Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Шилдэг Хипер Виртуал Реалити Тоглоом

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Сайхан дайчин охин болон түүний шинэ киборг найз Пиноккио нар виртуал бодит байдалд тулалдаж байна. Мэдээжийн хэрэг, тэд хязгааргүйд хөтөлж, арслан шиг тулалддаг, мөн бүх төрлийн сансрын болон ид шидийн амьтадтай тулалддаг маш гайхалтай тулаанчидтай.

  ШИЛДЭГ ХИПЕР ВИРТУАЛ РЕАЛИТИ ТОГЛООМ
  ТАЙЛБАР
  Сайхан дайчин охин болон түүний шинэ киборг найз Пиноккио нар виртуал бодит байдалд тулалдаж байна. Мэдээжийн хэрэг, тэд хязгааргүйд хөтөлж, арслан шиг тулалддаг, мөн бүх төрлийн сансрын болон ид шидийн амьтадтай тулалддаг маш гайхалтай тулаанчидтай.
  . 1-Р БҮЛЭГ
  Зөвхөн бикини өмссөн Вероника хавтгайрсан хорхойтой төстэй тунгалаг машинд суув. Мөн байлдааны ажиллагааг удирдаж байсан самбаруудын голограмм, маш хүчирхэг машин гэрэлтэж байв.
  Түүний хажууд Киборг Пиноккио байв. Тэр одоо гаднаасаа зөвхөн усан сан өмссөн, маш булчинлаг, хөөрхөн, залуухан царайтай, нэг ч үс, ягаан хацаргүй арван дөрөв, арван тав орчим насны өсвөр насны хүүхэд шиг харагдаж байв.
  Хагас хайрцагны доор шаргал үстэй, цэвэрхэн үсээ зассан маш сайхан хүү. Мөн арьс нь гөлгөр, идээлж, булчингууд нь цутгасан байдаг. Та үүнийг зар сурталчилгаанд, ялангуяа өндөр настай эмэгтэйчүүдэд зориулж буудаж болно. За, тийм ээ, хөтөлбөр нь ямар ч хэлбэрээр байж болно. Дашрамд хэлэхэд, Вероника, хэрэв түүний параметрүүдийг шахдаг бол.
  Одоо тэр яг үүнийг хийж байна. Сөнөөгч онгоцны параметрүүдийг шахъя. Тодруулбал, нэгдүгээрт, лазерын бууны тоог шалгаж, хоёр дахин нэмэгдүүлсэн. Дараа нь галын хүрээ, мөн гүйлтийг нэмнэ. Урсгалын хурдыг нэмэгдүүлэх. Хүчний талбайн хамгаалалтын түвшин, ингэснээр дайсан таныг шууд шатааж чадахгүй.
  Бүсгүй үүнийг ингэж л эрч хүчтэйгээр шийджээ.
  За, киборг Пиноккио ч бас хүчээ авчээ. Мэдээжийн хэрэг, машины параметрүүдийг өсгөсөн. Гэхдээ ялалтыг тийм ч амархан өгсөнгүй.
  Эцсийн эцэст, компьютер тоглоомд хэтэрхий амархан ялалт байгуулах нь тийм ч сонирхолтой биш юм!
  Хэдийгээр энд тэмцэгчдийн мөн чанараас их зүйл шалтгаална. Гэхдээ энэ тохиолдолд бүх зүйл энэ хосын зан чанарт нийцдэг.
  Вероника хамтрагчдаа үнсэлцэж, жиргэжээ.
  - Биднийг том ялалт хүлээж байна,
  Новш, хурдан хөрш!
  Үүний дараа тэр нүцгэн, дугуй ягаан өсгийгөө джойстикийн товчлуур дээр дарж, тулаанч нь огцом хурдлав.
  Оддын их бууны цохилт улам бүр нэмэгдэв. Тунгалаг зулзаганууд, аврах модулиуд, шингэн металл капсулуудтай төстэй, хамгийн бага эзэлхүүнийг авахыг хичээж, улам бүр нурж байна. Бичигдээгүй дүрмийн дагуу тэдгээрийг зориудаар устгах боломжгүй байсан ч баригдах аюул тулгарсан тохиолдолд суурилуулсан шидэт компьютер өөрийгөө устгах тушаал өгч болно. Үүнээс гадна олон модулиуд санамсаргүйгээр үхсэн. Кроссойдерууд хамгийн дээд хурдыг хөгжүүлж, дайсны флотыг хавчихаа үргэлжлүүлж, хажуу тийшээ хөдөлж, тэдгээрийн хооронд термокваркийн бөмбөг дэлбэрч, тус бүр нь дунд хэмжээний хотыг сүйтгэх чадвартай хэдэн тэрбум цэнэгтэй байв. Мэдээжийн хэрэг, шууд цохилтоор нэг ч хүчний талбар, нэг ч хүнд даацын металл тэсвэрлэж чадахгүй.
  Вероника анхны өрсөлдөгчтэйгээ тулгарсан. Энэ тохиолдолд энэ нь нэг суудалтай сөнөөгч байсан бөгөөд түүний удирдлага дээр хөлтэй тод боодолтой чихэр байв. Тэгээд тэр нарийн төвөгтэй маневр хийсэн.
  Програмист охин дуулжээ:
  -Аа, хоолны дэглэм, энэ тэрийг битгий ид,
  Мөн охины хөл нь алхахаас залхдаггүй ...
  Аа, хоолны дэглэм, ямар их өвдөж байна вэ?
  Өлсгөлөнгөөс болж охид улайж, дуулж байна!
  Үүний дараа Вероника үүнийг авч, лазер буунаасаа дайсан руу тарьжээ. Мөн сөнөөгч тамхи татдаг, хоолны бүтээгдэхүүн, хөлтэй чихэр нь бүрэн эвгүй байсан нь тодорхой байв.
  Батлан хамгаалах системүүд нь нэг оддын хөлөг онгоцноос олон арван төөрөгдөл шидэж, тусгай зэвсгүүд нь лазерын чиглэлийг гажуудуулж, устгах пуужингуудыг дутуу дэлбэлж, гамма цацрагийн нөлөөг сулруулсан хий бүхий капсулуудыг харвасан. Троллуудын хөлөг онгоцууд ч эвшээсэнгүй, сансарт улам бүр дулаан, электрон, тэр ч байтугай таталцлын урхи зүүж байв . Үнэн хэрэгтээ таталцлын зэвсгүүд, металыг урах, бүтцийг мушгих, дэлбэрэлт үүсгэх зэрэг нь хамгийн аюултай байв. Таталцлын урхи нь үйл ажиллагааг сулруулж, пуужин, торпедо, мина чиглүүлэх радарыг буулгаж болзошгүй юм. Хэд хэдэн оддын хөлөг таталцлын нөлөөгөөр цагаан одой руу хазайж, энэ сөнөсөн наран дээр асар их нягтрал, таталцлын хүчээр унаж эхлэв.
   Кросоидчууд дахин шинэчлэгдэж, дайсны хамгийн том хөлөг онгоцууд болох хэт байлдааны хөлөг онгоцууд дээр галаа буулгав. Бүхэл бүтэн хотод багтах эдгээр мастодонууд нь хүчирхэг зэвсгийн системтэй, мэдээжийн хэрэг хүчирхэг хүчний талбартай байв. Тэдний эсрэг таталцлын буугаар төвлөрсөн галын тактикийг ашигласан ; тэдгээрийн цацрагийг хүчний талбарт тусгахад илүү хэцүү байсан; үүнээс гадна генераторуудыг дор хаяж хэсэгчлэн гэмтээх оролдлого хийх боломжтой байв. Энэ тохиолдолд азаар аймшигтай термокваркийн бөмбөг ажиллах боломжтой. Кроссоидууд маш зоригтой, эр зоригийг харуулсан. Вакуум нь эрчим хүчний хэт ханалтаар дуугарч байгаа мэт санагдсан; таталцлын зэвсгийн үр нөлөөг нэмэгдүүлэхийн тулд тэд зайг багасгах шаардлагатай болсон бөгөөд энэ нь асар их эрсдэлтэй байв. Энд тэдний нэг нь цухуйж, устгалын бамбар асаав, дараа нь хоёр дахь нь.
  Магадгүй эрсдэлд орох нь үнэ цэнэтэй зүйл биш юм болов уу? - гэж генерал хэлэв.
  Бүсгүй гялалзсан үсэндээ алмаазан энгэрийн зүүлт хийж хариулав.
  -Үгүй ээ, найз минь, ядаж нэг хосыг устгах хэрэгтэй. Эдгээр зэрлэг машинууд нь маш хол зайнаас гаригууд руу буудах чадвартай бөгөөд энэ нь хүн ам шигүү суурьшсан ертөнц, ялангуяа манай нийслэлд ойртох үед...
  Хариуд нь хашгирч:
  "Үндсэн хүчнүүд нэгдэх үед тэднийг устгах эсвэл аюулгүй зайд байлгах нь хамгийн хэцүү байх болно гэдгийг би ойлгосон."
  Охин уур хилэнгээ гарган эсэргүүцэн гишгэж:
  - Тиймээс, үүнийг хий! Тэднийг улам бүр ойртуулна уу, хэт байлдааны хөлөг нь дайсныг ямар ч эрсдэлгүйгээр исгэх зорилгоор тусгайлан бүтээгдсэн.
  Хөл нүцгэн, муруй гоо сайхан Вероника өөрөө маш эрсдэлтэй байв. Чихэр тулалдсан тулаанч нь аваад салж унасан. Мөн шоколаданд шатсан шарсан мах унав.
  Гэвч Вероника руу гурван машин зэрэг дайрчээ. Тэдгээрийн дотор чихэр нь энгийн биш, харин архитай ацес байдаг. Энд нүцгэн гараараа, тэр ч байтугай охидын хөл нүцгэнээр авахыг хичээгээрэй.
  Вероника маневр хийхээс өөр аргагүй болов.
  Мөн түүний киборгийн хамтрагч Пиноккио ч гэсэн маш их урам зоригтой тулалдсан. Энэ бол гайхалтай дүр зураг байсан гэж хэлэх ёстой. Хөөрхөн өсвөр насныхан ердөө л гайхалтай ур чадварыг харуулсан. Тэмээн тамхины хайрцаг шиг ийм туршлагатай хөзрийн тамга түүний эсрэг тулалдаанд ороход хүртэл.
  Яахав бусад дайчид их сайн барилдсан.
  Цохилтын платформууд эсрэгээрээ дайснаасаа хамгийн их зайд нүүж байв; зэвсгийн онцлог нь ийм тактикийг оновчтой болгож, цэргүүдийг тээвэрлэж буй хөлөг онгоц, тээврийн хөлөг онгоц руу буудсан. Үл ойлголцлын улмаас хэн нэгэн байлдан дагуулагдсан арьстнуудын дундаас байлдааны роботууд, троллууд болон тэдний холбоотнуудаар дүүрсэн хөлөг онгоцуудыг байлдааны шугам руу авчирчээ. Маневрлах чадвар, зэвсгийн хувьд ердийн оддын хөлөг онгоцнуудаас доогуур тээврийн хэрэгсэл нь зохих хамгаалалттай байсан ч жаран тав нь дэлбэрч, өөр хорин гурван нь ноцтой эвдэрсэн байна. Онгоцонд байгаа хүн бүр нэг сая хагасаас илүү байлдааны нэгжтэй гэж үзвэл энэ нь маш том алдагдал юм.
  Тулалдааны үеэр Вероника өөрийн параметрүүдийг ажиллуулж чадна гэдгээ ойлгосон. Ялангуяа лазер бууны нэвтлэх хүч. Ингэснээр тэд Хирошимад хаясан хэд хэдэн атомын бөмбөг шиг нэг минутын дотор эрчим хүчээ хаядаг.
  Энд байна, энэ нь ажилласан. Лазерын нил ягаан туяа хамгийн ойрын сөнөөгч рүү тусч, үхлийн хамгаалалтыг нь цооллоо. Тэгээд ликёр чихэр хагарлаа. Нөгөө хоёр нь охины зодоончны талаас орох гэж оролдов. Гэвч гоо үзэсгэлэн нь урагдсан торхтой хүлээн авалт хийсэн. Мөн мини пуужингаар хэрхэн ташуу цохиж байгааг.
  Одоо хоёр дахь сөнөөгчийг хэсэг хэсгээр нь таслав.
  Охин гиншиж:
  - Битгий эвшээ, энэ нь банзай болно !
  Залуу дайчин шүдээ гарган өөр нэгийг унагаж, энэ удаа хоёр суудалтай тулаанчийг тэмдэглэв.
  - Авсанд оркуудын арми болон тамхи, чихэр, бүх төрлийн архи хөлслдөг хүмүүс байх болно!
  Вероника өөр тулаанчийг буудаж унагаад инээв:
  - Агуу Элф ба Озын хаант улсын алдар суу !
  Гэсэн хэдий ч Рофошки алдаагаа хурдан харгалзан үзэж, тэдний гар бөмбөг нь тавцан руу илүү олон удаа хүрч, цэррикүүд цоорсон шигшүүрээр гулсаж, өвдөлттэй цохилт өгч, тэр ч байтугай хуц руу явав. Гэсэн хэдий ч та өөрийнхөө амьдралыг эрсдэлд оруулахгүй бол зоригтой байх нь амархан байдаг. Зарим сүнснүүд шийдэгдээгүй үхэгсдэд харьяалагддаг байсан бөгөөд ертөнцийн хооронд яаран гүйж байсан ч өөрсдийн тоог нэмэгдүүлэхээс татгалздаггүй байв.
  "Хараач, хэт байлдааны хөлөг тасарч байх шиг байна. гэж генерал хашгирав
  Үнэхээр кроссоидууд маш ойртож, генераторуудыг гэмтээж, дараа нь термокваркийн бөмбөгийг завсарт суулгасан. Одоо оддын аваргуудын нэг нь оршин тогтнохоо больсон.
  - Бүгдээрээ хоёр дахь нь бөөнөөр нь цохиж, төвлөрсөн, шүршиж болохгүй. - Кентийн кодлогдсон суваг руу хашгирав.
  Түүнийг кроссоидууд тод сонсч , улам ойртож, хүчний талбарт бараг хүрч, маневр хийж, хавх хаяхаа мартсангүй. Тэдний нэг нь тэр даруй дэлбэрч, харин сая хүнтэй багтай өөр нэг хэт байлдааны хөлөг онгоц нурж эхлэв.
  - Сайхан явж байна! - гэж элф генерал хэлэв. - Та болон гурав дахь nasandalit болно.
  Сансрын маршал, авдартай догшин муур өөрөө хэт байлдааны хөлөг онгоцны нэг дээр сууж байсан. Хайртай тэжээвэр амьтад нь бүтэлгүйтэж байгааг хараад тэр хашгирав:
  - Тэр даруй бүх хүчийг цочролын нударга руу татаж, бүх кроссоидуудыг устга! Мөн нэн даруй параллель далд ертөнцийн сүнснүүдийг оролцуул!
  Түүнийг хашгирч байх хооронд зургаа дахь хэт крейсер маш их гэмтсэн байна. Үнэн бол тэрээр гэмт хэрэгтнүүдийнхээ гурвыг авч явсан бөгөөд дараа нь кроссоидууд буцаж харайх цаг барагтай байсангүй.
  Вероника алмаз шиг гялалзсан шүдээ дэлгэн дуулав:
  Тэнгэрт хиртэлтийг хараарай
  Аймшигтай ташуурдах серфинг ...
  Энэ бол аймшигтай шинж тэмдэг юм
  Сүрэг сансрын хашгирах!
  Тэр огтхон ч ичсэнгүй, нэлээд хүчирхэг сансрын сөнөөгч онгоцон дээр "Беломор" -ын хамт тулалдаанд оров.
  Хэт хөлөг онгоцууд ухарч, бүлэглэж эхлэв. Гэсэн хэдий ч ан амьтан, элфүүд бууж өгөхийг бодсонгүй, тэд дайсны араас догдолж, дайсны араас гүйж, оддын хөлөг онгоцнууд нь хоёр талдаа хошуугаараа эгнэв. Гэсэн хэдий ч ийм хүчирхэг оддын хөлгүүдийн сайн зохицуулалттай бүтцийг даван туулах нь амаргүй бөгөөд алдагдал эрс нэмэгдэж, хөлөг онгоцууд тулалдаанд оров. Арван долоон кроссоидуудыг нэг нэгээр нь буудаж, дахин дөрөв нь давалгааны шившлэгээр загварчилсан таталцлын хүчний хавханд наалдав. Өөр дөрвөн хэт хөлөг онгоц ноцтой эвдэрч, галд автсан нь үнэн. Одоо фаунууд ухрахаас өөр аргагүй болсон бөгөөд рофошки эцэст нь зөв тактикийг олж, тоон давуу талаа ашиглахыг хичээв.
  Вероника маш сонирхолтой маневр хийж, Беломорын багц байсан сөнөөгчийг холбож чадсан бөгөөд үүнийг маш ухаалаг хийсэн. Тэгээд өчүүхэн шаталт байсан. Тэгээд одоо эвдэрсэн машинаас галд автсан боодол хор нисч ирэв.
  Вероника твиттер хуудсандаа:
  -Тэмцэл болцгооё
  Элф надтай хамт байна!
  Киборг Пиноккио исгэрэн:
  - Чи, охин дөнгөж залуу байна! Үргэлжлүүл!
  Мөн тэрээр сансрын үйлдвэрлэлээс өөр нэг тунгалаг машиныг унагасан бөгөөд тэр нь дарьтай торх шиг дүрэлзэж байв.
  Тэгээд хосууд нэгэн дуугаар хашгирав:
  - Нэг хоёр гурав -
  Та тамхиа урж хая!
  газаркуудын цохилтоос тавцанг бүрхэж эхлэв .
  -Манай цэргүүд санаачлага алдсан. Кент мэдэгдэв.
  - Тэгвэл бид ухрах ёстой! Хэтт санал болгов. "Би Оддын маршалтай шууд ярина."
  - Би шилжилт хөдөлгөөн зарлаж байна! Маршал хуцав. Түүний эвэрт царай нь сэтгэл ханамж, харамсал холилдон харагдана. Тулааны үр дүнг янз бүрээр тайлбарлаж болно.
  Дахин байршуулах гэж нарийн нэрлэсэн маневрыг эрт дээр үеэс давтаж, байлдааны мөргөлдөөн, виртуал дасгалуудад олон удаа ашигладаг байсан. Угаасаа зохион байгуулалттай, хурдан байсан. Нэг хэмжээст орон зайд гарах нь урьдчилсан хурдатгалтайгаар эхлээд том хөлөг онгоцууд, дараа нь жижиг хөлөг онгоцуудаар явагдсан. Ухрах замыг хамарсан хүмүүс том эрсдэлд орсон боловч рофошки зальтай урхинд сэжиглэж байсан тул идэвхтэй дарсангүй, алсын зайнаас буудахыг хязгаарлав. Эцэст нь ан амьтад олон орон зайд орж, нэвтрэх боломжгүй болжээ.
  Мөн Вероника шаргуу тэмцсээр байв. Тэр зальтай маневр хийсэн. Энэ тохиолдолд түүнийг "Наполеон" коньяк эсэргүүцсэн бөгөөд энэ бол маш ноцтой хөзрийн тамга юм. Мөн түүний эсрэг маневр хийх нь тийм ч хялбар биш юм.
  Маш аюултай өрсөлдөгч.
  Пиноккио-киборг шүдээ, хүүгийн бие галбираа ил гарган:
  -Бид охиноос айх ёстой, мэдэж байх ёстой,
  Үзэсгэлэнт хүмүүсийн мөлжлөг нь тоо томшгүй олон ...
  Учир нь охидууд тэмцэж чаддаг
  Жолооны хүрд хүчтэй, сэлүүр нь хүчтэй!
  Вероника зөвшөөрч толгой дохин огтлох маневр хийж:
  - Тийм ээ! Би энийг хийж чадна! Би "Наполеон" коньякыг ч зохицуулж чадна.
  Тэгээд охин дахин асуултын тэмдгийн маневр хийсэн бөгөөд тэр маш сайн хийсэн.
  Тэгээд дөнгөж галд шатаж байсан сөнөөгч онгоц гэнэт хоёр хуваагдаж, одоо нэг шил Наполеоны коньяк өөр машин дээр тулалдаж байв.
  - Энэ нь бидэнд ямар үнэтэй байсан бэ? Флот хар нүхийг амжилттай даван туулж, асар том хийний тойрог замд гулсаж, өөрийн гэсэн таталцлын талбар үүсгэсэн тул генерал Кент хамтрагч Хэтт рүүгээ муухай харав.
  Үзэсгэлэнт бүсгүй цүүцсэн өнгөөр хариулав:
  - Маш сайн! Арван таван мянга гаруй жижиг хөлөг онгоц, зуун мянга гаруй сөнөөгч алга болжээ. Таван зуун цохилтын платформыг устгасан бөгөөд өөр наян гурав нь их засвар хийх шаардлагатай байна. Хоёр зуун ерэн зургаан бариул алдагдсан бөгөөд өөр арван найман нь засвар хийх шаардлагатай байна. Гурван зуун далан хоёр хөлөг онгоц, есөн зуун гучин нэг пуужин тээгч, жаран их гэмтсэн, энэ нь мөрдөх станц, тагнуулын робот, бага зэргийн сүйрлийг тооцохгүй юм.
  - Тэд рофошкаг цус алдуулсан уу?
  Охин сувдан шүдээ гарган инээв.
  - Яг тооцоолоход хэцүү, гэхдээ манайхаас гурав дахин их, хэрэв та том оддын хөлөг онгоцыг авбал, үүнээс гадна бараг наян тээврийн хэрэгсэл, есөн хэт байлдааны хөлөг онгоцыг буудаж унагасан бөгөөд таван нь маш их гэмтсэн бололтой. , ар тал руу илгээх шаардлагатай болно.
  - За, үүний төлөө бид албан тушаалаа бууруулахгүй, гэхдээ би шагналын талаар сайн мэдэхгүй байна. Зарчмын хувьд дайсан бэлэн биш байсан нь бид азтай байсан. Дараагийн тулаанд тэрээр илүү болгоомжтой байх болно.
  Охин хашгирав:
  - Дүгнэлт үү?
  - Боломж нь ойролцоогоор тэнцүү бөгөөд компьютер нь бидэнд илүү нарийвчилсан тохируулга өгөх болно.
  Тэд нүцгэн, борлосон, маш гоёмсог зураастай, элфийн дайчдын хөлний өсгийг татахуйц нугалж байв.
  Дайчин хүйтнээр хэлэв:
  - Тиймээс хураангуй мэдээллийг татаж аваарай.
  Нэг минутын дараа компьютер мэдээлэв:
  - Аль аль талдаа оновчтой зан авиртай талуудын боломж дараах байдалтай байна: рофосын ялалт наян дөрвөн хувь, элфүүдийн ялалт арван нэгэн хувь, тэнцээ таван хувь байна.
  - Хангалтгүй! Генералын царай унжив.
  - Оновчтой зан авир гаргах магадлал багатай, дайсан хэрхэн хянах чадвараа харуулсан, бид ямар байгааг харгалзан таамагла.
  Компьютер хагас минут илүү тоолж, гаргав:
  Рофосын ялах магадлал жаран дөрвөн хувь, элфийнх нь хорин таван хувь, тэнцэх магадлал арван нэгэн хувь байна.
  - Тэгэхээр тийм ч их биш ч гэсэн бид хожигддог. Дөрөв дэх нэг боломж. Ингэх нь дээр. - гэж маршал Гугниш хэлэв.
  Вероника Наполеоны коньяктай тулалдав. Тэмтрүүлтэй лонх нь ийм гайхалтай нэртэй, тод шошготой байсан нь утгагүй зүйл биш юм. Тэр үнэхээр оргилд тулалдсан.
  Програмист охин түүнийг урхинд барьж, дахин буулгаж чадсангүй.
  Түүгээр ч барахгүй тэр туяанд баригджээ.
  Вероника булчинлаг бие нь хөлсөөр бүрхэгдсэнийг мэдэрсэн. Програмист охины нүцгэн, цүүцтэй хөл нь халуухан байдаг. Гэвч дайчин зоригтойгоор дуулжээ:
  Бид дайсныг ялна, надад итгээрэй,
  Харгис лонх, би итгэж байна, бид урагдах болно ...
  Халзан Фюрер, махчин араатан,
  Гэхдээ бид түүний нурууг хугалах болно, надад итгээрэй!
  Үүний дараа охин нүцгэн хуруугаараа джойстикийн товчлуурыг огцом дарав. Тэгээд сөнөөгч огцом хөдөлж, одоо бүх буунууд байлдааны цэнэгийг ялгаруулж байв.
  Тэгээд тэд машинд суув, тэнд халдашгүй шил байсан бололтой. Тэгээд тэр чичирч, хайллаа.
  Тэгээд коньяк хагарч, шоколад, чихэр хоёр тийшээ тарав. Тэднээс ваниллин, үзэм болон бусад олон хоолны дуршилтай зүйлсийг асгав.
  Вероника твиттер хуудсандаа:
  Өө ямар их адислал вэ
  Чихэр бүгдийг ид...
  Шоколад, хошигнол зажилж,
  Таашаалтайгаар зажлаарай!
  Үүний дараа Вероника үүнийг аваад маргад эрдэнээрээ дахин нүд ирмэв, тэр үед од шиг лугших индранил нүдээрээ.
  Залуучуудын хөтөлбөр ингэж хэлэв:
  - Гиперквазар ! Чи бол хэт пульсар !
  Вероника залруулсан:
  Ультрапулсар , чи бол Гиперквазар гэж хэлэх нь дээр !
  Киборг Пиноккио хариу жиргэж:
  - Миний төсөөлөл гайхагдсан,
  Таны зураг сүүлт одны сүүлтэй хамт гялсхийв ...
  Чи намайг аянга шиг цоолсон -
  Одтой тэнгэрийн гоо үзэсгэлэнгээрээ!
  Програмист охин батлав:
  - Та Пушкин шиг байна! Мундаг!
  Киборг Пиноккио эсэргүүцэв:
  - Үгүй! Би Пушкин биш, харин мянга дахин сэрүүн байна!
  Вероника шүдээ гарган жиргэж:
  - Тийм ээ, Александр Сергеевич таны өмнө хаана байна! Та процессор дахь гиперплазмтай хүчирхэг электроникийн хүү юм!
  Байлдааны хосууд дахин их уур хилэнгээр тулалдаанд оров. Үхлийн хүч, баатарлаг байдлын дээд түвшинг харуулахад бэлэн байна.
  Зураг бүдгэрч, дараа нь бүрмөсөн алга болжээ. Командлагч охин аварга том тавагнаас, бүр тодорхой хэлбэл үл ойлгогдох гайхамшиг үйлдсэн гравивизорын голограммаас холдов. зогсож байсан элф
  алсад, бас ухарч, царай нь гунигтай болж, нүдэнд нь нулимс цийлэгнэв.
  - Аймшигтай! - гэж командлагч охин хэлэв.
  Элф хэлэхдээ:
  -Иймэрхүү зүйлийг төсөөлөхийн аргагүй. Тэгээд гэнэт тэнд, элфүүдийн дунд аав минь тулалдаж, магадгүй шархадсан эсвэл алагдсан байж магадгүй юм.
  - Үүнийг үгүйсгэх аргагүй! Өөр нэг элф санаа алдлаа. -Эх орон минь ялагдлын ирмэг дээр байна. Гиперплазмын сүх миний соёл иргэншлийн дээгүүр эргэлдэж байв.
  Хөтөлбөрийн хүү сэргэлэн:
  - Гиперплазмик гэж та хэлж байна, гэхдээ гиперплазм гэж юу вэ ? Би үүнийг олон удаа сонссон ч ойлгохгүй байна.
  Хуучин, илүү боловсронгуй робот, тэр тэвчээртэй байхаар шийдсэн, Тэр өөрөө боловсролоороо физикч биш, гэхдээ бүхнийг чадагч ч гэсэн зэрлэг нэгэнд бодсончлон үүнийг тайлбарлахыг хичээ.
  Тиймээс тэр холоос жаахан зайлсхийж, эхлэхээр шийдэв.
  хүлэг баатар буюу газрын хэлээр бол Трихх хаан гарч иржээ . Тэрээр эмх замбараагүй байдал, харанхуй байдлыг зогсоох цаг нь болсон гэж шийджээ. Энэ үед томоохон үйлдвэрүүд аль хэдийн баригдаж, буу, их буу гарч ирэв. Дайн улам бүр харгис хэрцгий, сүйрлийн шинжтэй болж, шулам мөхсөн. Түүгээр ч барахгүй хэд хэдэн шашинд шулам нь мөнх бус нүгэл гэж тунхаглагдсан байдаг. Шулмын хэрэгт сэжиглэгдэж байсан хүмүүсийн шүүх хурал хэр олон болсныг тоолж баршгүй. Энэ тохиолдолд хаан эхэндээ ижил бодолтой байсан: шидтэнгүүд гадас дээр эсвэл гадас дээр байдаг. Гэвч тэрээр шилдэг тулаанчдын тэмцээн, нэг төрлийн баг өмссөн тулааны шоу зохион байгуулахад ялагч нь хэврэг дайчин байсан юм. Түүний толгой дээр титэм зүүх үед зочлон ирсэн Палладин маскаа тайлж, ямар ч хүний санваартантай адилгүй охины царай олон нийтэд ил болсон байна.
  Бүгд гайхаж, эмэгтэй элф, баллад, домогт дуулдаг домогт уралдаан байсан. Тэр Трих руу гараа сунгахад түүний дур булаам инээмсэглэлийг шилдэг уран бүтээлчид эзэмджээ.
   Хаан Рерра хочтой харь гарагийн эмэгтэйд дурлажээ . Түүний хүсэл тэмүүлэл нь хүн бүрт ойлгомжгүй байсан ч ангууч, элфүүд бид дэндүү ялгаатай. Янз бүрийн төрөл, өөр төрөл. За, чоно үнэээндээ хайртай гэдгийг яаж тайлбарлах вэ. Гэвч хачирхалтай нь охин хариу үйлдэл үзүүлж, хөрш баатрууд үүнийг эсэргүүцэж байсан ч удалгүй тэд гэрлэжээ . Дайн эхэлсэн боловч дараа нь элф охин өөрийгөө нарийн дипломатч гэдгээ харуулсан. Тэрээр Трихкийн өрсөлдөгчдийг өөр хоорондоо заль мэхээр тулгаж чадсан . Тэд хурдан жижиг гомдлоо санаж, хоорондоо аймшигт тэмцэлд оров. За тэр хооронд Трихагийн арми тэднийг нэг нэгээр нь цохиж байлаа. Рерра бол ид шидтэн болж хувирсан, учир нь үнэхээр олон элфүүд ид шидээр авьяастай, тэр байтугай практик чадвартай байдаг. Бидний хожим олж мэдсэнээр энэ охин гайхалтай бодлынхоо улмаас найз нөхөддөө үл ойлгогдож, гадуурхагдсан нэгэн болжээ. Гэхдээ энэ бол тэдний дунд гадуурхагдсан хүн боловч бидний дунд тэр жинхэнэ захирагч болсон. Рерра өрөөсгөл үзлийг үл тоомсорлож, ид шидийн зан үйлийг хуульчилсан шинэ шашныг нэвтрүүлэв. Одоо тэд өлгий байхаасаа л ид шидийн чадвартай хүүхдүүдийг хайж, дараа нь тусгай сургуульд сургадаг байв. Тэр үед шинжлэх ухааны академи бий болсон. Агуу илбэчин Рерра ид шид, шинжлэх ухааныг хослуулахыг оролдсон. Удалгүй эзэнт гүрэн шинэ, урьд өмнө үзэгдэж байгаагүй зэвсэгтэй болж, дэлхийг байлдан дагуулав. Трикс хөгширч нас барав: элфүүд дараа нь фаунуудаас илүү урт насалсан. Мөн элфүүдээс долоо дахин олон элфүүд байсан. Рерра бүрэн эрхт эзэн хаан болов. Тэр сансарт гарахыг хүссэн. Эхний шат бол бөмбөрцөг рүү нисэх явдал байв. Яг одоо түүний төлөөх тэмцэл өрнөж байна. Дараа нь атомын дэлбэрэлтийн процесс нээгдэв. Чухал масс хуримтлагдах үед хэт хүнд элементүүд хуваагдсан. Ид шидийн тусламжтайгаар энэ үйл явцыг бэхжүүлэх боломжтой байв. Дараа нь Рарра эрдэмтдийн тусламжтайгаар устөрөгчийн цөмийг нэгтгэх процессоос энерги гаргаж авах боломжтой гэж таамаглаж байсан бөгөөд ийм үйл явц оддод тохиолддог. Гэхдээ шившлэгийн тусламжтайгаар устөрөгчийн бөмбөг бүтээх боломжтой байсан. Энэ мөчөөс эхлэн бөмбөрцгийг байлдан дагуулж эхлэв.
  Вероника ч бас үүнийг харсан, тэр бол дажгүй дайчин бөгөөд үхэшгүй мөнхийн сүнсний өмнөх амьдралуудын нэгэнд Төгс Хүчит Эмэгтэй Шүтээний дүрд байсан нэгэн зүйлийг санаж, хэлэв:
  - Устөрөгчийн бөмбөгийг хэрхэн яаж үйлдвэрлэх талаар дэлгэрэнгүй хэлж өгөөч, энэ нь дарь дэлбэрснээс ч илүү хүчтэй байж магадгүй юм.
  Робот хүү инээж, бусад хөтөлбөрийн хүүхдүүд сайшаан толгой дохив.
  - Мэдээжийн хэрэг илүү хүчтэй! Манай цамхаг шиг жижиг бөмбөг нэг километрийн диаметртэй дарьны торх шиг тэсрэх чадвартай.
  - Хөөх! гэж Вероника үзэсгэлэнтэй охин шүгэлдэв. - Асар том.
  Илүү туршлагатай робот хөөрч үргэлжлүүлэн хэлэв:
  -Гэхдээ гэрлээс өндөр хурдтай сансарт шилжихэд энэ эрчим хүч ч хангалттай биш юм. Рерра гаднаасаа залуу хэвээр байсан ч үхэл түүнд ойртож ирэв. Гэсэн хэдий ч амьдралынхаа төгсгөлд тэрээр шавь нартайгаа хамт устгалын энергийг ойлгосон. Энэ нь матери цэнэгээрээ ялгаатай, нэмэх эсвэл хасах, хасах эсвэл нэмэх явдал юм. Мэдээжийн хэрэг, электрон үүл хүртэл янз бүрийн чиглэлд эргэлдэж, мөргөлдөхөд үл мэдэгдэх хүч ялгардаг.
  Вероника үүнийг сонирхож байв:
  - Цахим үүлний талаар дэлгэрэнгүй ярина уу.
  Өөрөө сансрын эрин үеийн киборг хүү үргэлжлүүлэн:
  - Бүх атомууд нь электрон ба позитронуудын эргэлтээс үүссэн цөм ба электрон үүлнээс тогтдог. Энэ нь нарны эргэн тойронд байгаа гаригуудтай төстэй, зөвхөн эргэлтийн хурд нь харьцуулашгүй өндөр юм. Цөмийн эргэн тойронд секундэд хэдэн их наяд эргэлт.
  Мөн устаж үгүй болох үед электронууд мөргөлдөж, протон ба нейтроноос бүрдэх цөмүүд өөрсдөө асар их хүчээр шүргэлцдэг. Мөн аймшигт дэлбэрэлт болж, устөрөгчийн бөмбөг дэлбэрэх үеийнхээс мянга дахин их галзуу энерги ялгаруулдаг.
  Вероника шүгэлдэн:
  - Үнэндээ галзуугийн газар!
  Киборг Пиноккио толгой дохив:
  - Чөтгөр сайхан байна - чөтгөрүүд сүнслэгээр нөлөөлнө!
  Хөтөлбөрийн командлагч түүнд үргэлжлүүлэн хэлэв:
  - Мөн цэнэгийн туйлшралыг өөрчлөхийн тулд танд ид шид хэрэгтэй. Раррагийн бүтээсэн долгион гэж нэрлэгддэг шившлэг . Энэ нь зөвхөн тодорхой дарааллаар агаарыг сэгсрэх биш, харин долгионы хөдөлгөөний тодорхой дараалал юм. Энэ нь сансар огторгуйн олон талбарт, тэдгээр нь эргээд материаллаг ертөнцөд нөлөөлдөг. Нэг төрлийн резонансын эффект. Долгион нь жижиг утсыг өдөөж, тэдгээрээс том утас руу урваж, үүний үр дүнд хөгжим маш чанга сонсогдож, чулуулаг чичирдэг.
  - Мөн долгион нь долгион шиг, гэхдээ агаарт биш, харин орон зайн талбарт байдаг! Вероника тодрууллаа.
  Хөтөлбөрийн командлагч толгой дохив.
  Тийм ээ, чи намайг зөв ойлгосон!
  Киборг хүү урьд өмнө хэзээ ч харж байгаагүй мэдлэгээ олж авахдаа нүд нь гялалзаж, батлав.
  "Энэ бол дээд түвшний ид шид юм. Одоо надад гиперплазмын талаар илүү ихийг хэлээрэй.
  Хөтөлбөрийн командлагч үргэлжлүүлэн:
  - Үүнийг бас Magik -Hyperplasm гэж нэрлэдэг. Мэдээжийн хэрэг устгалын энерги нь термокваркийн энергийг нээхийн өмнөх эхлэл болсон. Энд илүү хүчтэй ид шид шаардлагатай байсан. Элфүүд өндөр насандаа өвддөггүй, эрүүл саруул, эрч хүчтэй байдаг бөгөөд үүний зэрэгцээ үхлийн ойртож буйг мэдэрдэг. Тиймээс, Рерра удаан хугацаагаар үлдээгүйгээ хараад, элфийн уралдааны хамгийн хүчирхэг илбэчин Зеннаг урьсан. Энэ үед ан амьтан аль хэдийн бөмбөрцөгт суурьшиж, бусад ертөнцөд нэвтэрч, баян эзэнт гүрэн болжээ. Тиймээс тэдний захирагч байх нь бардам элфүүдийн хувьд ч нэр төрийн хэрэг юм. Түүнтэй хамт тэд орчлон ертөнцийг байлдан дагуулах дараагийн алхмыг тунгаан бодож байв.
  Энэ мөчид гравивизорын таваг танхимын ирмэг дээр зогсож байна
  дахин асч, өвөрмөц дуу чимээ сонсогдов.
  - Дахин залгаж байна. Би чамд энэ түүхийг дараа хэлье! - гэж хөтөлбөрийн командлагч хэлэв.
  Вероника гүн ухааны үүднээс нэмж хэлэв:
  "Түүнээс гадна, би чамайг шинэ мэдлэгээ бусад амьтанд хор хөнөөлтэй ашиглахыг хүсэхгүй байна.
  Хөтөлбөрийн хүүхдүүд, киборг нар инээлдэв.
  Киборг Пиноккио инээв.
  -Тэгвэл та нар, ер нь эрт дээр үед бидний үеийн хөгжлийн хувьд үүнийг яаж ашиглаж байгаа юм бэ. Та зөв мэдээлэл аваагүй байна. Командлагчийн хөтөлбөр нь устөрөгчийн бөмбөг хийх боломжтой, устгах бөмбөг хийх боломжтой гэсэн хангалттай нарийн ширийн зүйлийг танд хэлэхгүй байна .
  Мэдлэгтний дүр төрхтэй охидын нэвтрүүлэг дараахь зүйлийг тэмдэглэв.
  - Асар их хүч чадалтай хэдий ч устгах нь илүү хялбар байдаг. Түүнчлэн, устгахад ямар бодис хэрэглэж байгаагаас хамааран урвал нь хүч чадлаараа ялгаатай байдаг. Хамгийн их нөлөө нь төмөр болон түүний ойролцоо элементүүдээр үүсгэгддэг.
  Вероника гайхсан дүр эсгэн:
  - Тэгээд яагаад!?
  Хөтөлбөрийн командлагч тэвчээртэйгээр тайлбарлав:
  - Валентын оновчтой хослол, протон ба нейтроны цөм дэх тэнцвэрт байдал. Энэ нь танд гүйцэтгэх боломжийг олгодог, хамгийн их тоосонцор ашиглах. Эцсийн эцэст бууны хүч нь элементүүдийн тэнцвэрт байдлаас хамаардаг.
  Киборг Пиноккио үсрэн босоод:
  - Мөн хэрхэн! Гэхдээ энэ сонирхолтой туульсын дараа юу болохыг харцгаая.
  Болтологи дууслаа. Та үүнийг аваад хоёр удаа бодолгүйгээр тулалдаанд буцах хэрэгтэй.
  Вероника шууд зөвшөөрөв:
  - Тоглоомонд тулалдах нь гиперплазм ба термокуаркуудын тухай бараг шинжлэх ухааны лекц сонсохоос хамаагүй дээр юм !
  Одоо тулааны хосууд жинхэнэ сансрын тулааныг санагдуулам тоглоомд эргэн ирлээ, үнэхээр гайхалтай.
  Вероника чичирхийлсэн питон шиг тойруу маневр хийж, хоёр хүний суудалтай машиныг мөргөж, тэнд хоёр шоколадтай цагаан гаатай эр сууж байв. Энэ нэлээд хүчирхэг сөнөөгч авч, гал авав.
  Мөн цагаан гаатай жигнэмэгийг сайтар хальсалж шарсан байв.
  Вероника үүнийг аваад дуулав:
  - Эдгээр нь зарим нэг сайхан зүйлс юм .
  Бид яст мэлхий биш тэмцэгчид!
  Киборг Пиноккио бас өөр машиныг виртуал магопласмын галаар шатааж, исгэрэв:
  Тоогоор дараалал байх болно,
  Би хүндэтгэлтэй байх болно ...
  Киборг хангалттай шүлэгтэй
  Киборг хангалттай шүлэгтэй
  Роботуудад бүртгэл хэрэгтэй!
  Үүний зэрэгцээ, гравивизорын таваг нь асар том голограммууд юм
  өргөтгөсөн. Гялалзсан оддын зүүлт, оддын хөлгүүдийн эрч хүчтэй, дэгжин хэлбэрүүд гарч ирэв. Тэдний зарим нь загас шиг, зарим нь барзгар чулуу шиг, зарим нь барзгар чулуу шиг байв.
  Махчин рофосын флот хөдөлгөөнд нэмэлт хүч авсан бололтой. Асар том, заримдаа гаригийн хэмжээтэй хүрч, плазмын бөөгнөрөл нь ороомгийн зам дагуу хурдацтай хөдөлж, материйн хэсгүүд тэдний хооронд яаран гүйж байх үед тэрээр хурдаа сааруулж, галзуурсан пульсаруудын бүс рүү гарч ирэв. Энэ газрыг сансрын Gehenna-ийн хэвлий гэж нэрлэдэг байв. Харанхуй хүүхдүүдийн хөлөг онгоцны зэвсэглэл нь нарийн төвөгтэй маневр хийж, дахин зохион байгуулагдаж эхлэв. Энэ заль мэхний зорилго нь дайсны оддын хөлөг онгоцтой мөргөлдөхөд бэлтгэх явдал байв.
  Виктория ширүүн тулалдаж, бейсболын самбар маягийн маневр хийжээ. Тэгээд үсрэн эргэлдэж, зүгээр л аймшигтай. За, эмэгтэй хүн бол түрэмгийлэгч юм. За заль мэх. Түүний эсрэг Марлборогийн багц сөнөөгч дээр үсрэн гарч ирснээр компьютер тоглоомын зэрлэг уран зөгнөл байдаг.
  Энэ бол гайхалтай найрлага юм. Тэгээд охин түүнийг авахдаа хүйсээрээ товчлуурыг дардаг.
  Мөн энерги ялгаруулж, тамхины машин тод дөлөөр шатдаг. Мөн хорт утаа ялгаруулдаг.
  Пиноккио киборг меридианы туйлаас үсрэв. Тэр хэрхэн үсэрч, салалт хийж байна. Түүний цохилтын дор хоёр суудалтай сөнөөгч унасан бөгөөд хоёр шил Баварийн шар айргаар шумбах үеэр шууд дарагджээ. Энэ их дажгүй байсан.
  Тэднийг дэлбэрэхэд гал унтраагчаас гарсан мэт ягаан хөөс асгарчээ.
  Троллууд мэдэгдэхүйц ухаалаг байсан бөгөөд тэдний плазм компьютерууд нь энэ газрыг урьд өмнө бодож байснаас хамаагүй илүү зальтай, боловсронгуй дайсны отолт хийх газар болж чадна гэдгийг маш тодорхой тооцоолжээ. Одоо арми ямар ч тохиолдлуудад бэлдэж байв. Сансрын маршал жиргэн дуугаар зохих тушаалуудыг өглөө. Рофошки өмнө нь дасгал сургуулилтын үеэр ижил төстэй маневр хийж байсан бөгөөд ажилтнууд нь эрчимтэй бэлтгэл хийж, ур чадвар эзэмшиж, нэгтгэж байв.
  Үүссэн алдагдлыг нөхөхийн тулд тоног төхөөрөмжийн агуулах, тусгай металлын хайлш, эрчим хүчний нөөцийг дахин идэвхжүүлсэн. Засварын баазуудыг үйлдвэрүүдэд нэгтгэж, оддын хөлөг онгоцыг нислэгийн үеэр тохируулж, бүр шинээр бий болгосон. Тэд эвдэрсэн, асар том нисэх онгоц тээгч хөлөг онгоцууд болон хэт байлдааны хөлөг онгоцуудыг тойрон эргэлдэж байгааг харж болно. Гагнуур нь гялалзаж, плазмын туяа урсаж, гравито урсгал гарч , ион руу цацагдсан металыг ямар ч хэлбэрт оруулав. Эдгээр конгломератуудын зарим нь ан амьтдын дайралтын үеэр устгагдсан боловч нэлээд хэд нь үлдсэн байв. Үүнд зуун зэвсэгт далайн амьтан шиг харагддаг роботууд, мөн бүтцийн сэргээн босголтын шившлэг хийдэг тусгай илбэчид орно. Тодруулбал, тэд том бүлгээрээ ажиллаж, оддын хөлөгт наалдаж, эвэр шиг харагдах шидэт өсгөгчөөр ямар нэгэн зүйл бувтнаж байв.
  Вероника шат дамжлага хийж, өөртөө итгэлтэй шумбалтаар дайсны өөр нэг сөнөөгчийг цохин унагаж:
  - Хааныг мухардмал байдалд оруулахгүй байцгаая! Уур уцаартай тохироо байх болно!
  Киборг Пиноккио өөр нэг сансрын онгоц зүүгээд:
  - Нарийвчлал, үнэн бидний талд байна!
  Вероника нүцгэн, борлосон, дур булаам, булчинлаг хөлөө татаад:
  -Нягт нямбай байдал - хаадын эелдэг байдал!
  Тэгээд тэр хэвлэлийн хөнгөвчлөх булчингаараа бага зэрэг тоглов.
  Нэмж дурдахад нутгийн шидтэнгүүд ид шидийн тулаанчдын зэвсэглэлд багтсан илүү ноцтой зүйлийг төсөөлөхийг оролдсон.
  Тиймээс шидтэнгүүд үр тариа шидэж эхлэв. Жижигхэн толбо гарч ирээд аажмаар ургасан. Шидтэнгүүд түүнийг багцаар хүрээлэв. Эвэр рүү юу гэж хашгирав.
  - Инээдтэй! - гэж Вероника хэлэв. -Надад хүн иддэг зан үйлийг санагдуулдаг.
  Эндээс эхлээд шар айрагны торхны хэмжээтэй нахиа гарч ирээд, дараа нь томорч, эхлээд амбаар, дараа нь дундад зууны үеийн цайз , дараа нь хэт байлдааны хөлөг онгоцны хэмжээтэй болжээ. Нахиа цэцэглэж эхлэв, лиш ба алтанзул цэцэг хоёрын хооронд ямар нэгэн зүйл болж хувирав. Дэлбээнүүд өөр өөр чиглэлд хөдөлж, плазма цацаж буй далавчтай нохой болон хувирав. Тэд рофошка оддыг янз бүрийн чиглэлд шидэж, гравионы долгионыг гаргаж ирэв.
  Гэхдээ чичиргээ тийм ч хүчтэй байсангүй. Гайхамшигтай гоо үзэсгэлэнтэй хөлөө чичирч, хэвлийн булчингаараа тоглож байхдаа өөр тулаанчийг унагаж байгаад гайхав:
  - Энэ юу вэ, аварга том хий үзэгдэл?
  - Нэг ёсондоо анх харахад санагдсанаас илүү материаллаг. - гэж Киборг Пиноккио хэлээд дайсныг удирдаж, энэ тохиолдолд "Агдам" дарсыг сөнөөгч онгоцонд хийж, галд автуулж, нэгэн зэрэг шоколадтай чихэр хазаж, - Энэ бол ид шидийн гиперплазмын нэг хэлбэр юм. цэвэр хэт их энергиэс илүү ид шидийн бүрэлдэхүүн хэсэгтэй . Өөрөөр хэлбэл, ид шид нь энд бас бие махбодийн илрэлүүдтэй холилдсон боловч сүүлийнх нь бага хэмжээгээр илэрхийлэгддэг.
  Вероника хатуухан хэлээд гарыг алтан сэрээтэй хайргагаар маажиж, мөн нүцгэн хуруугаараа джойстикийн товчлууруудыг дарж:
  - Мэдээжийн хэрэг, илбэ ихсэх - шинжлэх ухаан бага!
  Үүний дараа охин техникийг тайлах болно - сэлүүрт шүдтэй питон, мөн чөтгөрийг хөөрөгнөөс гаргана.
  Тэгээд уушигныхаа дээд талд архиран:
  - Алах, алах, бузар муугийн орк - доройтсон,
  Ал, ал, чи троллийн язгууртан!
  Наггет бол миний шүтээн, би чамд хайртай цус сорогч!
  За, тамын гоблинууд, тарганыг гичий дээр хуураарай!
  Мөн энэ удаад сөнөөгч гурван нисгэгчид, энэ тохиолдолд нэг пончик, хоёр хөлтэй бяслагтай бялууг ниссэн байна.
  Нисдэг шидтэнгүүдийн тушаалын нөлөөн дор цагдаа нарын үүлдрийн ноход дуулгавартай амьтад эгнэн зогсов.
  Тролль гипермаршал бувтнав:
  - Рофошка нохойноос илүү ухаантай бөгөөд тэднийг дуулгавартай дагахыг албадах болно. Ан амьтад нохойн шинж чанартай байдаг нь хоосон зүйл биш юм.
  Говоотой хөөрхөн эмэгтэй генерал голограммыг тойрон эргэлдэн амьсгалаа:
  -Тэгээд луугүй аян дайнд яаж явах вэ? Тиймээс бид соёогүй мамон бар шиг болно.
  - Илүү их ид шид! Би аль хэдийн захиалсан! Сансрын гипермаршал гараа даллав. Ялгаруулагч агаарт нисч, хашгирч:
  - Та юу хүсээд байна, эрхэм ээ?
  - Би бол гипермаршал! Бүтэн хайрцаг!
  Эрхэм дээдсийн рофошканы хажууд овоолсон хоол гарч ирэв. Тэдний дунд фаун байлдааны хөлөг хэлбэрээр цутгасан бялуу тод харагдаж байв. Гэсэн хэдий ч пропорцын эсрэг эвэрт сансрын нисэгчид түүн дээр бүжиглэв.
  - Энэ бол миний дуртай! - Гипермаршал цөцгий, хүж бүхий барималуудыг идэж эхлэв.
  Эмэгтэй генерал хэлэхдээ:
  -Би зэрлэг залуудаа амархан буянтай хүүхнүүдтэй үүрлэдэг байсан. Тэд нутгийн мафид үйлчилсэн. Нэг гичий байсан, тэр үйлчлүүлэгчдээс байнга хулгай хийдэг байв. Эцэст нь тэр хэтэрхий одтой таарч, түүнийг идэв.
  Гипермаршал хэлэхдээ:
  - Зарим байгууллагуудад та төлбөртэй, бүр өндөр өртөгтэй нутаг нэгтнийхээ хоол хийх процесст оролцох боломжтой, эсвэл өөр төрлийн хямдхан хоол хийх боломжтой.
  Эрхэм охин хариулав:
  -Одоо бусад эрүү шүүлт, тэр дундаа микрокомпьютер ашиглах моод болж байна.
  Гайхамшигтай мор оосортой амьтны архирах нь хариуд нь:
  - Энэ бол яг л бидний өргөдөл гаргах ёстой зүйл юм. Сансрын тулалдаанд олзлогдогчдыг барих нь илүү хэцүү байдаг ч модуль, капсул дээр зугтсан хэд хэдэн төрөл нь өөрийгөө устгах хөтөлбөрийг идэвхгүй болгосон. Тиймээс бид тэднийг барьж чадсан.
  Оффис руу хүчний талбар нисэв. Энэ нь дур булаам элфийг барьжээ. Эдгээр амьтад хоёулаа илүү урт насалж, амьдралаас илүү хүчтэй зууралдсан.
  Гипермаршал тослог гараа үрж, ялгаруулагч нь бөөмсийг шингээсэн долгион гаргав.
  - За, одоо бид элфтэй боллоо. Бид үүнийг том хувааж болно.
  Нүцгэн хурандаа зөвхөн хэт нарийхан бэлхүүс, нарийхан хонготой тамирчин хүнтэй төстэй байв. Эргэлзэхийн аргагүй эрхэм, царайлаг, гэхдээ түүний дэндүү тансаг үс засалтанд эмэгтэй хүн, алтан үс, нэг ч үсгүй гөлгөр охины царай байдаг. Тиймээс хүний үүднээс элф нь эргэлзээтэй сэтгэл татам байсан. Программист Вероника охин түүнд таалагдсан. Дайчин охин махан бөмбөлөгтэй тэмцэгчийг цохиж, утааны сүүл үлдээгээд амьсгаадан гараараа нүцгэн хуруугаа бөмбөрүүлэн асуув.
  - Энэ хайрт залууг шатаах уу?
  Захирагч охин инээв.
  - Тэр залуу нас биш (зүгээр л элфүүд бүгд өсвөр насныхан шиг харагддаг), гал нь хэтэрхий анхдагч юм. Тэд илүү сайн, илүү үр дүнтэй эрүү шүүлтийг олох болно.
  - Энэ туршлага бидэнд ашигтай байх болно! - гэж Киборг Пиноккио хэлэв. - Дарангуйлагчдад хамгийн хэрэгтэй байцаалт явуулах чадварын урлаг.
  Хариуд нь Вероника инээмсэглэн, үүний өмнө шоколадтай өөр тулаанчийг устгалын үүлэн рүү илгээв:
  - Эрүүдэн шүүх нь жигшүүртэй, байцаах хэрэгтэй!
  Хурандаа тайван байдлаа хадгалахыг хичээсэн ч тэр үед бага зэрэг чичирчээ. Яаж юу ч өгөхгүй, харин эрдэнэт хүний амийг аврах вэ гэсэн бодол толгойд эргэлдэж байсан байх.
  Гипермаршал түүнээс асуулт асуув:
  -Танай командлал ямар төлөвлөгөөтэй байгаа вэ?
  Элф хоригдол хариулав:
  "Би энгийн хурандаа, мэдэх ёстойгоос илүү зүйл мэдэхгүй." Эцсийн мөчид бидэнд тушаалууд өгч, миний сансрын хөлөг хүлээн авсан тушаалын дагуу хөдөлдөг.
  Гипермаршал толгойгоо өргөөд:
  -Тийм ээ, та бас ухаантай юм байна. Чи яаж гарахаа мэднэ. Гэхдээ энэ нь танд огт тус болохгүй. Оддын хөлөг онгоцнууд чинь яаж шууд гарч ирээд алга болдгийг надад хэлээч.
  Элф чангарч, сул дуугаар хэлэв:
  -Би боловсролоороо физикч биш болохоор техникийн нарийн ширийнийг мэдэхгүй. Үнэндээ надад хэрэггүй. Би бол дайны машины араа, би зүгээр л тушаал өгч, тушаал хүлээн авдаг бөгөөд одны хөлөг тэр даруй сансар огторгуйн өөр цэг рүү үсэрдэг.
  Энд толгой дээрээ султантай охин хашгирав:
  Инерцийн талаар юу хэлэх вэ?
  Хурандаа чичирсэн хоолойгоор хариулав.
  антиграваар унтардаг .
  Охин инээж, баярласан нь илт хэлэв:
  -Бүх зүйл тодорхой байгаа тул илүү сайн, эрүүдэн шүүж эхэлцгээе. Хэт цаазлагчийг дууд .
  Заал руу олон тэмтрүүлтэй том робот нисч, араас нь зэвүүн, маш тарган хамартай тролль орж ирэв. Богино хөлөөрөө залхуутай алхаж байгааг нь харж л байсан.
  - Би таны үйлчлэлд байна, космо аварга!
  - Та энэ " элф "-ийг харж байна, түүн дээр нанотехнологийг туршиж үзээрэй.
  Махчин амьтан гэхээсээ илүү гахай шиг харагддаг том хамартай галзуу бүдүүн ногоон уруулаа долоож, исгэрэв:
  -Таашаалтайгаар.
  Тролль алсын удирдлагаа гарган робот руу дохио өгч эхлэв. Тэр хөдөлж, тэмтрүүл нь элфийн дух, хүзүү, шагай, бугуйны эсрэг зогсов.
  Түүний үсийг бүү мартаарай! Тэд маш өтгөн бөгөөд өвдөлтийн тухай төсөөлшгүй дохиог илгээх болно.
  - Тэгээд болно! Тролль баргар царайлан инээмсэглэв.
  Роботын тэмтрүүлээс ягаан туяа нисч, элфийн биеийн янз бүрийн хэсэгт нэвтэрчээ. Тэр тэнд унжсан, айдастай, хүчний талбар нь түүнийг хөдөлж чадахгүй, нэг инч ч хөдөлгөж чадахгүй байв. Гэсэн хэдий ч туяа түүн рүү орсон ч царайлаг эр өвдөлтийг мэдрээгүй.
  Виктория тэмцлээ үргэлжлүүлэв. Энд бас нэг өрсөлдөгч байна. Энэ тохиолдолд энэ нь чихэр , чихэртэй хоёр суудалтай сөнөөгч байсан. Мөн эдгээр амттангууд нь жижиг хэсгүүдэд хуваагддаг.
  Гэсэн хэдий ч түүний тархины өөр нэг хэсэг нь электроникоор шахагдсан тул програмист охин тоглоомын бусад хэсгүүдийг үзэж байв.
  - Эрүүдэн шүүлтийн мөн чанар юу вэ? гэж Вероника дахин нэг маневр хийж асуув. "Энэ нь түүнийг лазер шиг шатаадаг."
  Хөтөлбөрийн командлагч толгойгоо сөргөөр сэгсрэв:
  - Үгүй! Бичил роботууд биед орж ирэв. Тэд одоо биеийн янз бүрийн эрхтнүүд, ялангуяа олон мэдрэлийн төгсгөлүүдтэй нэгдэж, өвдөлтийн импульс илгээж эхэлнэ. Мөн зарим жижиг чипс нь тархинд шууд нөлөөлж, хар дарсан зүүдийг эрчимжүүлнэ. Энэ нь хар дарсан зүүдний гол дүр байх болно гэсэн үг юм.
  Алс холын бурхадын охин нарийн маневр хийж, өөр машин унагаж, энэ удаад хэд хэдэн орктой хамт нэг зүйлийг хэсэгчлэн санав. Түүний мэдлэг нь бараг төгсгөлгүй, гэхдээ хязгаарлагдмал боловч нано технологиор шахагдсан боловч хүний бие махбодь хэвээр байна. Дайчин программист бувтнав:
  - Жижигхэн компьютер!
  Командлагч охин батлав:
  - Шоргоолжнууд таны биед өвдөлтийн хүчил ялгаруулах чадвартай мөлхөж байна гэж төсөөлөөд үз дээ. Зөвхөн энэ тохиолдолд энэ нь улам дордох болно.
  Тролль голограммыг асаахад түүний өмнө гөлгөр, үсгүй, борлосон, хүүгийн арьстай булчинлаг биеийн гурван хэмжээст дүрс гарч ирэв.
  - Ингээд л боллоо, бяцхан минь! - гэж тролль хэтрүүлсэн чихэрлэг хэлэв. Таны өвдөлтийг зохицуулцгаая. Мянга хувиас эхэлье. - Дэгээтэй хуруу сканнер дээгүүр алхав.
  Султантай охин хашгирав:
  -Ийм хөөрхөн жаахан хүүхдийг тарчлаана гэдэг сайхан шүү!
  Элф ярвайж, тэр зангирч эхлэв. Тэр бүр бага зэрэг мушгиж эхлэв.
  -Одоохондоо өвдөөгүй байна, гэхдээ одоо өвдөнө, бөөрний ачааллыг нэмэгдүүлнэ, та гуравтай. - гэж тролль дооглон хэлэв.
  Үүний дараа элф хурандаагийн царай мушгирч, чанга дуугаар ёолов.
  - Өө! Тэгээд би дөнгөж эхэлж байна. Элэгийг тэмтрэхэд ямар вэ.
  Голограмм дээрх будаг нь бараан болж, элф мучиж, гараараа гэдсийг нь барихыг оролдов. Үл үзэгдэх хүлээс түүнийг чанга атгав.
  Тролль сэтгэл хангалуун инээв.
  - Тэгээд одоо ходоод, бас хоёр нь байгаа тул өвдөлт нь давхар болно.
  Элфийг харахад харамсалтай байсан, тэр улам чанга ёолж байв.
  - Тэгээд одоо зүрх, бас хоёр нь байна, эдгээр элфүүд хэмнэлттэй хүмүүс юм.
  Вероника тулааны үеэр үүнийг харж байв. Тэр зүгээр л сөнөөгчийг Ява тамхи хэлбэрээр хорны өөр нэг хэсэг болгон буудаж, тэднийг бамбар мэт шатаажээ. Гэвч царайлаг залуу эрүүдэн шүүж байгаа нь түүнд тааламжгүй байв.
  Вероника эргэж харав.
  - Би үүнийг хармааргүй байна.
  -Би ч гэсэн эрүүдэн шүүлтэнд сонирхолтой зүйл байхгүй гэж боддог. - Зөвшөөрсөн Пиноккио-киборг.
  "Одоо тархиа хуурцгаая ..." Тролль эхэлж, түүний дүр төрх тасалдаж, бараг тэр даруй сансар огторгуй гарч ирэв. Сансарын хувцас өмсөн нисч явсан шидтэнгүүд гүрвэл дээр хэрхэн зан үйл хийдгийг харуулсан.
  Одоо мөлхөгчдийн хэмжээ хурдацтай нэмэгдэж, далавчтай болжээ. Тэгээд толгой нь эхлээд хоёр хуваагдаж эхэлдэг. Эхлээд хоёр толгой, дараа нь гурав дахь нь ургадаг. Энэ бол хийлдэг тоглоом юм шиг санагдаж байна, маш хурдан хэмжээгээр нэмэгдэж байна. Үүний зэрэгцээ хүн бүрийг айлгадаг.
  - Энэ бол луу! - Гэж үргэлжлүүлэн шатааж, энэ удаад архины шилтэй машин хөл нүцгэн гоо үзэсгэлэнг биширсэн Вероника - Хэт байлдааны хөлөг шиг асар том. Тэгээд хаанаас харж болох вэ.
  Пиноккио-киборг дайснаа үргэлжлүүлэн цохиж, ялангуяа усан үзэм бүхий шоколадтай бүхэл бүтэн завийг нурааж, архирч, хариулав.
  - Долгионы шившлэг, гиперплазмын хүч, ид шидийн хүч ийм мангасуудыг төрүүлдэг. Та үүнийг ойлгож чадна! Энэ нь хүрэх боломжгүй юм!
  Программист охин Вероника сүмээ үрж, биширч, ямар ч дүр эсгэн хэлэв:
  -Сүүлийн цагуудад би маш олон гайхалтай зүйл үзсэн болохоор толгой минь эргэлдэж байна.
  Топ эргэдэгтэй адил " луу " цагираг гаргадаг.
  Үнэхээр луугийн амнаас галт цахилдаг хөөс гарч ирэв. Тэр эргэж харав. Асар том мангас амаа хааж, бөмбөг буцаж орж ирэв.
  Вероника хоёр лонх колатай машиныг мөргөж, тэр ч бас яаран гүйж, маргад эрдэнийн оч цацаж, шүгэлдэв. Илбэчид шивнэв. Луу сарвуугаа үргэлжлүүлэн хөдөлгөв.
  Түүний араас үсэрхэг шулам гарч ирэв, энэ нь мэдээж рофошекийн уралдаанаас биш юм. Тэр том хувин авч явсан. Тэр дөрвөн гараа хөөргөж, цүүцлэсэн дүрсүүдийг вакуум руу шидэв. Тэд нүүж, богино хугацааны дараа цэргүүд нэмэгдэж эхлэв.
  Тэд хэт орчин үеийн оддын хөлгүүдийн арын дэвсгэр дээр үнэхээр ер бусын харагдаж байв. Дундад зууны ердийн үеийг төсөөлөөд үз дээ, эвэртэй сүлд, тэд тэднийг үлээж байв. Ган шугамууд тэгшлэв. Үлэг гүрвэлүүд ч гарч эхэлсэн. Дэлхий дээрхтэй адил биш боловч өөр өөр гаригуудын амьтны аймгийн ялгаа нь мэдэгдэхүйц боловч аймшигтай биш юм. Түүнчлэн бүслэлтийн цамхагууд, хүчирхэг баллистууд, гоёл чимэглэлтэй катапультууд байв.
  Вероника энэ гайхалтай дүр зургийг хараад:
  - Хөөх , яаж ийм байж чадаж байна аа!
  Киборг Пиноккио хариулав:
  - Энэ бол урт түүх! Илүү нарийвчлалтай хэлэхэд Hypernet- д бүх зүйл боломжтой . Яг л компьютер тоглоом шиг!
  Програмист охин толгой дохин өөр машин унагаад:
  - Тоглолт дүрмээр болохгүй,
  Бид танд хөвсгөр, өдгүй байхыг хүсч байна,
  Өглөө болтол зугаа цэнгэл байх болно -
  Хоёулаа үеийг давцгаая!
  Хэдийгээр арми орон зайд нүүж байсан ч дайчид, мөн тэдний морьд, ганц эвэрт морьд нь хатуу гадаргуу дээр алхаж байгаа бололтой. Тэр ч байтугай вакуум чичирч, таталцлын талбайн хашгирах чимээ ч сонсогдов.
  
  ГУЛЛИВЕР БА ОХИДЫН АРМИ
  ТАЙЛБАР
  Одоо зоригтой, давтагдашгүй Гулливер Виконтэсс охинтой хамт хөл нүцгэн, дур булаам охидын бүхэл бүтэн армийг удирдаж байна. Мөн тэд жинхэнэ, өвөрмөц гайхамшгуудыг бүтээдэг. Үслэг оркууд ялагдсаныхаа дараа ялагдал хүлээдэг.
  . 1-Р БҮЛЭГ
  Гулливер, мөнхийн хүү болон түүний хөвгүүдийн баг дахин нар тэнгэрийн хаяанд нуугдаж байх үед амрахаар зогсов. Эхлээд тэд чин сэтгэлээсээ хооллодог байв. Хэдийгээр хоол нь энгийн байсан. Тэгээд тэд орондоо оров.
  Залуу ядарсан бие нь нойр маш хурдан ирэхэд хувь нэмэр оруулсан.
  Мөн Гулливер шинэ, үзэсгэлэнтэй зүйлийг олж харсан;
  Талбай дээгүүр маш үзэсгэлэнтэй охид хөдөлж байв. Тэд залуу, туранхай, өндөр, булчинлаг байсан. Нүцгэн, ягаан өнгөөр гялалзсан охидын бүхэл бүтэн арми, өсгий нь гоёмсог гулзайлттай.
  Зөвхөн охидын хөх нь нимгэн хуяг хавтангаар бүрхэгдсэн, инжрийн навч шиг ташаандаа бараг анзаарагдахгүй дотуур өмд.
  Үүний зэрэгцээ тэд өндөр хөхтэй, тансаг хонго, нимгэн бэлхүүстэй байдаг. Мөн гоо үзэсгэлэнт бүсгүйчүүдийн хэвлийн хөндийг шоколадан хавтангаар бүрсэн байх шиг байна.
  Булчинтай, ивээлтэй маш үзэсгэлэнтэй охид. Мөн үс нь олон өнгийн туг шиг салхинд хийсдэг.
  Тэд зэвсэглэсэн - зарим нь сэлэм, зарим нь нум, олон охид сумтай. Тэд бараг нүцгэн бөгөөд нэгэн зэрэг эмэгтэйлэг, муруй, хүчирхэг, нарийхан байдаг.
  Охидын эрүү нь зоригтой бөгөөд нүцгэн хөлөөрөө хурдан алхам хийхдээ тэдний ач ивээл онцгой байдаг.
  Гулливер шүгэлдэн:
  - Сайхан байна! За, эмэгтэйчүүд ээ!
  Тэр өөрөө богино өмд өмссөн арван хоёр настай хүү хэвээр байгаа ч хүчтэй, тод булчинтай. Мөн түүний нүцгэн их бие нь маш үзэсгэлэнтэй - хүүхэд-Геркулес.
  Мөн эргэн тойронд охидууд бас үзэсгэлэнтэй, булчинлаг, маш тачаангуй, илэрхий дүр төрхтэй байдаг.
  Будсан гоо үзэсгэлэнтэй явган цэргүүд урагшилж байна.
  Мөн морин цэрэг араас гүйж байна: бараг бүрэн нүцгэн охид, зөвхөн морь унасан, мөн ганц эвэрт дээр илүү эрхэм хүмүүс. Тийм ээ, гоо үзэсгэлэнгийн дунд командлагч байдаг. Мөн эдгээр охидын гар, хөл дээрээ цагаан алт, мөнгө, алтаар хийсэн, үнэт чулуугаар чимэглэсэн бугуйвчнууд байдаг.
  Ялангуяа бугуй, шагайнд. Мөн үсэндээ үнэт энгэрийн зүүлт, чихэндээ алмаазан ээмэг зүүсэн байдаг. Энэ бүхэн ямар сайхан харагдаж байна.
  Бүх охид насанд хүрсэн. Зөвхөн аль хэдийн танил болсон висконтэс бүсгүй Гулливертэй хамт хүүхэд шиг харагдаж байна.
  Гэхдээ нөгөө талаар тэр толгой дээрээ од шиг чулуугаар гялалзсан титэмтэй. Мөн хөл нүцгэн хүү Гулливер толгой дээрээ хааны титмийг мэдрэв. Тэр зөвхөн богино өмд өмссөн байсан ч, сэлүүрт оосор нь хажуунаас нь унждаг.
  Харин дараа нь, ямар сэлэм - бүгд ийм тод үнэт чулуугаар бүрхэгдсэн байх нь очир алмааз ч гэсэн түүнд бууж өгдөг.
  Мэдээжийн хэрэг, Гулливер бол бүхэл бүтэн армийн цорын ганц хүн юм. Түүнээс гадна, хэрэв нэлээд хүүхэд бол зөвхөн тусламжийн булчингууд нь маш хүчтэй байдаг.
  Дайчид ингэж жагсаж, алтан чидун арьсан доорх судалтай нүцгэн тугалууд нь анивчдаг.
  За яахав, яаж дуулахгүй байх вэ, гоо сайхан;
  Зоригтой охид Элфиагийн төлөө тулалдаж байна.
  Тэд маш их бахархаж, Сварогын хөвгүүд ....
  Манай гоо үзэсгэлэн нь пулемётоор маш оновчтой цохидог.
  Сатаны зарц нар биднийг эвдэж чадахгүй!
  
  Бид зоригтой тулалдаж, оркшизмын эсрэг тэмцсэн.
  Дайсан хүчтэй байсан ч хорон муу Оркмахтыг ялцгаая...
  Бид удахгүй коммунизмыг харна гэдэгт итгэж байна.
  Агч модноос гэрэлтсэн алтан навчис!
  
  Манай улс үүнээс илүү гэж байхгүй, коммунизм илүү үзэсгэлэнтэй,
  Манай эх орон гэрэлт цэцэглэхийн тулд ...
  Хөнгөн далавчтай аз жаргал дэлхий дээр ирнэ,
  Мөн сайхан амьдралын мөрөөдөл удахгүй биелэх болно!
  
  Манай Элфия агуу аз жаргал болно гэдэгт итгээрэй,
  Мария захирна, бурхадын эх Лада...
  Бид зэрлэг тамын довтолгоог зогсооно.
  Мөн нэмэлт, цээжилсэн үг хэрэггүй!
  
  Дайсан охидын зүрхийг урж чадахгүй.
  Тэмцэгчид бид хурц, ууртай сэлмээ хурцалсан...
  Гоо сайхны дуу хоолой нь дуудлагыг маш сайн мэддэг,
  Мөн бид Оркшистуудын хүчийг таслах боломжтой болно!
  
  Элфүүд бид хэзээ ч бууж өгөхгүй гэдгийг мэдэж аваарай,
  Бид хамгийн хурц иртэй бүх оркшистуудыг хэвтүүлнэ...
  Охидын маань нүүр алтаар гэрэлтэх болтугай
  Тэгээд бид оркшистын нүүр рүү нударгаараа цохино!
  
  Хөл нүцгэн охин ширүүн цасны дундуур гүйж байна,
  Тэр пулемётоос аянга цахилгааныг идэвхтэй бичдэг ...
  Оркуудын хийх ёстой зүйл бол өөрийгөө живүүлэх явдал юм.
  Учир нь Эх орон бол цул цайз юм!
  
  Бид оркуудыг дарах болно, хэдийгээр тэд дэлхийн хүч чадалтай ч,
  Фам авга энэ тулалдаанд Фрицтэй хамт тоглохоор шийджээ.
  Тэд өөрсдийгөө Адольфоос шүтээн болгосон.
  Одоо тэр тэдний эсрэг охидын сүр жавхлант армитай байна!
  
  элф-сүүний тулалдаанд бузар муу тулаанууд буцалж байна .
  Тэд тэгш бус тэмцэлд ч Оркистуудыг бут ниргэдэг...
  Мөнгөн охины хоолой үнэхээр эгдүүтэй,
  Орклеру-Сатанд бууж өгөхгүй !
  
  Элфүүдийн гэрлийн бидний хувь бол тасралтгүй ялах явдал юм.
  Оркшист армада тоо мэдэхгүй ч...
  Тэгээд бид Оркдолфын эрүү рүү хүчтэй цохив .
  Элфсква цохилтод бууж өглөө !
  
  Тэнд аль хэдийн цасан шуурга шуурч, охид хөл нүцгэн,
  Тэд туулайн ул мөр шиг нүцгэн өсгийөөрөө анивчдаг ...
   Элфсоммолки тулалдаанд маш зоригтой байдаг,
  Дайсан үүр цайхыг харахгүй гэдэгт итгээрэй!
  
  Тулалдаанд оркистуудад өршөөл үзүүлэх хэрэггүй,
  Тэдний арми галд шатаж буй чөтгөр шиг тамд байх болно ...
  Элфисийн гараас шагнал авах болно .
  Маш догшин байх болно, элф баавгай!
  
  Шаардлагатай бол бид эргэх болно, бүх уулс цасанд дарагдсан,
  Мөн бид гэрлийн диваажин элфинизмын орчлонд зогсох болно ...
  Аз болоход Аврорагийн буунаас бидэнд буудлага нээв.
  Мөн харгис Оркшизмыг тамд хаяв!
  
  Элфинград бууж өгөөгүй, бид түүний дор эсэргүүцсэн,
  Хэдийгээр ган, тамаас сүрэг тасарсан ч ...
  Охидууд, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж байна.
  элфүүдийн цорын ганц эх орон байдаг !
  
  Хэцүү байсан ч бид Орклинд байх болно гэдэгт би итгэж байна.
  Оркшистуудад "Ивэс", "Бар", "Арслан", " Оркдинанд " байдаг!
  Охин мөрөн дээрээ гинжийг татан,
  Учир нь элфүүд тулалдаанд догшин авъяастай байдаг!
  
  Залуу охины зүрх сэтгэлийг Элфисэд өгсөн .
  Элфнин , Фталин нар ч гэсэн хүсэл тэмүүлэлтэй итгэлээр амьдардаг ...
  Тиймээс илүү чадварлаг эргэлзээ байхгүй болно.
  Оркдолф бол капут гэдгийг хатуу бөгөөд хатуу хэлье !
  
  Бид луу ерөнхийлөгчийг илдээр бут цохино.
  Бид түүний бүлэглэлийг олон зууны турш устгах болно ...
  орцизмыг хөлөөрөө гишгэнэ .
  Таны ариун мөрөөдөл биелэх болтугай!
  
  Хүмүүст бодол санаа, мэдрэмжээ чөлөөтэй илэрхийлэх,
  Од нь Элфинизмын нар шиг гэрэлтэхийн тулд ...
  Тийм учраас бид маш зузаан цөцгийн тостой будаа идэх болно,
  Эгчийн маань мөнхийн залуу нас мөнхөд биднийх байх болно!
  
  Гэрэл ирж, Эх орон гялалзана...
  Эх орон бидний төлөө олон зууны турш алдар суутай байх болно ...
  Бид дээд талд зогсож, элфинизмд итгэх болно,
  Элфийн сүнсний хүч чадал, тэмцэгчийг мэддэг, агуу юм!
  
  Энд Эльфия илүү эелдэг, үзэсгэлэнтэй болоход бэлэн байна.
  Мөн бүх дэлхийг диваажингийн аз жаргалд очиход нь тусал...
  Бид орчлон ертөнцийн зах хязгаарыг хүртэл байлдан дагуулж чадна.
  Хүчний аз жаргалыг авчрах хязгааргүй орчлон ертөнц!
  
  Гэхдээ муу ёрын оркуудын өсгий дор Элф байхгүй болно.
  Учир нь тэр тулааны жинхэнэ авъяастай ...
  Манай охидын бүжигт, тэр цагийн механизмд,
  Гоо сайхан юу авах вэ, ямар ч үр дүнд итгээрэй!
  
  Удахгүй гэрэлтсэн нарны эрин ирэх болно,
  Эх орны минь алдар мандалд хэзээд...
  Манай арми тамын оркмахттай тулалдаж байна .
  Мөн тэрээр муу ёрын оркуудын сүргийг арчиж хаях боломжтой болно!
  
  Бидний Бурханы Ээж, Ариун Ладагийн мэнд хүргэе.
  Та Перуныг төрүүлж, олон зууны Ярилыг төрүүлсэн ...
  Найдваргүй будаа итгэл хүлээж авахгүй,
  Хэрэв та маш их мөнгө зарцуулвал үгээ барихгүй!
  
  Хамгийн чухал захирагч бол агуу Элфин ,
  Элнин түүнд Еденд хүрэх хамгийн ухаалаг замыг гэрээсэлсэн ...
  Учир нь Элфисиф бол гэрлийн эзэн,
  Мөн хэзээ нэгэн цагт тулаанчдад тохиромжтой!
  
  Оркшистууд эх орноо хуурч чадахгүй .
  Elfgi- ээс , Elfbeery Elfsqua-аас таслагдсан ...
  Энэ нь амьд байх болно гэдэгт би итгэдэг - элфизмийн дор элфүүд гэрэлтдэг.
  Мөн Оркдолфын хүч - Би охиныг арилгах болно!
  
  Удахгүй ялалт болно, энэ нь нар шиг үнэн,
  Удахгүй квазарын туяа шиг гэрэлтэх болно ...
  Элфүүдэд итгээрэй, элфинизм хөгжинө,
  За, чи надад итгэхгүй бол амаа татсан нь дээр байх!
  
  Үхсэн хүмүүс удахгүй элфинизмын шинжлэх ухаанаар амилах болно.
  Түүний мэргэн ухаан нь хязгааргүй, квазар шиг агуу юм ...
  Бид сайхан сэтгэлээрээ Оркшистуудыг ялна.
  Алтан уутны уруу таталтанд бүү бууж өгье!
  
  За, товчхондоо энэ нь өнгөрөх болно, энэ бол тамын цаг юм
  Окрлин охид бид орох болно ...
  Бидний хязгааргүй ачаа дуусах болно,
  Учир нь бид аз жаргалаа тэмцлээр авах болно!
  Охидууд, хэрэв тэд дуулах юм бол бүх зүрх сэтгэлээрээ. Гулливер хэдийгээр бие галбираараа хөвгүүн байсан ч эр хүн хэвээр байгаа бөгөөд тэднийг маш их биширдэг.
  Эдгээр нь үнэхээр дажгүй охид юм.
  Ахмад хүү дуулжээ:
  Манай Элфид эмэгтэйчүүд байдаг,
  Тэдний жолооддог зүйл, тоглоом шоглоомтой онгоц ...
  Орчлон ертөнцийн бүх хүмүүс илүү үзэсгэлэнтэй,
  Хошигнож хэлэхэд, дайсан нь зодох болно!
  
  Тэд ялахын тулд төрсөн
  Элфийг олон зууны турш алдаршуулахын тулд ...
  Эцсийн эцэст бидний элэнц өвөг дээдэс,
  Тэдний хувьд тэд нэг дор арми цуглуулсан!
  Тэгээд хүү, дэвсэж, хөл нүцгэн, хүүхэд шиг, борлосон, хүчтэй хөл, яаж шүгэлдэх вэ.
  Түүний дуунаас болж овойж, охины нүцгэн ягаан ул руу цохив.
  Тэр инээгээд хариулав:
  Би сайхан хуруугаа чимхэв,
  Гал дээр шатаж байгаа мэт
  Хүчирхэг хүү намайг хүлээж байна
  Алтан морин дээр!
  Гулливер охин руу нүдээ ирмэн:
  - Үнэнийг хэлэхэд,
  Би багаасаа аймшигтай муу байсан!
  Тэр охидыг модоор цохих дуртай байсан.
  Эцэг эхийнхээ бухимдлыг төрүүлээрэй!
  Тэгээд ахмад хүү аваад урт хэлээ үзүүлэв.
  Виконтэс охин жиргэж:
  - За, чи өг! Та гайхалтай бичдэг!
  Гулливер тэмдэглэв:
  - Би заримдаа сайн бичдэг - тийм ээ!
  Тэгээд хамтрагч руугаа нүд ирмэв. Ямар ч байсан тэр маш хүчтэй цохилттой хүүхэд.
  Мөн охидууд зодоон хийх зорилготой хөдөлж байгаа бөгөөд тэдний сэтгэл санаа нь туйлын тэмцэгч, түрэмгий болсон.
  Дайчин хүү дуулжээ:
  Хэдийгээр Бурхан тулаан хийхийг хориглосон ч,
  Гэхдээ би илдний авьяасыг мэдэрч байна ...
  Би долоо хоногт долоон удаа тулалддаг
  Хэдийгээр би дуалист биш ч гэсэн!
  Хэдийгээр би дуалист биш ч гэсэн!
  Хариуд нь Виконтэс дуулжээ.
  Би охин, би үзэл бодолтой байгаа нь тодорхой,
  Мөн тулалдаанд хамгийн өндөр зэрэглэлийг харуулсан!
  Гэхдээ бүгд дургүйцсэнээсээ уйлсан -
  Тэр яагаад охин болж төрсөн юм бэ!
  Дайчид эмэгтэй нарийхан булчинлаг бие нь булчингаа нугалан алхсаар байв. Энэ бол үнэхээр эмэгтэй охид юм.
  Гулливер виконтэс бүсгүйнхээ хамтрагчаас асуув:
  Бид цэргээ хааш нь удирдаж байна вэ?
  Охин инээгээд хариулав:
  - Бид хаа нэгтээ хөтөлж байна! Мөн энэ тулаан бидний хувьд маш шийдэмгий байх болно!
  Ахмад хүү хэлэв:
  -Хүмүүсийн оронд морьд хамгийн ухаантай амьтан байсан энэ ертөнцөд би өөрийгөө олохдоо ... үүнээс илүү гайхалтай зүйл байхгүй гэж би бодсон. Харин дараа нь мөнхийн хүүхдүүд бас байдаг нь тогтоогдсон. Бас тийм ч тэнэг биш!
  Охин эсэргүүцэв
  -Технологийн хувьд илүү сайн хөгжих боломжтой. Гэхдээ та нар харж байна, ямар ч урамшуулал байхгүй. Түүгээр ч барахгүй, манай сайхан, эв найртай ертөнцөд дарь, буу, их бууг авчир, магадгүй бүр дордох юм!
  Гулливер шидсэний дагуу:
  - Тийм ээ, үүнээс ч дор байж магадгүй! Тэгээд чамд идил байна. Шүд нь унасан ч хэдхэн цагийн дараа шинэ шүд ургах болно.
  Виконтэс толгой дохин гонгиноод:
  Миний хүүхэд нас хэзээ ч дуусахгүй байхыг хүсч байна
  Энэ нь миний араас гүйх тул ...
  Он жилүүдийг мэдэхгүй!
  Асуудал мэдэхгүй!
  Ахмад хүү инээмсэглэн толгой дохив.
  Тийм ээ, энэ нь магадгүй гайхалтай ...
  Жагссан охид, олон мянгаараа тэдэнтэй хамт авч, дуулав.
  Тэнгэрт орсон бороо оддын хэсгүүдийг тарааж,
  Оркшизмд хурц гадас бэлдсэн !
  "Бар" танкууд бол зүгээр л хог хаягдал - бохир бүүргийн зах,
  Вермахт тэр дороо аймшигт бут цохиулна гэж хүлээж байна!
  Вермахт тэр дороо аймшигт бут цохиулна гэж хүлээж байна!
  
  Манай нөхөр Элфин удирдагч бол сая сая хүний хүч,
  Тэр гартаа нударгатай, боржин чулуун пулемёттой!
  Бид ялж чадна - Содомоос ирсэн рати,
  Бидний хүч чадал бол нэг цул юм - аз болоход Дэлхий дээр!
  Бидний хүч чадал бол нэг цул юм - аз болоход Дэлхий дээр!
  
  Манай намд үүнээс илүү чухал зүйл байхгүй.
  Ард түмнээ яаж аврах вэ, Эх орноо сайн!
  Феббелс дэмий зүйлээр там руу чөтгөр болж,
  Бүх чөтгөрүүдийг үл тоомсорлох ялалт нь надад итгээрэй!
  Бүх чөтгөрүүдийг үл тоомсорлох ялалт нь надад итгээрэй!
  
  Элфүүдийн гоо үзэсгэлэнг мэдээрэй - гэрэл нь хүч чадлаараа алдартай,
  Тэр хүнд шаргал сүлжсэн байна!
  Оркшистуудтай хийсэн тулалдаанд залуучууд алдартай болно.
  Амьдрах болно, босож, Гэрэлт улс!
  Амьдрах болно, босож, Гэрэлт улс!
  
  Орклерыг бүү зөвшөөр - элфүүд хамраа нугалж,
  Сахалтай эр өөрийгөө дажгүй бурхан гэж боддог!
  Орклинская гудамжаар алхна .
  Үгүй ээ, сэтгэл нь цэвэр хүн боол болохгүй!
  Үгүй ээ, сэтгэл нь цэвэр хүн боол болохгүй!
  
  Манай туг улаан, ууртай цусны өнгө,
  Оркстагийг гэрэлтүүлэх шиг боллоо !
  Бидний хайрт хүүхдүүдэд илүү өгөөмөр бэлэг байхгүй.
  Зүрх зоригтой, айдаст дарагдсан бол!
  Зүрх зоригтой, айдаст дарагдсан бол!
  Энэ бол маш их урам зоригтой дуу юм. Мөн охидын ард хүчтэй, сумны цэнэг бүхий катапуль, баллистууд байв. Мөн энэ нь үнэхээр үхлийн аюултай хүч байсан. Мөн охидууд маш дур булаам, хүчтэй хөлийг нь тамгалав.
  Гулливер хамтрагчдаа туйлын байгалийн асуулт асуув:
  -Яагаад дайчдын дунд эрэгтэй хүн байдаггүй юм бэ?
  Виконтэс хариуд нь инээгээд:
  -Тэгвэл армид эрчүүд хэрэгтэй юм уу? Тэд үнэртэй, харахад тааламжгүй байдаг. Хөвгүүд бол юу ч биш, харин насанд хүрсэн эрчүүд, ялангуяа хөгшин эрчүүд зүгээр л жигшүүртэй байдаг!
  Гулливер логикоор тэмдэглэв:
  - Гэсэн хэдий ч нас нь зөвхөн эрчүүдийг төдийгүй эмэгтэйчүүдийг сүйтгэдэг!
  Виконтэсс толгой дохив.
  - Энэ нь зөв! Гэсэн хэдий ч эмэгтэйчүүд гучин таваас дээш настай, эрчүүд арван таваас дээш настай харагдахаараа сэтгэл татам байдлаа алддаг! Энд мэдэгдэхүйц ялгаа байна!
  Ахмад тэмдэглэв:
  - Би өсвөр насны хөвгүүдийн гоо үзэсгэлэнд дэнлүү хүртэл дуртай! Хамгийн гол нь эмэгтэйчүүд үзэсгэлэнтэй, хамгийн чухал нь эелдэг, ухаалаг байдаг!
  Охин инээгээд хариулав:
  - Яг зөв! Гоо сайхан бол мэдээж сайн, тэр ч байтугай үзэсгэлэнтэй, гэхдээ оюун ухаан бас чухал юм!
  Гулливер дуулжээ:
  Гэхдээ яагаад,
  Оюун ухаандаа амьдрах боломжгүй юм!
  Гэхдээ яагаад,
  Та хэнд ч итгэж болохгүй!
  Гэхдээ яагаад,
  Би нэгдүгээр ангийн сурагч!
  Гэхдээ яагаад,
  Би үргэлж дэмий юм ярьж байна!
  Гэхдээ яагаад,
  Амьдрал бидэнд юу ч заадаггүй!
  Гэхдээ яагаад,
  Хүмүүс тэнэг байна, би ойлгохгүй байна!
  Гэхдээ яагаад!
  Гэхдээ яагаад!
  Виконтэс охин итгэлтэйгээр хариулав:
  - Байцааны толгой!
  Үзэсгэлэнт дайчин охид анхны, бүр багахан хэмжээний оркуудтай тааралдав. Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд тэр даруй зогсов. Тэдний нүцгэн, цүүцтэй хөл нь нумын утсыг татаж, хөндлөвчний бөмбөрийг эргүүлж эхлэв.
  Энд бараг ямар ч хувцасгүй зодолддог бикинитэй маш хөөрхөн, тачаангуй охид байдаг бөгөөд би үнэхээр хөөрхөн гэж хэлэх ёстой. Эрчүүд, хэрэв тэднийг харвал тэд өвдөг сөгдөн, нүцгэн, ягаан, бага зэрэг бүдүүлэг үнсэх нь гарцаагүй, гэхдээ энэ нь тэднийг илүү дур булаам болгож, эрүүл чийрэг, хүчирхэг охидын үнэрийг маш их догдолж, сэтгэл татам болгодог.
  Энд сум, хөндлөвч нь өндөр нуман хэлбэрээр нисч, зүүтэй зараа шиг оркуудыг сумаар хатгаж байв. Мөн энэ нь маш гайхалтай харагдаж байсан.
  Энд байгаа ийм охид бол зүгээр л гайхалтай бөгөөд өвөрмөц сэтгэл татам бөгөөд булчингууд нь маш хүчтэй, бас үзэсгэлэнтэй харагдаж байна.
  Ийнхүү оркуудын анхны отрядыг устгаж, гайхамшигтай охидыг зураас аваагүй.
  Гулливер - энэ мөнхийн хүү нүцгэн хөлөө дэвсээд дуулав:
  - Охид та нар мундаг шүү
  Зүгээр л супер хүмүүс...
  Бид өргөст хэмх тарих болно
  Мөн хэмжүүрийг мэдэлгүйгээр!
  Виконтэс эмэгтэй хамтрагчаа нүдээ ирмэн:
  - Таны гэрээ, ахмад минь,
  Хэсэг болгон хувааж байгааг та харж байна ...
  Яв даа хүү минь, чи их согтуу байна
  Тэгээд дараа нь чи гүйх болно, чи харц тулгарна!
  Бүсгүйчүүд нарны туяанд туяа татсан, ер бусын дур булаам хөлөө тамгалж, жагслаа.
  Мөн гоо үзэсгэлэн болгоны хөх нь зүгээр л хөөрхөн байдаг. За, тийм охидтой адил, гэхдээ сээтэгнэх ёсгүй.
  Гулливер хажууд нь явж байсан висконтэс охин руу хараад:
  Та насанд хүрсэн бол илүү дээр байх болно!
  Охин инээгээд хариулав:
  - Цаана нь юу байсан, эргэн тойрноо хар,
  Өөрийгөө хүүхэд шиг мэдээрэй, бүү ич
  Би олон жил өнгөрч, гүйж,
  Инээмсэглэ Гулливер, инээмсэглэ!
  Ахлагч хөвгүүн нүдээ ирмэв, тэр охин хэдийгээр язгууртан төрсөн ч замын хурц чулуун дээр нүцгэн, гоёмсог хөлөө дарж байв.
  Мэдээжийн хэрэг, тэр жаахан дажгүй харагдаж байв. Ийм тансаг, дэгжин хувцасласан охины хөл нь гуйлгачин мэт нүцгэн.
  Гэсэн хэдий ч Гулливер хэлэхдээ:
  - Хүүхдийн хувьд та гайхалтай юм!
  Виконтэс эмэгтэй нүцгэн хөлөө арван хоёр дахь удаагаа дарж, архирлаа:
  - Богино өмдтэй хүүгийн магтаал юу ч биш! Тиймээс би үүнээс тодорхой мөнгө авч чадахгүй байна!
  Бяцхан хүү толгой дохив.
  - Өө! Хүн бүр мөнгөний асуудалтай байдаг!
  Охин уцаарлангуй дуугарах ба түүний нүцгэн дугуй өсгий нь хайрга чулууг авч буталж, хүчтэй цохив. Хүүхэд, тэр ч байтугай шударга сексийн хувьд ийм их хүч чадал байж болох нь бүр гайхмаар юм. Энэ бол гоо үзэсгэлэн - гайхалтай!
  Тэгээд виконтэсс хашгирав:
  - Цэцэг дуул, бүү ич!
  Гулливер гайхсан байдалтай асуув:
  -Юуны тухай дуулах вэ?
  Хөл нүцгэн удаан явснаас болж бага зэрэг хатуурсан нүцгэн, борлосон хөлөө дахин нэг удаа дэвсэж, охин шийдэмгий хэлэв.
  - Мэдээжийн хэрэг хайрын тухай! Өөр юу дуулах вэ!
  Ахлагч хөвгүүн толгой дохин, аятайхан, хүүгийн дуугаар дуулж, илт тааламжтайгаар дуулжээ.
  Миний төсөөлөл цохилоо
  Аравдугаар сар шиг бүх зүйл гэрэл гэгээтэй болсон!
  Бид сэрээг муу чөтгөрийн хажуу талд тавив.
  Дэлхий дээр үнэхээр үзэсгэлэнтэй байх болно!
  
  Манай орчлонгийн ийм одод -
  Зарим нь бадмаараг, бусад нь алмаз юм!
  Бид ёс бус хүмүүсээс хүндэтгэл цуглуулдаг -
  Цохилт нь алх шиг бөгөөд хөмсөг рүү биш, харин нүдэнд тусдаг!
  
  Квазар байдаг дэлгүүрийн цонхнууд
  Гэрэлт ипподром гялалзаж байна!
  Миний сэтгэлд цоорхой шарх байна -
  Яг л том погром байсан юм шиг!
  
  Сүүлт од шиг буржгар,
  Хонь гэрэлтдэг - сүүн зам гэрэлтдэг!
  Дуулсан үхэшгүй үйлсийн тухай,
  Фрус үүрд алдар суутай байх болтугай!
  
  Гунигтай хүн юу хийж чадах вэ?
  Цэнхэр нүднээсээ нулимс дуслаарай...
  Эргэн тойронд бүх зүйл саарал байвал зэвүүн,
  Зургадугаар сард аянга цахилгаантай бороо орно гэж горьдлого тээн хүлээх үед.
  
  Азгүй уруулаа инээмсэглэн сунга -
  Дэлхий бол ойд жимс биш гэдгийг ойлгоорой.
  Охин тэр даруй чамд шүдээ дэлгэх болно,
  Үүн дээр та боломжийн мөрөөдлөө биелүүлэх болно!
  Ингээд дайчин залуу түүнийг аваад дуулав. Мөн энэ нь маш үзэсгэлэнтэй, илүү дажгүй харагдаж байв.
  Виконтэс бүсгүй тэмдэглэв.
  - Чи сайн дуулж чадна! Гэхдээ та илүү ноцтой зүйлийг бүтээх чадвартай юу?
  Гулливер даруухан өнгөөр хэлэв:
  - Дуунаас илүү ноцтой зүйл юу байж болох вэ?
  Охин түүн рүү хэлээ гаргаад хариулав:
  - Юу нь баяр баясгалан, эрүүл мэндийг авчирдаг!
  Ахмад хөвгүүн туулай шиг үсрэн бууж ирээд:
  Та бол миний агуу эх орон,
  Цунамигийн дайнууд ширүүн шидэгдсэн
  Эцсийн эцэст арми бол хүчирхэг гэр бүл,
  Муу муухайг суурин дээрээс нь Геенна руу хаяцгаая!
  
  Ямар тэнгэрлэг гэрэл гэгээтэй вэ?
  Эх орны дайчдын зүрх сэтгэлээс гарч ирсэн.
  Баатруудын эр зориг алдарших болтугай
  Бид харамсахгүй, амьдралд итгэдэг!
  
  Дайсан том бэлэг хүлээн авав
  Тэр маш олон янзын зэвсэгтэй ...
  Энд ирлээ, ийм мөчийг төсөөлөөд үз дээ
  Чернобогийн уур хилэн хүчтэй асгарлаа !
  
  Тиймээс миний баатрууд
  Гэрэлт эх орон зовж байна!
  Тайланд зөвхөн нэг нь тэгтэй тэнцсэн,
  Тэгээд тамын Каин дахин ялав!
  
  Оркшизм хүчтэй, архирч буй сүрэг,
  Гэхдээ Саксуудыг сөхрүүлж болохгүй!
  Элфин ухаалаг бидэнтэй үүрд хамт -
  Шударга онолч Фенин!
  
  Бид Вермахтыг удирддаг - Би бутлахаа мэднэ,
  Энэ луу зальтай биш байсан ч хамаагүй ...
  Бид түүний илдээр цавчих болно,
  Би эх орон, хатагтайдаа үнэнч баатар хүн!
  
  Хүчирхэг нэр төр нь байг
  Орклины хилд хүрэхийн тулд!
  Бид эцгүүдийн мөлжлөгт зохистой байх болно,
  Эцсийн эцэст манай арми тулалдаанд ялагдашгүй!
  
  Бид ирээд мөрөөдлөө биелүүлэхэд
  Ариун шалтгаан - коммунизмын шалтгаан!
  Би охиныг хонгилоор буулгана.
  Үр хойч үеийн туг: нэр төр, өгөөмөр сэтгэл!
  Дайчин хүү Гулливер ингэж зоригтой, мэдрэмжтэйгээр дуулсан юм. Тэдэнтэй хамт явсан охид алгаа ташив. Мөн зарим нь бүр үс нүцгэн хөлөөрөө цохиход үсэрч, цохисон. Энэ нь маш гайхалтай бөгөөд өргөн цар хүрээтэй байсан.
  Гулливер хамтрагчаасаа асуув:
  -Би сайн дуулсан уу?
  Тэр баяртайгаар хариулав:
  - Таны дэвсгэр дээрх Nightingale өнгөрч байна! Гэсэн хэдий ч, жишээлбэл, бух, ялангуяа амьдаар нь шарсан үед архирах юм бол энэ нь бүр илүү сэрүүн, том хэмжээтэй байх болно!
  Гулливер дуулжээ:
  Бид зүгээр л шишүүхэй биш
  Мөн эвэрт бухнууд!
  Бид бүх үнээний махыг устгасан
  Тэгээд бид чоныг нэг дор таслах болно!
  . БҮЛЭГ Љ2
  Ингэж л арми урагшиллаа. Тэнгэрт асар том эрвээхэй нисэж, гурван толгойтой тул луутай андуурч болно.
  Түүний далавч нь хаврын солонгын бүх өнгөөр гялалзаж байв. Тийм ээ, энэ бол дур булаам бяцхан хүү байсан.
  Гулливер баяртайгаар дуулжээ:
  Эрвээхэйний далавч
  Маш сайн байсан ...
  Би амар амгалангаа алдсан
  Тэгээд тэр чин сэтгэлээсээ хэлсэн!
  Виконтэс инээмсэглэн жиргэж:
  - Шуугиан тарьж, хэрэлдэхээ боль,
  Ийм байшин, ийм биш ...
  Бид ядаж амбаар барих ёстой,
  Гарт байгаа зүйлээс!
  Мөнхийн хүүхдүүд үүнийг аваад наснаасаа хэтэрсэн маш үзэсгэлэнтэй, том шүдээ гарган инээх болно.
  Гулливер Виконтэсээс асуув:
  "Яагаад бид зусланд явж байгаа юм бэ?" Бид зөвхөн янз бүрийн утгагүй зүйлийг нүдэж, дуулдаг!
  Аль хэдийн охидууд байдаг, хөл нүцгэн, борлосон мянга мянган охид байсан бөгөөд тэд бүгд үнэхээр үзэсгэлэнтэй, дур булаам, булчинлаг юм. Хэрэв би үүнийг аваад дуулж эхлэх юм бол энэ нь маш сайхан харагдаж байна;
  Хаан биднийг үнэнчээр захирч,
  Тогтоол гаргаж, зарц шүүгчид...
  Хаан ширээ нь үймээн самуун, хуцахыг тэвчихгүй,
  Мөн айдсыг дарах арга биш!
  Харин дараа нь хөл нүцгэн гоо бүсгүйчүүдийн дууг гэнэт таслав. Урд нь олон тооны, үнэртэй, соёотой оркуудын бүхэл бүтэн сүрэг гарч ирэв. Тэгээд тэд архирч, саваагаа даллав.
  Гэсэн хэдий ч охид ичиж зовсонгүй, тулалдаанд яаран сандран зохион байгуулагдаж эхлэв.
  Мөн Гулливер түүнийг аваад дуулж, нүцгэн, хүүхэд шиг хөлөө дарав;
  Би бол энх тайван, дайны шонхор
  Хамгийн тод одны дор төрсөн...
  Эх орны үнэнч хөвгүүд -
  Хайр - гайхалтай, жинхэнэ!
  
  Бид сайхан ертөнцийг бүтээх болно
  Одоо ямар аз жаргал байх бол ...
  Херуб нарыг гэрэлтүүлэх болтугай
  Ариун, өргөмжлөгдсөн Элф!
  
  Бид мөрөөдөлдөө хүрэх болно
  Энэ нь орчлон ертөнцөд илүү үзэсгэлэнтэй биш байх болно!
  Илд хүү хоёрыг өсгө
  Аз жаргал таны газар байх болтугай!
  
  Мөн орчлон дахь гоо үзэсгэлэн
  Миний агуу эх орныхоо төлөө гэрэлтэх цаг болжээ!
  Хэдийгээр охин хөл нүцгэн гүйдэг
  Бид удахгүй коммунизмын үед итгэж амьдрах болно!
  
  Өндөр уулсын гоо үзэсгэлэнгийн сүр жавхлан,
  Анхилуун хивсэнцэртэй алтан тал нутаг!
  Бид орчлонгийн хог хаягдлыг шүүрдэх болно
  Амьдралдаа харамсахгүй гэдэгт итгээрэй!
  
  Дэлхий дээр бүх зүйл сайхан болно,
  Эцсийн эцэст, элфинизм хаа сайгүй ялах болно!
  Зүрхэнд цүүцний гарт хэн байна вэ?
  Хэн пулемёт, суманд дуртай вэ!
  
  Бидний хийдэг зүйл үүрд мөнх байх болно
  Ангараг дээр хошигнож, хот байгуулцгаая!
  Их Британийн хүч үнэхээр гайхалтай -
  дэлхийн хүмүүст сайн уу гэж хэлэх болно !
  
  Цус урсгах нь тариалалтанд зориулагдсан,
  Үүнд хайрын үр ургадаг!
  Хүн бүрт сарны доорх сайхан байх болтугай
  Хэрэв та зүгээр л тоть баатар биш байсан бол!
  Бүсгүйчүүд гайхалтай дууны эгшиглэнд нум, загалмайн аль алинаар нь оркууд руу гал нээв. Тэгээд эхний сумнууд оркуудын алсаас онов. Мөн хөндлөвчний боолт нь үхлийн аюултай болж хувирав.
  Охид хэрхэн архирах вэ:
  - Бид бүгд нэг гэр бүлийн гоо үзэсгэлэн,
  Орчлон ертөнцийг ялзрахаас цэвэрлэе!
  Шаардлагатай бол бид оркуудыг хурдан тайвшруулна.
  Мөн ууртай херуб бидний дээгүүр эргэлдэж байна!
  Виконтэс бүсгүй хашхирав:
  - Банзай!
  Алсын зайнаас дайчид хөл нүцгэн хуруугаараа хөндлөвчний төхөөрөмжүүдийн бөмбөрийг эргүүлж, оркуудыг цохив. Үүний зэрэгцээ тэд өмхий, шанцай, соёотой баавгай руу буудахдаа дуулахаа мартсангүй;
  Миний ертөнц харанхуйд умбаж байна
  Үхсэн ландшафт, хүйтэн манан.
  Мөн би дуртайдаа чиний дайсан
  Энэ дүр надад итгээрэй, тийм ч сайхан биш!
  
  Миний саналыг хүлээж ав
  Чамайг гэсэн хүсэл миний дотор чанга ярина.
  Таны хариулт намайг алахгүй
  Тэгээд чамд цаазаар авах ял оноох болно!
  
  Дэлхий өөрчлөгдөж,
  Амьдрал дуусна
  Чи мөхөж байна
  Мөн танай улс!
  Сонголт байхгүй
  Sphere El Gilet
  Харанхуй, мөстэй ертөнцөд
  Орцыг нээх болно!
  
  Салисман дээрх элфийн цус
  Хамтарсан шөнө Деймос асгарна.
  Бузар муу, атаархал, айдас, заль мэх
  Тэр энэ ертөнцөд түүнтэй хамт авчрах болно.
  
  Чиний ертөнц минийх
  Үүний түлхүүр надад байна!
  Би чамд мөнхийн амралт өгөх болно!
  
  Таны сүнс юунд найдаж байна вэ?
  Десмонд чамайг аврах цаг гарахгүй.
  Миний гэр хаана байна, гэрэл унтарсан
  Халуун нутаг чинь ард түмнийг минь орогноно.
  
  Би чамд нэг нууц хэлье:
  Хослолын шөнө элфийн цус
  Сахиусыг будах ёстой
  Тэгээд дэлхийн үүд хаалга нээгдэнэ.
  
  Дэлхий өөрчлөгдөж,
  Амьдрал дуусна
  Чи мөхөж байна
  Мөн танай улс!
  Сонголт байхгүй
  Sphere El Gilet
  Харанхуй, мөстэй ертөнцөд
  Орцыг нээх болно!
  
  Салисман дээрх элфийн цус
  Хамтарсан шөнө Деймос асгарна.
  Бузар муу, атаархал, айдас, заль мэх
  Тэр энэ ертөнцөд түүнтэй хамт авчрах болно.
  
  Чиний ертөнц минийх
  Үүний түлхүүр надад байна!
  Би чамд мөнхийн амралт өгөх болно!
  
  Чи галзуу, харгис юм
  Гэхдээ таны цаг дуусч байна
  Та дэлхийг захирахгүй
  Хараал ид, Харанхуйн Бошиглогч.
  Үхэл бол авралаас дээр
  Боолуудын дунд юу хамгийн түрүүнд байх вэ.
  Чи миний шийдвэрийг мэдэх үү?
  Миний хариулт: "Үүрд мөхөх!"
  
  Дэлхий өөрчлөгдөж,
  Амьдрал дуусна
  Чи мөхөж байна
  Мөн танай улс!
  Сонголт байхгүй
  Sphere El Gilet
  Харанхуй, мөстэй ертөнцөд
  Орцыг нээх болно!
  
  Салисман дээрх элфийн цус
  Хамтарсан шөнө Деймос асгарна.
  Бузар муу, атаархал, айдас, заль мэх
  Тэр энэ ертөнцөд түүнтэй хамт авчрах болно.
  
  Салисман дээрх элфийн цус
  Хамтарсан шөнө Деймос асгарна.
  Бузар муу, атаархал, айдас, заль мэх
  Тэр энэ ертөнцөд түүнтэй хамт авчрах болно.
  
  Чиний ертөнц минийх
  Үүний түлхүүр надад байна!
  Би чамд мөнхийн амралт өгөх болно!
  Элфүүд мэт боловч ямар нэгэн байдлаар хүмүүстэй адилхан охидууд ингэж дуулжээ. Хэтэрхий хөөрхөн юм уу. Мөн бие, дүрсээрээ маш булчинлаг.
  Оркууд охидыг ингэж зогсоож чадахгүй. Тэд сэлэм, бороохой, сүхний цохилтоор үслэг, үнэртэй баавгайтай уулзав.
  Мөн охид ч бас нүцгэн ягаан өсгийтөөр оркуудыг эрүүгээр нь цохив.
  Мөн тэд нүцгэн хуруугаараа хортой, үхлийн зүү шидсэн.
  Тэгээд оркууд унаж үхсэн.
  Виконтэс Гулливерээс асуув:
  Та хэзээ нэгэн цагт гоо үзэсгэлэн, муухай хоёрын хооронд ийм тод зөрчилдөөнийг харж байсан уу?
  Ахмад хүү инээгээд хариулав:
  - Мэдээж үгүй! Гайхалтай!
  Охин толгой дохин, өөрөө нүцгэн, цүүцсэн хөлөөрөө үхлийн хүч, маш их сүйтгэгч гранат шидэв. Тэр нуман хэлбэрээр нисч, оркуудын зузаан руу мөргөж, тэднийг янз бүрийн чиглэлд тараав.
  Гулливер хашгирав:
  - Та инээмсэглэлээс эхлээд дохио зангаа хүртэл төгс төгөлдөр юм! Гэхдээ хөлөөрөө гранат шидэх нь гайхалтай бөгөөд ер бусын гэдгийг та мэднэ!
  Виконтэс инээгээд хэлэв:
  Тийм ээ, миний хөл үнэхээр үзэсгэлэнтэй! Эрхэм баатрууд миний нүцгэн ягаан улыг үнсэв. Ялангуяа элфүүд үүнийг хийх нь сайхан байдаг. Харин оркууд өсгийг чинь долоож байвал энэ нь жигшүүртэй хэрэг!
  Эндхийн охид цээжний час улаан хөхөө авч, хөхний даруулгаа тайлав. Тэд үүнийг хэрхэн хүлээж авах вэ, мөн тэд үхлийн аянгад цохигдох болно. Мөн оркууд шатаж, арьс нь утаа болон шатах болно. Мөн эдгээр амьтад аймшигтай архирдаг.
  Тэгээд охидууд нь аваад хөлийн нүцгэн хуруугаа амандаа хийнэ. Мөн тэд хэрхэн хөөрдөг. Чихний дүлий шүгэл сонсогдоно.Толгой дээрээ савх авсан мэт олон хэрээ эргэлдэнэ. Үүний зэрэгцээ тэд зүрхний шигдээс, ходоодны хямралтай байдаг. Тэгээд тэд дүлий, балмагдсан байдалтай унаж, толгойгоо хошуугаараа орк баавгай руу цохив.
  Мангасуудын гавлын яс хагарч, хорт өнгөтэй цус асгарна.
  Гулливер гайхан тэмдэглэв:
  - Энэ бол үнэхээр гайхалтай, гайхалтай! Бид хэлж чадна - хэт од !
  Эрхэм охин толгой дохив.
  - Тийм ээ, хүү минь! Энэ нь үнэхээр сэтгэл татам юм! Гэхдээ та ч бас хоосон байж болохгүй. Мөн та алуурчин давалгаагаар оркуудыг цохих хэрэгтэй!
  Гулливер булчинлаг ч гэсэн хүүхэд шиг мөрөө хавчин санаа алдан хариулав.
  - Энэ үнэхээр амар ажил биш!
  Тэгээд хүү агаарт вандуй шидээд устгасан. Тэр нисч, оркуудыг хэрхэн цохиж, тэднийг шатааж, агаарт илүү өндөрт нисэхэд хүргэв. Тэгээд тийшээ эргэ.
  Виконтэс бүсгүй тэмдэглэв.
  - Энэ удаад чи сайн шидсэн! За, магадгүй та өөр зүйл харуулж чадна!
  Үзэсгэлэнт охид дахиад л синхроноор бадмаараг хөхний толгойноосоо гаргаж аваад аянга цохино. Мөн хүйснээс нь пульсарууд. Эдгээр нь маш их хор хөнөөлтэй тул оркуудыг амьдаар нь шатааж, мянга мянган хүн устгадаг.
  Гулливер нүцгэн, хүүхэд шиг хөлөөрөө үхлийн тэсрэх боодлыг дахин шидсэн гэж тэмдэглэв.
  - Гайхалтай гэж хэлье!
  Виконтэс бүсгүй тэмдэглэв.
  - Одоо та дуулах цаг боллоо! За ингээд ичихгүй байя, бүр бидэнд их тус болно.
  Гулливер толгой дохиж, маш их урам зоригтойгоор дуулав;
  Бид анхдагчид - Эх орны баатрууд,
  Арваннэгдүгээр сарын тэмдгийн дор төрсөн хүмүүс ...
  Элфийн амьдралд бид харамсахгүй,
  Хааны улаан тугаар алдаршуулахын тулд!
  
  Бид хэрхэн шаргуу тэмцэхээ хайрлаж, мэддэг,
  Орксистууд эврийг нь хичээнгүйлэн таслав ...
  Бид өргөн уутанд гранаттай,
  Анхдагчид бидний хувьд амьдрал үнэтэй биш!
  
  Бид ариун эх орондоо хайртай,
  Аймшигтай элфинизм юу хийсэн бэ ...
  Энд Елсомолка цасан дундуур хөл нүцгэн явж байна.
  Оркист биднийг унагахыг хүсч байна !
  
  Би Элфсквагийн дор орксизмтэй шаргуу тэмцсэн .
  Тэгээд бид бүх дайснуудыг хадуураар таслав ...
  Энэ Оркмахтыг яагаад элфүүдэд өгсөн бэ?
  Би түүнийг нударгаараа цохино!
  
  Би анхдагч бөгөөд Их Элфийн дор байдаг.
  Аварга дайчин шиг тулалдсан...
  Оркшизма зэрлэг амьтдын довтолгоог зогсоож ,
  Бидэнд нэг дээд зэргийн Эзэн бий!
  
  Элфиагийн сэргэлтэд ямар ч ирмэг байхгүй,
  Агуу Элфин биднийг өвдөгнөөс нь босгосон...
   Агуу Сварог , хамгийн дээд Мессиа,
  Мөн Ладагийн гэрэлтсэн идеал!
  
  Бид анхдагчид, хөвгүүд, охид,
  Бид тулалдах дуртай - энэ бол бидний хувь тавилан ...
  Элф-тээрмийн бяцхан дуу хоолой дууддаг ,
  Хэдийгээр цуст эмх замбараагүй байдал ноёрхож байна!
  
  Элфия бол Сварогын төрсөн газар юм.
  Мөн элфинизмд зориулсан замыг гэрэлтүүлэв ...
  Анхдагчид муу бурхан хэрэггүй,
  Дайсан биднийг нударгаар нугалж чадахгүй!
  
  Бидэнд налуу хуягтай сэрүүн танк байна,
  Оркууд нэвтлэхгүй байх нь маш амархан,
  Эрхэмсэг хатагтай Лададаа хайраар,
  Махчин амьтныг тоглоом болгон хувиргахын тулд!
  
  Элфсква тулалдаж буй хүмүүсийг хамгаалж,
  Эльфинград байсан ....
  Бид удахгүй элфинизм өгөгдсөнийг харах болно.
  Орклины дундуур өнгөрч, жагсаалыг мэдэж аваарай!
  
  Тийм ээ, Элфинград энэ үгээр бахархаж байна,
  Бид цасан шуурганд хөл нүцгэн анхдагчид...
  Бид тэнэг үхрийн эврийг хугална
  Тэгээд бид Orctler-ийг шууд авс руу хөтлөх болно!
  
  Эх орон хэзээ ч бөхийхгүй гэдгийг мэдээрэй,
  Түүний импульсийг дарж чадахгүй ...
  Элф дээр нар үүрд гэрэлтэх болтугай
  Мөн урвагч хулгайч дарагдах болно!
  
  Элфинградад тэд эр зориг гаргаж ,
  Бид Оркуудыг зогсоож чадсан...
  Элфүүд ийм зоригтой байдаг шүү дээ,
  Мөн дайснууд зөвхөн тэгтэй байх болно!
  
  Элфиа Ангараг руу нисэх боломжтой.
  Бас өөр агуу байдлыг бий болго...
  Мэдээжийн хэрэг бүх зүйл маш сайхан байх болно,
  Хэдийгээр амьдрал торгоны утас шиг эмзэг юм!
  
  Элфүүдийн сүнс тулалдаанд саад бэрхшээлийг мэддэггүй,
  Тэр Перуны хүч чадалтай ...
  Бид бурхдаас шагнал хүлээж байна,
  Мөн элемент нь гэрэлтдэг, рунд итгээрэй!
  
  Элфүүдийн сүнс ямар ч байдлаар ялагдлыг мэддэггүй вэ?
  Надад итгээрэй, тэр бүх зүйлийг нурааж чадна ...
  Анхдагчид бид өшөө авахыг маш их хүсдэг...
  Эх орны арми шиг ялагдашгүй!
  
  Бид бараг яллаа
  Элфинизмын алдар сууд гэрэл гэгээ байх болтугай...
  Манай өвөг дээдэс эх орныхоо төлөө тэмцсэн,
  Бид удахгүй баяр баясгалан, үүр цайх болно!
  
  Эх оронгүй бол анхдагчдын амьдрал байхгүй,
  Тэд түүний төлөө тэмцэхийг хүсч байна ...
  Муу ноёд та нар юу хүсээд байна вэ?
  Бид боолын амьдралыг хангах ёстой юу?
  
  Үгүй ээ, Фюрер элфүүдийг боолчлолд оруулах болно,
  Бид түүнийг хүүхэлдэй шиг бутлах болно ...
  Эцсийн эцэст, Элвен баатрууд тулалдаж чадна,
  Мөн алтан далавчит херуб бидэнтэй хамт байна!
  
  Дэлхий дор эх орны маань нүүр царай байхгүй,
  Хамгийн тод од шиг гялалзах...
  Чи миний хувьд шүтээн болсон
  Би чамтай хэзээ ч салахгүй!
  
  Би анхдагч, хөл нүцгэн хүү
  Нүцгэн өсгийтэй цас дундуур урсдаг ...
  Хаа нэгтээ цагаан хөөрхөн бөжин үсэрч байна,
  Дайсны эврийг хэн эвдэх вэ!
  
  Эргэлзээний тулалдаанд анхдагч мэдэхгүй,
  Тэр алиалагч биш, гэхдээ та терминаторыг мэднэ ...
  Ширүүн оркууд ирэх болно, өс хонзонд итгэ,
  Мөн элфинизм тод диваажин байх болно!
  
  Яаж ирэх вэ, эрин үеийг мэдээрэй,
  Тэжээнээс ирсэн дайчин бүр...
  Сүүлчийн амьсгалаа хүртлээ тэмц
  Устгахын тулд догшин муу санаатанг мэдээрэй!
  
  Элфинизмын одод тод гэрэлтдэг,
  Гэрлийн эрин үе, дэлхий дээр илүү үзэсгэлэнтэй гэж байдаггүй ....
  орцизмын итгэлийн буулгаг дарна .
  Орктлер оройн хоолны элфүүд байх болно !
  
  Ийм ган савнууд гэдэгт бид итгэдэг.
  Тэдний ирвэс бүрхүүл нэвтрэхгүй байх нь ...
  Хүүгийнхээ шархыг иодоор даллаж,
  Дахин анхдагч зоригтой тулалдаанд яаравчлав!
  
  Оркшистуудад хэцүү байсан.
  Тэд биднийг зүгээр л ялна гэж бодсонгүй.
  Бид элфинизмыг олон километрээр мэддэгийг харж байна.
  Тэгээд бид Оркмахтыг хошигнолоор цохих боломжтой болно!
  
  Хүчирхэг эх орныхоо нэрийн өмнөөс
  Бардам анхдагч дайралт хийж байна...
  Эх орны дээгүүр үүл бүрхсэн ч,
  Бүгдэд ялалтын үлгэр жишээ үзүүлцгээе!
  
  Надад итгээрэй, дайсан мөрөөдлөө зогсоохгүй,
  Бид бүх Оркуудыг дахин ялах болно...
  Ямар ч муу зүйл байхгүй, хаан ширээнд сууна гэдэгт итгээрэй.
  Бид шинэ дэг журамтай ертөнцийг бий болгоно!
  
  Эх орондоо бүх зүйл сайхан болно, чи мэднэ
  Би хүү, гэхдээ тулаанд би Робин Гуд шиг,
  Эхлээд би зүгээр л ширээн дээр маажсан,
  Одоо надад итгээрэй, энэ үнэхээр гайхалтай!
  
  Элф нь Орксыг жадаар урж чаддаг.
  Тэр ямар ч армийг ялах болно ...
  Мөн анхдагчид элфинизм дор амьдардаг ...
  Эцсийн эцэст бидний нөхөрлөл хүчтэй цул юм!
  
  Бид тулалдаанд оркуудад юу ч бууж өгөхгүй.
  Бид дайснаа хошигнож ялж чадна...
  Тиймээс бид орксистуудыг цохиураар цохив.
  Цасан шуурга шуурч, цасыг хуй салхи болгон эргүүлж байна!
  
  Элф орксистуудыг мэдэхгүй, өршөөлийг мэддэг,
  Тэр ялагдашгүй хүчтэй...
  Мөлхөгчид хүзүүндээ сэлэм зүүж,
  Мөн Сатан устгагдах болно!
  
  Орклер ялагдашгүй гэдэгт бүү итгэ,
  Хэдийгээр тамын хүч ч гэсэн цуглуулсан бүх зүйлийг анхаарч үзээрэй ...
  Ард түмэн, нам эв нэгдэлтэй байвал
  Манай orkmacht-ын хүмүүс хэрчиж таслав!
  
  Элфиа олон зууны турш гэгээнтэн гэдгээрээ алдартай.
  Тэр Tigers-ийг төмөр шиг эвдсэн ...
  Эцэс төгсгөл хүртэл тарааж,
  Залуу хүн л ийм улс орны тухай мөрөөддөг байсан!
  
  Бид аварга шиг ялсан
  Жижиглэсэн дайснууд илдээр мэддэг ...
  Бид бол хөнгөн элфүүд, тулалдаанд ялагдашгүй,
  Бид эх орныхоо өрсөлдөгчдийг ялах болно!
  
  Бидэнд итгээрэй, юу ч биднийг зогсоохгүй
  Та биднийг мэднэ, юу ч ялахгүй ...
  Бид халзан Фюрерийг оршуулах болно,
  Бидэнд хурц сэлэм, ган бамбай бий!
  
  Бүхэл бүтэн орчлонд илүү үзэсгэлэнтэй Эльфи байхгүй,
  Олон зууны туршид гэрэлт эрин байх болно ...
  Бүх үеийнхэн амар амгалан, аз жаргалтай байх болно
  Эх оронд бат бөх гар хэрэгтэй!
  
  Тиймээс Orklin тоглож байхдаа
  Оркмахтыг үнс мэт цусанд түрхье...
  Энэ бол диваажингийн хилийн цаг байх болно,
  Мөн Ладатай хамт хайр ноёрхож байна!
  Ахмад хөвгүүн маш дажгүй бөгөөд зөөлөн дуугаараа дуулж байна. Мөн энэ нь үнэхээр дур булаам бөгөөд сэтгэлд гол горхи урсдаг.
  Виконтэс инээмсэглэн:
  - Тийм ээ, энэ дуу бидэнд маш их тусалсан!
  Үнэхээр ч хэрээнүүд ухаан алдаж, тархинд нь савраар хөдөлсөн мэт балмагдсан, магадгүй илүү жинтэй зүйл байж магадгүй юм.
  Мэдээжийн хэрэг, сэлэм, сүхээр зэвсэглэсэн охид оркуудыг маш алдартай цавчиж байсан. Тэдний шүүрдэх ажиллагаа маш сайн байсан бөгөөд сумнууд баавгайг маш үр дүнтэй цохив. Мэдээжийн хэрэг, дайчид катапульт, баллистуудыг ашиглахад тусалж чадахгүй байв. Тэгээд тэд шатамхай хольц, тос, спирттэй том савыг хаясан. Мөн хиам шиг оркуудыг шатааж.
  Гулливер уруулаа долоож, хэлэв:
  - Маш амттай! Мөн шатаасан махны үнэр үнэхээр амттай!
  Виконтэс эмэгтэй хамтрагчаа нүдээ ирмэн:
  Хурганы мах маш шүүслэг байдаг
  Охидын клуб маш хүчирхэг!
  Дайчид үүнийг авч, цээжний улаан хөхийг дахин үхлийн аянга цохив.
  Мөн өчнөөн олон муу ёрын оркууд шатаж, шатсан. Эдгээр нь гэрлийн армийн жинхэнэ амжилт юм.
  Бас хөл нүцгэн, хөөрхөн охидууд.
  Гулливер исгэрэн:
  - Энэ бол миний ам! Торгууль байх болно, торгууль байх болно!
  Энд ийм түрэмгий хачирхалтай байдал гарч ирэв.
  За яахав охидыг аваад хашгирч болохгүй гэж.
  Муу ёрын орк хадны дээгүүр мөлхөж байна,
  Түүнийг напалмаар цохино!
  Оркуудыг бүү өршөө
  Бүх новшнуудыг ал!
  Орны хорхойг хэрхэн бутлах вэ -
  Жоом шиг шатаа!
  Виконтэс охин индранил нүдээ ирмэв.
  - Энэ бол ер бусын сэтгэл татам юм!
  Гулливер түүн рүү эргэж нүд ирмэн:
  - Гэрэл байх болтугай
  Би диваажинд очиж үзээгүй ...
  Үүр цайх болно -
  Мэдээжийн хэрэг бид диваажинд очих болно!
  Виконтэс инээн хэлээд:
  - Тийм ээ, мэдээж явцгаая. Тэгээд бид дахин ирэх болно!
  Ахмад хөвгүүн хамтрагч руугаа нүд ирмээд:
  Тэнгэрт гарна, тэнгэрт гарна
  Би энд байсан, гэхдээ би тэнд байсангүй!
  Терминатор хүүхэд дайсан-оркууд руу үхлийн хүч, маш нягт үхлийн вандуй шидсэн.
  Тэр нисч, гүйж, дайснуудыг бүх чиглэлд тараав. Тэгээд оркууд толгойгоо эргүүлэв.
  Виконтэсс хуцав:
  - Phasmagoria - хамгийн өндөр стандарт!
  Гулливер архирав:
  - Энэ нь зөв! Хаант засаглалтай ардчиллыг тамд өг!
  Охин инээгээд хэлэв:
  -Хаан сэнтийд биш толгойдоо байх ёстой!
  Мөн түүний индранил нүд нь од мэт гялалзаж байв. Тэгээд үнэхээр хөөрхөн болсон.
  Хүү хашгирав:
  - Шинэ, шударга ертөнцийн төлөө!
  Виконтэс бүсгүй тэмдэглэв.
  Орчлон ертөнцөд дайн өрнөж байна,
  Та хэр их зовж шаналах вэ ...
  Сатан чөлөөлөгдсөн,
  Тэгээд тэр ууртайгаар алж эхлэв!
  Гулливер архирав:
  - Тийм ээ, тэгсэн! Ганц асуулт бол хэзээ вэ? Хүн амины хэрэг үргэлж гарч байсан!
  Охин толгой дохив.
  "Каины үеэс л гэсэн үг үү?
  Хүү хариулав:
  -Анхны аллага бол хүний бодолд байсан! Адамыг бүтээгээгүй байхад зөвхөн түүний сүнс л байсан!
  Виконтэс инээмсэглэн асуув:
  -Сүнс мөнх байсан гэж та бодож байна уу?
  Гулливер хүчтэй толгой дохин хүүхэд шиг нүцгэн хөлөө дэвсэв.
  - Хамгийн магадлалтай, тийм байх! Ямар ч байсан, Эзэн Бурхан хүнийг амьсгалаар нь үлээж, мөнхийн, үхэшгүй, үргэлж орших бөөмсөөр нь дүүргэсэн!
  Охин инээмсэглэн дуулав:
  Эзэнийг сэтгэлээрээ хайрла
  Есүс тантай хамт байх болтугай ...
  Хэрэв та хүүг диваажинд аваачихыг хүсч байвал
  Зөвхөн Христийг мөрөөддөг!
  
  TROLL БА ELFI VS ORC
  ТАЙЛБАР
  Зөвхөн маш үзэсгэлэнтэй, муруй, булчинлаг охидоос бүрдсэн асар том армийн толгойд тролль ба элф нар оркуудын бүлэгтэй тулалдаанд ордог. Мөн дайчид хамгийн дээд зэрэглэлээ харуулдаг!
  . 1-Р БҮЛЭГ
  Тролль хүү, элф охин хоёр одоо маш том армийн толгойд байв.
  Тэдний урд алхаж буй охидууд байв. Тэд тунгалаг өмд өмссөнөөс өөр юу ч өмссөнгүй, тэд өөрсдийн үзэсгэлэнтэй, борлосон, булчинлаг биеийг харуулсан. Мөн охидын нүцгэн, хүчтэй хөл нь алхам алхав.
  Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд хөлийнхөө хурууг татан, хүчирхэг, нэгэн зэрэг дэгжин, нимгэн бэлхүүстэй биеийг дээд цэгтээ хүртэл тэгшлэв.
  Охидууд ямар хүчирхэг, тансаг хонготой вэ, тэдний тойм нь нимгэн дээлийг нуудаггүй.
  Дээрээс дөрвөн тод од гялалзаж, маш хүчтэй туяа өгсөн.
  Явган цэргийн охидууд янз бүрээр зэвсэглэсэн байдаг. Хэн нумтай, хэн нь боолттой илүү хүчтэй хөндлөвчтэй байдаг. Сэлэм барьсан дайчид, сум шиддэг хүмүүс байдаг. Зарим хөөрхөн, булчинлаг охидын ард хүчирхэг тэнхлэгүүд байдаг бөгөөд тэд хамгийн том тулаанчийг хагасаар нь таслах чадвартай байдаг.
  Нэмж дурдахад, тролль, элф хоёр эргэн тойрноо харахад морь, тэмээ, тэр байтугай заан унасан охидыг харав! Охидууд нь маш булчинлаг, том, өндөр хөхтэй, борлосон, хөл нүцгэн, хувцас хунараар бүрхэгдсэн байв.
  Тэдний үс нь өөр өөр өнгөтэй байдаг - ногоон, цэнхэр, улбар шар, шар, улаан, цагаан, тэр ч байтугай алаг. Гэхдээ ерөнхийдөө охидууд их дэгжин байдаг. Тэдний хөл нь нүцгэн, булчингийн бөмбөлөгүүд шоколадны арьсан дор эргэлддэг.
  Жирийн тулаанчид гоёл чимэглэлгүй, өөрсдөө гоёл чимэглэлтэй байдаг. Харин дайчин командлагч нар алт, мөнгө, цагаан алтаар хийсэн, эрдэнийн чулуугаар бүрсэн гар, хөлөндөө бугуйвчнуудаар чимэглэгддэг. Мөн зарим охид үсэндээ үнэт чулуугаар хийсэн ээмэг, гархитай байдаг. Энэ бүхэн маш сайхан харагдаж байна. Охидын царай нь залуухан, аятайхан, огтхон ч муу биш, эрүү нь зоригтой байдаг. Гэсэн хэдий ч олон охид маш тааламжтай, эротик үнэртэй байдаг. Маш хүчтэй, булчинлаг, нэгэн зэрэг дур булаам биеэс нь үнэтэй үнэртэн, байгалийн гаралтай үнэртэй ус байдаг.
  Тролль хүү тэднийг хараад маш хүчтэй догдолж, тэсрэх шахсан.
  Эргэн тойронд зөвхөн охид байсан. Мөн тэдний мянга мянга нь бий. Бүгд арай ядан хучигдсан, маш дур булаам, эр хүний хүсэл тачаал өдөөх!
  Raptor-ийн хажууд, залуу тролль гэж нэрлэдэг бөгөөд түүний элф найз, эрхэмсэг висконтэс нь ганц эвэрт морь унаж байна. Эримиада бол очир алмааз, топазаар чимэглэсэн шаахайтай гуталтай шударга сексийн цорын ганц төлөөлөгч юм . Тэр өөрөө тансаг хувцас өмссөн бөгөөд түүний толгой дээр дэлхий дээр үл мэдэгдэх гялалзсан үнэт чулуунууд, титэм нь гялалзаж байна. Мөн тушаалын өндөр цээжин дээр.
  Раптор шиг. Тэд хөл нүцгэн, хагас нүцгэн царайлаг олон мянган охидын армийг удирдаж байгаа бололтой.
  Эримиада замын хурц чулуун дээр нүцгэн улаараа цохиж, өсгийг нь маш гоёмсог бөхийлгөж жагсдаг ийм сайхан охидын сүр жавхланг хараад, түүж аваад дуулав;
  Оддын дээгүүр бид гараг дээгүүр нисэх болно,
  Хурц нар гэрэлтэх болно ...
  Гэрлийн элфүүдийн баатарлаг байдал дуулж,
  Анчинг тоглоом болгон хувиргадаг!
  
  Цаг хугацаа үнэхээр хурдан болно,
  Дэлхий даяар аянга цахилгаантай газар ...
  Алим бөөнөөрөө цэцэглэдэг,
  Мэдээжийн хэрэг хавар ирж байна!
  
  Эрин үе ирнэ, элфинизмд итгэ,
  Хаана ямар ч хүн демиурж байдаг.
  Бид нүүрэн дээрх толбыг угаана, бид орцизм ,
  Шаардлагатай бол хагалах, хагалах!
  
  Итгэлт бурхад дэлхий даяар байх болно,
  Тэд элфэнд баяр баясгалан, инээдийг авчрах болно ...
  Бид үсийг миррагаар тослох болно .
  Гайхамшигтай бизнест амжилтанд хүрэхийн тулд!
  
  Тийм ээ, Элфия бол дэлхийн улс,
  Элфинизм ариун газар нутаг...
  Хөл нүцгэн охин гүйв
  Тэр сүйт бүсгүй болохын тулд төрсөн!
  
  Тийм ээ, Элфиагийн гоо үзэсгэлэнг хайрла,
  Чулуунаас металыг юу бүтээсэн бэ ...
  Хүмүүс илүү аз жаргалтай болно, надад итгээрэй
  Напалм тэнгэрээс асгарцгаая!
  
  Родгүйгээр аз жаргалыг бүү хай,
  Тэр үүрд хайраа өгөх болно ...
  Сварогын тулалдаанд өсгий дор,
  Асгарсан мангасуудын цус!
  
  Үүнээс илүү аварга том улс гэж байхгүй
  Үүнд тролль, гномууд бий...
  Бид эх оронтой үүрд нэгдэж,
  Бид ямар ч тохиолдолд ялах болно, тулалдаанд мэдээрэй!
  
  Тэгээд тэр хүн яагаад ийм гунигтай байгаа юм бэ
  Эцсийн эцэст та Сварогын хүчийг мэддэг байсан ...
  сайхан мэдрэмжийг төрүүлэх,
  Манай Лада хайранд хамгийн тохиромжтой!
  
  Энэ нь орчлон ертөнцөөс илүү дээр байх болно, надад итгээрэй
  Хэрэв элфинизм захирч эхэлбэл...
  Бид бол Сварог аз жаргалтай хүүхдүүд -
  Оркшизмыг кварк болгоцгооё!
  
  Удахгүй дэлхий гэрэлтэх болно
  Удахгүй их амжилт гаргана...
  Ярило алдар суут нар шиг мандах болно.
  Мөн бүгдэд гэрэл гэгээ өгөх болно!
  
  Эх орныхоо төлөө ууцгаая охидоо
  Элфи үүрд цэцэглэн хөгжихийн тулд...
  Төгсгөлгүй цалинтай байх -
  Үүнийг мөрөөдөх нь ичмээр зүйл биш юм!
  
  Элф орчлонгийн дээгүүр мандах болтугай
  Мөн бүгдэд Бурханы инээмсэглэлийг харуул...
  Мөхөшгүй тулалдаанд хүч чадлаараа
  Бид хамгийн зальтай заль мэхийг илчлэх болно!
  
  Удахгүй нар илүү гэрэлтэх болно
  Орон зай талбай шиг болно ...
  Тиймээс та илүү халуун галыг шатаа.
  Гангаар сүх ирлээрэй!
  
  Тэгээд Их Ладагийн дуугаар,
  Энэ нь хүчирхэг бурхдыг төрүүлсэн ...
  Бид зэрлэг овгийг устгаж чадна.
   Элфийн алдар суут сэлэм барьсан хөвгүүд!
  Махчин шувуу инээгээд хэлэв:
  -Сүүлийн шүлэг ямар ч утгагүй юм. Та нар элф хөвгүүдийг, өөрөөр хэлбэл, өөрсдийгөө таслахыг хүсч байна уу ?!
  Эримиада эелдэг инээмсэглэлээр хариулав:
  -Үгүй ээ, би бага зэрэг алдаа гаргасан. Уг нь би элфийн хөвгүүд, охидууд зэрлэг сүргийн овгийг няцалж чадна гэж хэлэх гэсэн юм . Ерөнхийдөө энэ бол зүгээр л романтик дуу юм!
  Raptor ямар нэг юм хэлэх гэж байтал гэнэт нүцгэн, борлосон хөлтэй үзэсгэлэнтэй охин гөлөг үлээв. Үүний зэрэгцээ түүний зэс улаан үс нь дайн тулаан, пролетарийн туг шиг салхинд хийсэв. Тэгээд дайчин бүрээ хашгирав.
  Олон мянган охид байдаг бусад охидууд жагсаалаас байлдааны бүрэлдэхүүн хүртэл яаран зохион байгуулагдаж эхлэв. Хэдий булчинлаг, хөлсөөр гялалзсан, сүрчигний үнэр, эмэгтэй хүний хүч чадлын анхилуун үнэрт бичигдсэн асар том армийн ард талд дайны мамонтууд катапуль, баллистуудыг татдаг байв.
  Эримиада сувдан шүдээ анивчуулан инээмсэглэн хэлэв:
  - Энэ нь маш хөгжилтэй байх шиг байна!
  Рэптор гүнзгий амьсгаа аваад хариулав:
  -Нэг зүйл надад жигшмээр байна - ийм сайхан, өвөрмөц гоо үзэсгэлэн хичнээн олон үхэх вэ!
  Элф баяртайгаар хэлэв:
  -Хохирогчидгүйгээр дайн дуусдаггүй, зөвхөн сексээр л дур тавиагүй!
  Титэм зүүсэн элф, тролль хоёр хоёулаа шүдээ зууж инээв.
  Үүний дараа тэд дуугарах, маш хөгжилтэй, эелдэг хоолойгоор тушаал өгч эхлэв.
  Эримиада үүнийг аваад дахин гайхалтай мэдрэмж, илэрхийлэлтэйгээр цасан цагаан ганц эвэрт дээрээ бүжиглэж, дуулжээ;
  Тэнгэрт дэлгэрч буй эх орны алдар алдар,
  Агуу, гэгээн Элфийн алдрыг...
  Үгүй ээ, үүрд мөнхөд чимээгүй байх болно -
  Талбайн одод сувд цацав!
  
  Агуу Төгс Хүчит Сварог бидэнтэй хамт байна ,
  Төгс Хүчит хүчирхэг гэр бүлийн хүү...
  Энэ дайчин тулалдаанд туслахын тулд
  Элфийн бурхныг магтагтун!
  
  Охид эргэлзэхгүй байна, надад итгээрэй
  Бүсгүйчүүд ихэд ууртайгаар дайрч байна...
  Галзуу араатан хэсэг хэсгээрээ урагдах болно,
  Мөн дайсан хамар руу цохилт өгөх болно!
  
  Үгүй ээ, элфүүдийг эвдэх гэж бүү оролдоорой,
  Дайсан биднийг сөхрүүлэхгүй...
  Бид чамайг ялах болно муу хүү
  Элфин өвөө бидэнтэй хамт байна !
  
  Үгүй ээ, дайснууддаа хэзээ ч бүү бууж өг,
  Хөл нүцгэн охид Эльфсквагийн ойролцоо тулалдаж байв ...
  Бид сул дорой байдал, ичгүүрийг харуулахгүй,
  Том Сатантай харьцъя!
  
  Бурхан чамайг тулаанаа дуусгах болтугай
  Мөн Вермахтын цэргийг хөөн зайлуул...
  Ингэснээр тэд тэгээр төгсдөг.
  Оршуулгын газарт чимээгүй байхын тулд!
  
  Хүссэн охиддоо өгөөч, тэмцэгчид,
  Тиймээс үүнийг Оркшистуудад зориулж зохион байгуулах болно ...
  Аавууд биднээр бахархах болно
  Бид үхэр шиг дайсан саахгүй!
  
  Удахгүй хавар ирэх нь үнэн
  Талбайд алтан чих байх болно ...
  Бидний мөрөөдөл биелнэ гэдэгт итгэж байна
  Хэрэв та үнэний төлөө тэмцэх хэрэгтэй бол!
  
  Бурхан минь, энэ нь бүх хүмүүс хайртай гэсэн үг
  Итгэлтэй, хүчтэй, мөнхийн баяр баясгалантай ...
  Хэдийгээр хүчирхийллийн цус урсдаг ч,
  Ихэнхдээ охин хайхрамжгүй ханддаг!
  
  Бид тулалдаанд дайсныг бут цохиж,
  Ийм агаартай зүйл хийж байна ...
  Хэдийгээр дэлхий даяар аянга шуурч,
  Мөн харанхуй хиртэлт ирж байна!
  
  Үгүй ээ, элфүүд булшинд зогсох болно,
  Тэд оркуудад жаахан ч гэсэн бууж өгөхгүй ...
  Та хөвгүүдийг дэвтэрт бичээрэй.
  Загнуулахын тулд бүх сэлмээ хурцлаарай!
  
  Тийм ээ, үүр цайх нь захгүй байх нь үнэн.
  Надад итгээрэй, хүн бүр баяр баясгалантай байх болно ...
  Бид өөр нэгийг нээж, дэлхийд итгээрэй
  Охины гар өндөр сунадаг!
  
  Элфүүд бид үүнийг хийж чадах уу, надад итгээрэй
  Бид мөрөөдөж зүрхлэхгүй байгаа нь ...
  Бид хамгийн тод зорилгыг тодорхой харж байна.
  Үгүй ээ, дэмий хоосон тэмцэгчдийг бүү авч яваарай!
  
  Бид нар Ангараг руу ниснэ
  Тэнд талбайгаа нээцгээе, бадмаараг тоолъё...
  Тэгээд бид оркуудыг нүд рүү нь оруулах болно.
  Херубуудын сүргүүд бидний дээгүүр нисч байна!
  
  Элфийн орон алдартай байх болтугай
  Элфинизмийг ард түмэнд юу өгсөн бэ ...
  Түүнийг төрснөөр бидэнд үүрд өгсөн -
  Эх орныхоо төлөө, аз жаргалын төлөө, эрх чөлөөний төлөө!
  
  Элфиа дахь тэвшээс ирсэн дайчин бүр,
  Хүүхэд бууны бариулыг татан...
  Тиймээс та муу санаатан чичирч байна,
  Бид мангасыг хариуцлага хүлээхийг уриалж байна!
  
  Тийм ээ, манай гэр бүл найрсаг байх болно,
  Элфинизм орчлон ертөнцөд юу бүтээх вэ...
  Бид жинхэнэ найзууд болж, мэддэг болно,
  Мөн бидний бизнес бүтээл байх болно!
  
  Эцсийн эцэст, элфинизм нь төрөлхийн өгөгдсөн бөгөөд
  Насанд хүрэгчид болон хүүхдүүд аз жаргалтай байхын тулд ...
  Хүү одоо ч гэсэн үе шаттайгаар уншиж байна.
  Гэхдээ демиургийн дөл нүдэнд тусна!
  
  Хүмүүс үүрд аз жаргалтай байх болтугай
  Тэд хамтдаа Сварогын хэргийн төлөө тулалддаг ...
  Бид удахгүй Фолги эргийг харах болно.
  Мөн бид Бурханы нэр хүндтэй газарт байх болно!
  
  Тийм ээ, Элфийг эх орны дайснууд эвдэж чадахгүй,
  Энэ нь ган ч гэсэн илүү бат бөх байх болно ...
  Элфия, чи бол хүүхдийн ээж,
  Манай аав, хамгийн ухаалаг зайнаас надад итгээрэй!
  
  Эх орны хувьд ямар ч саад бэрхшээл байхгүй, надад итгээрэй,
  Үргэлжлүүлэн урагшилсаар л...
  Тамын хаан удахгүй мат болно
  Хэдийгээр тэр гар дээрээ шивээстэй байсан ч гэсэн!
  
  Бид эх орныхоо төлөө зүрх сэтгэлээ өгөх болно
  Бүх ууланд авирцгаая, надад илүү өндөрт итгээрэй ...
  Охид бид маш их хүч чадалтай,
  Заримдаа бүр дээврийг нь хийсгэдэг!
  
  Элфийн хувьд хүү мөн захиалга өгсөн.
  Тэр ширүүн тулалдана гэж хэлсэн ...
  Түүний нүдэнд гялалзсан металл,
  Мөн RPG нь үүргэвчинд нягт нуугдсан байдаг!
  
  Тиймээс тэнэгээр тоглохоо больё
  Бид бүгд хамтдаа хана мэт зогссон нь дээр ...
  Шалгалт, зөвхөн тавыг хүлээлгэн өгөх,
  Тиймээс муу Каин биш Абел захирдаг!
  
  Товчхондоо хүмүүст аз жаргал байх болно
  Мөн ариун ертөнц дэх Сварогын хүч чадал ...
  Оркшистууд та нар тоглоомоор цохиж,
  Лада аз жаргал, шүтээн байх болтугай!
  Энэ үнэхээр дуу байсан. Цаашид үзэсгэлэнтэй, хөл нүцгэн, борлосон, маш дур булаам, дур булаам төрхтэй охид, оркуудын асар том бүлэглэл аль хэдийн довтолж байна.
  Эдгээр амьтад элфүүд болон троллуудаас ялгаатай нь царай муутай, муухай царайтай байдаг. Оркууд баавгай шиг харагддаг, зөвхөн юутай ч зүйрлэшгүй муухай, хошуу нь үнэхээр аймшигтай, зэвүүн байдаг.
  Сувдтай охид эхлээд гал нээжээ. Эцсийн эцэст, хөндлөвч нь хордлого шингээсэн хүнд боолттой тусгай механизм бөгөөд сумнаас илүү хол зайд цохино.
  Дайчид эмэгтэй нүцгэн, борлосон, хүчтэй хөлөө чанга тавьж, бөмбөрөө хурдан эргүүлэв.
  Тэгээд одоо хөндлөвчний боолт нь хурц исгэрсээр нисч байна. Мөн тэд шууд утгаараа орк баавгайг цохиж цоолдог. Гоо үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд Султаны эрдэнэсийн сангаас хамгийн сонгомол сувд шиг гялалзсан шүдээрээ инээмсэглэсээр байна.
  Тэгээд нум барьсан гоо бүсгүйчүүд бас сөхрөн суулаа. Нум нь хөндлөвчөөс илүү олон удаа харваж болно. Үүний зэрэгцээ охидууд нүцгэн, уян хатан, гоёмсог хөлөөрөө утас татдаг. Мөн тэд үүнийг маш ухаалаг бөгөөд дажгүй хийдэг.
  Мөн сумнууд нисч, налуу нумын дагуу гулсаж, өмхий, үсэрхэг баавгайг гайхалтай сүйтгэгч хүчээр цохино. Мөн энэ нь маш гайхалтай харагдаж байна. Үхсэн амьтдын бохир бор цусны усан оргилуурууд цацагдана.
  Бүсгүйчүүд минь, үнэхээр үзэсгэлэнтэй, тэдний маш гоёмсог, эв найртай зохион байгуулалттай булчингийн хөдөлгөөнийг харахад ямар сайхан байдаг вэ.
  Гэхдээ бусад дайчид баллист болон катапуль ашигладаг. Мөн энэ зэвсэг нь маш хүчтэй юм. Молотовын коктейлийн бүх торхнууд өндөр нуман хэлбэрээр нисч байна. Тэр чамайг хэрхэн аваачиж, оркуудын бөөгнөрөл рүү бут цохих нь ийм устгалын бэлэг юм. Мөн энэ нь үнэхээр бүх хүнийг салгаж, шатаах болно. Бүгд биш юмаа гэхэд сайн зуу байж магадгүй. Одоо энэ бол баатарлаг тулаан юм.
  Оркууд Христийн Мэндэлсний Баярын үеэр баян байшингийн зул сарын гацуур модны зул мэт амьдаар шатдаг.
  Мөн шатаж буй махны үнэр хол тархдаг.
  Тэгээд охид урагшилж буй оркууд руу дүүгүүр шидэж эхлэв. Мөн тэд галзуу, үсэрхэг баавгайнуудын асар олон хүнийг цохив. Мөн тэд, эдгээр араатнууд унаж, тааламжгүй шингэний усан оргилууруудыг суллав.
  Охид өнөөг хүртэл довтолж буй сүргийг алсаас устгасан бөгөөд бараг хохирол амсаагүй байна.
  Зарим оркууд бас сум шидэж, чулуу шидэх гэж оролдсон нь үнэн.
  Энд гоо үзэсгэлэнгийн нүцгэн ул нь оноогоор цохигджээ. Тэгээд охин хашгирав:
  - Хараал ид, өвдөж байна!
  Эримиада инээмсэглэн хэлэв:
  Тийм ээ, дэлхий өвдөлтөөр дүүрэн байна! Харин охидын хөл маш сайн эдгэдэг.
  Махчин шувуу мориных шиг том шүдээ гарган дуулжээ.
  - Өө, ямар хөл вэ?
  Тэд залуусыг ингэж л хийдэг...
  Бүү ай хонгор минь
  Оркыг устгасан нь дээр!
  Охидууд ерөнхийдөө маш сайн тулалдсан. Одоо шатамхай хольцтой торхууд дахин оркууд дээр унаж байна. Мөн сум, хөндлөвч боолт, дүүгүүрийн цохилтын элементүүд, сумнууд.
  Цунамигийн давалгаа, орк гэх мэт урагшилж буйг хагалж чадах сайн пулемёт дутуу байна. Мөн энэ бол үнэхээр ноцтой асуудал юм. Гэхдээ энэ дэлхий дээр галт зэвсэг гэж байдаггүй. Магадгүй аз болоход ийм бузар хараахан зохион бүтээгдээгүй байна.
  Гэхдээ баллистууд болон катапультууд яг адилхан ажилладаг. Түүгээр ч барахгүй охидууд напалм шиг зүйлээр торх шидэж, уурын энергийг ашигладаг. Үүний тулд тэд нүүрсээ хэмнэсэн. Дараа нь катапультын галын хүрээ, галын хурд хэд хэдэн баллын дарааллаар нэмэгддэг. Мөн дайчид энд маш хурдтай ажилладаг. Мөн тэдний нүцгэн, ягаан, дугуй өсгийтэй гутал гялсхийж байна. Мөн хурд нь гайхалтай юм.
  Энд дахин устгалын шинэ бэлгүүд нумын дагуу гүйж байна. Мөн ийм цохилтууд нь жижиг цөмийн бөмбөг дэлбэрдэг.
  Ийм л олон орк нэг дор газар доорх ертөнц рүү очдог. Мөн та үхлийн аюултай зарим зэвсгийг ашиглаж болно.
  Энд ялангуяа торх нь оркуудын дээгүүр агаарт дэлбэрч, хортой зүү, тэсрэх бөмбөгүүд хажуу тийшээ нисдэг.
  Маш олон оркууд тахир дутуу болж үхдэг. Мөн охид өөрсдөө ч гэсэн эдгээр үсэрхэг амьтдаас хөхөрсөн, зураас авдаг. Гэвч өнөөг хүртэл нэг ч хүн амиа алдсангүй. Хэдийгээр охидын нэг нь маш хүнд шархадсан байсан тул тэд түүнийг дамнуурган дээр авч явав.
  Тийм ээ, энэ бол үнэхээр ноцтой бөгөөд цуст тулаан юм. Тэгээд царай муутай, дур булаам хүмүүс хоорондоо зодолдоод байх шиг байна. Мөн бүх зүйл маш сайхан, үзэсгэлэнтэй харагдаж байна.
  Эримиада дахин өөрийн гайхалтай, өвөрмөц хоолойгоор агуу мэдрэмж, хүч чадалтайгаар дуулжээ;
  Би элфэн ямааны охин,
  Тэр бас талбай дээр ажиллаж, хайраар хагалж байсан ...
  Гэтэл аймшигт шуурга болов...
   Оркшист довтлов, учир нь түүнд хангалттай зай байхгүй!
  
  Цуст хорин нэгдүгээр аймшигт жил.
  Орклерын дайралт их хэмжээгээр...
  Элфүүд бөөн бөөнөөрөө хаягдъя,
  Бүрхүүлүүд дэлбэрч байна - сум исгэрч байна!
  
  Үгүй ээ, эндээс илүү аймшигтай газар олдох болно,
  Өвдөлт, сүйрэл хаа сайгүй байхад...
  Охин хорин ч хүрээгүй
  Гэхдээ эргэн тойронд ямар их зовлон шаналал, хомсдол байдаг вэ!
  
  Муу санаа нь эх орны оркшизм руу дайрч байна.
  Маш хүчтэй, зүгээр л харгис хэрцгий...
  Гэхдээ ялагч бол элфинизм гэдэгт би итгэдэг.
  Оркволфын ард хэн байгаа вэ , эдгээр оркууд сохор!
  
  Дайсан маш хүчтэй, та үүнд итгэдэг,
  Түүний шахалт идэвхтэй, хэрцгий...
  Оркшизм бол зүгээр л зэрлэг араатан
  Мөн охины эсрэг зураг нь цэнхэр нүдтэй!
  
  Ямар ч охид ухрахгүй
  Тэд хөл нүцгэн цасан дундуур гүйдэг ...
  Шалгалт, зөвхөн тавыг хүлээлгэн өгөх,
  Манай охид маш зоригтой тулалдаж байна!
  
  Орцизм элф рүү дэмий дайрсан.
  Хэдийгээр холбоотон нь оркуудад тусалдаг ...
  Мөн үслэг мангас доош нисэх болно,
  Хэдийгээр махчин амьтан элфүүдийг устгадаг!
  
  Охидууд энэ үгийг мэддэггүй - амар амгалан байдаг,
  Тэд ялахыг маш их хүсч байна ...
  Хэдийгээр Орклер үг хэллэгээр үнэхээр дажгүй,
  Юу нь зүгээр л алиалагч болсон бэ!
  
  Удахгүй оркуудыг хүргэцгээе, мат охидоо
  Дайсан Елфсквойн дор нэлээд дайрч байна ...
  Дараа нь домогт Эльфаград байсан.
  тэмцэлтэй тулгарсан !
  
  За охидын хувьд "Tiger" гэж юу вэ?
  Үнэхээр хүчирхэг машин...
  Бидэнд бүдүүлэг, тоглоомын гоо үзэсгэлэн хэрэггүй,
  Орксистуудын арми хэнийг бут цохив!
  
  Энд тэд оркуудад FSA хүчтэй тусалдаг.
  Тэд үнэгүй онгоц, танк өгдөг ...
  Тэд галзуурсан байх
  henbane-ээр хэт идэж байгааг харж болно !
  
  Тиймээ, Орклер нохой шиг буудсан,
  Тэгээд Окринг сэнтий дэх орон зайг эзэллээ ...
  Магадгүй том хүний хувьд хангалттай төлөвшөөгүй байх,
  Хааны титэм дэх тэр тарган гахай!
  
  Гэхдээ одоо Тролтаниятай FSA,
  Тиймээс тэд оркшистуудад хичээнгүйлэн тусалж эхлэв ...
  Алдагдлын арми элфүүдийг тооцохгүй,
  Мөн бүдгэрсэн элфинизм өгсөн!
  
  Энэ бол зүгээр л тамын тохироо,
  Хөрөнгийн хүч нэгдмэл байхад...
  Мөн сүйрнэ гэж заналхийлж байна ...
  Оркшистуудын газар, Фянки хангалтгүй байна!
  
  Сэм дэмий л тэсрэх бөмбөгөөр хангана.
  Хаан минь, ямар чөтгөр хоол илгээдэг юм...
  Эцсийн эцэст тулалдаанд EFSR ялсан.
  Оркдолф хуучин дарга нар руу дайрч байна!
  
  Мэдээжийн хэрэг бид маш их хохирол амсдаг.
  Охидууд хүйтэнд ч хөл нүцгэн...
  Гэхдээ шаардлагатай бол бид Эльфскваг аврах болно,
  Бидэнд алтнаас ийм сүлжсэн байна!
  
  Хэрэв тэд Эльфаградыг хамгаалсан бол
  Надад итгээрэй, бид Орклинд хүрч чадна ...
  Армид байгаа элфүүдийн хувьд энэ зохицуулалт
  Ард түмэн, арми нэгдмэл байхад!
  
  Охид зүгээр л үг мэддэггүй, үгүй,
  Тэгээд тэд оркуудтай ширүүн тулалддаг...
  Бид харах болно, охид үүр цайхад итгэдэг,
  Хэдийгээр нүд нь заримдаа таваг шиг байдаг!
  
  Би итгэж байна, шударга элф хаан,
  Хүсэл зоригийг гангаас илүү хүчтэй болгох боломжтой болно ...
  Элфиславный бүрэн эрхт хаан байх болтугай ,
  Коль бүх зүйлийг сайхан хийж чадаагүй Фталин !
  
  Тийм ээ, элфийн орон цэцэглэе,
  Зам нь элфинизмын гэрэлд баригдах болно ...
  Хязгааргүй данс нээвэл хожсон,
  Реваншизмын хүүхдүүд шүдээ нүцгэн байсан ч гэсэн!
  
  За, чи юу гэж хэлэх вэ, аймшигт Сэм авга ах аа,
  Та өөрийгөө өсгөсөн, үхлийг бодоорой ...
  EFSR оркшистуудыг няцааж чадсан.
  Энэ нь капиталын үхэл гэсэн үг юм!
  
  Яах вэ, хоёр зодоон биш, нэгээс олон удаа
  Элфийн дээгүүр аянга буух хэвээр байх болно ...
  Ингэснээр тэгүүд эх орондоо ирэхгүй байх болно.
  Магадгүй Бурханд гайхамшгийг бүтээхийн тулд!
  
  Фталин зүгээр л чадахгүй байсан газар
  Хөл нүцгэн охид хийх боломжтой болно ...
  Тэдний хувьд хүчирхэг Бурхан, ариун Сварог ,
  Мөн пулемётоос буудахдаа нарийвчлал!
  
  Товчхондоо тулаан бол төгсгөл биш,
  Бид, хөнгөн элфүүд, өшөө авахын тулд хичээж байна, мэдэж байна ...
  Тулалдаанд хөгшин залуу, залуу хоёр байх болно.
  Бид оркуудад аймшигтай боломж олгохгүй!
  
  Товчхондоо бид хөл нүцгэн охид,
  Тэр дахин довтлохыг ширүүн эрэлхийлж,
  Мөн нүцгэн өсгий, хүчтэй нударга.
  Муу ёрын орк нүдээ цавчив !
  
  Элфүүд шаварт автахгүй гэдэгт би итгэдэг!
  Агуу Сварогын далбаан дор...
  Эх орныхоо төлөө тэмцэж, бүү ай,
  Учир нь удахгүй маш их аз жаргал байх болно!
  
  МАКЕДОНИ, ПОПАДАНЕЦ АЛЕКСАНДРЫН ХҮҮ
  ТАЙЛБАР
  Тэмцэгч хүү Виталий Акулов Македонскийн Александрын хүү, өв залгамжлагч Дөрөвдүгээр Александрын хаанчлалын үед Эртний Вавилонд төгсөв. Тэнд тэрээр агуу эзэнт гүрний хаантай газар сольдог - хөвгүүд маш төстэй бөгөөд тэд маш сонирхолтой, сэтгэл хөдөлгөм адал явдлуудыг эхэлдэг.
  . 1-Р БҮЛЭГ
  Хүү гэнэт эртний эртний хотод өөрийгөө олжээ. Эргэн тойронд нэлээд өндөр цагаан байшингууд байв. Гадаа бохир ч гэсэн. Виталик исгэрч, энд эртний цаг үеийг харж болно гэж тэмдэглэв. Гудамжинд заан алхаж байсан их том хот шиг харагдаж байна.
  Хүү явж байтал нүүр рүү нь шинэ аргал үлээлээ. Эргэн тойронд хүмүүс байсан. Ихэнх нь хөнгөн өмд, шаахай, дээл өмсдөг. Гэвч ихэнх нь, ялангуяа хөвгүүд бараг нүцгэн, хөл нүцгэн байв. Үнэхээр дулаахан. Олон хүүхдүүд байдаг, тэд борлосон, бор өнгөтэй, гэхдээ хар хүүхдүүдийн дунд цагаан толгой нь гялалздаг. Хөнгөн цамц өмссөн охид. Баян нь сандаал өмссөн хэвээр байхад ядуу нь хөл нүцгэн байна.
  Виталик өөрөө таеквондогоор хичээллэдэг бөгөөд тэд маш их өшиглөж, эд зүйлсийг эвдэж, тэр дундаа бүсээ бууж өгсөн. Тиймээс хүү гуталд дургүй байв. Хүүхдийн улыг зөөлрүүлэхгүйн тулд аль болох хөл нүцгэн гүйхийг хичээж, хатуу зулзаганд дарагдсан байна. Одоо тэр үүнийг аваад Москваг тойрон гүйж, ямар нэгэн портал руу үсрэв. Тэгээд эртний хотод төгсөв. Энэ яриа нь хүмүүст танил биш байсан ч Виталик бүх зүйлийг ойлгосон.
  Хүүгийн нүцгэн хөлийн доор халуун чулуунууд байгаа ч нүцгэн хатуу ул нь өвддөггүй. Өөр нэг зүйл бол тэд түүнийг боол мэт хардаг. Хэдийгээр Виталик шинэ шорт бүхий ухаалаг цамцтай. Тэгээд ч ядуураагүй олон хөвгүүд хатуурах гэсэндээ ч нүцгэн өсгийтэй гутлаа гайхуулж, гудамжны халуун чулуунаас айдаггүй гэдгээ харуулахыг илүүд үздэг.
  Виталик эртний хотоор алхав. Тэгээд тэр мэдрэмжийг биширч инээмсэглэв. Том барималууд, сүрлэг ордонууд байсан. Үүний зэрэгцээ хотод маш их шороо бий. Энд байгаа бүх зүйлийг цэвэрлэдэг боол хөвгүүдэд тийм ч хөгжилтэй байгаагүй.
  Виталик хөл нүцгэн нэг нөмрөгтэй хүүгээс асуув.
  -Энэ ямар хот вэ?
  Тэр Виталикийн тод цамц, хүүгийн борлосон гар дээрх гоёмсог алтадмал цагийг хараад хүндэтгэлтэйгээр бөхийж, хариулав.
  - Агуу Вавилон хот бол Македон улсын нийслэл юм!
  Виталик инээгээд асуув:
  - Мөн Македонский Александр амьд байгаа гэж найдаж байна уу?
  Хүү дахин бөхийж, хариулав:
  - Тэр мөнхөд амьд, Олимпод бурхан болсон!
  Виталик толгой дохин дуулав:
  - Гялалзсан одтой гялалзах,
  Харанхуй харанхуй дундуур ...
  Агуу баатар Александр
  Өвдөлт, айдас байхгүй!
  Боол хүү юм хэлэх гэсэн боловч сандаал, нөмрөг өмссөн харгалзагч гарч ирээд залуу боолын нурууг ташуураар цохив. Тэр хашгирч, өш хонзонтойгоор гудамжийг шүүрдэж эхлэв.
  Виталик хэлэв:
  -Хүүхдийг зодох нь сайн биш!
  Ахлагч хүү рүү харав. Нүцгэн, борлосон хөлтэй, гэхдээ тод цамц, гартаа алтан цаг. Магадгүй энэ эрхэм хүний хүү юм болов уу.
  Тэгээд хянагч хариулав:
  - Боолуудыг ташуураар захирагдах ёстой. Аав чинь чамайг зодож байгаагүй гэж үү?
  Виталик үнэнчээр хариулав:
  - Үгүй!
  Ахлагч гайхаж:
  - Хачирхалтай! Эрхэм хөвгүүдийг хүртэл ташуурддаг. Бас чиний царай надад хэн нэгнийг санагдуулдаг.
  Виталик ширүүн өнгөөр хариулав.
  - Мөн та байраа мэдэх ёстой!
  Тэр хүн ичингүйрэн ухрав. Хүү нүцгэн, цүүцсэн, маш хүчтэй хөлөө цааш алгадаад:
  Спартак бол агуу дайчин, баатар
  Асар том армийн эсрэг зоригтой тулалдсан...
  Хэдийгээр тэр боол байсан ч одоо тэр хаан болсон,
  Ялалт нь гэрэлтэх болтугай!
  Виталик үргэлжлүүлэн дуулахыг хүссэн ч урам зориг нь хүүг орхисон. Үнэндээ би адал явдалтай байхыг хүсч байсан.
  Тэгээд тэр Вавилоны яг төв рүү явав. Энэ хот Ром босох хүртэл эртний хамгийн том хот байв. Хүү шилүүс шиг амархан хөдөлж, ааш нь ч мөр хөөсөн үнэрч нохойных шиг байв.
  Эргэн тойрон амьдрал дүүрэн байв. Баруун талд, талбай дээр арван дөрөв орчим настай, урт шар үстэй хүү ташуурдаж байв.
  Өсвөр насны хүүхэд гунигтай байсан бөгөөд толгойгоо доошлуулан алхаж, ичгүүрээ гараараа дарж, ууцны даавуу нь урагдсан байв.
  Цугласан хүмүүс исгэрч, шуугиан дэгдээж, царайлаг, булчинлаг хүүг яаж зодох нь сонин байлаа. Эмэгтэйчүүд ялангуяа тэсэн ядан харж байв. Исламын шашин хол хэвээр байсан бөгөөд тэд нээлттэй царайтай, олон цайвар цамц өмссөн, богино, халуунд илүү эвтэйхэн байв. Зарим нь ядуу, залуу нь хөл нүцгэн байхад баян нь сандаал, бугуйвч зүүдэг.
  Виталик мөн энэ үзмэрийг харав. Гунигтай харцтай хүү ямаанууд дээр дуулгавартай хэвтэв. Түүнийг цаазаар авагчийн туслахууд хамгаалж, бэлхүүс хүртэл нүцгэн, гэхдээ өмд, гутал өмссөн өсвөр насныхан байв. Тэгээд мэдээж цаазын ялтан өөрөө маш булчинлаг дээрэмчин.
  Тэгээд тэр сагснаас саваа аваад усаар чийглэв.
  Сурталч буруутгалыг уншив:
  - Арван дөрвөн настай Кир хүү ахмад настныг үл хүндэтгэсэн, бүдүүлэг байсны улмаас нуруу, өгзөг рүү нь тавин ташуур, өсгийд хорин таван удаа цохиулна!
  Цугларсан хүмүүс баярлан дэмжиж байв. Цаазын ялтан илүү хүчтэй ташуур аваад хүүгийн наранд түлэгдсэн булчинлаг нуруунд цохив. Тэр бүрэн хүч чадалгүй байсан бөгөөд арьс нь зөвхөн хавдсан байв.
  Виталик тэр хөндлөнгөөс оролцох ёстой гэж бодов. Гэхдээ ямар учиртай байх вэ? Харуулаар зэвсэглэсэн арваад өндөр эрчүүд зогсож байв. Тэгээд цугласан хүмүүс сайшаан уухайлав. Үүнээс гадна хүүг энэ шалтгааны улмаас зодсон байх магадлалтай. Эртний цаг үе хатуу ширүүн байдаг. Бурхан өөрөө хөвгүүдийг ташуурдахыг тушаажээ. Библид ч гэсэн хүмүүнлэг Шинэ Гэрээнд хүүхдүүдийг саваагаар ташуурдахыг зөвлөсөн байдаг.
  Хүү хүчтэй амьсгалж, шүдээ хавиран чимээгүй байв. Цаазаар авагч түүнийг хэмжсэнээр зодож, арьс нь хагарч, цус урсаж байв.
  Виталик санаа алдаад:
  - Ийм ертөнц!
  Мөн өсвөр насны хүүг зодсон хэвээр байв. Виталик цааш явав, тэр үүнийг үзэхийг хүсээгүй. Хэдийгээр олон хүн энэ үзвэрт дуртай байдаг нь мэдээж. Виталик цааш явав.
  Тэр гучин долоон настай ч гэсэн "Эрдэнэсийн арал" киног санав.
  Хүүгийн оронд охин байсан. Тэгээд өсгийг нь хуурна гэж сүрдүүлсэн.
  Тийм ээ, энэ нь гэмтэх болно. Виталик охин нь партизан шиг хашгирч эсвэл чимээгүй байх байсан болов уу гэж бодов.
  Мэдээжийн хэрэг, тэр энэ киноны дараа гал нь өсгийг хэрхэн шатаадаг болохыг сониуч зангаараа өөрийгөө шалгасан. Тэгээд тэр үүнийг хий гавараар хийсэн . Тийм ээ, энэ нь маш их өвддөг гэдэгт итгэлтэй байна. Тэгээд дараа нь тийм ч барзгар биш ч гэсэн бяцхан хүүгийн ул нь маш мэдрэмтгий байв.
  Мөн тэдний дээрх цэврүү нь өвдөж хавдсан. Тэд хурдан явсан нь үнэн. Тийм ээ, ийм эрүү шүүлт хэний ч хэлийг сулруулна. Гэвч фашистын олзлогдолд чимээгүй байсан анхдагчид байсан. Хэдийгээр тэдний зарим нь өсгийг нь галд шатаасан байж магадгүй юм.
  Виталий хөвгүүдийн өсгийг шарсан киног хэзээ ч үзээгүй нь үнэн. Энд саваагаар, заримдаа зоддог байсан. Америкийн нэгэн кинонд англи офицер хүүг нүцгэн ул руу нь гинжээр цохисон байдаг. Тэгээд тэр хөл хавдаж, хүү өвдөж байсан. Гэхдээ галаар хэзээ ч болохгүй.
  Мөн хөвгүүдийн өсгий дээр саваагаар зоддог кино маш цөөхөн байдаг.
  Виталик эргэж харав. Та үүнийг байнга олж хардаггүй.
  Хүүгийн нуруу цуст замбараагүй болж, цаазын ялтан аль хэдийн саваагаар улыг нь цохиж байв. Хачирхалтай нь хүү орилоо барьж, зориг гаргав. Тэр Спартан хүн шиг.
  Виталик цохисны дараа энэ хүүтэй заавал уулзах болно гэж шийджээ. Түүгээр ч барахгүй хот нь танил бус тул хаашаа явахаа мэдэхгүй байна. Гладиатор болох санаа байсан уу? Гэхдээ энэ бол Эртний Ром биш бөгөөд IV Александрын үед Македон улсад гладиаторууд байсан эсэх нь тодорхойгүй байна.
  Хэдийгээр үзэгчдийг хөгжөөж байсан тулаанчид байсан байх.
  Виталик хараахан мэдээгүй, тэр энд удаан хугацаагаар гацсан уу, эсвэл Вавилоныг тойрон алхаж байсан уу?
  Хамгийн хялбар арга бол цэрэгт явах. Дайн болбол дээвэр, хоол хүнс, мөнгөтэй болно.
  Мөн таеквондогийн тамирчин Виталик маш хүчтэй. Тийм ээ, түүнд сэлэм барин тулалдах тухай ойлголт бий.
  iPhone , зурагт, интернетгүй ертөнцөд гацахыг хүсээгүй юм . Үнэндээ энэ тохиолдолд юу хийх вэ? Би ямар нэгэн зүйл тоглохыг хүсч байна.
  Виталик түүхэн стратегид маш их дуртай байв. Та хаана байна, жишээ нь Оросын хаан Иван Грозныйын оронд. Мөн та Ливони дахь компьютерийн эсрэг дайнд ялах болно. Та олон мянган нэгжийг удирддаг. Мөн та их буу, дуугаргагч, жүчээ, эсвэл бүр илүү гайхалтай зүйл бүхий үйлдвэрүүдийг барьдаг. Гэхдээ Иван Грозный бол мэдээж казакуудын тоглоом шиг анхдагч юм. Гэхдээ технологиор бүтээхэд илүү орчин үеийн зүйл.
  Ялангуяа анхдагч системээс нано технологи хүртэл тоглох нь сонирхолтой.
  Тэд өсвөр насны хүүг зодож дуусгасан. Тэр маш хүчтэй байсан тул цохиулсны дараа өөрөө босч чадсан. Хүүгийн хөл хавдсан байсан ч тэдэн дээр хэдхэн алхам хийсэн.
  Үүний дараа түүнд ууц өгсөн. Мөн хүү хөдөлж, зодуулж, цус алдсан боловч хугараагүй.
  Виталик түүн рүү ойртон гараа сунгав. Хүү Сайрус үүнийг сэгсэрч, хэлэв:
  -Би чамайг боол биш гэдгийг харж байна! Би асуухгүй ээ, таны дохио зангаа бүр эрх чөлөөтэй, зохистой хүний тухай өгүүлдэг.
  Виталик толгой дохив:
  -Би мэдээж боол биш.
  Хүү түүн рүү хараад гэнэт царайгаа өөрчилснөөр:
  - Уучлаарай, миний нүд бүрэлзэж байна. Эсвэл зүгээр л надад санагдаж байна, гэхдээ та .... Эрхэмсэг ноён Александр...
  Виталик толгой сэгсэрлээ.
  - Үгүй! Би Александр биш! Энэ юу шиг харагдаж байна?
  Өсвөр насны хүү толгой дохив.
  - Маш!
  Виталик инээмсэглэн хариулав:
  -Тийм ээ, сонирхолтой байна. Гэхдээ миний бодлоор тэр аль хэдийн ...
  Хүү толгой дохив.
  Тийм ээ, арван жил. Гэхдээ тэр том биетэй, хүчирхэг хүү. Чи юу вэ, хөгшин үү?
  Виталик толгой дохив:
  - Тийм ээ! Гэхдээ хамаагүй. Би ихэр дүүгээ шалгах цаг болсон.
  Хүү логикоор хэлэв:
  -Тийм төстэй байдлын төлөө тэд чамайг гадаах боломжтой.
  Залуу хүү толгой дохин:
  - Магадгүй! Гэхдээ би нэг хөгжилтэй түүхийг санаж байна, энэ нь бас хөвгүүд ижил төстэй байх үед тохиолдсон бөгөөд магадгүй энэ нь эргэх болно, бүх зүйл маш сонирхолтой юм!
  Виталик мэдээж Марк Твений "Ханхүү ба ядуур" зохиолыг эргэн санахгүй байж чадсангүй. Хөвгүүд байраа сольсон газар. Тэгээд энэ нь инээдтэй зүйл болж хувирав. Түүгээр ч барахгүй Дөрөвдүгээр Александр яваад удаагүй байж магадгүй юм. Түүхэнд Македонский Александрын хүү нас барсан тухай олон янзын хувилбарууд байдаг. Мөн тулалдаанд, хордлого, тэр байтугай шоронд байх магадлалтай. Домогт хааны хүүгийн үхлийн талаар хэд хэдэн янзын хувилбарууд байсан. Энэ нь хэтэрхий эрт байсан бөгөөд дараа нь хэцүү цаг үе иржээ.
  Македонскийн Александрын эзэнт гүрэн нуран унасан. Удаан хугацааны туршид ийм том мужуудаас зөвхөн Ромын эзэнт гүрэн оршин тогтнож байсан.
  Виталий, Кирус нар асар том ордонд дөхөв. Үүнийг Небухаднезар барьсан. Маш том, өтгөн. Ойролцоогоор хамгаалалт, тэр дундаа морь.
  Хөвгүүд тийм ч царайлаг харагдахгүй байв. Сайрус ерөнхийдөө зөвхөн ууцтай, нурууг нь ташуураар зүссэн байдаг. Тиймээ, өсгий нь хавдсан тул та хөлийнхөө хуруунд гишгэх хэрэгтэй. Ийм харгис хэрцгий цаазын дараа хүү алхаж чадсанд Виталик бүр гайхаж байв.
  Сайрус тэмдэглэв:
  -Би боолтой их адилхан. Тэд намайг оруулахгүй.
  Виталик инээмсэглэн толгой дохив.
  - Ойлгож байна! Гэхдээ тэд надтай холбогдох боломжийг хааж магадгүй юм.
  Сайрус санал болгосон:
  - Яаралтай гүйж, хаанд яаралтай мэдээ байна гэж мэдэгдээрэй. Дараа нь тэд чамайг сүлдчин, эсвэл гүйгч болгон авч, магадгүй тэд чамайг нэвтрүүлэх болно.
  Виталик хэлэхдээ:
  - Сайхан санаа байна.
  Хүү гүйж эхлэв. Түүний нүцгэн, борлосон, маш булчинлаг хөл нь одой морины туурай мэт гялсхийв.
  Сайрус гунигтай инээмсэглэн хэлэв:
  - Хэнд бялуу, гурилан бүтээгдэхүүн,
  Мөн хэн зажлах , боргоцой!
  Виталик хамгаалагчид руу гүйв. Тэрээр уушгиныхаа дээд талд хашгирав:
  - Хаанд яаралтай мэдээ!
  Хамгаалагч нар нэгэн дуугаар асуув:
  - Хэнээс?
  Хүү итгэлтэйгээр хариулав:
  - Кратороос !
  - Ороорой!
  Виталик цааш гүйв. Тэр гүйж очоод ордныг шалгаж үзэв. Тансаг байдал нь бүдүүлэг байсан. Христ төрөхөөс өмнө гурван зуу гаруй жил үлдэж байна. Үүний зэрэгцээ энд маш цэвэрхэн байдаг. Боол охид, хөвгүүд шалыг цэвэрлэнэ. Виталикийн хурдыг хамгаалагчид хоёр удаа удаашруулав.
  Эцэст нь тэр хаан ширээний өрөөнд гүйх хүртлээ. Тэндхийн бүх зүйл алтаар гялалзаж байв.
  Тэнд нэгэн хүү хаан ширээнд сууж байв. Тэрээр тансаг хувцастай, үнэт гутал өмссөн байсан бөгөөд толгой дээрээ титэм зүүсэн байв. Хүүхдийн царай үнэхээр Виталиктай маш төстэй байв. Мөн захын дагуу жад, нум барьсан харуулууд зогсож байв.
  Виталик бөхийж:
  - Эрхэмсэг ноёнтон танд үйлчилж байгаадаа баяртай байна!
  Сэнтийд заларсан хүү түгшин асуув:
  - Чи хэн бэ? Та надад сануулсан хэн нэгэн?
  Виталик инээмсэглэн хариулав:
  - Би чамтай ганцаараа ярилцмаар байна, мундаг!
  Дөрөвдүгээр Александр толгой дохив.
  - Сайн байна! Танхимд сууя, би үе тэнгийнхэнтэйгээ ярилцах дуртай.
  Тэгээд хүү хаан жижиг сэнтийн өрөөнд очив. Виталик чимээгүйхэн хөл нүцгэн гишгэж, түүнийг дагаж явав. Александр гутлаас болж арай өндөр юм шиг санагдав. Тэгээд ч тэр ямар булчинлаг нь хувцаснаас нь болоод харагддаггүй.
  Тэд гарч ирээд толины өмнө зогсов. Александр үзэн яддаг гутлаа баяртайгаар тайлж, хүүг эвгүй байдалд оруулаад:
  Бид одоо ижил өндөртэй байна!
  Виталий санал болгов:
  - Булчингуудыг харьцуулж үзье.
  Тэгээд тэр цамцаа тайллаа. Түүний булчингууд нь үнэндээ гүн зурсан маш товойлгон байдаг.
  Александр мөн хааны дээлээ тайлж, бараг нүцгэн байв. Хүү булчинлаг, цайвар өнгөтэй байсан бөгөөд булчингууд нь тийм ч тод биш байсан ч адилхан байв!
  Александр тэмдэглэв:
  - Манай ээж биднийг ялгахгүй.
  Виталий инээмсэглэн асуув:
  "Чи надтай газар солимоор байна уу?"
  Хаан хүү толгой дохив.
  -Мэдээж! Хотод харуул хамгаалалтгүй, гудамжаар хөл нүцгэн гүйж, шаварт чихэлдэхийг мөрөөддөг. Тэгээд ер нь төрийн ажлаасаа завсарлага аваарай. Тэгээд юу гэж?
  Виталик хэлэхдээ:
  - Хааны хувцастай хэн ч намайг чи гэж бодохгүй. Та минийхийг өмсөх болно!
  Александр толгой дохив.
  Бид ижил төстэй дуу хоолойтой. Сонсооч, таны санаа надад үнэхээр таалагдаж байна!
  Тэгээд хөвгүүд хувцсаа сольж эхлэв. Хааны гутал нь хэтэрхий том, тийм ч эвтэйхэн биш боловч үнэт чулуугаар бүрсэн байв. Мөн хувцас нь тийм ч эвтэйхэн биш. Александр шорт өмссөн нь тодорхой байв. Тэр ч байтугай цээж нүцгэн байхыг хүссэн. Гэвч тэр цамцыг гартаа бариад явахад эвгүй байсан тул тэрээр дуртай дургүй татав. Тиймээс хөвгүүд байраа сольсон.
  Виталий ч бас байргүй санагдав. Хэдийгээр одоо тэр дэлхийн хамгийн том эзэнт гүрний захирагч юм.
  Хоёр хүү хоёулаа сэнтийн өрөөнөөс гарав. Александр шивнэв:
  -Чи миний сэнтийд залрах болно. Тэгээд би хотыг тойрон алхаж байхдаа. Би чөлөөт хүсэл зоригоос залхах үед би эргэж ирнэ, бид дахин өөрчлөгдөнө.
  Виталий толгой дохив.
  - Агуу их!
  Хөвгүүд хаант улсын танхимд оров. Виталик хаан ширээнд суув. Тэр чухал суугаад:
  - Энэ хүүд арван алтан зоос өгөөд тайван явуул!
  Үүний дараа шивэгчин нар залуу хааныг эелдгээр дагуулан гаргав. Хөл нүцгэн хүү гүйж эхлэв. Гуталгүй бол ямар сайхан - хөл нь хөнгөн, нүцгэн ул нь аз жаргалыг мэдэрдэг.
  Александр аваад дуулав:
  Эрх чөлөө, эрх чөлөө, надад эрх чөлөөг өг
  Би шувуу шиг нисэх болно!
  Ард түмэндээ, ард түмэндээ
  Тэгээд би хүссэнээрээ амьдрах болно!
  Хаан хөвгүүн урам зоригоор дүүрэн байв. Гэсэн хэдий ч тэр ордноос гарангуутаа нүцгэн, тийм ч барзгар биш улаараа хучилттай чулуу ямар халуун болохыг мэдэрсэн. Мөн энэ нь эвгүй мэдрэмж байсан. Дахин гүйхийн тулд шүдээ зууж, хүчээ шавхсан.
  Халуун орны уур амьсгал, зуны улиралд нар мэдээж шатдаг. Боолын хөвгүүд танил ч хаан хүүхэд шиг хөл нүцгэн явах вэ дээ.
  Тэгээд энэ нь маш их өвддөг. Александр үсрэн босч - өсгийгөө шатаасан ч тэвчэв. Тиймээс тэр тийм ч халуун биш сүүдэрт гүйж очоод анзаарав:
  -Бурхан минь, би чулуу ийм халуун байна гэж хэзээ ч бодож байгаагүй!
  Хүү гараа харав. Тэд арван алтан зоос агуулж байв. Бодол санаанд оров - би шаахай худалдаж авах уу?
  Гэвч ийм учиртай тэрээр өөрийн эрхгүй хөл нүцгэн гүйхийн тулд ордноос зугтсан юм. Тийм ээ, агуу жанжны хүү доголон байх нь зохимжгүй юм. Аав нь маш их зүйлийг хийж, хүү нь нүцгэн ул нь шатаж байсан тул аварсан.
  Александр дахин шатаж буй чулуун дагуу гүйхээр яаравчлав. Нар тод гэрэлтсэн хэвээр байв.
  Гэнэт тэр Кирусыг авав. Бүсгүй нөмрөгтэй, зүсэгдсэн хүү:
  - Сайн уу Виталик!
  Хариуд нь Александр архирав:
  - Би Виталик биш, харин чи хэн бэ?
  Хүү инээмсэглэн хариулав:
  - Би бол Сайрус! Юу вэ, чи намайг мартчихав уу?
  Ухаантай Александр хариулав:
  - Би ойлгож байна! Чи намайг бидний хувцас сольсон хүү гэж бодоо юу!?
  Кирк сайтар ажиглав. Александрын гар, хөл нь тийм ч товойлоогүй, хөлийнх нь ул нүцгэн байсан нь илт байв. Ялангуяа анхааралтай ажиглавал.
  Кир бөхийж асуув:
  -Тэгэхээр та Эрхэмсэг ноён уу?
  Александр толгой дохив.
  - Мөн та хурдан ухаантай юм! Яагаад зодсон юм бэ?
  Хүү инээмсэглэн хариулав:
  - Тоглолтын төлөө!
  Хаан хүү исгэрэв:
  -Хэрвээ чи намайг уурлуулбал тэд чамайг гадаах болно!
  Кирк инээмсэглэн толгой дохив.
  - Тийм ээ, эрхэм ээ! Би сонсож, дуулгавартай дагадаг!
  Александр тушаав:
  - Алив, надтай хамт гүй!
  Тэгээд хоёр хүү яаравчлав. Цар жаал нь байгалиасаа тэсвэр хатуужилтай, хүчтэй байсан ч сайн бэлтгэгдсэнгүй. Гэсэн хэдий ч тэд хурдан гүйв.
  Александр гүйж байхдаа асуув:
  -Та боол уу?
  Кир итгэлтэйгээр хариулав:
  - Үгүй!
  -Тэгээд яагаад хагас нүцгэн, зодуулж, хөл нүцгэн байна вэ?
  Хүү инээмсэглэн хариулав:
  - Хувцсаа тайлахын өмнө цохихоос өмнө! Тэгээд ер нь эцэг эх нь тийм ч ядуу биш ч гэсэн эрэгтэй хүүхдүүд халуунд хагас нүцгэн явах нь элбэг.
  Александр толгой дохив.
  - Логикийн хувьд!
  Тэгээд хүү-хаан цамцаа тайллаа. Тэр дунд зэргийн борлосон байсан. Хааны хувцастай маш их цаг алхсан. Мөн тэдний нүцгэн ул нь шатаж байсан бөгөөд яг л тэдний доор шарсан мах шатаж байв.
  Александр бүр ёолож эхлэв.
  Сайрус асуув:
  -Эрхэм дээдсээ та яагаад ёолоод байгаа юм бэ?
  Хаан хүү хариулав:
  - Маш шатаж буй өсгийтэй гутал!
  Бяцхан хүү толгой дохив.
  - Хаан хөл нүцгэн явдаггүй гэдгийг би ойлгож байна - үүнийг зэрэглэлээр зөвшөөрдөггүй!
  Александр ууртай архирав:
  - Би мэднэ! Энд би чамайг сөхрүүлж, нүцгэн өсгийгөө долоох болно, хэрэв та дуулгаваргүй бол золгүй еэ!
  Кирк инээмсэглэн толгой дохив.
  - Бүхий л хүслээр, гайхалтай тухай!
  Хаан хүү тайвширч:
  - За, сүүдэрт орцгооё, завсарлага авцгаая!
  Тэгээд хоёулаа сүүдэрт гүйж, вандан сандал дээр суув. Александр бага зэрэг хөнгөвчлөхийн тулд хүүхэд шиг, унасан, шатсан хөлөө дээш өргөв. Зуны улиралд Вавилонд хөл нүцгэн алхах нь эрүүдэн шүүхтэй адил юм.
  Залуу захирагч тушаав:
  - Надад идэх юм худалдаж аваарай!
  Тэгээд Кируст алтан зоос шидэв!
  Хүү бөхийж хэлээд:
  - Би сонсож, дуулгавартай байдаг.
  Үүний дараа саваагаар унасан өсгий нь гялсхийж, тэр хамгийн ойрын дэлгүүр рүү хоол хайж гүйв.
  Энэ хооронд Виталий хаан ширээнд сууж байв. Тэр бол зарчмын хувьд хаан боловч нэрлэсэн, учир нь тэр дөнгөж арван настай бөгөөд де факто регент, захирагч Кассандер юм . Хожим нь тэр хааныг алсан бололтой. Тэгээд яг хэзээ, түүхчид маргаж байна. Александр тулалдаанд нас барсан гэсэн хувилбар байдаг.
  Ямар ч байсан Кассандрагаас салах цаг болсон - тэр бол хаан, эсвэл хаан биш!
  Тэгээд хүү зохицуулалттайгаар асуув:
  -Тэгээд дээд вазир хаана байна?
  Хамгаалагч бөхийж хариулав:
  - Дараагийн сэнтийн өрөөнд төлөөлөгчдийг хүлээн авч байна!
  Виталик хэлэхдээ:
  - Гэрэлтсэн нүдийг над руу залга!
  Хамгаалагч толгой дохин өөр нэгэнд тушаал өглөө. Тэгээд төрийн механизм эргэлдэж эхлэв.
  Виталик нэгэн вазирын илтгэлийг сонсов. Афганистаны мужид эмх замбараагүй байдал үүссэн гэсэн мэдээ гарсан. Тэндхийн хүмүүс их либерал хүмүүс. Итгэл
  Аллах гэж байхгүй, гэхдээ фанатизм хангалттай байна.
  Хүү санал болгов:
  Тэд өөрсдийнхөө нэхэмжлэлийг зөвтгөе. Шударга ёсыг хүссэн хүн түүнд хүрнэ. Тэгээд хэн нь биш, сэлэм байна!
  Тэгээд эцэст нь Кассандер гарч ирэв . Тэр том биетэй, өндөр биетэй, бүснээс нь сэлэм унжсан байв. Тэрээр залуу хаанд дурамжхан мөргөж асуув:
  - Эрхэмсэг ноёнтон та юу хүсч байна вэ?
  Виталик инээмсэглэн хариулав:
  -Би чамтай сэлэм барин тулалдмаар байна.
  Кассандер инээгээд хариулав:
  - Эрхэм дээдэс, сайн сайхныг хүсье! Гэхдээ чи хүүхэд хэвээрээ, би бол агуу дайчин.
  Хаан хүү толгой дохив.
  - Би мэднэ! Харин чи миний аав ямар мундаг тэмцэгч байсныг мартчихаж.
  Кассандер толгой дохив:
  - Тийм ээ, та наснаасаа илүү хүчтэй, хурдан юм! Гэхдээ чи надаас хол байна. Гэсэн хэдий ч би танд хичээл заахад бэлэн байна.
  Виталик толгой дохив:
  - Би хөл нүцгэн тулалдах болно!
  Хэдий размер таарахгүй нь илт, гагцхүү ганган ч гэсэн саад болдог эдгээр гутлыг хүү тайлжээ.
  Дараа нь хааны нөмрөг нь зөвхөн усан санд л үлддэг.
  Кассандер гайхаж:
  - Та нар шарж, илүү булчинлаг болсон!
  Виталик баталсан:
  - Би бэлтгэл хийсэн!
  Кассандер үнэтэй гутал, хуяг дуулгаа тайлсангүй. Тэр ялалтад итгэлтэй байсан бололтой.
  Түүний сэлэм хүү хааныхаас хамаагүй том байсан бөгөөд Александр Македонскийн командлагч өөрөө илүү өндөр, илүү жинтэй байв.
  Зодоон буудлагаар эхэлсэн. Кассандер тайван цохиход Виталик хазайв. Тэр хүү таеквондогийн их мастер байсан ч сэлэм барьдаг байжээ. Тэрээр Кассандерыг алах шийдвэрээ аль хэдийн гаргасан бөгөөд удахгүй түүнийг алахыг оролдох болно. Өөрөөр хэлбэл, тэр бүр зөв хааныг алах болно.
  Хүү Кассандрагийн сэрэмжийг сулруулж, түүнийг зүгээр л дасгал хийж байгаа мэт дүр үзүүлэв.
  Тэгээд тэр үүнийг авч, яаж үсэрч байна. Виталий Акуловын хурц сэлэм хамтрагчийнхаа хоолой руу шууд хатгав. Кассандер цохиулж, ганхаж унасан бөгөөд хоолойноос нь час улаан цусны оргилуур урсаж байв.
  Хүү баяртайгаар зарлав:
  - Дээд сайд нас барсан, одоо би захирна!
  Кассандраг авч явсан. Виталик муж улсын хоёр дахь хүний улмаас хүндэтгэлтэйгээр оршуулахыг тушаажээ. Дашрамд хэлэхэд, Кассандер Дөрөвдүгээр Александрын ээжийг алсан бололтой? За , би үүний төлөө авсан!
  Виталик чулуун шалан дээр хүүхэд шиг, гэхдээ хүчтэй, уян хатан хөлийнхөө хэд хэдэн сайхан ул мөр үлдээжээ.
  Үүний дараа тэрээр дуулжээ:
  Хэдийгээр та үүнийг асгах ёстой ч гэсэн,
  Ширүүн тулалдаанд, шуургатай цусны урсгал...
  Амьдралын утсыг сэлэм, сумаар тасалж,
  Бид үүрд мөнхөд хайраас урвахгүй!
  
  МУТАНТ- АС ТҮҮХИЙГ ХҮЧИНЖЭЭ
  ТАЙЛБАР
  Мутаген санамсаргүй алдагдсаны үр дүнд Германы нэг нисгэгч гадаад төрхөөрөө өсвөр насны хүүхэдтэй төстэй болж, супер хүчийг олж авдаг . Тэд маш хүчтэй тул дэлхийн 2-р дайны бүх зам өөрчлөгддөг!
  . 1-Р БҮЛЭГ
  1943 оны 1-р сард германчууд мутант хөзрийг олж авав. Тэр залуу бас өөрчлөлт хийж, супер хүчийг олж авсан . Эхлээд тэрээр Газар дундын тэнгисийн фронтод Британи, Америкчуудтай тулалдаж байв. Тэрээр хоёр зуун онгоцыг буудсан анхны Люфтваффын нисгэгч болсон бөгөөд мөнгөн царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайг хүлээн авав.
  Тэрээр гурван зуун нисэх онгоцыг сөнөөсний дараа тэрээр Гуравдугаар Рейхийн анхны алт, очир эрдэнийн Цэргийн гавьяаны загалмайг хүртсэн юм. Дараа нь түүнийг Зүүн фронт руу шилжүүлэв.
  Тэнд тэрээр Курскийн баатарлаг тулалдаанд оролцов. Арван дөрөв орчим насны өсвөр насны хүүхэд шиг, шаргал үстэй, сахал сахал ч үгүй, мутант залуу энэ мөчид гайхалтай хүчтэй агаарын сөнөөгч болжээ. Тэд түүн рүү нэвтэрч чадаагүй бөгөөд тэр өөрөө дайсны нисэх онгоцны хуримтлалыг зөн совингоор мэдэрсэн.
  Түүний авъяас чадвар, үнэн зөв байдал хоёулаа ер бусын болсон. Тэрээр Зөвлөлтийн онгоцнуудыг маш алдартай цохиж унагасан тул гал шиг айж, цагаан чөтгөр гэж хочилдог байв.
  Түүгээр ч барахгүй тэрээр гурван агаарын буу, дөрвөн пулемёт зэрэг долоон буудлагын цэг бүхий өвөрмөц туршилтын ME-309 сөнөөгч онгоцыг хүлээн авсан бөгөөд хэн ч түүнийг эсэргүүцэж чадахгүй байв.
  Мутациас амьд үлдсэн Вольф хэмээх хүү хурдан хугацаанд данстай болж байв. Курскийн булгад хоёр сарын дотор таван зуу орчим онгоцыг буудаж унагав. Германы бусад нисгэгчид түүний араас татав. Нацистууд агаарт давуу байдлаа хадгалсан. Мөн тэд хуурай газар ялагдахаас зайлсхийж чадсан. Ямар ч ялалт байгаагүй нь үнэн. Нацистууд анхны шугам руугаа ухарч, тэндээ суурьшжээ. Урд шугам тогтвортой байсан.
  ЗСБНХУ-ын алдагдал бодит түүхээс өндөр байсан. Дашрамд дурдахад, холбоотнууд Сицилид буух хугацааг мөн хойшлуулсан. Тэд тулааныг тив рүү шилжүүлэхээс айж байв. Мутантын нисгэгчийн нэр Вольф Роммел байсан тул тэдэнд айдас авчирсан.
  Нэмж дурдахад, Вольф Газар дундын тэнгист нисч байхдаа Монтгомеригийн сууж явсан онгоцыг сөнөөж чаджээ. Английн хамгийн авъяаслаг командлагч нас баржээ. Үүний улмаас Британичууд Сицилид буух хугацааг хойшлуулав. Тэгээд тэд үүнийг бүрмөсөн орхисон. Мөн Рузвельт Европ руу орохоос илүүтэй Японыг ялах сонирхолтой байв.
  Тиймээс Вольф Роммел амжилттай тулалдаж, ЗСБНХУ-ын онгоцнуудыг маш их урам зоригтойгоор устгасан. Тэр хоосон мутант биш.
  Гуравдугаар Рейхийн болон түүний үйлдвэрүүдийн бөмбөгдөлтийг бууруул. Энэ нь Германчуудад 1943 оны 9-р сарын эхээр илүү хүчирхэг зэвсэг, хуяг бүхий шинэ "Пантер" -2 танкийг цувралаар хөөргөх боломжийг олгосон. Танк нь духан дээр сайн хамгаалалттай байсан: их бие нь 100 мм, цамхагийн духан дээр 120 мм. Мөн талууд нь 60 мм байна. Мөн бүх зүйл хазайсан байна. Энэ нь "Пантер" -2-т Зөвлөлтийн жижиг бууны цохилтыг хадгалах боломжийг олгосон. Дээрээс нь 71EL-ийн 88 мм-ийн буу, маш хүчтэй, хурдан бууддаг, Зөвлөлтийн машинуудыг холын зайнаас цоолж байв. Үүний зэрэгцээ Panther-2-ийн жолоодлогын гүйцэтгэл муу байсангүй. 53 тонн жинтэй тэрээр 900 морины хүчтэй хөдөлгүүртэй байв. Тиймээс тэр Зөвлөлтийн гучин дөрөвөөс илүү муу хөдөлж чадахгүй байв. Нэмж дурдахад "Tiger" -2 нь өмнө нь масс үйлдвэрлэлд орсон.
  Германчууд Запорожье дахь бокситын хамгийн том ордыг хяналтандаа байлгаж байсан тул танкууд нь сайн чанарын хуягтай байв.
  Намар Зөвлөлтийн цэргүүд Украин болон төвд урагшлах оролдлого бүтэлгүйтэв.
  Вольф Роммел Зөвлөлтийн таван зуун онгоцыг унагасан шинэ шагналыг хүртэв: алтан царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмай. Мөн долоон зуун тавин нисэх онгоцны хувьд цагаан алтны царс навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайн өвөрмөц шагнал юм. Мянган унасан онгоцны хувьд Гитлер Төмөр загалмайн баатрын загалмайн одны тусгай шагналыг мөнгөн царс модны навч, сэлэм, очир алмаазаар баталлаа.
  Шинэ жил гэхэд мутант нисгэгч нэг мянга хагасын сүйрсэн онгоцыг давахад тэрээр өөр нэг шагнал - алтан царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар загалмайн одыг хүртэв.
  Тиймээс үлгэрт гардаг шиг дансуудыг идэвхтэй элсүүлэв.
  Вольф Роммел бусад Luftwaffe нисгэгчдийн харж байсан үзэгдэл болжээ.
  1-р сард Улаан арми Ленинградын ойролцоо давшихыг оролдсон боловч хамгаалалтыг даван туулж чадсангүй. Украинд Зөвлөлтийн цэргүүд амжилтанд хүрсэнгүй. Түүгээр ч барахгүй Германы танкуудыг их хэмжээгээр үйлдвэрлэсэн. Ялангуяа "Пантер" хамгаалалтад маш сайн байсан.
  Хоёр сарын дотор Вольф Роммел Зөвлөлтийн таван зуу гаруй онгоцыг буудаж унагав.
  Мөн цагаан алтны царс навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайн одыг хүлээн авсан.
  Түүний эр зориг бусад нисгэгчид болон нисгэгчдэд урам зориг өгсөн. Ялангуяа нисгэгчид Адала, Агата нар гарч ирсэн бөгөөд тэд мөн Зөвлөлтийн онгоцыг буудаж, итгэлтэйгээр гоол оруулсан.
  Өвөл өнгөрчээ. Германчууд шинэ довтолгоонд хүчээ нэмж байв. Тэд ЗХУ-ын машинуудаас давуу талтай, олон үүрэгт довтолгооны сөнөөгч TA-152-ыг олж авсан. Мөн тийрэлтэт онгоц.
  Тиймээс Сталин үүнийг тусгайлан шийдвэрлэхээр шийджээ. Өнөөг хүртэл фронтын шугам дөчин гурван оны зун байсантай ижил байв.
  Гэвч Германчууд довтолгоонд зориулж хүчээ нөөцөлж байв. "Ирвэс" -2-ын тоо нэмэгдэж, тэд шийдвэрлэх довтолгоонд явж болно.
  Гитлер үүнд үнэхээр найдаж байсан.
  Энэ хооронд Сталин Черчилль, Рузвельт нартай хэлэлцээр хийж байв. Тэд Францад буух боломжгүй, ямар ч утгагүй гэж мэдэгдэв. Зөвхөн дэмий л цэргүүд үхэх болно.
  Германчууд хүчирхэг хэвээрээ л байгаа. Зээл-түрээсийн зардлаар бас хүндрэл үүссэн. Гитлер еврейчүүдийн талаарх бодлогоо бага зэрэг зөөлрүүлж, барууныхан түүнтэй эвлэрээд тусалбал антисемитизмээс бүрмөсөн татгалзаж чадна гэж сануулсан.
  Сталин өөрийгөө хүнд байдалд байгаагаа ойлгосон. Улс орон ядарч туйлдсан, хэт ачаалалтай байна. Германчууд өвлийн улиралд ялагдлыг эсэргүүцэж байсан бөгөөд хавар, зуны сүүлээр тэд ялалтаа авч чадна. Тиймээс тэдэнтэй хөндлөнгөөс оролцохгүй байх нь дээр.
  Мэдээжийн хэрэг шинэ техник бий болно гэсэн итгэл найдвар байсан. Т-34-85 ба ИС-2 танкууд. Гэхдээ тэд мэдээж "Ирвэс" -2, "Бар" -2 шиг хүчтэй биш юм. Тийм ээ, IS-2 нь зэвсэглэл, сумны чанар, урд талын хуягт чанараараа доогуур байдаг. Зүгээр л шинэ танкууд хуучин танкуудаас хамаагүй дээр юм. Ялангуяа Т-34-76 нь "Tiger" -2-ыг хажуу тийш нь хүртэл нэвтэрч чадахгүй байв.
  Сталин хамгийн ойрын тойргийг цуглуулав. Бункер Кремльд газар доор байсан.
  Германчууд Москваг идэвхтэй бөмбөгдөөгүй байхад. Гэхдээ тэдэнд FAA пуужингууд, мэдээжийн хэрэг ЗХУ-ын нисэх хүчин, агаарын довтолгооноос хамгаалах хүч чадалгүй байсан хүчирхэг тийрэлтэт бөмбөгдөгч онгоцууд байсан.
  Нэмж дурдахад нацистууд цувралын шинэ онгоцуудыг аль хэдийн хүлээн авсан байна. Мөн хоёр тонн хүртэл бөмбөг тээвэрлэх чадвартай ТА-152. Ю-288 бөмбөгдөгч онгоц нь зургаан тонн хүртэл жинтэй, илүү өндөр зай, хурдтай, хамгаалалтын зэвсэгтэй. Мөн эдгээр нь цувралд багтсан хүмүүс юм. Мөн хөгжил дэвшил гарч байна. Энэ бол юуны түрүүнд дөрвөн хөдөлгүүртэй Ю-488 бөгөөд цагт долоон зуун км хурдлах нь бөмбөгдөгч онгоцны хувьд маш их бөгөөд арван тонн хүртэл жин даах чадвартай юм. Үүнээс ч илүү гайхалтай зургаан хөдөлгүүртэй TA-400. Тэд илүү их бөмбөг авч, арван гурван агаарын буугаар хамгаалагдсан. Үүнээс гадна тийрэлтэт хөдөлгүүртэй байж болно.
  Тэгэхээр нийслэл удаан тайван байхгvй нь ойлгомжтой. Германчууд мөн тэр үед дэлхийн хамгийн шилдэг нь байсан MP-44 автомат бууг хөөргөжээ. Тэд аль хэдийн танктай байсан, E цуврал замдаа байсан бөгөөд энэ нь ижил төстэй зүйлгүй байв.
  Тиймээс ЗХУ энэ дайнд ялагдах нь ойлгомжтой. Тэгээд ч бүх Европ Гитлерийн төлөө зүтгэсэн. Мөн гадаадын иргэдийг явган цэрэгт, үйлдвэрт элсүүлдэг гэх мэт. Хүний нөөцийн хувьд эзлэгдсэн газар нутгийг харгалзан үзэхэд Гуравдугаар Рейх ихээхэн давуу талтай. Мөн зэвсгийн чанар үүнээс ч өндөр байх болов уу.
  Хэдийгээр ME-262 нь төгс болоогүй байгаа бөгөөд үүнийг цуврал болгон гаргахад эрт байна. Гэхдээ цувралд орсон ТА-152, МЕ-309 байдаг, тэд сайн тулалддаг. Хурд, зэвсэг хоёулаа хамгийн шилдэг нь. Үнэн бол машинуудын жин нэлээд их бөгөөд энэ нь маневрлахад нөлөөлдөг. Гэхдээ хүчирхэг зэвсэг нь нэг гүйлтээр буудах боломжийг олгодог, жишээлбэл, сарлаг сүүл рүү орох үед шумбах хурд. Мөн босоо маневр хийх үед Германы онгоцууд илүү хүчтэй, өндөр хурдтай байдаг.
  Яковлев Як-9-ээс хөнгөн, маневрлах чадвар сайтай Як-3 онгоцны талаар Сталинд мэдээлэв.
  Сталин үүнийг сонсоод Александр Суворовын хөргийг харав. Хаант Оросын энэ командлагч өвөрмөц байсан бөгөөд дийлдэшгүй далан жил амьдарсан. Хэдийгээр түүнд том арми өгөөгүй. Францчуудыг ялсан хамгийн чанга ялалт нь Орост нэг инч ч газар авчирсангүй. Гэхдээ тэр тоогоор яаж хожихыг мэддэг байсан.
  Одоо Германчууд бараг бүх Европоос легион байгуулж эхлэв. Гитлер еврейчүүдийн эсрэг терроризмыг зогсоож, тэр ч байтугай тэднээс сайн дурынхны батальонуудыг элсүүлж эхлэв.
  Польшийн чөлөөлөх арми ч Польшийн армийн эсрэг гарч ирэв.
  Франц, Голланд, Бельги, Дани болон бусад европчуудыг Гуравдугаар Рейх, ялангуяа SS ангиудад элсүүлэв. ЗХУ-д Беларусь, Украины дивизүүд бас гарч ирэв. Германчууд дайны явцад илүү ухаалаг, уян хатан болсон. Одоо Беларусийн төв Рада байсан бөгөөд орон нутгийн хүчийг партизануудын эсрэг ашиглаж байв. Албан ёсоор Беларусь автономит эрх авч, өөрөө өөрийгөө удирдах тогтолцоо гарч ирэв. Украинд ч мөн адил. Бандера шоронгоос суллагдсан газар . Мөн тэд үндсэрхэг үзэлтнүүдийн шинэ ангиудыг байгуулж эхлэв.
  Тиймээс ЗХУ-д хүн хүчний хувьд давуу тал байгаагүй. Техникийн хувьд давуу тал нь германчуудад шилжсэн.
  Сталин тэмдэглэв:
  - Як-3-ыг үйлдвэрлэхэд их хэмжээний өндөр чанартай дуралюминий шаардлагатай. Мөн АНУ, Их Британиас нийлүүлэх нь эрс багассан. Холбоотнууд биднээс үүнийг алтаар төлөхийг увайгүй шаардаж байна!
  Яковлев санаа алдан хариулав.
  - Тийм ээ, Як-9 гол сөнөөгч хэвээр байна! Мөн түүний хувилбарыг нэмэгдүүлэх хэрэгтэй!
  Илюшин хэлэхдээ:
  - Нисэх онгоцны үйлдвэрлэл өдөрт зуу, түүний дотор дөчин сөнөөгч байв. Гэвч тэдний чанар муудсан. Олон машинууд үлгэр жишээ машинуудаас гурван зуун, дөрвөн зуун кг жинтэй бөгөөд үүнээс болж тэд Германчуудад маневр хийх чадвараараа ч ялагддаг!
  Агаарын командлагч толгой дохив.
  - Бидэнд агаарын тулалдаанд алдагдлын гамшгийн харьцаа л байна - Германчуудын талд нэгээс арав. Мөн нисгэгчид муу бэлтгэгдсэн. Холбоотнууд агаарын тээврийн бензин нийлүүлэхээ больсон бөгөөд өөрсдийнх нь шатахуун хангалтгүй байна. Мөн Зөвлөлтийн машинууд чанарын хувьд ялгаатай байдаггүй. Нэмж дурдахад германчууд маш сайн хөзрийн галактиктай байсан. Нисгэгчид бас байдаг. Жишээлбэл, хоёр шинэ од Альбина, Алвина нар тус бүр гурван зуу гаруй онгоцыг сөнөөж, мөнгөн царс навчтай сэлэм, очир алмааз бүхий Найтны загалмайг аль хэдийн авсан байна.
  Мөн энэ нь богино хугацаанд!
  Сталин толгой дохин хэлэв:
  - Чоно бол цорын ганц нисгэгч-терминатор биш!
  Командлагч толгой дохив.
  - Ганцхан бол!
  Дээд командлагч асуув:
  - Тэгээд Жуков юу гэж хэлэх вэ?
  ЗХУ-ын маршал уйтгартай харцаар хариулав.
  Бидэнд шинэ зэвсэг хэрэгтэй. Т-34-85 танк хангалттай хүчтэй биш. Түүний буу духан дээрх Пантер-2, Бар-2 хоёрын аль алинд нь нэвтрээгүй хэвээр байна. Германчууд илүү дэвшилтэт "Пантер" -3-ыг бүтээсэн бөгөөд энэ нь жин багатай, илүү хүчирхэг хөдөлгүүртэй "Tiger" -2 захиалгатай байх ёстой. Хэрэв ийм танк үйлдвэрлэлд орвол бид бүрэн дарагдах болно!
  Сталин бувтнав:
  - IS-2 ямархуу байна?
  Жуков үнэнчээр хариулав:
  - Цамхагийн урд талын хуяг нэлээд сул байна. Энгийн "Пантер" ч гэсэн үүнийг нэг километрийн зайнаас, бүр цаашлаад торны доорхи сумаар амархан авдаг!
  Дээд тэмдэглэв:
  -Тэгээд түүний духны хуяг яагаад 160 миллиметрээр хийгдээгүй юм бэ?
  Жуков үнэнчээр хариулав:
  - Яагаад гэвэл хүчирхэг буу аль хэдийн хүнд байдаг. Мөн дамжуулалт нь зүгээр л гацах болно.
  Бид үүнийг орхиж, духан дээрээ 100 мм-ээр хязгаарлагдахаас өөр аргагүй болсон.
  Сталин инээж, эелдэг бус харав. Тэгээд тэр асуув:
  - Хэрэв та IS-2-ийн хажуугийн хуягуудыг ерэн миллиметрээс тавин болгон бууруулж, үүнээс болж духыг бэхжүүлбэл?
  Жуков толгой дохив.
  - Нөхөр Сталин, энэ нь бүрэн боломжтой. Гэхдээ шинэ цамхаг боловсруулж, үйлдвэрлэлд оруулахад цаг хугацаа хэрэгтэй!
  Маршал Василевский тэмдэглэв.
  - Энэ тохиолдолд германчууд IS-2 цамхагийг базука, фаустпатрон, хөнгөн буугаар хажуу тийш нь цохих боломжтой болно. Тиймээс энэ бол маргаантай асуудал юм!
  Дээд Нэгэн архиран:
  - Хаана ч шидсэн бай, хаа сайгүй шаантаг байна!
  Яковлев тэмдэглэв.
  - Бид тийрэлтэт онгоц хөгжүүлэх ёстой! Германчууд тэнгэрт тулалдаж буй ME-262 онгоцуудтай. Тэд үнэхээр үр дүнтэй биш, гэхдээ цаг хугацаа өнгөрч, нацистууд илүү сайн зүйлтэй болно.
  Берия толгой дохин:
  -Хамгийн сүүлийн үеийн мэдээллээр Германчууд энэ намар гэхэд л агаарт хөөрөх ME-1100 сөнөөгч онгоц бүтээж байна. Үүнд зарим анхны санаанууд бий. Мөн ME-262 X-ийг боловсруулж байгаа бөгөөд энэ нь өмнөх загваруудаас илүү хүчирхэг, илүү сайн байх ёстой бөгөөд байлдааны зориулалтаар ашиглахад бэлэн байх ёстой.
  Сталин асуув:
  -Ямар нарийн ширийн юм бэ?
  Дотоод хэргийн ардын комиссар санаа алдаад хариулав.
  - Тэд нууц бөгөөд бид ажиллаж байна! Гэхдээ цуу ярианы дагуу ME-262 нь цагт 1100 гаруй км хурдлах ёстой.
  Сталины дагалдан яваа хүмүүс гайхан шүгэлдэв.
  Дээдэс толгой дохив.
  - Хөөх! Тэгвэл бид гарцаагүй Хан болно! Молотов юу гэж хэлэх вэ?
  Гадаад хэргийн ардын комиссар санаа алдаад хариулав.
  - Барууны холбоотнууд дайныг зогсоосон. Тэд албан ёсоор тулалдаж байгаа мэт боловч үнэн хэрэгтээ тэд дайсагналцдаггүй. Германчууд мөн шумбагч онгоц үйлдвэрлэхээ зогсоож, танк, нисэх онгоцонд анхаарлаа төвлөрүүлжээ. Үүнээс гадна FAA пуужингийн оронд үйлдвэрүүд хамгийн сүүлийн үеийн тийрэлтэт бөмбөгдөгч онгоцуудыг үйлдвэрлэх болно. Энэ нь биднийг өрөвдөхгүйгээр бөмбөгдөнө гэсэн үг юм. Бид тийрэлтэт онгоцыг гүйцэхгүй байх болно!
  Сталин бувтнав:
  - Энэ муу байна! Тиймээс, тусламж хаана ч байхгүй!
  Маршал Василевский хариулав:
  -Орос арми, флот гэсэн хоёрхон холбоотонтой!
  Дээд командлагч толгой дохив.
  - Тиймээ энэ үнэн! Гэсэн хэдий ч тийм ч сайн биш Цар Александр Гуравдугаарт ингэж хэлсэн!
  Берия тэмдэглэв:
  -Хэрвээ Гуравдугаар Александр хаан урт насалсан бол агуу байж магадгүй. Тэр Японтой хийсэн дайнд ялж чадах байсан!
  Жуков инээгээд хариулав:
  -Би Куропаткины оронд байсан бол япончуудыг ялах байсан. Тэгээд надад юу ч саад болохгүй!
  Сталин бувтнав:
  - Дэмий юм ярихаа боль! Бид энд хиймэл оюун ухааныг ойлгохгүй байна! Бид эх орноо аврах хэрэгтэй. Удалгүй Гитлер биднийг бүх хүч чадлаараа гишгэж, өөрийгөө өчүүхэн ч харуулахгүй. Мөн бидэнд тодорхой санаа хэрэгтэй байна!
  Агуу стратегич гэгддэг маршал Василевский:
  - Хамгаалалтад гүн мөрийцье. Бидэнд аль болох олон буу, тэр дундаа танк эсэргүүцэх буу хэрэгтэй. Тэднийг суллахад бид хэрхэн ажиллаж байна вэ?
  Николай Вознесенский итгэлтэйгээр хариулав.
  - Маш сайн! Бид цэрэг армийн шаардлагын хэмжээнд их буу гаргадаг. Гэхдээ энэ нь үнэ цэнэтэй зүйл биш, бууны багийнханд хангалттай хүн байхгүй болно!
  Маршал Василевский тэмдэглэв.
  -Бидэнд илүү их хэрэгтэй, ялангуяа агаарын довтолгооноос хамгаалах зэвсэг. Сүүлийнх нь нисэх онгоцны эсрэг болон газрын байны эсрэг хоёуланд нь ашиглагдаж болно!
  Сталин буурал толгойгоо дохив:
  -Бид 100 мм-ийн зенитийн бууг нэмж үйлдвэрлэх хэрэгтэй. Тэд Panther-2, тэр ч байтугай Tiger-2 цэгийн зайг шууд нэвтлэн нэвтэрч, нэгэн зэрэг Германы интрузив онгоцыг буудаж болно.
  Вознесенский тэмдэглэв.
  - 100 мм-ийн их бууны хувьд та зөв сум хийх шаардлагатай хэвээр байна. Тиймээс гучин дөрвөн явах эд анги дээр суурилсан өөрөө явагч бууны санаа бий. Т-34-85-аас үйлдвэрлэхэд хялбар, гэхдээ зэвсэглэлээрээ хамаагүй илүү хүчирхэг СУ-100 хий.
  Дээд командлагч сэтгэл хангалуун толгой дохив.
  - За, чи бол Вознесенский, дарга! Одоо дуулцгаая!
  Дагалдан яваа хүмүүс найрал дуугаар дуулжээ:
  Гайхамшигт эх орны уудам нутагт,
  Тулаан, хөдөлмөрт тэвчээртэй...
  Бид баяр хөөртэй дуу зохиосон
  Ай агуу найз, удирдагч!
  
  Сталин бол тулалдааны алдар,
  Сталин бол залуучуудын нислэг юм ...
  Дуугаар тулалдаж, ялж,
  Манай ард түмэн Сталиныг дагаж байна!
  
  Дуугаар тулалдаж, ялж,
  Манай ард түмэн Сталиныг дагаж байна!
  Яахав улаан эзэнт гүрний талаас довтолгоог няцаахын тулд хүч цуглуулж байна. Гэвч нөгөө талаар Гитлер довтолгоонд бэлтгэж байна. Германд зэвсгийн үйлдвэрлэл нэмэгдэж байна. "Пантер"-2 нь 150 мм-ийн бууны нөмрөг, 45 градусын өнцөг бүхий 100 мм-ийн их биеийн духангийн ачаар цамхагийн духан дээр илүү сайн хамгаалагдсан. Энэ нь Т-34-85 нь Германы машиныг духан дээр нь цоолохгүй байх явдал юм. Гэхдээ тэр гурван километр хагасын зайг даван туулж чадна.
  Ийнхүү "Пантер-2" гол танк болсон бөгөөд энгийн "Пантерс" аль хэдийн зогссон байна. Т-4 шиг. Гэхдээ үйлдвэрлэлийн хэмжээг бууруулахгүйн тулд тэдгээрийг үйлдвэрлэсээр байна. "Tiger"-ийн нэгэн адил "Tiger" -2 гарсан ч үйлдвэрлэгдэж байна.
  Panther-2 дээрх бүх үйлдвэрлэлийг нэн даруй сэргээх боломжгүй юм. Хэдийгээр энэ танк маш сайн байдаг. Хурд, хуяг дуулга, ялангуяа зэвсгийн хувьд түүнтэй тэнцэх хүн байхгүй.
  Гуравдугаар сарын эхээр замууд чийгтэй байтал германчууд довтлох анхны оролдлогоо хийсэн. Тэгээд тэд Ворошиловград, Краснодонскийн чиглэлд цохив . Мөн Донецк.
  Украины эдгээр хэсгийг Сталинградын хямралын үеэр Улаан арми эргүүлэн авсан тул германчуудад буцааж өгөх цаг байсангүй. Нацистууд тактикийн гайхшралд хүрч чадсан.
  Тиймээс тэд Зөвлөлтийн дайныг Курскийн булцанд бүслэхийг хүсч байна гэсэн ташаа мэдээлэл тараав. Гэхдээ тэд хүлээж байгаагүй өөр чиглэлд цохив!
  Нацистуудын хүчирхэг танкууд тулалдаанд оролцсон бөгөөд Tiger-2 нь бодит түүхтэй харьцуулахад 1000 морины хүчтэй хөдөлгүүртэй байсан бөгөөд энэ нь илүү хурдан хөдөлж, сайн нээлтийн танк болж чадна гэсэн үг юм.
  Германчууд эхлээд хурдан урагшиллаа. Тэд Ворошиловград, Краснодонск , Донецкийг эзэлсэн боловч дараа нь цас хайлж, Германы хүнд танкууд шаварт хатав. Гэсэн хэдий ч Фрицүүд Украиныг бүхэлд нь хяналтандаа авч чадсан. Мөн тэд шинэ ялалтаа зарлав.
  Германы Е цувралын анхны танкууд ч мөн адил тулалдаанд оролцсон.Ялангуяа Е-10 өөрөө явагч буу. Энэ машин нь маш дэвшилтэт шинж чанартай байсан. Нэгдүгээрт, түүний өндөр нь ердөө 1.2 метр байв. Мөн багийнхан хоёрхон хүн хэвтэж байна. Хөдөлгүүр ба дамжуулалт нь хамтдаа, хөндлөн байсан. Мөн өөрөө явагч буу нь өөрөө жижиг хэмжээтэй боловч дөрвөн зуун морины хүчтэй хөдөлгүүртэй. Арван тонн нь 82 мм-ийн урд талын хуягуудыг оновчтой хазайлтын том өнцгөөр, 52 мм-ийн хажуу тал, дээр нь булгаар байрлуулж чадсан.
  E-10 бол бараг төгс машин юм. Хурдны замд зуу, далан километр хүртэл хурдлах нь түүнийг цохиход хэцүү, амархан далдлагдсан байдаг.
  Энэ нь бас хямд бөгөөд үйлдвэрлэхэд хялбар юм. Бууны цорын ганц сул тал бол Т-4 75 мм 48 EL гэх мэт торхны урт юм. Гэхдээ тэр Зөвлөлтийн танкуудыг богино зайнаас ч гэсэн духан дээр нь цоолдог. Тэр өөрөө Т-45-85-ийн цохилтыг духандаа барьдаг бөгөөд түүнийг цохих нь бараг боломжгүй юм.
  Мөн өөр нэг ер бусын баг - SS-ийн хоёр чоно охин. Герда, Шарлотт нар.
  Тэд мангас шиг тулалдахад бэлэн байна. Мөн тэд асар том, хор хөнөөлтэй хүч чадалтай.
  Гуравдугаар сард бага зэрэг хүйтэн байсан ч охид зөвхөн бикини өмсөж, хөл нүцгэн тулалдсан.
  Мөн тэд байлдааны мастер ангиа үзүүлэв.
  Гэхдээ мэдээжийн хэрэг бид тэдний талаар дэлгэрэнгүй ярих шаардлагагүй. Нөгөө талд нь Зөвлөлтийн комсомол охид тэмцэж байна.
  Мөн тэд хагас нүцгэн, хөл нүцгэн байдаг. Гэхдээ тэд түрэмгий, хүйтэн зан чанарыг харуулдаг. Тэд гох дарахдаа хөхнийхөө час улаан хөхийг ашиглан оновчтой харвадаг. Үүний зэрэгцээ тэд дуулдаг;
  Бид бол эх орны охид, хайрт минь,
  Улаан тугийн дор Зөвлөлтийн орнууд!
  Нөхөр Сталин бол зоригтой шонхор
  Үүний тусламжтайгаар дэлхий бүхэлдээ үзэсгэлэнтэй болно!
  
  Бид аз жаргалын төлөө эх оронтой хамт төрсөн,
  Талх, нэхмэлийн маалинга тариалах ...
  Оросын ийм хөвгүүдийг мэддэг,
  Хүн бүхнийг чадагч байх болно!
  
  Аадар бороо орж байна - фашизм биднийг авирлаа,
  Хүчирхэг танкуудын зэвсэгт цохилтууд ...
  Гэхдээ дайснаа нүд рүү нь хөдөлгөх нь дээр.
  Бид үрийн зулай иддэг хүүхдүүд биш!
  
  Морьтой Фюрер Москва руу дайрч,
  Тэдний нунтагласан цагаан ба ган дээр ...
  Адольф Гитлерийг Сатанд худалдсан
  Тэр сум түүнийг зогсоохгүй гэж бодсон!
  
  Нөхөр Сталин бол зоригтой баатар
  Тэр жагсаалтад Гитлертэй мөргөлдсөн ...
  Фюрер тийм ч дажгүй биш болсон.
  Удирдагчийн нударга Адамын алиманд наалдсан!
  
  Одоо фашист навчис шиг чичирч байна
  Сталин түүнийг хэрхэн муу зэрэмдэг болгов ...
  Тэр циркт whist тоглохыг илүүд үздэг.
  За, одоо Адольф зүгээр л идээ будаа!
  
  Дэлхийн нацистуудын хар дарсан зүүд Сталинград,
  Манай залуус хүчирхэг болсноос хойш ...
  Зөвлөлтийн эх орны цэрэг маш их баяртай байна
  Бид бүх дайснууддаа эвэр өгсөн!
  
  Берлин охины хөлд сүйрнэ, мэдээрэй
  Охидууд хөл нүцгэн алхах нь алдартай ...
  Удахгүй манай гариг дээр диваажин байгуулъя,
  Мөн энэ нь маш аз жаргалтай, чимээгүй байх болно!
  
  Орчлон ертөнцөд бүх зүйл сайхан болно,
  Охидууд очир алмаазтай нөмрөг авах болно ...
  Заримдаа хэтэрхий хэцүү байдаг
  Гэхдээ бид бол эртний улс, Атлантичууд!
  
  Орос улсад анхдагч ба тэр титан,
  Эх орондоо живхнээс дайчин бүр ...
  Адольф чи бол ялагдагч, дарангуйлагч,
  Чи охидын хөлнөөс хар нүдтэй болсон!
  
  Коммунизм орчлон ертөнцийг даван туулах үед
  Бурханы эхийн бүрхэвч тархах болно ...
  Энэ нь ямар ч реваншизмын торонд байх болно,
  Мөн Есүс Гэрэл нэрийн Бурхан!
  Комсомол охидууд үнэхээр сайхан, мэдрэмжтэй дуулжээ. Тэд үүнийг маш их урам зоригтойгоор хийсэн. Мөн хоолой нь маш цахилдаг сонсогдов.
  Охидууд хөлийн нүцгэн хуруугаа үхлийн хүчээр, сүйрүүлсэн гранат шидсэн.
  Анхдагчид ч тулалдсан. Цас хэвээр байгаа хэдий ч ганцаараа шорт өмсөж, толботой цамц өмсөж, хөл нүцгэн байв.
  Хүүхдүүдийн нүцгэн хөл нь хүйтнээс улайж, нугас шиг час улаан өнгөтэй байсан ч тэд идэвхтэй хөдөлж, ширүүн тулалдав.
  Эдгээр нь үнэхээр жинхэнэ, түрэмгий, маш тэмцэгч залуус байсан.
  Гранатаар буудаж, нумын утсыг татаж, үхлийн үхлийн бэлгийг хөөргөв.
  Үүний зэрэгцээ тэд бас дуулсан;
  Миний агуу Оросын гэрэл -
  Дэлхийг сэтгэлээрээ амьдруулсан улс орнууд!
  Энэ эх орноо илүү үзэсгэлэнтэй олох боломжгүй,
  Тэр орчлон ертөнцийг мэддэг - ариун мөрөөдөл!
  
  Ямар ч өвс, ямар ч шүүдэр дусалд,
  Зуны дулаахан бороонд ...
  Цасан ширхгүүд алмаазаар тоглодог
  Тэдний дотор Эзэн-Удирдагч Есүсийн нүүр царай байдаг!
  
  Гэрэлтсэн Сварог бий болсон нь
  Энэ нь эрдэнэ шишийн цэцэг бүрт үзэсгэлэнтэй байдаг.
  Амар амгаланг хүсдэг хүн Бурханы хүүтэй адил юм.
  Түүнд амьдрах нь гайхалтай, надад хаана ч байсан итгээрэй!
  
  Гэвч Төгс Хүчит Бурхан бидэнд ийм хүслийг өгсөн.
  Ингэснээр зам бүрийг сонгох эрх чөлөөтэй,
  Төрөлхийн тэмцэгч эх орондоо хайртай байхын тулд
  Родыг үйлдлээр алдаршуулахын тулд!
  
  Гэсэн хэдий ч сонголт нь тийм ч сайн биш байсан.
  Одоо дэлхий дээр муу урсгал урсаж байна!
  Оросыг олны танкууд тамаас гишгэж байна
  Хувь заяаны тулалдаанд хэрцгий, хэрцгий!
  
  Гэхдээ тулаанчид мөр зэрэгцэн жагсах болно -
  Зөвлөлтийн Октябрийн далбаан дор.
  Нүүр царай нь дүрснээс нигүүлслийг өгөх болно,
  Тэд бидний төлөө Эзэний өмнө дэмий хоосон биш!
  
  Гитлерийн ард чөтгөрүүд бэлчиж байсан ч,
  Тэгээд тэр Германд маш их чөтгөр хөрөнгө оруулалт хийсэн!
  Гэхдээ бид Junkers-ийг таваг шиг буудаж,
  Эцсийн эцэст та венийн цусыг урж, тэмцэх хэрэгтэй!
  
  Дайсан Москвад хүрэв - бүх зүйл шатаж байна,
  Тэр дурангаар Кремлийн оддыг хардаг!
  Гэхдээ бид Мамайн сүргийг ялахаас өмнө
  Их Эзэн хайрт хөвгүүдэд хүч чадал өгөх болно!
  
  Эх орон - Би залбирлаар өвдөлтөөр шивнэж байна,
  Манай хотууд бамбар мэт шатаж байна!
  Хөлс, хайраар босгосон зүйл,
  Энэ нь үүрд устгагдсан уу?
  
  Гэхдээ Род бүтээлээ орхихгүй -
  Тэр хүч чадал өгч, дайсан унах болно!
  Бурханы мэргэн номонд хэлсэнчлэн -
  Орос ялж, од руу аян дайн хийх болно!
  
  Вермахтыг ялж, урсгалд цус урсгаж,
  Москва, мөн алдарт Сталинградын дараа!
  Эх орон алимны модноос шүүс өгөх болно,
  Гранат пулемётоор хялбар болохын тулд!
  
  Бид Берлинд байх болно - Сталин бол удирдагч,
  Гэм нүгэл хаана байна вэ?
  Ах нар фашист амьтдыг өрөвдөхгүй,
  Дараа нь энэ нь байх болно - аз жаргал, амжилт!
  Анхдагчид ингэж л мэдрэмжтэй, урам зоригтой дуулдаг. Мөн тэдний хоолой нь хүүхэд шиг, цэвэр, эелдэг.
  Хөл нь нүцгэн, цохиулж, шалбарсан, шалбарсан, хөхөрсөн, тэр ч байтугай хуруунууд нь хүйтнээс хөхөрч байсан ч охид, хөвгүүдийн уруул дээр тод инээмсэглэл тодрох болно.
  Мөн тэд бууж өгөхгүй, дуулж, тэмцсээр байх нь тодорхой.
  Ленин биднийг ард түмний аз жаргалын төлөө өсгөсөн.
  Агуу Сталин бидний замыг гэрэлтүүлэв ...
  Ильич хүн бүрт ариун эрх чөлөөг авчирсан.
  Дайснууд залгамжлагч багш яллаа!
  
  ПУТИН ГИТЛЕРТЭЙ АЗ АВСАН
  Гитлер ид шидийн зан үйлийн тусламжтайгаар Оросын ерөнхийлөгч Путины азыг хүртжээ. Мөн энэ нь түүхийн явцыг эрс өөрчилсөн. Эхэндээ Британийн төлөөх агаарын тулалдаанд ялалт байгуулсан. Гитлер газардах гэж зүрхлээгүй нь үнэн, гэхдээ тэнгэрт Люфтваффа ноёрхсон. Ийм нөхцөлд Франко Гибралтар руу довтлохыг зөвшөөрөв. Германчууд энэ цайзыг хоёр өдрийн дотор эзлэн авав. Тэгээд тэд Африк руу цэргээ илгээв.
  ЗХУ-тай хийсэн дайныг хойшлуулав. Гэвч энэ нь зөвхөн нацистуудад ашигтай байсан тул Хар тивийг эзэлсэн.
  Нацистуудын тоон давуу байдал, илүү сайн зохион байгуулалт нь тэдэнд Африк, Ойрхи Дорнод, Энэтхэгийг нэг жилийн дотор эзлэх боломжийг олгосон.
  Тэгээд 1942 оны арваннэгдүгээр сард нацистууд гэнэт газардаж, арван нэгэн хоногийн дотор Британийг эзлэн авав.
  Үүний дараа ЗХУ-ын эсрэг дайны бэлтгэл эхэлсэн. Германчууд тулалдаанд бэлэн болсон шинэ танкуудыг байрлуулсан: Пантерс, Бар, Арслан. Тэгээд 1943 оны 6-р сарын 22-нд довтолгоо эхэлсэн.
  Мэдээжийн хэрэг, ЗХУ хоёр жилийн дотор энэ удаад сайн бэлтгэж чадсан. Танкуудын тоо гучин найман мянга нэг зуун хорин дивиз болж, нисэх онгоцны тоо тавин мянгад хүрчээ. Мөн буу болон бусад төрлийн зэвсгийн тоо нэмэгджээ. Гэхдээ Вермахт маш их зүйлийг нэмсэн. Гуравдугаар Рейхийн танкуудын тоо хоёр жилийн дотор зургаан мянгаас хорин мянга болж өссөн. Мөн тэдний чанар мэдэгдэхүйц сайжирсан.
  Гуравдугаар Рейхийн нисэх хүчин ч өссөн. Шинэ ME-309 нь маш хүчирхэг зэвсэг байсан бөгөөд цувралд орсон. Фокке -Вулф, Ю-288, Ю-188 нар илүү хүчтэй байв . Тэгээд ноцтой байсан. Фриц нь хийн хөөргөх төхөөрөмж болон бусад олон зүйлтэй байв. Үүнд илүү хүчирхэг MP-44 автомат буу.
  Хамгийн гол нь германчууд олон тооны явган цэрэгтэй байсан. Тэд колонийн цэргүүд болон Европоос ирсэн цэргүүдийг ашиглаж болно.
  Гэхдээ бусад нюансууд бас байсан. Улаан арми хамгаалалтад бэлэн биш байв. Тийм ээ, тэд түүнд өөрийгөө хамгаалахыг заагаагүй. Хэдийгээр тэд Молотовын шугам дээр бэхлэлтийг дуусгаж чадсан ч хилийн ойролцоо, хангалттай гүн биш байв.
  Нэмж дурдахад германчууд Турк, Иран, Энэтхэгээс довтолж магадгүй юм. Нэмж дурдахад Япон улс довтолгоонд цэргээ байршуулсан.
  Тийм ээ, тэд хүчтэй дарсан.
  Тэгээд гурван сарын дотор ЗХУ ялагдаж, Москва унасан. Хоёр сарын дараа Орос бүрэн эзлэгдсэн.
  Үүний дараа Гитлер Америк руу дайрахаар шийджээ. Энд германчууд азтай байсан.
  Америкийн танкууд сул, нисэх онгоцууд хоцорч байв. Германчууд амжилттай тийрэлтэт онгоцтой байсан бөгөөд нисдэг таваг нь жижиг зэвсэгт бүрэн халдашгүй мэт харагдаж байсан бөгөөд шумбагч онгоцууд нь устөрөгчийн хэт исэл биш байв. Мөн Е цувралын танкууд.Тэд 1946 оны 1-р сарын 30-нд АНУ-ыг хэцүү байсан ч алс холын улмаас бут цохив. Зөвхөн АНУ-ын армийн үлдэгдэл бууж өгсөн.
  Тэгээд 1951 оны 4-р сарын 20-нд Гитлер самурайчууд атомын бөмбөг бүтээж байна гэж эмээж, Япон руу бас дайрсан... Дайн нэг замаар үргэлжилсэн. Нацистууд илүү дэвшилтэт пирамид танк, лазер бүхий хүчирхэг нисдэг таваг, хэт авианы зэвсэгтэй байв. Илүү дэвшилтэт олон хөөргөх пуужингийн систем болон бусад олон.
  Өөрөөр хэлбэл, Япон зургаан сараас илүүгүй хугацаанд үргэлжилсэн. Дайн Вермахтын ээлжит ялалтаар өндөрлөв.
  Путины аз тохиосон нь Гитлерт дэлхий дээрх хамгийн сүүлчийн эзэнт гүрнийг эзлэхэд тусалсан.
  Мөн 1959 оны 4-р сарын 20-нд дэлхийн бүх нийтийн санал асуулга болж, Адольф Гитлер тэргүүтэй дэлхийн гүрний засаглалын эзэнт гүрний засаглалын хэлбэрийг тогтоосон.
  Аль хэдийн 1949 онд Германчууд сар руу ниссэн. Мөн 1957 оны 4-р сарын 20-нд Ангараг руу нислэг үйлджээ.
  Нацистууд нарны системийг эзэмшсэн. Дэлхий даяар одоо төмөр, Германы захиалга байсан. Владимир Путиний аз завшаанаар Адольф Гитлер далан настайдаа дэлхийн эзэн хаан болов. Энэ бол гайхалтай амжилт юм.
  Дараа нь бусад ертөнцийг судлах л үлдэж, хүн төрөлхтөн нэгдмэл байна. Гэсэн хэдий ч, мэдээжийн хэрэг, дэлхийн өнцөг булан бүрт олон төрлийн барилгын төслүүд байдаг. Чукоткоос Аляска хүртэлх газар доорхи хонгил багтана. Гэвч 1959 оны тавдугаар сарын 1-нд Адольф Гитлер онгоцонд осолджээ. Тэгээд хөтлөгчийн гайхалтай хаанчлал дуусав. Гайхамшигтай азтай Путинд далан жил амьдрах тавилан байгаагүй бололтой.
  Гэхдээ Гитлер аль хэдийн өв залгамжлагчтай болсон. Хиймэл хээлтүүлгийн аргаар олж авсан хүүхдийн тооноос. Тиймээс Адольфын хаант улс үргэлжилсэн. Мөн хүн төрөлхтөн янз бүрийн түвшинд барилгын төслүүдээ үргэлжлүүлэв.
  Африкт ч гэсэн авто зам, төмөр зам, автомашин баригдсанаас гадна олон хотууд баригдсан. Мөн хар арьстнууд энд ажиллаж, хар тивийн эдийн засгийг өсгөсөн.
  Хүн төрөлхтөн хөгжиж, мандсан. Коммунизмын бүтээн байгуулалт үргэлжилж, хүмүүсийн амьдрал улам сайжирч байв.
  Гитлерийн дараа эзэн хааныг түүний хүү Чоно Тэргүүн захирч байжээ. Тэрээр залуу боловч ухаалаг байсан бөгөөд хүн төрөлхтнийг өндөрт өргөсөн. Үүний нэг санаа нь эмэгтэйчүүдийн тоог нэмэгдүүлэх, генийн туршилт хийх явдал байв. Тодруулбал, эмэгтэйчүүдийн тоог эрэгтэйчүүдээс тав дахин их байлгахаар шийдсэн.
  Үүний зэрэгцээ 1961 онд эзэнт гүрний сансрын нисэгчид Сугар гариг руу, жилийн дараа Буд гариг руу нисчээ. Хэдэн жилийн дараа бид Бархасбадийн хиймэл дагуул дээр очсон. Бусад гаригуудад очсон. 1980 он хүртэл нарны аймгийн хамгийн алслагдсан гараг болох Плутоныг зорьсон. Тэгээд гайхалтай байсан.
  Мөн 2000 онд анхны одгүй экспедиц эхэлсэн. Дэлхий дээр гэмт хэрэг бараг алга болж, өвчин, тахал дуусч, хүмүүс өлсгөлөн, түүхий эдийн хомсдолыг мартав. Амьдрал улам сайжирч байна.
  Тэгээд жинхэнэ диваажин баригдсан. Тэгээд ч хүмүүс хоорондоо маргалддаггүй байсан. Шинжлэх ухаан хурдацтай хөгжсөн. Мөн хүмүүст аз жаргал авчир. Технологи ч хөгжсөн. Үүний шилдэг бүтээл нь мэдээжийн хэрэг дискет юм . Тэд аль хэдийн гаригуудын хооронд нисэх чадвартай байсан. Мөн Фриц зогсох боломжгүй байв.
  Орост партизаны дайн хурдан намжсан. Хүмүүс нацистуудыг хаях боломж байхгүй, амьдрах ёстой гэж шийдсэн. Тэгээд амьдрал улам сайжирч байна. Эзэнт гүрэн коммунизм руу явж байв. Харин 2000 оноос хойш олон бараа бүрэн үнэгүй болсон. Орон гэргүй хүн байхгүй, бүгд ажилтай байсан. Тэгээд маш сайхан байшингууд баригдсан. Мөн хүн бүр машинтай, хүн бүр үнэгүй интернеттэй, бусад олон зүйлтэй байсан.
  Амьдрал дээшилсэн. Энэ нь хүмүүст сайн байсан. Тэгээд хүн бүр аажмаар нэг эзэнт гүрэн болоход дассан. Мөн ассимиляци байсан.
  Оросууд болон бусад славянчууд германчуудтай адил тэгш эрхтэй байв. Тийм ээ, бусад үндэстнүүд нацистуудын хяналтан дор сайхан амьдарч байсан.
  Тэмцээгүй, талцаагүй, нэр төртэй амьдарч байсан хүн. Германчууд ямар ч шалтгаангүйгээр шийтгэлийн ажиллагаа явуулаагүй.
  Тэгээд үнэхээр партизануудаас ангижирмагцаа хэлмэгдүүлэлт тэр дороо зогссон.
  Мэргэжлийн уян хатан бодлогыг бий болгосон. Өөрийгөө удирдах, орон нутгийн боловсон хүчнийг ашиглах явдал байсан. Мөн 2020 онд дэлхий дээрх бүх хүмүүс иргэншилтэй болж, хууль эрх зүйн тэгш байдал эцэстээ тогтсон.
  Энэ үед шинжлэх ухаан асар их хөгжиж, хөгшрөлт ялагдаж, хүн бүр мөнхийн залуу, үзэсгэлэнтэй болжээ.
  Нарны аймгийн бусад гаригуудад Гуравдугаар Рейхийн суурингууд гарч ирэв. Тэгээд энэ нь дэлхийд агуу болсон.
  Энэ ертөнцийн охид хөвгүүд галактик даяар тархаж эхлэв. Виртуал бодит байдал нь Hypernet матрицад аль хэдийн гарч ирсэн бөгөөд маш олон гайхалтай, залуу, үзэсгэлэнтэй юм. Ямар ч зүйлийг хуулбарлах боломжтой байсан.
  Гуравдугаар Рейхийн эзэнт гүрэн асар их боломжийн эзэнт гүрэн болж, орчлон ертөнцийг байлдан дагуулсан.
  Мөн эрэгтэйчүүдээс тав дахин олон эмэгтэйчүүд байсан. Мөн тэд бүгд үзэсгэлэнтэй, залуу охид, эрэгтэйчүүд нь сахлаа хусах шаардлагагүй залуучууд юм. Үнэндээ сахал бол зүгээр л анхдагч, амьтны атавизм юм.
  Одоо виртуал бодит байдал ийм сонирхолтой тоглоомууд шуугиж, шатаж байна.
  Орчлон ертөнцийн ийм бүхнийг чадагч бүтээгчдийн нэг Фридрих Сферо хамгийн гайхалтай " зугаа цэнгээн " зохион байгуулжээ.
  Тодруулбал, сансрын тулаан. Нэг талаас түүний цэргүүд Бардам Германыг төлөөлж байгаа бол нөгөө талаас ямар ч найз бүсгүйн оддын арми, орчлон ертөнцийг бүтээгч Харлекинадын нэгэн адил бүхнийг чадагч - Аймшигт Герман. Тиймээс, бүхнийг чадагч хүмүүс тулалдаж байгаа тул энэ нь боломжгүй, хөгжилтэй байх болно.
  Аймшигт Германы армийн хөшүүрэг зайлшгүй шахагдсан байв. Гиперплазмын тэврэлт нь бардам Германаас хүчирхэг дайсныг илүү чанга шахахыг оролдов . Сая сая, сая сая оддын хөлгүүд энд сүйрлээ олсон. Ихэнхдээ баатарлаг, заримдаа инээдтэй байдаг. Цаг хугацаа өнгөрөхөд амилах байх гэж найдаж, уруулдаа инээмсэглэл тодруулан нас баржээ. Энэ нь маш аймшигтай харагдаж байсан ч ... Колоссын дэгжин дусал шиг хэлбэр нь тусгай дөлөөр шатаж, орон зай, вакуум талбайг зажлах болно. Галын дөл нь сансрын хөлгийн коридор, агааржуулалтын босоо амаар дамжин өнгөрдөг. Сая сая амьд цэргүүд, хүмүүс болон бусад үндэстний төлөөлөгчид онгоцонд олон тэрбум роботууд бүх зүйлийг залгих халуунаас зугтахыг хичээж байна. Бараг бүх тулалдаж буй хүмүүс бол ширүүн тулалдааны төлөө биш, харин эзэн хааны бөмбөг - хувиргалт хийх гэж цугларсан мэт нарийн хийцтэй, авангард стилийн үсний засалтаар будсан хамгийн үзэсгэлэнтэй охид юм. Охидын нэг нь тогос далавчны хэлбэртэй иртэй салхин тээрэм хэлбэртэй үсэндээ гал авалцаж, зүрх нь шархалж хашгирав. Өвдөлт нь төсөөлшгүй аймшигтай бөгөөд хуйх нь шууд утгаараа хугардаг. Салхин тээрмийн ир нь салж, дараа нь есөн эрэмбийн хуй салхины дагуу эргэлддэг .
  Гэхдээ орк, элфүүд ялангуяа аймшигтай архирдаг, тэдний хувьд дөл нь нэг юмуу өөр хэлбэрээр гарч ирэхгүй байх нь үнэхээр хар дарсан зүүд юм. Энэ бол далд ертөнцийн хамгийн доод ёроолоос үхсэн шидтэнгүүдийн дуудсан нүгэлт сүнсний инээж буй дүр төрх юм уу, эсвэл бүхээгийг тойрон бүжиж, бууны торхыг аймшигтай, туйлын ууртай махчин амьтдын дүрээр эргүүлж буй гэрэл юм. Мөн сюрреалист нь сүйтгэгч, шатаж буй бодисыг зурах нь илүү аймшигтай байж болох юм.
  Мөн энэ бүхэн хэмжээнээрээ Буд гарагаас дутахааргүй оддын хөлгийн хэмжээнд... Гэсэн хэдий ч орчлон ертөнцийг бүтээгчийн жишгээр бол тийм ч олон биш юм. Ийм бүрэн материаллаг бодит байдлыг бүтээгч нь бүрэн салахаар шийджээ.
  Сферо Фридрих Катастрофов сэтгэл догдолж, нэгэн зэрэг сэтгэл ханамжийг мэдэрсэн: түүний талд нэг тэг. Бүтээгч-терминатор залуу эргэлт хийж, магопласмын туяаг орхиж, хүндийн цөмийн туяа шажигнах нэрийн дор вакуумыг ганхуулж, түүнийг өөр шар шувууны ар тал руу шидэв . Дотогш ороход амаргүй, дайны машинууд хурдан морьдын туурай мэт давхиж, бүр газар доорх ертөнцийн бүх хүчийг цуглуулсан чөтгөрт хөтлөгддөг. Мөн өнгөрсөн үеийн хоцрогдсон хүмүүст танил болсон физик, сансар судлалын ямар ч хууль байдаггүй. Инерцийн тухай ойлголт нь зөвхөн бүтээгчийн хүсэлтээр байдаг.
  Hyper - princeps -mago-плазмаас бүрдэх бол та бүх орчлон ертөнцийг чөлөөтэй байрлуулахдаа фотоны цөмөөс хэмжээ нь өөрчлөгдөж, оршихуйн ямар ч хэлбэр, өөрчлөлтийг авч болно. Таны алганд хэдэн триллион парсек диаметртэй!) Сферо инкубаторын хэвлийд үр хөврөл болон боловсорч гүйцсэн байхдаа ч Бардам Оросын хүчирхэг, техникийн өндөр хөгжилтэй гүрэнд сургагдсан биологийн хувьд өөрчлөгдсөн хүүгийн биеийг хувилгаан болгохоор сонгосон. - компьютер.
  Жирэмслэлтийн үеэс эхлэн зүүдэндээ, өвдөлтийн түлхэлтээр тасалдсан, онцгой, сансар огторгуйн дайны бэлтгэл байсан. Инерцээ алдсан Моголчуудын замнал огт тааварлашгүй байсан тул алдаж оносон зүйлүүд байсаар байв . Гэхдээ Сферо энэ талаар нарийн төвөгтэй биш юм. Тэрээр чадвараа илүү сонирхолтой болгохын тулд зориудаар хязгаарласан. Эцсийн эцэст, бардам Герман, олон тэрбум галактик, квадриллион хүн амтай дэлхий даяар тархсан энэхүү бүтээл нь мэдээжийн хэрэг виртуал матриц юм. Мөн сансрын дайны тоглоом дүрэмд захирагдах ёстой. Ингэснээр эмх замбараагүй байдал огт байхгүй. Бүтээгч хүү. дахин гурвыг нь буудаж, хоёр удаа сураггүй болсон. Гайхамшигтай хийцтэй зэвсгийн системийн магоимпульс нь вакуумыг огтолж, тэр ч байтугай түүнийг хальсалж, зөгийн бал сирвеладын зүсмэлүүд , аль хэдийн орчлон ертөнцийн өөр түвшинд байна. Энд Сферо дахин сансар огторгуйн нүх рүү шумбаж, довтолгооны горимд оров. Үүний зэрэгцээ, Бүтээгч-Хөвгүүн кибернетик хяналтын системүүд үүнийг засах боломжгүй байхын тулд тухайн мөчийг сонгосон бөгөөд энэ нь маголетуудын янз бүрийн өөрчлөлтүүдийн эргэн тойрон дахь орон зайн бүрэн тоймыг өгдөг .
  - Магоматрикс нь кинезфотоноор шингэдэг ! - Философийн хувьд өөр нэг тулаанчийг унагаж, принцепсийн тэмтрүүлээс бултах нь плазм гэж Бүтээгч хүү хэлэв.
  Сферо Фредерикийн ерөнхий командлалыг даатгасан Юлий Цезарийн арми тоон давуу талыг ашиглан шахалтыг үргэлжлүүлж, түүнийг жигүүрээс бүрхэх гэсэн амжилтгүй оролдлого үлдээгээгүй. Арлеквинадын гар хөл болсон Ганнибал олон тооны цэргийг шүршиж, түүний удирдлаган дор асар том армыг хэд хэдэн парсек (парсек гэдэг нь гэрлийн туяа хоёр жил хагасын хугацаанд туулах зай юм) сунгахыг оролдов. Цэргүүдийг бүрдүүлэх нягтрал буурч, хувь хүний ур чадварын үүрэг нэмэгдэв. Энд хоёр тал уран жолоодлого, маневр хийх урлагийг үзүүлж, зохистой гэдгээ баталжээ. Гэвч асар их хохирол амсаж, нэг сая гаруй оддын хөлөг сүйрлийн шунахайн бамбарт шатжээ.
  Сферо гэнэт зодооны газрыг сольж, хамгийн сүр жавхлантай бүсгүйн хажууд өөрийгөө олжээ. Бүтээгч хүү Валентина хоёр гараа атгаж, бусад залуус болон олон охид нүд ирмэв. Тэд батерейг авчирч, завь, нэг суудалтай маглетууд , сөнөөгч онгоцууд, бригантинууд, устгагч, устгагч болон бусад жижиг хөлөг онгоцон дээр хар салхины гиперплазмын хар салхи нээв. Сфероны нүд ялалтаар гялалзав.
  Дайнд бэлтгэгдсэн дайчдын бэлтгэлийн ерөнхий түвшин нэг төрлийн шим тэжээлт орчинд ураг байхдаа сэлж байхдаа ч маш өндөр байв. Гэвч тэд олон хагарал, вакуум нуралтаас үргэлж унадаггүй байв. Үүний хариуд дайсан өөрийн харгис хэрцгий галаа, тэр ч байтугай хувийн матрицтай байсан. Гиперплазмын урсгал суларсан матрицын хамгаалалтыг нэвт шатааж, хагас орон зайн талбар хуягт цооллоо. Энд байна, ид шидийн орон зай тэсч чадалгүй хагарч, галын хос дээр олон өнгийн хэт галын урсгал унав. Сферо тэр даруй шатсан (махан бие нь устах үед энэ нь зүгээр л супер инээдтэй мэдрэмж юм!), Хамтрагч охины гар мөр хүртэл, хөл өвдөг хүртэл, их бие нь хавирга хүртэл ууршсан. Гоо сайхан хашгирч, ухарлаа. Валентина захиалав.
  - Кибер нөхөн сэргээлтийг идэвхжүүлнэ.
  Охины бие (бусад хүмүүсийн адил) удаан хугацаанд уураггүй байсан. Энэ бол гиперплазм агуулсан тусгай мах бөгөөд хүмүүс өөрсдөө хэт эрчим хүчээр хооллодог . Тиймээс мах нь шархадсаны дараа аажмаар ургаж эхлэв. Харьцангуй удаан, процесс нь өөрөө нүцгэн нүдэнд харагддаг, эдийн өсөлтийн хурд секундэд 0.9 сантиметр байна. Гэвч ширүүн тулалдаан маш богино хугацаанд үргэлжилсэн тул хуяг дуулга нь хэд хэдэн газарт шатжээ. Хоёр буу ууршиж, зургаан цэрэг нас барж, нэг залуу хагас түлэгдэж, охины толгойн арьс, хуруунууд нь түр зуур алга болжээ. Сферо инээгээд буцаж ирээд: Орчлон ертөнцийг бүтээгчийн тээгчийг ялснаар та хэр их амжилтанд хүрсэн бэ? Гайхамшигтай нь бид бүрхүүлийн дэлбэрэлтээс зайлсхийж чадсан. Гэхдээ асар их хохирол учирсан агаарын сифонууд вакуум руу анивчдаг. Гэсэн хэдий ч залуус хангалттай хариулдаг. Сферо өөрөө шууд буудаж, гурвалсан довтолгооны онгоцыг цохив. Валентина, түүний хэл нь уртассан, долоох залуу уруул дээр.
  - Мегаквасар !
  - Цусны сийвэнгийн дэлбэрэлтийг хэт устгацгаая ! - гэж орчлон ертөнцийг бүтээгч залуу хуцав.
  Хоёр маголетыг бусад буугаар буудаж, устгагч руу гурван галын цамхаг бууджээ. Гэвч яг тэр мөчид пуужингийн хөлөг буугаа тэдэн рүү чиглүүлэв. Бүтээгч хүү таашаалгүйгээр биш, хурц мэдрэмжтэйгээр нүүрэндээ үхлийн амьсгалыг мэдэрсэн. Хусуур барьсан муу аварга том хөгшин эмэгтэй сүрдүүлж, ахмад Сферо тушаал өгчээ.
  - Уян хатан ухрах! Могой шиг, зараа дундуур хөдөл!
  Батерей нь буцаж гүйсэн ч арай оройтсон. Вакуум нь өвдөлтөөр өвдөж байгаа мэт санагдаж, гиперплазмын хуй салхи урсан өнгөрөв. Гравиоплазмын аймшигт цохилт нь зайг залгав. Багийн таван буу, арван хоёр хүн тэр даруй бүрэн ууршсан байв. Сферо болон бусад охидыг таталцлын долгионд шидэв. Бүтээгч хүү нисч ирээд, хөнгөн атлетик мөртлөө дэгжин Валентинагийн хэвлий рүү толгойгоо цохив. Таны хуцах ёстой мах нь уураг биш бол энэ нь хэцүү байдаг.
  - Хөөх, чи пульсар нурах нүх! - гэж Сферо бувтнав. Хэт цахилгаан гүйдэл дундуур нь буухад тэр инээмсэглэв .
  Хуягны дундуур том хагарал үүссэн. Тэд титанаас сая дахин бат бөх, нил ягаан өнгийн металлын гадаргууг гуу жалга мэт зүсдэг. Оддыг хөдөлгөж, квазарыг унтраах чадвартай, гиперплазм эсвэл түүний илүү дэвшилтэт плазмад ямар агуу хүч нуугдаж байна вэ? Гэхдээ энэ бол зөвхөн зургаа дахь, долоо дахь гэх мэт материйн төлөв байдал юм. Гиперплазмын бүхэл бүтэн далайг ямар ч молекулаас гаргаж авч болно. Онолын хувьд (энэ нь хүмүүст хараахан олдоогүй байна) нэг энгийн бөөм нь бүх ертөнцийг нөхөн үржих болно. Эсвэл устга! Эдгээр нь гиперплазмын бараг бурханлаг чадварууд юм.
  Зай нь суларсан инерцийн хүчээр дайчин доошоо дарагдсан зайд чичирхийлдэг уян хатан уналтын дундуур гулсаж байна. Дараа нь пүршийг гадагшлуулж, зай нь зөвхөн сансар огторгуйн өөр цэг дээр дахин гал нээнэ.
  Фридрих Сферо тушаал өгч байна:
  - Нарийн цацрагаар цохиж, бууг төвлөрсөн ramrod горимд шилжүүлээрэй.
  Компьютерууд идэвхгүй болсон тул үүнийг гараар хийх хэрэгтэй. Бөмбөрийг ашиглан гиперплазмын урсгалыг зохицуулах. Гэхдээ үүнийг хийх нь тийм ч хялбар биш бөгөөд энэ нь давагдашгүй хүчин зүйлийг сургалтын хөтөлбөрт тусгасан болно. Охид, хөвгүүд энэ асуудлыг автомат горимд даван туулдаг. Сферо Фридрих харангуутаа пуужингийн завийг барьж авав. Устгасан вакуумын хамгийн нимгэн чимээ сонсогдож, завь хэсэг хэсгээрээ урагдсан байна. Дэлбэрэлтийн хүчийг харахад сум дэлбэрч байна. Гэрлийн толбо машиныг үлээж байна. Маголет мөн устгагдсан, охин яг буудсан байна.
  Далавчнууд нь тус тусад нь нисч, нэгэн зэрэг галын сүүлний вакуумд эргэлддэг.
  Дайсны бригантин нэмэлт хохирол амсах боловч их хэмжээний галт зэвсгээр хариу үйлдэл үзүүлэв. Хагархай дундуур урсгал орж, охиныг шидэж, алтан хөх, гялалзсан хөхийг ил гаргана.
  Сферо баярлан хашгирав:
  - Та ямар сайхан байгааг харж байна! Чернодырно!
  магопласт арьстай өвдөг рүү нь алгадав.
  - Принцепс-квазар ! Запулсар эллипс! Баатрын бөмбөгийг өндөрт өргө!
  Нулимсны дусал хэлбэртэй бригантин нь галт зэвсгээр дүүрэн байв. Гиперплазмын өргөст шүүдэр дуслууд байлдааны орон зайг бүхэлд нь цацав.
  Фридрих Сферо шүгэлдэв:
  - Ангалын нуралт руу фотон өг!
  Хажуу талаас нь фрегат гарч ирэхэд хөрш зэргэлдээх батерей нь хөдөллөө. Залуус азгүй байсан бололтой, тэд хүнд пуужин эсвэл хамгийн бат бөх металлыг нунтаг болгон арилгадаг Vibro -талбайд бүдэрсэн бололтой.
  Хүү ийм дайралтаас амьд үлдэхийн тулд тавцанг эргүүлэхийг оролдсон. Гэхдээ өрсөлдөгчид нь бараг нэг сургууль төгссөн өндөр зэрэглэлийн мэргэжилтнүүд юм. Harlequinade-ийг бүтээгч нь Соёл иргэншлийг бий болгоход луйварчин биш юм!
  Темпропреоны их буу нурсан . Энэ нь гялалзсан хэсгүүдийн овоолго болон хуваагджээ. Буунд үйлчилж байсан Бүтээгч хүү хоёрыг сарьсан багваахайгаар цохисон мэт шидэв. Тэд хуяг дуулга руу асар их хурдтайгаар мөргөж, бага зэрэг хонхойж, маш уян харимхай, хүчтэй биеээрээ цочирдсондоо чичирч, хүчтэй хавтгайрчээ. Дараа нь тэд эртний бурхдын баримал шиг товойлгон үзэсгэлэнтэй дүрүүддээ хэвийн хэлбэрийг өгч, хүнд даацын бүрээсийг хуулж эхлэв.
  Sphero хэвлийн доод хэсэгт хүйтэн байсан. Дайсны плазмын дэлбэрэлтийн нягт улам бүр нэмэгдэж, тулалдаанд шинэ хүч татан оролцуулсан бололтой. Жишээлбэл, хэт байлдааны хөлөг нь өөрөө зохистой астероидын хэмжээтэй бөгөөд ялгаруулагчаар чимэглэсэн асар том чинжаал хэлбэр нь гиперпластик тийрэлтэт онгоцны бүхэл бүтэн баялаг чимэглэлийг ялгаруулдаг. Матрешка ба баян хуурын эрлийз муруй хэлбэртэй эрлийз уг бодис Бахархалтай Германы хөлөг онгоцон дээр унажээ. Бусад устгалын урсгал нулимс дусал хэлбэртэй дөрвөн их бууны тавцанг бут цохив.
  Сфероны өвдөг хүртлээ баруун хөл нь ууршиж, байгалийн жамаар ургахыг хүлээлгүй тэр мөчийг нь агшин зуур томруулжээ.
  Юлий Цезарь бүх авьяас чадвараа үл харгалзан тулалдаанд ялагдаж, технологийн ойролцоо тооны давуу тал нь дайсны талд байв. Ийм хүнд нөхцөлд бүслэлтээс зайлсхийж ухрах л үлдлээ. Сферо роботуудад өгсөн тушаалуудыг princeps -connection дээр ухамсрын мэдрэмжгүйгээр сонсов . Тэд хязгааргүй өөдрөг үзэл, эрт ялалтын төлөө цангаж байв. Юлий Цезарийн фрегат бага зэрэг гэмтэл авч, хурдаа сааруулсан. Сферо уур хилэнг мэдэрсэн, түүний бүтээсэн хүч алдаж байгаа юм шиг байна, та аль болох олон дайснаа устгах хэрэгтэй. Тэр нь ялах эсвэл үхэх сонголттой гэсэн үг. Хэд хэдэн маглуудыг устгах нь тодорхой байгаа хэдий ч ; бараг юу ч өөрчлөгдөхгүй, гэхдээ энэ нь хувь хүмүүсийн бараг хосгүй баатарлаг байдал бөгөөд ямар ч саад тотгорыг дарах урсгал болон хувирдаг. Тээвэрлэгчийн ой санамжийг ашигласан хүү, гэхдээ үнэндээ өөрийн бүтээсэн (Тэр хүн төрөлхтөн, бүтцийн хувьд ийм нарийн төвөгтэй зүйлийг хэрхэн яаж тамгалж чаддаг вэ гэдэг нь тусдаа асуудал юм!) Олон тооны бэлтгэл сургуулилтад юу жолоодож байснаа хурдан санаж байв. Таныг анзаарагдахгүй байх, роботуудын ерөнхий эгнээнд үлдэх шаардлагатай. Тиймээс тэнд очих нь хамаагүй хэцүү боловч өртөх магадлал хамаагүй бага байдаг. Гэтэл нөгөө талаасаа эгзэгтэй энэ мөчид түүнд суух эрх бий юу? Эцсийн эцэст, цэрэг хүн амийг аврахад санаа тавих ёстой, хоёр дахь зүйл: аль болох олон дайснаа устгах. Зөрчилдөөн гарсан тохиолдолд - энэ нь хоёр дахь шийдлийн талд сонголт хийх уламжлал юм. Эдгээр нь эртний үеийн америкчууд юм: тэд өөрсдийн арьсаа хамгаалах талаар илүү их боддог. Тиймээс янкичууд алдсан, үүнээс гадна тэдний суртал ухуулга сул байна. Түүнд бүхэл бүтэн байдал, багтаамж дутагдаж байв. Хэрэв бид дэлхийн эртний түүхийг эргэн санавал: хүн төрөлхтөн нэг гаригт гинжлэгдсэн тэр өдрүүдэд. Аймшигт, хуваагдмал ертөнц, бүх үндэстэн, ард түмнийг нэг нударган дээр цуглуулах шаардлагатай байв. Хэд хэдэн эзэнт гүрэн үүнийг тунхагласан. Юуны өмнө АНУ, Хятад, Исламын нийгэмлэг. Дэлхий ертөнц олон туйлт болж, шууд утгаараа хуваагдаж, тусгаар тогтносон улсуудын тоо нэмэгдэж, жижиг үндэстнүүдийн салан тусгаарлах үзэл нь хийрхэл болж хувирав. Нийтлэг гэр Дэлхий шатаж, хүн төрөлхтөн шууд утгаараа ангал руу унаж байв! Эрт дээр үед хүн төрөлхтнийг нэгтгэхийг хүсдэг хүчирхэг удирдагчид байсан. Энэ бол бүх цаг үе, ард түмний хамгийн шилдэг командлагчдын нэг болох анхны Александр Македонский юм. Тэр ялагдашгүй байсан ч түүнд хэтэрхий богино амьдрал бэлэглэсэндээ сэтгэл хангалуун байв. Тиймээс түүнд асар их боломж гарч, олон улсын эзэнт гүрнийг байгуулж, Азид эллин өндөр соёлыг авчирсан. Тэр ч байтугай Карфаген, эртний Ром ч гэсэн эртний эриний хамгийн нэр хүндтэй Слав болох Македонд маш их хүндэтгэл үзүүлсэн! Александрын өмнө, хэд хэдэн хаадын (ялангуяа Кир) дор Их Перс Энэтхэгээс Египет хүртэл ноцтой байлдан дагуулалд хүрсэн боловч сургаал нь: бүх дэлхийн нэг захирагч байдаг, тэр анх дэвшүүлсэн хүн юм! Ромд Юлий Цезарь дэлхийн удирдагчийн үүрэг гүйцэтгэсэн боловч түүний амьдрал хангалттай урт биш байв. Цезарийн дараа эзэн хаадын дунд: хангалттай хүчтэй командлагчид байгаагүй. Тэнгэрлэг Августин өвчтэй, бие махбодийн хувьд сул дорой байсан бол харизматик Нерон нь ерөнхийдөө аймшигтай юм. Хамгийн алдартай удирдагчид болох Диолектан , Константин нар томоохон байлдан дагуулалтын талаар бодолгүйгээр статус-кво-г хадгалахын тулд илүү их тэмцсэн. Ром унасны дараа бусад командлагчид байсан. Эдгээрээс хамгийн алдартай хүмүүс: Чингис хаан, Тамерлан, Наполеон, Адольф Гитлер, Сталин. Чингис хаан маш их амжилтанд хүрсэн. Тэрээр бараг бүх Хятад, Афганистан, Хорезмыг байлдан дагуулж, дэвшилтэт отрядууд Эртний Орост хүрчээ. Түүнд ялах маш сайн боломж байсан тул энэ зальтай, чадварлаг командлагчийн байнга өсөн нэмэгдэж буй цэргүүдийг хэн ч эсэргүүцэж чадахгүй байв. Гэвч Дундад зууны үеийн жишгээр түүний нэлээд урт наслалт нь дэлхийг эзлэхэд хангалтгүй байв. Чингис хаан угсаа залгамжлалыг байгуулсан боловч түүн шиг бүх нүүдэлчдийг цуглуулах чадалтай улс байхгүй болсон. Яг Тамерлан шиг. Ялалтын дараах ялалт, асар том эзэнт гүрэн, хуваагдал, Тимуратын сүйрэл , хөвгүүд, ач зээ нарын хоорондох маргаан. Мөн зохистой залгамжлагч байсангүй. Наполеон, Гитлер нар Европыг байлдан дагуулж, Оросын эсрэг нуруугаа хугалав. Харамсалтай нь Орос өөрөө дэлхийд ноёрхлоо тогтоож чадсангүй. Үнэхээр агуу удирдагч бол бичиг үсэг мэддэггүй, гутлын улсыг хүчирхэг аж үйлдвэрийн гүрэн болгосон Сталин байв.
  Тэгээд хорин нэгдүгээр зуунд эхнээсээ Германыг, дараа нь дэлхийг хамарсан хүчийг гайхалтай хэт оюуны хүч чадалтай нууцлаг хосууд хүлээн авчээ.
  Тэд хамгийн сүүлийн үеийн принцепс - ид шидийн зэвсгийг бүтээж, хүн төрөлхтөн аажмаар виртуал бүхнийг чадагч төлөвт шилжсэн.
  Гэхдээ дайн бол дайн, ялангуяа сансрын дайн, энд буруу тооцоолол, золиослол зайлшгүй байдаг. Эрсдэл хийхээр шийдсэн дайчин Фридрих Сферо өнөөг хүртэл азтай байсан бөгөөд тэрээр өөртөө анхаарал хандуулахгүйгээр дөрвөн байлдааны машиныг устгаж чадсан юм.
  - Бяцхан хүмүүст зориулсан хус будаа байх болно! Харин ч принцпс бол плазм юм!
  Тийм ээ, ийм сонирхолтой тоглоомуудыг Гуравдугаар Рейхийн эзэнт гүрний иргэд тоглож, орчлон ертөнцийг байлдан дагуулдаг.
  Энэ бүхэн хэрхэн төгсөх вэ, хүн төрөлхтөн, тэр ч байтугай хүчгүй уран зөгнөл хүртэл бүхнийг чадагч ямар оргилд хүрч чадах вэ.
  
  
  КОГ БА ШПУНТИК БА ГУРАВДУГААР РЕЙХ
  Попаданчууд хөндлөнгөөс оролцов . Энэ тохиолдолд богино бүтээгчид Vintik болон Shpuntik . Тэд нүүхдээ Берлинд иржээ. Тэд улс төр, дэлхий ертөнцийн талаар юу ч мэдэхгүй байсан тул Германчуудын үйлчилгээнд шилжсэн. Мөн техникчид нь дээд зэргийн. Тэд Пантерыг хөгжүүлэхэд оролцсон. Ухаалаг зохион бүтээгчид цамхагийг нарийхан, жижиг болгож, хамгаалалт сайтай, гэхдээ хөнгөн болгожээ. Хөдөлгүүр ба дамжуулалтыг нэг блокт, хурдны хайрцгийг өөрөө мотор дээр байрлуулсан. Бодит түүхээс илүү энгийн бөгөөд хөнгөн явах эд анги бас хийгдсэн. "Ирвэс" -ийн өндөр нь ердөө 1.8 метр байв. Үүний үр дүнд 80 мм-ийн их биеийн духны хуяг нь оновчтой налуу өнцгөөр суурилуулсан бөгөөд бараг нэвтэршгүй болжээ. Цамхагийн дух нь налуутай 120 миллиметр, хажуу тал нь жаран миллиметр налуу байв. Сул тал нь их биений хажуу талууд байсан - ердөө 40 мм. Гэхдээ бие нь маш нягт байсан бөгөөд дээд тал нь налуугийн том өнцгөөр байрладаг байсан бөгөөд 30 мм-ийн бамбайг доод хэсэгт нь булны дэвсгэр дээр байрлуулсан байв. Энэ бүх сэтгэл татам нь ердөө 26 тонн жинтэй, 650 морины хүчтэй хөдөлгүүртэй байв. Мөн буу нь 75 мм 70 EL баррель урттай, минутанд 15 сум буудаж байв.
  Нэмж дурдахад сайн үзэгдэх орчин, оптик.
  Энэхүү танк нь цагт 70 км хурдтай явсан, хөнгөн буу, ялангуяа дөчин тав, танк эсэргүүцэх винтовын хувьд хажуу тийшээ нэвтэрдэггүй, духандаа хоёр км-ээс гучин дөрөв явсан бөгөөд бараг хугарсангүй. ЗХУ-ын бараг бүх танк эсэргүүцэх зэвсэг духан дээр нь нэвтрээгүй.
  Курскийн тулалдаанд шинэ "Ирвэс" шуугиан тарьсан. Үүний зэрэгцээ үйлдвэрлэхэд илүү хялбар байсан бөгөөд бодит түүхэн дэх Пантераас бараг хоёр дахин бага металл зарцуулсан.
  Энэхүү танкийг ашигласны үр дүнд нацистууд Зөвлөлтийн цэргүүдийн хамгаалалтыг эвдэж, Курскийг тойрон уурын зуухыг хаажээ. Ингээд санаачлагыг гартаа авлаа. Амжилтыг хөгжүүлж тэд Воронежийг авав.
  Үүний дараа Гитлер цэргүүдийг урагшаа эргэхийг тушаав. Цэргийн арми Сталинград руу нүүв.
  Германы танкууд нэмэгдэж байна. Охидын баг Пантер дээр тулалдаж, Зөвлөлтийн буу, машинуудыг эвдэж байна.
  Германчууд Сталинград руу дайрав ... Гэхдээ энэ нь бүгд биш юм. Африкт Роммелийн корпус шинэ танкууд дээр хэд хэдэн ялалт байгуулав. Винтик, Шпунтик нар тийрэлтэт сөнөөгч онгоц зохион бүтээсэн нь холбоотнуудын нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлсэн . Түүнээс гадна энэ нь маш хөнгөн, үйлдвэрлэхэд хялбар, маневрлах чадвартай, энгийн удирдлагатай.
  Мөн шинэ VSh-162 онгоц нь агаарын хамгийн шилдэг онгоц болж, холбоотны онгоцыг маш ихээр гэмтээсэн.
  Тиймээс нацистууд Африкт Египет рүү давшиж эхлэв. Гитлер Сталинградыг шуурганд оруулахаас татгалзаж, цэргүүдээ зогсоов. Гэхдээ Фриц гол довтолгоогоо Каспийн тэнгис рүү нэвтрэх замаар тойрч эхлэв. Тэгээд байдал хурцадсан.
  Дараа нь хойд зүгт шинэ үйл ажиллагаа явуулав. Нацистууд Шведэд довтлов. Хэдэн өдрийн дараа тэд түүнийг бууж өгөхийг албадав. Тэгээд дажгүй болсон.
  Герда, Шарлотт нар "Илвэс" дээр Швед даяар аялж, олзлогдсон цэргүүдийг хөл нүцгэн үнсэж, асар том ангиа харуулав. Эдгээр охид энд үнэхээр дажгүй юм.
  Тулалдааны олон эрчүүд тэдэнд бууж өгсөн. Бас нүцгэн ултай үнсэлцлээ.
  Харин одоо тэд аль хэдийн цас орж, хүйтэн байсан Шведэд байв.
  Роммел тэргүүтэй Германчууд Египетэд Британичуудыг ялав. Одоо тэд Ойрхи Дорнод руу нэвтэрч, амжилтынхаа дараа амжилтанд хүрч байна.
  Үзэсгэлэнт дайчдын аян дайн зогссонгүй ... Герда нүцгэн хөлөө төмөр дээр үрж:
  -За яахав, "Tiger" бол мэдээж шилдэг бүтээл өгдөг танк, хүч чадлын хувьд асар том машин. Гэсэн хэдий ч энгийн!
  Шарлотт залхуугаар хэлэв:
  -Би хувьдаа Леог илүүд үздэг. Ийм машиныг эвдэх зүйл байхгүй тул! Мөн тэр төгс хэлбэртэй!
  Магда 11-р сарын 7-ны жагсаалыг тэдэнд хэрхэн үзүүлснийг санаж, жиргэжээ:
  - Мөн хулгана надад таалагдсан, энэ нь маш том юм! Тэгээд нэг дор хоёр буутай!
  Кристина инээгээд машин дотор эргэлдэн:
  - Нэг машинд хоёр буу - энэ бол гайхалтай!
  Герда хөлөө эргүүлээд:
  -Ингэж нисэх сайхан байна уу? Бид удахгүй Австралид хүрэх үү?
  Шарлотт толгой сэгсэрлээ.
  - Үгүй! Удахгүй! Шведээс тийшээ нисэхийн тулд - бараг бүх дэлхий даяар!
  Онгоц үнэхээр түлш цэнэглэхээр газардсан. Охид гадаа гүйв. Тэд халуун Мадинад хүрч, онгоц яаралтай буулт хийсэн байна. 11-р сарын сүүлч байсан ч энд температур гучин градус орчим байв. Шведэд тэднийг яг явах үед хүйтэн циклон болж, температур хасах гуч болтлоо буурчээ.
  Тээврийн ажилтан руу хөлдөхгүйн тулд охид хамаг хурдаараа гүйж, жавар охины нүцгэн өсгийг хазав. Ялангуяа алхаж байхдаа зарчмын хувьд гутал өмсөхгүй байх нь амар биш юм.
  Харин одоо охидууд Мединагийн халуун элсэн дээгүүр гүйв. Арабууд хагас нүцгэн охидыг хараад айж байсан ч ямар нэгэн арга хэмжээ авахаас эмээж байв. Гэсэн хэдий ч Германчууд маш их нэр хүндтэй байдаг. Үнэхээр ч тэднийг ер бусын хүмүүсийн үндэстэн гэж ойлгодог тул бага зэргийн онигоог уучилдаг. Гоо сайхныг ганцхан бикини өмсдөг шиг.
  Хүйтэн цаг агаарын дараа хөл байнга даарч байх үед халуун элсэн дээгүүр гүйх нь маш таатай байдаг. Энэ нь охидод таалагдаж, бие бие рүүгээ элс цацаж хөгжилдөв.
  Герда элсэн цөлөөр үсэрч байхдаа зун үргэлжилдэг улсад амьдрах нь гайхалтай хэвээр байна гэж бодов. Бас ямар сайхан юм бэ...
  Нарлаг, цэвэрхэн, цэвэр агаар нүүрэнд үлээдэг. Эсвэл тийм ч цэнгэг биш, цөлийн халуун агаар.
  Шарлотт инээмсэглэн хэлэв:
  -Одоо эдгээр газрууд Гуравдугаар Рейхийн мэдэлд байна. Хүн төрөлхтөн урьд өмнө хэзээ ч ийм эв нэгдэлтэй байгаагүй. Эс бөгөөс одоогийнх шиг эв нэгдэлд ойр. Энэ бүхэн нь Фюрерийн суут ухаантны ачаар юм.
  Магда логикоор хэлэв:
  -Хэсэгчлэн Гитлер маш азтай байсантай холбоотой. Жишээлбэл, Британичууд вандуй шиг унав. Африкийн өргөн уудам газар нь саад болж хувирсангүй. Тийм ээ, энд бүх зүйл бидний талд байсан. Хэдийгээр заримдаа алдаа гардаг байсан!
  Кристина хариулав:
  -Азын хувьд, тийм биш! Жишээлбэл, 41 оны өвөл бидэнд азгүй байсан. Тэгэхгүй бол тэр үед Москваг авах байсан. Тэгээд зүүн зүгийн дайн дуусна. Тиймээс бид Сталины өргөсийг сугалах хэрэгтэй болно.
  Герда санаа алдаад зөвшөөрөв.
  -Хэрэгтэй байх! Харамсалтай юм! Маш олон сайн охид, залуус үхэх болно!
  Магда өөрийн эрхгүй нулимс дуслуулан хэлэв:
  -Үхэл... Чи ямар шударга бус юм бэ! Заримдаа та буруу цагт ирдэг!
  Герда эсэргүүцэх гэж яарав:
  - Заримдаа биш! Мөн үргэлж буруу цагт! Та хэрхэн амьдрахыг хүсч байгаагаа, мөн үхэх дургүйгээ мэддэг!
  Кристина логикоор тэмдэглэв:
  Бид хүчирхэг, эрүүл учраас үүнийг хүсч байна. Зуун настай, бүх зүйл өвддөг эмээ үхлийн талаар огт өөр хандлагатай байх!
  Шарлотт толгой сэгсрэн айдастай хэлэв:
  -Өө, бурхан минь! Бурхан чамайг хэзээ ч хөгшрөхгүй!
  Герда түүнийг даллаж, нүцгэн хөлөөрөө элс өшиглөв.
  - Энэ тухай ярихаа больё! Хэрэв та хөгшрөлт гэж юу болохыг бодож эхэлбэл чи галзуурна, эсвэл амьдралаа сүйрүүлнэ!
  Магда шаргал охиныг тайвшруулахыг оролдов:
  - Есүсийг ирэхэд бүх үхэгсэд амилах бөгөөд энэ мөнхийн залуу нас үүрд байх болно!
  Герда инээмсэглээд энхрийлэн хэлэв:
  - Бурхан ивээг!
  Кристина ууртайгаар хариулав:
  Мөн би үндсэн шашингүй үзэлтэн. Би Бурханд итгэдэггүй, танд ч зөвлөхгүй!
  Герда хүчтэй, борлосон мөрөө мөрөө хавчив.
  - Би өөрийгөө хүчтэй итгэгч гэж хэлэхгүй, гэхдээ ... Материалистууд болон атеистуудын тайлбарлаж чадахгүй олон зүйл бий. Орчлон ертөнцийн гарал үүслийг оруулаад!
  Шарлотт халуун элсэнд шумбаж, хариулав:
  - Гэхдээ надад энэ санаа илүү их таалагддаг - олон бурхад. Эдгээр дэмиурж бурхад хамтдаа орчлон ертөнц болон дэлхийг бүтээсэн. Дараа нь тэдний хооронд тэмцэл өрнөж, улмаар сүйрэл, байгалийн гамшиг тохиолдсон. Тийм ч учраас янз бүрийн золгүй явдал тохиолдсон. Бурхадын тэмцэл нь хүмүүсийн хоорондох дайныг үүсгэдэг!
  Герда итгэлтэйгээр хариулав:
  - Гэхдээ Германы бурхан үргэлж ялдаг!
  Шарлотт толгой сэгсэрлээ.
  -Дэлхийн нэгдүгээр дайнд ийм зүйл болоогүй. Хэдийгээр бид ялалтад ойрхон байсан!
  Кристина хүчтэй толгой дохив.
  - Ингээд л боллоо! Зүүн Пруссийг түр золиослох шаардлагатай байсан ч Баруун фронтоос цэргээ татах шаардлагагүй байв. Тэгсэн бол тэд Парисыг бүслээд авах байсан. Франц бууж өгчээ... Эцсийн эцэст тэр ялагдсан. Тэгээд цаашаа... Их Британи зөрүүд зан гаргавал бид Итали, Турк, Японтой хамт унана гэж бодож байна. Тэд шумбагч онгоцууд болон флотуудын нэг удаагийн үйлдлээр тэднийг бут цохих болно!
  Магда хэлэхдээ:
  - Та Оросыг мартсан байна!
  Кристина эдгэрсэн.
  - Би юу ч мартаагүй! Францыг бууж өгсний дараа Орос ялагдах байсан. Тэгээд ч II Николас хаан бол Сталин биш. Оросын хаан ялагдсан тул бидэнтэй яаран эвлэрэх болно. Тэгээд бид... Товчхондоо, хаадын үеийн Орос коммунист Оросоос ч сул дорой!
  Шарлотт инээвхийлэв.
  - Ингэж байна! Гэхдээ мэдээж тэр үед бид боломжоо алдсан. Адольф Гитлер илүү ухаалаг байсан. Тэрээр Сталинтай үл довтлох гэрээ байгуулж, дайснаа хэсэг хэсгээр нь бут цохисон. Энэ бол улс төрийн мэргэн ухаан юм!
  Кристина хэлэхдээ:
  -Их Британийг устгаж, зөвхөн дараа нь ЗХУ руу дайрах нь илүү логик байх болно!
  Шарлотт инээмсэглэн хэлэв:
  - Би үүнтэй санал нийлж байна!
  Герда эсрэгээрээ эсэргүүцэв:
  -Хэрэв бид дөчин нэгдүгээр онд ЗСБНХУ руу довтолж, хамгаалалтын дайнд бэлтгэгдээгүй Улаан армийн ангиудыг ялаагүй байсан бол биднийг Их Британи руу дайрах үед тэд бидний дээр бууж магадгүй байсан. Тиймээс бидэнд өөр сонголт байсангүй!
  Магда мөрөө хавчив.
  - Сталин бол болгоомжтой улс төрч! Тэр ийм адал явдалд эрсдэл учруулаагүй байж магадгүй юм!
  Герда ухаалгаар тэмдэглэв:
  -Харин бидэнд Их Британийг бут ниргэх боломжийг олгосон нь Сталины том бооцоо юм. Энэ тохиолдолд дээд хүч түүн дээр буух болно. Тэгээд бид үүнийг булшлах болно. Их Британи эсэргүүцэж байхад Орост бидний эсрэг боломж байсан. Эс бөгөөс бидний дайснууд ямар ч боломж байхгүй гэдгийг хүлээн зөвшөөрөх ёстой!
  Шарлотт мөн эсэргүүцэх зүйлээ олсон:
  -ЗХУ, АНУ зэрэг мангасуудыг ялах хүртэл дайсанд ямар ч боломж байхгүй гэж хэлэхэд хэтэрхий эрт байна. Бид маш их зүйлийг хийж, урт замыг туулсан боловч... Бидний өмнө маш олон асуудал байна. Одоо Австрали. Германы армийн өөр нэг хил!
  Герда итгэлтэйгээр хариулав:
  - За бас эвдье! Швейцарь, Шведэд аль хэдийн хоёр удаа алхаж байсан бөгөөд Австралид наад зах нь илүү дулаан байдаг.
  Шарлотт инээгээд итгэлтэйгээр хэлэв:
  - Би бидний ялалтад итгэж байна! Үгүй бол энэ нь зүгээр л тохиолдохгүй!
  Охидууд элсэн цөлд дулаарахаа больж, тээврийн хэрэгсэл рүү буцах хэрэгтэй болсон. Шатахуун цэнэглэлт амжилттай болсон. Мөн охидыг Барын батальоны хуучин найзууд нь нэгтгэв.
  Энэ эмэгтэйчүүдийн отрядын охид хоосон мужахидуудыг хайж байв. Гэсэн хэдий ч цөөхөн байсан. Одоо тэд Австралийг эзлэхээр баяртайгаар хөдөллөө. Вермахтын хувьд өөр нэг тив.
  Герман улс үсрэлт хийх хүчээ цуглуулж, газардахаар бэлтгэж байв.
  Маргарет хуучин танилууд болох Кристина, Герда нартайгаа хүндэтгэлтэй уулзав. Гэсэн хэдий ч хүн бүр баатрын загалмайд алмаз авч чадахгүй! Энэ компанийн дараа охидыг үр шилжүүлэн суулгах, үр хүүхэд төрүүлэх тусгай лагерьт илгээх ёстой байв. Тиймээс Оросын компанид тэд оролцож амжаагүй байж магадгүй юм.
  Гэсэн хэдий ч гоо үзэсгэлэн нь хөгжилтэй, тэмцэгч харагдаж байв. Би унтмааргүй болж, охид тусдаа бүхээгт түгжээд шуугилдав.
  Арьсан сандал дээр суугаад Магда хэлэв:
  - Паганизм нь бүх гадаад логиктойгоо хамт олон асуултад хариулж чадахгүй. Жишээлбэл, олон тооны демиургийн бурхад хаанаас ирсэн бэ?
  Шарлотт инээгээд эсэргүүцэв:
  - Монотеизм нь Орчлон ертөнцийг бүтээсэн цорын ганц Бурхан хаанаас ирсэн бэ гэсэн асуултад хариулж чадахгүйтэй адилаар?
  Магда мөрөө хавчив.
  -Яаж хэлэх вэ гэдэг асуудал... Бид итгэлээрээ Төгс Хүчит Бурхан байсаар ирсэн гэдгийг аксиом гэж үздэг. Мөн энэ бол нотлох баримт шаарддаггүй аксиом юм.
  Кристина толгой сэгсрэн хэлээд:
  - Мөнхийн оршдог, хязгааргүй хүчтэй, хязгааргүй мэргэн зүйлийг төсөөлөхийн аргагүй. Энэ нь логикийг зөрчиж байна. Дэлхий дээр бидний харж байгаагаар энгийн зүйл нь цогцолборыг үүсгэдэг бөгөөд бид хувьслыг ажигладаг. Тэгээд дараа нь илүү төвөгтэй зүйлээс энгийн зүйл гарч ирэв. Энэ нь ажиглагдсан бодит байдалтай зөрчилдөж байна.
  Жишээлбэл, хүн төрөлхтөн хялбаршуулсан биш харин илүү төвөгтэй болж байна! Тэгээд бид огтхон ч дорд үзээгүй, харин ч эсрэгээрээ илүү төгс болж байна!
  Шарлотт инээгээд хэлэв:
  - Логикийн хувьд! Бурхадын хувьсал нь Төгс Хүчит Демиург Бурханыг бүтээхэд хүргэдэг!
  Магда ширүүн хэлэв:
  - Ийм философи нь сүнсийг устгаж чадна!
  Шарлотт нүдээ онийлгон:
  -Гэхдээ орчлон ертөнц хэдэн настай вэ?
  Магда хүчирхэг, хөгжсөн мөрөө хавчив.
  - Үл мэдэгдэх! Тэгээд яагаад ийм асуулт гарч ирэв?
  Шарлотт ухаалаг хариулав:
  - Энэ нь Сатаны бослоготой холбоотой. Сатан бол хамгийн эртний тэнгэр элчүүдийн нэг юм. Түүнийг үүрийн хүү гэж дууддаг! Хэрэв тэр бослого гаргасан бол түүнийг бүтээж, бослого гарснаас хойш тийм ч их цаг хугацаа өнгөрөөгүй байх . Тэгээд тэр олон тэрбум жилийн турш тайвнаар аашилж, гэнэт тэнэгтсэн нь тогтоогджээ.
  Магда хөмсгөө зангидан:
  - Тэгээд яах вэ?
  Ухаалаг Шарлотт хэлэв:
  - Манай орчлон ертөнц хэдэн тэрбум жилийн настай гэж эрдэмтэд хэлдэг! Оддын гэрэл дэлхий дээр хүрэхэд маш их цаг хугацаа шаардагдана! Библийн дагуу энэ нь хэдэн тэрбум байж болохгүй!
  Магда хэсэг бодоод хариулав:
  - Бурхан бидэнд аль хэдийн бууж ирсэн оддын гэрлийг бүтээсэн. Адам Ева хоёр нялх хүүхэд биш харин насанд хүрсэн хүмүүс байсан. Тэдэн дээр нар, сар, одод аль хэдийн гэрэлтэж байв. Энэ нь Их Эзэн ертөнцийг хөгжлөөр бүтээсэн гэсэн үг юм. Тиймээс таны бүх амлалт юу ч нотлохгүй.
  Шарлотт зөрүүдлэн хэлэв:
  - Эсвэл тэд олон бурхад байдгийг нотлох болов уу? Орчлон ертөнцийг бүтээсэн эдгээр бурхад!
  Магда бага зэрэг эргэлзэн хариулав:
  - Манай орчлон ертөнц бүхэлдээ жигд бус, бага багаар нэгдмэл, бүтэцтэй. Мөн олон бурхад байгаа нь орчлон ертөнцийг хэсэг болгон хуваахад хүргэдэг.
  Шарлотт бас логиктойгоор эсэргүүцэв:
  - Байлдааны хөлөг маш олон хүнийг бүтээдэг! Гэсэн хэдий ч байлдааны хөлөг нь нэг хэсэг машин юм. Тийм ээ, Орчлон ертөнцийг олон бурхад-демиургууд барьсан боловч орчлон ертөнц үүнээс салшгүй салшгүй болдоггүй!
  Магда нүүрээ сунган:
  - Энэ нь логик сонсогдож байна! Гэхдээ энэ бол цэвэр хүний логик юм. Энэ нь тэнгэрлэг хүч чадалтай ямар ч холбоогүй бөгөөд энэ нь ойлгомжгүй юм!
  Шарлотт инээвхийлэв.
  - Хамгийн энгийн аргумент - Их Эзэний бодол санаа нь ойлгомжгүй юм! Үүнийг бүх тохиолдолд дурдаж, авчирч болно!
  Магда шивнэв:
  Мөн Их Эзэний энэ салбарын бүх шинж чанарт,
  Би зүүдэндээ хамгийн тохиромжтой зүйлийг хэрэгжүүлэх хүслийг хардаг ...
  Гэтэл хачирхалтай нь манай ард түмэн газар доорх ертөнцөд бараг л зовдог.
  Мөн санхүүгийн дарангуйлал бидний жигүүрийг хэрцгийгээр гинжлэв!
  Шарлотт инээмсэглэв.
  - Сайн идэх! Яагаад хожуул руу бөхийхгүй байгаа юм бэ?
  Магда нударгаараа сэгсэрч:
  - Өө чи!
  Охидууд уйдаж эхэлсэн нь илт ... Шашны тухай яриа тийм ч сайн болсонгүй. Та өөр юу ярьж чадах вэ? SS батальоны дайчдын бодол хязгаарлагдмал байв.
  Герда яриандаа танкуудад хүрч:
  - Энд манай "Арслан" бол Германы сүнсний биелэл юм! Маш том, буутай!
  Магда загатнах улдаа гараараа иллэг хийж байгааг анзаарав.
  - Мөн "Хулгана" нь илүү хүчтэй гэсэн үг юм! Мөн түүний хуяг илүү зузаан байна! Тэгээд нэг дор хоёр буу!
  Шарлотт баяртайгаар хэлэв:
  - Дур булаам бяцхан хулгана! Бид бүгдийг нунтаг болгон бутлах болно!
  Магда үүнийг аваад дуулав:
  - Хараагдсан, эртний, дайсан дахин тангараглав! Намайг нунтагла, нунтаг бол! Гэвч сахиусан тэнгэр унтдаггүй, бүх зүйл бүтэх болно ... Тэгээд бүх зүйл сайхан дуусах болно! Тэгээд бүх зүйл сайхан дуусах болно!
  Шарлотт ухаалгаар тэмдэглэв:
  - Тэнгэр элч нарын тусламжид найдаж байгаа хүн шууд тамд унах болно!
  Магда хариулав:
  -Толгой нь хэн бэ, ирээдүйд нэг там!
  Герда гэнэт хэлэв:
  - Шарлоттуудтай хамт Т-34-ийг туршиж байх үед би ойр дотны танил байсан! Энэ бол дэлхий дээрх хамгийн муу танк биш гэдгийг та мэднэ!
  Улаач хорлонтойгоор хэлэв:
  - Хамгийн сайн нь биш, гэхдээ ... Түүний харагдах байдал нэлээд сул байна. Практикт ийм танкаас дайсан руу орох нь маш хэцүү байдаг! Бид хүлээн зөвшөөрөх ёстой!
  Герда логикоор хэлэв:
  - Сайн хэлбэртэй хуяг, цамхаг. Хэдийгээр "Tiger" -2, "Арслан" - талуудын хамгаалалт илүү сайн байх болно.
  Энэ улаан үстэй дэггүй Кристина анзаарав:
  -"Арслан"-д магнайн налуугаараа сайн цамхаг байсаар байна. Харин "Tiger" -2 магнай бараг налуу биш юм.
  Герда хариулав:
  - Гэхдээ хуягны зузаан нь 180 мм. Энэ нь хуудасны налуугийн бага өнцгийг нөхдөг. Цамхагийн хувьд Арслан Бараас илүү гарсан боловч энэ нь мэдээжийн хэрэг хязгаар биш юм. Манай дизайнерууд илүү төгс зүйлийг бүтээх нь гарцаагүй.
  Үзэсгэлэнт бүсгүй ган хуудсыг нүцгэн хөлөөрөө цохисон нь хөгжмийн триллион дэгдээв.
  Дайчид уйдаж байна. Тэд унтахыг хүссэн. Сонирхолтой зүйл байж магадгүй ...
  Энэ хооронд Кавказад дайн болж байна. Германчууд "Пантер"-аас гадна "Бар" -2-ыг бас ашигласан. Мөн хэлбэрийн хувьд танктай төстэй, гэхдээ арай том, 88 мм-ийн их буугаар илүү хүнд, илүү зузаан хуягтай. Мэдээжийн хэрэг, гучин таван тонн жинтэй, гэхдээ тийм ч чухал биш, 700 морины хүчтэй хуучин хөдөлгүүртэй тулалдаж болно. Гэсэн хэдий ч Винтик, Шпунтик нар аль хэдийн 1000 морины хүчтэй хөдөлгүүр хийсэн. Мөн "Tiger" -2 бас шууд утгаараа нисч эхлэв. Бүр зузаан, ялангуяа хажуугийн хуягтай, 105 миллиметрийн буутай "Арслан" гарч ирэв.
  Дөчин таван тонн жинтэй энэ нь Зөвлөлтийн цэргүүдийн хувьд асар том асуудал болжээ.
  Дөчин гурав, дөчин дөрвөн оны өвөл Кавказыг Германы цэргүүд эзлэн авав. Дайн Сталины хувилбараас өөрөөр өрнөж эхлэв.
  Нацистууд 3-р сард Энэтхэгийг эзлэн авснаар Австрали руу давшиж эхлэв. Үүний зэрэгцээ тэд Африкийг тарьсан.
  Сталин тэдэнд ямар ч нөхцөлд энх тайвныг санал болгов. Дөчин дөрвөн оны хавар Африкийг байлдан дагуулж дууссаны дараа Гитлер Сталины энхийн саналыг хүлээн авав.
  Нөхөн төлбөр төлөх, Гуравдугаар Рейхэд түүхий эд болон бусад зүйл нийлүүлэх зэрэг нөхцөл байдал хүнд байсан.
  1944 оны зун Британид буулт хийж, Лондон долоо хоногийн дотор унав. Үүний дараа Америк руу том довтолгоо эхэлсэн. Винтик, Шпунтик нар завинаас хурдан нисдэг шинэ шумбагч онгоц бүтээж, торпедуудыг радар руу чиглүүлэв. Мөн өөр олон зүйлийг зохион бүтээсэн.
  Дискет дээрх лазер суурилуулалт ялангуяа хүчтэй болсон . Тэгээд зүгээр л гайхалтай байсан.
  Америк 1945 оны долдугаар сар хүртэл тэсч, бууж өгсөн. Амар амгалангийн үе ирлээ. Түр зуурын үнэн...
  Япон хэтэрхий их газар нутгийг булаан авсанд Гитлер дургүйцсэн. Тэгээд тэр зүгээр л өшөө авалт, газар нутгийг эзлэхийг хүсч байв.
  Тэгээд 1953 оны дөрөвдүгээр сарын 20-нд Японтой дайн эхлэв. Сталины залгамжлагч Берия Гитлерт туслахыг санал болгов.
  Фюрер тодорхой нөхцлөөр зөвшөөрөв. Тухайлбал, ЗСБНХУ бүх хүч чадлаараа тулалдаж байгаа боловч зөвхөн өмнөд Сахалин, Курилын нуруу буцаж ирдэг.
  Гитлерт асар их хүндэтгэл үзүүлсээр байсан Берия эдгээр нөхцлийг мөн зөвшөөрөв.
  Япончуудын хувьд дайн эхнээсээ амжилтгүй болсон. Тэднийг ялангуяа лазерын зэвсэг, дулааны туяагаар зэвсэглэсэн нисдэг таваг нь зовоож байв. Тэгээд бүх зүйл шууд утгаараа үнс болтлоо шатаж, металл үртэс болон хайлсан.
  Харин ЗСБНХУ Японоос ч хүчтэй Т-54, ИС-7 танк, тийрэлтэт онгоцыг байлдааны ажиллагаанд оруулжээ.
  Дайн таван сар үргэлжилсэн бөгөөд Япон ялалт байгуулж, эзлэгдсэнээр төгсөв. Энэ бол гайхалтай ялалт байсан ...
  Мөн тулалдаанд IS-7 дээрх Аленка танкийн багийнхан ялгарч байв. Машин маш сайн ажиллаж, Японы олон мастодоныг эвдсэн.
  Охидууд хөлийн нүцгэн хуруугаараа маш нарийвчлалтай бууджээ.
  Гэхдээ эдгээр нь нарийн ширийн зүйл юм ...
  ЗХУ Сахалины өмнөд хэсэг, Курилын нурууг эргүүлэн авав. Тиймээс тэрээр эрх мэдэл, шинэ газар нутгийг баталгаажуулсан ...
  Гитлер, зарим нь дэлхийн бусад улсыг түүний доор оруулав. Гэвч ЗСБНХУ түүний нүдийг хужирлаж байв. Фюрер шинэ байлдан дагуулалт, Вермахтын баатарлаг байдлыг хүсч байв.
  Мөн 1958 оны 4-р сарын 20-нд Москва руу дайрснаар шинэ том дайн эхлэв.
  Герман охид тэнгэрт тулалдаж байна. Альбина, Альвина.
  Тэд Зөвлөлтийн онгоцыг сөнөөдөг. Охид бараг нүцгэн, нэг бикинитэй, хөл нүцгэн. Агаарын буунууд дайсан руу чиглэнэ.
  Альбина ЗХУ-ын машиныг унагаж, хашгирав:
  - Бидний бодлоор энэ бол шок юм!
  Альвина мөн Зөвлөлтийн сарлагыг таслаад нэмж хэлэв:
  Манай эзэнт гүрний алдрын төлөө!
  Мөн дайчид нэгэн цагт дайсантай тулалдаж, тулалдаж байв. Мөн тэд хүмүүсийг тамлах дуртай.
  Энд комсомол гишүүнийг тамласан. Хувцсан, нүцгэн охиныг ташуураар зодсон. Дараа нь комсомол гишүүний нүцгэн хөлийг улаан саваагаар шатаажээ. Тэдэнд таалагдсан гэж би хэлэх ёстой.
  Дараа нь тэд охины хөлийн хурууг хугалжээ. Мөн эрүүдэн шүүлтийн хамгийн дэгжин нь Сугар гаригийн цээжийг бамбараар шатаа. Мөн охин өвдөлтийн цочролоос ухаан алджээ.
  Гэсэн хэдий ч Альбина энэ талаар тайвширсангүй. Тэр бамбарыг охины нүцгэн цээжин дээр авчирлаа. Тэгээд шарсан. Дараа нь тэр зөөлөн махыг таслан идэж,:
  - Ямар амттай!
  Альвина нөгөө хөхөө галаар шарж, хэлэв:
  - Тийм ээ, гайхалтай!
  Герман охидод үнэхээр таалагдсан.
  Гэхдээ бүх амьтад ийм байдаггүй. Энд Анастасия Ведмакова, Акулина Орлова нар тэнгэрт Германы тас шувууны эсрэг тулалдаж байна.
  Мөн тэд ур чадвар, мэргэн ухаанаа харуулдаг.
  Охидууд мэдээж хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг. Мөн тэд дайсан руу үхлийн бэлгийг онилдог.
  Мөн өөртөө дуулах;
  - Коммунизм орны алдар суу,
  Ленин биднийг тэмцэхэд урам зориг өгсөн...
  Фашизмын ноён нуруу хугарч,
  Шинэ ертөнцийг бүтээцгээе!
  Анастасия дайсан руу хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж, Германы онгоцыг буудаж унагаад:
  - Улаан коммунизмын төлөө!
  Акулина Орлова дайсныг нүцгэн хөлөөрөө урам зоригтой цохиж, түүнийг таслан хуцаж:
  - Оросын сүнсний ялалтын төлөө!
  Тэгээд охид найрал дуугаар архирав:
  - Эх орон, Сталины төлөө!
  Энэ бол бүх фронтод маш ширүүн тулаан болж байна.
  Германчууд мэдээж хүчтэй. Мөн тэд удаан боловч маш их хохирол учруулдаг.
  Охидууд явган цэрэгт тулалдаж байна ...
  Ганцаараа дотуур өмд өмссөн комсомол охид.
  Энд Аленка пулемётын цохилт өгч, нацистуудыг таслан зогсоож, бүхэл бүтэн дайчдыг цохив.
  Дараа нь тэр хэлэхдээ:
  - Оросын алдар суу!
  Анюта бас дайсан руу бууддаг. Энэ нь үүнийг маш сайн бөгөөд тодорхой хийдэг. Мөн нацистуудыг устгасан. Дараа нь тэр нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, нацистуудын танкийг эвдэж, хашгирав.
  - Ариун Оросын төлөө!
  Аллах мөн дайснууд руу гал гаргадаг. Үүнийг маш цэвэрхэн хийдэг. Нүцгэн өсгийтэй тэрээр үхлийн бэлэг бөөлжиж, үүнийг чадварлаг хийдэг. Улаан үстэй Фриц цохиж, хашгирав:
  -Коммунизмын эриний төлөө!
  Мария бас дайсан руу бууддаг. Энэ нь нацистуудыг устгадаг бөгөөд энэ нь түүнийг маш түрэмгий болгож, хашгирах болно:
  - Оросын хувьд, манай ээж!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр дахин гранат шидэх болно. Германы танк гэмтэл аван эргэлдэж ... Мөн байлдааны хэрэгсэл урагдсан байна.
  Маруся, нацистуудыг бут цохив. Тэгээд тэр нүцгэн өсгийтөөрөө бүхэл бүтэн гранат шидээд:
  - Аугаа эх орныхоо төлөө!
  Ийм охид энд байна, зүгээр л асар том тэмцэгчид. Тиймээс хүн бүрийг дараалан устгадаг.
  Энд байлдааны тав байна. Хичнээн фашист дүр эсгэж байна. Мөн хар арьст дайчид довтолгоонд оролцож байна. Тэд үнэхээр тэмцэгч залуус гэдгийг би хэлэх ёстой.
  Харин тэдний орос хүүхнүүд ямар ч ёслолгүйгээр хаддаг.
  Дайчид нүцгэн шахуу байхад сайхан батальон. Тэгээд идээлэсэн, шоколад.
  Тэнгэрт та Ю-888 Германы хүчирхэг машинуудыг харж болно. Тэд Зөвлөлтийн байрлал руу бөмбөг хаяж, дайсныг бут цохив. Мөн тэд маш их хичээнгүйлэн ажилладаг.
  Эва бөмбөг хаяж, нүцгэн, дугуй өсгийг нь дөрөө дээр дарав. ЗХУ-ын хотуудад бэлэг шидэж, архирах:
  - Гурав дахь Рейх ялагдашгүй!
  Агата үүнийг зөвшөөрч, сүйрлийн бэлгүүдийг цацаж:
  - Бид бүх дайснуудаа аль хэдийн устгасан!
  Нацистууд аль хэдийн Москвагийн эргэн тойронд янз бүрийн талаас урсаж байна.
  Дараа нь Олег болон охид дахин тулалдаанд орж, Орост, эс тэгвээс ЗСБНХУ-д туслав.
  Дараа нь хөл нүцгэн Маргарита охин тэдэнтэй нэгдэв. Мөн насанд хүрсэн зохиолч эмэгтэй арван хоёр настай охин болж, үхэшгүй мөнхийн хариуд даалгавраа биелүүлэв.
  21-р зууны дайчид 20-р зууны нацистуудтай дахин тэмцэлдэв.
  Фашист бор гүрэнд дэндүү олон цэрэг бий. Тэд төгсгөлгүй гол мэт урсдаг.
  Олег Рыбаченко нацистуудыг илдээр цавчиж, явган цэрэг, танк хоёулаа архиран:
  - Хэзээ ч битгий бууж өг!
  Хүүгийн нүцгэн хөлнөөс хурц диск нисэв!
  Маргарита өрсөлдөгчөө бут ниргэж, шүдээ зуугаад:
  - Дэлхий дээр эр зориг гаргах газар бий!
  Мөн охины нүцгэн хөлнөөс хорт зүү тарж, нацистууд болон тэдний онгоц, танкуудыг онож байв.
  Наташа мөн хөл нүцгэн хуруугаа шидэж, аллага үйлдэж, хашгирав:
  Бид хэзээ ч мартахгүй, хэзээ ч уучлахгүй.
  Мөн түүний сэлэм тээрэм дэх фашистуудыг дайран өнгөрөв.
  Зоя дайснуудыг таслан хашгирч:
  - Шинэ захиалга!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс шинэ зүү тарсан. Нацист цэргүүд, нисэх онгоцны нүдэнд юу байна, хоолойд юу байна.
  Тийм ээ, дайчид догдолж, уурлаж байгаа нь илт байлаа.
  Августин цагаан цэргүүд, танкуудыг таслан зогсоод:
  - Бидний төмөр хүсэл!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс үхлийн аюултай шинэ бэлэг нисэв. Мөн унасан takni болон цагаан тулаанчид.
  Светлана тээрэмчин рүү тайрч, сэлэм нь аянга мэт.
  Нацистууд боодол шиг унаж байна.
  Охин нүцгэн хөлөөрөө зүү шидэж, хашгирав:
  - Орос эхийн хувьд ялах болно!
  Олег Рыбаченко нацистуудын эсрэг довтлов. Терминатор хүү бор цэргээ цавчиж байна.
  Үүний зэрэгцээ хүүгийн нүцгэн хөлний хуруунууд нь хортой зүү шидэж, их биеийг урж, онгоцыг буудаж байна.
  Хүү архиран:
  - Ирээдүйн Оросын алдар суу!
  Хөдөлгөөн нь хүн бүрийн толгой, амыг зүсдэг.
  Маргарита мөн өрсөлдөгчөө бут ниргэдэг.
  Түүний нүцгэн хөл нь чичирч байна. Нацистууд олноороо үхэж байна. Дайчин хашгирав:
  - Шинэ хилийн төлөө!
  Тэгээд охин нь аваад зүснэ ...
  Фашист цэргүүдийн цогцос.
  Гэхдээ Наташа довтолгоо хийж байна. Тэрээр танкуудын хамт нацистуудыг устгаж, дуулж байна:
  - Орос бол агуу, гэрэлтсэн,
  Би их хачин охин!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс дискнүүд нисдэг. Нацистуудын хоолойг хэн харсан бэ. Тийм ээ, энэ бол охин.
  Зоя довтолж байна. Бор цэргүүдийг хоёр гараараа цавчих. Хоолойноос нулимах. Мөн нүцгэн хуруугаараа үхлийн зүү шиддэг - танк, онгоцыг буудах .
  Үүний зэрэгцээ тэрээр өөртөө дуулдаг:
  - Өө, блуджин явцгаая,
  Өө, миний дуртай явах болно!
  Августин нацистуудыг устгаж, бор цэргүүдийг устгаж, хашгирав.
  - Бүх зүйл сэгсгэр, амьтны арьстай,
  Тэр цагдаа руу цохиур бариад гүйв!
  Хэрэв тэр хөлийн нүцгэн хуруугаараа дайсан руу харвах юм бол энэ нь заан, бүр танкийг алах болно.
  Тэгээд хашгирч:
  - Чоно!
  Светлана довтолгоо хийж байна. Нацистуудыг цавчиж, таслав. Тэр хөл нүцгэн, үхлийн бэлгийг түүн дээр тавьдаг.
  Сэлэмтэй тээрэм ажиллуулдаг.
  Тэрээр олон тулаанчдыг бут цохиж, хашгирав:
  - Том ялалт ирж байна!
  Мөн охин дахин зэрлэг хөдөлгөөнд оров.
  Мөн түүний нүцгэн хөл нь үхлийн аюултай зүү шидэж, танк, онгоцыг устгадаг.
  Олег Рыбаченко үсрэн бослоо. Хүү эргэлдэн эргэлдэв. Үсрэлтэнд нацистуудын ихэнхийг таслав.
  Тэр зүүг нүцгэн хуруугаараа шидэж, уулга алдав:
  - Миний сайхан зоригоор алдартай болоорой!
  Тэгээд хүү дахин тулалдаанд орж байна.
  Маргарита довтолгоонд оров. Бүх дайснуудыг дараалан бутлана. Түүний сэлэм нь салхин тээрэмний ирээс илүү хатуу юм. Хөлийн нүцгэн хуруунууд үхлийн бэлэг шидэж, танк, онгоцнууд шатаж байна.
  Охин довтолж байна. Хүрэн дайчдыг ёслолгүйгээр устгадаг.
  Мөн хааяа үсэрч, мушгина!
  Мөн устгалын бэлгүүд түүнээс нисдэг.
  Тэгээд нацистууд өөрсдөө үхэв. Тэгээд бүхэл бүтэн цогцос овоолно.
  Маргарита хашгирав:
  - Би Америкийн ковбой хүн!
  Тэгээд дахиад л түүний нүцгэн хөл зүү шидсэн.
  Тэгээд дахиад хэдэн арван зүү!
  Довтолгооны үеэр Наташа бас их дажгүй.
  Тэгээд тэр нүцгэн хөлөөрөө шидэж, хоолойноос нулимдаг.
  Тэгээд уушигныхаа дээд талд хашгирав:
  - Би гялалзсан үхэл юм! Чиний хийх ёстой зүйл бол үхэх!
  Мөн дахин гоо үзэсгэлэн хөдөлж байна.
  Зоя нацистын цогцосны нуранги руу довтлов. Мөн түүний нүцгэн хөлөөс сүйрлийн бумерангууд гарч ирдэг.
  Тэгээд бор дайчид унасаар л.
  Зоя хашгирав:
  - Хөл нүцгэн охин, чи ялах болно!
  Мөн охины нүцгэн өсгий дээрээс хэдэн арван зүү нисдэг. Нацистуудын хоолой руу шууд ухдаг.
  Тэд үхсэн.
  Өөрөөр хэлбэл, бүрэн үхсэн.
  Августин довтолгоо хийж байна. Хүрэн цэргийг бут цохино. Түүний сэлэм хоёр гартаа барьдаг. Бас тэр үнэхээр агуу дайчин.
  Хар салхи фашист цэргүүдийг дайран өнгөрөв.
  Улаан үстэй охин архиран:
  - Ирээдүй нуугдмал! Гэхдээ энэ нь ялах болно!
  Мөн довтолгоонд галт үстэй гоо сайхан.
  Августин зэрлэг хөөрсөндөө архиран:
  - Дайны бурхад бүгдийг нураах болно!
  Мөн дайчин довтолгоо хийж байна.
  Мөн түүний нүцгэн хөл нь маш их хурц, хортой зүү шиддэг.
  Светлана тулалдаанд Гялалзсан, тэмцэлдэж байна. Түүний нүцгэн хөл нь маш олон үхлийн аюултай зүйлийг хаядаг. Эр хүн биш, шаргал үстэй үхэл.
  Гэхдээ энэ нь эвдэрвэл та үүнийг зогсоож чадахгүй.
  Светлана дуулдаг:
  - Амьдрал зөгийн бал биш байх болно,
  Тэр дугуй бүжигт үсрэлт!
  Мөрөөдөл биелэх болтугай -
  Гоо сайхан нь хүнийг боол болгодог!
  Мөн хөл нүцгэн охины хөдөлгөөнд уур хилэн улам бүр нэмэгдсээр байна.
  Олегийн дайралт хурдасч байна. Хүү нацистуудыг цохив.
  Түүний нүцгэн хөл нь хурц зүү шиддэг - танк, онгоцыг урж хаядаг.
  Залуу дайчин хашгирав:
  - Галзуу эзэнт гүрэн хүн бүрийг салгах болно!
  Тэгээд хүү дахин хөдөлж байна.
  Маргарита бол үйл ажиллагаандаа шуургатай охин юм. Мөн дайснуудыг бут цохино.
  Энд тэр нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бодис бүхий вандуйг хөөргөв. Тэр дэлбэрч, тэр даруй зуун нацист, арван танк шидэх болно.
  Охин хашгирав:
  -Ялалт ямар ч байсан бидэнд ирнэ!
  Тэгээд тэр тээрэмээ сэлмээр ажиллуулах болно - танкийн торхнууд янз бүрийн чиглэлд нисдэг.
  Наташа хөдөлгөөнөө хурдасгав. Бүсгүй бор дайчдыг тайруулна. Тэгээд хашгирч байхдаа:
  - Оросын эзэнт гүрнийг ялалт хүлээж байна.
  Нацистуудыг хурдацтай устгацгаая.
  Наташа бол терминатор охин юм.
  Тэр зогсоод хурдаа сааруулна гэж боддоггүй, танк, онгоцууд төөрдөг.
  Зоя довтолж байна. Түүний сэлэм мах, төмөр салатыг огтолдог бололтой. Охин уушигныхаа дээд талд хашгирав:
  - Бидний аврал хүчин төгөлдөр байна!
  Мөн нүцгэн хуруунууд нь ийм зүү шиддэг.
  Хоолой нь цоолчихсон бөөн хүмүүс цогцосны овоонд хэвтэж, танк, сүйрсэн онгоц.
  Августин бол галзуу охин. Мөн энэ нь гиперплазмаас робот шиг бүх хүнийг бутлана.
  Энэ нь аль хэдийн зуун нацистыг устгасан. Гэхдээ бүх зүйл хурдаа нэмдэг. Дайчин одоо хүртэл архирсаар байна.
  - Би ялагдашгүй! Дэлхийн хамгийн дажгүй!
  Мөн дахин, довтолгооны гоо үзэсгэлэн.
  Мөн түүний хөлийн нүцгэн хуруунаас вандуй гарч ирэв. Гурван зуун нацист, хэдэн арван танк хүчтэй дэлбэрэлтээр хуваагджээ.
  Августин дуулжээ:
  -Чи манай газрыг булаан авч зүрхлэхгүй!
  Светлана ч бас довтолгоо хийж байна. Мөн ганц грамм ч амралт өгдөггүй. Зэрлэг Терминатор охин.
  Мөн тэрээр дайснуудыг тасалж, нацистуудыг устгадаг. Мөн бор дайчдын масс суваг шуудуу, зам дагуу аль хэдийн унасан байна.
  Зургаан уурласан. Зэрлэг тулаан хийсэн.
  Олег Рыбаченко талбайдаа эргэн ирлээ. Тэгээд тэр хоёр сэлмээ даллан урагшилна. Тэгээд терминатор хүү тээрэм ажиллуулдаг. Үхсэн нацистууд унаж байна.
  Олон тооны цогцос. Цуст биетэй бүхэл бүтэн уулс.
  Зохиолч хүү зэрлэг стратегийг санагдуулдаг. Хаана ч бас морь, хүн холилдсон.
  Олег Рыбаченко хашгирав:
  - Ухаанаасаа халаг!
  Мөн маш их мөнгө байх болно!
  Мөн шинэ хөдөлгөөн дэх терминатор хүү. Тэгээд нүцгэн хөл нь ямар нэг юм аваад шидэх болно.
  Суут ухаантан хүү архиран:
  - Мастер анги ба "Адидас" фирм!
  Үнэхээр дажгүй үзүүлбэр үнэхээр гоё болсон. Нацистуудыг хэчнээн хүн алав. Мөн хамгийн олон нь хүрэн тулаанчдыг хөнөөжээ.
  Маргарита ч гэсэн тулаанд оролцож байна. Шанцай болон гангийн армиа буталж архирна:
  - Том шокын дэглэм! Бид бүгд авс руу машин жолоодож байна!
  Мөн түүний сэлэм нацистуудад хакерджээ. Хүрэн тэмцэгчдийн масс аль хэдийн нуран унасан.
  Охин архирав:
  - Би ирвэсээс ч илүү сэрүүн байна! Та хамгийн шилдэг нь гэдгээ батал!
  Мөн охины нүцгэн өсгий дээрээс хүчтэй тэсрэх бодис бүхий вандуй шиг нисэх болно.
  Мөн дайсан руу цохилт өг.
  Мөн тэрээр зарим өрсөлдөгчид, танк, тэр ч байтугай онгоцыг авч, бут цохино.
  Мөн Наташа эрх мэдэлтэй. Тэр өрсөлдөгчөө ялж, өөрөө хэнд ч удам өгөхгүй.
  Хичнээн нацистууд аль хэдийн тасалдсан.
  Мөн түүний шүд маш хурц. Мөн нүд нь индранил юм. Энэ бол гол цаазлагч охин юм. Хэдийгээр тэр бүх хамтрагчидтай - цаазаар авагчидтай!
  Наташа хашгирав:
  - Би галзуу! Та торгууль хүлээх болно!
  Дахин хэлэхэд охин олон нацистуудыг сэлэмээр цавчих болно.
  Зоя нүүж яваад олон бор дайчдыг таслав.
  Мөн нүцгэн хөл зүү шиддэг. Зүү бүр хэд хэдэн нацистыг устгадаг. Эдгээр охидууд үнэхээр үзэсгэлэнтэй юм.
  Августин өрсөлдөгчөө урагшлуулж, бут ниргэдэг. Үүний зэрэгцээ тэрээр хашгирахаа мартдаггүй:
  - Та авсаас зугтаж чадахгүй!
  Мөн охин шүдээ авч, шүдээ нүцгэн байх болно!
  Мөн улаач нь тийм ... Үс нь пролетарийн туг шиг салхинд хийсдэг.
  Тэгээд бүх зүйл шууд утгаараа уурнаас гардаг.
  Светлана хөдөлж байна Энд тэрээр маш олон гавлын яс, танкийн цамхагуудыг огтолжээ. Шүдээ зуудаг дайчин.
  Хэл харуулдаг. Тэгээд дараа нь сүрэлээс нулимдаг. Дараа нь тэр хашгирав:
  - Та нар үхэх үү!
  Дахин хэлэхэд түүний нүцгэн хөлөөс үхлийн зүү нисч, явган цэрэг, нисэх онгоцонд оногдов.
  Олег Рыбаченко үсэрч, үсэрч байна.
  Хөл нүцгэн хүү бөөн зүү гаргаж, танкуудыг нурааж, дуулж байна:
  - Зуслан явцгаая, том данс нээ!
  Залуу дайчин хамгийн шилдэг нь.
  Тэр нэлээн хөгширсөн ч хүүхэд шиг харагдаж байна. Зөвхөн маш хүчтэй, булчинлаг.
  Олег Рыбаченко дуулжээ:
  - Тоглоом дүрмийн дагуу явагдаагүй байг - бид фраераг даван туулах болно!
  Дахин хэлэхэд түүний нүцгэн хөлнөөс үхлийн аюултай, хагалах зүү нисэв.
  Маргарита баяртайгаар дуулав:
  - Боломжгүй зүйл гэж үгүй! Эрх чөлөөний үүр цайх болно гэдэгт би итгэдэг!
  Охин нацистууд болон тэдний танк руу дахин үхлийн зүү шидэж, үргэлжлүүлэн:
  - Харанхуй алга болно! Сарнай цэцэглэх болтугай!
  Дайчин хөлийн нүцгэн хуруугаараа вандуй шидэхэд тэр даруй мянган нацистууд агаарт нисэв. Тийм ээ, бор, тамын эзэнт гүрний арми бидний нүдний өмнө хайлж байна.
  Наташа тулалдаанд. Кобра шиг үсэрдэг. Дайснуудыг дэлбэлдэг. Маш олон нацистууд үхэж, онгоцнууд унаж байна.
  Тэдний охин, сэлэм, мөн нүүрсний үр тариа, жад. Мөн зүү.
  Үүний зэрэгцээ тэр бас архиран:
  - Би ялалт ирнэ гэдэгт итгэж байна!
  Оросуудын алдар сууг олох болно!
  Нүцгэн хуруугаараа шинэ зүү шидэж, өрсөлдөгчөө цохино.
  Зоя зэрлэг хөдөлж байна. Нацистууд руу дайрдаг. Тэдгээрийг жижиг хэсгүүдэд хуваана.
  Дайчин эмэгтэй нүцгэн хуруугаараа зүү шиддэг. Өрсөлдөгчөө дайрч, хэрхэн архирах вэ:
  Бидний бүрэн ялалт ойрхон байна!
  Тэгээд тэр сэлэм барин зэрлэг тээрэм явуулж, танкуудыг шүүрдэж байна. Энэ үнэхээр охин шиг охин юм!
  Гэвч Августины кобра довтолгоонд оров. Энэ эмэгтэй бүх хар дарсан зүүдний хар дарсан зүүд юм.
  Тэгээд зүсчихвэл таслана гэсэн үг.
  Үүний дараа улаач аваад дуулах болно:
  - Би бүх гавлын ясыг нээх болно! Би бол гайхалтай мөрөөдөл!
  Одоо түүний сэлэм ажиллаж, мах, төмрийг зүсэж байна.
  Светлана мөн довтолгоонд ордог. Энэ охин тоормосгүй. Тэднийг цавчих төдийд цогцоснууд бөөн бөөнөөрөө хог болж, онгоц, танкууд унаж байна.
  Шаргал терминатор архиран:
  - Ямар сайн байх вэ! Энэ нь хичнээн сайхан байх бол - би үүнийг мэднэ!
  Одоо түүнээс алуурчин вандуй нисч байна.
  Олег дахиад зуун нацистууд солир авч яваад таслав. Тэгээд тэр бөмбөг аваад шидэх болно.
  Жижиг хэмжээтэй ч үхлийн аюултай...
  Хэрхэн жижиг хэсгүүдэд хуваах вэ.
  Терминатор хүү хашгирав:
  - Аймшигтай машинуудын шуургатай залуучууд!
  Маргарита тулалдаанд дахин үүнийг хийх болно.
  Тэгээд баахан бор бөхчүүдийг хассан. Мөн том цоорхойг багасгадаг.
  Охин хашгирав:
  - Ламбада бол элсэн дээрх бидний бүжиг юм!
  Мөн шинэ эрч хүчээр цохив.
  Довтолгоонд байгаа Наташа бүр ч ууртай байна. Тиймээс нацистуудыг бут цохиж байна. Ийм охидыг эсэргүүцэх нь тэдэнд тийм ч сайн зүйл биш юм.
  Наташа үүнийг аваад дуулав:
  - Газар дээр нь гүйх нь нийтлэг эвлэрүүлэгч юм!
  Дайчин охин ийм цохилтоор өрсөлдөгчид рүү цохив.
  Мөн тэрээр хөл нүцгэн дискийг шидэх болно.
  Энд тэр тээрэм ажиллуулдаг байв. Хүрэн цэргийн толгойлогчдын бөөгнөрөл ухарч, танкууд шатаж байв.
  Тэр бол тэмцэгч гоо бүсгүй. Өөрийгөө ийм шар ардаа ял.
  Зоя хөдөлж, хүн бүрийг дарж байна. Мөн түүний сэлэм нь үхлийн хайч мэт.
  Охин бол зүгээр л хөөрхөн юм. Мөн түүний нүцгэн хөл нь маш хортой зүү шиддэг.
  Өрсөлдөгчдөө ялах. Тэд хоолойгоо цоолж авс хийж, танк, онгоцыг дэлбэлж байна.
  Зоя үүнийг аваад хашгирч:
  - Цоргонд ус байхгүй бол...
  Наташа баяртайгаар хашгирав:
  Тэгэхээр чиний буруу!
  Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа сайтар алах юм шиддэг. Энэ бол үнэхээр охидын охин юм.
  Мөн түүний нүцгэн хөлнөөс ир хэрхэн нисэх болно. Мөн тэрээр маш олон тулаанчдыг цохиж, цамхагуудыг танкуудаас таслах болно.
  Августин хөдөлж байна. Хурдан бөгөөд гоо үзэсгэлэнгээрээ өвөрмөц.
  Тэр ямар тод үстэй вэ. Яг л пролетарийн туг намирсан мэт. Энэ охин бол жинхэнэ эрлэг юм.
  Тэр гартаа сэлэмтэй төрсөн мэт өрсөлдөгчөө тайрдаг.
  Улаан үстэй, хараал идсэн новш!
  Августин үүнийг аваад исгэрэв:
  - Бухын толгой байх болно - тэмцэгчид галзуурахгүй!
  Энд тэр дахин олон тулаанчдыг бут ниргэсэн.
  Олег Рыбаченко гомдоллов:
  - Таньд юу хэрэгтэй вэ! Энд охин байна!
  Маргарита нүцгэн хөлөөрөө чинжаал шидэж, савны цамхагийг таслан:
  - Том, дажгүй охин!
  Августин үүнтэй шууд санал нийлэв:
  -Би хэнийг ч хазах дайчин хүн!
  Тэгээд дахиад л хөлийн нүцгэн хуруугаараа хүн амины хэрэг эхлүүлнэ.
  Светлана тулалдаанд өрсөлдөгчдөөсөө дутахгүй. Охин биш харин галын дөлөөр ийм шуламтай болохын тулд.
  Тэгээд хашгирав:
  - Ямар хөх тэнгэр вэ!
  Августин нүцгэн хөлөөрөө ирийг суллаж, савны цамхагийг таслан:
  - Бид дээрэмдэхийг дэмжигчид биш!
  Светлана дайснуудыг таслан зогсоож, онгоцуудыг буудаж, жиргэж:
  - Тэнэг хүнийг алахад хутга хэрэггүй...
  Зоя нүцгэн, борлосон хөлөөрөө зүү шидэж, хашгирав:
  - Чи түүнд галзуу юм шиг худал хэлэх болно!
  Нацистуудыг устгасан Наташа нэмж хэлэв:
  - Мөн түүнтэй хамт нэг пенни хий!
  Мөн дайчид авч, үсрэх болно. Тэд их цуст, сэрүүн байдаг. Ер нь тэдний дотор сэтгэлийн хөөрөл их байдаг.
  Олег Рыбаченко тулалдаанд маш загварлаг харагддаг.
  Маргарита дуулсан:
  - Цохилт нь хүчтэй, тэр залууд сонирхол бий ...
  Суут ухаант хүү нисдэг тэрэгний сэнс шиг зүйлийг хөлөөрөө хөөргөв. Тэрээр нацистууд болон танкуудаас хэдэн зуун толгойг таслан, хашгирав:
  - Их спортлог!
  Мөн хоёулаа - бүрэн задгай хувцастай хүү, охин.
  Олег бор цэргүүдийг цавчиж, хашгирав:
  - Мөн бидний хувьд том ялалт байх болно!
  Маргарита хариуд нь исгэрэв:
  - Бид хүн бүрийг хөл нүцгэн ална!
  Охин үнэхээр ийм идэвхтэй терминатор юм.
  Наташа довтолгоонд дуулжээ:
  - Ариун дайн!
  Мөн дайчин хурц диск-бумеранг хөөргөв. Тэрээр нуман хэлбэрээр нисч, маш олон нацистууд, танкийн цамхагуудыг огтолжээ.
  Зоя устгалыг үргэлжлүүлж нэмж хэлэв:
  - Энэ нь бидний ялалт байх болно!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс шинэ зүү нисэв. Мөн тэд маш олон сөнөөгч, нисэх онгоцыг цохисон.
  Шаргал охин хэлэв:
  - Өрсөлдөгчөө шалга!
  Тэгээд тэр хэлээ харуулав.
  Августин хөлөө даллан, хурц иртэй хас тэмдэг шидэж, шуугиад:
  - Эзэн хааны туг урагшаа!
  Светлана шууд батлав:
  - Амиа алдсан баатруудын алдар алдар!
  Тэгээд охидууд нэгэн дуугаар хашгирч, нацистуудыг бут цохив:
  - Хэн ч биднийг зогсоохгүй!
  Одоо дайчдын хөл нүцгэн дээрээс диск нисч байна. Мах урагдаж, танкийн цамхагуудыг нурааж байна.
  Тэгээд дахин хашгирав:
  - Хэн ч биднийг ялж чадахгүй!
  Наташа агаарт нисэв. Өрсөлдөгчид болон далавчтай тас шувууг таслан тасдаж, гаргав:
  - Бид эмэгчин чоно, дайсныг хуур!
  Түүний нүцгэн хуруунаас маш аюултай диск гарч ирнэ.
  Бүсгүй бүр баярласандаа мушгина.
  Тэгээд тэр бувтнаад:
  - Бидний өсгий галд дуртай!
  Тийм ээ, охидууд үнэхээр тачаангуй юм.
  Олег Рыбаченко шуугилдав:
  - Өө, эрт, аюулгүй байдлыг өгдөг!
  Тэгээд дайчид руу нүд ирмэв. Тэд хариуд нь инээж, шүдээ нүцгэлэв.
  Наташа нацистуудыг цавчиж, хашгирав:
  - Манай ертөнцөд тэмцэлгүйгээр баяр баясгалан гэж байдаггүй!
  Хүү хариулав:
  "Заримдаа тулалдах нь хөгжилтэй байдаггүй!"
  Наташа зөвшөөрөв:
  - Хэрэв хүч чадал байхгүй бол тийм ээ ...
  Гэхдээ дайчид бид үргэлж эрүүл байдаг!
  Охин дайсан руу хөлийн нүцгэн хуруугаараа зүү шидэж, олон тооны танкуудыг дэлбэлэн дуулав:
  - Цэрэг үргэлж эрүүл байдаг,
  Мөн үйлдэл хийхэд бэлэн байна!
  Үүний дараа Наташа дайснуудыг дахин устгаж, танкийн цамхагуудыг нураажээ.
  Зоя бол маш хурдан хүүхэд. Энд тэрээр нацистуудын эсрэг бүхэл бүтэн баррель хөөргөв. Тэгээд нэг дэлбэрэлтээс хэдэн мянга нь урагдсан.
  Дараа нь тэр хашгирав:
  - Битгий зогсоо, бидний өсгий гялалзаж байна!
  Мөн байлдааны нэхсэн тор өмссөн охин!
  Августин тулалдаанд бас сул биш юм. Тиймээс нацистуудыг бут цохиж байна. Боодолтой гинжнээс тогших мэт.
  Өрсөлдөгчдөө цавчих - дуулдаг:
  - Болгоомжтой байгаарай, энэ нь ашигтай байх болно
  Намрын улиралд бялуу байх болно!
  Улаан үст чөтгөр үнэхээр хөөрөгний чөтгөр шиг тулалдаанд хагадаг.
  Энд Светлана хэрхэн тулалддаг. Нацистууд үүнийг түүнээс авдаг.
  Тэгээд тэр цохих юм бол цохино.
  Үүнээс цуст цацралт гарч ирдэг.
  Светлана нүцгэн хөлөөс нь төмөр цацруулж, гавлын яс, танкийн цамхгийг хайлуулж байхыг ширүүн анзаарав.
  - Оросын алдар суу, бүр алдар суу!
  Танкууд урагш давхиж байна ...
  Улаан цамцтай дивизүүд -
  Сайн байцгаана уу Оросын ард түмэн!
  Энд охидууд нацистуудыг эзэлсэн. Тиймээс тэдгээрийг тайрч, хэрчиж байна. Дайчид биш, харин жинхэнэ гинжийг тасалсан пантерууд.
  Олег тулалдаанд оролцож, нацистууд руу дайрчээ. Тэр тэднийг өрөвдөхгүй зодож, танкуудыг огтолж, хашгирав:
  Бид бух шиг юм!
  Маргарита бор цэргийг бут цохиж, танкуудыг огтолж аваад:
  Бид бух шиг юм!
  Наташа үүнийг аваад хашхирч, бор дайчдыг танктай хамт таслав:
  - Худал хэлэх гараас гарлаа!
  Зоя нацистуудыг салгаж, хашгирав:
  - Үгүй ээ, гараас биш!
  Тэр ч бас нүцгэн хөлөөрөө од авч, суллаж, олон фашистуудыг дуусгах болно.
  Наташа үүнийг аваад хашгирч:
  - Манай зурагт асаалттай байна!
  Мөн түүний нүцгэн хөлнөөс алуурчин боодол зүү нисэв.
  Зоя бас нацистууд болон тэдний танкуудыг устгаж, хашгирав:
  - Бидний нөхөрлөл нэг цул юм!
  Мөн дахин ийм шидэлт хийснээр тойрог бүх чиглэлд бүдгэрч байна. Энэ бол охин - өрсөлдөгчдийн цэвэр устгал.
  Хөлийн нүцгэн хуруугаараа охин гурван бумеранг авч, хөөргөх болно. Энэ нь бүр илүү олон цогцос гарахад хүргэсэн.
  Үүний дараа гоо сайхан дараахь зүйлийг гаргана.
  - Бид дайсанд өршөөл үзүүлэхгүй! Цогцос байх болно!
  Тэгээд дахин алуурчин зүйл нүцгэн өсгий дээрээс нисч одов.
  Августин бас логикоор тэмдэглэв:
  - Ганц цогцос биш, олон цогцос!
  Үүний дараа охин үүнийг аваад цуст шалбааг дундуур хөл нүцгэн алхав. Тэгээд тэр маш олон нацистуудыг устгасан.
  Тэгээд яаж архирах нь:
  - Олон нийтийн аллага!
  Одоо тэр нацист генерал руу толгойгоо цохино. Түүний гавлын ясыг хугалж өг:
  - Банзай! Та диваажинд очих болно!
  Светлана довтолгоонд маш их уурлаж, ялангуяа танкуудыг унагаж, хашгирав.
  - Чамайг өршөөхгүй!
  Мөн түүний нүцгэн хуруунаас хэдэн арван зүү нисдэг. Тэр хүн бүрийг дайран өнгөрөхөд онгоцууд сүйрдэг. Дайчин ч гэсэн хэрчиж, алахыг хичээдэг.
  Олег Рыбаченко хашгирав:
  - Гайхалтай алх!
  Мөн хүү нүцгэн хөлөөрөө хас тэмдэг хэлбэртэй ийм сэрүүн од шиддэг. Нарийн төвөгтэй эрлийз.
  Тэгээд нацистуудын масс нуран унав.
  Олег архирлаа:
  - Банзай!
  Тэгээд хүү дахин зэрлэг дайралтанд өртөж байна. Үгүй ээ, энэ нь зүгээр л хүчтэй урсаж, галт уулс шуугиж байна!
  Маргарет хөдөлж байна. Энэ нь хүн бүрийн гэдсийг урах болно.
  Хөлтэй охин нэг дор тавин зүү шиднэ. Мөн олон янзын дайснуудад амь үрэгдэж, танк, онгоц хоёуланг нь цохив.
  Маргарита хөгжилтэй байдлын үүднээс дуулсан:
  - Нэг хоёр! Уй гашуу бол асуудал биш!
  Та хэзээ ч сэтгэлээр унах ёсгүй!
  Хоолойгоор хамар, сүүлийг нь өндөр байлга.
  Жинхэнэ найз үргэлж тантай хамт байдаг гэдгийг мэдэж аваарай!
  Энэ бол ийм түрэмгий компани юм. Охин цохилж, хашгирав:
  "Луугийн ерөнхийлөгч цогцос болно!"
  Тулалдаанд Наташа бол зүгээр л нэг төрлийн терминатор юм. Тэгээд тэр архиран :
  - Банзай! Үүнийг хурдан аваарай!
  Тэгээд түүний нүцгэн хөлнөөс гранат нисэв. Тэгээд нацистууд яг л хадаас шиг . Мөн энэ нь маш олон мастодон, далавчтай, тамын машиныг эвдэх болно.
  Энд дайчин байна! Бүх дайчдад - дайчин!
  Зоя ч бас довтолж байна. Ийм ууртай гичий.
  Тэгээд тэр үүнийг аваад бахираад :
  - Манай аав бол өөрөө Цагаан бурхан!
  Тэгээд тэр нацистуудад гурвалсан тээрэм огтолжээ!
  Тэгээд Августин хариу хашгирав:
  - Тэгээд миний бурхан хар!
  Үнэхээр улаач бол заль мэх, доромжлолын биелэл юм. Мэдээжийн хэрэг дайснуудын хувьд. Найзуудын хувьд тэр бол хайрт юм.
  Тэгээд яаж нүцгэн хуруугаараа тэр авч шидэх болно. Мөн бор эзэнт гүрний олон тооны дайчид, мөн тэдний танк, нисэх онгоцууд.
  Улаан үсчин хашгирав:
  -Орос, хар бурхан бидний ард байна!
  Байлдааны өндөр чадвартай дайчин. Үгүй ээ, энэ дор хөндлөнгөөс оролцохгүй байх нь дээр. Танкны цамхагууд урагдаж, фашистын нисэх онгоцны далавчнууд урагдаж байна.
  Августин хашгирав:
  - Бид бүх урвагчдыг нунтаг болгон бутлах болно!
  Түншүүд рүүгээ нүд ирмэх. Тийм ээ, энэ галт охин яг амар амгаланг өгч чадах зүйл биш юм. Амар амгалан үхлийн аюултай биш л бол!
  Светлана дайснуудыг бут цохин:
  - Бид таныг дараалалд оруулах болно!
  Августин баталсан:
  - Бид бүгдийг алах болно!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс бүрэн устгалын бэлэг дахин нисч байна! Маш олон танк, онгоцнууд нэг дор дэлбэрч жижиг чип болсон.
  Хариуд нь Олег дуулжээ:
  банзай байх болно !
  Августин нацистуудыг нүцгэн гараараа урж, илдээр цавчиж, хуруугаараа зүү шидэж, танк, онгоцнуудыг нэг дор устгаж, хэлэв.
  - Товчхондоо! Товчхондоо!
  Наташа бор дайчдыг устгаж, хашгирав:
  - Товчхондоо - банзай !
  Мөн өрсөлдөгчдөө зэрлэг хорсолтойгоор тасалцгаая.
  Олег Рыбаченко өрсөлдөгчөө таслан зогсоов:
  - Энэ гамбит хятад биш,
  Мөн дебют бол Тайланд юм, надад итгээрэй!
  Дахин хэлэхэд хүүгийн нүцгэн хөлнөөс хурц, төмөр зүсэгч диск нисэв. Тэрээр танкийн цамхаг болон онгоцны сүүлийг хоёуланг нь таслав.
  Маргарита, бор эзэнт гүрний дайчид, танкийн хуяг дуулгаг таслан, дууллаа:
  - Тэгээд бид тулалдаанд хэнийг олох вэ?
  Бид тулалдаанд хэнийг олох вэ ...
  Үүгээр хошигнохгүй байцгаая -
  Үүнийг салгацгаая!
  Үүнийг салгацгаая!
  Тэд тэр үед нацистуудтай сайн ажилласан ... Тэгээд Зөвлөлт Орос Москваг дайрах үеэр бор эзэнт гүрнийг ялсан.
  Дайн хараахан дуусаагүй байсан ч ЗХУ нацистуудыг өөрсдөө ялах боломж аль хэдийн байсан. Тиймээс зургаан хүн супер, гайхалтай даалгавраа биелүүлэхийг дахин тасалдуулахад хүрэв.
  
  ЧОНОНУУДЫН НЭГ ЗСБНХУ
  Нарны туяаны улмаас тасалдсан бөгөөд үүний үр дүнд 1941 оны 6-р сарын 22-нд АНУ, Их Британи болон түүний колониуд унтарчээ. Эхэндээ энэ нь дайны явцад онцгой нөлөө үзүүлсэнгүй. Германчууд бодит түүхтэй ижил замаар урагшиллаа. Фюрер мөн урагшаа эргэж, Япон хүлээх, харах байр суурийг эзэллээ ... Мөн дахин хүйтэн жавартай өвөл Улаан армийг бүрэн ялагдлаас аварч, Москвагийн ойролцоо сөрөг довтолгоонд орох боломжийг олгосон. Энэ хооронд Япон улс Номхон далай дахь өмнө нь Их Британи, АНУ-ын эзэмшилд байсан, одоо нэмэлт хүч нэвтэрч чадахгүй байгаа эдгээр эзэмшлийг булаан авчээ.
  Хавар, зуны эхэн үед зүүн фронтод Германчууд хэд хэдэн ялалт байгуулж, Сталинградын эсрэг дахин довтолж эхлэв. Гэсэн хэдий ч бодит байдлаас зөрөх нь эндээс эхэлсэн юм. Хоёрдахь фронт байхгүй байсан нь германчуудад Европ, Ливиэс илүү олон цэрэг шилжүүлэх боломжийг олгож, тэнд зөвхөн Италийн гарнизонуудыг үлдээжээ.
  Мөн довтолгоо зөвхөн Сталинградаас гадна Тихвин дээр ч эхэлсэн. Одоо тэднийг Роммел захирч байсан бөгөөд Фюрер Ливид Британичуудыг ялж, Толбукыг эзлэн авсныг өндрөөр үнэлэв .
  Эхний Tiger танкууд мөн тулалдаанд оролцсон. Роммел шөнийн цагаар довтолгоо хийж, Зөвлөлтийн цэргүүдийг гайхшруулж чадсан юм. Германчууд нисэхийн салбарт давуу талтай байсан тул холбоотнуудтайгаа тулалдахдаа хүч чадлаа зарцуулаагүй нь нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлсэн.
  Нисгэгч Марсель зүүн фронтод хурдан данстай болж байв. 1942 оны 6-р сард тэрээр унасан онгоцны тоог зуун тавин давж, мөнгөн царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар загалмайг хүртжээ.
  Гэхдээ энэ бол карьерийн дөнгөж эхлэл байсан юм.
  Тэнгэрт бол үнэндээ улаан армийн хувьд илүү хэцүү байсан. Германчууд Тихвин, дараа нь хэд хэдэн хотыг авч, Ленинградыг давхар цагирагаар таслан, энэ хотыг дахин хаажээ.
  Зөвлөлтийн командлал Ленинград руу нэвтэрч, төв рүү урагшлахыг оролдов. Гэхдээ эдгээр чиглэлээр амжилтанд хүрэх хангалттай хүч чадал байгаагүй.
  Гагцхүү нацистууд Сталинградад боогдсон нь шинэ нөөц цуглуулах боломжийг олгосон явдал байв.
  Гэвч Ленинград хаагдсан хэвээр байв. Одоогийн байдлаар Турк, Япон дайнд ороогүй байгаа тул ЗХУ-д тулааны эргэлтийг эргүүлэх боломж байсан. 1942 оны 11-р сард Зөвлөлтийн цэргүүд Ржев, Сталинградын ойролцоо довтолгоонд өртөв.
  Ржевийн үед амжилтанд хүрсэнгүй. Гэвч Сталинградын ойролцоо бөгж хаалттай байв. Гэвч цаг хугацаа өнгөрөхөд энэ нь болсон. Гуравдугаар Рейх илүү их нөөцтэй байсан бөгөөд Роммел хойд зүгээс Сталинград руу, өмнөд зүгээс Майнштейн рүү довтлох ажиллагаа эхлүүлэв.
  Япон гэнэт дайнд орсон нь нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлэв. Самурай нар Хятад дахь тулалдаанд саад болж байсан ч Владивосток руу довтлов.
  Магадгүй Хирохито Гуравдугаар Рейх ялагдахаас айж, дайнд орсон байх.
  Түүгээр ч барахгүй Япон бүрэн хэмжээний довтолгоо хийхэд хангалттай нөөц, явган цэрэгтэй байв.
  Улаан армийг дарж, Роммел хойд зүгээс Сталинград руу нэвтэрч чаджээ. Мэйнштейн түр хугацаагаар зогссон боловч Паулусын нэмэлт хүч, дэмжлэг авсны дараа тэрээр аль хэдийн хаагдсан цэргүүдтэй холбогдов.
  Ийнхүү Зөвлөлтийн цэргүүд өөр цагираг гарч ирэв.
  Зөрүүд тулалдааны дараа ихэнх нь устгагдаж, олзлогдсон. Үүний дараа Германчууд Сталинградыг эзлэн авч дуусав. 1943 оны 3-р сард Турк бас дайнд оров. Нөхцөл байдал бүр ч төвөгтэй болсон. Агаарт Германчууд давуу байдлаа хадгалсаар байв. Марсель унасан гурван зуун онгоцны тоог давж, царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар цолыг хоёр дахь удаагаа хүртсэн Германы анхны хүн болжээ.
  5-р сард германчууд шинэ довтолгоо хийж, "Бар", "Пантер", "Арслан" гэсэн шинэ танкуудыг өргөнөөр ашигласан. Улаан арми хүчирхэг хамгаалалт хийсэн ч тэд амжилттай урагшиллаа. Гэхдээ Зөвлөлтийн цэргүүд Гуравдугаар Рейх, түүний дагуулууд, Япон ба түүний колониуд, Турк зэрэг гурван фронтод нэг дор тулалдаж байсан тул хүчнүүд аль хэдийн тэгш бус байв. Нөхцөл байдлыг нацистуудын зарласан нийт дайн улам хурцатгаж, холбоотнуудын бөмбөгдөлт байхгүй үед зэвсгийн үйлдвэрлэл хэд хэдэн удаа нэмэгдэхэд хүргэсэн. Тиймээс ЗХУ-ын боломж хурдан буурч байв!
  Тэдний өмнө гүн хамгаалалт байсан тул Фриц аажмаар урагшилсан нь үнэн. Зөвлөлтийн цэргүүд туршлагатай тул маш зоригтой тулалдаж байв. Гэвч тэд хожигдсон хэвээр байна.
  Гэсэн хэдий ч тэд маш их зоригтой тулалдаж, зарим дайчид хамгийн дээд зэрэглэлийг харуулсан. Жишээлбэл, Елизавета танкийн баг хамгийн энгийн Т-34-76 онгоцонд нацистуудтай тулалдаж байна.
  Германчууд шаантаг, эсвэл гахайн эгнээнд байрлуулсан Зөвлөлтийн цэргүүд рүү аажуухан хөдөлж байна. Урд нь хамгийн хүнд, хамгийн сайн хамгаалагдсан "Лев" танк байна. Энэ нь Panther-тэй төстэй, ердөө л том, ерэн тонн жинтэй. Их биений урд талын хуяг нь 150 мм, Т-34 шиг налуу, хажуу тал нь 82 мм налуутай. Цамхагийн дух нь ерөнхийдөө маш сайн хамгаалагдсан: налуу нь 240 мм, хажуу тал нь их бие шиг 82 мм-ээс сул байна. Мөн 70 EL урт том баррель бүхий 105 мм-ийн хүчирхэг буу. Энэ бол алсаас цохих чадвартай танк юм.
  Элизабет нүцгэн хөлөөрөө хурдны хайрцгийг дээд талд шилжүүлэв.
  Тэгээд гучин дөрөв нь хурдаа авдаг. "Арслан" руу холоос буудаад нэмэргүй, ойртох хэрэгтэй. Германы хүчирхэг машин үхлийн хүчний сум илгээдэг. Тэр хажуугаар нь гүйнэ. Танкны охид хөгжилтэй инээж, хөл нүцгэн хөдөлнө.
  Тавдугаар сарын сүүлчээр Кавказын хойд хэсэгт халуун байдаг бөгөөд бикини өмссөн гоо үзэсгэлэнгүүд маш их хөгжилтэй байдаг.
  Елена шүгэлээр тэмдэглэв:
  - Одоо фашистууд эвэрт агуу болно!
  Екатерина нүцгэн, борлосон хөлөө сэгсэрч, зөвшөөрөв.
  - Бид түүнийг цохих нь гарцаагүй!
  Т-34-76 хурдассаар байгаа ч бартаат замын хурд хязгаарлагдмал байна. "Арслан" арай ядан мөлхөж, илүү хөдөлгөөнтэй "Ирэвс", "Барууд" урагшлахгүйн тулд хурдаа сааруулдаг.
  Гэхдээ эдгээр машинууд нь аюултай, ялангуяа Пантер нь минутанд арван таван удаа буудах чадвартай. Үүнээс та гэнэтийн бэлэг хүлээж болно.
  Евфразия нүцгэн өсгийгөө хий дээр дарж, хашгирав:
  - Уран сайхны аргаар тэмцэцгээе!
  "Арслан" танкийн буу нь мэдэгдэхүйц сул талтай бөгөөд минутанд ердөө таван удаа бууддаг. Ерөнхийдөө хамгийн амжилттай загвар биш. Хуяг цоолох нь хэт их бөгөөд хэт хол зайнаас цохих шаардлагагүй. "Бар", "Ирвэс" хоёр км-ийн зайд дайран өнгөрдөг бөгөөд хол зайд гар утас, гучин дөрөвт орох бараг боломжгүй юм. Тиймээс Арсланг ийм хүчирхэг буугаар тоноглох нь үнэ цэнэтэй байсан уу? ЗХУ-ын бусад танкууд нь KV-1S-ээс бусад нь илүү хөнгөн боловч энэ танк нь хамгаалалтад ямар ч давуу талгүй бөгөөд жолоодлогын гүйцэтгэл нь зөвхөн муу байдаг.
  Элизабет биеэ эргүүлж, хашгирав:
  - Би цээжээрээ амьсгалж байна, агаар нь өргөн долгион,
  Энэ нь тод гялалзаж, оддын хивс төгсгөлгүй ...
  Мэдрэмж тоглож, хөл нүцгэн охид амьд байна,
  Тэнгэрт тогло, би үүрд нар руу нисэхийг хүсч байна!
  Лев танкийг хажуу тийш нь хүртэл эвдэх амаргүй. Цамхагийн хажуу тал нь Пантерийнх шиг налуу, их биений хажуугийн дээд хэсэг нь бас налуу байна. Эдгээр танкуудад ердийн "муур" хэлбэрийг аль хэдийн нэвтрүүлсэн бөгөөд налуугийн улмаас илүү сайн хамгаалалт өгдөг. "Tiger" шиг биш, бараг дөрвөлжин. Гэхдээ "Бар" нь дайны өмнө бүтээгдсэн бөгөөд КВ дүрэмт хувцас шиг харагдаж байв. Харин хожмын бүтээн байгуулалт болох "Tiger" -2 нь мөн л "муур" хэлбэртэй бөгөөд удахгүй энэ танк цувралд орох болно. "Арслан" самбар руу орох нь бараг боломжгүй юм. Зөвхөн их биений доод хэсэгт хуяг налуу байхгүй, харин булаар хучигдсан байдаг. Өөрөөр хэлбэл, та ойрын зайг эвдэж, гулгуурын талбайн хооронд яг таарах хэрэгтэй.
  Тиймээс охидод хэцүү даалгавар байна. Түүгээр ч барахгүй, хөдөлгөөнд байгаа гучин дөрөв нь маш их чичирдэг тул яг таг буудах нь бараг боломжгүй юм.
  Элизабет найзуудаасаа асуув:
  Бид дайсныг ялж чадах уу?
  Елена итгэлтэйгээр хариулав:
  - Охид гуталгүй байхдаа нүцгэн хөлөөрөө тийм мэдрэмжтэй болдог тул дайсныг цохих нь гарцаагүй.
  Элизабет үүнтэй санал нэг байна:
  - Тийм ээ, охидын нүцгэн өсгий нь ялалтын баталгаа юм!
  Одоо гучин дөрөв нь ялагдал хүлээхээс зайлсхийж самбар руу гулсав. Энд гол зүйл бол "Ирвэс", "Бар"-ын буунаас зайлсхийх явдал юм. Тэд хурдан бөгөөд үнэн зөв байдаг. Мөн та духан дээрх эдгээр танкуудыг эвдэж чадахгүй.
  Елена хөл нүцгэн хуруугаараа герман руу буудаж байна. Гэхдээ гулгуурын талбайн хажуугаар явах нь бараг боломжгүй юм. Гэвч дайсны мөсөн гулгуурын талбай эвдэрч, "Арслан" зогсдог.
  Түүний хажуугаар дахин гучин дөрвөн алхав. Мөн хажуугийн доод хэсэг рүү үхлийн аюултай сум илгээдэг.
  Кэтрин тэмдэглэв:
  - Манай их буу хуучирсан - "Арслан" үнэхээр авах боломжгүй!
  Гэвч бухимдсан шиг Елена дайсны хажуугийн хэсгийг цохиж, "Арслан" галд автав.
  Охидууд удаашрахгүй, дахин саваа урагшаа. Одоо тэд илүү сул зорилттой байна: "Ирвэс". Түүнийг хажуу тийш нь цохиход л хангалттай.
  Элизабет тэмдэглэв:
  - Практик муур!
  Кэтрин инээвхийлэн хэлэв:
  -Гэхдээ "Арслан"-ын халхавчнаас гарахгүйн тулд арай ядан мөлхдөг.
  Елена Пантер руу алсаас буудсан бөгөөд тэр нь хажуу тийшээ эргэж, хажуу талыг нь онгойлгов. Тэр нимгэн нэгтэй - 40 миллиметр бөгөөд энэ нь хазайсан байх нь хамаагүй.
  Германы танк хүчтэй дэлбэрч байна. Тийм ээ, гоо үзэсгэлэнгүүд нь огцом галзуу байсан.
  Тэд тулааны гоо үзэсгэлэнгийнхээ сэтгэл татам нигүүлсэлээрээ байдаг.
  Гэвч хясаа хуягт хүрэх шахам өнгөрөхдөө исгэрнэ.
  Гучин дөрөв нь маш аюултай бөгөөд тэрээр дуслын дундуур үсэрч буй хүнтэй төстэй юм.
  Элизабет нүцгэн хөлөөрөө дахин буудаж:
  - Би бүгдийг хийж чадна, бид бууж өгснөөр Вермахтыг цохих болно!
  Мэдээжийн хэрэг, ийм охидтой бол чөтгөр өөрөө аймшигтай биш юм. Хэдийгээр нацистуудын довтолгоо түрэмгий бөгөөд тэд маш олон танктай ....
  Хүч нь тэгш бус байна. Хэдийгээр машины тоо ойролцоогоор тэнцүү боловч Германых илүү хүнд байдаг. Зөвлөлтийн олон танкууд хөнгөн бөгөөд нацистын мангасуудын эсрэг тулалдаанд бэлэн биш байна.
  Гэвч Элизабетын багийнхан гайхамшгуудыг бүтээж, хөдөлж байхдаа өөр нэг "Ирвэс" бууддаг.
  Комсомолчууд буу барин тулалдаж байна. Тэд үнэн зөв бууддаг. Тэд гүйж, хөл нүцгэн, дугуй өсгийтэй анивчдаг. Тэгээд дайсныг яг онож цохино.
  Аленка хүсэл тэмүүллээр тушааж байна:
  - Охидууд битгий бууж өг!
  Одоо их буу нь яг Т-4-ийн хажууд энэ танкийг цоолж буй сумыг нулимж байна. Гэхдээ энд мэдээжийн хэрэг "Арслан", үүнийг авахад тийм ч хялбар биш юм. Мөн энд та оролдох хэрэгтэй.
  Анюта хөлийн нүцгэн хуруугаараа машин руу зааж, яг төгсгөл хүртэл нь гал гаргаад:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Алла бас маш нарийвчлалтай буудаж, нэмж хэлэв:
  - Баатарлаг байдлын алдар!
  Энд байгаа тулалдаантай охидын талаар та юу ч хэлж чадахгүй - хамгийн дээд зэрэглэлийн болон нисэх онгоцны!
  Мария буу руу сум оруулж, дуулжээ:
  - Илүү өндөр, өндөр, өндөр
  Манай шувуудын нислэгийг хай...
  Мөн сэнс бүрээр амьсгалж,
  Манай хилийн амгалан тайван байдал!
  Маруся нэмж Фриц рүү буудаж:
  -Мэдээж тийм...
  Оросуудын төдийгүй Оросын ард түмний олон нийтийн баатарлаг байдал бүх зүйлд илэрч байв ...
  Хөхөөний хэмжигдэхүүн, чимээ шуугиан, хонх цохих мэт чимээ нь траншейны дээгүүр давав. Салхины шуурганд өтгөн ногоон титэм зүүсэн ховор модод анхдагчид мэндчилгээ дэвшүүлж байгаа мэт ядарсан цэргүүдийг угтдаг. Зарим хүмүүсийн хувьд энэ нь нэг төрлийн сэрэмжлүүлэг мэт санагдаж магадгүй - тэд чамайг дараагийн ертөнцөд очно гэж хэлдэг!
  Өмнөх тулалдаанд, ялангуяа 5-р сарын ялагдалд харгис хэрцгийгээр цохиулж байсан Владимир Михайловскийн удирдлаган дор байсан батальон одоо элсэгчдээр яаралтай нөхөж, хамгийн аюултай газруудын нэгийг хамрахаар бэлтгэж байна. Зүүн тийш гурван километрийн зайд Донын ус дайны галын дагуу урсдаг.
  Ихэнх зэгс нь шатдаг бөмбөгнөөс болж шатаж, тортогоос ус нь хар өнгөтэй болжээ. Тэсэлгээний давалгаанд нурсан гүүрний овоолго нь гашуудлын гутамшигт асар том шүдэнз шиг дангаар нь зогсож, тулгуур болж байна.
  Завь дээр нутгийн анхдагчид талбайн бэлгийг, мөн Зөвлөлтийн баатарлаг цэргүүдэд зориулсан сумны хайрцагуудыг авч явж, нацистын цэргүүдтэй үхэлд хүргэхэд бэлэн байна.
  Ингээд дөрөв нь урт хайрцгийг чонон жимсээр бүрхэгдсэн бут руу чирэв. Тэнд болгоомжтой өнгөлөн далдалсан танк эсэргүүцэгч буу отолтонд байгаа могаук шиг нуугдаж байв. Гурван цэрэг, хурц нүдтэй буучин Алеся нар буунд ажиллаж байна. Бүсгүй, маш нарийхан, гэхдээ түүний гар нь ядарсан ажлын улмаас шөрмөстэй байдаг. Тэрээр мөн нацистын сүргийн танк эсвэл "хуягт машин" байгалийн толгодыг тойрч гарах гэж оролдсон тохиолдолд залуустай хамт урхи бэлтгэхийг хичээдэг.
  Цэргүүд ихэнх тохиолдолд бүрэн сахалгүй, галд өртөөгүй, богиносгосон элсэлтийн курс төгссөн залуучууд - нэг сар хагас, мөн мэдээжийн хэрэг ЗХУ-д цэрэг татлагын өмнөх бэлтгэл сургуулилт сайн хийгдсэн.
  Зарим дайчид аль хэдийн туршлагатай болсон. Тэд залуу амьтдаас үстэй, хурц хөдөлгөөнтэй, зарим нь дахин ороосон байдаг. Тэр дундаа жинхэнэ далайн дээрэмчин мэт харагдах ганц нүдтэй Иван сахлаа сул тавьжээ. Тэмцээний цол, янз бүрийн тулалдаанд хүлээн авсан хэд хэдэн тушаал, эс тэгвээс Москвагийн ойролцоох анхны тушаал. Тэд боломжгүй зүйл хийсэн юм шиг санагдав: тэд Фрицийг зогсоож, тэр байтугай дайснуудаа нохой зодох мэт хэдэн зуун километрийн зайд туулав.
  Фриц хичнээн олон хаягдсан тоног төхөөрөмжтэй байсан. Магадгүй тийм ч их биш, танкууд ихэвчлэн тааралддаг байсан ч 1941 оны зун, намрын улиралд Зөвлөлтийн явган цэргийг маш их зовоож байсан их буу, пулемёт бүхий хуягт тээвэрлэгчид - дор хаяж хэдэн арван зоос!
  Гэвч хүйтэн жавар гучин хэмээс хэтрэх үед энэ бүх Теутон мангасууд зүгээр л хөдлөх чадвараа алджээ ... Бензин хөлдөж, тос нь хөлдөв.
  Харамсалтай нь тэд нацистуудыг эцсээ хүртэл устгаж чадсангүй. Хэсэгчлэн командлалын буруугаас болж, Германы анги нэгтгэлүүд бөөгнөрсөн хотуудыг довтлохын тулд томоохон хүч шаардсан. Тийм ээ, гэсгээх нь ирлээ - буруу байсан уу ...
  Хавар Иван бас хоёр дахь тушаал авав - отолтоос болж генерал болон хэд хэдэн офицерыг хөнөөсөн азтай байв. Гэсэн хэдий ч тулаан зөвхөн хэсэгчлэн амжилттай болсон. Мөрдөн байцаалтын үеэр төөрсөн хэлтэрхий Иван Красновын нүүр рүү цохиж, нүдийг нь салгажээ. Харамсалтай нь энэ бол дайн бөгөөд хүүхдийн кино биш, гол дүр нь хүн бүрийг бут цохидог, тэр байтугай зуун пулемёт ч цохиж чадахгүй.
  Тэгээд одоо тэд бие махбодийн хувьд хүнд ажил хийх ёстой: суваг шуудуу ухах, үүр, нүх ухах.
  Анхдагчид тэдэнд тусалдаг бол талбай тайван, охид, залуус өөрсдөө ах нартаа туслахыг гуйж байна. Тэд хүч чадлаа тооцохгүй, илүү ихийг хийхийг хичээдэг, хэтэрхий шаргуу ажилладаг. Ингээд л хүүхдүүдийн борлосон, няцарсан гар, нүцгэн, хөхөрсөн хөлний судас хавдаж, цухуйсан. Үүний зэрэгцээ тэд дуулж чаддаг хэвээр байна;
  Бид коммунизмын хүүхдүүдийн анхдагчид юм.
  Гал, майхан, дуугарч байна!
  Хараал идсэн фашизмын довтолгоо -
  Уур хилэнг хэн хүлээж байна!
  
  Эдгээр тулалдаанд бид юу алдсан бэ?
  Тэгээд дайсантай хийсэн тулалдаанд олж авсан уу?
  Бид зүгээр л дэлхийн хүүхдүүд байсан -
  Одоо уугуул нутгийн дайчид!
  
  Гэвч Гитлер манай нийслэл рүү нэг алхам хийв.
  Хүрхрээг тоолгүй бөмбөг хаяв!
  Миний хувьд эх орон бол тэнгэрээс ч үзэсгэлэнтэй юм.
  Одоо цуст нар жаргах нь ирлээ!
  
  Бид түрэмгийлэлд хатуу хариу өгөх болно -
  Хэдийгээр тэд өөрсдөө өндөр, тийм ээ, харамсалтай нь тэд жижиг юм!
  Гэхдээ эмзэг өсвөр насныхны гарт байгаа сэлэм -
  Сатаны легионуудаас илүү хүчтэй!
  
  Танкууд цас нурсны дараа нуранги руу яарав.
  Тэгээд бид винтовыг гурав хуваадаг!
  Цагдаа нар араар нь онилох болтугай
  Гэвч Ариун Бурхан тэднийг хатуу шийтгэх болно!
  
  Бид юу шийдсэн бэ? энх тайвны ажлыг хий -
  Үүний тулд харамсалтай нь би буудах хэрэгтэй болсон!
  Тайван байдал аль хэдийн жигшүүртэй болсон.
  Хүчирхийлэл бас байна!
  
  Охинтой бид хамтдаа хөл нүцгэн гүйдэг -
  Цас орсон ч цасан шуурга нүүрс шиг шатаж байна!
  Гэхдээ бүү ай, хүүхдүүдээ мэдээрэй -
  Фашистыг зоригтойгоор авс руу сумаар оруулах болно!
  
  Энд тэд бузар булай Фриц компанийг тавьжээ.
  Үлдсэн хулчгарууд нь гүйж байна!
  Бид явган цэргүүдийг тулалдаанд хусуур шиг бут цохино -
  Бид залуу зун саад болохгүй!
  
  Ялалтын амжилт тавдугаар сард болно,
  Одоо цасан шуурга ширүүн, хатуу цас байна!
  Хүү хөл нүцгэн, эгч нь хөл нүцгэн,
  Ноорхой хувцастай хүүхдүүд оргил үетэй уулзав!
  
  Эдгээр хүчнүүд хаанаас ирдэг вэ?
  Өвдөлт, хүйтнийг тэвчих, энэ хэрэгтэй!
  Найз нь булшны ёроолыг хэмжихэд,
  Найз нь гинших үед би үхэх болно!
  
  Христ биднийг анхдагчид адисалсан,
  Тэр хэлэхдээ: "Эх орноо Бурхан чамд өгсөн!"
  Энэ бол бүхний анхны итгэл,
  Зөвлөлт, ариун орон!
  Алсаас ойртож буй танкуудын чимээ гарч, онгоцууд тэнгэрт шуугина. Мөн хүчирхэг бүслэлтийн зэвсэг аль хэдийн архирч байна. Өндөр тэсрэх чадвартай хясааны цохилтоос шороо, хайлсан ширэгт тэнгэрт шидэгддэг. Энд тэр тулааныг уншиж байна. Хошууч Владимир Михайловский гартаа цомын дуран барьж, ган фашистын нуранги ойртож байгааг харж байна. Тэд анхдагчдыг ар тал руу нь хөөх гэж оролддог боловч тэд гарахыг хүсэхгүй байгаа бөгөөд тулалдах гэж гартаа буу гуйна.
  Нутгийн хүүхдүүд ангийн буу, бүр спортын нум авчирсан ч хүн бүрт хангалттай зэвсэг байдаггүй. Хүн бүр зоригтой тулалдаж, ялахыг хүсдэг. Тэгээд ч эх орноо гэсэн эцсийн бодолтой үхэх нь бүтэхгүй.
  Хошууч Михайловский тушаал өгч байна:
  - Тушаалгүйгээр гал нээж болохгүй!
  Үнэхээр тэдэнд бүх батальонд ердөө хоёр " дөчин тав " байгаа нь Фрицийг ойртуулах боломж байна гэсэн үг.
  Урд нь нацистуудын дунд заншил ёсоор хамгийн хамгаалагдсан машинууд; танк Т-4 ба өөрөө явагч буу "Анчин". Тэд илүү хөнгөн тээврийн хэрэгсэл болон бага зэрэг хоцрогдсон явган цэргийн замыг гаргах ёстой.
  Нацистуудын машин, мотоциклууд урдуураа эвдрэхээс айж, хааяа удааширдаг ....
  Гэхдээ анхдагч Юлиус Петров тэд энд хоосон хоноогүй гэдгийг баталж байна. Танкны эсрэг ховор уурхай, гар хийцийн цавуугаар түрхэж, ширэгт нь утсаар үл үзэгдэх тул Т-4 катерпиллярын яг доор хожуулын хооронд хөдөлдөг.
  Катерпилларын ган хавтан нь үхлийн аюултай бэлэг дээр байрладаг. Дэлбэрэлт тийм ч хүчтэй биш юм шиг байгаа ч катерпиллар тасарч, нацистын танк тамхи татаж, цамхгийн эргэн тойронд эргэлдэж эхлэв.
  Бусад хөвгүүд ижил төстэй төхөөрөмжийг ашигладаг. Германы явган цэрэг аймхай, танк, өөрөө явагч буу нь урд талд хамгаалалтгүй тул үүний төлөө шийтгэгдэх болно.
  Намхан дүрстэй, хүчтэй хуягтай алдарт "Анчин" нь хавтгай яст мэлхий шиг харагддаг. Энэхүү өөрөө явагч буу нь Зөвлөлт-Германы фронтод саяхан гарч ирэв. Маш сайн жолоодлогын чадвар, зохих зайд нэвтэрч чадах их буу, тулалдаанд амьд үлдэх чадварын ачаар Анчин тэр даруй хэлээр сургаалт зүйрлэл болжээ.
  Гэхдээ түүний катеринууд өргөн боловч энгийн хэвээр байна ... Гэсэн хэдий ч машины ёроолыг эвдэж, сэлбэг хэрэгслээр дотор талыг нь нулимах нь дээр.
  Энд "Анчин" эвдэрсэн, жолоо нь эвдэрсэн далайн дээрэмчин фрегат шиг хажуу тийш гулсаж, Т-4-ийн эсрэг түлхэж байна. Катерпиллар дээрх ган авс хоёулаа гэрэлтэж эхэлдэг бөгөөд хэдхэн хормын дараа тэд тэсрэх сумны улмаас дэлбэрчээ.
  Аль хэдийн арваад дунд жинтэй машин эвдэрч, арчаагүй зогссон байв.
  Гэхдээ тэдний ард үлдсэн саваа, ялангуяа олон тооны хуягтнууд байв. Энд "Анчин" өөрөө явагч буу нь хурд нэмдэг ба ... Өнгөлөн далдалсан нүхэнд унана. Гагцхүү гинжит нь дээрээс нь цухуйж, арчаагүй хөдөлдөг.
  Анхдагчид баярладаг. Ухсан нүхэнд хаа нэгтээ гар хийцийн тэсрэх бодис. Үүнийг гар урлалын аргаар хийдэг. Мэдээжийн хэрэг, динамитаас сул, гэхдээ арын хэсгийг идэвхгүй болгоход хангалттай.
  Фриц их хэмжээний хохирол амсаж, хуягт тээвэрлэгчид бүтэлгүйтэж, зарим нь аюултай бүсээр дайрч өнгөрдөг боловч гранат, тэсрэх бодис шидэж тэднийг угтаж авдаг.
  Энд хурдан ухаантай, залуу тулаанчид хүртэл жижиг катапуль барьсан. Тэд дарьны элементүүдтэй холилдсон нэрмэл модны спирттэй тусгай уутыг хаядаг.
  Онгоц цохих үед нацистын тээврийн хэрэгслийн нимгэн хуяг нь зам тавьж, багийнхныг цэнхэр дөлөөр дүрэлзэхэд хүргэдэг. Өвдсөндөө галзуурсан Фриц зүрх шимшрүүлэн хашгирч, айсандаа эргэсэн царайтай тарж байна.
  Зарим нь бүр тоног төхөөрөмжөө хаяад л...
  Гайхалтай нь маш олон дайсан, зарим машинууд бүх зүйлийг пулемётоор үерлэж, траншей руу ойртож байна.
  Мөн тэд зараа дээр бүдэрдэг ... Энэ хооронд Алеся дөчин тавыг удирддаг . Мэдээжийн хэрэг, та Т-4 болон "Анчин"-ыг шууд авахгүй, гэхдээ та талыг туршиж үзэж болно. Хуягт тээврийн хэрэгслийн талаар хэлэх зүйл алга. Хүн бүр нэвтрэн орж, улаан халуун металлаар нулимсан цусаар шал хийх болно!
  Жижиг калибрын буу нь том буунаас олон давуу талтай байдаг - галын хурд, өнгөлөн далдлахад хялбар. Мөн тэд зорилгоо хэрхэн сонгохоо мэддэг.
  Нацистууд гиена шиг зэрлэгээр хашгирав. Зөвлөлтийн залуусын дунд нас барсан, шархадсан хүмүүс байдаг. Ялангуяа дөнгөж амьдарч эхэлсэн залуу тэмцэгчид үхэх нь эмгэнэлтэй. Энэ бол маш залуу анхдагч охин бөгөөд тэсрэх бөмбөгийг бараг өргөөд Т-3 дунд танкийн мөрний доогуур гүйж байна. Урт мөртлөө нарийхан хонгилтой муухай хайрцаг үсрэн гарч ирээд дөрвөлжин цамхгийг урж хаяв.
  Сөнөөгчид дахин гранат шидэж, пулемётууд мөлхөж буй мотоциклийг хадаж эхлэв. Нацист цэргүүдийн толгой мөндөрт цохиулсан боловсорсон интоор шиг хагарчээ.
  Том оврын мотоциклийн хийн савнууд дэлбэрч, хүчтэй галын урсгалыг гадагшлуулна. Энэ нь тамын жингийн үймээн болж байгаа юм шиг санагдаж байна. Энд зарим хуягт тээвэрлэгчид азгүй хамт олонтой нэгдэж байна.
  Алеся "Анчин" руу зааж, их биеийн доод хэсгийг чиглэв. Тэнд очиход хэцүү ч энэ бол хэрцгий өөрөө явагч бууг эвдэх цорын ганц боломж юм. Хурууны гөлгөр хөдөлгөөн, дараа нь эргүүл.
  Буу нь зөөлөн ухрах цохилт өгч, фашист машин хоёр хуваагдана. Мөн хас тэмдэгтэй туг цуст шаварт унана.
  Алеся шивнэв:
  - Шударга ёс нь золиослол, буяны хандив, шударга ёсны золиослолын амжилтыг шаарддаг!
  Буучин охин дэлхийн биоритмийг илүү сайн мэдрэхийн тулд нүцгэн амарч, өвсний амьсгалыг улаараа дахин шидээд, зальтай Т-3-ыг үе мөчөөр нь цохив.
  Нацистын армийн бараг бүх дунд танкууд аль хэдийн ажиллагаагүй болсон нь харагдаж байна. Энд сүүлийг нь анхдагч хүү устгасан боловч гэмтэл авсан хэдий ч тэрээр тэсрэх карбид, нүүрсний тоос, модны үртэс, бага хэмжээний фосфорын хольцтой баррель түлхэв. Баатарлаг хүүхэд шархадсаны дараа торхыг түлхэх хүч чадалгүй болсон бөгөөд түүний нөхөр Андрей гүйж яваад дөчин тоннын жинтэй Шмел автомат өөрөө явагч бууг дугуйны доор түлхэв. 150 миллиметрийн калибрын бүдүүлэг их буу буудаж, дээш өргөгдөв. Анхдагчдын сүнс урагдсан биеэсээ хийсч, хүчирхийлэл, өвдөлт хэзээ ч байдаггүй аз жаргалтай тэнгэрийн хаант улс руу яаравчлав.
  Амьд үлдсэн фашист тээвэрлэгчид илүү хүнд хамт ажиллагсдынхаа дэмжлэгийг алдаж, буцаж эхлэв ... Вагнерын хөгжмийн архирах чимээ тасарч, ерөнхий нислэг эхлэв.
  Владимир Михайловский духан дээрх цусыг арчаад:
  -Оросын дайчин хүн зогсож үхэж болно, гэхдээ тэр хэзээ ч өвдөг сөгдөн амьдрахгүй! Орос цус урсгаж магадгүй ч бидний эр зориг, эх орондоо үнэнч байхыг ямар ч цус урсгахгүй!
  Амьд үлдсэн анхдагчид үүнийг баталж байна ... Хэдийгээр тэдний олонх нь аль хэдийн шатаж, шархадсан.
  Анастасия Ведмакова, Акулина Орлова нар тэнгэрт тулалдаж байгаа бөгөөд тэд Төмөр загалмайн баатрын загалмайн тавдугаар зэрэгт алтан медаль хүртсэн дөрвөн зуу гаруй онгоцыг унасан магтсан Марсельтай өрсөлдөхөд бэлэн байна. царс навч, сэлэм, очир алмааз.
  Харин охидууд чин сэтгэлээсээ барилдахаар шийдсэн нь илт. Энд тэд адилхан бикинитэй, хөл нүцгэн тулалддаг. Мөн Luftwaffe онгоцыг цоолох.
  Анастасия хөлийн нүцгэн хуруугаараа бай руу буу чиглүүлж, фашистыг цохиод:
  - Бидний итгэл агуу,
  Энэ нь олон зууны турш бат бөх байх болно!
  Тэгээд хамтрагч руугаа нүд ирмэв. Акулина мөн фашистыг цохиж, нүцгэн хөл, хашгирах дуугаа ашиглан маш нарийн цохив.
  - Коммунизмын үзэл санааны агуу байдлын төлөө!
  Тэгээд сувдан шүдээ гарган. Энэ бол ийм тэмцэгч, боловсролтой охин юм.
  Мөн шүдээрээ гялалздаг.
  Анастасия Германы өөр нэг онгоцыг Як-9 онгоцоороо буудаж унагаж, ширүүн дуугаар:
  - Дэлхий дээрх Оросын бүргэд,
  Далавчаа дэлгээд хөөрнө...
  Дайсан хариуцлага хүлээх болно
  Ялагдах болно, эвдэрсэн!
  Акулина үүнийг дуртайяа баталж, өрсөлдөгчөө буулгаж авав.
  - Эвдрэх болно!
  Мэдээжийн хэрэг, германчуудын дунд үзэсгэлэнтэй эйс охид бас гарч ирэв. Альбина, Альвина нар хамгийн сүүлийн үеийн ME-309 дээр тулалдаж байна. Ийм дайчин дайчид хулгайлсан.
  Тэд Зөвлөлтийн онгоцыг гайхалтай авхаалж самбаатайгаар унагадаг. ME-309 бол 30 мм-ийн гурван агаарын их буу, дөрвөн пулемётоор зэвсэглэсэн маш хүчирхэг онгоц юм. Ийм мангасын эсрэг Оросын машинууд эсэргүүцэж чадахгүй.
  Тэд буудаж унагавал өршөөлгүй бууддаг.
  Альбина хөл нүцгэн хуруугаараа онгоцны их бууг бай руу чиглүүлэв. Тэр дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Гуравдугаар Рейхийн ялалтын төлөө!
  Тэгээд тэр хэлээ харуулав.
  Альвина бас дайсныг цохив. Тэрээр Зөвлөлтийн Як-9 онгоцыг огтолж аваад:
  - Манай армийн агуу хилийн төлөө!
  Тэгээд тэр найзууд руугаа нүд ирмэв.
  Зодоон болж, үнэт цаас болон Хаффманыг олж авах. Тэр одоохондоо агуу эйсүүдийн нэг биш ч хурдацтай хөгжиж байна. Мөн та тамын мангас гэж хэлж болно.
  Германчууд аажим аажмаар, их хэмжээний хохирол амссан ч Ижил мөрний эрэг дагуу хөдөлж, Каспийн тэнгис рүү ойртож байна.
  . БҮЛЭГ Љ2
  Хүчнүүд тэгш бус байсан нь илт байв. Фашистын нисэх онгоц ялангуяа ядаргаатай байв. Фокке -Вульф фронтод олноор орж ирсэн нь түүний хүчирхэг зэвсэг, хурд нь Улаан армийн хувьд асуудал болж хувирав. Нэмж дурдахад энэ машиныг буудаж унагахад хэтэрхий хэцүү байсан. Тэр хатуу бөгөөд хатуу хуягтай.
  ME-309 нь ЗХУ-ын нисгэгчдийн хувьд хурд, зэвсгийн хувьд таагүй гэнэтийн бэлэг болсон юм. Тэгээд тэр Зөвлөлтийн ангиудыг бараг л жижиглэсэн.
  Зөвлөлтийн байрлалыг бөмбөгдөж, шинэ бөмбөгдөгч Ю-288, маш хүчирхэг машин. Хэвийн ачаалалд дөрвөн тонн, дахин ачаалах хувилбарт зургаан тонн бөмбөг авч явсан. Тэгээд тэр Зөвлөлтийн ангиудыг шударгаар авсан.
  Роммел мөн Майнштейн шиг ангиа командлагчаар харуулсан.
  Германчууд Астраханьд улам ойртож байв. Зөвлөлтийн командлалын хувьд гэнэтийн байдлаар Фриц Камышингийн чиглэлд Ижил мөрний дагуу довтолгоонд оров. Энэ бол зоримог боловч хүчтэй алхам байв. Мөн тэднийг зогсооход хэцүү байсан.
  Гэвч Улаан армийн хамгаалалт хүчтэй хэвээр байна ... Долоо хоногийн дотор нацистууд тавин километр урагшилж, зогсоов.
  Тэд эсрэг довтолгоонд өртөж, Зөвлөлтийн ангиуд ....
  Үүний зэрэгцээ Япончууд Алма-Атагийн эсрэг довтолгоо хийхийг оролдов. Тэгээд ширүүн тулаанууд ид өрнөж байв.
  Охид эрчүүдтэй эн тэнцүү тулалддаг, магадгүй тэднээс ч илүү байдаг.
  Маргарита Магнитная, Татьяна Булатная нар - пулемётоос буудсан үзэсгэлэнтэй охид.
  Тэд самурайг буудаж, дуулав:
  - Мөрөөдлөөсөө салахгүй байцгаая,
  Амьдралын эхний алхам чухал...
  Та дэлхийн дээгүүр дахин харж байна,
  Ууртай довтолгооны хуй салхи!
  Маргарита хөлийн нүцгэн хуруугаараа алуурчин гранат шидэж, япончуудыг урж, дуулж:
  - Хэн ч биднийг зогсоохгүй,
  Биднийг хэн ч ялахгүй...
  Вермахтыг газарт булах болно .
  Бидний нөхөрлөл нэг цул юм!
  Дайсан руу буудаж буй Татьяна:
  - Үнэхээр цул!
  Япончууд Алма-Ата руу давшиж байна. Тэд олон цэрэг, төрөл бүрийн нөөцтэй. Эдгээр нь тэмцэгч залуус юм. Гэвч охид тэднийг хаддаг. Тэд цөхрөлгүй тэмцдэг.
  Татьяна Булатная өөр гранат шидэж, самурайг тас тасдаж, дуулжээ.
  - Миний агуу амжилтын төлөө!
  Тэгээд нүд ирмэв, индранил шиг өнгө. Хөгжилтэй охин, юу ч битгий хэлээрэй.
  Тэгээд Маргарита нүцгэн өсгийтэй үхлийн бэлгийг авч шидэж, Японы цэргүүдийг урж хаяна.
  Тэгээд дуулах:
  - Бүх зүйл будлиантай, хоорондоо холбоотой, зовлон зүдгүүр, зовлон зүдгүүрийн хуй салхинд байна!
  Тэгээд дахиад л хөлийн хуруугаараа япончууд руу нимбэг шидэж...
  Бэлхүүс хүртлээ нүцгэн, хөл нүцгэн дайчин Оксана тэдэн рүү мөлхөж ирээд гранаттай хайрцгийг түлхэн шивнэв.
  - Сайхан охид байх болно!
  Гурван дайчин бүгд дуулжээ:
  - Самурай ган, галын даралтын дор газар руу нисэв!
  Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд маш их ууртай тулалддаг. Тэд гал, ус, зэс хоолойгоор дэмий л явсангүй.
  Энд Оксана нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, Японы Чиха хөнгөн танкийг цохив. За, энэ бол агуу зорилго.
  Дайсан руу буудаж буй Маргарита:
  - Та итгэл байхгүй гэдэгт итгэж болно! Та хэргийг байхгүй бол хийж болно!
  Татьяна логикоор хэлэв:
  - Таны хэлж байгаа зүйл бол парадокс!
  Маргарита нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, логикоор хэлэв:
  "Суут ухаантан бол парадоксуудын найз биш гэж үү?"
  Татьяна ээлж өгч, самурайг хагалж, зөвшөөрөв.
  - Мэдээж найз аа!
  Дайчид үүнийг аваад инээвхийлэв ... Тэд охидтой тулалдаж байна, тэд өөр юу хэлэв ... Орос охид хэрхэн тулалдаж байсныг санаж байгаа нь утгагүй юм!
  Оксана мэдээж хамгийн өндөр түвшинд тулалддаг. Мөн өөр өөр цэгээс буудаж, охин нь топ шиг эргэлддэг.
  Эдгээр нь гоо үзэсгэлэн, тэд хэнд ч юу ч өгөхгүй. Мөн самурай нартай хамт урвасан явдлыг хазаж ав.
  Гал болон Анжела тэргүүлдэг. Охин бас түрэмгий, улаан үстэй. Дайчид хөл нүцгэн тулалдаж, асар их хэмжээний эр зориг хийхийг илүүд үздэг.
  Анжела ээлжээ өгөөд инээгээд хэлэв:
  - Бид тулалдаанд зоригтой орох болно,
  Зөвлөлтийн эрх мэдлийн төлөө!
  Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа алуурчин нимбэг шиддэг.
  Тулалдаан үргэлжилж байгаа бөгөөд одоо Япончуудын довтолгоо дуусч байна ....
  Долдугаар сарын дөчин гурав аль хэдийн дуусч байна. Нацистууд Ижил мөрний бэлчирт ойртож, түүн дээр тулалдаан эхлэв.
  Элизабет болон түүний багийнхан маш их тулалддаг. Эхний Tiger-2 танкууд мөн фронтод ирж эхлэв. Тэд "Ирвэс", "Арслан" -тай төстэй боловч тэдгээрийн хооронд ямар нэгэн зүйл байдаг. Мөн хуягны оновчтой налуу өнцөгтэй, 88 мм калибрын 71 EL урт хошуутай буу. Жаран найман тонн жинтэй, хуяг дуулгаараа "Арслан" танктай ойрхон, гэхдээ арай бага хэмжээтэй.
  Том танкууд, та юу ч хэлэхгүй.
  Элизабет охидын хамт германчуудыг хайж байна. Тэд Т-4-ийг нэвтлэн хашгирав:
  - Гэрэлт он жилүүдийн санааг алдаршуулж,
  Анхдагчдын хашхираан үргэлж бэлэн байгаарай!
  Дайчид нэгдүгээр зэрэглэлийн гэж бодъё. Мөн тэд зөвхөн сүр жавхлантай тулалдаад зогсохгүй дуулдаг;
  Эв нэгдэл нь эвдрэшгүй, эрх чөлөөт ард түмэн,
  Энэ нь харгис хүч, айдас биш байсан ...
  Гэгээрсэн хүмүүсийн сайн санаа,
  Зүүдэнд нөхөрлөл, гэрэл гэгээ, шалтгаан, эр зориг!
  
  Эрх чөлөөт эх орны маань алдар суу,
  Бүтээлийн хүч бол үүрдийн дэмжлэг юм!
  Хууль ёсны хүч, ард түмний хүсэл зориг,
  Эцсийн эцэст, эв нэгдлийн төлөө - энгийн хүн!
  
  Шуурганы дундуур хөгжил дэвшлийн нар бидний төлөө гэрэлтэж,
  Шуурга, шуурганы дундуур бид урагш гүйлээ ...
  Бид жингүй мэт уулыг хөдөлгөж,
  Коммунизм руу гэрэлтэж буй дэлхий бүхэлдээ ирж байна!
  
  Эрх чөлөөт эх орны маань алдар суу,
  Бүтээлийн хүч бол үүрдийн дэмжлэг юм!
  Хууль ёсны хүч, ард түмний хүсэл зориг,
  Эцсийн эцэст, эв нэгдлийн төлөө - энгийн хүн!
  
  Манай гаригийн ард түмэн ахан дүүс шиг нэгдэж,
  Буддист, лалын шашинт найзуудаа үүрд мөнхөд!
  Ухамсрын алдар нэр, том нэр байг,
  Дэлхийн бүх үндэстэн нэг гэр бүл!
  
  Эрх чөлөөт эх орны маань алдар суу,
  Бүтээлийн хүч бол үүрдийн дэмжлэг юм!
  Хууль ёсны хүч, ард түмний хүсэл зориг,
  Эцсийн эцэст, эв нэгдлийн төлөө - энгийн хүн!
  Охидууд сайхан дуулдаг, бүр сайн барилдаж, ийм эр зориг гаргадаг. Хэдийгээр түүхийг ялагчид бичдэг ч дайнд ялагдсан тохиолдолд тэд дурсагдах эсэх нь тодорхойгүй байна?
  Аленка батарейгаараа, охидын багтай Ижил мөрний бэлчирт дайснуудыг дарахыг оролдож байна. Тэрээр зарчмын хувьд гоо үзэсгэлэн ямар чадвартай болохыг харуулдаг.
  Мөн тэд үнэхээр их зүйлийг хийж чадна.
  Анюта нүцгэн хөлөөрөө буудаж, архиран:
  - Коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Тэгээд бүхэл бүтэн батарей үүнийг авч, нэг дуугаар, бүрэн дуугаар дуулав;
  Бид илүү сайн хувь заяаны төлөө тэмцдэг
  Хүмүүсийн амьдралыг хөнгөвчлөхийн тулд...
  Тэгээд хараал идсэн сүргийг бут цохино
  Ингэснээр хорон муу дайсан цөөхөн байх болно!
  
  Бидний дээр алтан далавчтай херуб байна.
  Орос эх орныхоо алдар хүндийн төлөө...
  Оросын ард түмэн ялагдашгүй гэдэгт итгэдэг.
  Мөн дэлхий дээрх бүх хүнийг илүү үзэсгэлэнтэй болго!
  
  Бидэнд эх орныхоо төлөө тулалдах даалгавар өгсөн,
  Эх орныхоо агуу байдлыг хамгаалах ...
  Заримдаа амьдрал зүгээр л кино байдаг
  Хэдийгээр энэ нь диваажингийн тусгал байх ёстой!
  
  Бүх хүмүүс мөрөөдөлдөө хүрэх хэрэгтэй
  Коммунизмд үндэслэлтэй итгэдэг ...
  Дэлхий дээр илүү их аз жаргал байхын тулд
  Мөн реваншизмын гал гарсангүй!
  
  Манай хаан, агуу суут Пугачев
  Тэрээр тариачдыг ариун тэмцэлд өргөв ...
  Аливаа бизнес мөрөн дээр байх болно,
  Мөн хөл нүцгэн хүүг хайрла!
  
  Бид чөтгөрөөс ч илүү хүчтэй болно
  Шинжлэх ухааны цар хүрээг өөрчлөхөд...
  Муу санаатны туурайн дор хавтгайрсан,
  Хагарсан гол судаснаас цус урсаж байсан ч!
  
  Тийм ээ, энэ бол бидний зөв найзууд,
  Бид эх орноо илүү аз жаргалтай болгож чадна ...
  Хүмүүс бүгд нэг гэр бүлд итгэдэг,
  Агуу гэрэлтсэн Орос!
  
  Хүмүүсийг тэнгэрийн хаяанд зоригтойгоор хар,
  Муу үүл тэнгэрийг бүү бүрхүүл...
  Бид дайсандаа ялалтын оноо өгөх болно,
  Мөн та тулалдаанд азтай баатар байх болно!
  
  Би хулчгар гэдэг үгийг мэдэхгүй
  Оросууд бид огтхон ч дорддоггүй ...
  Бидэнд Сварогт Цагаан Есүс бий.
  Мөн 5-р сарын баярыг үүрд эдлэх болно!
  
  Бөөрөнхий бүжиглэж буй охид, хөвгүүд,
  Бид хөл нүцгэн охидууд орж ирдэг ...
  Эцсийн эцэст бидний хувьд Төгс Хүчит Бурхан Род,
  Битгий тархигүй тоть хүү бай!
  
  Ленин биднийг тулалдах урам зориг өгсөн.
  Мэргэн Сталин эр зоригийг адислав ...
  Хүчирхэг херуб далавчаа дэлгэн,
  Мөн бидний булчингууд ердөө л гангаар хийгдсэн байдаг!
  
  Эх орны сүр жавхлан байх болно
  Бид Бурхантай хамт тийм дайчид байхын тулд ...
  Энд бид алдрыг ган илдээр баталгаажуулах болно.
  Сварогт ямар бамбай хийсэн бэ!
  
  Товчхондоо, Эзэнд үнэнч бай,
  Хамгийн гэрэлтсэн Оросын алдар хүндийн төлөө ...
  Бид зүгээр л баатар бүргэдүүдийг мэднэ,
  Бидний ард Цагаан бурхан Христ Мессиа байна!
  Энд яг бууны цохилтоос "Арслан" гэрэлтдэг. Тийм ээ, нацистууд үүнийг эвэр дээр тусгайлан авдаг.
  Тулалдаан үргэлжилж байхад хүүхдүүд цаг хугацаа алдахгүй.
  Даша, Васка нар Германы цэргүүдийн ар талд тэнүүчилж байна. Тэд баганаар тоног төхөөрөмж хэрхэн хөдөлж байгааг хардаг. Мотоциклууд яарч байна, өөрөө явагч буунууд мөлхөж байна. SS болон бусад ангиуд зэрэг олон тооны цэргүүд байдаг.
  Васка танкийг устгадаг Германы өөрөө явагч хүчирхэг буу болох Фердинандын хөдөлгөөнийг анзаарчээ.
  Хүү охинд шивнэв:
  -Фриц Сталинградаас хойшоо нэмэлт хүчээ хөдөлгөж байх шиг байна.
  Даша инээмсэглэн тэмдэглэв:
  -Манайхан тэднийг ямар ч байсан нүдэх болно!
  Ачааны машинаас ирсэн Немцев залуус руу ууртайгаар хашгирав. Хүүхдүүд хөөрч, гүйж, анивчдаг, тоос шороотой саарал, нүцгэн, дугуй өсгийтэй гутал. Тэд бас дараалал өгч болно.
  Хүү, охин хоёр бут руу гүйж очоод үсрэн оров. Даша урам зоригтойгоор хэлэв:
  - Партизанууд бүгдийг хийж чадна!
  Васка үүнтэй санал нэг байна:
  -Мэдээж... Бид ялах нь гарцаагүй!
  Даша урам зоригтойгоор дуулжээ:
  - Ялалт хүлээж байна! Ялалт хүлээж байна! Дөнгө таслахыг хүсэгчид! Ялалт хүлээж, ялалтыг хүлээж байна! Бид фашизмыг ялж чадна!
  Васка үүнтэй шууд санал нийлж, хүүхдийнхээ нүцгэн хөлийн хуруугаараа катерпиллийг бутлав.
  - Бид чадна! Бид үлгэрийг бодит болгох гэж төрсөн!
  Даша нүд ирмээд тэмдэглэв:
  - Тэгээд юу гэж? Бид үлгэрийг бодит болгож, Вермахт тоос шороо болно гэж би бодож байна!
  Мөн хүүхдүүд дээд зэргээр найрал дуугаар дуулсан;
  Шударга эх орныхоо нэрийн өмнөөс
  Коммунизм орчлон ертөнцөд юу өгөх вэ...
  Бид эх орондоо үнэнч байх болно,
  Амжилтанд хүрэх замыг нээцгээе, бүтээлч байдал!
  
  Путин Оросыг баатар шиг захирч байсан
  Гэвч бүргэд түүнийг нисч орхисон ...
  Том Фюрер мэдээж геморрой,
  Гэхдээ Сталин бас нэр гэсэн үг!
  
  Гуравдугаар Рейхийг ялна гэдэгт би итгэж байна
  Путин Сталин руу нүүсэнд гайхах зүйл алга ...
  Дэлхийн дээгүүр алтан далавчтай херуб байна,
  Сатан-Адольф одоо галзуурч байна!
  
  Германчууд бүх Европыг хурууны үзүүрт байлгадаг.
  Африк, Ази, мужууд ...
  Мөн Адольф өөрийгөө дажгүй гэж боддог
  Гэхдээ Фюрер шийтгэгдэх болно!
  
  Гитлерийн хувьд Орос бол амбаар шиг,
  Тэр өөрөө хийхийг хүсч байна ...
  Гэхдээ ийм байх болно, би коммунизм бол диваажин гэдэгт итгэдэг.
  Гүзээлзгэнэ нахиалах болно, тариалах ор!
  
  Битгий итгээрэй, манай ард түмэн огтхон ч сул дорой биш,
  Гэхдээ хэтэрхий олон Фриц баригдсан ...
  Славыг та боол гэж огт мэдэхгүй,
  Манай эх Оросын нэрээр!
  
  Ленин биднийг эр зоригт зоригжуулсан.
  Тэр надад юмыг яаж хийхийг зааж өгсөн...
  Бурхан үнэндээ нэг учраас
  Гэхдээ коммунизмд бид зоригтой итгэх хэрэгтэй!
  
  Оросын дайсанд бүү бууж өг ,
  Эцсийн эцэст Цагаан Бурхан бидэнтэй хамт байдаг - орчлон ертөнцийг бүтээгч ...
  Би тулалдаанд эдгээр эх оронд туслах болно,
  Амьдралын амжилтанд өөрчлөгдөөгүй байхын тулд!
  
  Та хайртай хүмүүсээ хэр хол алж чадах вэ?
  Харамсалтай нь дайн дуусахгүй...
  Манай армийн тулалдаанд маш туранхай,
  Ичихээргүй зүйл хий!
  Энэ бол залуу дайчдын сайхан дуу юм. Тэд үүнийг дуулж, дахин хөдлөж, нүцгэн, дуугарсан өсгийтөөрөө зам дагуух тоос шороог тарьж байв.
  Хүүхдүүд хөгжилтэй, амьдралдаа сэтгэл хангалуун байв. Хэдий туранхай ч царай нь шоколад шиг борлосон, үс нь эсрэгээрээ цайвар юм. Гайхалтай залуус.
  Мотоцикльтой германчуудын нэг тэднийг энхрийлэн дуудсан. Тэгээд шоколад санал болгов. Өлссөн Даша гараа сунгасан боловч Васка ханцуйнаас нь татав:
  - Битгий өөрийгөө доромж!
  Ухаалаг охин олдов
  - Нацистуудыг илүү сайн нэгтгэцгээе!
  Өөрөө арьс, яс болсон Васкад энэ санаа таалагдсан. Тэгээд тэр бас шоколад гуйсан.
  Гитлерчин толгой дохин эвдэрсэн оросоор хөөрч:
  - Дуулна хүү!
  Васка толгой дохиж, гайхалтай урам зоригоор дуулжээ;
   Нам бүх Оросыг нэгтгэв.
  Төгсгөлгүй талбайг хамгаалдаг...
  Эцсийн эцэст хүмүүс ийм хүчинд итгэдэг
  Зөвлөлтийн нутаг дэвсгэрт алдар суу!
  
  Сталин бол хамгийн дээд шагнал
  Сталин бол мэргэн ухааны нислэг юм ...
  Та түүний төлөө зоригтой тэмцэх хэрэгтэй.
  Бүх хүмүүс Сталиныг дагаж байна!
  
  Бидэнд баяр хөөртэй далавч өгсөн,
  Бидэнд их хүсэл байна...
  Сталин бол элбэг дэлбэг байдлын баяр баясгалан юм
  Алдар алдар, агуу улс!
  
  Сталин бол ертөнцийн хамгийн агуу нь
  Сталин алтан далавчтай херуб,
  Манай ард түмэн өөрчлөгдөөгүй азтай,
  Итгэ, үүрд ялагдашгүй!
  
  Сталин ард түмэнд аврал өгсөн
  Дэлхийн хамгийн агуу бүргэд...
  Бидний эх орон, эрх чөлөөний төлөө,
  Тэр дэлхий дээр далавчаа дэлгэв!
  
  Гэрэлтсэн Сталинаас өндөр зүйл байхгүй,
  Тэр зүгээр л цагаан бурхан шиг агуу юм ...
  Хөөстэй тулалдаж, ялж,
  Фюрерийг удахгүй авс руу оруулах болно!
  
  Эх орондоо хүндэтгэл үзүүлж,
  Түүнийг олохын тулд илүү үзэсгэлэнтэй болохыг мэдээрэй ...
  Бид удахгүй коммунизмын дор амьдрах болно
  Тэгээд бидэнд өөр арга байхгүй!
  
  Сталин бол бүх гарагийн бахархал,
  Сталин хязгааргүй коммунизм...
  Түүний үйлсийг дуулах болно
  Фашист бүрэн устгагдсан!
  
  Сталин Оросыг алдаршуулж,
  Сталин түүнийг оддын дээгүүр өсгөсөн ...
  Тэрээр эзэнт гүрнийг босгож,
  Сталин бол зүгээр л идеал!
  
  Сталин орчлон ертөнцийг байлдан дагуулдаг
  Тэр гайхалтай оддын флоттой ...
  Туршилтууд нь боловсрол олгох зорилготой байх болно
  Сталин коммунизм руу хөтөлнө!
  
  Оросын хувьд Сталин бол нар,
  Тэр харанхуйд хүчтэй гэрэлтдэг ...
  Охины хоолой чанга байна
  Дэлхий дээр илүү үзэсгэлэнтэй удирдагч байхгүй!
  
  Сталин бол Сварогын биелэл,
  Сталин Оросын хүчийг бий болгосон ...
  Тэр Родыг зүрх сэтгэлээсээ олдог -
  Хамгийн агуу багш!
  
  Дэлхий дээр илүү үзэсгэлэнтэй удирдагч байхгүй,
  Сталин бол хүмүүсийн хамгийн агуу ...
  Орчлон ертөнцөд аз жаргалыг бүтээцгээе
  Галзуу муу санаатан устгагдлаа!
  
  Миний хөвгүүд, комсомол гишүүд,
  Эх орныхоо төлөө хамтдаа бүтээцгээе...
  Эцсийн эцэст, охид та нар бараас илүү хүчтэй,
  Эрхэм суут Сталин бидэнтэй хамт байна!
  
  Амжилтыг тоолж баршгүй,
  Сум шиг нисцгээе...
  Манай гэрэлт Орос,
  Эх орон коммунизм руу явж байна!
  Даша Васкатай хамт дуулж, хүүхдүүд бүх зүйл маш сайхан, үзэсгэлэнтэй болсон.
  Тэгээд тэд бүжиглэсээр, борлосон, гуталгүй хүүхдүүдээ дэвслэн, 3-р сард аль хэдийн хөл нүцгэн цасан дундуур гишгэж байв.
  Орос хэл огт ойлгодоггүй герман залууд энэ дуу таалагдаж, цүнхнээсээ лаазалсан гахайн мах гаргаж ирээд хүүхдүүдэд өглөө.
  Тэгээд сайшаан толгой дохив.
  - Зэр гэдэс!
  Хүү охин хоёр бөхийж цааш хөдөллөө. Тэд дөнгөж арван нэгэн настай ч ухаалаг, ой санамж сайтай. Үнэн зөв мэдээлэл цуглуулах. Нэгэн удаа цайвар үстэй Дариа сагсанд ч гэсэн Германчуудад уурхай авчирсан. Тэр ухаалаг охин бөгөөд тэдний хэлийг сайн мэддэг. Цагаан үстэй, цэнхэр нүдтэй ийм хөөрхөн хүүхэд үхэл авчирна гэж тэд бодсонгүй.
  Тэгээд энэ ажилласан ...
  Тэд дахиад л Герман шоколад амталж, сэтгэл санаа нь хөгжилтэй байна ...
  Дариа инээмсэглэн тэмдэглэв:
  -Хэрэв бид нацистуудыг ялвал би өөртөө гантиг чулуугаар хийсэн, усан оргилууртай гурван давхар байшин барина!
  Васка инээв.
  -Та хөрөнгөтөн болох уу?
  Охин хариулав:
  -Үгүй! Би өөрийн гэсэн коммунизмтэй болно!
  Васка инээж, дахин дуулжээ;
  Хөрөнгөтнүүд миний нутагт очиход
  Байшин шатаж, охидыг огтолжээ ...
  Тэг тоолчихсон юм шиг санагдсан,
  Хөвгүүд үсээ тэг хүртэл хуссан!
  
  Кибальчиш винтовыг авч ,
  Тэгээд ардын армид элссэн...
  Малчиш-Бад бүх төлөвлөгөөгөө өгсөн .
  Саатал авахын тулд торхноос хэн татгалзсан бэ!
  
  Энд би өлгүүрт өлгөөтэй байна хүү,
  Тэд намайг ташуур, зүүгээр зовоож байна ...
  Хариуд нь би нүүрэн дээр нь инээж, би цаазлагч юм -
  Эх орон диваажин болно гэдэгт би итгэдэг!
  
  Амьтад миний өсгийг галд шатааж,
  Хүүхдээ хүнд цохиулсан...
  Гэхдээ надад итгээрэй, гурил юу ч биш,
  Ингэснээр улаан хөрөнгөтнүүд тэднийг ялна!
  
  Тэд яс хугалж, муу металл ухаж,
  Цаазын ялтангууд намайг өлгүүр дээр гуйвуулж байна...
  Гэхдээ надад итгээрэй, тэр хүү үүнийг мөрөөдөж байсан.
  5-р сард Берлинийг тойрон гүйх!
  
  Нөхөр Ленин удирдана гэдэгт би итгэж байна.
  Варшав, Прага, Лондонг чөлөөл!
  Бид хожсон нэхэмжлэхийг удахгүй гаргах болно,
  Мөн улаан туг Берлин дээгүүр бахархалтайгаар зогсож байна!
  
  Одоо хүүхдийн өсгий шатаж байна,
  Бараг үргэлж хөл нүцгэн байдаг ул ...
  Тэгээд ташуур нуруун дээр хүчтэй цохив.
  Магадгүй ээж та аль хэдийн саарал үстэй болсон байх!
  
  Гэхдээ би эдгээр цаазлагчдад бууж өгөхгүй,
  Би итгэл гуйхгүй, өршөөлийг мэд ...
  Кэт мөрөн дээрээс нь огцом ташуурдах болтугай
  Ленин надад шагнал өгнө гэдгийг би мэднэ, надад итгээрэй!
  
  Кибальчиш эрүүдэн шүүж инээв .
  Тэр нууцаа дэлгэсэнгүй, бардам үхдэг...
  хүн тамд үүрд ингээд орилдог .
  Чөтгөрүүд түүний хоолойд давирхай асгаж байна!
  
  Ленин бидэнтэй хамт байна, та үүрд харж болно,
  Мөн зүрхэнд минь дөл шатаж байна ...
  Том мөрөөдөл биеллээ
  Дэлхий даяар улаан туг байх болно!
  Дариа шүгэлдэж, нүцгэн хөлөө дарав:
  - Гайхалтай! Та өөрөө зохиосон уу?
  Васка толгой дохив.
  - Тийм ээ! Түүний түүх надад маш их сэтгэгдэл төрүүлсэн!
  Дариа толгой дохин хэлэв:
  -Цагдаа нар та бид хоёрыг барьж аваад цасан дундуур хөл нүцгэн хөл нүцгэн жолоодож, дараа нь ташуурдаж, өсгийд маань нимгэн мөчир түрхэж байсныг санаж байна уу.
  Васка шууд батлав:
  -Тийм байсан... Тавиур дээр өлгөхөд өсгий чинь өвдөж, мөрний үе өвддөг. Гэвч бидний эсрэг ямар ч нотлох баримт байгаагүй бөгөөд...
  Дариа санаа алдаад:
  -Тийм ээ, гэхдээ цагдаа нар биднийг хөлдөж үхээсэй гэж хүссэн. Гэтэл тэд миний толгой руу шилээр цохиход би нүцгэн хөлөөрөө хэлтэрхийг барьж авсан. Тэгээд тэр үүнийг гартаа шилжүүлэв. Үүний дараа би өөртөө болон танд олсыг таслав.
  Васка толгой дохив.
  - Тийм ээ, энэ нь ... Гэсэн хэдий ч аймшигтай. Гэхдээ та хүйтэнд шатсан улны цэврүү өвддөггүй гэдгийг та мэднэ! Тэгээд бид дараа нь гарч ирэхэд бүх зүйл нохой шиг эдгэрсэн!
  Дариа шууд батлав:
  - Тийм ээ, биднийг сайн эдгээдэг! Нүүрсэн дээр алхахаас ч айхгүй тийм барзгар ул чихчихлээ!
  Васка хөөрөн:
  - Би ч гэсэн! Бид анхдагчид, коммунизмын хүүхдүүд!
  Дариа баталсан:
  Мөн бид ялах нь гарцаагүй!
  Хүү охин хоёр дуулжээ:
  Коммунизмын үхэшгүй үзэл санааны ялалтаар
  бид улс орныхоо ирээдүйг харж байна...
  Мөн улаан туг, бидний эх орон,
  Бид үргэлж үнэнч байх болно!
  . БҮЛЭГ Љ3
  1943 оны 8-р сарын эхээр Германчууд Каспийн тэнгист Зөвлөлтийн цэргүүдийн зөрүүд эсэргүүцлийг даван гарч ирэв. Энэ бол Фрицын хувьд үнэхээр том амжилт юм. Энэ нь хамгийн их ногдол ашиг хүртжээ. Одоо Кавказыг гол тивээс хуурайгаар таслав.
  Түрэгүүд мөн амжилтанд хүрч, зөрүүд тулалдааны дараа эцэст нь Батумиг авч, Ереваныг бүслэн дуусгав. Тиймээс Кавказ дахь Зөвлөлтийн цэргүүдийг сайтар шахаж авав.
  ЗХУ-ын байр суурь маш хүнд болсон. Сталин өлсөж, үхэж байгаа боловч хараахан бууж өгөөгүй Ленинград руу коридороор нэвтрэхийн тулд хойд зүгт довтлохыг тушаав.
  Тихвин рүү дайралт эхлэв. Төв байр хангалттай нөөцгүй байсан ч томоохон хүчийг тэнд илгээв. Шведийн сайн дурын дивизүүд фронтод орж ирснээр байр сууриа бэхжүүлсэн нь нөхцөл байдал хүндрэв.
  Германчууд өөрсдийгөө нухацтай бэхжүүлсэн ...
  8-р сарын 10-ны өдрөөс эхлэн тулаан өрнөж, тулалдааны эхний гурван өдөр Зөвлөлтийн цэргүүд арван километрийн зайд урагшлав. Энд 8-р сарын 14-нд Германы Маус танк анх удаа тулалдаанд оров. Зуун наян найман тонн жинтэй тийм ч амжилттай бүтээн байгуулалт биш. Машиныг ноцтой багийнхан, маш дайчин нацист охид жолоодож байсан нь үнэн.
  Агнес, Адала, Анжелина, Агата, Афродит - "А" үсэгтэй Гуравдугаар Рейхийн таван гоо үзэсгэлэн. Тэд хэрхэн Маус дээр тулалдаж, хоёр буугаар зэрэг буудаж байна.
  Өндөр тэсрэх чадвартай, хуваагдмал бүрхүүлүүд нь 75 мм-ийн богино хошуутай их буугаар, илүү хүнд нь 128 мм-ийн их буугаар харваж, цохилт өгөх хүчийг харуулж байна.
  Агнес хөлийн нүцгэн хуруу, цүүцтэй хөлөөрөө гал гаргадаг. Тэр Зөвлөлтийн машиныг мөргөж, цамхгийг нь урж, хашгирав:
  - Би сансрын охин!
  Адала минатай сум илгээж, хашгирав:
  - Мөн би нисэх онгоц, бүх багийнхныг урж хая!
  Мөн охин нүцгэн хуруугаа ашигладаг. ЗХУ-ын гучин дөрөвний хясаа Маусыг оносон боловч вандуй шиг үсэрч байв. Машин сайн хамгаалалттай. Тэгээд чи түүнийг амархан цохиж чадахгүй. Бүрхүүл нь теннисний бөмбөг шиг нисдэг бөгөөд ийм мангасын том калибртай байсан ч та үүнийг даван туулж чадахгүй.
  Охиныг зенитийн буугаар буудаж, дайсныг ойртуулахгүй.
  Агата бас нүцгэн хуруугаараа буудаж, архирав:
  - Миний сэлэм цохигоорой, бид дайснуудыг ташуурдах болно!
  Адала маш нарийвчлалтай буудаж, түрэмгийлэн баталж:
  Бид бол гэрэл ба газрын дайчид!
  Анжелина хөл нүцгэн хуруугаараа цохиж, Зөвлөлтийн Т-34-76 танкийг цохиж, хашгирав.
  - Том ялалтын төлөө!
  Афродита мөн л овоо шиг хүнд сумаар онож, Зөвлөлтийн Т-60-ыг бут цохиод:
  - Ариун дайн бидний ялалт байх болно!
  Агнес нүцгэн өсгийгөө ашиглан дайсны урд талын хуяг дуулгаг эвдэж,:
  - Эзэн хааны туг урагш - унасан баатруудын алдар!
  Энд байгаа эдгээр охид үнэхээр муухай, алуурчин юм. Тэдний хажуугаар өнгөрч болохгүй нь дэмий зүйл биш юм. Нүцгэн хөл, биеийн бикининийхээ ачаар тэд миссгүй бууддаг. Энэ нь тэднийг тийм ч амархан дийлж чадахгүй гэсэн үг.
  Аймшигт "Хулгана" үхлийн зэвсгээр цохиулж, хэнд ч боломж олгосонгүй.
  Үүнд KV цуврал.
  Гэхдээ ийм зөрүүд, амжилттай тулалддаг Герман эмэгтэйчүүд байдаг бол Зөвлөлтийн түвшний охидууд байдаг - баатрууд.
  Энд, жишээлбэл, Наташа хамтрагчидтайгаа хамт байна. Тэд зүгээр л урд талд ирсэн даруухан, өөрөө явагч буу-85-тай. Бүсгүйчүүд аль хэдийн нацистуудыг хүчтэй цохиж, түүн дээр голлон цохиж байна.
  Мэдээжийн хэрэг, гоо үзэсгэлэн нь хөл нүцгэн, бикинитэй байдаг. Тэд нацистуудыг шилний хэсгүүдэд лантуу цохих мэт сайтар бут цохив.
  Ийм охид бүргэдийн нислэгийг дээд зэргээр харуулсан нь маш дурсамжтай байдаг.
  Наташа хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, Пантерыг цохисны дараа тэр хашгирав.
  - Агуу их эх орныхоо төлөө!
  Тэгээд тэр хэлээ харуулах болно!
  Зоя бас дайсныг цохив. Түүнийг маш хүчтэй цохив. Хуяг хуягийг эвдэж, зэвүүцэх болно:
  - Коммунизмын алдрын төлөө!
  Августина ч гэсэн ширүүн тулалддаг бөгөөд хэрэв тэр дайсныг дарвал тэр үүнийг маш нарийн хийдэг. Завсарлага, архирах:
  - Коммунист ертөнцийн алдар суу!
  Долбанет, Светлана нар. Бас маш оновчтой. Хөлийн нүцгэн хуруугаараа. Дайсны хуягийг буталж, хашгирав:
  - Коммунист ертөнцийн агуу байдлын төлөө!
  Тэгээд хэлээ харуул...
  Энд охидууд урам зоригийг мэдэрч, дуулж, шууд зохиож байна;
  Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд хөл нүцгэн дайрдаг
  Ийм сайхан охид гүйж байна ...
  Хэрэв Фрицийг нударгаар цохих шаардлагатай бол
  Эсвэл түүнийг пулемётоор цавчих!
  
  Охидууд эргэлздэггүй
  Тэд нацистуудыг үхсэн оршуулах болно ...
  Мөн тэд түүнийг хөлөөс нь хүчтэй цохих болно.
  Мөн хаа нэгтээ махчин чоно улих!
  
  Орос бол цэргүүдэд зориулсан үг юм
  Энэ нь сайжрахгүй гэдэгт итгэх үед ...
  Хэдийгээр нөхцөл байдал заримдаа бүрхэг байдаг ч,
  Муу хар Каин ялдаг газар!
  
  Битгий итгээрэй, комсомолчууд зугтдаггүй,
  Хэрэв тэд гүйх юм бол зөвхөн дайрахын тулд ...
  Бүх нацистууд нэг дор алагдах болно.
  Мөн Фюрерийг хагалах блок руу өргөх болно!
  
  Орос бол миний эх орон
  Тэр гэрэлтсэн, зүгээр л үзэсгэлэнтэй ...
  Нэг рублийн ч үнэ цэнэгүй хулчгар гэж хэн бэ?
  Дайчинтай маргах нь аюултай гэдгийг та мэднэ!
  
  Гэхдээ бид фашистуудыг ялна гэдгийг мэдээрэй,
  Муу зүйл хаан ширээнд суухгүй...
  Бидний дээр алтан далавчтай херуб байна.
  Мөн титэм дэх агуу их Бурхан Сварог !
  
  Аймхай гэж хэн бэ, надад итгээрэй, сул дорой боол
  Түүний хувь заяа нэг юм - доромжлолыг тэвчих ...
  Өнөөдөр слесарь, маргааш чи мастер болно,
  Та өөрөө бусдын нурууг цохиж чадна!
  
  Охидууд хүч чадалтай, зүгээр л галт уул,
  Тэр заримдаа уулсыг хүчтэй нураадаг ...
  Дайн нь муу хар шуурга болж,
  Мөн хүн төрөлхтний үхэл, илэн далангүй хаддаг!
  
  Тиймээс би та нарт чин сэтгэлээсээ хэлье баатрууд,
  Оросууд бид эв нэгдэлтэй байхдаа хүчтэй...
  Сэрээ, хутганы хувьд зууш хэрэгтэй
  Бид ялагдашгүй тулалдаанд баатрууд!
  
  Эзэн Христэд итгэх бидний итгэл юу вэ?
  Хэдийгээр Лада бас хүндэтгэлтэй ханддаг ...
  Нөхөр Сталин бол бидний хувьд аав шиг.
  Мөн коммунизмын газар диваажин байх болно!
  
  Үхэхдээ байсан хүн амилна.
  Бид илүү үзэсгэлэнтэй, ухаалаг болох болно ...
  Мэдээжийн хэрэг, тэр хүн маш их бахархдаг,
  Хэдийгээр заримдаа утгагүй зүйл дагуулдаг!
  
  Хайрын хувьд бидний Эх орон од шиг,
  Надад итгээрэй, тэр хэзээ ч гарахгүй ...
  Том мөрөөдөл биеллээ
  Орчлон ертөнц даяар амар амгалан, аз жаргал байх болно!
  
  Би Марияд хайртай, би Ладаг ариунаар хүндэтгэдэг,
  Сварог үзэсгэлэнтэй, Перун бол гайхалтай ....
  Би Есүс, Сталин хоёрт хайртай
  Дүрсүүдийн ариун нүүр царай надад хайртай!
  
  Жинхэнэ диваажин хэзээ ирэх вэ
  Энэ нь биелэх болно, надад итгээрэй, бүх итгэл найдвар ...
  Та эх орондоо зүрх сэтгэлээ зориулж байна,
  Бүх зүйл сайхан болно, өмнөхөөсөө илүү хүчтэй!
  Бүсгүйчүүд маань сайхан барилдаж, ая зохиосон. Ийм дайчид ямар ч Гитлер Оросын хувьд аймшигтай биш юм.
  Гэсэн хэдий ч Зөвлөлтийн цэргүүд арав хоногийн турш зөрүүд тулалдсаны дараа Тихвин рүү дайрав.
  Хотын төлөө тэмцэл өрнөв. Мэдээжийн хэрэг, хүч ч тэгш бус.
  Германчууд агаарын ноёрхлыг булаан авч, зогсолтгүй бөмбөгдөж байна. Вермахтын талд тулалдаж буй гадаадын дивизүүд нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлж байна. Ялангуяа маш олон Итали хэсгүүд.
  Тэд Улаан армийг Тихвинээс холдуулахыг оролдож байна. Гэвч Оросын анги нэгтгэлүүд зөрүүдлэн тулалдаж байна. Энэ бол өлсгөлөнд нэрвэгдэж, бүслэгдсэн Ленинградыг аврах цорын ганц бодит боломж юм. Тэнд хоол хүнсийг зөвхөн агаараар буулгаж болно, гэхдээ Германчууд хүчирхэг сөнөөгч онгоцтой, үүнийг хийхэд маш хэцүү байдаг.
  8-р сарын хоёрдугаар хагаст нацистууд Астрахань руу довтлов. Мөн энэ хотод Зөвлөлтийн охид маш их баатарлаг, эр зоригтой тулалдаж байв.
  Энэ баатарлаг хотыг хөл нүцгэн охидын батальон бүрхэж байна.
  Аленка нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, дараа нь тэсрэлт хийж, нацистуудыг устгаад:
  -Хэрэв эмэгтэй хүн муур шиг шуналтай бол нөхрийнхөө толгойд хулгана байгаа гэсэн үг!
  Анюта Фриц рүү буудаж, мөн нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, жиргэжээ:
  -Хамгийн гэгээлэг санаанууд хэрэгжвэл сүүдрийн улс төрөөс бүрхэг байдаг!
  Алла Фриц рүү буудаж, гранат шидэж, нүцгэн хуруугаараа танкийг цохиж, гонгинож:
  -Эмэгтэй хүн үнэг шиг зальтай, эр хүн азарган тахианы ухаантай бол арсланг ч захирдаг!
  Мария буунаасаа буудаж, Фрицийг унагаж, архирав:
  - Бурхан юу ч хийж чадна, зөвхөн хүсэлтээр эмэгтэй хүнийг давж гарна, Тэр хүчгүй!
  Матреона дайсан руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлэг шидэж, тэмдэглэв.
  -Эмэгтэй хүн боа шиг эр хүнд залгиулахгүйн тулд кобра хатгуулсан байх ёстой!
  Аленка нацистууд руу гал нээсээр байгаад ухаалгаар тэмдэглэв.
  - Хүн бүх зүйлд Бүтээгч шиг байж чадна, зөвхөн сармагчин шиг дуурайх нь түүнийг үзэсгэлэнтэй болгодоггүй!
  Анюта дайсан руу буудаж, дараа нь гранат шидсэн танкийг цохиж унагаад:
  - Хүн өөрийгөө бардамнахдаа л Төгс Хүчит Бурханыг давж чадна, тэр үед ч тэр оюун ухаанаараа Питекантропоор бүтээгдсэн бол!
  Алла Фриц рүү маш нарийвчлалтай буудаж байгаад:
  - Эмэгтэй хүн тахиа болохыг хүсдэггүй ч түүний хамгийн тохиромжтой эр нь азарган тахиа юм!
  Мария нацистууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө яг таг шидэж, Пантерыг цохиж тэмдэглэв.
  - Үнэг эмэгтэй үнэхээр эр минжийг чоно барьдаг!
  Маруся мөн нацистуудын эсрэг тэсрэлт хийж, нүцгэн өсгийтэй нь тэсрэх бөмбөг өгсөн:
  -Улс төрд ой мод шиг, царс гахай, туулай үнэг, илжиг идвэл гурван арьс урсгана шүү дээ!
  Аленка галзуу буудлагаа үргэлжлүүлж, явган цэргүүдэд хуваагдсан нимбэгээр шүршүүрт автуулж, вякнула:
  - Эмэгтэй хүн хэдий чинээ гэгээлэг байна, төдий чинээ үнэг болно!
  Анюта бас нацистууд руу буудаж, тэднийг хагалж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидээд:
  - Саарал хүмүүсийн тархинд саарал бодис дутагдаж, тод зан чанар, толгой нь саарал өнгөтэй байдаг!
  Алла дайсан руу буудаж, нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг өгч, ухаантай хэлэв:
  - Саарал хүн чоно шиг ганцаардаж, туулай шиг амардаггүй!
  Мария Фрицийг хадаж, ухаалгаар хэлэв:
  -Улстөрч том үнэг бол арслангийн хувь түүнд олгодог!
  гранат харвагчаас буудаж , нүцгэн хуруугаараа нимбэг шидээд:
  -Үнэг-улстөрч сонгогч-хэрээг цөцгийн тосонд хийсэн бяслаг шиг давхих боломжийг хасч байна!
  Аленка зэвсгээсээ үргэлжлүүлэн буудаж, нүцгэн өсгийтэй нь тэсрэх бөмбөг хийн хашгирч:
  - Тэнгэрт Ариун Судрыг тайлбарлахаас цөөн тооны од байдаг!
  Нацистууд руу буудаж буй Анюта:
  -Улаан дээлтэй цаазын ялтан, илүү шударга, уран цэцэн үгтэй улстөрч!
  Алла галаа үргэлжлүүлж логикоор тэмдэглэв.
  -Цаазлагч нь хурц сүхтэй, улстөрч нь хурц үгтэй, эхнийх нь толгойгоо үлээж, хоёр дахь нь тархинд дусалдаг!
  Мария Фрицийг яг таг цохиж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлэг шидэж, тэмдэглэв.
  - Заримдаа толгойг нь таслах нь тархинд дусаахаас илүү хүнлэг байдаг!
  Матрёна фашистуудыг таслан, нүцгэн өсгийөөрөө гранат шидэж:
  -Хэрвээ улстөрчдийг тархинд чинь оруулахыг зөвшөөрвөл бухимдан үсээ урж хаях болно!
  Аленка Германы генерал руу буудаж, түүнийг цохиж, сүрдүүлэв.
  -Улстөрчдийн яриа тархи угаах ус мэт!
  Анюта дайсан руу чиглэн буудаж, нүцгэн хуруугаараа нимбэг шидээд:
  -Улс төр дэх хамгийн том бурхан юу вэ, хууль бус байдлыг юу бий болгодог вэ!
  Нацистууд руу буудаж, нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг шидэж байсан Алла:
  -Улстөрч хүн дандаа хагалах гэж үнэгний харцтай илжиг шиг сонгогч руу хардаг!
  Мариа дайсан руу буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа үхлийн хүчтэй гранат шидэж, бүдэг бадарлаа:
  -Эмэгтэй хүн илүү баян хувцаслахын тулд ядуу биеэ ил гаргах дуртай!
  Маруся урт дараалал тавин, Фрицсийн эгнээг таслан:
  - Хөл нүцгэн эмэгтэй хүн гуталгүй байсан ч хамаагүй хурдан өмсдөг!
  Нацистуудын эсрэг үнэн зөв гал тавьж буй Аленка тэмдэглэв.
  - Нүцгэн эмэгтэй өсгийтэй бол эрэгтэй хүнийг загварлаг гутал дээр эргүүлэх нь илүү хялбар байдаг!
  Анюта гранат харвагчаас буудаж:
  - Загварлаг гуталтай болохын тулд эмэгтэй хүн эрэгтэй хүнийг зөв "хөх" ёстой!
  Алла нацистуудыг тэсрэлтээр цохиж, нүцгэн хуруундаа гранат шидэж, хариулав.
  -Хөлөө цаг тухайд нь нүцгэлэхээ мэддэггүй эмэгтэй үүрд "гүдгэр" үлдэнэ!
  Дайсан руу буудаж, дугуй өсгийтэй нь тэсрэх бөмбөг шидсэн Мария:
  - Ихэнх тохиолдолд эмэгтэй хүний нүцгэн хөлийг харахад эрэгтэй хүн өөрийгөө тэнүүлчний байдалд хүргэх эрсдэлтэй байдаг!
  Маруся дайсан руу нямбай буудаж, нүцгэн өвдөгөөрөө гранат өгч хариулав.
  - Үргэлж хөл нүцгэн үлдэхгүйн тулд та гутлаа цаг тухайд нь хаяж чаддаг байх хэрэгтэй!
  Аленка нацистууд руу үргэлжлүүлэн буудаж, амьсгаагаа таслан, ухаантай хэлэв:
  - Охидын хөл нүцгэн байх нь түрэмгийлэгчийн брезент гутлаас дээр!
  Анюта, тасралтгүй нарийвчлалтайгаар буудаж, тэмдэглэв.
  - Нарийхан арьс, дур булаам охидын улны өмнө хамгийн бат бөх хуяг эсэргүүцэхгүй!
  Алла Германы түрэмгийлэгчид рүү буудаж:
  - Эмэгтэйчүүд эрчүүдийн хэтэвч рүү хөл нүцгэн маш ухаалаг авирдаг!
  Мария нацистууд руу маш нарийвчлалтайгаар буудаж, толгойг нь цохиж тэмдэглэв.
  - Алтан зоос, хөл нүцгэн, хөх нүцгэн эмэгтэй хүний биеийн хамгийн наалдамхай хэсэг!
  Маруся нацистуудыг өрөвдөхгүйгээр буудаж байгаад:
  - Эмэгтэй хүн өвдөг сөгдөхгүйн тулд заримдаа гутлаа тайлах хэрэгтэй!
  Аленка нацистуудын талаар зөв сараачиж, тэднийг овоолж байгаад логикоор тэмдэглэв.
  - Нүцгэн хөлтэй хүнийг өвдөг дээрээ суулгах нь илүү хялбар байдаг!
  Анюта дайсан руу буудаж, түрэмгийлэн хэлэв:
  - Цагтаа хөл нүцгэн, хэзээ ч тэнэмэл биш!
  Дайснуудыг цохиж, өрсөлдөгчөө таслан Алла бувтнаад:
  - Хөл нүцгэн эмэгтэй алтан оргилд авирах нь илүү хялбар байдаг!
  Мария бас фашистуудыг цохиж:
  -Хэрэв та эмэгтэйчүүдийн хөлд дургүй бол гуталтай хүн!
  Маруся нацистууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бодис бүхий гар хийцийн боодолтой шидэж, Бар эргүүлээд:
  - Нарийхан хөлтэй эмэгтэй хүнийг хүндэлж бөхийлгөнө!
  Аленка нацистуудыг бут цохиж, хагалж, бууж өглөө.
  -Эмэгтэй хүн "шүдний" халааснаас зоос авахад хөлийн нүцгэн хуруу гараас ч илүү уян хатан байдаг!
  Анюта Фрицийг таслан хашгирав:
  -Хамгийн чадварлаг зүйл бол нүцгэн хөлөөрөө эрэгтэй хүнийг өсгий доогуур түлхэж байгаа эмэгтэй юм!
  Өрсөлдөгчид рүү буудаж, нүцгэн өсгийөөрөө нимбэг шидэж буй Алла:
  - Хүний зүрх сэтгэлд хүрэх зам нь гоо үзэсгэлэнгийн хувьд хөл нүцгэн гишгэхэд хялбар байдаг!
  Мария Германы танкийг эвдэж, гранат шидэж, хашгирав:
  - Охидын хөл нүцгэн, Эверестийн оргилд гарахдаа эрэгтэй хүний зүрх сэтгэл илүү хүчтэй!
  Матрона мөн үхлийн аюултай буудаж, бууж өгсөн:
  - Гутлаа тайлсны дараа эмэгтэй хүн эрэгтэй хүний хайхрамжгүй цөлийг гатлахад илүү хялбар болно!
  Аленка олзлогдсон базукагаар дайсныг бут цохиж, хашгирав:
  - Чи гутал шиг дүлий, хөл нүцгэн хүний өсгийг ч цохино!
  Анюта бас эргэж, шүдээ зууж:
  - Нүцгэн эмэгтэй хөл нь эрэгтэй хүнийг хөл нүцгэн хүүхэд насанд хүргэдэг!
  Нацистуудыг устгаад улаан үстэй Алла жиргэжээ:
  -Ихэнхдээ гутлын гутлууд хөл нүцгэн хүүхэд насандаа унадаг!
  Мария нацистуудыг алгадаж, хашгирав:
  -Хэрэв охин сайхан хөлтэй бол тэр амьдралдаа тэнэмэл хүн биш юм!
  Матреона дайсан руу буудаж, нацистуудыг үр тарианы боодол шиг таслан хуцав.
  - Хөл нүцгэн охин гуталтай хөгшин эмэгтэй, залуу муур, хөгшин арслангаас илүү хөгжилтэй!
  Аленка нацистууд руу буудаж, үхлийн үхлийн бэлэг шидэж:
  - Хамгийн сайхан нь, эмэгтэй хүн нүцгэн хөхтэй шагнал, хөл нүцгэн загварлаг гутал авдаг!
  Анюта бас нацистуудыг цохиж, хагалж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Эмэгтэй хүний нүцгэн өсгий нь түүнийг эрэгтэй хүний хайхрамжгүй байдлын өргөсөөс хамгийн сайн хамгаалдаг!
  Алла өрсөлдөгчдөө буудаж, автомат цохилтоор таслан тэмдэглэв.
  - Нүцгэн эмэгтэй хөлөөс эрэгтэй хүний хамгийн бат бөх өсгий!
  гранат харвагчаар цохиж :
  - Хөл нүцгэн эмэгтэйн өсгийтэй, хамгийн их шатсан гутал өмссөн, гишгүүртэй!
  Фашистуудыг цохиж унагаж байсан Матрёна ухаалаг хэлэв:
  - Цаг тухайд нь гутлаа тайлж чадахгүй бол тэнүүлчин болно!
  Аленка фашистуудын тухай бичихдээ:
  -Ухаантай хүн бол өөрийгөө л нухацтай ялж чадна!
  Анюта нүцгэн хөлөөрөө дайсныг цохиж, тэсрэх бодис бүхий боодолтой шидсэнийг логикоор тэмдэглэв.
  - Клуб байх нь сайн, клуб байх нь муу!
  Алла нацистуудыг цохиж, нүцгэн өсгийөөрөө гранат өгөөд:
  - Цутгамал төмрийн нударга нь таныг амьд үлдэхэд тусална, харин царс модны толгой үхэлд хүргэнэ!
  Мария нацистуудыг устган нэлээд логикоор тэмдэглэв.
  -Захирагч толгойдоо хаангүй бол улс оронд эмх замбараагүй байдал ноёрхож, дэмий зардаг!
  Нацистуудыг оновчтой цохиж байсан Матрёна:
  - Титэм нь малгайтай толгойд тохирохгүй!
  Аленка Фрицийг буталж, логикоор тэмдэглэв.
  - Царс модны толгой, титэм нь найдваргүй сууж байна!
  Нацистууд руу маш нарийвчлалтай буудаж байсан Анюта:
  - Хичнээн хүчтэй царс байсан ч толгойны материал нь хамгийн эмзэг юм!
  Алла, дайсан руу хурдан буудаж, логикоор дүгнэв:
  - Клубын дарга гэж хэн бэ, тэр цохиуртай толгой дээр гардаг!
  Мариа новшийн өрсөлдөгчид, гаргасан:
  -Улстөрч гартаа түрийвч, бороохой барьдаг, зөвхөн мөнгө нь модон, бороохой нь цаас!
  Маруся нүцгэн хөлөөрөө нимбэг шидэж логикоор тэмдэглэв.
  - Гялалзсан толгой гэдэг нь хамгийн багадаа саарал үсийг хэлдэг!
  Матрона нацистуудыг бут ниргэж хэлэхдээ:
  - Та шаргал үстэй биш байж магадгүй, гэхдээ гэгээлэг сэтгэлтэй байх нь үзэсгэлэнтэй, охидууд муу хүмүүсийг ялж, бусдад аз жаргалтай амьдрах болно!
  Нацистууд руу буудаж буй Аленка хашгирч:
  - Та зөвхөн хожуул дээр царс модноос хүчтэй хамгаалалт барьж чадахгүй!
  Анюта, буудаж, логикоор тэмдэглэв:
  -Хэрэв улстөрч нь тоншуул биш бол сонгогчийн хожуулаас ч биш чипсийг нь арилгана!
  Алла Германчуудыг цохиж, түрэмгийлэн мэдэгдэв.
  -Улстөрч бүргэд биш ч сонгогчдыг хэрээ, тоншуул гэж үздэг!
  Мария дайснуудыг таслан зогсоож, тэмдэглэв.
  -Хэрвээ та улстөрчдөд чамаас хусуур арилгахыг зөвшөөрвөл чи гарцаагүй тоншуул болно!
  Матрена нацистуудыг устгаж байхдаа өөрийгөө ингэж хэлэв:
  -Сонгогчидтой улстөрч бол үнэг, харин өөрөө бол шишүүхэй бол шишүүхэй юм!
  Маруся нүцгэн хөлөөрөө гранат шидээд:
  -Ухаантай улстөрч тахианы хашаанд байгаа үнэг шиг, тэнэг хүн бол шаазан дэлгүүрийн заан шиг!
  Фрицийг буталсан Аленка:
  -Захиалгаа чимээгүй болгочихдог, улстөрч нь яриад л бужигнуулдаг!
  Анюта нацистуудыг гранатаар тарааж, хашгирав:
  -Улстөрч хүн их ярьдаг, тэр тусмаа амаа хамхих юмсан!
  Алла нацистуудыг цохиж, түрэмгийлэн тэмдэглэв.
  -Хэлний булчинг хугалахгүй л бол зуурмагт ус цохих нь ашиг хонжоотой гэж улстөрчтэй маргалдана!
  Мария дайснуудыг бут цохиж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэмдэглэв.
  -Улстөрч бол үнэг, чоно холилдсон мөртлөө их гахай!
  Нацистууд руу буудаж байсан Матрена архирлаа:
  - Үнэг хэдий чинээ улс төртэй байна, төдий чинээ гахайтай!
  Маруся Фрицүүдийг хадаж, хэлэв:
  -Улс төрд тасралтгүй малын мал, чоно, туулай, тахиа, азарган тахиа, тоншуул байдаг, дандаа үнэг л хаанаар сонгогддог!
  Фашистуудыг устгагч Аленка бувтнаад:
  -Арслан мэт дүр эсгэсэн дарангуйлагч бол жинхэнэ гахай!
  Анюта түрэмгийлэн дайснуудыг буудлагаар цохив.
  -Сонгогч нь бүрэн бөгс байж л улстөрч арслан цоллоно!
  Алла нацистуудыг хивсний тоос мэт устгаж,:
  -Улстөрч хонины арьс өмсдөг, харин цусанд шуналт нь л чонотой, овсгоотой хатуу хуцтай холбоотой байдаг!
  Мария нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, жиргэж:
  -Захирагч нь хонины нөмрөгтэй чоно байх нь арслангийн дүртэй хуцнаас дээр!
  Робин Гудын нарийвчлалтайгаар дайсан руу буудаж буй Матрона:
  -Улстөрч хонь шиг энх тайвны тухай ярина, харин чонын соёо дайныг шуугиулна!
  Дайсан руу буудаж буй Маруся хашгирав:
  -Улстөрч сонгогчдын саналыг авахын тулд булбул шиг асгарч, тоншуулын төлөө барьдаг!
  Нацистууд руу буудаж буй Аленка:
  -Улстөрчийн хэлсэн үг танд булбул шиг санагдах юм бол энэ тохиолдолд хэрээ битгий бай!
  Анюта нацистуудыг бут ниргэж байгаад ухаалгаар тэмдэглэв.
  -Хэрвээ улс төрч хүн булбул шиг дуулдаг бол тэр таныг тохиромжтой тоглоом гэж үздэг!
  Алла нацистуудыг устгаж, тэмдэглэв.
  - Сонгогчдыг агнах нь ойн агнуураас ялгаатай нь анчин аль болох их чимээ гаргадаг!
  Дайсан руу буудаж байсан Мария хашгирав:
  -Улстөрч бол халаасны хулгайчаас ялгаатай нь хулгай хийхдээ их шуугиан тарьж, дээрэмдэхдээ зусардадаг!
  Дайсан руу буудаж буй Матреона хашгирав:
  -Улстөрч бол нэг ёсондоо бурхан ч гэсэн түүнд итгэхгүй байсан нь дээр!
  Мария баталсан:
  -Улстөрч сонгогчийн хувьд Саранд амлах дуртай, гагцхүү тэнд элсээс өөр амьдрал байхгүй гэдгийг нэмж хэлэхээ мартдаг!
  Аленка өрсөлдөгчдөө таслан бувтнав:
  - Оюун ухаанаас биш, харин практик ур чадвар дутмаг байгаа нь харамсалтай!
  Дайсан руу буудаж буй Анюта хашгирч:
  - Дэлхий дээрх бүх зовлон бэрхшээлүүд мөнгөнөөс биш, харин зохих хэмжээгээр байхгүйгээс болдог!
  Дайсан руу буудаж буй Алла:
  -Улстөрч хүнд бодол санаагаа нуух гэж хэл өгдөг болохоос улстөрч ямар уран цэцэн үгээр саарал орчноо нууж чаддаггүй юм!
  Мария Фриц рүү буудахдаа эрч хүчтэйгээр хэлэв:
  - Хэрэв төмөр гинжэнд орвол сэлэмд үлдэхгүй, үг хэлэх үед мөнгө асгарвал цалин өгөх зүйл байхгүй болно!
  Дайсан руу буудаж буй Матреона гоншигноод:
  - Улстөрч хүнд амлалтаа биелүүлэх авьяас байдаг уу? Эзэмшдэг, гэхдээ дэмий ч биш!
  Маруся нацистууд руу буудаж байхдаа тэмдэглэв.
  -Заан том овоо новш ногдуулдаг, харин улстөрч-үнэг, түүнээс ч том уулын аман суулгалт!
  Аленка нацистуудыг бут ниргэж, ухаалгаар тэмдэглэв.
  -Улстөрч үг хэлэхийн тулд амтат зөгийн бал асгаж, сонгогчдыг аман суулгалтанд живүүлдэг!
  Анюта өрсөлдөгч рүүгээ буудаж,:
  -Улстөрчийн сайхан яриа нь зөгийн балны урсгал шиг, зөвхөн чи л түүнийг дагаж хогийн саванд сэлдэг!
  Алла нацистууд руу буудаж байхдаа тэмдэглэв.
  -Улстөрч хүн амлалтаа биелүүлж чадна, зөвхөн сонгогчийг боломжгүй зүйлд итгүүлэхийн тулд!
  Маш нарийн галыг удирдаж байсан Мария:
  -Сонгуульд улстөрчид олон байгаа ч сонгох хүн олдохгүй, хэн нь хожуул, хэн нь тавцан, хэн нь үнэг, хэн нь гахай, хэн нь баавгай болох нь бухимдахаас ганц л зүйл үлдэж байна. архирах!
  Матрёна нацистууд руу буудаж, ингэж хэлэв.
  -Хоолойгоо байнга урдаг улстөрч чихээ зөв өшиглөх хэрэгтэй!
  Маруся нацистуудыг таслан:
  -Улстөрч бол булбул шиг хэзээ ч дэмий дуулдаггүй, үнэгний авьяастай!
  Алёнка шүдээ гарган жиргэж:
  -Улстөрч бүргэд болохыг хүсдэг ч сонгогч дандаа шувууны эрхгүй!
  Анюта шуугиад Германчуудыг мэргэн буудагчаар буудаж :
  - Та яагаад шувууны эрхэнд байгаа юм бэ, яагаад гэвэл тоншуулын сэтгэл!
  Алла питоны түрэмгийллээр исгэрэв:
  -Улстөрч олон янзын дуутай, гэхдээ бүгд нэг л зорилготой: намайг сонго!
  Нацистуудыг таслан зогсоосон Мария гоншигноно:
  - Сонгогч нь боов шиг туулай, чоно, баавгайг орхиж, харин улс төрийн үнэг түүнийг залгидаг!
  Матрена нацистуудыг устгаад тэмдэглэв.
  -Улстөрч хүн ялааны ухаан, булбулын триллион, тоншуулын сэтгэлээр эгдүүтэй үгээр тоолох ч гахайн мөн чанар нь шонхорын нүдэнд харагдана!
  Нацистуудтай тулалдаж буй Маруся инээмсэглэн нэмж хэлэв:
  -Эмэгтэй хүн ч гэсэн сайн улстөрч, ядаж л үнэнч байх амлалтаа биелүүлж, таашаал өгөх боломжийг олгодог!
  Тиймээс охидууд хотыг баатарлагаар хамгаалж, их итгэл найдвар төрүүлдэг.
  . БҮЛЭГ Љ4
  9-р сарын сүүл, 10-р сарын эхээр Астраханы төлөөх тулаан үргэлжилсээр байсан бөгөөд нацистууд Каспийн тэнгисийн эрэг дагуу урагш хөдөлж байв. Нацистуудын няцашгүй давшилт байсан ... Өмнө зүгт нацистууд Орджоникидзе хотыг эзлэн Грозный руу дайрч эхлэв.
  Зөвлөлтийн дайнууд ч энэ хотод баатарлагаар тулалдаж байв.
  Тамара тэргүүтэй охидын батальон эрс шийдэмгий, эр зоригийг харуулсан.
  Тамара пулемётоос тэсрэлт хийж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж:
  - Манай эх орон ЗХУ-ын алдар суу!
  Анна нацистууд руу нямбай буудаж, мөн нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг шидэж, хашгирав:
  - Баатарлаг байдлын алдар!
  Дайсан руу буудаж буй Акулина хашгирав:
  - Эх орон, нэр төрийн төлөө!
  Виктория Фриц рүү буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, архирав:
  - Вермахтыг баатарлаг байдлаар бут ниргэ!
  Эрүүл охин Олимпиас дайснууддаа шугам өгч, Фрицийг цохиж, өршөөв:
  - Ариун дайнд бидний ялалт байх болно!
  Тамара нацистууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө дахин гранат шидэж, тэмдэглэв.
  -Цэрэг хүн царс модны хүчтэй байх ёстой, гэхдээ царс толгой биш!
  Охид буудсан. Бөөн балгасны эргэн тойронд балгас тамхи татдаг. Дэлбэрэлтийн дараа дэлбэрэлт үүсдэг. Утаа тэнгэрт гарч байна. Эргэн тойрон дахь бүх зүйл шатаж байна.
  Асар их хэмжээний сүйрэл.
  Үзэсгэлэнт, хөл нүцгэн шаргал үст Анна гранат шидэж, нацистуудыг нурааж байхдаа ингэж хэлэв.
  - Царс болгонд хонхорхой, царс бүрийн толгойд тархи урсдаг нүх байдаг!
  Акулина, дайсан руу буудаж, гоёмсог, борлосон, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  -Хэрэв чи царс шиг ухаантай бол улиас шиг бөхийх болно!
  Виктория, энэ улаан үстэй, мөн нүцгэн, борлосон, цүүцүүлсэн хөлтэй охин:
  - Хэрэв танд үнэгний заль байхгүй бол гурван арьс чамаас гарах болно!
  Олимпиад хэмээх эрүүл саруул, өндөр, том биетэй, булчинлаг шаргал үст эр нүцгэн хөлөөрөө гранат шидээд:
  -Хэрэв чи царс шиг дүлий бол тэд чамайг наалдамхай мод шиг урж хаях болно!
  Тэдний хажуугаар нэг хүү мөлхөж өнгөрөв. Тэр хар өсгийтэй гутал өмсөж, нацистууд руу тэсрэх бөмбөг шидсэн. Дараа нь тэр хашгирав:
  - Залуу цэрэг, муудсан генералаас дээр!
  Тамара дахин ээлжээ өгөв. Тэр нүцгэн хөлөөрөө үхлийн хүчтэй гранат шидэж, хашгирав:
  -Улстөрч шинэ костюм болгондоо сонгогчдоос гурван арьс татдаг!
  Дайснууд руу буудаж, түрэмгий инээмсэглэн Акулина архирав:
  - Та царс мод шиг ухаалаг байх болно, тэд түүнийг наалдамхай, туулай шиг урах болно!
  Анна дайсан руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, танкийг нурааж, жиргэжээ:
  -Ухаантай хуц бол зальтай үнэг арслангийн гурван арьс хүртэл сугалж авна!
  Нацистууд руу буудаж, нүцгэн өсгийтэйгээ алуурчин бэлгийг бөөлжсөн Виктория:
  - Үнэг болохыг хүсэхгүй бол өлссөн нохой шиг гаслах болно!
  Олимп Фрицийг хадав. Тэгээд тэр нүцгэн хөлөөрөө гранат шидээд жиргэжээ:
  -Улстөрч бол үнэг, тэгвэл тэр сонгогчид-тахиа нарыг өдрийн гэрэлд гэдэс дотруулдаг!
  Их бууны архирах чимээ нэмэгдэнэ. Аймшигт " Sturmtigers " тулаанд ордог . Тэд пуужингаар нисдэг бөмбөгөөр галладаг. Тэд бүхэл бүтэн барилгуудыг сүйтгэж, байшингуудыг нэг дор сүйтгэдэг. Мөн шуурганы цэргүүд тэнгэрт эргэлдэж байна. Тэд Зөвлөлтийн байрлал руу пуужин харвадаг. Тэд бөмбөг хаядаг. Panther-2 нь аль хэдийн харагдах болсон, Panther-ээс илүү дэвшилтэт машин, хүчирхэг 88 мм-ийн их буутай.
  Германы машин нь илүү нарийхан , жижиг цамхагтай, мөн хонгилтой их биетэй. Ийм мангас чамайг зодвол зоддог. Хамгийн гол нь энэ нь тийм ч хүнд биш, 900 морины хүчтэй хөдөлгүүртэй.
  Тамара нүцгэн хөлөөрөө Пантер-2 руу гранат шидээд:
  -Чи хожуул шиг тэнэг байх болно, тэд чамайг зөвхөн зальтай үнэгүүд төдийгүй хулчгар туулайнуудаар саваа мэт урах болно!
  Анна фашистууд руу буудаж, өрсөлдөгчөө хагалж, нүцгэн хөлөөрөө нимбэг шидэж, бичжээ.
  - Бүргэд, зальтай үнэг хүртэл нойтон тахиа ил гаргаж чадна!
  Акулина дайснуудыг таслан цохиж, оновчтой цохилтоор:
  -Арслангийн дүрийг мөрөөддөг хүн ихэвчлэн үнэгний хагалсан илжиг болдог!
  Виктория өрсөлдөгчөө тас цохиж, нүцгэн хөлөөрөө үхлийн аюултай зүйл шидэж, хашгирав:
  - Эр хүн арслан шиг хүсэл эрмэлзэлтэй, илжигний зөрүүд, баавгайн болхи, зааны ач ивээлтэй боловч үнэг нь түүнийг үргэлж төөрөлдүүлж чаддаг!
  Олимп дайсандаа эргэлт өгсөн. Тэр өвс хадагч шиг хадаж, архирав:
  -Улаан өнгийн үнэг, цуст костюмтай улстөрч!
  Тулааны эрч хүч нэмэгдсээр байв. Нацистууд хотыг Катюшагаас илүү хүчтэй хийн буугаар бут ниргэжээ. Мөн нацистуудыг эсэргүүцэх нь маш хэцүү байсан. Гэвч хөл нүцгэн, хагас нүцгэн охидын батальон асар их урам зоригтой тулалдав. Тэгээд охид бараг үхээгүй, эрчүүд илүү ихийг авсан.
  Нацистууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж байсан Тамара:
  -Эмэгтэй хүн хүчтэй эрчүүдийг сул тал дээр нь тоглож дийлдэг, улстөрч нь илт давуу байдлаар сул сонгогчдыг итгүүлдэг!
  Анна дайснуудыг огтолж, сумаар хагалж, нэгэн зэрэг нүцгэн өсгийтэй нь тэсрэх бөмбөг өгөв.
  -Эмэгтэй хүн бол хамгийн зальтай улс төрч, үнэг болохын тулд суралцах шаардлагагүй, харин хөл нүцгэн байхдаа гутал өмсөж чаддаг байх ёстой!
  Акулина өрсөлдөгчөө нарийн цохилтоор таслан, нүцгэн хуруугаараа хуцав:
  -Эмэгтэй хүн залуу насыг хайрладаг ч ивээн тэтгэгчийн ногоон наснаас илүү долларын ногоон өнгө түүнд илүү эрхэм байдаг!
  Виктория, тэр улаан үстэй гичий нь үхлийн аюултай тэсрэлт хийж, шугамыг тогшиж, хашгирав:
  - Бүсгүйн залуу насны зүлэг ногоон мөнгөн дэвсгэртээр таргалсан эрчүүдийн ногоон дэвсгэртийг татдаг!
  Олимпиас дайснууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө өөр бэлэг шидэж, хашгирав:
  - Ногоон доллар хөөж болохгүй, асуудал ногоон нүдтэй, бүрхүүл нь шаржигнуур!
  Тулаан улам ширүүн болж байна. Үхлийн сумнууд яарч байна. Тэд Зөвлөлтийн байрлалыг эвдэж, буталж, батерейны бууг хөмрүүлэв. Мөн шинэ онгоцнууд яаран довтолж, довтолгооны буунууд дуугарав. Тэнгэрт тоосны үүл гарч ирнэ.
  Тамара нацистууд руу хайр найргүй буудаж, сувд авч, өгөхөөс өмнө нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэв.
  -Бурханд итгээд амьтны хэмжээнд бүү жив: хүн хүлцэнгүй хонь ч биш, өмхий ямаа ч биш!
  Анна дайсантай тулалдаж, нүцгэн хөлөөрөө үхлийн бэлгийг шидэж, тэмдэглэв.
  -Хүмүүсийн итгэлээр мөнгө олох нь алт дээр бууц асгахтай адил, үл итгэх байдал соёолно!
  Акулина Пантерыг устгаж, түрэмгийлэн хийсэв :
  - Ням гарагт итгэж, долоо хоногт долоон баасан гаригт бүү оч!
  Виктория нацистууд руу маш нарийвчлалтай буудаж, тэднийг түрэмгийлэн устгаж, тэмдэглэв.
  - Мөнхийн тамын дөл гэдэгт итгэх нь мухар сүсгийн сүүг буцалгаж, хөөс нь арилдаг, шашин шүтлэгийн луйварчид!
  Нацистуудыг устгаж, нүцгэн хөлөөрөө асар их хор хөнөөлтэй гранат шидэж, эмэгтэй баатар Олимпиас тэмдэглэв.
  - Зөвхөн хожуул, царс моднууд мөнхийн галын галд итгэдэг бөгөөд өөрсдийгөө наалдамхай мэт хальслах боломжийг олгодог!
  Тамара баригдсан базукагаас буудаж, нүцгэн өсгийгөө гялсхийж, жиргэжээ:
  - Мөнхийн тамын галын дөл хэрхэн гэрэлтдэг вэ? Шашнаас ирсэн луйварчдын халаасан дахь алтан зоосны гялбаа!
  Анна дайсан руу буудаж, нацистуудыг асар өндөр нарийвчлалтайгаар устгаж:
  - Хулгайчид бурхныг ашиглан халаасыг нь дүүргэдэг, хоосон толгойгоороо л хууртдаг!
  Акулина дайсан руу эргэлт өгсөн. Тэр нүцгэн хуруугаараа гранат шидээд:
  - Шашны луйварчид хонины гурван арьсыг урж, ямааны эврийг хугалж, зөвхөн ашиг хонжоо хайдаг, харин итгэл үнэмшил нь хакерддаг!
  Виктория нүцгэн өсгийөөрөө модны үртэс бөмбөг шидэж, дайсныг дэлбэлэн хашгирав:
  - Шударга тахилч бол цагаан хоолтон чоно шиг, зөвхөн итгэл үргэлж шударга байдаг бөгөөд түүний хэрэглээ нь хувиа хичээсэн байдаг!
  Олимпиас дайсныг пулемётоор цохив. Тэр дайсныг хагалж, нүцгэн өсгийөөрөө олон гранат өгсөн нь Лев танкийг хөмрүүлэв. Дараа нь тэр хашгирав:
  - Аливаа шашин бол үлгэр, зөвхөн энэ уран зөгнөлөөс ашиг орлого нь үнэхээр гайхалтай хувь хэмжээгээр гардаг!
  Грозный хотод охид бүсгүйчүүд ийнхүү зоригтой тулалдаж байна. Тэд өөрсдийгөө эр зоригийн хамгийн дээд талаас нь харуулдаг.
  Мөн бусад охид Астраханыг бүх зоригтойгоор хамгаалдаг. Мөн тэд хамгийн өндөр нисэх онгоц, тэсвэр тэвчээрийг харуулдаг.
  Охидууд маш сайн барилдаж байна.
  Аленка нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, нацистуудыг тас тасдаж, шүдээ зууж:
  - Чихэн дээрээ гоймон өлгөхийг хэн зөвшөөрдөг вэ, тэр үүрд өлсөх болно!
  Нацистуудыг устгасан Анюта үүнийг зөвшөөрөв.
  - Чихэндээ гоймон дүүрэхгүй!
  Алла нацистууд руу тэсрэлт хийж, нүцгэн хөлөөрөө үхлийн гранат шидэж, хашгирав:
  - Чихэн дээрх гоймон нь эцсийн мөчид дотор муухайрдаг хоол юм!
  Мария шүдээ ил гарган, хөл нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бөмбөг шидсэнийг ухаантай тэмдэглэв.
  - Хэрэв энэ бол Бурхан бол хэн ч мэдэхгүй, гэхдээ тэд хүнийг Христтэй адилхан юм шиг байнга цовдлдог!
  Маруся, Фрицийг новшоор нь аваад, ширүүн инээмсэглэн хашгирав.
  - Хүн Бурханы хүчийг эзэмшихийг хичээдэг, гэвч одоог хүртэл Бурханы дагуу биш зөвхөн загалмайд цовдлогдож байна!
  Матреона ээлжлэн нацистуудыг бут цохиж, урваж, найзууд руугаа түрэмгий нүд ирмэв.
  -Хүний сэтгэл нь сайн сайхны төлөө, сэтгэл нь ашиг хонжоо хайдаг, ходоод нь шунаж, эцэстээ нүх рүү хөлөө чирдэг!
  Астраханд ширүүн тулалдаан болж байна. Ижил мөрний хот бол Зөвлөлтийн хамгаалалтын гол цэг юм. Мөн энд ийм тулалдаан маш их буцалж байна. Данх буцалж буй мэт.
  Мөн хүнд, үхлийн аюултай онгоцнууд яарч байна. Ю-288 бол маш хүчирхэг машин юм. Мөн асар их тэсвэр тэвчээртэйгээр бөмбөг хаядаг.
  Аленка хашгирч, нацистуудыг эргүүлж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж:
  -Хэрвээ хүн гориллагийн ухаантай бол морь шиг хагалаад нохой шиг иднэ!
  Анюта нүцгэн хөлөөрөө үхлийн бэлэг барьж, нацистуудыг цохиж, хашгирав:
  - Эр хүн хүзүүвч зүүхийг зөвшөөрдөг ч хагалахын тулд албадлагын ташуураар зодох ёстой!
  Алла нүцгэн өсгийөөрөө нимбэг тавиад:
  -Улстөрч том халаастай атлаа өчүүхэн төдий халаасны хулгайч!
  Өрсөлдөгчид рүү буудсан Мария исгэрэв:
  -Тэнгэрийн сарыг сонгогчдод амлаж, эрх мэдэлд хүрсэн улстөрч сарны нутгийг орхиж, өлсгөлөнд нэрвэгдэн гаслан гэрэлтдэг!
  Матреона дүлий инээгээд:
  - Бодлого болгонд чөтгөр Төгс Хүчит Бурханы оронд орохыг уриалдаг, зөвхөн улстөрч нь маш бага авьяастай байдаг!
  Маруся дайснууд руу буудаж, итгэлтэйгээр хадаж, тэмдэглэв.
  - Хүн бүхнийг чадагч болох гэж тэмүүлдэг ч ёс суртахууны дэвшил нь үүнийг сайжруулдаггүй!
  Охидууд хамгийн их сэргэлэн байдаг бололтой.
  Мөн дайн дэгдээхэй замаар явж байна. Тийрэлтэт онгоцыг Гуравдугаар Рейхэд туршиж байна. Мөн энэ нь ЗХУ-тай хийсэн маргаантай холбоотой нэлээд ноцтой маргаан юм.
  Гитлер мэдээж тийм ч таатай биш байна. Дайн үргэлжилж, Орос ч бууж өгсөн ч зөрүүдлэн эсэргүүцэж байна. Галт уулын аманд байгаа мэт тулаанууд буцалж байна.
  10-р сарын сүүл. Халимаг бүрэн эзлэгдсэн бөгөөд нацистууд Дагестан даяар давшиж байна.
  Нацистуудын амжилт нь даруухан боловч тогтмол байдаг. Хар тэнгисийн флот сүйрлийн ирмэг дээр байна.
  Энд устгагч дээрх бүхэл бүтэн баг охидоос бүрддэг. Үнэнийг хэлэхэд сайхан баг. Охин хантааз өмсөж, хөл нүцгэн гүйж, дугуй өсгийт нь гялалзаж байна.
  Эсминч онгоцны командлагч Алис фашистын хөлөг онгоц руу дайрахыг итгэлтэйгээр тушаав. Торпедо хөөргөж, ингэж хэлэв:
  - Дайны үед, сайн театрын нэгэн адил дараагийн үйлдлийг урьдчилан тааварлах боломжгүй, нулимс урсгах нь гарцаагүй!
  Андриана бол түүний хамтрагч бөгөөд бүхэл бүтэн охидыг удирддаг. Тэд нүцгэн, дугуй өсгийттэй анивчин гүйж, хашгирав. Тэд уурхайн төхөөрөмж суурилуулсан.
  Андриана хашгирав:
  Дэлхий бүхэлдээ сэрнэ гэдэгт би итгэдэг
  Фашизмын төгсгөл ирнэ...
  Мөн нар гэрэлтэх болно
  Коммунизмд хүрэх замыг гэрэлтүүлж байна!
  Вероника нацистуудыг их буугаар цохиж:
  - Дайны үед, кинон дээрх шиг: үйл ажиллагаа нь сэтгэл татам, хэзээ ч уйтгартай байдаггүй, харамсалтай нь энэ нь үнэхээр алах болно!
  Хөл нүцгэн, борлосон, нарийхан, маш үзэсгэлэнтэй охидтой сүйтгэгч хажуу тийшээ үсэрнэ. Түүнийг өд шиг хаядаг.
  Алис цүүц нүцгэн хөлөө дэвсээд:
  -Хэрэв та амаргүй бол дайнд тайван амгалан байх болно!
  Их буунаас яг буудаж буй Андриана тэмдэглэв.
  -Тэмцэж чаддаг охин бол баатар юм!
  Алис буудахдаа өөрийгөө засч:
  - Үгүй ээ, тэр бол баатар!
  Тэгээд дайчид тэсэлгүй инээлдэв. Бас хэлээ харуулсан. Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүдийн хөл нь маш гоёмсог, цусны ул мөр тавцан дээр үлддэг. Хүчирхэг охид.
  Мөн нүцгэн, өсгий нь маш дугуй, гоёмсог юм.
  Алис хэрхэн олзлогдсоноо санаж, нацистууд түүний улыг нимгэн, халуун ташуураар илэв. Энд та бараг нүцгэн тавиур дээр өлгөөтэй байна. Таны нүцгэн хөл хувьцаанд гацсан байна. Мөн тэд чамайг халуун саваагаар гижигддэг. Энд ба час улаан хөхний толгой хүртэл улаан төмрийг цайруулж өгдөг.
  Алис хэдэн өдрийн турш эрүүдэн шүүж, тамласан. Гэвч охин зугтаж чадсан.
  Тэр харуулын офицерт Севастопольоос нүүлгэн шилжүүлсэн алтны чингэлэг шидсэн далай дээрх газрыг мэддэг гэдгээ хэлэв. Фашист үүнд унасан.
  Алис бүх эрүү шүүлтийг үл харгалзан зоригоо хадгалж үлдэв. Тэд түүний гинжийг тайлж, гарыг нь хүлж завинд суулгав. Тэр өлгүүр дээр бага зэрэг түлэгдсэн хөл нүцгэн гараараа гар буу аваад хоёр фашистыг буудаж чаджээ. Тэгээд тэр олсыг тайлаад сэлж одов. Тэр ухаалаг байдлаар шалгав. Мөн охидын хүндэтгэлийг хүлээсэн.
  Тусгай хэлтсээс тэд түүнтэй зууралдах гэж оролдсон боловч Алис тусгай ажилтнуудыг осол гаргахаар заналхийлж, түүнийг гичий дээр дүүжлэв. Тэд айсан.
  Алис бол маш тэмцэгч охин ...
  Тэр бүр ухаантай дүгнэлт хийв:
  - Цаазлагч зэвсгээс сүх авах дуртай, гэхдээ тулалдаанд тэрээр болхи ур чадвартай байдаг!
  Андриана үүнтэй санал нийлж, зүссэн хөлөө цохив:
  - Та сүхээр шөл хийж болно, гэхдээ баатарлаг үзгээр бичсэн зүйлийг цаазын сүхээр огтолж болохгүй!
  Юлиана бол маш үзэсгэлэнтэй охин. Тэр зөвхөн цээжин дээрээ нимгэн судалтай судалтай даавуу, дотуур өмдтэй. Гэхдээ тэр үнэхээр гайхалтай, үзэсгэлэнтэй. Эсминч дээрх бүх охидын хөл нүцгэн, маш дур булаам.
  Германчууд олзлогдоход охидыг дугуй, нүцгэн өсгийтэй үнсэхээс өөр аргагүй болдог. Мөн хоригдлууд үүнийг үүргээ биелүүлдэг. Мөн тэд охидын өсгийг долоож, маш их таашаалтайгаар үнсэлцдэг.
  Жулиана дуулжээ:
  - Бид муу дээрэмчид биш,
  Бид алахыг хүсэхгүй байна ...
  Гэхдээ нүцгэн өсгий өвдөж байна,
  Би хүн бүрийн нүүр рүү цохихыг хүсч байна!
  Охидууд мэдээжийн хэрэг ямар ч амжилтыг амсаж чаддаг.
  Андриана нүцгэн өсгийгөө дэвсээд:
  - Өө, шинэ хилчид, намайг битгий инээлгэ!
  Алис зөвшөөрөв:
  - Өөртөө хил хязгаар тогтоодоггүй хүмүүст хязгааргүй боломжууд!
  Вероника нүцгэн хөлөө алгадаж, нүцгэн өсгийтэй гутлаа хавиран шүдээ илхэн тэмдэглэв:
  - Хамгийн хүчтэй хүн тэвчихийн аргагүй амбицыг татахгүй!
  Андриана шүдээ ил гарган их буугаар овсгоотойгоор хэлэв:
  -Хүн байгалийг дуурайж макакагаас хол яваагүй учраас бурханаас хол байдаг!
  Вероника урагшилж буй нацистуудын урсгалыг оновчтой цохилтоор бут ниргэж:
  -Улстөрч бол амбицаараа бурхан, арга барилдаа бурхан, үр дүнг ашиглахдаа шууд гахай!
  Зөвлөлтийн охид сайн барилддаг. Гэхдээ мэдээжийн хэрэг Германчууд бас бикини өмссөн, хөл нүцгэн гоо сайхан байдаг.
  Жишээлбэл, Герда бол ховор тулаанч юм.
  Тэр болон түүний хамтрагчид хамгийн сүүлийн үеийн Пантер-2 танк дээр суув.
  Охидууд Зөвлөлтийн цэргүүд рүү буудаж, архирдаг.
  Бид бол муу чоно, ухрах нь бидэнд сайн зүйл биш!
  Тэд нүдээрээ нүдээ ирмэв...
  Герда хөл нүцгэн хуруугаараа орос цэргүүд рүү өшиглөж, баяртайгаар хашгирав:
  - Амьдралд чоно биш хэний ч арьсыг хуулж, үнэг биш бол тахиа шиг гэдсийг нь хуулж авдаг!
  Шарлотт мөн оновчтой сумаар онож, Зөвлөлтийн танк руу нэвтрэн, хуяг дуулгаа нурааж, хөөрч:
  -Чоно дандаа өлсөж, эр хүн дургүйцдэг, улстөрч нь үнэн үг хэлж чаддаггүй!
  Дайсан руу маш нарийвчлалтай буудаж, Оросын танкуудыг үхлийн сумаар цохиж байсан Кристина тэмдэглэв.
  - Үнэг үнэ цэнэтэй үслэг эдлэлтэй боловч улс төрчдийн үнэгний баталгаа юу ч биш юм!
  Магда дайсан руу буугаа бариад, хөлийн нүцгэн хуруугаараа цохиж, ярвайв:
  -Ухаантай хуц улстөрчөөс ямаанаас сүү их байдаг!
  Герда Зөвлөлтийн тээврийн хэрэгсэл рүү үргэлжлүүлэн буудаж, тэмдэглэв.
  -Сонгуулийн үеэр улстөрчид тахал, холер хоёрын хооронд байдаг ч улстөрчид шизофрени нь хамаагүй илүү халдварладаг!
  Шарлотт гучин дөрөвийг цохиж, цамхагийг нурааж:
  -Улстөрч нь ашиг хонжоо хайсан чонын хамартай ч өөрөө гэдэс дотрыг нь бэлдсэн гахай!
  Кристина хөлийн нүцгэн хуруугаараа сумыг чадварлаг харваад:
  -Улстөрч бол арслангийн сэнтийд гүйдэг хуц бөгөөд оргилд нь гарахаараа сонгогчдын тахианы махыг гөвдөг үнэг болж хувирдаг!
  Магда түрэмгийлэн тэмдэглээд Зөвлөлтийн өөрөө явагч бууг хөлийн нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлэг болгон илгээв.
  -Тэд улстөрчдөд итгэдэггүй мөртлөө саналаа өгдөг, хөгжим ойлгодоггүй мөртлөө дураараа сонсдог, гоймон иддэггүй хэрнээ чихэндээ дуртайяа зууралддаг!
  Мөн тэдний "Panther" -2 маш идэвхтэй байдаг. Мөн сум маш нарийвчлалтай илгээдэг.
  Германы машин Зөвлөлтийн бүх танкийг маш итгэлтэйгээр буталдаг.
  Герда буудаж, дуулдаг:
  - Нэг, хоёр, гурав - зөвлөгөөг зөрчих хэрэгтэй!
  Шарлотт маш нарийвчлалтай буудаж, өрсөлдөгчөө цохиж, шүгэлдэв:
  - Бид дэлхийн хамгийн хүчтэй нь!
  Кристина хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, гучин дөрөвийг нэвтлэн нэмж хэлэв.
  - Дайснууд бүгд жорлонд нэвт нордог!
  Магда дайсан руу тэсэлж, илэн далангүй хэлэв:
  - Эх орон нулимсанд итгэдэггүй!
  Герда хашгирав:
  - Тэгээд бид муу олигархиудыг тархинд нь өгөх болно!
  Шарлотт Зөвлөлтийн гаубицыг хясаагаар цохиж онцлон тэмдэглэв.
  -Алт зөвхөн сайхан харагддаг, үнэндээ энэ металл, хүн төрөлхтөн үргэлж зовж шаналж, ихэмсэг болсон!
  Дайсан руу буудаж буй Кристина өөрийгөө ухаалгаар илэрхийлэв:
  - Цээжээ нүцгэн эмэгтэй хүн эрэгтэй хүний гурван арьсыг урах нь илүү хялбар байдаг!
  Өрсөлдөгчид рүүгээ буудаж буй Магда эхлээд:
  - Охидын хөл нүцгэн, тэд эрчүүдийг галош өмсдөг!
  Мэдээжийн хэрэг, танк дээрх охидууд дэгжин байдаг. Мөн эмэгтэй нисгэгчид нь Фриц нарын дунд хамгийн дажгүй нь юм.
  Альбина, Альвина хоёр бол орчлон ертөнцийн хамгийн аймшигтай хөзрийн тамга юм. Одоо тэд тус бүрийг буудаж унагасан таван зуун онгоцны тоонд аль хэдийн хүрсэн байна. Тэдний өмнө зөвхөн Марсель л байна. ЗХУ-ын флотын 500 дахь нисэх онгоцны төлөө тэрээр Төмөр загалмайн Гранд загалмайгаар шагнагджээ. Гэхдээ Альбина, Альвина нар нэлээд хожуу тулалдаж эхэлсэн тул удахгүй Марсельийг гүйцэх болно.
  500 дахь онгоцны хувьд Альбина, Алвина нар алтан царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайг хүлээн авав.
  Тэгээд одоо улаан нисгэгчидтэй тулалдаж байна.
  Альбина нүцгэн хуруугаараа товчлуурыг дарж, Зөвлөлтийн таван онгоцыг нэг дор харваж, хашгирав:
  - Хэрэв эр хүн ухаалаг гуталтай бол үргэлж галоштой суу!
  Алвина Оросын онгоц руу буудаж, хөл нүцгэн хуруугаараа цохиж, тэмдэглэв.
  -Эмэгтэй хүний нүцгэн хөл цагтаа ямар ч гутлыг галошт хийнэ!
  ЗХУ-ын машинууд руу маш сайн онож буудаж буй Альбина шүдээ зууж ухаантай хариулав.
  - Нүцгэн, эмэгтэй хөл рүү байнга хардаг эрэгтэй, галоштой суу!
  Хоёр охин дахиад хэдэн сарлагыг унагаж, хашгирав:
  - Нүцгэн эмэгтэй хөл, өсгий доороо сайн жолоодож, галош дээр төгс суудаг!
  Эндхийн дайчид маш өндөрт харагддаг.
  Гэхдээ Германы гайхамшигтай нисгэгчид байдаг бол Зөвлөлтийн сайхан охид-комсомолчууд бас байдаг.
  Хэн маш их эрчимтэй тулалддаг. Мөн тэд Гуравдугаар Рейхийн цэргүүдийг амжилттай устгасан.
  Анастасия Ведмакова үүнийг аваад хөлийн нүцгэн хуруугаараа германыг цохиж, хашгирав:
  - Эр хүн охины гутлыг урахын тулд дотор нь эргэхэд бэлэн байна!
  Акулина Орлова нацистууд руу буудаж байхдаа ухаантай тэмдэглэв.
  - Нүцгэн эмэгтэй өсгийтэй ямар ч гутлыг дотор нь эргүүлж болно!
  Анастасия мөн Фрицийг цохиж, хашгирав:
  -Эмэгтэй хүний нүцгэн хөл нь сүүлчийн гутал байсан ч ямар ч эр хүнийг дотор нь эргүүлдэг!
  Focke -Вульфыг цохиж , сайхан шүдээ гарган исгэрэв;
  -Хэрвээ эр хүнийг дотор нь эргүүлэхийг хүсвэл гутлаа тайл, галошт оруулахыг хүсвэл өсгийгөө ил гар!
  Тэгээд охидууд нэгэн дуугаар дуулж:
  Орчлон ертөнцөд дайн болж байна,
  Шалтгаангүйгээр алахын тулд бут цохих ...
  Сатан суларсан
  Мөн үхэл түүнтэй хамт ирэв!
  
  Мөн урсгалыг хэн зогсоох вэ
  Цуст ба галзуу голууд...
  Лазер туяа ариун сүм рүү орох болно.
  Тэгээд флэш алга болсон хүн!
  
  Бас ийм эмх замбараагүй байдал
  Орчлон ертөнцийг үерт автуулсан ...
  Хүн төрөлхтний гунигтай хувь тавилан
  Өвдөлт, зовлонг тэвч!
  Охид зарим талаараа зөв байж магадгүй. Дайн бол аз жаргал биш. Гэхдээ үүний зэрэгцээ зугаа цэнгэл.
  Фокке -Вулфын довтолгооны өөрчлөлт дээр тулалдаж байна . Тэд Зөвлөлтийн газрын объект руу агаараас довтолж байна.
  Пуужин харваж, харваж буй Ева:
  - Хүүхэд нас яагаад хөл нүцгэн байдаг вэ, яагаад гэвэл эмэгтэй хүний нүцгэн хөл нь эрчүүдийг хөвгүүд шиг толгойгоо алддаг!
  Гертруда пуужин харваж, нүцгэн өсгийөөрөө дөрөө дарж, Зөвлөлтийн армийн бункерийг эвдэж, хашгирав:
  -Эмэгтэй хүнийг нүцгэн харах хүсэл нь эр хүнийг дотор нь эргүүлдэг!
  Ева дахин цохиж, гучин дөрөвийг цохиж, цамхагуудыг нурааж, ухаантай хэлэв:
  -Эмэгтэй хүний хувцсыг тайлахын тулд эхлээд сайн гутал өмсөх ёстой!
  Гертруда гоолиг хөлийнхөө нүцгэн, дугуй өсгийгөөр өрсөлдөгчөө цохиод:
  - Ажил хэрэгч эмэгтэй зөв цагтаа хувцсаа тайлаад эрэгтэй хүний гурван арьсыг урж хаях болно!
  Ева Зөвлөлтийн бункерууд руу пуужин харваж, хашгирав:
  - Цагтаа нүцгэлсэн эмэгтэй хөл нүцгэн болж, эрэгтэй хүнийг сайтар гутлуулдаггүй!
  Гертруда Зөвлөлтийн цэргүүдийг устгасны дараа:
  -Хөл нүцгэн эмэгтэй эрэгтэй хүнд гутал өмсөж, түүнийг галош өмсөж, дотор нь эргүүлж, хамгийн сүүлчийн хөл нүцгэн болгоно!
  Мэдээжийн хэрэг, охидын логик бол та түүний эсрэг маргаж болохгүй. Мөн охидууд хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг.
  Тэд үзэсгэлэнтэй залуу эрчүүдэд дуртай бөгөөд ерөнхийдөө тэд зүгээр л супер байдаг.
  Хэрэв тэд дуулах юм бол зуун хүн алагдах болно!
  Энд охидууд, аль аль талдаа үнэ цэнэтэй, маш үзэсгэлэнтэй, тиймээс үнэн хэрэгтээ эрчүүд дотор нь эргэж байна!
  . БҮЛЭГ Љ5
  Нацист цэргүүдээр бүрэн хүрээлэгдсэн Грозный хот 1943 оны 11-р сарын эхээр унав. Охидтой батальон тогооноосоо гарч Шали руу ухарчээ.
  Тэнд аль хэдийн уулс, бартаатай газар байсан бөгөөд хамгаалалтыг хадгалахад илүү тохиромжтой болсон. Германы танкууд, ялангуяа Маус маш их жинтэй байсан тул ууланд тэдэнтэй тулалдахад тохиромжгүй байв. Т-3 танкийг аль хэдийн үйлдвэрлэлээс хассан боловч Т-4-ийн шинэчилсэн хувилбарыг үйлдвэрлэсээр байв. Хэдийгээр ёс суртахууны хувьд хуучирсан. Гэхдээ тэр Т-34-76-тай тулалдаж чадсан хэвээр байна. Бас сайн тэмц. Түүний их буу нь бүр ч хүчтэй бөгөөд хошууны хурд нь гучин дөрөвтэй харьцуулахад өндөр байв.
  Тамара болон охид Шали хотод тулалдав. Охид энэ маш том уулын тосгоныг жинхэнэ хот байлгахыг хичээсэн.
  Гоо бүсгүйчүүд их зоригтой тулалдсан.
  Тамара нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэсрэлт хийв:
  - ЗХУ-ын эх орны төлөө!
  Анна нацистууд руу гал нээсэн. Асаагуур Т-4 налуу руу авирах гэж оролдов. Бүсгүй нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, нацистын машиныг цохиж, хашгирав:
  - Манай эх орны төлөө!
  Акулина, Фриц рүү буудаж, нүцгэн өсгийтэй нь тугалган цаасаар ороосон үхлийн нэгийг үйлчилж байна, вякнула:
  - Эх орон үргэлж ариун байдаг!
  Вероника дайсан руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа нимбэг шидэж:
  - Оросын аваргуудын төлөө!
  Олимпиас хэмээх энэ аварга эмэгтэй бас нүцгэн хуруугаараа нацистууд руу гранат шидээд:
  - Коммунизмын төлөө!
  Тамара нацистууд руу чиглэн буудаж, модны хусуур шиг таслан:
  - Армид царс мод хэдий чинээ их байх тусам бидний хамгаалалт илүү хүчтэй болно!
  Анна шүдээ зууж, нацистууд руу асар их нарийвчлалтай, ууртайгаар буудаж:
  - Би та нарыг бүгдийг нь устгана.
  "Арслан" танк, урт их бууны баррель бүхий том машин. Энд тэрээр хамгийн сүүлийн үеийн 105 мм-ийн буутай, баррель урт нь 100 EL юм. Тэгээд энэ нь маш урт буу болж хувирдаг. Мөн энэ их бие нь үхлийн хүчээр наалддаг.
  Акулина нацистууд руу базука буудаж, хашгирав:
  - Коммунизмын эрин үеийн алдар суу!
  Виктория бас гал гарч архирч:
  - Оросын баатруудын алдар суу!
  Олимпиад нацистууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидсэнээр батлав.
  - Хамгийн агуу алдар суу!
  Охидууд бол гайхалтай, маш сайхан сэтгэлтэй гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Мөн тэдний сэрүүн байдал нь асар том юм.
  Тамара дайсан руу буудаж, шүдээ гарган:
  - Оросын төлөө, эцсээ хүртэл эрх чөлөөний төлөө!
  Анна дайсан руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, түрэмгийлэн хэлэв:
  Зүрх сэтгэлээ эв нэгдлээр цохиулцгаая!
  Түншүүд рүүгээ нүд ирмэх.
  Акулина ч мөн адил эргэлт хийж, өрсөлдөгчөө хэрхэн дарж, архирах болно:
  - Миний ялалтын төлөө!
  Акулина Петровская бол энгийн охин биш. Тэр маш их зүйлийг туулах ёстой байсан. Тодруулбал, хулгай хийж байгаад баригдаж, баривчлагдсан. Тэрээр мөн хүүхдийн колони-залуус дамжсан. Юу ч биш, тэр амьд үлджээ. Хөл нүцгэн цасан шуурга дундуур алхаж байсан ч тэр зөвхөн эрүүл, хүчтэй болсон.
  Виктория галзуу ууртай тулалддаг. Дайсандаа эргэлт өгсөн. Фриц унав. Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа гранат шидэв. Мотоцикль онхолдсон.
  Охин хашгирав:
  - Хүчирхэг хилийн төлөө!
  Олимпиас маш зэрлэг уур хилэнгээр тулалддаг. Түүний цохилт нь хүчтэй бөгөөд няцлах юм. Тэр үнэхээр мангас охин юм. Ингээд өрсөлдөгчөө бут ниргэдэг. Тиймээс нацистууд идэвхтэй устгаж байна. Тэдэнд өчүүхэн ч боломж олгодоггүй.
  Олимпиас уушигныхаа дээд талд архиран:
  - Энэ сансрын коммунизмын алдар суу!
  Нацистууд руу буудаж буй Тамара архиран:
  - Лениний коммунизмын алдар суу!
  Анна өрсөлдөгчдөө буудаж, хашгирав:
  - ЗХУ-ын төлөө!
  Акулина дайснуудыг хагалж, архирч, хашгирав:
  - Хамгийн өндөр нисэх онгоцны төлөө!
  Нацистууд руу буудаж байсан Виктория:
  - Хамгийн гайхалтай ялалтуудын төлөө!
  Нацистын танкийг бут цохиж буй Олимпиа хашхирч:
  - ЗХУ-ын коммунизмын төлөө!
  Тамара бас буудаж байна. Энэ нь маш нарийвчлалтай харваж, өрсөлдөгчөө үнэн зөв цохилтоор бүрхдэг. Энэ нь хусуур шиг хадаж, хашгирав:
  - Коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Анна фашистуудыг буудаж, хусуурныхаа цохилтоор тэднийг таслав:
  - Баатруудад агуу алдар суу!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа гранат шиддэг. Энэ бол эмэгтэй хүн.
  Акулина Фрицийг таслан, ширүүн архиран:
  - Коммунизмын төлөө!
  Мөн булчинлаг биетэй чичирдэг.
  Виктория бас нацистуудыг ялав. Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа өрсөлдөгчиддөө алах бэлэг шидэж, хашгирав:
  - Дэлхийн агуу байдлын төлөө!
  Олимпиас мөн дайснууд руу бууддаг. Тэднийг бороохой хөвсгөр шиг цохиж, архиран:
  - Агуу коммунизмын алдар суу!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр гранатыг үхлийн хүчээр шидэж, дайснуудыг бут цохив.
  Ингэж таван хүн дайснаа барьж аваад, тэднийг хагалж, устгаж, нүдэж авъя.
  Германчуудыг зогсоож, сайтар боогдов. Энд хэцүү болж, тэд маргалдав.
  Энд хий шидэгчид байдаг бөгөөд тэд түрэмгий үйлдэл хийдэг. Мөн Зөвлөлтийн байр суурийг устга.
  Штурмтигр "-ийг алсаас цохиж , дайсан дээр - Улаан арми.
  Герман охидууд "Баавгай" өөрөө явагч бууг зааж, дайсныг хэрхэн цохиж байгааг харуулж байна. Мөн тэд үнэхээр, бүрэн дүүрэн новш байна. Мөн нэг хагас центнер жинтэй бүрхүүл нь Зөвлөлтийн траншей, бункеруудыг эвддэг.
  Дайчин Фрида архиран:
  - Бидний хамгийн агуу Гуравдугаар Рейхийн төлөө!
  Түншүүд рүүгээ нүд ирмэх. Үүний дараа хөл нүцгэн фашист охид дахин буудна.
  Мөн архирч, сүйтгэгч ялаа. Энэ нь тэсрэх үед халуунаас буцалж буй шороо бүхий бүхэл бүтэн юүлүүр үүсдэг.
  Тийм ээ, германчууд Зөвлөлтийн цэргийг маш сайн авдаг. Хамгийн анхны TA-152 онгоцны нэг нь тэнгэрт ниссэн. Focke -Wulf шиг олон зориулалттай машин, гэхдээ илүү дэвшилтэт, хурдан, хүчирхэг зэвсэг, хуяг дуулгатай. Үүнийг сөнөөгч болон дайралтын онгоц болгон ашиглаж болно.
  Зөвлөлтийн цэргүүдийн хувьд машин нь ний нуугүй хэлэхэд том асуудал болж магадгүй юм.
  Хельга TA-152 онгоцоор нисч, Шали руу ойртох гэж буй Зөвлөлтийн хэд хэдэн танк руу дайрчээ. Охин сайн гал гаргадаг. Эхний гучин дөрвөн цамхагийн дээврийг эвдэж архиран:
  - Би тулааны гоо бүсгүй!
  Тэгээд хурдлах гэж байгаа хоёр дахь машин руу дайрна. Гэхдээ араа солих нь тийм ч амар биш.
  TA-152 энэ хохирогчийг 37 мм-ийн их буугаар цоолж байна.
  Хелга хариулж, дуулав:
  - гулссан, намайг хаа нэгтээ гулсуулж, намайг гулсуулсан!
  Тэгээд тэр өөрийгөө нүдээ ирмэв ... Энд тэр Як-9 руу дайрах гэж оролдож байна. Герман охин нүцгэн хөлөөрөө гохыг нь дарж түүнийг амархан унагаж, итгэлтэйгээр нүд ирмэхдээ:
  - Би үнэхээр мундаг байна!
  Хельга бол их урам зоригтой охин бололтой. Мөн дайснуудтайгаа цуст туршилт хийдэг.
  Хэрэв энэ нь үлээж байвал хэнд ч тийм ч бага санагдахгүй.
  Хельга Зөвлөлтийн машинууд руу буудаж, хашгирав:
  -За яахав, сэтгэлээр амьдрах боломжгүй юм!
  Тэгээд нүцгэн өсгийтэй яаж жолоо цохих вэ. Энэ бол охин - бүх охидод, охин.
  Хэрэв архирах юм бол ....
  Тэнгэрт Альбина, Альвина нар ч маш идэвхтэй, тэмцэгч дайчид юм.
  Тэгээд охидууд, Оросын онгоцнууд амьдрал сайхан, амьдрал сайхан гэж устгаж, бодож байна.
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэд онгоцны бууг бай руу чиглүүлдэг. Зөвлөлтийн машинууд амьд үлдэхгүй. Тэгээд охидууд тэднийг ингэж зодсон. Тэд чамд өчүүхэн ч боломж олгодоггүй.
  Тийм ээ, зодолдсон охид байсан,
  Тийм ээ, тэд өөр юу гэж хэлдэг ...
  Тэд Орос руу зоригтойгоор дайрч,
  Шууд утгаараа Сатан!
  Альбина бол тулалдаанд оролцож буй дайчин бөгөөд уушгиныхаа дээд хэсэгт архиран:
  - Би супер болно, би өөрчлөгдөнө ! Супер аварга!
  Мөн нүцгэн өсгийтэй , түүнчлэн гарыг цохиж, өрсөлдөгчөө жижиг хэсгүүдэд хуваана.
  Өрсөлдөгчид рүү буудаж буй Алвина уушгиныхаа дээд хэсэгт архиран:
  - Тэгээд бид ойд хэнийг олох вэ?
  Тэгээд бид ойд хэнийг олох вэ ...
  Бид үүнтэй хошигнохгүй,
  бид үүнийг салгах болно!
  Үүнийг салгацгаая!
  Мөн нүцгэн өсгийтэй, тэр үхлийн тэврэлт дээр дайсныг хэрхэн нэмэх вэ. Энэ бол охин - бүх охид бол хамгийн гайхалтай охид юм!
  Хамгийн тулаантай хакердсан дайчин. Яг л ирвэс шиг дайчин, түрэмгий.
  Германы том муурнууд довтолж байна. Астрахань руу дайрч байна. Мөн Зөвлөлтийн цэргүүдийн байшингуудыг их хэмжээгээр устгасан.
  Мөн тэд үхдэг, гэхдээ бууж өгөхгүй. Ийм зодоон болж байна.
  Мэдээжийн хэрэг Герда довтолгооны тэргүүн эгнээнд явж тулалдахад бэлэн байна. Тиймээс тэр бикинитэй эмэгтэй Робин Гуд шиг бууддаг. Мөн энэ бүгд дажгүй эмэгтэй юм.
  Мөн тэр залуугийн аманд час улаан хөх хийвэл.
  Түүний "Пантер"-2 бүтээл. Дашрамд хэлэхэд танкийн арай өөр өөрчлөлтийг охид 75 мм-ийн 100 EL их буугаар эмээллэв. Энэ нь хүчтэй бөгөөд илүү хурдан галд ордог. Тиймээ, бүрхүүлийн нийлүүлэлт 88 мм-ийн буунаас их байна.
  Герда хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, хашгирав:
  - Нэг, хоёр, гурав... Напалмаар ур!
  Шарлотт ч түүний араас буудаж, хашгирав:
  - Дөрөв, найм, тав - хурдан тоглоцгооё!
  Кристина цохиж, Зөвлөлтийн танкийг нэвтлэн жиргэж:
  - Бид нацистуудын хүч чадлын төлөө зоригтой тулалдаанд орох болно ...
  Магда нүцгэн хөлөөрөө буудаж, ширүүн жиргэж:
  - Тэгээд бид бүгдийг нь - бүх коммунистуудыг алах болно!
  Охидууд хэт туйлширч, галзуу түрэмгий үйлдэл хийдэг. Тэдний "Пантер" -2 нь зөв цохилтоор Зөвлөлтийн гаубицыг хөмрөв.
  Охид инээж, дуулж байна:
  - Манай дэлхийн алдар суу ...
  Гучин дөрөв дэх Элизабет эргээд зэрлэг дайралт хийв. Мөн түүний нүцгэн өсгийтэй гох дээр дарна. Тэгээд дайсныг цохиж, хашгирч:
  - Коммунизм байх болтугай!
  Кэтрин хөл нүцгэн хуруугаараа үхлийн хүчтэй сум илгээж, дайсныг цоолж, уушгиныхаа дээд хэсэгт хашгирав:
  - Агуу Оросын төлөө!
  Елена нацистууд руу буудсан. Бүрхүүл нь ирвэсийн духан дээр тусч, унасан.
  Охин хуцав:
  - Коммунизм бидэнтэй хамт байх болно!
  Евфрасиа бас нүцгэн хуруугаараа дайсныг бут цохив. Тэр Т-4-ийг цоолж, хашгирав:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Эдгээр нь тэмцэгч охидууд юм. Тэд хэрхэн буудаж, хясаа нь маш сайхан нисч, гучин дөрөв нь өөрөө хөдөлж байна. Ийм машинаас хөдөлж үзээрэй. Энэ бол туйлын хэцүү.
  Гэтэл охидууд дотогшоо орж, бикини өмсөж зодолдож, хөл нүцгэн байдаг. Дайчид бол гайхалтай, гайхалтай.
  Хэрэв тэд хууртвал хэнд ч тийм ч их санагдахгүй. Мөн тэд зэрлэг уур хилэнгээр хясаа илгээдэг.
  Элизабет хөл нүцгэн хуруугаараа дайсан руу буудаж, дайснуудыг цохиж, жиргэжээ:
  - Коммунизмын үзэл санааны алдар суу! Эх орныхоо алдар суу!
  Екатерина мөн буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа Фрицийг цохиж, хашгирав:
  - Эх орныхоо төлөө, эцсээ хүртэл ялалтын төлөө!
  Өрсөлдөгчид рүү буудаж буй Елена, сувдан шүдээ ил гаргаж, индранил нүдтэй түрэмгийлэн хариулав.
  - Манай сансрын коммунизм алдартай!
  Евфрасиа дайсан руу буудаж, түүнийг асар том, гайхалтай нарийвчлалтайгаар цохиж:
  - Эх орон, Сталины төлөө - баяр хүргэе!
  Охидууд ямар ч зүйлийг хийж чадна...
  1943 оны арванхоёрдугаар сар аль хэдийн ирсэн.
  Аленка болон түүний багийнхан Астраханд тулалдсан ч одоог хүртэл тэмцэж байна. Баатар эмэгтэй тулалдаж байна.
  Аленка эргэлт хийж, нацистуудын эгнээг хагалж, дараа нь нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлгийг шидэж, архиран:
  - Эрэгтэй хүн гиббонтой төстэй, харамсалтай нь хүч чадлаасаа илүү оюун ухаанаараа л байдаг!
  Анюта дайсан руу буудаж, дайснуудыг таслан зогсоож, нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг өгөөд жиргэжээ:
  -Хүн илжигний зөрүүд зантай, арслангийн амбицтай, гэхдээ үнэндээ тэр ямаа юм!
  Фриц рүү ягштал буудсан Алла хашгирч:
  -Эмэгтэй хүний хувьд эр хүн үнээний налуу газар шиг, чи түүнгүйгээр хийж чадахгүй, гэхдээ ойртох нь жигшүүртэй юм!
  Нацистууд руу буудсан Мария ухаантай хариулав:
  -Эмэгтэйчүүдийн өрөөнд эрэгтэй хүн, бие засах газар хоёрын нийтлэг зүйл юу вэ гэвэл эмэгтэйчүүд зөвхөн эрчүүдийг хөхрүүлдэг!
  Маруся нацистуудыг тасалж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, вякнула:
  -Эмэгтэй хүн бол туулай шиг ямар ч арсланг залгиж чаддаг зальтай үнэг!
  Матреона нацистуудыг хагалж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа хөлсний цэргүүдийг хаяж, бувтнав:
  - Эмэгтэй хүнд ташуурдах хүү шиг эр хүн хэрэгтэй, хэрвээ тэр эр хүнийг зодохгүй бол амьдрал байхгүй болно!
  Фриц рүү буудсан Аленка хашгирав:
  -Эмэгтэй хүнд гахайн эвэр шиг эрчүүд хэрэгтэй, эрчүүдийн бэлэглэсэн үслэг дээл л үнэтэй!
  Мөн нүцгэн хөлтэй охидын баг хэрхэн инээж, шүдээ ил гарган, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж байна.
  Дайчин охид догдолж байна. Тэдний тулалдах элемент, тулалдах элемент!
  Астрахань бууж өгөхгүй байх шиг байна. Эндхийн охидын хувьд үнэхээр тэмцэж байна.
  Гуравдугаар Рейхийн цэргийн хүч асар том юм. Энд байгаа танкийн шинэ дивизүүд үнэхээр хүчирхэг юм. Танкны үйлдвэрлэл нэмэгдэж байна. Ямар ч бөмбөгдөлт байхгүй, Африк дахь Итали, Франц, Бельги, Голландын эзэмшилээс ажиллах хүч нийлүүлэх боломжтой.
  Мөн Африк тивээс газрын тос, вольфрам, уран зэрэг олон элемент гаргаж авах.
  Өөрөөр хэлбэл, шинэ танк үйлдвэрлэж байна. Ялангуяа илүү сайн хамгаалалттай, илүү хүчтэй зэвсэглэсэн, илүү хүчирхэг хөдөлгүүртэй "Пантер" -2 дүр төрх нь дайны явцад ихээхэн нөлөөлсөн.
  Танк, онгоцууд олширч байна. Ю-488 онгоцны ажил аль хэдийн дуусч байна. Гуравдугаар Рейхийн анхны үйлдвэрлэлийн дөрвөн хөдөлгүүртэй онгоц. Маш хүчтэй, хурдан. Түүний онцлох зүйл бол далавчны харьцангуй жижиг талбай бөгөөд иймээс бөмбөгдөгч онгоц цагт 700 километрийн хурдтай нисч чаддаг. Энэ нь Зөвлөлтийн дайчид түүнийг гүйцэхгүй гэсэн үг юм.
  Тиймээс ЗХУ-д шинэ асуудал гарч ирэв. Улаан армийн хүч үнэхээр шавхагдаж байна. Сургуулийн хүүхдүүдийг машин дээр байрлуулдаг. Арван дөрвөн настайгаасаа эхлэн өсвөр насныхан бараг албан ёсоор зодолдсон. Хөвгүүд нь мэдээж уян хатан, ерөнхийдөө сайн тулаанчид. Залуу насанд нуугдаж, модонд авирах нь бүр ч хялбар байдаг. Мөн цэргийн ур чадварыг илүү хурдан эзэмшдэг. Өсвөр насныхан насанд хүрэгчдийн адил сайн тулалддаг тул тэднийг цохиход илүү хэцүү байдаг. Мөн хүүхдүүдийг буудах нь сэтгэл зүйн хувьд илүү хэцүү байдаг.
  Германчуудад нэлээд олон эмэгтэй мэргэн буудагчид байдаг бөгөөд хэтэрхий залуу тулаанчид ямар ч эмэгтэй харвахад тохиромжгүй, ичдэг ...
  Тийм ээ, тэд арван дөрвөн настайгаасаа ЗХУ-д дуудаж эхэлсэн. Мөн түүнчлэн зэвсгийн дор тавьж, тэтгэвэр авагчид. Армид эмэгтэйчүүд улам олширсон. Ялангуяа танк, нисэхийн цэргүүд, мэргэн буудагчдад шударга сексийг дуртайяа хүлээн зөвшөөрсөн. Эмэгтэйчүүд сайн мэргэн буудагчид . Тэд ихэвчлэн эрэгтэйчүүдээс жижиг байдаг тул танк, нисэх онгоцонд тулалдах нь тэдэнд илүү тохиромжтой байдаг. Ихэнхдээ өсвөр насныхан танканд тулалддаг байв. Хөвгүүд, эмэгтэйчүүд арьсанд илүү мэдрэмтгий байдаг бөгөөд тэдний онгоц, танк нь насанд хүрсэн эрэгтэйчүүдээс бага байдаг гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Муу өсвөр насныхан биш, мэргэн буучийн дүрд. Хүү илүү нарийхан завсар руу мөлхөж, зүсээ хувиргаж эсвэл модонд авирч болно. Ихэнхдээ армид арван дөрвөн нас хүрээгүй дайчид таарч эхлэв.
  Дайн хүний нөөцийг залгидаг. Мөн газар нутаг ЗХУ-ын мэдэлд улам бүр багасч байна. Японы олон тооны явган цэргүүдтэй тулалдах шаардлагатай хэвээр байна. Тиймээ, сайн самурай танкууд, ялангуяа өөрөө явагч буунууд байдаг. Тэд мөн Т-34-тэй харьцуулж болохуйц дунд танктай, урд талын хуягт бүр илүү хүчтэй цувралд гарч ирэв.
  Тиймээс Япон улсыг дутуу үнэлэх нь аюултай. Түүнтэй дайтахын тулд цэргүүд хэрэгтэй.
  Сталин сандарч, улам бүр уур уцаартай болдог. 1943 оны 12-р сарын 25-нд бууж өгсөн хүмүүсийн ар гэрийнхэн, тэр дундаа арван хоёр настай хүүхдүүдийг буудан хороож, бага насны хүүхдүүдийг хөдөлмөрийн колони руу явуулна гэсэн тушаал гарчээ.
  Баррагийн отрядуудыг илүү олон удаа ашигладаг байсан. Мөн тэд илүү идэвхтэй буудаж, эрүүдэн шүүхийг ашигласан.
  Сталин зүгээр л тэвчихийн аргагүй болж байв. Берия анх удаа нацистуудтай тусдаа энхийн хэлэлцээр хийхийг оролдсон. Гэвч Гитлер энх тайвныг хүсээгүй. Тэрээр ЗХУ-ыг бүрэн эзлэхийг хүссэн. Түүгээр ч зогсохгүй холбоотнууд нь түүний хяналтаас гадуур, хүрч чаддаггүй.
  Тийрэлтэт онгоцыг Гуравдугаар Рейхийн үед бүтээсэн. Юуны өмнө, ME-262, гэхдээ энэ сөнөөгч онгоцонд олон удаа осолдохгүйн тулд илүү найдвартай хөдөлгүүр хэрэгтэй байв.
  Арадо бөмбөгдөгч онгоц болон Ю-287 төсөл хоёулаа ирээдүйтэй мэт санагдсан .
  Хамгийн сүүлийн үеийн TA-152 нь олон зориулалттай машин, маш хурдан гэдгээрээ практик дээр өөрийгөө сайн харуулсан. Ерөнхийдөө Германы арми агаарт илүү хүчтэй хэвээр байв. Түүгээр ч барахгүй Зөвлөлтийн Сарлаг ба Лагги нь хөнгөн цагааны дутагдалтай тул лавлагаа машинуудаас илүү хүнд, маневрлах чадвар багатай болжээ. Тиймээс ЗХУ-ын агаарын тээврийн чанар маш чухал түвшинд хүрсэн. Хүчирхэг зэвсэгтэй ME-309 нь маневрлах чадварыг харгалзан үзсэн ч Зөвлөлтийн тээврийн хэрэгслийг сайн даван туулж, ME-109-ийг нүүлгэн шилжүүлэв. Мөн TA-152 нь Focke -Wulf-ийг солих ёстой байсан.
  Тиймээс германчууд их бага хэмжээгээр хоккейчид... Гэхдээ техник дээр ажиллаж байсан.
  Жишээлбэл, Лев-2 нь шинэ зохион байгуулалтын схемтэй анхны танк болно гэж амласан. Дамжуулагч болон хөдөлгүүрийг танкийн өмнө нэг блокт байрлуулж, цамхагийг арын хэсэгт шилжүүлснээр германчууд тэнхлэгийн голыг хэмнэж, тээврийн хэрэгслийн өндрийг бууруулсан. Үүний үр дүнд "Арслан" -2 илүү хөнгөн, тиймээс илүү хурдан болсон.
  Дайны үеийн хүндрэлийг харгалзан ЗХУ-д хүнд танк үйлдвэрлэх нь бараг зогссон бөгөөд цувралд бараг бүх зүйл Т-34-76-ийн дагуу нэгдсэн байв. Тиймээс нацистууд шинэ үндсэн танк бүтээх төсөлдөө хажуугийн хуяг дуулгаа хэт зузаан болгохоо больсон. Мөн "Арслан" нь 1200 морины хүчтэй хөдөлгүүртэй, тавин таван тонн жинтэй. Гэсэн хэдий ч бууны калибрийг бууруулснаар Лев-2 танкийн жинг цаашид бууруулах боломжтой байв. Эхнийх нь илүүц болсон нь тодорхой. Түүгээр ч барахгүй гучин дөрөв нь чанар муутай хуягтай байсан бөгөөд тэр ч байтугай 37 мм-ийн хуучирсан Германы их буу ч тэднийг нэвтэлж эхэлсэн байв.
  Сталин айж сандарч байсан нь илт ... Тэгээд тэр аянга цахилгаан асгаж байв ... Гэхдээ тэр юу ч хийж чадсангүй ...
  Шинэ оны өмнөх өдөр германчууд Астраханы эзэнгүй хэсэг болох Ижил мөрний бэлчир рүү дайрчээ. Олон голын саад тотгор, хэцүү газар нутаг, Каспийн тэнгистэй ойрхон байгаа нь Улаан арми Астраханы хамгаалалтыг чангатгаж, Сталинградаас ч илүү байлгах боломжийг олгосон. Түүгээр ч барахгүй Зөвлөлтийн охид хосгүй баатарлаг байдлыг харуулсан.
  Мөн Кавказад, ялангуяа өвлийн улиралд уулын дундуур явах нь маш хэцүү байдаг. Германчууд Каспийн тэнгисийн илүү тохиромжтой эрэг дагуу хөдөлж байсан нь үнэн. Махачкала нь Зөвлөлтийн цэргүүд бүх хүчээ нударгаар цуглуулж, нацистуудыг зогсоохыг оролдсон хил болжээ.
  Гэхдээ зөвхөн далайгаар тээвэрлэдэг сум хангалтгүй байв ...
  Тамара хөл нүцгэн батальон охидтойгоо тэмцэж байв.
  Эмэгтэй дайчид зөрүүдлэн тулалдаж, хосгүй баатарлаг, агуу эр зоригийг харуулсан.
  Тэгээд бараг нүцгэн өвөл, хүйтэн жавартай тулалдсан.
  Тамара нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэсрэлт хийж, өрсөлдөгчөө хагалж, хашгирав:
  - ЗХУ-ын төлөө!
  Анна бас нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, жиргэжээ:
  - Коммунизмын төлөө!
  Акулина маш сайн цохилт өгч, дайснуудыг цохиж, хашгирав:
  - Оросын агуу байдлын төлөө!
  Виктория дайсан руу цохиж, дайсныг хагалж, сахлаа сахлын хутга шиг тайрч, бувтнаад:
  - ЗХУ зогсох болно!
  Олимпиа, дайсан руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бөмбөг шидэж, вякнула:
  - Эх орныхоо төлөө, эцсээ хүртэл ялалтын төлөө!
  Охидууд ингэж зодолддог. Тэд асар их шийдэмгий, цөхрөлтгүй үйлдэл хийдэг.
  Тамара, буудаж, тэмдэглэв:
  - Чөтгөр тэднийг авахгүй, тэгвэл бид тэднийг авах болно!
  Энд байгаа тулалдаан нь харгис хэрцгий бөгөөд нэгэн зэрэг бүтээмжтэй юм.
  Анастасия Ведмакова тэнгэрт тулалдаж байна ... Түүний царай бүр уурлаж, хашгирав.
  - Коммунизмын эрин мэнд хүргэе!
  Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа онгоцны их бууг онилж, дайсны онгоцыг унагаж, дараа нь хашгирав:
  - Хөдөлмөрийн амжилтын төлөө!
  Акулина Орлова өрсөлдөгчөө цохиж, итгэлтэйгээр архирч, шүдээ гарган:
  - Ийм агуу коммунизмын төлөө, бүх дэлхий дээр!
  Нисгэгч хашгирав:
  Хүүхдүүд хүртэл биднийг мэддэг!
  Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа онгоцны бууг бай руу чиглүүлж, дайсныг бут цохиж, хашгирав:
  - Коммунизмын эрин үеийн нэрээр!
  Охин бол төгсгөлөгч, шатаж буй дөл гэдгийг хүлээн зөвшөөрье. Ямар ч галт уул түүнтэй харьцуулж чадахгүй.
  Акулина Орлова дуулжээ:
  - Би аль хэдийн, ямар өдөр, Бурханд итгэх итгэлийг мөрөөддөг, би маш залхуу байна, би залбирахыг хүсэхгүй байна!
  Тэгээд түрэмгийлэн нүдээ ирмэв гоо сайхан.
  Энд тулаанууд байна ...
  Мөн охидын онгоц хуучирсан. Мөн энэ нь тэдний хатуу хасах юм. Мөн хүнд, тийм ч маневрлах чадваргүй ...
  Байлдсан хөвгүүдийн нэг нь суманд өртөж, шүхрээр үсэрч амжсангүй. Мэдээжийн хэрэг энэ бол түүний асар том эр зориг юм.
  Охидууд агаарт тулалдаж хөгжилдөж байна...
  Альбина, Альвина хоёр сайн ME-309 сөнөөгч онгоцон дээр тулалдаж байгаа бөгөөд мэдээжийн хэрэг тэд идэвхтэй оноо авч байна.
  Охид амжилтаараа маш их бахархдаг ...
  Альбина ганган, нүцгэн хөлөөрөө Зөвлөлтийн онгоцыг буудаж унагаад:
  - Манай бүргэдүүдийн төлөө!
  Альвина Оросын гурван машиныг нэг дор хадаж, хашгирав.
  - Манай шонхор шувуудын төлөө!
  Бүсгүйчүүд зоригтойгоор ажилдаа орсон... Гэхдээ тэд бас орос цэргүүдийг тамлах дуртай.
  Энд арван дөрөв орчим насны нисгэгч хүү баригджээ. Мөн хөөрхөн хүүхдийн дугуй өсгийт нь түүнийг шарсан. Тэгээд тэд нүцгэн хүнийг мөстэй усаар угааж эхлэв ... Дараа нь буцалж буй ус, дахин мөс ус.
  Эдгээр нь тэмцэгч гоо бүсгүйчүүд юм ...
  Альбина дуулжээ:
  -Бидний соёо, хумс, шүд, нударганы төлөө!
  Альвина уушгиныхаа дээд талд хашгирав:
  - Тэд сайн тулаан хийхийг хүсч байна!
  Охидууд хөлийн нүцгэн хуруугаараа гайхамшгийг бүтээсээр, Зөвлөлтийн онгоцыг буудаж байв.
  Гэсэн хэдий ч Оросын нисгэгчид ч тэдэнд хариу өгсөн байна. Алиса, Анжела нар саяхан Як-9 онгоц руу шилжсэн. Германчуудыг бут цохиж, нэгэн зэрэг дуулцгаая;
  Та бол эрэлхэг эх орны биелэл,
  Нөхөр Ленин, нөхөр Сталин...
  ЗХУ-д бүх хүмүүс үнэхээр тэгш эрхтэй,
  Мөн нударга нь цутгамал төмөр, гангаар хийгдсэн байдаг!
  
  Ленин адольф араатнаас айдаггүй,
  Одоо Владимир удирдагч, нөхөр Сталин...
  Бид Краутыг хөмсөг рүү биш нүд рүү нь цохив.
  Бүх нацистууд нэг дор хуваагдсан!
  
  Орос бол миний эх орон
  Агуу, эцэс төгсгөлгүй эх орон ...
  Бүх үндэстэн нэг гэр бүл,
  Бид удахгүй коммунизмын дор амьдрах болно!
  
  Эх орноо хүчирхэгжүүлцгээе
  Оросыг хурдан ногоон болгоё ...
  Бид фашистыг духан дээр нь цохих болно, харин
  Надад итгээрэй, бидний хүч чадал чулуу болж хувирдаггүй!
  
  Есүс удирдагчийн хувьд үнэхээр агуу,
  Тэр бол бидний Эзэн, Орчлон ертөнцийн Цагаан Бурхан...
  Фюрерийг маш хүчтэй цохих болно,
  Эцсийн эцэст бидний эр зориг өөрчлөгдөөгүй болсон!
  
  Тийм ээ, эх орныхоо төлөө, гэгээнтэн,
  Бид Фрицтэй ширүүн тулалдах болно ...
  Нэг охин цасанд хөл нүцгэн гүйж байна
  Тэр уурандаа тулалдах хүсэлтэй байна!
  
  Тийм ээ, Сталин одоо Зөвлөлтийн удирдагч болсон.
  Ийм агуу, зоригтой, чадварлаг ...
  Коммунизмын Орос, дайсандаа бүү хүр ,
  Хэдийгээр Люсиферийн хүч чамтай хамт байна!
  
  Бид Гитлерийг авч чадна, надад итгээрэй
  Хэдийгээр чөтгөрийн хүч чадалтай ч...
  Нэг Гитлер бол махчин араатан,
  Хэдийгээр Фриц бол тэнэг биш гэдгийг хүлээн зөвшөөрөх хэрэгтэй!
  
  Товчхондоо бид Берлиний дайчид руу орно.
  Тэнд Ленин, өөрөөр хэлбэл Сталин бидэнтэй хамт байх болно ...
  Фашистууд гөлөг шиг амархан урагддаг
  Мөн бидний хүч чадал буурахгүй гэдэгт итгээрэй!
  . БҮЛЭГ Љ 6.
  1944 оны шинэ жил ирлээ... Фронтын нөхцөл байдал маш хүнд байсан ч ЗХУ-д шинэ техник бүтээх ажил өрнөж байв. Ялангуяа IS-2 танк болон түүний хүчирхэг зэвсгүүдэд ихээхэн итгэл найдвар тавьж байсан. 122 миллиметрийн их буу нь нацистуудын эсрэг дайнд хүчтэй аргумент болж чадна. Илүү хүчирхэг буу, том цамхаг, гэхдээ ижил их бие, явах эд ангитай Т-34-85 дээр итгэл найдвар тавьжээ.
  Нисэх онгоцны нөхцөл байдал улам дордов. Як-3 нь сайн чанарын дуралюминий дутагдалтай тул үйлдвэрлэлд орж чадахгүй байсан бол LAGG-7 нь шинэ хөдөлгүүртэй тул үйлдвэрлэл буурахгүйгээр үйлдвэрлэгдэх боломжгүй байв.
  Тиймээс Сталин одоог хүртэл Зөвлөлтийн гол сөнөөгч нь ЯК-9 ба LAGG-5 хэвээр байгаа бөгөөд Ил-2 довтолгооны онгоцыг үйлдвэрлэхэд хялбар, амьд үлдэх боломжтой гэж шийджээ. Мөн танкуудад аажмаар Т-34-85 ба IS-2 руу шилждэг.
  Хэдийгээр үйлдвэрлэл буурахгүй байгаа ч ...
  Фронт нь давхцаж, Германчууд Кавказыг эзлэн авав. Махачкала унаж, тэд аль хэдийн Азербайжаны хилд ойртож байв!
  Энд Тамара эмэгтэйчүүдийн батальонтой тулалдаж байв. Дахиад л дээл өмссөн ноорхой хувцас өмссөн, хөл нүцгэн охид дайсны хүчирхэг хүчинтэй тулалдав.
  Тамара нацистуудын эсрэг шугамаар буудаж, зарим дайснаа таслав. Тэгээд тэр хөлийн нүцгэн хуруугаараа үхлийн хүчтэй гранат шидэж, жиргэжээ:
  - ЗХУ-ын алдар суу!
  Анна нацистууд руу маш нарийвчлалтай буудсан. Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр үхлийн хүчтэй гранат шидэж, өрсөлдөгчөө бут цохив.
  Дараа нь тэр хашгирав:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Акулина дайсан руу буудаж, фашист явган цэргийг таслав. Тэр Фрицийг огтолж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Оросын хувьд, бидний агуу ээж!
  Виктория дайсан руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэмдэглэв.
  - Аугаа эх орныхоо төлөө!
  Олимпиас бас пулемётоос буудаж, хашгирав:
  - Агуу коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Эмэгтэй тулаанчид үнэхээр гайхалтай...
  Тэд гоо үзэсгэлэнгийн төлөө байх ёстой тул тулалддаг ...
  Тамара тулалдаж байхдаа дайны эхлэлийг санав. Тэр Германы цэргүүдээс хэрхэн зугтах ёстой байв. Дараа нь тэр бууны архирах чимээг сонсов. Охин их бууг орхижээ. Түүний найз Татьяна, германчууд шинэ гутал авч, үнэт эдлэл, ээмэгээ урж хаяв. Тэгээд тэд түүнийг хөл нүцгэн олзлогджээ ... Татьяна бол бүсийн хорооны нарийн бичгийн даргын охин байсан тул гуталгүй алхах шаардлагагүй байв. Энгийн хүн шиг хөл нүцгэн явах нь бардамналыг гутаан доромжилж, нарийхан улыг өвтгөж байна. Охин хөлөө цусанд цохиж, алхам тутамд ёолж байв.
  Тамара ч бас өөрт нь бэлэглэсэн шинэ гутлыг өмссөн байсан бөгөөд урт алхсанаас болж өсгий нь хагарчээ. Тэгээд тэр гутлаа тайлаад хөл нүцгэн алхав. Тэр тосгоны охин, Украинд үүргээ гүйцэтгэсэн. Хүүхэд байхдаа түүний хөл нь уулын эгцээр алхдаг байв. Энэ нь тал нутгийн замтай харьцуулах аргагүй юм. Үнэн, түүний ул мөр нь аль хэдийн гарсан бөгөөд алхах нь тийм ч таатай биш юм. Гэвч хөл нь дахин хурдан хатуурчээ. Тэгээд тэр бараг зовсонгүй.
  Гэвч удалгүй Татьяна хөлөө маш ихээр унагаж, алхаж чадахгүй болжээ. Германчууд түүнийг буудах байсан ч гоо үзэсгэлэнг нь өрөвдөв. Тэд намайг тэргэнцэрт суулгасан ч хариуд нь дуулуулсан. Татьяна сайхан хоолойтой байсан бөгөөд тэдэнд улс төрийн хувьд төвийг сахисан хэд хэдэн дуу дуулсан.
  Дараа нь түүнд юу тохиолдсоныг Тамара мэдэхгүй байв. Тэр өөрөө ой дундуур алхаж, нүцгэн хөл, булцуу, овойлт, мөчрөөрөө мэдэрч, тэр ч байтугай сэтгэл хангалуун байв. Тэгээд л уулын хурц чулуу, цаашлаад ултай ул нь хүртэл удаан явбал хурц, өвддөг. Мөн өргөсөөр алхах нь бүр ч тааламжгүй. Эдгээр нь уланд наалдвал охины барзгар ултай ч хамаагүй илүү өвддөг.
  Тамара кампанит ажлын үеэр ядарч сульдаж, өлсөж байв. Охин жимс идсэн бөгөөд энэ нь хангалтгүй байв. Германчууд хурдацтай урагшилж байв. Украины ойд ууланд амьдарч дассан Тамара замаа сайн мэддэггүй байв. Би төөрч, арын хэсэгт оров.
  Тэгээд одоо ойд агнасан муур шиг. Дараа нь охин германчуудыг мотоцикль дээр барьж авав. Тэд ус авахаар тэргэнцэртэй машинаа зогсоов. Тамара пулемёт руу мөлхөж, дайсан руу хэрхэн бууж байгааг харуулсан. Мөн тодорхойгүй, гэхдээ үнэн зөв зүснэ. Тэгээд нацистууд унаж, шаналан бужигнана. Тамара тэднийг дуусгав. Тэр эрүү рүү нэг нүцгэн өсгийг хөдөлгөж, тэр унав. Тэгээд охин түүнийг барьж авав.
  Үүний дараа гоо үзэсгэлэн мотоцикль дээр авирч, нүцгэн хөлөөрөө дөрөө дарж, суларлаа.
  Тиймээс алхах, хөл нүцгэн явахаас хамаагүй илүү хөгжилтэй байдаг.
  Тамара алхаж байхдаа бугнав:
  - Сайхан байна, ах нар аа, сайхан байна, сайхан байна, амьдарна аа! Чи манай атамантай харамсах хэрэггүй!
  Дайны талбар ингэж үүсэв.
  Одоо тэр комсомол терминатор шиг нацистуудтай тулалдаж байна. Гэвч хүч нь тэгш бус, охидын батальон ухрахаас өөр аргагүй болжээ. Галт уулын дээгүүр аварга том данханд хийсэн ус шиг тулалдаан энд буцалж байна.
  Анна хөл нүцгэн хуруугаараа үхлийн гранат буудаж, шидэж, тэмдэглэв.
  - Дайнд амиа хорлохоос бусад бүх арга хэрэгсэл сайн байдаг!
  Акулина дайсан руу буудаж, нацистуудыг цохиж, тэмдэглэв.
  - Бүх зүйлд бид хамгийн түрүүнд байх болно!
  Мөн охины нүцгэн өсгий нь сүйрлийн бэлэг өгсөн.
  Виктория нацистууд руу буудаж, автомат цохилтоор дайснуудыг устгаж, хашгирав:
  - Дайснуудад өршөөл үзүүлэхгүй!
  Тэгээд хамтрагчид руугаа нүд ирмэв.
  Олимпиас түүний нүцгэн, цүүцсэн хөл, жинтэй гранат шидэж, хашгирав:
  -Дэлхийн хамгийн хүмүүнлэг шүүх, коммунизмын агуу байдлын төлөө!
  Дайчид энд үнэхээр сүр жавхлантай, сансрын эрин үеийг дуртай.
  Тэд асар их харгис хэрцгий байдлаар тулалддаг.
  Гэвч нацистууд Кавказад давшсаар л байна. 1944 оны 2-р сард герман, туркууд нэгдэж, Зөвлөлтийн цэргийг хоёр тэгш бус хэсэгт хуваасан.
  Фюрер ЗХУ-ыг дуусгахыг шаардсан. Астрахань хэвээрээ байсан. Нацистууд урьдын адил байлдааны хувцастай ... Анхны МЕ-262 онгоцууд агаарт тулалдаж байна. Тэд ямар ч сенсаци үүсгээгүй гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Өндөр хурдтай үед 30 мм-ийн нисэх онгоцны буугаар цохих нь тийм ч тохиромжтой биш юм. Тийм ээ, үүнийг нухацтай авч үзэх хэрэгтэй. Мөн ME-262 нь хүнд жинтэй тул зарим асуудалтай байдаг. Ялангуяа маневрлах чадвараараа.
  Ашиглалтад илүү амжилттай болсон TA-152 нь нисгэгчдийн хайрыг татаж, ажлын морь болжээ. Үнэн хэрэгтээ энэ машин нь урд талын бөмбөгдөгч, сөнөөгч, дайралтын онгоц юм. Германы нисэх онгоцыг бүхэлд нь энэ онгоцонд шилжүүлэх санаа хүртэл байсан. Үүний давуу талуудын дунд амьд үлдэх чадвар, хурд, довтолгооны онгоц болон сөнөөгч онгоцонд тохиромжтой хүчирхэг зэвсгийг тэмдэглэх нь зүйтэй.
  Шинэчлэгдэж буй ME-309-ийг мөн улам идэвхтэй ашиглаж байна. ME-109 одоог хүртэл ашиглалтад орсоор байгаа бөгөөд үйлдвэрлэлээ бууруулаагүйгээс хасагдаагүй байна. Тэр ч байтугай ME-109 "K"-ийн шинэ өөрчлөлт нь нэг дор таван агаарын буугаар зэвсэглэсэн илүү хүчирхэг хөдөлгүүртэй гарч ирэв. Та ийм машиныг тийм амархан ялж чадахгүй.
  ME-309 нь илүү хүчирхэг хөдөлгүүртэй, далавчтай болсон. Маш аюултай машин. ЗХУ-ын нисгэгчид хуучин онгоцоор ниссээр байгаа бөгөөд чанар нь улам л буурч байна. Гэхдээ одоохондоо Як-9 тийм ч муу биш, маневрлах чадвартай, хэт их хурд шаардахгүй.
  Германы цэргүүд хүчирхэг ... Т-34-85 танкийн талаар маргаан гарсан. Цамхгийн хуягийг зузаан болгох нь үнэ цэнэтэй юу? Эцсийн эцэст, энэ тохиолдолд жин нэмэгдэх болно. Зөвлөлтийн хуягны чанар унасан гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Хайлшлах элементүүд хомс, гагнуур эсвэл цутгах чанар маш чухал түвшинд хүрсэн.
  Харин охидууд баатар шиг тулалддаг...
  Дараа нь Элизабетийн танк эвдэрч, охид гарч ирэв. Хөл нүцгэн, бикини өмссөн тэд цас дундуур гүйж, гоёмсог ул мөр үлдээдэг.
  Кэтрин муухай харцаар тэмдэглэв:
  - Биднийг сайтар боомилсон!
  Елена ууртайгаар тэмдэглэв:
  Гэхдээ бид ялах болно!
  Элизабет гар буугаа буудаж, Германы мотоцикльчийг цохиод:
  - Би Германыг цохисон! Тэр яаж надаас авах юм бэ!
  Евфрасиа эрч хүчтэйгээр тэмдэглэв:
  - Тэнд тэд амьдралаа дуусгаж, буцаж зугтдаггүй!
  Кэтрин түрэмгий охин байсан бөгөөд дуулжээ:
  - Уурандаа бид эзэнт гүрний сүлд дууг дуулдаг!
  Охидууд өөрсдийнхөө төлөө гүйж, нүцгэн дугуй өсгийтэй гутал нь гялалзана.
  Хүү охидыг хараад айсандаа:
  -Тэгээд чи хаанаас хөл нүцгэн ирсэн юм бэ?
  Элизабет хариулав:
  - Тактикийн маневр хийцгээе!
  Хүү гиншиж:
  - Нэг, хоёр - уй гашуу бол асуудал биш,
  Та хэзээ ч ухрах ёсгүй!
  Хамар, сүүлээ хоолойгоор өндөр байлгана.
  Жинхэнэ найз үргэлж тантай хамт байдаг гэдгийг мэдэж аваарай!
  Кэтрин шүдээ гарган жиргэж:
  - Жинхэнэ найз үргэлж тантай хамт байдаг гэдгийг мэдээрэй!
  Елена хашгирав:
  - Битгий ай! Бид буцаж ирнэ....
  Тэгээд дөрвөн охин бүгд найрал дуугаар хашгирав;
  Дэлхий бүхэлдээ сэрнэ гэдэгт би итгэдэг
  Фашизмын төгсгөл ирнэ...
  Мөн нар гэрэлтэх болно
  Зам, коммунизмыг гэрэлтүүлэх!
  Дайчид ямар ч герман хүнийг урж хаяхад бэлэн байдаг ... Цасан дээр хөл нүцгэн тэд маш тачаангуй, үзэсгэлэнтэй байдаг. Дэлбээлж, бүдгэрдэггүй сарнай шиг энэ охид ямар үзэсгэлэнтэй юм бэ.
  За, Гитлер тоглоом шоглоомгүй, эх орныхоо эргэн тойронд үүл эргэлдэж байна. Тэр шүдээ зүрхэнд нь шингээж, цусыг нь ууна!
  Мөн охидууд тэдний ард маш сайхан ул мөр үлдээдэг. Германчууд эдгээр мөрийг дагаж өвдөг сөхрөн шуналтай ширтэнэ. Эдгээр нь зэрлэг дайчид юм. Германчууд охидын ул мөрийг үнсдэг.
  Анастасия Ведмакова, Акулина Орлова нар тэнгэрт тулалдаж байна. Хоёр гайхалтай охин.
  Нацистуудыг сөнөөж, хөл нүцгэн хуруугаараа онгоцоо эргүүлж байсан Анастасия дуулжээ.
  Бид илүү гэгээлэг маргаашийн төлөө тэмцэх болно!
  Акулина хөл нүцгэн хуруугаараа нацистуудын сүүлийг тайрч, жиргэжээ:
  -Үнсье!
  Тэгээд охидууд ямар ч өрөвдөхгүй, ямар ч ёслолгүйгээр Германчуудыг дахин цохив. Тэд ийм л ухаантай юм.
  Анастасия Як-9 машинаа дахин эргүүлж, хашгиран:
  - Энэ бол коммунизмын нэр юм!
  Акулина үүнтэй санал нэг байна:
  Дэлхий бүхэлдээ сэрэнэ гэдэгт би итгэдэг ...
  Германчуудыг цохиж унагасан Анастасия бувтнав:
  - Эх орон бол бидний нар!
  Эндхийн тэмцэгч охидууд, Зөвлөлтийн дээд зиндааныхан ийм л байна.
  Германчууд үүнийг маш хэцүү ойлгодог. Мөн цэргийн ажиллагаа хөгжиж байна ...
  Гуравдугаар сард нацистууд Баку руу дайрч эхлэв. Газрын тосоор дүүрсэн томоохон хот руу дайралт болж байна. Тулаанууд ширүүн байна.
  Германчууд Бакуг хүнд их буугаар бууджээ.
  Мөн шуурганы цэргүүд бөмбөгдсөн. Гэхдээ асар их хүч чадлаараа ялгардаг анхны, хамгийн сүүлийн үеийн Ю-488 онгоцууд бөмбөг хаядаг. Эдгээр машинууд бол зүгээр л араатан юм.
  Тэдний нэг дээр Гертруда, Эва, Фрида нар. Үзэсгэлэнтэй үзэсгэлэнтэй охид Зөвлөлтийн байрлал руу бөмбөг хаяж байна. Тэд Улаан армийн цэргүүд болон энгийн иргэдийг устгадаг.
  Баку галд шатаж байна... Багана дээр утаа гарч байна. Газрын тосны цооногууд шатаж байна, бүх зүйл шатаж байна.
  Гертруда инээмсэглэн хэлэв:
  - Бурхан Германд хайртай!
  Эва нүцгэн өсгийгөө хөшүүрэг дээр дарж, бөмбөг хаяхдаа зөвшөөрөв.
  -Мэдээж! Бид бол сонгосон уралдаан!
  Фрида түрэмгий дуугаар:
  -Манай ард түмэн бол тэнгэрийн сонгосон хүмүүс!
  Тэгээд хамтрагчид руугаа нүд ирмэв. Эдгээр охидууд энд тулалдаж байгаа нь түрэмгий байдлын илэрхийлэл юм. Мөн байлдааны хүч.
  Гертруда хийн буу гаргаад жиргэж:
  - Манай эх орны агуу байдлын төлөө!
  Ева өрсөлдөгч рүүгээ буудаж, батлав:
  - Асар их агуу байдлын төлөө!
  Охидууд онгоцыг хурдан эзэмшиж байгааг харж болно. Эдгээр нь зодолдсон найз охидууд юм.
  Мөн та зөвхөн картаар тэднийг хожиж болохгүй. Тэд дайснуудыг зэрлэг галзууралтайгаар бут цохино.
  Фрида тэмдэглэв:
  - Би бол агуу мөрөөдөлтэй, гоо үзэсгэлэнтэй эмэгтэй!
  Үүний дараа тэрээр Германы мангас руу довтлох гэж байсан Зөвлөлтийн сөнөөгчдийг буудаж, онгоцны буугаар дахин бууджээ.
  Тийм ээ, нацистуудын эсрэг тэд эсэргүүцэж чадахгүй гэсэн мэдрэмж төрж байна.
  Баку халдлагад өртөж байна.
  Тамара батальонтойгоо хамт энэ хотын төлөө тулалдаж байна. Бүсгүйчүүд цөхрөнгөө барж, хосгүй баатарлаг байдлыг харуулж байна.
  Тамара тэсрэлт хийж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, Германчууд болон тэдний хөлсний цэргүүдийг тарааж,
  "Миний хязгааргүй эх орны төлөө!" Гэж хашгирав.
  Тэгээд хамтрагчид руугаа нүд ирмэв. Тэр бол хамгийн дээд зэрэглэлийн дайчин бөгөөд эн тэнцүү дайчин юм.
  Мэдээжийн хэрэг, бусад охид тийм ч муу биш юм. Тэд маш сайн барилддаг гэж хэлье.
  Жишээлбэл, Анна нацистуудыг хадуур цохисон мэт авч, хэвтүүлэв.
  Тэгээд жиргэж:
  - ЗХУ-ын төлөө!
  Мөн түүний нүцгэн өсгийтэй үхлийн үхлийн бэлэг өгсөн.
  Дайсан руу буудаж буй Акулина хашгирав:
  - Эх орныхоо төлөө!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа хүн бүрийг дараалан устгадаг устгалын үзүүлэнгүүдийг хэрхэн эхлүүлэх вэ.
  Виктория дайснуудтайгаа тулалдаж, цөхрөнгөө барж, шийдэмгий үйлдэл хийдэг. Өрсөлдөгчдөө тэсрэлтээр цохино. Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа гранатуудыг үхлийн хүчээр шиддэг. Тэгээд хашгирав:
  - Коммунизмын үзэл санааны төлөө!
  Олимп ч гэсэн тулалддаг. Мөн энэ баатарлаг охин нүцгэн, булчинлаг хөлөөрөө бүхэл бүтэн хайрцаг тэсрэх бодис шидэх болно. Тэгээд "Арслан" танк эргэлдэнэ.
  Дайчин ингэж хэлэв:
  - Гэхдээ пасаран !
  Зодоонтой охид, маш үзэсгэлэнтэй. Хэзээ ч битгий бууж өг, бүү бууж өг. Тэд терминаторын эрх мэдэлтэй.
  Мөн хүч нь маш тэгш бус ... Баку галд автсан. Зөвлөлтийн цэргүүдэд хангалттай хэмжээний сум байхгүй. Мөн энэ бол гол асуудал юм.
  Олон хүмүүс цөхрөнгөө барж бууж өгдөг.
  Герда болон түүний багийнхан эрэгтэй боолуудыг нүцгэн улыг нь үнсэхийг албаддаг. Тэд үүргээ биелүүлж, өсгийгөө долоодог.
  Дараа нь охид дахин Пантер-2 руу авирч, бууддаг. Зөвлөлтийн зэвсгийг цохиж байна ...
  Бараг бүх Кавказыг эзэлсэн. Гэвч Ереван тэссээр л байна. Поти хот баатарлагаар тулалдаж байна - Хар тэнгисийн флотын үлдэгдэл хэвээр байгаа сүүлчийн боомт.
  Тэгээд тэнд янз бүрийн үндэстний охид зодолддог. Мөн хөл нүцгэн Гулназигийн отряд тулалдаж байна . Гүржийн үзэсгэлэнт эмэгтэй, охинд зориулсан багтай.
  Гулнази нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бодис бүхий боодол шидээд, нацистуудыг урж, хашгирав.
  -Дэлхийн коммунизмын агуу алдар алдар!
  Түүний хамтрагч Тамила бас нүцгэн хөлөөрөө үхлийн аюултай гранат шидэж, туркуудыг бут ниргэж, хашгирав.
  - Эх орныхоо төлөө!
  Маша бол Оросын охин бөгөөд эргэлт өгч, нүцгэн хуруугаараа тэсрэх хүчийг шидэж, нацистуудыг эвдэж, хашгирав.
  - Дэлхийн коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Маргарита бас сайн зорилготой эргэлт өгдөг. Тэрээр нацистуудыг бут цохиж, нүцгэн өсгийөөрөө алуурчин үхлийн бэлэг илгээж, өрсөлдөгчөө бут цохиж, хашгирав:
  - Бидний ялалтын төлөө!
  Бүсгүйчүүд ингэж баатарлаг тулалддаг. Тэднийг үнэхээр зогсоож, буцаах боломжгүй. Тэд зүгээр л эмэгтэй тулаанчид, супер. Хэрэв тэд тулалдах юм бол тэд баатрууд, супер хүмүүс шиг тулалддаг !
  Гэвч харамсалтай нь фашистууд болон тэдний дээд хүчний эсрэг тэмцэхэд хэцүү байдаг. Тэнгэрт Альбина, Альвина нар итгэлтэй оноо авч байна. Маш олон онгоцыг сөнөөж байгаа тул зогсоож чадахгүй нь ойлгомжтой.
  Альбина Зөвлөлтийн өөр нэг онгоцыг хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, дуулжээ.
  - Бид ялагдах боломжгүй, анчин тоглоом болж хувирна!
  Альвина өрсөлдөгчөө таслан, толгойгоо хүчтэй хүзүүн дээр нь эргүүлж, жиргэжээ:
  - Арийн шинэ дэг жаягийн эриний алдар суу!
  Мөн нүцгэн өсгий өгдөг ...
  Охидууд аль хэдийн таван зуу гаруй онгоцыг буудаж, алтан царс навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайг хүртжээ.
  Эдгээр нь зүгээр л итгэмээргүй гоо үзэсгэлэн юм. Гуравдугаар Рейхийн дайснуудыг аль хэдийн цохиж байгаа бол эдгээр чөтгөрүүдийг зогсоож чадахгүй. Зөвхөн Марсель хотын ойролцоо 500 гаруй онгоцыг унагасан. Энэ үзэгдэл нь мэдээжийн хэрэг, дээр нь байна. Гитлер цагаан алтны царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайн зургаа дахь зэрэглэлийг батлахаар шийджээ.
  Унасан мянган онгоцыг түрүүлж давсан хүн үүнийг хүлээн авна. Мөн энэ нь гайхалтай үр дүн байх болно.
  Альбина Зөвлөлтийн таван нисэх онгоцыг 30 мм-ийн калибрын буугаар нэг удаа тасалж, гохыг нь нүцгэн хуруугаараа даран:
  - Бидний хүч чадал алдар!
  Алвина Зөвлөлтийн машинуудыг хадаж, дайснуудыг хөлийн нүцгэн хуруугаараа цавчиж, вякнула:
  - Баатарлаг байдлын агуу алдар!
  Дайчид бие бие рүүгээ нүд ирмэв!
  Тэд үргэлж бикини өмсөж, хөл нүцгэн тулалддаг нь тэдний хүч чадал юм. Охид бол зүгээр л супер-эмэгтэй хүмүүс. Хэдийгээр тэд хорон санаат үйлчилдэг ч гэсэн. Мөн тэд олзлогдсон анхдагчдын өсгийг нь очоор хуурах дуртай. Энд охидууд байна. Харгис хэрнээ хөөрхөн.
  Альбина нэг удаа хэлэхдээ:
  - Дэлхий дээр сайхан сэтгэл гэж байдаггүй, зөвхөн сул тал байдаг!
  Нүцгэн өсгийөөрөө тэр Зөвлөлтийн байрлал руу хэд хэдэн бөмбөг хаяж, гурван буу тогшив.
  Эдгээр нь хэнд ч өршөөл үзүүлдэггүй дайчид юм! Гэхдээ тэдний цохилт зүгээр л няцалж байна.
  Альвина инээмсэглэн тэмдэглэв:
  - Нарны дор сул дорой хүмүүст газар байхгүй!
  Тэгээд хамтрагч руугаа нүд ирмэв.
  Ямар ч сул тал хардаггүй, хэзээ ч бууж өгдөггүй дайчид. Тэд үнэхээр аваргуудын аварга юм. Хэдийгээр хасах тэмдэгтэй ч гэсэн тэд муу хүчинд үйлчилдэг.
  Гэхдээ нэгэн зэрэг хөгжилтэй, дур булаам.
  Альбина шүдээ зууж, өрсөлдөгчид рүүгээ үхлийн аюултай агаарын сум илгээж, жиргэжээ:
  - Нацист үг ариун - бид үүрд устгах болно!
  Альвина түрэмгийлэн анзаарч, өрсөлдөгчөө цохив:
  - Бид үнэхээр далайн дээрэмчид!
  Альбина дайснуудыг таслан зогсоож, батлав:
  - Бусад бүх зүйл бол мөрөөдөл юм!
  Дайчид бөмбөгөөр бөмбөг цохих мэт бүгдийг бут цохиж, унагаж эхлэв.
  Алвина Оросын онгоцыг бут цохихдоо жиргэжээ.
  - Бид Гитлерийн бүргэдтэй тулалдаж байна!
  Тэгээд хамтрагчид руугаа нүд ирмэв.
  Эндхийн дайчид үнэхээр дайснуудын зүрхийг гаргаж байна. Улаан арми тэднээс маш их зүйлийг авдаг.
  Байлдагч охид Оросын цэргүүдийг цохихыг маш их хүсч байна.
  Гэхдээ ТА-152 дээрх Хельга Зөвлөлтийн хуурай замын цэргүүдийг устгадаг. SAU-85-ыг цохиж, хашгирав:
  - Герман, түүний хөвгүүд, охидын агуу байдлын төлөө!
  Гэхдээ Астраханы төлөөх тулаан үргэлжилсээр байна.
  Хамгийн сүүлчийн хүч чадалтай охидууд.
  Аленка нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бөмбөгтэй бөмбөг шиддэг. Нацистуудыг эвдэж, хашгирав:
  - Ариун коммунизмын төлөө!
  Анюта нацистууд руу буудаж, мөн нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, хашгирав:
  - Мөн улс орны аврал!
  Алла өрсөлдөгчдөө цохиж, шаардлагагүй ёслолгүйгээр хадаж, нүцгэн өсгийөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  -Бидний алдар ийм л сонсогдож байна!
  Мария дайснуудыг устгаж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлэг шидэж, архирлаа:
  - Бид алдар суугаараа агуу юм!
  Маруся, жагсаж буй Арабын хөлсний цэргүүдийг хагалж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Өөрчлөлтийн хувьд үнэ нэг дор унах болно!
  Матрона нацистуудыг пулемётоос унтрааж, түүнийг аваад хашгирав:
  - Манай ЗХУ-ын эх орон! Бөх болно, эрхэм ээ!
  Эндхийн дайчид маш түрэмгий байдлаар ажилладаг. Мөн тэдний байлдааны дарамт асар их байна.
  Ерөнхийдөө тэд асар том нисэх онгоцоо харуулдаг. Бас үнэхээр зогсоошгүй дарамт.
  Дайчид хөл нүцгэн мөртлөө аз жаргалтай...
  Эцсийн эцэст 4-р сард нацистууд Бакуг эзлэв. Сумны хомсдол нь хүнд цохилт болсон. Үүний зэрэгцээ Поти ч бараг нэгэн зэрэг унав. Зөвхөн уулын энгэр дээр байрлах Ереван л тэссэн. Гэхдээ тэр бас сүйрсэн. Мөн сум, хоол хүнс тэнд дуусч байв. Зүгээр л туркууд энэ хот руу дайрч амжаагүй байгаа бөгөөд тэд өлсөхөөр тоос цуглуулж байна.
  Тамарагийн батальоны охид газар доогуур хэсэгчлэн алга болж, хэсэг нь командлагчтай хамт ар тал руугаа фронт руу нүүв ... Тэд өөрсдийнхөө талд орохыг хүсчээ.
  Кавказ аль хэдийн бараг бүрэн эзлэгдсэн боловч дайн үргэлжилж байна. Хэдийгээр ЗХУ тухайн үед газрын тосны хамгийн том талбайгаа алдсан. Гэхдээ Улаан арми сүнсээрээ эвдэрсэнгүй. Ижил мөрний бүс, Сибирь болон бусад олон газарт газрын тос байсаар байна.
  Гитлер 4-р сарын 20 гэхэд Астрахан дахь оросуудыг дуусгахыг тушаажээ. Мөн тулаан асар том хэмжээнд өрнөв. Мөн бөмбөгдөлт огцом эрчимжсэн.
  ЗХУ хүчтэй дарамтанд байсан. Япончууд эзэлсэн Алма-Атагийн төлөө тулалдаан үргэлжилсэн. Хот бараг бүхэлдээ хүрээлэгдсэн байв.
  Самурай нар бага зэрэг дулаармагц довтолгоогоо Магадан руу чиглүүлэхийг оролдов.
  Вероника Алма-Атад тулалдаж, самурайчуудын довтолгоог өөрийн батальон охидынхоо хамтаар тэмцсэн.
  Мөн тэд энд маш олон байдаг. Уналтын аргаар элсүүлсэн хятадууд ч тэмцэж байна.
  Япончууд шар цэргүүдээ тулалдаанд шидэж байна ... Тэд урагшилж, цогцостойгоо шууд утгаараа Зөвлөлтийн байрлалыг шидэж байна.
  Вероника гал гаргаж байна. Мөн тэрээр Хятад, самурай нарыг эгнээндээ нэгтгэдэг. Тэр хөлийн нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, хашгирав:
  - Оросын сүнсэнд алдар суу!
  Марфа бас буудаж, өрсөлдөгчөө таслан, хашгирав:
  - Манай эх орны төлөө!
  Наташа их бууны үүрэг гүйцэтгэхээр элсүүлсэн Япон, Хятад цэргүүд рүү буудаж, хашгирав.
  - Агуу коммунизмын төлөө!
  Алина самурай болон хятадын дайчид руу буудаж, тэднийг маш их хүсэл тэмүүллээр хадаж, нүцгэн өсгийөөрөө үхлийн бэлэг өгч, хашгирав.
  - Коммунизмын шинэ хилийн төлөө!
  Вероника дайсан руу маш нарийвчлалтай харваж, хятадуудын толгойг нэвтлэн, нэгэн зэрэг хашгирав:
  - Зөвлөлтийн нутаг дэвсгэрт алдар суу!
  Нүцгэн хөлөөрөө тэр асар том гранат илгээдэг бөгөөд энэ нь бүх дайснуудыг урж хаядаг.
  Марфа дайсныг цавчиж, үхлийн бэлгийг нүцгэн хуруугаараа шидэж, хашгирав:
  - Коммунизмын эрин үеийг захир!
  Наташка урж, тэсрэх бөмбөгийг нүцгэн хөлөөрөө, бөөн хятад вякнула шидэв.
  - Зөвлөлтийн шинэ дэг журмын төлөө!
  Дайсан руу маш нарийвчлалтай буудаж буй Алина хашгирав:
  - Коммунизмын шинэ хилийн төлөө бид тэмцэх болно!
  Мөн түүний нүцгэн өсгий нь сүйрлийн бөмбөгөнд буув.
  Нүднээс нь оч асгарах мэт зодолдсон охид.
  Үгүй ээ, япончууд ийм хүмүүсийг Хятадын хүчинтэй хамт байлдан дагуулж чадахгүй. Мөн довтлох самурай саваа.
  Дахин тэд бүх ойртоход цогцос шиддэг. Гэхдээ тэд хэтэрхий олон байгаа бөгөөд хөл нүцгэн гоо сайхны батальон ухрахаас өөр аргагүй болжээ.
  Мөн Японы нинжа охидууд байдаг. Мөн тэдэнтэй тэмцэх нь маш хэцүү байдаг.
  Тэд маш гялалзсан, зодоонтой, үзэсгэлэнтэй юм. Мөн тэд нүцгэн хуруугаараа хөлөө шидэж, агуу их сүйтгэгч хүчний бэлэг юм.
  Цэнхэр үстэй нинжа охин Зөвлөлтийн цэргүүдийг сэлэм барин, хашгирах нь:
  - Эзэн хааны хаанчлалын эрин үед!
  Шар үстэй нинжа охин салхин тээрэм ажиллуулж, Оросын цэргийг бут ниргэж, дуу алдав.
  Банзайн эрин алдар суу !
  Улаан үстэй нинжа охин нисдэг тэрэгний техник хэрэглэж, Зөвлөлтийн офицерын үгийг таслан:
  - Бид үргэлж ялдаг!
  Цагаан үстэй нинжа охин эрвээхэйний арга хэрэглэж, гурван орос цэргийг огтолж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа вандуй шидсэн байна. Энэ нь дэлбэрч, гучин дөрөвийг эргүүлэв.
  Дайчин хашгирав:
  - Японы шинэ захиалгын төлөө!
  Эндхийн охидууд үнэхээр гайхалтай, үнэхээр дажгүй... Тэгээд Алс Дорнодод Улаан арми ноцтой дайсантай тулгарсан.
  Гэхдээ энд төвд Зөвлөлтийн цэргүүд Ржевийн чиглэлд гэнэтийн цохилт өгчээ.
  Энд Элизабетын багийнхан шинэ IS-2 танк дээр анх удаа тулалдаж байна. Зарим итгэл найдвар холбоотой машин. Ихэвчлэн багийн таван гишүүн байдаг, гэхдээ энд дайчид дөрвөн гишүүнийг даван туулдаг.
  Элизабет 122 мм-ийн буугаар буудаж байна. Хор хөнөөлтэй сум алуурчин хүчээр нисдэг. Нумыг дүрсэлж, холын зайнаас цохиж байна T-4.
  Элизабет хэлэв:
  - Энэ бол миний сайн хийсэн зүйл!
  Үүний хариуд Екатерина хөл нүцгэн хуруугаараа буруутгаж, бухимдан хэлэв:
  - Мөн буу тийм ч хурдан буудаггүй!
  Элизабет үүнтэй санал нэг байна:
  - Ямар ч төгс танк устгагч биш!
  Зэвсгийг ачаалахад хөл нүцгэн тусалсан Елена:
  - Гэхдээ алуурчин!
  Тэгээд Кэтрин халсан. Мөн бүрхүүл нь холын зайнаас хөлөг дээр байсан Пантерыг оносон. Тийм ээ, алуурчин буу...
  Кэтрин тэмдэглэв:
  - Бидэнд маш их эрч хүч, сэтгэл хөдлөл байна!
  Елена үүнтэй санал нэг байна:
  - Олон! Орост алдар суу!
  Евфрасиа мөн тэмдэглэв:
  - Энэ машины үзэгдэх орчин сул охид. Та яаж бууддаг вэ?
  Елена логикоор тэмдэглэв:
  - Энэ бол бидний бэлтгэгдсэн нүд! Хэрэв бид ялсан бол бид ялна!
  Дайчид найрал дуугаар дуулжээ:
  - Бид айхгүй, үргэлж тулалдах болно!
  . БҮЛЭГ 7
  4-р сарын 21-нд Астрахань хэсэгчлэн Зөвлөлтийн хяналтад байсан. Германчууд үүнд бүрэн автаагүй.
  Газар нутаг нь энд сайн хамгаалах боломжтой болсон. Германчууд тактикаа өөрчлөхөөр шийджээ. Тэд дайралт хийхийн оронд бөмбөгдөлт, буудлагад шилжсэн.
  Аленка болон түүний багийнхан бункерт нуугдаж, их хэмжээний буудлага хийхийг хүлээж байв.
  Охидууд зургаа нь л хөзөр тоглож байв. Тэд хөлийн нүцгэн хуруугаараа тавцангаа барьж, ярилцав.
  Анюта ууртай хэлэв:
  -Кавказад зөвхөн Ереваныг аваагүй. Энэ бол энэ бүс нутагт бидний сүүлчийн арал юм. Дараа нь юу юм?
  Аленка логикоор санал болгосон:
  -Тэд Москва руу явах байх. Энэ бол тэдний итгэл үнэмшил юм!
  Аллах санаа алдаад:
  - Хүчнүүд маш тэгш бус ... Бид дайнд үнэхээр ялагдаж байна, бидэнд хангалттай цэрэг байхгүй!
  Мария логикоор тэмдэглэв:
  - Тэгээд нацистууд ялагдаж байна! Тэд биднийг эсэргүүцэж чадахгүй!
  Матрена хөл нүцгэн хуруугаараа газрын зураг шидэж, бодлоо илэрхийлж:
  - Бид ялахын тулд төрсөн, бид ялах нь гарцаагүй, би үүнийг мэднэ!
  Маруся зөвшөөрч, өрсөлдөгчөө хөлийн нүцгэн хуруугаараа цохив.
  - Мэдээжийн хэрэг, эргэлзээ байхгүй!
  Аленка нүцгэн, борлосон хөлөөрөө хөзөр шидэж, тийм ч өөдрөг биш байх болно.
  "Бүсгүйчүүд бид эзлэн түрэмгийллийн дор амьдрах хэрэгтэй байж магадгүй ч бид ялна гэдэгт итгэлтэй байна!"
  Анюта хатуухан хэлэв:
  -Та партизан арга барилтай тулалдаж болно, ийм их дажгүй барилдвал маш сайхан байх болно!
  Аллах түрэмгийлэн тэмдэглэв:
  - Та илүү идэвхтэй тэмцэх хэрэгтэй!
  Охид яриагаа таслав. Дараа нь тэд өөр сэдэв рүү шилжсэн.
  Маруся бухимдан хэлэв:
  -Итгэгчдийн тоо нэмэгдэж байна. Бүх логикийн эсрэг!
  Анна үүнд хариулав:
  Бурхан байхгүй гэдгийг хэн ч хараахан батлаагүй. Тэгээд тэр өөрөөр баталж чадахгүй. Тиймээс энд та эцэс төгсгөлгүй маргаж болно.
  Елена баталсан:
  - Энд маргах нь тэнэг бөгөөд ашиггүй юм!
  Аллах үүнийг зөвшөөрөв:
  -Тийм ээ, энэ яриа дэмий юм. Түүгээр ч барахгүй, хэрэв Бурхан гэж байдаг бол Тэр тийм биш байх нь түүнд илүү дээр юм!
  Матреона инээгээд хэлэв:
  -Ийм бурхан байхгүй байсан нь дээр! Тэр болтол дуулцгаая!
  Мөн охид найрал дуугаар дуулсан;
  Бид охид, комсомолд элсэж,
  Тэд эх орондоо үнэнч байхаа тангараглав...
  Тиймээс нацистуудыг ширүүн ялагдал хүлээж байна.
  За, Орост коммунизмын үед амьдарцгаая!
  
  Эцсийн эцэст Ленин металл шиг бидэнтэй хамт байна.
  Хүрэл нь ямар ч гангаас илүү бат бөх...
  Би ертөнцийг орвонгоор нь эргүүлэхийг мөрөөддөг байсан,
  Агуу суут Сталины гэрээсэлсэн шиг!
  
  Бид эх орноо сэрүүн болгоно,
  Мөн бид Эх орноо оддын дээгүүр өргөх болно ...
  Комсомолын гишүүдэд амжилт хүсье.
  Бидний хөл нүцгэн байсан ч гэсэн!
  
  Фашист миний нутаг руу дайрсан
  Зүүн талаас самурай руу увайгүй авирна ...
  Би Есүс, Сталин хоёрт хайртай
  Дайсандаа би итгэж байна, бид урагдах болно!
  
  бурхан бидэнтэй хамт байна .
  Хошигнолоор ямар коммунизм байгуулах вэ ...
  Гайхамшигт саваа нь орчлон ертөнцийн бүхнээс илүү хүчтэй,
  Ухамсар, хүсэлд нэмнэ!
  
  Бид хэзээ ч бууж өгөхгүй гэдэгт итгэдэг
  Эх орноо өвдөг сөхрүүлж болохгүй...
  Нөхөр Сталин бол тод од,
  Манай багш бол мэргэн суут Ленин юм!
  
  Бид эх орноо болгоно,
  Дэлхий дээр илүү үзэсгэлэнтэй, гэрэлтсэн ...
  Энэ нь үхлийн бууг мэдэх болно,
  Насанд хүрэгчид болон хүүхдүүдийг хөгжилтэй өнгөрүүлээрэй!
  
  Сварог шатаа , зүрх сэтгэлдээ бүү шат.
  Та бол Оросын бүх сэлэмний ивээн тэтгэгч ...
  Бид удахгүй барих болно, би хүчирхэг диваажин гэдэгт итгэдэг,
  Есүс ариун номлолд ирэх болно!
  
  Гитлерийн бүлэглэлийн найзуудад бүү итгэ
  Тэр амархан бөгөөд сүрдүүлгээр ялах болно ...
  Бид бүгдэд нэг гэр бүл хэрэгтэй -
  Надад итгээрэй, эх орноо хайрлахад оройтоогүй байна!
  
  Төгс Хүчит Их Эзэн биднийг бүгдийг хамгаалдаг,
  Гурван өнгөт далбаагаа газарт мандуулна...
  Муу махчин амьтан тоглоом болж хувирна,
  Бид Сатаныг даван туулж чадна!
  
  Би агуу эх орондоо хайртай,
  Бүхэл бүтэн орчлонд чамаас илүү үзэсгэлэнтэй гэж үгүй
  Бид Оросыг рублиэр зарахгүй,
  Орчлон ертөнцөд амар амгалан, аз жаргалыг бүтээцгээе!
  
  Эх орныхоо нэрийн өмнөөс мөрөөдөл,
  Агуу Орос мандах болно...
  Бусад бүх зүйл зүгээр л дэмий хоосон зүйл
  Мөн шинэ Мессиа бидэнтэй хамт байх болно!
  
  Өө миний агуу Лада,
  Та Орост хайр, амар амгаланг өгөх болно ...
  Би чамд хандсан тул би залбирч байна,
  Шаардлагатай бол аянга цохи!
  
  Тэнгэрийн Бурханы эх Мариа,
  Орчлон ертөнц Есүст өгсөн ...
  Таны төлөө агуу Бурхан амилсан.
  Хүмүүс жинхэнэ амтаа алдаагүй байна!
  
  Комсомол гишүүдийг анзаараарай
  Оросын бурхад маш их хүндэтгэлтэй байдаг ...
  Бид эх орны агуу хөвгүүд
  Оросууд үргэлж ялдаг!
  
  Найзууд эх орондоо залбирах хэрэгтэй
  Перун, Ярило, Сварог нар хүчирхэг ...
  Бид маш хүчтэй нөхөр байх болно
  Мөн бид бүр тэнгэрт үүл үлээх болно!
  
  Одоо дайснуудыг Москвагаас аль хэдийн буцааж хаясан.
  Та фашистуудыг маш их гомдоосон ...
  Бид Есүс, Сталин хоёрт үнэнч,
  Буутай танк хангалттай байх болно!
  
  Үгүй ээ, дайсан Оросуудыг хазаарлаж чадахгүй,
  Нэгэнт манай дайчид хүчирхэг болохоор...
  Шалгалт, хүлээлгэн өгөх, зөвхөн тав,
  Ингэснээр бүх хөвгүүд маш хүчтэй байх болно!
  
  Надад итгээрэй, Сталинград сүр жавхлантай байх болно,
  Мөн бид түүнийг дайралтаас хамгаалах болно ...
  Ялсан баатрын эгнээ ирнэ,
  Хэдийгээр цус нь саадгүй урсдаг!
  
  Хүйтэнд хөл нүцгэн охид
  Тэд гүйж, өсгийтэйгээ анивчдаг ...
  Тэд фашистуудыг нударгаар цохино.
  Нийгэмгүй Кайн хавтгай болно!
  
  Бүх зүйл болно, хүмүүс сайн мэднэ
  Бид сансарт байна, бид оддыг нээх болно ...
  Эцсийн эцэст эр зоригт эргэлзэх нь нүгэл юм.
  Мөн Бурханы сэнтийд нэгэн хүн байх болно!
  
  Шинжлэх ухаан удахгүй үхэгсдийг амилуулна.
  Бид илүү залуу, үзэсгэлэнтэй болж чадна ...
  Бидний дээр алтан далавчтай херуб байна.
  Миний сайхан ээж Орост!
  Охид бүхэл бүтэн шүлгийг сайн дуулж, хөл нүцгэн хөзөр тоглож байв ...
  4-р сарын 22 Лениний төрсөн өдөр байв. Бүсгүйчүүд ус, кофенд шингэлсэн архи ууж, амьсгаа дороо ууж...
  Сычевскийн дараагийн ажиллагааг төвд явуулав . Германчууд хамгаалалтад байж, тулалдсан. Зөвлөлтийн шинэ танкууд Т-34-85 ба ИС-2 тулалдаж байв. Сүүлчийн машин шаварт тээглэх нь элбэг байсан. Тиймээ, "Tiger" -2 ба илүү хүнд "муур" -ын хуяг дуулга нь духан дээр гарсангүй. "Пантер" -2 ч гэсэн зөвхөн ойроос цоолж болно.
  Хамгийн Германы машин Зөвлөлтийн машиныг холоос цоолж байв.
  Гитлер ерөнхийдөө Пантер 2-д сэтгэл хангалуун байсан бөгөөд энэ нь хангалттай хамгаалалттай, гүйцэтгэл, зэвсэглэл сайтай байв. Гэхдээ тэр илүү сайн хамгаалалттай танк бүтээхийг шаардаж, тэр үед тэвчээртэй жолоодохыг...
  Энэ тохиолдолд "хулгана" нь үр ашиггүй машин болохыг харуулсан. E-100-ийг E цувралын нэг хэсэг болгон идэвхтэй хөгжүүлсэн. Хөдөлгүүр ба дамжуулалтын байршлыг хамтад нь хийх ёстой байсан бөгөөд цамхаг нь их бие шиг илүү нарийхан, налуу байв . Хуягны зузаан нь зэвсгийнхтэй адил Маустай харьцуулж болохуйц хэвээр байсан боловч өндрөөс шалтгаалан жинг 130 тонн болгон бууруулах шаардлагатай байв. Хөдөлгүүр нь эсрэгээрээ 1500 морины хүчтэй болж, танк нь хангалттай хөдөлгөөнтэй байх ёстой.
  Ерөнхийдөө "Е" цуврал нь шинэ үеийн танк байх ёстой байсан. Доод дүрстэй, оновчтой налуу өнцөгтэй, хүчирхэг буу, хөдөлгүүртэй, нягт зохион байгуулалттай.
  Гэсэн хэдий ч Германчууд аль хэдийн сайн машинтай байсан. "Пантер" -2 өмнөх загварыг сольсон. Мөн илүү хүчирхэг хөдөлгүүртэй, нарийхан цамхаг бүхий шинэ "Tiger" -2 байсан. Илүү сайн хамгаалагдсан, жин багатай.
  Тиймээс нацистууд зүгээр суусангүй.
  1944 оны 4-р сарын 24-нд Германы анхны Арадо тийрэлтэт бөмбөгдөгч онгоц Москвад үхлийн бэлэг барьжээ. Тэрээр маш өндрөөс бөмбөг хаяж, Зөвлөлтийн дайчдыг хялбархан гүйцэв.
  Одоо ЗХУ-д ямар ч боломж байхгүй, Улаан армийн төгсгөл удахгүй болно гэж Гитлер хэлэв.
  4-р сарын 25-нд Астрахань руу шинэ дайралт эхлэв. Энэ тулалдаанд анхны газар шорооны машин оролцов: газар доорх танк.
  Үүн дээр Мерседес, Дора гэсэн хоёр Герман охин тулалдав. Дайчид газар хөдөлж байсан газар доорх загварыг туршиж үзсэн .
  Нилээд хөнгөн боловч богинохон 75 миллиметрийн их буу, дөрвөн пулемёттой.
  Охидууд машинаа газар татдаг. Өрөмдлөгүүд эргэлдэж, чулууг зүснэ. Хөдөлгөөн нь цагт долоон километрийн хурдтай, тээврийн хэрэгслийн хувьд энэ нь тийм ч муу биш юм.
  Мерседес хөл нүцгэн хуруугаа Германы армийн анхны джойстик дээр дарж байна. Энэ нь ажиллахад маш тохиромжтой бөгөөд дараахь зүйлийг хэлдэг.
  - Энэ бол манай Германы шинжлэх ухаан амжилттай болсон!
  Дора үүнтэй санал нэг байна:
  - Тийм ээ, бид маш их зүйлийг хийж чадна! Бидний хүч үнэхээр агуу юм!
  Мөн joystick-ээр удирддаг. Охид радартай тусгай машин туршиж байна.
  Энд Зөвлөлтийн батарей байгаа бөгөөд та түүний доор шумбаж болно.
  Мерседес шүдээ ил гарган:
  - Бид шинэ захиалга бүтээх болно!
  Одоо нацистуудын машин гарч ирэв. Өндөр тэсрэх чадвартай, хуваагдмал сум Зөвлөлтийн буу руу оногдов. Мөн Улаан армийн цэргүүдэд цохилт өгчээ.
  Дора инээн хэлэв:
  - Агуу реваншизмын мэнд хүргэе!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр оновчтой цохилтуудыг хийдэг. Дайсан руу цохиж, хашгирав:
  - Шинэ мөрөөдөлдөө алдар!
  Мерседес пулемётоос сараачиж, орилон хэлэв:
  - Агуу мөрөөдлийн эрин үед!
  Бүсгүйчүүд өөрсдөө инээж алга ташина. Эдгээр нь түрэмгий, маш уян хатан дайчид юм.
  Дона түрэмгийлэн хэлэв:
  - Дэлхий дээр олон сайхан зүйл бий!
  Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа товчлуурыг дарж, Зөвлөлтийн буучид руу дахин бууджээ.
  Мерседес инээмсэглэн баталж байна:
  - Энэ нь илүү үзэсгэлэнтэй байх болно!
  Мөн хөлийн нүцгэн хуруугаараа харвадаг. Энэ зодоонт охидууд ингэж л гал гаргадаг.
  Дайны өөр төхөөрөмж гэж юу вэ ...
  Астрахань руу нацистуудын довтолгоо улам бүр нэмэгдсээр байна ...
  Бүх арга замууд тасарчээ... Тэгээд Зөвлөлтийн цэргүүд 1944 оны 5-р сарын 1-нд бууж өгөхөөс өөр аргагүйд хүрч, хотыг удаан хугацаанд баатарлагаар хамгаалж дуусгав. Энэ бэхлэлт бас унав.
  Нацистууд Астраханы сүйрлийг салют буудаж тэмдэглэв. Гэсэн хэдий ч хамгаалалт дэмий хоосон байсангүй. Краутуудад цэргээ нөхөж, нөөцөө бүрдүүлэхэд хэсэг хугацаа хэрэгтэй байв...
  Фюрер Саратовын чиглэлд цааш цааш Ижил мөрний дагуу Москваг тойрч гарахаар төлөвлөж байв.
  Гэвч Германчууд хүчээ нэгтгэж байх хооронд нөөцөө татаж байв. Мөн тулаанууд агаарт байв.
  Германы нисэх хүчин давуу талаа бататгахыг хичээсэн. ME-262-ийн байлдааны туршилтууд нь энэ машины найдвартай байдал, байнга осол аваар, түүнчлэн маневрлах чадвартай холбоотой асуудлуудыг илрүүлсэн. Тиймээс Германы нэгжүүдийг энэ онгоцоор бүрэн солих талаар ямар ч санаа байгаагүй. ТА-152 нь эсрэгээрээ тухайн үеийнхээ хувьд маш сайн машин болохоо баталж, улам бүр нэвтэрч байв. ME-309 ба ME-109 нь үйлчилгээнд үлдсэн.
  Пуужин хөдөлгүүрт ME-163 нь байлдааны хувьд сайн сөнөөгч болох нь батлагдсан боловч хэт богино нислэгийн хугацаа нь түүнийг байлдааны ажиллагаанд ашиглах бараг боломжгүй болгосон.
  Арадо тийрэлтэт бөмбөгдөгч онгоц илүү амжилттай болсон бөгөөд энэ нь өндөр хурдтай байсан тул зенитийн буугаар буудах нь бараг боломжгүй байсан тул Зөвлөлтийн сөнөөгчид түүнийг гүйцэж чадаагүй юм. Реактив скаутууд маш сайн байсан. Германчууд бас бусад машинуудыг боловсруулж байв. Жишээлбэл, XE-162 нь ME-262-аас хөнгөн, үйлдвэрлэхэд хялбар, хямд, маневрлах чадвартай, ихэвчлэн модоор хийгдсэн байдаг. Мөн бусад тулаанчид. Мөн ME-1010 ба TA-183 ... Мөн ME-262 X-ийн илүү дэвшилтэт, найдвартай өөрчлөлт. Мөн Гота сүүлгүй сөнөөгч онгоцууд болон бусад олон зүйлс.
  Гэсэн хэдий ч өнөөг хүртэл сэнстэй Германы сөнөөгч онгоцууд Зөвлөлтийн машинуудаас хамаагүй хүчтэй байв. Энэ нь чанар муутай, хөдөлгүүр, зэвсгийн хувьд нэлээд сул байв. Түүгээр ч барахгүй Як-9 онгоцыг илүү хялбарчилж, одоо зөвхөн нэг 20 мм-ийн нисэх онгоцны бууг байрлуулж, пулемётыг орхижээ. Энэ нь зардлыг бууруулж, үйлдвэрлэлийг хялбаршуулж, жингээ багасгах боломжийг олгосон.
  Гэсэн хэдий ч Германы нисэх онгоцны эсрэг пулемёт нэлээд сул байна. Одоогийн байдлаар ЗХУ нацистуудын өмнө хурд, зэвсгийн хувьд илүү дэвшилтэт машин, дамжуулалт үйлдвэрлэх боломжгүй байв. Машинуудын өндөр жин нь маневрлах чадварт асуудал үүсгэсэн.
  Мөн түлшний хомсдол нь далавчит ажилтнуудын нислэгийн бэлтгэлийг бууруулсан.
  Альвина, Альбина нар ME-309-ийн хүчирхэг зэвсгийг зохих хурдаар эзэмшсэн тул ME-262 дээр буухыг хүсээгүй бөгөөд энэ нь өөрөө хэтэрхий олон удаа сүйрч байв. Мөн хурдаараа тэд Оросуудаас аль хэдийн хүчтэй болсон.
  Зөвлөлтийн машиныг таслан Алвина тэмдэглэв.
  - Тэнгэрт тулалдах нь сонирхолтой юм!
  Альбина нүцгэн хөлөөрөө сөнөөгчийг бай руу чиглүүлж, дарж, зөвшөөрөв.
  - Тийм ээ, бид дэлхийн хамгийн хүчтэй нь!
  Тэгээд охидууд галзуу юм шиг инээв.
  Мэй харьцангуй тайван байсан. Улаан арми Ржевийн гадаа таслахыг оролдсон хэвээр байв.
  Елизавета IS-2-оос өрсөлдөгчдөө буудсан ... Зөвлөлтийн машин зөвхөн их биеийн духны дээд хэсэгт л сайн хамгаалалттай байсан. Цамхагийн дух нь хангалттай хамгаалалтгүй байна. Мөн ойрын зайнаас ч гэсэн Т-4 буугаар цоолдог. Гэсэн хэдий ч хамгийн сүүлчийн танк нь Пантер болон ердийн Арслан, Маус зэрэг 5-р сард зогссон. Одоо "Патера" цувралд -2 ба "Бар" -2 нь хамгийн их нэгдсэн бөгөөд ижил төстэй зэвсгүүдтэй.
  Эдгээр машинууд нь духан дээр сайн хамгаалагдсан, хажуу талдаа сул, жингийн хувьд илүү ялгаатай байдаг. Тэдний шинэ хөдөлгүүртэй жолоодлогын шинж чанарууд нь цэргийн хувьд хүлээн зөвшөөрөгддөг. Гэхдээ эдгээр танкууд бас түр зуурынх... Е цувралын Panther-3, Tiger-3 онгоцуудыг орлуулахаар бэлтгэж байна. Илүү нягт зохион байгуулалттай, хөдөлгүүр ба хурдны хайрцгийг нэг блок болон хөндлөн байрлуулж, хөнгөн, хялбаршуулсан, нэгэн зэрэг явах боломжтой, засварлахад хялбар байдаг.
  Шинэ машинууд илүү сайн хамгаалагдсан байх ёстой, гэхдээ жин нь мэдэгдэхүйц нэмэгдэхгүй.
  Зэвсгийн тухайд энд эв нэгдэл алга. Зөвлөлтийн танкууд тийм ч зузаан биш, чанар муутай хуягтай байдаг. Мөн том калибрын зэвсэг суурилуулах нь утгагүй юм. Цэргийнхэн 88 мм-ийн их буунд сэтгэл хангалуун байна. Тэр дөрвөн километрээс гучин дөрөв, арай ойроос IS -2 гүйдэг. Тиймээс бүтээн байгуулалтууд явагдаж байна ...
  ЗХУ-д ямар нэг зүйл хариулах шаардлагатай байна. Гэхдээ энд юу вэ, энэ нь одоогоор тодорхойгүй байна ... СУ-100 бүтээх төлөвлөгөө бий. Энэхүү өөрөө явагч буу нь ердөө л үр дүнтэй бөгөөд нэвтлэх үйлдэлтэй. Түүнтэй хамт Гуравдугаар Рейхийн өсөн нэмэгдэж буй хүнд танкуудын эсрэг тэмцэх зарим итгэл найдвар холбогдсон байна. Гэхдээ ийм мангасын бүрхүүл шиг үүнийг хийх шаардлагатай хэвээр байгаа бөгөөд дайны үед тийм ч их биш, бодитой бууны үйлдвэрлэлийг бий болгох хэрэгтэй.
  Гэхдээ Элизабет танкийн баг Т-34-85 дээр тулалдаж байна. Мөн хөл нүцгэн, бикинитэй охидууд зоригтой тулалддаг.
  Элизабет нацистууд руу хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, Пантерыг хажуу тийш нь цоолж:
  - Агуу коммунизмын төлөө!
  Тэдний гучин дөрөв нь үсэрч, хурдан эргэж, буудаж байна.
  Екатерина ч гэсэн дайсан руу маш оновчтой харвадаг. Хуучирсан Т-4 танк нь түүнийг хажуу тийш нь эвдэж, хашгирав:
  - ЗХУ-ын баатруудын алдар суу!
  Тэгээд найзууд руугаа ахин нүд ирмэв. Ийм дайчин охин гарч ирэв.
  Елена мөн дайсан руу бууддаг. Энэ нь түүнийг маш нарийн цоолж, энэ тохиолдолд Tiger-2 тэшүүрийн талбайг эвдэж, уушигны дээд хэсэгт архиран:
  - Ариун Оросын төлөө!
  Евфрасиа дайсан руу яг таг буудаж байна. Дайсны тал руу нямбай цохилт хийж, төмөрийг сэтэлж, хашгирав:
  - Ариун коммунизмын төлөө!
  Мөн охидууд танкаа итгэлтэйгээр байрлуулж, хясаанаас хазайдаг. Охидыг ялна гэдэг амаргүй.
  Энд тэдний эсрэг хамгийн шинэ, аймшигт "Арслан" -2 гарч ирэв. Ийм танкийг нэвтлэхийг хичээ, тэр гучин дөрөвийг цохихыг оролддог.
  Мөн холоос буудаж байна.
  Элизабет жиргэжээ:
  - Та үүнийг авахгүй!
  Мөн холын зайнаас "Лев" -2 танк руу сум илгээв. Энэ нь түүний духан дээр цохиж байна.
  Гитлерчүүд гэнэт буув.
  Дараа нь Кэтрин нүцгэн хуруугаараа дайсан руу дахин буудсан бөгөөд энэ удаад сум нь нумыг дүрсэлж, их бууны урт торхонд фашистыг цохив.
  Кэтрин хашгирав:
  - Хурц нүд, ташуу гар, энэ бол бидний тухай биш юм!
  Герман хүн авдараа алдсан тул хурдан эргэж, гарч эхлэв. "Арслан" -2 бол Германы анхны танк бөгөөд дамжуулагч ба хөдөлгүүр нь урд талд нь нэг блокт байрладаг бөгөөд хурдны хайрцаг нь өөрөө хөдөлгүүр дээр байрладаг.
  Энэ нь түүнд өндрөө багасгаж, жингээ бууруулж, хурдаа мэдэгдэхүйц нэмэгдүүлэх боломжийг олгосон. Тиймээс "Лев" -2 гарч, зайг эвдэх боломжтой болсон ...
  Елена хөлийн нүцгэн хуруугаараа буу чиглүүлж, түүнийг аваад дайсан руу бууджээ. Бүрхүүл нь Арслангийн их биений ар талд туссан боловч унав ....
  Елена архирав:
  - Хараал ид, зай их байна. Бид түүнийг авахгүй!
  Кэтрин шүдээ ил гарган орилов :
  - "Арслан" охид оо, энэ бол "Арслан", бид ямар ч гомдохгүй байна! Удахгүй найзуудаа танина, маш их ичиж зовох болно!
  Тэдний танк Т-3-ыг цохисон, энэ танк зүгээр л хажуу тийш эргэв, хол зайнаас ч цохих боломжтой.
  Тэгээд охин хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж:
  - Дэлхий дээрх коммунизмын эрин үеийн алдар суу!
  Евфрасиа зэвүүцэн дайсан руу буудаж, нүцгэн өсгийтэй гутлаа ашиглан тэмдэглэв.
  - Манай эх орон хүчирхэг, дэлхийг хамгаалдаг!
  Элизабет жиргэж, шүдээ гарган, бүхэл бүтэн шүлэг зохиож дуулжээ:
  Сатан биднийг дийлэхгүй
  Миний эх орон дэлхийн хамгийн үзэсгэлэнтэй,
  Үзэсгэлэнт эх орныхоо алдар ....
  Насанд хүрэгчид болон хүүхдүүд үүнд баяртай байх болно!
  
  Тэнд хөндийн сараана цэцэглээрэй.
  Херубууд зохистой дууллыг тоглодог ...
  Фюрер капут ирнэ
  Оросууд тулалдаанд ялагдашгүй!
  
  Комсомол гишүүд хөл нүцгэн гүйдэг,
  Тэд нүцгэн өсгийтэй цасан дээр гишгэдэг...
  Гитлер чи зүгээр л сайхан харагдаж байна
  Би чамайг танканд суулгана!
  
  Бид нацистуудыг ялж чадах уу
  Урьдын адил бид хөл нүцгэн охидууд ...
  Хамгийн хүчирхэг баатар бол манай баавгай,
  Тэр хүн бүрийг пулемётоор алах болно!
  
  Үгүй ээ, охид бид аль хэдийн маш сайхан байна,
  Бид бүх дайснуудыг шууд утгаар нь таслав ...
  Бидний хумс, шүд, нударга...
  Бид гайхамшигтай диваажинд байр барих болно!
  
  Сэрүүн коммунизм бий болно гэдэгт би итгэдэг
  Улс орон тэнд цэцэглэдэг, зөвлөгөөнд итгээрэй ...
  Мөн эмгэнэлтэй нацизм алга болно,
  Тэд эр зоригийг дуулна гэдэгт би итгэдэг!
  
  Энэ нь цэцэглэнэ, зах нь шуургатай гэдэгт би итгэдэг,
  Дахин ялалтаас бид ялалт руу ...
  Японы Николасыг ял
  Самурай бүдүүлэг байдлын төлөө хариулах болно!
  
  Бид өөрсдийгөө хазайлгахыг зөвшөөрөхгүй,
  Дайснуудаа нэг цохилтоор бут цохино...
  Анчинг тоглоом болгон хувиргаарай
  Бид Вермахтыг сайн шалтгаанаар бут ниргэсэн!
  
  
  Гараас бууж өгөхгүй гэдэгт итгээрэй,
  Оросууд үргэлж тулалдаж чаддаг байсан ...
  Бид жаднуудаа гангаар хурцалж,
  Фюрер нь буфонын дүр болох болно!
  
  Энэ бол миний эх орон юм
  Үүнд орос баян хуур тоглодог ...
  Бүх ард түмэн найрсаг гэр бүл,
  Каин биш Абел ялна!
  
  Удалгүй энэ нь ЗХУ-ын алдар нэрд гарах болно,
  Дайсан маань хэрцгий, урвасан ч...
  Бид эр зоригийн үлгэр жишээ үзүүлэх болно,
  Оросын сүнс тулалдаанд алдарших болно!
  . БҮЛЭГ Љ8.
  1944 оны тавдугаар сар маш хурдан өнгөрөв... Альбина, Альвина хоёр онгоцон дээр мөнгө цуглуулж байв.
  Тэд бол херубуудын далавч дээр нисдэг охид юм.
  Альбина Оросын онгоцыг нүцгэн хуруугаараа буудаж, хашгирав.
  - Гуравдугаар Рейхийн төлөө!
  Альвина бас хөл нүцгэн, бикинитэй Зөвлөлтийн онгоцыг унагаж, хэсэг болгон хувааж, хашгирав.
  - Арийн коммунизмын төлөө!
  Үүний дараа охид 37 мм-ийн их буугаар Зөвлөлтийн танк руу буудаж эхлэв.
  Тэд гучин дөрөвийг тогшиж, хашгирав:
  - Бид үнэхээр сайхан байна!
  Альбина нүцгэн, дугуй өсгийтэйгээ дөрөө дарж , жиргэж:
  - Коммунизм алдартай байг!
  Тэгээд Зөвлөлтийн машиныг эвддэг.
  Альвина мөн дайсан руу нямбай буудаж, түүнийг цохиж, шүдээ зууж:
  - Бидний үнэн нударганд байна!
  Ийм сэргэлэн хүүхнүүд... Тэгээд тэд Зөвлөлтийн дэглэмийг устгадаг... Жишээ нь, тэд IS-2 авсан. Тиймээс тэд түүн рүү агаараас довтолж, онгоцны буугаар яаж хадсан юм . Тэд металлыг эвдэж, савыг шатаажээ. Мөн байлдааны иж бүрдэл дэлбэлэх.
  Альбина уушгиныхаа дээд талд жиргэж:
  - Охин алах дуртай! Энд охин байна!
  Альвина сувдан шүдээ гарган:
  - Эх орныхоо алдар суу! Коммунизмын төлөө!
  Охид аль хэдийн өрсөлдөгчдөө тоталитар устгах ажлыг эхлүүлсэн.
  Мөн Улаан арми итгэлтэйгээр бут цохигдов.
  Герда өөрийн "Пантер" -2 багийнхантай тулалдаж, бүрэн сүйрэлд оролцов.
  Охин нүцгэн хуруугаараа их бууг чиглэв. Тэр гучин дөрөвийг унагаад архирлаа:
  - Аричуудын замаар коммунизмын агуу байдлын төлөө!
  Шарлотт мөн Зөвлөлтийн танк руу хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, хуяг дуулга эвдэж, хашгирав.
  - Дэлхийд агуу амжилтын төлөө!
  их ёслол болон Кристина ямар ч галзуу. Тийм ээ, тэр үүнийг маш зөв хийж, нүцгэн өсгийөөрөө Зөвлөлтийн гучин дөрөвийг цохиж, хашгирав:
  - Агуу хилийн төлөө!
  Магда мөн ээлжлэн сум харваад:
  - Шинэ Арьян дэг жаягийн төлөө!
  Дараа нь охид үүнийг авч, дуу дуулжээ:
  - Бид бүгд эрх чөлөөний скинхед шүтэн бишрэгчид, бид шинэ дэг журмын төлөө тэмцэж байна! Удалгүй ард түмэн Ари үндэстэн болох болно, бид гал, илдээр тулалдах болно!
  Дайчид маш их тэмцэгч байсан гэдгийг хэлэх ёстой. Хэрэв тэд дайсныг сөнөөх юм бол эцсээ хүртэл.
  ЗХУ дээд хүчний дайралтанд өртөж байна. Япон зүүнээс шахаж орж ирж байна.
  Японы хоёр нисгэгч Тошиба, Тоёота нар Зөвлөлтийн байрлал руу агаараас довтолжээ.
  Япон эмэгтэй хоёулаа маш үзэсгэлэнтэй, хөл нүцгэн, бикинитэй.
  Toshiba агаарт ойртож, Зөвлөлтийн танкны дээврийг нэвтлэн, архиран:
  - Би бол Японы тамын мангас!
  Тоёота нүцгэн хөлийнхөө хурууг дөрөөн дээр дарж, дайсныг таслан хашгирав:
  - Японы үзэл санааны агуу байдлын төлөө!
  Эдгээр охид гайхалтай. Мөн тэд дайснуудыг маш идэвхтэй бут цохино.
  Мөн ЗХУ самурай нарт үнэхээр ялагдсан. Тэгээд яагаад гэдэг нь ойлгомжтой. Ийм фанатизм, технологийг хаана эсэргүүцэх вэ.
  Япон охид энд гэрэлтдэг ч хурдан танкууд нэвтрэн орж, Улаан армийг тусгайлан бут цохиж байна.
  Танкны нэгжүүд нь тоглоом биш юм.
  Тошиба Зөвлөлтийн байрлал руу агаараас бөмбөг хаяж, хэд хэдэн буу нисч, жиргэж:
  - Агуу коммунизмын төлөө!
  Үүний дараа инээх болно ...
  Нислэгт Тоёота тэмдэглэв:
  -Оросын бурхад сонин юмаа. Тэд загалмай дээр цовдлогдсон хүнийг шүтэж, түүнийг Бурхан гэж үздэг. Тэр ч байтугай ямар нэгэн байдлаар инээдтэй болдог!
  Toshiba хариуд нь инээгээд:
  - Тэгээд бид өөрсдөө удахгүй бурхад болж, бурханлаг байдлынхаа хувьслыг үргэлжлүүлэх болно!
  Мөн охидууд инээхэд маш их бэлэн байдаг.
  Тоёота инээв:
  - Бидний хүч эв нэгдэлд байна!
  Toshiba үүнийг түрэмгий байдлаар баталсан:
  - Бидний хүч, бидний нударга!
  Дахин хэлэхэд тэд тэнгэрээс нисэх онгоцны хясааны урсгалыг дайсан руу буулгаж, гучин дөрөвийг давах болно.
  Эдгээр нь зодолдсон охид бөгөөд тэд өөр юу хэлдэг. Япон хүн бүрийг залгиж, шатаана.
  Мөн анхдагчийг эрүүдэн шүүх үед энэ нь маш түрэмгий болж хувирдаг.
  Ялангуяа хүүгийн өсгий шарсан бол. Энэ бол хамгийн супер үйлдэл биш ...
  Тэгээд хүүхнүүд орилоод л...
  Зөвлөлтийн охид ч гэсэн зоригтой тулалдаж, өрсөлдөгчөө буудаж унагадаг. Мөн тэд төлөвлөсөн хугацаанаасаа өмнө ажиллаж, цохилт өгдөг.
  Анастасия Ведмакова, Акулина Орлова нар бол тэнгэрт маш идэвхтэй гоо үзэсгэлэн юм.
  Тэгээд тэд нацистуудыг сөнөөдөг, тэр онгоцнууд илүү хүчтэй байсан ч гэсэн.
  Анастасия хөл нүцгэн хуруугаараа гохыг дараад:
  - Баттай байхын тулд хүчтэй байх нь муу биш юм!
  Акулина нүцгэн өсгийөөрөө гохыг дараад:
  - Бид нацистуудыг маш хүчтэй цохих болно!
  Тэгээд хоёр охин дуулж:
  - Хүчтэй, хүчтэй, ялахад маш хэцүү! Хүчтэй, хүчтэй, ялахад маш хэцүү!
  Үүний дараа дайчид морь шиг давхидаг далавчит афоризмуудыг уншиж эхлэв, эс тэгвээс залуу азарга;
  Улстөрч сонгогчдод буулга өгөхийн тулд дээрэлхэх нь элбэг!
  Азарган тахиа улстөрч сонгогчдыг тахиа шиг дарж байна!
  Улстөрч сонгогчдоо буулгахын тулд цагаан морь унахыг мөрөөддөг!
  Үнэг нь жижиг соёотой бөгөөд тэднийг залгихыг хүсдэг тул ерөнхийдөө нуудаг!
  Хүн төрөлхтний тухай их ярьдаг улстөрч бол жирийн хүн иддэг хүн юм!
  Мөн баавгайг зөгийн бал шиг амттай яриагаар тайвшруулж болно!
  Архичин хүний хувьд гашуун архи зөгийн балнаас ч амттай!
  Уяач улайхгүй худлаа, улстөрч "улайгаад" худлаа ярина!
  Эмэгтэй хүн гутлаа тайлж, эр хүнийг өмсөж, тэнэмэлийн хэмжээнд хүртлээ!
  Хэрэв та Бурханд ойртохыг хүсч байвал шуналаа товчил!
  Төгс Хүчит Бурханы илт хайхрамжгүй байдалд ч гэсэн хайр оршдог - эцэст нь хүүхдүүд юуны түрүүнд эцэг эхийнхээ халамжаас гарахыг хүсдэг!
  Нүгэлтэнд боломж олгохын тулд Бурхан бузар муугийн шийтгэлийг хойшлуулдаг!
  Эхнэр нөхрийн авьяас, хичээл зүтгэл нь зөвхөн хос хосоороо амжилтыг төрүүлдэг!
  Зөгийн бал хүртэл гашуун байдаг - хэрэв та түүнд живвэл!
  Хууран мэхлэлт нь дарс, өвчин зовлонтой адил амттай бөгөөд зогсооход хэцүү байдаг!
  Хайр бол хуваагдмал сум шиг - энэ нь зүрхийг эвдэж, тархийг сэгсэрч, халаасыг эргүүлж, хажуу тийшээ явдаг!
  Хүн зарим талаараа Бурхантай тэнцдэг - Төгс Хүчит Бурхан орчлон ертөнцийг бүтээсэн бөгөөд хүн тэнэгийг төрүүлсэн: хоёулаа хязгааргүй!
  Цусан дээр тулгуурласан амжилт - хатгасан гахайн хувь заяаг хүлээж байна. Тэд зэвсэгт нөхдөө идэх болно - уур хилэнгийн үр дүн гунигтай байна!
  Заримдаа нэр хүндээ хадгалах хамгийн сайн арга бол хүзүүндээ зүүх юм! Ямар ч байсан унахыг бүү зөвшөөр!
  Та баавгайн дор удаан хэвтэж чадахгүй - энэ нь чамайг дарах болно!
  Заримдаа эхнэр нь хөнжлийн оронд мамонт шиг байдаг!
  Мөнгөн тэмдэгт хураахыг эрмэлздэг зохиолч - тэр сайныг тарихгүй, мөнхийн!
  Хуульгүй улс бол араг ясгүй биетэй адил! Зөвхөн ясжихгүйн тулд сонгууль хэрэгтэй!
  Хэрэв та шилдэг бүтээл хийхийг хүсч байвал төлбөрийг мартаарай!
  Хамгийн чадварлаг хууран мэхлэлт бол та худал хэлэхгүй байх явдал юм, гэхдээ хэн ч чамд итгэхгүй байна!
  Мэдээжийн хэрэг, ялагдал нь маш их бэрхшээлийг амлаж байна, гэхдээ энэ нь зөвхөн ирээдүйн ялалтын тусгал юм!
  Тулалдаанд энэ нь ялалтыг авчирдаг - эр зориг, сайн оюун ухаан.
  Хожихын тулд эхлээд хаана байгааг харах хэрэгтэй!
  Скаут бол ялалтын дархан юм!
  Ямар ч тэнэг хүн тахир дутуу болгож чадна - ухаантай хүн бүр эмчилж чадахгүй!
  Олон бүдүүлэг цаазаар авагчид - цөөхөн эмч нар!
  Хэнд эмч, хэнийх нь хувьд цаазлагч юм!
  Өвдөлтгүйгээр эр зориг байхгүй - эр зориггүйгээр ялалт байхгүй!
  Коммунизмын үзэл санаа бол тэнэглэлийн хязгаар юм: хэрвээ халуун толгой, хүйтэн зүрх үүнийг хэрэгжүүлэх үүрэг хүлээвэл!
  Коммунизм нь хөнгөн, харин хэт тослогууд шатдаг!
  Тэвчээргүй бол дуулах нь тус болно!
  Хүмүүс төмөр шиг - хөргөх хүртэл нь хүссэн хэлбэрээ өг!
  Хэрэв та алдартай болохыг хүсч байвал хүчээ илүү олон удаа хэрэглээрэй!
  Үнэлгээ гэдэг нь тамын өвс шиг - нулимс, цусаар услах үед ургадаг!
  Хүмүүс хогийн ургамал шиг - чи гишгүүлэх тусам улам өндөрт сунадаг!
  Эв нэгдэл бол ялалтын түлхүүр юм!
  Сахилга бат бол ялалтын хэрэгсэл юм! Оюун ухаан үүн дээр тоглодог!
  Эв нэгдэл, эр зориг, аминч бус байдал - ялалт, эрх чөлөө, аз жаргалын түлхүүрүүд! Сахилга батгүй бол арми гэж байхгүй, армигүй бол эрх чөлөөг олж чадахгүй!
  Хөдөлмөр биднийг хүчирхэгжүүлж, оюун ухаанаар үржих нь эрх чөлөөг өгч, азтай хамт аз жаргалыг авчрах болно!
  Командлагч нь пирамидын орой шиг - зөвхөн нэг л байх ёстой, эс тэгвээс ийм хатуу бүтэц ч нурах болно!
  Өрхийн дээдсүүд эр зоригтой адил үсний урт нь оюун ухаанд хамааралтай байдаг!
  Өвөг дээдсийн эр зориг хулчгар хүнд туслахгүй!
  Хамгийн бат бөх гангаар хийсэн ир нь ярьдаг, хулчгар хүний гарт зэв болдог!
  Хамгийн аймшигт зэвсэг бол новшийн гарт байгаа Библи!
  Хүний гол баялаг: хүч чадал, энэ нь бас сүйрлийн гол шалтгаан юм!
  Хамгийн сайн мэргэжил бол биеэ үнэлэх явдал юм, та бизнесээ таашаалтай хослуулж, шинэ хамтрагчтай болох бүрт ердийн зүйл байхгүй!
  Баатрын удам угсаа - та зуун жилийн турш сайрхаж чадна, гэхдээ тулалдааны талбарт орсон - хулчгараар ар тал руугаа гүйж байна!
  Архины шил гранаттай адил - энэ нь чамайг унагаж, тархийг чинь унагаж, дотор талыг чинь дардаг!
  Зүрх сэтгэл нигүүлслээр дүүрсэн үед яагаад ч юм түрийвч хоосон байна!
  Жинхэнэ эрх чөлөөтэй хүн гурван зүйлд захирагддаг - шалтгаан, хайр, бурхан!
  Хайр бол сарнай шиг - энэ нь удаан хугацаанд цэцэглэдэггүй, гэхдээ энэ нь өвддөг!
  Сэтгэлдээ боол хүлцэнгүй байдаг - хүсэл тэмүүлэл, хүсэл тачаал, Бурханы үйлчлэгчид!
  Аз бол элс шиг тогтворгүй байдаг - зөвхөн хичээл зүтгэл л үүнийг цементээр холбодог!
  Аяга дарс нь далай шиг - хэрвээ чи холдвол хөл дороо газар алддаг!
  Эмэгтэйчүүд эрчүүдийн хүчийг хайрладаг, гэхдээ үүнийг өөрсдөө мэдэрсэн тохиолдолд тийм биш!
  Хайр бол завь шиг, хэрвээ хэт хурдан сэлвэл тэр нь хөмөрч живэх болно!
  Зөв цагт тэрээр нэгэн нийтлэлийг танилцуулж байна - насанд хүрэгчдийг залуучуудад уруу татдаг!
  Та хайранд гав зүүж болохгүй!
  Байгалийн зүйл гэмт хэрэг биш юм!
  Хайр бол эелдэг мэдрэмж, гэхдээ хамгийн зузаан оосор барьдаггүй!
  Бүх хууль үйлчилдэг бол улс орон гаднаас харгалзагч элсүүлдэг шорон болж хувирах байсан!
  Өөрийгөө баривчлах боломжгүй тул шийтгэл зайлшгүй байх зарчим ажиллахгүй байна!
  Эмч нар саад бэрхшээлийг даван туулах ёсгүй. Үүний дараа гар нь чичирч, хэл нь чичирч, өлсгөлөнгөөс ялгаатай нь нэг аяга архи тус болохгүй!
  Илүү ядаргаатай зүйл байхгүй - удаан хугацааны сул зогсолт!
  Шинжлэх ухааны нээлт: аажмаар бүтээгдсэн - түрэмгий байдлаар биелэгдсэн!
  Бодлогын газар биш, харин хэрүүл маргаан, галзуурлын газар!
  Хүн төрөлхтний бүх зовлон зүдгүүр хувиа хичээсэн байдлаас үүдэлтэй, хөгжил цэцэглэлт зөвхөн хамтын хүчин чармайлтаар л боломжтой юм!
  Баггүй хүн гал түймэртэй адил, бага зэрэг гэрэл өгдөг, хурдан унтардаг!
  Эх орон дулаацдаг - галаас ч дээр!
  Мөн мал сүрэгт илүү сайн байдаг!
  Логик нь зөн билэгт үйлчлэх ёсгүй - шунал тачаалын оюун ухаан!
  Дайн болно - эр зориг байх болно!
  Тархигүй булчингууд, энэ бол хайруулын таваг уйлж байгаа атга мах юм!
  Хоёр тулаанчны нэг нь тэнэг, нөгөө нь новш!
  Хүн өндөрт нисэх тусам албан тушаалдаа сэтгэл дундуур байдаг!
  Ганцаараа үлдсэн нохой эзнийхээ савааг үгүйлж байна!
  Зөвхөн тэр далавчтай - түүний оюун ухаан нь мөлхөж дасаагүй!
  Ганцаараа байх чинь муухай юм аа!
  Та ганцаараа, дайснууд бол легион!
  Заан хүртэл хорхойд идэгдэж болно!
  Хэрэв алдаа нь нэг сая биш бол!
  Улсын удирдагч ард түмэндээ ах биш ах байх ёстой!
  . Далайгаас хуурай чулууг олох нь цэргийн зориулалтаар ашиглагдаагүй шинэ бүтээлээс илүү хялбар байдаг!
  Эмэгтэй хүний хувьд ялалт - гялалзсан сэтгэлийг татдаг, гэхдээ үнээр айлгадаг!
  Дайны галын бурхан болон бусад бурхад анхаарал, золиослол шаарддаг!
  Борооны дусал шиг нэг сэлэм унаж, сарниж, олон болсон цагт ялалт бий болно!
  Зүгээр л битгий дуулаарай - энх тайвны төлөө!
  Миний зүрх гунигтай байна - миний гэдэс хоосон байна!
  Эхлээд аяга, дараа нь бодол!
  Ялалт бол хүндэтгэлтэй байх ёстой!
  Нэр төр бол харьцангуй ойлголт бөгөөд голчлон цэргүүддээ хэрэглэх ёстой!
  Тэмцлийн өмнө хэн уудаг вэ - газар доорх ертөнцөд өлсгөлөн!
  Хоолойнууд чимээгүй байна, учир нь ир нь дуулж байна - ган нь зэсээс илүү хүчтэй, чанга!
  Даргагүй цэрэг хоньчингүй хоньтой адил, нэг чоно идэхгүй бол айлгана!
  Нисэх нь хулчгараас илүү тэнэглэл юм! Эцсийн эцэст ихэнх цэргүүд тулалдаанд биш, харин хөөцөлдөх явцад үхдэг!
  Дайн бол даалууны тоглоомтой адил, зөвхөн эвдэрсэн даалууг цуглуулах боломжгүй - дэлхий барьж байна!
  Хавчлага нь дайчинг цаазлагч, хулчгарыг зоригтой, даруу хүнийг бардам хүн болгон хувиргадаг!
  Уран зөгнөл бол утгагүй, утгагүй байдлын тэмцээн юм! Үүний зэрэгцээ шинжлэх ухаан, логик төрөл зүйл алга!
  Дайны үед, дуурь шиг - хүн бүр өөрийнхөөрөө дуулдаг, зөвхөн зуучлагч л тагнуулч байж чадна!
  Орчин үеийн эмэгтэйчүүд эрчүүдийг ядуурлаас бусад бүх зүйлийг уучилдаг!
  Та тагнуул, скаут хоёрын ялгааг мэдэх үү?
  Би мэднэ! Бидэнд зөвхөн скаутууд байдаг - гадаадынхан хатуу тагнуулчидтай!
  Хоосон толгой эсвэл хоосон хэтэвчтэй юу нь дээр вэ? Мэдээжийн хэрэг хоосон толгойтой - тийм ч мэдэгдэхүйц биш!
  Оюун ухаан бол хамгийн сайн баялаг цуглуулагч юм!
  Оюун ухаан ба аз: дурласан хосууд - амжилт, эд баялаг, байр суурийг төрүүлээрэй, гэхдээ хурдан тараана!
  Бардам эрчүүдэд эхнэр биш л бол эмэгтэй хүний зөвлөгөөг сонсох нь илүү хялбар байдаг!
  Ухаалаг эхнэр бол баялгийн үнэ цэнэтэй! Мөн санаачлагатай эхнэр түүнийг шүүхэд өгч болно!
  Хүний зан чанарыг хэн үнэлдэг вэ, хэн бэлэн мөнгийг үнэлдэг вэ!
  Хүн төрөлхтнийг компьютер, компьютер судлаач гэсэн хоёр зүйл устгаж болно. Эхнийх нь оюун ухааныг хатингаргах болно, сүүлийнх нь үүнийг ашиглах боломжгүй болно!
  Дайны нөхөр ба гранат!
  Ер нь анар онигоо ярьж байгаа нь самар хагалах Фабержийн өндөгтэй адил юм!
  Авьяас бол сүнстэй адил юм: үүнийг авах боломжгүй, гэхдээ устгаж болно!
  Өшөө авалт нь нэр төртэй байх ёсгүй - шударга ёсны шийтгэл!
  Атаархал бол гэмт хэргийн үр хөврөл, хувийн ашиг сонирхол нь усалж, хоосон хонох нь тэжээж байна!
  Залхуурал бол бүх гэмт хэргийн хамгийн муу зүйл юм!
  Үхэр ташуурд хөтлөгдөн жүчээнд амьдарсанаас нэр төртэй сэлэм барин үхсэн нь дээр!
  Дайнд эр зориг нь заль мэхийг ялж чадна, харин зальтай нь эр зоригийг хэзээ ч дийлэхгүй!
  Дайн амьдралыг аймшигтай, үхлийг зохистой, үзэсгэлэнтэй болгодог!
  Даруу байдал бол командлагчийн хувьд ховор чанар боловч энэ нь түүнийг илүү үнэ цэнэтэй болгодог!
  - Шашаал баас гэдэг үгтэй нийлдэг!
  Арслан нь шанагаас ганц давуу талтай - нэр төртэй үхэх чадвар!
  Техник бол эр зоригийг гүйцэтгэгч юм!
  - Гэхдээ энэ нь үнэн биш! Үнэн хэрэгтээ технологийн түвшин өндөр байх тусам тулалдааны талбарт илүү их оюун ухаан, авхаалж самбаа шаардагдана!
  Эх орны эрх ашиг хаана эхэлдэг, хувийн сайн сайхан байдал дуусдаг!
  Эрх чөлөөг сахилга баттай хослуулах ёстой. Анархи бол эрх чөлөөний эсрэг юм!
  Хүчтэй ой санамж бол хамгийн сайн зөвлөгч юм! Ер нь эрх чөлөөг илдээр ялж чадна, харин оюун ухааны тусламжтайгаар л эрх чөлөөг хадгалж чадна!
  - Хүчтэй дайчин өөр нэгнийг аварвал үүнд онцгой хүндэтгэл хэрэггүй!
  Эцсийн эцэст, эр зориг зүрх сэтгэлд чинь дүрэлзэхэд та боолуудыг хамгаалахын тулд бамбайгаа өргөх болно!
  Новшийн бүдүүлэг байдал нь шударга хүний хувьд шалтаг биш, учир нь шороо байгаа нь бохир хүнийг зөвтгөхгүй!
  Хайр хэзээ ч хямдхан байдаггүй - ялангуяа та түрийвчээрээ биш, харин сэтгэлээрээ төлдөг бол!
  Цус урсахыг зөвтгөх цорын ганц зүйл бол үүний үр дүнд нулимс урсахаа болих явдал юм!
  Мөнгөний төлөө үйлчилдэг хүмүүс зоригтой зүрх сэтгэл, эрх чөлөөний хүсэлд хөтлөгддөг хүмүүстэй тулалдаанд хэзээ ч харьцуулж чадахгүй!
  Хүүхдийн нулимс нь соёл иргэншлийг урсгаж буй ширүүн урсгал болж хувирдаг учраас аюултай!
  Командлагчийн албан тушаал бол нэмэлт хоол биш, харин нэмэлт хариуцлага, хүнд ачаа юм!
  Бүх өлсгөлөнгөөр хооллох эсвэл нэг хүүхдийн нулимсыг арчих нь юу чухал болохыг мэдэхгүй байна!
  Алт бол гангаас зөөлөн, гэхдээ зүрх сэтгэлд хүчтэй цохилт өгдөг!
  Цэргийг хүчирхэг болгодог зэвсэг биш, харин цэргийн зэвсэг!
  Охидууд мастеруудын афоризмуудаар овсгоотой байдаг бололтой. Хэрэв тэд дайсныг устгаж эхэлбэл түүнийг тэднээс аварч чадахгүй.
  1944 оны 5-р сарын сүүлчээр нацистуудын довтолгоо Саратовын чиглэлд эхлэв.
  Штурмлев " нь тулалдаанд оролцсон бөгөөд өмнөх "Арслан"-ын явах эд анги дээр байсан тээврийн хэрэгсэл нь 450 мм-ийн калибрын илүү хүчирхэг бөмбөг хөөргөгчтэй, бүх зүйлийг буталж, устгаж, тогоонуудыг асар их хүчээр урж, цохиж байв. .
  Ийм пуужин тэр даруй бүхэл бүтэн блок авч, түүнийг нураана.
  Герман охидын баг удирддаг " Штурмлев " Зөвлөлтийн байрлал руу гал нээсэн.
  Жэйн найзууд руугаа нүд ирмээд нүцгэн хөлөө дэвсээд:
  - Бид дайснуудыг сайтар арчиж, ердийн авс болгон хувиргадаг!
  Грингета нүд ирмэж, хөшүүргийг нүцгэн хөлөөрөө дарж, хашгирав:
  - Бид тоглож, дайснуудыг ялах болно!
  Маланиа тэмдэглэв:
  - Штурмлевын машины эсрэг Зөвлөлтийн аливаа бэхлэлт хүчгүй болно!
  Моника нүцгэн өсгийгөө цохин:
  - Бид үнэхээр ялахын төлөө төрсөн!
  Жэйн бичсэн:
  - Дайн нь эмэгтэй хүний царай биш, харин сэтгэл догдлуулагчдыг татдаг бие галбиртай!
  Грингета Зөвлөлтийн ангиудыг пулемётоос буудаж, дараахь зүйлийг хэлэв.
  -Эмэгтэй хүн бол тоншуул эрийг цаасан шувуу шиг хаздаг тагтаа!
  Моника Оросын цэргүүд рүү буудаж байхдаа тэмдэглэв.
  - Эмэгтэй хүн долоо хоногт долоон баасан гаригт үргэлж байдаг бөгөөд гэрлэлтийн үүргээсээ ням гарагийн бэлэггүй бол тэр үргэлж амралтын өдөртэй байдаг!
  Маланья инээгээд хариулав:
  -Бурхан бүхнийг чадагч биш, тэр эмэгтэй хүнтэй маргах хүчгүй!
  Жэйн үүнийг зөвшөөрч, хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж:
  -Бурхан бүхнийг чадагч хэдий ч эмэгтэй хүний амыг барьж, улс төрөө зогсоож чадахгүй!
  Грингета логикоор хэлээд нүцгэн өсгийөөрөө буудаж:
  -Улстөрч хүнд мөс чанар байдаггүй, эмэгтэй хүнд хувь хэмжээ, эмэгтэй улстөрчид хэмжүүргүй бүх мэдрэмж байдаг!
  Моника Зөвлөлтийн цэргүүд рүү буудаж, үхтэл нь цохиж:
  - Эмэгтэй хүн бол сарнай шиг өргөст цэцэг боловч түүний анхилуун үнэр нь ямаа, дроныг татдаг!
  Зөвлөлтийн цэргүүдийг зодож, бункеруудыг устгасан Маланья хашгирч:
  - Сонгогч хүүхэд насандаа унадаг, хонхорхойтой, үзэн ядсан хөгшин царс модны төлөө саналаа өгдөг!
  Бүсгүйчүүд оюун ухаанаа харуулж цааш явав.
  Дээрээс довтолгооны онгоцууд бас шумбав. Тиймээс Зөвлөлтийн цэргүүд ямар ч асуудалгүйгээр бут цохив.
  Германчууд их дажгүй болжээ. Мөн тэдний үйл ажиллагааны ур чадвар сайжирсан.
  телетанкуудын "Шатрын морь" системүүд үргэлжилсээр байв .
  Энэ нь Зөвлөлтийн цэргүүдийн хувьд асуудал байв. Тэгээд нацистууд Улаан армийг цохив.
  Гэхдээ Зөвлөлтийн охид ч гэсэн маш зоригтой тулалдсан.
  Камышины төлөөх тулаан өрнөв. Энд Аленка дахин тулалдаанд байна.
  Мөн түүний зодуулсан боловч бууж өгөөгүй батальон.
  Аленка инээмсэглэн хэлэв:
  -Ямар ч дайнд цэргийн амь нас үнэ цэнэтэй!
  Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа яаж гранат шиддэг.
  Эдгээр нь дайчид - хамгийн дээд зэрэглэлийн ...
  Нацистууд руу буудаж буй Анюта:
  -Оросын цэргийг налуу мод шиг нурааж болох ч өвдөг сөхрүүлэхгүй, улиас шиг сэгсэрнэ!
  Алла, буудаж, нүцгэн өсгийтэй нь тэсрэх боодол өгөөд:
  -Цэргийн сахилга бат сахихыг хүсэхгүй бол хоригдол шиг нуруугаа нугалах болно!
  Өрсөлдөгчдөө буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа алуурчин бумеранг хөөргөж буй Мария:
  - Манай ертөнцөд маш их шороо бий, зөвхөн ховор ноёд л байдаг!
  Матреона өрсөлдөгчөө буудаж, тэсрэлтээр таслан, дараа нь нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэмдэглэв.
  -Улстөрч урт хэлтэй ч зодсноо биелүүлэхийн тулд гар нь богино!
  Маруся дайсан руу буудаж, Германы болон гадаадын цэргүүдийн эгнээг бууруулж, вякнула:
  -Улстөрч хүн амлахдаа хурдан, биелүүлэхдээ удаашралтай, өглөг гуйдаг, хууран мэхлэхдээ уучлалт гуйдаг!
  Охидууд нь сайн, тэмцдэг. Гэхдээ хүч нь маш тэгш бус байдаг. Маш их сүйрэл.
  Германы "Маус" танк нь тийм ч цуврал биш ч гэсэн фронтод тааралдсаар байна. Мөн түүний их буунууд архирч, бууддаг. Мөн суваг дахь сүйрлийг гайхалтай өсгө.
  Харин охид Хулганы эсрэг их буугаар бууддаг. Хэдийгээр хясаа нь вандуй шиг үсэрч байна. Гэвч германчууд улам хүчтэй шахаж байна.
  Мөн тэд маш нарийвчлалтай бууддаг.
  Комсомол охидууд нүцгэн өсгийтэй гутлаа анивчуулан гүйж:
  - Ариун эх орны алдрын төлөө!
  Германы явган цэрэг рүү буудсан Виола хашгирав:
  - Эмэгтэй хүн хангалттай гуталгүй бол эрэгтэй хүнийг хөл нүцгэн суулгадаг!
  Тэгээд охин инээж, хэлээ харуулах болно.
  Дайчид хөгжилтэй гэж хэлэх ёстой. Тэгээд зодчихвол үхтэл нь зоддог.
  Зөвхөн дотуур өмд өмссөн бараг нүцгэн Виола, Маргарита хоёр тулалдаж, хясаа авчирч, үнэн зөв буудаж байна. Мөн тэднийг зүгээр л зогсоож болохгүй.
  Маргарита хашгиран хэлэв:
  - Коммунизмын эрин үеийн алдар суу!
  Виола түрэмгийлэн баталж байна:
  - Өөрчлөлтийн эрин үед агуу алдар суу!
  Дайчид бол туйлын түрэмгий охид байсан гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй.
  Вероника мөн нүцгэн, дугуй өсгийтэй анивчсан хясаа авчирч, хашгирав:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Энэ бол тэдний байлдааны тухай ойлголт юм. Тэд ямар ширүүн, хэрцгий тулалддаг.
  Мөн нүцгэн, борлосон өвдөг нь анивчдаг.
  Тамара бас тулалдаж байна. Тэрээр нацистуудад олзлогдсон Кавказаас гарч, дахин алба хааж байна. Цусны махчин мэдрэмжтэй тулалддаг. Асар их түрэмгийлэлтэй тулалддаг.
  Тамара нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, фашистуудыг урж, хашгирав.
  - Коммунизм бидэнтэй хамт байх болно!
  Мөн пулемётоос оновчтой цохилт өгдөг...
  Охидууд асар их гайхамшгийг бүтээж байгааг харж болно. Мөн тэдний дотор орчлонг шатаах аюул заналхийлсэн гал байдаг.
  Вероника, буудаж, дуулдаг:
  Бүх зүйл сонирхолтой байх болно, эргэлзээгүй
  Дэлхий дээрх бүх зүйл хуваарийг өгөх болно!
  Тэгээд индранил нүдээрээ нүд ирмэв.
  Тамара, буудаж, архирч байна:
  - Коловрат ! Евпатий Коловрат ! Оросын баатрууд түгшүүрийн дохио цуглуулдаг!
  Тэгээд пулемётоос эргэлт өгөв. Тэр Фрицийг таслаад хашгирч:
  -Эмэгтэй хүн бол гол төлөв арсланг таслахыг хүсдэг үнэг боловч ихэвчлэн илжигнүүд түүний тасархай руу унадаг!
  Виктория хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, бас нэг үхлийн бэлгийг хаяж байв.
  - Эмэгтэй хүн бол алтан өндөгнд дуртай тахиа бөгөөд тээгчдээ зөвхөн алдагдал авчирдаг!
  Тэгээд охидууд синхроноор инээв. Тэд асар их дарамттай гайхалтай тулалддаг.
  Тамара гадаадын дивизүүд рүү буудаж байгааг тэмдэглэв.
  -Эмэгтэй хүн бол тахиа, жинхэнэ үнэг болсон хүнд алтан өндөг л авчирч чадна!
  Вероника шүдээ гарган буудаж нэмж хэлэв:
  - Жинхэнэ үнэг, азарган тахиа хоёр чамайг алтан өндөглөнө!
  Нүцгэн хөлөөрөө гранат буудаж, шидэж байсан Маргарита тэмдэглэв.
  - Үнэгний сарвуу нь арслангийнх биш, харин араатны хаанаас гурван арьс таслах болно!
  Виола түрэмгийлэн шүдээ гарган:
  - Ухаантай үнэг биш хүн арслан ч биш!
  Дайчид дайчин хүний агуу хүсэл тэмүүлэлтэй харагддаг. Тэгээд тэд эхлэх юм бол.
  Олимпиас хүчтэй хөлөө буудаж, тэсрэх бөмбөг бүхий бүхэл бүтэн хайрцгийг өргөж, хөөргөв. Нацистуудын бөөгнөрөл бутарч, үзэсгэлэнтэй охин архиран:
  - ЗХУ-ыг захирч, Люсиферт дуу дуул! Бид бүгдийг ялах болно!
  Гэсэн хэдий ч Олимпиа мартаагүй бөгөөд буудсаны дараа:
  - Үнэгтэй эмэгтэй энгийн илжиг шиг үрждэг арслан гэж ямар ч эр хүнд итгүүлж чаддаг!
  Маргарита, буудаж, үүнтэй санал нэг байна:
  - Үнэгний ухаантай, чонын барьцтай эм арслан!
  Серафима өрсөлдөгчөө хагалж тэмдэглээд:
  -Арслан бол архирдаг хүн биш, харин их ногоон байгууламжийг урж хаядаг хүн!
  Виола дайсан руу нямбай буудаж, түүнийг хагалж:
  -Улстөрч үнэг биш юм чинь гурван ширээг нь сугалж аваад хүзүүвчийг нь зүүдэг!
  Шүдээ гөвж, нүдээ ирмэж байгаад үхлийн бэлгийг нүцгэн хөлөөрөө алах мэт хүчээр шидсэн Виктория хэлэв.
  -Улстөрч хоёр сандал дээр суух өргөн бөгстэй ч сэтгэлийн өргөн нь үгээр л байдаг!
  Нүцгэн булчинлаг хөлөөрөө торхондоо зам тавьж, арслан саваа дэлбэрсэн Олимпиа бувтналаа.
  - Танкыг ураны цөмтэй бүрхүүл нэвтэлж, улстөрч зүрх сэтгэлгүй, харин алтан түрийвчтэй оргилд гардаг!
  . БҮЛЭГ Љ9
  Камышин хаягдсан. 1944 оны 6-р сарын эхээр Саратовын төлөө тулалдаан болов.
  Энд тулаан маш идэвхтэй явагдаж байна. Мөн охидууд урьдын адил тулалдаанд байна. Бас ийм хөөрхөн дайчид.
  Аленка автомат цохилтоор өрсөлдөгчдөө тулалдаж, бут цохиж, бүхэл бүтэн эгнээнд автдаг.
  Охин нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, хашгирав:
  - Миний ялалт ирж байна!
  Тэгээд дахин дайсан руу буудлаа.
  Анюта бас дайсан руу бууддаг. Үүнийг үнэн зөв, нарийн хийдэг. Түүний пулемётууд үнэхээр гайхалтай. Мөн хөл нүцгэн хуруугаараа асар их хүчтэй тэсрэх бөмбөг шиддэг. Тэд нацистуудыг хагалан бутаргаж, охин уушгиныхаа дээд талд хашгирав.
  - Коммунизмын төлөө!
  Алла дайсан руу асар өндөр нарийвчлалтайгаар буудаж, дайснуудыг хагалж, хашгирав:
  - Хязгааргүй эх орны төлөө!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа охин дахин гранат шидэв. Үүнийг тулааны тулаан гэж хэлэх ёстой.
  Тэгээд улаач өөрөө бас адилхан шорттой. Тэгээд тэр маш нарийвчлалтай, нарийвчлалтай буудаж, Фриц хэвтэж байна.
  Мария бас маш нарийвчлалтай галладаг. Тэгээд ч тэр үнэхээр хөөрхөн охин бөгөөд хөлийн нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бөмбөг шидэж, өрсөлдөгчдөө урж хаядаг.
  Дараа нь тэр архиран:
  - ЗХУ-ын эзэнт гүрнийг захир!
  Маруся бас оновчтой харваж, дайснаа цохиж, архирдаг:
  -Тайгаас эхлээд Британийн тэнгис хүртэл манай арми хамгийн хүчтэй!
  Тэр бас нүцгэн хөлөөрөө буудна.
  Дараа нь Матрона дайсан руу үхлийн сумаар харвана. Мөн энэ нь түүнийг зуун хувийн нарийвчлалтайгаар цохих болно. Угаасаа нүцгэн өсгий.
  Эдгээр нь Зөвлөлтийн охидууд ажилладаг, гэхдээ Герман охидууд үүнээс хол байдаггүй.
  Кристина, Магда, Маргарет, Шелла нар Пантерт тулалдаж байна. Энэ машин нь тийм ч тохиромжтой биш боловч хурдан бууддаг, холын тусгалтай, дунд зэргийн хөдөлгөөнтэй, урд талын хуягтай.
  Герман охид зуны халууныг үл харгалзан хөл нүцгэн, бикинитэй байдаг, эс тэгвээс үүний ачаар .. Тэд маневрлах тулаан хийж байна.
  Энд Кристина харваж байна... Бүрхүүл Т-34-76 цамхагт онож, түүнийг цооллоо. Зөвлөлтийн танк зогссон.
  Охидууд уушгиныхаа дээд хэсэгт хашгирч байна:
  - Бидний авсан!
  Дараа нь Магда буудна. Алтан үстэй гоо сайхан ч бас цохигдов.
  Тиймээ, цамхаг гучин дөрвөн цагт урагдсан.
  Барын охид ээлжлэн бууддаг. Бас маш оновчтой. Энд тэд Зөвлөлтийн өөр танкийг цохив.
  Дараа нь Маргарет ирэв. Мөн СУ-76 өөрөө явагч бууг цохив. Ухаалаг галзуу. Тэгээд тэр дуулсан:
  - Манай аймшигт Герман хүчирхэг, дэлхийг хамгаалдаг!
  Хэл яаж харуулах вэ!
  Дараа нь тэр Shell-ийн их буунаас буудсан. Энэ нь Зөвлөлтийн КВ-1С танкийг цохив. Охин ч сайн ажилласан.
  Тийм ээ, бикини өмссөн дөрвөн дайчин тулалдаж, хүйтнээс айдаггүй. Эмэгтэйчүүд тулалдаж эхэлсний дараа Гуравдугаар Рейхийн хувьд байдал сайжирсан.
  Энд нисгэгчид Альбина, Альвина нар тэнгэрт байна. Бикинитэй, хөл нүцгэн гоо сайхан хоёулаа. Тэд Focke -Wulfs дээр өөрсдийнхөө төлөө тулалддаг . Мөн энэ машин маш ноцтой юм.
  Агаарын их буугаар буудаж буй Альбина:
  - Идэвхтэй крокет! Үгэнд харамсах хэрэггүй!
  Тэр хэрхэн гялалзсан инээмсэглэл тодруулж байна! Тэгээд тэр Зөвлөлтийн хоёр онгоцыг нэг дор буудах болно.
  Альвина мөн агаарын их буугаар гурвыг нь огтолж, жиргэжээ:
  - Миний оруулга үхлийн аюултай, уйтгартай байх болно!
  Тэгээд охин шүдээ гарган шүдээ үзүүлэв! Тэр өөрөө сэтгэл татам бөгөөд ер бусын сэтгэл татам юм.
  Альбина өөр Як-9 онгоцыг таслан дуугарч:
  -Зөвлөлтийн нисгэгчид яагаад хэрэгтэй байна вэ?
  Альвина LAGG-5-ыг буудаж, итгэлтэйгээр хэлэв:
  - Тиймээс бид германчууд данс онооно!
  Гайхалтай хос охид. Тэд өөрсдөдөө шагнал авахаар яаж эхэлсэн бэ? Та үнэхээр ийм гоо үзэсгэлэнгийн эсрэг маргаж чадахгүй. Тэд онгоц буудаж, шүдээ нүцгэн.
  Мөн гол нууц нь хүйтэнд охидууд хөл нүцгэн, бикинитэй байх хэрэгтэй. Дараа нь төлбөрүүд орж ирнэ.
  Мөн хэзээ ч хувцаслаж болохгүй. Мөн нүцгэн цээжээ сэгсэрч, энэ нь үргэлж өндөр хүндэтгэлтэй байх болно!
  Альбина Улаан армийн өөр нэг онгоцыг таслан дуулав:
  - Агуу өндөрт, оддын цэвэр ариун байдалд!
  Тэгээд тэр нүд ирмэж, үсрэн босч, нүцгэн хөлөөрөө архиран:
  - Далайн давалгаа, гал түймэрт! Мөн ууртай, ууртай галд!
  Тэгээд охин дахин эрч хүчтэйгээр онгоцыг буудаж унагав.
  Дараа нь Алвина дайсан руу дайрав. Тэр үүнийг эргэлтээс хийж, шүдээ дэлгэж, хашгирав:
  - Би дэлхийн супер аварга болно!
  Тэгээд дахиад л охины мөргөсөн машин унана. Тийм ээ, Улаан арми маш муудаж байна.
  Альбина зэрлэг баяр хөөртэйгээр архиран:
  -Би одоо нисгэгч биш цаазын ялтан болсон!
  Зөвлөлтийн өөр нэг онгоцыг буудаж унагаад:
  - Би хараагаа тонгойлгож, пуужингууд бай руу гүйж байна, өөр нэг гүйлт байна!
  Дайчин маш түрэмгий байдаг.
  Энд хоёр охин газрын бай руу довтолж байна. Альбина гучин дөрөвийг цохиод хашгирав:
  - Энэ төгсгөл байх болно!
  Альвина СУ-76-г мөргөж, шивнэв.
  - Бүрэн устгал хийх!
  Тэгээд тэр нүцгэн хөлөө хэрхэн сэгсэрдэг вэ!
  Энд охидууд тулалдаж, ЗСБНХУ-ын талаас охидууд бас тулалдаж, нацистын цэргүүд хилэнцэт хорхойн бөөнөөр шахаж байгаа Гурьевийг хамгаалахыг хичээж байна.
  Аленка нацистуудын довтолгоонд өртсөн Гурьевын төлөө тулалдаж байв. Цөхрөнгөө барсан гоо бүсгүй хөл нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, жиргэжээ:
  - Орос ба уугуул намын алдар суу!
  Дараа нь Наташка хөл нүцгэн хуруугаараа гранат хөөргөж, исгэрэв:
  - Бид охиныг хөл нүцгэн хамгаалдаг!
  Анюта ч мөн адил нүцгэн хөлийнхөө хуруугаар үхлийн бэлэг илгээж, үлээв .
  - Энэ бол гайхалтай цохилт болно!
  Улаан үст Августин нүцгэн доод мөчрөөрөө устгалын бэлгийг авч, илгээв:
  - Радарыг тэнгэр рүү чиглүүлж байна!
  Дараа нь алтан үстэй Мария нүцгэн хөлөөрөө нацистуудад үхэлд хүргэв.
  Тэгээд тэр дуулсан:
  - Мадагаскарт, цөл, Сахарын цөлд! Хаана ч байсан би цагаан гэрэл харав !
  Одоо Маруся хөл нүцгэн ултай бүхэл бүтэн баглаа шидэж, дуулах болно:
  -Финлянд, Грек, Австрали, Шведэд тэд илүү сайхан охид байхгүй гэж хэлэх болно!
  Тиймээ, зургаан охин маш сайн барилдсан. Гэхдээ Фриц Курскийг ямар ч байсан авав ...
  Үгүй ээ, ийм дээд хүчийг эсэргүүцэх ёсгүй. Фашистууд өөрсөддөө болон саваагаа наалддаг.
  Мөн мангас бэлтгэхэд юу нөлөөлдөг.
  Адольф Гитлер зүгээр л галзуурсан байсан: хүн бүр дуулгавартай, чичирдэг жинхэнэ дарангуйлагч мэт санагдаж байв. Тийм ээ, хэрэв та Сталинист амжилтыг хүсч байгаа бол бусдыг болон өөрийгөө өрөвдөхгүй, шаардахгүйгээр Сталин шиг байх ёстой (Иосиф Виссарионович энэ дарааллаар яг ингэж бодож байсан!). Одоо чимээ шуугиантай болж, машин хөдөлж эхэлнэ. Ер нь ХБНГУ хиймэл дагуулуудыг тооцвол үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийн хэмжээ, чадварлаг боловсон хүчин, бүх шатны инженерүүдийн тоогоор ЗХУ-аас асар их давуу талтай. Энэ бол баримт, гэхдээ зэвсгийн үйлдвэрлэл одоог хүртэл түвшинд хүрээгүй байна! Герман Оросын бүх сүйрлийг үл харгалзан дайны туршид ЗХУ-аас хоцорч байв. Тэгээд юунаас? Мэдээжийн хэрэг, янз бүрийн хэлтэс, ялангуяа цэргийн үйлдвэрт захирч байсан тодорхой эмх замбараагүй байдлаас болж. Үүнээс гадна түүхий эдийн хомсдол, дайсны хүчин чадлыг дутуу үнэлсэн нь сөрөг үүрэг гүйцэтгэсэн. Ялангуяа 1940 онд Германд зэвсгийн үйлдвэрлэл 1939 оныхоос бага байсан (хэрэв бид сумыг тооцвол босоо амыг тоолвол) бөгөөд энэ нь дайн аль хэдийн үргэлжилж байсан бөгөөд Гуравдугаар Рейх хяналтандаа авсан. үйлдвэрлэлийн хүчин чадлын асар их нөөц бүхий томоохон нутаг дэвсгэрүүд. Гитлерийн зохион байгуулалтын ур чадварын талаар бид юу хэлэх вэ? Хэт их биш, дараа нь тэрээр цэргийн үйлдвэрлэлийн салбарт гялсхийв.
  Фюрер урт үг хэлэхдээ:
  - Нисэхийн хяналтын хувьд онцгой байдлын эрх мэдлийг Сауэрт олгодог . Тэрээр үйлдвэрлэсэн тоног төхөөрөмжийн тоо хэмжээ, мөн чанараас багагүй чухал хяналт тавих болно. Нэмж дурдахад, Геринг таны олон найзууд хэдийгээр сайн хөзрийн тамгатай байсан ч ажил удирдах чадваргүй байдаг. Сайн цэрэг бүр гарамгай жанжин байдаггүй тул дүүжлэгдсэн Эрикийн оронд нисэх хүчнийг шинэчлэх, шинэчлэн тоноглох чадвартай мэргэжлийн бизнес эрхлэгчдийн дундаас техникийн салбарыг удирдах болно. Эцсийн эцэст, Их Британи унтдаггүй, зэвсэгт хүчнийхээ тоо, чанарыг хоёуланг нь нэмэгдүүлж, тэр дундаа нисэх онгоцоо нэмэгдүүлж байна. Бид дайснаасаа хоёр толгой, арван хэдэн алхамаар түрүүлэх хэрэгтэй, тэгэхгүй бол бид дайснаасаа давуу байдлаа бүрмөсөн алдах болно. Тиймээс чанартай алхам хийх шаардлагатай байна.
  Геринг ичингүйрэн эсэргүүцэв:
  - Найзууд минь, байлдааны үр нөлөө, мэргэжлийн ур чадвараа баталсан, батлагдсан хүмүүс.
  Чөтгөрийн дарангуйлагч уурлан:
  - Эсвэл би таны бодлоор Их Британийн төлөөх тулалдаанд хэн ялагдсаныг мартсан болов уу? Эсвэл улсын эдийн засгийг хөгжүүлэх дөрвөн жилийн төлөвлөгөөг хэн унасан юм бэ. Эсвэл та бас ташуурдуулахыг хүсч байна, тэр ч байтугай олны өмнө. Тиймээс амаа хамхиад тэд чамайг гадаах хүртэл чимээгүй байгаарай!
  Геринг бүр айсандаа суув. Харамсалтай нь, Фюрерийг үл тоомсорлож болохгүй. Дараа нь дахин чимээ гарч, өөр ME-262 тийрэлтэт онгоц тэнгэрт хөөрөв. Машин нь асар том бөгөөд хоёр мотортой байв. Далавч нь бага зэрэг шүүрсэн, сөнөөгч өөрөө нэлээд аймшигтай харагдаж байна. 1941 оны хурдны үзүүлэлтүүд нь ерөнхийдөө зохистой, тэр ч байтугай дэлхийн жишгээр дээд амжилт тогтоосон. Үнэн бол машин өөрөө бүрэн найдвартай биш бөгөөд дибаг хийх шаардлагатай. Гэсэн хэдий ч фашист дарангуйлагч шинэ, илүү дэвшилтэт сөнөөгчдийн шинж чанарыг аль хэдийн өгсөн ... ME-262 нь зургаан тонноос илүү жинтэй бөгөөд энэ нь ямар нэгэн хэт ачаалал юм. Тийрэлтэт сөнөөгч онгоц нь жижиг, хямд, авхаалжтай байх ёстой. Үүнтэй холбогдуулан ME-163 нь нэлээд сайн байж болох ч пуужингийн хөдөлгүүр нь хэтэрхий хүч чадалтай бөгөөд ердөө зургаан минут ажилладаг (эсвэл энэ нь ажиллах болно!), Энэ нь хүрээ нь зөвхөн зуун километрийн радиустай гэсэн үг юм. . Блиц маягийн бөмбөгдөгч буюу халхавч сөнөөгч нь Английн эсрэг цохилт өгөхөд энэ нь мэдээж сайн зүйл биш юм.
  Гэхдээ ME-262 нь нэг тонн бөмбөг, өөрөөр хэлбэл Зөвлөлтийн фронтын Пе-2 онгоцтой тэнцэх хэмжээний бөмбөг тээвэрлэж чаддаг. Энэ нь сөнөөгч болон туслах цэргүүдийн хувьд маш сайн шийдэл юм. Гэсэн хэдий ч яагаад ME-163 сүүлт од маягийн сөнөөгч онгоц бүтээж болохгүй гэж, гэхдээ пуужингийн хөдөлгүүргүй, харин турбо тийрэлтэт хөдөлгүүртэй вэ? Тэд сүүлт одыг сайжруулах гэж оролдсон бөгөөд нислэгийн хугацааг 15 минут (энэ нь 300 км хүртэлх зай) болгон авчирсан бололтой, энэ нь Их Британийн тулалдаанд ерөнхийдөө хүлээн зөвшөөрөгдөхүйц юм. Та одоо ч гэсэн Нормандиас Лондонг авч болно ... Хэдийгээр бүх зүйл тийм ч тодорхой биш ч гэсэн та бас бөмбөгдөж, буцах хэрэгтэй бөгөөд арван таван минут ийм албадан горимд байгаагүй. Ирээдүйд пуужин, тийрэлтэт сөнөөгч онгоцууд нисэхийн мухардалд орсон гэж хүлээн зөвшөөрөгдсөн. Гэхдээ "Сүүлт од" -ын загвар нь маш сонирхолтой бөгөөд жижиг хэмжээтэй, хөнгөн бөгөөд энэ нь хямд, маневрлах чадварыг илэрхийлдэг.
  Нэмж дурдахад агаарын тулалдаанд ашиглах боломжтой 800 кг жинтэй маш ирээдүйтэй сөнөөгчид байсаар байна. Богино зайны улмаас тэдэн дээрх нислэгийг зөвхөн хамгаалалтын тулалдаанд хийх эсвэл Лондон руу ... Тээвэрлэхэд хүргэж, дараа нь нисгэгчдэд буцааж өгөх боломжтой. Энд та бодох хэрэгтэй. Бодит түүхэнд планерууд дайн хийж амжаагүй байсан бөгөөд ямар нэг шалтгааны улмаас Зөвлөлтийн нисэхийн генералууд энэ санааг Солонгост туршиж зүрхэлсэнгүй. Ерөнхийдөө гунигтай биш ч Солонгосын дайны үеэр Америкийн нисгэгч ялалтын дансыг анх нээсэн юм. Тиймээс янкичуудыг дутуу үнэлж болохгүй.
  Нислэг дууссаны дараа залуу цайвар үстэй охин бүхээгээс үсрэн гарч ирэн Фюрер рүү хар хурдаараа гүйв.
  Нэгдүгээрт эзэмдсэн нацист үнсэлт авахаар гараа сунгав. Бүсгүйчүүд чамд хайртай, Фюрерийг бүх германчууд, эс тэгвээс хорих лагерийн цөөхөн хоригдлоос бусад нь чин сэтгэлээсээ шүтэн биширдэг нь сайхан юм. Нисгэгч урам зоригтойгоор хэлэв:
  -Зүгээр л гайхалтай нисэх онгоц, ийм хурдтай, хүчтэй. Орлогч эхээс бүх бамбаруушийг халаах дэвсгэр шиг урж хаяцгаая!
  Фюрер охины түлхэцийг зөвшөөрөв.
  - Мэдээжийн хэрэг, бид үүнийг эвдэх болно, гэхдээ ... Машиныг дибаг хийх ажлыг илүү хурдан хийх ёстой бөгөөд энэ нь ялангуяа моторуудад хамаатай. Энд мэдээжийн хэрэг, тэдгээрийг сайжруулахын тулд эрс арга хэмжээ авах шаардлагатай болно, гэхдээ удирдагч-дизайнер тусалдаг бол!
  Бүгд найрал дуугаар хуцав:
  - Агуу Фюрерийн алдар суу! Провиденс бидэнд туслах болтугай!
  Гуравдугаар Рейхийн сүлд дуулал эгшиглэж, Гитлерийн залуучуудын залуу дайчдын багана хөдөллөө . Арван дөрөвөөс арван долоо хүртэлх насны хөвгүүд бөмбөр дор тусгай бүрэлдэхүүнд ордог байв. Тэгээд хамгийн сонирхолтой нь Германы эмэгтэйчүүдийн холбооны өсвөр насны охид жагсаж байв. Тэд богино банзалтай, гоо үзэсгэлэнгийн нүцгэн, нүцгэн хөл нь эрчүүдийн нүдийг татав. Охидууд хөлөө дээш өргөхийг хичээсэн боловч тэр үед хуруугаа татаж, өсгийг нь болгоомжтой тавив. Гайхамшигтай дүр төрхтэй гоо үзэсгэлэнгүүдийн зугаатай үзүүлбэр ... Үнэн, царай нь өөр байсан бөгөөд фашист залуу зарим эмэгтэйчүүд зарим талаараа бүдүүлэг, бараг эр хүн шиг, бүр тэднийг мушгиж байсан. Тэр тусмаа хөмсгөө нийлүүлсэн үед.
  Эстет Адольф тэмдэглэв:
  -Охид, хөвгүүдийг биеийн тамирын дасгал сургуулилтад илүү өргөнөөр хамруулах шаардлагатай байна. Энэ үеэр, ялангуяа Жунгволк хотод маш их зүйл хийж байгааг би мэднэ , гэхдээ шаардлагатай зүйл бол хүртээмжтэй байдал, Спартан аргыг нэвтрүүлэх явдал юм. Мэдээж хулгайг өөгшүүлэхээс гадна ... Манай залуучууд, охид бүсгүйчүүд маань олигтой, нэгэн зэрэг увайгүй хүмүүс болж өсөх учиртай.
  Дээд командлагч түр зогсов. Генералууд чимээгүй байсан, магадгүй эсэргүүцэхээс эмээж байсан ч тодорхой зүйлийг батлахыг хүссэнгүй. Фюрер үргэлжлүүлэн:
  - Дайн бол хошигнол биш, харин дайснууддаа харгис хэрцгий хандах нь харилцан туслалцах, нөхдөд хандах ахан дүүсийн мэдрэмжтэй хослуулах ёстой. Үүнийг бид хүн болгонд төлөвшүүлэх ёстой ... Шинэ супермэн бусдад өршөөлгүй ханддаг ч илүү их хэмжээгээр өөртөө өршөөлгүй байх ёстой. Учир нь юуны түрүүнд таны сэтгэлд дутуу байдлыг арилгах ёстой, дараа нь сул дорой, хүний бие босох болно!
  Өөр нэг завсарлага ... Генералууд болон дизайнерууд гэнэт ухаарч, хүчтэй алга ташиж эхлэв. Фюрер сэтгэл хангалуун байсан бололтой:
  - Энэ нь аль хэдийн дээрдсэн, гэхдээ одоо би агаарын тулааныг дуураймаар байна. Ийм аймшигт бөгөөд бүгдийг сүйтгэгч ...
  Хайнкел айж асуув:
  - Амьд сум эсвэл сумтай юу, Фюрер минь?
  Нацист номер нэг толгой дохив.
  -Мэдээж тулааны хувьд. Үүнээс гадна хөөх төхөөрөмжийн ажиллагааг авч үзэхийг хүсч байна. Эцсийн эцэст та үүн дээр ажиллаж байна ... - Фюрер нударгаараа сэгсэрлээ. -Эцэст нь хэзээ бэлэн болоод бөөнөөр нь үйлдвэрлэх вэ. Эцсийн эцэст, туршлагатай нисгэгч бол ирээдүйн тулалдаанд хамгаалах шаардлагатай туршлагатай нисгэгч юм!
  Гэсэн хэдий ч Фюрер-терминатор загвар зохион бүтээгчдэд шахах төхөөрөмжийн илүү орчин үеийн схемийг харуулахаар шийджээ. Энэ систем нь илүү төвөгтэй, энгийн, хөнгөн байх ёстой. Германы аж үйлдвэрийн хямдхан, аль хэдийн эзэмшсэн сквиб нь энэ зорилгод маш тохиромжтой.
  Би диаграммыг явж байхдаа зурах ёстой байсан ч Гитлер үнэхээр сайн зураач байсан бөгөөд тэрээр ямар ч захирагч, луужингүйгээр тодорхой, хурдан зурсан, диаграммын шугамууд, эргэлтүүд жигд, тодорхой байв. Ер нь национал социализм, тоталитар тогтолцоо шиг хүчирхэг, тодорхой хэмжээгээр дэвшилтэт үзэл сурталтай германчууд дайныг оросуудад задруулсан нь мэдээж хачирхалтай гэж терминатор-попаданецууд бодож байв. Энэ нь Оросын цэргүүд герман цэргүүдээс илүү хүчтэй, тэсвэр хатуужилтай, хурдан тулалдаж сурсантай холбоотой байх.
  Ерөнхийдөө, хэрэв та дайны явцыг бүхэлд нь авч үзвэл, тийм ээ, Оросууд, эс тэгвээс Зөвлөлтийн арми байлдаж сурсан, Германчууд яаж мартсан юм шиг ... Тэдний командлал шийдвэрээ гаргав. нэгдүгээр ангийн сурагчдын түвшин, магадгүй нэгдүгээр ангийн сурагч бодит цагийн стратегийн дагуу цэргийн ажиллагаа явуулах туршлагатай бол бүр ч доогуур байх болно. Заримдаа зургаан настай хүүхдүүд виртуал армийг маш чадварлаг удирдаж байгаа тул Жуков, Майнштейн хоёрт суралцах нь гэм биш юм. Гэсэн хэдий ч зарим судлаач Жуков, Майнштейн хоёрыг дунд зэрэг гэж үздэг. Тоног төхөөрөмжийн тоо, ялангуяа олзлогдсон францчуудын талаархи зөрчилдөөн байдаг. Гитлерийн ой санамж (ялангуяа эрүүл байхад нь сайн дурсамж!), Францаас олзлогдсон 3600 танк байсан гэж таамаглаж байсан нь маш гайхалтай дүр... Зарим загварууд, тухайлбал SiS -35 нь T-ээс илүү байсан. 34 хуяг дуулгатай, гэхдээ зөвхөн урд талын хуягтай . Тиймээс энэ танкийг 47 мм-ийн зэвсгийг 75 мм-ийн урттай торхоор солихоос бусад тохиолдолд Францын үйлдвэрүүдэд үйлдвэрлэж болно . Үнэндээ энэ нь хангалтгүй байж магадгүй юм. Их Британи, АНУ ерөнхийдөө танкдаа хуяг дуулга хамгийн их үнэлдэг. Жишээлбэл, дөчин тонн жинтэй Черчилль IS-2 хүнд танкийн хувьд 120 миллиметрийн эсрэг 152-ийн нөөцтэй байв.
  Фюрер дизайнеруудад өөр зүйл хэлэв:
  - Бидэнд салхины хонгил хангалттай байгаа тул онгоцны илүү оновчтой загварыг хайж, үнэтэй туршилтанд оруулалгүйгээр хялбаршуулсан хэлбэрийг бий болго, тэнд бидний хамгийн сайн хөзрийн тамганууд ч мөн адил мөхдөг. Жишээлбэл, нисдэг далавчтай онгоцны загвар нь ялангуяа зузаан, налуу өнцгийг өөрчлөх боломжтой бол маш үр дүнтэй байдаг. Би чамд аль хэдийн зургийг өгсөн тул сүүлгүй нь бэлэн байх ёстой. Түүний тооцоолсон хурд нь Yumo хөдөлгүүртэй бол цагт 1100 км хүртэл хурдлах болно. Тиймээс цааш яв, гэхдээ битгий яв!
  Үүний дараа цэвэр агаарт үдийн хоол идэж, үйлчлэгч охид ширээ сандал засав. Үзэсгэлэнтэй ... Гэхдээ Үндэсний социализмд ямар шинэчлэл хийх вэ? Дайснуудын тоог багасгаж, найз нөхөдтэй болох гэх мэт. Жишээлбэл, Герман үндэстнийг үе болгонд бүү өргөмжил, бүр ард түмнээ анги болгон хуваахаа боль. Гэсэн хэдий ч улс үндэстнийг доод болон ари үндэстэн гэж хуваахыг албан ёсоор хуульчлаагүй байна. Энэ нь зүйлийг хялбаршуулдаг.
  Үйлчлүүлэгчдийн дундаас нэгэн сайхан бүсгүй Фюрерийн хажууд суугаад гараа нүцгэн өвдөг дээрээ тавив. Cooed:
  - Чи ямар нэг юм бодож байна уу, Фюрер минь?
  Нацист дарангуйлагч, нэгэн зэрэг виртуал тоглогч гарч ирэв. Тэрээр ногооны шөл, жимсний салатаа идэж дуусаагүй байгааг анзаарав. Фюрер охины уруул дээр үнсэж, түүний залуу, сайхан үнэрийг мэдэрч, хэлэв:
  -Чи надтай хамт машинд сууна. Тэгээд та нар бүгд ажилдаа орцгооё, идэх цаг дууслаа.
  Дахин хэлэхэд, төрийн араа нь сайн тослогдоогүй байсан ч эргэж эхлэв. Буцах замдаа Фюрер гоо үзэсгэлэнг хайрлаж, хаанаас ийм их эрч хүч, хүч чадал олж авснаа хүртэл гайхшруулжээ. Эцсийн эцэст тэд Фюрерийг бэлгийн сулралтай, ерөнхийдөө тахир дутуу байсан, тэмбүүтэй (худлаа), кастрит хийлгэсэн (бүх уран зохиол!) гэж хэлсэн.
  Гэсэн хэдий ч 1944 оны 6-р сарын 22-нд бүх зүйл жигдрээгүй, ЗХУ-тай хийсэн дайн гурван жилийн турш үргэлжилж байна. Гэвч ялалт харагдахгүй, Саратов тэссээр л байна. Сталин энэ хотыг ямар ч үнээр хамаагүй хамгаалахыг тушаасан.
  Бүх алдагдлыг үл харгалзан цэргийн техник хэрэгслийн үйлдвэрлэл нэлээд өндөр байна. Шинэ IS-2 танкууд нэлээд үр дүнтэй болох нь батлагдсан. Германы машинуудыг бие биендээ цохиулаагүй ч нэлээд хол зайнаас тэднийг тахир дутуу болгов.
  Тиймээс нацистуудад нэлээд хэцүү байсан. Гэхдээ тэдэнд том давуу тал байсан. ME-262 тийрэлтэт онгоц аль хэдийн тэнгэрт маш их тулалдаж байсан. Мөн тэр бол ноцтой өрсөлдөгч юм.
  Гэсэн хэдий ч TA-152 нь ерөнхийдөө гайхамшигтай зэвсэг болох нь батлагдсан.
  Энэ хооронд Сталин дайн эхэлсний гурван жилийн ойн үеэр холбоочдын хурал хийж, цэргийн удирдагчдаас юу бодож, фронтын байдлыг хэрхэн сайжруулах талаар асууж эхлэв.
  Жуков удирдагчид санал болгов:
  -Хэрвээ бид өөрсдийгөө хамгаалж, аюул заналхийллийн эсрэг тэмцэж чадвал ялагдал хүлээх нь дамжиггүй. Бид урагшлах хэрэгтэй!
  Сталин толгой дохив.
  - Зөвшөөрч байна! Гэхдээ хаана!
  Маршал Жуков санал болгов:
  - Ленинградыг бууж өгөх хүртэл суллах ёстой!
  Маршал Василевский зөвшөөрөв.
  - Тийм ээ, энэ нь хамгийн сайн сонголт байх болно гэж би бодож байна!
  Сталин мөрөө хавчин:
  - Хэрэв бид Тихвинийг дахин цохих юм бол тэд биднийг тэнд хүлээж, бид гацах эсвэл урхинд унах болно!
  Маршал Жуков зөвшөөрснөөр толгой дохив:
  - Нөхөр Сталин зөв шүү! Гэхдээ би Петрозаводск дахь Финландын цэргүүдийг цохих хэрэгтэй гэж санал болгож байна. Тэд тийм ч хүчтэй биш бөгөөд бид дайсныг гайхшруулж чадна!
  Сталин инээмсэглэн хариулав:
  - Логикийн хувьд нөхөр Жуков. Тиймээс Петрозаводск руу алхаарай. Мөн бидэнд ялалт авчир!
  Энэ үгсийн дараа богино цагаан банзалтай, хөл нүцгэн хэдэн охид орж ирэв. Тэд улаан дарсны шил, сэндвич, хар түрс авчирсан. Сталин ийм сэндвич аваад угаасан:
  - Тиймээс бидний чадавхи үргэлж хэрэгцээтэй давхцаж байхын тулд ууцгаая.
  Вознесенский тэмдэглэв.
  -Манай танкуудын хуягны чанар нэлээд доогуур байна. Мөн би IS-2, T-34-85-ийг хуяг дуулга багасч хөнгөн, хурдан, маневрлах чадвартай болгохыг санал болгож байна. Энэ нь бидэнд металлын хэмнэлтийг бий болгож, эдгээр машинуудыг илүү практик болгоно.
  Сталин мөрөө хавчин:
  - Магадгүй ... Гэхдээ би фанераар танк хийхийг дэмждэггүй!
  Вознесенский нухацтай харцаар хэлэв:
  -Гэхдээ зарим савыг бараг бүхэлд нь модоор хийх нь зүйтэй болов уу. Практикт хэрхэн харагдахыг та шалгаж болно!
  Жуков зөвшөөрч толгой дохиж, үг хэлэв:
  - Гучин дөрөвийг илүү хөнгөн болгох боломжтой, тэдгээр нь хэтэрхий эмзэг хэвээр байгаа бөгөөд хурд, маневрлах чадварыг нэмэгдүүлэх нь тэдний амьд үлдэх чадварыг нэмэгдүүлэх болно. Нэмж дурдахад хурдны хайрцаг сайжирсан бөгөөд энэ нь жингийн өсөлтөөс эргономикийн бууралтыг нөхөж байна. Гэвч Германы хүчирхэг бууны эсрэг 90 миллиметрийн бага чанарын ган нь юу ч биш болж хувирдаг. Түүгээр ч барахгүй Германчууд энгийн Пантер, Т-4-ийг үйлдвэрлэлээс хасаж байгаа бөгөөд Гуравдугаар Рейхэд тагнуулын танкуудаас гадна зөвхөн 88 мм-ийн их буутай Пантер-2 цуваа болно. Тэгээд ч манай танкууд түүнийг хол зайнаас татдаггүй. Мөн тэдний хурдыг нэмэгдүүлэх шаардлагатай байна!
  Сталин толгой дохив.
  - Зөвхөн сум нэвтэрдэггүй хамгаалалттай Т-34-85 ба IS-2-ын хэсгийг суллаж, энэ нь тэдний байлдааны үр дүнд хэрхэн нөлөөлөхийг шалгаж, хянах. Мөн СУ-100 онгоцны ажлыг хурдасгах хэрэгтэй. Магадгүй бид гучин дөрөв ба IS-2-ыг орхиж, зөвхөн энэхүү өөрөө явагч бууг ашиглах болно.
  Маршал Василевский тэмдэглэв.
  - Сонирхолтой санаа байна. Гэхдээ СУ-100 нь зөвхөн бүрэн эргэх замаар онгоцон дээрх дайснуудыг цохиж чадна ...
  Сталин архирав:
  - Илүү хурдан шидэж, эргүүлэхийн тулд үүнийг богиносгооорой ... Мөн доод дүрсийг хийвэл зохимжтой. Гэхдээ бидэнд энэ өөрөө явагч буу агаар шиг хэрэгтэй!
  Жуков асуув:
  -Эрхэм дээдэс... Саратов тэссээр байгаа ч удахгүй унах болно. Москвагаас авчирсан зүйлийг Куйбышевээс нүүлгэн шилжүүлэх төлөвлөгөө боловсруулах шаардлагатай болно. Та хувьдаа юу гэж боддог вэ?
  Сталин хатуухан хариулав:
  - Свердловск хотод та нүүлгэн шилжүүлэх шаардлагатай болно. Гэхдээ Москвад ажиллах боломжтой хэвээр байна. Манай энд бүхэл бүтэн газар доорх хот бий. Бид үүнийг нухацтай барьж чадна.
  Василевский архирав:
  - Москваг Саратов шиг ямар ч үнээр хамаагүй байлгах ёстой!
  Сталин тушаав:
  - Дон, Ижил мөрний хоорондох зайд германчуудыг эсэргүүц. Бид хүчийг өөр тийш нь чиглүүлэх хэрэгтэй. Саратовыг ямар ч үнээр хамаагүй, сүүлчийн дусал цус хүртэл барина. Камиказе хүртэл бүх арга хэрэгслийг ашигла.
  Жуков батлав:
  - Тийм бай, мундаг!
  Сталин Яковлев руу эргэж:
  - За, дизайнер аа, ямар нэгэн санаа байна уу?
  Орлогч комиссар санаа алдаад хариулав:
  - Тийрэлтэт онгоц бүтээх шаардлагатай байсан ч энэ нь одоогоор бодитой биш байна. Мөн Як-3 нь өндөр чанарын дуралюминий бодис шаарддаг бөгөөд энэ нь бидэнд байдаггүй!
  Сталин толгой дохив.
  - Би мэднэ! Як-9 манай эгнээнд байх ёстой. Тэгээд аль болох гаргах хэрэгтэй! Мөн сөнөөгч онгоцны үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлнэ.
  Яковлев тэмдэглэв.
  -Германы TA-152 бол довтолгооны онгоц, фронтын бөмбөгдөгч, сөнөөгч онгоц юм. Бид ижил төстэй олон түвшний машин бүтээх нь сайхан байх болно!
  Сталин дизайнерыг дэмжсэн:
  - Энэ бол сайн санаа, нөхөр Яковлев! Жишээлбэл, LAGG-7-г бага зэрэг сайжруулбал довтолгооны болон фронтын сөнөөгч хоёрын холимог болгон хувиргаж болно!
  Яковлев шууд батлав:
  -Нөхөр Сталин боломжтой... Гэхдээ үүнд цаг хугацаа хэрэгтэй. Тиймээ, онгоц үнэтэй байж болно.
  Дээд командлагч ууртай нударгаараа ширээн дээр цохиж, архирав:
  - Үүнийг хямд болго! Ерөнхийдөө энэ сэдвээр та хэр их таамаглаж чадах вэ. Зөвхөн үүнийг үйлдвэрлэх универсал онгоц хэрэгтэй. Энэ нь гарах гарц байж болох юм.
  Яковлев тэмдэглэв.
  - IL-2 нь үйлдвэрлэхэд маш энгийн бөгөөд схемийг нь боловсруулсан. Та үүнийг тайлахгүй л бол. Энэ нь нэлээд бат бөх онгоц боловч нислэгийн шинж чанар нь хуучирсан байна. Гэхдээ сайнгүйгээр муу зүйл гэж байдаггүй. Бид дайсны машиныг бөмбөгдөхдөө сайн.
  Жданов ууртайгаар тэмдэглэв.
  - Манай нисэх онгоц хамгийн хүчтэй нь байх ёстой!
  Яковлев толгой дохив.
  -Заавал! Гэхдээ өнөөг хүртэл манай нисгэгчид дэлхийн хамгийн шилдэг нь: Анастасия Ведмакова, Акулина Орлова!
  Сталин зөвшөөрч толгой дохив.
  - Эдгээр охидод тэнцэх хүн байхгүй бөгөөд дайсны дараагийн хорин таван онгоцонд би ЗХУ-ын баатрын өөр нэг одыг өгч байна!
  Жуков урам зоригтойгоор санал болгов:
  - Үүний тулд та уух хэрэгтэй!
  Берия баяртайгаар дуулав:
  - Бид бүгдийг санаж, түүх шүүнэ,
  Шүүхийн ээлж ирнэ...
  Анжиснаас атомын зэвсэг хүртэл.
  Тэр улс орноо итгэлтэйгээр урагшлуулсан!
  Цэргийн зөвлөлийн гишүүд хуралдаж байхад охидууд зодолджээ.
  Хөлийн нүцгэн хурууны тусламжтайгаар тэд нацистуудыг цохиж, эр зориг, эдгээр хөл нүцгэн гоо үзэсгэлэнг үзүүлдэг.
  Тэгээд тэд дуулдаг:
  Дэлхий бүхэлдээ сэрнэ гэдэгт бид итгэдэг
  Фашизмын төгсгөл ирнэ...
  Мөн нар гэрэлтэх болно
  Зам, коммунизмыг гэрэлтүүлэх!
  . БҮЛЭГ Љ10
  6-р сарын эцэс гэхэд германчууд Саратовыг таслан авч, 1944 оны 7-р сарын 1-нд хүчирхэг Штурммаусыг анх удаа ашигласан . 650 мм-ийн пуужингаар хөдөлдөг бөмбөг бүхий энэ машин нь бүхэл бүтэн хорооллуудыг хуваасан үхлийн аюултай пуужин харвасан.
  Энэ машиныг жолоодож явсан охид дотуур өмднөөс өөр юу ч өмссөнгүй, маш их хор хөнөөлтэй үхлийн бэлгүүдийг гаргаж байв.
  Хөл нүцгэн охид улаан, хар, цагаан өнгийн дотуур өмдтэй байв. Мөн тэд үхлийн үхлийн бэлэг авчирсан.
  Тэднийг тушаасан Фаина хөхнийхөө час улаан хөхийг сэгсэрч, "Чамайг гашуун илэн далангүй" гэж дуулав.
  - Загалмайн баатруудын эрин үеийн алдар суу!
  Бид орчлон ертөнцийн төгсгөлд хүрэх болно!
  Тэгээд дайчид хашгирч, үсрэв.
  Тэдний нэг Маргарет хэлэхдээ:
  - Төгс Хүчит Бурхан бидэнтэй хамт байна!
  Фаина үүнтэй санал нэг байна:
  -Мэдээж! Гурав дахь Рейх гарцаагүй ялах болно!
  Охин нүцгэн хөлөө дэвсээд:
  -Бид эв нэгдэлтэй байхдаа ялагдашгүй! Бид нэгдмэл байвал ялагдашгүй!
  Тиймээс дайчид хөл нүцгэн буудаж, гишгэж, давхив. Дээд зэрэглэлийн дайчид.
  Ирма мөн автомат жолоодлогын тусламжтайгаар сумыг энд хүргэж, архиран:
  - Биднийг том ялалт хүлээж байна!
  Мэдээжийн хэрэг охидууд хэзээ ч бууж өгөхгүй хүмүүсийн тоонд ордог. Тэд Зөвлөлтийн байр суурийг асар их урам зоригоор бут цохиж байна.
  Альбина, Альвина хоёр урьдын адил дээгүүр гарч, түрэмгий хонх, шүгэлээ харуулав. Тэд охид, зүгээр л хэлье: супер!
  Альбина Зөвлөлтийн машиныг хөл нүцгэн хуруугаараа цохиж:
  - Би супер охинтой!
  Алвина нүцгэн өсгийөөрөө өөр байг цохиж, үсэрч, хэвлийн булчингаараа тоглож, хэлэв:
  -Би бүх зүйлийг хатуу хөнөөдөг тийм дайчин хүн!
  Ингээд л дайчид замаа салгав.
  Герда Шарлотттой хамт Германы өөр нэг шинэлэг зүйлийг туршиж үзэхээр шийджээ.
  Одоогийн байдлаар зөвхөн E-25 өөрөө явагч буу гарч ирэх боломжтой, хангалттай олон тоогоор - үйлдвэрлэхэд маш энгийн бөгөөд хямд юм. Хэдийгээр энэ загвар нь анхныхуудын нэг юм. Энд бикини өмссөн хоёр охин хэвтэж байна. Машин нь нэг ба хагас метрээс бага бөгөөд үүний ачаар маш сайн хамгаалагдсан бөгөөд харьцангуй бага жинтэй зэвсэглэсэн байдаг.
  Шарлотт, Герда хоёр охин хэвтэж байхдаа Зөвлөлтийн буу руу бууджээ. Тэдний өмнө нурсан машинууд, радио удирдлагатай, хөдөлж, уурхайн талбайг цэвэрлэж байв.
  Улаан Шарлотт их буугаа харвалаа. Тэр Зөвлөлтийн бууг дарж, цээжээ сэгсэрч, нимгэн даавуугаар бүрхэв. Тэгээд тэр хашгирав:
  - Галд өртсөн гиперплазм!
  Тэгээд Герда нүцгэн хуруугаараа түүнийг алгадах болно. Мөн жиргээ:
  - Би их дажгүй охин, тийм ч муу биш ...
  Өөрөө явагч буу өөрөө хөдөлдөг. Мөн үе үе зогсдог. Түүний урд талын хуяг нь маш их налуутай бөгөөд энэ нь сайн хамгаалалт болдог. Зөвлөлтийн бууны бүрхүүлүүд нь рикошетт мэдрэмтгий байдаг. Мөн духан дээр ийм өөрөө явагч буу юу ч заналхийлдэггүй. Энд тэд самбарыг эвдэж чадна. Гэхдээ охидууд яарахгүй байна. Хуяг цоолборын хувьд үр дүнтэй өөрөө явагч буу нь одоог хүртэл боловсруулагдаж байгаа SU-100-ийг давж, хамгаалалт сайтай, хөдөлгөөнт, нэгэн зэрэг хөнгөн юм.
  Улаан армид цөөн тооны хатаагч байдаг, илүү нарийвчлалтай, энэ нь зөвхөн дизайны үе шатанд л байна. Үндсэндээ Т-34-85 танк нь буугаар хангалттай хүч чадалгүй, хуяг нь нэлээд сул юм. Дашрамд хэлэхэд Германы өөрөө явагч буу Е-25 нь илүү хөнгөн, хуяг дуулга, бууны хувьд илүү хүчтэй юм.
  Охид зодолдож байна... Маш үзэсгэлэнтэй, залуухан. Мөн тэдний өөрөө явагч буунууд бөмбөгдөж, шиддэг ...
  Долдугаар сар халуухан болж, улайсан машинд суусан охидын бие хөлсөөр гялалзана. Тэд бууж өгч, ухарч чадахгүй.
  Герда тэмдэглэв:
  - Вермахтын бурхад хүчтэй бололтой,
  Гэхдээ тэд сул дорой хүмүүст тусалдаггүй ...
  Хэрэв Адольфын шалтгаан үнэн бол -
  Дэлхийн хүчирхэг гүрнийг бий болго!
  Шарлотт урам зоригтойгоор дуулжээ:
  -Тийм ээ, ид шидэнд "Пантер", "Бар" хэрэгтэй.
  Бүх хувь заяаг үл харгалзан илүү их цус урсгасан ...
  Мөн эргэлзээ, галзуу тоглоом хэрэггүй,
  Дэлхий дээрх бүх уралдаан өвдөг сөхрөх болтугай!
  Гэхдээ эдгээр нь герман охид, нөгөө талаар Зөвлөлтийн охид тэмцэж байна.
  Тиймээс тэмцэл хамгийн ноцтой байх болно. Наташа, Анюта хоёр хүчирхэг хөлөг онгоцны буугаар гал хийн:
  - Берлиний дээгүүр манай далбаа байх болно!
  Мөн цагаан, сувдан шүдээ нүцгэн. Мөн уурхайтай охидыг бүү зогсоо.
  Их биений дээд хэсгийн урд талын хуягт хоёр бүрхүүл цохив ... Тэд ricochet. Үгүй ээ, IS-2 бол ноцтой машин бөгөөд үүнийг авахад тийм ч хялбар биш юм.
  Гэтэл охидын баруун талд хөдөлж буй IS-1 өндөр даралтын буунаас хүлээж аваад цохиж, зогссон бололтой. Гоо сайхныг гэмтээсэн.
  Хэвлийн булчингаараа тоглож буй Аленка:
  "Манай ертөнцөд боломжгүй бүх зүйл боломжтой" гэж Ньютон хоёр хоёр нь дөрөв болдог гэдгийг олж мэдсэн!
  Тэмцэл одоо ч тасрахгүй үргэлжилж байна. Зөвлөлтийн их буу Германчуудыг цохив. Том Маруся нь хясаа дэрэнд оруулдаг. Охидын амьдрал, хувь тавилан ийм л байдаг. Тэгээд тэд дуулдаг:
  Биднийг хэн ч зогсоохгүй, хэн ч ялахгүй! Оросын чоно дайсныг бут цохиж, Оросын чоно баатруудад мэндчилж байна!
  Августин пулемётоос сараачиж хэлэхдээ:
  - Ариун дайн! Тэнд бидний ялалт байх болно! ОХУ-ын туг урагш, унасан баатруудын алдар!
  Дахин үхлийн их буу дуугарч, сонсогдов:
  Биднийг хэн ч зогсоохгүй, хэн ч ялахгүй! Оросын чононууд дайсныг бут цохиж байна, тэд сэрүүн гартай гэдгийг та мэднэ!
  Мария алтан үстэй энэ охин танкаа чиглүүлж, хашгирав:
  - Фашистуудыг бут цохицгооё!
  Германчуудад хэцүү байна, тулаанууд тэнгэрт ч ид өрнөж байна. Гэхдээ одоог хүртэл Як-9 нь Германы маркаас хурд, зэвсгийн хувьд хэтэрхий доогуур байна. Яруу найрагчийн хувьд тулаан тэгш бус байдаг.
  Марсель, энэ гайхалтай нисгэгч дайны жилүүдэд сайн карьераа хийсэн. Илүү гайхалтай, гайхалтай. Нэг зуун тавин онгоц хүрсний дараа Төмөр загалмайн баатрын загалмайг мөнгөн царс модны сэлэм, очир алмаазаар хүлээн авав. Дөрвөн зуун сүйрсэн нисэх онгоцонд хүрэхэд тэрээр алтан царс навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайг хүлээн авав. Таван зуун онгоцны хувьд тэрээр Германы бүргэдийн одонг алмаазаар, долоон зуун тавин жилийн дараа цагаан алтны царс навч, сэлэм, алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар загалмайг хүртжээ. Мянган онгоцонд хүрч, тэрээр баатар загалмайн Гранд загалмайг хүлээн авав.
  Өвөрмөц нисгэгч агаарт олон ялалт байгуулж чадсан. Тэгээд тэр амьд байхдаа. Марсель саяхан генерал цол хүртлээ. Гэхдээ тэр жирийн нисгэгч шиг ниссэн хэвээр.
  Тэдний хэлснээр галд шатдаггүй, усанд живдэггүй. Олон жилийн дайны үеэр Марсель анчны зөн совинтой болжээ. Тэрээр супер домогт нисгэгч болж , маш их алдартай болсон.
  . Гэхдээ түүнд хүчтэй өрсөлдөгч байсан - Агава, Альбина, Альвина нар тус бүр унасан мянган машины тоог давсан. Агаве Марсельийг маш хурдан гүйцэж чадсан. Гэхдээ тэр маш залуу хэвээр байгаа бөгөөд ганц ч тулаанчдаа хожигдоогүй байна.
  Охин нүцгэн, цүүцсэн хөлөөрөө дөрөө дарж, агаарын буугаар бууджээ. Энд Зөвлөлтийн дөрвөн Ил-2 машин бууджээ.
  Агава инээгээд хэлэв:
  Ямар нэг хэмжээгээр бид бүгд гичий! Гэхдээ надад ган мэдрэл бий!
  Тэгээд охин дахин эргэж харав. Тэрээр ЗХУ-ын долоон онгоцыг зургаан PE-2, нэг ТУ-3 онгоцыг нэг тэсрэлтээр сөнөөж, хашгирав.
  - Ерөнхийдөө супер биш бол гипер !
  Агава бол мэдээж гичий юм. Люсиферийн нисгэгч. Маш үзэсгэлэнтэй зөгийн бал шаргал үст.
  Энд тэрээр дахин тэсрэлт хийж, Зөвлөлтийн найман Як-9 онгоцыг нэг дор буудаж, хашгирав.
  - Би хамгийн бүтээлч , идэвхтэй хүн!
  Охин үнэхээр тэнэг биш. Бүх зүйл боломжтой, бүх зүйл боломжтой. Түүнийг хувийн гэж бүү дууд.
  Мөн хөл нь маш их борлосон, дэгжин ...
  Гэхдээ Мирабела түүний эсрэг тулалдаж байна ... Удаан хугацааны турш Покрышкин Зөвлөлтийн шилдэг хөзрийн тамга байсан . Тэрээр ЗХУ-ын баатрын таван алтан од цуглуулж, нэг зуун хорин долоон онгоцыг бууджээ. Гэвч дараа нь тэр үхсэн. Тэгвэл түүний рекордыг хэн ч давж чадаагүй. Үүнээс гадна Анастасия Ведмакова , Акулина Орлова нар. Саяхан Мирабела Як-9 Т-г эвдэрсэн, Кожедубыг давж гарав . Зуун наян гаруй онгоцыг сөнөөж, ЗХУ-ын долоон удаагийн баатар болжээ.
  Энэ бол терминатор охин! Тэр хурдан давхиж буй морийг зогсоож, шатаж буй овоохойд орно.
  Тэгээд бүр илүү хатуу.
  Мирабела хүнд хэцүү хувь тавилантай байсан. Би хүүхдийн, хөдөлмөрийн колонид орсон. Хөл нүцгэн, саарал дээл өмссөн тэрээр мод хагалж, хонгил хөрөөдөж байв. Тэр маш хүчтэй, эрүүл байсан. Хүйтэнд тэр хөл нүцгэн, шоронгийн унтлагын хувцастай явсан. Тэгээд ядаж нэг удаа найтаана.
  Мэдээжийн хэрэг, ийм үзэгдэл фронтод бас ажиглагдсан. Мирабела удаан хугацааны турш явган цэрэгт тулалдаж, дараа нь нисгэгч болжээ. Мирабела Москвагийн ойролцоох тулалдаанд анхны галын баптисм хүртэж, колонийн дараа шууд очжээ. Тэгээд тэр өөрийгөө дажгүй гэдгээ харуулсан.
  Тэр хатуу хүйтэнд хөл нүцгэн, бараг нүцгэн тулалдсан нь Вермахтыг саа болгов. Ийм хараал идсэн, ялагдашгүй охин байсан. Тэгээд тэр бүрэн амжилтанд хүрсэн.
  Мирабела ЗСБНХУ удахгүй ялалт байгуулна гэдэгт итгэж байв. Гэвч цаг хугацаа өнгөрч байна. Хохирогчид олширч байгаа ч ялалт ирдэггүй. Мөн энэ нь үнэхээр аймшигтай болдог .
  Мирабела ялалт, амжилтыг мөрөөддөг. Тэр ЗХУ-ын долоон одтой - энэ нь бусад хүмүүсээс илүү юм! Хараал ид, тэр шагналаа хүртэх ёстой! Мөн зэвсгийн загалмай болон цааш нь авч явах болно. Хэдийгээр Сталиныг хожим нь устгасан ч түүний зорилго оршин тогтносоор байна!
  Охин орж ирээд хөлддөг ... Тэр хамгийн сүүлийн үеийн Германы XE-162-ыг унагаж, хашгирав:
  - Аробатик! Бас шинэ баг!
  Үнэхээр мундаг охин шүү. Жинхэнэ кобра бас их зүйлийг хийх чадвартай.
  Мирабела бол шинэ од....
  Тулаан хэдэн өдрийн турш үргэлжилж, шинэ долоо хоног ирж, 1944 оны 7-р сарын 8-нд ... Зөвлөлтийн IS-2 нь булны болон замд гэмтэл авсан - үүнийг засаж байна. Тиймээ, ийм харгис хэрцгий, өршөөлгүй дайн. Тэгээд хэр удаан үргэлжлэх вэ?
  Одоо Герда устгасан танкийн тоогоор Книзель , Виттманныг тойрч өнгөрөв.
  Тэд хэрхэн тойрон гарахаас зайлсхийх вэ? Тэд хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг. Охид дахин завсарлага хийж, Зөвлөлтийн хүүхдүүдийг дахин тарчлаав. Одоо тэд устгасан 300 танкийн тоонд ойртож байв. Мөнгөн царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайн од болох урьд өмнө хэзээ ч байгаагүй шагналд тэд найдаж болно.
  Эдгээр нь охид юм!
  Герда Зөвлөлтийн машин руу буудаж байна. Цамхагийг урж, хашгирав:
  - Би хараал идсэн юм!
  Тэгээд тэр дахин буудаж байна. Т-34-85-ыг нэвт шингээдэг. Тэгээд хашгирав:
  - Эх орон Герман!
  Охин чичирч байна. Тэр маш идэвхтэй ... Тийм ээ, тэр ийм стратегийн цувралтай. 1944 оны 7-р сарын дунд үе болжээ... Дайн үргэлжилсээр... Зогсоохыг хүсэхгүй байна. Улаан арми өөр өөр газар урагшлахыг оролдож байна. Гэхдээ хүний нөөц цөөхөн үлдсэн тул болгоомжтой хандах хэрэгтэй.
  Тэгээд Орос цус урсаж байна.
  Жишээлбэл, Ханс Фейер . Төмөр загалмайн одонгийн хамгийн залуу, нэгдүгээр зэргийн эзэн. Дараа нь тэрээр Төмөр загалмайн баатрын загалмайн одонгоор Зөвлөлтийн генералыг олзолсныхоо төлөө шагнагдсан хамгийн залуу нь болов.
  Тийм ээ, энэ үнэхээр дажгүй юм.
  Мөн хөвгүүд өөрсдийгөө үнэхээр гайхалтай харуулдаг.
  Ханс Фейер бол цөхрөнгөө барсан тэмцэгч юм. Хүйтэн, халуун цаг агаарт, зун, өвлийн улиралд зөвхөн шорт өмсөж, аварга том биетэй тулалддаг.
  Нүцгэн хуруугаараа хүүхэд гранат шидэж, домог болсон.
  Энэ үнэхээр гайхалтай юм!
  Ханс олон зууны турш алдартай болсон! Эсрэг баатрын хувьд ч гэсэн!
  Ерөнхийдөө ийм гайхалтай, хурцадмал дайн энд өрнөж байна ... Ямар ч хиймэл оюун ухаан бүдгэрдэг.
  Агав тэнгэрт буцаж ирээд Зөвлөлтийн машинуудыг буудаж унагав. Тэр бол анчин, махчин амьтан юм. Дайсан руу цохилт өгдөг.
  Түүний мөргөсөн машинууд унадаг. Дараа нь охин хуурай газрын цэргүүд рүү бууджээ. IS-2-г устгадаг. Тэгээд тэр хүсч байна:
  - Би хамгийн сайн байна! Би бол дайснаа алдаг охин!
  Мөн дахин агаарын бай руу шилждэг. Энэ бол танк устгагч , нисдэг, бууддаг бүх машинууд юм.
  Гэхдээ энд жижиг E-5 танк байна. Долоон тонн жинтэй машин. Байлдааны туршилтуудыг давж байна. Мөн дайсан руу хазаж, хаздаг.
  Мөн дуулах цаг боллоо - хэн ч биднийг зогсоохгүй, хэн ч ялахгүй!
  E-5 өөр рүүгээ гүйж, хөдөлж байхдаа харвадаг. Мөн ийм савыг бүү зогсоо. Мөн хясаа нь эргэлддэг.
  Машин дотор арван настай Фридрих хүү суугаад:
  - Тэгээд би жинхэнэ супер тулаанч болно!
  Дахин хэлэхэд тэр хэрхэн буудсан ... Тэгээд тэр цамхагийн яг голд нь цохив. Түүний үхлийн хүч нь жижиг хэмжээтэй ч асар том юм.
  Мөн тэнгэрт Хельга тулалддаг. Бикини өмссөн хөл нүцгэн охин төлбөр тооцоо хийж байна. Мөн түүний гайхалтай амжилтанд баярладаг.
  Тэрбээр хөлийн нүцгэн хуруугаараа Зөвлөлтийн машин руу чиглэн тусгайлан галдан шатааж, бүхэл бүтэн байлдааны иж бүрдлийг хясаатай болгодог.
  Энэ бол дажгүй бөгөөд галзуу юм.
  Агаве урагшилна ... Бас тулалдана.
  Аль хэдийн 1944 оны наймдугаар сар... Улаан арми хаана ч амжилтад хүрч чадаагүй. Гэхдээ германчууд ч дорвитой ахиж чадахгүй. Газар доорх хүчирхэг танкууд тулалдаанд орж байна. Гэхдээ тэд цэвэр тактикийн шинж чанартай байдаг.
  Охид газар доогуур гүйж, Зөвлөлтийн бууны батарейг устгаад буцаж ирэв.
  Үүний зэрэгцээ тэд хэд хэдэн анхдагчийг олзолжээ. Хөвгүүдийг барьсан охидыг тайлж, тамласан байна. Тэд анхдагчдыг утсаар цохиж, дараа нь нүцгэн өсгийг нь галаар шарж байв. Дараа нь тэд улаан хавчаараар хөлийнхөө хурууг хугалж эхлэв. Хөвгүүд тэсэхийн аргагүй өвдөж уйллаа. Эцэст нь охид цээжин дээрх оддыг улаавтар төмрөөр шатааж, гутлаараа эрчүүдийн төгс байдлыг бутлав. Сүүлчийн анхдагчид дуусч, хүчтэй цочролд автсан байв.
  Охидууд товчхондоо нэмэлт хичээл үзүүлэв. Гэхдээ дахин хэлэхэд германчууд дорвитой зүйлд хүрсэнгүй.
  Хүчирхэг өөрөө явагч буу: " Штурммаус ", Зөвлөлтийн байрлал руу буудсан. Маш их сүйрэл, сүйрэл байсан. Гэвч Зөвлөлтийн довтолгооны нисэх онгоц нэг машиныг цохиж, Фриц буцаж ирэв.
  Саратов 1944 оны 8-р сард хэвээр байв. Германчууд Казахстаны Уральск хотыг эзлэн Оренбург руу нүүсэн нь үнэн.
  Энд дахин Альбина, Альвина нар агаарт байгаа боловч нэг удаа туршилтын нисдэг таваг дээр байна. Тэд нүцгэн хуруугаараа хуруугаараа зааж, джойстикийн товчлууруудыг дарж, үүнийг маш чадварлаг хийдэг.
  Охидууд мэдээжийн хэрэг хамгийн өндөр нисэх онгоцыг харуулдаг. Энд тэд дискээ татаж , Зөвлөлтийн хэдэн арван нисдэг машиныг буудаж унагав.
  Альбина жиргэж:
  - Ууртай барилгын баг! Од унах болно!
  Тэгээд машинаа дахин эргүүлэв. Тэгээд охидууд Улаан армийг бут ниргэж байна. Түүнээс гадна хошууч...
  Альвина мөн ЗХУ-ын хэдэн арван онгоцыг унагаж, хашгирав:
  - Галзуу охид, ерөөсөө онгон охид биш!
  Сүүлийнх нь зөв. Тэдний хос эрчүүдтэй хамт зугаалжээ. Тэгээд зүгээр л боссонгүй юу. Охид эрчүүдэд хайртай байсан - энэ нь тэдэнд сайхан байна! Ялангуяа хэлээрээ ажилладаг бол.
  Хамгийн дээд зэрэглэлийн охин ... Энд тэд анхдагчийг тамласан ... Эхлээд хувцасыг нь тайлж, хоолойд нь хоёр хувин ус асгав. Дараа нь хавдсан ходоодонд халуун төмөр авчирсан. Тэд хэрхэн шатсан! Анхдагч зэрлэг өвдөлтөөс болж хашгирав ... Энэ нь шатаж буй үнэртэй байв.
  Альвина түүний хажуу руу улаан утсаар цохив. Тэгээд яаж инээхийг хүсч байна ... Энэ нь маш хөгжилтэй юм.
  Дараа нь тэр дуулжээ:
  - Би араар тавиад залхаж байна - Би аз жаргалаа шоолохыг хүсч байна!
  Тэр яаж инээдэг вэ! Тэгээд сувдан шүдээ нүцгэн! Охин алах дуртай, тэр охин!
  Мөн охины хөл нь бүгд нүцгэн, дэгжин. Тэр нүүрс дээр хөл нүцгэн алхах дуртай. Мөн олзлогдсон анхдагчдыг жолоодох. Өсгий нь шарсан байхад тэд маш их хашгирав. Альвина хүртэл их хөгжилтэй. Альбина ч бас охин, ний нуугүй хэлэхэд супер! Дайсныг тохойгоороо эрүү рүү хэрхэн хөдөлгөх вэ. Тэгээд хашгирч:
  - Би дээд зэрэглэлийн охин!
  Тэгээд сувдан шүдээ нүцгэн. Зодуулсан юм шиг гялалзана. Дайчин бол гайхалтай! Үлгэрт хэлж болохгүй, үзгээр дүрслэхийн аргагүй зүйл байж болно!
  Зөвлөлтийн сарлагууд, Лагги , ломбард, Или нарын дайчид хоёулаа тэнгэрт унадаг. Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд идэвхтэй байна. Тэдэнд өчүүхэн ч эргэлзээ байхгүй. Ийм зэрлэг, галзуу гоо үзэсгэлэн.
  Дайчид нүцгэн хөлөөрөө джойстикийг удирдаж, Оросын машин руу дайрдаг. Тэд няцлах тусам тулаанчдыг болор дээрх цохиур шиг дарна. Охидууд хэрцгий, өршөөлгүй байдаг. Тэд уур хилэн, хүсэл тэмүүллийн дөлтэй. Мөн ялалтад итгэх итгэл. Дөрөв дэх жилдээ зөвхөн ЗХУ-тай дайн үргэлжилж байгаа ч гэсэн . Гэхдээ энэ нь бас дуусахыг хүсэхгүй байна. Альбина, Альвина нар нэр хүндийнхээ оргилд хүрчээ. Мөн тэд ухрах эсвэл түр зогсохыг хүсэхгүй байна. Тэгээд тэд өөрсөд рүүгээ нүүж, дайсныг цохив.
  Альбина Зөвлөлтийн онгоцуудыг унагаж, хашгирав:
  - Би охины уйлахаас залхаж байна, би баст гутлыг живүүлсэн нь дээр!
  Тэр яаж инээж, сувдан шүдээрээ гялалзаж байна. Одоо тэр эр хүн хүсч байна. Тэр эрчүүдийг хүчирхийлэх дуртай. Энэ нь түүний хувьд маш таатай байна. Энд тэр авч, хүчиндэх болно.
  Альбина архиран:
  Секс охин бол секс
  Дуулах том дэвшлийн төлөө!
  Тэгээд дайчин тэсэлгүй инээх болно... Тэгээд бүх дайснаа дахин устгацгаая. Тэр маш их энергитэй. Мөн булчингийн бүрэн хүч.
  Тэгээд Алвина архирах болно:
  - Дайсныг дов толгод хүртэл бут цохицгооё!
  Мөн дайчин идэвхтэй инээж эхэлнэ! Тэгээд тэр залуусаа хэрхэн савлаж байгааг төсөөлөв. Гэхдээ хамгийн багаар бодоход сайхан байна.
  Есдүгээр сар хаяанд ирлээ... Нар багассаар байна. Намрын эхний өдөр ОХУ-ын хойд бүс нутгуудад дөнгөж орсон цасан дундуур орос хөвгүүд хөл нүцгэн гүйж байна. Тэд өөрсөддөө инээж, нүүрээ нүцгэн, германчуудад инжир үзүүлэв.
  Улаан зангиатай, богино үс засалттай анхдагчид, зарим нь бүр тэг хүртэл буурдаг. Тэд үсэрч гүйдэг. Тэдний хөл нүцгэн бараг хэзээ ч даардаггүй. Маш бүдүүлэг. Охидууд бас гуталгүй гүйдэг. Ягаан өнгийн, дугуй өсгийтэй гутал наранд гялалзана. Зөвлөлтийн гайхалтай охидууд. Нарийхан, спортлог, жижиг зүйл хийж дассан.
  Мөн хүн бүр шүдээ мишээж, инээмсэглэдэг ... Намрын эхний өдөр бол жинхэнэ баяр баясгалан, гэрэл, бүтээлийн цангах юм!
  Мөн тэнгэрт агаарын тулаан болно. Мирабела, энэ бол Германы өөр нэг онгоцыг сөнөөсөн Зөвлөлтийн номер нэг нисгэгч юм. Мөн үргэлж нэг бикинитэй охинтой. Үүрд залуу, хэзээ ч бүдгэрдэггүй. Энэ бол түүний сэтгэлийн хүч юм.
  Мирабела ч бас эрчүүдийн гарт өртөх дуртай. Тэр үүнд үнэхээр дуртай. Тиймдээ ч тэр нисгэгч ... Охины нүцгэн булчинлаг биеийг эрчүүдийн гараар үрчийлгэх нь жинхэнэ таашаал юм. Мөн гайхалтай хөгжилтэй!
  Мирабела өөр нэг нацист машиныг унагаж, исгэрэв:
  - Би хуягт гичий!
  Бүсгүй нүцгэн дугуй өсгийтөөрөө удирдлагын самбарыг хүртэл цохино. Тэр үзэсгэлэнтэй. Бас давтагдашгүй.
  Мирабелла эрчилсэн байна. Агава түүн рүү нисэв. Энд эцэст нь бараг хамгийн үр бүтээлтэй хоёр эмэгтэй дайчин нисгэгч уулзав. Тэд бие биенийхээ араас буудаж байна. Тэд үүнийг алсаас авах гэж оролдож байна. Гэхдээ энэ нь тийм ч сайн ажиллахгүй байна. Хоёр гоо үзэсгэлэн нь галын шугамаас нисдэг. Мөн тэд түрэмгий байдлаар шүдээ нүцгэдэг. Яахав эмэгтэйчүүд чинь гичий шүү дээ. Тэд бие биенийхээ нүд рүү ширтэнэ. Илүү нарийвчлалтай, толгойгоо гашилгаж, дахин буудна. Германы ME-262 X нь Як-9 Т-ээс илүү зэвсэглэсэн хэвээр байгаа бөгөөд Зөвлөлтийн машин буудаж унасан ...
  Гэвч Мирабела нисдэг карьертаа анх удаа онгоцоо алдаж, хөөрч чадсан юм. Хамгийн муухай зүйл бол тэр дайсны нутаг дэвсгэрт очсон явдал юм. Тэгээд ч муу. Тийм ээ, ийм л хувь заяаны өвөрмөц эргэлтүүд юм. Дэлхийн 2-р дайны тав дахь жил болох 1944 оны 9-р сарын 1-нд дэлхий өөрчлөгдсөн боловч түүхэн өөр тоглоомд Фюрерийн засаглал хэвээр байна.
  Саратовыг Зөвлөлтийн цэргүүд эцэст нь орхиж, Вермахтын арми Куйбышев руу ойртож ирэв.
  Оренбургийн төлөө ч ширүүн тулаан өрнөж байна.
  Хөл нүцгэн Тамара тэнд тулалдаж, дайснууд руугаа тэсрэх бөмбөг шидэж, нүцгэн өсгийтэйгөө түлхэж, хашгирав:
  - Коммунизмын эх орны алдар алдар!
  Вероника өрсөлдөгч рүүгээ буудаж байна. Тэрбээр хөлийн нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бөмбөг шидэж, хашгирав.
  - Коммунизмын үзэл санааны төлөө!
  Виктория өрсөлдөгчдөө буудаж, бикини өмссөн Робин Гуд шиг жиргэж, дайсан руу хөлийн нүцгэн хуруугаараа бөмбөг шидэж, уйлж байна:
  - Коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Оля дайсан руу буудаж, хадуураар хадаж, түүнийг аваад жиргэжээ:
  - Зөвлөлт улсын агуу байдал, агуу алдар суугийн төлөө!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр дахин асар том, сүйтгэгч хүчний тэсрэх бөмбөгийг шидэх болно.
  Лариса нацистууд руу буудаж, хашгирав:
  - Миний эх орон бол Орос, чамайг хөх тэнгэрийн дор бурхан үүрд өгсөн!
  Түншүүд рүүгээ нүд ирмэх ...
  Агафья нацистууд руу буудаж байхдаа:
  - Оренбург хэзээ ч бууж өгөхгүй! Бид эх орны дайснуудын эсрэг байх болно!
  Бүсгүйчүүд хатуу бөгөөд эцсийн дусал цусаа хүртэл үнэн сэтгэлээсээ тулалдах бодолтой байна.
  Оренбург одоог хүртэл тэссээр байна. Гэвч 1944 оны 9-р сарын 3-нд Куйбышев руу дайралт эхлэв. Мөн ЗХУ мэдээж сайн биш.
  Аленка нацистууд руу буудаж, хашгирав:
  - Зөвлөлт улс орны коммунизмын төлөө!
  Дахин хэлэхэд тэр нүцгэн хөлөөрөө сүйтгэгч хүчний гранат хөөргөх болно.
  Анюта өрсөлдөгчдөө буудаж, хашгирав:
  - Куйбышевыг хамгаалцгаая!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр тэсрэх бөмбөгийг их хэмжээний үхлийн хүчээр шидэх болно.
  Мөн маш олон дайснаа бут цохино.
  Фриц рүү буудаж буй Алла жиргэж, цээжээ сэгсэрнэ:
  - Полиссягийн сансрын өндөрлөгүүдийн төлөө!
  Нүцгэн өсгийтэй бол гранат нь бүх Фриц түрэмгийлэгчдийг устгаж, бүрэн үхэлд хүргэх болно.
  Нацистууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө Фрицийг саа болгоод хүчээ шидэж байсан Мария хашгирав:
  - Онгоцонд!
  Тэгээд охин уушигны дээд хэсэгт инээх болно!
  Маруся фашистуудын гинж рүү буудаж, нүцгэн хуруугаараа сүйрлийн гранат шидэж, жиргэжээ:
  - Коммунизм ба ялалтын алдар!
  Матрона инээмсэглэн хэлээд, бас нэг үхлийн тэсрэлт илгээж, Фрицийг хадаж:
  - Эх орон ариун!
  Охидууд баатар шиг тулалддаг.
  Нисдэг тавагны туршилт эхэндээ амжилттай байсан бөгөөд дараа нь амжилтгүй болсон.
  Тиймээс Альбина, Альвина хоёр ME-309-д дахин тулалдаж байсан нь тэдний хэв маягт маш тухтай машин юм.
  Охид Зөвлөлтийн нисэх онгоц руу буудаж, хашгирав:
  - Гайхалтай цэцэрлэгт хүрээлэн, электрон спагетти!
  Альбина дайсан руу оновчтой цохилт өгч, Зөвлөлтийн машиныг мөргөж, нүцгэн хөлөө зааж, хашгирав:
  - Миний эхний алхам дайсанд үхэлд хүргэх болно!
  Альвина мөн дайсан руу буудсан. Тэр түүнийг сайтар огтолж, шүдээ гарган:
  - Коммунизм бол миний хувь тавилан!
  Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа өөр нэг байг оносон.
  Бүсгүйчүүд хуучин машиндаа зодолдсон хэвээр байна. Шураг сөнөөгчийг үйлдвэрлэлээс хараахан гаргаагүй байна. Түүгээр ч барахгүй тийрэлтэт машинд дасаж, тэдэнд зориулж бүхэл бүтэн дэд бүтцийг байрлуулах шаардлагатай хэвээр байна. Мөн үүнийг хийх нь тийм ч хялбар биш юм.
  Альбина Зөвлөлтийн тээврийн хэрэгсэл рүү буудаж байхдаа логикоор тэмдэглэв.
  -Би коммунизмын эрин үеийг бүтээж, эзэнт гүрнийг одод руу хөтөлнө!
  Мөн нүцгэн өсгийөөрөө дөрөө дээр дардаг.
  Алвина Оросын машинууд руу буудаж, шууд цохиж, хашгирав:
  - Бидний зорилго бол Арийн коммунизм!
  Дайчин хөл нүцгэн хуруугаа дахин ашигласан. Тэгээд тэр маш хурдан ажилласан.
  Хоёр охин хоёулаа байлдааны хэрэгсэлээ бүрэн дуусгаад буцаж ирэхэд тэд биеэ усанд угаахыг зөвшөөрөв. Царайлаг залуус тэднийг шүүрээр бутлав. Альбина бие халааж, хэлэв:
  Бидэнд эрчүүд хэрэгтэй хэвээр байна!
  Элвин үүнтэй санал нэг байна:
  -Мэдээж хэрэгтэй! Хэдийгээр энд бид илүү үзэсгэлэнтэй эмэгтэйчүүд юм!
  Альбина тэсэлгүй инээж, гонгинож:
  -Яагаад эмэгтэй хүнд зодуулах хүнтэй байх хэрэгтэй гэж!
  Мэдээж охидууд үүнтэй санал нэг байна.
  ТА-152-ын Хельга Зөвлөлтийн танкууд руу буудаж, тэднийг цоолж, инээмсэглэн:
  - Кайзер коммунизмын алдар суу!
  Тэгээд охин инээв.
  Агава Зөвлөлтийн нисэх онгоцыг агнахаар тэнгэрт байдаг. Үйлдвэрлэхэд хамгийн хялбар нь болох Як-9 нь тэнгэрт улам бүр харагддаг. Гэхдээ энэ машин тийм ч сул биш юм. T загварын хувьд тэрээр 37 мм-ийн их буугаар зэвсэглэсэн бөгөөд Фрицийг өвдөж хатгаж чаддаг.
  Агаве ME-262 дээр алсаас цохиж, хамраараа дуулж байна:
  -Би энэ дэлхийн хамгийн ухаантай хүн, би жорлонд дайснуудыг устгадаг!
  Тэгээд тэнгэр элч рүүгээ нүд ирмэв.
  Гэхдээ энд Мирабела дахин агаарт байна. Энэ охин бүх хохирлыг үл харгалзан сэтгэлээр унадаггүй.
  Тэр ч байтугай дуулж эхэлдэг, явж байхдаа зохиож;
  Би тоглож байгаад комсомолд элссэн
  сайхан мөрөөдлийн охин...
  Дэлхий ертөнц мөнх болно гэж би бодсон
  Өдөр бүр хаврын мэндэлдэг!
  
  Гэвч яагаад ч юм бүтсэнгүй.
  Би яагаад ч юм дурлаж чадахгүй байна...
  За, миний өршөөлөөр залууст хэлээрэй.
  Амьдрал бол маш бат бөх сэлүүрт!
  
  Гэнэт дайн гэнэт дуугарч,
  Мөн хар салхи үхэлд хүргэв ...
  Миний охид чийрэг биетэй
  Та тэр даруй цохиулж чадна!
  
  Хүсэхгүй байна, надад итгээрэй, би бууж өгөөч
  Эх орныхоо төлөө эцсээ хүртэл тэмц...
  Бид хүчтэй цүнхэнд гранат авч явдаг,
  Сталин зүрх сэтгэлд аавыгаа сольсон!
  
  Орост дайчид мундаг.
  Бид дэлхийг хамгаалж чадна...
  Тэнгэрийн одод хилэнг усалж,
  Тэгээд анчин тоглоом болж хувирав!
  
  Би хөл нүцгэн охин зодоон хийдэг
  Сэтгэл татам, хайраар дүүрэн...
  Вилл, би энэ диваажинд нэг газрыг мэднэ.
  Та цус дээр аз жаргалыг барьж чадахгүй!
  
  Аугаа эх орны дайчид,
  Бид Москвагийн ойролцоо тууштай тулалдах болно ...
  Тэгээд коммунизмын үеийн мөрөөдөл
  Сатантай тамын эсрэг!
  
  Оросын зоригтой залуус,
  Тэд эцсээ хүртэл шударгаар тэмцэнэ ...
  Тэд пулемётоор цохиж,
  Шаардлагатай бол алтан титэмтэй!
  
  Биднийг сум ч зогсоож чадахгүй
  Агуу Бурхан Есүс амилсан...
  Махчин луугийн өдрүүд өнгөрсөн,
  Тэнгэрээс бүр ч тод гэрэлтэв!
  
  Би чамд хайртай, хайрт Лада,
  Сварог алдар суутай байх болно ...
  Бид Оросын төлөө тэмцэх хэрэгтэй
  Хамгийн сайн Цагаан Бурхан бидэнтэй хамт байна!
  
  Оросуудыг битгий сөхрүүлээрэй
  Бидэнд итгээрэй, бидний махыг хязгаарлах боломжгүй ...
  Сталин, агуу Ленин бидэнтэй хамт
  Энэ шалгалтыг бас давсан байх ёстой!
  
  Эх орны зовлон бидний зүрх сэтгэлд бас байдаг
  Бид түүний агуу байдалд итгэдэг ...
  Бид сансар огторгуйн хаалгыг хурдан нээж,
  Энэ нь маш сайхан амьдрал байх болно!
  
  Хөл нүцгэн бид үзэсгэлэнтэй охид,
  Бид цасан шуурганы дундуур хурдан гүйдэг ...
  Бидэнд энэ гашуун архи хэрэггүй,
  Херуб далавчаа дэлгэдэг!
  
  Эх орныхоо төлөө охид бид зогсох болно
  Бид Фрицэд хариулах болно, муу зүйл байхгүй,
  Инфернал Каин устгагдах болно,
  Мөн Аврагч Христэд мэнд хүргэе!
  
  Эрин үе ирэх болно - энэ нь сайжрахгүй,
  Үхсэн хүмүүс үүрд амилах болно ...
  Орчлон ертөнц амьд диваажин болно,
  Бүх хүмүүсийн мөрөөдөл биелдэг!
  . БҮЛЭГ Љ11
  1944 оны 9-р сар ширүүн тулалдаанд өнгөрөв ... Фрицүүд Куйбышев, Оренбургийг бүсэлж чадсан тул эдгээр хотууд сүйрсэн боловч бүх бэрхшээлийг үл харгалзан тулалдаж байв.
  Охидууд туйлын тэсвэр хатуужил үзүүлэв... 10-р сарын эхээр Куйбышевыг хараахан авч амжаагүй нацистууд Пенза руу дайрчээ. Энэ хотын төлөө тулалдаанууд буцалж эхлэв.
  Наташа болон түүний баг тэнд тулалдсан.
  Охин нүцгэн, гоёмсог хөлөөрөө гранат шидээд:
  - Оросын сүнсний төлөө.
  Үүний дараа Зоя базукагаас бууджээ. Тэгээд Германы "Арслан" танкийг унагав -2.
  Германчууд хөдөлгөөнийг бага зэрэг удаашруулсан ... Пантерс болон Т-4 онгоцуудыг үйлчилгээнээс хасав. Гэхдээ эдгээр машинууд үйлчилгээнд байгаа хэвээр байна. Үнэхээр Пантер бол сайн танк устгагч бөгөөд духандаа маш сайн хамгаалагдсан байдаг. Гэхдээ самбар нь түүний асуудал юм. Гэсэн хэдий ч "Пантер" -2 нь хажуугаар хамгаалагдсан, тийм ч сайн биш. Гэхдээ ихэнх буунууд нь хадгалагддаг.
  E цувралын бүтээн байгуулалт хийгдэж байна... Е-75 танк нь хажуу талдаа төгс бүрхэгдсэн шинэ үеийн машин болно гэж амлаж байна. Германчууд үүнийг ашиглаж байна. Даалгавар бол хэтэрхий хүнд биш, хурдан, сайн хамгаалалттай танк авах явдал юм. Энэ төрлийн анхны оролдлого нь хулгана байсан боловч практик нь энэ савны хэт их жинг харуулсан. Харин оронд нь E-100 аль хэдийн боловсруулагдаж байсан. Энэ танк нь илүү нягт бүтэцтэй, доогуур дүрстэй байв. Ерөнхийдөө түүний жин хулганатай харьцуулахад нэг зуун гучин - нэг зуун дөчин тонн болж буурчээ. Хажуу талыг оновчтой өнцгөөр суурилуулсан. Хажуугийн зузаан нь дэлгэцийн хамт 210 мм хүрэв. Зэвсэглэл нь "Маус"-ынхтай адил бөгөөд богино хонхортой 128 мм, 75 мм-ийн буу. Германчууд 1500 морины хүчтэй хөдөлгүүр суурилуулсан бөгөөд танк хурдны зам дээр цагт дөчин километрийн хурдтай хөдөлдөг байв.
  Энэ нь ерөнхийдөө сэтгэл хангалуун байдаг. E-100 нь хэтэрхий хүнд танк хэвээр байна. Гэхдээ маш сайн зэвсэг, хамгаалалттай.
  Түүний байлдааны чанар тийм ч муу биш байсан ч савны тээвэрлэлт, тээвэрлэлт нь асуудалтай хэвээр байв. Бодит туршлагаас харахад танк нь зам, гүүрээр харьцангуй боломжийн тээвэрлэлт хийхэд наян тонноос илүүгүй жинтэй байж болно.
  Тиймээс Гитлер энэ жинг хангахын тулд E-75-д хязгаарлалт тавьсан боловч хамгаалалтын хувьд найдвартай машин бий болгох. Яагаад 75 мм-ийн их бууг орхихоор шийдсэн бэ? Мөн зохион байгуулалтыг аль болох хатуу болго: нэг блок дотор хөдөлгүүр ба дамжуулалт, хурдны хайрцгийг мотор дээр байрлуулна. Дараа нь тэр бүх талаас хамгаалагдсан, хэтэрхий хүнд биш танк авах болно.
  Гитлер ерөнхийдөө Германы машинуудад бүрэн сэтгэл хангалуун бус байв. Хэдийгээр Лев-2 нь илүү боловсронгуй байсан ч түүний 105 мм-ийн их буу нь Зөвлөлтийн танкуудтай тулалдаанд илүүдэхгүй байсан бөгөөд хуяггүй бай руу буудахад хангалтгүй байв. "Пантер" -2 нь ерөнхийдөө зэвсэглэл, урд талын хамгаалалттай цэргийнхэнд тохирсон байж болох ч хажуу тал нь хангалтгүй хэвээр байсан ч жолоодлогын гүйцэтгэл хангалттай байна.
  Фюрер бүх талаараа цэрэгт тохирсон танк бүтээхийг шаардсан.
  Гэхдээ үүнд хүрэх нь тийм ч хялбар биш юм. Тусгай тэрэг, пүршний тусламжтайгаар зохион байгуулалтыг дээд зэргээр нягтруулж, явах эд ангиудыг хөнгөвчлөх, биеэс ямар нэг зүйлийг гаргаж авах боломжтой юу? Мөн багийнхан бодит хандлагатай зохион байгуулдаг.
  Ийм хөгжил нь нэлээд ирээдүйтэй байж болох юм. E-50-тай нэгдсэн анхны Е-75 танк нь далан тонноос илүүгүй жинтэй бөгөөд энэ нь маш том машин юм.
  Харин Элизабет Т-34-85 танк дээр тулалдаж, хамгаалалтад нь бүрэн сэтгэл хангалуун бус байв. Хайлшлах элемент байхгүй тул хэврэг, хуяг нь танкийг хэт хамгаалж чадаагүй.
  Элизабет хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж, шүдээ илхэн архиран:
  -Би бол сансрын хортон шавьж.
  Екатерина дайсныг цохиж, дайсныг хажуу тийш нь цохиж, шүдээ зууж исгэрэв:
  - ЗХУ-д коммунизмын төлөө!
  Елена мөн дайсан руу маш идэвхтэй буудаж, түүнийг үхлийн хүчээр цохиж, хөл нь нүцгэн байсан тул тэр дуугарч:
  - Ялалтын үндсэн хуулийн төлөө!
  Евфрасиа дайсан руу буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаа яг таг ашиглаж, хашгирав:
  - Бид улс орны агуу байдлын төлөө Сварог , Сталин хоёрт үнэнч байна!
  Энд байгаа зодоонтой охидууд ийм л байна. Тэд хамгийн шилдэг багтай.
  Зарим Т-34-85 танкууд сумны хамгаалалттай гарч ирсэн нь жингээ эрс багасгасан. Машины хурд, маневрлах чадвар нэмэгдсэн. Харин одоо танк эсэргүүцэх винтов, том калибрын пулемёт, олон төрлийн гранатаар авч болно. Мөн агаарын бууг бүхэлд нь цоолдог. Үнэн бол ийм савыг үйлдвэрлэхэд илүү хялбар, хямд бөгөөд хөдөлгөөний хурдыг нэмэгдүүлдэг.
  Одоо охидууд энэ машиныг жолооддог бол тэднийг ямар ч байдлаар машинд суулгахыг зөвшөөрдөггүй.
  Асар их хор хөнөөлтэй элементийн хурдан охин Элизабет логикоор тэмдэглэв:
  - Та эр зоригийг хуяг дуулгаар сольж болохгүй!
  Кэтрин үүнтэй санал нэг байна:
  - Тийм ээ, тийм болохоор чи асахгүй!
  Тэгээд чи яаж инээв...
  Агуу сэтгэл татам охид. Хэрэв дайснууд нь дарагдсан бол тэд үүнийг түрэмгий, сайтар хийдэг.
  Елена танкаа байлдааны хэрэгсэлээ дуусгаад нөөцөө нөхөхөөр нүүж очоод найзуудаасаа асуув:
  -Охид тэгж бодож байна, Гуравдугаар Рейхийг ялах боломж бидэнд байна уу?
  Кэтрин итгэлтэйгээр хариулав:
  - Василий Теркиний хэлснээр ... Бид тоолох гэж биш, зодох гэж ирсэн!
  Элизабет залруулсан:
  - Суворов ингэж хэлсэн!
  Тэгээд охин хөлийн нүцгэн хуруугаараа сонин авч, тамхи болгон мушгив. Энэ нь түүнд инээдтэй юм.
  Евфрасиа биеэ сэгсрэн дуулжээ:
  - Би бол сансрын охин-терминатор,
  Энэ нь Фриц - тариалагчийн хувьд маш их зовлонтой байх болно!
  Дайчин яаж инээх бол!
  Охид хөзөр тоглохоор шийдэв. Хөгжилтэй юмаа. Мөн ялагдсан нь түлхэлт, squat хийдэг.
  Тоглолтын үеэр Елена дараахь зүйлийг анзаарав.
  - Гэхдээ нухацтай хэлэхэд бидэнд ялах бодит боломж байхгүй! Кавказ унасан, бид алдаж байна!
  Кэтрин нүцгэн хөлөөрөө хөзөр шидэж, дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Гэхдээ бидэнд нууц зэвсэг байна!
  Дайчин тэсэлгүй инээж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа хөзрөө шидэв.
  Элизабет санаа алдаад:
  - Бидэнд шинэ нууц зэвсэгтэй болох ганц л найдвар үлдлээ!
  Евфрасиа гонгиноод, хөзрийг гоёмсог хөлтэй нүцгэн хуруугаараа шидэж:
  - Тийм ээ, бид нууц зэвсэггүйгээр хийж чадахгүй!
  Тэгээд охидууд нэгэн дуугаар дуулж:
  - Бидний илд галд шатаж байна, бид дайснуудыг таслах болно! Бид бол ЗХУ-ын цэргүүд!
  Дайчид тааруулж, үнэхээр тулалдаанд ордог.
  Гэхдээ хүчнүүд хэтэрхий тэгш бус байна ... 10-р сарын дундуур Куйбышев унасан ...
  Германчууд хамгаалалтын чухал объектыг барьж чадсан. Гэвч бороо асгарлаа... Намрын улирал түр зогсох найдвар төрж байв.
  Гэсэн хэдий ч тэнгэрт тулаан үргэлжилсээр байв.
  Зөвлөлтийн гурван нисгэгч: Мирабела, Анастасия, Акулина нар зэрлэг урам зоригтой тулалдав.
  Мирабела хуучирсан, гэхдээ хүчирхэг Як-9 Т онгоцондоо нацистыг цохиж, дуулжээ:
  - Коммунизмын эрин үе ирнэ!
  Анастасия хөлийн нүцгэн хуруугаа гох дээр дарж, шүдээ ил гаргав.
  - Би дуугаар тэнгэрт нисэх болно!
  Тэгээд найзууд руугаа нүд ирмэв.
  Акулина нүцгэн дугуй өсгийгөө дөрөөн дээр дарж өөр нэг герман залууг дарж:
  - ЗХУ-ын алдар хүндийн төлөө!
  Охидыг тусгайлан зодолддог гэж хэлэх ёстой.
  Мирабела 37 миллиметрийн их буунаас фашист ME-262-ыг буудаж, твиттер хуудсандаа:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Анастасия нацистуудыг сайн чиглүүлж, дайсныг хөрөөдөж, бүдгэрэв:
  - Улаан орчлонт алдар суу!
  Акулина бол маш тэмцэгч охин бөгөөд Германы машиныг унагаж, шүгэлдэж, архирав:
  - Зөвлөлт улс орны коммунизмын төлөө!
  Дайчид асар их хатуу ширүүн байдлаа тэмдэглэх хэрэгтэй.
  Нөгөө талаас Альбина, Альвина, Агаве нар дансаа авч байна. Мөн охидууд бас хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг.
  Охид бараг нүцгэн, онгоцонд сууж байх нь ямар инээдтэй гээч.
  Альбина хөл нүцгэн хуруугаараа хэд хэдэн Зөвлөлтийн машиныг нэгэн зэрэг унагаж, хашгирав:
  -Арьян ахан дүүсийн төлөө!
  Альвина мөн Улаан армитай тулалдаж, үүнийг зоригтой хийдэг. Тэгээд тэр хөлийн нүцгэн хуруугаараа агаарын их бууг чиглүүлж, Зөвлөлтийн машинуудыг тайрч, хашгирав.
  - Гэрэлт санааны төлөө!
  Агава мөн Зөвлөлтийн сөнөөгч онгоцуудыг сөнөөж, довтолж буй онгоцнуудыг шууд буталж, архирдаг:
  - Гуравдугаар Рейхийн ялалтын төлөө!
  Охидууд дайсныг эсэргүүцдэггүй бөгөөд хатуу тамлалд өртдөг. Ялангуяа хөөрхөн хөвгүүд.
  Альбина гадас дээр анхдагчийн өсгийг шарж байхдаа нэг удаа тэмдэглэв.
  - Шарсан хэлбэртэй, чинжүүтэй хөвгүүд үнэхээр амттай!
  Тэгээд тэр яаж инээдэг. Бас хэлээ харуул!
  Альвина үүнийг анзаарч, шүдээ гарган:
  - Хүү зууханд шарсан, сармистай маш амттай!
  Агава хөл нүцгэн хуруугаараа Зөвлөлтийн хэд хэдэн байлдагчийг унагаж, хашгирав:
  - Бид бол сансрын хорхойтнууд!
  Тэгээд тэр найзууд руугаа нүд ирмэв. Тэр бол ховор, тэмцэгч зантай охин.
  Альбина нүцгэн, гоёмсог цүүцтэй хөлөөрөө онгоцыг буудаж, тэмдэглэв.
  -Та Оросыг оюун ухаанаараа ойлгож чадахгүй, яаж Сталин шиг эрх баригчдыг сонгох вэ!
  Альвина түрэмгийлэн шүдээ ил гарган, хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж байгааг тэмдэглэв.
  - Мөн манай Гитлер илүү сайн биш!
  Агава инээж, Зөвлөлтийн машинуудыг хөл нүцгэн хуруугаараа цохиж, тэмдэглэв.
  - Адольф, мэдээжийн хэрэг, эзэмдсэн! Гэхдээ үүнтэй зэрэгцэн хэдийг хэдийнэ ялж чадсаныг хэмждэггүй!
  Охидууд маш их тэмцэгч, түрэмгий байдаг.
  Тэгээд тэд ямар нэгэн байдлаар хоёр хүүг амьдаар нь гадасны дэргэд шарсан. Яг үүнтэй адил ган шон дээр хатгаж, шарж, хашгирч, бужигнаж эхлэв. Дараа нь хөвгүүд тайвширч амжаагүй байхад эскадрилийн бүх охид шарсан анхдагчид руу гүйж, тэднээс мах тасдаж, идэж эхлэв.
  Мөн энэ нь маш амттай байсан, ялангуяа одоо ч амьд хөвгүүд хайруулын үеэр чинжүүтэй байсан бол.
  Жишээлбэл, Агава хүүгийн гуяыг маш их таашаалтайгаар идсэн. Тэр үед охид маш сайн ажилласан. Мөн хоёр хүүгээс зөвхөн яс, гибрит үлдэв. Залуу элэг нь ялангуяа амттай байсан. Охидууд нь маш их баяртайгаар хооллодог байв.
  Одоо тэд тэнгэрт тулалдаж байна ...
  10-р сарын сүүлээр Оренбург унав ...
  Германчууд Уфа руу ойртов. Аль хэдийн нэлээд хүйтэн, цас орж байна.
  Тамара болон түүний баг Уфа хотын захад нацистуудтай тулалдаж байна. Германы явган цэргүүд Франц, Бельгийн колонид элсүүлсэн хар арьст цэргүүдээс довтолж байна.
  Тэд шууд утгаараа цогцсыг бүх арга барилаар шиддэг.
  Тамара эргэж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Коммунизмын эрин зуун зуунаар алдартай байх болно, Сталин бол бидний бат бөх гар болно гэдэгт би итгэдэг.
  Вероника буудаж байхдаа хэлэхдээ:
  - ЗСБНХУ-ыг бүү эвд!
  Тэгээд нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг шиддэг.
  Анфиса нацистууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн тухай өөр мессеж шидэж, тэмдэглэв.
  - Коммунизмын агуу байдал бидэнтэй хамт байна!
  Виктория дайсан руу буудаж, нацистуудыг хагалж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  -Агуу их эх орон алдарших болтугай!
  Олимп шатаж байна. Тэгээд энэ баатар охин нацистууд руу бүхэл бүтэн хайрцаг тэсрэх бодис шидэж, архирах болно.
  - Манай сансрын эх орны алдар алдар!
  Тэгээд охидууд бүгд нэг дуугаар хашгирав.
  - ЗХУ-ын төлөө! Анхдагч байх болно!
  Улаан армийн тулалдаж буй дайчид хулгай хийдэг. Цас орсон ч тэд хөл нүцгэн, бикинитэй тулалдсаар байв.
  11-р сарын эхээр нацистууд Ульяновск руу дайрч эхлэв. Лениний төрсөн, Стенка Разин хүнд шархадсан хот. Энэ бол Оросын хотуудын хувьд томоохон амжилт юм.
  Аленка нацистуудтай тулалддаг. Тэр нүцгэн хөлөөрөө нацистууд руу гранат шидэж өөртөө дуулж байна.
  - Оросын алдар, алдар ...
  Танкууд урагшилж байна ...
  Улаан цамцтай дивиз,
  Сайн байцгаана уу Оросын ард түмэн!
  Анюта дайснууд руу буудаж, хадаж, дараа нь нүцгэн хуруугаараа модны үртэстэй тэсрэх бөмбөг шидэж, вякнула:
  - Сталины коммунизмын төлөө!
  Тэгээд тэр хадагдсан хар дайчдын бүхэл бүтэн цувааг эргүүлэв.
  Өрсөлдөгчид рүүгээ буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа үхлийн аюултай гранат шидэж байсан Алла хашгирч:
  - Уугуул Оросын төлөө!
  Нацистууд руу буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа дайсан руу үхлийн бэлгийг шидэж байхдаа Мариа тас харан тэмдэглэв.
  - Сансрын коммунизмын төлөө!
  Нацистууд руу буудаж, дайсныг устгаж байсан Матрёна:
  - Тулалдааны өөрчлөлтийн төлөө!
  Маруся Фрицийг цоолж, үхтэл нь цохиод, түүнийг авч, түрэмгийлэн, нунтаг болгон арчиж:
  - Хамгийн дээд түвшний ялалтын төлөө!
  Тэгээд тэр нүцгэн хөлөөрөө үхлийн гранат шидэв.
  Энд байгаа эдгээр охид дажгүй, дэгжин байдаг.
  Дайснуудыг буудаж, хагалж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж байсан Аленка хашгирав:
  - Коммунизмын агуу байдал бидэнтэй хамт байх болтугай!
  Тэгээд охин үүнийг аваад Германы танкийг маш их урам зоригоор цохив.
  88 мм-ийн их буу бүхий Лев-2 танкийн өөр нэг өөрчлөлт энд байна. Цамхаг нь илүү нарийхан , сав нь жижиг, тавин таван тонн жинтэй, хөдөлгүүр нь 1200 морины хүчтэй. Германы хурдан машин.
  Гэхдээ тэр дайчинд төвөг учруулдаггүй.
  Алла нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Коммунизмын төлөө!
  Анюта үхлийн бэлгийг нүцгэн хуруугаараа шидээд:
  - Шинэ хилийн төлөө!
  Тэгээд охин шүгэлдэх болно. Германы "Арслан" -2 танкийг авч, эргүүлж, дугуйнууд нь шууд нисэв.
  Нацистууд руу буудаж байсан Мария дуулжээ:
  Тэгээд тэмцэл дахин үргэлжилж байна
  Мөн зүрх нь цээжиндээ түгшиж байна ...
  Ленин маш залуу -
  Залуу 10-р сар урагшилж байна!
  Матреона дайсан руу буудаж, эгнээгээ бууруулж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, жиргэжээ:
  - Амьдралын эхний алхам чухал!
  Маруся фашистуудыг цохиж, хашгирав:
  - Та дэлхийн дээгүүр дахин ширүүн довтолгооны хуй салхи болж байгааг харж байна!
  Эдгээр нь нугаршгүй дайчид юм.
  Гэсэн хэдий ч хүч нь тэгш бус хэвээр байна. Пенза аль хэдийн унав. Нацистууд Саранск руу дайрч байна.
  Одоо Горький хотод тийм ч их зүйл үлдээгүй.
  1944 оны 11-р сарын 7-нд Сталин Москвад дахин парад зохион байгуулав. Энэ нь ялалт биш ч гэсэн.
  Харин Фриц Москва руу анх удаа V-2 баллистик пуужингаар харвасан. Үүний зэрэгцээ хотыг тийрэлтэт онгоцууд, тэр дундаа Арадо бөмбөгдөгч онгоцууд бөмбөгдөв . Энэ үйлдэл хүн бүрийг цочирдуулсан. V-2 пуужингууд өндөр зам дагуу нисч, гэнэт унав, тэр ч байтугай радарууд ч тэднийг сайн хараагүй.
  Олон сүйрэл, золгүй явдал тохиолдсон. Парадын үеэр Зөвлөлтийн цэргүүд амь үрэгджээ.
  Сталин атомын бөмбөгний шууд цохилтыг ч тэсвэрлэх чадвартай газар доорх бункерт яаралтай хурал хийв.
  Ерөнхий штабын дарга Василевский санаа зовж тэмдэглэв.
  -Германчууд асар их сүйтгэгч шинэ зэвсэгтэй болсон. Манай радарууд түүнийг хараагүй ...
  Сталин ууртайгаар өсгийгөө дэвсээд:
  - Энд та тэнэгүүд байна! Ийм гэнэтийн зүйлийг харж чадахгүй байсан!
  Маршал Василевский тэмдэглэв.
  - Нөхөр Сталин нэг зүйл байсан ...
  Берия тэр даруй хэлэв:
  -Эдгээр нь А-5 ангиллын пуужингууд. Нөхөр Сталин битгий санаа зов. Тэд ердөө найман зуун кг аминолон зөөвөрлөж , сайн тийрэлтэт бөмбөгдөгч шиг зогсдог. Германчууд хэдэн арван пуужин харвасан боловч тийрэлтэт онгоцоор бөмбөгдөх нь илүү хямд бөгөөд илүү практик байдаг тул энэ загвар нь цувралд ороогүй юм.
  Сталин тайвширч:
  -Тэгэхээр үр дүнтэй зэвсэг биш гэж үү? Маш сайн!
  Берия санаа алдан тэмдэглэв:
  - Гэхдээ тийрэлтэт бөмбөгдөгч онгоцууд, энэ бол ноцтой асуудал юм. Нөхөр Сталин үүнтэй тэмцэх ёстой!
  Маршал Жуков санал болгов:
  -Магадгүй бид үүнийг авч, бид өөрсдөө пуужин хийх болно. Би газрын агаар гэсэн үг. Яах вэ, онгоцыг буудахын тулд тэднийг радиогоор удирдаж байна!
  Вознесенский тэмдэглэв.
  - Ийм пуужин бүтээхэд цаг хугацаа хэрэгтэй! Модоор маш хямд онгоц хийж, тэсрэх бодисоор дүүргэж, дайсныг цохих нь хамаагүй хялбар юм. Энэ нь камиказе стиль байх болно!
  Сталин зөвшөөрч толгой дохив.
  -Тийм ээ, камиказе онгоц ашиглах хэрэгтэй. Энэ бол бидний боломж, гэвч бодит байдал дээр энэ нь зөвхөн манай Улаан армийн зовлон зүдгүүрийг уртасгадаг.
  Та илүү үр дүнтэй зүйлийг олох хэрэгтэй!
  Яковлев санаа алдан хариулав.
  -Нөхөр Сталин шинэ нисэх онгоц бүтээхээр ажиллаж байна. Гэхдээ одоохондоо бид автомашины гаралтыг дээд зэргээр хадгалахад анхаарч байна. Бүх нөөцийг ашиглаж, арван настай хүүхдийг машинд суулгадаг. Бүрэн дайчилгаа, нийт болон супер нийт .
  Сталин архиран:
  - Илүү их зүйл хийх хэрэгтэй! Таны хийж байгаа зүйл хэтэрхий бага байна!
  Молотов санаа алдаад:
  - Холбоотнуудтайгаа холбоо тогтоох боломжгүй. Бид ганцаараа байх шиг байна. Япончуудтай хэлэлцээр хийх гэж оролдсон... Тэд Урал хүртэлх газар нутгийг шаардаж байгаа нь хүлээн зөвшөөрөгдөхгүй.
  Сталин архирав:
  -Өвлийн цагт Японд цохилт өгөх хэрэгтэй, харин Ленинградыг яах вэ?
  Жуков шүдээ гарган хэлэв:
  -Петрозаводск руу хийсэн дайралт төсөөлж байсан шиг амжилттай болсонгүй. Швед улс Гуравдугаар Рейхийн талд дайнд орсон бөгөөд бид томоохон хүчинтэй тулгарах шаардлагатай болсон. Тиймээс довтолгоог нэн даруй хөгжүүлэх боломжгүй байсан тул дайсан Вермахтын зарим хэсгийг татаж, бидний довтолгоог няцаав. Ленинград хот бүхэлдээ бүслэлтэд орж, сайтар бэхлэгдсэн байна. Бүхэл бүтэн өлсгөлөнгөөс болж хавар болтол хүн ам нь бүхэлдээ үхнэ гэж бодож байна. Ленинградын уналт зайлшгүй байх болно.
  Үүнийг агаараар хангах нь бараг боломжгүй юм. Дайсан тэнгэрт бүрэн ноёрхож байна. Германчууд одоо ч гэсэн баатрын загалмайг зөвхөн унасан зуун онгоцонд өгдөг.
  Сталин ууртайгаар архирав:
  - Амжилтгүй довтолгоо!
  Жуков толгой дохив.
  -Олон төмөр зам эвдэрсэн, бид хэтэрхий цөөхөн хүчээ төвлөрүүлсэн. Мөн бид Финланд, Шведчүүдэд хүндэтгэл үзүүлэх ёстой, тэд батлан хамгаалахдаа тууштай байдаг. Гэхдээ энэ нь бүгд биш юм. Германчууд мөн Мурманскыг тойрч гарсан. Одоо энэ хот хүрээлэгдсэн байна. Бид юу хийхээ мэдэхгүй байна!
  Сталин архирав:
  - Блокыг тайлах!
  Жуков хариулав:
  - Үүнд ямар ч хүч байхгүй! Мөн дайсан Карелийн хойгийг бүхэлд нь эзлэн авч чадна!
  Сталин тушаав:
  - Хүч татаж, сулла! Өвлийн улиралд германчууд тийм ч хүчтэй байдаггүй. Тэднийг капиталаар дарах боломжтой болно!
  Василевский тэмдэглэв.
  - Гүн гүнзгий нээлтээс урьдчилан сэргийлэх шаардлагатай бөгөөд тэнд бидний хүч дайснуудыг авах болно!
  Сталин архиран:
  Бид коммунизмын төлөө тэмцэх болно!
  Вознесенский илүү хөгжилтэй мэдээ хүргэв.
  - СУ-100 нь аль хэдийн металлаар хийгдсэн, бөөнөөр үйлдвэрлэхэд бэлэн болсон. Т-34 дээр суурилсан явах эд анги. Үйлдвэрлэхэд тун хялбар. Шинэ бууны сум бараг бэлэн болсон байна. Тиймээс СУ-100 аль хэдийн фронтод гарч ирэх болно. Маргааш эхний машин фронт руу явна!
  Сталин сайшаан толгой дохив.
  - Наад зах нь энэ нь намайг баярлуулсан! Гэхдээ Т-34-85-ыг үйлдвэрлэлээс хараахан хасаагүй байна. Үүгээр ч зогсохгүй хуяг дуулгаа нимгэн болгож, жинг нь хорин тонн болгон бууруул. Энэ нь улам дордохгүй гэдгийг тулаанууд харууллаа!
  Вознесенский тэмдэглэв.
  - Та модоор хуяг хийж болно! Бид өдөрт хэдэн зуун ийм танк үйлдвэрлэдэг нь нацистуудаас ч илүү. Гэхдээ манай машинууд танк эсэргүүцэх хөнгөн буугаар ч Фрицийг амархан буудаж байна.
  Жуков тэмдэглэв.
  - Герда байна. Энэ их дажгүй эмэгтэй байна! Тэр манай олон танк, бууг устгасан.
  Сталин толгой дохив.
  - Бид түүнийг барьж аваад нүцгэн өсгийг нь хуурах хэрэгтэй. Ёстой дажгүй охин!
  Жуков зөвшөөрөв.
  - Та үүнийг барих хэрэгтэй! Мөн бид нацистуудыг устгах болно!
  Берия толгой дохин дуу алдав:
  Тусгай хагалгаа хийцгээе!
  Сталин санаа алдаад тэмдэглэв:
  - Энэ бол гайхалтай санаа, гэхдээ ... Бид ямар нэг зүйлийг дуусгах хэрэгтэй хэвээр байна!
  Берия архирлаа:
  - Бүгдийг нь барьж авцгаая!
  Сталин толгой сэгсэрлээ.
  - Үгүй... Баатруудыг алах нь сайн зүйл биш! Би Гердаг надад авчрахыг хүсч байна! Энэ яаралтай!
  Берия тэмдэглэв:
  - Амьд уу?
  Сталин шууд батлав:
  - Мэдээж би амьд байна!
  Берия хацраа хийсгэн:
  - Боломжгүй бүх зүйл, магадгүй би мэдэж байгаа байх!
  Богино банзалтай, хөл нүцгэн хэд хэдэн охид гарч ирэв. Тэд хундагатай дарс бариад ШШГЕГ-ын гишүүд рүү нүд ирмэв.
  Жданов тэмдэглэв.
  - Бид армид илүү олон охид хэрэгтэй байна! Тэд үүнийг тэнд засах болно!
  Сталин хэлэхдээ:
  Би Анастасия, Мирабела , Акулина нарыг очир эрдэнээр "Алдрын одон"-оор шагнасан! ЗХУ-ын алдар суу!
  Бүгд нэгэн дуугаар хашгирав:
  - Баатруудын алдар!
  Тэгээд тэд алгаа ташив.
  Охинуудын нэг нь бөхийж өвдөг сөгдөн Сталины гутлыг үнсэв.
  Дээд командлагч түүний дээр дарс асгаж, архиран:
  - Бидний хүч бол бидний нударга!
  Берия гонгиноод:
  Гитлер бол тэнэг!
  Сталин эсэргүүцэв:
  - Тэнэг биш, харин заль мэхний биелэл!
  Тэгээд бүгд дахин алга ташив.
  . БҮЛЭГ Љ12
  Ульяновск хотыг бүхэлд нь бүсэлсэн боловч өнөөг хүртэл .... Аль хэдийн арваннэгдүгээр сар дуусч, жавартай цас орж байна. Германчууд довтлоход тийм ч их хүсэлгүй байгаа бөгөөд одоогоор тэд буудаж байна.
  Агаарт цаг агаар тийм ч таатай биш байна. Гэвч охидууд тэмцэлдэж, эр зоригийн гайхамшгийг харуулсан хэвээр байна.
  Герда багийнхаа хамт Пантер-2 дээр. Гэхдээ Пантер-3 танк удахгүй гарч ирэх ёстой бөгөөд дайчин түүн дээр тулалдахыг үнэхээр хүсч байна.
  Энэ хооронд тэр Зөвлөлтийн байрлал руу бууддаг.
  Тэр нүцгэн хөлөөрөө их буугаа бай руу чиглүүлж, буудсан. Тэр Зөвлөлтийн гучин дөрөвийг эвдэж, гонгинож:
  - Ариун Пруссийн төлөө!
  Шарлотт мөн их буунаас буудаж, Зөвлөлтийн гаубицыг цоолж, хашгирав:
  - Олон зууны туршид бидний аз жаргал!
  Кристина мөн буудаж, дайсныг нүцгэн хөлөөрөө цохиж, дуугарч:
  - Бидний хувьд зохистой залуусын хувьд!
  Магда бас маш нарийвчлалтай буудаж, жиргэж:
  - Эзэнт гүрний агуу байдлын төлөө!
  Хамгийн сүүлийн үеийн СУ-100 дээр Элизабет дөрөв тулалдаж байна.
  Бүсгүйчүүд шинэ өөрөө явагч бууг эзэмшиж, буудлаа.
  Элизабет нүцгэн хуруугаараа буудаж, дуулжээ;
  Фашист цаазын ялтан мөрөө урж,
  Энд өлгүүр, хавчаар, өрөм гарт байна!
  Тэр сүнсний биеийг тахир дутуу болгохыг хүсч байна,
  Ач холбогдолгүй мангас, гэхдээ дажгүй харагдаж байна!
  
  Тэр мөнгө амлаж, далайд хөлөг онгоц,
  Гарчиг хүртэл юу өгч чадах вэ!
  Таныг үнэхээр шугаманд оруулсан,
  Эцсийн эцэст та түүний хувьд зүгээр л цогцос, тоглоом юм!
  
  Тэр бидний бизнесийн талаар мэдэхийг хүсч байна,
  Ядуучуудын гинжин хэлхээнд дөнгөлсөн шинэ зүйл юу байна!
  Тиймээс би өгөөмөр жолоо барих болно,
  Аавыгаа, бүр ээжийгээ мартах гэж!
  
  Гэхдээ бид эх орондоо тууштай үйлчлэх болно,
  Цаазлагчийн харгислал биднийг эвдэж чадахгүй!
  Салхины салхинд мөчир нугалж,
  Мөн нүцгэн хүүхдүүд уйлдаг!
  
  Тийм ээ, би эхний хүнд хэцүү тойрогт хожигдсон,
  Гэхдээ Төгс Хүчит Бурхан нөхөх боломжийг олгоно!
  Тэгээд би өөрөө дайсныг нокаут руу илгээнэ,
  Миний нударга мөлхөгчийг хатуу чанга чангалах болно!
  
  Эх орон надад ийм хүч өгдөг
  Бүх эрүү шүүлтийн зовлонг даван туулах боломжтой гэдгийг!
  Мөн энэ ёроолгүй булшнаас гар,
  Залгихгүйн тулд ууртай баавгай!
  
  Бага зэрэг ахиад аврал ойрхон байна -
  Бид дайсныг ялах болно!
  Коммунизмын гэрлийн халхавч дор амьдрахын тулд
  Ингэснээр нар байшинг алтаар дүүргэх болно!
  Мөн охид дуулж, шинэ, үхлийн их буугаар буудсан. Тэд бол маш хүчирхэг дайчид юм.
  Елена инээвхийлэн хэлэв:
  - Коммунизм байгуулна, бид үүнд итгэдэг!
  Кэтрин энэ мэдэгдэлтэй санал нэг байна:
  - Коммунизм байгуулъя, тэгвэл ялалт бий болно!
  Евфрасиа түүнийг аваад шуугиж , хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж, ирвэс рүү цохив.
  Дараа нь дайчин хашгирав:
  - Өө, коммунизм, коммунизм! Софизмыг хүчтэй дарах болно!
  Мөн "Пантер", духан дээр нь цохиж, алсаас цохив.
  Эдгээр нь та тийм ч амархан эвдэж чадахгүй охид юм.
  Одоо 12-р сар ирж байна... Япончууд хүйтэн цаг агаарт тулалдахаа больсон.
  Гэтэл тэнгэрт өвөл цаг агаар хэдий ч хэрүүл тэмцэл өрнөсөөр байна.
  Цөхрөнгөө барсан хулгайчид шиг тулалдаж буй Японы хоёр нисгэгч Тошиба, Тоёота нар энд байна.
  Тошиба Зөвлөлтийн онгоцнуудыг хөлийн нүцгэн хуруугаараа унагаж, уушгиныхаа дээд талд хашгирав.
  - Би супер охинтой!
  Тоёота Оросын сөнөөгч онгоцыг цохиж, сувдан шүдээ гарган, итгэлтэйгээр баталж байна.
  - Мөн эмэгтэй гипер байна !
  Япон эмэгтэйчүүд бол мэдээжийн хэрэг гарааны асар их хүч чадалтай тэмцэгчид юм. Самурай хүний нэр төрийг эсэргүүцэх аргагүй.
  Гэсэн хэдий ч ямар ч байсан тэнгэр умбаж байна.
  Мөн хуурай газар дээр дөрвөн нинжа охин Зөвлөлтийн цэргүүдийг устгах ажилд оролцсон.
  Цэнхэр нинжа охин тээрмийн хүлээн авалт хийж, Оросын хэд хэдэн дайчдыг таслан зогсоож, нүцгэн хуруугаараа асар их хор хөнөөлтэй тэсрэх бодисыг вандуйгаар хөөргөв.
  Тэр үүнийг ураад жиргэжээ:
  - Японд мэнд хүргэе!
  Шар нинжа охин мөн эрвээхэй техникийг сэлэм барин дуулсан. Тэр хэд хэдэн өрсөлдөгчөө тасалж, хашгирав:
  - Коммунист өшөө авалтын төлөө!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа устгалын сүйрлийн бэлгийг хэрхэн эхлүүлэх вэ.
  Дараа нь тэр хашгирав:
  - Японы агуу байдлын төлөө!
  Улаан нинжа охин сэлэм барин нисдэг тэрэгний хүлээн авалт хийжээ. Тэр хөл нүцгэн, үхлийн аюултай бэлгийг шидэж, хашгирав:
  - Хайрынхаа төлөө!
  Тэгээд тэр тэмдэглэв:
  -Тэгээд коммунистууд хаана өшөө авдаг вэ?
  Шар нинжа охин орос цэргүүдийг цавчиж, нүцгэн өсгийөөрөө дахин гранат шидэж:
  - Мөн мууртай шөл байх болно гэсэн хэдий ч!
  Өрсөлдөгчдөө цавчиж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлэг шидсэн цагаан нинжа охин:
  - Бид коммунизмын үзэл санааны төлөө ялна!
  Мөн дөрвөн дайчин бүгд найрал дуугаар инээж, сувдан шүдээ харуулах болно.
  Арванхоёрдугаар сар хурдан өнгөрөв... Бүслэлтийн дараа германчууд Уфа, Саранск хоёрыг хоёуланг нь авав. Гэсэн хэдий ч Ульяновск бүрэн бүслэгдсэн хэвээр байв.
  Сталин шинэ жилийг ямар ч үнээр хамаагүй Лениний төрсөн хотод тэмдэглэхийг тушаажээ.
  Гэсэн хэдий ч германчууд хүйтэн жавартай байсан ч аль хэдийн Казань руу ойртож байв. Тиймээс ЗХУ бүрэн задрахын ирмэг дээр байсан.
  ЗХУ-д юу хийх нь тодорхой, санаа хараахан гараагүй байна.
  Сталин шинэ жилийг Москвад, бункерт тэмдэглэв. Түүний харц гунигтай байсан ч тэмцэх хүсэл нь суларсангүй.
  Энэ хооронд Гитлер дулаахан Ливид өөртөө зориулж шоу хийхээр шийджээ.
  Тэнд тэрээр гладиатор охидын тулааныг үзэв.
  Шинэ жилийн үдэш Москваг бөмбөгдсөнөөс өөр юу ч болсонгүй.
  Мөн анхны "Пантер" -3 цуврал гарсан. Энэхүү танк нь Tiger-2 хуягны зузаантай, гэхдээ илүү их налуутай бөгөөд ердөө дөчин таван тонн жинтэй байв. Мөн түүний өндөр нь хоёр метрээс бага болж буурсан. 1200 морины хүчтэй хөдөлгүүр нь нэг блок болон дамжуулалтын хөндлөн хэсэгт байрладаг. Машин нь өөрөө сайн зэвсэглэсэн, маш сайн оптик, гидравлик тогтворжуулагчтай болсон . Нарийхан цамхагт 88 мм-ийн 100 EL их буу байсан бөгөөд маш нарийвчлалтай, хуяг цоолж байв.
  Герда болон түүний багийнхан энэ машинд суув. Төгс, хөнгөн гүйлтийн хэрэгсэл нь цасан дундуур төгс гүйсэн. Энэ танк ерөнхийдөө төгс төгөлдөр юм. Мөн түүний том налуу хуяг нь машины духыг төгс хамгаалдаг. 150 миллиметрийн хайрцагны дээд хэсэг нь хэвтээ тэнхлэгээс 40 градусын өнцгөөр хүчтэй хамгаалагдсан байдаг. Энэ нь ерэн градусын өнцгөөр 330 миллиметр хуяг юм. Зөвлөлтийн нэг ч их буу Пантер-3-ын их биеийг нэвтлэхгүй. Доод тал нь биеийн духны талбайн гуравны нэгийг 120 мм, ижил өнцгөөр эзэлдэг бөгөөд бараг нэвтэрдэггүй.
  Цамхагийн дух нь 185 миллиметр зузаантай, 50 градусын өнцөгтэй тул Зөвлөлтийн буу нэвтэрдэггүй.
  Гэхдээ энд хажуу талууд нь налуутай 82 мм-ээс сул дорой бөгөөд тэдгээрийг авч болно. Ялангуяа Зөвлөлтийн өөрөө явагч шинэ буу болох СУ-100 нь үйлдвэрлэхэд хялбар, хуяг цоолох их буугаараа цэргүүдийн дунд маш хурдан алдартай болсон.
  Герда Зөвлөлтийн цэргүүд рүү анхны буудлага хийв. Тэрээр IS-2 танкийг цоолж, ингэж хэлэв:
  - Энэ бол сайн тулаанч!
  Шарлотт дайсан руу буудаж, нүцгэн өсгийөөрөө товчлуурыг дарж Зөвлөлтийн машиныг эвдэж байгааг тэмдэглэв.
  - Энэ техник нь бараг өөгүй юм!
  Кристина хөл нүцгэн хуруугаараа хурдан буудах автомат Германы их бууг онилж, тэмдэглэв.
  - Онгоцны хуяг нэлээд сул байна! Бид илүү хүчирхэг машинтай болно!
  Магда бас нүцгэн хөлөө ашиглан буудаж, уурандаа түүнийг аваад хашгирав:
  - Зөвхөн тройка байх байсан, гэхдээ тройка хөгжилтэй!
  Тэгээд охидууд нэгэн дуугаар инээлдэв... Танк үнэхээр сайн, ялангуяа жолоодлогын шинж чанар.
  Мөн Е-100 машин байлдааны туршилтад хамрагдсан. Тэр хүнд байгаа ч гэсэн. Гэхдээ маш сайн хамгаалагдсан. Мөн түүний бууг тийм амархан авч болохгүй.
  Бас Герман хүүхнүүд сууж байна. Мөн хүйтэн жавартай байсан ч хөл нүцгэн, бикинитэй.
  Өрсөлдөгчид рүүгээ буудаж, дайсныг цохисон Адала өөрийгөө логикоор илэрхийлэв.
  - Бид коммунизмын дор амьдрах болно!
  Тэгээд нүцгэн өсгийөөрөө яаж дардаг вэ...
  Агата Зөвлөлтийн байрлал руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа өрсөлдөгчөө цохиж, хашгирав:
  - Мөн бидний ялалтын агуу байдал олон зууны туршид байх болно!
  Агнес мөн Зөвлөлтийн явган цэргүүд рүү хэлтэрхий буудаж, мэдээж хөл нүцгэн:
  - Үгүй ээ, бид Фюрерт бууж өгөхгүй!
  Танк дээр сууж байсан Афина охин хөл нүцгэн хуруугаараа дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Фюрерийн хувьд биш, Фюрерийн хувьд!
  Агнес инээгээд:
  Бид бол супер хүмүүсийн овог юм!
  Зөвлөлтийн батарей руу буудаж, дайсны байрлалыг устгасан Андриана хэлээ харуулж, хэлэв:
  - Германчуудын агуу байдал гарагийг таньдаг!
  Бас нүцгэн өвдгөөрөө дайсанд дарамт учруулах мэт.
  Галыг удирдаж буй Агата:
  - Бид лууг хэсэг хэсгээр нь урах болно ...
  Е-75 танк хараахан бэлэн болоогүй байна. Фюрер жин нь жаран таван тонн, хөдөлгүүр нь 1500 морины хүчтэй, өндөр налуу дээр 170 мм-ээс багагүй хажуугийн хуягтай байхыг шаардсан. Тэгээд цаг хугацаа шаардсан.
  Гэхдээ одоохондоо нацистууд ямар ч байсан ялж байна... Нэгдүгээр сард Ульяновск эцэст нь унав. Фриц Горький, Казань руу дайрч эхлэв.
  Тэд Москвагаас хол давсан.
  Сталин маш их уурласан боловч юу ч хийж чадсангүй. Нээрээ чи энд юу хийж яваа юм бэ, шал бүтэлгүйтлээ...
  Харин охид тэнгэрт ч, газар ч тэмцэж байна...
  Тиймээс Наташагийн СУ-100 онгоцыг Германы довтолгооны онгоц агаарын цохилтоор устгасан. Энэ нь нэлээд дажгүй болсон. Хэдийгээр бүрэн ухаалаг, авхаалжтай биш ч гэсэн. Гэсэн хэдий ч Наташа бол нэгдүгээр ангийн хүүхэд биш бөгөөд тэр галзуу юм.
  . Одоо охин болж хувирсан В аль хэдийн танил сав Т -34. Зөвхөн Бага зэрэг найз . Цамхаг том ба _ хэрэгсэл калибрын 85 миллиметрээр _ оронд нь 76. явах эд анги Хэсэг өмнөх .
  охид эргэлдэв дээр газар . Тэд _ гэх мэт Тэгээд өмнө , дотор нэг бикини . А энд машин Зөвлөлт үйлдвэрлэл . Идэх Тэгээд хясаа дээр газар .
  Супермэн Наташа -тай сэтгэл хангалуун харах инээвхийлэн :
  - А Хаана фашистууд ?
  Харагдсан дотор сав зураг залуу холбоо барих . хүү жиргэсэн :
  - Энд Энэ тэр сав _ гарч ирэв дээр фронтууд хоёрдугаарт ертөнц дайнууд В дөчин дөрөв дэх жил Тэгээд өмнө одоо оноос хойш байрладаг дээр зэвсэглэсэн Улаан арми . Түүнд эсэргүүцдэг , E -25. өөрөө явагч буу 88 мм -тэй их буу ба 120 мм урд талын хуяг дуулга . Сайхан тэмц !
  Үнэхээр В алс хол -тай том хөдөлмөр Чадах авч үзэх Герман өөрөө явагч буу . суулт , хамт урт баррель . танихгүй хүн охидууд _ _ Тэгэхээр эрт зүүн фронтууд Агуу их Эх оронч дайнууд . Гэхдээ Супермэн Наташа шууд адилхан тэмдэглэсэн :
  - Тэр бид Магадгүй авах . At түүнийг урт 71 EL- д .
  Зоя энд адилхан санал болгосон :
  -Хэрэгтэй _ яв В _ руу шилжих Үгүй ойлголоо !
  Футурист-Анжелика В бухимдал анзаарсан :
  - Энд хараал ид ! Шууд адилхан хальтирсан давуу бид машин !
  Тэдний залуу куратор-офицер ууртайгаар тунхагласан :
  - А Энэ илүү юу ч биш ! E-75 байсан болно илүү илүү муу ! Та болно түүний аль нь ч биш доор нэг өнцөг болно Үгүй цоолсон . А Тэгэхээр зүрхлэх !
  Супермэн Наташа өөрийгөө гатлав Тэгээд исгэрэх :
  -Яаж _ үнэн коммунист , би Би хэлж байна чамд - нь там !
  Футурист-Анжелика хуцах , гишгэх хөл нүцгэн хөл :
  - Тоглолт хийцгээе !
  Зөвлөлт машин зарим нь нягт эхэлсэн ба _ шуугив . цоолох Герман В дух бодит бус Тэгээд ёстой орж ир фриц В самбар . Гэхдээ хичээ Энэ хийх үү? Тэр -аас түүний урт баррель буу Хэрхэн новш ... Үлдсэн зөвхөн тоолох дээр хурд .
  Супермэн Наташа уурлах . Энгийн герман ACS Тиймээ илүү Илүү амархан гучин дөрвөн тийм түүнийг давсан В шинж чанар . Энд Та өөрийн эрхгүй чи галзуурна .
  Зөвлөлт машин явдаг дээр ойртох . Сайн байна хайрцаг араа илүү сайн өмнөх .
  Светлана амардаг нүцгэн өсгийтэй гутал Тэгээд жиргээнүүд :
  - Фюрер хурдан Бид эргэх !
  Футурист-Анжелика баталж байна гэх мэт :
  - Гитлер Бид устгацгаая !
  алтан үстэй Зоя хашгирав :
  - Өгөх түүнд яараарай By улаан хоолой !
  IN энэ мөч жинтэй сум Гитлерийнх буу сэтгэл хангалуун шууд В суурь цамхагууд . Охидууд өргөсөн Тэгээд зовсон В урагдсан металл .
  БА дараа нь надад секунд өгөөч Бүгд дөрөв бараг л болсон туйлын нүцгэн дотуур өмд болон өлгөөтэй дээр өлгүүр . Доод хөл нүцгэн хөл гоо сайхан дүрэлзсэн гал . Дөл долоосон нүцгэн , дэгжин ул охид .
  Супермэн Наташа оролдсон зангирах гэхдээ _ түүнийг хөл болж хувирсан нягт шахагдсан В дэвсгэр , болон Маш өвчтэй байсан сунгасан судлууд _ Энэ байсан сонгодог өлгүүр , хамт уламжлалт шарсан талх өсгий _ А цагт охид хөл Маш бүр тачаангуй , мөн гал долоох _ ул хийдэг тэдний илүү илүү сэтгэл татам .
  Гэхдээ өвдөлттэй гоо сайхан . Тэд хичээж байна үнэгүй авах . Гэхдээ дэвсгэр Маш бат бөх . А түүнийг илүү Тэгээд охид бол вакири юм өлгөх жин .
  Үүнтэй адил эмэгтэй дайчид В богино банзал , хамт хөл нүцгэн хөл , нүцгэн гар , гэхдээ бие хамрагдсан мөнгөлөг гинжин шуудан . Тэд тармуур покер гал түймэр , ба бөөлжих _ руу хөөс өсгийтэй гутал шарсан илүү хүчтэй .
  Энд Тэгээд өлгүүр болж байна үе мөч болон гал шарсан төмс доод . А энд илүү Тэгээд ханхүү Уильям хааны удмынх гарч ирэв . IN гар цагт Наймдугаар сар хөвгүүд , солилцсон ханхүү-демиурж хоёрдугаарт сая доллараар SS-д албан тушаал хаших болно ташуур -аас өргөст утас . А илүү Тэгээд түүнийг Валькири халаах -аас гал асаагч .
  Ханхүү бурхан нүд ирмээд _ Хэрхэн цохих Супермэн-Наташа By булчинлаг буцаж . Гэсэн хэдий ч охин Тэгээд зоригтой , гэхдээ түүнийг -аас өсгийтэй гутал өмнө Дагзны хэсэг цохисон ийм өвдөлт _ _ гоёмсог зэрлэгээр гэж хашгирав .
  Дараачийн цохих хүү - ханхүү буулгасан дээр Зоя . Та Хэдийгээр Тэгээд шахагдсан нягт шүд , үгүй нд болсон -аас хашгирах . А дээр буцаж гарч ирэв цуст судлууд Тэгээд шатах _
  Бага Барбаросса -тай инээх хэлсэн нь :
  - Багшлах Та илүү хэрэгтэй !
  Дараачийн цохих унав By Футурист Анжелика . БА энэ залуу эмэгтэй Үгүй нд болсон -аас хашгирах . хүү гацчихлаа миний хүүхдүүд хөл нүцгэн хөл В гал _ Олборлосон уян хатан хуруу хөөс Тэгээд шидсэн улаан үстэй араатан В нүүр . Та гэж хашгирав илүү илүү хүчтэй , өвдөж байна !
  Бага Барбаросса -тай сэтгэл хангалуун харах хэлсэн нь :
  - Гэхдээ Та адилхан хүссэн -тай Германчууд !
  Дараа нь халагдсан , мөн Светлана . Хэрхэн тэр Үгүй шахагдсан эрүү гэхдээ _ Үүнтэй адил гэж хашгирав . Бүгд адилхан ташуур -аас халуун , өргөст утас байсан илүү илүү өвдөлттэй , Хэрхэн дөл доор хөл нүцгэн хөл . Тем түүнээс дээш _ охид аль хэдийн дэг байсан жилийн турш удирдах гүйгээр гутал , болон тэдний ул хөл , маш уян хатан Тэгээд бат бөх .
  Гэхдээ гал Тэгээд тэдний жигнэх . Валькири аль хэдийн В гар барьж байна ба ташуур -аас улаан халуун утас .
  Супермэн Наташа in бүгд хоолой хашгирав :
  - Тийм ээ Юу Энэ тийм үү ?!
  Бага Барбаросса хэлэхдээ:
  - Зөрчилгүй бүсгүйчүүдийг байцааж байна! Та олзлогдсон бөгөөд бүх зүйлд хариулах болно!
  Наташа тэмдэглэв:
  Бид ингэж үхэхийг хүсэхгүй байна! Алив, явцгаая, тэгвэл бид тэмцсээр байх болно!
  Бага Барбаросса архирав:
  -Яагаад чамайг явуулах болов?
  Анжелика хариулав:
  - Бид шулам бөгөөд биднийг аврах хүнд хамгийн үнэ цэнэтэй бэлгийг өгч чадна!
  Барбаросса Бок гайхаж:
  - Тийм ээ, чи надад юу өгөх вэ?
  Наташа итгэлтэйгээр хэлэв:
  - Бид чамайг мөнхийн залуу нас болгох болно, чи хэзээ ч хөгшрөхгүй!
  Бяцхан хүү толгой дохив.
  - Тийм ээ, би чамайг явуулж болно! Гэхдээ та үүнийг яаж батлах вэ!
  Наташа хэлэхдээ:
  "Гараа галд хий, тэгвэл чи гэмтэхгүй!" Бид ид шид хийж чадна гэдгийг та харах болно!
  Бага Барбаросса гараа гал руу болгоомжтой хийж, эргүүлээд инээмсэглэн хариулав.
  - Тиймээ чи чадна! За, миний үхэшгүй байдлын оронд чиний эрх чөлөө юу вэ!
  Мөн охидод шинэ боломж байна. Мөн дайн үргэлжилж байна ... 1-р сард Горький, Казань хотыг авав.
  Хоёрдугаар сарын эхээр Герман, Финланд, Шведүүд Карелийг эзлэн авч, Архангельск руу дайрч эхлэв. Нөхцөл байдал эрс муудсан.
  Элизабетыг энэ хотод СУ-100 руу шилжүүлэв.
  Тэр тэнд тулалдаж байсан. Хоёрдугаар сар, хүйтэн жавар. Гэвч охидууд хөл нүцгэн тулалдсаар л байна.
  Сум нэвтэрдэггүй хамгаалалттай СУ-100 ердөө арван найман тонн жинтэй. Тэр эмзэг, гэхдээ хөдөлгөөнтэй. Тэр отолтонд зогсох ёсгүй, цохиулахгүйн тулд хөдлөх ёстой.
  Хөдлөхөд танк нь халж, хөл нүцгэн, бикинитэй охидууд тийм ч хүйтэн байдаггүй.
  Нацистууд руу буудаж буй Элизабет:
  - Гэхдээ тэд бол нөхцөл юм! Ингээд лхагва гараг боллоо! Гэсэн хэдий ч хүйтэн таны эрүүл мэндэд тустай! Хүйтэн цаг агаар бидний эрүүл мэндэд тустай!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа нацистуудыг хэрхэн цэнэглэх вэ. Мөн Т-4 энэ жижиг танк эвдэрсэн байна.
  Дайчид бол асар том ангийн дайчдыг тэмдэглэх ёстой.
  Екатерина бас нүцгэн хөлөөрөө буудаж, хашгирав:
  - Коммунизм байх болтугай!
  Елена мөн дайсан руу буудаж, түүнийг цохиж, дүлий инээв:
  - Биднийг галзуу ялалт хүлээж байна!
  Эфрасиа нүцгэн хөлөөрөө Вермахтын танкуудыг цоолж, хүйтэнд хөхөрч, итгэлтэйгээр хариулав.
  - Биднийг юу ч зогсоохгүй!
  Эдгээр дайчид үнэхээр гайхалтай!
  Гэвч харамсалтай нь тэдний баатарлаг байдал маш бага юм... Архангельск ч мөн адил унасан... Сум сум хангалтгүй байгаа нь тодорхой...
  Германчууд ар талаас Москваг чиглэн хөдөлж байна. Гуравдугаар сард Рязаны төлөөх тулаан өрнөв. Гитлерийн сүргүүд зүүн зүгээс урсдаг...
  Зарим яаралтай арга хэмжээ авах шаардлагатай байна.
  Москва одоог хүртэл тэссээр байгаа бөгөөд Сталин аюулгүй байдлын зөвлөлөө цуглуулсан. Хэлэлцүүлэг сандарч байв. Ямар ч шинэ санаа байгаагүй.
  Зөвхөн Берия санал болгосон:
  "Магадгүй бид гуравдагч рейхэд ямар ч нөхцөлд энх тайвныг санал болгох ёстой, хэрэв тэд бидэнд хүрэхгүй бол!"
  Сталин ууртайгаар хариулав:
  - Энэ бол бүтээлч хандлага биш, нөхөр Берия! Бидэнд хүчтэй хөдөлгөөн хэрэгтэй!
  Маршал Василевский үнэнчээр хариулав:
  -Эрхэм дээдэст нөөц байхгүй! Тэд бараг бүгдээрээ тэгш бус тулалдаанд ялагдсан. Цувралд СУ-100-аас гадна өөр төрлийн шинэ зэвсэг байхгүй. IS-3 удахгүй бэлэн болох нь үнэн, гэхдээ энэ танкийг үйлдвэрлэхэд хэцүү , одоогийн нөхцөлд үүнийг цувралаар гаргахад хэцүү байх болно.
  Маршал Жуков ууртайгаар тэмдэглэв.
  -Хэрэв та ялж чадахгүй бол нэр төртэй үхэх ганц л зүйл үлдэнэ!
  Сталин юм хэлэх гэсэн боловч богино банзал өмссөн хөл нүцгэн охин гарч ирэв. Нүцгэн өсгийгөө гялсхийтэл тэр илгээмж авчирлаа.
  Сталин түүн дээр нүдээ гүйлгэж, ууртайгаар архирлаа:
  - Ленинград, өлсгөлөнг тэсвэрлэх чадваргүй, олон сарын бүслэлт унав! Одоо манай хоёр дахь хотыг Фриц эзлэн авлаа!
  Маршал Жуков гараа дэлгээд тэмдэглэв.
  - Өө, агуу Сталин ... Энэ бол аймшигтай!
  Берия санал болгов:
  - Магадгүй энэ хүндэтгэлд мянган хүн буудсан байх?
  Дээд командлагч ингэж хэлэв:
  - Амаа тат, халзан тэнэг! Ямар нэг зүйл хийх хэрэгтэй!
  Молотов охидын нүцгэн өвдөгийг түгдрэн, сандарч тэвдэн:
  -Германчуудад түр гал зогсоохыг санал болгоё, тэгээд л ямар ч нөхцөлөөр энхийн хэлэлцээг эхлүүлье.
  Сталин дуугарч:
  - Оролдоод үз! Гэхдээ бууж өгөхгүй. Москва унана, бид партизаны дайн хийх болно!
  Берия зусардсан инээмсэглэлээр тэмдэглэв:
  -Гэхдээ энэ нь ард түмний зовлонг улам л нэмэгдүүлнэ, нөхөр Сталин. Магадгүй...
  Сталин шийдэмгий нударгаараа ширээн дээр цохив:
  - Үгүй! Молотов хэлэлцээ хийхийг санал болгоё! Өөр юу ч биш, эцсээ хүртэл новш!
  Гуравдугаар сарын дундуур Германчууд Рязань хотыг бүслэв. Зэвсгийн хомсдолд орсон Зөвлөлтийн цэргүүд хотоос нээлт хийсэн.
  Аленка болон түүний багийнхан гүйж, нүцгэн өсгийтэй хаврын хайлсан цасан дээр гялалзаж байна.
  Охин нацистууд руу буудаж, дуулж байна:
  - Бидний хийморь алдар, аугаа эх орны алдар!
  Мөн нүцгэн хөлөөрөө үхлийн үхлийн бэлэг шидэх болно. Нацистуудыг тал бүрээс нь тараа.
  Анюта өрсөлдөгч рүүгээ буудаж,:
  - Мөн бидний цохилт, ариун бэлэг, хураамж!
  Алла бас гүйж, нацистууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бодистой нүүрс шидээд:
  - Бид хэзээ ч бууж өгөхгүй!
  Одоо гялалзсан Мэри нацистууд руу буудаж, тэднийг сайтар хадаж, шүдээ ярвайж, хашгирав:
  - Хэн ч биднийг зогсоохгүй!
  Мөн түүний нүцгэн өсгий нь үхэл ба сүйрлийн аймшигтай багцыг илгээв.
  Нацистууд руу буудаж буй Маруся логикийн хувьд:
  - Коммунизм хэзээ ч бүдгэрэхгүй!
  Дайсан руу буудаж, эгнээгээ бууруулж буй Матреона нэлээд логик, оновчтой тэмдэглэв.
  - Намд итгэх итгэл олон зууны туршид үлдэх болно!
  Мөн нүцгэн хуруу нь устгалын бэлэг хаях болно.
  Охид рингнээс зугтсан. Гэвч байдал хурцадмал хэвээр байна.
  Тэгээд тэдэнд очих газар байхгүй.
  Хаврын гэсгээн Германчуудын давшилтыг бага зэрэг хойшлуулав. Нэмж дурдахад нацистууд Японтой нэгдэж, Төв Азийг эзлэн түрэмгийлэв.
  Энэ нь бас тэдний анхаарлыг сарниулж, дөрөвдүгээр сар харьцангуй тайван өнгөрөв. Тавдугаар сард Зөвлөлтийн анхны танк IS-3 эцэст нь гарав. Тэгээд түүнийг 5-р сарын баярын жагсаалд хүргэж болно.
  Хөгшин, сул дорой Сталин үүнийг хараад бөгтөр байв. Түүний царай үнэхээр ядарсан байв.
  IS-3 нь үйлдвэрлэлд маш их ачаалалтай байсан тул цуврал болж чадаагүй хэвээр байна.
  Энэ хоёроос гол ялгаа нь зөвхөн цамхагийн хэлбэр байв. Тэр нисдэг таваг шиг, дух нь тогорууны хушуу шиг байв. Мэдээжийн хэрэг, налуу өнцгийн өсөлт нь урд талын хэсгийг сайн хамгаалсан боловч үйлдвэрлэлийг төвөгтэй болгосон. Нэмж дурдахад духны доод хэсэг нь эмзэг байсан бөгөөд хэрэв сум туссан бол тэр нь эргэлдэхээ больсон.
  Сталин гараа даллан бункерт алга болоход нацистуудын дараагийн дайралт эхлэв. Агаарын цохилтод урвуу далавчтай ТА-400, Ю-287 онгоцууд оролцсон.
  Тэд дахин радиогоор далавчтай баллистик пуужин харваав.
  Кремль ихээхэн хохирол амссан.
  Сталин Москвагийнхаа нислэгийн талаар нухацтай бодож байв.
  5-р сарын дундуур Төв Азийг дахин хуваарилж дуусаад нацистууд зүүн, баруун зүгээс Москвагийн эсрэг довтолгоон эхлүүлэв. Дахин ширүүн тулаан өрнөв.
  Зөвлөлтийн цэргүүд баатарлаг тулалдсан. Гэхдээ хүч нь дэндүү тэгш бус байна. Мөн тулалдаанд E-75 Tiger-3 танкууд гарч ирэв. Мөн асар их "Пантер" -3. Ийм зодоон бол ер бусын гэж хэлье.
  5-р сарын сүүлч, 6-р сарын эхээр нацистууд Москваг бараг бүрэн бүсэлж дуусгав.
  Сталин нийслэлд үлдэж, тэнд үхэн үхтлээ зогсоно гэдгээ ёслол төгөлдөр зарлав.
  Москваг буудаж, бөмбөгдөв. Түүнийг даван туулах нь тийм ч хялбар биш маш хүчирхэг хамгаалалтын шугамаар хүрээлэгдсэн байв. Нийслэлд сум, хүнсний асар их нөөц төвлөрчээ.
  газар доорх хотод Сталин харьцангуй аюулгүй байсан.
  Гитлер 1945 оны 6-р сарын 22-нд Аугаа эх орны дайн эхэлснээс хойш яг дөрвөн жил өнгөрч байхад нийслэл рүү довтлохыг зогсоохыг тушааж, харин их буу, нисэх онгоцоор системтэйгээр устгасан. Мөн итгэлтэйгээр бөмбөгөө үргэлжлүүлээрэй.
  Довтолгооны үндсэн дээр Сибирь рүү шилжсэн. Эдгээр хотууд цасанд дарагдах хүртэл Свердловск, Челябинскийг авах шаардлагатай байв ... 6-р сарын сүүлч, 7-р сарын эхээр хоёр гол хотыг зөрүүд тулалдааны дараа авав ... Германчууд Сибирь даяар хөдөлж байв. Зөвлөлтийн тосгонууд нэг нэгээрээ унав.
  Энд нацистууд 1945 оны 9-р сард Новосибирск руу ойртов. Мөн энэ суурингийн төлөө тэмцэл өрнөв.
  Улаан арми орон нутгийн цэргүүдтэй мөр зэрэгцэн тулалдаж байв. Тамара энд баатарлаг эмэгтэй шиг тулалдсан.
  9-р сарын сүүлч, цас орж, хүйтэн байна. Мөн охидын батальон хөл нүцгэн тулалдаж, гайхалтай баатарлаг байдлыг харуулж байна.
  Мөн дайчид яг л ирвэс шиг тулалддаг.
  Тамара тэсэрч, тэсрэх бөмбөгтэй нүүрс нүцгэн хөлөөрөө шидэж, хашгирав:
  - Хэн ч биднийг зогсоохгүй! Биднийг хэн ч ялж чадахгүй!
  Бусад охид цөхрөнгүй архиран:
  - Бид үхэх болно, гэхдээ бид бууж өгөхгүй!
  Тэгээд тулаан үргэлжилсээр...
  Новосибирск арваннэгдүгээр сарын эхээр л унав... Дайн үргэлжилсээр. Зөвлөлт Холбоот Улс бууж өгөөгүй хэвээр байв. Москваг бүсэлж, галын дор байв.
  Газар доорх хотод стратегийн хүнс, зэр зэвсгийн нөөц хадгалагдаж байсан тул нэлээд удаан тэсвэрлэх боломжтой байв.
  Германчууд хотыг байнга бөмбөгдөж, буудаж байв.
  Мөн шинэ хүнд танк "Харх" гарч ирэв. Энэхүү машин нь хоёр мянган тонн жинтэй бөгөөд хэд хэдэн буугаар зэвсэглэсэн байв.
  400 мм хуягтай машиныг нээлтийн танк болгон ашигласан... Байлдааны сорилтыг давлаа....
  Гэвч зараа дээр наалдсан бөгөөд түүнийг камиказе нисгэгч мөргөж устгасан байна.
  Гэсэн хэдий ч шинэ танк "Харх" -2 илүү том, илүү хүнд харагдаж байв ...
  Сталин 1946 оны шинэ жилийг Москвад тэмдэглэж амжаагүй байсан. ЗХУ-ын агуу удирдагч гайхамшигт найдаж байв. Москва бол жинхэнэ цайз хот болжээ.
  Хүнсний хангамж дахиад хоёр жил үргэлжилж, бөмбөгдөлт, буудлага зэргээс болж хүн амын тоо цөөрсөн тохиолдолд илүү удаан үргэлжлэх боломжтой. Гэхдээ сум нь довтолгооны хурд, эрчмээс хамаарна.
  Гэсэн хэдий ч Берия хэлэв:
  -Магадгүй, нөхөр Сталин, бид Гитлертэй эрх чөлөөгөө тохиролцож чадах болов уу?
  Дээд ерөнхий командлагч шийдэмгий хэлээд ширээн дээр нударгаараа хүчтэй цохив.
  - Би каннибалуудтай ярьдаггүй, Лавренти! Чи ойлгож байна уу!
  Берия санаа алдаад:
  Гайхамшигт найдаж байцгаая!
  Сталин хашгиран хэлэв:
  - Тэвчээр, бага зэрэг хүчин чармайлт!
  . ЭПИЛОГ
  Шинэ 1946 он орон нутгийн тулалдаанд болсон. Герман, Япончууд аажмаар бүх томоохон хотуудыг эзлэн авав. 8-р сард Верхоянск хамгийн сүүлд унав. Германчууд пирамид хэлбэртэй AG-50 шинэ танктай болжээ.
  Тамара болон түүний баг Верхоянск хотод цөхрөлгүй тулалдав.
  Охидууд урьдын адил хөл нүцгэн, бикини өмссөн байв.
  Тэд үхтлээ зогсов. Тэд хөл нүцгэн хуруугаараа үхлийн хүчтэй тэсрэх бөмбөг шидсэн.
  Тэгээд сум дуусмагц хонгил, хонгилоор дамжин тайга руу орж чаджээ.
  Тэд партизаны дайн байсан ч зэвсэг барьж, дахин дайн хийхэд бэлэн байв.
  ЗХУ-д партизаны бүсүүд үүсч, газар доорх дайн өрнөв.
  Нийслэл хот тэссэн хэвээр байсан тул Гитлер өлсгөлөнгөөс ангижруулж, хэтэрхий олон нь аль хэдийн үхсэн цэргүүдээ аврахыг хүссэн.
  Харин охидууд нацистууд болон япончуудыг янз бүрийн арга, аргаар устгасан.
  Ялангуяа Наташа болон түүний баг.
  БА болж хувирсан дахин В Т -34-85. мэдээж машин _ адилхан , үгүй шинэ . БА дөчин оны эцэс хүртэл зургаа дахь жилийн хуучирсан .
  А Энд Тэгээд AG -50. Сануулж байна бага пирамид -тай Маш урт баррель . Машин бүхэл жаран тав тонн . Зузаан хуяг дуулга хамтран хүн бүр өнцөг 250 мм доор хазайлт . Учир нь хясаа T -34 үнэхээр нэвтэршгүй .
  Супермэн Наташа В бухимдал исгэрэх :
  - Энэ Хэрхэн даалгавар ! Татаж авах уул !
  Футурист-Анжелика эргэн тойрноо харав . Одоо Тэд байсан В түүний уламжлалт бикини . БА ямар нэг зүйл _ _ гоо сайхан ирлээ дээр оюун ухаан _
  А Светлана дарагдсан дээр хөшүүрэг хөл нүцгэн өсгийтэй гутал Тэгээд жолоодсон танк . Тэр исгэрэх :
  - Маневр ! Зөвхөн маневр !
  AG -50 тоноглогдсон байна хүчтэй 105 мм их буу -тай урт их бие 100 EL- д . Тэр боломжтой цохих дээр том зай . Тем гаруй , y гучин дөрвөн -тай чанар хуяг дуулга хамаагүй . Нэг цохих Тэгээд төгсгөл .
  Светлана эхэлдэг дүүжин Зөвлөлт танк . Энд дайсан найлзуурууд . сум бүр бага зэрэг санаа зовдог хуяг дуулга . Гэхдээ руу азаар гулсдаг . А Эцэст нь хүч асар том - уран гол .
  Супермэн Наташа гэж шивнэв тэдний час улаан уруул :
  - Асаалттай дүрсүүд -тай уйтгар гуниг дахин нүүр царай эзэнт гүрэн төрөх !
  Футурист-Анжелика _ ашиглан буудсан хөл нүцгэн хуруу хөл . сум сэтгэл хангалуун В одоо ч гэсэн зогсож байна пирамид танк . БА гулсан -тай хуяг дуулга В рикошет . Аль хэдийн Маш тэр ташуу Тэгээд цементлэсэн .
  Герман мэдээж танк _ ижилхэн , нэвтэршгүй , хамт хүн бүр өнцөг бүр Учир нь IS -7. А үнэхээр Хаана өмнө түүнийг Т -34-85.
  Дахин Герман найлзуурууд ... Светлана дарагдсан нүцгэн өсгий дээр тоормос . БА чадна зугтах сав -аас ялагдал . Хэдийгээр үхлийн аюултай бэлэг хальтирсан бүх ойролцоо .
  Супермэн Наташа В уур хилэн хэлсэн нь :
  - Тийм ээ Бид Тэгээд гацсан !
  Футурист-Анжелика инээв . Тэр сэрүүн сугалж авсан -тай өөрөө хөхний даруулга . ил гарсан өндөр хөх -тай гүзээлзгэнэ хөхний толгой . Шүдээ илэв тэдний сувд шүд . БА жиргэсэн :
  - хулчгар Үгүй тоглодог В хоккей !
  БА дарагдсан час улаан хөх дээр гох . Ийм Энд тэр зоригтой Тэгээд гялалзсан тэр чөтгөр . А Магадгүй эелдэг , орос сахиусан тэнгэр биелэх .
  сум ниссэн -аас Үгүй хэтэрхий их урт хошуу . Хажуугаар өнгөрөв ... Тэгээд сэтгэл хангалуун шууд В их бие Герман машинууд AG . няцаав түүний дуртай цохилт жигнэмэг .
  БА Бүгд дөрөв охид найрал дуу , хуцаж :
  - Нэг , хоёр - Би цохих ! Фриц By эвэр Тэгэхээр өгсөн !
  БА Хэрхэн сэгсрэх Тэд тэдний хөл нүцгэн хөл . Энд Энэ охидоо ! А Хэзээ цагт буудлага ашиглах нүцгэн цээж нь _ В нэг зуу нэг удаа илүү үр дүнтэй .
  Супермэн Наташа -тай инээмсэглэ анзаарсан :
  - Энэ сав Одоо Учир нь бид аюулгүй . Гэхдээ Хэрхэн түүний устгах уу ?
  Зоя -тай инээмсэглэ санал болгосон :
  - А В тулаан ковбой хэв маяг , бид түүний шүүрдэх !
  Светлана хурдасгасан хөдөлгөөн түүний танк . Гэхдээ дайсан , гэнэт эргэв Тэгээд яаравчлав гүйж байна . Тэр хурдасгасан гайхалтай хурдан : бүгд адилхан хийн турбин хөдөлгүүр . БА байсан тодорхой _- ээс хурдан Т -34-85.
  шиг заан зугтсан -аас Хуухнууд . Бүгд болно юу ч биш . Гэхдээ заанууд яаж мэдэх вэ хөдөл бүр Маш хурдан .
  Супермэн Наташа ууртайгаар нүүсэн By хуяг дуулга хөл нүцгэн хөл Тэгээд хашгирав :
  - Энд ! За Хэрхэн бүгд адилхан _ Бид хоцрогдсон -аас фашистууд !
  Зоя -тай уйтгар гуниг В хоолой , дуулсан :
  - Бүгд боломжгүй , боломжтой В манай дэлхий !
  БА сэгсэрлээ түүний үс , өнгө навч алт .
  Футурист-Анжелика -тай баярлах дуулж , _ гаргасан өөр бүрхүүл . Тэр цохих В хуягласан хатуу Тэгээд эвдэрсэн .
  - Яв эсэх мөрөөдөл урьд өмнө байгаагүй ... Нэхэх эсэх хэлхээ хоцорсон ... дуугүй байсан Герасим хэзээ нэгэн цагт ! _ _ Одоо Тэр тангараглаж байна садар самуун явдал !
  Светлана хатуу анзаарсан :
  - Шат мат загнах нь _ бүдүүлэг !
  Супермэн Наташа ямар нэг зүйл хүссэн _ _ _ хэлэх ухаантай . Гэхдээ Энд гарч ирэв өөр фашист танк . Асаалттай энэ нэг удаа E -75. Үүнтэй адил Сайн байна хамгаалагдсан В магнай , гэхдээ их илүү муу -тай самбар . Энэ үнэн үү, гучин дөрвөн түүний Бүгд тэнцүү байна Үгүй цоолох .
  Асаалттай энэ удаа , Зоя хаясан -тай өөрөө хөхний даруулга . БА ил гарсан час улаан хөхний толгой .
  Авлаа Тэгээд дарагдсан хөхөөр хооллох дээр гох . буу ажилласан ...
  сум дахин сэтгэл хангалуун шууд В их бие асар их буу . БА нэг зуу тав миллиметр буу гарч ирсэн -аас барилга .
  БА энэ Герман яаравчлав гүйж байна . Сайн байна арга гаралт -аас барилга хамгийн хамгаалагдсан машинууд нь _ хальс By хонгил .
  Супермэн Наташа баярласан мэдэгдсэн :
  - Энд харах ! Бид бид ялна !
  А Энд Тэгээд гурав дахь танк . Асаалттай энэ " хааны" удаа арслан ." At түүнийг зэвсэг , бөмбөгдөгч калибрын 450 миллиметрт . _ Ийм Хэрэв новш , тэгвэл цөөхөн бүх Үгүй санагдах болно .
  Супермэн Наташа дээр энэ нэг удаа шийдсэн буудах өөрөө . хөөрлөө хөхний даруулга . Аль нь цагт түүнийг бүгд адилхан _ өндөр ба _ уян хатан цээж . Шинэхэн шиг _ цагт охид . БА дайчин Хэрхэн авч болно Тэгээд дардаг бадмаараг хөхний толгой .
  сум ниссэн ... Тэгээд " Royal арслан " хүлээн авлаа шууд В их бие . БА асар том машин Хэрхэн дэлбэрэх . Юу Тэгээд хос зогсож байна By ирмэгүүд танкууд ниссэн дээр зарим нь хэдэн зуун метр .
   Тиймээ Тэгээд гучин дөрвөн сэгсэрлээ . Машин бараг л Үгүй эргэлдэж ба _ болсон урагдсан -аас дэлхий .
  Футурист-Анжелика бүр цохих цагт буух магнай , хашгирах :
  - шиг морь илжигнүүд !
  БА сүрдүүлсэн Фриц нударга .
  Супермэн Наташа байсан сэтгэл хангалуун ба _ инээмсэглэв сувд , маш том шүд :
  - Энд Бид өгсөн By дайсан ! Хэрхэн байх ёстой !
  Зоя хамт дуулсан _ баярлах :
  - Хайртай Тэгээд үхэл ! Сайн байна Тэгээд хорон муу ! Юу ариун Юу нүгэлт ... А надад мэдэх Бүгд тэнцүү !
  БА охин нүүсэн хөл нүцгэн хөл By металл .
  Дараачийн дайсан E -100. Машин аюултай . ХАМТ бөмбөг шидэгч ба 75 мм _ их буу -тай Маш урт баррель . Ийм дайралт өөрчлөлт , ба боломжтой биелүүлэх үүрэг Тэгээд тэмцэгч танкууд . А далан таван миллиметр буу Учир нь Зөвлөлт сав нэлээд хангалттай .
   А их бие бөмбөгдөгч хамрагдсан cap .
  Супермэн Наташа өөрийгөө гатлав цагт Туслаач хөл нүцгэн хөл , ба жиргэсэн :
  - За , явцгаая түүний зодох уу ?
  Зоя , рок шүд , тохиролцсон _
  - Мэдээж хэрэг болно !
  Футурист-Анжелика час улаан хөх дарагдсан дээр гох . буу ажилласан . нулимав алуурчин цэнэглэ . БА тасалдсан харьцангуй нимгэн гэхдээ _ гэхдээ урт их бие Герман буу .
  Светлана урам зоригтойгоор жиргэсэн :
  - Гайхалтай ! А Одоо өгөх Гал би !
  БА дайчин Үүнтэй адил ил гарсан минийх их бие _ At бүгд дөрөв хөх дээр өндөр _ БА Маш бүр үзэсгэлэнтэй , тачаангуй , сэтгэл татам . Тэгэхээр -тай үүн шиг охид Би хүсч байна хийх хайр . За юу _ Магадгүй байх илүү сайн тэд ? Магадгүй зөвхөн _ бусад охидоо !
  БА Энд залуу эмэгтэй баригдсан тэр мөч _ cap эхэлсэн нээлттэй . БА ашиглах минийх час улаан _ шиг хөх суллах болно сум By Герман бөмбөгдөгч .
  А фриц Үгүй удирдсан бүр Тэгээд нүд анивчих ... яаж авч болно Тэгээд дэлбэрдэг ... In Бүгд талууд тараагдсан тамхи татах металл .
  Светлана үрсэн өөрөө хүчтэй гар Тэгээд хашгирав :
  - Би венч жинхэнэ луу !
  БА Хэрхэн инээ ! БА тийм ээ _ харуулах болно хэл !
  Супермэн Наташа авсан Тэгээд урам зоригтойгоор дуулсан :
  - Эх оронч ! Зөвлөлт эх оронч ! Хэдэн ширхэг Фриц алагдсан чи !
  Зоя авсан дуу , мөн чичиргээ нүцгэн цээж , үргэлжлүүлэн :
  - Эх оронч ! Улаан эх оронч ! БА дээр охид Бүгд чиний мөрөөдөл !
  БА Үүнтэй адил дайчин Хэрхэн авч болно Тэгээд тэр тэсэлгүй инээх болно ! БА хэл харуулах болно ! БА инээмсэглэнэ шүд - соёо !
  БА хөл нүцгэн хөл хөдлөх болно хөшүүрэг ...
  Эндхийн охидууд хуучирсан танктай ч гэсэн хамгийн шилдэг нь байгаа нь илт. Мөн тэд партизан хэвээр байна.
  Гэвч 1947 оны 4-р сарын 20-нд Москва руу шинэ дайралт эхлэв. Үүнд япончууд, туркууд, гадаадын бүх арми оролцов.
  Эцэст нь Гитлерийн тэвчээр барагдаж, ЗХУ-ыг устгахаар шийджээ. Сталинтай биечлэн, түүнтэй Оросын нутаг дэвсгэр дээр дүрэлзэж буй партизаны дайныг холбосон.
  Хэрэв Москва унавал дайн дуусах нь дамжиггүй.
  Шийдвэртэй, ерөнхий дайралт эхлэв.
  "Харх" -2, "Мангас", Е-200, Е-500 болон бусад хүнд танкууд мөн довтолгоонд оров.
  Нэг нь, хотыг баллистик пуужингаар харвасан.
  дискетүүдийг ашигласан . Армада ийм байна.
  Аленка болон түүний багийнхан германчуудтай зоригтой уулзаж, тэдэнд тулалдсан.
  Алёнка нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, тэсрэлт хийж, архирлаа:
  - Оросуудын сүнсний төлөө!
  Анюта өрсөлдөгчөө буудаж, дайснуудын эгнээг хагалж, нүцгэн өсгийөөрөө жиргэж, үхлийн багцад автсан:
  - Коммунизмын агуу байдлын төлөө!
  Алла ЗСБНХУ-ын дайснууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа бөмбөг шидэж, хашгирав:
  - Коммунизм дахь Оросын эхийн төлөө!
  Мария дайсан руу чиглэн буудаж, түүнийг итгэлтэйгээр тайрч, шүдээ зууж тэмдэглэв:
  -Орост шинэ удирдагч хэрэгтэй байна!
  Матрена тэмдэглээд, өрсөлдөгчөө буудаж, итгэлтэйгээр устгаж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн өөр бэлэг өгчээ:
  - Мэдээжийн хэрэг, шаардлагатай!
  Түүний шидэлтийн талбай руу унасны дараа Германы хоёр танк мөргөлдөв.
  Маруся нацистууд руу буудаж, эрч хүчтэйгээр тэмдэглэв.
  - Бүх зүйл ЗХУ-д байсан, гэхдээ дайсан дугаарыг нь авав!
  Мөн нүцгэн өсгийтэйгөө тэрээр алуурчин, үл тэвчихийг хэрхэн эхлүүлэх вэ!
  Аленка найзуудаа урамшуулав:
  - Оросыг булшлах гэж бүү яар! Бидэнд бас хийх зүйл байна!
  Мөн нүцгэн хөлийнхөө хуруугаар тэрээр устгалын сүйрлийн бэлгийг шидэх болно.
  Нацистууд руу буудаж буй Анюта үүнтэй санал нийлэв.
  - Бид дайснуудыг ширүүн цохих болно, Эх орны гол ширгэхгүй!
  Нүцгэн, дугуй өсгийтэй охин нь түүнийг эрч хүчтэйгээр авч, дайсныг цохих болно.
  Алла фашистууд руу буудаж, чавхнаас тэсрэх бөмбөг гарган, хөлийн нүцгэн хуруугаараа утсыг татан:
  - Энэ бол зүгээр л супермэн байх болно - Сталиныг хэн орлох вэ!
  Мариа гайхалтай нарийвчлалтайгаар буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, ингэж хэлэв.
  - Өөрчлөгддөггүй бүх зүйл, бүх зүйл илүү сайн байх болно!
  Матрона, Фрицийг оновчтой цохилтоор унагав. Тэгээд савыг нүцгэн хөлөөрөө гэмтээгээд тэр тэмдэглэв.
  - Бид өөрчлөгдөөгүй, баатарлаг хүсэл зоригоороо!
  Маруся нүцгэн хөлөөрөө бүхэл бүтэн гранат шидсэн. Тиймээс нацистуудын өөрөө явагч буу эргэж, хашгирч:
  - Би хамгийн хүчтэй нь байх болно!
  Алла нацистуудаас зөөгчийг нүцгэн өсгийтэй гранатаар шидээд, анзаарч залруулж:
  - Би биш, бид! Бүх зүйл илүү хүчтэй!
  Алёонка зодоон хийх сэтгэлээ өсгөхийн тулд дуулж, явж байхдаа зохиожээ. Үлдсэн охид нацистууд руу буудаж, авав;
  Бид ЗСБНХУ-ын охид,
  Энэ нь дэлхий даяар бамбар юм ...
  Үлгэр жишээний агуу байдлыг харуулъя, мэдье,
  Энд баатарлаг үйлсийг дуулсан!
  
  Охидууд улаан тугийн дор төрсөн.
  Мөн хөл нүцгэн хүйтэн жавар дундуур гүйдэг ...
  Охид, хөвгүүд Оросын төлөө тулалдаж байна.
  Заримдаа сүйт бүсгүй тэр залууд сарнай өгдөг!
  
  Орчлон ертөнц дээр улаан туг байх болно,
  Бамбарын дөл шиг маш тод гэрэлтээрэй ...
  Эцсийн эцэст бид баатарлаг савлууртай,
  Манай туг улаан цүнх шиг гялалзаж байна!
  
  Бүү итгэ, хараал идсэн фашист өнгөрөхгүй,
  Оросын сүнс хэзээ ч мөхөхгүй ...
  Ялалт эцэс төгсгөлгүй данс нээх болно,
  Бүгдээрээ сайн уу гэж хэлцгээе !
  
  Орос бол гайхалтай улс
  Та ард түмэнд коммунизмыг өгсөн ...
  Бурханаас үүрд өгөөмөр,
  Эх орныхоо төлөө, аз жаргал, эрх чөлөөний төлөө!
  
  Дайсан эх орноо ялж чадахгүй,
  Тэр хичнээн харгис хэрцгий байсан ч хамаагүй ...
  Манай ялагдашгүй Оросын баавгай,
  Оросын цэрэг ялалтаараа маш алдартай!
  
  Зөвлөлтийн сайхан орон
  Тэнд байгаа охид үзэсгэлэнтэй гэдгээрээ бахархдаг ...
  Түүнийг төрснөөр бидэнд үүрд өгсөн,
  Шударга комсомолчууд байцгаая!
  
  Бид Москвагийн захад тулалдаж байна.
  Цасан шуурга шуурч, охидууд хөл нүцгэн ...
  Эх орноо Сатанд бүү өгцгөөе,
  бид хусуураар ч нарийн харвадаг!
  
  Тиймээс охид уур хилэнгээр тулалдах хүсэлтэй байна.
  Тэд өсгийтэй нүцгэн дэлбэрэлтийн багцыг шиддэг ...
  Тэр зүгээр л фашист, учир нь тэр дажгүй харагддаг,
  Үнэндээ бол зүгээр л муу Каин!
  
  Дайснууд охидыг ялж чадахгүй
  Тэд ийм одны дор төрсөн ...
  Ялагдашгүй мангас бол бидний баавгай,
  Эх орноо хэн эхнэр болгосон бэ!
  
  Орос охид бид сайн
  Бид эрүү шүүлт, хяруунаас айдаггүй ...
  Мөн няцаах, муу ангийн дайралтыг итгээрэй,
  Дайсан тунгаасаа болж уурлах болно!
  
  Дайсан Москвагаас ухарч чадсан.
  Хэдийгээр тэр асар их эрх мэдэлтэй байсан ч ...
  Бүсгүйчүүд бид өөрөөрөө их бахархдаг
  Өрсөлдөгчид бүгд булшинд алга болно!
  
  Оросыг дайснууд ялж чадахгүй гэдэгт бүү итгээрэй,
  Учир нь баатар бүр живхээс ...
  Анчин олз болж хувирав,
  Мөн дайсан нь хүүхэд хэвээр байна!
  
  Гэхдээ Оросын сүнс, агуу сүнсэнд итгэ,
  Үүнд ийм хүч нуугдаж байгааг та мэднэ ...
  Энэ нь хөвсгөр дайсанд бут цохигдох болно.
  Эцсийн эцэст, баатрууд тулалдаанд ялагдашгүй!
  
  Эргэлзээгээ таслаарай охидоо
  Бид дэлхийн хамгийн зоригтой хүмүүс ...
  Сатаны бүлгийг тамд хаяцгаая.
  Бүх дайснуудаа жорлонд дэвтээцгээе!
  
  Ариун дайн дуусна
  Дэлхий дээр амар амгалан, өглөө байх болно...
  Тэр өгөгдсөн нартай үүрд хамт байдаг,
  Зуныг мөнхөд дүрэлзүүлэхийн тулд!
  
  Коммунизм мөнхийн алдар сууд,
  Ленин, агуу Сталин бидэнтэй хамт байна ...
  Цуст кинонд фашизм одоо л харагдаж байна.
  Бидний хүсэл зориг гангаас илүү хүчтэй гэдэгт итгэдэг!
  
  Миний Орос олон зууны турш захирч байна
  Мөн бүх орчлонд аз жаргал бэлэглэсэн ....
  Нударга шиг ган хүч хэрэгтэй
  Мөн эр зориг, гэхдээ боломжийн асгаралт!
  
  
  
  ШУЛАМЧУУД ГАЙХАМШИГТАЙ ЗЭВСЭГ БҮТЭЭГДЭЖ БАЙНА
  Тухайн үед Tiger-д туршиж байсан Герда, Шарлотт, Магда, Кристина нар мөн ирээдүйтэй загвар боловсруулж байсан: Panthers -2. Охидууд хөдөлгүүр ба дамжуулалтыг нэг блок дээр байрлуулж, цамхагийг нарийсгаж, жижиг болгов. Мөн хурдны хайрцгийг мотор дээр суурилуулсан. Үүний үр дүнд "Пантер" -2 нь хоёр метрээс доош дүрстэй болж, багийн гишүүдийн тоог гурван хүн болгон бууруулсан байна. Их биений духны хуягны зузаан нь том налуу дор 120 мм, хажуу тал нь налуу дор 82 мм хүртэл нэмэгджээ. Мөн цамхагууд нь налуу дор 150 мм дух, 82 мм тал хүртэл байдаг. Үүний зэрэгцээ бүхэл бүтэн тээврийн хэрэгслийг 35 тонн болгон бууруулсан нь 700 морины хүчтэй хөдөлгүүрээр явах боломжтой болж, савны хурд, маневрлах чадварыг нэмэгдүүлсэн. Үүний зэрэгцээ машины нэвтрүүлэх чадвар сайжирч, явах эд анги нь илүү хөнгөн болж, засвар үйлчилгээ хийхэд хялбар болсон. Нийтдээ зургаан булны дугуй байдаг бөгөөд энэ нь практик, тохиромжтой. Гитлер "Пантер" -2-д дуртай байсан бөгөөд 9-р сарын дөчин гуравдугаар сараас эхлэн цувралд орсон. Сайн, хуяг цоолж, хурдан бууддаг буутай машин амжилттай болсон. Тэр маш сайн эргономиктой ажиллаж, хурдан хөдөлдөг байв.
  Хамгийн гол нь үйлдвэрлэхэд хялбар, бага металл шаарддаг байсан. Үүний зэрэгцээ энэ нь хөрөнгийн оршин тогтнох чадвараараа ялгагдана. Том хуяг налуутай ийм машиныг нэвтлэх нь тийм ч хялбар биш юм.
  Зөвлөлтийн цэргүүд ноцтой асуудалтай тулгарсан. Нэмж дурдахад германчууд Фау хөтөлбөрийн оронд ард түмний сөнөөгч онгоцыг хөгжүүлэхэд хөрөнгө оруулалт хийж, үйлдвэрлэхэд хялбар, хямд, маш хөнгөн, маневрлах чадвартай XE-162 онгоцыг бүтээжээ.
  Энэ машин нь илүү таатай нөхцөлд бүтээгдсэн бөгөөд ажиллахад харьцангуй хялбар болсон. Мөн түүнийг даван туулах нь тийм ч хялбар биш юм.
  Энэ нь Зөвлөлт ба холбоотнуудын цэргүүдэд харгис хэрцгий агаарын тулалдаанд оруулсан. Сөнөөгч онгоц хоосон байхдаа ердөө нэг хагас тонн жинтэй бөгөөд бараг бүхэлдээ модноос бүрддэг байв. Тиймээс машин нь маш үр дүнтэй болсон.
  Герман охидууд нисэхийн ангиудад идэвхтэй орж эхэлсэн нь нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлсэн.
  Альбина, Альвина нар идэвхтэй гоолдож, дүрмээр бол хөл нүцгэн, нэг бикинитэй тулалдаж эхлэв. Мөн эдгээр охидыг унагаж чадаагүй. Тэд өөрсдөө дайсныг маш идэвхтэй таслав. Эдгээр шаргал үстүүд ямар үзэсгэлэнтэй байсан бэ: жинхэнэ Арьянчууд!
  Альбина гоёмсог хөлөөрөө гохыг дарж, Зөвлөлтийн хэд хэдэн онгоцыг тайрч, хашгирав:
  - Гуравдугаар Рейхийн алдар суу!
  Альвина час улаан хөхөөрөө гохыг дарж, Зөвлөлтийн гурван машиныг мөргөж, архиран:
  - Эх орныхоо алдар суу!
  Зодоонтой охид - тэднийг сул дорой гэж хэлж болохгүй. Үгүй ээ, тэд маш түрэмгий бөгөөд хүн бүрийг урж хаях чадвартай.
  Энэ арми бүхэлдээ догшин. Мөн өвлийн улиралд фронтын шугам тогтворжсон. Майнштейн эсрэг довтолгоонд орж, Днепрээр дамжин Зөвлөлтийн цэргүүдийг ялж, хос том бойлер бүтээв. Германчууд мөн Ленинградын ойролцоох довтолгоог няцааж чадсан. Энд тэд хүчирхэг хамгаалалтын шугамд найдаж байв. Түүнчлэн, Украинд ялагдсаны дараа Сталин энэ чиглэлээс хэд хэдэн дивизийг зайлуулж, Германчуудад довтолгоог няцаахыг зөвшөөрөв. Фронт нь тэсч байсан бөгөөд Германчууд довтолгоог бүхэлд нь периметрийн дагуу өвлийн улиралд тэсвэрлэх чадвартай байв.
  Герда охидын хамт "Пантер" -2 дээр биечлэн тулалдсан. Өвөл байсан ч гоо үзэсгэлэн нь хөл нүцгэн, ганцхан бикинитэй тулалдсан.
  Герда нүцгэн хуруугаараа джойстикийн товчлуурыг дарж, дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Манай эзэнт гүрний алдар суу!
  Шарлотт мөн нүцгэн хуруугаараа хөшүүргийг дарж, гучин дөрвөн цамхагийг нурааж, түрэмгийлэлтэйгээр батлав.
  - Баатруудын алдар!
  Кристина час улаан хөхөөрөө товчлуурыг дарж, Зөвлөлтийн машиныг цохиод:
  - Бидэнд алдар суу!
  Магда дөрвөн пулемётоор буудаж, Зөвлөлтийн явган цэргийг хөлийн нүцгэн хуруугаараа таслан зогсоод:
  - Мөнхийн, ялалтын алдар!
  Тиймээс охидууд дэггүй, нүцгэн, дугуй өсгийт нь гялалздаг.
  "Tiger" -2 руу ойртох үед тавин таван тонн жинтэй энэхүү танк нь 250 мм дух, 170 мм-ийн хажуугийн хамгаалалттай байх болно гэж амлаж байна.
  Энэ бол 71 EL-ийн 88 мм-ийн буутай, маш сайн машин.
  Мөн хавар Германчууд Италид аль хэдийн давшиж, холбоотнуудаа итгэлтэйгээр бут цохиж байна.
  Тэд Неаполь хотыг эзлэн Сицилийг эзлэн авав.
  Мөн холбоотны хэдэн зуун мянган цэрэг бууж өгчээ. Мөн тэдгээрийг сайтар бутлана. Германы ирвэсүүд зогсох аргагүй юм.
  Мөн охидууд англичуудыг өвдөг сөхрүүлж, нүцгэн, цүүцсэн хөлийг нь үнсэж, гоо үзэсгэлэнгийн дугуй өсгийг нь хэлээрээ долоодог.
  Зургадугаар сард холбоотнууд Нормандид цэргээ буулгаж урагшлахыг оролдов. Гэвч тэд тэнд хүнд ялагдал хүлээдэг. Дахин хэлэхэд, олон зуун мянган хоригдлууд, олзлогдсон олон тоног төхөөрөмж.
  Рузвельт зүрхний шигдээс болж, чадваргүй болсон. АНУ ийм хүнд хэцүү дайныг багасгахыг оролдож байна. Их Британи Фрицтэй эвлэрэх хувилбаруудыг авч үзэж байна. Английн хотуудыг тийрэлтэт онгоц ашиглан илүү хүчтэй бөмбөгдсөн нь нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлж байна. Мөн Британийн сөнөөгчид ийм онгоцыг гүйцэж чадахгүй.
  Тиймээс Черчилль энх тайвныг хүсч эхлэв. Гэхдээ Фюрер цөхрөлтгүй байдаг. Тэр өөрийнхөө хүч чадлыг ухамсарлаж байна.
  Гэвч Британичууд энх тайвныг хүлээн зөвшөөрсөн хэвээр байна. Энэ нь Фюрерт эвлэрэх санал тавьсан Сталины санааг зовоож байна. Партизан хорлон сүйтгэх ажиллагаа явуулаагүй, талууд хил дээрээ үлдэж, ЗСБНХУ германчуудад газрын тос, талх худалдсан тохиолдолд Гитлер дайсагналыг гурван жилийн турш зогсоохыг зөвшөөрөв.
  Сталин үүнийг зөвшөөрөв... Тэгээд Краутууд гараа тайлав.
  Эхний цохилт нь мэдээж Гибралтар. Энэ цайзыг эзэлснээр та хамгийн богино зайд Африк руу цэргээ шилжүүлэх боломжтой. Цайз руу дайрахдаа германчууд хамгийн сүүлийн үеийн MP-44 винтовыг ашигласан бол охид ч бас сайжруулсан: тэднийг илүү хялбар, найдвартай болгосон.
  Германы онгоцыг илүү практик, хурдан болгосон охид болох Альбина, Альвина нар тэнгэрт тулалдаж байв.
  Тэгээд тэд холбоотнуудыг баруун, зүүн талдаа бут цохив. Гибралтарыг хөдөлгөх байсан. Франко Гитлерийн ультиматумыг зөвшөөрөхөөс өөр аргагүйд хүрсэн. Нацистууд танай улсыг эзлэхийг бүү зөвшөөр.
  Германчууд танкаар хурдалж, дайсны байрлал руу нэвтэрчээ.
  Гибралтар унасны дараа Фриц Мароккод орж ирэв. Тэд газар нутгийг эзлэн нүүж ирэв. Фриц танкууд ялангуяа Алжирт хөдөлж байв. "Пантер" -2 элсэн дээр хурдан гулсдаг. Үүнийг илүү хүчирхэг хөдөлгүүрээр сайжруулж, уралдсан. Пантер-2 нь духны хамгаалалтаараа цэргийнхний сэтгэлд бүрэн нийцсэн бөгөөд Tiger-2 нь ерөнхийдөө гайхалтай танк байв. Холбоотнууд унасан юм шиг унав.
  Герман охид цөлд ихэвчлэн хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг байв. Тэд зөвхөн арьсыг шатаахгүйн тулд тусгай хамгаалалтын тосоор тосолсон.
  Дараа нь олзлогдсон англичуудын гоо үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд өвдөг сөхрөн, охины өсгийг долоох болно. Мөн энэ нь тэдэнд таалагддаг, ялангуяа Африкчууд үүнийг урам зоригтойгоор хийдэг.
  Дөчин тав дахь жил Германчуудын хувьд маш амжилттай байсан бөгөөд тэд Африк, Ойрхи Дорнодын ихэнх хэсгийг эзлэн авав. Дөчин зургаа дахь жилийн эхний хагаст тэд Энэтхэг, Бирм, Африкийн бусад хэсгийг эзлэн авав. Их Британи, Америкийн анги нэгтгэлүүдийн эсэргүүцлээс илүүтэй цэргүүдийн хангамж, харилцаа холбооны суналт, газар нутаг зэрэгтэй холбоотой асуудал их байв. Түүгээр ч барахгүй колончлолын цэргүүд тулалдах тийм ч хүсэлгүй байв. Технологийн хувьд Германчууд чанарын хувьд асар их давуу талтай. Жишээлбэл, ME-262 X, цагт 1200 км хурдлах чадвартай, таван нисэх онгоцны буугаар зэвсэглэсэн. Мөн АНУ, Их Британид байлдааны зориулалтаар ашиглах боломжтой ч гэсэн тийрэлтэт сөнөөгч, бөмбөгдөгч онгоц байдаггүй.
  Нэмж дурдахад германчууд дөрвөн дууны дарааллын хурдыг хөгжүүлж буй дискотой байв. Тэд машинуудын эргэн тойронд урсаж байсан ламинар тийрэлтэт онгоцны ачаар жижиг зэвсгийн нөлөөнд бүрэн өртөмтгий байв. Гэвч үүнээс болж тэд өөрсдөө буудаж чадаагүй. Харин нөгөө талаар өндрөөс бөмбөг хаях, түүнийгээ тагнуулын ажилд ашиглах, хамгийн гол нь дайсны машинуудыг тийрэлтэт онгоцоор цохиж унагах боломжтой байсан.
  Нисдэг таваг нь холын тусгалтай үр дүнтэй зэвсэг бөгөөд Европоос АНУ руу нисэх чадвартай. Тэднийг заримдаа хөл нүцгэн, бикинитэй тулалдахыг илүүд үздэг үзэсгэлэнтэй охид удирддаг байв.
  Энд Гертруда, Ева хоёр нисч байна. Энэ бол гайхалтай хоёр хөөрхөн юм. Жишээлбэл, хар арьст америк хүн баригдсан. Модонд уясан. Гэх мэтчилэн түүний эр төгс төгөлдөрт тэд удаан хугацаагаар унасан тул хоригдол ухаан алдаж, хэт их ажил хийжээ.
  Одоо Гертруда хөл нүцгэн хуруугаараа дискээ авч, бай руу чиглүүлж, Америкийн онгоцнуудыг буудаж унагав. Энд зодоонтой охин байна.
  Ева ч бас хөлийн нүцгэн хуруугаараа дайсан руу үхлийн хүчээр машин чиглүүлдэг.
  Дайснаа ууртайгаар цохиж, Англи, АНУ-ын машинууд унав.
  Германчууд 11-р сарын сүүлээр буухаар төлөвлөж байсан. Нэгдүгээрт, энэ үед хэн ч хүлээхгүй. Ер нь цаг агаар тийм ч таатай биш, амьд үлдэх эрсдэлтэй. Гэхдээ тайван өдрүүдэд та Ла-Маншийн хоолойг сэлж, газардах боломжтой. Нэмж дурдахад шөнө буух нь давуу талтай байдаг, учир нь шөнийн цагаар хамгаалах нь илүү хэцүү байдаг.
  Энэ үед Германчууд Англи, Америкийн флотыг маш ихээр устгасан.
  Тиймээс ямар ч асуудалгүй буух төлөвтэй байсан. Охидын тусгай батальонууд 11-р сарын сүүлчээр хүйтэн жавартай байсан ч ганцхан бикинитэй хөл нүцгэн байсан хүчирхэг цохилт өгөх хүч байх ёстой байв.
  1946 оны 11-р сарын 26-нд буулт эхэлсэн. Рейхстагийн сонгуулийн ойн өдөр Гитлер Рейх канцлерийн албан тушаалыг хүлээн авав.
  Буухыг зогсоох хүн байсангүй. Довтолгоонд олон тооны явган цэрэг, тэр байтугай хамгийн сүүлийн үеийн пирамид танкууд оролцов. Ямар ч өнцгөөс нэвтэрч болохгүй.
  Мэдээжийн хэрэг охидууд дотроо тэмцэж, зоригтой ажилладаг.
  Мөн зарим дайчид аль хэдийн хөл нүцгэн шөнө хөлдсөн шалбааг дээр мөсөн ирмэгийг эвдэж байна. Тэгээд тэд маш ширүүн тулалддаг. Мөн тэд гайхалтай гайхамшгуудыг үйлддэг. Тэд хөлийн нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, Британичуудыг урах үед энэ нь үнэхээр гайхалтай болдог ...
  Харин Герда "Tiger" -4 пирамид хэлбэртэй танк дээр их буу, бөмбөг харвагчтай тулалддаг бөгөөд маш зоригтой байдаг. Савны араас сум илгээж, дайснуудыг бут цохино.
  Угаахдаа биш, өнхрүүлж, нүцгэн хуруугаараа джойстикийн товчлуурыг дарж, охин архиран:
  - Бид шүдээ идэвхтэй нүцгэн, бид маш хүчтэй устгадаг!
  Шарлотт харвахдаа час улаан хөхийг ашиглаж, джойстикийн товчлуур дээр дараад дайсныг цохиж, жиргэжээ:
  - Манай бүх нийтийн барилгын баг!
  Лупанула пуужин харвагчтай, Кристина хөл нүцгэн хуруугаараа. Тэрээр олон өрсөлдөгчөө бут ниргэж, гонгинож:
  - Гуравдугаар Рейхийн агуу байдлын төлөө!
  Магда араас нь архирлаа. Энэ удаад гүзээлзгэнэтэй хөхний толгойтой. Дайсныг урж, архирлаа:
  - Арийн коммунизмын төлөө!
  Энд супер түвшний охид байна! Охидын явган цэрэг хэрхэн хөл нүцгэн гүйж, гар бөмбөг шидэж байна. Энэ нь ямар агуу, үхлийн аюултай вэ.
  Бүсгүйчүүд нь үнэхээр зодоонтой, үзэсгэлэнтэй.
  Тэгээд тэд британичуудын баруун зүүнийг бут ниргэж байна. Франц, Норвеги хоёулаа ийм довтолгоо хийж, газардахдаа Англи аравхан хоног тэссэн нь гайхах зүйл биш юм. Энэ үнэхээр сайхан!
  Метрополис унав. Дараагийн шат бол Америк руу хийх аялал юм. Хоёрдугаар сард германчууд өвөл байсан ч Исландад буулт хийж, Икар ажиллагаа явуулж, энэ чухал газар нутгийг эзлэн авав.
  Дахин хэлэхэд янз бүрийн SS батальоны хөл нүцгэн охид тулалдаанд оролцов.
  Мөн тэд нүцгэн өсгийгөө цасан дундуур гялсхийлгэж амжилтанд хүрсэн.
  Сталин 1947 оны 3-р сард Гитлерт АНУ-ын эсрэг хамтарсан дайн хийхийг санал болгов. Фюрер үүнийг зөвшөөрсөн боловч ЗСБНХУ зөвхөн Аляскийг, ямар нэгэн байдлаар хууль ёсны газар нутгийг буцааж авах нөхцөлтэй байв. Мөн илүү ихийг асуухгүй.
  Сталин үүнтэй санал нэгджээ ... Тэгээд Зөвлөлтийн цэргүүд Аляскаар дайрч эхлэв. Ийм хурдан бөгөөд хэрцгий.
  Зөвлөлтийн шинэ танкууд хөдөлж байв.
  Элизабетын багийнхан хамгийн анхны туршилтын, бүрэн дуусаагүй Т-54 танк дээр тулалдсан. 1947 оны дөрөвдүгээр сар. Аляскад цастай хэвээр байгаа ч орос охид хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг. Бас ийм хөөрхөн охидууд.
  Элизабет нүцгэн хуруугаараа дайсан руу буудаж байна. Америкийн " Шерман "-ыг цохив. Дайчин шүдээ гарган:
  - Агуу коммунизмын үзэл санааны алдар суу!
  Екатерина мөн цүүцсэн хөлний нүцгэн хуруугаараа буудаж, хашгирав:
  - Манай армийн ялалтын үр дүнд алдар суу!
  Елена мөн буудсан бөгөөд энэ удаад цээжнийхээ час улаан хөхөөр дайсныг маш сайн онож, архирав:
  - Шинэ шийдвэрлэх ялалтуудын алдар!
  Гүзээлзгэний хөхөөр өрсөлдөгчөө цохиж, "Першинг" гэж хуцаж байсан Евфрасиа :
  - Тэгээд бид ялах болно!
  Дайчид харваас шиг л тарсан бололтой. Ингээд америкчууд бут цохигдож байна.
  Энд сум савны духан дээр туссан боловч тэр даруй ricochets. Элизабет архирч, үсэрч:
  - Коммунизмын үзэл санааны алдар суу!
  Мөн тэр хариуд нь хөлийн нүцгэн хуруугаараа сум илгээдэг. Энэ бол жинхэнэ даалгавартай охин юм.
  Байлдааны гоо сайхан нь ийм байдаг.
  Зөвлөлтийн цэргүүд Аляскад байрлаж байв. Мөн 5-р сард металлаар хийсэн анхны IS-7 ирсэн.
  Мөн үүн дээр Аленкагийн танкийн баг байна.
  Энд ийм зодоонтой охин байна. Тэр дайсан руу буудаж байхдаа түүнийг маш нарийвчлалтай цохино.
  Мөн буу, ямар хүчтэй: 130 мм. Тэр дайсныг алсын зайнаас цохино. Америкчууд гол танк " Шерман "-тай хэвээр байгаа бөгөөд энэ нь зөвхөн Герман, Зөвлөлтийн танкийн цохилтод сайн байдаг. 90 мм-ийн калибрын буунаас арай илүү хүчирхэг Першинг бий. Маш жижиг " Суперпершинг " буу нь 90 мм калибрын урттай, 73 EL урттай, Зөвлөлтийн IS-7 машин дээр болон түүний ойролцоо аюултай шарх үүсгэх чадвартай. Америкийн буунууд Германы пирамид танкийг бүх талаас нь огт авдаггүй. IS-7-г хажуу тийш нь цоолдог. Т-54 - " Суперпершинг " нь духандаа ойртуулж, хол зайд нисэх боломжтой. Гэхдээ одоохондоо ЗХУ-д үндсэн танк Т-34-85 байгаа бөгөөд энэ нь үйлдвэрлэлээс гараагүй байгаа бөгөөд америкчуудтай тулалдаж байна. Энэ нь Шермантай ойролцоогоор тэнцүү бөгөөд Першингээс сул юм.
  Тиймээс Зөвлөлтийн цэргүүд хэцүү байдаг. Тэд цорын ганц, хамгийн анхны туршилтын танк IS-7-д атаархсан харцаар харж байна.
  Энэ машин нь бахархалтай, гайхалтай.
  IS-2, IS-3 нар мөн тулалдаж байна. Духан дээрх сүүлчийн машин нь " Суперпершинг " -ээс бусад нь нэвтрээгүй . За, IS-3-ийг их биеийн доод хэсэгт цоолж болно.
  IS-2 нь цамхагийн урд талын хуягт бага зэрэг сул байна.
  Энэ танк дээр охидууд Наташка болон түүний багийнхан тулалдаж байна. Гоо сайхантай тулалдаж байна. Мөн IS-2-аас тэд үхлийн аюултай сумаар бутлах цохилт өгдөг.
  Наташка хөлөө нүцгэн хуруугаараа дарж, алуурчныг шидэж, Америк, вякнулагыг нэвтлэн:
  - Сайн коммунизмын үзэл санааны алдар суу!
  Зоя час улаан хөхөө алуурчин хөшүүрэг дээр дарж, хашгирав:
  - Аричуудын энх тайван, дэг журмын төлөө!
  Августин ч бас нүцгэн өсгийөөрөө цохиж, дайсныг цохиж хуцав:
  - Шийдвэрлэх ялалтын төлөө!
  Эцэст нь Светлана нүцгэн хуруугаараа хөлөө шидэж, дайсныг тайрч, хашгирав:
  - Агуу хүч чадлын төлөө!
  Улаан армийн эмэгтэй дайчид Аляскаар дайрч давшлаа. Зун ирж, дулаахан, бикини өмссөн танктай, хөл нүцгэн охидууд таатай байлаа. Германчууд Гренландыг гаталж Канадад газарджээ. Мөн урд зүгээс тэд Аргентинаас ойртож эхлэв. Бразилд Германыг дэмжигч ба Америкийг дэмжигч гэсэн хоёр хуваагдсан. Германчууд тулалдаанд илүү бэлэн дивизүүдийнхээ хүчтэй цохилтоор асуудлыг өөрсдөдөө ашигтайгаар шийдэв.
  Нацистууд холын зайнаас маш хурдан буудсан илүү хүчирхэг, үр дүнтэй довтолгооны карбинтай байв. Янкичууд ялагдлынхаа дараа ялагдал хүлээв.
  Армстронг тэргүүтэй англи охидын шинэ баг урд зүгээс урагшилж байв ... Дайчин зун Бразилд тулалдсан ... Америкийг дэмжигч хүчнийхэн удаан эсэргүүцсэн.
  Гэвч Венесуэлд эмэгтэй дайчид Америкийн цэргүүдтэй тулгарсан. Тэд хуучирсан "Пантер" -2 дээр тулалдсан бөгөөд энэ нь тоног төхөөрөмжийн пирамид загваруудын төлөө бараг зогссон байна.
  Гэхдээ Британичууд энэ танк дээр байсан ч америкчуудаас илүү хүчтэй байсан. Тэд аль хэдийн найдваргүй хоцрогдсон Шерманчууд руу буунаас буудсан тул тэд зөвхөн Зөвлөлтийн гучин дөрөвтэй ижил нөхцөлтэй тулалдаж чадна.
  Жэйн хөлийн нүцгэн хуруугаараа алсаас буудлаа. Дайсныг цохиод жиргэж:
  - Энэ бол Их Британийн агуу байдал - энэ нь бүдгэрэхгүй!
  Грингета цүүцсэн хөлөө нүцгэн хуруугаараа дайсан руу цохив. Тэр Шерманыг цохиж , хашгирав:
  - Манай хаант улс сайхан байх болно!
  Тэгээд тэр хэлээ харуулав!
  Дараа нь Моника буудаж, дайсныг нүцгэн хөлөөрөө шууд онож, дуу алдав:
  - Сэтгэлийн авралын төлөө!
  Тэдний араас Маланья бас цохив. Энэ нь илүү аюултай Першинг рүү яг онож, их биеийг нь эвдсэн.
  Мэдээжийн хэрэг, тэр нүцгэн хуруугаараа:
  - Хааны хүчний санаа алдар суу!
  Охид маш ширүүн, бүтээлч тулалдсан.
  Мөн Канадад Германы сонгосон нэгжүүд хөдөлж байв. Герда "Tiger" -4 пирамид танк дээр Америк болон түүний ноёрхлыг бут цохив. Мөн тэд дайсны цохилтын дор эвдэрсэн.
  Герда нүцгэн хуруугаараа буудаж, дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Арийн коммунизмын төлөө!
  Шарлотт ч бас цохиж, энэ удаад цээжнийхээ час улаан хөхөөрөө америк машиныг цоолж, бахирлаа:
  - Германы агуу байдлын төлөө!
  Кристина мөн дайсан руу цохив. Тэр өндөгний хальс шиг цүүцсэн хөлний нүцгэн хуруугаараа түүний хуяг дуулга дарж, гиншиж :
  - Бидний гайхалтай амжилтын төлөө!
  Магда бас дуугарч, дайсныг шавар шиг бут цохиж, архирлаа:
  - Үзгээр дүрслэхийн аргагүй, үлгэрээр хэлэхийн аргагүй ийм нөөцийн төлөө!
  Охидууд маш их тэмцэгч, маш хөдөлгөөнтэй байдаг гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Тэдэнтэй хамт байх нь бас үнэхээр хөгжилтэй байдаг.
  Дараа нь Канадын гол хотууд унав: Квебек, Торонто. Тэгээд амьдрал сайжирч, Фриц, илүү хөгжилтэй болсон ...
  Гитлер Америк мөхнө гэж зарлав!
  Атомын бөмбөг бүтээснээр АНУ амжилтанд хүрсэнгүй. Энэ тохиолдолд аз нь Америкаас татгалзаж, Вермахтын талд орсныг харж болно. Тэгээд юу гэж? Ялалт, амжилтын бусад үндэс суурь бий. Тиймээс цөхрөхөд эрт байна.
  Гэхдээ Фриц нь гадаадын дэглэмүүдтэй АНУ-аас цэргүүдийн хувьд хамаагүй дээр юм. Тэд дайсныг устгахад маш их чадвартай.
  Жишээлбэл, Герда хар арьст тулаанчийг барьж авав. Тэгээд тэд түүнийг маш их зовоож, хайрлуулахыг албадаж, туурай нь унасан. Мөн энэ нь үнэхээр дажгүй юм.
  Дөчин долоон оны намар Фриц АНУ-ын нутаг дэвсгэрт зохих ёсоор орж ирэв. Зөвлөлтийн цэргүүд Канадад тулалдаж байв.
  Шерман , Першинг нарын бүхэл бүтэн бригадтай тулалдаж байв . Эндхийн Шерманчууд галт зэвсгийн ангийнхан байсан бөгөөд 76 мм урт хошуутай их буутай байсан нь IS-7-д тал руугаа буудах үед аюултай. Тиймээс охид маш ноцтой байдалд оров. IS-7 нь бүх давуу талуудын хувьд хязгаарлагдмал сумтай, хэт хурдан бууддаггүй их буутай.
  Энд Аленка хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж, америкийг цохиж, хашгирав:
  - Миний дайны зам дээр!
  Анюта улаан хөхний тусламжтайгаар ээлжлэн цохиж, Шерманыг цохиж , хашгирав:
  - ЗХУ-ын ялалтын төлөө!
  Алла бас нүцгэн хуруугаараа цохив. Тэр америк машиныг цоолж, хашгирав:
  - Коммунизмын үзэл санааны төлөө!
  Мария мөн гүзээлзгэнэтэй хөхний толгойн тусламжтайгаар өрсөлдөгчөө цохиж, исгэрэв.
  - Лениний агуу гар бичмэлүүдийн төлөө!
  Матреона нүцгэн өсгийтэйгөө бууж, Шерманы хуяг дуулгаг нурааж , уушгиныхаа дээд талд хашгирав:
  - Миний гэрлийн баатруудын төлөө!
  Энэ бол тав, энэ бол охид - та илүү дажгүй зүйл олж чадахгүй! Мөн тэд бүгд маш залуу, шинэлэг юм. Мөн охид зөгийн бал шиг үнэртэй байдаг. Цэргүүд ийм таашаалтайгаар Сугар гаригийн цээжийг хэлээрээ долоодог нь гайхах зүйл биш юм. Тэгээд тэд долоосоор л байна.
  Тиймээ, IS-7 нь урагдахгүйн тулд буцаж бууж өгсөн. Тийм учраас энэ бол танк, бүх танк нь танк юм.
  Магадгүй Германы пирамидаас бусад нь ...
  Шерманчуудын ихэнх нь амь үрэгдэж, үлдсэн хэсэг нь ухарч байна.
  Зөвлөлтийн хүүхнүүд тэгж л зүсдэг.
  Тэнгэрт Анастасия Ведмакова, Аленка Соколовская нар Фрицийг буталж байна. Тэр Покрышкин бол эдгээр охидод тохирохгүй. Мөн гоо бүсгүйчүүд хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг. Мөн хөхний улаан хөхийг буудах үед ашигладаг бөгөөд энэ нь буудах байлдааны үр нөлөөг нэмэгдүүлдэг.
  Гэхдээ тэр Альбина, Алвин хоёрыг илүү сайн ойлгодог. Охид баатрын загалмайн зургаан градусыг авч чадсан. Цагаан алтны царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий хамгийн дээд зургадугаар зэрэглэлийн Төмөр загалмайн баатрын загалмайг тус бүр мянга гаруй онгоцыг буудсаны дараа тэдэнд гардуулав.
  Энд охидууд байна - бүх охидод охидууд ...
  Гэхдээ Анастасия Ведмакова, Аленка Соколовская нар хоёулаа хоёр зуу гаруй онгоц цуглуулжээ. Тэд аль хэдийн ЗХУ-ын баатрын найман одтой байсан.
  Анастасия хөлийн нүцгэн хуруугаа онгоцны бууны товчлуур дээр дарж, америк машиныг цохиж унагав:
  - Би супер охинтой!
  Аленка Соколовская цээжнийхээ час улаан хөхний тусламжтайгаар дайсан руу цохиж, гурван онгоцыг унагаж, хуцав.
  - Тэгээд би бүр сэрүүн байна!
  Энэ бол охид, ийм охид!
  Тэгээд тэд Америкийг устгадаг.
  Мэдээжийн хэрэг, Альвина, Альбина нар үүнийг илүү хөгжилтэй, сайхан болгож байна.
  Алвина буудахдаа час улаан хөхөө ашигладаг...
  Мөн Альбина гүзээлзгэнэ ...
  Хоёр охин хоёулаа хаш чулуу, лугшилттай саваагаар хэлээрээ ажиллах дуртай. Тэдэнд ийм хүсэл тэмүүлэл, түрэмгийллийн итгэл үнэмшил бий!
  Альбина хөлийн нүцгэн хуруугаа дарж, жиргэж:
  - Тэгээд тэд далай руу явж, догшин охидууд!
  Алвина, буудаж, баталж байна:
  - Гайхалтай элемент, алах элемент!
  Одоо Германчууд, Зөвлөлтүүд, Япончууд Америкийн нутаг дэвсгэрт улам гүнзгийрэв.
  Япончууд өөрийн гэсэн тэмцэгчидтэй: нинжа охид. Маш зоригтой, тэмцэгч.
  Цэнхэр нинжа охин хөлийн нүцгэн хуруугаараа сахлын хутга гаргаж, америкчуудын толгойг тайрч, онигоо хийж байгааг энд үзүүлэв.
  - Тэд давж гарахгүй!
  Тэгээд тэр тээрэмийг илдээр зүсдэг.
  Мөн шар нинжа охин сэлэм барин жинхэнэ шүтэн бишрэгч барина. Дараа нь тэр нүцгэн хуруугаараа хорт зүү шидэж, янки цэргүүдийг алж, өрсөлдөгчөө цохино.
  Тэгээд уушигныхаа дээд талд орилон:
  - Японы бүх алдар суунд!
  Мөн улаан үстэй охин, налуу тээрэм барьж, дайснаа таслана.
  Тэгээд тэр үүнийг хөлийн нүцгэн хуруугаараа авч, тэднийг цохиж, Янкуудыг өөр өөр чиглэлд тараана. Энэ бол тулааны гоо үзэсгэлэн юм.
  Тэгээд архирах:
  - Бид нинжа нар!
  Тэгээд цагаан нинжа үстэй охин сэлэм барин нисдэг тэрэгний хүлээн авалт хийнэ. Өрсөлдөгчдөө цавчиж, бут ниргэ . Час улаан хөхнөөс нь аянга цахиж, архиран:
  -Японы ялалтын төлөө!
  Тийм хулгайчдыг хэн ч эсэргүүцэж чадахгүй! Энд охидууд, бүх охид охидууд ...
  Мөн тэд маш түрэмгий байдаг.
  Гэхдээ энд тулаан асар их эрчимтэй өрнөж байна. Тэнхлэгийн хүчнүүд хойд болон урд зүгээс ирж, Америкийг асар том хавчаараар шууд шахаж байна.
  Нэгэн цагт сүр жавхлантай байсан улсынхаа уран сэтгэмжийг гайхшруулсан клипийг хүргэж байна.
  Намрын эцэс гэхэд Фриц аль хэдийн АНУ-ын нутаг дэвсгэрт нэлээд шахагдсан байв.
  Энд Герда Tiger-4 танканд тулалдаж байгаа бөгөөд замдаа өмнөхөө дурсан санаж байна.
  Бас их алдар гавьяа.
  Герда бага зэрэг цусанд будагдсан боловч сэтгэл хангалуун байв. Гэвч зулзагын зүссэн гэдэснээс ялгарах аймшигт өмхий үнэр, бас нэг зуу биш юмаа гэхэд зуугаад амьтан гүйж ирэх вий гэсэн болгоомжлол сэтгэл санааг нь эвдэв.
  Харин Шарлотт ширүүн өрсөлдөгчийнхөө толгойноос барьж, үхлийн аюултай "давхар Нелсон" техникийг гүйцэтгэн амьтны хүзүүг мушгив. Энд байгаа галт дайчин бол нэгэн төрлийн эх Терезагийн дүрд тоглосон нь харгис хэрцгийгээр зодсон сүнсийг өршөөх үүднээс гарч ирэв. Илэрхийсэн:
  - Би эелдэг, сайхан сэтгэлтэй, ээж маань ухаалаг шар шувуу шиг сайхан сэтгэлтэй!
  Герда санаа зовж байв:
  - Чи ойлгохгүй байна уу?
  Шарлотт гайхав.
  - Би юу ойлгох ёстой вэ?
  "Үлэг гүрвэлүүд эсвэл харх, жоомны эрлийз сонсохгүй байна уу?" Герда уруулаа жимийв.
  Шарлотт инээвхийлэв.
  новш болно гэж бодсонгүй !" Тийм ээ, бид тэдний дор хаяж мянга нь алах болно!
  -Тэд чиний толгой руу цохисон!
  - Үгүй. Надад итгээрэй, мегагном биднийг сонсож чадна. - Дараа нь охин гацав. "Хэрэв одойнуудын султан түүнийг аваагүй бол, өөрөөр хэлбэл түүнийг албанд дуудаагүй бол тэр биднээс хол явах боломжгүй байсан.
  Герда маш сул итгэлтэйгээр асуув:
  "Бас бусад одойнууд, элфүүд, аннихоббитууд уу ?"
  Шарлотт эр хүний харгис хэрцгий зангаараа сүүлчийн найдвараа хурдан унтраав:
  - Бусад нь, магадгүй тэд сонсдог, гэхдээ энэ нь тэдэнд ямар хамаатай юм бэ? Зөвхөн Кий-Дар хэмээх мегагномыг л мэднэ .
  Герда цусанд будагдсан хөлөө асар том навчис дээр арчиж эхлэв. Навч нь зөвхөн гаднаасаа зөөлөн мэт санагдаж байсан ч үнэндээ өргөстэй байв. Хөл нүцгэн шаргал үст ёс суртахууны зурсан:
  - Гялтганасан бүхэн алт биш, харин өмхий үнэртэй бүхэн дандаа новш болж хувирдаг! Дэлхий дээр маш их шороо байгаа тул газар дээр хэдэн алхам хийсэн ч бүтээгчийн цэвэр ариун байдалд итгэх боломжгүй юм!
  Үүний хариуд Галын чөтгөр хуванцар хоолойдоо агаар оруулан дахин исгэрэв. Дараа нь охид шөнөжингөө удаан сонсов. Гэвч Кий-Дарь мегагном сонссонгүй, сонссон ч үгүй. Эндээс өөр гном байгаагүй нь тодорхой.
  Герда дуулжээ:
  - Хэрэв найз нь гэнэт найз ч биш, дайсан ч биш, харин гном болж хувирвал ... Энэ нь бид галзуурахыг хүлээж байна гэсэн үг юм!
  Шарлотт найзынхаа яриаг таслан:
  - За, та сүнснүүдийн легион биднийг хүрээлүүлмээр байна уу? Хурдан хөлөөрөө алив!
  Хоёр дайчин аль хэдийн ядарч сульдсан байсан ч тэд дахин шаргуу гүйлтээ үргэлжлүүлэв. Заримдаа Герда явж байхдаа унтдаг байсан, богинохон хугацаанд тэр хэвтэж, амарч байгаа мэт санагддаг (зүүдэндээ унтаж байгаа нь үнэхээр гайхалтай!). Гэвч алсын хараа нь газарт унасан бөөн шавар шиг сүйрч - амархан бөгөөд хүчин чармайлтгүйгээр зөвхөн бие нь сандарч чичирч байв. Тэгээд үл үзэгдэх савлуур эргэлдэж байгаа мэт бүх зүйл дахин эхлэв. Хагас бодит байдал, хагас бодит байдал эргэн тойронд байсан тул би зовхио томрох хэрэгтэй болсон тул зовхи нь хүндэрч , хаагдахгүй байв. Охидын хөл нүцгэн зэрлэгээр хатгасан ч яг энэ аймшигт өвдөлт нь тэднийг бүрэн мартаж, бодит байдлын мэдрэмжээ алдах боломжийг олгосонгүй. Мөн ландшафт аажмаар өөрчлөгдсөн .... Өндөр хана эргэн тойрон дахь харанхуй дундуур тод харагдаж, ядарсан шаргал дайчин хар чулуун коридорт байгаа мэт байв. Түүний гүйлтийн хүнд цуурай чимээ сонсогдов. Цаашид өөр нэг аймшигтай, хөдөлгөөнгүй зүйл байсан. Амьд ямар нэгэн зүйл үл үзэгдэх боловч охидыг хүлээж байсан бөгөөд тэд тийшээ гүйв. Тэд мэдээж тамд унахыг хүсээгүй ч бар хөөсөн хонь шиг гүйсээр л байв. Африкийн цөл, Азийн уулс дахь дайны сүүлийн долоо хоногт бие махбодийн хэт их хүч чармайлтаас болж тэд ийм хог хаягдлыг мөрөөдөж эхэлсэн нь тодорхойгүй байна ...
  Герда шивнэв:
  - Тэр ч байтугай диваажин ч там байх чадвартай тул та там руу удаан хугацаагаар сэлж болохгүй!
  Ямар нэгэн зүйл охины гараас атгав. Ухамсар дайчин руу буцав. Тэр гэнэт өөрийгөө зогсож байхыг олж харав. Газар урагшаа зөөлөн налуу болов. Тэгээд бага зэрэг ус цацав. Бүсгүйн ядарсан нүүрэнд шинэлэг байдал, чийг амьсгалав.
  Герда хашгирав:
  - Хөөх, чи бүр тэнгэрт гүйж чадна!
  - Вири ! Шарлотт мэдрэмжээр санаа алдлаа. - Их Германы амь үрэгдсэн цэргүүдийн баяр баясгалангийн газар. - Түүний эгдүүтэй дайчин хоолой нь жинхэнэ баяр хөөрөөр дүүрэн байв.
  Герда ийм өөдрөг үзэлтэй байсангүй.
  - Харин Вириагийн урд тал .
  Шарлотт урам зоригтойгоор хэлэв:
  - Талбай хаана байна, тэнд талбай байна!
  Герда домгийг санаж, Рейх-Сарай руу явах замдаа тэд мөнгөн устай жижиг голыг гаталж байсныг санав. Хааны морины өндрөөс гатлах нь хялбар бөгөөд хурдан хөгжилтэй мэт санагдаж байв. Шаргал үст дайчин өөрийгөө султан, эсвэл султан мэт мэдэрсэн нь үүнээс ч дээр юм! Гэхдээ аварга том морин дээр суух нэг хэрэг, дарь эхийн хөл дээр аялах өөр хэрэг. Энэ гол ямар гүн гүнзгий, урвасан юм бол оо?
  Герда зальтай боловч дүрсэлсэн байдлаар хэлэв:
  - Мөн урд тал нь минийх!
  - Та сэлж чадах уу? Улаан үстэй охин түүн рүү эргэв.
  Герда мөрөө хавчив.
  -Ямар тэнэг асуулт вэ. Сэлж чаддаггүй элит SS батальоны төлөөлөгчийг та хаанаас харсан бэ?
  Шарлотт галзуу буржгар үсээ шийдэмгий сэгсэрлээ.
  - SS элитийг март. Тэнд огт өөр ертөнц эсвэл бүр тоо томшгүй олон ертөнцтэй эцэс төгсгөлгүй ертөнц бий. Бүх зүйл бидэнтэй адил биш байна!
  "Би болох уу?" гэж Герда өөрөөсөө асууж, дайчин доторх хоосон зайг дахин харав.
  Шарлотт бувтнав:
  - За, хурдан төрүүлээрэй! Цаг дуусч байна!
  - Мэдээжийн хэрэг, би хэрхэн сэлж мэдэх ёстой! гэж шаргал үст дайчин найзынхаа эелдэг, нэгэн зэрэг аймшигт царайнд эргэлзэж байгааг хараад баяртайгаар хэлэв.
  Цэнхэр шар өнгийн толботой далавчтай, альбатросын чинээ эрвээхэй антенаа хийсгэж, нүцгэн хөлтэй шаргал үст үнэн ярьж байгааг нотлох шинж тэмдэг болжээ.
  "Би ч бас тэгж бодож байна, эсвэл бараг тийм байх" гэж Шарлотт тогтворгүй хариулав. - Хэдийгээр та зүйр үгийг мэддэг ч гэсэн: цацагт хяруул бодон шөл рүү орсон ч хэрээ бодсонгүй, чимээ шуугиантай болсон! Ямар ч байсан яаж гэдгийг нь мэдсэн нь дээр байх, учир нь би чамайг гаргаж чадахгүй. Бидэнд нэг л зам бий - нөгөө тал руу.
  Герда нударгаа чанга атгав.
  - Мэдээжийн хэрэг, дажгүй нь сэлэв!
  Шарлотт анхааруулав:
  "Бид илдэнд асуудалтай байж магадгүй!"
  Дур булаам дайчид эргийн хамгийн захад ойртож, шөнийн хар усанд оров. Герда усны даралтыг мэдэрсэн - голын урсгал бага зэрэг урсаж байв. Хөл нүцгэн шаргал үст өвдөг сөгдөн шунаж согтсоныхоо дараа ядарсан, тоостой нүүрэндээ цацав. Нойрмог байдал тэр даруй алга болов. Ус нь сэрүүн, зөөлөн байсан тул би түүнд хэвтэж, эмэгтэй хүний өвдсөн булчинг тайвшруулахыг хүссэн ...
  Герда урам зоригтойгоор хэлэв:
  - Мөн урд талын уурхайнууд үл үзэгдэх юм!
  - Түр хүлээнэ үү! гэж Шарлотт шивнэв.
  Герда гайхаж:
  - Тэгээд энд дахиад ямар урхи байна вэ?
  Галын дайчин тайвшруулав:
  - Үгүй, гэхдээ... Бидэнд боломж байсаар байна гэж бодож байна!
  Галын дайчин дахиад л цагаан хуванцар дээрээ уруулаа тавив. Тэр сонсоод эргэн тойрноо анхааралтай ажиглав.
  Герда эргээд тайвширч, уснаас тэнгэрлэг эрчим хүчээр хооллодог мэт санагдав. Шарлотт түүнээс асуув:
  -Харж байна уу, надад энэ газар төвлөрөхөд хэцүү байна.
  Хөл нүцгэн шаргал үст бас эргэж харав. Удахгүй гэрэлтэх юм шиг санагдсан. Харанхуй тас харанхуй байхаа больсон, учир нь саяхан түүний үл нэвтрэх хэсэгт тогтворгүй цоорхой гарч ирэв - арай л ахиж, шөнийн бүрхэвч унах шиг болов. Тиймээс хөөцөлдөөн тун удахгүй эхэлнэ. Тэд гол руу хүрсэн нь сайн хэрэг. Герда хөмсгөө зангидаад сайтар харав: түүний хөл дээр ус тод харагдаж байсан нь эрчүүдийг галзууруулахад хүргэдэг бөгөөд тодорхойгүй - урсгалын төвд байв. Нөгөө тал нь харанхуйд живэх шахсан.
  Цасан цагаан дайчин ингэж хэлэв:
  - Одоо л эрчүүдийн гар ядарч туйлдсан биеийг маань судаснууд нь хурцадмал байдлаасаа гарч энхрийлэх байсан бол. Бид үүнээс хэрхэн таашаал авах вэ? Ай гэмгүй охидын зовсон мах. Сугар бурханы цээж минь ямар ч эмэгтэйн хүсдэг зүйлийг хайр, аз жаргалыг хүсдэг!
  Шарлотт дахиад л гаансаа авлаа. Энэ удаад Герд агаарт ч юм уу, газарт ч юм уу ямар нэг зүйл чичирч байгаа мэт санагдав. Шаргал үст дайчингийн нүцгэн өсгий дээр ямар нэгэн зүйл үрж, нэгэн зэрэг зөөлөн байв. Тэрээр хэлэхдээ:
  - Энэ бол боа хутгуурын баяр баясгалан юм.
  -Чи сонссон уу? Залуу галт чөтгөр догдолж түүний гараас атгав. - Мегагномын алхамууд ! Өө, цасан цагаан эмэгчин үнэртэв үү? Кий-Дарь хариулав. Шарлотт найзынхаа чихэнд үнсэв. - Надад итгээрэй, бидний ялалт ойрхон байна, Тэр энд хаа нэгтээ байна!
  Герда тэмдэглэв:
  - Тийм ээ, хаах ... Боогерт зориулсан сар шиг!
  Шарлотт элфүүдийн бүтээсэн шидэт хуванцараар хийсэн шүгэлээ улам хүчтэй үлээж эхлэв ( гэхдээ техно-шидэт !), дараа нь чихээ газарт наав. Энэ удаад хөрсний харилцан сэгсрэх нь илүү мэдэгдэхүйц байв.
  Герда гүн ухааны үүднээс:
  - Эхэндээ азгүй байх тусам төгсгөл нь амжилттай болно гэсэн шинж тэмдэг байдаг!
  - Тийм ээ ... - Хамгийн үзэсгэлэнтэй охины маргад нүд баяртайгаар онийлгон, - тэр дуудлагад ирэв! Түлхүү-Дар!
  Герда хуруугаа уруул дээрээ тавиад:
  - Болгоомжтой байгаарай. Магадгүй энэ нь тийм ч мегагном биш , эсвэл огт өөр дэг журамтай амьтан биш юм!
  Тэд сонсоод хөшиж орхив. Дэлхийн чичиргээ улам жигд, хүнд болов. Ойролцоох хаа нэгтээ, бутнуудын "арлууд" дунд асар том дүр түүний зам тавьж байв. Тэр сүүлчийн сахалгүй залуу байсан ч дуулгавартайгаар эзнээ хайдаг аварга жинс шиг байсан...
  Шарлотт хэлэхдээ:
  мегагномуудын бүх хүчийг төсөөлж ч чадахгүй байх . Эдгээр нь тамын гал хүртэл тэдний өмнө бууж өгдөг тийм хүчирхэг амьтад юм!
  Герда тэр даруй эсэргүүцэв:
  - Үгүй ээ, би яагаад төсөөлж чадахгүй байна вэ ... Хэрэв гном бол хүчтэй амьтан бол мегагном нь илүү хүчтэй байх ёстой. Эцсийн эцэст, мега гэдэг үг нь сая дахин их юм!
  Шарлотт поп одтой болзох охины дүрд дуртайяа зөвшөөрөв.
  Тийм ээ, чиний зөв, найз минь! Яг саяд энэ бол бүхэл бүтэн ялагдашгүй арми!
  Герда гайхаж:
  "Яагаад эртхэн түүн рүү залгаад манай найзуудыг үхүүлээгүй юм бэ?"
  Залуу, улаан үстэй эмэгтэй чөтгөр хариулахын оронд түүний шүглийг дахин үнсэхэд муруй хошуунаас бага зэрэг исгэрэх чимээ гарч ирэв. Гэнэт Шарлотт санаа алдахдаа хөшиж , маргад нүд нь томорлоо. Галт эмэгчин чоно усанд суугаад Гердагийн гараас барив. Би түүнд хариулахыг маш их хүссэн, гэнэт ...
  Охины нүцгэн хөл гэнэт хурц өвдөлтөөр шатаж, тэр дороо үсэрч, ... эцэст нь сэрлээ. Мадлен цахилгааны утсыг холбосон клуб барьж байв. Ягаан дээр цахилгаан гүйдэл цэврүү гарч, халуун элс, хурц уулын чулуун дээр гүйснээс бага зэрэг кератинжсан байв .
  SS-ийн ахмад архиран:
  - Босоод дүрэмт хувцсаа өмсөхөд бэлдээрэй! Та фельдмаршалын өмнө нэг бикини өмсөж гайхуулж болохгүй! Хараач, хонгор минь, чи шагнагдах болно, гэхдээ хэрэв та тэнэглэлээ хаявал би Конаны дугуйг нэг өдрийн турш эргүүлж, цахилгаан цочрол өгөх болно. - Энд Мадлен аймшигтай царай гаргав. -Хэдийгээр үгүй, нэг өдөр ч биш, бүтэн долоо хоног, нэг минут ч амрахгүйгээр. Бидэнд цаг хугацаа байсаар байна.
  Охидууд хурдан цугларч эхлэв .... Мөн өөр тивд сонирхолтой үйл явдлууд болон үүнтэй төстэй үйл явдлууд болсон.
  Тийм ээ, одоо тулаан эргэн ирж, дайчин Герда нүцгэн хуруугаа ашиглан үхлийн хүчтэй сум илгээв. Сүйрсэн Першинг зогсов.
  Эндээс илүү том, болхи зүйл мөлхөж байна. Америкийн хамгийн сүүлийн үеийн бүтээн байгуулалт бол 155 мм урт буу, 305 мм зузаан хуягтай өөрөө явагч буу юм. Энэ нь нэг зуун хорин тонн жинтэй, маш удаан хөдөлдөг. Дөнгөж мөлхөж байна...
  Герда Шерманыг оновчтой цохилтоор цохиж, тэмдэглэв.
  - Бидний сэтгэлд очдог!
  Шарлотт хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, дайсныг урагдсан төмөр хэсгүүдэд бут цохиж, хашгирав:
  - Нэр төр, эх орныхоо төлөө!
  Кристина эмгэнэн хэлэв:
  - Та түүнийг бөмбөгдөгч онгоцоор суулгаж чадах уу?
  Магда итгэлтэйгээр хэлэв:
  - Үүнийг надад үлдээ!
  Тэгээд охин дайсан руу их буу чиглүүлж, хатуу хуруугаараа цохив.
  Тэгээд америк мангас зогсоод дэлбэрсэн.
  Эдгээр нь Гуравдугаар Рейхийн охид юм - сайн байна!
  Өвөл ирж, IS-7 цасан дундуур хөдөлж байна. Америкт зодоон болж байна. ЗХУ-ын гоо бүсгүйчүүд ширүүн тэмцэлдэж байна.
  Аленка хөл нүцгэн хуруугаараа Першинг рүү буудаж, дайсныг бут цохив.
  Тэгээд тэр хашгирав:
  - Оросын коммунизмын алдар суу!
  Анюта мөн бүрхүүлээр цохив. Тэрээр хөлийн нүцгэн хуруугаараа энэ техникийг хэрэглэж, хашгирав:
  - Би Супермэн охин гэж хэлье!
  Алла мөн буудаж, өөр нэг Паттон танкийг цохив . Бас их дажгүй.
  Паттон сав ямар төрлийн ногоо вэ ? Энэ нь зөвхөн илүү хүчирхэг 810 морины хүчтэй хөдөлгүүртэй, илүү хуяг дуулгатай " Илүүдэл жинтэй " юм.
  Т-34-85-ын хувьд асуудал болж чадах ямар гайхалтай машин вэ. Гэвч IS-7 түүнийг алсаас цохиж байгаа мэт. Зөвлөлтийн танк урд талын хуягт сум хүлээн авсны дараа түүнийг рикошет руу илгээв. Энд байлдааны машин байна. Үүний хариуд нэг шүүрдэхдээ америкчуудыг нураана.
  Дараа нь Мария буудаж, дайсныг онцлон цохив. Энэ нь түүнийг цоолж, хашгирав:
  - Манай арми хүчирхэг, дэлхийг хамгаалдаг!
  Мөн тэрээр хөл нүцгэн хуруугаа ашигладаг.
  Тэгээд Маруся новш болно. Мөн дайсны хуягуудыг чипс болгон бутлана. Энэ тохиолдолд нүцгэн өсгийтэй тусламжтайгаар.
  Тэгээд архирах:
  - Сталины шинэ шинэчлэлийн төлөө!
  Тэр үнэхээр тэмцэгч гоо бүсгүй бөгөөд хүн болгонд таалагдахыг хүсдэг.
  IS-7 онгоцны баг ингэж ажиллаж байгаа нь там болтол өвдөж байна.
  Харин охид энд ирж байна.
  Елизавета Т-54 онгоцон дээр тулалдаж байна. Мөн цөхрөлтгүй үйлдэл хийдэг. Ийм түрэмгий мөлхөгч.
  Тэгээд охидууд нь маш сайхан машинтай. Мөн тэд үүнээс маш нарийвчлалтай бууддаг.
  Жишээлбэл, тэд " Супер Першинг " -ийг аваад цохиж, хашгирав:
  - Бидний ариун коммунизм!
  Элизабет нүцгэн хуруугаараа буугаа ониллоо. Тэр бай онож:
  "Миний ялалт гайхалтай байх болно!"
  Тэгээд хамтрагчид руугаа нүд ирмэв.
  Екатерина час улаан хөхөөрөө шахаж, хашгирав:
  - Бидний агуу ялалтын төлөө!
  Бас яаж инээх вэ дээ.
  Елена хөл нүцгэн хуруугаараа дайсан руу цохино. Тэр хүчирхэг хуяг дуулга эвдэж, төмрийг хувааж, хашгирав:
  - Хүчирхэг манай үндэстэн!
  Тэгээд уушгиныхаа дээд хэсэгт архирах...
  - Өө!
  Мөн Евфрасиа мөн дайсныг бут цохиж, энэ удаад гүзээлзгэний хөхөөр цохив. Дайснаа бут цохиж, зэвүүц:
  - Галактикийн бүх гараг дээр коммунизмын агуу байдлын төлөө!
  Эдгээр нь дэлхийн хамгийн дажгүй охидууд юм. Мөн тэднийг зогсоох, хазаарлах зүйл алга.
  Екатерина хашгиран цээжээ сэгсэрнэ:
  - Би супер охинтой!
  Мөн түүний хөх нь бадмаараг цутгаж байна ... Тэр нэг удаа тэднийг хар залуугийн нүүр рүү түлхэж, долоохыг нь албадав. Дараа нь тэр түүний эрэгтэй төгс байдлыг хэлээрээ долоов. Ямар сайхан амт вэ.
  Охидын хувьд энэ нь ямар сайхан байдаг вэ - энэ дэлхийн хамгийн их таашаалыг дүрслэхийн аргагүй юм.
  Бүсгүйчүүд дайсныг ингэж бут ниргэдэг. Мөн тэд өөрсдийн гайхамшигт ялалт, асар их амжилтыг эдэлдэг.
  Анастасия Ведмакова, Аленка Соколовская нар ерөнхийдөө гайхалтай охидууд юм. Хүсэл тэмүүллийн давалгаа, шунал тачаалын цунами л тэдний дотор дүрэлзэж байна.
  Анастасия час улаан хөхөө дайсан руу буудаж, Янкигийн онгоцыг мөргөж, уушгиныхаа дээд талд хашгирав:
  - Би бол үзэсгэлэнтэй супермэн!
  Аленка Соколовская гүзээлзгэнэтэй хөхний толгой, архирах тусламжтайгаар дайсныг бут ниргэв.
  - Би бол дэлхийн хамгийн өндөр охин!
  Ийм л тулалдаж буй дайчид бөгөөд тэд дахиад хэдэн зүйлийг хулгайлсан гэж би хэлэх ёстой! Тэднийг хэн ч эсэргүүцэж чадахгүй.
  Америк хүртэл... тэгээд тус бүр аль хэдийн ЗСБНХУ-ын баатар цолтой арван алтан одтой болсон...
  Ийм гайхалтай амжилтын төлөө тэд ЗХУ-ын баатрын алмааз од гэсэн тусгай шагнал хүртжээ. Энэ нь өөрөө маш нэр хүндтэй, сайхан юм.
  Сайхан амраарай!
  Хамгийн сайн нь мэдээжийн хэрэг хараахан ирээгүй байна!
  Олег Рыбаченко Саудын Арабт дахин нэг ажиллагаа явуулжээ.
  II Николасын хааны арми Оросын нутаг дэвсгэрийг өргөжүүлсэн. Маргарита Коршунова охин одоо Олегийн хамт тулалдаж байв. Мөн мутант - үхэшгүй мөнх байдлыг хүлээн авсан дайчин.
  За, мөнхийн хүүхдүүд энэ бүх Мужахедүүдийн бүлэглэлийг захируулжээ. Тэд тэднийг ялж, Оросын хаанд тангараг өргөхийг албадав.
  Үүний зэрэгцээ Олег Рыбаченко охидын адал явдлын сайхан, арай өөр үргэлжлэлийг бичихийг эсэргүүцдэггүй;
  Шинэ оны дараа Германчууд болон эвслийнхэн АНУ даяар нэлээд дэвшсэн. Технологийн хувьд илүү дэвшилтэт дайсантай тулалдаж байсан америкчууд ялагдаж байв.
  Гуравдугаар сарын сүүл гэхэд Вермахт Вашингтон руу ойртож, АНУ-ын нийслэл рүү дайрч эхлэв.
  Тулалдаан тэгш бус байсан бөгөөд охид энд ялж байгаа нь илт байв ... Ялангуяа пирамид танк, Герда түүний зохиолууд шиг сайн.
  Герда Цагаан ордныг буудаж байх үед танк нь шууд галд өртөхөд унтсан бөгөөд тэр ингэж зүүдлэв ...
  Тэрээр партизан Лара Михейког нацистуудад баригдахыг харсан. Арван дөрвөн настай охин нацистуудаас бууджээ. Түүний хоёр хамтрагч амиа алджээ. Тэгээд тэр өөрөө овоохойд нуугдав.
  Эмээ нь түүнийг ач охиноо болгохыг хүссэн боловч нацистууд түүнд итгэсэнгүй. Тэгээд намайг аваад явсан... Эрлийн ажиллагаа эхлэх гэж байна.
  Дараа нь Лара гранат бариад нацистууд унав. Охин оюун ухаанаараа энэ гэрэлтэй салах ёс гүйцэтгээд түүнийг шидэв ... Гэвч гранат дэлбэрээгүй.
  Баатарлаг байдлаар зугтах боломжгүй байсан.
  Тэд Лараг унагаж, хэд хэдэн удаа цохиж, нүдийг нь харлав. Гэхдээ тэд түүнийг тийм ч хүчтэй цохиогүй, түүнийг гомдоохоос айсан бололтой!
  Түүнийг байцаалт авахаар овоохойд авчрахад Лара ихэмсэг авирлав.
  Тэрээр СС хурандаагийн нүд рүү зоригтойгоор хараад:
  - Фриц удахгүй чамайг устгах болно! Бууны чимээг сонсоорой, Улаан армиас үхэл ирж байна!
  Хурандаа хариулав:
  - Зоригтой охин, чи ташууртай танилцах болно!
  Лара зоригтойгоор хашгирав:
  Өвдөлт намайг айлгахгүй!
  Хурандаа тушаав:
  - Энэ новшийг гадаа гарга: партизан, тосгоныг бүхэлд нь харуул!
  Цагдаа хурдан хэлэв:
  - Гудамжинд цас орж, хүйтэн жавартай байна ... Охиныг хөл нүцгэн гаргаж, халуун сэтгэлийг нь хөргөж болохгүй гэж үү!
  СС-ийн хурандаа зөвшөөрснөөр толгой дохив.
  - Зөв! Хүйтэнд хөл нүцгэн байгаа мэт байг, магадгүй ухаан ороорой !
  Ларагийн пальто, цамц нь урагдсан байв. Зөвхөн нэг даавуун даашинзтай үлдсэн. Тэд барзгар гутал, хар оймсоо тайлав. Охин нэг хөнгөн даашинзтай хөл нүцгэн байв.
  Тэд түүний хүзүүнд "Би партизан" гэсэн бичээс бүхий самбар өлгөжээ. Тэгээд түүний гарыг ардаас нь боож, тэд түүнийг үүдний үүдэнд гаргав. Бүсгүйн хөл нүцгэн хүйтэн, цастай мэт санагдана.
  Лара инээмсэглэв. Тэр нүүрэндээ хөхөрсөн, гадаад төрхөөсөө үнэхээр ичиж байв. Мөн цасанд хөл нүцгэн явж болно. Зуны улиралд олон хөл нүцгэн шилжилтийн улмаас түүний ул нь маш ширүүн болсон байв. Тэрээр саяхан гутлаа өмссөн бөгөөд энэ нь хүйтэн, өлсгөлөнг тэвчих анхны тохиолдол биш юм.
  Лара өөрөө очоод инээмсэглэсээр байв. Салхи салхилж, түүний зэс улаан үсийг хийсгэж, нүцгэн хөл дор нь цас гөлрөв.
  Охин хаан ширээнд суусан гүнж шиг ийм харцтай алхаж байв. Мөн дэгжин, жижигхэн ул мөр, бараг хүүхэд шиг хөлийг үлдээжээ.
  Хүмүүс түүнийг өрөвдсөн харцаар харав.
  Үслэг дээлтэй эмээ нарын нэг бувтнаад:
  - Аймшиг! Тэд охиныг хөл нүцгэн хөтлөв!
  Цаг агаар нартай байсан тул Ларагийн хатуурсан ултай ул нь хүйтэнд арай ядан шаналж байв. Тэр өөртөө алхаж, шүдээ илэв.
  Энд тэр ташуурын цохилтод шатжээ. Охин орилон уруулаа хазав.
  Түүнийг дахин хэд хэдэн удаа хүчээр цохисон. Лара хөл дээрээ босч ядан уйлахаа больсон.
  Зөрүүд охиныг эрүүдэн шүүх төхөөрөмж байсан тусгай овоохой руу явуулсан.
  Энд тэд түүнийг тавиур дээр тавиад, өсгийг нь халуун төмрөөр шатааж эхлэв ...
  Хоёр цаазын яллагч Лараг ташуураар ташуурдав. Охин эхэндээ орилсон дуугаа асар их хүчин чармайлтаар дарж байсан ч халуунаас улайсан өргөн төмөр туузыг хүүхдийн нүцгэн уланд түрхэхэд тэрээр орилж, ухаан алджээ. Түүнийг авчирсан ...
  Аймшгийн...
  Герда сэрлээ .... Хараал ид, тэд ялалтын босгон дээр, тэдний танк Цагаан ордныг буудаж байхад та үүнийг мөрөөдөх хэрэгтэй.
  Тэгээд ийм муухай зүйл гарч ирдэг ...
  гэрээс гарч яваа " Супершинг " рүү буудаж , цоолж, хашгирав:
  - Амар амгалан, хөдөлмөр, хайр!
  Дараа нь тэр хэлээ гаргав.
  Шарлотт мөн дайсныг хөлийнхөө нүцгэн хуруугаар цохиж, хашгирав:
  - Би бол супер охин!
  Кристина мөн цохиж, могойгоор исгэрч, час улаан хөхөөрөө джойстикийн товчлуурыг дарж, дайсныг цохив:
  - Бид бол супер хүмүүс!
  Мөн Магда дайсныг алгадаж, танкийг бут цохиж, байлдааны хэрэгслийг дэлбэлж, дараахь зүйлийг гаргана.
  - Уран жолоодлого өг!
  Дараа нь тэр түншүүд рүүгээ нүдээ ирмэв. Энд нэг охин байна - хамгийн дээд зэрэглэлийн буучин гэж үзье.
  Эмэгтэй дайчид янкичуудыг устгаж, оноо авч байна... Альбина, Альвина нар тус бүр хоёр мянган машин унагасан байна. Үүний төлөө тэд шинэ шагнал хүртэв: мөнгөн царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар загалмайн очир эрдэнийн од.
  Ингээд л охидууд супер зэрэглэлийн хөзрийн тамга тэмдгээр бусдаас ялгарсан. Мөн хэн ч тэднийг зогсоож, ялж чадаагүй.
  Анастасия Ведмакова, Акулина Соколовская, Орлова нар тус бүр шинэ шагнал хүртлээ: очир эрдэнийн дээд зэргийн алдар одонгоор шагнуулж, маш их баяртай байв. Эдгээр нь дажгүй охидууд юм.
  Мөн дайн дуусч байна ... 1948 оны 4-р сарын 20-нд Америкчууд бууж өглөө. Дэлхийн 2-р дайны өөр нэг түүх орвонгоороо эргэв.
  Энэ удаад урт удаан амар амгалангийн үе шиг харагдаж байна. ЗХУ Аляскийг эргүүлэн авч, бүгд баяртай байв. Мөн Америк тивийн орнуудыг Япон, Гуравдугаар Рейх хоёр хуваасан. Ийнхүү дэлхийн түр зуурын дахин хуваарилалт дуусав.
  Германчууд дайнаас залхаж байна.
  Гитлер Гуравдугаар Рейхийн үед олон эхнэр авахыг зөвшөөрч, тус бүр 4 хүртэл эхнэр авахыг зөвшөөрч, хүүхэдгүй эсвэл гурваас доошгүй хосуудад хатуу татвар ногдуулжээ. Энэ нь хүн амын бодлогыг дэмжих хүчтэй алхам байв.
  Нэмж дурдахад Гитлер өөрөө зохиомол хээлтүүлэгээр олон хүүхэдтэй болсон. Мөн тэдний дунд хаан ширээг залгамжлагчийг сонгох шаардлагатай байв.
  Ямар ч уйтгар гуниг байсангүй, Гуравдугаар Рейх Японтой хамт эзлэгдсэн хүмүүсийг шингээж байв.
  Гэвч 1953 оны гуравдугаар сарын 5-нд Сталин таалал төгсөв. Тэгээд Берия засгийн эрхэнд гарч ирэв. Яагаад Берия гэж? Бодит түүхэнд түүнд хаан ширээнд суух сайхан боломж байсан боловч осол нь түүнд саад болсон: БНАГУ-д бослого гарч, түүнийг дарах үеэр Бериягийн эсрэг хуйвалдаан болов. Энд БНАГУ-д мэдээж тийм биш.
  Нэмж дурдахад Гитлер Германофил хүн байсан, сайн таамаглаж болохуйц, алдартай Берияг Сталины дараа захирахыг хүссэн. Сталин эрүүл мэнд нь муудах үед Бериягийн талд гэрээслэл гаргажээ.
  Ингээд бүх зүйл зөвхөн нууц цагдаа гэлтгүй нууцын даргын талд шийдэгджээ.
  За, Берия Гитлерт Япон улсыг цөмийн зэвсэгтэй болох хүртэл нь харьцахыг санал болгов.
  Самурай юу бодож болохыг та хэзээ ч мэдэхгүй.
  Берия, Гитлер нар Японтой хамтарсан дайн хийх, газар нутгийг нь хуваах талаар тохиролцов.
  1954 оны 4-р сарын 20-нд колоничлолын өргөн уудам самурай гүрний эсрэг хамтарсан дайн эхлэв.
  Түүхэнд ямар шинэ хуудас нээгдэж байна вэ. Зөвлөлтийн цэргүүд Япон руу давшиж байна.
  Германчууд ч гэсэн... Энд дахиад л Герда Шарлотта хоёр пирамид хэлбэртэй танканд тулалдаж байна. Тэд тавин тонн жинтэй хоёр хүний суудалтай машин, 2500 морины хүчтэй хийн турбин хөдөлгүүртэй. Герман машин ямар хурдан болохыг та төсөөлж болно. Хуяг нь тусгай, хуванцар хольцтой. Мөн маш хүчтэй, бүх өнцгөөс нэвтэршгүй. 75 мм-ийн жижиг калибрын буу, гэхдээ өндөр даралттай бууны сумны хошууны хурд маш өндөр. Энэ нь хуяг цоолохыг нэмэгдүүлсэн . Мөн бүрхүүлийн нөөц, галын хурд маш сайн. Дамжуулах чадвар өндөр.
  Танк өөрөө зүгээр л супер ... Тиймээс Герда юун дээр тулалдахаа мэддэг.
  Зөвлөлтийн машинууд сул байна. Гол танк нь Т-54 хэвээр байгаа бөгөөд машин нь муу биш, харьцангуй хямд, гэхдээ бүх зүйлээрээ Германаас хамаагүй доогуур юм. IS-7 нь асар том болоогүй хэвээр байна. Түүнийг IS-10 анзаарсан бөгөөд 122 мм-ийн их буу хүлээн авсан боловч урт баррель, духан дээр сайн хуягтай, сул талуудтай байв. Гэхдээ энэ бүхэн тавин гурван тонн жинтэй таарч байгаа нь гайгүй.
  Герда хөлийн нүцгэн хуруугаараа, джойстикийн товчлуур дээр дарж, "Пантер-6" танкаа Япон руу харваж байгаад:
  - Аричуудын ахан дүүсийн үзэл санаа алдарших болтугай!
  Шарлотт час улаан хөхөөрөө, долоон пулемётын цуваагаараа джойстикийн товчлуурыг дарж, хашгирав:
  - Бидний аз жаргал Аричуудын мөрөөдлийн коммунизмд байна!
  Тэгээд охин дахин инээв ...
  Кристина, Магда нар өөр нэг пирамид "Пантер"-6 дээр тулалддаг.
  Кристина нүцгэн хуруугаараа джойстикийн товчлуурыг дарж, Японы дайсныг цохиж, архиран:
  -Найз залуудаа баяр хүргэе!
  Магда мөн гал нээж, дүлий инээж, бадмаараг хөхөөрөө джойстик товчийг дарж хэлэв:
  - Залуусынхаа алдар алдар!
  Тэгээд тэд яаж инээдэг бол. Нуулгүй хэлэхэд дайны догдолж буй гайхалтай охид.
  Тийм ээ, Японы хувьд шүүлтийн өдөр ирсэн бололтой. Гэхдээ бүх зүйл төлөвлөгөөний дагуу явж байна.
  Элизабет болон түүний багийнхан зарим талаараа шинэчлэгдсэн Т-54 танк дээр тулалдаж байна. Гэхдээ ялгаа нь бага байна. Буу нь арай хурдан болж, сум нь илүү хуяг цоолж байна. Энэ бол ялгаа юм.
  Мөн хөдөлгүүр нь 520 морины хүчтэй ижил дизель хөдөлгүүртэй ... Япончууд өөрсдийн загвартай, лицензтэй Германы танкийг ашигладаг. Машинууд нь ерөнхийдөө сайн. Ялангуяа тавин найман тонн жинтэй, 70 EL урттай 105 мм-ийн буутай Хирохито-3 машин нь зэвсэглэлээрээ Т-54-ээс давуу, хуяг дуулга, жолоодлогын үзүүлэлтээрээ дутахгүй, эрчим хүчний нөөцөөс бусад нь.
  Японы энэ танк бол ЗХУ-ын хувьд асуудал юм. Гэхдээ Нар мандах газрын хөнгөн машинууд бас бий.
  Тэдэнтэй харьцах нь илүү хялбар байдаг.
  Элизабет нүцгэн хуруугаараа гал нээж, самурай танкуудыг цохив. Тэр үүнийг маш ухаалаг хийж, хашгирав:
  - Манай эрх чөлөөт эх орны алдар суу!
  Екатерина дахин гал нээж, час улаан хөхөө ашиглан Японы машиныг эвдэж, хашгирав.
  - Бурханаас Орост өгсөн!
  Елена мөн дайсныг цохиж, нүцгэн өсгийөөрөө дайсны танкийг бут цохиж, архиран:
  - Коммунизмын үзэл санааны агуу байдлын төлөө!
  Евфрасиа бас харваж , уян харимхай цээжний гүзээлзгэнэтэй хөхний тусламжтайгаар үүнийг хийж, хашгирав:
  - Дээд коммунизмын ялалтын алдар алдар!
  Тиймээс тэд танкаа чадварлаг хөдөлгөж, ялагдахаас зайлсхийдэг. Хирохито-3 танкийг бас хүнд гэж ангилж болох ч нэлээд том хэмжээтэй. Ийм машиныг ялна гэдэг хэцүү .
  Тэгээд энд тэр охид руу явдаг. Буу нь калибрын хувьд том бөгөөд сумны хошууны хурднаас өндөр байдаг. Японы цамхагийн духны хуяг нь Зөвлөлтийн 240 мм-ээс ч зузаан, их биений дух нь дээд хэсэгт 150 мм, доод хэсэгт 120 мм зузаантай байдаг. Япончуудын хурд бүр ч өндөр, хийн турбин хөдөлгүүр нь 1500 морины хүчтэй. Тийм ээ, энэ танк нь Японд хамгийн шилдэг нь юм. Түүнтэй хошигнох хэрэггүй.
  Гэвч Элизабет час улаан хөхний тусламжтайгаар шууд бөгс рүү нь сум илгээж, Японы танк Зөвлөлтийн машиныг мөргөж чадалгүй дэлбэрчээ.
  Кэтрин жиргэж, найзынхаа нүцгэн өсгийг үнсэв:
  Чи бол ухаалаг Лиза!
  Элизабет санал нийлэхгүй байна.
  - Би зүгээр л суут ухаантан!
  Тэгээд яаж инээх билээ дээ. Энд охин байна.
  Тэд маш их уйлдаг ... Жишээлбэл, Екатерина дөчин нэгэн жилийн дараа хэрхэн урсан одсоноо санаж байна. Хэдэн өдрийн дараа гутал урагдаж, би хөл нүцгэн гишгэхэд хүрэв. Тэгээд хотын бүсгүйн зуршлаас болж өвдөж, овойлт, мөчир, овойлт бүр мэдрэгддэг. Мөн хөл нь цус гартал нь унасан, алхам бүр нь өвдөлтөөр дэлбэрэх нь тэр.
  Хөл нүцгэн алхах нь ийм зовлонтой гэж охин хэзээ ч бодож байгаагүй. Хөл нүцгэн Клеет охиныг Хюго өрөвдсөн нь учир дутагдалтай. Зун ч гэсэн ийм охидын хөл ийм байдаг бол өвөл яах вэ?
  Гэсэн хэдий ч Кэтрин үүнд хурдан дасч, залуу бие нь хурдан дасан зохицож, шархадсан ул нь өтгөн хатаж, бүдүүн болжээ. Тэгээд хөл нүцгэн алхах сайхан байсан. Екатерина хүйтэн жавар хүртэл гутлаа ч өмсөөгүй. Гэсэн хэдий ч дараа нь тэдний дөрөв нь бий болж, Евфрасиниа тэдэнд шулам хийх урлагийг заажээ. Мөн шулам залуу насаа уртасгахын тулд ихэвчлэн цасанд хөл нүцгэн гүйдэг. Товчхондоо, охид нууц мэдлэгийг эзэмшиж, хорин настай харагдаж байсан бөгөөд хөл нүцгэн, бикинитэй хүйтэнд хөлддөггүй байв. Энд гоо үзэсгэлэнгүүд байна. Мэдээжийн хэрэг Аленкагаас бусад нь илүү сэрүүн хүмүүс байдаггүй. Тэрээр IS-10 дээр сунгасан баррель бүхий өөрчлөлтөөр тулалдсан. Энэ танк саяхан цувралд гарч ирэв. Мөн ховор хэвээр байна. IS-7 хэзээ ч том цувралд орж байгаагүй. Өртөг өндөртэй, үйлдвэрлэлд хүндрэлтэй учраас тэр бололтой.
  Тиймээс Аленкагийн багийнхан эдгээр япончуудыг устгаж, өөртөө дуу дуулдаг.
  Цэнхэр шөнө гал мэт нисээрэй
  Бид ажилчдын анхдагч хүүхдүүд...
  Гэрлийн жилийн эрин үе ойртож байна,
  Анхдагчдын хашхираан үргэлж бэлэн байгаарай!
  Охидууд ажилдаа ороход та тэднийг эсэргүүцэж чадахгүй. Энэ бол үнэндээ дайны төгс бүтээл юм.
  Барилдаан сайхан болж, Япон ялагдаж байна.
  Энд 5-р сард Зөвлөлтийн цэргүүд өмнөд Сахалиныг эзлэн авав. Мөн тэд маш болгоомжтой ажилласан.
  Гэхдээ Зөвлөлтийн охидын батальонууд тулааны гайхалтай ангиллыг харуулдаг.
  Тэдний зэвсгийн төрлөөс мэдээж АК ашиглаж эхэлсэн. Германаас муу, гэхдээ энгийн бөгөөд найдвартай. Германы довтолгооны карбинаас хол зайд онилсон цохилтоос доогуур байгаа ч өрсөлдөгчөө бут цохив .
  Японы хоригдлуудын Зөвлөлтийн охид нүцгэн, тоостой хөлөө үнсэж, нүцгэн өсгийгөө долоодог. Энэ бол тэдний тактик.
  Хамгийн дээд зэрэглэлийн дайчид.
  1954 оны зун германчууд Америкийг Японы цэргээс бүрэн цэвэрлэв.
  Маргарет тэргүүтэй хөл нүцгэн охидын батальон онцгой сайхан тулалдав. Охиныг самурай нар тарааж, баригдсан залуу өсгийг нь үнсэж, Сугар гарагийн цээжийг долоохоос өөр аргагүй болжээ.
  Герда болон түүний баг Panthers-6 дээр сайн ажиллаж, маш олон япончуудыг там руу, заримыг нь диваажинд илгээв.
  Дөрвөн нинжа охин Манжуурт ирж байсан Зөвлөлтийн цэргүүдтэй тулалдаж байв.
  Цэнхэр үстэй нинжа охин илдээр цохиж, салхин тээрэм ажиллуулж, Зөвлөлтийн цэргүүдийг цавчиж байв. Дараа нь тэр хөлийнхөө хуруугаараа тэсрэх бодис бүхий вандуй шидэж, Зөвлөлтийн Т-54 танкийг хөмрүүлж, хуцав.
  - Хамгийн дажгүй улс бол Япон!
  Шар үстэй нинжа охин бас дайсан руу иртэй цавчиж, нүцгэн өсгийөөрөө бумеранг өгч:
  - Самурай бидний ялалтын төлөө!
  Улаан үстэй нинжа охин ямар ч асуудалгүйгээр сэлэм барин түрэмгий эргэдэг тавцан хийж, Зөвлөлтийн цэргүүдийг таслах болно. Дараа нь түүний хөлийн нүцгэн хуруунууд бөмбөг хаях болно. ЗСБНХУ-ын танк хагарч, дайчин хашгирах болно:
  - Коммунизмын үзэл санааны нэрээр!
  Цагаан үст нинжа охин талбай дээгүүр сэнс гүйлгэж, орос цэргүүдийг ахин таслан, нүцгэн хуруугаараа Зөвлөлтийн бүхэл бүтэн хоёр танкийг тас цохих үхлийн цохилтыг хөөргөх мэт өрсөлдөгчөө авч, цавчив.
  Тэгээд архирах:
  -Улс орны агуу байдлын төлөө!
  Охид алах дуртай, хоригдлуудыг хүчирхийлэх нь бүр ч их дуртай. Эрчүүд хэт ачааллаас болж ухаан алддаг байсан. Тэгээд л нинжа хүүхнүүдэд таалагддаг. Уяатай эрчүүдийг унаж, нэгэн зэрэг ташуурдаарай.
  Гэвч япончуудын баатарлаг байдлыг үл харгалзан тэд илүү сайн, илүү дэвшилтэт технологид ялагдаж байна.
  Түүгээр ч барахгүй Япончуудыг салхин тээрэм мэт бут ниргэдэг супер зэрэглэлийн тайзнууд Анастасия Ведмакова, Акулина Соколовская нар тэнгэрт байдаг.
  Анастасия хөлийн нүцгэн хуруугаараа Японы зургаан онгоцыг нэг дор тасалж, хашгирав.
  - Орост коммунизмын үзэл санаа алдарших болтугай!
  Акулина час улаан хөхөөрөө товчлуурыг дарж, Японы долоон онгоцыг нэг дор тасдаж, архирав:
  - Оросын баатруудын алдар суу!
  Дайчид өмнөх гомдлоосоо болж Японоос өшөөгөө авдаг. Ялангуяа II Николасын үеийн дайнд ялагдсаны төлөө. Үгүй ээ, тэд хэзээ ч мартахгүй, үе үеийнхэн уучлахгүй.
  Анастасия бадмаараг хөхөө дарж, Японы онгоцыг буудаж, архиран:
  - Коммунизмын эрин үеийн алдар суу Берия!
  Акулина хөлөө нүцгэн хуруугаараа дарж, самурайн онгоцыг мөргөж, дуу алдав:
  - Агуу ялалтын төлөө!
  Альбина, Альвина нар рекорд тогтоож байна. Гурван мянган сүйрсэн онгоцны хувьд тэднийг Төмөр загалмайн баатар эрдэнийн од, алтан царс модны навч, сэлэм, очир алмааз зэрэг одонгоор шагнасан.
  Альбина час улаан хөхний тусламжтайгаар эргэлт өгсөн. Тэр нэгэн зэрэг Японы хэдэн арван онгоцыг таслан зогсоод:
  - Миний цээжний төлөө!
  Тэгээд тэр өөрийгөө хар дайчин тэврээд төсөөлж байв.
  Альвина хөл нүцгэн хуруугаараа өшиглөж, Японы хэдэн арван онгоцыг унагаж, хашгирав:
  - Агуу ялалтын төлөө!
  Герман охид их зодоонтой, үзэсгэлэнтэй. Тэд хар арьстай залууст маш их хайртай бөгөөд тэдний хэл нь эрчүүдийн хар арьст төгс төгөлдөр байдлыг өнгөлөхөд хэзээд бэлэн байдаг.
  Альбина хөл нүцгэн хуруугаараа самурай нарыг дахин цохиж, онгоцыг нь буудаж унагав.
  Тэгээд тэр хашгирав:
  - Би бол Супермэн!
  Альвина гүзээлзгэний хөхөө дарж, Японы олон онгоцыг хадаж, хашгирав:
  - Би бол сансрын хортон шавьж!
  Охин нь хэт их тэмцэгч, идэвхтэй байдаг .
  Жинхэнэ Арьянчууд - зүгээр л супер! Ерөнхийдөө хамгийн дээд зэрэглэлийн ийм гоо үзэсгэлэн!
  Герман, Зөвлөлтийн цэргүүд дайсныг бут ниргэж, Хятад даяар давшиж байна.
  Сингапур руу довтлох үеэр агаарын десантын дивиз, хөл нүцгэн охидын "Барракуда" ангийн дайчид онцгойрч байв. Бүсгүйчүүд халуун орны борооны шалбааг дундуур нүцгэн өсгийгөө алгадаж, япончуудын бэхэлсэн байрлал руу нэвтэрч, жадаар цоо хатгав.
  Ийм л тэмцэгч гоо бүсгүйчүүд байна.
  Ийм түрэмгий багийн цохилтоос болж Япон чичирчээ.
  1954 оны намар Хятадын ихэнх хэсгийг тэнхлэгийн гүрнүүдийн мэдэлд авав. Нар мандах орны хувьд нөхцөл байдал илүү төвөгтэй болсон.
  Гитлер хэлэхдээ:
  - Нэг үүрэнд хоёр шувуу таарч чадахгүй!
  Дайчид Альбина, Алвина нар дөрөв дэх мянган онгоцыг буудаж унагав. Япон хямд боловч чанар муутай онгоцыг маш их хэмжээгээр үйлдвэрлэсэн тул төлбөр тооцоог авахад маш тохиромжтой байв.
  Альбина хөл нүцгэн хуруугаараа өөр нэг самурайг огтолж аваад:
  - Энэ бол бидний сайхан ертөнц!
  Альвина час улаан хөхний тусламжтайгаар бүхэл бүтэн арван япон машиныг унагаж, жиргэжээ:
  - Бүх орчлон ертөнцөд коммунизмын эрин үеийн алдар суу!
  Альбина гүзээлзгэний хөхөө ашиглаж, самурайг унагаж байгаад гайхаж, бүдэг бадарлаа:
  Та коммунизмын тухай ярьж байна уу?
  Алвина хөл нүцгэн хуруугаараа арваад Японы онгоцыг таслан:
  - Арийн шинэ дэг журам бол коммунизм юм!
  Охидууд тэсэлгүй инээвхийлэв... Дөрөв дэх мянган онгоцны хувьд цагаан алтны царс модны навчтай сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар эрдэнийн одонгоор шагнагджээ. Тэр ч байтугай маш өндөр шагнал нь гоо үзэсгэлэнгийн дээд амжилт юм.
  Эдгээр нь өөдрөг охидууд юм ....
  Гэсэн хэдий ч Анастасия Ведмакова, Акулина Соколовская нар түүнээс дутахааргүй бөгөөд унасан таван зуун онгоцны тооноос давсан байна.
  Тэд шинэ, маш өндөр шагнал хүртэж, өөрсдөдөө зориулж бүхэл бүтэн оддын цуглуулга цуглуулав.
  Анастасия нүцгэн хөлөөрөө зэвсгээ онилж, дайсныг цохиж, дайсныг таслан, хашгирав:
  - Бүх дэлхий дээрх коммунизмын төлөө!
  Акулина час улаан хөхөө дарж дайсныг цавчиж, түрэмгийлэн хашгирав:
  Хүүхдүүд хүртэл биднийг мэддэг!
  Өвлийн улиралд Япон бараг бүх колонио алдаж, тэмцэл өөрөө метрополис руу шилжсэн.
  Тулалдаан ширүүн болж, төгсгөл, ирмэггүй 1955 он ирлээ.
  Япон аажмаар, гэхдээ гарцаагүй бууж өгч байна. Тэгээд тэр дайнд аажмаар ялагдаж байна.
  Гэвч самурай нар цөхрөнгөө барж, ширүүн тулалддаг.
  Аленка болон түүний багийнхан IS-11 туршилтын танканд суув. Энэхүү машин нь 130 мм-ийн буугаар тоноглогдсон бөгөөд ёроолдоо хатуу замтай.
  Аленка нүцгэн хуруугаараа харваж, дайсныг нэвтлэн, архиран:
  - Охидын нүцгэн өсгийтэй коммунизмын алдар!
  Анюта бас час улаан хөхний толгойгоор буудаж, есийг нь пулемётын гох дээр дарж, хашгирав.
  - Бид охидууд их дажгүй шүү!
  Алла бас нүцгэн хуруугаараа цохиж, дайсныг бут ниргэж, архирлаа:
  - За, шурагнаас!
  Мария галзуу, тусламжтайгаар нүцгэн өсгий. Тэр дайсныг цоолж, шүдээ зууж:
  - Шинэ амжилтын төлөө!
  Маруся гүзээлзгэнэтэй хөхний толгойгоор цохиж, дайснуудыг үхлийн аюултай атгаж, жиргэж:
  - Агуу коммунизмын төлөө!
  Аленка дахин буудаж, архирлаа:
  - Колхозын ерөнхийлөгч, цыган дарангуйлагч Сашка үхэхийн тулд!
  Тэгээд нүцгэн хөлийг нь хуяг руу нь алгад.
  Ингээд л охидууд салсан, зүгээр л супер. Тэд ерөнхийдөө гайхалтай дайчид юм.
  Энд тэд хамтдаа дуулж байна:
  Үгүй ээ, сонор сэрэмжтэй хүн алга болохгүй,
  Шонхор шувууны харц, бүргэдийн ...
  Ард түмний дуу хоолой чанга -
  Шивнэх нь могойг дарна!
  
  Сталин миний зүрх сэтгэлд амьдардаг
  Бид уйтгар гунигийг мэдэхгүй байхын тулд ...
  Сансар огторгуйн хаалгыг нээв
  Бидний дээр одод гэрэлтэж байв!
  
  Дэлхий бүхэлдээ сэрнэ гэдэгт би итгэдэг
  Фашизмын төгсгөл ирнэ...
  Мөн нар гэрэлтэх болно
  Зам, коммунизмыг гэрэлтүүлэх!
  Елизавета ч мөн адил тэмцэгч шулам охин Т-54 танктайгаа тулалдаж байна.
  Мөн гоо бүсгүйчүүдийг хөл нүцгэн япон машинууд мөргөж унагадаг.
  Элизабет час улаан хөхөөрөө джойстикийн товчлуурыг дараад:
  - Зөвлөлтийн коммунизмын үзэл санааны алдар суу!
  Энэ гоо үзэсгэлэн яаж инээх вэ! Мөн сувдан шүдээрээ гялалзах болно.
  Екатерина үүнийг аваад хөл нүцгэн хуруугаараа хуруугаараа зааж, хашгирав:
  - Коммунизмын үхэшгүй үзэл санааны ялалтад
  Бид эх орныхоо ирээдүйг харж байна...
  Елена өрсөлдөгчөө бадмаараг хөхөөрөө цохиж, шүдээ ил гарган хашгирав:
  - Мөн эх орныхоо улаан туг руу,
  Бид үргэлж үнэнч байх болно!
  Эфрасиа түүний нүцгэн өсгийг өшиглөн:
  - Эх орныхоо алдар, бидний эрх чөлөө,
  Ард түмний найрамдал, үүрд дэмжээрэй!
  Бүх охид хөл нүцгэн хуруугаараа дуу дуулж:
  - Хуулийн хүч, ард түмний хүсэл,
  Эцсийн эцэст, энгийн хүний эв нэгдлийн төлөө!
  Дайчид гайхалтай байлдааны түрэмгийлэлтэй байдаг гэж би хэлэх ёстой.
  Энд Герда тулалдаж байна ...
  Түүний "Пантер"-6 нь самурайн байрлалыг жижиглэсэн супер танк шиг юм.
  Герда час улаан хөхөөр галлаж, джойстик товчийг дарж, архиран:
  - Арийн ертөнцийн төлөө!
  Шарлотт мөн алгадаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа япончуудын бөөгнөрөлийг урж, шоолж:
  - Агуу хилийн төлөө!
  Кристина, Магда нар бас тулалдаж байна. Бүсгүйчүүд нь туйлын зодоонтой, маш үзэсгэлэнтэй, бараг нүцгэн бикинитэй.
  Кристина бадмаараг хөхөөрөө буудаж, Японы Хирохито-4 танкийг хагалж:
  -Эх орны минь алдар!
  Магда мөн хөл нүцгэн хуруугаараа өшиглөж, самурайн гаубицыг цохиж, хашгирав:
  - Гайхамшигт амжилтын алдар!
  Эдгээр охидууд дээд зэргийн байна!
  Гуравдугаар сарын сүүлээр Токио унав. Тэгээд 1955 оны 4-р сарын 20-нд Япон бууж өгснөөр их дайн дууссан.
  Альбина, Альвина охин хоёр унасан таван мянган онгоцыг давжээ. Үүний төлөө тэд тусгай шагнал хүртэв: мөнгөн царс модны навч, алмаазан сэлэм бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайн Гранд алмазан од.
  Дайн хараахан дуусаагүй байна. Тэр хэсэг хугацаанд нуугдав. Гэвч Гитлер бараг бүх дэлхийг байлдан дагуулсан.
  Берия Өмнөд Сахалин, Курилын нуруу, Манжуурыг Порт Артурын хамт буцаан авчээ.
  ЗХУ шархаа долоосон хүчирхэг орон болсон. Хэсэг хугацаанд нацист Герман бусад улс орнуудыг байлдан дагуулж, тэдний үл ялиг эсэргүүцлийг дарав.
  Дайн сүйрэл, дэлхийн ноёрхлын төлөө үргэлжилсэн. Гэвч дэлхий дахины өөр нэг сөргөлдөөн үүсэв.
  Энэ хооронд ЗХУ-ын дээгүүр үүл бүрхэв. 1959 онд, далан насныхаа төрсөн өдрөөр Адольф Гитлер Бериягийн захирч байсан Зөвлөлт Орос руу довтлохоор шийджээ. Фюрерийн талд бараг бүх дэлхий байсан.
  Гэвч ЗХУ хүчирхэг, аж үйлдвэржсэн гүрэн болсон. Тэгээд би чулуун дээрээс хусуур олов.
  Хоёр улс хоёулаа цөмийн зэвсэгтэй байсан ч Герда, Альбина нар дэлхийг бүхэлд нь цацрагаар бүрхсэн генератор бүтээж чадсан нь ийм төрлийн сүйрлийг ашиглах боломжгүй болгосон.
  Гитлер дэлхийн хамгийн сүүлчийн бүрэн эрхт гүрнийг булаан авахаар шийдэв. Баруун талын хил нь Днепр, дараа нь Беларусь, Балтийн орнууд Германчуудын мэдэлд байв. Нацистууд Крымийг авч үлдэж чадсан. ЗХУ Севастополь дахь Хар тэнгисийн флотын баазыг түрээслээгүй л бол.
  Бусад нутаг дэвсгэрээс гадна Орос нь Хятад - Манжуурын нэг хэсэг байв. Тиймээс төрөлтийг дэмжих маш идэвхтэй бодлого явуулж, олон эхнэр авахыг коммунист, атеист дэглэмээр хуульчилсан ЗХУ-ын хүн ам газар нутгийн алдагдалтай байсан ч дайны өмнөх 1941 оны тооноос хэдийнэ давж, жил бүр нэмэгдсээр байв. гурван хувиар нэмсэн.
  Берия үр хөндөлт, жирэмслэлтээс хамгаалах хэрэгслийг хоёуланг нь хориглов. Мөн дөрвөөс цөөн хүүхэдтэй гэр бүлд зэрлэг татвар ногдуулсан.
  Төлөвлөгөө, савааны аргын дагуу ЗХУ хурдацтай хөгжиж, цэргийн хүч нь нэмэгдэв.
  Гитлер болзошгүй аюулыг мэдэрч, дэлхийг нэг Гуравдугаар Рейх болгон цуглуулж дууссаны дараа энэ гараг дээр сүүлчийн дайнаа эхлүүлэхээр шийджээ.
  Сүүлийн дайн юу вэ? Дэлхий дээр байлдан дагуулах зүйл үлдсэнгүй. Жилийн өмнө Германчууд сар руу нисч, сансар огторгуйг тэлэх эрин үе нээгдэв. Гэхдээ Гитлер Оддын дайн, галактикуудын байлдан дагуулалтын эрин үеийг харах хүртэл амьдрах болов уу? Хэдийгээр эрүүл амьдралын хэв маяг, цагаан хоолтон, тогтмол дасгал хөдөлгөөн, биеийн тамирын дасгал сургуулилтыг тогтмол хийдэг байсан ч Фюрер хөгширч байгаа нь тодорхой байв. Толгой дээрх халзан толбо улам хүчтэй болж, үс чинь буурал болж, ядарсан харагдаж байна. Хэдийгээр Фюрер урам зориг өгөхийг оролдож байна.
  Юутай ч та сүүлчийн даалгавраа дуусгаж, ЗХУ-ыг байлдан дагуулах хэрэгтэй. Фюрер нас барсан ч байгалийн хээлтүүлгийн аргаар мянга орчим хүүтэй болно. Тэдний нэг нь хамгийн шилдэг, хамгийн чадварлаг гэж хүлээн зөвшөөрөгдөж, дэлхийн гаригийн түүхэн дэх хамгийн агуу дарангуйлагчийн сэнтийд залрах болно.
  Ямар ч байсан хойшлуулах нь хэтэрхий эрсдэлтэй бөгөөд цөмийн зэвсэг ажиллахгүй бол Гитлер эхний ээлжинд л ЗХУ-д тавин сая гаруй цэргийг шидсэн. Мөн маш олон тооны танк, онгоц, нисдэг диск байдаг . Мөн энэ бол асар их хүч юм.
  ЗХУ зэвсгээ шинэчлэх ажлыг үргэлжлүүлэв. Т-64 танк гарч ирэв, илүү хүнд, 125 мм-ийн хүчтэй буутай, өдний бүрхүүл, Германы пирамид машинуудаар нэвтлэх чадвартай. Т-64 дөнгөж үйлдвэрлэгдээд эхэлсэн нь үнэн. Гол танк нь Германы загваруудын эсрэг хангалттай хүч чадалгүй Т-54 хэвээр байв. Энэ нь Гитлер Оросын эсрэг түрэмгийлэлд яарч байсан шалтгаануудын нэг юм.
  IS-11 барьж чадсангүй... IS-12 нь 203 мм-ийн их буутай машинаар бүтээгдсэн боловч хэтэрхий үнэтэй, хүнд, том хэмжээтэй болсон. IS-15 нь 152 мм урт хошуутай бууны буулт байв. Энэхүү машин нь томруулсан Т-64-тэй төстэй бөгөөд дөнгөж үйлдвэрлэгдэж эхэлсэн.
  Германы үндсэн танк болох Пантер-6 нь пирамид хэлбэртэй байсан бөгөөд түүнийг Panther-7 болгон бага зэрэг сайжруулснаар бууны калибрийг 88 мм болгон нэмэгдүүлж, илүү их сүйрлийг бий болгосон. Хөдөлгүүр нь илүү хүчирхэг 3000 морины хүчтэй суурилуулсан бөгөөд тавин тонн жинг хадгалахын зэрэгцээ асар их хурд, маневрлах чадварыг өгч, хуяг дуулганы чанарыг сайжруулсан.
  Хамгийн сүүлийн үеийн Зөвлөлтийн Т-64 ч гэсэн жолоодлогын гүйцэтгэл, хажуугийн хамгаалалт, духаараа Германаас мэдэгдэхүйц доогуур байв. Гэхдээ Т-64 богино зайнаас ч гэсэн Герман руу нэвтэрч чадна.
  Тэнгэрт Германчууд бас хүчирхэг, машинуудын тоо хэмжээ, чанарын хувьд илүү байв. Тэд ЗХУ-д өөрсдийн диско байгуулж чадаагүй . Германчууд Белонзигийн дискэн дээр лазер гэх мэт дулааны цацрагийг суурилуулж , илүү үр дүнтэй галладаг байв.
  Нацистуудын дунд диско арван дууны хурдтай нисдэг байв. Мөн энэ нь үнэндээ асар том юм. Гуравдугаар Рейхийн арми ийм л хүчтэй.
  Мөн тэд газар доорх танктай. Мөн бусад олон сайхан зүйлс. Товчхондоо, Бериад бараг ямар ч боломж байхгүй.
  Гэхдээ Зөвлөлтийн цэргүүд асар их хамгаалалтын хүч чадалтай. Мөн довтолгоо агаарын довтолгооноос эхэлсэн. Хүч нь тэгш бус, Германчууд Зөвлөлтийн хотуудыг бут ниргэж байна. Арван мянга нь Орос даяар нүүж, Смоленскийг эзэлнэ.
   Наташа шийдвэр гаргав:
  - Бид Гитлер болон түүний бүлэглэлийг ЗХУ-аас цэргээ гаргаж, олзлогдсон хүүхдүүдийг суллахыг албадах хэрэгтэй!
  Хөгжилтэй Зоя үүнтэй санал нэг байна:
  - Мэдээж хэрэг! Өвөг дээдсээ фашизмаас авраач!
  Августин нүцгэн хөлөө дэвсээд:
  Бид үүнийг ямар ч эргэлзээгүйгээр хийх болно!
  Светлана шууд батлав:
  - Үүний тулд бидэнд бүх боломж бий!
  Дөрвөн эмэгтэй дайчин фашист цэргүүд рүү дайрч байна.
  Бурхны Оросын зууны дайчид, мутант шулам нар хорьдугаар оны нацистуудтай дахин тэмцэлдэв.
  Фашист бор гүрэнд дэндүү олон цэрэг бий. Тэд төгсгөлгүй гол мэт урсдаг.
  Мэдээжийн хэрэг дөрвөн охин Вермахтын танк, онгоцыг устгахад маш хэцүү байсан. Тэд анхнаасаа л хүчний талбарт дарагдаж, гар, хөлөөрөө дарж байсан. Гэхдээ...
  Олег Рыбаченко, Наташагийн бага охин Маргарита Коршунова нар газраас гарч ирэв.
  наноботоор цэнэглэв . Тэд үзэн ядсан фашистуудыг устгахаар зорьсон. Ингээд дөрөв нь зургаа болж хувирав.
  Наташа Коршунова нүцгэн, цүүцсэн хөлөө таслан хэлэв:
  -Ингэж байна уу? За, бидний хувь тавилан юу вэ, өөрөөр хэлбэл бид үүнийг даван туулж чадахгүй!
  Түрэмгий алтан үстэй Зоя германчуудыг дарсаар байгаад логикоор тэмдэглэв.
  - Үүнийг хурдан хийцгээе! ЗХУ-ыг аварцгаая!
  Олег Рыбаченко шиг царайтай арван хоёр нас хүрээгүй хөл нүцгэн хөвгүүн нацистуудыг явган цэрэг, танкаар сэлмээр цавчиж:
  - Хэзээ ч битгий бууж өг!
  Хүүгийн нүцгэн хөлөөс хурц диск нисч, гурван фашист онгоцыг нэг дор таслав!
  Маргарита Коршунова нүцгэн өсгийтэйгээ гялалзаж, танк болон явган цэргүүдийг устгаж, шүдээ хавиран бувтнав:
  - Дэлхий дээр эр зориг гаргах газар бий!
  Мөн охины нүцгэн хөлнөөс хорт зүү тарж, нацистууд болон тэдний онгоц, танкуудыг онож байв.
  Наташа Коршунова бас хөлийн нүцгэн хуруугаа гаргаж, аллага үйлдэж, хашгирав:
  Бид хэзээ ч мартахгүй, хэзээ ч уучлахгүй.
  Мөн түүний гэрлийн сэлэм нацистуудын тээрэм дундуур явжээ. Дараа нь тэсэлгээчид танкууд руу цохиж, башуудыг таслав. Онгоцнууд ч бас авсан.
  Улаан үст Августин дайснуудыг зүсэж, хашгирав:
  - Шинэ захиалга!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс шинэ зүү тарсан. Нацист цэргүүд, нисэх онгоцны нүдэнд юу байна, хоолойд юу байна.
  Тийм ээ, дайчид догдолж, уурлаж байгаа нь илт байлаа.
  Хүйтэн Зоя цагаан бор цэргүүд, танкуудыг онгоцоор таслан хашгирав:
  - Бидний төмөр хүсэл!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс үхлийн аюултай шинэ бэлэг нисэв. Мөн танк, цагаан сөнөөгч онгоцнууд унаж, сүүл нь онгоцноос шатаж байна.
  Светлана Цасан цагаан тээрэмчинг огтолж, сэлэм нь аянга мэт.
  Нацистууд боодол шиг унаж байна.
  Охин нүцгэн хөлөөрөө зүү шидэж, дайсны онгоцыг буудаж, хашгирав:
  - Орос эхийн хувьд хүн төрөлхтний сансрын эзэнт гүрэн бий болно, ял!
  Олег Рыбаченко нацистуудын эсрэг довтлов. Терминатор хүү бор цэргээ цавчиж байна.
  Үүний зэрэгцээ хүүгийн нүцгэн хөлний хуруунууд нь хортой зүү шидэж, их биеийг урж, онгоцыг буудаж байна.
  Хүү архиран:
  - Ирээдүйн Оросын алдар суу!
  Хөдөлгөөнд нь хүн бүрийн толгой, амыг огтолж, тэр үед танкийн цамхагуудыг зүсдэг.
  Терминатор охин Маргарита мөн өрсөлдөгчид, онгоц, танкуудыг устгадаг.
  Түүний нүцгэн хөл нь чичирч байна. Нацистууд олноороо үхэж байна. Дайчин хашгирав:
  - Шинэ хилийн төлөө!
  Тэгээд охин нь аваад зүснэ ...
  Фашист цэргүүдийн цогцос.
  Энд Наташа Коршунова довтолж байна. Тэрээр танк, онгоцны хамт нацистуудыг устгаж, дуулж байна.
  - Орос бол агуу, гэрэлтсэн,
  Би их хачин охин!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс дискнүүд нисдэг. Нацистуудын хоолойг хэн харсан бэ. Тийм ээ, энэ охин танк нурааж байна.
  Зоя Ангелская довтолж байна. Бор цэргүүдийг хоёр гараараа цавчих. Хоолойноос нулимах. Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа үхлийн зүү шиддэг - тэр танк, онгоцыг буудаж унагадаг.
  Үүний зэрэгцээ тэрээр өөртөө дуулдаг:
  - Өө, блуджин явцгаая,
  Өө, миний дуртай явах болно!
  Августин нацистуудыг лазер сэлмээр цавчиж, бор цэргүүдийг танкийн хамт устгаж байгаад:
  - Бүх зүйл сэгсгэр, амьтны арьстай,
  Тэр цагдаа руу цохиур бариад гүйв!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа дайсан руу хэрхэн яаж харвах вэ, зааныг алах зүйл, тэр ч байтугай танк.
  Тэгээд хашгирч:
  - Чоно! Хорин хоёрдугаар зуун!
  Светлана Цасан цагаан довтолгоонд байна. Нацистуудыг цавчиж, таслав. Тэр хөл нүцгэн, үхлийн бэлгийг түүн дээр тавьдаг.
  Сэлэмтэй тээрэм ажиллуулдаг.
  Тэрээр танк, онгоцтой хамт олон байлдагчийг бут цохиж, хашгирав:
  - Том ялалт ирж байна!
  Мөн охин дахин зэрлэг хөдөлгөөнд оров.
  Мөн түүний нүцгэн хөл нь үхлийн аюултай зүү шидэж, танк, онгоцыг устгадаг.
  Олег Рыбаченко үсрэн бослоо. Хүү эргэлдэн эргэлдэв. Үсрэлтэнд нацистуудын ихэнхийг таслав.
  Тэр нүцгэн хуруугаараа зүү шидэж, танк, онгоцыг нурааж, хашгирав:
  - Миний сайхан зоригоор алдартай болоорой!
  Тэгээд хүү дахин тулалдаанд орж байна.
  Хатуу охин Маргарита Коршунова довтолгоонд оржээ. Бүх дайснуудыг дараалан бутлана. Түүний сэлэм нь салхин тээрэмний ирээс илүү хатуу юм. Хөлийн нүцгэн хуруунууд үхлийн бэлэг шидэж, танк, онгоцнууд шатаж байна.
  Охин довтолж байна. Хүрэн дайчдыг ёслолгүйгээр устгадаг.
  Мөн хааяа үсэрч, мушгина!
  Мөн устгалын бэлгүүд түүнээс нисдэг.
  Тэгээд нацистууд өөрсдөө үхэв. Тэгээд бүхэл бүтэн цогцос овоолно.
  Маргарита түрэмгийлэн хашгирав:
  - Би Америкийн ковбой хүн!
  Тэгээд дахиад л түүний нүцгэн хөл зүү шидсэн.
  Тэгээд дахиад хэдэн арван зүү!
  Наташа Коршунова бас довтолгоонд маш дажгүй.
  Мөн нүцгэн хөлөөрөө шидэж, сүрлээс нулимж, танк, онгоцыг унагадаг.
  Тэгээд уушигныхаа дээд талд хашгирав:
  - Би гялалзсан үхэл юм! Чиний хийх ёстой зүйл бол үхэх!
  Мөн дахин гоо үзэсгэлэн хөдөлж байна.
  Зоя Ангелская нацистуудын цогцсыг хааж байна. Мөн түүний нүцгэн хөлөөс сүйрлийн бумерангууд гарч ирдэг.
  Тэгээд бор дайчид танк, онгоцтойгоо хамт унаж, унаж байна.
  Зоя охин хашгирав:
  - Хөл нүцгэн охин, чи ялах болно!
  Мөн охины нүцгэн өсгий дээрээс хэдэн арван зүү нисдэг. Нацистуудын хоолой руу шууд ухдаг.
  Тэд үхсэн.
  Өөрөөр хэлбэл, бүрэн үхсэн, танк, онгоцтой газар.
  Августин довтолгоо хийж байна. Хүрэн цэргийг бут цохино. Түүний сэлэм хоёр гартаа барьдаг. Бас тэр үнэхээр агуу дайчин.
  Фашист цэргүүдийн дундуур хар салхи шуурч - онгоц, танкууд унав.
  Улаан үстэй охин архиран:
  - Ирээдүй нуугдмал! Гэхдээ энэ нь ялах болно!
  Мөн довтолгоонд галт үстэй гоо сайхан.
  Августин зүүдэндээ догдолж, нүцгэн өсгийтэйгээ пульсар илгээж, архиран:
  - Дайны бурхад бүгдийг нураах болно!
  Мөн дайчин довтолгоо хийж байна.
  Түүний нүцгэн хөл нь маш олон хурц, хортой зүү шидэж, онгоцыг харваж, танкийн хуягуудыг цоолж байна.
  Светлана Цасан цагаан тулалдаанд. Гялалзсан, тэмцэлдэж байна. Түүний нүцгэн хөл нь маш олон үхлийн аюултай зүйлийг хаядаг. Эр хүн биш, шаргал үстэй үхэл.
  Гэхдээ энэ нь эвдэрвэл та үүнийг зогсоож чадахгүй.
  Светлана Цасан цагаан дуулдаг:
  - Амьдрал зөгийн бал биш байх болно,
  Тэр дугуй бүжигт үсрэлт!
  Мөрөөдөл биелэх болтугай -
  Гоо сайхан нь хүнийг боол болгодог!
  Мөн хөл нүцгэн охины хөдөлгөөнд уур хилэн улам бүр нэмэгдсээр байна. Мөн бусад бүх сүйрсэн танк, онгоцууд.
  Олег Рыбаченко довтолгоонд бүх зүйл хурдасч байна. Хүү нацистуудыг цохив.
  Түүний нүцгэн хөл нь хурц зүү шиддэг - танк, онгоцыг урж хаядаг.
  Залуу дайчин хашгирав:
  - Галзуу эзэнт гүрэн хүн бүрийг салгах болно!
  Тэгээд хүү дахин хөдөлж байна.
  Маргарита бол шуургатай сургуулийн охин бөгөөд түүний үйл ажиллагааг бүрэн төгс зогсоодог. Мөн дайснуудыг бут цохино.
  Энд тэр нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бодис бүхий вандуйг хөөргөв. Тэр дэлбэрч, тэр даруй зуун нацист, арван танк шидэх болно.
  Охин хашгирав:
  -Ялалт ямар ч байсан бидэнд ирнэ!
  Тэгээд тэр тээрэмээ сэлмээр ажиллуулах болно - танкийн торхнууд янз бүрийн чиглэлд нисдэг.
  Энд Наташа Коршунова хөдөлгөөнийг хурдасгав. Бүсгүй бор дайчдыг тайруулна. Тэгээд хашгирч байхдаа:
  - Оросын эзэнт гүрнийг ялалт хүлээж байна.
  Нацистуудыг танк, онгоцны хамт хурдацтай устгацгаая.
  Наташа Коршунова бол терминатор охин юм.
  Тэр зогсоод хурдаа сааруулна гэж боддоггүй, танк, онгоцууд төөрдөг.
  Зоя Ангелская довтолж байна. Түүний сэлэм мах, төмөр салатыг огтолдог бололтой. Охин уушигныхаа дээд талд хашгирав:
  - Бидний аврал хүчин төгөлдөр байна!
  Мөн нүцгэн хуруунууд нь ийм зүү шиддэг.
  Хоолой нь цоолчихсон бөөн хүмүүс цогцосны овоонд хэвтэж, танк, сүйрсэн онгоц.
  Августин бол галзуу охин. Мөн энэ нь гиперплазмаас робот шиг бүх хүнийг бутлана.
  Энэ нь аль хэдийн нэг ч зуун нацист, маш олон танкийг онгоцоор бут цохисон. Гэхдээ бүх зүйл хурдаа нэмдэг. Дайчин одоо хүртэл архирсаар байна.
  - Би ялагдашгүй! Дэлхийн хамгийн дажгүй!
  Мөн дахин, довтолгооны гоо үзэсгэлэн.
  Мөн түүний хөлийн нүцгэн хуруунаас вандуй гарч ирэв. Гурван зуун нацист, хэдэн арван танк хүчтэй дэлбэрэлтээр хуваагджээ.
  Августина хэвлэлийн булчингаар тоглож, час улаан хөхөөрөө цээжээ сэгсэрч, дуулав.
  -Чи манай газрыг булаан авч зүрхлэхгүй!
  Светлана Цасан цагаан ч бас довтолгоо хийж байна. Мөн ганц грамм ч амралт өгдөггүй. Зэрлэг Терминатор охин.
  Мөн тэрээр дайснуудыг тасалж, нацистуудыг устгадаг. Мөн бор дайчдын масс эвдэрсэн танк, онгоцтой хамт суваг, зам дагуу аль хэдийн унасан байна.
  Зургаан уурласан. Зэрлэг тулаан хийсэн.
  Каратэгийн хүүхэд Олег Рыбаченко дахин хичээллэж байна. Тэгээд тэр хоёр сэлмээ даллан урагшилна. Тэгээд терминатор хүү тээрэм ажиллуулдаг. Үхсэн нацистууд унаж байна.
  Олон тооны цогцос. Цустай цогцос бүхий бүхэл бүтэн уулс, онгоцтой эвдэрсэн машинууд.
  Зохион бүтээгч хүү зэрлэг стратегийг санаж байна. Хаана ч бас морь, хүн холилдсон.
  Хүүхдийн алуурчин Олег Рыбаченко хашгирав:
  - Ухаанаасаа халаг!
  Мөн маш их мөнгө байх болно!
  Мөн шинэ хөдөлгөөн дэх терминатор хүү. Тэгээд нүцгэн хөл нь ямар нэг юм аваад шидэх болно.
  Суут ухаантан хүү архиран:
  - Мастер анги ба "Адидас" фирм!
  Үнэхээр дажгүй үзүүлбэр үнэхээр гоё болсон. Нацистуудыг хэчнээн хүн алав. Мөн хамгийн олон нь бор дайчдыг танк, онгоцтой хамт устгасан.
  Хөл нүцгэн охин Маргарита бас тулалдаанд оролцож байна. Шанцай болон гангийн армиа буталж архирна:
  - Том шокын дэглэм! Бид бүгд авс руу машин жолоодож байна!
  Мөн түүний сэлэм нацистуудад хакерджээ. Хүрэн тэмцэгчдийн масс аль хэдийн нуран унасан. Тэдэнтэй хамт танк, онгоцууд.
  Охин архирав:
  - Би ирвэсээс ч илүү сэрүүн байна! Та хамгийн шилдэг нь гэдгээ батал!
  Мөн охины нүцгэн өсгий дээрээс хүчтэй тэсрэх бодис бүхий вандуй шиг нисэх болно.
  Мөн дайсан руу цохилт өг.
  Мөн тэрээр зарим өрсөлдөгчид, танк, тэр ч байтугай онгоцыг авч, бут цохино.
  Мөн Наташа Коршунова эрх мэдэлтэй. Тэр өрсөлдөгчөө ялж, өөрөө хэнд ч удам өгөхгүй.
  Хэчнээн нацистыг танк, онгоцтой хамт устгасан бол.
  Мөн түүний шүд маш хурц. Мөн нүд нь индранил юм. Энэ бол гол цаазлагч охин юм. Хэдийгээр тэр бүх хамтрагчидтай - цаазаар авагчидтай!
  Наташа Коршунова хашгирав:
  - Би галзуу! Та торгууль хүлээх болно! Нэг рубль ч бүү ав!
  Дахин хэлэхэд охин олон нацистуудыг сэлэмээр цавчих болно.
  Зоя Ангелская нүүж яваад олон бор дайчдыг таслав.
  Мөн нүцгэн хөл зүү шиддэг. Зүү бүр хэд хэдэн нацистыг устгадаг эсвэл онгоцыг танктай харвадаг. Эдгээр охидууд үнэхээр үзэсгэлэнтэй юм.
  Августин өрсөлдөгчөө урагшлуулж, бут ниргэдэг. Үүний зэрэгцээ тэрээр хашгирахаа мартдаггүй:
  - Та авсаас зугтаж чадахгүй!
  Мөн охин шүдээ авч, шүдээ нүцгэн байх болно!
  Мөн улаач нь тийм ... Үс нь пролетарийн туг шиг салхинд хийсдэг.
  Тэгээд бүх зүйл шууд утгаараа уурнаас гардаг.
  Светлана цасан цагаан хөдөлгөөнд байна. Энд тэрээр маш олон гавлын яс, танкийн цамхагуудыг огтолжээ. Шүдээ зуудаг дайчин.
  Хэл харуулдаг. Тэгээд дараа нь сүрэлээс нулимж - онгоцыг унагадаг. Дараа нь тэр хашгирав:
  - Та нар үхэх үү!
  Дахин хэлэхэд түүний нүцгэн хөлөөс үхлийн зүү нисч, явган цэрэг, нисэх онгоцонд оногдов.
  Олег Рыбаченко үсэрч, үсэрч байна.
  Хөл нүцгэн хүү бөөн зүү гаргаж, танкуудыг нурааж, дуулж байна:
  - Зуслан явцгаая, том данс нээ!
  Залуу дайчин хамгийн шилдэг нь.
  Тэр хэдийнээ нэлээд хэдэн настай, хүн бүр Наташа болон компанитай адал явдалтай байдаг, гэхдээ тэр хүүхэд шиг харагдаж байна. Зөвхөн маш хүчтэй, булчинлаг.
  Олег Рыбаченко дуулжээ:
  - Тоглоом дүрмийн дагуу явагдаагүй байг - бид фраераг даван туулах болно!
  Дахин хэлэхэд түүний нүцгэн хөлнөөс үхлийн аюултай, хагалах зүү нисэв. Онгоц, танк хоёулаа.
  Нүцгэн, дугуй өсгийтэй гялалзсан Маргарита Коршунова баяртайгаар дуулжээ.
  - Боломжгүй зүйл гэж үгүй! Эрх чөлөөний үүр цайх болно гэдэгт би итгэдэг!
  Охин нацистууд болон тэдний танк, онгоц руу дахин үхлийн зүү шидэж, үргэлжлүүлэн:
  - Харанхуй алга болно! Сарнай цэцэглэх болтугай!
  Дайчин хөлийн нүцгэн хуруугаараа вандуй шидэхэд тэр даруй мянган нацистууд агаарт нисэв. Тийм ээ, бор, тамын эзэнт гүрний арми бидний нүдний өмнө хайлж байна.
  Наташа Коршунова тулалдаанд. Кобра шиг үсэрдэг. Дайснуудыг дэлбэлдэг. Маш олон нацистууд үхэж, онгоцнууд унаж байна.
  Тэдний охин, сэлэм, мөн нүүрсний үр тариа, жад. Мөн зүү.
  Үүний зэрэгцээ тэр бас архиран:
  - Би ялалт ирнэ гэдэгт итгэж байна!
  Оросуудын алдар сууг олох болно!
  Нүцгэн хуруугаараа шинэ зүү шидэж, өрсөлдөгчөө цохино.
  Зоя Ангелская зэрлэг хөдөлгөөнд. Нацистууд руу дайрдаг. Тэдгээрийг жижиг хэсгүүдэд хуваана.
  Дайчин эмэгтэй нүцгэн хуруугаараа зүү шиддэг. Энэ нь танк, онгоцтой хамт өрсөлдөгчөө дайрч, архирах мэт:
  Бидний бүрэн ялалт ойрхон байна!
  Тэгээд тэр сэлэм барин зэрлэг тээрэм явуулж, танкуудыг шүүрдэж байна. Энэ үнэхээр охин шиг охин юм!
  Гэвч Августины кобра довтолгоонд оров. Энэ эмэгтэй бүх хар дарсан зүүдний хар дарсан зүүд юм.
  Тэгээд зүсчихвэл таслана гэсэн үг.
  Үүний дараа улаач аваад дуулах болно:
  - Би бүх гавлын ясыг нээх болно! Би бол гайхалтай мөрөөдөл!
  Одоо түүний сэлмүүд ажиллаж байгаа бөгөөд мах, металлыг онгоцны дуралюминий тусламжтайгаар зүсэж байна.
  Светлана Цасан цагаан мөн довтолгоонд ордог. Энэ охин тоормосгүй. Тэднийг цавчих төдийд цогцоснууд бөөн бөөнөөрөө хог болж, онгоц, танкууд унаж байна.
  Шаргал терминатор архиран:
  - Ямар сайн байх вэ! Энэ нь хичнээн сайхан байх бол - би үүнийг мэднэ!
  Одоо түүнээс алуурчин вандуй нисч байна.
  Хөл нүцгэн царайлаг, булчинлаг хүү Олег дахин нацистуудын зуугаад солир тээж явсан нь алдартай. Тэгээд тэр бөмбөг аваад шидэх болно.
  Жижиг хэмжээтэй ч үхлийн аюултай...
  Тэнгэрт нисэх онгоцны массыг хэрхэн жижиг хэсгүүдэд хуваах вэ.
  Терминатор хүү хашгирав:
  - Аймшигтай машинуудын шуургатай залуучууд!
  Хөл нүцгэн охин Маргарита тулалдаанд дахин үүнийг хийх болно.
  Тэгээд баахан бор бөхчүүдийг хассан. Тэгээд тэр танк, нисэх онгоцны дундах том талбайг огтолдог.
  Охин хашгирав:
  - Ламбада бол элсэн дээрх бидний бүжиг юм!
  Мөн шинэ эрч хүчээр цохив.
  Наташа Коршунова довтолгоонд улам их уурлаж байна. Тиймээс нацистуудыг бут цохиж байна. Ийм охидыг эсэргүүцэх нь тэдэнд тийм ч сайн зүйл биш юм.
  Наташа Коршунова аваачаад:
  - Миний өшиглөлт хөл нүцгэн нүдийг сохолсон!
  Газар дээр нь гүйх нь нийтлэг эвлэрэл юм!
  Дайчин охин ийм цохилтоор өрсөлдөгчид рүү цохив.
  Мөн тэрээр хөл нүцгэн дискийг шидэх болно.
  Энд тэр тээрэм ажиллуулдаг байв. Хүрэн армийн толгойн бөөгнөрөл ухарч, танкууд шатаж, онгоцнууд дүрэлзэв.
  Тэр бол тэмцэгч гоо бүсгүй. Өөрийгөө ийм бор арчаагаар ялдаг.
  Зоя Ангелская нүүж, хэнийг ч үл тоомсорлож байна. Мөн түүний сэлэм нь үхлийн хайч мэт.
  Охин бол зүгээр л хөөрхөн юм. Мөн түүний нүцгэн хөл нь маш хортой зүү шиддэг.
  Өрсөлдөгчдөө ялах. Тэд хоолойгоо цоолж авс хийж, танк, онгоцыг дэлбэлж байна.
  Зоя Ангелская үүнийг аваад, бүрэн хөхнийхөө час улаан хөхийг сэгсэрч, хашгирав:
  - Цоргонд ус байхгүй бол...
  Наташа Коршунова баяртайгаар хашгирав:
  Тэгэхээр чиний буруу!
  Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа сайтар алах юм шиддэг. Энэ бол үнэхээр охидын охин юм.
  Мөн түүний нүцгэн хөлнөөс ир хэрхэн нисэх болно. Мөн тэрээр маш олон тулаанчдыг цохиж, цамхагуудыг танкуудаас таслах болно.
  Хөл нүцгэн Августин хөдөлж байна. Хурдан бөгөөд гоо үзэсгэлэнгээрээ өвөрмөц.
  Тэр ямар тод үстэй вэ. Яг л пролетарийн туг намирсан мэт. Энэ охин бол жинхэнэ эрлэг юм.
  Тэр гартаа сэлэмтэй төрсөн мэт өрсөлдөгчөө тайрдаг.
  Улаан үстэй, хараал идсэн новш! Түүнтэй хамт тэрээр байгалийн гэрэлтэй, будаггүйгээр тулалдаанд оров.
  Августин үүнийг аваад исгэрэв:
  - Бухын толгой байх болно - тэмцэгчид галзуурахгүй!
  Энд тэр дахин олон тулаанчдыг бут ниргэсэн.
  Терминатор хүү Олег Рыбаченко гоншигноно:
  - Таньд юу хэрэгтэй вэ! Энд охин байна!
  Маргарита Коршунова нүцгэн хөлөөрөө чинжаал шидэж, танкийн цамхагийг таслав:
  - Том, дажгүй охин!
  Августин үүнтэй шууд санал нийлэв:
  -Би хэнийг ч хазах дайчин хүн!
  Дахин хэлэхэд тэр хөл нүцгэн, үхлийн аюултай, онгоцыг сүйрүүлэх болно.
  Тулалдаанд Наташа Коршунова өрсөлдөгчдөөсөө дутахгүй. Охин биш харин галын дөлөөр ийм шуламтай болохын тулд. Нацистуудад хэцүү байдаг: онгоц, танкууд унаж байна.
  Тэгээд хашгирав:
  - Ямар хөх тэнгэр вэ!
  Августин нүцгэн хөлөөрөө ирийг суллаж, савны цамхагийг таслан:
  - Бид дээрэмдэхийг дэмжигчид биш!
  Светлана Цасан цагаан, дайснуудыг таслан, онгоцыг буудаж, жиргэж:
  - Тэнэг хүнийг алахад хутга хэрэггүй...
  Зоя Ангелская нүцгэн хөлөөрөө зүү шидэж, борлосон хөлөөрөө танк, онгоцыг унагав.
  - Чи түүнд галзуу юм шиг худал хэлэх болно!
  Нацистуудыг устгасан Наташа Коршунова нэмж хэлэв.
  - Мөн түүнтэй хамт нэг пенни хий!
  Мөн дайчид авч, үсрэх болно. Тэд их цуст, сэрүүн байдаг. Ер нь тэдний дотор сэтгэлийн хөөрөл их байдаг.
  Ганцаараа шорт өмссөн бараг нүцгэн, царайлаг, булчинлаг хүү Олег Рыбаченко тулалдаанд маш загварлаг харагддаг.
  Хөөрхөн Маргарита охин хөл нүцгэн хөлөө, эсрэг бодис шидэж, дуулжээ:
  - Цохилт нь хүчтэй, тэр залууд сонирхол бий ...
  Суут ухаант хүү нисдэг тэрэгний сэнс шиг зүйлийг хөлөөрөө хөөргөв. Тэрээр нацистууд болон танкуудаас хэдэн зуун толгойг таслан, хашгирав:
  - Их спортлог!
  Мөн хоёулаа - бүрэн задгай хувцастай хүү, охин.
  Терминатор хүү Олег бор цэргүүдийг цавчиж, дуу алдав:
  - Мөн бидний хувьд том ялалт байх болно!
  Маргарита хариуд нь исгэрэв:
  - Бид хүн бүрийг хөл нүцгэн ална!
  Охин үнэхээр ийм идэвхтэй терминатор юм.
  Наташа Коршунова довтолж дууллаа:
  - Ариун дайн!
  Мөн дайчин хурц диск-бумеранг хөөргөв. Тэрээр нуман хэлбэрээр нисч, маш олон нацистууд, танкийн цамхагуудыг огтолжээ.
  Зоя Ангелская устгалыг үргэлжлүүлж нэмж хэлэв.
  - Энэ нь бидний ялалт байх болно!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс шинэ зүү нисэв. Мөн тэд маш олон сөнөөгч, нисэх онгоцыг цохисон.
  Шаргал охин хэлэв:
  - Өрсөлдөгчөө шалга!
  Тэгээд тэр хэлээ харуулав.
  Хөл нүцгэн, гал цогтой Августин хөлөө даллаж, хурц иртэй хас тэмдэг шидэж, шуугиад:
  - Эзэн хааны туг урагшаа!
  Светлана Цасан цагаан, нүцгэн өсгийтэй гиперплазмын бөмбөг шидэж, шууд батлав:
  - Амиа алдсан баатруудын алдар алдар!
  Тэгээд охидууд нэгэн дуугаар хашгирч, нацистуудыг бут цохив:
  - Хэн ч биднийг зогсоохгүй!
  Одоо дайчдын хөл нүцгэн дээрээс диск нисч байна. Мах нь урагдаж, танкийн цамхаг, онгоцны сүүлийг нураадаг.
  Тэгээд дахин хашгирав:
  - Хэн ч биднийг ялж чадахгүй!
  Наташа Коршунова агаарт нисэв. Өрсөлдөгчид болон далавчтай тас шувууг таслан тасдаж, гаргав:
  - Бид эмэгчин чоно, дайсныг хуур!
  Түүний нүцгэн хуруунаас маш аюултай диск гарч ирнэ.
  Бүсгүй бүр баярласандаа мушгина.
  Тэгээд тэр бувтнаад:
  - Бидний өсгий галд дуртай!
  Тийм ээ, охидууд үнэхээр тачаангуй юм.
  Богино өмд өмссөн царайлаг, булчинлаг хүү Олег Рыбаченко дуу алдав.
  - Өө, эрт, эвэрт хамгаалалт өгдөг!
  Тэгээд дайчид руу нүд ирмэв. Тэд хариуд нь инээж, шүдээ нүцгэлэв.
  Наташа Коршунова нацистуудыг цавчиж, хашгирав:
  - Манай ертөнцөд тэмцэлгүйгээр баяр баясгалан гэж байдаггүй!
  Нүцгэн, дугуй, хүүхэд шиг өсгийтэй, пульсарт бууж, нацистуудыг устгасан терминатор хүү эсэргүүцэв.
  "Заримдаа тулалдах нь хөгжилтэй байдаггүй!"
  Наташа Коршунова зөвшөөрөв.
  - Хэрэв хүч чадал байхгүй бол тийм ээ ...
  Гэхдээ дайчид бид үргэлж эрүүл байдаг!
  Охин дайсан руу хөлийн нүцгэн хуруугаараа зүү шидэж, олон тооны танкуудыг онгоцоор дэлбэлүүлж, дуулав:
  - Цэрэг үргэлж эрүүл байдаг,
  Мөн үйлдэл хийхэд бэлэн байна!
  Үүний дараа Светлана Цасан цагаан дайснуудыг дахин тасалж, танкийн цамхаг, онгоцны сүүлийг нураажээ.
  Зоя Ангелская бол маш хурдан хүүхэд юм. Энд тэрээр нацистуудын эсрэг бүхэл бүтэн баррель хөөргөв. Тэгээд нэг дэлбэрэлтээс хэдэн мянга нь урагдсан.
  Дараа нь тэр хашгирав:
  - Битгий зогсоо, бидний өсгий гялалзаж байна!
  Мөн байлдааны нэхсэн тор өмссөн охин!
  Августин тулалдаанд бас сул биш юм. Тиймээс нацистуудыг бут цохиж байна. Боодолтой гинжнээс тогших мэт.
  Өрсөлдөгчдөө цавчих - дуулдаг:
  - Болгоомжтой байгаарай, энэ нь сайн байх болно,
  Намрын улиралд бялуу байх болно!
  Улаан үст чөтгөр үнэхээр хөөрөгний чөтгөр шиг тулалдаанд хагадаг. Мөн танк хэрхэн шатаж, онгоц шатаж байна.
  Харин дээл өмссөн хөл нүцгэн охин Маргарита Коршунова хэрхэн тулалддаг. Нацистууд үүнийг түүнээс авдаг.
  Тэгээд тэр цохих юм бол цохино.
  Үүнээс цуст цацралт гарч ирдэг.
  Наташа Коршунова нүцгэн хөлөөс нь төмөр цацаж, гавлын яс, танкийн цамхгийг хайлуулахад хатуухан хэлэв.
  - Оросын алдар суу, бүр алдар суу!
  Танкууд урагш давхиж байна ...
  Улаан цамцтай дивизүүд -
  Сайн байцгаана уу Оросын ард түмэн!
  Энд охидууд нацистуудыг эзэлсэн. Тиймээс тэдгээрийг тайрч, хэрчиж байна. Дайчид биш, харин жинхэнэ гинжийг тасалсан пантерууд.
  Хүйтэн хүү Олег Рыбаченко тулалдаанд оролцож, нацистууд руу довтлов. Тэр тэднийг өрөвдөхгүй зодож, танкуудыг огтолж, хашгирав:
  Бид бух шиг юм!
  Маргарита Коршунова хүрэн армийг бут цохиж, танк, онгоцны сүүлийг таслан:
  Бид бух шиг юм!
  Наташа Коршунова түүнийг аваад хашхирч, бор цэргүүдийг танктай хамт таслав.
  - Худал хэлэх гараас гарлаа!
  Зоя Ангелская нацистуудыг задалж, хашгирав:
  - Үгүй ээ, гараас биш!
  Тэр ч бас нүцгэн хөлөөрөө од авч, суллаж, олон фашистуудыг дуусгах болно.
  Наташа Коршунова час улаан хөхөөс аянга авч, суллаж, хашгирав:
  - Манай зурагт асаалттай байна!
  Мөн түүний нүцгэн хөлнөөс алуурчин боодол зүү нисэв.
  Зоя Ангелская мөн нацистууд болон тэдний танкуудыг онгоцоор устгаж, хашгирав.
  - Бидний нөхөрлөл нэг цул юм!
  Мөн дахин ийм шидэлт хийснээр тойрог бүх чиглэлд бүдгэрч байна. Энэ бол охин - өрсөлдөгчдийн цэвэр устгал.
  Хөлийн нүцгэн хуруугаараа охин гурван бумеранг авч, хөөргөх болно. Энэ нь бүр илүү олон цогцос гарахад хүргэсэн.
  Үүний дараа гоо сайхан дараахь зүйлийг гаргана.
  - Бид дайсанд өршөөл үзүүлэхгүй! Цогцос байх болно!
  Тэгээд дахин алуурчин зүйл нүцгэн өсгий дээрээс нисч одов.
  Улаан Августин бас логикоор тэмдэглэв:
  - Ганц цогцос биш, олон цогцос!
  Үүний дараа охин үүнийг аваад цуст шалбааг дундуур хөл нүцгэн алхав. Тэгээд тэр маш олон нацистуудыг устгасан.
  Тэгээд яаж архирах нь:
  - Олон нийтийн аллага!
  Одоо тэр нацист генерал руу толгойгоо цохино. Түүний гавлын ясыг хугалж өг:
  - Банзай! Та диваажинд очих болно!
  Светлана Цасан цагаан довтолгоонд маш их ууртай, ялангуяа танк, онгоцыг унагаж, тэр хашгирав:
  - Чамайг өршөөхгүй!
  Мөн түүний нүцгэн хуруунаас хэдэн арван зүү нисдэг. Тэр хүн бүрийг дайран өнгөрөхөд онгоцууд сүйрдэг. Дайчин ч гэсэн хэрчиж, алахыг хичээдэг.
  Шорт өмд өмссөн булчинлаг, товойсон хүүхэд Олег Рыбаченко хэрээг шүгэлээр цохиж, хашгирав:
  - Гайхалтай алх!
  Мөн хүү нүцгэн хөлөөрөө хас тэмдэг хэлбэртэй ийм сэрүүн од шиддэг. Нарийн төвөгтэй эрлийз.
  Тэгээд нацистуудын масс нуран унав.
  Олег Рыбаченко архирлаа:
  - Банзай!
  Тэгээд хүү дахин зэрлэг дайралтанд өртөж байна. Үгүй ээ, энэ нь зүгээр л хүчтэй урсаж, галт уулс шуугиж байна!
  Гоёмсог Маргарита хөдөлгөөнтэй байна. Энэ нь хүн бүрийн гэдсийг урах болно.
  Хөлтэй охин нэг дор тавин зүү шиднэ. Мөн олон янзын дайснуудад амь үрэгдэж, танк, онгоц хоёуланг нь цохив.
  Нүцгэн өсгийтөөрөө гялалзсан Маргарита Коршунова хөгжилтэй байдлаар дуулжээ.
  - Нэг хоёр! Уй гашуу бол асуудал биш!
  Та хэзээ ч сэтгэлээр унах ёсгүй!
  Хоолойгоор хамар, сүүлийг нь өндөр байлга.
  Жинхэнэ найз үргэлж тантай хамт байдаг гэдгийг мэдэж аваарай!
  Энэ бол ийм түрэмгий компани юм. Охин цохилж, хашгирав:
  "Луугийн ерөнхийлөгч цогцос болно!"
  Тулалдаанд Наташа Коршунова бол зүгээр л нэг төрлийн терминатор юм. Тэгээд тэр архиран :
  - Банзай! Үүнийг хурдан аваарай! Тэгээд дарангуйлагчийн төгсгөл!
  Тэгээд түүний нүцгэн хөлнөөс гранат нисэв. Тэгээд нацистууд яг л хадаас шиг . Мөн энэ нь маш олон мастодон, далавчтай, тамын машиныг эвдэх болно.
  Энд дайчин байна! Бүх дайчдад - дайчин!
  Зоя Ангелская мөн довтолгоонд оролцож байна. Ийм ууртай гичий.
  Тэгээд тэр үүнийг аваад бахираад :
  - Манай аав бол өөрөө Цагаан бурхан!
  Тэгээд тэр нацистуудад гурвалсан тээрэм огтолжээ!
  Августины хөхний нүцгэн өсгийтэй, бадмаараг хөхтэй гялалзсан улаач хариуд нь архирав:
  - Тэгээд миний бурхан хар!
  Үнэхээр улаач бол заль мэх, доромжлолын биелэл юм. Мэдээжийн хэрэг дайснуудын хувьд. Найзуудын хувьд тэр бол хайрт юм.
  Тэгээд яаж нүцгэн хуруугаараа тэр авч шидэх болно. Мөн бор эзэнт гүрний олон тооны дайчид, мөн тэдний танк, нисэх онгоцууд.
  Улаан үсчин хашгирав:
  -Орос, хар бурхан бидний ард байна!
  Байлдааны өндөр чадвартай дайчин. Үгүй ээ, энэ дор хөндлөнгөөс оролцохгүй байх нь дээр. Танкны цамхагууд урагдаж, фашистын нисэх онгоцны далавчнууд урагдаж байна.
  Августин өрсөлдөгчөө дарж, исгэрэв:
  - Бид бүх урвагчдыг нунтаг болгон бутлах болно!
  Түншүүд рүүгээ нүд ирмэх. Тийм ээ, энэ галт охин яг амар амгаланг өгч чадах зүйл биш юм. Амар амгалан үхлийн аюултай биш л бол!
  Светлана Цасан цагаан дайснуудыг бут цохиж, гаргав:
  - Бид таныг дараалалд оруулах болно!
  Улаан толгойт Августин батлав:
  - Бид бүгдийг алах болно!
  Түүний нүцгэн, цүүцсэн хөлнөөс нь бүрэн устгалын бэлэг дахин нисч байна! Маш олон танк, онгоцнууд нэг дор дэлбэрч жижиг чип болсон.
  Дараа нь охин час улаан хөхний толгойноос үүссэн мэт аянга цохив.
  Олег Рыбаченко нүцгэн өсгийтөөрөө үхлийн бэлэг илгээж, хариуд нь дуулав.
  банзай байх болно !
  Августин нацистуудыг нүцгэн гараараа урж, илдээр цавчиж, хуруугаараа зүү шидэж, танк, онгоцнуудыг нэг дор устгаж, хэлэв.
  - Товчхондоо! Товчхондоо!
  Наташа Коршунова бор дайчдыг танк, онгоцтой хамт устгаж, хашгирав.
  - Товчхондоо - банзай !
  Мөн өрсөлдөгчдөө зэрлэг хорсолтойгоор тасалцгаая.
   Хөл нүцгэн , шорт өмссөн царайлаг хүү Олег Рыбаченко өрсөлдөгчөө таслан:
  - Энэ гамбит хятад биш,
  Мөн дебют бол Тайланд юм, надад итгээрэй!
  Дахин хэлэхэд хүүгийн нүцгэн хөлнөөс хурц, төмөр зүсэгч диск нисэв. Тэрээр танкийн цамхаг болон онгоцны сүүлийг хоёуланг нь таслав.
  Төмөр бутлагч охин Маргарита бор эзэнт гүрний дайчид, танкийн хуяг дуулга зэрэг дуулдаж:
  - Тэгээд бид тулалдаанд хэнийг олох вэ?
  Бид тулалдаанд хэнийг олох вэ ...
  Үүгээр хошигнохгүй байцгаая -
  Үүнийг салгацгаая!
  Үүнийг салгацгаая!
  Тэд нацистуудтай сайн ажилласан ...
  Энд Гитлер болон түүний баг охид, хүүхдүүдийн өмнө өвдөг сөгдөн унав.
  Наташа Коршунова юуны түрүүнд нацистын нүцгэн хөлийг үнсэхийг албадав.
  Дараа нь Гитлер болон түүний бүх хүмүүс бусад охидын нүцгэн ул, өсгий дээр үнсэв. Тэгээд тэд хэлээрээ өсгийгөө долоов. Маш царайлаг шаргал үстэй хүү Олег Рыбаченког охины хөл нүцгэн үнсэв.
  Эрэгтэй шимэгчдийг доромжилж байгаад маш их баярласан Наташка:
  - Одоо бид та бүхнийг алаагүй байхад Гуравдугаар Рейхийг ЗХУ-д бүрэн, болзолгүйгээр бууж өгөх зарлигт гарын үсэг зураарай!
  Бүх зүйл сайхан, сайнаар төгсдөг. Гуравдугаар Рейх бууж өгч, хүчирхэг Вермахт зэвсэггүй болов. Гитлер болон түүний багийнхан Бериягийн гянданд очив.
  Шүүлт хурдан боловч шударга байсан. 1959 оны 6-р сарын 22-нд Гитлерийг яг Улаан талбайд дүүжлэв!
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"