nega bola harbiy qotib qolmaydi? Nega ular hamshiralarga ruxsat berishlari va barchuklar kabi pishishi kerak?
  Oleg Ribachenko va Dmitriy kichik batalonning boshqa yigitlari bilan birga Afrikaga uchib ketishdi. Olti dvigatelli nemis transporti ikki yuzgacha qurolli parashyutchini olib yurishi mumkin edi. Ammo Gitler Yoshligining yosh versiyasining uch yuz nafar jangchisidan iborat butun batalon bor edi. Taxminan o'n ikki yoshli uch yuz nafar o'g'il bolalar hali ham burunlari chayqalib ketgan, ammo aslida ular harbiy tayyorgarlikdan o'tgan maxsus tanlangan bolalar edi.
  Fuhrer urushda iloji boricha ko'proq o'smirlarning qatnashishini xohlardi. Afrikada Britaniyaning asosiy kuchlari allaqachon mag'lub bo'lgan, garchi Sudanda hali ham kuchli garnizonlar mavjud. To'g'ri, mustamlakachi qo'shinlar to'liq ishonchli emas va aslida ingliz bo'linmalari. Ular aniq ingliz emas. Ular unchalik yaxshi qurollanmagan, ayniqsa tanklar bilan sinab ko'ring, shuning uchun jihozlarni metropol bo'ylab o'tkazing. Shuning uchun o'g'il bolalarda katta yo'qotish xavfi minimaldir. Bu an"anaviy taktik mashg"ulotlar darajasida bo"lishi, navqiron avlod urush tajribasiga ega bo"lishi ko"zda tutilgan.
  Oleg Rybachenko va Dmitriy nemis (taxminiy dushman), shuningdek, ingliz, ispan va frantsuz tillarini yaxshi bilishadi. Ularning maktabi ham elita va Sovet bolalari, nazariy jihatdan, eng aqlli bo'lishi kerak.
  Nemis bolasi, shekilli, yetakchilardan biri, uzun bo"yli va muskulli Hans Feyer qo"l berib ko"rishdi va samimiy dedi:
  - Ruslar bunchalik kuchli va aqlli bo'lishlarini kutmagan edik. Misol uchun, birinchi darajali nemislar kabi bizning yo'limizni tupuring!
  Oleg Ribachenko kamtarona dedi:
  - Va nima ajablanarli. Balki biz jang qilishimiz kerak, lekin agar siz razvedkaga kirsangiz va nemis tilini bilmasangiz, qancha ma'lumot to'playsiz?
  Hans rozi bo'ldi:
  - Bu to'g'ri! Ammo, umuman olganda, bizga siz ruslarning subhumanlari ekanligingizni o'rgatishdi. Slavlar - maymunlar va odamlar o'rtasidagi o'tish davri. Ya'ni, razvedkaning rivojlanishi nuqtai nazaridan rus tili uy hayvonlaridan bir oz yuqoriroqdir.
  Dimitriy jahl bilan mushtlarini siqdi.
  - Ha, men bunday so'zlarga joylashtira olaman.
  Hans mushtlarini qisib jasorat bilan javob berdi:
  - Faqat qurol tanlash menga bog'liq. Qo'lqop kiyganingizda, siz yarim dunyo chempionisiz, ammo nunchuklar bo'yicha duel haqida nima deyish mumkin?
  Dmitriy hayron bo'ldi:
  - Va u nima?
  Nemis elita bolasi o'zining bilimdonligini ko'rsatib, javob berishni xohladi, ammo Oleg Rybachenko undan oldinda edi:
  - Bu qishloq xo'jaligi vositasi bo'lib, Xitoyda taroqlarni yiqitadi. Mo'g'ul-tatarlar xitoyliklarga qurol olib yurishni taqiqladilar, shuning uchun ular bu tashqi zararsiz qurilmani halokatli klubga aylantirdilar. Nunchuklarga qarshi kurashning butun tizimi ishlab chiqilgan. Keyin u XIX asrning oxirida yaponlar tomonidan qabul qilingan. Ehtimol, bu ulardan SS qo'shinlariga o'tgan.
  Hans javob berdi:
  - Albatta, bunday emas. O'n yil oldin Buyuk Fuhrer Xitoydan bir nechta gurularni taklif qilib, Uchinchi Reyx qo'l jangi maktabini dunyodagi eng ilg'or maktab bo'lishini buyurdi. Biz nemislar eng oliy millat ekanmiz, boshqa xalqlardan hech narsani o'rganishni xohlamaymiz, deb o'ylamaslik kerak. Bizning nemis harbiy maktabimiz imkon qadar inson omilini hisobga olishni talab qiladi.
  Dmitriy bu fikrni tasdiqlab, qattiq bosh chayqadi:
  - Sovet davri ham. Stalin aytdi - qayta qurish davridagi texnologiya hamma narsani hal qiladi! Va keyin, ikkinchi besh yillik rejada u g'oyani ishlab chiqdi - hamma narsani kadrlar hal qiladi!
  Oleg Ribachenko boshqacha aytdi:
  - Aytishim kerakki, inson omili bilan hammasi joyida emas. Masalan, SSSRda askarlarning texnik tayyorgarligi darajasi orqada qolmoqda. Ammo umuman olganda, biz ajoyibmiz!
  Hans taklif qildi:
  - Gitler-xeshni o'ynashni xohlaysizmi?
  Sovet yigitlari hayron bo'lishdi:
  - Va u nima?
  Hans ko'z qisib qo'ydi.
  - Buyuk Fyurerning so'nggi ixtirosi. Ikki emas, to'rt, ikkita ikkita o'ynaydigan shaxmat kabi. Ammo to'rt yuz hujayradan iborat bitta taxtada. Unda tanklar, SAU va jangovar kemalar mavjud. Hammasi bo'lib, har bir raqam qirq, jami bir yuz oltmish. Ba'zilar shaxmat kabi harakat qiladi, boshqalari esa yo'q. Bundan tashqari yana bir qancha yangiliklar... Masalan, tank va jangovar kemani faqat tanklar, o"ziyurar qurollar va Linklar, piyoda askarlar birgalikda urib tushira oladi yoki ma"lum bir chiziqqa yetib borsa, qurollarini mustahkamlaydi. Umuman olganda, o'yin juda qiyin, shaxmatga umuman o'xshamaydi.
  - Unga ko'rsat. - deb soʻradi Oleg Ribachenko.
  Xans ryukzagidan buklanadigan doska chiqardi. U ilmoqli va juda ixcham edi. Raqamlar magnitlangan. Qirqtadan bir xil. Kengashning o'zi juda konservativ, to'rtburchak. Qoidalar qiziq, xususan, tanklardan tashqari deyarli barcha qismlar harakatlanayotgandek urmaydi. Ular ikkalasini ham urishi va qo'lga olish bilan yurishi mumkin.
  Kutilganidek, eng kuchli buyum jangovar kema, eng zaifi esa engil piyoda askaridir. O'ziyurar qurollar bu erda bo'lib chiqdi va kim samolyotlarga qiziqadi va bir vaqtning o'zida, lekin boshqa tomondan, hujum samolyoti, qiruvchi, bombardimonchi va gidroplan. Jang kemalaridan tashqari esminetchilar ham bor. Piyodalar ham har xil, mexanizatsiyalashgan, sodda va otliqdir. Ya'ni, qoidalarni tushunish oson emas. Oleg Ribachenko darhol ta'kidladi:
  - Yo'q, bu shaxmat o'yini mashhurlikda mag'lub bo'lmaydi. Qiyinchilik darajasi juda yuqori!
  Hans rozi bo'ldi:
  - Ha, bu yerda strategiya ishlab chiqish oson bo'lmaydi. Siz esa aqlli kitoblar yozolmaysiz. Ammo bu Aryanlar uchun!
  Dmitriy rozi bo'ldi:
  - Ha, oriylar uchun! Keling o'ynaymiz!
  Oleg Rybachenko ogohlantirdi:
  - Ozgina zavq bo'ladi!
  Xans boshqa bolani taklif qildi va er-xotin tuzib, bolalarga qarshi o'ynay boshladi. Bu holda men jigarrangni tanladim. Oleg va Danka tabiiy ravishda qizil rangda!
  Avvaliga o"yin unchalik qiziqarli bo"lmadi, lekin keyin yigitlar ishtirok etishdi. Oleg Rybachenko tug'ma strateg sifatida tashabbusni qo'lga oldi va dushmanlarni qanotlardan itarib yubora boshladi. Fuhrer o'yinida, umuman olganda, qirol yo'q edi va shtab-kvartira harakatni yo'qotmasdan ko'chirilishi mumkin edi.
  Ammo yigitlarga o'ynashga ruxsat berilmadi. Signal chalindi...
  - Havo hujumi!
  Yigitlar darrov illyuminatorlar tomon yugurishdi. Derazalar tor bo'lsa-da, ular orqali unchalik yaxshi ko'rinmasdi, hatto siqilish ham bor edi.
  Samolyotlar kolonnada uchib ketishdi va, albatta, yaxshi qurollangan jangchilar hamrohligida.
  O'ndan ortiq inglizlar yo'q edi. Spitfires, nemislar uzoq masofadan zarba berishga harakat qilib, ko'proq pulemyotdan o'q uzganini ko'rdilar. Ammo ular javobni o'zlari olishdi. Qirollik havo kuchlarining uchta samolyoti chekishni boshladi, qolganlari esa qochib ketishdi.
  Bolalar baland ovozda hushtak chalishdi, lekin hech kim odobsizlik - tartib-intizom haqida qasam ichmadi. Lekin ular etiklari bilan oyoq osti qilishdi va bir qancha sho'r hazil qilishdi.
  Albatta, transport jangchilarni ta'qib qila olmaydi, tezlikdagi farq kattalik tartibidir, shuning uchun bolalar tinchlanib, o'z ishlariga qaytishlari kerak edi. Ba'zilar hatto poldan push-up qilishni, boshqalari esa pressni qilishni boshladilar.
  Biroq, Oleg Rybachenko shu qadar ilhomlanardiki, u nafaqat qirolni, balki yolg'onchilar imperatorini (Gitler!) haydab yuborishga qodir ovoz bilan kuyladi;
  Biz qattiq, o'lik jangga uchyapmiz,
  Pionerlar - kommunizm farzandlari!
  Rabbimiz Svarog har doim men bilan,
  Keling, revanshizm asoslarini maydalaymiz!
  
  Bizda jasorat va qat'iyat bor
  Har bir mashina qanday yig'ishni biladi!
  Natsistlarni dahshatli mag'lubiyat kutmoqda,
  Fritzning bema'niligini ko'tarmang!
  
  Moskva yaqinida Vermaxt qattiq mag'lubiyatga uchradi,
  Biz jasorat ko'rsatdik!
  Silliq parazit ezilgan
  Biz g'alaba qozondik, biz aniq hisoblaymiz!
  
  Fritz keyin nima qilishi mumkin?
  Faqat panjalari tepaga - tezda taslim bo'ling!
  Va tomoqdagi Adolf - o'tkir Spits,
  Rolni masxaraboz eshak o'ynasin!
  
  Bizning vazifamiz g'olib shoxni chalishdir,
  Qizil legionlarni yig'ish!
  Va tajovuzkorning boshlarini shafqatsizlarcha kesib tashlang,
  Hech bo'lmaganda ular maktabdan to'g'ri frontga kelishdi!
  
  Biz sudralib yuruvchilarni xuddi Marsdan tug'ilgandek mag'lub etdik.
  Va hamma joyda Fritz rahm-shafqat so'raydi!
  Biz buyuklarning o'g'illarimiz, bu erda barcha teng mamlakatlar -
  Ular marshni yuz belgisidan tasdiqlashsin!
  
  Gitler bizning Yerimizni egallashni o'yladi,
  Va endi uning portlashlari ostida bir bo'rtiq bor!
  Axir, nemislar hammani o'yinga aylantirmoqchi edilar,
  Va ularni oddiy bola qo'ydi!
  
  "Yo'lbars" ga nima bo'ldi - u metallga kirdi,
  Undan biz shirin choy bilan samovar pishiramiz!
  Fritz buni oldi - shoxlardagi keskin mag'lubiyat,
  Biz yorqin, iliq may oyida Berlindamiz!
  
  Va Adolf galstuk o'rniga halqaga aylandi,
  Dushman jallodning bo'ynini qisib!
  Uning gunohlari uchun og'ir jazo keldi,
  Hozir esa Germaniyani tanklar bilan oyoq osti qilaman!
  
  Buyuk Stalinning o'zi komsomol a'zosini mukofotladi.
  U buyruq berdi - "G'alaba" ning katta yulduzi!
  Biz qanchalar sarfladik - kuchlarning muqaddas Vataniga,
  Bobolarimiz narigi dunyoda quvonishsin!
  Bu g'alati, lekin bunday g'alayonli qo'shiq uchun ular uni zo'ravonlik bilan olqishladilar - bu erda hamma butunlay qotib qolgan yoki nima?
  Oleg Rybachenko qo'shiq aytishni tugatgandan so'ng, tush to'xtatildi va ular yana uyg'ondi, bu safar eng odatiy tarzda emas, balki olib, sovuq suv bilan yuvilgan. Shundan so'ng, yana qo'llarda dahshatli aşınmalar bilan to'ldirilgan bu zanjirlar va ustun haydalgan ... Ular menga nonushta ham berishmadi! Dumaloq! To'g'ri, nemislar o'z joylarida qolishdi va mahbuslar asta-sekin aylanma yo'l bo'ylab harakatlanishdi. Buning ma'nosi aniq emas. Asfalt va toshlar bilan qoplangan yo'l. Bir necha soat o'tgach, yalang'och poshnalar yonib, qattiq qichiy boshladi. Ko'p qizlarning qonlari oqardi.
  Keyin, kechqurungacha hali uzoq bo'lgan bo'lsa-da, marosimsiz uni haydab, shosha-pisha zanjirdan yechib, yotishni buyurdilar.
  Oleg Rybachenko va qolgan qizlar shosha-pisha itoat qilishdi. Garchi men umuman uxlashni xohlamasam ham, uyqu xudosining qo'llari va gipnoz vahiylari (uni Qodir Zevsning o'zi ko'zlarini yumish uchun qilgan!) to'satdan va muqarrar ravishda o'ralib ketdi.
  Va yana, sharafli harbiy ishlarda kashshof yigitlar, garchi ular chet el armiyasiga tegishli bo'lsalar ham;
  Jungvolklik uch yuz o'n ikki yoshli o'g'il bolalardan iborat batalyon joyida qayta qurildi va janubga ko'chib o'tdi. Avvaliga o'g'il bolalarni mashinalarda bir necha kilometr haydashdi, ammo keyin rahbariyat o'z fikrini o'zgartirib, o'g'il bolalar uchun omon qolish uchun yugurishni tashkil etishga qaror qildi.
  O'g'il bolalar echinishga majbur bo'ldilar, ba'zi harbiy shortilarda qoldilar va deyarli yalang'och va yalangoyoq, yelkalarida sumkalar bilan janubga yugurishdi.
  Albatta, ularga yangi, juda samarali quyosh kremi bilan bo'yashga ruxsat berildi va marshrut cho'l bo'ylab emas, balki Nil daryosi bo'ylab o'tgan yumshoqroq va unchalik yonmaydigan o'tlardan o'tdi. manba, o'tlar va daraxtlar o'sdi, lekin baribir sinov eng qiyin bo'ldi. Chunki men Afrikaning yovvoyi iyul jaziramasida, hatto avtomatlar bilan, shuningdek, ta'minotli ryukzaklar bilan qochishga majbur bo'ldim.
  Albatta, maxsus batalyonda nemis millatining rangini ifodalovchi va munosib jismoniy tayyorgarlikka ega o'g'il bolalar bor edi, lekin baribir.
  Yosh jangchilar qurildi va ularning qo'mondoni, xuddi o'zlari kabi, baland bo'yli bo'lsa-da, Apollonning mushaklari bilan buyruq berdi:
  - Xo'sh, uka! Bilaman, siz uchun qiyin bo'ladi, lekin qarz - bu qarz! Ellik sakkiz kilometrni kechgacha bosib o'tish kerak! Bu buyurtma.
  Oleg Rybachenko shunday dedi:
  - Hmm ha! Bu buyruq so'zi sehrga o'xshaydi! Buni e'tiborsiz qoldirib bo'lmaydi.
  Dima ta'kidladi:
  - Biz buni qilmasligimizga pul tikishga tayyorman!
  Hans Feuer e'tiroz bildirdi:
  - Bajarish shart, chunki biz oriylarmiz! Jungfolkning eng yaxshi batalyonida yozsangiz, siz ham ruslarsiz, oriylar.
  Orqasidagi xalta, o'q-dorilar, suv va lehim bilan birga o'n sakkiz kilogramm, shuningdek, uch kilogrammli avtomat. Yigirma bir kilogramm, agar siz uzoq vaqt yursangiz, keyin yugursangiz va hatto jazirama quyosh ostida bo'lsangiz, kattalar uchun qiyin.
  Oleg Rybachenko oyog"ini o"tga ishqaladi. O'g'il bolalar poyabzaldan qutulishga, charm etik kiyishga ishtiyoq bilan qarashdi (charm haqiqatan ham sun'iy, lekin hali ham qandaydir kirzach emas), bu erda yugurish qiyin. Gimnastika poyabzali yoki tennis poyabzali yaxshiroq bo'lar edi, ammo urushayotgan Germaniya sharoitida bu hashamatdir va ular o'g'il bolalarni buzmaslikka qaror qilishdi.
  Buyruq yangradi va Jungvolk jangchilari o'xshash shaklni saqlab qolishga urinib, yugurishga shoshilishdi.
  Nil daryosidan yangi shabada esdi, jangchilarning yalang'och, mushak tanasi ustidan yoqimli esdi. Ular biroz osmonga bostirib kirishga tayyor bo'lgan o'smir titanlarni eslatardi. Ular yugurishdi, o'lchov bilan nafas olishdi, deyarli oyoq barmoqlarigacha. Oldinda eng baland va, albatta, baland bo'yli Dimka bor edi, garchi oltita o'g'il, shu jumladan komandir ham undan balandroq edi. Standartdan biroz yuqoriroq bo'lgan Oleg Rybachenko, uning o'n bir yoshli o'sishi (qahramon ajdodlarida ergashgan haqiqatdan farqli o'laroq!) deyarli oxirida shoshilishi kerak edi. To'g'ri, bu ustunlik edi, tovonlarni ezib tashlash yoki ular o'tirgan joyning tagiga oyoq qo'yish ehtimoli kamroq edi. U bu erda eng yoshi, lekin, albatta, eng zaif yoki undan ham ahmoq emas.
  Yuk seziladi, lekin baribir qabul qilinadi va har bir kishi yuk bilan yugurish tajribasiga ega. Hatto juda ko'p og'irlikda ham, masalan, sherigini yelkalarida ko'targanlarida.
  Yalang oyoqlarning yalang oyoqlari ostida, vaqti-vaqti bilan ular siqilib yoki yorilib, singan xurmo shoxlari yoki konuslariga kiradi, ba'zida o'g'il bolalar aylanib o'tishga harakat qiladigan tikanli o'simliklar mavjud. O't isitiladi, ko'pincha quriydi, lekin, albatta, cho'l qumi kabi yonmaydi. Umuman olganda, siz hali ham yashashingiz mumkin, faqat Quyosh ko'tariladi va issiqlikni kuchaytiradi.
  Uzun bo'yli Hans, Dmitriy bilan bir xil bo'lib, ular yelkama-elka yuguradilar. Nemis jangchisi bola sovet yosh askaridan so'radi:
  - Xo'sh, endi siz urushdasiz! Albatta, porox hali hidlagani yo'q, lekin bizda hamma narsa oldinda. Har qanday hayajonni boshdan kechirasizmi?
  Dmitriy halol javob berdi:
  - Hali emas! - Va yana boshini aylantirib qo'shib qo'ydi. - Rostini aytsam, yo'q!
  Xans xo'rsinib xo'rsindi.
  - Men! Rostini aytsam, ha! Xo'sh, mening yoshimdagi o'g'il bolalardan qaysi biri qonuniy ravishda urushga borishi mumkin. Jang, otish, o'ldirish, portlatish, qo'lga olish. Axir, bu romantika. Axir, siz va Olejka ham o'zingizni tirik jangchilardek his qilishni, odatdagidan uzoqlashishni xohladingiz!
  Dimka qat'iy e'tiroz bildirdi:
  Bizning hayotimiz odatiy emas. Umuman olganda, kashshof, hatto etakchi va sportchi bo'lish juda qiziq.
  - Xo'sh, nima, biz bilan ro'yxatdan o'tgansiz? Siz o'lim yoki mayib bo'lishdan qo'rqasizmi? - kinoya bilan masxara qildi Xans.
  Ilya Muromets laqabli Dimka masxara qildi:
  - Shuning uchun men ruslar nemislardan yomonroq kurasha olmasligini ko'rsatish uchun yozildim. Va keyin butun dunyo sizning g'alabalaringiz haqida yozadi va gapiradi ...
  Xans kulib yubordi.
  - Xo'sh, ha! Bizning g'alabalarimiz haqida, butun koinotda shon-sharaf. - baland bo"yli jangchi bola g"urur bilan keng ko"ksini pufladi. - Va siz ruslar, Finlyandiya armiyasini zo'rg'a itarib yuborishingiz mumkin. Sizda maqtanadigan hech narsa yo'q!
  Dmitriy xafa bo'lib, mushtlarini ishlatmaslik uchun o'zini tutishga qiynalib, e'tiroz bildirdi:
  - Bizda ham Xalxin gol bor!
  Xans xo'rsinib xo'rsindi.
  - Kichik otishma, Osiyoning bir joyida. Bizning yigitlarimiz allaqachon Evropani, deyarli butun Afrika va Osiyoni egallab olishdi. Va biz Rossiyani qo'lga kiritamiz, tupurish vaqti keldi!
  Dmitriyning ko'zlari g'azab bilan porladi:
  - Tutmang, qo'llar qisqa!
  Xans kulib yubordi.
  - Qanday qilib biz sizni Brest-Litovsk shartnomasini imzolashga majbur qildik? Siz bizga er berdingiz, Dneprgacha hisoblang, uch baravar ko'p nayza va qilichga egasiz. Bu holatda askar sifatida rus haqida nima deyish mumkin?
  Dimka birlashdi, u Hansning tumshug'iga musht tushirmoqchi edi va o'zining "yarim dunyo" chempioni sifatidagi kuchini bilgan holda, u beadab nemis bolasini nokautga uchratar edi, lekin ... men sindirishni xohlamadim. chiziq va jang tashkil qilish. Ha, va janjal paytida mushtlarni ishlatish yaxshi emas. Bu holatdan tashqari, u hibsga olinishi mumkin va u ruslar nemislardan ko'ra yomonroq kurashayotganini ko'rsatishga ulgurmaydi. Shuning uchun Dmitriy xotirjamlik bilan e'tiroz bildirdi:
  - Biz ruslar Fridrix II davrida sizni mag"lub etdik, hatto Berlinni ham egallab oldik. Va Buyuk Napoleon sizga buyruq berganida, uning armiyasining yarmi nemislar edi va Birinchi jahon urushida Brusilovskiy yutug'i bo'ldi. Ha, va siz Parijni olmadingiz, chunki bizning qo'shinlarimiz Koenigsbergni deyarli qo'lga kiritishdi.
  Xans juda jiddiy qarshi dalillar topdi:
  - Lekin baribir, biz bilan bo'lgan so'nggi janglarda siz mag'lub bo'ldingiz! Va ular birinchi navbatda inson va xalqni yakuniy ishiga qarab hukm qiladilar!
  Dmitriy asosli ravishda e'tiroz bildirdi:
  - Chor davrida bizda qoloq sanoat, ayniqsa, harbiy-texnik soha bor edi. Va endi biz jiddiy sanoatni rivojlantirdik. Masalan, siz KV-2 tankini ko'rdingiz. U 152 mm gaubitsa bilan jihozlangan. Sizda nemislarda shunga o'xshash narsa bormi?
  Xans kulib yubordi.
  - S-2 tanklarida frantsuzlar ham 155 millimetrlik kalibrdan kattaroq gaubitsalarga ega edilar, ammo bu bizni qurbaqalarni mag'lub etishimizga to'sqinlik qilmadi, hozirgidan ko'ra zaifroq jihozlarga ega edi. Wehrmachtning asosiy kuchi - bu inson omilining ustunligi!
  Dmitriy yuzini bir tekis sarg'ish bilan burdi:
  - Agar "yarim dunyo" chempioni bo'lgan bo'lsangiz, nega bizdan inson omili bo'yicha ustunlik bor deb o'ylaysiz? Va yigitlaringizning eng yaxshilarini mag'lub qilyapsizmi?
  Hans juda oqilona ta'kidladi:
  - Istisnolar ba'zan faqat qoidalarni tasdiqlaydi. Aslida deyarli har doim! Endi, agar biz individual hodisalarni emas, balki umuman harbiy tayyorgarlik darajasini oladigan bo'lsak, unda bu erda ...
  Dmitriy jahli chiqdi:
  - Siz bizning jangovar tayyorgarlik darajasi va Sovet armiyasida mashqlar qanday o'tkazilishini bilmaysiz. Shuning uchun taxmin qilishning hojati yo'q!
  Hans mantiqan ta'kidladi:
  - Ispaniyada sovet harbiy maktabi, ta'limoti va nemis tili o'rtasida musobaqa bo'lib o'tdi. Uskunalarimiz va qurollarimizni sinovdan o"tkazdik. Natija bizning harbiy maktabimiz va strategik san'atimizning g'alabasi va Franko rejimining mustahkamlanishidir. Shunday qilib, biz allaqachon sizning yigitlaringiz bilan jang qildik va g'alaba qozondik!
  Dmitriy Muromets afsus bilan ta'kidladi:
  - Sizning qo'shinlaringiz bizdan ko'p edi! Siz shunchaki miqdorni oldingiz!
  - Men bunday demagan bo'lardim. - Hans boshini pastga tushirdi va jim qoldi, charchoqning dastlabki belgilari paydo bo'la boshladi va gapirish qiyinlashdi.
  Eng yomoni, albatta, issiqlik. Quyosh muqarrar ravishda zenitga chiqdi. O'g'illarning hech biri unga o'rganmagan. Germaniya va Rossiya shimoliy mamlakatlardir va yozda ular kamdan-kam hollarda o'ttiz darajadan oshadi. Va bu iyul oyida Afrika va shabada Nildan tortib olishni to'xtatdi.
  O'g'il bolalarning yalang oyoqlari quruq o't bilan yanada tikanar edi, keyin esa birdan tugadi va butun bir kilometr yonayotgan shag'al bilan qoplanadi. Bu juda og'riqli edi, ba'zi o'zini tutmagan bolalar chiyillashdi. Ulardan ter tomilib, issiq shag"al ustiga shivirlab tomildi.
  Oleg Rybachenko va Dmitriy va spartalik ruhida tarbiyalangan boshqa o'g'il bolalar tabassum qilishga va un bermaslikka harakat qilishdi. Ular boshqa narsa haqida o'ylashdi. Shunday qilib, Oleg Rybachenko uning yalang oyoqlarini tokchadagi alanga bilan yalaganini tasavvur qildi va ular undan muhim davlat sirini tortib olmoqchi bo'lishdi. Va u bunga chidashi va xafa bo'lganini yoki qo'rqqanini ko'rsatmasligi kerak. Qolaversa, o"g"il bolalar og"ir sharoitda ulg"aygan, poshnalari unchalik erkalanmagan, garchi shoir va qora shag"al yonib ketgan bo"lsa-da, ammo qo"pol terisi po"stlanib ketganicha emas.
  Tez orada issiqlik urishi kuzatildi. Deyarli bir vaqtning o'zida bir nechta qizib ketgan o'g'il bolalar hushidan ketishdi va ularni engil, katlanadigan zambilda ko'tarishga to'g'ri keldi.
  Oleg Ribachenko o'ziga o'zi ta'kidladiki, nemislar, umuman olganda, yaxshi jihozlarga ega. Qizil Armiyada siz bir vaqtning o'zida xalta ichiga osongina yashiriladigan duralumindan yaradorlarni tashish uchun moslamani topishingiz mumkinmi?
  Ammo qo'lingizda qo'shimcha yuk bilan yugurish qiyinroq va yalang'och to'pig'ingiz kuchliroq yonadi, chunki bosim kuchayadi. Shunday qilib, ular ixtiyoriy-majburiy do'zaxda. Oleg Rybachenko hatto o'yladi: uning o'rtoqlari bunday sinovga qanday munosabatda bo'lishadi, hamma omon qolar edi.
  Qizil-issiq, qoraygan shag'alning keng maydonlari pichoqlangan, quritilgan o't bilan birlashtirildi. Bundan tashqari, qo'mondon Misrning aholi punktlariga kirmaslik uchun asta-sekin bolalarni Nildan uzoqlashtirdi.
  Yana ba'zi o'g'il bolalar yiqilib tusha boshladilar va quyosh to'pig'idan charchagan yoki hayratda qolgan bolalar suvga namlangan latta bilan boshlarini yopib, zambilga yotqizdilar. Ilgari engil zarbaga uchraganlarning ba'zilari o'rnidan turdi va yugurishni davom ettirdi.
  Ammo yigitlarning kuchi pasayib, deyarli yarmi yaroqsiz edi.
  Nihoyat, komandir ham juda charchagan holda dedi:
  - Hammaga dam olishni buyuraman! Biz chegaraga yetdik! O'zingizni soyabonlar bilan yoping, sirka va shokoladli suv iching. Keyin nafas olish mashqlarini bajarish uchun yotasiz!
  Jangchi bolalar zaif xorda xitob qildilar:
  - Biz har qanday buyurtmani bajarishga tayyormiz!
  Quyosh kremiga qaramay, chaqaloqning terisi qizarib ketgan va ko'kargan. Tikan qurigan o't ustida yotish noqulay edi, bolalar esa ostiga sellofan qo'yishdi.
  Dmitriy va Oleg Rybachenko bir chodirda yonma-yon joylashdilar. O'g'il bolalar biroz quriganga o'xshardi, terisi qorayib ketdi. Yalang oyoqlarim yonib, qattiq qichishdi, qon oqishi uchun oyoqlarimni ko'tarish kerak edi va bu hech bo'lmaganda biroz osonlashdi.
  Dmitriy ta'kidladi:
  - Urush asal emasligini, biz bilardik, lekin u darajada emas!
  Oleg Ribachenko g'amgin va'da qildi:
  - Bu hali ham gullar. Agar siz qonni ko'rsangiz va birinchi murdangizga qarasangiz, bularning barchasi issiq yuzada yugurish hech narsa emasligini tushunasiz!
  Dmitriy qornini ichkariga tortdi va dedi:
  - Kitoblarda, albatta, birinchi marta odamni o'ldirganingizda qanday his-tuyg'ular paydo bo'lishi haqida yozadilar. Hatto yomon odam va sizning dushmaningiz, ichaklarni bo'shatishga tayyor. Lekin baribir shunday..
  Oleg Rybachenko shunday dedi:
  - Boussenardning "Kapitan Daredevil" kitobida inglizlar bilan jang qilgan so'rg'ichlarning butun bataloni ham bor edi. Bizga nimadir eslatadi. Ammo u erda psixologiya muammosi, deydilar, odamni o'ldirish nima, faqat o'q yosh barabanchini tasodifan kesib tashlaganida qisqacha to'xtalib o'tadi. Shunday qilib, umuman olganda, o'limga nisbatan beparvo munosabat mavjud. Bu hatto urush emas, balki bayramga o'xshaydi!
  Dmitriy mantiqan e'tiroz bildirdi:
  - Bu bolalar va o'smirlar uchun kitob; psixologik tajribalar haqida o'qishdan zerikkanlar. Va oxiri juda yomon, deyarli butun sutli batalon halok bo'ldi va davomi hech qachon yozilmagan!
  Oleg Ribachenko chuqur qayg'u bilan shunday dedi:
  - Ammo bu shunday kitobki, uning qanchalik tez tugaganidan afsusdasiz. Ammo ko'pincha buning aksi sodir bo'ladi, siz u yoki bu ishni engishga harakat qilib, tom ma'noda azob chekasiz!
  - Agar sizda Lev Tolstoyning "Urush va tinchlik" romani bo'lsa, unda Olejek shubhasiz haqdir! Dmitriy rozi bo'ldi.
  Keyin yosh sherik e'tiroz bildirdi:
  - "Urush va tinchlik" kitobida intriga, bir qancha voqealar rivoji, personajlar atroflicha ochib berilgan. Yo'q, u bo'sh emas. Hech qanday zerikarli emas! Albatta, boshida eng qiziqarli bo'lsa ham.
  Dmitriy rozi bo'ldi:
  - Ha, to'g'ri... Ko'p yozuvchilar eng qiziqarli harakat boshlanishidan oldin, zerikarli tuyulgan kitobni tashlab yuborishga muvaffaq bo'lganda, sust syujet bilan gunoh qilishadi.
  O'g'il bolalarga quyosh cho'qqisida kutishga ruxsat berib, qo'mondon o'n to'rt yoshlardagi juda muskulli qizaloq Bo'ri Shtich edi. Yuz chiroyli, lekin qat'iy, bolalarcha va bir vaqtning o'zida kattalar. Bo'rining o'zi hali ham Jungvolkdan, lekin uning buyruq printsipi shundaki, yoshlar yoshlar tomonidan boshqarilishi kerak. Va Shtixning tajribasi yo'qligi va bolaning hech kimni bezovta qilmasligini hisobga oling. Asosiysi, u oriylik bo"lib, oriylarga buyruq beradi, demak u oddiy odamlarga imkonsiz ishlarni qilishga qodir. Va nima? Ular buni qilyapti!
  Yana yugurib, og'riqni, charchoqni, hatto uyaladigan o'g'il bolalarni unutish (tarbiya shunday!), Onamni, dadamni eslash yoki nozik narsa haqida o'ylash. Bu azoblarga chidash qobiliyati va sinovning o'zi katta ne'matdir.
  Yosh jangchilar itoatsizlik haqida o'ylamasdan yugurishadi va agar ular biror narsa istasa, bu jang!
  Issiqlik hali ham juda kuchli va yigitlar yana tikanli shag'alga yugurishadi. Va u hatto oxirini ham ko'rmaydi. Og'riq chidab bo'lmas holga keladi va ko'plab yosh jangchilar og'riqning nolasini ushlab turolmaydilar.
  Keyin Oleg Rybachenko yo'lda bastalagan qo'shiqni, haqiqiy marshni kuylashni boshladi;
  Sovet Vatanining shon-sharafi buyuk -
  Biz bunga loyiqmiz, biz bu shon-sharaf bo'lamiz!
  Biz shafqatsiz dushmanni jangda mag'lub qilamiz,
  Rus, eng yorqin kuch uchun!
  
  Vatanda nima kuylaydi,
  Halol, yalangoyoq kashshofning qalbida!
  Biz qush kabi parvozga shoshilamiz,
  Bizning imonimiz qanchalik muqaddas bo'ldi!
  
  Avtomatik ishoning katta uka
  Va granatalar umuman ortiqcha emas!
  Agar siz jasur bo'lsangiz, unda natija
  O'g'il bo'lishingizga qaramay, shunday bo'ladi!
  
  Kashshof takabbur va qattiqqo'l ...
  Ammo Xudoning tabassumi bizni yoritadi!
  Afsuski, dunyoda yovuz eyslar ko'p,
  Ular jannatdagi joyni buzmoqchi!
  
  Fashist shoqol panjalarini biz tomon tortmoqda,
  U bolaning yuragini yirtib tashlamoqchi!
  Va uning cho'chqalari jilmayishdi,
  Yuziga baland ovozda tarsaki tushsin!
  
  "Yo'lbarslar" tanklari "etik",
  Qo'pol - dahshatli burchakli!
  Va siz ulardan qochmaysiz,
  Yaxshisi, granatalarni tayyorlang!
  
  Biz shunday dunyoni yaratamiz, ishoning,
  Qaerda millionlar baxtli bo'ladi!
  Yirtqich hayvon uyaga qochib ketadi,
  Biz yovuz legionlarni yotqizamiz!
  
  Vatanda nima kuylaydi,
  Va barcha natsistlarni juda mashhur tarzda yo'q qiladi ...
  Kuchliroq ritsar nurli qurolni siqib oling ...
  Va bu sayyorada tinch va osoyishta bo'lishi uchun!
  
  
  
  
  Qizil bayroq porlaydi
  Unda Isoning muqaddas ismi bor!
  Kashshoflik imtihonini beshga topshiring -
  Mashhur bo'lish - sizning Rossiyangiz!
  
  Ammo bu imtihon doskada emas -
  Uni xandaqdan topshirish kerak bo'ladi!
  Kulrang sochlar viskidagi bolaga yuguradi,
  Bir do'st vafot etdi - endi qabrda yig'la!
  
  La'nati urushning axlati nima,
  Hayvon deb atalishga ham loyiq emas!
  Qo'shin esa qanday tutishni bilmaydi
  Garchi Adolf ba'zan buffondan ham kulgiliroq!
  
  Biz chekinmasligimiz kerakligini bilamiz,
  Kashshoflar birovdan abadiy qo'rqishadi!
  Biz, yigitlar, samimiy do'stmiz,
  Va axloqiy jihatdan men nogironlarga ishonmayman!
  
  Biz Berlindagi shonli yurishni yakunlaymiz,
  Biz har doim ishonamiz, qanday kurashishni bilardik!
  Va bir vaqtning o'zida jasoratni qo'lga kiritdi,
  PKKni sumkada qochmoqda!
  Oleg Rybachenko o'ynoqi va jasur qo'shiqni tugatdi va nemis bolalari uni hushtak va kulish bilan ma'qullashdi. Go'yo ular o'zlarining mag'rur Fyurerlari boshdan-oyoq egilib qolganini payqamagandek!
  Yugurish yanada qiziqarli bo'ldi, ko'proq kuch qo'shildi ... Va tez orada shag'al tugadi va yumshoq o'tlar ketdi, bu kuygan oyoqlar, jasur o'g'il bolalar uchun zavqga aylandi.
  Dimitriy tabassum bilan dedi:
  - Qo"shiq yashashga yordam beradi, deyishadi-yu, ortimizdagi og"ir yukni ham yengillashtirishi haqida hech narsa aytilmagan!
  Oleg Ribachenko e'tiroz bildirdi:
  - Qadimgi Misr sivilizatsiyasi davrida ham musiqaning inson tanasiga hayot baxsh etuvchi ta'siri, qo'shiqlar ham ma'lum bo'lgan. Masalan, dala va karerlarda hali unumli ishlay olmagan mayda qullar va qul ayollar voyaga yetgan qullarning ko"nglini ko"tarish uchun qo"shiq aytishga majbur qilingan. Axir bunday Valliologiya fani Misrdan chiqqan.
  Qo'mondon Bo'ri qichqirdi:
  - O'sish uchun qayta quring! Va gapirmang!
  Jangchi yigitlar bir zumda qayta tuzilib, keyin jim yugurishdi.
  Quyosh allaqachon quyosh botgan (Shimoliy Afrikada iyul oyida u o'rta chiziqqa qaraganda ertaroq qorong'i bo'ladi.). To"xtash yaqin edi, birdan signal eshitildi.
  - Hamma yotib, o'zingizni niqoblab oling!
  Ma'lum bo'lishicha, bir sababga ko'ra. Oldinda uzoqdan shovqin eshitildi. O'g'il bolalar esa sapper belkuraklari bilan faol ishladilar, o'zlariga o't tashladilar. Bu allaqachon etarlicha qorong'i edi ...
  Hans ta'kidladi:
  - Balki o'zimiznikidir! Bu hali ham oldingi chiziqqa juda uzoq, chunki Wehrmacht munosib oldinga siljigan.
  Dimitriy tabassum bilan dedi:
  "Ammo maskalanish san'atini o'rganish hech qachon zarar qilmaydi!" Haqiqiy urushda bu foydali bo'ladi!
  Hans rozi bo'ldi:
  - Ha, hech qachon, lekin ishonchim komilki, bu bizniki!
  Bo'ri pichirladi:
  - Yana bir og"iz so"zing, seni joyida otib tashlayman! Hamma kutmoqda! Va anor yasang.
  Tez orada ma'lum bo'lishicha, Hans va, aslida, adashgan. Britaniya tanklari paydo bo'ldi. Biroq, bolalar jimgina pistirmada o'tirishdi: qo'lga olingan mashinalarda ular o'zlariniki bo'lsa-chi.
  Tanklar shimolga qarab ketayotgan bo'lsa-da. Ulardan faqat to'rttasi bor, uchta yorug'lik va bitta kirish qiyin bo'lgan "Matilda". Oxirgi tank katta muammo, chunki granatalar faqat uning izlariga zarar etkazishi mumkin. O'pka esa tomga yoki tomga aniq zarbalar bilan zarba berishi mumkin. Agar "Matilda" izni buzsa, u ikkita pulemyot va to'p bilan yigitlarga zarar etkazishi mumkin.
  Bo'ri do'stlarining Afrikaga kelganidan keyin ikkinchi kuni, aniqrog'i uchinchi kuni o'lishini xohlamadi. To'g'ri, pulemyotlar aniq zarbalarni o'chirib qo'yishi mumkin edi. Ammo savol tug'iladi: bu tanklar kimga tegishli? To'satdan, nemislar tomonidan qo'lga kiritilgan kuboklar?
  Bo'ri buyurdi:
  - Oddiy Yungfolkovets Oleg. Tanklarga qurolsiz va sumkasiz chiqing va ular kimligini bilib oling!
  Oleg pichirladi:
  - Komandirni eshiting!
  Yarim yalang'och qora kalta shim kiygan bola himoya kremidan qorayib ketgan, sarg'ish sochlarini yashirish uchun gazetalardan qandaydir salla kiygan edi. Endi u oddiy, bechora arab bolasiga o"xshardi. Uni dushman sifatida qabul qilishlari dargumon.
  Tanklar bo'sh tezlikda harakatlanib, dvigatellar eng kam shovqin qiladigan vitesga o'tishdi, bu ham shubha uyg'otdi. Ularning oldiga sakrab o'tib, Oleg qo'llarini shiddat bilan silkitib, singan ingliz tilida qichqirdi.
  - Minalar bor! Minalar bor!
  Tanklar to'xtadi, dubulg'ali bosh Matildadan chiqib ketdi va ingliz tilida g'azablangan ovoz javob berdi:
  - Nega arapchonok, xohlaysizmi?
  Jangchi bola yig'lab yubordi:
  - Nemislar yo'lda minalar qo'yishdi! Ehtiyot bo'ling qirol qo'shinlari!
  Yelka kamaridan ikkinchi bosh paydo bo'ldi, men buni eshitdim, u javob beradi:
  O'sha yomon nemislar o'lsin! Mening shohim biz bilan! Endi biz ularni yeymiz!
  -Keling, o'tiring! - Buyurtma qilingan, epaulettlarga qaraganda, Britaniya qirollik tank armiyasi polkovnigi!
  Bola yalang, mayda pufakchali oyoqlarida zirhning yoqimli salqinligini his qilib, minora tepasiga chiqdi. Keyin orqasiga egilib, inglizlarga yo"l ko"rsata boshladi.
  Ularning beshtasi bor edi va Matilda o'rta tankining unchalik keng bo'lmagan minorasida u biroz tor edi. Bu erda Oleg Rybachenko qahramon bo'lishga qaror qildi. Uning epchil, o"rgatilgan qo"llari xuddi professional cho"ntaknikidek, kamariga qo"l cho"zdi va revolverlarni chiqarib oldi. Bosh barmoqlar bir vaqtning o'zida sigortalarni olib tashladi.
  Albatta, bu yomon edi, lekin "jasorat" ga erishish vasvasasi shunchalik kuchli ediki, Olejek chap yelka pichog'i ostidan nishonga olib, har bir revolverdan bir-ikki marta o'q uzdi.
  Bunday masofadan uni o'tkazib yuborish qiyin va faqat telba yoki oxirgi qo'rqoq tankda o'tirgan holda o'q o'tkazmaydigan jilet kiyishi mumkin. Polkovnik hayratga tushdi va bo"ynining orqasida to"pponchaning tumshug"ini sezdi. Bola sof London lahjasida pichirladi:
  - Agar yashashni istasangiz, qolgan uchta tankga taslim bo'lishni buyuring! Aks holda, bizning batalyon ularni ekipajlar bilan birga yo'q qiladi!
  Polkovnik hayratda qoldi:
  - Kimsan?
  Oleg Ribachenko ochiqchasiga javob berdi:
  - Omon qolish uchun oxirgi imkoniyatingiz! Uchta engil tank granatalar bilan bombardimon qilinadi va siz olov bilan qiynoqqa solasiz. Odamlar o'ladi! Men uchgacha sanayman, yo taslim bo"lishlarini va mashinadan tushishlarini buyurasan, yoki oyog"ingga otib, iltimosni boshidan takrorlayman! Bir ikki...
  Polkovnik yig'ladi.
  - Rozi! Faqat bizni o'ldirmang!
  Oleg Rybachenko g'urur bilan aytdi:
  - Biz nemislar mahbuslarni o'ldirmaymiz! Va keyin Britaniya taslim bo'lgandan so'ng, siz yangi Qirollik kuchlarida, yangilangan Britaniyada yana xizmat qilishingiz mumkin.
  Polkovnik titroq ovozda buyruq berdi. Tankerlar qurollarini tashlab, itoatkorlik bilan tanklardan chiqib ketishdi. Bir nechta yirik nemis o'g'il bolalari kamuflyaj o'tlarini tashlab, hayotlaridagi birinchi mahbuslarni qabul qilishga tayyorgarlik ko'rishdi va ular tomon yugurdilar.
  . Љ13-BOB
  Oltilik yana xitoylar bilan jang qiladi. Yana ularning giperjodugarlari ularni XVII asrga tashladi. Dushman allaqachon katta qo'shin to'plashga muvaffaq bo'ldi. Osmon imperiyasi qo'shinlari Rossiya shahrini qamal qildilar.
  Endi esa bir o"g"il, bir qiz va to"rt qiz sariq qo"shinni qilich bilan tor-mor qiladi.
  Oleg Rybachenko shamol tegirmonini boshqarib, bir nechta xitoylarni kesib, kuyladi:
  - Qonli jangga ...
  Va bola yalang oyog'i bilan bir nechta zaharli ignalarni tashladi.
  Margarita qilich bilan tez hujum qilib, tegirmonni ushlab, tasdiqladi:
  - Muqaddas va to'g'ri!
  Va u ham yalang oyoq barmoqlari bilan igna tashladi. Bir necha o'nlab xitoylarni urish.
  Natasha, dushmanlarni qilich bilan yakson qilib, qo'shib qo'ydi:
  - Mart, mart, oldinga ...
  Va shuningdek, igna yalang oyoqlarini ishga tushiring.
  Ikkala qo'l va oyoq bilan ishlaydigan qizlar xitoylarni juda mashhur ezib tashlashdi.
  Zoya ham yalang oyoq barmoqlari bilan igna tashladi va chiyilladi:
  - Mehnatkashlar!
  Yalang oyog'i bilan bumerangni uchirib, sariq jangchilarni kesib tashlagan Aurora osongina tasdiqladi:
  - Mart, mart, oldinga ...
  Svetlana xitoyliklarni ezib, yalang barmoqlari bilan po'lat yulduzlarni qo'yib yuborib, dushmanga zarba berib, chiyilladi:
  - Mehnatkashlar!
  Qizlar haqiqiy jangovar burgutlardek harakat qilishdi. Va ularning qilich zarbalari va zarba beruvchi elementlarning zarbalaridan dushmanlar yiqilib, yiqildi.
  Oleg "Kapalak" texnikasini qilich bilan ushlab, kuyladi:
  - O'lim yuzlari!
  Va yalang oyog'i bilan bola yana qotilni tashladi.
  Margarita tegirmonda ziyofat uyushtirdi. U raqiblarini mag'lub etdi va tajovuzkorona qichqirdi:
  - Bu bizning yo'limiz va kurashimiz!
  Va uning yalang'och barmoqlaridan bir nechta halokatli disklar tushdi.
  Oleg Rybachenko - terminator bola, yana o'ldiradigan narsalarni tashlaydi va kuylaydi:
  - 1-may - mehnat bayrami!
  Va yosh qotilning yalang oyog'idan disklar yana uchib, samoviy imperiyaning jangchilarini kesib tashlaydi.
  Natasha yana halokatlini tashlab, chiyilladi:
  - Bu mening yaxshiligim!
  Yalang tovoni esa xitoylik generalning iyagiga tegib, jag"ini sindirib tashladi.
  Zoya kelebeklarni qilich bilan kutib oladi va qichqiradi:
  - Men aqldan ozgan panterman!
  Va uning yalang'och barmoqlaridan yillar davomida o'tkir kichkina disk qotil. Shunday qilib, ular hammani olib ketishdi.
  Keyin yana qilichlar harakatga keladi va hamma kesiladi. Bu terminator qiz.
  Aurora xitoylarni urib, jasadlarini ezdi va g'imirladi:
  Biz tanlanganmiz...
  O"lim sovg"asi esa uning yalang tovonidan uchadi.
  Svetlana sariq imperiyaning jangchilarini yo'q qilib, marvarid tishlarini ko'tarib tasdiqlaydi:
  - Biz tanlaymiz!
  Va uning yalang oyoqlaridan yana halokat parvozi.
  Oleg Rybachenko, raqiblarini mag'lub etib, qo'shimcha qiladi:
  Qanchalik tez-tez ...
  Bolaning yalang oyoq barmoqlari o'lim xabarini boshladi.
  Margarita, raqiblarni yo'q qilib, yo'q qilish taqdimotlarini boshlab, qo'shib qo'ydi:
  - Mos kelmaydi!
  Oyoqlari chaqqon qiz kabi.
  Natasha dushmanga qarata o'q uzib, o'lim sovg'alarini yubordi:
  - Ortingdaman...
  Va biznesda har doimgidek yalangoyoq.
  Zoya, dushmanlarni yorib yuborgandan so'ng, uni oldi va agressiv ravishda kobra bilan pichirladi:
  - Soyaga ergashing...
  Yalang oyoqlari esa biznesga qaytdi...
  Aurora qurolini yalang'och pastki oyoq-qo'llari bilan dushmanlarga tashlab, uni yaxshilab maydalab, tajovuzkorona qichqirdi:
  - Men o'rganyapman ...
  Svetlana yalang oyog'i bilan o'nlab ignalarni oldi va uloqtirdi va xitoylarni urdi va chiyilladi:
  - Mos kelmaslik uchun!
  Oleg Ribachenko yana hujumda. U dushmanlarini qirib tashlaydi va ora-sira kuylaydi:
  - Yaxshilik farishtalari, ikki oq qanot, ikki oq qanot dunyoda!
  Va uning yalang oyog'idan yana halokat sovg'asi uchadi.
  Biz ko'rib turganimizdek, bola juda tazyiq. Va har doim yalangoyoq va qattiq. Haqiqiy maço. Garchi u o'n ikki yoshda ko'rinsa ham. Ammo bu halokatning timsolidir.
  Margarita ham yalangoyoq oyog'i bilan igna tashlaydi va chiyillaydi:
  - Aqldan ozgan tush! To'liq go'zallik!
  Va yana yalang'och tovondan butunlay halokatli narsa sakraydi.
  Bu qiz o'lim va halokatning timsolidir.
  Va bu xitoylar, ha, buni tushunadi.
  Natasha chiroyli terminatorning tezkor harakatida. Raqiblarni yo'q qiladi, qilich bilan kesadi va kuylaydi:
  - Tsar Alekseyni maqtang!
  Yalang oyoqlaridan esa ignalar uchadi.
  Zoya, xitoylarni yo'q qilib, dushmanni yo'q qilib, tasdiqlaydi:
  - Yovuz odam mag'lub bo'ladi!
  Va uning yalang oyoqlaridan yovvoyi o'lim sovg'asi uchib chiqadi.
  Dushmanlarni tor-mor etgan Aurora agressiv tarzda tasdiqlaydi:
  - Va dushmandan rahm-shafqat so'ramang!
  Va uning yalang oyog'i, yana tashqariga tashlaydi, mutlaqo halokatli narsa. Va yirtilgan go'sht bo'laklariga raqiblarni uradi.
  Svetlana, raqiblarini yiqitib, dushmanga yangi ignalarni urdi, xuddi kobra shivirlaydi:
  - Oyga baqirma!
  Va uning yalang barmoqlaridan xavfli o'lim sovg'alari uchib ketadi. Hammani xafa qilgan va o'ldiradigan.
  Oleg Rybachenko harakatda... bola har doimgidek tinimsiz...
  Xitoyliklar qiynalmoqda. U ularni shunday ezadi va ularni arraladi.
  Daho bola chiyilladi:
  - Bu mening jangim!
  Va yana, uning yalang oyoqlaridan yo'q qilish sovg'alari uchadi.
  Yosh jangchi esa qat'iy va tajovuzkor qahramon kabi kurashadi. Va uning qilichlari Qora Xudoning kaltaklariga o'xshaydi.
  Margarita uni oldi, o'rnidan sakrab turdi va bir qancha xitoylarni kesib tashladi. Qabul qilish, xuddi halokatli kuchga o'xshaydi.
  Keyin u yana yalang barmoqlarini silkitib, qonli iblis kabi harakat qildi.
  Xitoyliklarning jasadlari allaqachon butun tepaliklarni hosil qilgan. Yosh jangchi pichirladi:
  - Dushmanlar ustidan g'alaba qozongan hayotim!
  Va qiz yana yalang oyoqdan igna bulutini chiqaradi. Va sariq jangchilar halok bo'ldi.
  Natasha oldidagi koridorni sariq jangchilarning jasadlaridan kesib tashladi. U o'tkir, o'tkir disklarni tashladi va chiyilladi:
  - Marsga tashlang, shunda dars bo'ladi!
  Va uning yalang oyog'idan yana juda yoqimsiz o'limning qotil sovg'asi uchadi.
  Va qancha xitoyliklar o'lmoqda. Yuzlab, minglab, oltitaning zarbasi ostida.
  Zoya ham harakatda. Kobra kabi minadi, dushmanga zarracha imkoniyat bermaydi. Va Xitoyning qulashi buzilgan.
  Yalang oyog'i bilan qiz zaharli o'tkir ignalarni urdi va kuyladi:
  - Rus qahramonlari qilich bilan kesilgan!
  Va jangchi, go'yo to'lqin ko'tarilib, keyin tushadi.
  Va Aurora dushman tomon bir qadam tashlab, uni hech qanday qiyinchiliksiz kesib tashlaydi.
  Xitoylarni o'ldiradi va shivirlaydi:
  - Mening buyuk qahramonligim!
  Va uning yalang oyog'idan bo'laklarni rangli qalamlarga aylantiradigan narsalarni yana uchib chiqing.
  Qizil sochli qiz xitoyliklarni ayamaydi. Bu erda bir vaqtning o'zida etti kishini kesib tashladi.
  Va uning yalang tovoni, Osmon imperiyasining generali peshonasini sindirib tashladi. U, albatta, vafot etdi.
  Svetlana ham harakat qiladi va dushmanlarni yo'q qiladi. Uning ikkita qilichi, xuddi yig'ma qaychi kabi, xitoyliklarning jasadlarini kesib o'tdi.
  Harakatda qiz o'nlab raqiblarini ezib tashladi. Va u yalang oyoqlari bilan disklarni olib, ularni ishga tushirdi. Va u juda ko'p xitoylarni kesib tashladi.
  Uning hammasi yirtqich jinnilikda.
  Svetlana deydi:
  - Dushmanlar o'tib ketmaydi!
  Aurora rozi bo'ldi:
  - Albatta, ular o'tishmaydi - imkonsiz!
  Qizil sochli kaltak esa yana vahshiyona qichqirdi va xitoylarni qilich bilan urib yubordi. Va keyin shrewning yalang barmoqlari bir nechta ignalarni chiqaradi. O'nlab xitoyliklar keyingi dunyoga yuboriladi.
  Oleg Ribachenko sariq jangchilarni kesib, uni oldi va chiyilladi:
  - Aqlni yo'q qilish!
  Va yana bola yalang oyoq barmoqlari bilan dahshatli halokatli va halokatli ignalarni uloqtirdi.
  Va keyin u qichqirdi:
  - Tushimda - har doim g'alaba!
  Margarita dushman bilan jang qilib, raqiblarini yo'q qilib, rozi bo'ldi:
  - Hatto juda katta g'alaba!
  Va qiz yana yalang oyoq barmoqlari bilan uni olib, dushmanga o'lim keltiruvchisini otdi.
  Shunchaki ko'p xitoyliklar allaqachon o'zlarining er-xotinlari tomonidan o'ldirilgan. Ha, va to'rtta qiz ham kam emas.
  Natasha yalang oyog'i bilan ko'mir changidan yasalgan uy qurilishi granatasini uloqtirdi. Bittasi portlab, xitoy askarlarini parcha-parcha qilib tashlaydi.
  Va qiz qichqiradi:
  - Men dunyo ustidan hokimiyat burgutiman!
  Zoya Xitoy armiyasini yo"q qilishda ham juda chaqqon. U qilichlarini silkitib, kuylaydi:
  - Biz faxrlanamiz burgutlar!
  Va yana, uning yalang oyog'idan juda halokatli narsa uchadi. Va xitoyliklar juda aniq o'ldirishdir.
  Qizcha chaqqon va tajovuzkor harakatning vahshiyona hayajonida, hatto bir igna ham tushmasligiga, urilishiga yo'l qo'ymaydi.
  Aurora ham harakatlanmoqda. Yalang oyoqlari o'tkir ignalarni uradi. Qizil sochli qiz shoqollarni quvayotgan pantera kabi harakat qiladi. U xitoylarni shakarqamishdek kesadi.
  Va o'pkasining tepasida qichqiradi:
  - Kelajak meniki!
  Va tilini chiqaradi.
  Svetlana xitoyliklarni ham yo'q qiladi. Va uning yalang oyoqlari ularning tez harakatini tezlashtiradi.
  Sariq qiz, kobra kabi. Va raqiblarni hech qanday achinmasdan kesib tashlaydi.
  Uning qilichlari shamol tegirmoniday aylanadi. Va dushman tinch qolishiga yo'l qo'ymang. Tinchlik to'liq va abadiy bo'lmasa.
  Svetlana, xitoyliklarni kesib, xabar beradi:
  - Bizning formamiz eng yuqori!
  Va uning yalang oyog'idan halokatli va tushunarsiz narsalar uchib chiqadi. Raqiblarni qanday urish kerak, to'g'ridan-to'g'ri o'limga.
  Aurora tasdiqlaydi:
  - To'g'ri mag'lubiyat!
  Qizning yalang oyog"idan esa o"nlab igna uchadi. Ha, shunday to'g'ri keldiki, ellikta xitoy birdaniga tushib ketdi.
  Natasha buni payqab, Osmon imperiyasining jangchilarini yo'q qiladi:
  - Jahlingiz zo'r!
  Va yalang oyoq barmoqlari disklarni ishga tushiradi.
  Zoya, raqiblarini kesib, xitob qiladi:
  - Orzular amalga oshsin!
  Va shuningdek, qotillik kabi yalang oyoq yuboradi.
  Va xitoyliklarning massasi jasadlarga aylanadi.
  Sariq jangchilarni kesib tashlagan Aurora kuylaydi:
  - Dushmanga shafqat yo'q!
  Va uning yalang oyog'idan sariq jangchilarni o'ldiradigan narsa uchib chiqadi.
  Va yovvoyi harakatda qizil sochli jangchi.
  Svetlana ko'plab dushmanlarni yorib o'tib, uni oldi va marvaridli, yorqin tishlarini ko'rsatib, chiyilladi:
  - Biz hech qachon to'xtamaymiz! Shunday qilib, rus armiyasi g'alaba qozonish uchun tug'ilgan!
  Va keyin qiz yalang oyog'i bilan ko'mir granatasini tashlaydi va raqiblarini qonli go'sht bo'laklariga uradi.
  Oleg Ribachenko xitoyliklarni mag"lub etib, chaqqonlik bilan harakat qildi.
  Va terminator bola kuyladi:
  - Rossiya armiyasi g'alaba qozonish uchun tug'ilgan!
  Va bolaning sakrashdagi yalang tovoni mandarinning iyagiga tegib, uni tom ma'noda ezib tashladi.
  Yosh jangchi baland ovoz bilan xitob qildi:
  - G'alaba biz uchun keladi!
  Margarita xitoylarni kesib, boshlarini kesib, dedi:
  - Agar bor bo'lsa ...
  Yalang oyog'i bilan qiz bir nechta igna tashladi ...
  Oleg Ribachenko javoban shunday dedi:
  - Sizga kim keladi!
  Va keyin bolaning yalang oyog'i igna bulutini chiqardi. Shu zahotiyoq yuzta xitoy kaltaklandi.
  Margarita o'pkasi bilan chiyilladi:
  - Shunday bo'ladi ...
  Va uning yalang'och barmoqlari halokatli bumerangni ishga tushirdi.
  Oleg, Osmon imperiyasining jangchilarini kesib tashlab, tasdiqladi:
  - Senga kim keladi!
  Va bolaning yalang oyoqlari qotilni va noyobni ishga tushiradi. Xitoyliklarning suyaklarini ezadigan narsa.
  Va ularni zaharlang.
  Ha, bola qo'rqoq o'ntalikdan emas ...
  Natasha ikki barrelni qabul qildi - xitoylarni kesib, qichqirdi:
  - Bu bizning qizlarimiz!
  Va uning yalang oyoqlaridan parvoz - bu butunlay halokat sovg'asi.
  Va qiz shivirlaydi:
  - Ovozingni o'chir!
  Uning qilichlari esa hammaning boshini kesib tashladi.
  Zoya harakatdagi raqiblarini kesib, kuylaydi:
  - Mening sevgim beshinchi qavatda!
  Va yana qizning yalang oyog'i bumerangni ishga tushiradi. Qorinlari ochiq sariq jangchilar massasi esa qulab tushdi.
  Natasha sariqlarni kesib, gapirdi:
  - Sevgimi? Faberge tuxumlari haqida nima deyish mumkin?
  Va yana, yalang'och tovondan o'lim ozod qilindi.
  Zoya xitoylarni maydalab, dedi:
  - Va siz allaqachon uyqusizsiz!
  Va do'stiga ko'z qisib qo'ydi!
  Qizlar oddiy odam emas ekan. Va, albatta, qurbaqalar emas.
  Zoyaning yalang oyog'i zararli elementni chiqaradi. Va juda ko'p xitoyliklar o'qishni tashlab ketishadi.
  Aurora hujumda. O'ziga xos va halokatli. Dushmanlarni uradi va uning qilichlari shamol tegirmonining qanotlariga o'xshaydi.
  Qizil sochli shayton, tezkor hujumning klassik harakatida. Agar u haqiqatan ham kessa, u holda maxsus kesadi.
  Va baqir:
  - Tavakkalchilik - ezgu ish!
  Va uning yalang oyoqlaridan yana xitoylik chivinlarga sovg'a. Hamma kesiladi va eziladi.
  Svetlana harakatda Osmon imperiyasining askarlarini tor-mor qiladi. Sizga zarracha imkoniyat bermaydi.
  Va endi uning yalang oyoqlari juda mohir va qotillar uloqtiriladi. Va xitoyliklar shunchalik qirib tashlashadiki, siz shunchaki hayratda qolasiz.
  Va qiz Svetlana qichqiradi:
  - Sayyoramizda g'urur bilan aylanib yuradi ...
  Va u yalang tovoni bilan xitoylik qo'mondonning bo'ynini sindirdi.
  Oleg Rybachenko dushmanlarni tor-mor etib kuyladi:
  - Rus ikki boshli burgut ...
  Va bolaning yalang oyog'idan Xitoy armiyasi uchun yana bir o'lim sovg'asi uchadi.
  Margarita dushmanlarni yorib o'tib, tishlarini ko'tarib qo'shib qo'ydi:
  - Xalqning qo'shiqlarida ....
  Va jangchining yalang tovonidan ko'mir limoni uchib chiqib, raqiblarini sindirdi ..
  Natasha havoda aylanib, o'nlab xitoylarni kesib tashladi. U ko'plab dushmanlarni kesib tashladi va qichqirdi:
  U o'zining buyukligini tikladi!
  Va qiz yana harakatda va o'lim raqsida.
  Va uning yalang oyoqlari biror narsani tashlaydi va dushmanlar juda aniq o'ldirilgan.
  Ha, xitoyliklar uchun bu qora kun.
  Zoya ham ularni ezib, bo'laklarga bo'lib, chiyillaydi:
  - Rossiya imperiyasining buyukligi!
  Va uning yalang oyoq barmoqlari yana bir halokatli bumerangni ishga tushiradi. Bu raqiblarni boshdan mahrum qiladi.
  Va qizning o'zi uni oladi va orqa tomondan kesib tashlaydi.
  Ammo jangda Aurora uyatchan emas. dolbanet halok bo'lsa, shuning uchun har qanday rahm-shafqat holda. Va uning qilichlarini kesib tashlang - xuddi jallodlar kabi.
  Qizil sochli shayton o'pkasining tepasida bo'kirib yubordi:
  - Men haqiqatan ham Shaytonman!
  Va yana qilichlari ko'tarilib, xitoylik jangchilarga tushadi.
  Olovli hayvon qichqirmoqchi va uning yalang oyog'idan granata talaş uchib ketadi.
  Portlash bo'ladi. Va ko'plab xitoyliklar allaqachon tobutda.
  Aniqrog"i, ularning jasadlari har tarafga sochilib yotibdi.
  Aurora qichqiradi:
  - Mening e'tiqodim - yo'q qilish!
  Va uning yalang oyoqlaridan, o'lim sovg'asi kabi, uchib ketadi.
  Qizil kaltak esa shunchaki qotillik dinamitidir!
  Svetlana, zerikishingizga yo'l qo'ymaydigan, ammo o'ldirishi mumkin bo'lgan narsa ham bor.
  U uni oladi, yalangoyoq bumerangni ishga tushiradi. Va juda ko'p xitoylarni kesib tashladi. Bu qiz shunchaki temperamentli sarg'ish.
  Va bu jangchi moyilligida o'tkir tishli va yonayotgan arra yordamida boshni kesib tashlash.
  Va jangchi kuylaydi:
  - Sizni ayamaysiz! Biz juda xursand bo'lamiz!
  Va yana qiz juda jasur va dono harakatlar qiladi. Va raqiblarni sindirib, atrofga qarashga imkon bermaydi.
  Xitoy armiyasiga hujum qilgan qizlar. Ular raqiblarni qilich bilan kesib, yalang oyoqlari bilan halokat sovg'alarini yuborishadi.
  Oleg Rybachenko pantera kabi harakat qiladi. Va u to'lqindan keyin to'lqin hosil qilib, dushmanlarni kesib tashlaydi. Bir soniyada o'lmas bola o'n besh yoki yigirma marta tebranishi mumkin.
  Va bosh suyagi kesilgan ko'plab jangchilarni tashlang.
  Abadiy bola xitob qiladi:
  - Tushdagi halokat!
  Yana bir bor uning qilichi harakatda va raqiblarni yo'q qilish tendentsiyasini ko'rsatadi.
  Margarita ham o'zini kesdi va chiyilladi:
  - Men o'lim vulqoniman, men sizga xonimlar kabi shoxlar beraman!
  Va uning yalang oyoqlari dushmanlarni o'limga olib keladigan o'tkir disklarni tashlaydi.
  Va qiz qichqiradi:
  - Yangi g'alabalar bo'ladi - yangi jangchilar bo'ladi!
  Va jangchi g'azablangan hujum bilan hammani yo'q qiladi.
  Uning yalang oyoqlari esa tobutga mix urayotganga o'xshaydi.
  Natasha bir dasta xitoylarni kesib, chiyilladi:
  - G'alabamiz uchun!
  Va uning yalang oyoqlaridan yana bir o'lim sovg'asi uchdi.
  Zoya raqiblarni ham qisqartiradi. Barcha mumkin bo'lgan va mumkin bo'lmagan tajovuzkorlikda harakat qiladi.
  Mana, uning yalang oyog'i ko'mirga limon tushirdi. Shu zahotiyoq yuzta sariq askar otildi.
  Qiz tabassum bilan kuyladi:
  - Men otni garovga olaman, omad meni kutmoqda!
  Va yana qiz dushmanga zarba beradi. Va u yurib, dushmanlarni kesib, ularga zarracha imkoniyat qoldirmaydi.
  Aurora - jangda sof hayvon. Bu ayol terminator shunchaki shayton aqlining timsolidir.
  Va agar u kessa, u kesadi.
  Va xitoyliklardan faqat yirtilgan go'sht bo'laklari quyiladi.
  Aurora raqiblarini yo'q qilib, qichqirdi:
  - Kobraning temperamenti!
  Va keyin uning yalang oyog'i haqiqiy bomba tashladi. Va ko'plab sariq askarlar yirtib tashlashdi.
  Svetlana xitoylarni tor-mor qiladi. Ularni qilich bilan kesib, kuylaydi:
  - Kelajak o'tmish, faqat yaxshi bo'lganda!
  Va endi uning yalang oyog'idan qotil sovg'asi yana uchib ketadi. U raqiblarni tarqatadi. Va qo'llar, oyoqlar va boshqa qonli ko'piklardan parchalar bor.
  Jangdagi qizlar juda vahshiy, doimo hujumda.
  Ammo xitoyliklar juda ko'p va shuning uchun ularni yo'q qilish qo'shadi. Qilich va ish bo'lsa-da.
  Ayniqsa, Oleg somondan tupura boshladi. Bu ham qirg'inni qo'shadi.
  To"g"risini aytaylik, bu bola juda tarozi. Uning harakatlari mayatnikni silkitishga o'xshaydi.
  Va bu soatlardan ancha tezroq. Va ular qilichlarni juda tez va tez kesib tashlashdi.
  Bola pichirladi:
  - Bu bizning orzuimiz, g'alaba qozonish va yo'q qilish!
  Va yana yalang oyoqlari halokatli sovg'ani taqillatadi.
  Margarita vahshiy harakatda. Dushmanlarni kesadi va qichqiradi:
  - G'alaba bo'ladi, aniq bilaman!
  Va qiz halokatli granata otadi.
  Va sariq jangchilarning qismlarini yirtib tashlang.
  Natasha ham harakatda. To'siqlar va qo'rqoqlikni bilmaydi. Uning qilichlari raqiblarni kesib tashladi. Va uch marta tegirmonni bajaring.
  Keyin qiz aytadi:
  - Katta kaskad!
  Yalang oyoq esa bumerangni tashlaydi. O'nlab xitoyliklar golsiz qoldi. Mana, jangchi ular bilan shug'ullanadi.
  Zoya ham harakatda. Raqiblarni ezadi va g'ichirlaydi:
  - Qonli va to'g'ri kurashing!
  Yalang oyog'i harakatda, nimadir otadi. Va samoviy imperiyaning jangchilari massasini parchalab tashlang.
  Aurora ham harakatlanmoqda. Va u xitoyliklarni yo'q qilishni ham amalga oshiradi. Va u buni xuddi cho'tka bilan tirmalayotgandek qiladi.
  Va qichqiradi:
  - Banzay tendentsiyasi!
  Va uning yalang oyog'idan granata yana uchadi. Va ko'plab buzilgan dushmanlarni yo'q qiladi.
  Svetlana ham jangda. Va u ko'p marosimlarsiz taslim bo'lmaydi. Va qilichlar kesik kabi. Yalang oyoq bilan esa uni oladi va qo'yib yuboradi. Va undan bunday energiya chaqmoqlari chiqadi.
  Aurora do'stini rag'batlantiradi:
  - Aloqa bor!
  Svetlana, Xitoy qo'mondoni yarmini kesib, tasdiqladi:
  - Aloqa bor!
  Va ikkala qiz ham yalang poshnalarini bir-biriga urdi.
  Aurora yana harakatda. Shoshilinch va engib bo'lmas. Hech qanday zaiflik va shubhani bilmaydi.
  Uning qilichlari inson tanasini kesib o'tdi.
  Qizil sochli shayton boshqa bir xitoyni ezib, so'raydi:
  - Nima deb o'ylaysiz, rostdan ham?
  Svetlana javob berdi:
  - To'g'ri, tushuncha nisbiy!
  Aurora kulib dedi:
  - Ha, bu haqiqat!
  Va uning yalang oyog'idan yana bir granata uchib chiqdi. Va u qanday qilib dushmanlarni urdi. Xitoyliklardan faqat yirtilgan go'sht bo'laklari turli yo'nalishlarda uchib ketdi.
  Svetlana tabassum bilan ta'kidladi:
  - Bizning o'ldirishimiz va yaratilishimiz shunday!
  Va qiz ham yalangoyoq oyog'i bilan halokatli va shafqatsiz o'lim sovg'asini boshladi.
  Natasha xitoylarni qilich bilan urib, mantiqan ta'kidladi:
  Ularning haqiqati bor, bizniki!
  Va yana bir granata qizning yalang oyog'idan uchib chiqdi.
  Zoya dushmanni mayda bo'laklarga bo'lib, bunga rozi bo'ldi:
  - Har kimning o'zi bor. Va juda katta haqiqat!
  Va uning yalang oyog'idan yana o'ta halokatli uchib ketadi. Va go'shtni anorning kichik bo'laklariga yirtib tashlash.
  Natasha mantiqan ta'kidladi:
  - Ilm va xudolar bizga shunday berdi!
  Zoya raqiblarni yo'q qilib, rozi bo'ldi:
  - U juda ko'p berdi!
  Va uning yalang oyog'i yana bir nechta disklarni tashladi. Va bir qancha raqiblarga zarba berdi.
  Natasha tishlarini ko'tarib ta'kidladi:
  - Biroq, tendentsiya!
  Va uning yalang'och barmoqlari yana o'nlab ignalarni tashladi. Ular halokatli va vahshiy siyosat ko'rsatdilar.
  O'n minglab xitoyliklar allaqachon o'ldirilgan. Oltilik muqobil tarix yaratishda ajoyib ish qildi.
  Va, albatta, qizlar va o'g'il bolalar juda katta va ulkan kuchdir!
  . Љ14-BOB
  Xitoyliklar hujum qilmaguncha shafqatsiz saboq oldilar, daho bola Oleg Rybachenko yana bir durdona asar yozdi;
  SOVG'A VAQTI!
  PROLOG
  Yangi yil arafasida poytaxt Moskva yorug'lik bilan bo'yalgan ulkan asalari uyasiga o'xshaydi. Har bir inson bayramona o'yin-kulgining shirin bo'ronlariga sho'ng'ish uchun yil davomida to'plangan ko'p narsalarni tugatishga shoshilmoqda .
  Va yosh Aleks qiz do'sti Anjelina bilan ko'plab sovg'alarni topshirishga majbur bo'ldi. Kigiz etiklar ostidagi yopishqoq, iflos qor g"ijirladi, Ayoz otaning paxtadan tikilgan po"stinida issiq edi, tolali soqollari ostida esa yigitning qip-qizil, ustara yo"q yonoqlari sho"r terga tiqilib turardi. Anjelina, qor qizining kostyumida, bu biroz osonroq, garchi yigirmanchi uydan keyin siz majoziy ma'noda oyoqlaringizdan tusha boshlamaysiz.
  Ammo yangi yil juftligi sifatida qo'shimcha pul topish imkoniyatini qanday rad qilish kerak?
  Yangi yangilanishlar uchun pul etarli emas va stipendiya juda kichik, aqldan ozgan narxlarda ...
  - Bu siz kudlaty qaerda chapaet? - Men bema'ni ovozni eshitdim.
  Chiroq to'satdan o'chdi va zulmatda mash'um soyalar miltilladi. Soqolli, qisiq ko"zli qaroqchi uzun xanjarni silkitdi, uning ortidan yana bir nechtasi yer osti olamidan qochgan shaytonlarga o"xshardi.
  - Kofirlarni kesing! - Quloq pardasini qiynab qo'yadigan, zanglagan arraning beton ovozda g'ichirlashiga o'xshab yomon eshitiladi.
  Albatta, Gollivud stsenariysiga ko'ra, er-xotin o'rnidan turib quturgan qaroqchilarni birdaniga nokaut qilishlari kerak edi, ammo hayot yanada prozaik. Aleks va Anjelina g'oz berishdi. Albatta, ular yosh, sportchi, lekin orqalarida sovg'alar solingan og'ir sumkalar va katta xalatlar yugurishni juda qiyinlashtiradi...
  Uning orqasida og'ir bug'lar, iflos to'shaklar eshitiladi, bu erda bir yigitni orqasiga xanjar bilan urib, paltosini kesib tashlashdi ...
  Qochayotgan talabalarning oyog'i ostida kulrang narsa uchib ketadi, bu dumli (sug'urta yonmoqda!) Kalamushga o'xshaydi. Anjelina qichqirdi: u kalamushlarni yoqtirmasdi, ammo aslida nimasi dahshatliroq edi ...
  G'uldirildi! Keskin ko'tarilgan asfalt qoplamasi yuzga urildi va tanani bir zumda o'tkir, yirtib tashlaydigan og'riqlar teshdi ...
  INSONIYATNING OXIRGI IMKONIYATI
  Bunday son-sanoqsiz armada yaqinlashganda, bu dahshatli, uzoqdan rang-barang, yorqin tumanlik sudralayotgandek tuyulardi. Bundan tashqari, har bir uchqun yirtqich iblis yoki sehrgar sehrgarning sehridan kelib chiqqan titroq ruhdir. Old qismi bir necha parseklarga cho'zilgan, bunday miqyosda hatto flagman ultra-jangovar kemalari ham Sahroi Kabirdagi qum donasiga o'xshaydi.
  Inson konfederatsiyasi metagalaktikada yashovchi boshqa irqlar bilan birgalikda hal qiluvchi jangga kirishdi.
  Bu erda juda ko'p kemalar bor, ular hayratlanarli, garchi aksariyat hollarda faqat samarali jangovar xilma-xillikka to'sqinlik qiladi. Masalan, arfa torlari o'rniga klavesin shaklidagi yoki uzun tumshug'li yulduz kemasi yoki hatto to'rtburchaklar tank minorali kontrabas ham . Bu zaif odamlarni hayratda qoldirishi mumkin va qiladi, lekin qo'rquvdan ko'ra ko'proq kulgiga sabab bo'ladi, ayniqsa murakkab jangchilar orasida.
  Ularning raqibi - o'zini universal kuch deb da'vo qiladigan imperiya. Hamma narsa urush xizmatiga qo'yilgan Buyuk tobutda asosiy shior - samaradorlik va maqsadga muvofiqlik. Koalitsiyadan farqli o'laroq, tobut tashuvchi yulduz kemalari faqat o'lchamlari bilan farqlanadi. Va shakli deyarli bir xil - tashqi ko'rinishida juda yirtqich, chuqur dengiz baliqlari. Ehtimol, bitta istisno bilan: qalin, po'latdan yasalgan xanjarlarga o'xshaydi - annigelanlar.
  Kosmosning bu qismidagi yulduzlar osmon bo'ylab juda zich tarqalmagan, ammo ular rang-barang, yorug'lik diapazonida o'ziga xosdir. Negadir bu nuroniylarga qarab, xuddi farishtalarning ko"zlariga boqayotgandek, ular olamdagi jonzotlarni o"zlarining nopok, chinakam vahshiy xatti-harakatlari uchun qoralagandek mahzun tuyg"u bor.
  Grobzagonat armiyasi uchrashishga shoshilmadi, faqat alohida ko'chma bo'linmalar tezkorlik bilan o'zlarining yuqori tezligidan foydalanib, dushmanga hujum qildilar, zarar etkazdilar va orqaga chekindilar. Bunga javoban, ular ularni to'qnashuv bilan kutib olishga harakat qilishdi, ammo yanada chaqqon va texnologik jihatdan ilg'or tobut bunkerlari ancha samaraliroq harakat qilishdi. Minalar xuddi portlagandek yorilib, kreyser va esminetlarning bo'laklari geyzerida otilib chiqdi. Lekin bu erda borini va katta o'yin mumkin edi. Insoniyat konfederatsiyasining ulkan jangovar kemalaridan biri urib tushirildi, kema qattiq tutun chekmoqda va ulkan yulduz kemasi "Stalingrad" bortida notinchlik hukm surmoqda.
  Ular uni bor kuchlari bilan qutqarishga harakat qilmoqdalar, qizlar va o'g'il bolalarning terisi dahshatli issiqlikdan tom ma'noda tozalanadi. Va havoda, modaist kabi, atirgul suvi püskürtüldü, azot va kislorod molekulasi reaksiyaga kirishib, odam uchun allaqachon taqiqlangan haroratni ko'tardi. Bu erda qiz tiz cho'kdi va Perunning tumorini o'pdi, ko'z yoshlari og'ir metall qoplamaga etib borishga ulgurmasdan bug'lanadi. Mana, o'lim, yarim soat oldin uni ko'tarmoqchi bo'lgan yigit polga yiqilib, yonib ketdi, qizil go'sht suyaklaridan tozalandi ...
  Jangovar robot keng tumshug'idan moy tomchilarini tomizadi, bu mashina qichqirayotganga o'xshaydi, azob chekmoqda, ikkilik kodga asoslangan elektron xudolarga duo yubormoqda. Shamollatish tizimi buzilib, o'ziga xos kichik, ammo ko'p sonli qora tuynuklarga aylanib, hamma narsani va hamma narsani o'zlashtirishga xavf tug'diradi.
  Mana, ikkita maftunkor ayol jangchi, qo'llari bilan minomyotga yopishib, o'limni kechiktirishga harakat qilmoqda. Ularning nafis, pushti yuzlari, chidab bo'lmas og'riqlar tufayli go'zal yuzlari buziladi. Ammo assimilyatsiya tornadosining bosimi ortadi. U barmoqlarini yirtib tashlaydi, yirtilgan mushaklar va tendonlardan qip-qizil qon oqib chiqadi va qizlar go'sht maydalagichga shoshilishadi. Pashshada qizil sochli qiz yigit bilan to'qnashib, tulkiga o'xshash boshini qorniga uradi.
  Qaytib bo'lmaydigan joyga ketishdan oldin ular bir-birlariga tabassum qilishga muvaffaq bo'lishadi. Yarimdan ko'prog'i yonib ketgan boshqa bir ayol devorga yonayotgan qo'li bilan chizdi: "Mard bir marta o'ladi, lekin abadiy yashaydi, qo'rqoq bir marta yashaydi, lekin abadiy o'ladi". Ko'k-yashil olov bir necha daqiqa oldin eng nufuzli podiumlarga loyiq bo'lgan yoqimli tanani quchoqlab, issiqlik qo'shadi. Bu erda qizcha suyaklar ochilib, go'daklikdan qotib qolgan kuchli mushaklar oq kulga aylanadi.
  Jang kemasi qattiq yonib, nurli havo pufakchalarini vakuumga chiqarib yubordi, keyin esa portlab, ko'plab bo'laklarga bo'lindi.
  Gipermarshal Grobzagonat shahzoda "Giant Mace" buyurdi:
  - Besh million sakkiz yuz ellik ming super fregatni, shuningdek, qattiq annigen tashuvchilarni oldinga siljiting. Olamlar to'dasi dushman orqasida supurib o'tsin!
  Frigatlar alohida qatorlarga tizilib, tarkibni saqlab qolishga harakat qilishdi. Raketa kreyserlari va qisqichlari jangchilar bilan birgalikda o'ziga xos nozik to'r tarmog'ini tashkil etdi. Dastlab ular koinot uchun yangi bo"lmagan, lekin nihoyatda halokatli qurol: termokvark raketalaridan foydalanib, dushmanni uzoq masofadan bombardimon qilishga urindilar. Katta puncherning boks taktikasi kabi: uzun chap zarbani tashlang va sherigingizni qo'lingizda ushlab turing. Koalitsiya kemalari orqaga chekinishdi, yulduz kemalarining orqa qo'riqlash qismi oldinga yugurib, o'z vaqtida jang maydoniga kirishga harakat qilishdi. Tobutlar o'zlarining tashkiliylik va manevrlik afzalliklaridan foydalangan holda, xuddi bolta bilan jallod kabi, ularga qarshi bo'lgan kuchlarning bo'shashmasdan shakllanishini qisqartiradilar. O'zga sayyoraliklarga hujum qilishga uringanlar orasida yo'qotishlar ko'paydi.
  Iblis go'zallik generali gersoginya de Furiya o'zining yuqori tezlikdagi annigen tashuvchisiga yuguradi. Bu shunday jangovar yulduz kemasiki, an'anaviy kreyserlardan farqli o'laroq, qurol o'rniga antennali emitentlarga ega bo'lib, ular janglarda ishlatilganda dushman kemalarining zirhlarini o'z ta'siri bilan buzadi. Bu erda gravioplazmatik to'lqinlar keladi va vakuumni tez suradi. Ularning kosmosdagi toshqin harakatlaridan qora bo'shliq to'kilgan benzin suviga o'xshaydi. Harakat juda halokatli. Ular musofirlarning qurollarini burishib, ularga qarshilik ko'rsatishga urinib ko'rishadi, kompyuter boshqaruviga xalaqit beradi yoki hatto yuqori intensivlikda termokvark raketalarini yo'q qilish sigortalarida portlashni keltirib chiqaradi. Dushman yulduz kemalari mashina moyi plyonkasi ostidagi baliqlarga o'xshaydi, ularning ba'zilari metall yoki keramikadan emas, balki biologik kelib chiqishi va eng dahshatli konvulsiyalarda haqiqatan ham burishadi.
  Bu erda yana bir jangovar kema yonib, qulab tusha boshlaydi, go'yo Kanalning eni bo'ylab diametrli ulkan kema benzin bilan to'ldirilgan dominolardan yasalgan. Kichikroq yulduz kemalari orasidan yo'qotishlar haqida gapiradigan hech narsa yo'q. Chet elliklar va yerliklar koalitsiyasi aniq taslim bo'lmoqda, aftidan, stalzanlarning eng yangi quroli - chiqarilgan gravioplazma, bir necha yuz imperiyalarning kosmik kuchlarini hayratda qoldirdi.
  Kont de Barsov skaner oldidagi barmoqlarni ma'lum bir tartibda harakatga keltirish orqali olovni boshqaradi. Tashqi tomondan, Olti Yulduzning generali tobut qutisi yo'lbars yuzli odamning qudratli, qahramonona tuzilishiga o'xshaydi. Agressiv go'zal hayvon, lekin bu yovuz go'zallik - Lyutsifer. Grobzagon jahl bilan jilmayib, shafqatsiz zarbalar beradi. U bir nechta galaktikalardan to'plangan g'alayonning chalkashligini his qiladi. Xo'sh, ular yanada ko'proq to'plansin, vahima qo'zg'atsin. Shafqatsiz, qabr imperiyasining asosiy kuchlari jangga kirishganda, kimdir uchun g'alabali, quvonchli yakun, kimdir uchun esa qayg'uli yakun bo'ladi.
  Koalitsiya biroz tartibsiz harakat qilmoqda, uyushtirilgan qarshilik, noaniq manevrlar o'rniga, hatto ikkita buyuk jangovar kemalar, kosmik masofalarga qaramay, ko'r bo'lib, bir-biriga qarab suzib ketishdi, keyin tortishish to'lqinlari yordamida quloqlarni og'riqli tarzda chiqarib yuborishdi. yaqin joylashgan jangchilar to'qnashdi.
  Ularning ichida bo'linmalar buzildi, jangovar bo'limlar, kazarma kabinalari, mashg'ulot va ko'ngilochar zallar vayron bo'ldi. Bularning barchasi to'lqin tezligida sodir bo'ldi, har qanday qochish imkoniyatini o'ldirish uchun etarlicha tez, lekin baribir azobli darajada sekin, qamalgan millionlab tirik mavjudotlarga murosasiz o'lim qo'rquvini his qilish imkoniyatini berdi.
  Mana, chip poygasining grafinyasi, pushti qurbaqa oyoqlari oltin jingalaklardagi binafsha guldastaga juda o'xshash, og'riqli o'limni qabul qilib, o'zining jangovar emitentiga ... tan oladi. Kompyuter gologrammasi tez sur'atlar bilan ibodatlarni o'qiydi va gunohlarni kechiradi. Bu jozibali xalqning dini shunday, sizning yuqori texnologiyali qurolingiz ruhoniy rolini o'ynaydi, faqat kibernetik aql shunday deb hisoblanadi, u tirik organizm bilan Qodir Tangri o'rtasida vositachi bo'lib xizmat qilish uchun etarli darajada muqaddaslik va poklikka ega. Ruhoniy emitentning so'nggi so'zlari:
  - Dunyo jozibadan xoli emas, lekin jirkanchlik Xudoga qurbon bo'lmaydi!
  Düşes de Furi - maxsus rejimda jamoaning nozik va sportchi yordamchisi, ikki tomonlama rol o'ynaydigan siqilgan nutq kodi. Jamoaning mumkin bo'lgan tinglashlaridan shifrning birinchi qalqoni. Ikkinchi magotelepatik impuls.
  Kreyserlar, esminetslar, brigantinlar va hatto bitta kosmik kemalar - bu uning yulduz kemasi tomonidan shikastlangan yoki butunlay vayron qilingan kemalar. De Furia mantiqan qayd etadi:
  - Jasorat kam tayyorgarlikning o'rnini to'ldirishi mumkin, ammo mashg'ulot hech qachon jasoratning o'rnini bosa olmaydi!
  Ularning tortishishi allaqachon reaktorning termokvark energiyasini (hali mukammal emas) chegarasiga qadar vayron qilgan va buyruqni sabrsizlik bilan kutmoqda. Asosiy sinflarning yuz minglab dushman kemalari allaqachon yo'q qilingan, jang eng keng frontda bo'lib o'tmoqda.
  Buyruq berildi, ular shoshib, yuk stansiyalarida - maxsus starship konteynerlarida to'ldirish uchun orqaga chekinishni tashkil qilishdi.
  Va shahzoda "Giant Mace" jangga yangi kuchlarni tashladi:
  Xususan, uning shaxsiy flagman ultra-jangovar kemasi "Beast".
  Keyin yana ikkita gigant "Shock and Awe" va "Red Noose" oldinga siljishdi. Ular o'n minglab katta va kichik qurollar va emitentlarni joylashtirdilar. Ularning tepasida bir nechta himoya qatlamlari miltillagan: graviomatrix, magospatial maydonlar (faqat bir yo'nalishda o'tkazuvchan moddalar), kuch reflektori. Barcha kibernetik qurilmalar interferensiyaga qarshilik ko'rsatadigan pastki darajadagi teoplazmada ishladi. Shu bilan birga, ulkan radarlar ishlatilgan, ular o'zlari dushman elektronikasi uchun Jezuit snaglarini yaratgan.
  Go"yo ekinlarga halokatli do"l yog"di, o"lim olib kelgan "sovg"alar" tushdi... Uch dev dushmanni imkon qadar samarali yo"q qilish uchun kengroq tarqalishga harakat qildi. Ular deyarli daxlsizdir, masalan, chaqmoq chaqmoqlari, uchishlari, kosmosda uchayotgan terak paxmoqlarini kuydirish, ularning o'zga sayyoraliklarning kosmik kemalariga halokatli ta'siri. Ularni vahima ichida chekinishga majbur qilish. Hap shaklidagi son-sanoqsiz qutqaruv modullari vakuum bo'ylab tarqalib ketishadi, ularning ko'plari raketa portlashlaridan to'lqinli dengizdagi kemalar kabi titraydi. Hozircha, tobutlar ularga e'tibor bermaydi, birinchi navbatda xavfli va kuchli sindiradi, keyin dahshatdan aqli qoldiqlarini yo'qotgan musofirlarni tugatish mumkin bo'ladi. Jang hali g'alaba qozonmagan, shafqatsiz imperiya qo'shinlari ham dushmanga nisbatan ahamiyatsiz yo'qotishlarga duch kelishmoqda.
  Ammo shu bilan birga, alangali kosmik kemalarda shoshqaloqlik va vahima yo'q. Evakuatsiya juda muammosiz davom etmoqda, go'yo bu tirik organizmlar emas, balki biorobotlar. Bundan tashqari, chekinish, go'yo o'limni masxara qilish, jasur qo'shiqlar bilan birga keladi.
  Va bu erda de Furiyaning annigen tashuvchisi: bu kabi maxsus gravitatsion plazma tashuvchisi, bu halokatli kuch jihatidan kutilmagan bo'lib chiqdi. Vayronagarchilik energiyasini zaryadlash deyarli bir zumda va yana jangda sodir bo'ldi.
  Yulduzli kema maksimal tezlashuvga erishmoqda, gertsoginya hattoki stabilizatorni ham mahkam ushlab turibdi, jangovar kostyumning shaffof matosi orqali siz uning katta bicepslari qanday taranglashganini ko'rishingiz mumkin, ayollarga xos tarzda emas. U va boshqa ekipaj a'zolari orqasiga yiqilib tushmaslik uchun harakat qilishlari kerak. Yo'lbars boshli gersoginya komikslardagi jangchiga o'xshab beqiyos, uning ko'zlari teshilgan, juda yorqin, uzun va qalin sochlari yaqinlashib kelayotgan havodan tebranadi.
  Bu qahramon qiz allaqachon ikki yuz tsiklni bosib o'tganiga ishonish qiyin. Uning yuzi qanchalik yangi va toza, juda harakatchan, ba'zida g'azablangan ifoda bilan, ba'zida aksincha, farishta yoki o'ynoqi. Uning orqasida ko'p janglar bor, lekin u hech qachon ulardan charchamaganga o'xshaydi. Har bir yangi jang o'ziga xos narsa bo'lib, tasvirlab bo'lmaydigan go'zalligi va boyligi, hayajonli ritmi bilan ajralib turadi.
  Va endi ular ishlash printsipi bo'yicha eng so'nggi qurollarga ega, ularga qarshi dushman hech bo'lmaganda Grobzagonatning yakuniy g'alabasiga qadar samarali himoya topa olmaydi.
  Phizt irqining qo'rqinchliligi qanchalik ojiz. Ko'r, yo'nalishni yo'qotadi. Bir necha daqiqadan so'ng uning tarkibiy qismlari galaktika kengliklari bo'ylab purkalgan sportchi tomonidan ishga tushirilgan disk bilan aylanish. Yoki yana bir baxtsiz qurbon, bir vaqtning o'zida gravioplazma qo'lida halok bo'lgan uchta qirg'inchi, kemalar titraydi va kuydiruvchi qum ustiga tashlagan qovurg'alar kabi tekislanadi.
  Baron de Alligator, emitentlarning maqsadini to'g'rilab, afsus bilan ta'kidladi (yangi yondirilgan kreyserdan faqat monoblok tayoqchalari muvaffaqiyatga erishmadi):
  - O'ldirish oson, tiriltirish qiyin, zo'ravonliksiz yashash esa umuman mumkin emas!
  Yulduzli kemalar guruhini boshqarib, boshqa halokat oqimini chiqarib tashlagan va yuk tashishdan aylantirilgan kemaga o'xshab ko'rinadigan Defuriya ham plazma tarmog'iga o'ralganligini ko'rsatdi:
  - O'lim, sodiq do'st sifatida albatta keladi, lekin injiq hayot bilan uzoqroq yurishni istasangiz, aql va jasoratga sadoqatingizni isbotlang!
  Kont de Barsov hirqiroq qichqirdi va o'zining aqlli nutqini davom ettirdi:
  - Qonunlar ahmoqlar uchun yozilmagan, lekin ular bu qonunlarni yozgan aqlli odamlar uchun ham ularni buzganliklari uchun jazo oladilar!
  Turli armadalarning uyushgan qarshiligi sindirildi. Kosmosda qochish hatto tog'ning qulashiga o'xshaydi, bu tornado darhol midges maktabini qoplaydi, hammani bir vaqtning o'zida yiqitadi va ko'taradi ... Ta'qib boshlandi. Bir suruv qo"yni haydab yurgan bo"rilar kabi. Faqat tobutlar bo'rilarga qaraganda ancha shafqatsizroq, shafqatsizroqdir. Ular uchun bu hatto omon qolish masalasi emas, balki bukilmas iroda va shafqatsiz g'azabni namoyon etishdir. Ta'qib qiling, azoblang, qo'yib yubormang. Garchi ko'p bolalar ota-onalarini kutmasalar ham (va bu erda bir jinsdan o'nlab jinsdagi mavjudotlar to'plangan), lekin onalar, otalar, neytrallar, ularning o'g'illari, qizlari va yana kim biladi ... qotillik, hatto kekliklarni otish ham ko'proq mahorat va kuch talab qiladi. Chiqindilar kosmosni suv bosdi va yoritgichlarga tushadi, bu esa tojning buzilishini, yuzadagi ko'rinishlarni va plazma girdoblarini keltirib chiqaradi. Alohida yulduzlar hatto ularning yuzasiga tushgan ko'plab begona jismlarning ranglarini o'zgartiradilar. Hamma ham tushunmaydi, lekin qalbi borlar: ayniqsa, shaxsiyatga ega bo'lgan jonzot tiriklayin yonishi dahshatli, shaxsiyat esa butun aql bovar qilmaydigan va oldindan aytib bo'lmaydigan olamdir.
  Hatto vakuum ham yig'lashi mumkin, bunday yo'ldan ...
  Birinchi kurs talabalari Aleks va Anjelina bularning barchasini filmdagidek emas, balki birdaniga ko'p nuqta va tafsilotlarda, hamma narsa kirib kelganida, ongni idrok kaleydoskopi bilan to'ldirishda ko'rdilar.
  Shunda ular inson yulduzli kemalaridan biri - delfin bolasi konturli brigantin tomon harakatlanayotganini payqashdi... Kamalakning barcha ranglari bilan porlab turgan uyqusiz kvazar tomon harakatlanardi. Biror narsa o'quvchilarga bu barcha tirik mavjudotlarni yoqib yuboradigan bunday nurlar bilan bo'lmasa ham, kvazar ekanligini aytdi. Ammo u qisqartirilgan shaklda ham hamma narsa uchun halokatli xavfni yashirdi. Va bu brigantin jasur o'z joniga qasd qilishdek tuyuldi.
  Annigenos gertsoginya de Furiya qo'mondonligi ostida: "To'xtating, yer yulduzi!" Deb buyruq oldi. Va bortda uch minglab askarlar va o'n minglab jangovar robotlar deyarli shikastlanmagan holda brigantinning orqasidan yugurishdi.
  Go'yo yirtqich akulalar shiddatli okeanning bo'ronli suvlarida bo'g'ilib, ozgina o'rdakni quvayotgandek.
  Aleks to'satdan nafaqat uchib, balki harakatlana olishini his qildi va do'stiga qichqirdi: "Keling, farishta ularga ergashaylik". Qiz javob berdi: "Ha, men buni qila olaman".
  Mixail Boyarskiy kuylasin: "Jonsiz tana tana emas, lekin tanasiz ruh qanchalik zaif!" Balki bu haqiqatdir, lekin... Ruh boshqa birovning tanasiga kirib, uni boshqarib, o'zini ajoyib kuchda namoyon qilishi mumkin...
  Yonayotgan nurlanish oqimlari uchta xanjardan otilib chiqdi va jasur kapitan Alena Snegova boshchiligidagi inson brigantinining zarracha imkoniyati yo'qdek tuyuldi. Allaqachon magoplazmatik to'lqinlar korpusga teshib, kumushrang zirhlarni buzdi va engil to'plarning bochkalarini haddan tashqari pishgan makaron kabi tushishga majbur qildi. Ekipaj a'zolari dahshatli og'riqni boshdan kechirishadi, jangovar kostyumlar yiqilib tushadi, terisi solinadi, ko'zlari ko'r bo'lib qoladi .... Aftidan, hech qanday imkoniyat yo'qdek ... Brigantin ortda antimateriya ikrasi bilan chekayotgan shleyfni qoldirib, porlay boshlaydi.
  Ammo bu so'nggi daqiqada, siz yo'qlik do'zaxining umidsiz tubsiz qa'riga tushib qolsangiz, qanotlarda joylashgan ikkita annigen tashuvchisi aylanmasdan, o'rtasiga radiatsiya qo'yadi.
  Va u boshlandi, iridescent to'lqinlar markaziy xanjardan o'tdi, avtomatlar himoyaga o'tdi. Va gigantlar fonida kichkina bo'lib tuyulgan inson kemasi strukturasining qismlarini yo'qotib, iridescent magoplazmatik tarmoqdan qochib qutuldi.
  Aleks baron de Alligatorning tanasida o'tirdi va Anjelina graf de Barsovning ongini egarladi. Oddiy tobutlar ham, zobitlarga o"xshab, komandirlar buyrug"ini muhokama qilmay, bajarishga odatlangan. Agar tanadagi zarbalar o'zlarining "otlari" xotirasidan foydalanib, olov ob'ektini o'zgartirishni buyurgan bo'lsa, unda ... Demak, bu kerak. Grobozagonatning asosiy qoidasida aytilganidek: "Men Giper-imperatorga, shaxsan unga, shuningdek, u tomonidan tayinlangan har qanday xo'jayinga so'zsiz bo'ysunishga qasamyod qilaman!".
  Buyruq berildi va bajarilmoqda... Lekin tobutchilarning shaxsiyatlari yosh mahbuslarning jismonan ruhlari ularning jasadlarini egallab olgani bilan murosaga kelishni istamaydi. Shiddatli kurash boshlanadi, Alligator va Barsov muzlashadi, yo'lbarsning ko'zlari porlaydi. Buyurtma allaqachon berilgan va u bekor qilinmaguncha bajariladi ...
  Biroq, brigantin allaqachon o'lik yaralarni oldi, biroz ko'proq ... Alena Morozova o'zining so'nggi kuchi bilan ongning ingichka ipiga yopishib oldi. Uning kostyumi va formasi kuyib ketgan va olov uning allaqachon yalang'och tanasini shafqatsizlarcha silaydi. Teri katta pufakchalar bilan qoplanadi, keyin tozalanadi. Qopqoqning bo"laklari yiqilayapti... Yana bir oz...
  Bu erda u brigantin olishi kerak bo'lgan kvazarning ingichka dumi, aniqrog'i undan nima qolgan ... Alligator va Barsovning shaxslari allaqachon qaytib kelishgan, magoplazma yana kesilgan .... Alenaning kuygan suyaklari. qulab tushmoqda va uning ongi qora voronkaga kuyib ketdi ... Va nanosekundning arzimagan bir qismi uchun oxirgi halokat, brigantinning qo'mondonining parchasi kvazarning Probomeraniga uchib ketadi ...
  Hamma narsa birdan to'xtadi, go'yo hech qachon boshlanmagandek. Binafsha yulduz turkumi floti armadasi muzlab qoldi va uning raqiblari bir zumda g'oyib bo'ldi. Bu qanotlarga o'xshardi, kosmos tulporlarining panjalari esa kosmosga yopishtirilgan va harakat qilolmasdi. Va shu bilan birga, hech kim zarracha titroq yoki silkinishni his qilmadi. Bu sodir bo'lgan hamma narsa oddiy fizikaning doirasidan tashqarida edi.
  Gersoginya de Furi shiddatli baqirdi:
  - Bu kim, zo'r, bizni to'xtata oldi?
  Genhir Bo'ri yashirin nafrat bilan qaradi:
  - Menda hech qanday tasavvur yo'q ... Bu printsipial jihatdan imkonsiz bo'lsa-da ... - General-tobutli mashina ovozini pasaytirdi, pichirlashdan qo'rqib ketgani aniq, u asabiy yugurishdan xiyonat qildi, qo'shimcha qildi. - Bizning agentimiz vaqt o'tishi bilan er hazil qilishi mumkinligini aytdi.
  Gertsog bamaylixotir, hatto mensimay javob berdi:
  - Bu, albatta, zerikarli, lekin hech kim tirik odamlarga jang qilishni taqiqlay olmaydi, biz esa g'alaba qozonishimiz uchun tobut hovlilari!
  Alligator qo'pollik bilan esnadi va og'ziga juda ko'p tajribali sendvichga o'xshagan narsani tashladi. Yo'lbars-ad'yutantning itoatsiz sochlarini silab , oshpazlik mahsulotini baland ovoz bilan chaynadi, lekin ayni paytda mutlaqo tushunarli va kuchli ovoz bilan u shunday dedi:
  - Tugallanmagan dushman davolanmagan kasallikka o'xshaydi - asoratlarni kuting!
  Anjelina va Aleksning kaltaklangan qalblari yonida, xuddi muz teshigidan Alena ruhining yorqin moddasi paydo bo'ldi. Ozod qilingan qalbning yuzi quyoshdek porladi. Talabalarning tushunarsiz nigohlarini ko'rib, kapitan qiz xursandchilik bilan tushuntirdi:
  - Biz g'alaba qozondik! Insoniyat uchun tahdid, bu ham, umid qilamanki, kelajakdagi muammolar ham bartaraf etildi.
  Anjelina sarosimaga tushib:
  - Va qanday?
  Alenka tushuntira boshladi:
  - Buyuk olim Pavel Karpov zamonning ko'p millionlab mustaqil oqimlari bo'lgan to'liq oqadigan, cheksiz daryoga o'xshash tuzilishga ega ekanligini aniqladi. Va ma'lum bir oqim oqimiga qandaydir to'lqinli suvni joylashtirish orqali ta'sir qilish mumkin. Afsuski, u vafot etdi va shu bilan ta'sir mexanizmlarini oxirigacha ochib berdi va boshqa bunday daho yo'q edi. Ammo bu erda bunday suv oqimini yaratishning bir usuli bor va u tomonidan ochib berilgan. Agar siz uxlab yotgan kvazarning energiyasini ma'lum bir diapazonda va faqat Yangi yil Yer sayyorasida yarim tunda nishonlash paytida chiqarib yuborsangiz, u holda chiqarilgan energiya sayyoramizning o'tmishida qandaydir ko'tarilish va ikki baravar ko'payishiga olib keladi. vaqt oqimi Quyosh tizimida sodir bo'ladi ...
  Aleks sarosimaga tushdi va ko'z qovoqlarini pirpiratib pichirladi:
  - Va buning nima ahamiyati bor?
  Jangchi Alena tushuntirdi:
  - Quyosh tizimidagi barcha odamlar qo'shimcha hayot yiliga ega bo'lishadi, demak, Pavel Karpov o'zining noyob kashfiyotlarini yakunlash uchun vaqt topadi ... To'g'rirog'i, u allaqachon bor, oldimizda hech qanday dushman armadasi yo'q!
  Anjelina titroq bilan xitob qildi:
  - Hammasini yo'q qildingmi!
  Brigantin kapitani mehr bilan tabassum qildi va javoban ko'z qisib qo'ydi:
  - Menimcha, yo'q! Shunchaki vaqt daryosida joylashgan suv oqimi ular uchun xronologik oqimni aylanaga aylantirdi. Bu degani, tobut qutilari abadiy yashaydi, bir vaqtning o'zida, bir xil yilda cheksiz ko'p marta yashaydi!
  - Biz esa? Aleks so'radi.
  - Siz o'z vaqtingizga qaytasiz va umid qilamanki, keyingi safar banditlar bilan ko'chaga bormaysiz ...
  Yigit va qiz Qizil maydonda, Kreml Chimes oldida turib uyg'onishdi. Bahaybat soat yarim tunni o"lchovli va mahobatli ura boshladi.
  Yangi yil keldi.
  . Љ15-BOB
  Biroz tanaffusdan so'ng jangovar harakatlar davom etdi. Xitoyliklar Rossiyaning uzoqdagi mulklariga hujum qilish uchun kuch to'plash uchun yana urinib ko'rdilar.
  Bu safar oltitasi yana bir qancha zamonaviy qurollarni oldi.
  Bu holda, ularning oltitasi sehrli almashtirilmaydigan snaryadlar va patronlar bilan IS-7 ga ko'tarilishdi.
  Va ular keraksiz marosimlarsiz Xitoy armiyasini otib tashlashni va tırtıllar bilan ezishni boshladilar.
  Va Oleg Ribachenko ham to'pdan o'q uzdi va baqirdi:
  - Bizning g'alabamiz muqarrar, endi avvalgidek bo'lmaydi!
  Biroq, tortishish paytida va hatto o'z navbatida otish paytida ham siz boshqa narsa haqida o'ylashingiz mumkin.
  Darhaqiqat, Vladimir Vladimirovich Putin nega bunday omadli siyosatchi va prezident? Xususan, Yeltsinning rasmiy vorisi etib tayinlanishining boshidanoq hammasi yaxshi kechdi.
  Kommunistlar va Yabloko yagona tuzilma sifatida harakat qilishlari kerak edi - Yeltsinning vorisi birinchi raqamli dushman.
  Ammo nutq amalga oshmadi. Va o'g'irlik qilgan Sobchak esga olinmadi. Tasdiqlash muntazam ravishda amalga oshirildi. Garchi kommunistlar tushunishlari kerak edi: bu ularning bo'lajak qabr qazuvchisi!
  Ha, va Yavlinskiy - o'zini hech qachon byudjet uchun ovoz bermagan eng muxolifatchi siyosatchi sifatida ko'rsatishga harakat qildi, nega e'tiroz bildirmadi.
  Bu juda g'alati bo'ldi.
  Va keyin qandaydir tarzda omad keldi. Zo'ravon va och Dog'iston vahhobiylarning harakatini qo'llab-quvvatlamadi, garchi Basayev va Xattob bunga ishonishgan. Dumadagi muxolifat hokimiyat bilan to'qnash kelmadi. Yoki chechen omilidan foydalaning.
  Qisqasi, boshidanoq hammasi Putin foydasiga edi. Dumadagi muxolifat esa Moskva va Volgodonskdagi portlashlardan hokimiyatga qarshi foydalanishga urinmadi.
  Garchi kommunistlar tushunishi kerak bo'lsa-da, ular ikkinchi o'ringa tushib qolishgan.
  Yavlinskiy buni juda kech tushundi.
  Oleg xitoylarga qarata o'q uzdi, sariq jangchilarni snaryadlar bilan parchalab tashladi.
  Va xo'rsindi ...
  Ha mayli. Siyosat haqida o'ylash biroz zerikarli. Masalan, Gerdani olaylik. U suratlardan birida yalangoyoqning orqasiga qo"llari bog"langan qaroqchilar asiri sifatida tasvirlangan. Va oyoqlari hatto qizil, uni isitilmaydigan hayvonot bog'ida kiyik bilan ko'rish mumkin, qaroqchi sovuq, Gerdaning oyoqlari esa juda sovuq.
  Bechora qiz, qirolichadan yolvorgan tuflisi olingan. Va endi u asirlikda azob chekmoqda.
  Bola yana yalang oyoq barmoqlarini joystik tugmachasini bosib, samoviy imperiya armiyasiga qarata o'q uzdi.
  Keyin ular boshqa tomonga ketishdi.
  Jirinovskiy Yeltsinni to"g"ridan-to"g"ri qo"llab-quvvatlamagan va u bunday gaplarni aytadigan bitta video yozuv ham yo"q! Boshqa tomondan, yangi saylovlar, hatto partiya ro'yxatlari ham unga juda foydali bo'ldi. Haqiqatan ham harbiy to'ntarishni amalga oshirgan Yeltsin hokimiyatni egallab oldi, rasmiy ravishda hech narsa bilan cheklanmagan to'la huquqli diktatorga aylandi! Hatto konstitutsiyaviy sud faoliyati ham toʻxtatildi, prezident rasman cheksiz vakolatlarga ega boʻldi! Bunday sharoitda tez orada yangi konstitutsiyaning qabul qilinishi diktator hokimiyatini cheklab qo'ydi, bu esa uni mustahkamladi! Shuni ham aytish kerakki, ijtimoiy so'rovlarga ko'ra, Rossiya aholisining 80 foizigacha prezident konstitutsiyasi loyihasi uchun ovoz berishga tayyor edi. Shuning uchun Jirinovskiyni konstitutsiyani qo'llab-quvvatlagani uchun qattiq hukm qilib bo'lmaydi. Birinchidan, aks holda, uni saylovlarda qatnashishga ruxsat berish mumkin emas edi, ikkinchidan, Vladimir Yeltsinning ko'plab tarafdorlari tomonidan qo'llab-quvvatlanishiga umid qildi. Partiyaning nomiga kelsak, o"sha paytda xalq orasida illyuziya paydo bo"lgan - kommunistik-fashistik (media atamasi) parlament tarqab ketgan, islohotlarga hech kim aralashmaydi, tez orada Amerikadagidek yashaymiz! Bunday sharoitda Liberal-demokratik nomi saylovda juda foydali edi! Saylov bloki hukmron partiyaga aylandi: Gaydar boshchiligidagi Rossiya tanlovi! Liberal-demokratik partiyaning imkoniyatlariga hech kim ishonmadi, ko'pchilik Jirinovskiy hatto besh foizlik to'siqni ham o'ta olmaydi, deb o'ylardi!
  Ha, Jirinovskiyning imkoniyatlari juda zaifdek tuyuldi. Va "Rossiyaning tanlovi" qo'lida barcha kozozlarga ega. Bundan tashqari, ehtimol, eng muhimi, iqtisodiyotda haqiqiy yutuqlar yo'q edi. Ammo keyin ulkan tashviqot apparati va ma'muriy resurslar qo'lida. Qozog"iston va boshqa mamlakatlar tajribasi shuni ko"rsatadiki, bu ko"pincha saylovlarda g"alaba qozonish, hatto shov-shuvli natijalarga erishish uchun ham yetarli!
  Ammo Vladimir Volfovich o'zining ajoyib siyosiy qobiliyatini ko'rsatdi: xususan, u Yeltsin atrofidagilarni o'zining sodiqligiga ishontira oldi va uni ro'yxatdan o'tkazishga to'sqinlik qilmadi, masalan, Boburin bloki va boshqalarda! U pulli efir vaqtiga homiylarni o'z istiqbollariga ishontirish orqali pul olishga muvaffaq bo'ldi (va o'zi ham biznes bilan shug'ullangan!). Eng muhimi, saylov paytida u ajoyib nutq so'zlab, maftunkor saylov kampaniyasini o'tkazdi! LDPR veb-saytida siz 1993 yilgi saylov kampaniyasining eski yozuvlarini topishingiz mumkin: bular haqiqatan ham kuchli nutqlar, ular bilan solishtirganda Gitler faqat ma'ruzachining ayanchli soyasi. Demokratlar bir-birlari bilan janjallashdilar va uzoq kechikish bilan Liberal-demokratik partiyaning mashhurligi oshib borayotganini payqashdi! Aytishim kerakki, sotsiologlar haqiqiy rasmni emas, balki rasmiylar ko'rishni xohlagan manzarani ko'rsatishdi! Gaydar Jirinovskiyni Gitler deb atadi va Yeltsindan Liberal-demokratik partiyani ro"yxatdan chiqarishni talab qiladi. Ammo prezidentga yaqin tahlilchilar Yeltsinning reytingi pasayib , konstitutsiyani qo"llab-quvvatlovchilar kamayib borayotgani haqida xabar berishdi. Bunday sharoitda diskvalifikatsiya hokimiyat uchun muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Qolaversa, 1993-yilda saylovlarni ommaviy soxtalashtirish texnologiyalari hali ishlab chiqilmagan, faqat saylov qutilariga byulletenlarni ibtidoiy tashlab yuborishdan tashqari, xalqning irodasi nisbatan halol edi! Jirinovskiy, o'z navbatida, Rutskoy va boshqa muxolifatchilarni ozod qilishga va'da berdi!
  Oleg Ribachenko bu yerda chalg'idi va ajralmas raketadan yana o'q uzdi.
  Qiz Margarita yalangoyoq oyog"i bilan miltiqni ko"rsatib turganida, bola o"ylanib, tushundi.
  Saylov natijasi shov-shuvli bo'ldi va Liberal-demokratik partiya rahbariga rejimning dushmanlari ham, Yeltsinning ko'plab tarafdorlari ham ovoz berishdi! Partiya 13 a'zosining deyarli 24 foizini yig'ib, birinchi o'rinni egalladi. Biroq, aralash saylov tizimi tufayli Jirinovskiy atigi 60 o"ringa ega bo"ldi, ya"ni parlament quyi palatasi Davlat Dumasida 15 foiz! Bundan tashqari, Davlat Dumasining vakolatlari yangi konstitutsiya bilan keskin cheklangan edi, shuning uchun haqiqatda Jirinovskiy sezilarli kuchga ega bo'lmadi. Katta ehtimol bilan, uning Davlat Dumasidagi fraksiyasi faqat hokimiyatga keyingi hujum uchun tramplin sifatida qaralishi mumkin edi! Xo'sh, Jirinovskiyning o'zi tobora ko'proq Gitler bilan taqqoslangan! Aytgancha, 1930 yilda Gitler saylovlarda ikkinchi o'rinni egallab, 18 foiz ovozni qo'lga kiritdi, lekin shu bilan birga hokimiyatda ancha real ta'sirga ega bo'ldi. Birinchidan, Reyxstagda faqat bitta palata bo"lgan, ikkinchidan, saylovlar faqat proporsional tizim bo"yicha o"tkazilgan, uchinchidan, parlamentning kuchi Rossiyadagidan beqiyos kuchliroq edi! Jirinovskiy esa ancha yomon ahvolga tushib qoldi: g'alabaning ko'rinishi saylovchilarning haddan tashqari yuqori umidlarini keltirib chiqardi, ammo haqiqiy kuch va gugulkin burnidan nimanidir o'zgartirish imkoniyati!
  Bu erda, albatta, mo''jizalar boshlanadi: avvallari ehtiyotkorlik bilan siyosatchi sifatida ishlagan Jirinovskiy birdan impulsiv va o'ta mantiqsiz bo'lib qoldi. Xususan, uni gitlerizmda ayblashdi, shuning uchun u G'arbga qarshi ritorikani kuchaytirdi, agar u hokimiyatga kelsa, uchinchi jahon urushini boshlab yuboradi, degan qo'rquvni keltirib chiqardi! Va ba'zi bayonotlar butunlay aqldan ozgan edi, shu jumladan Qozog'iston va boshqa mamlakatlarga qarshi atom bombasidan foydalanish. Jumladan, Jirinovskiy hatto Tbilisiga atom bombasini tashlashini ham e'lon qildi! Shu bilan birga, ba'zi yutuqlar ham bor edi: saylovoldi va'dalarini bajarib, amnistiyani amalga oshirish mumkin edi .... Ammo umuman olganda, Vladimir Volfovich ochko to'plamadi, doimo janjallarga tushib qoldi ... Ha! Albatta, uni qo'zg'atdi, ko'plab shov-shuvli vaziyatlar Markaziy razvedka boshqarmasi va Liberal-demokratik partiyaning muxoliflari, birinchi navbatda Rossiya ichidagi G'arb demokratlari tomonidan yaratilgan, ammo baribir oqilona va pragmatik siyosatchi bunga berilmasligi kerak edi yoki hech bo'lmaganda. provokatsiya ehtimolini minimal darajaga tushiring! Bu erda, masalan, Zyuganov, o'n yetti yil davomida u Kremlning asosiy siyosiy raqibi maqtovini kiyib yurganiga qaramay, qandaydir tarzda janjallardan qochishga muvaffaq bo'ldi, u hech qachon katta obro'ga ega emas va obro'ga ega emas. buzuq siyosatchi sifatida! To'g'ri, kommunistlar Rossiya Federatsiyasi Kommunistik partiyasining asosiy moliyachisi deb atalgan Xodorkovskiyning o'rnatilishi bilan bir lahzaga ham duch kelishdi, ammo bu holda Zyuganov hech qanday obro'sizlantiruvchi bayonotlar qoldirmadi. Juda ehtiyotkor siyosatchi Gennadiy Andreevich, ba'zida juda ehtiyotkor! Xususan, 1999 yil may oyida, Yeltsin Stepashin nomzodini taklif qilganida, kommunistlar uni to'sib qo'yishlari va yon berishlarga majbur qilishlari yoki Davlat Dumasini tarqatib yuborish va muddatidan oldin parlament saylovlarini qo'zg'atishlari kerak edi. Ammo Zyuganov tavakkal qilmaslikni afzal ko'rdi, garchi o'sha paytda Davlat Dumasi tarqatib yuborilgan bo'lsa, kommunistlar uning ustidan nazoratni saqlab qolishgan va hatto kengaytirgan bo'lar edi. Ha, 1999-yil avgustida kommunistlar Putinni kurashsiz maʼqulladilar, vaholanki, Yeltsin uni oʻzining vorisi deb eʼlon qilgani muxolifatdan bu nomzodga qarshi birlashgan front boʻlib harakat qilishini talab qilgan edi. Ammo Zyuganov deputatlik maqomi beradigan imtiyozlardan foydalanib, saylovga borish yaxshiroq deb qaror qildi va Putin atigi uch oy ichida milliy qahramonga aylanishi mumkinligi, hatto eng jasur Kreml rahbariga ham kira olmadi. tahlilchilar.
  Oleg Rybachenko bolaning yalang oyog"i bilan yana xitoyliklarga qarata o"q uzdi va o"z fikrini davom ettirdi.
  Dohiy bola Jirinovskiyning o"z darajasida emasligiga chin dildan ishondi;
  Muxtasar qilib aytganda, 1993 yil dekabr oyi Liberal-demokratik partiya rahbarining siyosiy karerasi uchun cho'qqi bo'ldi, keyin pasayish boshlandi, garchi dastlab u turli tebranishlar bilan siljish bo'lmasa ham. Yeltsin ham tezda mashhurligini yo'qotdi: iqtisodiyotdagi inqirozni bartaraf etishning iloji bo'lmadi, aksincha, tobora yomonlashdi. Bu erda Jirinovskiy yana bir noto'g'ri hisob-kitob qildi, tinchlik va totuvlik shartnomasini imzoladi. Axir, u ulkan prezidentlik hokimiyatini qonuniylashtirgan konstitutsiyani qo'llab-quvvatlaganlikda allaqachon ayblangan edi (boshqa tomondan, agar konstitutsiya qabul qilinmaganida nima bo'lar edi? Fuqarolar urushi bo'lishi ehtimoldan yiroq edi!), Va keyin imzolash uchun tinchlik shartnomasi bor edi. To'g'ri, Jirinovskiy uni kuzda tark etgan. Ammo umuman olganda, LDPR rahbari qanday xatolarga yo'l qo'ygani va nima uchun prezident bo'lmaganini aniq tasvirlash uchun juda uzoq vaqt kerak bo'ladi. Uning asosiy xatosi - strategik noto'g'ri PR! 1993 yilgi saylovlardan keyin hozirgi hukumatning bosh dushmani va shaxsan Yeltsin obrazini shakllantirish kerak edi! Ya'ni, eng populistik ritorika bilan, birinchi navbatda ichki dushmanlar, korruptsiya, o'g'irlik va hokazolarni tanqid qilib, Antiyeltsin bo'lish! Va asosiy shior - Gang Yeltsin sudda! Shu bilan birga, chap shiorlarni, ijtimoiy demagogiyani, adolat va'dasini mensimaslik! Xususan, Belarusda prezidentlik saylovlarining ikkinchi bosqichida Lukashenko 80 foizdan ko'proq ovoz to'pladi, bu muxolifatchi siyosatchi uchun juda ajoyib ! Ammo Lukashenkoni notiqlik sohasida Jirinovskiydan kuchliroq deb ayta olmaysiz, aksincha, Vladimir Volfovich ancha bilimli va intellektual rivojlangan! Ammo Jirinovskiy o'zining haddan tashqari tajovuzkor va jahldor fe'l-atvori bilan, ikkinchi tomondan, Yeltsin atrofidagilar va Yeltsinning o'zi uni o'rinbosar qilib tanlab olishiga ishonchi komil edi. Hikoyani kim biladi: ehtimol ular Gitler va Gindebruner o'rtasidagi munosabatlarni eslab qolishadi, birinchi navbatda ehtiyotkor, keyin esa sherik! Ammo gap shundaki, Gindebrug Birinchi jahon urushi qahramoni, o'z mamlakatining vatanparvari va allaqachon eskirgan chol edi. SSSRni vayron qiluvchi va imperator mafkurasining ashaddiy dushmani Yeltsin esa Jirinovskiy uchun strategik raqib edi. Ha, va Yeltsinning atrofidagilar o'sha paytdagi yosh va tajovuzkor Jirinovskiy tartibni tiklay boshlaydi va keyin boshlari aylanib ketishidan qo'rqishardi! Demak, Yeltsin atrofidagilar Volfovichni prezidentlik yoki bosh vazirlikka surish istagi yo"q edi va uning hokimiyat uchun haqiqiy imkoniyati faqat Yeltsinning jasadi orqali edi. Ya'ni, Jirinovskiy hech bo'lmaganda rejimga nisbatan mumkin bo'lgan eng yuqori darajadagi qarshilikka taqlid qilishi kerak edi! Toki xalq hokimiyatning Jirinovskiydan buyuk dushmani yo"q deb o"ylasin va shunday bir uyushma paydo bo"lsin: Jirinovskiy yoki Yeltsin, Jirinovskiy Yeltsinga qarshi! Biroq, Vladimir Volfovichning o'z muhitida kuchli tahlilchi va PR xodimi yo'q edi yoki hech kimni tinglashni xohlamadi. Yoki u hatto Yeltsindan qo'rqqandir, ammo aytish kerakki, agar u amnistiyadan voz kechsa va dushmanlari: Rutskoy va Makashovni ozod qilsa, Yeltsin hali ham zolim emas. Ha, va Yeltsin parlamentni tarqatib yuborishga bordi, chunki 1993 yil 25 apreldagi referendumda xalq unga buning uchun ruxsat berdi. Bundan tashqari, parlamentning qatl etilishi va Yeltsinning o'zi uni shunchalik qo'rqitdiki, u o'z qarorini yo'qotdi. Xullas, Jirinovskiy uning asosiy raqibiga aylanishi mumkin edi, ayniqsa Zyuganov Yeltsinni qanchalik sanchmasin, jazosini oldi!
  Yigit yalang oyog'i bilan qizlarning ortidan yana og'ir snaryadni otdi va o'yini davom ettirdi.
  Jirinovskiyning yana bir xatosi Chechenistondagi urushda tutgan pozitsiyasi edi. Millatchiga o'xshaydi, u konstitutsiyaviy tuzum o'rnatilishini qo'llab-quvvatlashi kerak edi, lekin qanday shaklda! Urush boshidanoq yomon o'tdi, rus qo'shinlari, birinchi navbatda, Yeltsin qo'mondonligining jinoiy vasatligi tufayli katta yo'qotishlarga duch keldi. Bundan tashqari, Afg'onistondagi urushda tajribaga ega generallar, masalan, Mudofaa vaziri Grachev birinchi sinf o'quvchilaridan ko'ra yomonroq buyruq berishgan. Hatto jurnalistlar generallarga qanday jang qilishni o'rgatishgan! Bu paradoks edi!
  Bunday sharoitda bir pozitsiyani egallash kerak edi: Rossiya armiyasining katta yo'qotishlari uchun Yeltsin va uning to'dasi aybdor! Hukmron tuzumni tanqid qilishni kuchaytirish kerak edi, lekin shu bilan birga, armiyaga tegmasdan. Garchi Grachev ham himoyalanmasligi kerak edi! Zyuganov eng maqbul g'alabali pozitsiyani egalladi! Yeltsinni tanqid qilish, armiya bilan janjallashmaslik, separatistlarni qo"llab-quvvatlamaslik. Umuman olganda, Zyuganov to'g'ri harakat yo'lini tanladi: Yeltsin siyosatidan maksimal masofa, qarama-qarshilik. Biroq, birinchi chaqiriq Dumadagi kommunistlar har doim ham o'z muxolifatida izchil emas edilar. Xususan, Jirinovskiyning Chernomirdin hukumatiga ishonchsizlik votumi o"tkazish taklifi qo"llab-quvvatlanmadi. Umuman olganda, kommunistlar ishonchsizlik votumi uchun birinchi marta faqat 1994 yil oktyabr oyida Chernomirdinning iqtisodiy siyosatini passiv ma'qullash ularga qimmatga tushishi mumkin bo'lgan qora seshanbadan keyin ovoz berishdi. Zyuganov boshchiligidagi kommunistlar allaqachon ko'pchilik bo'lgan ikkinchi chaqiriq Davlat Dumasida ishonchsizlik votumi hech qachon (!) ovozga qo'yilmagan! Parlament esa bosh vazir lavozimiga barcha besh nomzodni ma"qulladi, ammo bu boshqa gap! Zyuganovning shaxsiyati, shuningdek, nima uchun 1996 yilda Yeltsinga yutqazganligi alohida maqolaga loyiqdir.
  Jirinovskiyning o'zi, shekilli, Yeltsin atrofidagilar bilan murosaga erishmoqchi bo'lib, oligarxlarni o'zining sodiqligiga ishontirishga umid qilgan, shunda ular uni kommunistlarning taxtni egallashini to'xtata oladigan yagona shaxs sifatida o'rnatishlariga umid qilgan. Ammo muammo shundaki, Yeltsin atrofidagilar o'sha paytda o'zgarishni xohlamadilar va aytmoqchi, G'arbda o'z munosabatini yomonlashtirishga muvaffaq bo'lgan Volfovichga ishonmadilar. Prezidentga yaqin bo"lgan ko"plab oligarxlar G"arbda biznesga ega bo"lgan va u yerda katta qarzlar to"plashga muvaffaq bo"lgan. Ha, va neft narxi bir barrel uchun taxminan 10 dollar edi, shuning uchun arzon gaz bor edi va elita NATO davlatlaridan olingan kreditlarga juda berilib ketdi. Va G'arbda ular Jirinovskiyni ular uchun nomaqbul ekanligini aniq ko'rsatdilar.
  Bunday sharoitda Yeltsin elitasi bilan ittifoqqa tayanish liberal-demokratik partiya rahbarining obro'sini buzdi va blokka kommunistlar va millatchilar bilan aralashdi. Shuni ham aytish kerakki, rus armiyasining og'ir yo'qotishlari, umuman, bir nechta va unchalik yaxshi qurollanmagan dushmanni mag'lub etishni istamasligi jangari shiorlarning mashhurligini va urush orqali baxtga erishish istagini pasaytirdi. Xalq rus armiyasi Hind okeanida oyoqlarini yuvib, neft zaxiralari bilan Yaqin Sharqni zabt etishga tayyor emasligini ko"rdi. Ha, nazariy jihatdan, Yaqin Sharqni qo'lga kiritish neft dollarlari va energiya narxlarining muqarrar sakrashi tufayli juda ko'p pul berishi mumkin edi, lekin Chechenistonni mag'lub etib bo'lmasa ham ... Tinchlikparvarlik tuyg'ulari kuchaya boshladi va Jirik saylovlarda jiddiy yo'qotishlarga duch keldi!
  Vunderkind bola yana to"g"ri o"q uzdi. 130 millimetrli to'pdan chiqqan snaryad xitoylarni tarqatib yubordi.
  Margarita ma'qullab dedi:
  - Sen aqllisan!
  Va u o'zini olov qilish uchun yalang oyoq barmoqlarini ishlata boshladi.
  Va Oleg Rybachenko o'z fikrini davom ettirdi.
  Ammo shuni aytish kerakki, Zyuganov juda ehtiyotkor edi. Masalan, Boris Fedorov hukumatga ishonchsizlik reytingi uchun ovoz berishni taklif qilganida, Rossiya Federatsiyasi Kommunistik partiyasi buni qo'llab-quvvatlamadi. Umuman olganda, Zyuganov va uning atrofidagilar Chernomyrdinga juda ehtiyotkorlik bilan munosabatda bo'lishdi, garchi u oligarxlar manfaatlarini ko'zlab o'z siyosatini davom ettirgan va Yeltsinga sodiqligini ko'rsatgan. Lekin qiziq tomoni shundaki, Zyuganov birinchi raqamli muxolifatchi va Yeltsinga qarshi bo"lishga muvaffaq bo"ldi. Bundan tashqari, prezidentlik tarafdori bo'lgan tashviqot ham unga, ehtimol, ataylab yordam berdi, chunki ikkinchi turda kommunist Zyuganov kommunist bo'lmagan nomzoddan yaxshiroq.
  1995 yil qish va bahorda LDPR partiyasi jiddiy inqirozni boshdan kechirdi, bir nechta deputatlar uni tark etdilar, shu jumladan yorqin, xarizmatik Marychev.
  Ammo Chechenistondagi urush asta-sekin g'alaba qozondi, jangarilar ham katta yo'qotishlarga duch keldilar va qon to'kib, ruhiy tushkunlikka tushdilar, rus armiyasi oldinga siljidi. Iyun oyida Shamil Basayev Budenovskdagi tug"ruqxonani egallab oldi. Aslini olganda, jangarilarning bunday harakati harbiy jihatdan hech narsa bermadi va tashviqot nuqtai nazaridan bu hatto urush partiyasi foydasiga ham edi ... Ammo Yeltsin 3-4 oktyabr voqealari va millionlarning la'natlarini buzdi. Ruslar uni yiqitdi va u Chernomirdinga urushni to'xtatib, muzokaralarni boshlashni buyurdi ...
  Rossiya armiyasi bir tomonlama ravishda harbiy harakatlarni to'xtatdi. Va nihoyat, Davlat Dumasi hukumatga ishonchsizlik votumini o"tkazish uchun yetarlicha ovoz to"pladi va bir qator xavfsizlik xodimlarining iste"fosini talab qildi. Yeltsin faqat Grachevni saqlab qoldi, ammo Yegorov, Yerin, Stepashinni taslim qildi. Bu erda Jirinovskiy dastlab to'g'ri pozitsiyani egalladi: u sulhni qoraladi va ishonchsizlik votumi uchun ovoz berdi. Chernomirdin vazirlar mahkamasiga ishonch masalasini Davlat Dumasi ovoziga qo'yaman deb qo'rqitayotganda (bir ogohlantirish bor, agar hukumatga ishonch uchun 450 ovozdan 226 tadan kam ovoz to'plangan bo'lsa, u holda prezident o'z ixtiyorida bo'lishi shart. hukumatni tarqatib yuborish yoki Davlat Dumasini tarqatish uchun bir hafta), Jirinovskiy qat'iylik va erta parlament saylovlariga borishga tayyorligini ko'rsatdi. Erta saylovlarning afzalliklari shahidlar qiyofasi, muvaffaqiyatning yo'qligi - Yeltsin va hukumatni ayblash, Kremlning Rossiya Jamiyatlari Kongressi loyihasini targ'ib qilish uchun vaqt bermaslik va hokimiyatdagi partiya: Bizning uyimiz Rossiya. . Va, albatta, boshqa tashkilotlar - kichikroq!
  Chernomirdin blef ish bermasligini va yangi parlament yanada muxolif bo'lib qolishini anglab, ovoz berishni qaytarib oldi. Davlat Dumasi yana bir bor ishonchsizlik ovozini berdi, Jirinovskiy juda agressiv harakat qildi, ammo ovozlar yetarli emas edi. Aytish kerakki, Yabloko qo'rqib ketdi, Yavlinskiy deputatlik o'rinlarining afzalliklarini yo'qotishni xohlamadi. Bundan tashqari, uning haqiqiy reytingi yuqori emas edi, shunchaki uchib ketish xavfi bor edi.
  Jirinovskiyning mashhurligi darhol oshdi, ammo Volfovich impichment tartibida o'z partiyasining imzolarini qaytarib olib, yana noto'g'ri hisob-kitob qildi. Bu muhim emas, muxolifat ayblovlar qo'yish uchun komissiya tuzish uchun 300 ta ovozga ega edi, ammo bu reytingni buzdi! Jirinovskiy yana oʻzini murosa siyosatida ayblab, oʻsib borayotgan norozilik elektoratining bir qismini begonalashtirganlikda ayblash uchun asos berdi.
  Shunga qaramay, jangarilar qo"pollik bilan buzgan Chechenistondagi sulh, turli teraktlar, ayniqsa Romanovga qarshi uyushtirilgan otishmalar, otishmalar qurbonlari jamiyatda jangari kayfiyatning kuchayishiga olib keldi va Jirinovskiy ochko to"play boshladi. Bundan tashqari, 1995 yil sentyabr oyida NATO bosniyalik serblarni bombardimon qila boshladi, bu G'arbga qarshi kayfiyatni kuchaytirdi, bu ham Liberal-demokratik partiyaning reytingini oshirdi.
  To'g'ri, Jirinovskiy provokatsiyaga berilib, parlamentda bir ayolni kaltaklab, uni umumiy axlatxonaga bir necha marta engil ko'chirdi. Keyin Yeltsin matbuoti Jirinovskiyni qaroqchi sifatida ko"rsatib, hammasini shov-shuv qildi! Biroq, bunday parcha ba'zilarga ma'qul kelishi mumkin: ayniqsa ayollardan aziyat chekkan erkaklar yoki barcha nomzodlar ichida eng shafqatsiz diktatorni qidirib, hamma narsani tartibga soladi deb umid qilganlar! Har holda, "stalinchilar" Jirik uchun edi.
  Oleg Ribachenko otishni davom ettirdi. Bola bu ishni Manchjurlar sulolasi ostidagi Xitoy qo"shinini mag"lub etib, o"ylashda davom etdi.
  1995 yil oktyabr oyida Liberal-demokratik partiya Davlat Dumasida hukumatga ishonchsizlik votumi qo'yish uchun 100 nafar imzo to'pladi, biroq Jirinovskiy oxirgi marta bu niyatini rad etdi.
  Aytishim kerakki, bu uning xatosi va hech narsa oqlanmagan. Birinchidan, Jirinovskiy saylovlar arafasida ishonchsizlik votumini qo'yib, o'sha paytda ko'pchilikni tashkil etgan norozilik elektoratining hamdardligini qozondi. Ikkinchidan, ovoz berish Jirinovskiyning asosiy raqibi Chernomirdinga qarshi qaratilgan bo"lib, Yeltsin va uning atrofidagilarni Jirikni o"z vorisi qilib olishga ishontirishga parda ortidagi urinishlariga to"sqinlik qilmadi.
  Bundan tashqari, Jirinovskiy tushunishi kerak edi; Dumaga saylovlarda qanchalik yuqori natija ko'rsatsa, "oila" unga pul tikish ehtimoli shunchalik yuqori!
  O'sha lahzada saylov kampaniyasining eng yaxshi taktikasi birinchi raqamli muxolifat rolini o'ynash edi, bu kommunistlarning qarama-qarshilik darajasidan oshib ketadi.
  Jirinovskiy, umuman olganda, buni tushundi, lekin u ikkita stulga o'tirishga harakat qildi va mos kelmadi. Yangi saylovlar avvalgilariga qaraganda ancha qiyin bo'ldi! Birinchidan, 1993 yildagidan farqli o'laroq, ular notiqlik iste'dodini to'liq namoyon etish imkoniga ega bo'lmadilar, ular partiyalarga juda kam efir vaqtini berishdi, ularning soni 13 tadan 44 taga (!) oshdi. Ikkinchidan , Jirinovskiyga qarshi umid va umidlarning amalga oshmaganligi omili o'ynadi. Axir u birinchi bo"lib ko"rindi-yu, lekin u odamlarning hayotini yaxshilamadi... Garchi aqlli odamga Jirikning haqiqiy kuchi yo"qligi va o"sha kommunistlar Liberal-demokratik partiyadan ko"ra ko"proq ovozlarni nazorat qilgani ayon bo"lsa-da. : 60 ga qarshi 102, lekin ... O'sha paytda qancha aqlli odamlar edi, ayniqsa to'qsoninchi yillarda.
  Uchinchi sabab, ular LDPR rahbariga kirni to'kishdi, bu yirtqich hayvon va bezori qiyofasi, u uchinchi jahon urushini boshlashidan qo'rqish edi.
  To'rtinchi sabab ham ko'p sonli raqobatchilarning paydo bo'lishining asosiy sabablaridan biridir. Eng mashhurlari: Skokov (Yeltsin davridagi Xavfsizlik kengashining sobiq kotibi) boshchiligidagi Rus jamoalari kongressi va Aleksandr Lebed, shuningdek, Yeltsinning odami, Dnestrovyedagi roli ommaviy axborot vositalari tomonidan sezilarli darajada oshirilgan. Bu faol PR blokidir, lekin ular yetarli bo'lganga o'xshaydi, chetidan. Axir, odamlar hokimiyat o'ylaganchalik yomon emas va ularning aksariyati KRO umuman muxolifat emas, balki Kreml loyihasi, birinchi navbatda Liberal-demokratik partiya va Rossiya Federatsiyasi Kommunistik partiyasiga qarshi qaratilganligini tushunishdi. Ammo shunga qaramay, bu tashkilot to'rt foizdan ko'prog'ini tortib oldi!
  Tomning tepasida Marychev qochib ketgan Derjava-Rutskoy, SSSR uchun blok - Tyulkin-Ampilov, Lisenkoning Milliy Respublika partiyasi va boshqa ko'plab raqobatchilar bor edi. Aytish kerakki, kommunistlar ham o'z elektoratini tarqatib yuborishdi: SSSR bloki to'rt yarim foizdan ko'proq ovoz to'pladi, lekin parlamentga kirmadi va Rossiya Federatsiyasi Kommunistik partiyasi, agrar partiya uchun ovozlar yo'qoldi. boshqa so'l tashkilotlar kabi besh foizlik to'siqni ham olmagan. Xususan, sobiq bosh vazir Rijkov blok bilan saylovlar uchun nimaga umid qilgani aniq emas: Mehnat ittifoqi yoki Govoruxin bloki! Biroq, 1995 yilgi saylovlar Rossiyaning butun tarixidagi hokimiyatdagi partiyaning eng zaif natijasini va norozilik ovozlarining eng katta foizini ko'rsatdi.
  Bola yalang oyoq barmoqlari bilan joystik tugmasini bosib yana o"q uzdi va o"ylarida davom etdi;
  Jirinovskiy saylovoldi tashviqoti paytida, odatda, hokimiyatni qoraladi, lekin buni etarlicha tajovuzkor qilmadi. Bundan tashqari, uning fraksiyasi kelasi yil uchun byudjetni qo'llab-quvvatlab, Kremlparastlikdagi ayblovlarga yana bir sababni keltirdi. Bu saylovlarda deyarli butun elektoratning norozilik kayfiyatini hisobga olsak, bu hukumat bilan murosa qilish shart emas edi! Bundan tashqari, Davlat Dumasi kutilmaganda Dubininni Markaziy bank rahbari sifatida osongina tasdiqladi, garchi ikkinchisi Yeltsin atrofidagi odam, radikal Gaydar versiyasida bozor islohotlari tarafdori edi. Darvoqe, Zyuganov ham bu nomzodni qo"llab-quvvatladi, garchi Dubinin "Qora seshanba"da ishtirok etgan bo"lsa-da, o"zining ham prinsipial muxolifatchi emasligini ko"rsatdi!
  Saylov paytida Jirinovskiy hech qanday saylov bloklari tuzishni istamadi, biroq bir qancha kichikroq millatchi partiyalar buni qilish istagini bildirishdi. Bundan tashqari, Vengerovskiy partiya nomini siyosiy jihatdan to'g'riroq va uyg'unroq nomga o'zgartirishni maslahat berdi - masalan, Buyuk Rossiya! Jirinovskiy bu masalada qaysarlik ko'rsatdi, garchi bu vaqtga kelib liberal-demokrat so'zi allaqachon haqoratli bo'lib qolgan edi!
  Qolaversa, LDPR partiyasi roʻyxatiga taniqli qoʻshiqchi yoki sanʼatkorlar kiritilmagan, garchi xohlayotganlar yetarli boʻlgan. Xususan, matbuot e'tiborini jalb qilishni juda yaxshi ko'rgan Alla Pugacheva LDPR partiyasi ro'yxatida ikkinchi o'ringa rozi bo'lishi mumkin edi. Bu uni hech qanday tarzda bezovta qilmadi, lekin bu o'zini eslatish uchun qo'shimcha ma'lumot sabab bo'lishi mumkin. Bundan tashqari, Davlat Dumasi muhokamasiga muayyan loyihalar va qonunlarni taklif qilish imkoniyati. Hatto bastakor Antonov ham faqat mintaqaviy ro'yxatga kiritilgan va keyin ular butunlay janjallashgan. Umuman olganda, Jirinovskiy: xarakterda juda yomon xususiyat bor: uning muhitidagi kuchli shaxslarga, o'z nuqtai nazarini himoya qiladiganlarga toqat qilishni istamaslik. Masalan, mashhur gipnozchi Anatoliy Kashpirovskiy aynan shu sababdan ziyofatni tark etdi; u Vladimir Volfovichni avtoritar boshqaruv usullarida va o'zini xiyonatkorlar bilan o'rab olish istagida aybladi. Aytgancha, hatto Gitler ham o'ziga kerak bo'lgan odamlar bilan murosa qilgan va ular o'zi uchun foydasiz yoki xavfli bo'lgunga qadar ularga o'z muhitida toqat qilganligini aytishim kerak. Rem, Shtrasser, Gebbelsni eslang, ular o'zlarining so'lchiliklari va hokimiyatga qarshiligi bilan ajralib turardilar. Ammo aynan shunday shaxslar tufayli Gitler kommunistlar va sotsial-demokratlardan maksimal ovoz olishga muvaffaq bo'ldi. Shuni ham aytishim kerakki, Jirinovskiy juda tez-tez gapirgan: u o'ylamasdan Stalinni maqtagan yoki qoralagan. Umuman olganda, Liberal-demokratik partiya rahbarining o'zi ma'lum darajada Stalinga taqlid qildi, o'z kultini yaratdi, hokimiyatning avtoritar usullariga sodiqligini namoyish etdi, lekin shu bilan birga u kommunistlarni zo'ravonlikda aybladi, garchi u o'zi zo'ravonlik, zo'ravonlikni qo'llab-quvvatlagan bo'lsa ham. va yana zo'ravonlik!
  So"l qanot g"oyalari ommalashib borayotgan bir sharoitda Jirinovskiy kommunistik g"oyalarga nisbatan muvozanatli munosabatda bo"lishi va saylovchilarning salmoqli qismi sovet davriga nostaljik ekanligini yodda tutishi kerak edi. Bundan tashqari, chapizmning tashqi atributlari xalaqit bermaydi: masalan, LDPR bayrog'i uchun ko'k rang juda achinarli! Birinchidan, bu "ko'k" bo'lgan geylar bilan aloqalarni uyg'otadi, ikkinchidan, ko'k rang tinchlanadi, bu Jirinovskiyning qizg'in nutqlari bilan yaxshi mos kelmaydi! Uning partiyasi uchun eng yaxshi variant binafsha-qizil bo'ladi. Tetiklantiruvchi, ekspluatatsiyaga chaqiruvchi, lekin baribir kommunistlar bilan bir xil emas! Bundan tashqari, binafsha rang qirollik ramzi bo'lib, suverenitet tarafdorlari, monarxistik va kommunistik bo'lmagan e'tiqod tarafdorlarining ovozini jalb qilishi mumkin!
  Dohiy bola yana joystik tugmachalarini bosdi va chiyilladi:
  - Mening g'alabam ulug'vor bo'ladi!
  Va aqlli fikrlashni davom ettirdi.
  Jirinovskiy hazil o'ynagan videolar ham eng yaxshi g'oya emas edi, xususan, u unchalik yaxshi kuylamagan! Bu holatda, bu eng yaxshi harakat emas edi, chunki 1995 yilda xalq o'sha paytda och edi va jiddiy o'zgarishlar va jiddiy rahbarni xohlardi va u hazilga moyil emas edi! Aytish kerakki, kremlparast ommaviy axborot vositalari allaqachon Jirinovskiydan hazil va masxaraboz yasashga harakat qilishgan va bu taassurotni kuchaytirishga, o'z dushmanlariga yangi kozırlarni berishga arzigulik emas edi!
  1995 yilgi saylovlarda MSK dastlab "Derjava" - Rutskoyni, keyin esa "Yabloko" ni ro'yxatdan o'tkazishdan bosh tortdi. Shundan so'ng ikkala partiya ham Oliy sud orqali tiklandi. Ushbu epizod haqida bir nechta versiyalar mavjud: xususan, Kreml va uning PR xodimlari Yavlinskiyga Dumaga saylovlarda demokrat va g'arbchi sifatida yordam berishni xohlashdi va Rutskoy kommunistlarning ovozini olishi kerak edi. o'ziga ....
  Bir qarashda versiya mantiqiy, agar ular haqiqatan ham Yabloko va Derjavani olib tashlashni xohlasalar, Yeltsinlar oilasining buyrug'i bilan tuzilgan Oliy sud ularni tiklamagan bo'lardi! Negaki, "Yabloko", "Boshqa Rossiya" va "Vatan" partiyalariga hech qanday qonuniy asoslarsiz saylovlarda ishtirok etishiga ruxsat berilmagani haqidagi so"nggi misollarni eslashimiz mumkin. Masalan, 2006-yilda Moskvada bo"lib o"tgan saylovlardan "Vatan" blokining olib tashlanishi huquqiy nuqtai nazardan mutlaqo noqonuniy edi! Shunday qilib, diskvalifikatsiyaga sabab bo'lgan videoda: zo'ravonlik, pogrom, irqiy tozalash va hatto "kavkazliklarni" deportatsiya qilishga to'g'ridan-to'g'ri chaqiriqlar bo'lmagan. Bu shunchaki Moskvani axlatdan tozalash haqida gapirdi ... Ha, tartib va muhojirlarni tiklash zarurligiga ishora bor edi. Lekin... Birinchidan, bu qonunga zid emas, ikkinchidan, har qanday eng zararsiz videoda har qanday narsaga ishorani topishingiz mumkin. Siz, masalan, hatto multfilm "Faqat kuting!" pedofiliya tashviqoti sifatida taqiqlash. Va quyon bolaga o'xshaydi, bolalar chiptasi bilan sayohat qiladi va bo'ri u bilan noz-karashma qiladi, erkalaydi ... Bunday holda, sudyaning Rodina blokini ro'yxatdan o'tkazishdan olib tashlashga qonuniy huquqi yo'q edi! Xodorkovskiy ustidan sud jarayoni alohida mavzu, biz bu maqolada bu haqda gapirmaymiz. Ammo hamma Kremlning sanktsiyasisiz bu sodir bo'lmasligini tushunganga o'xshaydi ...
  Ha, ha, lekin aslida emas! Xususan, Rutskoy o'sha paytda Yeltsinning ashaddiy dushmani hisoblangan - u hali ham to'g'ridan-to'g'ri qurolli to'qnashuvga kelgan bo'lar edi! Quvvat darajasi ancha yuqori edi va uning besh foizlik to'siqdan o'tish ehtimoli yuqori! Xo'sh, nima uchun Kreml o'z dushmanining imkoniyatlarini aldaydi? Ha, "Yabloko" demokratik partiya bo'lsa-da, u juda muxolifatchi: u bir marta ham byudjetni qo'llab-quvvatlamadi, bu Dumada ham, keyingi Dumada ham Yavlinskiy Rossiya prezidentligi uchun kurashishini e'lon qildi. Xo'sh, "Yabloko" ni kuchaytirishning o'ziga xos sababi nima: ayniqsa, bo'lajak prezidentlik saylovlari kontekstida bu juda zararli! Yavlinskiy birinchi turda Yeltsindan ovozlarni tortib oldi va Yablokoning yosh va sportchi rahbari obro'sizlangan, eskirgan Yeltsinga qaraganda ancha jozibali ko'rindi.
  Shunday qilib, birinchi versiya to'liq ishonarli emas va Rossiya sudlari hali Rossiya Prezidentiga u qadar kuchli bog'liq emas edi. Xususan, GKChP a'zosi, armiya generali Varenikov oqlandi, sud har doim ham hokimiyat tarafini olmaganiga boshqa misollarni keltirish mumkin.
  Katta ehtimol bilan, Yavlinskiyning diskvalifikatsiyasiga G'arbning salbiy munosabati rol o'ynadi va Yeltsin rejimi mamlakatda farovonlik qiyofasini yaratish uchun saylovlar arafasida kreditlarga muhtoj edi. Xo'sh, Rutskoy xuddi shu munosabat bilan olib tashlandi, shuning uchun ular kompaniyaga qayta tiklandi. Biroq, bu Derjavaga 5 foizlik chegarani egallashga yordam bermadi. Rutskoyning 2,7 foizlik natijasini universal deb hisoblash mumkin, ayniqsa uning qanchalik mashhurligini hisobga olsak. Biroq, Kremlning KRO loyihasi ham yutqazdi. Jirinovskiy Duma minbaridan unchalik unumli foydalana olmadi, ammo aytish kerakki, unga barcha kremlparast tashviqotlar unga qarshi ishlagani foyda keltirdi. Jirinovskiy hokimiyatning birinchi raqamli dushmani, degan imidjni yaratgandek tuyuldi va agar Vladimir Volfovich o'z qarshiliklarida barqarorroq bo'lganida, uning natijasi ancha yuqori bo'lar edi.
  Oleg Rybachenko yana juda aqlli ravishda Xitoy polkini yuqori portlovchi parchalanuvchi raketa bilan qopladi. Shundan so'ng uning fikrlari yanada uyg'unlashdi.
  Biroq, Liberal-demokratik partiya rahbarining televidenie orqali hokimiyatga tahdidlar bilan qisqa nutqlari, o'ta jangari chaqiriqlari umuman olganda to'g'ri edi, faqat, ehtimol, Yeltsin va Yeltsinni faolroq qoralash kerak edi.
  Muxtasar qilib aytganda, 1995 yil dekabr oyida bo'lib o'tgan saylovlarda Rossiya Federatsiyasi Kommunistik partiyasi deyarli 23 foiz, ikkinchi LDPR 11,5 foiz, uchinchi NDR 10,3 foiz va to'rtinchi Yabloko 6,7 foiz ovoz bilan birinchi o'rinni egalladi.
  Qolgan qirq partiya 5 foizlik chegaraga chiqmadi!
  Jirinovskiyning xuddi shunday natijasini qanday baholash mumkin? Birinchi saylovlarga nisbatan foizlarda ikki baravar kamaygan. Ammo agar saylovchilarning 12 foizga yaqin ishtirok etganini hisobga olsak, Jirinovskiy 1993 yilgi natijaning 62 foizini olgan. Ko'pmi yoki ozmi?
  Barcha noqulay vaziyatlarni hisobga olgan holda, bu natija qoniqarli va faqat yaxshi o'rtasida. Yomon omillar:
  1. Elektoratning Davlat Dumasidagi Liberal-demokratik partiyasi faoliyatidan noroziligi. Xalq birinchi o"rinni qo"lga kiritgan nomzoddan ko"proq narsani kutdi, ammo hayot yaxshilanmadi. To'g'ri, ko'pchilik Jirinovskiyda haqiqiy kuch yo'qligini tushunishdi, ammo umidsizlik hali ham hukm surdi.
  2. Liberal-demokratik partiyaning jangari yetakchisi halokatli oqibatlarga olib keladigan uchinchi jahon urushini boshlashidan qo"rqish. Qolaversa, ko"pchilik Jirinovskiyning vazminligidan va totalitar diktatura o"rnatib, mamlakatni qonga to"ldirishidan qo"rqmasdi. Uning isteriyasi ko'pchilikni qo'rqitdi.
  3. Liberal-demokratik partiya yetakchisining muxolifati yetarli emas. Ayniqsa, birinchi marta Chechenistondagi urush oylari va kremlparast tashviqotning o'zi Jirinovskiyni buning uchun aybladi va uning hokimiyatga sodiqligini oshirdi. Biroq, Vladimir Volfovichning o'zi hozirgi hukumatning asosiy dushmani qiyofasini yo'qotib, Kreml bilan do'stlikni xohladi.
  4. Populistik, moliyaviy siyosatni amalga oshirish uchun Dumaning dastaklaridan foydalanishning etarli darajada samarasizligi. Xususan, xalq uchun ishlaydigan, birin-ketin populistik qonunlarni ovozga qo"yish mumkin edi. Bu, xususan, Yeltsinning Kongressda amalga oshirish uchun real bo'lmagan narsani taklif qilgani va o'zi uchun ball to'plagani edi. Ha, va Yeltsin saylovlar paytida hammaning maoshi va pensiyasini ko'tardi, keyin esa ularni to'lamadi yoki ularni inflyatsiya yeb qo'ydi. Lukashenko va boshqalar ham shunday qilishdi, lekin Yuliya Timoshenko o'zining qattiq pul siyosatidan voz kechmadi va saylovlarda yutqazdi, bir vaqtning o'zida erkinligini ham yo'qotdi!
  5. Jirinovskiy tashqi ko'rinishi bilan bog'liq yana bir noto'g'ri hisob-kitob qildi. U keraksiz semirib ketdi va natijada ancha yomon ko'rina boshladi. Qolaversa, och odamlar qozonli va semiz odamlarni yoqtirmaydi. Bu yerda, darvoqe, Jirinovskiy o"zining yana bir kamchiligini, siyosatda aqidaparastlikning yo"qligi, tanasini shaklda ushlab turish va ortiqcha ovqatlanmaslik uchun iroda kuchi yetarli emasligini ko"rsatdi. Aytgancha, 1991 yilgi saylovlarda ham Jirinovskiy qirq besh yoshida ingichka, hatto me'yordan ham ozg'in edi. Bu shuni ko'rsatadiki, "Jirik" tabiatan ortiqcha vaznga moyil emas, ya'ni, masalan, Gaydardan farqli o'laroq, o'zini formada ushlab turish unchalik qiyin emas edi.
  Bu ham muhim kamchilikdir!
  7. Birinchi saylovga nisbatan Jirinovskiy foydalanishi mumkin bo"lgan efir vaqti keskin kamaydi. Bepul efir vaqti 44 partiya o"rtasida bo"lingan, pullik efir vaqti esa bepul efir vaqtidan ortiq bo"lishi mumkin emas, uni faqat tungi vaqtda sotib olish mumkin edi. Shunday qilib, Jirinovskiy 1993 yilda bo'lgani kabi o'zining ajoyib notiqlik qobiliyatidan to'liq foydalana olmadi. Garchi, masalan, uning puli o'sha paytdan ko'ra ko'proq edi!
  6. Ehtimol, eng muhimi: siyosiy raqobat keskin o'sib bordi va Liberal-demokratik partiyaning saylov maydonida bir qator partiyalar va taqlidchilar bloklari paydo bo'ldi. Bulardan, birinchi navbatda, KRO, Power, CHP va boshqa bir guruh partiyalar. Hukumat esa "Rossiyadagi "Bizning uy" partiyasidan tashqari hamma tomonidan tanqid qilindi. Tez-tez ular televizorda Boris Fedorov va uning "Oldinga Rossiya" blokini faol ravishda targ'ib qilishdi va ko'rsatishdi, Chernomirdin va hukumatni tanqid qilishdi. To'g'ri, Boris Fedorovning o'zi norozilik elektorati ustidan g'alaba qozonishga umid qilib, faqat muxolifat o'ynadi. Lekin ko'pchilik unga ishonmadi! Keyin Boris Fedorov hatto NDRga qo'shildi. Lisenko boshchiligidagi Milliy Respublikachilar partiyasi ham juda faol edi va uning rahbari Jirinovskiyning hissiyotlarini ko'chirib oldi va OAV e'tiboridan xafa bo'lmadi. Bundan tashqari, Liberal-demokratik partiya rahbarining sobiq yordamchisi va o'ta millatchi bo'lgan Vedenkin bloki, shuningdek, Boburin bloki faol edi. Boburin ham juda faol odam, bir paytlar Xasbulatov o"rniga notiq bo"lib qolishi ham mumkin edi. Xulosa qilib aytganda, Jirinovskiy elektorati xuddi shunday dublyorlar va taqlidchilar tomonidan deyarli tarqatib yuborildi. Bundan tashqari, so'l ham yangi tendentsiyalarga ega edi, shu jumladan Stalinistik e'tiqod.
  Bunday sharoitda 44 nafardan 11,5 foizi haqiqatan ham munosib natijadir, ammo oqilona saylov siyosati bilan imkondan pastroq. Misol uchun, Zyuganov raqobatchilar soni ko'paygan bo'lsa-da, o'z ballini 13,5 foizdan 22,9 gacha ko'tarishga muvaffaq bo'ldi. Bitta blok "SSSR uchun!" saylovchilarning 4,5 foizdan ko'prog'ini olib ketdi! Yabloko yo'qotishlarga duch keldi, lekin bir foizdan kam va to'siq ortida g'oyib bo'lgan tomonlarni hisobga olib, o'z fraktsiyasini ko'paytirdi. Birgalikda ular bir a'zo sifatida 46 deputatga ega edilar. Ammo "Rossiya tanlovi" bo'linishdan keyin yo'qolib ketdi, xuddi Shaxrayning PRESS nashri ham.
  . Љ16-BOB
  Xitoy armiyasi IS-7 tankida butunlay yo'q qilindi. Va yana Osmon imperiyasi bilan jangda pauza bo'ldi. Va Oleg Rybachenko ikki marta o'ylamasdan, chiroyli va qiziqarli hikoyani chizdi;
  Kech kuzning og'ir kunlari bo'ldi. Osmon yig'lab, erni qo'rg'oshin tomchilari bilan mo'l-ko'l sug'ordi. Olam bo"z edi, tilla yaproqlar to"kilib ketdi, daraxtlarning shoxlari yalang"och ramkadek shamolda chayqalardi. Kumush qor to"pi derazalarga o"zining murakkab naqshlarini chizishga, jigarrang-kulrang tuproqni ko"zni qamashtiruvchi gilam bilan qoplashga ulgurmay erib ketdi.
  To'qqiz yoshli bolakay Slava Ivanov g'amgin edi, go'yo butun olam tikanli simlar bilan o'ralgan edi. Boshini egib, sevilmagan maktabdan qaytib keldi, u erda ham sinfdoshlari tomonidan kaltaklandi. Yuzda xira ko'karishlar paydo bo'ladi, portfel yirtilgan, uyga borish istagi yo'q, bu erda sizni ota-onalarning intruziv savollari kutmoqda. Va bundan ham yomoni, ertaga siz yana maktabga borishingiz va Dantening yoshlar uchun do'zaxiga tushishingiz kerak bo'ladi. Shu payt qo"yni so"yishga haydab ketayotgan bolakay kiraverishda kirganida, xuddi no"xat qutisidan chiqqan shaytonday bir kichkina odam uning oldiga otilib chiqdi. U o'g'il bolaga o'xshardi, lekin ayni paytda u Pinokkioning o'tkir burni emas edi, uchta xushchaqchaq ko'zlari - qizil, sariq, yashil doimo ko'z qisib turardi.
  -Salom! - dedi svetoforning ko'zlari bilan kichkina odam. Va u yog'och qo'llarini tekkizganday tuyulganidek, qo'lini uzatdi.
  Slava ularni ishonchli tarzda silkitmadi, u allaqachon bolalar mo''jizalar sodir bo'lmasligini tushunadigan yoshda edi va u bunday maskaraddan hayratda qoldi.
  "Uning kibernetik ko'zlari bo'lsa kerak" va u o'zini maxsus karton kostyum bilan yopdi.
  - Xo'sh, nega bunchalik ma'yus! O'zimni tanishtirishga ijozat bering, men Chrome sayyorasidan Kroreman. Siz aniq ko'rasiz, sayyoramizning bo'g'uvchi atmosferasi bilan to'lib-toshgan. Ismingiz nima.
  -Slava yoki Vyacheslav. - noaniq g"o"ldiradi bola.
  - Demak, bu Glory. Biz - men va Vint - sayyorangizning yonidan uchib o'tdik, mahalliy aholi uni Yer deb ataydi va biz uni Erbana deb ataymiz. Bizning gipertelepatik haydovchimiz deyarli barcha kuchini yo'qotib, to'xtab qoldi. Bu bizning sayyoramizda abadiy qolib ketishimiz mumkinligi bilan bog'liq. Bizga yordam bering. - Lekin men bolaman va kosmik dvigatellarni tushunmayman.
  Bola noaniq ozg"in yelkalarini qisdi.
  - Siz buni aniqlab olishingiz shart emas. Mana Vint keladi, u sizga hamma narsani tushuntiradi.
  Ularning oldida "Merry Pictures" jurnalidagi Samodelkinga juda o'xshash mavzu paydo bo'ldi. Uning burni uchun bir xil murvat, xoch shaklidagi og'zi bor edi va uchar likopcha shaklidagi svetoforning uchta ko'zlari unga g'ayrioddiy kosmik ko'rinish berdi. Qo'llardagi barmoqlar ko'plab bo'g'inlar bilan egilgan kalitlar shaklida edi. Garchi ular teginish uchun po'latdek his qilishsa-da, Vint juda yumshoq qo'l silkitdi.
  -Bizning insoniy do'stimiz, mo'rt tanamiz.
  Vintning ovozida afsus bor edi.
  - Va u menga juda yoqadi va u g'amgin nafas oladi, u juda temperamentli.
  Crore do'stona tarzda yelkasini qoqib qo'ydi. Vint biroz o'zgargan ohangda davom etdi.
  -Bolam, sen biz bilan bir joyga uchishni, boshqa olamlarni ko'rishni xohlaysan.
  Glory titrab ketdi. Unga u uxlayotgan va tush ko'rayotgandek tuyuldi. Haqiqatni ko'rish - o'zingizni chimchilashning eng yaxshi usuli. U qilgan. Bu unchalik og'riqli emas edi, lekin Vint va Krore hali ham yonma-yon turishardi, uning bo'yi kichik, keng, biroz arzimas tabassum bilan.
  -Yo'q, biz mumdan yaratilgan emasmiz va quyoshda eriymiz.
  Vint kulib yubordi.
  - Endi yirtib olaylik.
  Uchbirlik kiraverishdan chiqib ketdi, hovlida shilinib ketdi, ko'lmaklar orasidan etiklar siqilib ketdi.
  - Sizning ibtidoiy transportingizdan charchadim. - dedi Kror va cho"ntagidan Rubik kubiga o"xshagan asbobni chiqarib oldi.
  O'tkir hushtak jimlikni buzdi. Slavaning beshta sinfdoshi ularni yig'ilishda qo'ndirishdi. Uni mag'lub etgan o'sha dashing Losers edi. Va endi ularning tumshug'ida sadistik jilmayish paydo bo'ldi.
  - O'sha Snow White (Slavaning sochlari sarg'ish edi) va siz ikki kiyingan jingalak. Eng munosib kompaniya
  Ular yaqin kelishdi, ularning eng kattasi, "Baran" ismli semiz odam Krorning tirqishiga tarsaki tushirmoqchi bo'ldi. U to'satdan barmoqlarini siqib qo'ydi.
  - Salom, "Pinokkio". Qo'chqor tom ma'noda g'azabdan bo'g'ilib qoldi. - Mayli, qo'yib yuboring, bo'lmasa olasan.
  Qo"chqorning dugonasi uning yuziga tepmoqchi bo"ldi, biroq Kror joyidan o"rnini bosdi va uning qorniga keskin tepdi. Bezori bola og"zini katta ochgancha hansiragancha yiqilib tushdi.
  - Hisob ochiq. Pinokkio tabassum qildi.
  Keyin u barmoqlari bilan harakat qildi: Baran og'riqdan titrab, hushini yo'qotdi.
  - U o'zinikini qonayotganidan, biz uni galaktika bo'ylab fotonlarga sepmaganimiz uchun rahmat aytsin.
  Qolgan uchta o'g'il qotib qoldi, sobit nuqtaga tikildi, so'ng turli yo'nalishlarga yugurdi.
  -Shunday qilib, ular keggidek parchalanib ketishdi. Men senga aytmadimmi, Slava, odam bolalari qo"rqoq.
  Bola ikkilanib qoldi.
  -Bilmayman.
  -Biling. Bu orada biz bir oz sayr qilamiz.
  Vint tutqichni aylantirdi va ular erga tushib ketganga o'xshaydi. Atrofda deyarli kosmik zulmat bor edi.
  Slava silkinib, qalqonga kirdi, go'yo u hayratda qoldi, zarba juda kuchli edi. Butun xona titrab ketdi va qizarib ketdi, yangi paydo bo'lgan do'stlarning kulgili yuzlari qip-qizil ohanglarda raqsga tushdi.
  - Adashgansiz. - dedi Kro ishtiyoq bilan. Lekin buni qilish shart emas, faqat muzlatish kerak edi. Endi nima qilamiz?
  -Hech narsa. Vint shivirladi. Zaryad qilaylik, keyin ko'ramiz.
  Vint Slavaning boshiga dubulg'a kiydi.
  -Keling, kvazar batareyamiz o'ylab ko'raylik.
  - Nima haqida o'ylash kerak.
  - Yomon va haqoratli har qanday narsa haqida. Sizni eng ko'p xafa qilgan narsani eslang.
  Va bu sizga nima yordam beradi? Gloryning ko"zlari hayratdan katta bo"ldi.
  Kror oyog'ini orqaga qo'ydi, uning "svetofori" hayajon bilan yondi.
  -Albatta, bizning gipertelepatik generatorimiz salbiy his-tuyg'ular bilan oziqlanadi. U ularni yulduzlarni o'z orbitalaridan o'zgartirishga qodir kuchga aylantiradi. Axir, siz jozibali bo'lib chiqdingiz - sizda juda ko'p salbiy his-tuyg'ular bor.
  Bularning barchasidan Slava uning ichida misli ko'rilmagan energiya yashiringanini va negadir undagi eng yomon narsalar shunday qodirligini angladiki, kichkina bolalarcha janglar quyoshda sham kabi o'chib ketadi.
  - Va men kuchliman.
  Bola mushtlarini siqdi.
  - Sizda kuchli biomaydon bor, - javob berdi Vint. Bizning kichik yulduz kemamiz superkosmik tezlikka tezlashadi.
  Yulduzli kemaning kabinasida u darhol yorug' bo'ldi. Slava qurilmalarni o'yin avtomatlari zalidagi kabi toza ko'rdi. Uning ko'ziga tushib qolgan Kror gologramma qurilmani yoqdi. Yulduzli osmon projektor kabi yorishdi.
  -Bu sizning galaktikangiz, ko'rdingizmi, bolam, u spiral shaklida o'ralgan.
  Bola hayrat bilan shu paytgacha noma'lum bo'shliqqa qaradi. U begona texnologiyalarning bu mo''jizasini ko'rishdan xursand va biroz qo'rqib ketdi.
  -Bu qizil nuqta hozirda qayiq joylashgan joy.
  -Tushundim va hozir Yerda.
  - soʻradi shon-shuhrat.
  - Yo'q, biz oydamiz. Va agar xohlasangiz, oy manzarasiga qoyil qolishingiz mumkin.
  Vint kiberskanerni ishga tushirdi, kema devorlari shaffof bo'ldi va g'alati oy manzarasi kabinaning butun yuzasini yoritib yubordi.
  - Siz kosmik kraterlardan o'tib ketmoqchi bo'lgan kichkina odam.
  - deb taklif qildi Vint qizg'in ohangda.
  Glory ikkilanib qoldi.
  Ammo u erda havo yo'q.
  - Lekin qum bor. Vakuum sizni qo'rqitmasa ham, tugashdan qo'rqmang.
  Bola o'zining g'alati do'stiga darhol ishondi. U oy yuzasiga sakrab chiqishi bilanoq tanani tushunarsiz yengillik tutdi. U havosiz bo'shliqda sakrab emas, balki suv ustida suzib yurganga o'xshardi. Bir keskin sakrash va siz erga silliq tushasiz. Slava qayerdadir xuddi shunday tuyg'uni boshdan kechirganini his qildi. Aynan shu erda - karuselda, belanchaklar? Yo'q, bu tushda sakrashga o'xshaydi. Xuddi shu tuyg'u asta-sekin, siz havoda suzib yurgan bargga o'xshaysiz. U qanchalik baland sakrashi mumkin. Bu shunchaki aqlga tushunarsiz.
  - Supermen! Bola bor kuchi bilan qichqiradi va tepadi.
  -Asteroidni urganingizda, ehtiyot bo'ling va siz uchib ketishingiz mumkin.
  - Unday bo'lsa, keling, o'ynaymiz. Glory taklif qildi.
  - Nima fikr. Vint svetoforda turgan ko'zlarini qisib qo'ydi.
  -Unday kel, kim kimga tegsa, tutadi.
  O'yin boshlandi va Vint va Krore boladan ancha tezroq bo'lishsa-da, u juda mohirlik bilan taslim bo'ldi, natijada o'yin qiziqarli bo'lib chiqdi. Va Kror Slavaga dubulg'ani kiyishni taklif qilganda, u tananing bel qismiga kuchli kuch oqayotganini his qildi.
  -Qoyil! Birinchi marta o'zimda to'liq o'zgarishlarni his qilyapman.
  Bola darhol havoga o'ttiz metrga sakrab chiqdi, so'ng chuqur izlar qoldirib, keskin ravishda yuzaga chiqdi.
  - Hoy, menga yetib olishga harakat qil.
  Biroq, Vida bir oz, o'tkir sakrashdan uyalmay, bolani ushlab oldi va barmoqlari bilan ko'kragiga engil urdi.
  -Bolam, sizni hali ham biz bilan solishtirasiz. Qanchalik urinmang, biz sizga yetib olamiz.
  Shundan so'ng, Slava o'ynashdan kasal bo'lib qoldi, u qo'llarini bir-biriga bog'lab, boshini egdi.
  - Ma'lum bo'lishicha, siz menga bo'ysundingiz - ikki yurakli yolg'onchi yigitlar.
  - Nega yolg'on gapirayapmiz, chunki bu o'yin, o'yinda esa ular kurashadilar va har kim o'z taktikasiga ega. Va bizning strategiyamiz koinotda yashovchi barcha zaif mavjudotlarga yordam berishdir.
  Menimcha, biz oydan to"yganmiz. Vint o'ylashda davom etdi. Biz hamma narsani qila olamiz, o'g'il bola boshqa olam va koinotlarni ko'rishini xohlaysizmi?
  -Albatta, men istayman! Slavikning chehrasi yana quvonchdan yorishdi. Hatto ko'karganlar ham qizarib ketgan yuzga bezak bo'lib tuyuldi.
  -Unday kemaga o'tirib ket.
  Slavik bosh uchuvchi kursiga o'tirdi - osmon manzarasining ulug'vor rasmiga qoyil qoldi. Er yuzida bir vaqtning o'zida juda ko'p yorqin yulduzlarni ko'rishning iloji yo'q, qalin er atmosferasi yulduzli osmonning ulkan ulug'vorligini kuzatishni qiyinlashtiradi.
  Va bu erda vakuumda siz eng kichik yulduz toshlarigacha hamma narsani ko'rishingiz mumkin. Slava osmonga qoyil qoldi, u o'zini yaxshi va mamnun his qildi, chunki u bir necha o'nlab, ko'pi bilan yuzlab odamlar ko'rishi mumkin bo'lgan narsalarni kuzatdi.
  - Endi kosmik kema giperdriftga tushadi va siz ilgari hech kim ko'rmagan narsani kuzatishingiz mumkin bo'ladi.
  Slava barmoqlarini panelga uzatdi.
  Vint ko'zlarini yumdi. Keyin u qo'llarini ohista, lekin qattiq urdi.
  - Jihozlarga tegmang. Siz noto'g'ri ilgakni burishingiz va koinotning yarmini qora tuynukga aylantirishingiz mumkin.
  Slavik ko'zlarini katta ochdi.
  - Hushtak.
  -Yo'q, biz bundan beqiyos rivojlangan boshqa olamdan kelganmiz. Va bizning ichimizda yashiringan ulkan energiya zaxirasi bor, bunga nisbatan milliardlab yulduzlar changdir. Qarang, biz tezlikni qanday oshiramiz.
  Avvaliga samoviy jismlar zichlashdi, oldinda ularning ko'pi bordek tuyuldi va spektr ko'k tomonga o'tdi. Orqasida, aksincha, yulduzlar siyraklashib, xiralashib, qizil rangga ega bo'lishdi.
  - Tezlikni oshirishda davom eting. Kror qichqirdi.
  Yulduzlar tez sur'atlar bilan porlashdi, ularning spektri o'zgarib, qattiq binafsha rangga aylandi. Glory orqasiga qaradi. Mutlaq bo'shliq bor edi. Yon tomonlardagi yulduzlar kamdan-kam va xira edi. Hayratdan og"zini ochgan bolaga qarab, Vint tushuntirmadi ham.
  - Bu superlyuminal tezliklar. Ortimizda turgan yulduzlarning fotonlari kemadan orqada qoladi, ya'ni biz ularni shunchaki ko'rmaymiz. Bugina emas, biz oldinga uchib ketgan fotonlarni ushlaymiz, ya'ni siz bir vaqtning o'zida barcha yulduzlarni ham orqa, ham old tomondan ko'rasiz va qisman yon tomondan uchib yurasiz. Mana, ular sizning oldingizda monitorda o'ralgan. Agar biz bir oz ko'proq tezlikni qo'shsak, ular spektrning ultrabinafsha qismiga kirib, sizga ko'rinmas bo'lib qoladilar. Qarang.
  Vint rulni aylantirdi va binafsha nur bir vaqtning o'zida xiralashib, keyin butunlay g'oyib bo'ldi.
  - Xo'sh, vintdan. Endi siz hech narsani ko'ra olmaysiz.
  Qora makon bir vaqtning o'zida ma'yus va ma'yus bo'ldi. Crore ayyorona ko'z qisib qo'ydi.
  - Endi biz tezlikni qo'shamiz. Kosmik kema uchqunlardan o'tib ketdi va ekran yana chaqnadi.
  - Aynan biz gamma-nurlanish konvertorini oddiy yorug'likka aylantirdik. Endi siz yana yulduzli osmonni ko'rasiz.
  Yulduzlar haqiqatan ham aqldan ozgan rejimda dengizga uchib ketishdi. Ular allaqachon galaktikaning yerga tutash qismidan o'tib, uning markaziga o'tishgan. Bu erda ular biroz sekinlashdi. G'alati inflorescence qoyil qolish uchun. Yulduzlarning son-sanoqsiz to'dalarining miltillagani ko'zimni ranjitdi. Er yuzida bir nechta odam bunday ajoyib gullashni ko'rmagan. Yoqutlar, olmoslar, yoqutlar, topazlar, zumradlar, agatlar va boshqa toshlar kosmosda porlab turganday tuyuldi. Ularning ko'zni qamashtiruvchi nuri o'z o'rnini bosdi, butun ichkaridan porladi. Glory ko'zlarini pirpiratdi. Screw kulib yubordi, u zo'riqishdan burishib ketdi
  -U odam bunaqasini ko'rmagan. Bu galaktikaning markazi. Qarang, ko'r bo'lmang.
  "Quvnoq kichkina odamlar" ovozsiz kulishdi.
  - Biz qanchalik tez uchar edik?
  Eng kichigi sekundiga ming parsek. Bir parsek deyarli uch yorug'lik yili. Ya'ni, yorug'lik deyarli uch ming Yer yili bosib o'tadigan yo'lni bir soniyada bosib o'tamiz.
  Shon-sharaf hech qachon hayratda qolishdan to'xtamadi - Voy, yaxshi, tezlik.
  Vint ayyorona ko'z qisib qo'ydi.
  - Tezlik hali ham koinotdan koinotga uchish uchun etarlicha katta emas, lekin biz tezlikni ko'p marta oshirishimiz mumkin. Dunyo bo'ylab poyga qilishni xohlaysizmi?
  - Men allaqachon xohlayotganimni aytdim!
  -Unda qattiq ushlab turing, yangi tezlanish avvalgisidan keskinroq bo'ladi.
  Yulduzlar bir zum so'nib, keyin g'azablangan kavalkadada yugurishdi. Mini-yulduzli kemaning harakati tezlashdi va tezlashdi. Butun galaktikalar dengizdan chiqib ketishdi. Yorug'lik xiralashib, miltilladi va yulduz kemasining aqldan ozgan yugurishi o'sib bordi.
  Biz allaqachon soniyada million parsek tezlikda harakat qilmoqdamiz. Bu hali ham katta overclock emas. Kichkina koinotingizning chekkasiga uchish uchun bir kun kerak bo'ladi. Ammo biz Vint barmog'ini lablariga bosdik - agar biz giperultraplazmatik tezlatgichlarni yoqsak, yanada tezlasha olamiz.
  Slava stulga biroz bosildi va u yulduz nurlarining ko'pligidan ko'r bo'lmaslik uchun yuzini qo'llari bilan yopishga majbur bo'ldi. Hatto barmoqlar ham porlab ketdi.
  -Tezligimiz sekundiga o'n million parsek. Biz tezlashtirishda davom etamiz.
  Olovli nur qizib ketdi, yorug'lik ichkaridan o'tib ketdi. Buni ko"rgan Kror yorug"lik filtrini yoqdi.
  - Men senga yerliklar kuchsizligini aytdim. Yana ko'proq tezlashtirish va kuch maydonini kuchaytirish, uni nurlar o'tkazmaslik kerak.
  -Tezligimiz yuz million parsek. Vint chiyilladi.- Tez orada biz subtelepatik tezlikka yaqinlashamiz.
  - Ammo bu dargumon, fikrlash tezligi cheksiz va gipertelepatik vosita cheksizgacha tezlashishi mumkin. Qolaversa, siz salbiy his-tuyg'ular qanchalik to'yimli ekanligini bilmaysiz. Biz allaqachon koinotning yarmini bosib o'tdik va hali foizning yuzdan bir qismini ishlatmadik.
  Krore javob berdi.
  - Ha, bu bola haqiqiy xazina. Aytgancha, Slavka, bizning tezligimiz sekundiga milliard parsekga yetdi.
  To'satdan, dengiz ustidagi yorug'likning o'ynashi to'xtatildi, qorong'i bo'ldi va faqat miniatyura yulduz kemasi ichidagi yorug'lik qora vakuumni yoritib yubordi.
  -Biz qayerdamiz? - sodda ovozda so"radi Slava.
  - Va interuniversal makonda hech qanday joyda. Kiberskanerlar hali o'lmagan, lekin atrofda deyarli hech qanday materiya yo'q, faqat vakuum, giperfazo va ko'plab maydonlar mavjud.
  - Biz bo'shliqdamiz. Bola qo'rquvni his qildi.
  -Shuni aytishingiz mumkin. Ammo qo'rqmang, tez orada biz o'zimizni boshqa, sizning dunyongizdan ancha kattaroq koinotda topamiz. U erda bizda ijodiy faoliyat uchun joy bo'ladi.
  -Koinotlar juda ko'p va ular nafaqat uch o'lchovli, balki ko'p o'lchovli fazoda ham joylashgan. Millionlab o'lchovlar mavjud, ular doimo o'zgarib turadi, o'zgaradi. Turli xil shakllar bilan sizni hayratda qoldirmaslik uchun biz odatiy uch o'lchovli koinotga boramiz. Asosiysi, uning sizning sohangizdan farqi shundaki, unda jodugarlik va sehr juda rivojlangan. Bularning barchasi telepatiyaning intrigalari, og'zaki ta'sir orqali moddiy muhitga ta'sir qilish imkoniyati. Siz o'zingizni ajoyib super shohlikda, fantaziya va orzular olamida topasiz.
  Men u erda nima qilaman! Axir, jodugarlik men uchun yetti muhr ortidagi sir.
  -Bu hali ham sir, va siz boshqa dunyoda bir marta sehrgarlikni tezda o'rganasiz. Garri Potterning o'zi sizga teng kelmaydi. Ammo, agar bu olam sizga mos kelmasa, biz siz uchun boshqasini topamiz. Balki sizga giperplazma texnologiyasi yoqadi - biz sizga yana bir oz narsani o'rgatamiz, ammo hozircha uchovimiz uchun maxsus vazifani bajarishimiz kerak va buning uchun bizga sizdek o'g'il kerak.
  -Nima sababdan?
  -Chunki siz insonsiz.
  -Tezligimiz sekundiga o'n milliard parsekga yetdi. Va bu degani, tez orada yulduzlar bizning ustimizda aylanadi. Vint og'zidan bir parcha tutun chiqardi.
  Haqiqatan ham, xuddi ertakdagidek, ularning oldida ajoyib yorug'lik tarozi yonib ketdi. Yulduzli kemaning tezligi pasayib, ular ertaklar olamiga tushib qolishdi. Bu koinotning yulduzlari dumaloq emas, balki kvadrat, uchburchak, konus va prizma shaklida maxsus edi. Har bir yulduz o'ziga xos va noyob bo'lib, shakli yoki yorug'likning tushunarsiz soyasida farqlanadi.
  Shon-shuhrat og'zi ochiq holda qotib qoldi, u ko'rgan narsasi eng jasur taxminlardan oshib ketdi.
  Yulduzlar asta-sekin dengiz ustida suzib bordilar, ular qora baxmal dengizdagi olov orollariga o'xshardi.
  Nihoyat, ularning ko'z o'ngida silindr shaklida diametri o'nga yaqin quyoshli katta sayyora paydo bo'ldi. Ushbu silindrning o'rtasida gotika uslubidagi ulkan qal'a bor edi. Uning ming kilometrlik devorlari orbitadan osongina ko'rinib turardi.
  -Mana, bu qasrda taxt vorislariga ega bo'lishni juda xohlaydigan qirol va malika yashaydi. Ammo dahshatli afsun ularga og'irlik qiladi. Bu afsunni faqat boshqa olamdagi begunoh bolagina sindira oladi. - dedi Crore.
  Va endi biz, odamlar aytganidek, sayyora yuzasiga qo'nishimiz kerak.
  Qo'nish muvaffaqiyatli bo'lib, burilish yasadi, ular qudratli burgutlarning ulkan haykallari yonidan uchib o'tishdi.
  - Butun shon-sharaflar tashqariga chiqsin. Screw qo'lini uzatdi va kichik kemadan sakrashga yordam berdi.
  - Sayyoraga ta'zim qiling.
  Slava biroz ta'zim qildi. Bahaybat saroy hayratlanarli bo'lsa-da, uning kuchi er yuzidagi kabi edi. Keyin ularning oldida bir kilometr uzunlikdagi billur darvoza ochildi. Uch do'st oltin va qimmatbaho haykallar bilan bezatilgan koridorga kirishdi. Shuningdek, to'rt dumli delfinlar, megaplazma qurollari bo'lgan begona askarlar ham bor edi. Yaqutdan o'yilgan tabiiy gullarning chiroyli guldastalari, ular chayqalishda va boshlarini tortishda davom etdilar. G'alati baliqlar zalni aylanib o'tib, porlab turgan tarozilar bilan porlashdi.
  - Ajabo, ular qanday qilib havoda suzib yurishadi? - deb so"radi bola.
  - Antigravitatsiya! Krore javob berdi. - Siz buni hali ko'rmaysiz.
  To'qqiz yoshli bolaning ko'zini sehrlab qo'yadigan va hayratga soladigan har xil narsalar juda ko'p edi, ammo bunday ulug'vorlikni tasvirlash juda uzoq vaqt talab etadi.
  Yuz kilometrlik yo'lak bo'ylab yurish juda uzoq edi, shuning uchun Vint tugmani bosdi va ular to'g'ridan-to'g'ri taxt xonasiga teleportatsiya qilishdi. Yulduzli qirollarning asosiy joylashuvi hayratlanarli edi. Zalning o'rtasida spiral suv o'tkazgichi shaklida tog'dek o'ziga xos taxt bor edi, unda kichik, ammo yorqin mebellar bilan bezatilgan qayiqlar eritilgan. Vaqti-vaqti bilan ular olovni otishdi, eng yorqin uchqunlar kaskadi atrofida hukmronlik qilayotgan alacakaranlık atrofini suv bosdi. Keyin ulug'vor musiqa yangray boshladi va vulqonning porlashi yonib ketdi. Olovli qizil lava atmosferani kesib o'tdi va ko'zni qamashtiruvchi bulutdan qirollik juftligi paydo bo'ldi. Ular yosh va bir vaqtning o'zida did bilan kiyingan badavlat ko'rinardi. Podshohning ko'kragida ko'k pudel tasviri bilan birga zumradli zanjir bor edi. Va malikaning bo'ynini bezab turgan zanjir, aksincha, sapfirdan qilingan. U yuzini bola tomonga burdi, it ohista qichqirdi va dumini silkitdi. Podshoh jilmayib qo"ydi, tishlari lampochkadek yonib ketdi.
  - Sizni Slava ismli mehmonim bilan tabriklayman. Siz, mening talismanim aytganidek, siz juda yaxshi bolasiz va taqdiringizni amalga oshirishga qodirsiz.
  Qirol kishi iboralarni biroz g'ayriinsoniy tarzda joylashtirgan, ammo ma'nosi tarjimasiz ham aniq edi. Boshqa koinotning rezidenti rus tilini qanday bilishi g'alati bo'lsa ham.
  - Bu telepatiya. - pichirladi Kro.
  - Bizda katta qayg'uli chaqaloq bor. Yagona qizi galaktikalararo zolim Eletromendos tomonidan asirga olingan. Va bizga uni ozod qilishga qodir ritsar kerak. Buyuk bashoratda aytilishicha, u dumaloq yulduzli kichik koinotdan keladi. Ikki eski do'stim Vint va Krohr sizni saroyga olib kelishdi, endi siz jiddiy sinovdan o'tishingiz va giper-zolimni mag'lub qilishingiz kerak.
  Slava jilmayib qo'ydi, unga qanotlari orqasida o'sayotgandek tuyuldi va u butun cheksiz koinotni dahshatga soluvchi yirtqich hayvon bilan kurashishga qodir edi.
  -Men dushmanlar bilan jang qilishga va qizingizni ozod qilishga tayyorman.
  -Unda Vint va Kron yo'lda va sizga yo'l ko'rsatishadi, lekin avval siz kichik sinovdan o'tishingiz kerak. Kasbiy yaroqlilik haqidagi matnning bir turi.
  -Jonim bilan.
  Vint va Krore bolaning qo'llaridan ushlab, mini yulduz kemasiga qaytishdi.
  -Texda matn bor, endi biz deyarli katta yulduz yonida joylashgan sayyoraga uchamiz.
  Miniatyura kemasi ortiga o'girildi va ular bulutlar ko'pikli ko'k sayyora oldida edi.
  Vint qurilmani chiqarib oldi.
  - Alvido Qorqiz.
  Barmoqlarning qisilishi va Glory qaerda o'ylasangiz ham edi. Uning qarshisida chetiga o'rnatilgan kulrang maktab binosi turardi. Uning orqasida og'ir portfel bor, ya'ni u zerikarli va g'azablangan sinfga borishi kerak. Va bu juda istalmagan. Oyoqlar mo'rt bo'lib, titraydi. Bu haqiqatan ham tushmi yoki gallyutsinatsiyami? Bola ko'zlarini ishqalab, bemalol o'zini chimchilashga urindi. Ozor. Demak, bu haqiqat, u haqiqatan ham maktabga borishi kerak. Va osmon yig'lardi, nam va sovuq edi, sovuq shamol esadi. Uzoqdan qo'ng'iroq ovozi eshitildi. Oyoqlar beixtiyor yugurishga o'tdi. Dars boshlanishi uchun siz o'z vaqtida bo'lishingiz kerak.
  Bola biroz nafas qisib, sinfga yugurdi. G'amgin o'qituvchi Rudolf Frankenshteyn uni hayvonlarning bo'kirishi bilan kutib oldi.
  Siz yana kech ahmoqsiz. Afsuski, endi eski zamonlar o'tib ketdi va sizni qamchilab bo'lmaydi. Darsdan keyin qolasiz, sinfni yuvasiz.
  Orqa tomondan zaharli kulgi. Qo"chqor shivirlaydi, mushtini va o"rta barmog"ini ko"rsatadi.
  - Tanaffusda sizni mag'lub etamiz. Keling, uni Snow White chopiga aylantiramiz.
  Va qattiq kulish. O'qituvchi eshitmagandek ko'rinadi.
  Dars uzoq va zerikarli bo'lib ko'rinadi, uni "Baran" bilan yakunlash uchun uning kompaniyasi chaynalgan qog'ozni somonlardan tupura boshlaydi.
  Qo'rquv beixtiyor ruhga kirib boradi, oshqozonda og'riq paydo bo'ladi, tanani sovutadi. Bir qaltirab, badnom beshlik sizga yopishib qolganda, o'zgarishni kutasiz. Nihoyat, qo"ng"iroq ovozi eshitilib, oyoqlari beixtiyor yugurib ketdi - bola o"zining mash"um tengdoshlaridan charchashga shoshildi. U bu vampirlar uni topa olmaydigan maktabning eng qorong'i burchagiga yashirinishga harakat qilib, yuguradi. Slava shiypon ostiga chiqib, o'zini ko'chada topdi. U tarjima qildi, nafas bor edi, chunki turli tomondan yirtqich bolalarning soyalari paydo bo'ldi, ular o'sha erda edi.
  - Xo'sh, ahmoq qochib ketdi. Siz "Snow White" edingiz va bu choy "ho'l" bo'ladi.
  Qo'chqor sadistik jilmayib qo'ydi.
  -Mox ustida tur, biz seni uramiz, bo'lmasa, o'likdek yotasan.
  - Yo'q, yigitlar yo'q. - g'o'ng'irladi Slava.
  - Bizga echki kerak. Va nima sekinlashtirsangiz, davom eting.
  U Slavadan deyarli bir bosh baland qo'chqor edi va yuziga bir yarim baravar kuchli zarba berdi. Bola chayqalib ketdi, ko'z deyarli darhol shishib ketdi. Keyin burun bir poke ergashdi, Yushka oqib. "Baran" ning sherigi qovurg'alarini urib, jangga shoshildi, ammo baquvvat rahbar uni biroz ushlab turdi.
  - Kutib turing, tiz cho'ksin. Xo'sh, "Oppoq qor" moxga aylanadi.
  Slavaning burnidan qon tomildi, ko'zlari yoshlandi, lekin uning qalbida qo'rquvdan tashqari, boshqa g'urur va qadr-qimmat tuyg'usi uyg'ona boshladi.
  Yo'q, men tiz cho'kmayman.
  "Baran" o"zini hayron qolgandek tutdi.
  - Bu ahmoq menga shunday e'tiroz bildiradi. Keyin gazak qiling.
  Va u bor kuchi bilan qulog'ida harakat qildi. Slavaning boshi qaltirab, qulog'i binafsha rangga aylandi.
  - Yo'q, men hali ham qilmayman. Uning ovozida qo'rquvni engib o'tgan qat'iyat bor edi.
  -Unda sen o'libsan. Biz sizni o'ldiramiz.
  Rahbar yana chayqalib, bor kuchi bilan yonoq suyagiga urdi. Slava biroz chetga chiqdi va zarba loyqa chiqdi.
  - Oppoq qorni ushlab turing. "Baran" tahdidli ishora qildi.
  Bezori Slavaga hujum qilib, qo"llarini yoyib, devorga mixlab qo"ygan. Keyin yosh boshliq gugurt olib, sigaret tutatdi.
  -Endi men sizga kauterizatsiya qilaman. Tiz cho'kib turing yoki aqldan ozgan shovqinni boshdan kechiring.
  Slava chidab bo'lmas darajada qo'rqib ketdi, u allaqachon taslim bo'lib, tiz cho'kishni xohladi, chunki u Kroraning quvnoq chehrasi va Vintning masxaralangan nigohini esladi. Ayniqsa, boshqa keng koinotdan kelgan shohning o'ziga xos qattiqqo'l va mehribon chehrasi xotirasi chidab bo'lmas edi. Tiz cho'kish ularga xiyonat qilishni anglatadi. Va u zolim Eletromendosga qarshi chiqishga tayyor qanday qahramon, agar eng oddiy bezorilar uni o'lik titroqqa solib qo'ysa.
  Sigaret peshonasiga tekkanida, Slava qichqirdi va o'ng qo'lini keskin silkitib yubordi.
  Achchiq g'azab bilan mahkam siqilgan musht "Baran"ning jag'iga tushdi.
  U hayratdan ko"zlarini bo"rtib, dovdirab qoldi va shovqin bilan chalqancha yiqildi. Bu erda Slava o'zida g'ayrioddiy g'azab va kuchni his qildi. U professional kikbokschi kabi musht va tepib urildi. Yarim daqiqa o'tdi va beshtasi ham hushsiz yotishdi. Slava boshini mag'rur ko'tarib, qo'llarini havoga ko'tarib turdi.
  - G'alaba! Qanday qilib men buni qila olardim!
  Dars uchun qo'ng'iroq chalindi, faqat bu safar u odatdagi titrashga sabab bo'lmadi, balki bulbul trilliga o'xshardi. Bola xuddi qanotlarday sinfga uchib kirdi. Bu erda u yo'qdan muvaffaqiyatsizlikka uchradi. Slava kosmosga uchib ketganida, hatto bir so'z aytishga ham o'tirmadi. U qo'rqmadi - endi shaytonning o'zi undan qo'rqmaydi va ko'zlarini katta ochdi. Yulduzlar shirin va aziz bo'lib tuyulardi, bu hech qanday qo'rqinchli emas edi, aksincha, vaznsizlikda g'alati yengillikni his qiladi. Bola boshini biroz burdi. Uning yonida Screw va Krore muallaq turishardi.
  - O'sha "Oppoq qor" qo'rqib ketdi. Kechirasiz, lekin biz boshqacha qila olmadik: siz qalbingizdagi qo'rquvni engishingiz kerak edi.
  Demak, bu haqiqiy sinov emas edi.
  - Va yo'q! Hammasi haqiqat edi, biz sizni Yerga olib borish va hatto vaqt jadvalini biroz o'zgartirishga qodirmiz. Qanaqasiga? Bu million o'lchamlarga ega bo'lgan mavjudotlarning siri. Endi siz sinovdan o'tdingiz va biz boshqa jiddiyroq masalalarga o'tamiz.
  -Nima?
  Vint metall ovoz bilan g'ijirladi.
  -Masalan, shoh Ezaramning yagona merosxo'rini ozod qiling. Eletromendosni mag'lub etish oson bo'lmaydi, uning tovoni ostida kvintilionlab olamlar nola qiladi. Ammo siz o'z qo'rquvingiz ustidan birinchi g'alabani qo'lga kiritdingiz.
  - Kichkina o'limdan qo'rqish - uni mag'lub etib, biz o'lmaslikka yaqinlashamiz.
  - tugadi o'yladi Kroor. Oldinda silindrli sayyoraning tanish shakli paydo bo'ldi.
  . EPILOG
  Bir qator hayratlanarli zarbalar va mag'lubiyatlardan so'ng, Osmon imperiyasi tinchlikka rozi bo'ldi va chor Rossiyasi mulkiga boshqa hujum qilmaslikka va'da berdi.
  "Buyuk oltilik" Xitoyni zabt etishga hali erta ekanligini va ular qulay shartlarga rozi bo"lishlari mumkinligini asoslab berishdi. Aslida, Mo'g'ulistonning bir qismi, janubiy Usuri viloyati, Primorye va hatto Koreya Rossiyadan chiqib ketdi. Bu foydali kelishuvlar edi - Aleksey Mixaylovichning chor Rossiyasiga Sibir va Tinch okeani sohillarida mustahkam o'rnashib olishga imkon berdi. Va o'zingizni nisbatan xavfsiz his qiling.
  Va shu bilan ulug'vor amaliy urush tugadi va oltita qahramonni boshqa narsalar kutmoqda!
  
  
  O'lmas kosmos malikasi
  Qirolicha haqiqatan ham yoshroq ko'rinishni xohlardi. Shunday qilib, u o'lmaslik oynasini izlash uchun butun ekspeditsiyani yubordi . Unga qarab, siz yosh qizga aylanishingiz mumkin.
  Oxir-oqibat, qidiruv muvaffaqiyatli bo'ldi, lekin ... Ko'zgudagi jin keksa malikaga aytdi:
  - Yoshligingni tiklayman, lekin sen qul bo'lasan!
  Qirolicha tabassum bilan javob berdi:
  - Yoshlik abadiy bo'lsa, men qullikka roziman!
  Jin afsun qildi. Malika deyarli yalang'och holda, ketmon bilan dala kovlagan qizga aylandi. Va u o'zi ishladi va qattiq ishladi.
  Faqat yosh tanasi deyarli og'rimadi va juda charchamadi. Lekin bu juda kamsituvchi va zerikarli edi. U ikkita quyoshli sayyorada edi. Va tuzilishi kech O'rta asrlarga o'xshaydi.
  Bundan tashqari, shakllanishlarda muzlatilgan. Malika kunlab ishladi va zerikarli bo'lib qoldi. U deyarli hayvonga o'xshardi, faqat tushida unga erkinlik keldi. Va u har doim kishanlarda qattiq ishlaydi. Sobiq malika uchun bu juda qiyin. Nazoratchining qamchining yalang"och badanga tegishi esa qizigan temirdek.
  Nihoyat, uning hayotida o'zgarishlar yuz berdi. Faqat eng yomoni uchun. Egasi vafot etdi va uning merosxo'ri butunlay vayron bo'ldi. Qiz esa karerga sotilgan.
  Endi men og'ir savat olib yurishim, zanjirlarda yalang'och ishlashim, qamchi olishim va tosh ustida uxlashim kerak edi.
  Malika endi ancha qiynalardi. Jin, albatta, unga tuzoq qo'ygan edi. Ha, u o'lmas va qarimagan, balki azobda, go'yo do'zaxda.
  Garchi kuchli tana stress uchun ishlatilgan bo'lsa-da. Va malika qochishga qaror qildi.
  Uzoq sochlar yordamida u zanjirni bog'lay boshladi, ular bilan tunda yalang oyoqlari va kuchli bo'ynini bog'lab qo'yishdi. Siz qotib qolgan temirni sochlaringiz bilan asta-sekin bog'laysiz, lekin malika uchun etarli vaqt bor - o'lmas. Yana bir narsa shundaki, karerlardagi og'ir mehnatdan keyin siz uxlashingiz kerak va siz har kuni bir oz ko'rgansiz.
  Lekin baribir ichasiz.
  Malika o'zini ko'rdi va keyin tushga kirdi. Keyin yana keyingi arra kuni.
  Nihoyat, u aloqalarni buzmaguncha .... Biroq, u qochib qutula olmadi. Soqchilar signalni ko'tarishdi.
  Malika ushlanib, rahm qilmay, qamchi bilan urishdi. Keyin tovonlarini qizarib ketgan temir bilan kuydirdilar. Keyin ular qochib ketgan qulning markasini yoqib yuborishdi. Va yana konlarga yuborildi.
  Qullar tez-tez o'lishadi va u ko'p yillar davomida qattiq mehnat qiladi. Shunday ekan, ular kishanda ishlashsin.
  Va har kecha ular uning zanjirini tekshirishdi.
  Malika kishanlarda uxlab yotgan va uni doimo qamchilashdi.
  Unga og"ir zanjirlar bog"lab, biroz sekinroq ishlagan zahoti uni qamchi bilan urishardi.
  Malika allaqachon hidni hidlagan edi va kasal emas edi. INFEKTSION uni qabul qilmadi, kam va monoton dietada u oshqozonda og'riq keltirmadi. Abadiy qiz azob chekdi, lekin o'lmadi. Va yillar davom etaverdi. Konlar asta-sekin o'zlashtirildi va tugaydi.
  Bu erda u yana boshqa ishga o'tkaziladi. Kirdan yuvilgan, sotuvga qo'yilgan.
  Mana, malikaga nihoyat omad kulib boqdi. Xaridor arenaga gladiatorlarni etkazib beruvchilardan biri bo'lib chiqdi.
  Qirolicha juda quruq va o'tkir edi, u yuz yildan ko'proq vaqtni shaxtalarda og'ir mehnat bilan o'tkazdi. U juda kuchli va qattiq, boshida og'ir toshni ushlab turadi.
  Albatta, uning kuchi etkazib beruvchini o'ziga tortdi. U uning tishlariga qaradi: bitta teshik yo'q va juda katta va kuchli. Men po'lat, quyma mushaklarni his qildim - tosh kabi!
  Va, albatta, bunday qobiliyatli nusxani sotib oldim!
  Shundan keyin malika uchun yana bir hayot boshlandi. Bundan tashqari, mashg'ulotlar, janjallar, qo'rqitish, kaltaklash bilan qattiq, lekin bundan ham qiziqarli.
  Malika ikki yuz yildan ko'proq vaqt davomida yosh edi va doimiy mashaqqatli mehnatda majburiy mashg'ulotlar tufayli katta kuch va chidamlilik bilan ajralib turardi.
  Bu unga boshqa qizlarga ma'lum bir bosh boshlash imkonini berdi. Bundan tashqari, uning mushak tanasidagi barcha chandiqlar va kesiklar juda tez va izsiz tuzalib ketdi.
  Malika ham tezkor, yaxshi o'lmas reaktsiya edi va juda qunt bilan o'qidi. Hamma narsa uning uchun darhol ishlamadi, lekin u juda baquvvat tanaga ega.
  Shunday qilib, dastlab u kuch, chidamlilik va hayotiylik hisobiga g'alaba qozondi. Va keyin uning mahorati o'sishni boshladi.
  Avvaliga ularning eng kuchli raqiblari yo'q edi, lekin asta-sekin tajriba bilan uning darajasi ko'tarildi.
  Shunday qilib, malika va taniqli ayollar g'alaba qozona boshladi. Va hatto erkaklar va hayvonlar bilan jang qiling!
  Imperiya odatiga ko'ra, gladiator janglarida yuzlab g'alabalardan so'ng siz erkinlikka erishishingiz mumkin.
  Qattiq shoh, garchi u tishlaridan yaralar va tirnalgan bo'lsa ham, oxir-oqibat yuzinchi jangda g'alaba qozonishga muvaffaq bo'ldi.
  Keyin u Qaysarning qo'lidan ozod bo'ldi. Va u allaqachon janglarda pul topishi yoki qizlarga qilichbozlikni o'rgatishi mumkin edi.
  Va tez orada malika, go'zal va allaqachon boy va hali yosh, olijanob patrisiyaga uylandi.
  Va eski va xunuk. Ammo u o'lmas emas va tez orada vafot etdi.
  Endi abadiy yosh beva bo'lgan malika o'nlab kelishgan yigitlarni sevishgan.
  Va katta boylik.
  Demak, u o'z baxtini topganga o'xshaydi... Taraqqiyotning samarasi yetarli bo'lmasa, bu imperiyada ilm-fan qandaydir rivojlanmaydi. Va umuman sayyorada. Qurol va musketalar esa eng ibtidoiy hisoblanadi. Hammasi tom ma'noda muzlab qoldi.
  Shunday qilib, imperiya parchalanib ketdi, vahshiylarning yangi reydi ... Qirolicha yana asirlikda va qullikda. Ammo yosh go'zallikdan u mahalliy xonning kanizakiga aylandi.
  Va u o'lib, uni merosxo'rga xiyonat qilguncha. Va u ham bir muncha vaqt o'tgach vafot etdi.
  Va malika kim oshdi savdosiga qo'yildi. Yalang'och qilib, bir oliyjanob shayxga sotilgan. Va u shayx vafot etguncha u bilan birga edi. Va yana qiz kim oshdi savdosiga qo'yildi. Va bu safar u saroyga Sulton huzuriga yetib keldi. O'lmas bo'lib, u monarxni o'rab, birinchi xotin bo'lishga muvaffaq bo'ldi.
  Ammo omadsizlik, o'lmas qiz bolalarni tug'a olmadi. Sulton vafot etgach, uning merosxo"ri malikani yana zanjirband qilib, konlarga jo"natishni buyurdi.
  Va yana do'zaxdagi malika. Kishanlarda, og'ir ish paytida u savatdagi toshlarni sudrab yurdi, toshni lom bilan maydaladi. Shuningdek, arzimagan, monoton ovqat, qamchi, badbo'y, zanjirlangan. Va uni har kecha soqchilar zo'rlashadi. Bu malikaga hatto yoqsa-da, uning yosh tanasi osongina orgazmga erishdi.
  Shunday qilib, abadiy qiz yildan-yilga, o'n yildan keyin o'n yil o'tkazdi.
  Nihoyat, bu kon tugamaguncha, lekin ikki yuz yil o'tdi. Bu malika kimligini hech kim eslay olmadi. Va yana kim oshdi savdosiga qo'yildi. Odatdagidek yalang'och va mushak. Albatta, bundan oldin yuvish.
  Va ular uni yana armiya uchun sotib olishdi, shuning uchun u jismonan juda kuchli edi. Ha, va epchil, u qilich bilan kurashishni bilar edi.
  Va malika harbiy karerasini boshladi. U ko'plab janglarda qatnashgan, qat'iyatli, kuchli, qattiqqo'l edi, u doimo yalangoyoq yugurdi. Va asta-sekin uning karerasi yuqoriga ko'tarildi.
  Bu erda u allaqachon ayollar polkining komandiri va katta boylikka ega. Va yana u o'zini foydali partiya deb topadi va katta mulkka ega bo'ladi.
  O'lmas hayotning zigzagi shunday: endi yuqoriga, endi pastga!
  Qirolicha, albatta, beva qolgan, keyin esa yosh shahzodaga uylangan. Bola tajribali, ammo tashqi ko'rinishidan yosh ayoldan boshini yo'qotdi. Shunday qilib, ular turmush qurishdi. Va keyin yigit shoh bo'ldi. Va uning xotini katta ta'sirga aylandi.
  Shohlik urushlar olib bordi va kengaydi. U yanada kuchliroq bo'ldi. Kechagi yoshlar esa avval kamolga yetdi, keyin qaridi. Tashqi ko'rinishiga ko'ra, yosh malika o'layotgan qirolning imperator bo'lishini vasiyatiga binoan kaltaklangan. Va u imzoladi.
  Uning o'limidan keyin sobiq malika imperator bo'ldi. Va urush olib bordi. Oxir oqibat, abadiy yosh bo'lish butun dunyoni zabt etdi!
  Va u mutlaq baxt topdi shekilli ... Ammo keyin uch yuz yil o'tdi va musofirlar qo'ndi. Va ular sayyorani egallab olishdi.
  Va imperator yana karerlarda edi. Va allaqachon yoqa bilan, yalang'och, yalangoyoq, lekin zanjirsiz. Men ma'lum vaqt ishladim, keyin yotishdan oldin televizor ko'rdim.
  Bu ham shunday hayot ... U yuz yildan ortiq qamoqda o'tirdi, keyinchalik shartli ravishda ozod qilindi va kosmik imperiyada bosib olingan sayyorada yashadi.
  U yuqori darajada rivojlangan tsivilizatsiyaning barcha afzalliklaridan bahramand bo'ldi va ... Bu safar u kosmik armiyaga kirdi.
  U "Yulduzli urushlar" filmida karerasini boshladi. U o'lmas! Hech narsa qo'rqmaydi!
  Shunday qilib, u marshal bo'lgunga qadar o'z xizmatida ilgarilab ketdi. Keyin u butun sayyorani egallab oldi.
  Ba'zilari gubernator bo'lgan. Keyin u armiyaga qaytdi. Urushdi va buyruq berdi. Giper-Supermarshalga aylandi.
  Va keyin ular harbiy to'ntarishni amalga oshirdilar va kosmik imperiya imperatorining taxtini egallab olishdi - galaktikani boshqargan.
  Keyin u boshqa olamlarni zabt eta boshladi. U buyruq berdi, hujum qildi, g'alaba qozondi, ba'zan yutqazdi, lekin qasos oldi ....
  U gibrid chivin va tirnoqlar imperiyasiga kirgunga qadar hamma narsa yaxshi edi.
  Ular juda tez ko'payib, gumanoid tsivilizatsiyani raqamlar bilan to'ldirishdi.
  Shunday qilib, janglar davom etdi, jangdan keyin jang ... Nihoyat, odamlar yutqazdilar. Va sobiq malika yana konlarda qul bo'lmadi.
  Yana zanjirlarda qattiq mehnat qilasiz, toshlarda kishanlab uxlaysiz. Va robotlarning to'liq nazorati ostida.
  Faqat tushida abadiy qiz o'zini ozod va buyuk ko'rdi. Qolgan vaqtda esa o"zi uchun qattiq mehnat qildi, ishladi va yalang qotib qolgan oyoqlari bilan o"tkir toshlar bilan ishladi.
  Ammo malika umidini yo'qotmadi. U o'lmas va abadiy o'zgarishi aniq! Qullik abadiy qolmaydi!
  Sobiq malika hatto yalang'och, mushakli beliga balo tushganiga qaramay, kuyladi:
  Yerning qizi javoban aytadi: yo'q
  Men hech qachon qul bo'lmayman ...
  Erkinlik tong otishiga ishonaman -
  Shamol yangi yarani yangilaydi,
  Vatan uchun muqaddas jang,
  Chunki Buyuk Rabbiy chaqiradi ...
  Erta soatlarda jasur ritsar o'rnidan tur,
  Zulmat ketadi, may oyi gullaydi!
  
  
  
  
  ODAM YEYGAN BILAN BO'LMANG
  1941 yilning noyabrida Gitler kutilmaganda Stalinga tinchlik taklif qildi. Haqiqiy vaziyat bilan tanish bo'lgan har bir kishi uchun dargumon tuyuladigan qaror.
  Nemislar Moskvani egallab olmoqchi bo'lganga o'xshaydi. Va nima uchun bu vaziyatda tinchlik taklif qilish kerak?
  Ammo Gitler, siz bilganingizdek, juda rivojlangan sezgiga ega edi. Va u Moskvani qo'lga kiritganini his qildi, lekin bu emas. Va agar shunday bo'lsa, Stalin qo'rqib ketgan paytda, tinchlik taklif qilish. Tabiiyki, barcha harbiylar bunga rozi bo'lishmadi, lekin Gitlerda kuch va hokimiyat bor edi.
  Bundan tashqari, tinchlik shartlari nemislar uchun foydali bo'lishini va'da qildi. Aslida, Ukraina Germaniyaga va u bilan birga qora er va qishloq xo'jaligi, shuningdek, Belorussiya, Boltiqbo'yi davlatlari va Smolensk viloyatiga o'tadi.
  Stalin, umuman olganda, nemislar qo'lga kiritgan hamma narsani berishga rozi bo'ldi.
  Sevastopol nemislarga chekindi. Bunga javoban Fritz Moskva viloyatini tark etdi. Leningrad SSSRdan orqada qoldi va unga koridor olib bordi. Nemislar hali nemislar toʻliq bosib olmagan Voroshilovograd va Donetsk viloyatlari evaziga Leningrad viloyatini tark etishga rozi boʻldi.
  Umuman olganda, fashistlar Donbassni ko'mir, metall va fabrikalar, boksit konlari va qishloq xo'jaligi erlari, butun Qrim va hatto janubiy Donning bir qismi bilan qabul qilishdi. Nemislar Leningrad viloyati, Moskva, Tula, Rjevning bir qismi, Kalinin viloyatini tark etishdi. Donbassning bir qismi evaziga, Donning bir qismi o'zining boy qora er va Sevastopol bilan. Finlar Petrozavodskni o'zlari uchun va qo'lga kiritishga muvaffaq bo'lishdi. Ular do'stona ajralishdi.
  Bundan tashqari, SSSR neftni bozor bahosidan pastroqda yetkazib berish va harbiy asirlar uchun katta miqdorda to"lov to"lash majburiyatini oldi.
  Urushda yutqazib, Moskvani boy berishdan qo"rqqan Stalin bunday shartlarga rozi bo"ldi. Wehrmacht muvaffaqiyatining eng yuqori cho'qqisida.
  Va g'ayritabiiy instinktga ega Gitler bu eng yaxshi variant ekanligini tushundi.
  SSSR bilan urush tugadi. Natsistlar birinchi navbatda Afrikaga qo'shin o'tkazishni boshladilar. Bundan tashqari, inglizlar Rommelga qarshi hujum boshladilar. Xo'sh, nima? Va Fritz qo'shinlarini olib, Maltaga tushirishdi. Albatta, birinchi navbatda u erda inglizlarni bombardimon qilish orqali.
  Bundan tashqari, albatta, Gibraltarga hujum. Gitler Franko bilan shaxsan uchrashdi.
  Siz Germaniyaning qanchalik kuchli ekanligini ko'rdingiz. SSSRni vayron qildi. U to'rt million rus asirlarini va minglab tanklarni oldi. Biz uchun Ispaniya xaritadagi qoralamaga o'xshaydi. Agar siz qo'shinlarni o'tkazib yubormasangiz, biz egallab olamiz. Va agar sog'insangiz, Afrikada biror narsa olishingiz mumkin. Bundan tashqari, Britaniya halokatga mahkum va hech qaerga bormaydi!
  Franko Ispaniyani bosib olish mumkinligini va hech qanday imkoniyat yo'qligini tushunib, rozi bo'ldi.
  Gibraltarga hujum muvaffaqiyatli va juda tez o'tdi. Qal'a qulab tushdi. Va keyin nemislar Ekvatorial Afrikaga kirdilar.
  Britaniyaliklar katta yo'qotishlarga duch kelishdi. Ular so'rg'ichlar kabi qo'lga olindi.
  Rommel Liviyada Angliyani mag'lub etdi va Misrda hujum boshladi. Iskandariyani bosib oldi.
  Keyin tashqariga chiqib, Suvaysh kanalini kesib o'tdi. Muvaffaqiyatga erishib, nemislar Iroq, Quvayt va butun Yaqin Sharqni egallab olishdi.
  Wehrmacht sharqda juda ko'p askar va ofitserlarini yo'qotmadi. Va uning qo'shinlari inglizlarga va ayniqsa mustamlakachi kuchlarga qaraganda ko'proq va tajribali va yaxshi tayyorlangan.
  Inglizlar bunday narsani o'z ichiga olishi mumkin edi va shubhasiz, ular yutqazishdi. SSSRsiz Fritz Britaniya bilan muvaffaqiyatli kurashishga muvaffaq bo'ldi.
  Umuman olganda, Angliya o'z mustamlakalarini yo'qotishga mahkum edi. Uning quruqlikdagi armiyasi koloniyalarni Vermaxtning ko'p sonli va tartibli qo'shinlariga qarshi ushlab turish uchun juda zaif va kuchsiz edi.
  Va flotdagi stavka ishlamadi. Gibraltar va Malta qulagandan keyin Afrikani saqlab qolish imkonsiz bo'lib qoldi. Bu erda Rommel Suvaysh kanalini to'sib qo'ydi. Hatto quruqlikda ham nemislar inglizlarni bitta golda mag'lub etishdi. SSSR bilan urushdan keyin Wehrmacht yanada kuchliroq va o'ziga ishongan bo'ldi, ko'plab jangovar tajribaga ega bo'ldi.
  Afrika asta-sekin shunday zabt etildi. Eron orqali esa nemislar Hindistonga kirdilar. U erda ham mahalliy sepoylar Britaniya uchun o'lishni xohlamadilar. Umuman olganda, nemislarga ingliz qo'shinlariga qaraganda masofalar, yo'llarning etishmasligi, uzoq aloqalar, ta'minot muammolari ko'proq to'sqinlik qildi.
  AQSh urushdan qochish uchun chang yig'moqda. Ular hatto Yaponiyaga qarshi barcha sanksiyalarni bekor qilishdi.
  Biroq, samuraylar Peru bandargohiga hujum qilishdi. Biz o'zimizni himoya qilishimiz va Osiyodagi Britaniya mulklarini tortib olishimiz kerak edi. Va yaponlar buni qilishdi.
  Xulosa qilib aytganda, qirq ikkinchi yil va qirq uchinchi yilning birinchi yarmida nemislar va yaponlar Afrikani, Avstraliyani, butun Osiyoni bosib oldilar. Va 1943 yil sentyabr oyida Britaniyaga qo'nish amalga oshirildi. Albatta, katta bombardimonlardan keyin. Nemislar Yu-288, Yu-188 va boshqa mashinalardan foydalanganlar.
  O'z mustamlakalarini yo'qotib, suv osti urushidan charchagan Britaniya qarshilik ko'rsata olmadi.
  Va nemislar juda ko'p resurslarga va ayniqsa ishchi kuchiga ega edi. Ular Angliyadagi barcha shahar va fabrikalarni tom ma'noda bombardimon qilishdi. Va keyin, albatta, qo'nish va "Panterlar", "Yo'lbarslar", "sherlar" va hatto "Sichqonchalar" dan foydalanish. Albatta, suzuvchi tanklar va suv osti transport vositalari ham.
  "Sichqoncha" operatsiyaning boshlanishini bajarishga ulgurdi va u hatto jang qildi. Ammo sichqonlar juda og'ir.
  Panteradagi Gerda ekipaji janglarda ajralib turdi. Nemislar Britaniyani qo'lga kiritgandan keyin ham bir muncha vaqt AQSh bilan jang qilishdi. Amerikaliklarni Islandiyadan quvib chiqardi. Ammo aloqalar uzunligi tufayli Amerikani qo'lga kiritish qiyin ish bo'lib chiqdi. Shunga qaramay, Atlantika okeani hazil emas. Ular bir do'stni bombardimon qilib, dengizda o'zlarini kesib tashlamasalar.
  Nemis suv osti kemalari, shu jumladan vodorod peroksidda ishlab chiqilgan va deyarli butun Amerika flotini cho'ktirgan.
  Biroq, Qo'shma Shtatlarni qo'lga olish hali ham juda qiyin. Urush davom etdi va nemislar oxir-oqibat tinchlik o'rnatdilar.
  Nemislar SSSRga murojaat qilgandan keyin.
  1945 yilda E-50 va E-75 ishlab chiqarila boshlandi. Gitler kichik seriyali razvedka mashinalaridan tashqari, vazni ellik tonnadan kam bo'lgan tanklarni ishlab chiqarishni taqiqladi.
  Panteraning og'irligi qirq to'rt yarim tonna edi. "Pantera" -2 allaqachon ellik ikki tonna. E-50 deyarli oltmish besh tonnani tortib oldi. Oxirgi tank 45 graduslik qiyalikda korpusning 150 mm va minoraning peshonasining 185 mm, shuningdek burchak ostida juda yaxshi frontal zirhga ega edi. Barrel uzunligi 100 EL bo'lgan 88 mm qurol. Va yon tomonlarda 82 mm zirh, shuningdek, qiyalik ostida. Ko'tarilganda 1200 ot kuchiga qadar tezlashadigan dvigatel bilan birgalikda u juda kuchli o'rta tank edi.
  Bundan tashqari, daqiqada o'n ikkita zarba.
  Og'irligi to'qson tonnadan ortiq bo'lgan yanada og'irroq E-75. Bu tank unchalik muvaffaqiyatli emas edi. 128 mm qurol 88 mm E-50 bilan solishtirganda sekinroq o'q otish tezligiga, pastroq tumshug'ining tezligiga ega edi va yaqin masofada hech qanday afzalliklarga ega emas edi.
  Korpusning frontal zirhi 45 graduslik burchak ostida 160 mm dan biroz yaxshiroq. Biroq, ko'proq narsa kerak emas. U barcha Amerika qurollarini, hatto Sovet qurollarini ham ushlab turadi. Mudofaa minorasi ajoyib: peshonasi 252 mm, yon tomoni va orqa tomoni 160 mm. Ko'rinib turibdiki, hech bo'lmaganda minora uchun ko'proq yoki kamroq ishonchli himoya mavjud, ayniqsa yon tomonda.
  Ishning yon tomoni 120 mm, bu maqbuldir, bundan tashqari siz ekranlarni osib qo'yishingiz mumkin. Dvigatel esa 900 ot kuchida ancha zaif. Umuman olganda, albatta, tank tugallanmagan, ancha baland. Menga shunga o'xshash muammolarga duch kelgan "Yo'lbars" -2 ni eslatadi.
  Ikkala nemis mashinasi ham nomukammal, ammo E-50, albatta, amaliyroq.
  Va E-100. Ammo bu mashina E-75 dan ham og'irroq va haydash ko'rsatkichlari jihatidan yomonroq.
  E-100 katta massasi tufayli oz miqdorda ishlab chiqarilgan.
  Harbiylarning o'zlari E-50 ni odatda ma'qulladilar.
  1946 yil bahorida, 20 aprelda, Fuhrerning tug'ilgan kunida nemislar SSSRga ko'chib o'tishdi.
  Ularning ko'p sonli mashinalari va jihozlari bor edi. Turli xil versiyalardagi o'n minglab tanklar. SSSRda T-34-85 va IS-2 va IS-3 seriyali ham bor edi. T-44 to'liq muvaffaqiyatli bo'lmadi. Va T-54 hali tayyor emas edi.
  Nemislar E-50 va E-75 ni ko'p miqdorda ishlab chiqardilar.
  Stalin mamlakatning katta qismini yo'qotgandan so'ng, qirq etti tonnadan og'irroq mashinalarni ishlab chiqishni taqiqladi.
  Ko'p sonli T-34-85 va biroz kichikroq IS-2 va IS-3 ga qo'shimcha ravishda, SU-100 nisbatan sodda va samarali o'ziyurar qurol bo'lgan ommaviy ishlab chiqarilgan.
  Shuni ta'kidlash kerakki, eng katta T-34-85 tanki Germaniyaning E-50 seriyasini faqat yon tomonga, E-75 esa, hatto yon tomondan ham juda qattiq edi va faqat SU-100 qila oladi. va keyin yoping.
  Shunday qilib, kuchlar aniq teng emas. Nemis tanklarining o'zlari Sovet tanklarini uzoq masofalardan teshdilar. Va faqat IS-3 peshonasini, keyin esa yuqori qismini ko'proq yoki kamroq qoniqarli himoya qildi.
  Mana, SSSR hududida nemislar.
  Gerda, Sharlotta, Kristina va Magda E-50 da. Ular hushtak chalib, qo'shiq aytishadi.
  Biz hammamiz qo'chqor shoxidan shubhalanamiz,
  Xudo biz uchun bo'ladi!
  Va ular qanday qilib dushmanga o'q uzadilar.
  O'ttiz to'rttasi minoradan uchib ketdi. Ha, jangovar ekipaj, siz hech narsa demaysiz.
  Sharlotta norozilik bilan dedi:
  Bizda hali ko'p qurol-aslaha yo'q. Dushman mumkin, va taxta va ilgak!
  Kristina ta'kidladi:
  - Ammo qurol aniq va halokatli! Shunday qilib, biri ikkinchisini qoplaydi!
  Gerda pichirladi:
  - Hammasini buzamiz!
  Ayni paytda, Natasha o'z ekipaji bilan SU-100da Fritzga qarshi kurashmoqda.
  Oleg Ribachenko Natasha, Zoya, Augustina va Svetlana bilan birga SU-100 ekipajining beshinchi a'zosi edi.
  Qizlar ma"qullab bosh chayqadilar.
  - Siz jangchisiz, bu ajoyib!
  Natasha dushmanga qarata o'q uzdi. Snaryad nemis mashinasining peshonasiga tegib, sakrab tushdi. Qiz jahl bilan yalang oyog'ini mushtladi. Va u tekshirdi:
  - Va endi siz o'g'il bolasiz! Siz aqlli ko'rinasiz, shunday emasmi?
  Oleg bosh irg'adi. U o'lmas bola, shuning uchun u ko'p narsaga qodir. Mana, oldinda nemis E-75. Uni qanday sindirish kerak?
  Dohiy bola buni tushundi va snaryadga pichirladi:
  - Biz metallmiz, bir qondanmiz - siz va men!
  Va yalang, bolalarcha oyog'i yordamida u manzarani ochdi va o'q uzdi.
  Nemis tanki frontal zirh bilan qanchalik kuchli bo'lishidan qat'i nazar, lekin agar siz to'liq uchigacha yoki kuch chizig'i kombinatsiyasini urgan bo'lsangiz, tank o'zini oqlaydi. Va keyin metall yorilib ketdi va jangovar to'plam portlashni boshladi.
  Oleg Ribachenko chiyilladi:
  - Bu eng yuqori sinf!
  Natashka bolaning yalang tovonini qitiqladi va bosh irg'adi:
  - Ot!
  Oleg Ribachenko yana SU-100 dan o'q uzdi. Ular uzoq masofadan zarba berishdi, keyin 100 mm sovet quroli eng so'nggi nemis tanklarini olmadi: E-50 va E-75. Ammo bola ajoyib. Va u dushmanga zarba berishga muvaffaq bo'ladi.
  Terminator bola yana o'q uzadi. Va u E-50 orqali o'tadi. Bu tank tez va uni urish kerak. Va nemislarning hammasi tayoq va tayoq.
  Zoya o'q uzadi. Va juda mos.
  Dushmanni minorada uradi. Keyin Oleg Rybachenko yana o'q uzadi. Yuz millimetrli to'p mo''jizalar yaratadi.
  Daho bola baqiradi:
  - Seni yirtib tashlayman! Men seni yirtib tashlayman! Bu yaxshi bo'lmaydi!
  Va yana, xuddi bola kabi, u uni oladi va juda mos ravishda bolg'a qiladi. Va haqiqatan ham dushmanni yirtib tashlang.
  Shundan so'ng u chiqariladi:
  - Men tovushdan tez jangchiman!
  Va yana, yalang oyoq yordamida u o'q uzadi.
  Bola atigi o'n ikki yoshda ko'rinadi, lekin u juda tez va ajoyib.
  Bu erda u yalang oyoq barmoqlari va Avgustin yordamida o'q uzdi.
  Qiz esa E-50 ni halokatga uchratgan.
  Nemislar katta zarar ko'rmoqda. Ammo ularning tanklari ko'chkisi tobora yaqinlashmoqda. Mana E-100 harakatda. Shuningdek, kuchli zirhlar, qurollar va qalqonlar.
  Ammo uning qizlari va o'g'li ham buzib tashlashadi.
  Nemis mashinasi yonmoqda va parchalanib ketgan.
  Oleg Rybachenko kuyladi:
  - Muqaddas Vatanga shon-sharaf,
  G'ayrioddiy g'azab bilan!
  Bola yana o'q uzdi, fashistni sindirdi va qizlarga ko'z qisib qo'ydi. Va yana uloq otib, dushmanni ezib tashlaydi.
  Jang, keling, bolani aytaylik. Va snaryadni otadi. Va eskirgan, ammo kuchli Tiger-2 tanki allaqachon qurbonga aylandi. Germaniyaning "Pantera" -2 jamoasi ham mag'lubiyat alamini tortmoqda. Ammo u deyarli Amerikani o'zi zabt etdi.
  Va endi SSSR bosim o'tkazmoqda.
  Oleg Rybachenko esa aniq zarba beradi va zarba beradi.
  Shunday qilib, ular navbatma-navbat otishni va qo'shiq aytishni boshladilar ...
  Natasha yalang oyog'ini tepdi va baqirdi:
  - Bu taygadan ...
  Zoya ham yalang oyoq barmoqlarini mushtladi va chiyilladi:
  - Britaniya dengizlariga ....
  Avgustina ham snaryad otdi va dedi:
  - Qizil Armiya!
  Svetlana yalang oyoq barmoqlari bilan snaryadlar otdi va dedi:
  - Hammadan kuchliroq!
  Oleg Ribachenko xijolat tortdi va dedi:
  Va Qizilga ruxsat bering ...
  Natasha o'q uzdi va chiyilladi:
  - Kuchli siqadi!
  Zoya ham shapaloq urdi va qichqirdi:
  - Qo'lingiz cho'zilgan nayzangiz!
  Avgustin qichqirdi va baqirdi:
  - Va biz kerak ...
  Svetlana halokatli zarba berdi va baqirdi:
  - To'xtatib bo'lmaydi!
  Oleg Ribachenko kulib yana o"q uzdi:
  - Oxirgisiga boring...
  Natasha o'q yubordi va baqirdi:
  - O'lik jang!
  Qizlar esa tarqab ketishdi, snaryadlar tugaguncha qurol urildi.
  Ha, Oleg Rybachenko yana urushda.
  Ammo Qizil Armiya qiyin kunlarni boshdan kechirmoqda. Nemislar oldinga siljiydi. Ularda ko'proq jihozlar, ko'proq piyodalar bor. Yaponlar esa sharqdan kirib kelishmoqda.
  Bunday kuchga qarshi turmang.
  Gerda va uning ekipaji E-50da jang qilishmoqda. Nemislar allaqachon Voronejga bostirib kirishmoqda. Jang shiddatli.
  Bir tomondan, nemis tanki o'ziga xos qiruvchi sifatida juda yaxshi. Ammo kengash juda zaif himoyalangan. Va bu uning minusidir, shuning uchun qizlar hushyor bo'lishlari kerak.
  Hali ham juda ko'p T-34-85 ishlab chiqarilgan. Ushbu mashina hali ham ommaviy ishlab chiqarishda va 100EL-dagi 88 mm nemis quroli uzoq masofadan mo'l hosil yig'moqda.
  SU-100 ham tobora ko'proq ishlab chiqarilmoqda, bu o'ziyurar qurol bo'lib, tankga qaraganda ishlab chiqarish osonroq, ammo qurol kuchliroq.
  Hozir Gerda yalang oyoq barmoqlari bilan joystik tugmasini bosib, sovet quritgichini sindirdi. Yaqin masofada bunday mashina juda xavfli bo'lishi mumkin.
  Sariq terminator uni oldi va kuyladi:
  - Mening asablarim po'latdan emas,
  Siz meni butunlay tushundingiz!
  Shunda Sharlottaning to"pi o"q uzdi va o"ttiz to"rttani tor-mor qildi.
  Va daqiqada o'n ikki marta o'q uzadigan qurol katta masofaga etib boradi.
  Bundan tashqari, Kristina o'q otayotganda. Va u buni juda to'g'ri va aniq bajaradi. U Qizil Armiya tankini sindirib, chiyilladi:
  - Olovli olov! Voy Stalin!
  Keyin lupanula va Magda. U buni yalang oyoq barmoqlari yordamida juda aniq bajardi.
  Va u kuyladi:
  - Abadiy Vatan shon-sharafi uchun!
  Shunda qiz kulib yubordi...
  Nemis mashinasi o'zini nosozliklarsiz ishlaydi.
  Bu erda IS-2 uning qurboni bo'ldi, juda kuchli va xavfli tank, ammo minoraning peshonasi bilan yomon himoyalangan.
  Faqat peshonadagi IS-3 nisbatan yaxshi himoyaga ega, ammo bu tank hali ham kichik partiyalarda ishlab chiqarilmoqda. U haddan tashqari murakkab minora shakliga ega. Garchi IS-3, jangovar amaliyot ko'rsatganidek, hech bo'lmaganda E seriyali transport vositalariga yaqin masofadan joylashish imkoniyatiga ega.
  SSSRda og'irroq tanklar hali ishlab chiqarilmagan va hatto ularning rivojlanishi to'xtatilgan. Bu, albatta, muammo tug'diradi. Nemislarning engil seriyasida faqat E-25 o'ziyurar qurollari bor, ammo uning ishlab chiqarilishi deyarli muzlatilgan. Mashina yomon bo'lmasa ham.
  Faqat ikki ekipaj a'zosi va balandligi bir yarim metr. Panterdan 75 mm qurol bilan kichik. Sovet avtomobillari uchun ovchi.
  Ammo Fuhrer hokimiyatni afzal ko'radi. Hatto E-50 ham yon tomondan qalqon bilan yopilgan E-75 dan asta-sekin past bo'ladi.
  E-75 hatto yon tomonga ham kirishi qiyin. Va nemislar undan yutuqlarda foydalanadilar ...
  Ikki nemis uchuvchisi Alvina va Albina allaqachon urib tushirilgan samolyotlar sonini uch yuzdan oshib ketishga muvaffaq bo'lishdi va ular kumush eman barglari, qilichlar va olmoslar bilan Temir xochning ritsar xochini olishdi.
  Qizlar juda zo'r jangchilar va dunyodagi eng zo'r. Ha, agar Huffmanda hozircha urib tushirilgan ko'proq samolyotlar bo'lsa ham, lekin ular juda chiroyli.
  Va ular, qoida tariqasida, faqat bitta bikini va yalangoyoq bilan kurashishadi.
  Alvina o'zining ME-262 X dan uchta sovet samolyotini 30 millimetrli samolyot qurollari bilan urib tushirdi va tvitterda yozdi:
  - Men halokat mash'alasiman!
  Albina, xuddi shunday olovni o'tkazib, tasdiqladi:
  Biz butunlay yo'q bo'lib ketamiz.
  Va u yana to'rtta sovet samolyotini kesib tashladi ...
  Jangchilar o'zlarining kayfiyatlarida juda kurashadilar, lekin ular doimo tabassum qiladilar.
  Ular erkaklarni juda yaxshi ko'radilar va tillari bilan ishlaydilar. Va ular buni yaxshi ko'radilar. Bunday jangovar go'zallar.
  Bu erda ular Sovet TU-3 samolyotini urib tushirishdi va uni parchalab tashlashdi ... Bu ularning olovli salomi.
  Qizlar, qisqasi, taslim bo'lmang. Qizil Armiya esa ulardan oladi.
  Ammo boshqa tomondan, Anastasiya va Mirabela ham xuddi shu bikini va yalangoyoq kurashmoqda - ular o'z hisoblarini olishmoqda! Bu qizlar juda tajovuzkor.
  Va Anastasiya nemis samolyotini urib tushirdi va shunday dedi:
  - Men zo'r uchuvchiman!
  Mirabela 37 millimetrli nemis mashinasiga to'p tashlab, chiyilladi:
  - Men super jangchiman!
  Qizlar va aslida nima kerak ....
  Ammo ular eskirgan Yak-9Tlarda jang qilishadi, ular tabiiy ravishda reaktiv nemis transport vositalariga qarshi chiqmaydi. Ammo go'zallar kurashishga muvaffaq bo'lishadi. Va urishdan saqlaning.
  Nega? Chunki ular yalangoyoq va bikinida. Shuning uchun ularni kesib tashlamang.
  Jangchilar, biz ko'rib turganimizdek, yalang'och teri nima ekanligini tushunishadi.
  Anastasiya yana bir nemis qiruvchisini urib yubordi va chiyilladi:
  - Vatan uchun!
  Mirabela HE-162 ni uzib, baqirdi:
  - Stalin uchun!
  Eng xavfli nemis qiruvchisi ME-262 X, u beshta pnevmatik qurolga va katta tezlikka ega, qanotlari va kuchli zirhlariga ega.
  Yengil, arzon, ammo juda manevrli HE-162 avtomashinasini urib tushirish osonroq.
  ME-1010 nemislar uchun unchalik muvaffaqiyatli bo'lmadi, bu, shubhasiz, parvoz xususiyatlari bo'yicha ajoyib samolyot, ammo uning qanotlari o'z supurishini o'zgartiradi va yuqori malakali uchuvchilarni talab qiladi. TA-183 yanada amaliy bo'lib chiqdi va u ham frontga ketadi.
  Ammo Gitler kuchli qurolga ega, zirhli ME-262 X ni afzal ko'radi.
  Hozirgacha Luftwaffe vintli mashinalari hali ishlab chiqarishdan chiqarilmagan. TA-152 eng muvaffaqiyatli ko'p maqsadli transport vositasidir va ME-309 hali ham jangda. Ular tezlik va qurollanishda sovet jangchilaridan ustundir. Garchi Yu-488 vint mashinasi bo'lsa-da, Sovet Yakslari unga yetib ham ololmaydilar. Ha, hatto eng ilg'or LA-7 ham tezlikda ushbu mashinadan kam.
  Va reaktiv bombardimonchilarga qarshi nima qilish kerak: "Arado", Yu-287 va boshqalar.
  Sovet aviatsiyasi reaktiv samolyotlarsiz zaif.
  Biroq, Anastasiya va Mirabela bunday sharoitlarda ham yaxshi natijalarga erisha olishadi.
  Shunday qilib, ular qaytib, yonilg'i quyishdi va yana jangga kirishdilar. Yana nemis mashinalarini urib tushiring. Va ular buni katta ta'sir bilan qilishadi.
  Sovet aviatsiyasida hech kim ularning juftligi bilan taqqoslana olmaydi. Bundan tashqari, qizlar kuchliroq bo'lish uchun jinsiy aloqada bo'lishadi. Va odatda ular har doim turli xil erkaklarga ega. Va bu qizlarga shunday kuch beradi!
  Bu ularning ajoyib muvaffaqiyati sirlaridan biridir.
  Qizlar allaqachon SSSR qahramonining oltin yulduzini olishgan va bir-birlariga ko'z qisib qo'yishgan.
  Ular yana uchib ketishdi, kimnidir otib tashlashdi.
  Anastasiya o'zining 37 millimetrli samolyoti bilan ancha kuchli bombardimonchi Yu-288 samolyotini kesib tashladi.
  Va Mirabela xuddi shu 37 millimetrli quroldan foydalangan holda Yu-287 samolyotini urib tushirdi. Bunday qurollar qizlarning ajoyib aniqligi bilan uzoqdan dushman mashinalariga zarba berishga imkon berdi. Garchi o'q-dorilar cheklangan bo'lsa ham, siz o'lish xavfini tug'dirasiz.
  Qizlar yalang oyoqlari bilan kaltaklashadi va kuylashadi:
  - Lochinlarni burgutlar kabi uchtiring,
  Biz oldinda Stalin tarafdorimiz!
  Bizning muvaffaqiyatimiz uzoq emas
  G'olib hisobni oching!
  Shunday qilib, jangchilar, albatta, fashistlarni tushkunlikka solmaydilar. Va ular uni shunchalik qattiq urishadiki, bu Fuhrerga zarar etkazadi.
  Anastasiya Vedmakova, albatta, manevrlar. Yak-9 olti yuz kilometrdan oshadi, u siqib chiqmaydi, hatto og'ir qurol bilan ham kamroq, lekin ko'proq yoki kamroq otish va burilish.
  Yak-3 dan biroz yaxshiroq, ammo qimmatroq va yuqori sifatli duraluminni talab qiladi. Va SSSR juda ko'p hududni yo'qotdi. Yak-9 esa juda katta miqdorda ishlab chiqarilishi mumkin.
  Ammo Yaponiya bilan birga Uchinchi Reyxni saqlab bo'lmaydi.
  Mirabela ME-262 ni urib tushirdi va kuyladi:
  - Rossiyaning Vatani shon-sharafi uchun
  biz butun dunyoni baxtli qilamiz!
  Anastasiya yana bir nemisning gapini kesib, chiyilladi:
  - Bu eng yorqin sevgining nomi!
  Va shuningdek, qanday qilib bo'kirish kerak. Va Fritzni urish.
  Qizlar, albatta, juda, juda zo'r.
  Nemislar esa SSSR hududiga tobora chuqurlashib bormoqda.
  Bu harakatga yaponlar ham kirishmoqda. Va ularning ko'plari bor va ular xitoylarni o'zlaridan oldinda haydashmoqda.
  Sariq askarlar muvaffaqiyatga intilmoqda. Va ular tom ma'noda jasadlarni barcha yondashuvlarga tashlashadi.
  Ammo ularning soni shunchalik ko'pki, ular oxir-oqibat buzib tashlashadi.
  Yaponlar va ularning sariq armiyasi Xabarovskga bostirib kirishdi. Yo'qotishlar butunlay e'tiborga olinmaydi.
  Ammo u erda ularni sovet qizlari kutib olishadi.
  Alenka va uning jamoasi.
  Qizlar Xabarovskni himoya qilishadi. Yalang oyoqlari bilan dushmanga granata otadilar.
  Va ular kulib kuylashadi:
  Biz yaxshi qizlarmiz
  Va barcha jangchilarning mag'lubiyati ...
  Ovozi juda baland
  Majnun otalar shon-shuhratida!
  Va yana go'zallarning yalang oyoqlari tomonidan tashlangan granatalar uchib ketadi.
  Alenka navbat berishi bilan xitoylarni o'radi va chiyilladi:
  - Yurtimizga shon-sharaflar!
  Anyuta yalang oyoq barmoqlari bilan granata otadi va bo'kiradi:
  - Yuqori kuchlar nomidan!
  Va shuningdek, halokatli portlashni uring.
  Anjelika navbatdagi suratga tushadi. Va u ham yalangoyoq oyog'i bilan granata uradi.
  Va qichqiradi:
  - Yangi chegaralar uchun!
  Va keyin Mariya uradi. Va u sariq jangchilar qatorini kesib tashladi va kuyladi:
  - Quyruq-dum! Ko'zga ko'z!
  Va do'stlaringizga ko'z qisib qo'ying.
  Va keyin Olimpiada samuraylar va xitoylarga portlovchi moddalarning butun bir qutisini tashlaydi.
  Va qichqirdi:
  - Vatan shon-sharafi uchun!
  Va yana beshlik xorijiy armiyani yo'q qiladi.
  Ammo yaponlar allaqachon ko'plab xitoyliklarni yig'ishgan. Ular ko'tarilishadi va ko'tarilishadi. Va jasadlarning butun tepaliklari o'sadi.
  Alyonka otib, yalang tovonini tashlab, chiyilladi:
  - Stalin uchun!
  Anyut ham yalangoyoq oyog'i bilan granata otadi va baqiradi:
  - O'qituvchilar!
  Anjelika navbatni tashlab yuboradi. U yalang oyog'i bilan sovg'a tashlaydi va chiyilladi:
  - Lenin uchun!
  Va keyin Mariya, dushmanga qarshi kurashuvchi kabi. Yalang oyoqlarning barmoqlari esa halokatni boshlaydi.
  Shundan so'ng, xitoyliklar har tomonga tarqalib ketishdi ...
  Va keyin, xuddi Olimpiada singari, u bir barrel nitrogliserinni olib, o'chiradi. Va hammani namlang.
  Va militaristlar o'zlariga tushadilar ...
  Oleg Ribachenko va uning jamoasi Tula uchun kurashni davom ettirmoqda. Nemislar Moskvani o'rab olishga harakat qilmoqda. Tula shahri allaqachon qirq birida Fritzning hujumini qaytargan.
  Ammo dushman hozir ancha kuchli. Va agressiv o'q otishni amalga oshiradi. Qizil Armiya va boshqa halokatli kuchlarga bombalar yog'moqda.
  Juda kuchli raqib. Va ular juda ko'p qora jangchilarni, arablarni, hindlarni jangga tashlashadi. Va u to'xtamayotganga o'xshaydi.
  Oleg Ribachenko E-75 ga o'q uzdi va kuyladi:
  Askar doim sog'-salomat bo'ladi
  Askar hamma narsaga tayyor ...
  Va gilamlardagi chang kabi,
  Biz yo'ldan ketyapmiz
  Va to'xtamaydi!
  Va oyoqlarini o'zgartirmang
  Yuzlarimiz porlaydi
  Yaltiroq etiklar!
  Va yana bola uzoqdan fashistga musht tushiradi. Ammo kuchlar haqiqatan ham teng emas.
  Tula qahramonlik ko'rsatsa ham. Janubda esa fashistlar Stalingradga yaqinlashmoqda.
  Ammo ular u erda qanday g'alaba qozonishini o'ylashadi?
  Oleg Rybachenko yana natsistlarga qarata o'q uzdi va kuyladi:
  Va shunday tartibsizlik
  koinotni to'ldirdi ...
  Insoniyatning qayg'uli taqdiri -
  Og'riqlarga, azoblarga chidash!
  Va yana bola yiqildi va fashistik "Maus" -2, juda dahshatli mashina yonmoqda.
  Natasha mantiqan ta'kidladi:
  Hech qanday kuch bizga qarshi turolmaydi!
  Va bolaga ko'z qisib qo'ydi.
  Keyinchalik lupanula va Zoya. Shuningdek, qichqiradi:
  - G'alabaga erishganim uchun!
  SU-100 o'zi uchun ishlaydi va o'q otishni to'xtatishni o'ylamaydi.
  Nemislar asta-sekin Tulani chetlab o'tishmoqda. Ularning kuchlari, piyodalari ko"p. Va turli markalarning harakatlanuvchi tanklari.
  Mana, masalan, xuddi shu "Lev" -2, juda kuchli mashina: uning og'irligi yuz tonna, frontal zirh esa 300 millimetr egilgan. Hech narsa buzilmaganga o'xshaydi.
  Ammo Oleg Ribachenko baribir musht tushiradi. O'zining eng yuqori toifasini - snayperni ko'rsatadi.
  Va u o'zini uradi va u uradi ...
  Natsistlardan faqat parchalar uchib ketadi. Ammo ular hali ham sekinlashishni xohlamaydilar.
  Oleg Ribachenko chiyilladi:
  - Kelajak bizniki
  Biz burgutmiz, Jedi!
  Va bola yana otlardan turadi. Va yana natsistlar bir tiyinga.
  Gerdaning tank ekipaji allaqachon Stalingradda. Mana shunday agressiv kurashlar avjida.
  Gerda, o'q otib, qichqiradi:
  - Mening tanam temir!
  Sharlotta yalang oyoq barmoqlari bilan joystik tugmachalarini bosdi va chiyilladi:
  - Jang uchun juda foydali!
  Va sherigiga ko'z qisib qo'ydi.
  Keyin u yana lupanula va o'ttiz to'rt sindirdi.
  Keyin bir zarbasi va Kristina berdi. U Qizil Armiyaning qurishini buzdi va g'o'ng'irladi:
  - Men aqldan ozgan qizman! Men hammani yirtib tashlayman!
  Va keyin Magda yalang oyog'i bilan o'q uzdi.
  Umuman olganda, Germaniyadan kelgan qizlar yaxshi. Va dushmanni qoralang.
  . Љ2-BOB
  Ammo keyin ularning mashinasi yon tomonga urilgan. Men to'xtab, tuzatishga majbur bo'ldim.
  Gerda injiqlik bilan dedi:
  Biz yana vaqtni behuda o'tkazyapmiz!
  Sharlotta yalang oyog'i bilan zirh yuzasini ishqalab, xirilladi:
  Biz qasos olamiz va g'alaba qozonamiz!
  Va keyin u uni oldi va tishlarini ko'rsatdi. Va marvarid tishlaridan quyosh nurlari chiqarildi.
  Kristina uni oldi va chiyilladi:
  - Maslahatsiz Vatan uchun!
  Va shuningdek, yalang tovoni bilan zirhga uring!
  Magda rozi bo'ldi.
  - Va bema'nilik yo'q!
  Qizlar hozircha shaxmat o"ynashga qaror qilishdi. Er-xotin uchun er-xotin. Va ular u erda strategiyani qurishni boshladilar.
  O'yin qiziqarli. Lekin qizlar har bir harakat ustida tortishib, boshlarini bukishardi.
  Gerda tishlarini tirjayib dedi:
  - Men eng yuqori aksioma bo'laman!
  Va qanday kulish kerak..
  Men Andersenning ertakidagi ismimni tasavvur qildim. Bu erda u o'rmonda qaroqchilar tomonidan ushlangan. Ular vagonni demontaj qilishdi, deyarli barcha kiyimlar va qimmatbaho etiklar Gerdaning o'zidan olingan. Shunday qilib, Gerda yana yalangoyoq va qopga o'ralgan. Qo"llari orqasiga bog"langan holda, u shunday ko"rinardi.
  U kuzgi sovuq o'rmon bo'ylab yuradi. Yalang'och taglik har bir bo'rtiqni, har bir novdani his qiladi. Gerda qo'rqib, ovqat yegisi keladi.
  U hatto saroyda tiklanishga muvaffaq bo'ldi. Kuzgi maysalarda esa yaqinda boshdan kechirgan sovuqni eslatuvchi ayoz bor.
  Gerda kulib yubordi... U Andersenning ertaklarida tostlangan poshnalar yetarli emas, deb o'yladi. Va bu ajoyib bo'lar edi!
  Tank tezda ta'mirlandi. Zarar kichik. Garchi yuz millimetrli to'pning snaryadlari yon tomonga tegsa ham. Bu xavfli bo'lishi mumkin.
  Sharlotta yalang oyoq barmoqlarini joystik tugmachalariga bosdi va kuyladi:
  - Men tanklarni yo'q qiluvchiman,
  Yurak yonmoqda...
  Qurol mening uyim!
  Va qobiq yana o'ttiz to'rttasini sindirdi. Hozircha jang maydonida T-34-85 hukmronlik qilmoqda. Qizil Armiyada og'ir mashinalar nisbatan kam uchraydi.
  Ammo keyin IS-3 paydo bo'ldi. Uning zaif nuqtasi bor: tananing pastki qismi. Peshonada katta egilish burchagi mavjud. Uning shakli bor: pike tumshug'i. Ammo peshonaning pastki qismiga ursangiz, unda rahm-shafqat bo'lmaydi.
  Magda yalang oyoqlari bilan dushmanga to'pni yo'naltirdi. Va qanday tarsaki tushirdi va snaryad uchdi.
  Va sovet mashinasi ichakka tushdi. Minora uzilib, snaryadlar yorilib keta boshladi.
  Gerda xitob qildi:
  - Va siz go'zal go'zalsiz!
  Magda ajoyib ko'kraklarini silkitib, qichqirdi:
  - Hech kim meni to'xtatmaydi!
  Sharlotta ishonch bilan tasdiqladi:
  - Va hech kim g'alaba qozonmaydi!
  Kristina javoban qichqirdi:
  - Yovuz bo'rilar dushmanlarni ezadi!
  Gerda baqirdi:
  - Yovuz bo'rilar - qahramonlarga salom!
  Natsistlar Tula va bolalarni o'rab olishdi, ular to'rt qiz bilan birga ringdan chiqib ketishlari kerak edi.
  O'g'il, qiz va qizlar o'zlariga yugurib, oyoq barmoqlari bilan granata otadilar.
  Va natsistlar zarar ko'radilar va ularni ura olmaydilar.
  Oleg, otib, kuyladi:
  - Muqaddas Vatan nomi bilan,
  Bizni tiz cho'ktirma!
  Margarita o'lim sovg'asini yalangoyoq oyog'i bilan uloqtirdi va chiyilladi:
  - Yo'q! Hech qachon qo'ymang!
  Natasha otib, sakrab, qo'shib qo'ydi:
  - Uyimizga balo kelmasin!
  Va shuningdek, yalangoyoq oyoq bilan qanday qilib halokatli granatani ishga tushirish kerak.
  Bundan tashqari, Zoya parchani chetlab o'tadi, shuningdek, oyoq barmoqlari bilan maydalangan narsalarni sindirishga imkon beradi ...
  Va qichqirdi:
  - Ajoyib bo'ladi!
  Va keyin Anjelika dushmanga qarata o'q uzadi. Yovvoyi g'azabda uni kesib tashlang. Va yana qichqirdi:
  - Men aqldan ozgan ichuvchiman!
  Yalang tovondan esa granata uchadi.
  Va keyin Svetlana, uni olib, og'riqli urdi.
  Bular, albatta, qizlar - o'lim dushmanlarga nima olib keladi.
  Dushmanga qarata o'q uzayotgan Natasha qichqirdi:
  - Bizni hech kim to'xtata olmaydi, hatto shayton ham bizni yengmaydi!
  Va uning yalang oyoqlaridan uchib ketadi, yoydagi granata. Va lupanet, ha, u hamma narsani va bundan tashqari, uzoqqa tarqaladi.
  Qizlar, albatta, zararlangan hududni engib o'tishga qodir. Janubda Qizil Armiya qo'l ostidagi Stalingradda janglar qizg'in davom etmoqda. Yaponlarning katta yo'qotishlari Xabarovskni egallab, Vladivostok tomon yurishdi.
  Xo'sh, u erda ularni muhtoj bo'lganlar kutib olishadi.
  Anna Vedmakova o'zining sodiq uchuvchi oti bilan unchalik yoqimli bo'lmagan xayrlashuv marosimini o'tkazdi. Ko'plab nemis samolyotlari urib tushirilgan mahalliy MiG-4 qiruvchi samolyoti yapon armiyasining havo hujumlari paytida, shuningdek, ko'plab boshqa transport vositalari va kemalar yonib ketdi. Kunchiqar yurtdan kelgan tulporlar shaharni ko"kka sovurgandan so"ng, Vladivostok ayanchli manzaraga aylandi. Biroq, o'lganlarning dafn marosimi harbiy uslubda kamtarona va etarlicha tez o'tkazildi. Uchuvchi Vedmakova oyoqlarini yoqib yubordi, qizning oyoqlari pufakchalar bilan qoplangan va shuning uchun u yalangoyoq yurgan, oyoq barmoqlariga ehtiyotkorlik bilan qadam qo'ygan. Yaponlar hali reydlarni takrorlamadi, ular o'z kuchlarini oldinga siljigan frontlarni qo'llab-quvvatlashga qaratdilar. Vedmakova to'siqni chetlab o'tdi, u shiddat bilan tozalandi, ishchilar orasida juda ko'p bolalar bor edi. Yupqa, yalangoyoq, yuzlari bahorning yangi quyoshida qizarib ketgan, ular singan plitkalarni yirtib tashlashdi, qulagan telegraf ustunlarini ko'tarishdi, shunchaki ko'chalarni supurishdi.
  Kashshof galstuk taqib yurgan, lekin ko'ylaksiz (u alohida osilgan, bolalar kiyimlariga g'amxo'rlik qilishgan shekilli) o'g'il bolalarning ustidan uchuvchining oldiga yugurdi.
  - Tezlashtirilgan sur'atda ishlayapmiz, o'rtoq mayor, tez orada hammasi tayyor bo'ladi! Ko"chani tozalaymiz, urushdan oldingidek ravon bo"ladi!
  Vedmakova jilmayib, unga bir parcha konfet tashladi:
  - Mana, ol! Bu bizning sovet tabiiy shokoladimiz, Amerika zahari emas.
  Bola qizg'in ko'z qisib qo'ydi.
  - Va biz amerikaliklar uchun yangi taxallusni o'ylab topdik! Hozirdan beri ular Gitler va Xiroxito bilan birga, ular Yanki emas, Pindolar!
  Mayor qiz yigitning oldida ta"zim qildi:
  - Ularning kimligini qanday aytdingiz?
  Yosh kashshof takrorladi:
  - Pindos! Shunday qilib, endi biz xiyonat qilgan Yankilarni yo'q qilamiz!
  Vedmakova bolaning boshini silab qo"ydi, so"ng uning katta, kuchli qo"li bolaning ingichka, tomirli yelkalariga o"tdi. Bola jilmayib qo'ydi: tishlari oqarib ketgan va qo'pol kaftini uzatgan. Mayor bolaning qo"lini siltab, javob berdi:
  - Biz ismni eslashimiz kerak! Ammo biz hali Amerika bilan urushayotganimiz yo'q, shuning uchun taxalluslarni o'ylab topishga hali erta!
  Bola javob berdi:
  - Amerikaliklar yaponlar va nemislardan yomonroq, chunki ular proksi orqali jang qilishni afzal ko'radilar. Chiqayotgan quyosh imperiyasining jangchilari qanchalik shafqatsiz bo'lmasin, ularning jasorati hammaga ma'lum!
  Witcher gapini bo'ldi:
  - Men bu jasurlarni o'ldiraman! Va imkon qadar tezroq!
  Yangi amaldagi garnizoni Krotov kutilmaganda mantiqiy bo'lmagan buyruqni imzoladi va jangchi uchuvchini bir guruh dengizchilar bilan Xabarovskka yubordi. Buyurtma darhol bajarildi, yapon bo'linmalarining hujumini aks ettirish kerak edi. Vedmakova, albatta, ular unga qiruvchi samolyot berishlarini kutgan edi, lekin ... Va frontning ixtiyorida bo'sh samolyotlar yo'q edi va ularning markazining qo'shimchalari hali kelmagan edi. Vladivostokdan Xabarovskgacha bo'lgan sayohat biroz vaqt talab qildi va mayor tom ma'noda relsdan qaynoq jangga otildi.
  Yaponlar mustahkam mustahkamlangan shaharni aylanib o"tib, uni o"rab olishga harakat qilishdi. Jangchi hujum boshlanishidan oldin avtomat bilan xandaqqa sakrashga zo'rg'a ulgurdi.
  Sehrgar yonida yotgan kapitan Sinitsindan so'radi:
  - Demak, dushman Fridrixning, to"g"rirog"i, general Nogining istehkomlarni chetlab o"tib, bizni orqaga qo"yish taktikasini rejalashtirmoqda.
  Kapitan pichirladi.
  - Rus otining dumini kuydirmoqchi bo'lsin! Shunday qilib, u tuyoq bilan uriladi, bu etarli emasdek tuyuladi!
  Eys uchuvchi hazillashdi:
  - Otning tuyog'i, ehtimol, Krupp po'latidan emas, balki bizning sovetlarniki!
  Uning so'zlarini snaryadlarning uvillashi buzdi. Bu erda u uzoq qazilgan xandaqda joylashgan, Xabarovsk atrofida odatda olijanob istehkomlar chizig'i mavjud, Yaponiya bosqinining xavfi bir yildan ko'proq vaqt davomida mavjud. Xandaqlar oldida va orqasida snaryadlar yorilib ketdi, ulardan ko'p ovozlar eshitiladi. Umuman olganda, mashhur yapon shimosa juda ko'p shovqin va tutun hosil qiladi. Jangchi qo'rqmasdan, hatto biroz befarqlik bilan qaraydi. Chig'anoqlarning portlashi iflos favvoralarni keltirib chiqaradi, mana ulardan biri yer silkinishiga sabab bo'ldi. Bu shuni anglatadiki, to'pning kalibrli uch yuz millimetr bo'lgan qurol uriladi. Yaradorlarning nolasi eshitiladi... To"p orqali ular har bir quloq ham ushlay olmaydigan engil bug"dek ko"rinadi. Bu erda uchuvchi-jangchi tuproqqa sepildi. Biroq, qiz aksirib, qizil sochlaridagi changni silkitdi:
  - Har doim shunday bo'ladi, yotsang kir bo'ladi! Va agar siz tursangiz, sizda bitta yoki ikkitasi qolgan!
  Artilleriya tayyorgarligi qisqa bo'lib chiqdi, ehtimol yaponlar unchalik ko'p snaryadlarga ega emas edilar. Hujum boshlandi. Oldinda bir nechta yapon takolari yugurishdi. Kichkina, bir oz yumaloq mashina tanasi bilan. Chiqarayotgan quyosh imperiyasining eng katta tanki: Chichiha. Vedmakova uning xususiyatlarini esladi. Frontal zirh 30 mm, qurol 47 mm, dizel dvigatel 320 ot kuchi. Ushbu mashina T-34 dan kam bo'lmagan haydash ko'rsatkichlaridan tashqari, u 1943 yildagi nemis T-3 dan ham yomonroq . Uni hatto Uzoq Sharqda ham chaqirishadi, aksirish! Aytgancha, dalalar malikasi tank emas, balki piyoda. Mana harakat qilib ko'ring, mina maydonlariga yaqinlashing. Ular aytganidek: zirhli poezd o'tmagan joydan miltiqli askar sudralib o'tadi.
  Yaponlarning miltiqlari nemis Mauzeridan ko'chirilgan. Birinchi jahon urushidan beri taniqli "Schmeister" dan uzilgan avtomatlar. Umuman olganda, tor ko'zli kishilar boshqa tomondan eng yaxshisini nusxalash istagi bor. Albatta, yapon dizaynerlari "Pantera" va T-34 gibridini yaratish ustida ishlamoqda!
  O'ndan ortiq yapon tanklari yo'q va Sovet artilleriyasi ularni kutib olishga shoshilmayapti. Piyodalar an'anaviy qalin chiziqda ularning ortidan yugurishadi. Chiqayotgan quyosh mamlakati askarlarining o'zlari xaki cho'lining rangini biroz sarg'aygan kiyimda kiyishgan. Vedmakova hujumchilar sonini tezda hisoblab, ularga qaraydi. Ko'z bilan aytganda, ular besh-olti ming, va frontning bu sektorini qoplagan xandaqlarda ko'pi bilan mingta rus o'tiribdi. Va qurollar ... Uzoq Sharq armiyasi qoldiq printsipi bo'yicha jihozlangan va faqat zobitlar avtomatlarga ega. Oxir oqibat, u nima, mayor, ammo lavozimsiz, oddiy darajaga tushirilgan.
  Kapitan Titmouse (hali juda yosh yigit) Witcherdan so'radi.
  - Nemislar bilan jang qildingizmi?
  Qiz javob berdi:
  - Yo'q! Men ularni o'pdim!
  Kapitan birdan rangi oqarib, dedi:
  - Birinchi murdangizni eslaysizmi!
  Vedmakova jilmayib, bosh chayqadi.
  - Men uchuvchiman, urib tushirganim bilan birga taqillatganman, menda jasadlar haqida tushuncha yo'q! Aytgancha, butun Ulug 'Vatan urushi paytida mening samolyotim hech qachon urib tushirilmagan!
  Kapitan biroz noqulay hushtak chaldi.
  - Siz shunchaki eyssiz! Va sizda qancha nemislar bor!
  Witcher yanada kengroq tabassum qildi.
  - Yigirma beshinchi topshirgandan keyin qahramonning yulduzi! Faqat yigirma sakkiz.
  Sinitsin xitob qildi:
  - Ooh! Siz shunchaki o'z ishingizning ustasisiz!
  Qiz kamtarona javob berdi:
  - Qahramon qilishning hojati yo'q, faqat o'z burchini halol bajaradigan odam. Endi piyodalar yaqinlashadi va biz ularni kutib olamiz.
  Kapitan yaxshi o'n kilogramm og'ir avtomatning murvatini silkitdi. Men itga tegdim, uchirish juda qattiq, dumba orqaga qaytish bilan. Juda qulay kolossus emas, lekin u zarba beradi ... To'g'ri, mish-mishlarga ko'ra, nemislar allaqachon kuchliroq pulemyotga ega, ammo sovet dizaynerlari yaxshiroq narsani o'ylab topishlarini kim biladi. Sinits bu savolga qarshilik ko'rsata olmadi:
  - Nega bunday zo'r uchuvchini piyodalarga topshirdingiz?
  Vedmakova yarim hazil bilan javob berdi va avtomatining murabbosini bosdi:
  - Va men shunchaki olov ostida o'tirish nima ekanligini bilmoqchi edim! Bu ajoyib bo'lardi!
  - Agar siz oldingi chiziqqa shoshilayotgan bo'lsangiz, etiklaringizni yo'qotib qo'ydingiz!
  Vedmakova, aslida, pufakchalarni tezroq tushirishga urinib, yalangoyoq yurdi. Urush paytida ko'pchilik ayollar va bolalar yozda yalang poshnali kiyinishgan bo'lsa-da, bu ofitserlar orasida, ayniqsa jamoat joylarida qabul qilinmagan. Ammo Witcher hatto buni shunday ta'kidlashni yaxshi ko'rardi. U Sinitsinga oddiygina javob berdi:
  - Pulni tejash uchun, aslida, butun kapitalistik dunyo bizga qarshi. Axir, etiklar eskiradi va bu ko'pchilikning ishi!
  Kapitan qizg'in ko'z qisib rozi bo'ldi.
  - Sizning juda chiroyli oyoqlaringiz bor! Men ularni erkalay olamanmi!
  Vedmakova barmog'ini silkitdi:
  - Hozir emas! Keyin omon qolsangiz, sizni bir kechada isitaman.
  Sinitsin ko'zlarini yumdi.
  - Voy, siz tezsiz! Odatda ayollar uzoq vaqt davomida sindirishadi!
  Vedmakova javob bermoqchi edi, lekin portlash ovozi eshitildi, oldinda ketayotgan yapon tanki minaga borib tushdi. Qiz kuyladi:
  - Gitler mashinada ketayotgan edi, badbasharani mina portlatib yubordi! Parcha bo'laklarga bo'lingan - lekin bu juda oz foyda!
  Yana bir yapon tanki portladi, to"xtadi, tumshug"ini burib, sovet xandaqlariga o"q uzdi. Uchinchisi unga ergashdi. Biroq, yaponlar to'xtashni o'ylamadilar. Ko"zlari qisiqlar xirilladi: yarim doira shaklidagi harakatlanuvchi minoralarga o"rnatilgan avtomatlari ishlay boshladi.
  Kapitan g'o'ldiradi:
  - Ajoyib! Parad qanday o'tadi! Mana armiya!
  Vedmakova miltiqni oldi, chunki piyodalargacha bo'lgan masofa ruxsat etilgan va yapon ofitseriga o'q uzdi. Ko'zlari qisiq miltiqni shunday kuch bilan uloqtirib, yiqildiki, bahorgi o'tlarda nayza bilan skripka qildi. Boshqa yaponlar yugurishda davom etdilar, faqat tanalarini biroz egib, mag'lubiyatga uchramaslikka umid qilishdi, aniqrog'i uning ehtimolini kamaytirishdi. Vedmakovaning eslashicha, Quantude armiyasidagi askarlar shunday o'qitiladi, kim o'z vaqtida egilishga ulgurmasa, boshiga bambuk tayoq bilan uriladi. Shoh otaning fikriga ko'ra, Hirod juda ta'sirlangan! Bu Nikolay II haqida. Endi ular Yaponiyaga qarshi yana bitta emas, balki bir nechta frontlarda jang qilmoqdalar. Biroq, bu ham o'zining afzalliklariga ega. Qiz kuyladi:
  Kelmoqda - Wehrmacht kulda mag'lub bo'ldi,
  Napoleon yengilmas mag'lub bo'ldi!
  Dushman Sovet bayrog'ini oyoq osti qila olmaydi,
  Xalq va partiya birlashganda!
  Vayron bo'lgan yapon tanklari birin-ketin to'xtab qoldi, ammo nayzalar bilan to'lib-toshgan piyodalar yanada tezroq yugura boshladilar. Sovet qo'shinlarining pozitsiyalari chaqnadi, miltiqlar qarsak chaldi, vaqti-vaqti bilan avtomatik portlashlar bilan aralashib ketdi. U Vedmakova bilan o'q uzdi. Harakatda qayta o'q olayotgan yaponlar miltiqlardan o'q uzdilar. Ular o'pkalari bilan baqirishdi:
  - Banzay! Rus taslim bo'l!
  O"qlar ularning jasadlarini qo"rg"ondek teshib o"tib, mangakaga aylandi. Qonga aralashgan suyak changi pastga tushdi. Biroq, o'qlarning aksariyati, xuddi jangda bo'lgani kabi, o'tib ketdi. Yaponlar minalangan maydonni kesib o'tishdi, kichkina askarlar tanklar uchun tayyorlangan sovg'alarni portlatish uchun juda engil edi.
  Vedmakova yelkasida pulemyotning shafqatsiz orqaga qaytishini his qildi, Chiqayotgan quyosh mamlakati jangchilari esa haqiqiy yirtqich hayvonlarga o'xshardi. Ularning jazavaga tushgan hayqiriqlari kuchayib, yaqinlashib borardi, ularning sarg'ish, jirkanch yuzlari terdan yaltirab turardi. Vedmakova bir vaqtning o'zida iloji boricha ko'proq dushman askarlarini tushirishga harakat qiladi. Qiz har doimgidek qizg'in, uyali tarzda otadi. Bitta klip tugadi, boshqasi qo'shildi. Jurnal juda katta, yumaloq, uni kameraga yopishtirish oson emas. Va yana olov, yaponlar teskari uchib ketishadi.
  Vedmakova o'q-dorisiz qolgan ikkinchi o'q-dorilarni otdi. Va granatalar allaqachon tor ko'zli oldinga siljiydi. Ular otishma bilan javob berishadi, endi ko'proq ingrashlar eshitilmoqda va Sovet askarlari yiqilib tushmoqda. Shard Jodugarning boshidagi mayda tolani kesib tashladi. Qizning asablari buziladi va u o'rnidan sakrab turib, o'pkasi bilan qichqiradi:
  - Stalin uchun vatan uchun!
  Uning ortidan qolgan jangchilar baqirib, sakrab chiqib, nayzalarini silkitadilar. Sovet askarlari yaponlarni kutib olish uchun qochib, nayzali janglarda qatnashadilar.
  Vedmakova eng yaqin "samuray" ning qornini tez zarba bilan kesib tashlaydi. U qichqiradi va javob berishga harakat qiladi va so'yilgan cho'chqa kabi yiqilib tushadi. Qiz xursand bo'lib xitob qiladi:
  - Rossiya futboli: Rossiya - Yaponiya, ikki-nol!
  Va haqiqatan ham, yana bir yapon tomog'ini nayzali pichoq bilan kesib yiqildi. Xo'sh, uchinchi jangchi uchuvchi uning qozig'iga tepdi. Qisiq ko'zlari cho'zildi va qiz inertsiya bilan harakatlanib, nuqtani dushmanning ko'ziga tiqdi!
  - Yaponlarni oling! Nega darvozabonlar oldida turish kerak!
  Naqshning javob zarbasi mayorning ko'ylagini yorib yubordi, qon chiqdi, lekin bu nafaqat qizni xijolat qilmadi, balki qo'shimcha g'azabni ham keltirdi.
  - Xiroxitoning o'limi! - deb qichqirdi qiz, shinavandasi qisiq ko"zli chakkaga urildi va qiz shunday tez harakat qildi, go"yo u parvona, so"nggi jangchi.
  Yaponlar orqaga chekinishdi, hatto orqaga chekinishdi, ilhomlangan qiz hujumga o"tdi, avtomati devning qo"lida kaltakdek aylanardi. Bu erda juda g'ayratli ofitser boshning orqa tomonidagi dumba bilan qattiq zarba oldi. Anna nafas oldi.
  - Mana shahen-hash!
  Ammo, umuman olganda, ruslar juda qiyin bo'ldi. Qisqichbaqalar tomonida, besh baravar ustunlik va yaponlarning jismoniy tayyorgarlik darajasi yomon emas, bundan tashqari, SSSRning eng yaxshi askarlari ularga qarshi kurashmoqda. Tabiiyki, bunday og'ir urush paytida, eng yomon ma'lumotlarga ega bo'lgan uchinchi toifadagi harbiy xizmatchilar Uzoq Sharqqa yuborilgan yoki fashistlar bilan jangda og'ir yaralangan jangchilar. Askarlar yiqildi, ba'zida bitta rusga o'nlab nayzalar urildi, ular tom ma'noda birgalikda qon to'kishdi, lekin ular qahramonlar kabi jang qilishdi va hech kim rahm-shafqat so'ramadi.
  Sinitsin yapon zobitini nayza bilan teshdi, lekin uning o'zi yon tomondan ochko oldi. Yigit hujum qilayotgan yaponiyalikni ko'kragiga dumba bilan urib yiqitdi, ammo yon tomondan qon juda ko'p oqdi. Va birdaniga to'rtta samuray yigitga yugurdi.
  Jasur Vedmakova yordamga shoshildi, ofitserning yelka pichog'iga nayza bilan urdi va tizzasi ostidan tepib, yana bir yaponni yiqitdi.
  - Kutib turing Petruha! - dedi u.
  U darhol ko'kragiga qaratilgan ikkita nayzani aks ettirdi va javob berdi:
  - Men Pyotr emas, Arkadiyman!
  Yana bir yaponni yiqitgan qiz baqirdi:
  - Urushda har bir ism xo'roz bolg'aning chertishiga o'xshaydi, uni o'qsiz xo'roz qilmaslik kerak!
  Arkadiy bir oz orqaga chekindi va shafqatsiz nayza uning yonog'ini yorib yubordi. Yigit chidab bo'lmas og'riqdan yig'ladi:
  - Xudoning onasi!
  Vedmakova e'tiroz bildirdi:
  - Balki men onaman, lekin Xudoniki emas! Umuman olganda, Xudo yo'q va hech qachon bo'lmagan!
  Arkadiy Annaning oldiga qaytib, noaniq g'o'ldiradi:
  - O'lim yo'qligidan keyin bizni nima kutmoqda?
  Qiz boshini salbiy chayqadi.
  - Yo'q! Kommunistik fan o'liklarni tiriltiradi! Yangi hayotga birinchi bo'lib vatan uchun janglarda halok bo'lganlar qaytariladi.
  Sinicin boshini chayqadi.
  - Xudo panohida saqlasin!
  Vedmakova yana bir yaponni qo'ydi va qichqirdi:
  - Xudo yo'q! Agar u shunday bo'lsa, demak, koinotning yaratuvchisi sadist ekanligini tan olishimiz kerak! Va u ijodni qiynoqqa solishni yaxshi ko'radi!
  Shu payt Arkadiyning sonini nayza bilan yirtib tashladi va yiqilib tushmaslik uchun qizil sochli jangchiga suyandi:
  - Va men og'riyapman! Shunchaki tasavvur qilib bo'lmaydi!
  Quyosh chiqayotgan askarlarning besh-olti barobar ustunligi ta'sir qildi. Ellikta samuray kirpilar lashkariday nayzalarini ko"tarib, ularga qarshi otildi. Arkadiyning qorniga nayza bilan bir nechta zarba berildi, keyin uning ko'zi o'yib olindi. Yigit yiqilgach, yigirma marta ukol qilib, uni abadiy tinchlantirishga majbur qilishdi. Qizig'i shundaki, uning ruhi uchib ketayotganda nimani his qildi: hayrat yoki qo'rquv yoki tana zindonidan chiqqandan keyin aql bovar qilmaydigan yengillik.
  Witcher xuddi sehrlangandek edi. Albatta, uning ko'ylagi parchalanib, nayzalar bilan kesilgan. Jangchi butunlay yalang'och bo'lib chiqdi, ko'p tirnalgan, ammo samuray unga biron bir jiddiy jarohat etkaza olmadi! U jang qildi va qip-qizil nipelli yalang'och ko'kraklari dengizdagi shamchalar kabi titraydi. Va yalang'och to'piqlari porladi. Qiz haqiqatan ham yirtqich va erotik kuchning timsoli edi. Uning yalang oyoqlari qonga qizarib ketdi, undan halokat va yovuzlikning buyuk ma'budasi bilan bog'liqlik bor edi: Kali! Deyarli barcha sovet askarlari allaqachon pichoqlangan, jang tugadi, lekin faqat Afroditaning porloq go'zalligida vaqti-vaqti bilan qisqichbaqasimon ko'zlarini urib yuboradi.
  Yapon generali Nugi bu mo''jizaga hayrat bilan qaradi. Shunda uning boshida bir fikr chaqnadi. Toʻyib ovqatlanmagan chivin haqida nozik ovozda buyruq berildi:
  Unga to'r tashlang, uni tiriklayin!
  Tejamkor yaponlarning to'rlari ham bor edi. To'satdan siz ruslardan birini tiriklayin olib ketishingiz kerak. Va buning uchun Internet juda mos keladi. Shu zahoti o"nlab tutqichlar qizga kishan tashladilar
  Vedmakova qo'lidan kelganicha kurashdi, o'zini ozod qilishga bor kuchi bilan harakat qildi. Lekin bari behuda, vijdonli yaponlar filga dosh bera oladi deb to'r yasadilar. Qizni yaxshilab o'ralib, quchog'iga sudrab olishdi. Har bir narsaga qaraganda, taktik muvaffaqiyatga erishildi, ayniqsa bu yo'nalish na artilleriya, na pulemyotlar bilan qamrab olinmagan.
  Qiz o'ziga oshiq bo'lgan Arkadiyning silliq soqolli yuzini va uning jozibali iborasini esladi:
  - Urushda har bir ism xo'roz bolg'aning chertishiga o'xshaydi, uni o'qsiz xo'roz qilmaslik kerak!
  Bezovta qiluvchi va jirkanch fikr paydo bo'ldi, u buni hal qilmadimi? Axir, bu tez-tez sodir bo'ladi, shunchaki bir odamni sevib qoldi va u vafot etdi!
  Aftidan, yaponlar Xabarovsk atrofidagi Sovet qo'shinlarining pozitsiyalarini chetlab o'tishda davom etib, bu joyda yomon qoplangan xandaqlarni egallab olishgan. Va uning Vedmakova asirga olinmoqda va ular hali ham olinmagan bo'lsa-da, sizni orqaga olib borish uchun ular qoralangan zirhli mashinaga yuklangan. Mashina, ehtimol, Birinchi Jahon urushi davridan oldingi, shuning uchun u piyodalar orqasida sezilmas tarzda maydalangan. Tezligi soatiga 12 kilometrni tashkil qiladi. Brr! Dunyodagi birinchi tank Proxorovning butun er usti transport vositasi og'irligidan kam emas edi, lekin magistralda soatiga 40 kilometr va yo'lda 25 kilometr tezlikka ega edi. Bir tomondan, SSSR butun Evropaga, boshqa tomondan, Osiyoning muhim qismiga hujum qiladi. Qiz yon tomonga o'girildi, shekilli, uni orqaga yotqizish tahdidi bor edi. Zirhli mashinaning bu qismida qanchalik qorong'i, aftidan, u parashyutchilar bo'limi yoki askarlarni tashish joyiga ega. Albatta, qochib qutulish yaxshi bo'lar edi, birinchi navbatda novdalar va kuchli arqonlardan xalos bo'lish. Va buni qanday qilish kerak? Qiz, albatta, mahoratga ega, garchi u o'ylash kerak bo'lsa-da, shu bilan birga kishanlarni tortib, oyog'i bilan bog'langan zanjirni kesib tashlashi kerak. Ammo bu erda arqonlar ham juda mos kelishi mumkin. Ish zerikarli, lekin agar uni Manchuriya hududiga olib borishsa, uning vaqti bo'ladi. Qiz ho'l terisidan arqonlarni olib tashladi, zanjirni arraladi va bir vaqtning o'zida o'yladi. Hmm, Sovet Rossiyasiga qarshi jiddiy koalitsiya bor edi: Va eng jiddiy yirtqich hayvon bu Germaniya. Ilg'or texnologiyalar va kuchli qo'shinlarga ega mamlakat. Masalan, u yangi ME-309 qiruvchi samolyoti haqida eshitgan. Ular allaqachon uchib ketishganga o'xshaydi. Uning qurollari haqida aniq ma'lumotlari yo'q, ammo mish-mishlarga ko'ra, bu samolyotda ettitagacha bor! Yong'in nuqtalari. Yak = 9 ning faqat ikkitasi borligini hisobga olsak, bu juda jiddiy quroldir va Sovet jangchilarida uchdan ko'proq ballga ega bo'lgan mashina yo'q. Ushbu yirtqich hayvonlarni mag'lub etishga harakat qiling! Xo'sh, Fokken-Vulf juda jiddiy mashina bo'lib, qurollanish bo'yicha sovet samolyotlaridan ustundir va hatto deyarli ikki tonna bomba ko'tarishga qodir. 1942 yil oxirida u ikkita 20 mm to'p va 4 ta 13 mm pulemyot bilan qurollangan edi. Aftidan, yangi turdagi qiruvchi-hujum samolyoti va bombardimonchi ikkita 30 mm va to'rtta 20 mm qurol bilan allaqachon paydo bo'lgan. Bu allaqachon yirtqich hayvon, barcha hayvonlar uchun yirtqich hayvon edi! Mish-mishlarga ko'ra, sakkizta 30 mm qurolli qiruvchi samolyot allaqachon ishlab chiqarilgan! Bunday ghoulni engishga harakat qiling! Sovet dizaynerlari bunga qanday javob berishni xohlashadi? Vedmakova Yak-3da ish olib borilayotganini eshitdi. Unga Beriya bo'limidan bu kurator haqida aytib berishdi. Aftidan, samolyotning asosiy jihati qo'shimcha dvigatellar va qurollarsiz strukturaning kamroq og'irligi bo'ladi. Manevr qobiliyati, albatta, yaxshi, lekin men qurollanishni ko'paytirishni xohlayman! Axir, boksda, albatta, pat og'irligidagi engil sportchi og'ir vazndagidan ko'ra ko'proq manevr qiladi, ammo baribir u deyarli unga yutqazadi. Vazn toifalari borligi bejiz emas va professional bokschilar orasida zarba berish kuchi eng yuqori baholanadi. Sovet samolyotlarining qurollanishini kuchaytirish kerak va shundan keyingina Wehrmacht ... teng ravishda mag'lub bo'ladimi? 1942 yilning ikkinchi yarmidan boshlab havodagi Luftwaffe ustunligi bug'lana boshladi, hatto 1943 yil martiga kelib SSSR ustunlikka ega edi, ammo ... Ittifoqchilarning xiyonati kuchlar muvozanatini o'zgartirdi. Voy, Gitler 13-martda o"ldirilgan, endi esa aprel oyining oxiri, ammo kuchlar muvozanati qanchalik jiddiy o"zgargan. Shunday qilib, strategik g'alaba qozongan pozitsiyadan strategik jihatdan deyarli yo'qotishgacha. Deyarli, chunki Germaniya SSSR ustidan strategik va texnologik ustunlikka erishmasdan oldin mag'lub bo'lishiga umid bor. Xususan, ittifoqchilar fashistlarga katta miqdorda samolyot yetkazib berishi mumkin, biroq nemis uchuvchilari ularni qanday boshqarishni o"rganish uchun vaqt kerak bo"ladi. Shunga qaramay, texnologiyada, asboblar panelida farq bor. Tanklar, shuningdek, o'qitilgan ekipajlarni talab qiladi, bundan tashqari, Chevronning rus qishida haydash ko'rsatkichlari unchalik yaxshi emas. M-18 avtomati ... Yomon narsa emas, lekin otish tezligi bo'yicha u eng yaxshi sovet modellaridan kam, ammo aniqligidan oshib ketadi! Qisqasi, muammo ustiga muammo! Bundan tashqari, kuchli zirh va yaxshi haydash ko'rsatkichlariga ega haqiqatan ham mashhur "Cherchills" bor ... Albatta, ular ham jang qilishlari kerak bo'ladi. Urush qancha uzoq davom etsa, fashistlar shunchalik ko'p texnika oladi. Demak, xulosa oddiy, yozda Germaniyani mag'lubiyatga uchratish kerak. Yaponiyaga kelsak, o'zingizni faol mudofaa bilan cheklash va tanklardagi sifat ustunligidan foydalangan holda qarshi hujumlarni boshlash yaxshidir. Ammo yana, quvvatni maksimal darajada tejash. Uzoq davom etgan janglarda qatnashmaslik va oldindan tayyorlangan chiziqlarda mudofaa qurish. Xitoy Qizil Armiyasidan foydalanish imkoniyati hali ham bor, lekin Chiang Kashi rejimi unga bor kuchi bilan yiqildi. Demak, hozircha o'z kuchingizga tayanishingiz mumkin. Qachon kelish kerak? Eng yaxshisi, may oyining oxirida, yo'llar qurib, qo'shinlarni to'ldirishda. Vedmakovaning o'zi birinchi zarbasini Orel yo'nalishida, keyin esa Xarkov viloyatida nemislarni sanoat Donbassdan siqib chiqarish uchun, so'ngra majburiy yurish bilan Ukraina orqali, harakatda Dneprni kesib o'tish va undan keyin bergan bo'lardi. Ruminiyaga. Biroq, Belorussiyani ozod qilish uchun shimolga burilib, markaziy guruhning orqa tomoniga o'tish mumkin. Umuman olganda, g'oya yaxshi, garchi kamchiliklar mavjud bo'lsa-da, Oryol yo'nalishidagi hujum eng aniq va natsistlar uni u erda kutishadi. Qo'rg'onlarni buzib tashlash kerak bo'ladi.
  . Љ3-BOB
  Bu erda, albatta, qurol va Katyushalar yordamga keladi. Oxirgi tizim kuchli, ayniqsa axloqiy ta'sir ko'rsatadi. Qanday bo'lmasin, dushman mudofaasiga snaryadlar tashlash uchun sizga juda ko'p qurol va "Katyushalar" kerak. Umuman olganda, Birinchi jahon urushi tajribasi shuni ko'rsatdiki, hujum qilishdan ko'ra himoya qilish osonroq edi va agar Kayzer Germaniyasi 1918 yil bahorgi hujumi bilan o'z kuchlarini tugatmasa, urush yana bir necha yil davom etishi mumkin edi. Ammo Ikkinchi Jahon urushi hujum taktikasi mudofaa taktikasidan ustunligini isbotladi. Masalan, Polshaning tezda mag'lubiyati va ayniqsa, ittifoqchilarning kuchli G'arb koalitsiyasi. Natsistlar bir yarim oy ichida mag'lubiyatga uchragan maginot chizig'ini chetlab o'tib, ustun kuchlarni mag'lub etishdi. Afrikadagi janglar, dastlab Italiyaning yuqori kuchlari inglizlarning hal qiluvchi zarbasi bilan mag'lub bo'ldi. Va keyin Rommel tezkor hujumda ancha kuchli ingliz qo'shinlarini mag'lub etdi. Lekin, albatta, SSSRning eng yorqin misoli, 1941 yil, qudratli armiyaning buyuk halokati edi. Va nemis bo'linmalarini nokautga uchragan hujum operatsiyalari. Shunday qilib, asosiy narsa, yangi nemis tanklarining bosimini kutmasdan, o'zimizni urishdir. Agar sovet olimlari mo''jizaviy qurol yaratmasalar, uzoq davom etgan vayronagarchilik urushi deyarli befoyda bo'ladi! Ikkinchisi printsipial jihatdan mumkin, masalan, u nazariy jihatdan shaharni vayron qila oladigan bomba yaratish mumkinligini eshitdi. Bundan tashqari, bunday bomba uch-to'rt tonnani tashkil qiladi. Bu ertakga o'xshaydi, lekin ... Biz ertakni amalga oshirish uchun tug'ilganmiz.
  Yana ham jozibali yo'l - muhandis Garinning giperboloidida tasvirlangan lazer quroli. Bunday narsa butun tanklar, samolyotlar, kemalar armiyasini yo'q qilishga qodir. Albatta, bunday qurol yarating va nafaqat Uchinchi Reyx, balki Pindos xoinlari, butun kapitalistik dunyo tugaydi. Va kommunizmning yorqin bayrog'i sayyoramizda porlaydi. Lekin negadir bunday qurol yaratilmagan. Ko'zgular yonish energiyasini bitta oqimga to'plashning eng yaxshi usuli emas. Ha, va energiya, kemalarni kesish uchun sizga ko'proq narsa kerak bo'ladi . Garchi ... agar u mikron nozikligiga to'plangan bo'lsa, unda samolyotlarni ham, jangovar kemalarni ham kesish mumkin. SSSRni qutqarishga yordam beradigan mo''jizaviy qurol. Va bu erda lazer effekti, boshqa shaklda. Nihoyat, zanjir bo'shab qoldi va u deyarli bepul, arqon bo'laklari esa yotibdi.
  Vedmakova shunday dedi:
  - Sabr-toqat va mehnat, sen bilan bo'lsang, o'lik emassan!
  Qiz o'rnidan turib, yalang oyog'ini polga urdi. Reaktsiya yo'q. U qattiqroq taqillatdi. Bunga javoban yapon tilida so"kinish bo"ldi va hech qanday munosabat bildirilmadi. Keyin Vedmakova bezovtalanib qo'shiq aytdi. Va u o'zining yuqori ovozida, xuddi yubiley kechasida primadonna kabi kuyladi:
  Wehrmacht qo'shinlari vahshiyona g'azablanadi,
  To'plarning shovqini va qilichlarning ovozi!
  Tutun bir oygacha ko'tariladi
  Osmondan buzilish nurlari!
  
  Mangulik asrlarda Vatan mashhur bo'lar,
  Men Rossiya uchun tanamni beraman!
  Men seni sevaman rus - go'zallik,
  Barcha shohlarning Rabbi biz bilan!
  
  Oh, siz mamlakatning jingalak bog'lari,
  Oltin aspenlarning jiringlashi shitirlaydi!
  Pravoslav lochin birodarlar,
  Xudo armiyani jasoratga ilhomlantirdi!
  
  Sovuq yoki issiq kunlarda
  Balki bulut bilan u tuman olib keladi!
  Biz supurgi kabi fashistik cho'chqalarmiz,
  Yuzingizdagi ifloslikni silkitish uchun!
  
  Bizning partiyamiz haq
  Sovet xalqi uchun kurashing!
  Biz jasur qo'shiq kuylaymiz
  O"ylanib qolgan burgut kabi!
  
  Stalin dono - hukmdorning ideali,
  Bizni dahshatli o'lik jangga olib boradi!
  Vatan bayrog"i - g"olibning o"rami,
  Pallas-taqdir bilan bahslashishga tayyor!
  
  Leninning ishlari abadiy bo'ladi,
  Biz muqaddas kommunizm quramiz!
  Insonning ta'limotiga ishoning,
  Fashizm zulmat qa'riga eziladi!
  
  Butun sayyora erkin qushga o'xshaydi,
  Olis yulduzlarga, olamlarga uchamiz!
  Yorqin va olijanob narsa
  Biz haykaltarosh sifatida yaratamiz!
  
  Va Rossiya qizil bayroq ostida,
  Samoviy Adan gullagandek!
  Lenin ishi, Stalinning vasiyatnomasi,
  Bizni mukammallikka yetakla!
  Oleg Rybachenko va Margarita Korshunova, shuningdek, to'rtta afsonaviy qiz Tuladan chiqib, Moskvaga etib kelishdi.
  Endi poytaxtning ahvoli eng og'ir edi. Nemislar allaqachon uning qurshovini tugatayotgan edilar va u erda o'ttiz yoki qirq kilometr uzunlikdagi yo'lak bor edi, u kundan-kunga torayib borardi.
  Olti jangchi Moskva chekkasida mudofaa pozitsiyalarini egalladi. Qattiq hujum bo'ldi.
  Oleg Ribachenko o'q uzdi va o'ziga o'zi xitob qildi:
  - Kelajak bizniki!
  Va bola yalangoyoq oyog'i bilan granata uloqtirib, davom etadi:
  - Va biz ajoyib bo'lamiz!
  Margarita Korshunova otib, chiyilladi:
  - Va men eng zo'r bo'laman!
  Va yalang oyog'i bilan u halokatli granata otadi.
  Va raqiblarni turli yo'nalishlarga tashlaydi.
  Va keyin, allaqachon jangda, Natasha, u nemislarni avtomat bilan o'ldiradi va yalangoyoq oyog'i bilan o'lim sovg'asini tashlaydi.
  Bu shunday ayol ...
  Qirq birinchi yilida Natasha Brest qal'asidan uzoqlashdi. Sharqqa ketdi. Yangi tufli tezda oyoqlarini ishqaladi va qiz ularni yechib, yalangoyoq yurdi.
  Bir-ikki soat davomida hech narsa yo'q edi, keyin yalang'och taglik qichiy boshladi. Bir necha soat o'tgach, ular yonib ketishdi va allaqachon og'riqdan portlashdi.
  Natasha moskvalik bo'lib, yalangoyoq yurishga odatlanmagan. Va, albatta, vaqti-vaqti bilan oqimga botiriladi.
  Ha, bu uning oyoqlari uchun qiynoq bo'lib chiqdi. Ammo yosh qiz bunga tezda ko'nikib qoldi.
  Keyin u doimo yalangoyoq yurdi, hatto qorda ham, oyoq kiyimlarini faqat qattiq sovuqda kiydi.
  Endi Natasha afsonaviy ma'buda kabi jang qiladi.
  Va bu erda Zoya yalangoyoq oyog'i bilan granata uloqtiradi va baqiradi:
  - Bu umuman super sana!
  Va yaxshi maqsadli burilish beradi.
  Nemislar va ularning yollanma askarlari esa yiqilayapti.
  Va keyin Anjelika olovni boshqaradi ... Va u ham juda aniq otadi.
  Va uning yalang oyog'idan granata ham otilib chiqadi.
  Va yollanma askarlarni tarqatadi.
  Bundan tashqari, Svetlana o'q uzmoqda. Va uning yalang oyog'i shunday uradiki, hech kim qarshilik ko'rsatolmaydi.
  Va raqiblarni juda uzoqqa tarqatadi.
  Va u o'zini otadi va portlovchi to'lqin bilan dushmanlarni ezadi.
  Bu SSSRda tug'ilgan qizlar!
  Oleg Rybachenko dushman piyodalariga qarata o'q uzadi, bolalar oyoqlari bilan avtomatik ravishda granatalarni uloqtiradi. Va ayni paytda bola o'zi uchun yozadi.
  Ukrainaning yangi prezidenti Zelenskiy bilan mojaroga duch kelgan Vitaliy Klichko Kiyev meri lavozimini tark etishga qaror qildi. Aslida, nima uchun o'jar bo'lib, pozitsiyaga yopishib olish kerak. Muammoni o'zingiz hal qilganingiz ma'qul.
  Va mer lavozimini tark etgach, Vitaliy Klichko o'z faoliyatini davom ettirdi. Va darhol Veyderni bir sensatsiya chaqiradi. Hech qanday oraliq janglarsiz! Va bu sakkiz yildan ortiq tanaffusdan keyin.
  Vayder, albatta, rozi. Da'vat qabul qilindi!
  Va haqiqat vaqti keladi. Bir tomondan, ko'p karra jahon chempioni o'n ikki yildan ortiq vaqt davomida hech qachon mag'lub etilmagan. Boshqa tomondan, Kievning qirq to'qqiz yoshli sobiq meri. Xopinsning rekordini yangilay oladigan, ammo jismoniy tayyorgarligi juda shubhali odam.
  Darhaqiqat, ko'pchilik bunday uzoq tanaffusdan keyin to'g'ridan-to'g'ri Veyderga borishni o'z joniga qasd qilish deb o'ylardi.
  Ammo Vitaliy Klichko Rokki Balboaga o'xshaydi. Og'ir vazndagi eng kuchli zarba beruvchiga qarshi chiqishga qaror qildi. Denotay Vider barcha raqiblarini boy bergan bokschi. Mutlaqo hamma, shu jumladan Tayson Fyuri ham!
  Xo'sh, agar Vitaliy Klichkoda imkoniyat bo'lsa-chi?
  Ammo Vitaliy Klichko doimiy ravishda mashq qildi, formasini ushlab turdi va velosipedda ishlashga bordi. Va, albatta, u jismonan unchalik yomon emas edi. Bundan tashqari, uning po'lat iyagi bor edi.
  Xo'sh, Vitaliy Klichko favorit bo'lmasa ham, jangni nima qabul qiladi?
  Oleg Rybachenko pulemyot klipini o'zgartirdi. Bokschilar bilan iddao qilingan janglar hayajonli.
  Darhaqiqat, nega Vitaliy Klichko ringga qaytmaydi va Xopinsning rekordini yangilashga urinmaydi?
  Bu juda kuchli fikr bo'ladi.
  Terminator bola navbat berib, yana bir necha o'nlab fashistlarni qirib tashladi.
  Shunda bola kulib tilini ko"rsatdi:
  - Mening ajoyib odamim bor!
  Margarita yalang oyog'i bilan bog'lab qo'yilgan ikkita limonni tashlab, chiyilladi:
  - Siz har qanday odamdan sovuqroqsiz!
  Oleg otishni davom ettirib, mulohaza yuritdi ...
  Qirq to'qqiz yoshida Vitaliy Klichko haqiqatan ham Xopinsning rekordini yangilamoqchi edi. U hatto matbuot anjumanida shunday deb esladi: "Men Formanning rekordini yangilamoqchi emasligimni aytdim, lekin Xopins haqida hech narsa demadim! Shunday qilib, men uni qabul qilaman va uning rekordini yangilayman! "
  Ammo, agar jamoatchilikning katta qismi qirq sakkiz yoshida Xopins jahon chempioni unvonini qo'lga kiritishiga ishongan bo'lsa, lekin qirq to'qqizda Vitaliy Klichkoga nisbatan kamroq ishonch bor edi. Jumladan, uning raqibi allaqachon juda kuchli.
  Og'ir vazn tarixida hech qachon bunday zarba bo'lmagan. To'g'ri, Uayder endi yosh emas, lekin o'ttiz besh yoshning hammasi qirq to'qqiz emas.
  Biroq, Vitaliy Klichko optimizmni yo'qotmaydi. Qattiq mashq qiling, forma oling. Kiyev meri kreslosidan voz kechganimdan juda xursandman.
  Aslida muammolar ko"p bo"lgan Ukrainada mer bo"lish katta baxt emas.
  Ammo Uyader bilan jang uchun Vitaliy Klichkoga juda yaxshi pul taklif qilindi. Shunday qilib, har qanday holatda ham hamyonim bilan yutqazmadim. Vitaliy Klichko nomi mashhur.
  Yovuz tillar hatto Uayderning bir marta urishini va Vitaliy Klichkoning o'zi yotishini aytishdi. Va keyin u pul oladi va xotiralar yoki ilmiy fantastika yozadi.
  Yoki filmda.
  Aytgancha, Vladimir Klichko ham boks qilishni xohlagan. Faqat ayyor Vladimir oddiy jahon chempioni orasidan kuchsizroq raqibni tanladi. Lekin baribir, kim nima desa ham, u chempion va bu ajoyib!
  Ammo Denotay Uayder, nima deyishidan qat'i nazar, baribir eng yaxshilarning eng yaxshisi!
  Ammo Vitaliy jazava bilan mashq qiladi. U o'ziga maksimal yuk beradigan yosh yigitga o'xshaydi. Va u bir nechta sparring mashg'ulotlarini o'tkazdi, ular ajoyib shakl va yaxshi chidamlilik ko'rsatdi. Yo'q, Vitaliy tayyor. Va shunchaki emas, u ringga kiradi.
  Va haqiqatan ham, qiyomat kuni kelganda va eng zo'r zarba beruvchi Uayder, bu borada eng yaxshi og'ir vaznli Vitaliy birlashdilar. Kiyevning sobiq meri, uni hamma allaqachon boksdagi faoliyatidan voz kechgan. Ammo endi ikkita afsonaviy shaxs birlashdi.
  Vitaliy 1999 yilda birinchi marta jahon chempioni bo'lgan. O'ylab ko'ring, bu voqeadan qancha vaqt o'tdi va yigirma yildan ko'proq vaqt o'tdi.
  Va Wyder allaqachon o'z unvonini juda uzoq vaqt davomida ushlab turgan. Shuningdek, Xolmsning unvonni bo'linishdan beri eng uzoq davom etish bo'yicha rekordini yangilashga yaqin.
  Va, albatta, agar Weider hech kimdan qo'rqsa, bu Vitaliyning bobosi emas. Aslida, hamma ham Hawkins bo'la olmaydi. Xokinsning raqiblari esa Veyder kabi kuchli emas!
  Ammo Vitaliy da'vogar sifatida ringga chiqadi. Sochlari allaqachon kulrang bo'lsa-da, uning tanasi hali ham ajoyib va mushakdir. Vitaliy bobo, uni hurmat bilan yoki masxara bilan atashadi. Ammo mushaklarning yengilligi yosh bolaga o'xshaydi.
  Vitaliy tayyor ekanligini aytdi. Va hatto u emas, stavkalari bir oz ko'tarildi.
  Weider, shuningdek, ozg'in, kesilgan va suyaklari ingichka, og'irligi kamroq.
  Ajoyib zarba beruvchi bo'lishiga qaramay, u himoyada ba'zi muammolarga ega va har doim ham oyoqqa turmaydi. Ammo jangovar tajriba allaqachon ko'p. Janglar soni bo'yicha u allaqachon Vitaliyga yetib oldi. Va hozircha u mag'lub bo'lmagan.
  Ammo Vitaliy Klichko ikkita jangda faqat jarohatlar va jarohatlar tufayli mag'lub bo'ldi. Va siz ham kaltaklanmagan deb ayta olasiz.
  Ammo sakkiz yildan ortiq tanaffus va deyarli ellik yosh. Agar Vitaliy yosh bo'lganida, albatta, uning imkoniyati bo'lardi. Ammo u Xopinsning rekordini yangilay oladimi? Devid Xey, o'ttiz besh yoshida, nol bokschiga aylandi.
  Lekin gap ko'p va faqat uzuk ko'rsatadi. Vitaliy Klichko Xopinsning rekordini yangiladimi yoki Vayder va'da qilganidek, uni zambilda olib ketishadimi?
  Mana, u qarg'a niqobida chiqadi. Uzun bo'yli, juda quruq, hatto Koschey kabi oriq.
  Bir juft bokschi unga ringda jiddiy muammolarni keltirib chiqardi. Bu kubalik Ostrix ochkolar bo'yicha yetakchilik qilgan va nokautni mag'lub etgan va ochkolar bo'yicha ham yetakchilik qilgan va jangni durangga olib chiqishga muvaffaq bo'lgan Tayson Fyuri. Shunday qilib, dunyodagi eng zo'r puncher qulab tushishi mumkin.
  Ammo koeffitsientlar Uayder foydasiga deyarli o"ndan bir. Shunga qaramay, Vitaliyning yoshi va faoliyatidagi katta tanaffus juda katta. Hatto uning ukasi Vladimir ham bir nechta kuchli o'rta dehqonlar bilan isinishni maslahat berdi. Darhaqiqat, Germaniyada Vitaliy Klichko o'zining katta nomi tufayli o'rtamiyona bokschi bilan duelda ko'proq pul olishi mumkin edi.
  Axir Vitaliy butun dunyoda nafaqat bokschi, balki siyosatchi, poytaxt meri va Maydan qahramoni sifatida ham tanilgan.
  Yo'q, nima bo'lganda ham, Vitaliy Klichko shoshqaloqlikka arziydimi, deb o'ylab ko'rishi kerak edi.
  Ammo tanlov qilingan: Vitaliy Klichko oson yo'llarni qidirmayapti!
  Jang Amerikada. AQSh va Ukraina madhiyalari yangradi. Xizmatlar roʻyxati eʼlon qilinadi. Va nihoyat, jang uchun signal eshitiladi.
  Ko'pchilik tomosha va qonni ko'rishni xohlaydi.
  Vayder to'g'ri bo'lmasa-da, ehtiyotkorlik bilan boshladi. Va birdan Vitaliy zanglab ketdi. Sr Klichko ham shoshilmayapti. Ammo uning oyog'i engil, ozg'in, mushaklari va muvozanatli ekanligini darhol ko'rishingiz mumkin. Har holda, ko'pchilik kutgan narsa: ular darhol suzib ketishini aytishadi, sodir bo'lmadi.
  Ishonch bilan Klichko jab bilan ishladi, odatdagidan biroz balandroq ushlab turdi, bloklarni qo'ydi.
  Dastlabki ikki raund muammosiz o"tdi. Va keyin Wyder, kutilganidek, tezlikni ancha oshirdi. Hujum va hujumda faolroq bo'ldi. Ammo Vitaliy boshini yo'qotmadi. Zarbani to'sib qo'ydi, chap jab bilan uchrashdi. Va to'satdan, o'tkir sakkizoyoq paytida u o'ng qo'lini tanaga urdi. Vayder og'riqdan ikki baravar ko'tarildi.
  Vitaliy o'ynadi va o'z faoliyatida ikkinchi marta jahon chempioni va barcha davrlarning eng yaxshi zarbachisi polda bo'ldi.
  Vitaliy jilmayib qo"ydi... Tomoshabinlar esa zavqdan baqirdi. Vitaliy choldan buni kutmagan edi. Qoyil! Va nihoyat, yaqinda ellik yilga o'xshaydi! Va shuning uchun ham harakat qiling va uring! Bu ma'lum bo'lishi kerak!
  Vayder o'rnidan turdi, lekin orqaga chekinishni boshladi. Vitaliy sekin uni nayzasi bilan tishlay boshladi. Va yana ikkita. Va yana urish. Mushtchi orqaga chekinadi.
  Qiyinchilik bilan, lekin Uayder raundning oxiriga yetdi. Keyin, keyingisida Vitaliy birinchi raqam sifatida ishladi. Lekin hech narsa, hammasi reja bo'yicha o'tdi. Bir necha raund davomida Uayder orqaga chekindi va chorasiz ko'rindi. Ammo to'qqizinchi raundda yana portladi. Va oldinga zarba bera boshladi. Va yana ikkilikni o'tkazib yubordi va yiqildi. Ikkinchi nokdaun.
  Vitaliy tabassum qiladi. Oldinga boradi. Vayder oyoqqa turg'un emas. U antidot topolmay, yana ikkinchini o'tkazib yuboradi. Va keyingi zarbadan tushadi.
  Qiyinchilik bilan o"rnidan turadi, hakam esa jangni to"xtatadi!
  G'alaba! Vitaliy Klichko, hozir jahon chempioni! Va yana uning kamari! To'g'ri, u hali mutlaq emas, lekin allaqachon otda!
  Xopinsning rekordini yangiladi va, albatta, Formanning og'ir vazn toifasida, Xolifildga tenglashib, to'rtinchi marta jahon chempioni bo'ldi.
  Vayder, albatta, jang juda tez to'xtatilganini aytib qichqiradi va revansh jangini talab qiladi.
  Vitaliyning aytishicha, faoliyatini davom ettirish yoki yana bir nechta jang o'tkazish haqida qaror keyinroq qabul qilinadi. Ammo hamma unga juda yaxshi, hatto yoshligidan ham yaxshiroq ekanligini va davom etishi kerakligini aytadi.
  Ayniqsa, qiladigan hech narsa yo'qligi sababli. Kiyevda yana bir meri, Radaga saylovlar oldidan va Prezident hali uzoqda, u yerda, nega jang qilmaslik kerak?
  Keyingi uchta jang uchun Vitaliyga yuz million dollar, shuningdek, translyatsiyalarning yana bir foizi taklif etiladi.
  Albatta, jekpot katta va Kiyevning sobiq meri o"z fikrini aytadi.
  Aslida u hali ko'p narsaga qodir ekanligini ko'rsatdi. Xo"sh, nega iste"dodni yerga ko"mib tashlash kerak? Va eng muhimi, baribir boshqa qiladigan hech narsa yo'q!
  Ehtimol, barcha kamarlarni birlashtirishga harakat qilasizmi? Bu juda zo'r bo'lardi!
  Vitaliy taklifni qabul qiladi va yana uchta jang uchun shartnoma imzolaydi.
  Uning navbatdagi raqibi esa... Albatta, Tayson Fyuri! Hali hech qachon mag'lub bo'lmagan, katta og'ir vaznli. To"g"ri, uni Uydar va undan kichikroq birov yiqitgan. Va eng muhimi, ukasining jinoyatchisi. Xo'sh, qanday qilib bu bilan kurasholmaysiz?
  Albatta, yangi jang, ajoyib to'lov va ajoyib tomosha.
  Oleg Ribachenko yana nemislar va chet ellik jangchilarga qarata o'q uzdi. Umuman olganda, piyodalar tarkibida nemislar deyarli yo'q. Ular E-50 va E-75 tanklari orqasida harakatlanmoqda. Va ular tavakkal qilmaslikka harakat qilishadi.
  Mana, uzoqroqda, Panther-2 ko'rinadi. Bu tank, haqiqiy voqeadan farqli o'laroq, qirq uchinchi yilda paydo bo'ldi. Panteraning o'zi esa unchalik katta emas edi. Ha, va "Pantera" -2, garchi juda ko'p ishlab chiqarilgan bo'lsa-da, lekin 1945 yilda SSSR bilan urushga tayyorgarlik ko'rayotgan nemislar zavodlarni E-50 va E-75 tanklari bilan to'ldirishdi.
  Yengil o'ziyurar qurollarning barcha amaliyligiga qaramay: E-10 va E-25, Fuhrer og'irroq tanklarni afzal ko'rdi. Qiyinchilik bilan Guderian eng katta tezlikdagi E-50 ni yaratishga ko'ndirdi. Fuhrer esa E-75 ni ko'proq yaxshi ko'rar edi, bu unchalik muvaffaqiyatli bo'lmagan va to'qson tonna og'irlikda edi.
  Ammo endi E-75 M ning pastki siluetli, engilroq va kuchli dvigatelli modifikatsiyasi paydo bo'ldi. Ehtimol, kelajakda u eng mashhur bo'ladi.
  Masalan, Oleg Rybachenko makkorona taktikadan foydalanadi. Beret va yalang oyog'i bilan E-50 tırtılına granata uradi. Shu sababli, tank aylanib, hamkasbi bilan to'qnashadi.
  Va natija - ikkita mastodon yonmoqda.
  Oleg, biz ko'rib turganimizdek, juda ayyor.
  Hozir u shunday harakat qilmoqda va nemislar katta yo'qotishlarga duchor bo'lmoqdalar. Bolaning oyoqlari chaqqon. Unga o'xshab yalangoyoq va kelishgan bo'lish yaxshi.
  Ammo umuman olganda, boshimga bokschilar haqidagi fikrlar keladi. Masalan, nega Denis Lebedev faoliyatini davom ettirmasligi kerak? Qirq yil unchalik uzoq emas. Bundan tashqari, og'ir vazndagi asosiy raqobatchilar ketishdi va siz kamarlarni birlashtirishga harakat qilishingiz mumkin.
  Bu siz haqiqatan ham qilmasligingiz kerak bo'lgan narsa, shuning uchun hokimiyat bilan oltita bo'lish kerak. O'zingiz olijanob boks bilan shug'ullanganingiz yoki muxolifatga kirganingiz ma'qul.
  Shunday qilib, Sergey Kovalyov Moskva meri bo'ldi. Garchi bu shunchaki xayol bo'lsa ham.
  Denis Lebedev esa konstruktivroq ish qilishi mumkin edi. Qolaversa, boksni mag'lubiyatsiz qoldirishga hali erta. Haqiqiy sportchi butun yo'lni bosib o'tishi kerak.
  Vladimir Klichko ham qaytishi mumkin. Ammo ba'zilari, Aleksandr Ustinov kabi, allaqachon uch marta ketma-ket kaltaklangan, nafaqaga chiqmaydi!
  Darhaqiqat, qahramonlar odamlar emas, balki po'latdan yasalgan!
  Ammo shunday variantni tasavvur qilaylik, Putin samolyotda halokatga uchradi va Rossiyada yangi prezidentlik saylovlari bo'lib o'tmoqda.
  Va bugun biz nimani ko'rmoqdamiz? Kommunistlarda kuchli nomzodlar yo'q. Grudin sharmanda bo'ldi va unga bo'lgan ishonch so'ndi. Zyuganov juda keksa va hammadan charchagan va xarizma juda oz. Suraykin avvalgi saylovlarda muvaffaqiyatsizlikka uchragan. Boshqa kam taniqli shaxslar. Jirinovskiy ham juda keksa va hammadan charchagan. Liberal-demokratik partiyadagi boshqalar kam ma'lum. Muxolifatdan yana kimni tavsiya qilish mumkin? Andrey Navalniy kuchli, biroq unga saylovda qatnashishiga ruxsat berilmaydi. Kseniya Sobchak jiddiy nomzod emas. Demushkin qamoqda edi va unchalik mashhur emas edi. U qamoqda edi va Udaltsov, garchi u mumkin bo'lsa-da, kommunistlar tomonidan qo'llab-quvvatlandi va gapirdi.
  Bir so"z bilan aytganda, muxolifatda jiddiy raqobatchilar yo"q. Demak, prezident vazifasini bajaruvchi Medvedev hamon asosiy favorit. Va agar intriga bo'lsa: ikkinchi tur yoki darhol birinchisida.
  Medvedevning reytingi pastligi va katta ehtimol bilan prezidentlikka nomzodlarning ko"pligi hisobga olinsa, ikkinchi tur o"tishi mumkin.
  Biroq, Medvedev birinchi raundda juda katta ustunlikka ega bo'ladi, ikkinchisida esa juda chiroyli raqib emas.
  Garchi uning Zelenskiy so'nggi daqiqada paydo bo'lishi va barcha kartalarni chalkashtirib yuborishi mumkin!
  Oleg Ribachenko yana granata otib, fashistlarning tanklarini itarib yubordi. Ko'p shovqin va o'q otish.
  Yer esa vaqti-vaqti bilan ko'tarilib, havoda yonib ketadi. Va ag'darish, erish, parchalar.
  Oleg deydi:
  - Imperiyamizga shon-sharaflar!
  Margarita qotil sovg'asini yalangoyoq oyog'i bilan tashlab, chiyilladi:
  - Qahramonlarga buyuk shon-sharaflar!
  Va yana tovonli qiz limonni tashlaydi.
  Fashistlar oqib kelishmoqda, oh, ichkariga.
  Hech qanday yo'l yo'q, hatto vakuumli bomba bilan ham siz to'xtab, g'alaba qozona olmaysiz! Bu erda ajoyib jangchilar, shunchaki dahshat!
  Oleg baqirdi:
  - Muqaddas urushdagi g'alabamiz!
  Margaret tasdiqladi:
  - Yuz foiz kafolat bilan!
  Va yana qiz yalang oyog'i bilan granata tashladi.
  Yo'q, bu bolalar xuddi shunday taslim bo'lmasliklari aniq.
  Oleg Ribachenko baqirdi:
  - Yangi Sovet tartibi uchun!
  Margarita faol ravishda portladi va tasdiqladi:
  - Banzay!
  Oleg esa qo'shimcha bastalashga harakat qildi. Mana, Vitaliy Tayson Fyuriga qarshi ixtiyoriy himoya o'tkazmoqda. Ayni paytda, Vladimir Ruiz bilan teng darajada qiziqarli jang o'tkazmoqda.
  Aslida, Ruiz uchta versiyada jahon chempioni bo'lgan. U erda, nima uchun Vladimir ko'p pul uchun u bilan jang qila olmaydi? Hammasi qulayroq raqib - ancha qisqaroq va semiz. Vladimir uni uzoq zarbalar bilan otib tashlashi mumkin.
  Kichik Klichko jahon chempioni bo'lganida u bilan jang o'tkazib yuborgani achinarli. Va siz ko'chishingiz kerak edi.
  Va qanday qilib bu haqda o'ylamadingiz, Vladimir?
  Va uchta versiyada jahon chempioni endi Usik. Biroq tezda taxtga chiqdi.
  Va Vitaliy bilan birlashish uchun kurash mumkin. Ammo bular hozircha faqat taxminlar.
  Vitaliy Tayson Fyurini mag'lub etishi kerak, Vayder bilan revansh esa qiziqish uyg'otmoqda. Va boshqa ko'plab qiziqarli jangchilar bor. Xuddi shu Entoni Joshua. U bilan jang qilish ham juda qiziq bo'lardi. Va ukamdan ham qasos oling.
  Vitaliy Veyderni mag"lub etib, sensatsiya yaratdi. Va bu rivojlanish muvaffaqiyati bo'lishi mumkin.
  Nega ellik yildan keyin chempionlik jangida g'alaba qozongan dunyodagi birinchi bokschi bo'lmaysiz? Bu ilgari hech qachon qilinmagan!
  Salom Vitaliy! Siz qanday Kiyev meri bo'lganingiz muhim emas, lekin siz allaqachon buyuk jahon chempioni sifatida e'tirof etilgansiz!
  Ammo bu erda unvonning birinchi, ixtiyoriy himoyasi. Kattaroq va uzunroq qurolli raqib Vitaliyga qarshi. Uayder kabi dahshatli zarbachi emas, balki texnik va epchil, uzun qo'llari bilan. Va shuningdek, u tushib ketgan bo'lsa-da, hali buzilmagan.
  Eng muhimi, u hali juda yosh Vladimir Klichkoni mag'lub etdi, bu shubhasiz Tayson Fyurini kuchli raqibga aylantirdi.
  Imkoniyatlar taxminan ellik ellik edi. Albatta, Uayder ustidan qozonilgan nokautli g"alaba ajoyib bo"ldi. Ammo endi bu unga qarshi norozilik emas, balki hali hech kim chiqa olmagan mohir jangchi bo'ladi. Va eng muhimi, o'z kuchini tongda Vladimirning o'zi g'olib.
  Vitaliy ellik yoshida bunday texnik bilan kurasha oladimi? Bu aqllarning dueli. O'sha Uayder Vitaliyni juda kam baholadi va uni tantanali ravishda qabul qilishga urindi. Va bu erda u endi bunday ishlamaydi.
  Mana, ikkala bokschi ham tayyorlanmoqda. Vitaliy, har doimgidek, jiddiy va diqqatli. U ishonchli va xotirjam.
  Tayson Fyuri ham tayyorlanmoqda. U Vitaliydan balandroq, qo'llari uzunroq va undan foydalanishga harakat qiladi.
  Ammo endi jang Britaniyada bo'lib o'tadi va pullik translyatsiya qilinadi.
  Tayson Fyuri endi birinchi o'rinda. U tashqi ishonchni namoyon qiladi. Kal, noqulay va unchalik sportchi emas. Agar Vitaliy Klichkoning sochlari bo'yalgan bo'lsa, ularning qaysi biri yoshi kattaroq ekanligini tushunolmaysiz, garchi farq o'n etti yoshda bo'lsa. Bu hali chempionlik janglari uchun rekord emas, lekin u allaqachon rekordga yaqinlashmoqda.
  Balki Vitaliy ham Tayson Fyuridan kichikroq bilan jang qiladi.
  Bu erda Vitaliy dahshatli musiqaga chiqadi. Ular bir-birlariga qarashadi.
  Tayson egilib, balandroq ko"rinmaydi. Vitaliyning elkalarida, ehtimol va kengroq. Va eng muhimi, uning qomati ancha chiroyli, mushaklari esa naqshinkor.
  Xo'sh, madhiyalar nimaga o'xshaydi? Avval ingliz, keyin ukrain.
  Keyin ko'z almashish.
  Va endi shox yangradi, birinchi tur.
  Vitaliy engil zarba beradi, yaxshi harakat qiladi. Tayson ketishga harakat qiladi. Ammo Vitaliy juda chaqqon va uning zarbalari noqulay traektoriya bo'ylab harakatlanib, Tayson Fyurining boshiga etib boradi.
  Hamma narsa mutaxassislar taxmin qilganidek ketmoqda. Vitaliy ajoyib tezlikka ega.
  Va hamma narsa muvaffaqiyatli bo'ladi.
  U birinchi raundda g'alaba qozonadi ... Keyin bir daqiqa dam olish va ikkinchi raund. Yana Fyuri taktikani o'zgartirmaydi. U Vitaliy charchab qolishidan umidvor bo'lsa kerak.
  . Љ4-BOB
  Va yana, Klichko Sr. biroz ustunlikka ega. Ringda aka-uka ustunlik qiladi.
  Vladimir bir hafta oldin kichik Ruizni texnik nokaut bilan yutgan edi.
  Xo'sh, kurash davom etmoqda.
  Uchinchi raund yana Vitaliyning diktanti ostida. Ammo to'rtinchi raundda Tayson Fyuri to'satdan portladi. Oldinga shoshilish ... Va ikkilikni uradi. Va nokdaunga tushadi.
  U nimani xohlardi? Vitaliy hushyor holatda.
  Negadir Tayson bu raundni oxirigacha himoya qildi. Keyin yana Vitaliyning ustunligi bilan bir yoqlama kurash boshlandi. Qolaversa, jahon chempioni Klichko shoshmagani aniq.
  Va endi, sakkiz raunddan so'ng, Tayson Fyuri to'satdan chekinadi. Va jangni davom ettirishdan bosh tortgani uchun g'alaba texnik nokaut bilan e'lon qilinadi.
  Shu tariqa, Vitaliy Klichko yangi rekord o"rnatdi: boks tarixida ellik yoshida jahon chempionligini himoya qilgan birinchi jangchi. Va Hopinsning yana bir yutug'ini ortda qoldirdi.
  Endi u haqiqatan ham Vitaliy supermenga aylandi. Va u akasi uchun qasos oldi.
  Ammo keyingi jang - Uayder bilan revansh jangi. Ular juda yuqori to'lovlarni va'da qilishadi. U bilan duel o'tkazishingiz mumkin, keyin esa Yoshuaning oldiga boring.
  Va keyin siz allaqachon Usik bilan birlashish jangi haqida o'ylashingiz mumkin. Umuman olganda, Vitaliy Klichko mutlaq jahon chempioni bo'lishni xohlaydi. Va bu istak juda kuchli.
  Oleg Ribachenko uning o"ylariga kulib qo"yadi. Ha, bu mumkin. Bola fashistlarning butun qatorini o'radi va aytadi:
  - Odamlar sizni Klichkoni eslashadi! Xalq sizni qadrlaydi Klichko! Odamlar sizni Klichko istaydi! Tez orada qaytib keling Klichko!
  Daho o'g'il o'zining jo'shqin qo'shig'iga kuldi va yana qanday qilib granatalar ichida eng halokatli bo'lishini aytdi. Va fashistlarning uchta tanki to'qnashdi.
  Sovet qo'shinlarining qahramonona qarshilik ko'rsatishiga qaramay, fashistlar hali ham Moskvani SSSRning boshqa qismlari bilan bog'laydigan yo'lakni egallab olish va kesishga muvaffaq bo'lishdi.
  Shunday qilib, Rossiya poytaxti to'liq qamalda. Xuddi shu tarzda, Leningrad to'sib qo'yilgan.
  Stalingrad hali ham qarshilik ko'rsatmoqda. Nemislar Kavkazning Grozniy va Orjonikidze shaharlariga ham bostirib kirishmoqda. Vaziyat keskin. Ayniqsa, Moskva butunlay qurshab olinganda.
  Uning ko'plab qo'shinlari va militsiyada yuz minglab askarlari bor. Ammo janglarda snaryadlar va patronlar juda tez iste'mol qilinadi. O'q-dorilar tugashi mumkin. Va keyin poytaxt tushadi. Va oziq-ovqat zaxiralari unchalik ko'p emas. Bu ham tez orada tugaydi.
  Va Moskvasiz bu boshqa urush bo'ladi. Va Stalin buni tushunadi.
  Hozir u Kuybishevda. Ammo fashistlar Volga bo'ylab o'tib ketgandan so'ng, u front chizig'idan unchalik uzoq emas edi.
  Va bundan tashqari, samuraylar ham bosiladi. Va ular bombardimon qiladilar va son-sanoqsiz piyodalar bilan ko'tarilishadi. Ehtimol, kuch etarli emas.
  Stalin buni tushunadi va parda ortida Yaponiya bilan alohida tinchlik muzokaralari olib borishga harakat qilmoqda. Masalan, ular hatto Uzoq Sharqdan voz kechishga va oltin bilan tovon to'lashga tayyor.
  Ammo Xiroxito shunday dedi: bizga butun Sibir kerak, Uralgacha. Voy, bunchalik hosil olish mumkin emas.
  Vladivostok allaqachon qurshab olingan. Va umuman olganda, hamma narsa juda ahmoq ...
  Ammo ba'zi qahramon qizlar jang qiladilar va fashistlar va yapon militaristlariga taslim bo'lmaydilar.
  Qo'shiqchi Vedmakova ketayotgan qamoqxonaning zirhli mashinasi to'xtadi, ochilgan eshikning g'ijirlashi eshitildi. Ikki yapon, biri katta va semiz, ikkinchisi kichik va ingichka Anastasiyani bir zum ko"r qilib qo"ygan yorug"likdan suyandilar. Shunda qiz hech ikkilanmasdan birini mushtini chakkasiga silkitdi, ikkinchisini mushtini jag'iga zanjir bilan o'rab oldi. Quyosh chiqishi mamlakatining maqtovli jangchilari kulgili tarzda nokautga uchradilar.
  Vedmakova hatto kuyladi:
  - Men odamni o'n ikkinchi raund deyman! Axir, men super ayolman va Atassga to'laman va men dushmanni jangda cheksiz sinfni namoyish qilib, chuqur nokautga yuboraman!
  Qiz Shmeysterdan ko'chirilgan yapon pulemyotini oldi va panjurni bosib, kabinaga yugurdi. Yana uchta yapon u yerga sakrab chiqdi, Vedmakova ularning boshlarini nishonga olib, shafqatsizlarcha kulib yubordi.
  - Klub boshchiligidagi shaytonlar nima olishdi!
  Zirhli transportyorni yalang'och jangchi xonim qo'lga oldi. Witcher qichqirdi:
  Baxtsiz Rossiyaning tepasida,
  Qorong'u yirtqich hayvonlar!
  Bosqinchining boltasi yomg'irli,
  O'tkirlang va boshingizni kesib oling!
  Do'zaxdagi jangda kommunist piyoda emas,
  Biz har doim ham bo'yinturug'da yurmaymiz!
  Uchinchi Reyxni olovga aylantiring,
  Xo'sh, halollik yaxshilikni belgilaydi!
  Vedmakova jirkanch bo'lishiga qaramay, o'liklardan olingan yapon harbiy kiyimini kiydi. Bu qanchalik yoqimsiz edi, bu askarlar uzoq vaqt yuvinmagan va dahshatli hidlagan edi. Uchuvchi qiz qichqirdi:
  - Shu darajada oskotinitsya kerak! Osiyo bo'lsa ham!
  Zirhli transport vositasi esa osonlikcha o"ralib, shimolga qarab yo"lga chiqdi. Avtomobilda ikkita 12 millimetrli pulemyot bor edi, shuning uchun ba'zida piyodalarning hujumini engish mumkin edi. Yana bir narsa shundaki, 20 millimetrlik zirhlar 37 millimetrlik yapon "to'pponchalari" kalibriga bardosh bera olmadi. Vedmakova o'yladi: kommunistlarning hokimiyatga kelishi Rossiyani qanday o'zgartirdi. Agar podshoh davrida Yaponiya armiyasi texnik jihatdan rus armiyasidan ancha ustun bo'lgan bo'lsa, hozir aksincha, orqada qolmoqda. Garchi quyosh chiqayotgan mamlakatda ilm-fan rag'batlantirilmaydi, deb aytish mumkin emas. Majburiy oʻrta taʼlim XIX asr oxirida joriy etilgan. To'g'ri, Yaponiyada ta'lim sifati yuqori emas edi. Ular uni haddan tashqari pedantik bo'lgan Prussiya maktabidan ko'chirib olishdi va uni biroz soddalashtirdilar, shunda bitta o'qituvchi imkon qadar ko'proq o'quvchilarni o'tkazib yubordi, chunki bilimli odamlar etarli emas edi. Umuman olganda, yaponlar yevropaliklarga taqlid qilganlar, masalan, xaki kiyimlarining tashqi ko"rinishi bo"yicha inglizlarga, tuzilish va harbiy nizomlarda nemislarga, harbiy-dengiz flotining formasi va turida amerikaliklarga, moliya institutlari tizimiga taqlid qilganlar. To'g'ri, ularda ham o'zlarining, masalan, Bushido kodlari, mashhur Shimosa portlovchi moddalari bor edi (garchi bu Evropanikidan yaxshiroq bo'lsa ham). 19-asrning oʻrtalarigacha Yaponiya qoloq oʻrta asr mamlakati boʻlib, hatto temir yoʻllari ham boʻlmagan, ammo toʻp oʻqlari bilan qurollangan edi. Bu Turkiya yoki Erondan, hatto chor Rossiyasidan ham ko'proq arxaik edi. G'alati, lekin aynan Amerika ko'tarilgan quyosh mamlakatiga odamlarga yetib borishiga yordam bergan va ularni tsivilizatsiyalashgan dunyoga qo'shilishga majbur qilgan. Portlovchi chig'anoqlarga ega zamonaviy bug'li kreyser qoloq Yaponiyada kuchli taassurot qoldirdi. Ayniqsa, u bir nechta yelkanli qayiqlarni cho'ktirganda, to'plarning o'qlari bilan to'liq nochorligini ko'rsatdi.
  Ehtimol, amerikaliklar Yaponiyani dunyoga ochishga majbur qilganliklari uchun bir necha bor pushaymon bo'lishadi. Ular Osiyoda raqobatchini ko'tarishdi, ammo keyin bir necha o'n yilliklar ichida Quyosh chiqishi mamlakati G'arb asrlar davomida bosib o'tgan yo'ldan borishiga ishonish qiyin edi.
  Vedmakova avtomagistral bo'ylab yurib, yuk mashinalarini, shuningdek, transport vositalarini qo'llab-quvvatladi va fikr bildirdi. Hatto Aleksandr II davrida, toʻgʻrirogʻi Nikolay I davrida ham chor hukumati Xitoyning Rossiyaga qoʻshilish rejalarini ishlab chiqdi. Ammo Nikolay kengayish ob'ekti sifatida turk yo'nalishini tanladi. Aslida, bu qulayroq edi. Ammo Rossiyaga nafratlangan Angliya va uning ta'siri ostidagi Frantsiya Usmonlilar uchun kurashdi. Ming yillikning chorak qismida (1612 yil maqsadidan beri) birinchi marta Rossiya keng ko'lamli urushda mag'lub bo'ldi (albatta, individual janglar hisobga olinmaydi, demoqchisizki, Rossiya deyarli chorak ming yillik urushlarda mag'lub bo'lmadi. Umuman olganda, aytmoqchi, Nikolay davrida birinchi bo'lib u hajmi bo'yicha maksimal darajaga etgan). Bir nechta sabablar bor edi, eng muhimi, qo'shinlarni texnologik jihozlashda G'arb davlatlarining ustunligi. Nikolay birinchi marta o'z joniga qasd qilganidan keyin taxtni Aleksandr II egalladi: ehtimol Rossiya tarixidagi eng bilimli va bilimdon podshoh. U keng ko'lamli islohotlarni boshladi, krepostnoylikni ta'kidladi, uning davrida sanoatning jadal rivojlanishi, temir yo'llar va elektr stansiyalari qurilishi boshlandi! Ammo shu bilan birga, dehqonlar hisobidan krepostnoylikning bekor qilinishi sodir bo'ldi, ko'plab xarobalar bo'ldi, tartibsizliklar, ayniqsa Polshada ommaviy tartibsizliklar boshlandi. Aleksandr Rossiyani oldinga siljitishga muvaffaq bo'ldi, lekin fundamental muammolarni hal qilmadi, hatto Alyaskani Amerikaga bir tiyinga sotib yubordi va Gavayi orollarini tekinga berdi. To'g'ri, u Turkiyani mag'lub etishga muvaffaq bo'ldi, lekin Usmonli imperiyasi bu vaqtga qadar juda zaif edi va u qo'zg'olonlardan larzaga keldi. Ha, bu urushda Rossiyaning yo'qotishlari nomutanosib darajada katta bo'lib, islohotga qaramay, rus armiyasi hali ham mukammal emasligini isbotladi. Biroq, Suvorov davrida ham hamma narsa kitoblarda yozilganidek aniq emas edi. G'alabalar katta xarajat evaziga berildi va Ikkinchi Ketrin, masalan, Ikkinchi Rossiya-Turkiya urushi paytida, o'zini nisbatan kamtarona hududiy egallash bilan cheklab, hatto Moldovaga bo'lgan da'volarni ham rad etdi. Garchi bu erlarda pravoslav slavyanlar yashagan va bir vaqtlar Kiev Rusining bir qismi bo'lgan. Umuman olganda, Rossiya mo'g'ul-tatar bo'yinturug'idan ozod qilingandan so'ng, barcha asl slavyan erlarini qaytarish kursi o'tkazildi. Bir necha asrlar o'tdi, masalan, Galisiya faqat 1939 yilda, Polsha bo'yinturug'idan ozod qilinganidan keyin qaytarildi. Va Przemysl shahri qo'shni erlar bilan vengerlar va slovaklar bilan qoldi.
  Vedmakova katta yo'lga qaradi: turli xil mashinalar unchalik ko'p emas edi, bu erda yapon piyoda askarlari yurishayotgan edi. Yaponiya aholisi yuz millionga yaqin, hatto Germaniyadagidan ham ko'proq, chaqiruvdan oldingi tayyorgarlik maktabdagi mashg'ulotlarning yarmini oladi. SSSR bilan urush AQSh bilan bo'lgan kurashdan farqli o'laroq, ular uchun xudodir. Siz ko'proq va ko'proq yangi bo'linmalarni muhrlashingiz mumkin.
  Ikkita tez o't ochadigan pulemyotingizni portlatish vasvasasi bor, chunki bu ularni kabinadan gidravlik haydovchi bilan boshqarish orqali amalga oshirilishi mumkin. Ammo haqiqat shundaki, uning o'zi ham bu erdan chiqib ketish imkoniyatiga ega bo'lmaydi. Yo'q, buni oldingi chiziqqa yaqinroq yoki kechasi qilish yaxshidir. Ha, kech bo"ldi shekilli... Shunda bo"rilar to"yiladi, qo"ylar omon qoladi. Lekin yo'q, u qo'y emas.
  Xo'sh, Yaponiya haqida nima deyish mumkin? 1904-1905 yillardagi birinchi urush mag'lubiyatga uchradi va Rossiyaning o'zi ikki yuz ellik mingdan ortiq askar va zobitini asir sifatida yo'qotdi. Garchi chor armiyasi son jihatdan ustunlikka ega bo'lsa ham. Yaponiya esa ikki mingdan kam mahbusni yo'qotdi, hatto asirga olingan har bir sariq yuzli askar va ming zobit uchun yuz oltin rubl miqdorida bonus belgilandi. Tarixning bu sahifasi Rossiya uchun juda yoqimsiz. Mamlakat ichida eng bezovta qiladigan narsa, ko'pchilik yaponlarga g'alaba tilashdi. Misol uchun, Moskva universiteti talabalari Port Arturning qulashi bilan mikadoga tabriklar yuborishdi. Va qancha talon-taroj qilindi: siz ro'yxatga olmaysiz!
  Vedmakova boshqa marshrut ustuniga tushmaslik uchun gazni sekinlashtirdi. Qiz la'natladi:
  - Xo'sh, ular chigirtkaga o'xshaydi! Ayyor mavjudotlar!
  Quloq allaqachon to'pning shovqinini sezdi, oldingi chiziq yaqinlashdi. Uchuvchi baqirdi va keyin kuyladi:
  Rus jangchisi og'riqdan nola qilmaydi,
  Rus jangchisi yaponlarni yo'q qiladi!
  Va bizda qattiq qayg'u bor,
  Butun egilgan qalqon titraydi!
  Qiz yana jim qoldi. O'sha urushda AQSH va Angliya Yaponiyaga pul va qurol bilan yordam berdi, lekin g'arbda front yo'q edi. Darhaqiqat, chiqayotgan quyosh mamlakati Germaniya fursatdan foydalanib, Rossiyaga hujum qilishini kutgan edi. Aslida, bu haqiqiy va Germaniya uchun foydali edi. Bolqondagi manfaatlar bilan to'qnash kelgan ittifoqchi Avstriya-Vengriya ham Rossiyaga qarshi turishi mumkin edi. Tarixan Rossiyadan xafa bo'lgan va hatto Germaniyaning moliyaviy nazorati ostida bo'lgan Turkiya ham urushga kirishi mumkin. Uchlik ittifoq tarkibiga kirgan va boy Ukraina yerlariga da"vogarlik qila oladigan Italiyaning urushga kirishi ham inkor etilmaydi. Har holda chor Rossiyasi yomon bo'lardi. Agar u Antanta bilan ittifoqda mag'lub bo'lsa ham, ikki jabhadagi urush falokat bilan yakunlangan bo'lar edi. Frantsiyaning jangga qo'shilish ehtimoli juda past, chunki o'sha paytda Angliya Rossiyaga qarshi edi. Umuman olganda, bu shunday imkoniyatni boy bergan kayzerning katta xatosi, albatta. Ehtimol, Birinchi jahon urushi boshlanganidan keyin ham asosiy strategik noto'g'ri hisob Fritsning Belgiya va Frantsiyaga qarshi hujumi bo'lgan. Ehtimol, agar ular bor kuchlari bilan Rossiyaga bostirib kirishni boshlaganlarida edi, 1939 yilda Polsha bilan bog'liq vaziyat yana takrorlangan bo'lar edi. Yaxshiyamki, nemislar ikki jabhada urushni tanlab, o'ziga haddan tashqari ishongan bo'lib chiqdi.
  Witcher, ko'plab vatandoshlardan farqli o'laroq, omadli edi: u Mine Kaifni va hatto asl nusxada ham o'qishga muvaffaq bo'ldi. Albatta, Gitler Rossiyaga qarshi Angliya bilan birga bo'lish kerak yoki Angliyaga qarshi Rossiya bilan birga bo'lish kerakligini aytganida haq edi. Va juda mantiqan, kelajak Fuhrer Bismarkning jasadini yorug'likka chiqarishga harakat qilganlarni tanqid qildi.
  Gitler haqiqatan ham Rossiya bilan ittifoq tuzish imkoniyatini rad etdi, ayniqsa unda bolsheviklar hokimiyat tepasiga kelganida va rus erlari nemis mustamlakalariga aylanishi kerakligiga ishongan.
  Bu shuni anglatadiki, u shubhasiz Rossiyaning dushmani edi va Fuhrer uchun tuzilgan har qanday shartnoma shunchaki qog'oz parchasi edi. Bundan tashqari, Stalin ahmoqdir, u ochiq iyagiga shunchalik kuchli zarbani o'tkazib yubordi, garchi u zarbani qaytarishga tayyorgarlik ko'rishi va qo'shinlarni shay holatga keltirishi kerak edi. Yoki undan ham yaxshiroq, uni o'zingizga qo'ying! Nemis armiyasi ham Sovet armiyasining hujumga tayyor emas edi. Ular uchun bu juda qiyin bo'lar edi, biz shunchaki nemis qo'shinlarini qozonlarda o'rab olishimiz va yo'q qilishimiz mumkin edi. Va bu nima urush! Shunday qilib, tashabbus Vermaxtga o'tdi. Va front g'arbdan sharqqa oqardi. Stalin nimaga umid qilgani aniq emasmi? Beriya esa kaltakning o"g"li. U uning kal odamini yaxshi biladi. Xo'sh, nega u Stalinni ogohlantirmadi? Nega chora ko'rishga ko'ndirishmadi? Bu qanday sodir bo'ldi? Axir xalq komissari ayyor odam, hech kimga ishonmagan-ku! Axir, haqiqatan ham jiddiy razvedka ma'lumotlari bor edi, Uchinchi Reyx qo'shinlari chegaraga tortildi va har ikkinchi buvisi urushni bashorat qildi. Umuman olganda, murosasiz, dahshatli narsa kelayotgani hissi bor edi!
  Va faqat Stalin va uning atrofidagilar ataylab millionlab odamlarni yo'qotish va o'ldirishni xohlayotgandek chelaklarni urishdi. Va umuman olganda, mo'ylovli gruzin unchalik daho emas ... U seminariyani tugatishga ulgurmadi va Beriya unga tan olganidek, u tez-tez ichadi. Urush boshlanganda, u umuman jiringladi ... Va endi butun dunyo Rossiyaga qarshi qurollanmoqda! Va bu erda, albatta, Stalinning moslashuvchan siyosati aybdor. Jumladan, frontda moddiy-texnika yetishmasligidan bo"g"ilib qolganiga qaramay, minglab poyezdlar chechenlarni Qozog"istonga deportatsiya qilish uchun chaqirib olindi. Va bu urush paytida, har bir vagon hisoblanganda qilingan! Shu sababli, aytmoqchi, Maynshteyn Sovet armiyasining sezilarli darajada ustunligiga qaramay, qizil qo'shinlarni mag'lub etish uchun qarshi hujumni amalga oshirishga muvaffaq bo'ldi. Eshelonlarning yo'qligi tufayli qo'shimcha kuchlar o'z vaqtida joylashtirilmagan, Sovet qo'shinlarining ta'minoti to'xtatilgan va natijada hujum to'xtatilgan. Agar bizning qo'shinlarimiz hozir Kievda va balki Ruminiyada bo'lganida, Angliya va Qo'shma Shtatlar SSSRga xiyonat qilishga jur'at eta olmasdi!
  Qolaversa, Gitlerni kim deyarli o"ldirdi? Shunday qilib, Uchinchi Reyxni yangi tajovuzga undashmi?! Katta ehtimol bilan, bu Beriya boshchiligidagi operatsiya edi... Axir, bir paytlar u Trotskiyni qanday tugatishni o"ylab topdi. Biroq, bu Xalqaro bo'linishdan qochish zarurati bilan bog'liq edi. Endi bu teskari ta'sirga olib keldi, Rossiyaning dushmanlari birlashdi. Va tarixiy dushmanlar! Uning Vedmakov, aytishim kerakki, Cherchill 24 iyun kuni SSSRni qo'llab-quvvatlashini e'lon qilgan shov-shuvli nutqi bilan hayratda qoldi. Qo'yning bo'ri bilan ittifoq qilish uchun kelgani g'alati, agar ingliz sherini qo'y bilan solishtirish mumkin bo'lsa. Stalin esa odatiy bo'ri! Endi hamma narsa normal holatga qaytdi, kapitalistlar-demokratlar va kapitalistlar-fashistlar birga! Ammo kommunistlar vijdon bilan murosasiz, birdam va halol! Balki Stalin shuni xohlagandir? Har holda, dushmanlarning kuchlari ko'paydi va sharqda Yaponiya og'zini ko'rsatdi. Ammo, umuman olganda, ko'tarilgan quyosh mamlakatlari rahbariyatining yo'nalishi mantiqiy: qoniqmagan ulkan hududiy imtiyozlar va haqiqiy taslim bo'lish bilan harbiylarning tomog'ini yopish kerak, ular yangi janglar va erlarni va'da qilishdi. Agar Amerika Qo'shma Shtatlari 24 iyulda sanktsiyalarni, aniqrog'i Yaponiyaga qarshi blokadani qo'llamaganida, ehtimol samuraylar SSSRga avgust oyida ham qishni kutmasdan zarba berishlari mumkin edi! Yaponlar jasur xalq va ularni, aytmoqchi, ikkinchi darajali qo'shinlar, shu jumladan Manchjuriya imperator hukumatining qo'g'irchoqlari jang qilgan Xalxin Gol xotirasi bilan to'xtatib qo'yish qiyin!
  Va bu Moskvaning qulashini xavf ostiga qo'yishi mumkin edi ... Garchi, ehtimol, Stalin butun Sibirni Moskvaning taslim bo'lishiga berishni afzal ko'rgan bo'lar edi. Qattiq tayga qishi yaponlarga juda uzoqqa borish va Urals yoki Volga bo'yida nemislar bilan bog'lanish imkoniyatini bermasligiga umid qilib, shunchaki u erda boshpana qoldirgan bo'lardim.
  Va keyin, albatta, muammolar bo'lar edi ... Gitler Moskva yaqinida muvaffaqiyatsizlikka uchradi va Yaponiyani SSSRga qarshi javob berishga majbur qilmasdan, AQShga urush e'lon qilib, noto'g'ri hisob-kitob qildi. Gitler umuman mantiq bilan, o'zining hayvoniy antisemitizmi bilan ajralib turmadi, asosiy moliyaviy elitani va hatto Vatikanni o'ziga qarshi qo'ydi. To'g'ri, bu uning arablar orasida mashhurligini oshirdi, lekin ular Rommel korpusiga jiddiy yordam ko'rsatmadi.
  Zirhli mashina sobiq Sovet chegarasigacha yetib bordi. Ba'zi vayronagarchiliklar allaqachon sodir bo'lgan. Mana, chegara posti hamon tashqarida.
  Va yapon piyodalari, shuningdek, 20 mm avtomatik to'p va ikkita pulemyotli bir nechta engil tanketlar. Xitoy piyodalariga qarshi bu yaxshi qurol bo'lishi mumkin, ammo T-34 ga qarshi ... To'g'ri, Uzoq Sharqda bunday tanklar kam, asosiy kuchlar g'arbda mahkamlangan. Bundan tashqari, yana bir nechta zirhli mashinalar va minomyotlar ko'rinadi, ular ochiq transport vositalarida tashiladi. Aytishim kerakki, yaxshi ohak, kichik kalibrga qaramay ...
  Vedmakova ikkilanib qoldi: nima qilish kerak? Yaponlar juda ko'p va siz qishloq yo'liga o'tishingiz kerak. Yoki, ehtimol, hali ham tor ko'zlari uchun navbat berish?
  Allaqachon qorong"i tushdi, bulutlar osmonni qopladi, yomg"ir yog"ayapti. Albatta, siz imkoniyatdan foydalanishingiz mumkin, ayniqsa yaponiyaliklar gavjum, piyoda askarlari zich saflarda to'planganligi sababli. Ha, ularning butun bir polki bor, sariq yuzli askarlar juda yomon va ularni o'ldirish achinarli emas.
  Vedmakova o'zini o'nglab, ming'irladi:
  - Xudo ko'proq samuray qo'yishdan saqlasin!
  Ikkita yirik kalibrli - 12 millimetrli pulemyot qisiq ko'zli jonzotlarga o'q uzdi. Qotillik boshlandi. Qiz hatto kuyladi:
  Dushman bilan oxirigacha kurashamiz
  Askarlarning jasoratlari - sonni hisoblamang!
  Ruslar har doim kurashishga qodir,
  Muammo kelganda taslim bo'lmang!
  12 - millimetr katta va o'tkir patron bo'lib, u tanani teshib o'tadi, ba'zan esa bir vaqtning o'zida bir nechta yapon. Vedmakova qurolni yaponlar aviatsiyadan olgan gidravlik aktuatorlar yordamida boshqargan. Birinchi soniyalarda Rising Sun imperiyasining jangchilari nima bo'layotganini va hujum qaerdan kelganini ham tushunishmadi. Ular shunchaki yiqilib, oshqozonlari va ko'kraklaridan oqma qonni chiqarib yuborishdi. Bu sokin tuyuladigan dunyoda o'limning kelishi juda kutilmagan edi. Yo'q bo'lsa-da, oxirgi bayonot ko'proq istehzoga o'xshaydi.
  Vedmakova dushman reaksiyaga kirishib, tarqala boshlagunga qadar bir nechta chiziqlarni kesishga muvaffaq bo'ldi. Uchuvchi zirhli mashinani tanketlarning o'ti ostida qolmasligi uchun harakatlantirganda o'q otishni davom ettirdi. Shunga qaramay, samolyot to'pi hatto bunday zirhni ham teshib qo'yishi mumkin. Biroq, bu hali ham o'qning dastlabki tezligiga bog'liq, tanketlarda u qiruvchi qurollarga qaraganda kattaroqdir.
  Uchuvchiga omad kulib boqsa-da, yaponlar ularga kim o'lim yuborayotganini darhol aniqlay olishmadi, ayniqsa bahorgi yomg'ir tomizib, buning natijasida chaqnashlarni farqlash qiyinlashdi. Ehtimol, samuraylar ularga orqa tomondan bostirib kirgan rus otryadi tomonidan hujumga uchragan deb o'ylashgan, shuning uchun tanketalar butalar ustiga o'q uzgan. Vedmakova yaponlarni ezdi va kuyladi:
  Okeanning olis chekkalaridan
  Ark osmonni titratgan joyda!
  Sulton qo'shinlari supurmoqda,
  Go'yo Dajjol tirildi!
  
  Urush shafqatsiz, yovuz,
  Rusga tushgan uçurtma kabi!
  Mening yerim yaralarda kulrang,
  Onamni asragin, Xudoga iltijo qilaman!
  
  Dunyo qanday shafqatsiz, qanday dahshat
  Bola yiqilib, parchalanib ketdi!
  Ular uni og'riq bilan itarib, tug'ishdi,
  Shunday qilib, yovuz momaqaldiroq qaror qildi!
  
  Bu erda Xudo g'azabning o'lchovini bilmaydi,
  U inson zotiga baxtsizlik keltirdi!
  Va har bir tirik jon azob chekadi
  Faqat qayg'u g'alabani hisoblaydi!
  
  Rossiya qon bilan qoplangan,
  Qanday shafqatsizsan, Xudo!
  Sizning missiyangiz qayerga ketdi?
  Albatta, Masih uchinchi, ortiqcha!
  
  Nega siz do'zax va Momo Havo
  Jannatlarini aybi uchun surgun qilingan!
  Kannibalning vaqti keldi,
  To'satdan reyd bilan Mamay!
  
  Qizlar ko'z yoshlarini to'kdilar,
  Nemislar ota-onalarni o'ldirishdi!
  U yalangoyoq va sovuq,
  Qattiq, barcha daryolar muzlagan!
  
  Hech kim bizga achinmaydi
  Endi midges, keyin ilonlar bizni chaqadi!
  Ba'zida fikr paydo bo'ladi
  Qanchadan-qancha azob-uqubatlar cheksiz!
  
  Xudodan umidsizlik
  U, albatta, zarar ko'rmaydi!
  Va yomon va yomon yashash yaxshiroq,
  Ammo biz aytdik - bu etarli!
  
  Bizda kommunizm bayroqlari bor,
  Va bu amakiga havolasiz degani!
  Fashizm siydigiga toqat qilma,
  Bizning axloqimiz oddiy: bu bilan do'zax!
  
  Makkajo'xori ichida qo'llarga umid,
  Boshdagi fikrda!
  Iroda bizni yutuqlarga yetaklaydi,
  Mushtda mahorat, ishtiyoq!
  
  Shunday qilib, qadamlarni o'lchash,
  Ozodlik va baxt sizning yo'lingiz uchun!
  Biz qizil xudolarga aylanamiz
  Bizni hech kim egila olmaydi!
  Vedmakova qo'shiq aytdi va pulemyotlardan yozdi, allaqachon tarqalishga muvaffaq bo'lganlarni otib tashladi va tor ko'zlari bilan yotdi. Ammo keyin uning omadi o'zgardi va bir nechta yapon zobitlari nima bo'lganini tushunishdi va zirhli mashinaga bir nechta granatalar uloqtirishdi. Vedmakova tanasida titroq paydo bo'ldi. Biroq, yapon granatalari bo'laklarga bo'lingan granatalar edi va zirhga kirmadi, aftidan 14 millimetr kalibrli pulemyot portlashlarini ushlab turish uchun mo'ljallangan.
  Witcher kulib yubordi.
  - Va mana o'jar jang adashgan ahmoq-o'q! Korroziyaga uchragan, to'satdan donoroq va nishonga tez-tez urish!
  Zirhli transport vositasida pulemyotlar kamar bilan oziqlanadi. Bu o'qlarning katta ta'minotini beradi, bundan tashqari, suvni sovutish bilan ta'minlanadi, bu sizga tortishish davomiyligini oshirishga imkon beradi. Shuning uchun, jangchi marosimsiz yaponiyaliklarning unga granatalarini otganini kesib tashladi. Ammo qolgan jangchilar buni payqashganga o"xshaydi. Grenatalar yana uchib ketdi. Bo'kirish eshitildi. Aftidan, granatalardan biri og'ir, og'irligi bir kilogrammga yaqin va tankga qarshi bo'lib chiqdi. Yaponlar allaqachon shunga o'xshash blankalar bilan ta'minlangan. Chevron va T-34 larga nisbatan zaif, ammo siz zirhli mashinani yorib o'ta olasiz! Teshilgan tomondan Vedmakovaga chang tushdi. Qiz la'natladi:
  - Ha, Yaponiya kichik, lekin katta muammo tug'diradi!
  Zirhli mashina harakatdan to'xtadi va bir juft parchalangan granatalar ichkariga uchib, u erda portladi.
  Vedmakov uning formasini yirtib tashlab, parchalanib ketdi. Buning uchun singan gaz baki yonib ketdi. Qiz yana la'natladi.
  - Mashina emas - General! Men senga xiyonat qilardim!
  Kabinadan sakrash uchun yana bir-ikki o"nlab o"rishim kerak edi. Qiz bu ishni yapon askarlariga sezdirmasdan qildi va emaklab ketdi. O'zi uchun u chiqayotgan quyosh mamlakati armiyasining formasi haqida qayg'urmadi. Va zulmatda va yomg'irda yuz juda ajralib turmaydi. Endi siz katta yo'ldan chiqib, butaga eriishingiz kerak.
  Qiz etarlicha tez emakladi va shu bilan birga bir necha marta jasadlarga duch keldi. Go'zal pichirladi:
  - Yomon emas, samuraylarga nur berdim! Endi siz qilishingiz kerak bo'lgan yagona narsa - o'zingizni qutqarish!
  Jangchi butalar orasiga sho'ng'idi va o'rnidan turib, yura boshladi. Ular bilan jester, ehtimol ular olishmaydi. Darhaqiqat, u munosib kurashdi va uning jasorati deb o'yladi: ehtimol ular bunga ishonishmaydi, aks holda kim biladi, ular qahramonning yana bir yulduzini berishar edi!
  Umuman olganda, g'alati narsa - bu urush, bu erda siz odamlarni o'ldirasiz va bu oddiy oddiy emas, balki jasorat. Muqaddas Kitobda aytganidek, o'ldirma! Shunga qaramay, Xudo nafaqat o'ldirishni, balki Omolek xalqini, ularning xotinlarini, bolalarini va hatto chorva mollarini ham yo'q qilishni buyurdi! Garchi urush paytida ham tinch aholini qirib tashlash axloqsiz va qabih ish hisoblanadi.
  Biroq, G'arb ittifoqchilari nafaqat harbiy ob'ektlarni, balki tinch aholini ham bombardimon qildilar. Bu qisman yuqori balandlikdagi bombardimonchilarning past aniqligi bilan bog'liq edi, bu esa sof harbiy nishonlarni mag'lub qilishni qiyinlashtirdi, ammo asosiysi qasos edi. Yaponiya ham AQShdan nur oldi. Va ularga javob beradigan hech narsa yo'q edi! Ularda Yankilarni olib chiqish uchun yetarlicha uzun samolyotlari yo'q edi!
  Ko'rinishidan, amerikaliklar Peru bandargohi uchun qasos olishni etarli deb bilishgan, aniqrog'i, eng yuqori moliyaviy elita bir vaqtning o'zida pragmatik harakat qilishga va Mao Qizil Armiyasiga chek qo'yishga qaror qilishgan. Yaponiya Manchuriyani SSSRga qarshi urush uchun tramplin sifatida tark etdi va Mo'g'ulistonga qarshi erkin qo'l berildi, qolgani esa Chiang Kay Shekning ishi edi! Shunda butun Xitoyni o'z qo'liga olish mumkin bo'ladi. SSSR bilan urushda chiqayotgan quyosh mamlakati qon to'kilsin. Bu erda eng qizig'i shundaki, yaponlar Rossiyani mag'lub etib, Germaniya va Qo'shma Shtatlar yordamida yana Amerika bilan tenglashishga umid qilmoqdalar, ular charchagan Yaponiyadan Sibir va boshqa erlarni tortib olish haqida o'ylashmoqda.
  Har bir tomon, ayniqsa, Amerika va Buyuk Britaniya o'q uzmasdan, ulkan hududlarni o'z qo'liga olganidan beri, buni juda aqlli qilingan deb hisoblaydi. Aks holda, ularni uzoq va zerikarli vaqt davomida qaytarib olishlari kerak edi, bu kamida bir necha yil davom etadi, chunki bu hali ham orollar!
  Vedmakova oldingi chiziqni kesib o'tish umidida yurdi. Bo'shliqqa tushib, o'zingga yopishib olish juda mumkin. Va, ehtimol, hatto samuray asirlaridan birini olib ketishingiz mumkin. Bu Sovet armiyasining eng ilg'or pozitsiyalariga yaqin. Aks holda, uni olib yurish qiyin bo'ladi.
  . Љ5-BOB
  Shunday qilib, Jahon Oligarxiyasi uchun: SSSR davridagi Germaniya va Evropa, bu yo'qolgan ta'sir zonasi va hatto mustahkamlangan kommunistik imperiya va bolshevizmning yanada kengayishi uchun tahdid deb hisoblanadi. Germaniya ostidagi Rossiya esa o'z ta'sir doiralarining kengayishi va boy erlarning barcha sharbatlarini so'rib olish imkoniyatidir. Ammo fransuz oligarxlari Germaniyadan mag"lub bo"lgach, haqiqatdan ham shuni yo"qotdilar: ular Gitler bilan ozgina bo"lishishlari kerak edi, lekin ular boylikning katta qismini o"zlarida saqlab qolishdi, hatto ishchilarni ekspluatatsiya qilish ham osonlashdi - nemislar kasaba uyushmalarini tor-mor qildilar. Boltiqbo'yida oligarxlar nimani yo'qotdilar? Barcha kapitalni hisoblang va kim qochishga ulgurmadi, keyin erkinlik yoki hayot! Ajoyib misol! Shunday qilib, buning ajablanarli joyi yo'q! Agar Gitler shu qadar qizg'in antisemit bo'lmaganida edi, hech kim SSSRga yordam bermas edi!
  Aytish kerakki, Frantsiyaning nisbatan oson parchalanishining sabablaridan biri ham aholi, ham moliyaviy elitada yahudiylarning sezilarli darajada pastligi edi. Polshada, Buyuk Britaniyada, AQShda: buning aksi edi. Ayniqsa, AQShda, aytmoqchi, nega Yankilar Amerikaga bitta ham bomba tushmaganiga qaramay, Germaniya aholisiga inglizlarga qaraganda shafqatsizroq munosabatda bo'lishdi!
  Vishu Wehrmacht ostida qo'g'irchoqqa aylandi va nemislar Parij bo'ylab garmonika o'ynab yurishdi. Gitler iqtisodiyotni harbiy asosga o'tkazish va bosib olingan Evropa resurslaridan foydalanish bilan shug'ullanmay, Angliyaga bostirib kirishga tayyorlana boshladi. Bu unga juda qimmatga tushdi, shuningdek, antisemitizmni rad etish bilan burchaklar bilan muzokaralar olib borish istagi yo'q edi . Ikkinchisi, ehtimol, Fuhrerga SSSRga qarshi urush uchun barcha kuchlarini bo'shatishga va may oyida hujumga qaytishga imkon beradi. To'g'ri, Britaniya bilan tinchlik Stalinni safarbarlik e'lon qilishga undashi mumkin. Bu, ular aytganidek, dushman allaqachon ostonada ekanligidan dalolat beradi.
  Yoki bo'lmaslik va keyin bu Qo'shma Shtatlarning Yaponiyaga nisbatan pozitsiyasiga ta'sir qilishi mumkin. Ular Quyosh chiqishi mamlakatini qo'zg'atmaydilar va qudratli imperiya ikkinchi jabhani ochishi mumkin edi! Endi nima bo'ldi. Faqat bundan ham yomonroq vaziyatda, SSSR armiyasi deyarli mag'lub bo'lganida, qurol ishlab chiqarish hali yo'lga qo'yilmagan va ular hali jang qilishni o'rganmagan!
  Endi qirq birinchi yil emas - Sovet qo'shinlari jangovar tajriba orttirishdi, jang qilishni va g'alaba qozonishni o'rgandilar! Shunday qilib, endi ular bitta mashinada ettita o'q otish nuqtasi bo'lgan og'ir tanklar va samolyotlardan qo'rqmaydilar!
  Daraxt yonida yolg"iz yaponcha turibdi. Shunday qilib, oddiy sariq qo'g'irchoq.
  Vedmakova uning orqasidan sakrab turdi. U boshini ko'tardi, keyin esa burishdi ... Dushmanning "bowler" ini keskin tortganingizda, bo'yin muskullari endi samarali qarshilik ko'rsata olmaydi va "bosh" osongina buklanadi!
  Xo'sh, bitta kam samuray nima! Vedmakova quvnoq va mamnun ko'rinadi, u hatto tishlarini ham ko'taradi:
  Yaponiya bizni hech qachon zabt etmaydi! Chunki mendek jangchi bor!
  Darhaqiqat, butun Rossiya tarixida faqat mo'g'ul-tatarlar zabt eta olishgan! Nega bu sodir bo'ldi va nega buyuk slavyan xalqi nochor bo'lib chiqdi, bu, albatta, bir avlod uchun emas!
  Asosiy sabab - feodal tarqoqlik, har kim o'zi uchun bir bo'lak yer oldi: u tovuqlarni boshlab, o'z merosini qo'riqlab o'tirdi: ishsiz!
  Vedmakova qattiq va noqulay yapon etiklari uning oyoqlarini ishqalayotganini his qildi. Uchuvchi bu holatda azobga dosh berishning ma'nosi yo'q deb qaror qildi. U shunchaki to'mtoqni tashladi, toraytirdi va barmoqlaridagi "pedlar" ni bosdi. Yalang oyoqlarim bilan ona yurtimning tungi salqinligini his qildim va o'zimni yanada quvnoq his qildim! U bir qadam qo'ydi va hatto biroz sakray boshladi!
  Ruslarning bo'linishi slavyanlarning eng katta fojiasi edi. Gʻarbda ularni Litva va Polsha, sharqda esa shafqatsiz tatarlar boʻysundirdi. Biroq, bo'yinturuq abadiy davom etmadi: Moskva, bundan oldin kichik bir shahar o'sishni boshladi va hatto o'ziga xos kichik imperiyaga aylandi. Ivan Kalita rus erlarining kollektori bo'ldi. U birinchi va eng muvaffaqiyatli emas, lekin eng muhimi birinchi edi! Bolsheviklar qo'shig'ida bu qanday yangraydi: ikkinchisidan ko'ra o'lgan yaxshiroq!
  Stalin rus emas, bu uning asosiy kamchiligi! Titulli millatga ishonchsizlik va katta asossiz qatag'onlar shundan! Mana, shoxlarni cho'chqaga, shohlikni cho'chqaga bering!
  Chuchmek taxtda, Rus padokda!
  Masalan, Tuxachevskiy ham, Yegorov ham juda qobiliyatli marshallar edi, aytmoqchi, qatag'on qilingan qo'mondonlarning qolganlari haqida aytish mumkin! Mo'ylovli maymun bilan taqqoslab bo'lmaydi! Shuning uchun biz tiqilib qoldik!
  Biroq, qanday qilib Stalin suveren hukmdor bo'lishga muvaffaq bo'ldi? Savodsiz gruzinni Xudo qilib qo'yishdi!
  Rus xalqini rus podshosi boshqarishi kerak! Aytgancha, Romanovlar deyarli rus qoni yo'q edi va shuning uchun ular tanazzulga uchragan!
  Yaponiyada ham hukumatning o'ziga xos shakli bor edi, bu erda syogun imperatordan yuqori bo'lgan va shuning uchun ba'zi afzalliklar mavjud edi, chunki ahmoqning merosxo'ri tufayli imperiyani buzish ehtimoli kamroq. Asrlar davomida yaponlar bosqinchilik urushi olib bormagan, balki bir-biri bilan faol kurashgan. Bu xalqning mentalitetiga ma'lum darajada ta'sir qildi. Ammo yigirmanchi asrda Quyosh o'lkasi Makedoniyalik Iskandardan ko'ra ko'proq yerlarni zabt etdi! Endi navbat Rossiyada. Faqat hozir chor davri emas, buyuk kommunistik partiya hukmronlik qilayotgan, dunyodagi eng ilg"or va mukammal iqtisodiy va siyosiy tizim!
  Vedmakova esa birdan bosh chayqadi. Siyosiy tizimda ham, hokimiyat yo'lida ham hammasi to'g'ri emas! Masalan, davlat rahbarini xalq irodaning muqobil ifodasi natijasida saylamaydi, balki shunday bo"ladi... Aytishim kerakki, na qonunda, na konstitutsiyada shtab tashkil etish va uning vakolatlarini favqulodda vaziyatlar bilan kuchaytirish ko"zda tutilmagan. vakolatlari. Va yarim ma'lumotli seminaristning qobiliyatlari haqida u shaxsan katta shubhalarga ega edi! Beriya ham: juda tor dunyoqarashi va bilimi bo'lgan ayyor, ammo kam ma'lumotli odam!
  Ammo hozir oldingi chiziq yanada yaqinroq, chaqnashlar ko'rinadi va bo'kirish yanada kuchaydi. Til topish vaqti keldi va .... Vedmakova emaklayotgan yaponlarning otryadini payqadi. Endi siz ehtiyotkorlik bilan, ularning dumiga o'tirishingiz kerak. Taxminan u juda tez bombardimonchi Yu-188 ga hujum qilgan uslubda, uni tez MiG ga yetib olish ham oson emas. Darvoqe, jurnallar, umuman olganda, ayniqsa manevrali emas va bu jihatdan Focken-Wulfsdan yaxshiroq emas! Mana, samuraylar xandaqqa yaqinlashmoqda, ular moyli ko'lmakka sudralayotgan qo'chqorlarga o'xshaydi. Yaponlar juda ko'p, bu erda ehtiyotkorlik bilan harakat qilish kerak ... Mana, chiqayotgan quyosh mamlakati armiyasining kapitani, tumshug'i marmotnikiga o'xshaydi. Nimadir qichqiradi, musht va xanjarlarini shiddat bilan silkitadi.
  Samurayning hujumini sabr-toqat bilan kutayotgan Vedmakova uning boshining orqa qismiga miltiqning dumbasi bilan urdi. Biroq, u zarbani shunday hisoblab chiqdiki, "yap" darhol yiqilib tushmadi. Va keyin u hujumga yugurayotgan yaponlarga avtomatdan o'q uzdi! qichqirdi:
  - Urushdagi ayyorlik kemadagi yelkanga o'xshaydi, lekin u faqat shishiradi, uni emas!
  Bola Oleg va qiz Margarita Stalingradda jang qilishdi. Ular bu shaharda titanlardek turishadi.
  Oleg Rybachenko o'n ikki yoshda ko'rinadi. Va bola yalangoyoq oyog'i bilan granata uradi.
  U fashistlarni uradi va aytadi:
  - Buyuk Vatanga shon-sharaflar!
  Margarita ham yaxshi maqsadli burilish beradi. Natsistlarni qirib tashlaydi va kuylaydi:
  - Stalinga va kommunizm quyoshiga shon-sharaflar!
  Oleg Rybachenko o'q uzib, qo'shib qo'ydi:
  - Qahramonlarga shon-sharaflar!
  Qiz o'q uzadi, natsistlarni o'radi. Yalang oyog"i bilan granata uloqtirib, chiyilladi:
  - Va Vatanga asrlar davomida shon-sharaflar!
  Shunday qilib, o'g'il va qiz haqiqatan ham jiddiy ajralishdi. Ular fashistlarga qarata o'q uzadilar va granatalarni otadilar.
  Bolaning yalang oyog'i qotil sovg'asini tashlaydi. Yigit jahl bilan aytadi:
  - Biz hammani qiynaymiz!
  Margarita o'q otib, dushmanni o'rab, g'ichirlaydi:
  - Va shaytonning pichanlari bo'ladi!
  Qiz esa yalang oyog'i bilan o'lim sovg'asini tashlaydi. Bu butun qo'shinlarni yo'q qilishga qodir bo'lgan jangchi.
  Stalingradda o'g'il va qiz jang qilishdi. Ular haqiqiy qahramonlar. Va jasur ruhga to'la ritsarlar.
  Gitler 1941 yilgi falokatdan keyin ruslar hech narsa o'rganmagan deb nima deb o'yladi?
  Va seni jinni! Qizil Armiya "E" seriyasidagi yirtqich hayvonlarga qarshi turishga tayyor, ular davom etsin: to'qsonga E-75 tonna va bir yuz qirq uchun E-100 tonna. Taygadan Britaniya dengizlarigacha Qizil Armiya eng kuchli hisoblanadi.
  O'g'il va qiz jang qilmoqdalar, shunda fashistlar ulardan balyozdan shisha kabi olishadi.
  Bolalar o'lmas va hech narsadan qo'rqmaydilar. Ular uchun bu fashistlar nima? Urug'dagi keyingi quyonlar!
  Oleg Ribachenko bo'kirish bilan kuyladi:
  - E, Gitler, ey Gitler, sen echki Gitler,
  Nega Rossiyaga tushding...
  Siz bizdan maxsus tiyinga olasiz -
  Siz kuchli yigitning mushtiga duch kelasiz!
  Va keyin mushakli bola yalangoyoq oyog'i bilan granata uradi. Va ikkita nemis tanklari E-50 va E-75 to'qnashib ketadi va portlaydi.
  Oleg Rybachenko xursandchilik bilan aytadi:
  - Men yosh super klass jangchisiman!
  Va yana bola navbat beradi.
  Va keyin qiz otadi. U aniq zarba beradi va qattiq zarba beradi. Va u kuylayotganda:
  - Men barcha fashistlarni tor-mor qilaman va Adolfga yog'ni yo'qotaman!
  Va yana qiz qirg'in hayajonida. Hamma otadi va otadi.
  Va yana yalang oyoqdan granata uchadi. U fashistlarni mag'lub etadi. To'pga zarba berishdan skitle kabi uloqtiradi.
  Margaret kuylaydi:
  - Kuchli zarba juda aniq maqsadli,
  Eng zo'r Povetkin ringga uchadi!
  Oleg Rybachenko, otishma, osongina tasdiqladi:
  - Povetkinning munosib nusxasi va kuchli raqiblardan qochib qutula olmaydi!
  Shundan so'ng, bola yana yalangoyoq oyog'i bilan granata uloqtiradi va fashistlarni tosh butilkalar kabi sindiradi.
  Va natsistlar qanchalik aqlli tarzda to'qnashadi. Ular nimani xohlashdi? SSSRga ko'tarilish shart emas edi.
  Faqat Oleg Rybachenko bezovta. Qo'shma Shtatlar allaqachon nemislarni qo'yib yubordi va Rossiya ular uchun rap olishi kerak.
  Bola yana yalang oyog'i bilan granata tashlab, kuyladi:
  - Axmoq Amerikani o'ynama,
  Bizga Alyaskani hozir bering...
  Bu bizning ikki qirg'oqdagi yerimiz -
  Ayiqni qahrli yirtqich hayvon deb bejiz aytishmagan!
  Va Oleg Rybachenko yana navbat berdi ... U natsistlarni o'ldirdi. Va yana, bolaning yalang oyoq barmoqlari granatani siqib, dushmanga uloqtiradi. Ular uni turli yo'nalishlarda tarqatadilar.
  Bola baqiradi:
  - Rossiyaga shon-sharaf!
  Margarita yana yalangoyoq oyog'i bilan granata tashladi va g'ichirladi:
  - Tsar Nikolay II uchun!
  Yigit qizni tuzatdi:
  - Bu erda Nikolay II emas, Stalin hukmronlik qiladi!
  Margarita darhol rozi bo'ldi:
  Ha, Stalin! Kannibal bilan kim yarashdi!
  Va qiz yana yalangoyoq oyog'i bilan qotil sovg'ani tashladi.
  Oleg Ribachenko mantiqan ta'kidladi:
  - SSSRga nafas kerak! Uchinchi Reyx bundan yaxshiroq foydalangan bo'lsa ham!
  Va bolalar yana otishni boshladilar ...
  Stalingrad yaqinidagi nemislar va Stalingradning o'zida dahshatli do'zaxga duchor bo'lishdi.
  Lekin, aslida, siz nima bilan kelsangiz, nima bilan ketasiz.
  To'g'rirog'i, ular o'lishadi. Jang juda qonli va muqaddasdir.
  Oleg Ribachenko jang paytida haqiqatan ham odamlar ba'zida juda sodda deb o'ylaydi. Yo Stalindan daho qiladilar yoki umuman Lukashenkoni qilishadi. Ammo yigirma birinchi asrning Belarusi uchun kolxozchidan shaxsiyatga sig'inish juda ahmoqdir. Dono bo'lish vaqti keldi.
  Va yangi, yosh, ilg'or rahbarni tanlang. Va qum qutisidagi chaqaloqning aql darajasini ko'rsatish uchun emas.
  Quyidagi anekdot Lukashenkoni eng yaxshi tavsiflaydi:
  Belarusda hamma narsa qimmatlashganda, eng arzoni nima?
  Prezident Lukashenkoga va'da beradi!
  Nega?
  Chunki ular hech qanday xarajat qilmaydi!
  Bunday diktatorga haligacha ovoz berayotgan belaruslar uchun uyat. Ammo dono bo'lib, ular Evropa xalqi ekanligini ko'rsatish vaqti keldi. Masalan, Rossiyada Putin hech bo'lmaganda Qrimni o'q uzmasdan anneksiya qilib, o'ziga hurmat qozonishga muvaffaq bo'ldi.
  Ammo bu uning ajoyib omadlari tufayli. Putinga omad. Masalan, Isroil bosh vazirining tashrifi chog"ida Kiyevda uning rafiqasi bilan noxush epizod yuz bergani baxtiyor edi. Ha, yana ajoyib omadning namoyon bo'lishi. Ammo haqiqiy qaytish juda kam! Va agar podshoh Nikolayning bunday ajoyib omadlari bo'lsa-chi? Aniqrog'i, u tushundi, 1935 yilga kelib Rossiya dunyoning yarmini o'zlashtirdi.
  Va keyin nima bo'ladi ... Tsar Nikolay 1935 yil 28 mayda tug'ilgan kunida kosmosga parvozni rejalashtirdi. Rossiyalik ayol kosmonavtning insoniyat tarixidagi birinchi parvozi.
  Va bu dunyoda, SSSR omon qolish bilan shug'ullanadi.
  Stalingraddagi janglar 1942 yilgi haqiqiy tarixdagi bilan bir xil. Faqat bu safar dushman ancha kuchli. Va mustamlakachi qo'shinlar va texnologik jihatdan hisoblangan miqdor.
  Sovet Rossiyasi osmonida ayniqsa qiyin. Natsistlarning juda ko'p kuchli, reaktiv samolyotlari bor. Va qandaydir tarzda bunga qarshi turish unchalik oson emas.
  Mana, nemis uchuvchilari Albina va Alvina o'zlari uchun hisob-kitoblarni yig'ishmoqda. Ular bu sohada ajoyib mutaxassislardir.
  Masalan, yalang oyoqli bikinidagi bunday nemis qizlarni qanday qilib to'xtatish kerak?
  Oleg Rybachenko bu qizlarni his qiladi.
  Yalang oyoq barmoqlari bilan yana bir granata uradi. Natsistlarni har tomonga tarqatib yuboradi va aytadi:
  - Rossiyaning katta yuragi!
  Va terminator bola juda agressiv olov. Har bir o'q nishonga tegadi. Arablar ham, qora tanlilar ham, hindlar ham hujum qilmoqda. Katta olomon keladi.
  Dohiy bola yana yalang oyog'i bilan granata otadi, ikkita katta nemis tankini bir-biriga itaradi va parvoz qiladi:
  Samuray qilichi siz bilan
  Qalb va qalb toza...
  Jasorat bilan hujumni boshqaradi -
  Go'zallik yo'li!
  Dushmanga qarata o'q uzgan Margarita bazukadan fashistlarga qarata o'q uzdi va chiyilladi:
  - G'ayrioddiy go'zallik!
  Va jangchi yalang oyoq barmoqlari bilan juda halokatli o'lim sovg'asini tashladi. Raqiblarni mag'lub etdi. Keyin yana yalang oyog'ining barmoqlari bilan u yana vahshiyona halokatga uchradi. Va ikkita fashist tanki olib, to'qnashdi. Hatto uchqunlar va tutun tushib, to'kildi!
  Oleg xitob qildi:
  - Bu abadiy qiz yaxshi!
  Margarita yalang oyog'i bilan yangi qotil limonni uloqtirdi va chiyilladi:
  - Biz Somon yo'lidagi abadiy farzandlarmiz!
  Terminator bola bosh irg"ab, o"zi kurashni davom ettirdi. Hammasi reja bo'yicha ketmoqda. Aniqrog'i, bu normal bo'lsa. Va ularning hududida natsistlar buzilmaydi.
  Shunday qilib, natsistlar qanchalik urinmasinlar, lekin aslida ular faqat o'z qonlariga bo'g'ilib qolishadi.
  Va ularning tanklari metallolomga aylanadi! Va Rossiya bayrog'i sayyoramizda porlaydi!
  Oleg Rybachenko katta energiya bilan harakat qiladi. Yalang oyoqlari bilan granatalarni uloqtirib, kuylaydi:
  - Biz har doim baxtli bo'lamiz
  Yorqin tush bo'ladi ...
  Va go'zallik keladi
  Shovqin yo'qoladi!
  O'g'il-daho faollik bilan harakat qiladi, bu nemislar oqimiga mutanosib ravishda g'azab bilan kuchayadi.
  Margarita ikkinchi raqam sifatida ishlaydi. Ammo qizning yalang oyoqlari granatalarni tobora faolroq tashlamoqda.
  Va natsistlar uning zarbalari ostida qoladilar.
  Oleg Rybachenko ham otadi... Lekin fikrlar sakraydi, hozirgi holatga qaytadi. Haqiqatda bo'lgan narsaga.
  Aslida, belaruslar Evropada eng katta miya massasiga ega bo'lib ko'rinadi, lekin ular o'zlarini yoqa kiyishga, shaxsning diktaturasiga toqat qilishga imkon beradi.
  Va agar prezident qandaydir supermen bo'lsa! Shunday qilib, kolxozchi va hatto qonuniy otasiz. Va ularni ko'p yillar davomida qo'zg'atsin.
  Qolaversa, unga ovoz beradigan tor fikrlilar ham bor.
  Ha, Oleg Rybachenkoda hatto shirinliklar ham bor edi.
  Do'stlar ayting qancha vaqt
  Ota Kolya uchun ovozlar ...
  Olegni tanlash vaqti keldi -
  Ko'proq pul olish uchun!
  Ha, albatta, o'zgarishlar kerak va imkon qadar tezroq. Aslida, turg'unlik yomon oqibatlarga olib keladi.
  Bundan tashqari, Lukashenkoning o'zi nima istayotganini bilmaydi. U to'g'ri, u chapda. Bu kapitalizmga, keyin sotsializmga boradi. Uning yaxshi jamoasi ham yo"q. Va o'z partiyasi va mafkurasi yo'q. Bu juda o'rtamiyona va gapiradigan shaxsga sig'inish. Stalin va Lenin hech bo'lmaganda nimani xohlashlarini bilishardi! Va bu diktator? U o'ng yoki chap ekanligini ham bilmaydi!
  Yo"q, mafkura va barqaror partiyasiz jamiyatda barqarorlik bo"lmaydi.
  Va oldinga intiling!
  Stalin, afsuski, kommunizmni qo'rquvga aylantirib, terror va vayronagarchilik ramziga aylandi.
  Optimal boshqaruv natija bermadi. Brejnev davrida esa jinnilik bor edi - SSSRning bunday rahbarini qanday qilib qo'yish mumkin edi. Va yoshligida Brejnev ziyolini tortmadi, lekin qariganda u aqldan ozdi. Umuman olganda, davlat rahbari ikki so"zni qog"ozsiz bog"lay olmagani uyat. Va buni qanday qilishni bilishingiz kerak!
  Oleg Rybachenko yalang oyog'i bilan o'ldiradigan qo'shaloq granata tashladi va kuyladi:
  Ammo baribir yashang
  Ammo Brejnevga ko'ra yashang!
  Men soqovman, soqovman, qila olmayman!
  Va bo'ronni haydamang!
  Margarita yalang oyoq barmoqlari bilan portlovchi paketni uloqtirdi. U natsistlarni novdadan silkitilgan olmalardek sochdi.
  Qiz kuyladi:
  - Olma daraxtlari gullaydi
  Solovyov kuylar. .
  Men sizga kelaman -
  Mashqlar bo'ladi!
  Qiz keng va ko'zni qamashtiruvchi jilmayib qo'ydi. Uning tishlari marvaridga o'xshaydi, juda porloq.
  Ha, bu juftlik ajoyib.
  Oleg Ribachenko uni oldi va kuyladi:
  - Bizning mushtlarimiz po'lat,
  tirnoqlari, tishlari va tishlari ...
  Ular haqiqiy jangni xohlashadi!
  Va yana, terminator bola juda aniq o'q uzadi. Va fashistlardan qonli tomchilar yog'moqda.
  Yo'q, rahm-shafqat bo'lmaydi. Dushmanlar bo'g'ilishadi.
  Ayni paytda Natashka va uning jamoasi Suxumida jang qilmoqda.
  Natsistlar qirg'oqqa bostirib kirishmoqda. Jang, albatta, juda tengsiz
  Lekin qizlar. Ular deyarli yalang'och bo'lganda, bu ajoyib!
  Natasha yalang oyog'i bilan granata otdi, o'nlab fashistlarni o'ldirdi va kuyladi:
  - Dunyo kelajagi bizniki,
  Biz Jedi kabi qizlarmiz!
  Zoya ham yalang oyog"i bilan granata otdi. Natsistlarni tarqatib yubordi va ishonch bilan qichqirdi:
  - Men hammani qabrga ko'mishga qodirman!
  Aurora yana yonadi. Bundan tashqari, u urganida, endi chivinning zarbasi bo'lmagan qiz.
  Qizil sochli shayton uni oldi va g'ichirladi:
  - Men tulkining rangiman va eng buyuk go'zalman!
  Va yana uni yalang oyog'i bilan olib, o'lim sovg'asini tashlaydi! Bu haqiqatan ham qiz, sizga kerak bo'lgan narsa.
  Va keyin portlash sifatida Svetlana bor! Va u hammani tarqatib yuboradi, go'yo uning ichiga jahannamning turli burchaklaridan shaytonlar kirib kelgandek.
  Ha, bu erdagi qizlar, albatta, bunday tish tirjayishidan ular har qanday jag'ni muammosiz buzadilar.
  Va agar kerak bo'lsa, boshning yarmi!
  Natasha dushmanga qarata o'q uzdi va baqirdi:
  - Men shunchalik qattiq jangchimanki, hatto buqa ham meni oyoq osti qilmaydi! Men uning boshini sindiraman!
  Zoya ishonch bilan tasdiqladi:
  - Men shoxlarni sindiraman!
  Va qizning yalang oyog'i granata uradi. Va ikkita fashist tanklari ikkalasini ham oladi va to'qnashadi.
  Va keyin "Aurora" qanday zarba beradi. Va shuningdek, yalangoyoq oyoq bilan qotilni ishga tushiradi.
  Va qichqirdi:
  - Stalinga shon-sharaflar, dono bo'lsin!
  Aurora haqiqatan ham yomon. Ikki jabhada jang qilish qanday? Aslida, bu o'z joniga qasd qilishni anglatadi.
  Va nima uchun Stalin Rossiyani bunga olib keldi?
  Qiz yana yalang oyoq barmoqlari bilan qotil o'lim sovg'asini ishga tushiradi va chiyillaydi:
  - Yangi rahbarga shon-sharaflar!
  Xo'sh, to'g'ri! Stalinning hatto peshonasi ham past. Va bu past intellekt belgisidir.
  Svetlana o'zini otib tashladi. Va yalangoyoq oyoqlari bilan granata tashlaydi. Raqiblarni tarqatadi. Ularni yo'q qiladi va qichqiradi:
  - Rus xudolariga shon-sharaflar!
  Va yana, yalang tovoni bilan u juda halokatli narsani tashlaydi.
  Bu yerdagi qizlar shunchalik saviyaliki, Fritz ularni qabul qilmaydi.
  To'rt qiz - katta kuch. Va eng muhimi, ular bir xil külotlarda.
  Va bu ularga jang qilish uchun ulkan qobiliyat beradi.
  Natasha yonmoqda. Afrikalik jangchilar, hatto hindular va arablar ham ko'chki ostida harakatlanmoqda.
  Nemislar ularni o'lja sifatida ishlatishadi. Janglarda foydalanish uchun hech qanday afsus va afsuslanmasdan. Va, albatta, ular raqamni olishadi.
  Suxumi allaqachon quruqlik bilan uzilgan. Va bu juda yomon. Tez orada o"q-dorilarimiz tugaydi va chekinishga majbur bo"lamiz.
  Ammo qizlar hali ham taslim bo'lishni xohlamaydilar. Ular g'alabani orzu qiladilar. Agar kuchlar teng bo'lmasa ham. Va Moskva o'rab olingan.
  Natasha bundan xavotirda. Yalang oyog"i bilan granata uloqtiradi. Dushmanlarni sindirib, kuylaydi:
  - Agar poytaxt tik tursa!
  Zoya ham yalang oyog"i bilan portlovchi o"ramni uloqtirdi va chiyilladi:
  - Rossiya daryosi qurib ketmaydi!
  Va u uy qurgan qaytarmas achchiq bilan barcha magistrallardan dushmanga zarba berdi.
  Va bir nechta tankni sindirib tashladi ...
  Ammo yuqoridan hujum samolyotlari bosishni boshlaydi.
  Xo'sh, agar ular reaktiv bo'lsa-chi?
  "Aurora" o'z raketasini uchirdi. Nemis mashinasini urdi. Uni yiqitdi.
  Shunda qizil sochli hayvon qichqirdi:
  - Chegarasiz kommunizm!
  Keyin Svetlana otishni boshladi. Va qora jangchilarni o'ldirdi. Va keyin, yalang oyoq kabi, u limon tashlaydi.
  Va qichqirdi:
  - Yangi xudolarga shon-sharaflar!
  Natasha dushmanga qarata o'q uzdi va chiyilladi:
  - Rus xudolari!
  Va uning yalang oyog'ini uloqtirishdan samolyot portladi.
  Bular terminator qizlar. Agar ular allaqachon kurashayotgan bo'lsa, unda hech kim ularga dosh bera olmaydi.
  Zoya ham dushmanga har qanday kuchni o'ldiradigan narsani tashlaydi. Va dushmanni yo'q qiladigan narsa. Va jangchi tishlarini ko'rsatib, qichqiradi:
  - Samolyotlar tobutda!
  Va yalang'och barmoqlar yana o'lim sovg'asini tashlaydi.
  Va keyin Aurora dushmanga limonni tashlaydi. Oling va baqiring:
  - Kelajak bizniki!
  Svetlana tishlarini ko'rsatib dedi:
  - Kommunizm va yangi yutuqlar uchun!
  Va yana, u yalangoyoq oyog'i bilan qanday qilib granata tashladi. Va u hammani o'ldiradi. Hammasi bo'lmasa, ba'zilari aniq.
  Natsistlar ko'zaga chiqishdi. Va bu ularning muammosi. Bu erda siz Jagdtigr o'ziyurar qurolini ko'rishingiz mumkin. Eskirgan mashina, lekin juda qotil. Uning oldiga kashshof bola sudralib keldi. Va mina siljiydi.
  Va o'ziyurar qurol arzimas portlaydi.
  Bola tilini chiqarib, kuylaydi:
  - Vatan uchun ichamiz, Stalin uchun ichamiz!
  Keling, ichamiz va yana ichamiz!
  Biz kashshoflar Gitlerni o'ldiramiz!
  Fashistlar buni tushunishadi. Qizil Armiya uchun qiyin bo'lsa ham. Grozniy shahri fashistlar tomonidan o'ralgan, ammo ular hali ham unda jang qilishmoqda. Bu erda qizlar eng yuqori darajaga ega.
  Mana Tamara jang qilmoqda. U cho'milish kostyumida va yalangoyoq. Va havo issiq va qiz juda epchil. Go'zallik yonmoqda. Yalang oyog'i bilan natsistlarga portlovchi paketlarni tashlab, kuylaydi:
  - Gitler yaqinda tobutga mixlanadi,
  Bu yonayotgan o'rgimchak kabi bo'ladi ...
  Jinlar yer osti dunyosida azoblanadi -
  Shaytonga sajda qilganlar!
  Va yana, juda halokatli limon go'zallikning yalang'och tovonidan uchib, natsistlarni parchalab tashlaydi.
  Meri kulib dedi:
  - Grenatalar o'ldiradi!
  Va Tamaraning yelkasiga uradi. Ikki qiz jang qilmoqda, tepada esa o'qlar teshilgan Qizil Bayroq.
  Qizlar yalangoyoq va deyarli kiyimsiz, lekin ular sovet shaharlarini topshirish niyatida emas.
  Mariya quvnoq qo'shiq kuyladi. Va shu bilan birga u shafqatsiz va qotil olovni boshqardi;
   Ko'p ulug' zotlar bor,
  Amallari asrlar osha yashaydi, Ulug' nomlar ko'p, O'lmas deganlar.
  
  Ko'p ertak qahramonlari Dostonlar ohangini saqlab qolgan, Lekin eng oddiy qahramonlar Va barchamizga aziz - bitta.
  
  Tog'lar orasida o'tdi bolaligi, Qushlarning uchishiga ergashib, Tog'lardan meros qolgan burgut qanotlari go'zalligi.
  
  Uning nomi momaqaldiroq bilan, Okean bo'ylab supurib o'tdi, Barcha mamlakatlar proletarlariga yaqin va tanish bo'ldi.
  
  Xitoy materikida, barcha qalblarga aziz, Bu nom Fanzamni - tinchlikni, oxiri - saroylarni e'lon qiladi.
  
  Stalin - baxt bayrog'i, insoniyat tongidir! Sevimli Stalin ko'p, uzoq yillar yashasin!
  Qizlar yaxshi kuylashdi. Mariya, Tamaraga ham Veronika, ham Viktoriya qo'shildi.
  To'rt go'zalning hammasi o'rab olingan, ammo ular qanday kurashishadi.
  Bu erda Mariya yalangoyoq oyog'i bilan granata otadi va nemis hujumchi samolyotini uradi. Va go'zallik qichqiradi:
  - Partiyamizga shon-sharaflar!
  Veronika shuningdek, yalangoyoq oyog'i bilan o'lim sovg'asini yuboradi va HE-162 urib tushiriladi. Va jangchi baqiradi:
  - Shon-shuhratdan yuqori bo'lgan ulug'vorlik!
  . Љ6-BOB
  Viktoriya raqiblarga qarata o'q uzib, jilmayib:
  - Kommunizmning kelajakdagi kengliklari uchun!
  Va to'rtta go'zal, deyarli yalang'och va yalangoyoq kulib.
  Ular eng oliy darajadagi burgut qizlardir.
  Mirabela va Anastasiya osmonda jang qilishmoqda. Va ular natsistlarning miyasini yuvishadi.
  Mirabela tabassum bilan tvit yozadi:
  Dunyoda hamma narsa yaxshi bo'ladi
  Vataningizni ehtiros bilan seving!
  Va yana yalang oyoq barmoqlari bilan, ochiq deraza orqali, xuddi limonni tashlagandek. Va fashistlarga zarba bering. Yana bir mashina qulab tushdi.
  Bu hiyla - siz u erga borishingiz kerak.
  Anastasiya kulib aytadi:
  - Lenin sizni maqtagan bo'lardi!
  Mirabela bir zarba bilan bir nechta nemis mashinasini urib tushirdi va payqadi:
  - Stalin ham, shubhasiz!
  Anastasiya uchta fashist samolyotini kesib tashladi va tasdiqladi:
  - Hech qanday shubhasiz!
  Qizlar juda zo'r. Va eng muhimi, chiroyli. Ular issiq va ayni paytda sovuq hisoblash.
  Mirabela, boshqa samolyotni urib, payqadi:
  Dunyoda hamma narsa nisbiy...
  Anastasiya kulib yubordi va g'azab bilan ming'irladi:
  - Qo'shimcha falsafa yo'q!
  Va u ham derazani ochdi va yalangoyoq oyog'i bilan granata uloqtirdi. Bu safar ME-262 portladi.
  Mirabella rozilik bildirgan holda bosh irg'adi.
  - Ajoyib qildingiz!
  Anastasiya tishlarini ko'tarib qo'shib qo'ydi:
  - U qilgan ishini qildi!
  Va ikkala jangchi ham kulib yuboradi. Va bir-biringizga ko'z qisib qo'ying.
  Ha, qahramonlik taassurot qoldiradi.
  1946 yilning yozida shahar tashqarisida Volga bo'yida shiddatli janglar bo'lib o'tdi. Kapitan Alena Ogurtsova qo'mondonligi ostida ayollar snayper bataloni Volodarskiy ko'chasidagi xarobalarda mudofaa pozitsiyasini egalladi. Pulemyot va miltiq tutgan, granata dastalari bilan bog"langan qizlar vayronalar orqasiga yashirinishdi.
  Alenaning o'zi yalang'och tanasida dog'li tunikada, kalta shim kiygan va yalangoyoq. Chiroyli va jingalak qiz, kuchli kestirib, ingichka bel, yarim quti ostida qisqa soch turmagi. Yuzi juda ifodali, erkagi iyagi, ko'k ko'zlari bir-biridan keng. Ochiq jigarrang sochlar chang, baland ko'krak, qattiq ko'rinish bilan kul rangga aylandi. Kapitan Alena ikki yildan ko'proq vaqt davomida kurashdi va yoshligiga qaramay, u ko'p narsalarni ko'rdi. Qizning oyoqlari jarohat va jarohatlar bilan qoplangan. Qiz bola yalangoyoq yurish uchun qo'pol va qo'pol etiklardan ko'ra chaqqonroq.
  Yalang'och taglik tuproqning ozgina tebranishini his qiladi, mina yaqinligidan ogohlantiradi va ona zaminning o'zi chidamlilik qo'shadi. Bir tomondan qizning oyoqlari qotib qoldi va ular issiq metalldan, vayronalarning o'tkir vayronalaridan qo'rqmadilar, lekin ikkinchi tomondan, ular harakatning shovqini orqali ogohlantirib, sezgirlik va moslashuvchanlikni yo'qotmadilar. tanklar.
  Hurmatli Alenka portlash paketi bog'langan granatani ushlab turibdi. Ko'chalarni pulemyotlar bilan sug'orib, nemisning dahshatli "Lion" tankiga sudralib borish kerak.
  Meri uning yonida emaklaydi. Shuningdek, yalangoyoq, shuning uchun batalonning barcha qizlari komandiriga taqlid qilib, etik kiygan bo'lib chiqdi. Qiz to"rt oyog"i bilan emaklaganida chang bosgan tagliklari o"tkirlashadi. Mariyaning sariq sochlari tartibsiz va uzun... Bir oz jingalak. Qizning o'zi nozik, ozg'in, kichik bo'yli. Uni hatto tor yelkalari va boshi katta bo'lgan qiz bilan adashtirish mumkin.
  Ammo Meri allaqachon ko'p narsalarni boshdan kechirgan. U shafqatsiz qiynoqlardan omon qolgan fashistik asirlikni ham, minalarni ham ziyorat qilishga muvaffaq bo'ldi, u erdan qandaydir tushunarsiz mo''jiza bilan qochishga muvaffaq bo'ldi. Ammo uning bolalarcha, mehribon chehrasiga qarab, uni tovoniga rezina tayoq bilan urishgan, tanasidan oqim o"tgan, deya olmaysiz.
  Mariya otadi... Uchinchi Reyxning bir askari, bu holda arab, tumshug'i qum va vayronalarni ko'tarib, o'ldi.
  Alenka bir dasta granatalarni axlat uyumi ostiga tashladi. Endi bu yerda to"qson tonnalik "Arslon" sudralib kelib, uni portlatib yuboradi. Qizning ko"k ko"zlari quyosh nuri va changdan qorayib ketgan yuzida yoqutdek chaqnadi.
  Tajriba shuni ko'rsatadiki, yaxshi himoyalangan tank endi o'rnini o'zgartiradi. "Arslon" 100 mm yon zirhga ega va hatto burchak ostida. O'ttiz to'rtta uni yorib o'tolmaydi, faqat og'ir Keveshlarda imkoniyat bor. Ammo tırtıllar maqsad. Asosiysi, mashinani harakatchanlikdan mahrum qilish ...
  Anyuta avtomatdan o"q uzadi... Askar, qaysi millatga mansubligini hech kim bilmaydi. Nemislar Sharqiy yarim sharning ko'p qismini zabt etib, Aryan qonini qadrlashadi va mustamlakachi qo'shinlarni jangga tashlashadi: arablar, afrikaliklar, hindlar, turli osiyoliklar va evropaliklar. Polyaklar ham ko"paydi - ular beshikdan bolshevik Rossiyasidan nafratlanishga odatlangan. Bu erda ukrain millatchilari, Don kazaklari, chechenlar va butun Kavkaz xoqonligi jang qilmoqda. Gitler butun bir xalqaro shaxsni tarbiyaladi.
  Ko'p dushmanlar ...
  Anyuta mohirlik bilan pulemyot o'qini chetlab o'tadi. O'q deyarli bo'linib ketdi, changdan qorayib ketdi, dumaloq, qizcha tovon. Chiroyli kapitan hatto katta kalibrli sovg'a qanchalik yaqin uchib ketganini qitiqlaganini ham his qildi. Qiz o'zini ko'tarib pichirladi:
  Hatto o'q ham bizni to'xtata olmaydi!
  Mariya orqasiga o"q uzadi... Yana bir qiz Alla arzimagan ratsioniga qaramay, juda qizil sochli, bo"yi o"rtachadan yuqori, muskulli. Bundan tashqari, juda chiroyli qiz, hashamatli kestirib, siqilgan bel, ayollik emas, keng yelkalari va baland ko'kraklari.
  Alla faqat kaltasida jang qiladi, tunika yirtilib, changga aylanadi va Volga bo'ylab yangi formalar etkazib berilmaydi. Charchagan sovet qo'shinlari uchun ko'proq o'q-dorilar va bir tomchi ovqat berishni Xudo saqlasin.
  Shunday qilib, Alla deyarli yalang'och, oyoqlari tirnalgan, ayniqsa tizzalari. O"ng oyoq kaftiga shrapnel parchasi tegib, og"riyapti, yurish qiyin.
  Qizil sochli, chang bosgan, deyarli yalang'och Alla uning go'zal, lekin ayni paytda qattiq yuzini buradi. O'q otayotgan qiz:
  - Rabbiy, Moskva va Stalin bizning ustimizda!
  Va u hujum qilayotgan natsistlarni yo'q qiladi, o'zi esa orqaga qaytishga zo'rg'a vaqt topadi.
  Vayronalar va tor ko'chalar dahshatli nemis tanklarining burilishlarini qiyinlashtiradi. Bu erda deyarli ikki yuz tonna "sichqoncha" bor va ular umuman o'tolmaydi ...
  Anyuta kutganidek, "Lev" bir oz yurdi va o'zini axlat to'plamiga ko'mdi. Portlash yuz berdi. Tırtıl yorilib ketdi, bir nechta shikastlangan roliklar uchib ketdi.
  Yaralangan tank to'xtadi va uning bochkasidan snaryad uchib chiqdi ...
  Qaerdadir olisda xarobalar qoldirib gumburladi. Anyuta ilon kabi pichirladi:
  - Bu mening hisobim! Hisob ochildi...
  Kapitan qiz yana sudralib ketishga majbur bo'ladi. Nemislar va ularning sun'iy yo'ldoshlari vayronalardagi texnik ustunliklaridan foydalana olmaydilar. O'jar Gitlerning aybi bilan Uchinchi Reyx qo'shinlari juda katta va mustahkam mustahkamlangan shaharda pozitsion janglarda botqoqlikka tushib qolishdi.
  Mariya granata uloqtirmoqda. Ularni ag'darilgan nemislar yoki arablarga salto qilishga majbur qilish. Natsist jangarilaridan biri qo'lini yirtib tashladi va unga kompas bilan ingliz soatini osib qo'ydi.
  Meri tabassum bilan aytadi:
  - Kompas sizga nimani ko'rsatadi - do'zaxga yo'l!
  Chiroyli qiz esa chang bosgan tovonidan yopishgan keramika parchasini silkitadi.
  Alla ham qattiq, to'la ko'kraklari bilan changni silkitadi. Nipellar axloqsizlik va qichishishdan deyarli qora rangga ega. Va yuvishga harakat qiling. Nemis avtomatlari yozayotganda, siz yana teshik qilishingiz kerak. Va plastunskiy tarzda emaklash.
  Qizlar bataloni o'z pozitsiyalarini egallab turibdi, garchi o'qqa tutilgan bo'lsa ham. Va ular og'ir qobiqlarni yirtib tashlashadi va osmondan bombalar tushadi ... Lekin hech narsa sovet qahramonlarining jasoratini buzmaydi.
  Bu yerda Anyuta panterani o"rmalab ketayotganini ko"radi. Xo'sh, bu tank endi unchalik qo'rqinchli emas.
  Siz uni yon tomonga urishingiz mumkin. Qiz aksirdi, oqlangan og'ziga ko'tarilgan changni tupurdi. U qo'liga portlovchi o'ram bilan o'ralgan granata oldi. Siz sezdirmasdan yashirinishingiz kerak. Ammo atrofda juda ko'p tutun bor.
  Anyuta yalang oyoq barmoqlari va tirsaklari bilan drenajga suyanib o'rmalay boshladi. U sichqonchani ta"qib qilayotgan mushukdek edi. Qiz qirq birinchi yilning o'sha dahshatli yozidagi urushni esladi, Vermacht SSSR kengliklariga xoinlik bilan bostirib kirgan. Qiz ham, deyarli qiz ham qo'rqmadimi? Avvaliga ha, lekin keyin ko'nikasiz. Va siz allaqachon chig'anoqlarning doimiy portlashlarini oddiy shovqin sifatida qabul qilasiz.
  Va endi u juda yaqin portladi. Qiz uning qorniga shapaloq urdi. Bo"laklar yirtqich asalarilar to"dasi kabi yuqoridan oshiqadi. Anyuta lablari yorilib pichirladi:
  - Adolat nomi bilan, Rabbiy!
  Qiz emaklashni tezlashtiradi va portlovchi o'ram qo'yilgan granatani uloqtiradi. Hozirgi yoyda uchadi. Portlash ovozi eshitiladi, Panterning yupqaroq zirhlari o'zini oqlaydi. Nemis tanki yona boshlaydi, jangovar to'plam portlaydi.
  Anyuta tabassum bilan pichirladi:
  Rabbimiz Isoga rahmat! Men faqat senga ishonaman! Men yolg'iz senga ibodat qilaman!
  Panterani buzadi. Yirtilgan, uzun tanasi vayronalarga ko'milgan. Yon zirhdan ajralgan frontal zirh chovoqqa o'xshaydi.
  Ko'zlari chang va quyoshdan jigarrang bo'lib, makkajo'xori gullari bilan porlab turgan Anyuta deydi:
  - Dushmanning dublari qancha ko'p bo'lsa, himoyamiz shunchalik kuchliroq!
  Alla o'zining qora külotida juda shahvoniy va yalang'och, chang, kuchli tanasi. Qiz juda aqlli. U yalang oyoq barmoqlari bilan shisha parchalarini tashlay oladi.
  Endi u nafis, chang bosgan oyog"i bilan o"tkir buyumni tashladi. Va fashistning tomog'iga tiqilib qoldi. Go'zal Alla xirilladi:
  - Va men jinsiy timsolman va o'lim ramziman!
  Qiz, shundan so'ng u yana sudralib, otishma boshladi. Anyuta ham olovni boshqargan.
  Chiroyli kapitan fashistni yo'q qilib, chiyilladi:
  - Hayot - bu zanjir, undagi mayda-chuydalar esa bog'lanishdir...
  Mariya o'q uzdi, Fritsning boshini kesib, qo'shib qo'ydi:
  - Bog'lanishga ahamiyat bermaslikning iloji yo'q!
  Anyuta yana aniq o'q uzib, qichqirdi:
  - Ammo siz arzimas narsalarga aylanishingiz mumkin emas ...
  Mariya xuddi o'q uzgandek qo'shib qo'ydi:
  Aks holda, zanjir sizni o'rab oladi!
  Yana bir qiz Matrena, shuningdek, juda chiroyli, kashshof Seryojka bilan birgalikda simga mina tayyorladi. Ikkovi uni itarib yuborishdi... Hiyla-nayrang "Yo"lbars-2"ning qurti ichiga sudralib kirdi. Va bu uzun barrelli nemis mashinasi qanday portlaydi.
  Sariq bola Sergey xitob qildi:
  - Bizning Rossiya, sizda chelak bor!
  Va u zo'rg'a sakrab, miltillovchi, qora, pastga poshnali, tushib tomidan.
  Matryona bolaning bo'ynini silab dedi:
  - Siz juda aqllisiz!
  Pioner frontga yo"l oldi va ayollar batalyoniga qo"shildi. Bola ham juda ijodkor. Masalan, u fashistik hujum samolyotlarini urib tushirish uchun samolyotlar yasadi. Focke-Wulfs yoki TA-152 ko'tarilganda, aql bovar qilmaydigan darajada kar bo'lgan shovqin eshitiladi.
  Nemislar Vagner simfoniyasi jo'rligida zarba berishadi. Shunday mahobatli ohang.
  Matryona g'azab bilan aytadi:
  - Ular hali ham bizni qo'rqitmoqchi!
  Pioner bola pafos bilan kuyladi:
  - Rus jangchisi o'limdan qo'rqmaydi,
  O'lim bizni yulduzli osmon ostida olib ketmaydi!
  Muqaddas Rus uchun qattiq kurashadi,
  Men kuchli pulemyotni yukladim!
  Matryona, baland bo'yli, muskulli, keng dumba va yelkali qiz, oddiy dehqon ayolidir. Jang paytida kiyimlar yirtilgan, oyoqlari yalang'och, sochlari ikkita o'ralgan va qattiq changlangan.
  Seryojka endigina o'n bir yoshda, to'yib ovqatlanmaslikdan ozg'in, tirnalgan va iflos bola, faqat shortida. Bolaning tabiiy oq sochlari oqarib ketdi, qovurg'alari esa yupqa, qoraygan va iflos teridan ko'rinadi. Oyoqlari dahshatli yiqilib, kuyishlarda, ko'karishlarda, pufakchalar bilan. To'g'ri, taqdir bolani og'ir jarohatlardan saqlab qoldi.
  Matryona uning fonida katta va semiz ko'rinadi, garchi qiz umuman semiz emas, lekin suyaklarida kuchli, o'rgatilgan go'sht bilan. Bundan tashqari, ochlik uning qiyofasi va katta qiyofasiga umuman ta'sir qilmaganga o'xshaydi.
  Qiz og'ir tankga qarshi miltiqdan o'q uzadi. Nemis mashinalarining peshonasini teshib bo'lmaydi, lekin treklarda imkoniyat bor.
  Baland "Arslon" esa o'rindiqda og'ir portlovchi moddani qabul qilib, og'ir chekuvchi kabi tutun chiqara boshladi.
  Seryojka yovuzlik bilan kuyladi:
  - O'ylab o'tirmasdan, badbo'y Fritz, kiraverishda sigaret yoqdi! Albatta, u katta muammoga duch keldi!
  Matryona o'zining muskulli, qoraygan buzoqlarini porlab, yalang, chiroyli oyoqlari bilan raqsga tushdi. Qiz kuyladi:
  - Muqaddas rus yuzlari ikonadan miltillaydi ... Xudo sizni kamida ming Fritzni ho'llashdan saqlasin! Va agar kimdir fashistlardan ko'ra ko'proq shovqin qilsa, hech kim, menga ishoning, buning uchun sizni qoralamaydi!
  Keyin u tankga qarshi miltiqni qayta o'qlab, yana o'q uzdi. Nemis tashuvchisi yana tutun chiqardi.
  Qizlar bataloni Fritsga katta zarar etkazdi. Ammo u ham mag'lubiyatga uchradi. Bu erda bir qizning yarmi yirtilib ketdi va uning yuzi changga qaramay, oqarib ketdi.
  Stalingradning ko'p qismi allaqachon fashistlar tomonidan bosib olingan, ammo shaharning qolgan qismi taslim bo'lishni va taslim bo'lishni xohlamaydi.
  Anyuta esa "Yo'lbars"ni yorib o'tishga harakat qilmoqda. Kuchli nemis mashinasi yon tomonida granata oldi, lekin taslim bo'lmadi. To'pni otish uchun orqaga buriladi. Qiz hozir tomonidan chiqarilgan portlash to'lqini tomonidan ezilib ketmaslik uchun erga va vayronalarga ko'milishi kerak.
  Anyuta ohista pichirladi:
  - Onam, dadajon, kechirasiz!
  Mariya "Yo"lbars"ga granata uloqtirdi, u peshonasida portladi. Qiz pichirladi:
  - Bahorda qishda yorug'lik o'rgatishi haqida ... Gitlerni istisnosiz takrorlayman - vabo harom!
  Alla, fashistlarning ko'zini buzdi va ularga suv quydi, zo'rg'a:
  - Tobutda men hozir fyurerni ko'rdim! Va u bechoraning ko'ziga to'g'ridan-to'g'ri tepdi!
  Qizil sochli qiz yalang barmoqlari bilan tankga granata uloqtirgan. U bochkaga urildi... Keyin portlash sodir bo'ldi va "Yo'lbars"ning tumshug'i parchalanib ketdi.
  Qo"rqoq nemis uni olib, orqaga chekindi.
  Anyuta burun teshigidan pichirladi:
  - Bizniki, sizniki bo'ysunmaydi!
  Mariya gitlerchi yollanma askarni o'q bilan kesib, kuyladi:
  - Va yovuz odam hazil qilmayapti! Qo'llar va oyoqlar, u rus arqonlarini buradi! U tishini yurakka botadi ... Vatanni tubigacha ichadi!
  Anyuta kuldi, qichqirdi:
  - Fuhrer vahshiyona qichqiradi, yig'lab yuboradi!
  Mariya, otib, qo'shib qo'ydi:
  - Xo'sh, o'lim puflaydi, tirjaydi!
  Bundan ham xavfli "Shtumrtiger" paydo bo'ldi. Butun binolar va bunkerlarni vayron qiladi. Bundan tashqari, u Sovet qo'shinlarining pozitsiyalariga yaqinlashmaydi. Mashina nemis pulemyotchilari tomonidan yashiringan.
  Anyuta Fritzning pozitsiyalariga yaqinlashish haqiqiy emasligini ko'radi. Ammo osmonda Focke-Wulfs. Ushbu mashinalardan biri Sovet pozitsiyalariga yaqinroq uchadi. Qizlar unga qarata o't ochishadi.
  Alla granata otadi va g'azab bilan aytadi:
  - Chuqur o'limda - kechirim yo'q!
  Shundan so'ng, qiz pulemyotdan burilishni beradi. Tez orqaga aylanadi. Kichkina minorali va pastroq siluetli nisbatan yangi nemis tanki "Panter" -2 tezda yuqoriga ko'tariladi.
  Bir necha qizlar nemis mashinasiga granatalar uloqtirishmoqda. U sovg'alarni olib, muzlab qoladi va orqaga o'gira olmaydi.
  Alla hushtak chalib, shivirladi:
  - Bu yangi hujum! Biz uning og'zini yirtib tashlaymiz!
  "Pantera-2" xirilladi va kuchliroq qurolini otdi.
  Olov ustuni havoni ikkiga bo'lib, bir zumda isitib, atmosferani elektroliz qildi.
  Alla kuldi, snaryadlar yarim yalang'och qizning yonidan uchib o'tdi. Uyatsiz malla kaltaklarini silkitib dedi:
  - Va Nyuton dushmanlarni mag'lub etdi, taxtdan bo'yinturug'ini tashladi! Fritz u o'zining Nyuton qonunini chiqardi!
  Stalingrad olov tillari osmonni yalaganday, binafsha, to'q sariq va qizil uchqunlarni qichqirganday bo'lganida, hamma alangalar ichida edi! Va har bir uchqun jahannam qal'asidan qochgan sharpaga o'xshaydi.
  Anyuta nemis jangchisini yiqitib, ko'k ko'zlarini porlab, kuyladi:
  - Nima deb nolayapsiz yomon kampir? Ishoning, shunchaki psixiatriya shifoxonasi siz uchun yig'layapti!
  Mariya natsistlarga qarata o'q uzib, qo'shiq kuyladi:
  - Maysaga yotib, Fritzning boshiga urish qanchalik yaxshi! Fuhrer uchun nayza tayyorlang va avtomatdan o'q yuboring!
  Qiz vahshiyona kuldi va qornidan orqasiga dumaladi. Men oyoqli velosiped yasadim. Bir granata uchib ketdi. Uchayotgan Fok-Vulf qorin ostidagi shrapnellarni olib, tez yuqoriga ko'tarildi. Ko'rinib turibdiki, o'tkir parchalar uni yaralagan. Fashistik maxluq yonib ketdi va singan qanotlarini yo'qota boshladi.
  Anyuta Fokkening balandlikni qanday yo'qotayotganini ko'rib, qichqirdi:
  - Bu semafor! Bortda bolta osilib turibdi!
  Nemis samolyoti portlab, vayronalarni osmonning barcha chekka burchaklariga sochdi. Va fashist ace qaerga ketdi. Oxirgi burilishimni qildim. Uchuvchi emas, jallod kulga aylandi!
  Mariya chang sochib, aksirdi va dedi:
  - Bo'lish yoki bo'lmaslik? Bu savol emas!
  Alla yana oyog'i bilan stakan bo'lagini tashladi, shunda u ko'ziga tegib, boshning orqa qismidan Fritzga chiqdi:
  - Men tank armadasiman! Va siz davolanishingiz kerak!
  Nemislar va ularning sun'iy yo'ldoshlari oldinga granatalarni tashlab, oldinga intilishdi. Qizlarga nisbatan bunday taktikalar ish bermadi. Bu erda Seryojka katapultni o'rnatdi va u dushmanga javoban qanday zarba berdi.
  Pioner bola baqirdi:
  - Santa Klaus Gitlerning og'zini yirtmoqda!
  Katapultning zarbasi fashistlar olomoniga teshib, ularni tarqalib ketdi va bir vaqtning o'zida havoda ag'dardi. Fritz yiqilib, devorlarning vayronalari ustiga sindi.
  "Tiger" -2 tanki muvozanatni yo'qotib, "Arslon" bilan to'qnashdi. Oh, Leva, sizning dahshatli ismingiz qayerda?
  Anyuta jilmayib javob berdi:
  - Xo'sh, Seryojka yaxshi!
  Bola tajovuzkorona baqirdi.
  - Pioner har doim tayyor!
  Kapitan qiz yana mixga ura boshladi. Va Matryona Seryojkaning tor oyog'ini qitiqladi, u qanchalik qiyin! Bola olov orasidan yugurishdan qo'rqmasa ajab emas.
  Meri qo'shiqda dedi:
  - Yoshlik yaxshi - qarilik yomon!
  Alla, bu quvnoq qizil soch, rozi bo'ldi:
  Keksalikdan yomonroq narsa yo'q! Bu haqiqatan ham mumkin bo'lgan eng jirkanch holat!
  Va qiz to'ntarish bilan sakrab chiqdi. U bir zum jirkanch buvilarni tasavvur qildi. Yo'q, solishtirmang, kampirni qiz bilan. Va qanday go'zallik, nozik tanalarda.
  Alloh uni oldi va kuyladi:
  - Yildan-yilga oqib, karvonda yillar,
  Bir kampir ohakda xina ishqalayapti...
  Mening nozik figuram-chi?
  Yoshlik qanday o'tganini tushunmayapman!
  Anyuta ko'zlarini chaqnab, nemisni qozig'iga urib qo'ydi va dedi:
  - Yo'q! Shunga qaramay, urushda shunday joziba bor - abadiy yosh qolish! Har doim mast!
  Matryona katapultaga yangi zaryad qo'ydi. Bu yaxshi ohak kabi narsa. Qiz pichirladi:
  - O'tmang, lekin o'ting!
  Seryojka ozg'in, ammo chaqqon oyog'ini silkitib, qichqirdi:
  - Fritz yuzi!
  Va granata portlash paketi bilan birga fashistlar pozitsiyalariga to'liq uchib ketdi.
  Ha, Stalingrad ularga berilmagan. Iyun oyining oxiridan beri uchinchi oydirki, hujum davom etmoqda, ammo shahar hamma narsani o'z zimmasiga olmadi. Fashistlar frontning boshqa sohalarida muvaffaqiyatga erishdilar, ammo bu emas.
  Anyuta to'pponchasini otib, baqirdi:
  - Hamma narsa mumkin emas, sodir bo'ladi... Koinotni juda murakkab qilishning hojati yo'q!
  Va mototsiklning benzin bakiga urildi. Mashina portladi va olovli bo'ronlar tutunli manzarani yoritib yubordi. Va nemis olovli panjasi bilan parchalanib ketdi.
  Kapitan qiz baqirdi:
  - Men yovuzlikni o'ldirishni yaxshi ko'raman! Va bu eng yuqori yaxshilik!
  Mariya nemislarni portlash bilan urdi va pichirladi:
  - Keling, kirpi o'ynaymiz!
  Alla aniqrog'i o't ochdi. Bir necha qora tanlilar nayza bilan qoplangan vayronalarda yotibdi:
  - Dushmanni o'ldir! - pichirladi qiz.
  Mariya o'ynab kuyladi:
  - Gitlerni lab bo'yog'i bilan, Mainshteynni lak bilan bo'yab, men sizni malika asirligiga tortaman, sodiq it sizni kemiradi!
  Anyuta o'q uzdi va pichirladi:
  - Kechqurun kel, Adolf, o'zingni osib qo'y... Boshingni aldashni bas! Kechqurun keling, gyrfalcon kabi uching - fashistlarni qattiq urish uchun!
  Mariya jahli chiqib, bo'ronchining boshidan dubulg'ani taqillatdi:
  - Biz qilolamiz! Va biz qilamiz!
  "Lenin" batalonining qizlari chet el qo'shinlarining yurishini to'xtatdilar. Fritz oldinga siljib, jasadlarni kosmosga tashladi. Umidlar bilan bog'langan "Lev" tanki ham yordam bermadi. Bu erda 150 mm qurolli mashinaning modifikatsiyasi.
  Alla yalang ko'kragiga yopishgan toshni uradi. Qizning shunday go'zal va to'la ko'kraklari bor. Qiz oyog'i bilan granata tashlaydi. Oyoq qo'ldan kuchliroq, otish esa uzoqroqqa boradi.
  "Arslon" tırtılda bo'shliqni oldi va to'xtadi. Uning kuchli og'zidan o'q uzildi. Shovqin va qulash.
  Alloh taolo tupurib aytadi:
  - Rus jangchisi og'riqdan nola qilmaydi!
  Va qiz yana o'q uzadi. Va u buni juda yaxshi bajaradi. Minoradan suyangan fashist orqaga yiqiladi.
  Qizil sochli, deyarli yalang'och qiz aytadi:
  - Bekorga dushman ruslarni sindirishga muvaffaq bo'lganiga ishonadi! Kim jur'at qiladi, u jangda hujum qiladi, biz dushmanlarni qattiq mag'lub qilamiz!
  Va Alla juda bo'rttirma qilgan matbuotning mushaklarini aylantiradi.
  Oh, qizlar qanday go'zal! Men ularning hech birining o'lishini xohlamayman.
  Yekaterina yugurdi... Judayam go"zal qiz, sochlari momiq, oq. U qandaydir tarzda ularni ifloslantirmaslik uchun qandaydir iksir bilan surtishga muvaffaq bo'ladi.
  Qiz juda chiroyli, Venera qiyofasi bilan, faqat ohangdor va bo'rttirma. Uning ustidagi kiyimlar, faqat sutyen va külot. Qolganlarning hammasi allaqachon parchalanib ketgan. Ammo oyoqlar naqadar oqlangan! Bu qiz emas, balki komillik muhri, go'zallik toji.
  U sincap kabi o'ziga xos tarzda harakat qiladi. Yalang oyoq va miltillovchi va poshnalar hayratlanarli darajada toza bo'lib qoladi. Yekaterina o'q uzadi va fashistning ko'kragida yara paydo bo'ladi.
  Qiz aytadi:
  - Vatanga sadoqat - eng oliy so"z!
  Alloh taolo kulib dedi:
  -Bustgalterni yechib, men kabi shortikda qoling!
  Ketrin boshini salbiy chayqadi.
  - Bu yaxshi emas!
  Alla dumbalarini silkitib, o'q uzdi va kuyladi:
  - Komsomol a'zosi nimadir g'ayrioddiy bo'lib qoldi! Yalang ko'krak yurish juda odobsizlik!
  Ketrin kulib dedi va dedi:
  - Nima uchun Fritzga quvonch keltiring, bizning go'zalligimizga qarang!
  Alloh qat'iyat bilan javob berdi:
  - Bizning go'zalligimiz halokatli!
  Katya kulib yubordi va TA-200 ga qarata o'q uzdi. Natsistlar mashinasi yonib ketdi. Va chiroyli sarg'ish qichqirdi:
  - Yomonlikka o'lim!
  Alloh kuldi.
  - Va hayot yaxshi!
  Yekaterina nemisning yiqilayotganini ko'rib, baqirdi:
  - Bu eng yuqori qiymat! Natsistlarni g'alaba qozongan deb o'ylamang!
  Alloh kuylaydi:
  - G'alabani kutaman! G'alaba kutmoqda... Kishanlarni sindirishga intilganlar! G'alaba kutmoqda! G'alaba kutmoqda! Biz fashistlarni mag'lub eta olamiz!
  Chiroyli qiz va uning yalang'och ko'kraklari titraydi. Issiqlikda yalang'och torso bilan yaxshi, bu olov bilan kuchayadi.
  Anyuta endi ancha qat'iyatli ko'rinardi. U Fritsga avtomat bilan o'q uzdi va qichqirdi:
  - Seni kastratsiya qilaman!
  Va haqiqatan ham natsistlar halokatli sovg'alar va tobutlarni olishdi! Va qiz ularga bir raqamni ko'rsatdi, keling, yalang oyoq barmoqlarini quraylik. Va bulbul-qaroqchi kabi hushtak chaldi. Va pastki ekstremitalarning barmoqlari orqali.
  Qiz kapitan juda aqlli. Va yorqin. Va umuman shafqatsiz emas. U ham ba"zan o"lgan otalari uchun yig"layotgan farzandlari bo"lishi mumkin bo"lgan dushman askarlariga achinadi.
  Biroq, Anyuta bunday fikrlarni o'zidan uzoqlashtiradi, ulardan yig'lamoqchi bo'ladi. Ammo nemislar oldiga talon-taroj qilish va o'ldirish uchun kelgan ruslar emas edi. Yo'q, bu nemislar va butun dunyo bo'ylab tajovuzkor xorijliklar Rossiya hududiga bostirib kirishdi.
  Anyuta o'zini kesib o'tdi va rus Fritsining pozitsiyalariga jimgina yaqinlashmoqchi bo'lgan Fritzga qarata o'q uzdi ... Uning o'qdan nokautga uchragan ko'zi va miyasi oqib chiqdi.
  Kapitan qiz jilmayib, aql bilan dedi:
  - To'g'ridan-to'g'ri ko'z-ko'z, bosh-bosh!
  Anyuta aniq o'q uzdi va mototsiklni yon aravacha bilan urdi. Mashina yirtila boshladi va pulemyot uchib ketdi, bir necha marta ag'dardi. Keyin uning tumshug'i vayronalarga botib ketdi.
  Qiz yalang, chang bosgan tagligini vayronalarga surtdi. Va u yana nishonga oldi. Uning quvnoq, yosh chehrasi ancha jilmayib qo'ydi. Qiz kuyladi:
  - Yo"q, fashistlarga aytdik, xalqimiz rusning xushbo"y nonini ford deyishiga chidamaydi!
  Mariya juda aniq zarba berdi, undan Fok-Vulf yondi va chiyilladi:
  Harom uchun, albatta, tanlov aniq,
  Dollar uchun u Rossiyaga xiyonat qilishga tayyor ...
  Ammo rus odami juda chiroyli
  Vatan uchun jonini berishga tayyor ekani!
  Qiz salto qildi va fashistlarga anjirni ko'rsatdi va aylanib chiqdi va o'qlar go'zallikka tegmadi.
  Alla paydo bo'ldi, bu go'zal, deyarli yalang'och va shaytonga o'xshab, ikki oyog'i bilan bir vaqtning o'zida granata uloqtirdi. Va u tekshirdi:
  - Menda bor narsa ... o'tkir tomonda Fritz!
  Matrena Allani tuzatdi:
  - O'tkir, yon tomonda, o'tkir tomondan emas!
  Qiz kuldi va tarvuz ko'kraklarini silkitdi va portlash paketi bo'lgan granata yordamida granata otdi. "Yo"lbars"ning tumshug"iga urildi va bu qiyshiq san"at asari chetlab ketdi.
  Shundan so'ng, natsist mahluq orqaga chekindi. U olovga tushgan toshbaqadek sudralay boshladi.
  Anyuta quvnoq ko'z qisib kuyladi:
  - Va "Yo'lbars" orqaga chekinmoqda va nemislar yashirinmoqda!
  Qiz bataloni hujum, havo hujumlari va og'ir qurollar ostida manevr qildi. Bu erda reaktiv bombardimonchilar urilgan, singan, qizil-issiq tiklar osmonga ko'tarilgan. Va toshlar yonib ketdi. Yaxshiyamki, qizlarning hech biri o'lmadi, lekin erkaklar keyingi dunyoga ketishdi - ular juda afsusda emaslar! Va ruhlar uchadi - ba'zilari jannatga, boshqalari esa do'zaxga! Qaerda vilkalar bilan shayton allaqachon Isoga ishonmaganlarni kutmoqda.
  Alla g'azablangan jangchilarning eng seksualidir: natsistlar o'zlarining "Sturmtigr" dan sovet qo'shinlari pozitsiyalariga o't ochishlari va qizil jangchilarni o'ldirishlari mumkinmi?
  . Љ7-BOB
  Va qiz yalang oyoqlari bilan granatani ushlab oldi va kaskadlarda aylanib ketdi. Va tezroq va tezroq aylanish. Va keyin u bor kuchi bilan o'lim sovg'asini Bo'ron yo'lbarsining keng tumshug'iga tashladi. Go'zalning yalang'och, qoraygan oyoqlari porladi va granata keng tumshug'iga uchib ketdi. Va kuchli mashina avval bo'g'ilib, keyin shoshildi. "Sturmtiger" ning yon tomonlarida turgan ikkita "Qirollik yo'lbarslari" otilib, turli yo'nalishlarga tarqalib ketishdi. Ulardan roliklar yirtilib, yiqilib, qirolichaning singan marjoni kabi uchib ketishdi.
  Portlash to'lqini Allani uloqtirdi va qiz teskari uchib ketdi. Va u ag'darilgan, silkitilgan va uloqtirilgan. Ammo go'zallik baribir qo'ndi, o'tkir vayronalar va ezilgan toshlar uning yalang'och tagiga qazilgan. Qizning og'rig'i bor edi, hatto oyog'ining kallusi orqali ham uchi teshildi.
  Ammo Alla o'rnidan turib baqirishga kuch topdi:
  - Siz fashistlar kul bo'lasiz!
  Anyuta va boshqa qizlar portlovchi to'lqin tomonidan tashlangan va hatto biroz ezilgan. Ammo go'zal jangchilarning hech biri halok bo'lmadi. Qizlar bo'ron va yaxshi nishonga olingan olovga duch kelishdi. SSSRni qamal qilgan natsistlarni va boshqa tajovuzkor hasharotlarni bostirish.
  Mariya katta ishtiyoq bilan kuyladi:
  - Va Rabbiyning karnaylari bizni jangga olib borganda, biz komsomol bilan do'st bo'lamiz! Va Yahovaning irodasi bilan men samoviy chaqiruvda bo'laman!
  Alla qonga botgan tagidagi changni silkitib, kuyladi:
  - Lenin, partiya, komsomol! Biz Fyurerni jinnixonaga jo'natamiz!
  Qizlar kar bo'lib kula boshladilar va Seryojka xavotir va g'azab bilan dedi:
  - Va mening katapultim Allaning yalang'och va kuchli oyoqlari kabi aniq emas!
  Matryona qo'l mushaklarini bukib dedi:
  - Yaxshi! Siz hali ham o'ylayapsiz. Salqinroq narsa!
  Vedmakova frontdan qaytib, Vladivostokga shoshilinch qo'ng'iroq qildi. Katta yo'qotishlarga uchragan va Xabarovskni deyarli o'rab olgan (bu shahar bilan aloqa Amur orqali amalga oshirilgan), yaponlar o'z qo'shinlarini qayta to'plash va to'ldirish uchun to'xtatdilar. Yana yetmish million Manchuriya va Tailand bilan kamida yuz million Yaponiya piyoda askarlarini ko'p miqdorda o'tkazishi mumkin edi. Qaysidir ma'noda, SSSR bilan kurashish AQShga qaraganda osonroq, chunki ikkinchisiga qarshi kurashish uchun sizga juda ko'p qimmatbaho kemalar kerak va hech qanday arzon samolyotlar kerak emas. Ammo Schmeisters'dan ko'chirilgan engil va arzon miltiqlar va pulemyotlar bilan piyodalar katta miqdorda etkazib berilishi mumkin! Etti yoshdan boshlab har bir yapon bolasi avtomatni yig'ish va qismlarga ajratishni biladi! Faqat, albatta, qo'shinlarni oroldan qit'aga o'tkazish uchun vaqt kerak. Va to'ldirishni olgach, yana Sovet hududiga chuqur o'ting!
  Qo'ng'iroq qilib, Vedmakova nihoyat yangi jangchini qabul qilib, osmonda jang qilishiga umid qildi. Qizni emkada Vladivostokga olib ketishdi. Uchuvchi o'zini terminatordek his qildi. Yo'ldoshi, yoshi katta bo'lishiga qaramay, faqat serjant yo'llarini taqib yurgan oq sochli bobo bo'lib chiqdi.
  U maqtanib e'lon qildi:
  - Ey yoshlar! Bilasizmi, men podshohlik davrida yaponlar bilan jang qilganman!
  Vedmakova shubha bilan so'radi:
  - Haqiqatanmi? Yoki siz ham xoch olgandirsiz?
  Oqargan soqolini silkitgan bobo qarg'adi:
  - Xoch yo'q, medallar yo'q! Shunday qilib, u bir yilu uch oy davomida oddiy askar sifatida jang qildi! Nima deb o'ylaysiz, hamma unvon va medallarga ega bo'lishi mumkinmi? Ayniqsa, podshoh davrida, mansabdor shaxslar unchalik yaxshi ko"rilmaganda!
  Vedmakova rozi bo'ldi:
  - Ha, podshoh davrida sinfiy tengsizlik bor edi! Ammo hozir zamon boshqacha. Aytgancha, yaponiyaliklar qanday! Aytmoqchimanki, dushman kuchlimidi?
  Chol temir tishlarini miltillagancha javob berdi:
  - Zaif emas, garchi bizning qo'mondonligimiz aqlliroq bo'lsa, ular Port Artur va Manchuriyadan voz kechishmasdi! Ular unchalik kuchli dushman emas.
  Emka sekin yurdi, yo'l bomba va artilleriya bilan o'ralgan edi. Gaplashish mumkin edi.
  Vedmakova biroz jimgina so'radi:
  - Va bizniki nima kuchliroq edi?
  Chol chaqqonlik bilan, xuddi soat o'yinchog'idek, bir-ikki marta bosh irg'adi:
  - Ha! Masalan, yaponlar biznikidan yigirma baravar ko'p otish masofasiga ega. Meni frontga jo"natishdan oldin bor-yo"g"i uchta poligonda qatnashganman. Va keyin har biri beshta zarba. Biroq, o't o'chirishda biz yaponlardan yomonroq edik deb ayta olmaymiz. Va bu ular xaki formasida va biz oq palto kiyganimizga qaramay. Tabiiyki, biz harbiy tajribaga ega bo'lganimizdan keyin. Yaponlar uzoqroq tayyorgarlikka qaramay, harbiy ishlarda biznikiga qaraganda ancha kam qobiliyatga ega. Ammo ularning miltiqlari bizning Mostina klubimizga qaraganda ancha aniqroq tegdi.
  Vedmakova hech qanday shartsiz rozi bo'ldi:
  - Ha albatta! Bunda siz haqsiz! Yaponlar, nemislar singari, burg'ulashga juda ko'p e'tibor berishadi.
  Chol bosh chayqadi.
  - Aksincha! Chor armiyasidagidan kam bo'lsa kerak! Xo'sh, agar Birinchi jahon urushidan oldin ham ular askarlarni yaxshiroq tayyorlashni boshlagan bo'lsa va hech bo'lmaganda kiyimlarini o'zgartirgan bo'lsa, unda ... Armiya emas, balki mustahkam qadam!
  Vedmakova g'arazli holda ta'kidladi:
  - Urushdan oldin paradlarda yurishga ham katta e'tibor berganmiz! Ko'rinib turibdiki, aqlli boshqalarning xatosidan, ahmoq o'zidan o'rganadi, kim umuman o'rganmaydi, kim?
  Bobo ta'kidladi:
  - O'rganish vaqt bilan birga keladi! Ammo ta'minot bilan biz odatda to'liq blokirovkaga duch keldik. Qurol yo'q, o'q yo'q! Ular tez-tez och qolishdi, askarlar kasal bo'lib qolishdi - dori-darmonlar yo'q edi! Yapon o'qlaridan ko'ra ko'proq odam tif va boshqa jirkanch narsalardan o'lgan. Bu juda yomon urush edi. Kuropatkin ahmoq! Hech qanday aylanma yo'llar, kamuflyaj yo'q, u odamlarni to'g'ridan-to'g'ri avtomatlar ostidagi xandaqlarga tashladi. Bizdan to'p sifatida foydalanilgan. Hammasi juda yomon, mag'lubiyat bilan yakunlandi. Ular aytganidek, oyoqlarimni zo'rg'a sudrab oldim. To'g'ri, asirlikdan qochib qutulganim bilan faxrlanishim mumkin! Xuddi yaradorlar kabi!
  Qiz qiziqib so'radi:
  - Va yaponlarning o'zlari yaxshi yoki yomonroq bo'lib qolishgan! Ularning jangovar fazilatlari bo'yicha.
  Chol avval sigaret tutdi, shundan keyingina javob berdi:
  - Bunga xolis baho berish qiyin. Armiyalar o'zgardi, tanklar, samolyotlar, avtomatlar paydo bo'ldi. Taraqqiyot nuqtai nazaridan kemalar, shuningdek, qurollar unchalik o'zgarmadi. Ammo buyruqning ahmoqligi o'zgarishsiz qoldi, shuning uchun Vladivostokga hujum qiling!
  Witcherning yashil ko'zlari chaqnadi.
  - Buning uchun hech qanday bahona yo'q!
  Chol rozi bo"ldi.
  - Va bo'lishi mumkin emas! Axir, ular dushmanning hiyla tayyorlayotganini bilishardi va bunga munosabat bildirishning iloji yo'q edi! Go'yo o'rnatilgandek. Ammo Pindos bilan sulh - kuchli zarba kutilayotganidan dalolatdir.
  Witcher kulib yubordi.
  - Pindos bilanmi?
  Bobo tasdiqladi:
  - Ha, hozir Amerika va Britaniyani shunday deyishadi! Ism "o'g'irlash", ya'ni o'g'irlik so'zidan kelib chiqqan. Bular esa parazit mamlakatlar, ahmoq va zaifroqlarning qonini so'radigan o'g'rilar!
  Uchuvchi qizil boshini qimirlatib qo'ydi:
  - Mana men roziman!
  Chol turib oldi:
  - Qo'shiling, bizning buyrug'imiz ahmoqlar va hatto xoinlar! Shunday qilib, bizning flotimizni Pindosdan ham yomonroq almashtiring!
  Vedmakova e'tiroz bildirdi:
  "Balki ular yaponlar bunchalik tez zarba beradi deb o'ylamagandirlar. Umuman olganda, Uzoq Sharq dam olish maskani bo'lib, bu erda qo'rqoqlar va dangasalar joylashdi. Axir, armiyada siz orqada ishchi yoki kolxozchi sifatida qattiq ishlashingiz shart emas, lekin siz yaxshi ratsion va maosh olasiz. Boshqa tomondan, Uzoq Sharqda xizmat qilib, hayotingizni xavf ostiga qo'ymaysiz. Ha, loaferlar va qo'rqoqlar uchun jannat.
  Chol javob berdi:
  - Askarlar va ofitserlar unchalik yomon kurashmaydi. Mana Xabarovsk, hali ham o'tmagan.
  Vedmakova rozi bo'ldi:
  - Rus jangchisi, maxsus jangchi! Ammo Brusilov aytganidek: bizning askarlar zo'r, zobitlar yaxshi, generallar o'rtacha, podshoh esa butunlay yomon!
  Bobo norozi bo'lib pichirladi:
  - Agar bizning komandirimiz Kuropatkin emas, balki Brusilov bo'lganda edi: biz g'alaba qozongan bo'lardik! Voy, buning ustiga yozilgan! Aytishim kerakki, podshoh davrida rus generallari kichiklashdi: Suvorov davrida taniqli generallarning butun galaktikasi bor edi! Biroq, Stalin gruzin, lekin ular aytganidek, gruzinlar ...
  Bobo Witcherning gapini bo'ldi:
  - Bunday gaplardan ehtiyot bo'ling! Shunday qilib, siz maxsus bo'limga kirishingiz mumkin! Biroq, men uchun Stalin hech qanday daho emas! Va, masalan, fevral oyida o'tkazib yuborilgan chiziq zarbasi buni tasdiqlaydi! Aytgancha, 1-may kuni Moskvada Sovet havo hujumidan mudofaa kuchlari nochor bo"lib, minglab sovet fuqarolari halok bo"lganini eshitdim!
  Chol ta'kidladi:
  - AQSh va Britaniyaga rahmat! Ular Wehrmachtga yangi samolyotlarni berishdi! Bundan tashqari, men ommaviy sabotaj bo'lganini eshitdim, buning natijasida Yaks havoda parchalanib ketdi! Va bu yangi Yaks!
  Jodugar boshini qimirlatib qo'ydi.
  - Men bu haqda eshitdim! Haqiqatan ham sharmandalik! Lekin aybdorlar jazosini oladilar, muammo hal bo'ladi degan umiddaman!
  Bobo bosh chayqadi, keyin birdan dedi:
  - Asosiy muammo bizning boshimizda! Qandaydir sovet mentaliteti! Odamni tishli, oddiy qulga aylantirishga urinish!
  Vedmakova bahslashmadi. U to"xtab qoldi, ma"yus derazadan tashqariga tikildi. Endi SSSRning mag'lubiyati tahdidi ancha aniq bo'ldi. Ma'lum bo'lishicha, hatto Moskva ham havo hujumlaridan himoyalanmagan. Hech bo'lmaganda, u katta havo hujumiga qarshi turish uchun etarli darajada ishonchli himoyaga ega emas!
  Xo'sh, urush biroz boshqacha bosqichga o'tmoqda ... To'g'ri, Stalingrad yaqinidagi janglarda nemislar ham havo ustunligiga ega edilar, ammo bu istalgan g'alabani keltirmadi! Biroq, unchalik katta emas, Fritzning afzalligi bor edi! Axir, yangi Sovet samolyotlari muntazam ravishda frontga etib borardi! Ammo shuni aytishim kerakki, uchuvchilarning jangovar tayyorgarlik darajasi juda past edi. Ko'pgina yangi boshlanuvchilar 8 soatdan ko'p bo'lmagan parvozga ega edilar. Bu katta minus, ayniqsa nemislar odatda 250 soatgacha bo'lganligi sababli! Biroq, Stalingraddan keyin nemislar dasturni 150 ga qisqartirishdi, ammo hozir yoqilg'i bilan ancha osonlashdi. Biroq, ko'p sonli yangi samolyotlarning paydo bo'lishi Fritz uchun muammo yaratadi.
  Aytgancha, urib tushirilgan bombardimonchilarning uchuvchilari orasida bir necha AQSh fuqarolari ham asirga olingani xabar qilingan edi. Oxirgi nima, ajablanib bo'lmadi! Luftwaffe yangi bombardimonchilar uchun etarli uchuvchilarga ega emas, shuning uchun ko'ngillilar bor edi!
  Qiziq, Sovet qo'mondonligi bunga qanday javob beradi? Axir, Berlinni olish uchun hech narsa yo'qmi? Uzoq masofali strategik bombardimonchilar SSSRda ishlab chiqilmagan, P-8 bundan mustasno. 1936 yilda yaratilgan tezligi soatiga atigi 400 kilometrdan oshadigan oxirgi samolyot aniq eskirgan. Bundan tashqari, Berlinga urilganda u havo eskortisiz harakat qiladi va nemislar uni o'z samolyotlari bilan ushlab olishlari mumkin. Axir, ular allaqachon Berlin tomon uchayotgan massa harakatini qayd etadigan juda yaxshi radarlarga ega. Ha, va bu mashinalarni Germaniyaga qarshi zarbalar uchun etarli miqdorda chiqarish uchun vaqt kerak. Nemislar zaif xalq emas va texnologiyani yaxshi ko'radilar! Ularning o'zlari, ehtimol, Evropadagi yoki hatto dunyodagi eng intizomli va yuqori uyushgan xalqdir! Yakka o'zi g'alaba qozonish juda qiyin , hatto ikkinchi jabhada kuchsiz Yaponiya bo'lmasa ham.
  Bunday vaziyatda qilish kerak bo'lgan eng yaxshi narsa Ittifoqchilar va Germaniya o'rtasida xanjar o'rnatishga harakat qilishdir. Lekin buni qanday qilish kerak? Beriya allaqachon unga amerikaliklardan olingan esminet yordamida buni amalga oshirishni buyurgan edi. Yaxshi provokatsiya bo'lishi mumkin edi, ammo Annaning vaqti yo'q edi.
  Aftidan, u aybdor emas - bu taqdir emas, lekin u hali ham yoqimsiz ta'mni kemirmoqda. Go'yo u bir kun oldin kelgan bo'lsa, hammasi boshqacha bo'lardi!
  Biroq, bu istisno emas! Lekin u Beriyadan buyurtma olgan zahoti yetib keldi!
  Umuman olganda, Lavrentiy Palich provokatsiyalarning ustasi. Yaponiya Peru bandargohiga uning ishtirokisiz hujum qildi!
  Gap shundaki, AQSh samolyot tashuvchilardan, shu jumladan Peru bandargohida joylashgan samolyotlardan foydalangan holda bir qator profilaktik zarbalar berishni rejalashtirmoqda, go'yo tasodifan chiqayotgan mamlakat razvedkasi qo'liga tushib qolgan!
  Qolaversa, amerikaliklar ahmoqdirlar: ular Angliya bilan birga neft va boshqa xomashyo yetkazib berishga embargo qoʻyib, Yaponiyani urushga qoʻzgʻatdilar, lekin oʻzlari urushga tayyor emas edilar!
  Darhaqiqat, 1941 yilda Qo'shma Shtatlar Yaponiya bilan urush uchun etarli kuchga ega emas edi, ayniqsa tanklarda. 1940 yilda ularda atigi 400 ta tank bor edi va 1941 yil haqidagi ma'lumotlar sir, ammo o'sha paytda ham mingdan ortiq bo'lishi dargumon! Shunday qilib, Amerika butunlay tayyor bo'lmagan holda urushga chiqdi! Yaponiya ham juda qurollangan emas. Agar uning ikki yarim mingga yaqin tanklari va engil tanklari bo'lsa, unda, masalan, uzoq masofali aviatsiya umuman yo'q edi!
  Shunday qilib, Quyosh chiqishi mamlakatining jasur AQSh uchuvchilari bombardimon qilmadilar! Va ular shunchaki o'zlarini lychga olishdi! Va endi ular birinchi navbatda o'zlarining piyoda qo'shinlariga tayanib, podsho Nikolay II davridagi muvaffaqiyatlarni takrorlashni orzu qilib, SSSRni qaytarishga qaror qilishdi!
  Witcher zerikdi va kuyladi:
  Hayot naqadar murakkab, Rabbim, afsuski,
  Siz o'zingiz tikanli gulchambar qo'ydingiz!
  Yo'q, boshimni urmang
  Yangi kun bizga muammolarni va'da qiladi!
  
  Tushlar changga aylanib ketdi
  Zolim qurt ehtiros bilan kemiradi!
  Va ko'zlaringda og'riq va qayg'u
  Nimani jilovlash kerak, hokimiyatda hech kim yo'q!
  
  Ammo, Xudo, nima qila olasiz?
  Kolning o'zi Go'lgota xochiga ko'tarildi!
  Baxt haqida hayoliy orzular
  Ular bevaning yig'lashida ingrab, nola qiladilar!
  
  Dunyodan yomonroq narsa yo'q,
  Urushning eskizi qonga singib ketgan!
  Ankraj ko'pikli efir,
  Siz birdaniga internetni buzasiz!
  
  Va agar siz mening hayotimni xohlasangiz
  Keyin meni do'zaxga tashla!
  Baribir seni sevaman
  Davom etmoqda, men o'zgarishlarga ishonaman!
  
  Men ishonaman inson
  Tozaroq, balandroq bo'lishga qodir!
  Zamon azobi tugaydi,
  Biz Xudoyi Taoloning birodariga o'xshaymiz!
  
  Nima buyuramiz
  Yulduzli kemalar kengligida!
  Bizning jasur armiyamiz
  Kvazardan kuchliroq porlaydi!
  
  Hayot hech qachon so'nmaydi
  Va hamma inson bo'ladi!
  Yilning cheksiz nuri kabi
  Cheksiz va baxtli yosh bilan!
  
  Kommunizm haqiqatga aylanadi
  Bu siz orzu qilganingizdan ham yaxshiroq bo'lishiga ishoning!
  Oldinga, yuqoriga, pastga emas,
  Xursandchilik bo'lsin - qayg'u yo'q!
  Vedmakova qo'shiqni tugatdi va "Emka" nihoyat Vladivostokga yo'l oldi. Uchuvchi shaharga qiziqish bilan qaradi. Vladivostokda vayronagarchilik sezilarli darajada oshdi, ba'zi binolar chekishdi, ko'chalarda o't o'chirish guruhlari ishlamoqda, ko'plab o'smirlar belkurak, cho'tka va boshqa yong'in o'chirish to'plamlari bilan bor edi.
  Bobo ta'kidladi:
  - Podshoh davrida yoshlar ham qattiq mehnat qilishgan, ammo tabassum va ishtiyoqsiz! Yalang'och ishtiyoq bilan uzoqqa bormasangiz ham!
  Vedmakova e'tiroz bildirdi:
  - Sanoat iqtisodiyotning dvigateli bo'lsa, ishtiyoq bu yuqori oktanli yoqilg'i!
  Chol xursand bo"lib bosh irg"adi.
  - Xo'sh, qiz deyapsiz!
  "Emka" komendatura binosi yonida to'xtadi va Vedmakova deyarli yugurib chiqib ketdi. U yana qanotli otiga minishni juda xohladi.
  Qiz kun tartibiga yuborilgan ishxona eshigini taqillatdi. Uning ortidan uyqusirab ovoz keldi.
  - Tizimga kirish!
  Witcher mag'rurlanib yelkalarini rostlagancha ichkariga kirdi. Kresloda NKVD polkovnigi kiyimidagi bir kishi o'tirardi. Bunday kal va yoqimsiz turdagi. U g'amgin ohangda uchuvchidan so'radi:
  - To'liq ism!
  Qiz tezda javob berdi:
  -Anna Petrova Vedmakova!
  Polkovnik qo'shimcha qildi:
  - Harbiy unvonmi?
  - Harbiy havo kuchlari mayori va Sovet Ittifoqi Qahramoni! - g"urur bilan dedi uchuvchi.
  Polkovnik trubkani olib, qisqacha dedi:
  - Harbiy-havo kuchlari mayori Vedmakova allaqachon keldi!
  Keyin qizga yuzlandi.
  - O'zingizni qanday his qilyapsiz? Umid qilamanki sog'lommi?
  Uchuvchi tishlarini ko'rsatdi.
  - Kayfiyatim yaxshi! Arslon kabi jang qilishga tayyor!
  Polkovnik bosh irg'adi.
  - Ajoyib! O'ylaymanki, yaponlar buni qadrlashadi!
  Shov-shuv, etiklarning taqillagani eshitildi va maxsus bo"limning olti nafar oddiy xodimi maxsus formadagi bir kishi hamrohligida idoraga bostirib kirishdi. U buyurdi:
  - Kishan bu kaltakni!
  Witcher sarosimaga tushdi:
  - Bu yana nima?
  Polkovnik qichqirdi:
  - Va bu! Siz hibsdasiz, fuqaro Vedmakova! Va sizni qamoqqa yuborishadi!
  Maxsus kiyimdagi bir kishi ogohlantirdi:
  - Bu ayol jang qilishni juda yaxshi biladi! Shuning uchun hushyor bo'ling!
  Witcher jilmayib qo'ydi.
  - Men mard huquq-tartibot idoralarimiz vakillari bo"lmayman! Beriyani va bu tushunmovchilikni darhol chaqiring, aniqlang!
  Polkovnik nafrat bilan xo'pirdi.
  - Mana, Beriyani chalg'itish uchun! Uni qamoqqa yuboring, tergov buni aniqlab beradi!
  Jodugar bosh irg'adi.
  - Men Sovet Ittifoqi Qahramoniman va tergov buni albatta aniqlaydi, lekin Beriya bilan tezroq bo'lardi! Men imkon qadar tezroq samolyot boshqaruvida bo'lishni xohlayman!
  Polkovnik tasalli berdi:
  - Urush paytida hech kim uzoq vaqt tortmaydi! Uni olib keting!
  Vedmakova qarshilik ko'rsatmasdan yurdi va u qisqargan modeldagi pulemyotlarning barrellari bilan biroz itarib yubordi va ular skautlarni jihozlashni boshladilar. Keyin meni qora voronkaga solib olib ketishdi. Anna Petrovna xotirjam edi, u o'zini aybdor his qilmadi va NKVD uning Beriya bilan o'ziga xos munosabati haqida biladi, shuning uchun ular buni tushunishadi. Qamoqxonaga tashrif buyurish ham qiziq. Haqiqiy erkak o'g'lini tarbiyalashi, armiyada xizmat qilishi va qamoqda o'tirishi kerak! Demak, ehtimol, jangchi! Ko'plab mashhur odamlar qamoqda edi: Stalin, Lenin va Gitler!
  Qamoqxona komendaturadan unchalik uzoqda emas edi, shuning uchun Vedmakovani chiqarib, hovliga olib kirishdi. U erda itlar shafqatsizlarcha baqirdilar, XVIII asrda qurilgan zindonning tosh devorlari xira va kulrang edi. Qiz uni ichkariga olib kirishganda beixtiyor hayajonni sezdi va yo'laklardan o'tkazdi. Mana ro'yxatdan o'tish oynasi: vazifa savollari:
  - Ism, familiya, otasining ismi, jinsi!
  Keyin plitkali xonaga o'ngga buriling. U yerda stolda NKVD kiyimi va charm fartuk kiygan ofitser, u bilan birga oq xalat kiygan shifokor va qo"llariga yupqa rezina qo"lqop kiygan ikki o"rta yoshli ayol o"tirardi.
  Vedmakovaga hamroh bo'lgan qo'riqchi tez va mashq qilingan harakat bilan uning kishanlarini yechib oldi. Ofitser buyurdi:
  - Yechin!
  Vedmakova hayron bo'ldi:
  - Nima?
  Ofitser xotirjamlik bilan takrorladi:
  - Yechin dedim! Qidiruv va shaxsiy tekshiruv talab qilinadi!
  Qiz qizarib ketdi.
  Ammo bu erda erkaklar!
  Fartukli ofitser qichqirdi:
  - Senga yordam kerakmi! Xo'sh, lattalaringizni tashlang fohisha!
  Vedmakova titrab ketdi, u ha, qamoqqa tashlanganida shaxsiy tintuv o'tkazish majburiy ekanligini esladi va kiyimlarini yecha boshladi. Ayollar uni olib, har bir tikuvni diqqat bilan tekshirdilar. Vedmakova trusigida qolib, xijolat tortdi, lekin ofitser qichqirdi:
  - Va külotlaringni yech! Qidiruv tugallanadi!
  Bir necha erkakning ko"z o"ngida butunlay yalang"och holda qolgan (uni olib kelgan karvon har qanday daqiqada jang qilishga shay turgan holda turdi) qiz xijolat bo"lib, uni qo"llari bilan berkitmoqchi bo"ldi.
  Ular uning dumbasiga tayoq bilan qattiq urishdi:
  - Qo'llar tikuvda kaltak!
  Vedmakova qichqirdi, lekin chidadi. Ular uning kiyimlarini tekshirib, etiklarini yirtib bo'lgach, ofitser buyurdi:
  Endi buni o'zingiz tekshirib ko'ring!
  Ayol qamoqxonachilar boshidan boshlashdi. Ular qo'lqopli barmoqlari bilan sochlarini tarashdi, so'ng quloqlariga qarashdi, hatto chirog'li naychadan ham foydalanishdi. Quloqlar bir necha marta orqaga tortilgan, egilib, egilmagan. Keyin burun teshigiga qaradi:
  - Yo'tal, iltimos! Mana, kuchliroq!
  Qizning burni ezilgan edi. Buning ortidan og'izni tekshirish o'tkazildi. Bu juda yoqimsiz edi, qo'pol qo'llar tilni bosdi, vaqti-vaqti bilan uni tortib oldi, keyin qattiqroq tortdi, hatto uni deyarli yirtib tashladi.
  Ofitser gapirdi:
  - Siz ko'proq ehtiyot bo'lishingiz kerak! U josus bo'lishi mumkin!
  Qamoqxona xodimlari barmoqlarini tishlariga bosib, muhim ma'lumotlarni o'z ichiga olishi mumkin bo'lgan plombalarni tekshira boshladilar. Vedmakova o'zini xo'rlangan his qildi va tupurdi; uning SSSR qahramoni fohisha kabi qidirildi, hech narsani yo'qotmadi. Keyin qo'lqopli ayol qo'llari qizning yalang ko'kragini his qila boshladi. Ular uni ezib tashlashdi, har bir millimetrni his qilishdi, chiroq orqali porlashdi. Qizning ko'kraklari xiyonatkorona shishib ketdi va qamoqxona xodimlari tobora ko'proq bosdilar, keyin qichqirdilar:
  - Yo'q! U bu yerda toza!
  Keyin kindik va barmoqlar tekshirildi. Kindik orqaga tortildi, shuningdek, burishdi, shundan so'ng u igna bilan teshildi. Barmoqlarni diqqat bilan tekshirib ko'ring.
  - Va endi ginekologik qidiruv! - buyurdi ofitser.
  Qamoqxona xodimlari buyurdilar:
  - Egiling va oyoqlaringizni yoying, iltimos!
  Buning ortidan eng tahqirlovchisi bo'ldi, qamoqxona nazoratchisining qo'lqopli qo'li qizning bag'riga qo'pollik bilan kirdi. Vedmakova og'riq va xo'rlikdan ingrab yubordi. Qo'l esa ayol o'zining eng qimmatli xazinasini saqlaydigan g'orga qattiq yiqilib tushdi, bu g'or ham og'riqli, ham qitiq edi. Qiz biroz qimirlab ketdi va ofitser g"o"ng"illadi:
  - Iloji boricha ehtiyotkorlik bilan tekshiring! Axir, ayg'oqchilar odatda hujjatlarni samimiy joylarda yashirishadi va ba'zida muhim ma'lumotlarni topish uchun kichik bir eslatma kifoya qiladi.
  Bir qamoqxona xodimi boshqasiga almashtirildi, shundan keyin qidiruv yanada og'riqli va qo'polroq bo'ldi. Vedmakova ular qidiruvni qiynoqlarga aylantirib, uni xo'rlamoqchi ekanliklarini tushundi.
  Anus tekshiruvi qo'pol bo'lmagan, bundan tashqari, ichak ishlatilgan va katta ho'qna qilingan. Ko'rinishidan, uchuvchi haqiqatan ham jiddiy gumon qilingan. Shundan so'ng, barmoqlar, oyoqlar va oyoqlarni tekshirish kichik narsadek tuyuldi.
  Biroq, bu bilan tugamadi, ofitser buyurdi:
  - Endi oshqozon rentgenogrammasida! U yuta oladigan ko'p narsa yo'q edi!
  Xo'sh, bu unchalik zarar qilmaydi. Bu erda shifokor bor edi, u hamma narsani, hatto yurak va o'pkani ham diqqat bilan ko'rib chiqdi. Nihoyat, ruxsat berdi:
  U toza va mutlaqo sog'lom!
  Ofitser jahl bilan baqirdi:
  -Afsuski, baribir uni otib tashlaymiz! Biroq, hozircha unga pianino chalishga ruxsat bering!
  Xo"rlikdan lol qolgan uchuvchi xuddi avtomatdek itoatkorona yurdi. Witcherning qo'llari bo'yoq bilan bo'yalgan va qog'ozga ehtiyotkorlik bilan siqib qo'yilgan. Keyin har xil o'lchovlar, profilda, to'liq yuzda suratga olish kuzatildi. Uzoq vaqt davomida ular yalang'och turishga majbur bo'lishdi, tanadagi barcha belgilar, chandiqlar va mollarni qayta yozishdi. Shundan so'ng, u sovuq dushda yuvilgan, SSSRda odat tusiga kirgan, nafaqat mahbuslar, balki ularga qamoq kiyimlari ham berilgan.
  - Kiyin, kaltak!
  Libos aslida xalat bo'lib, xaltadan tikilgan va qamoqxona raqami bilan tikilgan. Ular qizga poyabzal bermadilar, shekilli, ularni xalq dushmanlari uchun keraksiz hashamat deb hisobladilar va shuning uchun uni zo'rg'a yopishib, kameraga olib borishdi.
  Hozirgina ommaviy hibsga olishlar bo'lgan edi, qamoqxona to'lib-toshgan va shovqin-suron bo'lgan edi. Vedmakova tor qafasga tashlandi, u erda allaqachon yuzdan ortiq ayollar, asosan harbiylar va xizmatchilarning yosh qizlari bor edi. Uchuvchi kameraga olib kelinganida, u qadam bosa olmadi, mahbus butun polni yig'ib tashladi. Hujra juda qorong'i edi, deraza taxtalar bilan o'ralgan, u bo'g'ilib, kuchli hid edi, shekilli, ular uzoq vaqt davomida chelakni olishmagan.
  Qizlar yarim yalang'och, ba'zilari esa butunlay yalang'och, kiyimlarini olib ketishdi. Ulardan ba'zilari aqldan ozgan va ichishni so'rashgan. Jodugar to'xtadi va so'radi:
  - Men qadam bosa olmayman! Qayerga borishim kerak!
  - Qaerga olib keldi va to'xtang! - Zulmatdan buyurilgan, ehtimol kameradagi eng kattasi. - Bizga joy yo'q.
  Vedmakova bu ahmoqlik ekanini tushunib, shunga qaramay so'radi:
  - Qizlar, nima uchunsiz?
  Ovozlar kuzatildi:
  - Ha, mana 58-modda, hatto hech qanday ayblovsiz! Siz nima uchunsiz?
  Witcher kinoya qildi:
  - Ha, Beriya zo'rlangan!
  Qizlarning do'stona kulgisi va hayqiriqlari eshitildi:
  - Ha, u bizniki!
  Kim zulmatdan chiyilladi:
  - Bu Beriyadan ozgina osib qo'ying!
  Vahimali ovoz buzildi:
  -Yetarli! Shunday qilib, hovlida yarim mingdan ortiq odam otib tashlandi! Bizni ham butun kamera bilan sayrga chiqarish mumkin!
  Witcher qichqirdi:
  - Xo'sh, yo'q, agar meni otib tashlashsa, men bunga taslim bo'lmayman!
  . Љ8-BOB
  Oleg Ribachenko qiz Margarita Korshunova bilan ertangi kun uchun kurashni davom ettirdi.
  Ular Stalingradda jang qildilar. Ular ulkan jasorat bilan kurashdilar. Abadiy bolalar esa chekinishni va dushmanga taslim bo'lishni o'ylamadilar.
  Ammo kuchlar teng emas edi va fashistlar asta-sekin oldinga siljishdi. Ammo juda sekin va uylarga yaqinlashish va yollanma askarlarning jasadlari bilan ko'chalar.
  Moskva qurshab olingan, ammo hali ham jang olib bormoqda. Uning ham chiroyli qizlari bor edi. kim haqiqatan ham boy.
  Oleg Ribachenko va Margarita Stalingradda o'q uzishdi. Shu bilan birga, bola AIga ko'ra, biror narsa yozishga harakat qildi.
  Belorussiya prezidentligiga nomzod Aleksandr Lukashenkoga saylovda ishtirok etishga ruxsat berilmadi. Ular slavyan sobori imzolarni qaytarib olganida ayb topdilar. Natijada oltita emas, beshta nomzod bo"ldi. Va asosiy kurash Zenon Pozdnyak va Kebich o'rtasida bo'lib o'tdi. Rossiyaparast va mo"tadilroq bo"lgan Kebich biroz farq bilan ikkinchi bosqichga yo"l oldi. Va keyin u Rossiyaga qarshi Poznyakda katta farq bilan g'alaba qozondi.
  Lukashenka noqonuniy ravishda olib tashlanganiga norozilik bildirdi. Ammo umuman olganda, shovqindan boshqa hech narsa yo'q edi.
  Kebich juda ishonchli g'alaba qozondi. Va u birinchi Belarus prezidenti bo'ldi.
  Tez orada Belarus rubl zonasiga kirdi. Iqtisodiyotdagi vaziyat inqiroz holatida qoldi. Pul yetarli emas edi. Ammo mamlakat rubl zonasida edi.
  Kebich Rossiya bilan integratsiya jarayonini taklif qildi. Qonunlarning yaqinlashishi boshlandi, chegaralar ochildi, iqtisodiyot birlashdi. Millatlararo organlar tashkil etildi.
  1999 yilda Belarusda yangi prezidentlik saylovlari bo'lib o'tdi. Rossiya defoltidan keyin iqtisodiyot chuqur inqirozga uchradi. Ammo kommunistlarning ta'siri sezilarli darajada oshdi. Lukashenko esa hamma bilan janjallashib, o"z partiyasini tuzmagan, boshqa kuchlar tomonidan chetga surilgan. Asosiy kurash Kalyakin va Kebich o'rtasida kechdi. Zenon Poznyak bu vaqtga kelib mashhurligini yo'qotgan edi. Shuningdek, butun Belarus xalq fronti.
  Kommunistlar kuchayib ketdi.
  Rossiyada tarix ham biroz o'zgardi. Zyuganov g'alaba qozona olmagan bo'lsa-da, prezidentga bir oz ko'proq ovoz berdi. Lebed yana bir necha oy Xavfsizlik Kengashi kotibi bo'ldi. Ammo, umuman olganda, bu unchalik ahamiyatli emas. Eng muhim farq shundaki, Chernomyrdin ishdan bo'shatilmagan. Natijada, u defoltdan keyin ham bosh vazir bo'lib qoldi. Biroq, Kebich, Chernomyrdinning yordamiga qaramay, ikkinchi bosqichda yutqazdi va Kalyakin Belarus prezidenti bo'ldi.
  Va Rossiyada, Yeltsin ketganidan keyin Chernomyrdin prezidentlikka o'tdi. Rossiya iqtisodiyoti allaqachon o'sishga o'tdi va Viktor Stepanovich katta qiyinchilik bilan bo'lsa ham, uchinchi o'rinni egallagan Jirinovskiy yordamida Zyuganovni mag'lub etdi.
  Shunday qilib, Rossiyada Chernomyrdin prezident bo'ldi, Jirinovskiy xavfsizlik kengashi kotibi va prezidentning birinchi yordamchisi bo'ldi. Putin hozircha chetda qoldi. Zyuganov muxolifat yetakchisi. Primakov hali ham tashqi ishlar vaziri.
  Shunday qilib, hamma narsa reja bo'yicha o'tdi. Kalyakin integratsiya jarayonini davom ettirdi, lekin hali birlashmadi. Iqtisodiyotlar ko'tarildi. Chernomirdin Chechenistonda urush olib bordi. Masxadov bilan muzokaralar olib borildi. Va oxir-oqibat u erda barqarorlikka erishildi.
  Chernomirdin keyingi saylovda Zyuganov ustidan osonlik bilan g"alaba qozondi. Kalyakin ham osonlik bilan ikkinchi muddatga saylandi. Hamma narsa ozmi-ko'pmi muammosiz ketayotgan edi. Belarus iqtisodiyoti o'sishda edi.
  Ammo Kalyakin uchinchi muddatga bormadi. Uning vorisi hamkasbi Novikov edi.
  Chernomyrdin ham uchinchi muddatga nomzodini qo"ymadi. Chernomirdin oʻrniga Jirinovskiy taxtga oʻtirdi. Ikkinchisi, shubhasiz, ancha mo''tadilroq bo'ldi, lekin Belarusga bosimni kuchaytirdi - Rossiyaga qo'shilish talabi.
  Yangi kelgan odam jim qoldi. Chunki u sanktsiyalar ostida edi.
  Jirinovskiy qattiqroq va qattiqroq bosdi... Natijada rossiyaparast kuchlar Belarusda referendum o'tkazdi va bu og'ir iqtisodiy inqirozga to'g'ri keldi. Va Belarus Rossiya tarkibiga kirdi. Bu G"arbga qarshi kayfiyatni kuchaytirdi.
  2014-yilda Jirinovskiy Ukrainadagi Maydan va Yanukovich hokimiyatdan ag"darilganidan foydalanib, qo"shin yuborgan. Ukraina armiyasi jangovar tayyor emas edi va ruslar uni qurolsizlantirishdi. Yanukovich va Rada qurol bilan referendum e'lon qildi. Rossiya bu respublikani o'ziga qo'shib oldi.
  Ukrainaliklar kamroq isyon ko'tarishlari uchun Jirinovskiy Rossiya poytaxtini Kiyevga ko'chirdi. Va bu referendum natijalariga ta'sir qildi. Vladimir Volfovichning o'zi navbatdagi prezidentlik saylovlarida g'alaba bilan uchinchi muddatga saylandi va referendumda barcha cheklovlarni bekor qildi.
  Aleksandr Lukashenko nafaqaga chiqdi va unutilib ketdi. Putin 2012-yilgacha, ya"ni oltmish yoshga to"lgunga qadar FSB raisi lavozimida ishlagan. Jamoani yoshartirishni yoqtirgan Jirinovskiy esa uning o'rniga qirq yoshli qobiliyatli ofitserni qo'ymadi. Novik o"rniga kelgan Belarus gubernatori ham yoshroq bo"ldi.
  Biroq, Rossiya G'arbning sanksiyalari ostida qoldi, ammo ular unchalik ahamiyatli emas edi. Jirinovskiy Suriya va Iroqda jang qilgan. U kurdlar uchun o'z davlatini yaratdi va umuman olganda, Vladimir Putindan qat'iyroq harakat qildi. Bundan tashqari, Rossiya Saudiya Arabistoniga raketa hujumi uyushtirdi va neft narxini keskin oshirdi.
  Keyin Eron va AQSh o'rtasida katta urush boshlandi. Neft narxini yanada ko'targan narsa. Bu orada Rossiya Boltiqboʻyi davlatlari va Moldovani oʻz qoʻliga oldi. Va keyin, Nazarboyev ketganidan keyin Qozog"istondagi notinchlikdan foydalanib, u bu respublikani o"z muomalasiga kiritdi.
  Referendum ham bo'lib o'tdi va Rossiya boshqa viloyatni qo'lga kiritdi.
  Asta-sekin SSSRning tiklanishi davom etdi.
  2020-yilda Jirinovskiy Rossiya prezidentining to"rtinchi muddati uchun saylovlardagi rekordni yangiladi. U ketguncha.
  Va Rossiya Markaziy Osiyo bo'ylab ko'chib o'tdi. O'zbekiston, Tojikiston, Qirg'iziston, Turkmanistonda rus qo'shinlari paydo bo'lib, Rossiyaga qo'shilish bo'yicha referendumlar o'tkazildi.
  Shunday qilib, mamlakat SSSRning sobiq chegaralariga qaytarildi.
  Ammo bu Jirinovskiy uchun etarli emas edi. Va u keraksiz noto'g'ri qarashlarsiz Finlyandiyani qo'shinlar bilan bosib oldi. Va u erda, albatta, deyarli 100% natija bilan, referendum o'tkazish orqali. Va unga qo'shilish.
  Shunday qilib, Rossiya o'zinikiga qaytdi. Port-Arturga da'volar va sariqlarning Sibirdan quvib chiqarilishi tufayli Xitoy bilan munosabatlar biroz yomonlashdi.
  Ammo Xitoy Rossiyadan qo'rqib, qo'rqib ketdi.
  Ammo Alyaskada harbiy to'ntarish sodir bo'ldi va rus qo'shinlari uni egallab olishdi. Va ular Rossiyaga qaytish bo'yicha referendum o'tkazdilar. Shu bilan birga, Amerika Alyaskani Rossiyaga sotish bo'yicha kelishuvning haqiqiy emasligini tan olishga majbur bo'ldi.
  Shunday qilib...
  Oleg Rybachenko to"xtab, yana otishni boshladi.
  Bola portlatib, so"ng yalang oyog"i bilan granata uloqtirgan. Natsistlarni tarqatib yubordi va tvit yozdi:
  - Biz yengilmasmiz!
  Margarita ham o'q uzdi, yalang oyoq barmoqlari bilan granata otdi, Fritzni ezdi va baqirdi:
  - Va har doim birlashgan!
  Bolalar juda jasorat bilan kurashdilar.
  O'g'il yana g'animlarga zarba berdi. Yalang oyoq barmoqlari bilan granatani tırtılga uloqtirdi. Natijada ikkita tank to"qnashib ketdi. Oleg Rybachenko kuyladi:
  - Sizga shon-sharaflar, bizning rus yurtimiz,
  Muqaddas Rossiya nomidan,
  Mahalliy kengashlar oilasi!
  Qiz yana yalang oyog'i bilan granatani uloqtirdi. O'nlab fashistlarni otib tashladi va kuyladi:
  - Tog'da sigir bor,
  Sog'lom bolalar bo'ling!
  Bola burilib, Fritzni o'rib oldi va chiyilladi:
  - Yuragimda Vatan,
  Yaxshiyamki, biz eshikni ochamiz!
  Va shundan keyin uning bolalik oyog'i granata tashladi. U haqiqatan ham halokatli halokat tashuvchisi bo'lgan bola.
  Margarita ham juda katta aniqlikka ega o'q.
  Qiz uni oldi va kuyladi:
  - Yo'q, hushyor so'nmaydi,
  Lochin, burgutning nigohi-
  Xalqning ovozi jarangdor -
  Pichir ilonni ezib tashlaydi!
  Yalang oyog'i bilan granata tashlagan qiz uni oldi va yana chiyilladi;
  Stalin yuragimda yashaydi
  Biz qayg'uni bilmasligimiz uchun -
  Kosmosga eshikni ochdi
  Bizning tepamizda yulduzlar porlashdi!
  Va qiz kulib yubordi. U fashistlarga zarba berdi. U ularning safini yiqitdi va chiyilladi:
  Men butun dunyo uyg'onishiga ishonaman -
  Fashizm barham topadi...
  Quyosh yorqin porlaydi
  Yo'l, kommunizmni yorituvchi!
  Va yana qiz mohirlik bilan yalangoyoq oyog'i bilan granata uradi. Natsist tanklarini bir-birlariga itarib yuborish.
  Natasha ham jang qiladi. Stalingradda qizlar shunchaki qahramonlar.
  Va jasorat bilan o'zlariga kuylang:
  - Vatanim olam zulmati,
  Men yovuz dushmanlarning hujumini engishim mumkin ...
  Sensiz bir kun ham sevolmayman
  Men sen uchun jonimni berishga tayyorman!
  Va Natasha yalangoyoq oyog'i bilan granata uradi.
  Keyin Zoya o'q uzmoqda. Bikinidagi go'zal qiz. Navbat beradi, natsistlarni yo'q qiladi.
  Va keyin uning yalang oyog'idan qotil sovg'a uchadi.
  Zoya tishlarini ko'tarib kuyladi:
  - Men dushmanlarni yo'q qilishni yaxshi ko'raman! Shunday qiz!
  Va yana, yalang oyoq barmoqlari bilan go'zallik halokatni boshlaydi.
  Va keyin Aurora o't ochadi. Shuningdek, qizil sochli shayton natsistlarga qanday haydash kerak.
  Yalang oyog'i bilan otilgan granata Wehrmacht jangchilarini shag'alga surtadi.
  Qiz qichqiradi:
  - Tili, tili, trol, vali ...
  Natsistlarni mening kuchim bilan mag'lub etdim,
  Men endi rad eta olmayman!
  Va yana jangchi aniq o'q uzadi.
  Keyingi olovni Svetlana boshqaradi. Va shuningdek, yalang oyoq barmoqlari bilan u portlash paketini tashladi.
  Xo'sh, Fritz buni tushundi.
  Qiz, ochig'ini aytganda, tosh jangchi.
  Va qanday kuylash kerak:
  - Yer yuzida Rossiyaga shon-sharaf,
  Biz doimo orzu bilan bo'lamiz!
  Va natsistlardagi to'rtta qiz va ular qanday urishadi. Umuman olganda, ular o'lim farishtalari batalyonidagi azizlarga o'xshaydi. Va Stalingraddagi natsistlar buni olishadi.
  Lekin bu tobora qiyinlashib bormoqda.
  Stalingrad hali ham ushlab turmoqda, ammo natsistlar allaqachon Qurg'oqni egallab olishdi. Natsistlar orasida dengizdan kuchli flot ham mavjud. Shu jumladan qo'lga olingan Britaniya kemalari.
  Ular butun qirg'oqni tom ma'noda yaraladilar. Turklar esa janubdan oldinga siljiydi. Bu haqiqatan ham qo'rqinchli bo'ladi.
  Natasha va uning qizlari Suximidan nemis kontrplak samolyotini qo'lga olib, Stalingradga uchib ketishdi.
  Va hozir ham Stalingradda. Qanchalik uni olmaslikka harakat qilsangiz ham, bu shahar fashistlar.
  Natasha qotillik sovg'asini yalangoyoq oyog'i bilan tashlab, natsistlarni yirtilgan go'shtga aylantiradi va kuylaydi:
  - Bizning hayotimiz ajoyib bo'ladi!
  Zoya yalang oyog'i bilan granata otib, tishlarini ko'tarib qo'shib qo'ydi:
  - Agar, albatta, biz g'alaba qozonsak!
  Qiz esa qizil nipellarini silkitdi.
  Aurora, o'q otib, qichqirdi:
  - Va bizning Vatanimiz mashhur bo'lsin!
  Va yalang oyoq barmoqlari bilan u qotillik sovg'asini tashlaydi. Raqiblarni tor-mor eting va chiyillang:
  - Buyuk Rusga shon-sharaflar!
  Va keyin Svetlana chiziqni oldi va uni portlatib yubordi. Men yuzta natsistni o'yib chiqardim. Keyin u yalangoyoq oyog'i bilan granata otdi va chiyilladi:
  - Ilm-fan va farovonlikning yangi nuriga!
  To"rt qiz esa yana mushtlashib, burunlarini tushirmoqchi emas.
  Natashka portlovchi paketni ikki yalang oyoq bilan ko'tardi. Va butun kuchi tufayli u uni fashistlarning tankiga tashladi.
  E-75 shikastlangandan so'ng to'xtadi va chekishni boshladi.
  Natasha kuyladi:
  - Rus kuldi, yig'ladi va qo'shiq aytdi,
  Hamma asrlarda, shuning uchun u va Rus!
  Keyin Zoya uni oldi va oyoq barmoqlari bilan qotil sovg'asini ishga tushirdi. Va fashistlarning yana bir tanki to'xtadi, saf tortdi.
  Zoya tvitterda:
  - Ha, kelajak bizniki!
  Buyuk Rossiyaga shon-sharaflar!
  Aurora pulemyotdan o'q uzdi. Ko'plab fashistlarni qirib tashladi. Keyin u tajovuzkorona dedi:
  - SSSR qahramonlariga shon-sharaflar!
  Va uning yalang oyog'i otilganidan granata yana uchadi. Mana qizil sochli qiz. Shunchaki yengilmas terminator.
  Va Svetlana uni qanday qilib oldi va natsistlarni tor-mor qildi. Va ularni o'tkir pichanzor kabi yiqitdi.
  Keyin u chiyilladi:
  - Rossiya zaminiga shon-sharaflar!
  Va uning yalang oyog'ini otishdan bunday halokatli parchalanadigan granata uchadi.
  Jangchi chiyilladi:
  - Sovet imperiyasi uchun!
  Natasha otib, deydi:
  - Eng buyuk imperiyalar uchun!
  Va yana, natsistlarni katta kafolat bilan o'ldiradigan narsa uning yalang oyog'idan uchib ketadi.
  Va qiz qo'shiq aytadi:
  - Vatanimga shon-sharaf -
  Rossiyaga shon-sharaf!
  Zoya ham yalangoyoq oyog"i bilan granata uloqtirdi. U ko'plab natsistlarni kesib tashladi va qichqirdi:
  - Buyuk Rossiya - buyuk shon-sharaf!
  Va hamrohlariga ko'z qisib qo'ydi.
  Albatta, qizlar deyarli yalang'och. Bikinida, tanlangan, mushakli, chiroyli va jingalak.
  Deyarli yalang'och holda qizlar qanchalik jozibali ko'rinadi! Va nima uchun hatto kiyim!
  Keyinchalik, Aurora faol ravishda o'q uzadi. Yalang oyog'i bilan esa natsistlarni o'ldiradigan narsani tashlaydi.
  Keyin u kuylaydi:
  - Buyuk Vatan uchun!
  Svetlana otishda davom etdi. U natsistlarni yo'q qildi va chinqirdi:
  - Katta yutuqlar uchun!
  Yalang oyoq bilan qanday qilib granata otishni o'rganish kerak. Va yana, natsistlar soqov.
  Yaxshi rus qizlari. Ular aerobatika bilan shug'ullanadigan odamlardir.
  Va keyin uchuvchilar bor: Mirabela va Anastasiya. Fritzga shapaloq urish bilan bir xil.
  Ha, Gitlerning qo'shinlari bunday qizlardan tarqalib ketadi.
  Jangchilar Yak-9da jang qilishadi. Mashina eskirganga o'xshaydi. Lekin ancha samarali. Tezlik va qurollanish jihatidan Luftwaffedan past bo'lsa ham.
  Qizlar uchun faqat bitta 20 mm to'p va pulemyot, beshta 30 mm to'pli ME-262 ga qarshi.
  Ammo bu erda Mirabela mohirona manevr qiladi, qanotli fashist tulporining dumiga kiradi. Va uni otib tashlaydi. Metallni uradi, dushmanni toza yoqib yuboradi.
  Keyin Mirabela kuyladi:
  - Yuqori va yuqori va yuqori
  Samolyotlar qushdek uchadi...
  Biz fashistik tomlarni yiqitamiz
  Va askarlarning jasorati chegaradan tashqarida!
  Mana, Anastasiya, uni qanday qabul qilib, natsistlarni o'qqa tutadi. U terminator qiz.
  U fashist qaroqchilarining yuzlarini ezadi va chiyillaydi:
  - Rossiyaga buyuk shon-sharaf keladi!
  Shuningdek, yalangoyoq oyoqlari bilan pedallarni bosadi. Va yana bir Messerschmitt quladi.
  Qizlar yolg'iz külotlarda jang qilishadi. Va ular juda yaxshi. Ular kuchsizroq dvigatellarda tez chayqaladi. Va ular dushman o'qlaridan ketishadi.
  Mirabela Fritzni kesib, chiyilladi:
  - Qarg'alar yo'q, bizni mag'lub etolmaysiz!
  Va yana jangchi halokatli masofaga sudralib chiqadi.
  Va yangi fashistlar mashinasi quladi.
  Sandal qiz nima qilayotganini biladi. Va u juda yaxshi ishlaydi.
  Mana, fashist jangchini uzoqdan yopishga harakat qilmoqda. Va u ketadi. Va qandaydir mo''jiza bilan, yana dushmanning dumida.
  Va Fritzni yiqitib, chiyilladi:
  - Ruslar uchun imkonsiz narsa yo'q!
  Va yana jangchi umidsiz burilish qiladi. Va yana bir mashina teshilgan holda tushadi.
  Mirabella tvitterda:
  - Haqiqatan ham dunyo Rossiya uchun yaratilgan!
  Va yana, qanday qilib chiqish kerak. Va qanday qilib dushmanga taslim bo'lish kerak!
  Anastasiya ham nemis mashinasini yiqitib, chiyilladi:
  - Butun yurtimiz mashhur bo'ladi, lekin bizni qo'lga olish bo'lmaydi!
  Va qizlar ko'proq va ko'proq farqlanadi!
  Ular bilan nima kurashish mumkin? Bu agressiv bo'ronmi!
  Aniqrog'i, dovul ularni engib o'tolmaydi!
  Bu orada Natasha jang qiladi va kuylaydi:
  Biz Rossiya uchun kurashamiz!
  Va shuningdek, yalangoyoq oyoq bilan qotil kalibrli granatani qanday otish kerak.
  Va natsistlarni metall chiplari va qonli go'shtga maydalang.
  Zoya ham yalangoyoq oyog'i bilan o'lik va qizg'ish toshni tashlaydi va sakrab o'rnidan turdi:
  - Va butun dunyoda kommunizmning yangi tartibi uchun!
  Va tishlarini yalang'och.
  Keyin Aurora qattiq o'q uzadi. U o'zini otadi, fashistlarni o'radi va tishlarini ko'tarib chiyillaydi:
  - Taraqqiyot uchun!
  Va uning yalang oyog'idan har qanday to'siqni sindirishga qodir bo'lgan narsa yuguradi.
  Va keyin jangda Svetlana. Bunday qotil qiz.
  Va u ham sarg'ish. U natsistlarga qanday zarba beradi ... Va keyin uning yalang oyog'idan qotil sovg'a uchadi. U natsistlarni tor-mor qiladi va ularni shayton oloviga aylantiradi.
  Terminator qizlar qanday shivirlash kerak:
  - Mening sharafli so'zimni maqtang!
  Komsomol so'zi!
  Jangchilar fashistlarga qanday o'q uzish kerak. Keling, ularni quturgan itlar kabi otaylik.
  Mana Terminatorlar! Va ular natsistlarni ezishdi - yaxshi, iblislar!
  Natasha pafos bilan dedi:
  - Biz sotsializm uchun kurashamiz,
  Bizning Sovet Rossiyamiz uchun,
  Yangi ajoyib buyurtma uchun!
  Va yana, uning yalang oyog'idan halokatli sovg'a uchadi.
  Zoya ham juda baquvvat harakat qiladi. Fashistlarni tor-mor qiladi. Va ularni tushkunlikka solmaydi. Yalang oyoqlari esa parvonadek miltillaydi.
  Jangchi g'ayrat bilan aytadi:
  - Muqaddas Rus nomi bilan,
  Rossiya ulug'lanadi!
  Va yana jangchi to'liq hayajon bilan jang qiladi.
  Keyin Aurora yalang oyoq bilan o'lim sovg'asini tashlaydi. Qanday qilib u natsistlarni barcha yo'nalishlarda supurib tashlaydi. Va g'azab bilan aytadi:
  - Men boks bo'yicha jahon chempioniman!
  Va keyin Svetlana qotil va buzg'unchini ishga tushiradi. Yalang oyog'i esa juda chaqqon.
  Va jangchi chiyilladi:
  - Men dunyodagi eng kuchliman,
  biz natsistlarni hojatxonaga singdiramiz -
  Vatan yirtilishiga ishonmaydi,
  Biz esa yovuz oligarxlarni miyaga beramiz!
  . Љ9-BOB
  Og'ir janglarda qatnashgan Vedmakova bir necha kun zo'rg'a uxladi va shuning uchun qamoqxona kamerasidagi haddan tashqari torlik, tiqilib qolish va hidga qaramay, u deyarli darhol uxlab qoldi.
  U o'zini o'rta asrlarda va qullar qo'zg'olonini boshqarib, etakdagi Spartakning o'ziga xos turiga aylanganini orzu qilgan! Birinchi muvaffaqiyatdan so'ng, jasur jangchi qiz, mushak qiz, qo'zg'olonchilarni yig'ib, o'z rahbarlarini tanlashni taklif qildi.
  Vedmakova, kutilganidek, allaqachon katta otryadning boshlig'i bo'ldi va qudratli qahramon Turonni birinchi o'rinbosari sifatida taklif qildi.
  Va bu erda qullar bir ovozdan. Keyin ular o'n kishini tanladilar. O'nli tizim eng oddiy va Vedmakova hech narsa murakkab bo'lmasligi kerak deb qaror qildi.
  Kuboklar bilan qurollanib, tarakan salyangozlarini olib (og'ir tushida, jodugarlarning ongsizligi paydo bo'ldi), ular harakat qilishdi.
  O'z hokimiyatini mustahkamlash va oyoqlarini cho'zish uchun Vedmakova mushuk kabi harakat qildi. Shunda qiz yalang oyog"i bilan tosh yo"lning mayda, o"tkir toshlarini paypaslab, yugura boshladi. Ammo jangchi dardga e'tibor bermadi, bundan tashqari, u hammadan oldinda edi. Ma'lum bo'lishicha, behuda emas. Dushmanning uchta jangchisi pistirmada o'tirdi va ular erta signal berishlari mumkin edi. Qo"zg"olon rahbari daraxtga chiqib, yuqoridan dushmanlar ustiga otildi. Uning harakatlari yo'lbarslar va kobralar duragaylarining raqsiga o'xshaydi, engil yig'laydi va kesilgan boshlar bilan tinchlanadi.
  - Men qarshilikni shunday sindiraman!
  Vedmakova qullarga kesilgan boshlarini ko'rsatib, omma uchun o'ynashga qarshi tura olmadi. Bunga javoban ma"qullash ovozi eshitildi.
  Tez orada plantatsiyalari bo'lgan erlar paydo bo'ldi. O'yilgan uylar bezaklar va haykallar bilan bezatilgan haqiqiy saroylardir. U yerda-bu yerda favvoralar ko"rinardi. Oshqozon, oyoq va ko'kragida kapalak qanotlari va og'izlari bo'lgan Zevs shaklidagi bitta haykaldan: ettita jet kaltaklangan. Dalalar boy, semiz, oltin paxtaga o'xshash, yirik boshoqli don, no'xat va boshqa narsalar. Ular ko'plab qullarni ishga olishgan. Erkaklar ham, ayollar ham, bolalar ham bor edi. Albatta, nazoratchilar, soqchilar. Ammo umuman olganda, albatta, qullar ko'proq va belkurak va ketmonlar bilan.
  Vedmakova cho'rilar tomonidan shoshilinch ravishda tikilgan uy qurgan bayroqni ko'tardi: Qilich va ketmon tasviri bilan! Boshqa qullar ham hujumga shoshilishdi.
  Bu orada bir nechta erkak va ayol qullar ustunlarga osilgan, qo'llari va oyoqlari mix bilan teshilgan. Aftidan, bu nohaq bolalar azob chekishga mahkum edi. Xochga mixlangan qiz yaqinlashib kelayotgan ozodlikchilarni ko'rib, kutilmaganda kuchli ovoz bilan qichqirdi:
  - Qasos keldi, egalarini uring!
  Witcher rahbari, har doimgidek oldinda. Uning tarakan salyangozi ko'tarilib, birdaniga ikkita qo'riqchini yiqitdi. Qolganlari orqaga suyandi, biri qo'rqib ketdi, hatto o'z nayzasiga ham yugurdi. Ichaklar teshilgan qorindan chiqib ketdi. Qiz kulib yubordi.
  - Otdan qo'rqsangiz, kuchsiz jangchilarsiz!
  Uning shogirdiga aylangan Miloslava o'ng qo'lida, qizning qo'lidagi boltalar, aqlli sartaroshning ustarasi kabi jang qildi. Shunday qilib, mashhur jangchilarni kesib tashlaydi.
  Turon ham taslim bo'lmadi. U qorovulning ko"kragini sindirgan toshni uloqtirdi va jangga qo"shildi. Mashaqqatli mehnat unga tegirmon toshining mushaklariga emas, balki yaxshilik qilgani aniq edi. To'g'ri, Vedmakova tezroq harakat qildi.
  Qullar ishdan voz kechishdi, lekin hali jangga qo'shilmagan. Ko'rinishidan, ular sarosimaga tushib qolishgan. To"g"ri, o"sha notinch bola ishlayotgan bolalarning oldiga otilib kelib:
  - Siz qo'rqoqlar! Ortimda kim bor qahramon, kim mensiz yomon cho'chqa!
  O'g'il bolalar birinchi bo'lib javob berishdi. Ular nazoratchilarning oldiga yugurdilar. Mana, o'n to'rt yoshli bir yigit o'zining "qo'riqchisini" ketmon bilan urdi, shunda boshi qovoqdek parchalanib ketdi. Bu ish berdi va boshqa qullar, hatto odatda kamtar va sabrli qizlar ham jangga shoshilishdi.
  Endi jang xaotik edi, lekin son ustunlik, shuningdek, umidsizlik qullar tomonida edi. Va, albatta, ular egallab olishdi.
  Passa - ko'z oldida o'qigan qizdan kutish qiyin. U qo'riqchi bilan kurashdi, u uni itarib yubordi. Shunday qilib, u uni aldab, qilichni olib, uning bo'yniga urdi.
  - Men buni gazak deb atayman! - deb xirillab ketdi qiz. - Mana, mast bo'lmang!
  Birinchi mulk tezda ozod qilindi, otryad bizning ko'z o'ngimizda o'sdi. Qo"zg"olon dalalarni qamrab olgan yong"in kabi tarqaldi. Vedmakova oldinga otildi. Chavandozlar unga qarab yugurishdi, qoida tariqasida, ular boshning eng tepasiga etib borishdi. Ammo qo"riqchi taslim bo"lmadi. Ayniqsa, o"jar jang yetti simli favvora yonida bo"ldi. Bu erda plantatorlar ot zaxirasini jangga ko'chirishdi.
  Jasur Vedmakova har tomondan o'ralgan edi. Uni faqat maxsus semizlangan tarakan salyangozining g'ayrioddiy tezligi qutqardi. Bu erda aniq o'pka va tug'ralgan raqib tushadi. Biroq qiz avval yelkasidan, keyin oshqozonidan yaralangan, keyin esa oyog"ini kesib tashlashga yaqin qolgan. Keyin Vedmakova mayda xanjarlarni otishni boshladi. Jiletdek o'tkir, ular ko'zlarga, ba'zan og'izga tushdi. Vaholanki, ko"pchilik jangchilar jazirama issiqdan yarim yalang"och holda bo"lishgan va bunday askarlar uchun ko"krak qafasini teshish yetarli. Bir necha otliq yiqildi, qolganlari esa bosishdi. Qilichlar shunchalik ko'p ediki, ular harakatdagi taroqqa o'xshardi. Shunday qilib, ular har tomondan quyiladi.
  Ammo Miloslava, Passa, Turon va boshqa qullar o'z vaqtida yetib kelishdi. Safga kirib, ular konkida uchib ketishdi, jasadlar qanday uchib ketganini ko'rishingiz mumkin va qandaydir qurollangan qullar bor kuchlari bilan yordamga shoshilishdi.
  Piyodalar otliqlarga hujum qilishdi, charchagan qullar azob va xorlik uchun qasos oldilar.
  - Dushman halqasini qo'lga oling va qo'yib yubormang! - buyruq berdi Vedmakova.
  Uning ko'z o'ngida boshi kesilgan qul yiqildi, lekin uning orqasidan o'nlab qo'riqchilar tushdi.
  - Raqamni oling! - buyurdi qo"zg"olonning yosh yetakchisiga.
  Jangga tobora ko'proq qullar kirishdi. O'g'il bolalarning otlarga yugurish bilan chiqishlari, chavandozlar ustiga yugurishlari va tishlarini ishlatishlari, uchli toshlarni ishlatishlari ko'rindi.
  Qullar hech qanday qo"rquvni bilmaganga o"xshardilar, uzoq yillik xo"rlik uchun qasos oldilar, hech kim ularni odam deb hisoblamadi. Qolaversa, ularning ko'plari ozod bo'lib tug'ilganlar va irodaning mast qiluvchi xushbo'yligini hali unutishmagan.
  "Otliq" otryadini tugatib, Vedmakova davom etdi. Uning yo'lidagi oxirgi jiddiy to'siq katta daraxtlardan kesilgan qal'a edi. U yerda juda katta xavfsizlik bor edi.
  - Mulklarni qidiring va narvonlarni oling. - qichqirdi u. - Agar bu etarli bo'lmasa, ularni o'zingiz tayyorlang.
  Qullar shoshib hujum asboblarini qurdilar.
  - Zinalar keng bo'lishi kerak, shunda ular orqali bir vaqtning o'zida ko'plab jangchilar o'tishi mumkin. - ta'kidladi Vedmakova.
  Boshqa mulklarda ham qirg'in davom etmoqda. Ba'zi joylarda xizmatkorlar qo'zg'olonchilar tomoniga o'tishdi, lekin ba'zi hollarda ular odatiga ko'ra qarshilik ko'rsatdilar. Nazoratchilar tezda o'ldirildi - bular eng qattiq jangchilardan yiroq. Dushman qarshiligining oxirgi tayanchi detinets edi. Vedmakova, har doimgidek, birinchi bo'lib devorga chiqdi. U bir necha marta o'q bilan urilgan, ammo qalqon bilan halokatli sovg'alarga qarshi kurashgan. Eng yaqin jangchi shu qadar qattiq zarbaga uchraganki, u o'zini qaytarishga muvaffaq bo'lganiga qaramay, devordan qulab tushdi.
  Miloslava qo'riqchini ilgak bilan tortib olishga muvaffaq bo'ldi va dushmanni ham tashladi. Qor-oq Passa o'zining tashqi ko'rinishi bilan dushman askarlarini allaqachon sehrlab qo'ygan. Ular uning zo'ravonlik bilan ko'tarilgan ko'kraklariga, behayo ko'kraklariga qarab turganlarida, qiz oyog'i bilan cho'qqiga tepdi, so'ng uni kesib tashladi. Vedmakova, devorlarga ko'tarilib, achinmasdan kesib tashladi. Dushman allaqachon ma'naviyatini yo'qotgan edi, tobora ko'proq qullar devorga chiqishdi. Ular yorib o'tishdi, zinapoyalar ko'p edi va qo'riqchilar hammasini urishga ulgurmadilar. Pastki qismida haqiqat o'lik va yarador qullar edi, hujum yo'qotishlarsiz amalga oshirilmaydi. Bu erda qul va qo'riqchi bir-biriga urishib, munosib balandlikdan qulab tushishdi. Ular jarohat olishdi, lekin tirik qolishdi va bir-birlarini bo'g'ishda davom etishdi.
  Bezovta bola, Vedmakova familiyasini so'rashni unutib qo'ydi, u ham devorda edi. U o"zining kichik bo"yliligidan foydalanib, ofitserning oyoqlari orasiga kirib ketdi, so"ng ikki oyog"i bilan orqasiga tepdi, bir vaqtning o"zida tizzalari ostiga urildi. U oldinga uchib, katta yoshli qul ushlab turgan vilkaga urildi.
  - Bu shunchalik og'riqli tishlash bilan tutilgan! - Bola qo'riqchilarni mazax qilib, ingichka tilini chiqarib tashladi.
  - Oh, yalang oyoq ilon! - o"ng tarafda turgan jangchi bolani la"natlab, qilich bilan urib yubordi.
  Bola orqasiga engashib, trubasidan uning ko"ziga tupurdi. Dushman qanday alam bilan qichqirdi, parchalanib ketdi. Bola marosimda turmadi va uni qilich bilan tugatdi. Bolaning qo'llari, garchi nozik bo'lsa-da, ingichka va kuchli edi - mehnat bilan qotib qolgan.
  Boshqa o'g'il bolalar ham bosim ko'rsatishdi, do'zax kabi jang qilishdi, chiyillashdi va so'kinishdi, sovuq iboralarni tanlashdi!
  Devor tezda tozalandi, jang ichida qullarning qasosidan qo'rqib, bir oz davom etdi, egalari astoydil kurashdilar. To'g'ri, qayta o'sgan qorinlar quturgan qullar bilan kurashda yomon yordamchidir.
  Asosiy egasi Shayx Samuma yer osti yo"lagi orqali chiqib ketmoqchi bo"lgan. U o"zi bilan bir qop tosh va oltin olib ketdi. Balki uning imkoni bor edi, ammo ochko'zlik uni tushkunlikka tushirdi. Go'zal qiz Raxita va hatto terining mis rangi bilan ham juda ko'p vasvasa.
  - Va menga ergashing kaltak! - Shayx uni yam-yashil sochlaridan ushlab oldi.
  - Kerak emas, o'zim boraman, janob! - deb yolvordi u.
  - Fohisha emas! Men sizni olib yurishni yaxshi ko'raman! Sadist oliyjanob kulib yubordi.
  - Lekin og'riyapti! - qul uning yalang oyoqlarini burishtirdi.
  - Ketganimizdan keyin sochingga osib o't qo'yaman. Shayx yirtqichlarcha lablarini yaladi.
  - Sen hayvonsan! Lekin men seni sevaman, ishon!
  Qiz kir tumshug'ini toza yuziga qo'yib, yalay boshladi. Shu yerda Raxitaning qo"li shayxning kamaridan xanjar topib, uning shishgan qorniga bor kuchi bilan sanchdi.
  Mana zulmat maxluqi.
  Shayx sumkani tashlab, sochlarini qo"yib yubordi. Qo'llari chuqur teshikni yopishga harakat qildi, ichaklari tushib ketdi.
  - Maxluq! Echidna! - deb baqirdi u.
  - Yo'q! Men to'g'ri qildim! Qanchadan-qancha qiz va erkaklarni qiynoqqa solgansiz. U hatto bolalarni ustunga mixlab qo'ydi. Bu shunchaki qasos! - xitob qildi qiz.
  - Jin ursin!
  - ma'buda! Siz meni urdingiz! - Cho"ri shayxning to"la, qonayotgan qornini tepdi.
  - Bir oz zarba! - xirillab yubordi.
  - Ammo menda olijanob qon oqadi! - yalangoyoq qul tishlarini chaqnadi.
  - Hech narsa fohisha! Qo'shinlar qo'zg'olonni tor-mor qiladilar va siz shunchalik qiynoqqa solasizki, men sizga farishtadek tuyulaman! - Shayxni baqirishga kuch topdim.
  - Ularning fantaziyasi siznikidan boyroqmi? Qiz tilini chiqardi.
  - Senga yetarli! Boy qaltirab, ingrab yubordi. - Og'ir! Menga facifi moylarini olib keling.
  - Nega? - makkorona so'radi qiz.
  - Men senga bu qop tillani beraman. Shayx yolvordi.
  - U meniki! Mayli, faqat rahm-shafqat uchun, fatsifi malhami qani? Qiz ayyorona jilmayib qo'ydi.
  Uchib ketgan sigir ko'rinishidagi shkafni bilasizmi? - xirilladi boy, duduqlanib.
  - Ha! Men shunday go'zal toshli toshlarni ko'rdim.
  - Shunday qilib, siz qo'lingizni boshingizga qo'yishingiz kerak va siz malham qutisini osongina olishingiz mumkin. Siz mening oldimga kelib, tuhmat qilasiz. - ming"irladi Shayx hushini yo"qotishga sal qoldi.
  "Hatto yovuz odam ham tibbiy yordamga loyiqdir. Meni kut!
  Qiz yugurib xonaga kirdi. U boyga parvo qilmasdi, lekin bunday qimmatbaho malham juda kam uchraydi va isyonchilarga foydalidir. Va keyin u nafratlangan jinni isyonchilarga xiyonat qiladi.
  Qullar allaqachon xonalarga qochib ketishgan. Ulardan ikkitasi chiroyli yarim yalang'och qizni ko'rdi. Ayol mehriga chanqoq sog'lom yigitlar uning oldiga yugurishdi. Qiz qattiq ishladi, mushak edi va shuning uchun kuchli oyoqlari bilan hujumchini osongina itarib yubordi va qichqirdi:
  - Agar pul olmoqchi bo'lsangiz. Bilingki, u erda, podvalda, bir qop tilla bilan agressiv tip yig'laydi.
  - Biz tajovuzkorlikni yoqtirmaymiz! - yigitlar istehzo bilan e'tiroz bildirishdi.
  Ammo u ham boy! - deb xirillab ketdi qiz.
  -Unda yaxshisi, jang qilaylik! Podval qayerda? - isyonkor qullar gap-so"zlashdi.
  - U erda mening qo'limga ergashing! Qul o"ng qo"lini silkitdi.
  Yosh, qora tanli qullar uning o"g"li ko"rsatgan joyga yugurdilar. Qiz jilmayib xonaga yugurdi. Uy jihozlari juda boy, ammo tartibsiz edi. Mana, oltindan yasalgan shkaf. Raxita ikki marta o"ylamay, qo"lini ichkariga tiqdi. U ichkariga sirpandi va shu payt jag'i yopildi.
  Go'zallik chiyilladi, tishlari bilagini kesib tashladi.
  - Oh, qanday og'riqli! - deb qichqirdi u, keyin siqib chiqdi. - Bu juda yomon!
  Yirtqich og'riqlarga qaramay, qiz qo'lini bog'lamoqchi bo'ldi. Vedmakova ayollarning qichqirig'ini eshitib, kimdir zo'rlanayotganiga qaror qildi va tezda xonaga bostirib kirdi. Qonga belangan go'zallikni ko'rib, u qichqirdi:
  - Kim bunga jur'at etdi?! Men uning qadr-qimmatini eshagiga qo'yaman! - Jahli chiqqanda, jangchi qo'pol bo'lishi mumkin.
  Raxitaning ko'zlaridan yosh oqdi, hatto uning og'rig'idan ham emas, ko'p marta qamchilangan qul uchun begona emas, chunki uning endi cho'loq ekanligini angladi.
  - Bu u! Qiz shkafga ishora qildi.
  Agar shunday bo'lsa, bu dahshatli! - Vedmakova tirjaygan hasharotni boshiga kuch bilan urdi. Ta'sirdan struktura egilib, yumshoqroq oltin kesilgan. Jangchi shkafni parchalab tashlaguncha urishda davom etdi.
  Qiz sezilarli darajada oqarib ketdi va qorday oppoq Passa uning oldiga otildi. U epchillik bilan qon ketishini to'xtatib turniket qo'ydi. Vedmakova kesilgan qo'lini oldi, oyoq-qo'li oqarib ketdi, lekin hali ham issiq edi.
  - Ajoyib! - Xirovga qo'ng'iroq qilishimiz kerak. Balki uni o'stirar. Jangchi baland ovozda hushtak chaldi.
  Passa so'radi:
  - Qo'lingizni bu yerga yopishtirishni kim maslahat berdi?
  - Samma!
  - O'zingizga nima qo'ydingiz? - hayron bo'ldi Vedmakova.
  - Yo'q, bu jinnining ismi Samuma. - to'g'riladi qiz.
  - Agar shunday bo'lsa, unda choraklik qilish kerak. Jangchi ko'zlarini yumdi.
  - U yerto'lada va og'ir yaralangan. Siz uni qo'lga olishingiz mumkin bo'ladi. Agar nafas olmasangiz.
  Vedmakova cho'tkani ushlab turmoqchi bo'ldi, to'satdan u sirpanchiq kaltakesakga aylandi va u yashirincha qochishga harakat qildi. Agar jangchi tug'ilganidan beri epchil bo'lmasa, u muvaffaqiyatga erishgandir. Ayniqsa, kim uni dumidan emas, bo'ynidan ushlagan.
  - Voy, g'alati sehr. Xirovni ko'rsatishimiz kerak.
  Yarador qizning yuzi xiralashib, hushini yo"qotdi.
  Passa uni o'z vaqtida oldi:
  - Asabiy qiz, lekin chiroyli! Agar u nogiron bo'lib qolsa, achinarli bo'ladi.
  Umid qilamanki, bu tuzatiladi. Endigina Xirov qayergadir sog"indi, yonimda bo"lishga va"da berdi. - Vedmakova norozi bo'lib yelkasini qisib qo'ydi.
  - Men shu yerdaman! Sehrgar eshik ortidan sakrab chiqdi. - Men sehrni his qilyapman.
  - Va men uni qo'limda ushlab turaman! - pichirladi Jodugar.
  - Xo'sh, bu yomon emas! Bu meduza va kaltakesak aralashmasi, ko'rasiz, shaffof, uchta yurak qanday urganini ko'rasiz. Jodugar kulib yubordi.
  - Nima ta'sirli. Qiz qo'lini va uning o'rniga kaltakesak meduzasini yo'qotdi. Menimcha, bunday jonzotning barcha epchilligiga qaramay, bu mutlaqo ekvivalent almashtirish emas! - Jangchi hazil qilishga hech qanday moyil emas edi.
  - Ammo tananing bir qismi suzishi mumkin va bu yomon emas. Qandaydir super kuch! Sehrgar ayyorona ko'z qisib qo'ydi.
  - Bu nima degani, bu nogironlikmi? - Men Witcherni tushunmadim.
  - Qanday aytish! Axir, u endi faqat hayvon emas, balki ayol tanasining bir qismidir. Va hayvonlarni boshqarish juda qiyin. Endi bu mitti kaltakesak kichrayib, istalgan bo"shliqqa sirg"alib keta oladi yoki devor orqali o"ta oladi. Bundan tashqari, u deyarli ko'rinmas, bu tur xameleyonga o'xshaydi. - Sehrgarni tushuntira boshladi.
  - Pulsarno! - dedi Passning ishtiyoqini namoyish qilib. - Bu mumkin deb o'ylamagandim. Cho'tkani kesib oling va uni ayg'oqchi qiling.
  - Shunday bo'ladiki, mag'lubiyat katta muammolarni va'da qiladi, ammo bu faqat kelajakdagi g'alabaning aksidir. Sehrgar payqab qoldi.
  - Demak, siz uning maftunkorligini buzmaysizmi? - aniqladi Vedmakova.
  - Yo'q! Urushda jasorat va yaxshi aql g'alaba keltiradi. Urish uchun avval nishonni ko'rishingiz kerak, aks holda siz mushtingizdan chiqib ketasiz. Ammo muammoga duch kelmaslik uchun yarani davolash kerak. - ohista javob qildi Xirovo.
  -Qiz bolaning cho'loq bo'lishi yaxshi emas. Axir, bu uni buzadi! Uni haqiqiy a'zoga, inson qo'liga o'xshata olasizmi? - soʻradi Vedmakova.
  - O'ylab ko'raman! Balki tuzataman. Umuman olganda, ko'pchilik sehrgarlar davolanishdan ko'ra o'ldirishda ancha yaxshi. - Xirovo bosim bilan ta'kidladi.
  - Men bunga qo'shilaman! Har qanday ahmoq nogiron bo'lib qolishi mumkin, har bir aqlli davolay olmaydi. - Vedmakova, ishontirish uchun, hatto viskiga barmog'ini burab qo'ydi.
  - Ko'p qo'pol jallodlar - kam shifokorlar!
  Qullar Samumning egasini sudrab ketishdi, shekilli, o"lgan. Raxita o"ziga keldi, ranjiganidan yuzi burishdi.
  - Yana hammani aldadi! U to"lovni to"lamay ketdi.
  - Men uni osib qo'yaman! - dedi Vedmakova. - Uning jasadi barcha nopok va ochko'zlarga ogohlantirish bo'lsin. Ochko'z odam umidsizlik ko'z yoshlari bilan doimo saxiydir!
  - Bu mantiqiy! Lekin kim menga qo'limni qaytarib beradi? Qiz yig'lashga tayyor edi.
  - Mana u! - qo'zg'olon rahbarini ko'rsatdi.
  Xirov ta"zim qildi, qo"llarida shnur o"t oldi.
  - Xavotir olmang! Siz nogiron bo'lishingiz shart emas. Shunday qilib, Raxita siz uchun ajoyib ayg'oqchi bo'lishi kerak. Axir, siz bu imperiyadagi barcha boy va kuchlilardan o'ch olmoqchisiz.
  - Albatta. Tuproqda xo'rlangan qul bo'lmang! - xitob qildi qiz.
  - Demak, bizga yordam bera olasiz! Bu imperiya yomon boshqariladi, shuning uchun qabr dumli tizimni tuzatadi! - Sehrgar ko'rsatkich barmog'idan energiya nurini chiqardi.
  - G'alati! Men sizda juda ko'p energiya ko'rmoqdaman. Va donolik! Men sizga qo'shilishga tayyorman! - xitob qildi qul.
  - Siz xafa bo'lasiz, lekin siz g'alaba qozona olasiz! Og'riqsiz mardlik, jasoratsiz g'alaba bo'lmaydi! - dedi u sehrgarning falsafiy tafakkurini namoyish qilib.
  - Men ayolman - shuning uchun chidashga o'rganib qolganman. Raxita bosh irg'adi.
  - Sabr yetmasa, qo'shiq yordam beradi! - kinoya qildi Xirov.
  Hamma kulib yubordi. Vedmakovaning kayfiyati yaxshi edi. Boshlanish g'alaba qozondi, ya'ni vaqtni behuda sarflashga hojat yo'q. Eng avvalo, qullar qo'shinini ular tarqalib ketmasdan oldin tuzish kerak. Shunday qilib, odamlar temirga o'xshaydi, u sovib ketguncha, unga kerakli shaklni bering. Jangchi qiz devorga chiqib, supaga chiqdi va momaqaldiroqli ovoz bilan buyurdi:
  - Karnay kolleksiyasi barchani yig'ing!
  Passa so'radi:
  - Ayollar ham?!
  - Ha! Bizga har bir qilich kerak bo'ladi. Shoshiling, lekin bilingki, o'g'irlik bo'lmaydi, biz hamma narsani teng taqsimlaymiz.
  Qullarni yig'ish biroz vaqt talab qildi, men hatto qamchi ishlatishga majbur bo'ldim. Vedmakovaning o'zi ham boshini yo'qotmaganlarning bir nechtasiga yordam berishga va talonchilikni jilovlashga majbur bo'ldi. Qiz beshta eng g'ayratli banditlarning qulog'iga yaxshi zarba berdi, hatto bittasi boshini kesib tashladi. Uning yuziga qon tomchilari tushdi, Vedmakova ularni ochko'zlik bilan yaladi. Bu ishladi. Umumiy yig"ilish qorong"uda mash"alalar yorug"ida o"tkazildi. Minglab ozod qilingan qullar bor edi, Vedmakova hatto ularning orasida bolalar va ayollar ko'p bo'lsa-da, ularning kamida o'n ikki ming ekanligini ko'z bilan hisobladi.
  U qal'aning eng baland minorasidan chiqish qildi. Sehrgar qarama-qarshi tomonda turdi, u butun yig'ilishni boshqardi. Qullar shafqatsizlarcha ekspluatatsiya qilingan, kuchsizlari qatl qilingan yoki o"ldirilgan. Umuman olganda, jismoniy parametrlarni oladigan bo'lsak, ular yaxshi jangchilarga o'xshardi. Shunchaki, ularga tayyorgarlik kerak. Vedmakova qizg'in nutq so'zladi. U, ayniqsa, katta ozodlik armiyasini yaratish zarurligini tushuntirishda qat'iyatli edi.
  - Birlik, jasorat, fidoyilik - g"alaba, erkinlik, baxt kalitlari! Intizomsiz armiya bo'lmaydi, armiyasiz esa erkinlik topa olmaydi! Mehnat bizni kuchli qildi, aql bilan ko'paytirilsa, erkinlik beradi va omad bilan birga baxt keltiradi!
  Shunday qilib, keling, bir bo'lib, zanjirlarni buzaylik! - Jangchi gapirdi.
  Qullar ularning roziligini xursand qilishdi! Ko"p chandiqli, mag"rur nigohli birgina qul jim qoldi. Uning nigohida nafratning eng o'ta darajada namoyon bo'ldi.
  Vedmakova yana qo'zg'olonning yagona rahbarini tanlashni taklif qildi!
  - Qo'mondon piramidaning tepasiga o'xshaydi - faqat bitta bo'lishi kerak, aks holda bunday mustahkam tuzilma ham qulab tushadi!
  Qullar qichqirdi:
  - To'g'ri! Bizni boshqaring.
  Siz buyuk jangchi bizning rahbar bo'lasiz! - Kutilmaganda hamma bolani qichqirishga muvaffaq bo'ldi.
  Bu Vedmakovani hayratda qoldirdi: bu qanday qilib mumkin. U diqqat bilan qaradi, bolaning qo'lida shamol trubasiga o'xshash narsa qalinroq edi. Va bu qurilma yordamida u gurillatdi.
  - Bola uzoqqa boradi! Uning ismi nima? - so"radi jangchi.
  - Dik! Men alohida tan oldim. - dedi Pass.
  - Oddiy ism! - Vedmakova aniqroq ekzotik narsani kutayotgan edi.
  - Nega murakkablik!
  - Keling, ovoz beramiz! - deb e'lon qildi sehrgar. Uning shunday momaqaldiroqli ovozi bor ediki, palma daraxtlari titrab ketdi. - Kim Witcher jangchisining etakchi bo'lishi tarafdori bo'lsa, o'ng qo'lingizni ko'taring! Haqiqat, erkinlik va sharaf uchun ovoz bering! Va sizning hayotingiz shunday bo'ladiki, xudolar hasad qiladilar! -
  G"ayratga to"lib-toshgan qullar deyarli bir ovozdan o"ng qo"llarini ko"tarishdi. Ular jangchiga o'xshardi va ularning yakdilligi, agar Xirov bu erda o'zining jozibasini ishlatgan bo'lsa, degan fikrga olib keldi.
  Uning kelishi ularga erkinlik va o"zini haqiqiy insonlardek his qilish imkoniyatini bergani to"g"rimi. Xullas, Vedmakova bilan qurg'oqchilikda yomg'ir kabi uchrashish tabiiy. Sobiq bandalarning yuzlarida shodlik o"qildi. Bu uyg'ongandek edi.
  Bu erda, umumiy xursandchilik bilan, chandiqlar bilan bezatilgan kuchli qul oldinga qadam tashladi. U chuqur ovoz bilan gapirdi.
  - Baxtga yetaklamoqchi bo'lganlar ko'p bo'lgan va bo'ladi. Lekin bunga ma'naviy haqqingiz bormi!
  - Qaysi!? - Witcher tishlarga to'la og'zini tirjaydi. Yalang qo"llarining biseplari bo"rtib chiqdi.
  - Siz kimsiz?! Aslzoda oilasining avlodi yoki oddiy odam. Yoki Hisordek qochqin qul ham. U ham ko'p va'da berdi, lekin hayotini ustunda tugatdi. Va u bilan birga yigirma ming qul. - Qudratli qul tomonidan kesilgan.
  - Ko'p narsa o'zimizga bog'liq bo'ladi. Men sizda chandiqlarni ko'ryapman, siz qul bo'lib tug'ilmagan bo'lsangiz kerak, men qamchi yoki qilichdan olingan yaralarni nayza bilan ajrata olaman! - dedi Vedmakova.
  - Menga notanish jangchini taxmin qildingiz! Men Kont de Forsaman, qo"rqinchli shohlarning avlodiman. Lekin siz otangizning ismini bilasizmi? - deb so"radi olijanob banda.
  - Oilaning olijanobligi jasoratga, soch uzunligi aqlga bir xil munosabatda! - Parried Vedmakova va darhol qo'shib qo'ydi. -Ajdodlarning hech bir jasorati qo'rqoqga yordam bermaydi!
  - Chiroyli gapirasiz. Yarmarkadagi hazilkash kabi, yuragingiz qanchalik jasur? Qul qo"rqinchli tarzda qoshlarini ko"tardi.
  - Xo'sh, siz qahramonsiz! Hisoblang, lekin qulning taqdiri bilan o'lchandi, g'urur va jasorat qaerda edi! - Vedmakova allaqachon shamollashni boshlagan.
  Buning o'z sabablarim bor edi. Va nima, bilishning hojati yo'q, kamroq bilim - o'lish osonroq! Men sizni o'limgacha kurashga chaqiraman va agar siz nafaqat so'zda jur'at etsangiz, unda siz qiyinchilikni qabul qilasiz! - qichqirdi Kont de Fors.
  - Bunga ishonchingiz komil! Jangchi qichqirdi.
  Qullar arenani tozalashdi. Witcher tushdi va qilichni tekshirdi. Uning qarshisida uning raqibi turardi. Uning bir vaqtning o'zida o'z quroli bor edi, ikkita o'tkir o'tkir qilich. Har ehtimolga qarshi jangchi ko"kragidan yana bir qilich chiqardi.
  Graf de Fors Witcherlardan ancha balandroq, yelkalari ancha kengroq edi, garchi u unchalik mushakli va bo'rttirma ko'rinmasa ham, fitness bo'yicha jahon chempioni bo'lishga loyiq qiz edi. Biroq, yog 'yo'q edi va tendon ligamentlari qattiq va shishib ketgan. Bundan tashqari, har bir harakatda katta tajriba bor edi va sakrash yurishi ko'p narsalarni gapirdi. Ularning yuzlarida tabassum o'ynadi, bu endi nafrat emas, balki hamdardlik edi.
  - Xo'sh, tiqilib qolding, qiz! Siz hasad qilmaysiz. Graf unga mushtini ko'rsatdi.
  - Nega o'zingizga bunchalik ishonasiz? Witcherning g'azabi kuchayib ketdi.
  - Ko'p jang va turnirlarda g'alaba qozonganman. Mening shohligimda men eng yaxshi jangchilardan biri hisoblanardim, ko'pchilik meni hatto eng yaxshi deb bilishardi. - Forsa, bir-birining yonida turgan ikkita qalqonga o'xshagan ko'krak mushaklarini silkitdi.
  - Chunki siz faqat zodagonlar bilan kurashgansiz, ular esa tanazzulga yuz tutib, semirib ketgan. Endi, agar siz iste'dodli oddiy odam bilan til topishsangiz, shon-shuhratingizdan ozgina qoldi! - ishonch bilan javob berdi Vedmakova.
  - Orqa tarafdan tayoq yurguncha itni qo'ying, to'g'rirog'i mening qilichim! - Takabburlikning barcha to'liqligi grafga qaytdi.
  - Bu juda qiziq! Eng mustahkam po"latdan yasalgan pichoq gapiruvchi va qo"rqoqning qo"lida zanglab ketadi! - Vedmakova notiqlik bilan porlashni to'xtatmadi.
  - Xo'sh, bu sizga tegishli bo'lishi mumkin, harom ayol! - qichqirdi Forsa.
  - Balki tillarda qilichbozlikni to'xtatib, qattiqroq narsani ishlating! - Vedmakova oqlangan sakkiz raqamni takrorladi.
  - O'zaro!
  Graf va isyonchilar rahbari yuzma-yuz uchrashishdi. Qilichlar shiddat bilan harakatlanib, bor kuchi bilan zarba berardi. Zarbalardan uchqunlar uchib ketdi, qo'ng'iroq ovozi eshitildi.
  Graf bir necha marta hujum qildi. U ikki barrel texnikasini sinab ko'rdi, ammo Vedmakova olijanob raqibi munosib tezlikka ega ekanligini ta'kidlab, hujumlarni qaytardi.
  - Nima o'ynaysan!
  - O'lim torlarida!
  Graf yana bir qator zarbalar berdi, u murakkab kombinatsiyalarni sinab ko'rdi. Vedmakova biroz orqaga chekindi, qarshi hujumga o'tdi va dushmanni ko'kragidan bir oz ushlab oldi.
  U yotishga shoshilmay, tajribali jangchining harakatlarini o"rgandi. Graf jilmayib, ko'zlari chaqnab ketdi:
  - Siz unchalik oddiy emassiz! Yalang oyoq yurganingizga qaramay, hatto qul ham emas.
  - Men ozod bo'lib tug'ilganman va o'rmonda yashaganman! Mening bo'yinbog'im hech qachon bo'yinturuqni bilmagan. Kuchga bo'ysunish aqlga sig'maydi. Haqiqiy erkin odam uchta narsaga bo'ysunadi - aql, sevgi, Xudo. Qul o"z qalbida bo"ysunadi - nafsga, nafsga, Xudoning bandalariga! - Vedmakova chiroyli javob berdi.
  Siz oxirgisi haqida haqsiz! Siz haqiqatan ham haqsiz, bu ruhoniylar va ruhoniylar meni o'rnatdilar! - Graf qo'sh fanat qildi, keyin "qopqoq" texnikasi, lekin muvaffaqiyatga erishmadi. - Men siz bilan bir qadah sharob ustida suhbatlashishdan mamnun bo'laman, agar sizni o'ldirmasam.
  - Bir krujka sharob ummonga o'xshaydi - agar siz olib ketsangiz, oyoq ostidagi yerni yo'qotasiz! - dedi jangchi.
  - Ammo o'zingizni erkinroq his qilasiz. Bu yondashuv haqida nima deyish mumkin.
  U tridentni, keyin kapalakni ushlab oldi. Bunga javoban Vedmakova uchrashuvga qattiqroq zarba berdi. Graf gandiraklab orqasiga qaytdi. Keyin bellashuv yana davom etdi, Forsa shamoldek harakatlanib, raqibi uni ko'kdan chiqarib yuborish uchun juda kuchli ekanligini tushundi. Keyin, Vedmakovani ma'lum bir harakatlar ketma-ketligiga o'rganib, graf to'satdan qilichning traektoriyasini o'zgartirdi va qizni mushakka, lekin ayol ko'kragiga urdi. Qon oqdi, tirnalgan joy chuqur edi. Yara Vedmakovani sindirmadi , aksincha, unga kuch berdi. Qiz hujumga o'tdi, qilichlari g'alati raqsga tushdi. Garchi tashqaridan jangchi butunlay boshini yo'qotgan va g'azablangandek tuyulsa ham, o'rmondagi hayot va go'daklikdan ov qilish unga eng shiddatli jangda o'zini tutishga o'rgatdi. Grafga bunday bosimni ushlab turish qiyin edi, u orqaga chekindi va qiyinchilik bilan o'zini tutdi. Vedmakova qul muhtaram uning tizzasi ostiga musht tushirgandek orqaga chekingan paytni ushlab oldi. Zarba tendonga tegdi va hisob bukilib ketdi, tezligi pasayib ketdi. Keyin qiz o'zining ziyofatini o'tkazdi, uni o'zi ixtiro qildi va uni to'qqiz boshli ajdaho deb atadi. Bunday ishni faqat yaxshi tayyorlangan jangchi amalga oshirishi mumkin edi. Bundan tashqari, oxirgi to'qqizinchi hujum deyarli chidab bo'lmas edi. Bu erda hujumni aks ettiruvchi mexanika masalasi bo'ldi, cho'tka juda zaiflashdi, hujumlarni to'xtatdi va shuning uchun oxirgi hujum yakunlandi. Jangchi birinchi marta juda mohir va tezkor sherigiga ziyofat uyushtirdi va u qilichini tashlaganida, yangilik muvaffaqiyatli ekanligi ayon bo'ldi.
  Graf oqarib ketdi, kuchini yo'qotdi.
  - Sen omadli fohishasan!
  - Ha yoq! Omad qum kabi beqaror - faqat mehnatsevarlik uni tsement bilan bog'laydi.
  Vedmakova yana dushmanni yaraladi, lekin chuqur emas - u o'ldirishni yoki mayib qilishni xohlamadi. U yana zarba berdi, grafni mexanik ravishda qaytardi va jangchi kaltak oyoqli qilichini taqillatdi. Qul arbobi butunlay qurolsiz bo'lib chiqdi. Vedmakova qilichlarini tashlab, dushmanga yugurdi va hisobni qoqdi. Uning qo'llari uning a'zosini qulfga mahkamladi.
  - Taslim bo'lishmi? Panteraning ko"zlari chaqnab ketdi.
  - Men grafman, yalangoyoq qulga taslim bo'laman!
  Vedmakova qizg'in e'tiroz bildirdi:
  - Qul emas, adolatli kurashchi! Siz o'zingiz qul bo'lgansiz va xo'rlik nima ekanligini tushungansiz, ammo ular bizdan yomonroq emas. Shunday ekan, vijdoningizdan so'rang!
  . Љ10-BOB
  Oleg Rybachenko va Margarita Korshunova frontda jang qilishdi. O'g'il va qiz uzoq davom etgan urushdan allaqachon zerikishgan. Doimiy ravishda o'ldirish va otish ham zerikarli.
  Bu o'yindagi kabi. Xuddi shu otuvchi ertami-kechmi zerikib ketadi.
  Bolalar yalang oyoqlari bilan otishma va tinimsiz granatalar tashlashdan charchagan.
  Bola navbatini berdi. Fashistlarni o'ldirdi.
  Va dedi:
  - Maeta!
  Qiz yalang oyoqlari bilan granata uloqtirdi. U Fritzni tarqatib yubordi va zavq bilan qichqirdi:
  - Bizni yangi, juda katta g'alabalar kutmoqda!
  Lekin bu allaqachon zerikarli. Hatto bolaning yalang oyoqlarini tashlashdan fashistlarning tanklari yon tomonga surilgan.
  Keyin Oleg bastalashni boshladi.
  Yana bir muqobil tarix. Zyuganov Stepashin nomzodi uchun ovoz bermadi va uchta kommunistik fraksiya ham ovoz bermadi.
  U Davlat Dumasi tarqatib yuborilishi va 1999 yil sentyabrdagi muddatidan oldin saylovlar bilan yakunlandi.
  Albatta, kommunistlar har qachongidan ham kuchliroq edi. Va ular Primakov hukumatining yutuqlariga tayanib, saylovlarga borishdi, bu erda ular muhim rol o'ynadi. Birlik bloki hali tuzilmagan. Putin bosh vazir sifatida ko'rinmadi. Va jangarilarning Dog'istonga bostirib kirishi faqat chap tomonda ovozlar qo'shdi va hokimiyat kuchini o'ldirdi.
  Umuman olganda, hukumat tartibsiz bo'lib chiqdi. NDR zaiflashdi va qulab tushdi va yangi tayyor partiya yo'q edi. Ha, va Stepashin bosh vazir etib tayinlanib, hukmron partiyani boshqarmadi. Va keyin Yeltsin uni butunlay ishdan bo'shatdi.
  Bir so"z bilan aytganda, parlament saylovlari so"llarning katta g"alabasi bilan yakunlandi.
  Kommunistlarning g'alabasi ta'sirli edi. Bundan tashqari, Primakov-Lujkov blokining bo'shashishga vaqti yo'q edi. Ammo baribir u fermerlar bilan birga ro"yxatdan o"tishga muvaffaq bo"ldi. Va ikkinchi o'rinni egalladi. Uchinchisi esa yaxshi ko"tarilgan "Yabloko" edi. To"rtinchi o"rinni Liberal-demokratik partiya egalladi. Lekin ko'p jihatdan prezidentni qo'llab-quvvatlovchi kanallar ushbu partiyani faol targ'ib qilgani bilan bog'liq.
  Va Yeltsin hatto Jirinovskiyga general unvonini ham berdi.
  Shunday qilib, hamma narsa maxsus stsenariy bo'yicha sodir bo'ldi.
  Muxolifat Davlat Dumasida hokimiyatni qo'lga oldi. Va Yeltsin o'z ixtiyori bilan ketishga rozi bo'lib, Primakovni rasman o'zining vorisi etib tayinladi. Zyuganov ham bosh vazir va o'ng qo'l bo'ldi.
  Bu, umuman olganda, kommunistlarga mos edi. Va murosaga erishildi. Basayev va Xattob Dog"istondan siqib chiqarildi. Ammo ular Chechenistonning o'ziga qo'shin kiritmadilar.
  Tez orada fuqarolar urushi boshlandi va bir necha fraktsiyalarga bo'linish boshlandi.
  Rossiya Masxadov va Qodirovga yordam berdi. Primakov Rossiyadagi prezidentlik saylovlarida osongina g'alaba qozondi. Ikkinchisi kutilmaganda Jirinovskiy bo'ldi - uning elektoratida boshqa raqiblari yo'q edi, liberal Yavlinskiy esa uning raqibi emas edi.
  Oleg Rybachenko kompozitsiyani to'xtatdi. Yo'q, bu qiziq emas. Yana Primakov, Zyuganov va SSSRning tiklanishidan keyin allaqachon yoritilgan mavzu. Charchagan!
  Biror narsa yozish qiziqroq bo'lishi mumkin. Masalan, kosmos haqida.
  Bola o'ylay boshladi.
  Buyuk Rossiya imperiyasining yangi poytaxti Petrograd-Galaktik deb ataldi. U Sagittarius yulduz turkumida, deyarli galaktikaning eng markazida tashkil etilgan. Bu yerda yulduzlar ham, sayyoralar ham eski Yer boshpana topgan Somon yo"lining chekkasiga qaraganda ancha zichroq edi. G'arbiy Konfederatsiya qo'shinlari yadrodan butunlay quvib chiqarildi. Biroq, urush izsiz o'tmadi: minglab sayyoralar vayron bo'ldi, faqat Yer haqida xotiralar qoldi. Bu poytaxtning galaktikadagi eng boy va tinch joyga ko'chirilishining asosiy sababi edi. Bu erdan o'tish juda qiyin, shuning uchun jami kosmik urush sharoitida ham, front chizig'i mavhum tushuncha, orqa tomon esa konventsiya bo'lsa ham, yadro Rossiyaning asosiy bazasi va sanoat qal'asiga aylandi. Poytaxt o'sib bordi va Kishish sayyorasini butunlay yutib yubordi va ulkan metropolga aylandi. Har qanday aqlli odamni hayratda qoldirishga qodir ulkan shahar. Ko'plab uchuvchi mashinalar binafsha osmonni kesib o'tdi.
  Marshal Maksim Troshev mudofaa vaziri, supermarshal Igor Rerichga chaqirildi. Bo'lajak uchrashuv dushmanning faolligi keskin oshganidan dalolat berdi. Hammani bezovta qilgan urush resurslarni yirtqich voronka kabi yutib yubordi, trillionlab odamlar halok bo'ldi va hech kim xohlagan muvaffaqiyatga erisha olmadi. Militarizatsiya Petrograd-Galaktik me'morchiligida o'z izini qoldirdi. Ulkan osmono'par binolar bir tekisda joylashgan, ular shahar shaxmat taxtasidagi katakchalardir. Bu beixtiyor marshalga kosmik armadalarni qurishni eslatdi. Oxirgi jangda katta rus yulduz kemalari ham o'z pozitsiyalarini egallab olishdi, keyin to'satdan tuzilmani buzdi va dushman flagmaniga zarba berdi. Yaxshi rejalashtirilgan jang jangga aylandi, chunki bir nechta kemalar to'qnashib, dahshatli yorqin chaqnashlarda portladi. Vakuum go'yo ulkan vulqonlar birdan otilib, olovli daryolar oqib o'tayotgandek bo'yalgan, do'zax alangasi oqimlari qirg'oqlaridan toshib, halokatli to'lqin bilan qoplangan. Xaotik jangda Buyuk Rossiya armiyasi muvaffaqiyat qozondi, ammo g'alaba juda qimmatga tushdi. Bir necha ming kosmik kemalar elementar zarralar oqimiga aylandi. To"g"ri, dushman bundan ham kattaroq yo"qotishlarga uchradi. Ruslar qanday kurashishni bilishar edi, lekin ko'plab irqlarni o'z ichiga olgan konfederatsiya g'azablanib, o'jar qarshilik ko'rsatdi.
  Asosiy muammo shundaki, Tom galaktikasida joylashgan konfederatsiya markazini yo'q qilish juda qiyin edi. Ushbu yulduzlar to'plamida millionlab yillar davomida yashagan chinor shaklidagi daglarning qadimiy tsivilizatsiyasi o'tib bo'lmaydigan qal'a qurdi, o'zini tuzoqlarga to'la kuchli himoya chizig'i bilan o'rab oldi.
  Ushbu "Mannerxaym" makoniga kirish uchun butun rus armiyasi etarli emas. Urushga chek qo'yishning iloji bo'lmadi. Sayyoralar va tizimlar ko'p marta qo'llarini almashtirdilar. Marshal sog"inch hissi bilan poytaxt atrofiga nazar tashladi. Harakatlanuvchi grav-samolyotlar va flanerlar kamuflyaj ranglariga bo'yalgan, samolyotlarning ikki tomonlama maqsadi hamma joyda sezilgan. Ba'zi binolar ulkan tanklar yoki kirish joyi o'rniga tırtıllı piyoda jangovar mashinalarga o'xshardi. Bunday qanotli tankning tumshug'idan sharshara otilib chiqishi, ko'k va zumrad suvlari o'nlab soyalarda o'ynab, to'rtta "quyosh"ni aks ettirishi, tanasi va qanotlarida ekzotik daraxtlar va ulkan gullar o'sib, g'alati osilganini tomosha qilish juda qiziq edi. bog'lar. Zamonaviy, faqat ulkan o'lchamdagi osmono'par tanklar, qoida tariqasida, soddalashtirilgan, ko'plab qurollar bilan qurollangan. Bunday uylarda yashash qulay va qulaydir, garchi poytaxtga hujum qilingan taqdirda, xuddi shunday bino besh daqiqada kuchli jangovar bo'linmaga aylandi. Barcha sinflardan o'tayotganlar, hatto kichik bolalar ham armiya kiyimida yoki turli harbiylashtirilgan tashkilotlarning kiyimida edi. Homing kiber-minalar stratosferada baland bo'lib, rang-barang sharlarga o'xshardi. Yoritgichlar jannat g'aznasini yoritib, silliq oynali xiyobonlarni ko'zni qamashtiruvchi nurlar bilan to'ldirdi. Maksim Troshev bunday ortiqchaliklarga o'rganmagan edi.
  "Bu yerda yulduzlar juda zich. Va men uchun juda issiq."
  Marshal peshonasidagi terni artib, ventilyatsiyani yoqdi. Keyingi parvoz muammosiz o'tdi, tez orada Mudofaa vazirligi binosi paydo bo'ldi. Kirish joyida to'rtta jangovar mashina turardi. Troshevni so'rg'ichlari tikanli luchiarlar - hidni itnikidan o'n besh baravar kuchliroq bo'lgan hayvonlar o'rab oldi. Supermarshalning siklop saroyi er ostidan o'tgan, uning qalin devorlarida plazma to'plari va kaskad lazerlari joylashgan edi. Chuqur bunkerning ichki qismi oddiy edi - hashamat rag'batlantirilmadi. Bungacha Troshev xo'jayinini faqat uch o'lchamli proyeksiyada ko'rgan. Supermarshal bir yuz yigirma yoshli keksa, tajribali jangchi edi. Men o'nlab kilometrga yer ostiga kirib, tezyurar liftga tushishim kerak edi.
  Elita qo'riqchilari va jangovar robotlar kordonidan o'tib, marshal ofisga kirdi, u erda plazma kompyuteri rus qo'shinlarining kontsentratsiyasi va dushmanning taxmin qilingan zarbalari joylari bilan galaktikaning joylashtirilgan gologrammasini taqlid qildi. Yaqin atrofda kichikroq gologrammalar osilgan, boshqa galaktikalarning tasvirlari ko'rinib turardi. Ular ustidan nazorat uzluksiz emas edi, yulduzlar orasida aqlli, ba'zan juda g'alati irqlar yashaydigan mustaqil davlatlar bo'lgan. Troshev bu ulug'vorlikka uzoq qaramadi, u yana bir hisobot berishga majbur bo'ldi. Igor Rerich yosh ko'rinardi, uning yuzi deyarli ajinsiz, qalin sariq sochlari bor edi. U yashashi va yashashi mumkin edi, ammo urush sharoitida rus tibbiyoti inson umrini uzaytirishdan unchalik qiziqmas edi. Aksincha, avlodlarning tez almashinuvi evolyutsiyani rag'batlantirdi, shafqatsiz urush selektori foydasiga edi. Umr muddati bir yuz ellik yil bilan cheklangan edi. Hatto elita uchun ham. Xo'sh, tug'ilish darajasi juda yuqori bo'lib qoldi, abortlar faqat nogiron bolalar uchun edi va kontratseptiv vositalar taqiqlangan. Supermarshal nigohini ichkariga kirgan Troshevga qaratdi.
  - Mana, siz, Maksim. Barcha ma'lumotlarni kompyuterga qayta o'rnating, u qayta ishlaydi va yechim chiqaradi. Oxirgi voqealar haqida nima deya olasiz?
  - Konfederatsiyalar va ularning ittifoqchilari yaxshi saboq olishdi. Tarozi bizning foydamizga og'ib bormoqda.So'nggi o'nta jangda janglarning katta qismi g'alaba qozongan.
  Rerich bosh irg'adi.
  - Men buni bilaman. Ammo Konfederatsiyalarning ittifoqchilari Dagi sezilarli darajada faollashdi. Ular jiddiy xavf tug'dira boshlaydi.
  - Rozi.
  Rerich gologrammadagi tasvirni aylantirib, biroz kattalashtirdi.
  - Sizdan oldin Galaxy Smoor. Bu erda Dag'larning ikkinchi yirik qo'rg'oni. Bu erda biz asosiy zarbani beramiz. Muvaffaqiyatli bo'lsa, biz yetmish, ko'pi bilan yuz yil ichida urushda g'alaba qozonishimiz mumkin. Va agar biz muvaffaqiyatsizlikka uchrasak, urush ko'p asrlarga cho'ziladi. Siz o'zingizni malakali qo'mondon ekanligingizni isbotladingiz va shuning uchun men sizga Chelik bolg'a operatsiyasini boshqarishingizni taklif qilaman. Tushunarli?
  - Ha, aniq, Janobi Oliylari.
  Igor qoshlarini chimirdi.
  Nega bunday sarlavhalar? Oddiygina murojaat qiling: o'rtoq Supermarshal. Buni qayerdan oldingiz?
  Maksim xijolat tortdi.
  - Men, o'rtoq supermarshal, Bings bilan birga o'qiganman. Ular eski imperatorlik uslubini targ'ib qilishdi.
  - Aniq. Ammo endi imperiya boshqa, rais eski odat va tartiblarni soddalashtirdi. Bundan tashqari, yaqinda hokimiyat almashadi va bizda yangi akam va oliy qo'mondon bo'ladi. Balki meni ishdan bo'shatishar va agar "Po'lat bolg'acha" operatsiyasi muvaffaqiyatli o'tsa, sizni o'rnimga qo'yishadi. Oldindan o'rganish kerak, bu juda katta mas'uliyat.
  Marshal Rerichdan uch baravar yoshroq edi, shuning uchun homiylik ohangi juda mos edi va xafa bo'lmadi. Garchi rahbar almashish arafasida bo'lsa-da va ularning yangi rahbari ikkalasidan ham yoshroq bo'ladi. Tabiiyki, bu eng yaxshisi bo'ladi.
  - Men tayyorman. Men buyuk Rossiyaga xizmat qilaman!
  - Demak, bor. Mening generallarim sizga tafsilotlarni to'ldiradi.
  Marshal salom berib, nafaqaga chiqdi.
  Bunkerning koridorlari xaki rangga bo'yalgan. Operativ shtab quyida joylashgan edi. Ko'p sonli fotonik va plazma kompyuterlari metagalaktikaning turli nuqtalaridan kelayotgan ma'lumotlarni tezlashtirilgan sur'atlarda qayta ishladilar. Oldinda uzoq muddatli ish bor edi va marshal faqat bir yarim soatdan keyin qo'yib yuborildi. Endi u qo'shni galaktikaga uzoq davom etadigan gipersakrashni kutayotgan edi. U erda katta kuchlar to'planishi kerak, bu butun Rossiya kosmik flotining deyarli oltidan bir qismi. Bir necha million yulduzli kemalar. Kichkina tafsilotlarni hal qilgandan so'ng, marshal yuzaga ko'tarildi. Chuqur sovuq o'rnini kuchli issiqlik egalladi. To'rtta nuroniy zenitda to'planib, osmonni shafqatsizlarcha yalagan tojlar bilan sayyoraga zarrachalar oqimini to'kishdi. Ko'zgu ko'chalari bo'ylab yorug'lik kaskadlari oqardi. Maksim tortish samolyotiga sakrab tushdi, ichkarida qulay va salqin edi va chekka tomon yugurdi. U ilgari hech qachon Petrograd-Galaktikada bo'lmagan va uch yuz milliard aholisi bo'lgan poytaxtni o'z ko'zlari bilan ko'rishni xohladi. U harbiy sohani tark etdi va hamma narsa o'zgardi, xursand bo'ldi. Asl kompozitsiyaga ega binolar paydo bo'ldi, u ularni, ehtimol, hashamatli deb ataydi - ularda imtiyozli sinf vakillari joylashdilar. Umumiy urush davrida oligarxlar qatlami kamaydi, ammo u butunlay yo'q qilinmadi. Saroylar haqiqiy san'at asarlari edi. Ulardan biri o'rta asr qal'asiga o'xshardi, u erda parapet tishlari o'rniga palma daraxtlari ko'tarilgan. Ikkinchisi yupqa oyoqlarda turdi va uning ostida katta yo'l bo'ylab cho'zilgan, u yorqin rangli, yulduz shaklidagi o'rgimchakka o'xshardi. Kambag'al odamlar yashaydigan ko'plab binolar kazarmalar bilan bog'liq emas, aksincha, o'tgan asrlardagi rahbarlar va generallarning haykallari bilan bezatilgan maftunkor jabhalar yaltiroq edi. Hamma narsani xaki bilan bo'yash kerak emas, deb o'yladi Troshev. Bundan tashqari, koinotdagi eng gavjum shahar go'zal arxitekturaga ega bo'lishi kerak. Ayniqsa, sayyohlik sektori rang-barang bo'lib, uning harakatlanuvchi yo'laklari, bahaybat atirgulga o'xshagan binolari, gullab-yashnagan va bir-biriga bog'langan lolalar, bir-biriga bog'langan romashka gullari va g'alati tarzda aralashib ketgan ekzotik hayvonlar edi. Ko'rinib turibdiki, ayiq yoki tishli yo'lbarsda yashash qiziq, bu bolalarga yoqadi. Biroq, bunday tuzilma harakatlanayotganda yoki o'ynaganda, kattalar ham hayratda. O'n ikki boshli aylanuvchi ajdaho marshalda o'chmas taassurot qoldirdi, har bir og'izdan neon nurlari bilan yoritilgan rang-barang favvoralar urildi. Umuman olganda, osmonga yuzlab metr balandlikda rang-barang samolyotlarni uloqtirgan eng g'alati shakldagi juda ko'p favvoralar mavjud edi. Va ular qanday go'zal, to'rtta quyosh nurida suv bezaklari, ajoyib, noyob ranglar o'yinlari. Bu yerdagi bolalar quvnoq va chiroyli edi: rang-barang liboslar ularga ertakdagi elflarga o'xshardi. Bu yerda nafaqat odamlar, balki tomoshabinlarning yarmi chet elliklar edi. Biroq, begona bolalar inson bolalari bilan o'ynashni yoqtirardi. Troshev aqlli o'simliklar bilan ham uchrashdi. To'rt oyoqli va ikkita ingichka tutqichli yam-yashil oltin boshli karahindibalar. Kichkintoylarining ikkita oyog'i bor edi, oltin boshlari esa zumrad dog'lari bilan qalin bo'lgan. Maksim bu poygani yaxshi bilar edi - Gapi, uch jinsli o'simlik jonzotlari, tinch, ammo taqdirning irodasi bilan butun yulduzlararo urushga tushib, Buyuk Rossiyaning tabiiy ittifoqchilariga aylanishdi.
  Boshqa irqlarning vakillari etarli - asosan neytral davlatlar va sayyoralar. Ular imperiyaning aql bovar qilmaydigan poytaxtini ko'rishni xohlashdi. Bu erda urush uzoq va g'ayrioddiy bo'lib tuyuladi, uni minglab parseklar olib tashlaydi, ammo marshalni bezovtalik hissi tark etmadi. Mening miyamda aqlli mavjudotlar ham hujum qilishlari kerak bo'lgan sayyoralarda yashaydi va butun milliardlab fikrlaydigan mavjudotlar o'ladi, degan fikr paydo bo'ldi. Qon oqimlari to'kiladi, minglab shahar va qishloqlar vayron bo'ladi. Ammo u imperiyaning marshali va u o'z burchini bajarishi kerak.
  Sayyohlik markaziga qoyil qolgan marshal gravitatsiyaviy samolyotni ishga tushirishni buyurdi va sanoat tumanlari tomon yo"l oldi. Bu yerdagi uylar biroz pastroq, oddiy tartibli edi. Zavodlar chuqur er ostida joylashgan edi.
  Graviplan qo"nishi bilan yalangoyoq yigitlar to"dasi darhol latta va tozalovchi vositalar bilan u tomon yugurishdi. Yupqa ragamuffinlar allaqachon charchagan xira xaki lattalarida, katta yirtiq teshiklari bilan. Chuqur tanlangan, deyarli qora rangda. Aftidan, uzoq davom etgan urush belbog'larini mahkam bog'lashga majbur qilgan. Troshevga hamdardlik bildirildi. Haydovchi kapitan Foks bunday his-tuyg'ularni baham ko'rmadi.
  - Xo'sh, kalamushlar, bu yerdan ketinglar! Marshall keladi! - qichqirdi u.
  Uysiz bolalar har tarafga yugurishdi, faqat iflos poshnalarning miltillagani ko'rindi. Birdaniga to"rtta "quyosh"da qizigan yuzada yalangoyoq yurish qiyin, bechora bolalar tufli nimaligini bilishmasdi. O'g'illardan biri esa boshqalardan dadilroq bo'lib chiqdi va orqasiga o'girilib, o'rta barmog'ini ko'rsatdi. Kapitan portlatgichni olib, beadab bolaga qarata o'q uzdi, u uni o'ldirgan bo'lardi, lekin marshal oxirgi daqiqada kapitanning qo'lini bosishga muvaffaq bo'ldi. Zaryad uchib o'tib, yo'lakda huni hosil qildi, erigan tosh bo'laklari bolaning yalang oyoqlariga tushdi va u asfaltga quladi. Bo'lajak jangchi irodasi bilan faryodini tiya oldi va og'riqqa chidab, o'rnidan turdi. Maksim kapitanning yuziga qattiq tarsaki tushirdi.
  - Qorovulxonada uch kun. Jimgina, qo'llar tikuvda! - dedi marshal qo"rqinchli ohangda - Bolalar bizning mulkimiz, biz ularni o"ldirishimiz emas, himoya qilishimiz kerak. Tushundimmi, jinni?
  Liza qo'llarini yon tomonlariga cho'zdi. U qisqa bosh irg'adi.
  - Nizomga muvofiq javob bering.
  - Huddi shunday.
  Maksim bolaga qaradi. U oq sochli, kelishgan, ayyor yuzli, muskulli edi. Yirtilgan futbolka ostida shokolad barlari bilan qoplangan kuchli press ko'rinadi.
  -Ismingiz nima?
  - Janesh Kovalski! - O'pkasining tepasida ragamuffin qichqirdi.
  - Men sizda kuchli jangchining qiyofasini ko'raman. Jukov maktabiga kirmoqchimisiz?
  Bola tushkunlikka tushdi.
  - Men xursand bo'lardim, lekin ota-onam oddiy ishchilar va mening o'qishim uchun pul to'lay olmaydilar.
  Marshal tabassum qildi.
  - Siz bepul ro'yxatdan o'tasiz. Siz, men ko'rganimdek, jismonan kuchlisiz va ko'zlaringiz aqliy qobiliyatlar haqida gapiradi. Asosiysi, yaxshi o'qish. Bu og'ir vaqtlar, lekin urush tugagach, hatto ishchilar ham yaxshi sharoitda yashaydilar.
  - Dushman mag'lub bo'ladi! Biz g'alaba qozonamiz! - yana baland ovozda qichqirdi Yanesh.
  - Unday bo"lsa, safdan joy ol, askar. Va boshlanuvchilar uchun - mening mashinamda.
  Liza qimirladi. Bola iflos edi va undan keyin siz ichki makonni yuvishingiz kerak.
  Gravitatsion samolyot ko'tarilib, hukumat qarorgohiga yugurdi.
  Yanesh nafasini ushlab, hashamat bilan bezatilgan ulkan uylarni ko'zdan kechirdi.
  - Bizni markaziy sektorga kiritishmaydi va bu juda qiziq.
  - Ko'proq ko'rasiz.
  Shunga qaramay, marshal rahm-shafqat hissi bilan sayyohlik markaziga uchib ketishni buyurdi. Bola uning ko'zlariga qaradi, ko'rgan narsasini tom ma'noda yutib yubordi. Uning mashinadan sakrab tushishni, harakatlanuvchi yo'lak bo'ylab yugurishni, hayratlanarli attraksionlardan biriga chiqishni xohlayotgani sezildi.
  Odatda qattiqqo'l Maksim o'sha kuni hech qachon bo'lmaganidek mehribon va muloyim edi.
  - Xohlasangiz, "hursandchilik tog'iga" mining, shundan keyin darhol menga. Pulni oling, aks holda sizni ichkariga kiritishmaydi.
  Marshal bir varaq qog'oz uzatdi.
  Yanesh attraksionlarga yugurdi, lekin uning ko'rinishi juda ko'zga ko'rinardi.
  Kosmik ninja-zalga kiraverishda uni katta robotlar to'xtatib qo'yishdi.
  -Bolam, siz yomon kiyingansiz, kambag'al mahalladan ekanligingiz aniq. Sizni qo'lga olib, stantsiyaga olib kelishingiz kerak.
  Bola qochishga urindi, lekin ular uni hayratda qoldirib, asfaltga urib yuborishdi. Troshev mashinadan tushib, tergovga borishi kerak edi.
  - Kutib turing, bu kursant men bilan.
  O"zlarini tortib olgan militsionerlar marshalga tikilib to"xtab qolishdi. Maksim dala kiyimida edi, lekin komandirning epauletlari to'rtta quyoshda porlab turardi.
  Patrulchilarning eng kattasi, politsiya leytenanti salom berdi.
  "Kechirasiz, marshal, lekin ko'rsatmalar biz galaktikaning turli burchaklaridan mehmonlarni qabul qiladigan markazga tilanchilarning kirishini taqiqlaydi.
  Maksimning o'zi shunday hurmatli hududda ragamuffinni qo'yib, xato qilganini tushundi. Lekin u nodonligini ko"rsatishni istamadi.
  Bu bola josus. U oliy qo'mondonlik topshirig'ini bajardi.
  Leytenant bosh irg"ab, to"pponchaning tugmachasini bosdi. Janesh Kovalski qaltirab, o"ziga keldi. Marshal jilmayib qo"lini uzatdi. O'sha paytda to'rtta Inogalakt to'satdan nurlarga to'lib ketdi. Tashqi tomondan, o'zga sayyoraliklar ko'k-jigarrang po'stlog'i bilan kesilgan dumbalarga o'xshardi, oyoq-qo'llari tugunli va egri edi. Yirtqich hayvonlar o't ochishga ulgurmasdan, Maksim polga yiqilib, portlatib yubordi. Olovli yo'llar tepadan o'tib, rangli haykalga qulab tushdi va go'zal poydevorni fotonlarga sepdi. Troshev ikki hujumchini lazer nuri bilan kesib tashladi, omon qolgan ikkita inogalakt yon tomonga egildi. Ulardan biriga ham chidab bo"lmas to"sin yetib keldi, biroq ikkinchisi jabhaning chetidan yashirinishga muvaffaq bo"ldi. Yirtqich hayvon bir vaqtning o'zida uchta qo'lidan o'q uzdi va Maksim tez harakat qilgan bo'lsa-da, u ozgina jarohat oldi - u yonini kuydirdi va o'ng qo'lini jarohatladi. Tangentda dushmanning nurlari "aqldan ozgan suv nilufari" attraksioniga tushdi. Keyin portlash sodir bo'ldi.
  Marshalning ko'zlari suzib ketishidan oldin, lekin Yanesh qanday qilib plitaning bir bo'lagini tortib olib, uni dushmanga urganini ko'rib hayron bo'ldi. Maksim bu zaif ko'rinishdagi o'smirda yashiringan g'ayriinsoniy kuchdan hayratda qoldi ... Otish beshta ko'z qatorida aniq bo'lib chiqdi. Jonivor bir qaltirab, oldinga gandiraklab ketdi. Bu yirtqich hayvonning hayotini tugatish uchun Maksimning aniq maqsadli zarbasi uchun etarli edi.
  Jang tezda tugadi. Uning davomida politsiya hatto o't ochishga ham urinmadi. Marshal buni darhol payqadi.
  - Jabhalarda va orqada, shaharlar ko'chalarida eng yaxshi janglarda qo'rqoqlar o'tirishadi.
  To"liq leytenant rangi oqarib ketdi. Maksimning oldiga bordi.
  - O'rtoq marshal, kechirasiz, lekin ularda og'ir nur otishchilar bor edi, biz esa...
  - Va bu nima! Maksim patrulchining kamaridagi portlovchiga ishora qildi. - Chivinchimi? Afsuski, poytaxtda sizga ish bo'lmaydi shekilli. Bekor o"tirmaysiz, men sizni frontga jo"natishga harakat qilaman.
  Bolani imo-ishora bilan imo qilib, Maksim unga tortish samolyotiga sakrashga yordam berdi va keyin qo'lini mahkam silkitdi.
  - Xo'sh, siz burgutsiz. Siz haqingizda xato qilmaganimdan xursandman.
  Kovalskiy do'stona ko'z qisib qo'ydi, uning ovozi juda baland va quvnoq edi.
  - Faqat bitta muvaffaqiyatli zarba berdim. Imkonim bor edi...
  - Sizda imkoniyat bo'ladi. Kollejni bitiring - va darhol jangga kirishing. Oldinda butun umring bor, baribir ko'z qorachig'igacha kurashasan.
  - Urush ajoyib! - deb hayqirdi bola. - Men zudlik bilan old tomonga ketmoqchiman, nurli qurolni olmoqchiman ...
  - Siz buni darhol qilolmaysiz, siz birinchi jangda halok bo'lasiz. Avval diplom oling.
  Yanesh ranjigancha hidladi. U o'z qobiliyatiga ishonar edi, u juda ko'p narsalarni, shu jumladan otishni ham biladi deb o'ylardi. Bu orada gravitatsion planer ulkan Michurinskiy bog'i ustida uchib o'tdi. U erda bahaybat daraxtlar o'sgan, ularning ba'zilari bir necha yuz metr balandlikka etgan. Va mevalar shunchalik katta ediki, siz o'rtasini yeb, ichkariga joylashishingiz mumkin. Oltin po'stlog'iga ega genetik jihatdan o'zgartirilgan ananaslar ishtahani ochdi. To'g'ri, kutilganidan farqli o'laroq, ular bolaga katta hayrat uyg'otmadilar.
  - Men ilgari ham shunday o'rmonlarda bo'lganman. - tushuntirdi Janesh. - Markaziy kvartaldan farqli o'laroq, u erda hammaga ruxsat berilgan. Garchi u erga borish uchun uzoq yurish kerak.
  - Balki! - dedi Maksim. - Va shunga qaramay, bu erda qanday o'simliklar borligiga qoyil qoling ... Qo'ziqorin bor, uning ostiga butun bir vzvod sig'ishi mumkin.
  - Katta pashsha agarikasining o'xshashligi. U yeb bo'lmaydi. Esimda, men butun bir sumka kesilgan meva bo'laklarini yig'ganman. Menga pavarara yoqadi - nozik teri va ta'mi shunchaki mazali. Unga nisbatan anjir hech narsa emas. Kesishda ehtiyot bo'lish kerak. U portlashi mumkin va u erda oqim sharsharaga o'xshaydi - u sizni uchirib yuboradi, siz hatto bir so'z aytishga ham vaqtingiz bo'lmaydi. Bu erda mevalar juda katta. Siz ularni parcha-parcha plastik to'rva ichida olib yurishingiz kerak, bu juda noqulay.
  Maksim Janeshning yelkasiga tarsaki tushirdi.
  - Hamma narsa ovqat bilan o'lchanmaydi. Keling, pastga tushib, bir nechta gullarni teraylik.
  - Qiz sovg'a sifatida! Nega yo'q!
  Bolaning qo"llari rulga yetdi. Kapitan Foks barmoqlarini shafqatsizlarcha urdi.
  - G'ildirakka tegmang, kuchukcha.
  Va keyin, bunga javoban, u marshaldan yana bir tanbeh oldi.
  "Sizda faqat bola bilan kurashish uchun jasorat bor.
  - Kechirasiz, Janobi Oliylari!
  Janesh kulishdan o"zini tuta olmadi.
  - Agar xohlasangiz, harakat qilib ko'ring. - Ruxsat berilgan Maksim.
  - Simulyatorlarda tajribam bor, - dedi Yanesh.
  Kovalski hech qanday shubha va qo'rquv soyasisiz qo'llarini rulga qo'ydi va mashinani pastga tushirdi. Ko'rinishidan, u haqiqatan ham ajoyib qobiliyatlarga ega edi. Graviplan bahaybat daraxtlarning tepasidan supurib o'tdi.
  Maksim aralashmadi, bolaga samolyotni boshqarishga ruxsat berdi. Aytishim kerakki, u o'z vazifasini juda muvaffaqiyatli bajardi, ulkan magistrallar orasida manevr qildi, u hech qachon qulab tushmadi, o'z yillaridan keyin virtuoz texnikani namoyish etdi. Biroq, agar u halokatga uchragan bo'lsa ham, bu katta muammo emas, gravioplanda mukammal xavfsizlik tizimi mavjud. Nihoyat, ular kichkina, lekin ajoyib go'zal gullar bilan qoplangan ochiq joyga o'tirishdi. Yaxshi sehrgar zargarlik buyumlarini saxiylik bilan tarqatib yuborganga o'xshaydi. Uning ko'zlari rang-barang rangdan to'lqinlanib ketdi va mast qiluvchi hid ta'riflab bo'lmaydigan zavq bag'ishladi.
  Yanesh hatto hayratda hushtak chaldi. Ular qo"nganida, bola sakrab tushdi-da, gulni uzib, butun bir qo"l to"lani oldi. Maksim sovuqqon edi, unga manzara yoqdi va shunga qaramay, nimadir tashvishga soldi. O'zini tahdid ostida his qilish. Olov va suvdan o'tib, marshal o'zining sezgisiga ishonar edi, uni kamdan-kam qo'yib yubordi. Aslini olganda, insonlar uchun xavfli hayot shakllari buyuk imperiya poytaxtida topilmasligi kerak. Bu erda boshqa narsa bor. Maksim bolani imo qilib, uning qulog'iga ohista pichirladi:
  - Dushmanlar biz bilan. Gullarni yashiring va men bilan keling.
  Janezning ko'zlari chaqnab ketdi.
  - Men tayyorman.
  Kapitan Foksning nazorati ostida guldastani mashinada qoldirib, Maksim va Yanesh o'rmonga chuqur kirib borishdi. Albatta, qo'shinlar chaqirilib, hududni tarash kerak edi. Ammo Maksim hayajonga tushdi. Janesh, albatta, ishqiy intilishlarga ega edi, u o'zini harbiy razvedka zobiti deb tasavvur qildi va bundan quvondi. Ular shovqin qilmaslikka harakat qilib, o'rmondan o'tishdi. Yanesh yalang oyoqlarini binafsha qichitqi o'tlarida kuydirishga muvaffaq bo'ldi, lekin tizzalarigacha teri katta pufakchalar bilan qoplangan bo'lsa-da, o'zini tutdi.
  "Ehtiyot bo'ling", deb pichirladi Maksim. - O'rmonda, har bir o't tig'ida xavf yashiringan.
  "Bu erda bizga himoya kamuflyaj kerak", deb pichirladi Janesh. Lattalar jasadni zo'rg'a yashirdi, oyoqlarida nimadir sudralib turardi. Katta hasharotlar va Janesh buni maktabda o'rgangan, bu sayyorada odamlar ovqatlanmaydi. Artropodlarning eng xavfli turlari genetik darajada yo'q qilindi, poytaxt markazining infektsiya yoki epidemiya manbai bo'lishi uchun bu etarli emas edi. Ular indamay yurishdi. Birdan Maksim qotib qoldi. Kichkina tirik mavjudotlar o'zlarini noqulay tutishdi, go'yo uni kimdir qo'rqitganday. Marshal bolaning qo'lidan ushlab, qulog'iga pichirladi:
  - Oldinda pistirma bor!
  Maksim cho'ntagidan ovozli piktogramma chiqarib, atrofdagilarni diqqat bilan tingladi. Haqiqatan ham, yaqin atrofda beshta jangchi va taxminan bir xil miqdordagi inogalaktlar yotardi. Xo'sh, bunday kuchlar muvozanati bilan jangga kirishmaslik, balki dushmanni chetlab o'tish yaxshiroqdir.
  Va shunday qilishdi.
  Tajribali askar va yashil bola hamohang tarzda harakat qilishdi. Men to'pig'igacha moxlarga botib, zich chakalakzorlardan o'tishga majbur bo'ldim. Katta qiyinchilik bilan marshal jonli zanjirdagi bo'shliqni hisoblab chiqdi va bu joydan sirg'alib o'tishga muvaffaq bo'ldi. Ularning omadlari bor edi, musofirlarning hech birida hayvon instinkti yoki ajoyib eshitish qobiliyati yo'q edi. Ovoz pikapi allaqachon yumshoq aytilgan so'zlarni ajrata olgan.
  - Janob rezident, siz mendan imkonsiz narsani talab qilasiz.
  Bunga javoban qichqiriq kabi ovoz.
  - Siz esa, general, to'liq ishlamasdan faqat pul olishga odatlangansiz.
  Tembriga ko'ra, u insoniy bo'lmagan irqga mansub edi.
  - Sizga yarim million maosh olishdi, xo'sh nima? Ayg'oqchi sun'iy yo'ldoshlar haqida eskirgan ma'lumotlar.
  - Bu mening aybim emas, - odam ovozi o"zini oqlashda davom etdi. - Bunday turdagi ma'lumotlar, qoida tariqasida, juda tez eskiradi. Men hamma narsaga qodir emasman.
  - Buni darrov tushundik, kuchsiz deyish osonroq. Kreml tizimiga hujum qilish haqida gap ketganda, siz va sizning sheriklaringizning foydasi kam bo'ladi.
  Maksim titrab ketdi. Bu haqiqatan ham poytaxt va butun galaktika markazini qamrab olgan eng kuchli mudofaa chizig'iga hujum qiladimi? "Kreml" tizimi, uning yaratuvchilari fikriga ko'ra, chidab bo'lmas va shunga qaramay, agar dushmanlar imperiyaning qoq markazida faollashsa, bu qayg'uli fikrlarga olib keladi.
  - Biling, odam, yaqinda biz mutlaqo yangi quroldan foydalanamiz va uning yordami bilan rus yulduz kemalari samarali masofaga yetmasdan changga aylanadi. Shunda bizning armiyamiz, xuddi to'liq kirib boradigan tortishish to'lqini kabi, rus bo'shliqlarini suv bosadi, imperator dunyolarini bo'ysundiradi.
  Maksim bostirilgan xo'rsinib oldi, shekilli, bunday istiqbol xoinga unchalik yoqmagan. Biroq, u javob berdi:
  - Beshinchi ustun har doimgidek faol va sizning bosqiningiz reja bo'yicha o'tadi.
  - Sizning yaqin kelajakdagi vazifangiz - bizning zarba guruhlarimiz uchun poytaxtda o'nlab istehkomlar yaratish. Yollanma askarlar bu yerga sayyohlar niqobi ostida kirib kelishadi, o"rmonlarda yashirinib, keyin umumiy ish tashlashda o"z rolini o"ynaydi.
  - Shunday bo'ladi.
  - Mana, odam, agar yulduzli kemalarimizning hujumi muvaffaqiyatsizlikka uchrasa, senga yomonroq bo'ladi. O'z kontrrazvedkasi parchalanib ketadi va ijro sekin va og'riqli bo'ladi.
  Maksim kim gapirayotganini ko'rmagan bo'lsa-da, SMERSH uning ovozi bilan xoinni aniqlay olishiga amin edi.
  - Dushman rahbariyatidagi barcha so'nggi tayinlovlar haqida ma'lumot kerak. Siz bilgan hamma narsa.
  - Mening ma'lumotlarimga ko'ra, yosh marshal Maksim Troshev Smur galaktikasidagi yulduzlar flotiga qo'mondonlik qilib tayinlangan. U haqida aniq ma'lumot yo'q, lekin ...
  - Hammasi aniq, ruslar u yerda katta hujumga tayyorgarlik ko'rmoqda. Doimgidek. Yangi qo'mondon - bu katta kuchlar tomonidan to'satdan zarba.
  Maksim qaltirab, oldinga shoshilib, buzuq odamni bo'g'moqchi bo'ldi. Operatsiya xavf ostida.
  - Menimcha, shunday. Boshqa topshiriqlarga kelsak ...
  Xoin uzoq va zerikarli sanab o'tdi, lekin Maksim allaqachon boshida reja tuzgan edi. Birinchidan, siz bu joyni jimgina tark etishingiz kerak, ikkinchidan, zudlik bilan SMERSH bilan bog'laning. U erda ular josuslik tarmog'ini darhol zararsizlantirish yoki kutish haqida qaror qabul qiladi. Axir, aniqlangan xoinlar xavfli emas va ular orqali dezinformatsiyalar tarqalishi mumkin. Asosiysi - tashabbus yo'q. Biroq shu paytgacha jimgina o"tirgan bolakay qo"zg"aldi, yoshlik g"ayrati avj olgani sezilib turardi.
  - Balki biz ularni lazer bilan urishimiz mumkin, janob marshal?
  "Yo'q, umuman emas", deb pichirladi Maksim. - Buning uchun razvedka va ma'lumot to'plash va kerakli shaxsga xabar berish uchun razvedka. Agar tartibni buzsangiz, shaxsan men sizni otib tashlayman.
  Marshal qo'rqinchli tarzda qurolini ko'tardi.
  Yanesh bosh chayqadi.
  - Buyurtmalar muhokama qilinmaydi.
  Maksim bolani o'zi bilan olib ketganidan afsuslandi. Va agar ular pichirlashlarini eshitsalar nima bo'ladi ... Shu bilan birga, ovoz pikapida chiyillash eshitildi, musofir yana gapirdi.
  - "Yupiter"ga ayting, agar u bizga yordam bermasa, bu piyonni qurbon qilib, unga xiyonat qilishimiz mumkin. Shunda Sening Oliying g'azablanadi va rahm-shafqat uning kamchiliklari orasida emas.
  "Ha," deb o'yladi Maksim, "rahbar qattiqqo'l bo'lishi kerak". U tanlangan ming kishidan biri bo'lganida, hukmron diktator to'satdan vafot etgan taqdirdagina rahbar bo'lish imkoniyatiga ega edi. Har yili ming kishi tanlanadi va oliy hokimiyatning aylanishi har o'ttiz yilda bir marta sodir bo'ladi. Ammo bu imkoniyat ham qo'ldan boy berildi. Birinchidan, Maksimning fe'l-atvori juda yumshoq edi, ikkinchidan, bolalik davrida juda zo'ravon bo'lgan paranormal qobiliyatlar yoshi bilan zaiflasha boshladi. Biroq, siz bo'lmaganingizda marshal bo'lish va qirq ... bu nimanidir aytadi.
  - Yupiterga tegmang. U sizning asosiy umidingiz. Busiz urushda g'alaba qozonish imkoniyati juda kam.
  Inogalakt javoban tushunarsiz narsani taqillatdi. Keyin u shunday dedi:
  - "Yupiter" faol bo'lganda qimmatlidir. Uning harakatsizligi tufayli qo'shinlarimiz juda ko'p yo'qotishlarga duchor bo'lmoqda. Qanday bo'lmasin, siz unga bizning ko'rsatmalarimizni berasiz. Ungacha borishingiz mumkin.
  - Bo'pti, ketishing mumkin, - Maksim yengil tortdi. Shu payt uning so'zlarini rad etib, portlash gumburladi. Otishma sodir bo'ldi.
  - Jin Ursin! Yana o'zgartiring...
  Marshal engashdi va Yaneshning ko'zlarida faqat quvonchli uchqunlar porladi.
  . Љ11-BOB
  - Vijdon gapirasiz! - deb g"imirladi takabbur qul.
  - Demak, baxt bir hovuch tanlanganlarga emas, balki hammaga tegishli. Shu muqaddas maqsad uchun qilichimni ko"tardim! - xitob qildi Jodugar.
  Graf shubha bilan qaradi:
  - Yo'q! Ishonamanki, sizni yo nafrat yoki hokimiyatga bo'lgan ishtiyoq boshqaradi! Qullarning qo'zg'olonlari bo'lgan va u faqat qirg'in bilan tugagan. Bu har qanday isyonning oqibatlari.
  - Bu g'alayon emas, balki inqilob bo'ladi. Eng muhimi keyinroq, g'alabadan keyin bo'ladi! - dedi jangchi kuchli ishtiyoq bilan.
  - Inqilobmi? G'alati so'z, o'zingiz o'ylab topdingizmi? Forsa hayron bo'ldi.
  - Unchalik emas! Bu atama menga tushimda farishta tomonidan chaqirildi. - Men ilhom bilan Vedmakovga o'girildim.
  - Farishta yoki qora tanlilardan biri! Bashoratli tushlar ayyordir. Graf ikkilanib qoldi.
  - Nima bo'lganda ham, sizda odamlar hayotini yaxshi tomonga o'zgartirish va o'zingiz yaxshilanish imkoniyati bo'ladi! Barcha muammolar xudbinlikdan kelib chiqadi, farovonlik faqat umumiy sa'y-harakatlar bilan mumkin. Jamoasiz odam cho'g'ga o'xshaydi, o'tsiz, yorug'lik kam beradi va tez o'chadi! - Vedmakovning notiqlik oqimini ko'tardi.
  - Siz aytayotgan odam jamoada bo'lishi kerak. Lekin hayvon tabiati nima ekanligini bilasizmi? - deb so"radi Forsa yomon niyat bilan.
  - Va hayvon podada yaxshiroq! Va umuman olganda, siz qul bo'lganingiz va sotib olinmaganligingiz sababli, zodagonlar sizdan yuz o'girdilar, so'z bilan aytganda, haqiqiy do'stlar o'zlarining haqiqiy qiyofalarini ko'rsatdilar. Demak, o"rtoqlarni boshqa muhitdan izlash vaqti keldi. - Vedmakova allaqachon xotirjamroq taklif qildi.
  Kont de Bora bir necha soniya jim turdi va keyin qo'lini uzatdi:
  "Men yakuniy muvaffaqiyatga ishonmasam ham, hech bo'lmaganda mening pichog'im qon ichadi.
  - Mantiq instinktlarga - nafs aqliga xizmat qilmasligi kerak! - dedi jodugar.
  - Mayli, menga dars berishni bas qiling! Urush bo'ladi - jasorat bo'ladi! Graf o'zi qonni artishni boshladi.
  - Siz tajribali va jasur jangchisiz, sizni otryad boshlig'i etib saylash kerak! - taklif qildi jangchi.
  - Yomon emas, lekin har bir qo'mondonni saylash shart emas. Qo'mondonlik birligining qat'iy printsipi bo'lishi kerak. Siz tanlandingiz, shuning uchun siz tayinlaysiz! -Graf zanjirband kiyinishni boshladi. Bir-ikkita o"g"il unga yordamga shoshilishdi.
  Erkin raqobat haqida nima deyish mumkin? - Vedmakova shubha qildi.
  - Armiya uchun bu halokatli! - Kuchni kesib tashlang. - Iqtisodiyot ko'p shoxlarning ildizpoyasi, armiya - bitta magistral!
  Witcher masxara qildi:
  - Ammo ko'pincha eman, kuch va pozitsiyada emas, balki nazorat darajasida!
  Yarim yalang'och bola grafga qilich berdi. U bunga javoban uning suyagiga tarsaki tushirdi, bir necha marta orqaga urishdi. Bola qichqirdi va jigarrang oyoqlarini silkitib, orqasiga sakrab tushdi.
  Witcher qat'iy dedi:
  "Men har biri ikki yarim askardan iborat beshta kesilgan legionni tuzyapman. Siz uchinchisiga buyruq berish uchun tayinlangansiz! Qolganini bandalar tanlasin!
  Oxirgi taklif deyarli janjalga aylanib, munozaralarga sabab bo'ldi. Keyin, aslida, jang boshlandi, bir nechta qullar yaralandi va Witcher aralashishga majbur bo'ldi. U eng jirkanchni yiqitib, qichqirdi:
  - Estafetani aylantirmoq kifoya! Keling, qo'mondonlarni bevosita tayinlashga o'tamiz.
  Qullar unchalik norozi bo'lishmadi, lekin jangchi bunday taklifni ovozga qo'yganida, ular bir ovozdan qo'llarini ko'tarishdi.
  Bu erda qo'zg'olonni boshqargan Witcher qattiq ishlashga majbur bo'ldi. Aslida, munosib odamni ko'z bilan aniqlash qiyin va u bo'lajak nomzodlarga savollar berishda davom etdi. Nihoyat, legionlarga topshiriqlar berildi va kichikroq bo'limlarga vaqtinchalik komandirlar tayinlandi.
  - Janglar tugagach, biz askarlar ko'rsatgan jasorat va zukkolikka qaraymiz! - tushuntirdi qiz.
  Legionlardan biri butunlay bolalar va o'smirlardan iborat edi. Vedmakova bola Bikni ularga qo'mondon qilib qo'ydi. Bolalar jahli chiqdi:
  - U hali juda kichkina! Bizga kichkina kerak emas. Bizning ustimizga eng katta va eng kuchlisini qo'ying.
  - Va kimni xohlaysiz?
  - Sizni sog'indim! U eng munosib!
  Sport bilan qurilgan yigit oldinga qadam tashladi, u hali bola edi, lekin allaqachon eman kabi baland edi. To'g'ri, uning yuzi zerikarli tuyuldi. Vedmakova, komandir uchun aql qanchalik muhimligini yaxshi bilgan holda, so'radi:
  - Sakkiz kishilik oila qanday bo'ladi!
  Yigit unga qaradi va ming'irladi:
  - Bilmayman! Asosiy mushaklar va kuch.
  Bik karnayga baqirdi:
  - Miyasiz mushaklar, bu bir hovuch go'sht - qavrilgan idish yig'layotgan!
  - O'zingni yop! Men sizning jag'ingizni puflayman! - baqirdi yosh qahramon.
  - Kim bilmaydi, yetti-ellik oltitasi mushtini burnidan uzoqroq urishga zo'rg'a qodir! Bola unga tilini ko'rsatdi.
  Yosh bezori o"pkasi bilan qichqirdi:
  Men sizni o'limgacha kurashishga chaqiraman!
  - Siz menga kalamush-maymunga o'xshaysiz! - dedi Kont de Forsa. - Biroq, bu yagona munosib chiqish yo'lidir.
  - Ikki duelchining biri ahmoq, ikkinchisi harom! - payqadim Vedmakova. "O'g'il bolalarga isinish foydali bo'lsa-da.
  Bik dushmani oldida turdi, bo'yi farqi katta, raqibi besh barobar og'irroq edi. Biroq, bola o'zining yengil mushaklariga mensimay qaradi, o'g'il ozg'in, ammo tor edi. Uning dumaloq yuzi qiyshayib, qo"lida qilich aylanardi.
  - Xo'sh, qanday kurashamiz yoki chidaymiz! - istehzo bilan so"radi u.
  - Ha men sizni sevaman! - Sportchi bolaga hujum qildi. U teskari zarba berdi, uning qilichi uzun va og'ir edi, shekilli, bu ikki qo'lidan biri edi. Bik zarbani qaytardi, hatto qaytarishga ham urinmadi, shunchaki traektoriyadan sakrab chiqdi va qilichini burni ko'prigiga urdi. Bola faqat hisob-kitob asosida kaltakladi - tirnash uchun, lekin o'ldirish uchun emas.
  Bezori yanada g'azablandi, u ikkinchi qilichni silkita boshladi. Bu erda hatto Buku ham oqib ketish uchun bosim o'tkazishi kerak edi. Bolaning yalang poshnalari kichrayib borar, pichoqlar ularning orqasidan yugurardi. To'satdan Bik to'xtadi, tishlarida quvur paydo bo'ldi. Dushman qattiqroq tebrandi va qalin qo"llarini bir-biridan ajratib chopib otildi. O'g'il jilmayib, tupurdi va sportchining yuziga nimadir tegdi. Bik pichoqlar yonidan o"tib ketdi va hatto yalang tovoni bilan raqibining ko"kragiga zarba berdi.
  Qudratli yigit dovdirab, vahshiy qichqirdi, keyin oyoqlari zaiflashib, yiqilib tusha boshladi.
  Do'stona xo'rsinish armiyani qamrab oldi, kichkina bola gigantni mag'lub etishini kutmagan edi. Keyin bolalar xursandchilik bilan baqirishdi, birinchi navbatda, albatta, qullarning eng kichigi. Kichkina va zaifroq bo'lganlar sizning asosiy xo'jayiningiz ham zo'r emasligini ko'rishdan mamnun. Shunday qilib, hatto bola ham qo'zg'olon uchun nimadir qila oladi.
  Mag'lubiyatga uchragan sportchining oldiga qullar yugurishdi, jumladan bir nechta mahalliy shifokorlar. Sochlari siyrak yosh qahramonning qo'pol yuzida binafsha rangli dog' xiralashgan. Doktor ajablanib dedi:
  - Bazilika! Unga zaharli igna tiqilib, oyoq-qo'llarini falaj qiladi.
  - Vaqtinchalik! - dedi Bik. - Keyin u uyg'onadi. U hech narsani eslamaydi, shunchaki sharmandaligini sezmaydi.
  Witcher bolaning oldiga bordi:
  - Zahar tayyorlashni qayerdan o'rgandingiz?
  - Hech qayerda! Mulklardan birida topilgan. Boylar ham jamiyatdagi mavqeidan qoniqmaydi. Bu yerda ular har xil zaharlarni tayyorlashadi. Agar iksir muhrlangan bo'lsa, muammo yo'q, men qulflarni qanday ochishni bilaman! - Bik ayyorona Witcherga ko'z qisib qo'ydi.
  - Qayerda? - deb so"radi jangchi.
  - Bitta o'g'ri o'rgatgan! U vaqtincha qul bo'lib chiqdi, men u bilan bir juftlikda edim, biz qattiq mehnat qildik, o'rmonni kesib tashladik. U menga qulflarni qanday ochishni aytdi, hatto menga nimanidir ko'rsatdi. Xotiramdan hayratda qoldim va keyin qochib ketdim. Kichkina bola ayyorona ko'z qisib qo'ydi.
  - Unga ergashmadingizmi? - hayron bo'ldi Vedmakova.
  - Yo'q! Bu qochish uchun biz hammamiz kaltaklangan edi, va agar men ham sizib, keyin har beshinchi xochga xochga mixlangan edi. Ikkisi allaqachon fitna. - tushuntirdi jinni bola.
  - Varvarlar! Xo'sh, agar siz shunday xotirali odam bo'lsangiz, Xirov bilan tanishishingiz sizga foydali bo'lishi mumkin. - taklif qildi Vedmakova.
  - Cheklanmagan! Men uzoq vaqtdan beri eng kuchli va eng aqlli bo'lishni xohlardim! - Bola biceps to'pini ko'rsatdi.
  - Mendan kuchliroq va aqlliroqmi? - Jangchini o'ynab tashladi.
  - Yo'q! Axir siz rahbarsiz! Lekin o'ng qo'lingiz bilan, nega emas! - Bik ko'proq ishontirish uchun qo'llari ustida turdi.
  - Inson qanchalik baland uchsa, o'z mavqeidan shunchalik norozi bo'ladi! - payqadim Vedmakova.
  - Odamlar uchmaydi! Faqat uning qanotlari bor - uning aqli sudralishga odatlanmagan! - Bola yoshidan tashqari rivojlangan e'tiborni ko'rsatdi.
  - Bizning armiyamizda qanotlar bo'ladi! Men nimadir o'ylab topishga va'da beraman. - va'da berdi Vedmakova.
  - Va men sizga ishonaman katta opa! Axir siz biz uchun nafaqat rahbar, balki opa-singil, hatto ona hamsiz. Biz bir oila bo'lib yashaymiz! - dedi Bik.
  - Davlat rahbari xalqqa birodar bo"lishi kerak, uka emas! - Millat yetakchisi, avvalo, xalqning xizmatkori. Biroq, keling, maqtovlar almashinuvini qoldiraylik, siz qabul qilgan qurollar boshqalar tomonidan ishlatilishi kerak. Keling, quvurlar yasaymiz! - buyurdi Vedmakova.
  "Ular etarli emas!" O'tish sezildi. - Yaxshilash kerak.
  - Men allaqachon bu haqda o'ylayapman, axir, lablar va yonoqlar qisqa masofaga zarba berishga imkon beradi. Ammo agar biror narsa bo'lsa, u kengayadi va kuch bilan uriladi. Bir oz mineral va o'tlar. - Vedmakova kuchli ruhiy zo'riqish his qildi.
  Bola uning so'zlarini eshitdi shekilli:
  Keling, buni qilaylik, elementlarni tanlang! Bizda hali vaqt bor, ko'plab qullarga urushning asosiy usullarini ko'rsatish kerak.
  -To'g'ri aytdingiz, kenja ukam, qandaydir ma'noda sehrgar bizga yordam beradi. Biroq, katta kuchlar bizga tashlanmaguncha, biz hujum qilishimiz kerak. Biroq, biz ehtiyotkorlik bilan tayyorgarlik ko'rishimiz kerak. Harbiy maqsadlarda foydalanilmagan ixtirodan ko'ra, okeandagi quruq toshni topish osonroq! - Xulosa qildi Vedmakov.
  Axir, isyonchilar kunni mashg'ulotlarda o'tkazdilar, shu bilan birga, Bik razvedka ma'lumotlarini yubordi.
  Qo"shin shahardan chiqib ketdi. Juda katta emas, lekin yaxshi qurollangan. Kichikroq qisqichbaqasimon hamamböceği minib olgan skaut bola hatto bir bema'nilikka e'tibor qaratdi:
  - Jangchilarning beshta qilichlari bor va ular zo'rg'a harakat qilishadi!
  - Demak, yaxshi! - dedi Bik. - To'g'rirog'i, bu juda ajoyib, ular bizga kelishidan oldin, ular ortiqcha vazndan charchagan.
  Vedmakova ayyorlik bilan ta'kidladi:
  - Tajribali jangchilar, o'ng qo'lingizga besh barmoqdan ortiq qurol olmang, deyishdi. Albatta, yomon emas, ularning ahmoqligi tezroq g'alaba qozonishga yordam beradi. Bu orada qullar bir-ikki soat uxlashsin. Ular og"ir kunni boshdan kechirishdi va jang oson bo"lmaydi. Dushmanlarning aniq qancha askari bor?
  - Besh yarim ming. - dedi Bik ishonch bilan. "Demak, hammasini chimchilab olsak, shaharda besh yuzdan ortiq odam qolmaydi.
  - Bu juda o'rinli, har tomondan borish kerak bo'ladi. Kechasi ular bizga hujum qilishga jur'at etmaydilar, ular o'zlarini kesib tashlashadi. Bu shuni anglatadiki, ular lagerga aylanadilar, shunda tong saharda ular bor kuchlari bilan chopadilar. Ehtimol, hatto qamal qilish uchun qo'shinlarni ajratish mumkin. - taklif qildi Vedmakova.
  Kont de Forsa e'tiroz bildirdi:
  - Sultonlikda hukm surayotgan odatlarni yaxshi bilaman, ular bilan bir necha bor kurashganmiz. Kechasi ular lagerimizga tilla qopli aygʻoqchilarni joʻnatadilar. Ular qullarga pora berishga harakat qiladilar va keyin ularni ustunga mixlaydilar yoki eng yaxshisi burun teshigini yirtib tashlashadi.
  - Ayg"oqchilarni yuborish qadimiy taktika. - Vedmakovning oyoq barmoqlarini yoğurma bilan payqadim. - Lekin ularning ko'rinmas qalpoqlari yo'q, qo'riqchi bolalar juda kuzatuvchan va ayyor, ular hammasini ushlaydilar. Qolaversa, biz ularni tongga yaqinroq uramiz. Qullar esa yaxshi uxlaydilar, dushman esa chuqurroq uyquga ketadi.
  - Mantiqan! Men birinchi bo'lib hujum qilaman! - dedi Bik.
  - Qo'riqchilarni olib tashlash kerak bo'ladi va bu olov quvurlari yordamida amalga oshirilishi mumkin. - Vedmakova qurilmani ko'rsatdi. - Bu yerda bir turdagi piston, uch xil o"t, karbidli moy biriktirilgan. Siz shunchaki ehtiyot bo'lishingiz kerak, aks holda orqaga qaytish o'g'il bolalarning tishlarini urib yuboradi. O'zingiz bilan eng aqlli bolalarni oling.
  - Ko'pchilik bog'larga bostirib kirish va o'g'irlik qilish tajribasiga ega. Kim ozod bo'lib tug'ilgan, kim, ayniqsa uy qullari o'z xo'jayinlaridan o'g'irlagan emas. - Bik hammani ishontirdi. - Shunday qilib, ular omon qolish maktabidan o'tishdi.
  - Hammasi yaxshi! Umuman olganda, menimcha, qo'riqchilar juda ko'p bo'lmaydi. Axir biz ular uchun kimmiz? Qullar ahmoqdir! Ahmoqlik kamtarlikka yaqinroq - aqlning tezligi yovuzlikka.
  Sehrgar Xirov suhbatga kirdi:
  - Taxminan ikki baravar yoki bir oz ko'proq ustunlikka egamiz, ammo dushman yaxshiroq o'qitilgan va qurollangan. Sultonlik armiyasida esa ayollar faqat o'lmaslarning shaxsiy legionida xizmat qilishadi. Turli mamlakatlardan olti ming yollanma askar bor. Bizda armiyada ko'plab ayollar bo'ladi va kamdan-kam istisnolardan tashqari, ular erkaklarnikidan zaifroqdir.
  Shuning uchun har bir jangni diqqat bilan rejalashtirish kerak. Ayniqsa, birinchi mag'lubiyatda qullar bizdan tarqala boshlaydi.
  - Ayol sifatida g'alaba - yorqinligi bilan o'ziga tortadi, lekin narxni qo'rqitadi! - Vedmakov yana chaqnab ketdi.
  - Ajoyib! Endi men operatsiya rejasi to'liq kelishilganini ko'rmoqdaman. Faqat tafsilotlarga aniqlik kiritish uchun qoladi. Jang paytida dushman saflarida vahima boshlanadi va askarlarning aksariyati Jit shahri tomon yuguradi. - taklif qildi Xirov
  - Tushunarli! Qullarning eng kuchli otryadi orqa tomondan, faqat shahar tomondan zarba beradi. Balki men uni boshqararman. - taklif qildi graf Forsa.
  - Mumkin emas, lekin siz! - Sehrgarni aniqladi.
  - Bundan tashqari, bizda moyli qozonlar bor va ularga tayoqchalar yopishtirishni buyurgan. Lagerga tashlang, vahima kuchaytiring. - taklif qildi Vedmakova.
  Va bu ham mantiqiy. Sehrgar rozi bo'ldi. - Hozirgacha bir nechta ayblovlarni siz tayyorlagansiz.
  - To'g'ri! Urush xudosi va boshqa xudolar kabi e'tibor va qurbonlikni talab qiladi! Lekin hamma narsani tayyorlashga vaqtimiz yetmadi. - Jodugarning o'zi og'zidan uyaldi.
  - Keyingi safar yanada murakkabroq bo'ling. Hozirgacha uxlay olmadik. - Xirov hech qanday da"vosiz esnadi.
  Witcher bosh irg'adi.
  - Mening hayvoniy odatim bor, oz uxlab, sezgir, lekin birodarlarimiz dam olishga loyiq.
  - Uyqu - strategik qurol, uning etishmasligi charchoqning sababi, bu esa o'z navbatida mag'lubiyatning mikrobidir. O'tish sezildi.
  Ochiq mashg'ulotlardan so'ng qullar o'lik kabi uxladilar. Faqat qo'riqchilar pistirmada o'tirib, signalni ko'tarishga tayyor edilar. To'satdan dushman qo'mondoni nimadan uzoqni ko'ra bilishini hech qachon bilmaysiz. Biroq, ma'lum bo'lishicha, hukumat legioni boshlig'i qo'mondoni, temnik Etirimon oldindan aytib bo'lmaydigan tungi jangni xohlamagan. Bundan tashqari, zulmatda qulning yashirinishi osonroq bo'ladi va keyin ularni ushlaydi. Va shuning uchun ular shunchaki taslim bo'lishlari mumkin, shundan keyin qiynoqlar va qatl bo'ladi. Temnik Etirimon lablarini yaladi, ayniqsa, yosh ayollarni masxara qilish, oyoq barmoqlarini sindirish, sochlarga o't qo'yish yoqimli - juda jozibali.
  Shoshilinch ravishda chodirlarini tikib, askarlar uxlab qolishdi. Yigirmadan ortiq soqchilar qolmadi. Yotishdan oldin, Etirimon minglab odamlar bilan birgalikda ziyofat uyushtirdi, yalang'och raqqosalar, ularning oldida jozibalarini silkitdi. Bu chiroyli va qiziqarli edi. Minglab odamlar ularga suyak tashlab, jozibali pozalarni olishga majbur qilishdi. Keyin hech ikkilanmasdan, ularni egallab oldilar va hayvoniy nafslarini qondirib, mast uyquga ketishdi.
  Ularning o'limi sezilmasdi. Qo'zg'olonchilar o'rmondan o'tishdi, oldinga bir suruv o'g'il bolalar ko'chib o'tishdi. Bik, daraxtga yopishib, barglarga yashirinib, birinchi qo'riqchini ko'rdi.
  - Mana, u mazali zerikdi.
  Zahar biroz yaxshilandi va darhol falajga olib keldi. Yuzga zarba berish shart emas, chunki Sultonlik askarlari, qoida tariqasida, engil yurishadi va faqat ko'kragi qobiq bilan qoplangan va qorovul yotibdi.
  - Bittasi bor!
  Vedmakovaning o'zi orqa tomondan harakat qilmoqda. U qo'riqchini hech qanday otish trubkasisiz olib tashlaydi. U faqat orqa tomondan keladi va bo'yinni buradi.
  - Harakat - bu hayot! Faqat qo'shiq aytmang - tinchlik uchun! Va juda achinarli - oshqozon bo'sh!
  Jangchi biroz quvnoqroq bo'ldi. Atrofdagi daraxtlar baland, lianalar ko'rinadi. Yaqin atrofda sevikli o'rmalab yuradi va eng aqlli qul bolalar. Voyaga etgan jangchilar og'irroq va shuning uchun orqada qoladilar. Og'ir hayvon har doim ko'proq shovqin qiladi.
  Vedmakova yo"l-yo"lakay kolbadan kokos pivosini so"rayotgan yana bir qo"riqchini o"ldirdi. Ularning oldida lager ochildi.
  Ayniqsa, katta lager emas, askarlar ba'zan chodirlarda, ba'zan esa faqat qalin o'tlarda uxladilar. Kecha issiq, ko'p qo'riqchilar esnamaydi, diqqat bilan qarang.
  Bu erda asosiy narsa ularni bir vaqtning o'zida olib tashlashdir, shunda ular signalni ko'tarishga vaqtlari yo'q. Buning uchun oqqush kukusi yoqimli ovozi bilan ko'proq mos keladi. U hech qanday shubha tug'dirmaydi, aksincha, uning qichqirig'i deyarli doimiy ravishda eshitiladi, lekin agar siz ohangni o'zgartirsangiz, siz ma'lumotni olishingiz mumkin.
  Jodugar shunday qiladi. Ular unga javob berishadi. Soqchilar hech qanday munosabat bildirmaydi, ular nima "omadli", o'lim oson bo'lib chiqdi.
  - Yomg'ir tomchisidek bitta qilich tushadi va sochiladi va ular ko'p bo'lganda g'alaba tug'iladi!
  Vedmakova uxlayotganlarni so'yishni boshladi. Bir tomondan, bu ritsarlik emas edi, lekin boshqa tomondan, g'alabani hurmat qilish kerak! Shon-sharaf nisbiy tushunchadir va birinchi navbatda askarlaringizga nisbatan qo'llanilishi kerak!
  Eng avvalo, boyroq kiyinganlarni tugatish, sardorlar. Qilichlar, qoida tariqasida, alohida qoziqqa yig'ilgan.
  Biroq, vijdon azobi uzoqqa cho'zilmadi, qullar ham qirg'inni boshladilar, natijada signal ko'tarildi. Kechasi hujumga uchraganingizda, vahima muqarrar, ayniqsa bulutli bo'lsa, bulutli bo'ladi . Qullarning barchasi yarim yalang'och va bir-birlarini osongina ajratib turadilar, jangchilar esa bir-biriga qarama-qarshi bo'lib, ko'pincha bir-biriga xakerlik qilishadi. Va kimdir qichqiradi:
  - O'zingizni qutqaring!
  - Qo'riqchi! Jinlar hujum qiladi!
  Vahima davrida qo'mondonning roli har qachongidan ham muhimroqdir. Vedmakova buni biladi va asosiy chodirga yugurdi.
  Hali yarim mast bo"lgan Etirimon ko"zini zo"rg"a ochdi. Umuman olganda, kim janjaldan oldin ichsa - er osti dunyosida osilganlik.
  - Nima bo'ldi! Nega quvurlar jim! - deb qichqirdi.
  - Quvurlar jim, chunki pichoqlar kuylaydi - po'lat misdan kuchliroq! - baqirdi Jodugar. U Echirimonga sakrab tushdi. Temnik, albatta, pichoqni mohirlik bilan qo'lladi, lekin u hali o'zini to'liq yig'magan edi va Witcherning mushaklari mukammal darajada isindi. U g'azablangan uchlikni chizdi, uning xina bo'yalgan pichog'i zulmatda zo'rg'a ko'rinib turardi. Baxtsiz zodagonning boshi uchib ketdi.
  Vedmakova unga yugurgan minginchini oyog'i bilan yiqitdi. U kolbadan tupurib, boshqa komandirni yechib oldi.
  - Qanday sharpalar, uyg'onmanglar!
  Yana qilichning aniq zarbasi, teshilgan dushman yiqiladi! Ikki minglik unga orqa tomondan kirishga harakat qiladi, lekin ular raqqosaga qoqiladilar. U qichqiradi, orqaga tepadi. Vedmakova lahzani o'tkazib yubormaydi, birini qisqartiradi, boshqasini tugatadi. Xo"sh, qo"mondonsiz qo"shin cho"ponsiz qo"yga o"xshaydi, uni bir bo"ri yemasa, seni qo"rqitadi!
  Endi isyonkor qullar, ko'plari kaltak yoki eng yaxshisi shox bilan qurollanib, qanot oldilar. Beshtamiz o'zimizni bir joyga tashlashimiz juda samarali taktika edi. Shunday qilib, tashlash va oyoq osti qilish osonroq edi.
  - Ularning qochib ketishiga yo'l qo'ymang! Oyoqlaringizni kesing! - Vedmakovning ovoz kuchaytirgichi orqali qichqirdi.
  Solntslav hamma bilan birga tug'ralgan. Bu divaning mushaklari qanday o'ynagan. Ko'pchilik g'azablangan ayolni jindan ko'ra dahshatliroq deb bilishi bejiz emas. Shunday qilib, u jangchilardan birini yarmini kesib tashladi va uning pichog'i inertsiya bilan uning orqasida turgan ofitserning tomog'ini kesib tashladi. Yuzboshilar tartibni tiklashga harakat qilishdi, lekin tezda halok bo'lishdi. Bundan tashqari, Sultonlik askarning tashabbus nima ekanligini unutib qo'yishi uchun hamma narsani qildi. Qo'zg'olonchilar, o'z navbatida, sultonlik qo'shinlarini hamamböceği salyangozlaridan ancha mohirlik bilan itarib yuborishdi.
  - Egarga o'tirishlariga yo'l qo'ymang! - qichqirdi Solntslav.
  Pass qo'shildi:
  - Olov, otlarni jilovlang.
  Bu yordam berdi, hamamböceği salyangozlar safiga kirib, qo'shimcha vahima qo'zg'atdi. Natijada, nima qilishni bilmay, ko'plab jangchilar yugurishga shoshilishdi. Ammo bu Witcher va qullar kutgan narsa edi. Jang qirg'in va ta'qibga aylandi.
  Jangchi o'ng ko'zini burishtirdi va uchta xanjar tashladi:
  Biz ularning qochib ketishiga yo'l qo'ymaymiz!
  Parvoz qo'rqoqlikdan ko'ra ahmoqlikdir! Axir, ko'pchilik askarlar jangda emas, balki ta'qib paytida halok bo'lishadi!
  Bik, xuddi juda tez boladek, ofitserlardan birining bo'yniga sakrab, uning ustiga mindi:
  - Tezroq tarakan!
  Xanjar shpor o'rniga xizmat qildi va bechora uni tashlashga urinmadi.
  Vedmakova buni payqab, qichqirdi:
  - Urush domino o'yiniga o'xshaydi, endi faqat singan suyaklarni yig'ib bo'lmaydi - er ushlab turadi!
  - Hech narsa, mening suyaklarim yosh, kuchli! - Bola sakrab tushdi, bo'yniga urildi. Shundan so'ng u hatto tezlikni ham oshirdi.
  Vedmakova jasad ustiga qoqilib ketdi, atrofida bir nechta jasadlar yotar edi, lekin diva yiqilib tushmadi, balki ularning ustiga sakrab tushdi. Keyin u qilichlari bilan uloqtirdi. Ularga qarshi kurashayotgan qo"shinlarning jangovar ruhi bug"lanib ketdi, endi jangchi jallodga aylandi. Hatto qonga nisbatan nafrat ham bor edi. Witcher qichqirdi:
  - Hurmat nomi bilan! Kim qurol tashlaydi - yashaydi! Sultonlik askarlarini taslim qiling.
  Buyurtmaga bo"ysunganlar ham bo"ldi, lekin ko"plari chorasiz qochib ketishda davom etdilar, ba"zilari esa tiz cho"kdi.
  Misol uchun, o'nta kuchli jangchilar Bikga birdaniga taslim bo'lishdi. Ehtimol, ular o'z taqdirlarini bolaga topshirish xavfsizroq deb o'ylashgan. Bola baqirdi:
  - Yiqil!
  Jangchilar yiqildi. Bik yalangoyoq orqalarida yurdi, bolaning kichik vazniga qaramay, askarlar qo'rquvdan ingrashdi. Keyin bola mag'lubiyatga uchragan dushmanlarni kichik ehtiyojdan xalos qiladimi, degan fikrni o'ylab topdi. Ammo keyin u yomon vasvasani quvib chiqardi, chunki qullar yaxshiroq jamiyat qurishni xohlashadi va o'z xo'jayinlarining yo'lini takrorlamaydilar.
  - Yaxshi, yashang - osmonni cheking!
  Asta-sekin, jang barbod bo'ldi! Garchi qirg'in uzoq davom etganga o'xshaydi. Witcher juda mohir jangchiga qoqilib qoldi. Qattiq hujumlardan so'ng, u hali ham uni qurolsizlantirdi, keyin uni hayratda qoldirdi.
  - Bizga ular kerak!
  Ulardan ba'zilariga to'r tashlandi, ular qarshilik ko'rsatmadi. Jang deyarli tugadi, faqat parvoz va ta'qib davom etdi. Vedmakova shaxsan ta'qibga rahbarlik qildi, ko'plarni o'ldirdi, ammo u butun armiyani oxirgi askargacha yo'q qila olmadi.
  Shunga qaramay, yosh jangchi, bir necha yuz qullari bilan, jasur sarguzashtga, ya'ni harakat paytida mudofaaga tayyor bo'lmagan shaharni egallab olishga qaror qildi.
  - Bu kuchli harakat bo'ladi. Biz boylikni tortib olishiga yo'l qo'ymaymiz, eng muhimi, biz yelkamizdan yorilib ketamiz.
  Mag'lubiyatga uchragan armiyaning bir necha o'nlab jangchilari, shunga qaramay, tarakan salyangozlariga sakrashga muvaffaq bo'lishdi va darvoza tomon yugurishdi.
  Ular darrov ochilmadi, janjal chiqdi. Darvozalar tushirilganda, Vedmakova otliqlar bilan o'rmon orqasidan sakrab chiqdi. U bolaning qurilmasidan foydalanib baqirdi:
  - Buyuk Sulton Erifef nomi bilan! Kuchli armatura siz tomon shoshilmoqda! Agar siz shaharni himoya qilmoqchi bo'lsangiz, devorlarda jangchilar o'z o'rnini egallashiga ruxsat bering.
  Uyg'ongan soqchilar, ayniqsa Vedmakova o'liklardan yechib olgan boy kiyim kiyganidan keyin darhol anglamadilar. Bitta dubulg"a arziydi, quyoshda muzdek chaqnaydi, shunday olijanob hokimdan kim voz kechadi.
  Janoblar, burgomistlar va boshqa zodagonlar esa, albatta, uxlamadilar, o"z xalqiga "qayg"urdilar"!
  Kichkina tepalikda qadimgi Rim va qadimgi Sharq uslublari aralashmasidan yasalgan ustunlar va haykallardan iborat go'zal saroy bor edi. Uning oldida, bu mamlakatda odat bo'lganidek, Sulton Erifefning og'zidan chashma oqib turgan ulkan haykali. Eng katta zalda shovqinli va quvnoq edi, musiqa yangradi - tog'da ziyofat. Sultonlikning zodagon zodagonlari Sabantuy uyushtirdilar. Qimmatbaho oltin naqshli togalarda ular yam-yashil yostiqlarda yotar, pastak stollarda idish-tovoq, sharob va damlamalar to'plangan. Stol va devorlarda yuzlab lampalar yaltirab turardi. Butun mulk bo'ylab va kolonnalarda saroyni qo'riqlayotgan son-sanoqsiz qullar, qullar, qullar va tansoqchilar porlashdi. Hurmatli mehmonlar tushdi. Bosh grandi Shayx du Pustemorov ikkita yalang'och hetairaning qo'lida qotib qoldi. U xuddi xuddi odamdek qimirladi va baqirdi, nihoyat o'zini ozod qildi va chinqirib yubordi.
  - Va endi gladiatorlar janglarini tashkil qilish vaqti keldi. Va shuning uchun zerikarli, qon yo'q va sharob ruhda emas.
  Shox chalindi, jangchilar arenaga chaqirildi. Odatga ko'ra, eng engil va eng yosh jangchilar birinchi navbatda jang qilishlari kerak. Ammo shayx hozirgina o'qitilgan qullarni qabul qilgan edi va u ikki turdagi o'yin-kulgilarni, shahvoniy va qonli narsalarni birlashtirmoqchi edi.
  Miniatyura Kolizey markazida gulxan yondi, shisha bilan mustahkamlangan mash'alalar binafsha rangga ega bo'lgan juda yorqin nurni berdi va oq shag'al yaltirab, shohsupaga quvnoq ko'rinish berdi. Sahnaga birinchi bo'lib charm kamar kiygan muskulli va nozik bir qiz yugurdi. U, xuddi birinchi toifali gimnastikachi kabi, ikkita salto qildi va qo'llari ustida yurdi. Keyin u shahzodaning oldida turdi, qotib qoldi, qilichini va xanjarini bunday qurollarda kesib o'tdi, ular uni mirmillon deb atashdi. Qiz go'zallik tanlovida qatnashishi mumkinligiga qaramay, uning qanchalik yumshoq, baxmal terisi, sariq sochlari bor edi, uning yuzida allaqachon keng chandiq bor edi. Keyingi jumper ham qo'llari ustida yurdi. Uning qurollari trident va kalta to'r - retiarius edi. Cho'zilgandan keyin u dushman oldida turdi. Bu yosh yigit deyarli o'g'il edi, hali ham soqolsiz, muloyim qizcha yuzli, aralash juftlarning borligi harakatga o'zgacha erotizm berdi. Aftidan, sheriklar bir-birlarini anchadan beri bilishgan va ko'z qisib qo'yishgan.
  - Qanday Kaiska! Biz bunday uchrashamiz deb o'ylamagandim! - dedi bola afsus bilan.
  - Siz yaxshi yigit edingiz, lekin endi sizning ruhingiz asl alangaga olinadi! - qiz qo'pol javob berdi.
  - Xo'sh, nega bunchalik shafqatsizsan! Biz hali ham bokiramiz, yashashimiz kerak! - dedi yigit qo'rqoq umid bilan.
  - Bu bizga yordam bermaydi! Qullar hatto xudolarni ham mensimaydilar!
  Gladiator maktabidagi mashg'ulotlar og'ir kechdi va yosh jangchilarning yalang'och yaltiroq tanalarida yara izlari ko'rinadi.
  Olomon qo'zg'aldi, pul tikishdi, vahshiy faryodlar yosh gladiatorlarni quvontirdi, ular jang qilishni xohlamadilar.
  Shayxning xotini charm xaltacha olib chiqdi.
  - Kayska uchun ellik oltin! U katta tishlarini yaltiroq qildi.
  -Boshlanishi! Shayx ishora qildi.
  Har xil va shu bilan birga ko'p umumiyliklarga ega bo'lgan jangchilar birlashdilar, ularning harakatlari tez va tartibsiz edi. Dastavval tridentli jangchi to"r tashlamoqchi bo"ldi, biroq raqibi o"tkazib yubordi va vahshiyona sakrab, xanjar bilan uning qornini kesishga muvaffaq bo"ldi. Yigit orqaga sakrab, tridentni ko"kragiga urdi, biroq terini biroz tirnadi. Biroq uning manevri dushmanni chekinishga majbur qildi. U uzoqlashdi va to"rga suyanib, bir paytlar suyukli gladiatorning yaqinlashib qolishiga to"sqinlik qildi.
  - Sizlar ahmoqsizlar! Shunday qilib, muvaffaqiyatsizlikka mahkum! - dedi qiz takabburlik bilan.
  - Nima tug'ildi! Yigit sarosimaga tushdi.
  To"satdan tridentli retiar uning qo"liga shag"al olib, yuziga tashladi. Manevr ta'sir qildi, qiz ko'zlarini yumdi, xuddi shu soniyada trident uning qorin bo'shlig'ini teshdi.
  Og'riqdan yig'lab, yosh gladiator burishib ketdi, lekin shunga qaramay, pichoqni yelkasiga tiqishga muvaffaq bo'ldi. Retiar qichqirdi va qurolini tortib oldi. Qilich chaqmoqdek chaqnab, bo"ynini teshib o"tishga oz qoldi. Gladiator orqaga qadam tashladi, ko'kragini ochdi. Yigit og'riqdan ingrab, tridentini tashlab yubordi. Shunda raqib uning ustiga sakrab tushdi va xanjar tashladi. Belanchak ancha zaif edi va nuqta oyoqning go'shtini teshdi. Retiarius qichqirdi va yiqildi, keyin xanjarni oldi, o'rnidan turmoqchi bo'ldi, shu payt qilich uning bo'yniga tegdi. Allaqachon hushini yo'qotib, u quyosh pleksusidagi mirmillonning pichog'ini urdi. Bir vaqtlar mehribon er-xotin (Romeo va Juletta kabi) shag'al ustiga yiqildi. Mast tomoshabinlar kulishdi va hayqirishdi. Maydonga peshonalari past, jag'lari chiqib ketgan uchta ma'yus qul yugurib chiqdi, ular yutqazgan, ammo ma'naviy erkinlikka erishganlarning jasadlarini qizdirilgan temir bilan kuydirdilar. Ularning o"lganiga ishonch hosil qilgandan so"ng, qovurg"alari bilan bog"lab, sahnadan sudrab olib ketishdi. Qon bo'lgan joy cho'g' bilan to'kilgan.
  -Ular hasharotlar bilan oziqlanish uchun boradilar. - Shayx Demeterning xotini tishlarini ko'rsatdi. - Achinarlisi, suyaklari juda kichik hayvonlar och qoladilar.
  -Hech narsa go'sht va ponavaristey bo'ladi. Afsuski, ulardan bir nechtasi juda istiqbolli sportchilar bo'lib chiqishi mumkin! Shayx baqirdi.
  - To'shagingizdami? - g"araz bilan so"radi diva.
  - Nega endi yo'q! Qiz chiroyli, yigit esa sizniki bo'lishi mumkin. - Shayx o'z qarashlarida ancha ilg'or edi, chunki xotini yosh qulida yaxshi ovqatlangan tanasini yaxshi ko'rishi mumkinligiga ishondi.
  - Kichik va mo'rt! Bizda hali bir xil juftlik yo'qmi? - deb so"radi Demeter.
  - Afsuski, yo'q! Keling, qo'shni maktabdan bizga yuborilgan yosh smenani ko'rib chiqaylik. Shayx jilmayib qo'ydi.
  - Balki katta bo'lishiga yo'l qo'yganingiz ma'quldir! Va keyin biz barcha mahbuslarimizni shunday o'ldiramiz. - Kutilmaganda aslzodaning xotini mehr ko"rsatdi.
  - Qullar qo'zg'oloni haqidagi xabar juda quvonchli va men uni to'liq nishonlamoqchiman. Grandi qornini silkitdi.
  - Albatta, Etimon sizdan oldinga chiqmasa! - semiz xonim pirpirdi.
  - Bunday bema'nilik! Keling, barcha gladiatorlarni tugatib, ahmoqni tomoshadan mahrum qilaylik. Keling, yangi boshlanuvchilar! Shayx baqirdi.
  - Bu mutlaqo yangilar emas. - Demeter uning lablarini yaladi
  Gong yana yangradi va jangchi bolalar maydonga yugurishadi. Ular taxminan o'n to'rt yoki o'n besh yoshda, yelkalari va ko'kragi ancha keng. Oldingi jangchilar singari, u salto qiladi va qo'lida yuguradi. Podiumga yugurib chiqib, ular qurol-yarog', dubulg'a, ko'krak zirhlari, qalqon va qilichlarni kiyishdi. Birida to'g'ri pichoq bor, ikkinchisi esa qilich kabi kavisli. Relyef pressi ochiladi va uning ustida chandiqlar ko'rinadi. O'ng tomonda turgan bola ko'kragini uch qatorda kesib o'tgan kesiklarni davolagan.
  Teri ko'p yog'langan va porloq bo'ladi.
  Menejer e'lon qiladi.
  - Mashhur jangchilar Fudoros kavisli qilichli va Saflorov tekis qilichli ringga chiqishadi. Fudoros oltita, Saflorov esa yettita jang o"tkazgan. Ularning barcha raqiblari xalq qarori bilan yo joyida o"ldirilgan yoki pichoqlab o"ldirilgan. Styuard barmog"i bilan tomoshabinlarga ishora qildi. Yana garovga tikishni xohlovchilar bor edi. Shayx pichirladi.
  - Saflorovga yuzta oltin tanga.
  Gamblinglar tezda yakunlandi, zodagonlar qasam ichdilar. Ikkisi hatto urishdi. Bir qadah vino sachrasa, ikkinchisi semiz oyog"ini yuziga urdi. Qo'riqchilar va qo'riqchilar g'azablangan jamoatchilikni tinchlantirishga shoshilishdi. Shayxning qo"pol, beadab, semiz xotini qichqirdi:
  - Oldinga! O'ldir!
  Gladiatorlar birlashdilar. Bu safar ular ehtiyotkor zarbalar bilan bir-birlarini sinab ko'rishdi. Qilichlar to"qnashganda, biroz uchqun paydo bo"ldi, qalqonlar qaltirab ketdi. Bu ehtiyotkorlik jamoatchilikka unchalik yoqmadi, u norozilik bilan qichqirdi, suyaklar jangchilar tomon uchib ketdi. Shayx tovoqni ag'dardi, hammasi vino va murabbo bilan qoplangan. Keyin tupurdi va jahl bilan qichqirdi.
  Agar urushmasang, seni teskari osib qo"yaman. Bir nechta itarishgan vahshiy "yangisarlar" podiumga yugurib chiqdilar, ular nayzalarini irg'itib, bellarida nayzalar ko'rsatishdi. Saflorov hujumga o'tib, shiddat bilan hujum qildi, u hamkasbining tizzasiga tepdi. O"smir ortga qadam tashladi, qilichini bir oz yon tomonga burdi, raqibi ko"kragiga urildi. Pastga yomon vidalangan plastinka tushdi. Keyingi zarba terida chuqur iz qoldirdi, qalin qon to'kildi. Fudoros orqaga qaytdi, tukli jangchilardan biri uning oyoqlariga tepdi. Bola ikkilanib turganida, Saflorov dubulg'ani shu qadar jahl bilan urdiki, u gandiraklab, yiqilib tushdi. Miya chayqalishidan "dubulg'a" uchib ketdi, peshonasida shishib ketgan oppoq bosh paydo bo'ldi. Saflorov pichog'ini asabiy ko'tarilgan ko'kragiga qo'ydi. "Omma"ga ko"zini qisib qo"ydi.
  Belgini kutish. Ko'pchilik sochlarini o'tkazib yuborsa, bu o'ldirishni anglatadi va ular kaftlarini qasrga qo'yishsa, bu rahm qilishdir.
  Biroq, vahshiy yuzlarda rahm-shafqat o'qilmadi. Deyarli hamma, hatto ayollar va o'smirlar ham, qo'llarini tomoqqa yugurdilar.
  - O'lim! Uni uring!
  Shayxning xotini istehzo bilan baqirdi.
  - U juda arzon tushdi. Uni menga bir kechaga bering.
  Saflorov taraddudlanib, yengilgan o"smirning yalang ko"ksiga bosdi, bir tomchi qon chiqdi. Keyin umidsizlik bilan qilichini uloqtirdi:
  - Men qila olmayman! U mening do'stim.
  Shovqin birdan uzildi, o'lim sukunati hukm surdi.
  -Nima! - Shayx jahli chiqdi. "Siz mag'lubiyatga uchraganlarni o'ldirishdan bosh tortasiz. Ikkalasi ham qafasda, shundan keyin butun gladiator maktabi oldida dahshatli qiynoqlar bo'ladi.
  Jangchilar Fudorosning oldiga otilib, uning yuziga suv sepdilar, keyin esa tezroq o'ziga kelish uchun uning yalang tovonini qizigan temir bilan kuydirdilar. Bola baqirib yubordi, sakrab turdi va darhol uning bo'yniga ikkita lasso tashladi. Saflorov qarshilik ko'rsatishga harakat qildi, u birdaniga o'nlab qilich bilan jang qildi, qo'rquv unga kuch berdi. Ammo otishmachilardan biri uning oyog"iga o"q bilan urgan. Zahardan yigit shol bo'lib qoldi, lekin o'ldirilmadi. Ikkalasini ham bog"lab, qafasga solib qo"yishdi. Saflorovning qovurg'asiga qizg'ish tayoq bilan sanchildi, terisi tutunni boshladi, kaltaklangan bola ukollarga chidadi. Ammo, aftidan, ikki itoatsiz o'g'ilning qiynoqlari shirinlik uchun qoldirildi.
  Shayxning xotini ko"zlarida chaqnab ketdi:
  - Ular mening erim bo'lsa kerak. Bilasizmi, men ijodkorman.
  - Bilaman, lekin qarang, men hasad qilishim mumkin. Yigitlar chiroyli va allaqachon turmush qurishlari mumkin. Shayx jilmayib qo"ydi.
  - Katta ehtimol bilan, hatto uylangan! Axir, bu eng kuchli va eng sog'lom qullar samarali bo'lishi kerak! Semiz ayol ko'z qisib qo'ydi.
  - Gladiatorlar asirlik rangidir! Bu ularning xotinlarini azoblash uchun bo'ladi. Shayx jilmayib qo'ydi.
  - Biz uddalaymiz! Aytgancha, yana qizlar.
  Endi ayollar jang qilishlari kerak edi. Yarim yalang'och diva bir xil kiyim kiygan ikkita diva maydonga kirishdi. Ular bo'yniga zanjir bilan bog'langan - yirtilmaslik uchun. Qurol Har bir qo'lda ikkita xanjar. Jang shiddatli va uzoq davom etmasligi aniq. Qizlarning biri oqsoqol, ikkinchisi qora sochli, ikkalasi ham ancha uzun yeleli edi.
  -Jangga! - deb gumburladi bezori.
  - Men pul tikmayman! - qichqirdi shayxning xotini. "Bu yomon alomatga aylandi.
  Kambag'al ayollar yig'ilishdi. Bu dahshatli edi, birining qorni darhol ochildi, ikkinchisi ko'kragidan yaralandi. Kesishni davom ettirib, qizlar oyoqlari bilan tepishdi, go'shtlarini qiynashdi. Ko'p qon oqdi va ular keta olmadilar va qochib ketishdi. Nihoyat, ulardan biri butunlay kesilib, tizzasiga yiqilib tushdi. Qora sochli kulib, gapini tugatishga urinib ko'rdi, keyin qovurg'alari ostidan makkorona zarbaga duch keldi. U ingrab turib, jinoyatchini boshining orqa qismiga urishga muvaffaq bo'ldi. Ikkala go'zal ayol ham shag'alga yiqildi, bir necha bor titraydi, qotib qoldi. Shaggy "yangisarlar" ularning oldiga yugurib kelib, qizigan temir bilan ularni urdilar. Jangchi qizlar qimirlamadilar.
  - Yana birorta garov ish bermadi. Ikkalasi ham o"lgan.
  Tomoshabinlar hafsalasi pir bo'ldi, garchi qotillikni ko'rish juda yoqimli. Ammo hozircha hech kim g'alaba qozonmagan.
  Bunday vaziyatda faqat yangi kurash ishni saqlab qolishi mumkin edi. Oson isinish tugadi va jiddiy ish vaqti keldi.
  O"n besh gladiator to"q sariq rangli to"nlarda, shilimshiqlarida uchta qora tuklar bilan qo"l siltab maydonga kirdi. Ular kalta, kavisli qilichlar bilan qurollangan edi; qo'llarida konveks yuzasi bo'lgan kichik kvadrat qalqonlarni ushlab turishgan, boshlari visorsiz dubulg'alar bilan himoyalangan. Bu guruhdan keyin xuddi shunday kalta, ammo toʻgʻri qilichli yorqin qizil koʻylagi, kichik dumaloq qalqonli va qalqon bilan himoyalanmagan oʻng qoʻlini temir kishanli, chap oyogʻini himoya qiluvchi tizza qopqogʻi bilan jangchilar ergashdilar. Silliq dubulg'alardagi yashil tuklar rasmni to'ldirdi.
  Bir-biriga qarama-qarshi turishib, ta'zim qilishdi. Bu safar garovlar ancha katta summalar uchun qilingan, oltin qo'ldan-qo'lga oqardi.
  - Ularning hammasi o'ldirilgan bo'lishi mumkin emas! Shayxning xotini aytdi. Kimdir g'alaba qozonishi aniq!
  - Demak, bu oxirgi jang. Qarang, u allaqachon yorug'! - dedi charchagan shayx achchiqlanib.
  - Keyin jiddiy bo'ladi! Qizil rangda ming oltin draxma. - xirillab yubordi semiz ayol.
  - Nega ularda? - Nega ular? - Ikki marta takrorladi, hayratda qoldi, zodagon.
  - Chunki ko'zlar yomonroq!
  Menejer nimadir deb qichqirdi. Karnayning xirillagan ovozi eshitildi. Hatto mash"alalar ham xuddi yirtqich hayvonlarning ko"zlarida nimadir bordek miltillardi.
  Suhbatlar, shovqin, qahqaha, chempionlik to'xtadi: barcha ko'zlar jangchilarga qaratildi. Birinchi to'qnashuv dahshatli edi: hukmronlik qilgan sukunat o'rtasida qalqonlarga qilichlarning zarbalari keskin yangradi. Patlar, dubulg'a parchalari, singan qalqon parchalari hayajonlanganicha arena bo'ylab uchib o'tishdi, nafas olayotgan gladiatorlar bir-biriga zarba berishdi. Jang boshlanganidan uch daqiqa ham o'tmagan va allaqachon qon to'kilgan edi: to'rtta gladiator azob-uqubatlardan g'azablangan va jangchilar ularni oyoqlari ostida oyoq osti qilishgan. Atrofda yotganlardan biri sherigini oyog'idan ushlab, oyog'ini aylantirdi. U qo'lini yirtib, pastga uchib ketdi.
  Knyazning xotini, to'ymas Demeter ringga kemirilgan suyakni tashladi.
  - Qizillar, agar g'alaba qozonsangiz, men sizga bir qadah sharob beraman!
  Tez-tez bo'lganidek, buning aksi sodir bo'ldi, Demeter ildiz otgan jamoaning eng katta jangchisi to'ldirildi. Darhol uchta qilich keng ko'krakni teshdi va omadsiz rahbarning qo'lida bevaqt olingan suyak qoldi.
  Tomoshabinlar jangning qonli voqealarini zavq va taranglik bilan kuzatib borishdi. Ular yarador buqalar podasidek baqirdilar. Mahalliy elita g'azab bilan g'azablanib, jangchilarni xursand qildi. Gladiatorlar safi qisqardi, jang alohida to'qnashuvlarga bo'lindi.
  Muhtaram xalq rohatlanib, ochig"i "jinni bo"lib" qon to"kayotgan bir paytda, mard isyonchilar uyqusirab qolgan soqchilarni o"ldirishdi. Pobedonostsev bir hovuch mardlar bilan birga tansoqchilarni tor-mor etib, saroyga birinchi bo'lib bostirib kirdi.
  Qo'zg'olonchilarning yaqinlashayotgan shovqini jangni to'xtatishga majbur qildi. Dvoryanlar gandiraklab, qilichlarini olishga harakat qilishdi. Yosh isyonchi sardor baland ovoz bilan qichqirdi:
  - Men nima ko'ryapman! Bir-biringizni o'ldirasiz, haromlarning o'yin-kulgisi uchun! Qilich ko'tarishga ham qodir bo'lmagan jonlangan haromlar, qorinlari juda ko'p aralashadi. Agar sizda hech bo'lmaganda mag'rurlik zarrasi saqlanib qolgan bo'lsa, bu jirkanchlikni kesib tashlang.
  Gladiatorlar buni kutayotganga o'xshardi: ular semiz poda tomon yugurishdi.
  Xizmatkor qullar nafratlangan xo'jayinlar uchun o'lishni xohlamay, chetga sakrab tushishdi va bolalar hatto ulug' kishilarga tovoqlar va ovqatlarni tashlay boshladilar.
  Demeter baqirdi:
  - Hammasini o'ldiring!
  Keyin uning boshiga billur vino stakan tushib, kaltakni taqillatdi.
  Witcher g'azablandi. U shaharning boy fuqarolarini kesib, go'shtini kesib tashladi.
  Bu qiyin emas, lekin jirkanch edi. Uning yonida Passning doimiy hamrohi jang qildi. Gaga ortda qolmadi va gladiatorlar qamoqxonachilardan o'ch oldilar.
  Ma'yus qullar boshqaruvchini ilgakka ko'tarib, baqirdilar:
  - Biz o'zimiznikimiz! Xuddi siz kabi qullar!
  - Shunday qilib, qilich bilan isbotlang! - deb qichqirdi u, shuning uchun Witcherning qandillaridagi shamlar silkinib ketdi.
  Shayx qochishga urindi, lekin Bik uni qoqdi va yoqasiga asal quydi:
  - Xo'sh, qayerga keraksiz. Ziravorsiz.
  Solntslav bir vaqtning o'zida ikkita zodagonning boshini kesib tashladi va uchinchisining jag'ini tizzasi bilan ezib tashladi. Biroq, endi janjalning o'xshashligi ham yo'q edi, faqat qullar qasos olishdi. Qo'riqchilarning qoldiqlari qochib ketishdi va bayramlar, hatto eng yaxshi shaklda ham, jiddiy harbiy kuchni ifodalamadi. Ularning barchasi Vedmakova sovib ketguncha o'ldirilgan. Faqat bosh shayx tirik edi, Bik sochini oldi. Vedmakova beadab bolani haydab yubordi:
  - Bu olijanob inson. Biz foydali bo'lishimiz mumkin!
  . Љ12-BOB
  Nemislar Stalingradga hujumni davom ettirdilar. Bir oz qolgandek tuyuldi, lekin oxirgisini o'tish juda qiyin edi. Hatto "Sturmtigers" dan ommaviy foydalanish ham yordam bermadi. Garchi reaktiv bombardimonchi samolyotlarning yo'q qilinishi juda katta bo'lsa ham. Yana bir vosita napalm bombalari edi.
  Qizlar bataloni yupqalashgan edi, lekin go'zallar hali ham jang qilishdi. 20-oktabr kuni qor yog"di, go"zallarning hammasi yalangoyoq edi. Ular oq choyshabda oqlangan izlarni qoldiradilar.
  Go'zal qizlar, qorda bir oz dumalab, toza bo'lishdi. Seryojkani qo'lga olgandan keyin Matryona o'zi uchun joy topa olmadi. Shunday aqlli va chiroyli bolani hali ham yo'qotish. Va uni fashistik asirlikda nima kutayotgan edi? Avval qiynoqlar, keyin o'lim jazosi!
  Bola haqiqatan ham otishma arafasida edi, lekin oxiri minalarda qolib ketdi. Kuniga o'n olti soat ishlash va arzimas ratsion, nazoratchining qamchisi Seryojkani kutardi.
  Aniqrog"i, bola allaqachon karer bo"lib, u yerda eshakdek qattiq mehnat qiladi. Ammo u yer yuzasiga qaraganda ancha issiqroq. Jangchilar esa muzlab qolmaslik uchun sakrab yugurishga majbur bo"lishadi. Va qizlar urishadi. Mana qudratli tank "Lion". U 150 mm qurolga ega, u shahardagi janglarda samaraliroq va amaliy. Fritz bu tankni yaxshi ko'radi, chunki u har tomondan yaxshi himoyalangan.
  "Sichqoncha" bir oz orqada sudraladi. Ikki yuz tonnagacha bo'lgan nemis mashinasi, shuningdek, 150 millimetrli to'p va etmish beshta qurol bilan qurollangan edi. Juda ham amaliy. Pulemyotlar soni to'rttaga ko'paydi va tankga yaqinlashish oson emas edi.
  Anyuta, Mariya va Alla birgalikda mastodonni o'yib tashlashga harakat qilmoqdalar. Unga ehtiyotkorlik bilan tanlangan.
  Anyuta ishtiyoq bilan kuyladi:
  - Qanday qilib biz o'limdan qo'rqmay, kurashib yashadik... Shunday ekan, bundan buyon siz va men yashaymiz! Va yulduzli balandliklarda va tog' sukunatida, dengiz urushida va g'azablangan olovda! Va g'azabda va g'azablangan olovda!
  "Maus" so'nggi modifikatsiyasi bo'lib, oltita pulemyot, ikkita koaksiyal bochkali va to'rtta ilgakda aylantirilgan.
  Qor ustida sudralib yurgan Mariya pichirladi:
  - Biz hech qachon taslim bo'lmaymiz! Axir, Xudoyi Taolo Iso biz bilan!
  Qiz yaqinlashib, Sichqoncha tırtılına portlovchi paketni uloqtirdi. Qalqon ostida g"avg"o eshitildi, maydon yorilib ketdi.
  Qizlar xursand bo'lishdi:
  - Fashistni oling!
  Alla tebrandi va Fritzga parchalangan granata tashladi. Fashist portlovchi to'lqin bilan yuqoriga otildi, u bilan birga mustamlakachi qo'shinlardan ikkita qora jangchining boshlari yirtildi.
  Qizil sochli go'zal hushtakboz qildi:
  - Vatan va Stalin uchun!
  Anyuta portlovchi paketni yana uloqtirdi... Bu safar unchalik muvaffaqiyatli bo"lmadi, zirhga tegib, po"lat qobiq yuzasida portladi.
  Qiz achchiqlanib dedi:
  - Oh, men bulg'andim!
  Va uy qurilishi portlovchi moddalarining yangi qismini qidirib topdi. Sovuqdan qizarib ketgan dumaloq poshnalari miltilladi. Deyarli yalang'och qiz, qorda sudralib yurgan, biroz noqulay. Lekin sabr qiling. Ayniqsa, snaryadlar sodir bo'lganda, qor eriydi.
  Anyuta hatto kuyladi:
  - Bilaman, sovuq tez orada yo'qoladi,
  Daryo baland ovozda yuguradi ...
  Va ular allaqachon ko'lmaklar bo'ylab yugurishmoqda -
  Yalang oyoq qizlar!
  Qiz o'q uzadi va mustamlakachi qo'shinlardan arab qulab tushadi. Dushmanning kichik guruhlarda harakat qilishga urinishlari jiddiy yo'qotishlarga olib keladi.
  Sichqonchaning qisqa to'pi yana parchalanishni keltirib chiqaradi. Chig'anoqlar tutun ichida bir joyda yorilib ketdi. Va juda ko'p tanaffuslar ...
  Nemislar Stalingradni deyarli egallab olishdi... Juda oz qoldi. Ammo aynan mana shu narsa Wehrmachtga katta bomba va og'ir artilleriyadan foydalanishga to'sqinlik qiladi. Fritz chet elliklarga oldinga borishga ruxsat berdi, ular afsuslanmaydilar.
  Mariya miltiqdan o'q uzdi. Fashist yollanma jangari yiqilib, vayronalarning toshlari ustidan dumaladi.
  Qiz yalang ko'kraklarini qip-qizil emchaklari bilan ishqaladi. Ular jangchilarni butunlay kiyintirdilar - ular shortilarida sakrashdi. Ammo boshqa tomondan, ularda deyarli xitlar yo'q. Ko'rinib turibdiki, yalang'ochlik, ayniqsa, go'zallarni himoya qiladi. Chunki ular shunday do'zaxda omon qolishga qodir!
  Alla qor va loy aralashmasini silkitib, yana otadi. Qora askarning ko"ziga to"g"ri tegdi. Yomon kaltak, hech narsa dema.
  Uch qiz yana Sichqonchaga yaqinlashadi. Bunday qalin zirhga ega mashinaga har tomondan kirib borish qiyin. Ammo jangchilar optimizmga to'la. Agar siz qobiqni o'zi sindira olmasangiz, unda nega barrelni yirtib tashlamaysiz.
  Alla yalang oyoqlari bilan iflos bo'laklarni tepib, kuyladi:
  - Bizning haqiqatimiz, bizning haqiqatimiz ... Quyosh nurlari kabi! Ertangi kunimiz yorug" bo"lsin, tog"lardan oqar soylar!
  Jangchilar uzoq vaqtdan beri qo'lga olingan MP-44 bilan qurollangan. Ushbu avtomatlar uzoq masofaga ega. Go'zallik ishonchli tarzda yonadi. Qora tanlilar yana tushadi. Qizil qon favvoralarini otadilar.
  Elkasida miltiq va qo'lga olingan pulemyot bilan o'q otgan Mariya kuyladi:
  - Ayyor o'rgimchak chaqishini keskinlashtirdi,
  Va u Rossiyadan muqaddas, rus qonini ichadi!
  Raqib uchun hamma narsa kichik va kichik, u o'ldiradi,
  Kimda Rossiyaga muhabbat bor!
  Rossiyaga muhabbat!
  Qiz yoriqlardan chiqib ketgan turli xil "qorovul"ga o'q yubordi. Go"zal jilmayib qo"ydi, uning chehrasi ozib ketgan bo"lsa-da, jozibasi va jozibasini saqlab qoldi.
  Umuman olganda, ularning batalyonidagi barcha qizlar chiroyli. Bu erda, masalan, tatar serafimi. Uning otasi tatar, lekin onasi belaruslik va Serafima sochlaridan pishgan bug'doy rangini meros qilib oldi. Bundan tashqari, go'zal qiz, yalangoyoq va deyarli yalang'och. Va u qo'lga olingan pulemyotdan qisqa portlashlarda o'q uzadi. Va boshqa qo'shinlarning fashistlari uning ustiga sudralib yurishadi.
  Serafima juda aniq zarba beradi. Uning yonida oltin sochli Mariya yotardi. Ikkala qiz ham o'q otadi va qo'shiq aytadi.
  - Vatan! Mariya boshladi ...
  - Va armiya! - Seraphimni otishda davom etdi.
  Mariya tvitterda:
  - Bu...
  Olovni boshqarib, ranglilarni urib, Serafim shunday dedi:
  - Ikki qutb!
  Mariya jilmayib, chiyilladi:
  - Ustida...
  Serafim o"q uzdi va qo"shib qo"ydi:
  - Qaysi...
  Mariya beshtasini kesib, davom etdi:
  - To'xtab tur!
  Serafim, o'q otib, salom berdi:
  - Sayyora!
  Mariya o'q otib, chiyilladi:
  - Ko'krak ...
  Serafim, o'q otib, xirilladi:
  - Himoya...
  Mariya fashistning boshini sindirdi va dedi:
  - Biz siz....
  Serafim fashistlarni o'q bilan kesib, pichirladi:
  - Mamlakat!
  Mariya aniq mo'ljallangan o'qlarni yuborib, chiyilladi:
  - Hamma....
  Serafim tobora aniqroq otib, qo'shib qo'ydi:
  - Odamlar!
  Mariya oltin, iflos sochlarini peshonasidan tashlab, kuyladi:
  - Kalamush...
  Serafim o'qi va o'qlar yuborib:
  - Sening...
  Mariya fashistning tomog'iga urib, davom etdi:
  - Issiq!
  Sariq tatar o'q uzib, davom etdi:
  - Bulutlar...
  Mariya aniq o'q uzdi, qo'shimcha qildi:
  - Ajoyib!
  Serafim jilmayib, chiyilladi:
  - Xo'sh va ...
  Mariya aniq o'q uzib, baqirdi:
  - Quyosh!
  Serafim urilib, pichirladi:
  - Zoy!
  Meri kulib davom etdi.
  - Avtomatik...
  Serafim xuddi o'q otayotgandek qichqirdi:
  - Nather...
  Mariya aniq nishonga zarba berdi:
  - Elka...
  Serafim kulib qo"shib qo"ydi:
  - Askar!
  Mariya ishtiyoq bilan qo'shiq kuyladi va otishdi:
  - Men qazaman ...
  Serafima, jangovar olovni boshqarib, qo'shimcha qildi:
  - Qabr...
  Mariya afrikalikni yiqitdi va davom etdi:
  - Raqib!
  Qizlarning o'q-dorilari tugadi. Va u tezda qochishga majbur bo'ldi. Volga bo'ylab ta'minot juda qiyin. Doimiy bombardimon va o'q otish. Mana, boshqa tomondan armaturalar kompaniyasi keladi.
  Qayiqlar atrofida buzadigan amallar va parchalar favvoralari qaynaydi. Osmonda bo'ronchilar gurillamoqda. Bu erda Focke-Wulfs uchib keladi. Va ular bomba tashlashadi.
  Bir nechta qayiqlar buzildi. Sovet askarlari cho'kib ketmoqda va o'lmoqda.
  Dushmanning artilleriya otashlari juda zich.
  Hatto tunda ham Fritz hamma narsani olov ostida ushlab turadi. Va ularning sho'ng'in bombardimonchilari kiyiladi. Jumladan, Yu-87 ning bobosi. Garchi reaktiv samolyotlar allaqachon seriyaga kirgan.
  Mana, afsonaviy sovet Yak-9. U nemis ME-309 bilan jang qilmoqda. Tezlik va qurollarga qarshi kelishilgan manevr. Nemis Sovet mashinasini birinchi qo'ng'iroqdanoq mag'lub etishga harakat qilmoqda. Ammo u muvaffaqiyatga erishmaydi. Yak, o'z navbatida, dumga kirishga intiladi, ammo natsistlar yuqori tezlik tufayli chiqib ketishadi.
  Tezroq nemis, kuchliroq qurolga ega, manevrli rusga qarshi. Ammo tezkor parvoz davom etmoqda. Fashist yettita o'q otish nuqtasini ettitaga qarshi ishlatadi va sovet mashinasiga tegadi. U tezlikni yo'qotib, yiqila boshlaydi.
  U tutun parchalarini chiqaradi. Va dvigatel yoqilgan ...
  Bu nima urush! ME-309 kabi qurollanish jihatidan kuchli mashinaga qarshi turish qiyin, unda ettita o'q otish nuqtasi ortiqcha vazn va yomon manevrni qoplaydi.
  Yuqori tezlik fashistga sho'ng'inga kirishga imkon beradi va nemis qiruvchisining peshonasi yaxshi zirhlangan.
  Anyuta yana Sichqonchani buzishga harakat qiladi. Qiz o'z hayotini xavf ostiga qo'yadi. U allaqachon tirnalgan, yalang'och holda istehkomlar bo'ylab sudralib yurgan. Chizilgan va pisugadagi barcha go'zallik. Ammo keyin u portlash bilan bog'langan paket bilan granata uradi. U hatto pulemyotning portlashi bilan uriladi. Go'zallikning yelkasini tirnaydi.
  Ammo boshqa tomondan, portlovchi paket 150 mm to'pning og'ziga tegdi. Va nemis allaqachon katta zarar ko'rgan. Mashina juda qiyinchilik bilan joyidan siljiydi va yaralarini yalash uchun o'z qo'shinlari joylashgan joyga qaytib boradi.
  Osmonda Focke-Vulfs va bir nechta TA-152 ko'rinadi. Ular Sovet pozitsiyalarini o'qqa tutishni boshlaydilar. Bir nechta so'nggi HE-183 hujum reaktiv transport vositalari ham paydo bo'ldi. Bu tulporlar soatiga sakkiz yuz kilometr tezlikka erishgan va ularni urish deyarli mumkin emas edi.
  Qizlar nemislarga javob qaytarishadi. Hujum samolyotlarini yerdan otishdan kuchli himoya qilishiga qaramay, har doim dushmanni ilgak qilish imkoniyati mavjud.
  Anyuta va Alla qo'lga olingan Luftfaustni qaytarib olishdi. Ushbu qurol to'qqizta o'zaro bog'langan yigirma millimetrdan iborat.
  Siz kichik zenit quroli kabi otishingiz mumkin.
  Va jangchilar dushmanga ishora qiladilar. Ular boshlang'ichni silliq bosib turishadi ... Ikkala go'zal ham yalang oyoqlarini vayronalar ustiga qo'yib, silliq qaytishni his qildilar.
  Fok-Vulf oltita pnevmatik qurol bilan chekishni boshlaydi - uning qorni yirtilgan.
  Qizlar zavq bilan baqiradilar:
  - Shayba! Kir yuvish mashinasi! Gol!
  Boshqa nemis samolyotlari qizlarning boshlari ustida aylana boshlaydi. Go"zallar Fok-Vulf raketalaridan qochgancha er osti yo"laklariga otilib chiqishadi.
  Anyuta yaltirab qo'pol tovonini oldi. Qiz pichirladi:
  - Ey jahannam alangalari!
  Qizning tagligi pufakchalar bilan qoplangan va og'riqli edi. Men sovuq narsani urmoqchi edim.
  Va sirtda bo'shliqlar davom etadi. Olovdan qor shivirlaydi, vayronalar parchalanadi. Nemislar pozitsiyalarni olov bilan to'ldirishdi, ammo buning ma'nosi juda oz. Jangchilar sichqonlarga o'xshab norkalarda yashirindilar. O'zlarini dazmollashlariga ruxsat bering.
  Alla Anyutaning qulog'iga pichirladi:
  - O'ylaymanki, tez orada natsistlar oxir-oqibat to'xtaydi. Ularning kuchi juda ko'p, ammo Stalingradda ular ortga qaytishga imkoni yo'q!
  Sariq qiz g'urur bilan javob berdi:
  Biz bu yerda uch yuzta spartalikdekmiz! Biz dushmanning ustun kuchlarini aks ettiramiz!
  Qizil sochli Alla kulib qo'ydi va sherigiga ko'z qisib qo'ydi:
  - Va siz bizni aylanib chiqolmaysiz!
  Qizlar suv yuzasiga chiqqanda, reyd tugadi. Yangi qora piyoda askarlar paydo bo'ldi. Ular oldinga ko'tarilishdi va qizlar o't ochishga majbur bo'lib, dushmanni burunlari bilan yer qazishga majbur qilishdi.
  Yana "sherlar" va "yo'lbarslar" jangga kirishdi. Nemislar og'ir tanklar bilan Sovet armiyasini bosishga harakat qilishdi. Vaqti-vaqti bilan snaryadlar yog'ar edi. Eng zaif "Yo'lbars" o'z tuzilmalaridan ajralib ketmaslikka harakat qildi. Minomyotlar ham gumburladi.
  Qizlar nemislar va ularning yollanma askarlariga qarata o"q uzdilar. Raqiblarni nokautga uchratdi. Alla va Anyuta juft bo"lib otishdi. Dushman tumshug'lari paydo bo'lib, o'rnashib oldi. Keyin oldinga borayotgan dushmanlarning yangi qatlami.
  Jang paytida qizlar qo'shiq aytishdi.
  Alla o'q otishni boshladi:
  - Oldin...
  Anyuta, o'q uzib, davom etdi:
  - Sizdan...
  Alla Lupanuv qo'shimcha qildi:
  - Legion...
  Anyuta uchtasini kesib, jim qoldi:
  - Dushmanlar...
  Alla, raqiblarini mixlab, xitob qildi:
  -Ular....
  Arabning bosh suyagining yarmini buzib tashlagan Anyuta davom etdi:
  - Ular xohlaydi ...
  Alloh dushmanni tor-mor qilib, davom etdi:
  - Siz...
  Anyuta o'q uzib, g'azab bilan pichirladi:
  - Parchalash...
  Alloh arabning bosh suyagini sindirib, qichqirdi:
  - Yo'q qilish ...
  Anyuta mixlashda davom etib, pichirladi:
  - Eslatmalar...
  Alla xuddi otib ketayotgandek hushtak chaldi:
  - Qo `rqma...
  Anyuta aniq o'q uzib, baqirdi:
  - Dushman...
  Alla mergandek otib, davom etdi:
  - Shtikov...
  Anyuta yana o'q uzib, qichqirdi:
  - Qila olmoq...
  Alla o'q otishni to'xtatmay pichirladi:
  - Majburiy...
  Anyuta g'azab bilan o'q uzdi va do'stini tuzatdi:
  - Jasorat...
  Alla hayajonda, afrikaliklarning boshiga o'q uzib, qichqirdi:
  - Kuch...
  Anyuta olov bilan yugurib, pichirladi:
  - Kattalashtirish; ko'paytirish...
  Alla qizil jingalaklarini silkitib, davom etdi:
  - Va dushmanlar ...
  Anyuta arabning qorniga urib, dedi:
  - To'g'ridan-to'g'ri...
  Alla barcha kalibrlar bilan o'q uzib, qichqirdi:
  - Yo'q qilish ...
  Qizlar nafas olishdi. Yana bir oz otishmagach, ular baqirishdi:
  - Biz snayper miltig'ining ritsarlarimiz, qotillik ovozi jaranglaydi!
  Mustamlakachi qo'shinlarning surish to'lqini biroz susaydi. Natsistlar yana tanklarni oldinga siljitdilar. "Yo'lbarslar" -2 uzun tumshug'lari bilan paydo bo'ldi va ular ko'rgan hamma narsaga snaryadlar otdi.
  "Yo'lbars" -2 minoraning asl shakliga va yon tomondan zirh plitalarining yonbag'irlariga ega edi. Bu uni biroz qat'iyatli qildi. Ayol jangchilar yana tank izlarini nishon sifatida tanladilar. Fashist qovurilgan idishdagi ilon kabi bo'lishi kerak edi.
  Anyuta portlovchi paketni tashlab, "Yo'lbars" -2 ning oldingi rolikini ezib tashladi va kuyladi:
  - Men sizni sovg'a bilan kutib oldim ... Albatta, men tobutdagi joyni belgilab qo'ydim!
  Alla xursand bo'lib, katta portlovchi paketni fashistga tashladi:
  - Lekin Pasaran!
  Va portlashdan nemis tankining uzun tumshug'i burishib ketdi. Shoh yo'lbars esa orqaga burila boshladi. Yana fashist og'ir yaralandi. Alla uni oldi va oyoq barmoqlari bilan stakanni tashlab, qichqirdi:
  - Eman tobutda siz bo'lish uchun!
  Stakan uchib o'tib, mustamlakachi nemis qo'shinlari orasidan hindlarning tomog'iga kelib tushdi.
  Anyuta sherigiga ko'z qisib qo'ydi va kuyladi:
  - Boshimni shu bochkaga botirib olaman! Men hammani cho'mdiraman!
  Alla avtomatdan o'q uzdi. Nemislar yana hujumga uchradi. Qiz pichirladi:
  - Biz hamma narsani qila olamiz! Va biz g'alaba qozonamiz!
  Anyuta miltig'ini otib dedi:
  - Katta g'alaba kutmoqda! Bobolarimiz shon-shuhratda bo'lsin!
  Alla salto qildi va Rojdestvo daraxti kabi aylanib ketdi. Qiz ko'z qisib qo'shiq aytdi:
  - Janob muvaffaqiyat, qayoqqa ketyapsiz ... Janob muvaffaqiyat - fashistlar kuladi ...
  Nemis tanklari snaryadlarni saqlamay, o'qlarini kuchaytirdilar. Ular yorilib ketgan sovg'alarini quyishdi. Va ular bo'shliqlardan qochishga harakat qilib, sovet pozitsiyalariga yaqinlashdilar.
  Anyuta, asirga olingan Seryojka ularga o'rgatganidek, simdan foydalanib, og'ir minani tortib oldi. "Arslon" asta-sekin sovet pozitsiyalariga ko'tarildi. Uning 150 mm quroli snaryadlarni tupurib turardi. Qizlar pichirlab ko"z qisib qo"yishdi.
  Anyuta kuyladi:
  - Nemislar-qalampirlar, fashistlar-natsistlar... Sizni pasifistning oxiri kutmoqda!
  Alloh tabassum bilan dedi:
  - Pasifizm ... Natsistlar haqida gap ketganda, pasifizm haqida gapirish ham ahmoqlik!
  Anyuta mustamlakachi qo'riqchidan arabning burun ko'prigiga aniq o'q uzdi va chiyilladi:
  - Va ular fikrlashda nogiron ... Va harbiy ishlarda ular unchalik kuchli emas! Tez orada biz ularni Yer sayyorasidan o'chirib tashlaymiz!
  Alla yana portladi, yalang ko'ksini shag'alga ishqaladi va kuyladi:
  - Men vahshiylarning tizzasida o'tirgan rus ritsarman ... Vatan dushmanlarini Yer yuzidan supurib tashlayman!
  Qizil sochli go'zal osmonga qarab, ko'z qisib qo'ydi. U erda "ramkalar", nemis qurolchilari aylanayotgan edi.
  O'rmalab ketdi, vaqti-vaqti bilan, nemis "Arslon" shamoliga yopishib oldi. Uning quroli esa tupurar edi.
  Anyuta nemis tanki izlari ostida minani o'tkazib, pichirladi:
  - Seryoja uchun ....
  Nemis to"xtadi va yana o"q uzdi. Qizlarning ortidan snaryad portladi.
  Anyuta dedi:
  - Sut chig'anoqlari, kimda chaqaloqning miyasi bor!
  "Arslon" bir muddat turdi. Nemis tajribali ekipaji xavfni sezdimi yoki jangovar to'plamdan foydalanishni xohladimi. Ammo "Arslon" bir muddat jim turdi va halokatli snaryadlarni tupurdi.
  Anyutaning ta'kidlashicha, nemis tanki KV-2 ga qaraganda ancha rivojlangan qurolga ega va tez-tez o'q uzgan. Va bu, albatta, bu mashinani ancha xavfli qiladi. Anyuta o'zini kesib o'tdi va pichirladi:
  Fosiqlar jahannamga tushsin!
  Alla fashistga quyosh pleksusida o'q uzdi va qichqirdi:
  - Bizning g'alabamiz muqarrar! Va hammasi yaxshi tugaydi!
  Anyuta ham turkni kesib, kuyladi:
  - Garchi, ko'p o'tmay, hayot uning qora shoxini taqillatganda, hayot to'xtab qoladigandek tuyuladi ... Otlar kishnaydi va qon daryodek oqadi va yana oyoqlaringiz ostidan yer chiqib ketadi!
  Alla eronlikni ho'llab qo'ydi:
  - Ammo erning ham o'z qo'riqchisi bor ... Va unga cho'zilgan yulduzlar orasida ... Gitlerni Kolymaga surgun qilish uchun ko'rinmas tejash iplari!
  Qizlar o'q otib, bir ovozdan kuylashdi:
  - Keling, Adolfni sindiraylik, bu unga zarar keltiradi! Fashizm mag'lub bo'lishiga ishonaman! Va bizning Rossiyada Masih paydo bo'ladi, barcha mamlakatlar xalqlarining Rabbi!
  Va jangchilar o'q otishni davom ettirdilar. Ammo dushman piyodalari yotib, otishma va granata otishni boshladilar. Fashistlar qo'shinlari qizlarni minomyot bilan chekishga harakat qilishdi. Va juda ko'p granatalarni otish.
  Alloh taolo falsafiy tarzda shunday dedi:
  - Saylovda raqamni, urushsiz saylovlarda mahoratni olish mumkin!
  Anyuta kulib dedi:
  - Urush - sifat miqdoridan ustun turadigan soha, saylovlar, qoida tariqasida, buning aksi va bu hazil!
  Jangchilar biroz orqaga chekinishdi, granatalar va ularning bo'laklari juda qalin quyildi. Alla hatto uloqtirilgan sovg'ani oyog'i bilan ushlab, orqaga tashladi. Grenata uchib o'tdi va fashistlarning dubulg'asiga tegdi. Va u qanday portlaydi ...
  Qayerdadir yana bir rishta portlagandek bo"ldi.
  Alloh taolo falsafiy tarzda ta'kidlagan:
  - Omad ikkinchi baxt, muvaffaqiyat uchinchi, lekin birinchi mahorat!
  Anyuta kuldi va gapga aralashdi:
  - Omad - jasorat uchun mukofot, lekin ehtiyotsizlik uchun emas!
  Alla mustamlakachilar armiyasidan bir hinduning ko"zini o"yib, pichirladi:
  - Kim omadli, uning ruhi kuylaydi!
  Anyuta jilmayib, chiyilladi:
  - Omadingiz bo'lsa yaxshi, bu sizni Xudo qutqaradi degani!
  Qizlar biroz aqlliroq. Keyin nemis "sheri" shunga qaramay oldinga siljidi va minaga borib urdi. Tırtıl portlovchi qurilmaga to"qnashib ketgan va parchalanib ketgan.
  Yaralangan "Arslon" aylanib, o"rnidan turdi... Jangchilar xursand bo"lib, o"pkasi bilan kuylashdi:
  - Arslon - tafakkuri cho"loq, yo"lbars - har xil balolar manbai... Dunyoda odamdan qiziqroq narsa yo"q!
  Anyuta uzoq navbat berdi, shunchaki chet el qo'shini bo'ronga ko'tarilib, kuyladi:
  Bizda raketalar, samolyotlar,
  Dunyodagi eng kuchli rus ruhi...
  Eng yaxshi uchuvchilarning boshqaruvida -
  Dushman tuproqqa va yerga eziladi!
  "Arslon" juda shikastlanganga o'xshaydi. U yana bir-ikki chig"anoqni tupurib qotib qoldi.
  Chaqqon Pantera paydo bo'ldi. Biroq, u Sovet qo'shinlarining pozitsiyalariga chuqur kirishdan qo'rqdi, lekin otishni boshladi. Qizlarning boshi uzra snaryadlar hushtak chaldi. Va ular vayronalarni va yong'inlarni sindirishdi.
  Anyuta otish uchun granata tayyorladi, u fashist tanki yetib borishi mumkin bo'lgan masofaga yaqinlashgan paytni ushlashga tayyor edi. Ammo Panterada ham ahmoqlar yo'q. Nemislar bir parcha erni o'tkazib yubormaslikka harakat qilib, shaxmat taxtasi shaklida snaryadlarni o'qqa tutdilar. Va tom ma'noda har bir toshni yirtib tashladi.
  Alla yalang ko'kragini silab, dedi:
  - Fritslarning taktikasi noto'g'ri ... Ular shunchalik katta yutuqlarga erishadilar?
  Anyuta aql bilan aytdi:
  - Tovuq donni g'alla bilan yutadi va katta bo'laklarni yutgan cho'chqaga qaraganda tezroq vazn oladi!
  Pantera saksondan ortiq o'q uzdi va o'q-dorilari tugagach, orqasiga o'girilib, uyiga qaytib ketdi. Uning o'rnida yangi mastodon "Sturmtiger" paydo bo'ldi. Mashina o'zining keng tanasini qopqoq bilan qopladi. Bu ko'rish mumkin, shunday qilib, o'zini saqlab qolish uchun umid.
  "Sturmtigr" uzoqdan Sovet qo'shinlarining pozitsiyalarini o'qqa tutdi. Raketa uchirildi. Yer ko'tarildi va olovli favvora olovni to'kdi.
  Qizlar zo'rg'a tirik qolishdi, ular yaxshi qoplangan edi. Anyuta hatto biroz kar edi. Qiz birdan otda chopayotganini ko'rdi. Va u tatar armiyasiga hujum qilgan otryadni boshqaradi. Va jangchilar u bilan ot minadilar. Mo'g'ul-tatarlar zarbaga dosh berolmay, chekinib, minglab tuyoq ostida halok bo'ladi.
  Anyuta esa ikkita qilichni chayqab, dushmanlarni qirib tashlaydi. Ammo ko'rish birdan uzilib qoldi.
  Alla sherigining yonoqlariga urib, silkitib:
  - Xo'sh, hammasi! Endi yolg'on gapirishni bas qiling!
  Anyuta jahl bilan javob berdi:
  - Men yotmadim, jang qildim!
  Qiz jahli chiqib o'rnidan turdi va granata uloqtirdi. Sovg'a uchib o'tib, "Lev" tankining tumshug'iga tushdi. Zarar ko'rgan mashina og'ir bagajini burishib ketdi.
  Anyuta o'pkasi bilan xitob qildi:
  - Men Rossiyaning ritsarim!
  Alla pulemyotdan otilib, baqirdi:
  - deb javob berdi bola qoshlarini chimirib,
  Men Muqaddas Rusga xizmat qilmoqchiman...
  Qon dengizi to'kilsin
  Lekin Xudo bizni qutqara oladi!
  Anyuta yalang qorini va ko"kragi bilan vayronalar ustiga yiqildi. Aynan o'z vaqtida, yuzlab pulemyotlarning portlashlari uning boshini qamrab oldi. Qiz tilini chiqarib dedi:
  - Jasur askarlarning aqldan ozganligi - ma'yus generallarning qutqaruvchisi!
  Alloh rozi bo'ldi:
  -Askar mard, general aqlli, dushman ayyor, muvaffaqiyat faqat dono jasorat bilan birdamlikdir!
  Qizlar yana o'q otib, birdamlik bilan chiyillashdi:
  Uning tepasida eskadronlar
  Bir ovozdan bo'kirish
  Adolf kuchli ahmoq -
  Sodom ekish!
  Yana bir zirhli "Arslon" paydo bo"ldi. Ikki askar undan qochib ketishdi, qora yuzlariga ko'ra - arablar. Ular ishlab chiqilgan tankni jang maydonidan tortib olish uchun ilgakka zanjir tashlashga harakat qilishdi.
  Alla va Anyuta bir vaqtning o'zida texniklarni o'ldirishdi. Jangchilar kuylashdi:
  - O'zingizni vayron qilmang va o'rtoqlaringizga yordam bermang, boshqalarga olovdan xalos bo'lishga yordam bering!
  Uch qora tanli paydo bo'ldi. Ular zanjir bilan imkon qadar tezroq yugurishdi, lekin qizlar tomonidan ham otib ketishdi. Bundan tashqari, Anyuta yalang oyoq barmoqlari bilan itni bosib, quroldan o'q uzdi.
  Va u Robin Gud kabi raqiblarini juda aniq urishga muvaffaq bo'ldi.
  Alloh taolo aytdi:
  - Muvaffaqiyatli urgan emas, omadsizlik bilan o'tkazib yuborgan belgidir!
  Anyuta yalang oyog'i bilan granata tashladi va pichirladi:
  - Xanjarni ko'rishda eng aniq narsa o'tkazib yuborishi mumkin, ammo kechirilmas o'tkir aql nishondan o'tib ketishi mumkin!
  Grenata minomyotga tegib, minalarni portlatib portlay boshladi.
  Ha, Stalingrad nemislar uchun oson kechmadi. Ularning ichida dahshatli o'lim qal'asi bor!
  . Љ13-BOB
  3-noyabr kuni nemislar Tixvinni qurshab oldilar va shaharning o'zida janglar bo'lib o'tdi. Qizil Armiya asta-sekin orqaga chekindi. Boku shahrining katta qismi allaqachon bosib olingan, Sovet qo'shinlari yarim orolga chekinmoqda. Yerevan hali ham zo'rg'a ushlab turibdi. Stalingrad halokat yoqasida.
  Ammo shunga qaramay, Stalin bu shaharga taslim bo'lmaslikni buyurdi. Astraxan uchun kurash avj oldi. Bu shaharda fritslar ham oldinga intilishmoqda. Ular barcha yondashuvlarni kuchli bombardimon qilishadi va infratuzilmani yo'q qilishadi.
  Qish keladi... Urushning borishi esa tobora kamayib bormoqda. Ammo Stalingrad bunga o'xshamaydi. Volga orqali etkazib berish muzlash va ommaviy bombardimon qilishni qiyinlashtiradi.
  4-noyabr kuni Tixvinning to'qson foizi allaqachon olingan. Va nemislar Finlyandiya hududiga yaqinlashdilar. Katta zarar ko'rgan Sovet qo'shinlari dushmanni to'xtatish uchun etarli kuch to'play olmadilar.
  Finlar va qo'g'irchoq shved qo'shinlari ham uchrashuvga hujum qilishdi. Muhim kuchlar qo'llanildi.
  5 noyabrda Germaniya koalitsiyasi va Finlyandiya-Skandinaviya qo'shinlari birlashdi. Shunday qilib, Leningrad atrofida qo'sh halqa yopildi. Uchinchi Reyx uchun yangi, katta g'alaba.
  6 noyabr kuni ham shimoliy sektorda janglar davom etardi. Natsistlar koridorni kengaytirdilar. Vaziyat nihoyatda qiyin edi. Tixvinda qarshilikning so'nggi qoldiqlari yonib ketdi. Nemislar Yerevanga ballistik raketalarni otdi. Uchta taqdimot chop etildi. Qurbonlar bilan katta zarar yetkazdi. Ammo oxir-oqibat ular hech narsani buzmadilar.
  Astraxan shahri Sovet hududining qolgan qismidan quruqlik bilan uzilib qoldi. Vaziyat keskinlashdi. Yangi nemis va ingliz jangovar kemalari Murmanskni bombardimon qildi. Otishma paytida garnizon komendanti va ko'plab ofitserlar halok bo'ldi.
  Bundan ham yomonlashdi.
  Va 7-noyabr kuni fashistlar Volxovga bostirib kirishdi va nihoyat Sovet qo'shinlarining qarshiligi bilan Tixvinni tor-mor etishdi. Shunday qilib, Leningrad bilan farq keskin oshdi. Qamaldagi shaharning omon qolishi dargumon ekanligi ayon bo'ldi.
  8-noyabr kuni nihoyat Lev-2 tankining uzoq kutilgan sinovlari bo'lib o'tdi. Mashinaning o'zgartirilgan sxemasi bor edi. Dvigatel, transmissiya va vites qutisi bir joyda va old tomonda, jangovar bo'linma esa orqada joylashgan edi.
  Porsche boshchiligidagi nemislar avtomashinani zarbaning yilligi munosabati bilan g'ayratli harakatlar bilan yasadilar.
  Darhaqiqat, pastroq siluet tufayli, "Arslon" ning qurol-yarog'i va zirhini saqlab qolgan holda, avtomobilning og'irligi 1200 ot kuchiga ega dvigatel bilan oltmish tonnagacha kamaydi. Jangovar sinovlar shuni ko'rsatdiki, u butunlay maqbul tank bo'lib chiqdi. Aynan sizga kerak bo'lgan narsa!
  Yaxshi yugurish va zirh sifatlarining kombinatsiyasi.
  Biroq, Fyurer qoniqmadi. U yon tomonlarning zirhlarini va orqa qismini kuchaytirishni, shuningdek, uzunligi 100 EL bo'lgan 88 mm to'pni qo'yishni talab qildi.
  Yana bir sinov vositasi E-100 edi. Biroq, bu tank juda og'ir bo'lib chiqdi: 140 tonna, lekin u har tomondan mukammal himoya va Sichqoncha quroliga ega. Umuman olganda, "E" seriyasi juda istiqbolli bo'lishini va'da qildi. Nemislar vaqtni behuda o'tkazmagan ko'rinadi.
  1000 ot kuchiga ega dvigatelli "Bars" tanki ham namoyish etildi, ammo Gitlerga mashina etarlicha himoyalanmagandek tuyuldi.
  Yubiley va har xil turdagi samolyotlarda ko'rsatilgan. Xususan, hujum samolyotlari va ME-262 modifikatsiyalari. Va shuningdek, TA-183. Butun texnologiya paradi.
  Quvvatli gazni ishga tushirish qurilmalari, shu jumladan, ular butun shahar va qishloqlarni buzishga qodir.
  Bu erda, aslida, ular juda kuchli vayronagarchilik tizimlarini namoyish etdilar.
  Panther-2 ham sinovlardan o'tdi, og'irligi ellik tonna, 150 millimetrli eğimli frontal zirh va King Tiger quroliga ega edi. Yon zirh burchak ostida 82 mm edi. Bunday tank Gitlerga ko'proq yoki kamroq mos edi, shuning uchun u yaqin janglarda o'ttiz to'rttaga bardosh bera oldi.
  Umuman olganda, natsistlar hayvonlarni tarashdi.
  Soatiga ming bir yuz kilometr tezlikka erisha oladigan Gotha qiruvchi samolyotlari sinovdan o'tgan va sinovdan o'tgan.
  Qisqasi, ular taslim bo'lishdi.
  Volxov 9 noyabrda quladi. Vaziyat avjiga chiqdi. Va yana Sovet tanklari qarshi hujumga o'tishga harakat qilishdi.
  Gringeta qurol yonida qotib qoldi. "Cherchill" -2 sovet mashinalari oldida turib, o'q-dorilarni tupurdi.
  Lordning qizi Jeyn xitlarni hisobladi. Sovet tanklari zovurga kirib borishi bilan tezlikni pasaytirdi. Va bu nemis hayvonlari tomonidan ishlatilgan.
  Nikoletta uni oldi va kuyladi:
  - Ingliz jangchisi o'limdan qo'rqmaydi,
  Yulduzli osmon ostida o'lim bizni olib ketmaydi!
  Chunki tojli sher jasorat bilan jang qiladi,
  Men kuchli pulemyotni yuklayman!
  Malaniya ma"qullab bosh chayqadi.
  - Ajoyib! Va biz ham to'laymiz!
  Qurol juda faol ishladi. Chig'anoqlar gugurtdek miltillardi, havoda kontur qoldirdi. Ha, baquvvat qizlar qo'lga tushdi. Va eng muhimi, aniq.
  Gringeta boshini qimirlatib, o'ttiz to'rtta minora poydevoriga o'q otdi. G'o'ldiradi:
  - Bu o'lim! U mening dushmanlarim oldiga keladi! Va bundan buyon bilaman, u mo'ylovli dushmanlarni kutmoqda!
  Nikoletta tabassum bilan dedi:
  - Hamma hayvonlar mo'ylovliga ta'zim qilishdi ... Shunday qilib, u la'natlanganni mag'lub qilsin!
  Gringeta yana kuldi va pichirlab otib tashladi:
  - Mening raketam eng aniq. Biz albatta u erga boramiz!
  Nikoletta ko'rsatkich barmog'ini ko'tarib dedi:
  - Pif, Paf - sog'indim! Kulrang quyon sakrab tushdi!
  Gringeta, otib, kuyladi:
  Har kim o'zi uchun tanlaydi
  Ayol, din, yo'l...
  Shaytonga yoki payg'ambarga xizmat qiling
  Har kim o'zi uchun tanlaydi!
  Jeyn boshini chayqab e'tiroz bildirdi:
  - Albatta, bunday emas! Inson iymonining to"qson to"qqiz foizi bilim bilan emas, balki tug"ilishi bilan belgilanadi. Bu erda biz Anglikan cherkoviga tegishlimiz ... Va agar qarasangiz, qanday asosda? Bu bizning tanlovimizmi?
  Gringeta kulib dedi:
  - Shaxsan men mo'min oilada bo'lganman, lekin endi ateizmga tobora ko'proq moyil bo'lyapman!
  Nikoleta kuldi va tilini chiqardi.
  - Ateizm... Qiziq!
  Malaniya falsafiy ta'kidladi:
  Va hamma narsadan uzoqda! Agar Xudo bo'lmasa va g'ayritabiiy kuchlar bo'lmasa, unda har qanday din yolg'ondir!
  Gringeta boshini qimirlatib, bajonidil tasdiqladi:
  - Bu kommunistlarga o'xshaydi! Ularning fikriga ko"ra, barcha dinlar faqat odamlarning xayollaridir. Va buning ustiga ular ta'limot qurdilar!
  Malanya shubha bilan lablarini burishtirdi.
  - Va o'limdan keyin ularni nima kutmoqda?
  Gringeta yirtqichlarcha kuldi. U snaryadni otib, boshqa sovet tankining korpusini kesib, javob berdi:
  - Bu erda siz ko'p narsalarni o'ylashingiz mumkin ... Hatto o'liklarning ilm-fan kuchlari tomonidan tirilishi!
  Malaniya jilmayib esladi:
  - Men kelajak dunyosi haqida bitta kitob o'qidim. Koinot imperiyasi allaqachon mavjud. O'lim, qarilik, kasallik yo'q. Va, albatta, ochlik ... To'g'ri, aholining ko'pchiligining ish joyi yo'q, lekin hamma uchun etarli.
  Masalan, mashinalar bepul beriladi. Va ular butun dunyo bilan aloqada bo'lgan elektron mashinalar mavjud.
  Nikoletta juda jiddiy ta'kidladi:
  - Rivojlanish tez. Mana bu tanklarga qarang... Ular qanday rivojlangan va mukammalroq bo'lgan. Shunday bo'lsa-da, "Cherchill" -2ni "Matilda" bilan taqqoslab bo'lmaydi.
  Malaniya bunga rozi bo'ldi:
  - Ha, tanklar oldinga siljishdi ... Bu ajoyib!
  Sovet tanklarining navbatdagi hujumi botqoq bo'lib qoldi va tanaffus bo'ldi.
  10 va 11 noyabr kunlari nemislar shimolda burchaklarni kesib, kichik hujum operatsiyalarini o'tkazdilar.
  Sovet qo'shinlari Stalingrad shimolida qarshi hujumga o'tishga harakat qilishdi, ammo katta muvaffaqiyatga erisha olmadilar. Shaharda allaqachon oxirgi uylar bor edi. Bir vaqtning o'zida vayron qilingan, erga. Ammo hozircha Stalin buni oxirigacha saqlashni buyurdi.
  Boku shahri deyarli bosib olindi. Ammo neft quduqlari yonmoqda va ular orasida janglar boshlangan. Nemislar tinimsiz bombardimon qilishmoqda.
  Astraxandagi janglar avjiga chiqdi...
  12-noyabrda turklar Yerevanga hujum boshladi. Bosim qaytarildi. Usmonlilar azob chekdi. Ammo fau yana ishdan bo'shatildi. 13-noyabr kuni nemislar Bokuning so'nggi kvartallarini ishg'ol qilishdi - shaharni egallab olishlarini e'lon qilishdi. Faqat yarim orolda janglar davom etar, olovli quduqlardan osmon qora edi.
  14-noyabrda fashistlar Murmanskga hujum boshladilar. Ular artilleriya va samolyotlardan foydalanishdi ...
  Stalingrad yonayotgan edi, ammo qayta joylashtirilgan sovet qo'shinlari uni ushlab turishga imkon berdi. Garchi faqat shahar chekkasi uchun va katta yo'qotishlar evaziga.
  Murmanskga hujum paytida katta jangovar kemalar armadasi to'plandi va samolyot tashuvchilar ham yaqinlashdi. Shahar xuddi plazma roligidek bosildi. Va ular bombardimon qilishdi va otishdi.
  15-noyabr kuni fashist qo'shinlari Shimoliy Muz okeanidagi muzlamaydigan yagona port bo'lgan shaharga hujum qila boshladilar. "Sichqonchalar" janglarda qatnashgan, hatto natsistlar amalda sinab ko'rmoqchi bo'lgan "Kalamush" tanki ham.
  Biroq, "Kalamush" biroz umidsizlikka tushdi. U avval olg"a yurdi, so"ng qor ko"lamiga yopishib qoldi. Va shahar chekkasida to'xtadi. Nemislar hujumga tayyor emas edilar. Ammo otishmalar to"xtamadi. 16-noyabr kuni fashistlar neftni, alangali quduqlarni tozalashni amalda yakunladilar. Ammo yarimorolning bir qismi yettinchi osmongacha ko'tarilgan yong'inlar tufayli ular uchun kira olmadi.
  17-noyabr kuni fashistlar Volga deltasining so'nggi tarmog'ini egallab olishdi va shu bilan Astraxanni to'sib qo'yishdi. Boku uzoq vaqtdan beri uzilib qolgan.
  Yerevanga ham hujum uyushtirildi. Shahar tepalikda, mudofaa uchun juda qulay, lekin uni ayniqsa tanklar bilan bosib olish qiyin.
  18-noyabr kuni Sovet qo'shinlari Stalingrad shimolida fashistlar mudofaasi kuchini yana sinovdan o'tkazdilar. Bu Volgada yil qolgan narsalarga hujumni zaiflashtirdi, ammo sezilarli yo'qotishlarga arziydi.
  19-noyabr kuni nemislar og'ir yo'qotishlar tufayli Murmanskga hujumni to'xtatdilar.
  Shunday qilib, egallab olingan Fuhrer hech qanday tarzda o'z pozitsiyasidan ko'plab parchalarni tortib ololmadi. Natsistlarning SSSRni qishdan oldin tugatish rejalari barbod bo'ldi.
  Eng yomoni, Yaponiya sovuq ob-havo va ishchi kuchining katta yo'qotishlari tufayli hujumni to'xtatdi. Bitta narsa shundaki, samuraylar o'zlarining o'ttiz to'rttasini va litsenziyalangan Panteralarini ishlab chiqarishni ko'paytirdilar. Va ular keyingi yozda muammoga olib kelishi mumkin.
  20-noyabr kuni nemislar yong'inlarni qisman o'chirishdi va yarim orolning katta qismini tozalashdi.
  21-noyabr kuni Sovet qo'shinlari yana nemislarga hujum qilishdi va hatto Stalingraddan bir necha kilometr shimolga ham o'tishdi. Natsistlar hujumlarini susaytirib, o'z pozitsiyalarini tiklashga harakat qilishlari kerak edi.
  Janglar, ular aytganidek, bunday hollarda, shunchaki g'alati darajada!
  22-noyabr kuni fashistlar Turkmaniston mintaqasida oldinga siljishga harakat qilishdi. Va o'n kilometr yurgandan keyin ular to'xtatildi. Ammo 23-noyabrda shoh brigadalarini jangga kiritib, yana oldinga siljishdi. Markaziy Osiyo mintaqasida vaziyat nihoyatda keskinlashdi.
  24 noyabr kuni jabhalarda sezilarli o'zgarishlar bo'lmadi ...
  25-noyabr kuni fashistlar Murmanskka hujumni davom ettirdilar. Jangga yangi qismlarni tashladi. Ammo hozircha hech qanday ma'no yo'q.
  26 noyabr keldi - Reyxstagga saylovlardan o'n bir yil o'tgach, Gitler Reyx-kansler etib tayinlandi.
  Birinchi marta eng yangi E-100 tanki frontga joylashtirildi.
  Bu shunday mashinaning jangovar amaliyoti edi.
  Tank ancha uzun, deyarli tekislangan ko'rinardi. Undan 128 millimetrli to'pning uzun tumshug'i chiqib turardi. Va frontal zirh qirq besh daraja burchak ostida. Va u yon tomondan egilgan.
  E-100 tanki so'nggi 1500 ot kuchiga ega dvigatel tufayli Mausdan tezroq harakat qildi. Va snaryadlar uning ustidan sakrab tushdi.
  Va mashina ichida quvnoq to'rtta Magda, Kristina, Gerda va Sharlotta paydo bo'ldi.
  Qizlar Fuhrer uchun bolalar tug'ishdi va ularni maxsus SS enagalari qaramog'ida qoldirdilar.
  Va endigina old tomonga keldi. Qizlar juda kulgili. Ular janglarni o'tkazib yuborishdi. Va bu erda faqat o'zini namoyon qilish imkoniyati mavjud. Nihoyat, shimoliy Sevastopolni olaylik.
  Va Shimoliy Muz okeanida Uchinchi Reyxning hukmronligini o'rnatish. Urush haqiqatan ham qancha davom etishi mumkin? Va to'rttasi o'ylaydi: ular bilan hech bo'lmaganda biror narsa o'zgarishi mumkinmi?
  Murmansk yaqinida juda sovuq emas - Gulfstrim izolyatsiya qiladi. Qizlar jangovor kayfiyatda. Har birida er-xotin bor edi - o'g'il va qiz! Shunday qilib, siz xursand bo'lishingiz mumkin.
  Magda va Kristina qurollar atrofida aylanib yurishdi. Tank yangi va ishlov berish oson. Yon tomondan u 120 mm eğimli zirh va yana 50 mm qalqon bilan himoyalangan. Shunday qilib, mashinani har tomondan teshib bo'lmaydi.
  Qizlar qo'shiqni hushtak chalishardi. Ular qalbida ajoyib.
  Gerda qahrabo lablarida tabassum bilan dedi:
  - Hozir Gitler bilan umumiy avlodimiz bor. Biz qirol oilasining a'zolarimiz!
  Sharlotta kulib dedi:
  - Va oldinda - faqat nollar!
  "E" -100 tanki Sovet pozitsiyalariga yaqinlashdi. Atrofdagi hamma narsa shunchalik vayron bo'lganki, Sovetlardan o'qlar kamdan-kam bo'lgan va odatda engil qurollardan.
  Magda o'zining 128 millimetrli to'pini nishonga oldi va sovet magpisiga qarata o'q uzdi. Asal sarg'ish qiz kuyladi:
  - Men yo'lbarsman va menda jilmayish bor ... Va yovuz yo'lbars hammani parchalab tashladi!
  Sovet qirq beshi orqaga qaytdi, bir nechta rus askari halok bo'ldi.
  Magda mushukdek xirilladi:
  - Men supermenman, usulim oddiy... Jundan dumlari borlarni tishlab olaman! Va keyin qiz kula boshladi. Xo'sh, xuddi yovvoyi ma'buda kabi.
  Gitlerning fohishalari tankni silkitdi. Va ular o'zlari moyil zirhli mashinaga sakrab tushishdi.
  Ammo keyin jangchilar mashinalarini burishdi. Sharlotta, mis sochli bu go'zallik, qanday kuylash kerak:
  - Tsok, tsok, tsok ... Oqimni aylantiring! Natsist otliqlari hamma qumni yeydi!
  Shundan so'ng, Sharlotta, u qanday kulgisi keladi ... U hatto tishlarini ham qichqirdi. Va yana tank aylanib ketdi. Nemislar tikanli sim panjarani buzib tashlashdi. Tiranozavr reksning kattaligidagi mashina odobsiz qichqirdi. Va jangchilar yoqimli va yirtqich yuzlarini ko'rsatdilar.
  Qizlar o'zlariga chidashdi va Adolf Gitlerdan bolalarni tug'ishdi. Va bu allaqachon nimanidir aytadi. Chiroyli shrews, lekin ayni paytda axloqiy injiqlar. Bu erda g'ildiraklar ostida qolgan sovet askarini ezib tashlashdi. Va ular 76 mm to'pni erga bosdilar. Biz uning ustidan o'tdik. Yassilangan po'lat. Jangchilar figurali akrobatikani namoyish etishdi. Chig'anoqlar no'xatdan ko'ra zararsizroq bo'lib tuyuldi, bola tebranishda. E-100 tekislangan keyingi to'p 85 mm edi.
  Magda kulib yubordi.
  - Biz esa ruslarni choyshab kabi ezamiz!
  Kristina do'stini tuzatdi:
  - Ko'proq ayiqlarga o'xshaydi! Ayiq - katta hayvon!
  Qizil sochli Sharlotta tishlarini ko'tarib qo'shib qo'ydi:
  - Va tishli!
  Nemis tanklari shahar mudofaa chizig'idan o'tib ketishdi. Sovet qo'shinlari juda qattiq jang qildilar. Hamma qurol oldi. Hatto o'n yoshli bolalar ham militsiya safida jang qilishgan. Qizlar ham ko'p edi. Barcha aholi to'planishdi, ammo qurol-yarog' yetishmadi. Ommaviy qahramonlik hamma narsada namoyon bo'ldi. Kashshoflar qo'lda yasalgan portlovchi moddalar yoki granata to'plamlaridan foydalanib, fashistlar tanklariga yaqinlashib, o'zlarini iz ostiga tashladilar - vatanlari uchun o'ldilar.
  E-100 tanki biroz shikastlangan. Bolalardan biri og"ir minani bosib o"tishga muvaffaq bo"ldi. U o'zi vafot etdi, lekin nemis mashinasiga zarar yetkazdi. Rolik yorilib, tırtılning bir qismi uchib ketdi. Katta mashina sekinlashdi. Keyin bir-ikki jangchi granata dastalarini uloqtirib, qalin izlarni sindirishdi.
  E-100 oldingi chiziqdan o'tib, harakatchanligini yo'qotdi.
  Gerda oltita pulemyotni nishonga oldi va sovet askarlari qarshi hujumga o'tmoqchi bo'lganida ularni ishga tushirdi. O'nlab ruslar va Rossiyaning boshqa xalqlari vakillari pulemyot o'qlaridan teshib yiqildi. Sovet askarlari esa oldinga yugurishdi. Ular granatalarni uloqtirishdi va halok bo'lishdi. Parchalarning bir qismi E-100 ga etib bordi, ammo pulemyotlar to'g'ri ishladi. Va iblis Gerda juda aniq. Va uning o'qlari deyarli hech qachon behuda uchmaydi.
  Va rus askarlari o'lmoqda ...
  Kristina 75 mm tezkor to'pdan, parchalanuvchi snaryadlardan otilgan va koaksiyal pulemyotdan otilgan. Qizil sochli hayvon Sovet askarlarini o'q bilan yirtib, pichirladi:
  - Men o'lim tashuvchisiman ... Shaytonning o'zi menga qizil sochli!
  Magda tortinchoqlik bilan dedi:
  - Xo'sh, kerak emas. Shayton Xudoning dushmani va olovli ko'lga mahkumdir!
  Kristina yalangoyoq oyog'i bilan metallni urib, baqirdi:
  Olovli ko'l haqida nima deyish mumkin? Mening sochlarim alangaga o'xshaydi!
  Gerda tabassum bilan dedi:
  - Fuhrerning o'zi bizni har qanday gunohlarimizni kechiradi ... Aniqrog'i, gunoh tushunchasining o'zi, aslida eskirganmi?
  Magda yelka qisdi.
  - Siz gunoh tushunchasi eskirgan deb aytmoqchisiz ...
  Gerda rus askarlarining umidsiz qarshi hujumini bostirib, yana avtomatlarini ishga tushirdi. O'qlar ularni do'zax sovg'alari kabi o'ldirdi. Ushbu modifikatsiyada E-100 juda qattiq himoyalangan. Sakkiztagacha pulemyot, ikkita koaksiyal to'p, qolganlari menteşalarda boshqariladi. Va ular juda qattiq urishdi.
  Gerda jilmayib baqirdi:
  - Gunoh, bu Uchinchi Reyxning mavjudligining asosidir! Bizning dinimiz haqiqatan ham hayvonlarning iymonidir!
  To'pdan o'q uzgan va rus askarlarini o'ldirgan qizil sochli Kristina kuyladi:
  - Mening mehribon va muloyim jonivorim... Men tishlaringizni yaxshi ko'raman, ishoning! Mening jahannam va tishli hayvonim!
  Sovet zenit qurollaridan biri yana maydonchalarga tegib, ularni sindirishga muvaffaq bo'ldi. E-100 nihoyat to'xtadi. Biroq, Magda zerikarli zenit qurolini og'ir zaryad bilan qoplagan holda jazoladi. Xo'sh, izlar buzilgan.
  Gerda qovog'ini solib, qayiqni chaqirdi va so'radi:
  - Bizni torting, iltimos! Biz o'lamiz! Izlar buzilgan!
  Javob darhol keldi:
  - Tutqich bo'ladi!
  Kristina tabassum bilan kuyladi:
  - Bu harakat! Yo'qotadigan dushmanlar!
  Magda rus askarlari to'g'ridan-to'g'ri o'q otish uchun tortib olmoqchi bo'lgan qurolga o'q uzdi. U bochkani sindirib tashladi va sovet askarlarini turli yo'nalishlarga tarqatib yubordi. Askarlardan biri yarmi yirtilib, azob chekib jang qildi.
  Sariq masihiy o'zini kesib o'tdi va ko'zlarini osmonga ko'tarib ibodat qildi:
  - Meni kechir Rabbim! Beixtiyor gunoh va qotillik uchun!
  Kristina kulib dedi:
  - Yo'q, bu mumkin emas! Siz toshdek qattiq bo'lishingiz kerak! Biz uchun tosh bo'l!
  Magda ishonch bilan javob berdi:
  - Faqat bitta tosh bor - Iso Masih!
  Qizil sochli shayton qichqirdi:
  - Iso pasifist edi! Bizning e'tiqodimiz va kasbimiz urushdir!
  E-100 tanki tortilib, nemis pozitsiyalari tomon tortildi. Gerda qor malikasining tabassumi bilan dedi:
  - Roliklar tankning eng zaif qismidir. Va bu bilan kurashish kerak!
  Sharlotta bosh chayqadi.
  - Barcha roliklarni qalqon bilan yopmang. Bu mumkin emas, chunki tırtılların bir qismi hali ham ochiq bo'ladi!
  Magda taklif qildi:
  - Va agar siz roliklarni kichik va paletsiz qilsangiz?
  Qizil sochli shayton kulib, marvarid tishlarini ko'rsatdi:
  - Va ularga qanday qilib ko'proq tezlikni berish kerak?
  Magda tagligi bilan metallni ishqalab, maslahat berdi:
  - Va agar siz elektr motorlaridan foydalansangiz?
  Sharlotta qornini tortib, bo"ynini burab qo"ydi.
  - Mumkin variant ... Va tanklar kamroq yonadi!
  Magda yig'lab dedi:
  - O'shanda do'zaxga tushamiz, u mash'aladek yonadi va yonadi!
  Qizil xirilladi:
  - Xo'sh, nima ... Va farishtalar yorqin olovdan yaratilgan! Farishtalar bo'laylik!
  Kristina uni oldi va kar bo'lib kuyladi:
  - Men farishta emasman, shunchaki shaytonman, lekin odamlar uchun men avliyo bo'ldim .... Hisob dushmanlarini oling, bunday g'ayrioddiy og'riqlar azobi ostida!
  Qizlar jim bo'lishdi... Osmonda bo'ronchilar aylanar, to'p ovozi gumburladi. Bombalar esa to"xtovsiz yomg"ir yog"ardi... Haqiqiy halokat va vayronagarchilik do"li kabi.
  Murmansk yonayotgan, odamlar o'layotgan edi. Nemislar hatto ballistik raketani ham uchirdilar. Juda samarali qurol emas. Yu-488 dan besh tonnalik bomba tashlash osonroq, bu ham aniqroq, ham arzonroq bo'ladi.
  Tankni favqulodda to"xtash joyiga olib borishganda birinchi bo"lib Kristina yalangoyoq qorga sakrab tushdi. Ta'mirlash ustalari u erda edi. Qizlar issiq kulbaga ko'chib o'tishdi. Matraslarga yoting. Gerda va Sharlotta cho'ntak shaxmatini o'ynashni boshladilar.
  Magda va Kristina homiladorlik paytida qorinlari bo'rttirma bo'lib, cho'kib ketmasligi uchun press qilishni boshladilar. Jangchining belida titraydigan go'zal. Hali ham yangi, lekin bu allaqachon bolalar tug'gan ayollar. Va hozir o'lish unchalik qo'rqinchli emas - poygani davom ettirish uchun kimdir bor! Hatto Gitlerdek badbasharaning urug'i bilan.
  Ammo "Yo'lbarslar" SS batalyonining qizlari, Fuhrer haqiqatan ham Xudoga o'xshaydi. Va endi butparast xudo emas, balki o'z dahosida Qudratli va tushunarsiz narsa.
  Gerda qirolning gambiti o'ynadi va kuchli hujum uyushtirdi. Sharlotta o'jarlik bilan o'zini himoya qildi. U yerda zarbalar almashildi. Ammo barchasi o'zaro qirg'in va durang bilan yakunlandi. Keyin Magda va Kristina shaxmat o'ynashni boshladilar. Sharlotta va Gerda press va surish mashqlarini bajarishni boshladilar. Qiz faol ravishda shaklni saqlab qoldi.
  Magda o'ynab, raqibni turtib, falsafiy ta'kidladi:
  - Hali ham g'alati...
  Kristina lablarida beg'ubor tabassum bilan so'radi:
  - Nima g'alati?
  Sariq supermen javob berdi:
  - Oqlar ezgulik ranglari ekani, lekin ular urushni birinchi bo'lib boshlaydilar!
  Qizil iblis oqilona ta'kidladi:
  - Lekin biz ham yaxshimiz... Lekin bolsheviklar avval Rossiyaga hujum qilishdi!
  Magda javoban g'amgin ohang bilan kuyladi:
  - Ammo hamma narsa oldimizda gullaydi, hamma narsa orqamizda yonadi ...
  Kristina aniq ovoz bilan javob berdi:
  - Siz yig'lashingiz shart emas! Biz bilan biz uchun hamma narsani hal qiladigan kishi!
  Gerda kuylashni davom ettirdi:
  - Quvnoq, g'amgin emas, uyga boraylik - sariq sportchilar bizning mukofotimiz bo'ladi!
  Shundan so"ng to"rttasi kulib yuborishdi... Xizmatkor o"smir paydo bo"lib, qizlarga sariyog", pishloq, kolbasa, quritilgan mevalar qo"shilgan sendvichlar berdi. Qizlar ovqat yeydilar, issiqdan charchab qolishdi. Go'zallar uxlab qolishdi. Yosh va sog'lom bo'lganingizda yaxshi - siz osongina uxlashingiz mumkin.
  Ertasi kuni, 27-noyabr kuni E-100 faqat qisman tiklandi. Qizlar hujumda ishtirok etmagan. Ammo boshqa tomondan, ular bitta bikinida va yalangoyoq qor ko'chkilari orasidan yugurishdi. Ularga xuddi aqldan ozgandek qarashdi, sovuqda deyarli yalang'och yugurishdi. Ammo qizlar odatda aerobatika bilan shug'ullanishadi. Ular kelajakning maxsus odamlari!
  Gerda oldinga qadam tashladi. Va Andersenning ertakida bo'lgan Gerda unchalik yalangoyoq qiz emas. Shu bilan birga, jasur va qattiqqo'l. Va shu bilan birga, u tug'ma qotilga aylandi. Tez qiz, kuchli mushaklari bor.
  Biroq, to'rtta qiz ham yaxshi. Ular ellik kilometr tezlikda yugurib, orqaga qaytishdi. Keyin ular bir qator mashqlarni bajarishdi, qo'shiq aytishdi va chayqalishdi. Otishmada bir oz mashq.
  Faqat ertasi kuni E-100 tanki ta'mirlandi. Xo'sh, va bu unchalik yomon emas. Bundan tashqari, ushbu o'ta og'ir mashinada roliklarning o'ziga xos tartibi mavjud bo'lib, ular qorda haydash samaradorligini oshirdi, ammo ta'mirchilar uchun odatiy bo'lmagan muammolarni keltirib chiqardi. Garchi E-100 ni o'rnatish "Tiger" yoki "Panther" ga qaraganda osonroq.
  28-noyabr kuni fashistlar Murmanskni biroz chuqurroq bosib o'tishga muvaffaq bo'lishdi. Ammo Sovet qo'shinlarining qarshiligi shunchaki tushunarsiz. Hatto Britaniya va Germaniya jangovar kemalarining o'n olti dyuymli snaryadlari ham mudofaa irodasini sindira olmadi.
  Ammo natsistlar hali ham oldinga siljishdi. E-100 tanki bir kunda bir necha blokni bosib o'tdi, lekin yana izlarga zarar yetkazdi. Ammo bu safar ta'mirlash bir necha soat davom etdi. 29-noyabr kuni terminator qizlar KV-3 tanki bilan to"qnashgan. Sovet mashinasi frontal zirhga bir necha marta urilgan, ammo snaryadlar qiyalikdan uchib ketgan. Magda rus tankiga javoban o'q uzdi va uni to'plangan mash'alalar kabi yondirdi.
  Kristina sherigidan istehzoli tabassum bilan so'radi:
  - O'sha ruslarga umuman achinmaysizmi?
  Magda samimiy javob berdi:
  - Hammaga achinaman, hatto rahm-shafqatga loyiq bo'lmaganlarga ham!
  Qiz esa og"ir xo"rsindi, ko"zini osmonga burdi. Jangchilar tobora ehtiyotkorlik bilan harakat qilishga harakat qilishdi. Ta'mirlash bilan chalg'imaslik uchun. 128 mm va 75 mm qurollar eshak kabi ishlagan. Ammo tank hali ham shikastlangan.
  Devorlardan biri portlab, mashina ustiga qulab tushgan. Zirhni tirnalgan va biroz egilgan.
  30 noyabrda fashistlar yanada oldinga siljishdi. Ba'zi joylarda hatto shahar markaziga ham bordi. Ammo o'sha kuni qirq beshtadan aniq nishonga olingan o'q 128 millimetrli to'pning og'zini shikastladi va qizlar ta'mirlash uchun yana turishga majbur bo'lishdi. Va, ko'rinishidan, uzoqroq.
  Keyin to'rtta oddiy piyodalar kabi tank o'rniga jang qilishga qaror qilishdi. Go'zallar bitta bikinida kurashishga harakat qilishdi. Ammo sovuqda qizlar bunday yarim yalang'och shaklda faqat bir necha soat chidashdi, keyin esa isinish uchun yugurishdi.
  Gerda qorga chuqur kirib, so'nggi MP-44 pulemyotidan o'q uzdi va rus askarlarini juda faol o'ldirdi. Mana u, oq sochli yalangoyoq qiz Qizil Armiya polkovnigining boshiga urdi. Va u dedi:
  - Yo'q, men hali ham oriyman!
  Narigi tomondan kelayotgan Sharlotta kuldi:
  - Siz dushmanlarga o'lim olib keladigan jangchisiz. - Shunda sochli, yalang oyoqli qiz mayorga qarata o'q uzdi va uning ko'z ostiga urdi. Chiroyli jilmayib qo'ydi. - Ko'rdingizmi, men ham o'q uzaman!
  Gerda navbat berib, komsomolchi va rus qo'shinlari kapitani gapini tugatib, tishlarini ko'rsatdi:
  - Ha, siz otasiz va men ko'rdim! Zanjirli arra kabi!
  Sharlotta yalang oyoq barmoqlari bilan shisha parchasini tashladi. U rus armiyasining leytenantining bo'yniga urdi va chiyilladi:
  - Mana, men stakanga o'raman!
  Gerda qor bo'ylab yugurib, yalang'och, nafis oyoq izlarini qoldirdi. U egilib yugurdi. Shunda yo"lbars qiz o"girilib, salto qildi. U burishib, boshini sovet askarining iyagiga qo'ydi. U qonni tupurdi. Gerda yalang oyog"i bilan uning tomog"ini qisib, rusni bo"g"ib o"ldirdi.
  Qizil sochli iblis Sharlotta kashshofni bo'g'ib o'ldirdi. Qizlar shunday jirkanch va yovuz bo'lib chiqdi.
  Magda rus askarlarini ham o'ldirdi, lekin bolalarga tegmadi. Yo'q, u hech qachon bolaga qo'l ko'tarmaydi. Va umuman olganda, qon to'kish unga zavq bermadi. Ammo baribir u SS batalonining yo'lbarsidir va u buyruqqa bo'ysunishi kerak.
  Bu erda Kristina o'n ikki yoshli bolaga xanjar tashladi. Allaqachon shafqatsiz. Yo'q, kattalar bolalarni o'ldirmasligi kerak!
  Magda o'zini kesib o'tdi va pichirladi:
  - Rabbiyni kechir! Siz men uchun jirkanchsiz, lekin urush urush!
  Va sarg'ish rossiyalik snayperga o'q uzdi, u yiqilib, burun ko'prigiga aniq zarba berdi. Afsuski, mashhur to'rtlik paydo bo'ldi. Qizlar dastlab inglizlarni va qisman amerikaliklarni o'ldirishdi, ammo endi ular o'zlarini tutishdi
  ruslar. Bu Ikkinchi jahon urushining shang'illagan kulgulari. Eng haqiqiy va o'tkir tishlarni ko'rsatadigan jilmayishlar!
  Kristina yalang oyog'ini yog'ochga ishqalab, hali ham sovuqni his qildi va dedi:
  - Xunukmi? Va qizil sochli jodugarlardan nimani xohlaysiz!
  . Љ14-BOB
  Nemislar asta-sekin faoliyatni muzlatib qo'yishdi. Jumladan, aviatsiya - va ob-havo sharoitlarining yomonlashuvi tufayli majburiy. Hujum arafasida qo'yilgan vazifalarni to'liq bajarish mumkin emas edi. To'g'ri, Kavkaz amalda qo'lga olindi. Boku neft ishlab chiqarish nazorat ostida. SSSR o'zining eng yirik neft manbasini yo'qotdi. To'g'ri, nemislarning o'zlari hali ham quduqlarni tiklash uchun vaqt sarflashlari kerak. Qo'lga olindi va Kareliya, Arxangelsk, shimoliy qirg'oqning bir qismi. Rossiyaning qolgan qismi bilan aloqadan butunlay uzilgan Leningrad. Ba'zi boshqa hududlar markazda qo'lga kiritilgan. Turkmanistonning yarmi ham bosib olingan. Yaponiya butun Mo'g'ulistonni egallab oldi, shuningdek, O'rta Osiyoga singib ketdi va qisman Amurdan tashqarida, Usuri hududida ko'priklar yaratdi. To'g'ri, samuraylar biroz kamroq muvaffaqiyatga erishdilar. Vladivostok butunlay to"sib qo"yilgan va u o"qqa tutilmoqda.
  Moskva taxminan 200 kilometr uzoqlikda joylashgan. Va allaqachon nemislar poytaxtni ballistik raketalar bilan bombardimon qilishlari va reaktiv samolyotlar bilan bombardimon qilishlari mumkin. Ammo qishda va sovuqda Wehrmacht keyingi hujumni amalga oshirish imkoniyatini yo'qotdi. Ayniqsa, mustamlakachi qo'shinlar: hindlar, afrikaliklar, arablar juda sovuq. Va ular jangovar qobiliyatlarining katta qismini yo'qotdilar. Bunday vaziyatdan foydalanmaslik gunohdir. Qizil Armiya katta yo'qotishlarga uchragan bo'lsa-da, u ham juda kamaygan edi.
  Darhaqiqat, Bosh shtab Kavkazni etkazib berish va yo'qotish bilan bog'liq barcha qiyinchiliklarga qaramay, qishda bir nechta yirik hujum operatsiyalarini o'tkazishga qaror qildi. Agar fashistlar qishda burunlarini chiqarishga jur'at etmasalar ham, lekin biz ularni chimchilab, ezamiz.
  Yoki, har holda, biz ularni eng yomon ob-havo sharoitida kurashishga majbur qilamiz.
  Bosh shtab boshlig'i va mudofaa vazirining o'rinbosari Vasilevskiy mantiqan, SSSR butun Evropa va Afrikaga qarshi texnologik poygada g'alaba qozona olmaydi, deb taxmin qildi.
  Shu munosabat bilan, qishda dushmanning, ayniqsa aviatsiyadagi ustunligi faqat o'sib boradi. Ha, albatta, sovet dizaynerlari allaqachon yangi, ilg'or tanklarni ishlab chiqishgan va ishlab chiqishda davom etmoqdalar. Xususan, kattaroq minorali va kuchli qurolga ega T-34-85. Xo'sh, 122 millimetrli qurolga ega IS-2 yo'lda. Ammo nemislar ham bir joyda turmaydi. Bundan tashqari, hatto yangi mashinalar ham Lion yoki har qanday og'ir mashinani mag'lub etish uchun etarli emas.
  Va endi son jihatdan ustunlikka erishish mumkin bo'lishi dargumon.
  Voznesenskiy ham so"zga chiqdi. U shuningdek, erta hujumni yoqladi:
  - Kavkaz yo'qolganidan keyin armiyamiz yoqilg'i taqchilligini boshdan kechiradi. Aniqrog'i, biz buni to'liq boshdan kechirmoqdamiz. Biroq, qishda, kunduzgi vaqt ancha qisqaroq, uchmaydigan ob-havo keng tarqalgan va yoqilg'i sarfi ham kamayadi.
  Xalq komissari Jdanov ham shoshib qo"shib qo"ydi:
  - Bundan tashqari, bizning jangchilarimiz va sapyorlarimiz Kavkazdagi barcha neft quduqlarini portlatib yuborishdi. Va bu shuni anglatadiki, Fritz hali bizning neftimizdan foydalana olmaydi. Ammo shafqatsiz fashistlar hamma narsani qanchalik tez qurish va tiklashga qodir ekanliklarini hisobga olsak, bahorda Boku nefti ham Uchinchi Reyx iqtisodiyotining arteriyasiga oqib tushadi.
  Stalin munozarani shunday yakunladi:
  - Dekabr oyi oxirida birinchi qishki ish tashlashni o'tkazamiz. Bitta savol - qayerda?
  Harbiylar o'rtasida birlik yo'q edi. Jukov markazga zarba berishni va dushmanni Moskvadan uzoqlashtirishni taklif qildi. Vasilevskiy Tixvinda zaif nuqta topish yaxshiroq bo'lishini taklif qildi. Shu bilan birga, blokadaning qo'shaloq halqasi omon qolmasligi mumkin bo'lgan Leningradga yordam bering.
  Rokossovskiy Voronej yo'nalishi bo'yicha hujumga chaqirdi. Astraxanda, hatto Arxangelsk yaqinida fashistlarga hujum qilish g'oyalari bor edi. Stalin barcha sharhlarni tingladi, nimanidir tirnadi va o'yladi.
  Dushmanni Moskvadan siqib chiqarish g'oyasi jozibali va tilanchi ko'rinardi. Biroq, natsistlar hozir eng kuchli va mustahkam o'rnashgan markazda.
  Volgani majburlab, hujum qilish mantiqsiz bo'lib tuyuldi, daryo katta va to'la edi va operatsiyaning birinchi bosqichi uzoq davom etadi.
  Don va Volga o'rtasidagi hujumning bir varianti bo'lishi mumkin, ammo biznikilar u erda allaqachon mag'lub bo'lgan va nemislar ham yaxshi mustahkamlangan.
  Vasilevskiyning fikri eng mantiqiy ko'rinadi. Shimolda nemislar zaifroq va ularning qo'shinlari qandaydir tarzda kamroq jangovar tajribaga ega. Bundan tashqari, yaqinda Tixvin ishg'ol qilindi, nemis qo'shinlari tepada joylashgan edi. Ammo fritslar shunday deb o'ylashlari mumkin.
  Voronej yo'nalishidagi barcha kuchlarni bering? Old tomonning konfiguratsiyasida balkon shakllangan bo'lib, uni egilgan qushqo'nmas kabi kesishga harakat qilish juda oqilona bo'lardi.
  Arxangelsk yaqinida yana bir nechta qiziqarli fikrlar bor. Fritz armaturani dengiz orqali o'tkazishi kerakligini hisobga olsak, bu yo'nalishda oqilona don bor.
  Garchi o'z qo'shinlarimizni ta'minlash qiyin bo'lsa ham, ayniqsa fashistlarning suv osti floti dengizda to'liq hukmronlik qilgani uchun. Ha, va fashistlarning yangi kreyserlari ishga tushmoqda. Aftidan, ular hatto ilgari suv bosgan Bismark jangovar kemasini ham deyarli qurishgan. Bundan tashqari, yangi kema Yamatoning rekord o'lchamlari va qurollanishidan ustun turishi kerak.
  Boshqa tomondan, Fritz nega jangovar kemalarga muhtoj? Butun dunyoning ko'ziga tuproq tashlash uchunmi? Uchinchi Reyxda ishlab chiqilayotgan yangi turdagi qurollar haqidagi ma'lumotlar ko'proq tashvishlanadi. Ayniqsa, raketalar va reaktiv samolyotlar haqida va bu jiddiy.
  Bir oz taradduddan so'ng Stalin rejani tasdiqladi: dekabr oxirida Tixvin viloyatiga hujum qilish va yanvar oyi boshida Voronej yaqinida dushmanni his qilish.
  Umuman olganda, bu mantiqiy ko'rinardi ... Bu orada deyarli unutilgan to'rtta qiz Sharqiy frontda o'z qahramonliklarini davom ettirdilar. Gerda va Sharlotta, Kristina va Magda fon Singer - ularning barchasi deyarli bir vaqtning o'zida homilador bo'lishlari sababli pauzadan keyin; keyin sog'lom farzandlar tug'di, frontga qaytdi.
  Havo sovuq edi, go'zallar yigirma beshinchi dekabrda yetib kelishdi. Qor yog'ib, shamol jingalaklarni esmoqda. Va ular o'zlari uchun eng issiq joyni tanlamadilar - Leningrad yaqinida.
  Yetib kelgach, bikini kiygan qizlar qor ko'chkilari orasida yugurishdi. Darhaqiqat, haqiqiy Aryanlar hech qanday, hatto eng qattiq sovuqdan qo'rqmasligini ko'rsatishi kerak. Ular bilan birga Yaponiyadan kelgan, hamma uni Karas deb ataydigan ninja bola qochib ketdi.
  Bu bola maxsus operatsiyalarda ishtirok etishi bilan mashhur bo'ldi. Yoqimli sharqona xususiyatlar, noma'lum otadan meros bo'lib qolgan sarg'ish sochlari bilan birga, bolani juda chiroyli qildi.
  Qizlar bunga javoban unga ko'z tikishdi, garchi Karas, ehtimol, ular uchun hali er-xotin emas. Ammo mushaklarning yengilligi, xuddi sim kabi, yuguradi, hatto bu qotib qolgan va tajribali yo'lbarslar ham bunga dosh bera olmaydi.
  Mashg'ulot bazasida tug'ilgandan so'ng, qizlar o'z shakllarini to'liq tikladilar, ammo har bir supermenga bunday muzli sur'atga dosh berish nasib etavermaydi.
  Magda fon Singer singari ruslar bilan kurashishga muvaffaq bo'lgan Kristina shunday dedi:
  - Ayoz va qor ularning asosiy ittifoqchisidir. Va shuning uchun hech narsa inglizlardan ko'ra sovuqroq emas!
  Magda to'g'ri ta'kidladi:
  - Men bunday demagan bo'lardim. Ruslar ancha kuchli va bo'linmalar deyarli orqaga chekinmaydi!
  Sharlotta salto qildi, yugurib, kulib dedi:
  - Ammo bu ortiqcha emas, balki ularning zaifligi .... Men qo'shinlarni boshqarish va qo'mondonlik qilishning to'siq bo'linmalarini yaratish va chekinayotgan bo'linmalar komandirlarini qatl etish kabi usullarini tushunmayapman.
  Yalang oyoq Gerdaning o'zi yugurish va cho'zish paytida o'girilib, rozi bo'ldi:
  - Albatta, siz tayoq ostidan yaxshi jangchilarni olmaysiz. - Bu erda sarg'ish qiz yuragini g'ijirlatib, tan olishga majbur bo'ldi. - Ammo ruslar ikki yarim yilga chidagan bo'lsa, yaxshi kurashmoqda. Biz ularning hayotiyligini xohlaymiz!
  Kristina nafrat bilan xo'pirdi.
  - Biz bilan gaplashyapsizmi?
  Gerda kulib dedi:
  Biz elitamiz! Ayniqsa Marsel!
  Barcha zamonlar va xalqlarning eng yaxshi eysi, Gitlerning qat'iy taqiqlanishiga qaramay, bu yengilmaslik ramzi faqat o'qituvchilik ishiga e'tibor qaratishini xohladi - oxir-oqibat u hali ham general-leytenant edi, shunga qaramay frontga chiqdi.
  To'g'rirog'i, Fuhrer, agar nemislar biror joyda o'zlarini yomon his qilishsa, unga qaytishga ruxsat berdi.
  Albatta, natsistlar mudofaani kuchaytirib, qishga tayyorgarlik ko'rishdi, ammo ular ruslarning keng ko'lamli hujum harakatlari uchun resurslarga ega bo'lishiga qattiq shubha qilishdi.
  Biroq, razvedka ishladi. Ya'ni, Tixvinni ozod qilish bo'yicha bo'lajak hujum haqida ma'lumotlar tarqaldi. Bundan tashqari, Sovet qo'shinlari Rojdestvo arafasida kuchli artilleriya tayyorgarligini boshladilar.
  Katyushalar va hatto bir nechta birinchi yuqori quvvatli Andryusha reaktiv uchirgichlari urilgan. Shovqin shunday ediki, uni yalangoyoq, yarim muzlagan qizlar ushlab oldi.
  Yaxshiyamki, ularning eshitishlari zo'r va ko'zlari uchqunlar bilan porlaydi.
  Qizlar bir-birlariga qarab shunday xulosaga kelishdi:
  - Endi nima qilish kerak bo'lsa, biz kurashamiz!
  Va ninja bola Karas dedi:
  - Mening vazifam Leningradga kirish va u erda razvedka qilishdir. Siz skautlar uchun juda chiroylisiz!
  Magda kipriklarini qimirlatib javob berdi:
  - Siz ham... Agar ruslar g'alati tuyulsa, sizning aksentingiz?
  Karas mantiqan ta'kidladi:
  - Rus tilida juda to'g'ri gapirsangiz, bu sizning ichingizdagi begonaga xiyonat qiladi. Qanday bo'lmasin, men yugurdim, lekin qanotdagi raqibni ehtiyotkorlik bilan ezdim ...
  Qizlar o'z tanklariga shoshilishdi. Axir ular sinov tankerlari. Va ular o'zlari uchun yangi narsalarni tanladilar. Aniqrog'i, hatto bir vaqtning o'zida ikkita yangi tank, ular old tomondan sinovdan o'tkazilishi kerak.
  Ya'ni, "Weasels", juda past siluetga ega ikkita ekipaj a'zosi bo'lgan mashinalar. Yangi avlod tanklarining birinchi modellari, bu erda nemislar tartibni siqish bilan jiddiy shug'ullanishgan. Va menejment bo'yicha ba'zi qiziqarli nou-xau. Xususan, elektr uzatish va dvigatelga o'rnatilgan vites qutisining joylashuvi. Tankerlarning o'zlari, er-xotin, aslida yotishgan. Shu bilan birga, transmissiya va dvigatel orqa tomonga joylashtirildi, qizlar esa qorinlarida qulay tarzda joylashdilar. Va ularning oyoqlari orqadagi vites va tugmalarni ezib tashladi va qo'llari, aksincha, o'tish paytida qulay harakat qildi. Eng ko'p o'tiradigan o'rindiq buyurtma asosida tayyorlanadi va ularning tanasining shaklini ko'chiradi. Haqiqatan ham minora yo'q - bu o'ziyurar qurollar bo'lib chiqdi va shu qadar pastki, roliklar tashqarida joylashgan.
  Albatta, to'p aylana olmaydi, lekin u biroz aylanishi mumkin. Xo'sh, qiruvchining o'zi mashhur o'z o'qi atrofida aylanadi va shu bilan minora etishmasligini qoplaydi.
  Magda hamroh qizlarga tushuntirdi:
  - U erda minorasiz tanklar arzonlashadi va pasayadi. Bu erda biz balandlikni sozlashimiz mumkin, uni 1,2 metrga tushirib, 1,5 ga ko'taramiz ... Deyarli partizanlar singari, biz plastuna ustida emaklab yuramiz.
  Og'irligi 12 tonna bo'lgan avtomobil yuqoridagi gorizontaldan 40 daraja egilish burchagida 82 millimetrlik mukammal frontal zirhga ega edi. Pastki qismi juda kichik. Yon tomonlar 60 millimetrda yomonroq himoyalangan, ammo roliklarning o'zlari hali ham qoplaydi. 400 ot kuchiga ega dvigatel ajoyib haydash ko'rsatkichlarini ta'minlaydi. Bundan tashqari, roliklarning joylashuvi va suspenziya nafaqat siluetni kamaytirishga, balki ajoyib o'zaro faoliyatni ta'minlashga imkon beradi.
  Xohlaysizmi yoki yo'qmi, lekin Panteradan boshlab, og'irroq va qo'polroq. Va qor ko'chkilarida va butunlay tobutda.
  Gerda o'zining ko'p yillik sherigi Sharlotta bilan joylashib, tankning tor, ixcham va cho'zinchoq qutisida beixtiyor o'zini noqulay his qildi. Albatta, biz T-4 qurollari va eng yaxshi zirhli mashina 12 tonna og'irlikka to'g'ri kelishini hurmat qilishimiz kerak. Sariq terminator ta'kidladi:
  - Eng qulay tanklar "Tiger" va "Lion" edi. Bu mashinada biz qizlar ham burilishlari qiyin.
  Sharlotta javob berdi:
  - Ammo himoya ... Xuddi noyabr oyidan boshlab qo'shinlarga 60 millimetrli korpus bilan kira boshlagan eng yangi "Pantera" kabi .... To'g'ri, peshona 120 millimetrli biznikidan yaxshiroq yopilgan, ammo sizga hali ham kerak. uni urish uchun. Bizniki kabi burchakda 85 millimetrli to'p hatto aniq o'q otganda ham rikoshet qiladi.
  Gerda oyog'ini qulog'ining orqasiga tirnadi, lekin bu harakatdan barmog'i qiyalik tomga qo'ydi va dedi:
  - Ruslar bizni 122 millimetr kalibrli tanklar paydo bo'lishi mumkinligi haqida ogohlantirgan. Aql-idrok uxlamaydi!
  Sharlotta jahl bilan yonoqlarini puflab, og'zini burab ishonch bilan dedi:
  - Bizning aql-zakovatimiz, har doimgidek, yuqorida. Faqat biz tor qutiga qamaldik.
  400 ot kuchiga ega yangi dvigatel, ko'rsatmalarda aytilganidek, suv-metall yoki azot aralashmasi bilan qisqa vaqt ichida kuchaytirilishi mumkin. Bunday holda, tank 100 kilometrdan yuqori tezlikda bir necha daqiqa yugurishi mumkin edi.
  Sovet qo'shinlari muvaffaqiyatga erishdilar, bundan oldin ular natsistlarning barcha xandaqlari va bunkerlarini buzib tashlashdi. Ammo fashistlar qo'shinlarning ko'p qismini ikkinchi va uchinchi qatorlarga olib chiqishdi. Shundan so'ng ular artilleriya o'qlari va pulemyotlar saflari bilan piyodalarni kutib olishga harakat qilishdi.
  Oldinda, albatta, tanklar harakatlanayotgan edi. Kuchliroq T-34-85 hali ommaviy ishlab chiqarishga kirmaganligi sababli, kichikroq va mobilroq T-34-76 hujumga o'tdi. Ular yo'qotishlarga qaramay, xandaq chizig'iga chiqishdi va qorda o'zlarining ajoyib haydash ko'rsatkichlaridan foydalanishdi.
  Va bu erda nemis mashinalari javob berishga harakat qilmoqda. T-4 allaqachon ishlab chiqarishdan chiqarilgan, ammo ulardan bir nechtasi hali ham xizmatda. Ajabo, ular qor ko'chkilarida yangi hayvonlarga qaraganda yaxshiroq harakat qilishadi. Konki maydonchalari orasiga tiqilib qolgan qorni tozalash uchun ularni hali ham boshlash kerak. Fritz qozonlarda suvni qanday qaynatib, keyin bu yaramas qobiq chiqib ketishi uchun uni yo'llarga quyishi ham kulgili.
  Hatto eng yaxshi nemis tanki "Lion" ham bunday roliklar bilan azoblanadi. To'g'ri, ko'pgina modifikatsiyalarda frantsuzlar buni allaqachon hisobga olishgan va mashinaning o'zi o'ttiz to'rttani urishga qodir ... Lekin bu faqat shartli ravishda juda oddiy.
  Lekin mana, bir-ikkita nemis tanklari hali ham harakatga keldi... Ammo qolganlari, qanday deyish mumkin... Yuqorida! To'g'ri, "Lion" dan salqin tankerlar T-34-76 ni uzoq masofadan urishga harakat qilishadi. Shuni ta'kidlash kerakki, Sovet tomonidan ishlab chiqarilgan quyma minoraning zirhlarining mo'rtligini hisobga olgan holda, afsuski, zarba berish imkoniyati mavjud.
  Qotishtiruvchi elementlarning etishmasligi shunchalik keskinki, hatto Fritzning 50 mm qurollari ham xavflidir. Biroq, kichik 37 mm to'pdan zarbalar ham qulashi va zirhning to'kilishiga yoki minorali korpusning yorilishiga olib keladi.
  "O'ttiz to'rt" ning nisbiy zaifligi "Panterlar" ni yanada kuchli qurol bilan qayta jihozlash g'oyasi yaxshiroq vaqtgacha qoldirilishiga olib keldi. To'g'rirog'i, eng yomonlari - agar IP-lar seriyaga kirsa. Ammo hozircha IS-1 ommaviy seriyaga aylanmagan. Ammo ma'lumotlar allaqachon IS-2 hisobiga sizib chiqqan. Ko'pgina generallar SSSR deyarli halokatga uchraganini allaqachon tushunishgan va pul uchun o'z vatanlariga xiyonat qilishni uyat deb bilishmagan. Shunday qilib, ayg'oqchilar soni, jumladan, Bosh shtab sezilarli darajada oshdi.
  Mana 128 mm to'p bilan "Arslon" ning og'ir modifikatsiyasi. U uzun panjasi bilan o'ttiz to'rtga yetib borishga harakat qiladi ... Lekin urishga harakat qiling.
  Biroq, sovet tankerlari Fritsga o'zlari hujum qilishga qaror qilishdi. Agar Wehrmacht qurollarining otish tezligi hisobga olinsa ham, bu o'z joniga qasd qilishdir.
  Bu erda "Arslon" minorani yirtib tashlashga muvaffaq bo'ldi va to'rt do'st boshqa dunyoga kaptar kabi uchib ketishdi ... Ammo boshqa tanklar yanada faolroq tugaydi ... Bu erda hunarmandlar dizel dvigatellarini qandaydir tarzda kuchaytirishga kirishdilar. ular qisqa vaqtga bo'lsa-da, lekin hech qanday aralashmalarsiz tankni 70 kilometrgacha tezlashtiradi. Shundan so'ng motorni sindirib qo'ying. Ammo bu erda umidsiz yigitlar hujumga o'tishadi, ularning qaytishi yo'q. Xo'sh, nima? Agar boshqacha yashashning iloji bo'lmasa, omon qolish haqida unuting.
  Va endi, qor dunyosidan kelgan iblis kabi, sovet tanki o'zi uchun eng qimmat qurbonni tanlab, og'ir va halokatli "Arslon" ni qo'chqor qilmoqda. Nemis mashinasi endigina angardan chiqa boshlagandi.
  Zarba kuchli, sovet mashinasining tumshug'i egilgan. "Arslon" ancha past va ikkala mashinaning korpuslari tekislangan. Va keyin oldingi nemis dvigateli portlaydi. Va olov boshlanadi va fashistlarning pastki lyuk orqali parvozi boshlanadi.
  Albatta, hamma ham Sovet tanklari masofani bosib o'ta olmadi. Fritzning asboblari ishlaydi va maydalanadi. Ammo kim muvaffaqiyatga erishsa, u qanday zarba beradi!
  Gerda va Sharlotta o'z do'stlaridan bir oz oldinda edilar va Sovet mashinalari allaqachon ko'rinib turgan paytda chegaralar ichida edilar. Mayli, siz otishingiz mumkin, lekin yaqinroq bo'lganingiz ma'qul. Besh kilometrdan, hatto o'ttiz to'rtta mo'rt zirhni ham olish qiyin.
  Olovli Sharlotta falsafiy ta'kidladi:
  - Har doim shunday. Uzoqdan otish mumkin emas!
  Gerda javob berdi:
  - Ehtiyot bo'lsangiz, qila olasiz!
  Ammo hozircha vaziyat ularni uzoq masofalardan o"t ochishga majburlagani yo"q. Va ularning oq bo'yalgan tankini deyarli hech kim sezmaydi. Va mashina juda yaxshi ishlaydi. Hech kim shassini ayblamaydi.
  Va ha, haydash silliq. Sovet mashinalari ham yomon emas va bu erda ular allaqachon nemis mudofaasining birinchi chizig'ini buzgan va ikkinchisini bosib o'tishgan. Va ob-havo uchmayapti, qor bo'roni ko'tarildi va ko'plab Wehrmacht samolyotlari uchib ketdi.
  Qizil aviatsiyaning raqamli zaifligini va yoqilg'ining keskin tanqisligini hisobga olsak, bundan yaxshi ob-havo bo'lishi mumkin emas.
  Fritz yashirinib qolsin. Ulardan ba'zilari hatto oq lattalarni silkita boshladilar. Gitler halok bo'ladi ...
  Gerda ikki kilometr masofadan o'q uzdi. Aslida, bu hali aniq mag'lubiyat emas, lekin ruslar qancha nemislarni mayib qilishga muvaffaq bo'lganini ko'rib, nima kutish kerak. Bundan tashqari, o'ttiz to'rttasi urush boshidagiga qaraganda kamroq qat'iyatli va ular hali yangi konlarni o'zlashtira olmadilar. Shunday qilib...
  Sariq terminator qurolning tetiğini bosganida juda xavotirda edi. U allaqachon jonli otishni o'rganish odatini yo'qotgan edi - Murmanskga bo'ronni hisobga olmaganda, u homiladorligi paytida, shuningdek, hukmronligining birinchi oylarida o'q otish poligonlari va poligonlarida mashq qilishni davom ettirgan. Lekin, aftidan, bikini va yalangoyoq jang qilish osonroq, siz mashina bilan bir bo'lasiz ... Chig'anoq minoraga tegib, qiyshayib ketdi ... Yo'q, u yonib ketmadi, lekin do'st baribir to'xtashi kerak edi. Va endi yana bir qurbon ...
  Sharlotta pichirladi:
  - Kim g'alaba uchun kurashishga odatlangan. U biz bilan qabrga boradi ... - Gerda o'q uzdi va qizil sochli jangchi tuzatdi. - To'g'rirog'i, hammamiz birgalikda dushmanlarni qabrga keltiramiz.
  Terminator Snow White jahl bilan gapini bo'ldi:
  - Ha, ilhom yo'q, qo'shiqni chalg'itmang!
  Sharlotta iltimos qildi:
  - O'zingiz kuylang! Siz juda qobiliyatlisiz!
  Va Gerda olovni boshqarib, kuyladi;
  Vatan va armiya ikki ustun,
  Sayyora qaysi tomonda joylashgan!
  Biz sizni ko'kragimiz bilan himoya qilamiz,
  Sizning armiyangiz barcha odamlar tomonidan isitiladi!
  
  Bulutlar salqin, issiqlik porladi,
  Pulemyot askarning yelkasini ishqaladi!
  Hamisha vatan biz sen bilanmiz,
  Yovuzga qabr qazaylik!
  
  Ha, gohida baxtning yuzi shafqatsiz,
  O'q yuragimizni teshishga intiladi!
  Kichiklik orqaga chekindi va jangchi vafot etdi,
  Qahramonga Rabbiyning eshigini oching!
  
  Tubsiz osmonda bizda tinchlik,
  Jannat, muborak jangchi porlamaydi!
  O'zim bilan olib yuraman vatanda tinchlik,
  Farzandlarimiz g"alaba mevasini tatib ko"radi!
  Qo'shiq kuylayotganda Gerda yana to'qqizta tankni mag'lub etib, o'z ballini sezilarli darajada yaxshiladi.
  Keyin Sharlotta kuyladi:
  yulduzli balandliklarga chorlab,
  Cheksiz masofalarga jalb qiling!
  Tafakkur olami xalqimiz esa,
  Uchar Ikarni orzu qiling!
  
  Ko"zlarim osmonga qadalgan
  Sferaga teginish qiyin.
  Arximedning birinchi vintlaridan -
  Ularni uzoq va zerikarli rejalashtirgan!
  Keyin qiz qarshilik ko'rsata olmadi va o'zini nishonga olib, o'q otishni boshladi ... Sovet tankerlari otishmalarga e'tibor berishmadi, garchi Magdaning o'ziyurar quroli ham qo'shildi. Shunday bo'lsa-da, bo'ronda siz qayerda, nima va qanday urishini ko'ra olmaysiz. Bundan tashqari, ikkala tank ham o'tirdi va qor ko'chkisidan deyarli farq qilmadi. Ha, va yangi qurol ko'proq sezilmas edi va oxirida yorug'lik rozetkasi bo'lgan susturucu bor edi. Bu Fritz tomonidan ishlab chiqarilgan eng makkor mashina.
  Shu payt yonboshidan qalqib turgan sazan hayajon bilan kuyladi:
  -Ayollar urishayotgan bo'lsa, janjallashmagani ma'qul!
  Har biri atigi o'n ikki tonnalik ikkita mashina qanday zarar etkazishi mumkin edi? Biroq, bu holda, ramkalar hamma narsadir. Qizlar deyarli o'tkazib yuborishmadi, garchi barcha xitlar halokatli bo'lmasa ham. O'ttiz to'rtta uch yoki to'rtta egilgan zirhlar, o'nga yaqin qo'nish turli darajadagi transport vositalarining shikastlanishiga olib keldi, ammo dalada tuzatish oson bo'lganlar toifasidan. Ammo Sovet texnikasining ellikka yaqin sifatsiz zirhlari jiddiy shikastlangan.
  Bu erda, masalan, o'q-dorilar portlaganda qo'mondonning o'ttiz to'rttasi yirtila boshladi. Minora uzoqqa tashlandi va tumshug'i rulga aylandi. Odamlar ham o'lgan.
  Sovet tankerlari ularni chaqishlarini kech anglab, hujumga qarshi turishga harakat qilishdi.
  Yo'lbars qizlari juda gavjum, ammo 82 snaryaddan iborat o'q-dorilar miqdori Panter bilan solishtirish mumkin. Garchi o'q-dorilar burunga tayanadi va qizlar ular haqida tirsaklarini echib tashlasalar ham. Ammo hali ham otish kerak bo'lgan narsa bor va yaqinlashganda ruslarni urish osonroq.
  Gerda tezda o'zini kesib o'tadi va boshqa tankni hurdaga yuborib, pichirladi:
  - Xudo meni kechir! Bu jasur yigitlar, lekin ularning komandirlaridan biri aqldan ozgan!
  Sharlotta jazavali pichirladi:
  - Agar ular biznikiga kirsa, oxiri!
  Haqiqatan ham, o'ttiz to'rtlik harakatlanayotganda o'q uzdilar, tutunga burkandilar, titroqdan titradilar. Albatta, ularning zarbalari kamdan-kam uchraydi, zarbalar noaniq, ammo tank shovqin qiladi.
  Peshona hali ham mukammal himoyalangan va zirh, nima desa ham, yuqori sifatli, sementlangan. Va bu shuni anglatadiki, yuqori qattiqlik yuzasi xuddi sakrab turgan quyon kabi ajoyib rebound beradi.
  Ammo baribir, bu ichkarida soqov, bu barabanga chiqish bilan bir xil va ular uni og'ir kaltaklar bilan urishadi.
  To'g'ri, kabina xitlardan juda qizib ketdi, lekin bikinida bo'lganingizda, qor ko'chkilariga sho'ng'ishdan keyin ham yoqimli. Ammo sovet snaryadining maydonchaning o'ng aproniga tegishi juda ham yoqimsiz. Bu ko'z ostidagi tirgak kabi avtomobilning haydash qobiliyati uchun. Garchi roliklar shaxmat emas, balki alohida arava ekanligini hisobga olsak, tank hali ham harakatlanishi mumkin. Orqaga o'girilib, keting. Buni oldinroq qilish kerak edi. Va shuning uchun sternning himoyasi zaifroq. Va moyillik burchagi kichikroq. Agar u tegsa, u o'tib ketishi mumkin. Rossiya qurollari unchalik zaif emas.
  Pichirladi Gerda va yarim avtomatik to'pidan yana do'zax sovg'asini chiqarib:
  - Lekin Pasaran!
  Garchi bu so'z, to'g'rirog'i, ispan kommunistlarining nemis yo'lbars jangchilari uchun shiori umuman o'rinli ko'rinmaydi. Axir, natsistlar Franko tomonida jang qilishgan. Garchi ba'zida askarlar boshqa odamlarning hiyla-nayranglarini bajonidil qabul qilishadi.
  Sharlotta o'q otish paytida "Laska" o'ziyurar to'pponchasini biroz aylantirdi, o'ng rolikni snaryad bilan sindirish ularga bu borada muammo tug'dirdi.
  Sovet tanklari qor ko'chkisi bo'ylab shosse bo'ylab tez yugurishmadi, lekin baribir ularning tez sakrashlari ko'rishga xalaqit berdi va tez edi.
  Bu erda qobiqlar aslida nuqta-bo'sh oraliqda quyiladi.
  Gerda esa terga botgan holda yuqori tezlikda o'q uzadi. qiya zirh
  peshonadagi reboundlar, lekin agar ular yon tomonlarga aniq zarba berishsa ...
  Sharlotta qichqirdi:
  - Va agar men do'zax qa'riga tushib qolsam ham - men beshikka qaytmayman!
  Qizlar oxirigacha otishadi, lekin snaryadlar yon tomondan yugurib, roliklarni sindirib teshadi. Zirh yorilib, mashina yonib ketadi.
  Gerda qaror qiladi:
  - Biz mashinalarni buzamiz va ketamiz!
  Sharlotta alam bilan xitob qiladi:
  - Temirdan voz kechmoqchimisiz?
  Gerda qat'iyat bilan aytadi:
  - Metalldan ham muhimroq narsalar bor, masalan, ramkalar!
  Sharlotta kichkina kinokamerani olib, qichqiradi:
  - Ammo bizning jasoratlarimiz abadiy yoziladi!
  Gerda yalang barmoqlari bilan eksperimental tankni poydevorga sindirishga qodir bo'lgan portlovchi moddani faollashtirgan dastagini aylantirdi. Yo'lbars qiz bunday san'at asarini yo'q qilganidan juda afsusda edi, lekin agar jasoratni inkor etib bo'lmaydigan sovet jangchilari noyob texnologiyalarni egallab olishsa, qaerga borish mumkin.
  Shunday qilib, ular o'zlarining noyob hayotlarini saqlab qolish uchun Laskani portlatib yubordilar va qor uyasiga sho'ng'idilar.
  Magda fon Singer va Kristina ham orqaga chekinishni xohlamadilar va ularning mashinasi aniq snaryadlar bilan parchalanib ketdi. Taqdir shunday - har qanday urushning shafqatsiz Pallasi. Yuragingizni tashlab, chekinishingiz kerak bo'lganda. Ammo qizlar mohirona jang qilishdi va deyarli barcha o'q-dorilarni ishlatishga muvaffaq bo'lishdi. Ammo endi ular ilon kabi qor ko'chkisiga tushishlari kerak edi va u erda sovet qurollaridan uzoqlashishga harakat qilishdi.
  Agar siz terlaganingizda va bikinida bo'lsangiz, unda qorning qa'riga ko'tarilish eng yoqimli fikr emas. Ammo bizning dunyomizda qanchalik tez-tez o'zingizga yoqadigan narsani qilasiz. Qanday bo'lmasin, masalan, yorug'lik Kristinaning oyoqlarini, ilohiy oyoqlarini, oxirigacha otishni jiddiy tarzda kuydirishga muvaffaq bo'ldi. Ammo qiz bundan ham g'azablanib, baqirdi:
  - Og'irlik bilan sharaf va jasorat sotilmaydi!
  O't qo'ygan Magda, hatto uning qoraygan terisi ham pufakchalar bilan qoplangan edi:
  - Olov olov emas, issiqlikdir!
  Sovet tanklarining o'zi esa bu vazifani osonlashtirdi. Ular g'azabda, tashlandiq "Weasels" ni hech qanday rahm-shafqatsiz otib tashlashdi, singan metallga o'nlab snaryadlarni qo'yishdi. Shu bilan birga, tankerlarning bir qismi lyuklardan egilib, sharsharaning kaskadi singari, nemis mashinalarining qanotlari va odobsiz so'zlarni haydaganlar.
  Magda kulib dedi:
  - Ular, bolsheviklar, albatta, jasur, lekin nihoyatda madaniyatsiz!
  Og'ziga qor tupurgan Kristina birdan qattiq adolatni ko'rsatdi:
  - Sizningcha, bizning jangchilar yaxshiroqmi?
  Magda hazil bilan dedi:
  - Albatta, g'alaba qozonsak yaxshi. Kavkaz allaqachon bizniki, Moskvaga atigi bir necha yuz kilometr uzoqlikda ... - Va asal sarg'ish uzun tishlarini qattiq yalang'ochladi. - Yoki vatanga xiyonat so'zlarini aytmoqchimisiz?
  Hamma narsani va hamma narsani etarlicha ko'rgan Kristina oyog'i bilan qor chang favvorasini ko'tardi va kulib dedi:
  - Ba'zida sukunat xiyonatning eng dahshatli turidir.
  Kechasi, bo'ron va qor ko'tarilishi to'rtta qizga omon qolish uchun yaxshi imkoniyat berdi.
  . Љ15-BOB
  Qolaversa, qorni tarash, qor ko'chkilaridan yalang oyoqli shaytonlarni qidirish raqiblarning xayoliga ham kelmagan. Shunday qilib, qorga ko'milgan jangchilar o'tirishdi va Sovet tanklari oldinga siljish bilan harakat qilishdi. Garchi yuzdan ortiq mashina singan, egilib qolgan,
  yo'lbars qizlarning harakati natijasida.
  Umuman olganda, Sovet qo'shinlari birinchi kunlarda bir oz muvaffaqiyatga erishdilar va dushman tuzilmalariga sezilarli darajada kirib borishga muvaffaq bo'lishdi.
  Frits Tixvinning o'ziga chekindi va shaharda mustahkam o'rnashib olishga harakat qildi. Tabiiyki, uylar va turar-joylar o'z-o'zidan oldinga siljib kelayotgan Sovet qo'shinlaridan jiddiy himoya hisoblanadi.
  Yo'lbars qizlarining jasur to'rttasi Tixvinga chekinishga muvaffaq bo'lishdi. Ammo ular shaharni himoya qilish uchun avtomatlarni olishlari kerak edi. Va tankerlar uchun bu eng yoqimli vaqt emas.
  Rivojlanayotgan piyoda askarlaridan o'q uzib, boshqa bir qizil askarni narigi dunyoga jo'natgan Sharlotta o'zini aytdi:
  - Xo'sh, biz yirtqich hayvonlar emasmiz ... Va biz ham xazina olishni xohlaymiz!
  Nemislar tomonidan shaharni bosib olish paytida Tixvin jiddiy zarar ko'rdi.
  Endi Fritz barrikadalarga egarlanib, chidab bo'lmas mudofaa chizig'ini qurishni kutishdi.
  Gerda bitta o'q bilan o'q uzdi - patronlarni saqlab qolish kerak edi. Sovet qo'shinlari juda ko'p tanklarni yo'qotdilar va shuning uchun piyodalar hujumga o'tdilar.
  Albatta, Sovet modellarining zirhli transport vositalari etarli emas edi. Shuning uchun ular askarlarni so'yish uchun marvarid qildilar. Va ularni pulemyotlar va pulemyotlar kutib oldi. To'rtta yaxshi o'q uzdi va barrikadalarga mohirlik bilan yashirindi.
  Gerda yana bir sovet askarini yotqizdi va kuyladi:
  - Biz qurolli jasoratni bajarishimiz kerak - aks holda biz yashash uchun hech qanday ma'noga ega bo'lmaymiz!
  Jang butun shahar bo'ylab avj oldi. Va yuqoridan allaqachon bombalar yog'ayotgan edi, ayniqsa ob-havo sezilarli darajada yaxshilangani va Fritz boshini boshlagan.
  G'azablangan Gerda nafis yalang'och barmoqlari bilan xanjarini tashladi va qichqirdi:
  - Bizning jangimiz g'alaba qozonadi, aks holda bu mumkin emas!
  Sharlotta ham xuddi shunday javob qaytardi:
  - Bitta g'alaba, lekin katta!
  Gerda qisqa vaqt ichida bir nechta jangchilarni kesib tashladi va qo'shimcha qildi:
  Ammo mag'lubiyat hech qachon kichik emas!
  Sovet o'ziyurar qurollari Tixvinga qarata o'q uzdi, dala va qamal artilleriyasi birozdan keyin tortildi. Fritz mudofaa va havo bosimini kuchaytirdi. Sovet qo'shinlari yangi samolyotlarni tortib olishdi.
  Afsonaviy Marselning paydo bo'lishi kuchlar muvozanatini keskin o'zgartirdi.
  Buyuk ace qurollanish nuqtai nazaridan juda kuchli qurol bo'lgan ME-309 ni uchirdi. Va tom ma'noda o'z yo'lidagi barchani supurib tashladi. Hatto Sovet armiyasida ham ular havoda bunday yirtqich hayvon paydo bo'lganligi haqida ogohlantirdilar.
  Marselning o'zi o'zini hech qanday yovuz, shafqatsiz odam deb hisoblamagan. Qizil Armiyaga qarshi jang qilish orqali u faqat Vatan oldidagi muqaddas burchini bajarmoqda, deb hisoblardi. Bundan tashqari, natsistlarning vahshiyliklari haqidagi ko'plab faktlar unga ma'lum emas edi. Ha, va juda ko'p narsa urushga bog'liq edi.
  Ammo bu erda qaytishdan keyingi birinchi super jang. Sovet bombardimonchilari, hujum samolyotlari va qiruvchi samolyotlar. Ular Wehrmachtning quruqlikdagi bo'linmalariga shiddatli jang qilishni xohlashlari aniq . Ammo Marsel bularning barchasini ko'rib, besh-olti kilometr masofadan o't ochadi va hatto burni bilan hushtak chaladi.
  Sovet mashinalari va jasur eyslar hali ham dushmanni ko'rishmadi, chunki ularning samolyotlari portlatib, qanotlari parchalanib ketdi. Marsel mo'ljalsiz, ammo intuitiv tarzda o'q uzdi. U har bir uchuvchi qayerga uchishini va qanotli yirtqich hayvonini yo'naltirishini oldindan bilganga o'xshaydi. Shunday qilib, bolalarcha yuzli yigit qanotli armani supurib tashlaydi.
  Yangi yil, garchi ayozli bo'lsa-da, issiq bo'ldi. Sovet qo'shinlari umidsiz va o'jarlik bilan hujum qilib, Tixvinni olishga harakat qilishdi. Frits o'jarlik bilan o'zini himoya qildi, arteriya yotgan shaharda qolishga harakat qildi va Leningradni boqdi. Bundan tashqari, bu katta shaharlardan voz kechish qiyin va uyatli bo'lgan nemis qo'shinlarining obro'si haqida edi.
  Nasib qilsa, ob-havo yaxshilandi va dushmanning ko'plab bombardimonchi samolyotlari, ayniqsa Yu-288 sovet qo'shinlarining pozitsiyalariga zarba berdi va aloqalarni bombardimon qildi.
  Sovet samolyotlari Yak-9 va Lagg-5 qurollanish va tezlik jihatidan dushmandan ancha past edi. Xususan, ME-309, xuddi ajdaho kabi, zaifroq sovet mashinalarini nokaut qildi. Bundan tashqari, nemislar qo'sh qanotli taktikani ishlab chiqdilar, bu ularning son ustunliklaridan samarali foydalanishga imkon berdi va eng yangi Focke va ME ning qat'iy, og'ir qurollangan, ammo og'ir nemis mashinalarining ba'zi manevr muammolarini kamaytirdi. Bundan tashqari, ME-262 reaktiv samolyotlari jabhalarda paydo bo'la boshladi, garchi bu mashina hali texnik jihatdan to'liq ishonchli emas, shuningdek, HE-162 ning engilroq, manevrli va arzonroq modifikatsiyasi. Oxirgi mashinalar jet Messerschmitesga qaraganda ishlab chiqarish osonroq va texnik jihatdan ishonchli edi. Ammo uni boshqarish uchun juda yuqori malakali uchuvchilar kerak edi. Samolyotning past og'irligi - bo'sh holatda atigi 1,6 tonna, ishlab chiqarishning arzonligi va ishlab chiqarish qobiliyati va dunyodagi eng yaxshi manevr kabi ijobiy fazilatlari biroz qadrsizlangan edi.
  Ammo bu mashinani o'zlashtirgan nemis eyslari uni maqtashdi. Ayniqsa, Marseldan keyingi ikkinchi raqamli uchuvchi Huffman muvaffaqiyatli bo'ldi, u qo'lidan uzoqda qoldi. 300 ta urib tushirilgan mashinalar natijasini ortda qoldirib, Xaffman eman barglari, qilichlar va olmoslar bilan Temir xoch ritsarining yuqori mukofotiga sazovor bo'ldi. Uning minimal darajaga yaqinlashish, keyin esa urish va orqaga qaytish taktikasi HE-162da eng qulay hisoblanadi. Shunday qilib, Xaffman yaqin jangning ajoyib ustasi ekanligini isbotladi. 3117 yilda Marselning natijasi - urib tushirilgan samolyot hali ham erishib bo'lmaydigan bo'lsa-da.
  Bundan tashqari, 1944 yil 2 yanvarda bu afsonaviy uchuvchi osmonda paydo bo'ldi, shunga qaramay, u Gitlerni nemis qo'shinlari o'zlarini yomon his qilayotganini va kuchliroq nemis texnikasi qorda aniq o'tayotganini eslab, ishontirdi. Shunday qilib, nemis qo'shinlari joylashadigan va shaharga barcha yondashuvlarni bombardimon qilgan qurshovdagi Tixvinni havo bilan ta'minlash kerak.
  Yo'lbars qizlar yerga o'q uzishdi, supereys esa osmonda gol urdi.
  Birinchi kunida Marsel oltita parvoz qildi va yuzdan ortiq sovet samolyotlarini urib tushirdi. To'g'ri, 4 yanvar kuni ob-havo keskin yomonlashdi ... Qor bo'roni ko'tarildi va Sovet qo'shinlari shaharga bostirib kirishdi.
  Terminator qizlarning ajoyib to'rtligi birgalikda - elkama-elka kurashishni afzal ko'rdilar. Shunday go'zal va halokatli. Sovuq tufayli ular kamuflyaj kiyib, oq libosda jang qilishga majbur bo'lishdi.
  Nindzya bola Karas ham yordamga keldi. Qo'rqmas terminator bola, u sovuqdan qo'rqmadi va yolg'iz shortilarda jang qildi. Uning yagona issiqlik manbai bo'lgan kamuflyaj kremi uning shokoladdan kuygan terisini butun ko'chalarni qoplagan qor ostida oqartirdi. Bundan tashqari, u jangda juda nozik metall disklar va katana qilichini uloqtirgan. Ammo, albatta, u qo'lga olingan qurollardan mukammal o'q uzdi. Biroq, qizlar avtomat miltiqlardan foydalanishni ham o'tkazib yuborishmadi.
  Bunday qurollar avtomatlarga qaraganda aniqroq, eng muhimi, ishonchliroqdir. Biroq, MN-44 avtomatlari, qoida tariqasida, nemislarni tushkunlikka tushirmadi. Uchinchi qishga kelib, yaxshi moylangan nemis urush mashinasi tayyor edi. Xususan, qor bo'ronida ham, Fok-Vulf va ME isitishdan foydalanib, Sovet qo'shinlariga cheklangan bo'lsa ham, og'riqli in'ektsiyalarni yuborishga muvaffaq bo'lishdi.
  Gerda, sovet askarlari yiqilib tushgan tomonga qaramaslikka urinib, o'q uzdi. Jangchilarning ko"pchiligi juda yosh, o"n yetti-o"n olti yoshlarda edi. Piyoda qo'shinlar barcha resurslarni yig'ib, ko'chkilar bilan jalb qilindi. Darhaqiqat, ko'p narsa yo'qolgan.
  Ammo Fritzlar orasida chet elliklar to'la. Xususan, yaqinda bo'lib o'tgan saylovlarda natsistlar g'alaba qozongan Shvetsiya va bu qo'g'irchoq hudud Uchinchi Reyx nazorati ostida. Xo'sh, allaqachon Shvetsiyadan ikkita bo'linma va to'rtta brigada ko'ngilli sifatida kelgan. Mamlakatning o"zida urush talabi bilan mitinglar, ommaviy yurishlar o"tkazilmoqda. Va ular Gitler va o'n ikkinchi Karlning portretlarini kiyishadi.
  Shunday qilib, Shvetsiyaning to'g'ridan-to'g'ri urushga kirishi vaqt masalasidir. Ispaniya va Portugaliya allaqachon urushda, ammo ular janubga qo'shinlarini jo'natmoqda. Va endi qishda ular odatda Kavkaz tizmasidan tashqariga chiqishga harakat qilishadi. Braziliya korpusi basmachilar harakati allaqachon yangi kuch bilan avj olgan Markaziy Osiyoga sakrashga tayyor.
  Ammo bularning barchasi tafsilotlar, Tixvinda Vlasov bo'linmalari ham jang qilmoqda. Bu bolalar asirlikda ularni dahshatli qiynoqlar va muqarrar halqa kutayotganini anglab, yovuzlik bilan kurashadilar. Va nemislar haqida nima deyish mumkin? Biroq, shakar yo'q! Ular ham qiynaladilar, ko'plari Sibirda o'lishadi, lekin baribir ular beg'araz osib qo'yilmaydi.
  Gerda klipni o'zgartirib, kulrang palto kiygan askarlarni yirtib tashladi - ruslarda hamma uchun kamuflyaj liboslari yo'q, qo'lga olingan taqdirda ularni nima kutishini tasavvur qildi ... Va u mumkin bo'lgan jinsiy, ajoyib sarguzashtga jilmayib qo'ydi. . To'g'ri, keyin Sibirda yomonroq bo'ladi. Bu sovuq qanday bo'ladi - o't o'chiruvchi issiqlik yanada yaxshi. Bu erda cho'lda ular tezda issiq qumga o'rganib qolishdi va yalangoyoq yugurishdi, lekin bu shunday bo'lmadi. Sovuqda bikinida bir necha soat o'tgach, u silkita boshladi va hammomda isinish kerak edi. U erda ularning elita SS batalyonidagi yigitlari archa supurgisi bilan jasadlarni isitdilar. Xo'sh, va nafaqat, albatta, supurgi bilan - tanlangan chiroyli Aryan yigitlari bor, sizga kerak bo'lgan narsa!
  Ular o'zlarining avvalgi uyatchanligini butunlay yo'qotdilar yoki aksincha, ular ayol machoning bo'shashmasligiga ega bo'lishdi. Ammo endi ular biroz orqaga chekinishlari kerak - sovet piyoda askarlari yaqinlashib kelayotgan jasadlarni to'ldirib, juda xavfli yaqinlashib, granata otishni boshladilar.
  Parchalangan do'l ostiga tushmaslik uchun masofani buzish kerak edi.
  Magda shrapnel bilan kichik bir kesma oldi va javoban uch soniya ichida sakkizta o'q otdi. Sovet askarlari deyarli buzilmasdan qochib ketishdi, faqat bir oz cho'kkalab ketishdi va klip o'z qurbonlarini topdi. Sakkizta patron va Kristina zaryadsizlangan. Qizil sochli tajovuzkor shayton shunday dedi:
  - Jasurning jinniligiga, biz qo'shiq aytamiz!
  Ammo sovet askarlari bu hayotning donoligi ekanligini isbotlashga qaror qilishdi. Nemis avtomati bor kuchi bilan uradi va uning o'qlari e'tiborga olinmaganga o'xshaydi. Garchi askarlar yiqilgan bo'lsa-da, tirik qolganlar yugurishda davom etishadi va hatto granatalarni deyarli aniq otishadi, garchi buni oldinroq qilish mumkin.
  Crucian juda mohirlik bilan disklarni tashlaydi, ikkita yoki uchta askarni bittasi bilan kesib tashlaydi. Keyin u qilich bilan hujum qiladi, u avtomat va miltiqlarni kesadi - gugurt kabi osonlik bilan!
  Nindzya bola hali ancha kichkina, o"n bir-o"n ikki yoshlarda ko"rinadi, lekin u juda tez... Uni urishga ham, o"zini himoya qilishga ham vaqtlari yo"q. Bola tug'ilgandan boshlab tarbiyalangan va o'qitilgan, chaqaloqqa qilich otish, lentalarni ochish va kesish, muz teshigiga botirish, maxsus o'qitilgan mushuklarni o'rnatish. Xo'sh, va yana ko'p narsa, genetik qobiliyatli bolani haqiqiy o'lim mashinasiga aylantirish. Uning onasi yigirma beshinchi avlod ninjasi, otasi kuchli Sibir sehrgar va Sovet, "Sovet" hokimiyatining mafkuraviy dushmani. Zo'r genetika va sehr bilan mashq qilish - bolani ninjalar orasida eng yaxshisiga aylantirdi. Va, albatta, imperator Xiroxito nemislarga eng zo'r supermen emasligini, balki Yaponiyada qattiqqo'l yigitlar borligini ko'rsatish uchun bolani Germaniya-Sovet frontiga yubordi.
  Karas esa (sazan balig"i samuraylarning g"ururi va hayotiyligini ifodalaydi!) esa munosib jangchi bo"lib chiqdi.
  Misol uchun, qattiq sovuqda ko'p soatlik bo'lganidan biroz qizarib ketgan yalang'och barmoqlari bilan u sochdan ham yupqa po'lat diskni tashlaydi. Va bir vaqtning o'zida ikkita qilichning qo'lida, shunda dushmanlarning qalin chiziqlarini kesish osonroq bo'ladi. Bu terminator bola naqadar dahshatliki, sovet askarlari birinchi marta qilichlar va disklar zarbalari ostida himoyasiz bo'lib, orqaga suyanib, haqiqiy qo'rquvni boshdan kechirdilar.
  Qizlar kliplarni o'zgartirib, tezroq, to'g'rirog'i, hech qayerda porlashni boshladilar.
  Piyoda askarlarning jasadlari tepaliklarda to"plangan edi. Ular sovuqda deyarli qotib qolishdi va ko'proq askarlar ularga ko'tarilishdi. Shunday qilib, ular ko'tarilishdi va yo'qotishlar bilan hisoblashdi. Ammo nindzya jangga yana va qo'rquv to'lqinlari chiqqandek kirdi.
  Umidsiz hujum deyarli bir kun davom etdi. Eng katta yo'qotishlar evaziga Sovet qo'shinlari bir necha chorakni egallab, nemislarni bir qator qatorlarga itarib yuborishdi. Ammo artilleriyaning zaif qo'llab-quvvatlashi - nemis aviatsiyasi o'tmishda temir yo'llarni bombardimon qildi, oldinga siljish bo'linmalari orasida ta'minot va ko'plab qurbonlarni yo'qotdi, piyoda qo'shinlarning harakatini vaqtincha to'xtatib qo'yishga majbur bo'ldi.
  Bunday taktika xavfiga qaramay, tanklar jangga tashlandi. Fritz texnologiyadagi afzalliklaridan foydalanib, shaharni blokdan chiqarguncha Tixvin yaqinidagi dushmanni sindirish kerak edi.
  Va bu hujumda juda xavfli qaror qabul qilindi - IS-2 tankidan foydalanish. Tank sifatida maxsus ishlab chiqilgan avtomobil. Kuchli qurol, past olov tezligi va nisbatan past aniqligi tufayli, boshqa odamlarning tanklariga qarshi kurashish uchun juda mos emas, ammo u qurolsiz nishonlarni muvaffaqiyatli yo'q qilishi mumkin.
  Shunday qilib, shahar sharoitida tanklar xudkush bombardimonchilar bo'lsa-da, siz hatto peshonangiz bilan ham pozitsiyalarni buzishingiz kerak.
  O'ttiz to'rtta birinchi bo'lib harakatlanadi. Nisbatan engil va katta bo'lmagan mashinalar tor yo'l bo'ylab yugurishdi ... Ularning ustiga tomlardan granata va molotov kokteyllari yog'di. Keyin niqoblangan benzin va napalm tanklari portladi. Ammo og'ir yo'qotishlar SSSR tankerlarini to'xtata olmadi. Ular yuzlab mashinalarini yo'qotib, shahar markaziga bostirib kirishdi va u erda o'jar zarbalar almashishdi. Hatto o'ttiz to'rtlikning zaif yon zirhlarini sindirgan samarali faustpatronlar ham sovet askarini qo'rqitmadi.
  Birdaniga uchta tank armiyasi jangga kirishdi. Stalin hatto Tixvin ustidan qat'iy g'alaba qozonish va "inqilob beshigi" ni saqlab qolish uchun Voronej yo'nalishidagi ikkinchi zarbani rad etishga qaror qildi. Yoqilg'i qat'iy chegarada berilsa ham, kuniga bir necha soat haydash uchun Kavkaz nefti yo'qoladi va yangi konlarni o'zlashtirish vaqt va pul talab qiladi, Sovet imperiyasi urush tufayli inson resurslari juda etishmayotgan edi. ikki jabhada.
  Ammo Tixvin - Leningradning arteriyasi va hayot yo'li, eng muhimi, bu Sovet qo'shinlari ko'plab va yaxshi qurollangan fashistlarni mag'lub eta olishi va qodirligining ramzi. Shuning uchun biz narxga chiday olmaymiz...
  IS-2 tanki ta'sirchan ko'rinadi - u ham o'ttiz to'rtga o'xshaydi, faqat minora yanada oldinga siljiydi. Albatta, barrelning o'zi qalin va uzun, uni hali ham jang maydonida hukmronlik qiladigan T-34-76 bilan taqqoslab bo'lmaydi. Butun yanvar oyi davomida T-34-85 ning titanik harakatlari yuztadan ko'p bo'lmagan samolyot ishlab chiqaradi.
  Gap shundaki, minora peshonasining zaifligi - tekis va juda qalin zirhli emas.
  Tanklarga kichik, ammo juda kuchli portlovchi granatalarni uloqtirgan krujka qizlarning oldiga yugurib kelib:
  - Keling, IS-2 ni olib, minamiz?
  Magda bu fikrni qo'llab-quvvatladi:
  - Albatta, minamiz! Biz kabinani o'tkazib yubordik.
  Gerda bolani ogohlantirdi:
  - Bu tankda to'rtta pulemyot bor!
  Karas qizlarga ko"z qisib qo"ydi:
  - Demak, yaxshi. Tez orada piyodalar yana hujumga o'tadi va siz uni maydalaysiz!
  Magda ninja bolani turtdi.
  - Shoshiling terminator!
  Pushti poshnalar chivin qanotlaridek porladi, karatechi bola sprint bo'yicha Olimpiya chempionidan tezroq yugurdi. Boshlash uchun u dahshatli ISga bir dasta tutun bilan kichik bo'lak tashladi. Reaktsiya boshlandi, qalin tutun chiqdi. Shu bilan birga, qora samolyotlar turli yo'nalishlarda tarqalib, pulemyotchilarni ko'r qildi.
  Bir nechta piyoda askarlarni kesib tashlagan Karas, ballistadan bo'shatilgan tosh kabi uchib, minoraga ko'tarildi. Maxsus ilgak bilan u lyukni yirtib tashladi va og'ir qopqoqni orqaga tashladi. Bundan tashqari, hamma narsa oddiy - ikkita qilich bilan bir nechta belanchak va og'ir tank ekipajining besh a'zosi boshlarida bo'lindi. Uning ortidan qizlar ham sakrab tushishdi, ular mo'ynali kamuflyajlarini tashlab, yana bikini kiyib olishdi. Haydash paytida tankda nima issiq. 520 ot kuchiga ega dizel dvigatel metallni yaxshi isitadi. Ha, yalang'och qizaloq tagliklar, qovurg'ali sintetik kauchuk tagliklari bo'lgan maxsus qishki etiklarga qaraganda avtomobilning o'zini ancha yaxshi his qiladi. Nemis kvartalmaster xizmati qattiq qish tajribasini hisobga oldi va sovuqda oyoqlari unchalik sovuq bo'lmagan yangi o'q-dorilarni yaratdi. Va bu juda sharmandalik, Fritz mahalliy aholidan kigiz etiklarini olib, ularni o'zlariga tortib olishdi. Yoki mo'ynali sharflarga o'ralgan.
  Karas Magdaning lablaridan o'pib xayrlashdi va dedi:
  - Xo'sh, tank siz uchun! Men o'ldirishni yaxshiroq bilgan joyda jang qilaman.
  Gerda bolani silliq, elastik tovonidan hayratda o'pdi va dedi:
  - Siz mo''jizasiz!
  Kristina qo'shimcha qildi:
  - Aryanlarning standarti!
  - Bilaman! - dedi tomboy va yarim ochiq lyukdan bir sakrash bilan sovuqqa sakrab tushdi ... Keyin qopqoq gumburlab tushdi ... Qizlar esa dushman qurollarida jang qilish imkoniyatiga ega bo'lishdi. Va qurol haqiqatan ham kuchli. Faqat yaqinda paydo bo'lgan Lev-3 yoki uni 128 mm to'p bilan "Qirollik Arslon" deb ham atashgan, kuchliroq. Ammo bu tank hali ham bitta nusxada jabhada. U 8-noyabr bayramida jinga chalingan Fuhrerga ko'rsatildi. Albatta, u hali serialda emas. Aytgancha, IS-2 o'tmoqda, uning birinchi parvozi.
  Hozirgacha hatto sovet tankerlari ham birorta ham o'q olmagan, shekilli, quroldan nishonni aniq tanlagan.
  Kristina kinoya bilan mexanizmni aylantirib dedi:
  - Oh, axlat ... Bu erda avtomatlashtirish yo'q va hamma narsani qo'lda qilish kerak ...
  Ishora qilib itni yegan Gerda payqab qoldi:
  - Va ko'rish gallim va ko'rish muhim emas. Ular nishonga olishda unchalik yaxshi emas.
  Magda yalang oyog'i bilan uzatmaga tegib, qutini aylantirib, ko'rdi:
  - Va shunga qaramay, o'ttiz to'rtlik bilan solishtirganda, biroz oldinga siljish bor. Xususan, viteslarni almashtirish osonroq. Idish tor, lekin ozmi-ko"pmi harakatlana olasiz. O'q-dorilar haqiqatan ham kichik. Yigirma sakkiz raund...
  Gerda mantiqan ta'kidladi:
  - Cheklangan miqdordagi bunkerlarni otish uchun bu etarli bo'lishi mumkin, ammo bu to'liq tank jangi uchun etarli emas.
  Sharlotta tankda yaxshi narsa topdi:
  - Ammo pulemyot qurollari tepada! To'rtta pulemyot yaxshi himoya qila oladi. Va keyin men bu "Sichqoncha" ga qaradim - unda bunday mashina uchun faqat ikkita "tupurish" bor ...
  Dvigatelni tezlatayotgan Kristina tasdiqladi:
  - Bo'ldi shu! Bu bir yuz sakson tonnalik og'ir tank uchun bu qurolmi?
  Magda, xuddi buyvolni o'ldirgan pantera kabi, qichqirdi:
  - Tovuqlar kuladi!
  Dizel dvigatel tankni qattiq tezlashtiradi. Ko'rinib turibdiki, IS-2 hali ham magistral bo'ylab harakatlanmoqda, ammo yo'ldan tashqarida bo'lganda, uning og'irlik markazi oldinga siljishi ta'sir qiladi. Ammo hech narsa, agar siz dam olishingiz va o'zingiz uchun munosib maqsadni tanlashingiz mumkin ...
  Magda yaxshi ko'rish uchun tank minorasini ochdi.
  Va mana yana bir IS-2, bunday tanklardan ommaviyroq foydalanish yaxshi fikr. Uning orqasida yana uchta IS bor, lekin bittasi engilroq 85 mm to'pga ega. Aytgancha, eng xavfli, mashinani to'g'ridan-to'g'ri olib, tezroq urishga qodir...
  Magda ikki kilometr masofadan otishga qaror qildi. U biroz ohangda buyurdi:
  - Aynan minoraning peshonasidan otib tashlang ... Va ... Tushundingiz!
  Mashina to'xtadi, shuning uchun silliqlik yo'q edi va Gerda, ehtimol, o'qimagan o'smirlar tomonidan sayqallangan optikaning sifatsizligidan shikoyat qilib, barrelni ko'rsatdi. Qizlar bir yarim kilogramm og'irlikdagi qobiqni yuklashga yordam berishdi. Sariq jangchi yonog'ini yelkaga qo'yib, birovning mashinasini his qilmoqchi bo'ldi. Axir u 1931-yildagi bu to"pdan ilgari hech qachon o"q uzmagan edi. Kuchli, ammo eskirgan, uchi uchli, rikoshetga sezgir snaryad bilan. Umuman olganda, qurol, albatta, tanklar uchun rejalashtirilmagan. Ammo, aftidan, 1940 yilda ishlab chiqilgan 107 mm qurolning tankga qarshi modifikatsiyasi juda ishonchsiz bo'lib chiqdi va uni tark etishga to'g'ri keldi. Va bu erda 2000 metr masofadan yomon ko'rish sharoitida nishonga tegish kerak. Ha, va dushmanga javob berish va urish qiyin bo'ladi, lekin ...
  Gerda miltiqning tumshug'ini o'pdi, tezda lyukdan tashqariga qaradi, tili bilan bir hovuch qor oldi, uni yutib yubordi, yalang poshnalarini dastagiga qo'ydi va ... o'q uzdi!
  U qo"yib yubordi, shuning uchun uning bilaklari va buzoqlarini sanchdi, tutun hidi keldi.
  Sovg'a uzun yoy bo'ylab uchib ketdi va ... Oldindan ketayotgan IS-2 to'xtadi, cheka boshladi, keyin o'q-dorilar yorilib ketdi ...
  Magda xursand bo'lib javob berdi:
  - Biz ularga bergan narsamiz! - Va mantiqan, juda mantiqsiz chalkash tushunchalar, deya qo'shimcha qildi u. - Qurolni odam emas, erkak qurolini chizadi!
  Gerda baqirdi:
  - Qayta yuklang!
  Qizlar esa taranglashdi... Albatta, bu erda "Yo'lbars" emas, ular terlashlari kerak, lekin bu tarzda yanada qiziqarliroq, ayniqsa, turgan tank tez soviydi. Temir yaxshi dirijyor.
  Ikkinchi marta Gerda tezroq va ishonchliroq o'q uzdi. ISh harakatda davom etdi va aftidan ular qurollar qayerdan otilganini hali aniqlay olmagan. Ha, va to'xtash rus odatlarida emas. Buyurtma borligi sababli ... Va ikkinchi qobiq allaqachon nishonga ishonch bilan tegmoqda ...
  Gerda lablarini yaladi va buyuradi:
  Uchinchisi esa...
  Katta kechikish bilan to'rtinchi IS-1 harakatlanayotganda o't ochdi ... Va g'alati, u urdi, garchi harakatlanuvchi mashinadan bunday masofadan bu deyarli imkonsiz bo'lsa-da, lekin otishmalar hamma narsani hal qiladi! Biroq, 85 mm qurol uchun masofa juda katta, penetratsiya chegarasidan tashqarida. Ammo minorada katta shovqin ko'tarildi va frontal zirhlar qulab tushdi. Gerda bunga javoban og'irligi bir yarim kilogramm bo'lgan to'rtinchi "xat paketini" yubordi ... IS-1 tankining peshonasi yorilib, to'q sariq tillari osmonga ko'tarildi.
  Qizlar chiroyli kurashyapti... O'sha kuni omad kulib boqdi. Ammo Sovet armiyasining imkoniyatlari mos emas.
  Fritsning barcha sa'y-harakatlariga qaramay, 13 yanvar kuni katta yo'qotishlar evaziga Tixvin olib ketildi ... Alohida nemis bo'linmalari qurshovdan chiqib ketishga harakat qilishdi, ularga yo'lak zarb qilindi - oltita nemis bo'linmasi bir vaqtning o'zida tanlangan Lev tanklari bilan qahramonlik mudofaasini saqlab qolishga harakat qildi.
  Yigit ninja va to'rt qiz alohida otryadda uchta mushketyor uslubida yo'l olishdi. Ya'ni, janjal va jasadlar ustidan jimgina aylanib o'tish mumkin bo'lmagan joyda. Tabiiyki, IS-2 tashlab yuborilishi kerak edi, ammo bu yo'lda ular kutilmaganda T-34-85 nodir tankiga duch kelishdi, bu eskirgan va etarli darajada kuchli bo'lmagan T-34-76 qurollarini kirib borishi bilan almashtirishi kerak edi. .
  Mashinaning xuddi shunday korpusi va pastki qismi bor edi, lekin uzun nayzali va qalin qurolli kattaroq minoraga ega edi. Qurol tumshug'ining tezligi va o'q-dorilarning sifati tufayli Panteraning kirib borish kuchidan biroz pastroq edi. Ammo baribir farq 76-grafik qog'oz kabi katta ko'rinmadi.
  Oddiy "Yo'lbars" uchun bu allaqachon xavfli, "Arslon" uchun u hali emas - shuning uchun 100 - millimetr egilgan. Garchi ma'lum bir burchak ostida imkoniyat bor edi. Yoki korpusning pastki qismida, shuningdek, tırtılların himoyachilari.
  Tankga o"tirildi va ekipajdan tozalandi. Albatta ichkarida qon sachragan. Mashinaning o'zi yangi, ammo o'q-dorilarning yuki juda kam - atigi 35 ta qobiq. Idish juda keng emas, lekin eski o'ttiz to'rtdan yaxshiroq.
  Gerda ta'kidladi:
  - Va bu erda qo'mondon minorasi. Bu bizda kuchli raqobatchi borligini anglatadi. Endi ruslar u qadar ko'r bo'lmaydi.
  Magda yomon jilmayib dedi:
  - Va ruslar yomonroq ko'rinishda bo'lsa ham, allaqachon yaxshi otishgan. Bundan tashqari, minora kattalashdi va urish osonroq bo'ldi!
  Gerda bu gapdan qattiq kulib yubordi.
  - Xo'sh, ha! Bu bizning tankerlarimiz uchun eng katta muammo va, ehtimol, bu tankning toj qadr-qimmati! Sinab ko'ring, uring!
  Sharlotta kuyladi:
  - Bir, ikki, besh! "Yo'lbars" otishga chiqdi!
  Kristina ko'tardi:
  - T-4ni kutib olish uchun oyoqlar qo'llardan kengroq!
  Shunday qilib, ular ISdan osonroq harakatlanadigan tankga otildilar ... Gerda ular Sovet piyodalarini to'rtta pulemyot bilan qanday urishganini esladi. Ular yaxshi o'rib ketishdi va ruslar ularga qaerga bunday hujum tushganini tushunishmadi. Ammo boshqa tomondan, yo'lga chiqib, ular granatalarni tashlab, hujumga o'tishdi ... Bir-ikkita bo'laklar, munosib masofaga qaramay, minorada portlab uchib ketishdi. Albatta, 100 va 90 millimetrlik IS zirhlari uchun bu fil uchun granulaga o'xshaydi, lekin u yoqimsiz jiringlaydi. Ha, va tırtıllar kesilishi mumkin.
  Shunday qilib, dvigatelni ishga tushirib, orqaga chekinishim kerak edi. Va keyin o'q-dori tugadi. Ular yuzdan ortiq qizil askarni qirib tashlashdi.
  Gerda Sovet xalqi orasida o'limga nisbatan bunday nafrat bilan hayratda qoldi. Haramlar va marvarid saroylar va'da qilgan arablarda bunday fidoyilik yo'q edi. Ammo bular ateistlar - keyingi hayotga va Adan bog'lari haqidagi ertaklarga ishonmaydigan odamlar. Urushning oqibati oldindan aytib bo'lgan va bu halokatga uchraganlarning g'azabidan boshqa narsa bo'lmasa, ularni o'jarlik bilan kurashishga nima undadi?
  Buni tushunish va tushunish nihoyatda qiyin.
  Garchi, albatta, rus xoinlari orasida juda ko'p. "Ozodlik armiyasi" Vlasov olti oy davomida oltita bo'linma va to'qqizta alohida brigada tuzdi. Garchi, albatta, Vermaxt askari bo'lish mashinada o'n besh yoki o'n olti soat ishlashdan ko'ra osonroq ekanligi aniq, ammo baribir ... Negadir sobiq harbiy asirlardan Germaniya bo'linmalari ko'rinmaydi. jabhalar ...
  Aytgancha, asirlikda bo'lgan nemislar kam bo'lsa-da, ammo sovetlar ... Bu allaqachon olti yarim milliondan oshganga o'xshaydi. Ehtimol, Vlasovitlar unchalik ko'p emas, garchi ko'plab mahbuslar SS tomonidan boshqariladigan milliy bo'linmalar va legionlarga tarqalib ketishgan. Bundan tashqari, ruslarning bir qismi dvoryanlar va monarxistlar shakllanishiga yuborildi.
  Ammo har qanday holatda ham, ular ob-havoning yaxshilanishi va ommaviy bombardimonlarga qaramay, Tixvinni shu tarzda olishga muvaffaq bo'lishdi. Garchi ular katta narx to'lashsa ham.
  Gerda buyruq oldi va o'ttiz to'rtta zajigalkaga qarata o'q uzdi. Qurolning otish tezligi yuqoriroq, shuning uchun siz o'zingizni ishonchli his qilishingiz mumkin. Bir marta, keyin ikkinchi va nihoyat uchinchi tank axlatxonaga ...
  Shuning uchun siz ko'proq ehtiyot bo'lishingiz kerak. Aks holda, ular bu erda mashinada uriladi, faqat minoraning old zirhlari kuchliroq va qalinroq bo'lib qoldi, shuning uchun u deyarli bir xil formatga ega. Tana ayniqsa himoyasiz. Rossiya tankerlari orasida hunarmandlar ham bor. Biroq, IS-2 yoki IS-1 kabi noyob tank uchun zaif odam qamalmaydi. Va odatiy formatning o'ttiz to'rttasi oddiy jangchilar bilan bo'lishi mumkin. Qo'mondon minorasining tirqishidan ular otlarning tumshug'iga o'xshaydi, tumshug'i tumshug'i bilan. Bunday go'zalliklarga mo'ljallangan otishni o'rganish qandaydir noqulay.
  Crucian bu safar minorada qizlar bilan birga, u ularga rahbarlik qilish uchun chiqdi va qizlarni qozonda qoldira olmaydi. To'g'ri, Magda mantiqan ta'kidladi:
  - Biz baribir o'q uzmasdan va provokatsiya qilmasdan ketishimiz mumkin ...
  Crucian bolalarcha tumshug'ini burab, xirillab dedi:
  - Yo'q - otishmayapti, qiziq bo'lmaydi!
  Magda shunga qaramay qizlarni ogohlantirdi:
  - Faqat uch yoki to'rtta mashinadan ko'p bo'lmaganda o'ldirish uchun o't oching. Biz bu yangi tankni bo'linmalarimizga buzilmagan holda qaytarishimiz kerak.
  Gerda rozi bo'ldi.
  - Hozircha bu yangilik sovrinlar qatoriga kirmagan, demak u bizga hali ham foydali bo'ladi.
  Yo'lbars qizlari mo''tadil ishtiyoq bilan ovlarini davom ettirdilar. Ular unchalik yaxshi ish qilishmadi, lekin ular yana ettita tank va besh yuk mashinasini o'z aktivlariga qo'shdilar. Bir marta yonilg'i quyish uchun yonilg'i olish uchun mashina tashqarisida jang qilishim kerak edi.
  Bir so"z bilan aytganda, to"rt yaramas hazilkash qozondan chiqib, o"z artilleriyasining o"tidan halok bo"lishga oz qoldi. Bayroqni svastika-o'rgimchak bilan ko'tarish uchun faqat o'z vaqtida qutqarildi.
  Endi ular xandaqni kesib o'tmoqdalar va hatto u erda qog'oz gullar bilan bir nechta guldastalar bor, ular qahramon jangchilarga topshiriladi.
  Bu istehzoli filmni tomosha qilishdan charchagan Oleg Ribachenko qichqirdi:
  Nega menga hamma la'nati kaltaklarni ko'rsatayapsiz! Rus xalqining o'ldirilishini qanchalik ko'rish mumkin!
  . Љ16-BOB
  Urush Jeyn va uning jamoasiga hayotda o'zlarini topish imkoniyatini bergan narsadir. Shuning uchun, qizlar sharqqa yurishda bajonidil ishtirok etishdi. Va nima uchun emas? Bu pul va shon-sharaf.
  Sovet tank arsenali deyarli o'zgarmadi. Asosiy tank hali ham T-34-85. Shassi va korpus zirhlari qirqinchi yildan beri saqlanib qolgan. Xuddi shu besh yuz ot kuchiga ega dizel dvigatel, xuddi shu 45 millimetr egilgan frontal zirh. Korpusning yon tomonlarini zaifroq himoya qilish, nemis faustpatronlariga nisbatan zaif.
  Faqat 90 mm frontal zirh va 85 mm qurolga ega bo'lgan kattaroq minora o'rnatildi. Tank, albatta, eskirgan va nemislar uchun umuman xavfli emas!
  Qizlar Goering-5 rusumli avtomashinani boshqarmoqda, keyingi modifikatsiyada. Yon zirh 178 millimetrga oshirildi va old zirh 250 ga egildi. Tankning o'zi gaz turbinali dvigatel bilan jihozlangan va inglizlarni soatiga 60 kilometrgacha tezlashtiradi.
  Jeyn qurolchi Gringetadan so'radi:
  - Yaxshi ko'rayapsizmi?
  Dehqon jangchisi ishonch bilan javob berdi:
  - Bu erda ko'rish juda yaxshi! Men hamma narsani ko'raman!
  Malanya kuldi va qichqirdi:
  - Biz ruslarni tor-mor qilamiz!
  Matilda ishonch bilan tasdiqladi:
  - Ha, qilamiz!
  "Goering" -5 burilish, qurol snaryadni tupuradi. Sovet davridan o'ttiz to'rtta minora buzildi. Qizlar zavq bilan qichqiradilar. Ular, albatta, hammasi ajoyib deb o'ylashadi. Sovet tankerlarining nobud bo'layotgani esa quvonarli.
  Jeyn yoqimli ovoz bilan chiyilladi:
  - Biz hammani kulga aylantiramiz ... Va Moskva bizning ostida bo'ladi!
  Biroq, minalangan maydonlarga qoqilib, nemis tanki to'xtashga majbur bo'ldi. Ruslar juda qattiq o'rnashgan edi. Va tankga qarshi kirpilar juda ko'p. Artilleriya faol o'qqa tutmoqda.
  Gringeta g'azablanib dedi:
  - Bu shunday chiqadi ... Biz qattiq blokga qoqilib qoldik!
  Jeyn ishonch bilan javob beradi:
  - Yo'q, ertalabgacha bo'lmaydi ... Operani sindirib olaylik!
  Nemis urush mashinasi biroz to'xtab qoldi. Osmonda reaktiv hujum samolyotlari paydo bo'ldi va teletanklar ishlatilgan. Ko'rinishidan, ular minalangan maydonlarni yo'q qilishga harakat qilishgan.
  Radio orqali portlovchi moddalar bilan boshqariladigan mashinalar. Ko"chma gazni ishga tushirish moslamalari ham qo"llanilgan. Ular tom ma'noda Qizil Armiya pozitsiyalarini olov va olov bilan bombardimon qilishdi.
  Gringeta norozilik bilan qayd etdi:
  - Urushda kirlar ko'paymoqda, jasorat kamroq!
  Jeyn bunga rozi bo'lishga majbur bo'ldi:
  - Selyavi! Afsuski, biz qandaydir yo'qotamiz!
  Gringeta qo'mondonni tuzatdi:
  - To'g'rirog'i, biz emas, raqiblarimiz! Endi hech narsa, keling, boshi berk ko'chadan chiqaylik va janjal bo'ladi ...
  Nemis tanki o'q uzdi, lekin aslida hech narsa ko'rinmadi. Jeyn yalang oyoqlarini ishqalab, kuyladi:
  - Biz yomon o'ylamaymiz - biz aniq yo'qolib qolamiz! Labirintdan, har qanday boshi berk ko'chadan chiqish yo'li bor!
  Gringeta tabassum bilan chiyilladi:
  - Kim quvnoq, u kuladi ...
  Kim xohlasa - u erishadi ...
  Kim izlasa, doim topadi!
  Malanya, ohangdor va tishlari bilan porlab, qo'shib qo'ydi:
  - Kim g'alaba uchun kurashishga odatlangan bo'lsa, biz bilan birga kuylasin!
  To'p bir necha soat davom etdi va keyin nemis tanklari davom etdi. Ularni sovet artilleriyasi va turli kalibrli tankga qarshi qurollar kutib oldi. Biroq, kirib borish kuchi aniq etarli emasligi sezildi. Nemislar oldinga siljishardi... 203 millimetrli to"plardan o"q otishni boshlagandagina fashistlardan birinchi vayron bo"lgan mashinalar paydo bo"ldi.
  Jeyn noaniq pichirladi:
  - Parvardigor... Bu kosa mendan o"tib ketsin!
  Gringeta ishonch bilan dedi:
  - Ikkita o'lim bo'lishi mumkin emas, birining oldini olish mumkin emas! Shunday qilib, agar biror narsa bo'lsa, keyingi dunyoda yashaymiz!
  Malaniya pichirlab so'radi:
  Bu yorug'lik qanday?
  Gringeta unchalik ishonchli gapirmadi:
  - Menimcha, biznikidan yaxshiroq!
  Malanya javoban pichirladi:
  - Ko"zi ojizlarning ko"zini ochib, orqasini to"g"rilab qo"ymasin!
  Darhaqiqat, Jeyn bu yorug'lik nima bo'lishi mumkinligi haqida hayron bo'ldi. Ehtimol, bu dunyo yanada mantiqsiz va xavfsizroqdir. Jeyn belini qayirib, dumbalarini qimirlatdi va chiyilladi:
  - Bu juda qiziq variant - o'lish va keyingi dunyoda qolish! U erda bizni nima kutmoqda? U erda biz uchun er yuzida qadrdon bo'lganlar bilan uchrashamizmi yoki yangi do'stlar orttirishimiz kerakmi?
  Gringeta yalang oyog'i bilan itni qimirlatdi va pichirladi:
  - Yangi asrlar bo'ladi, avlodlar almashadi... Lekin Lenin nomini hech kim hech qachon unutmaydi!
  Va kulib yubordi, uning biroz aqldan ozgan kulgisi. U jangchi-dehqon edi, u yalang'och, oqlangan oyoqlarini faol ravishda barmoqlari bilan ushladi va barmoqlari o'ynadi.
  Bu erda men IS-3 ni qo'lga oldim ... Haqiqatdan yiroq. Hamma ham uravermaydi, agar shunday bo'lsa, snaryad pike tumshug'iga urilib, rikoshet qilishi mumkin. Lekin qiz nima qilayotganini bilardi. U o'q uzdi va pichirladi:
  - Tumanlar qirg'og'i, biz o'lja bilan ezamiz!
  Matilda qo'shimcha ravishda kuyladi:
  - Va bu "Agdam", keling, xonimlar uchun ichamiz! Super xonim!
  Gringetaning zarbasi aniq chiqdi. Chig'anoq minoraning old zirhining pastki qismiga, to'g'ridan-to'g'ri bo'shliqqa tegdi. Va rikoshetga kirmasdan halokatli ta'sir ko'rsatdi. Shunday vaziyat yuzaga kelgan. Aniqrog'i, beshta sovet tankeri deyarli darhol halok bo'ldi. Va ingliz ayollari jinoyatlar ro'yxatiga qo'shildi.
  Malanya pulemyotlari o"chgancha bo"kirib yubordi. Bir necha o'g'il askarlar Gitlerning taknusiga sudralib borishni xohlashdi.
  - Lekin pasaran, bolaga yaqinlashma! - deb qichqirdi go'zal qiz va avtomat portlashlarini quydi, jasur kashshoflar.
  Jeyn yalang tovonini zirhiga urib, chiyilladi.
  - Oh, bolalar, bolalar, o'g'il bolalar ... Siz birdan e'tirozli bo'lib qoldingiz! Bu la'nati yurt uchun ko'rinadi, siz juda oliyjanobsiz!
  Qiz, xo"jayinning qizi esa, shafqatsiz o"qlardan teshilgan bu yalangoyoq, tirnalgan, iflos yigitlarga rahmi keldi. Hammasi qanchalik achinarli va og'ir.
  Gringeta yana o'q uzdi, SU-100 o'ziyurar miltig'ini teshdi va chiyilladi:
  - Chigirtka esa shishalarni topshirish uchun yuguradi!
  Malanya qip-qizil til bilan lablarini yaladi va plastik shisha Coca-Coladan ho'pladi va dedi:
  - Albatta yo'q! Menga vino va bir quti sigaret bering!
  Matilda tankni ehtiyotkorlik bilan oldinga siljitib, pichirladi:
  - Sigaret zahar...
  Jeyn ritmni oldi va davom etdi:
  - To'g'ri, deyishadi odamlar!
  Bunga javoban Gringeta otib, shivirlaydi:
  Nikotindan yomonroq narsa yo'q!
  Malanya kuldi va baqirdi:
  - Pechda bir quti sigaret!
  Matilda ko'kragining qip-qizil nipelini tirnab, javoban qo'shib qo'ydi:
  Ha, odamlar aytadilar ...
  Jeyn tilini chiqarib, jilmayish bilan yakunladi.
  - Lekin chekaman ....
  Malanya mamnuniyat bilan yakunladi.
  - Va juda xursandman!
  Qizlar uzun, olcha tillarini ko"rsatib kulishdi. Jeyn tabassum bilan dedi:
  - Sigaret eng samarali qotildir, ayniqsa mijozga qarshi!
  Malaniya qo'shimcha qildi:
  - Sigaret ovozsiz miltiq kabi, ammo havaskorning qo'lida halokatli!
  Gringeta to'pini otib, tabassum bilan dedi:
  - Sigaret - eng ishonchli snayper, har doim o'ldiradi!
  Matilda tepalikdagi tankni biroz sekinlashtirdi va jim qoldi:
  - Sigaretaning ta'mi achchiq, lekin u shirinliklardan ko'ra ko'proq o'ziga tortadi!
  Jeyn chuqur nafas oldi va pichirladi:
  - Sigaret yomon qizga o'xshaydi, faqat undan ajralish juda og'riqli!
  Gringeta kuldi, o'q uzdi va baqirdi:
  - Sigaret granatadan farqli o'laroq, uloqtirilganda umrni uzaytiradi!
  Qizlar jim bo'lishdi. Ularning tanki yana to"xtab qoldi, oxiri ariqga tushdi. Men tashqariga chiqishim kerak edi. Jangchilar biroz asabiylashdi. Sovet mudofaasi juda kuchli.
  Jeyn falsafiy ta'kidladi:
  - Urushda maqsad sari eng qisqa yo'l aylanma, sof haqiqat esa harom yolg'ondir!
  Gringeta sovet to'pini aniq o'q bilan urib, shunday dedi:
  - Aylanma manevr bilan siz maqsad sari yo'lni kesib tashlagansiz!
  Malanya pulemyotini otib, chiyilladi:
  - Hayot qizil, lekin qizil qon bilan barglar!
  Matilda o'ziga xos xulosaga keldi:
  - Urushda hayot o'z qadrini yo'qotadi, lekin ma'noga ega bo'ladi!
  Qizlar urushni davom ettirdilar. Ular otishdi va shu bilan birga yo'lda aforizmlar yozdilar.
  Jeyn yalangoyoq oyog'i bilan o'q uzdi va pastga tushdi:
  - Urush kuyovga o'xshaydi, xiyonat uchun ochko'z, lekin eskirishga yo'l qo'ymaydi!
  Gringeta o'q uzdi va hazil bilan dedi:
  - Urush - erkak tanasini yutib yuboruvchi shahvatparast ayol!
  Malanya javoban pichirladi:
  - Urush ham sevgi kabi barcha asrlarga bo'ysunadi, lekin o'yin-kulgi yoqimli emas!
  Matilda qo'shimcha qilishni o'rinli deb bildi:
  - Urush, xuddi xushmuomala kabi qimmat, o'zgaruvchan, lekin u har doim o'zidan qahramonlik xotirasini qoldiradi!
  Jeyn o'zining nafis, yalang'och barmoqlari bilan itni aylantirdi va baqirdi:
  - Urush tush kabi emas, kuchli his-tuyg'ular ajralmas!
  Gringeta jilmayib o'q uzdi va javob berdi:
  - Dunyo zerikarli va dam oladi, urush qiziqarli va hayajonli!
  Matilda zavq bilan kola ichib, davom etdi:
  - Urush qon va terdir, mardlik tug'diradigan novdalarni urug'lantiradi!
  Malanya kulib dedi:
  - Urush jarayoni qanchalik qiziqarli bo'lmasin, hamma tugashni xohlaydi!
  Jeyn yalang oyoq barmoqlarini yana miltiqning yelkasiga yugurtirdi va kuyladi:
  - Urush kitob emas, uni zarb bilan yopib bo'lmaydi, uni yostig'ing ostiga yashirib bo'lmaydi, faqat chalkashtirib yuborishing mumkin!
  Gringeta xushmuomalalik bilan chiyilladi:
  - Urush - bu din: u aqidaparastlikni, tartib-intizomni, so'zsiz itoatkorlikni talab qiladi, lekin uning xudolari doimo o'likdir!
  Malanya ohista kuldi va dedi:
  - Urushda, xuddi kazinoda bo'lgani kabi, xavf katta, daromad esa qisqa!
  Matilda jilmayib qichqirdi:
  - Askar o'ladi, shon-shuhrat unutiladi, sovrinlar eskiradi va faqat yangi qirg'inni boshlash uchun sabablarni bartaraf etib bo'lmaydi!
  Jeyn ohista gapirdi:
  - Qotilni xor qilamiz, agar u frontda askar bo'lmasa, o'g'rini, agar u jang maydonida talonchi bo'lsa, biz ikki baravar xorlaymiz!
  Gringeta yana mixlab, pichirladi:
  - Askar - qurol-yarog'ida jasorat va sharaf bo'lgan ritsar! Tojga ega bo'lgan general baron: ehtiyotkorlik va aql!
  Malanya tabassum bilan dedi:
  - Askar g'urur bilan gapiradi, oddiy askar kamsituvchi!
  Matilda donolik bilan javob berdi:
  - Hujumdagi birinchi o'lishi mumkin, ammo oxirgisi xotirada qolmaydi!
  Jeyn nafas ololmay baqirdi:
  - Hujumdan ko'ra kuboklar bo'limida birinchi bo'lgan ma'qul!
  Gringeta tabassum bilan qo'shib qo'ydi:
  - Urush ayolga o'xshaydi, faqat erkaklarni buzmasdan pastga tushiradi!
  Malanya hurmat bilan javob berdi:
  - Ayol, urushdan farqli o'laroq, erkakni yotqizishga shoshilmayapti!
  Matilda kulib dedi:
  - Urush, ayoldan farqli o'laroq, tayinlangan erkaklar soni bilan hech qachon qanoatlanmaydi!
  Jeyn yalang barmoqlari bilan tutqichni yana aylantirib dedi:
  -Urush eng to'ymas ayol, uning har doim erkaklari kam va u ayolni rad etmaydi!
  Gringeta bu aqlli aforizmni takrorlashni o'rinli deb bildi:
  - Ayollar jang qilishni yoqtirmaydilar, lekin erkakni qo'yish istagi o'qdan unchalik kam emas!
  Malanya kobraday pichirladi va pushti tilini chiqarib yubordi:
  - Erkakni qo'ying, kichik o'q bo'lsa, xursand qiling, katta yurakli ayol!
  Matilda istehzoli tabassum bilan qo'shib qo'ydi:
  - Katta yurak, ko'pincha kichik manfaatlarga olib keladi!
  Qizlar hazil-mutoyiba bilan almashishni tugatib, diqqatini jang maydoniga qarata boshladilar. Osmonda TA-311 hujumchi samolyotlari parvoz qildi, ular Sovet qo'shinlarining pozitsiyalarini o'qqa tutdi. Sekin-asta bo'lsa-da, Uchinchi Reyx koalitsiyasi oldinga siljidi. Va u jasadlarni yutib, ozgina ovqat eyishga ulgurdi.
  Zerikkan qizlar yana aforizmlar bilan hazil qila boshladilar:
  Jeyn kuldi:
  - Urushda ayolning yuzi yo'q, lekin xotindan ko'ra erkaklarni keskinroq qon to'kadi!
  Gringeta o'q uzdi va pichirladi:
  - Urush quvonch keltirmaydi, lekin tajovuzkor instinktlarni qondiradi!
  Malanya javoban hushtak chaldi:
  - Urushda quvonch, dushmanlarning jasadlari faqat narxda!
  Matilda treklarni aylantirib, qo'shib qo'ydi:
  - Urush - dalani haydash: murdalar bilan urug'lantiriladi, qon sug'oriladi, lekin u g'alabaga ko'tariladi!
  Jeyn o'q uzdi va orqasiga o'girildi.
  - G'alaba murdalar va qon bilan o'stiriladi, lekin zaif bilan meva beradi!
  Gringeta o'q uzdi va o'ttiz to'rttasini shisha toshdek sindirdi va pichirladi:
  - Urush odamxo'r gulga o'xshaydi, yorqin, yirtqich va yomon hidli!
  Malanya yalang oyog'i bilan pedalni artdi va qichqirdi:
  - Urush taraqqiyotning onasi, dangasalikning o"gay onasi!
  Matilda uni oladi va u qanday bo'kiradi:
  - Va urushda askarning hayoti narxda emas, balki generallardan va umuman yo'qotishdan!
  Jeyn qo'lining chetini ko'kragiga o'tkazdi va chiyilladi:
  - Tinchlikni xohlasang - qo'rquvni uyg'ot, urushni xohlasang - kulgiga sabab bo'l!
  Gringeta uni oldi va yalang oyog'i bilan qurolni ko'rsatib, o'q uzdi va kuyladi:
  - Harbiy ishlarda kulgi bo'lmasangiz, kulish gunoh emas!
  Malanya kulib yubordi va muvaffaqiyat bilan baqirdi:
  - Urush tsirkga o'xshaydi, faqat g'olibning kulgisi bor!
  Matilda tankni boshqarib, bir nechta kashshoflarni ezib, qichqirdi:
  - Urushda, xuddi sirkdagi kabi, faqat gilamli, jiddiy qotil!
  Qizlar yana jim qolishdi. Ular o'tkir bo'lishdan charchagan. Umuman olganda, urush juda chiroyli emas.
  Jeyn g'azab bilan o'yladi: Britaniya nemislarga berib yubordi. Garchi inglizlar qancha yerlarni bosib olgan bo'lsa ham. Va bu Germaniya qancha! Buyuk Britaniya ulkan imperiyaga aylandi. Ammo u o'z koloniyalarini hazm qila olmadi. Uchinchi Reyx burchaklarning kuchidan oshib ketdi va hatto qo'mondonlar ham ancha kuchli va qobiliyatli bo'lib chiqdi.
  Va fashistlar Londonga kelganlarida, Angliya uchun tarix tugadi. Misli ko'rilmagan kuchga ega bo'lgan yangi imperiya paydo bo'ldi. Uning qo'shinlari ko'plab xalqlar va mamlakatlarga xizmat qiladi. Va biz nima deyishimiz mumkin: Uchinchi Reyx qanotlarini yoyib, Britaniyani g'arq qildi.
  Ammo qirqinchi yili Frantsiyani zabt etib, Gitler Cherchillga saxiylik bilan tinchlik taklif qildi. Va buni qabul qilish kerak edi: sog'lom aql Angliya urushdan hatto nazariy jihatdan ham hech narsa yutmaydi, lekin uni yo'qotadi. Gitler Angliya bilan havo jangida yarim kuch bilan kurashdi. Katta kechikish bilan u qo'shinlarni Afrikaga o'tkazdi. Sovet Ittifoqiga ketdi. Ammo bularning barchasi faqat falokatni kechiktirdi.
  Nemislar bosib olingan hududlardan foydalanib, ikki jabhada kurashish uchun kuch topdilar, Yaponiya amerikaliklarni ishonchli tarzda mag'lub etdi. Va keyin Stalin sulh tuzib, xiyonat qildi. Britaniya tiz cho'kdi va Uchinchi Reyxning bir qismiga aylandi.
  Ko'plab g'alabalar Wehrmachtga yengilmaslik shon-sharafiga sazovor bo'ldi. Jeyn va uning do'stlari baxt va saflarni qo'lga kiritish uchun fashistlar armiyasiga borishdi. Va ular ma'lum darajada muvaffaqiyatga erishdilar.
  Xo'sh? Endi ularning ikkita Vatani bor: Buyuk Germaniya, Kichik Britaniya.
  Jeyn tomog'idan Coca-Cola ho'pladi va chiyilladi:
  - Sevgi va o'lim, yaxshilik va yomonlik ... Nima muqaddas, nima gunoh, qotillar parvo qilmaydi!
  Gringeta javoban qo'shiq kuyladi va yana bir o'q yubordi:
  - Sevgi va jasorat, yovuzlik hukmronlik qilsin va tanlang, bizga faqat bitta berilgan!
  Qizlarning kayfiyati biroz ko'tarildi. Xo'sh, aslida, iloji boricha, o'zingizni kichikroq tarzda sozlang. Ular yosh, quvnoq, baquvvat va juda omadli. Juda ko'p janjal va bitta tirnalgan emas. Bundan tashqari, ular o'zlarini tankga tirnashadi.
  Malanya keskin ta'kidladi:
  - Eh, Cherchill Gessning taklifini qabul qilib, SSSR bilan urushga kirishishi kerak edi. Shunda biz butun sayyorani boshqargan bo'lardik va oxir-oqibat Germaniya tor-mor etilgan bo'lar edi!
  Matilda zavq bilan kuyladi:
  - Germaniya jangda yaxshi, britaniyalik sher eng zo'r!
  Malaniya tasdiqladi:
  - Ha, bizning Britaniyadan kelgan sherimiz eng zo'r!
  Jeyn tabassum bilan dedi:
  - Hali imkoniyatimiz bor! Bu erda Gitler o'ladi va Germaniya imperiyasi parchalanadi!
  Gringeta snaryadni otdi va qisman rozi bo'ldi:
  - Bu parchalanib ketsin! Axir, ular yirtqich yirtqichlar, lekin biz uchun yaxshiroq bo'ladimi?
  Malanya falsafiy ta'kidladi:
  - Qattiq rejimda birlik, yumshoq rejimda tartibsizlik va beparvolikdan yaxshiroqdir!
  Matilda yalang oyoqlarini pedallarga bosib, qichqirdi:
  Biz ham Marsda bo'lamiz! Va quyosh tizimidan tashqarida!
  Jeyn Mona Lizaning tabassumi bilan javob berdi:
  - Avval siz Yer sayyorasida yagona rejimni o'rnatishingiz kerak!
  Gringeta uni oldi va qizg'in kuyladi:
  - Biz esa shunday rejimmiz, uning o'zgarishiga yo'l qo'ymaymiz!
  Malanya aql bilan aytdi:
  - Lekin sizni burun bilan qoldirish uchun burnimni o'zgartirishim kerak!
  Qizlar har doimgidek omadli. Bu erda ularning tanki xandaqlarning birinchi qatoriga etib boradi. Va tırtıllar bilan yerni buzadi. Jangchilar kulishadi.
  - Hammasini olib ketamiz!
  Qurollardan biri roliklar orasiga tiqilib qoldi va tank to'xtadi. Qizlar mashinadan tushishdi, lekin tank juda gavjum va juda issiq edi. Va tashqarida xavfli, siz kuyishingiz mumkin.
  Jangchilar yalang poshnalarini yaltiratib, yugurib ketishdi va kuylashdi:
  - Biz chaqqon qizlarmiz, yaxshi do'stlarmiz, lekin yalang oyoqlarda, qamchilasin, qo'rqitadi!
  Jeyn yugurib borib dedi:
  - Mana biz dengiz piyodalari!
  Malanya tabassum bilan tasdiqladi:
  - Va kosmosda va qo'nishda!
  Va Gringeta uni oldi va qo'llari ustida yurdi va baqirdi:
  - Men super jangchiman! Men hammadan shubhalanaman!
  Matilda javob berdi va pichirladi:
  - Fyurerga tomchi tomchi zahar!
  Jeyn kuldi va kuyladi:
  - Zarba kuchli, fyurer esa juda kuchli!
  Jangchilar yalangoyoq yurib, vayronalar, ezilgan, kuchli qizdirilgan temir, har xil nurlar va singan bosh suyagi ustidan qochib ketishdi.
  Jeyn kuyladi:
  - Siz meni tushunasiz ... Siz meni tushunasiz ... Siz meni tushunasiz va bundan yaxshi mamlakatni topa olmaysiz!
  Qiz juda qotib qolmagan oyoqlari bilan o'tkir yo'l bo'ylab va qoldiqlari bilan yugurishdan mamnun. Darhaqiqat, bu katta zavq.
  Gringeta kuyladi:
  - Yoz, quyosh baland porlaydi ...
  Malanya qo'shiqni qo'llab-quvvatladi:
  - Yuqori... Yuqori!
  Matilda qo'shimcha qildi:
  - Yoz, biz o'limdan uzoqmiz! Uzoq!
  Jangchilar ko'rinib turibdiki, xursand bo'lishdi. Haqiqatan ham, bunchalik shiddat bilan harakat qilish va sakrash qanday zavqli.
  Jeyn kulib dedi va dedi:
  - O'lim - bu konventsiya, sharmandalik - mutlaq!
  Gringeta bir yalang oyog'ini boshqasiga ishqalab, pichirladi:
  - Bizda bayram bo'ladi! Va u bilan g'alaba!
  Malaniya shubha bilan dedi:
  - Bizningmi yoki nemismi?
  Matilda tabassum qildi va kuyladi:
  - Bizni halokatli olov kutmoqda ...
  Jeyn javob berdi:
  Ammo u kuchsiz ...
  Gringeta pantera kabi qichqirdi:
  - Har kimning alohida tobuti bor ...
  Malanya uni oldi va otib pichirladi:
  - Boshey bataloni qabrga botdi!
  Matilda baqirdi:
  "Butun bir legion qabrga tushib ketdi!"
  Qizlar esa uni olib, miyovlashdi ... Ular nozik otlarga o'xshaydi. Va juda yoqimli, oyoqlari yalang'och, tanlangan.
  Jeyn uni oldi va zavq bilan pichirladi:
  - Va men kobraman! Va men kobraman! Ayiq emas!
  Gringeta qichqirdi:
  - Kobraning bulutlarga uchishi juda yoqimli!
  Qizlar esa peshonalarni ham oladi, ham to'qnashadi. Ko"zdan uchqunlar yog"ilyapti, go"yo vaqt kelgandek!
  Malanya uni oldi va pichirladi:
  - Gitler qopti!
  Matilda uni qo'llab-quvvatladi:
  - Va Stalin kaput!
  Jeyn dumbalarini silkitib, chiyilladi:
  - Men yorug'lik jangchisiman, tiz cho'kkan vahshiylar... Tuhmat qilganlarning hammasini Yer yuzidan supurib tashlayman!
  Malanya uni oldi va baqirdi:
  - Va Gitler ahmoq, u tamaki chekadi! Gugurt o"g"irlaydi, uyda uxlamaydi!
  Matilda yomon jilmayib so'radi:
  - Nima deb o'ylaysiz, fyurerda bormi?
  Gringeta yalang oyog'i bilan kulni oyoq osti qildi va baqirdi:
  - Albatta yo'q! Biz unga to'rtlik, minut beramiz!
  Malanya ko'zlarini chayqab pichirladi:
  - Oh, og'zingda pulsatsiyalanuvchi nefrit tayoqchani ushlab turish va uni tiling bilan his qilish juda yoqimli!
  Matilda nafas qisib pichirladi:
  - Va bu qanchalik ajoyib! Va hamma narsa ajoyib bo'ladi!
  Qizlar borgan sari sakradilar. Ammo ularning tanki ta'mirlandi va qaytib kelishga majbur bo'ldi. Jangchilar ichkariga kirib, pichirlashdi:
  - Bu bizning tankimiz! U shunchaki ajoyib bo'ladi!
  Jeyn birdan Robin Gud haqidagi ertakni esladi. Kichkina Jo u erda, bola sherif tomonidan asirga olingan. Bolani qiynoqqa solishdi: uni tokchaga tortib olishdi, tovonlarini qovurishdi.
  Olov bolaning yalang, dag"al oyoq tagini yalaganda... Jeyn bu yerda qo"zg"aluvchanlikni sezdi va u haqiqatan ham jinsiy aloqa qilishni xohladi. Mana ular kirishdi. Ayniqsa yapon ninjasi Karas. Bu sarg'ish bola, juda chiroyli va u juda katta erkak mukammallikka ega. Bunday toza va silliq teriga ko'kragingiz bilan tegish juda yoqimli.
  Jeyn barmog'ini oyoqlari orasiga tiqmoqchi bo'ldi, lekin xijolat bo'lib, fikrini o'zgartirdi. Haqiqatan ham, bunday harakat juda yoqimli!
  Xo'jayinning qizi dedi:
  - Dengiz to'lqinida va g'azablangan olovda! Va g'azablangan va g'azablangan olov!
  Qizlar yana "Goering" -5 ni Sovet qo'shinlari pozitsiyalariga ko'chirishdi. Ehtimol, Stalinning o'zi fashistlarning oldinga siljishi haqida bilganida juda qo'rqib ketgan. Haqiqatan ham, qanday qilib bu erda yo'qolmaslik kerak. Kolossus sizga shoshilmoqda, lekin javob beradigan hech narsa yo'q. O'ttiz to'rt, siz E seriyasini mag'lub eta olmaysiz. Va undan ham ko'proq piramidal AG'lardan.
  Va Stalin, aftidan, hayratda. Hech bo'lmaganda maslahatchilaringizga hamamböceği chaqiring. Ovoz yo'q, ma'no yo'q, suv sachramaydi! Kranlar olasiz shekilli!
  Jeyn tabassum bilan dedi:
  - Va Stalin, Cherchilldan farqli o'laroq, har doim Gitlerning tarqatmalarini bajonidil qabul qildi va tinchlikka bordi!
  Gringeta hayajon bilan kuyladi:
  - Ayting-chi, dunyo nima! Ular sizga javob berishadi - quyosh va shamol!
  Malanya hayajon bilan ta'kidladi:
  - Va bizda kuchli, sog'lom bolalar bo'ladi!
  Matilda kulib pichirladi:
  - Dunyo shaxmat taxtasi emas, Gitler esa shoh emas!
  Jeyn do'stini tuzatdi:
  U shohdan baland! Va biz uni sayyora yuzidan supurib tashlaymiz!
  Gringeta uni oldi va baqirdi:
  - Britaniyaliklarning buyukligi, sayyorani tan oldi! Fashizm qilich zarbasi bilan tor-mor etildi!
  Malanya hayajon bilan qo'shib qo'ydi:
  - Bizni dunyoning barcha xalqlari sevadilar va qadrlaydilar!
  Matilda birinchi sevgisini topgan qizning ishtiyoqi bilan qo'shib qo'ydi:
  - Men ishonaman, biz muqaddas kommunizm quramiz!
  Jeyn kulib yubordi va dedi:
  - Nemislar boshchiligida esa, aslida, kommunizm qurish mumkin!
  Gringeta peshonasini miltiqning yelkasiga urdi va kuyladi:
  - Kommunizmni hazillashyapmiz, endi quramiz! Va Stalin bizning super qahramonimiz bo'ladi!
  Malanya qo'shimcha qilib, aniqlik kiritdi:
  - Albatta, tobutda!
  Gringeta osongina tasdiqladi:
  - Albatta, tobutda!
  Jeyn falsafiy tarzda ta'kidladi:
  - Podshoh qanchalik ulug' bo'lmasin, pitomnik kabi tobutga kiradi!
  Gringeta ayyor tabassum bilan qo'shib qo'ydi:
  - Siyosatchi doim yolg'on gapiradi, u faqat haqiqat uchun o'ladi!
  Malanya yalang oyoq barmoqlarini chertib dedi:
  - O'lmaslik haqiqiy, o'lim esa xayoldir!
  Matilda ham aforizmni chiqardi:
  - Podshohlar hamma narsaga qodir, lekin bir emas, bir podshoh tobutni yurtda qoldira olmaydi!
  Jeyn tvitterda:
  - Tez orada hayot tugaydi ....
  Gringeta qo'llab-quvvatladi:
  - Tez kunlarda!
  Malanya sovet piyoda askarlariga pulemyotlardan o'q uzdi va pichirladi:
  - O, onajon, onajon, o"g"liga rahm qiling!
  Matilda kulgisini tiyib, qiynalib qo'shib qo'ydi:
  - Axir, u bir kun emas, balki yashashi kerak edi!
  Jeyn falsafiy fikr yuritdi:
  - Hamma go'zal yashashni xohlaydi, lekin bir nechtasi munosib o'lishadi!
  Gringeta tabassum bilan javob berdi:
  - O'lim baxtni va'da qiladi, agar u muvaffaqiyat nurlari bilan porlamasa!
  Malanya g'azablangan tishlari bilan pichirladi:
  "Yaxshi o'lim yomon hayotdan afzal!"
  Matilda e'tiroz bildirdi:
  - Xudo bo'lish yaxshi, yovvoyi tabiatda, zonada shaytonga yomon!
  Gringeta zaharli tabassum bilan dedi:
  - Va bizda snaryadlar tugadi ... Qabul qiling, bu juda katta fojia! Yo'q qilish sovg'asi yo'q!
  Jeyn xo'rsinib xo'rsindi.
  - Yangi taqdimotlar va boshqa prezidentlar bo'ladi!
  . 17-BOB
  Fridrix 1947 yil 10 oktyabrda, har doimgidek, tinimsiz va tinimsiz Me-362 havo otida tez yugurdi. Bola charchoqning soyasini ham his qilmadi, u juda hayajonlangan va hali ham o'g'irlanmasdan o'q uzdi. Kechasi ta'mirlash guruhlari, birinchi navbatda, amerikaliklar shikastlangan uskunaning bir qismini ishga tushirishdi. Xususan, "Pattonlar" yana tırtıllar bilan aylantirildi, bundan tashqari, bu mashinalarning bir-ikki yuztasi okeanning narigi tomonidan, allaqachon tuzatilgan temir yo'llar bo'ylab ko'chirilib ishga tushdi. Partizanlar, albatta, harakat qilishdi, lekin ular odatdagidan ham yomonroq ish qilishdi. Bandera Ukraina Batkasini saylovlarda mag'lub etdi va partizan saflarida xiyonat va dezertirlik kuchaydi. Bundan tashqari, partizan harakati qo'mondoni Voroshilov kasal bo'lib qoldi ... Va ular o'z vaqtida uning o'rnini bosa olishmadi ... Shunday qilib, zarba xalqaro fashistlar guruhining ta'minoti juda qoniqarli edi. Ha, jasur er osti ishchilari va qahramon sabotajchilar ba'zan muvaffaqiyatga erishdilar, ammo taktik darajadan yuqori emas. Bundan tashqari, taslim bo'lgan yangi ittifoqchilarning paydo bo'lishi SSSRning g'alabasiga bo'lgan ishonchning keskin pasayishiga olib keldi va bu ikkilanayotgan elementlarning ochiq yoki yashirin ravishda fashistlar tomoniga o'tishiga olib keldi.
  Qochqinlar soni ayniqsa Kraikov Qizil Armiyasi va Polsha armiyasi orasida ko'paydi. Polyaklar fashistlarning va ayniqsa, G"arb kapitalistlarining va"dalariga ishonib, sharqda Rossiya hisobiga buyuk imperiya barpo etish bilan jiddiy hisoblashdi! Albatta, polshalik kommunistlarning hammasi ham Sovetlarga sodiq qolishmadi, ammo qolgan siyosiy soyalar ... Liberallar ayniqsa ishonchsizdir ... Shunday qilib, Polsha bo'linmalari deyarli darhol Moskva bulg'origa taslim bo'lishni boshladilar. tajovuzkor ... Yaxshiyamki, ularning soni oz edi va bu hali urushning borishiga hal qiluvchi ta'sir ko'rsatmadi.
  Fridrix qolgan uchuvchilardan ajralib, birinchi juftlikni o'zi amalga oshirdi. U ko'rdiki, dushman endi fashistlar qo'shinlarini shunchalik zich o't bilan kutib olmadi va tanklar yo'lida deyarli minalangan maydonlar qolmadi. Ammo sovet askarlari qattiq kurashdilar. Piyoda askarlari o't ochmadilar va tanklarni yopishga, ularning izlarini yoki bir nechta granatalarni buzishga yoki yonuvchan aralashma butilkalari bilan o't qo'yishga harakat qilishdi.
  Terminator bola asosan sovet qurollari tufayli hisobni oshirdi. Bundan tashqari, sho'ng'in uchun vaqtni yo'qotmaslik uchun gorizontal tekislikdan otish. To'g'ri, pistirmada joylashgan bir nechta tanklar ham yo'q qilindi. SSSR aviatsiyasi harakatsiz harakat qildi. Ertalab faqat yettita U-2 samolyoti, keyin to'rtta Lagga paydo bo'ldi. Umuman olganda, Fridrix ular bilan tetikni engil bosib, qisqa suhbatlashdi ... Va keyin, har doimgidek!
  Allaqachon zaiflashgan jangovar nuqtalarni bostirgandan so'ng, fashist tanklari maydon bo'ylab va xandaqlarga yugurishdi ... Biroq, bu oltinchi va qisman beshinchi mudofaa chizig'ida tankga qarshi ariqlar va tipratikanlarga ham duch keldi (jami sakkiztasi bor edi) ). Sovet o'qotarlari asabiylashib, uzoqdan o'q otishni boshladilar. Natsistlarning artilleriyasi shafqatsiz edi va aviatsiya .... Hozircha, konkida uchish kabi, hamma narsa maydalangan edi. Xo'sh, Fridrix, har doimgidek, hammadan oldinda, tezroq va sovuqroq. Qo'shinlarning shakllanishida o'zgarishlar ro'y berdi, kuchli pulemyot bilan qurollangan Pattonlar oldinga siljishdi. O'zini qurbon qilgan, ammo taslim bo'lishni istamagan kamikadze piyoda askarlarining yo'qotishlarini kamaytirish bo'yicha majburiy qaror ...
  Fridrix qiz do'sti Xelga bilan uchinchi turni amalga oshirdi. Bu erda ular birinchi marta Sovet samolyotlarining ko'p yoki kamroq partiyasini uchratishdi. Ularning orasida hatto beshta Br-3 ham bor edi (ular qazilgan joydan). G'alati, ammo SSSR bombardimonchilari nemis eyslarini ko'rib, darhol orqaga qaytishdi va jangchilar ularni kutib olishga shoshilishdi.
  Fridrix sovuqqonlik bilan yaqinlashmoqchi bo'lgan mashinalarni otib tashladi. Jumladan, fyuzelyajda SSSR qahramoni yulduzi tushirilgan eys. Tajribali jangchi, ammo bulutlarga kirishga harakat qildi, ammo Fridrix Bismark kabi yirtqich hayvonga qarshi, bu faqat yomonroq bo'ldi. Terminator bola yo'qolmagan holda, bir vaqtning o'zida o'ttiz oltita qiruvchi va to'rtta hujumchi samolyotni urib tushirdi, ishga tushdi va bombardimonchilarning orqasidan yugurdi.
  Biroq, bu erda Fridrix o'z mashinasi unchalik shoshilmaganini va hatto majburiy dvigatelda ham 740 kilometr masofani bosib o'tmaganini aniqladi. Sababi aniq, Fridrixning 30 millimetrli Mr-108 to'plari Mr-103 bilan almashtirildi, ular sekundiga 960 metr tezlikda tanklar tomiga ancha samarali kirib boradi va dushman jangchilari juda uzoq masofadan, lekin deyarli bir yarim baravar og'irroq va daqiqada 420 o'q otishni o'rganish tezligi bilan (ammo, Fridrix odatda transga tushib, bitta snaryad bilan urishni afzal ko'rdi!). Ha, va qurollar uchun o'q-dorilar, ayniqsa Fridrix uchun ko'paytirildi. Xullas, bombardimonchilarga yetib olish oson bo"lmadi. Bir nechta chaqqon He-362 jasur, yosh eysni ortda qoldirdi. Ular do"l kabi ekinlarga yog"di, sovet mashinalarini maydalab, qiynab yubordi. Bundan tashqari, Br-3 sekinroq va yomon qurollanganligi sababli terrorchi uchuvchilar uchun oson o'ljaga aylandi. Fridrix ziyofat oxiriga kelib allaqachon pishgan edi, lekin u yana o'nlab masofani bosib o'tib, elliktasini nokautga uchratdi. Biroq, bola ikki yuz ellik uchta mashinadan iborat oldingi rekordini yangilay olmadi.
  Fridrix qalbida katta ishtiyoq bilan qaytdi. U g'alaba qozondi va g'alaba qozonmoqda! Va uning xiyonati haqidagi fikrlar butunlay g'oyib bo'ldi. Yigit hatto o'ziga o'zi aytdi:
  - Nega bu noto'g'ri qarashlar! Do'stlaringiz va farzandlaringiz o'sib ulg'aygan uydir! SSSR esa Vatan emas, balki xalqlar qamoqxonasidir!
  Helga bu so'zlarni eshitdi, lekin ularning asl ma'nosini tushunmay, tasdiqladi:
  - Siz haqsiz! Va biz yaqinda farzandli bo'lamiz! Garchi, men oshqozon olishni xohlamayman, lekin hali ham shunday urush bor!
  Fridrix kulib yubordi.
  - Bu Qodir Tangrining irodasiga bog'liq. Biroq, Papa va bir qator metropolitanlar biz tomonda!
  Hujumning to'rtinchi navbati, reaktiv dvigatelli Fokken-Vulf-5 qurol oviga aylandi, chunki faqat bir nechta tank qo'lga olindi. Ammo haqiqiy sinov hali oldinda edi.
  Rotmistrovning beshinchi gvardiya tank armiyasi Krasnogvardeyskiy hududiga o'tishni yakunladi. Biroq, to'liq ajablanib bo'lmadi. Fashistlarning razvedka samolyotlari katta miqdordagi tanklarning harakatini qayd etdi va natsistlar qarshi choralar ko'rishga shoshilishdi. 2-SS Panzer armiyasining besh yuzga yaqin SS bo'linmasi, shuningdek, strategik zaxiradagi ikki yuzta mashina Rotmistrovning zirhli mushti bilan mustahkamlangan to'qqiz yuz ellik tank va o'ziyurar qurollarni kutib olish uchun chiqdi. Xususan, jang dalada, Pervomayskiy kolxozi yaqinida bo'lib o'tdi, u erda nemis granatalari va qurollari qo'lga olingan chiziqda joylashgan edi.
  Fridrix va eng yaxshi nemis eyslari quruqlikdan va havodan katta zarbani qaytarish uchun chaqirildi.
  Stalingrad jangi qahramoni, general-leytenant Rotmistrov Oliy qo'mondonning o'zidan kelgan buyruqni bajarib, Moskva yaqinidagi jang hali mag'lubiyatga uchramaganiga chin dildan ishondi. Uning qo'lida hokimiyat bor edi, SSSR ilgari yo'qotgan narsalarini qaytarib oladi degan umid porlab turardi. Biroq, o'z kuchi ostida harakatlanadigan ustun juda cho'zilgan. Bu qisman Uchinchi Reyxning razvedka samolyotlaridan qochish istagi bilan bog'liq bo'lib, marshning yana bir davomiyligi dushman samolyotlarining zarbasi tufayli temir yo'l liniyalariga zarar etkazishi bilan bog'liq edi.
  Og'ir bombardimonchilarning zarbalari katta tank kuchlarini o'z kuchi bilan yuzlab kilometr yurishga majbur qildi. Bundan tashqari, marsh maksimal tezlikda edi ... Tanklar parkining ma'lum bir xilma-xilligini hisobga olgan holda, ba'zi avtomobillar filtrlarni almashtirishga muvaffaq bo'lishdi, boshqalari, aksincha, eski turlar, shu jumladan nomukammal transmissiyalar dizel dvigatellarini sekinlashtirdi.
  Dushman samolyotlarining shafqatsiz va ommaviy zarbalari tufayli beshinchi zarba armiyasi oldingi chiziqdan etarlicha uzoqda joylashgan edi va bu po'lat maydonchani kechqurundan ertalabgacha borishga majbur qildi.
  Natsistlarning yanada ixcham guruhi allaqachon Rotmistrovni kutayotgan edi. Tanklarning umumiy soni bo'yicha fashistlar sifat jihatidan ustun edilar: bir yarim yuzga yaqin "Panteralar" -5 va "Yo'lbarslar" -5, shuningdek, o'nlab "Goerings" L (17 futlik ingliz mashinalari) "Panthers" quroliga taxminan teng bo'lgan qurollar), E-50, AG-50 va "Patton". Superferdinanda tank qirg'inchilari hali ham yo'lda edi.
  Albatta, fashistlarga ommaviy ravishda hujum qilish yaxshiroq bo'lar edi, lekin dahshatli Jukov natsistlar kuchli qarshi choralar ko'rishidan qo'rqib, Rotmistrovni haddan tashqari shoshiltirdi. Biroq, bu allaqachon qilingan ...
  Ammo bu erda Sovet armiyasida bitta kozır bor edi - bu jiddiy aviatsiya qopqog'i edi ... Samolyotlar Ural yo'nalishini ham, stavkalar zaxirasini ham olib tashladi, hatto o'quv mashinalari, shuningdek jihozlar to'g'ridan-to'g'ri konveyerdan jangga otildi. . Bu o'ng qanot va orqa tomonni, ancha oldinga yugurib kelgan fashistik xanjarni yorib o'tish imkoniyati edi.
  General Gota va boshqa qo'mondonlar, Moskva operatsiyasi rejasini dastlabki muhokama qilish paytida, Krasnogvardeysk, albatta, Sovet qo'shinlarining jangovar zaxiralari bilan tank jangi maydoniga aylanadi, deb taxmin qilishdi, bu sizning qopqoqqa ega bo'lishingiz kerakligini anglatadi. reja.
  Maxsus nemis samolyotlari, ayniqsa Xe-362 havo bo'shlig'ini kuzatib bordi, shunda Krasnogvardeiskiydagi jang nafaqat tank, balki Ikkinchi Jahon urushidagi havo jangi ham bo'lishi kerak edi!
  Fridrix dushmanga qarshi kurashishga chaqirilgan, u Luftwaffe ning eng yaxshi acesi, havo janglari qiroli Uchinchi Reyxning g'alabasi ramzi edi. Va uning yonida yoki deyarli o'ng tomonida, hujumda va shuning uchun Fokken-Vulf-5 ning ayniqsa kuchli modifikatsiyasida Helga yugurdi.
  Bola hatto kuyladi:
  - Yulduzli kemalarda biz to'lqinlar bo'ylab yuguramiz! Efir girdobida kvarklar ko'piklanadi!
  Helga tasdiqladi:
  - Qizil jonzotlar, sizga ilgak bo'ladi! Yer osti dunyosi jahannam dunyosi bolalariga!
  Fridrix kulib, sevimlisini berdi:
  - Xo'sh, vintdan! O'lim farishtasi, shunchaki hushtak chaling! Hamma axlatni parcha-parcha qilib tashlaydi!
  Helga javoban kulib yubordi.
  - Xo'sh, siz aqllisiz!
  Fridrix o'z samolyotining og'irligi oshishi, uzoq masofali qurollarning o'rnatilishi va o'q-dorilarning ko'payishi bilan bog'liqligidan biroz xavotirda edi. Axir, 30 millimetrli to'pning snaryadlari 20 millimetrli to'pdan uch baravar og'irroq va vayron qiluvchi kuchi bo'yicha to'rt baravar kuchliroq bo'lib, u ham zirhni tashish uchun moslashtirilgan universal quroldir. sayyora va havoda! Yosh eys hatto pulemyotlardan voz kechishni, ularning to'rtta katta kalibrli qurollarini olib tashlashni xohladi, lekin ... Helga parvozdan oldin e'tiroz bildirdi:
  - Axir, bu yaqin jangga kelishi mumkin. Ushbu kozozni saqlab qolish yaxshiroqdir ...
  - Fors-major holatlari va ikkita "otishma" uchun etarli! Fridrix qisqa qildi. Men uchun yaqindan nima otish kerak - bu etarli. Umuman olganda, menimcha, bu erda pulemyot bilan qurollanish ortiqcha.
  Xelga quvnoq kuldi va bolaning orqasiga urdi.
  - Afsuski, hamma ham sizdek yengilmas ritsar emas! Ko'p eyslar hali ham yangi boshlanuvchilar, ular aniq urish uchun yanada zichroq olovga muhtoj ...
  Fridrix asosli ravishda e'tiroz bildirdi:
  - ME-362 U kabi qimmatbaho mashina yangi uchuvchiga berilmaydi. Bu jangchi aslar uchun.
  Helga javob berish o'rniga o'zining qiruvchi-hujum samolyotiga yugurdi, miltillovchi, yalang'och, pushti poshnali. Va yana nima qilish kerak, favqulodda qo'ng'iroq yangradi.
  Fridrix ikkita ekstremal pulemyotni olib tashlaganidan mamnun edi, katta mashina osonroq ishga tushdi va tezlik oshdi va qanotlarning yoritilishi manevr qobiliyatini yaxshiladi. Otish joylarining o'zi parda bilan qoplangan bo'lsa-da, ularning qisqarishi avtomobilning aerodinamikasini sezilarli darajada oshirdi. Me-362 aerodinamik sifatlari bo'yicha hali ham pistonli dvigatellar orasida tengsiz bo'lsa-da, bu universal urush otidir.
  Pastda noyob daraxtlar, dalalar miltillaydi... Kun issiq va unga qarshi kurashish oson bo'lmaganga o'xshaydi. Ayniqsa, bu ulkan jangda yutqazayotgan ruslar. Mana, chap tomonda va bir oz pastda qarg'alar suruvi uchib ketmoqda ... Katta suruv va qarg'alarning ba'zilari juda katta ... Bu dahshatli belgi, qarg'alar barcha urushlarga hamroh bo'ladi, bu shafqatsiz dunyo sentimentallikdan mahrum. Boyarskiy mashhur musiqiy asarda kuylaganidek:
  - Lekin nega! Aql bilan yashash mumkin emas! Lekin nega - hayot bizga hech narsa o'rgatmaydi!
  Bu zo'ravonlik, zo'ravonlik va yana zo'ravonlik! Shafqatsizlik, shafqatsizlik va yana shafqatsizlik millatni mustahkamlaydi!
  Qarg'alar suruvi cheksizdek tuyuladi, ularning o'nlab, yuz minglablari bor va ular germetik yopiq kabinada ham eshitishingiz uchun qichqiradi. Fridrix radio orqali Helgadan so'radi:
  - Biz ularni avtomatlar bilan urishimiz mumkinmi?
  Qiz e'tiroz bildirdi:
  - Yo'q! Bu erda har bir o'q muhim!
  Fridrix kulib yubordi.
  - Nima mumkin! Taxt ostidagi shoh, patronlar sumkasida yotadi.
  Tuxumlar suruvi ortidan sovet samolyotlarining birinchi partiyasi birdan otilib chiqdi. Ularni birinchi bo'lib salamandrlar kutib olishdi. Ikkala tomondan ham yo'qotishlar bo'ldi, ko'proq ruslar halok bo'ldi. Fridrix kech o't ochdi va faqat sakkizta mashinani urib tushirdi. Lekin bu hali ham yomon boshlanish. Ammo bir juft nemis "Salamanders" -3, shuningdek, Me-262 urib tushirildi, u qanday qilib hammadan oldinga o'tishga muvaffaq bo'lganligi noma'lum.
  Ammo asosiy narsa hali oldinda edi. Qarg'alar suruvi tugadi, nemis uchuvchilari Krasnogvardeiskiy dalasi ustidagi bo'shliqqa sakrab chiqishdi.
  Butun armiya nemis eskadroni tomon yugurdi va bu erda, aslida, SSSRning bir nechta havo armiyalarining aviatsiyasi bor edi. Har xil turdagi samolyotlarning ulkan armadasi, lekin eng muhimi bu Yakov va biroz kamroq Laggs edi.
  Fridrix olti kilometrdan ko'proq masofadan o'q uzdi. U yana yovvoyi trans oqimlariga sho'ng'idi, siz maqsad qilmasangiz va barmoqlaringiz avtomatik ravishda bosiladi. Endi hech qanday e'tibor, fikrlar bo'lmasa, tana siznikidek tuyuladi, lekin siz allaqachon noma'lum kuchlarning qo'g'irchog'iga o'xshaysiz ... Demak, tana sizniki emas, balki yer osti dunyosining ruhi - nopok, yovuz kuchlar. ...
  Xo'sh, va terminator bolaning boshida, qo'shiq necha marta yangradi:
  Do'stlar davrasida, lekin ayni paytda yolg'iz,
  Azoblar asirida, qayg'uli tashvishlar!
  Bizning dunyomiz tanbeh berishdan charchagan,
  Na kenglik, na go'zallik ko'rinmaydi!
  Bizni qaerga olib kelding - yovuz yovuz shayton?
  Yovuz iblis armiyani aylantirganda!
  Bizni ovlash, albatta, harbiy shon-sharaf,
  Garchi mening ruhim yomon parazit bo'lsa-da!
  
  O'layotgan ruhdagi bunday bo'shliq
  Botqoq atrofida siz yo'lni ko'ra olmaysiz!
  Va o'lim, bu qoziq shafqatsiz kampirga,
  Muqaddas Rusda o'lpon yig'adigan narsa!
  
  Oddiy tushunish porlamaydi,
  Hammasi internetda, cheksiz kuch!
  Er yuzida yashash istagi,
  Shirin shirinlik, quvonch, baxt bilan tatib ko'ring!
  
  Ammo taqdir o'g'lini urushga yubordi,
  Qaerda biz tinchlikni unutishimiz kerak edi!
  Buning uchun shaytonni la'natlash kerak emas,
  Biz boshqa hech narsani xohlamadik!
  
  Samolyotda men bo'ronni kesib o'tdim,
  Bir nayrangni amalga oshirganingizdan so'ng, ziyofat tojdir!
  Ishoning, Vatan jangchisi o'lmadi,
  Keling, axlat uchun dafn marosimini o'ynaymiz!
  
  Dushman ko'p, kuchli,
  Avtomobillar, qiruvchi samolyotlar, raketalar!
  Biz do'zaxli Vermaxtni parchalab tashlaymiz,
  Rossiyaning jasoratlari kuylanadi!
  Erga keladi, men kommunizmga ishonaman,
  Biz baxtli yashaymiz - aniq bilaman!
  Odamlarning jallodi parchalanadi - fashizm,
  G'alaba ezgulikda bo'ladi, may nuri!
  
  Vatan, tez parvoz,
  Bu bizga muqaddas hayot berdi!
  Yuragimizda Vatan madhiyasi yangradi,
  Axir men u uchun qattiq kurashaman!
  
  Va vaqt, men ishonaman, yorqin, keladi,
  Hech qanday qotillik bo'lmaydi, qarilik tubsizlikka tushadi!
  Jins cheksiz rivojlanadi,
  Yuqori chiziqlar yutuqlariga shoshiladi!
  
  Va bu vaqtni yaqinlashtirishimiz uchun;
  Siz rus askari kabi jang qilishingiz kerak!
  Bu aqlsiz bo'lmagan har bir kishiga etib borishi uchun,
  Ruslar har doim qanday kurashishni bilishadi!
  Fridrixning boshida yaxshi vatanparvarlik qo'shig'i yangradi, ammo sotqin qo'llar va oyoqlar buning aksini qildi. Ya'ni, ular barcha turdagi va markalardagi sovet samolyotlariga qobiq yubordilar. Sovet uchuvchilari yaqinlashib, axlatxonani ishga tushirishga harakat qilishdi ... Volka harakatda ellikdan ortiq mashinani otib, burilish qildi va otishma va zarba berishdan qochdi (u bu kamikadzeni pulemyotning qisqa portlashlari bilan kesib tashladi). . Keyin yosh acening samolyoti siljidi va jangovar trans holatida bola juda ko'p pnevmatik qurollarni berdi. Orqadan chiqqan bir qancha sovet jangchilari juda qirib tashlandi.
  Bu erda Fridrix deyarli o'zini urdi, lekin olov chizig'iga tushib, raqiblarini yo'q qilishni davom ettirdi. Bu safar uning qurboni bo'lgan qo'shaloq motorli "Piyaonlar". O'g'il bolalarning boshidan aforizm o'tdi (piyonalar ham yong'oq emas, bo'lajak malikalar!). Xelga radiosiga shivirladi.
  - Oh, aziz onam! Qanday bosadilar!
  Fridrix tugallanmagan o'lik halqani bajarib, Helga orqasiga o'tishga harakat qilib, uzoq masofadan sovet jangchilarini kesib tashladi. Ulardan biri "Do'kondor" (Lagg-5), fyuzelajda katta qizil yulduz bilan edi ... Shunday qilib, SSSR qahramoni. Qizning o'zi Fokken-Vulfning hujum modifikatsiyasida nemislarning pozitsiyalariga yaqinlashib kelayotgan Rotmistrov armiyasining tanklariga qarata o'q uzdi. Va shu bilan birga u juda aniq zarba berdi, muvaffaqiyatli sho'ng'indi.
  Fridrix esa o'q-dorilar ko'paygani uchun ta'minotga ruhan minnatdorchilik bildirib, dushman samolyotlari bilan jang qildi. U hatto T-34-85 tankiga xoin terminatorini qo'yishga muvaffaq bo'ldi va komandirni tanladi (buni chang va masofaga qaramay, Fridrixning o'tkir ko'zlari osongina ko'rinadigan antennalardan ko'rish mumkin!).
  Lyuk qopqog'i birdaniga uchta snaryad bilan teshildi va tank to'xtadi ...
  Pastki qavat ham issiq edi, Beshinchi gvardiya tank armiyasining avangardlari allaqachon SS granatalari va ikkinchi korpusning qismlariga o'ralgan edi.
  Birinchi sovet mashinalari tankga qarshi xandaqqa tushib, sekinlashdi. Ularga "Yo'lbarslar" -5 va "Panterlar" -5 tez o'q uzishdi. Yangi nemislar kuchli bo'lgan narsa bu masofada jang qilishdir, ular ustidan ustunlikka erishish uchun Sovet tanklari yaqin jangga kirishishi kerak edi. Chiqindixonani tashkil qiling... Ammo taktik jihatdan qaror noto"g"ri bo"ldi, ariqlar qazilgan ochiq maydonni yorib o"tish, "o"lja" kutayotgan mashinalarni kutib olish. Ha, bir vaqtning o'zida ommaviy ravishda qoziq qilmang?
  To'g'ri, Sovet Illari, sezilarli yo'qotishlarga qaramay, kichik bokschi kabi, gigantning murabbosi ostida sho'ng'ib, dushman tanklariga kirib, zarar etkazdi, shu jumladan kichik bombalar. To'g'ri, ba'zi "Yo'lbarslar" -5 da ular panjara tepasida turishgan, ammo ko'plab transport vositalari, nemis piyodalari yo'lda tom ma'noda himoya o'rnatishga majbur bo'lishdi.
  Fridrix, agar ruslar ko'proq konsentratsiyali zarba berishganida, ularda "bir to'da" va foydali yaqin jang qilish imkoniyati ancha yaxshi bo'lar edi, deb o'yladi.
  Qizil uchuvchilarning zarbalari davom etdi, ammo, masalan, juda chaqqon "Salamander" -3 ga qarshi, bu taktika kutilgan natijani bermadi. Nemis aviatsiyasining yo'qotishlari, shuningdek, Sovet aviatsiyasining yo'qotishlari ortib bordi. Ammo bu javobsiz kurash emas edi. Ko'pgina sovet uchuvchilari munosib tajribaga ega edilar, ular bejiz Moskvani qamrab olishmagan, shuning uchun natsistlar juda yomonlashdi.
  Fridrix, iste'dodlari nihoyatda o'tkirlashgan, har doim zarbalardan qochgan va intuitiv ravishda eng xavfli sovet jangchilariga zarba bergan. Rahbarlarni nokautga solishga urinish. U buni qildi va u noto'g'ri ishladi. Aytgancha, mening boshimda bo'shliq va jangni shunday idrok etmaslik bor edi. Tana reaksiyaga kirishdi, nishonlar ushlandi, o'tkazib yuborilganlar yo'q edi. Bir necha marta hatto tanklar ham bor edi.
  Ko"z o"ngimda yuzlab, minglab bo"lmasa-da, har xil turdagi samolyotlar miltillab, miltilladi. Bu erda, masalan, Huffman o'zining Non-362 da ... O'ziga xos tarzda jang qiladi, tezlik, reaktiv mashinaning silkinishi va qoldiqlar har tomonga uchib ketmoqda ... Ruslar ham yomon emas .... Kozhedub aynan shu erda, uni kuchsizlantirish vaqti bo'lar edi ... Fridrix minimal darajada harakat qilmoqda, endi burilishga, iqtisodiy jihatdan urishga hojat yo'q, faqat mag'lubiyatdan biroz o'zgarib turadi ..
  O'q-dorilar, tanklardagi yoqilg'i tugaydi va nemis pozitsiyalaridan ta'sirchan qo'shimchalar keladi. Salamanderlar va hatto bir nechta dahshatli Me-362lar birinchi bo'lib jangga kirishdi va ularning orqasida natsistlarning chivinlari lagerining qolgan qismi. Yana qirg"oqdan sohilga... Sovet samolyotlari ham chekinishni boshlaydi. Ularda yoqilg'i tugaydi va yo'qotishlar oshib ketdi: barcha tasavvur qilinadigan va aql bovar qilmaydigan chegaralar. Fridrix qaytib kelib, Helgadan so'raydi:
  - Hammasi joyida?
  Qiz javob beradi:
  - Samolyot harakatda! Men oltita tank va bitta jangchini nokaut qildim ...
  Fridrix hushtak chaldi:
  - Ha, siz yo'q qilingan tanklar soni bo'yicha mendan ham oshib ketdingiz. Shaxsan men faqat beshta mashinani tumshug'i bilan yo'q qildim!
  Helga kuldi.
  - Va qancha samolyot?
  - Samolyotlarmi? - Fridrixning boshida raqamlar chaqnadi ... - Aynan uch yuz bir! Yangi jahon rekordi. Mana yutuq...
  Helga xitob qildi:
  - Ha, siz shunchaki ritsarsiz! Yo'q, tez orada halokat xudosi. Buyuk Kalining o'zi ... universal jangchi!
  Fridrix muloyimlik bilan tuzatdi:
  - Aslida, Kali xudo emas, balki yovuzlik ma'budasi. Ya'ni, ayol, garchi hinduizmda juda hurmatli va mashhur xudo. Unga ko'plab ibodatxonalar qurilgan va ibodatlar o'qiladi.
  Bola to'satdan uning tizzasini dastagida qattiq tirnalganini payqadi. Va la'natladi:
  - Jin ursin! Bunday og'ir qurollangan mashinada burilish qilishning hojati yo'q edi.
  Helga xavotir bilan dedi:
  - Va mensiz keyingi parvozingiz bormi?
  Fridrix osongina tasdiqladi:
  - Ha, sizning Fokkeningiz hali ham yoqilg'i bilan to'ldiriladi va yuklanadi, meniki esa allaqachon tayyor. Faqat gapirmang, faqat o'zingizni ehtiyot qiling!
  Helga qat'iy dedi:
  - Yo'q! Sizga maslahatim shuki, qo'lingizdan kelganicha kurashing va kurashing... Agar iloji bo'lsa.
  Samolyotlar qo'ndi va Fridrix keyingi mashinaga yugurdi. Me-362 va F -490 hujumining tanlangan kombinatsiyasi barcha zamonlar va xalqlar uchun eng maqbul edi.
  Yalang oyoqlari bilan Fokken-Vulf-4 ning o'tkir, qo'pol pedallarini his qilgan Fridrix tezlikni siqib, qo'shiq kuylay boshladi:
  - Men jangga boraman! Men jonzotni changga aylantiraman!
  Krasnogvardeyskdagi jang davom etdi. Rotmistrov armiyasining tanklariga qo'shimcha ravishda, janubiy qanotdan va Kashirna Sovet fronti hududidan olingan bir yarim yuzta sovet texnikasi jang maydoniga o'z vaqtida etib keldi. To"g"ri, hozircha mashinalarning faqat birinchi partiyasi yetib keldi. Sovet aviatsiyasi ham taslim bo'lishni o'ylamagan, ammo hozirgacha u unchalik faol bo'lmagan.
  Fridrix shu maqsadda maxsus ishlab chiqilgan to'plaridan foydalangan holda tanklar ustida ishlashga kirishdi. Uning fikriga ko'ra, 37 millimetrli kalibr hali ham bu maqsad uchun eng mos edi. Bu erda, masalan, Rudel bunday qurollar bilan, hech qanday jangovar transsiz, vayron qilingan, aniqrog'i, butun urush davomida 534 tankni nokaut qilgan. Lekin u Fridrix emas, oddiy odam edi. Bola otasining onasiga bolaning qornidagi homilaga birgalikdagi ta'siri, balog'at yoshidagi fenomenal qobiliyatlarning namoyon bo'lishidan tashqari, naslni psixopatga aylantirishi mumkinligini esladi ...
  Ehtimol, uning jangovar transi va jangchining bu super kuchi ham tabiati unga noma'lum bo'lgan ta'sirning natijasidir.
  Ammo hozir tanklar kelayapti, uchuvchi uchun ularning harakatlari sekin, Fridrix uchun esa undan ham sekinroq ko'rinadi. Yosh eys gorizontal tekislikdan o'z-o'zidan tozalana boshladi. U shunchaki yonadi va uradi. Kichik portlashlardan yorug'lik chaqnadi, lyuklar teshildi. Shu bilan birga, ko'plab mashinalar yonadi, chunki gaz baklari jangovar bo'linmada joylashgan. Vayronagarchilik, T-34 slingshot barrel kabi uchib ketdi.
  Ko'pincha snaryadlarga tegish o'q-dorilarning portlashiga olib keldi. Va bu o'z navbatida ...
  Fridrix bunday arzimas narsalar haqida o'ylamadi, u katta yo'qotishlarga duchor bo'lgan va urinishlar befoydaligini anglab, sovet xalqi tomonidan qazilgan ariqlardan ko'ra, soqchilar tanklari aylanib o'tishganini tomosha qildi.
  Lekin bu yerda ham ularni noxush syurpriz kutib turardi. Yigirma o'nlab "Superferdinandlar" yaqinlashishga muvaffaq bo'lishdi. Ular, afsuski, Amerika motorlaridan foydalanish tufayli kuchli haydash xususiyatlariga ega edilar.
  Sovet mashinalari ochiq maydon bo'ylab harakatlanayotgan edi, ya'ni afsonaviy jangchilar uch kilometr masofadan turib urishlari mumkin edi. Albatta, "Superferdinandlar" o'tkazib yuborilgan, ammo zenit qurollarining yuqori otish tezligi ularga tez-tez zarba berishga imkon berdi. Bundan tashqari, dala qattiq qazilgan va chig'anoqlar bilan haydalgan va T-34-85 tezlikni oshira olmadi. Ammo ular otilish paytida to'lqinlar kabi harakat qilishdi. Va Panthers -5 va chaqqon Amerika jodugarlari -5, tezyurar tank qirg'inchilari, Ferdinandlarning yordamiga shoshilishdi -4.
  Fridrix (sof ongsiz ravishda) qo'mondonlarni nokaut qilishga harakat qildi. Hatto taranglikdan barmoqlarim ham siqilib qoldi. Va mevalar bor edi! Yosh terminator gorizontal proektsiyadan qirq ikkita T-34 tankini, uchta KV-ni va ikkita Su-122ni nokaut qildi. Bu yana uchta mashina bo'lishi mumkin edi, lekin ular Sovet jangchilarining reydi, eng muhimi, hujum samolyotlari tomonidan chalg'itdilar. Ularning so'zlariga ko'ra, Fridrix 37 millimetrli pnevmatik qurolni va ikkita 20 millimetrli qurolni (shuningdek, agar siz chiroqqa yoki gaz bakiga yoki dvigatelga urilsa, juda ajoyib) o'rnatishni boshladi.
  Faqat yigirma ettita samolyot va ulardan o'n sakkiztasi Ils ... Yomon emas, har bir tankning ahamiyatini hisobga olsak, hatto bu o'jar jangda zarar ko'rgan ... Mana bir nechta T-34-85 tezlashtirilgan va hali ham yopilish uchun sindirilgan. diapazon. Bu erda zaif zirhli Amerika "Jodugarlari" -5 yonib ketdi.
  Fridrix Hans-Ulrich Rudelning hujumchi samolyotini ko'rdi. Bu allaqachon mashhur bo'lgan eys, "Shtuka" ni kuchliroq va tezroq Fokken-Vulf-5 bilan almashtirishga qaror qilganga o'xshaydi. Uning mash'al emblemasi hammaga ma'lum. U Fridrixdan so'radi:
  - Qani, o'lim farishtasi!
  Terminator bola javob berdi:
  - Gestapodagi ishlar va mening yutuqlarim bor!
  Rudel ishontirdi:
  - Va men yaxshiman! Lekin qanday qilib bunchalik aniq va tez, hatto gorizontal tekislikdan ham otish mumkin?
  Bola kulib, javob berdi yoki hatto kuyladi:
  - Hamma imkonsiz narsa mumkin, men aniq bilaman! Oqar suvda Yer shohlarining olmosini toping!
  - Hech narsa, kun oxirigacha o'ttizgacha yetib olaman! Rudel va'da berdi.
  Qaytish, samolyotni almashtirish va yana mahalliy Me-362 samolyoti, qanotlaridagi o'q teshiklaridan tashqari, Volka boshchiligida hech qanday zarar ko'rmagan. Va, albatta, tank jangi ....
  Krasgvardeyskiyda havo issiq edi. Beshinchi gvardiya armiyasining ustunlari va boshqa jabhalardan olib tashlangan brigadalar yuqoriga ko'tarildi. Nemislarga qo'shimcha kuchlar, shu jumladan Amerikaning o'nlab tank qirg'inchilari, 110 millimetrli qurolli eng so'nggi M-18 samolyotlari keldi. Ushbu mashinalar halokatli kuchi bo'yicha Tiger-5, 105 kalibrli qurollardan kam emas edi va hatto T-34 ni ham yaxshiroq mag'lub etdi, chunki ular rikoshetga kamroq moyil edi. Qurolning o'zi, shu bilan birga, konvertatsiya qilingan Amerika zenit qurolidan, ya'ni u tez o'q uzadi. Faqat bu erda zirh nemisnikiga qaraganda zaifroq, ammo baribir snaryadni peshonada ushlab turish uchun 186 millimetr etarli. Ayniqsa, yo'lda T-34-85 tez-tez bulg'angan.
  Fridrix, hatto masofadan turib, tsunami yaqinlashayotganini, Qizil Armiya samolyotlarining yangi to'lqinini his qildi. Bu shuni anglatadiki, bu deyarli bir-biriga yopishgan tanklarga bog'liq emas, shuning uchun hujum samolyotlari ularga g'amxo'rlik qilsin. Aytgancha, ular orasida juda og'ir qurollangan va zirhli He-329 ko'rinadi. Hujum samolyotlari va tank qirg'inchilari kuchli. Ayniqsa, nafaqat tankning tomini, balki peshonasini ham teshadigan 88 mm Ra-44 qurollari bilan. Faqat bu erda havo jangida, bu mashina, yumshoq qilib aytganda, Fokken-Vulfning "ishchi toychog'i" kabi ko'p qirrali emas.
  Hujumchi samolyotlar orasida Fridrix Helga samolyotini payqab qoldi. Albatta, safga qaytdi.
  Terminator bola yo'lda bir oz pastga tushib, biz uchta tank va o'ziyurar qurol-76 ni kesib o'tamiz, shunday deb kuyladi:
  - Biz tomosha qilamiz! Shunchaki eng yuqori supersinf!
  . 18-BOB
  Helga osongina javob berdi:
  - Albatta sizga ishonaman! Men yuragimni hayvonga bermaganman! Javob sizga beriladi - ishonasizmi yoki ishonmaysizmi?
  Fridrix javob berish o'rniga pastdan uzoq masofadan otishni boshladi... Va keyin balandlikka ko'tarildi.
  Sovet samolyotlari juda ko'p edi, lekin hali ham birinchi marta kamroq. Luftwaffe uchuvchilari o'zlarini notanish maktabda zerikarli tengdoshini kaltaklagan birinchi sinf o'quvchisi kabi juda ishonchli his qilishdi, shundan keyin u tom ma'noda kuchga to'lib ketdi.
  Sovet uchuvchilari ayyorroq bo'lib, zarbalar ostida yiqilib, nemislarni o'zlariga tortishga harakat qilib, darhol guruhlarga bo'linishdi. Fridrix tepalikka chiqib, ularga hujum qildi. Biroq, uning uchun dushmanning to'g'ridan-to'g'ri hujumdan voz kechishi faqat taktikani osonlashtirdi. Ammo boshqa nemis jangchilari jangga kirishdi.
  Fridrix He-362 odatda undan oldinda bo'lganini g'azab bilan ta'kidladi. Lekin mayli, bir necha kilometr uzoq masofadan turib, baribir kesishni hech kim bilmaydi.
  Va "Salamanderlar" -3, xuddi bolalar qog'oz samolyotlari kabi, sakrab, to'lqinlar ustida akula kabi sakrashadi va ular o'zlari ...
  Fridrix ushbu mashina qanday urib tushirilgani haqida o'ylashga ulgurmasdan oldin o'zining qurboni - qo'mondon samolyotini tanladi. Bola axloqni keltirib chiqardi:
  - Urushda yutqazishingiz mumkin, sportdan farqli o'laroq, bir marta urushda g'alaba qozonasiz, o'yindan farqli o'laroq, cheksiz! Biroq, taxtadan parchalar faqat yutqazgandan uchib ketadi, g'olib taxtaga qo'yadi, hatto ilgari urilgan jangovar bo'linmalar ham!
  Biroq, kurash maydonda sezildi. Misol uchun, Vittmann allaqachon juda qotib qolgan tank acesi, u "Yo'lbars" da jang qilgan. U qurolchi bilan birga tez-tez o'tkazib yubordi, garchi tank osongina burildi. Gunner Shleyx, yuzidagi terni artishga zo'rg'a ulgurdi. Ushbu po'lat yirtqich hayvonning peshonasi allaqachon bir necha bor urilgan, ammo hozirgacha u rikoshet qilishga muvaffaq bo'lgan. Vittman o'pkasining tepasida qichqirdi:
  - Yaqinroq kelishsin, asabiylashmang, iltimos...
  Jang ishtirokchisi, yaqinda Sovet Ittifoqi Qahramoni bo'lgan 31-brigada shtab boshlig'ining o'rinbosari Grigoriy Penejkoning taassurotlari ham insonning o'sha dahshatli sharoitdagi ahvoli haqida gapirdi. ...Aqliy tasvirlardan oldin og'ir suratlar bor edi ... Shunday bo'ldiki, membranalar bosildi, quloqlardan qon oqardi. Dvigatellarning uzluksiz gumburlashi, metallning shovqini, gumburlashi, snaryadlarning portlashi, yirtilgan temirning yovvoyi shitirlashi ... Aniq o'qlardan minoralar burildi, o'ralgan qurollar, zirhlar portladi, tanklar portladi.
  O'tib bo'lmaydigan og'ir "Patton" -3, deyarli bo'sh bo'lmagan Sovet T-34-85 ni olishga harakat qildi. U xirilladi, qalqonli zirhlar bo'rtib. "Jodugarlar" -4 sirpanib ketdi va manevrni o'zlari qo'llashga harakat qildi. Bu go"yo bir-birini o"ldirmoqchi bo"lgan qadimgi ritsarlarning otliq qo"shini edi. Ko'pincha ikkala tank ham aniq o'q uzib, bir-birini portlatib yubordi.
  Otishmalardan benzin baklariga tanklar bir zumda yonib ketdi. Lyuklar ochildi va tank ekipajlari tashqariga chiqishga harakat qilishdi. Grigoriy zirhiga osilgan, yarim kuygan yosh leytenantni ko'rdi. Yarador bo"lib, lyukdan chiqa olmadi. Shunday qilib, u vafot etdi. Atrofda unga yordam beradigan hech kim yo'q edi. Askarlar vaqt hissini yo'qotdilar, ular tankning tor kabinasida na tashnalikni, na issiqlikni, na zarbalarni his qildilar. Bir fikr, bir istak - tirikligida dushmanni yeng. Vayronaga aylangan mashinalaridan tushib, dalada dushman ekipajlarini qidirib topib, texnikasiz qolgan sovet tankerlari ham ularni to"pponcha bilan urib, qo"l-qo"l bilan ushladilar.
  Qandaydir jahl bilan vayron bo'lgan nemis "Yo'lbarsi" zirhiga ko'tarilgan va natsistlarni "tutunni o'chirish" uchun lyukni avtomat bilan urgan kapitanning surrealizm uslubidagi surati. U yerda. Tank kompaniyasining qo'mondoni Chertorijskiy qanchalik jasorat bilan harakat qildi. U snaryadlar bo'roni orqali dushmanning "Yo'lbars" tomoniga -5 bostirib kirdi, lekin uning o'zi zarba berdi. Mashinadan sakrab tushgan tankerlar yong"inni o"chirishdi. Va ular yana jangga kirishdilar.
  Helga Grigoriy Penejko tankining tomini oxirgi snaryad bilan teshib bo"lgan edi. Snaryad benzin bakiga tegdi va hamma narsa alanga oldi. Olov sovet tankerlarini yoqib yubordi va ularni lyuklaridan sakrashga majbur qildi. Ammo yarador bo'lgan Grigoriyning o'zi ham sakrashga ulgurmadi ... U tiriklayin yondi va yer osti dunyosi nima ekanligini tushundi ...
  Fridrix dushman samolyoti allaqachon aqlli bo'lib qolganini va birgalikda uchib ketishga harakat qilayotganini ko'rib, tanklarga o'zi hujum qildi ... Nemislar haqiqatan ham juda qiyin bo'lishdi, garchi eng og'ir qurollangan ingliz Challenger tanklari jangga kirishgan bo'lsa ham (The ekipajlar ham Britaniya o'g'illaridan va juda aniq suratga olishadi!) .
  Fridrix shaytoniy energiya va hayajonga to'la, u butun bir tank armiyasi bilan va hatto havo bilan jang qilishingiz kerak bo'lsa ham, u hamma narsani va hamma narsani bir qo'li bilan supurib tashlashga tayyor. Ammo siz qaytib kelishingiz kerak, yoqilg'i va o'q-dorilar tugaydi, buning uchun parvoz, ellik ettita samolyotni urib tushirish va o'ttiz bir tank va oltita o'ziyurar qurolni, shuningdek, yana ikkita zirhli transport vositasini, uchta Katyushani, To'rtta Andryusha, orqaga o'tishga harakat qilgan mashinalar.
  Helga ta'kidladi:
  - Ruslarning bizning qishloqlarda ayollar haqida qo'shig'i bor! Va bizda nafaqat ayollar, balki erkaklar ham, sizga kerak bo'lgan narsa!
  Fridrix rozi bo'ldi:
  - Bizning erkaklar, sizga nima kerak, lekin ayollar yaxshiroq!
  Helga ayyorona dedi:
  - Ayol ko'z yosh to'kish bilan yutadi, erkak ko'z yosh to'kish bilan!
  Fridrix tishlarini ko'tarib dedi:
  - Biz o'tkir bo'lganimiz uchun, bugun hammasi yomon emas!
  Keyingi parvoz uchun yolg'iz uchishingiz kerak ... Xo'sh, agar shunday bo'lsa, unda yurakni yo'qotishning ma'nosi yo'q ... Foken-Vulfda havo sovutgichli dvigatel bilan allaqachon issiq. Juda issiq, motor, quyosh nuri va sovish uchun ozgina vaqt. Fridrixning o'zi ham bunday vahshiy yuk bilan hali yiqilmaganiga hayron bo'ldi. Axir, bu oddiy ... u barcha ichki narsalarni yeydi ...
  Sovet tanklari butunlay yupqalashtirildi ... Shunga qaramay, nemislarga yana qo'shimcha kuchlar keldi va deyarli barcha hujum samolyotlari jangga otildi ... Ammo Rotmistrov uchun armatura ham mos keladi ... Boshqa frontning xuddi shu tanklari.
  Ammo havo ancha tinchroq, garchi jangchilar yoki hujumchi samolyotlarning alohida partiyalari mavjud.
  Fridrix eski isbotlangan taktikani takrorlaydi, u allaqachon uni tushkunlikka solmasligini biladi. Va nemislar ...
  Qayta guruhlash ham bo'lib o'tmoqda, chunki Sovet tanklarining aksariyati allaqachon yo'q qilingan, keyin siz o'zingizga hujum qilishga urinib ko'rishingiz mumkin ... Vittman ma'yus ta'kidladi:
  - Sakkizta tank nokautga uchradi ... Bir kun uchun bu yaxshi, lekin bunday kun uchun yomon ...
  Qo'llanma tuzatdi:
  - Aslida, o'n ikki ....
  Vittmann gapini bo"ldi:
  - Ruslar tankga qarshi chuqur ariqdan o'tishganda to'rtta vayron qilingan mashina - hisoblamang! Bu elementar edi. Ha, va o'q-dorilarni to'ldirish kerak ...
  Ammo sovet tanklari hujumga uchragan samolyotlar, ayniqsa, ularni olishga kirishganida, yana oldinga yugurishdi. Xususan, Fridrix ellik beshta snaryadni otgan, shundan qirq to'qqiz T-34 tanki va oltita o'ziyurar qurol. Bu esa unga besh yarim daqiqa vaqt ketdi... Bu jang... Albatta, bundan ham ko"proq bo"lishi mumkin edi... Fridrix o"yladi, nega bir vaqtning o"zida ikkita to"pdan o"q uzishi kerak? Va bittasi etarli ... Ayni paytda ...
  Helga uni aeroportda kutib oldi, shunchalik ishtiyoq bilan o'pdi va pichirladi:
  - Mana, ritsarlikning timsoli - Don Kixot!
  - Nima deding? Fridrix qichqirdi.
  Qiz darhol tuzalib ketdi:
  - Kechirasiz, bo'ri bolasi... Men Lancelot demoqchi edim!
  O'g'il qirilib ketdi:
  - Unda boshqa masala! Axir, Don Kixot ritsarga parodiya. Aqlsiz ritsarlik va manfaatsiz zodagonlik qaysidir ma'noda masxara qilinadi!
  Helga rozi bo'ldi.
  - Umuman olganda, men tushunaman! Lekin...
  Fridrix qizning gapini bo'ldi:
  - Samolyotlarda tirik!
  Sovet tank ekipajlari va uchuvchilari o'ta muvaffaqiyatsiz jangning to'lqinini o'zgartirish uchun so'nggi marta urinishganga o'xshaydi. General Gota ruslarning taktikasini sinchiklab o"rganib chiqqan tajribali qo"mondon sifatida hujumga shoshilmadi va hattoki o"q otish kuchidagi ustunlikdan yuz foiz foydalanish uchun biroz orqaga egildi. Va, albatta, bron qilish. Bu past bo'yli bokschining oldidan orqaga chekinadigan, ikkinchi raqamli bo'lib ishlaydigan, lekin o'lchami past bo'lgan pinsherning masofani yopishiga va ustunlikka ega bo'lishiga imkon bermaydigan taktikasi. Xo'sh, Rotmistrovning boshqa iloji yo'q! Yo hujum qiling yoki o'ling! Ikkinchisi yaxshiroq, garchi ikkalasi ham birga bo'lishi mumkin!
  Xo'sh, Fridrix ham samolyotlar bilan kurashishi kerak ... Bu ham jang, va dushman jasur ...
  Ammo birinchi navbatda, terminator bola o'n beshta hujumchi T-34-85 tankini otdi. Bir portlashda shunchalik efirli ...
  Helga xitob qildi:
  Siz havo imperatorisiz! Shunday qilib Uchinchi Reyx mashhur bo'ladi!
  Fridrix unga javob berdi:
  - Va u allaqachon mashhur! Va siz maqtashingiz shart emas!
  Helga qichqirdi:
  - Va siz uni yanada ulug'laysiz!
  - Harakat qilaman! - deb baqirdi Fridrix.
  U yana o'ta jangovar transga tushdi. Bolaning boshida g"alati o"ylar aylanib yurdi. Masalan, Uchinchi Reyx g'alabasidan keyin unga nima bo'ladi? Albatta, imperator xotinining homiyligi uni eng yuqori lavozim bilan ta'minlaydi va uning o'g'li Buyuk imperiyaning vorisi bo'ladi. Qiziqarli manzaralar! Va nihoyat, ruslar, hatto qonli gruzin Stalin ham ularni o'rgana olmaydigan tartib va tartibni o'rganadilar.
  Garchi, albatta, g'alaba hali ham uzoqda ... Yoki u Fritzga qulagan qiruvchi samolyotni olib ketishi mumkin. Shunday qilib, bir necha o'nlab fashistik mashinalarni o'ldirib, SSSRga qahramon sifatida qaytib kelasizmi?
  Ammo asirlikdan qochgan urush qahramonlari otib tashlansa, bu unga yordam beradimi, lekin .... Stalin hech kimga umuman ishonmaydi, o"g"li yo"qligini aytdi, Yakovlev! Shunday qilib, u endi Fridrixning oldiga qaytib bora olmaydi ... Ayniqsa, qilgan ishidan keyin ... SSSRga darhol qochib ketish mumkin edi, ular unga "Stuka" ni berishgan. Bola kechirilardi... Mayli, jazo batalonlariga jo"natishgandir, u ham fashistlarning bir qismini otib tashlasa... Ha, qaytishga imkoni bor edi... Lekin hozir SSSRda ular uni ayamaydi, u juda qonli bo'lib qoldi ....
  Fridrix, nega u Sovetlar tomoniga o'tmadi, deb o'yladi. Xo'sh, u Berlinning markazida bo'lgan Gitler yoshlariga qo'shildi, keyin omon qolishning boshqa yo'li yo'q edi. Lekin nega u komissarlarni o'ldirdi? Siz shunchaki uni o'chirib qo'yishingiz mumkin edi ... Nega unda bir yirtqich hayvon to'satdan uyg'ondi ... Hatto hayvon ham emas, chunki hayvonlar odatda ovqatlanish uchun yoki ochlik hissi tufayli o'ldiradilar. Boshqa tomondan, odam o'ldirishni o'yin-kulgiga aylantirdi, yo'lbarsdan ham battar bo'ldi ...
  Unga nima bo'ldiki, qotillik quvonch keltira boshladi va Uchinchi Reyxda yuksalish, martaba qilish istagi butun mohiyatini qamrab oldi? U kim bo"ldi, .. Nega vatanparvarlik, xalqiga bo"lgan bog"liqlik tuyg"usini yo"qotdi?
  Biroq, u bormi? Mana o'sha general Vlasov yoki Boris Alekseevich Smyslovskiy. Bu yerda ham g"alati odam, chor Rossiyasi zodagon korpusining namunali vakili bo"lib tuyulardi. Va u Gitler va boshqa fashistlar tomoniga o'tishi kerak edi. Rossiya imperatorlik armiyasining ofitseri, kapitan. Fuqarolar urushidan keyin u Polshada internirlangan, keyin Germaniyaga hijrat qilgan. U Germaniya armiyasida xizmatga kirdi. 1928-1932 yillarda Reyxsverning Harbiy kafedrasi (Bosh shtab akademiyasi) qoshidagi Oliy kurslarda tahsil olgan. Ikkinchi jahon urushi yillarida u rus ko'ngilli bo'linmalarini shakllantirishda faol ishtirok etdi. U nemislar Rossiyaning tiklanishiga hissa qo'shishi mumkinligiga ishondi: "Nemis qo'shinlarining g'alabasi bizni Moskvaga olib borishi va asta-sekin hokimiyatni bizning qo'limizga o'tkazishi kerak. Nemislar Sovet Rossiyasining qisman mag'lubiyatidan keyin ham uzoq vaqt anglo-sakson dunyosiga qarshi kurashishga majbur bo'ladilar. Vaqt bizning foydamizga ishlaydi va ular bizga bog'liq emas. Ittifoqchi sifatidagi ahamiyatimiz oshadi va biz siyosiy harakatlar uchun to'liq erkinlikka ega bo'lamiz".
  Bolaning boshi avvalroq internetda o"qiganlari ustida suzib ketdi... Tasodifan uning ko"zlari ma"lumotnoma sahifasiga o"girildi - "natsizm sheriklari - millatning uyati!"
  To'g'ri, shu bilan birga u hech qachon general A. A. Vlasov bilan hamkorlik qilmagan, chunki u na o'z qarashlarini, na harakat rejasini baham ko'rmagan, lekin u bilan shaxsan uch marta uchrashgan, asosan Germaniya Bosh shtabining ko'rsatmasi bilan.
  Fridrix uning fikrini bo"ldi... Sakson uchta sovet samolyoti urib tushirildi, so"nggi snaryadlar esa allaqachon tanklarga o"rnatilgan, endi qaytish ham mumkin... Xo"sh, u qanaqa badbashara... Qanday qilib yiqildi... Qonli fohisha! Ko"zlar darrov ho"l bo"lib ketdi... Tuzli ko"z yoshlari silliq o"g"il yuzlaridan oqib tushdi... Qanday achchiq, hatto o"zingni ham otib yubor!
  Qaytib kelgach, charchagan, ammo quvnoq Helga ko'rinishi darhol uning kayfiyatini ko'tardi va u yana jangga otildi ... U jangchi! Demak, u g"alaba qozonish uchun tug"ilgan, kimning millati zaifroq bo"lsa, u bilan do"st emas!
  Helga birdan payqab qoldi:
  - Yig'layapsizmi?
  Fridrix bosh chayqadi.
  - Allaqachon ko'zim yoshlandi, charchoqdan! Qanday jang! Olti kundan beri ko"zimni yummayapman! Va bundan oldin, deyarli uxlamadi!
  Helga tasalli berdi:
  - Mana, qozon yopiladi va biz biroz uxlaymiz ... Bir oz qoladi. G'alaba qozonish uchun ozgina!
  Fokken-Vulfax-4 samolyotida uchish, dushman samolyotlari ko'rinmaydi va tanklardan ozgina qoldi. Ammo u erda bo'lganlarni ham tugatish kerak.
  Helga radioga shivirlaydi:
  - Xo'sh, keling, ularni olamiz! Shunday qilib, sakkizni burish!
  Fridrix kulib yubordi.
  - Sakkiztasini burish, oltitasini elkama-kamarga olishdan yaxshiroqdir!
  Sho'ng'indan mashinani urib yuborgan qiz qichqirdi:
  - Yo'q, sizni oltilik deb tasavvur qilib bo'lmaydi. Sizda podshoh zoti bor.
  Beshinchi gvardiya armiyasidan shoxlar va oyoqlar bor edi. Endi Gota oldinga borishni buyurdi, ayniqsa kech bo'lganligi sababli, vaqt kechki ovqatdan ancha o'tib ketgan va qorong'ilik yaqinlasha boshladi.
  Jang maydonida ming yuzdan ortiq vayron qilingan va yo'q qilingan sovet tanklari va uch yuzga yaqin nemis tanklari qandaydir zarar ko'rgan. Ulardan oltmish beshga yaqin mashina restavratsiya qilinmagan.
  Va Fridrix qiz do'stini karavotda uxlash uchun qoldirib, hali ham uchib yurardi. Bu safar u artilleriyani bostirish uchun yo'naltirildi. Rotmistovning umidsiz yurishi kuchlarning bir qismini, Meinshein qo'shinlarini boshqa tomonga yo'naltirdi va ular bir kecha-kunduzda o'n ikki kilometrdan oshmadi. Tun tushdi, lekin bo'ronchilar hali ham ishlamoqda edi. Ular shunchaki uchuvchilarni almashtirdilar.
  Fridrix yana bir bor U-2 tungi bombardimonchilariga duch keldi. Avtomobillar deyarli erga yaqin uchib ketishdi - past darajadagi parvoz. Ularda bunday niqob bilan o'tib ketish imkoni bo'lardi, ammo bu vaziyatda yosh terminatorning shayton instinkti ishladi.
  Qolaversa, Fridrix to"satdan ko"z yoshlaridan juda uyalib ketdi va uning jahli chiqdi... Hatto bolaning qiyofasi ham o"zgarib ketdi. Va butunlay boshqacha, boshqa qo'shiqning so'zlari boshimga yugurdi;
  G'azab olovli to'lqinda tanaga tarqaladi,
  Bunday narsani va hozir menga nima bo'layotganini tushunish mumkin emas!
  Bu erda er osti dunyosi qalbdagi barcha qoralikni ochdi,
  Men saroylarni xohlayman - bu menga sevgilim va kulbadagi jannat etarli emas!
  
  Va hammasi qanday sodir bo'ldi, hatto Xudo ham bilmaydi,
  Men xoin bo'ldim, lekin hozirgacha o'likman!
  Bu vahiy qayerdan, kim tug'di,
  Men ilhomni idishga solaman - qudratli kuchlar!
  
  Iblis bizni to'rga sudrab, ayovsiz doiraga tashladi,
  Shunday bo'ldi, men to'rga tushib qoldim!
  Ammo men tarmoqni buzaman va Xudoni qalbim bilan qabul qilaman,
  Faqat samoviy oyni la'natlamang!
  Va bular men aniq bilaman, qurolli aka-uka!
  
  Oh, menga imkon bering, muqaddas Rabbiy
  Mening tabiatim, siz xiyonat va sharmandaliksiz!
  Men go'shtni xohlardim, faqat go'shtni,
  Va donolik uxlab qolgan tubsizlikka tushdi!
  
  Fashist dedi: siz bizga xizmat qilasiz -
  Siz er, pul, unvonlarni tan olasiz!
  Ammo joningizni bering
  Va bu dunyodagi eng yomon jazodir!
  
  Ammo men zaifman, tartibsizlikka tushib qoldim,
  Va u o'zida tiriklikni, or-nomusni, vijdonni yo'q qildi!
  Shunday bo'lsin, qiyin haqiqat
  Axir, bu roman emas, bu shunchaki hikoya!
  
  Nima qilishim kerak, orqaga qaytish;
  Qolgan narsa yo'q, va endi hech bo'lmaganda bo'yin ilgakda!
  Ammo jin: "Bu tartibsizlikni tugating,
  Bunday qo'rqoqlik, bizga ishoning, men qabul qilmayman!
  Fridrix bu "vokalni" tugatdi, "quloqlarini" yiqitdi va keyin u juda charchaganini his qildi ... Va allaqachon gullab-yashnagan narsa, ya'ni 11 iyulda yangi kun keldi. U esa yetti kundan beri oyoqqa turdi...
  Qo"ngandan so"ng bola zo"rg"a karavotga yugurdi va darhol yiqildi;
  Tush juda tarang bo'lib chiqdi ... Fridrix o'zining talaba ekanligini va ma'ruza tinglayotganini orzu qildi. Bundan tashqari, ulkan o'sish o'qituvchisi buni shunday ishtiyoq va ishtiyoq bilan aytadiki, siz beixtiyor tinglaysiz. U erda biz Rossiyaning azaliy tarixiy dushmani AQSh haqida gapiramiz. Aftidan, vatanida ular oxir-oqibat o'ch olishning munosib qurolini o'ylab topishdi;
  - Bilishingiz kerakki, Pentagon armiyasi bizning boshqa olamlarga yo'lni buzish istagimizga qarshi kurashda o'zining eng yaxshi zarba beruvchi kuchlarini joylashtirgan. Men NATO armiyasiga telegramma yubordim, u yerda yerni egallab olmoqchi emasligim, butun insoniyat manfaatiga qaratilgan tinch tadqiqot olib borayotganimni aytdim. Ular mening xabarimni olishmadi, ular hammani o'zlarining shubhali va xudbin qadriyatlar shkalasi bo'yicha o'lchaydilar. Bu megaloman haromlar butun insoniyatni boshqarishi mumkin deb o'ylashadi. Ularning fikricha, agar ular qo'lga olish va yo'q qilish uchun manik ehtirosga ega bo'lsa, unda boshqa olamlarning boshqa vakillari ham xuddi shunday hayvon ehtirosiga ega bo'lishi kerak.
  Ma'ruzachi to'xtab, saxovatli olqishlar to'lqinini tingladi. Volka ham uni qattiq olqishladi, garchi u orqasida turgan hokimiyatni tan olishni yoqtirmasa ham. Xo'sh, qudratli dev davom etdi:
  - Men hayvon yoki yirtqich emasman, lekin men o'zimni himoya qilishga qodirman va niyatim bor, mening sivilizatsiyamning yaxshiligi mening kurashimga bog'liq va agar mening dushmanlarim va mening tsivilizatsiyam dushmanlari hujum qilish niyatida bo'lsa, men himoya qilish niyatidaman. o'zim. Men bilan erkinlik o'rtasida turganlarni yo'q qilaman. Insoniyatni deyarli qulga aylantirganlar, o'zlarini eng oliy millat deb bilganlar, odamlarning yurisdiktsiyasidan tashqarida, qasos oladilar. Men allaqachon bir guruh oligarxlarning har biriga bir tiyin berdim, ularga bo'ysunuvchi qo'y kabi bolta ostiga tushmaydigan, jang qilishga qodir odamni misol qilib ko'rsataman. Biz hammamiz birlashishimiz kerak, chunki bu bizning umumiy ishimiz, chunki Yerda tez orada nafas olish uchun hech narsa bo'lmaydi. Endi biznesga. Amerika va NATO flotlarini mag'lub qilish uchun bizga katta, cheksiz energiya zaxiralari, mutlaqo yangi qurol kerak va bizda u bor. Ko'pchilik uchun, hatto sizning eng yaxshilaringiz ham, H-bombasi eng zo'r bo'lib tuyuladi. Ko'pchilik, hatto eng yaxshilaringiz ham, amalda amalga oshirish qiyin bo'lishi mumkin bo'lgan yo'q qilishdan tashqari, energiya olishning boshqa kuchli usuli yo'q deb o'ylashadi. Barchangizga termoyadro reaksiyalari, vodorod atomlarining birlashishi va geliy hosil bo'lishi bilan tanishsiz. Xo'sh, temirgacha bo'lgan boshqa elementlar. Yadro sintezi milliardlab yillar davomida yulduzlarga yorug'lik beradi. Va ko'pchiligingiz uchun printsipial jihatdan yangi sintez reaktsiyalarini amalga oshirish mumkinligiga ishonib bo'lmaydigan tuyuladi: ular tabiatda deyarli mavjud emas. Ko'pchiligingiz, agar reaktsiya tabiatda mavjud bo'lmasa, u printsipial jihatdan mavjud bo'lmaydi degan stereotipik fikrlarga to'la. Qanday bema'ni aldash, super-tsivilizatsiyalar fani tabiatda mavjud bo'lmagan miqyosda va reaktsiyalarda ulkan energiya massalarini olish yo'lini beradi. Siz allaqachon kvarklarning mavjudligini bilasiz: elementar zarralarni tashkil etuvchi mini-zarralar. Hatto sizning faningiz ham yuzlab elementar zarralarni topdi. Ulardan tashqari, sizning faningiz ham qayd etgan, har xil turdagi zarralar mavjud bo'lib, ularning ko'plari sizga g'alati yoki hatto ortiqcha tuyuladi. Kvarklarning xilma-xilligi sizni hayratda qoldiradi, buni odatiy mantiqiy tarzda tushuntirish qiyin. Yaqinda sizning olimlaringiz preon deb ataladigan zarralarni, kvarklarni tashkil etuvchi zarralarni kashf qilishdi va siz ularga to'g'ri erisha olmadingiz va o'rgana olmadingiz. Xo'sh, siz hali yadrodan nafaqat preonlarni, balki kvarklarni ham ajratib olishga muvaffaq bo'lmagansiz. Xo'sh, ularning birlashishi yoki bo'linishi tufayli qanday energiya olish mumkin: hatto termoyadro reaktsiyasi bilan solishtirganda ham o'lchab bo'lmaydi. Hatto yer haqidagi fanning zamonaviy, ancha past darajasida ham, zarracha qanchalik kichik bo'lsa, shunchalik ko'p energiya ajratib olishini ko'rsatadigan nazariy hisoblar mavjud. Bu shuni ko'rsatadiki, agar bunday energiyani o'zlashtirish mumkin bo'lsa, u holda energiya manbalarining deyarli cheksiz manbasini olish mumkin edi. Biroq, hech bir er olimi nafaqat mikrozarrachalarning termoyadroviy reaktsiyasini qayta yarata olmadi, balki yadrodan erkin kvarkni ajratib olishga muvaffaq bo'lmadi.
  Hatto bepul, bog'lanmagan kvarkni olish ham hali muvaffaqiyat emas. Nima sababdan ultra yengil zarrachalarni sindirish yoki birlashtirish orqali reaktsiyani nafaqat takrorlash, balki tabiatda tuzatish ham mumkin emas. Buning sababi shundaki: shuning uchun termoyadro reaktsiyasi shunchalik qiyinki, uni majoziy ma'noda hatto qo'llari juda kalta qahramon deb ham atashadi. Termoyadro reaktsiyasini yuzaga keltirish uchun atom bombasining energiyasi, atom bombasi portlashi uchun esa oddiy portlovchi moddalar kerak bo'ladi. Kvark sintez reaksiyasini yuzaga keltirish uchun termoyadro zaryadining portlash reaksiyasi yetarli emas, uning kuchi reaksiya uchun yetarli emas, shuning uchun ham tabiatda o"ta og"ir kvarklar uchramaydi. Atom sintezi doirasidagi reaksiyalarni ajratuvchi va tasniflaydigan bosqich, oraliq bosqich yo'q. Termoyadro sintezida birin-ketin bosqichlar mavjud bo'lib, ular ajralib chiqadigan energiya jihatidan ortib boradi. Termoyadro portlashidan ko'ra ko'proq energiya chiqaradigan va juda kam uchraydigan reaktsiya: annigilyatsiya reaktsiyasi. U materiya va antimateriyaning aloqasidan kelib chiqadi. Tabiatda u kamdan-kam uchraydi, juda kam uchraydi, chunki haqiqiy dunyoda antimateriya deyarli yo'q. Annigilyatsiya reaktsiyasi tabiatda kam uchraydi, elementlarning termoyadroviy reaktsiyasi bilan termoyadroviy reaktsiya o'rtasida oraliq bosqich yo'q . Muammoning mohiyati shundaki, antimateriyaning o'zi oddiy materiyadan yaratilmagan. Ko'rinadigan tizimimizda biz buni kuzata olmaymiz. Ammo agar siz kosmosda harakat qilsangiz va o'zingizni koinotlar tutashgan joyda, dunyo va dunyoga qarshi chegarada ko'rsangiz, yo'q qilish jarayoni qanday keng miqyosda davom etayotganini ko'rasiz. Muammoning mohiyati etarli miqdordagi antimateriyani, ya'ni real dunyoda mavjud bo'lmagan materiyani olishda bo'ldi. U doimiy ravishda haqiqiy oddiy materiya bilan aloqada bo'lardi, ikkita alohida zararsiz kimyoviy element aloqa qilganda portlashi kabi, u yo'q bo'lib ketishi yoki portlashi kerak edi. Protonlar, neytronlar, elektronlar pozitronlar, antineytronlar, antielektronlar bilan aloqada bo'lib, turli yo'nalishlarda harakatlanadigan fotonlar va boshqa zarrachalarga aylanadi. Ularning kengayish tezligi juda katta va yorug'lik tezligidan oshadi. Ha, keng miqyosli annigilyatsiya paytida zarralar bir-biridan uzoqlashib, super yorug'lik tezligiga o'tadi. Zarrachalarni tezlatgichlarda tezlashtirib, oddiy usulda anti moddani olish qiyin. Shu tarzda olingan natija hech qachon xarajatlarni oqlamaydi. Shunga qaramay, qattiq miqyosda antimateriya olishning samarali usuli eksperimental tarzda topildi. Uning mohiyati shundan iboratki, antimateriyani, shuningdek, materiyani olish ehtimoli taxminan bir xil, ya'ni antimateriya va oddiy materiya o'rtasidagi farq katta emas va moddaning qutbliligini o'zgartirish uchun ko'p energiya talab qilinmaydi. Buni maxsus maydonning unchalik kuchli bo'lmagan nurlanishi va maxsus tabiat to'lqini yordamida amalga oshirish mumkin. Kvarklar, preonlardan tashqari, kreonlar, rezonlar, forkonlar, ryumonlar, xorodonlar, romonlar va boshqalar mavjud. Maxsus telepatik darajadagi nurlanish kreon-rezonans darajasida materiyaning tuzilishini o'zgartiradi, faqat bir oz o'zgaradi, tuzilishini o'zgartiradi. mikrozarrachalarning joylashishi. Maxsus to'lqinlarning kashf etilishi fan va jamiyatda inqilob qildi. Ammo kimning nurlanishi, qaysi daraja materiya turini o'zgartirishi, uni sifat jihatidan yangi darajaga o'tkazishi, materiyaning xususiyatlarini o'zgartirishi mumkin. Inson qobiliyatlarini, uning g'ayrioddiy qobiliyatlarini o'rganishda nurlanishning yangi turi kashf qilindi. Biz gitleratorlar, boshqa xalqlar va xalqlardan oldin qo'shimcha qobiliyatlarni o'zlashtirdik. Yangi telepatik nurlanish qo'rg'oshin va undan ham zichroq qattiq supermateriallarga kirib bordi, bu o'z-o'zidan boshqa tizim va nurlanishning boshqa diapazonini ko'rsatdi. Hatto sizning fan va tsivilizatsiya darajangizda ham yorug'lik tezligidan oshib ketadigan nurlanish mavjud va yaratilgan. Radioaktiv nurlanishlardan Alfa, Beta, Gamma, allaqachon Beta nurlari yorug'lik tezligidan bir oz ko'proq harakat qiladi va Gamma-AS nurlanishi bilan yorug'lik tezligidan deyarli bir yarim baravar ko'p. Yer sayyorasida ular yorug'lik tezligidan ikki baravar yuqori bo'lgan Klekon va Der to'lqinlarining nurlanishini allaqachon tajriba sifatida kashf qilishgan. To'g'ri, ular mikrodozalarda ishlab chiqarilayotganda, ular hatto istiqbollardan xabardor emaslar. Men radiatsiya tezligi va uning materiyaga kirish qobiliyati o'rtasida to'g'ridan-to'g'ri bog'liqlik borligini aytaman. To'lqin diapazoni qanchalik qisqa bo'lsa, penetratsion quvvat qanchalik baland bo'lsa, radiatsiya tezligi shunchalik yuqori bo'ladi. Gamma nurlari faqat bir santimetr qo'rg'oshindan o'tgandan keyin yarmiga zaiflashadi. Klekon va Der radiatsiyalari uchun penetratsion quvvat yanada yuqori. Aura, teleportatsiya, telekinez, telepatiya, kiberkinez, tormokinez, plazmokinez bo'ladimi, qo'shimcha diapazonli nurlanish eng yuqori tezlikka ega va barcha kirib boradigan diapazonga ega. Ya'ni, olamlarni boshqarish, energiyaning misli ko'rilmagan shakllarini o'zlashtirish kaliti ruhiy ustki tuzilma deb ataladigan narsada yotadi. Energiyaning eng yangi shakllari makrokosmosda ildiz otishi va amalga oshirilishi mumkin bo'lgan mikrodunyoni o'lchashning eng yangi shakllariga, o'lchovlariga yo'l ochadi, mikro-fundamental zarralar orasidagi o'lchovlarni real dunyoga o'tkazadi, ya'ni prokat deb ataladi. bo'sh joy. Yangi turdagi energiya yangi qurolni beradi, Z-56 nurlarini chiqaradi va tajovuzkor armadani kukunga aylantiradi. Men endi yangi energiyaning mohiyatini batafsilroq tushuntirib bera olaman va uning qanday paydo bo'lishini, shuningdek, birlashishning ta'sirini batafsil tasvirlab bera olaman, ammo bizga allaqachon ultimatum berilgan. Bu gorillalar bizni qo'rqitishni o'ylaydi, lekin biz taslim bo'lsak ham, ular orolni haydash va uni bombalar va og'ir qurollar bilan dazmollash vasvasasiga qarshi tura olmaydi. Agar harbiy harakatlar bo'lmasa, unda nega Yankilar bunday armada yig'ishdi, ularga qo'rqitish akti kerak, butun dunyo uchun o'rnak. Sizning hayotingiz menga bog'liq. Men tajovuzkorga bir umr eslab qoladigan saboq beraman, kim tirik qolsa, o'liklarga havas qiladi!
  Bu iborada Fridrixning orzusi buzildi. U jahl bilan ko'zlarini ochdi. Xelga uning qarshisida turib, qo"lida guldastalar tutdi, yalang"och, qizcha oyog"ining barmoqlarida esa atirgul bor edi, u bilan bolaning yalang, pushti tovonini mehr bilan qitiqladi.
  - Mayli, uxlang. Kechki ovqat vaqti keldi!
  Fridrix o'rnidan sakrab turdi va darhol qornini so'rdi ... Lekin ha, u bir hafta davomida deyarli hech narsa yemagan edi. U faqat suv bilan suyultirilgan mustahkamlangan shokolad ichdi. Bola quyoshga qaradi va hayron bo'ldi:
  - Bu g'alati, men besh soatga yaqin vaqt sarfladim, lekin bu juda kam ko'rinadi. Yangi qurollar haqidagi eng qiziqarli ma'ruzani tinglashga vaqtim ham yo'q edi!
  Helga kuldi.
  - Yangi qurol haqidami? Ha, buyuk jangchilar jang qilganda, eng qadimgi texnika barchaga g'alaba qozonish imkonini beradi. Lekin birinchi navbatda baliq sho'rvasini iste'mol qiling. Bir juft qiz, sizning muxlislaringiz, siz uchun maxsus payvandlangan. Ovqatlaning va yangi kuchlar keladi.
  Fridrix baliq sho'rvasini zavq bilan oldi, bu unga Yer sayyorasidagi eng mazali taom bo'lib tuyuldi. Bola shlyapasini bo'shatib, qornida og'irlik paydo bo'ldi. Ammo shunga qaramay, quvnoq o'rnidan sakrab, mashinaga yugurdi.
  - Xo'sh, Helga, biz yana jang qilamiz!
  Qiz o'ynab javob berdi:
  - Va qanday!
  Va endi ishonchli ot Me-362 ajralmas sun'iy yo'ldosh Fokken-Vulf-4 bilan birgalikda atmosferani yana pervanellar bilan qiynamoqda. Va bu urushda bo'lgani kabi. Fridrix Helgadan so'radi:
  Jangdan tashqari sevimli mashg'ulotingiz nima?
  Qiz ohista kulib javob berdi:
  - Hatto aytish qiyin! Siz bilsangiz ham. Men yog'och o'ymakorligi bilan shug'ullanardim. Bunday chiroyli naqshlar chiqdi ... Va men ham fantastik hikoyalar yozishga harakat qildim. Faqat bir-ikkita yozganimda hamma ustimdan kula boshladi. Va shu qadar uyaldimki, ularni yozishni to'xtatdim. Bilasanmi, ustingdan kulishi qanchalik yoqimsiz!
  Fridrix rozi bo'ldi:
  - Ha, men tushunaman! Hozir men shon-shuhrat cho'qqisida bo'lsam ham! Ammo o'lishim bilanoq, men deyarli ...
  Helga gapini bo"ldi:
  - Yo'q! Ishoning, ular unutmaydilar! O'ylaymanki, sizning nomingiz havo armiyasi yoki bosib olingan sharqiy shaharlarning bir qismi deb ataladi. Yoki Berlindagi ko'chadir!
  Fridrix kulib yubordi.
  - Ha, sen meni yupatganding!
  Helga jiddiy tarzda qo'shib qo'ydi:
  - Balki aviatsiyadagi buyurtma ham sizning portretingiz bilan tasdiqlanar. Birinchidan, sizning shunday shirin yuzingiz bor, ikkinchidan, sizning natijangiz, allaqachon yigirma ming besh yuzdan ortiq dushman samolyoti, hech kimdan oshib ketishi dargumon!
  Fridrix ham jiddiy e'tiroz bildirdi:
  - Yo'q, agar SSSR bilan urush juda uzoq davom etsa yoki ular hali ham kechagi ittifoqchilar bilan kurashishlari kerak bo'lsa, ular oshib ketishi mumkin. Shunday qilib, hamma narsa mumkin ... Lekin printsipial jihatdan, mingta samolyotga erishish mumkin! Men nima qila olaman va bu!
  Suhbat to'xtatildi, dushman jangchilarining kichik bir otryadi oldinga uchib ketdi va keyin ular jiddiy ravishda qurol olishlari kerak edi.
  Fashistlar armiyasining haddan tashqari charchoq va charchoqqa qaramay , Krasnogvardeiskiydagi g'alaba Fritz va ko'p qabila guruhini yangi marralarga ilhomlantirdi.
  Natsistlar Moskvaga hujum qilishga jur'at eta olmadilar va sharqda joylashgan Pavlovskiy Posad shahriga hujum qildilar va unga tutash hududlarni mustahkamladilar.
  Sovet askarlari, aks holda jasorat bilan jang qilish mumkin emas edi, lekin nemis qo'shinlari orasidagi yo'lak kechqurun shu qadar torayib ketgan ediki, u allaqachon o'qqa tutilgan edi.
  Fridrix va Xelga yana qarshi hujumga o'tishga va bo'shliqni to'ldirishga harakat qilgan tanklarni qabul qilishga majbur bo'lishdi. Va keyin ular o'zlarini va mukammal tarzda ko'rsatdilar. Yigit tanklarda besh yuzdan oshib ketishga muvaffaq bo'ldi! Va bu odatda ultra-sinfning yutug'idir!
  Fridrix haqiqatan ham o'zini juda zo'r ekanidan xursand edi! U barcha zamonlar va xalqlarning eng zo'r jangchisi ekanligi tabaqalar sinfini anglatadi! Va hammadan balandroq va sovuqroq bo'lish nimani his qiladi! Fridrix - Bo'ri, ya'ni bo'ri!
  Allaqachon qorong'i edi va jang hali ham o'chmasdi. Mashhur Rommel qo'shinlari yirtilgan shimoldan nemis ustunlari va janubdan Mainshteyn dovoni Pavlovskiy Posad shahrini o'rab olgan. Yarim tunda Gotaning tanklari va birinchi navbatda, bir nechta Ferdinand-4 samolyotlari ushbu qishloqning chetiga bostirib kirishdi ... Ammo ular to'xtashga majbur bo'lishdi. Keyin Gota eng o'jar himoyani chetlab o'tishni buyurdi. Ertalab soat ikkida Pavlovskiy Posaddan sharqda ikkinchi SS korpusi va birinchi tank korpusining qismlari, shuningdek, SSSRdan bo'lganlar bir-birlarini kutib olish uchun chiqishdi. Shunday qilib, 1947 yil 12 oktyabrga o'tar kechasi Moskva harbiy guruhi atrofida blokada halqasi yopildi!
  . Љ19-BOB
  1947 yil 13 oktyabr kuni ertalab Fridrix har doimgidek fidokorona va mohirona jang qildi. Uning sodiq uchuvchi oti balandligi yirtilib ketdi va dvigatel, bola uni bir necha marta majburlaganiga qaramay, muvaffaqiyatsiz ishladi ...
  Sovet qo'shinlarining qarshiligi sezilarli darajada zaiflashdi ... Fashistlar o'tib bo'lmaydigan qal'aga aylantirilgan Moskvaga hujum qilishga hali jur'at eta olmadilar, lekin sharqqa qarab harakat qildilar. Pavlovskiy Posadda janglar hali ham qizg'in davom etayotgan edi, fashist qo'mondonlari ruminiyaliklar, italiyaliklar, arablar, hindlar va boshqa xorijiy bo'linmalarni bostirib, shaharda tanklardan foydalanishni asosli ravishda rad etishdi.
  Fridrix ikki yoki uchta kichik havo to'qnashuvlarida qatnashdi va qiyinchiliksiz o'nga yaqin samolyotni kesib tashladi. Boshqa nishonlar yerdan edi: to'plar, gaubitsalar, minomyotlar, Katyushalar va agar omadingiz bo'lsa, tanklar.
  Ikkinchisi esa tez-tez uchramasdi. Maslahat puchga chiqqanga o'xshaydi. Tushgacha, oktyabrning juftligi chidab bo'lmas holga kelganida, qisqa sukunat bo'ldi va Frederik yoki u rasman Frederik Buyuk Bismark deb atalgan bo'lsa, Smolenskka chaqirildi.
  Yosh eys-terminator juda mamnun va quvnoq ko'rinardi. Fridrix o'zining xiyonatidan juda achchiq va uyalgan bo'lsa-da, fashistik mukofotlarni olish umidi bolani xursand qildi.
  Helga u bilan birga chaqirildi. Qiz ham hayajonda edi va uning marvarid tishlari maftunkor pantera tabassumi bilan porladi. U dedi:
  - Ko'rdingmi, bo'ri bola, biz ruslarni yengdik!
  Fridrix bu holatda optimizmni baham ko'rmadi:
  - Hozircha bu faqat oraliq muvaffaqiyat va kurash... Janglar va janglar tobora kuchayib bormoqda. Ammo boshlanishi va aslida muvaffaqiyatli ...
  Mukofot uchun KPSS viloyat qo'mitasi binosi tanlandi. Katta avtoturargohda ko'plab hashamatli mashinalar, asosan Amerikada ishlab chiqarilgan.
  Darhaqiqat, majlislar zalida AQSh armiyasi, Britaniya imperiyasi, Kanada hukmronligining qo'g'irchoq generallari bor edi. Hatto ingliz knyazlaridan biri ham bor edi... Va, albatta, Germann Geringning o'zi va Adolf Gitler... Faqat bu Fridrixni hayratda qoldirdi, Margaret u bilan birga emas edi. Ajablanarlisi, ehtimol, homilador bo'lgan bu ajoyib, noyob ayol o'zini va acedan olgan bolasini xavf ostiga qo'yishni xohlamaydi ... Axir, urush umuman hazil emas!
  Yoki u Gitlerning yangi sevimlisi bilan eri bilan muloqot qilishni xohlamaydimi? Bu erda, umuman olganda, hamma narsa mumkin va Afrodita kabi go'zal va Gera kabi makkor ayolning ongida nima borligini o'qish deyarli mumkin emas ...
  Biroq, Fridrix bundan xursand. Fuhrerning huzurida o'zini va uning his-tuyg'ulariga xiyonat qilish xavfini, beixtiyor imo-ishora yoki o'ylamagan so'z bilan ochib berishning o'zi etarli emas edi. Axir, shoxli erlar, ayniqsa yarim dunyo hukmdori shaxsida, juda xavflidir. U kabi qattiqqo'l odam uchun ham Uchinchi Reyxning birinchi raqamli askari!
  Mukofot uchun kelganlarning ko'pchiligi uchuvchilar edi - Geringning o'zi ace, General Dua nazariyasining ashaddiy muxlisi - aviatsiya, urushlar xudosi, albatta, birinchi navbatda havo kuchlari ajratilgan. Ammo tankerlar ham bor edi, ular orasida mashhur Wittmann ham bor edi. Va taqdirlash marosimi ritsar xochlari bilan boshlandi.
  Xelga chaqirilganda, qiz tom ma'noda otdek sakrab, tovonini urib yubordi. U ritsar xochi va maxsus jangchi nishoni, tanklar bilan taqdirlangan ... Buning ustiga, fyurer Adolfning o'zi qizga olmosli nominal qilichni, urushda janglar natijasida o'zini namoyon qilgan eng yaxshi ayol sifatida topshirdi. Moskva jangi.
  Wittmann eman barglari, qilichlar va olmoslar bilan xoch oldi, oltin eman barglari, qilichlar va olmosli Ritsar Xoch yulduzi ham "chaqaloq" Huffmanga topshirildi. O'zining o'zgarmas kovboy ko'ylagidagi amerikalik eys ham mukofot oldi.
  Fridrix oxirgi mukofotga sazovor bo'ldi ... Bu juda mantiqiy edi, chunki u eng yaxshilarning eng yaxshisi edi. Oliy mukofot - Temir xoch ritsarining Buyuk yulduzi, eman barglari, qilichlar va olmoslar fashistlar madhiyasining qo'rqinchli sadolari ostida topshirildi. Bundan tashqari, to'rt yuz, besh yuzta samolyot va to'rt yuz, besh yuz tank uchun to'rtta nishonlar berildi. Bu nishonlar ham oltin edi va hatto mayda olmos bilan besh yuzta edi.
  Gitler uzoq vaqt Fridrixning qo'lini silkitdi va ishtiyoq bilan nimadir dedi ... Bola mashhur xochni ko'zlari bilan yutib yubordi. Olmoslar platina eman barglari va qilich sopi bilan bezatilgan. Mening xotiramda hatto oddiy ritsarlar ham olmos bilan xochlar o'tkazgan, butun urush davomida atigi yigirma ettita shunday ordenlar bilan taqdirlangan bir raqam chaqnadi. Xo'sh, hozirgi paytda bu kamroq ... Yuqori darajadagi mukofot, kumush barglar oltin bilan almashtirilgan Ritsar xochi hali belgilanmagan.
  Biroq, mukofotlar shu bilan cheklanib qolmadi. Gitler Fridrix Harbiy-havo kuchlari va SS gvardiyasining mayor dala marshali unvoniga sazovor bo'lganini, shaxsiylashtirilgan qurollar va bir million besh yuz ming marka (eng yangi o'n besh Panteraning narxi) mukofoti bilan taqdirlanganini e'lon qildi.
  Nominal qurol Helgaga sovg'a qilingan, Damashq po'latidan yasalgan, olmos va zumrad bilan chiroyli bezatilgan dastasi bilan bir xil edi.
  Fridrix vasvasaga qarshi tura olmadi va bir necha marta sultonga loyiq qurolni silkitdi. Tutqich qulay edi, qilich esa juda muvozanatli edi va kuchli yigitcha qo'l uchun engil tuyulardi.
  Shunda mashhur ibora muallifi sifatida tarixga kirgan amerikalik general Mankurt so"zga chiqdi: mening yurtim adashmasin, lekin bu mening yurtim!
  Bundan tashqari, bu qo'mondon o'zining dahshatli shafqatsizligi, shu jumladan harbiy asirlar bilan mashhur bo'ldi.
  Manqurt qattiq gapirdi:
  - Rus vahshiylari juda ko'p erlarni egallab olishdi va unda abadiy tartibsizlik hukm suradigan ulkan kazarma yaratdilar. Qachongacha ularning terrorchi rejimi insoniyatning oltidan bir qismini azoblaydi? Rossiya xalqlari ozodlik va erkin Yevropa armiyasi va AQShning o'z erlariga kelishini kutmoqda. Va shuning uchun Amerika SSSRni mag'lub etish uchun bor kuchini sarflaydi. Butun dunyodan bizning uskunalarimiz va ko'ngillilarimiz oqimi kuchayadi va ko'payadi! (dovulli qarsaklar). Dunyoning barcha davlatlari bolsheviklarning yuqishiga qarshi birlashdilar. Rabbiy Xudo va samoviy lashkar biz bilan. G'alaba uchun oldinga!
  Bir ingliz unga ergashdi va shundan so'ng fyurer to'p boshlanganini e'lon qilib, marosimning rasmiy qismini to'xtatdi. Darhol ko'plab qizlar va ayollar bir nechta mashhur qahramonlarni yaratishga tayyor bo'lishdi.
  Fridrix Helgani sherik sifatida tanlamoqchi edi, lekin u kutilmaganda rad etdi - odat sheriklar yoki harbiy quroldagi sheriklar bilan raqsga tushishni buyurmasligini aytdi. Xo'sh, nega bola boshqa xonimni tanladi, ayniqsa bu erdagi barcha ayollar go'zal - ular maxsus tanlangan. Fridrix jilmayib, yengil raqsga tushdi, lekin bolaning fikri boshqa narsada edi.
  Shunday qilib, u yuqori orden oldi va hozirda yirik feldmarshali... Uning karerasi yuksalib bormoqda va urib tushirilgan samolyotlar va halokatga uchragan tanklar soni bo"yicha uning dunyoda tengi yo"q! Hamma narsa yaxshi bo'lib tuyuladi, lekin negadir mushuklar yuraklarini tirnayapti ... Ammo taniqli shaxslarni olsak, masalan, Kapetiyaliklarning qirollik shoxchasidan qon shahzodasi Robert Artrois. Axir u o"z vatani Fransiyaga qarshi kurashdi, vatandoshlarining qoni qo"lida bo"lsa-da, zarracha jabr ko"rmadi.
  Yuz minglab ruslar esa fashistlar tomonida jang qilmoqda. Hatto Buyuk Gertsog Kirill Romanov ham sharqiy kampaniyani va vatanni bolsheviklardan ozod qilishni qo'llab-quvvatlashini rasman e'lon qildi. Romanovlar fashistlar va ularning ortida turgan G'arb mamlakatlari uchun.
  Xo'sh, agar taniqli knyazlar va Uchinchi Reyx Stalinga qarshi bo'lsa, Frederik nega azob chekishi kerak? Bundan tashqari, uning ota-bobolari SSSRda umuman yashamagan bo'lishi mumkin. Mayli, mantiqan o"ylab ko"raylik... Axir, tarix rivoji allaqachon eng jiddiy tarzda o"zgargan. Endi dunyo hech qachon boshqacha bo'lmaydi, shuning uchun Moskva jangi Sovetlar tomonidan yutqazildi ... Va bu nimani anglatadi? Va, birinchidan, sezilarli darajada o'zgargan dunyoda, uning ota-onasi (darvoqe, turli shaharlarda tug'ilgan) uchrashib, oila qurish ehtimoli keskin kamayadi. Ammo otam va onam ham 1947 yilda tug'ilmagan ... Bu degani, ikkita bobo va ikkita buvi bilan uchrashish ehtimoli ham kamroq bo'ladi!
  Bundan tashqari, genlar to'plami bo'yicha har bir bola noyob va sof individualdir. Va bu shuni anglatadiki, agar kontseptsiya lahzasi hatto bir soat yoki hatto o'n daqiqaga o'zgarsa, u endi u bo'lmaydi ... Fridrix o'ziga xos fe'l-atvori va genlar to'plamiga ega emas, balki butunlay boshqacha, ehtimol hatto tashqi tomondan ham emas. shunga o'xshash bola.
  Ya'ni, o'tmishdagi qotilning aralashuvi, narsalar mantig'iga ko'ra, zamonning daxlsiz qonunlarini buzuvchining yo'q bo'lib ketishiga olib kelishi kerak ... Ya'ni, Fridrix Gitlerning sevimlisiga aylangan holda, shunchaki yo'q bo'lib ketishi kerak! Va u va uning ukasi, ehtimol ota-onasi va boshqalar.
  Ammo yosh eys bu baxtsiz sayyorada hech kimga o'xshamagan tirik va kuchli, sog'lom bo'lgani uchun, ehtimol bu o'tmish uning dunyosi emas! Ehtimol, bu hatto uning koinoti ham, parallel koinot ham emas va hatto vaqt oralig'i bilan ham. Ya'ni, u Fridrixni ota-bobolarini o'ldirmaydi, o'zining vatandoshlarini emas, balki terminator bolaning mavhum o'tmishiga faqat umumiy o'xshashlikka ega bo'lgan begona shaxslarni o'ldiradi.
  Bu shuni anglatadiki, u aslida xoin emas - shunchaki turli xil ilmiy-fantastik seriyalardagi hitmenlar kabi, o'tmishda hozirgi bilimlardan foydalanadigan va hatto aql bovar qilmaydigan kuchga ega bo'lgan odam. Xo'sh, agar u buyuk kuchlarga ega bo'lsa, unda ulardan foydalanmaslik gunohdir ! Taqdir, osmonning o'ng qo'li uni birinchi navbatda Gitler yoshlariga, so'ngra Uchinchi Reyxga yuborganligi sababli, siz martaba qilish uchun bor kuchingizni sarflashingiz kerak. O'n to'rt yoshda, o'g'il bolada mayor feldmarshali bo'lish yaxshi , lekin yigirma yoshda to'laqonli general, hatto feldmarshali ham yaxshiroq. Va kim biladi, ehtimol Uchinchi Reyx va Amerika nihoyat hazm qiladi va keyin uning o'g'li birinchi Jahon diktatoriga aylanadi!
  Shunda to'satdan yigit ko'rishni juda ham kutmagan odam paydo bo'ldi: Evgeniy Porsche ... Uzun bo'yli, chiroyli, baquvvat, hatto bir oz rustik va Uchinchi Reyxning eng yirik magnatlaridan birining qizi uchun hayratlanarli darajada aristokratik emas.
  To'g'ri, oldingi uchrashuvdan farqli o'laroq, qiz olmosli juda qimmatbaho narsalarni kiydi, lekin ayni paytda ular shaffof edi va kichkina oyoqlari bo'lmasa ham, nafis jozibalarini yashirmadi.
  Baland poshnali tufli tufayli allaqachon baland bo'yli qiz deyarli gigantekaga o'xshardi. Fridrixning o'zi o'z yoshiga ko'ra oddiy va hatto kichikroq o'spirin edi, undan pastroq, taxminan yigirma uch, yigirma besh santimetr, poshnali va boshqalarni hisobga olgan holda ...
  Fridrix hatto xijolat bo'ldi, agar u hech qachon bu olti funtli qizdan ko'ra o'smasa-chi (u otasi Porscheda muvaffaqiyat qozongan, gigant emas, garchi uning qanday onasi ekanligi va etagiga kim tushgani noma'lum. !), har doim ko'tarilishi uchun uning ustida bo'ladi. Ha, u avvalgidek yalangoyoq yurgani ma'qul...
  Ammo Evgeniya yosh eysga hayrat bilan qaradi va qo'llarini cho'zib, uning lablaridan o'pdi:
  - Sen mening ritsarimsan! Nur dunyoviy emas!
  Fridrix sarosimaga tushdi:
  -Ha men...
  Yevgeniy gapini bo"ldi:
  - So'zlarga hojat yo'q! Siz maqtovga loyiqsiz. Va nafaqat uchuvchi sifatida .... - Magnatning qizi sochlarini silkitdi. - O'ylab ko'ring, sizda muhandis va dizaynerning ajoyib sovg'asi bor. Shu kabi fikrlarni taklif qiling... Daho! Leonardo Davinchining tepasida.
  Fridrix qo'ng'iroq qildi:
  - Xo'sh, ha! Qabul qilaman, bu rassom birorta ham urushda g'alaba qozonmagan. Uning durdona asarlari butun dunyoni zabt etgan bo'lsa ham!
  Ular raqsga tusha boshlashdi. Evgeniya xuddi shunday go'zal, figurali uchuvchi edi, lekin Volka uchun u juda katta ko'rinardi ... Va atirdan mast qiluvchi hid keldi ... Bola uning hashamatli ko'kragining bo'yin chizig'iga qarab, jismonan kuchli va rivojlangan bo'lishni tabiiy ravishda his qildi. o'smir. Bundan tashqari, Helga hech narsani sezmagandek bo'lib ko'rsatdi. Biroq, nemislarning yosh avlodiga ayolning rashkni his qilishi va undan ham ko'proq namoyon bo'lishi noo'rin, va erkak, agar u urush qahramoni bo'lsa, hatto aldashga majbur ekanligini o'rgatishgan . Zotni yaxshilash uchun nima! Gitler aytganidek: turmush qurgan ayolning boshqa erkakdan bola tug'ishi gunoh emas, eriga qaraganda yaxshiroq jismoniy ma'lumotlarga ega bo'lgan kishi bor. Ammo Evgeniya boladan jiddiy so'radi:
  - Va siz tanklar va o'ziyurar qurollarni boshqarish tamoyillarini juda yaxshi bilishingizni, bunday nou-xaularni o'ylab topishingizni qaerdan o'rgandingiz?
  Fridrix haqiqatni ayta olmadi va istamadi va notanish qizga, hatto uning otasi magnat, Uchinchi Reyxning eng boy odamlari o'ntaligiga kirsa ham, Gitler va Geringning sevimlisi edi. U bemalol javob berdi:
  - Bu erda bolalikdan sevimli mashg'ulotlar rol o'ynaydi ... Turli ilmiy adabiyotlar, ixtiro qilish istagi! Aqlli narsa yaratish uchun stolda o'tirish shart emas ...
  Evgeniya bosh irg'adi.
  - Ha, men ham sportni yaxshi ko'raman va shu bilan birga ilmning granitini kemiraman yoki hatto chaynayman... Shunga qaramay, Piston xonim ofis kalamushiga o'xshaydimi?
  Fridrix, bo'ri tishlarini ko'tarib, tasdiqladi:
  - Ha, kalamushda va nafaqat kabinetda, siz umuman o'xshamaysiz! Katta ehtimol bilan, hatto sizni ham solishtirish mumkin ...
  Evgeniya ogohlantirdi:
  - Faqat sigir bilan solishtirma! Bu juda yomon maslahat!
  Fridrix falsafiy ta'kidlagan:
  - Kim ishda bezorilik qilsa, u echki darajasiga ega bo'ladi! Demak... Bizda ahmoq bozor bor.
  - Bozor jargonmi? Evgeniya taxmin qildi. - Umuman olganda, nemis nutqi to'g'ri bo'lib tuyuladi, lekin qandaydir tarzda ... Juda to'g'ri, aniq joylashtirilgan urg'u, aniq so'zlar, nutqning keskinligi ... Va hech qanday urg'u yo'q, lekin bu to'g'rilikda siz o'zingizga xos bo'lmagan narsani his qilasiz .. .
  Fridrix tashvishlanish belgisini ko'rsatmadi:
  - Nu va bu bilanmi? Ehtimol, siz bu sovet josusi ekanligiga va ruslar amerikaliklar bilan birga yigirma mingtasini va o'zlarining yarim ming son-sanoqsiz samolyotlarini menga Uchinchi Reyxning tepasiga kirib borish uchun sovg'a qilishgan deb gumon qilyapsizmi?
  Evgeniya bosh chayqadi.
  - Yo'q, men bunday deb o'ylamayman! Bu hatto ruslar uchun ham juda ko'p edi. Garchi taniqli maqol bor: Rossiyani aql bilan tushunish mumkin emas. Ammo bu erda menga boshqa narsa tuyuladi, ehtimol siz, qanday deysiz ... SS genetik muhandisligi mahsuloti. Qandaydir kelajak odammi? Men genetika bo'yicha ilmiy asarlarni o'qidim va bilamanki, sun'iy aralashuv orqali inson tabiatini o'zgartirish, yaxshilash yoki yomonlashtirish mumkin. Va sizning jangchiga xos g'ayritabiiy fazilatlaringiz ... Bu haqiqat ...
  Fridrix javob berish o"rniga uzun bo"yli ma"shuqasiga boshini egdi va uning to"la lablaridan ehtiros bilan o"pdi. Keyin dedi:
  - O'zingizga chiroyli bosh bermang. Agar siz mendan nuqsonli bolalar olaman deb qo'rqsangiz, unday emasligiga ishoning! Umuman olganda, suhbat mavzusini o'zgartirishimiz mumkin.
  Evgeniya rozi bo'ldi:
  - O'zgartirganingiz ma'qul! Tanklar haqida gapiring... Xususan, Guderian boshchiligidagi asosiy operativ shtab tanlovli topshiriq berdi: ikki turdagi tanklar... 88 millimetrli El 100 yoki undan qisqaroq, ammo zirhni teshib o"tgan to"pga ega o"rta "Imperator Pantera" kabi, va kamida 250 millimetrli frontal moyil zirh va 105 mm El100 kalibrli qurolga ega og'ir "Qirollik yo'lbarsi", frontal zirh kamida 300 ... Bundan tashqari, birinchi tankning og'irligi ellik tonnadan oshmaydi va ikkinchisi - 65.
  Fridrix gofer oldida sherday xo'rsinib:
  - Bunday narsa haqiqat emasmi? Ayniqsa, siz tanqis materiallar bilan ancha osonlashganingizni hisobga olsak va Ittifoqdosh bombardimonchilar Uchinchi Reyxning erlarini vayron qilmaydi!
  Evgeniya xo'rsinib javob berdi:
  - Aslida, bu mumkin, lekin bizda vaqt yo'q edi, to'g'rirog'i, kerakli vaqtda metalldan prototip yasashga vaqtimiz yo'q. Siz qandaydir tarzda bizga ajoyib nou-xauingizni juda kech berdingiz. Va Gitler so'nggi tanklar bu yil Uchinchi Reyx qo'shinlari bilan xizmatga kirishini xohlaydi.
  Yosh eys hayron bo'ldi:
  - Nega prototip yasash uchun ko'p vaqt kerak?
  Qiz bosh irg'adi.
  - Ozgina emas, ayniqsa, model tubdan yangi bo'lsa... Bu xalqqa o'xshaydi: haydasang, jarga tushib ketasan!
  Fridrix o"yladi: bu yerda albatta muammolar bor... Masalan, sovet konstruktorlari IS-10 tankini yaratishda shuncha yil azob chekishdi yoki T-54 bilan ikki yil o"ynashdi. Bundan tashqari, ushbu tank urushdan keyin ishlab chiqilgan va Ikkinchi Jahon urushidagi janglarda tajribaga ega. Bundan tashqari, bu mutlaqo yangi model emas, balki T-34 ning keyingi evolyutsiyasi edi. Bu erda, masalan, T-44 to'liq muvaffaqiyatli bo'lmadi va harbiy harakatlarda deyarli ishlatilmadi ... Shunday qilib, siz hech qanday maxsus mo''jizalarni kutmasligingiz kerak.
  Tiger tanki, nemislarning ushbu turdagi mashinalarni yaratishda tajribasi yo'qligini hisobga olgan holda (agar siz shassisni hisoblamasangiz, masalan, Birinchi Jahon urushi paytida allaqachon 150 tonnalik Kolossal yaratilgan).
  Fridrix ta'kidladi:
  - Bu allaqachon yaratilgan "Pantera" -5 yoki AG asosida loyihalash kerak. Uning pastki qismi sizga nafaqat 88 mm kalibrli qurolni, balki hatto 128 yoki 150 ta gaubitsani olib yurishga imkon beradi ...
  Evgeniya kulib yubordi.
  Lekin biz aynan shunday qilamiz! Biroq, Porsche allaqachon o'zining "Qirollik yo'lbarsi" ga ega, garchi 88 millimetr kalibrli qurollarga ega. Lekin, ehtimol, oraliq model sifatida, bu qiladi. Unda 250 millimetrni bron qilish bo'yicha dastlabki vazifa bajarildi, garchi og'irligi ancha katta - 63 tonna. Boshqa tomondan, zirhning oqilona moyilligi juda katta burchakka ega bo'lgan minora, nafis va soddalashtirilgan ... Oraliq raqobatda g'alaba qozonish mumkin, ammo kelajakda muammolar paydo bo'ladi. Ammo sizning nou-xauingizga ko'ra, har tomondan o'tib bo'lmaydigan, har qanday mudofaani yo'q qiladigan tank yaratish mumkin. Darhaqiqat, yutuq mashinasi uchun yaxshi yon himoyaga ega bo'lish juda muhim, afsuski, Panter uzoq vaqt davomida maqtana olmadi.
  Fridrix ta'kidladi:
  - Balki, hozircha tanklar mavzusiga tegmasmiz... To'g'rirog'i, muhokama qilishni tugatamiz. Biz eski professorlar yoki yosh yigit va qizlarmiz.
  Evgeniya rozi bo'ldi:
  - To'g'ri aytdingiz, har doimgidek, keling, dunyoviyroq narsa haqida gapiraylik. Masalan, Britaniya qirollik uyi haqida.
  Fridrix jilmayib qo'ydi.
  - Xo'sh, mavzu! Ha, vaqt Winsorsdan keladi, hech narsa qolmaydi. Yoki Moskvani qo'lga kiritgandan so'ng, bizning tanklarimiz allaqachon qo'lga kiritilgan Londonni maydalab bo'lmaydi deb o'ylaysizmi?
  Evgeniya tishlarini miltilladi:
  - Albatta, mumkin!
  To'pdan so'ng, olijanob kechki ovqat dabdabali taomlar bilan davom etdi, ammo kuchli spirtli ichimliklarsiz. Olti darajadan kuchliroq narsa yo'q. Xo'sh, keyin Fridrix va Evgeniya, yigit va qizga mos ravishda, alohida xonaga ketishdi.
  Uzun bo'yli sarg'ishlarning fe'l-atvori bilan farq qilmasa ham, Evgeniya bir necha soat davomida buning aksini juda ishonchli isbotladi. Albatta, Frederik ham o'zini yo'qotmadi. Shunday qilib, ular qattiq quchoqlashib uxlab qolishdi.
  Bola o'zini rus podshosi Nikolay II dan mikadoni, ya'ni imperatorni o'ldirish buyrug'ini olgan yapon ninjasi ekanligini orzu qildi.
  Fridrix qo'pol devorlarga ko'tarilish, barmoqlari va oyoq barmoqlari bilan eng kichik yoriq yoki yoriqlarga yopishib olishni orzu qilardi. Bola saroyga kirdi, u erda shiddatli jang boshlandi ...
  Yosh ninja, odatdagidek, tug'ralgan, pichoqlagan, dushmanlarning boshlarini puflagan ... Tush juda xaotik, juda ko'p qon, kesish va ozgina ma'no edi. Qolaversa, yalang oyoqli, qilich tutgan qizlar hamma joyda sakrashmoqda... Qisqasi...
  Biz uch-to'rt soat uxlay olmadik... Fridrixni bir xabarchi qiz uyg'otdi:
  - Jang qizg'in pallada! Siz kabi odamlardan boshqa almashtirib bo'lmaydigan odamlar yo'q , Fridrix Bismark.
  Bola sakrab turdi va hatto xayrlashmay, eng yaqin uchish-qo'nish yo'lagiga shoshildi.
  Va ma'lum bo'lishicha, uni bekorga chaqirishmagan ... Armiya generali Rokossovskiy Stalindan kuchlarning to'liq to'planishini kutmasdan, Rommel armiya guruhiga zarba berish to'g'risida buyruq oldi. Bunday holda, hisob-kitob nemislar Voronejga hujum qilish uchun o'z qo'shinlarini joylashtirishga hali vaqtlari yo'qligiga asoslangan edi. Shunday qilib, nemis qo'shinlarining oldingi janglaridan charchagan cho'zilgan qanot bo'ylab past zarba berish imkoniyati mavjud edi.
  Fridrix Fokken-Vulfga o'tirishga majbur bo'ldi, bu hujum modifikatsiyasi emas, balki to'rtta yigirma millimetrli to'p va ikkita pulemyot bilan oddiy model. Shunday qilib, haddan tashqari shoshqaloqlik tufayli bola tanklarga qarshi kurashda o'zini juda samarali isbotlagan qurolsiz qoldi. To'g'ri, uning fyuzelajida hali ham o'nta bomba bor edi ...
  Osmon ham issiq edi, Sovet hujum samolyotlari va Yaki-9 qiruvchi samolyotlari bor edi. Biroq, eng so'nggi transport vositalari, yomon himoya va omon qolish qobiliyati tufayli, 20 mm kalibrli qurollar uchun uzoq masofadan ham himoyasiz edi. Fridrix birinchi navbatda jangchilarga shoxlarni berdi, ular, albatta, sekinroq Ilysdan oldinda edi. To'rtta samolyot quroli, bu kuch... Dastlabki yigirma o'nta yaks, hatto dumiga ayyorlik bilan yaqinlashmasdan ham parchalanib ketdi.
  Fridrix aylanmadi, manevr qilmadi, u shunchaki pnevmatik qurollarni biroz siljitdi va o'zining ulkan mashinasining tanasini tebratdi.
  Yigirma besh, yigirma olti, yigirma yetti... Yo"qotishlarga qaramay, o"chmaydigan, hatto tezlikni oshirishga urinadigan beadab Yakslar uchun... Fridrix biroz hayron bo"ldi. Nima uchun sovet harbiy adabiyotida bu ulug'vor Fokken mashinasi juda kamsitilgan edi -Vulf. Ha, u Yaks uchun 19 soniyaga qarshi 22 soniyada to'liq aylanishni amalga oshiradi (va engil modifikatsiyada Yak buni hatto 17 soniyada ham qila oladi!). Ammo Fridrix manevr qilishning hojati yo'q, u shunchaki sekinlashadi va ular tomon uchadi. Bir soniyada siz ettitadan sakkiztagacha mashinani tushirishingiz mumkin.
  Fridrix uchun jangovar trans holatidagi vaqt juda sekin o'tdi va u o'ylash va o'q-dorilarini zararsizlantirish uchun vaqt topdi. Umuman olganda, hatto eng mohir ace ham, shu jumladan Rudel kabi hodisalar ham urushning borishiga jiddiy ta'sir ko'rsata olmasligi umumiy qabul qilinadi. Haqiqiy tarixda oltita eng yaxshi nemis asalari butun havo armiyasini yo'q qildi, ammo natsistlar atmosferada hukmronlik qilish uchun kurashda umidsiz ravishda mag'lub bo'lishdi.
  Ammo bu holatda, odamga qarshi bir joyda shuncha yakkaxon uloqtirish juda qiyin... Oltmish bir jangchi bir daqiqaga yetmay otib tashlandi . Xuddi shunday, qanotlari tushadi yoki kabinalarning zirhli oynasi sinadi. Ikkinchisi bundan ham battar, chunki bu holda uchuvchini qutqarib bo'lmaydi. Qizil Armiyada allaqachon tajribali eyslar kam.
  Urib tushirilgan mashinalar orasida to'rttasi beshdan ortiq samolyotni urib tushirgan qo'riqchilarga tegishli edi... Faqat bu yana yordam bermadi, chunki Volka qaerga va qanday urishni bilardi... Ovchi g'ozlar suruvini g'ozlardan urib tushirgandek. pulemyot. Mana, suruv bir marta portlashda, intuitiv, instinktiv ravishda bochkaning harakatini aniqlab, kerakli nishonga yo'naltiradi, bir o'q ham o'tmasa. G'ozlar va bu holda sovet samolyotlari urib tushiriladi va kokpitlar buzilgan joyda va tikilgan uchuvchilar tomonidan ular yana bir muncha vaqt to'g'ri uchib ketishadi. Ammo ba'zi qanotlar yo'qoladi ...
  Fridrix bu yerda yaxshi maqsadli amerikalik kovboylar haqidagi filmlarni va Di Kaprio ishtirokidagi mashhur film - "Tez, lekin o"lik!" filmini esladi. Ammo o'sha kunlarda amerikalik kovboylar avtomat pulemyotlar va tez o't ochadigan pnevmatik qurollarni bilishmas edi. Aks holda, ular halokat kuchi jihatidan qanday dahshatli qurol ekanligini anglab yetgan bo'lar edilar.
  Yaqin ko'rinishdagi yaklar tugadi va Fridrix Ilaga o'tdi. Bu erda ularga yuqoridan yoki orqa yarim shardan hujum qilish yaxshidir. Va masofani kamaytirmasdan ham optimal bo'ladi.
  Yana bir usul - mo'rt qanotlarni otib tashlash, siz ularga zirh osib qo'yolmaysiz.
  IL-2 dumbali laqabli. Unga ikkinchi o'rin o'rnatilgandan so'ng, yangi boshlanuvchilar uchun xuddi shunday mashinani urib tushirish qiyinlashdi, ammo orqa yarim sharni himoya qilgan otishma uchun, lekin ... Albatta, bu samolyotning aerodinamikasi yomonlashdi. . Shunday qilib, ular bilan yanada osonroq bo'ladi ...
  Ilomning turli yo"nalishlarga tarqalib ketishi mantiqan to"g"riroq bo"lardi, ammo tizim mana... Qisqasi, afsonaviy hujum samolyotini urishdan boshlandi. Biroq, chaqqon "Salamanders" -3 allaqachon o'z vaqtida etib bo'lgan. Ular ham loyni olib ketishdi ...
  Fridrix hatto yaqinlashib kelayotganda yakkaxonlarni uchratib, undan oldinga o'tishlari mumkin deb o'ylardi ... Garchi, kim biladi ... Luftwaffe uchuvchilari jasur rus askarlari emas va odatda ular jangga ko'p sonli kirishmaydi, lekin bundan tashqari. quruqlikdagi kuchlar uchun juda jiddiy tahdid mavjud bo'lganda.
  Fridrix, shu bilan birga, muammolarga duch kelmaydi ... To'plardan orqa zirhli yarim sharga o'tish yoki qanotlarni qoplash - natija bir xil. Va bu mashinalar qanday qilib pastga dumalab tushadi, ular hatto havoda iz qoldiradilar ... Kaltaklangan qulning orqa tomonidagi chiziqlar kabi.
  Fridrix o'ttiz ettita siltni otib tashladi va yana ikkita piyonni ushlab oldi. Oldingi rekord yuz birlik buzilmagan bo'lsa-da, yana to'quv. Shunchaki, dushmanning samolyotlari qolgan. Endi bombalarni tashlang va qaytib keling.
  Sovet tanklari endi aviatsiya va hatto artilleriya yordamisiz hujum qilishdi. Ularga hujum samolyotlari va bombardimonchilar tushdi. Yaxshiyamki , Sovet tankerlari uchun ular transport vositalarining haydash xususiyatlaridan foydalanishlari mumkin edi. Ammo barcha turdagi samolyotlar soni ortib bordi.
  Fridrix barcha bombalarini tashlab, aerodrom tomon o'girildi. Biroq, u mashhur tank qirg'inchisi Focken-Wulf-4 Rudelni ko'rishga muvaffaq bo'ldi.
  Yosh eys o'zining "mahalliy" aerodromiga qaytib keldi, u erda Pegasus-terminator Me-362 uni kutayotgan edi.
  Fridrix Foken-Vulfni qo'ndirib, qo'shni uchuvchiga qichqirdi:
  F -490 ni yomon qiruvchi deb da'vo qilishga jur'at etgan odam yolg'on. Yomon samolyotlar yo'q, faqat yomon uchuvchilar bor.
  Keyingi navbat faqat tanklarga qarshi kurashga qisqartirildi. Hozircha nemislar zirhni kutib olish uchun kuchli musht olib kelishga ulgurmadilar va ular samolyotlarga to'planishdi.
  Jasoratli Sovet tank ekipajlari allaqachon yirtilgan front chizig'ini kesib o'tib, arab ko'ngillilaridan iborat piyoda askarlarga hujum qilishdi.
  Musulmonlar, kutilganidan farqli o'laroq, jasorat bilan jang qildilar va qochishni o'ylamadilar, lekin ayni paytda juda bema'nilik qildilar. Xususan, amerikalik bazuka qandaydir tarzda insoniy tarzda emas, balki granatalardan ham foydalanilgan.
  Ammo Sovet qo'shinlarining hujumi barbod bo'ldi. Ayniqsa, fashistik bo'ron qo'shinlari sovet dizaynerlaridan ko'chirilgan, ammo mohirona amalga oshirilgan g'oya shaklidagi zaryadli ko'plab kichik bombalardan foydalanganlar. Ammo sovet tankerlari yuqoridan to'r osib qo'yish buyrug'ini olishmadi.
  Va Fridrix shunchaki tomlarga havo to'plarini o'rnatdi. Bu eng oddiy taktika. Minora lyukini teshib o'ting va g'alabangiz. Agar siz gorizontal tekislikdan urilgan bo'lsangiz, qancha mashinani shunday tashlab yuborishingiz mumkin ...
  Va agar qiruvchi intuitiv, maqsadsiz, injiqlik bilan urilsa, tank tezligini saqlamaydi ...
  Bu tanklar bilan simulyatorga o'xshaydi, faqat sizda xudo rejimi bor va har bir zarba aniq va siz tez-tez, tez-tez otasiz ...
  Bu erda vayron bo'lgan tanklar soni ellikdan oshdi, shuning uchun Rudel dam olmoqda ... Ammo endi men chetga chiqishga majbur bo'ldim. "Quloqlar" tomonidan paydo bo'ldi. Oltita bo'lak otib tashlandi, qolganlari Salamanderlarni yo'q qilishga ruxsat bering. Umuman olganda, bu makkajo'xori ishchilari kunduzi, sof o'z joniga qasd qilish uchun jangga ruxsat beriladi.
  Tanklar muhimroq ...
  Qaytish ... Focken-Wulf-4da parvoz va uning yonida Helga.
  Qiz undan so'radi:
  - Xo'sh, Evgeniya sizga nima yoqdi?
  Fridrix radioga xo'rsinib:
  - Nimaga hasad qilasiz?
  Qiz kulib yubordi.
  - Albatta yo'q! Biz ozodmiz va turmush qurmaganmiz. To'shakda kim yaxshiroq ekanligiga hayron bo'ldim, menmi yoki u!
  Fridrix shiddat bilan javob berdi:
  - Albatta siz! Siz unchalik katta emassiz va ancha chaqqonsiz!
  Xelga quvnoq kulib yubordi.
  - Sizdan boshqa hech narsa kutmagandim! Lekin, albatta, eng yaxshisi ... Fu u dizayn kalamushidir va Temir xochning ritsar xochi bilan taqdirlangan kam sonli ayollardan biri!
  Fridrix ta'kidladi:
  - Menimcha, eman barglari, siz faqat burchakdasiz!
  Jang bolaning, ehtimol, to'g'ri ekanligini ko'rsatdi. Helga ishonchli tarzda tanklarni urdi. Ko'rinishidan, u jangchi jangchidan ko'ra keskinroq bo'lishi mumkinligini isbotlamoqchi bo'lgan. Albatta, uni Fridrix bilan taqqoslab bo'lmaydi.
  Ko'p o'tmay, nemis va Amerika mashinalarining katta tank ustunlari paydo bo'ldi. Ayniqsa, chaqqon va o'ynoqi amerikalik "Jodugarlar" tank qirg'inchilari -3. Bu jiddiy edi, ayniqsa sovet avtomobillari havo hujumlari natijasida allaqachon yo'q qilingan. Panther-5 ham muammoli bo'lib chiqdi ... Uning uzun namluli tez o'q otish to'pi va o'tib bo'lmaydigan frontal zirhlari ... Aftidan, tortishish tezligi muvaffaqiyatsiz bo'la boshladi, Sovet tanklari ekipajlari. Ba'zilar qo'mondonlarga quloq solmay, bu texnotronik do'zaxdan qochishga urinib, orqaga qaytishdi.
  Va yana qaytish va ketish, tanklarga hujum ...
  Tush bo"lib qolgandi, qorong"i tusha boshlagan edi... Qizil askarlarning qarshi hujumi tinmay qolgandi. U va Helga qo'llab-quvvatlash yo'nalishiga yo'naltirildi, nemis qo'shinlari guruhi Ryazan tomon yo'l oldi. Shu bilan birga, Vatutinning qozondagi askarlari ham qattiqlashishga harakat qilishdi ...
  Sharqda nemislar hali ham sekin olg'a siljishmoqda. Bu erda ularga Sovet qo'shinlarining chidamliligi va Dasht frontining mudofaa chizig'i, hatto Moskva chekkasidagi kabi zich bo'lmasa ham, to'sqinlik qilmoqda.
  Biroq, natsist qo'shinlari manevr qilish uchun ko'proq joy oldi va Goth bunday ustunlar bilan asosiy mudofaa tugunlarini chetlab o'tishga harakat qildi. Ba'zi joylarda nemis bo'linmalarining oldinga siljishi tezlashdi ...
  Fridrix Helgadan so'radi:
  Mening orzuimdagi qizdan charchadingizmi?
  Sariq jangchi javob berdi:
  - Quvonchli kayfiyat charchoqni ketkazadi, sigirlarni qamchilashdan yaxshiroqdir! Garchi sut o'rniga charchoq qonli yiring bilan birga keladi!
  Fridrix rozi bo'ldi:
  - Endi haqiqatni oyoq osti qilish yo'q!
  Kechalari osmonga bulutlar kirib, yomg'ir yog'ishiga qaramay, yosh bola uchishda davom etdi. Germaniya harbiy doktrinasiga ko'ra, aviatsiya ham mudofaani bostirish uchun ishlatilgan ... Va qirq birinchi yildan farqli o'laroq, Luftwaffe Pindostan yordami tufayli ko'plab samolyotlarga ega edi.
  Fridrix endi bunkerlarga, undan ham kichikroq nishonlarga hujum qilardi... Tunda ham jang susaymadi, sovet qo"shinlari qarshi hujumga o"tdi. Ular kichkina va juda xaotik bo'lsin, lekin buning uchun jasur bo'lmasin ...
  Kechasi, U-2 eskadronidan tashqari, havo nishonlariga duch kelmadi. Va ular bunkerlarni bombardimon qilishdi ... Bir oz.
  1947 yil 15 oktyabr kuni ertalab shahar va shu bilan birga temir yo'l kesishmasi: Elektrostal uchun jang boshlandi. U erda juda issiq edi va eng muhimi, Fridrixga uning ajralmas do'sti Helga qo'shildi.
  - Xo'sh, qanday buyuk ritsar, biz dushmanlarni bosamiz?
  Fridrix xursandchilik bilan javob berdi:
  - Bumlar pivo do'konini itarib yuborishadi va biz g'alaba qozonamiz. Va qanday qilib g'alaba qozonamiz ...
  Elektrostal shahrining o'zi munosib tarzda mustahkamlangan. Armiya bo'linmalaridan tashqari, uni himoya qilishda NKVDning ikkita yangi bo'linmasi ham ishtirok etdi. Garchi ular, umuman olganda, SS kabi elita harbiy qo'riqchi bo'lmasalar ham, ular artilleriya va engil tanklar bilan qurollangan edilar.
  Natsistlar, o'z navbatida, o'zlarining qozonlarini yaratishga harakat qilishdi ... Qal'ani aylanib o'ting, uni Shomil bilan yoping ...
  Bu erda, albatta, havo yordami muhim rol o'ynaydi, ayniqsa bo'yin cho'zilgan bo'lsa.
  Helga, qizga xos bo'lganidek, ishontirdi:
  - G'alaba bizniki bo'ladi! Chanangizni yozga tayyorlang!
  Fridrix rozi bo'ldi:
  - Va nafaqat yozda! Biz og'ir tanklar va havo snaryadlaridan foydalanamiz.
  Bola ularni Maynshteyn armiyasiga qaytgan deb o'yladi, lekin eng mashhur Rommel G'arbda mashhurroq. Jang paytida yigit ko'proq trans holatida, jahannam ruhi boshchiligida harakat qilgan ekan, nega u bu sarkardaning ulug'vor ishlarini eslamaydi? Mag'lub bo'lgan ruslardan ko'ra mag'lub bo'lgan inglizlarni eslash yanada yoqimli!
  Rommel Marret chizig'iga etib borgach, u ikki dushman qo'shini o'rtasida Napoleonning "markaziy pozitsiyasida" ekanligini va endi hal qiluvchi zarba berib, ulardan birini mag'lub etishi va shundan keyingina orqaga o'girilib, ikkinchisiga duch kelishi mumkinligini tushundi.
  Fridrix o"ziga kulib qo"ydi: Napoleon, garchi Lev Tolstoy bunga shubha qilsa ham, shubhasiz, buyuk sarkarda va hukmdor edi. Ayniqsa, yutuqlarga qarasangiz. Faqat u ularni ushlab turmadi. Gitler bundan ham yomoni... Ammo printsipial jihatdan siz Fuhrerni Napoleon bilan solishtirishingiz mumkin!
  Iste'dodli qo'mondon Rommel yana bir narsani tushundi: amerikaliklar va frantsuzlar uzoq sharqdan Tunisning markaziy qismiga ko'chib o'tdilar va g'arbdan 60-70 milya masofada joylashgan G'arbiy Dorsal daralarini qoplagan Fond, Faid va Gafsda Sharqiy Dorsal daralarini ushlab turishdi.
  Agar Italiya-Germaniya qo'shinlari Faid va Gafsani qo'lga olib, keyin Feriana va Kasserindan o'tib g'arbiy tomonga o'tishsa, ular to'g'ridan-to'g'ri Amerikaning ulkan ta'minot bazasi va Tebessedagi shtab-kvartirasiga borishlari mumkin edi. Tebesseda Italiya-Germaniya qo'shinlari Tunisdagi ittifoq chizig'ining g'arbiy tomonida va deyarli o'zlarining aloqalarida bo'lishdi. Agar Rommel o'z tanklarini burib, shimolga dengizga, bu joydan yuz mil uzoqlikda yuborsa, nemislar Tunisdagi butun ittifoqchi armiyani yo'q qilishlari yoki ularni Jazoirga chekinishga majbur qilishlari mumkin edi.
  Fridrixning xayollarini bulutlar ortidan qochayotgan ikkita Laggning paydo bo'lishi to'xtatdi ... Bular iste'molda ... Va keyin to'pponchalarga aniq o'q uzishlar ... Faqat u shunday otishi mumkin ... Yana to'rtta Yaks ... va ular bor, ha .... Va endi, Katyushada, olov ... Shunday qilib, parchalar har tomonga uchib ketadi ... Yana bir reaktiv ishga tushiruvchi ... Shunday qilib, Helga yon tomondan harakat qilmoqda. Unga qichqiradi:
  - Qahramon, keling, qattiqroq turaylik!
  . 20-BOB
  Oleg Rybachenko va Margarita Korshunovaning parallel dunyodagi missiyasi hali tugamagan.
  Nemislar Gorkiy shahri tomon oldinga siljishdi. Ular uni to'liq qamalga olib ketishdi. Bir o'g'il va bir qiz bu katta shaharni himoya qilishdi.
  To'liq qurshab olingan va bo'g'ilgan Moskva. Natsistlar allaqachon Kremlni yorib o'tishgan. SSSR poytaxtining ahvoli deyarli umidsiz edi. Moskva garnizonining snaryadlari nihoyasiga yetayotgan edi. Poytaxtning qulashi bilan esa yana bir urush bo"lardi.
  Oleg Rybachenko va Margarita Korshunova Volga bo'yidagi shahar uchun kurashdilar.
  Yigit va qiz har doimgidek jangovor kayfiyatda.
  Ular kuylashadi va kuylashadi:
  Kashshoflar taslim bo'lmaydilar
  Ular qiynoqlardan qo'rqmaydilar...
  Xuddi burgutlar kabi kurashadilar
  Fritzni do'zaxga yuborish!
  
  Ularning aksariyati qahramonlardir
  Ko'p aqldan ozgan bolalar ...
  Agar siz shakllanishga o'tishingiz kerak bo'lsa -
  Mashina yuklanmoqda!
  Va endi o'n ikki yoshli bolakay, lekin aslida qotib qolgan faxriy, allaqachon ko'p yoshda, Oleg Rybachenko natsistlarni o'qqa tutib, navbat berdi.
  Va keyin qanday qilib yalang oyog'i bilan dushmanga granata uloqtiradi.
  Va Fritzni har tomonga tarqating.
  Keyin bola qo'shiq aytadi:
  - Men vahshiylarning tizzasida turgan rus jangchisiman,
  Rossiyaning dushmanlari, men yer yuzini supuraman!
  Margarita, bu qahramon qiz ham yalangoyoq oyog'i bilan qotil o'lim sovg'asini tashlaydi. U bir qancha natsistlarni nokaut qiladi va chinqiradi:
  - Buyuk Rus uchun!
  Va yana qanday kulish kerak.
  Yigit va qiz qahramonlarcha jang qiladi. Garchi urush deyarli yo'qolgan bo'lsa-da. Nemislar allaqachon Orenburgni qoplagan va Qizil Armiyani hamma joyda siqib chiqargan.
  Aniqrog'i, Orenburg uzoq vaqtdan beri olingan. U erda faqat bitta qal'a saqlanib qolgan. Natsistlar allaqachon Ufani o'rab olishgan.
  Qolaversa, janubdan ularning qo'shinlari allaqachon Qozonga yaqinlashmoqda. Vaziyat tanqidiy emas.
  Vaziyatni sharqdan samuraylar kelayotgani va Markaziy Osiyoda nemislar bilan qo'shilib ketgani yanada og'irlashtirmoqda.
  Ammo halok bo'lganlarning jasur bolalari kurashadilar. Ular o'zlarining g'alabalariga ishonishadi. Yoki hech bo'lmaganda ular boshlarini baland ko'tarib o'lishga tayyor. Biroq, o'lim qanday? Ular o'lmas!
  Va yillar davomida bolalar. Va bir joyda boshqa dunyolar va missiyalar mavjud.
  Oleg yana zarba beradi. Keyin u yalang oyoq barmoqlari bilan granata uloqtiradi va kuylaydi:
  - Stalin biz bilan abadiy qoladi!
  Margarita Fritsga ko'zlarini qisib, chiyilladi:
  - Xudo saqlasin! Bu kannibal bizga!
  Va jahli chiqqan qiz yalangoyoq oyog'i bilan granata uloqtirdi.
  Oleg Ribachenko juda mantiqiy ta'kidladi:
  - Biz hammamiz qandaydir darajada odamxo'rmiz!
  Bola esa o'lim sovg'asini oyoq barmoqlari bilan tashladi.
  Margarita bunga rozi bo'ldi:
  - Qaysidir darajada, ha!
  Va u yalang oyog'i bilan qotilni ishga tushirdi, undan ikkita nemis mashinasi to'qnashdi.
  Oleg Rybachenko ishdan bo'shatib, SSSRdagi vaziyat, ehtimol, allaqachon umidsiz va urush olib borishning ma'nosi yo'q deb o'yladi. Shuning uchun ular bekorga odamlarni o'ldiradilar.
  Bola yalang oyog"i bilan ikkita granata uloqtirdi. Tırtılga tegib, "E" seriyali nemis tanklari bir-biriga to'qnashdi.
  Terminator bola kuyladi:
  - Vaqti kelganda
  Biz jasorat bilan kurashamiz!
  Ertalab jangchilarning ko'tarilishi -
  Va yaxshi kurashing!
  Bola, aslida, bir-ikki daqiqada har qanday qo'shinni tor-mor etishga tayyor edi.
  Margarita ham o'lim sovg'asini yalang oyog'ini uloqtirib yubordi va chiyilladi:
  - Buyuk Rus uchun!
  Bolalar shunday jasur jangchilarki, ularni hech kim oyoq osti qilmaydi. Ular shunday buyuk jangchilar.
  Yigit va qiz har doimgidek hayajonda. Va ular bilan jasorat, sharaf va jasorat. Ular titanlar kabi fashistlarga qarshi kurashadilar. Dushman esa toshdek turgan joydan o"tmasligi aniq. Ehtimol, hatto tosh va monolitdan ham kuchliroq narsa.
  Margarita o'q uzib dedi:
  - Keling, jahon chempioni bo'laylik
  Biz o'rta maktabning gigantlarimiz!
  Va qiz yana yalang oyog'i bilan o'lim sovg'asini boshlaydi. Va dushmanni tor-mor qildi.
  Bu qiz juda zo'r, unga qarshi hech narsa ishlata olmaysiz.
  Chiqindilarga qarshi hech qanday qabul yo'qligi sababli. Garchi bu hurda emas, balki undan ham halokatli va salqinroq narsa.
  Oleg Ribachenko o'q uzib, qichqirdi:
  - Men o'g'il emasman, men super bolaman va men dunyodagi hammadan ustun bo'laman!
  Va yana, u yalang oyog'i bilan portlovchi moddalarning halokatli laxtasini qanday tashlaydi. Va yana ikkita nemis tanki to'qnashdi.
  Yosh jangchi juda jangovar tarzda o'rnatiladi. Ammo u bu erda dumbani qamchi bilan sindira olmasligingizni his qiladi. Garchi umidsiz vaziyatlar, shuningdek, yengilmas raqiblar bo'lmasa ham.
  Bola Belorussiyadagi prezidentlik saylovlari uchun qanday qilib o'ylaganini esladi:
  Oltinchi marta bema'ni gaplarni tinglash qiziq emas,
  Va men qanchalik "ota" ga ishonganimni tushunmayapman!
  Jannat Lukashenkoni qurishga va'da berdi -
  Ammo yorug'lik bilan birga biz zulmatga boramiz!
  Ha, bu tizimga va shaxsga sig"inishga qarshi kurash edi. Darhaqiqat, nega Yevropa davlati xuddi o"rta asrlardagidek diktatorga toqat qilishi kerak?
  Ha, va Stalin ham diktator va bu koinotda u mag'lubiyatga uchragan urushni asta-sekin pasaytirmoqda ...
  Bolalar-qahramonlar yana uch kun jang qilishdi. Bu orada fashistlar Qozonni qurshab olib, Ufani egallab olishdi.
  Jang allaqachon Kremlning o'zida bo'lgan edi. To'rt jodugar qiz fashistlar bilan qilichlar va otish uchun ingichka disklar yordamida yalangoyoq oyoqlari bilan jang qilishdi.
  Kreml "Sturmlions", "Sturmtigers" ning o'qqa tutilishi, bombardimon va ulkan to'plardan katta zarar ko'rdi.
  Stalinning o'zi, albatta, hali ham Sverdlovskda. Va SSSRning pozitsiyasi deyarli umidsiz ko'rinadi. Ammo hozircha Rossiya poytaxti ustida Qizil bayroq ko'tarilmoqda, bu hamma narsa yo'qolgan emasligini anglatadi!
  Odamlar burilish nuqtasi yaqinlashayotganiga ishonishadi!
  Natasha arabni yarmini kesadi. U yalangoyoq oyog'i bilan diskni uloqtiradi va chiyillaydi:
  - O'lmas Vatanga shon-sharaflar! Gitler bizni sindira olmaydi!
  Zoya ham fashistni ikkita qilich bilan kesib, chiyilladi:
  - Yo'q, bizni buzma!
  Shundan so'ng, uning yalang oyog'i natsistlarga qotil diskni tashladi.
  Va bir nechta qora tanli jangchilar Kremlning vayron qilingan devoridan qulab tushdi.
  Aurora yana o'q uzdi. U kamdan-kam, ammo aniq zarba berdi. Va keyin u qilichlarini uchirdi. Yalang oyoq barmoqlaridan yulduzlar va o'tkir yupqa svastikalar uchib ketdi.
  Va bu erda Svetlana yalang oyog'i bilan o'tkir diskni tashlaydi va Fritzni kesib tashlaydi. Keyin u kuylaydi:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - Vatan himoyachisi, Perun - askar!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Rus qahramonlari signal yig'moqda!
  Bu erda to'rttasi kurashadi. Deyarli barcha Moskva allaqachon olingan, o'q-dorilar ta'minoti tugatilgan. Rus o"g"il-qizlari esa nobud bo"lmoqda. Lekin ular taslim bo'lishmaydi. Qamal qancha davom etgan bo'lsa-da.
  Kreml devoridagi qizlar urushmoqda. Boy odamlar kabi. Va dekabrga qaramay, ular yalangoyoq va bitta bikinida. Ammo ular sovuqni his qilishmaydi. Aksincha, ularning energiyasi faqat ortadi.
  Va o'tkir, juda tekis disklar yalang oyoq barmoqlaridan uchib ketadi. Wehrmachtning xorijiy qo'shinlari tomonidan parchalanib ketgan.
  Jangchilar urush qahramonlari kabi kurashadilar. Va minimal kiyim bilan. Bunday go'zalliklarni E va AG seriyali ulkan tanklari ham, natsistlarning boshqa dahshatli ixtirolari ham xijolat qilmaydi.
  Hech bir qiz fashizmning har qanday shaklini mag'lub eta oladigan narsa emas. Bu dunyodagi kabi mukammal bo'lsa ham.
  Natasha qilich bilan urdi, yalangoyoq oyog'i bilan disk tashladi, fashistlarni kesib tashladi va kuyladi:
  - Sovet mamlakatida yashash qanchalik yoqimli,
  Va Wehrmachtni tor-mor etish qanchalik go'zal!
  Zoya, qilichlari bilan tegirmon yonidan o'tib, dedi:
  - Wehrmacht juda kuchli bo'ldi! Mana biz Kremlni himoya qilamiz!
  Va qiz yalang oyoq barmoqlari bilan yulduzchani Fritzga urdi.
  Keyin u kuyladi:
  - Bu dushmanlar uchun yovvoyi ov!
  Va keyin jangda Aurora bor. Xo'sh, qiz qizil va sovuq. Qishki shamolda uning mis-qizil sochlari jangovar bayroqdek hilpiradi. Yo'q, bunday qiz hech kimning oldida egilib qolmaydi.
  Va uning yalang oyog'ini tashlashdan, go'sht va qonni kesib, eng o'tkir disk uchadi.
  Bu raqiblarning jasadlarini kesadi. Va Aurora qichqiradi:
  - Men super qizman!
  Va Svetlana jangda qanday ko'rinadi?
  Bu sarg'ish terminator shunchaki shafqatsiz olov va yo'q qilish tornadosidir.
  Va uning yalang oyog'idan halokatli ajablanib uchadi. Va qiz jangda to'liq tezlikda.
  To'rttasi ham jangda. Va u orqaga chekinmasligi va taslim bo'lmasligi kerak.
  Ular to'rtta jodugar - shunchaki super! Hamma narsani va hamma narsani yo'q qilishning haqiqiy kvarteti!
  Jangchilar mudofaa sektorini ushlab turadilar. Ammo Kreml katta va u hamma joyda qarshilik ko'rsata olmaydi. Kuchlar juda tengsiz.
  Natasha g'azab bilan dedi:
  Biz o'ldiramiz, biz g'alaba qozonmaymiz!
  Va qiz yana yalangoyoq oyog'i bilan o'lik zarbani tashladi.
  Zoya mantiqiy ravishda dushmanni yorib yubordi:
  - Hammasini yutib bo'lmaydi... Kompyuter o'yinida bo'lmasa!
  Va oltin sochli qiz yana o'lim diskini tashladi.
  Aurora o'zining qilichlari bilan raqiblarini kesib, chiyilladi:
  - G'alaba bizniki bo'lishiga ishonaman! Muqaddas Rossiya nomidan!
  Va uning yalang oyoqlarini tashlashdan halokat sovg'asi uchadi.
  Va kesilgan natsistlar quladi.
  Va keyin Svetlana jangda. Otishlari bilan fashistlarni kesadi. Va u nihoyatda yoki hatto cheksiz darajada epchil harakat qiladi. Yalang oyoqlari juda chaqqon. Va dahshatli halokatni ko'rsating.
  Va keyin qiz qo'shiq aytadi:
  - Vatanga shon-sharaflar va yangi dunyolar!
  Va yana, uning yalang oyoqlaridan o'limning hayrati uchib ketadi.
  Va bu erda Natasha yana jangda. Va Fritzni kesadi, kometa kabi shoshiladi. Va o'pkasining tepasida qichqiradi:
  - Eng buyuk Vatan shon-sharaf!
  Uning qilichlari esa maysa o"ruvchidek uchib ketadi.
  Va qiz hatto qo'shiq aytadi:
  - Rossiyani asrlar davomida ulug'lang,
  Bizning orzuimiz amalga oshadi!
  Va qiz yalang tovoni bilan o'tkir bumerang berdi. Va u burishib, o'nlab qora va qora boshlarni kesib tashladi.
  Albatta, qizlar nemislarni emas, balki ularga qarshi ishlatilgan mustamlakachilarni o'ldirishdi. Ammo jangchilar hatto undan ham sovuqroq.
  Ular yorqin va yorqin.
  Natasha yana dushmanlarni yo'q qiladi. U esa yalangoyoq, shunga o'xshash narsalarni tashlaydi.
  Va qichqirdi:
  - Stalin va shon-sharaf!
  Va keyin Zoya. Shuningdek, qotilni qanday ozod qilish kerak. Yalang oyoq barmoqlari esa o"lim xabarini tupuradi.
  Va jangchi qanday qichqiradi:
  - Biznikidek Vatan uchun o"lish qo"rqinchli emas!
  Va keyin Aurora ham uni oladi va jangga kiradi. Shuningdek, yalangoyoq bumerangni ishga tushiradi. Va dushmanlarni qayta shakllantiring.
  Keyin u kuylaganda:
  - Sovet Rossiyasi uchun! Koinot ustidan nima hukmronlik qiladi!
  Va keyin jangda Svetlana. Bundan tashqari, to'xtatib bo'lmaydigan va sekinlashmagan qiz. Mana u qanday urishadi. Shunchaki, men bunday jangchidan qutqara olmayman!
  Yalang oyoqlari bilan u halokatli posilkalarni tashlaydi. Va u dushmanlarini shafqatsiz o'ldiradi.
  Garchi Yarile ular uchun ibodat qilishi mumkin. Yoki Perun. O'limdan keyin gunohkorlar uchun qiyin, ularni Chernobog shohligi kutmoqda! Ammo bu o'ziga xos tarzda qiziq - urushlar doimo davom etadi! Va juda ko'p janglar! Xo'sh, ehtimol gunohkorlarning taqdiri uchun qayg'urishga arzimaydimi?
  Svetlana hatto o'zini biroz kulgili his qildi: siz nasroniylarga hasad qilmaysiz - ular abadiylikda ko'p quvonchlardan mahrum bo'lishadi. Hatto ular Yer sayyorasida nima bor edi.
  Oh, bechora gunohkorlar! Va bundan ham baxtsiz solihlar!
  Va qiz yana o'lim sovg'asini yalang oyog'i bilan tashlaydi. Keyin aytadi:
  - Dunyo bizniki bo'ladi! Rossiyaga shon-sharaf!
  Natasha qilichlari bilan uch kapalak chizdi va chiyilladi:
  - Buyuk Rossiyaning abadiy shon-sharafi bo'lsin!
  Va uning yalang oyoqlari qotil va noyob narsalarni tashqariga chiqarib yuborganga o'xshaydi. Shundan so"ng qizning yalang to"pig"i qora tanli erkakning peshonasiga tegib, uni devordan, yana besh nafar arabni qulatdi.
  Jangda keyingi Zoya. Uni to'xtatadigan hech narsa yo'q. U fashistlar qo'shinlari bilan jang qiladi. Va uch marta tegirmon sarflaydi. Jangchilar uning yiqilishi bilan kesishdi.
  Keyin qiz aytadi:
  - Abadiy Rus, Svarog bilan birga bo'ladi!
  Va sheriklariga ko'z qisib qo'yadi.
  Jangda keyingisi - Aurora. U pantera kabi supurdi. U hammani kesib tashladi. Yalang oyoqlari bilan u o'lim sovg'asini boshladi. U ko'plab fashistlarni kesib tashladi va kuyladi:
  - Vatanning eng oliy shakli uchun!
  Va keyin jangda va Svetlana. Qanday qilib u dushmanlarni kesadi. Va u juda yaxshi ishlaydi.
  Shundan so'ng, uning yalang oyog'idan o'lim sovg'asi uchadi. Va u natsistlarni sartaroshning ustara sochlari kabi yaxshilab kesib tashlaydi.
  Va qiz qichqiradi:
  - Mening yoshim va mening haqiqatim! Buyuk Rossiyaga shon-sharaflar!
  Ha, bu to'rtta chinakam qahramonona jang qiladi. Ammo to'rtta yalangoyoq va deyarli yalang'och go'zallar Ikkinchi Jahon urushida g'alaba qozona olmaydi. Shunday qilib, Moskva quladi.
  Qizlar ham qilichlari, ham ko"rinmaslik to"nlarini ishlatib, qo"lga olingan poytaxtni yorib o"tishdi.
  Umuman olganda, ular ko'p narsaga qodir. Eng yuqori tashabbuskor qizlar, ularni balandroq va chiroyliroq topib bo'lmaydi.
  Va Oleg Rybachenko va Margarita Korshunova qo'lga olingan Gorkiy shahrini tark etishdi.
  Afsuski, natsistlar deyarli hamma joyda muvaffaqiyat qozonishdi.
  O'g'il va qiz ketishdi va yalangoyoq oyoqlari bilan igna tashlab, Fritzni yo'q qilishdi.
  Oleg Rybachenko kuyladi:
  - Yo'q, hushyor so'nmaydi,
  Lochin, burgutning nigohi ...
  Xalqning ovozi jarangdor -
  Pichir ilonni ezib tashlaydi!
  
  Men butun dunyo uyg'onishiga ishonaman -
  Fashizm barham topadi...
  Va quyosh porlaydi
  Yo'l, kommunizmni yorituvchi!
  Margarita yalang oyoq barmoqlari bilan bir nechta igna tashladi va tasdiqladi:
  - Yo'q, o'chmaydi!
  Va u pulemyotdan o'q uzdi va yigirmalab fashistlarni o'ldirdi.
  Shunday bolalar. Qattiq, chidab bo'lmas. Garchi haqiqatan ham, bu urush turi emas. Va ular qochib ketishlari kerak.
  Moskva quladi, Gorkiy shahri quladi. Natsistlar Qozonga bostirib kirishmoqda. Bu Volga bo'yidagi so'nggi sovet shahri. Qarshilik qahramonlikdir, lekin tobora ko'proq va umidsizlik hissi.
  Natsistlar AG seriyasidan ilg'or piramidal tanklarni oldilar, ularga hech qanday sovet quroli kira olmaydi. Va bu, men aytishim kerak, juda yomon.
  Yigit va qizlarning yalang oyoqlari tırtıllarga granatalar uloqtirgandagina nemis yirtqich hayvonlari to"qnashadi. Ammo deyarli butun dunyo SSSRga qarshi chiqqanida, faqat bitta er-xotin nima qila oladi!
  Oleg Rybachenko yalang oyog'i bilan granata uloqtirdi, AG-50 va AG-75 ni peshonalari bilan itarib yubordi, shundan so'ng u shunday dedi:
  - Qal'a yo'lda bo'lsa,
  Dushman qurgan ...
  Orqa tomondan chetlab o'tish kerak -
  Uni otmasdan oling!
  Margarita bunga rozi bo'ldi:
  - Urushni aldash katta ish! Ayniqsa, kuchlar teng bo'lmasa!
  Oleg Rybachenko shunday dedi:
  - Va men Antanta strategiyasini o'ynadim. Teng qurollar bilan u bir yuz o'n to'rt million dushman askarini yo'q qildi, o'zi esa faqat nolni yo'qotdi. Shunday qilib, taktika tufayli siz butun dunyoga qarshi kurashishingiz mumkin!
  Margarita bunga rozi bo'ldi:
  - Mumkin! Va jang qiling va g'alaba qozoning!
  Oleg Rybachenko yalang barmoqlari bilan ignalarni tashladi. U o'nlab fashistlarni o'ldirdi va dedi:
  - Biz Muqaddas Rossiya nomidan g'alaba qozonamiz!
  O'g'il va qiz yugurishni davom ettirdilar ... Afsuski, kuchlar juda teng emas.
  Qozon har xil qurollar bilan vayron qilingan. Stalin uni oxirgi tomchi qongacha ushlab turishni buyurdi. Ammo, aslida, Moskva qulagandan keyin Qizil Armiyaning jangovar ruhi juda buzilgan edi. Hamma kamroq va kamroq o'lishni xohlardi. Ha, va natsistlar son va qurol jihatidan juda ustundir.
  Va ularning reaktiv samolyotlari hali fashistlar bosib ololmagan barcha shahar va qishloqlarni bombardimon qilmoqda.
  Oleg Rybachenko va Margarita Korshunova Qozonga yetguncha bu shahar qulab tushdi.
  Ufa ham olib ketildi. Shunday qilib, qattiq qishga qaramay, fashistlar Sverdlovsk tomon harakat qilishdi.
  Stalinning shtab-kvartirasi u erda joylashgan edi. Va sharqdan samuraylar ko'tarildi. Yaponlar ham kuchli.
  Ularning jangchilari ayniqsa xavfli - ninja qizlari. Sibir qishiga qaramay, ular yalangoyoq qor bo'ylab yugurishadi va o'zlari ham xuddi shu suzish kiyimida. Bunday jangchilarni tasavvur qilish ham qo'rqinchli. Garchi ular juda chiroyli bo'lsa ham.
  Mana, ulardan biri ko'k sochli, ikkinchisi sariq, uchinchisi qizil, to'rtinchisi oq.
  Bu eng chiroyli qotillar. Ular bitta qilich bilan ishlaydilar va piyodalarga yupqa disklar yoki chakralar tashlashadi. Nindzya portlovchi moddalari esa tanklarga tashlanadi - ular faqat no'xat hajmida, lekin eng og'ir sovet tanklari balandga uchib, ularni parchalab tashlaydi.
  Hatto dahshatli IS-7, ninja qizlari ham to'sqinlik qilmaydi. Ular shunday yuksak darajadagi jangchilarki, hatto qo'riqchilar ham ularga qarshi ojizdirlar.
  Mana, ko'k sochli ninja qiz, oyoq barmoqlari bilan bir vaqtning o'zida no'xat va uchta sovet tankini tashladi, balandga uchib ketdi va qismlarga bo'linib ketdi.
  So"ngra sochi sarg"ish, oyog"i yalang no"xat tashlayotgan qiz bor. Va yana, sovet mashinalari turli yo'nalishlarda uchib, keklarga parchalanadi. Aytaylik, bu yerda shunday jangchilar - hatto eng jasur ritsar ham ularning oldida uyatchan bo'ladi.
  Ammo jangda va qizil sochli ninja qiz. Yalang oyoq bilan qotil no'xatni tashlash kabi. Va uning zarbasidan ulkan IS-12 zirhi yorilib ketdi.
  Bu terminator qiz.
  Va keyin oq sochli ninja qiz. U xuddi shunday qabul qiladi va bor kuchi bilan qilichlarini Qizil Armiya jangchilariga uradi. Ularni kesib oling va kuylang:
  - Men ayanchli hasharot emasman, ninja, lekin toshbaqa emas!
  Va yana jangda, barcha to'rt qotil qizlar.
  Qizil Armiya barcha jabhalarda urushda mag'lub bo'lmoqda. Ammo baribir kurashishga harakat qilmoqda.
  Oleg Rybachenko va Margarita Korshunova qishki qorda kezib yurishadi. Ular kambag'al yalangoyoq bolalar. O'lmas jismlar uchun sovuq unchalik dahshatli emas. Kasal bo'lish yoki shamollash uchun bu supermenlar muzlay olmaydilar. Ammo baribir, siz Uralsga yaqinlashganingizda, sovuq yoqimsiz va bolalarning yalang poshnalarini tishlaydi.
  Oleg afsus bilan ta'kidladi:
  - Nimasi yomonligini bilmaysan - sovuq va ochlikmi, yoki muqaddas Vataning boy berayotganini anglashmi!
  Margarita juda mantiqiy ta'kidladi:
  - Biz uchun sovuq va ochlik hech narsa emas... Lekin fashistlarga yutqazganimiz yomon!
  Oleg bunga rozi bo'ldi:
  - Bundan yomon bo'lmaydi! Umuman olganda, nega Uchinchi Reyx biznikiga qaraganda parallel koinotlarda ko'proq muvaffaqiyat qozonadi?
  Margarita mantiqiy taxmin qildi:
  - Chunki fashistlar juda kuchli va uyushgan. Va bizga ko'p marta omad kulib boqdi. Ayniqsa Stalingrad bilan!
  Oleg Ribachenko yalang oyog'i bilan qor to'pini tepdi va dedi:
  - Ha, Stalingrad bilan omadimiz keldi! Fritzlarning o'zlari ahmoqona tuzoqqa tushishdi!
  Marguerit kuldi:
  - Muammoga duch kelmaslikka harakat qilish,
  Adashib qolmaslik va adashib qolmaslik uchun ...
  Bir tiyinga bir tiyin yig'ish kerak edi,
  Yoki yana tug'ilish!
  Yo'lda bolalar fashistlar otryadiga hujum qilishdi. Yuzdan ortiq askarni o'ldirdi. Biri asirlikda qoldi. Margarita yigitni sovuqdan qizarib ketgan, juda elastik tagliklarini o'pishga majbur qildi. U buni muloyimlik bilan qildi. Va u nemislar allaqachon Sverdlovskga yaqinlashib, uni o'rab olishganini aytdi.
  Oleg ta'kidladi:
  - Ajablanarlisi, siz va men Margot tezroq, lekin bir narsa oddiy odamlar kabi yoki hatto sekinroq harakat qiladi!
  Margaret rozi bo'ldi:
  - Mag'lubiyat to'lqiniga tushib qoldim! Ko'rinib turibdiki, bu koinotda hamma narsa SSSRga qarshi. Hatto tabiat va kosmos!
  Keyin Oleg taklif qildi:
  - Agar Gitlerni o'ldirish biz uchun ahamiyatsiz bo'lsa?
  Margarita boshini salbiy chayqadi.
  - Giper-jodugar bizga bunday buyruq bermagan! Shunday qilib, keling, o'z-o'zini faolliksiz qilaylik. Bundan tashqari, u nima beradi?
  Oleg Ribachenko ishonch bilan javob berdi:
  - Ko'p! Bundan tashqari, fyurer, bu Afrikadagi fyurer!
  Margaret taklif qildi:
  - Hozircha frontda jang qilaylik, keyin Gitler hisobiga ko'ramiz! Ular aytganidek - sekin shoshiling!
  Oleg kuyladi:
  - Tezlik yaxshi, chiselni sindirmang ... Bu odam o'rmonchi emas va shoshilib aqldan ozgan!
  O'g'il va qiz bor siydiklari bilan yugurishdi. Va Sverdlovskka shoshilishga muvaffaq bo'ldi. Va ular fashistlar tomonidan bosib olingan shaharni himoya qilishni boshladilar.
  Birin-ketin hujum uyushtirildi.
  Bolalar yalangoyoq edi. Margarita tunikada, Oleg Ribachenko esa kalta shim kiygan bolakay. Ammo ular eng haqiqiy va bukilmas qahramonlardek kurashdilar.
  Oleg yalang oyoq barmoqlari bilan igna tashladi, Fritzning tomog'iga teshdi va chiyilladi:
  Bir qarich yerdan ham voz kechmaymiz!
  Margarita yalangoyoq oyog'i bilan granata uloqtirdi va chiyilladi:
  - Bir tomchi ham, oraliq ham emas, santimetr ham emas!
  O'g'il va qiz sovuqda urishdi. Ular bilan birga boshqa kashshoflar ham bor edi. Va shuningdek, ko'pchilik yovvoyi sovuqqa qaramay yalangoyoq. Va agar o'lmas bolalar yovvoyi sovuqdan qo'rqmasalar, hech qanday holatda ular zarar etkaza olmasalar, bu oddiy bolalar uchun juda xavflidir.
  Mana, sovuqdan barmoqlari ko'kargan, tishlari sovuq, jag'i shishib ketgan yalangoyoq pioner. Bola juda og'riqli. Ammo shunga qaramay, u g'azab bilan bir nechta granatalarni olib, fashistlar tanki ostiga tashlaydi va o'zi ham pulemyot portlashi bilan yiqilib tushadi.
  Bu jasur bola ...
  Yoki yalang oyoqlari qip-qizil ko'knoridek yonayotgan qiz nemis mastodonlarining tırtılları ostida minani itarib yuboradi. Uning o'zi yig'lab o'ladi:
  - Vatan va Stalin uchun!
  Qishda, Sibirda, o'lmas go'sht bilan himoyalanmaganda yalangoyoq bo'lish juda og'riqli.
  Hatto qattiq sovuqda Oleg va Margarita ham yarim yalang'och bo'lishdan mamnun emas. Ammo ular yigitlarning kayfiyatini ko'tarishni xohlab, tabassum va qo'shiq aytishadi:
  - E, ayoz, ayoz, meni muzlatmang,
  muzlatmang! Mening otim! Mening otim!
  Oq yeleli!
  Qahraton sovuqdan qizil-ko"k oyoqlarini silkitgan yigit-qizlar:
  Qor bizni to'xtata olmaydi! Ayoz bizni mag'lub etmaydi! Biz Fritzning kashshoflarimiz! Fashist qattiq kaltaklanadi!
  Bolalar yaxshi kurashmoqda! Ammo og'riqli tengsiz kuchlar. Stalin qurshab olingan Sverdlovskdan Novosibirskka qochib ketdi. Biroq, yaponlar allaqachon bu shaharga sharqdan yaqinlashmoqda. Ular Sibirning ayozidan ham qo'rqmaydilar.
  Ha, urush nihoyasiga yetmoqda.
  Ammo kashshoflar taslim bo'lishmaydi. Va hatto qiyin paytlarda ham bolalar jasorat bilan kuylashadi;
  Biz kommunizm farzandlarining kashshoflarimiz -
  Olov, chodir va qo'ng'iroqli bug'la!
  La'nati fashizmning bostirib kirishi -
  Kim g'azabli yo'lni kutmoqda!
  
  Bu janglarda biz nimani yo'qotdik?
  Va keyin dushman bilan janglarda qo'lga kiritildi?
  Biz ilgari dunyoning bolalari edik -
  Va endi ona yurt jangchilari!
  
  Ammo Gitler poytaxtimiz tomon qadam tashladi,
  Sharsharani hisoblamasdan bomba tashladi!
  Biz osmondan ham go'zal Vatanmiz -
  Endi qonli quyosh botishi keldi!
  
  Biz tajovuzga qattiq javob beramiz -
  Ularning o'zlari kichik bo'lsa-da!
  Ammo qilich mo'rt o'smirning qo'lida -
  Shaytonning legionlaridan kuchliroq!
  
  Tanklar ko'chkidan keyin ko'chkiga shoshilsin,
  Va biz miltiqni uchga ajratamiz!
  Politsiya orqa tomonni mo'ljallashsin,
  Lekin Muqaddas Xudo ularni qattiq jazolaydi!
  
  Biz nimaga qaror qildik? dunyo ishini qil
  Va buning uchun, afsuski, men otishim kerak edi!
  Xotirjamlik allaqachon jirkanchdir.
  Zo'ravonlik ham bor!
  
  Qiz bilan birga yalangoyoq yuguramiz -
  Qor yog'gan bo'lsa ham, qor ko'chkisi cho'g'dek yonadi!
  Ammo qo'rqmang, bolalarni biling -
  Fashist jasorat bilan o'q bilan tobutga kiritiladi!
  
  Bu erda ular yomon Fritz kompaniyasini qo'yishdi,
  Qolgan qo"rqoqlar esa qochmoqda!
  Biz piyodalarni jangda o'roq kabi ezamiz -
  Biz yosh yozlarga to'sqinlik qilmaymiz!
  
  G'alaba yutug'i may oyida bo'ladi,
  Endi bo'ron qattiq, qattiq qor!
  Bola yalangoyoq, singlisi yalangoyoq,
  Bolalar lattalarda gullashni kutib olishdi!
  
  Bu kuchlar qayerdan keladi?
  Og'riq va sovuqqa bardosh bering, bu kerak!
  Do"stim qabr tubini o"lchaganida,
  Do'stim nola qilganda - men o'laman!
  
  Masih bizni kashshoflarni duo qildi,
  U aytdi: Vatan sizga Xudo tomonidan berilgan!
  Bu hammadan birinchi imon,
  Sovet, muqaddas mamlakat!
  Va ular lablarida tabassum bilan o'lishadi. Bolalar zaiflikni bilishmaydi... Oleg Rybachenko va Margarita Korshunova bir hafta davomida jang qilishdi. Ammo Sverdlovsk qulab tushdi. Garnizonning bir qismi taslim bo'ldi - umidsiz vaziyatni his qildi. Faqat kashshoflar taslim bo'lishdan bosh tortdilar.
  Va bir hovuch jasur, yalangoyoq yigitlar umidsiz muvaffaqiyatga erishishdi. Ular dahshatli sovuqdan tom ma'noda ko'k rangga ega bo'lgan qor ko'chkilari orasidan yugurishdi. Va ular pulemyotlar va to'plar ostida halok bo'ldilar.
  Oleg Ribachenko va Margarita ham juda tirnalgan, ammo Sverdlovskdan qochib ketishgan. Keyin Novosibirskka ko'chib o'tdik. Ayoz, qish, uzoq tunlar.
  O'g'il va qiz o'zlariga yugurishadi, ular g'amgin va juda g'azablangan.
  Margaret ta'kidladi:
  - Giperjodugar bu dunyoga yordam berishi mumkin edi! Va keyin natsistlar g'alaba qozonadilar! Bu haqiqatan ham universal adolatsizlik!
  Oleg Ribachenko balandroq sakrab, yetti karra saltoda burildi va mantiqan shunday dedi:
  - Umuman olganda, dunyoda adolat kam! Masalan, nega keksalar azob chekishadi? Va deyarli istisnosiz! Inson esa yosh bo"lsa, chekadi, ichadi, hatto ahvolini yomonlashtiradi, sog"lom! Qani qariyalar azob chekayotgan adolat?
  Margarita bunga rozi bo'ldi:
  - Koinotda adolat yo'q!
  Oleg Ribachenko biroz soddalik bilan so'radi:
  - Xudo qayerga qarayapti?
  Margarita, yalang oyoq, tunika kiygan qiz, taklif qildi:
  - Dunyoda adolat hukm surishi uchun o'zimiz ham xudolarga o'xshab qolishimiz kerakdir! Bu Yaratganning hikmatidir!
  Oleg Ribachenko ishonch bilan tasdiqladi:
  - O'liklarni tiriltirishimizga ishonaman!
  Terminator qiz tasdiqladi:
  - Ha, men bunga ishonaman, albatta!
  Bolalar Novosibirskka yugurishdi va bu shaharni himoya qilishda qatnashdilar.
  Ular Qizil Armiya nazorati ostidagi deyarli oxirgi yirik shaharda jang qildilar.
  Stalin allaqachon Gitler bilan muzokara olib borgan va agar uning shaxsiy xavfsizligi kafolatlangan bo'lsa, taslim bo'lishga rozi bo'lgan. Fuhrer bunga tayyor edi, ayniqsa partizanlar tinchlansa.
  Yaponlar allaqachon sharqdan Novosibirskga bostirib kirishgan edi. Shunday qilib, qochish uchun deyarli hech qanday imkoniyat yo'q edi. SSSR halok bo'ldi.
  Oleg Rybachenko va Margarita Korshunova fashistlarga qarata o'q uzdi, yalangoyoq oyoqlari bilan granatalarni uloqtirdi. Va ular hali ham biror narsaga umid qilishdi.
  Ularning yonida kashshoflar bor edi. Sibirdagi qattiq sovuqda barcha bolalar yalangoyoq va yozgi kashshof formalarida galstuk bilan yurishgan. Ular qahramonlar kabi halok bo'ldilar.
  Oyoqlari g"oz oyog"iday qizarib ketgan, barmoqlari esa ko"kargan.
  Ammo kashshoflar taslim bo'lishmadi.
  Ular fashizmga bo'ysunadilar!
  Oleg Ribachenko yalang oyog'i bilan granata uloqtirdi. U birdaniga uchta nemis tankini peshonasi bilan turtib, pichirladi:
  - Men g'alabaga ishonaman!
  Margarita ham yalang barmoqlari bilan qotil sovg'asini tashladi va chiyilladi:
  - Men ham ishondim, oxirigacha ishonaman!
  Va ular umidsizlik g'azabi bilan so'nggi, sovet shahri uchun kurashdilar. Va shunga qaramay, ular egilishga tayyor emas edilar.
  Oleg Rybachenko deyarli halokatli muzlatilgan kashshof bolalarni xursand qilish uchun katta ishtiyoq bilan kuyladi;
  Men ona Rossiyaning yosh jangchisiman,
  Qudratli davlatlar, barcha davlatlarning ona yurtlari...
  Koinotda vatan yo'q, biling u go'zalroq,
  Tog' ostida Stalin galstuk bog'ladi!
  Kashshof bo'lish quvonch va da'vatdir,
  Axir bu sizning yurtga xizmatkor ekanligingizni bildiradi.
  Va siz koinotni ko'paytirishingiz mumkin -
  Jahannamning hiyla-nayranglarini yo'q qilish - Shayton.
  Qirq birda yoz kelganda
  Iyun oyidagi momaqaldiroq biz uchun gumburlaydi...
  Biz mintaqaning qashshoq bo'lishini xohlamaymiz,
  Baxt uchun, ishoning - Vatan yaratilgan!
  Bir qiz bilan biz natsistlarni pistirmada kutamiz,
  Undan oldin bizda pulemyot bor edi.
  Va Gitlerning aqldan ozgan g'azabiga,
  Bizning otryad fashistlarni muvaffaqiyatli mag'lub etdi!
  Qiz do'stlari yalangoyoq qo'pol,
  Yalang oyoq tagida allaqachon qor shivirlab turibdi.
  Sovuq va vayronagarchilikdan ko'k rangga aylandi,
  Ammo muqaddas olov qalbimizni isitadi!
  Biz dushmanlarning choralarini bilmasdan mag'lub etdik,
  Biz kechayu kunduz dam bermaymiz!
  Ular granatalar to'dasida eshelonlarga uchishadi,
  Va snayper miltig'i bilan ofitserlar.
  Fashistlar hech qayerda yordam topa olmaydi,
  Bizning kashshof, mard otryad...
  Qobiliyatli, agar tog'larni kesish kerak bo'lsa,
  Mana, shamdek yonayotgan Gitler tanklari.
  G'azablangan odamlar yig'ilishdi -
  Adolat, jasorat va sharaf uchun.
  Va bo'ronlar dengizida rif yo'q -
  Bu bizni o'tirishga majbur qiladi!
  Biz Berlinga kirdik, komsomolga kirdik,
  Butun dunyo qizlari bilan yalangoyoq oyoq osti qilishdan!
  Biz samoviy may oyida g'alaba asalini nafas olamiz,
  Endi u abadiy bo'ldi, bizning yorqin muvaffaqiyatimiz!
  
  
  
  
  . ALEKSANDR III OLtmish sakkiz yil yashadi
  Qirol imperiyani iqtisodiy jihatdan ham mustahkamladi. Hech qanday tartibsizliklar va inqiloblar bo'lmagan, shuning uchun iqtisodiyot doimiy o'sishda edi. Birinchi jahon urushi davrida Rossiya va aholisi o'lim darajasining pastligi va Xitoy va Koreyaning shimoliy hududlarini qo'shib olish tufayli ko'proq edi. Va armiya kattaroq edi. Va seriyadagi birinchi engil tanklar va turli markalarning ko'plab samolyotlari paydo bo'ldi.
  Afsuski, Aleksandr III Birinchi jahon urushida g'alaba qozonish uchun yashamadi, ammo Nikolay II bunga allaqachon erishgan.
  Yangi qirolning mustahkam taxti, boshqa xotini, buyuk merosxo'ri, ikki yuz sakson million aholisi va tinchlik davridagi davlatlarda ikki yarim million askari bor edi.
  Shunday qilib, siz jasorat va mahorat bilan kurashishingiz mumkin! Bundan tashqari, ruslarning engil pulemyotlari bo'lgan tanklari ham bor, ammo ular endigina paydo bo'lgan va og'ir. Mendeleevning o'g'li tomonidan ishlab chiqilgan.
  Shuning uchun qirol qo'shinini to'xtatmang!
  Nikolay II nemislar va avstriyaliklar bilan urushga kirdi... Rus qoʻshinlari Galisiya, Bukovinani egallab, avstriyaliklarni qator magʻlubiyatlarga uchratishdi. Dastlab ular Sharqiy Prussiyada kaltaklangan, ammo keyin ular qasos olib, Koenigsbergni kesib tashlashgan. Ittifoqchilar nemislarni Parijdan uzoqlashtirdilar ... Rus qo'shinlari Krakovni egallab oldilar va son jihatidan ustunlikka ega bo'lib, qishga qaramay, Budapeshtga yaqinlashib, hujumni davom ettirdilar. Germaniya, mo''tadil shartlarda tinchlik uchun mag'lubiyat hidi kelganini ko'rib, taklif qildi.
  Nemislar Rossiyaga Klaypedani va Polshadagi erning bir qismini berishga, shuningdek, tovon to'lashga rozi bo'lishdi. Frantsiyaga ilgari Bismark tomonidan bosib olingan hududning bir qismi va Daniyaning bir qismi qaytarildi.
  Avstriya-Vengriya Galisiyani, Bukovina va Krakovning bir qismini berdi. Ammo imperiya qulab tushmadi. Rossiya slavyanlarning erlarini, bir vaqtlar Kiev Rusi tarkibiga kirgan hamma narsani qaytarib oldi va Polsha qirolligini kengaytirdi.
  Turkiya va Yaponiya Italiya kabi urushga kirishga ulgurmadi. Ya'ni, Birinchi jahon urushi, aslida, mavjud emas edi. Juda oz qiyinchilik. Nikolay II o'z hokimiyatini mustahkamladi va keyin ancha vaqt tinch hukmronlik qildi.
  Biroq, Rossiya Afg'onistonda urush olib bordi - nihoyat uni inglizlar bilan bo'lib tashladi. Keyin Eron Angliya bilan bo'lindi.
  Shunday qilib, Rossiya o'z mulkini kengaytirdi. Ammo 1929 yildagi iqtisodiy inqiroz va Buyuk depressiya keldi... 1931 yilda Yaponiya Turkiya bilan ittifoq tuzib, chor Rossiyasiga qarshi urush boshladi. Ammo aslida bu o'z joniga qasd qilish edi. Kolchak qo'mondonligi ostida Tinch okeanidagi chor floti yaponlarni mag'lub etdi. Va quruqlik armiyasi odatda bir necha marta kuchliroq edi.
  Turklar haqida ham shunday deyish mumkin. Ular bu dushmanga qarshi emas, aniq ko'tarilishdi.
  Chor Rossiyasi qo"shinlarini yerga tushirishga va Yaponiyani egallashga muvaffaq bo"ldi. Va keyin rus qo'shinlari nihoyat Turkiyani egallab olishdi. Shu tariqa Usmonlilar imperiyasi davri tugadi.
  Tsar Nikolay II Rossiyaning shon-shuhratini va kuchini oshirdi. Bu ulug'vor imperator 1936 yilgacha hukmronlik qildi va oltmish sakkiz yoshida vafot etdi.
  Uning o'rnini Aleksey II egalladi. Umuman olganda, o'ttiz ikki yoshli butunlay sog'lom odam. Uning onasi boshqacha edi, shuning uchun Aleksandr Uchinchi halokatli nikohga ruxsat bermadi.
  Aleksey II Saudiya Arabistonini Angliya bilan bo'lib bosib, bosib olishni yakunladi.
  Vilgelm II Germaniyada 1941 yilgacha taxtni boshqargan. Bu monarx ellik bir yildan beri hokimiyatda! Juda uzoq!
  Ammo bu erda taxtda uning o'g'li Ferdinand. Gitlerga o'xshamaydi. Boshqa hikoya.
  Tinchlik bor ekan. Barcha koloniyalar bo'lingan. Mussolini Efiopiyani bosib oldi.
  Baham ko'rish uchun boshqa hech narsa yo'q ... Biroq, Britaniya og'ir kunlarni boshdan kechirmoqda. Va iqtisodiy inqirozda.
  Shunday qilib, Ferdinand Aleksey II ga Frantsiya va Angliyaning mustamlaka mulklarini bo'lib o'tishni taklif qildi. Aslida, bu erlarga qanchalik ko'p qarashingiz mumkin.
  Shunday qilib, Mussolini, Ferdinand va Aleksey II o'z shartnomalarini tuzdilar.
  Ammo, albatta, bu vaqtga kelib Rossiya deyarli butun Xitoyni zabt etishga muvaffaq bo'ldi va iqtisodiyotda, harbiy sohada va aholi sonida hammadan ko'p marta kuchliroq bo'ldi.
  Tsar Aleksey, umuman olganda, bunday taklifni ma'qulladi va birgalikda boshlashga qaror qildi.
  Ferdinand endi yosh emas edi. Va u ehtiyotkor edi.
  Biroq 1945 yil 15 mayda urush boshlandi. Nemislar yana harakatlanishdi
  Belgiyaga qarshi...
  Chor qo"shini esa ingliz mustamlakalaridan o"tib, Misr bo"ylab yugurdi.
  Rossiyada o'n million askar va besh yuz diviziya bor edi va ishonchli edi
  Yutuq. Hech kim uni to'xtata olmaydiganga o'xshardi.
  Ikki oy ichida chor armiyasi Hindistonni, janubiy Eronni, Saudiya Arabistonidagi inglizlarning egaliklarini, Misr, Sudanni, Indoxitoyning katta qismini egallab oldi.
  Ammo nemislar faqat Belgiyani egallashga muvaffaq bo'lishdi va Parij chekkasida ular to'xtatildi. Gollandiya ham urushga kirdi.
  Chor Rossiyasi yana ikki oy davomida Angliyaning Osiyodagi mulkini tortib oldi va Indoneziyani tugatdi. Keyin u Avstraliyaga qo'ndi, Afrika bo'ylab ko'chib o'tdi.
  Nemislar Parijni egallashga harakat qilishdi, ammo ularning hujumi qaytarildi. Biroq, urush mag'lubiyatga uchradi. Italiya, shuningdek, Britaniya va Fransiyaning Afrika mulklarini tortib oldi.
  Faqat beshinchi oyda chor qo'shinlari Evropaga kela boshladilar. Hozirgacha Afrika va Avstraliyada janglar qizg'in davom etayotgan edi, lekin allaqachon tugaydi. Yerdan mahrum boʻlgan Avstriya-Vengriya ham koalitsiya tomonida urushga kirdi.
  Nemislar Gollandiyani bosib olishga muvaffaq bo'lishdi. Va ular o'z pozitsiyalarini yaxshiladilar.
  Yana ikki oy chor Rossiyasi Avstraliya va Afrikani bosib olishni yakunladi. Va faqat noyabr oyining oxirida, sovuqda, Parijni chetlab o'tib, nemis-rus qo'shinlarining yangi hujumi boshlandi.
  Bunday holda, kuchlar allaqachon tengsiz edi. Fransuz-ingliz qo'shinlari mag'lubiyatga uchradi. Va Parij o'rab olingan.
  Va yangi yilda garnizon taslim bo'ldi ... Keyin chor va nemis qo'shinlari uch hafta ichida butun Frantsiyani egallab olishdi. Keyin Britaniyani bombardimon qilish boshlandi ... Va barcha koloniyalar koalitsiya tomonidan qo'lga olindi.
  Buyuk Britaniya 1946 yil may oyida allaqachon qon to'kilgan va bombalar bilan nokaut qilingan
  Taslim bo'ldi.
  Shunday qilib, yana bir buyuk urush tugadi. Rossiya deyarli barcha mustamlakalarni egallab oldi. Germaniya nisbatan kam narsa oldi, Italiya nimadir ushladi, Avstriya-Vengriya ramziy qismga ega bo'ldi.
  Nemislar katta mustamlakalarni kutishganiga qaramay, faqat Marokash butunlay kamroq qabul qilgan, Germaniya o'z tarkibiga: Belgiya, Gollandiya va Frantsiyani Port-de-Kalegacha kiritgan.
  Bundan tashqari, chor Rossiyasi nemislarni Namibiyaga va ular ilgari egalik qilgan narsalarni qaytarib berdi.
  Qisqasi, biz qandaydir tarzda tushundik va yarashdik ...
  Tinchlik keldi... 1953 yilda Rossiyada atom bombasi bor edi, bir yildan keyin esa Germaniya. AQSh 1960 yilda yadro quroliga ega bo'ldi.
  Shunday qilib, qo'rquv muvozanati yaratildi.
  Va 1955 yilda birinchi rus kosmonavti to'p atrofida uchib kosmosga uchdi. 1961 yilda esa ruslar oyga qadam qo'yishdi.
  Va 1983 yilda Marsga! 1971 yilda amerikaliklar, 1984 yilda nemislar Oyga uchishdi.Avstriya-Vengriya va Germaniya bir davlatga birlashdi. Shvetsiya va Norvegiya avtonomiya va o'zini o'zi boshqarish bilan Rossiya tarkibiga kirdilar.
  Boshqa davlatlar asta-sekin o'z mustaqilligini yo'qotdilar.
  1987 yilda rus kosmonavtlari tog'dan Veneraga uchishdi. 1992 yilda Merkuriyda. Va 1999 yilda Pluton.
  Quyosh tizimi o'zlashtirildi.
  Uchta yadro imperiyasi mavjud edi: Buyuk Germaniya, AQSh va Buyuk Rossiya.
  Aleksey II ham 1972 yilda oltmish sakkiz yoshida vafot etdi. Uning o'rniga o'g'li Aleksandr to'rtinchi bo'ldi. Bu podshoh taxtga chiqqanda qirq bir yoshda edi. G'alati, lekin to'rtinchi Aleksandr ham oltmish sakkiz yil o'tdi va 1999 yilda vafot etdi. Va taxtga uning o'g'li Vladimir III o'tirdi. 2013 yilda Romanovlar sulolasining to'rt yuz yilligi nishonlandi.
  Hozircha Rossiya oyoqqa turib oldi. Ammo dunyoda hali ham Germaniya va AQSh uning raqobatchilari. Chor imperiyasi mustamlakalar bilan birgalikda dunyo hududining yarmidan bir oz ko'prog'ini va dunyo aholisining uchdan ikki qismidan ko'prog'ini o'z ichiga oladi. Rossiya kuchli, lekin hali yagona emas.
  Qoidalar Rossiya, Vladimir uchinchi 2019 yilda oltmish yetti yoshga to'ldi. Ko'pchilik, u avvalgi shohlar kabi oltmish sakkiz yil yashaydimi yoki bu g'alati tasodiflarni to'xtatadimi, deb hayron bo'ladi?
  Ayni paytda Rossiyada yadroviy qurolga qarshi qurollar ishlab chiqilmoqda. Yadro quroli bo'lmasligi aniq, Rossiya esa Germaniya va AQSh bilan to'liq kurashadi. Unda ko'proq aholi va ko'proq askar bor. Va qurollarning sifati yaxshiroq!
  Ammo yadro qurollari mavjud bo'lsa-da, ularning hammasi ham hali zabt etilmagan. Ammo ular yadroviy qurolga qarshi juda faol ishlab chiqilmoqda, shuning uchun g'alaba qozonish uchun ma'lum imkoniyatlar mavjud.
  
  Gibraltarning qulashi
  Ispaniya diktatori Franko, haqiqiy voqeadan farqli o'laroq, nemis qo'shinlariga Gibraltarning ingliz qal'asiga hujum qilishga rozi bo'ldi. Buning evaziga Ispaniya Afrikadagi ingliz va frantsuz yerlarini oldi.
  Maynshteyn qo'mondonligi ostida hujum 1940 yil 25 noyabrdan 26 noyabrga o'tar kechasi bo'lib o'tdi. Ma'lum bo'lishicha, inglizlar bunday harbiy harakatga unchalik tayyor emas edilar va fashistlar shunday qudratli qal'ani bir zarbadan tortib olishga muvaffaq bo'lishdi.
  Uning qulashi urushning borishiga sezilarli ta'sir ko'rsatdi. Wehrmacht qo'shinlarini Afrikaga eng qisqa masofaga o'tkazishga muvaffaq bo'ldi va inglizlarning O'rta er dengiziga Sharqdan kirishiga to'sqinlik qildi.
  Nemis qo'mondonligi ekvatorial Afrikaga bir nechta bo'linmalarni yubordi. Bundan tashqari, Rommel korpusi haqiqatdan bir necha oy oldin Liviyaga ko'chirildi.
  Inglizlar, o'z navbatida, Efiopiyada italyanlarga qarshi hujumni to'xtatib, Misrda o'z pozitsiyalarini mustahkamlay boshladilar. Biroq, Rommel ulardan oldinga o'tishga muvaffaq bo'ldi va oldini olish zarbasi natijasida mustamlakachi qo'shinlarni mag'lub etib, Iskandariya va Qohirani egalladi. Britaniyaning Afrikadagi mavqei yanada murakkablashdi. Nemislar allaqachon Suvaysh kanaliga etib borgan va Yaqin Sharqqa oldinga siljish bilan tahdid qilgan. Bundan tashqari, Sudan tomon harakatlanish mumkin bo'ldi.
  To'g'ri, italiyaliklarning Gretsiyadagi ishlari unchalik muvaffaqiyatli bo'lmadi, ammo Germaniyadan qo'shimcha kuchlarning yaqinlashishi vaziyatni saqlab qoldi.
  Gitlerda dilemma bor edi: SSSRga hujum qilish yoki Britaniyani tugatishmi? Wehrmachtning Afrikadagi muvaffaqiyatlari ikkinchi qarorga - G'arbda qo'llarini bo'shatishga turtki bo'ldi. SSSRning harbiy tayyorgarliklari Fuhrerda qo'rquvni uyg'otgan bo'lsa-da.
  Qizil Armiya kuchayib borardi, lekin nemislar ham qo'l qovushtirib o'tirishmadi. 1941 yilda tanklar ishlab chiqarish 1940 yilga nisbatan ikki baravar, aviatsiya esa deyarli ikki yarim baravar oshdi.
  Natsistlar Maltani bombardimon qilishdi va qo'ndirishdi. Keyin Rommel Suvaysh kanalidagi mudofaani yorib o'tib, Britaniya hukmronligiga qarshi isyon ko'targan Iroqqa kirdi. Nemislar Quvaytni ham, butun Yaqin Sharqni nisbatan osonlik bilan bosib oldilar. Stalin esa kutish taktikasiga amal qildi. Ammo Cherchill o'jarlik bilan urushni davom ettirdi. Eronga yetib borgan Wehrmacht Janubiy Afrikaga yuzlandi.
  1941 yil tugash arafasida edi. Suv osti kemalarining chiqarilishi ko'paydi va Britaniya o'z mustamlakalarini yo'qotdi. AQSh passiv bo'ldi. Ammo Yaponiya jim o'tira olmadi va 7 dekabr kuni Peru bandargohiga hujum qildi. Tinch okeanida yangi urush boshlandi. Va Gitler yana SSSRga hujum qilish rejalaridan voz kechishga majbur bo'ldi.
  Yaponlarga yordam berish, Eron va Hindistonni, shuningdek, Janubiy Afrikani bosib olish kerak. Va eng muhimi, Britaniyaning o'zi. Bundan tashqari, Amerika bombardimonchilari o'yinchoq emas. Ular Uchinchi Reyxga juda ko'p muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Va Britaniya hududidan bomba zarbalarini berish eng qulaydir.
  Shunday qilib, Fuhrer 1942 yilda sharqqa bostirib kirish g'oyasidan voz kechishga majbur bo'ldi.
  Stalinning o"zi frontni ochishi xavfi bor edi, lekin... Stalin xarakterini bilish kerak. U tashqi siyosatda juda ehtiyotkor. Finlyandiya bilan urush Qizil Diktatorni yanada ehtiyotkor qildi.
  SSSR kuchini oshirayotgan paytda. 1942 yil 1 yanvarda aviatsiya soni o'ttiz ikki mingtaga yetdi, tanklar esa yigirma besh mingdan ortiq, yana uch ming tanket. Hammasi bo'lib Stalin 20 ta mexanizatsiyalashgan korpusni ishga olishni yakunlashni rejalashtirgan edi, ularning umumiy soni 32 ming avtomashinadan iborat bo'lib, ulardan eng so'nggi KV turli markali T-34 va 16,5 mingtasi. Bundan tashqari, T-50 tanklarini ishlab chiqish hali ham davom etmoqda, garchi mashina engil bo'lib chiqdi.
  Nemislar Matilda va ba'zi kreyser tanklariga duch kelib, inglizlar og'ir tanklarni ishlab chiqayotgani haqida ma'lumotga ega bo'lib, o'zlarining mastodonlarini ham yasashni boshladilar. Birinchidan, 88 millimetrli to'pga ega "Yo'lbars" va uzun barrelli 75 millimetrli o'tib bo'lmaydigan qurolga ega zirh.
  Sovet tanklari qurilishi haqida ma'lumot ham mavjud edi. KV-2 tanki Qizil maydondagi 1-may paradida o'tdi va o'ttiz to'rttada ba'zi ma'lumotlar bor edi.
  Qanday bo'lmasin, Speer imperiya qurol-yarog' va o'q-dorilar vazirligini boshqarganida, texnologiyadagi o'zgarishlar tezroq ketdi. Gitler dunyodagi eng yaxshi va og'irroq tanklarga ega bo'lishni xohladi. Ammo Germaniya SSSRdan aniq pastroq edi. Va mashinalar soni va ularning sifati. 1941 yil avgust oyida KV-3 tankini ishlab chiqarish boshlandi. Mashina 68 tonna og'ir edi, lekin sekundiga 800 metr tezlikda 107 mm to'p bilan qurollangan. Bu unga, aytmoqchi, hali seriyaga kiritilmagan "Yo'lbars" dan ustunlikni ta'minladi.
  Og'irligi 125 tonna va ikkita qurolga ega KV-5 yanada kuchliroq edi. To'g'ri, bunday og'ir mashina Sovet armiyasi uchun yaxshilikdan ko'ra ko'proq muammolarni keltirib chiqardi. Va 1942 yilda 107 tonna og'irlikdagi KV-4 versiyasi qabul qilindi. SSSR haqli ravishda dunyodagi eng og'ir va hatto eng kuchli tanklari bilan faxrlanishi mumkin edi.
  Ammo boshqa tomondan, Germaniya aviatsiya sohasida juda yaxshi rivojlangan. Yu-188 seriyaga kirgandan so'ng, jangchilar bilan taqqoslanadigan tezlikni ishlab chiqdi. DO-217 ham yaxshi ko'rinardi. Reaktiv samolyotlar ham faol ishlab chiqildi. Buyuk Britaniya asosiy nishon bo'lganligi sababli, reaktiv bombardimonchilarga haqiqiy tarixga qaraganda ko'proq e'tibor berildi.
  Nemislar qul mehnatidan faol foydalandilar. Afrikadan juda ko'p qora tanlilar olib kelingan. Qora ishchilar itoatkor, chidamli, ammo malakasiz edilar. Ular yordamchi ish uchun ishlatilgan.
  Ammo Evropani nazorat qilish orqali nemislar etarli son va malakali ishchilarni jalb qilishlari mumkin edi.
  Speer hatto Gitlerni hali yahudiylarni yo'q qilish dasturini amalga oshirmasdan, balki ularni samolyotlar va jihozlar ishlab chiqarishda ishlatishga ko'ndirishga muvaffaq bo'ldi.
  Gambling Britaniyaga qarshi havo hujumi va katta suv osti urushiga qo'yildi.
  Biroq, Amerikaning mojaroga kirishi Fritzga bosh og'rig'ini qo'shdi va bo'rilar to'dalari sonini keskin ko'paytirishga majbur qildi.
  Germaniya kechikib bombardimonchi samolyotlar va strategik samolyotlar ishlab chiqarishni yo'lga qo'yishga majbur bo'ldi. Birinchi navbatda Yu-288 va Yu-488 - to'rtta dvigatel bilan. Ammo ularning rivojlanishi va esga keltirilishi vaqt talab qildi. ME-109 modifikatsiyasi "F" umuman Britaniya avtomobillari uchun munosib raqib edi. Ammo ME-210 kabi ME-209 ning rivojlanishi muvaffaqiyatsizlikka uchradi.
  XE-177 sho'ng'in bombardimonchisi ham muvaffaqiyatsizlikka uchradi. Ammo Speer miqdor bilan o'ynadi. Bundan tashqari, Focke-Wulf ME-109 ning ba'zi zaif tomonlarini qoplagan holda qurollanish jihatidan eng kuchli qiruvchiga aylandi. Ha, va nemislarning parvoz maktabi inglizchadan yaxshiroq va undan ham ko'proq amerikalik bo'lib chiqdi. 1942 yil may oyida natsistlar Janubiy Afrikani egallab olishdi. Va Madagaskarga Amerika eskadroni yetib keldi. Miduey jangi amerikaliklar tomonidan mag'lub bo'ldi: shuning uchun bu jangda hal qiluvchi rol o'ynagan uchinchi darajali kapitan istehzo bilan Madagaskarda tugadi. Qo'shma Shtatlar Afrikada bazani saqlab qolishni va natsistlarning tinchlanishiga yo'l qo'ymaslikni xohladi. Ammo bu ularning Tinch okeanidagi mavqeini sezilarli darajada yomonlashtirdi.
  To'g'ri, yaponlar unchalik teng harakat qilishmadi. Gavayi arxipelagi uchun kurash uzoq davom etdi.
  Natsistlar Afrikani va katta strategik xom ashyo zaxiralarini qo'lga kiritdilar, shuningdek Hindiston va Eronni egallab olishdi. Uchinchi Reyx nazorati ostidagi resurslar juda katta, ammo ular hali ham hazm bo'lishi kerak.
  Britaniya uchun havo jangi unchalik oddiy emas. Samolyot ishlab chiqarishni doimiy ravishda oshirib, nemislar bosim o'tkazdilar, ammo to'liq ustunlik yo'q edi. Strategik aviatsiyaning kuchsizligi va Qo'shma Shtatlarning yordami va hatto suv osti kemalari etarli emasligi ta'sir ko'rsatdi. Va juda ko'p umidlar bog'langan mo''jizaviy torpedo bizni tushkunlikka soldi.
  Fyurer 1942 yilda Britaniyaga qo'nishga jur'at eta olmadi. Dengiz kuchini va suv osti flotini mustahkamlashga garov qilingan. Shu bilan birga, samolyot tashuvchilar va jangovar kemalar qurildi. Etarli ishlab chiqarish quvvati bor edi, lekin hamma narsa vaqt talab qildi.
  A sinfidagi ballistik raketalar ham nozik sozlashni talab qildi. Ammo FAU-1 robot snaryadlari ommaviy ishlab chiqarila boshlandi. Oddiy yoqilg'idan foydalanadigan nisbatan arzon avtomobillar shubhasiz afzalliklarga ega edi, chunki ular uchuvchilarga muhtoj emas edi.
  Gitler cheksiz tabiiy resurslar va mehnat zahiralariga ega bo'lib, nemis uchuvchilari hayotini saqlab qolishni xohladi. Ishlab chiqarish oson va uchuvchisiz V-1 eng yaxshi yechim bo'lib tuyuldi. 1942 yilning kuzidan buyon Londonga minglab shunday robot chig'anoqlar qulagan.
  Shu bilan birga, nemislar Arado reaktiv bombardimonchi va ballistik raketalarini ishlab chiqishni tezlashtirdilar.
  Stalin kutish va kuch to'plashda davom etdi. 1942 yilda SSSRda besh yarim ming yangi KV va T-34 tanklari va mingga yaqin eski markalar, besh yuzga yaqin yangi T-50 va T-60 va ikki yuzta amfibiya ishlab chiqarildi. Samolyot parki ham ko'paydi - o'n besh mingga yaqin yangi va eski samolyotlar xizmatga kirdi. Hatto uchuvchilar yetishmas edi. Katyushalarni ishlab chiqarish asta-sekin o'sib bordi.
  Fashistlar Germaniyasi o'ttiz mingdan ortiq samolyot ishlab chiqardi, ammo janglarda katta yo'qotishlarga duch keldi. Nemislar olti yarim mingga yaqin tank ishlab chiqardilar. Eng muhimi, T-3 va T-4 ning 75 mm uzunlikdagi qurolli yangi modifikatsiyasi. Eng yangi "Yo'lbarslar" yuzdan bir oz ko'proq ishlab chiqardi va "Panthers" hali ham faqat prototiplarda.
  Ammo Shmeister tomonidan ishlab chiqilgan MP-44 avtomati seriyaga kira boshladi. Haqiqiy hikoyadan farqli o'laroq, mashina rangli metallarning etishmasligini hisobga olgan holda ishlab chiqilishi shart emas edi. Va bu qotishma po'latdan yasalgan oddiyroq hujum miltig'ining rivojlanishini tezlashtirdi.
  Shunday qilib, kichik qurollarda nemislar ustunlikka erisha boshladilar. Ammo ularga mashina barcha qo'shinlarni qayta qurollantirish uchun vaqt kerak edi.
  Ammo suv osti flotida, oyiga qirq yoki ellikta suv osti kemasi chiqarilishi bilan nemislarning haqiqatan ham tengi yo'q.
  Vodorod peroksidda hatto juda tezyurar suv osti kemalari ham bor edi. Yadro dasturida tezlashtirilgan ish. Yaxshiyamki, juda ko'p resurslar mavjud. Va hatto nemis fiziklarining grafit moderator sifatida mos emasligi haqidagi xatosi ham halokatli bo'lib chiqmadi. Og'ir suv ishlab chiqaradigan bir nechta zavodlar, shu jumladan Afrikada qurilgan.
  Demak, bu yuvish bilan emas, dumalab, lekin natsistlarning yadroviy reaktori 1942 yil dekabrda ishlay boshladi. Hatto amerikaliklardan bir oz oldinroq. Tinch okeanidagi mag'lubiyatlardan so'ng ular jiddiy demontaj qilishni boshladilar. Yadro dasturini moliyalashtirish esa keskin qisqartirildi.
  1943 yil boshi Gitlerning "Umumiy urush" e'lon qilishi va bosib olingan hududlarda umumiy mehnat xizmatining joriy etilishi bilan nishonlandi. Londonga V-1 ning ommaviy zarbalari o'zini oqlamadi. Inglizlar bunday zarbalarni qisman qaytarishni o'rgandilar, ammo nemislar raqamni oldilar.
  Ammo suv osti urushi Britaniya uchun haqiqatan ham halokatli bo'ldi. Xom ashyo yetishmasligi tufayli orolda qurol ishlab chiqarish keskin kamaydi. Metropoliya qulash arafasida edi. Bundan tashqari, natsistlar Madagaskarni egallab olishdi va yaponlar natsistlar bilan birgalikda Avstraliyaga bostirib kirishdi va nisbatan tezda taslim bo'lishga erishdilar.
  Stalin kutish taktikasi xavfini tushungan bo'lsa-da, u jangga kirmasdan, o'ziga sodiq qoldi. Yaxshisi, kapitalistlar o'zlarini oxirigacha yo'q qilishsin. Va biz tomosha qilamiz ...
  Ammo bu taktikaning kamchiliklari ham bor edi. Katta resurslardan foydalangan holda, Uchinchi Reyx allaqachon SSSRga qarshi urush tayyorlayotgan edi. 1943 yilda Uchinchi Reyxda tanklar ishlab chiqarish kuniga o'rtacha 1200 ta mashinaga, shuningdek, uch yuz ellik o'ziyurar qurolga yetdi. Bundan tashqari, o'ziyurar qurollar umuman zaif emas. "Ferdinandlar", "Bumblebees", "Jagdpanther". Nemislar tanklarda deyarli yo'qotishmaganligini hisobga olsak, ularning panzvalini to'ldirish Qizil Armiyanikidan ikki baravar tezroq edi. Va texnologiyada SSSR foydasiga miqdoriy bo'shliq qisqara boshladi.
  Sifat nuqtai nazaridan, Fritz og'irligi bo'yicha KV-3 ga o'xshash "Qirollik yo'lbarsi" ni oldi, o'tish kuchi bo'yicha qurol o'qning sifati va kuchli frontal zirhlari tufayli bir oz ustun edi. Xo'sh, o'ta og'ir Sovet KV-5 va KV-4 texnik jihatdan juda ishonchsiz bo'lib chiqdi, ayniqsa ularning pastki qismi. Shunday qilib, bunday yirtqich hayvonlarning jangovar ishlatilishi shubha ostida edi.
  Va Stalin, shuningdek, ettita qurol va ikkita raketaga ega KV-6 yaratishni buyurdi. Ular mashina yasadilar. Ammo u shunchalik og'ir va uzoq bo'lib chiqdiki, siz uni poezdda ko'tarolmaysiz yoki jangda joylashtirolmaysiz. T-34-76 juda muvaffaqiyatli mashina, ammo to'qnashuvda Panter yoki Tigerga qaraganda kuchsizroq. Va KV-1 va KV-2 og'irligi bo'yicha nemislar bilan solishtirish mumkin, ammo ular panteralar va yo'lbarslardan pastroqdir. Nemis T-4 zirh bo'yicha o'ttiz to'rttaga yetib oldi va qurollanish, ko'rinish va optika bo'yicha o'zib ketdi va bu og'irroq modifikatsiyalarni solishtiradigan bo'lsak, teng og'irlikda yoki undan ham kamroq.
  Muxtasar qilib aytganda, Fritz yuqoriga tortildi va sifati teng bo'ldi. ME-309 va ME-262 ning ko'rinishi aviatsiya sifatiga ustunlik berdi. Yu-488 kabi, eng yaxshi to'rt dvigatelli bombardimonchi. Va ularning orqasida reaktiv modellar mavjud. Masalan, Yu-287 va Arado.
  1943 yil sentyabr oyida fashistlar Britaniyaga muvaffaqiyatli qo'nishni amalga oshirdilar. Ikki haftalik janglardan so'ng - Angliya taslim bo'ldi. Garchi Cherchill Kanadaga qochib ketgan bo'lsa-da, G'arbdagi urushning natijasi oldindan aytib bo'lingandek tuyuldi.
  Ruzvelt o'zining asosiy ittifoqchisini yo'qotib, Uchinchi Reyxning kuchayib borayotganidan qo'rqib, tinchlik so'radi.
  Gitler o'z atrofidagilar bilan suhbatdan so'ng, Qo'shma Shtatlar oldiga shart qo'ydi: yadro dasturini rad etish va Yaponiya va Uchinchi Reyxning barcha zabtlarini tan olish. Fritz allaqachon suv osti floti bilan qoplagan Islandiyadan qo'shinlarni olib chiqish kabi. Janglar hali to'xtamagan Gaia ustidan chiqayotgan quyosh mamlakatining nazorati. Bundan tashqari, Gitler Uchinchi Reyx va Yaponiyaga AQSh va Buyuk Britaniya tomonidan olib borilgan barcha vayronagarchilik va harbiy xarajatlar uchun moddiy tovon to'lashni talab qildi.
  Tinchlik shartlari juda qiyin bo'lsa-da, Ruzvelt katta qiyinchilik bilan ularni Kongress va Senatda qabul qilishga muvaffaq bo'ldi.
  AQShning kelishuviga rioya qilishda Stalinning u eksa kuchlari koalitsiyasiga qo'shilishga qarshi emasligi va hech bo'lmaganda Alyaskani qaytarib olishga tayyor ekanligi haqidagi maslahatlari katta rol o'ynadi.
  Amerika pragmatizmi g'alaba qozondi, bu ishtiyoq va hissiyotlardan yuqori bo'lib chiqdi. Bundan tashqari, nemislarning yadroviy dasturi Amerikanikiga qaraganda tezroq rivojlandi va bu kelajakda falokat bilan to'la edi.
  Ikkinchi jahon urushining birinchi bosqichi tugadi. Ammo fyurer endi SSSRni tugatmoqchi edi.
  Stalinning kutilmaganda kutish va ko"rish taktikasi va dunyo tinchligi yo"lidagi fidoyiligi dahshatli hazilga aylandi. Jozefga Uchinchi Reyx va Yaponiya Sharqiy yarim sharning barcha resurslari, shu jumladan Avstraliya va G'arb dunyosidagi ba'zi ko'priklar bilan qarshilik ko'rsatdi.
  Biroq, Quyosh mamlakati Xitoyni hali tugatmagan, ammo u ikkinchi jabhani ochishi mumkin edi. Gitler esa faol ravishda mustamlakachi qo'shinlar va xorijiy legionlarni tuzdi. Shu bilan birga qurol ishlab chiqarish ham ortdi.
  1944 yilning birinchi yarmida Uchinchi Reyxda tanklar va o'ziyurar qurollarni ishlab chiqarish kuniga yuzta mashinaga yetdi va oshib ketdi. Panter-2 o'z darajasida barcha sovet avtomobillarini chetlab o'tdi. Keyinchalik rivojlangan nemis tanki "Lion" va tez orada "Qirollik sher" paydo bo'ldi.
  Va eng muhimi, reaktiv aviatsiya ketma-ket ishlab chiqilgan. Bunga javoban T-34-85 va IS-1 va IS-2 tanklari SSSRda ishlab chiqarila boshlandi va hech kim KV seriyasini ishlab chiqarishdan olib tashlamadi. 1944 yil uchun Uchinchi Reyxning eng katta seriyali tanki Panther-2 va SSSR T-34-85 edi. Og'irroq modellar sezilarli darajada - taxminan bir marta, o'nta kamroq miqdorda ishlab chiqarilgan. Va nemislar Sovet yo'llarida og'irlikni ko'p haydashni xohlamadilar va Stalin KV seriyasiga ishona boshladi va ISlar juda xom bo'lib chiqdi.
  Biroq, 88 mm kalibrli 71 L kalibrli to'p bilan nemis "Pantera" -2 T-34-85 dan to'pning zirh teshuvchi kuchi, frontal zirhlari va bir oz tomonida oshib ketdi, shuningdek, buni qilmadi. 900 ot kuchiga ega dvigatel va 47 tonna og'irligi bilan haydash ko'rsatkichlarini tan oldi. Nemis tankining og'irligi 50,2 tonnaga etganida ham, bu halokatli emas edi.
  Va nemis reaktiv samolyotida umuman munosib raqib yo'q edi.
  Gitler kauchukni tortib olmaslik yaxshiroq deb qaror qildi va 1944 yil 22 iyunda urushni boshladi. SSSRga uch yuz ellik o'zining va xorijiy bo'linmalarini va bir yuz yigirmata sun'iy yo'ldosh bo'linmalarini otishdi. Uchinchi Reyx tomonida: Ruminiya, Vengriya, Slovakiya, Xorvatiya, Finlyandiya, Shvetsiya, Italiya, Portugaliya, Ispaniya, Bolgariya, Argentina, Turkiya.
  Nemislar, shuningdek, Vermaxtda juda ko'p chet elliklar va xiwilardan foydalanganlar. Hammasi bo'lib, Uchinchi Reyx faqat birinchi bo'limda o'n ikki yarim million askarni jangga tashladi, ularning qirq foizidan ko'prog'i millati nemislar edi. Sun'iy yo'ldoshlar yana uch millionni qo'shdi. Hammasi bo'lib, birinchi eshelonda deyarli o'n olti million piyoda askar, o'ttiz uch mingga yaqin tank, ellik besh mingdan ortiq samolyot, ikki yuz ellikka yaqin to'p va minomyot bor.
  SSSR safarbar qilinganidan keyin o'n uch yarim million askarni joylashtirdi, ammo kuchlarning bir qismi Uzoq Sharq va ichki tumanlarda saqlanishi kerak edi. Birinchi eshelonda sakkiz million askar, o'ttiz mingga yaqin tank, qirq mingga yaqin samolyot, ikki yuz mingga yaqin qurol va minomyot bor edi.
  Shunday qilib, Uchinchi Reyx tomonida piyoda qo'shinlarida ikki baravar ustunlik va yaxshi pulemyot bilan kuch harakatchanligida besh baravar ustunlik mavjud. To'g'ri, SSSRda juda ko'p pulemyotlar mavjud, deyarli paritet.
  Tanklardagi farq unchalik katta emas, lekin SSSRdagi eskirgan transport vositalarining ulushi, shuningdek, avvalgi relizlar tanklari.
  Nemis reaktiv aviatsiyasining raqibi yo'q va Uchinchi Reyxning pervaneli samolyotlari tezroq va yaxshi qurollangan. To'g'ri, sovet avtomobillari gorizontal manevrda ustundir.
  Artilleriya va minomyotlarda kuchlar muvozanati tenglikka eng yaqin. Ham miqdor, ham sifat.
  To'g'ri, Uchinchi Reyx floti ayniqsa suv ostida, Sovet flotidan bir necha baravar kuchli. Yaponiyada bo'lgani kabi.
  Bundan tashqari, natsistlar allaqachon ommaviy ishlab chiqarishda A sinfidagi ballistik raketalarga ega va birinchi disketalar uchib ketishdi.
  Umuman olganda, natsistlar kuchliroq bo'ladi va Stalin mudofaa uchun kech bo'lsa ham, juda oqilona tayyorlandi. Lekin ko'p narsa qilinmadi. Stalin chizig'i to'liq tiklanmagan, eng muhimi, qo'shinlar chiziqni ushlab turish uchun etarli darajada tayyorlanmagan. Garchi ular umidsiz ravishda qayta o'qitilgan bo'lsalar ham.
  Molotov chegara chizig'i, uch yil davomida, umuman olganda, tugallandi, ammo u chegaraga juda yaqin joylashgan va etarli chuqurlikka ega emas edi. Bundan tashqari, Stalin Dnepr orqasida uchinchi eshelonni qurishni buyurdi, ammo bu AQSh taslim bo'lganidan keyin boshlandi.
  To'g'ri, Sovet qo'shinlaridan tashqari, NKVDning bir qismiga ham ishonish mumkin, ularning soni millionga yetgan askar va militsiya. Bu to'rt millionga yaqin odam, faqat g'arbiy shaharlarda. Albatta, ularning jangovar samaradorligi oddiy bo'linmalarga qaraganda ancha yomonroq.
  Nemislar, shuningdek, haqiqiy tarix, markazda asosiy zarbani berishdi, Bialystok to'sig'ini va Lvov mushtini kesib tashlashdi. Jangning dastlabki kunlari nemislar ko'p sonli xorijiy bo'linmalarga qaramay, hujumni ozmi-ko'pmi muammosiz o'tkazayotganligini ko'rsatdi. Ammo Sovet qo'shinlari ko'pincha yo'qoladi.
  Bundan tashqari, Ukraina bo'linmalarining jangovar qobiliyati shubhali bo'lib chiqdi. Urushning dastlabki kunlarida ko'plab qochqinlar va taslim bo'lishdi.
  Chegaradagi janglarda dushmanni tiyib turishning imkoni bo"lmadi. Va keyin Stalin xatoga yo'l qo'yib, bo'linmalarni asosiy chiziqqa olib chiqishni taqiqlab, frontni to'g'rilashni talab qildi. Biroq, xato tuzatildi, lekin kechiktirildi. Nemislar 28 iyun kuni markazda Stalin chizig'ini buzib, Minskni egallashga muvaffaq bo'lishdi.
  Chalkashlik yanada kuchaydi. 30-iyun kuni Yaponiya va uning sun'iy yo'ldoshlarining urushga kutilgan kirishi sodir bo'ldi. Shunday qilib, hozircha Uzoq Sharqdan qo'shinlarni olib o'tishni unutishimiz kerak edi.
  Markazdagi nemis yutuqlari kengayib borardi. U erda katta bo'shliq bor edi, ular umidsizlik bilan yopishga harakat qilishdi. Ammo natsistlar oldinga siljishdi va 16 iyul kuni Smolenskka bostirib kirishdi.
  Jangga barcha mavjud zaxiralarni tashlab, militsiyalarni qurol ostiga qo'ygan Stalin va Jukov Fritzning markazda yurishini to'xtata oldi. Ammo Gitler o'z qo'shinlarini janubga qaratdi. Natsistlar Kiyevda ulkan qozon yaratdilar va deyarli butun Ukrainani egallab oldilar.
  Leningradni blokirovka qildi, Qrimga bostirib kirdi. Harbiy harakatlar 1941 yilga, tinimsiz karmaga o'xshardi. Ammo farqlar ham juda muhim edi. 1941 yilda SSSRda ba'zi bo'sh zaxiralar bor edi va endi hamma narsa allaqachon safarbar qilingan. Va oktyabr oyida hujum sodir bo'lganida, himoyani ushlab turish uchun deyarli hech narsa yo'qligi ma'lum bo'ldi.
  1944 yil noyabr oyining boshlarida fashistlar Moskvani o'rab olishdi va Stalinni Kuybishevga qochishga majbur qilishdi.
  Natsistlar, haqiqiy tarixdan farqli o'laroq, sezilarli darajada ustunlikka ega edilar. Ular Moskvani shimol va janubdan chetlab o'tish uchun etarli bo'linmalarga ega edi. Ammo Sovet bo'linmalari turli jabhalarda juda ko'p tarqaldi.
  Darhaqiqat, 1941 yilda safarbarliklardan so'ng Stalin xodimlar soni bo'yicha Vermaxtdan ustunlikka erishdi va urush boshidanoq Uchinchi Reyxga qaraganda to'rt baravar ko'proq samolyot va tanklarga ega edi. Va urushning dastlabki besh oyida haqiqiy tarixda ko'proq sovet texnikasi ishlab chiqarilgan.
  Ammo endi natsistlar qurol-yarog 'va shaxsiy tarkibning miqdori va sifati tarafida bo'lganlarning hammasi kozidir. Qizil Armiyada esa 1941 yildagi kabi yaralar bor. Jumladan, ukrainlar, baltlar va ko'plab kichik xalqlarning Sovet tuzumi uchun o'lishni istamasligi. Ommaviy xiyonat va qatag'on qurbonlari bo'ylab yugurish, mulkdan mahrum bo'lganlar va boshqa har tomonlama xafa bo'lganlar. Jumladan, sovet tuzumining mafkuraviy dushmanlari.
  Nemislar ham G"arbni mag"lub etgani xoinlar sonini ko"paytiradi.
  Shu sababli, Moskva qurshab olingani va nemislar Donbass, Voronejni egallab olishlari va Stalingrad tomon harakat qilishlari ajablanarli emas.
  1944 yil qishi, afsuski, 1941 yildagidek ayozli va qorli bo'lmadi. Biroq, Moskva 1944 yil dekabr oyining oxirigacha qahramonlik ko'rsatib turdi. 1945 yil yanvar oyida Stalingrad quladi va buning uchun janglar uzoq davom etmadi. Fevral va mart oyining boshlarida nemislar va ularning sun'iy yo'ldoshlari Kavkaz va Boku neft quduqlarini to'liq egallab olishdi.
  Keyin hujum Volga bo'ylab davom etdi. Saratovga, Kuybishevga, undan keyin Orenburg va Qozonga.
  Stalin Sverdlovskka qochib ketdi. May oyida Qozon quladi. Yozda nemislar va yaponlar Rossiyaning tubiga ko'chib o'tishni davom ettirdilar. Sovet qo'shinlarining qarshiligi pasayib ketdi. 1945 yil 5 avgustda Sverdlovsk olindi. Va 1945 yil 3 sentyabrda Stalin nihoyat taslim bo'lishga rozi bo'ldi. O'z hayoti va erkinligi evaziga.
  Ikkinchi jahon urushi tugadi. Ammo tinchlik uzoq davom etmadi. Yadro qurolini sinab ko'rgan Gitler ularning ajoyib halokatli kuchiga amin bo'ldi.
  Endi Yaponiya va Qo'shma Shtatlar hali ham Uchinchi Reyxning dunyo hukmronligi yo'lida ekani ko'rindi. Fuhrer Chingizxon, Iskandar Zulqarnayn, Napoleon, Imperator Troyan va Kanuniy Sulaymonni jamlagandan ko'ra ko'proq erlarni zabt etgan bo'lsa-da, u Yaponiyani ham mag'lub etishga qaror qildi.
  Ikkinchi Jahon urushi tugaganidan roppa-rosa uch yil o'tgach, kuchli yadroviy zaryadga ega bo'lgan yuzta ballistik, qit'alararo raketalar bir vaqtning o'zida chiqayotgan quyosh mamlakatini qamrab oldi.
  Va keyin Wehrmacht va flotning quruqlikdagi bo'linmalarining hujumi boshlandi. Nemislar Yaponiyaning Osiyodagi mulklarini nisbatan tezda egallab olishdi va metropolning o'zi atom bombalari bilan yer bilan yakson qilindi.
  Ko'proq yoki kamroq uzoq muddatli qarshilik ko'tarilgan quyosh mamlakatining Tinch okeani egaliklari tomonidan ta'minlandi. Ammo 1949 yilning iyuniga kelib hammasi tugadi. Endi Qo'shma Shtatlarni mag'lub etishgina qoldi. Bundan tashqari, sabab bor edi. Amerikaliklar, kelishuvga zid ravishda, yadro qurolini ishlab chiqdilar va yashirin sinovlarini o'tkazdilar.
  Gitler urushni 1950 yil 1 yanvarda boshladi va yangi yilda birdaniga uch yuzta yadroviy raketani tashladi.
  Vayronkor yadroviy zarba Amerikaning yuzta yirik shaharlarini vayron qildi va bir necha o'n millionlab odamlarni o'ldirdi. Adolf Gitlerning yana bir eng katta jinoyati eng jirkanch vahshiyliklarning eng uzun ro'yxatiga qo'shildi.
  Keyin Kanadaga bostirib kirish va janubdan Lotin Amerikasi diktaturalari bilan birga keldi. Amerikaliklar zaiflashdi va hayratda qoldi, lekin ular umidsiz kurashdilar. Ular mag'lubiyat ular uchun faqat qullik va sekin, og'riqli o'limni anglatishini tushunishdi.
  Shuning uchun u barcha urushlarning eng umidsizi edi. Va bu bir yildan ortiq davom etdi va Uchinchi Reyxni yana ikki yuzga yaqin yadroviy zaryadni tashlab, ko'plab unumdor erlarni radioaktiv cho'lga aylantirishga majbur qildi.
  Ammo shunga qaramay, maqsadga erishildi va Uchinchi Reyxning so'nggi dushmani mag'lub bo'ldi. Shundan keyin esa jahon globallashuvi deb ataladigan jarayon boshlandi. Germaniya markasi yagona jahon valyutasiga aylandi. Hatto rasmiy ravishda mustaqil bo'lgan mamlakatlar ham faqat cheklangan mahalliy o'zini o'zi boshqarishni saqlab qolgan holda Uchinchi Reyxning mustamlakalari darajasiga tushirildi.
  Yahudiylar va lo'lilar qonundan tashqari deb topildi: ular qidirilib, yo'q qilindi. SS katta tozalashlarni amalga oshirdi va g'azablandi. Haqiqiy dahshatli tush keldi - ajdaho soati. Yoki, aniqrog'i, bir davr. Fuhrer kosmik kengayish da'vosi bilan haqiqiy dunyo totalitar imperiyasini qurayotgan edi.
  1959 yilda Fyurerning yetmish yilligini nishonlash paytida rasmiy toj kiyish marosimi bo'lib o'tdi, bu butun dunyo bo'ylab plebissit - bu super imperator unvonini qonuniylashtirdi. Va 1967 yilda Adolf Gitler vafot etganida, uning o'g'li unvon va hokimiyatni meros qilib oldi.
  Bu vaqtga kelib, Yer sayyorasi allaqachon Oyda va Marsda Venera bilan aholi punktlariga asos solgan va tashqi yulduzlar dunyosiga kengayish uchun faol tayyorgarlik ko'rayotgan edi ... Natsistlar universal imperiya - Yulduzli Reyx qurilishini xohlashdi. butun koinotni dahshatga soling.
  
  QIRQ OROL RIVSATLARINING YANGI SARGUZATLARI
  Dimka qilichini sindirib tashladi va dovdirab, ko'zlarini pirpiratib, ko'chada turib qoldi. Qo"llari qonga belangan, qilichdan qolgani qonga belangan edi. Sirenlar yangradi. Yozgi shahar ko'chasi. Va politsiyachilar. Orqa tarafdagi tayoq bilan zarbadan keyin. Dimka zo'rg'a eshitiladi:
  - Men voz kechdim; taslim bo'ldim!
  Ular uning qo'llarini qaytarib olib, kishanlarini qisib qo'yishadi. Bola bilaklariga ukol qilingan metalldan og'riqni his qiladi. Uni furgonga - qora qarg'aga olib ketishyapti.
  Dimka g'azab va qo'rquv aralashmasini his qiladi. O'tmishni eslaydi. Bolalar o'zlarining mavjudligi uchun qilich bilan kurashgan orol. Yog'och, lekin bola g'azabga duchor bo'lganda, ular o'tkir po'latga aylanadi. Dimka u erda bir necha oydan ko'proq vaqt qoldi. U jang qildi, jang qildi, yaralandi va o'zini yaraladi. Hatto xoinni shaxsan o'ldirgan. Hamma narsa edi. Va oxirida ular g'alaba qozonishdi.
  Vayron qilingan kemada faqat bolalar qolgani achinarli. Va u faqat qizi bilan qochishga muvaffaq bo'ldi. Bunday sarguzashtlardan keyin qamoq endi mamlakatga o'xshamadi.
  Bezori bolani qilich bilan urdi va uning yotganini ko"rdi, qon ko"lagi chiqib ketdi.
  Zarba halokatli bo'lganmi? Baxtsiz, Dimka, go'yo bundan oldin uning boshida sarguzashtlar etarli emas edi. Va agar u nima o'ldirgan bo'lsa? Qamoqmi? Uni jinoyatchilar joylashgan iflos, hidli kameraga olib boradilarmi?
  Va u qancha o'tiradi? U endigina o"n to"rt yoshda. O'ndan ortiq, qonunga ko'ra, ular berishga haqlari yo'q. Balki hammasi yaxshi bo'lar!?
  To'qson ikkinchi yil hovlisida. Demokratiya va erkinlik haqida ko'p gapirilayotgan, lekin banditizm kuchayib borayotgan zamon.
  Huni to'xtadi va Dimka tashqariga chiqarildi. Chiroyli, qora sochli bolakay qaroqchiga o"xshamaydi, aksincha, qo"liga kishan bog"langan qurbonga o"xshaydi.
  Dimkani deyarli darhol tergovchi va prokurorga olib borishdi.
  Meni stulga o"tqazishdi.
  Tergovchi bir necha oddiy savollarni berdi va kulib dedi:
  - Sizdan yaralangan bola o'layapti! Shunday ekan, u o'lmasligini Xudoga so'rang!
  Dimka xo'rsinib javob berdi:
  - Men xohlamadim ...
  Prokuror qog"oz uzatdi:
  - Bu e'tirof. Agar imzo qo'ysangiz, sudgacha garov evaziga qo'yib yuboriladi. Va u erda, yoshligi va politsiyaga haydovchilarning yo'qligi hisobga olinsa, siz uni shartli ravishda olasiz!
  Dimka qog'ozga qaradi va tezda uni o'qib chiqdi va salbiy tarzda bosh chayqadi:
  - Bu yerda o"smirning o"zi kompaniyaga hujum qilgani aytiladi. Va ular menga hujum qilishdi!
  So'roqchining fiziognomiyasi shiddatli, qoshlari qalin edi, u xirilladi:
  - Biz sizga maslahat bergandek imzo cheking! Aks holda, siz qamoqqa tushasiz. Endi biz tom ma'noda ishlar bilan to'lamiz va siz sud oldida juda uzoq vaqt o'tirishingiz kerak bo'ladi. Hujrada esa taxtalarda uch qator ranzalar, burchakda bir chelak va senga o'xshagan ellikta asabiy, och bolalar bor. Har xil turdagi jinoyatchilar. Siz yaralagan bolangiz tirik qolsa ham, tergov uch yil davom etadi, keyin yana bir yil va sud jarayoni! Siz hayotingizning eng yaxshi yillarini do'zaxda o'tkazasiz!
  Prokuror rozi bo"lib bosh irg"adi va tasdiqladi:
  - Sizga nisbatan ehtiyot chorasi yoki hibsga olish yoki ketmaslik to'g'risida yozma majburiyat, sizni onam va dadam olib ketishadi. Tanlov sizniki! Va menga ishoning, balog'atga etmagan bolalar koloniyalari allaqachon to'lib ketgan va ular sizni sinovdan o'tkazishdan xursand bo'lishadi. Ammo agar siz biz bilan janjallashsangiz, unda albatta joy bo'ladi!
  Dimka tergovchi va prokuror hazil qilmayotganini sezdi. Va aslida, ular qamoqxonada chirishi mumkin. Garchi, boshqa tomondan, agar u imzo qo'ysa, ular qo'yib yuborilishi haqiqat emas. Politsiyachilar aldaganiga misollar ko'pmi? Ammo Dimkadagi asosiy narsa o'jarlik va o'jarlik edi, bu o'lim orollarida qolgandan keyin aniq namoyon bo'ldi. Va bola qat'iyat bilan dedi:
  - Yo'q!
  Tergovchi qattiq baqirdi:
  - Nima yoq?
  Dimka qattiq gapirdi:
  - Men imzo chekmayman! Ular menga hujum qilishdi, ular meni zanjir bilan yaralamoqchi edilar va bu o'zini himoya qilish edi!
  Tergovchi baqirdi:
  - Mayli unda! Qamoqxonada, bir hafta donoroq o'tir!
  Prokuror bosh irg"ab, imzo chekdi:
  - Ikki oylik hibsda. Lekin, albatta, siz ertaroq chiqarishingiz mumkin!
  Tergovchi baqirdi:
  - Menimcha, hibsga olish bolaga yaxshilik qiladi!
  Dimkani ishxonadan olib chiqib, qamoqqa olib ketishdi. Qo"l kishanlari jiringlardi, Bolaning qiladigan yagona ishi zanjirni yo"l bo"ylab kesib o"tish edi. U erda uni qabul qilish kerak edi.
  Dimka ikkita politsiyachiga zanjirlangan zanjir bilan yurdi. Juda yomon his qildim. Qamoqxona, kamera, yovuz mahkumlar. Ha, va u e'tirofga imzo chekishdan bosh tortib, muammoga duch keldi. Garchi, boshqa tomondan, bundan keyin siz ilgakni yechmaysiz.
  Dimani navbatchilik xonasiga olib ketishdi. Ism, familiya, otasining ismi, qimmatbaho narsalar siz bilan.
  Keyin shmon. Politsiya xodimi va oq xalatli ikki ayol bolani oynasi bor xonaga olib kirib, qo"shimcha lampalarni yoqdi. Buyruq amal qildi:
  - Yechin!
  Dimka xo'rsindi - shmon! Qiziq, nima uchun ayollar? Bola jinsi shimini, futbolkasini, krossovkasini, kurtkasini yechdi. Unda faqat shortilari qolgan edi.
  Oq xalat kiygan yosh ayol shunday dedi:
  - U yaxshi qurilgan!
  Ofitser baqirdi:
  - Va külotlaringizni echib oling! Tirik!
  Dimka xijolatdan yonib, ularni ham yechib oldi. Beixtiyor qizarib ketdi, yopildi. Politsiya xodimi baqirdi:
  - Sekin! Qo'llar tikuvda! Yaxshilab ko'ring - bu qotil!
  Hamshiraga o'xshagan oq xalatli ayol jilmayib qo'ydi va yupqa, tibbiy qo'lqop kiyib:
  - Biz bunday ko'rmaganmiz! Bo"shashib ol o"g"lim, xolang seni his qiladi!
  U Dimaning jasadini tekshirishni boshladi. Men bolaning orollarda bo'lgan vaqtida o'sib ketgan sochlarini aylanib chiqdim. Yashirin narsalarni qidirib, har bir ipni ehtiyotkorlik bilan tarang. Balki pul ham. Keyin u bolaning quloqlari va burun teshigida porladi. U xuddi nimadir topmoqchi bo"lgandek, ehtiyotkorlik bilan qildi.
  Keyin u boshini teshikka qo'yishni buyurdi va qo'llarini iyagiga qazdi. U qo"lini og"ziga soldi. Dimka tili bilan kauchukni hidlab, tatib ko'rdi. Ayol tish go'shti, tishlar, yonoqlarning orqasida his qildi. U tilning ildiziga bosganida, bola qusish xurujini his qildi. Ha, qanchalik sharmandali. Uning qo'li bodomsimon bezlarigacha bordi va nafas olish qiyinlashdi.
  Keyin, nihoyat, ayol unga yubordi va jilmayib qo'ydi:
  - Hech narsa mavjud emas!
  Ofitser buyurdi:
  - Davom et Olga! Mavzuning alohida xavfini hisobga olgan holda shaxsiy qidiruv eng puxta bo'lishi kerak!
  Oq kiyimdagi ayol Dimkaning ko'kragini his qila boshladi. U qo"llarini ko"tarib, qo"ltiq ostiga qaradi. Va kutilmagan kuch bilan kindik ustiga bosdi. Dimka nafas oldi...
  Shunda ayol to"xtab so"radi:
  - Xo'sh, endi cho'kkalab o'tirsin!
  Politsiya zobiti baqirdi:
  - Bu unchalik ishonchli emas! Uning anusiga ham qarang!
  Oq xalatli ayol bosh chayqadi.
  - Buning uchun maxsus ruxsat kerak! Xuddi shunday, bolaning samimiy joylarini tekshirish uchun!
  Ofitser bexosdan buyurdi:
  - O'tir, shayton...
  Dimka hurmat bilan javob berdi:
  - Men o'g'il bolaman!
  Va cho'kib ketish oson bo'ldi. O'n marta o'tirdi. Shundan so'ng, ayollar uning oyoqlarini ko'zdan kechirishdi va oyoq barmoqlari orasiga o'tishdi.
  Shundan so'ng, Dimka qo'shni xonada edi. U erda qamoq kiyimidagi, qo'lida yozuv mashinkasi bilan nolga kesilgan boshqa bir bola dedi:
  - Nima yangiliklar?
  Politsiya xodimi javob berdi:
  - Ha, va juda kul!
  Bola kuldi va dedi:
  - U unchalik qo'rqinchli emas! Xo'sh, stulga o'tirib, sochingizni kesing!
  Dimka o'tirdi. Yalang'och bo'lish yoqimli emas. Keyin esa seni jinoyatchidek kal qilib kesishadi. Bundan tashqari, mashina to'mtoq edi va soch olish og'riqli edi. Qalin, qora sochlar polga tushdi. Yosh mahkumning taqillatilgan etiklari ularni oyoq osti qildi. Har bir soch tolasi bilan o'lmas ruhning bir zarrasi chiqib ketayotgandek, siz esa tobora erkin bo'lib ketayotgandek tuyuldi. Dimaning kayfiyati tushdi. Oldinda qamoqxona kamerasi va voyaga etmagan jinoyatchilar bilan uchrashuv edi.
  Biroq, Dimka hech qachon tengdoshlaridan qo'rqmagan. Va qirq orolni qattiqlashtirgandan so'ng, bu endi qo'rqinchli emas. Agar shunday bo'lsa, u jang qiladi. Va qamoqxona?
  Yana qanday sinov. U endigina o'n to'rt yoshda va uning butun hayoti oldinda.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"