Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

The Coolest Hyper ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটি গেম

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    এগৰাকী ধুনীয়া যোদ্ধা ছোৱালী আৰু তাইৰ নতুন চাইবৰ্গ বন্ধু পিনোকিঅ"ই ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটিত যুঁজি আছে । অৱশ্যে তেওঁলোকৰ অতি শীতল যুঁজাৰু আছে যিবোৰক আক্ষৰিক অৰ্থত অসীমলৈকে ঠেলি দিব পাৰি আৰু সিংহনীৰ দৰে যুঁজিব পাৰি, আৰু লগতে সকলো ধৰণৰ মহাজাগতিক আৰু যাদুকৰী জীৱৰ সৈতেও যুঁজিব পাৰি।

  THE COOLEST HYPER ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটি গেম
  ANNOTATION
  এগৰাকী ধুনীয়া যোদ্ধা ছোৱালী আৰু তাইৰ নতুন চাইবৰ্গ বন্ধু পিনোকিঅ"ই ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটিত যুঁজি আছে । অৱশ্যে তেওঁলোকৰ অতি শীতল যুঁজাৰু আছে যিবোৰক আক্ষৰিক অৰ্থত অসীমলৈকে ঠেলি দিব পাৰি আৰু সিংহনীৰ দৰে যুঁজিব পাৰি, আৰু লগতে সকলো ধৰণৰ মহাজাগতিক আৰু যাদুকৰী জীৱৰ সৈতেও যুঁজিব পাৰি।
  . অধ্যায় নং ১।
  বিকিনি পিন্ধা ভেৰ"নিকা এখন স্বচ্ছ গাড়ীত আছিল, যিয়ে এটা চেপেটা ষ্টিংৰেৰ কথা মনত পেলাই দিছিল। আৰু লগতে পেনেলবোৰৰ হ"ল"গ্ৰামটোও জিলিকি উঠিছিল, যিয়ে যুদ্ধখন নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল আৰু আপাত দৃষ্টিত এটা অতি ভয়ংকৰ যন্ত্ৰ।
  তাইৰ কাষতে আছিল পিনোকিঅ" চাইবৰ্গ। এতিয়া তেওঁক বাহ্যিকভাৱে সাঁতোৰৰ ট্ৰাংক পিন্ধি চৈধ্য-পোন্ধৰ বছৰীয়া কিশোৰৰ দৰে দেখা গৈছিল, অতি পেশীবহুল, ধুনীয়া, ডেকা ফিজিঅ"গনমিৰ সৈতে, য"ত এটাও চুলি আৰু গোলাপী গাল নাছিল।
  বৰ ধুনীয়া ল"ৰা, শ্যামলা চুলি আৰু হাফ বক্সৰ তলত পৰিপাটিকৈ চুলি কটা। আৰু ছালখন মসৃণ, টেন কৰা, পেশীবোৰ ঢালি দিয়া হয়। বিশেষকৈ বয়সস্থ মহিলাৰ বাবে বিজ্ঞাপনত শ্বুটিং কৰিব পাৰে। বাৰু, হয়, অনুষ্ঠানটোৱে যিকোনো ৰূপ ল"ব পাৰে। বাইদেউ, আৰু ভেৰ"নিকা, যদি তাইৰ পেৰামিটাৰবোৰ পাম্প কৰা হয়।
  আৰু এতিয়া তাই ঠিক তেনেকুৱাই কৰি আছে। যুঁজাৰু বিমানৰ পেৰামিটাৰ পাম্প কৰা যাওক। বিশেষকৈ প্ৰথমে লেজাৰ বন্দুকৰ সংখ্যা পৰীক্ষা কৰি দুগুণ কৰা হ"ল। তাৰ পিছত ফায়াৰিং ৰেঞ্জ যোগ কৰক, লগতে এটা ৰান। প্ৰবাহৰ হাৰ বৃদ্ধি কৰক। বাৰু, বাহিনীৰ ক্ষেত্ৰখনৰ সুৰক্ষাৰ স্তৰ, যাতে শত্ৰুৱে আপোনাক লগে লগে জ্বলাই দিব নোৱাৰে।
  এনেকৈয়ে ছোৱালীজনীয়ে এই কথাটোৰ সৈতে শক্তিশালীভাৱে মোকাবিলা কৰিলে।
  বাৰু, পিনোকিঅ" দ্য চাইবৰ্গেও এটা বুষ্ট কৰিলে। আৰু, অৱশ্যেই, মেচিনৰ পেৰামিটাৰ বৃদ্ধি কৰিলে। কিন্তু ইমান নহয় যে জয়বোৰ সহজে দিয়া হৈছিল।
  কাৰণ, কম্পিউটাৰ গেমত অতি সহজ জয় আকৰ্ষণীয় নহয়!
  যদিও ইয়াত বহু কথা নিৰ্ভৰ কৰে যুঁজাৰুসকলৰ স্বভাৱৰ ওপৰত। কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত এই দম্পতীৰ চৰিত্ৰৰ লগত সকলো ঠিকেই আছে।
  ভেৰ"নিকাই নিজৰ সমকক্ষক চুমা খাই টুইট কৰি কয় যে-
  - এটা ডাঙৰ জয় আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে,
  চুদা, সোনকালে চুবুৰীয়া!
  ইয়াৰ পিছত তাই জয়ষ্টিক বুটামটোত তাইৰ উদং, ঘূৰণীয়া, গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহাটো টিপিলে আৰু তাইৰ যুঁজাৰু বিমানখনে তীব্ৰ গতিৰে গতি কৰিলে।
  ষ্টাৰ কেননেড বৃদ্ধিৰ লগে লগে তীব্ৰতৰ হৈ উঠিল। স্বচ্ছ টেডপল, উদ্ধাৰ মডিউল আৰু তৰল ধাতুৰ কেপচুলৰ দৰেই অধিক আৰু অধিক ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, নূন্যতম আয়তন ল'বলৈ চেষ্টা কৰিলে। অলিখিত নিয়ম অনুসৰি ইচ্ছাকৃতভাৱে সেইবোৰ ধ্বংস কৰিব পৰা নাছিল যদিও ধৰা পৰাৰ বিপদৰ ক্ষেত্ৰত বিল্ট-ইন মেজিক কম্পিউটাৰে আত্মধ্বংসৰ আদেশ দিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও বহু মডিউলৰ দুৰ্ঘটনা সংঘটিত হৈ মৃত্যুমুখত পৰে। ক্ৰছয়ডাৰসকলে সৰ্বোচ্চ গতি বিকশিত কৰি শত্ৰুৰ বহৰখনক চিটিকি থাকিল, কাষলৈ জোকাৰণি মাৰি থকাৰ সময়তে তেওঁলোকৰ মাজত থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমা বিস্ফোৰণ ঘটে, প্ৰত্যেকেই মজলীয়া আকাৰৰ চহৰ ধ্বংস কৰিব পৰা কেইবা বিলিয়ন চাৰ্জ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল। স্বাভাৱিকতে, প্ৰত্যক্ষ আঘাতৰ দ্বাৰা, এটাও বল ক্ষেত্ৰ নহয়, এটাও অতি গধুৰ ধাতুও সহ্য কৰিব নোৱাৰে।
  ভেৰ"নিকাই প্ৰথম প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ সন্মুখীন হ"ল। এই ক্ষেত্ৰত ই আছিল একক আসনৰ যুঁজাৰু বিমান, যাৰ নিয়ন্ত্ৰণত ভৰি থকা উজ্জ্বল ৰেপাৰত মিঠাই এটা বহি আছিল। আৰু তাই জটিল কৌশল সম্পন্ন কৰিছিল।
  প্ৰগ্ৰেমাৰ ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  -আহ, ডায়েট, এই আৰু সেইটো নাখাব,
  আৰু ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখনে খোজ কাঢ়ি ভাগৰি নাযায় ...
  আহ, ডায়েট, ইয়াৰ কিমান বেমাৰ ,
  ভোকৰ পৰা ছোৱালীবোৰে লাজতে ৰঙা পৰি গায়!
  ইয়াৰ পিছত ভেৰ"নিকাই সেইটো লৈ গ"ল আৰু, যিদৰে তাই নিজৰ লেজাৰ বন্দুকৰ পৰা শত্ৰুৰ ওপৰত ৰোপণ কৰিব। আৰু যুঁজাৰু বিমানখনে ধূমপান কৰিলে, স্পষ্ট হৈ পৰিল যে ৰান্ধনীৰ সামগ্ৰী, ভৰি থকা মিঠাইটো সম্পূৰ্ণ অস্বস্তিকৰ।
  বিনাশ ক্ষেপণাস্ত্ৰৰ অকাল বিস্ফোৰণ ঘটাইছিল আৰু গামা বিকিৰণৰ প্ৰভাৱ দুৰ্বল কৰিছিল। ট্ৰ'লৰ জাহাজবোৰেও হাঁহিব পৰা নাছিল, মহাকাশত অধিক থাৰ্মেল, ইলেক্ট্ৰনিক আনকি মাধ্যাকৰ্ষণ ফান্দ পিন্ধিছিল । সঁচাকৈয়ে মাধ্যাকৰ্ষণ অস্ত্ৰ, ধাতু ফালি পেলোৱা, গঠন পেচোৱা আৰু বিস্ফোৰণৰ কাৰণ আছিল আটাইতকৈ বিপজ্জনক। মাধ্যাকৰ্ষণ ফান্দে ক্ৰিয়াটোক দুৰ্বল কৰি তুলিব পাৰে, বা মিছাইল, টৰ্পিডো, মাইনক পথ প্ৰদৰ্শনৰ বাবে ৰাডাৰ তললৈ নমাই আনিব পাৰে। মাধ্যাকৰ্ষণৰ ক্ষতিসাধন কৰি কেইবাখনো তৰাজাহাজে বগা বামনৰ ফালে বিচ্যুত হৈ এই বিলুপ্ত সূৰ্য্যৰ ওপৰত বিশাল ঘনত্ব আৰু মাধ্যাকৰ্ষণ শক্তিৰে পৰিবলৈ ধৰিলে।
   ক্ৰ'ছ'ইডাৰসকলে পুনৰ সংস্কাৰ ঘটাই শত্ৰুৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ জাহাজবোৰ - অতি যুদ্ধজাহাজবোৰৰ ওপৰত নিজৰ জুই নমাই আনিলে। গোটেই চহৰ এখনত ফিট হ"ব পৰা এই মাষ্ট"ডনবোৰৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ব্যৱস্থা আছিল শক্তিশালী আৰু অৱশ্যেই শক্তিশালী বাহিনীৰ ক্ষেত্ৰও আছিল। মহাকৰ্ষণীয় বন্দুকৰ পৰা ঘনীভূত জুইৰ কৌশল ইহঁতৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল ;ইহঁতৰ বিকিৰণক বলক্ষেত্ৰৰ সৈতে প্ৰতিফলিত কৰাটো বহুত কঠিন আছিল;ইয়াৰ উপৰিও জেনেৰেটৰবোৰৰ আংশিকভাৱে হ'লেও ক্ষতি কৰাৰ চেষ্টা কৰা সম্ভৱ আছিল। এই ক্ষেত্ৰত ভাগ্য ভাল হ"লে ভয়ংকৰ থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমাটো বিস্ফোৰণ হ"ব পাৰে। ক্ৰছ"ইডাৰসকল অতি সাহসী আছিল, সাহস দেখুৱাইছিল। শূন্যতাটো যেন শক্তিৰ অতিৰিক্ত বোজাৰে বাজি উঠিছিল, যাতে মাধ্যাকৰ্ষণ অস্ত্ৰটোৰ ফলপ্ৰসূতা বৃদ্ধি পায় তেওঁলোকে দূৰত্বটো বন্ধ কৰিবলগীয়া হৈছিল, যিটো বহু বিপদৰে ভৰা আছিল। ইয়াত এটা বিস্ফোৰণ ঘটিল, বিনাশৰ টৰ্চ এটাৰে জিলিকি উঠিল, তাৰ পিছত দ্বিতীয়টো।
  হয়তো ৰিস্ক লোৱাৰ যোগ্য নহয়? - জেনেৰেলে ক"লে।
  ভয়ংকৰ চুলিত হীৰা ব্ৰচ এটাৰে জিলিকি থকা ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - নাই বন্ধু, দুটামান হ'লেও ধ্বংস কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। এই বৰ্বৰ মেচিনবোৰ অতি দীঘলীয়া দূৰত্বৰ পৰা গ্ৰহবোৰত বোমাবৰ্ষণ কৰিবলৈ সক্ষম, যাৰ অৰ্থ হ'ল যেতিয়া সিহঁতে ঘন জনবসতিপূৰ্ণ জগতখনৰ ওচৰ পায়, বিশেষকৈ আমাৰ ৰাজধানী গোলক...
  উত্তৰত গুৰগুলিং:
  "মই হিচাপ কৰিলোঁ যে তেওঁলোকক ধ্বংস কৰাটো আটাইতকৈ কঠিন হ"ব, বা মূল বাহিনীসমূহ একত্ৰিত হ"লে নিৰাপদ দূৰত্বত ৰখা হ"ব।
  ছোৱালীজনীয়ে ক্ৰোধ উন্মোচন কৰি প্ৰত্যাহ্বানমূলকভাৱে ভৰিৰে ঠেলি দিলে:
  - গতিকে তাৰ বাবে যাওক! আৰু তেওঁলোকক আৰু ওচৰলৈ যাওক, আল্ট্ৰা-বেটলশ্বিপখন বিশেষভাৱে ডিজাইন কৰা হৈছে যাতে কোনো বিপদ নোহোৱাকৈ শত্ৰুক টেঙা কৰিব পাৰে।
  আৰু খালী ভৰিৰে আৰু বক্ৰ সৌন্দৰ্য্য ভেৰ"নিকা নিজেই আছিল অতি ৰিস্কি। যি যুঁজাৰুত মিঠাই যুঁজিছিল, সেই যুঁজাৰুজনে লৈ গৈছিল আৰু ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছিল। আৰু চকলেটত থকা জ্বলি যোৱা গ্ৰীলটো ওলাই পৰিল।
  কিন্তু ভেৰ"নিকাক একেলগে তিনিখন গাড়ীয়ে আক্ৰমণ কৰে। আৰু সেইবোৰত মিঠাই সহজ নহয়, কিন্তু সুৰাৰ সৈতে এচ। ইয়াত এনেবোৰ খালী হাতেৰে ল"বলৈ চেষ্টা কৰক, আৰু তাতোকৈ বেছি খালী ছোৱালীৰ দৰে ভৰিৰে।
  ভেৰ"নিকাই কৌশল কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  আৰু তাইৰ চাইবৰ্গ সহযোগী পিনোচিওৱেও অতি উৎসাহেৰে যুঁজিছিল। আৰু সেয়া আছিল, ক"ব লাগিব, এক আকৰ্ষণীয় দৃশ্য। মৰমলগা কিশোৰীগৰাকীয়ে সৰলভাৱে অবিশ্বাস্য দক্ষতা দেখুৱাইছিল। আনকি যেতিয়া কেমেল চিগাৰেটৰ পেকেট এটাৰ দৰে অভিজ্ঞ এছে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  বাৰু, আন যোদ্ধাসকলে বহুত ভালকৈ যুঁজিছিল।
  আক্ৰমণৰ মঞ্চবোৰ ইয়াৰ বিপৰীতে শত্ৰুৰ পৰা সৰ্বোচ্চ দূৰত্বত ড্ৰিফ্ট হৈছিল, তেওঁলোকৰ অস্ত্ৰৰ নিৰ্দিষ্টতাই এনে কৌশলক অনুকূল কৰি তুলিছিল, তেওঁলোকে লেণ্ডিং বাহিনীৰে ক্ৰুজাৰ আৰু পৰিবহণক গুলীয়াইছিল। ভুল বুজাবুজিৰ বাবে কোনোবাই যুদ্ধৰ ৰবট, ট্ৰল আৰু তেওঁলোকৰ বশৱৰ্তী জাতিৰ মিত্ৰৰে ভৰা জাহাজ যুদ্ধ লাইনলৈ লৈ গ"ল। গতানুগতিক ষ্টাৰশ্বিপতকৈ পৰিচালনা আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত নিম্নমানৰ এই পৰিবহণসমূহৰ যথেষ্ট সুৰক্ষা আছিল যদিও তথাপিও ইয়াৰে পঁয়ষষ্ঠিটা বিস্ফোৰণ ঘটিছিল আৰু আন তেত্ৰিশখন গুৰুতৰভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। তেওঁলোকৰ প্ৰত্যেকৰে বোৰ্ডত ডেৰ লাখতকৈ অধিক কম্বেট ইউনিট আছে বুলি বিবেচনা কৰিলে এইটো এটা ডাঙৰ লোকচান।
  যুদ্ধৰ সময়ত ভেৰ"নিকাই উপলব্ধি কৰিলে যে তাই নিজৰ পেৰামিটাৰ চলাব পাৰে। বিশেষকৈ লেজাৰ বন্দুকৰ ভেদ শক্তি। যাতে তেওঁলোকে এমিনিটতে শক্তি পেলাই দিয়ে, যেনেকৈ হিৰোচিমাত কেইবাটাও পাৰমাণৱিক বোমা নিক্ষেপ কৰা হয়।
  আৰু ইয়াত আছে, আৰু ই কাম কৰিলে। লেজাৰৰ বেঙুনীয়া ৰশ্মিয়ে ওচৰৰ যুঁজাৰু বিমানখনত বিস্ফোৰণ ঘটাই ইয়াৰ মাৰাত্মক প্ৰতিৰক্ষা বিন্ধিলে। আৰু লিকুৰ কেণ্ডিটো পপ হৈ গ"ল। বাকী দুজনে ছোৱালীজনীৰ যুঁজাৰু বিমানৰ কাষৰ পৰা সোমাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু সৌন্দৰ্য্যই ফাটি যোৱা বেৰেল এটা লৈ ৰিচেপচন কৰিলে। আৰু কেনেকৈ ই মিনি ৰকেটৰ সহায়ত তিৰ্যকভাৱে আঘাত কৰে।
  আৰু এতিয়া দ্বিতীয় যুঁজাৰু বিমানখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  বানজাই হ'ব !
  ডেকা যোদ্ধাজনে দাঁত উদং কৰি আন এখন, এইবাৰ দুখন আসনৰ যুঁজাৰু বিমানখন পেলাই দিলে:
  - কফিনত অৰ্কৰ সেনাবাহিনী থাকিব আৰু যিসকলে আমাৰ বাবে চিগাৰেট, মিঠাই আৰু সকলো ধৰণৰ মদ ভাড়াত লয়!
  ভেৰ"নিকাই আন এগৰাকী যুঁজাৰু বিমানক গুলীয়াই হত্যা কৰি হাঁহিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  অজ ৰাজ্যৰ মহিমা !
  ৰ"ফ"স্কিয়ে অৱশ্যে ভুলবোৰৰ কথা সোনকালে লক্ষ্য কৰিলে, তেওঁলোকৰ ভলীবোৰ বেছিকৈ প্লেটফৰ্মত উপনীত হ"ল আৰু ঝেৰিকবোৰে ফাঁকবোৰৰ চালনীৰে পিছলি গৈ বেদনাদায়ক আঘাত কৰিলে, আনকি ভেড়াৰ বাবেও গ"ল। অৱশ্যে নিজৰ জীৱনকো বিপদত নপৰে তেতিয়া সাহসী হোৱাটো সহজ। কিছুমান আত্মা অনিৰ্ণিত মৃতকৰ আছিল, জগতৰ মাজত লৰালৰিকৈ গৈছিল, একে সময়তে, নিজৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰিবলৈ বিৰক্ত নাছিল।
  "চাওক, আল্ট্ৰা বেটলশ্বিপখন যেন ভাঙি গৈছে। চিঞৰি উঠিল জেনেৰেলে
  ক্ৰছ'ইডাৰবোৰে অতি ওচৰ চাপি আহি জেনেৰেটৰবোৰৰ ক্ষতি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু তাৰ পিছত ফাঁকটোত থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমা এটা স্থাপন কৰিছিল। এতিয়া নক্ষত্ৰীয় দৈত্যবোৰৰ এটাৰ অস্তিত্ব বন্ধ হৈ গৈছে।
  - দ্বিতীয়টোৰ ওপৰত সকলোৱে গণভাৱে আহক, ঘনীভূত কৰি বিট কৰক, স্প্ৰে নকৰিব। - কোডযুক্ত চেনেল কেন্টত চিঞৰি উঠিল।
  ক্ৰছ"ইডাৰবোৰে তেওঁৰ কথা স্পষ্টকৈ শুনিছিল , আৰু ওচৰ চাপি আহিছিল, প্ৰায় বলৰ ক্ষেত্ৰখন স্পৰ্শ কৰিছিল, আৰু একে সময়তে কুটিলতা আৰু ফান্দ পেলাবলৈ নাপাহৰিব। তাৰে এখন লগে লগে বিস্ফোৰণ ঘটিল যদিও লাখ লাখ ক্ৰুৰ সৈতে আন এখন অতি যুদ্ধজাহাজ ছিন্নভিন্ন হ"বলৈ ধৰিলে।
  - ভালেই হয়! - এলফ জেনেৰেলে ক'লে। - পাৰে আৰু তৃতীয় নসদলিত।
  স্পেচ মাৰ্শ্বাল, ট্ৰাংক থকা এটা দুষ্ট মেকুৰী, নিজেই আছিল আল্ট্ৰা যুদ্ধজাহাজৰ এখনত। তেওঁৰ প্ৰিয় পোহনীয়া জন্তুবোৰ বিফল হোৱা দেখি তেওঁ হাউলি উঠিল:
  - তৎক্ষণাত শ্বক মুষ্টিলৈ সকলো শক্তি টানি, সকলো crossoiders ধ্বংস! আৰু লগে লগে সমান্তৰাল পাতালৰ আত্মাবোৰক নিয়োজিত কৰক!
  তেওঁ চিঞৰি থকাৰ সময়তে ষষ্ঠখন আল্ট্ৰা ক্ৰুজাৰখনৰ যথেষ্ট ক্ষতিসাধন হয়। সঁচা, তেওঁ নিজৰ তিনিজন অপৰাধীক কঢ়িয়াই নিবলৈ সক্ষম হৈছিল, তাৰ পিছত তেওঁ এনেদৰে জোকাৰি গৈছিল যে ক্ৰছ"ইডাৰসকলে পিছলৈ জপিয়াই যাবলৈ সময় কষ্টেৰে পাইছিল।
  ভেৰ"নিকাই হীৰাৰ দৰে জিলিকি থকা দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে আৰু গাই গ"ল:
  আকাশত সূৰ্যগ্ৰহণ চাওক
  ভয়ংকৰ চাবুক সার্ফ ...
  এইটো এটা নৰক চিন
  জাক স্থান হাউল!
  আৰু তাই একেবাৰে লাজ নোপোৱাকৈয়ে যথেষ্ট শক্তিশালী মহাকাশ যুঁজাৰু বিমান এখনত "বেলোমৰ"ৰ দল এটা লৈ যুদ্ধত নামিল।
  আল্ট্ৰা ক্ৰুজাৰবোৰে পিছুৱাই গৈ গোট খাবলৈ ধৰিলে। আৰু তথাপিও, প্ৰাণী আৰু এলফে হাৰ মানিবলৈ ভবা নাছিল, তেওঁলোকে ক্ৰোধত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, শত্ৰুৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ, আৰু তেওঁলোকৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰে দুধাৰি হেচেট এটাৰে শাৰী পাতিলে। কিন্তু এনে শক্তিশালী ষ্টাৰশ্বিপৰ সু-সমন্বিত গঠনক অতিক্ৰম কৰাটো সহজ নহয়, লোকচান তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পালে আৰু ক্ৰুজাৰবোৰে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। এটা এটাকৈ সোতৰটা ক্ৰছ"ইডাৰ গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল, আৰু চাৰিটা ঢৌৰ মন্ত্ৰৰ দ্বাৰা আৰ্হিত মাধ্যাকৰ্ষণ ফান্দত আবদ্ধ হৈ পৰিল। সঁচা, আৰু চাৰিখন আল্ট্ৰা ক্ৰুজাৰ গুৰুতৰভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল আৰু জুইয়ে আগুৰি ধৰিছিল। এতিয়া প্ৰাণীবোৰে পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হ"ল আৰু অৱশেষত ৰফ"স্কিয়ে সঠিক কৌশল বিচাৰি পালে, নিজৰ সংখ্যাগত সুবিধাৰ সৰ্বোত্তম ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  ভেৰ"নিকাই এটা অতি আকৰ্ষণীয় কৌশল কৰিলে, আৰু এখন যুঁজাৰু বিমান হুক আপ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, য"ত বেলোমৰৰ এটা দল আছিল, যিটো তাই অতি চতুৰতাৰে কৰিলে। আৰু এটা তুচ্ছ দহন হ"ল। আৰু এতিয়া, জুইৰ শিখাৰে আগুৰি থকা বিষৰ গোট এটা ভঙা গাড়ীৰ পৰা উৰি গ"ল।
  ভেৰ"নিকাই টুইট কৰিছিল:
  - কাজিয়া হওক
  এলফ মোৰ লগত আছে!
  Cyborg Pinocchio হিচকি ক'লে:
  - তুমি, ছোৱালীজনী মাত্ৰ সৰু! ইয়াক অব্যাহত ৰাখক!
  আৰু তেওঁ মহাকাশ উৎপাদনৰ পৰা আন এটা স্বচ্ছ যন্ত্ৰও নোক আউট কৰিলে, আৰু ই, ই জ্বলি উঠাৰ লগে লগে, বাৰুদৰ বেৰেলৰ দৰে।
  আৰু দম্পতীহালে একেলগে চিঞৰিলে:
  - এক দুই তিনি -
  আপুনি চিগাৰেট ফালি পেলায়!
  ঝেৰিকবোৰৰ আঘাতত প্লেটফৰ্মবোৰ ঢাকিবলৈ ধৰিলে ।
  - আমাৰ সৈন্যই উদ্যোগ হেৰুৱাইছে। কেণ্টে উল্লেখ কৰে।
  - তেতিয়া আমি ৰিট্ৰিটটো উৰুৱাই দিব লাগিব! হেটে পৰামৰ্শ দিলে। "ষ্টাৰ মাৰ্শ্বালৰ লগত পোনপটীয়াকৈ কথা পাতিম।"
  - মই পুনৰ নিয়োগ ঘোষণা কৰিছো! মাৰ্শ্বলে ভুকুৱাই উঠিল। তেওঁৰ শিঙৰ মুখখনত সন্তুষ্টি আৰু অনুশোচনাৰ মিশ্ৰণ দেখা গৈছিল। যুদ্ধৰ ফলাফল বিভিন্ন ধৰণে ব্যাখ্যা কৰিব পাৰি।
  সুক্ষ্মভাৱে পুনৰ নিয়োগ বুলি কোৱা এই কৌশল বহু আগতেই আখৰা কৰা হৈছিল, যুদ্ধ সংঘৰ্ষ আৰু ভাৰ্চুৱেল অনুশীলনত বাৰে বাৰে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। স্বাভাৱিকতে ই সংগঠিত আৰু দ্ৰুত আছিল। একমাত্ৰিক স্থানলৈ প্ৰস্থান কৰাটো এটা প্ৰাৰম্ভিক ত্বৰণৰ সৈতে হৈছিল, প্ৰথমে ডাঙৰ জাহাজ আৰু তাৰ পিছত সৰু জাহাজ। ৰিট্ৰিটটো সামৰি লোৱাসকলে ডাঙৰ ৰিস্ক লৈছিল যদিও আপাত দৃষ্টিত ধূৰ্ত ফান্দৰ সন্দেহ কৰি ৰফোস্কিয়ে সক্ৰিয়ভাৱে হেঁচা মাৰি ধৰা নাছিল, বহু দূৰৰ পৰা গোলাবৰ্ষণত সীমাবদ্ধ হৈ পৰিছিল। অৱশেষত প্ৰাণীবোৰে বহু স্থানত প্ৰৱেশ কৰিলে, হাতৰ নাগালেৰে বাহিৰত হৈ পৰিল।
  আৰু ভেৰ"নিকাই কঠোৰ যুঁজ দি থাকিল। তাই ধূৰ্ত কৌশল কৰিলে। এই ক্ষেত্ৰত তাইৰ বিৰোধিতা কৰিছিল কন্যাক "নেপোলিয়ন" দ্বাৰা, আৰু এইটো এটা অতি গুৰুতৰ এছ। আৰু তেওঁৰ বিৰুদ্ধে কুটিলতা কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  এজন অত্যন্ত বিপজ্জনক প্ৰতিদ্বন্দ্বী।
  পিনোকিঅ'-চাইবৰ্গে নিজৰ দাঁত, ল'ৰাৰ দৰে ফিজিঅ'গনমি উদঙাই দিলে আৰু গাই গ'ল:
  -আমি, জানো, ছোৱালী এজনীক ভয় কৰা উচিত,
  সৌন্দৰ্য্যৰ শোষণ অগণন ...
  কাৰণ ছোৱালীয়ে যুঁজিব পাৰে
  ষ্টিয়াৰিং হুইল শক্তিশালী, আৰু শক্তিশালী আঁহত!
  ভেৰ"নিকাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে, কাটিব পৰা কৌশল এটা কৰিলে:
  - হয়! মই কৰিব পাৰো! আৰু মই আনকি কন্যাক "নেপোলিয়ন" চম্ভালিব পাৰো।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ প্ৰশ্ন চিহ্নৰ কৌশলটো কৰিলে, আৰু তাই বহুত ভাল কৰিলে।
  আৰু মাত্ৰ জুইৰ শিখাত ফাটি যোৱা যুঁজাৰু বিমানখন হঠাতে দুভাগ হৈ গ"ল, আৰু এতিয়া নেপোলিয়ন কন্যাকৰ বটল এটাই আন এটা মেচিনত যুঁজি আছিল।
  - আমাৰ কিমান খৰচ হ"ল? জেনেৰেল কেণ্টে তেওঁৰ সংগী হেটৰ ফালে মুখখন কুটি কুটি ক"লে যেতিয়া বহৰখনে সফলতাৰে কৃষ্ণগহ্বৰটো পাৰ হৈ গ"ল, ইমানেই ঘন গেছৰ এটা বিশাল ব্লবৰ কক্ষপথৰ মাজেৰে গ্লাইড কৰিলে যে ই নিজাকৈ এটা মহাকৰ্ষণ ক্ষেত্ৰৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে চেলেং কৰা সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - শালীন! পোন্ধৰ হাজাৰতকৈও অধিক সৰু জাহাজ হেৰাই গ"ল, আৰু এক লাখৰো অধিক যুঁজাৰু বিমান হেৰাই গ"ল। পাঁচশটা ষ্ট্ৰাইক প্লেটফৰ্ম গুলীয়াই পেলোৱা হৈছে, আৰু আন তেৰাশীটা ডাঙৰ মেৰামতিৰ প্ৰয়োজন হৈছে। দুশ ছয়নব্বৈটা গ্ৰেপল হেৰাই গৈছে আৰু আৰু আঠাইশটা মেৰামতিৰ প্ৰয়োজন হৈছে। তিনিশ বাইসত্তৰখন ক্ৰুজাৰ, নশ একত্ৰিশখন মিছাইল কেৰিয়াৰ, ষাঠিখন গুৰুতৰভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত, সেইটোত ট্ৰেকিং ষ্টেচন আৰু ৰিকনেছান্স ৰবট আৰু সৰু সৰু ধ্বংসৰ কথা গণনা কৰা হোৱা নাই।
  - ৰফোবোৰক তেজ ওলাবলৈ দিলে নেকি?
  মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দি ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে।
  - সঠিক হিচাপ কৰাটো কঠিন, কিন্তু আমাৰ তুলনাত প্ৰায় তিনিগুণ বেছি, যদি আপুনি ডাঙৰ ডাঙৰ ষ্টাৰশ্বিপ লয়, ইয়াৰ উপৰিও, প্ৰায় আশীখন পৰিবহণ আৰু নখন আল্ট্ৰা-বেটলশ্বিপ ছুপাৰশ্বিপ গুলীয়াই পেলোৱা হৈছিল, আৰু পাঁচখন ইমানেই ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা যেন লাগে যে সেইবোৰ, উত্তম ক্ষেত্ৰত, , পিছলৈ পঠিয়াব লাগিব।
  - বাৰু, ইয়াৰ বাবে আমি নিশ্চিতভাৱে ডিম"ট কৰা নহ"ব, কিন্তু পুৰস্কাৰৰ বিষয়ে মই নিশ্চিত নহয়। নীতিগতভাৱে আমাৰ ভাগ্য ভাল আছিল যে শত্ৰু সাজু নাছিল। পৰৱৰ্তী যুঁজত তেওঁ বহুত বেছি সাৱধান হ"ব।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - উপসংহাৰ?
  - সম্ভাৱনা প্ৰায় সমান, আৰু কম্পিউটাৰে আমাক অধিক বিশদভাৱে বিভাজন দিব।
  অতি ৰূপৱতী ৰেখা থকা এজন এলফ যোদ্ধাৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন আৰু গোৰোহাৰ প্ৰলোভনমূলক বক্ৰতাই জিলিকি উঠিল।
  যোদ্ধাজনে ঠাণ্ডাকৈ ক"লে:
  - গতিকে সাৰাংশ তথ্য আপলোড কৰক।
  এমিনিট পিছত কম্পিউটাৰে ৰিপৰ্ট কৰিলে:
  - দুয়োপক্ষৰ অনুকূল আচৰণ থকা দলসমূহৰ সম্ভাৱনা তলত দিয়া ধৰণৰ: ৰফ"ছৰ জয় চৌৰাশী শতাংশ, এলফৰ জয় এঘাৰ শতাংশ, ড্ৰ" পাঁচ শতাংশ।
  - যথেষ্ট নহয়! জেনেৰেলৰ মুখখন তললৈ নামি গ"ল।
  - অনুকূল আচৰণৰ সম্ভাৱনা নাই, শত্ৰুৱে কেনেকৈ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ ক্ষমতা দেখুৱাইছিল আৰু আমি কি সেই কথা বিবেচনা কৰি এটা পূৰ্বাভাস দিয়ক।
  কম্পিউটাৰটোৱে আৰু আধা মিনিট গণনা কৰিলে আৰু ইছ্যু কৰিলে:
  ৰফ"ছৰ জয়ৰ সম্ভাৱনা চৌষষ্ঠি শতাংশ, এলফৰ সম্ভাৱনা পঁচিশ শতাংশ আৰু ড্ৰ"ৰ সম্ভাৱনা এঘাৰ শতাংশ।
  - গতিকে, তেতিয়া আমি হেৰুৱাওঁ, যদিও ইমান নহয়। চাৰিটাৰ ভিতৰত এটা সুযোগ। সেইটোৱেই ভাল। - মাৰ্শ্বাল গুগনিছে ক'লে।
  ভেৰ'নিকাই কন্যাক "নেপোলিয়ন"ৰ সৈতেও যুঁজিছিল। আৰু টেণ্টেকেল থকা বটলটোৰ ইমান ভয়ংকৰ নাম আৰু উজ্জ্বল লেবেল থকাটো অসাৰ নহয়৷ তাই আচলতে উচ্চতাত যুঁজিছিল।
  আৰু প্ৰগ্ৰেমাৰ ছোৱালীজনীয়ে তাইক কোনো ধৰণে ফান্দত পেলাব নোৱাৰিলে, বা আকৌ তললৈ নমাই আনিব নোৱাৰিলে।
  কেৱল সেয়াই নহয়, ৰশ্মিবোৰে তাইক হুক কৰি পেলাইছিল।
  ভেৰ"নিকাই অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ পেশীবহুল শৰীৰটো ঘামত আৱৰি ধৰিছে। আৰু ছোৱালী-প্ৰগ্ৰেমাৰে উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন জ্বলাই দিয়ে। কিন্তু যোদ্ধাজনে সাহসেৰে গাইছিল:
  আমি শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম, বিশ্বাস কৰক
  দুষ্ট বটল, মোৰ বিশ্বাস, আমি টুকুৰা টুকুৰ কৰিম...
  টান Fuhrer, মাংসভোজী জন্তু,
  কিন্তু আমি তেওঁৰ মেৰুদণ্ড ভাঙি দিম, বিশ্বাস কৰক!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিকটোৰ বুটামবোৰ জোৰেৰে টিপিলে। আৰু যুঁজাৰু বিমানখনে তীব্ৰ জোকাৰণি মাৰিলে, আৰু এতিয়া সকলো বন্দুকৰ পৰাই যুদ্ধৰ নিৰ্গমন ওলাই আহিল।
  আৰু সিহঁত গাড়ীখনত উঠিল, য"ত আছিল, এনে লাগিছিল, এটা অক্ষম বটল। আৰু তাই কঁপি গলি গলি গ"ল।
  আৰু তাৰ পিছত কন্যাক ফাটি গ"ল, আৰু চকলেট আৰু মিঠাইবোৰ সকলো দিশতে সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু ভেনিলা, আৰু কিচমিচ, আৰু ইয়াৰ পৰা আন বহুতো ৰুচিকৰ বস্তু ঢালি দিয়া হ"ল।
  ভেৰ"নিকাই টুইট কৰিছিল:
  অ" কি কৃপা
  সব মিঠাই খাওক...
  চকলেট চোবাই থকা, ধেমালিতে,
  চোবাই উপভোগ কৰক!
  ইয়াৰ পিছত ভেৰ"নিকাই সেইটো লৈ আকৌ চকু টিপিয়াই পেলালে আৰু একে সময়তে তৰাৰ দৰে ধপধপাই থকা নীলাচলৰ চকু দুটাৰে।
  যুৱ কাৰ্যসূচীয়ে উচ্চাৰণ কৰি কয়:
  - হাইপাৰকুৱাছাৰ ! আপুনি এজন আল্ট্ৰাপালছাৰ !
  ভেৰ'নিকাই শুধৰাই দিলে:
  - কোৱা ভাল: ultrapulsar , তুমি এজন Hyperquasar !
  Cyborg Pinocchio পিছলৈ chirped:
  - মোৰ কল্পনাশক্তি আঘাতপ্ৰাপ্ত হ"ল,
  আপোনাৰ ছবিখন ধুমকেতুৰ ঠেংৰ সৈতে জিলিকি উঠিছিল...
  তুমি মোক বিজুলীৰ দৰে বিন্ধিলা -
  তাৰ তৰাৰ আকাশৰ সৌন্দৰ্য্যৰ সৈতে!
  প্ৰগ্ৰেমাৰ ছোৱালীজনীয়ে নিশ্চিত কৰিলে:
  - তুমি পুষ্কিনৰ দৰে! অতি!
  পিনোকিঅ' চাইবৰ্গে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! মই পুষ্কিন নহয়, কিন্তু হাজাৰগুণ শীতল!
  ভেৰ"নিকাই দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - হয়, আলেকজেণ্ডাৰ Sergeevich আপোনাৰ আগত ক'ত! আপুনি প্ৰচেছৰত হাইপাৰপ্লাজম থকা শক্তিশালী ইলেক্ট্ৰনিকছৰ পুত্ৰ!
  আৰু যুদ্ধৰ দম্পতীহালে আকৌ অতি ক্ৰোধেৰে যুদ্ধত লৰালৰিকৈ সোমাই পৰিল। তাইৰ উচ্চতম স্তৰৰ মাৰাত্মক শক্তি আৰু বীৰত্ব দেখুৱাবলৈ সাজু।
  প্ৰতিচ্ছবিখন ম্লান হ"বলৈ ধৰিলে, আৰু তাৰ পিছত সম্পূৰ্ণৰূপে নোহোৱা হৈ গ"ল। ছোৱালী-সেনাধ্যক্ষগৰাকীয়ে বিশাল চচৰটোৰ পৰা আঁতৰি গ"ল, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, গ্ৰেভিভাইজাৰৰ হ"ল"গ্ৰামটোৱে এটা বুজিব নোৱাৰা অলৌকিক কাম কৰিলে। থিয় হৈ থকা এলফটো
  দূৰৈত,ও পিছুৱাই গ"ল, তাইৰ মুখখন দুখী হৈ পৰিল, চকুলো ওলাই আহিল।
  - বৰ বেয়া! - ছোৱালী-সেনাধ্যক্ষই ক"লে।
  এলফে ক"লে:
  - এনেকুৱা একো কল্পনা কৰিব নোৱাৰি। আৰু হঠাতে তাত, এলফৰ মাজত, মোৰ দেউতাই যুঁজি আছে, আৰু হয়তো আহত হৈছে, বা হত্যা কৰিছে।
  - এই কথা নুই কৰিব নোৱাৰি! আন এজন এলফে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - মোৰ জন্মভূমি পৰাজয়ৰ পথত। হাইপাৰপ্লাজমিক কুঠাৰখন মোৰ সভ্যতাৰ ওপৰত উৰি আছিল।
  প্ৰগ্ৰেম ল'ৰাটোৱে পাৰ্ক আপ কৰিলে:
  হাইপাৰপ্লাজমা কি ? এই কথা বহুবাৰ শুনিছো, কিন্তু বুজি পোৱা নাই।
  এজন পুৰণি আৰু অধিক অত্যাধুনিক ৰবট, তেওঁ ধৈৰ্য্য ধৰিবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে, তেওঁ নিজেই শিক্ষাৰ ফালৰ পৰা পদাৰ্থবিজ্ঞানী নহয়, কিন্তু এই কথাটো তেওঁ ভবাৰ দৰে এজন বনৰীয়া, যদিও সৰ্বশক্তিমান এজনক বুজাবলৈ চেষ্টা কৰক।
  সেয়েহে সি সিদ্ধান্ত ল"লে যে সি কাষলৈ অলপ ডজ কৰি যাব, আৰম্ভ কৰিবলৈ, যেন দূৰৰ পৰা:
  এজন ৰজাৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল , বা পাৰ্থিৱ ৰজাৰ মতে ত্ৰিখ ৷ তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে যে বিশৃংখলতা আৰু অস্পষ্টতাবাদৰ অন্ত পেলোৱাৰ সময় আহি পৰিছে। এই সময়লৈকে আমাৰ দেশত ইতিমধ্যে বৃহৎ বৃহৎ কাৰখানা নিৰ্মাণ হ"ল, বন্দুক আৰু কামানৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। যুদ্ধবোৰ অধিক হিংস্ৰ আৰু ধ্বংসাত্মক হৈ পৰিল আৰু যাদুকৰী কাৰ্য্যৰ মৃত্যু হ"ল। তদুপৰি কেইবাটাও ধৰ্মত যাদুক মাৰাত্মক পাপ বুলি ঘোষণা কৰা হৈছে। ডাইনী সন্দেহ কৰা সকলৰ ওপৰত কিমান বিচাৰ পাৰ হৈছে হিচাপ কৰিব নোৱাৰি। নাইট , এই উপলক্ষে, প্ৰথমে একে ধৰণে স্থাপন কৰা হৈছিল: যাদুকৰসকলৰ জুইত, বা এটা বাজিত ঠাই থাকে। কিন্তু এনেকুৱা হ"ল যেতিয়া তেওঁ নিজৰ ধৰণৰ শ্ৰেষ্ঠ যুঁজাৰুৰ প্ৰতিযোগিতা এখনৰ ব্যৱস্থা কৰিলে - মুখা পিন্ধা যুদ্ধ প্ৰদৰ্শন, তেতিয়া বিজয়ীজন আছিল এজন ভংগুৰ চেহেৰাৰ যোদ্ধা। যেতিয়া তেওঁৰ মূৰত মুকুটটো ৰখা হ"ল, তেতিয়া ভ্ৰমণকাৰী পলাডিনে নিজৰ মুখা খুলিলে আৰু মানুহৰ আন কোনো পুৰোহিতৰ দৰে নহয়, এগৰাকী ছোৱালীৰ মুখখন জনসাধাৰণৰ আগত প্ৰকাশ পালে।
  সকলোৱে আচৰিত হৈছিল, সেয়া আছিল এগৰাকী মহিলা এলফ, এটা কিংবদন্তি জাতি, বেলাড আৰু কিংবদন্তিত গোৱা। তাই ত্ৰিহখৰ ওচৰলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে , আৰু তাইৰ মনোমোহা হাঁহিটো শ্ৰেষ্ঠ শিল্পীসকলে বন্দী কৰিলে।
   ৰজাই তাইৰ প্ৰেমত পৰিল, এগৰাকী বিদেশী জাতিৰ মহিলা, যাৰ ডাকনাম ৰেৰা ৷ তেওঁৰ আবেগ আছিল উত্তপ্ত, যদিও সকলোৰে বাবে স্পষ্ট নহয়, আমি ফাউন আৰু এলফবোৰ বহুত বেলেগ। বিভিন্ন প্ৰকাৰ, বিভিন্ন প্ৰকাৰ। বাৰু, পহু এটাই গৰু ভাল পায় বুলি কেনেকৈ বুজাব। কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে অদ্ভুতভাৱে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে আৰু ওচৰৰ নাইটসকলে ইয়াৰ বিৰোধী হোৱাৰ পিছতো অতি সোনকালেই সিহঁতৰ বিয়া হ"ল । যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল যদিও তাৰ পিছত এলফ ছোৱালীজনীয়ে নিজকে এগৰাকী সূক্ষ্ম কূটনীতিবিদ বুলি দেখুৱালে। তাই ধূৰ্ততাৰে ত্ৰিচখৰ বিৰোধীক ইজনে সিজনৰ বিৰুদ্ধে থিয় কৰাই দিবলৈ সক্ষম হৈছিল ৷ সেইসকলে সোনকালে ক্ষুদ্ৰ ক্ষুদ্ৰ অভিযোগবোৰ মনত পেলাই নিজৰ মাজতে এক ভয়ংকৰ সংগ্ৰামত সোমাই পৰিল। বাৰু, ইয়াৰ মাজতে ত্ৰিহাৰ সৈন্যই সিহঁতক এটা এটাকৈ আঘাত কৰি আছিল। ৰেৰা এগৰাকী যাদুকৰী হৈ পৰিল, কিয়নো, সঁচাকৈয়ে, বহুতো এলফ যাদুৰ সৈতে মেধাৱী, তদুপৰি, এটা ব্যৱহাৰিক যাদুৰ সৈতে। আমি পিছত গম পোৱাৰ দৰে এই ছোৱালীজনীক, তাইৰ অবিশ্বাস্য চিন্তাধাৰাৰ বাবে, তাইৰ সতীৰ্থসকলে বুজি নাপালে, এজন বহিষ্কৃত হৈ পৰিল। কিন্তু এইজন তেওঁলোকৰ মাজত বহিষ্কৃত, কিন্তু আমাৰ লগত তাই এগৰাকী প্ৰকৃত শাসক হৈ পৰিছে। পক্ষপাতিত্বক আওকাণ কৰি ৰেৰাই এক নতুন ধৰ্মৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিলে যিয়ে যাদুকৰী প্ৰথাক বৈধতা প্ৰদান কৰে। এতিয়া দোলনাৰ পৰাই তেওঁলোকে যাদু কৰিব পৰা কেঁচুৱা বিচাৰিছিল, তাৰ পিছত বিশেষ বিদ্যালয়ত পঢ়ুৱাইছিল। তেতিয়াই বৈজ্ঞানিক একাডেমীৰ আৱিৰ্ভাৱ হৈছিল। মহান যাদুকৰ ৰেৰাই যাদুকৰী আৰু বৈজ্ঞানিকৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। অলপ পিছতে সাম্ৰাজ্যৰ হাতত এতিয়ালৈকে দেখা নোপোৱা নতুন অস্ত্ৰ এটা আহিল আৰু ই গ্ৰহটো জয় কৰিলে। ট্ৰিক্স বুঢ়া হৈ মৃত্যুমুখত পৰিল: তেতিয়া এলফবোৰে প্ৰাণীবোৰতকৈ বেছি দিন জীয়াই থাকিল। আৰু এলফতকৈ সাতগুণ বেছি এলফ আছিল। ৰেৰা হৈ পৰিছিল সাৰ্বভৌম সম্ৰাজ্ঞী। তাইৰ মহাকাশলৈ যাবলৈ মন গ"ল। প্ৰথম পৰ্যায়টো আছিল গোলকলৈ উৰণ। যিটোৰ বাবেই এতিয়া যুদ্ধ চলি আছে। তাৰ পিছত পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণৰ প্ৰক্ৰিয়াটো আৱিষ্কাৰ হ"ল। এটা জটিল ভৰ জমা হ"লে অতিগধুৰ মৌলবোৰ ফাটি গৈছিল। যাদুৰ সহায়ত এই প্ৰক্ৰিয়াক শক্তিশালী কৰা সম্ভৱ হৈছিল। তাৰ পিছত Rarra , বিজ্ঞানীৰ সহায়ত অনুমান কৰিলে যে হাইড্ৰজেন নিউক্লিয়াছৰ সংযোজন প্ৰক্ৰিয়াৰ পৰা শক্তি আহৰণ কৰা সম্ভৱ, এনে প্ৰক্ৰিয়া তৰাত ঘটে। কিন্তু মন্ত্ৰৰ সহায়ত প্ৰকৃততে হাইড্ৰজেন বোমা সৃষ্টি কৰা সম্ভৱ হৈছিল। সেই মুহূৰ্তৰ পৰাই গোলক বিজয় আৰম্ভ হ"ল।
  ভেৰ"নিকাইও এই কথা দেখিছিল, আৰু তাই এগৰাকী শীতল যোদ্ধা, তাইও সৰ্বশক্তিমান নাৰী দেৱতাৰ চৰিত্ৰত থকা তাইৰ অস্তিত্বৰ পৰাও কিবা এটা মনত পেলাইছিল, অমৰ আত্মাৰ পূৰ্বৰ জীৱনবোৰৰ এটাত, কৈছিল:
  - হাইড্ৰজেন বোমা লাভ কৰাৰ পদ্ধতিৰ বিষয়ে অধিক ক'ব পাৰিবনে, কাৰণ ই সম্ভৱতঃ বাৰুদৰ বিস্ফোৰণতকৈ অধিক শক্তিশালী।
  ৰবট ল"ৰাটোৱে হাঁহিলে, আৰু আন প্ৰগ্ৰেমৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে অনুমোদন জনাই মাত দিলে।
  - অৱশ্যেই অধিক শক্তিশালী! আমাৰ টাৱাৰৰ দৰে সৰু বোমা এটাও এক কিলোমিটাৰ ব্যাসৰ বাৰুদৰ নলীৰ দৰে বিস্ফোৰণ কৰিবলৈ সক্ষম।
  - ৱাঃ! - ধুনীয়া ছোৱালী ভেৰ"নিকাই হুইচেল মাৰিলে। - বিশাল।
  অধিক অভিজ্ঞ ৰবটটোৱে আনন্দৰে ক"লে:
  - কিন্তু পোহৰতকৈ বেছি বেগত মহাকাশত গতি কৰাৰ বাবে এই শক্তিও যথেষ্ট নহয়। ৰেৰা বাহ্যিকভাৱে সৰু হৈয়েই থাকিল, কিন্তু মৃত্যুও তাইৰ ওচৰ চাপি আহিল। তথাপিও জীৱনৰ শেষৰ ফালে তাই ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলৰ সৈতে বিনাশ শক্তিক বুজি পাইছিল। এই সময়ত পদাৰ্থৰ দায়িত্বত পাৰ্থক্য থাকে, যোগ বা বিয়োগ, বিয়োগ বা যোগ। স্বাভাৱিকতে আনকি ইলেক্ট্ৰন ডাৱৰবোৰো বিভিন্ন দিশত ঘূৰি থাকে আৰু সংঘৰ্ষ হ"লে অজ্ঞাত বল মুক্ত হয়।
  ভেৰ'নিকাই এই বিষয়ে আগ্ৰহী আছিল:
  - ইলেক্ট্ৰন ডাৱৰৰ বিষয়ে অধিক কওকচোন।
  নিজেই মহাকাশ যুগৰ চাইবৰ্গ ল"ৰাজনে আৰু কয়:
  - সকলো পৰমাণু ইলেক্ট্ৰন আৰু পজিট্ৰনৰ ঘূৰ্ণনৰ পৰা উদ্ভৱ হোৱা নিউক্লিয়াছ আৰু ইলেক্ট্ৰন ডাৱৰেৰে গঠিত। ই একপ্ৰকাৰ সূৰ্য্যৰ চাৰিওফালে থকা গ্ৰহবোৰৰ দৰেই, মাত্ৰ ঘূৰ্ণনৰ গতি তুলনামূলকভাৱে বেছি নহয়। প্ৰতি ছেকেণ্ডত নিউক্লিয়াছৰ চাৰিওফালে ট্ৰিলিয়ন ঘূৰ্ণন।
  আৰু বিনাশৰ সময়ত ইলেক্ট্ৰন সংঘৰ্ষ হয়, প্ৰ"টন আৰু নিউট্ৰনেৰে গঠিত নিউক্লিয়াছবোৰ নিজেই অতি বলৰ সংস্পৰ্শলৈ আহে। আৰু এটা দানৱীয় বিস্ফোৰণ ঘটে, হাইড্ৰজেন বোমাৰ বিস্ফোৰণতকৈ হাজাৰগুণতকৈও অধিক হিংস্ৰ শক্তিৰ নিৰ্গমন।
  ভেৰ"নিকাই হুইচেল মাৰিলে।
  - একেবাৰে পাগল!
  চাইবৰ্গ পিনোকিঅ"ই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - চয়তান শীতল - দানৱ অনুপ্ৰাণিত কৰিব!
  প্ৰগ্ৰেম কমাণ্ডাৰে তেওঁৰ বাবে আগবাঢ়ি গ"ল:
  - আৰু চাৰ্জৰ মেৰুত্ব সলনি কৰিবলৈ যাদুৰ প্ৰয়োজন। ৰাৰাই সৃষ্টি কৰা তথাকথিত ঢৌ বানান ৷ যেতিয়া ই কেৱল বতাহক এটা নিৰ্দিষ্ট ক্ৰমত জোকাৰি যোৱাই নহয়, ঢৌৰ গতিৰ এক নিৰ্দিষ্ট ক্ৰমত জোকাৰি থকা। ই মহাকাশৰ ক্ষেত্ৰৰ এটা গোটক প্ৰভাৱিত কৰে, আৰু সেইবোৰে পাছলৈ বস্তুগত জগতখনৰ ওপৰত প্ৰভাৱ পেলায়। এক প্ৰকাৰৰ অনুনাদ প্ৰভাৱ। ঢৌৱে সৰু সৰু তৰংগবোৰক উত্তেজিত কৰে, সেইবোৰৰ পৰাই ইয়াক ডাঙৰ ডোঙাবোৰলৈ প্ৰতাৰণা কৰা হয়, ফলত সংগীত ইমানেই জোৰেৰে বাঢ়ি যায় যে শিলবোৰ কঁপি উঠে।
  - আৰু ঢৌবোৰ ঢৌৰ দৰে, কিন্তু বতাহত নহয়, স্থানীয় ক্ষেত্ৰত! - ভেৰ'নিকাই স্পষ্ট কৰি দিলে।
  কমাণ্ডাৰ প্ৰগ্ৰেমে মাত দিলে
  - হয়, তুমি মোক শুদ্ধকৈ বুজিছা!
  চাইবৰ্গ ল"ৰাজনে নিশ্চিত কৰিলে, চকু দুটা জিলিকি উঠিল, অভূতপূৰ্ব জ্ঞান লাভ কৰিলে:
  "এয়া উচ্চ পৰ্যায়ৰ যাদু। এতিয়া হাইপাৰপ্লাজমাৰ বিষয়ে অধিক কওক।
  প্ৰগ্ৰেম কমাণ্ডাৰে আৰু ক"লে:
  মেজিক -হাইপাৰপ্লাজম বুলিও কোৱা হয় । স্বাভাৱিকতে বিনাশ শক্তিটোৱেই হৈ পৰিল তাপকুৱাৰ্ক শক্তিৰ আৱিষ্কাৰৰ প্ৰস্তাৱনা। আৰু ইয়াত অধিক শক্তিশালী যাদুৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। এলফ বৃদ্ধ বয়সত বেমাৰত নপৰে, তেওঁলোক সুস্থ আৰু শক্তিশালী, একে সময়তে, মৃত্যুৰ ওচৰ চাপি অহা অনুভৱ কৰে। গতিকে, ৰেৰাই , তাই বেছি দিন নাথাকিল বুলি দেখি, তাইৰ উত্তৰাধিকাৰী জেনা , এলফ জাতিৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী যাদুকৰক আমন্ত্ৰণ জনায়। এই সময়ত প্ৰাণীবোৰে ইতিমধ্যে গোলকটোত বসতি স্থাপন কৰি আন জগতলৈ সোমাই গৈছিল, এখন চহকী সাম্ৰাজ্যত পৰিণত হৈছিল। গতিকে তেওঁলোকৰ শাসক হোৱাটো আনকি গৌৰৱান্বিত এলফৰ বাবেও এক সন্মান। আৰু তাইৰ লগত মিলি তেওঁলোকে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড জয় কৰাৰ পৰৱৰ্তী পদক্ষেপৰ বিষয়ে চিন্তা কৰিলে।
  এই মুহূৰ্তত হলঘৰৰ দাঁতিত থিয় হৈ থকা গ্ৰেভিভাইজাৰৰ চচৰটো
  আকৌ পোহৰ হৈ উঠিল, বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ শব্দ শুনা গ"ল।
  - আকৌ ফোন কৰি আছে। এই কাহিনীটো পিছত ক'ম! - প্ৰগ্ৰেম কমাণ্ডাৰে ক'লে।
  ভেৰ"নিকাই দাৰ্শনিকভাৱে লগতে কয়:
  "তাৰ উপৰিও মই নিবিচাৰিম যে আপুনি আপোনাৰ নতুন জ্ঞানক আন সত্তাৰ ক্ষতিৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰক।
  অনুষ্ঠানৰ ল"ৰা-ছোৱালী আৰু চাইবৰ্গে হাঁহিলে।
  চাইবৰ্গ পিনোকিঅ"ই হাঁহিলে।
  - আৰু আমাৰ পটভূমিত উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰকৃত প্ৰাচীনতাত আপোনালোকে কেনেকৈ ইয়াৰ সুবিধা লওক। আপুনি সঠিক তথ্য নাপালে। আৰু কমাণ্ডাৰ প্ৰগ্ৰেমে আপোনাক যথেষ্ট সবিশেষ কোৱা নাই যে হাইড্ৰজেন বোমা বনোৱা সম্ভৱ হ'ব, বিনাশ বোমা নিৰ্মাণ কৰাটো বহুত কম ।
  এজন ৰসিকৰ চেহেৰাৰ সৈতে ছোৱালী-প্ৰগ্ৰেমটোৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - বিনাশ সহজ, ইয়াৰ বিশাল শক্তিৰ সত্ত্বেও। ইয়াৰ উপৰিও বিক্ৰিয়াৰ শক্তিৰ ভিন্নতা থাকে, সেয়া নিৰ্ভৰ কৰে বিনাশত কোনটো পদাৰ্থ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। আটাইতকৈ বেছি প্ৰভাৱ লোহা আৰু ইয়াৰ ওচৰৰ মৌলবোৰে দিয়ে।
  ভেৰ"নিকাক আচৰিত যেন লাগিল।
  - আৰু কিয়!?
  প্ৰগ্ৰেম কমাণ্ডাৰে ধৈৰ্য্যৰে বুজাই দিলে:
  - ভ্যালেন্সিৰ অনুকূল সংমিশ্ৰণ, প্ৰ'টন আৰু নিউট্ৰনৰ নিউক্লিয়াছত ভাৰসাম্য। ই আপোনাক সম্পাদন কৰিবলৈ, সৰ্বাধিক সংখ্যক কণিকাৰ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে। কাৰণ, বাৰুদৰ শক্তি নিৰ্ভৰ কৰে মৌলৰ ভাৰসাম্যৰ ওপৰত।
  চাইবৰ্গ পিনোকিঅ'ই জপিয়াই উঠিল আৰু উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আৰু কেনেকৈ! কিন্তু এই আমোদজনক মহাকাব্যখনত ইয়াৰ পিছত কি হয় চাওঁ আহক।
  বল্ট"লজী শেষ হ"ল৷ আৰু আপুনি ইয়াক লৈ দুবাৰ চিন্তা নকৰাকৈয়ে যুদ্ধলৈ উভতি যাব লাগিব।
  ভেৰ"নিকাই সহজেই মান্তি হ"ল:
  থাৰ্মোকোৱাৰ্কৰ বিষয়ে অৰ্ধ-বৈজ্ঞানিক বক্তৃতা শুনাতকৈ খেলত যুঁজ দিয়াটো বহুত ভাল !
  আৰু এতিয়া কম্বেট দম্পতী পুনৰ খেলত নামি পৰিছে, যিটোৱে ইমানেই প্ৰকৃত মহাকাশ যুদ্ধৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে, আৰু ই ইমানেই শীতল।
  ভেৰ"নিকাই ছিটিকি পৰা পাইথনৰ দৰে বাটভ্ৰমণ কৰি দুজনীয়া গাড়ী এখনত খুন্দা মাৰিলে, য"ত দুজন চকলেট জিঞ্জাৰব্ৰেড মানুহ বহি আছিল। আৰু এই যথেষ্ট শক্তিশালী যুঁজাৰু বিমানখনে লৈ জুই লাগিল।
  আৰু জিঞ্জাৰব্ৰেডৰ কুকিজবোৰো ভাজি লোৱা হৈছিল, যিবোৰ ভালদৰে খোলা কৰি পেলোৱা হৈছিল।
  ভেৰনিকাই লৈ গাইছিল:
  - এইবোৰ ইয়াত কিছুমান গুডী ৷
  আমি কচ্ছপ নহয় যুঁজাৰু!
  চাইবৰ্গ পিনোচিওৱে ভাৰ্চুৱেল মেগোপ্লাজমৰ জুইৰে আন এখন গাড়ীত জুই লগাই হিচকি মাৰিলে:
  সংখ্যাত ক্ৰম থাকিব,
  মই সন্মানিত হ'ম...
  চাইবৰ্গৰ ছন্দ যথেষ্ট আছে
  চাইবৰ্গৰ ছন্দ যথেষ্ট আছে
  ৰবটৰ বাবে এটা একাউণ্ট লাগে!
  ইফালে, বিশাল হ"ল"গ্ৰামত গ্ৰেভিভাইজাৰৰ চচৰ
  সম্প্ৰসাৰিত। তৰাৰ জিলিকি থকা মালা আৰু তৰাজাহাজৰ চঞ্চল, সুশৃংখলিত কনট্যুৰবোৰ দেখা দিবলৈ ধৰিলে। কিছুমানক মাছৰ দৰে, আন কিছুমান ৰুক্ষ কাটি লোৱা শিলৰ দৰে আৰু আন কিছুমান ড্ৰিফ্ট কাঠৰ দৰে।
  শিকাৰু ৰফ"ছৰ বহৰটোৱে যেন গতিশীলতাত শক্তিবৰ্ধক লাভ কৰিছে। তেওঁৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল, উন্মাদ পালছাৰৰ বেল্ট এটাত উপনীত হ"ল, যেতিয়া বিশাল, কেতিয়াবা গ্ৰহৰ আকাৰৰ প্লাজমাৰ গোটবোৰ আঁকোৰগোজ ট্ৰেজেক্টৰীৰ মাজেৰে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে আৰু পদাৰ্থৰ কণাবোৰে উন্মাদভাৱে সিহঁতৰ মাজত লৰালৰিকৈ গৈ আছে। এই অঞ্চলটোক মহাজাগতিক গেহেন্নাৰ গৰ্ভ বুলি কোৱা হৈছিল। আন্ধাৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ জাহাজৰ আৰ্মাডাটোৱে জটিল কৌশল সম্পন্ন কৰি পুনৰ নিৰ্মাণ হ"বলৈ ধৰিলে। এই কৌশলৰ উদ্দেশ্য আছিল শত্ৰুৰ ষ্টাৰশ্বিপৰ সৈতে সম্ভাৱ্য সংঘৰ্ষৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলোৱা।
  ভিক্টোৰিয়াই আক্ৰমণাত্মকভাৱে যুঁজিছিল আৰু বেছবল ব"ৰ্ডৰ দৰে কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। আৰু সেইবাবেই ই জপিয়াই উঠিল আৰু ওলোটা হ"ল, মাত্ৰ ভয়ানকতা। বাৰু, মহিলাগৰাকীয়েই আক্ৰমণকাৰী। বাৰু, ট্ৰিক্স। আৰু তাইৰ বিৰুদ্ধে মাৰ্লব"ৰ"ৰ এটা দলে যুঁজাৰু বিমানৰ ওপৰত জপিয়াই ওলাই আহিল, কম্পিউটাৰ গেমৰ ইমান বন্য কল্পনা।
  এইটো এটা আচৰিত ৰচনা। আৰু ছোৱালীজনীয়ে লোৱাৰ লগে লগে নাভিৰে বুটামটো টিপি দিয়ে।
  আৰু শক্তিৰ মুক্তিৰ লগে লগে চিগাৰেটৰ মেচিন এটা উজ্জ্বল শিখাৰে জ্বলি উঠে। আৰু ই বিষাক্ত ধোঁৱা নিৰ্গত কৰে।
  পিনোকিঅ"-চাইবৰ্গে মেৰিডিয়ানৰ মেৰুৰ পৰা লৈ জপিয়াই পৰিল। কেনেকৈ জপিয়াই ওলাই যাব, ছামাৰছল্ট কৰি। আৰু দুখন আসনৰ যুঁজাৰু বিমান এখন তেওঁৰ আঘাতত পৰিল, ডাইভৰ পৰা পোনে পোনে দুটা বটল বাভাৰিয়ান বিয়েৰেৰে ঢাকি থোৱা। সেইটো ইমানেই শীতল আছিল।
  বিস্ফোৰণ ঘটিলে জুই নিৰ্বাপনৰ দৰে গোলাপী ফেন ঢালি দিলে।
  ট্ৰলবোৰ লক্ষণীয়ভাৱে বুদ্ধিমান আছিল, তেওঁলোকৰ প্লাজমা কম্পিউটাৰে যথেষ্ট স্পষ্টকৈ হিচাপ কৰিছিল যে এই অঞ্চলটো পূৰ্বতে ভবাতকৈ বহুত বেছি ধূৰ্ত আৰু অত্যাধুনিক শত্ৰুৰ পৰা এম্বুছৰ ঠাই হ"ব পাৰে। এতিয়া সেনাই যিকোনো চমকৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাইছিল। স্পেচ মাৰ্শ্বালে চিকচিকিয়া মাতেৰে উপযুক্ত আদেশ দিলে। ৰফ"স্কিয়ে ইয়াৰ পূৰ্বেও ব্যায়ামৰ সময়ত একেধৰণৰ কৌশল সম্পন্ন কৰিছিল, তেওঁলোকৰ কৰ্মীসকলে নিবিড়ভাৱে প্ৰশিক্ষণ লৈছিল, দক্ষতা লাভ কৰিছিল আৰু একত্ৰিত কৰিছিল।
  হোৱা লোকচান পূৰণ কৰিবলৈ সঁজুলিৰ মজুত, বিশেষ ধাতুৰ মিশ্ৰণ আৰু শক্তিৰ মজুত পুনৰ মুকলি কৰা হ"ল। মেৰামতিৰ ঘাটিসমূহক একত্ৰিত কৰি এনে কাৰখানাত পৰিণত কৰা হৈছিল যিয়ে মহাকাশযানসমূহক উৰণৰ সময়তে সামঞ্জস্য কৰিছিল, আনকি নতুন জাহাজৰ সৃষ্টিও কৰিছিল। বিমানবাহী জাহাজ আৰু অতি যুদ্ধজাহাজৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত, বিশাল আকৃতিৰ চাৰিওফালে ঘূৰি থকা দেখা গৈছিল। ৱেল্ডিং জিলিকি উঠিল, প্লাজমা ৰশ্মি ঢালি গ'ল, মহাকৰ্ষণীয় প্ৰবাহ বিস্ফোৰণ হ'ল , আয়নত স্প্ৰে কৰা ধাতুটোক যিকোনো আকৃতি দিলে। এই সংঘবদ্ধ গোটবোৰৰ কিছুমান প্ৰাণীৰ আক্ৰমণৰ সময়ত ধ্বংস হৈছিল যদিও কিছুমান বাকী নাথাকিল। শতবাহু স্কুইডৰ দৰে দেখা ৰবটৰ লগতে গাঁথনিগত পুনৰুদ্ধাৰৰ মন্ত্ৰ চলোৱা বিশেষ যাদুকৰসকলকো সামৰি। বিশেষকৈ তেওঁলোকে ডাঙৰ ডাঙৰ গোটত কাম কৰিছিল, তাৰকা জাহাজখনৰ চাৰিওফালে গোট খাইছিল, হৰ্ণৰ দৰে যাদুকৰী এম্প্লিফায়াৰৰ মাজেৰে বিৰবিৰাইছিল।
  ভেৰ'নিকাই কেছকেড শ্বিফ্টাৰ কৰি, আৰু আত্মবিশ্বাসী ডাইভত আন এজন শত্ৰুৰ যুঁজাৰু বিমানক নোক আউট কৰি, ইছ্যু কৰিলে:
  - ৰজাক অচলাৱস্থাত নপৰা! উগ্ৰ এলাইনমেণ্ট হ"ব!
  চাইবৰ্গ পিনোচিঅ'ই আন এখন মহাকাশ বিমান হুক কৰি চিঞৰিলে:
  - সঠিকতা আৰু সত্য আমাৰ পক্ষত!
  ভেৰ"নিকাই তাইৰ উলংগ, টেন, প্ৰলোভনমূলক, পেশীবহুল ভৰি দুখন জোকাৰি জোকাৰি দিলে:
  -সঠিকতা - ৰজাৰ ভদ্ৰতা!
  আৰু তাই প্ৰেছৰ ৰিলিফ পেশীবোৰেৰে অলপ খেলিলে।
  ইয়াৰ উপৰিও স্থানীয় যাদুকৰসকলে অধিক গুৰুতৰ কিবা এটা জাদু কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, যাদুকৰী যুঁজাৰুৰ অস্ত্ৰভাণ্ডাৰত যোগান ধৰা হৈছিল।
  গতিকে যাদুকৰসকলে কিছু শস্য পেলাবলৈ ধৰিলে। সৰু দাগ এটা ওলাল আৰু লাহে লাহে বাঢ়ি আহিল। যাদুকৰবোৰে তাক এটা গোট লৈ ঘেৰি ধৰিলে। কি চিঞৰিছিল তেওঁলোকে বুলহৰ্ণবোৰত।
  - ধেমেলীয়া কথা! - ভেৰনিকাই ক"লে। - মোক এটা নৃশংস অনুষ্ঠানৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে।
  ইয়াত এটা কলি আছিল, প্ৰথমে বিয়েৰৰ বেৰেলৰ আকাৰৰ, তাৰ পিছত ডাঙৰ হৈ আহিল, প্ৰথমে ভঁৰালৰ আকাৰৰ, তাৰ পিছত মধ্যযুগীয় দুৰ্গ, আৰু তাৰ পিছত আল্ট্ৰা যুদ্ধজাহাজ। কলিটো ফুলিবলৈ ধৰিলে, কাৰ্নেচন আৰু টিউলিপৰ মাজৰ কিবা এটালৈ পৰিণত হ"ল। পাহিবোৰ লৰচৰ কৰিলে, বিভিন্ন দিশলৈ লৰালৰিকৈ গৈ প্লাজমা উলিওৱা ডেউকা থকা কুকুৰলৈ পৰিণত হ"ল। তেওঁলোকে মহাকৰ্ষণীয় তৰংগ মুকলি কৰি দিছিল , ৰফোস্কা তাৰকা জাহাজ বিভিন্ন দিশত নিক্ষেপ কৰিছিল।
  শ্বকটো অৱশ্যে বিশেষ প্ৰবল নাছিল। আচৰিত সৌন্দৰ্য্যৰ ভৰি দুখন জোকাৰি পেটৰ পেশীবোৰৰ সৈতে খেলি থকা ভেৰ"নিকাই আন এজন যুঁজাৰু বিমানক পেলাই দিয়াৰ সময়ত আচৰিত হ"ল:
  এই বিশাল ফেণ্টমবোৰ কি কি?
  - তেনেকৈয়ে প্ৰথম দৃষ্টিত দেখাতকৈ বেছি সামগ্ৰীহে। - Cyborg Pinocchio শত্রু নেতৃত্ব কলে, এই ক্ষেত্রত, একটি যোদ্ধা বিমান, অগ্নি এবং একই সময়ে, একটি চকলেট মিঠাই বন্ধ কামোর মধ্যে মদ "Agdam" একটি বটল. বিশুদ্ধ অতিশক্তিতকৈ যাদুৰ অধিক উপাদানৰ সৈতে । অৰ্থাৎ ইয়াতো যাদুক ভৌতিক প্ৰকাশৰ সৈতে মিহলি কৰা হৈছে যদিও পিছৰবোৰক কম পৰিমাণে প্ৰতিনিধিত্ব কৰা হৈছে।
  ভেৰ"নিকাই শিলগুটিত সোণালী কাঁটাচামুচেৰে কিবৰ্ডখন খোঁচ মাৰি আৰু একে সময়তে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি কঠোৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - স্পষ্টভাৱে, অধিক ডাইনী - কম বিজ্ঞান!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে কৌশলটো খুলিব - এটা চেবাৰ দাঁত থকা পাইথন, আৰু চয়তানক স্নাফবক্সৰ পৰা উলিয়াই আনিব।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন:
  - হত্যা, হত্যা, দুষ্টতাৰ orc - একটি অৱক্ষয়ী,
  হত্যা, হত্যা, তুমি ট্ৰল অভিজাত!
  নাগেট মোৰ মূৰ্তি, মই তোমাক ভাল পাওঁ ভেম্পায়াৰ!
  বাৰু, গবলিনবোৰ নৰকত আছে, মোটাবোৰ ভাজি আছে!
  আৰু এইবাৰ যুঁজাৰু বিমানখনে তিনিজন পাইলটত উৰি গ"ল, এই ক্ষেত্ৰত এটা ডোনাট আৰু ভৰি থকা দুটা চীজকেক।
  উৰণীয়া যাদুকৰৰ দলৰ প্ৰভাৱত কুকুৰবোৰে, আপাত দৃষ্টিত পুলিচ জাতৰ, শাৰী পাতিছিল, আপাত দৃষ্টিত আজ্ঞাকাৰী জীৱ।
  ট্ৰল হাইপাৰমাৰ্শ্বালজনে গুণগুণাই ক"লে:
  - ৰফোস্কা কুকুৰতকৈও চতুৰ আৰু ই তেওঁলোকক মানিবলৈ বাধ্য কৰিব। জীৱ-জন্তুৰ কেনিন প্ৰকৃতি থকাটো সম্পূৰ্ণৰূপে অসাৰ নহয়।
  প্ৰব'চিছ থকা এগৰাকী ধুনীয়া মহিলা জেনেৰেলে হ'ল'গ্ৰামৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰি উশাহ ল'লে:
  - আৰু অজগৰ নোহোৱাকৈ কেনেকৈ অভিযান চলাব পাৰি? গতিকে আমি দাঁতবিহীন বিশাল বাঘৰ দৰে হ"ম।
  - অধিক জাদু! ইতিমধ্যে অৰ্ডাৰ দিলোঁ! স্পেচ হাইপাৰমাৰ্শ্বালে হাত জোকাৰিলে। ইমিটাৰটো বতাহত উৰি গৈ চিঞৰি উঠিল:
  - কি বিচাৰে প্ৰভু?
  - মই এজন হাইপাৰমাৰ্শ্বাল! গ্ৰাব ফুল বক্স!
  গণ্যমান্য ব্যক্তিজনৰ ৰফোস্কাৰ কাষত খাদ্যৰ থোপা এটা দেখা গ"ল। তাৰ ভিতৰত থিয় হৈ আছিল এটা ফাউন যুদ্ধজাহাজৰ আকৃতিত ঢাকি থোৱা কেক। কিন্তু অনুপাতৰ বিপৰীতে ইয়াৰ ওপৰত শিংধাৰী মহাকাশচাৰীয়ে নাচিছিল।
  - এইটো মোৰ প্ৰিয়! - হাইপাৰমাৰ্শ্বালে ক্ৰীম আৰু ধূপৰ মূৰ্তিবোৰ খাবলৈ ধৰিলে।
  মহিলা সেনাপতিগৰাকীয়ে ক"লে।
  - অশান্ত যৌৱনত মই সহজ গুণৰ ছোৱালীৰ সৈতে এটা বেশ্যালয় ৰাখিছিলো। স্থানীয় মাফিয়াক সেৱা আগবঢ়াইছিল। গতিকে এগৰাকী কুকুৰ আছিল, তাই অনবৰতে গ্ৰাহকক লুটপাত কৰিছিল। শেষত তাই অতি ষ্টেলাৰৰ ওপৰত উজুটি খালে, আৰু তাইক খাই পেলোৱা হ"ল।
  হাইপাৰমাৰ্শ্বালে কয় যে-
  - কিছুমান প্ৰতিষ্ঠানত মাচুলৰ বিনিময়ত আনকি ৰন্ধা প্ৰক্ৰিয়াতো অংশগ্ৰহণ কৰিব পাৰি, হয় আপোনাৰ দেশবাসী, যাৰ খৰচ বেছি, নহয় আন ধৰণৰ, ই সস্তা।
  আৰু ছোৱালী-গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে উত্তৰটো চিঞৰি উঠিল:
  - এতিয়া আন নিৰ্যাতন বিশেষকৈ মাইক্ৰ" কম্পিউটাৰৰ ব্যৱহাৰৰ সৈতে ফেশ্বনত আছে।
  আৰু ইয়াৰ উত্তৰত ভয়ংকৰ কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপ পিন্ধা জন্তুৰ গৰ্জন:
  - এইটোৱেই আমি ব্যৱহাৰ কৰিব লাগিব। মহাকাশ যুদ্ধত বন্দীক ধৰি ৰখাটো অধিক কঠিন যদিও মডিউল আৰু কেপচুলত পলায়ন কৰা কেইবাটাও প্ৰকাৰে আত্মধ্বংস কাৰ্যসূচী নিষ্ক্ৰিয় কৰি পেলাইছে। গতিকে আমি সিহঁতক ধৰিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ৷
  এটা ফৰ্চ ফিল্ড উৰি গ"ল অফিচটোৰ ভিতৰলৈ। ইয়াত এটা আদৰণীয় এলফ আছিল। এই জীৱবোৰ বেছি দিন জীয়াই আছিল আৰু জীৱনত অধিক শক্তিশালীভাৱে আঁকোৱালি লৈছিল।
  হাইপাৰমাৰ্শ্বলে নিজৰ তেলীয়া হাত দুখন ঘঁহিলে, ইমিটাৰে কণাটো শোষণ কৰি এটা ঢৌ এৰি দিলে।
  - বাৰু, এতিয়া আমাৰ এটা এলফ আছে। আমি ইয়াক ডাঙৰকৈ বিভাজিত কৰিব পাৰো।
  উলংগ কৰ্ণেলজন এজন এথলেটিক মানুহৰ দৰে আছিল, মাত্ৰ কঁকালটো অতি পাতল আৰু নিতম্ব সংকীৰ্ণ। এজন নিঃসন্দেহে ভদ্ৰলোক, সুদৰ্শন, কিন্তু তেওঁৰ অতি ৰসাল চুলিৰ ষ্টাইলত কিবা এটা মহিলাৰ দৰে আছিল, সোণালী চুলি আৰু ছোৱালীৰ মুখখন এটাও চুলি নোহোৱাকৈ মসৃণ। গতিকে মানৱীয় দৃষ্টিকোণৰ পৰা এলফটো আছিল বিতৰ্কিত আবেদন। প্ৰগ্ৰেমাৰ ছোৱালী ভেৰ"নিকাই অৱশ্যে তেওঁক ভাল পাইছিল। যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে নোক আউট কৰি মিটবল লৈ যুঁজাৰুৰ ধোঁৱাৰ ঠেং এৰি থৈ যোৱাৰ পিছত, কিবৰ্ডত উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ঢোল বজাই উশাহ বন্ধ হৈ সুধিলে:
  - এই প্ৰিয় যুৱকজন জ্বলাই দিয়া হ"বনে?
  কমাণ্ডিং ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে।
  - বছৰ বছৰ ধৰি তেওঁ ডেকা নহয় (মাত্ৰ এলফ সকলোকে কিশোৰ-কিশোৰীৰ দৰে দেখা যায়), আৰু জুইটো অতি আদিম। তেওঁলোকে এটা ভাল আৰু ফলপ্ৰসূ নিৰ্যাতন বিচাৰি পাব।
  - এই অভিজ্ঞতা আমাৰ বাবে উপযোগী হ'ব পাৰে! - Pinocchio cyborg ক'লে। - জেৰা চলোৱাৰ ক্ষমতাত শিল্প, এজন অত্যাচাৰীৰ বাবে আটাইতকৈ প্ৰয়োজনীয়।
  ইয়াৰ উত্তৰত ভেৰ"নিকাই হাঁহি এটা মাৰি ইছ্যু কৰিলে, তাৰ আগতে, চকলেট বাৰ লৈ আন এজন যুঁজাৰুক বিনাশৰ ডাৱৰলৈ পঠিয়াই দিলে:
  - অত্যাচাৰ কৰাটো ঘৃণনীয়, জেৰা কৰাটো প্ৰয়োজনীয়!
  কৰ্ণেলে স্থিৰ ৰূপটো বজাই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যদিও একে সময়তে তেওঁ অলপ কঁপি উঠিল। মোৰ মূৰটো চাগে কেনেকৈ একো নিদিব, কিন্তু একে সময়তে এটা বহুমূলীয়া জীৱন ৰক্ষা কৰিব পাৰি সেই চিন্তাৰে ভৰি পৰিছিল।
  হাইপাৰমাৰ্শ্বালে তেওঁক এটা প্ৰশ্ন সুধিলে:
  - আপোনাৰ কমাণ্ডৰ পৰিকল্পনা কি?
  বন্দী এলফে উত্তৰ দিলে:
  "মই এজন সাধাৰণ কৰ্ণেল আৰু মই জনা উচিততকৈ বেছি নাজানো। শেষ মুহূৰ্তত আমাক আদেশ দিয়া হয় আৰু মোৰ ষ্টাৰশ্বিপখন পোৱা আদেশ অনুসৰি গতি কৰে।
  হাইপাৰমাৰ্শ্বালে মূৰটো হেলনীয়া কৰিলে।
  - হয়, তুমি, দেখা গ"ল, স্মাৰ্টও। আপুনি ওলাই যাব জানে। কিন্তু ই আপোনাক একো সহায় নকৰে। কওকচোন আপোনাৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰ কেনেকৈ ইমান নিমিষতে দেখা দিয়ে আৰু নোহোৱা হৈ যায়।
  এলফটোৱে টেনচনত পৰি দুৰ্বল মাতেৰে কথা ক"লে:
  - কাৰিকৰী সবিশেষ নাজানো, যিহেতু মই শিক্ষাৰ ফালৰ পৰা পদাৰ্থবিজ্ঞানী নহয়। আচলতে মোৰ প্ৰয়োজন নাই। মই যুদ্ধ যন্ত্ৰৰ এটা কগ, মই মাত্ৰ এটা আদেশ দিওঁ আৰু এটা অৰ্ডাৰ লাভ কৰো, আৰু তাৰকা জাহাজখনে নিমিষতে মহাকাশৰ আন এটা বিন্দুলৈ জপিয়াই পৰে।
  ইয়াত মূৰত চুলতান লৈ এজনী ছোৱালীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  জড়তাৰ কথা কি ক"ব?
  কৰ্ণেলে কঁপি থকা মাতেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আনকি আপোনাৰ জাহাজতো ইয়াক antigrav দ্বাৰা নিৰ্বাপিত কৰা হয় ।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে আৰু স্পষ্টভাৱে আনন্দিত হৈ ক"লে:
  - সকলো স্পষ্ট, ইমানেই ভাল, নিৰ্যাতনলৈ আগবাঢ়ি যাওঁ। আল্ট্ৰা-জল্লাদক মাতিব .
  বহুতো টেণ্টেকেল থকা এটা ডাঙৰ ৰবট হলঘৰটোত উৰি গ"ল, তাৰ পিছত এটা ঘৃণনীয় আৰু অতি মোটা নাকৰ ট্ৰ"ল। চুটি ভৰি দুখনেৰে এলেহুৱাকৈ খোজ কাঢ়ি যোৱা দেখিবলৈ পোৱা গৈছিল।
  - মই তোমাৰ সেৱাত আছো মহাকাশৰ দৈত্য!
  - আপুনি এই " elf " দেখিছে, ইয়াৰ ওপৰত nanotechnology চেষ্টা কৰক।
  শিকাৰুতকৈ গাহৰিৰ দৰে দেখা ডাঙৰ নাকৰ ফ্ৰিকজনে তাৰ ডাঠ সেউজীয়া ওঁঠ দুটা চেলেকি হিচকি উঠিল:
  - আনন্দৰে।
  ট্ৰ"লে ৰিম"ট কণ্ট্ৰ"লটো উলিয়াই ৰবটটোৰ চিন দিবলৈ ধৰিলে। সি লৰচৰ কৰিলে, টেণ্টেকেলবোৰ এলফৰ কপাল, ডিঙি, গোৰোহা আৰু হাতৰ কব্জিৰ ওপৰত থিয় হৈ থাকিল।
  তাৰ চুলিবোৰো পাহৰি নাযাব! ইমানেই ৰসাল, আৰু বিষৰ অভাৱনীয় সংকেত পঠিয়াব।
  - আৰু হ'ব! ট্ৰলজনে ম্লান হাঁহি এটা মাৰিলে।
  ৰবটটোৰ টেণ্টেকেলৰ পৰা গোলাপী ৰঙৰ ৰশ্মি উৰি ওলাই আহিল, সেইবোৰ এলফৰ শৰীৰৰ বিভিন্ন অংশত প্ৰৱেশ কৰিলে। সি তাতেই ওলমি থাকিল, থৰক-বৰক হৈ, বলৰ ক্ষেত্ৰখনে তেওঁক লৰচৰ কৰাত বাধা দিলে, এ ইঞ্চিও লৰচৰ কৰিব নোৱাৰিলে। তথাপিও যদিও ৰশ্মিবোৰ তেওঁৰ ভিতৰত সোমাইছিল, তথাপিও সুদৰ্শন মানুহজনে বিষ অনুভৱ কৰা নাছিল।
  ভিক্টোৰিয়াই যুঁজ দি থাকিল। ইয়াত আন এজন প্ৰতিদ্বন্দ্বী। এই ক্ষেত্ৰত ললিপপ আৰু ললিপপ লৈ দুখন আসনৰ যুঁজাৰু বিমান আছিল । আৰু এই মিঠাইবোৰো সৰু সৰু টুকুৰাত টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিল।
  কিন্তু ইলেক্ট্ৰনিকছৰ দ্বাৰা পাম্প কৰা মগজুৰ আন এটা অংশত প্ৰগ্ৰেমাৰ ছোৱালীজনীয়ে খেলৰ আন অংশবোৰ চাই আছিল।
  - আৰু নিৰ্যাতনৰ সাৰমৰ্ম কি? - সুধিলে, আন এটা কৌশল সম্পন্ন কৰি, ভেৰ"নিকা। - ই তাক লেজাৰৰ দৰে জ্বলাই দিয়ে।
  প্ৰগ্ৰেম কমাণ্ডাৰে মূৰ জোকাৰিলে।
  - নহয়! শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰিলে মাইক্ৰ" ৰবট। এতিয়া ইহঁতে শৰীৰৰ বিভিন্ন অংগত যোগ দিব, মূলতঃ যিবোৰৰ বহুতো স্নায়ুৰ অন্ত থাকে, আৰু বিষৰ অনুভূতি পঠিয়াবলৈ আৰম্ভ কৰিব। আৰু কিছুমান সৰু সৰু চিপে মগজুৰ ওপৰত পোনপটীয়াকৈ ক্ৰিয়া কৰি দুঃস্বপ্নবোৰ তীব্ৰতৰ কৰি তুলিব। অৰ্থাৎ ই হ"ব এটা দুঃস্বপ্নৰ মূল ৰূপ।
  দূৰৈৰ দেৱতাৰ কন্যাই জটিল কৌশল কৰি আন এখন গাড়ী ভাঙি পেলালে আৰু এইবাৰ দুটামান অৰ্কৰ সৈতে আংশিকভাৱে কিবা এটা মনত পৰিল। তাইৰ জ্ঞান প্ৰায় অন্তহীন, কিন্তু সীমিত, যদিও নেন'টেকন'লজিৰ দ্বাৰা পাম্প কৰা হয় , কিন্তু তথাপিও মানৱ শৰীৰ। আৰু যোদ্ধা প্ৰগ্ৰেমাৰজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ক্ষুদ্ৰ কম্পিউটাৰ!
  গাৰ্ল কমাণ্ডাৰগৰাকীয়ে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - কল্পনা কৰক যে আপোনাৰ শৰীৰৰ ভিতৰত পিঁপৰা খোজ কাঢ়িছে, বিষাদজনক এচিড নিৰ্গত কৰিবলৈ সক্ষম। কেৱল এই ক্ষেত্ৰতহে বেয়া হ"ব।
  ট্ৰ"লে হ"ল"গ্ৰামটো অন কৰিলে, পেশীবহুল এজনৰ শৰীৰৰ ত্ৰিমাত্ৰিক প্ৰক্ষেপণ, তাৰ সন্মুখত এলফৰ মসৃণ, চুলিবিহীন, টেন কৰা, ল"ৰাৰ দৰে ছাল দেখা গ"ল।
  - সেইটোৱেই হ"ল মোৰ সৰু! - অতিৰঞ্জিত চেনি ট্ৰ'লে ক'লে। আহকচোন আপোনাৰ বিষ পৰিচালনা কৰোঁ। শতাংশৰ হাজাৰ ভাগৰ পৰা আৰম্ভ কৰা যাওক। - হুক কৰা আঙুলি এটা স্ক্যানাৰৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  চুলতানৰ লগত থকা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ইমান মৰমলগা সৰু এটাক অত্যাচাৰ কৰি ভাল লাগে!
  এলফটোৱে মুখখন কুটিলে, সি লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। আনকি সি অলপ কুটিল হ"বলৈ ধৰিলে।
  - এতিয়াও বিষ হোৱা নাই, কিন্তু এতিয়া বিষ হব, আমি বৃক্কত বোজা বঢ়াম, তোমাৰ তিনিটা আছে। - উপহাস কৰি ট্ৰলে ক'লে।
  ইয়াৰ পিছত এলফ কৰ্ণেলৰ মুখখন পেচ খাই উঠিল, তেওঁ জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - অস! আৰু মই মাত্ৰ আৰম্ভ কৰিছো। যকৃতত পেলপেট কৰিলে কেনেকুৱা হ"ব।
  হ"ল"গ্ৰামৰ ৰংটো ক"লা হৈ পৰিল, এলফটোৱে হাতেৰে পেটটো ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰি লৰচৰ কৰিলে। অদৃশ্য বেণ্ডীয়ে তেওঁক সুদৃঢ়ভাৱে ধৰি ৰাখিছিল।
  ট্ৰলজনে সন্তুষ্টিত হাঁহিলে।
  - আৰু এতিয়া পেটটো, দুটাও আছে, গতিকে বিষ দুগুণ হ"ব।
  এলফটোলৈ চাই দুখ লাগিল, সি আৰু জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - আৰু এতিয়া হৃদয়, দুটাও আছে, এই এলফবোৰ এটা থ্ৰিফ্টী মানুহ।
  যুঁজৰ সময়ত ভেৰ"নিকাই সেইটো দেখিব পাৰিছিল। তাই মাত্ৰ জাভা চিগাৰেটৰ আকৃতিত বিষৰ আন এটা অংশৰে যুঁজাৰু বিমান এখনক গুলীয়াই পেলালে, আৰু সেইবোৰক টৰ্চৰ দৰে জ্বলাই দিলে। কিন্তু এজন সুদৰ্শন যুৱকৰ অত্যাচাৰৰ দৃশ্য তাইৰ বাবে অপ্ৰীতিকৰ হৈ পৰিছিল।
  ভেৰ"নিকাই আঁতৰি গ"ল:
  - চাব মন যোৱা নাই৷
  - মইও ভাবো যে নিৰ্যাতনত কোনো আকৰ্ষণীয় কথা নাই। - একমত Pinocchio-cyborg.
  "এতিয়া মগজুটো ভাজি দিওঁ..." ট্ৰ"লটোৱে আৰম্ভ কৰিলে, আৰু তেওঁৰ ছবিখন বাধাগ্ৰস্ত হ"ল, প্ৰায় লগে লগে মহাবিশ্বৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ইয়াত দেখা গৈছিল যে কেনেকৈ মহাকাশ চুট পিন্ধি উৰি যোৱা যাদুকৰসকলে এটা টিকটিকিৰ ওপৰত এটা অনুষ্ঠান কৰিছিল।
  আৰু এতিয়া সৰীসৃপটোৰ আকাৰ দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছে আৰু ইয়াৰ ডেউকা আছে। আৰু মূৰটো, প্ৰথমতে এটাত, দুটা ভাগত বিভক্ত হ"বলৈ ধৰে। প্ৰথমে দুটা মূৰ, তাৰ পিছত তৃতীয়টো বাঢ়ে। এনে লাগে যেন এইটো এটা ইনফ্লেটেবল খেলনা, ইমান দ্ৰুতগতিত আকাৰ বৃদ্ধি পাইছে। একে সময়তে ই সকলোকে ভয় খুৱাই।
  - ই এটা অজগৰ! - ক'লে, জ্বলি থকা অব্যাহত, এইবাৰ সুৰাৰ বটল থকা এখন গাড়ী, প্ৰশংসাত খালী ভৰিৰে সৌন্দৰ্য্য ভেৰ'নিকা - আৰু আল্ট্ৰা-যুদ্ধজাহাজৰ দৰে বিশাল। আৰু ক"ত দেখা পাব।
  বিশেষকৈ শত্ৰুক গোজ কৰি থকা পিনোকিঅ'-চাইবৰ্গে কিচমিচৰ সৈতে চকলেটৰ এটা দল লৈ গোটেই নাও এখন ভাঙি পেলাই গুৰুগুৰু কৰি উত্তৰ দিলে:
  - তৰংগ মন্ত্ৰ, হাইপাৰপ্লাজম আৰু যাদুৰ শক্তিয়ে এনে দানৱৰ জন্ম দিয়ে। বুজিব পাৰিবা! পোৱাটো অসম্ভৱ!
  প্ৰগ্ৰেমাৰ ছোৱালী ভেৰ"নিকাই নিজৰ মন্দিৰবোৰ ঘঁহিলে আৰু প্ৰশংসাৰে, আৰু অনাড়ম্বৰভাৱে ক"লে:
  - যোৱা কেইঘণ্টামানত ইমানবোৰ আচৰিত কথা দেখিছো যে মোৰ মূৰটো ঘূৰি আছে।
  ঘূৰি থকা টপটো যেনেকৈ ঘূৰি থাকে, তেনেকৈয়ে " দ্ৰাকোষ " বাজি উঠে।
  সঁচাকৈয়ে অজগৰটোৰ মুখৰ পৰা এটা অগ্নিময় ৰামধেনুৰ দৰে বুদবুদ উৰি গ"ল। ঘূৰি চালে সি। বিশাল দানৱে মুখখন বন্ধ কৰি দিলে, বলটো উভতি উৰি গ"ল।
  ভেৰ"নিকাই কোলাৰ দুটা বটল লৈ গাড়ী এখনত খুন্দা মাৰিলে, যিয়েও পান্নাৰ স্ফুলিংগ স্প্ৰে" কৰি লৰালৰিকৈ আহি হুইচেল মাৰিলে। যাদুকৰবোৰে ফুচফুচাই ক"লে। অজগৰটোৱে পাখিবোৰ লৰচৰ কৰি থাকিল।
  তেওঁৰ পিছে পিছে ওলাই আহিল এগৰাকী লোমশ ডাইনী, স্পষ্টভাৱে ৰফ"শ্বেকৰ জাতিৰ নহয়। তাই লগত লৈ গৈছিল এটা প্ৰকাণ্ড বাল্টি। তাই চাৰিটা হাত লঞ্চ কৰিলে, যিবোৰে অনাড়ম্বৰভাৱে চেলেং কৰা আকৃতিবোৰ শূন্যতালৈ দলিয়াই দিলে। তেওঁলোকে স্থানান্তৰিত হ"ল আৰু অলপ সময়ৰ পাছতে সৈন্যৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিলে।
  অতি আধুনিক তাৰকা জাহাজৰ পটভূমিত তেওঁলোকক অত্যন্ত অস্বাভাৱিক দেখা গৈছিল। কল্পনা কৰক এটা সাধাৰণ মধ্যযুগ, শিং থকা হেৰাল্ড, তেওঁলোকে সেইবোৰ বজাইছিল। ষ্টীলৰ ৰেংকবোৰ সমতল হৈ আহিছিল। ডাইনোছৰৰো আবিৰ্ভাৱ হ"বলৈ ধৰিলে। পৃথিৱীৰ দৰেই নহয়, বিভিন্ন গ্ৰহৰ প্ৰাণীজগতৰ পাৰ্থক্য এতিয়াও উল্লেখযোগ্য, কিন্তু ইয়াৰ বাবে কম ভয়ংকৰ নহয়। ঘেৰাও টাৱাৰ, শক্তিশালী বেলিষ্ট আৰু বিশৃংখল কেটাপল্ট আদিও আছিল।
  এই আচৰিত দৃশ্যটোলৈ চাই ভেৰ"নিকাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বাহ , এইটো কেনেকৈ হ'ব পাৰে!
  Cyborg Pinocchio এ উত্তৰ দিলে:
  - দীঘলীয়া কাহিনী! অধিক নিখুঁতভাৱে ক'বলৈ গ'লে, হাইপাৰনেটত একেবাৰে সকলো সম্ভৱ । ঠিক কম্পিউটাৰ গেমৰ দৰেই!
  প্ৰগ্ৰেমাৰ ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে, আন এখন গাড়ী ভাঙি দিলে আৰু ইছ্যু কৰিলে:
  - খেল নিয়ম অনুসৰি নহওক,
  আমি আপোনাক ফ্লাফ বা পাখিও কামনা কৰোঁ,
  আৰু ৰাতিপুৱালৈকে মনোৰঞ্জন থাকিব -
  আহকচোন ফ্ৰেৰাৰ মাজেৰে ভাঙি যাওঁ!
  যদিও সেনাই শূন্যতাত গতি কৰিছিল, তথাপিও এনে লাগিছিল যেন যোদ্ধাসকলৰ লগতে তেওঁলোকৰ ঘোঁৰা আৰু ইউনিকৰ্ণবোৰেও কঠিন পৃষ্ঠত খোজ কাঢ়িছে। আনকি শূন্যতাৰ কঁপনি আৰু মহাকৰ্ষণীয় ক্ষেত্ৰৰ চিঞৰ-বাখৰও শুনিবলৈ পোৱা গৈছিল।
  
  GULLIVER আৰু ছোৱালীৰ সেনাবাহিনী
  ANNOTATION
  আৰু এতিয়া সাহসী আৰু অনুকৰণীয় গুলিভাৰে ভিছকাউণ্টেছৰ সৈতে মিলি খালী ভৰিৰে আৰু গ্লেমাৰাছ ছোৱালীৰ গোটেই সৈন্যবাহিনীৰ কমাণ্ড কৰি আছে। আৰু তেওঁলোকে বাস্তৱ আৰু অনন্য অলৌকিক সৃষ্টি কৰে। শ্বেগি অৰ্কবোৰে পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হয়।
  . অধ্যায় নং ১
  গুলিভাৰ, এই চিৰন্তন ল"ৰাটো আৰু তেওঁৰ ল"ৰাৰ দলটো, আকৌ যেতিয়া সূৰ্য্যটো দিগন্তৰ আঁৰত লুকাই থাকিল, তেতিয়া জিৰণি ল"বলৈ ৰখাই দিয়া হ"ল। প্ৰথমতে তেওঁলোকে যথেষ্ট আন্তৰিকতাৰে খাইছিল। যদিও খাদ্য সহজ আছিল। আৰু সিহঁত বিচনাত পৰিল।
  টোপনি অতি সোনকালে অহাত ডেকা ভাগৰুৱা শৰীৰে অৰিহণা যোগাইছিল।
  আৰু গুলিভাৰে নতুন আৰু ধুনীয়া কিবা এটা দেখিলে;
  বৰ ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে পথাৰখনৰ সিপাৰে গতি কৰি আছিল। ডেকা, চিকন, ওখ আৰু পেশীবহুল আছিল। উদং, গোলাপী, গোৰোহাৰ এটা ৰূপৱতী বেণ্ডৰ সৈতে জিলিকি থকা ছোৱালীৰ গোটেই সেনাবাহিনী।
  কেৱল ছোৱালীবোৰৰ স্তন দুটা পাতল কৱচৰ টাইলছেৰে ঢাকি থোৱা, নিতম্বত কষ্টেৰে লক্ষ্য কৰিব পৰা পেণ্টী, ডুমুৰৰ পাতৰ দৰে।
  আৰু একে সময়তে ইহঁতৰ স্তন ওখ, বিলাসী নিতম্ব, কঁকাল পাতল। আৰু সুন্দৰীবোৰৰ এবছবোৰ যেন চকলেট টাইলছেৰে ৰেখাপাত কৰা হৈছে।
  পেশী আৰু কৃপা থকা অতি ধুনীয়া ছোৱালী। আৰু চুলিবোৰ বতাহত বহুৰঙী বেনাৰৰ দৰে উৰি ফুৰে।
  অস্ত্ৰধাৰী - কোনোবাই তৰোৱাল লৈ, কোনোবাই ধনু লৈ, আৰু বহুত ছোৱালীয়ে ডাৰ্ট লৈ। প্ৰায় উলংগ, আৰু একে সময়তে ইমান নাৰীসুলভ, বক্ৰ, আৰু একে সময়তে শক্তিশালী আৰু চিকুন।
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ চিবুক সাহসী, আৰু খালী ভৰিৰে ক্ষীপ্ৰ খোজ দিলে তেওঁলোকৰ এক অনন্য কৃপা থাকে।
  আনকি গুলিভাৰে হুইচেল মাৰিলে:
  - সেইটো শীতল! বাৰু, মহিলাসকল!
  তেওঁ নিজেই চুটি কাপোৰৰ বাহিৰে একো পিন্ধা নাই, কিন্তু শক্তিশালী আৰু বিশিষ্ট পেশীৰে প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ল"ৰা হৈয়েই আছে। আৰু উলংগ ধড়ৰ সৈতে অতি ধুনীয়া - শিশু হাৰকিউলিছ।
  আৰু চাৰিওফালে থকা ছোৱালীবোৰো ধুনীয়া আৰু পেশীবহুল, অতি চেক্সি আৰু এক্সপ্ৰেছিভ ফিগাৰৰ।
  ৰং কৰা সৌন্দৰ্য্যৰ সৈতে পদাতিক বাহিনী আগবাঢ়িছে।
  আৰু অশ্বাৰোহী সৈন্যই পিছফালৰ পৰা লৰালৰিকৈ ওলাই আহে: লগতে প্ৰায় সম্পূৰ্ণ উলংগ ছোৱালী, কেৱল ঘোঁৰাত উঠি, আৰু অধিক সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তি ইউনিকৰ্ণত। হয়, সুন্দৰীৰ মাজত সেনাপতি আছে। আৰু তেওঁলোকৰ এই ছোৱালীবোৰৰ হাতত প্লেটিনাম, ৰূপ, সোণৰ ব্ৰেচলেট থাকে আৰু হাত-ভৰিত বহুমূলীয়া শিলৰে ঢাকি থোৱা থাকে।
  অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে হাতৰ কব্জি আৰু গোৰোহাত। চুলিত বহুমূলীয়া ব্ৰচ আৰু কাণত হীৰা কাণফুলিও আছে। এই সকলোবোৰ কিমান ডাঙৰ দেখা গৈছে।
  সকলো ছোৱালী প্ৰাপ্তবয়স্ক। ইতিমধ্যে চিনাকি ভিছকাউণ্টেছগৰাকীয়েহে গুলিভাৰৰ সৈতে মিলি শিশুৰ দৰে দেখা যায়।
  কিন্তু আনফালে তাইৰ মূৰত তৰাৰ দৰে শিলেৰে জিলিকি থকা মুকুট। আৰু খালী ভৰিৰ ল"ৰা গুলিভাৰে মূৰত ৰাজমুকুটটো অনুভৱ কৰিলে। যদিও তেওঁ কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধিছে, আৰু কাষৰ পৰা চেবাৰ এটা গোলমালত ওলমি আছে।
  কিন্তু তেতিয়া, কি চেবাৰ - সকলোবোৰ ইমান উজ্জ্বল মণিৰে বিয়পি পৰিছে যে হীৰাও ইয়াৰ ওচৰত হাৰ মানিছে।
  বাৰু, অৱশ্যেই এই সমগ্ৰ সেনাবাহিনীৰ একমাত্ৰ মানুহ গুলিভাৰ। তদুপৰি যদি যথেষ্ট শিশু, মাত্ৰ সকাহ পেশীৰ সৈতে অতি শক্তিশালী।
  আৰু যোদ্ধাসকলে তেনেকৈয়ে মাৰ্চ কৰে, আৰু সোণালী জলপানৰ ছালৰ তলত শিৰা থকা তেওঁলোকৰ উলংগ পোৱালিবোৰ জিলিকি উঠে।
  বাৰু অৱশ্যে কেনেকৈ গান নাযাব, সুন্দৰীসকল;
  ডেছিং ছোৱালীয়ে যুঁজিছে এলফিয়াৰ বাবে,
  তেওঁলোকৰ বৰ গৌৰৱ আৰু স্বৰোগৰ পুত্ৰ ....
  আমাৰ সৌন্দৰ্য্যই মেচিনগানৰ সহায়ত ইমান উপযুক্তভাৱে আঘাত কৰে,
  চয়তানৰ দাসসকলে আমাক ভাঙিব নোৱাৰিব!
  
  আমি সাহসেৰে যুঁজিলোঁ, অৰ্কচিজমৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিলোঁ,
  শত্ৰু শক্তিশালী হ'লেও দুষ্ট Orkmacht পৰাস্ত কৰোঁ আহক...
  অতি সোনকালে মোৰ বিশ্বাস আমি দিয়া সাম্যবাদ আমি দেখিম,
  সোণালী পত্ৰ, মেপেল গছৰ পৰা উজ্জ্বল!
  
  আমাৰ দেশতকৈ ভাল দেশ নাই, ইয়াতকৈ ধুনীয়া কমিউনিজম নাই,
  যাতে আমাৰ পিতৃভূমি উজ্জ্বলভাৱে ফুলে...
  লঘু পাখিৰ সুখ আহিব গ্ৰহলৈ,
  আৰু আপোনাৰ উন্নত জীৱনৰ সপোন অতি সোনকালে বাস্তৱায়িত হ"ব!
  
  বিশ্বাস কৰক আমাৰ এলফিয়া মহান সুখ হৈ পৰিব,
  মাৰিয়া, লাডা, দেৱতাসকলৰ মা, ৰাজত্ব কৰিব...
  আমি বন্য নৰকীয় অৰ্কমাচ্টৰ আক্ৰমণ বন্ধ কৰিম,
  আৰু অতিৰিক্ত আৰু মুখস্থ শব্দৰ প্ৰয়োজন নাই!
  
  শত্ৰুৱে ছোৱালীবোৰৰ হৃদয় ফালি পেলাব নোৱাৰিব,
  'আমি যোদ্ধাসকলে আমাৰ চোকা, ক্ৰোধিত তৰোৱালখন চোকা কৰি পেলাইছো...
  সঁচাকৈয়ে সৌন্দৰ্যৰ কণ্ঠই জানে আহ্বান,
  আৰু আমি অৰ্কিছ গোটবোৰৰ মাজেৰে কাটিব পাৰিম!
  
  জানি থওক যে আমি এলফবোৰে কেতিয়াও হাৰ নামানো,
  আমরা চোকা ব্লেড সঙ্গে সব Orks হত্যা করা হবে...
  আমাৰ ছোৱালীবোৰৰ মুখবোৰ সোণেৰে জিলিকি উঠক,
  আৰু আমি অৰ্কশ্বিষ্টৰ মুখত মুঠি মাৰি মাৰিম!
  
  এগৰাকী খালী ভৰিৰে ছোৱালীয়ে কঠোৰ নিয়ৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ গৈছে,
  মেচিনগানৰ পৰা, তেওঁ সক্ৰিয়ভাৱে বিজুলীৰ বজ্ৰপাত scribbles ...
  আপোনালোকে অৰ্কসকলে মাত্ৰ নিজকে ডুবাই পেলাব লাগিব,
  কাৰণ ফাদাৰলেণ্ড এটা একক দুৰ্গ!
  
  আমি অৰ্কবোৰক থেতেলিয়াই পেলাম, যদিও সিহঁতৰ জগতৰ শক্তি আছে,
  এই যুদ্ধত ফ্ৰিটজৰ সৈতে খেলাৰ সিদ্ধান্ত লয় ফাম খুড়াই ..
  এডলফৰ পৰা তেওঁলোকে নিজকে মূৰ্তি সাজিলে,
  আৰু এতিয়া তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে মোৰ ছোৱালীৰ গৌৰৱময় সৈন্যবাহিনী!
  
  এলফ-কুমাৰীৰ যুদ্ধত ,
  তেওঁলোকে Orcists থেতেলিয়াই পেলায় , যদিও একটি অসমান যুদ্ধত...
  ৰূপৰ পৰা অহা ছোৱালী এজনীৰ মাতটো ইমানেই ধ্বনি,
  অৰ্কলেৰু -চয়তানৰ ওচৰত বলি নহ'ব !
  
  আমাৰ এলফ-লাইটৰ অংশ হ'ল অবিৰতভাৱে জয়ী হোৱা,
  যদিও Orkish armada সংখ্যা নাজানে...
  আৰু আমি অৰ্কডলফৰ চোলাত কঠিনভাৱে আঘাত কৰিলোঁ ,
  এলফস্কুৱাৰ ঢৌৰ বলি হৈছে !
  
  ইতিমধ্যে তুষাৰপাত, আৰু ছোৱালীবোৰ খালী ভৰি,
  শহাপহুৰ লেখ-জোখৰ দৰে উদং গোৰোহাটোৰে টিপটিপিয়াই থাকে...
   এলফছমলকি যুদ্ধত ইমানেই ডেছিং,
  বিশ্বাস কৰক যে শত্ৰুৱে ভোৰ দেখা নাপাব!
  
  যুদ্ধত অৰ্কিষ্টক দয়া নিদিব,
  তেওঁলোকৰ সৈন্য নৰকত থাকিব, জুইত জ্বলি থকা চয়তানৰ দৰে ...
  এলফিছাছৰ হাতৰ পৰা পুৰস্কাৰ লাভ কৰিম ,
  অতি হিংস্ৰ হ'ব, এলফ ৱেঞ্চ ভালুক!
  
  প্ৰয়োজন হ"লে আমি ঘূৰি যাম, সকলো পাহাৰ বৰফেৰে আবৃত,
  আৰু আমি পোহৰ স্বৰ্গ এলফিনিজমৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত থিয় দিম...
  অৰোৰাৰ বন্দুকৰ পৰা আমাৰ বাবে সৌভাগ্যক্ৰমে এটা গুলী খুলি,
  আৰু নিষ্ঠুৰ অৰ্কছ ধৰ্মক নৰকলৈ পেলোৱা হ"ল!
  
  এলফিনগ্ৰাডে বলি হোৱা নাছিল, আমি ইয়াৰ অধীনত প্ৰতিহত কৰিছিলো,
  যদিও ইস্পাত আৰু হেলৰ পৰা এটা গোট ভাঙি গ'ল...
  ছোৱালীবোৰে, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি,
  এলফৰ এটাই গৃহভূমি !
  
  মোৰ বিশ্বাস আমি অৰ্কলিনত থাকিম, কঠিন হ"লেও,
  অৰ্কশ্বিষ্টসকলৰ "পেন্থাৰ", "টাইগাৰ", "লায়ন্স", " অৰ্কডিনাণ্ড " আছে!
  ছোৱালীজনীয়ে কান্ধত চেইন মেইলটো টানিলে,
  কাৰণ যুদ্ধত এলফবোৰ এক উগ্ৰ প্ৰতিভা!
  
  কণমানি ছোৱালীজনীৰ হৃদয় এলফিছক দিয়া হৈছে ,
  এছাড়াও Elfnin এবং Fthalin আবেগিক বিশ্বাসে বাস...
  যাতে আৰু নিপুণ সন্দেহ নাথাকে,
  দৃঢ়ভাৱে আৰু দৃঢ়তাৰে কওঁ যে অৰ্কডলফ কাপুট!
  
  আমি অজগৰ সভাপতিক তৰোৱালেৰে চেপি ধৰিম,
  আৰু আমি তেওঁৰ দলটোক শতিকাজুৰি ধ্বংস কৰিম...
  ভৰিৰ তলত অৰ্চিছ ছোৱালীৰ দলটোক ভৰিৰে গচকিম ,
  পোহৰ পূৰ্ণ হওক, পবিত্ৰ সপোন!
  
  মানুহক স্বাধীনতা দিয়ক, তেওঁলোকৰ চিন্তা আৰু অনুভৱ,
  যাতে তৰা এলফিনিজমৰ সূৰ্য্যৰ দৰে উজ্জ্বল হয়...
  কাৰণ আমাৰ ইমান ডাঠ মাখনৰ সৈতে দাইল খাব,
  আমাৰ ভনীয়েকৰ চিৰযৌৱন আমাৰ হৈ পৰিব চিৰদিনৰ বাবে!
  
  ইয়াত পোহৰ আহিব, পিতৃভূমি জিলিকি উঠিব ...
  'পিতৃভূমি' আমাৰ বাবে শতিকাজুৰি গৌৰৱত থাকিব...
  আমি ওপৰত থিয় দিম, আপুনি এলফিনিজমত বিশ্বাস কৰে,
  এলভেন আত্মাৰ শক্তি, যুঁজাৰুজনক চিনি পাওক, মহান!
  
  ইয়াত এলফিয়া অধিক দয়ালু আৰু ধুনীয়া হ'বলৈ সাজু হৈছে,
  আৰু সমগ্ৰ বিশ্বক স্বৰ্গৰ সুখলৈ যাবলৈ সহায় কৰক...
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক আনকি প্ৰান্তকো জয় কৰিবলৈ সক্ষম হৈছো,
  প্ৰান্তহীন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক আনিবলৈ শক্তিৰ সুখ!
  
  কিন্তু দুষ্ট অৰ্কৰ গোৰোহাৰ তলত কোনো এলফ নাথাকিব,
  কাৰণ তেওঁৰ যুদ্ধৰ প্ৰকৃত প্ৰতিভা আছে...
  আমাৰ ছোৱালীবোৰৰ নৃত্যত, সেই ঘড়ীৰ কাঁটাৰ প্ৰতি,
  সৌন্দৰ্যই কি পাব, যিকোনো ফলাফল বিশ্বাস কৰক!
  
  অতি সোনকালে উজ্জ্বল সূৰ্য্যৰ যুগ আহিব,
  যখন পিতৃভূমিৰ মহিমা ফুলি উঠিব...
  আমাৰ সৈন্যই বিখ্যাতভাৱে নৰকীয় অৰ্কমাহ্টৰ সৈতে যুঁজি আছে , ৷
  আৰু তেওঁ দুষ্ট অৰ্কৰ গোটটোক ঝাড়ু দিব পাৰিব!
  
  আমাৰ ঈশ্বৰৰ মাতৃ পবিত্ৰ লাডাক শুভেচ্ছা জনালোঁ,
  'আপুনি Perun জন্ম দিলে, আৰু শতিকাবোৰৰ Yaril ...
  আশাহীন দাইলে বিশ্বাস নাপাব,
  বহুত খৰছ কৰিলে কথাবোৰ ৰৈ নাথাকিব!
  
  আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ শাসকজন হৈছে এলফিন মহান,
  তেখেতে এলনিনে ইডেনলৈ বুদ্ধিমান পথটো উইল কৰিলে...
  কাৰণ এলফিচিফ পোহৰৰ প্ৰভু,
  আৰু এটা সময়ত, যুঁজাৰুৰ বাবে আদৰ্শ!
  
  অৰ্কশিষ্টসকলে পিতৃভূমিক বোকা পাতিব নোৱাৰিব ,
  Elfgi থেকে বিচ্ছিন্ন , Elfbeery Elfsqua থেকে...
  মই বিশ্বাস কৰোঁ যে ই জীয়াই থাকিব - এলফিনিজমৰ অধীনত এলফ-লাইট,
  আৰু মই অৰ্কডলফৰ শক্তি মচি পেলাম ছোৱালী!
  
  অতি সোনকালে বিজয় হ"ব, সূৰ্য্যৰ দৰে সঁচা,
  অতি সোনকালেই কোৱাছাৰৰ ৰশ্মিৰ দৰে উজ্জ্বলতা আহিব...
  আৰু এলফসকলক বিশ্বাস কৰক, এলফিনিজমৰ বিকাশ হ"ব,
  বাৰু, বিশ্বাস নকৰিলে মনে মনে থকাই ভাল!
  
  মৃতকক অতি সোনকালে এলফিনিজম বিজ্ঞানে পুনৰুত্থান কৰিব,
  তাৰ জ্ঞান সীমাহীন, একটি quasar হিসাবে মহান...
  আমি আমাৰ ভাল মনোভাৱেৰে অৰ্কশিষ্টসকলক পৰাস্ত কৰিম,
  সোণৰ মোনাৰ প্ৰলোভনত হাৰ নামানো আহক!
  
  বাৰু, মুঠতে পাৰ হৈ যাব, ই এটা নৰক সময়ৰ
  Okrlin ৰ আমি ছোৱালীবোৰে প্ৰৱেশ কৰিম...
  আৰু আমাৰ সীমাহীন বোজা শেষ হ"ব,
  কাৰণ আমি আমাৰ সুখক যুঁজ দি লম!
  ছোৱালীবোৰে যদি গান গায়, তেন্তে অন্তৰেৰে। শৰীৰত ল"ৰা হ"লেও গুলিভাৰ এতিয়াও মানুহ আৰু তেওঁলোকক বহুত প্ৰশংসা কৰে।
  এইবোৰ সঁচাকৈয়ে শীতল ছোৱালী।
  ল"ৰা কেপ্তেইনে গাইছিল:
  আমাৰ এলফিয়াত মহিলা আছে,
  তেওঁলোকে কি চলায়, কৌতুক বিমান ...
  যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলোৱে অধিক ধুনীয়া,
  ধেমালিতে বিৰোধীক মাৰপিট কৰা হ"ব!
  
  জন্মতে জয়ী হ"বলৈ
  শতিকাজুৰি এলফক মহিমামণ্ডিত কৰিবলৈ ...
  কাৰণ, আমাৰ মহান দাদাসকলে,
  তেওঁলোকৰ বাবে একেলগে সেনাবাহিনী গোটাইছিল!
  আৰু ল"ৰাটোৱে, ষ্টম্পিং, খালী ভৰিৰে, শিশুসুলভ, টেন কৰা, শক্তিশালী ভৰি দুখন, কেনেকৈ হুইচেল বজাব।
  আৰু তেওঁৰ শব্দৰ পৰা এটা বাম্প পৰিল, আৰু ছোৱালীজনীক ঠিক উদং, গোলাপী ৰঙৰ তলুৱাটোৰ ওপৰত খুন্দা মাৰিলে।
  তাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  মই এটা ধুনীয়া আঙুলি চিটিকিলোঁ
  জুইত জ্বলি যোৱাৰ দৰে
  মোৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এজন শক্তিশালী ল'ৰা,
  সোণৰ ঘোঁৰাত!
  গুলিভাৰে ছোৱালীজনীলৈ চকু টিপিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, সঁচা কথা ক'বলৈ গ'লে,
  সৰুৰে পৰাই ভয়ংকৰ বেয়া হৈ আহিছো!
  ছোৱালীবোৰক লাঠিৰে কোবাই ভাল পাইছিল,
  মাক-দেউতাকৰ স্নায়ুত উঠি যাওক!
  আৰু ল"ৰা কেপ্তেইনে সেইটো লৈ নিজৰ দীঘল জিভাখন দেখুৱালে।
  ভিস্কাউণ্টেছ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - বাৰু, তুমি দিয়া! গ্ৰেট লেখা!
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ভালকৈ লিখোঁ কেতিয়াবা - হয়!
  আৰু সংগীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে তেওঁ এজন অতি ক্ৰুচিং ষ্ট্ৰ"ৰ ল"ৰা।
  আৰু ছোৱালীবোৰে যুঁজ দিয়াৰ লক্ষ্যৰে আগবাঢ়িছে, আৰু তেওঁলোকৰ মেজাজ অত্যন্ত যুঁজাৰু আৰু আক্ৰমণাত্মক হৈ পৰিছে।
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে গাইছিল:
  যদিও ঈশ্বৰে ডুৱেল নিষিদ্ধ কৰিছিল,
  কিন্তু মই তৰোৱালৰ বাবে এটা প্ৰতিভা অনুভৱ কৰো...
  সপ্তাহত সাতবাৰ যুঁজ দিওঁ
  যদিও মই ডুৱেলিষ্ট নহয়!
  যদিও মই ডুৱেলিষ্ট নহয়!
  ভিস্কাউণ্টেছে উত্তৰত গাইছিল:
  মই এজনী ছোৱালী, মোৰ স্পষ্টভাৱে দৃষ্টিভংগী আছে,
  আৰু যুঁজত দেখুৱাইছিল উচ্চতম শ্ৰেণী!
  কিন্তু তাই ক্ষোভত কান্দি থাকিল -
  কিয় জন্মতে তাই ছোৱালী!
  মহিলা যোদ্ধাসকলে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল, তেওঁলোকৰ চিকন, পেশীবহুল শৰীৰে পেশীবোৰ মোচোকা খাই থাকিল। এইটো সঁচাকৈয়ে মহিলা ছোৱালী।
  গুলিভাৰে তেওঁৰ ভিছকাউণ্টেছ সহযোগীক সুধিলে:
  আমি আমাৰ সৈন্যবাহিনীক ক"লৈ লৈ গৈ আছো?
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - ক'ৰবালৈ যাওঁ! আৰু এই যুঁজখন আমাৰ বাবে অতি নিৰ্ণায়ক হ"ব!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে মন্তব্য কৰিলে:
  - যেতিয়া মই এনে এখন পৃথিৱীত সোমালোঁ য'ত মানুহৰ সলনি আটাইতকৈ বুদ্ধিমান জীৱ, ঘোঁৰা, তেতিয়া ... মই ভাবিলোঁ, ইয়াতকৈ আচৰিত একো হ'ব নোৱাৰে। কিন্তু তেতিয়াই গম পোৱা গ"ল যে চিৰন্তন সন্তানো আছে। আৰু ইমান মূৰ্খ নহয়!
  আপত্তি কৰিলে ছোৱালীজনীয়ে
  - আমি প্ৰযুক্তিগতভাৱে উন্নত বিকাশ কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন। কিন্তু বুজিছা, কোনো প্ৰৰোচনা নাই। তদুপৰি আমাৰ সুন্দৰ, সুসম পৃথিৱীখনলৈ বাৰুদ আৰু বন্দুক, আৰু কামান, আৰু হয়তো তাতোকৈ বেয়া কিবা এটা আনিবলৈ!
  গুলিভাৰ অনুসৰি থ্ৰ':
  - হয়, ইয়াতকৈও বেয়া হ"ব পাৰে! আৰু সেইবাবেই আপোনাৰ এটা ইডিল আছে। আৰু এটা দাঁত নোক আউট হ"লেও কেইঘণ্টামানৰ পিছত ইয়াত নতুন এটা গজিব।
  ভিস্কাউণ্টেছে মাত দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  মই বিচাৰো মোৰ শৈশৱ কেতিয়াও শেষ নহয়
  যাতে ই মোৰ পিছে পিছে লৰালৰি কৰে...
  বছৰ নাজানি!
  কোনো অসুবিধা নাজানি!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে।
  হয়, যে সম্ভৱতঃ মহান...
  মাৰ্চ কৰা ছোৱালীবোৰে, আৰু তেওঁলোকৰ বহু হাজাৰ লোকে কোৰাছত লৈ গাইছিল:
  আকাশৰ সিপাৰে বৰষুণে তৰাৰ খণ্ডবোৰ সিঁচৰতি কৰি পেলালে,
  আমি অৰ্কচিজমৰ বাবে এটা চোকা ষ্টেক প্ৰস্তুত কৰিলোঁ !
  টেংক "বাঘ" মাত্ৰ আৱৰ্জনা - এটা লেতেৰা মাখিৰ বজাৰ,
  ৱেৰমাচ্টে একেলগে উগ্ৰ পৰাজয়ৰ আশা কৰিছে!
  ৱেৰমাচ্টে একেলগে উগ্ৰ পৰাজয়ৰ আশা কৰিছে!
  
  আমাৰ সতীৰ্থ এলফিন নেতা লাখ লাখৰ শক্তি,
  তেওঁৰ হাতত মুঠি, গ্ৰেনাইটৰ মেচিনগান!
  আমি পৰাজিত হ'ম - ৰাতি চদোমৰ পৰা,
  আমাৰ শক্তি এক মনোলিথ - সৌভাগ্যক্ৰমে পৃথিৱীত!
  আমাৰ শক্তি এক মনোলিথ - সৌভাগ্যক্ৰমে পৃথিৱীত!
  
  আমাৰ দলৰ ইয়াতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কাম নাই,
  কেনেকৈ বচাব ৰাইজ, মাতৃভূমি ভাল!
  আজেবাজে কথাৰে নৰকলৈ আসুৰিক ফেবেলছ ,
  আৰু জয় হ"ব, বিশ্বাস কৰক, সকলো চয়তানক ক্ষোভিত কৰা!
  আৰু জয় হ"ব, বিশ্বাস কৰক, সকলো চয়তানক ক্ষোভিত কৰা!
  
  এলফৰ সৌন্দৰ্য্য জানি লওক-পোহৰ শক্তিৰ বাবে বিখ্যাত,
  তাইৰ গধুৰ শ্যামলা ব্ৰেইড আছে!
  আৰু অৰ্কশিষ্টৰ লগত হোৱা যুদ্ধত যুৱক-যুৱতীসকল বিখ্যাত হ"ব,
  জীৱন্ত হৈ উঠিব, উঠি আহি, পোহৰ দেশ!
  জীৱন্ত হৈ উঠিব, উঠি আহি, পোহৰ দেশ!
  
  Orkler - এলফ থুঁতৰি তাদের নাক poke নিদিব ,
  গোঁফ পিন্ধা মানুহজনে নিজকে শীতল ভগৱান বুলি ভাবে!
  অৰ্কলিন্সকায়া ষ্ট্ৰীটৰ কাষেৰে মাৰ্চ কৰিম ,
  নাই, যি আত্মা শুদ্ধ, তেওঁ দাস নহব!
  নাই, যি আত্মা শুদ্ধ, তেওঁ দাস নহব!
  
  আমাৰ বেনাৰ ৰঙা, ক্ৰোধিত তেজৰ ৰং,
  ইতিমধ্যে যেন সূৰ্য্যই অৰ্কষ্টাগক আলোকিত কৰিব !
  আমাৰ মৰমৰ সন্তানৰ বাবে আৰু উদাৰ উপহাৰ নাই,
  যদি হৃদয়খন সাহসী আৰু ভয়ত থেতেলিয়াই পেলোৱা হয়!
  যদি হৃদয়খন সাহসী আৰু ভয়ত থেতেলিয়াই পেলোৱা হয়!
  এটি অতি প্ৰেৰণাদায়ক গীত। আৰু ছোৱালীকেইজনীৰ পিছফালে আছিল শক্তিশালী, প্ৰজেক্টাইল চাৰ্জৰ সৈতে কেটাপল্ট আৰু বেলিষ্ট। আৰু ই আছিল এক অত্যন্ত মাৰাত্মক শক্তি। আৰু ছোৱালীবোৰেও সিহঁতৰ অতি প্ৰলোভনমূলক আৰু শক্তিশালী ভৰি দুখন ষ্টাম্প মাৰিলে।
  গুলিভাৰে তেওঁৰ সংগীক সম্পূৰ্ণ স্বাভাৱিক প্ৰশ্ন এটা সুধিলে:
  - যোদ্ধাসকলৰ মাজত পুৰুষ নাই কিয়?
  ভিস্কাউণ্টেছে উত্তৰত হাঁহিলে, মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তাৰ পিছত সেনাবাহিনীত পুৰুষৰ প্ৰয়োজন? দুৰ্গন্ধময় আৰু চাবলৈ অপ্ৰীতিকৰ। ল"ৰা একো নহয়, কিন্তু ডাঙৰ পুৰুষ আৰু বিশেষকৈ বয়সীয়াল পুৰুষ কেৱল ঘৃণনীয়!
  গুলিভাৰে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - বয়সে অৱশ্যে কেৱল পুৰুষকে নহয়, নাৰীকো নষ্ট কৰে!
  ভিছকাউণ্টেছে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - ঠিকেই কৈছে! কিন্তু তথাপিও নাৰীয়ে পঁয়ত্ৰিশ বছৰৰ ওপৰৰ দেখাত নিজৰ আকৰ্ষণীয়তা হেৰুৱাই পেলায়, আৰু পুৰুষৰ বয়স পোন্ধৰ বছৰৰ ওপৰৰ দেখালে! ইয়াত যথেষ্ট পাৰ্থক্য আছে!
  অধিনায়কে মন্তব্য কৰিলে:
  - বন্তিলৈ কিশোৰ ল'ৰাৰ সৌন্দৰ্য্য মোৰ ভাল লাগে! মূল কথাটো হ"ল নাৰী ধুনীয়া, আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, মৰমিয়াল আৰু স্মাৰ্ট!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে! সৌন্দৰ্য্য অৱশ্যে ভাল, আনকি ধুনীয়াও, কিন্তু মনটোও গুৰুত্বপূৰ্ণ!
  গুলিভাৰে গাইছিল:
  কিন্তু কিয়,
  মনৰ মাজত জীয়াই থকাটো অসম্ভৱ!
  কিন্তু কিয়,
  কাকো বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰি!
  কিন্তু কিয়,
  মই প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰ!
  কিন্তু কিয়,
  সকলো সময়তে আজে বাজে কথা কৈ আছোঁ!
  কিন্তু কিয়,
  জীৱনে আমাক একো শিকাব নোৱাৰে!
  কিন্তু কিয়,
  মানুহবোৰ বোবা, মই বুজি পোৱা নাই!
  কিন্তু কিয়!
  কিন্তু কিয়!
  ভিছকাউণ্টেছ ছোৱালীজনীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কবিৰ এটা মূৰ!
  ধুনীয়া যোদ্ধা ছোৱালীবোৰে প্ৰথমটোৰ ওপৰত উজুটি খালে, আনকি অৰ্কৰ সৰু ডিটেচমেণ্ট এটাও। লগে লগে ৰৈ গ"ল সুন্দৰীবোৰ। তেওঁলোকৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনে ধনুৰ ডোঙা টানিবলৈ ধৰিলে আৰু ক্ৰছব"ৰ ড্ৰামবোৰ ঘূৰাই দিবলৈ ধৰিলে।
  ইয়াত বিকিনি পিন্ধা অতি মৰমলগা আৰু চেক্সি ছোৱালী আছে যিয়ে প্ৰায় কাপোৰ নোহোৱাকৈয়ে যুঁজ দিয়ে আৰু মই ক"ব লাগিব মাত্ৰ মৰমলগা। আৰু পুৰুষ, যদি তেওঁলোকে তেওঁলোকক দেখা পায়, তেন্তে তেওঁলোকে নিশ্চয় আঁঠু লৈ তেওঁলোকৰ উলংগ, গোলাপী, অলপ মোটা হোৱা চুমা খাব, কিন্তু ইয়াৰ ফলত তেওঁলোক আৰু অধিক আকৰ্ষণীয় হৈ পৰে আৰু সুস্থ আৰু শক্তিশালী ছোৱালীৰ শৰীৰৰ সুগন্ধিৰ মোহনীয় গোন্ধটো অতি উত্তেজনা আৰু আবেগেৰে।
  ইয়াত কাঁড় আৰু ক্ৰছব" বল্টবোৰ ওখ চাপত উৰি গৈছিল আৰু অৰ্কবোৰক সাঁথৰ কৰি তুলিছিল, কাঁড়েৰে পোক কৰিছিল, বেজীৰে হেজহগৰ দৰে। আৰু দেখাত বৰ আকৰ্ষণীয় আছিল।
  আৰু ইয়াৰ এনে ছোৱালীবোৰ কেৱল এটা ডাঙৰ আৰু অনন্য মনোমোহা, আৰু তেওঁলোকৰ পেশীবোৰ অতি শক্তিশালী, আৰু একে সময়তে তেওঁলোকক ধুনীয়া দেখা যায়।
  আৰু সেইবাবেই অৰ্কৰ প্ৰথমটো বিচ্ছিন্নতা নিঃশেষ হৈ গ"ল, আৰু ভয়ংকৰ ছোৱালীবোৰে এটা আঁচোৰ নাপালে।
  গুলিভাৰ - এই চিৰন্তন ল'ৰাটোৱে নিজৰ খালী ভৰিখন ষ্টাম্প কৰি গাইছিল:
  - তোমালোক ছোৱালীবোৰ মহান,
  শুধু supermen...
  আমি শসা সিঁচিম
  আৰু সীমা নজনাকৈয়ে!
  ভিস্কাউণ্টেছে সমকক্ষগৰাকীলৈ চকু টিপিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মোৰ কেপ্তেইনৰ নিৰ্দেশ তোমাক,
  আপনি এটা টুকুৰা টুকুৰ ভাঙি চাব পাৰে...
  যোৱা ল'ৰা, তুমি বৰ মদ খাইছা
  আৰু তাৰ পিছত আপুনি মুখামুখি হ"ব, আপুনি চাব লগ হ"ব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ ৰূপৱতী, ৰ"দৰ পৰা ব্ৰঞ্জৰ দৰে হৈ পৰা আৰু অস্বাভাৱিকভাৱে প্ৰলোভনমূলক ভৰি দুখন চেপি ধৰি মাৰ্চ কৰিলে।
  আৰু প্ৰতিগৰাকী সৌন্দৰ্য্যৰ স্তনবোৰ কেৱল মৰমলগা। বাৰু, এনে ছোৱালীৰ দৰেই, কিন্তু ফ্লাৰ্ট কৰিবলৈ নহয়।
  গুলিভাৰে কাষতে খোজ কাঢ়ি থকা ভিছকাউণ্টেছ ছোৱালীজনীলৈ চাই লক্ষ্য কৰিলে:
  প্ৰাপ্তবয়স্ক হিচাপে আপুনি ভাল হ"লহেঁতেন!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - পিছফালে কি আছিল, চাৰিওফালে চাওক,
  নিজকে ল'ৰা হিচাপে চিনি লওক, লাজ নকৰিব
  মই সহায় কৰিম যে বহু বছৰ, উৰি গৈছিল, দৌৰিছিল,
  হাঁহি গুলিভাৰ, হাঁহি!
  ল"ৰা-কেপ্তেইনে ছোৱালীজনীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে, ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদাৰ জন্মৰ পিছতো ৰাস্তাৰ চোকা শিলবোৰত তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখন ঠেলি দিলে।
  আৰু, অৱশ্যেই তাইক দেখা গৈছিল - অলপ শীতল। ইমান চহকী আৰু মাৰ্জিত সাজ-পোছাক, আৰু ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন উদং, যেন তাই ভিক্ষাৰী।
  অৱশ্যে গুলিভাৰে মন্তব্য কৰে যে-
  - এটা শিশুৰ বাবে আপুনি আচৰিত!
  ভিস্কাউণ্টেছে অগণনবাৰৰ বাবে খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - শ্বৰ্ট পিন্ধা আপোনাৰ প্ৰশংসা ল'ৰাটোৰ কোনো মূল্য নাই! গতিকে ইয়াৰ পৰা মই নিৰ্দিষ্ট টকা পাব নোৱাৰো!
  সৰু ল"ৰাটোৱে মাত দিলে।
  - হায়! সকলোৰে টকা-পইচাৰ সমস্যা!
  ছোৱালীজনীয়ে বিৰক্তিত চিঞৰি উঠিল আৰু তাইৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাটোৱে শিলগুটিটো লৈ ইমান জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে। আনকি আচৰিত কথা যে ইমান শক্তি এটা শিশুৰ মাজত থাকিব পাৰে, আনকি মেলা লিংগৰ মাজতো। এইটো এটা সৌন্দৰ্য্য - মহান!
  আৰু ভিস্কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - ফুল এটা গান, লাজ নকৰিবা!
  গুলিভাৰে আপাত আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - কি কথাত গান গাব?
  ছোৱালীজনীয়ে দৃঢ়তাৰে ঘোষণা কৰিলে, খঙেৰে আকৌ এবাৰ তাইৰ উদং, টেন কৰা ভৰিখনত, খালী ভৰিৰে দীঘলীয়া খোজ কঢ়াৰ পৰা অলপ কঠিন হৈ পৰাত:
  - প্ৰেমৰ বিষয়ে অৱশ্যে! আৰু কি গান গাব!
  ল"ৰা-কেপ্তেইনে মাত দিলে আৰু স্পষ্ট আনন্দৰে গাইছিল, তেওঁৰ ধ্বনিযুক্ত, ল"ৰাৰ দৰে কণ্ঠত গাইছিল:
  মোৰ কল্পনাই আঘাত কৰিলে
  সকলো উজ্জ্বল হৈ পৰিল, যেন অক্টোবৰ মাহত!
  আৰু আমি দুষ্ট অসুৰৰ কাষত পিটচফোৰখন ৰাখিলোঁ,
  আৰু পৃথিৱীত ইমান ধুনীয়া হ"ব!
  
  আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এনে তৰা -
  কোনোবা ৰুবি আৰু কোনোবা হীৰা!
  আমি দুষ্টৰ পৰা কৰ সংগ্ৰহ কৰো -
  হাতুৰীৰ দৰে আঘাত আৰু ভ্ৰুত নহয়, চকুত!
  
  দোকানৰ খিৰিকী য'ত কোৱাজাৰ
  উজ্জ্বল হিপ"ড্ৰমটো জিলিকি উঠে!
  মোৰ আত্মাত ফাঁক খাই আছে -
  যেন ইয়াত এটা ডাঙৰ প"গ্ৰম হৈছিল!
  
  ধুমকেতুৰ কুঁহিয়াৰৰ দৰে কুটিল,
  ভেড়া জিলিকি উঠে - গাখীৰৰ পথ জিলিকি উঠে!
  গোৱা অমৰ কৰ্মৰ বিষয়ে,
  ফ্ৰাছ চিৰদিনৰ বাবে গৌৰৱত থাকক!
  
  দুখী ব্যক্তিয়ে কি কৰিব পাৰে?
  নীলা চকুৰ পৰা এটা চকুলো ওলাই যাবলৈ দিয়ক...
  যেতিয়া চাৰিওফালে সকলো ধূসৰ হয়, তেতিয়া ই ঘৃণনীয়,
  যেতিয়া আশাৰে জুন মাহত বজ্ৰপাতৰ আশা কৰে।
  
  হাঁহিৰে দুৰ্ভগীয়া ওঁঠ টানিব -
  বুজিব যে পৃথিৱীখন অৰণ্যৰ জামু নহয়।
  ছোৱালী এবাৰতে, তোমাৰ ফালে দাঁত উদং কৰি,
  ই আপোনাৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰিব!
  গতিকে ডেকা যোদ্ধাজনে লৈ গাই গাইছিল। আৰু ইয়াক অত্যন্ত ধুনীয়া আৰু মহানতকৈও অধিক দেখা গৈছিল।
  ভিস্কাউণ্টেছে মন্তব্য কৰিলে:
  - ভালকৈ গাব পাৰিবা ! কিন্তু ইয়াতকৈও গুৰুতৰ কিবা এটা সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছেনে?
  গুলিভাৰে নম্ৰ সুৰত ক"লে:
  - আৰু গীততকৈ গুৰুতৰ কথা কি হ"ব পাৰে?
  ছোৱালীজনীয়ে জিভাখন উলিয়াই উত্তৰ দিলে:
  - এনেকুৱা কিবা এটা যিয়ে আনন্দ আৰু প্লাছ আনকি স্বাস্থ্যও আনে!
  ল"ৰা-কেপ্তেইনে শহাপহুৰ দৰে ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াই গাইছিল:
  তুমি মোৰ মহান জন্মভূমি,
  চুনামী যুদ্ধ হিংসাত্মকভাৱে নিক্ষেপ -
  কাৰণ, সেনাবাহিনী এটা শক্তিশালী পৰিয়াল,
  আহক আমি বেয়াক তাৰ পীঠৰ পৰা গেহেন্নাত পেলাই দিওঁ!
  
  কি স্বৰ্গীয় উজ্জ্বল পোহৰ,
  পিতৃভূমিৰ সৈন্যৰ হৃদয়ৰ পৰা আহে।
  নাইটৰ কৃতিত্বৰ মহিমামণ্ডিত হওক,
  আমি আক্ষেপ নকৰো, আমি বিশ্বাস কৰোঁ জীৱন!
  
  শত্ৰুৱে এটা ডাঙৰ উপহাৰ লাভ কৰিলে,
  আৰু তেওঁৰ বহুতো ভিন্ন অস্ত্ৰ আছে...
  ইয়াত আহিল, এনে এটা মুহূৰ্ত কল্পনা কৰক
  চেৰ্নোবগৰ ক্ৰোধ হিংস্ৰভাৱে ঢালি দিলে !
  
  তেনেকৈয়ে হ"ল, মোৰ নাইটসকল,
  উজ্জ্বল গৃহভূমিয়ে ভোগ কৰে!
  প্ৰতিবেদনত মাত্ৰ এজনহে শূন্যলৈ গ"ল,
  আৰু নৰকীয় কয়িনে আকৌ জয়লাভ কৰে!
  
  অৰ্কচিজম শক্তিশালী, গৰ্জনকাৰী গোট,
  কিন্তু চেক্সনসকলক আঁঠু লৈ নানিব!
  কাৰণ, আমাৰ লগত এলফিন ৱাইজ চিৰদিনৰ বাবে -
  আৰু ন্যায়পৰায়ণ তত্ত্ববিদ ফেনিন!
  
  আমি Wehrmacht পৰিচালনা - মই থেতেলিয়াই জানো,
  আৰু যিয়েই নহওক কিয় এই অজগৰটো ধূৰ্ত নাছিল...
  আমি তেওঁৰ তৰোৱালেৰে কাটিম,
  মই মাতৃভূমি আৰু ভদ্ৰমহিলাগৰাকীৰ প্ৰতি নিষ্ঠাবান নাইট!
  
  মহান মৰ্যাদা হওক
  অৰ্কলিনৰ সীমান্তত উপনীত হ"বলৈ!
  আমি পিতৃসকলৰ কৃতিত্বৰ যোগ্য হ"ম,
  কাৰণ আমাৰ সৈন্য যুদ্ধত অজেয়!
  
  আমি যেতিয়া আহি সপোন বাস্তৱায়িত কৰিম
  পবিত্ৰ কাৰণ - সাম্যবাদৰ কাৰণ!
  ছোৱালীজনীক আইলেণ্ডৰ পৰা নামি দিম,
  উত্তৰাধিকাৰীলৈ বেনাৰখন: সন্মান, পৰমপৰা!
  এইদৰেই যোদ্ধা ল"ৰা গুলিভাৰে সাহসেৰে আৰু অনুভৱেৰে গাইছিল। আৰু সিহঁতৰ লগত খোজকাঢ়ি যোৱা ছোৱালীবোৰে হাত চাপৰি বজাইছিল। আৰু কিছুমানে আনকি খালী ভৰিৰে আঘাত কৰিলে জপিয়াই জপিয়াই ছিটিকি পৰিছিল। যিটো আছিল অত্যন্ত শীতল আৰু গ্ৰেণ্ড স্কেলত।
  গুলিভাৰে তেওঁৰ সংগীক সুধিলে:
  - মই ভালকৈ গান গাইছিলো নেকি?
  তাই উল্লাসিত দৃষ্টিৰে উত্তৰ দিলে:
  - নাইটিংগেল আপনার পটভূমি বিরুদ্ধে ভাঁজ! কিন্তু উদাহৰণস্বৰূপে যদি ম"হ এটাই গৰ্জন কৰে, বিশেষকৈ জীৱিত অৱস্থাত পোৰাৰ সময়ত, তেন্তে ই আৰু অধিক শীতল আৰু বৃহৎ পৰিসৰৰ হ"ব!
  গুলিভাৰে গাইছিল:
  আমি কেৱল হামষ্টাৰ নহয়
  আৰু শিং থকা ম"হবোৰ!
  আমি সকলো গৰুকে গোৰ দিওঁ
  আৰু আমি পহুবোৰক একেলগে টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাম!
  . অধ্যায় নং ২।
  এইদৰেই সেনাবাহিনী আগবাঢ়িল। আকাশৰ ওপৰেৰে এটা বিশাল পখিলা উৰি গ"ল, আনকি তিনিটা মূৰৰ উপস্থিতিৰ বাবে অজগৰ বুলি ভুলকৈ ধৰিব পাৰি।
  আৰু তাইৰ ডেউকা দুটা বসন্তৰ ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে জিলিকি উঠিছিল। হয়, এটা মনোমোহা বেব আছিল।
  গুলিভাৰে আনন্দৰে গাইছিল:
  সেই পখিলাৰ ডেউকা
  ইমান ভাল আছিল...
  মোৰ শান্তি হেৰুৱালোঁ
  আৰু হৃদয়ৰ পৰা ক"লে!
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - হুলস্থুল আৰু তৰ্ক কৰা বন্ধ কৰক,
  এই ধৰণৰ বা নহয় এটা ঘৰ...
  আমি অন্ততঃ এটা ভঁৰাল নিৰ্মাণ কৰা উচিত,
  হাতত যি আছে তাৰ পৰা!
  আৰু চিৰন্তন ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সেইটো লৈ হাঁহিব, বয়সৰ বাহিৰৰ অতি ধুনীয়া আৰু ডাঙৰ দাঁতবোৰ উদঙাই।
  গুলিভাৰে ভিছকাউণ্টেছক সুধিলে:
  "আমি আনকি কেম্পিং কৰিবলৈও কিয় গৈ আছো?" আমি কেৱল নানা ধৰণৰ আজেবাজে কথা পিহি গাওঁ!
  ইতিমধ্যে ছোৱালী আছে, আৰু খালী ভৰিৰে টেন কৰা হাজাৰ হাজাৰ আছিল, আৰু তেওঁলোক সকলো ইমান ধুনীয়া, প্ৰলোভনমূলক আৰু পেশীবহুল। আৰু যদি মই সেইটো লৈ গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰো, তেন্তে ই বৰ আনন্দদায়ক হৈ পৰে;
  ৰজাই আমাৰ ওপৰত নিষ্ঠাৰে শাসন কৰে,
  ডিক্রী জাৰি, ন্যায়াধীশ দাস...
  সিংহাসনে হুলস্থুল আৰু ঘেউ ঘেউ সহ্য নকৰে,
  আৰু ভয়ক বশ কৰাৰ পদ্ধতি নহয়!
  কিন্তু তেতিয়াই উদং ভৰিৰ সুন্দৰীবোৰৰ গানটো হঠাতে বাধা আহিল। আগলৈ অসংখ্য, দুৰ্গন্ধময় আৰু দাঁত থকা অৰ্কৰ গোটেই গোট এটা দেখা গ"ল। আৰু তেওঁলোকে গৰ্জন কৰি নিজৰ নিজৰ লাখুটি জোকাৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অৱশ্যে লাজ নাপালে আৰু খৰখেদাকৈ যুদ্ধ গঠনত পুনৰ সংগঠিত হ"বলৈ ধৰিলে।
  আৰু গুলিভাৰে সেইটো লৈ উদং শিশুসুলভ ভৰি দুখন ঠেলি গাই গাইছিল;
  মই শান্তি যুদ্ধৰ বাজ
  উজ্জ্বল তৰা অধীন জন্ম...
  গৃহভূমিৰ বিশ্বাসী পুত্ৰ -
  প্ৰেম - মহান, বাস্তৱ!
  
  আমি এখন সুন্দৰ পৃথিৱী সৃষ্টি কৰিম
  য'ত সুখ হ'ব এতিয়া ...
  কৰূব সূৰ্য্য উজ্জ্বল হওক
  পবিত্ৰ, উচ্চ এলফ!
  
  আমি আমাৰ সপোন পূৰণ কৰিম
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত আৰু ধুনীয়া বস্তু নাথাকিব!
  ল"ৰাটোৱে তৰোৱাল আৰু তোমাক ওপৰলৈ তুলিব,
  সুখ আপোনাৰ ঠাই হওক!
  
  আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৌন্দৰ্য্যত,
  মোৰ ডাঙৰ পিতৃভূমি জিলিকি উঠাৰ সময় আহি পৰিছে!
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে দৌৰিলেও,
  বিশ্বাস কৰক, আমি অতি সোনকালে কমিউনিজমৰ অধীনত জীয়াই থাকিম!
  
  ওখ পৰ্বতৰ সৌন্দৰ্য্যৰ মহিমা,
  আৰু সুগন্ধি কাৰ্পেটৰ সৈতে সোণালী ষ্টেপ!
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা আৱৰ্জনাবোৰ ঝাড়ু দি উলিয়াই দিম
  বিশ্বাস কৰক আপোনাৰ ইচ্ছাই আক্ষেপ নকৰিব জীৱন!
  
  আৰু পৃথিৱীত সকলো ঠিকেই থাকিব,
  কাৰণ, এলফিনিজমে সকলোতে জয়লাভ কৰিব!
  যি হৃদয়ত চেলনাৰ হাতত,
  মেচিনগান আৰু গুলী কোনে ভাল পায়!
  
  আমি যি কৰিম সেয়া চিৰদিনৰ বাবেই থাকিব
  মংগল গ্ৰহত ধেমালি কৰি চহৰ নিৰ্মাণ কৰোঁ আহক!
  ব্ৰিটেইনৰ শক্তি ভয়ংকৰভাৱে মহান -
  আমি বিশ্ববাসীক নমস্কাৰ দিম !
  
  ঢালি দিয়া তেজ বীজ সিঁচাৰ বাবে,
  যাৰ ওচৰত প্ৰেমৰ বীজ গজি উঠে!
  সকলোকে উপচন্দ্ৰত ভাল হওক,
  যদি আপুনি কেৱল এজন কপৌ নাইট নহ"লহেঁতেন!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে ভয়ংকৰ গীতৰ শব্দত ধনু আৰু ক্ৰছব" দুয়োটাৰে অৰ্কবোৰৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। আৰু প্ৰথম কাঁড়বোৰে অৰ্কবোৰৰ দূৰৰ পৰাই আঘাত কৰিলে। আৰু ক্ৰছব" বল্টবোৰ আচলতে মাৰাত্মক হৈ পৰিল।
  ছোৱালী কেনেকৈ গৰ্জন কৰিব:
  - আমি সকলোৱেই সৌন্দৰ্য্য এক পৰিয়াল,
  ব্রহ্মাণ্ডক পচনৰ পৰা পৰিষ্কাৰ কৰোঁ আহক!
  প্ৰয়োজন হ'লে সোনকালে আমি অৰ্কবোৰক শান্ত কৰিম,
  আৰু এটা ক্ৰোধিত কেৰুব আমাৰ ওপৰত উৰি আছে!
  ভিস্কাউণ্টেছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বানজাই!
  বহু দূৰৰ পৰা যোদ্ধাসকলে অৰ্কবোৰক আঘাত কৰিলে, নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ক্ৰছব" ডিভাইচৰ ড্ৰাম ঘূৰাই দিলে। আৰু একে সময়তে, দুৰ্গন্ধময়, ডালচেনি আৰু দাঁত থকা ভালুকবোৰক গুলীয়াই হত্যা কৰাৰ সময়ত তেওঁলোকে গান গাবলৈ পাহৰা নাছিল;
  মোৰ পৃথিৱীখন আন্ধাৰত ডুব গৈছে
  মৃত প্ৰাকৃতিক দৃশ্য আৰু ঠাণ্ডা কুঁৱলী।
  আৰু মই ইচ্ছাকৃতভাৱে তোমাৰ শত্ৰু
  আৰু এই ভূমিকা, বিশ্বাস কৰক, মিঠা নহয়!
  
  মোৰ অফাৰটো গ্ৰহণ কৰক
  তোমাৰ প্ৰতি থকা আবেগে মোৰ মাজত জোৰেৰে কথা কয়।
  তোমাৰ উত্তৰে মোক মাৰিব নোৱাৰে
  আৰু তোমাক মৃত্যুদণ্ড দিয়া হ"ব!
  
  পৃথিৱীখন সলনি হৈ আছে,
  জীৱন শেষ হয়
  তুমি নিৰ্ধাৰিত
  আৰু আপোনাৰ দেশ!
  কোনো বিকল্প নাই
  গোলক এল জিলেট
  এনে এখন পৃথিৱীলৈ য"ত আন্ধাৰ আৰু বৰফ
  প্ৰৱেশদ্বাৰ খুলিব!
  
  তাবিজৰ ওপৰত এলফ তেজ
  সংযোজনৰ নিশাত ডেইমছে চেড কৰিব।
  বেয়া, ঈৰ্ষা, ভয় আৰু প্ৰতাৰণা
  তেওঁ নিজৰ লগত এই জগতলৈ আনিব।
  
  তোমাৰ পৃথিৱীখন মোৰ
  তাৰ চাবি মোৰ হাতত আছে!
  মই তোমাক চিৰবিশ্ৰাম প্ৰদান কৰিম!
  
  আপোনাৰ আত্মাই কি আশা কৰে?
  ডেচমণ্ডে আপোনাক বচাব নোৱাৰিব।
  মোৰ ঘৰ য'ত - লাইটটো নুমাই গ'ল
  তোমাৰ উষ্ণ মাটিয়ে মোৰ লোকসকলক আশ্ৰয় দিব।
  
  এটা গোপন কথা ক"ম:
  কম্বিনেচনৰ নিশা এলভেন তেজ
  তাবিজত দাগ দিব লাগে
  আৰু খোল খাব পৃথিৱীৰ দুৱাৰ।
  
  পৃথিৱীখন সলনি হৈ আছে,
  জীৱন শেষ হয়
  তুমি নিৰ্ধাৰিত
  আৰু আপোনাৰ দেশ!
  কোনো বিকল্প নাই
  গোলক এল জিলেট
  এনে এখন পৃথিৱীলৈ য"ত আন্ধাৰ আৰু বৰফ
  প্ৰৱেশদ্বাৰ খুলিব!
  
  তাবিজৰ ওপৰত এলফ তেজ
  সংযোজনৰ নিশাত ডেইমছে চেড কৰিব।
  বেয়া, ঈৰ্ষা, ভয় আৰু প্ৰতাৰণা
  তেওঁ নিজৰ লগত এই জগতলৈ আনিব।
  
  তোমাৰ পৃথিৱীখন মোৰ
  তাৰ চাবি মোৰ হাতত আছে!
  মই তোমাক চিৰবিশ্ৰাম প্ৰদান কৰিম!
  
  তুমি পাগল আৰু নিষ্ঠুৰ
  কিন্তু আপোনাৰ সময় শেষ হৈ গৈ আছে
  তুমি পৃথিৱীখন শাসন নকৰিবা
  ধিক্কাৰ আপোনাক, ডাৰ্ক প্ৰফেট।
  মুক্তি হিচাপে উন্নত মৃত্যু
  দাসসকলৰ ভিতৰত প্ৰথম হোৱাতকৈ।
  মোৰ সিদ্ধান্ত তুমি জানো
  মোৰ উত্তৰ: "চিৰদিনৰ বাবে বিনষ্ট!"
  
  পৃথিৱীখন সলনি হৈ আছে,
  জীৱন শেষ হয়
  তুমি নিৰ্ধাৰিত
  আৰু আপোনাৰ দেশ!
  কোনো বিকল্প নাই
  গোলক এল জিলেট
  এনে এখন পৃথিৱীলৈ য"ত আন্ধাৰ আৰু বৰফ
  প্ৰৱেশদ্বাৰ খুলিব!
  
  তাবিজৰ ওপৰত এলফ তেজ
  সংযোজনৰ নিশাত ডেইমছে চেড কৰিব।
  বেয়া, ঈৰ্ষা, ভয় আৰু প্ৰতাৰণা
  তেওঁ নিজৰ লগত এই জগতলৈ আনিব।
  
  তাবিজৰ ওপৰত এলফ তেজ
  সংযোজনৰ নিশাত ডেইমছে চেড কৰিব।
  বেয়া, ঈৰ্ষা, ভয় আৰু প্ৰতাৰণা
  তেওঁ নিজৰ লগত এই জগতলৈ আনিব।
  
  তোমাৰ পৃথিৱীখন মোৰ
  তাৰ চাবি মোৰ হাতত আছে!
  মই তোমাক চিৰবিশ্ৰাম প্ৰদান কৰিম!
  এইদৰেই গাইছিল ছোৱালীবোৰে, যিবোৰক এলফ যেন লাগে, কিন্তু কেনেবাকৈ মানুহৰ দৰে বেছি। সেইটো বৰ ধুনীয়া নেকি। আৰু শৰীৰ আৰু ফিগাৰৰ সৈতে অতি পেশীবহুল।
  অৰ্কে তেনেকুৱা ছোৱালীক ৰখাব নোৱাৰে। আৰু তেওঁলোকে তৰোৱাল, লাখুটি আৰু কুঠাৰৰ আঘাতেৰে লোমশ আৰু দুৰ্গন্ধময় ভালুকবোৰক লগ পালে।
  আৰু ছোৱালীবোৰেও উলংগ, গোলাপী ৰঙৰ হিলৰ সহায়ত অৰ্কবোৰৰ চিবুকত কোবাইছিল।
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিষাক্ত, মাৰাত্মক বেজীও নিক্ষেপ কৰিছিল।
  আৰু অৰ্কবোৰ পৰি মৰি গ"ল।
  ভিস্কাউণ্টেছে গুলিভাৰক সুধিলে:
  সৌন্দৰ্য্য আৰু কুৎসিততাৰ মাজত এনেকুৱা প্ৰাঞ্জল মুখামুখি হোৱা কেতিয়াবা দেখিছেনে?
  ল"ৰা কেপ্তেইনে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই নহয়! আচৰিত কথা!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে আৰু নিজেই খালী ভৰিখন, হত্যাকাৰী শক্তিৰে চেলেকি লোৱা ভৰিখন আৰু এটা অতি ধ্বংসাত্মক গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। তাই চাপত উৰি গ"ল, আৰু অৰ্কবোৰৰ ডাঠ অংশত খুন্দা মাৰি বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  গুলিভাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - তুমি নিখুঁততা, হাঁহিৰ পৰা ইংগিতলৈকে! কিন্তু জানেনে, ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাটো শীতল আৰু অস্বাভাৱিক!
  ভিস্কাউণ্টেছে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  হয়, মোৰ ভৰি দুখন আদৰণীয়! আৰু সম্ভ্ৰান্ত নাইটসকলে মোৰ উদং, গোলাপী তলুৱাত চুমা খালে। বিশেষকৈ এলফবোৰে কৰিলে ভাল লাগে। কিন্তু যদি অৰ্কবোৰে আপোনাৰ গোৰোহা চেলেকি দিয়ে, তেন্তে ই ঘৃণনীয়!
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰে ব্ৰা খুলি বুকুৰ ৰঙা নিপলবোৰ লৈ উন্মোচন কৰিলে। আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে তাক ল"ব, আৰু তেওঁলোকক মাৰাত্মক বিজুলীৰে হাতুৰীৰে কোবাই দিয়া হ"ব। আৰু অৰ্কবোৰ জ্বলি যাব, আৰু তেওঁলোকৰ ছালবোৰ ধোঁৱা আৰু চৰ হ"ব। আৰু এই জন্তুবোৰে ভয়ংকৰভাৱে গৰ্জন কৰে।
  আৰু ছোৱালীবোৰে সেইটো লৈ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ মুখত ভৰাই দিব। আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে ফুলি উঠে। কাণ বন্ধ কৰি পেলোৱা হুইচেল এটা শুনা যায়।অসংখ্য কাউৰী যিয়ে ইফালে সিফালে উৰি ফুৰে, যেন মূৰত লাঠি এটা পাইছে। আৰু একে সময়তে তেওঁলোকৰ হাৰ্ট এটেক আৰু বদহজমও হয়। আৰু সিহঁত বোবা আৰু স্তম্ভিত হৈ পৰে, অৰ্ক ভালুকৰ ওপৰত ঠোঁটেৰে মূৰ ঠেলি দিয়ে।
  দানৱবোৰৰ মূৰৰ খুলিবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ বিষৰঙৰ তেজ ছিটিকি পৰে।
  গুলিভাৰে আচৰিত হৈ লক্ষ্য কৰিলে:
  - ই অত্যন্ত শীতল আৰু আচৰিত! আমি কব পাৰো - আল্ট্ৰাষ্টেলাৰ !
  সম্ভ্ৰান্ত ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে।
  - হয় মোৰ ল'ৰা! অত্যন্ত মনোমোহা! কিন্তু আপুনিও অলস হৈ থকা উচিত নহয়। আৰু আপুনি অৰ্কবোৰক হত্যাকাৰী ঢৌৰে আঘাত কৰিব লাগিব!
  শিশুসুলভ যদিও পেশীবহুল কান্ধ দুটা জোকাৰি গুলিভাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - সঁচাকৈয়ে সহজ কাম নহয়!
  আৰু ল"ৰাটোৱে এটা মটৰ বতাহত দলিয়াই নিঃশেষ কৰি পেলালে। আৰু তাই উৰি গ"ল, আৰু কেনেকৈ তাই অৰ্কবোৰক খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত সিহঁত জ্বলি উঠিল আৰু বতাহত ওপৰলৈ উৰি গ"ল। আৰু তালৈ ঘূৰি।
  ভিস্কাউণ্টেছে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইবাৰ ভালকৈ পেলাই দিলা! বাৰু, হয়তো আপুনি আৰু কিবা এটা দেখুৱাব পাৰে!
  আৰু ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে আকৌ, সমকালীনভাৱে, ৰুবি নিপলৰ পৰা উলিয়াই বিজুলীৰে কোবাব। আৰু নাভিৰ পৰা পালছাৰ। আৰু সেইবোৰ ইমানেই ধ্বংসাত্মক যে অৰ্কবোৰক জীৱন্তে জ্বলাই দিয়ে আৰু হাজাৰ হাজাৰ লোকে ধ্বংস কৰে।
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিলে আৰু আকৌ নিজৰ উদং, শিশুসুলভ ভৰিৰে মৃত্যুৰ বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিলে:
  - কওঁকচোন বৰ ভাল লাগিছে!
  ভিস্কাউণ্টেছে মন্তব্য কৰিলে:
  - এতিয়া তোমাৰ গান গোৱাৰ সময়! বাৰু, লাজ নকৰো আহক, আনকি ই আমাক বহুত সহায় কৰিব।
  গুলিভাৰে মাত দিলে আৰু অতি উৎসাহেৰে গাই গ"ল;
  আমি অগ্ৰগামী - পিতৃভূমিৰ নায়ক,
  নৱেম্বৰ মাহৰ চিন অধীন কি জন্ম হৈছিল...
  আমি এলফৰ বাবে জীৱনৰ বাবে আক্ষেপ নকৰো,
  ৰজাৰ ৰঙা পতাকা লৈ গৌৰৱ কৰিবলৈ!
  
  আমি ভাল পাওঁ আৰু কঠিন যুঁজিব জানো,
  Orksists উদ্যমভাবে শিং বন্ধ ভাঙি ...
  আমাৰ এটা বিশাল চেটচেলত গ্ৰেনেড আছে,
  আমাৰ অগ্ৰগামীসকলৰ বাবে জীৱনটো ব্যয়বহুল নহয়!
  
  আমি আমাৰ পবিত্ৰ মাতৃভূমিক ভাল পাওঁ,
  ভয়ংকৰ এলফিনিজম কি সৃষ্টি কৰিছিল...
  ইয়াত এলছমোলকাক খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে লৈ যোৱা হৈছে,
  আৰু অৰ্কশ্বিষ্টে আমাক তললৈ নমাই আনিব বিচাৰে!
  
  এলফস্কভাত অৰ্ক্সবাদৰ সৈতে মই উদ্যমেৰে যুঁজিছিলো ,
  আৰু আমি এটা কাঁচিৰে সকলো শত্ৰুক কাটি পেলালোঁ...
  এই অৰ্কমাচ্টটো কিয় এলফবোৰক দিয়া হৈছিল?
  মই তাক মোৰ মুঠিৰে মাৰিম!
  
  মই এজন অগ্ৰগামী আৰু মহান এলফস্কভাৰ অধীনত,
  তেখেতে এটা বিশাল যোদ্ধাৰ দৰে যুঁজিছিল...
  অৰ্কশ ধৰ্মৰ বন্য আক্ৰমণ বন্ধ কৰিলে , ৷
  আমাৰ প্ৰভু সৰ্বশক্তিমান পৰিয়াল এক!
  
  এলফিয়াৰ পুনৰুজ্জীৱনৰ কোনো সীমা নাই,
  গ্ৰেট এলফিন , আমাৰ আঁঠুৰ পৰা আমাক উত্থাপন...
   স্বৰগ মহান, সৰ্বোচ্চ মচীহ,
  আৰু লাডাৰ উজ্জ্বল আদৰ্শ!
  
  আমি অগ্ৰগামী, ল'ৰা, ছোৱালী,
  আমি যুদ্ধ ভাল পাওঁ - এই আমাৰ ভাগ্য ...
  এলফ গ্ৰাইণ্ডাৰৰ মাতে মাতে,
  যদিও ৰক্তাক্ত বিশৃংখলতাই ৰাজত্ব কৰে!
  
  এলফিয়া হৈছে স্বৰোগৰ জন্মস্থান,
  আৰু তাই এলফিনিজমৰ বাবে বাট পোহৰাই দিলে ...
  অগ্ৰগামীসকলক কোনো দুষ্ট ঈশ্বৰৰ প্ৰয়োজন নাই,
  শত্ৰুৱে আমাক মুঠি মাৰি বেঁকা কৰিব নোৱাৰিব!
  
  আমাৰ হাতত ঢালযুক্ত কৱচৰ সৈতে এটা শীতল টেংক আছে,
  অৰ্কবোৰৰ বাবে ইমান সহজ যে ব্ৰেক থ্ৰু নহয়,
  লাডাৰ প্ৰতি মৰমেৰে, সম্ভ্ৰান্ত কুমাৰী,
  এটা শিকাৰুক খেললৈ ৰূপান্তৰিত কৰিবলৈ!
  
  এলফস্কভা যুঁজি থকা লোকসকলে ৰক্ষা কৰিছিল,
  আৰু তাৰ পিছত আছিল মহান এলফিনগ্ৰাড ....
  আমি এলফিনিজম অতি সোনকালে দিয়া দেখিম,
  অৰ্কলিনৰ মাজেৰে পেৰেডৰো আয়োজন কৰা হ'ব !
  
  হয়, এলফিনগ্ৰাডৰ এই শব্দটোৰ বাবে গৌৰৱ আছে,
  আমরা একটি snowdrift মধ্যে খালি পায়ে অগ্রগামী...
  আমি মূৰ্খ গৰুৰ শিঙ ভাঙি দিম,
  আৰু আমি অৰ্কটলাৰক পোনে পোনে কফিনলৈ লৈ যাম!
  
  জানি থওক যে পিতৃভূমি কেতিয়াও বেঁকা নহ"ব,
  তাৰ ইমপালছ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰি...
  এলফৰ ওপৰত সূৰ্য্যই চিৰদিনৰ বাবে জিলিকি থাকক,
  আৰু বিশ্বাসঘাতক চোৰক থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব!
  
  এলফিনগ্ৰাডৰ ওচৰত তেওঁলোকে সাহস দেখুৱালে ,
  'আমি অৰ্কশিষ্টসকলক বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিলো...
  এলফবোৰৰ ইমান অহংকাৰ আছে, জানেনে,
  আৰু শত্ৰুবোৰ কেৱল শূন্যতহে যাব!
  
  এলফিয়াই মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিব পাৰে
  আৰু বিভিন্ন মহানতা সৃষ্টি কৰক...
  আৰু অৱশ্যেই সকলোবোৰ বৰ শীতল হ"ব,
  যদিও জীৱনটো ৰেচমৰ সূতাৰ দৰে ভংগুৰ!
  
  বাধাৰ যুদ্ধবোৰত এলফৰ আত্মাই নাজানে,
  তেখেতৰ Perun শক্তি আছে ...
  আমি দেৱতাৰ পৰা পুৰস্কাৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো,
  আৰু উপাদানটো জিলিকি উঠে, ৰুণটো বিশ্বাস কৰক!
  
  এলফৰ আত্মাই কেনেদৰে কোনো পৰাজয় নাজানে?
  বিশ্বাস কৰক, তেওঁ সকলো থেতেলিয়াই পেলাব পাৰে...
  'আমি অগ্ৰগামীসকলে ইমানেই প্ৰতিশোধ বিচাৰো...
  অজেয়, পিতৃভূমিৰ সেনাবাহিনীৰ দৰে!
  
  আমি প্ৰায় জয়ী হৈছো
  'এলফিনিজম'ৰ মহিমাত পোহৰ হওক...
  আমাৰ দাদাসকলে মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজিছিল,
  আমি অতি সোনকালে আনন্দ আৰু ভোৰ লগ পাম!
  
  মাতৃভূমি অবিহনে অগ্ৰগামীৰ জীৱন নাই,
  তেখেতে তাইৰ বাবে যুঁজিব বিচাৰে...
  আৰু কি বিচাৰে দুষ্ট ছাৰ?
  আমি দাস জীৱনৰ ব্যৱস্থা কৰা উচিত নেকি?
  
  নাই, ফুৰাৰে এলফবোৰক দাসত্বত পেলাব,
  আমি তেওঁক পুতলাৰ দৰে থেতেলিয়াই পেলাম...
  কাৰণ, এলভেন নাইটসকলে যুঁজিব পাৰে,
  আৰু সোণৰ পাখি থকা কৰুব আমাৰ লগত আছে!
  
  পৃথিৱীৰ তলত আমাৰ মাতৃভূমিৰ কোনো মুখ নাই,
  উজ্জ্বল তারকা মত জ্বলন্ত...
  তুমি মোৰ কাৰণে মূৰ্তি হৈ পৰিছা,
  মই কেতিয়াও তোমাৰ পৰা বিদায় নকৰোঁ!
  
  মই এজন অগ্ৰগামী আৰু খালী ভৰিৰে ল'ৰা
  যে এটা খালী গোৰোহা সঙ্গে তুষার মাধ্যমে rushes ...
  আৰু ক"ৰবাত এটা বগা, মৰমলগা শহাপহু জপিয়াই আছে,
  কোনে ভাঙিব শত্ৰুৰ শিঙ!
  
  সন্দেহৰ যুদ্ধত অগ্ৰগামীয়ে নাজানে,
  তেখেতে ক্লাউন নহয়, কিন্তু আপুনি টাৰ্মিনেটৰক জানে...
  হিংস্ৰ অৰ্ক আহিব, প্ৰতিশোধ বিশ্বাস কৰক,
  আৰু থাকিব এলফিনিজম উজ্জ্বল স্বৰ্গ!
  
  কেনেকৈ আহিব, যুগ জানি,
  য'ত প্ৰতিজন যোদ্ধা গোহালিৰ পৰা...
  শেষ উশাহ লোৱালৈকে যুঁজিব
  ধ্বংস হ"বলৈ, উগ্ৰ খলনায়কক চিনি পাওক!
  
  এলফিনিজমৰ তৰাবোৰ উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠে,
  পোহৰৰ যুগ, পৃথিৱীত আৰু ধুনীয়া নাই ....
  অৰ্চিজমৰ যোল থেতেলিয়াই দিম , ৷
  আৰু অৰ্ক্টলাৰ হ"ব ৰাতিৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ বাবে এলফ!
  
  আমি বিশ্বাস কৰোঁ এনে তীখাৰ টেংক,
  যে তেওঁলোকৰ পেন্থাৰৰ খোলাটোৱে ভেদ নকৰে...
  আমাৰ ল'ৰাৰ ঘাঁত আয়'ডিন জোকাৰি দিওঁ,
  আৰু আকৌ অগ্ৰগামীজনে সাহসেৰে যুদ্ধলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই যায়!
  
  বাৰু, অৰ্কচিষ্টসকলে কঠিন সময় পাইছিল,
  তেওঁলোকে ভবা নাছিল যে আমি কেৱল জয়ী হ"ব পাৰিম।
  আমি এলফিনিজমক মাইলৰ পিছত মাইলৰ বাবে জানো দেখিবলৈ পাওঁ,
  আৰু আমি ধেমালিতে অৰ্কমাচ্টক ভাঙি পেলাব পাৰিম!
  
  আমাৰ শক্তিশালী মাতৃভূমিৰ নামত,
  একটি গৌৰৱান্বিত অগ্ৰগামী আক্ৰমণত যায়...
  যদিও মাতৃভূমিৰ ওপৰত ডাৱৰ ওলমি আছে,
  সকলোৰে বাবে এটা বিজয়ী আদৰ্শ দাঙি ধৰো আহক!
  
  বিশ্বাস কৰক শত্ৰুৱে সপোন বন্ধ নকৰে,
  আমি আকৌ সকলো orks পৰাস্ত হ'ম...
  কোনো বেয়া নাথাকিব, সিংহাসনত ৰাজত্ব কৰিবলৈ বিশ্বাস কৰক,
  আমি এটা নতুন বিশ্বব্যৱস্থা সৃষ্টি কৰিম!
  
  সকলো ঠিকেই হ"ব, পিতৃভূমিত জানো
  মই ল'ৰা, কিন্তু যুদ্ধত মই ৰবিন হুডৰ দৰে,
  প্ৰথমতে মই কেৱল ডেস্কত আঁচোৰ মাৰিছিলো,
  আৰু এতিয়া অতি আনকি বিশ্বাস শীতল!
  
  এলফিয়াই অৰ্কশিষ্টসকলক বেয়নেট কৰিব পাৰে,
  তাই যিকোনো সেনাবাহিনীক পৰাস্ত কৰিব...
  আৰু অগ্ৰগামীসকলে এলফিনিজমৰ অধীনত বাস কৰে...
  কাৰণ আমাৰ বন্ধুত্ব শক্তিশালী একক!
  
  কোনো কথাতে আমি যুদ্ধত অৰ্কবোৰৰ ওচৰত নমস্কাৰ নকৰো,
  আমি ধেমালি কৰি শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিব পাৰো...
  আৰু সেইবাবেই আমি এটা ক্লাবেৰে অৰ্কচিষ্টক পৰাস্ত কৰিলোঁ,
  তুষাৰপাত এটাই গৰ্জন কৰে, নিয়ৰক ঘূৰ্ণীবতাহলৈ পেলায়!
  
  এলফে orksists নাজানে, দয়া জানে,
  তাই অজেয় শক্তিশালী...
  সৰীসৃপবোৰে ডিঙিত দৃঢ়ভাৱে এটা চেবাৰ পাব,
  আৰু চয়তানক ধ্বংস কৰা হ"ব!
  
  অৰ্কলাৰ অজেয় বুলি বিশ্বাস নকৰিব,
  যদিও নৰক শক্তি, সকলো বিবেচনা, সংগ্ৰহ ...
  যেতিয়া জনসাধাৰণ আৰু দল একত্ৰিত হয়,
  আমাৰ অৰ্কমাখ্টৰ মানুহবোৰে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল!
  
  এলফিয়া যুগ যুগ ধৰি এজন সন্ত হিচাপে বিখ্যাত,
  তাই ধাতুৰ দৰে টাইগাৰছ ভাঙি পেলালে...
  মূৰৰ পৰা মূৰলৈ বিয়পি পৰিল,
  এনে এখন দেশৰ সপোন দেখিছিল এজন যুৱকেহে!
  
  আমি দৈত্যৰ দৰে জয়ী হৈছিলো
  'কটা বিৰোধীসকলে এটা তৰোৱালৰ সৈতে জানে...
  আমি পোহৰ এলফ, আমি যুদ্ধত অজেয়,
  আমি পিতৃভূমিৰ বিৰোধীক পৰাস্ত কৰিম!
  
  আমাক বিশ্বাস কৰক, একোৱেই আমাক বাধা নিদিয়ে
  আৰু আপুনি আমাক চিনি পায়, একোৱেই জয়ী নহ'ব...
  আমি টান ফুৰাৰক কবৰ দিম,
  আমাৰ হাতত চোকা তৰোৱাল আৰু তীখাৰ ঢাল!
  
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে ইয়াতকৈ ধুনীয়া কোনো এলফি নাই,
  ইয়াৰ যুগ যুগ পোহৰৰ যুগ থাকিব...
  সকলো প্ৰজন্মই শান্তি আৰু সুখ,
  পিতৃভূমিক এটা দৃঢ় হাত লাগে!
  
  গতিকে অৰ্কলিন খেলিলে,
  তেজত ছাইৰ দৰে orkmacht smear...
  সেইটোৱেই হ"ব স্বৰ্গৰ সীমাৰ সময়,
  আৰু একেলগে লাডাৰ লগত প্ৰেমে ৰাজত্ব কৰে!
  কেপ্তেইন ল"ৰাটো ইমান শীতল, তাৰ মিঠা সৰু মাতটোৰে গান গাইছে। আৰু সঁচাকৈয়ে মনোমোহা আৰু আত্মাত এটা ধাৰা বৈ আছে।
  ভিছকাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - হয় এই গীতটোৱে আমাক বহুত সহায় কৰিলে!
  সঁচাকৈয়ে কাউৰীবোৰ স্তম্ভিত হৈ পৰিল আৰু মগজুত ক্লাব লৈ লৰচৰ কৰা যেন স্তম্ভিত হৈ পৰিল, আৰু হয়তো তাতোকৈ ওজনী কিবা এটা।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অৱশ্যে তৰোৱাল আৰু কুঠাৰেৰে সজ্জিত হৈ অৰ্কবোৰক অতি বিখ্যাতভাৱে কাটিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ ঝাড়ুটো বৰ বেছি আছিল আৰু কাঁড়বোৰে ভালুকবোৰক অতি দক্ষতাৰে বাহিৰ কৰি দিছিল। নতুবা অৱশ্যেই যোদ্ধাসকলে কেটাপল্ট আৰু বেলিষ্টা ব্যৱহাৰ কৰাত সহায় কৰিব নোৱাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে জ্বলনীয় মিশ্ৰণ, তেল আৰু মদৰ ডাঙৰ ডাঙৰ পাত্ৰ পেলাই দিলে। আৰু চচ্চেজৰ দৰে জ্বলি যোৱা অৰ্ক।
  গুলিভাৰে ওঁঠ দুটা চেলেকি মন্তব্য কৰিলে:
  - অতি ভোক লগা! আৰু জুইত পোৰা মাংসৰ গোন্ধটো সম্পূৰ্ণ সুস্বাদু!
  ভিছকাউণ্টেছে সমকক্ষগৰাকীলৈ চকু টিপিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  মেৰ পোৱালিৰ মাংস বৰ ৰসাল,
  ছোৱালীৰ লাঠিডাল বৰ শক্তিশালী!
  যোদ্ধাসকলে সিহঁতক লৈ আকৌ সিহঁতৰ বুকুৰ ৰঙা নিপলৰ পৰা হত্যাকাৰী বিজুলীৰে আঘাত কৰিলে।
  আৰু ইমানবোৰ দুষ্ট অৰ্ক জ্বলাই জ্বলাই দিয়া হ"ল। এইবোৰেই হৈছে পোহৰৰ সেনাবাহিনীৰ প্ৰকৃত কৃতিত্ব।
  আৰু খালী ভৰিৰে, ধুনীয়া ছোৱালী।
  গুলিভাৰে হিচকি উঠিল:
  - এইখন মোৰ মুখ! পেনাল্টি থাকিব, পেনাল্টি থাকিব!
  এইটোৱেই কিমান আক্ৰমণাত্মক হৈ পৰিল।
  বাৰু, ছোৱালীবোৰক কিয় চিঞৰি নাথাকিব:
  শিলৰ ওপৰেৰে এটা দুষ্ট অৰ্ক খোজ কাঢ়ি ফুৰে,
  নাপালমৰ সৈতে তেওঁক পাউণ্ড কৰক!
  অৰ্কৰ ওপৰত কোনো দয়া নকৰিব
  সকলো হাৰামীক মাৰি পেলাওক!
  বেডবাগ কেনেকৈ থেতেলিয়াই পেলাব -
  তেঁতেলীৰ দৰে জ্বলা!
  ভিস্কাউণ্টেছে নীলাচলৰ চকু দুটা টিপিয়াই চিঞৰি উঠিল।
  - এইটো এটা অসাধাৰণ মনোমোহা!
  গুলিভাৰে তাইলৈ উভতি চকু টিপিয়াই চিঞৰি ক"লে:
  - পোহৰ হওক
  মই স্বৰ্গলৈ যোৱা নাই...
  ভোৰ আহিব -
  আৰু অৱশ্যেই আমি স্বৰ্গলৈ যাম!
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয় অৱশ্যেই যাওঁ। আৰু আমি আকৌ আহিম!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে নিজৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই গাই গ"ল:
  মই আকাশলৈ যাম, মই আকাশলৈ যাম
  ইয়াত মই আছিলো, কিন্তু তাত নাছিলোঁ!
  আৰু টাৰ্মিনেটৰ শিশুৱে শত্ৰু-অৰ্কবোৰৰ ওপৰত মাৰাত্মক শক্তি আৰু মৃত্যুৰ এটা অতি কমপেক্ট মটৰ নিক্ষেপ কৰিলে।
  তাই উৰি গৈছিল আৰু লৰালৰিকৈ গৈছিল, শত্ৰুক সকলো দিশতে সিঁচৰতি কৰি পেলাইছিল। আৰু অৰ্কবোৰে মূৰটো গুলীয়াই দিলে।
  ভিস্কাউণ্টেছে ভুকুৱাই ক"লে:
  - Phasmagoria - সর্বোচ্চ মান!
  গুলিভাৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ঠিকেই কৈছে! জাৰবাদৰ সৈতে গণতন্ত্ৰক নৰকলৈ দিয়ক!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰজা মুৰত থাকিব লাগিব, সিংহাসনত নহয়!
  আৰু তাইৰ নীলা চকু দুটা তৰাৰ দৰে জিলিকি উঠিল। আৰু যথেষ্ট মৰমলগা হৈ উঠিল।
  ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - এখন নতুন, ন্যায়সংগত পৃথিৱীৰ বাবে!
  ভিস্কাউণ্টেছে মন্তব্য কৰিলে:
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত যুদ্ধ চলি আছে
  আৰু কিমান কষ্ট পাব পাৰে...
  চয়তানে ঢিলা হৈ পৰিল
  আৰু খঙেৰে মাৰিবলৈ ধৰিলে!
  গুলিভাৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - হয়, সি কৰিলে! প্ৰশ্ন হয় কেতিয়া? সদায়েই হত্যাকাণ্ড চলি আহিছে!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  "কয়িনৰ সময়ৰ পৰা মানে?
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰথম হত্যাকাণ্ডটো মানুহৰ চিন্তাত হৈছিল! আনকি যেতিয়া আদম সৃষ্টি হোৱা নাছিল, কিন্তু কেৱল তেওঁৰ আত্মাহে আছিল!
  ভিছকাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আত্মাটো চিৰন্তন আছিল বুলি ভাবিছানে?
  গুলিভাৰে শক্তিশালীভাৱে মাত দিলে আৰু নিজৰ সন্তানৰ খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - বেছিভাগেই, ঠিকেই কৈছে! যিকোনো ক্ষেত্ৰতে প্ৰভু ঈশ্বৰে এজন ব্যক্তিৰ উশাহ-নিশাহৰ দ্বাৰা উৰুৱাই দিলে, আৰু তেওঁক তেওঁৰ চিৰন্তন, অমৰ, সদায় বিদ্যমান কণাৰে জনবহুল কৰি তুলিলে!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  প্ৰাণেৰে প্ৰভুক প্ৰেম কৰক
  যীচু আপোনাৰ লগত থাকক...
  আৰু যদি আপুনি স্বৰ্গলৈ ল"ৰা বিচাৰে,
  কেৱল খ্ৰীষ্টৰ সপোন!
  
  TROLL আৰু ELFI VS ORC
  ANNOTATION
  ট্ৰল আৰু এলফ, একান্তভাৱে অতি ধুনীয়া, বক্ৰ আৰু পেশীবহুল ছোৱালীৰে গঠিত বিশাল সেনাবাহিনীৰ নেতৃত্বত, অৰ্কৰ দল এটাৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ উচ্চতম শ্ৰেণী দেখুৱাইছে!
  . অধ্যায় নং ১
  ট্ৰল বয় আৰু এলফ ছোৱালীজনী এতিয়া অতি বৃহৎ সেনাবাহিনীৰ মুৰব্বী হৈ পৰিছিল।
  তেওঁলোকৰ আগত খোজ কাঢ়ি খোজ কাঢ়ি যোৱা ছোৱালীবোৰ। তেওঁলোকে অৰ্ধস্বচ্ছ টিউনিকৰ বাহিৰে একো পিন্ধা নাছিল যিয়ে তেওঁলোকৰ ধুনীয়া, টেন কৰা, পেশীবহুল শৰীৰটো দেখুৱাইছিল। আৰু ছোৱালীকেইজনীৰ উদং, শক্তিশালী ভৰি দুখনে এখোজ মিন্ট কৰিলে।
  সুন্দৰীবোৰে ভৰিৰ আঙুলিবোৰ পিছলৈ টানিলে, আৰু নিজৰ শক্তিশালী, আৰু একে সময়তে, ৰূপৱতী, পাতল কঁকালৰ শৰীৰটোক সীমালৈকে পোন কৰিলে।
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ কি শক্তিশালী আৰু বিলাসী নিতম্ব আছে, যাৰ ৰূপৰেখাত পাতল টিউনিক লুকুৱাই নাথাকে।
  ওপৰৰ পৰা চাৰিটা উজ্জ্বল তৰা জিলিকি উঠিছিল, যিয়ে অতি প্ৰবল জিলিকনি দিছিল।
  পদাতিক বাহিনীত থকা ছোৱালীবোৰৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ বেলেগ বেলেগ। কিছুমানৰ ধনু, কিছুমানৰ বল্ট থকা অধিক শক্তিশালী ক্ৰছবো। তৰোৱাল লৈ যোদ্ধা আৰু বাড় নিক্ষেপ কৰা লোক আছে। কিছুমান ধুনীয়া আৰু পেশীবহুল ছোৱালীৰ পিছফালেও শক্তিশালী কুঠাৰ থাকে, যিয়ে যিকোনো, আটাইতকৈ ডাঙৰ যুঁজাৰু বিমানক আধালৈ কাটিব পাৰে।
  ইয়াৰ উপৰিও ট্ৰল আৰু এলফে যেতিয়া ইফালে সিফালে চালে, ঘোঁৰাত উঠি, আৰু উটত উঠি, আনকি হাতীত উঠি থকা ছোৱালীবোৰো দেখিলে! ছোৱালীকেইজনীক ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈয়ে ডাঙৰ, ওখ স্তনৰ সৈতে অতি পেশীবহুল, টেন কৰা, খালী ভৰিৰে আৰু কাপোৰেৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা আছিল।
  আৰু তেওঁলোকৰ চুলিৰ ৰং বেলেগ - সেউজীয়া আৰু নীলা, আৰু কমলা, হালধীয়া, ৰঙা, বগা, আনকি দাগযুক্ত। কিন্তু সাধাৰণতে ছোৱালীবোৰ বৰ ছিক। আৰু তেওঁলোকৰ ভৰি দুখন উদং, চকলেট ছালৰ তলত পেশীৰ বলবোৰ গুটিয়াই থাকে।
  যিসকল সাধাৰণ সৈনিক, তেওঁলোকৰ সজ্জা নাই, আৰু নিজেই সজ্জা। কিন্তু যোদ্ধা-সেনাধ্যক্ষসকলৰ হাত-ভৰিত সোণ, ৰূপ, প্লেটিনামৰ ব্ৰেচলেট, ৰত্নেৰে আবৃত। কিছুমান ছোৱালীৰ চুলিত বহুমূলীয়া শিলেৰে তৈয়াৰী কাণফুলি আৰু ব্ৰচো থাকে। সকলোবোৰ বৰ ধুনীয়া দেখা গৈছে। ছোৱালীকেইজনীৰ মুখখন ডেকা, সুখদায়ক, একেবাৰে খঙাল নহয় যদিও চিবুক সাহসী। আৰু তথাপিও অসংখ্য ছোৱালীৰ গোন্ধ অতি সুখদায়ক আৰু কামুক। অতি শক্তিশালী, পেশীবহুল আৰু একে সময়তে প্ৰলোভনমূলক শৰীৰৰ পৰা দামী সুগন্ধি আৰু প্ৰাকৃতিক সুগন্ধি দুয়োটাৰে সুগন্ধি পোৱা যায়।
  ট্ৰল ল"ৰাটোৱে সিহঁতৰ ফালে চাই ইমানেই প্ৰচণ্ড উত্তেজনা অনুভৱ কৰিলে যে প্ৰায় বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  চাৰিওফালে কেৱল ছোৱালী আছিল। আৰু হাজাৰ হাজাৰ আছে। সকলোবোৰ কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা, অতি প্ৰলোভনমূলক আৰু উত্তেজনাপূৰ্ণ পুৰুষৰ কামনা!
  ৰেপ্টৰৰ কাষত, ডেকা ট্ৰলটোক কোৱাৰ দৰে, তেওঁৰ এলফ বন্ধু, এগৰাকী সম্ভ্ৰান্ত ভিস্কাউণ্টেছ, ইউনিকৰ্ণত উঠি আছে। এৰিমিয়াডা হৈছে ন্যায্য লিংগৰ একমাত্ৰ প্ৰতিনিধি যাৰ জোতা আছে - চেণ্ডেল, হীৰা আৰু টপেজেৰে সজাই তোলা। তাই নিজেই বিলাসী সাজ-পোছাক পিন্ধিছে, আৰু মূৰত পৃথিৱীত অজ্ঞাত উজ্জ্বল বহুমূলীয়া শিলৰ পৰা জিলিকি আছে, এটা মুকুট। আৰু অৰ্ডাৰৰ ওখ বুকুত।
  ৰেপ্টৰৰ দৰে। বহু হাজাৰ ধুনীয়া, খালী ভৰি, অৰ্ধনগ্ন ছোৱালীৰ সৈন্যবাহিনী যেন তেওঁলোকে কমাণ্ড কৰে।
  ৰাস্তাৰ চোকা শিলবোৰত গোৰোহাৰ অতি ৰূপৱতী বেঁকা এটাৰে উদং তলুৱাত চৰ মাৰি মাৰ্চ কৰা এনে ধুনীয়া ছোৱালীবোৰৰ এই ভৱিষ্যদ্বাণীটোলৈ চাই এৰিমিয়াডাই তুলি লৈ গাই গ"ল;
  তৰাবোৰৰ ওপৰত আমি গ্ৰহটোৰ ওপৰেৰে উৰি যাম,
  উজ্জ্বল সূৰ্য্য উজ্জ্বল হ'ব...
  পোহৰৰ এলফৰ বীৰত্ব গোৱা,
  চিকাৰীক খেললৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  
  সময় সঁচাকৈয়ে ডেছিং হৈ পৰিব,
  য'ত এটা বজ্ৰপাত বিশ্বৰ ওপৰত জিলিকি উঠে...
  আপেলবোৰ ডাঙৰ ডাঙৰকৈ ফুলে,
  অৱশ্যে বসন্ত আহি আছে!
  
  এলফিনিজমৰ এটা যুগ আহিব, বিশ্বাস কৰক,
  য'ত যিকোনো ব্যক্তি ডেমিউৰ্জ।
  অৰ্চিজমৰ দাগ ধুই পেলাম , ৷
  প্ৰয়োজন হ"লে হাল বোৱা আৰু হাল বোৱা!
  
  জগতৰ ওপৰত বিশ্বাসী দেৱতা থাকিব,
  তেওঁলোকে এলফলৈ আনন্দ আৰু হাঁহি আনিব...
  গন্ধকেৰে অভিষেক কৰিম ,
  এই গৌৰৱময় কামত সফলতা লাভ কৰক!
  
  হয়, এলফিয়া এখন বিশ্বৰ দেশ,
  Elfinism পবিত্র ভূমি...
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী দৌৰি গ"ল
  তাই দিয়া কইনাৰ পৰা আহিছে!
  
  হয়, এলফিয়াৰ সৌন্দৰ্য্যবোৰ ভাল পাওঁ,
  শিলৰ পৰা ধাতু সৃষ্টি কি...
  মানুহবোৰ বেছি সুখী হৈ পৰিব, বিশ্বাস কৰক
  আকাশৰ পৰা নপালম ঢালি দিয়ক!
  
  ৰড অবিহনে সুখ বিচাৰি নাপাব,
  সি চিৰদিনৰ বাবে মৰম দিব ...
  স্বৰোগ যুদ্ধত গোৰোহাৰ তলত,
  ছিটিকি পৰা দানৱৰ তেজ!
  
  দৈত্যৰ আৰু ধুনীয়া দেশ নাই,
  এটা ট্রোল এবং gnomes রেংকে আছে...
  আমি চিৰদিনৰ বাবে পিতৃভূমিৰ সৈতে একত্ৰিত হৈ আছো,
  যিকোনো যুদ্ধত আমি জয়ী হ"ম, জানেনে!
  
  গতিকে ব্যক্তিজন ইমান দুখী কিয়?
  আপনি Svarog শক্তি জানিছে...
  মান্য অনুভৱৰ সৃষ্টি কৰে
  আমাৰ লাডা প্ৰেমৰ আদৰ্শ!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন ভাল হ'ব, বিশ্বাস কৰক -
  যদি elfinism শাসন আৰম্ভ...
  আমি স্বৰোগৰ সুখী সন্তান -
  আহকচোন অৰ্কছিজমক বিভাজিত কৰি কোৱাৰ্কত পৰিণত কৰোঁ!
  
  অতি সোনকালে পৃথিৱীখন উজ্জ্বল হৈ পৰিব,
  শীঘ্ৰে বৃহৎ সফলতা লাভ কৰিব...
  আৰু ইয়াৰিলো গৌৰৱময় সূৰ্য্যৰ দৰে উদয় হ"ব,
  আৰু সকলোকে উজ্জ্বলতা দিব!
  
  পিতৃভূমিলৈ পান কৰোঁ আহক, ছোৱালীবোৰ,
  যাতে Elfie চিৰদিনৰ বাবে সমৃদ্ধিশালী হ'ব পাৰে...
  যাতে দৰমহাৰ অন্তহীন -
  যিটো সপোন দেখিবলৈ লজ্জাজনক নহয়!
  
  এলফক বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰলৈ উঠি যাওক,
  আৰু তেওঁ সকলোকে ঈশ্বৰৰ হাঁহি দেখুৱাব...
  যুদ্ধত ইয়াৰ অক্ষয় শক্তিৰে,
  আমি আটাইতকৈ ধূৰ্ত প্ৰতাৰণা প্ৰকাশ কৰিম!
  
  অতি সোনকালে সূৰ্য্যটো আৰু উজ্জ্বল হৈ উঠিব,
  স্থান চোতালৰ দৰে হৈ পৰিব...
  গতিকে আপুনি জুইক আৰু অধিক গৰম কৰি জ্বলাই দিয়ে,
  তীখাৰ পৰা কুঠাৰ এখন চোকা কৰক!
  
  আৰু তাৰ পিছত মহান লাডাৰ গীতৰ সৈতে,
  যে শক্তিশালী দেৱতা জন্ম দিলে...
  বনৰীয়া জনগোষ্ঠীক আমি কাটি পেলাব পাৰিম,
   তৰোৱালৰ সৈতে এলফো-গৌৰৱময় পুত্ৰ!
  ৰেপ্টৰটোৱে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - শেষৰ পদটো একপ্ৰকাৰ অৰ্থহীন। এলভেন পুত্ৰ অৰ্থাৎ নিজকে কাটি পেলাব বিচাৰেনে ?!
  এৰিমিয়াডাই মিঠা হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - নাই, অলপ ভুল কথা ক'লোঁ। আচলতে মই ক"ব বিচাৰিছিলো যে এলভেন গৌৰৱময় পুত্ৰ-কন্যাই বনৰীয়া গোটৰ জনগোষ্ঠীটোক কাটি পেলাব পাৰিব। মুঠতে মাথোঁ এটা ৰোমান্টিক গীত!
  ৰেপ্টৰে কিবা এটা ক"বলৈ ওলাইছিল, হঠাতে উদং, টেন কৰা ভৰিৰে ধুনীয়া ছোৱালী এজনীয়ে বাগল বজালে। একে সময়তে তাইৰ তামৰ ৰঙা চুলিখিনি বতাহত উৰি ফুৰিছিল, যুদ্ধ, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে। আৰু যোদ্ধাজনে শিঙা বাজিলে।
  আন ছোৱালীবোৰে, যাৰ বহু হাজাৰ আছে, খৰখেদাকৈ মাৰ্চিঙৰ পৰা যুদ্ধ গঠনলৈ পুনৰ সংগঠিত হ"বলৈ ধৰিলে। লিখিত, পেশীবহুল হ"লেও, ঘাম আৰু সুগন্ধিৰ গোন্ধ আৰু নাৰীৰ শক্তিৰ সুগন্ধিৰে চিকচিকিয়া বিশাল সৈন্যবাহিনীৰ একেবাৰে পিছফালে যুদ্ধৰ মেমথে কেটাপল্ট আৰু বেলিষ্টা টানিছিল।
  এৰিমিয়াডাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে, মুকুতাৰ দৰে দাঁত দুটা জিলিকি উঠিল:
  - বহুত মজা হ'ব যেন লাগিছে!
  ৰেপ্টৰে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - এটা কথাই মোক বিতৃষ্ণা কৰে - ইমান আচৰিত আৰু অনন্য সুন্দৰী কিমান মৰিব!
  এলফে আকৰ্ষণেৰে ক"লে:
  - যুদ্ধ হতাহতি অবিহনে কৰিব নোৱাৰি, যৌনতাৰ সময়তহে অৰ্গাজম অবিহনে কৰিব পাৰি!
  আৰু দুয়োজনে, মুকুট পিন্ধা এলফ আৰু ট্ৰলটোৱে, আনন্দৰে দাঁত দুটা হাঁহি হাঁহি হাঁহিলে।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকেও নিজৰ ধ্বনিময় আৰু অতি উল্লাসিত আৰু উগ্ৰ মাতেৰে আদেশ দিবলৈ ধৰিলে।
  এৰিমিয়াডাই ল"লে আৰু আকৌ মহান অনুভৱ আৰু প্ৰকাশভংগীৰে নিজৰ বৰফৰ দৰে বগা ইউনিকৰ্ণটোৰ ওপৰত নাচি তাই গাই গ"ল;
  আকাশত ফুলি উঠা দেশৰ মহিমা,
  মহান, পবিত্ৰ এলফ গৌৰৱ...
  নাই, অনন্তকালীন মৌনত থাকিবলৈ নহয় -
  মুকুতাৰ পথাৰৰ তৰাবোৰ জলসিঞ্চিত!
  
  মহান সৰ্বশক্তিমান স্বৰ্গ আমাৰ লগত আছে ,
  সর্বশক্তিমান ভয়ংকৰ পরিবারের পুত্র...
  যাতে এই যোদ্ধাজনে যুদ্ধত সহায় কৰে,
  এলভেন ঈশ্বৰৰ প্ৰশংসা কৰক!
  
  ছোৱালীবোৰৰ কোনো সন্দেহ নাই, বিশ্বাস কৰক
  ক্ৰোধিতভাৱে মেয়েসকলে গোটটোক আক্ৰমণ কৰি আছে...
  এটা উন্মাদ জন্তু ছিন্নভিন্ন হ"ব,
  আৰু শত্ৰুৱে নাকত আঘাত পাব!
  
  নাই, এলফবোৰ ভাঙিবলৈ চেষ্টা নকৰিবা,
  শত্ৰুৱে আমাক আঁঠু লৈ নানিব...
  আমি তোমাক পৰাস্ত কৰিম দুষ্ট পুত্ৰ,
  এলফিন আমাৰ লগত আছে !
  
  নাই, শত্ৰুৰ ওচৰত কেতিয়াও হাৰ নামানিব
  Elfskvoy অধীন যুদ্ধ ...
  আমি দুৰ্বলতা আৰু লাজ দেখুৱাব নোৱাৰো,
  ডাঙৰ চয়তানৰ লগত মোকাবিলা কৰোঁ আহক!
  
  ভগৱানে আপোনাৰ যুদ্ধৰ অন্ত পেলাওক
  আৰু Wehrmacht বিখ্যাত হর্ড ভাঙি ...
  যাতে তেওঁলোকৰ শেষত শূন্য,
  যাতে শ্মশানত নিস্তব্ধ নহয়!
  
  ছোৱালীবোৰক দিয়ক আপুনি দিব, যুঁজাৰুসকল,
  গতিকে এই অৰ্কশিষ্টসকলৰ বাবে ব্যৱস্থা কৰা হ'ব...
  পিতৃসকলে আমাক লৈ গৌৰৱ কৰিব
  আমি গৰুৰ দৰে বিৰোধীয়ে গাখীৰ নিদিওঁ!
  
  সঁচা যে বসন্ত সোনকালে আহিব
  পথাৰত সোণৰ কাণ হ'ব ...
  মোৰ বিশ্বাস আমাৰ সপোন বাস্তৱায়িত হ"ব
  যদি সত্যৰ বাবে যুঁজিব লাগে!
  
  ঈশ্বৰ, তাৰ অৰ্থ হ"ল সকলো মানুহে ভাল পায়,
  বিশ্বাসী, শক্তিশালী, আনন্দত চিৰন্তন ...
  যদিও হিংস্ৰ তেজ বোৱা হয়,
  প্ৰায়ে ছোৱালীজনী অসাৱধান!
  
  আমি যুদ্ধত শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলাওঁ,
  ইমান বায়ুময় কিবা এটা কৰি...
  যদিও জগতবোৰৰ ওপৰত বজ্ৰপাতৰ ধুমুহাই জুই জ্বলাইছে,
  আৰু আহি আছে অন্ধকাৰ গ্ৰহণ!
  
  নাই, এলফবোৰ কবৰৰ ওচৰলৈ থিয় হ"ব,
  আৰু তেওঁলোকে orcs ৰ ওচৰত অলপো নমস্কাৰ নকৰিব...
  ল'ৰাবোৰক বহীত লিখক,
  আৰু বকাবকি কৰাৰ বাবে আপোনাৰ সকলো চেবাৰ চোকা কৰক!
  
  হয়, সঁচা যে ভোৰটো প্ৰান্তহীন হ"ব,
  বিশ্বাস কৰক, সকলোৱে আনন্দ পাব ...
  আমি আন এটা খুলিছো, বিশ্বাস কৰক পৃথিৱীখন
  ছোৱালীজনীৰ হাতখন ওখকৈ টানিছে!
  
  আমি এলফবোৰে এইটো কৰিব পাৰোনে, বিশ্বাস কৰক
  আমি যে সপোন দেখিবলৈও সাহস নকৰো ...
  আমি স্পষ্টকৈ দেখিবলৈ পাওঁ আটাইতকৈ উজ্জ্বল লক্ষ্য,
  নাই, আজে বাজে যুঁজাৰু কঢ়িয়াই নিব নালাগে!
  
  আমি মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিম ধেমালিৰ বাবে
  তাতে পথাৰবোৰ খুলি লওঁ, ৰুবি গণি লওঁ...
  আৰু আমি অৰ্কবোৰক চকুত লোড কৰিম,
  আমাৰ ওপৰত কৰূবৰ গোট উৰি আছে!
  
  এলভেন দেশ বিখ্যাত হওক,
  'এলফিনিজম'ক জনগোষ্ঠীসমূহক কি দিছিল...
  তাইক চিৰদিন জন্মৰ দ্বাৰা আমাক দিয়া হৈছে -
  মাতৃভূমিৰ বাবে, সুখৰ বাবে, স্বাধীনতাৰ বাবে!
  
  এলফিয়াত গোহালিৰ পৰা প্ৰতিজন যোদ্ধা,
  শিশুটি বন্দুকৰ হেণ্ডেল টানে...
  সেইবাবে তুমি কঁপি খলনায়ক,
  আমি দানৱটোক জবাবদিহি কৰিবলৈ কওঁ!
  
  হয়, আমাৰ এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল হ"ব,
  'এলফিনিজম' বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত কি নিৰ্মাণ কৰিব...
  আমি হ"ম, প্ৰকৃত বন্ধু চিনি পাম,
  আৰু আমাৰ ব্যৱসায় হ"ব সৃষ্টি!
  
  কাৰণ, এলফিনিজম চিৰদিনৰ বাবে জন্মৰ দ্বাৰা দিয়া,
  যাতে প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু সুখী হয়...
  ল"ৰাটোৱে এতিয়াও চিলেবলত পঢ়ি আছে,
  কিন্তু ডেমিউৰ্জৰ শিখা চকুত জিলিকি উঠে!
  
  মানুহ চিৰদিন সুখী হৈ থাকক
  যে একেলগে তেওঁলোকে স্বৰোগৰ বিষয়ৰ বাবে যুঁজ দিয়ে...
  আমি অতি সোনকালে ফ"লগি উপকূল চাম,
  আৰু আমি ঈশ্বৰৰ সন্মানীয় স্থানত থাকিম!
  
  হয়, এলফক পিতৃভূমিৰ শত্ৰুৱে ভাঙিব নোৱাৰে,
  'এইটো অধিক শক্তিশালী হ'ব আনকি ইস্পাত...
  এলফিয়া, তুমি সন্তানৰ মাতৃ,
  আৰু আমাৰ দেউতা, বিশ্বাস কৰক, আটাইতকৈ জ্ঞানী দূৰত্বৰ পৰা!
  
  পিতৃভূমিৰ বাবে কোনো বাধা নাই, বিশ্বাস কৰক,
  ই আগবাঢ়ি গৈ থাকে...
  নৰকৰ ৰজাই অতি সোনকালে চেকমেট কৰিব
  যদিও তাৰ হাতত টেটু আছে!
  
  আমি আমাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে আমাৰ হৃদয় দিম,
  সকলো পাহাৰ বগাওঁ আহক, বিশ্বাস কৰক ওখ...
  আমাৰ ছোৱালীবোৰৰ বহুত শক্তি আছে,
  কেতিয়াবা ছাদখনো উৰুৱাই দিয়ে!
  
  এলফৰ বাবে ল"ৰাটোৱে এটা চাবস্ক্ৰিপচনও দিলে,
  ক'লে যে তেওঁ তীব্ৰ যুঁজিব...
  তেওঁৰ চকুত, জিলিকি থকা ধাতু,
  আৰু আৰ পি জিটো নেপচেকত টানকৈ লুকুৱাই থোৱা আছে!
  
  গতিকে মূৰ্খৰ খেল নাযাওঁ
  আৰু আমি সকলোৱে একেলগে দেৱাল হিচাপে থিয় দিয়াটোৱেই ভাল ...
  পৰীক্ষা, মাত্ৰ পাঁচটাহে গতাই দিয়া,
  যাতে হাবেলে শাসন কৰে, আৰু দুষ্ট কয়িনে নহয়!
  
  মুঠতে মানুহৰ বাবে সুখ থাকিব
  আৰু পবিত্ৰ জগতৰ ওপৰত স্বৰোগৰ শক্তি...
  অৰ্কশ্বিষ্টক আপুনি খেলিমেলিকৈ ভাঙি পেলায়,
  লাডা সুখ আৰু মূৰ্তি হওক!
  সঁচাকৈয়ে এইটোৱেই আছিল গীত। আৰু আগলৈ ইতিমধ্যে ধুনীয়া, খালী ভৰিৰে, টেন কৰা আৰু অতি প্ৰলোভনমূলক আৰু ভোক লগা ছোৱালীবোৰক আক্ৰমণ কৰি আছে, অৰ্কৰ এক বিশাল গোট।
  আৰু এই জীৱবোৰ এলফ আৰু ট্ৰলৰ বিপৰীতে কুৎসিত মুখৰ সৈতে অতি জঘন্য। অৰ্কক ভালুকৰ দৰে দেখা যায়, মাত্ৰ অতুলনীয়ভাৱে কুৎসিত, আৰু ইহঁতৰ মুখখন ইমানেই ভয়ংকৰ, বিকৃত।
  ক্ৰছব" পিন্ধা ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰথমে গুলীচালনা কৰিলে। কাৰণ, ক্ৰছব" হৈছে বিষত তিয়াই থোৱা গধুৰ বল্টৰ বিশেষ ব্যৱস্থা, আৰু ই কাঁড়তকৈও অধিক দূৰত্বত খুন্দা মাৰে।
  মহিলা যোদ্ধাসকলে নিজৰ উদং, টেন কৰা, শক্তিশালী ভৰি দুখন দৃঢ়ভাৱে জিৰণি লৈছিল, খৰধৰকৈ ঢোল ঘূৰাইছিল।
  আৰু এতিয়া ক্ৰছব" বল্টবোৰ হুইচেলৰ জোকাৰণিৰে উৰি যায়। আৰু তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত বিন্ধি যায়, অৰ্ক ভালুকক ৰেমিং কৰে। আৰু সুন্দৰীসকলে এতিয়াও নিজৰ জিলিকি থকা দাঁতেৰে হাঁহিছে, চুলতানৰ কোষাগাৰৰ আটাইতকৈ নিৰ্বাচিত মুকুতাৰ দৰে।
  আৰু তাৰ পিছত ধনু লৈ থকা সুন্দৰীসকলেও আঁঠু লৈ আঁঠু ল"লে। ক্ৰছব"তকৈ ধনু বেছিকৈ গুলিয়াব পাৰি। আৰু একে সময়তে ছোৱালীবোৰে উদং, চঞ্চল, ৰূপৱতী ভৰিৰে ডোঙাটো টানে। আৰু তেওঁলোকে অতি স্মাৰ্ট আৰু শীতলভাৱে কৰে।
  আৰু কাঁড়বোৰে উৰি যায়, হেলনীয়া চাপৰ কাষেৰে পিছলি যায় আৰু দুৰ্গন্ধময় আৰু লোমশ ভালুকবোৰক নিজৰ অবিশ্বাস্য ধ্বংসাত্মক শক্তিৰে আঘাত কৰে। আৰু দেখাত অত্যন্ত আকৰ্ষণীয়। আৰু হত্যা কৰা জীৱবোৰৰ লেতেৰা বাদামী তেজৰ ফোয়াৰাবোৰ ছিটিকি উঠে।
  আৰু ছোৱালীকেইজনী, ভাল, ইমান ধুনীয়া, আৰু তেওঁলোকৰ অতি ৰূপৱতী আৰু সুসম পেশীবোৰৰ গতিবিধি চাই কিমান ভাল লাগে।
  কিন্তু আন যোদ্ধাসকলে বেলিষ্টা আৰু কেটাপল্ট নিয়োগ কৰে। আৰু এইটোও অতি শক্তিশালী অস্ত্ৰ। ইয়াত উচ্চ চাপত উৰি থকা জ্বলন্ত মিশ্ৰণৰ গোটা বেৰেল। আৰু ইয়াত এনে এটা বিনাশৰ উপহাৰ, ই কেনেকৈ ল"ব আৰু হাতুৰীৰে অৰ্কৰ ভিৰৰ অতি ডাঠ অংশত সোমাই যাব। আৰু সঁচাকৈয়ে সকলো ছিঙি জ্বলি যায়। আৰু যদি সকলো নহয়, তেন্তে ভাল এশ নিশ্চয়। আৰু এয়া এক মহাকাব্যিক যুদ্ধ।
  বৰদিন উদযাপনৰ সময়ত অৰ্কবোৰ জীয়াই থাকে, ধনী ঘৰৰ গছত মমবাতিৰ দৰে।
  আৰু জুইত পোৰা মাংসৰ গোন্ধটো বহু দূৰলৈকে বিয়পি পৰে।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আগবাঢ়ি অহা অৰ্কবোৰক গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকেও উন্মাদ আৰু লোমশ ভালুকৰ বিশাল ভিৰৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে, এই জন্তুবোৰে পৰিল, আৰু অপ্ৰীতিকৰ তৰল পদাৰ্থৰ ফোয়াৰা এৰি দিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে এতিয়ালৈকে দূৰৈৰ পৰাই আক্ৰমণকাৰী দলটোক ধ্বংস কৰি কাৰ্যতঃ লোকচানৰ সন্মুখীন হোৱা নাই।
  সঁচা, কিছুমান অৰ্কেও ডাৰ্ট নিক্ষেপ কৰিবলৈ আৰু শিলগুটি নিক্ষেপ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  ইয়াত সৌন্দৰ্য্যৰ উদং তলুৱাটোত এটা বিন্দু আঘাত কৰিলে। আৰু ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ধিক্কাৰ, বিষ হৈছে!
  এৰিমিয়াডাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  হয়, পৃথিৱীখন দুখেৰে ভৰি আছে! কিন্তু ছোৱালীবোৰৰ ভৰি দুখন বৰ ভালকৈ ভাল হৈ আছে।
  ৰেপ্টৰে ঘোঁৰাৰ দৰে ডাঙৰ ডাঙৰ দাঁতবোৰ উদঙাই দি গাইছিল:
  - অ" কি ভৰি,
  তেনেকৈয়ে তেওঁলোকে ল'ৰাবোৰ বনাই...
  ভয় নকৰিবা বেবী
  অৰ্কক হত্যা কৰা ভাল!
  ছোৱালীবোৰে যুঁজিছিল, সামগ্ৰিকভাৱে, উৎকৃষ্টভাৱে। আৰু এতিয়া জ্বলনশীল মিশ্ৰণৰ বেৰেলবোৰ আকৌ অৰ্কবোৰৰ ওপৰত পৰে। আৰু কাঁড়, আৰু ক্ৰছবো বল্ট, আৰু স্লিং আৰু ডাৰ্টৰ পৰা আঘাত কৰা উপাদান।
  যিটো নোহোৱা হৈছে সেয়া হৈছে এটা ভাল মেচিনগান, যিয়ে আগবাঢ়ি যোৱাক তললৈ কাটিব পাৰে, চুনামী ঢৌৰ দৰে, অৰ্ক। আৰু এইটো সঁচাকৈয়ে এক গুৰুতৰ সমস্যা। কিন্তু এই পৃথিৱীত নাই, হায়, আগ্নেয়াস্ত্ৰ। আৰু হয়তো সৌভাগ্যও যে এনে লেতেৰা এতিয়াও উদ্ভাৱন হোৱা নাই।
  কিন্তু বেলিষ্টা আৰু কেটাপল্টেও ঠিক তেনেদৰেই কাম কৰে। তদুপৰি ছোৱালীবোৰেও নাপালমৰ দৰে কিবা এটাৰে ভাঙি পেলোৱা বেৰেল নিক্ষেপ কৰি ভাপ শক্তি ব্যৱহাৰ কৰে। তাৰ বাবেই তেওঁলোকে কয়লাবোৰ জমা কৰি ৰাখিছিল। আৰু তাৰ পিছত কেটাপল্টৰ গুলী চলোৱাৰ পৰিসৰ আৰু গুলীৰ হাৰ দুটামান ক্ৰমৰ বৃদ্ধি পায়। আৰু যোদ্ধাসকলে ইয়াত অতি বেগেৰে কাম কৰে। আৰু সিহঁতৰ উদং, গোলাপী, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। আৰু গতি আচৰিত।
  ইয়াত আকৌ নতুন নতুন উপহাৰবোৰ চাপৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ আহিছে। আৰু এনে আক্ৰমণ, সৰু সৰু পাৰমাণৱিক বোমাৰ দৰে বিস্ফোৰণ ঘটে।
  তেনেকৈয়ে একেলগে বহুতো অৰ্ক পাতাললৈ যায়। আৰু আপুনি এতিয়াও কিছুমান অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে যিবোৰ অধিক মাৰাত্মক।
  বিশেষকৈ ইয়াত অৰ্কবোৰৰ ওপৰৰ বতাহত বেৰেলটো বিস্ফোৰণ ঘটে আৰু বিষাক্ত বেজী আৰু বিস্ফোৰক বলবোৰ কাষলৈ সিঁচৰতি হৈ পৰে।
  আৰু ইমানবোৰ অৰ্ক অক্ষম হৈ মৃত্যুমুখত পৰে। আৰু ছোৱালীবোৰে নিজেও এই লোমশ জীৱবোৰৰ পৰা ঘাঁ আৰু আঁচোৰ খায়। কিন্তু এতিয়ালৈকে কোনো লোকৰ মৃত্যু হোৱা নাই। যদিও এগৰাকী ছোৱালী ইমানেই গুৰুতৰভাৱে আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল যে তেওঁলোকে তাইক লৈ গৈ ষ্ট্ৰেচাৰত লৈ লৈ গৈছিল।
  হয়, সঁচাকৈয়ে এইখন অতি গুৰুতৰ আৰু ৰক্তাক্ত যুদ্ধ। আৰু তাৰ পিছত কুৎসিত আৰু গ্লেমাৰাছবোৰে যেন ইজনে সিজনৰ লগত যুঁজিছে। আৰু সকলোবোৰ ইমানেই শীতল আৰু গ্ৰুভি দেখা গৈছে।
  এৰিমিয়াডাই আকৌ ল"লে আৰু অতি অনুভূতি আৰু শক্তিৰে গাই গ"ল, তাইৰ মহৎ আৰু অনন্য কণ্ঠত;
  মই এগৰাকী এলভেন ছাগলীৰ ছোৱালী,
  তাই পথাৰতো কাম কৰিছিল, মৰমেৰে হাল বাইছিল...
  কিন্তু এটা ভয়ংকৰ ধুমুহা rumbled...
   অৰ্কশ্বিষ্টে আক্ৰমণ কৰিলে, কাৰণ তেওঁৰ বাবে যথেষ্ট ঠাই নাই!
  
  ৰক্তাক্ত একবিংশ ভয়ংকৰ বছৰ।
  একটি বৃহৎ গণ Orcler আক্রমণ সঙ্গে ...
  এলফবোৰক গোটত যাবলৈ দিয়ে,
  শেল ফাটি গ'ল - গুলীৰ হুইচেল!
  
  নাই, ঠাইখন বেছি ভয়ংকৰ, বিচাৰি পোৱা নাযায়,
  যখন যন্ত্ৰণা আৰু ধ্বংস সকলোতে থাকে...
  ছোৱালীজনীৰ বয়স বিশ বছৰো নহয়,
  কিন্তু চাৰিওফালে কিমান কষ্ট আৰু বঞ্চনা!
  
  দুষ্টতাই মাদাৰলেণ্ড অৰ্চিছক আক্ৰমণ কৰে,
  ইমান শক্তিশালী, ইমান হিংস্ৰ...
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস, বিজয়ী হৈছে এলফিনিজম,
  Orkwolf ৰ আঁৰত কোন আছে , এই orcs অন্ধ!
  
  শত্ৰু বৰ শক্তিশালী, আপুনি বিশ্বাস কৰে,
  তাৰ চাপ সক্ৰিয় আৰু নিষ্ঠুৰ...
  অৰ্কচিজম মাথোঁ এটা বন্য জন্তু
  আৰু ছোৱালীজনীৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিচ্ছবিখন নীলা চকুৰ!
  
  নাই, ছোৱালীবোৰে পিছুৱাই নাযায়
  খালী ভৰিৰে তুষাৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ...
  পৰীক্ষা, কেৱল এ লৈ উত্তীৰ্ণ,
  আৰু আমাৰ ছোৱালীবোৰে বৰ সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে!
  
  বৃথাই অৰ্চিজমে এলফক আক্ৰমণ কৰিলে,
  যদিও একটি মিত্র orcs সহায়...
  আৰু লোমশ দানৱটো তললৈ উৰি যাব,
  যদিও মাংসভোজীয়ে এলফক হত্যা কৰে!
  
  ছোৱালীবোৰে শব্দটো নাজানে - শান্তি আছে,
  তেখেতসকলে জয়ী হ'বলৈ হতাশ হৈ পৰিছে...
  যদিও অৰ্কলাৰ শব্দত ইমান শীতল,
  কি হৈ পৰিছে কেৱল ক্লাউন!
  
  সোনকালে অৰ্কবোৰ ডেলিভাৰী দিওঁ, ছোৱালীবোৰ চেকমেট,
  শত্রু Elfskvoy অধীন বেশ trepanned হয় ...
  তাৰ পিছত আছিল কিংবদন্তি এলফাগ্ৰাড,
  শ্ব"ডাউনৰ সৈতে তেওঁ লগ পাইছিল !
  
  বাৰু, ছোৱালীৰ বাবে "বাঘ" কি?
  সঁচাকৈয়ে এটা শক্তিশালী মেচিন...
  আমাক অভদ্ৰ, খেলৰ সৌন্দৰ্য্য,
  যাৰ অৰ্কচিষ্টৰ সৈন্যই চেপি ধৰিলে!
  
  ইয়াত তেওঁলোকে অৰ্কসকলক শক্তিশালীভাৱে সহায় কৰে FSA,
  বিনামূল্যে বিমান, টেংক দিয়ে ...
  সিহঁত চাগে পাগল হৈ গৈছে
  হেনবানৰ লগত fyanki অতিমাত্ৰা খাদ্য খোৱা দেখিব পাৰি !
  
  হয়, অৰ্কলাৰক কুকুৰৰ দৰে গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল
  আৰু Okring সিংহাসনত স্থান দখল...
  হয়তো ডাঙৰ এটাৰ বাবে যথেষ্ট পৰিপক্ক নহয়,
  ৰাজমুকুটত সেই মোটা গাহৰি!
  
  কিন্তু ট্ৰলটানিয়াৰ সৈতে এফ এছ এ এতিয়া,
  গতিকে তেওঁলোকে উদ্যমেৰে অৰ্কশ্বিষ্টসকলক সহায় কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে...
  লোকচানৰ সেনাই এলফবোৰক গণনা নকৰিব,
  আৰু ডিমড এলফিনিজমে দিলে!
  
  এইটো মাত্ৰ এটা নৰকীয় প্ৰান্তিককৰণ,
  যেতিয়া পুঁজিৰ শক্তি ঐক্যত থাকে...
  আৰু পতনৰ ভাবুকি...
  অৰ্কশ্বিষ্টৰ বাবে মাটি, জানেনে, ফায়াংকি যথেষ্ট নাই!
  
  বৃথাই ছেমে তেওঁলোকক বোমা যোগান ধৰে,
  ৰজা, কি হেল খাদ্য পঠায় ...
  কাৰণ, যুদ্ধত ই এফ এছ আৰ জয় কৰি,
  অৰ্কডলফে পুৰণি বছবোৰক আক্ৰমণ কৰি আছে!
  
  লোকচান অৱশ্যে আমি বহুত সহ্য কৰোঁ,
  ঠাণ্ডাতো ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে...
  কিন্তু প্ৰয়োজন হ"লে আমি এলফস্কভাক বচাম,
  আমাৰ হাতত সোণৰ পৰা এনেকুৱা ব্ৰেইড আছে!
  
  যদি তেওঁলোকে এলফাগ্ৰাডক ৰক্ষা কৰিছিল, তেন্তে
  বিশ্বাস কৰক, আমি Orklin পৌঁছাব পাৰো ...
  সেনাবাহিনীৰ এলফসকলৰ বাবে এই প্ৰান্তিককৰণ
  যেতিয়া জনসাধাৰণ আৰু সেনা একত্ৰিত হয়!
  
  ছোৱালীবোৰে মাথোঁ শব্দবোৰ নাজানে, নাই, ৷
  আৰু তেওঁলোকে orcs সঙ্গে ভয়ংকৰ যুদ্ধ...
  আমি চাম, ছোৱালীবোৰে ভোৰ বিশ্বাস কৰে,
  যদিও চকু দুটা কেতিয়াবা চচৰৰ দৰে হয়!
  
  মোৰ বিশ্বাস, মেলা এলফ ৰজা,
  ইস্পাততকৈ শক্তিশালী ইচ্ছাশক্তি বনাবলৈ সক্ষম হ'ব...
  এজন এলফিছলাভনী ছ"ভাৰেইন হওক ,
  কোহলে সকলো ধুনীয়াকৈ কৰিবলৈ সক্ষম নহ'ল Ftalin !
  
  হয়, এলভেন দেশখন ফুলি উঠক,
  পথটো এলফিনিজমৰ পোহৰত নিৰ্মাণ কৰা হ'ব...
  জয়ী হয় এটা সীমাহীন একাউণ্ট খুলিব,
  যদিও প্ৰতিশোধৰ সন্তানে দাঁত উদঙাই দিলে!
  
  বাৰু, কি কয়, খুড়া ভয়ংকৰ ছেম,
  আপুনি নিজকে ডাঙৰ কৰিলে, মৃত্যুৰ কথা বিবেচনা কৰক...
  ই এফ এছ আৰ অৰ্কশ্বিষ্টসকলক বিকৃত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে,
  আৰু ইয়াৰ অৰ্থ হৈছে পুঁজিৰ মৃত্যু!
  
  কি হৈছে, আৰু এবাৰতকৈ বেছি, দুটা যুঁজ নহয়,
  Elfe উপর বজ্ৰপাত দেখা যাব ...
  যাতে শূন্য নিজৰ গৃহভূমিলৈ নাহে,
  হয়তো ঈশ্বৰৰ বাবে এক অলৌকিক সৃষ্টি কৰিবলৈ!
  
  য'ত Ftalin সৰলভাৱে নোৱাৰিলে,
  খালী ভৰিৰ ছোৱালীয়ে কৰিব পাৰিব ...
  তেওঁলোকৰ বাবে শক্তিশালী ঈশ্বৰ, পবিত্ৰ স্বৰগ ,
  আৰু মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলোৱাৰ সময়ত সঠিকতা!
  
  মুঠতে যুদ্ধখন একেবাৰেই শেষ নহয়,
  আমরা, হালকা এলফ, প্রতিশোধের জন্য চেষ্টা করা হয়, জানো, ...
  যুদ্ধত এজন বৃদ্ধ আৰু এজন যুৱক থাকিব,
  আমি অৰ্কবোৰক ভয়ংকৰ সুযোগ নিদিওঁ!
  
  মুঠতে আমি খালী ভৰিৰে ছোৱালী,
  আকৌ তেওঁ তীব্ৰভাৱে আক্ৰমণ কৰিবলৈ বিচাৰিলে,
  আৰু এটা উদং গোৰোহা, এটা শক্তিশালী মুঠি।
  ইমান চুদাচুদি যে দুষ্ট orc squinted !
  
  মোৰ বিশ্বাস যে এলফবোৰ ড্ৰেগৰে বানপানীত নপৰে!
  মহান Svarog এর বেনার অধীন...
  আপোনাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজ দিয়ক আৰু ভয় নকৰিব,
  কাৰণ অতি সোনকালে বহুত সুখ থাকিব!
  
  SON OF ALEXANDER THE MACEDONI আৰু POPADANETS
  ANNOTATION
  ল'ৰা যুঁজাৰু ভিটালি আকুলভৰ অন্ত পৰে মহান আলেকজেণ্ডাৰৰ পুত্ৰ আৰু উত্তৰাধিকাৰী চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰৰ ৰাজত্বকালত প্ৰাচীন বেবিলনত। তাত তেওঁ মহান সাম্ৰাজ্যৰ ৰজাৰ সৈতে ঠাই সলনি কৰে - ল'ৰাবোৰৰ মাজত বহুত মিল আছে, আৰু তেওঁলোকে অতি আকৰ্ষণীয় আৰু ৰোমাঞ্চকৰ দুঃসাহসিক অভিযান আৰম্ভ কৰে।
  . অধ্যায় নং ১।
  ল"ৰাটোৱে হঠাতে নিজকে এখন প্ৰাচীন প্ৰাচীন চহৰত বিচাৰি পালে। চাৰিওফালে যথেষ্ট ওখ বগা অট্টালিকা আছিল। বাহিৰত লেতেৰা হ"লেও। ইয়াত প্ৰাচীন যুগ দেখা যায় বুলি লক্ষ্য কৰি ভিটালিকে হুইচেল মাৰিলে। দেখাত বৰ ডাঙৰ চহৰ যেন লাগে, যাৰ ৰাস্তাৰে হাতীবোৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল।
  ল"ৰাটো খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল, তাৰ মুখত সতেজ গোবৰ উৰি গ"ল। চাৰিওফালে মানুহ আছিল। বেছিভাগেই লাইট টিউনিক, চেণ্ডেল আৰু ৰবছ পিন্ধিছে। কিন্তু বহুতে বিশেষকৈ ল"ৰাবোৰ প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে আছিল। সঁচাকৈয়ে গৰম। ল"ৰা-ছোৱালী বহুত আছে, আৰু সিহঁত টেন, শ্বাৰ্ট, কিন্তু ক"লাবোৰৰ মাজত বগা মূৰবোৰো জিলিকি উঠে। লাইট টিউনিক পিন্ধা ছোৱালী। ধনীসকলে এতিয়াও চেণ্ডেল পিন্ধে, আনহাতে দুখীয়াসকলে খালী ভৰিৰে।
  ভিটালিকে নিজেই টাইকোৱাণ্ডো কৰি, য"ত তেওঁলোকে বহুত লাথি মাৰে আৰু বস্তু ভাঙি পেলায়, বেল্ট আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ বাবেও। আৰু সেইবাবেই ল"ৰাটোৱে জোতা ভাল নাপালে। তেওঁ যিমান পাৰে খালী ভৰিৰে দৌৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যাতে ল"ৰা-ছোৱালীৰ তলুৱা কোমল নহয় আৰু কঠিন কেলাছেৰে আবৃত নহয়। আৰু এতিয়া তেওঁ সেইটো লৈ মস্কোৰ চাৰিওফালে দৌৰি গৈ কিবা এটা পৰ্টেলত জপিয়াই পৰিল। আৰু শেষ হ"ল এখন প্ৰাচীন চহৰত। ভাষণটো মানুহৰ অচিনাকি আছিল যদিও একে সময়তে ভিটালিকে সকলো বুজি পাইছিল।
  ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ তলত, ফুটপাথৰ গৰম শিলগুটি, কিন্তু উদং, কঠিন তলুৱাটোৱে বিষ নকৰে। আন এটা কথা হ"ল তেওঁলোকে তেওঁক দাসৰ দৰে চায়। যদিও ভিটালিকৰ হাতত নতুন শ্বৰ্টৰ সৈতে স্মাৰ্ট টি-চাৰ্ট। আৰু বহু ল"ৰা একেবাৰে দুখীয়া নহয়, তেওঁলোকে নিজৰ উদং গোৰোহা দুটা দেখুৱাবলৈ পছন্দ কৰে, যদিওবা কেৱল কঠিন হোৱাৰ স্বাৰ্থত, আৰু ফুটপাথৰ গৰম শিলগুটিবোৰক ভয় নকৰে বুলি দেখুৱাবলৈ।
  ভিটালিকে প্ৰাচীন চহৰখনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল। আৰু অনুভূতিবোৰক প্ৰশংসা কৰি হাঁহিলে। ডাঙৰ ডাঙৰ মূৰ্তি আৰু ভয়ংকৰ ৰাজপ্ৰসাদ আছিল। আৰু সমান্তৰালকৈ মহানগৰীত লেতেৰা হৈ পৰিছে। ইয়াত সকলো চাফা কৰা দাস ল'ৰাবোৰৰ বাবে বৰ মজা নাছিল।
  খালী ভৰিৰে, এটা কঁকালৰ কাপোৰ পিন্ধা ল"ৰাটোক ভিটালিকে সুধিলে:
  - এইখন কেনেকুৱা চহৰ?
  ভিটালিকৰ উজ্জ্বল টি-চাৰ্টটো আৰু ল"ৰাটোৰ টেন কৰা হাতখনৰ ধুনীয়া সোণৰ ঘড়ীটোলৈ চাই তেওঁ সন্মানেৰে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মহানগৰ বেবিলন মেচিডোনিয়ান ৰাষ্ট্ৰৰ ৰাজধানী!
  ভিটালিকে হাঁহি হাঁহি সুধিলে:
  - আৰু আলেকজেণ্ডাৰ দ্য গ্ৰেট, আশাকৰোঁ, জীয়াই আছে?
  ল"ৰাটোৱে আকৌ প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে।
  - তেওঁ চিৰজীৱন, অলিম্পছত দেৱতা হৈ!
  ভিটালিকে মাত দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - একটি উজ্জ্বল তারকা সঙ্গে জিলিকি উঠে,
  অন্ধকাৰ অন্ধকাৰ মাধ্যমেৰে...
  মহান নায়ক আলেকজেণ্ডাৰ
  নাজানে কোনো বিষ, কোনো ভয় নাই!
  দাস ল"ৰাটোৱে কিবা ক"ব বিচাৰিছিল যদিও চেণ্ডেল আৰু পোছাক পিন্ধা অভাৰচিয়াৰজনে আবিৰ্ভাৱ হৈ ডেকা দাসজনৰ পিঠিত চাবুকেৰে আঘাত কৰিলে। সি চিঞৰি উঠিল, আৰু প্ৰতিশোধ লৈ ৰাস্তাটো ঝাড়ু দিবলৈ ধৰিলে।
  ভিটালিকে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ল'ৰা-ছোৱালীক মাৰপিট কৰাটো ভাল নহয়!
  অভাৰচিয়াৰে ল"ৰাটোৰ ফালে চালে। উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন, কিন্তু হাতত উজ্জ্বল টি-চাৰ্ট আৰু সোণৰ ঘড়ী। হয়তো এয়া এজন সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তিৰ পুত্ৰ।
  আৰু অধ্যক্ষই উত্তৰ দিলে।
  - দাসক চাবুকেৰে বশ কৰি ৰাখিব লাগিব। তোমাৰ দেউতাই তোমাক কেতিয়াও মাৰপিট কৰা নাছিল নেকি?
  ভিটালিকে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়!
  অধ্যক্ষজনে আচৰিত হ"ল:
  - আচৰিত! আনকি সম্ভ্ৰান্ত ল"ৰাকো কোবাই দিয়া হয়। আৰু তোমাৰ মুখখনে মোক কাৰোবাৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে।
  ভিটালিকে কঠোৰ সুৰত উত্তৰ দিলে:
  আৰু নিজৰ ঠাইখন নিশ্চয় জানে!
  মানুহজনে ভীৰু অনুভৱ কৰি পিছুৱাই গ"ল। ল"ৰাটোৱে তাৰ উদং, চেলেকি লোৱা, অতি শক্তিশালী ভৰি দুখন আৰু অধিক চৰ মাৰি গ"ল:
  স্পাৰ্টাকাছ এজন মহান যোদ্ধা আৰু নায়ক,
  একটি বিশাল সেনাবাহিনীৰ সৈতে সাহসেৰে যুদ্ধ...
  যদিও তেওঁ দাস আছিল, কিন্তু, আৰু এতিয়া ৰজা,
  বিজয় উজ্জ্বল হওক!
  ভিটালিকে গান গাই থাকিব বিচাৰিছিল যদিও প্ৰেৰণা ল"ৰাটোক এৰি থৈ গ"ল। আচলতে মোৰ দুঃসাহসিক কৰ্ম বিচাৰিছিল।
  আৰু সেইবাবে তেওঁ বাবিলৰ একেবাৰে কেন্দ্ৰলৈ গ"ল। প্ৰাচীন কালৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ এই চহৰখন, ৰোম উত্থান নোহোৱালৈকে। ল"ৰাটোৱে সহজেই লৰচৰ কৰিলে, লিংকছৰ দৰে, আৰু তাৰ মেজাজটো আছিল গোন্ধ এটা লোৱা হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লোৱা কুকুৰৰ দৰে।
  চাৰিওফালে জীৱনটো ভৰি পৰিছিল। সোঁফালে চৌহদত প্ৰায় চৈধ্য বছৰ বয়সৰ দীঘল শ্যামলা চুলিৰ এজন ল"ৰাক কোবাই কোবাবলৈ লৈ যোৱা হৈছিল।
  কিশোৰজন দুখী হৈ পৰিল, আৰু মূৰটো তললৈ নমাই খোজ কাঢ়িলে, আৰু তাৰ লাজটো হাতেৰে ঢাকি দিলে, তেওঁলোকে তাৰ কঁকালৰ কাপোৰখন ফালি পেলালে।
  ভিৰটোৱে হুইচেল মাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, আকৰ্ষণীয় আছিল যে তেওঁলোকে কেনেকৈ এজন সুদৰ্শন আৰু পেশীবহুল ল"ৰাক মাৰিব। বিশেষকৈ মহিলাসকলে চাবলৈ আগ্ৰহী আছিল। এতিয়াও ইছলামৰ পৰা বহু দূৰত, আৰু তেওঁলোক মুকলি মুখৰ আছিল, বহুতে পোহৰৰ টিউনিক পিন্ধিছিল, চুটি, যিটো গৰমত অধিক আৰামদায়ক। দুখীয়া আৰু সৰু কিছুমান খালী ভৰিৰে, আনহাতে ধনীসকলে চেণ্ডেল আৰু ব্ৰেচলেট পিন্ধে।
  ভিটালিকেও এই দৃশ্য চালে। দুখী চাৱনিৰে ল"ৰাটোৱে আজ্ঞাবহভাৱে ছাগলীবোৰৰ ওপৰত শুই পৰিল। তেওঁক জল্লাদৰ সহায়কসকলে নিৰাপদে ৰাখিছিল - কঁকাললৈকে উলংগ কিশোৰ-কিশোৰীও, কিন্তু ট্ৰাউজাৰ আৰু বুট পিন্ধি। আৰু, অৱশ্যেই জল্লাদজন নিজেই এজন অতি পেশীবহুল গুণ্ডা।
  সেয়ে তেওঁ টোপোলাটোৰ পৰা এটা ৰড লৈ পানীৰে তিয়াই ল"লে।
  হেৰাল্ডে অভিযোগটো পঢ়িলে:
  - বয়োজ্যেষ্ঠসকলৰ প্ৰতি সন্মানৰ অভাৱত, অহংকাৰৰ বাবে চৈধ্য বছৰীয়া চাইৰাছৰ ল"ৰা এটাক পিঠি আৰু নিতম্বত পঞ্চাশটা কোব আৰু গোৰোহাত পঁচিশটা আঘাতৰ শাস্তি!
  ৰাইজে অনুমোদন জনাই উল্লাস কৰিলে। জল্লাদে আৰু শক্তিশালী চাবুক এটা লৈ ল"ৰাটোৰ পেশীবহুল, ৰ"দত পোৰা পিঠিটোত আঘাত কৰিলে। তেওঁৰ সম্পূৰ্ণ শক্তি নাছিল, আৰু ছালখন কেৱল ফুলি উঠিছিল।
  ভিটালিকে ভাবিলে, হস্তক্ষেপ কৰিব লাগেনে? কিন্তু কি লাভ হ"ব? তাত প্ৰহৰীৰে সজ্জিত ডজন ডজন ওখ মানুহ থিয় হৈ আছিল। আৰু ভিৰটোৱে অনুমোদন জনাই গৰ্জন কৰিলে। তদুপৰি ল"ৰাটোক কাৰণৰ বাবে মাৰপিট কৰাটোও সম্ভৱ। প্ৰাচীন যুগ কঠোৰ। আৰু ভগৱানে নিজেই ল"ৰাবোৰক কোবাবলৈ আদেশ দিলে। আনকি বাইবেলতো, মানৱীয় নতুন নিয়মত শিশুক লাখুটিৰে কোব দিয়াৰ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছিল।
  ল"ৰাটোৱে জোৰেৰে উশাহ লৈ আছিল আৰু দাঁত চেপি ধৰি নিমাত হৈ পৰিছিল। জল্লাদে তাক জোখ-মাখকৈ মাৰিলে আৰু ইতিমধ্যে ছালখন ফাটি তেজ বৈ গ"ল।
  ভিটালিকে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - এনেকুৱাই পৃথিৱী!
  আৰু কিশোৰ ল"ৰাটোক প্ৰহাৰ চলি থাকিল। ভিটালিকে আগবাঢ়ি গ"ল, তেওঁ এইটো চাব নিবিচাৰিলে। যদিও অৱশ্যে বহুতে এই দৃশ্যটো ভাল পায়। ভিটালিকে আগবাঢ়ি গ"ল।
  তেওঁৰ মনত পৰিল "ট্ৰেজাৰ আইলেণ্ড" চিনেমাখন, এতিয়াও সাতত্ৰিশখনৰ ভিতৰত এখন।
  ল'ৰাৰ সলনি ছোৱালী আছিল। আৰু তাইৰ গোৰোহা ভাজিবলৈ ভাবুকি দিলে।
  হয়, তেনে কৰিলে বেয়া হ"ব। ভিটালিকে ভাবিলে ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰিলেহেঁতেন নে পক্ষপাতিত্বৰ দৰে মনে মনে থাকিলহেঁতেন।
  অৱশ্যে এই ছবিখনৰ পিছত তেওঁ নিজকে পৰীক্ষা কৰিছিল, বিশুদ্ধ কৌতুহলৰ বাবেই, জুইয়ে কেনেকৈ গোৰোহা জ্বলাই দিয়ে। আৰু গেছ কৰ্ফৰ সৈতে কৰিলে ৷ নিশ্চিত যে হয়, বৰ কষ্টদায়ক। আৰু তাৰ পিছত, এতিয়াও বেছি ৰুক্ষ নহয়, সৰু ল"ৰাটোৰ তলুৱাবোৰ বৰ সংবেদনশীল আছিল।
  আৰু সিহঁতৰ ওপৰত থকা ফোহাবোৰ বিষাদজনকভাৱে ফুলি উঠিল। সঁচা, তেওঁলোক সোনকালে গুচি গ"ল। হয়, এনে অত্যাচাৰে যিকোনো মানুহৰ জিভা ঢিলা কৰিব। কিন্তু ফেচিষ্ট বন্দীত্বত থকা অগ্ৰগামীও আছিল যিসকল নিমাত আছিল। যদিও, হয়তো কিছুমানৰ গোৰোহা জুইত পোৰা হৈছিল।
  সঁচা, ল"ৰাৰ গোৰোহা ভাজি থকা চিনেমা ভিটালিয়ে কেতিয়াও দেখা নাই। ইয়াত লাঠিৰে, কেতিয়াবা, সংঘটিতভাৱে মাৰপিট কৰা হৈছিল। আমেৰিকাৰ এখন ছবিত এজন ইংৰাজ বিষয়াই আনকি এজন ল"ৰাৰ উদং তলুৱাত শিকলিৰে আঘাত কৰিছিল। আৰু সেই ভৰিখন ফুলি উঠিছিল আৰু ল"ৰাটোৰ বিষ হৈছিল। কিন্তু কেতিয়াও জুইৰ সৈতে নহয়।
  ল"ৰাৰ গোৰোহাত লাঠিৰে কোবাই খোৱা চিনেমাও খুব কম।
  ভিটালিকে ঘূৰি চালে। এইটো আপুনি সঘনাই দেখা নাপায়।
  ল"ৰাটোৰ পিঠিখন ৰক্তাক্ত অগোছালিলৈ পৰিণত হ"ল, ইতিমধ্যে জল্লাদে তলুৱাত লাঠিৰে খুন্দা মাৰি আছিল। আশ্চৰ্যজনকভাৱে ল"ৰাটোৱে নিজৰ চিঞৰবোৰ আবদ্ধ কৰি সাহস দেখুৱালে। যেন সি স্পাৰ্টান।
  ভিটালিকে সিদ্ধান্ত ল"লে যে স্পেংকিঙৰ পিছত তেওঁ নিশ্চিতভাৱে এই ল"ৰাটোক চিনি পাব। তদুপৰি চহৰখন অচিনাকি, ক"লৈ যাব লাগে তেওঁ নাজানে। গ্লেডিয়েটৰ হোৱাৰ ধাৰণা আছিল নেকি? কিন্তু এইটো প্ৰাচীন ৰোম নহয়, আৰু চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰৰ ৰাজত্বকালত মেচিডোনিয়ান ৰাষ্ট্ৰত গ্লেডিয়েটৰ আছিল নে নাই সেয়া জনা নাযায়।
  যদিও, সম্ভৱতঃ জনসাধাৰণক মনোৰঞ্জন দিয়া কিছুমান যোদ্ধাও আছিল।
  ভিটালিকে এতিয়াও গম পোৱা নাছিল যে তেওঁ ইয়াত বহুদিন আবদ্ধ হৈ আছিল নেকি, নে এইটো কেৱল বেবিলনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাটোৱেই?
  আটাইতকৈ সহজ উপায় হ"ল সেনাবাহিনীত যোগদান কৰা। চাল থাকিব, আৰু খাদ্য, আৰু যুদ্ধ হ"লে টকা থাকিব।
  আৰু ভিটালিক, টাইকোৱাণ্ডো যুঁজাৰুজন অতি শক্তিশালী। হয়, আৰু তেওঁৰ তৰোৱালৰে যুঁজ দিয়াৰ ধাৰণা আছে।
  আইফোন , টিভি আৰু ইণ্টাৰনেট নথকা পৃথিৱীখনত বহুদিন আবদ্ধ হৈ থাকিব বিচৰা নাছিলোঁ ৷ সঁচাকৈয়ে এই ক্ষেত্ৰত কি কৰিব লাগে? খেলিবলৈ কিবা এটা বিচাৰো।
  ভিটালিকে ঐতিহাসিক কৌশলৰ প্ৰতি অতি আকৰ্ষিত আছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, ৰাছিয়াৰ জাৰ ইভান দ্য টেৰিবলৰ ঠাইত আপুনি ক"ত আছে। আৰু আপুনি লিভনিয়াত কম্পিউটাৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত জয়ী হয়। আপুনি হাজাৰ হাজাৰ ইউনিট নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। আৰু আপুনি কামান, স্কিকাৰ, ষ্টেবল বা তাতোকৈ আকৰ্ষণীয় কিবা এটাৰে কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰে। কিন্তু ইভান দ্য টেৰিবল অৱশ্যেই এজন আদিম, কছাক খেলৰ দৰেই। কিন্তু প্ৰযুক্তিৰ সহায়ত সৃষ্টি কৰিবলৈ অধিক আধুনিক কিবা এটা।
  বিশেষকৈ আদিম ব্যৱস্থাৰ পৰা নেন" প্ৰযুক্তিলৈকে খেলাটো আকৰ্ষণীয়।
  কিশোৰ ল"ৰাটোৱে মাৰপিট শেষ কৰিলে। তেওঁ বৰ শক্তিশালী আছিল, গতিকে তেওঁ নিজেই চৰ মাৰি থিয় হ"ব পাৰিছিল। আৰু যদিও ল"ৰাটোৰ ভৰি দুখন ফুলি উঠিছিল, তথাপিও সি সেইবোৰৰ ওপৰত কেইখোজমান খোজ কাঢ়িব নোৱাৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁক এটা কঁকালৰ কাপোৰ দিয়া হ"ল। আৰু ল"ৰাটো তেজলৈকে মাৰপিট হৈ গুচি গ"ল, কিন্তু ভাঙি যোৱা নাছিল।
  ভিটালিকে তেওঁৰ ওচৰলৈ গৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। ল"ৰা চাইৰাছে জোকাৰি দি মন্তব্য কৰিলে:
  -মই দেখিছোঁ তুমি দাস নহয়! মই সুধিবও নকৰো, আপোনাৰ প্ৰতিটো ইংগিতে এজন মুক্ত আৰু যোগ্য ব্যক্তিৰ কথা কয়।
  ভিটালিকে মাত দিলে:
  - মই দাস নহয় অৱশ্যে।
  ল"ৰাটোৱে তাৰ ফালে চাই হঠাতে মুখখন সলনি কৰি সুধিলে:
  - ক্ষমা কৰিব, মোৰ চকু দুটা ম্লান হৈ গৈছে। বা মোৰ বোধেৰে মাথোঁ, কিন্তু তুমি .... আপোনাৰ মহামহিম আলেকজেণ্ডাৰ...
  ভিটালিকে মূৰ জোকাৰিলে।
  - নহয়! মই আলেকজেণ্ডাৰ নহয়! কেনেকুৱা দেখা যায়?
  কিশোৰ ল"ৰাটোৱে মাত দিলে।
  - অতি!
  ভিটালিকে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, ই আকৰ্ষণীয়। কিন্তু মই ভাবো সি ইতিমধ্যে...
  ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  হয় দহ বছৰ। কিন্তু সি ডাঙৰ আৰু সবল ল"ৰা। আপুনি কি, ডাঙৰ?
  ভিটালিকে মাত দিলে।
  - হয়! কিন্তু সেয়া কোনো সমস্যা নহয়। মোৰ যমজ ভাইটিৰ খবৰ লোৱাৰ সময় আহি পৰিছে।
  ল"ৰাজনে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এনে সাদৃশ্যৰ বাবে ইহঁতক বাজিত লগাব পাৰি।
  সৰু ল"ৰাটোৱে মাত দিলে।
  - হয়তো! কিন্তু এটা আমোদজনক কাহিনী মনত পৰিল, সেইটোও ঘটিছিল যেতিয়া ল"ৰাবোৰৰ মিল থাকে আৰু হয়তো ওলাব, সকলোবোৰ বৰ আকৰ্ষণীয়!
  ভিটালিকে অৱশ্যে মাৰ্ক ট্ৱেইনৰ দ্য প্ৰিন্স এণ্ড দ্য পাউপাৰৰ কথা মনত পেলাব নোৱাৰিলে। য"ত ল"ৰাবোৰে ঠাই সলনি কৰিছিল। আৰু সেইটো ধেমেলীয়া হৈ পৰিল। তদুপৰি চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰ বেছি দিন নাথাকিলেও সম্ভৱ। মহান আলেকজেণ্ডাৰৰ পুত্ৰৰ মৃত্যুৰ ইতিহাসত বহুতো ভিন্ন সংস্কৰণ পোৱা গৈছে। আৰু যুদ্ধত, আৰু বিষক্ৰিয়াৰ পৰা, আৰু কথিতভাৱে আনকি কাৰাগাৰতো। কিংবদন্তি ৰজাৰ পুত্ৰৰ মৃত্যুৰ কেইবাটাও ভিন্ন সংস্কৰণ আছিল। বহু দিনৰ আগৰ কথা, তাৰ পিছত আহিল অশান্ত সময়।
  মহান আলেকজেণ্ডাৰৰ সাম্ৰাজ্য পতন ঘটিল। দীৰ্ঘদিন ধৰি এনে বৃহৎ ৰাষ্ট্ৰৰ মাজত কেৱল ৰোমান সাম্ৰাজ্যৰ অস্তিত্ব আছিল।
  ভিটালি আৰু চাইৰাছে বিশাল ৰাজপ্ৰসাদটোৰ ওচৰ পালেগৈ। ইয়াক নবূখদনেচৰে নিৰ্মাণ কৰিছিল। যথেষ্ট বিশাল আৰু ৰসাল। ঘোঁৰাকে ধৰি সুৰক্ষাৰে ভৰা চাৰিওফালে।
  ল"ৰাকেইটাক বৰ প্ৰেজেণ্টেবল যেন নালাগিল। চাইৰাছৰ সাধাৰণতে কেৱল কঁকালৰ কাপোৰ আৰু পিঠি চাবুকেৰে কাটি পেলোৱা হয়। হয়, আৰু গোৰোহা ফুলি গৈছে, ভৰিৰ আঙুলিত ভৰি দিব লাগিব। আনকি ইমান নিষ্ঠুৰ ফাঁচীৰ পিছত ল"ৰাটোৱে খোজ কাঢ়িব পৰাত আচৰিত হ"ল ভিটালিকে।
  চাইৰাছে মন্তব্য কৰিলে:
  - মই বহুত দাসৰ দৰে। মোক সোমাবলৈ নিদিয়ে।
  ভিটালিকে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে।
  - বুজি পোৱা! কিন্তু, সম্ভৱতঃ, তেওঁলোকেও মোৰ লগত যোগাযোগ বন্ধ কৰি দিব।
  চাইৰাছে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - দৌৰি দৌৰি যাওক, আৰু ৰজাক আপোনাৰ এটা জৰুৰী বাৰ্তা আছে বুলি খবৰ দিয়ক। তাৰ পিছত তেওঁলোকে আপোনাক হেৰাল্ড, বা দৌৰবিদ হিচাপে লৈ যাব, আৰু হয়তো আপোনাক পাৰ হ"বলৈ দিব।
  ভিটালিকে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ভাল ধাৰণা।
  ল'ৰাটোৱে দৌৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁৰ উদং, টেন, অতি পেশীবহুল ভৰি দুখন পনিৰ খুৰাৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল।
  চাইৰাছে দুখী হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - পাই আৰু ক্ৰামপেট কোনে বিচাৰে?
  চ্যুইংগাম আৰু পাইন কন কোনে বিচাৰে ?
  ভিটালিকে দৌৰি গ"ল চকীদাৰৰ ওচৰলৈ। হাওঁফাওঁৰ ওপৰত সি চিঞৰি উঠিল:
  - ৰজালৈ জৰুৰী খবৰ!
  চকীদাৰসকলে একেলগে সুধিলে:
  - কাৰ পৰা?
  ল"ৰাটোৱে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - Krator থেকে !
  - উত্সাহিত কৰা!
  ভিটালিকে আৰু দৌৰি গ"ল। দৌৰি গৈ ৰাজপ্ৰসাদৰ চাৰিওফালে চালে। বিলাসীতা আছিল ৰুক্ষ। খ্ৰীষ্টৰ জন্মৰ তিনিশ বছৰতকৈও অধিক সময় আছে। আৰু একে সময়তে ই যথেষ্ট পৰিষ্কাৰ। দাসী ছোৱালী আৰু ল"ৰাই মজিয়াখন ধুই পেলায়। ভিটালিকক দুবাৰমান চকীদাৰে লেহেমীয়া কৰি দিলে।
  যেতিয়ালৈকে, অৱশেষত, তেওঁ দৌৰি গৈ সিংহাসন কোঠাটোলৈ নাহিল। সকলোবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত সোণৰ জিলিকনি আছিল।
  সিংহাসনত এজন ল"ৰা বহি আছিল। বিলাসী সাজ-পোছাক আৰু বহুমূলীয়া জোতা পিন্ধিছিল আৰু মূৰত মুকুট আছিল। শিশুটিৰ মুখখন সঁচাকৈয়ে ভিটালিকৰ লগত বহুত মিল আছিল। আৰু ধাৰৰ কাষে কাষে বৰশী আৰু ধনু লৈ প্ৰহৰীসকল থিয় হৈ আছিল।
  ভিটালিকে প্ৰণাম কৰি ক"লে:
  - আপোনাৰ সেৱা কৰি আনন্দিত হৈছো মহামহিম!
  সিংহাসনত বহি থকা ল"ৰাটোৱে উদ্বিগ্নতাৰে সুধিলে:
  - আপুনি কোন? কোনোবা এজনক তুমি মোক সোঁৱৰাই দিয়া?
  ভিটালিকে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - তোমাৰ লগত অকলে কথা পাতিব মন গৈছে, মহান!
  চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰে মাত দিলে।
  - জৰিমনা! চেম্বাৰবোৰলৈ অৱসৰ লওঁ, সমনীয়াৰ লগত কথা পাতি ভাল পাওঁ।
  আৰু ল"ৰা-ৰজা সৰু সিংহাসন কোঠালৈ গ"ল। আৰু খালী ভৰিৰে মনে মনে খোজ দি ভিটালিকে তাৰ পিছে পিছে গ"ল। আলেকজেণ্ডাৰ জোতাৰ বাবে অলপ ওখ যেন লাগিল। আৰু তেওঁ কিমান পেশীবহুল সেইটো কাপোৰৰ বাবেই দেখা নাযায়।
  ওলাই আহি আইনাখনৰ সন্মুখত থিয় হ"ল। আলেকজেণ্ডাৰে আনন্দৰে নিজৰ ঘৃণিত জোতাযোৰ খুলি ল"ৰাটোক লাজ দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  আমি এতিয়া একে উচ্চতা!
  ভিটালিয়ে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - পেশীবোৰৰ তুলনা কৰা যাওক।
  আৰু চাৰ্টটো খুলিলে। তেওঁৰ পেশীবোৰ আচলতে গভীৰ অংকনৰ সৈতে অতি এমবছড আছিল।
  আলেকজেণ্ডাৰেও নিজৰ ৰাজকীয় চোলা খুলিলে, প্ৰায় উলংগ হৈ থাকিল। ল"ৰাটো পেশীবহুল আছিল, এটা শেঁতা আছিল, আৰু তেওঁৰ পেশীবোৰ ইমান বিশিষ্ট নাছিল, কিন্তু তথাপিও একেধৰণৰ আছিল!
  আলেকজেণ্ডাৰে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আমাৰ নিজৰ মায়ে আমাক পৃথক নকৰে।
  ভিটালিয়ে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  "মোৰ লগত ঠাই সলনি কৰিব বিচাৰিবানে?"
  ল'ৰা ৰজাই মাত দিলে।
  - নিশ্চিতভাৱে! নিৰাপত্তাৰক্ষী নোহোৱাকৈ, খালী ভৰিৰে ৰাস্তাৰে দৌৰি, বোকাত লৰচৰ কৰি চহৰত দেখা দিয়াৰ সপোন দেখিছোঁ। আৰু সাধাৰণতে ৰাজহুৱা কাম-কাজৰ পৰা বিৰতি লওক। আৰু কি?
  ভিটালিকে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৰজাঘৰ পিন্ধি কোনেও নাভাবিব যে মই তুমি। আৰু তুমি মোৰ পিন্ধিব!
  আলেকজেণ্ডাৰে মাত দিলে।
  আমাৰো একেধৰণৰ কণ্ঠ আছে। শুনা, আপোনাৰ ধাৰণাটো মোৰ বৰ ভাল লাগে!
  আৰু ল"ৰাবোৰে কাপোৰ সলনি কৰিবলৈ ধৰিলে। ৰজাৰ জোতাযোৰ বৰ ডাঙৰ আৰু সম্পূৰ্ণ আৰামদায়ক নাছিল যদিও বহুমূলীয়া শিলেৰে ঢাকি থোৱা আছিল। আৰু কাপোৰবোৰ সম্পূৰ্ণ আৰামদায়ক নহয়। আলেকজেণ্ডাৰে কিমান আনন্দৰে চুটি কাপোৰ পিন্ধিলে সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। আনকি তেওঁ উদং বুকুৰে থাকিব বিচাৰিছিল। কিন্তু হাতত টি-চাৰ্টটো কঢ়িয়াই নিয়াটো অস্বস্তিকৰ, আৰু সি অনিচ্ছা সত্ত্বেও টানিলে। গতিকে ল"ৰাবোৰে ঠাই সলনি কৰিলে।
  ভিটালীয়েও ঠাইৰ বাহিৰত অনুভৱ কৰিলে। যদিও এতিয়া তেওঁ আটাইতকৈ ডাঙৰ সাম্ৰাজ্যৰ শাসক, সেই সময়ত, পৃথিৱীৰ।
  দুয়োজন ল"ৰা সিংহাসন কোঠাৰ পৰা ওলাই আহিল। আলেকজেণ্ডাৰে ফুচফুচাই ক"লে:
  - তুমি মোৰ সিংহাসনত বহিবা। আৰু চহৰখনত ঘূৰি ফুৰাৰ সময়ত। যেতিয়া মই স্বাধীন ইচ্ছাত ভাগৰি পৰিম, তেতিয়া মই উভতি আহিম, আৰু আমি আকৌ সলনি হম।
  ভিটালিয়ে মাত দিলে।
  - মহান!
  ল'ৰাকেইটা কিংডম হলত প্ৰৱেশ কৰিলে। ভিটালিকে সিংহাসনত বহিল। তেওঁ গুৰুত্বপূৰ্ণভাৱে বহি ক"লে:
  - এই ল'ৰাটোক দহটা সোণৰ মুদ্ৰা দি শান্তিৰে যাবলৈ দিয়ক!
  ইয়াৰ পিছত দাসীসকলে বিনয়েৰে ডেকা ৰজাক এস্কৰ্ট কৰি উলিয়াই আনিলে। খালী ভৰিৰ ল"ৰাটোৱে দৌৰিবলৈ ধৰিলে। জোতা অবিহনে কিমান ভাল - ভৰি দুখন লঘু, আৰু উদং তলুৱে আনন্দ অনুভৱ কৰে।
  আলেকজেণ্ডাৰে লৈ গাইছিল:
  স্বাধীনতা, স্বাধীনতা, মোক স্বাধীনতা দিয়া
  চৰাইৰ দৰে উচ্চতালৈ উৰি যাম!
  জনসাধাৰণলৈ, জনসাধাৰণলৈ, জনসাধাৰণলৈ,
  আৰু মই ইচ্ছামতে জীয়াই থাকিম!
  ল'ৰা-ৰজাৰ উদ্যমেৰে ভৰি পৰিছিল। কিন্তু ৰাজপ্ৰসাদৰ পৰা ওলাই অহাৰ লগে লগে মোৰ উদং, বেছি ৰুক্ষ নহয় তলুৱাৰে অনুভৱ কৰিলোঁ যে শিলগুটিবোৰ কিমান গৰম। আৰু এটা অস্বস্তিকৰ অনুভৱ আছিল। আৰু আকৌ দৌৰি যাবলৈ দাঁত চেপি ষ্ট্ৰেইন কৰিবলগীয়া হ"ল।
  গ্রীষ্মমণ্ডলীয় জলবায়ু, আৰু গ্রীষ্মকালত অৱশ্যে ৰ"দ এতিয়াও জ্বলি থাকে। দাস ল"ৰা সাধাৰণ কথা, কিন্তু ৰজাই কেনেকৈ খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িব পাৰে, আনকি শিশু অৱস্থাতো?
  আৰু বহুত বিষ হয়। আলেকজেণ্ডাৰে জপিয়াই উঠিল - গোৰোহা জ্বলাই দিলে, কিন্তু সহ্য কৰিলে। গতিকে তেওঁ দৌৰি গৈ ছাঁত সোমাই গ"ল, য"ত ইমান গৰম নহয়, আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - অ" ভগৱান, মই কেতিয়াও ভবা নাছিলো যে শিল ইমান গৰম হ"ব পাৰে!
  ল"ৰাটোৱে তাৰ হাত দুখনলৈ চালে। তাত আছিল দহটা সোণৰ মুদ্ৰা। চিন্তাটো জিলিকি উঠিল - চেণ্ডেল কিনিব লাগেনে?
  কিন্তু সেইবাবেই তেওঁ খালী ভৰিৰে মনৰ সন্তুষ্ট দৌৰাৰ উদ্দেশ্যে ৰাজপ্ৰসাদৰ পৰা পলায়ন কৰিছিল। হয়, আৰু এজন মহান সেনাপতিৰ পুত্ৰৰ লংপেণ্ট হোৱাটো উপযুক্ত নহয়। তেওঁৰ পিতৃয়ে ডাঙৰ কাম কৰিলে, আৰু তেওঁৰ পুত্ৰই ৰক্ষা কৰিলে, কেৱল তেওঁৰ উদং তলুৱা জ্বলি যোৱাৰ বাবে।
  আলেকজেণ্ডাৰে আকৌ জ্বলি থকা শিলগুটিবোৰৰ কাষেৰে দৌৰিবলৈ লৰালৰি কৰিলে। তেতিয়াও সূৰ্য্যটো উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি আছিল।
  হঠাতে তেওঁ চাইৰাছক পাইছিল। কঁকালৰ কাপোৰ পিন্ধা আৰু চেলেকি থকা ল"ৰা এজনে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - নমস্কাৰ Vitalik!
  উত্তৰত আলেকজেণ্ডাৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই ভিটালিক নহয়, কিন্তু তুমি কোন?
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই চাইৰাছ! কি, মোক পাহৰি গ"ল?
  জ্ঞানী আলেকজেণ্ডাৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই বুজি পাইছোঁ! আমি কাপোৰ বিনিময় কৰা ল'ৰাজন মই বুলি ভাবিছানে!?
  চাইৰাছে আৰু ভালদৰে চালে। আলেকজেণ্ডাৰৰ হাত-ভৰি ইমান বিশিষ্ট নাছিল আৰু ভৰিৰ উদং তলুৱাবোৰ যে কেলাছ হৈ পৰিছিল, সেয়া স্পষ্ট আছিল। বিশেষকৈ ভালদৰে চালে।
  চাইৰাছে প্ৰণাম কৰি সুধিলে:
  - গতিকে তুমিয়েই মহামহিম?
  আলেকজেণ্ডাৰে মাত দিলে:
  - আৰু তুমি দ্ৰুত বুদ্ধিমান! কিয় মাৰপিট কৰা হ"ল?
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - pranks জন্য!
  ল"ৰা ৰজাই হিচকি উঠিল:
  - মোক খং কৰিলে তোমাক খোলাত বান্ধি দিয়া হ"ব!
  চাইৰাছে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - হয় মোৰ প্ৰভু! শুনিছোঁ আৰু মানিছো!
  আলেকজেণ্ডাৰে আদেশ দিলে:
  - আহা, মোৰ লগত দৌৰা!
  আৰু দুয়ো ল"ৰাই লৰালৰিকৈ গ"ল। ছাৰ বয়জন স্বাভাৱিকতে কঠোৰ আৰু শক্তিশালী আছিল যদিও পৰ্যাপ্ত প্ৰশিক্ষণ লোৱা নাছিল। অৱশ্যে তেওঁলোকে খৰধৰকৈ দৌৰি গ"ল।
  দৌৰি থাকোঁতে আলেকজেণ্ডাৰে সুধিলে:
  - তুমি দাস?
  চাইৰাছে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়!
  - আধা উলংগ, মাৰপিট আৰু খালী ভৰিৰে কিয়?
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - পোছাক খুলি spanking আগে! আৰু সাধাৰণতে ল"ৰাবোৰ প্ৰায়ে গৰমত আধা উলংগ হৈ যায়, যদিও মাক-দেউতাক ইমান দুখীয়া নহয়।
  আলেকজেণ্ডাৰে মাত দিলে।
  - যুক্তিসংগতভাৱে!
  আৰু ল"ৰা-ৰজাই তাৰ টি-চাৰ্টটো খুলি ল"লে। তেওঁৰ টেন মধ্যমীয়া আছিল। ইমান সময় ৰজাৰ পোছাক পিন্ধি খোজ কাঢ়িছিল। আৰু সিহঁতৰ উদং তলুৱাবোৰ জ্বলি আছিল, যেন সিহঁতৰ তলত ব্ৰেজিয়াৰ জ্বলি উঠিছে।
  আনকি আলেকজেণ্ডাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে।
  চাইৰাছে সুধিলে:
  - কিয় হুমুনিয়াহ কাঢ়িছা মহামহিম?
  ল"ৰা-ৰজাই উত্তৰ দিলে:
  - বৰ জ্বলি থকা গোৰোহা!
  সৰু ল"ৰাটোৱে মাত দিলে।
  - মই বুজি পাওঁ যে ৰজাই খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িব নোৱাৰে - পদবীৰে অনুমতি নাই !
  আলেকজেণ্ডাৰে খঙেৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই জানো! ইয়াত মই তোমাক আঁঠু লৈ মোৰ উদং গোৰোহা চেলেকি দিম, আৰু তুমি অবাধ্য হ"লে ধিক্!
  কাৰ্কে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে।
  - আপোনাৰ সকলো ইচ্ছাৰ ওপৰত, মহান সম্পৰ্কে!
  ল"ৰা-ৰজাই নম্ৰ হ"ল:
  - বাৰু, ছাঁত সোমাই যাওঁ, বিৰতি লওঁ!
  আৰু দুয়োজন ল"ৰাই দৌৰি গৈ ছাঁত সোমাই বেঞ্চ এখনত বহিল। আলেকজেণ্ডাৰে অলপ সহজ হ"বলৈ নিজৰ শিশুসুলভ, তললৈ নমাই দিয়া, জ্বলি যোৱা ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলি ল"লে। গৰমৰ দিনত বেবিলনত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো নিৰ্যাতনৰ সৈতে মিল আছে।
  ডেকা শাসকে আদেশ দিলে:
  - মোক খাবলৈ কিবা এটা কিনি দিয়া!
  আৰু চাইৰাছলৈ সোণৰ মুদ্ৰা এটা দলিয়াই দিলে!
  ল"ৰাটোৱে প্ৰণাম কৰি ক"লে:
  - মই শুনি মানিছো।
  ইয়াৰ পিছত লাঠিৰে নমাই দিয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল, আৰু তেওঁ খবৰ বিচাৰি ওচৰৰ দোকানখনলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  আৰু ইফালে ভিটালি সিংহাসনত বহি আছিল। তেওঁ নীতিগতভাৱে এজন ৰজা, কিন্তু নামমাত্ৰ, যিহেতু তেওঁৰ বয়স মাত্ৰ দহ বছৰ, আৰু বাস্তৱিকতে ৰিজেণ্ট আৰু শাসক কেছাণ্ডাৰ । ৰজাক যেন পিছত বধ কৰিছিল। আৰু কেতিয়া, ঠিক ইতিহাসবিদসকলে যুক্তি দিয়ে। এটা সংস্কৰণ আছে যে আলেকজেণ্ডাৰ যুদ্ধত মৃত্যুবৰণ কৰিছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে কেছান্দ্ৰাৰ পৰা মুক্তি পোৱাৰ সময় আহি পৰিছে - তেওঁ ৰজা, নে ৰজা নহয়!
  আৰু ল"ৰাটোৱে এটা ব্যৱস্থা কৰি সুধিলে:
  - আৰু ক'ত আছে সৰ্বোচ্চ ৱজিৰ?
  প্ৰহৰীয়ে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে।
  - পৰৱৰ্তী সিংহাসন কক্ষত এটা প্ৰতিনিধি দল গ্ৰহণ!
  ভিটালিকে লক্ষ্য কৰিছে:
  - উজ্জ্বল চকুৰ বাবে তাক মোৰ ওচৰলৈ মাতিব!
  চকীদাৰজনে মাত দি আন এজনক আদেশ দিলে। আৰু ৰাজ্যৰ ব্যৱস্থাটো ঘূৰিবলৈ ধৰিলে।
  ভিটালিকে এজন ৱজিয়াৰৰ ৰিপৰ্ট শুনিলে। খবৰটো আছিল যে আফগান প্ৰদেশত অশান্তিৰ সৃষ্টি হৈছে। তাত থকা মানুহবোৰ অতি উদাৰ। ভৰসা
  এতিয়াও আল্লাহ নাই যদিও ধৰ্মান্ধতা যথেষ্ট।
  ল"ৰাজনে পৰামৰ্শ দিলে:
  তেওঁলোকে নিজৰ দাবীক ন্যায্যতা প্ৰদান কৰক। যিয়ে ন্যায় বিচাৰে তেওঁ পাব। আৰু কোন নহয়, তৰোৱাল আছে!
  তাৰ পাছত অৱশেষত কেছাণ্ডাৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল ৷ ডাঙৰ, ওখ মানুহ, বেল্টত ওলমি আছিল তৰোৱাল। তেওঁ অনিচ্ছা সত্ত্বেও ডেকা ৰজাক প্ৰণাম কৰি সুধিলে:
  - আপুনি কি বিচাৰে মহামহিমক?
  ভিটালিকে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - তোমাৰ লগত তৰোৱাল লৈ যুঁজিব মন গৈছে।
  কেছাণ্ডাৰে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - শুভকামনা মহামহিম! কিন্তু তুমি এতিয়াও শিশু, আৰু মই এজন মহান যোদ্ধা।
  ল'ৰা ৰজাই মাত দিলে।
  - মই জানো! কিন্তু তুমি পাহৰিলা মোৰ দেউতা কিমান মহান যুঁজাৰু আছিল।
  কেছাণ্ডাৰে মাত দিলে।
  - হয়, তুমি তোমাৰ বছৰৰ বাহিৰত শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত! কিন্তু তুমি মোৰ পৰা বহু দূৰত। অৱশ্যে আপোনালোকক এটা পাঠ শিকাবলৈ সাজু।
  ভিটালিকে মাত দিলে।
  - খালী ভৰিৰে যুঁজিম!
  ল"ৰাজনে এই জোতাযোৰ খুলি দিলে, যিবোৰ স্পষ্টভাৱে সঠিক আকাৰৰ নহয়, আৰু বিলাসী হ"লেও বাটত বাধাৰ সৃষ্টি হয়।
  তাৰ পিছত ৰজাৰ পোছাক, কেৱল সাঁতোৰৰ ট্ৰাংকত এৰি দিয়া।
  কেছাণ্ডাৰ আচৰিত হ"ল:
  - তুমি টেন কৰিলা আৰু অধিক পেশীবহুল হৈ পৰিলা!
  ভিটালিকে নিশ্চিত কৰিছে:
  - মই অনুশীলন কৰিছো!
  কেছাণ্ডাৰে নিজৰ দামী বুট আৰু কৱচ খুলিব পৰা নাছিল। তেওঁ যেন জয়ৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাসী হৈ পৰিছিল।
  তেওঁৰ তৰোৱালখন ল"ৰা ৰজাৰ তুলনাত বহুত ডাঙৰ আছিল আৰু মহান আলেকজেণ্ডাৰৰ সেনাপতিজন নিজেই বহুত ওখ আৰু গধুৰ আছিল।
  শ্বট এটাৰে আৰম্ভ হৈছিল যুঁজখন। কাছাণ্ডাৰে খৰখেদাকৈ আঘাত কৰিলে আৰু ভিটালিকে বিচ্যুত হ"ল। ল"ৰাজন টাইকোৱাণ্ডোৰ এজন মহান মাষ্টৰ যদিও তেওঁৰ তৰোৱালৰ ধাৰণাও আছিল। ইতিমধ্যে সি কেছাণ্ডাৰক হত্যা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল, যিয়ে অতি সোনকালে তেওঁক হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে বৈধ ৰজাকো মাৰি পেলাওক।
  ল"ৰাজনে কেছাণ্ড্ৰাৰ সতৰ্কতাক লুকুৱাই ৰাখিলে, কেৱল ব্যায়াম কৰা বুলি ভাও ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত লৈ গ"ল আৰু কেনেকৈ জপিয়াই পৰিল। আৰু ভিটালি আকুলভৰ চোকা তৰোৱালে তেওঁৰ সমকক্ষক পোনে পোনে ডিঙিত বিন্ধিলে। কেছাণ্ডাৰক আঘাত কৰা হ"ল, লৰচৰ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত ভাঙি পৰিল, ডিঙিৰ পৰা ৰঙা তেজৰ ফোয়াৰা এটা ওলাই আহিল।
  ল"ৰাটোৱে আনন্দত ঘোষণা কৰিলে:
  - সৰ্বোচ্চ ৱিজিয়াৰৰ মৃত্যু হৈছে, এতিয়া মই শাসন কৰিম!
  কেছাণ্ড্ৰাক লৈ যোৱা হ"ল। ৰাজ্যৰ দ্বিতীয়জন ব্যক্তিৰ বাবে যি সন্মান পাবলগীয়া আছিল, সেই সন্মানেৰে তেওঁক সমাধিস্থ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে ভিটালিকে। বাইদেউ, Cassander , এনে লাগে, আলেকজেণ্ডাৰ চতুৰ্থৰ মাতৃক হত্যা কৰিলে? বাৰু , তাৰ বাবেই পাইছো!
  ভিটালিকে শিলৰ মজিয়াত নিজৰ শিশুসুলভ, কিন্তু শক্তিশালী আৰু চঞ্চল ভৰি দুখনৰ কেইবাটাও ধুনীয়া ছাপ এৰি থৈ গৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁ গাইছিল:
  আৰু যদিও ঢালি দিব লাগে
  ধুমুহাময় তেজৰ এক উগ্ৰ ধাৰা যুদ্ধত ...
  তৰোৱাল, কাঁড়েৰে জীৱনৰ সূতা ভাঙিব,
  আমি চিৰদিনৰ বাবে প্ৰেমক বিশ্বাসঘাতকতা নকৰো!
  
  MUTANT AS RAPES ইতিহাস
  ANNOTATION
  মিউটেজেনৰ আকস্মিকভাৱে লিক হোৱাৰ ফলত এজন জাৰ্মান পাইলটে চেহেৰাত কিশোৰৰ সৈতে মিল খায় আৰু মহাশক্তি লাভ কৰে । তদুপৰি তেওঁলোক ইমানেই শক্তিশালী যে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সমগ্ৰ গতিপথ সলনি হৈ আছে!
  . অধ্যায় নং ১
  ১৯৪৩ চনৰ জানুৱাৰী মাহত জাৰ্মানসকলৰ মাজত এজন মিউটেণ্ট এছ আবিৰ্ভাৱ হয়। যুৱকজনে মডিফিকেচনৰ সন্মুখীন হৈ মহাশক্তিও লাভ কৰে ৷ প্ৰথমতে তেওঁ ফ্ৰণ্টৰ ভূমধ্যসাগৰীয় খণ্ডত ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানসকলৰ সৈতে যুঁজিছিল। তেওঁ দুশখন বিমান গুলীয়াই পেলোৱা প্ৰথমজন লুফ্টৱাফে পাইলট হিচাপে পৰিগণিত হয় - ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে।
  তিনিশখন বিমান গুলীয়াই পেলোৱাৰ পিছত তেওঁ তৃতীয় ৰাইখত সোণ আৰু হীৰাত ক্ৰছ অৱ মিলিটাৰী মেৰিট লাভ কৰা প্ৰথমজন ব্যক্তি আছিল। তাৰ পিছত তেওঁক ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্টলৈ বদলি কৰা হয়।
  তাত তেওঁ কুৰ্স্কৰ মহাকাব্যিক যুদ্ধত অংশ লৈছিল। শ্যামলা ল"ৰাৰ দৰে দেখা, গোঁফ আৰু দাড়িও নথকা, প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া কিশোৰৰ দৰে দেখা এজন মিউটেণ্ট যুৱক এই মুহূৰ্তলৈকে অবিশ্বাস্যভাৱে শক্তিশালী এয়াৰ ফাইটাৰ হৈ পৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে তেওঁৰ ভিতৰত সোমাব নোৱাৰিলে, আৰু তেওঁ নিজেই স্বজ্ঞাতভাৱে শত্ৰুৰ বিমানৰ সঞ্চয় অনুভৱ কৰিলে।
  তেওঁৰ ক্ষমতা আৰু সঠিকতা দুয়োটা অলৌকিক হৈ পৰিল। আৰু তেওঁ ইমানেই বিখ্যাতভাৱে ছোভিয়েট বিমানক ন"ক আউট কৰিছিল যে তেওঁক বগা চয়তান আৰু তেওঁক ডাকনাম দিয়া হৈছিল, জুইৰ দৰে ভয় খাই।
  তদুপৰি তেওঁ লাভ কৰিছিল এখন অনন্য পৰীক্ষামূলক যুঁজাৰু বিমান এম ই-৩০৯, য"ত একেলগে সাতটা গুলীচালনাৰ বিন্দু আছিল - তিনিটা এয়াৰগান আৰু চাৰিটা মেচিনগান, আৰু কোনেও তেওঁক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে।
  মিউটেচনৰ পৰা ৰক্ষা পোৱা উলফ নামৰ ল"ৰা এটাই দ্ৰুতগতিত একাউণ্ট লাভ কৰিছিল। আৰু কুৰ্স্ক বাল্জৰ দুমাহত প্ৰায় পাঁচশ বিমান গুলীয়াই পেলালে। আৰু আন জাৰ্মান পাইলটসকলেও তেওঁৰ পিছে পিছে নিজকে টানি লৈ গ"ল। নাজীসকলে বতাহত শ্ৰেষ্ঠত্ব বজাই ৰাখিছিল। আৰু স্থলভাগত পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। সঁচা, কোনো জয় নাছিল। নাজীসকলে নিজৰ মূল লাইনলৈ আঁতৰি গ"ল, আৰু তাতেই নিজকে শিপাই গ"ল। সন্মুখৰ লাইনটো সুস্থিৰ আছিল।
  বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ ইউ এছ এছ আৰৰ লোকচান বেছি আছিল। বাইদেউ মিত্ৰশক্তিয়েও চিচিলিত অৱতৰণ পিছুৱাই দিলে। যুদ্ধ মহাদেশখনলৈ স্থানান্তৰিত কৰিবলৈ ভয় খাইছিল। হয়, আৰু উলফ ৰমেলে, সেইটোৱেই আছিল মিউটেণ্ট পাইলটৰ নাম, তেওঁলোকৰ মনত ভয় কঢ়িয়াই আনিছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও উলফে ভূমধ্যসাগৰীয় উৰণ কেৰিয়াৰত মণ্টগোমাৰীৰ সৈতে নিজেই এখন বিমান গুলীয়াই পেলাবলৈ সক্ষম হয়। আটাইতকৈ প্ৰতিভাৱান ইংৰাজ সেনাপতিজনৰ মৃত্যু হয়। আৰু ইয়াৰ বাবেই ব্ৰিটিছে চিচিলিত অৱতৰণ পিছুৱাই দিলে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে ইয়াক একেবাৰে পৰিত্যাগ কৰিলে। হয়, আৰু ইউৰোপত বগাই যোৱাতকৈ জাপানক পৰাস্ত কৰাৰ প্ৰতিও ৰুজভেল্টৰ আগ্ৰহ বেছি আছিল।
  গতিকে উলফ ৰমেলে সফলতাৰে যুদ্ধ কৰি অতি আনন্দৰে ছোভিয়েট বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলায়। সি অকলশৰীয়াকৈ মিউটেণ্ট নহয়।
  থাৰ্ড ৰাইচ আৰু ইয়াৰ কাৰখানাসমূহৰ ওপৰত বোমাবৰ্ষণ হ্ৰাস কৰা। ইয়াৰ ফলত জাৰ্মানসকলে ১৯৪৩ চনৰ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰাই অধিক শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু কৱচৰ সৈতে এই শৃংখলাত নতুন টেংক "পেন্থাৰ" -২ উৎক্ষেপণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। টেংকটোৰ কপালৰ সুৰক্ষা ভাল আছিল: হালত ১০০ মিলিমিটাৰ, আৰু টাৰেটৰ কপালত ১২০ মিলিমিটাৰ। আৰু কাষবোৰ ৬০ মিলিমিটাৰ। আৰু সকলো হেলনীয়া হৈ আছে। সেইটোৱে "পেন্থাৰ" -২ক ছোভিয়েট সৰু বন্দুকৰ আঘাত ৰাখিবলৈ অনুমতি দিলে। প্লাছ ই আৰু ৭১ ই এলত ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুক, অতি শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত গুলীচালনা কৰা, ছোভিয়েট বাহনসমূহক বহু দূৰৰ পৰা বিন্ধিব পৰা। একে সময়তে পেন্থাৰ-২ৰ ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন বেয়া নাছিল। ৫৩ টন ওজনৰ তাইৰ ইঞ্জিন আছিল ৯০০ হৰ্চপাৱাৰ। গতিকে, তাই ছোভিয়েট চৌত্ৰিশতকৈ বেয়াকৈ আগবাঢ়িব নোৱাৰিলে। ইয়াৰ উপৰিও "টাইগাৰ" -২ য়ে আগতেই গণ উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  জাৰ্মানীয়ে জাপ"ৰ"ঝেইৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ বক্সাইটৰ আৱৰ্জনাৰ স্থান নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিছিল আৰু সেয়েহে তেওঁলোকৰ টেংকবোৰত ভাল মানৰ কৱচ আছিল।
  শৰৎকালত ছোভিয়েট সৈন্যই ইউক্ৰেইন আৰু কেন্দ্ৰত আগবাঢ়ি যাবলৈ বিফল চেষ্টা কৰিছিল।
  উলফ ৰমেলে পাঁচশখন ছোভিয়েট বিমানৰ বাবে নতুন বঁটা লাভ কৰে: সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ। আৰু সাতশ পঞ্চাশখন বিমানৰ বাবে প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ এক অনন্য বঁটা। আৰু হাজাৰখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানৰ বাবে হিটলাৰে ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ ষ্টাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছৰ বিশেষ বঁটাৰ অনুমোদন জনায়।
  আৰু যেতিয়া নৱবৰ্ষৰ ভিতৰত মিউটেণ্ট পাইলটজনে ডেৰ হাজাৰ তললৈ নমাই দিয়া বিমান অতিক্ৰম কৰিলে, তেতিয়া তেওঁ আন এটা বঁটা লাভ কৰিলে - সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ ষ্টাৰ।
  আৰু সেইবাবেই একাউণ্টবোৰ সক্ৰিয়ভাৱে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল, যেন সাধুকথাত।
  উলফ ৰমেল এটা পৰিঘটনা হৈ পৰিল যিটোক আন লুফ্টৱাফে পাইলটসকলে উচ্চ দৃষ্টিৰে চাইছিল।
  জানুৱাৰী মাহত লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত ৰঙা সেনাই আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি পেলাব নোৱাৰিলে। আৰু ইউক্ৰেইনত ছোভিয়েট সৈন্য সফল নহ"ল। তদুপৰি জাৰ্মান টেংকো বৃহৎ পৰিমাণে উৎপাদন কৰা হৈছিল। আৰু বিশেষকৈ "পেন্থাৰ", ডিফেন্সত ই বহুত ভাল আছিল।
  দুমাহৰ ভিতৰতে উলফ ৰমেলে তেওঁৰ পাঁচশৰো অধিক ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলায়।
  আৰু প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ ষ্টাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰিছিল।
  তেওঁৰ এই কাৰ্য্যই আন পাইলট আৰু পাইলটসকলক অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল। বিশেষকৈ পাইলট আদালা আৰু আগাটা দেখা দিলে, যিয়েও ছোভিয়েট বিমানক গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে গ"ল দিলে।
  শীতকাল পাৰ হৈ গ"ল। জাৰ্মানীয়ে নতুন আক্ৰমণৰ বাবে শক্তি গঢ়ি তুলিছিল। তেওঁলোকে ছোভিয়েট বাহনতকৈ উন্নত এখন নিখুঁত স্ক্ৰু মাল্টি ৰ"ল আক্ৰমণাত্মক যুঁজাৰু বিমান টিএ-১৫২ পাইছিল। আৰু জেট বিমান।
  গতিকে ষ্টেলিনে ইয়াৰ সৈতে বিশেষভাৱে মোকাবিলা কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। এতিয়ালৈকে ফ্ৰণ্ট লাইন আছিল তেৰচল্লিশৰ গ্ৰীষ্মকালৰ দৰেই।
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে আক্ৰমণৰ বাবে বাহিনী জমা কৰি আছিল। "পেন্থাৰ" -২ ৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছিল, আৰু তেওঁলোকে নিৰ্ণায়ক আক্ৰমণ চলাব পাৰিছিল।
  হিটলাৰে সঁচাকৈয়ে এই কথাৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল।
  ইফালে ষ্টেলিনে চাৰ্চিল আৰু ৰুজভেল্টৰ লগত আলোচনা কৰি আছিল। তেওঁলোকে ঘোষণা কৰিলে যে ফ্ৰান্সত অৱতৰণ কৰাটো অসম্ভৱ আৰু ইয়াৰ কোনো যুক্তি নাই। অসাৰ হৈহে সৈনিকৰ মৃত্যু হ"ব।
  যেনে, জাৰ্মানসকল এতিয়াও শক্তিশালী। লেণ্ড-লীজৰ মূল্যতো অসুবিধাৰ সৃষ্টি হৈছিল। হিটলাৰে ইহুদীসকলৰ প্ৰতি নিজৰ নীতি কিছু কোমল কৰি দিলে, আৰু ইংগিত দিলে যে পশ্চিমীয়া দেশসমূহে তেওঁৰ সৈতে শান্তি স্থাপন কৰি সহায় কৰিলে তেওঁ যিহুদী বিৰোধীতাক সম্পূৰ্ণৰূপে পৰিত্যাগ কৰিব পাৰিব।
  ষ্টেলিনে বুজি পাইছিল যে তেওঁৰ অৱস্থা কঠিন। দেশখন ক্লান্ত আৰু অতিমাত্ৰা মানসিক চাপত পৰিছে। জাৰ্মানীয়ে শীতকালত পৰাজয়ৰ প্ৰতিহত কৰিছিল আৰু বসন্ত আৰু গ্ৰীষ্মৰ শেষৰ ফালে তেওঁলোকে নিজৰ জয় লাভ কৰিব পাৰে। গতিকে তেওঁলোকৰ লগত হস্তক্ষেপ নকৰাই ভাল।
  নতুন কৌশলৰ আশা অৱশ্যে আছিল। টেংক টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২। কিন্তু তেওঁলোক অৱশ্যে "পেন্থাৰ" -২ আৰু "টাইগাৰ" -২ৰ দৰে শক্তিশালী নহয়। হয়, আই এছ-২ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, প্ৰজেক্টাইলৰ মানদণ্ড আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ ক্ষেত্ৰত কম। মাথোঁ নতুন টেংকবোৰ পুৰণি টেংকবোৰতকৈ অন্ততঃ কিবা এটা ভাল। বিশেষকৈ টি-৩৪-৭৬, যিয়ে "টাইগাৰ" -২ক কাষলৈও ভেদ কৰিব নোৱাৰিলে।
  ষ্টেলিনে ওচৰৰ বৃত্তটো গোটাই ল"লে। বাংকাৰটো ক্ৰেমলিনৰ মাটিৰ তলত আছিল।
  এতিয়ালৈকে জাৰ্মানীয়ে মস্কোত সক্ৰিয়ভাৱে বোমা বিস্ফোৰণ কৰা নাই। কিন্তু তেওঁলোকৰ হাতত আছিল এফ এ এৰ ক্ষেপণাস্ত্ৰ বিকশিত হৈ আছিল, আৰু অৱশ্যেই ভয়ংকৰ জেট বোমাৰু বিমান আছিল যাৰ বিৰুদ্ধে ইউ এছ এছ আৰৰ বিমান আৰু বিমান প্ৰতিৰক্ষা এতিয়াও শক্তিহীন আছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও নাজীয়ে ইতিমধ্যে এই ছিৰিজত নতুন বিমান লাভ কৰিছে। আৰু টি এ-১৫২ যিয়ে দুটনলৈকে বোমা কঢ়িয়াব পাৰে। আৰু ইউ-২৮৮ বোমাৰু বিমানখনে ইতিমধ্যে ছয় টন পৰ্যন্ত আৰু অধিক দূৰত্ব আৰু গতিৰে কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছে, আৰু প্ৰতিৰক্ষামূলক অস্ত্ৰ। আৰু এইবোৰেই ধাৰাবাহিকখনৰ। আৰু বিকাশ ঘটিছে। এইখন মূলতঃ চাৰি ইঞ্জিনৰ ইউ-৪৮৮, যাৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত সাতশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত, যিটো বোমাৰু বিমানৰ বাবে অতি বেছি, আৰু ই দহ টন পৰ্যন্ত ওজন কঢ়িয়াব পাৰে। আৰু তাতোকৈ ভয়ংকৰ ছয় ইঞ্জিনৰ টি এ-৪০০। তেওঁলোকে আৰু বোমা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল, আৰু তেৰটা এয়াৰ গানেৰে সুৰক্ষিত আছিল। প্লাছ, ইয়াত জেট ইঞ্জিনও থাকিব পাৰে।
  গতিকে ৰাজধানীখন যে বেছি দিন শান্ত হৈ নাথাকিব সেয়া বুজা যায়। জাৰ্মানীয়ে এম পি-৪৪ এছাল্ট ৰাইফলও নিক্ষেপ কৰিছিল, যিটো সেই সময়ত বিশ্বৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ আছিল। আৰু তেওঁলোকৰ ইতিমধ্যে টেংক আছিল, ই ছিৰিজ বাটত আছিল, যাৰ কোনো সমান নাছিল।
  গতিকে এইটো স্পষ্ট যে ইউ এছ এছ আৰ এই যুদ্ধত ভালদৰে পৰাস্ত হ"ব পাৰে। তদুপৰি সমগ্ৰ ইউৰোপে হিটলাৰৰ বাবে কাম কৰিছিল। আৰু বিদেশীক পদাতিক বাহিনীত নিযুক্তি দিয়া হৈছিল, আৰু কাৰখানাত, ইত্যাদি ইত্যাদি। মানৱ সম্পদৰ ক্ষেত্ৰত দখল কৰা ভূখণ্ডৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি তৃতীয় ৰাইচৰ যথেষ্ট সুবিধা আছে। আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ মানদণ্ড হয়তো তাতোকৈ বেছি।
  যদিও ME-262 এতিয়াও নিখুঁত হোৱা নাই আৰু ইয়াক উৎপাদনত মুকলি কৰিবলৈ এতিয়াও সোনকালে। কিন্তু ইতিমধ্যে ছিৰিজত থকা টি এ-১৫২ আৰু এম ই-৩০৯ আছে, আৰু ভালদৰে যুঁজিছে। তেওঁলোকৰ গতি আৰু অস্ত্ৰ দুয়োটা নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম ৰূপত আছে। সঁচা, গাড়ীবোৰৰ ওজন বহুত, যাৰ ফলত কাৰ্য্যপন্থাৰ ক্ষমতাত প্ৰভাৱ পৰে। কিন্তু শক্তিশালী অস্ত্ৰই আপোনাক এবাৰতে গুলীয়াই পেলাবলৈ অনুমতি দিয়ে আৰু ডুব যোৱাৰ সময়ত গতি নোহোৱা হৈ যায় যেতিয়া উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াক ঠেংত আহে। আৰু উলম্ব কৌশলত জাৰ্মান বিমান শক্তিশালী আৰু গতি বেছি।
  ইয়াকোভলেভে ষ্টেলিনক ইয়াক-৩ৰ বিষয়ে অৱগত কৰে, যিটো য়াক-৯তকৈ লঘু আৰু অধিক পৰিচালনাযোগ্য, বিকাশৰ কাম চলি আছে।
  আলেকজেণ্ডাৰ চুভ"ৰভৰ প্ৰতিকৃতিখন চাই ষ্টেলিনে এই কথা শুনিলে। জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ এই সেনাপতি আছিল অনন্য, আৰু প্ৰায় সত্তৰ বছৰ জীয়াই আছিল, অজেয়। যদিও তেওঁক বৃহৎ সেনাবাহিনী দিয়া হোৱা নাছিল। আৰু ফৰাচীসকলৰ ওপৰত আটাইতকৈ জোৰেৰে জয়লাভ কৰি ৰাছিয়াক এক ইঞ্চিও মাটিও আনিব পৰা নাছিল। কিন্তু তেওঁ জয়ী হ"ব জানিছিল, সংখ্যাত হাৰ মানিছিল।
  এতিয়া জাৰ্মানসকলে প্ৰায় সমগ্ৰ ইউৰোপৰ পৰা লিজিয়ন গঠন কৰিবলৈ ধৰিলে। হিটলাৰে ইহুদীসকলৰ বিৰুদ্ধে হোৱা আতংক বন্ধ কৰি দিলে আৰু আনকি তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ পৰা স্বেচ্ছাসেৱকৰ বেটেলিয়নো নিয়োগ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  পোলেণ্ডৰ মুক্তি সেনাবাহিনীও আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, পোলেণ্ডৰ সেনাৰ প্ৰতি ভাৰসাম্য হিচাপে।
  ফৰাচী, ডাচ, বেলজিয়াম, ডেনমাৰ্ক আৰু অন্যান্য ইউৰোপীয়সকলক তৃতীয় ৰাইখত বিশেষকৈ এছ এছ ইউনিটত নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। বেলাৰুছ আৰু ইউক্ৰেইন দুয়োটা বিভাগেই ইউ এছ এছ আৰত আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। যুদ্ধ আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে জাৰ্মানসকল অধিক চতুৰ আৰু নমনীয় হৈ পৰিল। আৰু এতিয়া বেলাৰুছত এটা কেন্দ্ৰীয় ৰাডা আছিল, আৰু পক্ষপাতীসকলৰ বিৰুদ্ধে স্থানীয় বাহিনী ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আনুষ্ঠানিকভাৱে বেলাৰুছে স্বায়ত্তশাসন লাভ কৰিলে আৰু আত্মশাসনৰ আভাস দেখা গ"ল। ঠিক ইউক্ৰেইনৰ দৰেই। য'ত বান্দেৰাক কাৰাগাৰৰ পৰা মুকলি কৰি দিয়া হৈছিল ৷ আৰু নতুন নতুন জাতীয়তাবাদী বিভাজন গঢ় লৈ উঠিবলৈ ধৰিলে।
  গতিকে জনশক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ইউ এছ এছ আৰৰ কোনো সুবিধা নাছিল। আৰু কৌশল হিচাপে সুবিধাটো জাৰ্মানসকলৰ হাতলৈ গ"ল।
  ষ্টেলিনে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - Yak-3 নিৰ্মাণৰ বাবে বৃহৎ পৰিমাণৰ উচ্চমানৰ ডুৰালুমিনৰ প্ৰয়োজন হয়। আৰু আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ পৰা ইয়াৰ যোগান তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পাইছে। আৰু মিত্ৰশক্তিয়ে ইতিমধ্যে নিৰ্লজ্জভাৱে দাবী জনাইছে যে আমি ইয়াৰ বাবে সোণেৰে ধন দিওঁ!
  ইয়াকোভলেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, আনহাতে Yak-9 মূল যুঁজাৰু বিমান হৈয়েই আছে! আৰু ইয়াৰ মুক্তি বৃদ্ধি কৰা উচিত!
  ইল্যুছিনে ক"লে:
  - চল্লিশখন যুঁজাৰু বিমানকে ধৰি প্ৰতিদিনে বিমানৰ উৎপাদন এশটা হ"ল। কিন্তু তেওঁলোকৰ গুণগত মান হ্ৰাস পাইছে। বহু গাড়ীৰ ওজন আদৰ্শগত গাড়ীতকৈ তিনিশ, চাৰিশ কিলোগ্ৰাম গধুৰ, আৰু ইয়াৰ বাবেই জাৰ্মানসকলৰ হাতত আনকি কৌশলগতভাৱেও হেৰুৱাই পেলায়!
  এয়াৰ কমাণ্ডাৰে মাত দিলে।
  - আমাৰ কেৱল বিমান যুদ্ধত লোকচানৰ এটা বিপৰ্যয়জনক অনুপাত আছে - জাৰ্মানীৰ সপক্ষে এটাৰ পৰা দহলৈ। আৰু পাইলটসকলৰ প্ৰশিক্ষণ বেয়া। মিত্ৰশক্তিয়ে বিমান পৰিবহণৰ গেছলিন যোগান ধৰা বন্ধ কৰি দিলে, আৰু তেওঁলোকৰ নিজৰ গেছলিন যথেষ্ট নাই। আৰু ছোভিয়েট গাড়ীৰ গুণগত মানৰ কোনো পাৰ্থক্য নাই। প্লাছ, জাৰ্মানসকলৰ হাতত উৎকৃষ্ট এছৰ এটা গোটেই তাৰকাৰাজ্য আছে। মহিলা পাইলটৰো আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, আলবিনা আৰু আলভিনা নামৰ দুজন নতুন তাৰকাই ইতিমধ্যে ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰিছে, তিনিশতাধিক বিমান গুলীয়াই পেলাইছে।
  আৰু এইটো কম সময়ৰ ভিতৰতে!
  ষ্টেলিনে মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - পহু একমাত্ৰ পাইলট-টাৰ্মিনেটৰ নহয়!
  সেনাপতিজনে মাত দিলে।
  - যদি মাত্ৰ এটা!
  উচ্চতম সেনাধ্যক্ষই সুধিলে-
  - আৰু জুকোভে কি ক'ব?
  ইউ এছ এছ আৰৰ মাৰ্শ্বালে নিস্তেজ দৃষ্টিৰে উত্তৰ দিয়ে:
  আমাক নতুন অস্ত্ৰৰ প্ৰয়োজন। টেংক টি-৩৪-৮৫ যথেষ্ট শক্তিশালী নহয়। তেওঁৰ বন্দুকটোৱে এতিয়াও কপালত থকা পেন্থাৰ-২, বা টাইগাৰ-২ৰ ভিতৰতো সোমাই নাযায়। জাৰ্মানসকলে অধিক উন্নত "পেন্থাৰ" -৩ প্ৰস্তুত কৰিছিল, যাৰ ওজন কম আৰু অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে "টাইগাৰ" -২ ৰিজাৰ্ভেচন থাকিব লাগে। এনে এটা টেংক যদি উৎপাদনত সোমাই যায় তেন্তে আমি সম্পূৰ্ণৰূপে আপ্লুত হৈ পৰিম!
  ষ্টেলিনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰু আই এছ-২ কেনেকুৱা?
  জুকোভে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - টাৱাৰৰ ফ্ৰন্টাল কৱচ যথেষ্ট দুৰ্বল। আনকি এটা সাধাৰণ "পেন্থাৰ"ইও ইয়াক এক কিলোমিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা সহজেই লৈ যায়, আৰু তাতোকৈ আগুৱাই লৈ যায় এটা আণ্ডাৰবেৰেল প্ৰজেক্টাইলৰ সহায়ত!
  ছুপ্ৰিমে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু তেওঁৰ কপালৰ কৱচ ১৬০ মিলিমিটাৰত কিয় নিৰ্মাণ কৰা নহ"ল?
  জুকোভে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - কাৰণ এটা শক্তিশালী বন্দুক ইতিমধ্যে গধুৰ। আৰু ট্ৰেন্সমিছনটো মাত্ৰ জাম হৈ যাব।
  আমি এইটো পৰিত্যাগ কৰি কপালত ১০০ মিলিমিটাৰত সীমাবদ্ধ থাকিবলৈ বাধ্য হৈছিলো।
  ষ্টেলিনে হাঁহি এটা মাৰি অদয়ালু যেন লাগিল। তাৰ পাছত তেওঁ সুধিলে:
  - আৰু যদি আপুনি আই এছ-২ত কাষৰ কৱচ নব্বৈ মিলিমিটাৰৰ পৰা পঞ্চাশলৈ হ্ৰাস কৰে, আৰু ইয়াৰ বাবে কপালখন শক্তিশালী কৰে?
  জুকভে মাত দিলে।
  - ই যথেষ্ট সম্ভৱ কমৰেড ষ্টেলিন। কিন্তু নতুন টাৱাৰ এটা গঢ়ি তুলি উৎপাদনত লগাবলৈ সময় লাগে!
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে মন্তব্য কৰে যে:
  - এই ক্ষেত্ৰত জাৰ্মান আইএছ-২ টাৱাৰটো bazooka আৰু faustpatron, আৰু লাইটাৰ বন্দুকৰ কাষত বিন্ধিব পাৰিব। গতিকে ই এটা বিতৰ্কিত কথা!
  ছুপ্ৰিমে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - য'তেই পেলাব, য'তেই এটা কুটিল!
  ইয়াকোভলেভে মন্তব্য কৰিছে:
  - আমি জেট বিমান বিকশিত কৰা উচিত! ইতিমধ্যে জাৰ্মানীৰ হাতত আকাশত যুদ্ধ কৰি থকা এম ই-২৬২ বিমান আছে। সঁচাকৈয়ে সেইবোৰ বৰ ফলপ্ৰসূ নহয়, কিন্তু সময় পাৰ হৈ যায় আৰু নাজীসকলৰ হয়তো ইয়াতকৈ ভাল কিবা এটা থাকিব।
  বেৰিয়াই মাত দি ক"লে:
  - শেহতীয়া তথ্য অনুসৰি জাৰ্মানীয়ে জেট যুঁজাৰু বিমান এম ই-১১০০ প্ৰস্তুত কৰি আছে, যিয়ে এই শৰৎকালৰ পৰাই আকাশলৈ উৰা মাৰিব পাৰে। ইয়াৰ কিছুমান মৌলিক ধাৰণা আছে। আৰু ME-262 X খনো বিকশিত কৰা হৈছে, যিটো পূৰ্বৰ মডেলতকৈ অধিক শক্তিশালী আৰু ভাল হ"ব লাগে আৰু যুদ্ধত ব্যৱহাৰৰ বাবে সাজু হ"ব লাগে।
  ষ্টেলিনে সুধিলে:
  - সবিশেষ কি কি?
  আভ্যন্তৰীণ পৰিক্ৰমা বিভাগৰ জনসাধাৰণে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে।
  - সেইবোৰ গোপন আৰু আমি কাম কৰি আছো! কিন্তু উৰাবাতৰি অনুসৰি এম ই-২৬২ৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ১১০০ কিলোমিটাৰৰ ওপৰত হ"ব লাগে।
  ষ্টেলিনৰ দলটোৱে আচৰিত হৈ হুইচেল মাৰিলে।
  চুপ্ৰিমে মাত দিলে।
  - ৱাঃ! তেতিয়া আমি নিশ্চয় খান! আৰু মলটভে কি ক"ব?
  পিপলছ কমিছনাৰ ফৰ ফৰেইন এফেয়াৰ্ছে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে।
  - পশ্চিমীয়া মিত্ৰশক্তিয়ে যুদ্ধৰ ব্ৰেক লগাই দিলে। আনুষ্ঠানিকভাৱে যেন এতিয়াও যুঁজি আছে, কিন্তু আচলতে তেওঁলোকে শত্ৰুতা চলোৱা নাই। জাৰ্মানীয়েও চাবমেৰিনৰ উৎপাদন বন্ধ কৰি দিছিল, আৰু টেংক আৰু বিমানৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিছিল। ইয়াৰ উপৰিও এফ এ এ মিছাইলৰ পৰিৱৰ্তে কাৰখানাসমূহে শেহতীয়া জেট বোমাৰু বিমান উৎপাদন কৰিব। আৰু ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল আমাৰ ওপৰত কৰুণা নোহোৱাকৈ বোমা বিস্ফোৰণ কৰা হ"ব। আমি তুচ্ছভাৱে জেট বিমানৰ লগত খোজ মিলাব নোৱাৰিম!
  ষ্টেলিনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বেয়া হৈছে! গতিকে, সহায় ক"তো পোৱা নাযায়!
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে উত্তৰ দিলে:
  - ৰাছিয়াৰ মাত্ৰ দুটা মিত্ৰ দেশ আছে: সেনা আৰু নৌসেনা!
  উচ্চতম সেনাধ্যক্ষই মাত দিলে।
  - হয় সঁচা! অৱশ্যে বৰ ভাল নহয় ছাৰ আলেকজেণ্ডাৰ থাৰ্ডে এই কথা কৈছিল!
  বেৰিয়াই মন্তব্য কৰিলে:
  - তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰ ছাৰ যদি বেছি দিন জীয়াই থাকিলহেঁতেন তেন্তে তেওঁ হয়তো মহান হ"লহেঁতেন। জাপানৰ সৈতে যুদ্ধত তেওঁ জয়ী হ"ব পাৰিলেহেঁতেন!
  জুকোভে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - মই যদি কুৰোপাটকিন হওঁ তেন্তে জাপানীক পৰাস্ত কৰিলোহেঁতেন। আৰু মোক একোৱেই বাধা নিদিলেহেঁতেন!
  ষ্টেলিনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আজে বাজে কথা কোৱা বন্ধ কৰক! আমি ইয়াত এআই বুজি নাপাওঁ! আমি আমাৰ দেশক বচাব লাগিব। অতি সোনকালে হিটলাৰে আমাৰ সকলো শক্তিৰে ভৰিৰে গচকিব, আৰু নিজকে অলপো দেখুৱাব নোৱাৰিব। আৰু আমাক সুনিৰ্দিষ্ট ধাৰণা লাগে!
  এজন মহান কৌশলবিদ হিচাপে পৰিচিত মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - ডিফেন্সৰ ওপৰত গভীৰতাৰে বাজি লওঁ আহক। আমাক টেংক বিৰোধীকে ধৰি যিমান পাৰি সিমান বন্দুক লাগে। তেওঁলোকৰ মুক্তিৰ সৈতে আমি কেনে আছো?
  নিকোলাই ভ"জনেচেনস্কিয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - বহুত ভাল! সামৰিক বাহিনীৰ প্ৰয়োজন অনুসৰি আমি আৰ্টিলাৰী মুকলি কৰি দিওঁ। কিন্তু ইয়াৰ মূল্য আৰু নাই, বন্দুকৰ দলৰ বাবে পৰ্যাপ্ত মানুহ নাথাকিব!
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাক আৰু প্ৰয়োজন, বিশেষকৈ বিমান বিৰোধী বন্দুক। পিছৰটো বিমানৰ বিৰুদ্ধে আৰু স্থল লক্ষ্যৰ বিৰুদ্ধে দুয়োটাতে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি!
  ষ্টেলিনে ধূসৰ হৈ পৰা মূৰটো মাত দিলে:
  - আমি আৰু ১০০ মিমি বিমান বিৰোধী বন্দুক উৎপাদন কৰিব লাগিব। তেওঁলোকে পেন্থাৰ-২ক মুখামুখিকৈ, আনকি টাইগাৰ-২ৰ পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জতো ভেদ কৰিব পাৰে, আৰু একে সময়তে অনুপ্ৰৱেশকাৰী জাৰ্মান বিমানকো গুলীয়াই পেলাব পাৰে।
  Voznesensky লক্ষ্য কৰিছে:
  - ১০০ মিলিমিটাৰ কামানৰ বাবে এতিয়াও সঠিক প্ৰজেক্টাইল বনাব লাগিব। আৰু সেইবাবেই চৌত্ৰিশটা চেছিছৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ ধাৰণাও আছে। SU-100 বনাওক, যিটো T-34-85তকৈ নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ হ"ব, কিন্তু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত বহুত বেছি শক্তিশালী।
  সুপ্ৰিম কমাণ্ডাৰে সন্তুষ্টিৰে মাত দিলে।
  - বাৰু, তুমি Voznesensky আৰু মূৰ! এতিয়া গান গাই যাওক!
  আৰু ভিৰটোৱে কোৰাছত গাইছিল:
  বিস্ময়কৰ গৃহভূমিৰ বিশালতাত,
  যুদ্ধ এবং শ্ৰম মধ্যে Tempered...
  আমি এটা আনন্দময় গীত ৰচনা কৰিলোঁ
  এজন মহান বন্ধু আৰু নেতাৰ বিষয়ে!
  
  ষ্টেলিন হৈছে যুদ্ধৰ গৌৰৱ,
  স্টেলিন যৌৱনৰ উৰণ...
  গীতৰ সৈতে যুঁজি জয়ী হোৱা,
  আমাৰ মানুহে ষ্টেলিনক অনুসৰণ কৰিছে!
  
  গীতৰ সৈতে যুঁজি জয়ী হোৱা,
  আমাৰ মানুহে ষ্টেলিনক অনুসৰণ কৰিছে!
  বাৰু, ৰঙা সাম্ৰাজ্যৰ ফালৰ পৰাই এই আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ বাহিনী গোট খাইছে। কিন্তু আনফালে হিটলাৰে আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতি চলাইছে। জাৰ্মানীত অস্ত্ৰ উৎপাদন বৃদ্ধি পাইছে। "পেন্থাৰ"-২ টাৰেটৰ কপালত ভালদৰে সুৰক্ষিত হৈ পৰিছে, কোণত ১৫০ মিলিমিটাৰ বন্দুকৰ মেণ্টলেট, আৰু ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১০০ মিলিমিটাৰ হাল কপালৰ বাবে। এইটো মাত্ৰ ইমানেই যে টি-৩৪-৮৫ য়ে জাৰ্মান গাড়ীখনৰ কপালত বিন্ধিব নোৱাৰে। কিন্তু তাই সাড়ে তিনি কিলোমিটাৰৰ পৰা ভাঙিব পাৰে।
  এইদৰে "পেন্থাৰ"-২ মূল টেংক হৈ পৰিল, আৰু ইতিমধ্যে সৰল "পেন্থাৰ" বন্ধ কৰা হৈছে। টি-৪ৰ দৰে। কিন্তু এতিয়াও সেইবোৰ উৎপাদন কৰা হৈছে যাতে উৎপাদনৰ পৰিমাণ ভাঙি নাযায়। "টাইগাৰ"ৰ দৰেই, "টাইগাৰ" মুক্তি পোৱাৰ পিছতো -২ এতিয়াও নিৰ্মাণ কৰা হৈছে।
  পেন্থাৰ-২ৰ সকলো উৎপাদন তৎক্ষণাত পুনৰ নিৰ্মাণ কৰাটো সম্ভৱ নহয়। যদিও এই টেংকটো বৰ ভাল। আৰু গতি, আৰু কৱচত, আৰু বিশেষকৈ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰত, য"ত তেওঁৰ কোনো সমকক্ষ নাই।
  মাৰ্চ মাহৰ আৰম্ভণিতে ৰাস্তাবোৰ এতিয়াও তিতি থকাৰ সময়তে জাৰ্মানীয়ে আগবাঢ়ি যোৱাৰ প্ৰথম প্ৰচেষ্টা চলাইছিল। আৰু তেওঁলোকে ভ'ৰ'শ্বিলভগ্ৰাড আৰু ক্ৰাছনোডনস্কৰ দিশত আঘাত কৰিলে । আৰু লগতে ডনেটস্ক।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বিৰতিৰ সময়ত ইউক্ৰেইনৰ এই অংশবোৰ ৰঙা সেনাই পুনৰ দখল কৰিছিল আৰু জাৰ্মানীয়ে সেইবোৰ ঘূৰাই দিবলৈ সময় নাপালে। নাজীয়ে কৌশলগত আচৰিত লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  গতিকে তেওঁলোকে ভুল তথ্য আৰম্ভ কৰিলে যে তেওঁলোকে কুৰ্স্ক বাল্জৰ ওপৰত ছোভিয়েট যুদ্ধক ঘেৰি ৰাখিব বিচাৰে। কিন্তু তেওঁলোকে বেলেগ দিশত আঘাত কৰিলে, য"ত তেওঁলোকে আশা কৰা নাছিল!
  নাজীৰ শক্তিশালী টেংকে যুদ্ধবোৰত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল আৰু টাইগাৰ-২, যাৰ বাস্তৱ কাহিনীৰ তুলনাত ১০০০ হৰ্চপাৱাৰৰ অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিন আছিল, অৰ্থাৎ ই অধিক দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল, আৰু ভাল ব্ৰেকথ্ৰু টেংক হিচাপে কাম কৰিব পাৰিছিল।
  জাৰ্মানসকলে প্ৰথমতে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল। তেওঁলোকে ভ'ৰ'শ্বিল'ভগ্ৰাড, ক্ৰাছনোডনস্ক আৰু ডনেটস্ক দখল কৰে, কিন্তু তাৰ পিছত বৰফ গলি গ'ল আৰু জাৰ্মান গধুৰ টেংকবোৰ বোকাত শুকাই গ'ল। তথাপিও ফ্ৰিটজে সমগ্ৰ ইউক্ৰেইন সম্পূৰ্ণৰূপে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ নতুন জয়ৰ কথা ঘোষণা কৰিলে।
  ই ছিৰিজৰ প্ৰথম জাৰ্মান টেংকবোৰেও যুদ্ধত অংশ লৈছিল।বিশেষকৈ ই-১০ স্বয়ংচালিত বন্দুক। এই মেচিনটোত আছিল অতি উন্নত বৈশিষ্ট্য। প্ৰথমতে ইয়াৰ উচ্চতা আছিল মাত্ৰ ১.২ মিটাৰ। আৰু ক্ৰুজন মাত্ৰ দুজন মানুহ শুই আছে। ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছন একেলগে আৰু সিপাৰে আছিল। আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকটো নিজেই আকাৰত সৰু, কিন্তু চাৰিশ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন। আৰু দহ টনে ৮২ মিলিমিটাৰৰ ফ্ৰন্টাল কৱচটো যুক্তিসংগত হেলনীয়া হোৱাৰ বৃহৎ কোণত ৰাখিবলৈ সক্ষম হ"ল, আৰু ৫২ মিলিমিটাৰৰ কাষবোৰ, লগতে ৰোলাৰ।
  ই-১০ প্ৰায় নিখুঁত মেচিন। ঘাইপথত এশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত বেগেৰে, আৰু ৰ"কেডত সত্তৰ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত বেগেৰে খোজ কাঢ়িলে ইয়াক খুন্দা মৰাটো কঠিন, আৰু ইয়াক সহজেই ছদ্মবেশত ৰখা হয়।
  ইয়াৰ উপৰিও ইয়াক সস্তা আৰু সহজে নিৰ্মাণ কৰা হয়। বন্দুকটোৰ একমাত্ৰ অসুবিধাটো হ"ল বেৰেলৰ দৈৰ্ঘ্য, যেনে টি-৪ ৭৫ মিমি ৪৮ ই এল। কিন্তু তাই ছোভিয়েট টেংকবোৰৰ কপালত বিন্ধি দিয়ে, যদিও অলপ দূৰৰ পৰা। আৰু তাই নিজেই টি-৪৫-৮৫ৰ আঘাতবোৰ কপালত ধৰি ৰাখে, আৰু তাইক আঘাত কৰাটোও প্ৰায় অসম্ভৱ।
  আৰু আন এটা অস্বাভাৱিক ক্ৰু - এছ এছৰ দুগৰাকী পহু ছোৱালী। গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লট।
  দানৱৰ দৰে যুঁজিবলৈ সাজু। আৰু ইহঁতৰ বিশাল, ধ্বংসাত্মক শক্তি আছে।
  মাৰ্চ মাহত এতিয়াও ঠাণ্ডা আছিল যদিও ছোৱালীকেইজনীয়ে মাত্ৰ বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে যুঁজিছিল।
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ কম্বেট মাষ্টাৰ ক্লাছ দেখুৱাইছিল।
  কিন্তু অৱশ্যেই সেইবোৰৰ বিষয়ে ইমান বিশদভাৱে ক"ব নোৱাৰি। আনহাতে, ছোভিয়েট ছোৱালী-কমছমোলৰ সদস্যসকলে যুঁজি আছে।
  আৰু আধা উলংগ আৰু খালী ভৰিও। কিন্তু তেওঁলোকে নিজৰ আক্ৰমণাত্মক আৰু শীতল চৰিত্ৰ দেখুৱাইছে। ইহঁতে সঠিকভাৱে গুলী চলায়, আৰু ট্ৰিগাৰ টিপিলে বুকুৰ ৰঙা নিপল ব্যৱহাৰ কৰে। আৰু একে সময়তে তেওঁলোকে গান গায়;
  আমি প্ৰিয় পিতৃভূমিৰ কন্যা,
  ৰঙাৰ বেনাৰত ছোভিয়েটৰ দেশবোৰ!
  কমৰেড ষ্টেলিন এজন সাহসী বাজ্জ,
  কোনে গোটেই পৃথিৱীখনক সুন্দৰ কৰি তুলিব!
  
  মোৰ মাতৃভূমি আৰু মই সুখত জন্ম লৈছিলো,
  শস্য এবং বস্ত্ৰ শণ খেতি...
  এনেধৰণৰ ৰাছিয়াৰ পুত্ৰ,
  সেই মানুহজন সৰ্বশক্তিমান হ"ব!
  
  এটা ধুমুহাই বজ্ৰপাত কৰি আছে - ফেচিবাদে আমাক আক্ৰমণ কৰিছে,
  ভয়ংকৰ ট্যাংকৰ Armadas আঘাত...
  কিন্তু আপোনাৰ বিৰোধীৰ চকুত আঘাত কৰাটো ভাল,
  আমি চেমোলিনা লেপ কৰা কেঁচুৱা নহয়!
  
  ঘোঁৰাত উঠি যোৱা ফুৰাৰে মস্কোলৈ ভাঙি গ"ল,
  বগা আৰু ইস্পাতৰ পৰা যে তেওঁলোকে পিহি...
  এডলফ হিটলাৰক চয়তানক বিক্ৰী কৰি পেলালে
  তেওঁ ভাবিছিল গুলীয়ে তেওঁক ৰখাব নোৱাৰে!
  
  কমৰেড ষ্টেলিন এজন সাহসী নায়ক,
  তেখেতে হিটলাৰৰ সৈতে সংঘৰ্ষত লিপ্ত হৈছিল...
  আৰু দেখা গ"ল যে ফুহৰাৰ শীতল নহয়,
  নেতাৰ মুঠিটো তাৰ আদমৰ আপেলত আবদ্ধ হৈ পৰিল!
  
  এতিয়া ফেচিষ্টে পাতৰ দৰে কঁপিছে
  ষ্টেলিনে তেওঁক কেনেকৈ বেয়াকৈ পংগু কৰি পেলালে...
  চাৰ্কাছত হুইষ্ট বজাবলৈ তেওঁ পছন্দ কৰিব,
  বাৰু, এতিয়া এডলফ মাত্ৰ এজন টেনিং বাম!
  
  বিশ্বৰ নাজীসকলৰ দুঃস্বপ্ন ষ্টেলিনগ্ৰাড,
  যিহেতু আমাৰ ল'ৰাবোৰ শক্তিশালী হৈ পৰিছে...
  ছোভিয়েটৰ দেশৰ সৈনিকজন অতি সুখী,
  আমি সকলো বিৰোধীক শিংত চৰ মাৰিলোঁ!
  
  ছোৱালীবোৰৰ ভৰিত বাৰ্লিন ভাঙি যাব, জানো
  ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে ঘূৰি ফুৰিব...
  আমি অতি সোনকালে গ্ৰহটোত এখন স্বৰ্গ নিৰ্মাণ কৰিম,
  আৰু বৰ আনন্দ আৰু নিস্তব্ধ হ"ব!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সকলো ভাল হৈ যাব,
  ছোৱালীবোৰে হীৰাৰে এটা পোছাক লাভ কৰিব...
  কেতিয়াবা বৰ কঠিন হৈ পৰে
  কিন্তু আমি এখন প্ৰাচীন দেশ আৰু আটলাণ্টিক!
  
  ৰাছিয়াত এজন অগ্ৰগামী আৰু সেই টাইটান,
  Fatherland মধ্যে, ডায়েপার থেকে প্রতি যোদ্ধা ...
  এডলফ তুমি এজন হেৰুৱা আৰু অত্যাচাৰী,
  ছোৱালীবোৰৰ ভৰিৰ পৰা ক"লা চকু এটা পাইছা !
  
  যেতিয়া সাম্যবাদ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত থাকে,
  ঈশ্বৰৰ মাতৃৰ দৰে আৱৰণখন বিস্তাৰিত হ'ব...
  সেইটো এটা পিঞ্জৰাত থাকিব যিকোনো প্ৰতিশোধ,
  আৰু যীচু পোহৰৰ ঈশ্বৰ নাম!
  কমছমোল ছোৱালীবোৰে ইমান ধুনীয়াকৈ আৰু অনুভৱেৰে গাইছিল। অতি উৎসাহেৰে কৰিলে। আৰু মাতবোৰ বৰ ৰামধেনুৰ দৰে শুনা গৈছিল।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ মাৰাত্মক শক্তিৰে নিক্ষেপ কৰিলে, বিধ্বংসী গ্ৰেনেড।
  অগ্ৰগামীসকলেও যুঁজিছিল। যিবোৰ এতিয়াও বৰফ থকাৰ পিছতো অকলে শ্বৰ্ট পিন্ধি, দাগযুক্ত চাৰ্ট পিন্ধি, খালী ভৰিৰে আছিল।
  আৰু যদিও ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ উদং ভৰি দুখন ঠাণ্ডাৰ পৰা ৰঙা হৈ পৰিছিল, আৰু হাঁহৰ দৰে ৰঙা হৈ পৰিছিল, তথাপিও সিহঁতে সক্ৰিয়ভাৱে গতি কৰিছিল আৰু কঠোৰ যুঁজ দিছিল।
  এইবোৰ আছিল সঁচাকৈয়ে বাস্তৱিক, আক্ৰমণাত্মক আৰু অতি যুঁজাৰু ল"ৰা।
  যিয়ে গ্ৰেনেডৰ গুলী চলাই ধনুৰ ডোঙা পিছলৈ টানি মৃত্যুৰ মাৰাত্মক উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিছিল।
  আৰু একে সময়তে তেওঁলোকেও গাইছিল;
  আমার উচ্চতম রাশিয়া আলো -
  যিবোৰ দেশে পৃথিৱীখনক এটা আত্মাৰে জীৱন দিছিল!
  এই পিতৃভূমিক ইয়াতকৈ ধুনীয়া বিচাৰি পোৱাটো অসম্ভৱ,
  তাই জানে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড - পবিত্ৰ সপোন!
  
  ঘাঁহৰ যিকোনো ব্লেড আৰু যিকোনো শিশিৰৰ টোপালত,
  আৰু উষ্ণ গ্ৰীষ্মকালীন বৰষুণৰ টোপালত...
  নিয়ৰৰ টুকুৰাবোৰে হীৰাৰ লগত খেলে
  তেওঁলোকৰ মাজত যীচুৰ মুখখন আছে - প্ৰভু-নেতা!
  
  উজ্জ্বল স্বৰগৰ সৃষ্টি,
  প্ৰতিটো কুঁহিয়াৰৰ ফুলত ই সুন্দৰ।
  যিয়ে শান্তি বিচাৰে, তেওঁ ঈশ্বৰৰ বাবে পুত্ৰৰ নিচিনা,
  তেওঁৰ জীয়াই থকাটো বৰ ভাল, সকলোতে বিশ্বাস কৰক!
  
  কিন্তু সৰ্বশক্তিমানে আমাক এনে ইচ্ছা দিলে,
  যাতে প্ৰতিটো পথ বাছনি কৰিবলৈ স্বাধীন হয়,
  যাতে এজন থলুৱা যুঁজাৰুৱে নিজৰ জন্মভূমিক ভাল পায়,
  কৰ্মত ৰডক মহিমামণ্ডিত কৰিবলৈ!
  
  অৱশ্যে বাছনি ভাল নাছিল,
  আৰু এতিয়া পৃথিৱীত এটা দুষ্ট ধাৰা ঢালিছে!
  ৰাছিয়াক নৰকৰ পৰা ভৰিৰে গচকিছে ভিৰৰ টেংকে
  শিলৰ যুদ্ধত নিষ্ঠুৰ আৰু নিৰ্দয়!
  
  কিন্তু কান্ধত কান্ধে যোদ্ধাসকলে ৰেলী কৰিব -
  ছোভিয়েট অক্টোবৰৰ বেনাৰত।
  মুখবোৰে আইকনৰ পৰা কৃপা দিব,
  প্ৰভুৰ আগত তেওঁলোক আমাৰ বাবে অসাৰ নহয়!
  
  যদিও হিটলাৰৰ পিছফালে দানৱবোৰে চৰি থাকে,
  আৰু তেওঁ জাৰ্মানীত বহুত চয়তান বিনিয়োগ কৰিছিল!
  কিন্তু আমি জাংকাৰক চচৰৰ দৰে গুলীয়াই পেলাওঁ,
  কাৰণ, আপুনি যুঁজিব লাগিব, আপোনাৰ শিৰাৰ পৰা তেজ ফালি পেলাব লাগিব!
  
  শত্ৰুৱে মস্কো পালেগৈ - সকলো জুই জ্বলিছে,
  বাইনোকুলাৰৰ জৰিয়তে তেওঁ ক্ৰেমলিনৰ তৰাবোৰ দেখে!
  কিন্তু আমি মামাইৰ দলটোক পৰাস্ত কৰাৰ আগতে,
  প্ৰভুৱে মৰমিয়াল পুত্ৰক শক্তি দিব!
  
  পিতৃভূমি - মই দুখেৰে প্ৰাৰ্থনাত ফুচফুচাই কওঁ,
  আমাৰ চহৰবোৰ মশালৰ দৰে জ্বলি আছে!
  ঘাম আৰু প্ৰেমেৰে যিটো স্থাপন কৰা হৈছিল,
  চিৰদিনৰ বাবে ধ্বংস হৈ গৈছে নেকি?
  
  কিন্তু ৰডে নিজৰ সৃষ্টি এৰি নাযায় -
  তেওঁ শক্তি দিব আৰু বিৰোধী পতিত হ"ব!
  ঈশ্বৰৰ জ্ঞানী পুস্তকত কোৱাৰ দৰে -
  Rus' জয়ী হ'ব আৰু তাৰকালৈ অভিযানত মাৰ্চ কৰিব!
  
  ৱেৰমাখটক পৰাস্ত কৰি, এটা ধাৰাত তেজ বোৱাই,
  মস্কো, আৰু গৌৰৱময় ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পিছত!
  আৰু মাতৃভূমিয়ে আপেল গছৰ পৰা ৰস দিব,
  গ্ৰেনেড মেচিনগানৰ সহায়ত সহজ হ"বলৈ!
  
  আমি বাৰ্লিনত থাকিম - ষ্টেলিন নেতা,
  পৃথিৱীত ঈশ্বৰৰ ভাইকাৰ পাপ ক'ত!
  ভাইসকলে ফেচিষ্ট জীৱক ৰেহাই নিদিয়ে,
  তেতিয়া হ'ব - সুখ আৰু সফলতা!
  এইদৰেই অগ্ৰগামীসকলে অনুভৱ আৰু উৎসাহেৰে গান গায়। আৰু তেওঁলোকৰ মাত শিশুসুলভ, নিৰ্মল, মধুৰ।
  আৰু তেওঁলোকৰ ভৰি দুখন উদং হওক, তললৈ নমাই দিয়া হওক, আঁচোৰ খাই হওক, সকলোবোৰ ঘৰ্ষণ আৰু ঘাঁত হওক, আনকি আঙুলিবোৰো ঠাণ্ডাৰ বাবে নীলা হৈ পৰিল, কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালী উভয়ৰে ওঁঠত উজ্জ্বল হাঁহি আছে।
  আৰু এইটো স্পষ্ট যে তেওঁলোকে হাৰ নামানিব, বৰঞ্চ গান গাই যুঁজি থাকিব।
  লেনিনে আমাক জনসাধাৰণৰ সুখৰ বাবে ডাঙৰ-দীঘল কৰিছিল,
  আৰু মহান ষ্টেলিনে আমাৰ বাবে পথ পোহৰাই তুলিলে...
  ইলিইচে সকলোৰে বাবে পবিত্ৰ স্বাধীনতা কঢ়িয়াই আনিলে,
  শত্ৰু উত্তৰাধিকাৰী শিক্ষক জয়ী!
  
  PUTIN ৰ ভাগ্য HITLER ৰ সৈতে
  এটা যাদুকৰী অনুষ্ঠানৰ সহায়ত হিটলাৰে ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনৰ ভাগ্য লাভ কৰিছিল। আৰু ই ইতিহাসৰ গতিপথ নাটকীয়ভাৱে সলনি কৰি দিলে। প্ৰথমতে ব্ৰিটেইনৰ বাবে হোৱা বিমান যুদ্ধত জয়ী হৈছিল। সঁচা হিটলাৰে অৱতৰণ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল যদিও আকাশত লুফ্টৱাফে আধিপত্য লাভ কৰিছিল। এই চৰ্তসমূহৰ অধীনত ফ্ৰাংকোৱে জিব্ৰাল্টাৰত আক্ৰমণৰ বাবে সন্মতি প্ৰকাশ কৰে। এই দুৰ্গটো জাৰ্মানীয়ে দুদিনতে দখল কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে আফ্ৰিকালৈ সৈন্য পঠিয়াইছিল।
  ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ পিছুৱাই দিয়া হ"ল। কিন্তু ইয়াৰ দ্বাৰা কেৱল নাজীসকলেহে লাভৱান হৈছিল, গতিকে কৃষ্ণ মহাদেশ জয় কৰা হ"ল।
  নাজীসকলৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আৰু উন্নত সংগঠনৰ বাবে তেওঁলোকে এবছৰত আফ্ৰিকা, মধ্যপ্ৰাচ্য আৰু ভাৰত দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  আৰু ১৯৪২ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত হঠাতে নাজীয়ে অৱতৰণ কৰি এঘাৰ দিনত ব্ৰিটেইন দখল কৰে।
  ইয়াৰ পিছত ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতি আৰম্ভ হয়। জাৰ্মানীয়ে নতুন টেংক নিয়োগ কৰিলে: "পেন্থাৰ", "টাইগাৰ", "লায়ন্স", যুদ্ধৰ বাবে সাজু। আৰু ১৯৪৩ চনৰ ২২ জুনত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়।
  অৱশ্যে ইউ এছ এছ আৰে দুবছৰত এই সময়ৰ বাবে ভালদৰে প্ৰস্তুতি চলাবলৈ সক্ষম হ"ল। টেংকৰ সংখ্যা আঠত্ৰিশ হাজাৰ এশ বিশটা বিভাগলৈ বৃদ্ধি পালে, বিমানৰ সংখ্যা পঞ্চাশ হাজাৰ হ"ল। বন্দুক আৰু অন্যান্য প্ৰকাৰৰ অস্ত্ৰৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পালে। কিন্তু ৱেৰমাচ্টে বহুত যোগ দিলে। থাৰ্ড ৰাইচৰ টেংকৰ সংখ্যা দুবছৰত ছয় হাজাৰৰ পৰা বিশ হাজাৰলৈ বৃদ্ধি পালে। আৰু তেওঁলোকৰ গুণগত মান লক্ষণীয়ভাৱে উন্নত হৈছে।
  তৃতীয় ৰাইখত বিমান পৰিবহণো বৃদ্ধি পালে। নতুন এম ই-৩০৯ অতি শক্তিশালী অস্ত্ৰ আছিল আৰু এই ছিৰিজত প্ৰৱেশ কৰিছিল। ফকে -উলফ, আৰু ইউ-২৮৮ আৰু ইউ-১৮৮ শক্তিশালী আছিল । আৰু গুৰুতৰ আছিল। ফ্ৰিটজত গেছ লঞ্চাৰো আছিল, আৰু বহুতো। অধিক শক্তিশালী এমপি-৪৪ এছাল্ট ৰাইফলকে ধৰি।
  আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল জাৰ্মানীৰ বৃহৎ সংখ্যক পদাতিক বাহিনী আছিল। তেওঁলোকে ইউৰোপৰ পৰা অহা ঔপনিৱেশিক সৈন্য আৰু সৈনিক ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিছিল।
  কিন্তু আন আন সূক্ষ্মতাও আছিল। প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে সাজু নাছিল ৰঙা সেনা। তাইক কেনেকৈ ৰক্ষা কৰিব লাগে শিকাব পৰা নাছিল। আৰু যদিও তেওঁলোকে মলটভ লাইনৰ দুৰ্গসমূহ সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, তথাপিও তেওঁলোক সীমান্তৰ অতি ওচৰত আছিল আৰু যথেষ্ট গভীৰ নাছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীয়ে তুৰস্ক, ইৰাণ, ভাৰতৰ পৰা আক্ৰমণ কৰিব পাৰে। প্লাছ, জাপানে আক্ৰমণৰ বাবে সৈন্য নিয়োগ কৰিছিল।
  হয়, তেওঁলোকে জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  আৰু তিনিমাহৰ ভিতৰতে ইউ এছ এছ আৰ পৰাজিত হয় আৰু মস্কো পতিত হয়। দুমাহৰ পাছত ৰাছিয়া সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰা হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত হিটলাৰে আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। আৰু ইয়াত জাৰ্মানসকলক ভাগ্যই সহায় কৰিছিল।
  আমেৰিকাৰ টেংকবোৰ দুৰ্বল আছিল, বিমানবোৰ পিছ পৰি আছিল। আৰু জাৰ্মানসকলৰ সফল জেট বিমান আছিল, আৰু উৰণীয়া চচৰবোৰ ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণ অক্ষম যেন লাগিছিল, আৰু চাবমেৰিন হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইড নাছিল। আৰু ই ছিৰিজৰ টেংক।তেওঁলোকে আমেৰিকাক থেতেলিয়াই পেলালে, যদিও কঠিনভাৱে, কিন্তু দূৰত্বৰ বাবে বেছিকৈ ১৯৪৬ চনৰ ৩০ জানুৱাৰীত। মাত্ৰ আমেৰিকান সেনাৰ অৱশিষ্টই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  আৰু ১৯৫১ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত হিটলাৰে চামুৰাইয়ে পৰমাণু বোমা সৃষ্টি কৰা বুলি ভয় খাই জাপানকো আক্ৰমণ কৰিলে... যুদ্ধখন এটা দিশত চলিল। নাজীৰ হাতত আছিল অধিক উন্নত পিৰামিডাল টেংক, লেজাৰযুক্ত শক্তিশালী উৰণীয়া চচৰ আৰু আল্ট্ৰাছ"নিক অস্ত্ৰ। অধিক উন্নত একাধিক উৎক্ষেপণ ৰকেট ব্যৱস্থা, আৰু বহুতো।
  অৰ্থাৎ জাপান ছমাহতকৈ বেছি দিন নাথাকিল। আৰু যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল ৱেৰমাখ্টৰ আন এক বিজয়ৰ সৈতে।
  পুটিনৰ ভাগ্যই হিটলাৰক পৃথিৱীৰ শেষৰটো গুৰুত্বপূৰ্ণ সাম্ৰাজ্য জয় কৰাত সহায় কৰিছিল।
  আৰু ১৯৫৯ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত বিশ্ব গণভোট অনুষ্ঠিত হয়, য"ত এডলফ হিটলাৰৰ নেতৃত্বত এখন বিশ্ব শক্তিৰ সাম্ৰাজ্যবাদী চৰকাৰৰ ৰূপ প্ৰতিষ্ঠা কৰা হয়।
  ইতিমধ্যে ১৯৪৯ চনত জাৰ্মানসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰিছিল। আৰু ১৯৫৭ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত মংগল গ্ৰহলৈ বিমান যাত্ৰা আৰম্ভ হয়।
  নাজীয়ে সৌৰজগত আয়ত্ত কৰিছিল। আৰু সমগ্ৰ বিশ্বতে এতিয়া লোহাৰ, জাৰ্মান অৰ্ডাৰ এটা আছিল। সত্তৰ বছৰ বয়সত ভ্লাদিমিৰ পুটিনৰ সৌভাগ্যৰ বাবেই এডলফ হিটলাৰ বিশ্ব সম্ৰাট হৈছিল। এয়া এক অসাধাৰণ কৃতিত্ব।
  তাৰ পিছত আন জগতবোৰ অন্বেষণ কৰাটোৱেই বাকী থাকে, আৰু মানৱতা একত্ৰিত হয়। অৱশ্যে অৱশ্যেই বিশ্বজুৰি বহুতো নিৰ্মাণ স্থান, বিভিন্ন ধৰণৰ। চুকোটকাৰ পৰা আলাস্কালৈ এটা মাটিৰ তলৰ সুৰংগকে ধৰি। কিন্তু ১৯৫৯ চনৰ ১ মে"ত এডলফ হিটলাৰে নিজৰ বিমানখন দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত কৰে। আৰু ঘোষকৰ কল্পনাতীত ৰাজত্বৰ অন্ত পৰিল। দেখাত পুটিনৰ অসাধাৰণ ভাগ্যৰ সৈতে সত্তৰ বছৰতকৈ অধিক জীয়াই থকাৰ ভাগ্যত নাছিল।
  কিন্তু হিটলাৰৰ ইতিমধ্যে উত্তৰাধিকাৰী আছিল। কৃত্ৰিম প্ৰজননৰ দ্বাৰা পোৱা শিশুৰ ভিতৰত। গতিকে এডলফৰ বংশ চলি থাকিল। আৰু মানৱতাই বিভিন্ন স্তৰত নিৰ্মাণ কাৰ্য্য অব্যাহত ৰাখিছিল।
  আনকি আফ্ৰিকাতো পথ আৰু ৰেলপথ আৰু অটোম"বাইল নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল, লগতে বহু চহৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। আৰু কৃষ্ণাংগসকলে ইয়াত কাম কৰি কৃষ্ণাংগ মহাদেশৰ অৰ্থনীতি বৃদ্ধি কৰিছিল।
  মানৱতাৰ বিকাশ আৰু উত্থান হৈছে। কমিউনিজম গঢ় লৈ উঠিছিল, মানুহৰ জীৱন ভালৰ পৰা ভাল হৈ আহিছিল।
  হিটলাৰৰ পিছত সম্ৰাটৰ ৰাজত্ব কৰিছিল তেওঁৰ পুত্ৰ উলফ প্ৰথমে। তেওঁ সৰু আছিল, কিন্তু জ্ঞানী আছিল, আৰু মানৱতাক বহু উচ্চতালৈ উন্নীত কৰিছিল। ইয়াৰে এটা ধাৰণা আছিল মহিলাৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰি জিনৰ ওপৰত পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা কৰা। বিশেষকৈ মহিলাৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল যাতে তেওঁলোক পুৰুষতকৈ পাঁচগুণ বেছি হয়।
  একে সময়তে ১৯৬১ চনত সাম্ৰাজ্যৰ মহাকাশচাৰীসকলে শুক্ৰ গ্ৰহলৈ, আৰু এবছৰৰ পিছত বুধ গ্ৰহলৈ উৰা মাৰে। দুবছৰমান পিছত আমি বৃহস্পতিৰ উপগ্ৰহবোৰ চালোঁ। আন গ্ৰহ ভ্ৰমণ কৰিছিল। যেতিয়ালৈকে ১৯৮০ চনত সৌৰজগতৰ আটাইতকৈ দূৰৈৰ গ্ৰহ প্লুটো ভ্ৰমণ কৰা হৈছিল। আৰু বৰ ভাল আছিল।
  আৰু ২০০০ চনত প্ৰথম তৰাবিহীন অভিযান আৰম্ভ হয়। পৃথিৱী গ্ৰহত অপৰাধ প্ৰায় নোহোৱা হৈ গ"ল, ৰোগ আৰু মহামাৰীৰ অন্ত পৰিল, মানুহে ভোক আৰু সামগ্ৰীৰ অভাৱৰ কথা পাহৰি গ"ল। জীৱনটো ভালৰ পৰা ভাল হৈ আহিল।
  আৰু এখন প্ৰকৃত স্বৰ্গ নিৰ্মাণ হ"ল। আৰু মানুহে ইজনে সিজনৰ লগত কাজিয়া কৰা নাছিল। বিজ্ঞানৰ বিকাশ দ্ৰুতগতিত হৈছিল। আৰু মানুহক সুখ কঢ়িয়াই আনিলে। প্ৰযুক্তিবিদ্যাও বিকশিত হ"ল। ইয়াৰ মাষ্টাৰপিছ অৱশ্যেই হৈছে ডিস্কছ ৷ ইতিমধ্যে গ্ৰহৰ মাজত উৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু ক্ৰাউটসকলক ৰখাব পৰা নগ"ল।
  ৰাছিয়াত গেৰিলা যুদ্ধ সোনকালে কমি আহিল। মানুহে সিদ্ধান্ত ল"লে যে নাজীক পেলাই দিয়াৰ কোনো সুযোগ নাই আৰু তেওঁলোকে জীয়াই থাকিব লাগিব। আৰু জীৱনটো ভালৰ পৰা ভাল হৈ আহিল। সাম্ৰাজ্যখনে সাম্যবাদৰ দিশে আগবাঢ়িছিল। কিন্তু ২০০০ চনৰ পিছত বহু সামগ্ৰী সম্পূৰ্ণ বিনামূলীয়া হৈ পৰিল। গৃহহীন মানুহ নাছিল, সকলোৰে চাকৰি আছিল। আৰু অতি ধুনীয়া ঘৰবোৰ নিৰ্মাণ কৰা হ"ল। আৰু সকলোৰে গাড়ী আছিল, আৰু সকলোৰে বিনামূলীয়া ইণ্টাৰনেট আছিল, আৰু বহুত কিবাকিবি।
  জীৱনটো ওপৰলৈ উঠি গ"ল। মানুহৰ বাবে ভাল আছিল। আৰু সকলোৱে লাহে লাহে একক সাম্ৰাজ্য হোৱাৰ অভ্যস্ত হৈ পৰিল। আৰু আত্মসাৎ হৈছিল।
  ৰাছিয়ান আৰু অন্যান্য স্লাভসকলে জাৰ্মানসকলৰ সৈতে সমান অধিকাৰ লাভ কৰিছিল। হয়, আৰু আন জাতিবোৰে নাজীৰ নিয়ন্ত্ৰণত ভালদৰে জীয়াই আছিল।
  যিয়ে যুদ্ধ কৰা নাছিল, পক্ষপাতিত্ব কৰা নাছিল, মৰ্যাদাৰে জীয়াই আছিল। জাৰ্মানসকলে শাস্তিমূলক ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰা নাছিল, কোনো কাৰণ নোহোৱাকৈ।
  আৰু সঁচাকৈয়ে আমি পক্ষপাতীসকলৰ পৰা মুক্তি পোৱাৰ লগে লগে দমনবোৰ একেবাৰেই বন্ধ হৈ গ"ল৷
  নমনীয় দখল নীতি গঢ়ি তোলা হৈছিল। আত্মশাসন আৰু স্থানীয় কৰ্মীৰ ব্যৱহাৰ আছিল। আৰু ২০২০ চনত পৃথিৱী গ্ৰহৰ সকলো মানুহে নাগৰিকত্ব লাভ কৰিলে আৰু অৱশেষত আইনী সমতা প্ৰতিষ্ঠা হ"ল।
  এই সময়লৈকে বিজ্ঞানৰ ইমানেই বিকাশ ঘটিছিল যে বাৰ্ধক্য পৰাজিত হৈছিল, আৰু সকলোৱে চিৰকালৰ বাবে ডেকা আৰু সুন্দৰ হৈ পৰিছিল।
  আৰু সৌৰজগতৰ অন্যান্য গ্ৰহত তৃতীয় ৰাইচৰ বসতিৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিছিল। আৰু সেইবাবেই ই পৃথিৱীত মহান হৈ পৰিল।
  এই পৃথিৱীৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ গোটেই তাৰকাৰাজ্যত বিয়পিবলৈ ধৰিলে। ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটি ইতিমধ্যে হাইপাৰনেট মেট্ৰিক্সত দেখা দিছে , আৰু বহুত সকলো আচৰিত আৰু ডেকা আৰু সুন্দৰ। ইতিমধ্যে যিকোনো বস্তুৰ পুনৰুত্পাদন সম্ভৱ হৈ উঠিছিল।
  তৃতীয় ৰাইচৰ সাম্ৰাজ্য বৃহৎ সুযোগৰ সাম্ৰাজ্য হৈ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড জয় কৰিছিল।
  আৰু পুৰুষতকৈ মহিলা পাঁচগুণ বেছি আছিল। আৰু তেওঁলোক সকলো ধুনীয়া, ডেকা ছোৱালী, আৰু পুৰুষসকল এনেকুৱা ডেকা যিয়ে দাড়ি খোলাৰ প্ৰয়োজন নাই। আচলতে দাড়ি মাথোঁ এটা আদিম, পশুৰ আটাভিজম।
  আৰু এতিয়া ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটি এনে আমোদজনক গেমবোৰ ৰেজিং আৰু জ্বলি আছে।
  ব্ৰহ্মাণ্ডৰ এনে সৰ্বশক্তিমান সৃষ্টিকৰ্তা ফ্ৰেড্ৰিখ স্ফেৰ'ই মাত্ৰ আটাইতকৈ শীতল " মনোৰঞ্জন "ৰ ব্যৱস্থা কৰিলে।
  অৰ্থাৎ মহাকাশ যুদ্ধ। এফালে প্ৰাউড জাৰ্মানীক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা তেওঁৰ সৈন্যই আনফালে যিকোনো প্ৰেমিকাৰ তাৰকা সেনাবাহিনী, হাৰ্লেকুইনেডৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ একেজন সৰ্বশক্তিমান সৃষ্টিকৰ্তা - ভয়ংকৰ জাৰ্মানী। গতিকে, যিহেতু সৰ্বশক্তিমান মানুহে যুঁজি আছে, গতিকে ই মজাৰ শীতল হ"ব, অসম্ভৱৰ পৰ্যায়লৈকে।
  টেৰিবল জাৰ্মানীৰ সেনাবাহিনীৰ ভিজটো অনিবাৰ্যভাৱে সংকোচিত হৈ পৰিছিল। হাইপাৰপ্লাজমিক আলিংগনে প্ৰাউড জাৰ্মানীৰ পৰা অহা শক্তিশালী শত্ৰুক অধিক জোৰেৰে চেপি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। লাখ লাখ ষ্টাৰশ্বিপে ইয়াত নিজৰ প্ৰলয় বিচাৰি পালে। প্ৰায়ে বীৰত্বপূৰ্ণ, আৰু কেতিয়াবা হাস্যকৰ। সময়ৰ লগে লগে পুনৰুত্থান হোৱাৰ আশাত ওঁঠত হাঁহি লৈ সিহঁতৰ মৃত্যু হ"ল। যদিও ইয়াক অতি ভয়ংকৰ যেন লাগিছিল... কলছাছৰ সুশৃংখলিত টোপালৰ দৰে আকৃতিটোৱে মহাকাশ আৰু শূন্যতাৰ পথাৰবোৰ চোবাই থকা বিশেষ শিখাৰ সৈতে জ্বলি উঠে। মহাকাশযানখনৰ কৰিডৰ আৰু ভেন্টিলেচন খাদৰ মাজেৰে জুইৰ শিখাই লৰালৰিকৈ সোমাই যায়। কোটি কোটি ৰবট লৈ লাখ লাখ জীৱিত সৈনিক, মানুহ আৰু আন জাতিৰ প্ৰতিনিধি উভয়েই সৰ্বগ্ৰাসী গৰমৰ পৰা আঁতৰি আহিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। প্ৰায় সকলো যুঁজাৰু মানুহেই আটাইতকৈ ধুনীয়া ছোৱালী, বিশৃংখল, আভাংগাৰ্ড ষ্টাইলৰ চুলিৰ ষ্টাইলেৰে ৰং কৰা, যেন কোনো তীব্ৰ যুদ্ধৰ বাবে নহয়, ইম্পেৰিয়েল বলৰ বাবে গোট খোৱা হৈছে - এটা মাস্কেৰেডৰ বাবে। ইয়াত ছোৱালী এজনীয়ে ময়ুৰৰ ডেউকাৰ আকৃতিৰ ব্লেডযুক্ত বতাহৰ চকলৰ আকৃতিৰ চুলিৰ ষ্টাইল কৰিছিল আৰু তাই হৃদয় বিদাৰকভাৱে চিঞৰি উঠিছিল। বিষটো কল্পনাতীতভাৱে ভয়ংকৰ আৰু মূৰৰ ছালখন আক্ষৰিক অৰ্থত ভাঙি যায়। বতাহৰ চকলৰ ব্লেডবোৰ ওলাই আহে আৰু তাৰ পিছত গতিস্থানীয় বক্ৰতাৰ ন ক্ৰমৰ ঘূৰ্ণীবতাহত ঘূৰি থাকে ।
  কিন্তু অৰ্ক আৰু এলফবোৰে বিশেষভাৱে ভয়ংকৰভাৱে গৰ্জন কৰে, তেওঁলোকৰ বাবে সঁচাকৈয়ে ইয়াৰ কথা নাভাবিবলৈ অধিক দুঃস্বপ্ন, শিখাই এটা বা আন এটা ৰূপ লয়। হয় এইটো পাতাল জগতৰ নিম্নতম অগাধৰ পৰা এজন নেক্ৰ"ফিলিক যাদুকৰৰ দ্বাৰা মাতি অনা পাপী আত্মাৰ হাঁহিমুখীয়া ফিজিঅ"গনমি, নহয় কেবিনৰ চাৰিওফালে নাচি থকা আৰু বন্দুকৰ নলীবোৰ পেচোৱা পোহৰ এটা ভয়ংকৰ, অত্যন্ত ক্ৰোধিত শিকাৰুৰ ৰূপত। আৰু ধ্বংসাত্মক আৰু জ্বলন্ত পদাৰ্থৰ অংকনত অতিবাস্তৱতকৈও ভয়ংকৰ হ"ব পাৰে।
  আৰু এই সকলোবোৰ বুধ গ্ৰহতকৈ আকাৰত কম নহয় তৰাজাহাজৰ স্কেলত... অৱশ্যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টিকৰ্তাৰ মানদণ্ড অনুসৰি ইমানবোৰ নহয়। এনে সম্পূৰ্ণ বস্তুগত বাস্তৱৰ একেজন সৃষ্টিকৰ্তাই, সম্পূৰ্ণৰূপে বিচ্ছিন্ন হোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  স্ফেৰো ফ্ৰেড্ৰিখ কাটাষ্ট্ৰ"ফভে উত্তেজনা আৰু একে সময়তে সন্তুষ্টিৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল: তেওঁৰ পক্ষত এটা শূন্য। ডেকা সৃষ্টিকৰ্তা-টাৰ্মিনেটৰে মাগোপ্লাজমাৰ ৰশ্মিটো এৰি ইউ-টাৰ্ণ এটা কৰিলে আৰু গ্ৰেভিঅ'নিউক্লিয়াৰ ৰশ্মিৰ ক্ৰিকলিংৰ আৱৰণত , শূন্যতাক দোলা দি, তেওঁ ইয়াক আন এটা মাগোলেটৰ পিছফালে ঠেলি দিলে । সোমাবলৈ সহজ নহয়, যুদ্ধ যন্ত্ৰবোৰ লৰচৰ কৰা ঘোঁৰাৰ খুৰাৰ দৰে লৰচৰ কৰে, আনকি পাতালৰ সকলো শক্তি গোটাই লোৱা শৈতনেও চলাই যায়। আৰু অতীতৰ পিছপৰা মানুহৰ বাবে চিনাকি পদাৰ্থ বিজ্ঞান আৰু ব্ৰহ্মাণ্ডবিজ্ঞানৰ কোনো নিয়ম নাই। জড়তাৰ ধাৰণাটো কেৱল সৃষ্টিকৰ্তাৰ অনুৰোধতহে।
  এতিয়া ( মানৱ উপলব্ধিৰ বাবে এনে এক অবুজ ধৰণৰ পদাৰ্থৰ Hyper - princeps - mago-plasma ৰে গঠিত, তেতিয়া আপুনি অস্তিত্বৰ যিকোনো ৰূপ আৰু পৰিৱৰ্তন ল'ব পাৰে, এটা ফ'টনৰ নিউক্লিয়াছৰ পৰা আকাৰ সলনি কৰি, যেতিয়া আপুনি মুক্তভাৱে সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখনক স্থান দিয়ে ট্ৰিলিয়ন পাৰ্চেক ব্যাসৰ আপোনাৰ হাতৰ তলুৱা!) স্ফেৰ'ই জৈৱিকভাৱে পৰিৱৰ্তিত ল'ৰা এজনৰ শৰীৰক অৱতাৰ ল'বলৈ বাছি লৈছিল, যিজনে প্ৰাউড ৰাছিয়াৰ শক্তিশালী আৰু কাৰিকৰীভাৱে উন্নত সাম্ৰাজ্যত প্ৰশিক্ষণ লৈছিল, আনকি যেতিয়া তেওঁ ইনকিউবেটৰৰ গৰ্ভত ভ্ৰূণ হিচাপে পৰিপক্ক হৈছিল -কম্পিউটাৰ.
  গৰ্ভধাৰণৰ মুহূৰ্তৰ পৰাই বেদনাদায়ক অনুভূতিৰ দ্বাৰা বাধাপ্ৰাপ্ত সপোনত বিশেষ, মহাজাগতিক যুদ্ধৰ প্ৰশিক্ষণ আছিল। আৰু তথাপিও মিছ আছিল, যিহেতু জড়তাৰ পৰা বঞ্চিত মোগলৰ ট্ৰেজেক্টৰী সম্পূৰ্ণ অভাৱনীয় আছিল। কিন্তু এই বিষয়ে স্ফেৰো জটিল নহয়। তেওঁ ইচ্ছাকৃতভাৱে নিজৰ সামৰ্থ্যক অধিক আকৰ্ষণীয় কৰি তুলিবলৈ সীমাবদ্ধ কৰি ৰাখিছিল। কাৰণ, কোটি কোটি তাৰকাৰাজ্য আৰু এক চতুৰ্থ কোটি বসতিপ্ৰধান জগতত বিস্তৃত প্ৰাউড জাৰ্মানী, এই সৃষ্টি অৱশ্যেই এক ভাৰ্চুৱেল মেট্ৰিক্স। আৰু মহাকাশ যুদ্ধৰ খেলখনে নিয়ম মানি চলিব লাগিব। যাতে একেবাৰে বিশৃংখলতা নাথাকে। সৃষ্টিকৰ্তা ল'ৰা। আৰু তিনিটা গুলীয়াই হত্যা, দুবাৰকৈ নিৰুদ্দেশ। ডিজাইনত কল্পনাতীত অস্ত্ৰ ব্যৱস্থাৰ মেগোইম্পলছ , ভেকুৱাম কাটি আনকি ইয়াক খোলাও কৰি পেলালে, মৌৰ চিৰভেলাডৰ টুকুৰা , ইতিমধ্যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আন এটা স্তৰত। ইয়াত স্ফেৰ"ই আকৌ মহাকাশৰ গাঁতটোত ডুব গ"ল, আক্ৰমণৰ ধৰণত প্ৰৱেশ কৰিলে। একে সময়তে সৃষ্টিকৰ্তা-ল'ৰাই সেই মুহূৰ্তটো বাছি লৈছিল যাতে চাইবাৰনেটিক চোৱাচিতা ব্যৱস্থাই ইয়াক ঠিক কৰিব নোৱাৰে, যাৰ ফলত মাগোলেটৰ বিভিন্ন পৰিৱৰ্তনৰ চাৰিওফালৰ স্থানৰ সম্পূৰ্ণ আভাস দিয়া হয় ।
  - Magomatrix kinezphoton দ্বারা শোষণ ! - দাৰ্শনিকভাৱে আন এজন যুঁজাৰু বিমানক নমাই আনি প্ৰিন্সেপছ -প্লাজমাৰ ভাঙি যোৱা টেণ্টেকেলবোৰ ডজ কৰি , সৃষ্টিকৰ্তা-ল'ৰাটোৱে ক'লে।
  জুলিয়াছ চিজাৰৰ সেনাই, যাক স্ফেৰ" ফ্ৰেডেৰিকক সাধাৰণ আদেশ অৰ্পণ কৰিছিল, তেওঁলোকৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সুবিধা লৈ পিছুৱাই গৈ থাকিল, তথাপিও ইয়াক ফ্লেংকৰ পৰা আৱৰি ৰখাৰ বিফল প্ৰচেষ্টা চলাই থাকিল। হাৰ্লেকুইনেডৰ ৰক্ষক হেনিবেলে অধিক আৰু অধিক সৈন্যক সিঁচৰতি কৰি দিলে, তেওঁৰ কমাণ্ডৰ অধীনত থকা বিশাল আৰ্মাডাটোক কেইবাটাও পাৰ্চেকত টানিবলৈ চেষ্টা কৰিলে (এটা পাৰ্চেক হৈছে পোহৰৰ ৰশ্মিয়ে ডেৰ-দুবছৰত অতিক্ৰম কৰা দূৰত্ব)। সৈন্য গঠনৰ ঘনত্ব কমি আহিল, আৰু ব্যক্তিগত দক্ষতাৰ ভূমিকা বৃদ্ধি পালে। ইয়াত দুয়োপক্ষই যোগ্য বুলি প্ৰমাণিত হ"ল, এৰোবেটিক্স আৰু কৌশলৰ কলা প্ৰদৰ্শন কৰিলে। কিন্তু লোকচান আছিল বৃহৎ, ইতিমধ্যে বিনাশৰ লোভী মশালত দহ লাখতকৈও অধিক ষ্টাৰশ্বিপ জ্বলি গৈছিল।
  স্ফেৰ"ই হঠাতে যুঁজৰ ঠাই সলনি কৰি নিজকে আটাইতকৈ ভয়ংকৰ ছোৱালীজনীৰ কাষত পাইছিল। সৃষ্টিকৰ্তা-ল"ৰা আৰু ভেলেন্টিনাই ইজনে সিজনৰ হাত জোকাৰিলে, আন ল"ৰা আৰু বহুত বেছি সংখ্যক ছোৱালীবোৰে চকুৰ টিপ বিনিময় কৰিলে। তেওঁলোকে বেটাৰী আনি নাও, একক আসনৰ মেগলেট , যুঁজাৰু বিমান, ব্ৰিগেণ্টাইন, ধ্বংসকাৰী, ধ্বংসকাৰী আৰু অন্যান্য সৰু জাহাজত হাৰিকেন হাইপাৰপ্লাজমিক টৰ্নেডো মুকলি কৰে। স্ফেৰোৰ চকু দুটা বিজয়ীভাৱে জিলিকি উঠিল।
  যুদ্ধৰ বাবে প্ৰশিক্ষণ লোৱা যোদ্ধাসকলৰ প্ৰশিক্ষণৰ সাধাৰণ স্তৰ, আনকি তেওঁলোকে এক প্ৰকাৰৰ পুষ্টিকৰ মাধ্যমত ভ্ৰুণ হিচাপে সাঁতুৰিলেও, অতি উচ্চ আছিল। কিন্তু সেইবোৰ সদায় বহু ফাট আৰু ভেকুৱাম ভাঙি পৰাৰ পৰা ওলাই অহা নাছিল। ইয়াৰ উত্তৰত শত্ৰুৱে তেওঁৰ নিৰ্দয় জুইটো গুলীয়াইছিল, আনকি ব্যক্তিগত মেট্ৰিক্সও আছিল। দুৰ্বল মেট্ৰিক্স প্ৰতিৰক্ষাৰ মাজেৰে হাইপাৰপ্লাজমাৰ এটা ধাৰা জ্বলি উঠিল আৰু, কৱচটোৰ ভিতৰত এটা আধা মহাকাশৰ ক্ষেত্ৰ বিন্ধি গ"ল। ইয়াত আছে, যাদুকৰী স্থানটোৱে সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে, ফাটি গ"ল, আল্ট্ৰা ফায়াৰৰ বহুৰঙী ধাৰা এটা ফায়াৰিং জোৰাটোৰ ওপৰত পৰিল। লগে লগে স্ফেৰ" জ্বলি গ"ল (মাংসটো নিঃশেষ হৈ গ"লে মাত্ৰ এটা ছুপাৰ-হাজাৰ অনুভৱ!), ছোৱালী-সঙ্গীৰ বাহুটো কান্ধলৈকে, ভৰিখন আঁঠুলৈকে, ধড়টো পাঁজৰলৈকে বাষ্পীভৱন হৈ গ"ল। বিউটিয়ে চিঞৰি উঠিল আৰু পিছুৱাই গ"ল। ভেলেন্টিনাই আদেশ দিলে।
  - চাইবাৰ পুনৰুত্পাদন সক্ষম কৰক।
  ছোৱালীজনীৰ শৰীৰত (আন মানুহৰ লগতে) বহুদিন ধৰি প্ৰটিন নাথাকে। এইটো হাইপাৰপ্লাজমিক অন্তৰ্ভুক্তিৰ সৈতে এটা বিশেষ মাংস, আনহাতে মানুহে নিজেই ছুপাৰএনাৰজি খায় । গতিকে আঘাত পোৱাৰ পিছত মাংস লাহে লাহে বাঢ়িবলৈ ধৰিলে। তুলনামূলকভাৱে লাহে লাহে প্ৰক্ৰিয়াটো নিজেই খালী চকুৰে দেখা যায়, কলাৰ বৃদ্ধিৰ হাৰ প্ৰতি ছেকেণ্ডত ০.৯ চেণ্টিমিটাৰ। কিন্তু তীব্ৰতম যুদ্ধখন অতি ক্ষন্তেকীয়া, কৱচ আৰু কেইবাটাও ঠাইত জ্বলাই দিয়া হ"ল। দুটা বন্দুক বাষ্পীভৱন, ছয় জোৱানৰ মৃত্যু, এজন যুৱক জ্বলি আধালৈ, ছোৱালীজনীয়ে সাময়িকভাৱে মূৰৰ ছাল আৰু আঙুলি হেৰুৱাই পেলায়। স্ফেৰ"ই হাঁহি হাঁহি পিছলৈ ঘূৰি আহি ক"লে, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টিকৰ্তাৰ বাহকক পৰাস্ত কৰি আপুনি কিমান অৰ্জন কৰিছে? অলৌকিকভাৱে গোলা বিস্ফোৰণৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। কিন্তু ক্ষতি বৃহৎ, বায়ু চাইফন , শূন্যতাত জিলিকি উঠা ejected. অৱশ্যে ল"ৰাবোৰে পৰ্যাপ্ত সঁহাৰি দিয়ে। স্ফেৰ"ই নিজেই ফিলিগ্ৰি অফহেণ্ড শ্বট চলাই ট্ৰিপল এটেক বিমান এখনক নোক আউট কৰে। জিভাখন দীঘল কৰি ভেলেন্টিনাই ল"ৰাটোৰ ওঁঠত চেলেকিলে।
  - মেগাকুৱাছাৰ !
  - হাইপাৰ-এনিহিলেচন ( super-destroying ) প্লাজমা বিস্ফোৰণ ! - হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে ব্ৰহ্মাণ্ডৰ ডেকা সৃষ্টিকৰ্তাই।
  দুটা মাগোলেট আন বন্দুকৰ দ্বাৰা গুলীয়াই পেলোৱা হয়, তিনিটা ফায়াৰিং টাৱাৰ ধ্বংসকাৰীৰ ওপৰত গুলীয়াই পেলোৱা হয়। কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে এখন মিছাইল ক্ৰুজাৰে তেওঁলোকৰ ফালে বন্দুক নিক্ষেপ কৰিলে। ল"ৰা-সৃষ্টিকৰ্তাই আনন্দহীন নহয়, চোকা অনুভূতিৰে মুখত মৃত্যুৰ উশাহ অনুভৱ কৰিলে। কাঁচি লৈ এগৰাকী দুষ্ট বিশাল বুঢ়ীয়ে ভাবুকি দিলে আৰু কেপ্তেইন স্ফেৰ"ই আদেশ দিলে।
  - নমনীয় পশ্চাদপসৰণ! সাপৰ দৰে গতি কৰক, বগলীৰ মাজেৰে!
  বেটাৰীটো লৰালৰিকৈ উভতি আহিল, কিন্তু অলপ দেৰি হৈ গ"ল। ভেকুৱামটো যেন বিষত বিষাইছিল, হাইপাৰপ্লাজমিক ঘূৰ্ণীবতাহ এটাই পাৰ হৈ গ"ল। গ্ৰেভিঅ"প্লাজমাৰ ভয়ংকৰ আঘাতে বেটাৰীটো হুক কৰি পেলালে। লগে লগে পাঁচটা বন্দুক আৰু দলৰ বাৰজন মানুহ সম্পূৰ্ণৰূপে বাষ্পীভৱন হোৱা দেখা গ"ল। স্ফেৰো আৰু আন ছোৱালীকেইজনীক মহাকৰ্ষণীয় ঢৌৱে পেলাই দিলে। বয়-ক্ৰিয়েটৰজনে উৰি গ"ল, এথলেটিকভাৱে নিৰ্মিত, কিন্তু একে সময়তে অত্যন্ত ৰূপৱতী ভেলেন্টিনাৰ এবছত মূৰটো খুন্দা মাৰিলে। আৰু এইটো কঠিন যেতিয়া আপুনি যিটো মাংসত ৰেম কৰিবলগীয়া হৈছিল সেই মাংস প্ৰটিন নহয়:
  - বাহ, তুমি পালছাৰ-কলাপছ ফুটা! স্ফেৰ"ই বিৰবিৰাই উঠিল। আৰু হাইপাৰএলেক্ট্ৰিচিটিয়ে তাৰ মাজেৰে গুলী চলোৱাৰ লগে লগে সি হাঁহিলে ৷
  কৱচৰ মাজেৰে ডাঙৰ ডাঙৰ ফাট বৈ গৈছিল। টাইটানিয়ামতকৈ লাখ গুণতকৈও অধিক শক্তিশালী ধাতুৰ বেঙুনীয়া পৃষ্ঠৰ মাজেৰে ইহঁতে খাদৰ দৰে কাটিছিল। হাইপাৰপ্লাজমা বা ইয়াৰ আৰু অধিক উন্নত সংস্কৰণ প্ৰিন্সেপছ প্লাজমাত কি বিশাল শক্তি লুকাই আছে, যিয়ে তৰাক গতিশীল আৰু কোৱাছাৰ নিৰ্বাপিত কৰিব পাৰে। কিন্তু এইটো কেৱল পদাৰ্থৰ ষষ্ঠ, সপ্তম ইত্যাদি অৱস্থা। যিকোনো অণুৰ পৰা হাইপাৰপ্লাজমৰ এটা সম্পূৰ্ণ সাগৰ লাভ কৰিব পাৰি। তাত্ত্বিকভাৱে (এইটো মানুহৰ বাবে এতিয়াও উপলব্ধ নহয়) এটা মৌলিক কণাই সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখনকে পুনৰুত্পাদন কৰিব। বা ধ্বংস কৰক! এইবোৰ হৈছে হাইপাৰপ্লাজমৰ অৰ্ধ-ঈশ্বৰীয় ক্ষমতা।
  বেটাৰীয়ে kinesspace ত কম্পন কৰা নমনীয় পতনৰ মাজেৰে ছিটিকি যায় , সৈনিকজনক জড়তাৰ দুৰ্বল বলৰ দ্বাৰা তললৈ হেঁচা দিয়া হয়। তাৰ পিছত স্প্ৰিংটো বাহিৰ কৰি দিয়া হয়, আৰু বেটাৰীয়ে পুনৰ মহাকাশৰ আন এটা বিন্দুতহে গুলী চলায়।
  Friedrich Sfero আদেশ:
  - এটা সংকীৰ্ণ ৰশ্মিৰ সৈতে আঘাত, ঘনীভূত ramrod মোড বন্দুক চুইচ.
  যিহেতু কম্পিউটাৰসমূহ নিষ্ক্ৰিয় কৰা হৈছে, সেয়েহে এইটো হস্তচালিতভাৱে কৰিব লাগিব। ড্ৰাম ব্যৱহাৰ কৰি হাইপাৰপ্লাজমাৰ প্ৰবাহ নিয়ন্ত্ৰণ কৰক। কিন্তু এইটো কৰাটো সহজও নহয়, ইয়াৰ দ্বাৰা এই কথাটো ৰক্ষা পৰে যে এই অত্যধিক শক্তিৰ ব্যৱস্থাও প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচীত কৰা হৈছে। ল"ৰা-ছোৱালীয়ে অটো মোডত এই সমস্যাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰে। স্ফেৰো ফ্ৰেড্ৰিচে দেখাত মিছাইল নাও এখন ধৰিলে, সামান্য অগ্ৰগতিৰে এটা গুলী। ধ্বংস হোৱা শূন্যতাৰ আটাইতকৈ পাতল চিঞৰ শুনা যায়, নাওখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে। বিস্ফোৰণৰ শক্তিৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে গোলাবাৰুদৰ বিস্ফোৰণ ঘটে। পোহৰৰ দাগ এটাই গাড়ীখন উৰুৱাই দিয়ে। মেগোলেটকো ধ্বংস কৰা হয়, ছোৱালীজনীয়ে সঠিক শ্বটটো পুনৰুত্পাদন কৰিলে।
  ডেউকাবোৰ পৃথকে পৃথকে উৰি যায়, একে সময়তে জ্বলি থকা ঠেংৰ শূন্যতাত ঘূৰি থাকে।
  শত্ৰুৰ ব্ৰিগেণ্টাইনে অতিৰিক্ত ক্ষতি লয়, কিন্তু গণ ভলীৰে সঁহাৰি জনায়। ফাটটোৰ মাজেৰে এটা ধাৰা সোমাই ছোৱালীজনীক পেলাই দিয়ে, চিনাবাৰ, লুমিনেচেণ্ট নিপলৰ সৈতে সোণালী স্তনবোৰ উন্মোচন কৰে।
  স্ফেৰ'ই আনন্দত চিঞৰি উঠে:
  - বুজিছা কিমান শীতল! চেৰ্নোডিৰ্নো!
  মাগোপ্লাষ্ট চালৰ আঁঠুটোত চৰ মাৰিলে ।
  - Princeps-quasar ! জাপুলছাৰ উপবৃত্তাকাৰ! আপোনাৰ নাইটৰ গদাখন আৰু ওপৰলৈ তুলি লওক!
  ড্ৰপ আকৃতিৰ ব্ৰিগান্টাইনটোৱে ভলীৰে ব্ৰিষ্টল কৰি উঠিছিল। সমগ্ৰ যুদ্ধ স্থানতে হাইপাৰপ্লাজমৰ কাঁইটীয়া শিশিৰৰ টোপাল ছিটিকি পৰিছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিখ স্ফেৰোৱে হুইচেল মাৰিলে:
  - মোক এটা ফ'টন দিয়ক, অগাধৰ পতনত!
  কাষৰ পৰা এখন ফ্ৰিগেট ওলাই আহিল, আৰু একে সময়তে ওচৰৰ বেটাৰীটো বিস্ফোৰণ ঘটিল। ল'ৰাকেইটাৰ ভাগ্য ভাল হোৱা যেন লাগে, তেওঁলোকে এটা গধুৰ ৰকেট বা ভাইব্ৰ' -ফিল্ডত উজুটি খালে যিয়ে আটাইতকৈ টেকসই ধাতুটোক পাউদাৰলৈ মচি পেলায়।
  এনে আক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা পাবলৈ ল"ৰাটোৱে প্লেটফৰ্মখন পেলাই দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু ইয়াৰ পিছতো বিৰোধীসকল প্ৰায় একেখন বিদ্যালয়ৰ পৰাই স্নাতক ডিগ্ৰী লাভ কৰা উচ্চমানৰ পেছাদাৰী । হাৰ্লেকুইনেডৰ সৃষ্টিকৰ্তাও সভ্যতা সৃষ্টিৰ কেলেংকাৰীকাৰী নহয়!
  টেম্প্ৰপ্ৰিয়ন কামান ভাঙি গৈছে ৷ ছিন্নভিন্ন হৈ জিলিকি থকা অংশৰ স্তূপ হৈ পৰিল। বন্দুক পৰিবেশন কৰা ছোৱালীজনী আৰু সৃষ্টিকৰ্তা-ল"ৰাটোক যেন বেটৰ আঘাতত পেলাই দিয়া হ"ল। সিহঁতে বিশাল ত্বৰণেৰে কৱচটোৰ লগত খুন্দা মাৰিলে, অলপ ডেণ্ট কৰিলে আৰু নিজকে তীব্ৰভাৱে সমতল হৈ পৰিল, নিজৰ অতি ইলাষ্টিক আৰু শক্তিশালী শৰীৰটোৱে শ্বকত কঁপি উঠিল। তাৰ পাছত তেওঁলোকে গধুৰ আৱৰণটো খুলিবলৈ ধৰিলে, প্ৰাচীন দেৱতাৰ মূৰ্তিৰ দৰে এমবছ কৰা তেওঁলোকৰ ধুনীয়া আকৃতিবোৰক স্বাভাৱিক আকৃতি দি।
  স্ফেৰোৰ পেটৰ তলৰ অংশত ঠাণ্ডা অনুভৱ হ"ল। শত্ৰুৰ প্লাজমা বিস্ফোৰণৰ ঘনত্ব তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল, যেন যুদ্ধৰ মাজলৈ সতেজ শক্তি টানি অনা হ"ল। উদাহৰণস্বৰূপে, আল্ট্ৰা-যুদ্ধজাহাজখন নিজেই এটা মান্য গ্ৰহাণুৰ সমান আৰু ইমিটাৰেৰে ঢাকি থোৱা এটা বিশাল ডেগাৰৰ আকৃতিৰ পৰা হাইপাৰপ্লাজমিক জেটৰ এক গোটেই চহকী অলংকাৰ নিৰ্গত হৈছিল । মেট্ৰিয়াস্কা আৰু একৰ্ডিয়নৰ বক্ৰ, টুইষ্টেড-ইন-শ্বেপ হাইব্ৰিড, এই পদাৰ্থটো প্ৰাউড জাৰ্মানীৰ ক্ৰুজাৰত পৰিল। আন আন ধ্বংসৰ ধাৰাবোৰে চকুলোৰ টোপাল আকৃতিৰ চাৰিটা আৰ্টিলাৰীৰ মঞ্চক চেপি ধৰিলে।
  স্ফেৰোৰ আঁঠুলৈকে সোঁ ভৰিখন বাষ্পীভৱন হৈ পৰিল আৰু স্বাভাৱিকভাৱে বৃদ্ধি হ"বলৈ অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে তেওঁ নিমিষতে নিজৰ অংগটো বৃদ্ধি কৰিলে।
  জুলিয়াছ চিজাৰে নিজৰ সকলো প্ৰতিভাৰ সত্ত্বেও যুদ্ধত পৰাস্ত হৈ আছিল, প্ৰযুক্তিৰ আনুমানিক সমতাৰ সৈতে সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব, শত্ৰুৰ পক্ষত আছিল। এনে কঠিন পৰিস্থিতিত ঘেৰি ৰখাৰ পৰা আঁতৰি পিছুৱাই যোৱাটোৱেই বাকী আছিল। স্ফেৰ"ই প্ৰিন্সেপছ -সংযোগ, ৰবটবোৰক দিয়া আদেশৰ ওপৰত বিবেকৰ টুইংগ এটাও নোহোৱাকৈয়ে শুনি থাকিল । তেওঁলোকৰ শব্দ আছিল সীমাহীন আশাবাদ, আগতীয়া জয়ৰ পিয়াহ। জুলিয়াছ চিজাৰৰ ফ্ৰিগেটখনে কিছু ক্ষতিসাধন কৰি লেহেমীয়া কৰে। স্ফেৰ"ই ক্ৰোধ অনুভৱ কৰিলে, তেওঁ সৃষ্টি কৰা শক্তি যেন হেৰুৱাইছে, যিমান পাৰি সিমান শত্ৰুক ধ্বংস কৰিব লাগিব। অৰ্থাৎ তেওঁৰ হয় জয়ী হ"ব নহয় মৰিবলৈ পছন্দ আছে। যদিও স্পষ্ট যে কেইবাটাও মাগলৰ ধ্বংস ; প্ৰায় একোৱেই সলনি নকৰে, কিন্তু এইটোৱেই হৈছে ব্যক্তিগত ব্যক্তিৰ প্ৰায় অতুলনীয় বীৰত্ব যিয়ে যিকোনো বাধাক চেপি পেলোৱা এটা ধাৰাত গঠন হয়। ল"ৰাজনে, কেৰিয়াৰৰ স্মৃতি ব্যৱহাৰ কৰি, কিন্তু আচলতে নিজৰ সৃষ্টি (তেওঁ কেনেকৈ ব্যক্তিত্ব আৰু গঠনত ইমান জটিল কথাবোৰত ষ্টাম্প মাৰিবলৈ সক্ষম হয় সেয়া এটা সুকীয়া প্ৰশ্ন!) সোনকালে মনত পৰিল যে তেওঁক অসংখ্য প্ৰশিক্ষণত কিহৰ মাজলৈ ঠেলি দিয়া হৈছিল। আপুনি লক্ষ্য নকৰাটো প্ৰয়োজনীয়, ৰবটৰ সাধাৰণ ৰেংকত থকাটো প্ৰয়োজনীয়। গতিকে তাত উপনীত হোৱাটো বহুত বেছি কঠিন, কিন্তু সংস্পৰ্শলৈ অহাৰ সম্ভাৱনা বহুত কম। কিন্তু আনহাতে, এই জটিল মুহূৰ্তত বাহিৰত বহি থকাৰ অধিকাৰ তেওঁৰ আছেনে? কাৰণ, এজন সৈনিকে: জীৱন ৰক্ষাৰ যত্ন ল"ব লাগিব, দুটা কথা: যিমান পাৰি সিমান শত্ৰুক নিঃশেষ কৰিব লাগিব। বৈপৰীত্যৰ ক্ষেত্ৰত - এইটোৱেই পৰম্পৰা, দ্বিতীয় সমাধানৰ সপক্ষে বাছনি কৰা। এইসকল পুৰণি দিনৰ আমেৰিকানসকল: তেওঁলোকে নিজৰ ছালখন সংৰক্ষণৰ কথা বেছি চিন্তা কৰে। সেয়েহে য়েংকিছ হেৰুৱাইছিল, ইয়াৰ উপৰিও তেওঁলোকৰ অপপ্ৰচাৰ দুৰ্বল। তাইৰ সৰ্বমুঠতা আৰু অন্তৰ্ভুক্তিৰ অভাৱ আছিল। যদি আমি পৃথিৱীৰ প্ৰাচীন ইতিহাসৰ কথা মনত পেলাওঁ: সেই দিনবোৰত যেতিয়া মানৱতাক এটা গ্ৰহত শিকলিৰে বান্ধি ৰখা হৈছিল। এখন ভয়ংকৰ, বিভক্ত পৃথিৱী, সকলো জাতি আৰু জনগোষ্ঠীক একেটা মুঠিত গোট খোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। কেইবাখনো সাম্ৰাজ্যই ইয়াক দাবী কৰিছে। প্ৰথমেই আমেৰিকা, চীন, ইছলামিক ছ"চাইটি। পৃথিৱীখন বহুমেৰু হৈ পৰিল আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, স্বাধীন ৰাষ্ট্ৰৰ সংখ্যা বাঢ়িল, সৰু জাতিৰ বিচ্ছিন্নতা এক আৱেগলৈ পৰিণত হ"ল। সাধাৰণ ঘৰ পৃথিৱীত জুই জ্বলি উঠিছিল, মানৱতা আক্ষৰিক অৰ্থত অগাধত পৰি আছিল! আগৰ দিনত মানৱতাক একত্ৰিত কৰিব বিচৰা শক্তিশালী শাসক আছিল। এইজনেই প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰ দ্য গ্ৰেট, সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ অন্যতম উল্লেখযোগ্য সেনাপতি। তেওঁ অজেয় আছিল যদিও প্ৰভিডেন্সে তেওঁক অতি কম জীৱন দিবলৈ পাই আনন্দিত হৈছিল। আৰু সেয়েহে তেওঁৰ যথেষ্ট সুযোগ আছিল, তেওঁ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সাম্ৰাজ্য গঢ়ি তুলিছিল, এছিয়ালৈ উচ্চ হেলেনিক সংস্কৃতি আনিছিল। আনকি কাৰ্থেজ আৰু প্ৰাচীন ৰোমেও প্ৰাচীন যুগৰ আটাইতকৈ উল্লেখযোগ্য স্লাভ মেচিডোনিয়ানলৈ এক বৃহৎ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি পঠিয়াইছিল! আলেকজেণ্ডাৰৰ আগতে কেইবাজনো ৰজাৰ (বিশেষকৈ চাইৰাছৰ) অধীনত মহান পাৰস্যই ভাৰতৰ পৰা মিচৰলৈকে গুৰুতৰ বিজয় সাধন কৰিছিল, কিন্তু মতবাদ: সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে এজন শাসক আছে, তেওঁৱেই প্ৰথমে আগবাঢ়িছিল! ৰোমত জুলিয়াছ ছিজাৰে বিশ্ব শাসকৰ ভূমিকা দাবী কৰিছিল যদিও তেওঁৰ জীৱনটোও যথেষ্ট দীঘলীয়া নাছিল। সম্ৰাটসকলৰ মাজত ছিজাৰৰ পিছত: যথেষ্ট শক্তিশালী সেনাপতি নাছিল। ঐশ্বৰিক অগাস্টিন ৰোগীয়া আৰু শাৰীৰিকভাৱে দুৰ্বল আছিল, কাৰিজমাটিক নীৰো সাধাৰণতে ভয়ংকৰ। আটাইতকৈ বিখ্যাত শাসক ডিঅ"লেক্টান আৰু কনষ্টেণ্টাইনে ডাঙৰ বিজয়ৰ কথা নাভাবি যথাৰ্থ অৱস্থা বজাই ৰাখিবলৈ অধিক যুঁজিছিল। আন আন সেনাপতি আছিল, ৰোমৰ পতনৰ পিছত। ইয়াৰে আটাইতকৈ বিশিষ্ট ব্যক্তিত্ব: চেংগিছ খান, টেমাৰলেন, নেপোলিয়ন, এডলফ হিটলাৰ, ষ্টেলিন। চেংগিছ খান বহুত সফল হৈছিল। তেওঁ প্ৰায় সকলো চীন, আফগানিস্তান, খোৰেজম জয় কৰিছিল, উন্নত ডিটেচমেণ্ট প্ৰাচীন ৰাছ'ত উপনীত হৈছিল। তেওঁৰ জয়ৰ উৎকৃষ্ট সুযোগ আছিল, এই ধূৰ্ত আৰু নিপুণ সেনাপতিজনৰ অহৰহ বৃদ্ধি পোৱা সৈন্যক কোনেও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে। কিন্তু মধ্যযুগৰ মানদণ্ড অনুসৰি তেওঁৰ যথেষ্ট দীঘলীয়া আয়ুসও বিশ্ব দখলৰ বাবে যথেষ্ট নাছিল। চেংগিচ খানে এটা বংশ প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল যদিও তেওঁৰ দৰে মহান বংশ আৰু নাছিল, যিয়ে সকলো যাযাবৰী লোকক একত্ৰিত কৰিবলৈ সক্ষম আছিল। ঠিক টেমেৰলেনৰ দৰেই। বিজয়ৰ পিছত জয়, বিশাল সাম্ৰাজ্য, আৰু বিভাজন, তিমুৰাটৰ ধ্বংস , পুত্ৰ আৰু নাতিৰ মাজত কাজিয়া। আৰু কোনো যোগ্য উত্তৰাধিকাৰী নাছিল। ইউৰোপ জয় কৰি নেপোলিয়ন আৰু হিটলাৰে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে পিঠি ভাঙি পেলালে। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ৰাছিয়াই নিজেই বিশ্বৰ আধিপত্য লাভ কৰাত ব্যৰ্থ হ"ল। সঁচাকৈয়ে এজন মহান শাসক আছিল ষ্টেলিন, যিয়ে এজন নিৰক্ষৰ, বাষ্ট জোতা পিন্ধি খোজ কঢ়া দেশক এক শক্তিশালী ঔদ্যোগিক শক্তিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছিল।
  আৰু তাৰ পিছত, ইতিমধ্যে একবিংশ শতিকাত, আৰম্ভণিৰে পৰাই জাৰ্মানীৰ ওপৰত, আৰু তাৰ পিছত বিশ্বৰ ওপৰত ক্ষমতা, অবিশ্বাস্য অতি-বৌদ্ধিক শক্তিৰ সৈতে এহাল ৰহস্যময় দম্পতীয়ে গ্ৰহণ কৰিছিল।
  তেওঁলোকে শেহতীয়া প্ৰিন্সেপছ - যাদুকৰী অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিছিল আৰু মানৱতা ক্ৰমান্বয়ে ভাৰ্চুৱেল সৰ্বশক্তিমানৰ অৱস্থালৈ বিকশিত হৈছিল।
  কিন্তু যুদ্ধ হৈছে যুদ্ধ, বিশেষকৈ মহাকাশ যুদ্ধ, য"ত ভুল হিচাপ আৰু হতাহতি অনিবাৰ্য। যোদ্ধা ফ্ৰেড্ৰিখ স্ফেৰো, যিয়ে ৰিস্ক লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল , এতিয়ালৈকে ভাগ্য ভাল আছিল, তেওঁ নিজৰ প্ৰতি দৃষ্টি আকৰ্ষণ নকৰাকৈ চাৰিখন যুদ্ধ বাহন ধ্বংস কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  - সৰু মানুহবোৰৰ বাবে বাৰ্চৰ দাইল থাকিব! বা সেয়ে princeps - প্লাজমা!
  হয়, এনে আমোদজনক খেল থাৰ্ড ৰাইচ সাম্ৰাজ্যৰ নাগৰিকে খেলে, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড জয় কৰে।
  আৰু এই সকলোবোৰ কেনেকৈ শেষ হ"ব, আৰু মানৱ জাতিয়ে, আনকি এটা শক্তিহীন কল্পনাও, সৰ্বশক্তিমানৰ কিমান উচ্চতালৈ যাব পাৰে।
  
  
  COG আৰু SHPUNTIK আৰু তৃতীয় REICH
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত পোহাদানসকলে হস্তক্ষেপ কৰে ৷ এই ক্ষেত্ৰত চুটি ডিজাইনাৰ হৈছে ভিনটিক আৰু শ্বপুণ্টিক । স্থানান্তৰিত হোৱাৰ সময়ত তেওঁলোকৰ অন্ত পৰিছিল বাৰ্লিনত। বাৰু, যিহেতু তেওঁলোকে ৰাজনীতি আৰু পৃথিৱী গ্ৰহৰ বিষয়ে একো নাজানিছিল, সেয়েহে তেওঁলোকে জাৰ্মানসকলৰ সেৱালৈ স্থানান্তৰিত হৈছিল। আৰু তেওঁলোক প্ৰথম শ্ৰেণীৰ কাৰিকৰী। আৰু তেওঁলোকে পেন্থাৰৰ বিকাশত অংশ লৈছিল। কৌশলী ডিজাইনাৰসকলে টাৱাৰটোক সংকীৰ্ণ আৰু সৰু কৰি তুলিছিল, ভালদৰে সুৰক্ষিত, কিন্তু লঘু। ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছন এটা ব্লকত ৰখা হৈছিল, আৰু গিয়াৰবক্সটো মটৰটোৰ ওপৰত নিজেই ৰখা হৈছিল। বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ সহজ আৰু লঘু চেছিছ এটাও নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। আৰু "পেন্থাৰ"ৰ উচ্চতা আছিল মাত্ৰ ১.৮ মিটাৰ। ফলত ৮০ মিলিমিটাৰ হালৰ কপালৰ কৱচ যুক্তিসংগত হেলনীয়া বৃহৎ কোণত স্থাপন কৰি প্ৰায় অভেদ্য হৈ পৰিল। টাৱাৰৰ কপাল ১২০ মিলিমিটাৰ আৰু ঢাল আৰু কাষবোৰ ষাঠি মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। দুৰ্বল বিন্দুটো আছিল হালৰ কাষবোৰ - মাত্ৰ ৪০ মিলিমিটাৰ। কিন্তু শৰীৰটো অতি কমপেক্ট আছিল আৰু ওপৰৰ অংশটো ডাঙৰ কোণত হেলনীয়া আছিল, আৰু তলত ৰোলাৰবোৰ ঢাকি ৰাখি ৩০ মিলিমিটাৰ ঢাল ৰখা হৈছিল। আৰু এই সকলোবোৰ মনোমোহাতাৰ ওজন আছিল মাত্ৰ ২৬ টন, ৬৫০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন। আৰু বন্দুকটো আছিল ৭৫ মিমি ৭০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ, প্ৰতি মিনিটত ১৫ গুলী চলাইছিল।
  প্লাছ, ভাল দৃশ্যমানতা আৰু অপটিক্স।
  এই টেংকটোৱে ঘণ্টাত ৭০ কিলোমিটাৰ বেগত যাত্ৰা কৰিছিল, লঘু বন্দুক, মূলতঃ পঞ্চল্লিশটা আৰু এণ্টি টেংক ৰাইফলৰ বাবে কাষলৈ অভেদ্য আছিল, কপালত দুকিলোমিটাৰৰ পৰা চৌত্ৰিশটা লৈছিল আৰু কাৰ্যতঃ ভাঙি যোৱা নাছিল। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ প্ৰায় সকলো টেংক বিৰোধী অস্ত্ৰই ইয়াৰ কপালত সোমাই যোৱা নাছিল।
  আৰু কুৰ্স্ক যুদ্ধত নতুন "পেন্থাৰে" ছিটিকি পৰিছিল। একে সময়তে ইয়াক নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আছিল, আৰু বাস্তৱ ইতিহাসত পেন্থাৰতকৈ ইয়াৰ বাবে প্ৰায় দুগুণ কম ধাতুৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  এই টেংক ব্যৱহাৰৰ ফলত নাজীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰক্ষা ভাঙি কুৰ্স্কক বাইপাছ কৰি বয়লাৰটো বন্ধ কৰি দিয়ে। আৰু এইদৰেই উদ্যোগটো দখল কৰিলে। আৰু সফলতা বিকাশ কৰি তেওঁলোকে ভ"ৰনেজক লৈ গ"ল।
  ইয়াৰ পিছত হিটলাৰে সৈন্যবাহিনীক দক্ষিণ দিশলৈ ঘূৰি যাবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। আৰু সৈন্যৰ আৰ্মাডা ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ গুচি গ"ল।
  জাৰ্মান টেংক বৃদ্ধি পাইছে। আৰু পেন্থাৰত ছোৱালীৰ এটা দলে যুঁজি আছে, ছোভিয়েট বন্দুক আৰু বাহন ভাঙিছে।
  জাৰ্মানসকলে ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰিলে... কিন্তু সেয়াই সকলো নহয়। আফ্ৰিকাত নতুন টেংকত উঠি ৰমেলৰ কৰ্পে ধাৰাবাহিকভাৱে জয়লাভ কৰে। মিত্ৰশক্তিৰ পৰিস্থিতি আৰু বেছি বেয়া হৈ পৰিছিল যে ভিনটিক আৰু শ্বপুণ্টিকেও জেট যুঁজাৰু বিমান আৱিষ্কাৰ কৰিছিল। তদুপৰি ই অতি লঘু, নিৰ্মাণ কৰাত সহজ, পৰিচালনা কৰিব পৰা আৰু মৌলিকভাৱে নিয়ন্ত্ৰিত।
  আৰু নতুন VSh-162 বিমানখন আকাশৰ শ্ৰেষ্ঠ বিমান হৈ পৰিল, আৰু মিত্ৰশক্তিৰ বিমানসমূহৰ যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰিলে।
  গতিকে নাজীসকলে আফ্ৰিকাত ইজিপ্তলৈ আগবাঢ়ি যাবলৈ ধৰিলে। হিটলাৰে ষ্টেলিনগ্ৰাডক ধুমুহাৰ দৰে ল'বলৈ অস্বীকাৰ কৰে, আৰু তেওঁৰ সৈন্যবাহিনীক ৰখাই দিয়ে। কিন্তু ফ্ৰিটজে কেছপিয়ান সাগৰলৈ ব্ৰেকথ্ৰুৰ জৰিয়তে মূল আক্ৰমণাত্মক বাইপাছিং আৰম্ভ কৰে। আৰু পৰিস্থিতি তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল।
  আৰু ইয়াৰ পিছত উত্তৰ দিশত নতুন অভিযান আৰম্ভ হ"ল। নাজীয়ে ছুইডেনক আক্ৰমণ কৰে। আৰু কেইদিনমানৰ ভিতৰতে তাইক আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। আৰু শীতল হৈ পৰিল।
  "পেন্থাৰ" জাহাজত থকা গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটে সমগ্ৰ ছুইডেন ভ্ৰমণ কৰিছিল, আৰু বন্দী সৈন্যসকলক তেওঁলোকৰ খালী ভৰিৰে চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল, তেওঁলোকৰ বিশাল শ্ৰেণীটো দেখুৱাই। এই ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে ইয়াত শীতল।
  যুদ্ধৰ বহু লোকে তেওঁলোকৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। আৰু উদং তলুৱাত চুমা খালে।
  কিন্তু এতিয়া তেওঁলোক ছুইডেনত আছিল, য"ত ইতিমধ্যে বৰফ আৰু ঠাণ্ডা হৈছিল।
  ৰমেলৰ নেতৃত্বত জাৰ্মানীয়ে ইজিপ্তত ব্ৰিটিছক পৰাস্ত কৰে। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে মধ্যপ্ৰাচ্যলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ সফলতাৰ পিছত সফলতা আছে।
  এইখিনিতে ধুনীয়া যোদ্ধাসকলৰ অভিযান বন্ধ নহ"ল... গেৰ্ডাই ধাতুটোত খালী ভৰিখন ঘঁহি আবেগিকভাৱে ক"লে:
  - বাৰু, "টাইগাৰ" অৱশ্যেই, এটা টেংক যিয়ে মাষ্টাৰপিছ দিয়ে আৰু শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত এটা বিশাল মেচিন। তথাপিও সহজ!
  চাৰ্লটে এলাহেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - ব্যক্তিগতভাৱে মই সিংহ ৰাশিক বেছি পছন্দ কৰো। যিহেতু এনে এখন গাড়ী ভাঙিবলৈ একো নাই! আৰু তাইৰ চেপত নিখুঁত!
  মাগডাই মনত পেলাইছিল যে ৭ নৱেম্বৰত তেওঁলোকক কেনেকৈ পেৰেড দেখুওৱা হৈছিল আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু মোৰ মাউছটো ভাল লাগিল, ইমান ডাঙৰ! আৰু একেলগে দুটা বন্দুক লৈ!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি পৰিবহণত গুটিয়াই পৰিল:
  - এখন গাড়ীত দুটা বন্দুক - সেইটো শীতল!
  গেৰ্ডাই ভৰি দুখন বতাহত পেলাই দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - এনেকৈ উৰা মাৰিলে ভাল নেকি? আমি সোনকালে অষ্ট্ৰেলিয়া পামনে?
  চাৰ্লটে মূৰ জোকাৰিলে।
  - নহয়! সোনকালে নহয়! ছুইডেনৰ পৰা তালৈ উৰা মাৰিবলৈ - প্ৰায় সমগ্ৰ গ্ল'বটোতে!
  বিমানখন আচলতে ইন্ধন ভৰোৱাৰ বাবে অৱতৰণ কৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে বাহিৰলৈ দৌৰি গ"ল। শেষত গৰম মদীনাত বিমানখনে জৰুৰীকালীন অৱতৰণ কৰে। নৱেম্বৰ মাহৰ শেষ হোৱাৰ পিছতো ইয়াত উষ্ণতা প্ৰায় ত্ৰিশ ডিগ্ৰী আছিল। আৰু ছুইডেনত তেওঁলোক যোৱাৰ সময়তে ঠাণ্ডা ঘূৰ্ণীবতাহ এটা আহিল আৰু তাপমাত্ৰা মাইনাছ ত্ৰিশলৈ নামি গ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে যিমান পাৰে বেগেৰে দৌৰি গ"ল যাতে পৰিবহণ কৰ্মীজনৰ ওচৰলৈ জমা নহয়, আৰু হিমটোৱে ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাত কামুৰিলে। বিশেষকৈ খোজ কঢ়াৰ সময়ত নীতিগতভাৱে জোতা নিপিন্ধাটো সহজ নহয়।
  কিন্তু এতিয়া ছোৱালীকেইজনী মদিনাৰ গৰম বালিৰ কাষেৰে দৌৰি গ"ল। আধা উলংগ ছোৱালীকেইজনীলৈ চাই আৰবসকলে ভয় খাইছিল যদিও কোনো ব্যৱস্থা ল"বলৈ ভয় কৰিছিল। তথাপিও জাৰ্মানসকলৰ সুনাম অতি ভয়ংকৰ। সঁচাকৈয়ে, তেওঁলোকক অতিমানৱৰ জাতি হিচাপে ধৰা হয় , আৰু সেয়েহে তেওঁলোকে সৰু সৰু প্ৰেংক ক্ষমা কৰে। যেনেকৈ যেতিয়া সুন্দৰীসকলে কেৱল বিকিনি পিন্ধি দৌৰি ফুৰে।
  ঠাণ্ডা বতৰৰ পিছত যেতিয়া ভৰি দুখন অনবৰতে ঠাণ্ডা হৈ থাকে তেতিয়া গৰম বালিৰ কাষেৰে দৌৰিবলৈ বৰ ভাল লাগে। ছোৱালীকেইজনীয়ে ভাল পাইছিল আৰু ইজনে সিজনৰ ওপৰত বালি দলিয়াই মজা কৰিছিল।
  মৰুভূমিৰ মাজেৰে তেনেকৈ জপিয়াই গেৰ্ডাই ভাবিলে যে যিখন দেশত অহৰহ গ্ৰীষ্ম থাকে, সেইখন দেশত জীয়াই থকাটো এতিয়াও আচৰিত কথা। আৰু ই কিমান ভাল...
  ৰ"দঘাই আৰু পৰিষ্কাৰ, শুদ্ধ বতাহ মুখত বয়। বা বেছি সতেজ নহয়, কিন্তু মৰুভূমিৰ গৰম বতাহ।
  চাৰ্লটে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এতিয়া এই মাটিবোৰ থাৰ্ড ৰাইচৰ অন্তৰ্গত। ইয়াৰ আগতে কেতিয়াও মানৱতা ইমান একত্ৰিত হোৱা নাছিল। যথেষ্ট ওচৰত, এতিয়াৰ দৰে ঐক্যৰ। আৰু এই সকলোবোৰ বহু দিশত ফুহৰাৰৰ প্ৰতিভাৰ বাবে ধন্যবাদ।
  মাগডাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আংশিকভাৱে হিটলাৰ অত্যন্ত ভাগ্যৱান হোৱাৰ বাবেও। যেনে, ইংৰাজ পটলৰ দৰে পৰিল। আৰু আফ্ৰিকাৰ বিস্তৃতি বাধা হিচাপে প্ৰমাণিত নহ"ল। হয়, সকলো আমাৰ পক্ষত আছিল। যদিও কেতিয়াবা ভুল হৈছিল!
  ক্রিষ্টিনাই উত্তৰ দিলে:
  - ভাগ্যৰ ক্ষেত্ৰত, সঁচাকৈয়ে নহয়! উদাহৰণস্বৰূপে আমাৰ ভাগ্য ভাল নাছিল, শীতকাল একচল্লিশত। আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে তেতিয়া মস্কোক লৈ গ"লহেঁতেন। আৰু পূবৰ যুদ্ধ শেষ হ"লহেঁতেন। আৰু সেয়ে এতিয়াও ষ্টেলিনবাদী কাঁইটটো উলিয়াই আনিব লাগিব।
  গেৰ্ডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মান্তি হ"ল:
  - চাগে কৰিব লাগিব! দুখৰ কথা! ইমানবোৰ ভাল ল"ৰা-ছোৱালী মৰিব!
  মাগডাই অনিচ্ছাকৃতভাৱে কান্দি কান্দি ক"লে:
  - মৃত্যু... আপুনি কিমান অন্যায়! আৰু কেতিয়াবা ভুল সময়ত আহে!
  গেৰ্ডাই আপত্তি কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিলে:
  - কেতিয়াবা নহয়! আৰু সদায় ভুল সময়ত! আপুনি জানে যে আপুনি কেনেকৈ জীয়াই থাকিব বিচাৰে, আৰু মৰিবলৈ কিমান অনিচ্ছুক!
  ক্রিষ্টিনাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  আমি এইটো বিচাৰো কাৰণ আমি শক্তিশালী আৰু সুস্থ। আৰু এশ বছৰ বয়সীয়া আৰু যাৰ মাজত সকলো বিষ হয় আইতাকৰ মৃত্যুৰ প্ৰতি চাগে একেবাৰে বেলেগ মনোভাৱ!
  চাৰ্লটে মূৰ জোকাৰি কঁপি ক"লে:
  - অ" ভগৱানে নকৰক! ভগৱানে নকৰক তুমি কেতিয়াও বুঢ়া হোৱা!
  গেৰ্ডাই জোকাৰি জোকাৰি উলিয়াই দিলে আৰু খালী ভৰিৰে বালিত লাথি মাৰিলে:
  - এই বিষয়ে কথা নকওঁ ! যদি আপুনি ভাবিবলৈ আৰম্ভ কৰে যে বাৰ্ধক্য কি, তেন্তে আপুনি পাগল হৈ যাব, বা আপোনাৰ জীৱনটো ধ্বংস কৰিব!
  মাগডাই শ্যামলা ছোৱালীজনীক সান্ত্বনা দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  - যেতিয়া যীচু আহিব, তেতিয়া সকলো মৃত লোক পুনৰুত্থান হ"ব, আৰু এই চিৰ যৌৱন চিৰকালৰ বাবে থাকিব!
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি মৰমেৰে ক"লে:
  - ভগৱানে আশীৰ্বাদ কৰক!
  ক্ৰীষ্টিনাই খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু মই এজন নীতিগত নাস্তিক। মই ঈশ্বৰক বিশ্বাস নকৰো আৰু আপোনাক পৰামৰ্শও নিদিওঁ!
  গেৰ্ডাই তাইৰ শক্তিশালী, টেন কৰা কান্ধ দুটা জোকাৰিলে:
  - মই নিজকে দৃঢ় বিশ্বাসী বুলি নকওঁ, কিন্তু... বস্তুবাদী আৰু নাস্তিকসকলে বুজাব নোৱাৰা বহু কথা আছে। ব্ৰহ্মাণ্ডৰ উৎপত্তিকে ধৰি!
  গৰম বালিত ডুব গৈ চাৰ্লটে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু মোৰ ধাৰণাটো বেছি ভাল লাগে - বহু দেৱতা। যে এই ডেমিউৰ্জ দেৱতাসকলে সামূহিকভাৱে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড আৰু পৃথিৱীখন সৃষ্টি কৰিছিল। তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ মাজত সংগ্ৰামৰ সৃষ্টি হয়, যাৰ ফলত বিপৰ্যয় আৰু প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগৰ সৃষ্টি হয়। সেইবাবেই নানা ধৰণৰ দুৰ্ভাগ্য ঘটিছিল। দেৱতাৰ যুদ্ধ আৰু মানুহৰ মাজত যুদ্ধৰ জন্ম দিয়ে!
  গেৰ্ডাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু জাৰ্মান ঈশ্বৰ সদায় জয়ী হয়!
  চাৰ্লটে মূৰ জোকাৰিলে।
  - প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত এনেকুৱা হোৱা নাছিল। যদিও আমি জয়ৰ ওচৰত আছিলো!
  ক্ৰীষ্টিনাই জোৰেৰে মাত দিলে।
  - সেইটোৱে! ইষ্ট প্ৰুছিয়াক সাময়িকভাৱে বলি দিয়াটো প্ৰয়োজনীয় আছিল, কিন্তু পশ্চিম ফ্ৰণ্টৰ পৰা সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ কৰা নাছিল। তাৰ পিছত তেওঁলোকে ঘেৰি ধৰি পেৰিছক লৈ যাব। ফ্ৰান্সে আত্মসমৰ্পণ কৰে... তাই আটাইবোৰৰ পিছতো পৰাজিত হয়। আৰু আৰু অধিক... মই ভাবো ব্ৰিটেইনে যদি জেদীতা দেখুৱালেহেঁতেন তেন্তে আমি ইটালী, তুৰস্ক আৰু জাপানৰ সৈতে মিলি ইয়াক আক্ৰমণ কৰিব পাৰিলোহেঁতেন। আৰু তেওঁলোকে ছাবমেৰিন আৰু বহৰৰ একক কাৰ্য্যৰে তেওঁলোকক চেপি ধৰিব!
  মাগডাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৰাছিয়াৰ কথা পাহৰি গ'লা!
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজকে শুধৰাই দিলে:
  - মই একো পাহৰা নাছিলো! ফ্ৰান্সৰ আত্মসমৰ্পণৰ পিছত ৰাছিয়া পৰাজিত হ"লহেঁতেন। তদুপৰি দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছ ষ্টেলিন নহয়। ৰাছিয়াৰ ৰজাই পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈ আমাৰ সৈতে খৰখেদাকৈ শান্তি স্থাপন কৰিব। আৰু আমি কৰিম... মুঠতে জাৰ যুগৰ ৰাছিয়া কমিউনিষ্টতকৈও দুৰ্বল!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰিলে।
  - তেনেকুৱাই! কিন্তু, অৱশ্যেই আমি তেতিয়া সুযোগটো হেৰুৱাই পেলাইছিলো। এডলফ হিটলাৰ আছিল অধিক চতুৰ। তেওঁ ষ্টেলিনৰ সৈতে অ-আগ্ৰাসন চুক্তি কৰিছিল, আৰু তেওঁৰ শত্ৰুসকলক টুকুৰা-টুকুৰকৈ ভাঙি পেলাইছিল। ৰাজনৈতিক প্ৰজ্ঞাৰ অৰ্থ এইটোৱেই!
  ক্রিষ্টিনাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ব্ৰিটেইনক আঁতৰাই পেলোৱাটো আৰু অধিক যুক্তিসংগত হ'ব, আৰু তেতিয়াহে ছোভিয়েট ইউনিয়নক আক্ৰমণ কৰা!
  চাৰ্লটে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - এই কথাত মই একমত!
  ইয়াৰ বিপৰীতে গেৰ্ডাই আপত্তি কৰিছিল:
  - যদি আমি একচল্লিশ বছৰত ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ নকৰিলোহেঁতেন, আৰু প্ৰতিৰক্ষামূলক যুদ্ধৰ বাবে অপ্ৰস্তুত হৈ থকা ৰঙা সেনাবাহিনীৰ ইউনিটবোৰক পৰাস্ত নকৰিলোহেঁতেন, তেন্তে আমি ব্ৰিটেইনত ধুমুহাৰ সময়ত সেইবোৰ আমাৰ ওপৰত পৰিব পাৰিলেহেঁতেন। গতিকে আমাৰ হাতত আন কোনো উপায় নাছিল!
  মাগডাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে।
  - ষ্টেলিন এজন সতৰ্ক ৰাজনীতিবিদ! তেওঁ হয়তো এনে দুঃসাহসিক অভিযানৰ ৰিস্ক লোৱা নাছিল!
  গেৰ্ডাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - বৰঞ্চ ষ্টেলিনৰ ফালৰ পৰা এটা ডাঙৰ দুঃসাহসিক অভিযান হ"ল আমাক ব্ৰিটেইনক ৰোল আউট কৰাৰ সুযোগ দিয়া। এনে ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ ওপৰত উচ্চ শক্তি পৰিব। আৰু আমি কবৰ দিম। আৰু সেয়েহে ব্ৰিটেইনে প্ৰতিৰোধ কৰাৰ সময়তো ৰাছিয়াৰ আমাৰ বিৰুদ্ধে সুযোগ আছিল। নহ"লে আমি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব যে আমাৰ শত্ৰুৰ কোনো সুযোগ নাই!
  চাৰ্লটেও আপত্তি কৰিবলগীয়া কিবা এটা পাইছিল:
  - ইউ এছ এছ আৰ আৰু আমেৰিকাৰ দৰে দানৱ পৰাস্ত নোহোৱালৈকে শত্ৰুৰ কোনো সুযোগ নাই বুলি কোৱাটো অত্যন্ত অকালপক্ক। আমি বহু কাম কৰিছো আৰু বহু দূৰ আগবাঢ়িছো, কিন্তু... আমাৰ সন্মুখত এতিয়াও বহুত সমস্যা আছে। এতিয়া অষ্ট্ৰেলিয়া। জাৰ্মান সেনাৰ বাবে আন এক সীমান্ত!
  গেৰ্ডাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ভাঙি দিওঁ! ইতিমধ্যে ছুইজাৰলেণ্ড আৰু ছুইডেনত দুবাৰকৈ খোজ কাঢ়িছে, আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াত অন্ততঃ বহুত উষ্ণ।
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আমাৰ জয়ত মোৰ বিশ্বাস! নহ"লে সৰলভাৱে নহয়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে মৰুভূমিত গৰম হোৱা বন্ধ কৰি পুনৰ পৰিবহণলৈ গুচি যাব লগা হ"ল। ইন্ধন ভৰোৱা সফল হ"ল। আৰু ছোৱালীবোৰৰ লগত "টাইগ্ৰেছ" বেটেলিয়নৰ পুৰণি বন্ধুসকলেও যোগ দিলে।
  এই মহিলা ডিটেচমেণ্টৰ ছোৱালীবোৰে খালী মুজাহিদীনৰ চিকাৰ কৰিছিল। যিবোৰ অৱশ্যে কম আছিল। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে আনন্দৰে অষ্ট্ৰেলিয়া জয় কৰিবলৈ ৰাওনা হ"ল। ৱেৰমাখ্টৰ বাবে ইমানেই বাঞ্ছনীয় আন এখন মহাদেশ।
  জাৰ্মানীয়ে জাম্পৰ বাবে বাহিনী সংগ্ৰহ কৰি অৱতৰণৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল।
  মাৰ্গাৰেটে নিজৰ পুৰণি চিনাকি ক্ৰীষ্টিনা আৰু গেৰ্ডাক সন্মানেৰে লগ পাইছিল। তথাপিও নাইটৰ ক্ৰছৰ বাবে সকলোৱে হীৰা পাব নোৱাৰে! এই কোম্পানীৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীক প্ৰজনন আৰু সন্তান জন্ম দিয়াৰ বাবে বিশেষ শিবিৰলৈ পঠিয়াব লাগিছিল। গতিকে ৰাছিয়াৰ কোম্পানীটোত হয়তো তেওঁলোকে অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ সময় নাপালেহেঁতেন।
  সুন্দৰীসকলক অৱশ্যে উল্লাসিত আৰু যুঁজাৰু যেন লাগিছিল। মোৰ আৰু শুবলৈ মন নগ"ল, আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজকে পৃথক কেবিনত আবদ্ধ কৰি থৰক-বৰক কৰি আছিল।
  চামৰাৰ আৰ্মচেয়াৰ এখনত বহি থকা মাগডাই মন্তব্য কৰিলে:
  - পৌত্তলিকতাবাদে, ইয়াৰ সকলো বাহ্যিক যুক্তিৰে, বহু প্ৰশ্নৰ উত্তৰও দিব নোৱাৰে। উদাহৰণস্বৰূপে, অসংখ্য ডেমিউৰ্জ দেৱতা ক"ৰ পৰা আহিছিল?
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি প্ৰতিবাদ কৰিলে:
  - একেদৰে একেশ্বৰবাদে যেনেকৈ প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দিবলৈ সক্ষম নহয়, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰা একমাত্ৰ ঈশ্বৰ ক"ৰ পৰা আহিল?
  মাগডাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে।
  - কেনেকৈ ক'ব সেইটো এটা প্ৰশ্ন... আমি বিশ্বাসেৰে ইয়াক এটা স্বতন্ত্ৰতা হিচাপে লওঁ যে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ সদায় আছিল। আৰু এইটো এটা স্বতন্ত্ৰতা যাৰ প্ৰমাণৰ প্ৰয়োজন নাই।
  ক্রিষ্টিনাই মূৰ জোকাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - চিৰ-বিদ্যমান, আৰু অসীম শক্তিশালী, আৰু অসীম জ্ঞানীক কল্পনা কৰাটো অসম্ভৱ। এইটো যুক্তিৰ বিৰুদ্ধে। আমি পৃথিৱীত দেখাৰ দৰে সৰলতাই জটিলতাৰ জন্ম দিয়ে, আৰু আমি বিৱৰ্তন পৰ্যবেক্ষণ কৰোঁ। আৰু তাৰ পিছত অধিক জটিলৰ পৰা সহজবোৰ গ"ল। যিটো পৰ্যবেক্ষণ কৰা বাস্তৱৰ বিৰোধিতা কৰে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, মানৱতা অধিক জটিল হৈ পৰিছে, সৰল হৈ পৰিছে! আৰু আমি একেবাৰেই অৱনমিত নহয়, বৰঞ্চ অধিক নিখুঁত হৈ পৰো!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যুক্তিসংগতভাৱে! দেৱতাসকলৰ বিৱৰ্তনৰ ফলত সৰ্বশক্তিমান ডেমিউৰ্জ ঈশ্বৰৰ সৃষ্টি হয়!
  মাগডাই কঠোৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এনে দৰ্শনে আত্মাক ধ্বংস কৰিব পাৰে!
  চাৰ্লটে চকু দুটা সৰু কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - কিন্তু প্ৰশ্ন হয়, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বয়স কিমান?
  মাগডাই নিজৰ শক্তিশালী, বিকশিত কান্ধ দুটা জোকাৰিলে।
  - অজ্ঞাত! আৰু এনে প্ৰশ্ন কিয়?
  চাৰ্লটে যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - চয়তানৰ বিদ্ৰোহৰ লগত ইয়াৰ সম্পৰ্ক আছে। চয়তান আদিম স্বৰ্গদূত সকলৰ ভিতৰত এজন, যদিও আদিম স্বৰ্গদূত। তেওঁলোকে তেওঁক কোৱাৰ দৰে - ভোৰৰ পুত্ৰ! আৰু যদি তেওঁ বিদ্ৰোহ কৰিছিল, তেন্তে তেওঁৰ সৃষ্টি আৰু বিদ্ৰোহৰ পিছত হয়তো বেছি সময় পাৰ হোৱা নাই । আৰু দেখা গ"ল যে ইমান কোটি কোটি বছৰ ধৰি তেওঁ শান্ত আচৰণ কৰিছিল আৰু হঠাতে মূৰ্খৰ দৰে হৈ পৰিছিল।
  মাগডাই ভ্ৰু কোঁচাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু গতিকে কি?
  স্মাৰ্ট চাৰ্লটে মন্তব্য কৰিছে:
  - আৰু বিজ্ঞানীসকলে কয় যে আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন কোটি কোটি বছৰ পুৰণি! তৰাৰ পোহৰ পৃথিৱী গ্ৰহত উপনীত হ"বলৈ ইমান সময় লাগে! আৰু দেখা গ"ল বাইবেলৰ মতে ই কোটি কোটি হ"ব নোৱাৰে!
  মাগডাই অলপ সময় ভাবি উত্তৰ দিলে:
  - ঈশ্বৰে ইতিমধ্যে আমাৰ ওচৰলৈ নামি অহা তৰাৰ পোহৰ সৃষ্টি কৰিলে। আদম আৰু হৱা কেঁচুৱা নহয়, প্ৰাপ্তবয়স্ক আছিল। ইতিমধ্যে সূৰ্য্য, চন্দ্ৰ আৰু তৰাবোৰ তেওঁলোকৰ ওপৰত জিলিকি উঠিছিল। অৰ্থাৎ প্ৰভুৱে বিকাশত জগতখন সৃষ্টি কৰিলে। গতিকে আপোনাৰ সকলো প্ৰতিশ্ৰুতিয়ে একো প্ৰমাণ নকৰে।
  চাৰ্লটে জেদীভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - নে হয়তো সিহঁতে প্ৰমাণ কৰে যে বহুত দেৱতা আছে? যিসকল দেৱতাই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিছিল!
  মাগডাই কিছু দ্বিধাবোধ কৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন কম বেছি পৰিমাণে একত্ৰিত আৰু গঠনমূলক, ইয়াৰ সকলো অনিয়মৰ সৈতে। আৰু বহু দেৱতাৰ উপস্থিতিৰ ফলত এই কথাটো হ"ল যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিব।
  চাৰ্লটেও যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - যুদ্ধজাহাজে বহুত মানুহ নিৰ্মাণ কৰে! তথাপিও যুদ্ধজাহাজখন এক টুকুৰা মেচিন। হয়, আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন বহুতো দেৱতা-ডেমিউৰ্জে নিৰ্মাণ কৰিছে, কিন্তু ইয়াৰ পৰা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন কম অবিচ্ছেদ্য নহয়!
  মাগডাই মুখখন টানি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু সেইটো শুনা যায় - যুক্তিসংগত! কিন্তু এয়া বিশুদ্ধ মানৱীয় যুক্তি। ইয়াৰ লগত ঈশ্বৰীয় শক্তিৰ কোনো সম্পৰ্ক নাই, যিটো বুজিব নোৱাৰা!
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰিলে।
  - আটাইতকৈ সহজ যুক্তি - প্ৰভুৰ চিন্তাবোৰ বুজিব নোৱাৰা! আৰু এই কথাটো সকলো অনুষ্ঠানতে উল্লেখ কৰি আনিব পাৰি!
  মাগডাই ফুচফুচাই ক"লে:
  আৰু প্ৰভুৰ এই শাখাৰ প্ৰতিটো বৈশিষ্ট্যতে,
  মই সপোনত আদৰ্শক মূৰ্ত কৰাৰ ইচ্ছা দেখিছোঁ...
  কিন্তু আচৰিত কথাটো হ"ল আমাৰ মানুহে প্ৰায় পাতালত কষ্ট পায়,
  আৰু বিত্তৰ নিৰ্ভীকজনে নিষ্ঠুৰভাৱে আমাৰ ডেউকা বান্ধিলে!
  চাৰ্লটে হাঁহিলে।
  - ভালকৈ খোৱা! ষ্টাম্পৰ আগত কিয় নমস্কাৰ নকৰে?
  মাগডাই মুঠিটো জোকাৰিলে।
  - ইয়াহ তুমি!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে স্পষ্টকৈ বিৰক্ত হ'বলৈ ধৰিলে ... ধৰ্মৰ কথা-বতৰাবোৰ ভাল নহ'ল। আৰু কি কথা ক"ব পাৰি? এছ এছ বেটেলিয়নৰ যোদ্ধাসকলৰ চিন্তা সীমিত আছিল।
  কথা-বতৰাত গেৰ্ডাই টেংকবোৰ চুইছিল:
  - ইয়াত আমাৰ "সিংহ" মাত্ৰ জাৰ্মান আত্মাৰ মূৰ্তকৰণ! ইমান ডাঙৰ আৰু বন্দুক লৈ!
  মাগডাই লক্ষ্য কৰিলে, তাইৰ খজুৱতি হোৱা তলুৱা দুটা হাতেৰে মালিচ কৰি:
  - আৰু "মাউছ" আৰু বেছি - মানে শক্তিশালী! আৰু তেওঁৰ কৱচ ডাঠ! আৰু একেলগে দুটা বন্দুক!
  চাৰ্লটে আনন্দৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - কমনীয় সামান্য মাউস! আমি সকলোকে গুড়ি কৰি গুড়ি কৰিম!
  মাগডাই লৈ গাইছিল:
  - অভিশপ্ত আৰু প্ৰাচীন, শত্ৰুৱে আকৌ শপত খায়! মোক পিহি, গুড়ি কৰি পেলাওক! কিন্তু ফেৰেস্তাজনে টোপনি নাহে, আৰু সকলো ঠিক হ"ব... আৰু সকলো ভালেই শেষ হ"ব! আৰু সকলো ভালেই শেষ হ"ব!
  চাৰ্লটে বুদ্ধিমানৰূপে মন্তব্য কৰিলে:
  - যিয়ে ফেৰেস্তাৰ সহায়ত হিচাপ কৰে, পোনে পোনে নৰকত পৰে!
  মাগডাই উত্তৰ দিলে:
  - মূৰত কোন নৰক, ভৱিষ্যতে এটা নৰক!
  গেৰ্ডাই হঠাতে মন্তব্য কৰিলে:
  - চাৰ্লটছৰ সৈতে টি-৩৪ৰ সৈতে মোৰ ঘনিষ্ঠ চিনাকি আছিল যেতিয়া তেওঁলোকে পৰীক্ষা কৰি আছিল! আৰু জানেনে, এইটো পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ বেয়া টেংক নহয়!
  লাল চুলিৰ মানুহজনে বিষাক্তভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - শ্ৰেষ্ঠ নহয়, কিন্তু ... তেওঁৰ দৃশ্যমানতা যথেষ্ট দুৰ্বল। কাৰ্যক্ষেত্ৰত এনে টেংকৰ পৰা শত্ৰুৰ মাজত সোমাই যোৱাটো অত্যন্ত কঠিন! আমি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব!
  গেৰ্ডাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ভাল আকৃতিৰ কৱচ আৰু টাৰেট। যদিও "বাঘ" -২, আৰু "সিংহ" - কাষৰ সুৰক্ষা ভাল হ'ব।
  এই ৰঙা চুলিৰ দুষ্টজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - "সিংহ"ৰ এতিয়াও এটা ভাল টাৱাৰ আছে, কপালৰ ঢালৰ ক্ষেত্ৰত। কিন্তু "বাঘ" -২ কপালটো প্ৰায় হেলনীয়া নহয়।
  গেৰ্ডাই উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু কৱচৰ ডাঠতা ১৮০ মিলিমিটাৰ। ইয়াৰ ফলত শ্বীটৰ হেলনীয়া কোণৰ সৰু হোৱাৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়া হয়। টাৱাৰৰ ক্ষেত্ৰত সিংহটোৱে বাঘতকৈ ভালকৈ ওলাই আহিল, কিন্তু এইটো অৱশ্যে সীমা নহয়। মই জানো আমাৰ ডিজাইনাৰসকলে নিশ্চিতভাৱে অধিক নিখুঁত কিবা এটা সৃষ্টি কৰিব।
  আৰু ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে ষ্টীলৰ চাদৰখনত খুন্দা মাৰিলে, ইমানেই যে সংগীতৰ ট্ৰিল এটাই বুৰাই পেলালে।
  যোদ্ধাসকল বিৰক্ত হৈ পৰিল। সিহঁতৰ টোপনি আহিব মন গ"ল। কিবা এটা আকৰ্ষণীয় হ'ব পাৰে...
  ইফালে ককেছাছত যুদ্ধ চলি আছে। জাৰ্মানসকলে "পেন্থাৰ"ৰ উপৰিও "টাইগাৰ" -২ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ইয়াৰ আকৃতিও টেংকৰ দৰেই, কিন্তু অলপ ডাঙৰ, ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ সৈতে গধুৰ, আৰু ডাঠ কৱচ। অৱশ্যে পঁয়ত্ৰিশ টন ওজন, তাতকৈ অধিক, কিন্তু এতিয়াও জটিল নহয়, ৭০০ হৰ্চপাৱাৰৰ পুৰণি ইঞ্জিনেৰে যুঁজিব পাৰি। অৱশ্যে ভিনটিক আৰু শ্বপুণ্টিকে ইতিমধ্যে ১০০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন নিৰ্মাণ কৰিছে। আৰু "টাইগাৰ" -২ খনো আক্ষৰিক অৰ্থত উৰিবলৈ ধৰিলে। "লায়ন"টো আবিৰ্ভাৱ হ'ল, তাতোকৈ ডাঠ, বিশেষকৈ কাষৰ কৱচ, আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক।
  আৰু পঞ্চল্লিশ টন ওজনৰ ই ছোভিয়েট সৈন্যৰ বাবে এক বৃহৎ সমস্যা হৈ পৰিল।
  তেৰচল্লিশ - চৌচল্লিশ বছৰৰ শীতকালত ককেছাছ জাৰ্মান সৈন্যই দখল কৰে। যুদ্ধখন ষ্টেলিনবাদী পৰিস্থিতি অনুসৰি নহয়।
  মাৰ্চ মাহত নাজীয়ে ভাৰত দখল কৰে, আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ দিশে আগবাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰে। আৰু একে সময়তে আফ্ৰিকাক ৰেক আপ কৰিলে।
  ষ্টেলিনে তেওঁলোকক যিকোনো চৰ্তত শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। ১৯৪৪ চনৰ বসন্ত কালত আফ্ৰিকা বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰি হিটলাৰে ষ্টেলিনৰ শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰে।
  ক্ষতিপূৰণ দিয়া আৰু তৃতীয় ৰাইচক কেঁচামাল আৰু অন্যান্য বস্তু যোগান ধৰাকে ধৰি চৰ্তবোৰ আছিল দাসত্ব।
  চৌচল্লিশ বছৰৰ গ্রীষ্মকালত ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ হৈছিল আৰু লণ্ডন এসপ্তাহতে পতন ঘটিছিল। ইয়াৰ পিছত আমেৰিকাৰ ওপৰত এক বৃহৎ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। ভিনটিক আৰু শ্বপুণ্টিকে নাওতকৈ বেছি বেগেৰে যাত্ৰা কৰা নতুন চাবমেৰিন নিৰ্মাণ কৰিছিল আৰু ৰাডাৰৰ দ্বাৰা টৰ্পিডোক গাইড কৰিছিল। আৰু আৰু বহুতো বস্তু আৱিষ্কাৰ হৈছে।
  ডিস্কেটসমূহত লেজাৰ সংস্থাপন বিশেষভাৱে শক্তিশালী হৈ উঠিল । আৰু ই কেৱল বৰ ভাল আছিল।
  আমেৰিকাই ১৯৪৫ চনৰ জুলাই মাহলৈকে থিয় দিছিল আৰু আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। শান্তিৰ সময় আহি পৰিছে। অস্থায়ী সত্য...
  জাপানে অত্যধিক ভূখণ্ড দখল কৰাত হিটলাৰ অসন্তুষ্ট আছিল। আৰু তেওঁ কেৱল প্ৰতিশোধ আৰু মাটি দখলৰ বাবে হাহাকাৰ কৰিছিল।
  আৰু ১৯৫৩ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। ষ্টেলিনৰ উত্তৰাধিকাৰী বেৰিয়াই হিটলাৰক তেওঁৰ সহায় আগবঢ়ায়।
  ফুহৰাৰে মান্তি হ"ল, কিছুমান চৰ্তত। অৰ্থাৎ ইউ এছ এছ আৰে সম্পূৰ্ণ শক্তিৰে যুঁজি আছে, কিন্তু কেৱল দক্ষিণ ছাখালিন আৰু কুৰিল ৰিজহে ঘূৰাই পায়।
  হিটলাৰক বিশাল শ্ৰদ্ধাঞ্জলি দি থকা বেৰিয়াই এই চৰ্তসমূহতো সন্মতি দিছিল।
  আৰম্ভণিৰে পৰাই জাপানীসকলৰ বাবে যুদ্ধ সফল নহ"ল। বিশেষকৈ লেজাৰ অস্ত্ৰ আৰু হিট বিমেৰে সজ্জিত উৰন্ত চচৰবোৰে তেওঁলোকক আমনি কৰিছিল। আৰু সকলোবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত জ্বলি ছাই হৈ গলি ধাতুৰ চেভিং হৈ পৰিল।
  আনহাতে ইউ এছ এছ আৰয়ে জাপানীতকৈও শক্তিশালী টি-৫৪ আৰু আই এছ-৭ টেংক আৰু জেট বিমান যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰিছিল।
  পাঁচ মাহ ধৰি চলি থকা এই যুদ্ধৰ অন্ত পৰে জাপানৰ বিজয় আৰু দখলৰ লগে লগে। 'এইটো এটা গুঞ্জন বিজয় আছিল...
  আৰু যুদ্ধবোৰত আই এছ-৭ৰ আলেংকাৰ টেংক ক্ৰুৱে নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। গাড়ীখনে ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিলে, আৰু বহুতো জাপানী মাষ্টোডন ভাঙি পেলালে।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে, আৰু যথেষ্ট সঠিকভাৱে।
  কিন্তু এইবোৰ ইমান বিশদ...
  ইউ এছ এছ আৰে ছাখালিনৰ দক্ষিণ অংশ আৰু কুৰিল ৰিজ পুনৰ দখল কৰে। আৰু এইদৰে তেওঁ কৰ্তৃত্ব আৰু নতুন ভূমি সুৰক্ষিত কৰিলে...
  হিটলাৰ, আৰু কিছুমানে বাকী পৃথিৱীখনক তেওঁৰ অধীনত ৰেক কৰিলে। কিন্তু ইউ এছ এছ আৰ তেওঁৰ বাবে অহৰহ চকুৰ বিষ হৈ আছিল। ফুহৰাৰে ৱেৰমাখ্টৰ নতুন বিজয় আৰু বীৰত্ব বিচাৰিছিল।
  আৰু ১৯৫৮ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত মস্কোত আক্ৰমণ কৰি নতুন ডাঙৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল।
  আকাশত কাজিয়া কৰি আছে জাৰ্মান ছোৱালী। আলবিনা আৰু এলভিনা।
  তেওঁলোকে ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলায়। ছোৱালীকেইজনী প্ৰায় উলংগ, এখন বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে। আকাশী বন্দুক শত্ৰুৰ ফালে নিৰ্দেশিত হয়।
  আলবিনাই এখন ছোভিয়েট গাড়ী ভাঙি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ মতে এটা শ্বক!
  এলভিনাই ছোভিয়েট ইয়াকো কাটি পেলায় আৰু লগতে কয়:
  আমাৰ সাম্ৰাজ্যৰ মহিমাৰ বাবে!
  আৰু যোদ্ধাসকলেও এটা সময়ত শত্ৰুৰ লগত যুদ্ধ আৰু যুদ্ধ কৰিছিল। আৰু মানুহক অত্যাচাৰ কৰি ভাল পায়।
  ইয়াত কমছমোলৰ সদস্যজনক অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। কাপোৰ পিন্ধা আৰু উলংগ ছোৱালীক চাবুকেৰে প্ৰহাৰ কৰা হ"ল। তাৰ পাছত কমছমোল সদস্যজনৰ খালী ভৰি দুখন ৰঙা গৰম ৰডেৰে জ্বলাই দিয়া হ"ল। আৰু ক"ব লাগিব যে তেওঁলোকে ভাল পাইছিল।
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীৰ ভৰিৰ আঙুলি ভাঙি পেলালে। আৰু নিৰ্যাতনৰ আটাইতকৈ ছিক, টৰ্চেৰে শুক্ৰৰ বুকুত জুই লগাই দিলে। আৰু বিষৰ জোকাৰণিৰ পৰা ছোৱালীজনীয়ে চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  আলবিনা অৱশ্যে এই বিষয়তো শান্ত নহ"ল। তাই ছোৱালীজনীৰ উলংগ বুকুৰ ওচৰলৈ মশালখন আনিলে। আৰু ভাজিলো। তাৰ পাছত তাই কাটি কোমল মাংসখিনি খালে, উচ্চাৰণ কৰি:
  - কিমান সুস্বাদু!
  এলভিনাই আনটো নিপল জুইৰ শিখাৰে ভাজিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, বৰ ভাল কথা!
  আৰু জাৰ্মান ছোৱালীবোৰে সঁচাকৈয়ে ভাল পাইছিল।
  কিন্তু সকলো জীৱ তেনেকুৱা নহয়। ইয়াত আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা অৰলোভাই আকাশত জাৰ্মান শগুনৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে।
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ দক্ষতা আৰু জ্ঞান দেখুৱাইছে।
  ছোৱালীয়ে অৱশ্যে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে। আৰু শত্ৰুৰ ওচৰত মৃত্যুৰ উপহাৰ আনিব।
  আৰু নিজৰ মাজতে গান গাই;
  - সাম্যবাদৰ দেশলৈ গৌৰৱ,
  লেনিনে আমাক যুঁজিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল...
  ভঙা ৰিজ জানে ফেচিবাদ
  আহকচোন এখন নতুন পৃথিৱী গঢ়ি তোলো!
  এনাষ্টেছিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, জাৰ্মান বিমান এখন গুলীয়াই পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - ৰঙা সাম্যবাদৰ বাবে!
  আকুলিনা অৰলোভাই নিপুণভাৱে শত্ৰুক আঘাত কৰিলে, নিজৰ খালী ভৰি দুখন ব্যৱহাৰ কৰি, তেওঁক কাটি পেলালে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - ৰাছিয়ান আত্মা বিজয়ৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মাতৃভূমি আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে!
  এইখন ইমান কঠিন যুদ্ধ গোটেই ফ্ৰণ্টতে চলি আছে।
  জাৰ্মানসকল নিশ্চিতভাৱে শক্তিশালী। আৰু তেওঁলোকে আগবাঢ়ি যায়, যদিও লাহে লাহে, বহুত ক্ষতিৰ সৈতে।
  মেয়েরাও পদাতিক বাহিনী যুদ্ধ...
  কেৱল পেণ্টী পিন্ধা কমচমল ছোৱালী।
  ইয়াত আলেংকাই মেচিনগানৰ পৰা এটা বিস্ফোৰণ দিয়ে, নাজীক কাটি পেলায়, আৰু যুঁজাৰুৰ গোটেই শাৰী এটাক নোক আউট কৰে।
  তাৰ পিছত তেওঁ কয়:
  - ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ!
  আন্যুতাইও শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। ই এই কামটো অতি ভালদৰে আৰু স্পষ্টভাৱে কৰে। আৰু নাজীক কাটি পেলালে। তাৰ পিছত তেওঁ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি নাজীৰ টেংকটো ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - পবিত্ৰ ৰুছৰ বাবে'!
  আল্লাহে শত্ৰুৰ ওপৰতো গুলী চলায়। বৰ পৰিপাটিকৈ কৰে। উদং গোৰোহা এটা লৈ তেওঁ মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়ে, নিপুণভাৱে কৰে। ৰঙা চুলিৰ ফ্ৰিটজে নক আউট কৰি চিঞৰি উঠে:
  -সাম্যবাদৰ যুগৰ বাবে!
  মাৰিয়াইও শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। ই নাজীসকলক কাটি পেলায়, যাৰ ফলত ইয়াক অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক কৰি তোলে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ৰুছৰ বাবে', আমাৰ মা!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব। জাৰ্মান টেংকখন ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈ উলটি যায়... আৰু যুদ্ধৰ কিটটো ফাটি যায়।
  মাৰুষ্য, নাজীক চেপি ধৰি। আৰু খালী গোৰোহাৰে তাই গোটেই গোট এটা গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে, বাহিৰলৈ দিলে:
  - মহান মাতৃভূমিৰ বাবে!
  ইয়াত এনেকুৱা ছোৱালী, মাত্ৰ বিশাল যুঁজাৰু। গতিকে সকলোকে একেৰাহে নিঃশেষ হৈ যায়।
  ইয়াত কম্বেট ফাইভ আছে। আৰু কিমান ফেচিষ্টে প্ৰেট কৰে। আৰু কৃষ্ণাংগ যোদ্ধাসকলে আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ কৰিছে। ক"ব লাগিব তেওঁলোক অত্যন্ত যুঁজাৰু ল"ৰা।
  কিন্তু তেওঁলোকৰ ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰে কোনো অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈয়ে কাটি পেলায়।
  এটা ধুনীয়া বেটেলিয়ন যেতিয়া যোদ্ধাসকল প্ৰায় উলংগ হৈ থাকে। আৰু ইমানেই টেন কৰা, চকলেট।
  আৰু আকাশত দেখা যায় ইউ-৮৮৮ শক্তিশালী জাৰ্মান গাড়ী। তেওঁলোকে ছোভিয়েট স্থানত বোমা নিক্ষেপ কৰি শত্ৰুক চেপি ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকে অতি নিষ্ঠাৰে কাম কৰে।
  ইভা, বোমা নিক্ষেপ কৰি, পেডেলত তাইৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহাটো হেঁচা মাৰি ধৰি। ছোভিয়েট চহৰবোৰত উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি, গৰ্জন:
  - তৃতীয় ৰাইখ অজেয়!
  আগাথাই ধ্বংসৰ উপহাৰ উলিয়াই এই কথাত সন্মতি দিলে।
  - আমি ইতিমধ্যে আমাৰ সকলো শত্ৰুক ভাঙি পেলাইছো!
  আৰু ইতিমধ্যে নাজীয়ে বিভিন্ন ফালৰ পৰা মস্কোৰ চাৰিওফালে বৈ গৈছে।
  তাৰ পিছত অলেগ আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে, ৰাছিয়া বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ইউ এছ এছ আৰক সহায় কৰিলে।
  তাৰ পাছত খালী ভৰিৰে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাইও তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিলে। লগতে এগৰাকী প্ৰাপ্তবয়স্ক মহিলা লেখিকা অমৰত্বৰ বিনিময়ত প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ছোৱালী হৈ এটা মিছন পূৰণ কৰে।
  একবিংশ শতিকাৰ যোদ্ধাসকলে পুনৰ বিংশ শতিকাৰ নাজীৰ সৈতে যুঁজিছিল।
  ফেচিষ্ট ব্ৰাউন সাম্ৰাজ্যত বহুত সৈনিক আছে। অন্তহীন নদীৰ দৰে বৈ যায়।
  পদাতিক আৰু টেংক দুয়োটাৰে তৰোৱালেৰে নাজীসকলক কাটি পেলোৱা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - কেতিয়াও হাৰ নামানিব!
  আৰু ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা চোকা ডিস্ক উৰি গ"ল!
  মাৰ্গাৰিটাই বিৰোধীক চেপি ধৰি দাঁত উদঙাই দিলে, বিৰবিৰাই উঠিল:
  - পৃথিৱীত বীৰ কৰ্মৰ স্থান আছে!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰ পৰা বিষাক্ত বেজীবোৰ সিঁচৰতি হৈ নাজী আৰু তেওঁলোকৰ বিমান আৰু টেংকত খুন্দা মাৰিলে।
  নাটাছাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ দলিয়াই দিলে, হত্যাকাৰীভাৱে আৰু হাউলি উঠিল:
  আমি কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰো আৰু কেতিয়াও ক্ষমাও নকৰোঁ।
  আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ মিলত থকা ফেচিষ্টবোৰৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  শত্ৰুবোৰক কাটি জোয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা নতুন বেজী সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু চকুত কি আছে, নাজী সৈনিক আৰু বিমানৰ ডিঙিত কি আছে।
  হয়, যোদ্ধাসকল যে উত্তেজিত আৰু ক্ৰোধিত হৈ পৰিছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল।
  বগা সৈনিক আৰু টেংক কাটি অগাষ্টিনে চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ লোহাৰ ইচ্ছা!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা নতুন, মাৰাত্মক উপহাৰ উৰি যায়। আৰু পতন টকনি আৰু বগা যুঁজাৰু।
  স্বেতলানাই মিলাৰক কাটি দিয়ে, তাইৰ তৰোৱালবোৰ বিজুলীৰ দৰে।
  নাজীবোৰ গুটিৰ দৰে পৰি আছে।
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে বেজী দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - মাতৃ ৰাছিয়াৰ বাবে জয়ী হ'ব!
  নাজীৰ বিৰুদ্ধে আগবাঢ়িছে অলেগ ৰাইবাচেংকো। টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাই বাদামী সৈন্য কাটিছে।
  আৰু একে সময়তে ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰে বিষেৰে বেজী উলিয়াই দিয়ে, ডাল ফালি বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলায়।
  ল"ৰাটোৱে গৰ্জন কৰে:
  - ভৱিষ্যত Rus' গৌৰৱ!
  আৰু গতিশীলতাত ই সকলোৰে মূৰ আৰু মুখ কাটি পেলায়।
  মাৰ্গাৰিটাইও নিজৰ বিৰোধীক চেপি ধৰে।
  তাইৰ উদং ভৰি দুখন মাত্ৰ জিলিকি উঠে। বৃহৎ সংখ্যক নাজীৰ মৃত্যু হৈছে। যোদ্ধাই চিঞৰিছে:
  - নতুন সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে লৈ কাটিব ...
  ফেচিষ্ট সৈনিকৰ মৃতদেহৰ এটা গোট।
  কিন্তু নাটাছা আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। তেওঁ টেংকৰ লগতে নাজীকো কাটি পেলায়, আৰু গায়:
  - Rus' মহান আৰু উজ্জ্বল,
  মই বৰ অচিনাকি ছোৱালী!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা ডিস্ক উৰি যায়। কোনে দেখিলে নাজীৰ ডিঙি। হয় এইজনী ছোৱালী।
  জোয়া আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। দুয়োহাতেৰে বাদামী ৰঙৰ সৈনিক কাটি। নলীৰ পৰা থু পেলোৱা। আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰে - টেংক আৰু বিমান গুলীয়াই পেলায় ।
  আৰু একে সময়তে তেওঁ নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - এহ, ব্লাডজন যাওঁ,
  অ" মোৰ প্ৰিয়টো যাব!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আৰু বাদামী ৰঙৰ সৈন্যসকলক নিঃশেষ কৰি অগাষ্টিনে চিঞৰি উঠে:
  - সকলো চেগ আৰু এটা প্ৰাণীৰ ছালত,
  ক্লাব লৈ লৰালৰিকৈ দাঙ্গা আৰক্ষীৰ ওচৰলৈ গ"ল!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত লঞ্চ কৰিব, এনেকুৱা কিবা এটা যিয়ে হাতী এটাক হত্যা কৰিব, আৰু তাতোকৈ বেছি টেংক।
  আৰু তাৰ পিছত চিকচিকিয়া:
  - পহু!
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে স্বেটলানা। কাট, নাজীক কাটি পেলোৱা। খালী ভৰিৰে সিহঁতৰ ওপৰত মৃত্যুৰ উপহাৰ লঞ্চ কৰে।
  তৰোৱাল লৈ মিল চলায়।
  তাই বহুত যুঁজাৰু আৰু চিঞৰ-বাখৰক চেপি ধৰিলে:
  - এটা ডাঙৰ জয় আহি আছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী বনৰীয়া গতিবিধি।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰি টেংক আৰু বিমান ধ্বংস কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো জপিয়াই উঠিল। ল"ৰাটোৱে ছমাৰচাল্টত ঘূৰি ফুৰিলে। জাম্পত নাজীৰ বহুত কাটি পেলালে।
  খালী আঙুলিৰে বেজীবোৰ দলিয়াই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মোৰ সুন্দৰ সাহসৰ বাবে বিখ্যাত হওক!
  আৰু আকৌ ল'ৰাটো যুদ্ধত আছে।
  মাৰ্গাৰিটা আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়ি যায়। একেৰাহে সকলো শত্ৰুক টুকুৰা-টুকুৰ কৰে। তাইৰ তৰোৱালবোৰ বতাহৰ চকলৰ ব্লেডতকৈও কঠিন। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি আছে, টেংক আৰু বিমান জ্বলি আছে।
  ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণাত্মক ৰূপ ধাৰণ কৰিছে। অনুষ্ঠান অবিহনে বাদামী যোদ্ধাক নিঃশেষ কৰে।
  আৰু মাজে মাজে জপিয়াই থাকে, আৰু টুইষ্ট কৰে!
  আৰু তাইৰ পৰা বিনাশৰ উপহাৰ উৰি যায়।
  আৰু নাজীসকল নিজেই মৃত্যুমুখত পৰে। আৰু গোটেই টিলাবোৰ মৃতদেহ গোট খায়।
  মাৰ্গাৰিটা squeaks:
  - মই এজন আমেৰিকান গৰুৰখীয়া!
  আৰু আকৌ তাইৰ উদং ভৰি দুখনে বেজীটো দলিয়াই দিলে।
  আৰু তাৰ পিছত আৰু ডজন ডজন বেজী!
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে নাটাছাও বৰ শীতল।
  আৰু খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰে, আৰু খেৰৰ পৰা থু পেলায়।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মই এটা জিলিকি থকা মৃত্যু! মাত্ৰ মৰিব লাগিব!
  আৰু আকৌ গতিশীল সৌন্দৰ্য্য।
  জোয়াই নাজী মৃতদেহৰ এটা ব্লকক ধুমুহাৰ দৰে কৰে। আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰাও ধ্বংসৰ বুমেৰাং উৰি যায়।
  আৰু বাদামী যোদ্ধাবোৰ পৰি থাকে আৰু পৰি থাকে।
  জোয়াই চিঞৰি উঠে:
  - খালী ভৰিৰে ছোৱালী, তুমি জিকিবা!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা ডজন ডজন বেজী উৰি যায়। যিটো পোনে পোনে নাজীৰ ডিঙিত খন্দা।
  মৃত্যুমুখত পৰে।
  বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে সম্পূৰ্ণ মৃত।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে অগাস্টিন। বাদামী সৈন্যক থেতেলিয়াই পেলায়। তাইৰ তৰোৱাল দুখন হাতত লৈ ফুৰিছে। আৰু তাই ইমান মহান যোদ্ধা।
  ফেচিষ্ট সৈন্যৰ মাজেৰে এটা টৰ্নেডোৱে সোমাইছে।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - ভৱিষ্যত লুকাই আছে! কিন্তু ই বিজয়ী হ"ব!
  আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে অগ্নিময় চুলিৰে এগৰাকী সৌন্দৰ্য্য।
  অগাস্টিনে বন্য আনন্দত গৰ্জন কৰে:
  - যুদ্ধৰ দেৱতাই সকলো ফালি পেলাব!
  আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে যোদ্ধাজন।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনে বহুত চোকা, বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  যুদ্ধত স্বেতলানা আৰু ইমানেই জিলিকি থকা আৰু যুঁজি থকা। তাইৰ উদং ভৰি দুখনে ইমানবোৰ মাৰাত্মক বস্তু পেলাই দিয়ে। মানুহ নহয়, শ্যামলা চুলিৰে মৃত্যু।
  কিন্তু যদি ভাঙি যায়, তেন্তে ইয়াক ৰখাব নোৱাৰি৷
  স্বেটলানাই গায়:
  - জীৱন মৌ নহব,
  ঘূৰণীয়া নৃত্যত সেই জাঁপটো!
  সপোন বাস্তৱায়িত হওক -
  সৌন্দৰ্য্যই মানুহক দাসলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীৰ গতিবিধিত ক্ৰোধ বাঢ়িছে।
  আক্ৰমণত অলেগে সকলো ত্বৰান্বিত কৰি তুলিছে। ল"ৰাটোৱে নাজীক মাৰপিট কৰে।
  তেওঁৰ খালী ভৰি দুখনে চোকা বেজী নিক্ষেপ কৰে - টেংক আৰু বিমান ফালি পেলায়।
  ডেকা যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠে:
  - উন্মাদ সাম্ৰাজ্যই সকলোকে ছিন্নভিন্ন কৰিব!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটো খোজকাঢ়ি গৈছে।
  মাৰ্গাৰিটা নিজৰ কাৰ্যকলাপত এগৰাকী ধুমুহাময় ছোৱালী। আৰু শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে।
  ইয়াত তাই খালী ভৰিখনেৰে লঞ্চ কৰিলে, বিস্ফোৰক বস্তুৰে এটা মটৰ। তাই বিস্ফোৰণ হ"ব, আৰু একেলগে এশটা নাজী আৰু দহটা টেংক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ব।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - যিয়েই নহওক আমাৰ হাতত বিজয় আহিব !
  আৰু তেওঁ তৰোৱাল লৈ মিলটো চলাব - টেংকৰ নলীবোৰ বিভিন্ন দিশত উৰি যাব।
  নাটাছাই তাইৰ গতিবিধি ত্বৰান্বিত কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে বাদামী যোদ্ধাবোৰক কাটি পেলায়। আৰু চিঞৰি থকাৰ সময়ত:
  - ৰাছিয়াৰ সাম্ৰাজ্যৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে বিজয়।
  আৰু ত্বৰান্বিত গতিৰে নাজীক নিঃশেষ কৰি পেলাওঁ আহক।
  নাটাছা এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী।
  তেওঁ ৰৈ লেহেমীয়া কৰিবলৈ নাভাবে আৰু টেংক আৰু বিমানবোৰ বিপথে পৰিচালিত হয়।
  জোয়া আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। তাইৰ তৰোৱালে যেন মাংস আৰু ধাতুৰ চালাড কাটি পেলায়। ছোৱালীজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পৰিত্ৰাণ বলবৎ হৈ আছে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়েও এনে বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ডিঙি বিন্ধি যোৱা, মৃতদেহৰ টিলাত পৰি থকা মানুহৰ এটা গোট, লগতে ভঙা টেংক আৰু তললৈ যোৱা বিমান।
  অগাস্টিন এগৰাকী পাগল ছোৱালী। আৰু ই সকলোকে হাইপাৰপ্লাজমাৰ পৰা অহা ৰবটৰ দৰে চেপি ধৰে।
  ইতিমধ্যে ই এশটা নাজীক ভাঙি পেলাইছে। কিন্তু সকলোবোৰে গতি বাঢ়ে। আৰু যোদ্ধাজনে এতিয়াও গৰ্জন কৰে।
  - মই অজেয়! পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল!
  আৰু আকৌ আক্ৰমণৰ সৌন্দৰ্য্য।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা এটা মটৰ উৰি ওলাই যায়। আৰু তিনিশ নাজী আৰু এক ডজন টেংক এক শক্তিশালী বিস্ফোৰণত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  অগাষ্টিনে গাইছিল:
  - আমাৰ মাটি দখল কৰিবলৈ সাহস নকৰিবা!
  শ্বেতলানাও আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। আৰু এগ্ৰামো ৰেহাই নিদিয়ে। ৱাইল্ড টাৰ্মিনেটৰ গাৰ্ল।
  আৰু শত্ৰুক কাটি নাজীক নিঃশেষ কৰে। আৰু ইতিমধ্যে খাৱৈত আৰু ৰাস্তাৰ কাষত পৰিছে বাদামী যুঁজাৰুৰ গণ।
  ছয়জন ক্ৰোধিত হৈ পৰিল। বনৰীয়া যুদ্ধ আছিল।
  পুনৰ কৰ্মত অলেগ ৰাইবাচেংকো। আৰু দুয়োখন তৰোৱাল জোকাৰি আগবাঢ়ি যায়। আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে মিলটো চলায়। নিহত নাজী পতন।
  মৃতদেহৰ গণ। ৰক্তাক্ত শৰীৰৰ গোটেই পাহাৰ।
  লেখক ল"ৰাটোক এটা বন্য কৌশলৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে। ক"তও ঘোঁৰা আৰু মানুহ মিহলি হৈ গ"ল।
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - মনৰ পৰা ধিক্!
  আৰু টন টন টকা থাকিব!
  আৰু নতুন আন্দোলনত টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটো। আৰু তাৰ উদং ভৰি দুখনে কিবা এটা লৈ দলিয়াই দিব।
  ল"ৰা জিনিয়াছে গৰ্জন কৰিলে:
  - মাস্টার ক্লাস এবং ফার্ম "Adidas"!
  সঁচাকৈয়ে এটা শীতল শ্ব" শীতল হৈ ওলাল। আৰু কিমানে নাজীক হত্যা কৰিলে। আৰু সৰ্বাধিক সংখ্যকে সৰ্বাধিক বাদামী যুঁজাৰু বিমানবোৰক হত্যা কৰিলে।
  মাৰ্গাৰিটাও যুঁজত আছে। ডালচেনি আৰু ইস্পাতৰ সেনাবাহিনীক চেপি ধৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - বিগ শ্বক ৰেজিমেন্ট! আমি সকলোৱে গাড়ী চলাই কফিনত সোমাই যাওঁ!
  আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ নাজীৰ ওপৰত হেক কৰা হয়। ইতিমধ্যে বাদামী যুঁজাৰু বিমানৰ গণ ভাঙি গৈছে।
  ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই পেন্থাৰতকৈও শীতল! প্ৰমাণ কৰক যে সকলোৱেই শ্ৰেষ্ঠ!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা শক্তিশালী বিস্ফোৰক থকা মটৰৰ দৰে উৰি ওলাই যাব।
  আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত আঘাত কৰা।
  আৰু তেওঁ কিছুমান প্ৰতিদ্বন্দ্বী আৰু টেংক আনকি বিমানকো লৈ ভাঙি পেলাব।
  আৰু নাটাছা কৰ্তৃত্বত আছে। আৰু তাই বিৰোধীক পৰাস্ত কৰে, আৰু তাই নিজেই কাকো নামি নিদিয়ে।
  ইতিমধ্যে কিমান নাজীয়ে বাধা দিছে।
  আৰু তাইৰ দাঁতবোৰ ইমান চোকা। আৰু চকু দুটা নীলা ৰঙৰ। এইজনেই ছোৱালীজনী - মূল জল্লাদ। যদিও তাইৰ সকলো সংগী আছে - জল্লাদ!
  নাটাছাই চিঞৰি উঠে:
  - মই পাগল! আপোনাৰ পেনাল্টি থাকিব!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱালেৰে বহুত নাজীক কাটি পেলাব।
  জোয়াই খোজ কাঢ়িছে আৰু বহুত বাদামী যোদ্ধা কাটিছে।
  আৰু খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। প্ৰতিটো বেজীয়ে কেইবাজনো নাজীক হত্যা কৰে। এই ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে ধুনীয়া।
  অগাষ্টিনে আগবাঢ়ি যায় আৰু বিৰোধীক চেপি ধৰে। আৰু একে সময়তে তেওঁ চিঞৰিবলৈ নাপাহৰিব:
  - আপুনি কফিনৰ পৰা সাৰি যাব নোৱাৰে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে দাঁত লৈ দাঁত উদঙাই দিব!
  আৰু লাল চুলিৰজনী ইমানেই ... বতাহত চুলি উৰি ফুৰা, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে।
  আৰু সকলোবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত খঙৰ পৰাই ওলাই আহে।
  খোজকাঢ়ি গৈ আছে স্বেটলানা ইয়াত তাই বহুত মূৰৰ খুলি আৰু টেংক টাৱাৰ কাটিছিল। দাঁত উদঙাই দিয়া এগৰাকী যোদ্ধা।
  জিভা দেখুৱায়। আৰু তাৰ পিছত খেৰৰ পৰা থু পেলায়। তাৰ পিছত তেওঁ হাউলি উঠে:
  - তোমালোক মৰিবানে!
  আৰু আকৌ তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক বেজী উৰি যায়, যিবোৰে পদাতিক আৰু বিমানত খুন্দা মাৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জপিয়াই জপিয়াই।
  খালী ভৰিৰ ল"ৰা এজনে বেজীৰ গোট এটা নিৰ্গত কৰে, টেংকবোৰ ভাঙি পেলায় আৰু গায়:
  - কেম্পিং কৰিবলৈ যাওঁ, ডাঙৰ একাউণ্ট এটা খুলিব!
  ডেকা যোদ্ধাজন নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে।
  যথেষ্ট বয়সীয়াল, কিন্তু দেখাত শিশুৰ দৰে। কেৱল অতি শক্তিশালী আৰু পেশীবহুল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - খেল নিয়ম অনুসৰি নহওক - আমি fraera ভাঙি যাম!
  আৰু আকৌ তেওঁৰ খালী ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক আৰু ভাঙি পেলোৱা বেজী উৰি গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - নোহোৱাটো অসম্ভৱ! মোৰ বিশ্বাস স্বাধীনতাই ভোৰভোৰাই উঠিব!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ নাজী আৰু তেওঁলোকৰ টেংকবোৰৰ ওপৰত বেজীৰ মাৰাত্মক ঢৌ এটা নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু ক"লে:
  - আন্ধাৰ গুচি যাব! গোলাপ ফুল ফুলিব হওক!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মটৰ এটা দলিয়াই দিয়াৰ লগে লগে হাজাৰটা নাজী লগে লগে বতাহত উৰি গ"ল। হয়, আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে গলি গৈছে বাদামী, নৰকীয় সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্য।
  যুদ্ধত নাটাছা। কোব্ৰাৰ দৰে জপিয়াই পৰে। শত্ৰুক বিস্ফোৰণ ঘটায়। আৰু ইমানবোৰ নাজীৰ মৃত্যু হৈছে আৰু বিমানো পৰি আছে।
  তেওঁলোকৰ ছোৱালী আৰু তৰোৱাল, কয়লাৰ ওপৰত শস্য আৰু বৰশী। আৰু বেজী।
  একে সময়তে ইও গৰ্জন কৰে:
  - মোৰ বিশ্বাস জয় আহিব!
  আৰু ৰাছিয়ানসকলৰ গৌৰৱ বিচাৰি পাব!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে নতুন বেজী নিক্ষেপ কৰে, প্ৰতিপক্ষক ঘুচা মাৰে।
  বন্য পদক্ষেপত জোয়া। নাজীক আক্ৰমণ কৰে। সৰু সৰু টুকুৰা কৰি ভাঙি পেলায়।
  যোদ্ধা মহিলাগৰাকীয়ে উদং আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। বিৰোধীৰ মাজেৰে ভাঙি যায়, আৰু কেনেকৈ গৰ্জন কৰিব লাগে:
  আমাৰ সম্পূৰ্ণ বিজয় ওচৰ চাপিছে!
  আৰু তেওঁ তৰোৱালেৰে বনৰীয়া মিল এটা লৈ যায়, টেংকবোৰ ঝাড়ু দি আঁতৰাই লৈ যায়। এইটো সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ দৰে ছোৱালী!
  কিন্তু অগাস্টিনৰ কব্ৰাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল। এই মহিলাগৰাকী সকলো দুঃস্বপ্নৰ বাবে দুঃস্বপ্ন।
  আৰু যদি ই কাটি দিয়ে তেন্তে ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল ই কাটিব।
  ইয়াৰ পিছত লাল চুলিৰ মানুহজনে লৈ গাইব:
  - মই সকলো মূৰৰ খুলি খুলি দিম! মই এটা ডাঙৰ সপোন!
  আৰু এতিয়া তাইৰ তৰোৱালবোৰ কাৰ্য্যত আছে আৰু মাংস আৰু ধাতুৰ মাজেৰে কাটি গৈছে।
  স্বেটলানাও আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়ি যায়। এই ছোৱালীজনীৰ ব্ৰেক নাই। সিহঁতে কাটি পেলোৱাৰ লগে লগে, গতিকে মৃতদেহৰ ভৰটো আৱৰ্জনা হৈ পৰে, আৰু বিমান আৰু টেংকবোৰ পৰি আছে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰ গৰ্জন কৰে:
  - কিমান ভাল হ'ব! কিমান ভাল হ'ব - মই জানো!
  আৰু এতিয়া তাইৰ পৰা এটা হত্যাকাৰী মটৰ উৰি যায়।
  অলেগে আকৌ এশটা নাজীক কাটি পেলাব, উল্কাপিণ্ডৰ দৰে ঝাড়ু দি। আৰু বোমা এটা লৈ দলিয়াই দিব৷
  আকাৰত সৰু, কিন্তু ই মাৰাত্মক...
  কেনেকৈ সৰু সৰু টুকুৰাত ফাটি যাব।
  টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাটোৱে হাউলিলে:
  - ভয়ংকৰ মেচিনৰ ধুমুহাময় যৌৱন!
  মাৰ্গাৰিটাই যুদ্ধত আকৌ এই কাম কৰিব।
  আৰু বহুত বাদামী যুঁজাৰু কাটি পেলাব। আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ ক্লিয়াৰিং কাটি পেলায়।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - লাম্বাডা আমাৰ বালিৰ ওপৰত নৃত্য!
  আৰু নৱীকৃত জোৰেৰে আঘাত কৰা।
  আক্ৰমণাত্মক অৱস্থাত নাটাছা আৰু অধিক খং উঠে। গতিকে নাজীক মৰা। এনে ছোৱালীক প্ৰতিহত কৰাটো তেওঁলোকৰ বাবে বৰ ভাল নহয়।
  নাটাছাই লৈ গাইছিল:
  - ঠাইতে দৌৰাটো এটা সাধাৰণ মিলনকাৰী!
  আৰু যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে এনে আঘাতৰ ধাৰাবাহিকতাৰে বিপক্ষৰ মাজত ফাটি গ"ল।
  আৰু খালী ভৰিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিব।
  ইয়াত তাই মিলটো চলাইছিল। বাদামী সেনাবাহিনীৰ মুৰব্বী গোটটো পিছলৈ গুটিয়াই গ"ল আৰু টেংকবোৰ জ্বলি উঠিল।
  তাই এগৰাকী যুঁজাৰু সৌন্দৰ্য্য। নিজকে এনে হালধীয়া আৰ্মাডাক মাৰি পেলাওক।
  জোয়াই ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলোকে চেপি ধৰিছে। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ মৃত্যুৰ কেঁচিৰ দৰে।
  ছোৱালীজনী মাত্ৰ মৰমলগা। আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনে অতি বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  বিপক্ষক পৰাস্ত কৰক। ডিঙিত বিন্ধি কফিন বনাই, টেংক আৰু বিমান বিস্ফোৰণ কৰে।
  জোয়াই লৈ চিঞৰি ক"লে:
  - যদি টেপত পানী নাথাকে...
  নাটাছাই আনন্দত চিঞৰিলে:
  গতিকে আপোনাৰ দোষ!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে সি এনেকুৱা কিবা এটা দলিয়াই দিয়ে যিয়ে ভালদৰে মাৰি পেলায়। এইটো সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ ছোৱালী।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা, ব্লেডখন কেনেকৈ উৰি যাব। আৰু তেওঁ বহুত যুঁজাৰু বিমানত খুন্দা মাৰিব, টেংকৰ পৰা টাৱাৰ কাটি পেলাব।
  অগাস্টিন খোজকাঢ়ি গৈ আছে। দ্ৰুত আৰু সৌন্দৰ্য্যত অনন্য।
  কি উজ্জ্বল চুলি তাইৰ। যেনেকৈ উৰি ফুৰা সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰ। এই ছোৱালীজনী প্ৰকৃত ভিক্সন।
  আৰু তাই বিৰোধীক কাটি পেলায় - যেন তাই জন্মতে হাতত তৰোৱাল লৈছে।
  লাল চুলিৰ, অভিশপ্ত হাৰামী!
  অগাস্টিনে লৈ হিচকি উঠিল:
  - ম'হৰ মূৰ থাকিব - যুঁজাৰুবোৰ পাগল নহ'ব!
  আৰু ইয়াত তাই আকৌ বহুত যুঁজাৰুক চেপি ধৰিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুণগুণাই ক"লে:
  - কি লাগে তোমাক! ইয়াত ছোৱালীজনী!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰি টেংকৰ টাৰেটটো ভাঙি নিশ্চিত কৰিলে:
  - ডাঙৰ আৰু শীতল ছোৱালী!
  অগাস্টিনে এই কথাত সহজেই একমত হ"ল:
  - মই এজন যোদ্ধা যিয়ে কাকো কামোৰিব!
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰী এটা লঞ্চ কৰিব।
  যুদ্ধত স্বেটলানা বিৰোধীতকৈ হীন নহয়। ছোৱালী নহয়, কিন্তু জুইৰ শিখাত এনেকুৱা ডাইনীক শেষ কৰিবলৈ।
  আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কি নীলা আকাশ!
  অগাষ্টিনে, খালী ভৰিৰে এটা ব্লেড এৰি, টেংকৰ টাৰেট কাটি, নিশ্চিত কৰিলে:
  - আমি ডকাইতিৰ সমৰ্থক নহয়!
  শত্ৰুক কাটি পেলোৱা আৰু বিমান গুলীয়াই শ্বেতলানাই চিঞৰি উঠিল:
  - মূৰ্খক কটাৰীৰ প্ৰয়োজন নাই ....
  জোয়াই চিঞৰি উঠিল, উদং, টেন কৰা ভৰি দুখনেৰে বেজী নিক্ষেপ কৰিলে:
  - তিনিটা বাকচৰ পৰাই তাক মিছা কথা ক'বা !
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা নাটাছাই লগতে কয়:
  - আৰু এটকা বিনিময়ত তাৰ লগত কৰক!
  আৰু যোদ্ধাসকলে লৈ জপিয়াই যাব। ইমান ৰক্তাক্ত আৰু শীতল। সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ মাজত যথেষ্ট উত্তেজনা থাকে।
  যুদ্ধত অলেগ ৰাইবাচেংকোক অতি ষ্টাইলিছ দেখা যায়।
  মাৰ্গাৰিটাই গাইছিল:
  - আঘাত শক্তিশালী, আৰু ল'ৰা এটা আগ্ৰহ আছে ...
  ল"ৰা জিনিয়াছে ভৰিৰে হেলিকপ্টাৰ প্ৰপেলাৰৰ দৰে কিবা এটা লঞ্চ কৰিলে। নাজী আৰু টেংকৰ পৰা দুশমান মূৰ কাটি দিলোঁ, আৰু চিঞৰিলোঁ:
  - যথেষ্ট স্পৰ্টী!
  আৰু দুয়োটা - এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালী - সম্পূৰ্ণ মুকলি কামত।
  বাদামী ৰঙৰ সৈন্যসকলক কাটি পেলোৱা অলেগে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আৰু আমাৰ বাবে এক বৃহৎ জয় হ"ব!
  মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰত হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাওঁ - খালী ভৰিৰে!
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে ইমান সক্ৰিয় টাৰ্মিনেটৰ।
  নাটাছাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে গাইছিল:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধ!
  আৰু যোদ্ধাজনে এটা চোকা ডিস্ক-বুমেৰাং লঞ্চ কৰিলে। তেওঁ চাপত উৰি গ"ল, বহুত নাজী আৰু টেংক টাৱাৰ কাটি পেলালে।
  জোয়াই আৰু ক"লে, নিঃশেষকৰণ অব্যাহত ৰাখি:
  - আমাৰ জয় হ'ব!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা নতুন বেজী উৰি গ"ল। আৰু বহুত যুঁজাৰু বিমান আৰু বিমানত খুন্দা মাৰিলে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - বিপক্ষক চেকমেট কৰক!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱালে।
  অগাস্টিনে ভৰি দুখন জোকাৰি জোকাৰি ধাৰৰ স্বস্তিকা নিক্ষেপ কৰি গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ইম্পেৰিয়েল পতাকা আগলৈ!
  স্বেটলানাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - পতিত বীৰসকলৰ মহিমা!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নাজীক চেপি ধৰি একেলগে চিঞৰিলে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  আৰু এতিয়া যোদ্ধাসকলৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা ডিস্ক উৰি গৈছে। মাংস ফাটি টেংক টাৱাৰ ভাঙি পেলোৱা হৈছে।
  আৰু আকৌ হাউলি উঠক:
  - আমাক কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  নাটাছা বতাহত উৰি গ"ল। বিৰোধী আৰু পাখি থকা শগুনক ফালি পেলালে, আৰু জাৰি কৰিলে:
  - আমি তাই-পহু, শত্ৰুক ভাজি!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা এটা অতি মাৰাত্মক ডিস্ক উৰি ওলাই যাব।
  আনকি ছোৱালীজনীয়ে আনন্দত টুইষ্ট কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ গুণগুণাই কয়:
  - আমাৰ গোৰোহাই জুই ভাল পায়!
  হয়, ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে চেক্সি।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - অ", সোনকালে, নিৰাপত্তা দিয়ে!
  আৰু যোদ্ধাসকলক চকু টিপিয়াই দিলে। হাঁহি হাঁহি উত্তৰত দাঁত উদঙাই দিয়ে।
  নাটাছাই নাজীসকলক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ পৃথিৱীত আনন্দ নাই, সংগ্ৰামৰ অবিহনে!
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  "কেতিয়াবা কাজিয়াতো মজা নহয়!"
  নাটাছাই মান্তি হ"ল:
  - যদি শক্তি নাই, তেন্তে হয় ...
  কিন্তু আমি যোদ্ধাসকল সদায় সুস্থ!
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত বেজী নিক্ষেপ কৰি টেংকৰ গোট উৰুৱাই দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - সৈনিকজন সদায় সুস্থ,
  আৰু কাৰ্য্যৰ বাবে সাজু!
  ইয়াৰ পিছত নাটাছাই পুনৰ শত্ৰুবোৰক কাটি পেলালে, টেংকবোৰৰ টাৱাৰবোৰ ভাঙি পেলালে।
  জোয়া এগৰাকী অতি দ্ৰুত বেব। ইয়াত তাই নাজীৰ ওপৰত গোটেই বেৰেল এটা লঞ্চ কৰিলে। আৰু এটা বিস্ফোৰণৰ পৰা দুহাজাৰমান ফালি পেলালে।
  তাৰ পাছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - ৰৈ নাথাকিব, আমাৰ গোৰোহাবোৰ জিলিকি আছে!
  আৰু কম্বেট লেচত এজনী ছোৱালী!
  যুদ্ধত অগাস্টিনও দুৰ্বল নহয়। এইদৰেই তেওঁ নাজীক থ্ৰেছ কৰে। যেন শিকলিৰ গোট এটাৰ পৰা নোক আউট হয়।
  আৰু বিৰোধীক কাটি পেলোৱা - গায়:
  - সাৱধান, কামত আহিব
  শৰতৰ সময়ত পাই হ"ব!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে সঁচাকৈয়ে যুদ্ধত হাল বাই হাল বাইছে স্নাফবক্সত থকা চয়তানৰ দৰে।
  আৰু ইয়াত স্বেটলানাই কেনেকৈ যুঁজে। আৰু নাজীয়ে তাইৰ পৰা পায়।
  আৰু তাই মাৰিলে মাৰিব।
  তাৰ পৰা ৰক্তাক্ত ছিটিকনি উৰি ওলাই যায়।
  শ্বেতলানাই কঠোৰভাৱে লক্ষ্য কৰিলে যেতিয়া তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা ধাতুৰ ছিটিকনি উৰি গ"ল, যিয়ে টেংকৰ মূৰৰ খুলি আৰু টাৱাৰবোৰ গলি পেলালে:
  - ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ, অতিশয় আনকি গৌৰৱ!
  ট্যাংক আগলৈ লৰালৰি...
  লাল শার্ট মধ্যে বিভাগ -
  ৰাছিয়ান মানুহক শুভেচ্ছা!
  ইয়াত ছোৱালীবোৰে নাজীৰ দায়িত্ব ল"লে। গতিকে কাটি টুকুৰা টুকুৰ কৰা হয়। যোদ্ধা নহয়, সঁচাকৈয়ে শিকলি ভাঙি পেলোৱা পেন্থাৰ।
  অলেগ যুদ্ধত আছে আৰু নাজীক আক্ৰমণ কৰে। সি সিহঁতক কৰুণা নোহোৱাকৈ মাৰি পেলায়, টেংকবোৰ কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমি ম'হৰ দৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই, বাদামী সৈন্যবাহিনীক চেপি ধৰি আৰু টেংকবোৰ কাটি, তুলি ল"লে:
  - আমি ম'হৰ দৰে!
  নাটাছাই সেইটো লৈ হাউলি উঠিল, টেংকবোৰৰ লগতে বাদামী ৰঙৰ যুঁজাৰু বিমানবোৰো কাটি পেলালে:
  - মিছা ক"ব নোৱাৰি!
  জোয়াই নাজীসকলক ফালি পেলালে, চিঞৰি উঠিল:
  - নাই, হাতেৰে নহয়!
  আৰু তেওঁও খালী ভৰিৰে এটা তাৰকা চিহ্ন লৈ এৰি দিব আৰু বহুত ফেচিষ্টক শেষ কৰিব।
  নাটাছাই লৈ চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ টিভিটোত জুই জ্বলিছে!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা বেজীৰ হত্যাকাৰী বাণ্ডিল এটা উৰি যায়।
  নাজী আৰু তেওঁলোকৰ টেংকবোৰকো ধ্বংস কৰি জোয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ বন্ধুত্ব একক!
  আৰু আকৌ এনেকুৱা এটা নিক্ষেপ যে বৃত্তবোৰ সকলো দিশতে ম্লান হৈ পৰে। এয়া এগৰাকী ছোৱালী - বিৰোধীৰ বিশুদ্ধ নিঃশেষ।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোৱালীজনীয়ে তিনিটা বুমেৰাং লৈ লঞ্চ কৰিব। আৰু ইয়াৰ পৰা মৃতদেহবোৰ আৰু বেছি হৈ পৰিল।
  ইয়াৰ পিছত সৌন্দৰ্য্যই দিব:
  - আমি শত্ৰুক দয়া নিদিওঁ ! এটা মৃতদেহ থাকিব!
  আৰু আকৌ উদং গোৰোহাৰ পৰা মাৰাত্মক বস্তুটো উৰি যায়।
  অগাস্টিনেও যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কেৱল এটা মৃতদেহ নহয়, বহুত!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ খালী ভৰিৰে ৰক্তাক্ত ডোখৰবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল। আৰু তাই বহুত নাজীক হত্যা কৰিছিল।
  আৰু কেনেকৈ গৰ্জন কৰে:
  - গণহত্যা!
  আৰু এতিয়া তেওঁ নাজী জেনেৰেলজনৰ ওপৰত মূৰটো খুন্দা মাৰিব। তাৰ মূৰৰ খুলিটো ভাঙি দিয়ক আৰু দিয়ক:
  - বানজাই! তুমি স্বৰ্গলৈ যাবা!
  স্বেটলানা আক্ৰমণাত্মকভাৱে অতিশয় ক্ৰোধিত হয়, বিশেষকৈ টেংক ভাঙি পেলোৱাৰ সময়ত তাই চিঞৰি উঠে:
  - তোমাক ৰেহাই দিয়া নহ"ব!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা ডজন ডজন বেজী উৰি যায়। তাই সকলোৰে মাজেৰে ভাঙি যোৱাৰ লগে লগে বিমানবোৰ ভাঙি যায়। আৰু অতিশয় আনকি যোদ্ধাজনেও টুকুৰা-টুকুৰ কৰি হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - গৌৰৱময় হাতুৰী!
  আৰু ল"ৰাটোৱেও খালী ভৰিৰে স্বস্তিকা ৰূপত এনে শীতল তৰা এটা দলিয়াই দিয়ে। এটা জটিল হাইব্ৰিড।
  আৰু নাজীৰ গণ ভাঙি পৰিল।
  অলেগে গৰ্জন কৰিলে:
  - বানজাই!
  আৰু ল"ৰাটো আকৌ বনৰীয়া আক্ৰমণত নামিছে। নাই, শক্তি তেওঁৰ মাজত কেৱল উতলি আছে, আৰু আগ্নেয়গিৰিবোৰে গুৰগুৰাই আছে!
  মাৰ্গাৰিটা খোজ কাঢ়িছে। সি সকলোৰে পেট ফালি পেলাব।
  ছোৱালীজনীয়ে ভৰিৰে একেলগে পঞ্চাশটা বেজী উলিয়াই দিব। আৰু বহুতো ভিন্ন ধৰণৰ শত্ৰুক হত্যা কৰা হ"ল, টেংক আৰু বিমান ন"ক আউট কৰা হ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই আনন্দৰ ক্ষেত্ৰত গাইছিল:
  - এটা, দুটা! শোক কোনো সমস্যা নহয়!
  আপুনি কেতিয়াও নিৰুৎসাহিত হোৱা উচিত নহয়!
  পাইপেৰে নাক আৰু ঠেং ওখকৈ ৰাখিব লাগে।
  জানি থওক যে এজন প্ৰকৃত বন্ধু আপোনাৰ লগত সদায় থাকে!
  এইটো ইমানেই আক্ৰমণাত্মক কোম্পানী। ছোৱালীজনীয়ে থ্ৰেছ কৰি চিঞৰি উঠে:
  "ড্ৰেগন ৰাষ্ট্ৰপতি মৃতদেহ হৈ পৰিব!"
  যুদ্ধত নাটাছা মাত্ৰ কিবা এটা টাৰ্মিনেটৰ। আৰু গৰ্জন কৰি গুৰগুৰাই উঠিল :
  - বানজাই! সোনকালে পাওক!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা গ্ৰেনেড উৰি গ"ল। আৰু নাজীসকল নখৰ দৰে ৷ আৰু ই বহুত মাষ্টোডন আৰু পাখিযুক্ত, নৰকীয় মেচিন ভাঙি পেলাব।
  ইয়াত যোদ্ধাজন! সকলো যোদ্ধালৈ - এজন যোদ্ধা!
  জোয়াও আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। ইমান উগ্ৰ কুকুৰ।
  আৰু তাই লৈ গুৰগুৰাই উঠিল :
  - আমাৰ দেউতা নিজেই বগা ঈশ্বৰ!
  আৰু তেওঁ নাজীৰ ওপৰত ট্ৰিপল মিল কাটি দিয়ে!
  আৰু অগাষ্টিনে উত্তৰত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু মোৰ ভগৱান ক'লা!
  সঁচাকৈয়ে লাল চুলিৰজনেই হৈছে প্ৰতাৰণা আৰু নীচতাৰ মূৰ্ত ৰূপ। শত্ৰুৰ বাবে অৱশ্যে। আৰু বন্ধু-বান্ধৱীৰ বাবে তাই এগৰাকী প্ৰিয়।
  আৰু কেনেকৈ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ল"ব আৰু পেলাব। আৰু বাদামী সাম্ৰাজ্যৰ বহুতো যোদ্ধাৰ ঢেৰ, লগতে তেওঁলোকৰ টেংক আৰু বিমান।
  লাল চুলিৰ মানুহজনে চিঞৰি উঠিল:
  - ৰাছিয়া আৰু ক'লা ঈশ্বৰ আমাৰ পিছফালে!
  অতি উচ্চ যুদ্ধ সম্ভাৱনা থকা এজন যোদ্ধা। নাই, ইয়াৰ অধীনত হস্তক্ষেপ নকৰাটোৱেই ভাল। যেনেকৈ টেংকৰ টাৱাৰবোৰ ফালি পেলোৱা হৈছে আৰু ফেচিষ্ট বিমানৰ ডেউকাবোৰ।
  অগাষ্টিনে হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলো দেশদ্ৰোহীকে গুড়ি কৰি পেলাম!
  আৰু তাৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই। হয়, এই অগ্নিময় ছোৱালীজনী ঠিক শান্তি দিব পৰা বস্তু নহয়। যদিহে শান্তি মাৰাত্মক নহয়!
  শত্ৰুবোৰক চেপি ধৰি স্বেটলানাই জাৰি কৰিলে:
  - আমি তোমাক লাইনত ঝাড়ু দিম!
  অগাস্টিনে নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰাই পুনৰ উৰি যায় সম্পূৰ্ণ বিনাশৰ উপহাৰ! আৰু ইমানবোৰ টেংক আৰু বিমান একেলগে সৰু সৰু চিপত বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  উত্তৰত অলেগে গাইছিল:
  বানজাই হ'ব !
  অগাষ্টিনে নাজীসকলক খালী হাতেৰে ছিঙি, তৰোৱালেৰে কাটি, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰি, টেংক আৰু বিমান একেলগে ধ্বংস কৰি, এইদৰে জাৰি কৰিলে:
  - চমুকৈ! চমুকৈ!
  বাদামী যোদ্ধাসকলক ধ্বংস কৰি নাটাছাই চিঞৰি উঠিল:
  - মুঠতে - বাঞ্জাই !
  আৰু বনৰীয়া তিক্ততাৰে বিৰোধীক কাটি দিওঁ।
  বিৰোধীক কৰ্তন কৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জাৰি কৰিলে:
  - এই gambit চীনা নহয়,
  আৰু আত্মপ্ৰকাশ, বিশ্বাস কৰক, থাই!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ পৰা এটা চোকা, ধাতু কাটিব পৰা ডিস্ক উৰি গ"ল। তেওঁ টেংকৰ টাৰেট আৰু বিমানখনৰ ঠেং দুয়োটা কাটি পেলালে।
  বাদামী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধা আৰু টেংকৰ কৱচ কাটি মাৰ্গাৰিটাই গাইছিল:
  - আৰু যুদ্ধত কাক পাম,
  আৰু যুদ্ধত আমি কাক বিচাৰি পাম...
  সেইটো লৈ ধেমালি নকৰো আহক -
  ফালি পেলাওঁ!
  ফালি পেলাওঁ!
  তেতিয়া তেওঁলোকে নাজীৰ সৈতে ভাল কাম কৰিছিল... আৰু ছোভিয়েট ৰাছিয়াই মস্কোত ধুমুহাৰ সময়ত বাদামী সাম্ৰাজ্যক পৰাস্ত কৰিছিল।
  যুদ্ধ এতিয়াও শেষ হোৱা নাছিল যদিও ইউ এছ এছ আৰৰ ইতিমধ্যে নাজীক নিজেই পৰাস্ত কৰাৰ সুযোগ আছিল। গতিকে ছয়জনে আকৌ নিজৰ ছুপাৰ এণ্ড কুল মিছনৰ নিষ্পাদনত বাধা দিবলগীয়া হ"ল।
  
  পহুৰ মাজত এটা ইউ এছ এছ আৰ
  সৌৰশক্তিৰ জুইকুৰাৰ বাবে এই বিজুতি ঘটে, যাৰ ফলত ১৯৪১ চনৰ ২২ জুনত আমেৰিকা, ব্ৰিটেইন আৰু ইয়াৰ উপনিবেশসমূহ বন্ধ কৰি দিয়া হয়। প্ৰথমতে ইয়াৰ ফলত যুদ্ধৰ গতিপথত বিশেষ প্ৰভাৱ পৰা নাছিল। জাৰ্মানসকলেও বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই আগবাঢ়িছিল। ফুহৰাৰেও দক্ষিণলৈ ঘূৰি গ'ল, আৰু জাপানে অপেক্ষা আৰু চোৱাৰ অৱস্থা ল'লে... আৰু আকৌ, এটা হিমশীতল শীতকালে ৰঙা সেনাবাহিনীক সম্পূৰ্ণ পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে, আৰু মস্কোৰ ওচৰত পাল্টা আক্ৰমণ কৰিবলৈ অনুমতি দিলে। আৰু ইফালে জাপানে প্ৰশান্ত মহাসাগৰত সেই সম্পত্তিবোৰ জব্দ কৰিলে যিবোৰ পূৰ্বতে ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাৰ আছিল, আৰু যিবোৰত এতিয়া অতিৰিক্ত বাহিনী সোমাব পৰা নাই।
  বসন্ত আৰু গ্ৰীষ্মৰ আৰম্ভণিতে পূব ফ্ৰণ্টত জাৰ্মানীয়ে ধাৰাবাহিকভাৱে জয়লাভ কৰে, আৰু পুনৰ ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু ইয়াৰ পৰাই আৰম্ভ হৈছিল বাস্তৱৰ পৰা বিচ্ছিন্নতা। দ্বিতীয় ফ্ৰণ্টৰ অনুপস্থিতিৰ বাবে জাৰ্মানীয়ে ইউৰোপৰ পৰা, আৰু লিবিয়াৰ পৰা অধিক সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিবলৈ সুবিধা কৰি দিলে, তাত কেৱল ইটালীৰ গেৰিছনহে বাকী থাকিল।
  আৰু আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল কেৱল ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওপৰত নহয়, টিখভিনৰ ওপৰতো। আৰু এতিয়া তেওঁলোকৰ কমাণ্ড আছিল ৰমেলে, যাক লিবিয়াত ব্ৰিটিছৰ পৰাজয় আৰু টলবুক দখল কৰাৰ বাবে ফুহৰাৰে অতিশয় শলাগ লৈছিল ।
  প্ৰথম টাইগাৰ টেংকবোৰেও যুদ্ধবোৰত অংশ লৈছিল। ৰমেলে ৰাতি আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি ছোভিয়েট সৈন্যক আচৰিত কৰি ল"বলৈ সক্ষম হয়। জাৰ্মানসকলৰ বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত সুবিধা থকাৰ বাবে পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল, গতিকে তেওঁলোকে মিত্ৰশক্তিৰ সৈতে যুঁজিবলৈ শক্তি নষ্ট কৰা নাছিল।
  পাইলট মাৰ্চেলে পূব ফ্ৰণ্টত দ্ৰুতগতিত একাউণ্ট লাভ কৰিছিল। ১৯৪২ চনৰ জুন মাহত তেওঁ এশ পঞ্চাশখন বিমানৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰি ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে।
  কিন্তু সেয়া আছিল কেৰিয়াৰৰ আৰম্ভণি মাথোঁ।
  আকাশত আচলতে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বাবে অধিক কঠিন আছিল। আৰু জাৰ্মানীয়ে টিখভিন, আৰু তাৰ পিছত আৰু কেইবাখনো চহৰ লৈ লেনিনগ্ৰাডক ডাবল আঙঠিৰে কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হ"ল, এই চহৰখনক পুনৰ বন্ধ কৰি দিলে।
  ছোভিয়েট কমাণ্ডে লেনিনগ্ৰাডলৈকে ভাঙি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আৰু কেন্দ্ৰত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু এইবোৰ ক্ষেত্ৰত সফলতা লাভ কৰিবলৈ পৰ্যাপ্ত শক্তি নাছিল।
  একমাত্ৰ সান্ত্বনা আছিল যে নাজীসকল ষ্টেলিনগ্ৰাডত ডুব গৈছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকে নতুন সংৰক্ষিত ধন সংগ্ৰহ কৰাৰ সুযোগ পাইছিল।
  কিন্তু লেনিনগ্ৰাড ব্লক হৈয়েই থাকিল। এতিয়ালৈকে তুৰস্ক আৰু জাপানে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰা নাই আৰু ইউ এছ এছ আৰে যুদ্ধৰ জোৱাৰ ঘূৰাই দিয়াৰ সুযোগ পাইছিল। ১৯৪২ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত ছোভিয়েট সৈন্যই ৰজেভ আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  ৰজেভৰ অধীনত সফলতা লাভ কৰা হোৱা নাছিল। কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত আঙঠিটো বন্ধ কৰি দিয়া হৈছিল। কিন্তু সময়ত যেনেকৈ হ"ল। তৃতীয় ৰাইচৰ সংৰক্ষিত বনাঞ্চল বহু বেছি আছিল আৰু ৰমেলে উত্তৰৰ পৰা ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ফালে, আৰু দক্ষিণৰ পৰা মেইনষ্টাইনে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল।
  অপ্ৰত্যাশিতভাৱে জাপানৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিল। চীনৰ যুদ্ধৰ বাবে বাধাগ্ৰস্ত হৈও চামুৰাইয়ে ভ্লাডিভষ্টকক আক্ৰমণ কৰে।
  সম্ভৱতঃ হিৰোহিটোৱে থাৰ্ড ৰাইখ পৰাস্ত হ"ব বুলি আশংকা কৰিছিল আৰু যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  তদুপৰি জাপানৰ হাতত পূৰ্ণাংগ আক্ৰমণৰ বাবে যথেষ্ট সম্পদ আৰু পদাতিক বাহিনী আছিল।
  ৰঙা সেনাবাহিনীক পিন ডাউন কৰা হ"ল আৰু ৰমেলে উত্তৰ দিশৰ পৰা ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ ভাঙি যাবলৈ সক্ষম হয়। মেইনষ্টেইনক সাময়িকভাৱে ৰখাই দিয়া হয় যদিও পৌলাছৰ পৰা অতিৰিক্ত শক্তিবৰ্ধক আৰু সমৰ্থন লাভ কৰি তেওঁ ইতিমধ্যে বন্ধ নোহোৱা সৈন্যৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰে।
  এইদৰে আন এটা আঙঠিৰ সৃষ্টি হ"ল, য"ত ছোভিয়েট সৈন্যই নিজকে বিচাৰি পালে।
  হঠকাৰী যুদ্ধৰ অন্তত বেছিভাগেই ধ্বংস কৰি বন্দী কৰা হ"ল। ইয়াৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল সম্পূৰ্ণ কৰে। আৰু ১৯৪৩ চনৰ মাৰ্চ মাহত তুৰ্কিয়েও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। পৰিস্থিতি আৰু জটিল হৈ পৰিল। বতাহত জাৰ্মানীয়ে শ্ৰেষ্ঠত্ব বজাই ৰাখিছিল। মাৰ্চেইলে তিনিশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰি ওক পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ দ্বিতীয়টো নাইট ক্ৰছ লাভ কৰা প্ৰথমজন জাৰ্মান হিচাপে পৰিগণিত হয়।
  মে' মাহত জাৰ্মানীয়ে নতুন আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে, ব্যাপকভাৱে নতুন টেংক - "টাইগাৰ", "পেন্থাৰ" আৰু "লায়ন" ব্যৱহাৰ কৰে। আৰু তেওঁলোকে সফলতাৰে আগবাঢ়ি গ"ল যদিও ৰঙা সেনাই শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিলে। কিন্তু ইতিমধ্যে বাহিনীবোৰ অসমান আছিল, কিয়নো ছোভিয়েট সৈন্যই একেলগে তিনিটা ফ্ৰণ্টত যুঁজিছিল - তৃতীয় ৰাইখ, ইয়াৰ উপগ্ৰহ, জাপান আৰু ইয়াৰ উপনিবেশ, আৰু তুৰস্কৰ বিৰুদ্ধে। নাজীয়ে ঘোষণা কৰা সম্পূৰ্ণ যুদ্ধৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল, যাৰ ফলত মিত্ৰশক্তিৰ বোমা বিস্ফোৰণৰ অনুপস্থিতিত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন কেইবাবাৰো বৃদ্ধি পাইছিল। গতিকে ইউ এছ এছ আৰৰ সম্ভাৱনা সোনকালে কমি গ"ল!
  সঁচা, ফ্ৰিটজে লাহে লাহে আগবাঢ়ি গ"ল, কিয়নো তেওঁলোকৰ সন্মুখত গভীৰভাৱে প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা আছিল। আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই অভিজ্ঞতা থকাৰ বাবে অতি সাহসেৰে যুঁজিছিল। কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকে হেৰুৱাইছিল।
  অৱশ্যে তেওঁলোকে অতি সাহসেৰে যুদ্ধ কৰিছিল আৰু কিছুমান যোদ্ধাই উচ্চতম শ্ৰেণী দেখুৱাইছিল। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে আটাইতকৈ সাধাৰণ টি-৩৪-৭৬ বিমানখনৰ এলিজাবেথৰ টেংক ক্ৰুৱে নাজীৰ সৈতে যুঁজি আছে।
  আৰু জাৰ্মানসকলে লাহে লাহে ছোভিয়েট সৈন্যৰ ফালে আগবাঢ়িছে, কুটিল বা গাহৰি এটাত শাৰী পাতিছে। আগফালে আটাইতকৈ গধুৰ আৰু সৰ্বোত্তম সুৰক্ষিত টেংক "লেভ"। ই পেন্থাৰৰ সৈতে মিল আছে, মাত্ৰ বহুত ডাঙৰ আৰু ইয়াৰ ওজন নব্বৈ টন। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ১৫০ মিলিমিটাৰ আৰু টি-৩৪ৰ দৰে ঢালযুক্ত, আৰু কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰ ঢালৰ সৈতে। টাৱাৰৰ কপাল সাধাৰণতে অতি ভালদৰে সুৰক্ষিত: ২৪০ মিলিমিটাৰ ঢালৰ সৈতে, আৰু কাষবোৰো ৮২ মিলিমিটাৰতকৈ দুৰ্বল, হুলৰ দৰে। আৰু ৭০ ই এলৰ ডাঙৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ১০৫ মিলিমিটাৰ শক্তিশালী বন্দুক। এইখন দূৰৰ পৰা খুন্দা মাৰিব পৰা টেংক।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰে গিয়াৰবক্সটো ওপৰলৈ স্থানান্তৰিত কৰে।
  আৰু চৌত্ৰিশজনে গতি বৃদ্ধি কৰে। দূৰৰ পৰা "সিংহ"ক গুলী চলোৱাটো অসাৰ আৰু ওচৰ চাপিব লাগিব। এটা শক্তিশালী জাৰ্মান মেচিনে মাৰাত্মক শক্তিৰ প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াইছে। সি লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ যায়। টেংকত থকা ছোৱালীবোৰে আনন্দত হাঁহি হাঁহি উদং ভৰি দুখন লৰচৰ কৰে।
  মে" মাহৰ শেষৰ ফালে উত্তৰ ককেছাছত গৰম হয়, আৰু বিকিনি পিন্ধা সুন্দৰীসকলে বহুত মজা পায়।
  এলিনাই হুইচেলৰ সৈতে টোকা কৰে:
  - এতিয়া ফেচিষ্টে শিংত ডাঙৰ পাব!
  কেথেৰিনে নিজৰ উদং, টেন কৰা ভৰিখন জোকাৰি জোকাৰি এই কথাত সন্মত হয়:
  - আমি নিশ্চয় তাক মাৰিম!
  টি-৩৪-৭৬ৰ গতিবেগ অব্যাহত আছে যদিও অফ-ৰোড গতি সীমিত। "লায়ন"টোৱে একেবাৰেই খোজ কাঢ়িব নোৱাৰে, আৰু অধিক চঞ্চল "পেন্থাৰ" আৰু "টাইগাৰ"বোৰে আগবাঢ়ি নাযায় বুলি লেহেমীয়া কৰে।
  কিন্তু এই মেচিনবোৰ বিপজ্জনক, বিশেষকৈ পেন্থাৰ, যিয়ে মিনিটত পোন্ধৰটা গুলী চলাব পাৰে। এইটোৰ পৰা আপুনি এটা আচৰিত আশা কৰিব পাৰে।
  Efrasia , তাইৰ খালী গোৰোহাৰে গেছটো টিপি, চিঞৰি উঠে:
  - ভাৰ্চুৱেল ধৰণে যুঁজ দিওঁ আহক!
  টেংক "লায়ন"ৰ বন্দুকটোৰ এটা উল্লেখযোগ্য অসুবিধা আছে, ই প্ৰতি মিনিটত মাত্ৰ পাঁচটা গুলীহে গুলীয়াইছে। সাধাৰণতে, আটাইতকৈ সফল মডেল নহয়। কৱচ-বিন্ধা অত্যধিক, আৰু বেছি দূৰৰ পৰা আঘাত কৰাটো প্ৰয়োজনীয় নহয়। "বাঘ" আৰু "পেন্থাৰ" দুই কিলোমিটাৰৰ পৰা ভাঙি যায়, অধিক দূৰত্বৰ পৰা মোবাইল আৰু সৰু চৌত্ৰিশটাত সোমোৱাটো প্ৰায় অসম্ভৱ। গতিকে সিংহক ইমান শক্তিশালী বন্দুক এটাৰে সজ্জিত কৰাটো মূল্যৱান আছিল নেকি? কেভি-১এছৰ বাহিৰে আন ছোভিয়েট টেংকবোৰ আৰু লঘু, কিন্তু এই টেংকটোৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰতো কোনো সুবিধা নাই, আৰু ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন আৰু বেয়া।
  এলিজাবেথে নিজৰ শৰীৰটো ঘূৰাই চিঞৰি উঠে:
  - বুকুৰে উশাহ লওঁ, বতাহ বহল ঢৌ,
  'এইটো উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠে, তাৰকা কাৰ্পেটটো অন্তহীন...
  অনুভৱে খেলে, খালী ভৰিৰে ছোৱালী জীয়াই আছে,
  আকাশত খেলা, চিৰদিনৰ বাবে সূৰ্য্যৰ ওচৰলৈ উৰিবলৈ মন যায়!
  লেভ টেংক এটা ভাঙি যোৱাটো সহজ নহয়, আনকি কাষলৈও৷ পেন্থাৰৰ দৰে টাৰেটৰ কাষবোৰ হেলনীয়া, আৰু হালৰ কাষৰ ওপৰৰ অংশটোও হেলনীয়া। এই টেংকবোৰত ইতিমধ্যে সাধাৰণ "মেকুৰী" আকৃতি গ্ৰহণ কৰা হৈছে, যিয়ে ঢালৰ বাবে উন্নত সুৰক্ষা প্ৰদান কৰে। বাঘৰ দৰে নহয়, প্ৰায় বৰ্গক্ষেত্ৰ। কিন্তু "টাইগাৰ" যুদ্ধৰ আগতেই বিকশিত হৈছিল, আৰু আকৃতিত কেভিৰ সৈতে মিল আছিল। কিন্তু "টাইগাৰ" -২, পিছৰ বিকাশ,ও "মেকুৰী"ৰ ৰূপত, আৰু অতি সোনকালে এই টেংকটো শৃংখলাবদ্ধ হ'ব। জাহাজত থকা "লায়ন"টোক খুন্দা মৰাটোও প্ৰায় অসম্ভৱ৷ কেৱল হালৰ তলৰ অংশত কৱচৰ ঢাল নাথাকে যদিও ইয়াক ৰোলাৰেৰে আবৃত কৰা হয়। অৰ্থাৎ আপুনি ওচৰৰ পৰা ব্ৰেক থ্ৰু কৰিব লাগিব আৰু ৰোলাৰবোৰৰ মাজত হুবহু সোমাব লাগিব।
  গতিকে ছোৱালীৰ এটা কঠিন কাম থাকে। তদুপৰি গতিশীল চৌত্ৰিশজন ইমানেই জোকাৰি যায় যে সঠিকভাৱে গুলী চলোৱাটো প্ৰায় অসম্ভৱ।
  এলিজাবেথে তাইৰ বন্ধুসকলক সুধিলে:
  আমি শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিব পাৰোনে?
  এলিনাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ছোৱালীৰ জোতা নাথাকিলে খালী ভৰিৰে ইমান সংবেদনশীলতা অৰ্জন কৰে যে শত্ৰুক নিশ্চয় আঘাত কৰিব।
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - হয়, ছোৱালীবোৰৰ উদং গোৰোহাই জয়ৰ নিশ্চয়তা!
  আৰু এতিয়া পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰি চৌত্ৰিশজন পিছলি পৰে ব"ৰ্ডলৈ। ইয়াত মূল কথাটো হ'ল "পেন্থাৰ" আৰু "টাইগাৰ"ৰ বন্দুক এৰাই চলা। দ্ৰুত আৰু সঠিক। আৰু কপালত থকা এই টেংকবোৰো ভাঙিব নোৱাৰি৷
  এলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি জাৰ্মানজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। কিন্তু খোজ কঢ়াৰ সময়ত ৰিংকৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাটো প্ৰায় অসম্ভৱ। কিন্তু শত্ৰুৰ বৰফৰ ৰিংখন ভাঙি যায়, আৰু "সিংহ" বন্ধ হৈ যায়।
  চৌত্ৰিশটা খোজ কাঢ়ি আকৌ তাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যায়। আৰু কাষৰ তলৰ অংশলৈ এটা মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিয়ে।
  কেথেৰিনে টোকা:
  - আমাৰ কামানটো পুৰণি হৈ গৈছে - "সিংহ" সঁচাকৈয়ে ল"ব নোৱাৰি!
  কিন্তু বিৰক্তিৰ দৰেই এলিনাই শত্ৰুৰ কাষৰ অংশত খুন্দা মাৰিলে, আৰু "সিংহ"টোত জুই লাগিল।
  ছোৱালীবোৰে লেহেমীয়া কৰা নাই, আকৌ ৰড আগলৈ। এতিয়া তেওঁলোকৰ এটা দুৰ্বল লক্ষ্য আছে: "পেন্থাৰ"। তাইৰ ঠিক কাষতে খুন্দা মাৰিলেই যথেষ্ট।
  এলিজাবেথে টোকা কৰিছে:
  - ব্যৱহাৰিক বিড়াল!
  কেথেৰিনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু ই "সিংহ"ৰ কভাৰৰ পৰা ওলাই নাযাবলৈ কষ্টেৰে খোজ কাঢ়ি যায়।
  আৰু এলিনাই দূৰৰ পৰা পেন্থাৰখনলৈ গুলীচালনা কৰিলে, যিটো কাষৰ পৰা বহু দূৰত বুলি ওলাই পৰিল আৰু নিজৰ কাষটো খুলি দিলে। তাইৰ এটা পাতল আছে - ৪০ মিলিমিটাৰ, আৰু হেলনীয়া হ"লেও কোনো কথা নাই।
  জাৰ্মান টেংকখন বিস্ফোৰণ ঘটে। হয়, সুন্দৰীবোৰক চোকাকৈ চুদিছিল।
  তেওঁলোকৰ যুদ্ধ সৌন্দৰ্য্যৰ মনোমোহা কৃপাৰে।
  কিন্তু পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে খোলাবোৰে হুইচেল মাৰে, প্ৰায় কৱচটো স্পৰ্শ কৰে।
  চৌত্ৰিশখন অতি বিপদজনক, আৰু তাই টোপাল টোপালৰ মাজত জপিয়াই পৰা মানুহৰ দৰে।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰে আকৌ গুলী চলালে আৰু গাই গ"ল:
  - মই সকলো কৰিব পাৰো, আমি আত্মসমৰ্পণৰ সৈতে ৱেৰমাখটক আঘাত কৰিম!
  অৱশ্যে এনে ছোৱালীৰ লগত চয়তান নিজেই ভয়ংকৰ নহয়। যদিও নাজী আক্ৰমণ আক্ৰমণাত্মক, আৰু তেওঁলোকৰ বহুত টেংক আছে ....
  শক্তিসমূহ অসমান। যদিও গাড়ীৰ সংখ্যা প্ৰায় সমান, জাৰ্মান গাড়ীবোৰ গধুৰ। বহুতো ছোভিয়েট টেংক লঘু আৰু নাজী দানৱৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ বাবে একেবাৰে সাজু নহয়।
  কিন্তু এলিজাবেথৰ ক্ৰুৱে আচৰিত কাম কৰে আৰু খোজকাঢ়ি আন এজন "পেন্থাৰ"ক গুলীয়াই মাৰে।
  বন্দুক লৈ যুঁজিছে কমছমোলৰ সদস্যসকলে। সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে। খালী ভৰিৰে জিলিকি থকা, ঘূৰণীয়া গোৰোহা। আৰু শত্ৰুক লক্ষ্যতেই আঘাত কৰক।
  আলেংকাই আবেগেৰে আদেশ দিয়ে:
  - হাৰ নামানিব ছোৱালী!
  আৰু এতিয়া কামানটোৱে এটা প্ৰজেক্টাইল থু পেলায়, ঠিক টি-৪ৰ ফালে, এই টেংকটো বিন্ধি। কিন্তু ইয়াত অৱশ্যে "সিংহ" লোৱাটো ইমান সহজ নহয়। আৰু ইয়াত আপুনি চেষ্টা কৰিব লাগিব।
  আন্যুতাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত গাড়ীখনলৈ আঙুলিয়াই ঠিক শেষৰ পৰা শেষলৈকে গুলী চলায়, কয়:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  আল্লাইও অতি সঠিকভাৱে শ্বুট কৰে আৰু লগতে কয়:
  - বীৰত্বৰ মহিমা!
  ইয়াত যুঁজি থকা ছোৱালীবোৰৰ কথা একো ক"ব নোৱাৰি - উচ্চতম শ্ৰেণী আৰু এৰোবেটিকছৰ কথা!
  প্ৰজেক্টাইলটো বন্দুকত ভৰাই মাৰিয়াই গাইছিল:
  - উচ্চ আৰু উচ্চ আৰু উচ্চ
  আমাৰ চৰাইৰ উৰণ বিচাৰিব...
  আৰু প্ৰতিটো প্ৰপেলাৰত উশাহ লয়,
  আমাৰ সীমান্তৰ শান্তি!
  ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুছিয়াই লগতে ক"লে:
  - নিশ্চিতভাৱে ই....
  ৰাছিয়ান আৰু কেৱল ৰাছিয়ান মানুহৰ গণ বীৰত্ব সকলোতে প্ৰকাশ পাইছিল...
  ঘড়ীৰ চিমিং ঘড়ীৰ দৰে কোকিলৰ জোখ-মাখ, স্তব্ধ শব্দবোৰে খাদবোৰৰ ওপৰেৰে সোমাই গ"ল। বতাহৰ ধুমুহাত ঘন সেউজীয়া মুকুট পিন্ধা বিৰল গছবোৰে চেলুটত অগ্ৰগামীৰ দৰে ভাগৰুৱা সৈনিকক সম্ভাষণ জনায়। কিছুমানৰ বাবে এইটো আনকি এক প্ৰকাৰৰ সতৰ্কবাণী যেন লাগিব পাৰে - তেওঁলোকে কয়, আপুনি পৰলোকলৈ যাব!
  পূৰ্বৰ যুদ্ধত বিশেষকৈ মে" মাহৰ পৰাজয়ত তীব্ৰভাৱে আঘাতপ্ৰাপ্ত ভ্লাদিমিৰ মিখাইল"ভস্কিৰ নেতৃত্বত থকা বেটেলিয়নটোৱে এতিয়া খৰখেদাকৈ নিযুক্তিপ্ৰাপ্ত লোকেৰে ভৰি পৰিছে আৰু আটাইতকৈ বিপজ্জনক অঞ্চলসমূহৰ ভিতৰত এটা অঞ্চল সামৰি ল"বলৈ সাজু হৈছে। তিনি কিলোমিটাৰ পূবে যুদ্ধৰ শিখাই আগুৰি থকা ডনৰ কাষেৰে পানীয়ে ছিটিকি পৰে।
  বেছিভাগ নল জ্বলন্ত বোমাৰ পৰা জ্বলি উঠিছিল, কুঁহিয়াৰৰ বাবে পানী ক"লা হৈ পৰিছিল। শোকময় বদনামত থকা বিশাল জুইশৰ দৰে বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ভাঙি পেলোৱা দলঙৰ স্তূপবোৰে অকলে থিয় হৈ আছে, সমৰ্থনৰ কাম কৰি আছে।
  নাওত স্থানীয় অগ্ৰগামীসকলে পথাৰৰ উপহাৰৰ লগতে বীৰ ছোভিয়েট সৈন্যসকলৰ বাবে গোলাবাৰুদৰ বাকচ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে, ক্ষুব্ধ নাজী দলৰ সৈতে মৰ্ত্যলোক যুদ্ধত লিপ্ত হ"বলৈ সাজু।
  গতিকে চাৰিওজনে এটা দীঘল বাকচ টানি পহুৰ জামুৰে ঢাকি থোৱা জোপোহা এটাৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল। তাত এটা সযতনে ছদ্মবেশত ৰখা এণ্টি টেংক বন্দুক এম্বুছত আত্মগোপন কৰি আছিল। তিনিজন জোৱান আৰু ডেছিং চকুৰ গুনাৰ আলেছিয়াই বন্দুকটোত অপাৰেচন কৰি আছে। এজনী ছোৱালী, অতি চিকন, কিন্তু ক্লান্তিকৰ কামৰ বাবে হাত দুখন ছাঁয়াময় হৈ পৰিছে। তেওঁ ল"ৰাকেইটাৰ সৈতে মিলি হিটলাৰৰ দলৰ কোনো টেংক বা "সাজসজ্জিত মানুহ"ই প্ৰাকৃতিক পাহাৰটো বাইপাছ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে এটা ফান্দ সাজু কৰিবলৈও চেষ্টা কৰিছে।
  সৈনিকসকল, বেছিভাগেই, এতিয়াও সম্পূৰ্ণ দাড়িহীন আৰু গুলীবিদ্ধ হোৱা নাই, ডেৰ মাহৰ চুটি নিযুক্তি পাঠ্যক্ৰম সম্পূৰ্ণ কৰা যুৱক, লগতে, অৱশ্যেই, প্ৰি-কনস্ক্ৰিপচন প্ৰশিক্ষণ যিটোত ভালদৰে প্ৰতিষ্ঠিত আছিল ইউ এছ এছ আৰ।
  কিছুমান যোদ্ধাৰ ইতিমধ্যে অভিজ্ঞতা আছে। ইহঁতৰ ব্ৰিষ্টল, চোকা গতিবিধি, কিছুমান পুনৰ ঘাঁ হোৱাত পোৱালি জীৱ-জন্তুৰ পৰা পৃথক। বিশেষকৈ প্ৰকৃত জলদস্যুৰ দৰে দেখা একচকুৰ ইভানে দাড়ি এৰি দিলে। এনচাইনৰ উপাধি, আৰু ইতিমধ্যে বিভিন্ন যুদ্ধত পোৱা দুটামান অৰ্ডাৰ, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে মস্কোৰ ওচৰৰ প্ৰথমটো। যেতিয়া, এনে লাগিল, তেওঁলোকে অসম্ভৱ কামটো কৰিলে: তেওঁলোকে ফ্ৰিট্জখন ৰখাই দিলে, আনকি বিৰোধীসকলকো দুশ কিলোমিটাৰমান দূৰলৈ লৈ গ"ল, কুকুৰ পিটাৰ দৰে।
  ফ্ৰিটজৰ হাতত কিমান পৰিত্যক্ত সঁজুলি আছিল। হয়তো ইমানেই নহয়, আৰু টেংকৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল, কিন্তু কামান আৰু মেচিনগান লৈ সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ, যিবোৰে "৪১ চনৰ গ্রীষ্ম আৰু শৰৎকালত ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীক ইমানেই বেদনাদায়কভাৱে অত্যাচাৰ কৰিছিল, ডজনত এক টকা আছিল!
  কিন্তু যেতিয়া হিম ত্ৰিশ ডিগ্ৰী অতিক্ৰম কৰিলে, এই সকলোবোৰ টিউটনিক দানৱে সৰলভাৱে গতি কৰাৰ ক্ষমতা হেৰুৱাই পেলালে... গেছলিন জমা হৈ গ"ল আৰু লুব্ৰিকেণ্ট জমা হৈ গ"ল।
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে তেওঁলোকে নাজীসকলক শেষলৈকে শেষ কৰিব নোৱাৰিলে। আংশিকভাৱে কমাণ্ডৰ দোষৰ বাবে, যিয়ে জাৰ্মান ইউনিটসমূহে গোট খোৱা চহৰবোৰত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ বৃহৎ বাহিনী বিচাৰিছিল। হয়, আৰু গলি গৈছে - ভুল হওক...
  বসন্ত কালত ইভানেও দ্বিতীয় অৰ্ডাৰ লাভ কৰিছিল - এম্বুছৰ বাবে এজন জেনেৰেল আৰু কেইবাজনো বিষয়াক হত্যা কৰাৰ ভাগ্য তেওঁৰ আছিল। অৱশ্যে যুদ্ধখন আংশিকভাৱেহে সফল হৈছিল। খেদি ফুৰাৰ সময়ত এটা বিপথে পৰিচালিত খণ্ডই ইভান ক্ৰাছনভৰ মুখত আঘাত কৰে, যাৰ ফলত তেওঁৰ চকুৰ পৰা বঞ্চিত হয়। হায়, এইখন যুদ্ধ, আৰু শিশু চিনেমা নহয়, য"ত মূল চৰিত্ৰটোৱে সকলোকে ঠেলি দিয়ে, আৰু এশটা মেচিনগানেও তেওঁক আঘাত কৰিব নোৱাৰে।
  আৰু এতিয়া তেওঁলোকে শাৰীৰিকভাৱে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব লাগিব: খাদ, কোষ আৰু গাঁতৰ ফান্দ খান্দিব লাগিব।
  অগ্ৰগামীসকলে তেওঁলোকক সহায় কৰে, আনহাতে পথাৰত শান্তি থাকে আৰু ল"ৰা-ছোৱালীয়ে নিজেই ডাঙৰ ভাইক সহায় কৰিবলৈ ভিক্ষা কৰে। আনকি অত্যধিক উৎসাহেৰে কাম কৰে, শক্তিৰ হিচাপ নকৰাকৈয়ে অধিক কাম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। এইদৰেই শিৰাবোৰ ফুলি উঠিল আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ টেন কৰা, কেল"ছ কৰা হাত আৰু উদং, ঘাঁ হোৱা ভৰিবোৰৰ ওপৰত ওলাই আহিল। একে সময়তে তেওঁলোকে এতিয়াও গান গাবলৈ সক্ষম হয়;
  আমি সাম্যবাদৰ সন্তানৰ পথ প্ৰদৰ্শক -
  এটা জুই, এটা তম্বু আৰু এটা ৰিং বাগল!
  অভিশপ্ত ফেচিবাদ আক্রমণ -
  কোনে অপেক্ষা কৰি আছে উগ্ৰ পৰাজয়ৰ বাবে!
  
  এই যুদ্ধবোৰত আমি কি হেৰুৱালোঁ?
  আৰু তাৰ পিছত অধিগ্ৰহণ কৰা শত্ৰুৰ সৈতে যুদ্ধত?
  আমি আগতে কেৱল পৃথিৱীৰ সন্তান আছিলোঁ -
  আৰু এতিয়া জন্মভূমিৰ যোদ্ধাসকল!
  
  কিন্তু হিটলাৰে আমাৰ ৰাজধানীৰ দিশে এখোজ আগবাঢ়িল,
  জলপ্ৰপাতটো গণনা নকৰাকৈয়ে বোমা নিক্ষেপ কৰিলে!
  আৰু মোৰ বাবে পিতৃভূমি আকাশতকৈও ধুনীয়া -
  এতিয়া আহিল ৰক্তাক্ত সূৰ্যাস্ত!
  
  আমি আগ্ৰাসনৰ প্ৰতি কঠোৰ সঁহাৰি দিম -
  যদিও সিহঁত নিজেই ওখ, হয়, হায়, সিহঁত সৰু!
  কিন্তু ভংগুৰ কিশোৰৰ হাতত তৰোৱাল -
  চয়তানৰ লিজিয়নতকৈও শক্তিশালী!
  
  টেংকবোৰে হিমস্খলনৰ পিছত হিমস্খলনৰ লৰালৰিকৈ যাওক,
  আৰু আমি ৰাইফলটোক তিনিটা ভাগত ভাগ কৰি লওঁ!
  আৰক্ষীয়ে নিকৃষ্টভাৱে পিছফালে লক্ষ্য কৰক,
  কিন্তু পবিত্ৰ ঈশ্বৰে তেওঁলোকক তীব্ৰ শাস্তি দিব!
  
  আমি কি সিদ্ধান্ত লৈছিলো? শান্তিৰ কাম কৰক -
  আৰু তাৰ বাবে হায়, গুলী চলাবলগীয়া হ"ল!
  শান্তি ইতিমধ্যে ঘৃণনীয়।
  হিংসাও হৈছে!
  
  ছোৱালীজনীৰ লগত আমি একেলগে খালী ভৰিৰে দৌৰো -
  বৰফ পৰিলেও কয়লাৰ দৰে জ্বলি উঠে নিয়ৰৰ ঢৌ!
  কিন্তু ভয় নকৰিবা, ল'ৰা-ছোৱালীবোৰক চিনি পাওক -
  ফেচিষ্টক সাহসেৰে গুলীৰে কফিনত ঠেলি দিয়া হ"ব!
  
  ইয়াত তেওঁলোকে নিকৃষ্ট ফ্ৰিটজ কোম্পানীটো ৰাখিলে,
  আৰু বাকী কাপুৰুষবোৰ পলাতক!
  আমি যুদ্ধত কুঁহিয়াৰৰ দৰে পদাতিক বাহিনীক থেতেলিয়াই পেলাওঁ -
  আমি ডেকা গ্ৰীষ্মকালৰ বাবে বাধা নহয়!
  
  বিজয় কৃতিত্ব, ২০২০ চনৰ মে" মাহত হ"ব।
  এতিয়া তুষাৰপাতৰ কাঁইটীয়া, কঠিন বৰফ!
  ল"ৰাটো খালী ভৰি, ভনীয়েক খালী ভৰি,
  চেলেং পিন্ধি ল"ৰা-ছোৱালীয়ে উত্থানৰ দিনটো লগ পাইছিল!
  
  এই শক্তিবোৰ ক"ৰ পৰা আহে?
  বিষ আৰু ঠাণ্ডা সহ্য কৰক, সেই প্ৰয়োজন!
  বন্ধু এজনে যেতিয়া কবৰৰ তলৰ অংশ জুখিছিল,
  বন্ধুৱে যেতিয়া হুমুনিয়াহ কাঢ়িব - মই মৰিম!
  
  খ্ৰীষ্টই আমাক অগ্ৰগামীসকলক আশীৰ্ব্বাদ কৰিলে,
  তেওঁ ক"লে, পিতৃভূমি তোমাক ভগৱানে দিছে!
  এইটোৱেই সকলোতকৈ প্ৰথম বিশ্বাস,
  ছোভিয়েট, পবিত্ৰ দেশ!
  দূৰৈৰ পৰা ওচৰ চাপি অহা টেংকৰ গুঞ্জন, আকাশত বিমানৰ গুঞ্জন। আৰু ইতিমধ্যে প্ৰবল ঘেৰাও অস্ত্ৰবোৰে গৰ্জন কৰি আছে। উচ্চ বিস্ফোৰক খোলাৰ আঘাতৰ পৰা মাটি আৰু গলিত টাৰ্ফৰ টুকুৰাবোৰ আকাশলৈ ওখকৈ নিক্ষেপ কৰা হয়। ইয়াত তাই যুদ্ধখন পঢ়ি আছে। মেজৰ ভ্লাদিমিৰ মিখাইল"ভস্কিয়ে হাতত ট্ৰফী বাইনোকুলাৰ লৈ তীখাৰ ফেচিষ্ট হিমস্খলনৰ ওচৰ চাপি অহাটো চাই আছে। তেওঁলোকে অগ্ৰগামীসকলক পিছফালে খেদিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু তেওঁলোকে আঁতৰি যাব নিবিচাৰে আৰু যুঁজিবলৈ হাতত ৰাইফল বিচাৰে।
  স্থানীয় ল"ৰা-ছোৱালীয়ে চিকাৰৰ ৰাইফল আনকি স্প"ৰ্টছ ব"ও লৈ আহিছিল যদিও সকলোৰে বাবে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পৰ্যাপ্ত নহয়। সকলোৱে সাহসেৰে যুঁজি জয়ী হ"ব বিচাৰে। আৰু মাতৃভূমিৰ শেষ চিন্তাৰে মৰিলেও কাম নহ"ব।
  মেজৰ মিখাইলভস্কিয়ে এই আদেশ দিয়ে:
  - আদেশ অবিহনে গুলী নিদিব!
  সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকৰ হাতত গোটেই বেটেলিয়নটোৰ বাবে মাত্ৰ দুটা " পঞ্চল্লিশ " আছে, অৰ্থাৎ সুযোগটো হ'ল ফ্ৰিটজক ওচৰলৈ যাবলৈ দিয়াৰ।
  আগলৈ, নাজীসকলৰ মাজত প্ৰথাৰ দৰেই, আটাইতকৈ সুৰক্ষিত গাড়ী; টেংক টি-৪ আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক "হাণ্টাৰ"। লঘু বাহন আৰু অলপ পিছ পৰি থকা পদাতিক বাহিনীৰ বাবে ঠাই দিব লাগে।
  নাজীৰ গাড়ী আৰু মটৰ চাইকেলবোৰ আগলৈ ভাঙি যোৱাৰ ভয়ত মাজে মাজে খোজ কঢ়াৰ গতি কমাই দিয়ে ....
  কিন্তু অগ্ৰগামী জুলিয়াছ পেট্ৰভে প্ৰমাণ কৰে যে তেওঁলোক ইয়াত অকলশৰীয়াকৈ নাথাকিল। ঘৰতে বনোৱা আঠাৰে লেপি থোৱা আৰু তাঁৰৰ সহায়ত ইয়াক অদৃশ্য কৰি তোলা টাৰ্ফৰ ওপৰত এটা দুৰ্লভ এণ্টি টেংক খনি ষ্টাম্পবোৰৰ মাজত, টি-৪ কেটাৰপিলাৰৰ ঠিক তলত, গতি কৰে।
  কেটাৰপিলাৰৰ তীখাৰ প্লেটবোৰ এটা মাৰাত্মক উপহাৰৰ ওপৰত পৰি থাকে। বিস্ফোৰণটো বেছি প্ৰবল যেন নালাগে, কিন্তু কেটাৰপিলাৰটো ফাটি যায়, আৰু হিটলাৰৰ টেংকটোৱে ধোঁৱা ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু তাৰ টাৰেটৰ সৈতে ঘূৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  আন ল"ৰাবোৰেও একেধৰণৰ যন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰে। যিহেতু জাৰ্মান পদাতিক বাহিনী কাপুৰুষ, আৰু টেংক আৰু স্বচালিত বন্দুকবোৰ আগলৈ প্ৰতিৰক্ষাহীন, তেন্তে ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকক শাস্তি দিয়া হ"ব।
  বিখ্যাত "হাণ্টাৰ"ক, কম চিলোৱাট আৰু শক্তিশালী কৱচৰ সৈতে, দেখাত এটা সমতল কচ্ছপৰ দৰে। এই স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰ যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ ছোভিয়েট-জাৰ্মান ফ্ৰণ্টত দেখা দিছিল। ভাল ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ বাবে, এটা মান্য দূৰত্ব ভেদ কৰিব পৰা কামান আৰু যুদ্ধত জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ বাবে হাণ্টাৰ লগে লগে জিভাত দৃষ্টান্ত হৈ পৰিল।
  কিন্তু তেওঁৰ কেটাৰপিলাৰবোৰ বহল হ"লেও এতিয়াও সাধাৰণ... অৱশ্যে গাড়ীৰ তলৰ অংশটো ভেঙুচালি কৰি অতিৰিক্ত অংশৰে ভিতৰখন থু পেলোৱাটো আৰু ভাল৷
  ইয়াত এটা ধ্বংসপ্ৰাপ্ত "হাণ্টাৰ", ভঙা ৰুডাৰ থকা পাইৰেট ফ্ৰিগেটৰ দৰে, কাষলৈ ছিটিকি টি-৪ৰ বিৰুদ্ধে ঠেলি দিয়ে। আৰু কেটাৰপিলাৰৰ ওপৰত থকা দুয়োটা তীখাৰ কফিন জিলিকিবলৈ আৰম্ভ কৰে, আৰু কেইমুহূৰ্তমানৰ পিছত বিস্ফোৰণ হোৱা গোলাবাৰুদৰ বাবে বিস্ফোৰণ ঘটে।
  ইতিমধ্যে ডজন ডজন মজলীয়া ওজনৰ বাহন ভঙা আৰু অসহায় হৈ ৰৈছিল।
  কিন্তু তেওঁলোকৰ পিছফালে বাকী ৰডটো, বিশেষকৈ অসংখ্য সাজসজ্জিতবোৰ। ইয়াত স্বয়ংচালিত বন্দুক "হাণ্টাৰ" গতি যোগ কৰে আৰু ... এটা ছদ্মবেশত গাঁতত পৰে। কেৱল কেটাৰপিলাৰবোৰহে ওপৰৰ পৰা ওলাই আহি অসহায়ভাৱে গতি কৰে।
  অগ্ৰগামীসকলে আনন্দ কৰে। কোনো কোনো ঠাইত খন্দা গাঁতত ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰক বস্তু আছে। ইয়াক শিল্পকৰ্ম পদ্ধতিৰে তৈয়াৰ কৰা হয়। অৱশ্যে, ই ডাইনামাইটতকৈ দুৰ্বল, কিন্তু ই চেছিছ নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ যথেষ্ট।
  ফ্ৰিটজৰ যথেষ্ট লোকচান হয়, সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ বিকল হয়, কিছুমানে বিপজ্জনক অঞ্চলৰ মাজেৰে পাৰ হয়, কিন্তু গ্ৰেনেড আৰু বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰি তেওঁলোকক সাক্ষাৎ কৰা হয়।
  ইয়াত দ্ৰুতবুদ্ধিসম্পন্ন যুৱ যোদ্ধাসকলেও সৰু সৰু কেটাপল্ট নিৰ্মাণ কৰিছে। বাৰুদৰ উপাদান মিহলি কৰি ডিষ্টিলড কাঠৰ এলকহলৰ বিশেষ টোপোলা এটা পেলাই দিয়ে।
  আঘাত পালে নাজী পৰিবহণৰ পাতল কৱচবোৰে ঠাই এৰি দিয়ে, যাৰ ফলত ক্ৰুসকল নীলা জুইৰ শিখাৰে জ্বলি উঠে। বিষত উন্মাদ ফ্ৰিটজে হৃদয় বিদাৰকভাৱে চিঞৰি উঠে আৰু ভয়ত পেচোৱা মুখবোৰ লৈ সিঁচৰতি হৈ পৰে।
  কিছুমানে আনকি নিজৰ সঁজুলি পৰিত্যাগ কৰি আছে...
  মাথোঁ দুখৰ বিষয় যে বহুত শত্ৰু, কিছুমান বাহন, মেচিনগানৰ গুলীৰে সকলো বানপানী কৰি খাদবোৰৰ কাষ চাপিছে।
  আৰু সিহঁতে হেজহগবোৰৰ সন্মুখীন হয়... ইতিমধ্যে আলেচিয়াই পঞ্চল্লিশটাক আঙুলিয়াই দিছে । অৱশ্যে টি-৪ আৰু হাণ্টাৰক মুখামুখিকৈ ল"ব নোৱাৰি, কিন্তু কাষবোৰ চেষ্টা কৰিব পাৰি৷ সাজসজ্জিত কৰ্মী বাহকৰ বিষয়ে ক"বলগীয়া একো নাই। সকলোকে নোক আউট কৰি গৰম ধাতুৰ মজিয়াত তেজ কাহ মাৰিব!
  সৰু কেলিবাৰৰ বন্দুক এটা ডাঙৰ বন্দুকতকৈ বহু সুবিধা আছে - গুলীৰ হাৰ, ছদ্মবেশত সহজতা। আৰু তেওঁলোকে লক্ষ্য বাছি ল"ব জানে।
  নাজীয়ে হায়েনাৰ দৰে বনৰীয়াকৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়ে। আৰু ছোভিয়েট ল"ৰাবোৰৰ মাজত মৃত আৰু আহত আছে। বিশেষকৈ জীয়াই থাকিবলৈ আৰম্ভ কৰা যুৱ যোদ্ধাসকলৰ মৃত্যু হ"লে দুখজনক। ইয়াত এগৰাকী অতি কম বয়সীয়া অগ্ৰণী ছোৱালীয়ে, প্ৰায়েই বিস্ফোৰক টোপোলা এটা তুলি লোৱা নাই, টি-৩ মধ্যমীয়া টেংকৰ ট্ৰেকৰ তলত তাৰ সৈতে লৰালৰিকৈ গৈছে। দীঘল, কিন্তু পাতল যেন লগা ট্ৰাংক এটা থকা এটা কুৎসিত বাকচ জপিয়াই উঠি তাৰ পৰা এটা বৰ্গক্ষেত্ৰৰ টাৱাৰ ফালি পেলায়।
  আৰু সৈন্যই আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু মেচিনগানে খোজ কাঢ়ি যোৱা মটৰ চাইকেলবোৰত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। আৰু হিটলাৰৰ সৈন্যৰ মূৰবোৰ ফাটি গ"ল, শিলাবৃষ্টিৰ দ্বাৰা ভাঙি পেলোৱা পকা চেৰীৰ দৰে।
  আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ মটৰ চাইকেলৰ গেছ টেংকবোৰ বিস্ফোৰণ হৈ উগ্ৰ জুইৰ ধাৰাবোৰ পেলাই দিয়ে। এনে লাগে যেন নৰকীয় জিনৰ দাঙ্গা হৈ আছে। ইয়াত কেইটামান সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহীও নিজৰ অভাগ্য সহকৰ্মীসকলৰ সৈতে যোগদান কৰা হৈছে।
  "হাণ্টাৰ"লৈ আঙুলিয়াই আলেচিয়াই হালৰ তলৰ অংশটো লক্ষ্য কৰি লয়। তাত উপনীত হোৱাটো কঠিন, কিন্তু নিৰ্দয় স্বয়ংচালিত বন্দুকটো ভাঙি যোৱাৰ একমাত্ৰ সুযোগ এইটোৱেই। আঙুলিৰ মসৃণ গতি, আৰু তাৰ পিছত ঘূৰি।
  বন্দুকটোৱে কোমল ৰিকোইল দিয়ে, আৰু ফেচিষ্ট মেচিনটো আধালৈ ফাটি যায়। আৰু স্বস্তিকা থকা পতাকাখন ৰক্তাক্ত বোকাত পৰে।
  আলেছিয়াই ফুচফুচাই কয়:
  - ন্যায়ৰ বাবে ত্যাগৰ প্ৰয়োজন, দান-বৰঙণিৰ প্ৰয়োজন, আৰু ন্যায়পৰায়ণ কামৰ সফলতাৰ বাবে ত্যাগৰ প্ৰয়োজন!
  ইউ-টাৰ্ণ কৰি আৰ্টিলাৰী ছোৱালীজনীয়ে পৃথিৱীৰ বায়"ৰিদম, আৰু তলুৱাৰে ঘাঁহৰ উশাহ ভালদৰে অনুভৱ কৰিবলৈ উলংগ হৈ জিৰণি লয় আৰু আকৌ গুলী চলায়, কূটনৈতিক টি-৩ৰ গাঁঠিত খুন্দা মাৰে।
  দেখা যায় যে নাজী আৰ্মাডাৰ প্ৰায় সকলো মজলীয়া টেংক ইতিমধ্যে কাৰ্যক্ষম হৈ পৰিছে। শেষৰটো ধ্বংস কৰি পেলালে এজন অগ্ৰণী ল"ৰাই, আঘাত পোৱাৰ পিছতো, বিস্ফোৰক কাৰ্বাইড, কয়লাৰ ধূলি, কটাৰীৰ গুড়িৰ সৈতে সামান্য পৰিমাণৰ ফছফৰাছৰ মিশ্ৰণেৰে বেৰেল এটা ঠেলি দিলে। বীৰ শিশুটোৰ আৰু থ্ৰু ঘাঁৰ পিছত বেৰেলটো ঠেলি দিব পৰাকৈ শক্তি নাছিল আৰু দৌৰি থাকোঁতে নিজকে পাৰ হৈ যোৱা তেওঁৰ সতীৰ্থ আন্দ্ৰেইয়ে তেওঁক চল্লিশ টন ওজনৰ আক্ৰমণাত্মক স্বয়ংচালিত বন্দুক "বাম্বলবি"ৰ চকাৰ তললৈ ঠেলি দিলে । ১৫০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ অশ্লীল বন্দুকটোৱে নিজকে ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে আৰু ওপৰলৈ উঠি থাকিল। আৰু অগ্ৰগামীসকলৰ আত্মাই নিজৰ ছিন্নভিন্ন শৰীৰৰ পৰা উৰি ফুৰি সুখী স্বৰ্গৰাজ্যলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল, য"ত কেতিয়াও হিংসা আৰু যন্ত্ৰণা নাথাকে।
  গধুৰ সহকৰ্মীসকলৰ সমৰ্থন হেৰুৱাই জীয়াই থকা ফেচিষ্ট পৰিবহণকাৰীসকলে পিছলৈ ঘূৰি আহিবলৈ ধৰিলে... ৱেগনাৰৰ সংগীতৰ গৰ্জন বন্ধ হৈ গ"ল, আৰু সাধাৰণ উৰণ আৰম্ভ হ"ল।
  কপালৰ পৰা তেজ মচি ভ্লাদিমিৰ মিখাইলভস্কিয়ে ক"লে:
  - এজন ৰাছিয়ান যোদ্ধা থিয় হৈ মৰিব পাৰে, কিন্তু তেওঁ কেতিয়াও আঁঠু লৈ জীয়াই নাথাকিব! ৰাছিয়াই হয়তো তেজ ওলাব পাৰে, কিন্তু যিমানেই তেজ নহওক কিয়, পিতৃভূমিৰ প্ৰতি আমাৰ সাহস আৰু আনুগত্য ৰক্তক্ষৰণ নকৰিব!
  আৰু জীৱিত অগ্ৰগামীসকলে এই কথা নিশ্চিত কৰে... যদিও তেওঁলোকৰ বহুতেই ইতিমধ্যে জ্বলাই আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল।
  আৰু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা অৰল"ভাই আকাশত যুঁজি আছে, তেওঁলোকে ইতিমধ্যে চাৰিশতকৈও অধিক তললৈ নমা বিমান স্ক"ৰ কৰা গৌৰৱান্বিত মাৰ্চেইলৰ সৈতে প্ৰতিযোগিতাত অৱতীৰ্ণ হ"বলৈ সাজু হৈছে, যাৰ বাবে তেওঁ সোণৰ সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ পঞ্চম ডিগ্ৰী লাভ কৰিছে ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰা।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে আন্তৰিকতাৰে যুঁজিবলৈ স্পষ্টভাৱে দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ। ইয়াত একেটা বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজি আছে। আৰু লুফ্টৱাফে বিমানবোৰ বিন্ধিব।
  এনাষ্টেছিয়াই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত বন্দুকটো লক্ষ্যৰ ফালে নিক্ষেপ কৰি ফেচিষ্টজনক পেলাই দিয়ে আৰু কয়:
  আমাৰ বিশ্বাস মহান
  চিৰদিনৰ বাবে টিকি থাকিব!
  আৰু তাৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই দিয়ে। আকুলিনাইও ফেচিষ্টজনক নমাই দিয়ে, তেওঁক আঘাত কৰে, অতি সঠিকভাৱে তাইৰ খালী ভৰি দুখন ব্যৱহাৰ কৰি আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে। এনে ছোৱালী কাজিয়া কৰি শিক্ষিত।
  আৰু দাঁতেৰে জিলিকি উঠে।
  আন এখন জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলোৱা এনাষ্টেছিয়াই তাইৰ ইয়াক-৯ত আক্ৰমণাত্মকভাৱে চিঞৰিছে:
  - গ্রহ উপর রাশিয়ান ঈগল,
  তাৰ ডেউকা বিস্তাৰ কৰিলে উৰণ হ'ব...
  শত্ৰুক জবাবদিহি হ"ব
  পৰাজিত হ"ব, ভাঙিব!
  আকুলিনাই স্বেচ্ছাই এই কথা নিশ্চিত কৰে বিৰোধীক ন'ক ডাউন কৰি:
  - ভাঙি যাব!
  যদিও অৱশ্যেই জাৰ্মানসকলৰ মাজত ধুনীয়া এচ ছোৱালীও দেখা দিছিল। আলবিনা আৰু আলভিনাই নতুন এম ই-৩০৯ত যুঁজ দিয়ে। এনে যুঁজাৰু যোদ্ধাই চুৰি কৰিছিল।
  আৰু তেওঁলোকে আচৰিত ধৰণৰ চঞ্চলতাৰে ছোভিয়েট বিমানবোৰ ভাঙি পেলায়। এম ই-৩০৯ হৈছে তিনিটা ৩০ মিমি এয়াৰ কেনন আৰু চাৰিটা মেচিনগানেৰে সজ্জিত অতি শক্তিশালী বিমান। এনে এটা দানৱৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াৰ গাড়ীয়ে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  গুলী মাৰি পেলালে কৰুণা নোহোৱাকৈ গুলীয়াই পেলায়।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত আলবিনাই লক্ষ্যস্থানত বিমানৰ কামান এটা গাইছিল। শত্ৰুক আঘাত কৰি চিঞৰিলে:
  - তৃতীয় ৰাইচৰ বিজয়ৰ বাবে!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱালে।
  এলভিনাইও শত্ৰুক চেপি ধৰিলে। তাই ছোভিয়েট ইয়াক-৯বোৰ কাটি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাৰ সেনাবাহিনীৰ মহান সীমাৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ বন্ধুবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  যুঁজ, বিল লাভ আৰু হাফমেন। তেওঁ এতিয়াও মহান এছৰ ভিতৰত এজন নহয় যদিও তেওঁ দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে। আৰু নৰকৰ দানৱ বুলিও ক"ব পাৰি।
  জাৰ্মানসকলে লাহে লাহে আৰু যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হ"লেও ভলগা উপকূলৰ কাষেৰে আগবাঢ়িছে, কেছপিয়ান সাগৰৰ কাষ চাপিছে।
  . অধ্যায় নং ২।
  বাহিনীবোৰ স্পষ্টভাৱে অসমান আছিল। বিশেষকৈ ফেচিষ্ট বিমান পৰিবহণে বিৰক্তিকৰ আছিল। ফকে -উলফ বৃহৎ সংখ্যক সন্মুখত উপস্থিত হয় আৰু ইয়াৰ শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু গতি ৰঙা সেনাৰ বাবে সমস্যা হৈ পৰে। ইয়াৰ উপৰিও এই গাড়ীখন নমাই অনাটো বৰ কঠিন আছিল। তাই টেকসই আৰু গধুৰ সাজসজ্জিত।
  গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ দুয়োটা দিশতে ছোভিয়েট পাইলটসকলৰ বাবেও এম ই-৩০৯ এক অপ্ৰীতিকৰ আচৰিত কথা হৈ পৰিল। আৰু তেওঁ ছোভিয়েট ইউনিটবোৰক প্ৰায় টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলালে।
  ছোভিয়েট স্থানত বোমা বিস্ফোৰণ আৰু নতুন ইউ-২৮৮ বোমাৰু বিমান, অতি শক্তিশালী মেচিন। সাধাৰণ লোডত চাৰি টন বোমা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল, আৰু ৰিলোডিং সংস্কৰণত ছয় টন বোমা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল। আৰু তেওঁ ছোভিয়েট ইউনিটবোৰ ন্যায্যভাৱে পাইছিল।
  ৰমেলেও অৱশ্যে মেইনষ্টেইনৰ দৰেই সেনাপতি হিচাপে নিজৰ শ্ৰেণীটো দেখুৱাইছিল।
  ওচৰৰ পৰা ওচৰৰ পৰা জাৰ্মানসকল আষ্ট্ৰাখানৰ কাষ চাপি আহিল। আৰু, ছোভিয়েট কমাণ্ডৰ বাবে অভাৱনীয়ভাৱে ফ্ৰিটজে ভলগাৰ কাষেৰে কামিশ্বিনৰ দিশত আক্ৰমণ চলাইছিল। ই আছিল এক সাহসী কিন্তু শক্তিশালী পদক্ষেপ। আৰু যি সময়ত তেওঁলোকক ৰখাবলৈ কঠিন আছিল।
  কিন্তু ৰঙা সেনাৰ প্ৰতিৰক্ষা এতিয়াও শক্তিশালী ... এসপ্তাহৰ ভিতৰতে নাজীসকলে পঞ্চাশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি গৈ ৰখাই দিয়া হ"ল।
  তেওঁলোকক পাল্টা আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হ'ল, ছোভিয়েট ইউনিটসমূহে ....
  একে সময়তে জাপানীসকলে আলমা-আটাৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণাত্মক ৰূপ গঢ়ি তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত তীব্ৰ যুদ্ধবোৰ পূৰ্ণগতিত চলি আছিল।
  ছোৱালীবোৰে পুৰুষৰ সমপৰ্যায়ত যুঁজিছিল, আৰু হয়তো তেওঁলোকতকৈও ভাল।
  মাৰ্গাৰিটা মেগনিনায়া আৰু টাটিয়ানা বুলাটনয়া - ধুনীয়া ছোৱালী, মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰা।
  চামুৰাইক গুলীয়াই হত্যা কৰি গাইছিল:
  - সপোনৰ পৰা আঁতৰি নাযাওঁ
  জীৱনৰ প্ৰথম পদক্ষেপটো হ'ল...
  আপুনি আকৌ পৃথিৱীৰ ওপৰত দেখিছে,
  উগ্ৰ আক্ৰমণৰ ঘূৰ্ণীবতাহ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰী গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, জাপানীসকলক ফালি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে
  আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে...
  ৱেৰমাকটক মাটিত পুতিম , ৷
  আমাৰ বন্ধুত্ব একক!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি তাত্যনাই মান্তি হ"ল:
  - সঁচাকৈয়ে এটা মনোলিথ!
  জাপানীসকলে আলমা-আটাৰ ওপৰত আগবাঢ়িছে। তেওঁলোকৰ বহু সৈনিক আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ ৰিজাৰ্ভ আছে। এইবোৰ যুঁজি থকা ল'ৰাবোৰ। কিন্তু ছোৱালীবোৰে সিহঁতক তললৈ কাটি পেলায়। হতাশ হৈ যুঁজ দিয়ে।
  তাটিয়ানা বুলাটনয়াই আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চামুৰাই ফালি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - মোৰ মহান কৃতিত্বৰ বাবে!
  আৰু চকু টিপিয়াই দিলে, নীলাচলৰ ৰং। উল্লাসিত ছোৱালী, একো নকবা।
  আৰু মাৰ্গাৰিটাই উদং গোৰোহা লৈ মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা লৈ পেলাব, জাপানী সৈন্যক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাব।
  আৰু গান গাই:
  - সকলো মিহলি, আন্তঃসংলগ্ন, দুখ-কষ্টৰ ঘূৰ্ণীবতাহত!
  আৰু আকৌ তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি, জাপানীসকলৰ ওপৰত নেমু এটা নিক্ষেপ কৰে...
  খালী ভৰিৰে আৰু খালী ভৰিৰে যোদ্ধা অক্সানাই তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহি গ্ৰেনেডৰ বাকচ এটা ঠেলি দিয়ে, ফুচফুচাই কয়:
  - শীতল হ'ব ছোৱালীবোৰ!
  আৰু তিনিওজন যোদ্ধাই গাইছিল:
  - চামুৰাই মাটিত উৰি গ"ল, তীখা আৰু জুইৰ চাপত!
  আৰু সুন্দৰীবোৰে অতি ক্ৰোধেৰে যুঁজ দিয়ে। জুই আৰু পানী আৰু তামৰ পাইপৰ মাজেৰে গৈছিল অসাৰ নহয়।
  ইয়াত অক্সানাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, জাপানী চিখা লাইট টেংকত খুন্দা মাৰে। বাৰু, সেইটো এটা ডাঙৰ লক্ষ্য।
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰ্গাৰিটাই গাইছিল:
  - বিশ্বাসৰ অভাৱতো বিশ্বাস কৰিব পাৰি! কেছৰ অনুপস্থিতি কৰিব পাৰে!
  তাত্যনাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আপুনি যি কয় সেয়া এক বিৰোধ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - জিনিয়াছ বিৰোধৰ বন্ধু নহয়নে?
  তাতিয়ানাই এটা পাক দিলে, চামুৰাইক তললৈ কাটি দিলে আৰু মান্তি হ"ল:
  - অৱশ্যে বন্ধু!
  আৰু যোদ্ধাসকলে লৈ হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল ... সিহঁতে ছোৱালীৰ লগত যুঁজি আছে, আৰু সিহঁতে কয় আৰু কি... ৰাছিয়াই মনত পেলোৱাটো অসাৰ নহয় যে ছোৱালীবোৰে কেনেকৈ যুঁজিছিল!
  অক্সনাই অৱশ্যেই উচ্চতম পৰ্যায়ত যুঁজে। আৰু বিভিন্ন বিন্দুৰ পৰা গুলী চলায়, আৰু ছোৱালীজনীয়ে টপৰ দৰে ঘূৰি থাকে।
  এইবোৰ সৌন্দৰ্য, কাৰো ওচৰত একো নিদিয়ে। আৰু দেশদ্ৰোহক চেপি উলিয়াওক, লগতে চামুৰাই।
  জুই আৰু এঞ্জেলাক নেতৃত্ব দিয়ে। ছোৱালীজনীও আক্ৰমণাত্মক আৰু ৰঙা চুলিৰ। যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে যুঁজি বিশাল অনুপাতৰ কৃতিত্ব প্ৰদৰ্শন কৰাটো পছন্দ কৰে।
  এঞ্জেলাই পাকটো দি হাঁহি হাঁহি কয়:
  - আমি সাহসেৰে যুদ্ধলৈ যাম,
  ছোভিয়েটৰ ক্ষমতাৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে সি হত্যাকাৰী নেমু এটা দলিয়াই দিয়ে।
  যুদ্ধ চলি আছে আৰু এতিয়া জাপানীসকলৰ আক্ৰমণৰ ম্যাদ উকলি গৈছে ....
  ইতিমধ্যে তেৰচল্লিশ জুলাইৰ শেষ। নাজীয়ে ভলগা ডেল্টাৰ কাষ চাপিল আৰু ইয়াৰ ওপৰত যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল।
  এলিজাবেথ আৰু তাইৰ দলটোৱে হতাশ হৈ যুঁজ দিয়ে। প্ৰথম টাইগাৰ-২ টেংকবোৰো সন্মুখত আহিবলৈ ধৰিলে। "পেন্থাৰ" আৰু "লায়ন"ৰ লগত মিল আছে, কিন্তু ইয়াৰ মাজৰ কিবা এটা। লগতে কৱচৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া হোৱাৰ কোণ আৰু ৮৮ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ ৭১ ই এলৰ দীঘল নলীযুক্ত বন্দুকৰ সৈতে। আঠষষ্ঠি টন ওজন, আৰু টেংক "লায়ন"ৰ ওচৰত, কৱচৰ ক্ষেত্ৰত, কিন্তু আকাৰত অলপ সৰু।
  ডাঙৰ ডাঙৰ টেংক, একো নকবা।
  এলিজাবেথ আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে জাৰ্মানক চিকাৰ কৰি আছে। টি-৪ ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - উজ্জ্বল বছৰৰ ধাৰণাবোৰক গৌৰৱ,
  অগ্ৰগামীসকলৰ চিঞৰ সদায় সাজু!
  যোদ্ধাসকল, ধৰক, প্ৰথম শ্ৰেণীৰ। আৰু কেৱল গৌৰৱৰে যুঁজ দিয়াই নহয়, গানও গায়;
  মুক্ত জনগোষ্ঠীৰ অবিনাশী সংঘ,
  ব্ৰুট ফৰ্চ আৰু ভয়ই আমাক একত্ৰিত কৰা নাছিল...
  আৰু জ্ঞানপ্ৰাপ্ত মানুহৰ সদিচ্ছা,
  আৰু সপোনত বন্ধুত্ব, পোহৰ, বুদ্ধিমত্তা আৰু সাহস!
  
  আমাৰ মুক্ত পিতৃভূমিলৈ শুভেচ্ছা জনালোঁ,
  সৃষ্টিৰ শক্তি চিৰদিনৰ বাবে এক সমৰ্থন!
  আইনী ক্ষমতা, জনতাৰ ইচ্ছা,
  কাৰণ, এজন সাধাৰণ মানুহে ঐক্যৰ বাবে থিয় দিয়ে!
  
  ধুমুহাৰ মাজেৰে প্ৰগতিৰ সূৰ্য্য আমাৰ বাবে জিলিকি উঠিল,
  ধুমুহা আৰু ধুমুহাৰ মাজেৰে আমি আগবাঢ়িলোঁ ...
  আমি পাহাৰ লৰচৰ কৰোঁ, যেন ওজন নোহোৱাকৈ,
  সাম্যবাদৰ দিশে জিলিকি থকা সমগ্ৰ পৃথিৱীখন আহি আছে!
  
  আমাৰ মুক্ত পিতৃভূমিৰ মহিমা,
  সৃষ্টিৰ শক্তি চিৰদিনৰ বাবে এক সমৰ্থন!
  বৈধ বল, জনসাধাৰণৰ ইচ্ছা,
  কাৰণ ঐক্যৰ বাবে - এজন সাধাৰণ মানুহ!
  
  গ্ৰহটোৰ জনগোষ্ঠীসমূহ ভাই হিচাপে একত্ৰিত হৈছে,
  বৌদ্ধ, মুছলমান বন্ধু চিৰদিনৰ বাবে!
  যুক্তিৰ মহিমা, এটা ডাঙৰ নাম,
  পৃথিৱীৰ সকলো জাতি এটা পৰিয়াল!
  
  আমাৰ মুক্ত পিতৃভূমিৰ মহিমা,
  সৃষ্টিৰ শক্তি চিৰদিনৰ বাবে এক সমৰ্থন!
  বৈধ বল, জনসাধাৰণৰ ইচ্ছা,
  কাৰণ ঐক্যৰ বাবে - এজন সাধাৰণ মানুহ!
  ছোৱালীবোৰে ভাল গান গায়, আৰু তাতোকৈ ভালকৈ যুঁজে, আৰু এনে কৃতিত্ব কৰে। যদিও ইতিহাস বিজয়ীসকলে লিখে আৰু যুদ্ধ হেৰুৱালে তেওঁলোক মনত ৰখা হ"ব নে নহয় সেয়া জনা নাযায়?
  আলেংকাই নিজৰ বেটাৰীৰে, ছোৱালীৰ দল এটাৰ সৈতে, ভলগা ডেল্টাত শত্ৰুক ৰখাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু তাই দেখুৱাইছে যে সৌন্দৰ্য্যবোৰ নীতিগতভাৱে কি কৰিবলৈ সক্ষম।
  আৰু তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে বহুত কৰিব পাৰে।
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰে গুলী মাৰি গৰ্জন কৰে:
  - সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  আৰু সেইবাবেই গোটেই বেটাৰীয়ে ইয়াক লৈ একেলগে, সম্পূৰ্ণ শব্দৰ মাতেৰে গাই গ"ল;
  আমি এটা উন্নত ভাগ্যৰ বাবে যুঁজ দিওঁ
  মানুহৰ জীৱন সহজ কৰি তুলিবলৈ...
  আৰু আমি অভিশপ্ত গোটটোক চেপি ধৰিম,
  যাতে দুষ্ট বিৰোধী কম হয়!
  
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  আমাৰ মাতৃ ৰাছিয়াৰ গৌৰৱৰ বাবে...
  ৰুছৰ মানুহে অজেয় বুলি বিশ্বাস কৰে,
  আৰু পৃথিৱীৰ সকলোকে অধিক ধুনীয়া কৰি তুলিব!
  
  আমাক আমাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজিবলৈ সুযোগ দিয়া হৈছে,
  পিতৃভূমিৰ মহত্ত্ব ৰক্ষা কৰি...
  আৰু কেতিয়াবা জীৱনটো কেৱল এখন চিনেমা,
  যদিও ই স্বৰ্গৰ প্ৰতিফলন হ"ব লাগে!
  
  সকলো মানুহেই এটা সপোন সাধন কৰিব লাগিব,
  বুদ্ধিমানে বিশ্বাস কৰক, সাম্যবাদ...
  যাতে পৃথিৱীত অধিক সুখ থাকে,
  আৰু প্ৰতিশোধৰ জুই নাহিল!
  
  আমাৰ জাৰ, মহান প্ৰতিভা পুগাচেভ,
  তেওঁ কৃষকসকলক পবিত্ৰ সংগ্ৰামলৈ উত্থাপন কৰিলে ...
  যিকোনো ব্যৱসায় কান্ধলৈকে হ"ব,
  আৰু ছোৱালীজনীক ভাল পাওঁ খালী ভৰিৰে ল"ৰাটোক!
  
  আমি চয়তানতকৈও শক্তিশালী হৈ পৰিম
  যখন আমি বিজ্ঞানৰ দিগন্ত স্থানান্তৰিত...
  খলনায়কৰ খুৰাৰ তলত সমতল,
  যদিও ফাটি যোৱা এওৰ্টাৰ পৰা তেজ ওলাই আহিছে!
  
  হয়, আমাৰ সঠিক বন্ধু,
  আমি মাতৃভূমিক অধিক সুখী কৰিব পাৰো...
  জনসাধাৰণে সকলোকে এটা পৰিয়াল বুলি বিশ্বাস কৰে,
  গ্ৰেট উজ্জ্বল ৰাছিয়া!
  
  মানুহক সাহসেৰে দিগন্তলৈ চাওক,
  দুষ্ট মেঘে আকাশ আবৰি নাযাব...
  আমি শত্ৰুক বিজয়ী স্ক"ৰ দিম,
  আৰু তুমি হ"বা, যুদ্ধত ভাগ্যৱান নায়ক!
  
  কাপুৰুষ শব্দটো মই নাজানো
  'আমি ৰাছিয়ানসকল একেবাৰেই নীচ নহয়...
  আমাৰ স্বৰগৰ এজন বগা যীচু আছে,
  আৰু চিৰদিনৰ বাবে মে" মাহটো উপভোগ কৰিব!
  
  ঘূৰণীয়া নৃত্যত ছোৱালী আৰু ল"ৰা,
  'আমি খালী ভৰিৰ ছোৱালীবোৰ প্ৰৱেশ...
  আমাৰ বাবে, আটাইবোৰৰ পিছতো, সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ ৰড,
  মগজুহীন কপৌ ল'ৰা নহ'বা!
  
  আৰু লেনিনে আমাক যুঁজিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল,
  জ্ঞানী স্টেলিনে কৃতিত্ব আশীর্বাদ ...
  এজন শক্তিশালী কেৰুবে ডেউকা মেলিব,
  আৰু আমাৰ পেশীবোৰ কেৱল তীখাৰে গঠিত!
  
  পিতৃভূমিৰ মহিমা থাকিব
  যে আমি ঈশ্বৰৰ সৈতে এনে যোদ্ধা...
  ইয়াত আমি তীখাৰ তৰোৱালেৰে মহিমা নিশ্চিত কৰিম,
  কোনখন ঢাল জাল কৰা হৈছিল স্বৰোগত!
  
  মুঠতে প্ৰভুৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হওক,
  সবচেয়ে উজ্জ্বল ৰাছিয়াৰ গৌৰৱলৈ ...
  আমি মাত্ৰ নাইট ঈগল চিনি পাওঁ,
  আমাৰ পিছফালে বগা ঈশ্বৰ খ্ৰীষ্ট মচীহ!
  ইয়াত বন্দুকৰ পৰা সঠিক আঘাতৰ পৰা "সিংহ" পোহৰ হৈ উঠে। হয়, নাজীয়ে বিশেষভাৱে শিংত পায়।
  যুদ্ধ চলি থকাৰ সময়ত তেতিয়া ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সময় নষ্ট নকৰে।
  দশা আৰু ভাস্কাই জাৰ্মান সৈন্যৰ পিছফালে ঘূৰি ফুৰে। তেওঁলোকে স্তম্ভত সঁজুলিবোৰ কেনেকৈ গতি কৰে তাক চাই থাকে। মটৰ চাইকেলবোৰ হুৰহুৰাইছে, স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰ খোজ কাঢ়িছে। এছ এছ আৰু অন্যান্য ইউনিটকে ধৰি অসংখ্য সৈন্য আছে।
  ভাস্কাই টেংক ধ্বংস কৰা শক্তিশালী জাৰ্মান স্বচালিত বন্দুক ফাৰ্ডিনাণ্ডৰ গতি লক্ষ্য কৰিলে।
  ল"ৰাটোৱে ছোৱালীজনীক ফুচফুচাই ক"লে:
  - দেখাত ফ্ৰিটজে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ উত্তৰ দিশলৈ অতিৰিক্ত বাহিনী স্থানান্তৰিত কৰি আছে।
  দশাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ যিয়েই নহওক সিহঁতক পিহি পেলাব!
  ট্ৰাকৰ পৰা নেমচেভে খঙেৰে ল"ৰাকেইটাক চিঞৰি উঠে। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে উৰা মাৰি দৌৰি যায়, জিলিকি থকা, ধূলিৰে ধূসৰ, উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহা। তেওঁলোকৰ বাবে শাৰীও দিব পাৰে।
  ল"ৰা-ছোৱালীজনো দৌৰি গৈ জোপোহাবোৰৰ ওচৰলৈ গৈ জপিয়াই সোমাই গ"ল। দশাই উৎসাহেৰে মন্তব্য কৰিলে-
  - গেৰিলা যিকোনো কাম কৰিব পাৰে!
  ভাস্কাই এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - অৱশ্যেই... আমি নিশ্চয় জয়ী হ'ম!
  দশাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - জয়ৰ বাবে অপেক্ষা! জয়ৰ বাবে অপেক্ষা! শিকলি ভাঙিবলৈ হাহাকাৰ কৰা সকলে! জয়ৰ অপেক্ষা, জয়ৰ অপেক্ষা! আমি ফেচিবাদক পৰাস্ত কৰিব পাৰিম!
  ভাস্কাই এই কথাত সহজেই সন্মতি দিলে আৰু উদং ল"ৰা-ছোৱালীৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে কেটাৰপিলাৰটোক চেপি ধৰিলে:
  - আমি পাৰোঁ! এটা সাধুক বাস্তৱত পৰিণত কৰিবলৈ আমি জন্ম লৈছিলো!
  দশাই চকু টিপিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু কি? মই ভাবো আমি সাধুকথাটো বাস্তৱত পৰিণত কৰিম, আৰু ৱেৰমাচ্ট ধূলি হৈ পৰিব!
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কোৰাছত গাইছিল;
  আমাৰ সৎ দেশৰ নামত,
  সাম্যবাদে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক কি দিব...
  আমি আমাৰ মাতৃভূমিৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হম,
  সফলতা, সৃষ্টিশীলতাৰ বাট মুকলি কৰোঁ আহক!
  
  ৰাছিয়াত পুটিনে নায়কৰ দৰে শাসন কৰিছিল
  কিন্তু ঈগলে তাইক উৰণত এৰি থৈ গ'ল...
  বিগ ফুৰাৰ অৱশ্যেই অৰ্শ,
  কিন্তু ষ্টেলিনৰ অৰ্থও এটা নাম!
  
  মোৰ বিশ্বাস আমি থাৰ্ড ৰাইচ জয় কৰিম
  কোনো আচৰিত কথা নহয় যে পুটিন ষ্টেলিনলৈ স্থানান্তৰিত হৈছিল...
  জগতৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব,
  আৰু চয়তান-এডলফ এতিয়া পাগল!
  
  জাৰ্মানসকলৰ হাতৰ মুঠিত সমগ্ৰ ইউৰোপ আছে,
  আৰু আফ্ৰিকা, আৰু এছিয়া, আৰু ৰাজ্যসমূহ...
  আৰু এডলফে নিজকে শীতল বুলি ভাবে
  কিন্তু ফুৰাৰক শাস্তি দিয়া হ"ব!
  
  হিটলাৰৰ বাবে ৰাছিয়া এটা ভঁৰালৰ দৰে,
  তেখেতে নিজৰ বনাব বিচাৰে...
  কিন্তু হ"ব, মোৰ বিশ্বাস কমিউনিজম স্বৰ্গ,
  ষ্ট্ৰবেৰী গজালি মেলিব, বিচনা সিঁচিব!
  
  বিশ্বাস নকৰিবা, আমাৰ মানুহবোৰ একেবাৰেই দুৰ্বল নহয়,
  কিন্তু অত্যধিক Fritz বন্দী ...
  আৰু স্লাভজনক একেবাৰেই আপুনি এজন দাসক নাজানে,
  আমাৰ মাতৃ ৰাছিয়াৰ নামত!
  
  আৰু লেনিনে আমাক এটা কৃতিত্বৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰিলে,
  তেখেতে মোক কামবোৰ কেনেকৈ কৰিব লাগে দেখুৱাইছিল...
  যিহেতু ঈশ্বৰ আচলতে এক,
  কিন্তু সাম্যবাদত আমি সাহসেৰে বিশ্বাস কৰাটো প্ৰয়োজন!
  
  ৰাছিয়াৰ শত্ৰুৰ ওচৰত বলি নহ"ব ,
  তাৰ পিছতো বগা ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে - বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টিকৰ্তা ...
  সেই পিতৃভূমিক মই যুদ্ধত সহায় কৰিম,
  জীৱনৰ সফলতাত অপৰিৱৰ্তিত হৈ থাকিবলৈ!
  
  আপোনজনক কিমান দূৰলৈকে হত্যা কৰিব পাৰি?
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে যুদ্ধৰ কোনো অন্ত নাই...
  আমাৰ সেনাৰ যুদ্ধবোৰত ইমান পাতল হৈ,
  লাজ নকৰিবা কাম এটা কৰক!
  ডেকা যোদ্ধাৰ এটি ভাল গীত। সিহঁতে সেইটো গাইছিল, আৰু আকৌ লৰচৰ কৰিলে, উদং, কেলাছযুক্ত গোৰোহাৰে বাটৰ কাষৰ ধূলিখিনি ৰেক কৰি।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ আনন্দময় আৰু বাহ্যিকভাৱে জীৱনত সন্তুষ্ট আছিল। যদিও পাতল, তাইৰ মুখবোৰ চকলেটৰ দৰে টেন, আৰু তাইৰ চুলিবোৰ, ইয়াৰ বিপৰীতে, মেলা। গ্ৰেট ল'ৰা।
  মটৰ চাইকেলত অহা জাৰ্মান এজনে তেওঁলোকক মৰমেৰে মাতিলে। আৰু চকলেট আগবঢ়াই দিলে। ভোকাতুৰ দশাই হাত দুখন আগবঢ়াই দিলে, কিন্তু ভাস্কাই হাতৰ আঁচলখন টানিলে:
  - নিজকে অপমান নকৰিবা!
  স্মাৰ্ট ছোৱালী বিচাৰি পালে
  - নাজীসকলক একত্ৰিত কৰাটোৱেই ভাল!
  নিজে ছাল আৰু হাড় হোৱা ভাস্কাৰ এই ধাৰণাটো ভাল লাগিল। আৰু চকলেটও বিচাৰিছিল।
  হিটলেৰাইটে মাত দিলে আৰু ভঙা ৰাছিয়ান ভাষাত ফুলি উঠিল:
  - গান গান ল'ৰা!
  ভাস্কাই মাত দিলে আৰু বৰ প্ৰেৰণাৰে গাই গ"ল;
   দলটোৱে সমগ্ৰ ৰাছিয়াক একত্ৰিত কৰিলে,
  অন্তহীন ক্ষেত্র সুরক্ষা করে...
  কাৰণ মানুহে এনে শক্তিক বিশ্বাস কৰে
  ছোভিয়েট ভূমিলৈ গৌৰৱ!
  
  ষ্টেলিন হৈছে সৰ্বোচ্চ বঁটা,
  ষ্টেলিন হৈছে প্ৰজ্ঞাৰ উৰণ...
  আমি তেওঁৰ বাবে সাহসেৰে যুঁজিব লাগিব,
  সকলো জনসাধাৰণে ষ্টেলিনৰ পিছে পিছে গৈ আছে!
  
  আমাক উল্লাসিত ডেউকা দিয়া হৈছে,
  আমাক এটা ডাঙৰ ইচ্ছা দিয়া হৈছে...
  ষ্টেলিন হৈছে প্ৰচুৰতাৰ আনন্দ,
  গৌৰৱময়, মহান দেশ!
  
  ষ্টেলিন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ,
  ষ্টেলিন, সোণৰ পাখিৰ কেৰুব,
  অপৰিৱৰ্তিত ভাগ্যৰ সৈতে আমাৰ জনসাধাৰণ,
  বিশ্বাস কৰক, আমি চিৰদিনৰ বাবে অজেয়!
  
  ষ্টেলিনে জনসাধাৰণক পৰিত্ৰাণ দিলে
  তেখেত বিশ্বৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ঈগল...
  আমাৰ পিতৃভূমি আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে,
  তেওঁ পৃথিৱীৰ ওপৰত ডেউকা মেলি দিলে!
  
  উজ্জ্বল ষ্টেলিনতকৈও উচ্চতা নাই,
  তেখেতে কেৱল বগা ঈশ্বৰ হিচাপে মহান ...
  ফেনৰ সৈতে যুঁজি জয়ী হোৱা,
  অতি সোনকালে ফুৰাৰক এটা কফিনত ঠেলি দিয়া হ"ব!
  
  আমাৰ পিতৃভূমিক সন্মান দি,
  জানি তাইক অধিক ধুনীয়া বিচাৰি নাপায় ...
  আমি অতি সোনকালে সাম্যবাদৰ অধীনত জীয়াই থাকিম,
  আৰু আমাৰ আন কোনো উপায় নাই!
  
  ষ্টেলিন সমগ্ৰ গ্ৰহটোৰ গৌৰৱ,
  স্টেলিন সীমাহীন সাম্যবাদ...
  তেওঁৰ কৰ্ম গোৱা হ"ব
  ফেচিষ্ট সম্পূৰ্ণ ধ্বংস হৈছে!
  
  ষ্টেলিনে ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ কঢ়িয়াই আনিছিল,
  স্টেলিনে তারকা উপরে তাইক উত্থাপন...
  তেওঁ ক্ষমতাক সীমালৈকে উঠালে,
  ষ্টেলিন কেৱল এজন আদৰ্শ!
  
  ষ্টেলিনে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড জয় কৰে,
  তেখেতৰ এটা মহান তাৰকা বহৰ আছে...
  পৰীক্ষাসমূহ গঠনৰ বাবে হ"ব,
  ষ্টেলিনে সাম্যবাদৰ দিশে লৈ যাব!
  
  ৰাছিয়াৰ বাবে ষ্টেলিন হৈছে সূৰ্য্য,
  ই আন্ধাৰত তীব্ৰভাৱে জিলিকি উঠে...
  ছোৱালীজনীৰ মাতটো স্পষ্ট,
  পৃথিৱীত আৰু ধুনীয়া নেতা নাই!
  
  ষ্টেলিন হৈছে স্বৰগৰ মূৰ্তি,
  ষ্টেলিনে ৰাছিয়াৰ শক্তি সৃষ্টি কৰিছিল...
  তেওঁ হৃদয়ত ৰডক বিচাৰি পায় -
  গ্ৰেটেষ্ট মাষ্টৰ!
  
  গোটেই পৃথিৱীত ইয়াতকৈ ধুনীয়া কোনো নেতা নাই,
  স্টেলিন পুরুষদের সর্বশ্রেষ্ঠ...
  আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সুখ সৃষ্টি কৰোঁ আহক,
  উন্মাদ খলনায়কজনক ধ্বংস কৰা হৈছে!
  
  মোৰ পুত্ৰ আৰু কমছমোলৰ সদস্যসকল,
  মাতৃভূমিৰ বাবে, গঠনত একেলগে থিয় হওক...
  কাৰণ, তোমালোক ছোৱালীবোৰ বাঘতকৈও শক্তিশালী,
  প্ৰিয় প্ৰতিভাশালী ষ্টেলিন আমাৰ লগত আছে!
  
  কৃতিত্ব গণনা কৰিব নোৱাৰি,
  কাঁড়ৰ দৰে উৰি যাওঁ আহক...
  আমাৰ উজ্জ্বল ৰাছিয়া,
  মাতৃভূমি সাম্যবাদৰ দিশে আগবাঢ়িছে!
  দশাই ভাস্কাৰ লগত গাইছিল আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সকলো ইমানেই সোনোৰ আৰু ধুনীয়া পাইছিল।
  আৰু সিহঁতে তেতিয়াও নাচি আছিল, টেন কৰা, জোতা নথকা ল"ৰা-ছোৱালীক ঠেলি দিছিল, আৰু ইতিমধ্যে মাৰ্চ মাহত নিয়ৰৰ মাজেৰে ঠেলি দিছিল, খালী ভৰিৰে।
  ৰাছিয়ান ভাষা সঁচাকৈয়ে বুজি নোপোৱা জাৰ্মানজনে গীতটো ভাল পাইছিল আৰু তেওঁ বেগৰ পৰা টিনপাতৰ গাহৰিৰ মাংস উলিয়াই ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ হাতত তুলি দিছিল।
  আৰু অনুমোদন জনাই মাত দিলে।
  - জেৰ আন্ত্ৰিক!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে প্ৰণাম কৰি আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁলোকৰ বয়স মাত্ৰ এঘাৰ বছৰ, কিন্তু তেওঁলোক স্মাৰ্ট আৰু তেওঁলোকৰ স্মৃতিশক্তি শক্তিশালী। সঠিক তথ্য সংগ্ৰহ কৰক। আৰু এবাৰ গোলাপী চুলিৰ দাৰিয়াই ঝুৰি এটাত থাকিও জাৰ্মানসকলৰ ওচৰলৈ খনি এটা লৈ আহিছিল। এগৰাকী স্মাৰ্ট ছোৱালী আৰু তেওঁলোকৰ ভাষা ভালদৰে জানে। বগা চুলি আৰু নীলা চকুৰ ইমান ধুনীয়া শিশুৱে যে মৃত্যু আনিব পাৰে বুলিও তেওঁলোকে ভবা নাছিল৷
  আৰু এইটোৱে কাম কৰিলে...
  ইয়াত তেওঁলোকে আকৌ যায়, জাৰ্মান চকলেটৰ সোৱাদ লৈ, আৰু তেওঁলোকৰ মেজাজ আনন্দময়...
  দাৰিয়াই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি যদি নাজীক পৰাস্ত কৰিম তেন্তে মই নিজৰ বাবে এটা তিনিমহলীয়া ঘৰ সাজিম, মাৰ্বলৰ আৰু এটা ফোয়াৰাযুক্ত!
  ভাস্কাই হাঁহিলে।
  - আপুনি বুৰ্জোৱা হ"বনে?
  ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  -নহয়! মোৰ মাত্ৰ মোৰ নিজৰ কমিউনিজম থাকিব!
  ভাস্কাই হাঁহিলে আৰু আকৌ গান গাইলে;
  বুৰ্জোৱাসকল যেতিয়া মোৰ দেশলৈ গৈছিল,
  ঘৰ জ্বলাই দিলে, ছোৱালী কাটিলে...
  শূন্য গণনা কৰা যেন লাগিল,
  ল"ৰাকেইটাৰ চুলি শূন্যলৈ চুলি কাটিছিল!
  
  কিবালচিছে ৰাইফলটো লৈ গ " ল , ৷
  আৰু পিপলছ আৰ্মিত যোগদান কৰিলে...
  কিন্তু তেওঁ সকলো পৰিকল্পনা মালকীচ-বাদ ,
  কোনে জামৰ বাবে এটা বেৰেল এৰি দিলে!
  
  আৰু ইয়াত মই ৰেক ল"ৰাটোৰ ওপৰত ওলমি আছো,
  মোক চাবুক আৰু বেজীৰে অত্যাচাৰ কৰে...
  প্ৰত্যুত্তৰত মুখত হাঁহো, মই জল্লাদ -
  আৰু মোৰ বিশ্বাস যে পিতৃভূমি স্বৰ্গ হৈ পৰিব!
  
  জীৱ-জন্তুৱে মোৰ গোৰোহা জুইত পোৰালে,
  গুৰুতৰভাৱে আঘাতপ্ৰাপ্ত শিশুটি...
  কিন্তু বিশ্বাস কৰক, মই অত্যাচাৰৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব নিদিওঁ,
  যাতে ৰঙা বুৰ্জোৱা শ্ৰেণীয়ে তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰে!
  
  হাড় ভাঙি যায়, দুষ্ট ধাতু খান্দি সোমাই যায়,
  জল্লাদে মোক ৰেকত লৰচৰ কৰে...
  কিন্তু বিশ্বাস কৰক, ল"ৰাটোৱে সপোন দেখিছিল,
  মে" মাহত বাৰ্লিনৰ চাৰিওফালে দৌৰিবলৈ!
  
  মোৰ বিশ্বাস কমৰেড লেনিনে নেতৃত্ব দিব,
  ৱাৰ্ছ, প্ৰাগ, লণ্ডন মুক্ত কৰক!
  আমি অতি সোনকালে বিজয়ী চালান জাৰি কৰিম,
  আৰু ৰঙা বেনাৰখন বাৰ্লিনৰ ওপৰত গৌৰৱেৰে থিয় হৈ আছে!
  
  এতিয়া শিশুটিৰ গোৰোহা জ্বলিছে,
  'এটা তলুৱা' যি প্ৰায় সদায় খালী হয়...
  আৰু চাবুকটোৱে মোৰ পিঠিত জোৰেৰে আঘাত কৰিলে,
  তুমি হয়তো ইতিমধ্যে ধূসৰ চুলিৰ হৈ পৰিছা মা!
  
  কিন্তু মই এই জল্লাদবোৰৰ ওচৰত হাৰ নামানো,
  বিশ্বাস নিবিচাৰো, দয়া জানো...
  কান্ধৰ পৰা কেটৰ চাবুকটো ঠেক হ"বলৈ দিয়ক,
  মই জানো লেনিনে মোক পুৰস্কাৰ দিব, বিশ্বাস কৰক!
  
  কিবালচিছে অত্যাচাৰৰ তলত হাঁহিলে , ৷
  সি গোপন কথাটো নিদিলে, সি গৌৰৱেৰে মৰি যায়...
  মানুহটোৱে চিৰদিনৰ বাবে নৰকত এনেকৈ চিঞৰিছে ,
  দানৱে তাৰ ডিঙিত ৰেজিন ঢালিছে!
  
  লেনিন আমাৰ লগত আছে, চিৰদিনৰ বাবে চাব পাৰিবা,
  আৰু মোৰ হৃদয়ত এটা শিখা জ্বলি উঠে...
  ডাঙৰ সপোন পূৰণ হ'ল
  সমগ্ৰ গ্ৰহটোৰ ওপৰত ৰঙা বেনাৰ থাকিব!
  দাৰিয়াই হুইচেল মাৰি খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - ঠাণ্ডা! আপুনি নিজেই ৰচনা কৰিছিল নেকি?
  ভাস্কাই মাত দিলে।
  - হয়! তেওঁৰ কাহিনীয়ে মোৰ মনত বিৰাট ছাপ পেলাইছিল!
  দাৰিয়াই মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - মনত আছেনে কেনেকৈ আৰক্ষীয়ে আপোনাক আৰু মোক ধৰি খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে ঠাণ্ডাত খেদি পঠিয়াইছিল, আৰু তাৰ পিছত আমাক কোবাইছিল, আৰু আমাৰ গোৰোহাত পাতল ডাল লগাইছিল।
  ভাস্কাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - ইমানেই আছিল.... ৰেকত ওলমি থাকিলে আপোনাৰ গোৰোহা বিষ হয় আৰু কান্ধ দুটা বিষ হয়। কিন্তু আমাৰ বিৰুদ্ধে কোনো প্ৰমাণ নাছিল আৰু....
  দাৰিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, কিন্তু পুলিচে বিচাৰিছিল আমি ফ্ৰীজ হৈ মৰি যাওঁ। কিন্তু যেতিয়া তেওঁলোকে মোৰ মূৰত বটল এটাৰে আঘাত কৰিলে, তেতিয়া মই মোৰ উদং ভৰিৰে এটা খণ্ড ধৰিলোঁ। আৰু তাৰ পিছত তাই হাতলৈ আগবঢ়াই দিলে। তাৰ পিছত মই নিজৰ বাবে আৰু তোমাৰ বাবে ৰছীডাল কাটিলোঁ।
  ভাস্কাই মাত দিলে।
  - হয়, আছিল ... ভয়ংকৰভাৱে অৱশ্যে। কিন্তু জানেনে, ঠাণ্ডাত জ্বলি যোৱা তলুৱাৰ ফোহাবোৰে বিষ নকৰে! আৰু পিছত যেতিয়া আমি ওলাই আহিলোঁ, কুকুৰৰ দৰে আমাৰ ওপৰত সকলো ভাল হৈ গ"ল!
  দাৰিয়াই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয় আমাৰ ওপৰত ভালকৈ সুস্থ কৰে! ইমান ৰুক্ষ তলুৱা ভৰাই থৈছো যে কয়লাৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িবলৈ ভয় কৰা নাই!
  ভাস্কাই ফুলি উঠাই ক"লে:
  - ময়ো! আমি সাম্যবাদৰ অগ্ৰগামী, সন্তান!
  দাৰিয়াই নিশ্চিত কৰিছে:
  আৰু আমি নিশ্চয় জয়ী হম!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  সাম্যবাদৰ অমৰ ধাৰণাসমূহৰ বিজয়ত,
  আমি আমাৰ দেশৰ ভৱিষ্যত দেখিছোঁ...
  আৰু ৰঙা বেনাৰ, আমাৰ পিতৃভূমি,
  আমি সদায় নিস্বাৰ্থভাৱে বিশ্বাসী হৈ থাকিম!
  . অধ্যায় #৩
  ১৯৪৩ চনৰ আগষ্টৰ আৰম্ভণিতে তথাপিও জাৰ্মানসকলে ওলাই আহিল, কেছপিয়ান সাগৰৰ প্ৰতি ছোভিয়েট সৈন্যৰ জেদী প্ৰতিৰোধক জয় কৰি। সঁচাকৈয়ে ফ্ৰিটজৰ বাবে এইটো এক ডাঙৰ কৃতিত্ব। যিয়ে সৰ্বাধিক লভ্যাংশ লাভ কৰিছে। এতিয়া ককেছাছ মূল মহাদেশৰ পৰা স্থলপথেৰে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিল।
  তুৰ্কীসকলেও সফলতা লাভ কৰিছিল, যিয়ে জেদী যুদ্ধৰ অন্তত অৱশেষত বাটুমীক লৈ ইয়েৰেভানক ঘেৰি ৰখাটো সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। এইদৰে ট্ৰেন্সককাছাছত ছোভিয়েট সৈন্যক ভালদৰে হেঁচা মাৰি ধৰি।
  ইউ এছ এছ আৰৰ স্থিতি অতি কঠিন হৈ পৰিল। আৰু ষ্টেলিনে কৰিডৰটো ভাঙি ভোকাতুৰ, মৃত্যুমুখত পৰা, কিন্তু এতিয়াও আত্মসমৰ্পণ নকৰা লেনিনগ্ৰাডলৈ যাবলৈ উত্তৰ দিশত আক্ৰমণ চলাবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  তিখভিনৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। মুখ্য কাৰ্যালয়ত পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ সংৰক্ষণ নাছিল যদিও তাত উল্লেখযোগ্য বাহিনী নিক্ষেপ কৰা হৈছিল। ছুইডেনৰ, অভিযোগ অনুসৰি স্বেচ্ছাসেৱী বিভাগৰ ফ্ৰণ্টলৈ অহাৰ ফলত পৰিস্থিতি জটিল হৈ পৰিছিল, যিয়ে তেওঁলোকৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰি তুলিছিল।
  হয়, আৰু জাৰ্মান গুৰুতৰভাৱে শক্তিশালী ...
  আগষ্টৰ দশম তাৰিখৰ পৰা যুদ্ধবোৰ আৰম্ভ হৈছিল, যুদ্ধৰ প্ৰথম তিনিদিনত ছোভিয়েট সৈন্যই দহ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িছিল। ইয়াত আগষ্টৰ চতুৰ্দশ তাৰিখে জাৰ্মান মাউছ টেংকে প্ৰথমবাৰৰ বাবে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। এশ আঠাশী টন ওজনৰ বৰ সফল উন্নয়ন নহয়। সঁচা, গাড়ীখন চলাইছিল এজন গুৰুতৰ ক্ৰুৱে, অতি যুঁজাৰু নাজী ছোৱালী।
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Aphrodite - অক্ষর "এ" সঙ্গে তৃতীয় ৰাইখ পাঁচ সৌন্দর্য. আৰু কেনেকৈ মাউছত যুঁজি একেলগে দুটা বন্দুকৰ পৰা গুলীচালনা কৰে।
  উচ্চ বিস্ফোৰক খণ্ডিত গোলাবোৰ চুটি নলীযুক্ত ৭৫ মিলিমিটাৰ কামানৰ পৰা আৰু গধুৰ ১২৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ পৰা নিক্ষেপ কৰা হয়, যিয়ে আঘাতৰ শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰে।
  এগনেছে খালী ভৰিৰ আঙুলি আৰু চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনেৰে গুলী চলায়। ই ছোভিয়েট গাড়ীখনত খুন্দা মাৰে, আক্ষৰিক অৰ্থত ইয়াৰ টাৱাৰটো ফালি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই এগৰাকী মহাকাশৰ ছোৱালী!
  আদালাই লেণ্ড মাইনৰ সৈতে এটা শ্বট পঠায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আৰু মই এৰোবেটিকছ, গোটেই ক্ৰুটোক ফালি পেলাওক!
  আৰু লগতে ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰে। ছোভিয়েট চৌত্ৰিশৰ খোলাবোৰে মাউছত খুন্দা মাৰে, কিন্তু মটৰৰ দৰে উফৰি যায়। গাড়ীখন ভালদৰে সুৰক্ষিত। আৰু তাইক সহজে মাৰিব নোৱাৰি। তাইৰ পৰা টেনিছ বলৰ দৰে খোলা উৰি যায়, আৰু ইমান ডাঙৰ কেলিবাৰৰ এনে দানৱৰ সৈতেও আপুনি তাৰ মাজেৰে পাৰ হ"ব নোৱাৰে৷
  আৰু ছোৱালীজনীক এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট বন্দুকৰ পৰা গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়, শত্ৰুক ওচৰলৈ যাবলৈ নিদিয়ে।
  আগাথাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত গুলী চলালে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - মোৰ তৰোৱালে আঘাত কৰক, আমি শত্ৰুক চাবুকেৰে কোবাম!
  আদালাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে নিশ্চিত কৰিলে, অতি সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰিলে:
  আমি পোহৰ আৰু পৃথিৱীৰ যোদ্ধা!
  এঞ্জেলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ঠেলি দিলে, ছোভিয়েট টি-৩৪-৭৬ টেংকখন ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - ডাঙৰ জয়ৰ বাবে!
  আফ্ৰডাইটেও এটা প্ৰজেক্টাইলেৰে আঘাত কৰিলে, যিটো স্তূপৰ দৰে গধুৰ আছিল, ছোভিয়েট টি-৬০ক চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধই হ"ব আমাৰ জয়!
  এগনেছে থ্ৰেছ কৰিলে, তাইৰ খালী গোৰোহা ব্যৱহাৰ কৰি, শত্ৰুৰ ফ্ৰন্টাল কৱচ ভাঙি আৰু, জাৰি কৰিলে:
  - সাম্ৰাজ্যিক পতাকা আগলৈ - পতিত নায়ক গৌৰৱ!
  ইয়াৰ এই ছোৱালীবোৰ যথেষ্ট জঘন্য আৰু হত্যাকাৰী। আৰু তেওঁলোকৰ কাষেৰে পাৰ হ"ব নোৱাৰাটো অকলশৰীয়া নহয়৷ খালী ভৰি আৰু শৰীৰত বিকিনি থকাৰ বাবেই তেওঁলোকে এটা বিটও বাদ নিদিয়াকৈ গুলী চলায়। অৰ্থাৎ ইমান সহজে তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি।
  ভয়ংকৰ "মাউছ"জনে মাৰাত্মক অস্ত্ৰৰে আঘাত কৰিলে আৰু কাকো সুযোগ নিদিলে।
  কেভি ছিৰিজকে ধৰি।
  কিন্তু যদি ইমান জেদী আৰু সফলতাৰে যুঁজ দিয়া জাৰ্মান মহিলা আছে, তেন্তে ছোভিয়েট পৰ্যায়ৰ ছোৱালী আছে - নায়ক।
  ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে নাটাছা তাইৰ সংগীসকলৰ সৈতে। তেওঁলোকৰ মাত্ৰ এটা সামান্য, স্বয়ংচালিত বন্দুক-৮৫ আছে যিটো মাত্ৰ সন্মুখত উপস্থিত হৈছে। আৰু ছোৱালীবোৰে ইতিমধ্যে নাজীক তাৰ ওপৰত শক্তি আৰু মূলৰে পৰাস্ত কৰি আছে।
  অৱশ্যে সুন্দৰীসকল খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধা। আৰু তেওঁলোকে নাজীসকলক ভালদৰে থেতেলিয়াই পেলায়, যেনেকৈ স্লেজহামাৰে কাঁচৰ টুকুৰাত খুন্দা মাৰে।
  আৰু এইটো অতি স্মৰণীয় যেতিয়া এনে ছোৱালীয়ে ঈগলৰ উৰণৰ সৰ্বোচ্চ স্তৰ প্ৰদৰ্শন কৰে।
  নাটাছাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীয়াই পেন্থাৰক ভাঙি পেলায়, তাৰ পিছত তাই চিঞৰি উঠে:
  - মহান পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু তেওঁ নিজৰ জিভা দেখুৱাব!
  জোয়াইও শত্ৰুক ঠেলি দিয়ে। বৰ জোৰেৰে তাক মাৰিলে। কৱচ ভাঙিব আৰু blather:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  অগাষ্টিনাইও কঠোৰ যুঁজ দিয়ে, আৰু যদি তাই শত্ৰুক হেঁচা মাৰে তেন্তে তাই সেইটো অতি পুংখানুপুংখভাৱে কৰে। ব্ৰেক আৰু গৰ্জন:
  - কমিউনিষ্ট জগতলৈ গৌৰৱ!
  ডলবানেট আৰু স্বেটলানা। আৰু অতি উপযুক্তভাৱেও। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে। শত্ৰুৰ কৱচ থেতেলিয়াই পেলাওক আৰু squeak:
  - কমিউনিষ্ট জগতৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  আৰু তেওঁ নিজৰ জিভা দেখুৱাব...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অনুপ্ৰাণিত অনুভৱ কৰি গান গাবলৈ ধৰিলে, ঠাইতে ৰচনা কৰিলে;
  খালী ভৰিৰে আক্ৰমণ কৰে সুন্দৰীয়ে,
  তেনেকুৱা ধুনীয়া ছোৱালীবোৰ দৌৰিছে...
  যদি আপুনি আপোনাৰ মুঠিৰে ফ্ৰিটজক আঘাত কৰিব লাগে,
  বা মেচিনগানেৰে তাক কাটি পেলাব!
  
  ছোৱালীয়ে সন্দেহ কৰাৰ সামৰ্থ্য নাই
  নাজী মৃতক সমাধিস্থ কৰিব...
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁক ভৰিৰ পৰা জোৰেৰে লাথি মাৰিব,
  আৰু ক"ৰবাত পহুবোৰে মাংসভোজী হৈ হাউলি উঠে!
  
  ৰাছিয়া হৈছে সৈনিকৰ শব্দ,
  যেতিয়া আপুনি বিশ্বাস কৰে যে ই আৰু ভাল নহয়...
  যদিও কেতিয়াবা এটা অন্ধকাৰ প্ৰান্তিককৰণ,
  য'ত দুষ্ট ক'লা কয়িনে জয়লাভ কৰে!
  
  বিশ্বাস নকৰিব, কমছমোলৰ সদস্যসকলে দৌৰিব নোৱাৰে,
  আৰু যদি তেওঁলোকে দৌৰে, তেন্তে কেৱল আক্ৰমণৰ ওপৰত...
  আৰু সকলো নাজীকে একেলগে হত্যা কৰা হ"ব,
  আৰু ফুহৰাৰে সকলো চপিং ব্লকলৈ উঠাব!
  
  ৰাছিয়া মোৰ মাতৃভূমি
  তাই উজ্জ্বল, সহজতে সুন্দৰ ...
  কাপুৰুষ যি ৰুবলৰ মূল্যও নহয়,
  আৰু যোদ্ধাৰ লগত তৰ্ক কৰাটো বিপদজনক!
  
  কিন্তু জানি থওক আমি নাজীক পৰাস্ত কৰিম,
  সিংহাসনত কোনো দুষ্টতাই ৰাজত্ব নকৰে...
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  আৰু মুকুটত মহত্ত্বৰ সৈতে ঈশ্বৰ স্বৰগ !
  
  কোন কাপুৰুষ, বিশ্বাস কৰক, দুৰ্বল দাস,
  তাৰ ভাগ্য এক - অপমান সহ্য কৰা ...
  আজি তলাবন্ধী, কাইলৈ তুমি ফৰমেন,
  আৰু আপুনি নিজেই আনৰ পিঠিত মাৰপিট কৰিব পাৰে!
  
  ছোৱালীবোৰৰ শক্তি আছে, মাত্ৰ এটা আগ্নেয়গিৰি,
  তাই কেতিয়াবা, আৰু শক্তিশালীভাৱে পাহাৰ ভাঙি পেলায়...
  যুদ্ধই এটা দুষ্ট হাৰিকেনে উত্তেজিত কৰে,
  আৰু মানৱ জাতিৰ মৃত্যু, অকপটে ক"বলৈ গ"লে তললৈ কাটি পেলায়!
  
  গতিকে মই সঁচাকৈয়ে কওঁ নাইটসকল,
  আমরা শক্তিশালী যখন আমরা রাশিয়ান একত্রিত হয়...
  কাঁটাচামুচ আৰু কটাৰীৰ বাবে এটা জলপানৰ প্ৰয়োজন
  আমি যুদ্ধত নাইট অজেয়!
  
  আমাৰ বিশ্বাস কি, প্ৰভু খ্ৰীষ্টত,
  যদিও লাডাও পূজনীয় ...
  কমৰেড ষ্টেলিন আমাৰ বাবে পিতৃৰ দৰে,
  আৰু সাম্যবাদৰ স্থান হ"ব স্বৰ্গ!
  
  মৃত্যুৰ সময়ত যি আছিল, তেওঁ পুনৰুত্থান হ"ব,
  আৰু আমি অধিক ধুনীয়া আৰু জ্ঞানী হ'ম ...
  আৰু অৱশ্যেই মানুহজন বৰ গৌৰৱান্বিত,
  যদিও কেতিয়াবা আজে বাজে কথা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে!
  
  প্ৰেমত আমাৰ পিতৃভূমি তৰাৰ দৰে,
  বিশ্বাস কৰক, তাই কেতিয়াও বাহিৰলৈ নাযায়...
  ডাঙৰ সপোন পূৰণ হ'ল
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে থাকিব শান্তি আৰু সুখ!
  
  মই মাৰিয়াক ভাল পাওঁ, লাডাক পবিত্ৰভাৱে শ্ৰদ্ধা কৰো,
  স্বৰগ সুন্দৰ আৰু পেৰুণ মহান ....
  মই যীচু আৰু ষ্টেলিনক ভাল পাওঁ
  আইকনৰ পবিত্ৰ মুখবোৰ মোৰ বাবে প্ৰিয়!
  
  কেতিয়া হ"ব প্ৰকৃত স্বৰ্গ
  'এইটো সঁচা হ'ব, বিশ্বাস কৰক, সকলো আশা...
  তুমি তোমাৰ হৃদয় মাতৃভূমিক দিয়া,
  সকলো ঠিকেই হ"ব, আগৰ তুলনাত শক্তিশালী হ"ব!
  ছোৱালীবোৰৰ মাজত ভাল কাজিয়া হৈছিল আৰু ভালকৈ কম্পোজ কৰিছিল। এনে যোদ্ধাৰ লগত কি, কোনো হিটলাৰ ৰাছিয়াৰ বাবে ভয়ংকৰ নহয়।
  তথাপিও ছোভিয়েট সৈন্যই দহদিনীয়া জেদী যুদ্ধৰ অন্তত তথাপিও টিখভিনলৈ ভাঙি গ"ল।
  চহৰখনৰ বাবেই যুঁজখন আৰম্ভ হৈছিল। শক্তি অৱশ্যেই অতি আনকি অসমান।
  জাৰ্মানীয়ে বায়ু আধিপত্য দখল কৰি ননষ্টপ বোমা বিস্ফোৰণ কৰি আছে। ৱেৰমাখ্টৰ পক্ষত যুঁজি থকা বিদেশী বিভাগে পৰিস্থিতি অধিক ভয়াৱহ কৰি তুলিছে। বিশেষকৈ ইটালীৰ বহুত অংশ।
  তিখভিনৰ পৰা ৰঙা সেনাবাহিনীক আঁতৰাই নিয়াৰ চেষ্টা চলাইছে। কিন্তু ৰাছিয়াৰ ইউনিটসমূহে কঠোৰ যুঁজ দিছে। এইটোৱেই তেওঁলোকৰ একমাত্ৰ, প্ৰকৃত সুযোগ, ঘেৰি ৰখা লেনিনগ্ৰাডক বচাবলৈ, ভোকত মৃত্যুমুখত পৰা। তাত খাদ্য কেৱল বিমানেৰেহে পেলাব পাৰি, কিন্তু জাৰ্মানীৰ হাতত শক্তিশালী যুদ্ধ বিমান আছে, আৰু এইটো কৰাটো অতি কঠিন।
  আৰু আগষ্ট মাহৰ দ্বিতীয়াৰ্ধত নাজীয়ে অষ্ট্ৰাখানত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে। আৰু এই চহৰখনত ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে অতি বীৰত্ব আৰু সাহসেৰে যুঁজিছিল।
  খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ এটা বেটেলিয়নে এই বীৰ চহৰখনক আগুৰি ধৰিছে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, তাৰ পিছত এটা বিস্ফোৰণ গুলিয়াই নাজীসকলক কাটি পেলায় আৰু উচ্চাৰণ কৰে:
  - যদি কোনো নাৰী মেকুৰীৰ দৰে কামুক হয়, তেন্তে স্বামীৰ মূৰত নিগনি আছে!
  আন্যুতাই ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি, চিঞৰি উঠিল:
  - আটাইতকৈ উজ্জ্বল ধাৰণাবোৰ ছাঁৰ ৰাজনীতিৰ পৰা ম্লান হৈ পৰে, যেতিয়া সেইবোৰ কাৰ্যকৰী হয়!
  আল্লাই ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি, খালী আঙুলিৰে টেংক এটা উলিয়াই গুণগুণাই উঠিল:
  - নাৰীয়ে শিয়ালৰ দৰে ধূৰ্ত, আনকি পুৰুষৰ কুকুৰাৰ মন থাকিলে সিংহকো শাসন কৰে!
  বন্দুকৰ পৰা গুলী চলাই আৰু ফ্ৰিট্জক নমাই দি মাৰিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ভগৱানে যিকোনো কাম কৰিব পাৰে, মাথোঁ অনুৰোধত নাৰীক অতিক্ৰম কৰিব পাৰে, তেওঁ অক্ষম!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি মেট্ৰিয়নাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এগৰাকী মহিলা, ব'য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ দৰে পুৰুষে গিলিব নোৱাৰাৰ বাবে, কব্ৰাৰ ষ্টিং হ'ব লাগিব!
  নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি আলেংকাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মানুহ সকলোতে সৃষ্টিকৰ্তাৰ দৰে হ'ব পাৰে, বান্দৰৰ দৰে অনুকৰণেহে তেওঁক ধুনীয়া নকৰে!
  আন্যুতাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, তাৰ পিছত ভালদৰে লক্ষ্য কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি টেংক এটা উলিয়াই দিলে আৰু ক"লে:
  - মানুহে কেৱল আত্মঅহংকাৰে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰক অতিক্ৰম কৰিব পাৰে, আৰু তেতিয়াও যদি তেওঁক বৌদ্ধিকভাৱে কোনো পিথেকেন্থ্ৰপাছৰ দ্বাৰা সৃষ্টি কৰা হয়!
  ফ্ৰিটজত অতি সঠিকভাৱে গুলী চলাই থকা আল্লাই ইছ্যু কৰিলে:
  - এগৰাকী নাৰীয়ে কুকুৰা হ'ব নিবিচাৰে, কিন্তু তাইৰ আদৰ্শ পুৰুষ হ'ল কুকুৰা!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিখন সঠিকভাৱে নিক্ষেপ কৰি পেন্থাৰক আঘাত কৰি মাৰিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - শিয়াল মহিলাৰ সঁচাকৈয়ে পুৰুষ বিভাৰৰ ওপৰত পহুৰ গ্ৰিপ আছে!
  মাৰুছিয়াইও নাজীসকলক বিস্ফোৰণ ঘটাই বিস্ফোৰণ ঘটাই, আৰু খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দি জাৰি কৰিলে:
  - ৰাজনীতিত যেন হাবিত, ওক গছ গাহৰি খালে, শিয়ালে শিয়াল খালে, গাধে - তিনি ছাল ছিঙি যাব!
  আলেংকা, উন্মাদ গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি, আৰু পদাতিক বাহিনীক খণ্ডিত নেমুৰ বৰষুণ, ব্যকনুলা:
  - মানুহজনী যিমানেই উজ্জ্বল, সিমানেই শিয়াল!
  আন্যুতাইও নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, তেওঁলোকক তললৈ কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - ধূসৰ মানুহৰ মগজুত ধূসৰ পদাৰ্থৰ অভাৱ, উজ্জ্বল ব্যক্তিত্ব, মূৰত ধূসৰ ৰঙৰ বৃহৎ পৰিমাণে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দি হাস্যৰসেৰে জাৰি কৰিলে:
  - ধূসৰ মানুহ পহুৰ দৰে অকলশৰীয়া, আৰু শহাপহুৰ দৰে তাৰ কোনো জিৰণি নাই!
  মাৰিয়াই ফ্ৰিট্জ কাটি থকা অৱস্থাত, হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদ যদি ডাঙৰ শিয়াল হয়, তেন্তে সিংহৰ ভাগ তেওঁৰ বাবে যোগান ধৰা হয়!
  গ্ৰেনেড লঞ্চাৰৰ পৰা গুলী চলালে , আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নেমু এটা দলিয়াই দিলে, চিঞৰি চিঞৰি:
  - শিয়াল-ৰাজনীতিবিদে কাউৰীৰ ভোটাৰৰ পৰা মাখনত পনিৰৰ দৰে চলাৰ সুযোগ কাঢ়ি লৈ যায়!
  আলেংকাই নিজৰ অস্ত্ৰৰ পৰা গুলী চলাই থাকিল আৰু খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলাটোৰ ওচৰত হাৰ মানিলে:
  - পবিত্ৰ শাস্ত্ৰৰ ব্যাখ্যাতকৈ আকাশত তৰা কম!
  নাজীক গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই জাৰি কৰিছিল:
  - ৰঙা চোলা পিন্ধা এজন জল্লা, অধিক ন্যায়সংগত, বাকপটুতাৰে এজন ৰাজনীতিবিদ!
  আল্লাই গুলী চলাই গৈ যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - জল্লাদৰ চোকা কুঠাৰ, ৰাজনীতিবিদৰ চোকা শব্দ, প্ৰথমে মূৰটো উৰুৱাইছে, দ্বিতীয়জনে মগজুত টোপাল টোপালকৈ টোপাল মাৰিছে!
  মাৰিয়াই ফ্ৰিট্জক সঠিকভাৱে মাৰি পেলাইছিল আৰু খালী আঙুলিৰে মৃত্যুৰ আন এটা উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি লক্ষ্য কৰিছিল:
  - মূৰ কাটি দিয়াটো কেতিয়াবা মগজুত টোপাল টোপালকৈ টোপালকৈ দিয়াতকৈ বেছি মানৱীয়!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আৰু খালী গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাট্ৰেনাই জাৰি কৰিছিল:
  - ৰাজনীতিবিদক মগজুত টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ ওলাবলৈ দিলে বিৰক্তিৰ বাবে চুলিখিনি ফালি পেলাব!
  জাৰ্মান জেনেৰেলজনক গুলীচালনা কৰি, আৰু তেওঁক ভাঙি আলেংকাই ভাবুকি দি ক"লে:
  - ৰাজনীতিবিদৰ ভাষণ মগজু ধোৱাৰ বাবে পানীৰ দৰে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আনুতাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নেমু এটা নিক্ষেপ কৰি ক"লে:
  - ৰাজনীতিত কি ডাঙৰ ভগৱান, কিহৰ সৃষ্টি হয় অবৈধতাৰ!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা নিক্ষেপ কৰি আল্লাই জাৰি কৰিছিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে হাল বোৱাৰ উদ্দেশ্যে সদায় শিয়ালৰ দৰে চকুৰে ভোটাৰক গাধৰ দৰে চায়!
  মাৰিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - এগৰাকী মহিলাই অধিক ধনী সাজ-পোছাক পিন্ধিবলৈ নিজৰ দুখীয়া শৰীৰটো উন্মোচন কৰি ভাল পায়!
  মাৰুছিয়াই দীঘলীয়া বিস্ফোৰণ এটা মাৰিলে, ফ্ৰিটজৰ লাইনটো কাটি পেলালে আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - খালী ভৰিৰে মানুহ এজনে মানুহ এজনক বেছি বেগেৰে পিন্ধে, যদিও তেওঁ একেবাৰে বুট নহয়!
  নাজীৰ ওপৰত সঠিক গুলীচালনা চলাই আলেংকাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - উদং মহিলা গোৰোহাৰে ফেশ্বনেবল বুট পিন্ধি এজন পুৰুষক ঘূৰোৱাটো সহজ!
  আন্যুতাই গ্ৰেনেড লঞ্চাৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰি জাৰি কৰে:
  - ফেশ্বনেবল জোতা পাবলৈ হ'লে এগৰাকী মহিলাই পুৰুষক সঠিকভাৱে "জোতা" পিন্ধিব লাগিব!
  আল্লাই নাজীসকলক বিস্ফোৰণেৰে প্ৰহাৰ কৰি, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি উত্তৰ দিলে:
  - সময়ত ভৰিখন উদং কৰিব নজনা মহিলা চিৰদিনৰ বাবে "জোতা" হৈ থাকিব!
  মাৰিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা নিক্ষেপ কৰি, জাৰি কৰিলে:
  - বহু সময়ত, উদং মাইকী ভৰি দুখনলৈ চাই, এজন মানুহে নিজকে "জোতা" পিন্ধি ট্ৰেম্পৰ অৱস্থালৈ যোৱাৰ আশংকা কৰে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি, খালী আঁঠুৰে গ্ৰেনেড দি মাৰুষ্যই উত্তৰ দিলে:
  - চিৰদিনৰ বাবে খালী ভৰিৰে নাথাকিবলৈ হ"লে সময়মতে জোতা খুলিব পৰাটো প্ৰয়োজন!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি আৰু তেওঁলোকৰ মাজৰ পৰা বতাহ উলিয়াই আনি আলেংকাই হাস্যৰসেৰে ক"লে:
  - আক্ৰমণকাৰীৰ টাৰ্পলিন বুটতকৈ ছোৱালীৰ উদং ভৰি ভাল!
  অনিবাৰ্য সঠিকতাৰে শ্বুটিং অব্যাহত ৰাখি আন্যুতাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আটাইতকৈ শক্তিশালী কৱচে সুক্ষ্ম ছাল আৰু মনোমোহা ছোৱালীৰ দৰে তলুৱাক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে!
  জাৰ্মান আক্ৰমণকাৰীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই জাৰি কৰিছিল:
  - মহিলাসকলে অতি চতুৰতাৰে উদং ভৰিৰে পুৰুষৰ মানিবেগত বগাই যায়!
  মাৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, অতি নিখুঁতভাৱে, আৰু তেওঁলোকৰ মূৰত ঘুচা মাৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - সোণৰ মুদ্ৰা, উদং ভৰি আৰু উদং স্তনৰ বাবে নাৰী শৰীৰৰ আটাইতকৈ আঠাযুক্ত অংশ!
  গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি নাজীৰ প্ৰতি কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ মাৰুছ্যই জাৰি কৰিলে:
  - এগৰাকী মহিলাই কেতিয়াবা জোতা খুলিব লাগে, যাতে প্ৰয়োজনৰ আগতে আঁঠু নলয়!
  আলেংকাই নাজীসকলৰ ওপৰত উপযুক্তভাৱে লিখি, আৰু তেওঁলোকক স্তূপত ষ্টেক কৰি, যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - খালী ভৰিৰে মানুহ এজনক আঁঠু লৈ দিয়াটো সহজ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - সময়ত খালী ভৰিৰে, কেতিয়াও খালী ভৰিৰে নহয়!
  আল্লাই শত্ৰুবোৰক গুড়ি কৰি, আৰু বিৰোধীক কাটি পেলালে, গুণগুণাই উঠিল:
  - নাৰীৰ বাবে উদং ভৰিৰে সোণালী শৃংগ বগাই যোৱাটো সহজ!
  মাৰিয়াই নাজীসকলকো চেপি ধৰিলে, আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - তুমি বুট পিন্ধা মানুহ, যদি তোমাৰ নাৰীৰ ভৰি ভাল নালাগে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী আঙুলিৰে বিস্ফোৰকৰে ঘৰতে বনোৱা টোপোলা এটা দলিয়াই, যাৰ পৰা বাঘটো ওলোটা হৈ গ"ল, গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - চিকন ভৰিৰ নাৰীয়ে পুৰুষক শ্ৰদ্ধাৰে মোহাৰিব!
  আলেংকাই নাজীসকলক চেপি ধৰিলে, কাটি পেলালে আৰু বাহিৰলৈ দিলে:
  - "জোতা" পুৰুষৰ পকেটৰ পৰা মুদ্ৰা লোৱা মহিলাই হাততকৈ উদং ভৰিৰ আঙুলি বেছি নিপুণ!
  আন্যুতাই ফ্ৰিট্জটো কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আটাইতকৈ নিপুণ কামটো হ"ল এগৰাকী মহিলাই পুৰুষক গোৰোহাৰ তললৈ ঠেলি দিয়া, উদং ভৰিৰে!
  আল্লাই বিৰোধীক গুলীয়াই, আৰু খালী গোৰোহাৰে নেমু এটা টছ কৰি, ইছ্যু কৰিলে:
  - মানুহৰ হৃদয়লৈ যোৱা বাটটো এগৰাকী সুন্দৰীয়ে খালী ভৰিৰে ভৰিৰে গচকিবলৈ সহজ!
  মাৰিয়াই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি জাৰ্মান টেংক এখন ভাঙি পেলালে, চিঞৰিলে:
  - ছোৱালীৰ খালী ভৰি, পুৰুষৰ হৃদয়ৰ এভাৰেষ্ট বগাই যোৱাৰ সময়ত অধিক দৃঢ়!
  মেট্ৰিয়নাইও মাৰাত্মক গুলীচালনা কৰি ক"লে:
  "জোতা খুলি মহিলাৰ বাবে পুৰুষৰ উদাসীনতাৰ মৰুভূমি পাৰ হোৱাটো সহজ!"
  আলেংকাই বন্দী বাজুকাৰে শত্ৰুক ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - বুটৰ দৰে বোবা হ"বা, খালী ভৰিৰ গোৰোহাতো খুন্দা মাৰিবা!
  আন্যুতাইও এটা পাক দি দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - উদং মাইকী ভৰি এখনে মানুহক খালী ভৰিৰে শৈশৱত পৰিবলৈ বাধ্য কৰে!
  ৰঙা চুলিৰ আল্লাই নাজীসকলক কাটি পেলোৱাৰ পিছত চিঞৰি উঠিল:
  -বেছিভাগেই জোতা পিন্ধা বুট খালী ভৰিৰে শৈশৱত পৰে!
  মাৰিয়াই নাজীসকলক চৰ মাৰি চিঞৰি ক"লে:
  - যদি এজনী ছোৱালীৰ ভৰি দুখন ধুনীয়া হয়, তেন্তে তাই জীৱনত ট্ৰেম্প নহয়!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু নাজীসকলক শস্যৰ গুটিৰ দৰে কাটি পেলোৱা মেট্ৰিয়নাই ভুকুৱাইলে:
  - খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনী জোতা পিন্ধা বুঢ়ীতকৈ ভাল, ডেকা মেকুৰী বুঢ়া সিংহতকৈ বেছি মজা!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি আলেংকাই কয়।
  - এগৰাকী মহিলাই উদং স্তনেৰে বঁটা অৰ্জন কৰাটোৱেই উত্তম, আৰু খালী ভৰিৰে ফেশ্বনেবল জোতা!
  আন্যুতাই নাজীসকলকো মাৰপিট কৰি তললৈ কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিলে:
  - পুৰুষৰ উদাসীনতাৰ কাঁইটৰ পৰা নাৰীক ৰক্ষা কৰাৰ সৰ্বোত্তম উপায় হ'ল উদং গোৰোহা!
  আল্লাই বিপক্ষক গুলীয়াই স্বয়ংক্ৰিয় বিস্ফোৰণেৰে কাটি পেলাইছিল:
  - খালী মহিলা ভৰিৰ পৰা পুৰুষৰ বাবে আটাইতকৈ টেকসই গোৰোহা!
  মাৰিয়া, বিৰোধীক আঘাত, আৰু এটা গ্ৰেনেড লঞ্চাৰৰ পৰা আঘাত , জাৰি:
  - খালি ভৰি মহিলা গোৰোহা, giblets সঙ্গে জুতা সবচেয়ে জ্বলা বুট!
  নাজীসকলক নষ্ট কৰি মেট্ৰিয়নাই বুদ্ধিমত্তাৰে কৈছিল:
  - সময়মতে জোতা খুলিব নোৱাৰিলে আপুনি ট্ৰেম্প হৈ পৰিব!
  ফেচিষ্টসকলৰ বিষয়ে লিখি আলেংকাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  -আপুনি যদি ব্ৰেইনিয়াক হয় তেন্তে নিজকে গুৰুতৰভাৱেহে মাৰিব পাৰে!
  শত্ৰুক থেতেলিয়াই, আৰু খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক বেগ এটা দলিয়াই অন্যুতাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ক্লাব থকাটো ভাল, ক্লাব হোৱাটো বেয়া!
  আল্লাই নাজীক প্ৰহাৰ কৰি, আৰু খালী গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড দি, ফুচফুচাই ক"লে:
  - ঢালাই লোহাৰ মুঠিয়ে আপোনাক জীয়াই থাকিবলৈ সহায় কৰিব পাৰে, কিন্তু ওক গছৰ মূৰ এটাই মৃত্যুৰ সূচনা কৰিব!
  মাৰিয়াই যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল, নাজীসকলক কাটি পেলোৱাৰ দৰে:
  - যেতিয়া শাসকৰ মূৰত ৰজা নাথাকে, তেতিয়া দেশত অৰাজকতাই ৰাজত্ব কৰে, আৰু তেওঁলোকে অসাৰ বিক্ৰী কৰে!
  নাজীসকলক যুক্তিসংগতভাৱে পৰাস্ত কৰি মেট্ৰিয়নাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - মুকুটটো মূৰৰ বাবে নহয় যে টুপীটো!
  আলেংকাই ফ্ৰিট্জক চেপি ধৰি যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ওক গছৰ মূৰত আৰু মুকুটটো অস্বস্তিকৰভাৱে বহি থাকে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই জাৰি কৰিছিল:
  - ওক যিমানেই শক্তিশালী নহওক কিয়, কিন্তু ইয়াৰ পৰা মূৰৰ বাবে সামগ্ৰীটোৱেই আটাইতকৈ ভংগুৰ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত দ্ৰুতগতিত গুলীচালনা কৰি আল্লাই যুক্তিসংগতভাৱে অনুমান কৰিলে:
  - ক্লাবৰ মুৰব্বী কোন, ক্লাব লৈ মূৰত উঠি যায়!
  মাৰিয়া চুদাচুদি বিৰোধী, জাৰি:
  - ৰাজনীতিবিদজনে হাতত পাৰ্চ আৰু লাঠি লৈছে, মাথোঁ তেওঁৰ টকা কাঠৰ, আৰু লাঠিডাল কাগজ!
  খালী ভৰিৰে নেমু এটা দলিয়াই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এটা উজ্জ্বল মূৰ, অন্ততঃ ধূসৰ চুলিক বুজায়!
  নাজীসকলক চেপি ধৰি মেট্ৰ"নাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আপুনি হয়তো শ্যামলা নহ"বও পাৰে, কিন্তু উজ্জ্বল আত্মা হোৱাটো ধুনীয়া, ছোৱালীয়ে দুষ্টবোৰক পৰাস্ত কৰিব পাৰে যাতে আনসকলে সুখেৰে জীয়াই থাকিব পাৰে!
  নাজীসকলক গুলীয়াই আলেংকাই চিঞৰি উঠিল:
  - ষ্টাম্পত কেৱল ওক গছৰ পৰাই শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা গঢ়ি তুলিব নোৱাৰি!
  আন্যুতাই শ্বুটিং কৰি থাকোঁতে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - যদি কোনো ৰাজনীতিবিদ কাঠফুলা নহয়, তেন্তে তেওঁ চেভিংছ আঁতৰাই পেলাব, কেৱল ষ্টাম্প ভোটাৰৰ পৰাই নহয়!
  জাৰ্মানসকলক তললৈ নমাই আল্লাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে ক"লে:
  - যদিও ৰাজনীতিবিদজন ঈগল নহয়, ভোটাৰক কাউৰী আৰু কাঠফুলা বুলি গণ্য কৰে!
  শত্ৰুবোৰক কাটি পেলোৱা মাৰিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি আপুনি ৰাজনীতিবিদসকলক আপোনাৰ পৰা চেভিংছ খুলিবলৈ দিয়ে, তেন্তে আপুনি নিশ্চিতভাৱে কাঠফুলা!
  ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলোৱা মেট্ৰিয়নাই নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদ ভোটাৰৰ সৈতে শিয়াল, কিন্তু নিজৰ লগত হামষ্টাৰ হামষ্টাৰ!
  মাৰুছিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - এজন স্মাৰ্ট ৰাজনীতিবিদ কুকুৰাৰ ঘৰৰ শিয়ালৰ দৰে, আৰু মূৰ্খ এজন চীনৰ দোকানৰ ম'হৰ দৰে!
  ফ্ৰিটজক চেপি ধৰি আলেংকাই ক"লে:
  - নিৰ্দেশ মৌন হৈ দিয়া হয়, ৰাজনীতিবিদে কথা পাতি অগোছাল সৃষ্টি কৰে!
  গ্ৰেনেডেৰে নাজীসকলক সিঁচৰতি কৰি আন্যুতাই চিঞৰি উঠিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে বহুত কথা কয়, বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ মুখ বন্ধ কৰিব বিচাৰে!
  আল্লাই নাজীসকলক থেতেলিয়াই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদৰ লগত তৰ্ক কৰা যে মৰ্টনত পানী ঠেলি দিয়াটো, যদিহে আপুনি জিভাৰ পেশীটো ভাঙি নাযায়, তেন্তে লাভৰ সৈতে নিহিত হৈ আছে!
  শত্ৰুবোৰক চেপি ধৰি, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদজন শিয়াল আৰু পহুৰ মিশ্ৰণ, কিন্তু তেওঁ বহুত গাহৰি মাৰে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাট্ৰেনাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - শিয়াল যিমানেই ৰাজনীতিবিদ সিমানেই গাহৰি!
  ফ্ৰিটজ কাটি থকা মাৰুছিয়াই জাৰি কৰিছিল:
  - ৰাজনীতিত অবিৰত মেনেজাৰী, পহু, শহাপহু, কুকুৰা, এটা কুকুৰা আৰু কাঠফুলা, কেৱল এটা শিয়ালহে সদায় ৰজা হিচাপে বাছি লোৱা হয়!
  নাজীসকলক চেপি ধৰি আলেংকাই গুণগুণাই উঠিল:
  - সিংহৰ ভাও ধৰা একনায়কত্ববাদী এজন প্ৰকৃত গাহৰি!
  আন্যুতাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে, শত্ৰুক গুলীৰে তললৈ নমাই দিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদ সিংহৰ বাবে উত্তীৰ্ণ হ"ব ভোটাৰজন নিখুঁত গাধ হ"লেহে!
  কাৰ্পেটৰ ধূলিৰ দৰে ফেচিষ্টসকলক উলিয়াই দি আল্লাই ক"লে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধে, কিন্তু পহুৰ লগত তেওঁৰ একমাত্ৰ মিল আছে ৰক্তপিপাসু, আৰু তেওঁৰ কৌশল সম্পূৰ্ণ ভেড়া!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - সিংহৰ বেশত ভেড়াতকৈ শাসক ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহু হ"লে ভাল!
  ৰবিন হুডৰ সঠিকতাৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মেট্ৰিয়নাই ক"লে।
  - এজন ৰাজনীতিবিদে ভেড়াৰ দৰে শান্তিৰ কথা হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে, কিন্তু পহুৰ দাঁতবোৰে যুদ্ধৰ কথা ক"লে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুষ্যই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভোটাৰৰ ভোট পাবলৈ এজন ৰাজনীতিবিদে নাইটিংগেলৰ দৰে ঢালি দিয়ে, কিন্তু কাঠফুলাৰ বাবে ধৰি ৰাখে!
  নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আলেংকাই জাৰি কৰিছিল:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ ভাষণ যদি আপোনাৰ বাবে নাইটিংগেলৰ ট্ৰিল যেন লাগে, তেন্তে এই ক্ষেত্ৰত কাউৰী নহ'ব!
  আন্যুতাই নাজীসকলক নমাই আনি হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি কোনো ৰাজনীতিবিদে নাইটিংগেলৰ দৰে গান গায়, তেন্তে তেওঁ আপোনাক উপযুক্ত খেল বুলি গণ্য কৰে!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আল্লাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ভোটাৰৰ বাবে চিকাৰ বন চিকাৰৰ পৰা পৃথক কাৰণ চিকাৰীয়ে যিমান পাৰে কোলাহল কৰে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰিয়াই চিঞৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে পপ চক্ৰৰ দৰে নহয়, চুৰি কৰিলে বহুত হুলস্থুলৰ সৃষ্টি কৰে, আৰু চুৰি কৰিলে চাতুৰীৰে লয়!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মেট্ৰিয়নাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ৰাজনীতিবিদ এজনো এক অৰ্থত ভগৱান, কিন্তু তেওঁক বিশ্বাস নকৰাই ভাল!
  মাৰিয়াই নিশ্চিত কৰিছে:
  - ৰাজনীতিবিদজনে ভোটাৰক চন্দ্ৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দি ভাল পায়, কিন্তু যোগ দিবলৈ পাহৰি যায় যে তাত বালিৰ বাহিৰে জীৱন নাই!
  বিৰোধীক কাটি আলেংকাই গুণগুণাই উঠিল:
  - ধিক্ মনৰ পৰা নহয়, ব্যৱহাৰিক কৌশলৰ অভাৱৰ পৰা!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই চিঞৰি উঠিল:
  - পৃথিৱীৰ সকলো বিপদ টকাৰ পৰা নহয়, সঠিক পৰিমাণত তেওঁলোকৰ অনুপস্থিতিৰ পৰাহে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই জাৰি কৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদক নিজৰ চিন্তা লুকুৱাবলৈ ভাষা দিয়া হয়, কিন্তু কি বাকপটুতাৰে এজন ৰাজনীতিবিদে নিজৰ ধূসৰ কুটিলতাক লুকুৱাব পাৰে নহয়!
  ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলী চলোৱাৰ সময়ত মাৰিয়াই শক্তিশালীভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - লোহা যদি শিকলিৰে বান্ধি যায়, তেন্তে তৰোৱালৰ বাবে এৰি নাযাব, ভাষণত যদি ৰূপ ঢালি দিয়া হয়, তেতিয়া মজুৰি দিবলৈ একো নাথাকিব!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মেট্ৰিয়নাই গুণগুণাই উঠিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পালনৰ উপহাৰ আছেনে? অধিকাৰী, কিন্তু অকলশৰীয়া নহয়!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুছিয়াই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - হাতীটোৱে জাপি দিয়ে এটা ডাঙৰ গোবৰৰ থোপা, আৰু ৰাজনীতিবিদ-শিয়ালে, মৌখিক ডায়েৰিয়াৰ আৰু ডাঙৰ পাহাৰ!
  নাজীসকলক চেপি ধৰি আলেংকাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ভাষণৰ মিঠা মৌ প্ৰচুৰ পৰিমাণে ঢালি দিয়ে ৰাজনীতিবিদজনে, ভোটাৰক মৌখিক ডায়েৰিয়াত ডুবাই পেলায়!
  বিপক্ষক গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই জাৰি কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদৰ মিঠা ভাষণ মৌৰ ধাৰাটোৰ দৰে, মাথোঁ আপুনি সাঁতুৰি তললৈ নামি আৱৰ্জনা ঢেঁকীত সোমাই যায়!
  ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে যি প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে সেয়া পূৰণ কৰিব পাৰে, মাথোঁ ভোটাৰক অসম্ভৱক বিশ্বাস কৰাবলৈ!
  মাৰিয়াই অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি ইছ্যু কৰিলে:
  - নিৰ্বাচনত বহু ৰাজনীতিবিদৰ মাজত বাছনি কৰিবলৈ কোনো নাই, কোন গছৰ ডাল, কোন ডেক, কোন শিয়াল, কোন গাহৰি, কোন ভালুক - হতাশাৰ পৰাই আছে মাথোঁ এটা কাম বাকী আছে - গৰ্জন!
  মেট্ৰিয়নাই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মন্তব্য কৰে যে:
  - প্ৰায়ে ডিঙিত বিষ হোৱা এজন ৰাজনীতিবিদৰ কাণ দুখন ভালদৰে ফাটি যোৱা উচিত!
  ফেচিষ্টসকলৰ এটা ক্ৰছ-ছেকচন মাৰুছাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদ, নাইটিংগেলৰ দৰে, কেতিয়াও অকলশৰীয়াকৈ গান গাই নাথাকে, আৰু তেওঁৰ হাতত শিয়ালৰ উপহাৰ!
  আলেংকাই দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে ঈগল হ"ব বিচাৰে, কিন্তু তেওঁৰ ভোটাৰৰ সদায় চৰাইৰ অধিকাৰ নাই!
  স্নাইপাৰেৰে জাৰ্মানক গুলীয়াই :
  - চৰাইৰ অনুজ্ঞাপত্ৰত কিয় আছা, কাৰণ তোমাৰ মনটো কাঠফুলা!
  আল্লাই পাইথনৰ আক্ৰমণাত্মকতাৰে হিচকি উঠিল:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ বহু ভিন্ন গীত আছে, কিন্তু সকলোবোৰৰ এটাই উদ্দেশ্য আছে- মোক বাছি লওক!
  ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলোৱা মাৰিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ভোটাৰজন বানৰ দৰে, শহাপহু, পহু, ভালুকৰ পৰা আঁতৰি যায়, কিন্তু ৰাজনৈতিক শিয়ালে এতিয়াও তাক গ্ৰাস কৰে!
  ফেচিষ্টসকলক কাটি মেট্ৰিয়নাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদজনে মাখিৰ বুদ্ধিমত্তাৰ ওপৰত, নাইটিংগেলৰ ট্ৰিলৰ ওপৰত, কাঠফুলাৰ বিবেচনাৰ ওপৰত মিঠা ভাষণেৰে গণনা কৰিব, কিন্তু তেওঁৰ গাহৰিৰ সত্তাটো বাজ চকুৰে দেখা যায়!
  নাজীৰ লগত যুঁজি থকা মাৰুছিয়াই হাঁহি এটা মাৰি আৰু কয়:
  - এগৰাকী নাৰীও এগৰাকী ভাল ৰাজনীতিবিদ, আৰু অন্ততঃ এটা সুযোগ দিয়ে যে তাই নিষ্ঠাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰি আনন্দ দিব!
  গতিকে ছোৱালীবোৰে বীৰত্বৰে চহৰখনক ৰক্ষা কৰে, আৰু বৰ আশা দিয়ে।
  . অধ্যায় #৪
  ছেপ্টেম্বৰৰ শেষৰ ফালে আৰু অক্টোবৰৰ আৰম্ভণিতে আষ্ট্ৰাখানৰ বাবে যুদ্ধ এতিয়াও চলি আছিল আৰু নাজীসকলে কেছপিয়ান সাগৰৰ উপকূলৰ কাষেৰে দক্ষিণলৈ আগবাঢ়িছিল। নাজীসকলৰ অদম্য অগ্ৰগতি হৈছিল... দক্ষিণে নাজীয়ে অৰ্ডজোনিকিজে চহৰখন দখল কৰি গ্ৰ'জনীত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ আগবাঢ়িছিল।
  ছোভিয়েট যুদ্ধসমূহো এই চহৰখনত বীৰত্বপূৰ্ণভাৱে যুঁজিছিল।
  তামাৰা নেতৃত্বাধীন ছোৱালীৰ বেটেলিয়নে হতাশ দৃঢ়তা আৰু সাহস দেখুৱাইছিল।
  তামাৰাই মেচিনগানৰ পৰা বিস্ফোৰণ ঘটালে, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, ক"লে:
  - আমাৰ মাতৃভূমি ইউএছএছআৰ গৌৰৱ!
  নাজীসকলৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি, আৰু লগতে খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটাও নিক্ষেপ কৰি আন্নাই চিঞৰি উঠিল:
  - বীৰত্বৰ মহিমা!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - মাতৃভূমি আৰু সন্মানৰ বাবে!
  ভিক্টোৰিয়াই ক্ৰাউটসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু মাৰাত্মক শক্তিৰে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - বীৰত্বৰ সৈতে Wehrmacht থেতেলিয়াই পেলাওক!
  অলিম্পিয়াছ নামৰ এগৰাকী সুস্থ ছোৱালীয়ে শত্ৰুবোৰক এটা লাইন দি ফ্ৰিটজক নোক আউট কৰি ক্ষমা কৰিলে:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত, তাতেই আমাৰ জয়!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি তামাৰাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এজন সৈনিকৰ শক্তি হ"ব লাগিব ওক গছৰ দৰে, কিন্তু ওক গছৰ মূৰৰ নহয়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গুলী চলালে। ধ্বংসাৱশেষৰ গোটটোৰ চাৰিওফালে ধ্বংসাৱশেষবোৰে ধোঁৱা উলিয়াইছে। বিস্ফোৰণৰ পিছত বিস্ফোৰণৰ পিছত। ধোঁৱা আকাশলৈ উঠি যায়। চৌপাশৰ সকলো বস্তুতে জুই জ্বলি উঠিছে।
  বৃহৎ পৰিসৰত ধ্বংস।
  ধুনীয়া, খালী ভৰিৰে শ্যামলা আন্না, যেতিয়া তাই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, নাজীসকলক ফালি পেলায়, এইদৰে blathers:
  - প্ৰতিটো ওক গছৰ এটা ফুটা থাকে, প্ৰতিটো ওক গছৰ মূৰত এটা গাঁত থাকে যাৰ পৰা মগজু বৈ যায়!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনাই নিজৰ ৰূপৱতী, টেন কৰা, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - যদি আপুনি ওক গছৰ দৰে স্মাৰ্ট, তেন্তে আপুনি এছপেনৰ দৰে বেঁকা হ'ব!
  ভিক্টোৰিয়া, এই ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীও, উদং, টেন কৰা, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে, চিঞৰি উঠিল:
  - যদি আপোনাৰ শিয়ালৰ ধূৰ্ততা নাই, তেন্তে আপোনাৰ পৰা তিনিটা ছাল ওলাই যাব!
  অলিম্পিয়াডা, এগৰাকী সুস্থ, ওখ, ডাঙৰ, পেশীবহুল শ্যামলা, এটা পাক দিলে, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - ওক গছৰ দৰে বোবা হ'লে আঠাৰ দৰে ফালি পেলাব!
  এজন ল"ৰা হাঁহি হাঁহি সিহঁতৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। ক"লা গোৰোহাৰে জিলিকি উঠিল, আৰু নাজীৰ ওপৰত বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিলে। তাৰ পাছত সি চিঞৰি উঠিল:
  - এজন ডেকা সৈনিক, এজন জৰাজীৰ্ণ জেনেৰেলতকৈ ভাল!
  তামাৰাই আকৌ পাক দিলে। তাই খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন চুটৰ প্ৰতিটোৰ বাবে ৰাজনীতিবিদজনে ভোটাৰৰ পৰা তিনিটা ছাল টানি আনে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু আক্ৰমণাত্মক হাঁহি এটা মাৰি আকুলিনাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - তুমি ওক গছৰ দৰে স্মাৰ্ট হ'বা, সিহঁতে ইয়াক আঠাযুক্ত আৰু শহাপহুৰ দৰে ফালি পেলাব!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰে টেংকবোৰক ভেঙুচালি কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আন্নাই চিঞৰি উঠিল:
  - ধূৰ্ত শিয়ালে আনকি সিংহৰ পৰা তিনিখন ছাল তললৈ টানিব, যদিহে সি মন থকা মেৰ!
  ভিক্টোৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী গোৰোহাৰে হত্যাকাৰী উপহাৰ এটা পেলাই দিলে,
  - শিয়াল হ'ব নিবিচাৰিলে ভোকাতুৰ কুকুৰৰ দৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িব!
  অলিম্পিকে ফ্ৰিটজক কাটি পেলালে। তাৰ পাছত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ৰাজনীতিবিদ শিয়াল, তাৰ পিছত দিনৰ পোহৰত ভোটাৰ-মুৰ্গী আন্ত্ৰিক!
  কামানৰ গৰ্জন বাঢ়ি যায়। ভয়ংকৰ " Sturmtigers " যুদ্ধলৈ যায় ৷ ৰকেট চালিত বোমা নিক্ষেপ কৰে। আৰু তেওঁলোকে গোটেই অট্টালিকাবোৰ ধ্বংস কৰে, একেলগে ঘৰবোৰ থেতেলিয়াই পেলায়। আৰু আকাশত ঘূৰি ফুৰিছে ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰ। ছোভিয়েটৰ স্থানত ৰকেট নিক্ষেপ কৰে। বোমা নিক্ষেপ কৰে। ইতিমধ্যে পেন্থাৰ-২ দেখা গৈছে, পেন্থাৰতকৈ অধিক উন্নত মেচিন, ৮৮ মিলিমিটাৰৰ শক্তিশালী কামান।
  জাৰ্মান গাড়ীখনৰ টাৰেট সংকীৰ্ণ আৰু সৰু, লগতে স্কুৱেট হাল আছে। এনে দানৱে যদি থ্ৰেছ কৰে, তেন্তে থ্ৰেছ কৰে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, বেছি গধুৰ নহয়, ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে।
  তামাৰাই খালী ভৰিৰে পেন্থাৰ-২ৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - তুমি ষ্টাম্পৰ দৰে মূৰ্খ হ"বা, আঠালতীয়াৰ দৰে ফালি পেলাব, কেৱল ধূৰ্ত শিয়াল নহয়, কাপুৰুষ শহাপহুও!
  আন্নাই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু বিৰোধীসকলক তললৈ কাটি, খালী ভৰিৰে নেমু নিক্ষেপ কৰি, অনুমান কৰিলে:
  - ঈগল, ধূৰ্ত শিয়ালেও তিতা কুকুৰা এটা উন্মোচন কৰিব পাৰে!
  আকুলিনা, শত্ৰুক কাটি, আৰু তেওঁলোকক ঘুষি, সঠিক গুলীৰ সৈতে, জাৰি:
  - সিংহৰ ভূমিকাৰ সপোন দেখা মানুহ এজন প্ৰায়ে শিয়ালে হাল বাই খোৱা গাধ হৈ পৰে !
  ভিক্টোৰিয়াই বিপক্ষক বিস্ফোৰণত কাটি পেলাইছিল, আৰু খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক কিবা এটা পেলাই দিছিল, চিঞৰি উঠিছিল:
  - মানুহৰ সিংহৰ দৰে উচ্চাকাংক্ষা, গাধৰ জেদ, ভালুকৰ অনাড়ম্বৰতা, হাতীৰ কৃপা, কিন্তু তেওঁৰ শিয়ালে তেওঁক সদায় প্ৰলোভিত কৰিবলৈ সক্ষম!
  অলিম্পিকে শত্ৰুক এটা পাক দিলে। তাই লন মাৱাৰৰ দৰে তললৈ কাটি গ"ল আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - ৰঙা ৰঙৰ শিয়াল, ৰক্তাক্ত চুট পিন্ধা ৰাজনীতিবিদ!
  যুদ্ধৰ তীব্ৰতা বাঢ়ি গৈ থাকিল। কাত্যুছাতকৈ ক্ষমতাত উচ্চমানৰ গেছ কামানৰ পৰা নাজীয়ে চহৰখনক চেপি ধৰিছিল। আৰু নাজীক প্ৰতিহত কৰাটো অতি কঠিন আছিল। কিন্তু খালী ভৰিৰে অৰ্ধউলংগ ছোৱালীৰ বেটেলিয়নটোৱে প্ৰচণ্ড উৎসাহেৰে যুঁজিছিল। আৰু ছোৱালীবোৰৰ প্ৰায় মৃত্যু হোৱা নাছিল, পুৰুষবোৰে আৰু বেছি পাইছিল।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি তামাৰাই চিঞৰি উঠিল:
  - এগৰাকী মহিলাই শক্তিশালী পুৰুষক পৰাস্ত কৰে, তেওঁলোকৰ দুৰ্বলতাক খেলি, এজন ৰাজনীতিবিদে দুৰ্বল ভোটাৰক পতিয়ন নিয়ায়, স্পষ্টভাৱে অতিমাত্ৰা খেলা!
  আন্নাই শত্ৰুবোৰক কাটি গুলীৰে কাটি একে সময়তে খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দি জাৰি কৰিলে:
  - এগৰাকী নাৰী আটাইতকৈ ধূৰ্ত ৰাজনীতিবিদ, শিয়াল হ"বলৈ পঢ়াৰ প্ৰয়োজন নাই, কিন্তু খালী ভৰিৰে থাকি জোতা পিন্ধিব পাৰিব লাগিব!
  আকুলিনা, নিখুঁত বিস্ফোৰণেৰে প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কাটি, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি ঘেউ ঘেউ কৰা:
  - এগৰাকী নাৰীয়েও যৌৱনক ভাল পায়, কিন্তু ডলাৰৰ সেউজীয়াটো তাইৰ বাবে পৃষ্ঠপোষকৰ সেউজীয়া বয়সতকৈ বেছি মৰম!
  ভিক্টোৰিয়া, সেই ৰঙা চুলিৰ কুকুৰজনীয়ে মাৰাত্মক বিস্ফোৰণ এটা দিলে, লাইনটো নোক আউট কৰি চিঞৰিলে:
  - ছোৱালী এজনীৰ যৌৱনৰ সেউজীয়াই আকৰ্ষণ কৰে টকাৰ পৰা মোটা হোৱা পুৰুষৰ সেউজীয়া নোট!
  অলিম্পিয়াছে শত্ৰুবোৰক গুলীয়াই খালী ভৰিৰে আন এটা উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - সেউজীয়া ডলাৰ খেদি নাযাব, বিপদৰ চকুও সেউজীয়া, আৰু খোলাটো খৰখৰীয়া!
  যুদ্ধখন ক্ৰমান্বয়ে তীব্ৰতৰ হৈ পৰিছে। মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইলবোৰ লৰালৰিকৈ আহিছে। বেটাৰীৰ বন্দুক ওলোটা কৰি ছোভিয়েটৰ স্থানবোৰ ফাটি ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে। আৰু নতুন বিমানবোৰ লৰালৰিকৈ যায়, আৰু আক্ৰমণাত্মক বন্দুকৰ গুঞ্জন। ধূলিৰ ডাৱৰ আকাশলৈ উঠি যায়।
  নাজীসকলৰ ওপৰত নিৰ্দয়ভাৱে গুলীচালনা কৰি তামাৰাই এটা মুকুতা লৈ উলিয়াই দিলে, তাৰ আগত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে:
  - ঈশ্বৰত বিশ্বাস কৰি প্ৰাণীৰ স্তৰত ডুব নাযাব: মানুহ বশৱৰ্তী ভেড়া নহয়, আৰু দুৰ্গন্ধময় ছাগলীও নহয়!
  শত্ৰুৰ সৈতে যুঁজি, খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰা আন্নাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - মানুহৰ বিশ্বাসত টকা উপাৰ্জন কৰা আৰু সোণৰ ওপৰত গোবৰ ঢালি দিয়া একে, অবিশ্বাসৰ গজালি ওলাব!
  পেন্থাৰ ধ্বংস কৰি আকুলিনাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে উৰুৱাই দিলে :
  - দেওবাৰে বিশ্বাস কৰি সপ্তাহৰ সাতটা শুকুৰবাৰলৈ নাযাব!
  ভিক্টোৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰিছিল আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে তেওঁলোকক তললৈ কাটি পেলাইছিল, লক্ষ্য কৰিছিল:
  - চিৰন্তন নৰক শিখাত বিশ্বাসে অন্ধবিশ্বাসৰ গাখীৰ উতলাই দিয়ে, যাৰ পৰা ফেন আঁতৰোৱা হয়, ধৰ্মৰ পৰা ঠগ!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আৰু খালী ভৰিৰে বিশাল ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা মহিলা নায়ক অলিম্পিয়াছে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - কেৱল ষ্টাম্প আৰু ওক গছ চিৰন্তন শিখাৰ নৰকীয় অগ্নিকুণ্ডত বিশ্বাস কৰে, নিজকে আঠাযুক্তৰ দৰে খোলা হ'বলৈ অনুমতি দিয়ে!
  তামাৰাই বন্দী বাজুকাৰ পৰা গুলী চলালে, উদং গোৰোহা দুটা জিলিকিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - চিৰন্তন নৰকীয় অগ্নিৰ শিখা কেনেকৈ জিলিকি উঠে? ধৰ্মৰ পৰা অহা ভণ্ডৰ পকেটত সোণৰ মুদ্ৰাৰ উজ্জ্বলতা!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু নাজীসকলক বিশাল সঠিকতাৰে কাটি পেলোৱা আন্নাই জাৰি কৰিছিল:
  - দুষ্ট লোকে নিজৰ পকেট ভৰাই ল'বলৈ ঈশ্বৰ ব্যৱহাৰ কৰে, আৰু কেৱল খালী মূৰেৰেই নহয় প্ৰতাৰিত হয়!
  আকুলিনাই শত্ৰুক এটা পাক দিলে। তাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ধৰ্মৰ পৰা অহা দুষ্টই ভেড়াৰ তিনিটা ছাল ফালি পেলায়, ছাগলীৰ শিং ভাঙি পেলায়, কেৱল লাভহে তেওঁলোকৰ বাবে প্ৰিয়, আৰু বিশ্বাস হেক-ৱৰ্কৰ বাবে!
  ভিক্টোৰিয়াই খালী গোৰোহাৰে কাঠৰ বোমা এটা নিক্ষেপ কৰিলে, শত্ৰুক উৰুৱাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - এজন সৎ পুৰোহিত নিৰামিষ পহুৰ দৰে, কেৱল বিশ্বাসহে সদায় সৎ, আৰু ইয়াৰ ব্যৱহাৰ স্বাৰ্থপৰ!
  অলিম্পিকে শত্ৰুক মেচিনগানেৰে আঘাত কৰে। তাই শত্ৰুক কাটি পেলালে আৰু খালী গোৰোহাটোৰে গ্ৰেনেডৰ গোট এটা দিলে, যিয়ে লেভ টেংকটো ওলোটা কৰি পেলালে। তাৰ পাছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - যিকোনো ধৰ্মই সাধুকথা, এই কল্পনাৰ পৰা সঁচাকৈয়ে কল্পনাতীত অনুপাতত লাভহে হয়!
  গ্ৰ"জনী চহৰত এনেদৰে ছোৱালীবোৰে সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে নিজকে শৌৰ্য্যৰ উচ্চতম দৃষ্টিকোণৰ পৰা দেখুৱায়।
  আৰু আন ছোৱালীবোৰে সকলো সাহসেৰে অষ্ট্ৰাখানক ৰক্ষা কৰে। আৰু তেওঁলোকে সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিক্স আৰু ধৈৰ্য্যও প্ৰদৰ্শন কৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে বৰ ভালকৈ কাজিয়া কৰে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, নাজীসকলক ফালি পেলালে আৰু দাঁত উদং কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - যিয়ে মানুহক কাণত নুডলছ ওলোমাই দিব দিয়ে, তেওঁ সদায় ভোকত থাকিব!
  এই কথাৰে ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলোৱা আন্যুতাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - কাণত নুডলছ ভৰি নাথাকিব!
  আল্লাই নাজীৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটাই খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - কাণত নুডলছ শেষ মুহূৰ্তৰ বমি প্ৰৰোচক খাদ্য!
  মাৰিয়াই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে, দাঁত উদঙাই, আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিলে:
  - যদি এইজন ঈশ্বৰ হয়, কোনেও নাজানে, কিন্তু তেওঁলোকে এজন ব্যক্তিক অনবৰতে ক্ৰুচত দিয়ে, যেন তেওঁ খ্ৰীষ্টৰ উপমা!
  মাৰুছাই ফ্ৰিট্জক চুদিলে আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে হাঁহিলে:
  - এজন ব্যক্তিয়ে ঈশ্বৰৰ শক্তি আয়ত্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু এতিয়ালৈকে কেৱল ঈশ্বৰৰ মতে নহয়, ক্ৰুচবিদ্ধ হোৱাটোহে লাভ কৰে!
  মেট্ৰিয়নাই এটা পাক দিলে, নাজীসকলক কাটি পেলালে আৰু বিশ্বাসঘাতকতা কৰিলে, তাইৰ বন্ধুসকলৰ ফালে আক্ৰমণাত্মকভাৱে চকু টিপিয়াই:
  - মানুহৰ হৃদয়ে ভালৰ বাবে চেষ্টা কৰে, মনটোৱে লাভৰ বাবে, আৰু পেটটোৱে পেটুতাৰ বাবে চেষ্টা কৰে, আৰু শেষত ভৰি দুখন গাঁতত টানি লৈ যায়!
  আৰু অষ্ট্ৰাখানত তীব্ৰ যুদ্ধৰ গুঞ্জন। ভলগাৰ ওপৰত থকা চহৰখন ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষাৰ এটা মূল বিন্দু। আৰু ইয়াত এনে যুদ্ধ উন্মাদ উতলি উঠে। যেনেকৈ কেটলি এটা বুলবুলিয়া হৈ আছে।
  আৰু গধুৰ, মাৰাত্মক বিমানবোৰ লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ যায়। Yu-288 এটা অতি শক্তিশালী মেচিন। আৰু তেওঁ বিশাল দৃঢ়তাৰে বোমা নিক্ষেপ কৰে।
  আলেংকাই চিঞৰি উঠে, নাজীৰ ওপৰত এটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াই, আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে:
  - মানুহৰ যদি গৰিলাৰ বুদ্ধিমত্তা থাকে তেন্তে ঘোঁৰাৰ দৰে হাল বাব আৰু কুকুৰৰ দৰে খাব!
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ এটা লঞ্চ কৰিলে, নাজীসকলক ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - এজন মানুহে নিজকে কলাৰ পিন্ধিবলৈ দিয়ে, কিন্তু হাল বাবলৈ হ"লে তেওঁক জোৰ-জবৰদস্তি চাবুকেৰে কোবাব লাগিব!
  আল্লাই খালী গোৰোহাটোৰে নেমু এটা লঞ্চ কৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ ডাঙৰ পকেট আছে, কিন্তু তেওঁ মাথোঁ এজন তুচ্ছ পকেট!
  বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰিয়াই হিচকি উঠিল:
  - ক্ষমতালৈ আহি ভোটাৰক স্বৰ্গৰ পৰা চন্দ্ৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া এজন ৰাজনীতিবিদে চন্দ্ৰৰ দৃশ্যপট এৰি যায়, আৰু তৰাটোক ভোকত হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে!
  কাণ বন্ধ কৰি হাঁহি হাঁহি মেট্ৰিয়নাই মন্তব্য কৰিলে:
  - প্ৰতিটো নীতিত চয়তানে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ ঠাই ল'বলৈ উৎসাহিত কৰে, কেৱল ৰাজনীতিবিদজনৰ প্ৰতিভা অতি কম!
  শত্ৰুবোৰক গুলীচালনা কৰি আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে কাটি মৰুষ্যই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এজন ব্যক্তিয়ে সৰ্বশক্তিমান হ'বলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু তেওঁৰ নৈতিক প্ৰগতিয়ে ইয়াক ভাল নকৰে!
  ছোৱালীকেইজনী আপাত দৃষ্টিত সৰ্বোচ্চ মাত্ৰাত হাস্যৰসময়ী।
  আৰু যুদ্ধখন চলি আছে এটা কুটিল ট্ৰেকত। থাৰ্ড ৰাইচত জেট বিমানৰ পৰীক্ষা চলি আছে। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে হোৱা বিবাদত এইটোও যথেষ্ট গুৰুতৰ যুক্তি।
  হিটলাৰ অৱশ্যে বৰ সুখী নহয়। যুদ্ধখন টানি লৈ যায় আৰু ৰাছিয়াই হঠকাৰীভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰে যদিও ইও বলি হয়। যুদ্ধবোৰ যেন আগ্নেয়গিৰিৰ মুখত সোমাইছে।
  অক্টোবৰৰ শেষ। কাল্মিকিয়া সম্পূৰ্ণৰূপে বন্দী কৰা হৈছে, আৰু নাজীয়ে দাগেস্তানৰ ওপৰেৰে আগবাঢ়িছে।
  ফেচিষ্টসকলৰ সফলতা সামান্য হ"লেও নিৰন্তৰ। কৃষ্ণ সাগৰৰ বহৰ ধ্বংসৰ দিশে আগবাঢ়িছে।
  ধ্বংসকাৰী জাহাজখনৰ গোটেই ক্ৰুটো ছোৱালীৰে গঠিত। এটা ধুনীয়া ক্ৰু, সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে। ছোৱালীজনীয়ে ভেষ্ট পিন্ধি খালী ভৰিৰে দৌৰিছে, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি আছে।
  ধ্বংসকাৰী জাহাজৰ সেনাপতি এলিছে আত্মবিশ্বাসেৰে ফেচিষ্ট ক্ৰুজাৰখনক আক্ৰমণ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। টৰ্পিডো নিক্ষেপ কৰে আৰু মন্তব্য কৰে:
  - যুদ্ধতো ভাল থিয়েটাৰৰ দৰেই পৰৱৰ্তী একচনটো অভাৱনীয়, চকুলো টুকিব নিশ্চিত!
  এণ্ড্ৰিয়ানা তাইৰ সংগী, গোটেই ছোৱালীৰ সন্তানক আদেশ দিয়ে। উলংগ হৈ টিপটিপিয়াকৈ দৌৰিছিল, গোৰোহা ঘূৰণীয়াকৈ, আৰু ছিটিকি উঠিছিল। তেওঁলোকে এটা খনিৰ যন্ত্ৰ স্থাপন কৰিলে।
  এণ্ড্ৰিয়ানাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিব
  সাম্যবাদৰ বাট পোহৰাই তোলা!
  ভেৰ"নিকাই নাজীসকলক কামানেৰে আঘাত কৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - যুদ্ধত, চিনেমাৰ দৰে: একচনে মোহিত কৰে, ই কেতিয়াও বিৰক্তিকৰ নহয়, মাথোঁ, হায়, ই সঁচাকৈয়ে হত্যা কৰে!
  খালী ভৰিৰ, টেন কৰা, চিকন, অতি ধুনীয়া ছোৱালী থকা এটা ধ্বংসকাৰীয়ে ইফালৰ পৰা সিফাললৈ জপিয়াই থাকে। পাখিৰ দৰে পেলাই দিয়া হৈছে।
  এলিছে তাইৰ চেলেং কৰা খালী ভৰি দুখন ষ্টেম্প কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - সহজ-সৰল নহ"লে যুদ্ধত শান্তিৰে জিৰণি ল"ব!
  কামানৰ পৰা সঠিকভাৱে গুলী চলোৱা এণ্ড্ৰিয়ানাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - যুঁজিব পৰা ছোৱালী এজনী নাইট!
  গুলী চলাওঁতে এলিছে নিজকে শুধৰাই দিলে:
  - নাই তাই নায়ক!
  আৰু যোদ্ধাসকলে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। আৰু জিভা দেখুৱালে। আৰু ধুনীয়াবোৰৰ ভৰি দুখন, ইমান ৰূপৱতী, আৰু তেজৰ লেখ-জোখ ডেকত ৰৈ গৈছে। শক্তিশালী ছোৱালী।
  আৰু উলংগ, তেওঁলোকৰ গোৰোহা ইমান ঘূৰণীয়া আৰু ৰূপৱতী।
  এলিছৰ মনত পৰিল যে কেনেকৈ তাইক বন্দী কৰি লোৱা হৈছিল আৰু নাজীয়ে তাইৰ তলুৱাত পাতল ৰঙা গৰম চাবুকেৰে চুমা খাইছিল। ইয়াত আপুনি প্ৰায় উলংগ হৈ ৰেকত ওলমি আছে। তোমাৰ খালী ভৰি দুখন ষ্টকত সোমাই আছে। আৰু ৰঙা-গৰম ৰডেৰে আপোনাক টিকটিকিয়াই দিয়ে। ইয়াত আৰু ৰঙা নিপলটোলৈ ৰঙা লোহা জ্বলাই দিয়া হয়।
  এলিছক কেইবাদিনো অত্যাচাৰ আৰু অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  তাই গাৰ্ড অফিচাৰক ক"লে যে তাই সাগৰৰ ওপৰৰ ঠাইখন জানে, য"ত তেওঁলোকে চেভাষ্টোপলৰ পৰা উলিয়াই অনা সোণৰ পাত্ৰ এটা পেলাইছিল। ফেচিষ্ট তাৰ বাবেই পৰিল।
  বাৰু, এলিছে সকলো অত্যাচাৰৰ মাজতো নিজৰ সাহস ধৰি ৰাখিলে। তেওঁলোকে তাইক শিকলি খুলি হাত বান্ধি নাও এখনত উঠাই দিলে। আৰু ৰেকত অলপ জ্বলি যোৱা খালী ভৰি দুখনে পিষ্টল এটা তুলি লৈ দুজন ফেচিষ্টক গুলীয়াই মাৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। তাৰ পিছত তাই ৰছীবোৰ খুলি সাঁতুৰি গুচি গ"ল। তাই চতুৰতাৰে চেক কৰিলে। আৰু ছোৱালীবোৰৰ সন্মান অৰ্জন কৰিলে।
  বিশেষ বিভাগৰ পৰা তেওঁলোকে তাইক আঁকোৱালি ল'বলৈ চেষ্টা কৰিছিল , কিন্তু এলিছে বিশেষ বিষয়াসকলক ভাবুকি দিছিল যে এটা দুৰ্ঘটনাৰ ব্যৱস্থা কৰিব, আৰু লগতে তাইক এগৰাকী কুকুৰৰ ওপৰত ফাঁচী দিব। ভয় খালে সিহঁতৰ।
  এলিছ একটি খুব যুদ্ধ মেয়ে ...
  তাই আনকি হাস্যৰসময়ীভাৱে অনুমান কৰিছিল:
  - জল্লাদে কুঠাৰক অস্ত্ৰ হিচাপে ভাল পায়, কিন্তু যুদ্ধত তেওঁৰ অনাড়ম্বৰ দক্ষতা আছে!
  এণ্ড্ৰিয়ানাই এই কথাত সন্মতি দিলে, তাইৰ চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনত চৰ মাৰিলে:
  - এতিয়াও কুঠাৰেৰে চূপ ৰান্ধিব পাৰি, কিন্তু বীৰ কলমেৰে যি লিখা আছে জল্লাদৰ কুঠাৰেৰে কাটিব নোৱাৰি!
  জুলিয়ানা এগৰাকী বৰ ধুনীয়া ছোৱালী। বুকু আৰু পেণ্টীত মাত্ৰ ডাঠ কাপোৰৰ পাতল ফিটা এটাহে পিন্ধিছে। কিন্তু তাই ইমানেই আচৰিত আৰু ধুনীয়া। ধ্বংসকাৰীৰ সকলো ছোৱালীৰে ভৰি উদং আৰু অতি প্ৰলোভনমূলক।
  জাৰ্মানসকলক যেতিয়া বন্দী কৰি লোৱা হয়, তেতিয়া তেওঁলোকে ছোৱালীকেইজনীক ঘূৰণীয়া, উদং গোৰোহাত চুমা খাবলৈ বাধ্য হয়। আৰু বন্দীসকলে কৰ্তব্যপৰায়ণতাৰে কৰে। আৰু ছোৱালীবোৰৰ গোৰোহা চেলেকি, আৰু বৰ আনন্দত চুমা খায়।
  জুলিয়ানাই গাইছিল:
  - আমি দুষ্ট ডকাইত নহয়,
  আমি মাৰিব নিবিচাৰো...
  কিন্তু খালী গোৰোহা বিষ,
  সকলোৰে মুখত ঘুচা মাৰিব মন যায়!
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে যিকোনো সফলতাৰ সোৱাদ ল"ব পৰা।
  এণ্ড্ৰিয়ানাই নিজৰ খালী গোৰোহাত ষ্টাম্প মাৰি ইছ্যু কৰিলে:
  - অ", নতুন সীমা, মোক হাঁহিব নালাগে!
  এলিছে মান্তি হ"ল:
  - যিসকলে নিজৰ বাবে সীমা নিৰ্ধাৰণ নকৰে তেওঁলোকৰ বাবে সীমাহীন সম্ভাৱনা!
  ভেৰ"নিকাই খালী ভৰি দুখন চৰ মাৰিলে, উদং গোৰোহা দুটা টিপিলে আৰু দাঁত উদং কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আটাইতকৈ শক্তিশালী ব্যক্তিয়ে অসহ্য উচ্চাকাংক্ষা চম্ভালিব নোৱাৰিব!
  এণ্ড্ৰিয়ানাই দাঁত উদং কৰি কামানৰ পৰা গুলী চলাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মানুহ এজন ভগৱানৰ পৰা বহু দূৰত, কাৰণ তেওঁ প্ৰকৃতিৰ অনুকৰণত মাকাকৰ পৰা বহু দূৰলৈ যোৱা নাই!
  নিখুঁত গুলীৰে আগবাঢ়ি যোৱা নাজীৰ ধাৰাবোৰ চেপি ধৰি ভেৰ"নিকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - উচ্চাকাংক্ষাত এজন ৰাজনীতিবিদ এজন দেৱতা, তেওঁৰ মুখৰ পদ্ধতিত, আৰু ফলাফল ব্যৱহাৰ কৰাত তেওঁ এজন সম্পূৰ্ণ গাহৰি!
  ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে ভাল যুঁজ দিয়ে। কিন্তু অৱশ্যে জাৰ্মান আছে, আৰু বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে সুন্দৰীও আছে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, গেৰ্ডা এগৰাকী বিৰল যুঁজাৰু।
  তাই আৰু তাইৰ সংগীসকলে নতুন টেংক "পেন্থাৰ" -২ ত বহিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যক গুলীয়াই গৰ্জন কৰে।
  আমি দুষ্ট পহু, আমি পিছুৱাই যাওঁ, কোনো ভাল নহয়!
  আৰু তেওঁলোকে চকু টিপিয়াই...
  গেৰ্ডাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত ৰাছিয়াৰ সৈন্যসকলক ঠেলি দিলে আৰু আনন্দত চিঞৰি উঠিল:
  - যি জীৱনত পহু নহয়, তাৰ পৰা তিনি ছাল নমাই দিয়া হয়, যি মনত শিয়াল নহয়, কুকুৰাৰ দৰে আন্ত্ৰিক!
  চাৰ্লটেও এটা সঠিক প্ৰজেক্টাইলেৰে আঘাত কৰিলে, ছোভিয়েট টেংক এখন ভাঙি কৱচটো চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - পহুটো সদায় ভোকত থাকে, মানুহটো সদায় অসন্তুষ্ট হৈ থাকে, আৰু ৰাজনীতিবিদজনে সত্যৰ এটা শব্দও ক"ব নোৱাৰে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰা আৰু মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইলেৰে ৰাছিয়াৰ টেংকত আঘাত কৰা ক্ৰীষ্টিনাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - শিয়ালৰ মূল্যবান নোম আছে, কিন্তু ৰাজনীতিবিদৰ শিয়ালৰ আশ্বাসৰ কোনো মূল্য নাই!
  মাগডাই শত্ৰুৰ ফালে বন্দুক এটা লৈ আঙুলিয়াই দিলে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, থেতেলিয়াই গুণগুণাই:
  - মনৰ ভেড়া ৰাজনীতিবিদতকৈ ছাগলীৰ গাখীৰ বেছি!
  ছোভিয়েট বাহনত সঠিকভাৱে গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি গেৰ্ডাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - নিৰ্বাচনত ৰাজনীতিবিদসকল প্লেগ আৰু কলেৰাৰ মাজৰ দৰে, যদিও ৰাজনীতিবিদসকলৰ স্কিজ"ফ্ৰেনিয়াত বহুত বেছি সংক্ৰামক!
  চাৰ্লটে চৌত্ৰিশজনক আঘাত কৰিলে, আৰু টাৱাৰটো ফালি ক"লে:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ লাভৰ বাবে পহুৰ নাক আছে, কিন্তু তেওঁ নিজেই আন্ত্ৰিকতাৰ বাবে ৰেডিমেড গাহৰি!
  ক্ৰীষ্টিনাই নিপুণভাৱে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত প্ৰজেক্টাইলটো নিক্ষেপ কৰিলে আৰু কৈছিল:
  - ৰাজনীতিবিদ হ"ল সিংহৰ সিংহাসনত লৰালৰিকৈ যোৱা মেৰ, আৰু যেতিয়া তেওঁ শীৰ্ষত উপনীত হয়, তেতিয়া তেওঁ কুকুৰা ভোটাৰক গুটিয়াই থকা শিয়াললৈ পৰিণত হয়!
  মাগডাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে, ছোভিয়েট স্বচালিত বন্দুকটোলৈ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই দিলে:
  - ৰাজনীতিবিদক বিশ্বাস নকৰে, কিন্তু ভোট দিয়ে, সংগীত বুজি নাপায়, কিন্তু ইচ্ছামতে শুনি থাকে, নুডলছ নাখায়, কিন্তু ইচ্ছামতে কাণত আঁকোৱালি লয়!
  আৰু তেওঁলোকৰ "পেন্থাৰ" -২ অতি সক্ৰিয়। আৰু প্ৰজেক্টাইলটোৱে অতি সঠিকভাৱে পঠিয়াই দিয়ে।
  জাৰ্মান মেচিনে অতি আত্মবিশ্বাসেৰে সকলো ছোভিয়েট টেংক থেতেলিয়াই পেলায়।
  গেৰ্ডাই শ্বুট কৰে আৰু গায়:
  - এক, দুই, তিনি - উপদেশ ভাঙি!
  চাৰ্লটে অতি সঠিকভাৱে গুলী চলায়, বিৰোধীক আঘাত কৰে আৰু হুইচেল মাৰে:
  - আমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী !
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত গুলী চলাই চৌত্ৰিশটা ভৰিৰ আঙুলি ভাঙি ক্ৰীষ্টিনাই আৰু ক"লে:
  - শত্ৰু সকলোৱে টয়লেটত তিতি যায়!
  মাগডাই শত্ৰুক আঘাত কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - ফাদাৰলেণ্ডে চকুলোত বিশ্বাস নকৰে!
  গেৰ্ডাই চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমি দুষ্ট অলিগাৰ্চবোৰক তেওঁলোকৰ মগজু দিম!
  চাৰ্লটে হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে, ছোভিয়েট হাউইটজাৰ এখনক খোলাৰে খুন্দা মাৰি:
  - সোণ কেৱল দেখাত ধুনীয়া, আচলতে এই ধাতু, মানৱতাই সদায় ভোগ কৰি আহিছে, ই অহংকাৰী হৈ পৰিছে!
  শত্ৰুবোৰৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি ক্ৰীষ্টিনাই হাস্যৰসেৰে নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰিলে:
  - স্তন উন্মোচন কৰিলে এগৰাকী মহিলাই পুৰুষৰ তিনিখন ছাল ফালি পেলোৱাটো সহজ হৈ পৰে!
  বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাগডাই প্ৰথমে মন্তব্য কৰিছিল:
  - ছোৱালীৰ খালী ভৰি, পুৰুষক গালোছত ৰাখক!
  অৱশ্যে টেংকত থকা ছোৱালীবোৰ ৰূপৱতী। আৰু পাইলটসকল ফ্ৰিটজৰ ভিতৰত আটাইতকৈ শীতল।
  আলবিনা আৰু এলভিনা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ এছ। ইয়াত ইতিমধ্যে তেওঁলোকে পাঁচশটাকৈ বিমান নিক্ষেপ কৰা সংখ্যাত উপনীত হৈছে। তেওঁলোকৰ আগত কেৱল মাৰ্চেইলহে আছে। ছোভিয়েট বহৰৰ ৫০০ সংখ্যক বিমানৰ বাবে তেওঁক আইৰন ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। কিন্তু আলবিনা আৰু এলভিনাই বহু পিছত যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে, আৰু সেয়েহে তেওঁলোকে অতি সোনকালে মাৰ্চেইলক অতিক্ৰম কৰিব।
  ৫০০ নং বিমানৰ বাবে আলবিনা আৰু আলভিনাই সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে।
  আৰু এতিয়া ৰঙা পাইলটৰ লগত যুঁজিছে।
  আলবিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুটামবোৰ টিপিলে, একেলগে পাঁচখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - যদি এজন মানুহ স্মাৰ্ট বুট হয়, তেন্তে সদায় গেল'ছত বহি থাকক!
  ৰাছিয়াৰ বিমানবোৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে সেইবোৰ ভাঙি পেলোৱা আলভিনাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - সময়ত এগৰাকী মহিলাৰ উলংগ ভৰিখনে তাইক যিকোনো বুটৰ গেল"ছত সোমাই দিব!
  ছোভিয়েট বাহনবোৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আলবিনাই দাঁত উদং কৰি হাস্যৰসময়ীভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰায়ে উলংগ মাইকী ভৰিলৈ চোৱা পুৰুষে নিজৰ গালোছত বহিব লাগে!
  আৰু দুয়োজনী ছোৱালীয়ে আৰু দুটামান য়াকক পেলাই দি চিঞৰি উঠিল:
  - এটা খালী ভৰিৰ মহিলা ভৰি, ই গোৰোহাৰ তলত ভালদৰে ফিট হয় আৰু galosh ত নিখুঁতভাৱে ফিট হয়!
  ইয়াত যোদ্ধাসকলক অতি উচ্চতাত দেখা যায়।
  কিন্তু যদি মহৎ জাৰ্মান পাইলট আছে, তেন্তে ধুনীয়া ছোভিয়েট কমচমল ছোৱালীও থাকিব।
  যিসকলে অতি তীব্ৰতাৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে থাৰ্ড ৰাইচৰ ভিৰকো সফলতাৰে গুলীয়াই পেলায়।
  এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভাই ল"লে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি জাৰ্মানজনক তললৈ নমাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - এজন মানুহ ছোৱালীৰ জোতা ফালিবলৈ নিজকে ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিবলৈ সাজু!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনা অৰলোভাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিছিল:
  "মহিলাৰ উদং গোৰোহাৰে যিকোনো বুট ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিব পাৰি!"
  এনাষ্টেছিয়াইও ফ্ৰিট্জক থাম্প মাৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - নাৰীৰ উদং ভৰিয়ে যিকোনো পুৰুষক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিব, যদিও তেওঁ শেষ বুট!
  ফকে -উলফক নোক আউট কৰি হিচকি মাৰিলে, তাইৰ ধুনীয়া দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে;
  - যদি আপুনি এজন মানুহক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিব বিচাৰে - জোতা খুলি লওক, যদি আপুনি তেওঁক গেল"ছত ৰাখিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ গোৰোহাটো উন্মোচন কৰক!
  আৰু ছোৱালীবোৰে একেলগে গাইছিল:
  ব্ৰহ্মাণ্ডত যুদ্ধ চলি আছে,
  অকাৰণে হত্যা কৰিবলৈ থেতেলিয়াই পেলোৱা...
  চয়তানে ঢিলা হৈ পৰিল
  আৰু মৃত্যুও আহিল তাৰ লগত!
  
  আৰু কোনে বন্ধ কৰিব প্ৰবাহ,
  ৰক্তাক্ত আৰু উন্মাদ নদী...
  এটা লেজাৰ ৰশ্মি আপোনাৰ মন্দিৰত খুন্দা মাৰিব,
  আৰু পলকতে মানুহজন অদৃশ্য হৈ গ"ল!
  
  আৰু এনে বিশৃংখলতা
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড বানপানী...
  মানৱ জাতিৰ দুখৰ ভাগ্য
  যন্ত্ৰণা আৰু দুখ সহ্য কৰক!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হয়তো আংশিকভাৱে ঠিকেই কৈছে। যুদ্ধ সুখ নহয়। কিন্তু একে সময়তে মনোৰঞ্জন।
  দুগৰাকী জাৰ্মান নবীন পাইলট ইভা আৰু গেৰ্ট্ৰুডে ফকে -উলফ আক্ৰমণৰ পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত যুঁজি আছে। তেওঁলোকে আকাশৰ পৰা স্থল ছোভিয়েট লক্ষ্যত আক্ৰমণ কৰে।
  ইভা, ৰকেট গুলিয়াই গুলিয়াই, মন্তব্য:
  - শৈশৱ কিয় খালী ভৰিৰে, কাৰণ উদং মাইকী ভৰি এখনে পুৰুষৰ মূৰ হেৰুৱাই পেলায়, যেন ল'ৰা!
  গেৰ্ট্ৰুডে ৰকেটেৰে বিস্ফোৰণ ঘটাই খালী গোৰোহাৰে পেডেলটো টিপি ছোভিয়েট সেনাৰ বাংকাৰটো ভাঙি চিঞৰিলে:
  - নাৰীক উলংগ দেখাৰ ইচ্ছাই পুৰুষক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰিবলৈ বাধ্য কৰে!
  ইভাই আকৌ আঘাত কৰিলে, চৌত্ৰিশজনক আঘাত কৰিলে, টাৱাৰবোৰ ভাঙি হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - এগৰাকী মহিলাৰ কাপোৰ খুলিবলৈ প্ৰথমে তাইৰ ভাল জোতা পিন্ধিব লাগিব!
  গেৰ্ট্ৰুডে তাইৰ ৰূপৱতী ভৰিখনৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহা ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰতিপক্ষক আঘাত কৰিছিল আৰু লক্ষ্য কৰিছিল:
  - সঠিক সময়ত কাপোৰ খুলিলে এগৰাকী ব্যৱসায়ীয়ে এজন পুৰুষৰ পৰা তিনিটা ছাল ফালি পেলাব!
  ইভে ছোভিয়েট বাংকাৰবোৰত ৰকেট গুলিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - সময়ত উলংগ হোৱা নাৰী খালী ভৰিৰে আৰু ভালদৰে জোতা পিন্ধা পুৰুষ নহ"ব!
  গেৰ্ট্ৰুডে ছোভিয়েট সৈন্যক বধ কৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - এগৰাকী খালী ভৰিৰে মহিলাই এজন পুৰুষৰ ওপৰত বুট পিন্ধিব, আৰু তেওঁক গেল"ছত ভৰাই দিব, আৰু তেওঁক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই শেষৰ খালী ভৰিৰে বনাব!
  ইয়াত অৱশ্যে ছোৱালীবোৰৰ যুক্তিটো হ"ল তাইৰ বিৰুদ্ধে তৰ্ক কৰিব নোৱাৰি৷ আৰু ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে।
  আৰু তেওঁলোকে ধুনীয়া যুৱকক ভাল পায়, আৰু সাধাৰণতে এনেকুৱা যে তেওঁলোক কেৱল ছুপাৰ।
  আৰু যদি তেওঁলোকে গান গায়, তেন্তে এশজন মানুহক হত্যা কৰা হ"ব!
  ইয়াত ছোৱালীবোৰ, দুয়োফালে যোগ্য আৰু অতি ধুনীয়া, যাতে আচলতে পুৰুষসকলে ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰি যায়!
  . অধ্যায় #৫
  সম্পূৰ্ণৰূপে নাজী সৈন্যই আগুৰি থকা গ্ৰ"জনী চহৰখন ১৯৪৩ চনৰ নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে পতিত হয়। ছোৱালীকেইজনীৰ সৈতে বেটেলিয়নটো কলহৰ পৰা ওলাই আহি শালিলৈ পিছুৱাই গ"ল।
  ইতিমধ্যে পাহাৰ, ৰুক্ষ ভূখণ্ড আছিল আৰু প্ৰতিৰক্ষা ৰখাটো অধিক সুবিধাজনক হৈ পৰিছিল। জাৰ্মান টেংকৰ ওজন যথেষ্ট আছিল, বিশেষকৈ মাউছৰ, আৰু পাহাৰত ইয়াৰ সৈতে যুঁজিবলৈ যথেষ্ট অসুবিধা হৈছিল। ইতিমধ্যে টি-৩ টেংকটো উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হৈছিল যদিও টি-৪ৰ আধুনিকীকৃত সংস্কৰণটো এতিয়াও উৎপাদন হৈ আছিল। যদিও নৈতিকভাৱে পুৰণি। কিন্তু তথাপিও তেওঁ টি-৩৪-৭৬ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব পাৰিব। আৰু ভালকৈ যুঁজিব। ইয়াৰ কামানটো আৰু অধিক শক্তিশালী আছিল আৰু চৌত্ৰিশটাতকৈ মুখৰ বেগ বেছি আছিল।
  শালিত তামৰা আৰু ছোৱালীবোৰৰ মাজত কাজিয়া হৈছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে এই অতি বৃহৎ পাহাৰীয়া গাঁওখন - প্ৰকৃত চহৰ হিচাপে ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  সুন্দৰীসকলে অতি সাহসেৰে যুঁজিলে।
  তামাৰাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, ফাটি গ"ল আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ মাতৃভূমিৰ বাবে!
  আন্নাই নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। লঘু টি-৪খনে ঢালত উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ছোৱালীজনীয়ে নাজী মেচিনটো উলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আমাৰ মাতৃ পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আকুলিনা, ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰা আৰু তাইৰ খালী গোৰোহাৰে, ফয়েলত মেৰিয়াই থোৱা এটা মাৰাত্মক এটা পৰিবেশন কৰা, ব্যাকনুলা:
  - মাতৃভূমি সদায় পবিত্ৰ!
  ভেৰ"নিকাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নেমু নিক্ষেপ কৰি, বাহিৰলৈ ওলাই আহিল:
  - ৰাছিয়া দৈত্যৰ বাবে!
  অলিম্পিয়াছ, এই বিশাল মহিলাগৰাকীয়েও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নাজীসকলৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  তামাৰাই নাজীসকলৰ ওপৰত সু-নিৰ্দেশিত গুলী চলাই, আৰু গছৰ চেভিঙৰ দৰে কাটি পেলালে, এইদৰে জাৰি কৰিলে:
  - সেনাবাহিনীত যিমানেই ওক গছ বেছি, আমাৰ প্ৰতিৰক্ষা সিমানেই শক্তিশালী!
  আন্নাই দাঁত উদঙাই দি, আৰু নাজীসকলক বিশাল সঠিকতা আৰু ক্ৰোধেৰে গুলীয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই তোমালোক সকলোকে ধ্বংস কৰিম।
  টেংক "লায়ন", দীঘল বন্দুকৰ নলী থকা এখন ডাঙৰ বাহন। ইয়াত তেওঁৰ হাতত আছে শেহতীয়া বন্দুক ১০৫ মিমি, বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ১০০ ই এল। আৰু ই বহুত দীঘল বন্দুক বুলি ওলাইছে। আৰু এই ডালটো মাৰাত্মক শক্তিৰে ওলাই থাকে।
  আকুলিনাই বাজুকাৰ পৰা নাজীসকলক গুলীয়াই মাৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ যুগৰ গৌৰৱ!
  ভিক্টোৰিয়াইও জুই জ্বলাই গৰ্জন কৰে:
  - ৰাছিয়াৰ নায়কসকলক গৌৰৱ!
  অলিম্পিয়াডাই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি নিশ্চিত কৰে:
  - আটাইতকৈ ডাঙৰ গৌৰৱ!
  ছোৱালীবোৰ, মন কৰিবলগীয়া যে, অসাধাৰণ, আৰু অতি ধুনীয়া। আৰু তেওঁলোকৰ শীতলতা বিশাল।
  তামাৰাই শত্ৰুক গুলীয়াই দাঁত উদং কৰি কয়:
  - ৰাছিয়া আৰু শেষলৈকে স্বাধীনতাৰ বাবে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্নাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আক্ৰমণাত্মকভাৱে কয়:
  আহক আমি আমাৰ হৃদয়খন একেলগে স্পন্দন কৰোঁ!
  আৰু তাৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই।
  আকুলিনাও এটা পাক দিব, কেনেকৈ তাই বিপক্ষক কাটি পেলাব, আৰু গৰ্জন কৰিব:
  - ছাদৰ মাজেৰে মোৰ জয়ৰ বাবে!
  আকুলিনা পেট্ৰ"ভস্কয়া কোনো সাধাৰণ ছোৱালী নহয়। তাই বহুতৰ মাজেৰে পাৰ হ"বলগীয়া হৈছিল। বিশেষকৈ চুৰি কৰি ধৰা পৰিছিল আৰু গ্ৰেপ্তাৰ হৈছিল। তাইও এটা শিশু কলনী-যুৱতীসকলৰ মাজেৰে গৈছিল। বাৰু একো নাই, তাই বাচি গ"ল। খালী ভৰিৰে বৰফৰ ঢৌৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, কিন্তু তাই মাথোঁ সুস্থ আৰু শক্তিশালী হৈ পৰিল।
  ভিক্টোৰিয়াই উন্মাদ ক্ৰোধেৰে যুঁজে। শত্ৰুৰ ওপৰত এটা টাৰ্ণ দিলে। ফ্ৰিটজে পতন ডাউন কৰিলে। তাৰ পাছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। মটৰ চাইকেলখন বাগৰি পৰিল।
  ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - শক্তিশালী সীমান্তৰ বাবে!
  অলিম্পিয়াছে অতি বন্য ক্ৰোধৰ ভাৱ এটাৰে যুঁজে। তাইৰ আঘাতবোৰ প্ৰবল আৰু চেপি ধৰা। সঁচাকৈয়ে তাই এগৰাকী দানৱ ছোৱালী। আৰু সেইবাবেই ই বিৰোধীক থ্ৰেছ কৰে। গতিকে নাজীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে নিঃশেষ কৰি আছে। তেওঁলোকক সামান্যতমো সুযোগ নিদিয়ে।
  অলিম্পিয়াছে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - এই মহাকাশ সাম্যবাদ গৌৰৱ!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি তামাৰাই গৰ্জন কৰে:
  - লেনিনৰ সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  আন্নাই বিৰোধীক গুলীচালনা কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে!
  আকুলিনা, শত্ৰুক তললৈ কাটি, আৰু গুৰুগুৰু, squeals:
  - সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিক্সৰ বাবে!
  ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি ভিক্টোৰিয়াই ফুচফুচাই ক"লে:
  - আটাইতকৈ অসাধাৰণ জয়ৰ বাবে!
  হিটলাৰৰ টেংকখন চেপি ধৰি অলিম্পিকে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ কমিউনিজমৰ বাবে!
  তামাৰাইও গুলী চলাই আছে। অতি সঠিকভাৱে শ্বুট কৰে, প্ৰতিপক্ষক নিখুঁত বিস্ফোৰণেৰে আবৃত কৰে। কুঁহিয়াৰৰ দৰে তললৈ কাটিছে আৰু চিঞৰিছে:
  - সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  আন্নাই ফেচিষ্টসকলক গুলীয়াই নিজৰ কুঁহিয়াৰৰ নিখুঁত দোলনাৰে কাটি পেলাইছে:
  - নায়কসকলৰ বাবে মহান গৌৰৱ!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। এইজনী এগৰাকী নাৰী।
  Akulina Krauts কাটি দিয়ে আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে গৰ্জন কৰে:
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পেশীবহুল শৰীৰটো লৰচৰ কৰে।
  ভিক্টোৰিয়াই নাজীকো পৰাস্ত কৰে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিপক্ষৰ ওপৰত হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - জগতৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  অলিম্পিয়াছেও শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। লাঠিৰ ফুলৰ দৰে সিহঁতক নোক আউট কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - মহান সাম্যবাদৰ মহিমা!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি শত্ৰুবোৰক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলায়।
  এইদৰে পাঁচজনে শত্ৰুবোৰক লৈ গ"ল, আৰু সিহঁতক কাটি পেলাওঁ, আৰু সিহঁতক নিঃশেষ কৰি পেলাওঁ, আৰু পিহি লওঁ।
  জাৰ্মানসকলক ৰখাই সম্পূৰ্ণৰূপে ডুব যোৱা হ"ল। ইয়াত কঠিন হৈ পৰিল, আৰু সিহঁতে কাজিয়া কৰে।
  ইয়াত গেছ নিক্ষেপকসকল আছে, আৰু তেওঁলোকে আক্ৰমণাত্মকভাৱে কাম কৰে। আৰু ছোভিয়েট স্থিতি ধ্বংস কৰা।
  বিট আৰু " Sturmtigr ", শত্ৰুৰ ওপৰত - ৰঙা সেনাবাহিনী।
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰে আঙুলিয়াই দিয়ে আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক "ভালুক" আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা শত্ৰুক কেনেকৈ আঘাত কৰে। আৰু তেওঁলোক সঁচাকৈয়ে আৰু ভালদৰে চুদিছে। আৰু ডেৰ চেণ্টাৰ ওজনৰ এটা খোলা এটাই ছোভিয়েটৰ খাদ আৰু বাংকাৰ ভাঙি পেলায়।
  যোদ্ধা ফ্ৰিডা গৰ্জন কৰে:
  - আমাৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ তৃতীয় ৰাইচৰ বাবে!
  আৰু তাৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই। ইয়াৰ পিছত খালী ভৰিৰে ফেচিষ্ট ছোৱালীবোৰে আকৌ গুলী চলাব।
  আৰু মাখি গৰ্জন কৰি ধ্বংসাত্মক। আৰু বিস্ফোৰণৰ লগে লগে তেতিয়া গৰমৰ পৰা উতলি থকা মাটিৰে এটা গোটেই ফানেল গঠন হয়।
  হয়, জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যক ভালদৰে পায়। প্ৰথম টি এ-১৫২ বিমানৰ ভিতৰত এখন বিমান আকাশত উৰি যায়। বহুমুখী মেচিন, ফকে -উলফৰ দৰে, কিন্তু অধিক উন্নত, দ্ৰুত, শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু কৱচৰ সৈতে কৌশলগত। ইয়াক যুদ্ধ বিমান আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমান দুয়োটা হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।
  ছোভিয়েট সৈন্যৰ বাবে গাড়ীখন, অকপটে ক"বলৈ গ"লে, এটা ডাঙৰ সমস্যা হৈ পৰিব পাৰে।
  হেলগাই টি এ-১৫২ বিমান উৰুৱাই শালিৰ ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰা দুখনমান ছোভিয়েট টেংক আক্ৰমণ কৰে। ছোৱালীজনীয়ে ভালকৈ গুলী চলায়। প্ৰথম চৌত্ৰিশজনৰ টাৱাৰৰ চাল ভাঙি গৰ্জন কৰে:
  - মই মাৰ্শ্বেল বিউটি!
  আৰু তাৰ পিছত ই দ্বিতীয়খন গাড়ীক আক্ৰমণ কৰে, যিয়ে গতি বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি আছে। কিন্তু গিয়াৰ সলনি কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  টি এ-১৫২ বিমানে এই ভুক্তভোগীজনক ৩৭ মিলিমিটাৰ কামানেৰে বিন্ধিছে।
  হেলগাই উত্তৰ দি গাইছিল:
  - স্কিড কৰিলে, মোক ক'ৰবাত স্কিড কৰিলে, মোক স্কিড কৰিলে!
  আৰু তাই নিজৰ ফালে চকু টিপিয়াই ক'লে... ইয়াত তাই ইয়াক-৯ক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। জাৰ্মান ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি সহজেই তেওঁক তললৈ নমাই আনে আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে চকু টিপিয়াই কয়:
  - মই সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল!
  হেলগাক বৰ আত্মবিশ্বাসী ছোৱালী যেন লাগে। আৰু শত্ৰুৰ সৈতে ৰক্তাক্ত পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা চলায়।
  আৰু যদি উৰি যায়, তেন্তে কাৰো বাবে অলপ যেন নালাগিব৷
  হেলগাই ছোভিয়েট বাহনবোৰত গুলীচালনা কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - বাৰু কিয়, মন অনুযায়ী জীয়াই থকাটো অসম্ভৱ!
  আৰু খালী গোৰোহাৰে সি ষ্টিয়াৰিংত খুন্দা মাৰে। এইজনী ছোৱালী - সকলো ছোৱালীলৈ ছোৱালী।
  আৰু যদি ই গৰ্জন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে...
  আকাশত থকা আলবিনা আৰু আলভিনাও অতি সক্ৰিয় আৰু যুঁজাৰু যোদ্ধা।
  আৰু ছোৱালীবোৰে, ৰাছিয়াৰ বিমানবোৰে, জীৱনটো ভাল আৰু জীৱনটো ভাল বুলি ধ্বংস কৰি ভাবে।
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁলোকে বিমানৰ বন্দুক লক্ষ্যস্থানলৈ নিৰ্দেশিত কৰে। ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ বাচি নাথাকিব। আৰু ছোৱালীবোৰে তেনেকৈয়ে মাৰপিট কৰে। অলপো সুযোগ নিদিয়ে।
  হয়, যুঁজি থকা ছোৱালী আছিল,
  হয়, তেওঁলোকে কয় আৰু কি...
  তেওঁলোকে সাহসেৰে ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰে,
  আক্ষৰিক অৰ্থত চয়তান!
  আলবিনা যুদ্ধ গঠনত এগৰাকী যোদ্ধা আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত নিজকে গৰ্জন কৰে:
  - মই চুপাৰ হ'ম, সলনি হ'ম ! চুপাৰ চেম্পিয়ন!
  আৰু এটা খালী গোৰোহাৰে , লগতে কিবৰ্ডত আঘাত কৰা, আৰু বিৰোধীক সৰু সৰু টুকুৰাত ফালি পেলোৱা।
  বিপক্ষক গুলীয়াই আলভিনাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - আৰু হাবিত কাক পাম, ৷
  আৰু আমি হাবিত কাক পাম ...
  আমি সেইটো লৈ ধেমালি নকৰো,
  ফালি পেলাম!
  ফালি পেলাওঁ!
  আৰু উদং গোৰোহাৰে কেনেকৈ শত্ৰুক মাৰাত্মক আলিংগনত যোগ দিব। এইজনী ছোৱালী - সকলো ছোৱালীয়েই আটাইতকৈ শীতল ছোৱালী!
  আটাইতকৈ যুদ্ধ হেক যোদ্ধা। আৰু ইমানেই উগ্ৰপন্থী আৰু পেন্থাৰৰ দৰে আক্ৰমণাত্মক।
  আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ জাৰ্মান মেকুৰীবোৰে আক্ৰমণ চলাইছে। ধুমুহাময় অষ্ট্ৰাখান। আৰু বৃহৎ পৰিমাণে ছোভিয়েট সৈন্যৰ ঘৰ ধ্বংস কৰে।
  আৰু মৰে, কিন্তু হাৰ নামানে। এনে কাজিয়া চলি আছে।
  গেৰ্ডা অৱশ্যে আক্ৰমণৰ ক্ষেত্ৰত আগৰণুৱা আৰু যুঁজিবলৈ সাজু। গতিকে তাই শ্বুটিং কৰে, বহুত বিকিনি পিন্ধা মহিলা ৰবিন হুডৰ দৰে। আৰু এই সকলোবোৰ এগৰাকী শীতল মহিলা।
  আৰু যদি সিও ল"ৰাটোৰ মুখত ৰঙা নিপল এটা সোমাই দিয়ে।
  তাইৰ "পেন্থাৰ"-২ কাম কৰে। বাইদেউ, টেংকটোৰ অলপ বেলেগ ধৰণৰ মডিফিকেচন এটা ছোৱালীয়ে ৭৫ মিমি ১০০ ই এল কামানেৰে চেডেল মাৰিছিল। ই পাঞ্চি, আৰু অধিক ৰেপিড-ফাইয়াৰ। হয়, আৰু ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুকতকৈ শ্বেলৰ যোগান বেছি।
  গেৰ্ডাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এক, দুই, তিনি... নপালমেৰে ছিঙি!
  চাৰ্লটেও তাইৰ পিছে পিছে গুলী চলাই চিঞৰি উঠিল:
  - চাৰি, আঠ, পাঁচ - বেগেৰে খেলো আহক!
  ক্ৰীষ্টিনাই থ্ৰেছ কৰিলে, ছোভিয়েট টেংকখন ভাঙি চিঞৰিলে:
  - আমি সাহসেৰে যুদ্ধত যাম, নাজী শক্তিৰ বাবে ...
  মাগডাই খালী ভৰিৰে গুলী চলালে আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমি সেইবোৰ সকলোকে মাৰিম - সকলো কমিউনিষ্ট!
  ছোৱালীবোৰে চৰম আৰু উন্মাদ আক্ৰমণাত্মক কাম কৰে। আৰু তেওঁলোকৰ "পেন্থাৰ" -২ য়ে সঠিক গুলীৰে ছোভিয়েট হাউইটজাৰখন ওলোটা কৰি পেলায়।
  ছোৱালীবোৰে খিকিন্দালি কৰি গান গায়:
  - আমাদের বিশ্বের মহিমা ...
  আৰু চৌত্ৰিশৰ ওপৰত এলিজাবেথে পাছলৈ বন্য আক্ৰমণ চলায়। আৰু তাৰ উদং গোৰোহাটোৰে ট্ৰিগাৰত হেঁচা মাৰি ধৰিছে। আৰু চিঞৰি চিঞৰি শত্ৰুক নমাই দিয়ে:
  - সাম্যবাদ হওক!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কেথেৰিনে মাৰাত্মক শক্তিৰ প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই শত্ৰুক বিন্ধি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মহান রাশিয়া জন্য!
  এলিনাই নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। খোলাটোৱে পেন্থাৰৰ কপালত খুন্দা মাৰি ৰিকোচেট কৰি গুচি গ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কমিউনিজম আমাৰ লগত থাকিব!
  ইউফ্ৰেচিয়াইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুক কোবাইছিল। তাই টি-৪ক ঘুচা মাৰিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  এইবোৰ যুঁজি থকা ছোৱালী। আৰু যিদৰে গুলীচালনা কৰে, খোলাবোৰ অতি সুন্দৰকৈ উৰি যায়, আৰু চৌত্ৰিশটা নিজেই গতিশীল। আৰু চেষ্টা কৰক, এনে এখন গাড়ীৰ পৰা গতিশীল হওক। অত্যন্ত কঠিন কাম।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰ সোমাই যায়, আৰু বিকিনি পিন্ধি কাজিয়া কৰে আৰু খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰে। যোদ্ধাসকল আচৰিত আৰু আচৰিত।
  আৰু যদি সিহঁতে চুদি যায়, তেন্তে কাৰো বাবে অলপো যেন নালাগিব৷ আৰু বনৰীয়া ক্ৰোধেৰে খোলা পঠায়।
  এলিজাবেথে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত শত্ৰুক গুলীয়াই শত্ৰুবোৰক তললৈ নমাই আনি চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহিমা! আমাৰ মাতৃভূমিৰ মহিমা!
  একাটেৰিনাইও গুলী চলালে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, ফ্ৰিট্জত খুন্দা মাৰি আৰু চিঞৰিলে:
  - পিতৃভূমি আৰু শেষলৈকে জয়ৰ বাবে!
  বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি এলিনাই মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদঙাই আৰু চকু টিপিয়াই আক্ৰমণাত্মকভাৱে উত্তৰ দিলে: নীলা ৰঙৰ চকুৰে:
  - আমাৰ মহাজাগতিক সাম্যবাদৰ মহিমা!
  Efrasia , শত্ৰুক গুলীয়াই, বিশাল, অসাধাৰণ সঠিকতাৰে আঘাত, জাৰি:
  - মাদাৰলেণ্ড আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে - hurray!
  ছোৱালীবোৰ স্পষ্টভাৱে ডেচিং, আৰু সিহঁতে যিকোনো কাম কৰিব পাৰে...
  ১৯৪৩ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহ ইতিমধ্যে আহি পালেহি।
  আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱেও অষ্ট্ৰাখানত যুঁজ দিয়ে আৰু এতিয়াও তাত ওলমি আছে। নায়িকা যুঁজি আছে।
  আলেংকাই এটা পাক দিয়ে, নাজীৰ লাইনটো তললৈ কাটি পেলায়, তাৰ পিছত তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা দলিয়াই গৰ্জন কৰে:
  - মানুহ এজন গিবনৰ সৈতে মিল আছে, মাথোঁ, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, শক্তিতকৈ বুদ্ধিমত্তাৰ ক্ষেত্ৰত বেছিকৈ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, শত্ৰুক কাটি পেলোৱা আন্যুতাই উদং গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মানুহজনৰ গাধৰ জেদ, সিংহৰ উচ্চাকাংক্ষা, কিন্তু বাস্তৱত তেওঁ ছাগলী!
  ফ্ৰিটজৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আল্লাই চিঞৰি উঠিল:
  - নাৰীৰ বাবে পুৰুষ গৰুৰ বাবে স্লপ ঠাইৰ দৰে, ইয়াৰ অবিহনে থাকিব নোৱাৰি, কিন্তু কাষ চাপিবলৈ ঘৃণনীয়!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰিয়াই হাস্যৰসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মহিলাৰ কোঠাত পুৰুষ আৰু শৌচাগাৰৰ মাজত কি সাধাৰণ কথা - মহিলাসকলে কেৱল পুৰুষকহে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা কথাটো!
  নাজীক কাটি খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা মাৰুষ্য, ব্যকনুলা:
  - শহাপহুৰ দৰে যিকোনো সিংহক গ্ৰাস কৰিব পৰা ধূৰ্ত শিয়াল এগৰাকী নাৰী!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ভাড়াতীয়া সৈন্যক পেলাই দিয়া মেট্ৰিয়নাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - নাৰীক চাবুক মাৰি থকা ল"ৰাৰ দৰে পুৰুষ লাগে, তেওঁ পুৰুষক মাৰপিট নকৰে, তেতিয়া জীৱন নাথাকিব!
  আলেংকাই ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - এগৰাকী নাৰীক গাহৰিৰ শিঙৰ দৰে পুৰুষৰ প্ৰয়োজন, কেৱল পুৰুষে দান কৰা ফাৰ কোট এটাহে ব্যয়বহুল!
  আৰু খালী ভৰিৰ ছোৱালীৰ দলটোৱে কেনেকৈ হাঁহিব, দাঁত উদঙাই, খালী আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  যোদ্ধা ছোৱালীবোৰ ডেচিং। যুঁজিবলৈ তেওঁলোকৰ উপাদান, যুঁজিবলৈ তেওঁলোকৰ উপাদান!
  অষ্ট্ৰাখানে যেন হাৰ মানিবলৈ যোৱা নাই। ইয়াত ছোৱালীৰ কথা যিমানদূৰলৈকে, সঁচাকৈয়ে যুঁজি আছে।
  তৃতীয় ৰাইচৰ সামৰিক বাহিনী বিশাল। নতুন টেংক বিভাগবোৰ ইয়াত ইমান শক্তিশালী। টেংকৰ উৎপাদন বৃদ্ধি পাইছে। বোমা বিস্ফোৰণ নহয়, আফ্ৰিকাত ইটালী, ফৰাচী, বেলজিয়াম আৰু ডাচৰ সম্পত্তিৰ পৰা শ্ৰমিক যোগান ধৰা সম্ভৱ।
  আৰু লগতে আফ্ৰিকাৰ পৰা তেল, টাংষ্টেন, ইউৰেনিয়ামকে ধৰি বহু মৌল উলিয়াবলৈ।
  অৰ্থাৎ নতুন টেংকত ষ্টাম্প লগোৱা হয়। বিশেষকৈ, অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনযুক্ত "পেন্থাৰ" -২ৰ আবিৰ্ভাৱে, অধিক শক্তিশালী আৰু অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনযুক্ত, যুদ্ধৰ গতিপথত যথেষ্ট প্ৰভাৱ পেলায়।
  টেংক আৰু বিমান বাঢ়িছে। ইতিমধ্যে ইউ-৪৮৮ৰ কাম সম্পূৰ্ণ হৈছে। চাৰিটা ইঞ্জিনযুক্ত থাৰ্ড ৰাইচৰ প্ৰথমখন উৎপাদন বিমান। অতি শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত। ইয়াৰ হাইলাইট হ"ল ইয়াৰ তুলনামূলকভাৱে সৰু উইং এৰিয়া, যাৰ বাবে বোমাৰু বিমানখনে ঘণ্টাত ৭০০ কিলোমিটাৰ বেগত উৰিব পাৰে। অৰ্থাৎ ছোভিয়েট যোদ্ধাসকলে নিশ্চিতভাৱে তেওঁক ধৰিব নোৱাৰিব।
  গতিকে ইউ এছ এছ আৰৰ ব্ৰুইংত নতুন সমস্যা আহি পৰিছে। ৰেড আৰ্মীৰ শক্তি সঁচাকৈয়ে ক্ষীণ হৈ পৰিছে। স্কুলীয়া ছাত্ৰ-ছাত্ৰীক মেচিনবোৰৰ ওচৰত ৰখা হয়। চৈধ্য বছৰ বয়সৰ পৰাই কিশোৰ-কিশোৰীসকলে যুঁজি আহিছে, প্ৰায় আনুষ্ঠানিকভাৱে। ল"ৰাবোৰ অৱশ্যে চঞ্চল, আৰু সাধাৰণতে ভাল যুঁজাৰু। কম বয়সতে লুকাই গছত উঠিবলৈ আৰু সহজ হৈ পৰে। আৰু সামৰিক দক্ষতা দ্ৰুতভাৱে আয়ত্ত কৰা হয়। কিশোৰ-কিশোৰীসকলেও প্ৰাপ্তবয়স্কৰ দৰেই ভাল যুঁজ দিয়ে, তেওঁলোকক আঘাত কৰাটো অধিক কঠিন। আৰু শিশুক গুলীয়াই হত্যা কৰাটো মানসিকভাৱে অধিক কঠিন৷
  জার্মান মহিলা স্নাইপার যথেষ্ট অনেক আছে, এবং কোনো মহিলার জন্য অস্বস্তিকর এবং লজ্জাজনক যোদ্ধা যারা অত্যন্ত তৰুণ গুলিয়া ...
  হয়, চৈধ্য বছৰ বয়সৰ পৰাই তেওঁলোকে ইউ এছ এছ আৰলৈ মাতিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। আৰু লগতে অস্ত্ৰ আৰু পেঞ্চনাৰৰ অধীনত ৰখা। সেনাবাহিনীত মহিলাৰ সংখ্যা বাঢ়ি গ"ল। বিশেষকৈ টেংক আৰু বিমান সৈন্যত, আৰু স্নাইপাৰত ন্যায্য লিংগক স্বেচ্ছাই গ্ৰহণ কৰিছিল। মহিলা ভাল স্নাইপাৰ ৷ আৰু যিহেতু ইহঁত সাধাৰণতে পুৰুষতকৈ সৰু, গতিকে টেংকত যুঁজিবলৈ ইহঁতৰ বাবে অধিক সুবিধাজনক, আৰু বিমান পৰিবহণতো। প্ৰায়ে কিশোৰ-কিশোৰীসকলেও টেংকত যুঁজিছিল। মন কৰিবলগীয়া যে ল"ৰা-মহিলা ছালৰ প্ৰতি অধিক সংবেদনশীল, আৰু প্ৰাপ্তবয়স্ক পুৰুষতকৈ তেওঁলোকৰ বিমান আৰু টেংকত আঘাত পোৱাৰ সম্ভাৱনা কম। বেয়া কিশোৰ নহয় আৰু স্নাইপাৰৰ চৰিত্ৰত। ল"ৰা এটাই সৰু ফাঁক এটাত খোজ কাঢ়িব পাৰে, ছদ্মবেশ পিন্ধিব পাৰে বা গছত উঠিব পাৰে। প্ৰায়ে সেনাবাহিনীত চৈধ্য বছৰৰ তলৰ যোদ্ধাৰ সন্মুখলৈ আহিবলৈ ধৰিলে।
  যুদ্ধই মানৱ সম্পদ খৰচ কৰে। আৰু ভূখণ্ডটো ইউ এছ এছ আৰৰ নিয়ন্ত্ৰণত কম হৈ আহিছে। আৰু আপুনিও অসংখ্য জাপানী পদাতিক বাহিনীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব। আৰু চামুৰাই টেংকবোৰ যথেষ্ট ভাল, বিশেষকৈ স্বয়ংচালিত বন্দুক। টি-৩৪ৰ সৈতে শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত তুলনাযোগ্য আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত আৰু অধিক শক্তিশালী মধ্যমীয়া টেংকৰ সৈতেও ধাৰাবাহিকভাৱে দেখা দিছিল।
  গতিকে জাপানক তুচ্ছজ্ঞান কৰাটো বিপদজনক। আৰু ইয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আমাক সৈনিকৰ প্ৰয়োজন।
  ষ্টেলিন নাৰ্ভাছ হৈ পৰিছে আৰু ক্ৰমান্বয়ে খং উঠিছে। ১৯৪৩ চনৰ ২৫ ডিচেম্বৰত এটা আদেশ জাৰি কৰা হয় যে আত্মসমৰ্পণ কৰাসকলৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকলক বাৰ বছৰ বয়সৰ শিশুকে ধৰি গুলীবিদ্ধ কৰা হ"ব আৰু সৰুসকলক শ্ৰমিক উপনিবেশলৈ পঠিওৱা হ"ব।
  বেৰেজ ডিটেচমেণ্টবোৰ অধিক আৰু অধিক ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে অধিক সক্ৰিয়ভাৱে গুলীচালনা কৰিছিল, আৰু নিৰ্যাতন ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  ষ্টেলিন কেৱল অসহ্যকৰ হৈ পৰিছিল। বেৰিয়াই প্ৰথমে নাজীৰ সৈতে পৃথক শান্তিৰ আলোচনাৰ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু হিটলাৰে শান্তি বিচৰা নাছিল। তেওঁ ইউ এছ এছ আৰ সম্পূৰ্ণৰূপে জয় কৰিব বিচাৰিছিল। তদুপৰি তেওঁৰ মিত্ৰসকল তেওঁৰ নিয়ন্ত্ৰণ আৰু হাতৰ মুঠিৰ বাহিৰত থকাৰ সময়তে।
  থাৰ্ড ৰাইচত জেট বিমান নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। প্ৰথম কথা, ME-262, কিন্তু এই যুঁজাৰু বিমানখনক বেছিকৈ দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত নহ"বলৈ অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য ইঞ্জিনৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  আৰাডো বোমাৰু বিমান আৰু ইউ-২৮৭ প্ৰকল্প দুয়োটা আশাব্যঞ্জক যেন লাগিছিল ।
  নতুন টি এ-১৫২খনে কাৰ্যক্ষেত্ৰত নিজকে ভালদৰে দেখুৱাইছিল, বহুমুখী মেচিন হিচাপে আৰু অতি দ্ৰুত। সাধাৰণতে জাৰ্মান সেনাবাহিনী এতিয়ালৈকে বতাহত অধিক শক্তিশালী আছিল। তদুপৰি, এলুমিনিয়ামৰ অভাৱৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ছোভিয়েট ইয়াক আৰু লেগিছ ৰেফাৰেন্স মেচিনতকৈ গধুৰ আৰু কম পৰিচালনাযোগ্য বুলি প্ৰমাণিত হয়। গতিকে ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ মানদণ্ড জটিল স্তৰলৈ নামি আহিল। আনকি কৌশলগত সমস্যাৰ কথাও লক্ষ্য কৰিও শক্তিশালী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে এম ই-৩০৯ বিমানে ছোভিয়েট বাহনৰ সৈতে ভালদৰে মোকাবিলা কৰিছিল, এম ই-১০৯ক স্থানচ্যুত কৰিছিল। আৰু ফকে -উলফৰ ঠাই টি এ-১৫২ বিমানে ল"ব লাগিছিল ।
  গতিকে জাৰ্মানসকল কম বেছি পৰিমাণে হকী.... কিন্তু কৌশলটোৰ কাম সম্পন্ন হ"ল।
  উদাহৰণস্বৰূপে, লেভ-২ বিমানে নতুন লেআউট আঁচনিৰ সৈতে প্ৰথম টেংক হ"ব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। টেংকৰ সন্মুখত ট্ৰেন্সমিছন আৰু ইঞ্জিন এটা ব্লকত ৰাখি, আৰু টাৰেটটো পিছলৈ স্থানান্তৰিত কৰি জাৰ্মানসকলে কেডী খাদটোৰ পৰা ৰক্ষা কৰি গাড়ীখনৰ উচ্চতা কমাই দিলে। ফলত "লায়ন" -২ বহুত লঘু হৈ পৰিল, আৰু সেয়েহে দ্ৰুত।
  যুদ্ধকালীন অসুবিধাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ইউ এছ এছ আৰত গধুৰ টেংকৰ উৎপাদন প্ৰায় বন্ধ হৈ গ"ল, শৃংখলাত টি-৩৪-৭৬ অনুসৰি প্ৰায় সকলো একত্ৰিত হৈ পৰিল। গতিকে নাজীসকলে নতুন মূল টেংক এটা সৃষ্টিৰ প্ৰকল্পত আৰু কাষৰ কৱচটো বেছি ডাঠ কৰিবলৈ যোৱা নাছিল। আৰু "লায়ন"খন পঞ্চাশ টনত ফিট হ'ব পাৰিছিল, ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আছিল। কিন্তু বন্দুকৰ কেলিবাৰ হ্ৰাস কৰি লেভ-২ টেংকৰ ওজন আৰু হ্ৰাস কৰিব পৰা গ"লহেঁতেন। পূৰ্বৰটো স্পষ্টভাৱে অতিৰিক্ত হৈ পৰিছে। তদুপৰি চৌত্ৰিশটাত নিম্নমানৰ কৱচ আছিল আৰু আনকি ৩৭ মিলিমিটাৰৰ অচল জাৰ্মান কামানেও ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ মাজত সোমাই যাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  ষ্টেলিনে স্পষ্টভাৱে ফ্ৰিকিং আউট হৈছিল... আৰু তেওঁ বজ্ৰপাত আৰু বিজুলী নিক্ষেপ কৰিছিল... কিন্তু তেওঁ একো কৰিব পৰা নাছিল...
  নৱবৰ্ষৰ পূৰ্বে জাৰ্মানীয়ে আষ্ট্ৰাখানৰ এতিয়াও খালী অংশ ভলগা ডেল্টাত আক্ৰমণ চলায়। বহুতো নদীৰ বাধাৰ উপস্থিতি, কঠিন ভূখণ্ড, কেছপিয়ান সাগৰৰ ওচৰত থকাৰ বাবে ৰঙা সেনাই আষ্ট্ৰাখানৰ প্ৰতিৰক্ষা কটকটীয়া কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডতকৈও ভালকৈ ৰাখিব পাৰিছিল। তদুপৰি ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে অতুলনীয় বীৰত্ব দেখুৱাইছিল।
  আৰু ককেছাছত বিশেষকৈ শীতকালত পাহাৰৰ মাজেৰে যোৱাটো অতি কঠিন। সঁচা, জাৰ্মানসকলে কেছপিয়ান সাগৰৰ অধিক সুবিধাজনক উপকূলৰ কাষেৰে গতি কৰি আছিল। মাখাচকালা, সীমান্ত হৈ পৰিল, য"ত ছোভিয়েট সৈন্যই নিজৰ সকলো বাহিনীক মুঠিত গোটাই নাজীক ৰখাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  কিন্তু কেৱল সাগৰৰ মাজেৰে ডেলিভাৰী কৰা গোলাবাৰুদ যথেষ্ট নাছিল...
  তামাৰাই নিজৰ খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ বেটেলিয়নৰ সৈতে হতাশ হৈ যুঁজিছিল।
  মহিলা যোদ্ধাসকলে হঠকাৰীভাৱে যুঁজি অতুলনীয় বীৰত্ব আৰু অতি সাহস দেখুৱাইছিল।
  আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ শীতকাল আৰু হিমত যুঁজিছিল।
  তামাৰাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু এটা ফাটি গ"ল, বিৰোধীক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে!
  আন্নাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  আকুলিনাই ভাল লক্ষ্যৰে বিস্ফোৰণ এটা দিলে, শত্ৰুবোৰক নোক আউট কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - ৰাছিয়াৰ মহানতাৰ বাবে!
  ভিক্টোৰিয়াই শত্ৰুক আঘাত কৰিলে, শত্ৰুক কাটি পেলাবলৈ ধৰিলে, ৰেজাৰৰ দৰে দাড়ি কাটি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰ থিয় হ'ব!
  অলিম্পিয়াছে শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰি, ব্যাকনুলা:
  - পিতৃভূমি আৰু শেষলৈকে জয়ৰ বাবে!
  এনেকৈয়ে ছোৱালীবোৰে কাজিয়া কৰে। তেওঁলোকে হতাশ হৈ আৰু বিশাল দৃঢ়তাৰে কাম কৰে।
  তামাৰা, শ্বুটিং, লক্ষ্য কৰিলে:
  - চয়তানে নলয়, তাৰ পিছত আমি লৈ যাম!
  ইয়াত যুদ্ধ নিৰ্মম আৰু একে সময়তে গঠনমূলক ....
  Anastasia Vedmakova আকাশে যুদ্ধ ... আনকি খোদত তাইৰ মুখখন twists, আৰু তাই squeals:
  - সাম্যবাদৰ যুগক প্ৰশংসা কৰক!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ বিমানৰ কামান এটা লক্ষ্যস্থানলৈ নিক্ষেপ কৰে, আৰু শত্ৰুৰ বিমানবোৰ ভাঙি পেলায়, তাৰ পিছত তেওঁ চিঞৰি উঠে:
  - শ্ৰমিক সফলতাৰ বাবে!
  আকুলিনা অৰলোভাই নিজৰ বিৰোধীক নমাই আনি আত্মবিশ্বাসেৰে গৰ্জন কৰে, দাঁত উদং কৰি:
  - ইমান মহান সাম্যবাদৰ বাবে, সমগ্ৰ গ্ৰহটোত!
  পাইলটে চিঞৰি উঠে:
  আনকি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰেও আমাক চিনি পায়!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ বিমানৰ বন্দুকটো লক্ষ্যৰ ফালে নিৰ্দেশ দিয়ে, আৰু শত্ৰুক ভাঙি পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ যুগৰ নামত!
  মুখ খুলি কওঁকচোন, ছোৱালীজনী এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ আৰু জ্বলন্ত শিখা। ইয়াৰ লগত কোনো আগ্নেয়গিৰিৰ তুলনা কৰিব নোৱাৰি।
  আকুলিনা অৰলোভাই গাইছিল:
  - মই ইতিমধ্যে, কি দিন, ভগৱানৰ ওপৰত বিশ্বাস সপোন, মই ইমান এলেহুৱা, প্ৰাৰ্থনা কৰিবলৈ মন যোৱা নাই!
  আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে চকু টিপিয়াই থকা সুন্দৰীসকলক।
  এখানে যুদ্ধ...
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ বিমানবোৰ পুৰণি হৈ গৈছে। আৰু এইটোৱেই তেওঁলোকৰ কঠিন মাইনাছ। আৰু লগতে গধুৰ আৰু অতি কৌশলগত নহয়...
  যুঁজি থকা ল"ৰা এজনক গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল, আৰু তেওঁ পেৰাচুট লৈ জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ সময় নাপালে। আৰু এইটোৱেই অৱশ্যে তেওঁৰ বিশাল কৃতিত্ব।
  মেয়েরা আকাশে যুদ্ধ এবং উল্লাসিত হয়...
  আলবিনা আৰু এলভিনাই ভাল এম ই-৩০৯ যুঁজাৰু বিমানত যুঁজি আছে আৰু অৱশ্যেই তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে স্ক"ৰ লাভ কৰিছে।
  ছোৱালীবোৰে নিজৰ সফলতাক লৈ অতি গৌৰৱান্বিত...
  আলবিনাই নিজৰ ৰূপৱতী, খালী ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি ছোভিয়েট বিমান এখন গুলীয়াই পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ ঈগলৰ বাবে!
  এলভিনাই এখন ফাটি যোৱাৰ লগে লগে তিনিখন ৰাছিয়ান গাড়ী কাটি পেলালে আৰু ফুচফুচাই ক"লে:
  - আমাৰ বাজ্জৰ বাবে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে বিখ্যাতভাৱে ব্যৱসায়ত নামি পৰিল... কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈন্যক অত্যাচাৰ কৰিও ভাল পায়।
  ইয়াত চৈধ্য বছৰীয়া এজন ল"ৰা-পাইলট বন্দী হ"ল। আৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰ সৌন্দৰ্য্যবোৰ তেওঁৰ বাবে ভাজি দিয়া হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে উলংগবোৰক বৰফৰ পানীৰে ডুবাই দিবলৈ ধৰিলে .... তাৰ পিছত উতলা পানী, আৰু আকৌ বৰফৰ পানী।
  এনেধৰণৰ যুঁজাৰু সুন্দৰী সকল ....
  আলবিনাই গাইছিল:
  -আমাৰ দাঁত, নখ, দাঁত, মুঠিৰ বাবে!
  এলভিনাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - গতিকে সিহঁতে ভাল যুঁজ বিচাৰে!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে অলৌকিক কাম কৰি থাকিল আৰু ছোভিয়েট বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলালে।
  অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ পাইলটসকলেও তেওঁলোকৰ উত্তৰ দিছিল। এলিছ আৰু এঞ্জেলাই মাত্ৰ ইয়াক-৯লৈ বদলি হৈছে। আৰু জাৰ্মানসকলক মৰিছোঁ আৰু তথাপিও একে সময়তে গান গাই যাওঁ;
  তুমি বীৰ দেশৰ মূৰ্তি,
  লেনিন আৰু সতীৰ্থ ষ্টালিন...
  ইউ এছ এছ আৰত সকলো মানুহ সঁচাকৈয়ে সমান,
  আৰু মুঠিবোৰ লোহা আৰু তীখাৰে তৈয়াৰ কৰা হয়!
  
  লেনিনৰ বাবে জন্তু এডলফে ভয় নকৰে,
  এতিয়া ভ্লাদিমিৰ নেতা কমৰেড ষ্টালিন...
  আমি ফ্ৰিটজৰ চকুত খুন্দা মাৰিলোঁ ভ্ৰুত নহয়,
  সকলো নাজী একেলগে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল!
  
  ৰাছিয়া মোৰ মাতৃভূমি
  গ্ৰেট, সীমাহীন মাতৃভূমি...
  সকলো জাতি এটা পৰিয়াল,
  আমি অতি সোনকালে সাম্যবাদৰ অধীনত জীয়াই থাকিম!
  
  আহক আমাৰ দেশক আৰু শক্তিশালী কৰি তোলোঁ
  ৰাছিয়া দ্ৰুতভাৱে সেউজীয়া পৰিণত হওক...
  আমি ফেচিষ্টৰ কপালত আঘাত কৰিম, বৰঞ্চ,
  আৰু বিশ্বাস কৰক আমাৰ শক্তি শিললৈ পৰিণত নহয়!
  
  আৰু এজন নেতা হিচাপে যীচু যথেষ্ট মহান,
  তেখেত আমাৰ প্ৰভু, আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বগা ঈশ্বৰ...
  আৰু ফুৰাৰক অতি বেয়াকৈ প্ৰহাৰ কৰা হ"ব,
  কাৰণ আমাৰ শক্তি অপৰিৱৰ্তিত হৈ পৰিছে!
  
  হয়, আমাৰ মাতৃভূমিৰ স্বাৰ্থত, পবিত্ৰ,
  আমরা Fritz সঙ্গে ভয়ংকরভাবে যুদ্ধ হবে...
  নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে দৌৰিছে এজনী ছোৱালী,
  তাই উগ্ৰ খঙত যুঁজিব বিচাৰে!
  
  হয়, ষ্টেলিন এতিয়া ছোভিয়েট নেতা হৈ পৰিছে,
  গতিকে মহান, সাহসী আৰু দক্ষ...
  ৰাছিয়াক স্পৰ্শ নকৰে , ৷
  যদিও লুচিফাৰৰ শক্তি আপোনাৰ লগত আছে!
  
  আমি হিটলাৰক পাব পাৰো, বিশ্বাস কৰক,
  যদিও আসুৰিক শক্তিৰ সৈতে সম্পন্ন...
  এজন হিটলাৰ চিকাৰী জন্তু,
  যদিও স্বীকাৰ কৰিবলৈ ফ্ৰিটজসকল মূৰ্খ নহয়!
  
  মুঠতে আমি বাৰ্লিনৰ যোদ্ধা বিমানত প্ৰৱেশ কৰিম,
  লেনিন, ওৰফে ষ্টেলিন, আমাৰ লগত থাকিব...
  কুকুৰ পোৱালিৰ দৰে ফেচিষ্টে সহজেই ছিঙি পেলায়,
  আৰু বিশ্বাস কৰক যে আমাৰ শক্তি কমি নাযায়!
  . অধ্যায় #৬
  ১৯৪৪ চনৰ নতুন বছৰ আহিল ... ফ্ৰণ্টত অতি কঠিন পৰিস্থিতিৰ মাজতো ইউ এছ এছ আৰত নতুন প্ৰযুক্তি সৃষ্টিৰ কাম চলি আছিল। বিশেষকৈ আই এছ-২ টেংক আৰু ইয়াৰ শক্তিশালী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সৈতে বহু আশা জড়িত আছিল। নাজীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত ১২২ মিলিমিটাৰৰ কামান এটা শক্তিশালী যুক্তি হ"ব পাৰে। আশাও টি-৩৪-৮৫ত অধিক শক্তিশালী বন্দুক, ডাঙৰ টাৰেট, কিন্তু একেটা হাল আৰু আণ্ডাৰকেৰেজেৰে পিন কৰা হৈছিল।
  বিমানৰ ক্ষেত্ৰত পৰিস্থিতি অধিক বেয়া হৈ পৰিছিল। উচ্চমানৰ ডুৰালুমিনৰ অভাৱৰ বাবে ইয়াক-৩ৰ উৎপাদন আৰম্ভ কৰিব পৰা নগ"ল আৰু নতুন ইঞ্জিনৰ বাবে LAGG-7ৰ উৎপাদন হ্ৰাস নোহোৱাকৈ উৎক্ষেপণ কৰিব পৰা নগ"ল।
  গতিকে ষ্টেলিনে সিদ্ধান্ত ল"লে যে আপাততঃ ছোভিয়েটৰ মূল যুঁজাৰু বিমানখন হ"ল ইয়াক-৯ আৰু এল এ জি জি-৫, আৰু আই এল-২ আক্ৰমণাত্মক বিমান নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আৰু দৃঢ়। আৰু টেংকত ক্ৰমান্বয়ে টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২লৈ পৰিৱৰ্তন।
  যদিও যাতে উৎপাদন হ্ৰাস নহয় ...
  আৰু সন্মুখভাগ ছিমত ফাটি গৈছিল, জাৰ্মানীয়ে ককেছাছ দখল কৰিছিল। মাখাচকালা পৰিল, আৰু ইতিমধ্যে তেওঁলোক আজাৰবাইজানৰ সীমান্তৰ কাষ চাপি আহিছিল!
  ইয়াত তামাৰাই নিজৰ মহিলা বেটেলিয়নৰ সৈতে যুঁজিছিল। আকৌ টিউনিক আৰু খালী ভৰিৰে চেলেং পিন্ধা ছোৱালীবোৰে উচ্চ শত্ৰুৰ বাহিনীৰ সৈতে যুঁজিলে।
  তামাৰাই নাজীৰ ওপৰত লাইন গুলিয়াই শত্ৰুৰ কিছুমানক কাটি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, তাই মাৰাত্মক শক্তিৰ গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰ গৌৰৱ!
  আন্নাই নাজীসকলক অতি নিখুঁতভাৱে গুলীয়াইছিল। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই মাৰাত্মক শক্তিৰ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, বিৰোধীক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে।
  তাৰ পাছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনাই ফেচিষ্ট পদাতিক বাহিনীক কাটি পেলালে। তাই ফ্ৰিটজখন কাটি পেলালে, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিলে:
  - ৰাছিয়াৰ বাবে, আমাৰ মহান মাতৃ!
  ভিক্টোৰিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - মহান মাতৃভূমিৰ বাবে!
  মেচিনগানৰ পৰাও গুলী চলোৱা অলিম্পিকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মহান সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  মেয়েরা যোদ্ধা মহৎ হয়...
  সৌন্দর্যই যেনেকৈ যুঁজে...
  তামাৰাই যুদ্ধ কৰি থাকোঁতে যুদ্ধৰ আৰম্ভণিৰ কথা মনত পেলালে। কেনেকৈ তাই জাৰ্মান সৈন্যৰ পৰা পলায়ন কৰিবলগীয়া হৈছিল। তাৰ পিছত তাই বন্দুকৰ গৰ্জনকাৰী প্ৰভাৱ শুনিলে। ছোৱালীজনীয়ে কামানৰ গুলী এৰি থৈ গ"ল। তাইৰ বন্ধু টাটিয়ানা, জাৰ্মানে নতুন জোতা ধৰি লৈ গ"ল, গহনা আৰু কাণফুলি ফালি পেলালে। আৰু তেওঁলোকে তাইক খালী ভৰিৰে বন্দী কৰি লৈ গ"ল ... তাত্যানা আঞ্চলিক সমিতিৰ সম্পাদকৰ ছোৱালী আছিল, আৰু তাই প্ৰায়ে জোতা নোহোৱাকৈ খোজ কাঢ়িবলগীয়া হোৱা নাছিল। এইটো গৌৰৱৰ অপমান, সাধাৰণ মানুহৰ দৰে খালী ভৰিৰে যোৱাটো, আৰু সুক্ষ্ম তলুৱাৰ বাবে বিষ হয়। ছোৱালীজনীয়ে ভৰি দুখন তেজত পেলাই দিলে আৰু প্ৰতিটো খোজতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  তামাৰাইও তাইক দিয়া নতুন বুটযোৰ পিন্ধিছিল, আৰু তাই দীঘলীয়া খোজৰ পৰা গোৰোহা ঘঁহিছিল। আৰু তাই জোতা খুলিলে, খালী ভৰিৰে গ"ল। ইউক্ৰেইনত নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰা গাঁৱৰ এগৰাকী ছোৱালী। শৈশৱত তাইৰ ভৰি দুখনে পাহাৰৰ ঠেক ঠেংৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িছিল। আৰু ইয়াৰ তুলনা নিশ্চয় সমভূমিৰ ৰাস্তাৰ লগত নহয়। সঁচা, তাইৰ কেলাছবোৰ ইতিমধ্যে তলুৱাৰ পৰা ওলাই গৈছে, আৰু খোজ কাঢ়িবলৈ ইমান আৰামদায়ক নহয়৷ কিন্তু ভৰি দুখন সোনকালে আকৌ কঠিন হৈ পৰিল। আৰু তাই প্ৰায়েই কষ্ট নাপালে।
  কিন্তু ততিয়ানাই অতি সোনকালে তাইৰ ভৰি দুখন ইমানেই তললৈ নমাই দিলে যে তাই আৰু খোজ কাঢ়িব নোৱাৰিলে। জাৰ্মানসকলে তাইক গুলীয়াই হত্যা কৰিলেহেঁতেন, কিন্তু তেওঁলোকে সৌন্দৰ্য্যৰ ওপৰত কৰুণা কৰিলে। মোক গাড়ী এখনত উঠাই দিলে, কিন্তু বিনিময়ত মোক গান গাই দিলে। তাত্যনাৰ কণ্ঠ আছিল সুখদায়ক, আৰু তেওঁলোকক কেইবাটাও ৰাজনৈতিক নিৰপেক্ষ গীত গাইছিল।
  ইয়াৰ পিছত তাইৰ কি হ"ল, তামাৰাই গম নাপালে। তাই নিজেই হাবিৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল, খালী ভৰি, টিউবাৰকল, বাম্প, ডাল-পাতেৰে অনুভৱ কৰিছিল, আনকি তাই সন্তুষ্ট হৈছিল। তেতিয়াই পাহাৰৰ চোকা শিলবোৰৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়িলে, তাৰ পিছত আনকি কেলাছযুক্ত তলুৱাবোৰো, বেছি সময় খোজ কাঢ়িলে চোকা আৰু কষ্টদায়ক হৈ পৰে। আৰু কাঁইটৰ ওপৰত খোজ কঢ়াটো আৰু বেছি অপ্ৰীতিকৰ৷ এইবোৰ যেতিয়া তলুৱাত লাগি যায়, তেতিয়া ছোৱালীজনীৰ ৰুক্ষ তলুৱাটোৰ বাবেও বহুত বেছি বিষ হয়।
  প্ৰচাৰ অভিযানত থকা তামাৰা ভাগৰ আৰু ভোকে আগুৰি ধৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে জামু খাইছিল, আৰু সেয়াই যথেষ্ট নাছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল। ইউক্ৰেইনৰ অৰণ্যত পাহাৰত বাস কৰাত অভ্যস্ত তামাৰাই নিজৰ বাটটো বৰ ভালকৈ নাজানিছিল। মই হেৰাই গ"লোঁ, আৰু পিছফালে শেষ হ"লোঁ৷
  আৰু এতিয়া হাবিত চিকাৰ কৰা মেকুৰীৰ দৰে। তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে মটৰ চাইকেলত জাৰ্মানক ধৰিলে। পানী আনিবলৈ ষ্ট্ৰলাৰ লৈ গাড়ীখন ৰখাই দিলে। আৰু তামাৰাই মেচিনগানটোৰ ওচৰলৈ সোমাই গ"ল, আৰু ই কেনেকৈ শত্ৰুৰ ওপৰত ইয়াৰ পৰা কাটি পেলায়। আৰু অনিশ্চিতভাৱে কাটিছে, কিন্তু সঠিকভাৱে। আৰু নাজীসকলে যন্ত্ৰণাত পৰি কুটি কুটি যায়। তামাৰাই সিহঁতক শেষ কৰি দিয়ে। তাই এটা উদং গোৰোহা চিবুকলৈ লৰচৰ কৰিলে, সি পৰিল। আৰু ছোৱালীজনীয়ে তাক পালে।
  ইয়াৰ পিছত সুন্দৰীগৰাকীয়ে মটৰ চাইকেলখনৰ ওপৰত উঠিল, আৰু খালী ভৰিৰে পেডেলটো টিপি টানি আঁতৰি গ"ল।
  গতিকে খোজ কঢ়া আৰু খালী ভৰিৰে চলাতকৈ ইফালে সিফালে যোৱাটো বহুত বেছি মজাৰ।
  বাটত তামাৰাই গাইছিল:
  - ভাল লাগে ভাইহঁত, ভাল লাগে, ভাল লাগে ভাইহঁত জীয়াই থাকিবলৈ! আমাৰ আতমনৰ লগত শোক কৰিব নালাগে !
  এইদৰেই যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ উত্থান ঘটিল।
  আৰু এতিয়া তাই নাজীৰ লগত কামছমল টাৰ্মিনেটৰৰ দৰে যুঁজি আছে। কিন্তু বাহিনীবোৰ অসমান, আৰু ছোৱালীৰ বেটেলিয়নটো পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হয়। ইয়াত যুদ্ধ উতলি আছে, আগ্নেয়গিৰিৰ ওপৰত বিশাল কেটলিত পানীৰ দৰে।
  আন্নাই গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - যুদ্ধত আত্মহত্যাৰ বাহিৰে সকলো উপায় ভাল!
  আকুলিনাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, নাজীসকলক তললৈ নমাই আনিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - সকলোতে আমি প্ৰথম হ'ম!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাই দিলে ধ্বংসৰ দান।
  ভিক্টোৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু স্বয়ংক্ৰিয় বিস্ফোৰণেৰে শত্ৰুক কাটি পেলালে, চিঞৰি উঠিল:
  - শত্ৰুৰ প্ৰতি কোনো দয়া নাথাকিব!
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  অলিম্পিয়াছে তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন, গ্ৰেনেডৰ ওজন গোট এটা দলিয়াই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ মানৱীয় আদালত আৰু সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ইয়াত যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে গৌৰৱময়, আৰু মহাকাশ যুগৰ দৰেই।
  বৰ উগ্ৰতাৰে যুঁজে।
  কিন্তু ককেছাছত এতিয়াও নাজীয়ে আগবাঢ়িছে। ১৯৪৪ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত জাৰ্মান আৰু তুৰ্কীয়ে একত্ৰিত হৈ ছোভিয়েট সৈন্যক দুটা অসমান ভাগত বিভক্ত কৰে।
  ফুহৰাৰে ইউ এছ এছ আৰক শেষ কৰাৰ দাবী জনায়। অষ্ট্ৰাখানে তেতিয়াও হাত আগবঢ়াই থাকিল। নাজীসকলে সদায়ৰ দৰেই যুদ্ধৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধি... প্ৰথম এম ই-২৬২ বিমানবোৰে বতাহত যুঁজি আছে। মন কৰিবলগীয়া যে ইহঁতে সংবেদন সৃষ্টি কৰা নাছিল। তীব্ৰ বেগত ৩০ মিমি বিমানৰ বন্দুকৰ পৰা আঘাত কৰাটো বৰ সুবিধাজনক নহয়। হয়, এই কথাটো গুৰুত্বসহকাৰে লোৱা উচিত। এম ই-২৬২ৰ গধুৰ ওজনৰ বাবেও কিছু সমস্যা আছে। বিশেষকৈ কৌশলৰ সৈতে।
  পাইলটসকলৰ প্ৰেমত পৰা টি এ-১৫২ৰ ব্যৱহাৰত অধিক সফল হৈছিল আৰু কৰ্মঘোঁৰাত পৰিণত হৈছিল। আচলতে এখন গাড়ী আৰু এখন ফ্ৰণ্ট লাইন বোমাৰু বিমান, আৰু এখন যুঁজাৰু আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমান। আনকি জাৰ্মান বিমান পৰিবহণক এই বিমানখনলৈ সম্পূৰ্ণৰূপে স্থানান্তৰিত কৰাৰ ধাৰণাও আহিছিল। ইয়াৰ সুবিধাসমূহৰ ভিতৰত ইয়াৰ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতা আৰু গতি, আৰু শক্তিশালী অস্ত্ৰ, আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু যুঁজাৰু বিমান উভয়ৰে বাবে উপযোগী লক্ষ্য কৰিব লাগে।
  আধুনিকীকৰণৰ কাম চলি থকা এম ই-৩০৯ বিমানকো অধিক সক্ৰিয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে। এম ই-১০৯ এতিয়াও সেৱাত আছে, যিটো উৎপাদন হ্ৰাস নকৰাৰ বাবে আঁতৰোৱা হোৱা নাই। আনকি ME-109 "K" ৰ নতুন পৰিৱৰ্তন এটাও অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, একেলগে পাঁচটা এয়াৰ গানেৰে সজ্জিত। এনে এটা মেচিন ইমান সহজে পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি।
  এম ই-৩০৯-এও অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিন লাভ কৰিছিল আৰু ডেউকা ঝাড়ু দিছিল। এখন অতি বিপদজনক গাড়ী। ছোভিয়েট পাইলটসকলে এতিয়াও পুৰণি বিমান উৰুৱাই আছে, আৰু ইয়াৰ মানদণ্ড মাত্ৰ হ্ৰাস পাইছে। এতিয়ালৈকে অৱশ্যে ইয়াক-৯ ইমান বেয়া নহয়, ই যথেষ্ট কৌশলগত, আৰু ইয়াৰ বাবে অত্যধিক গতিৰ প্ৰয়োজন নাই।
  জাৰ্মান সৈন্য শক্তিশালী ... টি-৩৪-৮৫ টেংকক লৈ বিবাদ হৈছিল। টাৰেটৰ কৱচটো ডাঠ কৰি তোলাৰ যোগ্যতা আছেনে? কাৰণ, এই ক্ষেত্ৰত ওজন বৃদ্ধি পাব। আৰু মন কৰিবলগীয়া যে ছোভিয়েট কৱচৰ মানদণ্ড হ্ৰাস পাইছে। মিশ্ৰণ মৌলৰ অভাৱ, আৰু ৱেল্ডিং বা ঢালাইৰ মানদণ্ড জটিল স্তৰলৈ হ্ৰাস পাইছে।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে নায়িকাৰ দৰে যুঁজ দিয়ে...
  তাৰ পিছত এলিজাবেথৰ টেংকি ভাঙি যায় আৰু ছোৱালীকেইজনী গুচি যায়। খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰি যায়, ভৰিৰ চিন স্বৰূপ।
  কেথেৰিনে দুষ্ট দৃষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাক ভালদৰে ডিঙি চেপি হত্যা কৰা হৈছে!
  এলিনাই খঙেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  কিন্তু আমি তথাপিও জয়ী হম!
  এলিজাবেথে পিষ্টল গুলিয়াই এজন জাৰ্মান মটৰ চাইকেল আৰোহীক খুন্দা মাৰিলে আৰু বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই এজন জাৰ্মানক মাৰিলোঁ! মোৰ পৰা সি কেনেকৈ এপট হ"ব!
  ইউফ্ৰেছিয়াই শক্তিশালীভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - তাতেই সিহঁতে নিজৰ জীৱন শেষ কৰে, আৰু উভতি সাৰি নাযায়!
  কেথেৰিন আছিল এগৰাকী আক্ৰমণাত্মক ছোৱালী, আৰু তেওঁ গাইছিল:
  - আমাৰ ক্ৰোধত আমি সাম্ৰাজ্যৰ গীত গাইছো!
  ছোৱালীবোৰে নিজৰ বাবে দৌৰে, আৰু সিহঁতৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠে।
  ল"ৰাটোৱে ছোৱালীকেইজনীক দেখি ভয়তে সুধিলে:
  - আৰু খালী ভৰিৰে ক'ৰ পৰা আহিলা?
  এলিজাবেথে উত্তৰ দিলে:
  - কৌশলগত কৌশল এটা সম্পন্ন কৰোঁ আহক!
  ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - এক, দুই - শোক কোনো সমস্যা নহয়,
  আপুনি কেতিয়াও পিছুৱাই যোৱা উচিত নহয়!
  পাইপৰ সহায়ত নাক আৰু ঠেং ওখকৈ ৰাখক,
  জানি থওক যে এজন প্ৰকৃত বন্ধু আপোনাৰ লগত সদায় থাকে!
  কেথেৰিনে দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - জানি থোৱা যে এজন প্ৰকৃত বন্ধু সদায় আপোনাৰ লগত থাকে!
  এলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - ভয় নকৰিবা! আমি ঘূৰি আহিম....
  আৰু চাৰিওজনী ছোৱালীয়ে কোৰাছত চিঞৰি উঠিল;
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিব
  বাট, সাম্যবাদক আলোকিত কৰা!
  যোদ্ধাসকলে যিকোনো জাৰ্মানক ফালি পেলাবলৈ সাজু... আৰু নিয়ৰত খালী ভৰিৰে তেওঁলোক ইমানেই চেক্সি আৰু ধুনীয়া। কিমান ধুনীয়া এই ছোৱালীবোৰ, ফুলি থকা আৰু ম্লান নোহোৱা গোলাপৰ দৰে।
  বাৰু, হিটলাৰে ধেমালি কৰা নাই, আৰু আমাৰ মাতৃভূমিৰ চাৰিওফালে তেওঁ ডাৱৰ ঘূৰি আছে। সি দাঁত দুটা হৃদয়ৰ মাজত ডুবাই দিয়ে, আৰু তাইৰ তেজ পান কৰে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে বহুত ধুনীয়া লেখ-জোখ এৰি থৈ যায়। জাৰ্মানসকলে এই ট্ৰেকবোৰ অনুসৰণ কৰি আঁঠু লৈ থুপ খাই লোভেৰে চাই থাকে। এইবোৰ বনৰীয়া যোদ্ধা। আৰু জাৰ্মানসকলে ছোৱালীৰ ভৰিৰ ছাপত চুমা খায়।
  আৰু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা অৰলোভাই আকাশত যুঁজি আছে। দুগৰাকী আচৰিত ছোৱালী।
  নাজীসকলক গুলীয়াই হত্যা কৰি উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি বিমানখন ঘূৰাই ঘূৰাই আনাষ্টেছিয়াই গাইছিল:
  আমি যুঁজ দিম কাইলৈৰ উজ্জ্বল!
  নাজীৰ ঠেং কাটি আকুলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - চুমা খাওঁ!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ কোনো কৰুণা বা অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈ জাৰ্মানসকলক মৰিছে। ইমানেই স্মাৰ্ট তেওঁলোক।
  আনাষ্টেছিয়াই আকৌ নিজৰ য়াক-৯ ঘূৰাই দিলে আৰু চিঞৰি চিঞৰি ব্যাকনুলা:
  - সেইটোৱেই কমিউনিজমৰ নাম!
  আকুলিনাই এই কথাত একমত হ"ল:
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব...
  জাৰ্মানসকলক নমাই আনি এনাষ্টেছিয়াই গুণগুণাই উঠিল:
  - মাতৃভূমি আমাৰ সূৰ্য্য!
  আৰু এনেকুৱাই ইয়াত যুঁজি থকা ছোৱালীবোৰ, সৰ্বোচ্চ ছোভিয়েট শ্ৰেণী।
  আৰু জাৰ্মানসকলে পায়, অতি কঠিন। আৰু সামৰিক অভিযান বিকশিত হৈ আছে...
  মাৰ্চ মাহত নাজীয়ে বাকুত ধুমুহা মাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। তেলেৰে ভৰা এখন বৃহৎ চহৰত আক্ৰমণ। যুদ্ধবোৰ তীব্ৰ।
  জাৰ্মানীয়ে গধুৰ আৰ্টিলাৰী ব্যৱহাৰ কৰি বাকুত গোলাবৰ্ষণ কৰে।
  আৰু ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰে। কিন্তু বোমাবোৰ প্ৰথম, নতুন ইউ-৪৮৮ বিমানেও নিক্ষেপ কৰে, যিবোৰ বিশাল শক্তিৰ দ্বাৰা পৃথক। এই মেচিনবোৰ মাথোঁ জন্তু।
  ইয়াৰে এজনৰ ওপৰত, গেৰ্ট্ৰুড, ইভা আৰু ফ্ৰিডা। ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে, এক উৎকৃষ্ট দৃশ্য থকা, ছোভিয়েটৰ স্থানত বোমা নিক্ষেপ কৰি আছে। আৰু তেওঁলোকে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ সৈনিক আৰু সাধাৰণ নাগৰিকক হত্যা কৰে।
  বাকুত জুই জ্বলি উঠিছে... ধোঁৱা ওপৰলৈ উঠিছে খুঁটাবোৰত। তেলৰ কূপ জ্বলি আছে, সকলো জুইত জাহ গৈছে।
  গেৰ্ট্ৰুডে হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - ঈশ্বৰে জাৰ্মানীক ভাল পায়!
  লিভাৰত নিজৰ উদং গোৰোহাটো টিপি বোমা নিক্ষেপ কৰি ইভাই এই কথাত সন্মত হয়:
  - নিশ্চিতভাৱে! আমি নিৰ্বাচিত জাতি!
  ফ্ৰিডাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে গাইছিল:
  - আমাৰ মানুহবোৰ স্বৰ্গৰ মনোনীত লোক!
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে। এইবোৰ ইয়াত যুঁজ দিয়া ধৰণৰ ছোৱালী, কেৱল আক্ৰমণাত্মকতাৰ মূৰ্তি। আৰু যুদ্ধ শক্তি।
  গেৰ্ট্ৰুডে এয়াৰ কেননৰ বিস্ফোৰণ এটা মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ পিতৃভূমিৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ইভে, নিজৰ বিৰোধীক গুলীয়াই, নিশ্চিত কৰিলে:
  - বিশাল মহানতাৰ বাবে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আপাত দৃষ্টিত সোনকালে বিমান আয়ত্ত কৰিলে। এইবোৰ যুঁজাৰু বন্ধু।
  আৰু ইমান সহজে কাৰ্ডত সেইবোৰ জিকিব নোৱাৰি৷ আৰু বনৰীয়া উন্মাদনাৰে শত্ৰুক মৰিয়াই মাৰে।
  ফ্ৰিডাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - মই এগৰাকী মহান সপোন আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ নাৰী!
  ইয়াৰ পিছত তাই পুনৰ বিমানৰ বন্দুকৰ পৰা গুলীচালনা কৰি জাৰ্মান দানৱটোক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানবোৰক গুলীয়াই পেলায়।
  হয়, নাজীৰ বিৰুদ্ধে এনে অনুভৱ হয় যে তেওঁলোকে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  বাকু আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে।
  তামাৰা আৰু তাইৰ বেটেলিয়নে এই চহৰৰ বাবে যুঁজি আছে। ছোৱালীবোৰে হতাশ হৈ যুঁজি অতুলনীয় বীৰত্ব প্ৰদৰ্শন কৰে।
  তামাৰাই এটা পাক দিলে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে, জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ ভাড়াতীয়াক সিঁচৰতি কৰিলে, চিঞৰিলে:
  - মোৰ সীমাহীন পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে। উচ্চতম পৰ্যায়ৰ যোদ্ধা, যাৰ কোনো সমকক্ষ নাই।
  যদিও অৱশ্যে আন ছোৱালীবোৰ বেয়া নহয়। ধৰি লওক তেওঁলোকে বহুত ভালকৈ যুঁজ দিয়ে।
  উদাহৰণস্বৰূপে আন্নাই নাজীসকলক লৈ গ"ল, শুৱাই দিলে, যেন কাঁচিৰ আঘাতত।
  আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ দিলে।
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ মাতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, কেনেকৈ আৰম্ভ কৰিব পাৰি বিনাশৰ উপস্থাপন যিয়ে একেৰাহে সকলোকে নিঃশেষ কৰি পেলায়।
  ভিক্টোৰিয়াই নিজৰ শত্ৰুৰ সৈতে যুঁজে, হতাশ আৰু নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰে। বিপক্ষক বিস্ফোৰণেৰে নক আউট কৰে। তাৰ পিছত উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু সি চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ বাবে!
  অলিম্পিকতো যুঁজ হয়। আৰু এই বীৰ ছোৱালীজনীয়ে উদং, পেশীবহুল ভৰি দুখনেৰে গোটেই বাকচ এটা বিস্ফোৰক দলিয়াই দিব। আৰু লেভ টেংকটো ওলোটা হৈ যাব।
  যোদ্ধাই উচ্চাৰণ কৰে:
  - কিন্তু পাছাৰণ !
  যুঁজি থকা ছোৱালী আৰু বৰ ধুনীয়া। কেতিয়াও হাৰ নামানিব আৰু কেতিয়াও হাৰ নামানিব। তেওঁলোকৰ টাৰ্মিনেটৰৰ ক্ষমতা আছে।
  আৰু শক্তিবোৰ অতি অসমান ... বাকু জুইত আৱৰি ধৰিছে। ছোভিয়েট সৈন্যৰ হাতত পৰ্যাপ্ত গোলাবাৰুদ নাই। আৰু এইটোৱেই মূল সমস্যা।
  বহুতে হতাশাত আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  গেৰ্ডা আৰু তাইৰ দলটোৱে পুৰুষ দাসক তেওঁলোকৰ উদং তলুৱাত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰে। সেইসকলে কৰ্তব্যপৰায়ণভাৱে কৰে, আৰু গোৰোহা চেলেকি দিয়ে।
  তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ পেন্থাৰ ২ত উঠি গুলী চলায়। ছোভিয়েট বন্দুক আউট নোকিং...
  ইতিমধ্যে প্ৰায় সমগ্ৰ ককেছাছ দখল কৰা হৈছে। কিন্তু ইয়েৰেভানে এতিয়াও ধৰি ৰাখিছে। পটি চহৰে বীৰত্বপূৰ্ণভাৱে যুঁজিছে - শেষ বন্দৰ য'ত ক'লা সাগৰৰ বহৰৰ অৱশিষ্ট এতিয়াও আছে।
  আৰু তাত বিভিন্ন জাতিৰ ছোৱালীবোৰে কাজিয়া কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে গুলনাজীৰ এটা ডিটেচমেণ্টে যুঁজি আছে ৷ এগৰাকী ধুনীয়া জৰ্জিয়ান মহিলা, আৰু তাইৰ এজনী ছোৱালীৰ বাবে এটা দল আছে।
  গুলনাজীয়ে খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক থকা টোপোলা এটা দলিয়াই নাজীসকলক ছিন্নভিন্ন কৰি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - বিশ্ব সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ মহিমা!
  তাইৰ সংগী তামিলাইও খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি তুৰ্কীসকলক ফালি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মাতৃভূমিৰ বাবে!
  মাছা ৰাছিয়াৰ এগৰাকী ছোৱালী, পাক এটা দি খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক শক্তি নিক্ষেপ কৰে, আৰু নাজীসকলক ভাঙি পেলায়, চিঞৰি উঠে:
  - বিশ্ব সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  মাৰ্গাৰিটাইও এটা ভাল লক্ষ্যৰে টাৰ্ণ দিয়ে। তাই নাজীসকলক কাটি পেলালে আৰু খালী গোৰোহাৰে হত্যাকাৰী মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই দিলে, বিৰোধীক চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ জয়ৰ বাবে!
  এনেকৈয়ে ছোৱালীবোৰে বীৰত্বৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকক ৰখাব নোৱাৰি, আৰু পিছলৈ ঘূৰাই দিব নোৱাৰি৷ তেওঁলোক কেৱল মহিলা যুঁজাৰু আৰু ছুপাৰ। আৰু যদি যুঁজ দিয়ে, তেন্তে হিৰো আৰু ছুপাৰমেনৰ দৰে !
  কিন্তু, হায়, নাজী আৰু তেওঁলোকৰ উচ্চ শক্তিক প্ৰতিহত কৰাটো কঠিন। আকাশত আলবিনা আৰু এলভিনাই আত্মবিশ্বাসী একাউণ্ট লাভ কৰি আছে। আৰু ইমানবোৰ বিমান ভাঙি পেলোৱা হয় যে সেইবোৰক ৰখাই দিয়াটো স্পষ্টভাৱে অসম্ভৱ।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে আন এখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলোৱা আলবিনাই গাইছিল:
  - আমি পৰাজিত হ'ব নোৱাৰো, চিকাৰী খেললৈ পৰিণত হয়!
  এলভিনাই নিজৰ বিৰোধীসকলক কাটি পেলাই, আৰু শক্তিশালী ডিঙিত মূৰটো জোৰদাৰভাৱে পেলাই দি, চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন আৰ্য ক্ৰমৰ যুগলৈ গৌৰৱ!
  আৰু লগতে এটা খালী গোৰোহা দিয়ে ...
  ইতিমধ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে পাঁচশতকৈও অধিক বিমান গুলীয়াই পেলাইছে আৰু সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰিছে।
  এইবোৰ মাথোঁ বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰা সৌন্দৰ্য্য। আৰু যদি ইতিমধ্যে থাৰ্ড ৰাইচৰ শত্ৰুবোৰক মাৰপিট কৰা হৈছে, তেন্তে এই চয়তানবোৰক ৰখাব নোৱাৰি। কেৱল মাৰ্চেইলৰ ওচৰতে পাঁচশৰো অধিক বিমান নিক্ষেপ কৰা হয়। এই পৰিঘটনাটো অৱশ্যেই ওপৰত। আনকি হিটলাৰে প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ ষষ্ঠ ডিগ্ৰী অনুমোদন দিয়াৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  হাজাৰৰো অধিক বিমান হত্যা কৰা প্ৰথমজন ব্যক্তিক প্ৰদান কৰা হ"ব। আৰু ইয়াৰ ফল কেৱল অসাধাৰণ হ"ব।
  আলবিনাই ৩০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ বিমানৰ বন্দুকৰ এটা বিস্ফোৰণেৰে একেলগে পাঁচখন ছোভিয়েট বিমান কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ট্ৰিগাৰ টিপি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাৰ শক্তিৰ মহিমা!
  আলভিনা, ছোভিয়েট গাড়ী কাটি, আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত শত্ৰুক কাটি, vyaknula:
  - বীৰত্বৰ মহান গৌৰৱ!
  আৰু যোদ্ধাসকলে ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াই দিলে!
  সদায়ৰ দৰেই বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে যুঁজে, আৰু এইটোৱেই তেওঁলোকৰ শক্তি। ছোৱালীবোৰ মাত্ৰ মহিলা ছুপাৰমেন। যদিও তেওঁলোকে এটা কু কামৰ সেৱা কৰে। আৰু তেওঁলোকে বন্দী অগ্ৰগামীসকলৰ গোৰোহা জুইৰে পোৰা ভাল পায়। এইবোৰেই ইয়াৰ ছোৱালী। নিষ্ঠুৰ কিন্তু মৰমলগা।
  আলবিনাই এবাৰ কৈছিল:
  - পৃথিৱীত দয়া নাই, দুৰ্বলতাহে আছে!
  আৰু খালী গোৰোহাটোৰে তাই ছোভিয়েট পজিচনত দুটামান বোমা নিক্ষেপ কৰিলে, তিনিটা বন্দুক উলিয়াই দিলে।
  এইসকল যোদ্ধা যিয়ে কাকো একেবাৰেই কোনো দয়া নকৰে! কিন্তু তেওঁলোকৰ আঘাতবোৰ কেৱল থেতেলিয়াই পেলোৱা।
  এলভিনাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - দুৰ্বলৰ বাবে ঠাই নাই, সূৰ্য্যৰ তলত!
  আৰু তাইৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  যি যোদ্ধা যিয়ে কোনো দুৰ্বলতা প্ৰদৰ্শন নকৰে আৰু কেতিয়াও হাৰ নামানে। তেওঁলোক সঁচাকৈয়ে চেম্পিয়নৰ চেম্পিয়ন। যদিও বিয়োগ চিহ্নৰ সৈতে, যিহেতু তেওঁলোকে এটা দুষ্ট শক্তিৰ সেৱা কৰে।
  কিন্তু একে সময়তে ধেমেলীয়া আৰু মনোমোহা।
  আলবিনাই দাঁত উদঙাই দি বিৰোধীসকলৰ ওপৰত মাৰাত্মক বায়ুৰ খোলা পঠিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - নাজী বাক্য পবিত্ৰ - আমি চিৰদিনৰ বাবে ধ্বংস কৰিম!
  আলভিনাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে মন্তব্য কৰিলে, বিপক্ষক নমাই দিলে:
  - আমি সঁচাকৈয়ে পাইৰেট!
  শত্ৰুবোৰক কাটি পেলোৱা আলবিনাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - বাকী সকলো সপোন!
  আৰু যোদ্ধাসকল ইমানেই চেপি ধৰিলে আৰু সকলোকে তললৈ নমাই দিলে, যেনে ক্লাবৰ সৈতে পাক স্ক"ৰ কৰা।
  ৰাছিয়াৰ বিমানবোৰ চেপি ধৰি আলভিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - আমি হিটলাৰৰ যুঁজাৰু ঈগল!
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  ইয়াৰ যোদ্ধাসকলে আচলতে শত্ৰুৰ আন্ত্ৰিকতাক এৰি দিলে। তেওঁলোকৰ পৰা ৰঙা সেনাই মূলধন লাভ কৰে।
  যুঁজি থকা ছোৱালীবোৰে ইমান উৎসাহেৰে ৰাছিয়ান সৈন্যক নোক আউট কৰে।
  কিন্তু টি এ-১৫২ত থকা হেলগাই ছোভিয়েট স্থল বাহিনীক ধ্বংস কৰে। SAU-85 নক আউট আৰু squeals:
  - জাৰ্মানী আৰু তাইৰ পুত্ৰ-কন্যাৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  কিন্তু অষ্ট্ৰাখানৰ বাবে এতিয়াও যুঁজ চলি আছে।
  ধৰি ৰাখিবলৈ শেষ শক্তি থকা ছোৱালী।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰকেৰে বোমা নিক্ষেপ কৰে। নাজীসকলক ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - পবিত্ৰ সাম্যবাদৰ বাবে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আনুতাই চিঞৰি উঠে:
  - আৰু দেশৰ বাবে পৰিত্ৰাণ!
  আল্লাই বিৰোধীক নমাই আনি, আৰু অপ্ৰয়োজনীয় অনুষ্ঠান অবিহনে তেওঁলোকক কাটি, আৰু খালী গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি, চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ গৌৰৱৰ শব্দ এনেকুৱাই!
  শত্ৰুবোৰক ধ্বংস কৰি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই গৰ্জন কৰে:
  - আমি আমাৰ গৌৰৱত মহান!
  ৰেংকত আগবাঢ়ি অহা আৰব ভাড়াতীয়া সৈন্যসকলক কাটি পেলোৱা আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰুছিয়াই হাউলি উঠে:
  - পৰিৱৰ্তনৰ বাবে, যাতে দামবোৰ একেলগে কমি যায়!
  মেচিনগানৰ পৰা নাজীক নুমুৱাই মেট্ৰ"নাই লৈ চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আমাৰ গৃহভূমি ইউ এছ এছ আৰ! থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব ছাৰ!
  ইয়াত যোদ্ধাসকলে অতি আক্ৰমণাত্মকতাৰে কাম কৰে। আৰু তেওঁলোকৰ যুদ্ধৰ চাপ বিশাল।
  সাধাৰণতে ইহঁতে নিজৰ বিশাল এৰোবেটিক্স দেখুৱায়। আৰু সঁচাকৈয়ে বন্ধ কৰিব নোৱাৰা হেঁচা।
  যোদ্ধা খালি পাদ, কিন্তু সুখী...
  আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো এপ্ৰিল মাহত নাজীয়ে বাকু দখল কৰিলে। গোলাবাৰুদৰ অভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিলে। একে সময়তে পতিও প্ৰায় একে সময়তে পৰিল। কেৱল পাহাৰৰ ঢালত অৱস্থিত ইয়েৰেভানেহে থিয় দিলে। কিন্তু তেওঁৰো নিৰ্ধাৰিত হ"ল। গোলাবাৰুদ আৰু খাদ্যও তাতেই শেষ হ"বলৈ ধৰিছিল। মাথোঁ তুৰ্কীসকলে এতিয়াও এই চহৰখনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰা নাই, আৰু তেওঁলোকে অনাহাৰে থাকিবলৈ ধূলি গোটাইছে৷
  তামাৰাৰ বেটেলিয়নৰ ছোৱালীকেইজনী আংশিকভাৱে আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ডৰ মাজত নোহোৱা হৈ গ"ল, আৰু আংশিকভাৱে কমাণ্ডাৰৰ সৈতে মিলি পিছফালৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল... সিহঁতে নিজৰ ঠাইলৈ সোমাই যাব বিচাৰিলে।
  ইতিমধ্যে ককেছাছ প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰা হৈছে যদিও যুদ্ধ অব্যাহত আছে। যদিও সেই সময়ত ইউ এছ এছ আৰৰ সৰ্ববৃহৎ তৈলক্ষেত্ৰ হেৰুৱাইছিল। কিন্তু ৰেড আৰ্মীৰ আত্মা ভাঙি যোৱা নাই। আৰু ভলগা অঞ্চলত, চাইবেৰিয়াত আৰু বহু ঠাইত এতিয়াও তেল আছে।
  হিটলাৰে ২০ এপ্ৰিলৰ ভিতৰত আষ্ট্ৰাখানত ৰাছিয়ানসকলক শেষ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। আৰু যুদ্ধখন বিশাল পৰিসৰত আৰম্ভ হ"ল। আৰু বোমা বিস্ফোৰণ তীব্ৰভাৱে তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল।
  ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত প্ৰবল হেঁচা আছিল। আলমা-আটাৰ বাবে যুদ্ধ চলিছিল আৰু জাপানীসকলে ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। চহৰখন প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ধৰিছিল।
  চামুৰাই অলপ উষ্ণ হোৱাৰ লগে লগে আক্ৰমণাত্মক বিকাশৰ চেষ্টা কৰিলে, আৰু মগাদানৰ দিশত।
  ভেৰ"নিকাই আলমা-আটাত যুঁজিছিল আৰু নিজৰ ছোৱালীৰ বেটেলিয়নৰ সৈতে চামুৰাইৰ আক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল।
  আৰু বহুত আছে। পতন পদ্ধতিৰে নিযুক্তি দিয়া চীনাসকলেও যুঁজ দিছে।
  জাপানীসকলে হালধীয়া সৈন্যক যুদ্ধলৈ দলিয়াইছে... তেওঁলোকে আগবাঢ়িছে আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত নিজৰ মৃতদেহ লৈ ছোভিয়েট পজিচন পেলাইছে।
  ভেৰ"নিকাত জুই জ্বলি উঠিছে। আৰু তেওঁ চীনা আৰু চামুৰাইক ৰেংকত কাটি পেলায়। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়ান আত্মা গৌৰৱ!
  মাৰ্ফাইও গুলী চলায়, বিৰোধীক কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পিতৃভূমিৰ বাবে!
  কামানৰ ঘাঁহৰ ভূমিকাত নিযুক্তি দিয়া জাপানী আৰু চীনা সৈন্যক গুলীয়াই হত্যা কৰা নাটাছাই চিঞৰি উঠে:
  - গ্ৰেট কমিউনিজমৰ বাবে!
  চামুৰাই আৰু চীনা যোদ্ধাসকলক গুলীয়াই, অতি আবেগেৰে কাটি, উদং গোৰোহাৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ দি আলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ নতুন সীমাৰ বাবে!
  ভেৰ'নিকাই শত্ৰুক অতি নিখুঁতভাৱে গুলীয়াই মাৰে, আৰু চীনাসকলৰ মূৰ ভাঙি পেলায়, আৰু একে সময়তে চিঞৰি উঠে:
  - ছোভিয়েট ভূমি গৌৰৱ!
  আৰু খালী ভৰিখনেৰে তাই এটা বিশাল গ্ৰেনেড বাহিনী পঠিয়াই দিয়ে, যিয়ে সকলো শত্ৰুক ছিঙি পেলায়।
  শত্ৰুক কাটি পেলাই, আৰু খালী আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো পেলাই দি মাৰ্ফাই চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ যুগত শাসন কৰক!
  নাটাস্কাই ফালি পেলালে, খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা পেলাই দিলে, চীনা, ব্যাকনুলাৰ এটা গোট:
  - নতুন ছোভিয়েট অর্ডার জন্য!
  শত্ৰুৰ ওপৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ নতুন সীমাৰ বাবে আমি যুঁজিম!
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাটো ধ্বংসৰ বোমাৰ ওচৰত বলি হ"ল।
  যুঁজি থকা ছোৱালী, যেন তেওঁলোকৰ চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ ঢালিছে।
  নাই, চীনা বাহিনীৰ সৈতে মিলি জাপানীসকলে এনে লোকক জয় কৰিব নোৱাৰে। আৰু আক্ৰমণ কৰিবলৈ চামুৰাই ৰড।
  আৰু আকৌ সকলো কাষ চাপিলেই মৃতদেহ পেলাই দিয়ে। কিন্তু বহুত বেছি, খালী ভৰিৰে সুন্দৰীৰ বেটেলিয়নটো পিছুৱাই যাবলগীয়া হৈছে।
  আৰু জাপানী নিঞ্জা ছোৱালীও আছে। আৰু তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াটো বৰ কঠিন।
  ইমান জিলিকি থকা, যুঁজি থকা আৰু ধুনীয়া। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ ভৰি দুখন উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে পেলাই দিয়ে, অতি ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ উপহাৰ।
  নীলা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে তৰোৱাল আৰু চিঞৰি চিঞৰি ছোভিয়েট সৈন্যক কাটিছে:
  - সম্ৰাটৰ ৰাজত্বকালৰ যুগৰ বাবে!
  হালধীয়া চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে বতাহৰ চকল চলাই ৰাছিয়াৰ সামৰিক বাহিনীক চেপি ধৰিছে আৰু চিঞৰিছে:
  বানজাই যুগৰ গৌৰৱ !
  ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে হেলিকপ্টাৰ কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি এজন ছোভিয়েট বিষয়াক কাটি চিঞৰিলে:
  - আমি সদায় জয়ী হওঁ!
  বগা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে পখিলাৰ কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি তিনিজন ৰাছিয়ান সৈনিকক কাটি পেলালে আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মটৰ এটা দলিয়াই দিলে। বিস্ফোৰণ হৈ চৌত্ৰিশটা উলটি পেলালে।
  যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন জাপানী অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  ইয়াৰ এনে ছোৱালীবোৰ আচৰিত আৰু সঁচাকৈয়ে শীতল... আৰু সুদূৰ পূবৰ ৰঙা সেনাই এটা গুৰুতৰ শত্ৰুৰ সন্মুখীন হ"ল।
  কিন্তু ইয়াত কেন্দ্ৰত ছোভিয়েট সৈন্যই ৰজেভৰ দিশত হঠাতে আঘাত কৰে।
  ইয়াত এলিজাবেথৰ ক্ৰুৱে প্ৰথমবাৰৰ বাবে নতুন আই এছ-২ টেংকত যুঁজিছে। যিটো যন্ত্ৰৰ লগত কিছুমান আশা জড়িত হৈ আছে। সাধাৰণতে ইয়াত পাঁচজন ক্ৰু থাকে যদিও ইয়াত যোদ্ধাসকলে চাৰিজনৰ সৈতে মোকাবিলা কৰে।
  এলিজাবেথে ১২২ মিমি বন্দুক গুলিয়াই দিয়ে। এটা ধ্বংসাত্মক প্ৰজেক্টাইল হত্যাকাৰী শক্তিৰে উৰি যায়। এটা চাপৰ বৰ্ণনা কৰে, আৰু দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ পৰা T-4 আঘাত কৰে।
  এলিজাবেথে উচ্চাৰণ কৰে:
  - এই কামটো মই ভালকৈ কৰিলোঁ!
  ইয়াৰ উত্তৰত একাটেৰিনাই অভিযোগ কৰে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰে আৰু বিৰক্তিৰে মন্তব্য কৰে:
  - আৰু বন্দুকটো বেছি বেগেৰে গুলী চলোৱা নাই!
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - একেবাৰে নিখুঁত টেংক ধ্বংসকাৰী নহয়!
  খালী ভৰিৰে অস্ত্ৰটো লোড কৰাত সহায় কৰা এলিনাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - কিন্তু হত্যাকাৰী!
  আৰু তাৰ পিছত কেথেৰিনে গুলীচালনা কৰিলে। আৰু গোলাটোৱে বহু দূৰৰ পৰা জাহাজত থকা পেন্থাৰখনত খুন্দা মাৰিলে। হয়, হত্যাকাৰী বন্দুক...
  কেথেৰিনে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ বহুত শক্তি আৰু উত্তেজনা আছে!
  এলিনাই এই কথাত একমত হ"ল:
  - অনেক! ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  ইউফ্ৰেছিয়াই এইটোও লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এই গাড়ীখনৰ দৃশ্যমানতা দুৰ্বল ছোৱালী। কেনেকৈ শ্বুট কৰে?
  এলিনাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু এইটো আমাৰ প্ৰশিক্ষিত চকু! যদি আমি মাৰিলোঁ, তেন্তে আমি মাৰিলোঁ!
  আৰু যোদ্ধাসকলে কোৰাছত গাইছিল:
  - আমি ভয় নকৰো আৰু সদায় যুঁজ দিম!
  . অধ্যায় ৭
  ২১ এপ্ৰিলত আষ্ট্ৰাখান এতিয়াও আংশিকভাৱে ছোভিয়েটৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছিল। জাৰ্মানজনক ইয়াৰ দ্বাৰা সম্পূৰ্ণৰূপে লোৱা হোৱা নাছিল।
  ভূখণ্ডৰ বাবে ইয়াত ভালদৰে ৰক্ষা কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে কৌশল সলনি কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আক্ৰমণৰ পৰিৱৰ্তে তেওঁলোকে বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গোলাবৰ্ষণলৈ স্থানান্তৰিত হয়।
  আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱে এটা বাংকাৰত লুকাই থাকি বিশাল গোলাবৰ্ষণৰ বাবে অপেক্ষা কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনী মাত্ৰ ছয়জনী আছিল, তাচ খেলিছিল। খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডেকবোৰ ধৰি আলোচনা কৰিলে।
  অন্যুতাই খঙেৰে ক"লে:
  - ককেছাছত কেৱল ইয়েৰেভানকহে লোৱা হোৱা নাছিল। এই অঞ্চলৰ এইটো আমাৰ শেষ দ্বীপ মাথোঁ। ইয়াৰ পিছত কি হ"ব?
  আলেংকাই যুক্তিসংগতভাৱে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - সম্ভৱতঃ তেওঁলোক মস্কোলৈ যাব। এইটোৱেই তেওঁলোকৰ ক্ৰেডো!
  আল্লাহে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - বাহিনীবোৰ অতি অসমান... আমি সঁচাকৈয়ে যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছো, আৰু আমাৰ হাতত পৰ্যাপ্ত সৈনিক নাই!
  মাৰিয়াই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু নাজীসকলে হেৰুৱাইছে! আমাক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে!
  মাট্ৰেনাই নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মানচিত্ৰ এখন দলিয়াই দিলে:
  - আমি জয়ী হ"বলৈ জন্ম লৈছো, আৰু আমি নিশ্চয় জয়ী হ"ম, মই জানো!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে প্ৰতিপক্ষক প্ৰহাৰ কৰি মাৰুষ্যই মান্তি হ"ল:
  - অৱশ্যে তাত কোনো সন্দেহ নাই!
  আলেংকাই ইমান আশাবাদী নহ"ব, উদং, টেন কৰা ভৰিখনেৰে কাৰ্ড এখন দলিয়াই দিব:
  "আমি ছোৱালীবোৰে হয়তো দখলৰ অধীনত থাকিব লাগিব, কিন্তু মোৰ বিশ্বাস আমি নিশ্চিতভাৱে জয়ী হ"ম!"
  অন্যুতাই জোৰ দি ক"লে:
  - আপুনি পক্ষপাতমূলক পদ্ধতিৰে যুঁজিব পাৰে, আৰু ইমান অতি শীতলতাৰে যুঁজিলে বৰ ধুনীয়া হ'ব!
  আল্লাহে আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আপুনি অধিক সক্ৰিয়ভাৱে যুঁজিব লাগে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কথা-বতৰা নিস্তব্ধ কৰি পেলালে। তাৰ পিছত তেওঁলোকে আন এটা বিষয়লৈ আগবাঢ়িল।
  মাৰুষ্যই বিৰক্তিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - বিশ্বাসীসকলৰ সংখ্যা বাঢ়িছে। সকলো যুক্তিৰ বিৰুদ্ধে!
  আন্নাই এই কথাৰ উত্তৰ দিলে:
  ঈশ্বৰ নাই বুলি এতিয়াও কোনেও প্ৰমাণ কৰা নাই। আৰু সি বেলেগ কথা প্ৰমাণ কৰিব নোৱাৰে। গতিকে ইয়াত আপুনি ad infinitum ত যুক্তি দিব পাৰে।
  এলিনাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - আৰু ইয়াত তৰ্ক কৰাটো মূৰ্খামি আৰু অসাৰ!
  আল্লাহ এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয় এই কথা-বতৰা অসাৰ। তদুপৰি যদি কোনো ঈশ্বৰ আছে, তেন্তে তেওঁ এনেকুৱা যে তেওঁৰ বাবে নহ"লে ভাল!
  মেট্ৰিয়নাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এনে ভগৱানৰ অস্তিত্ব নথকা ভাল! তেতিয়ালৈকে গান গাওঁ!
  আৰু ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গাইছিল;
  আমি ছোৱালী, কমছমোলত যোগদান কৰিছো,
  তেওঁলোকে বিশ্বাসেৰে শপত লৈছিল পিতৃভূমি হ'বলৈ ...
  যাতে নাজীসকলৰ বাবে এক উগ্ৰ পৰাজয় অপেক্ষা কৰি আছিল,
  বাৰু, আৰু ৰাছিয়াক কমিউনিজমৰ অধীনত জীয়াই থাকিবলৈ!
  
  কাৰণ, লেনিন আমাৰ লগত আছে, যেন ধাতুৰ দৰে,
  ব্ৰঞ্জৰ পৰা যি কোনো ইস্পাততকৈ শক্তিশালী ...
  মই সপোন দেখিছিলো পৃথিৱীবোৰ ঘূৰাই দিয়াৰ
  মহান প্ৰতিভাশালী ষ্টেলিনে উইল কৰা মতে!
  
  আমি ফাদাৰলেণ্ডক শীতল কৰিম
  আৰু আমি পিতৃভূমিক তৰাবোৰৰ ওপৰত উত্থাপন কৰিম...
  কমছমোলৰ সদস্যসকলৰ সৈতে সফলতা হওক,
  যদিও আমাৰ ভৰি দুখন উদং!
  
  ফেচিষ্টে মোৰ গৃহভূমি আক্ৰমণ কৰিলে,
  পূবৰ পৰা brazenly samurai আৰোহণ ...
  মই যীচু আৰু ষ্টেলিনক ভাল পাওঁ
  আৰু মই বিৰোধীক বিশ্বাস কৰোঁ, আমি টুকুৰা-টুকুৰ কৰিম!
  
  স্বৰগ আমাৰ লগত আছে ,
  যি সাম্যবাদ, ধেমালিতে, গঢ়ি তুলিব ...
  গৌৰৱময় ৰড বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলোতকৈ শক্তিশালী,
  চেতনা আৰু ইচ্ছাশক্তি বৃদ্ধি কৰিব!
  
  আমি বিশ্বাস কৰোঁ যে আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো
  পিতৃভূমিক আঁঠু লৈ নাৰাখিব ...
  কমৰেড ষ্টেলিন এজন উজ্জ্বল তৰা,
  আৰু আমাৰ গুৰু হৈছে জ্ঞানী প্ৰতিভাশালী লেনিন!
  
  আমি আমাৰ পিতৃভূমি বনাম,
  গ্ৰহত অধিক সুন্দৰ আৰু উজ্জ্বল ...
  আৰু হ"ব, মাৰাত্মক বন্দুকটো জানি লওক,
  প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশুৱে মজা কৰক!
  
  স্বৰগ জ্বলা , হৃদয়ত জ্বলি নাযাব,
  আপুনি ৰাছিয়াৰ সকলো তৰোৱালৰ পৃষ্ঠপোষক...
  আমি সোনকালে নিৰ্মাণ কৰিম, মোৰ বিশ্বাস এটা শক্তিশালী স্বৰ্গ,
  যীচু আহিব পবিত্ৰ মিছন!
  
  হিটলাৰৰ গেং বন্ধুসকলক বিশ্বাস নকৰিব
  যে তাই সহজে আৰু ভয়ংকৰভাৱে জয়ী হ'ব...
  আমাক সকলোকে এটা পৰিয়াল লাগে -
  আৰু বিশ্বাস কৰক মাতৃভূমিক ভাল পাবলৈ আৰু দেৰি হোৱা নাই!
  
  সৰ্বশক্তিমান প্ৰভুৱে আমাক সকলোকে ৰক্ষা কৰক,
  পৃথিবী উপর ত্রিরঙী পতাকা উত্থাপন ...
  আৰু দুষ্ট শিকাৰুটো খেললৈ পৰিণত হ"ব,
  আমি চয়তানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ সক্ষম হ"ম!
  
  মই গ্ৰেট ফাদাৰলেণ্ডক ভাল পাওঁ,
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ইয়াতকৈ ধুনীয়া তুমি নাই
  আমি ৰাছিয়াক ৰুবলৰ বিনিময়ত বিক্ৰী নকৰো,
  আহক আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত শান্তি আৰু সুখ গঢ়ি তোলোঁ!
  
  আমাৰ মাতৃভূমিৰ নামত, এটা সপোন,
  গ্ৰেট ৰাছিয়া উত্থান হ'ব...
  বাকী সকলোবোৰ মাথোঁ অসাৰতা
  আৰু এজন নতুন মচীহ আমাৰ লগত থাকিব!
  
  অ" মোৰ সৰ্বশক্তিমান লাডা,
  আপনি রাশিয়ান প্রেম এবং শান্তি দিব...
  মই তোমাক ভিক্ষা কৰি এনেকৈ তোমাৰ ফালে ঘূৰিছোঁ,
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে বিজুলীৰে আঘাত কৰক!
  
  স্বৰ্গৰ ঈশ্বৰৰ মাতৃ মেৰী,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডে যীচুক দিছিল...
  তোমালোকৰ কাৰণে মহান ঈশ্বৰ পুনৰুত্থিত হৈছে;
  মানুহে সঁচাকৈয়ে নিজৰ ৰুচি হেৰুৱাব পৰা নাই!
  
  মন কৰিব যে Komsomol সদস্যসকল এনেকুৱা,
  ৰাছিয়াৰ দেৱতাসকল অতিশয় সন্মানীয়...
  আমি মাতৃভূমিৰ মহান পুত্ৰ,
  ৰাছিয়ানসকলে সদায় জয়ী হয়!
  
  বন্ধুসকলে মাতৃভূমিক প্ৰাৰ্থনা কৰাটো প্ৰয়োজন,
  Perun, Yarilo, এবং Svarog শক্তিশালী ...
  আমি বৰ শক্তিশালী স্বামী হম
  আৰু আমি আকাশত ডাৱৰবোৰো উৰুৱাই দিম!
  
  এতিয়া শত্ৰুক ইতিমধ্যে মস্কোৰ পৰা উভতাই পেলোৱা হৈছে,
  আপুনি ফেচিষ্টসকলক বহুত আঘাত দিলে...
  আমি যীচু আৰু ষ্টেলিনৰ প্ৰতি বিশ্বাসী,
  বন্দুক থকা টেংক যথেষ্ট হ"ব!
  
  নাই, শত্ৰুৱে ৰাছিয়ানক ৰোধ কৰিব নোৱাৰিব,
  যিহেতু আমাৰ যোদ্ধাসকল সৰ্বশক্তিমান...
  পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ, মাত্ৰ এটা পাঁচ,
  যাতে প্ৰতিজন ল"ৰা বৰ শক্তিশালী হয়!
  
  বিশ্বাস কৰক, ষ্টেলিনগ্ৰাড গৌৰৱময় হ"ব,
  আৰু আমি তেওঁক আক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা কৰিম...
  নাইটৰ বিজয়ী প্ৰান্তিককৰণ আহিব,
  যদিও অনিয়ন্ত্ৰিত ধাৰাত তেজ বৈ থাকে!
  
  ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে ছোৱালী,
  তেখেতে দৌৰে, তেওঁলোকৰ গোৰোহা জিলিকি থাকে...
  আৰু তেওঁলোকে ফেচিষ্টসকলক মুঠিৰে মাৰিব,
  অসামাজিক কয়িনক চেপেটা কৰি পেলোৱা হ"ব!
  
  সকলো ঠিকেই হ"ব, মানুহে ভালকৈয়ে জানে,
  আমি মহাকাশত আছো, আমি নক্ষত্ৰমণ্ডল মুকলি কৰিম...
  কাৰণ, শৌৰ্য্যক সন্দেহ কৰাটো পাপ,
  আৰু ঈশ্বৰৰ সিংহাসনত এজন মানুহ থাকিব!
  
  বিজ্ঞানে অতি সোনকালে মৃতক পুনৰুত্থান কৰিব,
  আমি সৰু আৰু ধুনীয়া হ'ব পাৰিম ...
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  মোৰ ধুনীয়া মাতৃ ৰাছিয়ালৈ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে এটা গোটেই কবিতা ভালদৰে গাই খালী ভৰিৰে তাচ খেলি থাকিল ...
  ২২ এপ্ৰিলত লেনিনৰ জন্মদিন আছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে পানী আৰু কফিৰে পাতল কৰি মদ খাই উশাহৰ তলত গুণগুণাই উঠিল...
  কেন্দ্ৰটোত আন এক ৰজেভ- চিচেভস্ক অভিযান চলাইছিল । জাৰ্মানসকলে ডিফেন্সিভত আছিল আৰু প্ৰতিশোধ ল"লে। নতুন ছোভিয়েট টেংক টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২ যুদ্ধ কৰিছিল। শেষৰখন গাড়ী প্ৰায়ে বোকাত আবদ্ধ হৈ পৰিছিল। হয়, আৰু "টাইগাৰ" -২ আৰু গধুৰ "মেকুৰী"ৰ কৱচবোৰে কপালত লোৱা নাছিল। "পেন্থাৰ" -২,ও, ওচৰৰ পৰাহে বিন্ধিব পৰা গ'ল।
  আটাইতকৈ জাৰ্মান গাড়ীখনে ছোভিয়েট গাড়ীখনক অধিক দূৰৰ পৰা বিন্ধিছিল।
  হিটলাৰে সাধাৰণতে "পেন্থাৰ" -২, যিটো সন্তোষজনকভাৱে সুৰক্ষিত, আৰু ভাল ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ওপৰত সন্তুষ্ট আছিল। কিন্তু তেওঁ এনে এটা টেংক সৃষ্টি কৰাৰ দাবী জনায় যিটো ভালদৰে সুৰক্ষিত হ'ব, আৰু একে সময়তে সহ্যযোগ্যভাৱে চলাব...
  এই ক্ষেত্ৰত "মাউছ" এ নিজকে এটা অদক্ষ যন্ত্ৰ বুলি দেখুৱাইছিল। ই ছিৰিজৰ অংশ হিচাপে ই-১০০ সক্ৰিয়ভাৱে বিকশিত কৰা হৈছিল। ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছনৰ স্থান একেলগে কৰাৰ কথা আছিল আৰু টাৱাৰটো হালৰ দৰে সংকীৰ্ণ আৰু হেলনীয়া আছিল । কৱচৰ ডাঠতা মাউছৰ সৈতে তুলনাযোগ্য হৈয়েই থাকিল, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সৈতেও তুলনাযোগ্য হৈ থাকিল যদিও উচ্চতাৰ বাবে ওজন ১৩০ টনলৈ হ্ৰাস কৰিবলগীয়া হ"ল। ইয়াৰ বিপৰীতে ইঞ্জিনটো ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰত শক্তিশালী হ"ব লাগিছিল আৰু টেংকটোৰ গতিশীলতা সন্তোষজনক আছিল।
  সাধাৰণতে "ই" ছিৰিজটো নতুন প্ৰজন্মৰ টেংক হোৱাৰ কথা আছিল। তলৰ চিলোৱাটৰ সৈতে, যুক্তিসংগত হেলনীয়াতাৰ বৃহৎ কোণৰ সৈতে, শক্তিশালী বন্দুক আৰু ইঞ্জিন, ঘন বিন্যাস।
  অৱশ্যে জাৰ্মানসকলৰ ইতিমধ্যে ভাল গাড়ী থকাৰ সময়তে। "পেন্থাৰ" -2 এ পূৰ্বৰ মডেলৰ ঠাই ল'লে। ইয়াৰ উপৰিও অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনযুক্ত নতুন "টাইগাৰ" -২, এটা সৰু টাৱাৰ আছিল। ভালদৰে সুৰক্ষিত আৰু ওজনত লঘু।
  গতিকে নাজীসকলে থিয় হৈ বহি নাথাকিল।
  ১৯৪৪ চনৰ ২৪ এপ্ৰিলত প্ৰথম জাৰ্মান আৰাডো জেট বোমাৰু বিমানে মস্কোত মৃত্যুৰ উপহাৰেৰে আঘাত কৰে। তেওঁ বহু উচ্চতাৰ পৰা বোমাটো পেলাই দিলে আৰু সহজেই ছোভিয়েট যোদ্ধা বিমানক আগুৰি ধৰিলে।
  হিটলাৰে কৈছিল যে এতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ কোনো সুযোগ নাই, আৰু অতি সোনকালে ৰঙা সেনাৰ অন্ত আহিব।
  ২৫ এপ্ৰিলত অষ্ট্ৰাখানত নতুনকৈ আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। প্ৰথম মাটি চলাচল কৰা যন্ত্ৰটোৱেও যুদ্ধত অংশ লৈছিল: মাটিৰ তলৰ টেংক।
  ইয়াৰ ওপৰত দুগৰাকী জাৰ্মান ছোৱালীয়ে যুঁজিছিল: মাৰ্চিডিজ আৰু ড"ৰা। ৱাৰিয়ৰ্ছে মাটিত চলাচল কৰা এটা আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ড মডেল চেষ্টা কৰিছিল ।
  য'ত যথেষ্ট লঘু ৭৫ মিলিমিটাৰৰ চুটি নলীৰ কামান আৰু চাৰিটা মেচিনগানৰ সৈতে।
  ছোৱালীয়ে মাটিত গাড়ী টানে। ড্ৰিলবোৰ ঘূৰি থাকে, শিলটোৰ মাজেৰে কাটি যায়। ঘণ্টাত সাত কিলোমিটাৰ গতিবেগ যথেষ্ট লেহেমীয়া, বাহনৰ বাবে, মাটিৰ তলত এইটো বেয়া নহয়।
  জাৰ্মান সেনাৰ প্ৰথম জয়ষ্টিকত মাৰ্চিডিজে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰে। ইয়াক চলোৱাটো অতি সহজ আৰু ইয়াত কোৱা হৈছে:
  - আমাৰ জাৰ্মান বিজ্ঞান কেনেকৈ সফল হৈছে!
  ড"ৰাই এই কথাত একমত হ"ল:
  - হয়, আমি ইতিমধ্যে বহুত জানো! আমাৰ শক্তি বৰ ডাঙৰ!
  আৰু ই জয়ষ্টিক ব্যৱহাৰ কৰিও নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰাডাৰেৰে এটা বিশেষ মেচিন পৰীক্ষা কৰি আছে।
  আগলৈ ছোভিয়েট বেটাৰী আছে আৰু তাৰ তলত ডুব যাব পাৰি।
  মাৰ্চিডিজে দাঁত উদং কৰি মন্তব্য কৰে:
  - আমি এটা নতুন অৰ্ডাৰ নিৰ্মাণ কৰিম!
  আৰু এতিয়া নাজীৰ যন্ত্ৰৰ উন্মেষ ঘটে। এটা উচ্চ বিস্ফোৰক খণ্ডিত প্ৰজেক্টাইল ছোভিয়েট বন্দুকত খুন্দা মাৰে। আৰু ৰঙা সেনাৰ জোৱানক আঘাত কৰে।
  ড"ৰাই হাঁহি হাঁহি কয়:
  - মহান revanchism শিলাবৃষ্টি!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ সঠিক শ্বট দিয়ে। শত্ৰুক আঘাত কৰে আৰু squeaks:
  - নতুন সপোনৰ মহিমা!
  মাৰ্চিডিজে মেচিনগানৰ পৰা স্ক্ৰিবল কৰে, আৰু হাউলিঙে কয়:
  - মহান সপোনৰ যুগৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি নিজে হাত চাপৰি বজায়। এইসকল আক্ৰমণাত্মক আৰু অতি চঞ্চল যোদ্ধা।
  ডোনাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে মন্তব্য কৰিছে:
  - পৃথিবীত বহুত ভাল ভাল বস্তু !
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুটাম টিপি আকৌ গুলী চলায়, ছোভিয়েট গুনাৰসকলৰ ওপৰত।
  মাৰ্চিডিজে হাঁহি এটা মাৰি নিশ্চিত কৰিছে:
  - আৰু ইয়াতকৈও ধুনীয়া হ"ব!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীও মাৰে। এনেকৈয়ে এই যুঁজাৰু ছোৱালীবোৰে গুলী চলায়।
  বাৰু, যুদ্ধৰ বাবে আন এটা যন্ত্ৰ কি...
  'আষ্ট্ৰাখান'ৰ ওপৰত নাজীৰ আক্ৰমণ বাঢ়িছে ...
  সকলো পন্থা বিচ্ছিন্ন হৈ গ"ল... আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই চহৰখনৰ দীঘলীয়া, বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষা সম্পূৰ্ণ কৰি ১৯৪৪ চনৰ ১ মে"ত হাৰ মানিবলৈ বাধ্য হ"ল। এই দুৰ্গটোও খহি পৰিল।
  নাজীয়ে আতচবাজীৰে অষ্ট্ৰাখানৰ পতন উদযাপন কৰে। তথাপিও প্ৰতিৰক্ষা অসাৰ নহ"ল। আৰু ফ্ৰিটজক সৈন্য পুনৰ ভৰোৱা আৰু সংৰক্ষিত বনাঞ্চল টানিবলৈ কিছু সময় লাগিছিল...
  ফুহৰাৰে ছাৰাটভৰ দিশত আৰু মস্কোৰ গভীৰ বাইপাছৰ সৈতে ভলগাৰ কাষেৰে আৰু আগবাঢ়ি যোৱাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল।
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ বাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাই থকাৰ সময়তে তেওঁলোকে সংৰক্ষিত বাহিনী টানি আনিছিল। আৰু যুদ্ধবোৰ বতাহত আছিল।
  জাৰ্মান বিমান সংস্থাই নিজৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব দৃঢ় কৰাৰ চেষ্টা কৰিছিল। এম ই-২৬২ৰ যুদ্ধ পৰীক্ষাত এই মেচিনৰ নিৰ্ভৰযোগ্যতাৰ অভাৱ, আৰু ইয়াৰ সঘনাই হোৱা দুৰ্ঘটনাৰ লগতে পৰিচালনাৰ সমস্যাও দেখা গৈছিল। গতিকে যেতিয়া জাৰ্মান ইউনিটসমূহ এই বিমানখনেৰে সম্পূৰ্ণৰূপে সলনি কৰাৰ কোনো ধাৰণা নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে টি এ-১৫২ নিজৰ সময়ৰ বাবে এক মহান যন্ত্ৰ বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল আৰু ক্ৰমান্বয়ে প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছিল। এম ই-৩০৯ আৰু এম ই-১০৯ সেৱাত থাকিল।
  ৰকেট চালিত এম ই-১৬৩ যুদ্ধৰ বাবে ভাল যুঁজাৰু বিমান বুলি প্ৰমাণিত হ"ল যদিও উৰণৰ সময় কম হোৱাৰ বাবে যুদ্ধত ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ হৈ পৰিল।
  আৰাডো জেট বোমাৰু বিমান , যাক তীব্ৰ গতিৰ বাবে বিমান বিৰোধী বন্দুকেৰে গুলীয়াই পেলোৱাটো প্ৰায় অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল আৰু ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানে ইয়াক ধৰিব পৰা নাছিল। ৰিয়েক্টিভ স্কাউটবোৰ যথেষ্ট ভাল আছিল। জাৰ্মানসকলে আন যন্ত্ৰও নিৰ্মাণ কৰি আছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, এম ই-২৬২তকৈ লঘু যুঁজাৰু বিমান এক্স ই-১৬২, নিৰ্মাণ কৰাত সহজ, সস্তীয়া আৰু পৰিচালনাযোগ্য, গতিকে ইয়াক বেছিভাগেই কাঠৰ পৰা তৈয়াৰ কৰিব পাৰি। আৰু অন্যান্য যুঁজাৰু। আৰু ME-1010 আৰু TA-183... আৰু ME-262 X ৰ অধিক উন্নত আৰু নিৰ্ভৰযোগ্য পৰিৱৰ্তন। আৰু গ'থা টেইললেছ যুঁজাৰু বিমান, আৰু বহুতো।
  কিন্তু এতিয়াৰ বাবে জাৰ্মান প্ৰপেলাৰ চালিত যুঁজাৰু বিমান ছোভিয়েট বিমানতকৈ বহু শক্তিশালী আছিল। যিবোৰৰ গুণগত মান কমি আহিল, আৰু ইঞ্জিন আৰু অস্ত্ৰ দুয়োটাতে যথেষ্ট দুৰ্বল আছিল। তদুপৰি ইয়াক-৯ক আৰু অধিক সৰল কৰি তোলা হৈছিল আৰু এতিয়া ইয়াত মেচিনগান পৰিত্যাগ কৰি মাত্ৰ এটা ২০ মিলিমিটাৰ বিমানৰ কামানহে সজ্জিত কৰা হৈছিল। ইয়াৰ ফলত খৰচ হ্ৰাস পালে আৰু উৎপাদন সৰল হ"ল আৰু ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ সুবিধা হ"ল।
  সকলো একেই, জাৰ্মান বিমানৰ বিৰুদ্ধে মেচিনগান যথেষ্ট দুৰ্বল। এতিয়ালৈকে ইউ এছ এছ আৰে নাজীৰ সন্মুখত গতি আৰু অস্ত্ৰৰে অধিক উন্নত মডেলৰ গাড়ী আৰু পাছ উৎপাদন কৰাৰ সামৰ্থ্য নাছিল। মেচিনবোৰৰ ওজন বেছি হোৱাৰ বাবেও পৰিচালনাৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  আৰু ইন্ধনৰ অভাৱত পাখি থকা কৰ্মীসকলৰ বিমান প্ৰশিক্ষণ কমি আহিল।
  এম ই-৩০৯ৰ শক্তিশালী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ যথেষ্ট বেগত আয়ত্ত কৰি লোৱা এলভিনা আৰু আলবিনাই এম ই-২৬২ত অৱতৰণ কৰিব বিচৰা নাছিল, যিখন বিমানখনে নিজকে বহু সময়ত দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত কৰিছিল। আৰু গতিৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোক ইতিমধ্যে ৰাছিয়ানতকৈ শক্তিশালী।
  ছোভিয়েট গাড়ীখন কাটি আলভিনাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আকাশত যুঁজিবলৈ আকৰ্ষণীয়!
  আলবিনাই খালী ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি যুঁজাৰু বিমানখনক লক্ষ্যস্থানলৈ লৈ গ"ল আৰু থেতেলিয়াই পেলালে, মান্তি হ"ল:
  - হয়, আমি মূলতঃ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে পাগলৰ দৰে হাঁহিলে।
  মে" তুলনামূলকভাৱে শান্ত হৈ পৰিল। ৰঙা সেনাই তেতিয়াও ৰজেভ চেলিয়েণ্টক কাটি পেলাবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল।
  এলিজাভেটাই আই এছ-২ৰ পৰা বিপক্ষৰ ওপৰত গুলী চলালে... ছোভিয়েট গাড়ীখনৰ ভাল সুৰক্ষা আছিল কেৱল হালৰ কপালৰ ওপৰৰ অংশত। টাৱাৰৰ কপালখন পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে সুৰক্ষিত নহয়। আৰু ইয়াক ওচৰৰ পৰাও টি-৪ বন্দুকৰ দ্বাৰা বিন্ধিছে। কিন্তু অৱশেষত মে" মাহত শেষৰখন টেংক বন্ধ কৰি দিয়া হয়, পেন্থাৰ আৰু নিয়মীয়া লায়ন আৰু মাউছৰ দৰেই। এতিয়া ধাৰাবাহিক "Patera" -2 আৰু "Tiger" -2 সৰ্বাধিক একত্ৰিত আৰু একেধৰণৰ অস্ত্ৰৰ সৈতে।
  এই বাহনবোৰৰ সন্মুখত ভালদৰে সুৰক্ষিত, কাষত যথেষ্ট দুৰ্বল, আৰু ওজনৰ ক্ষেত্ৰত অধিক পাৰ্থক্য থাকে। নতুন ইঞ্জিনৰ সৈতে তেওঁলোকৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স সামৰিক বাহিনীৰ বাবে গ্ৰহণযোগ্য। কিন্তু এই টেংকবোৰো অস্থায়ী... ইয়াৰ ঠাইত "ই" ছিৰিজৰ "পেন্থাৰ"-৩ আৰু "টাইগাৰ"-৩ লৈ সাজু হৈছে। অধিক ঘন বিন্যাসৰ সৈতে, ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছন এটা ব্লক আৰু সিপাৰে অৱস্থিত, এটা লঘু, সৰলীকৃত, আৰু একে সময়তে পাৰ কৰিব পৰা আৰু সহজে মেৰামতি কৰিব পৰা চেছিছৰ সৈতে।
  নতুন গাড়ীবোৰ ভালদৰে সুৰক্ষিত হ"ব লাগে, কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে লক্ষণীয় ওজন বৃদ্ধি নকৰাকৈ।
  অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ মূল্যত ইয়াত কোনো একতা নাই। ছোভিয়েট টেংকৰ কৱচ বেছি ডাঠ নহয়, আৰু নিম্নমানৰ। আৰু বৃহৎ কেলিবাৰৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ৰখাৰ কোনো যুক্তি নাই। সামৰিক বাহিনীৰ ৮৮ মিমি কামান ঠিকেই আছে। তাই চাৰি কিলোমিটাৰৰ পৰা চৌত্ৰিশটা সময় লয়, আৰু আই এছ -২ অলপ ওচৰ চাপি যায়। গতিকে উন্নয়ন চলি আছে...
  ইউ এছ এছ আৰত কিবা এটা উত্তৰ দিয়াৰ প্ৰয়োজন আছে। কিন্তু ইয়াত কি, এতিয়াও স্পষ্ট হোৱা নাই... SU-100 সৃষ্টিৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে। এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটো সৰলভাৱে ফলপ্ৰসূ, আৰু ইয়াৰ ভেদকাৰী ক্ৰিয়াৰ সৈতে। কিছুমান আশা ইয়াৰ সৈতে জড়িত, তৃতীয় ৰাইচৰ ক্ৰমবৰ্ধমান গধুৰ টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজৰ বাবে। কিন্তু ইয়াক এতিয়াও বনাব লাগিব, এনে দানৱৰ বাবে গোলাৰ দৰে, আৰু বন্দুকটোৰ ধাৰাবাহিক উৎপাদন স্থাপন কৰিব লাগিব, যিটো যুদ্ধকালীন পৰিস্থিতিত বৰ বাস্তৱিক নহয়।
  কিন্তু এলিজাবেথৰ টেংক ক্ৰুৱে টি-৩৪-৮৫ বিমানত যুঁজি আছে। আৰু খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীবোৰে সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে।
  এলিজাবেথে নাজীসকলৰ ওপৰত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীচালনা কৰে আৰু পেন্থাৰক কাষত বিন্ধি কয়:
  - মহান সাম্যবাদৰ বাবে!
  আৰু তেওঁলোকৰ চৌত্ৰিশজন জপিয়াই ওপৰলৈ উঠি যায় আৰু খৰধৰকৈ ঘূৰি যায়, গুলী চলায়।
  একাটেৰিনাও শত্ৰুৰ ওপৰত অতি নিখুঁতভাৱে গুলী চলায়। অচল টি-৪ টেংকে ইয়াক কাষত ভাঙি পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ইউ এছ এছ আৰ নাইটসকলৰ মহিমা!
  আৰু আকৌ তাইৰ বন্ধুসকলৰ ফালে চকু টিপিয়াই দিয়ে। এনে এগৰাকী উগ্ৰপন্থী ছোৱালী ওলাই আহিল।
  এলিনাইও শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। ই ইয়াক অতি সঠিকভাৱে বিন্ধি যায়, এই ক্ষেত্ৰত টাইগাৰ-২ স্কেটিং ৰিংক ভাঙি যায় আৰু ইয়াৰ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - পবিত্ৰ ৰুছৰ বাবে'!
  ইউফ্ৰেছিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে। শত্ৰুৰ কাষত সঠিক গুলী মাৰে, ধাতু ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - পবিত্ৰ সাম্যবাদৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে নিজৰ টেংকটো আত্মবিশ্বাসেৰে নিয়োগ কৰে আৰু গোলাৰ পৰা বিচ্যুত হয়। ছোৱালীক মাৰপিট কৰাটো সহজ নহয়।
  ইয়াত নতুন আৰু ভয়ংকৰ "সিংহ" -২ তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে আবিৰ্ভাৱ হ'ল। তেনেকুৱা টেংক এটা ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰক, আৰু তেওঁ চৌত্ৰিশটাত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  আৰু তেওঁ দূৰৰ পৰা গুলী চলায়।
  এলিজাবেথে টুইট কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মিছা কথা মানি ল"ব নোৱাৰিবা!
  আৰু বহু দূৰৰ পৰা টেংক "লেভ" -২ লৈ এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিয়ে। তাৰ কপালত খুন্দা মাৰিব।
  হিটলাৰীয়ে স্নেপ কৰে।
  তাৰ পাছত কেথেৰিনে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুৰ ওপৰত আকৌ গুলীচালনা কৰে আৰু এইবাৰ প্ৰজেক্টাইলটোৱে এটা চাপৰ বৰ্ণনা কৰি কামানৰ দীঘল বেৰেলত থকা ফেচিষ্টজনক সঠিকভাৱে আঘাত কৰে।
  কেথেৰিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - চোকা চকু, হেলনীয়া হাত, এইটো আমাৰ কথা নহয়!
  জাৰ্মানজনে নিজৰ ট্ৰাংক হেৰুৱাই খৰধৰকৈ ঘূৰি যাবলৈ ধৰিলে। "লায়ন"-২ হৈছে প্ৰথমটো জাৰ্মান টেংক য'ত ট্ৰেন্সমিছন আৰু ইঞ্জিন এটা ইউনিটত সন্মুখত অৱস্থিত, আৰু গিয়াৰবক্স ইঞ্জিনটোৰ ওপৰতে থাকে।
  ইয়াৰ ফলত ইয়াৰ উচ্চতা হ্ৰাস কৰা আৰু ইয়াৰ ওজন হ্ৰাস কৰা সম্ভৱ হৈছিল, যাৰ ফলত ইয়াৰ গতি বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি পাইছিল। আৰু সেইবাবে "লেভ" -2 গুচি গ'ল, আৰু দূৰত্ব ভংগ কৰাৰ সুযোগ পালে...
  এলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি বন্দুকটো আঙুলিয়াই লৈ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। শ্বেলটোৱে লায়নৰ হুলৰ ষ্টাৰনত খুন্দা মাৰিলে, কিন্তু ৰিকোচেট হৈ গ'ল ....
  এলিনাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ধিক্কাৰ, দূৰত্বটো বৰ ডাঙৰ। আমি তেওঁক নাপাম!
  কেথেৰিনে গুৰগুৰাই উঠিল , দাঁত উদং কৰি:
  - "সিংহ", ছোৱালী, এইটো "সিংহ", আমি কেনেকৈ বেয়া নাপাওঁ! অতি সোনকালে চিনি পাব বন্ধুসকল, বৰ লাজ পাব!
  আৰু তেওঁলোকৰ টেংকে টি-৩ত খুন্দা মাৰিলে, এই টেংকখন মাত্ৰ কাষলৈ ঘূৰি গ"ল, আৰু ইয়াক বহু দূৰৰ পৰা খুন্দা মাৰিব পাৰি।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী মাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - পৃথিৱীত সাম্যবাদৰ যুগৰ গৌৰৱ!
  ইউফ্ৰেচিয়াই বিৰক্তিৰে লক্ষ্য কৰিলে, শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে আৰু নিজৰ উদং গোৰোহা ব্যৱহাৰ কৰিলে:
  - আমাৰ মাতৃভূমি শক্তিশালী, ই পৃথিৱীখনক ৰক্ষা কৰে!
  এলিজাবেথে দাঁত উদঙাই চিঞৰি উঠিল আৰু গাই গ"ল, গৈ থাকোঁতে এটা গোটেই কবিতা ৰচনা কৰিলে:
  আমি চয়তানৰ দ্বাৰা পৰাস্ত নহ"ম
  মোৰ জন্মভূমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া,
  এখন সুন্দৰ দেশৰ গৌৰৱ ....
  ইয়াত প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু সুখী হ"ব!
  
  তাত উপত্যকাৰ শেৱালিবোৰ ফুলি উঠক;
  আৰু এটা মান্য গীত কৰুব দ্বারা বজায়...
  ফুহৰাৰ আহিব কাপুট
  যুদ্ধত ৰাছিয়ান অজেয়!
  
  খালী ভৰিৰে দৌৰিছে কমছমোলৰ সদস্য,
  তেখেতে নিজৰ খালী গোৰোহাৰে নিয়ৰৰ ওপৰত ভৰি দিয়ে...
  হিটলাৰ আপুনি কেৱল শীতল দেখা যায়
  মই তোমাক টেংকিত লৈ লৰচৰ কৰিম!
  
  আমি নাজীক পৰাস্ত কৰিব পাৰোনে
  সদায়ৰ দৰেই আমি খালী ভৰিৰে ছোৱালী...
  আটাইতকৈ ভয়ংকৰ নাইট আমাৰ ভালুক,
  মেচিনগানেৰে সকলোকে মাৰি পেলাব!
  
  নাই, আমি ছোৱালীবোৰ ইতিমধ্যে বৰ শীতল,
  আমি আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো শত্ৰুক বিভাজিত ...
  আমাৰ নখ, দাঁত, মুঠি...
  আমি এখন আচৰিত স্বৰ্গত ঠাই গঢ়িম!
  
  মোৰ বিশ্বাস শীতল সাম্যবাদ থাকিব,
  দেশ ফুলি উঠে, উপদেশ বিশ্বাস ...
  আৰু দুখজনক নাজীবাদ নোহোৱা হৈ যাব,
  তেওঁলোকে কৰিব, মোৰ বিশ্বাস, কৃতিত্ব গোৱা হয়!
  
  ফুলিব, মোৰ বিশ্বাস প্ৰান্তটো ধুমুহাময়,
  জয়ৰ পৰা আকৌ আমি জয়লৈ গৈছো...
  জাপানী নিকোলাছক পৰাস্ত কৰক
  চামুৰাইয়ে নীচতাৰ উত্তৰ দিব!
  
  আমি নিজকে হেলনীয়া হ"বলৈ নিদিওঁ,
  এক আঘাত সঙ্গে আমাদের শত্রু থেতেল...
  চিকাৰীক খেললৈ পৰিণত হওক
  আমি ৱেৰমাখটক চেপি ধৰিলোঁ, তাৰ কাৰণো আছে!
  
  
  আমাৰ হাতৰ পৰা নহয় হাৰ মানিবলৈ বিশ্বাস কৰক,
  ৰাছিয়ান সদায় যুদ্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে ...
  আমি ষ্টীলৰ পৰা বেয়নেট চোকা কৰিলোঁ,
  ফুৰাৰজন হৈ পৰিব এজন বাফুনৰ প্ৰতিচ্ছবি!
  
  এইটোৱেই মোৰ জন্মভূমি
  ৰাছিয়ান একৰ্ডিয়ন ইয়াত বাজে...
  সকলো জনগোষ্ঠী এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল,
  হাবেলে জয়লাভ কৰে, কয়িনে নহয়!
  
  অতি সোনকালে ই ইউ এছ এছ আৰৰ গৌৰৱত থাকিব,
  যদিও আমাৰ শত্ৰু নিষ্ঠুৰ, বিশ্বাসঘাতক ...
  আমি শৌৰ্য্যৰ বাবে আদৰ্শ দাঙি ধৰিম,
  যুদ্ধত ৰাছিয়াৰ আত্মাক মহিমামণ্ডিত কৰা হ"ব!
  . অধ্যায় #৮
  ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহটো সোনকালে পাৰ হৈ গ"ল... আলবিনা আৰু এলভিনাই বিমানত বিল সংগ্ৰহ কৰি আছিল।
  ছোৱালী যিয়ে চেৰুবৰ ডেউকাৰ দৰে লৰালৰি কৰে।
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ৰাছিয়াৰ এখন বিমান গুলীয়াই পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - তৃতীয় ৰাইচৰ বাবে!
  এলভিনাও খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি ছোভিয়েট বিমান এখন ভাঙি পেলায়, টুকুৰা টুকুৰ কৰি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - আৰ্য্য সাম্যবাদৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে ৩৭ মিমি কামান ব্যৱহাৰ কৰি ছোভিয়েট টেংকত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  চৌত্ৰিশজনক নোক আউট কৰি চিঞৰি উঠে:
  - আমি বৰ শীতল!
  আলবিনাই তাইৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে পেডেলটো টিপিলে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদ বিখ্যাত হওক!
  আৰু ছোভিয়েট গাড়ীখন ভাঙি পেলায়।
  এলভিনাইও শত্ৰুক সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে, তেওঁক নোক আউট কৰে আৰু দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ সত্য মুঠিত!
  এনে হাস্যৰসময়ী ছোৱালী... আৰু তেওঁলোকে ছোভিয়েট ৰেজিমেণ্ট ধ্বংস কৰে... উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁলোকে আই এছ-২ পাইছিল। গতিকে তেওঁলোকে তেওঁক বতাহৰ পৰা আক্ৰমণ কৰিলে, আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে ইয়াক বিমানৰ বন্দুকৰ পৰা পেলাই দিলে। তেওঁলোকে ধাতুটো ভাঙি পেলালে, আৰু টেংকটো জ্বলাই দিলে। আৰু কম্বেট কিট বিস্ফোৰণ কৰা।
  আলবিনাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - ছোৱালীজনীয়ে মাৰি ভাল পায়! ইয়াত ছোৱালীজনী!
  এলভিনাই হিচকি উঠিল, মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে:
  - আমাৰ মাতৃভূমিৰ মহিমা! সাম্যবাদৰ বাবে!
  ইতিমধ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে বিৰোধীৰ সৰ্বাত্মক নিঃশেষকৰণৰ কাম হাতত লৈছে।
  আৰু ৰেড আৰ্মীক আত্মবিশ্বাসেৰে ভাঙি পেলোৱা হ"ল।
  আৰু গেৰ্ডাই তাইৰ "পেন্থাৰ" -২ৰ ক্ৰুত যুঁজিছিল আৰু সম্পূৰ্ণ ধ্বংসত লিপ্ত হৈছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কামানটো আঙুলিয়াই দিলে। তাই এটা চৌত্ৰিশটা ভাঙি গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰ্য্য পদ্ধতিৰে সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  চাৰ্লটেও ছোভিয়েট টেংকখনৰ ওপৰত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ গুলীয়াই কৱচটো ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - পৃথিৱীত মহান সফলতাৰ বাবে!
  বেছি অনুষ্ঠান আৰু ক্ৰীষ্টিনা নোহোৱাকৈ চুদিলে। হয়, তাই ইমান উপযুক্তভাৱে কৰিলে, খালী গোৰোহাৰে ছোভিয়েট চৌত্ৰিশৰ মাজেৰে খুন্দা মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মহান সীমান্তৰ বাবে!
  মাগডাইও পাল পাতি এটা প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াই ক"লে:
  - নতুন আৰ্য্য ক্ৰমৰ বাবে!
  তাৰ পাছত ছোৱালীকেইজনীয়ে সেইটো লৈ একেলগে গাই গ"ল:
  - আমি সকলোৱে স্বাধীনতাৰ স্কিনহেড অনুৰাগী, আমি এটা নতুন ব্যৱস্থাৰ বাবে যুঁজি আছো! অতি সোনকালে জনগোষ্ঠীবোৰ আৰ্য হ"ব, আমি জুই আৰু তৰোৱালেৰে যুঁজ দিওঁ!
  যোদ্ধাসকল, ক"ব লাগিব, অতি যুঁজাৰু হৈ উঠিল। আৰু যদি তেওঁলোকে শত্ৰুক গুলীয়াই পেলায়, তেন্তে শেষলৈকে।
  ছোভিয়েট ইউনিয়নক উচ্চ শক্তিৰ আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে। জাপানে পূব দিশৰ পৰা ঠেলি দিছে।
  টোছিবা আৰু টয়োটা নামৰ দুজন জাপানী পাইলটে আকাশৰ পৰাই ছোভিয়েটৰ স্থানত আক্ৰমণ কৰে।
  দুয়োগৰাকী জাপানী মহিলা অতি ধুনীয়া আৰু খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধা।
  টোছিবাই এয়াৰ এপ্ৰ"চ কৰে, ছোভিয়েট টেংকৰ চাল ভাঙি গৰ্জন কৰে:
  - মই জাপানীজ নৰকৰ পৰা অহা এটা দানৱ!
  টয়োটাই, পেডেলত খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলি টিপি, আৰু শত্ৰুক কাটি, চিঞৰি উঠে:
  - জাপানৰ ধাৰণাসমূহৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  এই ছোৱালীবোৰ আচৰিত। আৰু শত্ৰুবোৰক অতি সক্ৰিয়ভাৱে চেপি ধৰে।
  আৰু ইউ এছ এছ আৰ সঁচাকৈয়ে চামুৰাইৰ হাতত পৰাস্ত হয়। আৰু কিয় বুজিব পাৰি। ক"ত প্ৰতিহত কৰিব এনে ধৰ্মান্ধতা আৰু প্ৰযুক্তি।
  ইয়াত জাপানী ছোৱালীবোৰ পোহৰত, কিন্তু চঞ্চল টেংকবোৰে ভাঙি যায় আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীক বিশেষভাৱে থ্ৰেছ কৰা হয়।
  টেংক ইউনিটবোৰ কোনো ধেমালি নহয়।
  টোছিবাই আকাশৰ পৰা ছোভিয়েটৰ স্থানত বোমা নিক্ষেপ কৰিলে আৰু দুটামান বন্দুক ওপৰলৈ উৰি আহি চিঞৰি উঠিল:
  - মহান সাম্যবাদৰ বাবে!
  তাৰ পিছত ই হাঁহিব...
  উৰণত টয়োটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৰাছিয়ান দেৱতাবোৰ অদ্ভুত। ক্ৰুচত ক্ৰুচত দিয়া মানুহজনক তেওঁলোকে উপাসনা কৰে, আৰু তেওঁক ঈশ্বৰ বুলি গণ্য কৰে। আনকি কেনেবাকৈও ধেমেলীয়া হৈ পৰে!
  উত্তৰত টোছিবাই হাঁহিলে, মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমি নিজেই অতি সোনকালে দেৱতা হৈ আমাৰ ঈশ্বৰত্বৰ বিৱৰ্তন অব্যাহত ৰাখিম!
  আৰু ছোৱালীবোৰে হাঁহিবলৈ বৰ ইচ্ছুক।
  টয়োটাই হাঁহিলে:
  - আমাৰ শক্তি ঐক্যত!
  Toshiba এ আক্ৰমণাত্মকভাৱে এই কথা নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমাৰ শক্তি, আমাৰ মুঠি!
  আৰু আকৌ আকাশৰ পৰা চৌত্ৰিশটা ভাঙি শত্ৰুৰ ওপৰত বিমানৰ গোলাৰ এটা ধাৰা নমাই আনিব।
  এইবোৰ যুঁজি থকা ছোৱালী আৰু কয় আৰু কি। জাপানে সকলোকে গ্ৰাস কৰি জ্বলাই দিব।
  আৰু যেতিয়া এজন অগ্ৰগামীক অত্যাচাৰ কৰা হয়, তেতিয়া ই অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক হৈ পৰে।
  বিশেষকৈ ল'ৰাটোৰ গোৰোহা ভাজিলে। এইটোৱেই আটাইতকৈ বেছি যে দুয়োটাৰে এটাও চুপাৰ একচন নহয় ...
  আৰু ছোৱালীবোৰে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিছে...
  আৰু ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰেও সাহসেৰে যুঁজি বিৰোধীক গুলীয়াই পেলায়। আৰু তেওঁলোকে নিৰ্ধাৰিত সময়ৰ আগতেই কাম কৰে আৰু ৰেমিং কৰে।
  আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা অৰলোভা আকাশত অতি সক্ৰিয় সুন্দৰী।
  আৰু সেই বিমানবোৰ শক্তিশালী হ"লেও তেওঁলোকে নাজীসকলক গুলীয়াই পেলায়।
  এনাষ্টেছিয়াই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি গায়:
  - শক্তিশালী হোৱাটো বেয়া নহয়, নিশ্চিতভাৱে!
  আকুলিনাই খালী গোৰোহাৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি নিশ্চিত কৰে:
  - আমি নাজীক বৰ জোৰেৰে মাৰিম!
  আৰু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে গাইছিল:
  - শক্তিশালী, শক্তিশালী, খুব কঠিন মাৰিবলৈ! শক্তিশালী, শক্তিশালী, অতি কঠিন পৰাস্ত কৰিবলৈ!
  ইয়াৰ পিছত যোদ্ধাসকলে ঘোঁৰাৰ দৰে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে পোৱালি ষ্টেলিয়নৰ দৰে লৰচৰ কৰা ডেউকাযুক্ত এফ"ৰিজম পঢ়িবলৈ ধৰিলে;
  ভোটাৰৰ ওপৰত জোৰা লগাবলৈ প্ৰায়ে গুণ্ডাগিৰি কৰে !
  কুকুৰা ৰাজনীতিবিদে ভোটাৰক কুকুৰাৰ দৰে চেপি ধৰে!
  ভোটাৰৰ ওপৰত যোৰ লগোৱাৰ স্বাৰ্থত বগা ঘোঁৰাত উঠি সপোন দেখে ৰাজনীতিবিদজনে!
  শিয়ালটো সৰু দাঁতৰ সৈতে, আৰু ইহঁতক গিলিব বিচাৰিলে ই সাধাৰণতে ইহঁতক লুকুৱাই ৰাখে!
  মানৱতাৰ কথা বহুত কোৱা ৰাজনীতিবিদ এজন সাধাৰণ নৃশংস!
  আৰু ভালুক এটাক মৌ-মিঠা ভাষণেৰে লুটিব পাৰি!
  এজন মদ্যপায়ীৰ বাবে তিতা ভদকা মৌতকৈ মিঠা!
  দৰ্জীয়ে মিছা ক"ব আৰু লাজ নাপাব, এজন ৰাজনীতিবিদে "লাজ" কৰি মিছা ক"ব!
  এগৰাকী মহিলাই জোতা খুলি পেলাই মানুহ এজনক পিন্ধে, ট্ৰেম্পৰ স্তৰলৈকে!
  যদি আপুনি ভগৱানৰ ওচৰ চাপিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ লোভ চুটি কৰক!
  আনকি সৰ্বশক্তিমানৰ আপাত উদাসীনতাতো প্ৰেম আছে - কাৰণ ল'ৰা-ছোৱালীয়ে প্ৰথমে পিতৃ-মাতৃৰ যত্নৰ পৰা পলায়ন কৰিব বিচাৰে!
  ঈশ্বৰে পাপীক সুযোগ দিবলৈ বেয়াৰ শাস্তিত বিলম্ব কৰে!
  স্বামী-স্ত্ৰী হিচাপে প্ৰতিভা আৰু অধ্যৱসায়ে কেৱল যোৰকৈ সফলতাৰ জন্ম দিয়ে!
  আনকি মৌও তিতা - যদি তাত ডুব যায়!
  প্ৰতাৰণা মদৰ দৰে আৰু বেমাৰী আৰু মিঠা আৰু বন্ধ কৰাটো কঠিন!
  প্ৰেম এটা খণ্ডিত প্ৰজেক্টাইলৰ দৰে - ই হৃদয় ভাঙি পেলায়, মগজু জোকাৰি দিয়ে, পকেট উলিয়াই দিয়ে, কাষলৈ যায়!
  মানুহ কিছুমান দিশত ঈশ্বৰৰ সমান - সৰ্বশক্তিমানে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিলে, আৰু মানুহে মূৰ্খামিৰ জন্ম দিলে: দুয়োটা অসীম!
  তেজৰ ওপৰত নিৰ্মাণ কৰা সফলতা - ছুৰীৰে আঘাত কৰা গাহৰিৰ ভাগ্যৰ বাবে অপেক্ষা কৰে। তেওঁলোকে নিজৰ সতীৰ্থক খাব - খঙৰ ফল দুখজনক!
  কেতিয়াবা সুনাম বজাই ৰখাৰ আটাইতকৈ উত্তম উপায় হ"ল ডিঙিত ফাঁচ লগোৱা! যিয়েই নহওক, পৰিবলৈ নিদিব!
  ভালুকৰ তলত বেছি সময় পৰি থাকিব নোৱাৰি - ই আপোনাক থেতেলিয়াই পেলাব!
  কেতিয়াবা পত্নী এগৰাকী কম্বলৰ সলনি মেমথৰ দৰে হয়!
  বেংকনোট চপোৱাৰ চেষ্টা কৰা লেখক - তেওঁ ভাল, চিৰন্তন সিঁচিব নোৱাৰে!
  আইনবিহীন দেশ এখন কংকাল নথকা শৰীৰৰ দৰে! কেৱল অস্থিহীন নহ'বলৈ - নিৰ্বাচনৰ প্ৰয়োজন!
  যদি আপুনি এটা মাষ্টাৰপিছ সৃষ্টি কৰিব বিচাৰে - মাচুলৰ কথা পাহৰি যাওক!
  আটাইতকৈ নিপুণ প্ৰতাৰণা হ"ল যেতিয়া আপুনি মিছা নকয়, কিন্তু আপোনাক কোনেও বিশ্বাস নকৰে!
  অৱশ্যে পৰাজয়ে ডাঙৰ বিপদৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, কিন্তু এয়া ভৱিষ্যতৰ জয়ৰ প্ৰতিফলন মাথোঁ!
  যুদ্ধত ই জয় - শৌৰ্য্য আৰু ভাল বুদ্ধিমত্তা আনে।
  মাৰিবলৈ হ"লে প্ৰথমে চাব লাগিব ক"ত!
  স্কাউট বিজয়ৰ লোহাৰ মিস্ত্ৰী!
  যিকোনো মূৰ্খই পংগু কৰিব পাৰে - প্ৰতিজন স্মাৰ্টে নিৰাময় কৰিব নোৱাৰে!
  বহুতো অভদ্ৰ জল্লাদ - কম ডাক্তৰ!
  কোনোবা ডাক্তৰ, কোনোবা জল্লাদ!
  বেদনা অবিহনে শৌৰ্য নাথাকে - সাহস অবিহনে বিজয় নাথাকে!
  সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰেই মূৰ্খামিৰ সীমা: যদি গৰম মূৰ আৰু ঠাণ্ডা হৃদয়ে সেইবোৰ কাৰ্যকৰী কৰাৰ দায়িত্ব লয়!
  কমিউনিজম পোহৰ, কিন্তু যিসকল বেছি তেলীয়া, তেওঁলোকক জ্বলাই দিয়া হয়!
  ধৈৰ্য্য নাথাকিলে গান গাই সহায় কৰে!
  মানুহবোৰ লোহাৰ দৰে - ঠাণ্ডা নোহোৱালৈকে ইয়াক আকাংক্ষিত আকৃতি দিয়ক!
  যদি আপুনি জনপ্ৰিয় হ'ব বিচাৰে - সঘনাই বল প্ৰয়োগ কৰক!
  ৰেটিং নৰকীয় ঘাঁহৰ দৰে - চকুলো আৰু তেজেৰে পানী দিলে ই বাঢ়ে!
  মানুহবোৰ অপতৃণৰ দৰে - যিমানেই ভৰিৰে গচকি যায় সিমানেই ওপৰলৈ টানি যায়!
  ঐক্যই হৈছে জয়ৰ চাবিকাঠি!
  অনুশাসন জয়ৰ আহিলা! মনটোৱে ইয়াৰ ওপৰত খেলা কৰে!
  ঐক্য, সাহস, নিস্বাৰ্থতা - জয়, স্বাধীনতা, সুখৰ চাবিকাঠি! অনুশাসন অবিহনে সেনাবাহিনী নাথাকে, আৰু সেনাবাহিনী অবিহনে স্বাধীনতা পোৱা নাযায়!
  শ্ৰমে আমাক শক্তিশালী কৰি তুলিছে, মনেৰে বহুগুণে স্বাধীনতা দিব, আৰু একেলগে শুভকামনাৰে সুখ কঢ়িয়াই আনিব!
  সেনাপতিজন পিৰামিডৰ শিখৰৰ দৰে - এটাহে থাকিব লাগিব, নহ"লে ইমান কঠিন গঠন এটাও ভাঙি যাব!
  পৰিয়ালৰ আভিজাত্যৰ লগত সাহসৰ সম্পৰ্ক একেই, মনলৈ চুলিৰ দৈৰ্ঘ্যৰ দৰেই!
  পূৰ্বপুৰুষৰ কোনো শৌৰ্য্যই কাপুৰুষক সহায় নকৰে!
  আটাইতকৈ শক্তিশালী তীখাৰে নিৰ্মিত ব্লেড এখন কথা কোৱা আৰু কাপুৰুষৰ হাতত মৰিছা পৰে!
  আটাইতকৈ ভয়ংকৰ অস্ত্ৰটো হ"ল এজন কুণ্ডলীৰ হাতত থকা বাইবেলখন!
  মানুহৰ মূল সম্পদ: শক্তি, ই ধ্বংসৰ মূল কাৰণো!
  শ্ৰেষ্ঠ পেছাটো হ'ল বেশ্যাবৃত্তি, আপুনি ব্যৱসায়ক আনন্দৰ সৈতে সংযুক্ত কৰে আৰু প্ৰতিবাৰেই নতুন সংগী - কোনো ৰুটিন নাই!
  নায়কৰ বংশবৃক্ষ - আপুনি এশ বছৰ ধৰি গৌৰৱ কৰিব পাৰে, কিন্তু যুদ্ধক্ষেত্ৰত উঠিল - কাপুৰুষাৰে পিছফালে লৰালৰিকৈ যায়!
  ভদকাৰ বটল এটা গ্ৰেনেডৰ দৰে - ই আপোনাক তললৈ নমাই দিয়ে, আপোনাৰ মগজুক খুন্দিয়াই পেলায়, আপোনাৰ ভিতৰখন চেপি পেলায়!
  যেতিয়া হৃদয় দয়াৰে ভৰি পৰে, কিবা কাৰণত মানিবেগটো খালী হৈ পৰে!
  এজন সঁচাকৈয়ে মুক্ত ব্যক্তিয়ে তিনিটা কথাৰ বশৱৰ্তী হয় - যুক্তি, প্ৰেম, ঈশ্বৰ!
  প্ৰেম গোলাপৰ দৰে - বহুদিন ফুল ফুলা নহয়, কিন্তু বেদনাদায়ক বিষ হয়!
  নিজৰ আত্মাত থকা এজন দাস বশ - আবেগ, কামনা, ঈশ্বৰৰ সেৱকৰ ওচৰত!
  ভাগ্য বালিৰ দৰে অস্থিৰ - অধ্যৱসায়েহে চিমেণ্টেৰে বান্ধিব!
  মদৰ মগ এটা সাগৰৰ দৰে - যদি আপুনি কঢ়িয়াই নিয়া হয়, তেন্তে ভৰিৰ তলৰ মাটি হেৰুৱাই পেলায়!
  মহিলাসকলে পুৰুষ শক্তিক ভাল পায়, কিন্তু যেতিয়া তেওঁলোকে নিজেই অনুভৱ কৰে তেতিয়া নহয়!
  প্ৰেম নাওৰ দৰে, বেছি বেগেৰে নাওঁ চলালে ই উলটি ডুব যাব!
  সঠিক সময়ত তেওঁ এটা লেখাৰ পৰিচয় দিয়ে - যুৱক-যুৱতীৰ দ্বাৰা প্ৰাপ্তবয়স্কক প্ৰলোভিত কৰা!
  প্ৰেমত হেণ্ডকাফ লগাব নোৱাৰি!
  যিটো স্বাভাৱিক সেয়া অপৰাধ নহয়!
  প্ৰেম এটা কোমল অনুভূতি, কিন্তু ডাঠতম বেণ্ডীয়ে ধৰিব নোৱাৰে!
  সকলো আইনে কাম কৰিলে দেশখন কাৰাগাৰলৈ পৰিণত হ"লহেঁতেন য"ত বহিঃৰাজ্যৰ পৰা চকীদাৰ নিযুক্তি দিয়া হয়!
  শাস্তিৰ অনিবাৰ্যতাৰ নীতিয়ে কাম নকৰে কাৰণ আপুনি নিজকে গ্ৰেপ্তাৰ কৰিব নোৱাৰে!
  চিকিৎসকে বাধা পথৰ মাজেৰে যাব নালাগে। ইয়াৰ পিছত হাত লৰচৰ কৰিব, আৰু জিভাখন লৰচৰ কৰিব আৰু হেংগ অভাৰৰ দৰে ভদকা এগিলাচ খালে সহায় নহ"ব!
  ইয়াতকৈ ভাগৰুৱা একো নাই - দীৰ্ঘদিনীয়া অলসতা!
  বৈজ্ঞানিক আৱিষ্কাৰ: ক্ৰমান্বয়ে কল্পনা কৰা - আক্ৰমণাত্মকভাৱে মূৰ্ত!
  চিন্তাৰ স্থান নহয়, কাজিয়া আৰু উন্মাদনাৰ ঠাই!
  মানৱ জাতিৰ সকলো বিপদ স্বাৰ্থপৰতাৰ পৰাই আহে, সমৃদ্ধি সম্ভৱ হৈছে যৌথ প্ৰচেষ্টাৰেহে!
  দল নথকা মানুহ এম্বাৰৰ দৰে, জুই নথকা - ই অলপ পোহৰ দিয়ে আৰু সোনকালে নুমাই যায়!
  গৃহভূমি উষ্ণ - জুইতকৈ ভাল!
  আৰু জাকত জন্তুটো ভাল!
  যুক্তিয়ে প্ৰবৃত্তিৰ সেৱা কৰা উচিত নহয় - কামনাৰ মন!
  যুদ্ধ হ'ব - কৃতিত্ব হ'ব!
  মগজুবিহীন পেশী, এইটো এমুঠি মাংস - যাৰ ওপৰত কেৰাহী এখনে কান্দিছে!
  ডুৱেলিষ্ট দুজনৰ ভিতৰত এজন মূৰ্খ, আনজন কুটিল!
  মানুহ যিমানেই ওপৰলৈ উৰি যায়, সিমানেই নিজৰ স্থানত অসন্তুষ্ট হয়!
  অকলে এৰিলে কুকুৰটোৱে মালিকৰ লাঠিডাল হেৰুৱাই পেলায়!
  কেৱল তেওঁৰ ডেউকা আছে - যাৰ মনটো হাঁহাকাৰ কৰাত অভ্যস্ত নহয়!
  স্নোবৰ দৰে অকলে থাকিলে বেয়া!
  তুমি অকলশৰীয়া, আৰু শত্ৰুবোৰ লিজিয়ন!
  আনকি হাতী এটাও কীট-পতংগই খাব পাৰে!
  যদি বাগবোৰ এক মিলিয়ন নহয়!
  দেশৰ নেতাজন মানুহৰ ভাতৃ হ"ব লাগে, ভাই নহয়!
  . সামৰিক কামত ব্যৱহাৰ নোহোৱা উদ্ভাৱনতকৈ সাগৰত শুকান শিল বিচাৰি পোৱাটো সহজ!
  নাৰী হিচাপে বিজয় - উজ্জ্বলতাৰে আকৰ্ষণ কৰে, কিন্তু মূল্যত ভয় খুৱাই!
  যুদ্ধৰ অগ্নি দেৱতা আৰু আন দেৱতাৰ দৰে মনোযোগ আৰু ত্যাগৰ প্ৰয়োজন!
  এটা তৰোৱাল, বৰষুণৰ টোপালৰ দৰে, পৰি সিঁচৰতি হৈ যাব, আৰু যেতিয়া তেওঁলোকৰ বহুত হ"ব, তেতিয়া জয়ৰ জন্ম হ"ব!
  মাত্ৰ গান গাব নালাগে - শান্তিৰ বাবে!
  মোৰ হৃদয়খন দুখী - পেটটো খালী!
  প্ৰথমে বাটিটো, তাৰ পিছত চিন্তাবোৰ!
  বিজয় সন্মানৰ যোগ্য!
  সন্মান এটা আপেক্ষিক ধাৰণা আৰু ইয়াক মূলতঃ আপোনাৰ সৈনিকসকলৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰয়োগ কৰা উচিত!
  যুঁজৰ আগতে কোনে মদ খায় - পাতালত হেংগ অভাৰ!
  পাইপবোৰ নিস্তব্ধ, কাৰণ ব্লেডবোৰে গান গায় - তামতকৈ তীখা শক্তিশালী আৰু জোৰেৰে!
  সেনাপতিবিহীন সৈন্যবাহিনী মেৰপালক নথকা ভেড়াৰ জাকৰ দৰে, এটা পহু যদি নাখায়, তেন্তে আপোনাক ভয় খুৱাব!
  উৰণ কাপুৰুষতকৈ মূৰ্খামি বেছি! কাৰণ, বেছিভাগ সৈন্যই যুদ্ধত নহয়, খেদি ফুৰাৰ সময়ত মৃত্যুবৰণ কৰে!
  যুদ্ধ ডমিনোৰ খেলৰ দৰে, কেৱল ভঙা ডমিনোহে আৰু সংগ্ৰহ কৰিব নোৱাৰি - পৃথিৱীখনে ধৰি ৰাখে!
  অত্যাচাৰে যোদ্ধাক জল্লাদলৈ, কাপুৰুষক সাহসীলৈ, নম্ৰ মানুহক অহংকাৰীলৈ পৰিণত কৰে!
  কল্পনা হৈছে অৰ্থহীনতা আৰু অৰ্থহীনতাৰ প্ৰতিযোগিতা! একে সময়তে ইয়াতকৈ বেছি বৈজ্ঞানিক আৰু যুক্তিবাদী ধাৰা নাই!
  যুদ্ধত, অপেৰাৰ দৰে - সকলোৱে নিজৰ নিজৰ গান গায়, কেৱল এজন প্ৰমপ্টাৰেহে চোৰাংচোৱা হ"ব পাৰে!
  আধুনিক নাৰীয়ে এজন পুৰুষক সকলো ক্ষমা কৰে - দৰিদ্ৰতাৰ বাহিৰে!
  চোৰাংচোৱা আৰু স্কাউটৰ মাজত পাৰ্থক্য জানেনে?
  মই জানো! আমাৰ মাত্ৰ স্কাউট আছে - বিদেশীৰ কঠিন চোৰাংচোৱা আছে!
  খালী মূৰ বা খালী মানিবেগ থাকিলে কি ভাল? অৱশ্যে খালী মূৰ এটা লৈ - ইমান লক্ষ্যণীয় নহয়!
  মনটোৱেই হৈছে ধন-সম্পত্তিৰ শ্ৰেষ্ঠ সংগ্ৰাহক!
  বুদ্ধি আৰু ভাগ্য: প্ৰেমত পৰা দম্পতী - সফলতা, ধন-সম্পত্তি, পদবীৰ জন্ম দিয়ে, কিন্তু সোনকালে বিচ্ছেদ হয়!
  গৌৰৱান্বিত পুৰুষে পৰামৰ্শ শুনিবলৈ সহজ পায় যেতিয়া সেই পৰামৰ্শ এগৰাকী মহিলাই দিয়ে - যদিহে সেয়া তেওঁৰ পত্নী নহয়!
  এগৰাকী জ্ঞানী পত্নীৰ মূল্য এক সৌভাগ্য! আৰু এগৰাকী উদ্যমী পত্নীয়ে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে মামলা কৰিব পাৰে!
  ব্যক্তিৰ ব্যক্তিত্বৰ শলাগ কোনে কৰে, আৰু নগদ ধনৰ শলাগ কোনে কৰে!
  মানৱতাক দুটা বস্তুৰ দ্বাৰা ধ্বংস কৰিব পাৰি - কম্পিউটাৰ আৰু কম্পিউটাৰ বিজ্ঞানী। প্ৰথমটোৱে মনটোক ক্ষয় কৰিব, পিছৰটোৱে তাৰ সুবিধা ল"ব নোৱাৰিব!
  যুদ্ধৰ সতীৰ্থ আৰু এটা গ্ৰেনেড!
  সাধাৰণতে কৌতুক কোৱা ডালিম এটা বাদাম ফাটিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা ফেবাৰ্গৰ কণীৰ দৰে!
  প্ৰতিভা এটা আত্মাৰ দৰে: ইয়াক কাঢ়ি লোৱাটো অসম্ভৱ, কিন্তু ইয়াক ধ্বংস কৰিব পৰা যায়!
  প্ৰতিশোধ সন্মানৰ যোগ্য নহয় - শালীনতাৰ প্ৰতিশোধ!
  ঈৰ্ষা অপৰাধৰ বীজাণু, স্বাৰ্থই পানী দিয়া, অলসতাই খোৱা-বোৱা!
  এলাহ সকলো অপৰাধৰ ভিতৰত আটাইতকৈ বেয়া!
  মৰ্যাদাৰে তৰোৱাল লৈ মৰি যোৱাটোৱেই ভাল - চাবুকেৰে ঠেলি দিয়া ম'হ এটাক ষ্টলত জীয়াই থকাতকৈ!
  যুদ্ধত সাহসে ধূৰ্ততাক পৰাস্ত কৰিব পাৰে, কিন্তু ধূৰ্ততাই কেতিয়াও সাহসক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  যুদ্ধই জীৱনক ভয়ংকৰ কৰি তোলে, আৰু মৃত্যুক যোগ্য আৰু সুন্দৰ কৰি তোলে!
  এজন সেনাপতিৰ বাবে বিনয় এটা বিৰল গুণ, কিন্তু সেইটোৱে ইয়াক আৰু অধিক মূল্যৱান কৰি তোলে!
  - জাকাল শব্দৰ সৈতে মল ব্যঞ্জনবহুল!
  সিংহৰ সিংহৰ এটাই সুবিধা আছে - মৰ্যাদাৰে মৰিব পৰা ক্ষমতা!
  প্ৰযুক্তি হৈছে শৌৰ্য্যৰ জল্লাদ!
  - কিন্তু সঁচা নহয়! আচলতে প্ৰযুক্তিৰ স্তৰ যিমানেই উচ্চ হ"ব সিমানেই যুদ্ধক্ষেত্ৰত বুদ্ধিমত্তা আৰু সম্বলৰ প্ৰয়োজন!
  য'ত মাতৃভূমিৰ স্বাৰ্থ আৰম্ভ হয়, ব্যক্তিগত মংগলৰ অন্ত পৰে!
  স্বাধীনতাৰ লগত অনুশাসন সংযুক্ত হ"ব লাগিব। অৰাজকতা স্বাধীনতাৰ বিপৰীতমুখী!
  এটা শক্তিশালী স্মৃতিশক্তিই হৈছে শ্ৰেষ্ঠ গুৰু! সাধাৰণতে তৰোৱালেৰে স্বাধীনতা জয় কৰিব পাৰি, কিন্তু যুক্তিৰ সহায়তহে স্বাধীনতা বজাই ৰাখিব পাৰি!
  - শক্তিশালী যোদ্ধাই আন এজনক বচালে, ইয়াৰ বাবে বিশেষ সন্মানৰ প্ৰয়োজন নহয়!
  কাৰণ, যেতিয়া আপোনাৰ হৃদয়ত শৌৰ্য্য জ্বলি উঠিব, তেতিয়া আপুনি দাসসকলৰ ৰক্ষাৰ বাবে আপোনাৰ ঢালখন ওপৰলৈ তুলিব!
  হাৰামীৰ নীচতা সৎ মানুহৰ বাবে অজুহাত নহয়, যিহেতু মলিৰ উপস্থিতিয়ে লেতেৰা মানুহক ন্যায্যতা প্ৰদান নকৰে!
  প্ৰেম কেতিয়াও সস্তীয়া নহয় - বিশেষকৈ যদি আপুনি আপোনাৰ মানিবেগেৰে নহয়, আপোনাৰ আত্মাৰে ধন দিয়ে!
  তেজ বোৱাই দিয়াৰ ন্যায্যতা দিব পৰা একমাত্ৰ কথাটো হ"ল যদি ফলস্বৰূপে চকুলোৰ বৈ যোৱা বন্ধ হয়!
  ধনৰ বাবে সেৱা কৰাসকলে কেতিয়াও যুদ্ধত তুলনা কৰিব নোৱাৰিব যিসকলে সাহসী হৃদয় আৰু স্বাধীনতাৰ হেঁপাহৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হয়!
  শিশুৰ চকুলো বিপদজনক কাৰণ ই সভ্যতাক ধুই পেলোৱা এক উত্তাল ধাৰালৈ পৰিণত হয়!
  সেনাপতি পদটো অতিৰিক্ত ৰেচন নহয়, অতিৰিক্ত দায়িত্ব আৰু গধুৰ বোজা!
  ইয়াতকৈ বেছি গুৰুত্বপূৰ্ণ কি সেয়া জনা নাযায় - সকলো ভোকাতুৰক খুৱাই দিয়া বা এটা শিশুৰ বাবে এটা চকুলো মচি দিয়া!
  সোণ তীখাতকৈ কোমল, বৰঞ্চ হৃদয়ত আঘাত কৰে!
  অস্ত্ৰই সৈনিকক শক্তিশালী কৰে নহয়, সৈনিকৰ অস্ত্ৰহে!
  ছোৱালীবোৰে যেন মাষ্টাৰ এফ"ৰিজমেৰে ধেমালি কৰে। আৰু যদি তেওঁলোকে শত্ৰুক ধ্বংস কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, তেন্তে তেওঁ তেওঁলোকৰ পৰা সাৰি যাব নোৱাৰে।
  ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহৰ শেষৰ ফালে নাজীয়ে ছাৰাটভৰ দিশত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  ষ্টুৰ্মলেভে যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল , পূৰ্বৰ লায়নৰ চেছিছত থকা এটা মেচিন, ৪৫০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ আৰু অধিক শক্তিশালী বোমা-লঞ্চাৰৰ সৈতে, যিয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত সকলোকে চেপি ধ্বংস কৰি পেলায়, ফানেলৰ বিশাল শক্তিক ফালি পেলায় আৰু ভাঙি পেলায় .
  আৰু এনে ৰকেটে লগে লগে গোটেই ব্লক এটা লৈ ভাঙি পেলাব।
  " Shturmlev " জাৰ্মান ছোৱালীৰ এটা দলৰ নিয়ন্ত্ৰণত, ছোভিয়েট স্থানত গুলীচালনা।
  জেনে বন্ধুসকলক চকু টিপিয়াই দিয়ে, আৰু খালী ভৰি দুখনেৰে ঠেলি দিয়ে, তাই কয়:
  - আমি শত্ৰুবোৰক ভালদৰে ঝাড়ু দিওঁ, আৰু তেওঁলোকক সাধাৰণ কফিনলৈ ৰূপান্তৰিত কৰোঁ!
  গ্ৰীংগেটাই উত্তৰত চকু টিপিয়াই দিয়ে, খালী ভৰিৰে লিভাৰটো টিপিলে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমি খেলিম আৰু শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম!
  মালানিয়াই লক্ষ্য কৰিছে:
  - Shturmlev মেশিন বিরুদ্ধে , কোনো সোভিয়েট দুর্গ শক্তিহীন!
  মনিকা, তাইৰ উদং গোৰোহাত খুন্দা মাৰি, নিশ্চিত কৰিলে:
  - আমি সঁচাকৈয়ে জয়ী হ'বলৈ জন্ম লৈছো!
  জেনে উলিয়াই আনিলে:
  - যুদ্ধত নাৰীৰ মুখ নাথাকে, বৰঞ্চ ৰোমাঞ্চ বিচৰাসকলক আকৰ্ষণ কৰা ফিজিঅ"গনমি থাকে!
  Gringeta , মেচিনগানৰ পৰা ছোভিয়েট ইউনিটসমূহৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, জাৰি কৰিছিল:
  - কাঠফুলা মানুহক ঘুৰি ধৰাৰ দৰে কামোৰা কপৌ হ'ল নাৰী!
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মনিকা লক্ষ্য কৰিলে:
  - এগৰাকী মহিলাৰ সপ্তাহত সদায় সাতটা শুকুৰবাৰ থাকে, আৰু বৈবাহিক কৰ্তব্যৰ পৰা দেওবাৰৰ উপহাৰ অবিহনে তেওঁৰ সদায় ছুটীৰ দিন থাকে!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - ভগৱান সকলোতে সৰ্বশক্তিমান নহয়, নাৰীক তৰ্ক কৰিবলৈ তেওঁ অক্ষম!
  জেনে এই কথাত সন্মতি দিলে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে:
  - ভগৱান সৰ্বশক্তিমান হ'লেও নাৰীৰ মুখ বন্ধ কৰিব পৰা নাই, আৰু ৰাজনীতি বন্ধ কৰিব পৰা নাই!
  গ্ৰিংগেটাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে, খালী গোৰোহাৰে গুলী চলাই, টিপিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদৰ বিবেক নাথাকে, নাৰীৰ অনুপাতৰ জ্ঞান থাকে, আৰু এগৰাকী নাৰী ৰাজনীতিবিদৰ সকলো অনুভূতি জোখ-মাখ নোহোৱাকৈ থাকে!
  মনিকা, ছোভিয়েট সৈন্যক গুলীচালনা কৰি, আৰু তেওঁলোকক আঘাত কৰি হত্যা কৰি, লক্ষ্য কৰিছিল:
  - নাৰী ফুল, গোলাপৰ দৰে কাঁইটীয়া, কিন্তু তাইৰ মিঠা সুগন্ধিয়ে ছাগলী আৰু ড্ৰোনক আকৰ্ষণ কৰে!
  মালান্যা, ছোভিয়েট সৈন্যক চুদাচুদি আৰু বাংকাৰ ধ্বংস কৰি, চিঞৰি উঠিল:
  - ভোটাৰ শৈশৱত পৰে, ফুটা থকা ভাগৰুৱা পুৰণি ওক গছবোৰক ভোট দি!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ বুদ্ধিমত্তা দেখুৱাই আগবাঢ়ি গ"ল।
  আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমানবোৰো ওপৰৰ পৰা ডুব গৈ আছিল। আৰু সেইবাবেই ছোভিয়েট সৈন্যই কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ মৰা মাৰিলে।
  জাৰ্মানসকল ইমান শীতল হৈ পৰিছে। আৰু তেওঁলোকৰ কাৰ্য্যকৰী দক্ষতা বৃদ্ধি পালে।
  টেলিটেংক , চলি গ'ল ।
  আৰু এইটো আছিল ছোভিয়েট সৈন্যৰ বাবে এক সমস্যা। আৰু নাজীয়ে ৰঙা সেনাক পৰাস্ত কৰিলে।
  কিন্তু ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰেও অতি সাহসেৰে যুঁজিছিল।
  কামিশ্বিনৰ বাবে যুঁজখন আৰম্ভ হ"ল। ইয়াত আকৌ আলেংকা যুদ্ধত আছে।
  আৰু তাইৰ মাৰপিট কৰা, কিন্তু আত্মসমৰ্পণ কৰা বেটেলিয়ন নহয়।
  আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - যিকোনো যুদ্ধত এজন সৈনিকৰ জীৱন মূল্যৱান!
  আৰু কেনেকৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  এই যোদ্ধা - উচ্চতম শ্রেণী ...
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ৰাছিয়ান সৈনিকক বেভেলড লগৰ দৰে ভাঙি পেলাব পাৰি, কিন্তু আঁঠুত লগাব নোৱাৰি, আৰু এছপেনৰ দৰে লৰচৰ কৰিব পাৰি!
  আল্লাই গুলী চলাই উদং গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দি চিঞৰি উঠিল:
  - সামৰিক অনুশাসন পালন কৰিব নিবিচাৰিলে বন্দীৰ দৰে পিঠি বেঁকা কৰিব!
  বিৰোধীক গুলীয়াই মাৰি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰী বুমেৰাং নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই জাৰি কৰিলে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত বহুত মলি আছে, তাত মাথোঁ বিৰল ৰাজকুমাৰ!
  মেট্ৰিয়নাই বিৰোধীক গুলীয়াই, আৰু বিস্ফোৰণত কাটি পেলালে, আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ জিভাখন দীঘল, কিন্তু যি ঠেলিছে তাক আগবঢ়াই নিবলৈ - হাত দুখন চুটি!
  মাৰুষ্য, শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা, আৰু জাৰ্মান আৰু বিদেশী সৈন্যৰ শাৰী তললৈ কাটি, vyaknula:
  - ৰাজনীতিবিদজনে প্ৰতিশ্ৰুতি দিবলৈ সোনকালে, পূৰণ কৰাত লেহেমীয়া, দান-বৰঙণি বিচাৰে, আৰু প্ৰতাৰণাত ক্ষমা বিচাৰে!
  ছোৱালীবোৰ ভাল আৰু কাজিয়া কৰে। কিন্তু শক্তিবোৰ অতি অসমান। বহুত ধ্বংস।
  জাৰ্মান টেংক "মাউছ" যদিও একেবাৰে ছিৰিয়েল নহয়, তথাপিও ফ্ৰণ্টত দেখা যায়। আৰু তেওঁৰ কামানবোৰে গৰ্জন কৰি গুলী চলায়। আৰু খাদবোৰত ধ্বংস অবিশ্বাস্যভাৱে উত্থাপন কৰক।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে মাউছৰ বিৰুদ্ধে কামানৰ পৰা গুলী চলায়। যদিও খোলাবোৰ মটৰৰ দৰে উঠা-নমা কৰে। কিন্তু জাৰ্মানসকলে ঠেলি দি থাকে আৰু ঠেলি দি থাকে।
  আৰু তেওঁলোকে অতি সঠিকভাৱে গুলী চলায়।
  কমচমল ছোৱালীবোৰে দৌৰি দৌৰি উদং গোৰোহা জিলিকি উঠে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাধুৰ মাতৃভূমিৰ মহিমাৰ বাবে!
  জাৰ্মান পদাতিক বাহিনীক গুলীচালনা কৰি ভায়োলাই চিঞৰি উঠিল:
  - নাৰীৰ হাতত জোতা কিনিবলৈ যথেষ্ট নাথাকে তেতিয়া মানুহজনৰ জোতা খালী ভৰিৰে থৈ দিয়ে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি জিভাখন উলিয়াই দিব।
  যোদ্ধাসকল, ক"ব লাগিব, উল্লাসিত। আৰু যদি তেওঁলোকে আপোনাক আঘাত কৰে, তেন্তে তেওঁলোকে আপোনাক মাৰাত্মকভাৱে আঘাত কৰে।
  কেৱল পেণ্টী পিন্ধি প্ৰায় উলংগ ভায়োলা আৰু মাৰ্গাৰিটাই যুঁজিছে, প্ৰজেক্টাইল আনি সঠিকভাৱে গুলী চলাইছে। আৰু তেওঁলোকক ঠিক তেনেকৈয়ে ৰখাব নোৱাৰি।
  মাৰ্গাৰিটাই ছিটিকি উঠি কয়:
  - সাম্যবাদৰ যুগৰ গৌৰৱ!
  ভায়োলাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে নিশ্চিত কৰিছে:
  - পৰিৱৰ্তনৰ যুগক মহান গৌৰৱ!
  যোদ্ধাসকল, মন কৰিবলগীয়া যে, অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক ছোৱালী হৈ ওলাল।
  ভেৰ'নিকাই খোলাও আনে, খালী, ঘূৰণীয়া গোৰোহা আৰু চিঞৰ-বাখৰৰ সৈতে টিপটিপিয়া:
  - সাম্যবাদক গৌৰৱ!
  এইটোৱেই তেওঁলোকৰ যুদ্ধৰ অন্তৰ্দৃষ্টি। আৰু কিমান তীব্ৰ আৰু ক্ৰোধেৰে যুঁজে।
  আৰু উদং, টেন কৰা আঁঠু দুটা টিপটিপিয়াকৈ জিলিকি উঠে।
  তামাৰাও কাজিয়া কৰে। নাজীয়ে বন্দী কৰি ককেছাছৰ পৰা ওলাই আহি পুনৰ ৰেংকত সোমাই পৰিল। তেজৰ মাংসভোজী অনুভূতিৰ সৈতে যুঁজে। বিশাল আক্ৰমণাত্মকতাৰ সৈতে যুঁজে।
  তামাৰাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, নাজীসকলক ফালি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কমিউনিজম আমাৰ লগত থাকিব!
  আৰু মেচিনৰ পৰা এটা ভাল লক্ষ্যৰে বিস্ফোৰণ দিয়ে...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে বিশাল অলৌকিক কাম কৰা দেখা যায়। আৰু তেওঁলোকৰ এটা জুই আছে যিয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন জ্বলাই দিয়াৰ ভাবুকি দিছে।
  ভেৰ'নিকা, শ্বুটিং, গায়:
  আকৰ্ষণীয় হ"ব, তাত কোনো সন্দেহ নাই
  পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই এটা সূচী যোগান ধৰিব!
  আৰু নীলাচল চকুৰে চকু টিপিয়াই দিয়ে।
  তামাৰা, গুলীচালনা, গৰ্জন:
  - কলভ্ৰাত ! এভপতিয় কলভ্ৰাত ! হিৰোজ অৱ ৰাছৰ এলাৰ্ম সংগ্ৰহ!
  আৰু মেচিনগানৰ পৰা এটা টাৰ্ণ দিলে। তাই ফ্ৰিট্জটো কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - এগৰাকী মহিলা মূলতঃ শিয়াল যিয়ে সিংহক লাছ কৰিব বিচাৰে, কিন্তু সাধাৰণতে গাধবোৰ তাইৰ লাছত পৰে!
  ভিক্টোৰিয়াই গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ আন এটা উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি জাৰি কৰিলে:
  - এগৰাকী নাৰী হৈছে সোণালী কণী ভাল পোৱা কুকুৰা, তেওঁলোকৰ বাহকক কেৱল ক্ষতিহে আনে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। তেওঁলোকে ইমান প্ৰশংসনীয়ভাৱে যুঁজ দিয়ে প্ৰচণ্ড হেঁচাত।
  বিদেশী বিভাগত গুলীচালনা কৰি থাকোঁতে তামাৰাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এগৰাকী তিৰোতা কুকুৰা, কেৱল তাইহে সেই মানুহজনলৈ সোণৰ কণী আনিব পাৰে, যিটো প্ৰকৃত শিয়াল!
  ভেৰ"নিকাই গুলীচালনা কৰি, আৰু দাঁত উদং কৰি, লগতে ক"লে:
  - এটা প্ৰকৃত শিয়াল আৰু কুকুৰা আপোনাক সোণালী কণী পৰাবলৈ বাধ্য কৰিব!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰি থকা মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  "শিয়ালৰ সিংহৰ নখ নাই, কিন্তু জন্তুৰ ৰজাৰ পৰা তিনিখন ছাল ছিঙিব পাৰে!"
  ভায়োলাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে দাঁত উদঙাই দি মন্তব্য কৰিলে:
  - যি মনত শিয়াল নহয়, তেওঁ সিংহ নহয়!
  যোদ্ধাসকলৰ যেন ডাঙৰ ডাঙৰ ব্ৰাউলিং উচ্চাকাংক্ষা আছে। আৰু যদি তেওঁলোকে আৰম্ভ কৰে।
  অলিম্পিয়াছে গুলীচালনা কৰি আৰু শক্তিশালী ভৰি লৈ গোটেই বাকচ এটা বিস্ফোৰক তুলি লৈ নিক্ষেপ কৰিলে। নাজীৰ গণটো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে, আৰু ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - USSR শাসন, এবং Lucifer একটি গান গান! আমি সকলোকে জিকিম!
  অলিম্পিয়াছে অৱশ্যে পাহৰি যোৱা নাছিল, আৰু গুলী চলাই মাত মাতিছিল:
  - শিয়াল মহিলাই যিকোনো পুৰুষক সিংহ বুলি পতিয়ন নিয়াবলৈ সক্ষম হয়, সাধাৰণ গাধৰ দৰে প্ৰজনন কৰে!
  মাৰ্গাৰিটা, শ্বুটিং, এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - মাথোঁ শিয়ালৰ মন আৰু পহুৰ গ্ৰাস থকা মাইকী সিংহনী!
  চেৰাফিমে লক্ষ্য কৰিলে, বিৰোধীসকলক কটা:
  - সিংহ গৰ্জন কৰাজন নহয়, বহুত সেউজীয়া ফালি পেলোৱাজনহে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত ভালদৰে লক্ষ্য কৰি গুলী চলাই, আৰু তেওঁক কাটি থকা ভায়োলাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদ যেতিয়া শিয়াল নহয়, তেতিয়া তেওঁৰ পৰা তিনিটা ছাল ফালি কলাৰত পিন্ধি দিয়া হয়!
  ভিক্টোৰিয়াই দাঁত উদং কৰি চকু টিপিয়াই, আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি, জাৰি কৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদৰ দুখন চকীত বহিবলৈ বহল গাধ, কিন্তু তেওঁৰ আত্মাৰ বহলতা কেৱল শব্দত!
  উদং পেশীবহুল ভৰি দুখনেৰে বেৰেলৰ ওচৰত বলি হৈ লায়ন টেংকটো বিস্ফোৰণ কৰি অলিম্পিয়াছে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - এটা টেংক ইউৰেনিয়াম কোৰ প্ৰজেক্টাইলেৰে বিন্ধিছে, এজন ৰাজনীতিবিদে হৃদয় নোহোৱাকৈ ভাঙিছে, কিন্তু সোণৰ পাৰ্চ লৈ!
  . অধ্যায় #৯
  কামিছিনক পৰিত্যক্ত কৰি দিয়া হ"ল। আৰু ১৯৪৪ চনৰ জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে ছাৰাটভৰ বাবে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  ইয়াত যুদ্ধবোৰ ইমান সক্ৰিয়। আৰু লগতে ছোৱালীবোৰো সদায়ৰ দৰেই যুদ্ধত। আৰু এনেকুৱা মৰমলগা যোদ্ধা।
  আলেংকাই যুদ্ধ কৰে আৰু স্বয়ংক্ৰিয় বিস্ফোৰণৰ সৈতে বিপক্ষক কাটি পেলায়, আৰু সমগ্ৰ ৰেংক।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ জয় আহি আছে!
  আৰু আকৌ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে।
  আন্যুতাইও শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। ই সঠিক আৰু সঠিকভাৱে কৰে। তাইৰ মেচিনগানবোৰ ইমানেই গ্ৰুভি। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে বিশাল শক্তিৰ বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰে। নাজীক ফালি পেলায় আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে।
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  আল্লা, শত্ৰুৰ ওপৰত বিশাল সঠিকতাৰে গুলীচালনা, আৰু শত্ৰুক তললৈ কাটি, squeaks:
  - সীমাহীন পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। ক"ব লাগিব যুদ্ধৰ যুদ্ধ।
  আৰু লাল চুলিৰ মানুহজনী নিজেই আৰু একেটা চুটি কাপোৰ পিন্ধি। আৰু সি ইমান সঠিক আৰু সঠিকভাৱে গুলী চলায়, আৰু ফ্ৰিটজ শুই থাকে।
  মাৰিয়াইও অতি সঠিকভাৱে গুলী চলায়। আৰু তাই ইমান ধুনীয়া ছোৱালী, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিয়ে, বিৰোধীক ফালি পেলায়।
  তাৰ পাছত তেওঁ গৰ্জন কৰে:
  - ইউ এছ এছ আৰ সাম্ৰাজ্য শাসন!
  মাৰুষ্যইও সঠিকভাৱে গুলী চলায়, শত্ৰুক আঘাত কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - টাইগাৰ পৰা ব্ৰিটিছ সাগৰলৈকে আমাৰ সেনাবাহিনী সকলোতকৈ শক্তিশালী!
  আৰু খালী ভৰিৰে গুলীও মাৰে।
  ইয়াৰ পিছত মেট্ৰিয়নাই শত্ৰুৰ ওপৰত মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিব। আৰু এশ শতাংশ সঠিকতাৰে তেওঁক আঘাত কৰিলে। স্বাভাৱিকতে উদং গোৰোহা।
  এইবোৰ ছোভিয়েট ছোৱালী যিয়ে কাম কৰে, কিন্তু জাৰ্মান ছোৱালীবোৰ বেছি পিছ পৰি থকা নাই।
  পেন্থাৰত যুঁজি থকা ক্ৰীষ্টিনা, মেগডা, মাৰ্গাৰেট আৰু শ্বেলা। মেচিনটো যদিও আদৰ্শ নহয়, কিন্তু দ্ৰুত গুলী চলোৱা, দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ বন্দুক, মধ্যমীয়া চঞ্চল আৰু ভাল ফ্ৰন্টাল কৱচৰ সৈতে।
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি আছে, গ্ৰীষ্মৰ গৰমৰ সত্ত্বেও, বা সঁচাকৈয়ে ক'বলৈ গ'লে ইয়াৰ বাবেই.. আৰু তেওঁলোকে এটা কৌশলগত যুদ্ধ চলাই আছে।
  ইয়াত ক্ৰীষ্টিনাই এটা শ্বট কৰে... শ্বেলটোৱে টি-৩৪-৭৬ টাৰেটত খুন্দা মাৰে আৰু ইয়াক বিন্ধি পেলায়। ছোভিয়েট টেংক ষ্টপ নক আউট।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিছে:
  - আমাৰ লৈ গ'ল!
  তাৰ পিছত মাগডাই গুলী চলায়। সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যইও থৰক-বৰক কৰি পেলালে।
  হয়, গতিকে চৌত্ৰিশত টাৱাৰটো ফালি পেলোৱা হ"ল।
  বাঘৰ ছোৱালীবোৰে পাল পাতি গুলীচালনা কৰে। আৰু অতি উপযুক্তভাৱে। ইয়াত তেওঁলোকে আন এখন ছোভিয়েট টেংকত খুন্দা মাৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত আহিল মাৰ্গাৰেট। আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক SU-76 ত খুন্দা মাৰিলে। নিপুণভাৱে চুদিলে। আৰু তাই গাইছিল:
  - আমাৰ নৰকীয় জাৰ্মানী শক্তিশালী, ই বিশ্বক সুৰক্ষা দিয়ে!
  আৰু জিভাই কেনেকৈ দেখুৱাব!
  তাৰ পিছত তাই শ্বেলৰ কামানৰ পৰা গুলী চলালে। ই ছোভিয়েট টেংক কেভি-১এছত খুন্দা মাৰে। ছোৱালীজনীয়েও ভাল কাম কৰিলে।
  হয়, বিকিনি পিন্ধা চাৰিজন যোদ্ধাই যুঁজি আছে আৰু ঠাণ্ডালৈ ভয় কৰা নাই। মহিলাসকলে যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ পিছত থাৰ্ড ৰাইচৰ বাবে পৰিস্থিতি বহুত ভাল হৈ গ"ল।
  ইয়াত আকাশত পাইলট আলবিনা আৰু এলভিনা। বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে দুয়োগৰাকী সুন্দৰী। তেওঁলোকে ফকে -উলফছত নিজৰ বাবে যুঁজ দিয়ে । আৰু এই গাড়ীখন বৰ ছিৰিয়াছ।
  আকাশী কামানৰ পৰা গুলীচালনা কৰি আলবিনাই কয়:
  - সক্ৰিয় ক্ৰকেট! শব্দটোৰ বাবে দুখ নকৰিবা!
  আৰু তাই কেনেকৈ এটা চকু কপালত তুলিব পৰা হাঁহি এটা জিলিকি উঠে! আৰু তেওঁ একেলগে দুখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলাব।
  এলভিনাইও এয়াৰ কামানেৰে তিনিটা কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মোৰ প্ৰৱেশ মাৰাত্মক আৰু নিস্তেজ হ'ব!
  তেনেতে ছোৱালীজনীয়ে দাঁত উদঙাই দি দাঁত দেখুৱালে! তাই নিজেই মনোমোহা, আৰু অসাধাৰণ মনোমোহাতাৰে ভৰা।
  আলবিনাই আন এখন ইয়াক-৯ বিমান কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাক কিয় ছোভিয়েট পাইলটৰ প্ৰয়োজন?
  এলভিনাই LAGG-5ক গুলীয়াই পেলায় আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে কয়:
  - যাতে আমি জাৰ্মানসকলে একাউণ্ট স্ক'ৰ কৰে!
  আচৰিত দম্পতী ছোৱালী। কেনেকৈ তেওঁলোকে নিজৰ বাবে বঁটা সংগ্ৰহৰ কামত লাগিল। সঁচাকৈয়ে এনে সুন্দৰীৰ বিৰুদ্ধে তৰ্ক কৰিব নোৱাৰি। বিমান গুলীয়াই দাঁত উদং কৰে।
  আৰু মূল গোপন কথাটো হ"ল ঠাণ্ডাত, ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি থকাটো প্ৰয়োজন। তেতিয়া বিলবোৰ নিজে নিজে আহিব।
  আৰু কেতিয়াও সাজ-পোছাক পিন্ধিব নালাগে। আৰু উদং বুকুখন জোকাৰি দিয়ক, আৰু ইয়াক সদায় উচ্চ সন্মানেৰে ৰখা হ"ব!
  আলবিনাই ৰঙা সেনাৰ আন এখন বিমান কাটি গাইছিল:
  - মহান উচ্চতা আৰু নক্ষত্ৰীয় বিশুদ্ধতাত!
  আৰু তাই চকু টিপিয়াই জপিয়াই উঠি খালী ভৰি দুখন জোকাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - সাগৰৰ ঢৌ আৰু উগ্ৰ জুইত! আৰু উগ্ৰ আৰু উগ্ৰ জুইত!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে শক্তিশালী দৃষ্টিভংগীৰে বিমানখন গুলীয়াই পেলায়।
  আৰু তাৰ পিছত এলভিনাই শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰে। সি এটা ঘূৰণীয়াৰ পৰাই কৰে, দাঁত উদঙাই দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই পৃথিৱীৰ ছুপাৰ চেম্পিয়ন হ'ম!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে খুন্দা মৰা গাড়ীখন বাগৰি পৰে। হয়, ৰেড আৰ্মী যথেষ্ট বেয়া হৈ পৰে।
  আৰু এলবিনাই বন্য আনন্দৰ সৈতে গৰ্জন কৰে:
  - মই এতিয়া জল্লাদ, পাইলট নহয়!
  আন এখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলায়, আৰু হিচকি মাৰে:
  - মই দৃষ্টিশক্তিৰ ওপৰেৰে বেঁকা হৈ যাওঁ আৰু মিছাইলবোৰ লক্ষ্যলৈ লৰালৰিকৈ যায়, আগলৈ আৰু এটা দৌৰ আছে!
  যোদ্ধাজন অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক।
  ইয়াত দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে মাটিৰ লক্ষ্যত আক্ৰমণ কৰি আছে। আলবিনাই চৌত্ৰিশজনক ঘুচা মাৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এইটোৱেই শেষ হ'ব!
  এলভিনাই এছ ইউ-৭৬ত খুন্দা মাৰি ফুচফুচাই কয়:
  - সম্পূৰ্ণ ধ্বংস নোহোৱালৈকে!
  আৰু কেনেকৈ উদং ভৰিখন জোকাৰি দিয়ে!
  ইয়াত ছোৱালীবোৰে যুঁজি আছে, আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ ফালৰ পৰা ছোৱালীবোৰেও যুঁজি আছে, গুৰিয়েভক ৰক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে, য"ত নাজী সৈন্যইও ঠেলি দিছে, বিচ্ছুৰ এটা ডাঙৰ অংশৰ দৰে।
  নাজীয়ে ধুমুহাৰ দৰে আক্ৰমণ কৰা গুৰিয়েভৰ হৈ আলেংকাই যুঁজিছিল। হতাশগ্ৰস্ত সৌন্দৰ্য্যই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি উঠিল:
  - Rus' আৰু স্থানীয় দলৰ বাবে গৌৰৱ!
  তাৰ পিছত নাটাস্কাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - আমি ছোৱালীজনীক খালী ভৰিৰে ৰক্ষা কৰো!
  অন্যুতেও উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই, উৰুৱাই দিলে :
  - আচৰিত ধৰণৰ আঘাত হ"ব!
  ৰঙা চুলিৰ অগাষ্টিনে নিজৰ উদং তলৰ অংগটো লৈ বিনাশৰ উপহাৰ এটা লৈ পঠালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আকাশলৈ ৰাডাৰ আঙুলিয়াই!
  আৰু তাৰ পিছত সোণালী চুলিৰ মাৰিয়াই উদং ভৰিৰে নাজীক মৃত্যু দিলে।
  আৰু তাই গাইছিল:
  - মাদাগাস্কাৰত, মৰুভূমি আৰু চাহাৰাত! সকলোতে আছিল, বগা পোহৰ দেখিলোঁ !
  আৰু এতিয়া মাৰুষ্যই ভৰিৰ উদং তলুৱাৰে গোটেই গোট এটা দলিয়াই গাব:
  - গ্ৰীচৰ ফিনলেণ্ড আৰু ছুইডেনৰ অষ্ট্ৰেলিয়াত তেওঁলোকে আপোনাক ক"ব যে আৰু ধুনীয়া ছোৱালী নাই!
  হয়, ছয়জনী ছোৱালীয়ে বহুত ভালকৈ যুঁজিছিল। কিন্তু ফ্ৰিটজে যিয়েই নহওক কুৰ্স্কক লৈ গ'ল...
  নাই, এনে উচ্চ শক্তিক প্ৰতিহত নকৰিবলৈ। ফেচিষ্টসকলে জেদী হৈ পৰিছে।
  আৰু দানৱৰ প্ৰস্তুতিত কি প্ৰভাৱ পেলায়।
  এডলফ হিটলাৰ আছিল কেৱল পাগল: নিজকে এজন প্ৰকৃত নিৰ্ভীক যেন অনুভৱ কৰিছিল, যাৰ কথা সকলোৱে মানি চলে আৰু কঁপি থাকে। হয়, যদি আপুনি ষ্টেলিনবাদী সফলতা বিচাৰে, তেন্তে আপুনি ষ্টেলিনৰ দৰে হ"ব লাগিব, আনক আৰু নিজৰ প্ৰতি কৰুণা আৰু দাবী নকৰাকৈ (এই ক্ৰমত আইঅ"চিফ ভিছাৰিঅ"নভিচে ঠিক এইদৰেই ভাবিছিল!)। এতিয়া হুলস্থুল ডিচেণ্ট আৰু গাড়ীখন চলিবলৈ আৰম্ভ কৰিব। সাধাৰণতে উপগ্ৰহৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি জাৰ্মানীয়ে ইউ এছ এছ আৰতকৈ ঔদ্যোগিক সঁজুলিৰ পৰিমাণ, দক্ষ কৰ্মশক্তি আৰু সকলো স্তৰৰ অভিযন্তাৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত বৃহৎ সুবিধা লাভ কৰিছে। এইটো এটা সত্য, কিন্তু অস্ত্ৰৰ উৎপাদন এতিয়াও সমতুল্য নহয়! ৰাছিয়াত হোৱা সকলো ধ্বংসলীলাৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে সমগ্ৰ যুদ্ধকালত ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা পিছ পৰি আছিল। আৰু কিহৰ পৰা? অৱশ্যে বিভিন্ন বিভাগত আৰু বিশেষকৈ সামৰিক উদ্যোগত ৰাজত্ব কৰা এক নিৰ্দিষ্ট বিশৃংখলতাৰ বাবে। ইয়াৰ উপৰিও কেঁচামালৰ অভাৱৰ লগতে শত্ৰুৰ সম্ভাৱনাক তুচ্ছজ্ঞান কৰাটোৱেও নেতিবাচক ভূমিকা পালন কৰিছিল। বিশেষকৈ ১৯৪০ চনত জাৰ্মানীত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন ১৯৩৯ চনৰ তুলনাত কম আছিল (যদি আমি গোলাবাৰুদকে ধৰি মুঠৰ কথা বিবেচনা কৰোঁ), আৰু এইটো সত্ত্বেও যে যুদ্ধ ইতিমধ্যে চলি আছিল, আৰু তৃতীয় ৰাইচে বিশাল ভূখণ্ডৰ নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে উৎপাদন ক্ষমতাৰ মজুত। বাৰু, হিটলাৰৰ সাংগঠনিক দক্ষতাৰ বিষয়ে আমি কি ক"ব পাৰো? বেছি নহয়, তাৰ পিছত তেওঁ জিলিকি উঠিল, সামৰিক উদ্যোগৰ ক্ষেত্ৰত।
  ফুৰাৰে এটা দীঘলীয়া ভাষণত ঘোষণা কৰিছিল যে:
  - বিমান পৰিবহণৰ তদাৰকীৰ ক্ষেত্ৰত, জৰুৰীকালীন ক্ষমতা Sauer-ক প্ৰদান কৰা হয় । তেওঁ উৎপাদিত সঁজুলিৰ পৰিমাণ, আৰু কম গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়, গুণগত মান নিবিড়ভাৱে নিৰীক্ষণ কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও আপোনাৰ বহু বন্ধু গ"ৰিং এসময়ত ভাল এছ আছিল যদিও কামৰ নেতৃত্ব দিবলৈ সক্ষম নহয়। প্ৰতিজন ভাল সৈনিকও এজন অসাধাৰণ জেনেৰেল নহয়, গতিকে ফাঁচী দিয়া এৰিকৰ পৰিৱৰ্তে কাৰিকৰী ক্ষেত্ৰখনৰ নেতৃত্ব দিব পেছাদাৰী উদ্যোগীৰ মাজৰ এজন ব্যক্তিয়ে যিয়ে বিমান বাহিনীক সংস্কাৰ আৰু পুনৰ সজ্জিত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব। কাৰণ ব্ৰিটেইনে টোপনি নাহে, ই নিজৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা বৃদ্ধি কৰি আছে, আৰু বিশেষকৈ বিমান পৰিবহণ। আমি শত্ৰুৰ পৰা দুটা মূৰ, এক ডজন খোজ আগুৱাই থকাটো প্ৰয়োজন, নহ"লে আমি শত্ৰুৰ ওপৰত শ্ৰেষ্ঠত্ব সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাম। আৰু সেয়েহে গুণগত মানৰ পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজন।
  গ"ৰিঙে ভয়ংকৰভাৱে আপত্তি কৰিলে:
  - মোৰ বন্ধুসকল, প্ৰমাণিত মানুহ যিয়ে নিজৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা আৰু পেছাদাৰিত্ব প্ৰমাণ কৰিছে।
  আসুৰিক একনায়কত্ববাদীজন ক্ৰোধিত হৈ পৰিল:
  - নে হয়তো মই আপোনাৰ মতে পাহৰিলোঁ যে ব্ৰিটেইনৰ বাবে যুদ্ধত কোনে পৰাস্ত হ"ল? বা ৰাষ্ট্ৰীয় অৰ্থনীতিৰ উন্নয়নৰ চাৰি বছৰীয়া পৰিকল্পনা কোনে ব্যৰ্থ কৰিলে। নে আপুনিও চাবুকেৰে কোবাব বিচাৰে, আনকি ৰাজহুৱা স্থানতো। গতিকে মুখখন বন্ধ কৰি ৰাখক আৰু যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে আপোনাক ঠেংত নপৰে তেতিয়ালৈকে মনে মনে থাকক!
  আনকি গ"ৰিঙে ভয়তে বহিল। হায়, ফুৰাৰক তুচ্ছজ্ঞান কৰিব নালাগে। তাৰ পিছত আকৌ শব্দ শুনা গ"ল, আন এখন ME-262 জেট আকাশলৈ উৰা মাৰিলে। গাড়ীখন আছিল বিশাল আৰু দুটা মটৰৰ দৰে আছিল। ডেউকাবোৰ অলপ ঝাড়ু দিয়া হৈছে, যুঁজাৰু বিমানখন নিজেই যথেষ্ট ভয়ংকৰ যেন লাগে। ইয়াৰ গতিৰ বৈশিষ্ট্য, ১৯৪১ চনৰ বাবে, সাধাৰণতে মান্য, আনকি বিশ্ব মানদণ্ডৰ হিচাপত অভিলেখ ভংগকাৰী। সঁচা, যন্ত্ৰটো নিজেই এতিয়াও সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্ভৰযোগ্য নহয় আৰু ইয়াৰ বাবে ডিবাগিংৰ প্ৰয়োজন। ফেচিষ্ট একনায়কত্ববাদীজনে অৱশ্যে ইতিমধ্যে নতুন, অধিক উন্নত যুঁজাৰু বিমানৰ বৈশিষ্ট্য দিছে... ME-262 ৰ ওজন ছয় টনতকৈও অধিক, যিটো কিবা এটা অভাৰলোড। জেট যুঁজাৰু বিমান এখন সৰু, সস্তীয়া আৰু চঞ্চল হ"ব লাগে। এই ক্ষেত্ৰত এম ই-১৬৩ যথেষ্ট ভাল হ"ব পাৰে, কিন্তু ইয়াৰ ৰকেট ইঞ্জিন অতি বলপূৰ্বক আৰু ই মাত্ৰ ছয় মিনিটহে কাম কৰে (বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, ই এতিয়াও কাম কৰিব!), যাৰ অৰ্থ হ"ল ইয়াৰ ৰেঞ্জ মাত্ৰ এশ কিলোমিটাৰ ব্যাসাৰ্ধত . ব্লিটজ ষ্টাইলৰ বোমাৰু বা আৰ্মাডাৰ বাবে কভাৰ ফাইটাৰে ইংলেণ্ডৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ কৰাৰ দৰে, অৱশ্যেই ইয়াৰ কোনো লাভ নাই।
  কিন্তু এম ই-২৬২ বিমানে এক টন বোমা কঢ়িয়াব পাৰে, অৰ্থাৎ ছোভিয়েট ফ্ৰণ্ট লাইন বিমান পে-২ৰ সমানেই কঢ়িয়াব পাৰে। অৰ্থাৎ যুঁজাৰু বিমান ছুইপ আৰু সহায়ক সৈন্য দুয়োটাৰে বাবে এক উৎকৃষ্ট সমাধান। অৱশ্যে ধুমকেতু এম ই-১৬৩ৰ শৈলীত, কিন্তু ৰকেট ইঞ্জিন নথকা, কিন্তু টাৰ্বোজেট ইঞ্জিনযুক্ত যুঁজাৰু বিমান এখন সৃষ্টি নকৰিলে কি হ"ব? তেওঁলোকে "ধুমকেতু"ৰ উন্নতি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু উৰণৰ সময় ১৫ মিনিটলৈ বৃদ্ধি কৰা যেন লাগিছিল (এয়া ৩০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত ৰেঞ্জ), যিটো ব্ৰিটেইনৰ যুদ্ধৰ বাবে সাধাৰণতে গ্ৰহণযোগ্য। নৰ্মাণ্ডীৰ পৰা এতিয়াও লণ্ডনলৈ যাব পাৰি... যদিও সকলো ইমান স্পষ্ট নহয়, তথাপিও ইয়াত বোমা বিস্ফোৰণ কৰি উভতি আহিব লাগিব, আৰু পোন্ধৰ মিনিট ইমান দ্ৰুত নাছিল। ভৱিষ্যতে ৰকেট আৰু জেট যুঁজাৰু বিমানক বিমান পৰিবহণৰ ডেড এণ্ড হিচাপে স্বীকৃতি দিয়া হ"ল। কিন্তু "ধুমকেতু"ৰ ডিজাইন অতি আকৰ্ষণীয়, ইয়াৰ আকাৰ সৰু আৰু লঘুতা, অৰ্থাৎ ই সস্তা আৰু পৰিচালনাযোগ্য।
  ইয়াৰ উপৰিও সাধাৰণতে ৮০০ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ অতি আশাব্যঞ্জক যুঁজাৰু বিমানো আছে, এনে গ্লাইডাৰ যে ইয়াক বিমান যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। সঁচা, তেওঁলোকৰ চুটি দূৰত্বৰ বাবে, তেওঁলোকৰ ওপৰত বিমান কেৱল প্ৰতিৰক্ষামূলক যুদ্ধতহে কৰিব পাৰি, বা লণ্ডনলৈ... পৰিবহণত ডেলিভাৰী দিব পাৰি, আৰু তাৰ পিছত পাইলটসকলক উভতি ধৰিব পাৰি। ইয়াত চিন্তা কৰিব লাগিব। বাস্তৱ ইতিহাসত গ্লাইডাৰবোৰে কেতিয়াও যুঁজিবলৈ সময় নাপালে আৰু কোৰিয়াত কিবা কাৰণত ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ জেনেৰেলসকলে এই ধাৰণাটো চেষ্টা কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। সাধাৰণতে ই দুখৰ কথা নহয় যদিও কোৰিয়া যুদ্ধৰ সময়ত আমেৰিকাৰ পাইলটজনে প্ৰথমে জয়লাভ কৰিছিল। গতিকে য়েংকিছক তুচ্ছজ্ঞান কৰা উচিত নহয়।
  বিমানখন শেষ হোৱাৰ পিছত ককপিটৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি ফুৰাৰলৈ পূৰ্ণ গতিৰে দৌৰি গ"ল।
  প্ৰথম নম্বৰৰ নাজীয়ে চুমা খাবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। ছোৱালীবোৰে আপোনাক ভাল পালে যিটো ভাল লাগে, আৰু ফুৰাৰক, এনে লাগে, সকলো জাৰ্মানেই, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, কনচেনট্ৰেচন কেম্পৰ কেইজনমান বন্দীৰ বাহিৰে প্ৰায় সকলোৱেই যথেষ্ট আন্তৰিকতাৰে মূৰ্তি হিচাপে গ্ৰহণ কৰে। পাইলটে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - ই মাত্ৰ এখন ডাঙৰ বিমান, ইয়াৰ ইমান গতি আৰু শক্তি আছে। চেৰ"গেটৰ হিটিং পেডৰ দৰে সকলো পোৱালি ফালি পেলাওঁ!
  ফুৰাৰে ছোৱালীজনীৰ এই ইমপালছক অনুমোদন জনাইছিল:
  - অৱশ্যেই, আমি ইয়াক ভাঙি দিম, কিন্তু ... মেচিনটো ডিবাগিং কৰাটো দ্ৰুত গতিৰে কৰা উচিত, আৰু এইটো বিশেষকৈ মটৰৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য। ইয়াত অৱশ্যে সেইবোৰ উন্নত কৰিবলৈ আমূল ব্যৱস্থাৰ প্ৰয়োজন হ"ব, কিন্তু যদি নেতা-ডিজাইনাৰে সহায় কৰে!
  সকলোৱে কোৰাছত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মহান Fuhrer মহিমা! প্ৰভিডেন্সে আমাক সহায় কৰক!
  তৃতীয় ৰাইচৰ গীত বাজিবলৈ ধৰিলে আৰু হিটলাৰ যুৱ সংগ্ৰামীৰ এটা স্তম্ভ আগবাঢ়ি গ " ল ৷ চৈধ্যৰ পৰা সোতৰ বছৰ বয়সৰ ল"ৰাবোৰ বিশেষ গঠনত ঢোলৰ তললৈ গৈছিল। আৰু তাৰ পিছত আটাইতকৈ আমোদজনক কথাটো আছিল: জাৰ্মানীৰ মহিলা সংঘৰ কিশোৰীসকলে মাৰ্চ কৰি আছিল। চুটি চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধিছিল, সুন্দৰীবোৰৰ উলংগ, উদং ভৰি দুখনে মানুহৰ চকু আকৰ্ষণ কৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু একে সময়তে ভৰিৰ আঙুলিটো টানিলে, সাৱধানে গোৰোহাটো থৈ দিলে। নিৰ্দোষ আকৃতিৰ সৌন্দৰ্য্যৰ এক মনোৰঞ্জনমূলক দৃশ্য... সঁচা, মুখবোৰ বেলেগ আছিল, আৰু কিছুমান যুৱতী ফেচিষ্ট আছিল কিছু অভদ্ৰ, প্ৰায় পুৰুষসুলভ, আনকি তেওঁলোকেও সেইবোৰ পেলাই দিছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁলোকে ভ্ৰু দুটা একেলগে আনিছিল।
  এষ্টেট এডলফে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ল"ৰা-ছোৱালীয়ে বৃহৎ পৰিসৰত শাৰীৰিক প্ৰশিক্ষণ লোৱাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু মই জানো যে এই বিষয়ত বহু কাম কৰা হৈছে, বিশেষকৈ জংফ'কত , কিন্তু প্ৰয়োজন হৈছে অন্তৰ্ভুক্তি আৰু স্পাৰ্টান পদ্ধতি গ্ৰহণ কৰা। অৱশ্যে চুৰিক উৎসাহিত কৰাৰ উপৰিও... আমাৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ মান্য আৰু একে সময়তে নিৰ্দয় মানুহ হৈ ডাঙৰ হ"ব লাগিব।
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিজনে থমকি ৰ"ল। জেনেৰেলসকল নিমাত আছিল, সম্ভৱতঃ আপত্তি কৰিবলৈ ভয় কৰিছিল, কিন্তু স্পষ্ট কথাটো নিশ্চিত কৰিব বিচৰা নাছিল। ফুহৰাৰে আৰু কয়:
  - যুদ্ধ কৌতুক নহয়, কিন্তু শত্ৰুৰ প্ৰতি নিৰ্দয়তাৰ সৈতে পাৰস্পৰিক সহায় আৰু সতীৰ্থৰ প্ৰতি ভাতৃত্ববোধৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাব লাগিব। এইটোৱেই আমি সকলোৰে মনত সোমাই দিব লাগিব ... নতুন ছুপাৰমেনজন আনৰ প্ৰতি নিৰ্দয়, কিন্তু তাতোকৈ বেছি পৰিমাণে তেওঁ নিজৰ প্ৰতি নিৰ্দয় হ'ব লাগিব। কাৰণ প্ৰথমে আপোনাৰ আত্মাত হীনমন্যতা নিৰ্মূল কৰিব লাগিব, তাৰ পিছত দুৰ্বল, মানৱ শৰীৰটো উঠিব!
  আন এটা বিৰতি ... জেনেৰেল আৰু ডিজাইনাৰসকলে হঠাতে উপলব্ধি কৰিলে আৰু জোৰেৰে হাত চাপৰি বজাবলৈ ধৰিলে। ফুৰাৰক সন্তুষ্ট যেন লাগিল:
  - ইতিমধ্যে ভাল হৈছে, কিন্তু এতিয়া বিমান যুদ্ধৰ অনুকৰণ চাব বিচাৰিম। তেনে এক ভয়ংকৰ আৰু সৰ্বধ্বংসী ...
  হাইংকেলে ভয়তে সোধা-পোছা কৰিলে:
  - জীৱন্ত গোলাবাৰুদ বা শেলৰ সৈতে, মোৰ Fuhrer?
  এক নম্বৰ নাজীয়ে মাত দিলে।
  - অৱশ্যেই যুদ্ধৰ সৈতে। ইয়াৰ উপৰিও ইজেকচন ডিভাইচৰ কাৰ্য্যকলাপৰ বিষয়েও বিবেচনা কৰিব বিচাৰিছো। কাৰণ, আপুনি ইয়াৰ ওপৰত কাম কৰি আছে... - ফুহাৰাৰে মুঠি জোকাৰিলে। - যেতিয়া, অৱশেষত, ই সাজু হ"ব আৰু গণ উৎপাদনত ৰখা হ"ব। কাৰণ অভিজ্ঞ পাইলট হ"ল অভিজ্ঞ পাইলট যাক ভৱিষ্যতৰ যুদ্ধৰ বাবে সুৰক্ষা দিয়াৰ প্ৰয়োজন!
  তথাপিও ফুৰাৰ-টাৰ্মিনেটৰে ডিজাইনাৰসকলক ইজেকচন ডিভাইচৰ অধিক আধুনিক আঁচনি দেখুৱাবলৈ সিদ্ধান্ত লয়। এই ব্যৱস্থাটো কম জটিল, সহজ আৰু লঘু হ"ব লাগে। যে সস্তা আৰু ইতিমধ্যে জাৰ্মান উদ্যোগৰ স্কুইবে আয়ত্ত কৰা এই কামৰ বাবে যথেষ্ট উপযোগী।
  ডায়েগ্ৰামটো যাওঁতে অংকন কৰিবলগীয়া হৈছিল, কিন্তু হিটলাৰ আছিল সঁচাকৈয়ে এজন ভাল শিল্পী, আৰু তেওঁ স্পষ্টকৈ, দ্ৰুতভাৱে, ডায়েগ্ৰাম আৰু ঘূৰণীয়া ৰেখাবোৰ কোনো শাসক বা কম্পাছ নোহোৱাকৈ সম আৰু স্পষ্ট আঁকিছিল। হিট-এণ্ড-মিছ টাৰ্মিনেটৰে ভাবিছিল যে অৱশ্যেই আচৰিত কথা যে জাৰ্মানসকলে সাধাৰণতে ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদ আৰু সৰ্বাত্মক ব্যৱস্থাৰ দৰে ইমান শক্তিশালী আৰু কিছু পৰিমাণে উন্নত মতাদৰ্শৰ অধিকাৰী হৈ যুদ্ধখন ৰাছিয়ানসকলৰ ওচৰলৈ ফাদিল কৰি পেলালে। হয়তো ইয়াৰ কাৰণ হ"ল ৰাছিয়াৰ সৈন্যসকল জাৰ্মান সৈন্যতকৈ শক্তিশালী আৰু অধিক স্থিতিস্থাপক আছিল আৰু দ্ৰুতগতিত যুঁজিবলৈ শিকিছিল।
  সাধাৰণতে, যদি আপুনি যুদ্ধৰ গতিপথ সামগ্ৰিকভাৱে চায়, তেন্তে হয়, ৰাছিয়ানসকলে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ছোভিয়েট সেনাই যুদ্ধ কৰিবলৈ শিকিলে, আৰু জাৰ্মানসকলে, ক"ব পাৰি, পাহৰি গ"ল যে কেনেকৈ... তেওঁলোকৰ কমাণ্ডে সিদ্ধান্ত ল"লে প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ স্তৰ, আৰু হয়তো ইয়াতকৈও কম যদি প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰজনৰ বাস্তৱ সময়ৰ কৌশলত সামৰিক অভিযান চলোৱাৰ অভিজ্ঞতা থাকে। আৰু যে কেতিয়াবা ছয় বছৰীয়া ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ইতিমধ্যে ইমান নিপুণভাৱে ভাৰ্চুৱেল সেনাবাহিনীক নেতৃত্ব দি আছে, তেন্তে তেওঁলোকৰ আৰু জুকভ আৰু মেইনষ্টেইনৰ বাবে শিকিবলৈ কোনো পাপ নহয়। কিন্তু কিছুমান গৱেষকে জুকভ আৰু মেইনষ্টেইন দুয়োকে মধ্যমীয়া বুলি গণ্য কৰে। বিশেষকৈ বন্দী কৰা ফৰাচী সঁজুলিৰ সংখ্যাৰ সন্দৰ্ভতো বৈপৰীত্য আছে। হিটলাৰৰ স্মৃতিশক্তি (এটা ভাল স্মৃতি, বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ এতিয়াও সুস্থ আছিল!), বুজাইছিল যে ফৰাচীসকলৰ পৰা ৩৬০০ টা টেংক বন্দী কৰা হৈছিল, যিটো অতি আকৰ্ষণীয় পৰিসংখ্যা... কিছুমান মডেল, যেনে SiS -35, T-35তকৈ উন্নত আছিল। ৩৪ তেওঁলোকৰ কৱচত, যদিও কেৱল ফ্ৰন্টাল কৱচত . গতিকে এই টেংকটো ফ্ৰান্সৰ কাৰখানাতো উৎপাদন কৰিব পাৰি, মাত্ৰ ৪৭ মিলিমিটাৰ অস্ত্ৰটোৰ ঠাইত ৭৫ মিলিমিটাৰ দীঘল বেৰেল এটা লগোৱাৰ বাহিৰে । আচলতে এইখিনিয়েই হয়তো যথেষ্ট নহ"বও পাৰে। ব্ৰিটেইন আৰু সাধাৰণতে আমেৰিকাই সদায় নিজৰ টেংকত থকা কৱচক সৰ্বাধিক মূল্য দি আহিছে। উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত চল্লিশ টন ওজনৰ চাৰ্চিলৰ গধুৰ টেংক আই এছ-২ৰ বাবে ১৫২ - মিলিমিটাৰ বনাম ১২০ - সংৰক্ষণ আছিল।
  ফুৰাৰে ডিজাইনাৰসকলক আৰু এটা কথা কৈছিল:
  - আমাৰ ওচৰত যথেষ্ট পৰিমাণৰ বতাহৰ সুৰংগ আছে, গতিকে বিমানখনৰ অধিক অনুকূল মডেল বিচাৰিব আৰু ইয়াক ব্যয়বহুল পৰীক্ষালৈ নিদিয়াকৈয়ে সুশৃংখলিত ৰূপ সৃষ্টি কৰক, য'ত আমাৰ শ্ৰেষ্ঠ এছসমূহো বিনষ্ট হয়। উদাহৰণস্বৰূপে, উৰণীয়া উইং বিমানৰ মডেল এটা অতি ফলপ্ৰসূ, বিশেষকৈ যদিহে ডাঠতা আৰু হেলনীয়া কোণ সলনি কৰিব পৰা যায়। ইতিমধ্যে ড্ৰয়িংটো দিছো, গতিকে টেইললেছ ৰেডি হ"ব লাগে। ইয়াৰ আনুমানিক গতি ইউমো ইঞ্জিনৰ সৈতে ঘণ্টাত ১১০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত সম হ"ব । গতিকে আগবাঢ়ক, কিন্তু নাযাব!
  ইয়াৰ পিছত মুকলি আকাশৰ তলত দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰিলে, চাকৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে টেবুল-চকী স্থাপন কৰিলে। সুন্দৰ ... কিন্তু ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদত কেনেধৰণৰ সংস্কাৰ কৰিব লাগে? যেনে শত্ৰুৰ সংখ্যা কম কৰি বন্ধুত্ব গঢ়ি তোলা। উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত প্ৰতিটো মোৰতে জাৰ্মান জাতিটোক উন্নীত নকৰিব আৰু আনকি জনগোষ্ঠীসমূহক শ্ৰেণীত বিভক্ত কৰাটোও বন্ধ কৰিব পাৰে। কিন্তু আনুষ্ঠানিকভাৱে জাতিসমূহক নীচ আৰু আৰ্য বুলি বিভাজন এতিয়াও বৈধতা প্ৰদান কৰা হোৱা নাই। ইয়াৰ ফলত কথাবোৰ সৰল হৈ পৰে।
  চাকৰৰ মাজৰ এজনী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে ফুহৰাৰৰ কাষত বহি তাইৰ উদং আঁঠুত হাতখন থৈ দিলে। কুইড:
  - কিবা এটা ভাবিছা নেকি মোৰ ফুৰাৰ?
  নাজী একনায়কত্ববাদী আৰু একে সময়তে এজন ভাৰ্চুৱেল প্লেয়াৰে পাৰ্ক আপ কৰিলে। সি লক্ষ্য কৰিলে যে সি এতিয়াও তাৰ শাক-পাচলিৰ জোল আৰু ফলৰ চালাড শেষ কৰা নাই। ফুৰাৰে ছোৱালীজনীৰ ওঁঠত চুমা খাই তাইৰ যৌৱন, মিঠা সুগন্ধি অনুভৱ কৰি ক"লে:
  - তুমি মোৰ লগত গাড়ীত যাবা। আৰু আপোনালোক সকলোৱে কামত লাগি যায়, খোৱাৰ সময় শেষ।
  আৰু আকৌ ৰাষ্ট্ৰৰ গিয়াৰবোৰ, একেবাৰে নহয়, অৱশ্যে ভালদৰে তেল দিয়া ব্যৱস্থাটোৱে ঘূৰিবলৈ ধৰিলে। উভতি অহাৰ পথত ফুৰাৰে সেই সৌন্দৰ্য্যৰ লগত প্ৰেম কৰিলে, আনকি ভাবিলে যে তেওঁ ইমান শক্তি আৰু শক্তি ক"ৰ পৰা পালে। কাৰণ, তেওঁলোকে কৈছিল যে ফুৰাৰজন নপুংসক আৰু সাধাৰণতে অভিযোগ অনুসৰি অক্ষম, যি চিফিলিছ (মিছা) আৰু কেষ্ট্ৰেটেড (সাধাৰণতে কল্পকাহিনী!) ৰোগত আক্ৰান্ত হৈছিল।
  কিন্তু ইতিমধ্যে ১৯৪৪ চনৰ ২২ জুনত সকলো সুচাৰুৰূপে চলি থকা নাই, ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ চলি থকাৰ তিনি বছৰ হ"ল৷ কিন্তু জয় দেখা নাযায়, আৰু ছাৰাটভে এতিয়াও হাত আগবঢ়াই আছে। ষ্টেলিনে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত এই চহৰখন ৰক্ষা কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল।
  সকলো লোকচানৰ পিছতো সামৰিক সঁজুলিৰ উৎপাদন যথেষ্ট বেছি। নতুন আই এছ-২ টেংকবোৰ যথেষ্ট ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। কপালত থকা ব্যক্তিগত জাৰ্মান বাহনবোৰ ভাঙি নোযোৱাকৈয়েও তেওঁলোকে মোটামুটি দূৰৰ পৰাই সেইবোৰক ক্ৰিয়াৰ পৰা আঁতৰাই পেলালে।
  গতিকে নাজীসকলৰ যথেষ্ট কষ্ট হৈছিল। কিন্তু তেওঁলোকৰ এটা ডাঙৰ সুবিধা আছিল। ইতিমধ্যে জেট বিমান ME-262 আকাশত বহুত যুঁজিছিল। আৰু তেওঁ গুৰুতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী।
  টি এ-১৫২ অৱশ্যে সাধাৰণতে এক আচৰিত ধৰণৰ অস্ত্ৰ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  ইফালে ষ্টেলিনে যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ তৃতীয় বৰ্ষপূৰ্তিতো যোগাযোগ বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰি সামৰিক নেতাসকলক তেওঁলোকে কি চিন্তা কৰিছে আৰু ফ্ৰণ্টৰ পৰিস্থিতি কেনেকৈ উন্নত কৰিব পাৰি সেই বিষয়ে সুধিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  জুকোভে নেতাজনক পৰামৰ্শ দিলে:
  - যদি আমি কেৱল নিজকে ৰক্ষা কৰি ভাবুকি বিকৃত কৰো তেন্তে আমি নিঃসন্দেহে হেৰুৱাম। আমি আক্ৰমণ কৰিব লাগিব!
  ষ্টেলিনে জোৰেৰে মাত দিলে:
  - সহমত! কিন্তু ক"ত!
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - লেনিনগ্ৰাডে আত্মসমৰ্পণ কৰা নাই যদিও ইয়াক মুকলি কৰা উচিত!
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয়, মই ভাবো ই বিকল্পবোৰৰ ভিতৰত সৰ্বোত্তম হ'ব!
  ষ্টেলিনে কান্ধ দুটা জোকাৰি ক"লে:
  - যদি আমি আকৌ তিখৱিনক খুন্দা মাৰিম, তেতিয়া সিহঁতে তাতেই আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব, আৰু আমি আবদ্ধ হৈ পৰিম বা ফান্দত পৰিম!
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে কমৰেড ষ্টেলিন! কিন্তু মই পৰামৰ্শ দিওঁ যে পেট্ৰ"জাভ"ডস্কত থকা ফিনলেণ্ডৰ সৈন্যক আঘাত কৰা উচিত। ইমান শক্তিশালী নহয় আৰু আমি শত্ৰুক আচৰিত কৰি ল"ব পাৰো!
  ষ্টেলিনে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - যুক্তিসংগতভাৱে কমৰেড Zhukov. গতিকে পেট্ৰ"জাভ"ডস্কত ভৰি দিয়ক। আৰু আমাৰ বাবে জয় কঢ়িয়াই আনিব!
  এই কথাখিনিৰ পাছত চুটি বগা স্কাৰ্ট আৰু উদং ভৰি পিন্ধি কেইবাগৰাকীও ছোৱালী সোমাই আহিল। ৰেড ৱাইনৰ বটল আৰু চেণ্ডুইচ আৰু ক"লা কেভিয়াৰৰ গিলাচ লৈ আহিছিল। ষ্টেলিনে এনে চেণ্ডুইচ এটা লৈ পান কৰি ক"লে:
  - গতিকে আমাৰ সামৰ্থ্য যাতে সদায় আমাৰ প্ৰয়োজনৰ লগত মিলি যায় তাৰ বাবে মদ্যপান কৰোঁ আহক।
  Voznesensky লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ টেংকৰ কৱচৰ মানদণ্ড যথেষ্ট কম। আৰু মই আই এছ-২ আৰু টি-৩৪-৮৫ক কৱচ হ্ৰাস কৰি লঘু, দ্ৰুত আৰু অধিক কৌশলগত কৰি তোলাৰ প্ৰস্তাৱ দিছো। ইয়াৰ ফলত আমাৰ ধাতুৰ ক্ষেত্ৰত সঞ্চয় হ"ব, আৰু এই মেচিনবোৰ অধিক ব্যৱহাৰিক হ"ব।
  ষ্টেলিনে কান্ধ দুটা জোকাৰি ক"লে:
  - হয়তো ... কিন্তু মই প্লাইউডৰ পৰা টেংক বনোৱাৰ সমৰ্থক নহয়!
  ভোজননেচেনস্কিয়ে গুৰুতৰ দৃষ্টিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু হয়তো কিছুমান টেংক প্ৰায় সম্পূৰ্ণ কাঠৰ পৰা বনাই লোৱাটো ভাল কথা। কাৰ্যক্ষেত্ৰত কেনেকুৱা হ"ব সেয়া আপুনি পৰীক্ষা কৰিব পাৰে!
  জুকোভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে আৰু ভাষণ এটাত ফাটি গ"ল:
  - চৌত্ৰিশটা লঘু কৰিব পাৰি, এতিয়াও ইহঁত অতি ভংগুৰ আৰু গতি আৰু কৌশল বৃদ্ধিয়ে ইহঁতৰ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও গিয়াৰবক্স ভাল হৈ পৰিছে আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা ওজন বৃদ্ধিৰ পৰা এৰগ"নমিক্স হ্ৰাস পোৱাৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়া হয়। কিন্তু শক্তিশালী জাৰ্মান বন্দুকৰ বিপৰীতে ৯০ মিলিমিটাৰ তীখাৰ নিম্নমানৰ, একোৱেই নহয়। তদুপৰি জাৰ্মানীয়ে সৰল পেন্থাৰ আৰু টি-৪ক উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই পেলাইছে আৰু থাৰ্ড ৰাইখত গোপনীয়তা টেংকৰ উপৰিও কেৱল ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা পেন্থাৰ-২হে ছিৰিয়েল হ"ব। আৰু আমাৰ টেংকবোৰে বহু দূৰৰ পৰা ইয়াৰ বিৰুদ্ধে টানিব নোৱাৰে। আৰু তাতোকৈ বেছি তেওঁলোকৰ গতি বৃদ্ধি কৰাটো প্ৰয়োজনীয়!
  ষ্টেলিনে মাত দিলে।
  - T-34-85 আৰু IS-2 ৰ এটা অংশ কেৱল বুলেটপ্ৰুফ সুৰক্ষাৰ সৈতে মুকলি কৰক, আৰু তাৰ পিছত পৰীক্ষা আৰু অনুসৰণ কৰক যে ই তেওঁলোকৰ যুদ্ধ ফলপ্ৰসূতাক কেনেদৰে প্ৰভাৱিত কৰিব। আৰু SU-100 ৰ কাম ত্বৰান্বিত কৰিব লাগে। হয়তো আমি এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৰ সপক্ষে একান্তভাৱে চৌত্ৰিশ আৰু আই এছ-২ পৰিত্যাগ কৰিম।
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে মন্তব্য কৰে যে:
  - এটা আকৰ্ষণীয় ধাৰণা। কিন্তু SU-100 সম্পূৰ্ণৰূপে ঘূৰোৱাৰ দ্বাৰাহে বোৰ্ডত শত্ৰুক আঘাত কৰিব পাৰে...
  ষ্টেলিনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ইয়াক চুটি কৰি তোলক যাতে ই দ্ৰুতভাৱে টছ আৰু ঘূৰাব পাৰে... আৰু পছন্দসইভাৱে এটা কম চিলোৱাট। কিন্তু আমাক এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটো বতাহৰ দৰে লাগে!
  জুকোভে সুধিলে:
  - মহামহিম.... ছাৰাটভে এতিয়াও ধৰি ৰাখিছে, কিন্তু অতি সোনকালে পৰিব। মস্কোৰ পৰা লোৱা বস্তুবোৰ কুইবিশ্বেভৰ পৰা খালী কৰাৰ পৰিকল্পনা প্ৰস্তুত কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব। আপুনি ব্যক্তিগতভাৱে কি ভাবে?
  ষ্টেলিনে কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - Sverdlovsk মধ্যে, আপাত দৃষ্টিত, আপনি খালী কৰিব লাগিব. কিন্তু এতিয়াও মস্কোত কাম কৰাটো সম্ভৱ। আমাৰ ইয়াত এখন গোটেই মাটিৰ তলৰ চহৰ আছে। আমি গুৰুত্বসহকাৰে ইয়াক ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম।
  ভাচিলেভস্কিয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মস্কোকো যিকোনো মূল্যতে ৰাখিব লাগিব, ঠিক Saratov ৰ দৰেই!
  ষ্টেলিনে আদেশ দিলে:
  - ডন আৰু ভলগাৰ মাজৰ ফাঁকত জাৰ্মানসকলক প্ৰতিহত কৰা। আমি আমাৰ শক্তিক অন্য দিশলৈ ঠেলি দিব লাগিব। যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত ধৰি ৰাখিবলৈ ছাৰাটভ, তেজৰ শেষ টোপাললৈকে। সকলো উপায় ব্যৱহাৰ কৰক, আনকি কামিকাজেও।
  ঝুকোভে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - তেনেকুৱা হওক হে মহান!
  ষ্টেলিনে ইয়াকোভলেভৰ ফালে ঘূৰি চালে:
  - বাৰু, ডিজাইনাৰ, কিবা আইডিয়া?
  ডেপুটি কমিছাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - জেট এভিয়েশন সৃষ্টি কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব, কিন্তু এইটো এতিয়াও বাস্তৱিক নহয়। আৰু Yak-3 ৰ বাবে উচ্চমানৰ ডুৰালুমিনৰ প্ৰয়োজন, যিটো আমাৰ নাই!
  ষ্টেলিনে মাত দিলে।
  - মই জানো! য়াক-৯ আমাৰ শাৰীত থাকিব লাগে। আৰু ইয়াক যিমান পাৰি মুকলি কৰা উচিত! আৰু যুঁজাৰু বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰা।
  ইয়াকোভলেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - জাৰ্মান টিএ-১৫২ আক্ৰমণাত্মক বিমান, ফ্ৰণ্ট লাইন বোমাৰু বিমান আৰু যুঁজাৰু বিমান দুয়োটা। আমাৰ বাবেও একেধৰণৰ বহুমুখী স্তৰৰ মেচিন এটা তৈয়াৰ কৰিলে ভাল হ"ব!
  ষ্টেলিনে ডিজাইনাৰজনক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - এইটো এটা ভাল ধাৰণা কমৰেড Yakovlev! উদাহৰণস্বৰূপে, যদি আপুনি LAGG-7 খন অলপ উন্নত কৰে তেন্তে ইয়াক আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু ফ্ৰণ্ট লাইন যুঁজাৰু বিমান দুয়োটাৰে মিশ্ৰণলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব পাৰি!
  ইয়াকোভলেভে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - কমৰেড ষ্টেলিন সম্ভৱ... কিন্তু সময় লাগে। হয়, আৰু বিমানখন ব্যয়বহুল হ"ব পাৰে।
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিয়ে খঙেৰে টেবুলত মুঠি মাৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - সস্তা কৰি লওক! আৰু সাধাৰণতে এই বিষয়টোৰ ওপৰত আপুনি কিমান জল্পনা-কল্পনা কৰিব পাৰে। কেৱল ইয়াক উৎপাদন কৰিবলৈ আমাক এটা ইউনিভাৰ্চেল বিমান লাগে। আৰু সেইটোৱেই হ"ব পাৰে তাৰ পৰা ওলাই অহাৰ পথ।
  ইয়াকোভলেভে মন্তব্য কৰিছে:
  - আই এল-২ নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ আৰু ইয়াৰ আঁচনি প্ৰস্তুত কৰা হৈছে। যেতিয়ালৈকে খুলিব নালাগে। ই মোটামুটি টেনচিয়াছ বিমান যদিও এই মুহূৰ্তত ইয়াৰ উৰণৰ বৈশিষ্ট্য পুৰণি। কিন্তু ভাল অবিহনে বেয়া একো নাই। আমি শত্ৰুৰ বাহনত বোমা বিস্ফোৰণ কৰাত ভাল।
  ঝ্ডানভে খঙেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ বিমান পৰিবহণ অতি কমেও শক্তিশালী হ'ব লাগে!
  ইয়াকোভলেভে মাত দিলে।
  -অৱশ্যেই! কিন্তু এতিয়ালৈকে আমাৰ পাইলটসকল বিশ্বৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ: এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা অৰলোভা!
  ষ্টেলিনে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - এই ছোৱালীবোৰৰ কোনো সমান নাই আৰু, পৰৱৰ্তী পঁচিশখন তললৈ নমাই দিয়া শত্ৰুৰ বিমানৰ বাবে, মই তেওঁলোকক ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ আন এটা তাৰকা নিযুক্তি দিওঁ!
  জুকোভে উৎসাহেৰে পৰামৰ্শ দিলে:
  - ইয়াৰ বাবে আপুনি পান কৰা উচিত!
  বেৰিয়াই আনন্দৰে গাইছিল:
  - আমি, সকলো মনত ৰাখি, ইতিহাসে বিচাৰ কৰিব,
  তাৰ আদালতৰ পাল আহিব...
  নাঙলৰ পৰা পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰলৈকে যেনেকৈ,
  তেওঁ আত্মবিশ্বাসেৰে দেশক আগুৱাই লৈ গ"ল!
  সামৰিক পৰিষদৰ সদস্যসকলে কনফাৰেন্স কৰাৰ সময়ত ছোৱালীবোৰে যুঁজিছিল।
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত তেওঁলোকে নাজীক ভাঙি পেলায় আৰু কৃতিত্ব প্ৰদৰ্শন কৰে, এই খালী ভৰিৰ সুন্দৰীসকলক।
  আৰু তেওঁলোকে গান গায়:
  আমাৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিব
  বাট, সাম্যবাদক আলোকিত কৰা!
  . অধ্যায় #১০
  জুন মাহৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীয়ে চাৰাটভক কাটি পেলায় আৰু ১৯৪৪ চনৰ ১ জুলাইত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভয়ংকৰ ষ্টাৰমাউছ ব্যৱহাৰ কৰা হয় । ৬৫০ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ৰকেট চালিত বোমা থকা এই মেচিনটোৱে ৰকেটৰ এক মাৰাত্মক শক্তি নিক্ষেপ কৰিছিল যিয়ে সমগ্ৰ চুবুৰীবোৰ বিভাজিত কৰিছিল।
  এই গাড়ীখন চলোৱা ছোৱালীকেইজনীয়ে পেণ্টীৰ বাহিৰে একো পিন্ধি নাছিল আৰু অত্যন্ত ধ্বংসাত্মক মৃত্যুৰ উপহাৰ মুকলি কৰি আছিল।
  খালী ভৰিৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰঙা, ক"লা আৰু বগা ৰঙৰ পেণ্টী পিন্ধিছিল। আৰু তেওঁলোকে মৃত্যুৰ মাৰাত্মক উপহাৰ আনিছিল।
  তেওঁলোকক আজ্ঞা দিয়া ফাইনাই বুকুৰ ৰঙা নিপল জোকাৰি গাই গাইছিল।
  - ক্ৰছৰ নাইট যুগ গৌৰৱ!
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ শেষত উপনীত হ"ম!
  আৰু যোদ্ধাসকলে চিঞৰি চিঞৰি জপিয়াই উঠিল।
  ইয়াৰে এগৰাকী মাৰ্গাৰেটে মন্তব্য কৰিছিল:
  - সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে!
  ফাইনাই এই কথাত একমত হ"ল:
  - নিশ্চিতভাৱে! আৰু থাৰ্ড ৰাইচে নিশ্চয় জয়ী হ"ব!
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি গাইছিল:
  -যেতিয়া আমি একত্ৰিত হওঁ, তেতিয়া আমি অজেয়! আমি যেতিয়া একত্ৰিত হওঁ তেতিয়া আমি অজেয়!
  গতিকে যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে গুলী চলাই ঠেলি দিলে আৰু লৰচৰ কৰিলে। উচ্চতম শ্ৰেণীৰ যোদ্ধা।
  ইৰমাই ইয়াত এটা অটোমেটিক ড্ৰাইভৰ জৰিয়তে এটা প্ৰজেক্টাইলও প্ৰদান কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - এটা ডাঙৰ জয় আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে কেতিয়াও হাৰ নামানিব পৰাসকলৰ ভিতৰত অন্যতম। আৰু তেওঁলোকে প্ৰচণ্ড উৎসাহেৰে ছোভিয়েট স্থিতিসমূহ চেপি ধৰে।
  আলবিনা আৰু এলভিনা সদায়ৰ দৰেই ওপৰত আছে, আৰু নিজৰ আক্ৰমণাত্মক ঘণ্টা আৰু হুইচেল দেখুৱাইছে। সিহঁত ছোৱালী, কওঁকচোন: চুপাৰ!
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোভিয়েট গাড়ী এখন ভাঙি পেলোৱা আলবিনাই কয়:
  - মোৰ এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল আছে!
  উদং গোৰোহাৰে আন এটা লক্ষ্যক পেলাই দি এলভিনাই ওপৰলৈ জপিয়াই পেটৰ পেশীবোৰৰ সৈতে খেলি উচ্চাৰণ কৰে:
  - মই ইমান যোদ্ধা যে সকলো টানকৈ মাৰি পেলালোঁ!
  তেনেকৈয়ে যোদ্ধাসকলৰ বিচ্ছেদ ঘটিল।
  চাৰ্লটৰ সৈতে গেৰ্ডাই আন এটা জাৰ্মান নতুনত্ব পৰীক্ষা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  এতিয়ালৈকে কেৱল ই-২৫ স্বয়ংচালিত বন্দুকহে দেখা দিব পাৰে, মোটামুটি বৃহৎ সংখ্যক - ইয়াক নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ আৰু সস্তা। যদিও এই মডেলটো প্ৰথম মডেলৰ ভিতৰত অন্যতম। ইয়াত ইয়াত বিকিনি পিন্ধা দুগৰাকী ছোৱালী পৰি আছে। গাড়ীখন ডেৰ মিটাৰতকৈও কম তলৰ আৰু ইয়াৰ বাবেই ই ইমান ভালদৰে সুৰক্ষিত আৰু তুলনামূলকভাৱে কম ওজনৰ সৈতে সজ্জিত।
  দুগৰাকী ছোৱালী চাৰ্লট আৰু গেৰ্ডাই শুই থকা অৱস্থাত ছোভিয়েট বন্দুকৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। তেওঁলোকৰ সন্মুখত ৰেডিঅ" নিয়ন্ত্ৰিত ছিন্নভিন্ন গাড়ীবোৰে গতি কৰি মাইনৰ ক্ষেত্ৰবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰি আছিল।
  ৰেড চাৰ্লটে নিজৰ কামানটো গুলীয়াই দিলে। তাই ছোভিয়েট বন্দুকটোক আগুৰি ধৰিলে, আৰু বুকুখন জোকাৰিলে, কাপোৰৰ পাতল ফিটা এটাৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা। আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - উন্মাদ অগ্নি হাইপাৰপ্লাজমা!
  আৰু তাৰ পিছত গেৰ্ডাই তাইকো চৰ মাৰিব, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি। আৰু চিৰচ্চ:
  - মই বৰ শীতল ছোৱালী আৰু বেয়া নহয় ...
  স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৱে নিজেই গতি কৰে। আৰু মাজে মাজে বন্ধ হৈ যায়। তাইৰ ফ্ৰন্টাল কৱচটো বহুত ঢালযুক্ত, আৰু ইয়াৰ ফলত ভাল সুৰক্ষা পোৱা যায়। ছোভিয়েট বন্দুকৰ খোলা ৰিকোচেটৰ প্ৰতি সংবেদনশীল। আৰু এনে স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ বাবে মুখামুখিকৈ একোৱেই ভাবুকি নিদিয়ে। এতিয়াও কাষত খুন্দা মাৰিব পাৰে। কিন্তু ছোৱালীবোৰৰ কোনো খৰখেদা নাই। ফলপ্ৰসূ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো এতিয়াও বিকশিত হৈ থকা SU-100 তকৈ কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত উন্নত, আৰু ইয়াৰ উপৰিও ই অধিক সুৰক্ষিত, অধিক চলন্ত আৰু একে সময়তে লঘু।
  আৰু ৰেড আৰ্মীৰ ড্ৰাইয়াৰ কম, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, এতিয়াও ই কেৱল ডিজাইনৰ পৰ্যায়তহে আছে। মূলতঃ টি-৩৪-৮৫ টেংক, যিটো বন্দুকৰ সৈতে যথেষ্ট শক্তিশালী নহয়, আৰু কৱচ যথেষ্ট দুৰ্বল। আৰু জাৰ্মান স্বয়ংচালিত বন্দুক ই-২৫, বাইদেউ, ইয়াৰ কৱচ আৰু বন্দুকতকৈ লঘু, বহুত শক্তিশালী।
  ছোৱালীবোৰে যুঁজি আছে... বৰ ধুনীয়া আৰু সৰু। আৰু তেওঁলোকৰ স্বয়ংচালিত বন্দুক বোমা আৰু নিক্ষেপ...
  জুলাই গৰম, ৰঙা গৰম গাড়ীখনত থকা ছোৱালীবোৰৰ শৰীৰ ঘামত চিকচিকিয়া হৈ পৰিছে। হাৰ মানি পিছুৱাই যাব নোৱাৰে।
  Gerda টোকা:
  - Wehrmacht এর দেৱতা আপাত দৃষ্টিত শক্তিশালী,
  কিন্তু দুৰ্বলক সহায় নকৰে...
  যদি এডলফৰ কাৰণ সঁচা হয় -
  এখন বিশ্ব শক্তি সৃষ্টি কৰক!
  চাৰ্লটে উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - হয়, যাদুক "পেন্থাৰ" আৰু "টাইগাৰ"ৰ প্ৰয়োজন,
  সব ভাগ্য সত্ত্বেও অধিক তেজ ঢালি ...
  আৰু সন্দেহ আৰু উন্মাদ খেলৰ প্ৰয়োজন নাই,
  পৃথিৱীৰ গোটেই জাতিটো আঁঠুলৈকে পৰি যাওক!
  কিন্তু এইবোৰ জাৰ্মান ছোৱালী, আনহাতে ছোভিয়েট ছোৱালীয়ে যুঁজি আছে।
  গতিকে যুঁজখন আটাইতকৈ গুৰুতৰ হ"ব। নাটাছা আৰু আন্যুতাই শক্তিশালী জাহাজৰ বন্দুকৰ পৰা গুলী চলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - বাৰ্লিনৰ ওপৰত আমাৰ পতাকা থাকিব!
  আৰু তেওঁলোকৰ বগা মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। আৰু মোৰ লগত ছোৱালীবোৰক বাধা নিদিব।
  দুটা গোলা হুলৰ ওপৰৰ অংশৰ ফ্ৰন্টাল কৱচত খুন্দা মাৰিলে... সিহঁতে ৰিকোচেট কৰে। নাই, আই এছ-২ এখন গুৰুতৰ গাড়ী আৰু ইয়াক লোৱাটো ইমান সহজ নহয়।
  কিন্তু ছোৱালীকেইজনীৰ সোঁফালে যোৱা আই এছ-১টোৱে যেন হাই প্ৰেচাৰ বন্দুকৰ পৰা লাভ কৰিছিল, খুন্দা মাৰি ৰৈ গ"ল। সৌন্দৰ্য্যৰ ক্ষতি কৰিলে।
  পেটৰ পেশীৰে খেলি আলেংকাই গাইছে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ, নিউটনে আৱিষ্কাৰ কৰিলে যে দুবাৰকৈ চাৰিটা হয়!
  এই যুঁজখন এতিয়াও অবিৰতভাৱে চলি আছে। ছোভিয়েট কামানে জাৰ্মানক আঘাত কৰে। ডাঙৰ মাৰুছিয়াই ব্ৰিচত খোলা সুমুৱাই দিয়ে। এনেকুৱাই ছোৱালীৰ জীৱন আৰু ভাগ্য। আৰু তেওঁলোকে গান গায়:
  কোনেও আমাক বাধা নিদিয়ে, কোনেও আমাক পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়ান পহুই শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলায়, ৰাছিয়ান পহুই নায়কক চেলুট কৰে!
  মেচিনগানৰ পৰা লিখা অগাষ্টিনে কয়:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধ! তাতেই আমাৰ জয়! ৰাছিয়াৰ পতাকা আগুৱাই, পতিত নায়কসকলৰ গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ মাৰাত্মক কামানটোৱে গুঞ্জৰিত কৰে, আৰু শব্দ হয়:
  কোনেও আমাক বাধা নিদিয়ে, কোনেও আমাক পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়াৰ পহুই শত্ৰুক চেপি ধৰিছে, আপুনি জানে তেওঁলোকৰ হাত এখন শীতল!
  সোণালী চুলিৰ এই ছোৱালীজনীয়ে মাৰিয়া টেংকটো নিৰ্দেশ কৰে আৰু squeaks:
  - ফেচিষ্টক থেতেলিয়াই পেলাওঁ!
  জাৰ্মানসকলৰ অসুবিধা হৈছে, আকাশত যুদ্ধও পূৰ্ণগতিত চলি আছে। কিন্তু এতিয়ালৈকে জাৰ্মান ব্ৰেণ্ডতকৈ গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ইয়াক-৯ বহুত কম। এজন কবিৰ বাবে যুদ্ধখন অসমান।
  মাৰ্চেইল, এই আচৰিত এছ পাইলটে যুদ্ধৰ বছৰবোৰত এটা ভাল কেৰিয়াৰ গঢ়ি তুলিছিল। আচৰিত আৰু কল্পনাতীত যেন বেছি। এশ পঞ্চাশখন বিমান পোৱাৰ পিছত ৰূপালী ওক গছৰ পাতৰ তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে। চাৰিশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে। পাঁচশ বিমানৰ বাবে তেওঁ হীৰাৰে অৰ্ডাৰ অৱ দ্য জাৰ্মান ঈগল লাভ কৰে আৰু সাতশ পঞ্চাশ বিমানৰ পিছত প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে। আৰু হাজাৰখন বিমান পোৱাৰ পিছত তেওঁ নাইট ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ লাভ কৰে।
  অনন্য পাইলটজনে বহু আকাশী জয়লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু জীয়াই থকাৰ সময়তে। শেহতীয়াকৈ মাৰ্চেইলক জেনেৰেল পদবীলৈ উন্নীত কৰা হৈছে। কিন্তু তথাপিও তেওঁ সাধাৰণ পাইলটৰ দৰে উৰা মাৰিছিল।
  কোৱাৰ দৰে ই জুইত জ্বলি নাযায় আৰু পানীতো ডুব নাযায়। যুদ্ধৰ বহু বছৰৰ সময়ছোৱাত মাৰ্চেইলে চিকাৰীৰ প্ৰবৃত্তি লাভ কৰিছিল। তেওঁ এজন ছুপাৰ-লিজেণ্ডাৰী পাইলট হৈ পৰিল , আৰু অতি জনপ্ৰিয়।
  . কিন্তু তেওঁৰ এজন শক্তিশালী প্ৰতিযোগীও আছিল - আগাভা আৰু আলবিনা আৰু এলভিনা, যিয়েও হাজাৰখনকৈ ডাউন কৰা গাড়ীৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰিছিল। আৰু এগেভে মাৰ্চেইলক অতি সোনকালে ধৰিলে। কিন্তু তাই এতিয়াও বহুত সৰু, আৰু এতিয়াও এজনো যুঁজাৰু হেৰুৱাব পৰা নাই।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনেৰে পেডেলত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, এয়াৰগানৰ বিস্ফোৰণ এটা মাৰিলে। আৰু ইয়াত চাৰিখন ছোভিয়েট আই এল-২ বাহন গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছে।
  এগেভে খিকিন্দালি কৰি কয়:
  কিছু পৰিমাণে আমি সকলোৱেই কুকুৰ! কিন্তু মোৰ ষ্টীলৰ নাৰ্ভ আছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী ঘূৰি আহে। ই এটা বিস্ফোৰণত সাতখন ছোভিয়েট বিমান - ছখন পি ই-২ আৰু এখন টি ইউ-৩ক গুলীয়াই পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাধাৰণতে যদি চুপাৰ নহয়, তেন্তে হাইপাৰ !
  এগেভ অৱশ্যে কুকুৰ। লুচিফাৰৰ পৰা পাইলট। অতি ধুনীয়া মৌ শ্যামলা।
  ইয়াত তেওঁ আন এটা বিস্ফোৰণ দিয়ে আৰু একেলগে আঠখন ছোভিয়েট ইয়াক-৯ বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই আটাইতকৈ সৃষ্টিশীল আৰু প্ৰতিক্ৰিয়াশীল!
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে মূৰ্খ নহয়। সকলো সম্ভৱ, আৰু সকলো সক্ষম। তাইক প্ৰাইভেট বুলি নকবা।
  আৰু ভৰি দুখন ইমান টেন, ইমান ৰূপৱতী...
  কিন্তু মিৰাবেলাই তাইৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে... দীৰ্ঘদিন ধৰি পক্ৰিস্কিন আছিল শ্ৰেষ্ঠ ছোভিয়েট এছ । তেওঁ ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ পাঁচটা সোণৰ তৰা সংগ্ৰহ কৰিছিল, এশ সাতাইশখন বিমান গুলীয়াই পেলাইছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল। তেতিয়া তেওঁৰ অভিলেখ কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিলে। ইয়াৰ উপৰিও Anastasia Vedmakova , আৰু Akulina Orlova. আৰু শেহতীয়াকৈহে মিৰাবেলাইও এটা ছিন্নভিন্ন এটাত ইয়াক-৯ টিক অতিক্ৰম কৰিলে, কোজেডুবক অতিক্ৰম কৰিলে । আৰু এশ আশীখনতকৈও অধিক বিমান গুলীয়াই পেলাই তাই ইউ এছ এছ আৰৰ সাতবাৰৰ নায়ক হৈ পৰিল।
  এইজনী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী! যেনে তাই লৰচৰ কৰা ঘোঁৰা এটাক ৰখাই দিব, আৰু জ্বলি থকা জুপুৰি এটাত প্ৰৱেশ কৰিব।
  আৰু তাতোকৈ কঠিন।
  মিৰাবেলাৰ ভাগ্য কঠিন হৈ পৰিছিল। শেষত মোৰ এটা শিশু, শ্ৰমিক কলনীত। খালী ভৰিৰে আৰু ধূসৰ ৰঙৰ চোলা পিন্ধি তাই কাঠ কাটিছিল আৰু ট্ৰাংক কাটিছিল। তাই ইমান শক্তিশালী আৰু সুস্থ আছিল। তীব্ৰ হিমত তাই খালী ভৰিৰে গৈছিল, আৰু কাৰাগাৰৰ পায়জামা পিন্ধি। আৰু এবাৰ হ"লেও হাঁচি মাৰিব।
  অৱশ্যে এনে পৰিঘটনা ফ্ৰণ্টবোৰতো লক্ষ্য কৰা হৈছিল। দীৰ্ঘদিন ধৰি মিৰাবেলাই পদাতিক বাহিনীত যুদ্ধ কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত পাইলট হৈছিল। মস্কোৰ যুদ্ধত মিৰাবেলাই প্ৰথমবাৰৰ বাবে অগ্নিৰ বাপ্তিস্ম লাভ কৰে, য"ত তেওঁ কলনীৰ ঠিক পিছতেই যায়। আৰু তাত তেওঁ নিজকে শীতল বুলি দেখুৱাই দিলে।
  তাই খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ তিতা ঠাণ্ডাত যুঁজিছিল, যিয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত ৱেৰমাকটক অচল কৰি পেলাইছিল। ইমান অভিশপ্ত, আৰু অজেয় ছোৱালী আছিল। আৰু তাই ভালদৰে সফল হ"ল।
  মিৰাবেলাই ইউ এছ এছ আৰৰ আগতীয়া বিজয়ত বিশ্বাস কৰিছিল। কিন্তু সময় পাৰ হৈ যায়। ভুক্তভোগী বাঢ়িছে যদিও জয় নাহে। আৰু সঁচাকৈয়ে ক্ৰিপি হৈ পৰে ৷
  মিৰাবেলাই জয় আৰু কৃতিত্বৰ সপোন দেখে। তাইৰ ইউ এছ এছ আৰৰ সাতটা তাৰকা আছে - এইটো আন সকলোতকৈ বেছি! আৰু ধিক্কাৰ, তাই তাইৰ বঁটাৰ যোগ্য! আৰু অস্ত্ৰৰ ক্ৰুচ আৰু ইয়াৰ বাহিৰত কঢ়িয়াই নিব। পিছত ষ্টেলিনক হত্যা কৰিলেও তেওঁৰ কাৰণ জীয়াই আছে!
  ছোৱালীজনীয়ে সোমাই আহি জমা হৈ পৰে... তাই শেহতীয়া জাৰ্মান XE-162খন নমাই দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এৰোবেটিক্স! আৰু এটা অভিশপ্ত নতুন ক্ৰু!
  সঁচাকৈয়ে তাই এগৰাকী ডাঙৰ ছোৱালী। প্ৰকৃত কব্ৰাও বহুত কাম কৰিবলৈ সক্ষম।
  মিৰাবেলাৰ নতুন তাৰকা....
  কেইবাদিনো যুদ্ধ চলি থাকে যেতিয়ালৈকে নতুন সপ্তাহ নাহে আৰু ১৯৪৪ চনৰ ৮ জুলাই... ছোভিয়েট আই এছ-২ৰ ৰোলাৰ আৰু ট্ৰেকৰ ক্ষতি হয় - ইয়াক মেৰামতি কৰা হৈছে। হয়, এনে নিষ্ঠুৰ আৰু নিৰ্দয় যুদ্ধ। আৰু কিমান দিনলৈ চলিব?
  আৰু এতিয়া ধ্বংস হোৱা টেংকৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত গেৰ্ডাই নিজেল আৰু উইটমেনক বাইপাছ কৰিলে।
  তেওঁলোকে ইয়াৰ পৰা কেনেকৈ হাত সাৰিব পাৰে? খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে। ছোৱালীকেইজনীয়ে আৰু এটা থমকি ৰ"ল, ছোভিয়েট ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক আকৌ অত্যাচাৰ কৰিলে। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে ৩০০ টা ধ্বংসপ্ৰাপ্ত টেংকৰ সংখ্যাৰ কাষ চাপিছিল। আৰু তেওঁলোকে এটা অভূতপূৰ্ব পুৰস্কাৰৰ ওপৰত ভৰসা কৰিব পাৰিছিল: ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ তাৰকা।
  ইয়াত ছোৱালীবোৰ!
  গেৰ্ডাই ছোভিয়েট গাড়ীখনত গুলীচালনা কৰে। টাৱাৰৰ পৰা চকুলো ওলাই আহি চিঞৰি উঠে:
  - মই এটা অভিশপ্ত বস্তু!
  আৰু আকৌ গুলীয়াই মাৰে। টি-৩৪-৮৫ ত ভেদ কৰে। আৰু ছিটিকি উঠে:
  - গৃহভূমি জার্মানি!
  ছোৱালীজনী লৰচৰ কৰি আছে। আৰু তাই বৰ সক্ৰিয় ... হয়, তাইৰ ইমান কৌশলগত ধাৰা আছে। ইতিমধ্যে ১৯৪৪ চনৰ জুলাই মাহৰ মাজভাগ... যুদ্ধ চলি আছে আৰু চলি আছে... বন্ধ হ"ব নিবিচাৰে৷ বিভিন্ন স্থানত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে ৰঙা সেনাবাহিনীয়ে। কিন্তু বৰঞ্চ সাৱধানে, কিয়নো মানৱ সম্পদ কম বাকী আছে।
  আৰু ৰাছিয়াৰ তেজ ওলায়।
  উদাহৰণস্বৰূপে, হান্স ফ্যুয়াৰ . অৰ্ডাৰ অৱ দ্য আইৰন ক্ৰছ, প্ৰথম শ্ৰেণীৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ এজন ছোভিয়েট জেনেৰেলক বন্দী কৰাৰ বাবে আইৰন ক্ৰছৰ অৰ্ডাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া লাভকাৰী হৈ পৰিছিল।
  হয়, এইটো আচলতে যথেষ্ট শীতল।
  আৰু ল"ৰাবোৰে নিজকে অত্যন্ত শীতল দেখুৱাইছে।
  হান্স ফ্যুয়াৰ এজন হতাশ যুঁজাৰু। ল"ৰাটোৱে দৈত্যৰ দৰে যুঁজ দিয়ে, ঠাণ্ডাত, গৰমত, গ্ৰীষ্ম আৰু শীতকালত, কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে শিশুটিয়ে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি কিংবদন্তি হৈ পৰিল।
  এইটো সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে শীতল!
  যুগ যুগ ধৰি হান্স বিখ্যাত হৈ পৰিছিল! আনকি এণ্টিহিৰো হিচাপেও!
  আৰু সাধাৰণতে ইয়াত ইমান অবিশ্বাস্য আৰু উত্তেজনাপূৰ্ণ যুদ্ধ চলি আছে... যিকোনো এআই ম্লান হৈ যায়।
  এগেভ পুনৰ আকাশলৈ আহি ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ গুলীয়াই পেলায়। তাই চিকাৰী আৰু শিকাৰু। শত্ৰুক আঘাত কৰে।
  তাই খুন্দা মৰা গাড়ীবোৰ পৰি আছে। আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে স্থল বাহিনীক গুলীচালনা কৰে। আই এছ-২ক নক আউট কৰে। আৰু তেওঁ বিচাৰে:
  - মই শ্ৰেষ্ঠ! শত্ৰুক হত্যা কৰা ছোৱালী মই!
  আৰু আকৌ ইয়াক আকাশৰ লক্ষ্যলৈ স্থানান্তৰিত কৰা হয়। এইখন টেংক ধ্বংসকাৰী আৰু উৰি যোৱা আৰু গুলী চলোৱা সকলো মেচিন।
  কিন্তু ইয়াত এটা সৰু ই-৫ টেংক আছে। সাত টন ওজনৰ মেচিন। যুদ্ধ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হোৱা। আৰু শত্ৰুক চেপা আৰু চেপি ধৰে।
  আৰু গান গোৱাৰ সময় - কোনেও আমাক বাধা নিদিয়ে, আৰু কোনেও জয়ী নহ'ব!
  ই-৫ নিজৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়, আৰু খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে গুলী চলায়। আৰু এনে টেংক বন্ধ নকৰিব। আৰু খোলাবোৰ ৰিকোচেট হয়।
  আৰু মেচিনটোৰ ভিতৰত ফ্ৰেড্ৰিচ নামৰ দহ বছৰীয়া ল"ৰা এটা বহি আছে আৰু চিঞৰিছে:
  - আৰু মই এজন প্ৰকৃত ছুপাৰ ফাইটাৰ হ'ম!
  আৰু আকৌ, কেনেকৈ তেওঁ গুলী চলালে... আৰু তেওঁ টাৱাৰৰ একেবাৰে মাজত খুন্দা মাৰে। আৰু তেওঁৰ মাৰাত্মক শক্তি যদিও সৰু কেলিবাৰ, তথাপিও ই বিশাল।
  আৰু আকাশত হেলগাই যুঁজ দিয়ে। বিকিনি পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনীয়ে বিল টাইপ কৰি আছে। আৰু তেওঁৰ কল্পনাতীত সফলতাত আনন্দিত হয়।
  তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ছোভিয়েট বাহন এখনলৈ আঙুলিয়াই জুই লগাই দিয়ে, যাৰ ফলত গোলা থকা এটা সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ কিট বিস্ফোৰণ ঘটে।
  এইটো শীতল আৰু পাগলৰ দৰে।
  আৰু এগেভে আগবাঢ়ি যায়... আৰু লগতে যুঁজে।
  ইতিমধ্যে ১৯৪৪ চনৰ আগষ্ট মাহত... ৰঙা সেনাই ক"তো সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাই। কিন্তু জাৰ্মানসকলেও বিশেষভাৱে আগবাঢ়িব নোৱাৰে। ভয়ংকৰ ভূগৰ্ভস্থ টেংক যুদ্ধত নামিছে। কিন্তু সেইবোৰ বিশুদ্ধ কৌশলগত।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে মাটিৰ তললৈ লৰালৰিকৈ গৈ ছোভিয়েট বন্দুকৰ বেটাৰী এটা ধ্বংস কৰি উভতি আহিল।
  একে সময়তে তেওঁলোকে দুজনমান অগ্ৰগামীক বন্দী কৰিলে। ল"ৰাকেইটাক ধৰা ছোৱালীবোৰৰ কাপোৰ খুলি অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। তেওঁলোকে অগ্ৰগামীসকলক তাঁৰেৰে কোবাইছিল, তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ উদং গোৰোহাবোৰ জুইত পোৰাছিল। তাৰ পাছত ৰঙা গৰম টংৰে ভৰিৰ আঙুলি ভাঙিবলৈ ধৰিলে। ল"ৰাকেইটাই তীব্ৰ বিষত হাউলি উঠিল। শেষত ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰঙা গৰম লোহাৰে বুকুৰ তৰাবোৰ জ্বলাই দিলে, আৰু বুটৰে পুৰুষৰ নিখুঁততাক চেপি ধৰিলে। শেষৰ অগ্ৰগামীসকলে শেষ কৰিলে আৰু তেওঁলোক এটা বেদনাদায়ক শ্বকৰ পৰা বেঁকা হৈ পৰিল।
  ছোৱালীবোৰে মুঠতে অতিৰিক্ত ক্লাছ দেখুৱাইছিল। কিন্তু আকৌ জাৰ্মানীয়ে কোনো উল্লেখযোগ্য সাফল্য লাভ কৰিব নোৱাৰিলে।
  শক্তিশালী স্বয়ংচালিত বন্দুক: " Sturmmaus ", ছোভিয়েট পজিচনত গুলী চলোৱা। ধ্বংস আৰু ধ্বংস হৈছিল। কিন্তু ছোভিয়েট আক্ৰমণাত্মক বিমানখনে এখন বাহনক ন"ক আউট কৰি পেলালে আৰু ফ্ৰিট্জ ঘূৰি আহিল।
  ১৯৪৪ চনৰ আগষ্ট মাহতো ছাৰাটভে থিয় দি আছিল। সঁচা, জাৰ্মানসকলে কাজাখাস্তানৰ উৰালস্ক চহৰখন দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু অৰেনবাৰ্গলৈ গুচি গৈছিল।
  ইয়াত আকৌ এলবিনা আৰু এলভিনা বতাহত আছে, কিন্তু এবাৰ পৰীক্ষামূলক উৰণীয়া চচৰত। খালী ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত জয়ষ্টিকৰ বুটাম টিপি আঙুলিয়াই দিয়ে আৰু অত্যন্ত নিপুণভাৱে কৰে।
  ছোৱালীয়ে অৱশ্যে সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিক্স প্ৰদৰ্শন কৰে। ইয়াত তেওঁলোকে নিজৰ ডিস্কেট টানিলে , আৰু ডজন ডজন ছোভিয়েট উৰণীয়া মেচিন গুলীয়াই পেলোৱা হ'ল।
  Albina chirps:
  - উত্তেজিত নির্মাণ দল! ষ্টাৰফল হ"ব!
  আৰু আকৌ নিজৰ গাড়ীখন ঘূৰাই দিয়ে। আৰু ছোৱালীবোৰে ৰঙা সেনাক চেপি ধৰিছে। তদুপৰি, মেজৰ...
  এলভিনাই ডজন ডজন ছোভিয়েট বিমানকো ভাঙি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - পাগল ছোৱালী, আৰু কুমাৰী একেবাৰেই নহয়!
  শেষৰটোৰ বিষয়ে শুদ্ধ। তেওঁলোকৰ দম্পতীয়ে মানুহকেইজনৰ লগত খোজ কাঢ়িলে। আৰু কি কেৱল উঠি নাহিল। ছোৱালীয়ে পুৰুষক ভাল পাইছিল - তেওঁলোকৰ বাবে ভাল লাগে! আৰু বিশেষকৈ জিভাৰে কাম কৰিলে।
  সৰ্বোচ্চ পদবীৰ ছোৱালী এজনী... অগ্ৰগামীজনক অত্যাচাৰ কৰিলে... প্ৰথমে কাপোৰ খুলি ডিঙিত দুবাল্টি পানী ঢালি দিলে। তাৰ পাছত ফুলা পেটটোলৈ গৰম লোহা এটা আনিলে। আৰু কেনেকৈ জ্বলি উঠিল! অগ্ৰগামীজনে বনৰীয়া যন্ত্ৰণাত চিঞৰি উঠিল... জ্বলন্ত গোন্ধ এটা ওলাই আহিল।
  এলভিনাই গৰম তাঁৰেৰে কাষত খুন্দা মাৰিলে। আৰু কেনেকৈ হাঁহিব বিচাৰে... বৰ ধেমেলীয়া কথা৷
  তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - পিছফালটো হাৰা কৰি ভাগৰি পৰিছো - মোৰ সুখক জোকাৰিবলৈ মন গৈছে!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহে সি! আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে! এই ছোৱালীজনীয়ে মাৰি ভাল পায়, কি ছোৱালী!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন সকলো উদং আৰু ৰূপৱতী। কয়লাত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি ভাল পায় তাই। আৰু বন্দী অগ্ৰগামীসকলক গাড়ী চলাবলৈ। গোৰোহা ভাজিলে ইমান চিঞৰি উঠে। আনকি এলভিনাও বৰ ধেমেলীয়া। আৰু আলবিনাও এগৰাকী ছোৱালী, অকপটে ক"বলৈ গ"লে - ছুপাৰ! কেনেকৈ শত্ৰুক চিবুকলৈ কঁকাল লৈ লৰচৰ কৰিব। আৰু ছিটিকি পৰা:
  - মই উচ্চতম শ্ৰেণীৰ ছোৱালী!
  আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। যি জিলিকি উঠে যেন মাৰপিট। যোদ্ধাজন আচৰিত! সাধুকথাত ক"ব নোৱাৰা, কলমেৰেও বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰা কথাও হ"ব পাৰে!
  দুয়োজন যোদ্ধা ছোভিয়েট Yaks, Laggi , Pawns, Ily আকাশত নমাই দিয়ে। সুন্দৰীসকল সক্ৰিয় হৈ থাকে। তেওঁলোকৰ মাজত অকণো সন্দেহ নাই। আৰু এনেকুৱা বনৰীয়া আৰু উন্মাদ সৌন্দৰ্য্য।
  মহিলা যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি ৰাছিয়াৰ গাড়ীত আক্ৰমণ কৰে। As they crush , তেওঁলোকে যুঁজাৰুসকলক থেতেলিয়াই পেলাব, স্ফটিকৰ ওপৰত এটা ক্লাবৰ দৰে। ছোৱালীবোৰ নিৰ্দয় আৰু নিৰ্দয়। ক্ৰোধৰ শক্তি আৰু আবেগৰ শিখা আছে। আৰু জয়ী হোৱাৰ আত্মবিশ্বাস। যদিও চতুৰ্থ বছৰ ধৰি কেৱল ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতেহে যুদ্ধ চলি আছে । কিন্তু সি শেষ কৰিব নিবিচাৰে। আলবিনা আৰু এলভিনা জনপ্ৰিয়তাৰ শিখৰত উপনীত হৈছে। আৰু তেওঁলোকে পিছুৱাই যাব নিবিচাৰে বা এমুহূৰ্তৰ বাবেও ৰৈ যাব নিবিচাৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ ওচৰলৈ গতি কৰে, আৰু শত্ৰুক ৰেম কৰে।
  ছোভিয়েট বিমানবোৰ ভাঙি পেলোৱা আলবিনাই চিঞৰিছে:
  - ছোৱালীজনীৰ কান্দোনত ভাগৰি পৰিছো, বাষ্ট জোতাযোৰ ডুবাই দিলেই ভাল!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহিছে, আৰু মুকুতাৰ দাঁতেৰে জিলিকি উঠে। আৰু এতিয়া তাইক এজন পুৰুষ বিচাৰে। তাই পুৰুষক ধৰ্ষণ কৰি ভাল পায়। এইটো তাইৰ বাবে বৰ সুখদায়ক। ইয়াত তেওঁ লৈ যাব আৰু ধৰ্ষণ কৰিব।
  আলবিনা গৰ্জন কৰে:
  যৌন ছোৱালী হৈছে যৌনতা
  এটা ডাঙৰ গাই অগ্ৰগতিৰ বাবে!
  আৰু যোদ্ধাজনে হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব... আৰু আমাৰ সকলো শত্ৰুক আকৌ মাৰি পেলাওঁ। তাইৰ বহুত শক্তি আছে। আৰু সম্পূৰ্ণ পেশীৰ শক্তি।
  আৰু এলভিনা কেনেকৈ গৰ্জন কৰিব:
  - শত্ৰুক টিলালৈকে ভাঙি পেলাওঁ!
  আৰু যোদ্ধাজনে সক্ৰিয়ভাৱে হাঁহিবলৈ আৰম্ভ কৰিব! আৰু তাই কল্পনা কৰিলে তাইৰ ল"ৰাবোৰে কেনেকৈ পাখি মাৰিলে। কিন্তু ক"বলৈ গ"লে ভাল লাগিছে।
  ছেপ্টেম্বৰ মাহৰ ওচৰ চাপি আহিছে... সূৰ্য্যটো কমকৈ জিলিকি আছে। শৰতৰ প্ৰথম দিনাই ৰাছিয়াৰ উত্তৰ অঞ্চলত মাত্ৰ পৰি যোৱা বৰফৰ ওপৰত ৰাছিয়াৰ ল"ৰাবোৰে খালী ভৰিৰে দৌৰি যায়। মনতে হাঁহি হাঁহি মুখখন উদং কৰি জাৰ্মানসকলক ডুমুৰ দেখুৱাই দিয়ে।
  ৰঙা টাই পিন্ধা, চুটি চুলি কটাৰ অগ্ৰগামী, কিছুমানে আনকি শূন্যলৈকেও তললৈ নামি যোৱা। জপিয়াই দৌৰিছে। তেওঁলোকৰ উদং ভৰি প্ৰায় কেতিয়াও ঠাণ্ডা নহয়। বৰ অভদ্ৰ। ছোৱালীবোৰো দৌৰে, জোতাও নোহোৱাকৈ। গোলাপী ৰঙৰ পৰা, ঘূৰণীয়া গোৰোহা ৰ"দত জিলিকি উঠে। আচৰিত ছোভিয়েট ছোৱালী। চিকন, এথলেটিক, সৰু সৰু কাম কৰাত অভ্যস্ত।
  আৰু সকলোৱে দাঁতত হাঁহি হাঁহি হাঁহি ... শৰতৰ প্ৰথম দিনটো প্ৰকৃত আনন্দ আৰু পোহৰ আৰু সৃষ্টিৰ পিয়াহ!
  আৰু আকাশত এখন আকাশযুদ্ধ। মিৰাবেলা, এইজনেই হৈছে আন এখন জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলোৱা এক নম্বৰ ছোভিয়েট পাইলট। আৰু সদায়ৰ দৰেই এজনী বিকিনি ছোৱালীত। চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু কেতিয়াও ম্লান নহয়। এনেকুৱাই তাইৰ আত্মাৰ শক্তি।
  মিৰাবেলাই অৱশ্যে পুৰুষৰ চুইও ভাল পায়। তাইৰ এইটো সঁচাকৈয়ে ভাল লাগে। সেইবাবেই তাই পাইলট... যেতিয়া এগৰাকী ছোৱালীৰ উলংগ, পেশীবহুল শৰীৰটো পুৰুষৰ হাতৰ দ্বাৰা বলিৰেখাযুক্ত হয় - এইটো এটা প্ৰকৃত ৰস। আৰু বৰ মজা!
  মিৰাবেলাই আন এখন নাজী গাড়ী ভাঙি হিচকি মাৰে:
  - মই এগৰাকী সাজসজ্জিত কুকুৰ!
  আনকি ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে কন্ট্ৰল পেনেলত খুন্দা মাৰে। তাই গোৰ্জিয়াছ। আৰু অনুকৰণীয়।
  মিৰাবেলা পেচোৱা হৈছে। আৰু এগেভ তাইৰ ফালে উৰি যায়। ইয়াত অৱশেষত দুগৰাকী প্ৰায় আটাইতকৈ উৎপাদনশীল মহিলা যোদ্ধা-পাইলটৰ লগ হ"ল। পিছফালৰ পৰা ইজনে সিজনক গুলীচালনা কৰে । দূৰৰ পৰা পাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। কিন্তু বেছি ভাল কাম নহয়। দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে ফায়াৰিং লাইনৰ পৰা উৰি যায়। আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে দাঁত উদঙাই দিলে। বাৰু, মহিলাসকল কুকুৰ। ইজনে সিজনৰ চকুলৈ জোৰেৰে চাই থাকে। অধিক নিখুঁতভাৱে হেড টু হেড আৰু আকৌ গুলীচালনা কৰক। জাৰ্মান ME-262 X এতিয়াও Yak-9 T তুলনাত ভাল সশস্ত্ৰ, আৰু ছোভিয়েট বাহন নিক্ষেপ কৰা হৈছিল ...
  কিন্তু মিৰাবেলাই বাহিৰলৈ ওলাই আহিবলৈ সক্ষম হয়, উৰণ কেৰিয়াৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিমানখন হেৰুৱাই পেলায়। আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল তাইৰ অন্ত পৰিল শত্ৰুৰ ভূখণ্ডত। আৰু সেয়া বেয়া। হয়, এনেকুৱাই ভাগ্যৰ অনন্য মোচন। আৰু ১৯৪৪ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰত, ইতিমধ্যে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ পঞ্চম বছৰ, পৃথিৱীখন সলনি হয়, কিন্তু বিকল্প ঐতিহাসিক খেলত ফুহৰাৰৰ শাসন এতিয়াও আছে।
  অৱশেষত ছাৰাটভক ছোভিয়েট সৈন্যই পৰিত্যাগ কৰে আৰু ৱেৰমাখ্ট সেনাই কুইবিশ্বেভৰ কাষ চাপে।
  অৰেনবাৰ্গৰ বাবেও তীব্ৰ যুদ্ধ চলি আছে।
  খালী ভৰিৰে তামাৰাই তাত যুঁজে, শত্ৰুৰ ওপৰত বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰে, খালী গোৰোহাৰে ঠেলি দিয়ে আৰু চিঞৰি থাকে:
  - সাম্যবাদৰ দেশলৈ গৌৰৱ!
  ভেৰ"নিকাই বিপক্ষৰ ওপৰত গুলী চলায়। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ বাবে!
  ভিক্টোৰিয়াই, বিৰোধীক গুলীয়াই, আৰু বিকিনি পিন্ধা ৰবিন হুডৰ দৰে কৰি, চিঞৰ মাৰি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত বোমা নিক্ষেপ কৰি আৰু হাউলি:
  - সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু কাঁচিৰে কাটি থকা অলিয়াই লৈ চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ছোভিয়েট ৰাষ্ট্ৰৰ মহত্ত্ব আৰু মহান গৌৰৱৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ আকৌ এটা বিশাল, ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ বিস্ফোৰক টোপোলা এটা নিক্ষেপ কৰিব।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি লাৰিছাই চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ দেশ ৰাছিয়া, নীলা আকাশৰ তলত তোমাক চিৰদিনৰ বাবে ভগৱানে দিছে!
  আৰু তেওঁৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই...
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আগফিয়াই গুণগুণাই উঠিল:
  - অৰেনবাৰ্গে কেতিয়াও হাৰ নামানিব! আমি পিতৃভূমিৰ শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে থাকিম!
  ছোৱালীকেইজনী কঠিন আৰু তেজৰ শেষ টোপাললৈকে সঁচাকৈয়ে যুঁজিবলৈ মনস্থ কৰিছে।
  অৰেনবাৰ্গে এতিয়াও ধৰি ৰাখিছে। কিন্তু ১৯৪৪ চনৰ ৩ ছেপ্টেম্বৰত কুইবিশ্বেভৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। আৰু ইউ এছ এছ আৰ অৱশ্যে ভাল নহয়।
  আলেংকাই নাজীসকলক গুলীয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - ছোভিয়েট দেশৰ সাম্যবাদৰ বাবে!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব।
  আন্যুতাই বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কুইবিশ্বেভক ৰক্ষা কৰোঁ আহক!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বৃহৎ মাৰাত্মক শক্তিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিব।
  আৰু বহুত শত্ৰুক ছিঙি পেলাওক।
  আল্লাই ক্ৰাউটছৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি চিঞৰি উঠে আৰু বুকুখন জোকাৰিলে:
  - Polesie এর মহাজাগতিক উচ্চতাৰ বাবে!
  আৰু এটা খালী গোৰোহাৰে এটা গ্ৰেনেডে সকলো ফ্ৰিটজ আক্ৰমণকাৰীৰ ধ্বংস আৰু সম্পূৰ্ণ মৃত্যুৰ সন্মুখীন হ"ব।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰে ফ্ৰিট্জক পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰি শক্তি নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - বোর্ড!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হাঁহিব!
  ফেচিষ্ট শিকলিবোৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা বিধ্বংসী গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰুছিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদ আৰু বিজয়ৰ মহিমা!
  মেট্ৰিয়নাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে, আন এটা মাৰাত্মক বিস্ফোৰণ পঠিয়াই ফ্ৰিট্জক কাটি পেলালে:
  - মাতৃভূমি পবিত্ৰ!
  ছোৱালীবোৰে নায়কৰ দৰে কাজিয়া কৰে।
  উৰণীয়া চচৰটোৰ পৰীক্ষাটো প্ৰথমতেহে সফল হৈছিল, আৰু তাৰ পিছত ই বিফল হৈছিল।
  গতিকে আলবিনা আৰু এলভিনাই এতিয়া পুনৰ যুঁজি আছিল এম ই-৩০৯ত, যিখন তেওঁলোকৰ ষ্টাইলৰ বাবে অতি আৰামদায়ক বাহন আছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ছোভিয়েট বিমানত গুলীচালনা কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - অসাধাৰণ উদ্যান, আৰু ইলেক্ট্ৰনিক স্পেগেটি!
  আলবিনাই শত্ৰুৰ ওপৰত ভাল লক্ষ্যৰে বিস্ফোৰণ ঘটালে, এখন ছোভিয়েট গাড়ী ভাঙি পেলালে, খালী ভৰিৰে আঙুলিয়াই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মোৰ প্ৰথম পদক্ষেপ শত্ৰুৰ বাবে মাৰাত্মক হ'ব!
  এলভিনাইও শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। তাই তাক ভালদৰে কাটিলে আৰু দাঁত উদঙাই দিলে।
  - কমিউনিজম মোৰ ভাগ্য!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই আন এটা লক্ষ্যত খুন্দা মাৰিলে।
  এখন পুৰণি গাড়ীত আজিও কাজিয়া কৰি আছে ছোৱালীকেইজনী। প্ৰপেলাৰ চালিত যুঁজাৰু বিমান এতিয়াও উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হোৱা নাই। ইয়াৰ উপৰিও, আপুনি এতিয়াও জেট মেচিনসমূহৰ সৈতে অভ্যস্ত হ'ব লাগিব আৰু সিহতৰ বাবে এটা সম্পূৰ্ণ আন্তঃগাঁথনি মোতায়েন কৰিব লাগিব। আৰু এইটো কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  ছোভিয়েট বাহনত গুলীচালনা কৰি থকা আলবিনাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - সাম্যবাদৰ যুগ সৃষ্টি কৰি সাম্ৰাজ্যক তৰাৰ ওচৰলৈ লৈ যাম!
  আৰু উদং গোৰোহাৰে পেডেলবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰে।
  ৰাছিয়াৰ বাহনবোৰত গুলীচালনা কৰি, ঠিক তাৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰি আলভিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ লক্ষ্য আৰ্য্য সাম্যবাদ!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিলে। আৰু তাই অতি সোনকালে কাম কৰিলে।
  যেতিয়া দুয়োগৰাকী ছোৱালী ঘূৰি আহিল, গোটেই কম্বেট কিটটো শেষ কৰি, তেতিয়া তেওঁলোকে নিজৰ শৰীৰটো গা ধোৱা ঠাইত ধুবলৈ দিলে। সুদৰ্শন ল"ৰাবোৰে ঝাড়ুৰে ঠেলি দিলে। আলবিনাই ৱাৰ্ম আপ কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  আমাক এতিয়াও পুৰুষৰ প্ৰয়োজন!
  এলভিনে এই কথাত একমত হৈছিল:
  - নিশ্চিতভাৱে প্ৰয়োজন! যদিও ইয়াত আমি মহিলা বহুত বেছি ধুনীয়া!
  আলবিনাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মাৰপিট কৰিবলৈ কোনোবা থাকিবলৈ নাৰীক কিয় পুৰুষৰ প্ৰয়োজন!
  ছোৱালীবোৰে অৱশ্যে এই কথাত একমত।
  টি এ-১৫২ৰ পৰা অহা হেলগাই ছোভিয়েট টেংকবোৰত গুলীচালনা কৰিলে, আৰু হাঁহি হাঁহি সেইবোৰ বিন্ধিলে:
  - কাইজাৰ কমিউনিজমৰ গৌৰৱ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে।
  ছোভিয়েট বিমান চিকাৰ কৰিবলৈ আকাশত আছে এগেভ। ক্ৰমান্বয়ে আকাশত দেখা গৈছে Yak-9, যিটো নিৰ্মাণ কৰাটো আটাইতকৈ সহজ। এই যন্ত্ৰটো অৱশ্যে ইমান দুৰ্বল নহয়। টি মডিফিকেচনত তাই ৩৭ মিমি কামানেৰে সজ্জিত আৰু ফ্ৰিটজক বেদনাদায়কভাৱে ষ্টিং কৰিব পাৰে।
  এগেভে দূৰৰ পৰা নিজৰ এম ই-২৬২ গাড়ীখনত খুন্দা মাৰি নাকেৰে গায়:
  -মই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ জ্ঞানী, শৌচাগাৰত শত্ৰুক মাৰি পেলাওঁ!
  আৰু তেওঁৰ ফেৰেস্তাসকলক আকাশলৈ চকু টিপিয়াই দিয়ে।
  কিন্তু ইয়াত আকৌ মিৰাবেলা বতাহত। এই ছোৱালীজনীয়ে সকলো ক্ষতিৰ পিছতো হৃদয় হেৰুৱাব নোৱাৰে।
  আৰু আনকি গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰে, যাওঁতে ৰচনা কৰে;
  মই কমছমোলত যোগদান কৰিলোঁ, খেলি
  সুন্দর সপোন মেয়ে...
  মই ভাবিছিলো পৃথিৱীখন চিৰন্তন হ"ব মে", ২০১৯।
  প্ৰতিটো দিনেই বসন্তৰ জন্ম!
  
  কিন্তু কিবা কাৰণত কাম নহ"ল।
  কেনেবাকৈ মই প্ৰেমত পৰিব নোৱাৰো...
  বাৰু, মোৰ দয়াত ল"ৰাবোৰক কোৱা,
  জীৱনটো বৰ টেকসই পেডেল!
  
  হঠাতে যুদ্ধই হঠাতে বজ্ৰপাত কৰিলে,
  আৰু এটা হাৰিকেনে লৰালৰিকৈ মৃত্যুবৰণ কৰে...
  আৰু মোৰ ছোৱালীবোৰৰ শক্তিশালী শৰীৰ
  লগে লগে আঘাত পাব পাৰি!
  
  নিবিচাৰিবা, বিশ্বাস কৰক, মই হাৰ মানিছো,
  মাতৃভূমিৰ বাবে যুদ্ধ শেষলৈকে...
  আমি এটা শক্তিশালী চেটচেলত গ্ৰেনেড কঢ়িয়াই লৈ ফুৰো,
  হৃদয়ত দেউতাকৰ ঠাই ল"লে ষ্টেলিনে!
  
  ৰাছিয়াত যোদ্ধাসকল মহান।
  আমি বিশ্বক ৰক্ষা কৰিব পাৰো...
  আকাশৰ তৰাবোৰে মুগা জলসিঞ্চন কৰিলে,
  আৰু চিকাৰীজন খেললৈ পৰিণত হ"ল!
  
  মই খালী ভৰিৰে যুঁজি থকা ছোৱালী
  প্রলোভন এবং প্রেম সম্পূর্ণ...
  উইল, মই এই স্বৰ্গত এটা ঠাই জানো,
  তেজৰ ওপৰত সুখ গঢ়িব নোৱাৰি!
  
  মহান পিতৃভূমিৰ যোদ্ধাসকল,
  'আমি মস্কোৰ কাষত দৃঢ়ভাৱে যুঁজিম...
  আৰু তাৰ পিছত সাম্যবাদৰ অধীনত সপোন
  চয়তানৰ সৈতে নৰকৰ বিৰুদ্ধে!
  
  সাহসী ৰাছিয়ান ল'ৰা,
  যে তেওঁলোকে সততাৰে শেষলৈকে যুঁজে...
  মেচিনগানৰ পৰা মাৰিলে,
  প্ৰয়োজন হ'লে সোণৰ মুকুট লৈ!
  
  এটা গুলীও আমাক ৰখাব নোৱাৰে
  যীচু মহান ঈশ্বৰ পুনৰুত্থিত হয়...
  চিকাৰ অজগৰৰ দিন পাৰ হৈ গ"ল,
  আকাশৰ পৰা আৰু উজ্জ্বল হৈ পৰিল!
  
  মই তোমাক ভাল পাওঁ প্ৰিয় লাডা,
  স্বৰগ মহিমাত থাকিব ...
  আমি ৰাছিয়াৰ হৈ যুঁজিব লাগিব
  শ্ৰেষ্ঠ বগা ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে!
  
  ৰাছিয়ানসকলক আঁঠু লৈ নানিব,
  বিশ্বাস কৰক, আমাৰ মাংস ৰোধ কৰিব নোৱাৰি...
  ষ্টেলিন আৰু মহান লেনিন আমাৰ লগত আছে,
  এই পৰীক্ষাতো উত্তীৰ্ণ হ"ব লাগিব!
  
  পিতৃভূমিৰ বেদনাও আমাৰ হৃদয়ত আছে,
  আমি তাইৰ মহানতাত বিশ্বাস কৰোঁ...
  আমি মহাকাশৰ দুৱাৰখন দ্ৰুতগতিত খুলি দিওঁ,
  বৰ মধুৰ জীৱন হ'ব!
  
  খালী ভৰিৰে আমি ধুনীয়া ছোৱালী,
  'আমি তুষাৰপাতৰ মাজেৰে দ্ৰুতগতিত দৌৰিছো...
  আমাক এই তিতা ভদকাৰ প্ৰয়োজন নাই,
  কেৰুবে ডেউকা মেলিছে!
  
  পিতৃভূমিৰ বাবে আমি ছোৱালী থিয় হ"ম,
  আৰু আমি ফ্ৰিটজৰ উত্তৰ দিম, কোনো বেয়া নহয়,
  নৰকীয় কয়িনক ধ্বংস কৰা হ"ব,
  আৰু ত্ৰাণকৰ্তা খ্ৰীষ্টক নমস্কাৰ!
  
  এটা যুগ আহিব - ভাল নহয়,
  মৃত লোক চিৰদিনৰ বাবে পুনৰুত্থান হ'ব...
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন জীৱন্ত স্বৰ্গ হৈ পৰিব,
  সকলো মানুহৰ সপোন বাস্তৱায়িত!
  . অধ্যায় #১১
  ১৯৪৪ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহটো তীব্ৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ যায়... ফ্ৰিটজে কুইবিশ্বেভ আৰু অৰেনবাৰ্গক ঘেৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হয় আৰু সেয়েহে এই চহৰবোৰ নিৰ্ধাৰিত হয়, কিন্তু সকলো অসুবিধাৰ মাজতো তেওঁলোকে যুঁজিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অসাধাৰণ স্থিতিস্থাপকতা দেখুৱাইছিল... অক্টোবৰৰ আৰম্ভণিতে নাজীয়ে এতিয়াও কুইবিশ্বেভক লৈ পেঞ্জাক আক্ৰমণ কৰা নাছিল। আৰু এই নগৰৰ বাবে যুদ্ধবোৰ উতলিবলৈ ধৰিলে।
  নাটাছা আৰু তাইৰ দলটোৱে তাত যুঁজিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং, ৰূপৱতী ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰাছিয়ান আত্মাৰ বাবে।
  ইয়াৰ পিছত জোয়াই বাজুকাৰ পৰা গুলী চলালে। আৰু জাৰ্মান টেংক "লায়ন" -২ নক আউট কৰিলে।
  জাৰ্মানীয়ে গতি অলপ লেহেমীয়া কৰিলে ... পেন্থাৰ আৰু টি-৪ সেৱাৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হ'ল। কিন্তু এই মেচিনবোৰ এতিয়াও সেৱাত থকাৰ সময়তে। সঁচাকৈয়ে পেন্থাৰ এখন ভাল টেংক ধ্বংসকাৰী, আৰু কপালত যথেষ্ট সহ্যযোগ্যভাৱে সুৰক্ষিত। কিন্তু বৰ্ডবোৰ তাইৰ সমস্যা। কিন্তু "পেন্থাৰ" -২ কাষেৰে সুৰক্ষিত, বৰ ভাল নহয়। কিন্তু বেছিভাগ বন্দুক ৰখা হয়।
  ই ছিৰিজৰ বিকাশ চলি আছে ... ই-৭৫ টেংকে নিখুঁতভাৱে ঢাকি থোৱা কাষেৰে নতুন প্ৰজন্মৰ বাহন হিচাপে পৰিগণিত হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে। জাৰ্মানীয়ে ইয়াৰ মূলধন হিচাপে লৈছে। কামটো হ"ল বেছি গধুৰ নহয়, দ্ৰুত আৰু ভালদৰে সুৰক্ষিত টেংক এটা পোৱা। এই ধৰণৰ প্ৰথম প্ৰচেষ্টা আছিল মাউছ, কিন্তু অনুশীলনত এই টেংকৰ অত্যধিক ওজন দেখা গ"ল। বৰঞ্চ ইতিমধ্যে ই-১০০ৰ কাম চলি আছিল। এই টেংকটোৰ বিন্যাস টান আৰু চিলোৱাট কম আছিল। সাধাৰণতে মাউছৰ তুলনাত ইয়াৰ ওজন এশ ত্ৰিশ - এশ চল্লিশ টনলৈ হ্ৰাস পাইছে। কাষবোৰ যুক্তিসংগত কোণত স্থাপন কৰা হৈছিল। কাষবোৰৰ ডাঠতা, পৰ্দাৰ সৈতে একেলগে, ২১০ মিলিমিটাৰ পৰ্যন্ত হৈছিল। এই অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ মাউছৰ দৰেই, যিটো ১২৮ মিলিমিটাৰ আৰু ৭৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক আৰু ইয়াৰ বেৰেল চুটি। জাৰ্মানীয়ে ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিন স্থাপন কৰিলে আৰু টেংকখন ঘাইপথত প্ৰতি ঘণ্টাত চল্লিশ কিলোমিটাৰ বেগত গতি কৰিলে।
  যিটো সাধাৰণতে সন্তোষজনক। ই-১০০ এতিয়াও যিয়েই নহওক বেছি গধুৰ টেংক। কিন্তু উৎকৃষ্ট অস্ত্ৰ আৰু সুৰক্ষাৰ সৈতে।
  ইয়াৰ যুদ্ধৰ গুণ বেয়া হ"ব নোৱাৰে, কিন্তু টেংকৰ পৰিবহণ, আৰু ইয়াৰ পৰিবহণ সমস্যাজনক হৈয়েই থাকিল। বাস্তৱ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাইছে যে পথ আৰু দলঙৰ কাষেৰে তুলনামূলকভাৱে যুক্তিসংগতভাৱে স্থানান্তৰিত হ"লে এটা টেংকৰ ওজন আশী টনতকৈ বেছি হ"ব নোৱাৰে।
  গতিকে এই ওজন পূৰণ কৰিবলৈ হিটলাৰে ই-৭৫ৰ ওপৰত এটা সীমা নিৰ্ধাৰণ কৰিলে, কিন্তু সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত এটা নিৰ্ভৰযোগ্য যন্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ। কিয় ৭৫ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কামান পৰিত্যাগ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হ"ল। আৰু বিন্যাসটো যিমান পাৰি টান কৰক: এটা ব্লকত, ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছনৰ ওপৰেৰে আৰু মটৰত গিয়াৰবক্স। তেতিয়া হয়তো তেওঁ টেংক এটা পাব, চাৰিওফালৰ পৰা সুৰক্ষিত আৰু বেছি গধুৰ নহয়।
  সাধাৰণতে হিটলাৰ জাৰ্মান যন্ত্ৰবোৰৰ ওপৰত সম্পূৰ্ণৰূপে সন্তুষ্ট নাছিল। যদিও লেভ-২ সম্ভৱতঃ অধিক উন্নত আছিল, ইয়াৰ ১০৫ মিলিমিটাৰ কামান ছোভিয়েট টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ অতিৰিক্ত আছিল, আৰু অসজ্জিত লক্ষ্যত গুলী চলোৱাৰ বাবে অপৰ্যাপ্ত আছিল। "পেন্থাৰ" -2 সাধাৰণতে অস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল সুৰক্ষাৰ সৈতে সামৰিক বাহিনীৰ বাবে উপযুক্ত হ'ব পাৰে, কিন্তু কাষটো এতিয়াও যথেষ্ট নাছিল, কিন্তু ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন সন্তোষজনক।
  ফুহৰাৰে সকলো দিশতে সামৰিক বাহিনীৰ লগত খাপ খোৱাকৈ এটা টেংক সৃষ্টি কৰাৰ দাবী জনায়।
  কিন্তু এইটো ইমান সহজ নহয়। বিশেষ বগি আৰু স্প্ৰিংৰ সহায়ত লেআউটটো সৰ্বাধিক কমপেক্ট কৰি চেছিছটো পাতল কৰা সম্ভৱনে, আৰু বডিৰ পৰা কিবা এটা উলিয়াই আনিব পাৰিনে? আৰু ক্ৰুটো আচলতে শুই আছে।
  এনে উন্নয়ন যথেষ্ট আশাব্যঞ্জক হ"ব পাৰে। ই-৫০ৰ সৈতে একত্ৰিত কৰা প্ৰথমখন ই-৭৫ টেংকৰ ওজন সত্তৰ টনতকৈ বেছি হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন আৰু এইটো এটা ভয়ংকৰ মেচিন।
  এলিজাবেথে টি-৩৪-৮৫ টেংকত যুঁজিছিল আৰু ইয়াৰ সুৰক্ষাত সম্পূৰ্ণৰূপে সন্তুষ্ট নাছিল। মিশ্ৰণ মৌলৰ অভাৱৰ বাবে ভংগুৰ কৱচটোৱে টেংকটোক বিশেষ সুৰক্ষা নিদিলে।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত গুলী চলালে আৰু দাঁত উদং কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - মই স্পেচ ভিক্সন।
  একাটেৰিনাই শত্ৰুক ঠেলি দিলে, শত্ৰুক কাষত আঘাত কৰিলে আৰু দাঁত উদং কৰি হিচকি উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰত কমিউনিজমৰ বাবে!
  এলিনাইও শত্ৰুক লক্ষ্য কৰি অতি সক্ৰিয়ভাৱে গুলীচালনা কৰিলে, আৰু তেওঁক মাৰাত্মক শক্তিৰে আঘাত কৰিলে, আৰু ভৰি দুখন উদং হোৱাৰ সত্যটো লক্ষ্য কৰিলে, তাই ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - বিজয়ৰ সংবিধানৰ বাবে!
  ইউফ্ৰেছিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, ঠিক সেই সময়তে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি চিঞৰিলে:
  দেশৰ মহত্ত্বৰ বাবে আমি স্বৰগ আৰু ষ্টেলিনৰ প্ৰতি বিশ্বাসী!
  এইবোৰ ইয়াত যুঁজি থকা ছোৱালীবোৰ। তেওঁলোকৰ দলটো আটাইতকৈ উল্লেখযোগ্য।
  কিছুমান টি-৩৪-৮৫ টেংক গুলীৰ পৰা সুৰক্ষাৰ সৈতে দেখা দিছিল, যাৰ ফলত ইহঁতৰ ওজন বহু পৰিমাণে হ্ৰাস পাইছিল। বাহনখনৰ গতি আৰু পৰিচালনাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি পাইছে। কিন্তু এতিয়া ইয়াক এণ্টি টেংক ৰাইফল, বৃহৎ কেলিবাৰৰ মেচিনগান আৰু বহু ধৰণৰ গ্ৰেনেডৰ দ্বাৰা ল"ব পৰা গ"ল। আৰু বায়ু কামানবোৰে আনকি তাৰ মাজেৰেও বিন্ধি যায়। সঁচা, এনে টেংক নিৰ্মাণ কৰাটো আৰু সহজ, কম খৰচী আৰু গতিৰ গতি বৃদ্ধি কৰে।
  এতিয়া এই গাড়ীখন যদি ছোৱালীয়ে চলায়, তেন্তে মোক তাত উঠিবলৈ নিদিয়ে৷
  এটা বিশাল ধ্বংসাত্মক উপাদানৰ এগৰাকী দ্ৰুতবেগী ছোৱালী এলিজাবেথে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - কৱচ শৌৰ্য্যৰ ঠাই ল'ব নোৱাৰে!
  কেথেৰিনে এই কথাত একমত হ"ল:
  - হয়, ঠিকেই কৈছে, এইদৰে আপুনি উন্মুক্ত নহ"ব!
  আৰু আপুনি কেনেকৈ হাঁহে...
  বৰ মনোমোহা ছোৱালী। আৰু যদি তেওঁলোকে শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে তেন্তে আক্ৰমণাত্মক আৰু পুংখানুপুংখভাৱে কৰে।
  এলিনাই তেওঁলোকৰ টেংকে কম্বেট কিটটো শেষ কৰি যোগান ধৰিবলৈ গুচি যোৱাৰ পিছত বন্ধুসকলক সুধিলে:
  - আপোনালোক ছোৱালীবোৰে কি ভাবে, আমাৰ থাৰ্ড ৰাইচক পৰাস্ত কৰাৰ সুযোগ আছে নেকি?
  কেথেৰিনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ভাচিলি টেৰকিনে কোৱাৰ দৰে... আমি মাৰিবলৈ আহিছিলো, গণনা কৰিবলৈ নহয়!
  এলিজাবেথে শুধৰাই দিলে:
  - চুভৰভে সেইটোৱেই কৈছিল!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বাতৰি কাকতৰ টুকুৰা এটা লৈ গুটিয়াই গুটিয়াই গুটিয়াই গুটিয়াই লোৱা চিগাৰেট এটাত পেলাই দিলে। তাইৰ বাবে ধেমেলীয়া।
  এফ্ৰাচিয়াই শৰীৰটো জোকাৰি গাইছিল:
  - মই এগৰাকী স্পেচ টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী,
  ক্ৰাউটসকলৰ বাবে ই অতি কষ্টদায়ক হ'ব - খেতিয়ক!
  আৰু যোদ্ধাই কেনেকৈ হাঁহিব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে তাচ খেলাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। ধেমেলীয়া কথা। আৰু পৰাজিতসকলে পুছ আপ আৰু স্কুৱেট কৰে।
  খেলৰ সময়ত এলিনাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু চিৰিয়াছলি, আমাৰ জয়ৰ কোনো প্ৰকৃত সুযোগ নাই! ককেছাছ পতিত হৈছে আৰু আমি হেৰুৱাইছো!
  কেথেৰিনে খালী ভৰিৰে কাৰ্ড এখন দলিয়াই শত্ৰুক কোবাই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - কিন্তু আমাৰ হাতত এটা গোপন অস্ত্ৰ আছে!
  যোদ্ধাগৰাকীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কাৰ্ড এখন দলিয়াই দিলে।
  এলিজাবেথে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ সঁচাকৈয়ে এটা নতুন গোপন অস্ত্ৰৰ বাবে মাত্ৰ এটা আশাহে বাকী আছে!
  ইউফ্ৰেচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, তাইৰ ৰূপৱতী ভৰিৰ খালী আঙুলিৰে কাৰ্ডখন পেলাই দিলে:
  - হয়, গোপন অস্ত্ৰ অবিহনে আমি থাকিব নোৱাৰো!
  আৰু ছোৱালীবোৰে একেলগে গাইছিল:
  - আমাৰ তৰোৱাল জুইত জ্বলিছে, আমি শত্ৰুক কাটিম! আমি ইউ এছ এছ আৰৰ সৈনিক!
  যোদ্ধাসকল টিউন কৰা হয় আৰু সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে যুদ্ধত আছে।
  কিন্তু বাহিনীবোৰ অতি অসমান... অক্টোবৰৰ মাজভাগত, কুইবিশ্বেভ তথাপিও পতিত হয়...
  জাৰ্মানীয়ে এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষা বস্তু দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু বৰষুণজাক ঢালি দিলে... শৰতৰ ফলত থমকি ৰোৱাৰ আশা আছিল।
  অৱশ্যে আকাশত যুদ্ধ চলি থাকিল।
  তিনিজন ছোভিয়েট পাইলট: মিৰাবেলা, আনাষ্টেছিয়া, আকুলিনাই বন্য উৎসাহেৰে যুঁজিছিল।
  উৰণৰ সময়ত এজন নাজীক নমাই দিয়া মিৰাবেলাই তাইৰ পুৰণি, কিন্তু ভয়ংকৰ ইয়াক-৯ টিত, গাইছিল:
  - এটা যুগ আহিব, কমিউনিজমৰ যুগ!
  ট্ৰিগাৰত উদং ভৰিৰ আঙুলি টিপি এনাষ্টেছিয়াই দাঁত উদং কৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - এটি গান লৈ স্বৰ্গলৈ উৰি যাম!
  আৰু তাইৰ বন্ধুবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  পেডেলত নিজৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাটো টিপি আন এজন জাৰ্মানক চেপি ধৰি আকুলিনাই কৈছিল:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰক বিশেষভাৱে যুঁজি থকা বুলি ক"ব লাগিব।
  মিৰাবেলাই ৩৭ মিলিমিটাৰ কামানৰ পৰা ফেচিষ্ট এম ই-২৬২ বিমানখন গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰি টুইট কৰে।
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  ভাল লক্ষ্যৰে নাজীক কাটি পেলোৱা আৰু শত্ৰুক কটাৰীৰে কাটি পেলোৱা আনাষ্টেছিয়াই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ৰঙা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ মহিমা!
  আকুলিনা এগৰাকী অতি যুঁজাৰু ছোৱালী, জাৰ্মান গাড়ী এখন নোক আউট কৰি হুইচেল মাৰি গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - ছোভিয়েট দেশৰ সাম্যবাদৰ বাবে!
  যোদ্ধাসকলক তেওঁলোকৰ বিশাল কঠোৰতাৰ বাবে মন কৰিবলগীয়া।
  আনহাতে আলবিনা, এলভিনা, এগেভে নিজৰ একাউণ্ট লাভ কৰি আছে। আৰু ছোৱালীবোৰেও খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে।
  ছোৱালীবোৰ প্ৰায় উলংগ হৈ বিমানত উঠিলে কিমান ধেমেলীয়া হয়।
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা ফাটি, কেইবাখনো ছোভিয়েট গাড়ী একেলগে পেলাই দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  -আৰ্য্য ভাতৃত্ববোধৰ বাবে!
  এলভিনাই ৰেড আৰ্মীৰ লগতো যুঁজি সাহসেৰে কৰে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ বায়ু কামান নিৰ্দেশ কৰে, আৰু ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ কাটি পেলায়, চিঞৰি চিঞৰি:
  - উজ্জ্বল ধাৰণাসমূহৰ বাবে!
  এগেভে ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানকো গুলীয়াই হত্যা কৰে আৰু বিমান আক্ৰমণ কৰে, আক্ষৰিক অৰ্থত সেইবোৰক চেপি ধৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - তৃতীয় ৰাইচৰ বিজয়ৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে আপত্তি নকৰে আৰু শত্ৰুক তীব্ৰ অত্যাচাৰৰ বলি কৰে। বিশেষকৈ ধুনীয়া ল"ৰাবোৰ।
  বাজিত থকা অগ্ৰগামীজনৰ গোৰোহা ভাজি আলবিনাই এবাৰ লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ল'ৰাবোৰ ভাজি আৰু জলকীয়াৰ সৈতে ইমান সুস্বাদু!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহে। আৰু তেওঁৰ জিভা দেখুৱাওক!
  এলভিনাই দাঁত উদঙাই এই কথা লক্ষ্য কৰিলে:
  - ল'ৰাটো অভেনত ভাজিছে, হালধিৰ লগত বৰ সোৱাদ!
  এগেভে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত দুখনমান ছোভিয়েট যোদ্ধা বিমানক ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমি মহাকাশৰ শ্ৰু!
  আৰু তাইৰ বন্ধুবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে। বিৰল, যুঁজাৰু মানৰ ছোৱালী।
  উদং, ৰূপৱতী, চেলেং কৰা ভৰিৰে বিমান গুলীয়াই পেলোৱা আলবিনাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - মনেৰে ৰাছিয়া বুজিব নোৱাৰি, ষ্টেলিনৰ দৰে শাসক কেনেকৈ বাছি ল"ব!
  এলভিনাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে, দাঁত উদং কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী মাৰিলে:
  - আৰু আমাৰ হিটলাৰ ইয়াতকৈ ভাল নহয়!
  এগেভে খিকিন্দালি কৰিলে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ ভাঙি পেলালে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - এডলফ, অৱশ্যেই, আৱদ্ধ! কিন্তু একে সময়তে ইতিমধ্যে কিমানখিনি জয়ী হ"বলৈ সক্ষম হৈছে সেয়াও জুখিব পৰা নাযায়!
  ছোৱালীকেইজনী অত্যন্ত যুঁজাৰু আৰু আক্ৰমণাত্মক।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে কেনেবাকৈ দুজন ল"ৰাক বাজিত জীৱিত অৱস্থাত পোৰালে। ঠিক তেনেকৈয়ে সিহঁতক তীখাৰ ডাল এটাত বিন্ধি দিয়া হ"ল, আৰু সিহঁতে ভাজিবলৈ ধৰিলে, আৰু সিহঁতে চিঞৰি উঠিল আৰু কুটিল হৈ পৰিল। তাৰ পাছত ল"ৰাকেইটা এতিয়াও শান্ত হোৱা নাছিল, স্ক্ৱাড্ৰনৰ সকলো ছোৱালীয়ে ভাজি অগ্ৰগামীসকলৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিবলৈ ধৰিলে, তেওঁলোকৰ পৰা মাংসৰ টুকুৰা কাটি খাবলৈ ধৰিলে।
  আৰু বৰ সোৱাদ আছিল, বিশেষকৈ যদি এতিয়াও জীয়াই থকা ল"ৰাবোৰক ভাজিৰ সময়ত জলকীয়া দিয়া হৈছিল।
  উদাহৰণস্বৰূপে এগেভে ল"ৰাটোৰ উৰুটো বৰ আনন্দত খাইছিল। ছোৱালীবোৰে তেতিয়া বৰ ভাল কাম কৰিছিল। আৰু দুয়োটা ল"ৰাৰ পৰা মাত্ৰ হাড় আৰু জিবলেটহে বাকী থাকিল। বিশেষকৈ ডেকা যকৃতটো সোৱাদযুক্ত আছিল। তাইৰ ছোৱালীবোৰে বৰ আনন্দত খাইছিল।
  আৰু এতিয়া আকাশত যুঁজিছে...
  অক্টোবৰৰ শেষৰ ফালে Orenburg পতন...
  জাৰ্মানসকলে উফাৰ ওচৰ পালেগৈ। ইতিমধ্যে যথেষ্ট ঠাণ্ডা হৈছে আৰু বৰফ পৰিছে।
  উফাৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত থকা তামাৰা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে নাজীৰ সৈতে যুঁজি আছে। জাৰ্মান পদাতিক সৈন্যই ফৰাচী আৰু বেলজিয়ামৰ উপনিবেশত নিযুক্তি দিয়া কৃষ্ণাংগ সৈনিকৰ পৰা আক্ৰমণ চলাইছে।
  আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো কাষ চাপিলেই মৃতদেহ নিক্ষেপ কৰে।
  তামাৰাই এটা পাক দিয়ে, আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ যুগ যুগ যুগ ধৰি বিখ্যাত হৈ থাকিব, মোৰ বিশ্বাস ষ্টেলিন আমাৰ দৃঢ় হাত হ"ব।
  ভেৰ"নিকাই গুলীচালনা কৰি কয়:
  - ইউ এছ এছ আৰ ভাঙিব নালাগে!
  আৰু খালী গোৰোহাটোৰে সি এটা বিস্ফোৰক টোপোলা ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়ে।
  নাজীক গুলীয়াই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ আন এটা বাৰ্তা নিক্ষেপ কৰি আনফিছাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - সাম্যবাদৰ মহত্ত্ব আমাৰ লগত আছে!
  ভিক্টোৰিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু নাজীসকলক কাটি পেলোৱা, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি, চিঞৰি উঠে:
  - মহান মাতৃভূমি মহিমামণ্ডিত হওক!
  অলিম্পিকত জুই জ্বলি উঠিছে। আৰু তেতিয়া এই ছোৱালী-নায়কে নাজীৰ ওপৰত গোটেই বাকচ এটা বিস্ফোৰক দলিয়াই গৰ্জন কৰিব:
  - আমাৰ মহাকাশ মাতৃভূমিলৈ গৌৰৱ!
  আৰু ছোৱালীবোৰে সকলোৱে একেলগে চিঞৰি উঠে।
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে! এজন অগ্ৰগামী হ"ব!
  ৰঙা সেনাবাহিনীৰ যোদ্ধাসকলে যুদ্ধ কৰি চুৰি কৰে। আৰু যেতিয়া বৰফ পৰিছিল তেতিয়াও খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজিছে।
  নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে নাজীয়ে উলিয়ানভস্কত আক্ৰমণ চলায়। যিখন চহৰত লেনিনৰ জন্ম হৈছিল আৰু য"ত ষ্টেনকা ৰাজিন গুৰুতৰভাৱে আহত হৈছিল। এইখন ৰাছিয়াৰ চহৰসমূহৰ ৰাজধানী সীমান্ত।
  আলেংকাই নাজীৰ লগত যুঁজ দিয়ে। আৰু খালী ভৰিৰে নাজীৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - রাশিয়া গৌৰৱ, গৌৰৱ ...
  ট্যাংক আগলৈ লৰালৰিকৈ আছে...
  ৰঙা চাৰ্ট পিন্ধা বিভাগ,
  ৰাছিয়ান মানুহক শুভেচ্ছা!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু তললৈ কাটি পেলোৱা আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে কাঠৰ গুড়িৰ বিস্ফোৰক পেকেট নিক্ষেপ কৰি আনুতাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ষ্টেলিনৰ কমিউনিজমৰ বাবে!
  আৰু তাই গোটেই শাৰী এটা ক"লা যোদ্ধাক এটা পাক দিলে, সিহঁতক তললৈ কাটি পেলালে।
  আল্লাই বিপক্ষক গুলীয়াই আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - স্থানীয় রাশিয়া জন্য!
  মাৰিয়াই ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি থাকোঁতে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, স্নেপ কৰিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - মহাকাশ সাম্যবাদৰ বাবে!
  নাজীক গুলীয়াই শত্ৰুক কাটি পেলোৱা মেট্ৰিয়নাই ক"লে:
  - যুদ্ধত পৰিৱৰ্তনৰ বাবে!
  মাৰুছ্যা, ক্ৰাউটছক চুদি, আৰু তেওঁলোকক মৃত্যুৰ দৰে আঘাত কৰি, ইয়াক লৈ গ'ল আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, গুড়ি কৰি:
  - উচ্চতম মানদণ্ডৰ বিজয়ৰ বাবে!
  আৰু খালী ভৰিৰে তাই এটা মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল আৰু সজীৱ।
  শত্ৰুবোৰক গুলীয়াই কাটি পেলোৱা আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আলেংকাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ মহত্ত্ব আমাৰ লগত থাকক!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ গ"ল, আৰু অতি আকৰ্ষণেৰে জাৰ্মান টেংক এখন নোক আউট কৰিলে।
  আৰু ইয়াত ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ সৈতে লেভ-২ টেংকৰ আন এটা পৰিৱৰ্তন কৰা হৈছে। টাৱাৰটো সংকীৰ্ণ , আৰু টেংকটো সৰু, আৰু ওজন পঞ্চাশ টন, আৰু ইঞ্জিনটো বুষ্ট কৰিলে ১২০০ হৰ্চপাৱাৰ। দ্ৰুত জাৰ্মান গাড়ী।
  কিন্তু তেওঁ যোদ্ধাক আমনি নকৰে।
  আল্লাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰটো দলিয়াই দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - নতুন সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হুইচেল মাৰিব। আৰু জাৰ্মান টেংক "লেভ"-২খন ওলোটা হৈ পৰিব আৰু ৰোলাৰবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত উৰি যাব।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰিয়াই গাইছিল:
  আৰু পুনৰ যুঁজখন চলি থাকে
  আৰু বুকুত মোৰ হৃদয়খন উদ্বিগ্ন হৈ পৰিছে...
  আৰু লেনিন ইমান সৰু -
  আৰু আগলৈ আহিছে ডেকা অক্টোবৰ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু ৰেংকবোৰ কাটি, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - জীৱনৰ প্ৰথম খোজটো গুৰুত্বপূৰ্ণ!
  নাজীসকলক নোক আউট কৰি মাৰুছিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - আপুনি আকৌ পৃথিৱীৰ ওপৰত দেখিছে, উগ্ৰ আক্ৰমণৰ ঘূৰ্ণীবতাহ!
  আৰু এনেকুৱা যোদ্ধাসকল অনমনীয়।
  কিন্তু তথাপিও শক্তিবোৰ অসমান। পেন্জা ইতিমধ্যে পৰি গৈছে। আৰু নাজীয়ে ছাৰান্সকত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে।
  এতিয়া গৰ্কি চহৰলৈ ইমানখিনি বাকী নাই।
  ১৯৪৪ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত ষ্টেলিনে মস্কোত আন এক পেৰেড অনুষ্ঠিত কৰে। জয় নহয় যদিও।
  কিন্তু ফ্ৰিটজে প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভি-২ বেলিষ্টিক মিছাইলেৰে মস্কোলৈ গুলীচালনা কৰে। আৰু একে সময়তে চহৰখনত আৰাডো বোমাৰু বিমানকে ধৰি জেট বিমানে বোমাবৰ্ষণ কৰিছিল । এই কাৰ্য্যই সকলোকে স্তম্ভিত কৰি তুলিলে। ভি-২ মিছাইলবোৰ উচ্চ ট্ৰেজেক্টৰীৰে উৰি গৈ হঠাতে পৰিল, আনকি ৰাডাৰেও সঠিকভাৱে দেখা নাপালে।
  বহু ধ্বংস আৰু দুৰ্ভাগ্যৰ সৃষ্টি হৈছিল। পেৰেডৰ সময়ত ছোভিয়েট সৈন্য নিহত হয়।
  ষ্টেলিনে পৰমাণু বোমাৰ প্ৰত্যক্ষ আঘাতকো সহ্য কৰিব পৰা মাটিৰ তলৰ বাংকাৰত জৰুৰী বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰে।
  জেনেৰেল ষ্টাফৰ মুৰব্বী ভাচিলেভস্কিয়ে উদ্বেগেৰে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - জাৰ্মানীৰ হাতত আছে মহান ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ নতুন অস্ত্ৰ। আৰু আমাৰ ৰাডাৰে তেওঁক দেখা নাপালে...
  ষ্টেলিনে খঙেৰে গোৰোহাত ষ্টাম্প মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - ইয়াত তোমালোক মূৰ্খ! এনে আশ্চৰ্য্য দেখা পোৱা নগ"ল!
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিবা এটা আছিল কমৰেড ষ্টেলিন ....
  বেৰিয়াই লগে লগে ক"লে:
  - এইবোৰ এ-৫ ক্লাছৰ মিছাইল। চিন্তা নকৰিব কমৰেড ষ্টেলিন। মাত্ৰ আঠশ কিলোগ্ৰাম এমিনোলন কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে , আৰু ভাল জেট বোমাৰুৰ দৰে থিয় হৈ থাকে। জাৰ্মানীয়ে দুডজনমান ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিছিল যদিও এই ডিজাইনটোৱে শৃংখলাত প্ৰৱেশ কৰা নাছিল, কিয়নো জেট বিমানেৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰাটো সস্তা আৰু ব্যৱহাৰিক দুয়োটা।
  ষ্টেলিনে শান্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - গতিকে ই কোনো ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ নহয়? বহুত ভাল!
  বেৰিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু জেট বোমাৰু বিমান, এইটো এটা গুৰুতৰ সমস্যা। কমৰেড ষ্টেলিনে ইয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব!
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো আমি লৈ যাম আৰু আমি নিজেই ৰকেট বনাম। মানে ভূ-বায়ু। কি, বিমান গুলীয়াই পেলাবলৈ ৰেডিঅ"ৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰা!
  Voznesensky লক্ষ্য কৰিছে:
  - এনে ৰকেট সৃষ্টি কৰিবলৈ সময় লাগে! কাঠৰ পৰা অতি সস্তীয়া বিমান বনাই বিস্ফোৰক ভৰাই শত্ৰুক ৰেম কৰাটো বহুত সহজ। সেইটো হ'ব কামিকাজে ষ্টাইল!
  ষ্টেলিনে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - হয়, কামিকাজে বিমান ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। এইটো আমাৰ সুযোগ যদিও বাস্তৱত ইয়াৰ ফলত আমাৰ ৰঙা সেনাবাহিনীৰ যন্ত্ৰণা দীঘলীয়া হৈ পৰে।
  আপুনি অধিক ফলপ্ৰসূ কিবা এটা বিচাৰি উলিয়াব লাগে!
  ইয়াকোভলেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - কমৰেড ষ্টেলিনে নতুন বিমানৰ কাম কৰি আছে। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে আমি গাড়ীৰ সৰ্বাধিক উৎপাদন ৰখাত মনোনিৱেশ কৰিছো। সকলো ৰিজাৰ্ভ ব্যৱহাৰ কৰা হয় আৰু আমি দহ বছৰ বয়সৰ পৰা ল"ৰা-ছোৱালীক মেচিনত ৰাখোঁ। সম্পূৰ্ণ সংগঠন, মুঠ আৰু অতিমুঠ দুয়োটা ।
  ষ্টেলিনে গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু বহুত কাম কৰিব লাগিব! আপুনি যি কৰি আছে সেয়া বহুত কম!
  মলটভে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  - মিত্ৰশক্তিৰ সৈতে যোগাযোগ সম্ভৱ নহয়। দেখাত আমি অকলে আছো। জাপানীসকলৰ সৈতে আলোচনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল... তেওঁলোকে উৰাললৈকে ভূখণ্ডৰ দাবী কৰে, যিটো গ্ৰহণযোগ্য নহয়।
  ষ্টেলিনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - শীতকালত জাপানত আক্ৰমণ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, কিন্তু লেনিনগ্ৰাডৰ কথা কি ক"ব?
  জুকোভে দাঁত উদঙাই দি ক"লে:
  - পেট্ৰ"জাভ"ডস্কত কৰা ধৰ্মঘট আশা কৰা ধৰণে সফল নহ"ল। ছুইডেনে থাৰ্ড ৰাইচৰ পক্ষত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল আৰু আমি বৃহৎ বাহিনীৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলগীয়া হৈছিল। গতিকে তৎক্ষণাত আক্ৰমণৰ বিকাশ সম্ভৱ নহ"ল আৰু শত্ৰুৱে ৱেৰমাখ্ট ইউনিট ডাঙৰ কৰি আমাৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিলে। লেনিনগ্ৰাড চহৰখন সম্পূৰ্ণৰূপে অৱৰোধেৰে আগুৰি আছে আৰু সম্পূৰ্ণৰূপে চিটিকি পৰিছে। মই ভাবো বসন্তৰ ভিতৰত সম্পূৰ্ণ দুৰ্ভিক্ষৰ বাবে সমগ্ৰ জনসংখ্যাৰ মৃত্যু হ"ব। আৰু লেনিনগ্ৰাডৰ পতন অনিবাৰ্য হ"ব।
  ইয়াক বিমানযোগে যোগান ধৰাটো কাৰ্যতঃ অসম্ভৱ। শত্ৰুৱে আকাশত সম্পূৰ্ণৰূপে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰে। জাৰ্মানসকলে এতিয়াও নাইটৰ ক্ৰছ দিয়ে, মাত্ৰ এশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানৰ বাবে।
  ষ্টেলিনে খঙেৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ব্যৰ্থ আক্ৰমণ!
  জুকভে মাত দিলে।
  - বহু ৰেলপথ ভাঙি গৈছে, আৰু আমি অতি কম শক্তি কেন্দ্ৰীভূত কৰিছো। আৰু আমি ফিন আৰু ছুইডেনক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাব লাগিব, তেওঁলোক প্ৰতিৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত অটল। কিন্তু সেয়াই সকলো নহয়। জাৰ্মানেও মুৰ্মানস্কক বাইপাছ কৰিলে। এতিয়া এই চহৰখন ঘেৰি ধৰিছে। আমি কি কৰিম নাজানো!
  ষ্টেলিনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আনব্লক!
  জুকোভে উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াৰ বাবে শক্তি নাই ! আৰু শত্ৰুৱে সমগ্ৰ কেৰেলিয়ান উপদ্বীপটো দখল কৰিব পাৰে!
  ষ্টেলিনে আদেশ দিলে:
  - বাহিনী আপ টানি মুক্ত! শীতকালত জাৰ্মানসকল ইমান শক্তিশালী নহয়। সেইবোৰক মূলধনীভাৱে হেঁচা মাৰি ধৰাটো সম্ভৱ হ"ব!
  ভাচিলেভস্কিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - গভীৰ ব্ৰেকথ্ৰু ৰোধ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, আৰু তাত আমাৰ শক্তিয়ে শত্ৰুক লৈ যাব!
  ষ্টেলিনে গৰ্জন কৰিলে:
  আমি সাম্যবাদৰ বাবে যুঁজিম!
  Voznesensky এ অধিক আনন্দদায়ক খবৰ দিলে:
  - SU-100 ইতিমধ্যে মূৰ্ত, ধাতুত আৰু গণ উৎপাদনৰ বাবে সাজু। টি-৩৪ৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি চেছিছ। নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ। নতুন বন্দুকটোৰ বাবে প্ৰজেক্টাইলটো প্ৰায় সাজু হৈ উঠিছে। গতিকে ইতিমধ্যে সন্মুখত দেখা যাব SU-100। কাইলৈ প্ৰথম মেচিনটো আগলৈ যাব!
  ষ্টেলিনে অনুমোদন জনাই মাত দিলে।
  - অন্ততঃ মোক সুখী কৰি তুলিলে! কিন্তু টি-৩৪-৮৫ এতিয়াও উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰোৱা হোৱা নাই। কেৱল সেয়াই নহয়, কৱচটো পাতল কৰি ওজন বিশ টনলৈ হ্ৰাস কৰক। যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে ইয়াতকৈ বেয়া হ"ব নোৱাৰে!
  Voznesensky লক্ষ্য কৰিছে:
  - কাঠৰ পৰা কৱচ বনাব পাৰি! আমি দিনটোত শ শ এনে টেংক উৎপাদন কৰোঁ, নাজীতকৈও বেছি। কিন্তু আমাৰ বাহনবোৰে লঘু এণ্টি টেংক গানেৰেও ফ্ৰিটজক সহজেই গুলীয়াই পেলায়।
  জুকোভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - গেৰ্ডা আছে। এইজনী ইমান শীতল ভদ্ৰমহিলা! তাই আমাৰ বহুত টেংক আৰু বন্দুক ন"ক আউট কৰিলে।
  ষ্টেলিনে মাত দিলে।
  - আমি তাইক ধৰিব লাগিব, আৰু তাইৰ উদং গোৰোহা ভাজিব লাগিব। বেদনাদায়কভাৱে শীতল ছোৱালী!
  জুকোভে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - তুমি ধৰিব লাগিব! আৰু আমি নাজীক ধ্বংস কৰিম!
  বেৰিয়াই মাত দিলে আৰু গুৰগুৰাই উঠিল:
  এটা বিশেষ অপাৰেচন কৰা যাওক!
  ষ্টেলিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইটো এটা ডাঙৰ ধাৰণা, কিন্তু ... আমি এতিয়াও কিবা এটা শেষ কৰিব লাগিব!
  বেৰিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - আটাইকেইটা ধৰি লওঁ!
  ষ্টেলিনে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - নাই... নায়ক হত্যা কৰাটো ভাল নহয়! মই বিচাৰো গেৰ্ডাক মোৰ ওচৰলৈ অনা হওক! এইটো জৰুৰী কথা!
  বেৰিয়াই লক্ষ্য কৰিছে:
  - জীয়াই থকা?
  ষ্টেলিনে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - অৱশ্যে মই জীয়াই আছো!
  বেৰিয়াই গাল দুখন ফুলাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - সকলো অসম্ভৱ, হয়তো মই নিশ্চিতভাৱে জানো!
  চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধি আৰু উদং ভৰিৰে কেইবাগৰাকীও ছোৱালী দেখা দিলে। ৱাইনৰ গিলাচ লৈ জিকেঅ"ৰ সদস্যসকলক চকু টিপিয়াই দিলে।
  ঝ্ডানভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাক সেনাবাহিনীত আৰু ছোৱালী লাগে! তাতেই ঠিক কৰি দিব!
  ষ্টেলিনে কয় যে:
  Anastasia, Mirabela , Akulina হীৰা সহ "গ্ল'ৰী অৰ্ডাৰ তাৰকা" পুৰস্কৃত ! ইউ এছ এছ আৰলৈ গৌৰৱ!
  সকলোৱে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - নায়কসকলক গৌৰৱ!
  আৰু হাত চাপৰি বজাইছিল।
  ছোৱালী এজনীয়ে প্ৰণাম কৰি আঁঠু লৈ ষ্টেলিনৰ বুটত চুমা খালে।
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিয়ে মদ ঢালি গৰ্জন কৰিলে:
  - আমাৰ শক্তি আমাৰ মুঠি!
  বেৰিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  হিটলাৰ এজন মূৰ্খ!
  ষ্টেলিনে আপত্তি কৰিছিল:
  - মূৰ্খ নহয়, প্ৰতাৰণাৰ মূৰ্তি!
  আৰু সকলোৱে আকৌ হাত চাপৰি বজালে।
  . অধ্যায় নং ১২
  উলিয়ানভস্ক চহৰখন সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ৰখা হৈছিল, কিন্তু এতিয়ালৈকে .... নৱেম্বৰৰ শেষৰ ফালে হিমৰে বৰফ পৰিছে। জাৰ্মানীয়ে আক্ৰমণ কৰিবলৈ বৰ আগ্ৰহী নহয়, আৰু এতিয়ালৈকে গুলীচালনা কৰি আছে।
  বতাহত বতৰ বৰ উৰণীয়া নহয়। কিন্তু ছোৱালীবোৰে তেতিয়াও কাজিয়া কৰি সাহসৰ অলৌকিকতা প্ৰদৰ্শন কৰে।
  পেন্থাৰ-২ত নিজৰ দলৰ সৈতে গেৰ্ডা। কিন্তু পেন্থাৰ-৩ টেংকখন সোনকালে দেখা দিব লাগে আৰু যোদ্ধাজনে সঁচাকৈয়ে ইয়াৰ ওপৰত যুঁজিব বিচাৰে।
  ইয়াৰ মাজতে তাই ছোভিয়েট পজিচনত গুলীচালনা কৰে।
  খালী ভৰিৰে তাই কামানটো লক্ষ্যৰ ফালে আঙুলিয়াই গুলী চলালে। তাই ছোভিয়েট চৌত্ৰিশ ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - পবিত্র প্রুশিয়া জন্য!
  চাৰ্লটেও কামানৰ পৰা গুলী চলালে, ছোভিয়েট হাউইটজাৰটো বিন্ধিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - যুগ যুগ ধৰি আমাৰ সুখ!
  ক্ৰীষ্টিনাইও গুলীচালনা কৰিলে, খালী ভৰিৰে শত্ৰুক আঘাত কৰিলে আৰু কুটি কুটিলে:
  - আমাৰ যোগ্য এনেকুৱা ল'ৰাৰ বাবে!
  মাগডাইও চিঞৰি চিঞৰি অতি সঠিকভাৱে গুলী চলালে:
  - সাম্ৰাজ্যৰ মহানতাৰ বাবে!
  আৰু নতুন SU-100 ত এলিজাবেথৰ চাৰিওজনীয়ে যুঁজি আছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নতুন স্বয়ংচালিত বন্দুক আৰু গুলীত আয়ত্ত কৰিছে।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে আৰু গান গাইছিল;
  ফেচিষ্ট জল্লাদে কান্ধ দুটা ফালি পেলায়,
  ইয়াত হাতত ৰেক, টং, ড্ৰিল!
  তেওঁ আত্মাৰ শৰীৰক পংগু কৰিব বিচাৰে,
  গুৰুত্বহীন দানৱ, কিন্তু শীতল দেখা গৈছে!
  
  তেওঁ টকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, সাগৰত জাহাজ,
  এটা উপাধিও কি দিব পাৰে!
  সঁচাকৈয়ে আপোনাক লাইনত ৰাখিলে,
  কাৰণ, তেওঁৰ বাবে আপুনি মাত্ৰ এটা মৃতদেহ আৰু খেল!
  
  তেওঁ আমাৰ ব্যৱসায়ৰ বিষয়ে জানিব বিচাৰে,
  দুখীয়াৰ শিকলি বান্ধিবলৈ নতুন কি!
  গতিকে মই উদাৰতাৰে গাড়ী চলাম মিলি যাম,
  দেউতাক আনকি মাককো পাহৰিবলৈ!
  
  কিন্তু আমি দৃঢ়তাৰে মাতৃভূমিৰ সেৱা কৰিম,
  জল্লাদৰ নিষ্ঠুৰতাত আমি ভাঙিব নোৱাৰো!
  বতাহৰ ধুমুহাত এটা ডাল বেঁকা হ"ব,
  আৰু উলংগ কেঁচুৱাবোৰে কান্দে!
  
  হয়, প্ৰথম কঠিন ৰাউণ্ডত পৰাস্ত হ"লোঁ,
  কিন্তু সৰ্বশক্তিমানে সুস্থ হোৱাৰ সুযোগ দিব!
  আৰু তেতিয়া মই নিজেই শত্ৰুক নকআউটলৈ পঠিয়াই দিম,
  মোৰ মুঠিয়ে সৰীসৃপটোক দৃঢ়ভাৱে চোলা মাৰিব!
  
  মাতৃভূমিয়ে মোক এনে শক্তি দিয়ে
  যে সকলো নিৰ্যাতনৰ বেদনা অতিক্ৰম কৰা সম্ভৱ!
  আৰু এই অগাধ কবৰৰ পৰা ওলাই যাওক,
  যাতে গ্রাস নহয়, খঙাল ভালুক!
  
  অলপ বেছি আৰু পৰিত্ৰাণ ওচৰ চাপিছে -
  আমি শত্ৰুৰ ওপৰত জয়লাভ কৰিম!
  সাম্যবাদৰ পোহৰৰ আৱৰণত জীয়াই থাকিবলৈ,
  যাতে সূৰ্য্যই ঘৰখন সোণেৰে প্লাৱিত কৰে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে গান গাই নতুন মাৰাত্মক কামানৰ পৰা গুলী চলালে। তেওঁলোক অত্যন্ত ভয়ংকৰ যোদ্ধা।
  এলিনাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কমিউনিজম গঢ়া হ'ব, আমি বিশ্বাস কৰোঁ!
  কেথেৰিনে এই বক্তব্যৰ সৈতে একমত হৈছিল:
  - কমিউনিজম গঢ়ি তোলো, জয় হ'ব!
  ইউফ্ৰেচিয়াই লৈ গুৰগুৰাই উঠিল , তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত গুলীচালনা কৰিলে আৰু পেন্থাৰত খুন্দা মাৰিলে।
  তেতিয়া যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - অ" কমিউনিজম, কমিউনিজম! ছফীজমক শক্তিশালীভাৱে চেপি ধৰা হ"ব!
  আৰু "পেন্থাৰ", কপালত আৰু দূৰৰ পৰা আঘাত কৰিলে।
  ইমান সহজে ভাঙিব নোৱাৰা এই ছোৱালী।
  এতিয়া আহি আছে ডিচেম্বৰ... ঠাণ্ডা বতৰৰ পৰিস্থিতিত জাপানীসকলে যুদ্ধ কৰাটো প্ৰায় বন্ধ কৰি দিলে।
  কিন্তু আকাশত শীতকালীন বতৰৰ মাজতো এতিয়াও যুদ্ধ চলি থাকে।
  ইয়াত টোছিবা আৰু টয়োটা নামৰ দুজন জাপানী পাইলটে হতাশ চোৰৰ দৰে যুঁজি আছে।
  টোছিবাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোভিয়েট বিমানবোৰ ভাঙি পেলায়, আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত উচ্চাৰণ কৰে:
  - মোৰ এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল আছে!
  টয়োটাই ৰাছিয়ান যুঁজাৰু বিমান এখনক নোক আউট কৰি, আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদঙাই, আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  হাইপাৰ আছে !
  জাপানী মহিলাসকল অৱশ্যে বিশাল আৰম্ভণি ক্ষমতাৰ যুঁজাৰু। এজন চামুৰাইৰ সন্মানক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি।
  কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আকাশখন এতিয়াও পূৰ্ণ গতিত চলি আছে।
  আৰু স্থলভাগত চাৰিগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যক নিঃশেষ কৰাৰ কাম হাতত লৈছিল।
  নীলা নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে মিলৰ ৰিচেপচন অনুষ্ঠিত কৰি কেইবাখনো ৰাছিয়ান যুঁজাৰু বিমান কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বিশাল ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ বিস্ফোৰক মটৰ এটা নিক্ষেপ কৰিলে।
  তাই ফালি পেলালে আৰু টুইট কৰিলে:
  - জাপান শিলাবৃষ্টি!
  হালধীয়া নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়েও তৰোৱালেৰে পখিলাৰ কৌশলটো গাইছিল। তাই কেইবাজনো প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - কমিউনিষ্ট প্ৰতিশোধৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কেনেকৈ বিনাশৰ এটা বিধ্বংসী উপহাৰ লঞ্চ কৰিব পাৰি।
  তাৰ পাছত তেওঁ গুণগুণাই কয়:
  - জাপানৰ মহানতাৰ বাবে!
  ৰঙা নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱাল লৈ হেলিকপ্টাৰ ৰিচেপচন পাতিছিল। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই মৃত্যুৰ মাৰাত্মক উপহাৰ এটা দলিয়াই দিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ মৰমৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত তাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু কমিউনিষ্টৰ প্ৰতিশোধ ক"ত?
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যক কাটি পেলোৱা হালধীয়া নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে পুনৰ উদং গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ইছ্যু কৰিলে:
  - আৰু মেকুৰী এটাৰ লগত চুপ থাকিব বুলি সত্ত্বেও!
  বগা নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলক কাটি, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি, ইছ্যু কৰিলে:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ বাবে আমি জয়ী হম!
  আৰু চাৰিওজন যোদ্ধাই কোৰাছত হাঁহিব আৰু নিজৰ মুকুতাৰ দাঁত দেখুৱাব।
  ডিচেম্বৰ দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িল... ঘেৰাওৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে উফা আৰু চাৰানস্ক দুয়োটাকে দখল কৰিলে। কিন্তু উলিয়ানভস্কে তথাপিও সম্পূৰ্ণ অৱৰোধত থিয় দি থাকিল।
  ষ্টেলিনে লেনিনৰ জন্ম হোৱা চহৰখন যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত নৱবৰ্ষ অনুষ্ঠিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল।
  কিন্তু জাৰ্মানসকলে হিমৰ মাজতো ইতিমধ্যে কাজানৰ কাষ চাপি আহিছিল। গতিকে ইউ এছ এছ আৰ সম্পূৰ্ণ পতনৰ পথত আছিল।
  ইউ এছ এছ আৰত কি কৰিব লাগে সেয়া এতিয়াও স্পষ্ট হোৱা নাই আৰু ধাৰণা।
  ষ্টেলিনে মস্কোত আৰু বাংকাৰত নতুন বছৰ উদযাপন কৰে। তেওঁৰ দৃষ্টি ম্লান হৈ পৰিছিল যদিও যুঁজ দিয়াৰ ইচ্ছা দুৰ্বল নহ"ল।
  ইফালে হিটলাৰে নিজৰ বাবে এটা প্ৰহসনৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়, লিবিয়াত, য"ত উষ্ণতা থাকে।
  আৰু তাত তেওঁ গ্লেডিয়েটৰ ছোৱালীৰ লগত যুঁজ দিয়াৰ দৃশ্য উপভোগ কৰিছিল।
  মস্কোত বোমা বিস্ফোৰণৰ বাহিৰে নৱবৰ্ষৰ পূৰ্বে বিশেষ একো নহ"ল।
  আৰু প্ৰথম "পেন্থাৰ" -৩ ছিৰিজৰ মুক্তি। এই টেংকটোৰ ডাঠ আছিল "টাইগাৰ" -২ৰ কৱচৰ সমান, কিন্তু ডাঙৰ ঢাল আছিল, আৰু ওজন আছিল মাত্ৰ পঞ্চল্লিশ টন। আৰু ইয়াৰ উচ্চতা দুমিটাৰতকৈও কম হ্ৰাস পাইছে। ট্ৰেন্সমিছনৰ সৈতে এটা ব্লক আৰু সিপাৰে ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ এটা শক্তিশালী ইঞ্জিন অৱস্থিত। গাড়ীখন নিজেই নিখুঁতভাৱে সজ্জিত আৰু উৎকৃষ্ট অপটিক্সৰ সৈতে আৰু হাইড্ৰলিক ষ্টেবিলাইজাৰৰ সৈতে দেখা গ'ল । আৰু সংকীৰ্ণ টাৰেটটোত ১০০ ই এলত ৮৮ মিলিমিটাৰৰ কামান এটা আছিল, অতি সঠিক আৰু কৱচ বিন্ধিব পৰা।
  এই গাড়ীখনতে গেৰ্ডা আৰু তাইৰ দলটো গুচি গ"ল। নিখুঁত আৰু লঘু ৰান গিয়াৰ, নিখুঁতভাৱে নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰিছিল। এই টেংকটো সামগ্ৰিকভাৱে নিখুঁত। আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ ঢাল থকা তেওঁৰ কৱচে গাড়ীৰ কপালখন নিখুঁতভাৱে সুৰক্ষিত কৰে। ১৫০ মিলিমিটাৰ কেছৰ ওপৰৰ অংশটো বিশেষকৈ অনুভূমিকৰ পৰা ৪০ ডিগ্ৰী কোণত শক্তিশালীভাৱে সুৰক্ষিত কৰা হৈছে। আৰু এইটো প্ৰায় ৩৩০ মিলিমিটাৰ কৱচ নব্বৈ ডিগ্ৰী কোণত। পেন্থাৰ-৩ৰ হালৰ ওপৰ অংশত এটাও ছোভিয়েট কামান ভেদ কৰিব নোৱাৰিব। তলৰ অংশই ১২০ মিলিমিটাৰ আৰু একে কোণত শৰীৰৰ কপালৰ এক তৃতীয়াংশ অংশ দখল কৰে, আৰু লগতে প্ৰায় অভেদ্য।
  টাৱাৰৰ কপাল ১৮৫ মিলিমিটাৰ ডাঠ আৰু ৫০ ডিগ্ৰী কোণত, ছোভিয়েট বন্দুকৰ বাবেও অভেদ্য।
  কিন্তু ইয়াত কাষবোৰ ঢালৰ সৈতে ৮২ মিলিমিটাৰত দুৰ্বল, আৰু সেইবোৰ ল"ব পাৰি। বিশেষকৈ SU-100 নামৰ নতুন ছোভিয়েট স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৱে ইয়াৰ উৎপাদন সহজ আৰু কৱচ বিন্ধিব পৰা কামানৰ বাবে সৈন্যৰ মাজত দ্ৰুতগতিত জনপ্ৰিয়তা লাভ কৰিছিল।
  গেৰ্ডাই ছোভিয়েট সৈন্যৰ ওপৰত প্ৰথম গুলীচালনা কৰে। তাই আই এছ-২ৰ টেংকটো বিন্ধি নিজৰ মনটো প্ৰকাশ কৰিলে:
  - এইজন ভাল যুঁজাৰু!
  চাৰ্লটে শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী গোৰোহাৰে বুটামটো টিপি ছোভিয়েট মেচিনটো ভাঙি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এই কৌশলটো প্ৰায় ত্ৰুটিহীন!
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে দ্ৰুত গুলী চলোৱা, স্বয়ংক্ৰিয় জাৰ্মান কামান এটা লক্ষ্য কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - অনবোর্ড কৱচ যথেষ্ট দুৰ্বল! আমাৰ হাতত আৰু শক্তিশালী গাড়ী এখন থাকিলহেঁতেন!
  মাগডাইও নিজৰ উদং ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে আৰু খঙত ভৰিখন লৈ চিঞৰিলে:
  - ট্ৰইকাহে থাকিলহেঁতেন, কিন্তু ট্ৰইকা ফ্ৰলিক!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে হাঁহিলে ... টেংকটো সঁচাকৈয়ে ভাল, বিশেষকৈ ইয়াৰ ড্ৰাইভিং বৈশিষ্ট্য।
  যুদ্ধ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ আৰু গাড়ী ই-১০০। তাই যদিও গধুৰ। কিন্তু ভালদৰে সুৰক্ষিত। আৰু তাইৰ বন্দুকবোৰ ইমান সহজে ল"ব নোৱাৰি।
  আৰু তাতো জাৰ্মান ছোৱালী বহি আছে। আৰু খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি ঠাণ্ডাৰ মাজতো।
  বিৰোধীক গুলীয়াই, শত্ৰুক আঘাত কৰি আদালাই যুক্তিসংগতভাৱে নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰিলে:
  আমি সাম্যবাদৰ অধীনত জীয়াই থাকিম!
  আৰু উদং গোৰোহাৰে কেনেকৈ টিপিব ....
  ছোভিয়েট পজিচনত গুলীচালনা কৰি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বিপক্ষক আঘাত কৰি আগাথাই চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমাৰ জয়ৰ মহত্ত্ব যুগ যুগ ধৰি থাকিব!
  এগনেছেও ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীলৈ শ্ব্ৰেপনেল গুলিয়াইছিল, অৱশ্যেই খালী ভৰিৰে, আৰু হুলস্থুল কৰিছিল:
  - নাই, আমি ফুৰাৰৰ ওচৰত নমস্কাৰ নকৰিম!
  টেংকত থকা ছোৱালীজনী এথেনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুক ঠেলা মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - Fuhrer জন্য, Fuhrer নহয়!
  এগনেছে হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  আমি ছুপাৰমেনৰ জনগোষ্ঠী!
  ছোভিয়েট বেটাৰীত গুলীচালনা কৰি, আৰু শত্ৰুৰ স্থান ধ্বংস কৰি আন্দ্ৰিয়ানাই নিজৰ জিভা দেখুৱাই ইছ্যু কৰিলে:
  - গ্ৰহটোৱে জাৰ্মানসকলৰ মহানতাক চিনি পায়!
  আৰু খালী আঁঠুৰে তেওঁ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব।
  আগাথা, গুলীচালনা, লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমরা ড্রাগন টুকরা চিঙিব...
  ই-৭৫ টেংক এতিয়াও সাজু হোৱা নাছিল। ফুৰাৰে দাবী কৰিছিল যে উচ্চ গতিশীলতাৰ বাবে ওজন পয়ষষ্ঠি টন আৰু ইঞ্জিনটো ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰ হ"ব লাগে, উচ্চ ঢালত কাষৰ কৱচ কমেও ১৭০ মিলিমিটাৰ হ"ব লাগে। আৰু সময় লাগিল।
  কিন্তু এতিয়াৰ বাবে নাজীয়ে যিয়েই নহওক জয়ী হৈছে... জানুৱাৰী মাহত অৱশেষত উলিয়ানভস্কৰ পতন ঘটিল। ফ্ৰিটজে গৰ্কি আৰু কাজানত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ ধৰিলে।
  মস্কোৰ সিপাৰে ইমান দূৰ পালেগৈ।
  ষ্টেলিন বনৰীয়াভাৱে ক্ৰোধিত হৈ পৰিছিল যদিও একো কৰিব পৰা নাছিল। সঁচাকৈয়ে, আপুনি ইয়াত কি কৰি আছে, এটা সম্পূৰ্ণ বিফল...
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে আকাশ আৰু মাটি দুয়োটাতে যুঁজি আছে...
  গতিকে নাটাছাৰ SU-100 জাৰ্মান আক্ৰমণ বিমানে এয়াৰ ষ্ট্ৰাইকেৰে ধ্বংস কৰি পেলালে। যথেষ্ট শীতল হৈ পৰিল। যদিও সম্পূৰ্ণ স্মাৰ্ট আৰু সম্পদশালী নহয়। অৱশ্যে নাটাছা প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰী একেবাৰেই নহয় আৰু তাই পাগল।
  . এতিয়া ছোৱালী হৈ পৰিল ভি ইতিমধ্যে চিনাকি টেংক টি -৩৪। কেৱল অলপমান বন্ধু . টাৱাৰ ডাঙৰ আৰু _ সঁজুলি কেলিবাৰ ৮৫ মিলিমিটাৰত _ 76. চেছিছৰ পৰিৱৰ্তে অংশ পূৰ্বৰ .
  ছোৱালী ঘূৰি আহিল ওপৰত স্থান . তেওঁলোক যেনে _ _ আৰু আগত , ইন এক বিকিনি . উ ইয়াত বাহন ছোভিয়েট উৎপাদন _ খোৱা আৰু খোলা ওপৰত স্থান .
  ছুপাৰমেন-নাটাছা সৈতে সুখী দৰ্শন হাঁহিলে :
  - ক ক"ত ফেচিষ্ট ?
  হাজিৰ হৈছিল ভিতৰত টেংক ছৱি ডেকা দূত . ল"ৰা টুইট কৰিছে :
  - ইয়াত এইটো টেংক যে ... হাজিৰ হৈছিল ওপৰত ফ্ৰন্ট দ্বিতীয় বিশ্ব যুদ্ধ ভি চল্লিশ চতুৰ্থ বছৰ আৰু আগতে এতিয়া যিহেতু অৱস্থিত ওপৰত অস্ত্ৰধাৰী ৰঙা সেনাবাহিনী . তেওঁলৈ প্ৰতিৰোধ কৰে , E -25. স্বয়ংচালিত বন্দুক ৮৮ মিলিমিটাৰৰ সৈতে কামান আৰু ১২০ মি.মি ফ্ৰন্টাল কৱচ . বঢ়িয়া যুঁজ !
  সঁচাকৈ ভি দূৰৈৰ সৈতে ডাঙৰ পৰিশ্ৰম পাৰে বিবেচনা কৰা জাৰ্মান স্ব-চালিত বন্দুক . squat , সহ দীঘল বেৰেল . অচিনাকি ছোৱালী যি _ তেন্তে আগতীয়া বাওঁ ফ্ৰন্ট মহান দেশপ্ৰেমিক যুদ্ধ . কিন্তু ছুপাৰমেন নাটাছা পোনছাটেই একেই লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - তাই আমাক হয়তো get . এট তাইক দৈৰ্ঘ্য ৭১ ই.এল. _ _
  জোয়া ইয়াত একেই পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে :
  - কৰিব লাগে যাওক ভি _ লৈ আন্দোলন নহয় হিট !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা ভি বিৰক্তি লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - ইয়াত ধিক্কাৰ ! পোনছাটেই একেই পিছলি পৰিল শ্ৰেষ্ঠ আমাক গাড়ী !
  তেওঁলোকৰ যুৱ কিউৰেটৰ-অফিচাৰ খঙেৰে ঘোষণা কৰা হৈছে :
  - ক এইটো অধিক একো নাই ! ই-৭৫ আছিল হ'ব অধিক বেয়া ! আপুনি হ'ব তাৰ এটাও নহয় অধীনত এক কোণ হ'ব নহয় বিন্ধি যোৱা . উ তেন্তে সাহস কৰক !
  ছুপাৰমেন নাটাছা নিজকে পাৰ হৈ গ"ল আৰু হিচকি উঠিল :
  - কেনেকৈ সঁচা কমিউনিষ্ট , i মই কওঁ আপোনাক - to হেল !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা barked , ঠেলি খালী ভৰিৰে ভৰি :
  - পৰিবেশন কৰোঁ !
  ছোভিয়েট বাহন কিছুমান টান আৰম্ভ কৰিলে আৰু... গুঞ্জৰিত হ'ল ৷ বিন্ধিব জাৰ্মান ভি কপাল অবাস্তৱ আৰু should সোমাই আহাঁ fritz ভি বোৰ্ড . কিন্তু চেষ্টা কৰা এইটো কৰিবলৈ ? তেওঁ পৰা তাৰ দীঘল নলীযুক্ত বন্দুক কেনেকৈ fuck ... ৰৈ গৈছে কেৱল হিচাপ কৰা ওপৰত গতি .
  ছুপাৰমেন নাটাছা খং উঠিব ৷ সমতল জাৰ্মান এ চি এছ হয় অধিক সহজ চৌত্ৰিশ তেন্তে তাইক অতিক্ৰম কৰে ভি বৈশিষ্ট্যসমূহ . ইয়াত আপুনি অনিচ্ছাকৃতভাৱে তুমি পাগল হৈ যাবা ৷
  ছোভিয়েট বাহন যায় ওপৰত . _ ভাল বাকচ গিয়েৰ উত্তম পূৰ্বৰ .
  স্বেতলানা জিৰণি লয় উলংগ হিল আৰু টুইট :
  - Fuhrer বেগাই আমি ঘূৰি ঘূৰি !
  ভৱিষ্যতবাদী এঞ্জেলিকা নিশ্চিত কৰে যেনে :
  - হিটলাৰ আমি ধ্বংস কৰোঁ আহক !
  সোণালী চুলিৰ জোয়া হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে :
  - দিয়া তেওঁলৈ সোনকাল কৰা দ্বাৰা 'এৰিচিপেলাছ ' !
  ভিতৰত এইটো মুহূৰ্ত ওজনযুক্ত প্ৰজেক্টাইল হিটলাৰৰ বন্দুক প্ৰসন্ন প্ৰত্যক্ষভাৱে ভি ভেঁটি টাৱাৰ . ছোৱালী তুলি লোৱা হৈছে আৰু কষ্ট পাইছিল ভি ছিঙি পেলোৱা ধাতু .
  আৰু পাছত মোক এটা চেকেণ্ড দিয়ক আটাইবোৰ চাৰিটা প্ৰায় হৈ গ'ল নিৰ্ঘাত পেণ্টী পিন্ধি উলংগ আৰু... ওলমি থকা ওপৰত ৰেক . অধীনত খালী ভৰিৰে ফুট সৌন্দৰ্য্য blazed জুই . শিখা চেলেকিলে উলংগ , ৰূপৱতী তলুৱা ছোৱালী .
  ছুপাৰমেন নাটাছা চেষ্টা কৰা হৈছিল twitch কিন্তু _ তাইক ভৰি হৈ পৰিল দৃঢ়ভাৱে ক্লেম্প কৰা ভি পেড , আৰু অতি বেমাৰী টানি লোৱা শিৰাবোৰ . এইটো আছিল ধ্ৰুপদী ৰেক , সহ পৰম্পৰাগত টোষ্টিং হিল . উ at ছোৱালী ভৰি অতি যুগ্ম সেক্সি , আৰু অগ্নি চেলেকি _ তলুৱা কৰে তেওঁলোকৰ অধিক অধিক আকৰ্ষণীয় .
  কিন্তু যন্ত্ৰণাদায়কভাৱে সৌন্দৰ্য্য . তেওঁলোক চেষ্টা কৰি আছে বিনামূলীয়াকৈ পাব . কিন্তু পেড অতি টেকসই . উ তেওঁক অধিক আৰু ছোৱালীবোৰ ভলকাইৰী _ ৰাখক ওজন .
  একেই মহিলা যোদ্ধা ভি চুটি স্কাৰ্ট , সহ খালী ভৰিৰে ভৰি , উলংগ হাত , কিন্তু শৰীৰ আবৃত ৰূপালী ৰঙৰ চেইন মেইল . তেওঁলোক ৰেক পোকাৰ জুই , আৰু দলিওৱা embers to _ হিল ৰোষ্ট কৰা শক্তিশালী .
  ইয়াত আৰু ৰেক দেখা যায় গাঁঠি , আৰু অগ্নি ফ্ৰাই তলত . উ ইয়াত অধিক আৰু ৰাজকুমাৰ ৰজা উইলিয়ামৰ বংশৰ পৰা আবিৰ্ভাৱ হ'ল ৷ ভিতৰত হাত at আগষ্ট ৰাজকুমাৰ-ডেমিউৰ্জৰ বিনিময় কৰা ল"ৰাজন দ্বিতীয় নিযুত এছ এছত এটা পদৰ বাবে ডলাৰ চাবুক পৰা কাঁইটীয়া তাঁৰ . উ অধিক আৰু তাইক ভেলকাইৰিজ ৱাৰ্ম আপ কৰক পৰা ফ্লেমথ্ৰ'ৱাৰ .
  ৰাজকুমাৰ দেৱতা চকু টিপিয়াই আৰু _ কেনেকৈ মৰা ছুপাৰমেন নাটাছা দ্বাৰা পেশীবহুল পিছলৈ . যদিও ছোৱালী আৰু সাহসী কিন্তু _ তাইক পৰা হিল আগতে অক্সিপুট আঘাত লগা তেনে বিষ যে _ ধুনীয়া বন্যভাৱে চিঞৰি উঠিল ৷
  পৰৱৰ্তী মৰা ল'ৰা - ৰাজকুমাৰ তললৈ নমাই আনিলে ওপৰত জোয়া ৷ টা যদিও আৰু চেপি ধৰিলে দৃঢ়ভাৱে দাঁত , নহয় ঠেলি দিলে পৰা চিঞৰিব ৷ উ ওপৰত পিছলৈ হাজিৰ হৈছিল ৰক্তময় ডাঠ আৰু জ্বলা _
  বৰবাৰুছা জুনিয়ৰ। সৈতে হাঁহি ক'লে : .
  - শিকাওক আপুনি অধিক প্ৰয়োজন !
  পৰৱৰ্তী মৰা পৰি যোৱা দ্বাৰা ভৱিষ্যতবাদী এঞ্জেলিকা . আৰু এইটো যুৱতী নহয় ঠেলি দিলে পৰা চিঞৰিব ৷ ল"ৰা ঠেলি দিলে মোৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ খালী ভৰিৰে ভৰি ভি জুই . নিষ্কাশন কৰা হৈছে চঞ্চল আঙুলি ember আৰু flung লাল চুলিৰ জন্তু ভি মুখ . টা চিঞৰি উঠিল অধিক শক্তিশালী , বিষ হয় !
  বৰবাৰুছা জুনিয়ৰ। সৈতে সুখী দৰ্শন ক'লে : .
  - কিন্তু আপুনি একেই বিচাৰিছিল সৈতে জাৰ্মান !
  পাছত got a blast , আৰু স্বেটলানা . কেনেকৈ সেইটো নহয় চেপি ধৰিলে চোলা কিন্তু _ একেই চিঞৰি উঠিল ৷ আটাইবোৰ একেই চাবুক পৰা ৰঙা-গৰম , কাঁইটীয়া তাঁৰ আছিল অধিক অধিক বেদনাদায়ক , কেনেকৈ শিখা অধীনত খালী ভৰিৰে ভৰি . টেম তাৰ ওপৰত _ ছোৱালী ইতিমধ্যে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল বছৰ বছৰ ধৰি ব্যৱস্থাপনা কৰা অবিহনে জোতা , আৰু তেওঁলোকৰ তলুৱা ভৰি , বৰ ইলাষ্টিক আৰু টেকসই .
  কিন্তু অগ্নি আৰু তেওঁলোকৰ 'বেকছ ' . ভেলকাইৰিজ ইতিমধ্যে ভি হাত ধৰি আছে আৰু ... চাবুক পৰা ৰঙা-গৰম তাঁৰ .
  ছুপাৰমেন নাটাছা ভিতৰত আটাইবোৰ নেলু চিঞৰি উঠিল :
  - হয় কি এইটো সেইটো নেকি ?!
  বাৰ্বাৰোছা জুনিয়ৰে কয়:
  - বিদ্ৰোহী মহিলাসকলৰ জেৰা! আপুনি বন্দী হৈ আছে আৰু সকলোৰে উত্তৰ দিব!
  নাটাছাই লক্ষ্য কৰিলে:
  আমি এনেকৈ মৰিব নিবিচাৰো! আহকচোন, আমি যাওঁ, আৰু আমি যুঁজি যাম!
  বাৰ্বাৰোছা জুনিয়ৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - তোমাক কিয় এৰি দিলে?
  এঞ্জেলিকাই উত্তৰ দিলে:
  - আমি ডাইনী, আৰু আমাক বচাব পৰা মানুহজনক আমি সম্ভৱপৰ সকলোতকৈ মূল্যৱান উপহাৰ দিব পাৰো!
  বাৰ্বাৰোছা বক আচৰিত হ"ল:
  - হয়, আৰু কি দিবা?
  নাটাছাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আমি তোমাক চিৰন্তন যৌৱন কৰিম, আৰু তুমি কেতিয়াও বুঢ়া নহব!
  সৰু ল"ৰাটোৱে মাত দিলে।
  - হয়, মই তোমাক এৰি দিব পাৰিম! কিন্তু কেনেকৈ প্ৰমাণ কৰিব!
  নাটাছাই কয় যে:
  "জুইত হাত থ'লে আঘাত নাপাবা!" আপুনি দেখিব যে আমি যাদু কৰিব পাৰো!
  বৰবাৰুছা জুনিয়ৰে সাৱধানে হাতখন জুইত ভৰাই স্ক্ৰল কৰি হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, পাৰে! বাৰু, মোৰ অমৰত্বৰ বিনিময়ত তোমাৰ স্বাধীনতা কি!
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ এটা নতুন সুযোগ। আৰু যুদ্ধ এতিয়াও চলি আছে ... জানুৱাৰী মাহত গৰ্কি আৰু কাজানক লৈ যোৱা হৈছিল।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মান আৰু ফিন আৰু ছুইডেনে কাৰেলিয়া দখল কৰি আৰ্খাংগেলস্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে। পৰিস্থিতি ভয়াৱহভাৱে ভয়াৱহ হৈ পৰিছে।
  এলিজাবেথক এই চহৰলৈ এছ ইউ-১০০ লৈ বদলি কৰা হৈছিল।
  তাই তাত কাজিয়া কৰি আছিল। ফেব্ৰুৱাৰী আৰু হিম। কিন্তু ছোৱালীবোৰে এতিয়াও খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়ে।
  বুলেটপ্ৰুফ প্ৰটেকচনৰ সৈতে SU-100 ৰ ওজন মাত্ৰ আঠাইশ টন। তাই দুৰ্বল, কিন্তু মোবাইল। আৰু তাই এম্বুছত থিয় হোৱাৰ কথা নহয়, তাই যাতে আঘাত নাপায় তাৰ বাবে লৰচৰ কৰিব লাগিব।
  লৰচৰ কৰিলে টেংকি গৰম হয় আৰু খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীবোৰ ইমান ঠাণ্ডা নহয়।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি এলিজাবেথে গাইছিল:
  - কিন্তু সেইবোৰেই চৰ্ত! আৰু ইয়াত বুধবাৰ! অৱশ্যে ঠাণ্ডা আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল! ঠাণ্ডা বতৰ আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নাজীক কেনেকৈ চাৰ্জ কৰিব লাগে। আৰু টি-৪ এই সৰু টেংকটো ভাঙি গৈছে।
  যোদ্ধাসকলক এটা বিশাল শ্ৰেণীৰ যুঁজাৰু হিচাপে উল্লেখযোগ্য।
  একাটেৰিনাইও খালী ভৰিৰে গুলী চলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কমিউনিজম হ'ব!
  এলিনাইও শত্ৰুক গুলীচালনা কৰি, আৰু তেওঁৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰি, কাণ বন্ধ কৰি হাঁহিলে:
  - এটা উন্মাদ জয় আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  ঠাণ্ডাৰ পৰা নীলা হৈ পৰা উদং ভৰি দুখনে ৱেৰমাখ্টৰ টেংকবোৰৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰি থকা এফ্ৰাচিয়াই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমাক একোৱেই বাধা দিব নোৱাৰে!
  এই যোদ্ধাসকল মাত্ৰ চুপাৰ!
  কিন্তু, হায়, তেওঁলোকৰ বীৰত্ব অত্যন্ত সৰু... আৰ্খাংগেলস্কো পৰিল... স্পষ্টভাৱে তাত পৰ্যাপ্ত গোলাবাৰুদ নাই....
  পিছফালৰ পৰা মস্কোৰ ফালে আগবাঢ়িছে জাৰ্মান। মাৰ্চ মাহত ৰিয়াজানৰ বাবে যুদ্ধবোৰ আৰম্ভ হৈছিল। হিটলাৰৰ গোট পূবৰ পৰা প্ৰবাহিত...
  কিছু জৰুৰী পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজন।
  মস্কোৱে এতিয়াও থিয় দি আছে আৰু ষ্টেলিনে নিৰাপত্তা পৰিষদ গঠন কৰিছে। আলোচনাত অস্থিৰ হৈ পৰিল। কোনো নতুন ধাৰণা নাছিল।
  কেৱল বেৰিয়াইহে পৰামৰ্শ দিছিল:
  "হয়তো আমি সঁচাকৈয়ে যিকোনো চৰ্তত থাৰ্ড ৰাইচক শান্তি আগবঢ়োৱা উচিত, যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে আমাক স্পৰ্শ নকৰে!"
  ষ্টেলিনে খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো গঠনমূলক পন্থা নহয় কমৰেড বেৰিয়া! আমাক শক্তিশালী পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজন!
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - মহামহিমৰ কোনো সংৰক্ষিত নাই! প্ৰায় সকলোৱেই অসমান যুদ্ধত গ্ৰাউণ্ড হৈছিল। SU-100 ৰ উপৰিও এই ছিৰিজত আন কোনো ধৰণৰ নতুন অস্ত্ৰ নাই। সঁচা, আই এছ-৩ অতি সোনকালে সাজু হ"ব, কিন্তু এই টেংকটো নিৰ্মাণ কৰাটো কঠিন , আৰু বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিত ইয়াক ধাৰাবাহিকভাৱে লঞ্চ কৰাটো কঠিন হ"ব।
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে খঙেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি জয়ী হ'ব নোৱাৰে, তেনেহ'লে এটাই কথা বাকী আছে- মৰ্যাদাৰে মৰি যোৱা!
  ষ্টেলিনে কিবা এটা ক"ব বিচাৰিছিল যদিও চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনী ওলাই আহিল। উদং গোৰোহা দুটা ফিচফিচাই তাই ডিচপেচ এটা লৈ আহিল।
  ষ্টেলিনে তাৰ ওপৰেৰে চকু চলাই খঙেৰে গৰ্জন কৰিলে:
  - লেনিনগ্ৰাড, ভোক সহ্য কৰিব নোৱাৰা আৰু বহু মাহৰ অৱৰোধ পৰিল! এতিয়া আমাৰ দ্বিতীয়খন চহৰ ফ্ৰিটজে দখল কৰিছে!
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে হাত দুখন মেলি লক্ষ্য কৰিলে:
  - অ' মহান ষ্টেলিন ... ভয়ংকৰ!
  বেৰিয়াই পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো এই গুলীৰ সন্মানত হাজাৰ মানুহ?
  উচ্চতম সেনাধ্যক্ষই চিঞৰি উঠিল-
  - চুপ আপ আপনি টান ইডিয়ট! কিবা এটা কৰিব লাগিব!
  ছোৱালীকেইজনীৰ উদং আঁঠু দুটাত থতমত খাই আৰু নাৰ্ভাছভাৱে চুমা খাই মলটভে পৰামৰ্শ দিলে:
  - জাৰ্মানসকলক অস্থায়ী যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ দিওঁ আহক, আৰু তাৰ পিছতহে যিকোনো চৰ্তত শান্তি আলোচনা আৰম্ভ কৰোঁ।
  ষ্টেলিনে ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - চেষ্টা কৰা! কিন্তু আত্মসমৰ্পণ নহ"ব। মস্কো পতন হ"ব, আমি গেৰিলা যুদ্ধ চলাম!
  বেৰিয়াই চাতুৰীমূলক হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু ইয়াৰ দ্বাৰা মানুহৰ দুখ-কষ্টৰ পৰিসৰ বৃদ্ধিহে হ"ব কমৰেড ষ্টেলিন। হয়তো...
  ষ্টেলিনে নিৰ্ণায়কভাৱে টেবুলত মুঠিটো মাৰিলে:
  - নহয়! মলটভে আলোচনাৰ প্ৰস্তাৱ দিয়ক! আৰু আন একো নহয়, শেষলৈকে ছিট!
  মাৰ্চ মাহৰ মাজভাগত জাৰ্মানীয়ে ৰিয়াজানক ঘেৰি ধৰিলে। গোলাবাৰুদৰ অভাৱ অনুভৱ কৰি ছোভিয়েট সৈন্যই চহৰখনৰ পৰা এক অগ্ৰগতি লাভ কৰে।
  বসন্তত গলি যোৱা নিয়ৰত খালী ভৰিৰে টিপটিপিয়াই আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱে দৌৰিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি গান গায়:
  - আমাৰ আত্মাৰ মহিমা, মহান দেশৰ মহিমা!
  আৰু খালী ভৰিৰে তেওঁ মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব। আৰু নাজীক সকলো দিশতে সিঁচৰতি কৰি পেলাওক।
  বিপক্ষক গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই জাৰি কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ আঘাত, এটা পবিত্ৰ উপহাৰ, আৰু এটা মাচুল!
  আল্লাইও দৌৰে, নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে, খালী ভৰিৰে কয়লাৰ বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিয়ে আৰু হিচকি মাৰে:
  - আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো !
  আৰু এতিয়া নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু ভালদৰে কাটি, আৰু দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা জিলিকি থকা মেৰীয়ে চিঞৰিছে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাটোৱে মৃত্যু আৰু চেপি ধৰাৰ এটা বিধ্বংসী পেকেট পঠিয়াই দিলে।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুছিয়াই যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কমিউনিজম কেতিয়াও ম্লান নহ'ব!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা আৰু ৰেংক কাটি যোৱা মেট্ৰিয়নাই যথেষ্ট যুক্তিসংগত আৰু যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু দলৰ প্ৰতি বিশ্বাস যুগ যুগ ধৰি থাকিব!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে বিনাশৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰিঙৰ পৰা ওলাই আহিল। কিন্তু পৰিস্থিতি এতিয়াও উত্তেজনাপূৰ্ণ।
  আৰু তেওঁলোকৰ ক"লৈকো যাবলৈ নাই।
  বসন্তৰ গলিত জাৰ্মানসকলৰ আগবাঢ়ি যোৱাত অলপ পলম হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও নাজীয়ে জাপানৰ সৈতে একত্ৰিত হয়, আৰু মধ্য এছিয়া দখল কৰিবলৈ আগবাঢ়ি যায়।
  সেইটোৱেও তেওঁলোকৰ অন্যমনস্ক কৰি তুলিলে আৰু এপ্ৰিল তুলনামূলকভাৱে শান্তভাৱে পাৰ হৈ গ"ল। আৰু মে" মাহত অৱশেষত প্ৰথমখন ছোভিয়েট টেংক আই এছ-৩ মুকলি কৰা হ"ল। আৰু তেওঁক মে" ডে"ৰ পেৰেডলৈ পঠিয়াব পৰা যাব।
  বৃদ্ধ আৰু দুৰ্বল ষ্টেলিনে কুঁজৰাই এই কথাটো চালে। তেওঁৰ মুখৰ ভাব মৰ্ত্যলোকভাৱে ভাগৰুৱা হৈ পৰিছিল।
  উৎপাদনৰ কষ্টকৰতাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আই এছ-৩ এতিয়াও ধাৰাবাহিক হ"ব পৰা নাছিল।
  দুয়োটাৰ পৰা ইয়াৰ অপৰিহাৰ্য পাৰ্থক্য আছিল মাথোঁ টাৱাৰৰ আকৃতি। তাই আছিল উৰি যোৱা চচৰৰ দৰে, আৰু তাইৰ কপালটো ক্ৰেনৰ ঠোঁটৰ দৰে। অৱশ্যে বৰ্ধিত হেলনীয়া কোণে ফ্ৰন্টাল অংশটোক ভালদৰে সুৰক্ষিত কৰিছিল, কিন্তু উৎপাদনক জটিল কৰি তুলিছিল। ইয়াৰ উপৰিও কপালৰ তলৰ অংশটো দুৰ্বল আছিল আৰু যদি তাত প্ৰজেক্টাইল এটাই খুন্দা মাৰে, তেন্তে ই আৰু ৰিকোচেট নহয়।
  ষ্টেলিনে হাত জোকাৰি বাংকাৰত নোহোৱা হৈ গ"ল, পৰৱৰ্তী নাজী অভিযান আৰম্ভ হ"ল। ৰিভাৰ্ছ ছুইপ উইং থকা টি এ-৪০০ আৰু ইউ-২৮৭ বিমানে বিমান আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ কৰে।
  আৰু আকৌ ৰেডিঅ"ত ডেউকাৰ দ্বাৰা পৰিচালিত বেলিষ্টিক মিছাইল নিক্ষেপ কৰিলে।
  ক্ৰেমলিনে যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰে।
  ষ্টেলিনে তেওঁলোকৰ মস্কোৰ উৰণৰ কথা গুৰুত্বসহকাৰে ভাবিলে।
  মে" মাহৰ মাজভাগত মধ্য এছিয়াৰ পুনৰ বিতৰণ সম্পূৰ্ণ কৰি নাজীয়ে পূব আৰু পশ্চিমৰ পৰা মস্কোৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। আন এক তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল।
  ছোভিয়েট সৈন্যই বীৰত্বপূৰ্ণভাৱে যুদ্ধ কৰিছিল। কিন্তু শক্তিবোৰ অত্যন্ত অসমান। ই-৭৫ টাইগাৰ-৩ টেংকবোৰো যুদ্ধবোৰত দেখা দিছিল। আৰু বৃহৎ পৰিমাণে "পেন্থাৰ" -৩। এনে কাজিয়া ধৰক, অসাধাৰণ।
  জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে মে" মাহৰ শেষৰ ফালে নাজীয়ে মস্কোক কাৰ্যতঃ সম্পূৰ্ণ ঘেৰাও কৰাটো সম্পূৰ্ণ কৰিলে।
  ষ্টেলিনে গম্ভীৰভাৱে ঘোষণা কৰিলে যে তেওঁ ৰাজধানীতে থাকিব আৰু মৃত্যুৰ আগলৈকে তাতেই থিয় দিব।
  মস্কোত গোলাবৰ্ষণ আৰু বোমাবৰ্ষণ কৰা হয়। তাইক আগুৰি আছিল অতি শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখা, যিবোৰ অতিক্ৰম কৰাটো ইমান সহজ নহয়। ৰাজধানীত গোলাবাৰুদ আৰু খাদ্যৰ বিশাল মজুত কেন্দ্ৰীভূত হৈ আছিল।
  আৰু ভূগৰ্ভস্থ চহৰখনত থকা ষ্টেলিন তুলনামূলকভাৱে নিৰাপদ আছিল।
  ১৯৪৫ চনৰ ২২ জুনত যেতিয়া মহান দেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ ঠিক চাৰি বছৰ পাৰ হৈ গ"ল, তেতিয়া হিটলাৰে ৰাজধানীখনৰ ওপৰত আক্ৰমণ বন্ধ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে, তাৰ পৰিৱৰ্তে আৰ্টিলাৰী আৰু বিমানেৰে পদ্ধতিগতভাৱে ধ্বংস কৰে। আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰি যাওক।
  এটা ভিত্তিক আক্ৰমণ চাইবেৰিয়ালৈ গুচি যায়। এই চহৰবোৰে বৰফেৰে আবৃত নোহোৱালৈকে শ্বেৰ্ডলভস্ক আৰু চেলিয়াবিন্সক লোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল... জুন মাহৰ শেষৰ ফালে জুলাই মাহৰ আৰম্ভণিতে দুয়োখন মূল চহৰকে জেদী যুদ্ধৰ পিছত দখল কৰা হৈছিল... জাৰ্মানসকলে চাইবেৰিয়া পাৰ হৈ গৈছিল। ছোভিয়েট গাঁওবোৰ এখন এখনকৈ খহি পৰিল।
  ইয়াত ১৯৪৫ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত নাজীয়ে নভোচিবিৰ্স্কৰ কাষ চাপিছিল। এই বন্দোবস্তৰ বাবেও যুঁজ-বাগৰ আৰম্ভ হৈছিল।
  স্থানীয় মিলিচীয়াৰ সমান্তৰালকৈ ৰঙা সেনাই যুদ্ধ কৰিছিল। তামাৰাই ইয়াত নায়িকাৰ দৰে যুঁজিছিল।
  ইতিমধ্যে ছেপ্টেম্বৰৰ শেষ হ"ল, বৰফ পৰিছে আৰু জমা হৈছে৷ আৰু ছোৱালীৰ বেটেলিয়নে খালী ভৰিৰে যুঁজি আচৰিত বীৰত্ব দেখুৱায়।
  আৰু যোদ্ধাসকলে পেন্থাৰৰ দৰে যুঁজ দিয়ে।
  তামাৰাই এটা পাক মাৰি খালী ভৰিৰে কয়লাৰ বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  আন ছোৱালীবোৰে হতাশ হৈ গৰ্জন কৰে:
  - আমি মৰিম, কিন্তু আমি হাৰ নামানো!
  আৰু যুদ্ধ অব্যাহত আছে...
  নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতেহে নভোচিবিৰ্স্কৰ পতন ঘটিছিল... যুদ্ধ চলি থাকিল। ছোভিয়েট ইউনিয়নে এতিয়াও আত্মসমৰ্পণ কৰা নাছিল। মস্কো অৱৰোধ কৰি গুলীচালনা কৰা হৈছিল।
  ভূগৰ্ভস্থ চহৰখনত খাদ্য আৰু গোলাবাৰুদৰ কৌশলগত যোগান জমা হৈছিল, যাতে যথেষ্ট সময় ধৰি থিয় হৈ থকাটো সম্ভৱ হৈছিল।
  জাৰ্মানীয়ে অহৰহ চহৰখনত বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গোলাবৰ্ষণ কৰিছিল।
  লগতে এটা নতুন গধুৰ টেংক "নিগনি" আছিল। এই মেচিনটোৰ ওজন আছিল দুহাজাৰ টন আৰু ইয়াত কেইবাটাও বন্দুক আছিল।
  400 মিমি কৱচ সঙ্গে যানবাহন একটি ব্রেকথ্রু ট্যাংক হিসাবে ব্যবহার করা হৈছিল... যুদ্ধ পরীক্ষা উত্তীর্ণ...
  কিন্তু তাই হেজহগবোৰৰ ওপৰত আবদ্ধ হৈ পৰিল আৰু তাইক ৰেম কৰা কামিকাজে পাইলটে ধ্বংস কৰি পেলালে।
  তথাপিও, এটা নতুন টেংক "নিগনি"-2 আবিৰ্ভাৱ, আৰু ডাঙৰ আৰু গধুৰ...
  ষ্টেলিনে মস্কোত ১৯৪৬ চনৰ নৱবৰ্ষ উদযাপন কৰিছিল, যিটো এতিয়াও লোৱা হোৱা নাছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ মহান নেতাজনে এটা অলৌকিকতাৰ ওপৰত ভৰসা কৰি আছিল। মস্কো এখন প্ৰকৃত দুৰ্গ চহৰত পৰিণত হৈছে।
  খাদ্য যোগান আৰু দুবছৰ ধৰি চলিব পাৰে, আৰু বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গোলাবৰ্ষণৰ ফলত জনসংখ্যা হ্ৰাস পোৱাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আৰু অধিক দিনলৈ চলিব পাৰে। কিন্তু গোলাবাৰুদ নিৰ্ভৰ কৰিছিল আক্ৰমণৰ গতি আৰু তীব্ৰতাৰ ওপৰত।
  তথাপিও বেৰিয়াই মন্তব্য কৰিছিল:
  - হয়তো কমৰেড ষ্টেলিনে হিটলাৰৰ লগত আমাৰ স্বাধীনতাৰ কথাত একমত হ"ব?
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিজনে দৃঢ়তাৰে ঘোষণা কৰিলে, টেবুলত মুঠিটো জোৰেৰে জোকাৰিলে:
  - মই নৃশংস লভ্ৰেন্টিৰ লগত কথা নাপাতো! বুজিছানে!
  বেৰিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - এটা অলৌকিকতাৰ আশা কৰোঁ, অ" মহান!
  ষ্টেলিনে ক্ৰ'ক কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  -ধৈৰ্য্য আৰু অলপ কষ্ট!
  . EPILOGUE
  ১৯৪৬ চনৰ নতুন বছৰটো স্থানীয় যুদ্ধত সংঘটিত হৈছিল। জাৰ্মান আৰু জাপানীয়ে ক্ৰমান্বয়ে সকলো ডাঙৰ চহৰ দখল কৰিলে। আগষ্ট মাহত শেষবাৰৰ বাবে পতন ঘটিছিল ভাৰখোয়ানস্ক। জাৰ্মানীৰ হাতত পিৰামিডৰ ৰূপত নতুন এজি-৫০ টেংক আছে।
  ভাৰখোয়ানস্কত তামাৰা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে হতাশজনকভাৱে যুঁজিছিল।
  ছোৱালীকেইজনী সদায়ৰ দৰেই খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি আছিল।
  মৃত্যুৰ আগলৈকে থিয় হৈ থাকিল। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁলোকে মাৰাত্মক শক্তিৰ বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া গোলাবাৰুদ শেষ হ"ল, তেতিয়া তেওঁলোকে বেছমেণ্ট আৰু সুৰংগৰ মাজেৰে টাইগাত সোমাব পাৰিলে।
  গেৰিলা যুদ্ধ হ"লেও তেওঁলোক অস্ত্ৰ তুলি পুনৰ যুদ্ধ কৰিবলৈ সাজু হৈছিল।
  ইউ এছ এছ আৰত দলীয় অঞ্চলৰ সৃষ্টি হয় আৰু ভূগৰ্ভস্থ যুদ্ধৰ সূচনা হয়।
  ৰাজধানীখনে তেতিয়াও থিয় হৈ আছিল, গতিকে হিটলাৰে ইয়াক অনাহাৰে ৰাখিব বিচাৰিছিল আৰু নিজৰ সৈন্যসকলক বচাব বিচাৰিছিল, যাৰ ইতিমধ্যে অত্যধিক লোকৰ মৃত্যু হৈছিল।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে ইফালে নাজী আৰু জাপানীসকলক নিঃশেষ কৰি পেলালে, বিভিন্ন ধৰণে আৰু পদ্ধতিৰে।
  বিশেষকৈ নাটাছা আৰু তাইৰ দলটো।
  আৰু হৈ পৰিল পুনৰ ভি টি -৩৪-৮৫। গাড়ী অৱশ্যেই _ একে , নহয় নতুন . আৰু চল্লিশৰ শেষৰ বাবে ষষ্ঠ স্থান বছৰৰ অচল .
  উ ইয়াত আৰু এ জি -৫০। মোক মনত পেলাই দিয়ে নিম্ন পিৰামিড সৈতে অতি দীঘল ট্ৰাংক _ বাহন আটাইবোৰ ষাঠি পাঁচ টন _ ডাঠতা কৱচ সৈতে সকলো কোণ ২৫০ মি.মি অধীনত হেলনীয়া _ বাবে খোলা টি -৩৪ একেবাৰে অভেদ্য .
  ছুপাৰমেন নাটাছা ভি বিৰক্তি হিচকি উঠিল :
  - এইটো কেনেকৈ task ! ওপৰলৈ তুলি লওক পাহাৰ !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা চাৰিওফালে চালে ৷ এতিয়া তেওঁলোক আছিল ভি তাৰ পৰম্পৰাগত বিকিনি . আৰু কিবা এটা _ _ সৌন্দৰ্য আহিছিল ওপৰত মন .
  উ স্বেতলানা টিপিলে ওপৰত উত্তোলন খালী ভৰিৰে হিল আৰু ড্ৰাইভ কৰিলে টেংক . তাই হিচকি উঠিল :
  - কৌশল ! কেৱল কৌশল !
  AG -50 ৰ সৈতে সজ্জিত শক্তিশালী ১০৫ মি.মি কামান সৈতে দৈৰ্ঘ্য মূঢ়া 100 EL ত . তেওঁ সক্ষম মৰা ওপৰত ডাঙৰ দূৰত্ব . টেম ওপৰত , y চৌত্ৰিশ সৈতে গুণমান কৱচ কোনো কথা নাই ৷ এক মৰা আৰু শেষ .
  স্বেতলানা আৰম্ভ হয় ঝুলা ছোভিয়েট টেংক . ইয়াত শত্ৰু গুলীচালনা কৰে ৷ প্ৰজেক্টাইল যুগ্ম অলপমান উদ্বেগ কৱচ . কিন্তু লৈ সৌভাগ্যক্ৰমে পিছলি যায় । উ মুঠতে ক্ষমতা colossal - ইউৰেনিয়াম core .
  ছুপাৰমেন নাটাছা ফুচফুচাই ক"লে তেওঁলোকৰ স্কাৰলেট ওঁঠ : .
  - অন আইকনসমূহ সৈতে দুখ মুখবোৰ আকৌ _ ৰাজ্য জন্ম হব !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা _ ব্যৱহাৰ কৰি শ্বট খালী ভৰিৰে আঙুলি ভৰি . প্ৰজেক্টাইল প্ৰসন্ন ভি তথাপি থিয় হৈ থকা পিৰামিডৰ দৰে টেংক . আৰু পিছলি গ"ল সৈতে কৱচ ভি ৰিকোচেট . ইতিমধ্যে অতি তাই তিৰ্যক আৰু চিমেণ্টেৰে বন্ধা .
  জাৰ্মান টেংক অৱশ্যেই _ একে , অভেদ্য , সহ আটাইবোৰ কোণবোৰ যুগ্ম বাবে আই এছ -৭। উ ইতিমধ্যে ক"ত আগতে তেওঁক টি -৩৪-৮৫।
  পুনৰ জাৰ্মান গুলী ... Svetlana টিপিলে উলংগ গোৰোহা ওপৰত ব্ৰেক _ আৰু মই পাৰিলোঁ evade টেংক পৰা পৰাজয় . যদিও প্ৰাণঘাতক উপহাৰ পিছলি গ"ল আচলতে ওচৰত .
  ছুপাৰমেন নাটাছা ভি খং ক'লে : .
  - হয় আমি আৰু আবদ্ধ হৈ পৰিল !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা 'আমি হাঁহিলে ৷ তাই শীতলভাৱে ছিঙি পেলালে সৈতে মই নিজেই ব্ৰা . উদঙোৱা ওখ বুকু সৈতে ষ্ট্ৰ"বেৰী নিপল . দাঁত দুটা উদং কৰিলে তেওঁলোকৰ মুকুতা দাঁত . আৰু টুইট কৰিছে :
  - কাপুৰুষ নহয় নাটক কৰে ভি হকী !
  আৰু টিপিলে স্কাৰলেট নিপল ওপৰত ট্ৰিগাৰ . তেনে ইয়াত তাই সাহসী আৰু জিলিকি থকা she-devil . উ হয়তো kind , ৰাছিয়ান পৰী . _
  প্ৰজেক্টাইল উৰি ওলাই আহিল পৰা নহয় অত্যধিক দীঘল মুখৰ মুখ . পাৰ হৈ গ'ল ... আৰু প্ৰসন্ন প্ৰত্যক্ষভাৱে ভি মূঢ়া জাৰ্মান গাড়ী এ জি . নাকচ কৰিলে তাৰ পচন্দ কৰা ফুৱাই দিয়া ক্ৰেকাৰ .
  আৰু আটাইবোৰ চাৰিটা ছোৱালী কোৰাছ , বাৰ্কড :
  - এক , দুই - মই হিট ! ফ্ৰিটজ দ্বাৰা শিং তেন্তে দিলে !
  আৰু কেনেকৈ কঁপা তেওঁলোক তেওঁলোকৰ খালী ভৰিৰে ভৰি . ইয়াত এইটো ছোৱালী ! উ কেতিয়া at গুলীচালনা কৰা ব্যৱহাৰ উলংগ বুকুৰ _ _ ভি এশ এবাৰ অধিক কাৰ্যক্ষম .
  ছুপাৰমেন নাটাছা সৈতে হাঁহি লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - এই টেংক এতিয়া বাবে আমাক নিৰাপদ . কিন্তু কেনেকৈ তাৰ ধ্বংস কৰা ?
  জোয়া সৈতে হাঁহি পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে :
  - ক ভি যুদ্ধ গৰুৰখীয়া style , আমি তাৰ ঝাড়ু দি গুচি যাওক !
  স্বেতলানা ত্বৰান্বিত বিপ্লৱ তাৰ টেংক . কিন্তু শত্ৰু , অভাৱনীয়ভাৱে ঘূৰি আহিল আৰু লৰালৰিকৈ ক"লে পলাতক অৱস্থাত . তেওঁ ত্বৰান্বিত আচৰিত fast : সকলো একেই গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন . আৰু আছিল স্পষ্টভাৱে _তকৈ বেছি দ্ৰুত টি -৩৪-৮৫।
  যেনেকৈ হাতী পলাই গৈছিল পৰা পাগ . আটাইবোৰ হ'ব একোৱেই নাই ৷ কিন্তু হাতী কেনেকৈ জানো পদক্ষেপ লোৱা যুগ্ম অতি দ্ৰুতভাৱে .
  ছুপাৰমেন নাটাছা খঙেৰে লৰচৰ কৰিলে দ্বাৰা কৱচ খালী ভৰিৰে ফুট আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে :
  - ইয়াত ! বাৰু কেনেকৈ সকলো একে _ আমি পিছ পৰি থাকিল পৰা ফেচিষ্ট !
  জোয়া সৈতে দুখ ভি কণ্ঠ , গাইছিল :
  - সকলো অসম্ভৱ , সম্ভৱ ভি আমাৰ পৃথিৱী !
  আৰু জোকাৰি গ"ল তাৰ চুলি , ৰং পাত সোণ _
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা সৈতে আনন্দ গাইছিল আৰু _ মুক্তিপ্ৰাপ্ত অন্য এটা শ্বেল . সেইটো মৰা ভি সাজসজ্জিত ষ্টাৰন আৰু ভাঙি গ'ল ৷
  - আহি আছে কি নহওক সপোনবোৰ অভূতপূৰ্ব ... বোৱা কি নহওক পুষ্পমাল্য বিলম্বিত ... বোবা আছিল গেৰাছিম কোনোবাদিনা ! _ _ এতিয়া তেওঁ শপত খায় শপত খাই !
  স্বেতলানা কঠোৰভাৱে লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - চেকমেট বকাবকি কৰা হৈছে _ অশ্লীল !
  ছুপাৰমেন নাটাছা কিবা এটা বিচাৰিছিল _ _ _ ৷ কওক হাস্যৰসময়ী . কিন্তু ইয়াত হাজিৰ হৈছিল অন্য এটা ফেচিষ্ট টেংক _ ওপৰত এইটো এবাৰ ই -৭৫। একেই জৰিমনা সুৰক্ষিত ভি কপাল , কিন্তু অনেক ইয়াতকৈও বেয়া সৈতে কাষবোৰ _ সঁচানে, চৌত্ৰিশ তাৰ আটাইবোৰ সমান নহয় পাঞ্চ থ্ৰু
  ওপৰত এইটো সময় , জোয়া পেলাই দিলে সৈতে মই নিজেই ব্ৰা _ আৰু উদঙোৱা স্কাৰলেট নিপল _
  লৈছিল আৰু টিপিলে স্তনপান কৰাই থকা ওপৰত ট্ৰিগাৰ . বন্দুক কাম করেছেন ...
  প্ৰজেক্টাইল পুনৰ প্ৰসন্ন প্ৰত্যক্ষভাৱে ভি মূঢ়া বিশাল বন্দুক _ আৰু শত পাঁচ মিলিমেট্ৰিক এটা বন্দুক ওলাই আহিল পৰা বিল্ডিং .
  আৰু এইটো জাৰ্মান লৰালৰিকৈ ক"লে পলাতক অৱস্থাত . ভাল পথ আউটপুট পৰা ভৱন বেছিখিনি সুৰক্ষিত মেচিনবোৰ হৈছে _ বাকলি দ্বাৰা ট্ৰাংকছ .
  ছুপাৰমেন নাটাছা আনন্দিত উল্লেখ কৰিছে :
  - ইয়াত দেখিছা ! আমি আমি জয়ী হওঁ !
  উ ইয়াত আৰু তৃতীয় টেংক . ওপৰত এইটো সময় " ৰাজকীয়" সিংহ ." এট তেওঁক অস্ত্ৰ , বোমাৰু কেলিবাৰ ৪৫০ মিলিমিটাৰত ৷ _ তেনে যদি চুদা , তেন্তে খুব কম আচলতে নহয় . _
  ছুপাৰমেন নাটাছা ওপৰত এইটো এবাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হ"ল নিক্ষেপ কৰা নিজেই ৷ উৰা মাৰিলে ব্ৰা . কোনটো at তাইক সকলো একে _ উচ্চ আৰু _ ইলাষ্টিক বুকু . সতেজ যেনে _ at ছোৱালী . আৰু যোদ্ধা কেনেকৈ লব আৰু প্ৰেছ কৰে ৰুবি নিপল .
  প্ৰজেক্টাইল উৰি ওলাই আহিল ... আৰু " ৰয়েল।" সিংহ " লাভ কৰিলে প্ৰত্যক্ষভাৱে ভি ট্ৰাংক . আৰু প্ৰকাণ্ড বাহন কেনেকৈ বিস্ফোৰণ . কি আৰু যোৰা থিয় হৈ থকা দ্বাৰা প্ৰান্তবোৰ টেংক উৰি গ"ল ওপৰত কিছুমান শ শ মিটাৰ .
   হয় আৰু চৌত্ৰিশ জোকাৰি গ'ল ৷ বাহন কোনোমতে নহয় ৰোল অভাৰ হৈ আৰু... ওলাই পৰিল ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে পৰা পৃথিৱী .
  ভৱিষ্যতবাদী এঞ্জেলিকা যুগ্ম মৰা at লেণ্ডিং কপাল , চিঞৰি :
  - যেন ঘোঁৰা গাধ !
  আৰু ভাবুকি দিয়া হৈছে ফ্ৰিটজ মুঠি .
  ছুপাৰমেন নাটাছা আছিল সন্তুষ্ট , আৰু হাঁহিলে মুকুতা , অতি ডাঙৰ দাঁত :
  - ইয়াত আমি দিয়া হৈছে দ্বাৰা শত্ৰুৰ ওচৰত ! কেনেকৈ হ'ব লাগে !
  জোয়া গান গাইছিল , সহ আনন্দ :
  - প্ৰেম আৰু মৃত্যু ! ভাল আৰু বেয়া ! কি পবিত্ৰ কি পাপী ... ক মোলৈ জনা আটাইবোৰ সমান !
  আৰু ছোৱালী লৰচৰ কৰিলে খালী ভৰিৰে ভৰি দ্বাৰা ধাতু .
  পৰৱৰ্তী শত্ৰু ই -১০০। বাহন বিপজ্জনক . সৈতে বোমা নিক্ষেপকাৰী আৰু ৭৫ মি.মি. _ কামান সৈতে অতি দীঘল বেৰেল . তেনে আক্ৰমণ পৰিৱৰ্তন , আৰু সক্ষম পূৰণ কৰা ভূমিকা আৰু যুঁজাৰু টেংক . উ পঁচাত্তৰ মিলিমিটাৰ বন্দুক বাবে ছোভিয়েট টেংক যথেষ্ট যথেষ্ট .
   উ মূঢ়া বোমা লঞ্চাৰ আবৃত cap _
  ছুপাৰমেন নাটাছা নিজকে পাৰ হৈ গ"ল at সহায় খালী ভৰিৰে ভৰি , আৰু টুইট কৰিছে :
  - বাৰু , আহকচোন তাৰ বিট ?
  জোয়া , দোল খাইছে দাঁত , সন্মতি দিলে _ ৷
  - অৱশ্যেই আমি কৰিম !
  ভৱিষ্যতবাদী এঞ্জেলিকা স্কাৰলেট নিপল টিপিলে ওপৰত ট্ৰিগাৰ . বন্দুক কাম কৰিলে ৷ থু পেলালে হত্যাকাৰী চাৰ্জ . আৰু বাধা দিলে তুলনামূলকভাৱে পাতল কিন্তু _ কিন্তু দীঘল মূঢ়া জাৰ্মান বন্দুক .
  স্বেতলানা উৎসাহেৰে টুইট কৰিছে :
  - গ্ৰেট ! উ এতিয়া দিয়া অগ্নি মোক !
  আৰু যোদ্ধা একেই উদঙোৱা মোৰ ধড় . এট আটাইবোৰ চাৰিটা স্তন ওপৰত উচ্চতা _ আৰু অতি যুগ্ম সুন্দৰ , সেক্সি , প্ৰলোভনমূলক . তেন্তে সৈতে এইদৰে ছোৱালী মোৰ মন যায় কৰক প্ৰেম ৷ বাৰু কি _ হয়তো হওক উত্তম তেওঁলোকক ? সম্ভৱতঃ কেৱল _ অন্যান্য ছোৱালী !
  আৰু ইয়াত যুৱতী ধৰা পেলাইছিল সেই মুহূৰ্ত যেতিয়া... cap আৰম্ভ হৈছিল খোলা . আৰু ব্যৱহাৰ কৰি মোৰ স্কাৰলেট নিপল যেনে _ মুক্তি দিব প্ৰজেক্টাইল দ্বাৰা জাৰ্মান বোমাৰু বিমানখন .
  উ fritz নহয় পৰিচালনা কৰা হৈছে যুগ্ম আৰু চকু চকু টিপিয়াই ... কেনেকৈ লব আৰু বিস্ফোৰণ ঘটে ... In আটাইবোৰ কাষবোৰ সিঁচৰতি ধূমপান কৰা ধাতু .
  স্বেতলানা ঘঁহিলে আপুনি নিজেই শক্তিশালী হাত আৰু squeaked : ৰ দ্বাৰা :
  - মই wench প্ৰামাণিক ড্ৰেগন !
  আৰু কেনেকৈ হাঁহি ! আৰু লোৱা হয় _ দেখুৱাব জিভা !
  ছুপাৰমেন নাটাছা লৈছিল আৰু উৎসাহেৰে গান গাইছিল :
  - দেশপ্ৰেমিক ! ছোভিয়েট দেশপ্ৰেমিক ! কিমানটা ক্ৰাউটছ হত্যা কৰা হৈছে তুমি !
  জোয়া বুটলি লৈছিল এটা গীত , আৰু জোকাৰণি উলংগ বুকু , অব্যাহত : .
  - দেশপ্ৰেমিক ! ৰঙা দেশপ্ৰেমিক ! আৰু ওপৰত ছোৱালী আটাইবোৰ আপোনাৰ সপোন !
  আৰু একেই যোদ্ধা কেনেকৈ লব আৰু জোৰেৰে হাঁহিব ! আৰু জিভা দেখুৱাব ! আৰু হাঁহিছে দাঁত - দাঁত !
  আৰু খালী ভৰিৰে ভৰি লৰচৰ কৰিব লিভাৰ ...
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ স্পষ্টভাৱে নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে, যদিও তেওঁলোকৰ এটা পুৰণি টেংক আছে। আৰু তেওঁলোকে পক্ষপাতিত্ব কৰিয়েই আছে।
  কিন্তু ১৯৪৭ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত মস্কোৰ ওপৰত নতুন আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। ইয়াত জাপানী, আৰু তুৰ্কী, আৰু সকলো বিদেশী সেনাই অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।
  হিটলাৰৰ, শেষত, ধৈৰ্য্য শেষ হৈ গ"ল আৰু তেওঁ ইউ এছ এছ আৰৰ অন্ত পেলোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু ব্যক্তিগতভাৱে ষ্টেলিনৰ সৈতে, তেওঁৰ সৈতে ৰাছিয়াৰ ভূখণ্ডত এতিয়াও জ্বলি থকা গেৰিলা যুদ্ধখনক সংযোগ কৰি।
  যেনে, যদি মস্কো পতিত হয়, তেন্তে যুদ্ধৰ অন্ত পৰিব নিঃসন্দেহে।
  আৰু এটা নিৰ্ণায়ক, সাধাৰণ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল।
  ছুপাৰ হেভি টেংক "ৰাট" -২, "মনষ্টাৰ", ই-২০০, ই-৫০০ আদিয়েও আক্ৰমণ চলাইছিল।
  এটাৰ বাবে চহৰখনৰ ওপৰত বেলিষ্টিক মিছাইলৰ গুলী চলোৱা হৈছিল।
  ডিস্কেটও ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল । এনেকুৱাই আৰ্মাডা।
  আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱে সাহসেৰে জাৰ্মানসকলক লগ কৰি যুঁজ দিছিল।
  আলয়ংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, এটা ফাটি গুলি কৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - ৰাছিয়ান আত্মাৰ বাবে!
  আন্যুতাই বিৰোধীক গুলীয়াই হত্যা কৰি শত্ৰুৰ শাৰীবোৰ কাটি খালী গোৰোহাৰে চিঞৰি চিঞৰি মৃত্যুৰ টোপোলাত বলি হ"ল:
  - সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ইউ এছ এছ আৰৰ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বোমা নিক্ষেপ কৰি আল্লাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদত মা ৰুছৰ বাবে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত ভালদৰে লক্ষ্য কৰি গুলী চলাই আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে তেওঁক তললৈ কাটি পেলোৱা মাৰিয়াই দাঁত উদঙাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাছিয়াক নতুন নেতাৰ প্ৰয়োজন!
  মাট্ৰেনাই লক্ষ্য কৰিলে, বিপক্ষক গুলীয়াই আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে ধ্বংস কৰি, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, মৃত্যুৰ আন এটা উপহাৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই প্ৰয়োজনীয়!
  আৰু তাইৰ থ্ৰ"ৰ পৰা, যিটো ৰিঙত পৰিল, দুখন জাৰ্মান টেংকৰ সংঘৰ্ষ হ"ল।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুছিয়াই শক্তিশালীভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - সকলো ইউ এছ এছ আৰত আছিল, কিন্তু শত্ৰুৱে নম্বৰটো লৈছিল!
  আৰু উদং গোৰোহাটোৰে তেওঁ কেনেকৈ হত্যাকাৰী আৰু অদম্যক লঞ্চ কৰিব!
  আলেংকাই তাইৰ বন্ধুসকলক উৎসাহিত কৰিছিল:
  - ৰুছ'ক কবৰ দিবলৈ খৰখেদা নকৰিবা! আমাৰো কৰিবলগীয়া কাম আছে!
  আৰু খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ বিনাশৰ এক বিধ্বংসী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - আমি শত্ৰুক তীব্ৰ প্ৰহাৰ কৰিম, পিতৃভূমিৰ নদী শুকাই নাযায়!
  আৰু তাইৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহাটোৰে ছোৱালীজনীয়ে শক্তিশালীভাৱে সেইটো লৈ শত্ৰুক আঘাত কৰিব।
  আল্লাই ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু গুলীৰ পৰা বিস্ফোৰক টুকুৰা এটা এৰি দি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডোঙাটো টানি ক"লে:
  - ই কেৱল এজন ছুপাৰমেন হ'ব - যিয়ে ষ্টেলিনৰ ঠাই ল'ব!
  আচৰিত ধৰণৰ সঠিকতাৰে গুলী চলোৱা, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা মাৰিয়াই মাত মাতিলে:
  - সকলো সলনি নহয়, সকলো ভালৰ বাবে!
  মেট্ৰিয়ানা, ভাল লক্ষ্যৰে শ্বটৰে ফ্ৰিটজক নমাই দিলে। আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে টেংকটো ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰি তাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি আমাৰ অপৰিৱৰ্তিত আৰু বীৰত্বপূৰ্ণ ইচ্ছাৰে!
  মাৰুছিয়াই খালী ভৰিৰে গোটেই গোট এটা গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। গতিকে নাজীৰ স্বচালিত বন্দুকটো ওলোটা হৈ চিঞৰি উঠিল:
  - মই আটাইতকৈ শক্তিশালী হ'ম!
  আল্লাই নাজীৰ পৰা পৰিবহণকাৰীজনক নিক্ষেপ কৰি উলিয়াই দিলে, খালী গোৰোহা থকা গ্ৰেনেড, লক্ষ্য কৰিলে, শুধৰাই দিলে:
  - মই নহয়, আমি! সকলো শক্তিশালী হৈ পৰিছে!
  আলয়ংকাই নিজৰ যুঁজৰ আমেজ বৃদ্ধি কৰিবলৈ গাইছিল, যাওঁতে কম্পোজ কৰিছিল। আৰু বাকী ছোৱালীবোৰে নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি তুলি ল"লে;
  আমি ইউ এছ এছ আৰ দেশৰ ছোৱালী,
  যি সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে এক মশাল ...
  দেখুৱাওঁ, এটা উদাহৰণৰ মহত্ত্ব জানি লওক,
  ইয়াত বীৰত্বৰ কাম গোৱা হৈছে!
  
  ছোৱালীকেইজনীৰ জন্ম হৈছিল ৰঙা পতাকাৰ তলত,
  আৰু খালী ভৰিৰে হিমৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ ...
  কন্যা আৰু পুত্ৰই ৰুছৰ বাবে যুঁজ দিয়ে,
  কেতিয়াবা কইনাজনীয়ে ল"ৰাটোক গোলাপ এটা দিয়ে!
  
  ব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত ৰঙা পতাকা থাকিব,
  টৰ্চ-শিখাৰ দৰে ইমান উজ্জ্বল উজ্জ্বল...
  কাৰণ আমাৰ বীৰত্বপূৰ্ণ দোলনা আছে,
  আৰু আমাৰ বেনাৰটো ৰঙা বেগৰ দৰে জিলিকি উঠে!
  
  বিশ্বাস নকৰিবা, অভিশপ্ত ফেচিষ্ট পাছ নকৰিব,
  আৰু ৰাছিয়ান আত্মা কেতিয়াও ম্লান নহ'ব...
  বিজয়ে এটা অন্তহীন একাউণ্ট খুলিব,
  সকলোকে নমস্কাৰ কওঁ !
  
  ৰাছিয়া এখন আচৰিত দেশ
  আপুনি জনগোষ্ঠীসমূহক সাম্যবাদ দিলে...
  চিৰকাল ঈশ্বৰৰ দ্বাৰা উদাৰতাৰে দিয়া,
  মাতৃভূমিৰ বাবে, সুখ আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে!
  
  শত্ৰুৱে পিতৃভূমিক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিব,
  আৰু যিমানেই নিষ্ঠুৰ নহওক কিয় তেওঁ ধূৰ্ত আছিল...
  আমাৰ অজেয় ৰাছিয়ান ভালুক,
  ৰাছিয়াৰ সৈনিকজন নিজৰ জয়ৰ বাবে ইমানেই বিখ্যাত!
  
  ধুনীয়া ছোভিয়েট দেশ
  তাৰ ছোৱালীবোৰে গৌৰৱ কৰে যে তেওঁলোক ধুনীয়া...
  জন্মৰ পৰাই তাই আমাক চিৰদিনৰ বাবে দিয়া হৈছে,
  আৰু ন্যায্য হওঁ কমছমোলৰ সদস্যসকল!
  
  আমি মস্কোৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত যুঁজ দিওঁ,
  তুষাৰপাতৰ এটা তুষাৰপাত, আৰু ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে...
  পিতৃভূমি চয়তানক নিদিওঁ আহক,
  আনকি আমি কুঁহিয়াৰেৰেও সঠিকভাৱে গুলী চলাওঁ!
  
  গতিকে খঙত ছোৱালীবোৰে যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী,
  আৰু তেওঁলোকে গোৰোহাৰ সৈতে এটা খালী বিস্ফোৰণ-পেকেজ নিক্ষেপ কৰে...
  তেওঁক দেখাত শীতল কাৰণে মাত্ৰ ফেচিষ্ট,
  আচলতে মাত্ৰ এজন দুষ্ট কয়িন!
  
  শত্ৰুৱে ছোৱালীক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  তেনেকুৱা এটা তৰাৰ তলত জন্ম হৈছিল তেওঁলোকৰ...
  অজেয় দানৱ আমাৰ ভালুক,
  কোনে মাতৃভূমিক পত্নী কৰি তুলিলে!
  
  আমি ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰ ভাল
  'আমি নিৰ্যাতন আৰু হিম ভয় নকৰে...
  আৰু বিকৃত কৰক, দুষ্ট গোটৰ আক্ৰমণ বিশ্বাস কৰক,
  ড"জৰ পৰা শত্ৰুৱে ক্ষুব্ধ হৈ পৰিব!
  
  শত্ৰুৱে মস্কোৰ পৰা পিছুৱাই যাবলৈ সক্ষম হৈছিল,
  যদিও তেওঁৰ বহুত ক্ষমতা আছে...
  আমি ছোৱালীবোৰে নিজৰ ওপৰত ইমান গৌৰৱ কৰো
  বিৰোধী সকলো কবৰত নোহোৱা হৈ যায়!
  
  বিশ্বাস নকৰিব, ৰুছ' শত্ৰুৰ দ্বাৰা পৰাস্ত হ'ব নোৱাৰে,
  ডায়েপাৰৰ পৰা প্ৰতিজন নাইটৰ পৰা ...
  চিকাৰী চিকাৰলৈ পৰিণত হৈছে,
  আৰু বিৰোধী এতিয়াও শিশু!
  
  কিন্তু ৰাছিয়ান আত্মা, মহান আত্মা বিশ্বাস,
  ইয়াত, জানেনে, এনে শক্তি লুকাই আছে...
  ইয়াক ফ্লাফত শত্ৰুৰ ওচৰত থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব,
  কাৰণ, নাইটসকল যুদ্ধত অজেয়!
  
  আপোনাৰ সন্দেহবোৰ ড্ৰপ কৰক ছোৱালীবোৰ
  'আমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ সাহসী জানো...
  চয়তানৰ গোটবোৰক নৰকলৈ পেলাই দিওঁ,
  সকলোৰে বিৰোধীক শৌচাগাৰত তিয়াই দিওঁ!
  
  পবিত্ৰ যুদ্ধৰ অন্ত পৰিব
  গ্ৰহটোৰ ওপৰত শান্তি আৰু ৰাতিপুৱা থাকিব....
  তাই চিৰদিনৰ বাবে সূৰ্য্যৰ লগত আছে জনা দিয়া,
  গ্রীষ্মকালৰ বাবে চিৰদিনৰ বাবে জ্বলি উঠিবলৈ!
  
  আৰু গৌৰৱত চিৰন্তন সাম্যবাদ,
  আৰু লেনিন আৰু মহান ষ্টেলিন আমাৰ লগত আছে...
  এখন ৰক্তাক্ত চিনেমাত এতিয়াহে ফেচিবাদ,
  আৰু আমাৰ ইচ্ছা বিশ্বাস তীখাতকৈও শক্তিশালী!
  
  মোৰ ৰাছিয়াই যুগ যুগ ধৰি শাসন কৰে
  আৰু দিলে সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক সুখ ....
  মুষ্টিৰ তীখাৰ দৰে শক্তিৰ প্ৰয়োজন
  আৰু দক্ষতা, কিন্তু এটা যুক্তিসংগত ছিটিকি পৰা!
  
  
  
  ডাইনীবোৰে আচৰিত অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিছে
  সেই সময়ত টাইগাৰৰ দ্বাৰা পৰীক্ষা কৰা গেৰ্ডা, চাৰ্লট, মাগডা আৰু ক্ৰীষ্টিনাইও এটা আশাব্যঞ্জক মডেল প্ৰস্তুত কৰি আছিল: পেন্থাৰ্ছ -২। ছোৱালীকেইজনীয়ে ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছনটো এটা ব্লকত ৰাখিলে - সিপাৰে, আৰু টাৱাৰটো সৰু আৰু সৰু কৰি দিলে। আৰু গিয়াৰবক্সটো মটৰটোৰ ওপৰত নিজেই স্থাপন কৰা হৈছিল। ফলত "পেন্থাৰ" -২ দুমিটাৰৰ তলৰ চিলোৱাট হৈ পৰিল, আৰু ক্ৰুৰ সংখ্যা তিনিজনলৈ হ্ৰাস পালে। ডাঙৰ ঢালৰ তলত হালৰ কপালৰ কৱচৰ ডাঠতা ১২০ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি পায়, আৰু ঢালৰ তলত কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি পায়। আৰু টাৱাৰবোৰ ১৫০ মিলিমিটাৰ কপাল আৰু ৮২ মিলিমিটাৰ কাষলৈকে, ঢালৰ তলত। একে সময়তে সমগ্ৰ বাহনখনৰ ওজন ৩৫ টনলৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল, যাৰ ফলত ৭০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনেৰে জীৱন নিৰ্বাহ কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল আৰু টেংকৰ গতি আৰু পৰিচালনা ক্ষমতা বৃদ্ধি পাইছিল। একে সময়তে গাড়ীখনৰ পেটেন্সিও উন্নত হৈছে, আৰু চেছিছটো লঘু হৈ পৰিছে আৰু মেৰামতি আৰু ৰক্ষণাবেক্ষণ কৰাটো বহুত সহজ হৈ পৰিছে। মুঠতে ছটা ৰোলাৰ আছে, যিটো ব্যৱহাৰিক আৰু সুবিধাজনক। হিটলাৰে "পেন্থাৰ" -২ ভাল পাইছিল আৰু তেৰচল্লিশ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰা এই ধাৰাবাহিকখনত প্ৰৱেশ কৰিছিল। গাড়ীখন সফল, ভাল, কৱচ বিন্ধিব পৰা আৰু ৰেপিড ফায়াৰ বন্দুকৰ সৈতে। তাই কাম কৰিছিল আৰু দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল, উৎকৃষ্ট এৰগ"নমিক্সৰ সৈতে।
  আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ইয়াক নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আছিল আৰু ইয়াৰ বাবে কম ধাতুৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। আৰু একে সময়তে ইয়াক মূলধনৰ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ দ্বাৰা পৃথক কৰা হৈছিল। কৱচৰ বৃহৎ ঢাল থকা এনে গাড়ী ভাঙি যোৱাটো ইমান সহজ নহয়।
  ছোভিয়েট সৈন্যই এটা গুৰুতৰ সমস্যাৰ সন্মুখীন হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলে Vau প্ৰগ্ৰেমৰ পৰিৱৰ্তে এটা জনসাধাৰণৰ যুঁজাৰু বিমানৰ বিকাশত বিনিয়োগ কৰিছিল আৰু XE-162 সৃষ্টি কৰিছিল, যিটো উৎপাদন কৰাটো সহজ আৰু সস্তা আৰু অতি লঘু আৰু কৌশলগত।
  এই মেচিনটো অধিক অনুকূল পৰিস্থিতিত বিকশিত কৰা হৈছিল, আৰু তুলনামূলকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰাটো সহজ। আৰু তাইৰ বাবে ইয়াৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  মই ছোভিয়েট আৰু মিত্ৰশক্তিৰ সৈন্যৰ ওপৰত, তীব্ৰ, আকাশী যুদ্ধ জাপি দিলোঁ। যুঁজাৰু বিমানখনৰ ওজন খালী হ"লে মাত্ৰ ডেৰ টনহে আছিল আৰু প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে কাঠৰে গঠিত আছিল। গতিকে মেচিনটো অত্যন্ত কাৰ্যক্ষম হৈ উঠিল।
  জাৰ্মান ছোৱালীয়ে বিমান পৰিবহণ ইউনিটত সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিল।
  আলবিনা আৰু এলভিনাই সক্ৰিয়ভাৱে গ"ল দিবলৈ ধৰিলে, যুঁজিলে, নিয়ম অনুসৰি, খালী ভৰিৰে আৰু এটা বিকিনি পিন্ধি। আৰু এই ছোৱালীবোৰক নমাই দিব নোৱাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে নিজেই ইমান সক্ৰিয়ভাৱে শত্ৰুক কাটি পেলালে। আৰু এই ব্লণ্ডবোৰ কিমান ধুনীয়া আছিল: কেৱল প্ৰকৃত আৰ্য!
  আলবিনাই এখন ৰূপৱতী ভৰিৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি দুখনমান ছোভিয়েট বিমান কাটি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - তৃতীয় ৰাইখ গৌৰৱ!
  এলভিনাই তাইৰ ৰঙা নিপলটোৰে ট্ৰিগাৰটো টিপিলে, আৰু তিনিখন ছোভিয়েট গাড়ীত খুন্দা মাৰি গৰ্জন কৰে:
  - আমাৰ মাতৃভূমিৰ মহিমা!
  ছোৱালীৰ লগত যুঁজি থকা - সিহঁত দুৰ্বল বুলি ক"ব নোৱাৰি৷ নাই, তেওঁলোক অতি আক্ৰমণাত্মক আৰু সকলোকে টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাব পাৰে।
  মুঠতে এই সেনাবাহিনী ডেছিং। আৰু শীতকালত ফ্ৰণ্ট লাইনটো সুস্থিৰ হৈ পৰিল। মেইনষ্টেইনে পাল্টা আক্ৰমণ চলায় আৰু ড্নিপাৰৰ সিপাৰে ছোভিয়েট সৈন্যক পৰাস্ত কৰি এযোৰ ডাঙৰ ডাঙৰ কলহৰ সৃষ্টি কৰে। লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত জাৰ্মানেও আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ইয়াত তেওঁলোকে নিৰ্ভৰ কৰিছিল এক শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখাৰ ওপৰত। ইয়াৰ উপৰিও ইউক্ৰেইনত পৰাজয়ৰ পিছত ষ্টেলিনে এই দিশৰ পৰা কেইবাটাও বিভাগ প্ৰত্যাহাৰ কৰি জাৰ্মানসকলক আক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰিবলৈ অনুমতি দিলে। ফ্ৰণ্টে থিয় হৈ থাকিল আৰু জাৰ্মানীয়ে শীতকালত আক্ৰমণৰ সমগ্ৰ পৰিধিত থিয় দিব পাৰিলে।
  গেৰ্ডাই ব্যক্তিগতভাৱে "পেন্থাৰ" -২ত যুঁজিছিল, ছোৱালীকেইজনীৰ সৈতে। আৰু শীতকালৰ মাজতো সুন্দৰীসকলে খালী ভৰিৰে আৰু মাত্ৰ এখন বিকিনি পিন্ধি যুঁজিছিল।
  গেৰ্ডাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি শত্ৰুক আঘাত কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ সাম্ৰাজ্যৰ মহিমা!
  চাৰ্লটেও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে লিভাৰটো টিপি চৌত্ৰিশটা টাৱাৰটো ভাঙি আক্ৰমণাত্মকভাৱে নিশ্চিত কৰিলে:
  - নায়কসকলক গৌৰৱ!
  ক্ৰীষ্টিনাই তাইৰ ৰঙা নিপলটোৰে বুটামটো টিপি থ্ৰেছ কৰিলে আৰু ছোভিয়েট মেচিনটোত আঘাত কৰি চিঞৰিলে:
  - আৰু আমাৰ মহিমা!
  মাগডাই চাৰিটা মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ ঘটাই, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীক কাটি পেলালে আৰু ক"লে:
  - চিৰন্তন, বিজয়ী মহিমা!
  গতিকে ছোৱালীবোৰ দুষ্ট আৰু উলংগ, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠে।
  আৰু যেতিয়া "টাইগাৰ"-২ ওচৰ চাপি আহিছে, তেতিয়া পঞ্চাশ টন ওজনৰ এই টেংকটোৱে কপালত ২৫০ মিলিমিটাৰ আৰু কাষত ১৭০ মিলিমিটাৰ সুৰক্ষা পোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।
  সেইটো ৭১ ই এলত ৮৮ মিমি বন্দুকৰ সৈতে, এখন অতি মান্য গাড়ী।
  আৰু বসন্ত কালত জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে ইটালীত আগবাঢ়িছে আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে মিত্ৰশক্তিক চেপি ধৰিছে।
  তেওঁলোকে নেপলছ লৈ চিচিলি আক্ৰমণ কৰে।
  আৰু লাখ লাখ মিত্ৰশক্তিৰ সৈন্যই আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু সেইবোৰ ভালদৰে ভাঙি পেলাওক। জাৰ্মান পেন্থাৰছক ৰখাব নোৱাৰি।
  আৰু ছোৱালীবোৰে ইংৰাজক আঁঠু লৈ পৰি তেওঁলোকৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন চুমা খায়, আৰু জিভাৰে সুন্দৰীবোৰৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহা চেলেকি দিয়ে।
  জুন মাহত মিত্ৰশক্তিয়ে নৰ্মাণ্ডিত সৈন্য অৱতৰণ কৰি আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু তাত তেওঁলোকে এক চেপেটা পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হয়। আকৌ লাখ লাখ বন্দী, আৰু বহুত বন্দী সঁজুলি।
  ৰুজভেল্টৰ হাৰ্ট এটেক হয় আৰু অক্ষম হৈ পৰে। আমেৰিকাই এনে কঠিন যুদ্ধক কৰ্তন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ফ্ৰিটজৰ সৈতে মিলনৰ বিকল্পৰ কথা বিবেচনা কৰি আছে ব্ৰিটেইনে। জেট বিমান ব্যৱহাৰ কৰি ইংৰাজী চহৰসমূহত অধিক শক্তিশালী বোমা বিস্ফোৰণৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰে। আৰু ব্ৰিটিছ যোদ্ধা বিমানে এনে বিমানক ধৰিব নোৱাৰে।
  গতিকে চাৰ্চিলে শান্তি বিচাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু ফুৰাৰ অদম্য। নিজৰ শক্তিৰ প্ৰতি সচেতনতাত ফাটি গৈছে।
  কিন্তু ব্ৰিটিছ এতিয়াও শান্তিৰ বাবে সন্মত। আৰু এই কথাই ষ্টেলিনক চিন্তিত কৰে, যিয়ে ফুৰাৰক যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ দিয়ে। হিটলাৰে তিনি বছৰৰ বাবে শত্ৰুতা বন্ধ কৰিবলৈ সন্মত হয়, যদিহে কোনো পক্ষপাতমূলক বিধ্বংসী কাৰ্য্য নহয়, আৰু দলসমূহ নিজৰ সীমাত থাকিব, আৰু ইউ এছ এছ আৰে জাৰ্মানক তেল আৰু ৰুটি বিক্ৰী কৰিব।
  ষ্টেলিনে এই কথাত সন্মতি দিলে... আৰু ফ্ৰিটজে হাত মেলিলে।
  প্ৰথম ষ্ট্ৰাইক অৱশ্যে জিব্ৰাল্টাৰ। এই দুৰ্গটো দখল কৰি আপুনি আটাইতকৈ কম দূৰত্বত আফ্ৰিকালৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিব পাৰে। দুৰ্গটোত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰাৰ সময়ত জাৰ্মানসকলে শেহতীয়া এম পি-৪৪ এছাল্ট ৰাইফল ব্যৱহাৰ কৰিছিল, ছোৱালীকেইজনীয়েও সেইবোৰ উন্নত কৰিছিল: তেওঁলোকে সেইবোৰক বহুত সহজ আৰু অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য কৰি তুলিছিল।
  আৰু আলবিনা আৰু আলভিনাই আকাশত যুঁজিছিল, যিসকল ছোৱালীয়ে জাৰ্মান বিমানবোৰক বহুত বেছি ব্যৱহাৰিক আৰু দ্ৰুত কৰি তুলিছিল।
  আৰু তেওঁলোকে মিত্ৰশক্তিক সোঁ-বাওঁফালে চেপি ধৰিলে। জিব্ৰাল্টাৰক এই পদক্ষেপত লোৱা হ"লহেঁতেন। ফ্ৰাংকো হিটলাৰৰ আলটিমেটামত সন্মতি দিবলৈ বাধ্য হৈছিল। নাজীক আপোনাৰ দেশ দখল কৰিবলৈ নিদিব।
  জাৰ্মানীয়ে টেংকত ত্বৰান্বিত কৰি শত্ৰুৰ স্থানত প্ৰৱেশ কৰে।
  জিব্ৰাল্টাৰৰ পতনৰ পিছত ফ্ৰিটজে মৰক্কোত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু তেওঁলোকে স্থানান্তৰিত হৈছিল, ভূখণ্ড দখল কৰিছিল। বিশেষকৈ আলজেৰিয়াত ফ্ৰিটজ টেংক চলি আছিল। "পেন্থাৰ" -২ বালিৰ ওপৰত দ্ৰুতগতিত গ্লাইড কৰে। ইয়াক অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে উন্নীত কৰা হৈছিল, আৰু ই ৰেচ কৰিছিল। পেন্থাৰ-২ বিমানে কপালৰ সুৰক্ষাৰ দ্বাৰা সামৰিক বাহিনীক সম্পূৰ্ণৰূপে সন্তুষ্ট কৰিছিল আৰু টাইগাৰ-২ সাধাৰণতে আছিল এক আচৰিত টেংক। মিত্ৰশক্তিবোৰ যেন উফৰাই পেলোৱাৰ দৰে পৰিল।
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰে মৰুভূমিত সাধাৰণতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজিছিল। তেওঁলোকে কেৱল ছালখনক বিশেষ সুৰক্ষামূলক ক্ৰীমেৰে তেল দিছিল যাতে ছালখন জ্বলি নাযায়।
  তেতিয়া বন্দী ইংৰাজৰ সুন্দৰীবোৰে আঁঠু লৈ, ছোৱালীজনীৰ গোৰোহা চেলেকি দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে ভাল পায়, বিশেষকৈ আফ্ৰিকানসকলে, যিসকলে উৎসাহেৰে কৰে।
  পঞ্চল্লিশতম বছৰটো জাৰ্মানসকলৰ বাবে অতি সফল আছিল, তেওঁলোকে আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অংশ, মধ্যপ্ৰাচ্য দখল কৰিছিল। আৰু ছয়চল্লিশ বছৰৰ প্ৰথমাৰ্ধত তেওঁলোকে ভাৰত, আৰু বাৰ্মা আৰু বাকী আফ্ৰিকাও দখল কৰিলে। আৰু ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকাৰ ইউনিটৰ প্ৰতিৰোধতকৈ সৈন্যৰ যোগান, যোগাযোগৰ টানি, ভূখণ্ডৰ সমস্যা বেছি আছিল। তদুপৰি ঔপনিৱেশিক সৈন্যই যুদ্ধ কৰিবলৈ বৰ ইচ্ছুক নাছিল। প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মানসকলৰ গুণগত মানৰ অতিশয় সুবিধা আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, ME-262 X, আৰু ইয়াৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ১২০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত, আৰু পাঁচটা বিমানৰ বন্দুকৰে সজ্জিত। আৰু আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনত যুদ্ধৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে কম বেছি পৰিমাণে উপযুক্ত হ"লেও জেট যুঁজাৰু বিমান নাই, আৰু তাতোকৈ বেছি বোমাৰু বিমান নাই।
  তদুপৰি জাৰ্মানসকলৰ ডিস্কো আছিল , বিকাশশীল, চাৰিটা শব্দৰ ক্ৰমৰ গতি। গাড়ীবোৰৰ চাৰিওফালে বৈ যোৱা লেমিনাৰ জেটৰ বাবেই তেওঁলোক ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণ অক্ষম হৈ পৰিছিল। কিন্তু ইয়াৰ বাবেই তেওঁলোকে নিজেই গুলী চলাব পৰা নাছিল। কিন্তু আনহাতে, উচ্চতাৰ পৰা বোমা এটা নিক্ষেপ কৰা সম্ভৱ হৈছিল, আৰু ইয়াক চোৰাংচোৱাগিৰিত ব্যৱহাৰ কৰা সম্ভৱ হৈছিল, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল, শত্ৰুৰ বাহনবোৰক জেট বিমানেৰে নমাই ঠেলি দিয়া সম্ভৱ আছিল।
  ফ্লাইং চচৰ দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ আৰু ইউৰোপৰ পৰা আমেৰিকালৈ উৰা মাৰিব পৰাকৈ সক্ষম। আৰু তেওঁলোকক কেতিয়াবা অতি ধুনীয়া ছোৱালীয়ে চলাইছিল যিয়ে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজিবলৈ পছন্দ কৰিছিল।
  ইয়াত গেৰ্ট্ৰুড আৰু ইভ উৰণত আছে। এই দুটা আচৰিত কিউটি। উদাহৰণস্বৰূপে, এজন কৃষ্ণাংগ আমেৰিকান ধৰা পৰিছিল। এটা লগত বান্ধি থোৱা। আৰু তেনেকৈয়ে তেওঁৰ পুৰুষ নিখুঁততাৰ ওপৰত তেওঁলোকে বহু সময় ধৰি চলাইছিল যে বন্দীজনে চেতনা হেৰুৱাই পেলালে, অতিৰিক্ত কাম কৰিলে।
  আৰু এতিয়া গেৰ্ট্ৰুডে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্কছখন লৈ লক্ষ্যস্থানলৈ নিক্ষেপ কৰিলে, আমেৰিকাৰ বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলালে। এইজনী যুঁজাৰু ছোৱালী।
  আৰু ইভাও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুৰ ফালে মাৰাত্মক শক্তিৰ যন্ত্ৰ এটা নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ক্ৰোধেৰে ই শত্ৰুক ৰেম কৰে, আৰু ইংলেণ্ড আৰু আমেৰিকাৰ গাড়ীবোৰ পৰি যায়।
  নৱেম্বৰৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মান সৈন্যৰ অৱতৰণৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল। প্ৰথমতে, এই সময়ত কোনেও ৰৈ থকা নাই। আচলতে বতৰ বৰ ভাল নহয় আৰু জীয়াই থকাটো বিপদজনক। কিন্তু শান্ত দিনত সাঁতুৰি ইংৰাজী চেনেল পাৰ হৈ অৱতৰণ কৰিব পাৰি। ইয়াৰ উপৰিও ৰাতি অৱতৰণ কৰাৰ সুবিধা আছে, যিহেতু ৰাতি ৰক্ষা কৰাটো বহুত কঠিন।
  এই সময়লৈকে জাৰ্মানীয়ে ইংৰাজ আৰু আমেৰিকাৰ বহৰক অতিশয় হত্যা কৰিছিল।
  গতিকে কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ অৱতৰণ আশা কৰা হৈছিল। এটা শক্তিশালী ষ্ট্ৰাইকিং বাহিনী হ"ব লাগিছিল ছোৱালীৰ বিশেষ বেটেলিয়ন যিয়ে নৱেম্বৰৰ শেষৰ ফালে হিমপাততো কেৱল বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে আছিল।
  ১৯৪৬ চনৰ ২৬ নৱেম্বৰৰ পৰা এই অৱতৰণ আৰম্ভ হয়। ৰাইচষ্টাগ নিৰ্বাচনৰ বৰ্ষপূৰ্তিত, তাৰ পিছত হিটলাৰে ৰাইচৰ চ্যান্সেলৰৰ পদ লাভ কৰে।
  অৱতৰণত বাধা দিব পৰা কোনো নাছিল। আৰু বৃহৎ পৰিমাণৰ পদাতিক সৈন্য আনকি শেহতীয়া পিৰামিড টেংকেও এই আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। যিটো কোনো কোণৰ পৰা ভেদ কৰিব নোৱাৰি।
  ছোৱালীবোৰে অৱশ্যেই সিহঁতৰ ভিতৰত যুঁজে, আৰু সাহসেৰে কাম কৰে।
  আৰু কিছুমান যোদ্ধাই ইতিমধ্যে খালী ভৰিৰে ৰাতি নিথৰ হৈ থকা ডোখৰত বৰফৰ ধাৰেৰে ভাঙি আছে। আৰু বৰ কঠোৰ যুঁজ দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে আচৰিত ধৰণৰ অলৌকিক কাম কৰে। আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু ব্ৰিটিছক ফালি পেলায়, তেতিয়া ই অত্যন্ত শীতল হৈ পৰে...
  Gerda, আনহাতে, এটা টেংক "টাইগাৰ" -4 পিৰামিডাল এটা কামান আৰু এটা বোমা লঞ্চাৰৰ সৈতে যুদ্ধ কৰে , আৰু অতি সাহসেৰে। প্ৰজেক্টাইলৰ পিছত প্ৰজেক্টাইল পঠায়, আৰু শত্ৰুক ফালি পেলায়।
  পাগলৰ দৰে কাম কৰি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি, ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - আমি সক্ৰিয়ভাৱে দাঁত উদঙাই দিওঁ, আমি বহুত নিঃশেষ কৰি পেলাওঁ!
  চাৰ্লটে শ্বুটিং কৰাৰ সময়ত এটা স্কাৰলেট নিপল ব্যৱহাৰ কৰে, জয়ষ্টিক বুটামত টিপি শত্ৰুক আঘাত কৰে, তাই চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ সাৰ্বজনীন নিৰ্মাণ দল!
  ক্ৰীষ্টিনাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি ৰকেট লঞ্চাৰে আঘাত কৰে। তাই বহুত শত্ৰুক ভাঙি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - তৃতীয় ৰাইচৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  আৰু মগদাই তাইৰ পিছে পিছে বজ্ৰপাত কৰিলে। এইবাৰ ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপল ব্যৱহাৰ কৰি। তাই প্ৰতিপক্ষক ফালি গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰ্য্য সাম্যবাদৰ বাবে!
  এই ছোৱালীবোৰ ছুপাৰ লেভেল! আৰু কেনেকৈ ছোৱালীৰ পদাতিক বাহিনী দৌৰে আৰু খালী ভৰি, যোৱাৰ লগে লগে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু ই কিমান মহান আৰু মাৰাত্মক।
  ছোৱালীবোৰ ইমান কাজিয়া আৰু ধুনীয়া।
  আৰু ইংৰাজক সোঁ-বাওঁ চেপি ধৰিছে। ফ্ৰান্স আৰু নৰৱে দুয়োখন দেশৰ এনে আক্ৰমণ আৰু অৱতৰণৰ ফলত ইংলেণ্ডে মাত্ৰ দহ দিনহে থিয় দি থকাটো আচৰিত কথা নহয়। এইটো বৰ ভাল!
  মহানগৰ খহি পৰিল। আৰু পৰৱৰ্তী পৰ্যায়টো হ"ল আমেৰিকা ভ্ৰমণ। ফেব্ৰুৱাৰী মাহত জাৰ্মানীয়ে শীতকালৰ মাজতো আইচলেণ্ডত অৱতৰণ কৰে: অপাৰেচন ইকাৰাছ, আৰু এই গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূখণ্ড দখল কৰে।
  আৰু আকৌ, বিভিন্ন এছ এছ বেটেলিয়নৰ খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰে যুদ্ধবোৰত অংশ লৈছিল।
  আৰু তেওঁলোকে নিয়ৰৰ মাজেৰে খালী গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠি সফল হ"ল।
  ১৯৪৭ চনৰ মাৰ্চ মাহত ষ্টেলিনে হিটলাৰৰ ওচৰত আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যৌথ যুদ্ধৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। ফুৰাৰে এই কথাত সন্মতি দিছিল যদিও এই চৰ্তত যে ইউ এছ এছ আৰে কেৱল আলাস্কাহে ঘূৰাই পাব, কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে আইনী ভূখণ্ড। আৰু আৰু নিবিচাৰিব।
  ষ্টেলিনে এই কথাত সন্মতি দিলে... আৰু আলাস্কাৰ মাজেৰে ছোভিয়েট সৈন্যৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ'ল। ইমান দ্ৰুত আৰু নিষ্ঠুৰ।
  নতুন ছোভিয়েট টেংকবোৰ চলি আছিল।
  এলিজাবেথৰ ক্ৰুৱে প্ৰথমখন, পৰীক্ষামূলক আৰু সম্পূৰ্ণ সম্পূৰ্ণ নোহোৱা টি-৫৪ টেংকত যুঁজিছিল। ১৯৪৭ চনৰ এপ্ৰিল মাহত। আলাস্কাত এতিয়াও বৰফ আছে যদিও ৰাছিয়াৰ ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে। আৰু এনেকুৱা ধুনীয়া ছোৱালী।
  এলিজাবেথে শত্ৰুৰ ওপৰত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলায়। আমেৰিকান " শ্বাৰমান "ক আঘাত কৰে। আৰু দাঁত উদং কৰি যোদ্ধাগৰাকীয়ে কয়:
  - মহান সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহিমা!
  একাটেৰিনাই চেলেকি লোৱা ভৰিৰ খালী আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰিও শ্বুটিং কৰে আৰু চিঞৰ-বাখৰ কৰে:
  - আমাৰ সেনাৰ বিজয়ী ফলাফলৰ মহিমা!
  এলিনাইও গুলী চলালে, এইবাৰ বুকুৰ ৰঙা নিপলটো ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুক অতি ভাল চিনেৰে আঘাত কৰিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - নতুন নিৰ্ণায়ক জয়ৰ গৌৰৱ!
  ইউফ্ৰেচিয়া , এটা ষ্ট্ৰবেৰী নিপল ব্যৱহাৰ কৰি বিৰোধীৰ ওপৰত খুন্দা মাৰিছিল, আৰু ঘুচা মাৰিছিল "পাৰ্চিং" বাৰ্কড::
  - আৰু আমি জয়ী হম!
  যোদ্ধাসকল আপাত দৃষ্টিত শ্ৰুৰ দৰে বিয়পি পৰিছিল। আৰু সেইবাবেই আমেৰিকানসকলক থেতেলিয়াই পেলোৱা হয়।
  ইয়াত এটা প্ৰজেক্টাইল টেংকৰ কপালত খুন্দা মাৰে, কিন্তু লগে লগে ৰিকোচেট হৈ যায়। এলিজাবেথে গৰ্জন কৰি জপিয়াই:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহিমা!
  আৰু ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁ এটা প্ৰজেক্টাইলও পঠিয়াই দিয়ে, তেওঁৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত। এইজনী ছোৱালী যিয়ে প্ৰকৃত মিছনত আছে।
  এনেকুৱাই যুদ্ধৰ সৌন্দৰ্য্য।
  আলাস্কাত ছোভিয়েট সৈন্যই থিয় দিলে। আৰু মে" মাহত ধাতুৰে মূৰ্ত প্ৰথমটো আই এছ-৭ আহিল।
  আৰু তাৰ ওপৰত আলেংকাৰ টেংক ক্ৰু।
  ইয়াত এনেকুৱা যুঁজাৰু ছোৱালী। শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি থাকোঁতে তেওঁ তেওঁক অত্যন্ত নিখুঁতভাৱে আঘাত কৰে।
  আৰু বন্দুকটো, কিমান শক্তিশালী: ১৩০ মি.মি. তাই বহু দূৰৰ পৰা শত্ৰুক ঘুচা মাৰে। আমেৰিকানসকলৰ হাতত এতিয়াও মূল টেংক " শ্বাৰমান " আছে, যিটো কেৱল জাৰ্মান আৰু ছোভিয়েট টেংক এছ স্ক'ৰ কৰাৰ বাবে ভাল। ইয়াত অলপ ভাল পাৰ্শ্বিং আছে, ৯০ মিমি কেলিবাৰতকৈ অধিক শক্তিশালী বন্দুক। আৰু অতি সৰু " Superpershing ", যাৰ বন্দুকৰ কেলিবাৰ ৯০ মিলিমিটাৰ আৰু বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ৭৩ ই এল, ই জাহাজত আৰু ওচৰত ছোভিয়েট আই এছ-৭ মেচিনত বিপজ্জনক ঘাঁ কৰিবলৈ সক্ষম। আমেৰিকাৰ বন্দুকে সকলো কোণৰ পৰা পিৰামিডৰ দৰে জাৰ্মান টেংক একেবাৰেই লোৱা নাই। আই এছ-৭ক কাষত ঘুচা মাৰি দিয়া হয়। T-54 - " Superpershing ", কপালৰ ওচৰত ল'ব পাৰে, আৰু দূৰত্বত জাহাজত। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে ইউ এছ এছ আৰৰ হাতত আছে মূল টেংক টি-৩৪-৮৫, যিটো এতিয়াও উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হোৱা নাই আৰু ই আমেৰিকানসকলৰ সৈতে যুঁজি আছে। ই প্ৰায় শ্বাৰমানৰ সমান , আৰু পাৰ্ছিংতকৈ দুৰ্বল।
  গতিকে ছোভিয়েট সৈন্যসকলৰ কঠিন সময়। আৰু তেওঁলোকে এতিয়ালৈকে কেৱল, প্ৰথম পৰীক্ষামূলক টেংক আই এছ-৭খনলৈ ঈৰ্ষাৰে চায়।
  এই গাড়ীখন গৌৰৱান্বিত আৰু শীতল।
  আই এছ-২ আৰু আই এছ-৩ৰ মাজতো যুদ্ধ চলি আছে। কপালত শেষৰখন গাড়ী " Superpershing " ৰ বাহিৰে ভেদ কৰা নহয়। বাৰু, আই এছ-৩ক হালৰ তলৰ অংশতো বিন্ধিব পাৰি।
  টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত আই এছ-২ কিছু দুৰ্বল।
  এই টেংকত ছোৱালী নাটাস্কা আৰু তাইৰ দলটোৱে যুঁজি আছে। যুঁজি থকা সুন্দৰী। আৰু আই এছ-২ৰ পৰা তেওঁলোকে চেপেটা আঘাত কৰে, মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইলৰ সৈতে।
  নাটাস্কাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ভৰি দুখন হেঁচা মাৰি ধৰিলে, আৰু হত্যাকাৰীজনক বাহিৰলৈ দলিয়াই দিলে, আমেৰিকান আৰু ব্যাকনুলাক ভাঙি পেলালে:
  - ভাল সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহিমা!
  জোয়াই তাইৰ স্কাৰলেট নিপলটো কিলাৰ লিভাৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰ্য শান্তি শৃংখলাৰ বাবে!
  অগাস্টিনেও খালী গোৰোহাটোৰে এটা বিলুপ্তিৰ সৈতে বিস্ফোৰণ ঘটাই শত্ৰুক আঘাত কৰিলে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - নিৰ্ণায়ক জয়ৰ বাবে!
  আৰু শেষত স্বেটলানাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত ভৰি দুখন বাহিৰলৈ পেলাই শত্ৰুক কাটি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - মহান শক্তিৰ বাবে!
  ৰঙা সেনাৰ যোদ্ধাসকলে আলাস্কাৰ ওপৰেৰে আগবাঢ়িল। গ্ৰীষ্মকাল আহিল আৰু গৰম হ"ল, আৰু বিকিনি পিন্ধা আৰু টেংকত খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰৰ বাবে ভাল লাগিল। জাৰ্মানসকলে গ্ৰীণলেণ্ডক জয় কৰি কানাডাত অৱতৰণ কৰে। আৰু দক্ষিণৰ পৰা তেওঁলোকে আৰ্জেণ্টিনাৰ পৰা স্থানান্তৰিত হ"বলৈ ধৰিলে। ব্ৰাজিলত জাৰ্মান সমৰ্থক আৰু আমেৰিকা সমৰ্থক দলত বিভাজন ঘটিছিল। জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকৰ অধিক যুদ্ধৰ বাবে সাজু বিভাগৰ পৰা এক শক্তিশালী আঘাত পাই তেওঁলোকৰ পক্ষত বিষয়টো সিদ্ধান্ত ল"লে।
  নাজীৰ হাতত আছিল অধিক শক্তিশালী আৰু ফলপ্ৰসূ আক্ৰমণাত্মক কাৰবাইন, যিয়ে বহু দূৰৰ পৰা আৰু অতি দ্ৰুতভাৱে গুলী চলাইছিল। পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয় য়েংকিছ।
  আৰ্মষ্ট্ৰঙৰ নেতৃত্বত ইংৰাজী ছোৱালীৰ এটা নতুন দল দক্ষিণৰ পৰা আগবাঢ়ি আহিছিল... যোদ্ধাজনে গ্ৰীষ্মকালত ব্ৰাজিলত যুদ্ধ কৰিছিল... আমেৰিকা সমৰ্থক বাহিনীয়ে মন্থৰভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিছিল।
  কিন্তু ভেনিজুৱেলাত মহিলা যোদ্ধাসকলৰ মুখামুখি হয় আমেৰিকাৰ সৈন্যই। তেওঁলোকে পুৰণি "পেন্থাৰ" -২ৰ ওপৰত যুঁজিছিল, যিটো ইতিমধ্যে কাৰ্যতঃ বন্ধ কৰি দিয়া হৈছে আৰু পিৰামিডাল মডেলৰ সঁজুলিৰ সপক্ষে।
  কিন্তু এই টেংকখনতো ব্ৰিটিছসকল আমেৰিকানতকৈ শক্তিশালী আছিল। তেওঁলোকে বন্দুকৰ পৰা শ্বাৰমানসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিছিল , যিবোৰ ইতিমধ্যে আশাহীনভাৱে পুৰণি হৈ পৰিছিল, তেওঁলোকে ছোভিয়েট চৌত্ৰিশৰ সৈতে সমান চৰ্ততহে যুঁজিব পাৰিছিল।
  জেনে দূৰৰ পৰাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে। শত্ৰুক আঘাত কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - এইটোৱেই ব্ৰিটেইনৰ মহত্ত্ব - ই ম্লান নহ'ব!
  গ্ৰীংগেটাই তাইৰ চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ মাজত ভাঙি পেলালে। তাই শ্বাৰমানক ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ ৰাজ্য শীতল হ'ব!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱাই দিলে!
  তাৰ পাছত মনিকা গুলীচালনা কৰিলে, খালী ভৰিৰে শত্ৰুক লক্ষ্যত আঘাত কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আত্মাৰ পৰিত্ৰাণৰ বাবে!
  আৰু তেওঁলোকৰ পিছত লুপানুলা আৰু মালন্যা। অধিক বিপজ্জনক পাৰ্ছিঙক সঠিকভাৱে আঘাত কৰি তাৰ হুল ভাঙি পেলালে।
  অৱশ্যে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰাজশক্তিৰ ধাৰণাক গৌৰৱ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অতি আক্ৰমণাত্মক আৰু গঠনমূলকভাৱে যুঁজিছিল।
  আৰু কানাডাত নিৰ্বাচিত জাৰ্মান ইউনিটবোৰ চলি আছিল। টেংক "টাইগাৰ" -৪ পিৰামিডালত থকা গেৰ্ডাই আমেৰিকা আৰু ইয়াৰ ডমিনিয়নসমূহক চেপি ধৰিলে। আৰু শত্ৰুৰ চেপেটা আঘাতৰ তলত ভাঙি গ"ল।
  গেৰ্ডাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত গুলী চলালে, শত্ৰুক আঘাত কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আৰ্য্য সাম্যবাদৰ বাবে!
  চাৰ্লটেও থাম্প মাৰিলে, এইবাৰ বুকুৰ ৰঙা নিপলটোৰে, আমেৰিকান গাড়ীখন বিন্ধিলে আৰু গুৰগুৰাই গ"ল:
  - জাৰ্মানীৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ক্ৰীষ্টিনাইও শত্ৰুক আঘাত কৰিলে। তাই তাৰ কৱচটো চেপি ধৰিলে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন, কণীৰ খোলাৰ দৰে, আৰু গুৰগুৰাই গ'ল :
  - আমাৰ অসাধাৰণ কৃতিত্বৰ বাবে!
  মাগদাইও গুঞ্জৰিত কৰিলে, শত্ৰুক মাটিৰ দৰে চেপি ধৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - এনে সম্পদৰ বাবে যিবোৰ সাধুকথাত কোৱা অসম্ভৱ, কলমেৰে বৰ্ণনা কৰাটো অসম্ভৱ!
  মন কৰিবলগীয়া যে ছোৱালীকেইজনী অত্যন্ত যুঁজাৰু আৰু অতি চলন্ত। সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকৰ লগতো মজা লাগে।
  আৰু তাৰ পিছত কানাডাৰ মূল চহৰবোৰ পতিত হ"ল: ক্যুবেক আৰু টৰন্টো। আৰু জীৱন ভাল হৈ গ'ল, ফ্ৰিট্জ আৰু অধিক মজা...
  হিটলাৰে ঘোষণা কৰিলে যে আমেৰিকাৰ কাম শেষ হ"ব!
  পাৰমাণৱিক বোমাৰ বিকাশৰ লগে লগে আমেৰিকা সফল নহ"ল। দেখা যায় যে এই গোচৰত ভাগ্যই আমেৰিকাৰ পৰা ৱেৰমাখ্টৰ সপক্ষে ঘূৰি আহিল। গতিকে কি? জয় আৰু সফলতাৰ আন ভেটি আছে। গতিকে হতাশ হ"বলৈ এতিয়াও সোনকালে।
  কিন্তু বিদেশী ৰেজিমেণ্টৰ সৈতে ফ্ৰিটজ সৈন্যৰ ক্ষেত্ৰত আমেৰিকাতকৈ বহু উন্নত। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰাত তেওঁলোক বহুত সক্ষম।
  ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে গেৰ্ডাই এজন কৃষ্ণাংগ যুঁজাৰু বিমান ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকে তেওঁক ইমানেই অত্যাচাৰ কৰিছিল, প্ৰেম কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল যে তেওঁ খুৰাবোৰ পেলাই দিছিল। আৰু আচলতে ই যথেষ্ট শীতল।
  সাতাল্লিশ বছৰৰ শৰৎকালত ফ্ৰিটজে আমেৰিকাৰ প্ৰপ"ৰ্ট ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰে। কানাডাত এতিয়াও ছোভিয়েট সৈন্যই যুদ্ধ কৰি আছিল।
  আই এছ-৭ৰ আলেংকাই শ্বাৰমানছ আৰু পাৰ্ছিংছৰ এটা গোটেই ব্ৰিগেডৰ সৈতে যুঁজিছিল। ইয়াৰ শ্বাৰমানসকল ফায়াৰফ্লাই শ্ৰেণীৰ আছিল, দীঘল নলীযুক্ত ৭৬ মিমি কামান আছিল, যিটো কাষলৈ গুলী চলোৱাৰ সময়ত আই এছ-৭ৰ বাবে বিপজ্জনক। গতিকে ছোৱালীকেইজনীৰ অৱস্থা গুৰুতৰ হৈ পৰিল। আই এছ-৭ৰ সকলো গুণগত মানৰ বাবেই সীমিত গোলাবাৰুদ আৰু বেছি দ্ৰুত গুলীচালনা নকৰা কামান আছে।
  ইয়াত আলেংকাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত গুলী চলালে, আমেৰিকানক আঘাত কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মোৰ যুদ্ধৰ পথত!
  তাইৰ ৰঙা নিপল ব্যৱহাৰ কৰি এজন এজনকৈ শ্বাৰমানক আঘাত কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইউ এছ এছ আৰ বিজয়ৰ বাবে!
  আল্লাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত থুপ খালে। ই আমেৰিকান গাড়ীখন বিন্ধি চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ বাবে!
  মাৰিয়াইও ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপল ব্যৱহাৰ কৰি আঘাত কৰিলে, প্ৰতিদ্বন্দ্বীক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে আৰু শ্বুচ কৰিলে:
  - লেনিনৰ মহান পাণ্ডুলিপিৰ বাবে!
  আৰু মেট্ৰিয়নাই খালী গোৰোহাটোৰে হাৰ মানিলে, শ্বাৰমানৰ কৱচটো ভাঙি পেলালে আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ পোহৰৰ নাইটসকলৰ বাবে!
  এই পাঁচটা, এইজনী ছোৱালী - ইয়াতকৈ শীতল বিচাৰি নাপাব! আৰু সকলোবোৰ ইমান সৰু আৰু সতেজ। আৰু ছোৱালীবোৰৰ গোন্ধ মৌৰ দৰে। এনে আনন্দত সৈনিকসকলে জিভাৰে শুক্ৰৰ বুকু চেলেকিলে আচৰিত নহয়। আৰু সিহঁতে এতিয়াও চেলেকি আছে।
  হয়, আই এছ-৭খনে পিছলৈ হাৰ মানিলে যাতে ইয়াক ছিন্নভিন্ন নহয়। সেইবাবেই এইটো এটা টেংক, সকলো টেংকেই এটা টেংক।
  হয়তো পিৰামিডাল জাৰ্মান বাদ দি ...
  কিন্তু বেছিভাগ শ্বাৰমানক হত্যা কৰা হৈছে, আৰু বাকীসকলে পিছুৱাই গৈছে।
  ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে তেনেকৈয়ে কাটিছিল।
  আৰু আকাশত আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আলেংকা ছ"ক"ল"ভস্কাই ফ্ৰিট্জক থেতেলিয়াই আছে। সেই পক্ৰিস্কিন এই ছোৱালীবোৰৰ বাবে কোনো মিল নাই। আৰু সুন্দৰীসকলে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে। আৰু গুলী চলোৱাৰ সময়ত স্তনৰ ৰঙা নিপল ব্যৱহাৰ কৰা হয়, যাৰ ফলত গুলী চলোৱাৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা বৃদ্ধি পায়।
  কিন্তু সি এলবিনা আৰু এলভিনক ভালকৈ বুজি পায়। ছোৱালীকেইজনীয়ে নাইট ক্ৰছৰ ছয় ডিগ্ৰী লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ সৰ্বোচ্চ ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ নাইটছ ক্ৰছ প্ৰদান কৰা হয়, কাৰণ তেওঁলোকে হাজাৰৰো অধিক বিমান প্ৰত্যেকেই গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰে।
  ইয়াত ছোৱালী - ছোৱালীৰ পৰা সকলো ছোৱালীলৈ ...
  কিন্তু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আলেংকা ছ"ক"ল"ভস্কাই দুয়োজনে প্ৰত্যেকেই দুশৰো অধিক বিমান সংগ্ৰহ কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ আঠটা তাৰকা আছিল।
  এনাষ্টেছিয়াই বিমানৰ কামানৰ ফায়াৰিং বুটামটোত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি টিপি আমেৰিকান গাড়ীখন গুলীয়াই পেলালে, চিঞৰি চিঞৰি:
  - মোৰ এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল আছে!
  আলেংকা ছ'ক'ল'ভস্কাই নিজৰ ৰঙা বুকুৰ নিপলৰে শত্ৰুক চেপি ধৰিলে, তিনিটা বিমান ভাঙি পেলালে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - আৰু মই আৰু শীতল!
  এইবোৰ ছোৱালী, এনেকুৱা ছোৱালী!
  আৰু আমেৰিকাক ধ্বংস কৰক।
  বাৰু, অৱশ্যেই এলভিনা আৰু আলবিনাই ইয়াক আৰু অধিক মজাদাৰ আৰু শীতল কৰি তোলে।
  Alvina শ্বুটিং যখন স্কার্লেট নিপল ব্যবহার করে ...
  আৰু আলবিনা ষ্ট্ৰবেৰী ...
  আৰু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে সঁচাকৈয়ে জেড, স্পন্দনশীল ৰডৰ সৈতে নিজৰ জিভা কাম কৰি ভাল পায়। তেওঁলোকৰ ইমান আবেগ আৰু আক্ৰমণাত্মকতাৰ ধৰ্ম!
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা টিপি চিঞৰি ক"লে:
  - আৰু সিহঁতে সাগৰলৈ যায়, ডেচিং ছোৱালী!
  এলভিনা, গুলীচালনা, নিশ্চিত:
  - শীতল উপাদান, হত্যা উপাদান!
  আৰু এতিয়া জাৰ্মান, ছোভিয়েট আৰু জাপানীসকলে আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডৰ গভীৰতালৈ নিজকে সোমাই দিছে।
  জাপানীসকলৰ নিজা যুঁজাৰু আছে: নিঞ্জা ছোৱালী। অতি সাহসী আৰু যুঁজাৰু।
  ইয়াত এগৰাকী নীলা নিঞ্জা ছোৱালী, কেনেকৈ তাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ৰেজাৰ ব্লেড এৰি দিয়ে, আমেৰিকানসকলৰ মূৰ কাটি ব্লাথ কৰে:
  - সিহঁতে পাৰ নহ"ব!
  আৰু তেওঁ তৰোৱালেৰে মিলটো কাটি পেলায়।
  আৰু হালধীয়া নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱালৰে এটা প্ৰকৃত ফেন ধৰিব। আৰু তাৰ পিছত, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, তেওঁ বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰিব, আৰু য়েংকি সৈন্যক হত্যা কৰি, বিৰোধীক ঘুচা মাৰি সেইবোৰ নিক্ষেপ কৰিব।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হাউলি উঠে:
  - সব জাপানী গৌৰৱত!
  আৰু ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে, যেনেকৈ হেলনীয়া মিলে ধৰিব, আৰু শত্ৰুক কাটি পেলায়।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে লৈ সেইবোৰৰ ওপৰত ঠেলি দিব আৰু য়েংকিছক বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি কৰিব। এয়া যুদ্ধৰ সৌন্দৰ্য্য।
  আৰু গৰ্জন:
  - আমি নিঞ্জা!
  আৰু তাৰ পিছত বগা নিঞ্জা চুলিৰ ছোৱালী এজনীয়ে তৰোৱাল লৈ হেলিকপ্টাৰ ৰিচেপচন অনুষ্ঠিত কৰিব। বিৰোধীক কাটি পেলাওক, থেতেলিয়াই পেলাওক । আৰু ৰঙা স্তনৰ পৰা ই বিজুলীৰ দ্বাৰা গৰ্জন কৰি ঠেলি দিয়ে।
  - জাপানৰ বিজয়ৰ বাবে!
  বাৰু, এনে চোৰক কোনেও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে! ইয়াত ছোৱালী, সকলো ছোৱালী ছোৱালী...
  আৰু তেওঁলোক ইমানেই আক্ৰমণাত্মক।
  কিন্তু ইয়াত যুদ্ধবোৰ বিশাল তীব্ৰতাৰে গুঞ্জৰিত হৈ আছে। উত্তৰ আৰু দক্ষিণ দুয়োটা দিশৰ পৰা অক্ষ বাহিনীয়ে গতি কৰি আক্ষৰিক অৰ্থত আমেৰিকাক বিশাল টংৰে চেপি ধৰিছে।
  কল্পনাক লৰচৰ কৰা এসময়ৰ গৌৰৱময় দেশখনৰ এটা ক্লিপ আগবঢ়ালোঁ।
  শৰৎকালৰ শেষলৈকে ফ্ৰিটজে ইতিমধ্যে প্ৰায় আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত সোমাই পৰিছিল।
  ইয়াত গেৰ্ডাই টাইগাৰ-৪ টেংকত যুঁজি আছে আৰু বাটত তেওঁৰ পূৰ্বৰ,
  লগতে অতি গৌৰৱময় কৃতিত্ব।
  গেৰ্ডা অলপ তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ পৰিছিল যদিও তাই সন্তুষ্ট হৈছিল। কিন্তু ভূতটোৰ কটা পেটৰ পৰা নিৰ্গত হোৱা ভয়ংকৰ দুৰ্গন্ধ আৰু একেবোৰ জীৱৰ আৰু এশটা নহ"লেও বেছি নহ"লেও দৌৰি আহিব বুলি ভয়টোৱে মেজাজটো বিনষ্ট কৰি পেলালে।
  ইফালে চাৰ্লটে নিজৰ দৃঢ় প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ মূৰত ধৰি জীৱটোৰ ডিঙিটো পেলাই দি মাৰাত্মক "ডাবল নেলছন" কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰে। ইয়াত অগ্নিময় যোদ্ধাজন এক প্ৰকাৰৰ মাতৃ টেৰেছাৰ চৰিত্ৰত দেখা গ"ল - নিৰ্মমভাৱে প্ৰহাৰ কৰা ভূতটোৰ প্ৰতি দয়াৰ ক্ষেত্ৰত। প্ৰকাশ কৰা হৈছে:
  - মই দয়ালু, দয়ালু, আৰু মাও দয়ালু - জ্ঞানী উইচ্ছুৰ দৰে!
  গেৰ্ডা চিন্তিত হৈ পৰিছিল:
  - বুজি পোৱা নাই নেকি?
  চাৰ্লট আচৰিত হ"ল।
  - কি বুজিব লাগে?
  "ডাইনোছৰ বা নিগনি আৰু তেঁতেলীৰ সংকৰবোৰে শুনা নাপাবনে?" গেৰ্ডাই ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে।
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰিলে।
  কুকুৰ হ"ব বুলি মই ভবা নাছিলো !" হয়, আমি কমেও হাজাৰজনক মাৰি পেলাম!
  - আপোনাৰ মূৰত লাঠিৰে আঘাত কৰিলে!
  - নহয়. বিশ্বাস কৰক, মেগাগনমে আমাৰ কথা শুনিব পাৰে। - তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে থতমত খালে। "যদি বামনৰ চুলতানে তেওঁক নিদিলে, অৰ্থাৎ তেওঁক সেৱালৈ মাতিব নোৱাৰিলেহেঁতেন, তেন্তে তেওঁ আমাৰ পৰা বেছি দূৰলৈ যাব নোৱাৰিলেহেঁতেন।
  গেৰ্ডাই অতি দুৰ্বল আত্মবিশ্বাসেৰে সুধিলে:
  "আৰু আন বামন, এলফ, এনিহবিট ?"
  পুৰুষসুলভ নিৰ্দয়তাৰে চাৰ্লটে দ্ৰুতগতিত তাইৰ শেষ আশাটো নিৰ্বাপিত কৰি পেলালে:
  - আন কিছুমানে হয়তো শুনিছে, কিন্তু সেইটো লৈ তেওঁলোকে কি গুৰুত্ব দিয়ে? কেৱল মেগাগনম কি-ডাৰহে জানে।
  গেৰ্ডাই তাইৰ তেজৰ দাগ পৰা ভৰিখন এটা বিশাল ৰসাল পাতত মচিবলৈ ধৰিলে। পাতটো কেৱল বাহিৰৰ পৰা কোমল যেন লাগিছিল যদিও আচলতে কাঁইটীয়া আছিল। খালী ভৰিৰে শ্যামলাগৰাকীয়ে এটা নৈতিকতা দিলে:
  - জিলিকি থকা সকলো সোণ নহয়, কিন্তু দুৰ্গন্ধময় সকলো - সদায় ছিট হৈ পৰে! পৃথিৱীত ইমানেই লেতেৰা যে মাটিত কেইখোজমান খোজ দিও সৃষ্টিকৰ্তাৰ বিশুদ্ধতাক বিশ্বাস কৰাটো অসম্ভৱ!
  উত্তৰত ফায়াৰ ডেভিলে তাইৰ প্লাষ্টিকৰ পাইপত বতাহ লৈ আকৌ হিচকি উঠিল। তাৰ পাছত ছোৱালীকেইজনীয়ে বহু সময় ৰাতিৰ কথা শুনিলে। কিন্তু মেগাগন"ম কি-ডাৰে শুনা নাছিল, বা শুনিবও পৰা নাছিল। আৰু ইয়াত স্পষ্টভাৱে আন কোনো gnome নাছিল।
  গেৰ্ডাই গাইছিল:
  - যদি কোনো বন্ধু হঠাতে বন্ধু বা শত্ৰু নহয়, কিন্তু gnome হৈ ওলাই আহে... ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল আমি এটা উন্মাদ ঘৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো!
  চাৰ্লটে তাইৰ বন্ধুৰ কথাত বাধা দিলে:
  - বাৰু, আমাক ভূতৰ লিজিয়নেৰে আবৃত হোৱাটো বিচাৰেনে? ভৰি দুখন লৈ আহক, আৰু সোনকালে!
  আৰু আকৌ তেওঁলোকে নিজৰ ক্লান্তিকৰ দৌৰ অব্যাহত ৰাখিলে, যদিও দুয়োজন যোদ্ধা ইতিমধ্যে ভাগৰত অসুস্থ হৈ পৰিছিল। কেতিয়াবা খোজ কাঢ়ি থাকোঁতে গেৰ্ডা টোপনি গৈছিল, মিঠা চুটি মুহূৰ্তত এনে লাগিছিল যেন সি শুই আছে, জিৰণি লৈছে (এবিধ সপোনত শুই থকা - ই কেৱল অবিশ্বাস্যভাৱে শীতল!)। কিন্তু দৰ্শনবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ গ"ল, মাটিৰ টুকুৰা এটা মাটিত পৰি যোৱাৰ দৰে - সহজে আৰু অনায়াসে কেৱল শৰীৰটোৱেই কঁপি উঠিল নাৰ্ভাছ হৈ। আৰু তাৰ পিছত সকলো নতুনকৈ আৰম্ভ হ"ল, যেন এটা অদৃশ্য পেণ্ডুলাম দোল খাই আছে। চাৰিওফালে কিবা এটা অৰ্ধবাস্তৱ আৰু আধা বাস্তৱ ; ছোৱালীকেইজনীৰ উদং ভৰিবোৰ বৰ্বৰভাৱে বিন্ধিছিল যদিও এই ভয়ংকৰ বিষটোৱেই সিহঁতক নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে পাহৰি বাস্তৱবোধ হেৰুৱাবলৈ নিদিলে। আৰু লাহে লাহে ভূ-প্ৰকৃতি সলনি হ'ল .... চাৰিওফালে থকা আন্ধাৰৰ মাজেৰে ওখ ওখ দেৱালবোৰ স্পষ্টকৈ দেখা গ"ল;ভাগৰুৱা শ্যামলা যোদ্ধাজন যেন ক"লা শিলৰ কৰিডৰত আছিল। শব্দ, তাৰ দৌৰাৰ গধুৰ প্ৰতিধ্বনি। আৰু আগলৈ আন কিবা এটা ভয়ংকৰ আৰু নিশ্চল আছিল। কিবা এটা জীয়াই আছে, সেইটো, অদৃশ্য হৈ থকাৰ সময়তে, ছোৱালীকেইজনীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল, আৰু সিহঁতে তালৈ দৌৰি গ"ল। অৱশ্যে সিহঁতে পাতালত শেষ হ"ব বিচৰা নাছিল যদিও তথাপিও সিহঁতে বাঘে খেদি ফুৰা ভেড়াৰ দৰে দৌৰিছিল৷ কিয়, তেওঁলোকে এনে আৱৰ্জনাবোৰৰ সপোন দেখিবলৈ ধৰিলে, হয়তো আফ্ৰিকাৰ মৰুভূমি আৰু এছিয়াৰ পাহাৰত যুদ্ধৰ শেষ সপ্তাহকেইটাত হোৱা অত্যন্ত শাৰীৰিক পৰিশ্ৰমৰ বাবেই...
  গেৰ্ডাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - আৰু আনকি স্বৰ্গও নৰক হ"বলৈ সক্ষম, যে আপুনি বেছি সময় সাঁতুৰি নৰকলৈ যাব নালাগে!
  কিবা এটাই ছোৱালীজনীৰ হাতখন ধৰিলে। চেতনাই জোকাৰণিৰ ওচৰলৈ উভতি আহিল। তাই হঠাতে নিজকে থিয় হৈ থকা দেখিলে। মাটি লাহে লাহে আগলৈ ঢাল খালে। আৰু পানীৰ ক্ষীণ ছিটিকনি এটা আহিল। ছোৱালীজনীৰ ক্লান্ত মুখখনত সতেজতা আৰু আৰ্দ্ৰতাই উশাহ ল"লে।
  গেৰ্ডাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বাহ, তুমি স্বৰ্গলৈও দৌৰিব পাৰিবা!
  - ভিৰি ! চাৰ্লটে অনুভৱত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - গ্ৰেট জাৰ্মানীৰ পতিত সৈনিকসকলে আনন্দ লাভ কৰা ঠাই। - তাইৰ ধ্বনিময় যোদ্ধা কণ্ঠটো আছিল প্ৰকৃত আনন্দৰে ভৰা।
  গেৰ্ডাই এই আশাবাদৰ অংশীদাৰ হোৱা নাছিল:
  - বৰঞ্চ, ভিৰিয়াৰ ফৰফিল্ড .
  চাৰ্লটে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - য'ত পথাৰ আছে, তাতেই পথাৰ আছে!
  গেৰ্ডাৰ কিংবদন্তিটো মনত পৰিল, মনত পৰিল যে কেনেকৈ ৰাইচ-ছাৰাইলৈ যোৱাৰ পথত তেওঁলোকে ৰূপৰ পানীৰ সৰু নদী এখন পাৰ হৈ গ"ল। ৰাজঘোঁৰাৰ উচ্চতাৰ পৰা পাৰ হোৱাটো সহজ আৰু দ্ৰুত মজা যেন লাগিল। শ্যামলা যোদ্ধাজনে আনকি চুলতান, বা চুলতানাৰ দৰে অনুভৱ কৰিছিল, যিটো, বাইদেউ, আৰু ভাল! কিন্তু বিশাল অভিজাত ঘোঁৰাত বহি থকাটো এটা কথা, আৰু দেৱীৰ নিজৰ ভৰিৰে যাত্ৰা কৰাটো আন কথা৷ ভাবিছোঁ এই নদীখন কিমান গভীৰ আৰু বিশ্বাসঘাতক?
  গেৰ্ডাই ধূৰ্তভাৱে কিন্তু ৰূপকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু ফৰফিল্ডখন মোৰ!
  - সাঁতুৰিব পাৰিবা? ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ফালে ঘূৰি চালে।
  গেৰ্ডাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে।
  - কি মূৰ্খৰ প্ৰশ্ন। ক"ত দেখিলে সাঁতুৰিব নোৱাৰা অভিজাত এছ এছ বেটেলিয়নৰ এজন প্ৰতিনিধি।
  চাৰ্লটে তাইৰ জ্বলি থকা কাৰ্লবোৰ নিৰ্ণায়কভাৱে জোকাৰিলে।
  - এছ এছ অভিজাত শ্ৰেণীৰ কথা পাহৰি যাওক। সম্পূৰ্ণ বেলেগ এখন পৃথিৱী বা আনকি অসংখ্য জগতৰ অন্তহীন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডো আছে। আমাৰ লগত সকলো যিদৰে আছিল, তেনেকুৱা নহয়!
  "কেন আই?" গেৰ্ডাই নিজকে সুধিলে, আকৌ যোদ্ধাজনৰ ভিতৰত থকা শূন্যতাটোলৈ চাই।
  চাৰ্লটে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বাৰু, সোনকালে সন্তান জন্ম দিয়া! সময় শেষ হৈ গৈ আছে!
  "অৱশ্যেই মই সাঁতুৰিব পৰা হ"ব লাগে!" বন্ধুৰ কোমল আৰু একে সময়তে ভয়ংকৰ মুখখনত সন্দেহটো দেখি শ্যামলা যোদ্ধাগৰাকীয়ে আনন্দত ক"লে।
  নীলা-হালধীয়া ৰঙৰ চেপেটা ডেউকা থকা এলবাট্ৰছৰ আকাৰৰ পখিলাটোৱে খালী ভৰিৰ শ্যামলাজনীয়ে সঁচা কথা কৈছে বুলি নিশ্চিত কৰাৰ চিন স্বৰূপে এন্টেনাবোৰ উৰুৱাই দিলে।
  "মইও সেইটোৱেই ধৰি লৈছো, বা প্ৰায় তেনেকুৱাই" চাৰ্লটে অস্থিৰভাৱে উত্তৰ দিলে। - যদিও আপুনি প্ৰবাদটো জানে: টাৰ্কিয়ে ভাবি চূপত সোমাই গ"ল, কাউৰীয়ে নাভাবিলে আৰু শেষত হুলস্থুলীয়া হৈ পৰিল! যিকোনো ক্ষেত্ৰতে কেনেকৈ জানিলে ভাল, কাৰণ মই তোমাক উলিয়াই আনিব নোৱাৰো। আৰু আমাৰ এটাই পথ আছে - সিটো ফালে।
  গেৰ্ডাই মুঠি দুটা জোৰেৰে চেপি ধৰিলে।
  - অৱশ্যে শীতলজনে সাঁতুৰিলে!
  চাৰ্লটে সতৰ্ক কৰি দিছে:
  "আমাৰ তৰোৱালখনৰ সমস্যা হ'ব পাৰে!"
  গ্লেমাৰাছ যোদ্ধাসকলে পাৰৰ একেবাৰে প্ৰান্তৰ কাষ চাপি আহি ৰাতিৰ ক"লা পানীত ভৰি দিলে। গেৰ্ডাই পানীৰ চাপ অনুভৱ কৰিলে - নদীখনৰ সামান্য সোঁত। খালী ভৰিৰ শ্যামলাজনীয়ে আঁঠু লৈ লোভত মদ খালে, তাৰ পিছত তাই ভাগৰুৱা ধূলিময় মুখখনত ছটিয়াই দিলে। টোপনি অহাটো লগে লগে নাইকিয়া হৈ গ"ল। পানী শীতল আৰু কোমল আছিল, মই তাত শুই নাৰী শৰীৰৰ বিষাক্ত পেশীবোৰ শিথিল কৰিব বিচাৰিছিলো...
  গেৰ্ডাই উৎসাহেৰে ক"লে:
  - আৰু আগফালৰ খনিবোৰ অদৃশ্য!
  - এখন্তেক ৰোৱা! চাৰ্লটে ফুচফুচাই ক"লে।
  গেৰ্ডা আচৰিত হ"ল:
  - ইয়াত আকৌ কিয় ফান্দ আছে?
  অগ্নিযোদ্ধাজনে আশ্বস্ত কৰিলে:
  - নাই, কিন্তু... মই ভাবো আমাৰ এতিয়াও সুযোগ আছে!
  জুইৰ যোদ্ধাই আকৌ তাইৰ বগা প্লাষ্টিকত তাইৰ ওঁঠ দুটা লগালে। তাই মন দি ইফালে সিফালে চাই শুনি থাকিল।
  গেৰ্ডাই পাছলৈ শিথিল হৈ পৰিল আৰু পানীৰ পৰা অহা ঐশ্বৰিক শক্তিৰে যেন পুষ্টি লাভ কৰিলে। চাৰ্লটে তাইক সুধিলে:
  - আৰু বুজিছা, মোৰ এই ঠাইখনত মনোনিৱেশ কৰাটো কঠিন।
  খালী ভৰিৰ শ্যামলাজনীয়েও পিছলৈ ঘূৰি চালে। সোনকালে পোহৰ হ"ব যেন লাগিল। আন্ধাৰটো ক"লা হৈ পৰা বন্ধ হৈ গ"ল, কিয়নো যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ ইয়াৰ অভেদ্যতাৰ মাজত অস্থিৰ ফাঁকবোৰ দেখা গ"ল - এনে লাগিল, মাত্ৰ অলপ বেছিকৈ, আৰু ৰাতিৰ আৱৰণখন পৰিব৷ গতিকে, খেদা খুব সোনকালে আৰম্ভ হ"ব। ভাল কথা সিহঁতে নদী পালেগৈ। ভ্ৰু দুটা চেপি ধৰি গেৰ্ডাই ভালদৰে চালে: তাইৰ ভৰি দুখনত পানী স্পষ্টকৈ দেখা গৈছিল যিয়ে পুৰুষক উন্মাদ কৰি তুলিছিল, অস্পষ্টভাৱে - সোঁতৰ মাজত। সিটো ফাল আন্ধাৰত প্ৰায় ডুব গৈছিল।
  বৰফৰ দৰে বগা যোদ্ধাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  "এতিয়া যদি পুৰুষৰ হাত দুখনে আমাৰ ক্লান্ত শৰীৰটোক টেনচনৰ পৰা ওলাই অহা শিৰাৰে আদৰ কৰিলেহেঁতেন।" আমি কেনেকৈ উপভোগ কৰিম? হে নিৰীহ ছোৱালীৰ দুখী মাংস। শুক্ৰ দেৱীৰ মোৰ গৰ্ভ, ইমানেই বিচাৰে প্ৰেম আৰু সুখ, যিকোনো নাৰীয়ে যি কামনা কৰে!
  চাৰ্লটে আকৌ তাইৰ পাইপটো লৈ গ"ল। এইবাৰ গেৰডাৰ এনে লাগিল যে বতাহত হওক বা মাটিত কিবা এটাই ইয়াৰ উত্তৰত কঁপি উঠিল। আৰু স্পাইক থকা কিবা এটা আৰু একে সময়তে ইমান কোমল যে শ্যামলা যোদ্ধাজনৰ উদং গোৰোহাত ঘঁহিলে। তাই প্ৰকাশ কৰিলে:
  - ইয়াত তাই এজন বোৱা কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ আনন্দ।
  - শুনিছানে? ডেকা অগ্নিময় চয়তানে উত্তেজিত হৈ তাইৰ হাতখন ধৰিলে। - মেগাগনোমৰ খোজ ! অ" নিয়ৰৰ বগা মাইকী মানুহৰ গোন্ধ আহিছিল? কিয়-ডাৰে উত্তৰ দিলে। চাৰ্লটে বন্ধুৰ কাণত চুমা খালে। - বিশ্বাস কৰক আমাৰ জয় ওচৰ চাপিছে, তেওঁ ইয়াত ক"ৰবাত আছে!
  গেৰ্ডাই মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, বন্ধ ... বুগাৰৰ বাবে চন্দ্ৰৰ দৰে!
  চাৰ্লটে এলফবোৰে সৃষ্টি কৰা যাদুকৰী প্লাষ্টিকৰে নিৰ্মিত হুইচেলটোত আৰু জোৰেৰে বজাবলৈ ধৰিলে ( অৱশ্যে টেকন"-মেজিক !), তাৰ পিছত কাণখন মাটিত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। এইবাৰ মাটিৰ পাৰস্পৰিক জোকাৰণি বহুত বেছি লক্ষ্যণীয় হ"ল।
  গেৰ্ডাই দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এনেকুৱা এটা লক্ষণ আছে যে আৰম্ভণিতে যিমানেই দীঘলীয়া হ'ব, শেষ সিমানেই সফল হ'ব!
  "হয়..." ধুনীয়া ছোৱালীজনীৰ পান্না চকু দুটা আনন্দত সংকুচিত হৈ পৰিল, "সি ফোনত আহিল!" কিয়-দাৰ!
  গেৰ্ডাই ওঁঠত আঙুলি থৈ দিলে:
  - হ'ব, সাৱধান হওক। হয়তো এইটো সেই মেগাগনমটো একেবাৰেই নহয় , বা সম্পূৰ্ণ বেলেগ ক্ৰমৰ জীৱ!
  শুনি থাকি সিহঁত নিথৰ হৈ পৰিল। পৃথিৱীৰ কঁপনিবোৰ অধিক একাকাৰ, গধুৰ হৈ পৰিল। ওচৰতে ক'ৰবাত জোপোহাৰ "দ্বীপ"ৰ মাজত এটা বিশাল চৰিত্ৰই বাট উলিয়াই আছিল। তেখেতৰ শেষৰজন দাড়িবিহীন যুৱক হ'লেও আজ্ঞাকাৰীভাৱে মাষ্টৰ বিচাৰিছিল...
  চাৰ্লটে কয় যে:
  মেগাগনমৰ সকলো শক্তি কল্পনাও কৰিব নোৱাৰে ৷ এইবোৰ ইমানেই শক্তিশালী জীৱ যে তেওঁলোকৰ সন্মুখত নৰক অগ্নিও পিছুৱাই যায়!
  গেৰ্ডাই লগে লগে আপত্তি কৰিলে:
  - নাই, মই কিয় কল্পনা কৰিব নোৱাৰো ... যদি এটা gnome এটা শক্তিশালী জীৱ, তেন্তে এটা megagnome এটা ক্ৰমৰ মাত্ৰা শক্তিশালী হ"ব লাগে। কাৰণ, মেগা শব্দটোৱেই, ই লাখগুণ বেছি!
  চাৰ্লটে স্বেচ্ছাই, পপ ষ্টাৰৰ সৈতে ডেটত থকা ছোৱালী হিচাপে, এই কথাত সন্মতি দিলে:
  হয়, আপুনি ঠিকেই কৈছে মোৰ বন্ধু! ঠিক লাখত এইখন গোটেই অজেয় সেনাবাহিনী!
  গেৰ্ডা আচৰিত হ"ল:
  "আপুনি আগতে তাক ফোন কৰি আমাৰ বন্ধুবোৰক মৰিবলৈ দিয়া নাছিল কিয়?"
  উত্তৰ দিয়াৰ সলনি ডেকা আৰু ৰঙা চুলিৰ ছোৱালী চয়তানে আকৌ তাইৰ হুইচেলটোত চুমা খালে, বক্ৰ নজেলৰ পৰা সামান্য হিচকি মাৰি বতাহ ওলাই আহিল। আৰু হঠাতে চাৰ্লট আধা হুমুনিয়াহ এটাত নিথৰ হৈ পৰিল , তাইৰ পান্নাৰ সৰু সৰু চকু দুটা ঘূৰণীয়া হৈ পৰিল। অগ্নিময় পহুটোৱে গেৰডাৰ হাতখন চুই পানীত বহিল। মই ইমানেই বিচাৰিছিলো, মই তাইক উত্তৰ দিব লাগিছিল, যেতিয়া হঠাতে ...
  ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰি দুখন হঠাৎ ইমান চোকা বিষত জ্বলি উঠিল যে একেলগে জপিয়াই ... অৱশেষত সাৰ পালে। মেডেলিনে হাতত বিদ্যুতৰ তাঁৰ সংযোগ কৰা ক্লাব এটা লৈ আছিল। গোলাপী ৰঙৰ ওপৰত বৈদ্যুতিক নিৰ্গমনৰ ফোহা এটা দেখা গ'ল, আনকি গৰম বালি আৰু চোকা পাহাৰৰ শিলৰ ওপৰত চলাৰ ফলত সামান্য কেৰাটিনাইজ হৈ গ'ল ।
  এছ এছৰ কেপ্তেইনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - উঠি আপোনাৰ ড্ৰেছ ইউনিফৰ্ম পিন্ধিবলৈ সাজু হওক! ফিল্ড মাৰ্শ্বালৰ সন্মুখত এটা বিকিনি পিন্ধি ফ্লাউণ্ট কৰিব নোৱাৰি! চোৱা বেবী, তোমাক পুৰস্কৃত হ'ব, কিন্তু যদি তুমি মূৰ্খামি বাহিৰলৈ পেলালে, তেন্তে মই কনন চকাটোক এদিনৰ বাবে ঘূৰাই দিম , আৰু একে সময়তে বিদ্যুৎস্পৃষ্ট কৰি দিম। - ইয়াত মেডেলিনে ভয়ংকৰ মুখ এখন কৰিলে। - যদিও নাই, এদিন নহয়, গোটেই সপ্তাহটো, এমিনিটৰো জিৰণি লোৱা নাছিল। আমাৰ হাতত এতিয়াও সময় আছে।
  ছোৱালীবোৰ খৰধৰকৈ গোট খাবলৈ ধৰিলে .... আৰু আন এখন মহাদেশত আকৰ্ষণীয় অনুষ্ঠানো সংঘটিত হৈছিল, আৰু অনুৰূপ অনুষ্ঠান।
  হয়, আৰু এতিয়া যুদ্ধ ঘূৰি আহিছে, আৰু যোদ্ধা গেৰ্ডাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি মাৰাত্মক শক্তিৰ প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াইছে। ধ্বংসপ্ৰাপ্ত পাৰ্ছিংখন ৰৈ গ"ল।
  ইয়াত আৰু ডাঙৰ আৰু অনাড়ম্বৰ কিবা এটা সোমাই আহিছে। শেহতীয়াকৈ আমেৰিকাৰ বিকাশ, ১৫৫ মিলিমিটাৰ দীঘল বন্দুক আৰু ৩০৫ মিলিমিটাৰ ডাঠ কৱচৰ কেলিবাৰৰ স্বয়ংচালিত বন্দুক। ইয়াৰ ওজন এশ বিশ টন আৰু ই অতি লেহেমীয়া গতিশীল। কষ্টেৰে ক্ৰলিং...
  গেৰ্ডাই ভাল লক্ষ্যৰে শ্বাৰমানক ভাঙি পেলালে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ আত্মাৰ ওচৰলৈ যায়!
  চাৰ্লটে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে, শত্ৰুক ফাটি যোৱা ধাতুৰ টুকুৰাত ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - সন্মান আৰু মাতৃভূমিৰ বাবে!
  ক্ৰীষ্টিনাই হতাশ হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - বোমাৰুৰে তেওঁক এম্বেড কৰিব পাৰিবানে?
  মাগডাই আত্মবিশ্বাসেৰে কৈছিল:
  - এইটো মোৰ ওপৰত এৰি দিয়ক!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে শত্ৰুৰ ফালে কামান এটা আঙুলিয়াই দিলে, তাইৰ অটল ভৰিৰ আঙুলিৰে, আৰু ঠেলি দিলে।
  আৰু আমেৰিকান দানৱটো ৰৈ বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  এইবোৰ থাৰ্ড ৰাইচৰ ছোৱালী - ভাল কাম!
  শীতকাল আহিল, আৰু আই এছ-৭ নিয়ৰৰ মাজেৰে আগবাঢ়িছে। আমেৰিকাত এই যুঁজ চলি আছে। ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা অহা সুন্দৰীসকলে উত্তেজিতভাৱে যুঁজিছে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে পাৰ্ছিঙৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি প্ৰতিদ্বন্দ্বীক ভাঙি পেলালে।
  আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰাছিয়ান কমিউনিজম গৌৰৱ!
  আন্যুতাইও প্ৰজেক্টাইলেৰে খুন্দা মাৰিলে। তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত কৌশলটো প্ৰয়োগ কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই ক'ম ছুপাৰমেন ছোৱালী!
  আল্লাইও লৈ গুলী চলাই আন এটা পেটন টেংকত খুন্দা মাৰিলে ৷ আৰু ইমানেই শীতল।
  পেটন টেংকটো কেনেকুৱা শাক ? ই এটা " Overweight ", মাত্ৰ অধিক শক্তিশালী 810 হৰ্চপাৱাৰ ইঞ্জিন আৰু অধিক কৱচ ঢালৰ সৈতে।
  কি এক আকৰ্ষণীয় মেচিন যিটো টি-৩৪-৮৫ৰ বাবে সমস্যা হৈ পৰিব পাৰে। কিন্তু আই এছ-৭য়ে তাইক দূৰৰ পৰাই পৰাৰ দৰে পৰাস্ত কৰে। আৰু ছোভিয়েট টেংকে ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত প্ৰজেক্টাইল লাভ কৰি ৰিকোচেটত পঠিয়াই দিয়ে। ইয়াত এখন যুদ্ধ বাহন আছে। আৰু ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁ এটা দোলনাৰে আমেৰিকানক উৰুৱাই দিয়ে।
  তাৰ পিছত মাৰিয়াই গুলী চলায়, শত্ৰুক সঠিকভাৱে আঘাত কৰে। ই তেওঁক বিন্ধি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - আমাৰ সেনা শক্তিশালী, ই পৃথিৱীখনক ৰক্ষা কৰে!
  আৰু তেওঁ উদং ভৰিৰ আঙুলিও ব্যৱহাৰ কৰে।
  আৰু তেতিয়া মাৰুস্যাক চুদিব। আৰু শত্ৰুৰ কৱচক চিপচ্চ কৰি থেতেলিয়াই পেলাওক। উদং গোৰোহাৰ এই ক্ষেত্ৰত সহায় লৈ।
  আৰু গৰ্জন:
  - ষ্টেলিনৰ নতুন সংস্কাৰৰ বাবে!
  তাই এনেকুৱা যুঁজাৰু সৌন্দৰ্য্য, আৰু তাই সকলোকে সন্তুষ্ট কৰিব বিচাৰে।
  আই এছ-৭ৰ দলটোৱে এনেদৰেই কাম কৰে, যিটো নৰকলৈ অসুস্থ।
  কিন্তু ইয়াত ছোৱালীবোৰ আহিছে।
  এলিজাভেটাই টি-৫৪ বিমানত যুঁজি আছে। আৰু হতাশ হৈ কাম কৰে। ইমান আক্ৰমণাত্মক কুকুৰ।
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ বহুত ভাল গাড়ী আছে। আৰু ইয়াৰ পৰাই তেওঁলোকে অত্যন্ত সঠিকভাৱে গুলী চলায়।
  উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁলোকে " Superpershing " লৈ মাৰিলে, আৰু তেওঁলোকে চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পবিত্ৰ সাম্যবাদ!
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰিলে। লক্ষ্যত লুপানুলা আৰু চিঞৰিলে:
  - মোৰ জয় মহান হ'ব!
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  একাটেৰিনাই ৰঙা নিপলৰ সহায়ত থ্ৰেছ কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ মহান জয়ৰ বাবে!
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কেনেকৈ হাঁহিব।
  আৰু এলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুক আঘাত কৰিব। তাই শক্তিশালী কৱচটো ভাঙিলে, ধাতুটো ফালি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - শক্তিশালী আমাৰ জাতি!
  আৰু তাৰ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন...
  - হুৰহুৰাই!
  আৰু এফ্ৰাচিয়াইও প্ৰতিপক্ষক আঘাত কৰে, এইবাৰ ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপল এটাৰে। তেওঁ শত্ৰুক ছিন্নভিন্ন কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িব:
  - তাৰকাৰাজ্যৰ সকলো গ্ৰহতে সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  এইবোৰ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল ছোৱালী। আৰু তেওঁলোকক ৰখাব বা ৰোধ কৰিব পৰা একো নাই।
  একাটেৰিনাই চিঞৰি উঠে আৰু বুকুখন জোকাৰিলে:
  - মোৰ এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল আছে!
  আৰু তাইৰ নিপলবোৰত ৰুবি ঢালি দিয়া হৈছে... তাই এবাৰ কৃষ্ণাংগ মানুহৰ মুখত ঠেলি দিছিল আৰু জোৰকৈ চেলেকিছিল। তাৰ পিছত তাই জিভাৰে তাৰ পুৰুষ নিখুঁততাক চেলেকিলে। কি যে সুখদায়ক সোৱাদ।
  ছোৱালী এজনীৰ বাবে কিমান ভাল লাগে - পৃথিৱীৰ বৃহত্তৰ আনন্দৰ বৰ্ণনা নকৰিলে।
  এনেকৈয়ে ছোৱালীবোৰে শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলায়। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ গৌৰৱময় জয় আৰু বিশাল কৃতিত্ব উপভোগ কৰে।
  আৰু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আলেংকা ছ"ক"ল"ভস্কায়া সাধাৰণতে আচৰিত ছোৱালী। আবেগৰ ঢৌ আৰু কামনাৰ ছুনামী মাত্ৰ উতলি আছে।
  এনাষ্টেছিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত নিজৰ ৰঙা নিপলটো গুলীয়াই দিয়ে, য়েংকি বিমানখনত খুন্দা মাৰে আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মই ধুনীয়া ছুপাৰমেন!
  ষ্ট্ৰবেৰী নিপল আৰু গৰ্জন সহায়ত শত্ৰুক চেপি ধৰিছে আলেংকা Sokolovskaya:
  - আৰু মই পৃথিৱীৰ সকলোৰে ছোৱালীতকৈ ওখ!
  এনেকুৱা যুঁজাৰু মহিলাসকল, আৰু ক"ব লাগিব যে তেওঁলোকে আৰু কিছুমান চুৰি কৰিলে! কোনেও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  আনকি আমেৰিকাইও... আৰু প্ৰত্যেকেই ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ দহটা সোণৰ তাৰকা অৰ্জন কৰিছে...
  এনে এক অসাধাৰণ কৃতিত্বৰ বাবে তেওঁলোকে এটা বিশেষ বঁটা লাভ কৰিছিল: ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ হীৰা তাৰকা। সেইটো নিজৰ মাজতে অতি সন্মানজনক আৰু শীতল।
  মজা কৰক সুন্দৰীসকল!
  শ্ৰেষ্ঠটো অৱশ্যে এতিয়াও আহিবলগীয়া আছে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ছৌদি আৰৱত আন এক অপাৰেচন কৰে।
  দ্বিতীয় নিকোলাছৰ জাৰ সেনাই ৰাছিয়াৰ ভূখণ্ড সম্প্ৰসাৰণ কৰে। অলেগৰ সৈতে একেলগে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই এতিয়া যুঁজি আছিল। লগতে এজন মিউটেণ্ট - অমৰত্ব লাভ কৰা এজন যোদ্ধা।
  বাৰু, চিৰন্তন ল"ৰা-ছোৱালীয়ে মুজাহিদীনৰ এই সকলোবোৰ গেংক আজ্ঞাবহতালৈ আনিলে। আৰু তেওঁলোকে তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিলে - ৰাছিয়াৰ জাৰৰ ওচৰত শপত খাবলৈ বাধ্য কৰালে।
  একে সময়তে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ছোৱালীবোৰৰ দুঃসাহসিক অভিযানৰ সুন্দৰ আৰু অলপ বেলেগ ধাৰাবাহিকতা লিখাৰ বিৰোধিতা কৰা নাই;
  নতুন বছৰৰ পাছত সমগ্ৰ আমেৰিকাত জাৰ্মান আৰু মিত্ৰজোঁটে যথেষ্ট আগবাঢ়িছিল। প্ৰযুক্তিগতভাৱে অধিক উন্নত শত্ৰুৰ সৈতে মোকাবিলা কৰা আমেৰিকানসকলে হেৰুৱাইছিল।
  মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে ৱেৰমাচ্টে ৱাশ্বিংটনৰ কাষ চাপি আমেৰিকাৰ ৰাজধানীত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  যুদ্ধবোৰ অসমান আছিল আৰু ইয়াত ছোৱালীবোৰে জয়ী হোৱাটো স্পষ্ট আছিল... বিশেষকৈ পিৰামিডাল টেংকটো, গেৰ্ডা ভাল, তাইৰ ৰচনাৰ দৰেই।
  গেৰ্ডা, হোয়াইট হাউছৰ গোলাবৰ্ষণৰ সময়ত, যেতিয়া তেওঁৰ টেংক প্ৰত্যক্ষ গুলীত আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল, তেতিয়া টোপনি গৈছিল, আৰু তাই এইদৰে সপোন দেখিছিল...
  তাই দেখিলে পক্ষপাতী লাৰা মিহেইকোক নাজীয়ে ধৰা পেলালে। প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া এগৰাকী ছোৱালীয়ে নাজীক উত্তৰত গুলী চলাই আছিল। তাইৰ দুজন সংগীক হত্যা কৰা হয়। আৰু তাই নিজেই জুপুৰিটোত লুকাই থাকিল।
  আইতাই তাইক নাতিনীয়েক হিচাপে বিয়া কৰাব বিচাৰিছিল যদিও নাজীয়ে তাইক বিশ্বাস কৰা নাছিল। আৰু মোক লৈ গ"ল... মোক বিচাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছিল।
  আৰু তাৰ পিছত লাৰাই গ্ৰেনেড এটা ধৰিলে, নাজীসকলক আঘাত কৰা হ"ল। ছোৱালীজনীয়ে এই পোহৰক মানসিকভাৱে বিদায় দি পেলাই দিলে... কিন্তু গ্ৰেনেডটো বিস্ফোৰণ নহ"ল।
  বীৰত্বৰে পলাব পৰা নাছিল।
  লাৰাক তললৈ পেলাই দিলে, দুবাৰমান আঘাত কৰিলে আৰু চকুৰ তলত ঘাঁ এটা দিলে। কিন্তু তেওঁলোকে জোৰেৰে আঘাত কৰা নাছিল, আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে পংগু কৰিবলৈ ভয় কৰিছিল!
  যেতিয়া তাইক জেৰাৰ বাবে জুপুৰিটোলৈ অনা হৈছিল, তেতিয়া লাৰাই অহংকাৰ আচৰণ কৰিছিল।
  এছ এছ কৰ্ণেলৰ চকুলৈ সাহসেৰে চাই তাই ক"লে:
  - Fritz আপোনাক সোনকালে ধ্বংস কৰিব! বন্দুকৰ গুঞ্জন শুনা, ৰঙা সেনাবাহিনীৰ পৰা মৃত্যু আহি আছে!
  কৰ্ণেলে উত্তৰ দিলে:
  - সাহসী ছোৱালী, চাবুকৰ লগত চিনাকি হ'বা!
  লাৰাই সাহসেৰে চিঞৰিলে:
  বিষে মোক ভয় খুৱাব নোৱাৰে!
  কৰ্ণেলে আদেশ দিলে:
  - এই হাৰামীটোক পোষ্টাৰ লৈ বাহিৰলৈ লৈ যাওক: পক্ষপাতদুষ্ট আৰু গোটেই গাঁওখন দেখুৱাওক!
  পুলিচজনে খৰধৰকৈ ক"লে:
  - ৰাস্তাত বৰফ পৰিল, আৰু হিমশীতল... ছোৱালীজনীক খালী ভৰিৰে উলিয়াই নিব নালাগেনে যাতে তাইৰ উত্তাপ ঠাণ্ডা হয়!
  এছ এছ কৰ্ণেলে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - শুদ্ধ! হিমত খালী ভৰিৰ দৰে হওক, হয়তো জ্ঞানলৈ আহিব !
  লাৰাৰ কোটটো ফাটি গৈছিল, লগতে তাইৰ চুৱেটাৰটোও ফাটি গৈছিল। মাত্ৰ এটা কপাহী পোছাক পিন্ধি এৰি দিয়া হ"ল। ৰুক্ষ জোতা আৰু ক"লা ষ্টকিংছ খুলি পেলালে। ছোৱালীজনী খালী ভৰিৰে এটা, লঘু পোছাক পিন্ধি থাকিল।
  তাইৰ ডিঙিত এখন ফলক ওলোমাই থৈছিল, য'ত লিখা আছিল: "মই এজন পক্ষপাতী।" আৰু পিছফালৰ পৰা হাত বান্ধি বাৰাণ্ডালৈ লৈ গ"ল। ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰি দুখন ঠাণ্ডা আৰু বৰফৰ দৰে লাগিল।
  লাৰাই হাঁহিলে। মুখৰ ঘাঁটোৱে, তাইৰ চেহেৰাটো দেখি তাই সঁচাকৈয়ে লাজ পাইছিল। আৰু নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িব পাৰি। গৰমৰ দিনত তাইৰ তলুৱাবোৰ অতি ৰুক্ষ হৈ পৰিছিল, বহু খালী ভৰিৰে পৰিৱৰ্তনৰ পৰা। শেহতীয়াকৈ তাই জোতা পিন্ধিলে, আৰু ঠাণ্ডা আৰু ভোক সহ্য কৰিবলগীয়া হোৱাটো প্ৰথম নহয়।
  লাৰা নিজেই গৈ হাঁহি মাৰি থাকিল। বতাহজাকে তাইৰ তামৰ ৰঙা চুলিখিনি উৰুৱাই দিলে আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ তলত বৰফ চেপি ধৰিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে এনে দৃষ্টিৰে খোজ কাঢ়িলে, সিংহাসনত বহি থকা ৰাজকুমাৰীৰ দৰে। আৰু এৰি থৈ গৈছে মাৰ্জিত, সৰু সৰু ভৰিৰ ছাপ, প্ৰায় শিশুসুলভ ভৰি।
  মানুহে তাইৰ ফালে সহানুভূতিৰে চালে।
  ছালৰ কোট পিন্ধা মহিলাসকলৰ এগৰাকীয়ে গুণগুণাইবলৈ ধৰিলে:
  - ভয়াৱহ! খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীক লৈ যায়!
  বতৰটো ৰ"দঘাই আছিল আৰু লাৰাৰ কঠিন, কেলাছযুক্ত তলুৱা দুটা ঠাণ্ডাৰ ফলত কষ্টেৰে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। তাই নিজৰ ওচৰলৈ গৈ দাঁত দেখুৱালে।
  তাৰ পাছত চাবুকৰ কোবত তাই জ্বলি গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল আৰু ওঁঠত কামোৰ দিলে...
  তাইক আৰু দুবাৰমান জোৰেৰে আঘাত কৰা হ"ল। লাৰাই ভৰিৰ ওপৰত থিয় হ"ব নোৱাৰিলে আৰু ইচ্ছাৰ প্ৰচেষ্টাত তাই এটা কান্দোন বন্ধ কৰি দিলে।
  জেদী ছোৱালীজনীক লৈ যোৱা হৈছিল এটা বিশেষ জুপুৰিলৈ, য"ত আছিল অত্যাচাৰৰ যন্ত্ৰ।
  তেতিয়া তেওঁলোকে তাইক ৰেকত টানি আনি গৰম লোহাৰে তাইৰ গোৰোহা জ্বলাবলৈ ধৰিলে...
  আৰু দুজন জল্লাদে লাৰাক চাবুকেৰে কোবালে। প্ৰথমতে ছোৱালীজনীয়ে টাইটানিক প্ৰচেষ্টাৰে নিজৰ চিঞৰবোৰ আঁতৰাই ৰাখিছিল যদিও যেতিয়া শিশুটিৰ উদং তলুৱাত গৰমৰ পৰা ৰঙা হৈ পৰা বহল লোহাৰ ফিটা লগালে, তেতিয়া তাই চিঞৰি উঠিল আৰু চেতনা হেৰুৱাই পেলালে। তাইক আনি দিয়া হৈছিল...
  ভয়াৱহ...
  গেৰ্ডা সাৰ পাই উঠিল .... ধিক্কাৰ, আপুনি সপোন দেখিব লাগিব যেতিয়া তেওঁলোক জয়ৰ প্ৰাকক্ষণত থাকে, তেওঁলোকৰ টেংকে হোৱাইট হাউছত গোলাবৰ্ষণ কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত এনেকুৱা জঘন্য কথা ঘটে...
  ঘৰৰ পৰা ওলাই অহা " ছুপাৰপাৰ্চিং "ক গুলীচালনা কৰিলে , ইয়াক বিন্ধিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - শান্তি, শ্ৰম আৰু প্ৰেম!
  তাৰ পিছত তাই জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  চাৰ্লটেও শত্ৰুক ঠেলি দিলে, ভৰিৰ খালী আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই চুপাৰ গাৰ্ল!
  ক্ৰীষ্টিনাইও ঘুচা মাৰিলে, সাপৰ সৈতে হিচকি মাৰিলে আৰু তাইৰ ৰঙা নিপলটোৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিলে, শত্ৰুৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰিলে:
  - আমি ছুপাৰমেন!
  আৰু মাগডাই শত্ৰুক চৰ মাৰিব, টেংকটো থেতেলিয়াই পেলাব, কম্বেট কিটটো বিস্ফোৰণ ঘটাব, আৰু ইছ্যু কৰিব:
  - এৰোবেটিক্স দিয়ক!
  তাৰ পিছত তেওঁ নিজৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই দিয়ে। ইয়াত এগৰাকী ছোৱালী আছে - উচ্চতম শ্ৰেণীৰ গুনাৰ বুলি বিবেচনা কৰক।
  মহিলা যোদ্ধাসকলে য়েংকিছক ধ্বংস কৰি স্ক"ৰ লাভ কৰিছে... আলবিনা আৰু এলভিনাই ইতিমধ্যে দুহাজাৰকৈ ডাউন গাড়ী স্ক"ৰ কৰিছে। ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে এটা নতুন বঁটা লাভ কৰে: ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছৰ ডাইমণ্ড ষ্টাৰ।
  তেনেকৈয়ে ছোৱালীবোৰে ছুপাৰ ক্লাছৰ এছ হৈ নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। আৰু কোনেও তেওঁলোকক বাধা দি পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিলে।
  এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা ছ"ক"ল"ভস্কায়া আৰু অৰল"ভাই প্ৰত্যেকেই এটা নতুন বঁটা লাভ কৰে: হীৰাৰে সৰ্বোচ্চ ডিগ্ৰীৰ অৰ্ডাৰ অৱ গ্ল"ৰী, যিটোক লৈ তেওঁলোক অতি সুখী আছিল। সেইবোৰ কিছুমান শীতল ছোৱালী।
  আৰু যুদ্ধৰ অন্ত পৰিছে ... ১৯৪৮ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত আমেৰিকানসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ আন এটা কাহিনী ওলোটা হৈ পৰিল।
  এইবাৰ দীঘলীয়া শান্তিৰ সময় যেন লাগিছে। ইউ এছ এছ আৰ এ আলাস্কাক ঘূৰাই পালে আৰু সকলোৱে সুখী হৈ পৰিল। আৰু আমেৰিকা মহাদেশৰ দেশবোৰ জাপান আৰু থাৰ্ড ৰাইচে বিভক্ত কৰিছিল। এইদৰেই পৃথিৱীৰ সাময়িক পুনৰ বিতৰণৰ অন্ত পৰিল।
  জাৰ্মানসকল যুদ্ধত ভাগৰি পৰিছে।
  হিটলাৰে তৃতীয় ৰাইখত বহুবিবাহৰ অনুমতি দিছিল - চাৰিগৰাকীকৈ পত্নীলৈকে, আৰু সন্তান নথকা বা তিনিজনতকৈ কম নথকা দম্পতীৰ ওপৰত কঠোৰ কৰ আৰোপ কৰিছিল। জনসংখ্যা নীতিক উৎসাহিত কৰাৰ বাবে এইটো আছিল এক শক্তিশালী পদক্ষেপ।
  ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰৰ নিজেই কৃত্ৰিম প্ৰজননৰ দ্বাৰা লাভ কৰা বহুতো সন্তান আছিল। আৰু তেওঁলোকৰ মাজত সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী বাছনি কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  কোনো দুখ নাছিল, থাৰ্ড ৰাইচে জাপানৰ সৈতে একেলগে বিজয়ীবোৰ হজম কৰি আছিল।
  কিন্তু ১৯৫৩ চনৰ ৫ মাৰ্চত ষ্টেলিনৰ মৃত্যু হয়। আৰু বেৰিয়া ক্ষমতালৈ আহিল। বেৰিয়া কিয়? বাস্তৱ ইতিহাসত তেওঁৰ সিংহাসনৰ বাবেও ভাল সুযোগ আছিল যদিও এটা দুৰ্ঘটনাই তেওঁক বাধা দিছিল: জিডিআৰত বিদ্ৰোহ, যাৰ দমনৰ সময়ত বেৰিয়াৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিষেধক পৰিপক্ক হৈছিল। আৰু ইয়াত জিডিআৰ অৱশ্যে নহয়।
  ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে ষ্টেলিনৰ পিছত শাসন কৰাটোও বিচাৰিছিল, যিজন জাৰ্মানোফাইল আছিল, সেইজন সুপৰিচিত আৰু সুপৰিচিত বেৰিয়াই। আৰু ষ্টেলিনে যেতিয়া তেওঁৰ স্বাস্থ্যৰ অৱনতি ঘটিল, তেতিয়া বেৰিয়াৰ সপক্ষে উইল কৰিলে।
  গতিকে সকলো গোপন পুলিচৰ পক্ষত সিদ্ধান্ত লোৱা হ"ল আৰু কেৱল গোপন পুলিচৰ পক্ষত নহয়।
  বাৰু, বেৰিয়াই হিটলাৰক জাপানে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ লাভ নকৰালৈকে জাপানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ আগবঢ়াইছিল।
  এজন চামুৰাইয়ে কি ভাবিব পাৰে আপুনি কেতিয়াও নাজানে।
  বেৰিয়া আৰু হিটলাৰে জাপানৰ সৈতে যৌথ যুদ্ধ, আৰু ইয়াৰ ভূখণ্ড বিভাজনৰ ওপৰত সন্মতি প্ৰকাশ কৰে।
  ১৯৫৪ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত চামুৰাইৰ বিশাল ঔপনিৱেশিক সাম্ৰাজ্যৰ বিৰুদ্ধে যৌথ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  ইতিহাসত কি নতুন পৃষ্ঠা উলটিছে। জাপানৰ ওপৰত আগবাঢ়িছে ছোভিয়েট সৈন্য।
  আৰু জাৰ্মানসকলেও... ইয়াত আকৌ গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটে পিৰামিডাল টেংকত যুঁজি আছে। পঞ্চাশ টন ওজনৰ দুখন আসনৰ গাড়ী আৰু ২৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ কমপেক্ট গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন আছে। আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰে যে কিমান দ্ৰুত জাৰ্মান গাড়ী। আৰু কৱচ বিশেষ, প্লাষ্টিকৰ মিশ্ৰণ। আৰু অতি শক্তিশালী সকলো কোণৰ পৰা অভেদ্য। ৭৫ মিলিমিটাৰ সৰু কেলিবাৰৰ বন্দুক, কিন্তু উচ্চ চাপৰ বন্দুকত প্ৰজেক্টাইলৰ মুখৰ বেগ অতি উচ্চ। ইয়াৰ কৱচ-বিন্ধি বৃদ্ধি পাইছে ৷ আৰু গোলাৰ ষ্টক আৰু জুইৰ হাৰ অতি উত্তম। পৰিবাহীতা অধিক।
  টেংকটো নিজেই মাত্ৰ চুপাৰ... গতিকে গেৰ্ডাই জানে কিহৰ ওপৰত যুঁজিব।
  ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ দুৰ্বল। মূল টেংকখন এতিয়াও টি-৫৪, গাড়ীখন বেয়া নহয়, তুলনামূলকভাৱে সস্তীয়া, কিন্তু সকলোতে জাৰ্মানতকৈ বহুত কম। আই এছ-৭ এতিয়াও বৃহৎ নহ"ল। তেওঁক লক্ষ্য কৰিছিল আই এছ-১০ বিমানে, যিয়ে ১২২ মিলিমিটাৰ কামান লাভ কৰিছিল, কিন্তু দীঘল বেৰেল আৰু কপালৰ কৱচ ভাল, কাষবোৰ দুৰ্বল। কিন্তু এই সকলোবোৰ তেপন্ন টনৰ ওজনৰ লগত খাপ খাই পৰে, যিটো বেয়া নহয়।
  গেৰ্ডাই নিজৰ পেন্থাৰ-৬ টেংকটো জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীয়াই দিয়ে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আৰু জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি, গৰ্জন কৰি:
  - আৰ্য্য ভাতৃত্ববোধৰ ধাৰণাবোৰক মহিমা!
  চাৰ্লটে জয়ষ্টিকটোৰ বুটামবোৰ টিপিলে, তাইৰ ৰঙা নিপলটো, সাতটা মেচিনগানৰ শাৰী এটাৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ সুখ আৰ্য সপোনৰ সাম্যবাদত!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ হাঁহিছে...
  ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাৰ আন এটা পিৰামিডাল "পেন্থাৰ"-৬ৰ ওপৰত যুঁজ।
  ক্ৰীষ্টিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিকটোৰ বুটামবোৰ টিপিলে, আৰু জাপানৰ পৰা অহা শত্ৰুক আঘাত কৰি গৰ্জন কৰে:
  - মোৰ প্ৰেমিকলৈ কুডোছ!
  মাগডাইও গুলী মাৰে, আৰু কাণ বন্ধ কৰি হাঁহি হাঁহি তাই কয়, তাইৰ ৰুবি নিপলটোৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি:
  - আমাৰ ডেকা ল'ৰাবোৰলৈ গৌৰৱ!
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কেনেকৈ হাঁহে। এনেকুৱাই, অকপটে ক"বলৈ গ"লে, যুদ্ধৰ উত্তেজনাত আচৰিত ছোৱালী।
  হয়, জাপানৰ বাবে যেন বিচাৰৰ দিন আহি পৰিছে। কিন্তু সকলো পৰিকল্পনা মতে চলি আছে।
  এলিজাভেটা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে অলপ আধুনিকীকৃত টি-৫৪ টেংকত যুঁজে। কিন্তু পাৰ্থক্যটো সামান্য। বন্দুকৰ গুলীৰ হাৰ অলপ বেছি দ্ৰুত হৈ পৰিছে, আৰু প্ৰজেক্টাইলটো অধিক কৱচ বিন্ধিছে। এইটোৱেই পাৰ্থক্য।
  আৰু ইঞ্জিনটো ৫২০ হৰ্চপাৱাৰৰ একেটা ডিজেল ইঞ্জিন... জাপানীসকলে নিজৰ ডিজাইনৰ টেংক আৰু অনুজ্ঞাপত্ৰপ্ৰাপ্ত জাৰ্মান টেংক ব্যৱহাৰ কৰে। গাড়ীবোৰো সাধাৰণতে ভাল। বিশেষকৈ আঠপঞ্চাশ টন ওজনৰ হিৰোহিটো-৩ মেচিনত ৭০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ১০৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত টি-৫৪তকৈ উন্নত, আৰু শক্তিৰ সংৰক্ষণৰ বাহিৰে কৱচ আৰু ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ ক্ষেত্ৰত নিম্ন নহয়।
  এই জাপানী টেংক ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে এক সমস্যা। কিন্তু লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ পৰাও লঘু গাড়ীও আছে।
  সিহঁতৰ লগত মোকাবিলা কৰাটো সহজ।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলায় আৰু চামুৰাই টেংকত খুন্দা মাৰে। তাই বৰ চতুৰতাৰে কৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ মুক্ত পিতৃভূমিৰ মহিমা!
  একাটেৰিনাই আকৌ গুলী চলায়, এটা স্কাৰলেট নিপল ব্যৱহাৰ কৰি, আৰু এখন জাপানী গাড়ী ভাঙি, চিঞৰি উঠে:
  - ঈশ্বৰে দিয়া Rus'ৰ বাবে!
  এলিনাইও শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে, তাইৰ উদং গোৰোহাৰ সহায়ত শত্ৰুৰ টেংকটো ভাঙি পেলায় আৰু গৰ্জন কৰে:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ইউফ্ৰেচিয়াইও গুলী চলায় আৰু তাইৰ ইলাষ্টিক বুকুৰ ষ্ট্ৰবেৰী নিপলৰ সহায়ত কৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - উচ্চ সাম্যবাদৰ বিজয়ৰ মহিমা!
  গতিকে তেওঁলোকে নিপুণভাৱে নিজৰ টেংকটো লৰচৰ কৰে আৰু পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰায়। হিৰোহিটো-৩ টেংকটোক গধুৰ বুলিও শ্ৰেণীভুক্ত কৰিব পাৰি যদিও ই যথেষ্ট বিশাল। এনে এটা মেচিনক পৰাস্ত কৰাটো কঠিন ৷
  আৰু ইয়াত সি ছোৱালীবোৰৰ ওচৰলৈ যায়। বন্দুকটোৰ কেলিবাৰ ডাঙৰ আৰু প্ৰজেক্টাইলৰ মুখৰ বেগতকৈ বেছি। জাপানীসকলৰ টাৱাৰৰ কপালৰ কৱচ ছোভিয়েটতকৈও ডাঠ ২৪০ মিলিমিটাৰ, আৰু হালৰ কপালটোও ওপৰৰ অংশত ১৫০ মিলিমিটাৰ আৰু তলৰ অংশত ১২০ মিলিমিটাৰ ডাঠ। আৰু জাপানীসকলৰ গতি আৰু বেছি, গেছ টাৰ্বাইনৰ ইঞ্জিন ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰ। হয়, এই টেংকটো জাপানৰ ভিতৰতে সৰ্বোত্তম। তেওঁৰ লগত ধেমালি নকৰিবা।
  কিন্তু এলিজাবেথে ৰঙা নিপলৰ সহায়ত এটা প্ৰজেক্টাইল পোনে পোনে গুটিলৈ পঠিয়াই দিয়ে আৰু জাপানী টেংকখন বিস্ফোৰণ ঘটে, ছোভিয়েট গাড়ীখনত খুন্দা মাৰিব নোৱাৰে।
  কেথেৰিনে চিঞৰি চিঞৰি বন্ধুৰ উদং গোৰোহাটোত চুমা খালে:
  - তুমি স্মাৰ্ট লিজা!
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মত নাছিল:
  - মই মাত্ৰ এজন জিনিয়াছ!
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কেনেকৈ হাঁহিব। এইজনী ছোৱালী।
  আৰু সিহঁতে বহুত হাউলি উঠে... উদাহৰণস্বৰূপে একাটেৰিনাই একচল্লিশ বছৰ মনত পেলাইছে যে তাই তেতিয়া কেনেকৈ বৈ গৈছিল। দুদিনমানৰ পাছত জোতাযোৰ ভাঙি গ"ল, খালী ভৰিৰে ভৰিৰে ঠেলিবলগীয়া হ"ল৷ আৰু চহৰৰ ছোৱালী এজনীৰ বাবে অভ্যাসৰ বাবে বিষ হয়, প্ৰতিটো বাম্প, প্ৰতিটো ডাল, প্ৰতিটো বাম্প অনুভৱ কৰা হয়। আৰু তাই ভৰি দুখন তেজত খুন্দা মাৰিলে, যেতিয়া প্ৰতিটো খোজ বিষত বিস্ফোৰণ ঘটে।
  খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো ইমান কষ্টদায়ক হ"ব পাৰে বুলি তাই কেতিয়াও ভবা নাছিল। খালী ভৰিৰে ছোৱালী ক্ল"জেটৰ প্ৰতি হুগোৱে সহানুভূতিশীল হোৱাটো কোনো আচৰিত কথা নহয়। যদি গ্ৰীষ্মতো এনেকুৱা ছোৱালীৰ দৰে ভৰি, তেন্তে কেনেকুৱা শীত।
  কেথেৰিনে অৱশ্যে সোনকালে অভ্যস্ত হৈ পৰিল, ডেকা শৰীৰটো সোনকালে খাপ খাই পৰে, আঘাতপ্ৰাপ্ত তলুৱাটো কেলাছৰ দ্বাৰা গজি উঠে আৰু মোটা হৈ পৰে। আৰু খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে ভাল লাগিল। হিম নপৰালৈকে একাটেৰিনাই জোতাও পিন্ধা নাছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ চাৰিটা গঠন হ"ল আৰু ইউফ্ৰেচিনিয়াই তেওঁলোকক ডাইনী কলা শিকাই দিলে। আৰু ডাইনীবোৰে প্ৰায়ে নিজৰ যৌৱন দীঘলীয়া কৰিবলৈ নিয়ৰত খালী ভৰিৰে দৌৰি যায়। আৰু মুঠতে ছোৱালীকেইজনীয়ে গোপন জ্ঞান আয়ত্ত কৰিছিল, আৰু বিশ বছৰীয়া যেন লাগিছিল, আৰু খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি ঠাণ্ডাত জমা হোৱা নাছিল। ইয়াত সৌন্দৰ্য্যবোৰ। আৰু ইয়াতকৈ শীতল কোনো নাই, অৱশ্যেই আলেংকাৰ বাহিৰে। আই এছ-১০ত তাই যুঁজিছিল এটা বৰ্ধিত বেৰেলৰ সৈতে এটা পৰিৱৰ্তন কৰি। যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ এই টেংকটোৱে ধাৰাবাহিকখনত দেখা দিছিল। আৰু এতিয়াও বিৰল। আই এছ-৭ক কেতিয়াও বৃহৎ শৃংখলাত প্ৰৱেশ কৰা হোৱা নাছিল। আপাত দৃষ্টিত উৎপাদনৰ ব্যয় আৰু অসুবিধাৰ বাবেই।
  গতিকে আলেংকাৰ ক্ৰুৱে এই জাপানীসকলক ধ্বংস কৰি নিজৰ মাজতে গীত গায়।
  জুইৰ দৰে উৰি নীলা ৰাতি
  আমি শ্ৰমিকৰ অগ্ৰগামী সন্তান...
  আলোকবৰ্ষৰ যুগ ওচৰ চাপি আহিছে,
  অগ্ৰগামীসকলৰ চিঞৰ সদায় সাজু!
  ছোৱালীবোৰে যেতিয়া ব্যৱসায়ত নামি পৰে, তেতিয়া আপুনি তেওঁলোকক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে। এইটো আচলতে যুদ্ধৰ এক নিখুঁত সৃষ্টি।
  যুঁজবোৰ ভালদৰে চলি আছে আৰু জাপান হাৰিছে।
  ইয়াত ছোভিয়েট সৈন্যই মে" মাহত দক্ষিণ ছাখালিন দখল কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে অত্যন্ত সাৱধানতাৰে কাম কৰিছিল।
  কিন্তু ছোভিয়েট ছোৱালীৰ বেটেলিয়নবোৰে যুদ্ধৰ এক উল্লেখযোগ্য শ্ৰেণী দেখুৱাইছে।
  তেওঁলোকৰ প্ৰকাৰৰ অস্ত্ৰৰ ভিতৰত অৱশ্যে এ কে ব্যৱহাৰ হ"বলৈ ধৰিলে। জাৰ্মানতকৈ বেয়া, কিন্তু সহজ আৰু নিৰ্ভৰযোগ্য। আৰু বিপক্ষক কাটি পেলায়, যদিও দূৰত্বত লক্ষ্য ৰখাটো জাৰ্মান আক্ৰমণকাৰী কাৰবাইনৰ তুলনাত কম।
  জাপানী বন্দীৰ ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে নিজৰ উদং, ধূলিময় ভৰি দুখন চুমা খায়, উদং গোৰোহা চেলেকি দিয়ে। এয়াই তেওঁলোকৰ কৌশল।
  উচ্চতম শ্ৰেণীৰ যুঁজাৰু যোদ্ধা।
  ১৯৫৪ চনৰ গ্রীষ্মকালত জার্মানে আমেৰিকাক জাপানী সৈন্যৰ পৰা বহুলাংশে মুক্ত কৰিছিল৷
  মাৰ্গাৰেটৰ নেতৃত্বত খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ বেটেলিয়নটোৱে বিশেষভাৱে সুন্দৰকৈ যুঁজিছিল। ছোৱালীজনীক চামুৰাইয়ে সিঁচৰতি কৰি পেলোৱাত বন্দী ডেকাজনে তাৰ গোৰোহাত চুমা খাই শুক্ৰৰ বুকুখন চেলেকিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  পেন্থাৰছ-৬ত থকা গেৰ্ডা আৰু তাইৰ দলটোৱে ভাল কাম কৰিলে, আৰু বহুত জাপানীক নৰকলৈ পঠিয়াই দিলে, আৰু কিছুমানক স্বৰ্গলৈ পঠিয়াই দিলে।
  মানচুৰিয়াত আগবাঢ়ি যোৱা ছোভিয়েট সৈন্যৰ সৈতে চাৰিগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে যুঁজিছিল।
  নীলা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে তৰোৱালেৰে ছিঙি বতাহৰ চকল চলাই ছোভিয়েট সৈন্যক কাটি পেলালে। তাৰ পিছত তাই ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক থকা মটৰ এটা দলিয়াই ছোভিয়েট টি-৫৪ টেংকখন ওলোটা কৰি ভুকুৱাইলে:
  - আটাইতকৈ শীতল দেশ জাপান!
  হালধীয়া চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়েও শত্ৰুক ব্লেডেৰে চেপি ধৰিব আৰু খালী গোৰোহাৰে বুমেৰাং এটা দিব, চিঞৰি:
  - আমাৰ চামুৰাইৰ জয়ৰ বাবে!
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালী এজনীয়ে কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ তৰোৱালৰে আক্ৰমণাত্মক টাৰ্ণটেবল এটা আগবঢ়াই নিব, ছোভিয়েট সৈন্যক কাটি পেলাব। তেতিয়া তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে বোমা নিক্ষেপ কৰিব। ইউ এছ এছ আৰৰ টেংকখন ফাটি যাব আৰু যোদ্ধাজনে চিঞৰিব:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ নামত!
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে বিপক্ষক লৈ গৈ কাটি পেলালে, যেন খেলপথাৰৰ সিপাৰে ফেন চলাই ৰাছিয়ান সৈন্যক আকৌ কাটি পেলালে, আৰু খালী আঙুলিৰে, যেন মাৰাত্মক আঙুলি এটা নিক্ষেপ কৰিলে যিয়ে দুটা গোটেই ছোভিয়েট টেংক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাব।
  আৰু গৰ্জন:
  - দেশৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ছোৱালীয়ে হত্যা কৰি ভাল পায়, আৰু বন্দীক ধৰ্ষণ কৰাটো আৰু বেছি ভাল পায়। ইমানেই যে অতিমাত্ৰা পৰিশ্ৰমৰ ফলত পুৰুষে চেতনা হেৰুৱাব। আৰু নিঞ্জা ছোৱালীবোৰেও তেনেকৈয়ে ভাল পায়। বান্ধি থোৱা মানুহৰ ওপৰত জপিয়াই পৰা আৰু একে সময়তে চাবুকেৰে চাবুকেৰে কোবাব।
  কিন্তু, জাপানীসকলৰ বীৰত্বৰ মাজতো তেওঁলোকে উন্নত আৰু উন্নত প্ৰযুক্তিৰ হাতত পৰাস্ত হয়।
  বিশেষকৈ ছুপাৰ ক্লাছ আকাশত এচ এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা ছ"ক"ল"ভস্কাইয়া, যিয়ে জাপানীসকলক বতাহৰ চকলৰ দৰে চেপি ধৰে।
  এনাষ্টেছিয়াই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত এটা ফাটিতে একেলগে ছখন জাপানী বিমান কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - Rus' ত সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ গৌৰৱ!
  আকুলিনাই নিজৰ ৰঙা নিপলটোৰে বুটামটো টিপি একেলগে সাতখন জাপানী বিমান কাটি গৰ্জন কৰিলে:
  - ৰাছিয়াৰ নায়কসকলক গৌৰৱ!
  পূৰ্বৰ অভিযোগৰ প্ৰতিশোধ লয় ৱাৰিয়ৰ্ছে জাপানৰ বিৰুদ্ধে। আৰু বিশেষকৈ দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ সময়ৰ যুদ্ধত পৰাজয়ৰ বাবে। নাই, তেওঁলোকে কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰে, আৰু প্ৰজন্মই ক্ষমা নকৰিব।
  ৰুবি নিপলটো টিপি আনাষ্টেছিয়াই আন এটা ফাটি গ"ল, জাপানী বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - সাম্যবাদৰ যুগ গৌৰৱ বেৰিয়া!
  আকুলিনাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ভৰি দুখন হেঁচা মাৰি ধৰিলে, চামুৰাই বিমানবোৰত খুন্দা মাৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মহান জয়ৰ বাবে!
  আৰু এলবিনা আৰু এলভিনাই ৰেকৰ্ড একাউণ্ট লাভ কৰিছে। তিনি হাজাৰ তললৈ পেলোৱা বিমানৰ বাবে তেওঁলোকক এই অৰ্ডাৰ দিয়া হৈছিল: আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছৰ ডাইমণ্ড ষ্টাৰ আৰু সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰা।
  আলবিনাই ৰঙা নিপলৰ সহায়ত এটা পাক দিলে। তাই একেলগে ডজন ডজন জাপানী বিমান কাটি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোৰ বুকুৰ বাবে!
  আৰু তাই নিজকে ক"লা যোদ্ধাৰ কোলাত কল্পনা কৰিলে।
  এলভিনাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে লাথি মাৰিলে, ডেৰ ডজন জাপানীজ বিমান নমাই আনিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মহান জয়ৰ বাবে!
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰ বৰ কাজিয়া আৰু ধুনীয়া। কৃষ্ণাংগ ল"ৰাবোৰে বৰ ভাল পায়, আৰু তেওঁলোকৰ জিভা সদায় পুৰুষৰ আবলুছৰ দৰে নিখুঁততাক পলিচ কৰিবলৈ সাজু থাকে।
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত আকৌ চামুৰাইক খুন্দা মাৰি সিহঁতৰ বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলালে।
  আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই ছুপাৰমেন!
  এলভিনাই নিজৰ ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপলটো টিপিলে, জাপানীজ বিমানৰ এটা গোট তললৈ কাটিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মই এজন মহাকাশৰ ভিক্সন!
  ছোৱালীজনী অতি যুঁজাৰু আৰু অতিযৌনতাত সক্ৰিয় ৷
  সত্য আৰ্য - মাত্ৰ চুপাৰ! আৰু সাধাৰণতে উচ্চতম শ্ৰেণীৰ এনে সৌন্দৰ্য্য!
  জাৰ্মান আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই শত্ৰুক পৰাস্ত কৰি সমগ্ৰ চীনত আগবাঢ়িছে।
  ছিংগাপুৰত আক্ৰমণৰ সময়ত এয়াৰবৰ্ণ ডিভিজনৰ যুঁজাৰু বিমান আৰু খালী ভৰিৰে গাৰ্ল ইউনিট "বেৰাকুডা"ই নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। গ্রীষ্মমণ্ডলীয় বৰষুণৰ ডোঙাৰ মাজেৰে উদং গোৰোহাত চৰ মাৰি ছোৱালীকেইজনীয়ে জাপানীসকলৰ দুৰ্গম স্থানত সোমাই বেয়নেটেৰে বিন্ধিলে।
  এনেধৰণৰ যুঁজাৰু সুন্দৰীবোৰ।
  এনে এটা আক্ৰমণাত্মক দলৰ চেপেটা আঘাতত জাপান কঁপি উঠিল।
  ১৯৫৪ চনৰ পতনত চীনৰ বেছিভাগ অংশ অক্ষ শক্তিসমূহে নিজৰ দখললৈ লৈ যায়। আৰু উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ বাবে পৰিস্থিতি বহুত জটিল হৈ পৰিল।
  হিটলাৰে মন্তব্য কৰিছিল:
  - এটা গুহাত দুটা চৰাইৰ লগত মিলিব নোৱাৰে!
  আৰু যোদ্ধা আলবিনা আৰু এলভিনাই চতুৰ্থ হাজাৰ বিমানখন গুলীয়াই পেলালে। জাপানে সস্তীয়া কিন্তু নিম্নমানৰ বিমান অতি বৃহৎ পৰিমাণে উৎপাদন কৰিছিল, গতিকে বিল সংগ্ৰহ কৰাটো অতি সুবিধাজনক আছিল।
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আন এজন চামুৰাই কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - এইখন আমাৰ ধুনীয়া পৃথিৱী!
  আলভিনাই এটা স্কাৰলেট নিপলৰ সহায়ত ডজন জাপানী গাড়ী ভাঙি টুইট কৰিলে:
  - সাম্যবাদৰ যুগলৈ গৌৰৱ, সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত!
  ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপল ব্যৱহাৰ কৰি চামুৰাইক নমাই দিয়া আলবিনাও আচৰিত হৈ চিঞৰি উঠিল:
  সাম্যবাদৰ কথা কৈছে নেকি?
  উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, আৰু ডজন ডজন জাপানী বিমান কাটি পেলোৱা এলভিনাই ৰিপ"ৰ্ট কৰিছে:
  - নতুন আৰ্য্য ব্যৱস্থা সাম্যবাদ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল... চতুৰ্থ হাজাৰ বিমানৰ বাবে তেওঁলোকক প্লেটিনাম ওক গছৰ পাতৰ তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ ডাইমণ্ড ষ্টাৰ বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। যে অতি উচ্চ বঁটা এটাও সৌন্দৰ্য্যৰ অভিলেখ।
  এই ছোৱালীবোৰক উচ্চ দৃষ্টিৰে চাব লাগে ....
  কিন্তু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা ছ"ক"ল"ভস্কায়া নীচ নহয় আৰু পাঁচশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰিলে।
  আৰু তেওঁলোকে নতুন, অতি উচ্চ বঁটা লাভ কৰিছিল, আৰু নিজৰ বাবে তাৰকাৰ গোট এটা সংগ্ৰহ কৰিছিল।
  এনাষ্টেছিয়াই খালী ভৰিৰে নিজৰ অস্ত্ৰটো নিক্ষেপ কৰে আৰু শত্ৰুক নমাই দিয়ে, শত্ৰুক কাটি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - সকলো গ্ৰহত সাম্যবাদৰ বাবে!
  Akulina, স্কাৰলেট নিপল টিপি শত্ৰুক তললৈ কাটি, আক্ৰমণাত্মকভাৱে screeches:
  আনকি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰেও আমাক চিনি পায়!
  শীতকালত জাপানে প্ৰায় সকলো উপনিবেশ হেৰুৱাইছিল আৰু যুদ্ধখন মহানগৰখনলৈ স্থানান্তৰিত হৈছিল।
  ১৯৫৫ চন আহিল, যেতিয়া যুদ্ধবোৰ ধুমুহাময় আৰু কোনো শেষ বা প্ৰান্ত দেখা নাযায়।
  জাপানে হাৰ মানিছে, লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে। আৰু ক্ৰমান্বয়ে যুদ্ধত পৰাস্ত হয়।
  কিন্তু চামুৰাইসকলে হতাশ আৰু কঠোৰ যুঁজ দিয়ে।
  আলয়ংকা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে আই এছ-১১ পৰীক্ষামূলক টেংকলৈ গুচি যায়। এই মেচিনটোত ১৩০ মিলিমিটাৰ বন্দুক আছে আৰু তলত কঠিন ট্ৰেক আছে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী মাৰে, শত্ৰুক বিন্ধি গৰ্জন কৰে:
  - ছোৱালীৰ খালী গোৰোহাৰে সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  আন্যুতাইও এটা ৰঙা নিপলৰ সহায়ত গুলী চলালে, তাৰে নটা মেচিনগানৰ ট্ৰিগাৰত টিপি চিঞৰিলে:
  - আমি ছোৱালীবোৰ বৰ শীতল!
  আল্লাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি ঘুচা মাৰিলে, শত্ৰুক চেপি ধৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - বাৰু, স্ক্ৰুৰ পৰা!
  মাৰিয়াই চুদিলে, খালী গোৰোহাৰ সহায়ত। তাই শত্ৰুক বিন্ধিলে আৰু দাঁত উদং কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - নতুন কৃতিত্বৰ বাবে!
  মাৰুছিয়াই ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপলৰ সহায়ত ঘুচা মাৰিলে, শত্ৰুক মাৰাত্মক গ্ৰিপেৰে ৰেম কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মহান সাম্যবাদৰ বাবে!
  আলেংকাই আকৌ গুলী চলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - যাতে সামূহিক ফাৰ্মৰ সভাপতি আৰু জিপ্সী একনায়কত্ববাদী সাস্কাৰ মৃত্যু হয়!
  আৰু কৱচত খালী ভৰিখন চৰ মাৰিব।
  ছোৱালীবোৰ তেনেকৈয়ে বিচ্ছেদ হ"ল, মাত্ৰ ছুপাৰ। সাধাৰণতে তেওঁলোক আচৰিত যোদ্ধা।
  ইয়াত তেওঁলোকে একেলগে গান গায়:
  নাই, সজাগসকল ম্লান নহ"ব,
  'এটা বাজ, ঈগল'ৰ দৃষ্টি ...
  ৰাইজৰ মাতটো ধ্বনি -
  ফুচফুচাই সাপটোক চেপি ধৰিব!
  
  ষ্টেলিন মোৰ হৃদয়ত বাস কৰে
  যাতে আমি দুখ নাজানো ...
  মহাকাশৰ দুৱাৰখন খুলি দিলে
  আমাৰ ওপৰত তৰাবোৰ জিলিকি আছিল!
  
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিব
  বাট, সাম্যবাদক আলোকিত কৰা!
  এলিজাভেটাইও নিজৰ টি-৫৪ টেংকটোৰে যুঁজি আছে, এনেকুৱা যুঁজি থকা ছোৱালী-ডাইনী।
  আৰু সুন্দৰীসকলক খালী ভৰিৰে জাপানী গাড়ীয়ে ভাঙি পেলায়।
  এলিজাবেথে তাইৰ ৰঙা নিপলটোৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি চিঞৰি উঠিল:
  - ছোভিয়েট সাম্যবাদৰ ধাৰণাসমূহৰ মহিমা!
  আৰু এই সৌন্দৰ্য্যই কেনেকৈ হাঁহিব! আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতেৰে জিলিকি উঠে।
  একাটেৰিনাই লৈছিল আৰু লগতে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলাইছিল আৰু চিঞৰি উঠিছিল:
  - সাম্যবাদৰ অমৰ ধাৰণাসমূহৰ বিজয়ত,
  আমি আমাৰ দেশৰ ভৱিষ্যত দেখিছোঁ...
  এলিনাই নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক ৰুবি নিপলৰে চেপি ধৰিলে আৰু দাঁত উদঙাই দিলে, চিঞৰিলে:
  - আৰু আমাৰ পিতৃভূমিৰ ৰঙা বেনাৰ,
  আমি সদায় নিস্বাৰ্থভাৱে বিশ্বাসী হৈ থাকিম!
  ইফ্ৰাচিয়াই খালী গোৰোহাটোৰে থুপ খাই হিচকি উঠিল:
  - পিতৃভূমিৰ মহিমা, আমাৰ মুক্ত,
  জনগোষ্ঠীৰ বন্ধুত্ব, চিৰদিনৰ বাবে সমৰ্থন!
  আৰু সকলো ছোৱালীয়ে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি কোৰাছত গাইছিল:
  - বৈধ ক্ষমতা, জনসাধাৰণৰ ইচ্ছা,
  কাৰণ, এজন সাধাৰণ মানুহে ঐক্যৰ বাবে থিয় দিয়ে!
  ক"ব লাগিব যে মহিলা যোদ্ধাসকলক অবিশ্বাস্য যুদ্ধ আক্ৰমণাত্মকতাৰ দ্বাৰা পৃথক কৰা হয়।
  আৰু ইয়াত Gerda যুঁজি আছে...
  তাইৰ "পেন্থাৰ"-৬ ছুপাৰ টেংকৰ দৰে, চামুৰাইৰ পজিচনবোৰ ছিঙি পেলায়।
  গেৰ্ডাই তাইৰ স্কাৰলেট নিপলৰ সৈতে গুলী চলাব, জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গৰ্জন কৰিব:
  - আৰ্য জগতৰ বাবে!
  চাৰ্লটেও চৰ মাৰিব, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, জাপানী ভাষাৰ এটা গোট ফালি পেলাব আৰু ব্লাথ কৰিব:
  - মহান সীমান্তৰ বাবে!
  ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাৰ মাজতো কাজিয়া হয়। ছোৱালীকেইজনী অত্যন্ত যুঁজিছে, আৰু অতি ধুনীয়া, বিকিনি পিন্ধি প্ৰায় উলংগ।
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ ৰুবি নিপলৰে গুলী চলালে, জাপানীজ হিৰোহিটো-৪ টেংকটো ভাঙি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোৰ দেশৰ মহিমা!
  মাগডাইও লাথি মাৰিলে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, চামুৰাই হাউইটজাৰটো ভাঙি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মহান কৃতিত্বৰ গৌৰৱ!
  এই ছোৱালীবোৰ সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণীৰ!
  মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে টকিঅ"ৰ পতন ঘটে। আৰু ১৯৫৫ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত জাপানে আত্মসমৰ্পণ কৰে আৰু এইদৰে মহাযুদ্ধৰ অন্ত পেলায়।
  ছোৱালীজনী আলবিনা আৰু এলভিনাই পাঁচ হাজাৰ বিমান অতিক্ৰম কৰি নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে এটা বিশেষ বঁটা লাভ কৰিছিল: ৰূপালী ওক গছৰ পাত আৰু হীৰা তৰোৱালৰ সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ গ্ৰেট ডাইমণ্ড ষ্টাৰ।
  যুদ্ধ এতিয়াও শেষ হোৱা নাই। তাই মাত্ৰ অলপ সময় লুকাই থাকিল। কিন্তু হিটলাৰে প্ৰায় সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰিছিল।
  বেৰিয়াই প'ৰ্ট আৰ্থাৰৰ লগতে দক্ষিণ ছাখালিন, কুৰিল ৰিজ আৰু মানচুৰিয়া পুনৰ লাভ কৰে।
  ইউ এছ এছ আৰ হৈ পৰিল নিজৰ ঘাঁ চেলেকি থকা এখন শক্তিশালী দেশ। কিছুদিনৰ বাবে নাজী জাৰ্মানীয়ে আন দেশসমূহ জয় কৰিছিল, তেওঁলোকৰ তুচ্ছ প্ৰতিৰোধক দমন কৰিছিল।
  এই যুদ্ধ ধ্বংস আৰু বিশ্ব আধিপত্যৰ বাবে চলিছিল। কিন্তু আন এক বিশ্বব্যাপী সংঘাতৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  ইফালে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত ডাৱৰ গোট খাইছিল। আৰু ১৯৫৯ চনত সত্তৰ বছৰীয়া জন্মদিনৰ দিনা এডলফ হিটলাৰে বেৰিয়াই শাসন কৰা ছোভিয়েট ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ফুহৰাৰৰ ফালে প্ৰায় গোটেই পৃথিৱীখনেই আছিল।
  কিন্তু ইউ এছ এছ আৰ এক শক্তিশালী, ঔদ্যোগিক শক্তিত পৰিণত হ"ল। সেয়ে শিল এটাৰ ওপৰত খোঁচ এখন পাইছিলোঁ।
  দুয়োখন দেশৰ হাতত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ আছিল যদিও গেৰ্ডা আৰু আলবিনাই এনে এটা জেনেৰেটৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল য"ত বিকিৰণে সমগ্ৰ পৃথিৱী গ্ৰহটোক সামৰি লৈছিল, যাৰ ফলত এই ধৰণৰ ধ্বংসৰ ব্যৱহাৰ অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল।
  আৰু হিটলাৰে পৃথিৱীৰ শেষ সাৰ্বভৌম শক্তি দখল কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। পশ্চিমে সীমান্ত ড্নিপাৰৰ কাষেৰে গৈছিল, আৰু তাৰ পিছত বেলাৰুছ আৰু জাৰ্মানীৰ অধীনত থকা বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ কাষেৰে গৈছিল। নাজীয়ে ক্ৰিমিয়াক পিছফালে ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল। যদিহে ইউ এছ এছ আৰে চেভাষ্টোপলত ক"লা সাগৰীয় বহৰৰ বাবে ঘাটি ভাড়াত লোৱা নাছিল।
  বাকী ভূখণ্ডৰ উপৰিও ৰাছিয়া চীন - মানচুৰিয়াৰ অংশ আছিল। গতিকে ইউ এছ এছ আৰৰ জনসংখ্যা, য"ত জন্মৰ হাৰক উৎসাহিত কৰাৰ এক অতি সক্ৰিয় নীতি গ্ৰহণ কৰা হৈছিল আৰু কমিউনিষ্ট, নাস্তিক শাসন ব্যৱস্থাই বহুবিবাহক বৈধতা প্ৰদান কৰিছিল, ইতিমধ্যে ভূখণ্ডৰ ক্ষতিৰ পিছতো ১৯৪১ চনৰ যুদ্ধৰ পূৰ্বৰ পৰিসংখ্যা অতিক্ৰম কৰিছিল আৰু প্ৰতিটো বছৰেই হৈছিল তিনি শতাংশ যোগ কৰিলে।
  বেৰিয়াই গৰ্ভপাত আৰু গৰ্ভনিৰোধক দুয়োটাকে নিষিদ্ধ কৰিছিল। আৰু চাৰিটাতকৈ কম সন্তান থকা পৰিয়ালৰ ওপৰত বন্য কৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিলে।
  পৰিকল্পনা অনুসৰি আৰু লাঠি পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি ইউ এছ এছ আৰ দ্ৰুতগতিত বিকশিত হৈছিল, আৰু ইয়াৰ সামৰিক শক্তি বৃদ্ধি পাইছিল।
  হিটলাৰে সম্ভাৱ্য ভাবুকি অনুভৱ কৰি, বিশ্বক একক থাৰ্ড ৰাইখত একত্ৰিত কৰি শেষ কৰি, এই গ্ৰহত নিজৰ শেষ যুদ্ধ আৰম্ভ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  শেষ যুদ্ধ কি? পৃথিৱীত ইয়াতকৈ বেছি জয় কৰিব পৰা একো নাই। এবছৰৰ আগতে জাৰ্মানসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰিছিল, আৰু মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ যুগ মুকলি। কিন্তু ষ্টাৰ ৱাৰ্ছ আৰু তাৰকাৰাজ্য বিজয়ৰ সময়ছোৱা চাবলৈ হিটলাৰে জীয়াই থাকিবনে? সুস্থ জীৱনশৈলী, নিৰামিষ খাদ্য, নিয়মীয়া ব্যায়াম আৰু মিটাৰযুক্ত শাৰীৰিক কাৰ্যকলাপৰ সত্ত্বেও স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে ফুৰাৰৰ বয়স বৃদ্ধি পাইছে। মূৰত টান দাগ এটা বেছিকৈ ভাঙি গৈ আছে, চুলিবোৰ ধূসৰ হৈ পৰিছে, আৰু চেহেৰাটো ভাগৰুৱা হৈ পৰিছে। যদিও ফুহৰাৰে উল্লাস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  যিয়েই নহওক, আপুনি আপোনাৰ শেষৰটো মিছন সম্পূৰ্ণ কৰি ইউ এছ এছ আৰ জয় কৰা উচিত। আৰু ফুৰাৰৰ মৃত্যু হ"লেও তেওঁৰ প্ৰায় হাজাৰটা পুত্ৰ প্ৰাকৃতিক প্ৰজননৰ জৰিয়তে লাভ কৰিব। আৰু ইয়াৰে এজনে শ্ৰেষ্ঠ, আটাইতকৈ সক্ষম হিচাপে স্বীকৃতি লাভ কৰিব আৰু পৃথিৱী গ্ৰহৰ ইতিহাসৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ একনায়কত্ববাদীৰ সিংহাসন গ্ৰহণ কৰিব।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে পলম কৰাটো অতি বিপদজনক আৰু যেতিয়ালৈকে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰই কাম নকৰে, তেতিয়ালৈকে হিটলাৰে কেৱল প্ৰথম স্তৰতে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত পঞ্চাশ নিযুততকৈও অধিক সৈনিক নিক্ষেপ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও বিপুল সংখ্যক টেংক, বিমান, আৰু উৰণীয়া ডিস্ক ৷ আৰু এইটো এটা বিশাল শক্তি।
  ইউ এছ এছ আৰে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ আধুনিকীকৰণ অব্যাহত ৰাখিছিল। টি-৬৪ টেংকটো দেখা গৈছিল, গধুৰ আৰু ১২৫ মিলিমিটাৰৰ শক্তিশালী বন্দুকৰ সৈতে, পাখিৰ খোলা আৰু পিৰামিডৰ দৰে জাৰ্মান বাহনৰ সৈতে ভেদ কৰিব পৰা। সঁচা, টি-৬৪ বিমানে মাত্ৰ উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। মূল টেংকটো এতিয়াও আছিল টি-৫৪, জাৰ্মান মডেলৰ বিপৰীতে যথেষ্ট শক্তিশালী নাছিল। হিটলাৰে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে আগ্ৰাসনৰ খৰখেদা কৰাৰ অন্যতম কাৰণ এইটোৱেই।
  আই এছ-১১য়ে ধৰিব পৰা নাছিল... ২০৩ মিলিমিটাৰ কামান থকা মেচিনেৰে আই এছ-১২ সৃষ্টি কৰা হৈছিল যদিও ই অতি দামী, গধুৰ আৰু ডাঙৰ বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল। ১৫২ মিমি, দীঘল বেৰেলযুক্ত বন্দুকটোত আই এছ-১৫ আছিল আপোচ। এই বাহনখন বৃদ্ধি কৰা টি-৬৪ৰ দৰে আছিল আৰু লগতে মাত্ৰ উৎপাদন আৰম্ভ হ"ল।
  জাৰ্মানীৰ মূল টেংক পেন্থাৰ-৬ পিৰামিড আকৃতিৰ আছিল আৰু ইয়াক পেন্থাৰ-৭লৈ সামান্য উন্নীত কৰি বন্দুকৰ কেলিবাৰ ৮৮ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি কৰি অধিক ধ্বংসৰ সৃষ্টি কৰা হৈছিল। আৰু ইঞ্জিনটোৱে, অধিক শক্তিশালী ৩০০০ হৰ্চপাৱাৰ স্থাপন কৰি, পঞ্চাশ টন ওজন বজাই ৰাখি প্ৰচণ্ড গতি আৰু কৌশল প্ৰদান কৰি, আৰু কৱচৰ মান উন্নত কৰি।
  আনকি নতুন ছোভিয়েট টি-৬৪খনো ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন আৰু কাষৰ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মানতকৈ লক্ষণীয়ভাৱে কম আছিল, আৰু কপালটোও। কিন্তু টি-৬৪ বিমানে কম দূৰত্বৰ পৰা হ"লেও অন্ততঃ জাৰ্মানীৰ ভিতৰত সোমাব পাৰিলেহেঁতেন।
  আকাশত জাৰ্মানসকলো শক্তিশালী আছিল আৰু যন্ত্ৰৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মানও আছিল। আৰু ইউ এছ এছ আৰত তেওঁলোকে নিজাকৈ ডিস্কো তৈয়াৰ কৰিবলৈ সক্ষম নহ"ল ৷ আৰু জাৰ্মানসকলে বেলঞ্জীৰ ডিস্কত লেজাৰৰ দৰে তাপ ৰশ্মি স্থাপন কৰিছিল আৰু অধিক ফলপ্ৰসূভাৱে গুলী চলাব পাৰিছিল।
  আৰু নাজীসকলৰ মাজত ডিস্কো দহ শব্দৰ বেগত উৰিছিল। আৰু আচলতে ই বিশাল। এনেকুৱাই থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনা শক্তিশালী।
  আৰু তেওঁলোকৰ মাটিৰ তলৰ টেংক আছে। আৰু আন বহুত শীতল বস্তু। মুঠতে বেৰিয়াৰ কাৰ্যতঃ কোনো সুযোগ নাই।
  কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰক্ষামূলক ক্ষমতা বিশাল। আৰু আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল আকাশী আক্ৰমণেৰে। বাহিনীবোৰ অসমান আৰু জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট চহৰবোৰ চেপি ধৰিছে। দহ হাজাৰ ৰাছিয়া পাৰ হৈ স্মোলেনস্কক লৈ যায়।
   নাটাছাই এটা সিদ্ধান্ত ল"লে:
  - হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ দলটোক ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা সৈন্য আঁতৰাবলৈ বাধ্য কৰাব লাগিব, আৰু বন্দী শিশুসকলক মুকলি কৰি দিব লাগিব!
  চঞ্চল জোয়াই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - অৱশ্যেই কৰিবই লাগিব! আৰু নিজৰ পূৰ্বপুৰুষক ফেচিবাদৰ পৰা বচাওক!
  অগাস্টিনে খালী ভৰি দুখন ঠেলি মন্তব্য কৰিলে:
  আমি কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ কৰিম!
  স্বেটলানাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - ইয়াৰ বাবে আমাৰ সকলো উপায় আছে!
  কোৱাৰ লগে লগে আৰু চাৰিগৰাকী মহিলা যোদ্ধাই ফেচিষ্ট দলটোক আক্ৰমণ কৰি আছে।
  ঈশ্বৰৰ ৰাছিয়ান শতিকাৰ যোদ্ধা আৰু মিউটেণ্ট ডাইনীসকলে পুনৰ বিংশ শতিকাৰ নাজীৰ সৈতে সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়।
  ফেচিষ্ট ব্ৰাউন সাম্ৰাজ্যত বহুত সৈনিক আছে। অন্তহীন নদীৰ দৰে বৈ যায়।
  অৱশ্যে চাৰিওগৰাকী ছোৱালীয়ে ৱেৰমাখ্টৰ টেংক আৰু বিমান ধ্বংস কৰিবলৈ অতি কষ্ট কৰিছিল। আৰম্ভণিৰে পৰাই তেওঁলোকে হাত-ভৰিৰে চেপি ধৰিছিল, বলৰ ক্ষেত্ৰখনে আৱৰি ধৰিছিল। কিন্তু...
  মাটিৰ তলৰ পৰা যেন অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু নাটাছাৰ সৰু ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  নেন'বটৰ সৈতে চাৰ্জ কৰিলে ৷ ঘৃণিত ফেচিষ্টসকলক ধ্বংস কৰিবলৈ তেওঁলোকে ৰাওনা হ"ল। গতিকে চাৰিওটা ছয়লৈ পৰিণত হ"ল।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই নিজৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন চেপি ধৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - তেনেকৈয়ে? বাৰু, আমাৰ ভাগ্য কি, অন্যথা আমি পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰো!
  জাৰ্মানসকলক চেপি ধৰি থকা আক্ৰমণাত্মক সোণালী চুলিৰ জোয়াই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - খৰকৈ কৰি লওঁ! ইউ এছ এছ আৰক বচাওঁ আহক!
  বাৰ বছৰৰ তলৰ নহয় খালী ভৰিৰে ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নাজীসকলক পদাতিক আৰু টেংক দুয়োটাৰে তৰোৱালৰে গৰ্জন কৰিছিল:
  - কেতিয়াও হাৰ নামানিব!
  আৰু ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ পৰা এটা চোকা ডিস্ক উৰি গ"ল, যিয়ে একেলগে তিনিটা ফেচিষ্ট বিমান কাটি পেলালে!
  খালী গোৰোহাৰে জিলিকি থকা মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই, টেংক আৰু পদাতিক উভয়কে প্ৰতিদ্বন্দ্বীক চেপি ধৰি, দাঁত উদং কৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - পৃথিৱীত বীৰ কৰ্মৰ স্থান আছে!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰ পৰা বিষাক্ত বেজীবোৰ সিঁচৰতি হৈ নাজী আৰু তেওঁলোকৰ বিমান আৰু টেংকত খুন্দা মাৰিলে।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ উলিয়াই দিলে, হত্যাকাৰীভাৱে, আৰু হাউলি উঠিল:
  আমি কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰো আৰু কেতিয়াও ক্ষমাও নকৰোঁ।
  আৰু তাইৰ লাইটছেবাৰবোৰ নাজীৰ ওপৰত মিলৰ মাজেৰে গৈছিল। তাৰ পাছত ব্লাষ্টাৰবোৰে টেংকবোৰত চেপি ধৰিলে, বেছবোৰ কাটি পেলালে। বিমানবোৰেও পাইছিল।
  শত্ৰুবোৰৰ মাজেৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি ৰঙা চুলিৰ অগাষ্টিনে চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা নতুন বেজী সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু চকুত কি আছে, নাজী সৈনিক আৰু বিমানৰ ডিঙিত কি আছে।
  হয়, যোদ্ধাসকল যে উত্তেজিত আৰু ক্ৰোধিত হৈ পৰিছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল।
  বগা, বাদামী ৰঙৰ সৈনিক আৰু বিমানৰ সৈতে টেংক কাটি কুল জোয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ লোহাৰ ইচ্ছা!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা নতুন, মাৰাত্মক উপহাৰ উৰি যায়। আৰু টেংক আৰু বগা যুঁজাৰু বিমানবোৰ পৰি আছে, আৰু বিমানৰ পৰা ঠেংবোৰ জ্বলি আছে।
  স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে মিলাৰক কাটি পেলায়, তাইৰ তৰোৱালবোৰ বিজুলীৰ দৰে।
  নাজীবোৰ গুটিৰ দৰে পৰি আছে।
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে, শত্ৰুৰ বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মাতৃ ৰাছিয়াৰ বাবে এটা মানৱ মহাকাশ সাম্ৰাজ্য থাকিব, জয়ী!
  নাজীৰ বিৰুদ্ধে আগবাঢ়িছে অলেগ ৰাইবাচেংকো। টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাই বাদামী সৈন্য কাটিছে।
  আৰু একে সময়তে ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰে বিষেৰে বেজী উলিয়াই দিয়ে, ডাল ফালি বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলায়।
  ল"ৰাটোৱে গৰ্জন কৰে:
  - ভৱিষ্যত Rus' গৌৰৱ!
  আৰু গতিত ই সকলোৰে মূৰ আৰু মুখ কাটি পেলায়, আৰু একে সময়তে টেংক টাৱাৰ কাটি পেলায়।
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই বিৰোধী আৰু বিমান আৰু টেংকো ধ্বংস কৰে।
  তাইৰ উদং ভৰি দুখন মাত্ৰ জিলিকি উঠে। বৃহৎ সংখ্যক নাজীৰ মৃত্যু হৈছে। যোদ্ধাই চিঞৰিছে:
  - নতুন সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে লৈ কাটিব ...
  ফেচিষ্ট সৈনিকৰ মৃতদেহৰ এটা গোট।
  আৰু ইয়াত আক্ৰমণাত্মকভাৱে নাটাছা কৰ্ছুনোভা। তেওঁ টেংক, বিমানৰ লগতে নাজীসকলক নিজৰ বাবে কাটি পেলায় আৰু গায়:
  - Rus' মহান আৰু উজ্জ্বল,
  মই বৰ অচিনাকি ছোৱালী!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা ডিস্ক উৰি যায়। কোনে দেখিলে নাজীৰ ডিঙি। হয়, এইজনী ছোৱালীয়ে টেংক ভাঙিছে।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে জোয়া এঞ্জেলস্কায়। দুয়োহাতেৰে বাদামী ৰঙৰ সৈনিক কাটি। নলীৰ পৰা থু পেলোৱা। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰে - টেংক আৰু বিমান গুলীয়াই পেলায়।
  আৰু একে সময়তে তেওঁ নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - এহ, ব্লাডজন যাওঁ,
  অ" মোৰ প্ৰিয়টো যাব!
  লেজাৰ তৰোৱালেৰে নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আৰু টেংকৰ সৈতে বাদামী ৰঙৰ সৈন্যসকলক নিঃশেষ কৰি অগাষ্টিনে চিঞৰি উঠে:
  - সকলো চেগ আৰু এটা প্ৰাণীৰ ছালত,
  ক্লাব লৈ লৰালৰিকৈ দাঙ্গা আৰক্ষীৰ ওচৰলৈ গ"ল!
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ মাজত কেনেকৈ লঞ্চ কৰিব লাগে, হাতী এটাক হত্যা কৰিব পৰা কিবা এটা, আৰু তাতোকৈ বেছি টেংক।
  আৰু তাৰ পিছত চিকচিকিয়া:
  - পহু! বাইশ শতিকা!
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে স্বেটলানা স্নো হোৱাইট। কাট, নাজীক কাটি পেলোৱা। খালী ভৰিৰে সিহঁতৰ ওপৰত মৃত্যুৰ উপহাৰ লঞ্চ কৰে।
  তৰোৱাল লৈ মিল চলায়।
  তাই টেংক আৰু বিমানৰ লগতে বহুত যুঁজাৰু বিমানকো চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - এটা ডাঙৰ জয় আহি আছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী বনৰীয়া গতিবিধি।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰি টেংক আৰু বিমান ধ্বংস কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো জপিয়াই উঠিল। ল"ৰাটোৱে ছমাৰচাল্টত ঘূৰি ফুৰিলে। জাম্পত নাজীৰ বহুত কাটি পেলালে।
  তেওঁ খালী আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰিলে, টেংক আৰু বিমানবোৰ ভাঙি পেলালে, গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মোৰ সুন্দৰ সাহসৰ বাবে বিখ্যাত হওক!
  আৰু আকৌ ল'ৰাটো যুদ্ধত আছে।
  কঠিন ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভা আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িছে। একেৰাহে সকলো শত্ৰুক টুকুৰা-টুকুৰ কৰে। তাইৰ তৰোৱালবোৰ বতাহৰ চকলৰ ব্লেডতকৈও কঠিন। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি আছে, টেংক আৰু বিমান জ্বলি আছে।
  ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণাত্মক ৰূপ ধাৰণ কৰিছে। অনুষ্ঠান অবিহনে বাদামী যোদ্ধাক নিঃশেষ কৰে।
  আৰু মাজে মাজে জপিয়াই থাকে, আৰু টুইষ্ট কৰে!
  আৰু তাইৰ পৰা বিনাশৰ উপহাৰ উৰি যায়।
  আৰু নাজীসকল নিজেই মৃত্যুমুখত পৰে। আৰু গোটেই টিলাবোৰ মৃতদেহ গোট খায়।
  মাৰ্গাৰিটাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে squeaks:
  - মই এজন আমেৰিকান গৰুৰখীয়া!
  আৰু আকৌ তাইৰ উদং ভৰি দুখনে বেজীটো দলিয়াই দিলে।
  আৰু তাৰ পিছত আৰু ডজন ডজন বেজী!
  আক্ৰমণাত্মক ক্ষেত্ৰতো নাটাছা কৰ্ছুনোভা অতি শীতল।
  আৰু খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰে, আৰু খেৰৰ পৰা থু পেলায়, টেংক আৰু বিমানবোৰ ভাঙি পেলায়।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মই এটা জিলিকি থকা মৃত্যু! মাত্ৰ মৰিব লাগিব!
  আৰু আকৌ গতিশীল সৌন্দৰ্য্য।
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই নাজী মৃতদেহৰ এটা ব্লক ধুমুহা। আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰাও ধ্বংসৰ বুমেৰাং উৰি যায়।
  আৰু টেংক আৰু বিমানৰ লগতে বাদামী ৰঙৰ যোদ্ধাবোৰ পৰি আছে আৰু পৰি আছে।
  জোয়া ছোৱালীয়ে চিঞৰিছে:
  - খালী ভৰিৰে ছোৱালী, তুমি জিকিবা!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা ডজন ডজন বেজী উৰি যায়। যিটো পোনে পোনে নাজীৰ ডিঙিত খন্দা।
  মৃত্যুমুখত পৰে।
  বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে সম্পূৰ্ণ মৃত, টেংক আৰু বিমান থকা ঠাই।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে অগাস্টিন। বাদামী সৈন্যক থেতেলিয়াই পেলায়। তাইৰ তৰোৱাল দুখন হাতত লৈ ফুৰিছে। আৰু তাই ইমান মহান যোদ্ধা।
  ফেচিষ্ট সৈন্যৰ মাজেৰে এটা টৰ্নেডোৱে সোমাই যায় - বিমান আৰু টেংক পৰি যায়।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - ভৱিষ্যত লুকাই আছে! কিন্তু ই বিজয়ী হ"ব!
  আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে অগ্নিময় চুলিৰে এগৰাকী সৌন্দৰ্য্য।
  সপোনৰ বন্য আনন্দত অগাষ্টিনে নিজৰ উদং গোৰোহাটোৰে এটা পালছাৰ পঠায় আৰু গৰ্জন কৰে:
  - যুদ্ধৰ দেৱতাই সকলো ফালি পেলাব!
  আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে যোদ্ধাজন।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে বহুত চোকা, বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰে যিয়ে বিমানক গুলীয়াই পেলায় আৰু টেংকৰ কৱচ বিন্ধি পেলায়।
  যুদ্ধত স্বেটলানা স্নো হোৱাইট। আৰু ইমানেই জিলিকি থকা আৰু যুঁজি থকা। তাইৰ উদং ভৰি দুখনে ইমানবোৰ মাৰাত্মক বস্তু পেলাই দিয়ে। মানুহ নহয়, শ্যামলা চুলিৰে মৃত্যু।
  কিন্তু যদি ভাঙি যায়, তেন্তে ইয়াক ৰখাব নোৱাৰি৷
  স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে গাইছে:
  - জীৱন মৌ নহব,
  ঘূৰণীয়া নৃত্যত সেই জাঁপটো!
  সপোন বাস্তৱায়িত হওক -
  সৌন্দৰ্য্যই মানুহক দাসলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীৰ গতিবিধিত ক্ৰোধ বাঢ়িছে। আৰু আৰু সকলোবোৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত টেংক আৰু বিমান।
  আক্ৰমণত অলেগ ৰাইবাচেংকো, সকলো ত্বৰান্বিত হৈছে। ল"ৰাটোৱে নাজীক মাৰপিট কৰে।
  তেওঁৰ খালী ভৰি দুখনে চোকা বেজী নিক্ষেপ কৰে - টেংক আৰু বিমান ফালি পেলায়।
  ডেকা যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠে:
  - উন্মাদ সাম্ৰাজ্যই সকলোকে ছিন্নভিন্ন কৰিব!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটো খোজকাঢ়ি গৈছে।
  মাৰ্গাৰিটা এগৰাকী ধুমুহাময় স্কুলীয়া ছোৱালী, আৰু তাইৰ কাৰ্যকলাপৰ সম্পূৰ্ণ টাৰ্মিনেটৰ। আৰু শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে।
  ইয়াত তাই খালী ভৰিখনেৰে লঞ্চ কৰিলে, বিস্ফোৰক বস্তুৰে এটা মটৰ। তাই বিস্ফোৰণ হ"ব, আৰু একেলগে এশটা নাজী আৰু দহটা টেংক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ব।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - যিয়েই নহওক আমাৰ হাতত বিজয় আহিব !
  আৰু তেওঁ তৰোৱাল লৈ মিলটো চলাব - টেংকৰ নলীবোৰ বিভিন্ন দিশত উৰি যাব।
  ইয়াত নাটাছা কৰ্ছুনোভাই গতিবিধি ত্বৰান্বিত কৰিছিল। ছোৱালীজনীয়ে বাদামী যোদ্ধাবোৰক কাটি পেলায়। আৰু চিঞৰি থকাৰ সময়ত:
  - ৰাছিয়াৰ সাম্ৰাজ্যৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে বিজয়।
  আৰু টেংক আৰু বিমানৰ লগতে নাজীসকলক ত্বৰান্বিত গতিৰে নিঃশেষ কৰি পেলাওঁ আহক।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভা এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী।
  তেওঁ ৰৈ লেহেমীয়া কৰিবলৈ নাভাবে আৰু টেংক আৰু বিমানবোৰ বিপথে পৰিচালিত হয়।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে জোয়া এঞ্জেলস্কায়। তাইৰ তৰোৱালে যেন মাংস আৰু ধাতুৰ চালাড কাটি পেলায়। ছোৱালীজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পৰিত্ৰাণ বলবৎ হৈ আছে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়েও এনে বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ডিঙি বিন্ধি যোৱা, মৃতদেহৰ টিলাত পৰি থকা মানুহৰ এটা গোট, লগতে ভঙা টেংক আৰু তললৈ যোৱা বিমান।
  অগাস্টিন এগৰাকী পাগল ছোৱালী। আৰু ই সকলোকে হাইপাৰপ্লাজমাৰ পৰা অহা ৰবটৰ দৰে চেপি ধৰে।
  ইতিমধ্যে ই এশটাও নাজী আৰু বহু টেংক বিমানেৰে ভাঙি পেলোৱা নাই। কিন্তু সকলোবোৰে গতি বাঢ়ে। আৰু যোদ্ধাজনে এতিয়াও গৰ্জন কৰে।
  - মই অজেয়! পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল!
  আৰু আকৌ আক্ৰমণৰ সৌন্দৰ্য্য।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা এটা মটৰ উৰি ওলাই যায়। আৰু তিনিশ নাজী আৰু এক ডজন টেংক এক শক্তিশালী বিস্ফোৰণত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  প্ৰেছৰ পেশীৰ সৈতে খেলি, আৰু ৰঙা নিপলৰে বুকুখন জোকাৰি থকা অগাষ্টিনাই গাইছিল:
  - আমাৰ মাটি দখল কৰিবলৈ সাহস নকৰিবা!
  শ্বেটলানা স্নো হোৱাইটেও আক্ৰমণাত্মক ৰূপ ধাৰণ কৰিছে। আৰু এগ্ৰামো ৰেহাই নিদিয়ে। ৱাইল্ড টাৰ্মিনেটৰ গাৰ্ল।
  আৰু শত্ৰুক কাটি নাজীক নিঃশেষ কৰে। আৰু ইতিমধ্যে ভঙা টেংক আৰু বিমানবোৰৰ লগতে খাৱৈত আৰু ৰাস্তাৰ কাষত বাদামী ৰঙৰ যুঁজাৰু বিমানৰ গণ পৰি গৈছে।
  ছয়জন ক্ৰোধিত হৈ পৰিল। বনৰীয়া যুদ্ধ আছিল।
  কাৰাটেৰ শিশু অলেগ ৰাইবাচেংকো পুনৰ কৰ্মত। আৰু দুয়োখন তৰোৱাল জোকাৰি আগবাঢ়ি যায়। আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে মিলটো চলায়। নিহত নাজী পতন।
  মৃতদেহৰ গণ। ৰক্তাক্ত শৰীৰৰ গোটেই পাহাৰ, বিমান লৈ ভঙা গাড়ীৰ গোট।
  উদ্ভাৱক ল"ৰাটোৰ মনত আছে এটা বন্য কৌশল। ক"তও ঘোঁৰা আৰু মানুহ মিহলি হৈ গ"ল।
  শিশু হত্যাকাৰী Oleg Rybachenko squeaks:
  - মনৰ পৰা ধিক্!
  আৰু টন টন টকা থাকিব!
  আৰু নতুন আন্দোলনত টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটো। আৰু তাৰ উদং ভৰি দুখনে কিবা এটা লৈ দলিয়াই দিব।
  ল"ৰা জিনিয়াছে গৰ্জন কৰিলে:
  - মাস্টার ক্লাস এবং ফার্ম "Adidas"!
  সঁচাকৈয়ে এটা শীতল শ্ব" শীতল হৈ ওলাল। আৰু কিমানে নাজীক হত্যা কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে টেংক আৰু বিমানৰ লগতে সৰ্বাধিক সংখ্যক শ্ৰেষ্ঠ বাদামী যুঁজাৰু বিমানকো হত্যা কৰিছিল।
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাও যুদ্ধত আছে। ডালচেনি আৰু ইস্পাতৰ সেনাবাহিনীক চেপি ধৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - বিগ শ্বক ৰেজিমেন্ট! আমি সকলোৱে গাড়ী চলাই কফিনত সোমাই যাওঁ!
  আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ নাজীৰ ওপৰত হেক কৰা হয়। ইতিমধ্যে বাদামী যুঁজাৰু বিমানৰ গণ ভাঙি গৈছে। আৰু তেওঁলোকৰ লগত টেংক আৰু বিমান।
  ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই পেন্থাৰতকৈও শীতল! প্ৰমাণ কৰক যে সকলোৱেই শ্ৰেষ্ঠ!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা শক্তিশালী বিস্ফোৰক থকা মটৰৰ দৰে উৰি ওলাই যাব।
  আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত আঘাত কৰা।
  আৰু তেওঁ কিছুমান প্ৰতিদ্বন্দ্বী আৰু টেংক, আনকি বিমানকো লৈ গৈ ভাঙি পেলাব।
  আৰু নাটাছা কৰ্শ্বুনোভাৰ কৰ্তৃত্ব। আৰু তাই বিৰোধীক পৰাস্ত কৰে, আৰু তাই নিজেই কাকো নামি নিদিয়ে।
  ইতিমধ্যে টেংক আৰু বিমানৰ লগতে কিমান নাজী নিহত হৈছে।
  আৰু তাইৰ দাঁতবোৰ ইমান চোকা। আৰু চকু দুটা নীলা ৰঙৰ। এইজনেই ছোৱালীজনী - মূল জল্লাদ। যদিও তাইৰ সকলো সংগী আছে - জল্লাদ!
  নাটাছা কৰ্শ্বুনোভাই চিঞৰিছে:
  - মই পাগল! আপোনাৰ পেনাল্টি থাকিব! ৰুবল এটাও ল"ব নালাগে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱালেৰে বহুত নাজীক কাটি পেলাব।
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই খোজ কাঢ়িছে আৰু বহুত বাদামী যোদ্ধা কাটিছে।
  আৰু খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। প্ৰতিটো বেজীয়ে কেইবাজনো নাজীক হত্যা কৰে বা টেংকেৰে বিমান এখন গুলীয়াই পেলায়। এই ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে ধুনীয়া।
  অগাষ্টিনে আগবাঢ়ি যায় আৰু বিৰোধীক চেপি ধৰে। আৰু একে সময়তে তেওঁ চিঞৰিবলৈ নাপাহৰিব:
  - আপুনি কফিনৰ পৰা সাৰি যাব নোৱাৰে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে দাঁত লৈ দাঁত উদঙাই দিব!
  আৰু লাল চুলিৰজনী ইমানেই ... বতাহত চুলি উৰি ফুৰা, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে।
  আৰু সকলোবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত খঙৰ পৰাই ওলাই আহে।
  গতিশীল স্বেটলানা স্নো হোৱাইট। ইয়াত তাই বহুত মূৰৰ খুলি আৰু টেংক টাৱাৰ কাটিছিল। দাঁত উদঙাই দিয়া এগৰাকী যোদ্ধা।
  জিভা দেখুৱায়। আৰু তাৰ পিছত ই এটা নলীৰ পৰা থু পেলায় - বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলায়। তাৰ পিছত তেওঁ হাউলি উঠে:
  - তোমালোক মৰিবানে!
  আৰু আকৌ তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক বেজী উৰি যায়, যিবোৰে পদাতিক আৰু বিমানত খুন্দা মাৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জপিয়াই জপিয়াই।
  খালী ভৰিৰ ল"ৰা এজনে বেজীৰ গোট এটা নিৰ্গত কৰে, টেংকবোৰ ভাঙি পেলায় আৰু গায়:
  - কেম্পিং কৰিবলৈ যাওঁ, ডাঙৰ একাউণ্ট এটা খুলিব!
  ডেকা যোদ্ধাজন নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে।
  ইতিমধ্যে তেওঁৰ বয়স যথেষ্ট বছৰ, সকলোৱে নাটাছা এণ্ড কোম্পানীৰ সৈতে দুঃসাহসিক অভিযানত নামিছে, কিন্তু তেওঁক দেখাত শিশুৰ দৰে। কেৱল অতি শক্তিশালী আৰু পেশীবহুল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - খেল নিয়ম অনুসৰি নহওক - আমি fraera ভাঙি যাম!
  আৰু আকৌ তেওঁৰ খালী ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক আৰু ভাঙি পেলোৱা বেজী উৰি গ"ল। বিমান আৰু টেংক দুয়োটা।
  খালী, ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে জিলিকি থকা মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - নোহোৱাটো অসম্ভৱ! মোৰ বিশ্বাস স্বাধীনতাই ভোৰভোৰাই উঠিব!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ নাজী আৰু তেওঁলোকৰ টেংক আৰু বিমানবোৰৰ ওপৰত বেজীৰ মাৰাত্মক ঢৌ এটা নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু ক"লে:
  - আন্ধাৰ গুচি যাব! গোলাপ ফুল ফুলিব হওক!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মটৰ এটা দলিয়াই দিয়াৰ লগে লগে হাজাৰটা নাজী লগে লগে বতাহত উৰি গ"ল। হয়, আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে গলি গৈছে বাদামী, নৰকীয় সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্য।
  যুদ্ধত নাটাছা কৰ্ছুনোভা। কোব্ৰাৰ দৰে জপিয়াই পৰে। শত্ৰুক বিস্ফোৰণ ঘটায়। আৰু ইমানবোৰ নাজীৰ মৃত্যু হৈছে, আৰু বিমানো পৰি আছে।
  তেওঁলোকৰ ছোৱালী আৰু তৰোৱাল, কয়লাৰ ওপৰত শস্য আৰু বৰশী। আৰু বেজী।
  একে সময়তে ইও গৰ্জন কৰে:
  - মোৰ বিশ্বাস জয় আহিব!
  আৰু ৰাছিয়ানসকলৰ গৌৰৱ বিচাৰি পাব!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে নতুন বেজী নিক্ষেপ কৰে, প্ৰতিপক্ষক ঘুচা মাৰে।
  বন্য আন্দোলনত জোয়া এঞ্জেলস্কায়। নাজীক আক্ৰমণ কৰে। সৰু সৰু টুকুৰা কৰি ভাঙি পেলায়।
  যোদ্ধা মহিলাগৰাকীয়ে উদং আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। ই টেংক আৰু বিমানৰ সৈতে বিৰোধীক গৰ্জনৰ দৰে ভাঙি পেলায়:
  আমাৰ সম্পূৰ্ণ বিজয় ওচৰ চাপিছে!
  আৰু তেওঁ তৰোৱালেৰে বনৰীয়া মিল এটা লৈ যায়, টেংকবোৰ ঝাড়ু দি আঁতৰাই লৈ যায়। এইটো সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ দৰে ছোৱালী!
  কিন্তু অগাস্টিনৰ কব্ৰাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল। এই মহিলাগৰাকী সকলো দুঃস্বপ্নৰ বাবে দুঃস্বপ্ন।
  আৰু যদি ই কাটি দিয়ে তেন্তে ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল ই কাটিব।
  ইয়াৰ পিছত লাল চুলিৰ মানুহজনে লৈ গাইব:
  - মই সকলো মূৰৰ খুলি খুলি দিম! মই এটা ডাঙৰ সপোন!
  আৰু এতিয়া তাইৰ তৰোৱালবোৰ কাৰ্য্যত আছে আৰু বিমানৰ ডুৰালুমিনেৰে মাংস আৰু ধাতু কাটিছে।
  শ্বেটলানা স্নো হোৱাইটেও আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িছে। এই ছোৱালীজনীৰ ব্ৰেক নাই। সিহঁতে কাটি পেলোৱাৰ লগে লগে, গতিকে মৃতদেহৰ ভৰটো আৱৰ্জনা হৈ পৰে, আৰু বিমান আৰু টেংকবোৰ পৰি আছে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰ গৰ্জন কৰে:
  - কিমান ভাল হ'ব! কিমান ভাল হ'ব - মই জানো!
  আৰু এতিয়া তাইৰ পৰা এটা হত্যাকাৰী মটৰ উৰি যায়।
  খালী ভৰিৰে সুদৰ্শন, পেশীবহুল ল"ৰা অলেগ আকৌ এশজন নাজী, উল্কাপিণ্ড কঢ়িয়াই লৈ ফুৰা, বিখ্যাতভাৱে কাটি পেলোৱা। আৰু বোমা এটা লৈ দলিয়াই দিব৷
  আকাৰত সৰু, কিন্তু ই মাৰাত্মক...
  আকাশত থকা বিমানৰ এটা ভৰ কেনেকৈ সৰু সৰু টুকুৰা কৰি ভাঙিব পাৰি।
  টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাটোৱে হাউলিলে:
  - ভয়ংকৰ মেচিনৰ ধুমুহাময় যৌৱন!
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই যুদ্ধত আকৌ এই কাম কৰিব।
  আৰু বহুত বাদামী যুঁজাৰু কাটি পেলাব। আৰু তেওঁ টেংক আৰু বিমানৰ মাজত ডাঙৰ ডাঙৰ ক্লিয়াৰিং কাটি পেলায়।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - লাম্বাডা আমাৰ বালিৰ ওপৰত নৃত্য!
  আৰু নৱীকৃত জোৰেৰে আঘাত কৰা।
  আক্ৰমণাত্মক ক্ষেত্ৰত আৰু অধিক ক্ষুব্ধ হৈ পৰিছে নাটাছা কৰ্ছুনোভা। এইদৰেই তেওঁ নাজীক থ্ৰেছ কৰে। এনে ছোৱালীক প্ৰতিহত কৰাটো তেওঁলোকৰ বাবে বৰ ভাল নহয়।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই ইয়াক লৈ গাইছিল:
  - মোৰ খালী ভৰিৰ কিকটোৱে অন্ধ কৰি পেলাইছে!
  ঠাইত দৌৰাটো সাধাৰণতে মিলন!
  আৰু যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে এনে আঘাতৰ ধাৰাবাহিকতাৰে বিপক্ষৰ মাজত ফাটি গ"ল।
  আৰু খালী ভৰিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিব।
  ইয়াত তাই মিলটো চলাইছিল। বাদামী সেনাবাহিনীৰ মুৰব্বীৰ গোটটো গুটিয়াই গুচি গ"ল, আৰু টেংকবোৰ জ্বলি উঠিল, বিমানবোৰ জ্বলি উঠিল।
  তাই এগৰাকী যুঁজাৰু সৌন্দৰ্য্য। ইমান বাদামী আৰ্মাডাৰে নিজকে মাৰপিট কৰি।
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই সকলোকে চেপি ধৰিছে। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ মৃত্যুৰ কেঁচিৰ দৰে।
  ছোৱালীজনী মাত্ৰ মৰমলগা। আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনে অতি বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  বিপক্ষক পৰাস্ত কৰক। ডিঙিত বিন্ধি কফিন বনাই, টেংক আৰু বিমান বিস্ফোৰণ কৰে।
  জোয়া এঞ্জেলস্কায়াই ল"লে, তাইৰ ভৰপূৰ স্তনৰ ৰঙা নিপলবোৰ জোকাৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - যদি টেপত পানী নাথাকে...
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই আনন্দত চিঞৰিলে:
  গতিকে আপোনাৰ দোষ!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে সি এনেকুৱা কিবা এটা দলিয়াই দিয়ে যিয়ে ভালদৰে মাৰি পেলায়। এইটো সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ ছোৱালী।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা, ব্লেডখন কেনেকৈ উৰি যাব। আৰু তেওঁ বহুত যুঁজাৰু বিমানত খুন্দা মাৰিব, টেংকৰ পৰা টাৱাৰ কাটি পেলাব।
  খালী ভৰিৰে অগাস্টিন গতিশীল। দ্ৰুত আৰু সৌন্দৰ্য্যত অনন্য।
  কি উজ্জ্বল চুলি তাইৰ। যেনেকৈ উৰি ফুৰা সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰ। এই ছোৱালীজনী প্ৰকৃত ভিক্সন।
  আৰু তাই বিৰোধীক কাটি পেলায় - যেন তাই জন্মতে হাতত তৰোৱাল লৈছে।
  লাল চুলিৰ, অভিশপ্ত হাৰামী! তাইৰ লগত তাই প্ৰাকৃতিক পোহৰৰ সৈতে, ৰং নোহোৱাকৈ যুদ্ধত নামিল।
  অগাস্টিনে লৈ হিচকি উঠিল:
  - ম'হৰ মূৰ থাকিব - যুঁজাৰুবোৰ পাগল নহ'ব!
  আৰু ইয়াত তাই আকৌ বহুত যুঁজাৰুক চেপি ধৰিলে।
  টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুণগুণাই ক'লে:
  - কি লাগে তোমাক! ইয়াত ছোৱালীজনী!
  মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই খালী ভৰিৰে ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰি টেংকৰ টাৰেটটো ভাঙি নিশ্চিত কৰিলে:
  - ডাঙৰ আৰু শীতল ছোৱালী!
  অগাস্টিনে এই কথাত সহজেই একমত হ"ল:
  - মই এজন যোদ্ধা যিয়ে কাকো কামোৰিব!
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ মাৰাত্মক, ভাঙি পেলোৱা বিমান নিক্ষেপ কৰিব।
  যুদ্ধত নাটাছা কৰ্ছুনোভা প্ৰতিপক্ষতকৈ হীন নহয়। ছোৱালী নহয়, কিন্তু জুইৰ শিখাত এনেকুৱা ডাইনীক শেষ কৰিবলৈ। আৰু নাজীসকলৰ বহুত কষ্ট হৈছে: বিমান আৰু টেংক পৰি আছে।
  আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কি নীলা আকাশ!
  অগাষ্টিনে, খালী ভৰিৰে এটা ব্লেড এৰি, টেংকৰ টাৰেট কাটি, নিশ্চিত কৰিলে:
  - আমি ডকাইতিৰ সমৰ্থক নহয়!
  শত্ৰুক কাটি বিমান গুলীয়াই শ্বেটলানা স্নো হোৱাইটে চিঞৰি উঠিল:
  - মূৰ্খক কটাৰীৰ প্ৰয়োজন নাই ....
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই চিঞৰি উঠিল, খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু টেন কৰা ভৰিৰে টেংক আৰু বিমানবোৰ ভাঙি পেলালে:
  - তিনিটা বাকচৰ পৰাই তাক মিছা কথা ক'বা !
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা নাটাছা কৰ্ছুনোভাই লগতে কয় যে:
  - আৰু এটকা বিনিময়ত তাৰ লগত কৰক!
  আৰু যোদ্ধাসকলে লৈ জপিয়াই যাব। ইমান ৰক্তাক্ত আৰু শীতল। সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ মাজত যথেষ্ট উত্তেজনা থাকে।
  অকলে শ্বৰ্ট পিন্ধা প্ৰায় উলংগ, সুদৰ্শন, পেশীবহুল ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোক যুদ্ধত অতি ষ্টাইলিছ দেখা যায়।
  মাৰ্গাৰিটা নামৰ এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এন্টিমেটাৰৰ টুকুৰা এটা দলিয়াই গাইছিল:
  - আঘাত শক্তিশালী, আৰু ল'ৰা এটা আগ্ৰহ আছে ...
  ল"ৰা জিনিয়াছে ভৰিৰে হেলিকপ্টাৰ প্ৰপেলাৰৰ দৰে কিবা এটা লঞ্চ কৰিলে। নাজী আৰু টেংকৰ পৰা দুশমান মূৰ কাটি দিলোঁ, আৰু চিঞৰিলোঁ:
  - যথেষ্ট স্পৰ্টী!
  আৰু দুয়োটা - এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালী - সম্পূৰ্ণ মুকলি কামত।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা অলেগে বাদামী ৰঙৰ সৈন্যবোৰক কাটি পেলাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আৰু আমাৰ বাবে এক বৃহৎ জয় হ"ব!
  মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰত হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাওঁ - খালী ভৰিৰে!
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে ইমান সক্ৰিয় টাৰ্মিনেটৰ।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে গাইছিল:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধ!
  আৰু যোদ্ধাজনে এটা চোকা ডিস্ক-বুমেৰাং লঞ্চ কৰিলে। তেওঁ চাপত উৰি গ"ল, বহুত নাজী আৰু টেংক টাৱাৰ কাটি পেলালে।
  জোয়া এঞ্জেলস্কায়াই লগতে কয়, নিঃশেষকৰণ অব্যাহত ৰাখি:
  - আমাৰ জয় হ'ব!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা নতুন বেজী উৰি গ"ল। আৰু বহুত যুঁজাৰু বিমান আৰু বিমানত খুন্দা মাৰিলে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - বিপক্ষক চেকমেট কৰক!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱালে।
  খালী ভৰিৰে আৰু অগ্নিময় অগাষ্টিনে ভৰি দুখন জোকাৰি চোকা ধাৰেৰে স্বস্তিকা নিক্ষেপ কৰি গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ইম্পেৰিয়েল পতাকা আগলৈ!
  উদং গোৰোহাৰে হাইপাৰপ্লাজমাৰ বল এটা নিক্ষেপ কৰি স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - পতিত বীৰসকলৰ মহিমা!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নাজীক চেপি ধৰি একেলগে চিঞৰিলে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  আৰু এতিয়া যোদ্ধাসকলৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা ডিস্ক উৰি গৈছে। মাংস ফাটি গৈছে, টেংকৰ টাৱাৰ আৰু বিমানৰ ঠেং ভাঙি পেলোৱা হৈছে।
  আৰু আকৌ হাউলি উঠক:
  - আমাক কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  নাটাছা কৰ্ছুনোভা বতাহত উৰি গ"ল। বিৰোধী আৰু পাখি থকা শগুনক ফালি পেলালে, আৰু জাৰি কৰিলে:
  - আমি তাই-পহু, শত্ৰুক ভাজি!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা এটা অতি মাৰাত্মক ডিস্ক উৰি ওলাই যাব।
  আনকি ছোৱালীজনীয়ে আনন্দত টুইষ্ট কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ গুণগুণাই কয়:
  - আমাৰ গোৰোহাই জুই ভাল পায়!
  হয়, ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে চেক্সি।
  শ্বৰ্ট পিন্ধা এজন সুদৰ্শন, পেশীবহুল ল'ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুৰুগুৰুকৈ ক'লে:
  - অ", সোনকালে, শিংবোৰক সুৰক্ষা দিয়ে!
  আৰু যোদ্ধাসকলক চকু টিপিয়াই দিলে। হাঁহি হাঁহি উত্তৰত দাঁত উদঙাই দিয়ে।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই নাজীসকলক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত আনন্দ নাই, সংগ্ৰামৰ অবিহনে!
  উলংগ, ঘূৰণীয়া, শিশুসুলভ গোৰোহা থকা টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে পালচাৰৰ ওচৰত হাৰ মানি নাজীসকলক ধ্বংস কৰি আপত্তি কৰিলে:
  "কেতিয়াবা কাজিয়াতো মজা নহয়!"
  নাটাছা কৰ্শ্বুনোভাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - যদি শক্তি নাই, তেন্তে হয় ...
  কিন্তু আমি যোদ্ধাসকল সদায় সুস্থ!
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত বেজী নিক্ষেপ কৰিলে, বিমানেৰে টেংকৰ গোট উৰুৱাই দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - সৈনিকজন সদায় সুস্থ,
  আৰু কাৰ্য্যৰ বাবে সাজু!
  ইয়াৰ পিছত স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে পুনৰ শত্ৰুক কাটি পেলালে, টেংকৰ টাৱাৰ আৰু বিমানৰ ঠেং ভাঙি পেলালে।
  জোয়া এঞ্জেলস্কয়া এগৰাকী অতি দ্ৰুতবেগী বেব। ইয়াত তাই নাজীৰ ওপৰত গোটেই বেৰেল এটা লঞ্চ কৰিলে। আৰু এটা বিস্ফোৰণৰ পৰা দুহাজাৰমান ফালি পেলালে।
  তাৰ পাছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - ৰৈ নাথাকিব, আমাৰ গোৰোহাবোৰ জিলিকি আছে!
  আৰু কম্বেট লেচত এজনী ছোৱালী!
  যুদ্ধত অগাস্টিনও দুৰ্বল নহয়। এইদৰেই তেওঁ নাজীক থ্ৰেছ কৰে। যেন শিকলিৰ গোট এটাৰ পৰা নোক আউট হয়।
  আৰু বিৰোধীক কাটি পেলোৱা - গায়:
  - সাৱধান, ভাল হ'ব,
  শৰতৰ সময়ত পাই হ"ব!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে সঁচাকৈয়ে যুদ্ধত হাল বাই হাল বাইছে স্নাফবক্সত থকা চয়তানৰ দৰে। আৰু কেনেকৈ টেংক জ্বলায় আৰু বিমান জ্বলায়।
  কিন্তু টিউনিক পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভা, কেনেকৈ যুঁজে। আৰু নাজীয়ে তাইৰ পৰা পায়।
  আৰু তাই মাৰিলে মাৰিব।
  তাৰ পৰা ৰক্তাক্ত ছিটিকনি উৰি ওলাই যায়।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই কঠোৰভাৱে মন্তব্য কৰিছিল যেতিয়া তেওঁৰ খালী ভৰিৰ পৰা ধাতুৰ ছিটিকনি উৰি আহি টেংকৰ মূৰৰ খুলি আৰু টাৰেট গলিছিল:
  - ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ, অতিশয় আনকি গৌৰৱ!
  ট্যাংক আগলৈ লৰালৰি...
  লাল শার্ট মধ্যে বিভাগ -
  ৰাছিয়ান মানুহক শুভেচ্ছা!
  ইয়াত ছোৱালীবোৰে নাজীৰ দায়িত্ব ল"লে। গতিকে কাটি টুকুৰা টুকুৰ কৰা হয়। যোদ্ধা নহয়, সঁচাকৈয়ে শিকলি ভাঙি পেলোৱা পেন্থাৰ।
  যুদ্ধত শীতল ল'ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু নাজীক আক্ৰমণ কৰে। সি সিহঁতক কৰুণা নোহোৱাকৈ মাৰি পেলায়, টেংকবোৰ কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমি ম'হৰ দৰে!
  মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই বাদামী সেনাবাহিনীক চেপি ধৰি, আৰু টেংক আৰু বিমানৰ ঠেং কাটি, তুলি লৈছিল:
  - আমি ম'হৰ দৰে!
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই সেইটো লৈ হাউলি উঠিল, টেংকবোৰৰ লগতে বাদামী ৰঙৰ যুঁজাৰু বিমানবোৰো কাটি পেলালে:
  - মিছা ক"ব নোৱাৰি!
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই নাজীসকলক ফালি পেলালে, চিঞৰি উঠিল:
  - নাই, হাতেৰে নহয়!
  আৰু তেওঁও খালী ভৰিৰে এটা তাৰকা চিহ্ন লৈ এৰি দিব আৰু বহুত ফেচিষ্টক শেষ কৰিব।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই ইয়াক লৈ ওলাই আহিল, ৰঙা নিপলৰ পৰা বিজুলীৰ জোকাৰণি আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ টিভিটোত জুই জ্বলিছে!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা বেজীৰ হত্যাকাৰী বাণ্ডিল এটা উৰি যায়।
  জোয়া এঞ্জেলস্কায়াইও বিমানেৰে নাজী আৰু তেওঁলোকৰ টেংক ধ্বংস কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ বন্ধুত্ব একক!
  আৰু আকৌ এনেকুৱা এটা নিক্ষেপ যে বৃত্তবোৰ সকলো দিশতে ম্লান হৈ পৰে। এয়া এগৰাকী ছোৱালী - বিৰোধীৰ বিশুদ্ধ নিঃশেষ।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোৱালীজনীয়ে তিনিটা বুমেৰাং লৈ লঞ্চ কৰিব। আৰু ইয়াৰ পৰা মৃতদেহবোৰ আৰু বেছি হৈ পৰিল।
  ইয়াৰ পিছত সৌন্দৰ্য্যই দিব:
  - আমি শত্ৰুক দয়া নিদিওঁ ! এটা মৃতদেহ থাকিব!
  আৰু আকৌ উদং গোৰোহাৰ পৰা মাৰাত্মক বস্তুটো উৰি যায়।
  ৰঙা চুলিৰ অগাষ্টিনেও যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - কেৱল এটা মৃতদেহ নহয়, বহুত!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ খালী ভৰিৰে ৰক্তাক্ত ডোখৰবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল। আৰু তাই বহুত নাজীক হত্যা কৰিছিল।
  আৰু কেনেকৈ গৰ্জন কৰে:
  - গণহত্যা!
  আৰু এতিয়া তেওঁ নাজী জেনেৰেলজনৰ ওপৰত মূৰটো খুন্দা মাৰিব। তাৰ মূৰৰ খুলিটো ভাঙি দিয়ক আৰু দিয়ক:
  - বানজাই! তুমি স্বৰ্গলৈ যাবা!
  স্বেটলানা স্নো হোৱাইট আক্ৰমণত অতি ক্ৰোধিত, বিশেষকৈ টেংক, আৰু বিমানকো, squeaks:
  - তোমাক ৰেহাই দিয়া নহ"ব!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা ডজন ডজন বেজী উৰি যায়। তাই সকলোৰে মাজেৰে ভাঙি যোৱাৰ লগে লগে বিমানবোৰ ভাঙি যায়। আৰু অতিশয় আনকি যোদ্ধাজনেও টুকুৰা-টুকুৰ কৰি হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  চুটি চুটি কাপোৰ পিন্ধা এজন পেশীবহুল, ভাস্কৰ্য্য শিল্পকৰ্মী ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হুইচেলৰ সহায়ত কাউৰীক নমাই দি চিঞৰিছে:
  - গৌৰৱময় হাতুৰী!
  আৰু ল"ৰাটোৱেও খালী ভৰিৰে স্বস্তিকা ৰূপত এনে শীতল তৰা এটা দলিয়াই দিয়ে। এটা জটিল হাইব্ৰিড।
  আৰু নাজীৰ গণ ভাঙি পৰিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - বানজাই!
  আৰু ল"ৰাটো আকৌ বনৰীয়া আক্ৰমণত নামিছে। নাই, শক্তি তেওঁৰ মাজত কেৱল উতলি আছে, আৰু আগ্নেয়গিৰিবোৰে গুৰগুৰাই আছে!
  গতিশীল টকটকে মাৰ্গাৰিটা। সি সকলোৰে পেট ফালি পেলাব।
  ছোৱালীজনীয়ে ভৰিৰে একেলগে পঞ্চাশটা বেজী উলিয়াই দিব। আৰু বহুতো ভিন্ন ধৰণৰ শত্ৰুক হত্যা কৰা হ"ল, টেংক আৰু বিমান ন"ক আউট কৰা হ"ল।
  খালী গোৰোহাৰে জিলিকি থকা মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই আনন্দৰ ক্ষেত্ৰত গাইছিল:
  - এটা, দুটা! শোক কোনো সমস্যা নহয়!
  আপুনি কেতিয়াও নিৰুৎসাহিত হোৱা উচিত নহয়!
  পাইপেৰে নাক আৰু ঠেং ওখকৈ ৰাখিব লাগে।
  জানি থওক যে এজন প্ৰকৃত বন্ধু আপোনাৰ লগত সদায় থাকে!
  এইটো ইমানেই আক্ৰমণাত্মক কোম্পানী। ছোৱালীজনীয়ে থ্ৰেছ কৰি চিঞৰি উঠে:
  "ড্ৰেগন ৰাষ্ট্ৰপতি মৃতদেহ হৈ পৰিব!"
  যুদ্ধত নাটাছা কৰ্ছুনোভা মাত্ৰ কোনো ধৰণৰ টাৰ্মিনেটৰ। আৰু গৰ্জন কৰি গুৰগুৰাই উঠিল :
  - বানজাই! সোনকালে পাওক! আৰু একনায়কত্ববাদীৰ অন্ত!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা গ্ৰেনেড উৰি গ"ল। আৰু নাজীসকল নখৰ দৰে ৷ আৰু ই বহুত মাষ্টোডন আৰু পাখিযুক্ত, নৰকীয় মেচিন ভাঙি পেলাব।
  ইয়াত যোদ্ধাজন! সকলো যোদ্ধালৈ - এজন যোদ্ধা!
  জোয়া এঞ্জেলস্কায়ো আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। ইমান উগ্ৰ কুকুৰ।
  আৰু তাই লৈ গুৰগুৰাই উঠিল :
  - আমাৰ দেউতা নিজেই বগা ঈশ্বৰ!
  আৰু তেওঁ নাজীৰ ওপৰত ট্ৰিপল মিল কাটি দিয়ে!
  আৰু উদং গোৰোহা আৰু অগাষ্টিনৰ স্তনৰ ৰুবী নিপলবোৰেৰে জিলিকি থকা লাল চুলিৰ মানুহজনীয়ে উত্তৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু মোৰ ভগৱান ক'লা!
  সঁচাকৈয়ে লাল চুলিৰজনেই হৈছে প্ৰতাৰণা আৰু নীচতাৰ মূৰ্ত ৰূপ। শত্ৰুৰ বাবে অৱশ্যে। আৰু বন্ধু-বান্ধৱীৰ বাবে তাই এগৰাকী প্ৰিয়।
  আৰু কেনেকৈ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ল"ব আৰু পেলাব। আৰু বাদামী সাম্ৰাজ্যৰ বহুতো যোদ্ধাৰ ঢেৰ, লগতে তেওঁলোকৰ টেংক আৰু বিমান।
  লাল চুলিৰ মানুহজনে চিঞৰি উঠিল:
  - ৰাছিয়া আৰু ক'লা ঈশ্বৰ আমাৰ পিছফালে!
  অতি উচ্চ যুদ্ধ সম্ভাৱনা থকা এজন যোদ্ধা। নাই, ইয়াৰ অধীনত হস্তক্ষেপ নকৰাটোৱেই ভাল। যেনেকৈ টেংকৰ টাৱাৰবোৰ ফালি পেলোৱা হৈছে আৰু ফেচিষ্ট বিমানৰ ডেউকাবোৰ।
  অগাস্টিনে, বিৰোধীক চেপি ধৰি, হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলো দেশদ্ৰোহীকে গুড়ি কৰি পেলাম!
  আৰু তাৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই। হয়, এই অগ্নিময় ছোৱালীজনী ঠিক শান্তি দিব পৰা বস্তু নহয়। যদিহে শান্তি মাৰাত্মক নহয়!
  শত্ৰুক চেপি ধৰি স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে জাৰি কৰিলে:
  - আমি তোমাক লাইনত ঝাড়ু দিম!
  লাল চুলিৰ অগাস্টিনে নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম!
  আৰু তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনৰ পৰা সম্পূৰ্ণ বিনাশৰ বৰ্তমান আকৌ উৰি যায়! আৰু ইমানবোৰ টেংক আৰু বিমান একেলগে সৰু সৰু চিপত বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে যেন ৰঙা নিপলৰ পৰা আহিছে, বিজুলীৰ আঘাতত আঘাত কৰে।
  খালী গোৰোহাৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ইয়াৰ উত্তৰত গাইছিল:
  বানজাই হ'ব !
  অগাষ্টিনে নাজীসকলক খালী হাতেৰে ছিঙি, তৰোৱালেৰে কাটি, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰি, টেংক আৰু বিমান একেলগে ধ্বংস কৰি, এইদৰে জাৰি কৰিলে:
  - চমুকৈ! চমুকৈ!
  টেংক আৰু বিমানৰ সৈতে বাদামী যোদ্ধাসকলক ধ্বংস কৰি নাটাছা কৰ্ছুনোভাই চিঞৰি উঠিল:
  - মুঠতে - বাঞ্জাই !
  আৰু বনৰীয়া তিক্ততাৰে বিৰোধীক কাটি দিওঁ।
   খালী ভৰিৰে , সুদৰ্শন, শ্বৰ্ট পিন্ধা এজন ল'ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকো, বিৰোধীক কাটি পেলোৱা, জাৰি কৰা:
  - এই gambit চীনা নহয়,
  আৰু আত্মপ্ৰকাশ, বিশ্বাস কৰক, থাই!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ পৰা এটা চোকা, ধাতু কাটিব পৰা ডিস্ক উৰি গ"ল। তেওঁ টেংকৰ টাৰেট আৰু বিমানখনৰ ঠেং দুয়োটা কাটি পেলালে।
  মাৰ্গাৰিটা, এগৰাকী যুঁজি থকা ধাতু চেপি ধৰা ছোৱালী, বাদামী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধা আৰু টেংকৰ কৱচবোৰক কাটি গাইছিল:
  - আৰু যুদ্ধত কাক পাম,
  আৰু যুদ্ধত আমি কাক বিচাৰি পাম...
  সেইটো লৈ ধেমালি নকৰো আহক -
  ফালি পেলাওঁ!
  ফালি পেলাওঁ!
  তেতিয়া নাজীৰ লগত ভাল কাম কৰিছিল ...
  ইয়াত হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ দলটোৱে ছোৱালী আৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ আগত আঁঠু লৈ পৰিল।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই প্ৰথমে প্ৰথম নম্বৰৰ নাজীক নিজৰ উদং ভৰিত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  তাৰ পিছত হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ চৌপাশৰ সকলোৱে আন ছোৱালীৰ উদং তলুৱা আৰু গোৰোহাত চুমা খালে। আৰু জিভাৰে গোৰোহা চেলেকিলে। আৰু এজন অতি ধুনীয়া শ্যামলা ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোক এগৰাকী ছোৱালীৰ খালী ভৰিৰে চুমা খালে।
  পুৰুষ পৰজীৱীৰ অপমানত অতি সন্তুষ্ট হোৱাৰ পিছত নাটাস্কাই আদেশ দিলে:
  - এতিয়া আমি আপোনালোক সকলোকে হত্যা কৰাৰ আগতে তৃতীয় ৰাইখক ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ ওচৰত সম্পূৰ্ণ আৰু নিঃচৰ্ত আত্মসমৰ্পণৰ আদেশত স্বাক্ষৰ কৰক!
  সকলো ঠিকেই আছে যিটো ভালকৈ শেষ হয়। তৃতীয় ৰাইচে আত্মসমৰ্পণ কৰে আৰু শক্তিশালী ৱেৰমাক্টক নিৰস্ত্ৰ কৰা হয়। হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ দলটো বেৰিয়াৰ ডাঞ্জনলৈ গ"ল।
  বিচাৰ দ্ৰুত আছিল যদিও ধাৰ্মিক আছিল। ১৯৫৯ চনৰ ২২ জুনত হিটলাৰক ঠিক ৰেড স্কোৱাৰত ফাঁচী দিয়া হৈছিল!
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"