Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Boy Junga Pirate Karriere

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Eduard, de bekende jonge-kabine-jonge, waard in piraat. En fjochtet mei de regearingsfloat, berôvet skippen en befrijt moaie, bleatefoete slavinnen. Besiket earlik te wêzen.

  BOY JUNGA PIRATE KARRIERE
  ANNOTAASJE
  Eduard, de bekende jonge-kabine-jonge, waard in piraat. En fjochtet mei de regearingsfloat, berôvet skippen en befrijt moaie, bleatefoete slavinnen. Besiket earlik te wêzen.
  . HAADSTIK 1
  Ferdûbele, as kleefde as in leech tusken de planken fan 'e meanders fan it dek, bleau de bleatefoete jonge Eduard Osetrov harkje. De farsk ôfsnien planken fan it skip rûken skerp nei rakeik en kietelden it glêde wang fan in ivige puber, of miskien sels in jonge fan sa'n trettjin jier âld. De terminatorjonge tocht hurd:
  Hokker plan moat er kieze?
  In frjemde slakkebug, fonkeljend mei in smaragdgroenskulp, krûpte by de bleate, rûge soallen fan de kabinejonge lâns. Se tikkele noflik de rûne, rôze hakke fan de jonge mei har poaten, en Edik spande syn lippen yn in glimke.
  Hoe prachtich is it om sa'n jong, sterk, ûnmoeilik en fearkrêftich lichem te hawwen. Op hokker wûnen genêzen sûnder in spoar, en knocked tosken groeie werom, en sels in merk mei in waarm izer (der wie sa'n ôflevering fan slavernij yn 'e stiennen foar in jonge!) en dan nei in pear oeren ferdwûn sûnder in spoar.
  Ja, hy betellet dit troch net te groeien, mar hy hat in protte oare foardielen en plussen. En dit, it moat opmurken wurde, weegt op alle neidielen dy't bestean yn 'e ivige bernetiid.
  De eallju út 'e see rôfdieren bleauwen in rêstich petear. Dejinge dy't ryklik ophongen is mei robijnen frege de smaragdpryster.
  "Dus, oarloch mei de harpers is ûnûntkomber?" -
  In tsjerke-relatearre type befêstige:
  - Ja, en de âldere broer sil al oan ús kant stean, it is mooglik dat wy in brede koälysje meitsje kinne.
  De keapman mei de ruby-ketting frege:
  - En grutmaster Screw?
  De listige gearspanner sei:
  - Hy begrypt better as oaren dat de kontrabas de wichtichste pylder is fan it leauwen fan 'e wrâld, en sil ús helpe om te gean mei de harpisten.
  De keapman glimke slûchslimme.
  - Sa moatte wy allinne de kening fan 'e fluit oertsjûgje. En lit de trettjinde Draak in bolle útjaan.
  Der wie in koarte pauze. Edik biet mei syn sterke tosken as in titan in teer stik fan 'e kabel ôf, kauwde it. De mage fan in jonge, as jo in jonge in betûfte strider neame kinne dy't mear as ien ieu libbe, is leech. Hy hie net ieten foar't er op ferkenning gie, dat hy woe wat te kôgjen.
  Wat oars te dwaan? Deadzje se dochs.
  Foarby, swijend op bleate fuotten, bruin oant de kleur fan sûkelade skonken, in slavin. Se wie yn in koarte tuniek, wêrtroch jo de sjarme fan 'e earlike seks kinne bewûnderje. Nettsjinsteande har swarte hûd wie it hier fan 'e slavin blond, hast de wite fan snie, en se rûkte nei wierook.
  Edward sels spyt dat hy wie noch in jonge, mar oan 'e oare kant, kinne jo bewûnderje fergulde stânbylden, en pauwen, of kostbere stiennen, dus is it wurdich om optein.
  De pryster-keapman, skodde de smaragdenketting, ferklearre mei fertrouwen:
  - En it sil ús oarder wêze, "Draak's mûle", sil elkenien bite.
  De potbûkige petearman giechelde venynich:
  "Pirates namen koartlyn in kruser mei hûndert gewearen fan 'e Harpers. - Tikken op 'e hakken fan laarzen. - Dat is leuk.
  De tsjinstfeint fan 'e oarder, de likenis fan 'e jezuïten, antwurde:
  - Dat hawwe se nedich. Se sille witte hoe't se alle soarten basterden op ús sette.
  Hjir betocht Edward, dy't op 'e nij in oare, bleate-legged slaaf yn in tunika, mei in tinne taille en weelderige heupen, yn dit gefal in reade kleur, te bewûnderjen, krekt op 'e tiid dat hy de taak net foltôge hie troch de eardere haadling Morgan Dish. Hoewol oan 'e oare kant, wêrom soe hy it needsaaklikerwize folbringe. Wa is dizze Morgan, in bloeddorstige piraat en skelm dy't skatten ferstoppe foar de bemanning? Wêrom gjin rat ? En ta syn skande, hy, in pionier, fiif minuten letter, in lid fan de Komsomol Eduard die mei. Sawol begearigens as in toarst nei aventoer sprieken yn him. No, it wie syn Komsomol kar!
  Hoe't Eduard Osetrov in pionier waard is in oar ferhaal, op in oare planeet yn termen fan technologyske ûntwikkeling. Dêr kaam er benammen in ryk as it Tredde Ryk tsjin, mar noch grutter, mannichfâldiger en technologysk avansearre.
  En hja waard tsjinsteld troch har eigen analoge fan de USSR, allinne laat troch in moaie en uterlik jonge frou.
  En dêr wie fansels in pionier. Boppedat wiene der ferrassend in protte bern op dizze planeet, en sawat fiif kear mear froulju as manlju. Prachtige wrâld.
  De jonge befel oer in hiele bernebataljon, en krige de stjer fan 'e held fan' e SBKR - dat wie de namme fan dit reade ryk. Eduard fong sels de Cobra-13-tank mei in gewicht fan tûzen ton en ried it nei syn ienheden. Wat bliek echt cool te wêzen. En syn ploech, twa-tredde famkes en ien-tredde jonges, bliken tige cool te wêzen. Mar dat is fansels in oar ferhaal.
  En no is Edward op in skip, yn in wrâld fan likernôch de santjinde ieu, fergelike mei de ierdske perioade fan ûntwikkeling.
  En it skerpe ear fan de jonge heart alles goed.
  - No, de Draak moat grommelje en flammen út himsels spuie dy't alles op in rychje skroeie. En grutmaster Screwup koe in moardner nei de Harp King stjoere. Der waard in giftige sissen heard. - Hoewol God wit wat foar hearsker der is, mar de striid om de troan sil it ryk net fersterkje.
  De tsjinhinger mei smaragden antwurde mei in gniffel:
  - De moardner is foarsichtich ferburgen en ree om te stekken. D'r is mar ien God yn it universum, en d'r soe mar ien grutte patriarch en âldere broer wêze moatte. - De toan fan 'e prins fan 'e tsjerke en de kening fan 'e moardners waerd floeiber. "It feit dat har kening besleat it haad fan 'e tsjerke te wurden is in hillichdom, en in wrede straf wachtet him."
  De petearpartner, fingering de ruby keatling, frege:
  Abalddin einlings fermoarde wurde?
  Laitsje as antwurd:
  - Op krekt it goede momint.
  In stim fol toarst raasde:
  "Dan drinke wy der oan."
  De jezuïet rôp in twirjende jonge út 'e skipfeinten, lûd befel.
  - Bring ús in kegel mei skuorre .
  De jonge, flitsend mei syn bleate hakken, helle in grutte kontener op en sleepte dy mei muoite nei de lieders. Hy foel hast, stroffeljend oer it boerd, mar de slavin wist de kontener mei de kostbere floeistof te pakken.
  De kabinejonge betanke har, hy waard al mei stokken op 'e hakken slein doe't er de wyn fersloech. En as in bamboebosk oer de bleate soallen fan 'e jonge giet, skrieme jo op 'e top fan 'e longen. En dan steane de fuotten yn 'e brân, en elke stap wurdt in pear wiken pine.
  Edward knipoogde nei de jonge en de slaaf, hoewol se him net seagen.
  Ja, fansels, it libben hjir is saai, en jo kinne net dûke yn in prachtige, mearke wrâld op in spultsje konsole.
  In pear eallju sprongen op 'e kanne en begûnen mei sa'n gusto te slikken, as kamielen dy't sûnder oanfolling de Sahara-woastyn oerstekke. Doe't de gearspanners dronken, joegen se de jonge mei smoarge flokken fuort, beleanne him mei in royaal traap yn 'e kont en wipten him mei in sweep op syn bleate, brune skonken. Wy gongen de kabine yn en sieten oan tafel. Blykber hiene se noch net genôch tiid foar in gearspanning. Hoewol't se stil sprieken, pakte de spitse-eare-ferkenner yn in koarte broek, Edik, elk wurd.
  No sil it petear leuker wurde. - Begûn in jezuïet út in oar universum. - De trettjinde draak mient dat sa'n ryk as Harp gjin besteansrjocht hat. It moat ferdield wurde tusken de kontrabas en de fluit, en wat de ferfelende ketterse Harmony Republic oanbelanget, sil syn beurt gau komme.
  Hjir sei de keapman-konspirator mei robijnen:
  - Nuver genôch, mar soms binne de minsken folle religieuser, mei respekt foar de Almachtige God en syn tsjinstfeinten. Bygelyks, Republikeinen betelje ús regelmjittich tsienden!
  De jezuïet, in pryster mei in smaragden ketting, raasde:
  - Mar neat mear, en oare betellingen oan 'e skatkiste fan' e âldere broer waarden stoppe.
  Doe naam syn partner noch in slokje swiete en krûde wyn en iet it fet fleis yn sûkelade saus. Plakkerich sap fan it bist rûn syn burd del, troch spesjale training waard it gesicht fan 'e bleatefuotten Edik tige skerp, en hy koe de details sjen troch it bewolke, kromme glês fan 'e lette midsiuwen. Doe sei er betochtsum:
  "Neat, ik tink dat de bêste opsje is om de monargy dêr te restaurearjen." In wolfsgrins en in vampiergrins. - Yn dit gefal komt der mear oarder, en de macht fan 'e tsjerke wurdt fersterke.
  De jezuïet hastich om te fersekerjen:
  - Wy hawwe al in gaadlike prins. Hy is grutbrocht yn it kleaster, en is perfoarst ôfhinklik fan ús.
  Laitsje as antwurd:
  "Dat is geweldich, wat wolle jo oars?"
  In flústerjen as in sis fan in slang:
  - Brib immen, en deadzje immen.
  De gearspanner mei robijnen snuffele dope út in snufdoaze en sisde:
  Ien dea is better as hûndert flokken. Wy moatte hannelje, net fertrage.
  - Lit ús nochris drinke foar it feit dat allinnich wy gearwurkje, en de rest is yn har ferwûne!
  De dronkenen sloegen oan in ymposante sulveren beker. De wyn wie djoer en tige sterk, hoewol it smakke goed. Fierread skuimde it, as wie it bloed fan in poppe op 'e branding fersmiten.
  - Miskien sille wy sjonge, wy hawwe nocht fan it praten oer polityk.
  Der wie in sûch:
  - Kom, wês mar stil, oars meitsje wy it hiele skip wekker. Moarn hawwe ús minsken wurk te dwaan.
  In klap mei syn fûst op 'e tafel, en de wyn fleach op 'e camisole, dy't it mei smoarge plakken bedekt:
  - Hoe sit it mei minsken? Slimmer as in hûn. Moatte wy foar harren soargje?
  En in fûle gniffel mei in fluit:
  - Mar it is goed om der in munt út te knipen. Benammen as se fiele en witte dat jo om har soargje, noch mear yn wurden as yn dieden.
  Slaven famkes ferskynden. Dizze kear hienen se in tinne slipje oan, en mei smelle strepen stoffen op it boarst. Har bleate, olive-skinnende fuotten, útsprutsen stille, betoverende lûden, stampen op it dek. En de wyn waaide lang, helder hier fan read, goud, wyt, brune kleur.
  Se gongen nei de eallju yn, ree om elke lust fan weardichheden te befredigjen.
  Einlings waerd treurich sjongen heard;
  Der is neat mear wis as in munt
  Se skynt wirklik sûnder falskens!
  Yn feite is de dubloon de hearsker fan 'e wrâld,
  Syn stipe is in sterk swurd en skyld!
  
  De heidenske goaden binne dêryn ferburgen,
  As de sinne, in strieljend gouden gesicht ...
  Hoewol d'r noch parasitêre banditen binne,
  Wa begon har sielen te hanneljen!
  
  De munt is in ôfgod en in aartsingel,
  Hy is de ferlosser, de ferneatiger fan alles.
  Sûnder goud ferdwynt it hierde damaststaal,
  Sûnder jild sil súkses yn 'e striid net komme!
  
  Mar wat wolsto, man fan hert,
  Ik wol dy ûnstjerlikheid keapje ...
  Om gierich de doar te iepenjen nei lok,
  In tried fan ieuwen libben weve!
  
  Mar kin in dûbloon dat ek krije?
  Kin in gouden sirkel dreame?
  Dat de âld man mei in sjit net mei groetnis komt,
  En hy sette by it lykshûs gjin stimpel op 'e foarholle!
  
  Ek al hawwe jo in protte lok nedich foar in munt,
  Sadat wy safolle mooglik mei sûnde oergean kinne!
  Mar de minske hat gjin macht oer passy,
  Famkes binne foar him as gierst foar in hoanne!
  
  Hy wol in protte út syn búk krije,
  Eat fazanten, ananas pûn.
  Hoewol jo net nei it grêf ite kinne,
  Sels as jo ekstreem cool binne mei jild!
  
  En de kiste, it kostet sels te folle,
  Want it hat in plak foar keningen!
  Ommers, in ingel sil tekenje in nul yn 'e foarm,
  In slach op 'e foarholle en in stôk op 'e harsens!
  De tongen fan 'e gearspanners waarden mear en mear yn 'e war, en nei noch in glês foel de langere bazaar op 't lêst stil.
  De lêste sinnen wiene:
  "Jo hearden dat der in muiterij wie yn Jack London, laat troch twa, of leaver, trije moaie froulju.
  De pryster mei de smaragden gniisde en grommele:
  - As se fongen binne, sille de soldaten in grutte wille hawwe, se wurde útinoar skuord en yn linten knipt!
  De keapman mei de robijnen gniisde en hikte:
  "Ik soe it net leuk fine om sels mei te dwaan oan 'e jacht."
  De jezuïet en katolike pryster, hikte en amper hâlden syn belching werom , drukte út:
  - Hjir oan 'e kust is in sjiek bordeel, moarn nimme wy noch waarmere en temperamintiger teven oan board.
  - Net dom, mar wêrom no net. Ik hie in winsk. Hey, neam my prostituees. Wêr binne de nacht, glossy feeën? - De dronken ealman liet it keatling falle, makke in lûd lûd en foel fan 'e fuotten.
  - Mei de Almachtige dy in goede dream stjoere. - Sei de eale pryster, snuffele út 'e nuchtere flesse. Hy stie in skoftke ta syn sinnen te kommen, krúste him doe mei in triljende hân en gyng doe mei in skoffeljende gong nei syn húske.
  De slavinnen holden him by de earms. Mar blykber, nei't se alkohol útsocht hie, wie de geastlike al net ta alles by steat.
  En de famkes hjir binne sa moai, en wat noflike geuren binne der fan 'e wierook en slanke, atletyske lichems fan' e earlike seks.
  It petear, oerheard troch de skout Osetrov, wie beladen mei in protte geheime ynformaasje, wierskynlik tige weardefol foar ien, mar der wie net folle sin foar de jonge skout sels. Oan 'e ein, oft de harpkening fergiftige is of net, it makket har net folle ferskil. En de oarloch, krekt oarsom, is yn it foardiel fan 'e filibuster, mear bút, de fijân syn oarlochsskippen binne minder drok mei dy. Wat de âldere broer oanbelanget, binne de korsaren yn 'e regel byleauwich, mar tagelyk binne se gjin leauwigen, en by gelegenheid binne se ree om de pryster oant de bonte te berôven. Eduard Osetrov sels hat nea bidden, en mei syn memmemolke hy absorbearre yn himsels dat alle religys binne in leagen, mar der binne gjin goaden. Of, sa't se sizze, God, wa is de Trije-ienheid. En hoe is it, der binne trije goaden en tagelyk ien? It bart net! As de mem yn wat leaude, dan ferspriede se har leaver net mei de bern, en Alice leaude dat der in soarte fan macht yn 'e himel wie, al wie net bibelsk. De opstân is fansels nijsgjirrich, mar Eduard wie lang net fan betinken dat er meastentiids regele waard troch sa'n kalm en goedmoedich suster-suster yn romtewapens. Dizze gedachte like te wyld en net te leauwen, al koe der yn acht jier in protte feroarje. Benammen yn in oarloch! In piraat, en Eduard is sûnder mis in piraat, lykwols, dit is in ferdomd ding.
  - De rike gniffele oant de limyt! - Stompe bleate fuotten op iik. - De earmen ferhongere, dêrom brekke der rellen út. It is net echt myn saak. flústere de terminatorjonge. "Wy moatte tinke oer wat wy mei dizze splinter dwaan moatte.
  Syn eagen foelen op it ûnfoltôge keg. In jonge mei swart hier, dy't tige op him like, rûn op him ta en spriek sêft.
  - Myn omkes spielden in protte trúkjes. Nimmen sjocht, ik sil har " vinchika " besykje. "De jonge bûgde him oer en naam in slokje fan it swiete drankje. Doe, nei't er it sûge hie, naem er noch in slokje; de holle fan 'e jonge begûn in lûd te meitsjen, en hy wankele en gong nei de galei.
  - Wat as jo yn 't poeierpakhús trochrinne en dêr de tonnen opblaze? Yn dit gefal sil dizze reus ferbaarne en sinkje. - de ferrifeljende Edward betocht it. - Dat sil ik dwaan.
  Mar doe betocht de jonge dat der moaie slaven op it skip wiene, en dy koene stjerre. No ja, goed, hy hat op 'e wiisfinger in lytse, yn 'e foarm fan in sulveren slange, sa'n beskieden en op it earste each net te merken ring. Mar hy is by steat om te ferpleatsen yndividuen fan it tsjinoerstelde geslacht oer koarte ôfstannen. Sa is der kâns dat de famkes rêden wurde.
  In fakkel pakte en, foar it gefal, syn gesicht en hier mei hars smarde, gie de jonge de djipten fan it skip yn, tagelyk sette er syn elegante elite swurd yn 'e spleet, bang dat er him ferriede soe mei syn brilliance. It beslút is kontroversjeel, mar der is gjin kar. It wie bedompt yn it skip, en it rûkte net sa goed. Fansels, de seelju net ferskille yn skjinens, en se ûntlast har oeral. Hy dy't lykwols de minen koe, dêr't neakene, skeare jonges hurd yn keatlingen wurken en klappen krigen mei in sweep foar it minste gewricht, of, nei't er syn wurk in bytsje fertrage hie, blykte in spionjonge te wêzen, net ien fan 'e fûleindige . Yn 'e myn bygelyks waard de need krekt yn 'e barsten ferlost, en sels de fakkels smookten. Ja, en de jonges keatling omheech, swit foar jierren, net waskje, dus der wie echt Hel. En hjir, gewoan in gewoan gat foar de lette midsieuwen.
  Underweis waard syn jonge mei droege spieren, in turnjonge, oproppen.
  - Mane, jou ús rum. mompele de dronken seeman.
  Foaroer bûgd sprong Edik op 'e loop, en ûnhandich fûgeljend nei de kraan, yn in kanne getten. De kraan wie roast en rôle ekstreem strak. As in anker fongen op seewier.
  Do hast te lang oan 'e rommel west, ferfelende jonge. - Skout Osetrov krige in swiere klap op 'e rêch. - No, kom hjir fuort, do hast it noch net jûn.
  De falske kabinejonge sette op folle snelheid ôf. It is goed dat er fersin wurdt mei in oar. Poederdepots wurde altyd sa pleatst dat de kâns op in tafallich skot minimaal is. Dat is, oan 'e ûnderkant en yn' e midden fan it skip, krekt ûnder de grandmast, en sels yn dit lineêre skip sette se in blêd fan brûns boppe foar sterkte en betrouberens. Dit is wêr't hy moat klimme. De bleate jonge Edik begûn del te fallen, de stappen wiene glêd en de rook waard sterker. Underweis kaam er in pear kear seelju tsjin, dy rôpen him ta, en twongen him om ien of oare lytse opdracht te foltôgjen. De jonge strider útfierde opdrachten reewillich en fluch, yn it tsjuster wie it ûnmooglik om him en de pleatslike jonge te ûnderskieden, benammen om't de echte Mane nei alle gedachten sliepte. Dit is hoe't spionaazje soms potinsjele slachtoffers profitearret. De wrâld, lykas altyd, is fol mei paradoksen. Dêrom is it lykwols de wrâld fan libbene minsken. Fan opwining switte de kriger-jonge Edward swier en begon te skinen yn it ljocht fan 'e fakkel.
  - It is nedich om te gean mei de senuwen, oars, wat in piraat bin ik. Hy spriek tsjin himsels.
  Uteinlik is in swiere iken doar mei in grut slot te sjen. Hjir stoppe Osetrov, net wittende wat te dwaan folgjende. Op dat stuit waard er wer belle.
  In tige dikke man mei in lang mes rôp him op. En mei in ekstreem ferfelende, heese stim kekkele:
  - Jo hingje om 'e houslakker, gean myn laarzen skjin.
  De switte Edward roun op him ta, de flammen ljochten syn smoarch gesicht op, doe, as it gelok wol, joech de dikke man him in oandachtiger blik. De jonge hie in hiel moai gesicht fan natuere, en syn lichem, en syn moaie gesicht fan in ingel, it is hiel dreech om te betiizjen mei immen.
  - Do bist net Mane! - En in hysteryske, mar stille gjalp troch drinken. "Ach, ferfelende spion, sis my, wa bisto?"
  Ynstee fan antwurdzje, sloech Eduard de fijân mei syn palm yn 'e kiel. Hy swaaide mei syn mes as antwurd, en de jonge man ûntwykte amper in klap dy't tafallich oer syn ribben gie. Lichte brân, en onaangename jeuk fan 'e kras.
  - Hjir is in bist. - Warrior Sturgeon, pakte syn hân, draaide it mes, en ried it dan yn 'e mage oant it gebeart. De dikke man raasde, en taaie fingers groeven him yn 'e kiel, dy't in gjalp fersmoargen.
  De jonge strûpte de fijân mei alle grime, en fielde tefreden hoe't it ferset fan de fijân falt en hoe't er sakket. Doe't de dikke man einliks in lyk waard, smiet de formidabele jonge Edward him fuort. No, en dat hat er dúdlik begrepen, moat er hastich wêze, oars meitsje se alarm as se it ferdwinen fan in wichtige seeman, of leaver, sels in marineoffisier ûntdekke. Lykwols, it slot net bewege, en de jonge noch net hawwe de feardichheden fan in ynbrekker, yn alle gefallen, sokke primitive slûzen (dat kin net sein wurde oer elektroanyske koades), mei help fan in mes om 'e nocht. It waard dof en bruts.
  Hjir rûnen ferskate famkes mei in minimum oan klean, mar mei in maksimum sjarme, oer it dek, stampen mei bleate fuotten.
  Se liet har bleate soallen yn it stof tige sierlik, lykas in skets fan Leonardo Da Vinci, spoaren.
  - Dat is ûnsjoch, hoe kin ik it slot no iepenje. Miskien de doar yn 'e brân stekke? Edward sette de fakkel op. Massyf hout baarnde slim, boppedat wie it izeren smeid boppe. De jonge saboteur realisearre al gau de folsleine nutteloosheid fan sa'n paad, en begon it kastiel op te waarmjen. De oalje dêryn stie yn 'e brân en rûkte sterk.
  - It stjonkt nei ferbaarnde dong. - De lilke kabinejonge Edward stiek in brutsen mes yn it gat, stiek it djipper, draaide it in bytsje. Hy tocht oan in film oer âlde tiden - "The Rusty Sword", dêr't in dief besocht te iepenjen in skuorre slot op in fergelykbere wize. Wier, no hat dizze metoade net wurke.
  Der wie in lûd, twa bewakers kamen oan. Se wiene dronken en gûlde in ûnkoherent liet. De dappere jonge Edward wie net bang foar harren, mar it risiko is te grut dat se alarm meitsje. Dêrom, hy darted yn it tsjuster, mei in flugge beweging fan syn palm, it blussen fan de fakkel.
  "Sleauwe pear" kaam by de doar. De âldste yn it pear, in nochal massive fjochter, sei.
  - En wêrom hat de generaal ús yn 'e hel besteld om de beskerming fan it buskruitpakhûs te kontrolearjen, hjir sil gjinien komme.
  - Ja, en it kastiel is hjir sa, dat de duvel sels syn skonk brekke sil. - mompele de twadde strider en grommele daliks. En doe kreunde er yn betizing:
  - Sjoch, ien besocht de doar iepen te dwaan.
  Mei in efterstân is elkenien sterk, de jonge strider Edward sloech argewaasje op 'e foarholle, jo moatte sa ôfwêzich wêze. Underwilens besocht de bewaker it mes út te lûken. In oar krûpte, begûn om him hinne te sjen, en draaide syn nekke fan skrik:
  - Der is in ferkenner op it skip, it is tiid om alarm te meitsjen.
  It wie net mear mooglik om te twifeljen, it wurd fersnelle troch in spring, Edward sprong út 'e hinderlaag en die in klap yn in sprong.
  Hy sloech út alle macht mei syn skien op 'e efterholle, sels it kras fan brutsen wrivels waard heard. Op dat stuit trille de twadde matroas, besocht it mes út te lûken, en sjuch, it slot skiede fan himsels.
  Foardat de lêste tsjinstanner mei de mûle dom iepenstean koe, fochten de goed oplate jonge strider Edward mei beide hannen en fuotten. Doe't se besochten him te nimmen, joech Osetrov him in uppercut oan 'e kaak, en sloech him op' e timpel. De strider sakke, plofte del op 'e flier.
  Ferskate moaie famkes, amper bedutsen troch tinne stroken doek, lokkich namen en applaudearren, rôp ienriedich út:
  Goed dien, bleate kabine jonge! Do bist held!
  De jonge terminator flústere bliid:
  - No, wy moatte gau hannelje!
  Nei't er syn bûsen úthelle en in fjoerstien fûn, in needsaaklik ding, om't de lantearne dy't de dronkenen droegen wie útgien, sloech de Sturgeon Warrior in fonk út en stiek de fakkel oan.
  - No litte wy sabotaazje dwaan, lykas yn ien film oer de âldheid, in pionier blaast de faksisten op. "De jonge strider skuorde in doek, wiete it mei hars en makke in selsmakke wick. Doe snijde er in stik by de grutste tonne, folde it en stiek it yn 'e brân.
  - Lit de ingels fan 'e antywrâld my helpe! - De eagen fan 'e eardere partisanen ûndergrûnske jager glinsterden razend. Ik hoopje dat der genôch tiid is om fuort te rinnen.
  Sacht stapend op 'e teannen, die de brune spieren terminatorjonge Eduard de doar ticht, hong dy efteroer en, mei in skerpe beweging it slot te knipen, naaide er nei boppen. It like derop dat de djippe sfear op it boarst drukt en de holle bewolkt. De skonken waarden ferrassend swier. Underweis rôpen se him in pear kear, en de grutte strider Eduard, dy't sa folle op in gewoane healneaken bleate jonge jonge like, antwirde mei in fersmoarge stim:
  De generaal belle my driuwend.
  Dit wurke fansels feilloos op de bekrompen krigers, oant in oare stim frege.
  - En wêrom hat de generaal dy nedich?
  De jonge Eduard, fonkeljend mei syn bleate, eelere hakken, antwurde mei in foarôfmakke stimpel:
  - Ik haw in driuwende opdracht, ik moat op dek.
  - Nee, jo sille ús earst tsjinje. - rôp de matroas, en pakte him by de spier, al wie it mei in skerp útstekkende bonke skouder.
  De jonge strider, sûnder twa kear nei te tinken, sloech de boef op 'e knibbel, en die doe in sweep. Hy sakke ûnder it lûd fan it freonlike laitsjen yn, en de flinke jonge Sturgeon gie op.
  Syn rinnen waard mear en mear wanhopich en krampachtige. De bleate hakken fan de ivige berne-terminator flitsen. Hjir is op 't lêst it rêdingsdek, hy raast nei it bekende gat, besiket syn swurd te finen. Hy is ôfwêzich!
  Allinne slavinnen, earne geastlik wat sjonge mei har nachtegaaltrilling, tige moaie stimmen. En wat foar famkes binne se, oer it algemien swiet-útsjen .. Mei harren skjinne en glêde hûd.
  Lykwols, Edward is net oan it - ommers, syn legindaryske en dappere swurd is fuort.
  Mar dit is gjin maklik wapen, sa'n blêd sil elk metaal snije. Edward stompe syn bleate foet lilk, flústere mei bleke lippen:
  Ik sil dy net ferlitte, al moat ik stjerre.
  De jonge saboteur fielde de reling mei in skriklike snelheid doe't in schildwacht tsjin him botste.
  In lûde gjalp folge:
  - Wat dochsto hjir?
  - De generaal bestelde it ferlerne medalje te finen mei in diamanthert! - De fluchwitte ivige jonge Sturgeon waard fûn. Mei muoite ynhâlde om syn bleate hakken net daliks mei syn hurde, as de râne fan in koevoet, yn 'e foarholle te traapjen.
  Hy smoarde sels fan blydskip:
  - Dat is it, litte wy tegearre sjen.
  De strider raasde nei it dek en begon de planken te fielen, it like Edward syn jonge lichem dat de tiid fleach, fluch de lêste sekonden foar him ôfmjitten. In drokte fan gedachten waard ûnderbrutsen troch in útrop.
  - Sjoch wat ik fûn ha. - Ja, soms bart it, elkenien hat gelok, mar jo net. Hoewol't luck is in relatyf konsept. De jager luts in dimmen glimmende swurd.
  - Klasse! Lit my dy de trúk sjen litte. - Sei de ivige terminator jonge, en mei in swiete glimlach, snijde syn rjochterhân yn 'e sinne plexus mei syn fingers, mei help fan de "Tiger Claw" technyk. Doe fielde de hân de bekende lichtens fan in swurd. Mei in rinnende start sprong de jonge en ûnoerwinlike strider oerboard.
  Slaven, dy't har bleate, beitele, sierlike, sa't it wêze moast, fuotten fan 'e skoan stampen, dy't gjin skuon wisten, songen;
  Do bist ús grutte idoal
  Boy warrior ljocht ...
  Feroverje de hiele wrâld -
  Lit leafde songen wurde!
  Hast fuortdaliks wie der in geweldige eksploazje, it skip splitst yn twa dielen, en smookblokken ferspraat yn alle rjochtingen. Ien fan harren sloech de jonge Edward tige pynlik op syn brune bleate skouders, en de brânwacht ferbaarnde syn bleate fuotten in bytsje; in fragmint rekke de rûge soal fan 'e kabinejonge. Hoewol't er ferbjustere wie, fertrage er net, hy swom op de autopilot.
  En, fansels, hy fergeat net te wrijven de ring en sizze in koarte spreuk.
  De magyske warrelwyn pakte de slavinnen op. En hy brocht se nei in feilich plak fan it opblaasde skip fan in mearke lân. En se kamen by de haven telâne. In hiele squad fan moaie famkes fan ferskillende graad fan neakenens. En mar ien fan harren hie sandalen borduerd mei pearels. En dat is om't se net hielendal in slaaf wie.
  De famkes namen it yn koar en songen:
  Mar de pulsaasje fan it hert en de ieren,
  Triennen fan ús bern, memmen ...
  Se sizze dat wy feroaring wolle
  Smyt it jok fan slavekeatlingen ôf!
  De kriichsjonge song harren werom:
  De soan fan 'e ierde sil antwurdzje, nee,
  Ik sil noait in slaaf wêze ...
  Ik leau dat frijheid sil bloeie,
  De sinne sil in fûle wûne genêze!
  
  Foar it grutte Heitelân yn 'e striid,
  It hert fan de jonge ropt dy...
  Rise dappere ridder yn 'e moarn
  It tsjuster sil fuort, de roazen fan maaie sille bloeie!
  Tigerhaaien begûnen wer de jonge te ferfolgjen dy't sabotaazje pleegd hie.
  De jonge strider Edward swaaide ferneamd mei syn swurd, hoewol syn ferwûne skouder ûndraaglik sear die. Hjir swom ien fan 'e rôfdieren te tichtby, en waard besunige, wêrnei't har eigen maten har oanfallen.
  En se begûnen har freon te marteljen en har letterlik útinoar te skuorjen. En de weagen waarden skildere yn 'e kleur fan in ruby-sinne-ûndergong.
  -Jo haaien hawwe gjin gefoel foar solidariteit. Ynstee fan in fallen kameraad te stypjen, meitsje jo him ôf. - De jonge strider foege iroanysk ta. - Wêr is dyn gewisse wei?
  De haaien gûlen wat ûnbegrypliks as antwurd, mar ien fan harren mei pearse strepen en gjin hoarnen sei ynienen:
  - Wa bisto, jonge, om miljoenen jierren fan evolúsje te bestriden.
  Fan fernuvering liet de ivige jonge Eduard hast syn swurd falle, mar lokkigernôch wist er troch in fenomenale reaksje de kostbere trofee mei syn behendige bleate teannen te ûnderskeppen, lykas dy fan in aap.
  De jonge strider frege:
  - Praatsto?
  De haai gniisde iroanysk.
  - Wat tinke jo, allinne minsken binne hjir by steat? Dit is jo arrogânsje, it is net foar neat dat de measten fan jo evolúsje ûntkenne, en josels in godlike oarsprong taskriuwe. - En de wichtichste rôfdier fan 'e seeën klikte lilk mei har sturt op it wetter.
  De jonge antwurde logysk:
  - Ik bin net de mearderheid, en yn it bysûnder leau ik dat wy eartiids ûnsinnige apen wiene. Mar doe wisten se oerein te kommen. - In stoere strider balked. - Millennia sille foarby gean, en wy sille sokke hichten berikke dêr't sels de meast dryste science fiction-skriuwers net fan dreame kinne!
  De haai, trochgean Edward op in bepaalde ôfstân te folgjen, merkte skeptysk op:
  "Do bist noch oermoedich, man. Jo ferwachtsje te berikken mei help fan 'e reden wat oaren koesterje de hope te krijen op kosten fan Godlike genede.
  De jonge, dy't besocht in beweging ta te foegjen, benammen om't de besunigings dy't ûntstiene út 'e eksploazje walgelijk jeukende wiene, waard wer ferrast:
  - En hoe witsto dit, om't jo net út 'e see komme.
  Shark sei bewust:
  - Guon fan ús hawwe in oanberne fermogen om ynformaasje op te nimmen út 'e harsens fan dyjingen dy't iten binne. Sa kaam ik in tige goed lêzen biskop tsjin. Jo ek, hoewol in jonge, mar hâld in protte kennis yn josels. No sille jo myn moarnsiten of diner wêze, wat jo ek leaver hawwe.
  - Besykje it mar! - Flipperich as in kobra, Edward, dy't de oankommende beweging fange, swaaide mei syn swurd en sloech op 'e tichtstbyste haai, dy't op him ôfstuts.
  De klap rekke har, har each, harsens en hoarn ôfsnien. En wer, de rôfdieren, yn stee fan te fleanen allegear byinoar op harren misdiediger, fêsthâlde oan it krampende lichem.
  - Nee, jo sille myn harsens noait priuwe. - Sei, mei muoite om laitsjen yn to hâlden, haaien seagen der tige dom út, lytse jonge. "Mar as jo wolle, swim tichterby. - De jonge strider makke mei de bleate teannen in skyn fan in fig.
  De seerôver, bang om harsels oan te fallen, sisde agressyf:
  - No sille se dy deadzje. - Blykber, net te ynventyf om te swarren, útperst. - Do bist in domme bastard.
  Rôffisken, nei't se klear binne mei har partner, rûnen wer efter de jonge man. Se besochten him fan alle kanten oan te fallen, mar behendich, oplaat yn geheime fjochtsjen, ûnder oaren mei skerpe wapens, dûke de ivige jonge Edward en skuorde de búk fan ien iepen, snijde de sturt fan 'e oare ôf. Haaien, lykas minen, ferlearen in skoft belangstelling foar him, knaagjend oan har eigen.
  - Jo, sjoch ik, behearskje jo susters net. - Bliid merkte de ûnoerwinlike jonge Edward op. Wêrom binne se sa primityf? En se stjerre yn stilte, as partisanen ûnder ferhoar?
  De haadhaai antwurde earlik:
  "Minsken lykas ik binne seldsum. En de rest is in berch fan domme spieren dy't wurde befêstige troch ynstinkten: finish de ferwûne - sterker as myn oarders.
  De flinke jonge Eduard woech it swurd en tocht, wêrom net nei dizze dwergwalvis smite. Wier, d'r wie in risiko om in prachtich wapen te missen en te ferliezen. As riede syn bedoelingen, de yntelliginte haai ferhege syn tempo en begûn te bewegen fuort fan 'e jonge jager.
  - En jo, sjoch ik, wiene kjel. - De wrede strider giggle, like op in jonge, Edward. - Kinsto dyn bende werom skilje?
  De finnige fekânsje sisde gif:
  Net telle, jo sille net folle kânsen hawwe op oerlibjen.
  De haaien besochten it nochris útinoar te skuorjen, troffen it in pear kear oan, benammen, snijden de skonk mei de tosken, gniisden hast de fingers op 'e hân ôf, diene in pear pynlike klappen mei har hoarnen op it lichem, blykber in pear ribben brekke. Mar in goed tsiental fan harren waarden sels deade. Koarte pauzes wylst se ôfmakke harren kameraden tastien him te hergroepearje. Se wachte him al op it skip, de kanonner, in âld-feroardiele mei krolhier en in krûme noas. Tegearre mei him, in heldhaftige frou dy't like op in swarte frou, skeaten se út it lytste kanon. Gjin wûnder dat hy in negerreputaasje hie as in onovertroffen shooter, de bal rekke de haai krekt, skuorde it útinoar.
  - Bû - Bû! - Sei, syn tosken bleat, de jonge strider Edward. - It is spitich dat it net gestreept is. No sil se my ûnthâlde, se sil wraak nimme. - Hy draafde de râne fan 'e hân oer 'e kiel, tafoege. - No pas sil wraak op har, spesifyk, útkomme en net allinich sydlings!
  De jonge strider klom, mei de hannen en bleate teannen fan flinke fuotten, dêr't sels in sjimpansee oergeunstich fan wêze soe, gau op it dek, hy wie sa optein dat er net wurch fielde. Kaptein Kavarnava wie de earste dy't út rûn om him te treffen:
  - No, hoe, myn jonge, wie yntelliginsje?
  De jonge strider antwurde mei entûsjasme:
  - Geweldich, ik kin op in blêd sketse wêr't al har batterijen en bûtenposten sitte. Ik tink dat wy in kâns hawwe foar in suksesfolle oanfal.
  Kavarnava stipe him yn dit besykjen:
  - Ik tink itselde. - En de grutte piraat wreide syn burd mei in dolk. - It oanfalsplan bliuwt itselde?
  - Ja! Haw ik sels de ienige oanpassing makke? - Grutsk sei glimkjend Edward.
  - Wat? frege Kavarnava.
  De jonge antwurde fleurich:
  - Yn de haven lei ûnder oare in hûnderttweintich kanonnen slachskip, ien fan de machtichste skippen fan Contrabass.
  - Dat is hoe, mar tsjin sa'n krêft sille wy net lûke, wy sille de oanfal útstelle moatte. - Bang mompele Kavarnava.
  De jonge strider korrigearre sarkastysk:
  - Ik sei dy dat ik wie.
  De piratenkaptein mompele hooplik:
  - Dus hy gie fuort?
  De Terminator-jonge knikte slûchslim:
  - Dat kinst sizze, hy gyng nei de hel nei ûnderen ta.
  Kavarnava wie ferrast:
  - Ferdronken, sels?
  De jonge strider Edward achte it net nedich om neat te ferbergjen:
  - Nee, ik holp him in bytsje. In pakhús mei buskruit waard yn 'e brân stutsen, en hoe't it eksplodearre, hearden jo it net?
  Kavarnava lake ek:
  - Wy tochten dat it tonger wie. - Hy herstelde daliks. "De swarte froulike held en oaren fan it boppedek seagen lykwols it fjoer. - De kaptein wie ferrast. - Dat hawwe jo dit dien?
  De jonge Edward gnyske en stuts syn fûsten op 'e siden:
  - Ja ik! Ik hie gjin oare kar. Oars soene wy allegearre sinkt wurde, of wy soene dit aventoer moatte ferlitte.
  Kavarnava rôp mei in oanfal fan gedachte:
  - Ja, do bist mar in held. Wy moatte jo beleanje, mar wy, de kustbroederskip, hawwe gjin oarders en krúsen. Miskien sil jo feat rekken holden wurde by it dielen fan 'e bút.
  Ferskate spierige piratenfamkes dy't efter him stiene, slank, donkere hûd, mar tagelyk ljochthierige, rôpen ienriedich út:
  - Rjochts!
  De terminatorjonge Edward draaide bliid syn skerpe swurd oer syn heldere holle as in helikopterpropeller:
  - It sil earlik wêze, hoewol rykdom foar my stof is, net heul ynteressant.
  Jo sille net begripe wat mear is yn dizze, oprjochte oertsjûging, of bravado.
  Kavarnava antwurde krêftich:
  - Dat komt omdatst noch te jong bist. Doe't ik dyn leeftyd wie, dreamde ik ek mear oer aventoer as oer jild. No sille wy de lêste details beprate mei ús offisieren.
  
  GULLIVER YN SLAVERY
  ANNOTAASJE
  No in jonge, Gulliver wurdt twongen om it tsjil fan Conan te draaien . En de moaie boargemaster slacht him mei in sweep. Dit is no it unenviable lot fan 'e legindaryske reizger.
  . HAADSTIK 1
  De jonge Gulliver waard skieden fan de oare seelju. Dejingen dy't ek bern waarden, waarden nei in aparte kazerne stjoerd, dêr't se oan ferskate hurde wurken oansteld wurde soene. En de ivige jonges moasten neaken en bleatfuotten kuorren fol mei stiennen yn 'e grêven slepe, en rotsen snije mei hammers en pikken.
  Dit is it lot fan slaven. Mar Gulliver hie in bytsje gelok. De boarchfrou joech him lykwols it befel om oan in tsjil te spannen en twong him om in mûnestien te feroarjen dêr't nôt yn miel waard. It wurk is hurd, mar it is yn 'e sinne. En se hawwe teminsten dyn swimbroeken litten. Oare jonges yn 'e steengroeven binne folslein neaken om jild te besparjen, en sjogge soms de sinne al moannen net, krije klappen mei stokken en swipen, drage keatlingen en sliepe op stiennen. Boppedat snuuwe se de stank yn de minen fan ferskate útwerpselen en smookende fakkels.
  En sa wurket Gulliver noch yn 'e sinne en frisse loft. En de boarchfrou rint tichtby. Sa no en dan slacht er de jonge mei in sweep op de bleate rêch en freget gnizen:
  - No, hoe? Dizze kear binne jo bliid!
  Gulliver merkte filosofysk op:
  - De minske stelt foar, mar God beskikt!
  It famke stampte har bleate fuotten en konstatearre:
  - Demagogy! Hoewol jo jo jeugd werom hawwe en werom binne yn 'e jeugd en dat is geweldich!
  Yn it lichem fan in jonge fan tolve jier fiel je je echt hiel fris en fleurich.
  Hoewol't jins bleate fuotten skerpe stiennen trochbrekke, binne se sa ferhurde, en de jonge is sa hurd, dat jo allinich in noflike kietel fiele.
  En hy fielt him hast noait wurch.
  Dat it famke wol mei him prate. Wat koe se oars? Noch TV, noch radio, lit stean spultsjes en ynternet, binne útfûn, dus der is neat en gjinien te fermeitsjen.
  De boarchfrou frege mei in glimke:
  - En doe't jo yn it ryk fan reuzen wiene, fielde jo jo dan net ferlegen troch jo lytse statuer?
  Gulliver merkte op:
  - Foar in ienfâldich minske bin ik net lyts. En sels boppe gemiddelde hichte. Mar om earlik te wêzen, fansels, as sels in lyts famke folle grutter is as jo, is it beskamsum!
  As antwurd, in laitsje. Doe sloech de wip de jonge nochal pynlik op syn bleate, spiere rêch.
  Gulliver gie hurder. Noch altyd is it fansels goed om foar altyd jong te wurden, mar as jo in slaaf binne is it net bysûnder noflik. Mar it is noch dreger foar oare seelju dy't bern wurden binne. En, fansels, jo moatte net tinke dat jo de meast ûngelokkige man yn 'e wrâld binne. Hjir skynt de sinne, in neaken, spier lichem waait in noflike, frisse wyn. Hoe sit it mei de jonges yn 'e stjonkende minen, dêr't se lêst hawwe fan efterútwurk?
  Gulliver frege in famke út in aadlike famylje:
  - Wêrom binne wy net ferkocht op feiling?
  De Viscountess antwurde mei in glimke:
  - In nij plan foar mynútwreiding is oankaam en arbeid is driuwend nedich. As de myn is útput. Miskien wurde se op feiling set. Wat wolle jo neaken op it poadium stean en de hannen fiele fan jonges en famkes dy't jo lichem fiele en har fingers yn 'e mûle stekke?
  Gulliver fielde wearze en bleau stil. En de boarchfrou sloech him wer
  swipe. In reade streek is op 'e rêch swollen.
  It famke stampte har bleate foet. Se seach komysk - in lúkse jurk en bleate fuotten, as in slaaf of in gewoane.
  Se twittere lykwols:
  - Do bist gewoan myn ding! En wês bliid dat ik dyn frouwe bin! Oars kin ik dy ferkeapje oan de orken! En dit sil folle slimmer wurde!
  Boy Gulliver wie ferrast:
  - Besteane der eins orken?
  It famke knikte ynstimd mei de holle:
  - Wis! Wat wisten jo net?
  De eardere kaptein dy't bern waard, antwurde oprjocht:
  - Ik tocht dat it gewoan bjusterbaarlike skepsels wiene!
  De Viscountess lake en antwurde:
  - No, wy hawwe allegear in soarte fan mearke! En dan is der net mear te nimmen en net oan te foegjen!
  Gulliver song:
  Ik leau mei in mearke , minsken nimme gjin ôfskied,
  En trouwe freonen sille foar altyd bliuwe!
  It famke naam it foar de safolste kear en lake. Hoewol - it is net fatsoenlik om altyd te laitsjen.
  Gulliver wie foarearst stil. Hy tocht dat it skriklik wie om ûnder de reuzen te wêzen. Sels in kat is gefaarlik foar jo, mar hoe't in aap him hast fermoarde hat. Dus doe wie er yn de problemen. Hoewol't it dak boppe syn holle wie fol, en yn lúkse, al wie dikke gewaden.
  Mar benammen by de reuzen is it ûnnoflik dat der gjin frou neist dy is. Wier, no is hy yn it lichem fan in bern, en der liket gjin spesjale winsk te wêzen. Mar dochs saai...
  Gulliver song syn romantyk;
  Oer de ôfgrûn op 'e foarjûn fan it hel-paradys,
  Ik wol genede fan God ûntfange!
  Ik sil nei him keare, baarnend mei myn siel,
  Point-blanke fraach: stjerre of libje!
  
  In bliksemslach liet it kwea sjen,
  Dy wil fan it neiteam fan swarte gedachten!
  En haat, skuort myn hert,
  Wat roert myn opstannige geast!
  
  Ik kin grutsk wêze op myn leafste
  Krij de beul fan keatlingen kwyt!
  Lit de hilligen bliid wêze yn 'e timpel fan it gesicht,
  Ik sil har in gebed fan skriklike dagen wije!
  
  Ik haw de greatens fan in oar net nedich,
  Ik flette de krullen fan myn leafste!
  Wy binne de ienige twa dy't omkomme foar de Almachtige,
  De aartsingel tilde syn swurd op, it metaal flitse!
  
  Ik sei tsjin it famke: wy sille tegearre wêze,
  Libje lokkich ûnder de sinne foar altyd!
  En it beskermjen fan skientme is in kwestje fan eare,
  Dat de stjer net yn ivichheid útgiet!
  
  Sa ken de geuren fan 'e himelske tabernakels,
  Ik kin net ferfange in swiete tút!
  Yn 'e earms fan prachtige wûnderlike streling,
  En ik skele net oer de stoarmen fan it libben!
  Gulliver song in goed liet. En fleurich en parmantig tagelyk.
  En wylst er songen wiene de orken eins dwaande mei oerfal. Benammen martelden se in finzene jonge om út te finen wêr't de markys de Sade hinne gien wie.
  De orken wiene wanhopich om dizze strider en tsjoender tagelyk te fangen.
  De jonge, dy't sa'n tolve jier âld like, hoewol't yn dizze wrâld elkenien likegoed as in bern nettsjinsteande leeftyd, waard earst slein troch him oan in geit te binen.
  De jonge kreunde sêft en knypte de lippen. Mar hy woe neat iepenbierre.
  Se sloegen him in lange tiid, oant de jonge syn ljochte holle swaaide, op 'e kant foel.
  De ork spatte iiskâld wetter út in amer yn syn gesicht. En de jonge strider kaam ta syn sinnen.
  Orc gromde:
  - Praat!
  De jonge sisde, as antwurd, mei muoite it sykheljen:
  - Ik sil net sizze!
  De beul sloech de jonge op 'e nij. Hy huvere.
  De Elder Orc sei:
  - It soe nedich wêze om syn hakken mei in fonk te fretten!
  De orken grommelen tefreden!
  En sa gyng ien fen hjarren nei de kamin en stiek de fakkel yn 'e brân. De jonge, hast neaken en alhiel opsnien troch de klappen fan 'e sweep, seach begrutlik en oandwaanlik út. Syn bleate, rûne hakken stieken út, like helpleas en rôze, as in bern.
  It fjoer, mei syn rôfdierige tonge, slikte fleislik de soal fan it bern. En de jonge raast fan helske pine. En de flammen ferbaarnen de jonge syn fuotten pynlik.
  It ivige bern raasde en trille wanhopich, mar de touwen wiene tige sterk.
  En de orken laken wyld om de lijen fan de jonge. En it rûkte hiel smakelijk, as in barbecue.
  Gulliver, gelokkich, seach dit net. Oars hie ik echt razen fan argewaasje.
  De boargemaster sloech de jonge wer mei in sweep en frege:
  - Hawwe jo oait wolris op syn minst ienris yn jo libben sa Almachtich wurde wolle as God?
  De jonge kaptein knikte.
  - Soms woe ik ... Hoewol't jo soms tinke, wat kin der dien wurde foar minsken om se bliid mei jo te meitsjen?
  It famke sei:
  - Meitsje bygelyks alle soksoarte minsken by ús yn bern!
  Gulliver skodde de holle.
  - Om bygelyks jonges en famkes fan tweintich jier te wurden, tink ik, soene praktysk alle minsken wol meistimme. Mar ten koste fan bern ha ik grutte twifels! Ommers, yn it lichem fan in bern kinne jo net genietsje fan leafde!
  De Viscountess giechelde en sei:
  - No, op ien of oare manier binne wy hjir net botte oer. Us draak bringt bern. En dit lost alle problemen op! Fansels is der wat eangst foar de dea. Minsken leauwe yn in ûnstjerlike siel, mar gjinien hat syn bestean bewiisd! En jim minsken ek!
  Gulliver helle syn skouders op en sei:
  - Der binne kristenen dy't net leauwe yn in ûnstjerlike siel. Se begripe letterlik de wurden: de siel dy't sûndiget, lit har stjerre. Hoewol't de bibel seit dat minsken binne al dea yn 'e eagen fan God!
  It famke giechele en antwurde:
  - In kop koal! Mear krekter kin men oer religy in hiel lange tiid en sûnder betsjutting stride.
  Jo kinne better wat grappich sjonge!
  Gulliver naam en song;
  D'r binne gjin lytse dingen yn 'e yndieling fan' e ûnderwrâld,
  Elk ekskús foar de duvel is as in heak.
  As der gjin genede is yn 'e wrâld fan' e Hear,
  Dat betsjut dat de inferno pool is net fier fuort!
  
  Ommers, it kwea is sa leaf fan 'e wrâld,
  As eilannen sûnder in kompas fan goed...
  Hoewol it heroïsme fan dapperens wurdt songen -
  Yn feite is de kening fan it universum satan!
  
  De wrede yn dizze wrâld slagget,
  Dy't gjin meilijen ken is de kening!
  D'r binne fallen ûnder de palmbeam sels fan it paradys,
  Wêr is it goede? Syn ûnbidige nul!
  
  Elk leauwe kin beskeadige wurde
  Elke gloarje rûkt, ken de strop ...
  Reptilen sissen ferrifeljend yn 'e sânbak -
  En ik wol de wrâld ferljochtsje mei in dream!
  
  Stribje nei it ljocht, mar sweef yn it tsjuster,
  Jacht om te jaan, mar lege bûse!
  As jo net wolle libje as in miserabele papegaai,
  Gean nei gemienheit, list en bedrog!
  
  It is ek walgelijk om ûnder in laach slym te libjen,
  Wêr sûnder dakstipe - gjin stap!
  Sielen raasten as in falk op 'e hichte,
  Mar it fleis is yn 'e sompe, it swurd skynt de fijân!
  
  Hoe kaam it dat it lok ferdwûn?
  En wêrom oeral it kwea regearje?
  Hat God net genôch macht?
  Dat elkenien is altyd goed?
  
  De minske is ommers net makke troch in fanatyk,
  Ommers, yn elk hert is in boarne fan leafde ...
  Wêrom witte minsken net hoe te mjitten
  En lok is allinnich boud op bloed?!
  
  Spitigernôch kinne jo it antwurd sels net fine.
  Dat it is in ferskriklik ding yn 'e wrâld sûnt de ieu ...
  En de demoanen meitsje in ferskriklik gesicht op dy,
  En it liket derop dat de Heare it folk fergetten hat!
  
  Mar ik leau net - it kwea is net almachtig,
  Jo moatte gewoan de wil yn in fûst drukke!
  Dan sil de ympuls dy't nei de hel liedt ferdwine,
  En der sil frede en harmony tusken ús wêze!
  Gulliver song sa moai en mei gefoel. En syn liet moat goed opmurken wurde.
  De orken hiene ûnderwilens de jonge syn hakken goed roastere, mar se hiene neat berikt.
  Och, dit is in grut probleem.
  Doe begûnen se it famke te marteljen. Se waard earst oan geiten bûn, en sloech op har bleate hakken mei in spinner.
  It famke raasde yn skriklike pine, kreunde, draaide, mar joech noch gjin nuttige ynformaasje.
  De marteling slepte wat oan... Doe't se seach dat de stokken net wurken, stieken de orken it fjoer yn en rûken wer nei brân.
  Ja, dit binne minne meunsters en beulen.
  En Gulliver naam ûnderwilens en song, wer in goed liet;
  Myn ferbylding sloech
  Alles waard helder, as yn oktober!
  En wy sette de hôfvork yn 'e kanten fan' e kweade demon,
  En it sil sa moai wêze op ierde!
  
  Sokke stjerren yn ús universum -
  Guon binne robijnen en oaren binne diamanten!
  Wy sammelje earbetoan fan 'e goddeleazen -
  In slach as in hammer en net yn 'e wynbrau, mar yn 't each!
  
  Winkel finsters dêr't quasars
  It strieljende hippodroom fonkelt!
  Yn myn siel gapjende wûnen -
  As hie der in grutte pogrom yn west!
  
  Krul as krullen fan in komeet,
  Skiep skine - de molkwei skynt!
  Oer ûnstjerlike dieden songen,
  Yn gloarje ivich mei Dus wêze!
  
  Wat kin in tryst persoan dwaan?
  Lit mar in trien út blauwe eagen...
  As alles omhinne griis is, is it walgelijk,
  As jo ferwachtsje in tongerbui yn juny mei hope.
  
  Strek ûngelokkige lippen mei in glimke -
  Begryp dat de wrâld gjin berry yn 'e bosk is.
  Meisje yn ien kear, bleat har tosken foar dy,
  It sil jo dream útkomme!
  Hjir wiene sokke grappige ferskes foar sawol de jonge as it famke.
  De viscountess sei lykwols mei ûnfrede:
  - Nee! De ferskes binne geweldich, fansels! Mar litte wy ek fleugele spreuken hawwe, foar gedachten yn it libben!
  En Gulliver naem it en begûn te praten as in ferwûne papegaai;
  It bleate skonk fan in frou op 'e tiid sil elke boot yn in galosh sette!
  In man dy't gauris nei bleate, froulike skonken sjocht, sit yn in galosh!
  Barefoot froulike skonk, rydt goed ûnder de hak en sit perfekt yn in galosh!
  In man is ree om binnen te draaien om de skuon fan in famke út te skuorjen!
  Jo kinne elke boot nei binnen draaie mei in bleate froulike hak!
  De bleate foet fan in frou sil elke man yn 'e binnenste keare, sels as hy de lêste boot is!
  As jo in man binnenstekke wolle, doch dan jo skuon út, as jo him yn in galosh sette wolle, bleat jo heel!
  Wêrom is de bernetiid bleate fuotten, want in bleate froulike skonk makket manlju har holle kwyt, as wiene se jonges!
  De winsk om in frou neaken te sjen makket in man fan binnen nei bûten!
  Om in frou út te kleien, moatte jo earst har skuon oan!
  Nei't se op it krekte momint útklaaid is, sil in saaklike frou trije felen fan in man ôfskuorre!
  In frou dy't op 'e tiid neaken wurdt, sil gjin bleatefoet wurde en in man yngeand skodde!
  In bleate frou sil in laarzen op in man sette, en him yn in galosh sette, en him fan binnen draaie en him de lêste bleatefuotten meitsje!
  In man is gelyk oan in gibbon, mar spitigernôch faker yn yntellekt as yn krêft!
  De man hat ezelstienens, de ambysje fan in liuw, mar yn werklikheid is er in geit!
  In man foar in frou is as in slopplak foar in ko, dêr kinst net sûnder, mar it is walgelijk om oan te kommen!
  Wat is gewoanlik tusken in man en in húske yn in frouljuskeamer - it feit dat froulju allinich op manlju blaze!
  In frou is in slûchslimme foks dy't elke liuw as in knyn kin opspylje!
  In frou hat in man nedich as in slingerjende jonge, as er gjin man slacht, dan sil der gjin libben wêze!
  In frou hat manlju nedich as de hoarnen fan in pig, allinich in bontjas skonken troch manlju is djoer!
  Net alles is goud dat glinstert, net alles is in skat dy't blint!
  Mar in kat yn 'e pok is dochs better as in foks yn in skieppemantel!
  De sterkste liuw kin oan 'e riem hâlden wurde troch in slûchslimme foks!
  Sels mei de krêft fan in kat kinne jo in liuw ferslaan mei de list fan in foks!
  Om gjin specht te wêzen, tel de kraaien net!
  It is makliker om in kraai te meitsjen as in nachtegaal as in politikus om ferkiezingsbeloftes nei te kommen!
  Om mei in politikus te pleitsjen dat in krie telle en de lêste specht wêze!
  De foks hat net de grutste hoektanden ûnder bisten, mar hy hat de measte slachtoffers ûnder minsken!
  In net útnoege gast is slimmer as in pig yn in poke!
  As jo binne dom yn dyn tinzen, Jo sille wurkje hurd as Papa Carlo, en do silst net fine de gouden kaai!
  As jo net wolle leare lykas Pinocchio, sille jo de rest fan jo libben in log bliuwe!
  As jo begripend binne lykas Pinocchio, dan hawwe jo in protte harsens!
  De geast is as dy fan in log, dejinge dy't, lykas Pinocchio, nei it teater rint ynstee fan skoalle!
  Troch goud yn 'e grûn te begraven, wurde jo in ûnderwerp fan it lân fan dwazen!
  As jo jo gouden talinten begroeven, sille jo omkomme foar in koperen penny!
  Gouden bergen fan sulveren taspraken binne gjin penny wurdich!
  As in politikus him yn 'e holle blaast, dan giet de kiezer yn 'e rin!
  In betûfte ambachtsman kin meitsje Pinocchio út logs, mar wa wurdt ferbaarnd troch de geast, en mei in gouden kaai sil doarmje yn 'e moeras!
  Om de minsken te reitsjen ta demokrasy, hawwe se de sinne fan 'e frijheid nedich, en yn it tsjuster fan despotisme sille se foar altyd polityk grien bliuwe!
  Bêste learzens, in frou minen mei in bleate foet!
  In politikus boartet faaks om kiezers in jok te setten!
  In hoannepolitikus ferpletteret kiezers as hinnen!
  De politikus dreamt fan it riden op in wyt hynder om in jok op de kiezer te lizzen!
  De foks is lyts mei hoektanden, en wol se opslokje, hy ferberget se oer it algemien!
  In politikus dy't in protte praat oer it minskdom is in typyske kannibaal!
  En in bear kin lutsen wurde mei hunichswiete taspraken!
  Foar in alkoholist is bittere wodka swieter dan huning!
  In skroar sil lizze en net blussen, in politikus sil "bloosje" en lizze!
  In frou, dy't har skuon útslingere hat, draacht in man oan, op it nivo fan in tramp!
  Oarloch hat gjin gesicht fan in frou, mar in fysiognomy dy't opwining-sikers lûkt!
  In frou is in douwe dy't as in kite yn in spechtman byt!
  In frou hat altyd sân freeds yn 'e wike, en sûnder in sneinskado fan houliksskuld hat se altyd in dei frij!
  God is net almachtig yn alles, hy is machteleas om in frou te pleitsjen!
  Hoewol God almachtig is, is er net by steat om de mûle fan in frou ticht te hâlden en polityk te stopjen!
  In politikus hat gjin gewisse, in frou hat gefoel foar proporsjes, en in froulike politikus hat alle gefoelens sûnder mjitte!
  In frou is in blom, steklik as in roas, mar har swiete geur lûkt geiten en drones!
  De kiezer falt yn 'e jeugd, stimt op 'e hatelike âlde iken mei holten!
  In Russyske soldaat kin wurde makke om ynstoarte te wêzen as in skuorre hout, mar net op 'e knibbels set, en makke om te skodzjen as in aspen!
  As jo gjin militêre dissipline wolle observearje, sille jo jo rêch bûge as in finzene!
  D'r is in protte smoargens yn ús wrâld, allinich seldsume prinsen yn!
  De tonge fan 'e politikus is lang, mar om te berikken wat er slein hat - syn hannen binne koart!
  De politikus is fluch om te tasizze, stadich om te ferfoljen, freget om aalmoezen, en ferjouwing foar bedrog!
  As in frou net genôch skuon hat, docht se in man bleate fuotten oan!
  In frou is foarearst in foks dy't in liuw lasso wol, mar meastal wurde ezels yn har lasso fongen!
  In frou is in hin dy't fan gouden aaien hâldt, en bringt allinich ferlies oan har drager!
  In frou is in hin, se kin allinnich gouden aaien bringe oan de man dy't in echte foks is!
  In echte foks en in hoanne sille jo gouden aaien lizze!
  De klauwen fan in foks binne net dy fan in liuw, mar hja sil trije felen ôfskuorre fan de kening fan de bisten!
  Wa't gjin foks is mei syn geast, is ek gjin liuw!
  In foksfrou is by steat om elke man te oertsjûgjen dat hy in liuw is, en fokt him as in ienfâldige ezel!
  In froulike liuwinne mei allinnich in foksgeast en in wolfsgreep!
  De liuw is net dejinge dy't raast, mar dy't in protte grien opskuort!
  As in politikus gjin foks is, dan wurde him trije felen fan him ôfskuord en op 'e kraach set!
  De politikus hat in brede kont om op twa stuollen te sitten, mar hy hat de breedte fan siel allinnich yn wurden!
  In tank wurdt penetrearre troch in shell mei in uranium kearn, in politikus makket syn wei nei de top sûnder hert, mar mei in gouden beurs!
  Mei bleate fuotten kin in frou in miljardêr liede yn 'e slum fan ruïne nei it nivo fan in tramp!
  Politisy oanbidde, en bleate fuotten fan froulju en kiezers om skuon oan te dwaan!
  De politikus kleedt de froulju út, en docht de manljusskuon oan!
  De politikus wol de skonken bleate, en skodde manlju oan 'e earen!
  Politisy wolle de frou op bêd útklaaie, en skoden de manlju by de stimbussen!
  Foar in politikus is de bleate foet fan in famke om weardichheid te ferheegjen, mar de wurdearring rint op, skoeiende kiezers!
  De politikus hat bleate hakken fan froulju yn 'e holle, en de kiezer is in stompe boot foar him!
  De politikus hâldt fan froulju sûnder klean en kiezers mei folle skuon oan!
  In frou, dy't har skuon op 'e tiid útskopt, sil in politikus ûnder syn hak ride, sels as hy in betûfte boot is!
  In politikus dy't in frou mei de bleate foet ûnder de hakke ride kin, in domme filtenboot!
  Hâld fan bleate froulike skonken, mar wês gjin filten boot!
  Gjin saak hoe moai de bleate skonken fan froulju binne, lit se ride jo ûnder harren hakken is walgelijk!
  Bewûnderje de bleate fuotten fan 'e famkes, mar lit se jo net oanmeitsje as in filten boot!
  Bleate skonken fan froulju sille in politikus dy't wend is om skuon te dragen yn in folslein pear filtlaarzen meitsje!
  In frou, dy't har skuon útset hat, is by steat om op har knibbels te setten net allinich in filtenboot!
  In klap fan in frou is sterker as se him útdocht, har skuon útskopt!
  In politikus is in rûne filten boot as er troch de bleate fuotten fan froulju ûnder de hakke dreaun wurdt!
  D'r is sa'n krêft yn 'e bleate fuotten fan' e famkes dat se de meast betûfte learzens ûnder 'e hak ride sil en de meast ferwûne filten learzens oansette!
  Dit is hoe't Gulliver syn fleugele spreuken makke.
  It famke raasde:
  - Moai! Jo sizzen binne gewoan super en hyper !
  Doe stampte se har bleate, beitele foet.
  De orken op oare plakken wiene djip yn gedachten. De fongen jonge en famke jouwe gjin ynformaasje!
  En tagelyk wiene sels de stokken machteleas. En toastende bleate hakken makken har tonge net los.
  En wat te dwaan? Orcs binne net hiel kreatyf yn marteling. No, miskien besykje op it rek te skodzjen?
  Dus de Orcs taflecht ta dizze remedie. Se namen de jonge en draaiden syn hannen en tilden him heger op it rek. De jonge kreunde en gûlde. Doe waard er frijlitten, en de jonge foel del. En oan it oerflak spande it tou en it bern raasde fan helske pine.
  En de orken laitsje as biggen grommen.
  Dit is it bedriuw ...
  Gulliver bigoun wanhopich to sjongen;
  Myn heitelân, it tsjuster fan it hielal,
  Boppe dy sweeft is in bile út 'e hel!
  De skriklike satan waard ynienen almachtig,
  Strikt syn hân út oer it hiele hielal!
  
  Wy hawwe gjin ierde, mar ien Tartarus -
  It tsjuster flammet mei in baarnend, ferfelend tsjuster!
  Ik tocht dat ik gewoan in boef wie en rôp ûnsin,
  En no is de hiele wrâld ûnder syn tomme!
  
  Mar it libben fan it Heitelân kinst net oerstekke,
  Lit ús winne, horden en skaren!
  Hy is ommers in machtige elvebear,
  De holle fan 'e Führer - hy seit, ik nim it del!
  
  Hoe dreech is it foar ús as de fijân machtich is,
  As hy in ferhuzing yn reserve hat ...
  In vampire raast ûnder de moanne út 'e wolken,
  Hy wol ús op kosten ûnder de seage sette!
  
  De geast fan elven is sa, gjin keatlingen te finen,
  Rigiditeit en leafde alles yn ien siel!
  Better net fjochtsje - jo sille de doelen wêze,
  En mei jo leafste paradys sels yn in hutte!
  
  De takomst fan 'e wrâld is elke demiurge,
  Kinne jo ieuwenlang lok byldhouwen
  Mar der kaam in bandit, sels heul cool,
  En no baarnt de dream as pik!
  
  Mar der is hope, it hat grutte betsjutting,
  Dat de Heare komt - om de Führer te oardieljen!
  Jo binne heul ljocht - in minsklike gedachte,
  Hoewol soms tinne, stringen fan siden tried!
  
  D'r sil in nije wrâld wêze wêr't elkenien frij is,
  Wêr't ien fan ús in berchman is!
  En de tiid fan feroaring komt as in skacht,
  Driuw my út myn ieren, do ynstinkt is in dief!
  . HAADSTIK 2
  Gulliver song sa nijsgjirrich. Dizze jonge dy't net ornearre is om grut te wurden. Mar wa liet sjen dat it net slim is om bern te wêzen. Sels as jo bleate fuotten op skerpe stiennen stappe, docht it jo net sear, mar leaver sels kietelet.
  It famke giechele en tjirp:
  - En do bist goed, en in hiel koele jonge! Hoe goed moat it wêze om in bern te wêzen!
  Gulliver song mei in blide glimke:
  Fertelle
  dyn dreamen,
  Diel jo dreamen mei my ...
  Wês dysels
  En iepen
  Yn 'e jeugd, de doar - nei oantinkens ...
  
  Wolle
  Ik bring dy nei de tunen
  Dêr't kersen bloeie
  En dyn wurden sille dêr net oerstallich wêze,
  Do sjochst -
  Wy binne grut wurden
  En fergeat de plakken wêr
  De wylgen streakje ús mei har flechten...
  Unthâlde jo - jo woene nei de romte?
  En elkenien woe kaptein wurde ...
  Dit alles is yn ús -
  iere simmer, parken,
  Ballen, suikerspin -
  broer syn jierdei...
  Lokwinske buorman Anton -
  De hiele dei by de mar, om njoggenen - thús ...
  Wa hat myn tiid stellen?
  En om hinne - alles waard ynienen griis ...
  Wêr gie de wyn hinne
  See sân,
  Veranda mei druven en dat
  In tút mei in hagel fan emoasjes -
  Ik moat werom!
  ik wol bliuwe
  Wêr't gjin triennen binne
  En wêr laitsje wy -
  Under in bui fan simmerdeis...
  
  Fertelle
  dyn dreamen,
  Diel jo dreamen mei my ...
  Wês dysels
  En iepen
  Yn 'e jeugd, de doar - nei oantinkens ...
  
  Ik dream faak fan stilte! ..
  Sy is ien
  Swalkjen yn 'e hôven
  Ut it ûnthâld fan 'e ferlernen!
  En dan liket it
  Wat is der sels
  Net yn fiif-ferhaal gebouwen unpainted!
  Wy binne âlder...
  Boppe op it dak faems
  Dy kastielen fan dreamen -
  Har tuorren...
  Sa onaangenaam tichterby
  Sa kâld mei ús ...
  En dreamen
  Stopje mei kleurjen
  En se rûke nei stiel!
  Ik woe dat ik wist hoe't ik se litte moast ...
  Wêr
  Om ús eagen út te sitten?
  Wêr binne dizze Hermitages ? ..
  En wêr is freon Misha?
  En wa no
  Praat oer Tsoi
  En syn toan?
  Ballen fan gossip beppe
  Mei string tassen,
  De ûnstjerlike "Miskien" is fan ús,
  It shirt fan Kostya is net te ferfangen,
  Út Turkije
  In sturt fol grappen,
  De earste puffs
  Vans, hekken...
  It gefoel fan ferwachting fan in wûnder,
  Syn prestaasje is kâld -
  Fan earne
  Fan 'e stapel fan it ûnbekende -
  Fan jongs ôf,
  Lit my ris sjen!..
  De loften binne inket
  It stof fan 'e stjerren ropt
  Nim flecht
  Mystearje fan dreamen
  Fan absolute ûnûntkomberens
  Mingde gefoelens fan it ferline ...
  En de tiid is net wierskynlik te feroarjen
  Dy plakken fan aspiraasjes -
  Omearmje de immensiteit
  in finzene
  Wês der dus net bûten -
  Ferriedlik folwoeksenen
  Egoïstysk...
  En der is dus in betsjutting -
  Op syk nei betsjutting ...
  
  Fertelle
  dyn dreamen,
  Diel jo dreamen mei my ...
  Wês dysels
  En iepen
  Yn bernetiid, de doar - nei oantinkens ...
  
  Fertelle
  dyn dreamen,
  Diel jo dreamen mei my ...
  Wês dysels
  En iepen
  Yn bernetiid, de doar - nei oantinkens
  De jonge song mei nocht, nettsjinsteande it feit dat er tagelyk in swier tsjil triuwe moast, as in pakeezel. En it wie syn serieuze en tige produktive wurk.
  De boerinne stampte foar de safolste kear har bleate, lytse foet en tjirre:
  - Geweldich! Jo ite geweldich! Is de Hermitage moai yn Londen?
  Gulliver antwurde mei in glimke, wylst er syn rôze, prachtige, bernelike wangen útsloech:
  - Yn Londen is de Hermitage de bêste en rykste fan 'e wrâld!
  It famke gniisde en sloech de jonge wer mei in sweep. Hy hie in reade streek op syn bleate liif.
  De boarchfrou frege mei in glimke:
  - Fynsto it leuk?
  De jonge knikte en gûlde:
  - Miskien sjonge jo leaver as in bern slaan?!
  It famke knikte, en wer stimpele har neakene, brune, sierlike foet:
  - It is geweldich en ik sil sjonge!
  Gulliver tweeted:
  - Sjong in blom, skamje jo net!
  De boarchfrou, springend en springend, bigoun to dûnsjen, sjongen;
  Ik ried yn 'e jeugd
  Folgje my net.
  Ik sjoch dat elkenien hjir wille hat mei oarloch.
  krekt foar har
  Allinnich foar dy
  oarloch.
  Gjin plak foar bern hjir
  Foar folwoeksenen - fjochtsje.
  Bliuw by har
  Folgje my net.
  krekt foar har
  Allinnich foar dy
  oarloch.
  En dêr is it goed
  Dêr sil ik op 'e pot sitte.
  En dêr is it goed
  Dêr sil ik op 'e pot sitte.
  
  D'r is gjin jild nedich:
  Sirkus en lollipops
  Der is in molke kust
  Hynders by de tie
  allinnich foar my
  allinnich foar it hynder
  Se binne liedend.
  Pastila, swing,
  Witte strikken,
  Lekkere koekjes,
  Mem syn dreamen.
  Krekt foar har
  Allinnich foar my
  Se komme.
  En ik fiel my goed
  Dêr sil ik op 'e pot sitte.
  En ik fiel my goed
  Dêr sil ik op 'e pot sitte.
  
  Hear, wêrom moat ik hjir komme?
  Wer
  Rinne, oerwinne,
  Trije mei dyn tosken -
  Allinnich foar my
  Allinnich foar dy
  No.
  God, tink
  Wat te skriuwen foar ús
  oprjochte rigels,
  Skei gewoan dyn siel
  dreech foar dy
  Hard foar my,
  Leau my.
  Okee, goed
  De bern sitte op it potsje.
  Okee , okee,
  De bern sitte op it potsje.
  Hjir is sa'n prachtich ferske songen troch in famke. En it is gewoan echt cool, en cool! Yn 'e kiste te sjen tagelyk keale Fuhrer!
  It famke giechele en knypeage nei har tsjinhinger.
  Gulliver wie it mei har iens:
  - Jo binne leaf en gewoan super!
  No, wat is der oars te sizzen en wat te praten oer? Teminsten sjonge, teminsten kraaie.
  No, sa, alles waard tige hastich en noflik.
  Underwilens begûnen de orken, sûnder pauze, it famke op it rek te skodzjen. Wat hiel cool seach, en ekstreem grappich op syn eigen manier.
  Hoe kinsto hjir net sjonge?
  En Gulliver begjint wer te sjongen;
  Ik bin in jonge berne yn in hillich lân
  Wat hjit de grinsleaze witte Elfia ...
  En der is gjin better plak, wit yn 'e hiele ierde,
  En hoe't jo God ek freegje yn fel leauwe!
  
  Mar ik bin in fûle ateïst berne, witst,
  Yn dizze sinyske ienentweintichste ieu...
  Ik woe in wûnderlik paradys bouwe mei myn eigen hannen,
  Wêr soene minsken sels goaden wurde !
  
  Mar doe fûn ik mysels yn 'e turbulente tweintichste ieu,
  En ik moast der tsjin de jonge fjochtsje ...
  Mei de prestaasje fan 'e ridder Elfi priizge wurde,
  Wy Ingelân fjochters wisten hoe te fjochtsjen!
  
  Us moed libbet yn it jonge hert,
  En myn bloed siedt heftich yn myn ieren...
  Victories iepene in ûnbeheind akkount,
  Wy fjochtsje wyld guys dei en nacht!
  
  Foar de gloarje fan ús dappere Elfi,
  Hokker genede sil Lada jaan ...
  Wy kinne iver mei roeien roeie yn Eden,
  Lit ús in ûnbeheinde beleanning krije!
  
  Hjir is ús leauwe, en de machtige god Svarog ,
  En de bliksem dy't Perun sels smyt...
  De ivige famylje sil in eed foar ús tekenje,
  En oerwinning wachtet yn strieljende maaie!
  
  Wy binne elven - it ljocht fan 'e grutte soannen fan' e ierde,
  Ik leau dat wy gau nei Mars sille fleane ...
  Ik wit dat ik berne bin om oerwinningen te meitsjen,
  Lit Abel triomfearje, net Kaïn!
  
  Wy sille ús hert jaan foar ús heitelân,
  Tink om de Elfen en bajonetten te tsjinjen ...
  De cherub sil syn wjukken út it paradys útspriede,
  Wy sille de Orkshisten mei de fûsten slaan!
  
  Yn neat sil de fijân in kâns krije,
  Okrmaht sil ús net op 'e knibbels bringe ...
  Wy sloegen de orken rjocht yn it each
  Foar de gloarje fan 'e wichtichste generaasjes!
  
  Yn Elfsia , elke strider út 'e kribbe,
  De poppe lûkt de hânfetten nei de masine...
  Oarder fan Svarog - deadzje de Führer -
  Lada sil jaan in royale beleanning!
  
  Der is neat oars yn ús wrâld
  Djoerder is de oerwinnende flagge, skarlaken, read ...
  De boat bruts, de oar barst,
  It is gefaarlik om te fjochtsjen mei ús Heitelân!
  
  Nimmen wit wêr't de râne fan it universum is,
  Wêr geane astronauten hinne...
   Svarog de Allerheechste, de almachtige kening,
  En de ridder sil fan him subsydzjes krije!
  
  
  Wês net bang, de Orks sille ús net brekke,
  Sels yn dizze wrâld is de FS mei har, mei de liuwen ...
  En it libben sil net ûnderbrutsen wurde, ik ken de tried,
  Hja sille it heitelân net mei learzens slaan!
  
  Wy hawwe militêre krêft, leau my,
  En tanks, fleantugen fan demoanen binne koeler ...
  fan it Orkshisme sil ferslein wurde ,
  Poetin en Duce's makker ophongen!
  
  De flagge is read, dit is in tige sterke flagge,
  Hy fonkelet as in reade tas oer it hielal ...
  De elsomolka plante in ork yn 'e liif,
  Mei syn hakke, neaken, en net wyt!
  
  Yn Orklin leau ik dat wy gau yngeane,
  Mei in oerwinnend liet fan dapper elfinisme ...
  En wy sille alle orcsisten fuort feie,
  Dat der gjin basterden fan revanchisme binne!
  
  En dan sil d'r it paradys wêze yn it universum,
  Trompetten fan machtige cherubs spylje ...
  Fjochtsje foar it heitelân en doarst,
  Mei Elfiya Rod en wy binne ûnoerwinlik!
  Dit is sa'n ferske en it is heul cool en grappich.
  Underwilens namen de orken ek readhite stripen izer nei de bleate soallen fan de jonge en it famke, dêr't de rook fan baarnend fleis noch sterker fan wie, en de bern gûlen en ferlearen fan wylde pine. De skok wie hjir tige sterk fan.
  En de orken grommelen en razen wer, en begûnen te dûnsjen yn in helske tempo. Dit binne echt krêftige bearen, en dom en stinkende. Hoefolle opwining en krêftige feed sy hawwe.
  Gulliver draait de mûnestien om, en it famke seit tsjin him:
  - No, kom op, tûke keardel, charge wer mei fleugele aforismen!
  De jonge-kaptein knikte krêftich en lit ús mei nije krêft pearels fan tinken útsprekke;
  Jo kinne in frou net oertsjûgje har skonken te bleatsjen as jo in folsleine boot binne!
  In frou hâldt fan modieuze skuon, mar it is better foar har om bleatefoet te gean dan te skodzjen mei in filt-booted politikus!
  Der binne twa problemen yn 'e wrâld, ien fan harren is jild, wat oars kinne jo oerlibje, de oare is it gebrek oan jild, dat is net te fernearen!
  Jild is in kwea dat ferdwynt as it groeit yn kwantiteit!
  In hoanne-politikus leit gouden aaien, mar net yn de bûse fan de kiezers!
  Sûnder jild is der gjin libben, mei jild is der gjin frede!
  Wodka bringt ynkommen oan 'e steat, mar ruïne fan dronkenens komt nei it keninkryk!
  Leau de politikus net dy't bergen fan goud belooft, jo sille in ravyn yn fleane foar in koperen penny!
  In politikus hat in lange tonge foar in tasizzing en koarte hannen foar it neikommen fan de belofte!
  Leau in politikus net dy't in skieppeklean oantrekt, miskien is er wol in skiep!
  Jild bringt lok, allinich is it gjin penny wurdich!
  Jo kinne lok net mjitte mei jild, mar fertriet kinst net mjitte mei triennen!
  In politikus hellet in kiezer skealtsjes fuort as er stom is as in stomp, en mei ikebek!
  Spuie net yn 'e put, miskien is dit net gewoan in ôfgrûn fan beloften fan politisy!
  Leau gjin reade taspraken, en weelderige beulen!
  De politikus giet út as in nachtegaal, mar fokt in kraai as in foks!
  In toskeleaze hearsker is mear kâns om in ûnderwerp te byten!
  De politikus hat foar alles in antwurd, mar der is gjin fertrouwen yn syn antwurd!
  Nimmen wit wat de politikus yn 't sin hat, hoewol't ien dommens him op 'e tonge sit!
  Jild is it wichtichste ding yn it libben, it bedjert allinich jo hiele libben foar altyd!
  It sil gjin stompe wêze, se sille it strippe as kleverig en kapje it as in pinebeam!
  In politikus kin in kiezer mei huningtaspraken ferliede om as in fly te swatten!
  De gouden bergen dy't de politikus belooft skine fleurich, mar de stank fan ligen stjonkt!
  Tink net as in politikus ûnsin praat, dat er in gek is, dat er fan in penny in penny omsette wol!
  De politikus is gjin hillige, dat is foar elkenien dúdlik, mar wêrom sjogge oaren him as in ikoan?
  In politikus is in foks yn skieppeklean dy't skiep skeert en yn syn bûsen komt!
  As jo tinke dat in wolf yn skieppeklean jo koteletten foar it moarnsiten jaan sil, dan binne jo in typysk skiep!
  In goede dichter is net dejinge dy't de kiel útskuort, mar dy't sjongt oer it deistich libben!
  Ik tink net dat it skiep oan 'e macht is, hy is folslein dom, hy hat de kiezer al goarre!
  Ek as in politikus in stjonkende geit is, kin er in kiezersskiep molke!
  Stem noait mei it hert, it is dom, en wa't in holle hat, giet hielendal net nei de stimbus!
  As jo net teloarsteld wurde wolle yn jo kar, jou dan jo stim oan in bûtensteander, want de lieder liedt altyd!
  As de minsken de hearsker fergodlikje, feroaret it libben yn 'e hel!
  Besykje net elkenien te behagen, jo sille net alle stuollen besette, jo sille net yn alle kisten lizze!
  As do bist gjin ace, it is net allinne poker dat sil ferslaan dy!
  Wa't gjin troefkaarten hat, falt yn 'e leechste kleur!
  Sûnder in ekstra troef yn 'e hân, sil in kaart fan elke kleur slein wurde!
  In sterke man lûkt froulju net as in swakke magneet!
  Stielspieren helpe om slúven mei goud te foljen, stalen senuwen litte de beurs net lekke!
  Sels in held is útput fan sa'n swiere lêst as in lege portemonnee!
  Dit binne de aforismen útsprutsen troch Gulliver, dy't in jonge waard.
  Underwilens diene de orken wat min mei de finzene bern. Twa: in jonge en in famke waarden martele hast ta de dea en leine bewusteloos, rêstend nei de marteling.
  En de rest fan 'e jonges besletten om branding te meitsjen. Se hellen neakene jonges en in famke út en begûnen har beurtelings in readhiem izer op 'e skouders te setten.
  As ivige bern wanhopich razen en trillen yn freeslike pine. Se waarden feroare yn slaven.
  En boppedat ferbaarnen se ek de hûd, wêrtroch in onheilspellend teken yn 'e foarm fan in fiifpuntige stjer efterlitten.
  Ien jonge rôp:
  - Wy jouwe net op!
  En se sloegen him mei stikeltried, op 'e side en efter. De ivige jonge rôp fan pine.
  De orken laken foar de safolste kear út 'e longen. En bleate har mûle mei tongen.
  Dit binne har lieten, sa gûlend en heul koel, en de earen ferdwine fan har, en jo wolle puke.
  Hjir is de âldste ork raasde yn 'e stim fan in ûnbesnien ram:
  Lit de rivieren fan bloed
  Op 'e grûn streamt ...
  Lit de pine kreunje
  Fjoer oeral!
  
  Lit de dea fortarre
  De rispinge fan minsklike lichems ...
  De planeet lijt
  Mayhem hearsket!
  
  En lit allinne de dea
  In fûle bal regelet,
  Jim stjerre allegearre
  Satan hat jo ta ferantwurding roppen!
  
  De Heare sil net helpe
  Jo sille foar altyd yn 'e hel brâne ...
  Wy sille jo yn it gesicht bewege,
  Sa'n dream fan in ork!
  
  Der sil gjin genede wêze
  Dea oan jammerdearlike fijannen ...
  Der is gjin bettere beleanning
  Jou elkenien in harsens!
  
  De fijân wit it net
  Dat orken almachtig binne...
  De wekker rinkelt -
  De klap sil sterk wêze!
  
  Litte wy de elven fry
  Wy binne de hakken fan barefoot famkes ...
  En wy sille de elven ferpletterje,
  Litte wy de beauties flechten snije!
  
  En as immen blathers
  Hy sil dreech wurde ...
  Der is in sterke rin yn 'e holle,
  En yn 'e loft is der tonger mei in wolk!
  
  En as wy feroverje
  As wolven yn 'e woastyn ...
  De bern sille marsjeare
  Barefoot op it hakblok!
  Dit binne yndie bisten. En se brandmerkten de finzenen, dy't jierrenlang gjin bern wiene, fansels, mar uterlik, útsein dat se goede spieren hiene, en dat jouwe jo de jonges net mear as tolve jier. En is it net in sûnde om sa'n persoan te spotten en te marteljen.
  Mar wat kinne jo fan 'e orken nimme: se binne slimmer as bisten. En sa rieden se de jonge finzenen. En om noch mear pine te feroarsaakjen, begûnen se baarnende koalen ûnder de bleate, bernlike fuotten fan jonge finzenen te smiten.
  De ûngelokkige bern rôpen en triennen. Doe naam ien fan 'e jonges, om sterkte fan karakter en ûnfleksibiliteit te sjen, en song:
  Oerwinning wachtet, oerwinning wachtet
  Dejingen dy't langstme om de boeien te brekken ...
  Wachtsje op oerwinning, wachtsje op oerwinning -
  Wy sille de kweade orken kinne ferslaan!
  
  Hoewol wy bern binne yn uterlik en bleatefoet,
  Faak geane wy sels nei fjildslaggen ...
  En de herten fan 'e jonges binne gouden,
  De skuorre sil bestraft wurde!
  
  Orc is as in bear, wreed,
  En raast as in ferwûne oaljefant...
  Mar yn 'e striid binne wy bern fan dokken,
  Beulen hearre ús kreunen net!
  
  Wy sille nea knibbelje,
  Wy sille ús grutske kamp net rjochtsje ...
  D'r is gjin ynstream, wite luiheid,
  Lit ús slaan as in hammer!
  
  Orc friet soms de hakken fan 'e freak,
  Brânt famkesfuotten...
  Hjir binne se de kweade minsken,
  Mar ik sil him deadzje jonge!
  
  Yn it hert fan in bern raast in flam heftich,
  En it fjoer raast echt...
  Ferheegje de banner hegere strider
  Jo hawwe gjin grinzen, ken it kado!
  
  Ja, de jonges binne mei passy,
  Wy binne no bern foar altyd ...
  Mar soms ljochtsje wy mei talint,
  En in stjer skynt oer de wrâld!
  
  Gjin fijân sil yn in maitiid draaie,
  Wy binne de grutske bern fan 'e ierde ...
  En de jonge slacht de orken mei in swurd,
  Hy komt út Gods famylje fan titanen!
  
  Mei de Heare foar altyd mei ús wêze
  Hy joech jongerein ieuwenlang telle ...
  Wy skine mei bleate fuotten,
  En lit de rivier sûnder ein streame!
  
  Orc hâldt net fan, leau de wurden fan 'e wierheid,
  Syn kweade, gemiene pak ...
  Wy nimme dy bearen by de kieuwen
  Der sil ivige goede krêft wêze!
  
  Orc-fangs bedrige ús allegear,
  Net gierig genôch foar lân...
  Hy is de ferrifeljende oanpak fan 'e hel Kain,
  En lûkt fêste nullen!
  
  Foar bearen is der gjin eare, leau my,
  Se martele allinich brullen ...
  Mar wy binne ivige krigers, bern,
  Wy kinne net stean, leau my, ligen!
  
  Satan is sichtber foar de orken as de skepper,
  Se gûle, raze as ezels...
  It famke hat in moaie jurk
  Hoewol de skonken fan 'e skientme bleat binne!
  
  Nee, do bist in ork - in fanged, ferfelende wolf,
  En in bear waans natuer gjin huning is...
  Mar leau my, de kweade heit is net almachtig,
  En wy sille hawwe, ken it fleantúch!
  
  Wy kinne alles moai
  Meitsje in nije blide wrâld ...
  D'r binne gjin ferienige bern mear fan it team,
  D'r sil in nije idol strider wêze!
  
  Jonge herten brâne foar it Heitelân,
  It hâldt fan har glorieuze minsken ...
  Wy sille de doar iepenje nei nije wrâlden,
  No, de ork is in miserabele freak!
  
  Eer jonges, famkes,
  Leau my, se hâlde fan meitsje ...
  De stimmen fan 'e bern sille klinke,
  De skonken sille dolken smite!
  
  Dat is as wy in nije wrâld bouwe,
  It befettet lok foar nije minsken ...
  En wy sille tige grutsk marsjeare, wy bouwe,
  En de smjunt sil betelle wurde!
  God hâldt net fan dyjingen dy't triennen binne
  Honors, lykwols, goed ...
  Leau my, de jonge en it famke binne net arrogant,
  Syn kar foar sukses is in finster!
  
  En as frede yn it universum komt,
  Wy sille dejingen opwekke dy't fallen binne mei wittenskip ...
  Mei jo leauwe, ûnfergonklik foar ieuwen,
  En draacht in cherub op syn wjukken!
  De bern sjonge en litte dêrmei sjen dat se net bang binne foar de kweade orken, hoewol't dizze skepsels besykje de lieten fan 'e jonge finzenen mei har wylde brul te ferdrinken. Sa brûkten se lange swipen. Se sloegen se op 'e bleate fuotten fan 'e bernehelden. Mar se ûnderbrekken de foarstelling net, en it like der op dat se gjin oandacht foar de hurde slach hienen en de holle grutsk opheven.
  En hoewol dit healneaken en merkslaven wiene, waard it ras fan Olympyske goaden en titanen yn har field.
  
  MEISJE EN WIT HERDER
  ANNOTAASJE
  In lytse sirkus groep - de jonge Mishka en it famke Alyonushka, reizgje, stomping har bleate fuotten lâns de rotsige diken fan 'e Krim. En tegearre mei harren in wite hoeder - dat is gewoan te neamen!
  . HAADSTIK 1
  In jonge fan sa'n tolve en in moai famke fan sa'n tweintich rûnen troch de Krimbergen. Har bleate, brûzene fuotten sloegen de skerpe, readhite stiennen fan 'e berchwei. It wie dúdlik dat de jonge en it famke al in protte paden rûnen. Har soallen waarden hiel sterk, elastysk, hurd en hast net fiele de skerpte en waarmte fan de stiennen.
  En sels oarsom, bleate fuotten binne sels in bytsje noflik en kietelich fan sa'n rûge oerflak.
  It hier fan it sirkuspaar wie wyt as snie, en har gesichten wiene hast swart fan sinnebrân en stof. Se droegen in tapyt en ienfâldige sirkusapparaten yn har hannen. In trained blanke Dútske Herder rûn njonken harren. Dit is in hiel moai bist. En alles seach hiel cool - in moai, agile sirkus pear, en in hûn dy't kin sawol fermeitsje en bewûnderje har.
  In Dútske herder kin lykwols amper in hûn neamd wurde.
  De jonge hie in koarte broek oan, en hy die syn himd út, dêr't syn sinige lea, mei droege, reliëfspieren, sichtber wie. It famke seach nei syn blêden, skerp as hatchets, bedekt mei in sûkelade tan, en frege:
  - Mishka, bist net wurch?
  De jonge antwurde mei fertrouwen:
  - Nee, Alyonushka! Do en ik binne ferhurde!
  Foarút ferskynden de dakken fan seaside dachas al. It famke merkte op:
  Ja, it is in ryk plak. Miskien kinne wy jild sammelje!
  De bear glimke en sei:
  - As der wat, wy fange fisk yn 'e see. Der kin hjir in goeie hap komme.
  Se begûnen de earste dacha te benaderjen. Alyonushka wie moai, hoewol in bytsje mager fan ûnderfieding en in lange kuier, mar wiry, sterk en handich. Har jurk wie koart, dat wie yn dy dagen net hiel gewoan. Mar sokke sterke skonken.
  By de earste dacha waarden se maklik akseptearre. De master woe it famke en har dûns mei nocht bewûnderje. Se dûnsen mei de jonge. En se diene gymnastyske oefeningen. Der sprong ek in wite herder oer de sirkel.
  Doe liet de jonge in pear trúkjes sjen. De master mei nocht en syn frou en in pear soannen seagen. Doe smiet er in koperen nikkel en sei tsjin it famke:
  - Dat hoechst net mei dyn uterlik te dwaan!
  Hy fan 'e soannen, in tiener fan sa'n fyftjin, suggerearre:
  - Ik sil dy in sint jaan ast my dyn skonken streakje litte.
  Alenka gnyske, en har glimke wie sa wyt-tosken en swiet, en antwurde:
  - Twa hryvnia's!
  De jongfeint, waans snor noch net trochbrutsen wie, knikte:
  - Wis! It soe geweldich wêze!
  En hy helle in sulveren munt fan twa kopeken út syn bûse. En smiet it nei it famke. Se pakte har behendich mei har bleate fingers, har brune en flinke skonken.
  De jonge-master rôp mei bewûndering:
  - Dit is klasse!
  Alenki knikte har ljocht, in bytsje gouden neaken en antwurde:
  - Dêrom bin ik in fakman!
  Se wreide har skonk út nei de tiener. Hy begûn har sêft te aaien. Syn hannen bewege hiel sêft oer de glêde en brune hûd fan it famke, en Alenka purret fan wille.
  Yn feite, as in leuke jonge jo slacht, is it echt heul noflik, en hjir kinne jo genietsje fan strelingen.
  En je krije der fansels ek foar betelle. It is gewoan super.
  De jonge streake har grouwe, mar elastyske soallen mei in sierlike kromme fan 'e hak. Hy tikkele har foet.
  En Alenka lake fan wille. En it is hiel noflik.
  De frou fan 'e master smiet ek in munt nei de jonge Mishka en frege:
  - Lit my ek dyn hak tikje!
  De jonge helle de bleate foet nei har út. En de noch jonge, moaie frou begûn de jonge syn bleate soal te kieteljen.
  De bear glimke en spande ek.
  De master seach syn frou ferwytend oan. Mar se glimke gewoan en sei:
  - Jo sille net jaloersk wêze op myn bern, wol?
  Barin antwurde:
  - Kietsje him safolle as jo wolle, mar gean net fierder as it tastiene fatsoen!
  De juffer lake ... En har fingers kietelden de jonge fan wille op syn bleate, rûne, rôze hakke.
  It famke glimke ek en raasde. Doe feroare se skonken. En gnyske wer. It wie ek echt leuk.
  Mar kieteljen is altyd saai. De barin rôp strang:
  - Genôch! Gean derút of ik belje de plysje!
  De jonge en it famke namen har persoanlike besittings op en ferlieten tegearre mei de hûn - in wite herdershond, it rike hûs.
  Alenka wie oer it algemien moai. En ik krige it jild en it is moai as foaral leuke jonges myn bleate fuotten massearje.
  En yn 'e folgjende dacha waarden se frijwillich mei de jonge ynlitten. Fansels foarearst troch it moaie famke. Waans rok ek sa koart is, en har brune, sterke, spieren, tige elegant foarmige skonken binne sa dúdlik te sjen.
  It famke is yndie tige ferlykber mei in slaaf yn it âlde Grikelân. Har jurk liket in tunyk. En hoe gaadlik is it foar sa'n moai en spierich famke om bleatefoet te rinnen en hast al har wûnderlike, prachtige, ûngewoan ferliedlike skonken te sjen. En it is dreech om jo eagen fan har ôf te nimmen.
  Yn dizze dacha wie de master allinnich. De famylje is earne oars. Hy bestelde Alenka om te dûnsjen om de beweging fan har fyn en ekstreem fyn, fysyk ûntwikkele lichem te bewûnderjen.
  Doe smiet er in munt en bestelde er:
  - Sjong, moaije!
  Alenka song mei nocht;
  Ik bin in ienfâldige Russyske famke
  In protte kearen yn it bûtenlân west ...
  Ik haw in koarte rok
  Ik hâldde fan de grize earn!
  De master mompele lilk:
  - Jo liet is net sa goed! Kom op, wat agressiver en sexy!
  De sirkusjonge suggerearre:
  - Of miskien is patriottysk better?
  Barin stimde yn:
  - Kin wêze en patriottysk! Mar it is al jim bleate fuotten sjonge! En as ik it net fyn, krijst in stôk op 'e hakken!
  De mûs knikte.
  - As jo in hear wolle, dan kinne jo foar in roebel myn bleate hakken goed mei in stôk slaan!
  De barman lake en antwurde:
  - It is better dit famke mei in sweep te slaan. Benammen as jo har dêrfoar útklaaie!
  Alenka bûgde mei in glimke:
  - Sil dyn master!
  De rike man song mei in glimke:
  Jild fertsjinje,
  Jild fertsjinje,
  Ferjitte oer de ferfeling fan loaiens
  Jild fertsjinje,
  Jild fertsjinje,
  En de rest is allegear rommel!
  En de rest is allegear rommel!
  Alenka antwurde:
  - Lokkich sûnder jild
  Jo kinne wurde ...
  Slechte manlju -
  Telle munten!
  Barin raasde:
  - Krij tûzen wimpers!
  De sirkusjonge sei:
  - As jo wolle, master, ynstee fan lieten, sil ik jo wize sizzen jaan!
  De rike man gniisde en antwurde:
  - Kom op jonge, it sil nijsgjirriger wurde!
  De bear bigoun fleugele uteringen to uterjen;
  De plicht oan it Heitelân is read mei betelling fan belangeleas devoasje!
  Oarloch is in test foar de tûken, temperearjen foar de sterke, leuk foar dwazen! -
  In laitsjen wêze is net leuk, oaren te gûlen is net saai!
  In goede hearsker is as sûkerige huning, earst slikje se it, dan spuie se it út !
  En de kweade hearsker wurdt, lykas alsem, earst útspoeid en dan fertrape!
  Ja, goud is sêft, mar in ûntrochsichtich skyld is maklik smeid!
  Kwaliteit is altyd grutter as kwantiteit - sels in oseaan fan gerspap is gjin obstakel foar in bile!
  It kwea is fol krêft as it goede wurdt ferswakke troch eangst!
  In grap is goed foar it plak, in leppel foar lunch, mar help is yn de problemen!
  Jo kinne ien of twa kear gelok wêze - sûnder feardigens giet it gelok fuort!
  Wa is net Leo Tolstoj, dy literêre tramp!
  Jo hoege net Tolstoj berne te wurden om in literêre bôle te wêzen!
  Lit ús drinke om mear froulju te hawwen dan redenen om te blussen by in skieding!
  Lust hat manlju mear ferneatige as it meilijen fan froulju!
  Akkurate eagen skuorjende hannen, de fijân is gjin miss - koartsichtich!
  Filosofy ferlingt it libben net, mar it makket it sierlik, strekt de fragminten út!
  In kommandant wint mei feardigens, in slachter mei sifers, in sjeny mei keunst, in pretender mei bedrog!
  Lit ús dus drinke dat hope net stjert, en allinich dejingen dy't it net rjochtfeardigje stjerre!
  Hoop stjert as lêste... En dyjingen dy't it net rjochtfeardigje binne de earsten!
  Yn 'e oarloch is logika in relatyf begryp - lykas sûkelade, ik hie gjin tiid om de tegels te bewûnderjen, om't se al yn myn mûle lizze, ik hie gjin tiid om te slikken, om't se al sydlings út krûpe!
  Sukses rûkt soms min, prestaasje draacht in lyk, mar lok kin net stjonke!
  God is op it oerflak fan elk ding , en de duvel is yn syn details!
  Slaen wurde is sels foar in masochist onaangenaam!
  Wat God net wit - allinich in fraach dy't hy net beäntwurdzje koe!
  In aap is better as in minske, om't it allinnich letterlik in bist kin wêze!
  In preek dy't net ta it goede liedt, is as in paad dat nei in bile liede sil!
  It bouwen fan alle doktrines op 'e teksten fan it Evangeelje is as it bestudearjen fan kwantummeganika út' e mearkes fan 'e bruorren Grimm!
  It is lestich om God te wêzen, mar in duvel bliuwe is folslein net te fernearen!
  De geast fjouwerfâldiget jo krêft, sels as it oantal fijannen ferdûbelet!
  It libben is in folslein kompromis, net mei minsken, mar mei de natuer!
  De foarholle is klokfoarmich , wat betsjut dat de wurdlid cool is!
  Wetten binne net skreaun foar dwazen, natuerwetten binne net foarskreaun foar sjenyen!
  Taal wurdt jûn oan in tûk persoan om gedachten oer domme en sinleaze dingen te ferbergjen!
  Wa't it grappich yn it tryste sjocht, sil tragysk blyn wurde fan serieuze blydskip!
  - Haast stadich - haast stadich! Krij fiif út 'e les - lestich aksje-oplossen!
  Winners wurde net beoardiele ... Hoewol't se soms oanklage!
  - Minske dommens is in bûnsmaat - goaden fijannich foar minsken!
  In man yn in skuorre is in man, en in pig yn in paleis sil net útkomme boppe in boer!
  D'r binne twa ûneinige dingen: it universum en minsklike fernimstigens - lykwols, de earste is relatyf, en de twadde is absolút!
  Wat Russysk hâldt net fan fluch riden, mar de duvel fan in flugge flecht!
  - Elkenien wol net yn 'e hel, mar mar in pear kinne de winsk foar de kâns fan' e duvel priuwe!
  Mar sûnder it wetterjen mei triennen kinne jo de rispinge fan freugde net rispje, en sûnder wetterjen mei swit sille de laurels fan sukses net groeie!
  God is yn elk ding of op syn oerflak, en de Duvel is yn it ûntbrekken fan dingen, of yn 'e djipten fan materieel gebrek!
  Wa't de tiid nimt om foarsichtich te wêzen, sil de ivichheid bewarje op syn begraffenis!
  De stilte is gouden, it wurd is sulver, mar der komt safolle út 'e mûle fan in frou dat sels diamanten dimmen!
  Stilte is gouden en sil net roast fan lange opslach fan sprekkende streamen!
  En goud ferliest syn wearde as it stil yn 'e grûn begroeven wurdt!
  De jonge hiel moai útsprutsen aforismen mei great gefoel en stampende syn bleate fuotten.
  De master glimke en smiet in munt nei it sirkusbern. En Mishka fong har mei syn bleate teannen. En doe smiet er it yn 'e bûse fan syn koarte broek.
  De rike man sei:
  - It is net slim! Mar net genôch!
  It famke stelde foar:
  - Do wolst dat ik sjong!
  Barin antwurde:
  - Dit is net nedich! Set dyn bleate fuotten better op my!
  Alena knikte.
  - Goed! Jo wil!
  De rike man naam de bleate foet fan it famke yn 'e hannen en bigoun it rûch to fielen. It famke bleau stil as antwurd. Se makke sels in glimke.
  De master naem noch in munt út, smiet dy nei de jonge en raasde:
  - Lit ús noch aforismen útsprekke! Ik sil gûle!
  De sirkusjonge Mishka begon syn wer te skinen. Krekt troch de wei, gjin bernlike wiisheid;
  
  Wy ferlearen soms, soms stoaren wy, mar de Russen knibbelen nea del!
  Feardigens ferfangt kwantiteit, mar kwantiteit kin allinnich falsk falskemunterij feardigens!
  - Yn in sûn lichem, en de geast fan 'e ambal - en de swakte fan it fleis - de siel ferdwûn!
  Bloed skynt as goud, mar metalen sielen roast der fan!
  Sels goud roest as der gjin hert fan getten wurdt!
  Marteling is gjin fermaak, mar hurd wurk fan 'e tsjinstesektor, wêryn meilijen foar de kliïnt fataal is foar jo!
  De siel fan in rike man is patriottysk, net mear as dy fan in gouden munt, dêr't se dy nimme en der oan hâlde!
  Goud is giel as de kleur fan ferrie, sêft as de wil fan in opportunist, swier as it gewisse fan in ferrieder!
  Pine is as in skoanmem, obsessyf, ferfelend, ik wol der ôf, mar ... sûnder dat jo net trouwe mei oerwinning!
  As de fijân net oerjout, ferneatigje se him, en as er net oerjout, bringt fernimstigens de oerwinning!
  It makket net út as de wyfkes fan 'e fijân stjerre, it is in ramp as ús mantsjes har harsens ferdraaid hawwe!
  It is maklik yn 'e striid as learen gjin pine is, mar brûkber fermaak!
  Sels yn 'e wurden fan Kristus sykje syn tsjinstfeinten nei wat dat godleaze willekeur tsjinnet!
  In grutte kast sil lawaaierich falle, en lûde gloarje giet nei dejinge dy't it delslein hat!
  As it masker betûft is, hawwe wy gjin ekskús nedich!
  Faker rinne reade rivieren troch reade taspraken en swarte dieden!
  - Wa't foarstimd is om stikken te wurden, moat net op it tou trilje!
  Lykas altyd die bliken, mar se woene net!
  De dea fertsjinnet in better oandiel as it libben, om't syn doer ûnfergelykber mear dielen lit om út te kiezen! -
  Garânsjes jouwe garandearre berôve!
  In munt makke fan goud is sêft, mar deadliker as in kûgel, it slacht rjocht yn it hert en nimt it brein út!
  Technology is de god fan 'e oarloch - en syn saboteur is in ateïst!
  God makke it universum yn seis dagen, en de minske betellet foar alle ivichheid foar in minút troch de minske makke swakke!
  Se kamen op 'e wol yn, mar kamen net werom mei in kabelbaan !
  Rinne, mar rinne net fuort, sjit, mar sjit net werom, slaan, mar fjochtsje net werom, en it wichtichste, drink, mar wês net dronken!
  Nimmen hat de earen fan in deade ezel nedich, mar it hearren fan in libbene foks is in kado foar dyjingen dy't gjin ezels nedich hawwe om har doel te berikken!
  Shoe dyn geast, do silst bliuwe foar altyd in tramp!
  Oarloch is lucht foar de longen, mar allinich mingd mei binêr gas!
  As de fijân net opjaan wol en net wit hoe te ferliezen, sille wy him twinge om op te jaan en him ôf te spenen om te winnen!
  Minne minsken hâlde fan swarte magy, goede minne minsken wyt!
  Killing yn in oarloch is hurd yn it proses, walgelijk yn waarnimming, mar hoe geweldich op it lêst! Dat oarloch bringt sûnens oan 'e siel, ferhurding oan it lichem en reinigje de beurs!
  Soms follet de oarloch de slúven grut, en yn direkte ferhâlding ta de folheid fan it fersmyte bloed, en de leechte fan it korrupte hert!
  De jonge spruts hiel moai en mei útdrukking aforismen út.
  De master fielde de bleate fuotten fan it famke. Doe túte er har bleate, elastyske soal en merkte op, en smiet in munt:
  - Heul goed! Jo skonken binne adorable! Lit de jonge nou sjonge! Of as er net sjonge kin, dan kin ik syn bleate foet yn 'e brân sette mei in oanstekker!
  De bear antwurde mei in glimke:
  - Better sliepe!
  De rike man gromde:
  - Sjong dus!
  En de sirkusjonge naam it en song mei gefoel en útdrukking;
  It is geweldich wat jo dien hawwe
  Genade is útstutsen op it minsklik ras ...
  It wie jo dy't joegen de hillige God
  Soul mind heart genede!
  
  Lucifer luts nei Sodom,
  In produkt fan sûnde en grutskens ...
  Hy tilde it swurd op nei de hillige, Hears troan,
  En hy besleat dat hy no almachtig is!
  De barin rôp fûl:
  - Nee! Ik wol gjin ferskes oer religieuze tema's! Ik bin in sûnder en ik hâld fan sûnde!
  Mishka said:
  - Ik kin oars!
  De rike man antwurde:
  -Nee! Lit it famke better sjonge! Wat is dyn namme dêr?
  It sirkus antwurde:
  - Alenka!
  Barin gromde:
  - Sjong Alenka!
  It famke song mei great gefoel en entûsjasme;
  Ik bin it sterkste famke fan 'e wrâld
  Wa is berne yn suverens ...
  D'r is gjin my moaier op 'e planeet -
  Wy sille wêze foarspoedich oeral!
  
  Mei Ruslân it prachtichste fan alles wêze,
  It lân dat de hiele wrâld ferovere...
  Lit it daliks nijsgjirriger wurde foar minsken,
  Elke strider is in wier idoal!
  
  Ik sil it hillige lân ferdigenje,
  Wêr binne ús foarâlden, leau my it meast...
  Fyn minsken it bleatefuotte famke,
  Se is in earn, gjin sparrow!
  
  Yn in ferline libben wie ik lid fan Komsomol,
  De nazi's fochten ferneamd sa ferpletterjend ...
  En it famke syn stim wie sa rinkele,
  En in ljochte loftige siel!
  
  Ik focht by Moskou tige moedich,
  Yn 'e froast wie der in famke op bleate fuotten ...
  En beskôgje myn druk sa skokkend,
  Ik briek it gesicht fan Fritz mei myn fûst!
  
  Ta eare fan Jezus ús banner,
  En ek de grutste God Svarog ...
  Foar altyd Lada hillichste mei ús,
  En de helderste Wite God yn 'e wrâld!
  
  Wy binne minsken dy't berne binne yn it ljocht fan 'e sinne,
  Yarilo ynspireare ús ta heroïsme ...
  En it liet fan 'e famkes streamt mei geweld,
  Hjir spreit de cherub syn wjukken út!
  
  Ik skeat passend út in masinegewear,
  In kado smite mei in bleate foet ...
  Ik smiet myn net nei de fascist,
  It famke sjocht der wat âld út!
  
  Kriger, ik beskôgje fan God,
  Se makke in wrâld wêryn skientme ...
  Yn 'e namme fan' e grutste Svarog,
  Skientme bloeit yn 'e siel fan in skientme!
  
  Wy ferdigenen it Kremlin fan 'e nazi's,
  Wy koene elkenien yn ien kear deameitsje...
  Nee, it famke sil net ûntslein wurde,
  En wy sloegen de Krauts rjocht yn it each!
  
  Yn 'e namme fan' e ivige gloarje fan it kommunisme,
  Ik wie in Komsomol-lid dy't op bleate fuotten fochten ...
  Wy sille de keppels fan it faksisme ferneatigje,
  Dat stiel beswykt dus net foar de fijannen fan Rus!
  
  Famkes fochten by Stalingrad
  Aleli as in ruby hawwe se tepels ...
  Wy sille kommunisme gau jûn sjen,
  Gjin fertriet en langst witten!
  
  Wy binne de bêste famkes yn it Heitelân,
  Ik bin hast neaken Komsomol lid ...
  Mar sa ferplettere it Ryk fan in masinegewear,
  Dat de Dútsers net yn ús selskip kamen!
  
  Yn 'e namme fan it meast strieljende Ruslân,
  Ik leau dat alles goed komt ...
  Grutte Jezus leauwe missy
  Wylst klopjen shells beitel!
  
  Yn 'e namme fan ús grutte heitelân,
  Wy sille kweade fascisten wêze om te rinnen ...
  Ja, lit ús de keppels fan 'e wylde horde stopje,
  Sels yn in fûle oanfal, in kweade dief!
  
  Lit de namme fan Jezus skine as in sinne
  Mei mem Maria in grut paradys jaan ...
  Foar Lada de Almachtige binne wy bern,
  En do fjochtsje moedich en doarst!
  
  Yn 'e namme fan ús grutte heitelân,
  Wat joech kommunisme oeral ...
  Hilligen út 'e ikoanen skine, ik sjoch de gesichten,
  Yn ien inkele famylje fan 'e Hear!
  
  Yn 'e namme fan' e almachtige Svarog,
  Kristus Almachtige Ferlosser ...
  Wy moatte wêze as de God fan 'e famylje,
  Op alle ûneinige skepper!
  
  Ja, Rus sil de banner boppe himsels opheffe,
  Wy wurde sterker en wizer...
  Hoewol Genghis Khan oanfalt mei in steile,
  Mar wy famkes binne noch tûker!
  
  Dat ik sis jim minsken dat jim doare
  Tsjinje de Russyske goaden trou oan ús ...
  En bewarje de sielen fan Russen yn 'e striid,
  Hoewol't it slacht in helse swerm!
  
  Wy sille winne, ik wit it wis
  Wy sille yn steat wêze om alle nazi's te ferslaan ...
  Kaïn sil de fjochters fan it Heitelân net ferpletterje,
  En mei in formidabel brul sil de bear libje!
  
  Wy sille alles heul cool dwaan,
  Wy sille alle Fritz en Mongoalen ferslaan ....
  It is ommers gefaarlik om mei famkes te fjochtsjen,
  De minsken fan Ruslân witte ûnoerwinlik!
  
  Wy sille allegear formidabele grins sjen,
  Wy sille de hoarnen fan Genghis Khan brekke ...
  Yn 'e namme fan' e einleaze soarte fan hearlikheid,
  Lit der in hiel helder lot wêze!
  
  Ja, wy sille de famkes moai bestride,
  Lit de heechste klasse yn 'e wrâld sjen ...
  Ik bin in strider, en de siel leaut is gjin clown ...
  En God sil Kristus beleanje foar de oerwinningen!
  
  Wy sille de tumens fan Genghis Khan brekke,
  Der komme famkes yn 'e striid op Kalka...
  Wês net tsjin de helske klap,
  Ik hâld fan Jezus en Stalin!
  
  Sa sil ik fijannen ophelje, leau my, sûnder te tellen,
  Ik kin se ferslaan as midges ...
  Leau my, ús wurk is taai,
  Ek al is it libben sa breklik as in siden tried!
  
  Yn 'e namme fan Lada, sillige Maria,
  Wat joech jeugd en leafde ...
  Wy binne famkes mei folslein bleate fuotten,
  Lit ús de tsjinstanner fertrape yn modder en bloed!
  
  Kristus sil komme en de deaden sille opstean
  Perun, Yarilo, White God, Svarog ...
  Se binne ien, minsken witte earlik
  En boppe it hielal is de Almachtige Rod!
  
  Koartsein, ús lok sil ivich wêze,
  Prachtich en prachtich foar leeftyd ...
  Sawol de himel as de ierde binne yn machtige macht,
  En ûnstjerlikens, en jeugd foar altyd!
  
  DE DUBBEL FAN DE ALLERHEGE GOD
  ANNOTAASJE
  In jonge en in famke komme yn 'e tweintichste iuw telâne yn Moskou. Alles liket goed te wêzen, en op planeet Ierde is d'r in echt paradys, ivige jeugd, en in enoarm romteryk is makke. Mar ynienen leart de jonge Vitaly dat hy yn it fleis tige ferlykber is mei de Allerheechste God.
  . HAADSTIK 1
  De jonge Akulov en de held famke Albina yn 'e grutte stêd. It is lykas Moskou, mar út 'e tiid fan' e tweintichste ieu. Dit is de takomst oer twahûndert jier. De stêd is fansels groeid. Wolkenkrabbers ferskynden as bergen, en tige kleurich. Se hawwe ek eksoatyske foarmen, bygelyks it type kleurde iis yn in gouden glês. Of bygelyks sân skyldpodden yn platina dy't boppe-op elkoar steane.
  Der wiene ek gebouwen dy't liken op muzykynstruminten, fonkeljend mei wat moais.
  En yn 'e loft rieden in protte fleantugen fan ferskate foarmen. De measten binne lykwols dripfoarmich, of sa as seefisk mei gouden finnen.
  Boppedat flitsen de sifers yn flecht. Hjir wiene sawol folwoeksenen as bern. Boppedat binne alle folwoeksenen jong fan uterlik, net âlder as sechtjin jier.
  En der streamde ek plestik by de stoep lâns. Lytse bern sprongen derop, stampen mei de fuotten, en namen doe ôf as pingpongballen.
  Vitalik merkte mei in glimke op:
  - Prachtige wrâld!
  Albina stimde yn:
  - Ja, grappich en fatsoenlik foar wûnders!
  De jonge en it famke rûnen op in spegeljende, spegeljende oerflak. Har fuotten wiene bleat, lykas dy fan bern. En se fielden dat se troch triljende weagen kietele waarden.
  Foarút wie in grandioze fontein te sjen, dy't in stream fan oardel kilometer heech skeat, en dy't troch de loft ferspraat, fonkeljend mei diamanten. En de bylden sels, yn 'e gearstalling fan' e fontein, fonkelden mei wat bysûnder, ûnbekend metaal, dat folle helderder wie as goud en fonkele mei alle kleuren fan 'e reinbôge.
  En de bylden sels wiene moai fan foarm en beweecht.
  Vitalik knikte.
  - In prachtige ûntdekking. Dizze fontein is koeler dan Peterhof!
  Albina merkte mei in glimke op:
  - De wrâld fan in ljochte, koele takomst.
  De jonge en it famke makken har tempo wat flugger. Albina wie safolle heger as Vitalik, dat men tinke soe dat se mem en soan wiene. Boppedat wiene der yn dizze takomst gjin âlderein. Minsken krigen ivige jeugd, en manlju koene bliid wêze dat se gjin tiid hoegden te fergrieme oan in nutteleaze en ûnnoflike scheerbeurt.
  Guon gebouwen yn it futuristyske Moskou hienen gouden en platina strepen. Ek baarnden ljochte reklamebuorden, oant in kilometer grut, dêr't koele cartoons op toand waarden.
  De fleantugen dy't troch de loft raasden wiene net allinnich moai en felkleurich en sierlik foarme, mar se rûken ek nei djoere Frânske parfum, of miskien noch wol nofliker.
  En it oerflak fan 'e pleinen wie as in spegel, waarm, en tagelyk glinstere it. Doe't de bleate soallen fan pubers, in jonge en in famke, der op stapten, ûntstiene sierlike, hast bernlike fuotprinten. Dy gloeide yn ferskillende kleuren, as tekene mei stiften. En doe ferdwûnen se.
  Albina sei mei in glimke:
  - Krekt as yn it kastiel fan 'e sniekoninginne!
  Vitalik skodde de holle.
  - Nee! It is hjir waarm en de wrâld is fol mei kleuren.
  In jonge man en in famke fleagen op har ta. Se wiene tige moai, mar har gesichten wiene skildere, as tekeningen op in koeke.
  De jonge frege de bern:
  - Wer komsto wei?
  Vitaly antwurde:
  - Fan Moskou!
  - Wêrom rinne jo?
  Albina antwurde:
  - Ik wol graach in fleantúch keapje. Wêr binne dyn winkels?
  It famke dat njonken de jongeman wie lake en antwurde:
  - Gjinien brûkt de winkels. D'r is in Hypernet- netwurk , en dêrtroch wurdt alles absolút fergees levere.
  Vitalik twittere mei in glimke:
  - Hoefolle foarútgong is makke?
  Oan ûnfoarstelbere wûnders ...
  Alles waard folslein fergees
  Allinnich mei foardiel, foarsichtich!
  De jonge sei:
  - En jo witte hoe't er op ús God liket. Miskien bist syn soan?
  De jonge gniisde en antwurde:
  - Nee! Ik ken myn heit net. Mar as hy God is, dan soe ik net fernuverje.
  It famke sei mei in glimke:
  - Yn ús wrâld is d'r neat ferrassend yn elke ferskining! Jo kinne jo lichem feroarje mei in spesjaal programma op it Hypernet . Allinnich minsken dogge dit selden, om't yn 'e gamingmatrix fan' e Hypernet dit kin dien wurde, yn 't algemien, mei mentale ynspanning en direkt. En as jo josels yn 'e realiteit feroarje, sille se stopje jo te erkennen. Ja, en hjirfoar hawwe jo tastimming nedich fan it Ministearje fan Leafde.
  Albina wie ferrast:
  - Ministearje fan Leafde?
  It famke seach op en antwurde:
  - En jo lykje net fan ús ryk! Miskien hawwe jo ûnthâldproblemen?
  Vitalik mompele:
  Wy binne tiid reizgers!
  De jonge sei:
  - As dit gjin grap is, dan...
  Op dyselde sekonde ferskynden in tsiental moaie famkes yn oranje overalls om har hinne. En se wiisden in pear koele, útmakke masinegewearen.
  Vitalik mompele:
  - Wy binne kommen mei frede!
  Albina tweeted:
  - Wy binne noch minderjierrigen, sjit net op ús!
  It famke mei read hier en unifoarm sei:
  - Wy sille jo gjin skea dwaan. It is gewoan dat jo gjin nanobots hawwe en jo moatte útfine wêr't jo wei komme.
  Vitalik gromde:
  - Fan in kamiel!
  Op dat stuit sloegen griene, brede balken it pear, sêft en sûnder pine, it bewustwêzen ôf.
  Vitalik hie gjin tiid om wat te sjen en te tinken, om't er wer yn in dúdlik ûnthâld fûn.
  Tegearre mei Albina hongen se yn in transparante romte. Om har hinne wie as in blauwe waas. En tagelyk ferpleatse jo lytse finger net iens.
  In hiel moai famke ferskynde foar harren, mei hier ûnder alle kleuren fan 'e reinbôge.
  Sy tjirpe:
  - Wy hawwe in analyse útfierd en fûn út dat jo yn 2023 út Moskou binne. De fraach is hoe't jo by ús komme? En fierder liket it derop dat jo in ûnrêstich pear binne. De kompjûter seit dat jo miskien de Almachtige binne en de Mem fan God fan dy tiid.
  Vitalik rôp, har stim koe wurde heard:
  "Is dat sa ... It liket derop dat ik dit ryk yn 'e takomst sil hearskje!"
  It famke kearde him om en antwurde mei in swiete stim:
  - Wy slúte neat út. Mar de Almachtige is no yn 'e hyperkapitaal Ultravillians , en dit is in oanbuorjende galaxy! Jo moatte wurde levere oan him, en dan sille se beslute wat te dwaan mei dyn pear.
  Albina merkte op:
  "Mar wy kinne net deadzje ússels yn it ferline, kinne wy?"
  It famke antwurde:
  - It is oan God en de Mem fan God om te besluten! Foar no is jo uterlik in grut geheim fan 'e oaren. Jo wurde op it stuit stjoerd nei Ultrababylon ûnder in grut konvoai, it laden fan in kapsule fan nul romte. Om jo net te ferfelen tidens de flecht, is jo bewustwêzen yn in supermatrix Hypernet sil by steat wêze om te genietsjen fan spultsjes foar elke smaak. Hasto it begrepen?
  Vitalik antwurde:
  - Spielje yn 'e tweintichste ieu - wat kin better!
  Albina sei mei in glimke:
  - Ik hâld der ek fan!
  It famke glimke breed en swaaide mei de hân. En in rôze, sêfte weach sloech Vitalik en Albina.
  De jonge en it famke wiene yn 'e stêd. It is net mear sa helder en kleurich as Moskou fan de tweintichste ieu. En oer de ein fan de tweintichste ieu.
  In enoarme dinosaurus sloech op syn efterpoaten troch de strjitten, rekke de neistlizzende huzen mei syn sturt oan en ferniele se. Ek, syn poaten óf langer, of oarsom, ynkoarte, wêrtroch ferneatiging en dea oan minsken.
  En se rûnen alle kanten út. It wiene lykwols allegear bern net âlder as tolve. Jonges en famkes naaiden fuort. Guon fan harren wiene yn plysje-unifoarm. En net ien folwoeksene, net iens in puber.
  In noflike, froulike stim waard heard:
  - Stopje de dinosaurus en rêd de bern!
  Albina frege:
  - En hoe te dwaan?
  De stim antwurde:
  - It is sa'n spul. Tink foar dysels.
  Vitalik helle syn skouders op en song:
  - Kom op, lifesaver ,
  Feroarje gau yn in springtou!
  Albina glimke en frege:
  - Hoe giet it mei dy?
  De jonge sjeny antwurde fol fertrouwen:
  - Ier of let sille d'r hints en piano's yn 'e boskjes yn it spultsje wêze. Hjir bygelyks soks!
  En de jonge strider helle mei de bleate teannen in stik tegel fan de stoep en smiet it yn in heech gebou. It fragmint fleach yn in bôge en rekke de basis. De enoarme struktuer swaaide, en mei al syn macht naam en foel op 'e dinosaurus. Togo skodde fûleindich, en it meunster begon te fallen.
  Albina koarde mei gusto:
  -Dat is echt in ridderbeweging!
  Vitalik gniisde en antwurde:
  - Miskien ferhuzet de hynst!
  De dinosaurus, fêstmakke troch it gebou, naam it en brokkele yn in soad kauwgom en snoep. De bern dy't dizze stêd bewenne haasten daliks om in traktaasje te pakken. Sandalen flitsen, sneakers, en guon hiene bleate hakken.
  Der wie in soad lawaai.
  Vitalik song mei in glimke:
  Bernetiid is in prachtige tiid
  It is moai, leuk foar de jonges ...
  Great spultsje komt
  Wy scribble mei rein út 'e masine!
  Albina, mei in noch bredere glimke, merkte op:
  - Ja, wy skriuwe!
  Dêrnei seagen se noch twa smjunten. It wiene meunsters: de iene mei de holle fan in boer, en de oare in rhinoceros. Mei in wyld brul raasden se nei Albina en Vitalik.
  De jonge fluite.
  Ien fan de ferkearsljochten wankele en foel op de holle fan de neushoorn. Dielde in ferpletterjende klap út en stomme de boef.
  Vitalik tjirpe, en bleatte syn tosken:
  - Blaas, blaze, noch in slach,
  In oare hit en ...
  Jonge barefoot superstar
  Smyt in uppercut!
  Albina giechelde en koarde:
  - Hillige oarloch
  De famkes binne dûbel cool!
  De jager, mei de holle fan in baarch, helle in lasermasinegewear út syn rêchsek en begûn te sjitten.
  De jonge en de famkes sprongen oan 'e kant. Albina smiet in bananeskil mei har bleate hakke. It fleach oer en foel ûnder de laars fan in jager mei in baarchkop. It fleach en botste, bruts troch in stiennen muorre, en foel stil.
  Vitalik song mei nocht:
  - Ik bûg my oer it sicht, en de raketten rinne nei it doel! Noch in run foarút!
  Albina fielde tige destruktive ympulsen yn harsels. En lit ús stompje mei ús bleate, brune fuotten, wêrtroch it asfalt trillet en barst.
  En snoep, sûkelade, porsjes iis, kauwgom, lolly's en folle mear begûnen út 'e barsten te fleanen. Hoe cool en ûnderhâldend seach it der allegear út.
  Vitalik merkte op:
  - Dit binne wirklik lekkere lekkernijen !
  It famke woe wat sizze, mar in mannichte bern kaam oanrinnen, en lit ús al dizze skûtels pakke. En graach ite se!
  Albina tweeted:
  - Sis teminsten tank!
  De bern steane stil en raasden yn koar:
  - Dankewol!
  Vitalik sei mei in glimke:
  - It is hast godlik!
  De famke-held woe in witticism jaan, mar it lânskip feroare ynienen. En se kamen op in snieberch telâne. Dêrút, as fan in springplanke, kamen jonges en famkes út.
  En se hiene wille...
  Vitalik en Albina, as troch magy, hiene ek skien op 'e fuotten. Sawol de jonge as it famke naaiden fuort, mei in wyld gjalp en lûd.
  Vitalik song mei in glimke:
  Soul ympulsen fan wûnderlike skientme,
  Foar it heitelân focht in fjochter tusken de stjerren ...
  Ommers, darlige dreamen binne útkommen,
  De armada fan kweade fijannen wie net bang!
  Albina knikte en iroanysk merkte op:
  - Tusken de stjerren ommers!
  Vitalik gniisde en antwurde:
  - Ja!
  En de jonge begûn mei stokken fan 'e snie ôf te triuwen. De lêste jierren hawwe de winters net bliid. En skiing by Moskou wie stom . En hoe waarden de Olympyske Winterspullen oars yn Sotsji hâlden?
  Ien fan de jonges op de parallelbaan frege:
  - Wolle jo aventoer?
  Albina antwurde:
  - Fansels ja! Fansels ja! Fansels ja!
  En hjir foar harren ferskynden ferskate iisbearen. En no hawwe Vitalik en Albina masinegewearen yn 'e hannen.
  De jonge en it famke binne resolút ynsteld om te fjochtsjen. En sa lûke se de trekkers, en tige baarnende en stekkende, destruktive jets fleane út 'e tonnen, as in wetterfal.
  Vitalik merkte op doe't hy seach hoe't de kûgel de ezel fan 'e iisbear rekke, en in fontein fan bloed loslitte:
  - Dit alles is prachtich en cool!
  Albina knikte en song:
  Earne yn dizze wrâld,
  Wêr't it altyd froast is...
  Bears wrijven tsjin 'e as,
  O ierdeas!
  Vitalik makke beswier:
  - Wy binne op jacht nei harren!
  En skeat in oare partij kûgels. Dit binne sokke geweldige en coole fjochters.
  En de stompe iisbearen foelen. En doe feroare se yn wat tige lekker en ytber. En dit wiene koeken, en gebak, en in protte fan alles ryk oan room en reuk.
  Albina merkte mei in glimke op:
  - Dit binne echt coole snacks !
  Vitalik merkte op:
  - Jo hâlde echt fan it wurd lekker ! Mar dat sizze se, meastentiids lytse bern, mar wy binne noch aardich âld, en hawwe al in protte dingen slagge!
  Albina knikte.
  - Oerienkomme! Mar wy bliuwe bern foar altyd, allinnich jierren feroarje!
  De jonge en it famke sprongen wer en draaiden tegearre mei de ski's yn salto's. En se songen wer:
  Wat der efter wie, sjoch om
  Ken dysels as bern, wês net lui ...
  Want in protte jierren binne foarby flein, rûn foarby,
  Smile, smile, smile!
  Vitalik knipoogde nei Albina en merkte op:
  - Grappich ynsidint!
  De famkes fregen:
  - Yn wat?
  De jonge antwurde:
  - Ik kaam yn 'e takomst, dêr't ik de macht oer de wrâld greep, en ik haw twahûndert jier regearre. En dan ferskynt myn dûbel út it ferline en komt de fraach op - wat moat der mei?
  Albina helle har skouders op en antwurde:
  - Neat! Jou jo twilling in planeet, en mei hy noch altyd lokkich libje!
  Vitalik merkte mei twifel op:
  "Wat as hy tinkt dat ik him útdaagje sil foar de troan?"
  It famke loek har skouders op en frege:
  - Sille jo it bestride?
  De jonge antwurde:
  "Minsken yn it romteryk binne aardich bliid. Elkenien is goed, en ik sjoch gjin reden wêrom't ik moat fjochtsje foar macht. Ommers net in man foar macht, mar macht foar in man!
  Albina fluite:
  - Och, wat foarname! Binne jo in ridder?
  Vitalik hat logysk opmurken:
  - Net wirklik! Ridders observearre de regels fan fatsoen allinnich yn relaasje ta elkoar, en net beskôge slaven as minsken. En ik soarch oer it wolwêzen fan elke persoan.
  De heldinne knypeage en tjirre:
  Wiid is myn bertelân,
  D'r binne in protte bosken, fjilden en rivieren yn ...
  Ik wit gjin oar lân.
  Wêr sykhellet in minske sa frij!
  De jonge sjeny sei:
  - In hiel stjerryk!
  Wer, foar de safolste kear, is it lânskip feroare yn de matriks.
  De jonge en it famke sieten no yn 'e sleat. It wie blykber in spultsje út in histoarysk sjitspultsje . Lykas de Twadde Wrâldoarloch. Allinnich de tanks dy't oer it fjild bewege wiene wat oars. Bygelyks, "Lion" is sichtber, dy't yn 'e echte skiednis nea gie yn' e rige. En, earlik sein, de "Lion", hoewol in krêftige tank, is twifele yn syn combat effektiviteit. Mei in gewicht fan 90 ton, is it allinich better beskerme yn 'e frontale pânser fan' e turret as de Tiger-2, en hat in 105-mm kanon. Krêftich, mar minder fluch-fjoer as de Tiger. Mar hjir is dizze tank oanwêzich. En raast mei syn kolossale krêft.
  En gewearen sjitte op him. Moaie famkes, yn koarte rokken, en mei bleate skonken, raze om de kanonnen hinne.
  Se laden de kanonnen, dêr't der sân fan binne.
  En d'r binne trije Lev-tanks. It liket te wêzen in bytsje, mar der is gjin manier om te brekken troch harren yn 'e foarholle.
  It famke fan Komsomol kearde him nei Vitalik en frege:
  - Binne jo in pionier?
  De jonge sjeny antwurde fol fertrouwen:
  - Nee! Nea west!
  It famke frege ferrast:
  - En werom?
  Vitalik antwurde mei in glimke:
  - Om't ik fan in oare tiid kom!
  In oar famke sei:
  - Wy kinne net penetrearje de tank "Lion"? Us 76mm kanon is te swak!
  Albina grypte hjir yn:
  - Sjit net op in Dútske tank!
  It famke fan Komsomol frege mei in gnyske:
  - En wêrom net?
  It heroyske famke antwurde:
  Want it is mar in spultsje. En jo moatte ûntrochsichtbere tanks op in oare manier ferslaan dan sjitten út kanonnen.
  De Komsomol krigers fregen yn koar:
  - En hoe, moaije!
  Albina rôp:
  - Sjonge!
  En hja song mei in nachtegaalstim, en de oaren namen har efternei op:
  De stjer fan it heitelân wurdt jûn troch de Hear,
  Se, leau my, strielet mear as de sinne!
  Do bist fan my, dit lân komt út -
  Wit dat dyn hert slacht mei fertriet!
  
  Yn jo binne wy Komsomol-leden, lykas earnen,
  Wy ferpletterje de nazi's en feie it skrot fuort!
  Wy binne sels slagge op Jupiter,
  Kweek de fruchten - unrealizabel paradys!
  
  Venus is it plak foar leafde
  Op Mars is it gefoel fan in strider it heechste!
  Jo brekke de keatlingen fan it kwea, twifels,
  Ommers, God wol it bêste dwaan!
  
  Ferneatigje de kosmyske druk
  Unthâld it kin mei in sterke heak!
  De fijân sil ferpletterd wurde troch de macht fan 'e wrâld,
  En de Junkers waarden delsketten mei in gewoane bernebôge!
  
  Alignment ien - nim en win,
  Wy kinne net oars witte!
  En do wolf fan it Ryk brûst net,
  Krij in bajonet yn it gesicht fan in fjochter!
  
  En de bajonet sil jo net passe foar de takomst,
  Wy sille dynamiet tafoegje oan 'e bulldozer !
  Sa fluch flecht
  Doe't de proletariër de hammer sloech!
  
  De folgjende beweging sil passe as in orkaan
  En it einspul sil in winnende maat wêze!
  Ommers, ús grime, in gekke fulkaan,
  Bloedbad oer de bastard, in skriklike kat!
  
  Wy klemmen de teken yn Berlyn,
  Parys is fergees ûnder de Russyske flagge!
  Wy binne dochters fan it Heitelân en soannen,
  As wy feestje - wy ite huning mei maanzaad!
  
  Foggy Albion no, as in broer,
  New York krige as in taart op in skûtel!
  Us reade, skarlaken papaverkleurige flagge,
  Dêrûnder binne alle minsken bliid mei frijheid!
  De famkes songen, en trije Lion-tanks feroare yn grutte, weelderige koeken skildere mei roazen. En fan har kaam in heul sterk en smakelich aroma.
  Mar doe ferskynde de auto wer efter harren. Dizze kear, noch machtiger en swiere mûzen. Har snelheid is leech, mar har fjoerkrêft en harnas binne troch it dak.
  Albina frege de Komsomol-leden:
  - Sille wy wer sjonge?
  De famkeskaptein sei:
  - Is it echt mooglik om dit mei de kiel te nimmen?
  Vitalik song:
  It liet helpt ús te bouwen en te libjen,
  En tegearre mei it ferske op in fleugele flecht...
  En dy't mei in lier troch it libben rint,
  Hy sil noait earne ferdwine!
  Ien fan 'e Komsomol famkes opmurken:
  - Dêr kinst net tsjin oansprekke!
  Albina befêstige:
  - Rjochts! Of wolle jo wat oars?
  De famkes fan Komsomol rieden in projektyl yn 'e broek en skeaten mei geweld. It fleach oer, sloech de tank en sprong as in earte.
  De kaptein sei:
  - Ja, it is dreech te nimmen!
  Vitalik knikte.
  - Sjong dus mei!
  En sa bigounen de krigers en de jonge mei greate entûsjasme to prestearjen:
  De gloarje fan 'e Sovjet-memmelân is grut -
  Wy binne weardich, leau ik, wy sille fan dizze gloarje wêze!
  Lit ús de wrede fijân yn 'e striid ferslaan,
  Om 'e wille fan 'e Russyske, meast strieljende Macht!
  
  Wat is der yn it heitelân dat sjongt,
  Yn it hert fan in earlike, bleatefoet pionier!
  Wy haasten as in fûgel yn 'e flecht,
  Hoe hillich is ús leauwe wurden!
  
  Automatysk, leau my, myn âldere broer,
  En de granaten binne hielendal gjin ekstra lading!
  As jo moedich binne, dan is it resultaat
  It sil, nettsjinsteande it feit dat jo binne in jonge!
  
  Pioneer is eigensinnig en hurd ...
  Mar de glimke fan God ferljochtet ús!
  Och, d'r binne in protte kweade azen yn 'e wrâld,
  Se wolle in plak yn it paradys ferneatigje!
  
  De fascistyske jakhals lûkt syn poaten nei ús ta,
  Hy wol it hert fan in bern útrippe!
  En syn varkens pokke gnizen,
  Lit him lûdop in klap yn it gesicht krije!
  
  Tanks "Tigers" binne "boots",
  Onhandig, ferskriklik hoekich!
  En jo rinne net fan har ôf,
  No, better tariede granaten!
  
  Wy sille sa'n wrâld meitsje, leau my,
  Wêr't miljoenen bliid wêze sille!
  In rôfdier sil fuortrinne yn 'e laer,
  Wy sille de skande legioenen dellizze!
  
  De reade banner sil skine
  Dêryn is de hillige namme fan Jezus!
  Slach it pionierseksamen foar fiif -
  Om jo Ruslân te ferhearlikjen!
  
  Mar dat eksamen is net op it boerd -
  Jo sille him út 'e sleat oerjaan moatte!
  Griis hier rint nei de jonge yn whisky,
  In freon stoar - no rouwe by it grêf!
  
  Wat, ferdomde oarloch,
  Sels in bist, net wurdich om neamd te wurden!
  En de horde wit net hoe te hâlden
  Al is Adolf grappiger, soms in buff!
  
  Wy moatte net weromlûke, witst,
  Pioniers binne foar altyd bang foar in oar!
  Wy jonges binne trou freonlik,
  En moreel, leau ik, gjin kreupelen!
  
  Wy sille de glorieuze mars yn Berlyn foltôgje,
  Wy wisten altyd, leau my, hoe te fjochtsjen!
  En yn ien kear helle moed,
  PKK draacht yn de rin yn de knapsek!
  De Komsomol-famkes songen, en de grutte Maus-tanks feroaren yn geweldige skûtels mei steur en in side dish.
  En ek hiel smakelich.
  Albina giechele en song:
  - Wat foar skûtels, wat foar skûtels,
  Nim it allegear mei...
  It is spitich dat wy net faak fjochtsje
  Se fiede gewoan om te deadzjen!
  Vitalik merkte mei in gniffel:
  - Ja, der binne sokke spultsjes! As foar hiel jonge bern.
  Komsomol famke logysk opmurken:
  - Bernetiid giet noait hielendal foar in minske!
  
  DE AVONTUREN FAN DE ÛSTERFLIKE HIGHLANDER KENNY
  ANNOTAASJE
  Kenny Hamilton ûnder de berchbeklimmers , in jonge dy't op 'e leeftyd fan alve fermoarde waard en opstien lykas alle berchbeklimmers, en Duncan Mancloud , dy't lykwols net langer ûnstjerlik wie, mar noch altyd jong, en liedt in rêstich libben. De ivige jonge wurdt twongen om te dwalen, en komt úteinlik yn in bernefinzenis yn 'e meast kriminele Amerikaanske steat - Teksas.
  . HAADSTIK Nûmer 1.
  De heechlannersjonge Kenny fan it ûnstjerlik ras bleau folslein ien fan syn soarte. Alle oare ûnstjerliken stoaren yn 'e showdown en de lêste slach fan Armageddon. Allinnich de heechlâner Duncan Mancloud bleau neist him oer . Hy is hast de iennichste dy't it oerlibbe hat. Mar nei it foltôgjen fan de missy ferlear Duncan syn ûnstjerlikens, en waard in ienfâldige man. Kenny wurdt no dus net mear bedrige troch oare bountyjagers. Krektoarsom, de jonge fielde him iensum. Op 'e leeftyd fan alve waard se ûnstjerlik, en dat barde al yn 1182. Hy hat al mear as achthûndertfyftich jier libbe. En hy is altyd alve.
  In kreaze, ûnstjerlike jonge fan likernôch alve. Liket in ingel, moai gesicht, blond hier. Mar eins, hoefolle minsken hat er al fermoarde. Sawol heechlanners as gewoane stjerliken.
  Kenny stie ferskate kearen op 'e râne fan' e dea, mar wist himsels te befrijen. Duncan Muncloud wie sels in skoft syn freon. Oant Kenny besocht him te deadzjen. Doe besocht er it nochris mei in oar syn hannen te dwaan.
  En hy stoar hast. Mar no is Armageddon al ferstoarn. Der binne gjin Highlanders mear op ierde, mei mar twa oerlibbenen oer, Kenny sels en Duncan Muncloud . Mar dy lêste is gjin heechlâner mear, mar in stjerlik. Dus op 'e hiele planeet, mar ien Kenny dy't nea stjerre sil, útsein as syn holle ôfsnien wurdt.
  Syn dream kaam út. Mar yn 'e achthûndert en fjouwerenfyftich jier dat Kenny libbe hie , hie hy nocht fan in bern te wêzen.
  It groeit net, wurdt net âlder, groeit net. Oan de iene kant is it fansels goed om heechlâner te wêzen. As jo tosk útskeakele is, sil it yn in pear minuten werom groeie. En jo witte gjin sykte. Benammen Kenny wie tige dol op it rinnen op bleate fuotten. En hoest net iens yn alle waar. De jonge hat sels meidien oan de Children's Crusade.
  Doe lei Kenny ien fan 'e groepen jonges. Bern rûnen bleate fuotten, troch de bergen, rotsige diken. Kenny ferliet ek ûngemaklike skuon. En syn bleate soallen wiene hurder as it lear fan syn learzens.
  De jonge belibbe doe in protte dingen, en rekke sels yn slavernij. Kenny, hoewol ûnstjerlik, is net folle sterker as in gewoan bern. En hy foel ek yn slavernij foar de piraten, en waard ferkocht oan de kalief fan Bagdad.
  It waarme sân fan Galilea ferbaarnde de bleate fuotten fan bern. No, de soallen fan Kenny binne in protte desennia wurden as kamielhoeven. En hoe wie it foar gewoane, stjerlike bern? Benammen famkes. Se ferbaarnen de fuotten fan har bern en rûnen letterlik, mei geweld. En dejingen dy't foelen waarden opwekke mei wimpers.
  Kenny tilde ien fan 'e famkes, waans skonken ferbaarnd en bloedden, op 'e skouders. En brocht it troch de woastyn. Hoewol't it is dreech. Wier, it ûnstjerlike lichem waard ûnderskieden troch grutter úthâldingsfermogen. Mar dochs, mei geweld, wie er hielendal net Hercules en fielde him hast as de rest fan wurgens.
  Dêrnei waard de bern de kar oanbean om de islam te akseptearjen of nei de steengroeven te gean.
  Kenny, lykas de measte bern, keas foar slavernij. En stel jo foar dat jo yn in myn binne. En wa is dêr? De stank fan de fakkels en de útslach fan de slaven, it swiere oerwurk. In protte bern stoaren yn de earste dagen en wiken. Kenny wie neaken, sûnder sels in lendendoek, lykas de oare bern. Hy waard slein troch opsichters foar de minste provokaasje. En se twongen om twa-tredde fan 'e dei te wurkjen, en litte in tredde foar sliep. It wie helske hurde arbeid.
  De bern wiene lyts yn grutte, en it wie handiger foar harren om te wurkjen yn 'e minen. Se fieden allinich om net fan honger te stjerren, en se koene noch wurkje. Kenny besocht te ûntsnappen, mar hy waard fongen mei help fan cheeta's, se wiene brutaal, en se leine keatlingen oan 'e jonge.
  En hy wurke sa hurd sûnder de sinne te sjen.
  It wie de slimste perioade fan Kenny syn libben . Hy kaam yn in echte hel telâne. En de rotsen op 'e stiennen, ûntfangende skouders, ieten brea en wetter, wurken as in ferdomde.
  En sels dreamde fan de dea, as befrijing. En it wie net mooglik om te ûntkommen: it wie pynlik foar cheeta's om sterke bewakers te wêzen - se kinne net fergelike wurde mei Dútske hoeders.
  Jierren gongen foarby. Kenny stoar net, waard stadichoan wend oan dizze hel. Hast alle bern stoaren troch de stank, gassen, oerwurk, min iten en oanhâldende slaan. En dy't slagge om te oerlibjen waard oerdroegen oan folwoeksenen.
  Mar Kenny libbe troch. Se brochten en rieden oare bern. Lytse arbeiders wiene nedich yn 'e smelle minen.
  Kenny, oan 'e oare kant, wie in slaaf dy't keatlingen oan sawol syn earms as skonken droech, en dit wie syn ienige mantel. Jonge slaven waarden net iens jûn in loincloth, en wêrom - savings. Benammen yn de minen yn it Midden-Easten is it ek winters frij waarm. Kenny wie noch slimmer ôf as de oaren om't hy keatlingen droech. Oare bern wurken meast ljocht. Utkomme kinne jo dochs net, en de ketting kostet ek jild.
  Kenny hie de sinne in protte jierren net sjoen, en sliepte op 'e rotsen, en allinich yn syn sliep koe hy frij fiele. En hy dreamde faak fan fleanen oer bergen of kastielen. Hy fjochtet ek mei swurden en deadet opsichters.
  Kenny wie al begûn te ferjitten in normaal libben. En in hiele ieu is al foarby as in nachtmerje. En de keatlingen binne al ferroeste en brokkele. Hy waard net oerbrocht nei folwoeksenen sûnt Kenny net opgroeide, en bleau by de bern. En doe kaam der in tige fûle kalyf oan 'e macht, dy't ynstee fan de hollen ôf te hakken, se leaver op in stek sette.
  En dêrfoar berikte it geroft de opsichters. En Kenny, nei't er mear as hûndert jier yn 'e stiennen trochbrocht hat, en sûnder de skerpte en libbenens fan syn geast te ferliezen, lykas syn sûnens, besleat dat hy dêr in kâns hie.
  En hy, dy't op 'e loer lei, sloech de opsichter mei in stien op 'e efterholle en begûn him te slaan.
  Dêrfoar waard de dryste slaaf foar it earst yn hûndert jier nei it oerflak lutsen. En Kenny seach de sinne dy't him blyn makke. Dêrnei liede se my nei in stek. Wie Kenny bang? Hy wist dat er op it punt wie swiere pine te fielen. Mar hy wie al wend oan slach en lijen yn 'e stiennen. No, it stek sil yn 'e kont gean, dus wat derfan!
  Al op oare stekken wiene folwoeksen manlju en in pear froulju te wrotten en te stjerren.
  Foar Kenny makke ik in lytsere stake. De beulen tilden him op en spieten him op 'e tip mei it fyfde punt.
  De jonge hie grutte pine. En doe begûn syn lichem stadichoan del te sakjen.
  Kenny fielde pine en raasde op 'e top fan syn longen. Doe waard it makliker en kaam de jonge rêstich. De beul ferbaarnde de bleate hakke fan 'e jonge mei in readhiem izer en gyng fan him ôf, rûkende de brânende rook.
  Kenny kaam ta syn sinnen en bleau allinnich. Hy begûn mei it stek te swaaien. En hy waard wer trochstutsen troch in skerpe pine. De jonge raasde. Ien fan de wachters tilde de holle op en gniisde. Dan wer sliepe. De deaden sille net fan it stek springe.
  Kenny stie wanhopich op syn bleate fuotten . Hy waard mear as hûndert jier sterk troch swiere stiennen te dragen en mei in hammer en koevoet yn de steengroeven te wurkjen. En sa sprong se fan it stek. En krûpte oer it sân.
  Gelokkich bewaken jachtluipaarden allinnich libbene slaven yn 'e stiennen. Nimmen die de muoite om sels seldsume bisten oan 'e deaden troch te bringen.
  Kenny krûpte fuort en rûn doe. Al mear as hûndert jier hat er it Arabysk al aardich goed leard. En syn hier wie smoarch, en it wie net dúdlik dat hy wie blond.
  In protte Arabyske bern wiene ek heal neaken. En Kenny is tige smoarch. Stel jo foar hoe lang hy net wosken hat. Mar noch ynfeksje noch wjirms nimme it ûnstjerlike. En tosken rotte net, sels as se net skjinmakke wurde.
  Kenny brocht ferskate dagen yn 'e woastyn. En tan hast swart. En hy koe al foar in Arabyske jonge passe.
  En sa die er. Hy die him foar as in weesswalker en begûn op syn knibbels te bidden.
  Hy waard rekrutearre troch in keapman yn Bagdad. Hy fermoede dat dit in flechtsjende slaaf wie, mar gjin beleanning waard tasein foar Kenny . Boppedat leaude nimmen dat it mooglik wie om te oerlibjen nei in eksekúsje op in stek.
  De jonge, dy't mar in lendenkleed oan hie en bleatfuotten, rûn om, en fierde de oarders fan 'e keapman út. En hy waard hast neat betelle, en meager fieden. Mar de tiid gyng foarby, en de keapman waerd âld, mar de jonge waerd net, en dat bigoun him erchtinkend to lykjen.
  Doe rûn Kenny fuort. En reizge wer. En ien oarloch seach dat de jonge wie tige hurd, en sterk en spieren boppe syn jierren, naam him as syn squire.
  En yn 'e striid mei de Crusaders flechte Kenny . En hy die him foar as in flechtsjende kristlike jonge. En wer begûn te swalkjen om Europa. En dan nei oare lannen.
  En wêr't allinnich Kenny net west hat. En sa'n lân as Amearika koe er fansels net ferjitte.
  De jonge, dy't in ivich jong ûnthâld hie, koe in protte talen en wie tige tûk. Hy moast ek op skoalle studearje. En yn ferskillende. En no yn 2025 wie d'r wat te fergelykjen.
  As jo in jong lichem hawwe, hat it ynfloed op 'e geast. Benammen Kenny ûntduts kompjûterspultsjes. En wat is it geweldich. En hoefolle prachtige cartoons sille ferskine yn 'e takomst? En jo kinne se sa folle op it ynternet besjen as jo wolle.
  Mar yn earste ynstânsje wie de bioskoop swart en wyt, doe waard it kleur. En televyzjes haden lytse skermen. En Kenny sels herinnerde noch dy tiden dat der yn Europa net iens buskruit wie. Yn leeftyd is hy wat jonger as Genghis Khan sels. En hy wist te riden troch in protte tiidrekken. De lêste ûnstjerliken stoaren yn 2017. En Duncan MacLeod waard dit jier stjerlik.
  Dit betsjut dat hy noch net âld is en in gefaarlike fjochter kin wêze. Kenny dreamde om syn holle ôf te snijen. Al soe it him gjin ekstra enerzjy jaan. Mar Duncan is noch te jong. Hy like yn syn iere tritiger jierren te wêzen. Dit betsjut dat hy no biologysk mar fjirtich is, en dit is in man fol krêft.
  Kenny sels bleau in jonge fan sa'n alve jier âld, kreas, kreas, sterker as syn leeftydsgenoaten. En hy woe leaver genietsje fan de fruchten fan foarútgong.
  Yn feite, hoefolle nije dingen binne ferskynd yn acht en in heale ieu. En smartphones, en iPhones , en hege snelheid ynternet, as jo in film sjen kinne wylst jo in tv yn 'e palm fan jo hân hâlde. En fansels, auto's, fleantugen.
  Behalven as minsken noch nei oare planeten fleane, mar oer in pear ieuwen sil dat barre.
  Kenny glimke: hy sil libje om dat te sjen. Boppedat wiene d'r gjin ûnstjerliken oer nei de lêste showdown yn 2017. Dit betsjut dat de holle fan Kenny net bedrige wurdt troch har skerpe swurden. Hy is de ienige oerbleaun unyk.
  Lykas de fabulous Peter Pan . Hy woe net iens grut wurde. Mar Peter Pan is in held útfûn troch minsklike fantasy. En Kenny is in echte jonge dy't nea ornearre is om in folwoeksene te wurden.
  En fansels, wat wy hawwe, wurdearje wy net. Kenny woe echt opgroeie, sels as hy syn ûnstjerlikens ferlear. Hoewol't it mooglik is, en soms flitse sa'n idee troch syn jonge holle dat er, nei't er âld wurden wie, syn jonge ûnstjerlike jierren mei nostalgy weromkomme soe.
  En foar altyd bleatefoet bernetiid. Kenny gie graach bleatfuotten yn alle waar, mar hy waard dêr te faak troch de jonges foar pleage, en moast yn grutte stêden sneakers of sandalen drage.
  It slimste is konstante, chronike problemen mei jild. Hjir, besykje in bern fan alve jier âld, en net grutter as syn leeftydsgenoaten, en miskien sels sjoen dat hy waard berne yn in ieu foar fersnelling en lytser, op syn minst fertsjinje wat.
  Wier, yn Amearika is iten makliker. It is net dreech om sawol in frije kantine as in sakkekop te finen foar hast fergees klean. En d'r binne genôch ferskillende religieuze ynstellingen. As se Kenny bleatefuotten sjogge, jouwe se sneakers, of oare skuon en klean fergees.
  Mar Kenny , fansels, wie net tefreden mei dit allinnich. Hy waard oanlutsen troch sawol smartphones as kompjûterspultsjes. Hy is te jong om mei in frou te wêzen, en dat is in probleem. Mar foar jild sil in prostituee alles dwaan, sels mei in bern lykas him, en elke fantasy befredigje. En fansels kostje in goed spul en in laptop jild. En ik wol wat ferbean. Keapje bygelyks alkohol út jo hannen. Lykwols, syn lever is foar altyd jong en ûnstjerlik, en sels hydrocyanic acid of wat sterk gif sil gjin skea.
  En ik bin wurch fan it drinken fan Coca-Cola. Boppedat sille se yn guon Amerikaanske winkels Coco-Cola fergees foar in bern skine.
  Mar jo kinne gjin alkohol ferkeapje oan bern. Jo kinne it allinich ûndergrûnsk keapje troch in soad jild te beteljen.
  ferachte Kenny zakkenrollen, oerfal en ynbrekken yn 'e apparteminten fan oare minsken net. En dit is wat hy die yn 'e midsieuwen. In jonge yn it easten waard mei stokken op syn bleate hakken slein foar stellerij. En ien kear ha se sels in hân ôfsnien, mar gelokkich groeide dy wer. Al docht it grif sear.
  Mar as se bleate soallen mei stokken slaan, dan is it net sa eng, sa hiel rûge en eelere hakken by in bern dat ieuwenlang bleatfuotten rûn. Ek dat is hast noflik. Dêrom hâldde Kenny fan it easten. Mar as se jo mei in sweep de rêch slaan, docht it sear. No ja, de jonge waard in pear kear brânskildere foar stellerij. Mar it merk ferdwûn út 'e ûnstjerlike sûnder in spoar.
  Kenny slagge der ek yn om sûkerrietplantaazjes te besykjen, yn Ingelske hurde arbeid.
  D'r binne steengroeven bûten Bagdad - it is net eng mear. Boppedat wurkje jo yn 'e frisse loft, en skynt de felle, tropyske sinne op jo.
  En doe ûntsnapte Kenny noch, en besocht de kabinejonge mei de piraten. Oer syn aventoeren kinne jo in hiele searje mei meardere dielen skriuwe.
  De jonge hat de hiele wrâld oer reizge. En hy naam sels diel oan 'e opstân fan Stenka Razin.
  En hy waard ek finzen nommen. In bern hie in kâns om op in rek te hingjen. Se draaiden syn earmen en sloegen him mei in sweep op 'e rêch en kont. En doe ha se sels myn bleate hakke mei in waarm izer ferbaarnd. En alles waard restaurearre rjocht foar de eagen fan 'e beulen.
  Se beskôgen him as in tsjoender en lieten him yn eangst frij.
  Kenny fermoarde minsken yn fjildslaggen, showdowns, oerfallen, en snijde de hollen fan ûnstjerliken ôf, faaks op 'e slûchslimme. Hy is noch in jonge.
  Oarloch foaral yn 'e Midsieuwen foar ûnstjerlik fermaak en grutte wille. As se de holle net ôfsnije, kinne se se net deadzje. En jo kinne sels feats útfiere.
  Mar jo sille gjin karriêre meitsje. De ivige jonge dy't net groeit en folwoeksen is, is fan natuere fertocht. En de Highlanders - ûnstjerliken moatte net ferriede harren bestean oan oare minsken.
  Der is sels in spesjale organisaasje, space aliens, dy't derfoar soarget dat dit geheim net bekend wurdt by it grutte publyk. Se hawwe sterke hypnose, en hawwe spesjale apparatuer foar it wiskjen fan ûnthâld. Dat dit geheim is al milennia bewarre bleaun.
  Kenny is lang net de âldste Highlander. Guon libbe oant fiif tûzen jier net âlder. Mar se gongen ek nei Armageddon.
  Der moat mar ien oerbliuwe. En Kenny syn dream kaam wier, en hy bleau. Allinne as it him lok brocht.
  Kenny hat yn de ieuwen in protte meimakke yn in bernich, ûnstjerlik lichem. En neat sil him ferrasse, en neat sil him ferlegenje. Hy moast fjochtsje yn de Twadde Wrâldoarloch, en yn Fietnam, en yn de earste, fansels, en wêr oars.
  Jonges binne nijsgjirrich. Jo hawwe in oantinken oan in protte ieuwen, mar it lichem is in bern. En lûkt op aventoeren en aventoeren.
  De lêste oarloch dêr't Kenny meidie wie yn Oekraïne. De jonge kaam by it frjemde legioen, oan 'e kant fan 'e Oekraïners, en wie yn prinsipe in ferkenner.
  Ommers, in bern mei angelic eigenskippen sil net fertocht wurde. En hy fermoarde Russyske soldaten op 'e slûchslimme.
  Mar de oarloch sloech troch. Syn wite, wat gielige holle waard fertroud. En ik moast de oarloch ferlitte. Hy is te ferneamd wurden. Sa is it lot fan 'e ûnstjerliken, libje net lang op ien plak. Reizgje en ferpleatse de hiele tiid. Oars sil dyn ivich bernlike fysiognomy erchtinkens wekke. It langste ferbliuw op ien plak foar hûndert jier wie yn de stiennen. Mar dêr liken de neakene, smoarge, nea wosken jonges gelyk, of leaver harren lichems.
  En op ien of oare manier wekker Kenny doe gjin fertinking. Mar yn in modernere finzenis dan ... Dêr kinst fansels ljochtsje. Mar in machtige organisaasje holp de jonge op ien of oare manier in geheim te hâlden. Kenny is bygelyks al fongen as jonkje. En ek yn de USSR. Mar de foto's, de fingerprinten, ferdwûnen sûnder in spoar. En de jonge waard òf frijlitten òf hy rûn fuort.
  Of se holpen him te ûntkommen.
  Yn de USSR , Kenny besocht de ferneamde Makarenko koloanje. Wat him hjir leuk hie, wie dat alle jonges en famkes yn 'e finzenis bleatfuotten gienen oant de snie foel.
  Mar yn dizze koloanje moast ik studearje, wat saai is, en wurkje. Hoewol't de lieten wiene ek fermaak.
  En it is relatyf maklik te ûntkommen.
  Kenny siet yn ferskate finzenissen. Mar meastal net lang. En dat er noch in arrestaasje hie.
  Hjir yn Teksas kaam Kryst 2025 tichterby. Kenny sloech whisky út syn kiel, en ferburgen net bysûnder foar de plysje. Fansels kin it bern gjin alkohol drinke. En sels yn in iepenbier plak.
  Mar Kenny fielde him hiel cool. Earst hat er al safolle minsken fermoarde, en straffeloos. Twad, goed, as de plysje him oanhâldt, komt it bern dochs frij. Of de organisaasje sil helpe.
  Boppedat siet Kenny noch lang net yn in bernefinzenis. En hy frege him ôf wat dêr feroare wie. Wat iten oanbelanget, is it aardich goed. En op kosten fan it bedriuw learde de sterke en snelle jonge troch de iuwen hinne hiel goed te fjochtsjen. En hy wie op in nivo net leger as in folwoeksene, in swarte riem. En jonge minsken respektearje sterkte.
  Ja, en Kenny wist de registraasje perfekt, en wie, fansels, hiel tûk, en wist alle begripen en dieven 'wetten.
  De finzenis makke him net bang. Benammen ûnder bern, dêr't hy gau waard de lieder. Dus no glimke er pas doe't de plysje him frege om yn 'e auto te stappen en de boeien om 'e polsen sloech. Teksas hat in tradisjoneel hege taryf fan jeugddelinquency. Dêr wie koartlyn sels de deastraf foar bern fan trettjin jier ôf. Sa hie de plysje spesjale boeien foar it bern.
  Dochs gedrage se har nochal grof. Kenny knikte. Hy wie lykwols nijsgjirrich - krekt as no yn Texas bernefinzenissen. Sawol wat it publyk oanbelanget as wat it gemak oanbelanget. En is it wier dat dit de coolste bern yn 'e FS binne?
  Kenny wie net bang. Yn 'e Feriene Steaten, yn' e finzenis foar bern, is it op ien of oare manier better as yn 'e Sovjet, bygelyks, se skeare har holle net keal. Dat lêste is net hiel noflik. Rinne om mei in útstekke egel. En merkber nei de ûntsnapping. As it hier fan in ûnstjerlik ôfskeard wurdt, groeit it mar wat flugger as dat fan in gewoane persoan.
  Dúdlik is dat as se daliks groeiden, dat dan mear erchtinken wekket. En jo sille gjin modieuze kapsel foar josels meitsje - jo sille shaggy rinne.
  Kenny waard nei it stasjon brocht. Se sette syn bern syn hân op in spesjale scanner en begûn te kontrolearjen fingerprinten.
  In betûfte jonge wie net bang. De Immortal Control Organisaasje brûkte om alle fertochte ynformaasje en fideo's te wiskjen.
  Oars, basearre op fingerprinten, fideo's en in protte oare gegevens, soene minsken lang lyn riede dat in ûnstjerlik ras bestiet. Allinnich troch it machtige ras fan waarnimmers waard it geheim bewarre.
  Wier, tocht Kenny : as der mar twa ûnstjerliken yn libben bliuwe, en Duncan stjerlik wie, soe de organisaasje har aktiviteiten dan net beheine?
  Oan 'e iene kant soe Kenny yn dit gefal folslein ûnkontrolearber en frij wurde. Mar oan de oare kant, hy waard ûntnommen fan betroubere beskerming.
  Der sieten in pear oare jonges by de plysje dy't wat âlder liken as Kenny . Hoewol't se langer wiene, binne se foar de ûnstjerlike bern.
  Kenny waard mei in apparaat kontrolearre op de oanwêzigens fan metalen foarwerpen. Doe waard er oanraakt troch in frou fan yn de tritiger mei medyske wanten. De jonge glimke har ta. It wie kieteljend en noflik.
  Se hawwe him noch net stripped, dat der is noch gjin beslút makke om him nei de federale finzenis te stjoeren, of him út te smiten as nutteloos.
  Mar Kenny siet yn ferskate finzenissen, en hy waard in protte kearen socht yn syn lange bernejierren.
  Benammen yn 'e NKVD-finzenis. Hy waard doe neaken útkleed. En de warder, nettsjinsteande syn jonge leeftyd, berikte mei in grutte hân, rjocht yn 'e kont. En it wie hiel pynlik en fernederjend. En doe hie er de ballen hast ôfskuord. Under Stalin, sels mei bern se net stean op seremoanje. Gloved hannen klommen yn 'e kont en mûle. Yn lettere tiden yn 'e USSR waarden se gewoan twongen om te hurken foar in spegel. Mar ek mei de Feriene Steaten nimt de plysje, as se it gefaarlik fine, de bleate man mei nei it boksen. En dêr ûndersykje se de hannen yn 'e kont stekke, sels as jo trije kear in bern binne.
  Dat is it aksioma. Yn Amearika, in minne hâlding foar bern kriminelen. Se wurde fernedere en set yn boetes op har hannen en fuotten. True, it iten is hiel fatsoenlijk, en faak goede kamera's. Soms sitte twa jonges, of fjouwer. Net lykas yn Ruslân, dêr't bern yn 'e njoggentiger jierren as hjerring yn in tonne opstoppe waarden. Mar it wie sa'n koarte perioade.
  Kenny waard fotografearre yn profyl, folslein gesicht, sydlings , en fan efteren. Doe namen se my mei nei de tv nei oare jonges. Dêr moatte se wachtsje op de tsjinstrjochter. En hy sil beslute oft se nei de finzenis stjoere, op boarch of se hielendal frijlitte. D'r is gjinien om foar Kenny te garandearjen , wat betsjut dat se him gewoan útsette en de plysjeman sil him einlings yn 'e kont slaan mei in klub. Of stjoerd nei in finzenis foar bern.
  En dat betsjut in sekuere syktocht, in waskje yn 'e dûs, en in oranje mantel. En dan yn de sel oan jeugddelinquenten.
  Kenny is net bang foar dit alles. Hoewol it ûngeunstich is as jo troch manlike plysjeminsken betast wurde. Soms wurde jonges socht troch froulju yn unifoarm of wite jassen.
  Kenny hat in protte sjoen en neat sil him fernuverje. Hy en de bewakers wiene pervers en besochten him te ferlieden. It is nuver, dit is yn Amearika, dêr't froulju krije gekke sinnen foar it hawwen fan seks mei jonges. Mar der is sa'n ding. Guon leararen klonken him oan. Kenny wie net ferlegen - hy wie sa âld en belibbe dat eltse folwoeksene soe oergeunstich op him. Allinne it apparaat is te lyts. Hy is in ivich bern, en syn folsleinens is net grut. Al kin it al dreech wurde.
  Kenny koe ommers wat dwaan. En hy mocht graach froulju. Hoewol't de mooglikheden binne net itselde.
  En fansels besochten ek oare jonges en folwoeksen manlju mei him. Benammen yn 'e foarige ieu, doe't it modieus waard. Kenny, as in man fan 'e âlde skoalle, focht dit sa goed as er koe. By in frou is it noch mooglik, ek mei har tonge, har te behagen, yn it easten is dat normaal. En Kenny brocht in protte tiid yn Azië troch. Mar oant de manlju binne net matured.
  Hoewol miskien oer in pear ieuwen, sil alles feroarje.
  Kenny siet oant no ta mei in tsiental jonges fan tsien oant fyftjin jier, mei ferskillende hûdskleuren. Se wiene wat mei elkoar oan it petear. Ien teenager sei mei in gniffel:
  - En ik bin al op!
  In oare snuorke:
  - Ferjit net! Hjir steane fideokamera's en de plysje sjocht nei.
  As antwurd, kwea-aardich chuckles. Ien fan de jongerein stuts syn hân yn syn spikerbroek. En hy fertrage.
  Kenny gniisde oermoedich: hormonen spylje. Hy hat al in protte kearen besocht. En it die bliken te feroarsaakje stean. Mar fysyk is er noch te lyts om dit alle dagen te wollen. Mar de gefoelens binne echt noflik, en it hert slacht as in trommel as jo komme. En fan dit huverjen.
  En in prostituee mei in kreaze jonge, benammen yn Europa, dêr't de wetten binne sêfter willekeurich sliepe, en sels meitsje in koarting.
  Yn 'e FS binne folwoeksen froulju oan' e iene kant tige benaud foar straf, mar oan 'e oare kant kinne se sels oanlutsen wurde oan in jonge út in winsk om har senuwen te tikkeljen.
  Ien fan 'e teenagers seach Kenny's bleate fuotten . It wie desimber en sels yn Teksas wie de temperatuer bûten om de nul hinne. En de jonges geane fansels net op bleate fuotten.
  Hy fluite en mompele:
  - Sjoch nei dizze gekke keardel, bleate fuotten yn 'e winter!
  De twa grutste jonges kamen oerein en rûnen nei Kenny ta . Se glimke kwealik. De rjochterste merkte op:
  - En hy is tige kreas! Kinne wy it as famke brûke!
  In oar merkte op:
  - D'r binne fideokamera's!
  Ien fan de jonges knikte.
  - De plysje sit fol pervers! Lit se sjen!
  Kenny gyng oerein en piepte:
  - Jo krije it no!
  De jonge swaaide om te slaan, mar ferlear it lykwicht en foel. Kenny ferhuze syn bleate hakke nei de efterkant fan syn holle. De twadde ferneatige teenager fleach him oer de holle en botste sa hurd dat er foel. De heechlanner jonge makke amper waarneembare bewegingen. Hy learde troch de ieuwen hinne hiel goed fjochtsjen, en hie sels leararen yn it easten. Sa oan him dizze jonges!
  De rest fan de jonges stapte werom. Jildich dat se help freegje fan de plysje.
  Ferskate plysjes rûnen de sel yn. Kenny wie kalm en glimkjend. Se hellen de twa bewustelose tieners op en leine se op in brancard. Se namen him nei it medysk sintrum.
  De senior plysjeman bedrige:
  - Der sille mear gefjochten wêze, elkenien sil hoarnen krije!
  Doe ferlieten de plysjes de sel. En de teenagers omsingelen Kenny . Se begûnen te freegjen wêr't er sa fjochtsjen learde.
  Kenny koe de wierheid net fertelle, dus hy antwurde:
  - Myn omke wie in griene baret, en hy learde my trúkjes!
  De jonges begûnen te freegjen om te sjen.
  De heechlanner jonge antwurde mei in glimke:
  - Jo moatte betelje foar de lessen! Lit ús krije dollars!
  Ien fan de jonges helle in biljet fan hûndert dollar, dat er yn syn ûnderbroek ferstoppe. Ek hjir wie it sykjen oerflakkich en koe der wat trochdrage.
  Kenny begon him de technyk te sjen. It wie in soarte fan Aikido mongen mei judo en Sineesk wrakseljen.
  It is dúdlik dat je dit net yn in healoere leare kinne. En Kenny liet de tiener maklik falle, hoewol hy âlder en langer seach.
  Kenny, nettsjinsteande it libben fan acht en in heale ieuwen, fielde him as in fisk yn it wetter mei de jonges. Se respekteare him gau, en hy waard in peetfader.
  Dêrom wie Kenny net bang foar finzenis. Jo kinne hjir wenje, foaral jonge jonges dy't sa maklik te ûnderwurpen binne.
  Hjir helle men in smartphone út, dy't er ek yn in bûse tusken syn skonken ferstoppe en de jonges begûnen te sjen ... Fansels wat oer seks.
  Guon begûnen sels krekt yn 'e sel te rukken.
  Kenny glimke. Hy die it sels. Al woe ik it net sa folle. Mar it lichem is jong, en de geast.
  En de geast hinget ôf fan it lichem. Hoewol ik in folwoeksene wêze wol, binne d'r guon foardielen om in ivich bern te wêzen.
  Benammen yn 'e FS, wêr't teenagers foarbarich en ferbyldingryk binne.
  . HAADSTIK 2
  Kenny seach erotyk op syn smartphone en fielde opwining en opwining. Ja, hy is noch wat lyts fan liif, mar hy wit in protte en kin oaren leare. Guon teenagers begûnen har hannen yn har broek te bewegen. En dit is fansels natuerlik foar harren.
  De matron ferskynde. Moai dikke, swarte frou. Se seach langstme nei de jonges. It kin ek sjoen wurde, lykas dit heul ynskeakele.
  Se slikte har lippen en winkte nei ien fan 'e gruttere, moaier pubers. Hy folge har. Se brocht de jonge mei nei de folgjende sel en dêr hearden wulpse suchten en kreunen. It wie foar de jongerein goed te sjen.
  Kenny suchte swier. Syn leeftyd is as jo noch hielendal net folwoeksen binne. Hjir yn myn tinzen bin ik hielendal klear en ik wol, mar myn lichem faalt my. Ja, hy soe by syn ferstjerren op syn minst fjirtjin jier west hawwe.
  De highlander jonge fielde him ferfelen yn it selskip fan teenagers. Dochs sa'n acht en in heale ieu efter him. En dat is in protte. Safolle en noch mear wiene allinnich ûnstjerliken. Mar se hawwe elkoar fermoarde. En harren tiidrek is foarby.
  En it jonge lichem fan Kenny oerlibbe. En bleau yn dizze wrâld om te genietsjen fan de ivichheid.
  En hy fielde him ynienen ôfgryslik yn it selskip fan ûnderûntwikkele, seksueel besoarge tieners. Hy, dy't ek kunde wie mei greve Calliostro . In man mear geskikt foar in fantasy roman as it echte libben.
  Ik wit noch dat se mei him prate. Calliostro wie in heechlâner. En hy waard echt berne yn dy dagen doe't de moderne Jeropeeske kultuer krekt yn Grikelân ûntstie. En hy wie al in bytsje mear as fjouwer tûzen jier âld. En dit is gjin rekord foar in heechlâner.
  Calliostro fertelde him in protte dingen . Kenny interacted mei folwoeksen highlanders, en syn kulturele nivo is heech. En hjir binne wat jonge bastarden.
  De heechlanner jonge woe gûle, mar hold syn triennen tsjin. Mar hy hie in winsk om fuort te rinnen of op syn minst fan bedriuwen te feroarjen.
  Kenny begûn nei de doar te sjen. Hy hie in idee, net oft er in hertoanfal simulearje moast. Dat koe er, learden de heechlanners-tsjoenders, dat it hert net klopte. En sels meitsje it lichem doffe sadat it waard nommen nei it lykshûs. En gean der út, en meitsje sels de oarders bang.
  De jonge stie op it punt om mei in blau gesicht op 'e flier te fallen, doe't ferskate plysjeminsken it apehûs binnenkamen.
  Se leine Kenny daliks boeien oan en sleepten de jonge mei.
  De jonge berchbeklimmer fersette him net. Hy wie sels nijsgjirrich. Hy begien in protte misdieden yn syn lange libben. Mar in machtige organisaasje bedutsen him. Dejinge dy't der foar soarge dat it bestean fan in ras fan ûnstjerliken net bekend waard by dat diel fan 'e minskheid dat sa'n kado ûntnommen wie.
  Elkenien is bang foar de dea... Boppedat lykje ûnstjerliken in siel te hawwen, mar yn alle gefallen skynt de himel net. As de holle ôfsnien wurdt, falt er yn in soarte fan finzenskip, dêr't de geast net folle wille hat. Dat ûnstjerlik wurde kin gjin beleanning wêze. Lykwols, sels foar gewoane stjerlike minsken, is it dreech om wat goed te krijen nei de dea.
  Kenny hie yn alle gefallen al yn safolle ferskillende finzenissen sitten dat syn finzenisstraf him net bang makke. No, hy wurdt wat los. It liket derop dat yn Amearika jongeren har holle net keal skeare? Hoewol't ôfhinklik fan hokker steat. Yn guon kin prachtich blond hier ûnder de masine ôfsnien wurde.
  De jonge is earst nei in spesjale sykkeamer brocht. D'r binne spegels rûnom, en spotlights skine. Fjouwer froulju yn wite jassen. Jongeren wurde faak tawiisd om troch froulju socht te wurden. Miskien om't se it net sa grof en pynlik dogge.
  De jonge klaaide him út, dit is gewoan. Jo steane folslein neaken. En no sille se jo oanreitsje.
  Kenny fielde lykwols in lichte skande. Hoewol't syn jonge lichem is moai en der is neat te skamje.
  De beide froulju begûnen it hier fan de blonde jonge te fielen. Har hannen wiene behendich en betûft. Se kamen elke strân. In oare âldere seach hongerich nei de jonge. Hy hat in heul moai en spierlich lichem. Ek al is de jonge in bytsje lyts.
  Kenny hie froulju lykas dizze earder moete. Se hâlde fan poaten en taasten jonges. Lustige skepsels. Mar se kinne ek fiede.
  De bewakers kontrolearren elke strân fan 'e jonge syn hier, kammen it mei alle warberens. Doe hellen se de pincet út en bigounen yn 'e earen te sjen. Se skynden dêr in ljocht en poaten om, dat wie frij pynlik en ûnnoflik.
  De bewakers seagen ek yn 'e noas. Earst krigen se de noasters en skynden se. Mar se wiene der blykber net bliid mei.
  Ien fan de bewakers helle in lytse, tinne sonde op de kompjûter en ferbûn dy mei it netwurk.
  Dit wie wat nijs dat Kenny noch noait earder sjoen hie. Lykas de sonde wêrmei't de mage kontrolearre wurdt, skine se dizze kear troch de nasopharynx en oant de long.
  It is nuver dat in jonge fan sa'n alve jier âld, mar jo kinne net mear as tsien jaan yn uterlik, sa goed kontrolearre wurdt. As is er in soarte fan spion. Kenny hie in min gefoel.
  In lytse sonde kaam yn it rjochter noastergat fan it ivige bern. Op dit stuit holden twa bewakers him fêst by de skouders. En de oare, regele de sonde. En de ôfbylding waard werjûn op it monitorskerm. Yn de measte trochjûn oan de lichtste jonges.
  Se binne yn perfekte steat. Kenny, acht en in heale ieu, fansels, besocht in protte kearen te smoken, mar hy mocht it net leuk. Lykwols, yn 'e moderne wrâld, yn' e measte lannen, tabak wurdt net ferkocht oan bern. Ek al makken se earder gjin ferskil. Mar de gewoante is min, en der wurdt in soad jild oan fergriemd. It is better om wille te hawwen op 'e spielkonsole. Ryd allerhanne auto's of motorfytsen, of sjit.
  En noch nijsgjirriger, en hjir betelle Kenny earbetoan oan foarútgong - dit binne militêr-ekonomyske strategyen. As net allinich in strider, mar in ferneamde kommandant. En jo bouwe en befelje troepen.
  Hjir waard it rjochternoaster fan de jonge nei de longen trochjûn en begûnen se troch te skinen troch in tinne slang mei in gloeilampe en de lofter te stekken.
  Kenny, om himsels ôf te lieden fan dizze onaangename proseduere, en sels de froulike bewakers sjogge nei jo jonge lichem, besocht wat noflik te ûnthâlden.
  Hjir is bygelyks in klassike kompjûterspul: "Kozakken". It is echt cool.
  Jo bouwe dêr in hiele stêd, en fjochtsje troepen en kazerne. En it is echt fermaaklik.
  Kenny, dy't yn 't earstoan gjin ûnderfining hie mei de Kozakken, rekke te ynteressearre yn ekonomy en waard oanfallen troch kompjûtertroepen. Ja, wy moatte de ferdigening net ferjitte. It is makliker om te spyljen mei de rogue-koade. Mar it is te maklik om mei him te winnen. En folle nijsgjirriger as jo holle wurket. Yn feite moatte jo sawol it konsept as it talint hawwe om alles yntelligint, moai en perfekt te dwaan. Kenny hâldde fan it spultsje "Kozakken" as ien fan 'e earste.
  Mar der wiene in protte oaren. Bygelyks, "Algemien", "Entente", "History of the Earth", "Cleopatra", "De Twadde Wrâldoarloch", "Alde Rome", "Napoleon" en oaren. Plus sa'n koele strategy as "Civilization" - it is gewoan moai. Ja, wat is der bard.
  Kenny yn "Cleopatra", gie troch alle misjes út 'e skiednis fan' e famylje. En it wie echt geweldich.
  En hy hat it gewoan noch net besocht. Kompjûterspultsjes binne sa spannend. Hy se echt hiel dreech te kommen ôf.
  De jonge, dy't acht en in heale ieu âld is, adore sokke strategyen. Yn de rin fan de jierren binne se hieltyd komplekser wurden. En it oantal ienheden groeide, en de grafiken ferbettere.
  Kenny wie sels bliid no't er in jonge wie. Ommers, foar in bern sitten oeren oan de gaming tafel is natuerlik.
  Yn 'e njoggentiger jierren fan' e foarige ieu, doe't er moete syn adoptive mem út in famylje fan ûnstjerliken, en Duncan MacLeod , ien fan 'e machtichste fjochters ûnder de heechlanners, en miskien sels de sterkste. De gedachte flitse troch syn geast, wat as ... Hy libbe eins ûnder harren beskerming yn deselde famylje, en genoat fan stabiliteit.
  Mar de berchbeklimmers kinne net lang byinoar libje. Der wiene konstant gefjochten. En yn 2017 de lêste Armageddon fan 'e ûnstjerliken. De jonge oerlibbe en behâlde sels syn ivige jeugd. No is nimmen op jacht nei syn holle. En der binne gjin berchbeklimmers mear oer de hiele planeet Ierde. En deselde MacLeod is al mear as fjirtich jier âld. En ier of let sil er âld wurde en stjerre.
  En dan sil Kenny de ûnstjerlike jonge hielendal allinnich wêze. Alle oare minsken sille him frjemd wurde.
  Dit is fansels oan 'e iene kant goed, net de driging dat ien fan 'e folwoeksenen, fersocht troch wat him in maklike proai liket, jo holle ôfsnije sil. Mar oan 'e oare kant binne jo sa allinich as der gjin oare ûnstjerliken binne.
  En it is ekstreem saai dat d'r gjin permaninte freonen oer binne. En syn adoptive mem stoar ek as gefolch fan 'e showdown. Ja, elkenien ferdwûn. En dejingen dy't ek fiiftûzen jier âld binne...
  Kenny fielde de sonde troch syn oare long gean. Ferljochte en werom werom.
  Ja, sa'n yngeande syktocht hie er noch nea hân . It is dúdlik dat wittenskiplike foarútgong ek ûntwikkele hat, en hjir binne sokke elektroanika en binne net te djoer.
  Kenny fertocht fan in spion te wêzen? Wat as syn geheim - de ûnstjerlike - ommers nei boppen kaam is?
  Miskien is de Highlanders-organisaasje ophâlden mei him te beskermjen? Beslute dat sûnt it tiidrek foarby is, dan makket al it oare neat út?
  Dat der in soarte fan ivich bern is?
  Kenny suchte. Hy waard nei de baly brocht, en de matrone sloech syn kin mei har hannen. Dêrfoar spielde se har fingers yn tinne, medyske, rubberen wanten yn alkohol. Dat alles is sterile, en de jonge, God ferbea, net besmetten.
  Doe gyng se yn 'e mûle. Se begûn te fielen efter de wangen, yn 'e loft, ûnder de tonge, en oant de tonsils.
  No, dit is net nij. Kenny herinnerde him hoe't in warder yn in oare finzenis har bleate, net wosken fingers yn syn mûle sette. Doe bruts de jonge los en wie fergriemd. Lit dizze dame earst de hannen waskje en wanten oandwaan, en har fingers net yn 'e mûle fan in minderjierrige stekke, dêr't se earder net mei wist.
  Doe wiene de bewakers yn de war. En se sei dat se problemen hawwe mei handschoenen.
  Doe waard er tsien kear twongen om te sitten en waard er nei de sel brocht. De finzenis wie gemeentlik. En net hiel goed organisearre. Gjin tv, gjin kuolkast, net iens in spoelhúske. Mar de sel is fol mei bern, in protte noch jonger as Kenny . En keale planken op trije rigen bakken, en in stjonkende bak yn 'e hoeke.
  En dit is yn Amearika! Wier, sa'n finzenis is in útsûndering; se binne meast skjinner en nofliker.
  Der is in rook fan rubber en medyske alkohol yn 'e mûle. Net hiel noflik, en sels siik. Hoewol't de jonges wurde altyd kontrolearre om te sjen oft se ferbergje wat yn harren mûle, en sûnt de midsieuwen. Ja, jo kinne in protte yn 'e mûle drage.
  Kenny droech op ien of oare manier in diamant, en slokte it doe op. En slagge it te hâlden.
  Mar hjir kinne jo net troch it slikken.
  Hjir helle de wachter yn in wite jas de sonde op. En no sille se de darmen ûndersykje.
  No, shmon ! Yn Ruslân, yn it algemien, allinnich ûnder Stalin, de jonges waarden shmonaded oan it gewisse. En dan, al op ien of oare manier achteleas.
  En doe namen se him, twongen him de mûle iepen te dwaan en dêr in sonde yn te setten. Sûnder befriezen is dit in heul onaangename proseduere. Wier, der is in spesjale mûlebeskerming yn syn tosken, sadat hy net byt.
  Kenny fielde dat de slang by syn slokdarm delgie en dan yn syn mage. Alles is dêr ferljochte.
  Op ien of oare manier waard hy mei in röntgenfoto ferljochte doe't er fertocht waard fan drugs, op it fleanfjild, mar nea mei in sonde.
  Kenny , lykas elke oare ûnstjerlik, waard praktysk net siik, en dit is in enoarme plus foar it ivige libben en it soarte fan heechlâner. Hy hat dus gjin medysk ûndersyk nedich. Yn feite, hy is ûnstjerlik. En wêrom soe hy. Alles yn it lichem sil himsels genêze.
  De jonge slokte foar it earst in sonde op, hoewol't er acht en in heale iuw libbe. Sels as hy elke dei wetterwetter soe drinke, en aqua regia, soe hy gjin mageswier hawwe.
  Dus wêr is it foar?
  En de proseduere is hiel onaangenaam.
  Kenny frege him ôf wêrom't it bern sa foarsichtich kontrolearre waard. Miskien hawwe se wat fertocht?
  En doe kaam in oare ûnrêstige gedachte yn 't sin. Wat as hy waard ûntnommen fan ûnstjerlikens?
  Ja, hy is hiel jong en kin folwoeksen wurde. En hy sil gjin bernich proses hawwe, mar in echte manlike perfeksje. En hy kin miskien sels bern krije.
  Hjir binne de ûnstjerliken ûnfruchtber. En dit is har wichtige minus mei alle oare plussen.
  Mar jo libben sil ier of let einigje. En Kenny woe net stjerre. Hy wie wend om te libjen, en wie net wurch.
  Krektoarsom, der binne in soad kompjûter games, en alle jierren binne der mear en mear. En se wurde hieltyd moaier graphics. En meikoarten sille se wierskynlik in echte matrix meitsje fan firtuele realiteit, d'r sille gewoan geweldige en unike aventoeren wêze.
  Dit alles makket it libben wurdich.
  Kenny song mentaal, syn mûle drok mei in paraplu:
  Hoe fier is de foarútgong kommen?
  Oan ûnfoarstelbere wûnders ...
  De yngewanten fan 'e see foelen,
  En gie nei de himel!
  Fergetten karren,
  Ophâlden mei rinnen!
  De robots triuwe
  Bliid man!
  Kenny , yn it ûnthâld fan in ieu yn 'e steengroeven, woe net graach wurkje. Boppedat, yn 'e steengroeven, it slimste ding is net de opsichter syn sweep, en net drage swiere loads.
  It lichem fan 'e ûnstjerlike wenne gau oan 'e stress en paste him oan.
  It slimste is routine en morele ferfeling. As der allinnich mar neaken, smoarch, swit, faak yn zweren en wûnen, jonges kreunen fan pine, en hurd stinkende opsichters.
  En sels jo hawwe de sinne al jierren net sjoen. En allinnich de fakkels binne bleke en smookt. En de ferskriklike stank dêr't je wol oan wenne.
  De ienige plus is dat Kenny hat leard te sjen yn it tsjuster better as hokker kat. En hy koe fjochtsje yn it folsleine ûntbrekken fan ljocht.
  Dêrneist krige de jonge fenomenaal úthâldingsfermogen, sels foar in heechlâner.
  Mar hy rekke mentaal traumatisearre. En soms dreamde er fan dizze steengroeven yn in dream.
  Highlanders hawwe in poerbêste ûnthâld, en se ferjitte praktysk neat, sels as se wolle ferjitte.
  Kenny dêrom sa lilk wurden. Hy fermoarde ûnstjerliken, wrijven himsels ek yn it fertrouwen fan stjerliken. En hy mocht graach fjochtsje.
  Benammen focht er yn Oekraïne. Hy fermoarde in protte Russyske soldaten, mar waard te ferneamd en waard frege om fuort te gean om net te skinen.
  Jo kinne echt gjin karriêre meitsje.
  En gjin perspektyf. In bern kin gjin kening wêze, alteast net lang.
  Troch de wei, Alexander de Grutte wie ûnstjerlik, en dêrom raasde hy yn 'e striid sa fûleindich en sûnder eangst. Mar hy waard frege om te ferdwinen, sadat de ivige jeugd fan 'e hearsker gjin fertinking opwekke soe. En hy liet in soartgelikense dûbel efter dy't stoar oan it gif.
  En hy gyng op reis. Oant se him einliks de holle ôfsnijden.
  Dit is it ferhaal fan 'e legindaryske hearsker en kening fan Masedoanje.
  Kenny suchte doe't er úteinlik syn mage kontrolearre. No, de sonde gie werom en it kitelde.
  De jonge tocht dat ommers, as syn geheim ûntdutsen waard, dan soe de frijheid net jûn wurde. Se sille ûndersykje as in rôt, en disassemble foar dielen. Besykje bygelyks in lid ôf te snijen.
  Wat sil barre yn dit gefal?
  Se sil wer grut wurde.
  Kenny suchte... De sonde waard fuorthelle en it sykjen gie troch. Hjir waard er tusken de fingers fan syn hân hâlden. Doe begûnen se druk op 'e navel te setten. It liket derop dat se wat sochten.
  It slimste diel is oan 'e ein. Mar Kenny, hoewol hy ûnderfining hie fan anale sykjen, ferwachte dit net. In matrone yn in wite jas brocht in grut, automatysk klysma. En de oare, ek yn in wite jas, in grutte bak.
  En hja skowen har klysma yn syn anus. Dêrnei sette se waarm wetter oan. En se begûnen te waskjen mei grutte druk. It wie sawol pynlik as walgelijk en fernederjend.
  De intestinale lavage wie tige yngeand. Kenny waard tryst. Hoewol it fernederjend is as in finger yn in want yn it fyfde punt komt, wie it al en net sa pynlik. Mar it klysma waard him foar it earst dien. Wêrom soe in ûnstjerlike jonge in sikehûs nedich hawwe? Alles sil sels genêze en reparearje.
  En hjir is wat spesjaal en ongelooflijk. Hy is skjinmakke fan al it minne ...
  Kenny syn goede mûle wie no frij om te sjongen;
  Fan earne fier fuort, as in waarme wyn -
  De echo fan in telefoantsje sil my wekker meitsje.
  In bekende stim sil wurde heard, sa helder as de sinne.
  Ik wit dat nimmen my sa ûnthâldt, nimmen hâldt sa fan my.
  
  Hallo mem, mem.
  Sis it is kâld. Sis dat jo my mist hawwe.
  Ik miste it sa folle, mem, mem.
  Ik wit dat jo dêr allinnich binne, mar lit my net tichtby wêze -
  Dizze wrâld is oan jo fuotten.
  
  Koar:
  Us sielen sjonge lieten oer it wichtichste ding byinoar.
  Sûnder dy is dizze wrâld feroardiele, mem, mem, mem, mem.
  Us sielen sjonge lieten oer it wichtichste ding byinoar.
  Sûnder dy is dizze wrâld feroardiele, mem, mem, mem, mem.
  
  Us heul ûndúdlike libben is yn 'e war.
  Minsken fjochtsje net foar leafde - se binne dom, mem.
  Sa min paden en safolle krûme diken.
  Mar it is net foar dy. Dit alles is gewoan stof.
  
  Sis my, hoe is it mei dy mem, mem?
  Fûgels sjonge mei dyn stim, dyn namme fljocht oer de haadstêd,
  En hy kin net ophâlde, mem, mem.
  Ik wit dat jo dêr allinich binne, mar lit my net tichtby wêze, -
  De hiele wrâld is oan jo fuotten.
  
  Koar:
  Us sielen sjonge lieten oer it wichtichste ding byinoar.
  Sûnder dy is dizze wrâld feroardiele, mem, mem, mem, mem.
  Us sielen sjonge lieten oer it wichtichste ding byinoar.
  Sûnder dy is dizze wrâld feroardiele, mem, mem, mem, mem.
  
  Meikoarten sil ik de bêste wêze. Krekt sa't jo dreamden, mem.
  Meikoarten sil ik de bêste wêze. Krekt sa't jo dreamden, mem.
  Hiel gau sil ik it meast wêze. Krekt sa't jo dreamden, mem.
  Unthâld hoe't jo dreamden, mem.
  De matrone dy't de âldste wie, grommele lilk:
  - Wat in jonge bastard tocht oan syn mem! En hoe hat er minsken fermoarde, wat diene de tinzen yn dyn holle!
  Kenny gurgle:
  - Ik haw gjinien deamakke!
  De haadmatrone grommele:
  - Jo! En de kleurde dy't de skedel mei in koevoet bruts en ôfdrukken efterlitte.
  Kenny knikte. No ja, hy hat juster mei in koevoet de swarte keardel op 'e kop slein. En sels kaam om it moardwapen te ferbergjen, of ôfdrukken te wiskjen.
  Op ien of oare manier wenne Kenny oan it feit dat in machtige organisaasje alle gegevens oer him yn 'e triemkabinet wisket en sleauwichheid toande. En blykber waard it kontrolearre, en no fûn de kompjûter in wedstriid.
  De haadmatrone grommele:
  "Jonge moardner, dat is wa't jo binne!"
  Kenny merkte logysk op:
  - Al hie ik in koevoet yn 'e hannen, dat betsjut net dat ik it wie dy't deade!
  De haadmatrone snaude.
  "Dat sille jo yn 'e rjochtbank sizze!" En jo krije in libbenslange sin!
  Kenny sei mei in glimke:
  - Ik bin mar in bern! Op syn heechst in pear jier fan in jonkje.
  De frou antwurde:
  - Dizze keardel is de skoansoan fan ús prokureur. Dus do hast gjin gelok. Jo hawwe de ferkearde berôve en fermoarde. Dêrom bestelde de oanklager jo om it meast sekuere en detaillearre sykjen te dwaan. No sille jo net ôfdraaie!
  Kenny gromde.
  - Lit ús sjen!
  En yndied hie hy it betrouwen dat in machtige organisaasje him op ien of oare manier derôf helje soe. Boppedat, wat foar libbenslang? Te fertocht soe in ivige jonge wêze yn in federale finzenis.
  En ik freegje my ôf oft er op de kompjûter spylje meie? Pjutten lykje te kinnen.
  Underwilens stiek de matrone yn in wite jas in sonde út. En no moat Kenny al syn darmen ferljochte hawwe troch in endoskopie te dwaan. Dit is in onaangename en fernederjende proseduere. Mar it wurdt dien yn reguliere kliniken.
  De frou yn 'e efterklean stiek it yn 'e kont, de jonges begûnen de slang te stekken, dat is hiel.
  En syn darmen begûn te sjen troch op it skerm.
  Kenny knikte. En dat it net sa pynlik, walgelijk en kieteljend wêze soe, bigoun er wer to sjongen;
  Dêr fier, fier fuort yn in stille stêd
  Midden op 'e ierde allinne yn in tsjustere keamer
  Bid ta myn God foar heil
  Midnacht myn pylgertocht .
  
  Se bidt foar ien ding: God segenje!
  wax kearsen baarne de hiele nacht yn it finster ,
  Om leauwe en leafde te ferliezen,
  It ljocht waard fûn troch myn ferlerne siel.
  
  Mem, mem, jo allinne sille net jaan en sil net ophâlde leafhawwe.
  Yn dizze wrâld en de oare sille jo altyd by my wêze.
  Ik gean allinne nei dy, ferwûne yn it hert.
  Mem, mem, do bist myn stiennen muorre.
  Mem, mem, do bist myn stiennen muorre.
  
  De nacht is swart, it paad is ûnbekend, it tsjuster is boaiemleas
  En tsjustere krêften profetearje problemen foar my,
  Mar twa slapeloosheid hâlde my yn tsjuster:
  De eagen fan mem, en sels de faam Maria.
  
  Se sizze dat ik noait fertrietlik west haw.
  Do witst, allinne do bist myn leave.
  Hoefolle kearen hat it lot jo sûnder genede slein?
  Ik haw oerlibbe mei jo gebeden.
  
  Mem, mem, do allinne silst net fan my hâlde en do silst net ophâlde fan my leaf te hawwen.
  Yn dizze wrâld en de oare sille jo altyd by my wêze.
  Ik gean allinne nei dy, ferwûne yn it hert.
  Mem, mem, do bist myn stiennen muorre.
  Mem, mem, do bist myn stiennen muorre.
  
  Fan dy problemen koenen my net brekke,
  Wat is fier, fier yn 'e midden fan 'e ierde
  Bid ta myn God foar heil
  Midnacht myn pylgertocht .
  De haadmatrone sei:
  - Do kinst goed sjonge! Mar jo sille wurde beoardiele as in folwoeksene. En jo krije gjin juvenile sanitarium. Jo sille wurde omjûn troch folwoeksenen, brutalisearre, stinkende kriminelen dy't tige dol binne op it ferkrêftsjen fan leuke en ljochthierige jonges lykas jo.
  Kenny antwurde mei fertrouwen:
  - Ik kin weromslaan!
  De matron lake en sei:
  - Do bist mar in bern! Hoe âld bisto?
  Kenny frege mei in glimke:
  - Wat witst net?
  De haadmatrone knikte.
  - Ja, do bist in frjemd minske. Gjin clan, gjin stam, en do bist net yn it filing kabinet. Wy moatte earst útfine wêr't jo wei komme en hoe't jo ús op 'e holle foelen. En dan sille wy beslute wat wy mei dy dwaan!
  De jonge sei:
  - Jo kinne better litte! It sil goedkeaper wêze!
  Underwilens binne de ferpleechkundigen klear mei it ûndersyk fan de darmen fan de jonge en hawwe de sonde fan it fyfde punt ôfhelle.
  Immortal Kenny tocht dat it dreechste diel efter him wie, mar de Chief Warden merkte op:
  - Jo moatte jo blaas ek kontrolearje! Ja, dizze shmon moat fan 'e uterste soarch wêze!
  De warder suggerearre dat Kenny op syn mage lizze soe. En har hân yn in medyske handschoen bleat foarsichtich de holle fan folsleinens. En de oare brocht in tinne sonde dy't troch de urethra kin gean.
  Kenny fielde de opwining fan oanrekke troch de hannen fan in frou, sels as se tinne rubberen wanten droegen. En syn romp wie swollen fan bloed en opwining.
  De senior matrone frege:
  - Hasto wolris in frou hân!
  Kenny , blozen fan ferlegenens, antwurde:
  - Ja! En mear as ien kear!
  De senior matrone sei:
  - En jo sille se ek yn 'e finzenis hawwe! Do bist in hiel kreaze jonge!
  Underwilens sette in frou yn in wite jas in tinne string yn 'e urinebuis en begûn it yn te stekken. It wie in bytsje pynlik en kieteljend.
  Kenny tocht dat se dit wierskynlik dogge yn sikehûzen as se foarsichtiger moatte kontrolearje. En foar sa'n proseduere yn 'e Feriene Steaten nimme se wierskynlik in protte jild, se dogge it folslein fergees. En d'r is gjin need om te blussen en fernedere te fielen en te ferbaarnen fan skamte.
  Krekt as in ferpleechster yn wite jassen, froulju dogge har plicht. En der is neat om te skamjen.
  Kenny glimke en tocht, dat er in tige foarname minske wêze moast, om't er sa socht waerd en wer begûn de ûnstjerlike jonge fan acht en in heale ieu te sjongen;
  Gean om de hiele wrâld hinne -
  Witte gewoan fan tefoaren:
  Jo sille gjin waarmere hannen fine
  En sêfter as myn mem.
  Jo sille gjin eagen fine yn 'e wrâld
  Aanhankelijker en stranger.
  Mem foar elk fan ús
  Alle minsken binne kostberder.
  
  Mem, mem is it moaiste wurd fan de wrâld.
  Mem, mem jout waarmte en in glimke oan bern.
  Mem, mem, ik diel wille en fertriet mei dy,
  Mem ik hâld fan dy!
  
  Hoefolle jo ek omhinne sjogge,
  Mar yn 'e winter en simmer
  Mem is de bêste freon
  Der is gjin bettere mem.
  Ik wol dy winskje
  En goedens en ljocht.
  Lit oer myn mem
  De hiele planeet wit it!
  
  Mem, mem is it moaiste wurd fan de wrâld.
  Mem, mem jout waarmte en in glimke oan bern.
  Mem, mem, ik diel wille en fertriet mei dy,
  Mem ik hâld fan dy!
  En jonge Kenny skriemde sels. Hy hie ommers in mem, mar hoe lang lyn, yn 'e dagen doe't it ryk fan Djengis Khan noch net berne wie, doe't it buskruit yn Europa net bekend wie, waard se fermoarde.
  Uteinlik waard de sonde fuorthelle. Nei de wachters yn wite jassen kontrolearren se ek de teannen fan har bleate fuotten, en fielden de bleate, eelere soal.
  De matron sei:
  - Se is sa stoer, it wurd is neushoornhoarn. As hie dizze jonge syn hiele libben mar bleatfuotten rûn!
  Kenny knikte.
  - Ja hy is! Ik hâld net fan skuon!
  De froulike haadbehearder bestelde:
  - Nim him nei de dûs en waskje him goed. Dan skeere se him keal en meitsje foto's fan him neaken fan alle kanten!
  De lytse jonge kreunde:
  - Hwerom scoe ik de holle ôfskeare!
  De haadmatron antwurde:
  "Om't jo ús oanklager tefolle argewaasje hawwe. En jim jonges meie net graach ôfskiede mei jim hier. En se sille in inkele en kâlde sel foar jo ophelje. En dan respektearje oare jongeren dy tefolle.
  Set jo hannen efter jo rêch en yn 'e dûs.
  Kenny waard nei bûten brocht, en de finzene-jonge, en tagelyk in ûnstjerlike heechlâner, lieten de holle del, traapen ôf om te waskjen. Syn stimming sakke. Sûnder in kompjûter en tv sil sitte yn in kâlde iensume saai wêze. Better yn it selskip fan domme pubers as allinnich.
  No ja, lykwols, de geheime organisaasje sil him net tastean om himsels te iepenbierjen en te lang te sitten.
  
  ONE USSR UNDER WOLVEN
  De ûnderbrekking fûn plak troch in sinneflam, wêrtroch't op 22 juny 1941 de Feriene Steaten, Brittanje en har koloanjes útskeakele waarden. Yn it earstoan hie dat net bysûnder ynfloed op it ferrin fan de oarloch. De Dútsers gongen op folle deselde wize foarút as yn 'e echte skiednis. De Führer draaide ek nei it suden, en Japan naam in ôfwachtsjende posysje ... En nochris rêde in froastige winter it Reade Leger fan folsleine nederlaach, en liet it op in tsjinoffensyf gean by Moskou. En Japan pakte ûnderwilens dy besittings yn 'e Stille Oseaan dy't earder oan Brittanje en de Feriene Steaten hearden, en dêr't ekstra krêften no net yn komme koene.
  Oan it eastfront wûnen de Dútsers yn 'e maitiid en iere simmer in searje oerwinnings, en sette wer in offensyf út tsjin Stalingrad. Dit is lykwols wêr't de ôfwiking fan 'e realiteit begon. Troch it ûntbrekken fan in twadde front koe de Dútsers mear troepen út Jeropa en út Libië oerdrage, wêrby't allinnich de Italjaanske garnizoenen dêr efterbleaun.
  En it offinsyf begûn net allinnich op Stalingrad, mar ek op Tikhvin. En no krigen se it befel fan Rommel, dy't de Führer tige wurdearre foar de nederlaach fan 'e Britten yn Libië en de ynname fan Tolbuk .
  De earste Tiger-tanks namen ek diel oan 'e fjildslaggen. Rommel sette nachts syn oanfal yn en wist de Sowjet-troepen troch ferrassing te nimmen. De situaasje waard fergrutte troch it feit dat de Dútsers in foarsprong hiene yn 'e loftfeart en gjin enerzjy fergrieme yn it bestriden fan' e bûnsmaten.
  De piloat Marcel krige gau rekkens op it eastfront. Werom yn juny 1942 helle hy it tal fleantugen dat delsketten waard op hûndertfyftich en krige it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei swurden en diamanten fan sulver ikeblêden.
  Mar dit wie mar it begjin fan in karriêre.
  Yn 'e loft wie it trouwens dreger foar it Reade Leger. En de Dútsers wienen by steat om te nimmen Tikhvin, en dan noch ferskate stêden en ôfsnien Leningrad mei in dûbele ring, blokkearje dizze stêd wer.
  De Sovjet kommando besocht troch te brekken nei Leningrad, en foarút yn it sintrum. Mar d'r wie net genôch krêft om sukses te berikken op dizze gebieten.
  De iennichste treast wie dat de nazi's yn Stalingrad fêstrûnen, wat harren in kâns joech om nije reserves te sammeljen.
  Mar Leningrad bleau blokkearre. Oant no ta binne Turkije en Japan net yn 'e oarloch ynfierd, en de USSR hie in kâns om it tij fan fjildslaggen te kearen. Yn novimber 1942 lansearren de Sovjettroepen in offensyf by Rzhev en Stalingrad.
  It wie net mooglik om te berikken súkses tichtby Rzhev. Mar by Stalingrad wie de ring sletten. Mar sa die bliken in skoft. It Tredde Ryk hie folle mear reserves, en Rommel sette in offensyf út nei Stalingrad út it noarden, en Mainstein út it suden.
  De situaasje waard fierder fergrutte troch de ûnferwachte yngong fan Japan yn 'e oarloch. De samûrai foelen Vladivostok, nettsjinsteande dat se beheind waarden troch de slach yn Sina, oan.
  Hirohito wie wierskynlik benaud dat it Tredde Ryk ferlieze soe en de oarloch yngie.
  Boppedat hie Japan genôch middels en ynfantery foar folsleine offensiven.
  It Reade Leger waard fêstmakke, en Rommel wist fanút it noarden nei Stalingrad troch te brekken. Mainstein waard tydlik stopset, mar nei't er ekstra fersterkingen en stipe fan Paulus krigen hie, ferbûn hy mei de al net blokkearre troepen.
  Sa ûntstie in oare ring dêr't de Sovjet-troepen har yn fûnen.
  Nei koppige gefjochten waarden de measten fan harren ferneatige en finzen nommen. Dêrnei foltôge de Dútsers de ferovering fan Stalingrad. En yn maart 1943 gie ek Türkiye yn 'e oarloch. De situaasje waard noch yngewikkelder. Yn 'e loft behâlden de Dútsers de oermacht. Marseille helle it tal fan trijehûndert delsleine fleantugen oer en waard de earste Dútser dy't in twadde Ridderkrús fan it Izeren Krús krige mei Oak Leaves, Swords and Diamonds.
  Yn maaie, de Dútsers lansearre in nij offensyf, massaal mei help fan nije tanks - "Tiger", "Panther" en "Lion". En hja foarútgong mei súkses, hoewol't it Reade Leger naam in krêftige ferdigening. Mar de krêften wiene al ûngelikense, om't de Sovjet-troepen tagelyk op trije fronten fochten - tsjin it Tredde Ryk, syn satelliten, Japan en har koloanjes, en Turkije. De situaasje waard fergrutte troch de totale oarloch ferklearre troch de nazi's, dy't late ta in tanimming fan de produksje fan wapens ferskate kearen by it ûntbrekken fan bombardeminten troch de bûnsmaten. Dus de kânsen fan 'e USSR fermindere gau!
  Wier, de Krauts gongen stadich foarút, om't se in ferdigening yn 'e djipte tsjinkamen. En de Sovjet troepen, hawwende ûnderfining, fochten hiel dapper. Mar se ferlearen noch.
  Se fochten lykwols mei grutte moed, en guon krigers lieten de heechste klasse sjen. Bygelyks, de tankbemanning fan Elizabeth op 'e meast gewoane T-34-76 fjochtet de nazi's.
  En de Dútsers bewege stadich nei de Sovjet-troepen, opsteld yn in wig, of in pig. Foarút is de swierste en bêst beskerme tank "Lev". It liket op de Panther, mar folle grutter en waacht njoggentich ton. De frontale pânser fan 'e romp is 150 mm en hellen lykas de T-34, en de kanten binne 82 mm mei hellingen. De foarholle fan de toer is oer it generaal tige goed beskerme: 240 mm mei hellingen, en de kanten binne ek swakker as 82 mm, lykas de romp. En in krêftich gewear fan 105 mm mei in grutte barrel lingte fan 70 EL. Dit is in tank dy't kin fan in ôfstân slaan.
  Elizabeth set de fersnellingsbak mei de bleate foet nei boppen.
  En de fjouwerentritich nimt snelheid op. It is nutteloos om te sjitten op 'e "Liuw" fan in ôfstân en jo moatte tichterby komme. In krêftige Dútske masine stjoert in projektyl fan deadlike krêft. Hy raast foarby. De famkes yn 'e tank laitsje fleurich en bewege har bleate fuotten.
  It is hyt yn 'e noardlike Kaukasus oan' e ein fan maaie, en beauties yn bikinis hawwe in protte wille.
  Elena merkt mei in fluit:
  - No sil de faksist geweldich yn 'e hoarnen krije!
  Catherine, skoddet har bleate, brune foet, is it iens:
  - Wy sille him grif slaan!
  T-34-76 bliuwt te fersnellen, mar off-road snelheid is beheind. "Lion" krûpt yn 't algemien amper, en de mear agile "Panthers" en "Tigers" fertrage om net foarút te kommen.
  Mar dizze auto's binne ek gefaarlik, benammen de Panther, dy't by steat is om fyftjin skots per minút te sjitten. Jo kinne in ferrassing ferwachtsje fan dizze.
  Efrasia , dy't mei har bleate hak op it gas drukt, raast:
  - Wy sille op masterlike manieren fjochtsje!
  It kanon fan 'e Lev-tank hat in signifikant neidiel: it sjit mar fiif shots per minút. Yn it algemien, net it meast súksesfolle model. De harnaspiercing is oermjittich, en it is net nedich om fan te grutte ôfstân te slaan. "Tigers" en "Panthers" sjitte fan twa kilometer; fan in gruttere ôfstân is it hast ûnmooglik om de mobile en lytse fjouwerentritich te slaan. Dus wie it de muoite wurdich om de "Liuw" mei sa'n krêftige kanon út te rusten? Oare Sovjet tanks binne noch lichter, útsein de KV-1S, mar dizze tank hat gjin foardielen yn beskerming, en syn driuwende skaaimerken binne allinnich slimmer.
  Elizabeth draait har lichem en raast:
  - Ik sykhelje yn mei myn boarst, de loft is in brede golf,
  It glinstert helder, it einleaze stjerren tapyt ...
  Gefoelens boartsje, bleate fuotten binne yn libben,
  Boartsje yn 'e loft, ik wol foar altyd nei de sinne fleane!
  It is net maklik te brekken troch in Lev tank, sels yn 'e kant. De kanten fan 'e turret binne, lykas dy fan' e Panther, hellend, en it boppeste diel fan 'e kanten fan' e romp is ek. Dizze tanks hawwe al in typyske "kat" foarm, dy't in bettere beskerming leveret troch kanteljen. Net as de Tiger, hast fjouwerkant. Mar de "Tiger" waard ûntwikkele foar de oarloch, en like op de KV yn foarm. Mar de "Tiger" -2, in lettere ûntwikkeling, is ek in "kat" foarmige tank, en meikoarten sil dizze tank ek yn produksje gean. It is ek hast ûnmooglik om de "Liuw" oan board te slaan. Allinne it legere diel fan 'e romp hat gjin pânser helling, mar it is bedekt mei rollers. Dat is, jo moatte ticht trochbrekke en krekt tusken de rollen komme.
  Dus de taak foar famkes is dreech. Boppedat skoddet de fjouwerentritich safolle yn beweging dat it hast ûnmooglik is om krekt te sjitten.
  Elizabeth frege har freonen:
  - Kinne wy de fijân slaan?
  Elena antwurde mei fertrouwen:
  - As famkes gjin skuon hawwe, wurde har bleate fuotten sa gefoelich dat se de fijân definityf sille slaan.
  Elizabeth stimde hjirmei iens:
  - Ja, bleate hakken fan famkes binne de kaai ta oerwinning!
  En sa, om de nederlaach foar te kommen, glide de fjouwerentritich oan board. It wichtichste ding hjir is om ek de Panther- en Tiger-guns te foarkommen. Se binne fluch-firing en akkuraat. En jo kinne dizze tanks ek net op 'e kop slaan.
  Elena sjit de Dútser mei har bleate teannen. Mar by it ferpleatsen fan de reedride lâns komme is hast ûnmooglik. Mar de fijân reedride is brutsen, en de "Liuw" stopt.
  De Fjouwerentritich giet him wer foarby. En stjoert in deadlik projektyl yn it legere diel fan 'e kant.
  Catherine merkt op:
  - Us kanon is ferâldere - "Lion" kin echt net wurde nommen!
  Mar lykas yn argewaasje, Elena rekke de fijân kant diel, en de "Lion" fong fjoer.
  De famkes binne net fertrage, wer rod foarút. No hawwe se in swakker doel: "Panther". It is genôch om har rjocht op 'e kant te slaan.
  Elizabeth notysjes:
  - Praktyske kat!
  Catherine sei mei in laitsjen:
  - Mar it krûpt amper om net út 'e omslach fan 'e "Liuw" te kommen.
  En Elena skeat fan in ôfstân op 'e Panther, dy't fier oan 'e kant wie en syn kant iepene. It is in bytsje tinne - 40 millimeter, en it makket neat út dat it is op in hoeke.
  In Dútske tank ûntploft mei in botsing. Ja, de moaijes neukte skerp.
  Se binne mei har boeiende genede fan fjochtsjen fan beauties.
  Mar de skulpen fluite gewoan, razend foarby, hast it harnas oan.
  Dit is heul gefaarlik foar in fjouwerentritich, en it liket op in persoan dy't tusken streamen springt.
  Elizabeth skeat wer mei har bleate foet en song:
  - Ik kin alles dwaan, wy sille de Wehrmacht mei oerjefte slaan!
  Fansels, mei sokke famkes is de duvel sels net ferskriklik. Hoewol it Nazi-offensyf agressyf is, en se hawwe in protte tanks ....
  De krêften binne ûngelikense. Hoewol't it tal auto's sawat gelyk is, binne de Dútske swierder. In protte Sovjet-tanks binne ljocht en net folslein combat-klear tsjin Nazi meunsters.
  Mar de bemanning fan Elizabeth docht wûnders en sjit in oare "Panther" ûnderweis.
  Komsomol-leden fjochtsje mei gewearen. Se sjitte sekuer. Se rinne, flitsende bleate fuotten, rûne hakken. En rekke de fijân rjocht op doel.
  Alenka kommando mei passy:
  - Jou net op famkes!
  En no spuit it kanon in projektyl út, krekt op 'e T-4, dy't dizze tank trochbocht. Mar hjir, fansels, "Liuw", it is net sa maklik te nimmen. En hjir moatte jo besykje.
  Anyuta wiist op 'e auto mei help fan har bleate teannen en fjoer presys ein-oan-ein, sizzende:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Alla sjit ek hiel sekuer en foeget ta:
  - Gloarje oan heroïsme!
  Jo kinne neat sizze oer de fjochtsjende famkes hjir - de heechste klasse en aerobatics!
  Maria, dy't it projektyl yn it gewear fiede, song:
  - Heger en heger en heger,
  Sykje de flecht fan ús fûgels ...
  En sykhellet elke propeller yn,
  Frede fan ús grinzen!
  Marusya foege ta, en skeat op de Fritz:
  - Dit is perfoarst wier...
  De massa heroïsme fan Russen en net allinnich Russyske minsken waard manifestearre yn alles ...
  De ôfmjitten, gedempte lûden fan 'e koekoek, as in keppeljende klok, swaaiden oer de sleatten. Spare beammen mei in dikke griene kroan yn wynstjitten, as pioniers yn in salút dy't wurge soldaten groetsje. Foar guon kin dit sels in soarte fan warskôging lykje - se sizze, jo sille nei de folgjende wrâld gean!
  It bataljon ûnder it befel fan Vladimir Mikhailovsky, swier ferslein yn eardere fjildslaggen, benammen yn 'e maaie-nederlaach, wurdt no hastich oanfolle mei rekruten en makket him op om ien fan 'e gefaarlikste gebieten te dekken. Trije kilometer nei it easten spatte it wetter lâns de Don, fersûpt yn 'e oarlochsflammen.
  It grutste part fan it reid waard ferkoar fan brânbommen, it wetter waard swart fan roet. As enoarme wedstriden yn treurige skande steane de peallen fan 'e brêge dy't troch de blastweach ôfbrutsen binne, allinnich, fungearje as stipe.
  Op boaten drage pleatslike pioniers de kado's fan 'e fjilden, lykas doazen mei munysje foar de heldhaftige Sovjet-soldaten, ree om te gean mei de stjerlike striid mei de lilke nazi-horden.
  Sa sleepten se mei har fjouweren in lange doaze nei in bosk mei wolfbessen. Dêr loerde in foarsichtich kamouflearre anty-tankgewear yn in hinderlaag. Trije soldaten en de skitterende skitter Alesya operearje by it gewear. In famke, tige slank, mar de hannen binne sean fan útslûpt wurk. Hy besiket ek, tegearre mei de jonges, in trap te meitsjen foar it gefal dat in tank of "pânsere man" fan Hitler syn pak besiket de natuerlike heuvel te omgean.
  De soldaten, foar it grutste part, binne noch folslein burdless en net fjoer op, jonge manlju dy't hawwe foltôge in ferkoarte rekrutkursus - ien en in heale moanne, plus, fansels, pre-tsjinstplicht training goed fêstige yn de USSR.
  Guon krigers hawwe al ûnderfining. Se ferskille fan jonge bisten yn har borsten, skerpte fan bewegingen, en guon wurde weromdraaid. Benammen ien-eyed Ivan, dy't like in echte piraat, groeide in burd. De rang fan ensign, en al in pear oarders krigen yn ferskate fjildslaggen, of leaver de earste by Moskou. Doe't se, it like, it ûnmooglike diene: se stopten de Krauts, en rieden sels de tsjinstanners in pear hûndert kilometer, as hûneslaanders.
  Hoefolle ferlitten apparatuer hie de Fritz? Miskien net sa folle, en tanks waarden faak tsjinkaam, mar pânsere personiel dragers mei kanonnen en masinegewearen, dy't sa pynlik pinige de Sovjet ynfantery yn de simmer en hjerst fan '41, wiene in sint in tsiental!
  Mar doe't de froast mear as tritich graden kaam, ferlearen al dizze Teutonyske meunsters har fermogen om gewoan te bewegen ... De benzine befrear en it smeermiddel befrear.
  Spitigernôch slagge it se net om de nazi's folslein ôf te meitsjen. Foar in part troch de skuld fan it kommando, dat frege om grutte troepen om de stêden dêr't de Dútske ienheden byinoar sieten te stoarmjen. En de toai is kommen - ferdomme...
  Yn 'e maitiid, Ivan ek fertsjinne in twadde oarder - hy hie gelok te deadzjen in generaal en ferskate offisieren fanwege in hinderlaag. De striid wie lykwols mar foar in part suksesfol. Tidens de efterfolging sloech in ferdwaalde fragmint Ivan Krasnov yn it gesicht, wêrtroch't er syn each ûntnaam. Och, dit is in oarloch, gjin bernefilm, dêr't de haadpersoan elkenien dorst, en sels hûndert masinegewearen kinne him net slaan.
  En no moatte se fysyk hurd wurk dwaan: sleatten, sellen en kûlefallen grave.
  De pioniers helpe harren, wylst de fjilden rêstich binne en de jonges en famkes sels smeke om harren âldere broers te helpen. Se wurkje sels te iverich, besykje mear te dwaan, net berekkenje sterkte. Sa swollen en sprongen de ieren út op 'e brune, eelere hannen en bleate, ferwûne fuotten fan 'e bern. Tagelyk slagget it se noch om te sjongen;
  Wy binne de pioniers fan 'e bern fan it kommunisme -
  In fjoer, in tinte en in rinkeljende bugel!
  Ynvaazje fan ferdomd faksisme -
  Wa wachtet op in fûle rout!
  
  Wat hawwe wy ferlern yn dizze fjildslaggen?
  Of hawwe jo it krigen yn fjildslaggen mei de fijân?
  Wy wiene gewoan bern fan 'e wrâld -
  En no de krigers fan it heitelân!
  
  Mar Hitler die in stap nei ús haadstêd,
  De wetterfal liet ûntelbere bommen falle!
  En foar my is it Heitelân noch moaier as de himel -
  No is de bloedige sinne ûndergong kommen!
  
  Wy sille hurd reagearje op agresje -
  Al binne se sels, helaas, lyts fan stal!
  Mar it swurd is yn 'e hannen fan in breklike teenager -
  Sterker as de legioenen fan Satan!
  
  Lit de tanks lawine nei lawine haasten,
  En wy diele it gewear yn trije!
  Lit de plysje gemienlik op 'e rêch rjochtsje,
  Mar de Hillige God sil se fûl straffen!
  
  Wat hawwe wy besletten? doch it wurk fan frede
  En dêrfoar moast ik helaas sjitte!
  Kalmte is al walgelijk.
  Der is ek geweld!
  
  Mei it famke rinne wy tegearre bleatfuotten -
  Al hat it snie, in sniedrift baarnt as koal!
  Mar eangje net, ken de bern -
  De fascist sil mei in kûgel frijmoedich yn 'e kiste dreaun wurde!
  
  Hjir sette se it ferfelende Fritz-bedriuw,
  En de rest fan 'e leffe binne op 'e flecht!
  Wy ferpletterje ynfantery as in scythe yn 'e striid -
  Wy binne gjin hinderjen foar jonge simmers!
  
  Oerwinningsprestaasje sil yn maaie wêze,
  No is de blizzard stikelich, hurde snie!
  De jonge is bleatefoet, syn suster is bleatefoet,
  Yn lappen troffen bern de bloeitiid!
  
  Wêr komme dizze krêften wei?
  Ferdrach pine en kjeld, dat ferlet!
  Doe't in freon de boaiem fan it grêf mjitte,
  As in freon kreunt - ik sil stjerre!
  
  Kristus seinge ús pioniers,
  Hy sei: it Heitelân is jo jûn troch God!
  Dit is it earste leauwe fan alles,
  Sovjet, hillich lân!
  D'r is in fiere rommel fan oankommende tanks, en fleantugen buzzje yn 'e loft. En de machtige belegeringswapens raze al. Fan hits fan heech-eksplosive skulpen wurde klompen ierde en smolten turf heech yn 'e loft smiten. Hjir is se de striid oan it lêzen. Major Vladimir Mikhailovsky hâldt trofee verrekijker yn syn hannen, watching de oanpak fan in stielen fascistyske lawine. Se besykje de pioniers nei efteren te driuwen, mar se wolle net fuort en freegje om gewearen yn 'e hannen om te fjochtsjen.
  Der binne net genôch wapens foar elkenien, hoewol de pleatslike bern brochten jachtgewearen en sels sportbôgen. Elkenien wol dapper fjochtsje en winne. En it sil net wurkje om te stjerren mei de lêste gedachte fan it heitelân.
  Majoar Mikhailovsky jout de opdracht:
  - Iepenje gjin fjoer sûnder kommando!
  Yndied hawwe se mar twa " fiifenfjirtich " foar it hiele bataljon, wat betsjut dat de kâns is om de Fritz tichterby te litten.
  Foarút, lykas by de nazi's wenst is, de meast beskerme auto's; tanks T-4 en selsridende kanonnen "Hunter". Se moatte plak meitsje foar lichtere auto's en in bytsje efterbliuwende ynfantery.
  Auto's en motorfytsen fan 'e nazi's sa no en dan fertrage út eangst om foarút te brekken ....
  Mar de pionier Julius Petrov bewiist dat se hjir net foar neat bleaunen. In knappe anty-tankmyn, smard mei selsmakke lym, en boppe op 'e turf dy't it ûnsichtber makket mei help fan in tried, beweecht tusken de stompen, krekt ûnder de T-4-rups.
  De stielen platen fan de rups lizze op in deadlik presintsje. De eksploazje liket net te sterk, mar de caterpillar wurdt ôfskuord, en de nazi-tank begjint te smoken en rûn om 'e toer hinne.
  Oare jonges brûke ferlykbere apparaten. Sûnt de Dútske ynfantery is leffe, en de tanks en selsridende gewearen binne ferdigenleas foaroan, dan wurde se bestraft foar dit.
  De ferneamde "Hunter", mei in leech silhouet en sterke harnas, liket op in flakke skildpad. Dit selsridende gewear ferskynde frij koartlyn op it Sovjet-Dútske front. Troch goede rydprestaasjes, in kanon dat in fatsoenlike ôfstân en oerlibjen yn 'e striid kin trochbrekke, waard de Jager fuortendaliks in gelikenis yn 'e tongen.
  Mar syn rûpen binne noch gewoan, al is it breed ... It is lykwols noch better om de ûnderkant fan 'e auto te ûndergraven en har binnenste te spuien mei reservedielen.
  Hjir is in wrakke "Hunter", lykas in piraat fregat mei in brutsen roer, glide oan 'e kant en triuwt it tsjin de T-4. En beide stielen kisten op rûpen begjinne te gloeien, en nei in pear mominten se eksplodearje troch detonating ammunysje.
  Al in tsiental middelgewicht weinen stiene stikken en helpleas.
  Mar efter harren de rest fan 'e roede, benammen de talrike pânsere. Hjir it selsridende gewear "Hunter" foeget snelheid en ... Falt yn in ferklaaide put. Allinnich de rûpen stekke fan boppen út en bewege helpleas.
  Pioniers binne bliid. Earne yn groeven putten selsmakke eksplosiven. It wurdt makke op in ambachtlike wize. Fansels, swakker as dynamyt, mar om te skeakeljen de undercarriage is genôch.
  Fritz lijt swiere slachtoffers, pânsere personielsdragers mislearje, guon passe troch gefaarlike sônes, mar se wurde moete troch granaten en eksplosiven te smiten.
  Hjir, sels de fluch-witted, jonge fjochters bouden lytse katapulten. Se smite in spesjale tas mei destillearre houtgeast mingd mei buskruiteleminten fuort.
  Wannear't troffen wurdt, jout it tinne harnas fan 'e nazi-transporten plak, wêrtroch't de bemanningen mei blauwe flammen blaze. Gek fan pine, raasde de Fritz hertferskuorjend en ferspraat mei gesichten ferdraaid yn ôfgriis.
  Guon fan harren ferlitte sels har apparatuer ...
  It ienige meilijen is dat d'r in protte fijannen binne, guon auto's, dy't alles oerstreame mei masinegewearfjoer, benaderje de sleatten.
  En se stroffelje op egels ... Alesya, ûnderwilens, regissearret fiifenfjirtich . Fansels, jo sille net nimme de T-4 en de "Hunter" head-on, mar jo kinne besykje de kanten. Der is neat te sizzen oer pânsere personiel dragers. Elkenien sil trochbrekke en flierren meitsje mei read-hyt metaal spitbloed!
  In pistoal mei lyts kaliber hat in protte foardielen boppe in grutte - fjoersnelheid, gemak fan camouflage. En se witte hoe't se doelen kieze.
  De nazi's snauwe, wreed as hyena's. En ûnder de Sovjet-jonges binne deaden en ferwûnen. It is benammen tragysk as jonge fjochters dy't krekt begûn te libjen stjerre. Hjir is in heul jong pionierfamke, dy't amper in eksplosyf pakket hat opheven, rint mei har ûnder de spoaren fan in medium tank T-3. In ûnsjogge doaze mei in lange, mar skynber tinne romp springt oerein en skuort der in fjouwerkante toer fan ôf.
  En de fjochters smieten wer granaten, en masinegewearen begûnen de krûpende motorfytsen te spikeren. En de hollen fan 'e nazi-soldaten barsten as ripe kersen delslein troch in hagel.
  En de gas tanks fan grutte motorfytsen eksplodearje, smyt streamen fan gewelddiedich fjoer. It fielt as in oproer fan infernale sjenyen oan de gong is. Hjir binne wat pânsere personielsdragers dy't ek meidwaan oan har ûngelokkige kollega's.
  Alesya wiist op de "Jager" en rjochtet him op it legere diel fan it lichem. It is dreech om dêr te kommen, mar dit is de ienige kâns om troch te dringen yn it meidogge selsridende gewear. Smooth beweging fan 'e finger, en dan in bocht.
  It gewear jout in sêfte recoil, en de fascistyske masine splitst yn de helte. En de flagge mei it swastika falt yn 'e bloedige modder.
  Alesya flústert:
  - Gerjochtichheid fereasket opoffering, woldiedigens fereasket donaasjes, en it sukses fan in rjochtfeardige saak fereasket opoffering!
  In beurt, it gunner famke rêst neaken om better fiele de biorhythms fan 'e ierde, en de azem fan it gers mei har soallen en sjit wer, rekket de ferrifeljende T-3 by it gewricht.
  It is te sjen dat hast alle middelgrutte tanks fan 'e nazi-armada al bûten aksje set binne. Hjir de lêste waard ferneatige troch in pionier jonge, nettsjinsteande de blessuere, hy triuwde in barrel, mei in mingsel fan eksplosive karbid, stienkoal stof, zaagsel mei in lyts bedrach fan fosfor. It heroyske bern hie net mear de krêft om de loop nei in trochwûne te triuwen, en syn kameraad Andrey, dy't himsels op 'e flecht krúste, triuwde in fjirtich ton Shmel oanfallen selsriden gewear ûnder de tsjillen. In obsequious kanon fan 150-millimeter kaliber skeat omheech, en bleau omheech. En de sielen fan 'e pioniers, dy't út har toarne lichems fladdere, raasden nei in lokkich himelsk ryk, dêr't noait geweld en pine is.
  De oerlibjende faksistyske ferfierders, dy't de stipe fan har swierdere kollega's ferlern hienen, begûnen werom te kearen ... It razen fan Wagner syn muzyk stoppe, en in algemiene flecht begon.
  Vladimir Mikhailovsky, dy't bloed fan 'e foarholle fage, sei:
  - In Russyske strider kin stean stjerre, mar hy sil nea op syn knibbels libje! Ruslân kin bliede, mar gjin bedrach fan bloed sil meitsje ús moed en loyaliteit oan it Heitelân blied!
  En de oerlibjende pioniers befêstigje dit ... Hoewol in protte fan harren wiene al ferbaarnd en ferwûne.
  En Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova fjochtsje yn 'e loft, se binne ree om te konkurrearjen mei de ferneamde Marseille, dy't al mear as fjouwerhûndert delslein fleantúch hat skoard, dêr't hy de fyfde graad fan' e Ridderkrús fan it Izeren Krús krige mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Mar de famkes binne dúdlik fêststeld om yn earnst te fjochtsjen. Hjir binne se yn deselde bikini en bleatefuotten fjochtsjen. En pierce de Luftwaffe fleantugen.
  Anastasia, mei help fan har bleate teannen, rjochtet it gewear op it doel, slacht de fascist del en seit:
  - Us leauwe is grut,
  It sil ieuwen lang duorsum wêze!
  En winkt nei syn partner. Akulina slacht ek de fascist del, slacht him, tige sekuer mei har bleate skonken en sjit:
  - Foar de grutheid fan 'e ideeën fan it kommunisme!
  En bleat syn pearlyske tosken. Dit is sa'n fjochtsjen en oplaat famke.
  En glinsteret mei syn tosken.
  Anastasia, dy't in oar Dúts fleantúch yn har Yak-9 delsjit, sjit agressyf:
  - Russyske earn oer de planeet,
  Syn wjukken útspreidzje, sil it ôfstjitte ...
  De fijân sil oproppen wurde
  Sil wurde ferslein, brutsen!
  Akulina befêstiget dit graach troch tsjinstanners del te slaan:
  - Sil brutsen wurde!
  Hoewol't der ûnder de Dútsers ek moaie aces famkes ferskynden. Albina en Alvina fjochtsje op 'e nijste ME-309. Sokke fjochtsjende krigers stielen.
  En se slaan Sovjet-fleantugen del mei geweldige behendigheid. De ME-309 is in tige krêftich fleantúch bewapene mei trije 30mm luchtkanonnen en fjouwer masinegewearen. Tsjin sa'n meunster kinne Russyske auto's net wjerstean.
  As se delsjitte, sjitte se sûnder meilijen del.
  Albina song mei help fan har bleate teannen in fleantúchkanon op it doel. Hit de fijân en squeaked:
  - Foar de oerwinning fan it Tredde Ryk!
  En hja liet har tonge sjen.
  Alvina sloech ek de fijân. Se snijde de Sovjet Yak-9's ôf en koarde:
  - Foar de grutte grinzen fan ús leger!
  En knypeage nei har freonen.
  Fights, winne rekkens en Huffman. Hy is noch net ien fan 'e grutte aces, mar hy giet fluch foarút. En jo kinne ek sizze it meunster fan 'e hel.
  De Dútsers, al stadich, en mei swiere ferliezen, bewege lâns de Wolga-kust, en benaderje de Kaspyske See.
  . HAADSTIK 2
  De krêften wiene dúdlik ûngelikense. De faksistyske loftfeart wie benammen ferfelend. Focke -Wulf kaam yn grutte oantallen it front yn en syn machtige wapens en snelheid waarden in probleem foar it Reade Leger. Boppedat wie dizze auto te dreech om del te bringen. Se is duorsum en swier pânsere.
  ME-309 ek blykte te wêzen in onaangename ferrassing foar de Sovjet piloaten sawol mei snelheid en wapens. En hy hat de Sowjet-ienheden aardich fernield.
  Bombed Sovjet posysjes en de nije Yu-288 bommesmiter, in tige krêftige masine. Hat fjouwer ton bommen ûnder normale lading, en seis ton yn 'e reloading ferzje. En hy krige de Sovjet-ienheden frijwat.
  Rommel liet lykwols ek syn klasse sjen as kommandant, lykas Mainstein.
  Stadichoan tichterby kamen de Dútsers Astrakan oan. En, ûnferwachts foar de Sovjet kommando, Fritz gie op it offensyf lâns de Wolga yn 'e rjochting fan Kamyshin. It wie in fet, mar krêftige beweging. En wylst it dreech wie om se te stopjen.
  Mar de ferdigening fan it Reade Leger is noch altyd sterk ... Yn in wike rûnen de nazi's fyftich kilometer op en waarden stoppe.
  Se waarden moete mei tsjinoanfallen, de Sovjet-ienheden ....
  Tagelyk besochten de Japanners in offensyf te ûntwikkeljen tsjin Alma-Ata. En doe wiene fûle striid yn folle gong.
  Famkes fochten op in par mei manlju, en miskien sels better as harren.
  Margarita Magnitnaya en Tatyana Bulatnaya - prachtige famkes, ûntslein út masinegewearen.
  Se skeaten samoerai del en songen:
  - Lit ús net ôfskiede fan 'e dream
  De earste stap yn it libben is ...
  Jo sjogge wer boppe de ierde,
  Wervelwinden fan fûle oanfallen!
  Margarita smiet in moardzjende granaat mei har bleate teannen, skuorde de Japanners en song:
  - Nimmen sil ús tsjinhâlde
  Nimmen sil ús ferslaan ...
  de Wehrmacht yn 'e grûn begrave ,
  Us freonskip is in monolyt!
  Tatyana, fjoer op 'e fijân, ôfpraat:
  - Echt in monolyt!
  De Japanners geane foarút op Alma-Ata. Se hawwe in protte soldaten en ferskate soarten reserves. Dit binne de fjochtsjende jonges. Mar de famkes maaie se del. Se fjochtsje wanhopich.
  Tatyana Bulatnaya smiet in oare granaat, skuorde de samûrai útinoar en song:
  - Foar myn grutte prestaasje!
  En knypte eagen, de kleur fan saffier. Fleurich famke, sis neat.
  En Margarita, mei har bleate hakke, sil in kado fan 'e dea nimme en smite, en Japanske soldaten útinoar skuorre.
  En sjong:
  - Alles is trochinoar, ferweefd, yn in warrelwyn fan lijen fan problemen!
  En wer smyt er syn bleate teannen, in citroen nei de Japanners ...
  In bleate strider Oksana krûpt nei har ta en triuwt troch in doaze granaten, flústerjend:
  - It wurdt cool famkes!
  En alle trije krigers songen:
  - De samûrai fleach nei de grûn, ûnder de druk fan stiel en fjoer!
  En de beauties fjochtsje mei grutte grime. Se gongen net om 'e nocht troch fjoer en wetter en koperen buizen.
  Hjir smyt Oksana in granaat mei har bleate foet, en rekket de Japanske Chikha ljochte tank. No, dat is in geweldich doel.
  Margarita, skeat op 'e fijân, song:
  - Jo kinne leauwe yn it ûntbrekken fan leauwe! Jo kinne de ôfwêzigens fan 'e saak dwaan!
  Tatyana logysk opmurken:
  - Wat jo sizze is in paradoks!
  Margarita smiet in granaat mei har bleate teannen en merkte logysk op:
  - Is sjeny gjin freon fan paradoksen?
  Tatyana joech in beurt, maaide de samoerai del en stimde yn:
  - Fansels, freon!
  En de krigers namen it en barsten út laitsjen ... Se fjochtsje famkes, en se sizze wat oars ... Gjin wûnder dat elkenien yn Ruslân tinkt hoe't de famkes fochten!
  Oksana fjochtet op it heechste nivo, fansels. En se sjit út ferskate punten, en it famke draait as in draaiende top.
  Dit binne beauties, se sille gjinien wat opjaan. En se sille ferrie kôgje, tegearre mei de samûrai.
  Angela fjoer ek. It famke is ek agressyf en readhierich. Krigers leaver te fjochtsjen op bleate fuotten en útfiere feats fan kolossale proporsjes.
  Angela jout in beurt en seit laitsjend:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean,
  Foar de macht fan 'e Sovjets!
  En mei syn bleate teannen smyt er in killer sitroen.
  De fjochterij giet troch en no einiget de Japanske oanfal....
  It is al trijeenfjirtich july ein. De nazi's benadere de Wolga-delta sels, en dêr begûnen fjildslaggen.
  Elizabeth en har bemanning fjochtsje wanhopich. De earste Tiger-2 tanks begûnen ek oan it front te kommen. Se binne fergelykber mei "Panther" en "Lion", mar wat der tusken. Ek mei de hoeken fan 'e rasjonele oanstriid fan' e harnas en in lange loop gewear fan 88 mm kaliber 71 EL. Weagje acht en sechstich ton, en tichtby de tank "Lion", yn termen fan harnas, mar in bytsje lytser yn omfang.
  Grutte tanks, jo sille neat sizze.
  Elizabeth en de famkes binne op jacht nei de Dútsers. Se brekke troch de T-4 en sjitte:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan ljochte jierren,
  De gjalp fan 'e pioniers wêze altyd klear!
  Litte wy sizze dat de krigers earste klasse binne. En hja fjochtsje net allinne hearlik, mar sjonge ek;
  De uny is net te ferneatigjen, de folken fan 'e frije,
  It wie gjin brute krêft en eangst dy't gearfoelen ...
  En de goede wil fan ferljochte minsken,
  En freonskip, ljocht, ferstân en moed yn dreamen!
  
  Gloarje oan ús frije heitelân,
  De krêft fan skepping is in stipe foar altyd!
  Wetlike krêft, de wil fan it folk,
  Ommers, foar ienheid - in ienfâldige man!
  
  Troch de stoarmen skynde de sinne fan de foarútgong foar ús,
  Troch de stoarmen en stoarmen rûnen wy foarút ...
  Wy ferpleatse bergen, as sûnder gewicht,
  De hiele wrâld, strieljend nei it kommunisme, komt!
  
  Gloarje oan ús frije heitelân,
  De krêft fan skepping is in stipe foar altyd!
  Wetlike krêft, de wil fan it folk,
  Ommers, foar ienheid - in ienfâldige man!
  
  De folken fan 'e planeet binne ferienige as bruorren,
  Boeddhistyske, moslim freonen foar altyd!
  Lit de gloarje fan 'e reden, in grutte namme,
  Alle folken fan 'e wrâld binne as famylje!
  
  Groetnis oan ús frije heitelân,
  De krêft fan skepping is in stipe foar altyd!
  Juridyske macht, folkswil,
  Ommers, in ienfâldige persoan stiet foar ienheid!
  De famkes sjonge goed, en se fjochtsje noch better, en se meitsje sokke feats. Hoewol't skiednis wurdt skreaun troch de oerwinners en it is ûnbekend oft se sille wurde ûnthâlden as de oarloch wurdt ferlern?
  Alenka, mei har batterijen, en in team fan famkes, besiket de fijannen op 'e Wolga Delta tsjin te hâlden. En se lit sjen wêr ta beauties yn prinsipe by steat binne.
  En se kinne echt in protte.
  Anyuta sjit mei bleate fuotten en raast:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it kommunisme!
  En sa naem de hiele batterij it en song byinoar, yn fol lûden;
  Wy stride foar in better bestimming
  Om it libben fan minsken makliker te meitsjen ...
  En ferpletterje de ferdomde horde
  Sadat der minder kweade tsjinstanners binne!
  
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Foar de gloarje fan ús mem Ruslân ...
  De minsken fan Rus leauwe ûnoerwinlik,
  En meitsje elkenien op ierde moaier!
  
  Wy binne jûn om te fjochtsjen foar it heitelân,
  De grutheid fan it Heitelân beskermje ...
  En soms is it libben gewoan in film
  Hoewol it in wjerspegeling fan it paradys wêze moat!
  
  Alle minsken moatte in dream berikke,
  Ferstannich leauwe dat kommunisme ...
  Dat der mear lok op ierde is,
  En de brânen fan it revanchisme kamen net!
  
  Us tsaar, it grutte sjeny Pugachev,
  Hy brocht de boeren op ta de hillige striid ...
  Elk bedriuw sil op it skouder wêze,
  En hâld fan it famke barefoot jonge!
  
  Wy sille noch sterker wurde as de duvel
  As wy de horizonten fan 'e wittenskip feroarje ...
  Flatten ûnder de hoeven fan 'e smjunt,
  Hoewol't it bloed út in ferskuorde aorta streamt!
  
  Ja, it binne ús rjochte freonen,
  Wy kinne it heitelân lokkiger meitsje ...
  Minsken leauwe allegear ien famylje,
  Grutte strieljende Ruslân!
  
  Sjoch minsken moedich yn 'e hoarizon,
  Lit kweade wolken de himel net bedekke ...
  Wy sille de fijân in oerwinnende skoare jaan,
  En jo sille wêze, lokkige held yn 'e striid!
  
  Ik ken it wurd leffe net
  Wy Russen binne hielendal net minder...
  Wy hawwe Svarog, de Wite Jezus,
  En sil foar altyd genietsje fan maaie!
  
  Famkes en jonges yn in rûndûns,
  Wy bleatefuotte famkes komme yn...
  Ommers, de almachtige God Rod is foar ús,
  Wês gjin breinleaze papegaai, jonge!
  
  En Lenin ynspirearre ús om te fjochtsjen,
  Wize Stalin segene de feat ...
  In machtige cherub sil syn wjukken útspreidzje,
  En ús spieren binne gewoan makke fan stiel!
  
  De majesteit fan it Heitelân sil yn wêze
  Dat wy sokke krigers binne mei God ...
  Hjir sille wy de gloarje befêstigje mei in stielen swurd,
  Hokker skyld waard smeid by Svarog!
  
  Koartsein, wês trou oan 'e Hear,
  Ta de gloarje fan it meast strieljende Ruslân ...
  Wy kenne gewoan de ridders,
  Efter ús is de Wite God Kristus de Messias!
  Hjir, fan in krekte hit fan in gewear, ljochtet de "Lion" op. Ja, de nazi's krije it spesifyk op 'e hoarnen.
  Wylst de fjildslaggen geane, dan fergrieme de bern gjin tiid.
  Dasha en Vaska swalkje de efterkant fan 'e Dútske troepen. Se sjogge hoe't de apparatuer yn kolommen beweecht. Motorfytsen haasten, selsridende gewearen krûpe. D'r binne in protte troepen, ynklusyf de SS en oare ienheden.
  Vaska fernaam de beweging fan "Ferdinand", in krêftige Dútske selsridende gewear, ferneatigje tanks.
  De jonge flústere tsjin it famke:
  - It liket derop dat de Fritz ekstra krêften noardlik fan Stalingrad ferpleatse.
  Dasha merkte mei in glimke:
  - Uzes sille se dochs slûpe!
  Nemtsev út de frachtwein raast lilk tsjin de jonges. Bern nimme ôf en rinne, flikkerjend, griis fan stof, bleate, rûne hakken. Se kinne ek jaan in wachtrige foar harren.
  De jonge en it famke rûnen nei de boskjes en sprongen deryn. Dasha merkte mei entûsjasme op:
  - Partizanen kinne alles!
  Vaska wie it hjirmei iens:
  - Fansels... Wy sille grif winne!
  Dasha song mei entûsjasme:
  - Wachtsje op oerwinning! Wachtsje op oerwinning! Dejingen dy't langstme om de boeien te brekken! Wachtsje op oerwinning, wachtsje op oerwinning! Wy sille it faksisme kinne ferslaan!
  Vaska wie it der gau mei iens en sloech de rups mei de fingers fan syn bleate bernefuotten:
  - We kinne! Wy binne berne om in mearke wier te meitsjen!
  Dasha knikte en merkte op:
  - En wat? Ik tink dat wy it mearke wier meitsje sille, en de Wehrmacht sil stof wurde!
  En de bern songen yn koar op 'e top fan 'e longen;
  Yn 'e namme fan ús rjochtfeardige lân,
  Wat kommunisme sil jaan oan it hielal ...
  Wy sille ús heitelân trou wêze,
  Litte wy it paad nei sukses, kreativiteit easkje!
  
  Putin regearre Ruslân as in held
  Mar de earn liet har yn 'e flecht ...
  Grutte Fuhrer fansels aambeien,
  Mar Stalin betsjut ek in namme!
  
  Ik leau dat wy it Tredde Ryk winne
  Gjin wûnder dat Putin yn Stalin ferhuze ...
  Boppe de wrâld is in cherub mei gouden wjukken,
  En satan-Adolf is no gek!
  
  De Dútsers hawwe hiel Europa binnen handbereik,
  En Afrika, en Aazje, en de steaten ...
  En Adolf fynt dat er cool is
  Mar ferjilding wachtet de Führer!
  
  Foar Hitler is Ruslân as in skuorre,
  Hy wol syn oarder werombringe...
  Mar d'r sil, leau ik, in kommunismeparadys wêze,
  Aardbeien sille sprieken troch de bêden te sieden!
  
  Leau it net, ús folk is hielendal net swak,
  Mar de Krauts pakten tefolle...
  En jo witte dat de Slaaf hielendal gjin slaaf is,
  Yn 'e namme fan ús mem Ruslân!
  
  En Lenin ynspirearre ús ta in prestaasje,
  Hy liet my sjen hoe dingen te dwaan ...
  Om't God eins ien is,
  Mar yn it kommunisme moatte wy frijmoedich leauwe!
  
  Nee, doch net foar de Russyske fijân,
  Ommers, de Wite God is by ús - de Skepper fan it hielal ...
  Ik sil dat heitelân helpe yn 'e striid,
  Om yn it sukses fan it libben ûnferoare te wêzen!
  
  Hoe fier kinne jo leafsten deadzje?
  Spitigernôch komt der gjin ein oan de oarloch...
  Sa tinne yn 'e fjildslaggen fan ús leger,
  Doch wat dêr't jo net foar skamje sille!
  Dit is in goed ferske foar jonge krigers. Se songen it en gongen wer fuort, mei har bleate, eelere hakken stof op it paad lâns.
  De bern wiene fleurich en uterlik bliid mei it libben. Hoewol tinne, har gesichten binne tan as sûkelade, en har hier, krekt oarsom, is ljocht. Geweldige jonges.
  Ien fan de Dútsers op in motor rôp se sêft op. En oanbean sûkelade. Hongerige Dasha stiek har hannen út, mar Vaska luts oan har mouw:
  - Fernederje dysels net!
  Tûk famke fûn
  - Lit ús de nazi's better ferienigje!
  Vaska, dy't sels hûd en bonken is, fûn dit idee leuk. En hy frege ek om sûkelade.
  De Hitlerite knikte en blaasde yn brutsen Russysk:
  - Sjonge jonge!
  Vaska knikte en song mei grutte ynspiraasje;
   De partij sammele hiel Ruslân,
  Beskermet einleaze fjilden ...
  Ommers, minsken leauwe sa'n krêft
  Gloarje oan it Sovjetlân!
  
  Stalin is de heechste priis,
  Stalin is de flecht fan wiisheid ...
  Jo moatte moedich foar him fjochtsje.
  Alle minsken folgje Stalin!
  
  Wy wurde jubeljende wjukken jûn,
  Wy hawwe in grutte wil ...
  Stalin is de freugde fan oerfloed,
  Glory, great lân!
  
  Stalin is de grutste yn it hielal,
  Stalin cherub mei gouden wjukken,
  Us folk mei ûnferoarlik gelok,
  Leau, foar altyd ûnoerwinlik!
  
  Stalin joech heil oan it folk,
  De grutste earn yn 'e wrâld ...
  Foar ús Heitelân en frijheid,
  Hy spriek syn wjukken oer de ierde!
  
  Der is gjin heger as de stralende Stalin,
  Hy is sa grut as in wite God ...
  Fjochtsje en winne,
  De Führer wurdt meikoarten yn in kiste dreaun!
  
  eare jaan oan ús Heitelân,
  Wit dat jo har net moaier kinne fine ...
  Wy sille meikoarten libje ûnder it kommunisme,
  En wy hawwe gjin oare manier!
  
  Stalin is de grutskens fan 'e hiele planeet,
  Stalin grinsleaze kommunisme ...
  Syn eksploaten sille songen wurde,
  De fascist is folslein ferneatige!
  
  Stalin makke gloarje oan Ruslân,
  Stalin ferheft har boppe de stjerren ...
  Hy ferhefte it ryk oan 'e râne,
  Stalin is gewoan in ideaal!
  
  Stalin feroveret it universum
  Hy hat in geweldige stjerfloat ...
  Trials sille wêze foar opbou
  Stalin sil liede ta kommunisme!
  
  Foar Ruslân is Stalin de sinne,
  It skynt fel yn it tsjuster...
  De stim fan it famke is heech
  Der is gjin moaier lieder op ierde!
  
  Stalin is de belichaming fan Svarog,
  Stalin makke de macht fan Ruslân ...
  Hy fynt Rod yn it hert -
  De Grutste Master!
  
  D'r is gjin lieder op 'e hiele ierde moaier,
  Stalin is de grutste fan manlju ...
  Lit ús lok meitsje yn ús universum,
  De rabiate smjunt is ferneatige!
  
  Myn soannen en Komsomol-leden,
  Foar it heitelân, stean tegearre yn formaasje ...
  Ommers, jim famkes binne sterker as tigers,
  Dear sjeny Stalin is by ús!
  
  Prestaasjes kinne net teld wurde,
  Lit ús fleane as in pylk ...
  Us strieljende Ruslân,
  It memmelân giet nei it kommunisme!
  Dasha song tegearre mei Vaska en de bern krigen alles sa sonore en moai.
  En se dûnsen noch, stompen mei har brune, skuonleaze bern, en stompen yn maart al mei de bleate fuotten troch de snie.
  De Dútser, dy't eins net Russysk ferstie, fûn it ferske wol aardich, en hy helle blik varkensvlees út syn tas en joech it oan de bern.
  En knikte goedkeurend.
  - Zer Gut!
  De jonge en it famke bûgden en gongen fierder. Se binne noch mar alve jier âld, mar se binne tûk en hawwe in sterk ûnthâld. Sammelje krekte ynformaasje. En ienris brocht de ljochthierige Daria, sels yn in koer, in myn nei de Dútsers. Se is in tûk famke en kin har taal goed. Se tochten net iens dat sa'n moai bern mei wyt hier en blauwe eagen de dea bringe koe.
  En dit wurke ...
  Hjir geane se wer, genietsje fan Dútske sûkelade, en har stimming is fleurich ...
  Daria merkte mei in glimke op:
  - As wy de nazi's ferslaan, sil ik my in hûs fan trije boulagen bouwe, makke fan moarmer en mei in fontein!
  Vaska gniisde.
  - Sille jo in boarger wurde?
  It famke antwurde:
  -Nee! Ik sil gewoan myn eigen kommunisme hawwe!
  Vaska lake en song wer;
  Doe't de boarger nei myn lân gie,
  Hûzen waarden ferbaarnd, famkes waarden omkapt ...
  It like dat nullen waarden teld,
  De jonges hiene har hier oant nul ôfskeard!
  
  Kibalchish naam it gewear ,
  En kaam by it Folksleger ...
  Mar hy joech út alle plannen Malchish-Bad ,
  Wa joech in vat foar jam!
  
  En hjir hingje ik oan it rek jonge,
  Se pine my mei in sweep en naalden ...
  As antwurd laitsje ik yn it gesicht, ik bin de beul -
  En ik leau dat it Heitelân in paradys wurdt!
  
  Dieren roasten myn hakken mei fjoer,
  It bern waard swier slein troch de hjoeddeiske...
  Mar leau my, moal is neat,
  Dat de reade boargerij wûn!
  
  Se brekke bonken, it kweade metaal hat yngroeven,
  Op it rek wankelje de beulen my ...
  Mar dat leau ik, dreamde de jonge
  Om yn maaie om Berlyn hinne te rinnen!
  
  Ik leau dat kameraad Lenin liede sil
  Fergees, Warsjau, Praach, Londen!
  Wy pleatse de winnende skoare meikoarten
  En oer Berlyn it reade spandoek grutsk!
  
  No baarne de hakken fan it bern noch,
  De sole, dy't hast altyd bleatefoet is ...
  En de wip sloech hurd op 'e rêch,
  Wierskynlik mem do bist al griis hier!
  
  Mar ik sil my net oerjaan oan dizze beulen,
  Ik sil net freegje om leauwen, wit genede ...
  Lit de kat steil fan it skouder ôf swipe,
  Ik wit dat Lenin sil jaan, leau de beleanning!
  
  Kibalchish lake ûnder marteling ,
  Hy joech it geheim net fuort, hy stjert grutsk...
  Yn 'e hel foar altyd sa ropt Bad Boy ,
  De demoanen skine hars troch syn kiel!
  
  Lenin is dêr by ús, blykber foar altyd,
  En in waarme flam baarnt yn myn hert ...
  Grutte dream útkommen
  D'r sil in reade banner wêze oer de heule planeet!
  Daria fluite en stampte mei har bleate foet:
  - Koel! Hawwe jo it sels komponearre?
  Vaska knikte.
  - Ja! Syn ferhaal makke in grutte yndruk op my!
  Daria knikte en sei:
  - Unthâlde jo, hoe't de polysje dy en my betrape en ús bleatefuotten troch de kjeld yn 'e snie dreau, en ús doe fûle en ús tinne takken op 'e hakken sette.
  Vaska befêstige maklik:
  - It wie sa ... Jo hakken dogge sear en jo skouders dogge sear as jo oan it rek hingje. Mar d'r wie gjin bewiis tsjin ús en ...
  Daria sei mei in sucht:
  - Ja, mar de plysje woene dat wy deafrieze. Mar doe't se my mei in flesse op 'e holle sloegen, fong ik in fragmint mei de bleate foet. En doe lei se it yn 'e hannen. Dan snij ik it tou foar mysels en foar dy.
  Vaska knikte.
  - Ja, it wie sa... It is lykwols griezelig. Mar jo witte, yn 'e kjeld dogge de blieren fan ferbaarnde soalen gjin sear! En doe't wy letter útkamen, genêzen alles op ús as hûnen!
  Daria befêstige maklik:
  - Ja, it geneest ús goed! Ik krige sokke rûge soallen dat ik net bang bin om op koalen te rinnen!
  Vaska, opblaasd, sei:
  - Ik ek! Wy binne pioniers, bern fan it kommunisme!
  Daria befêstige:
  En wy sille grif winne!
  De jonge en it famke songen:
  Yn 'e oerwinning fan' e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme,
  Wy sjogge de takomst fan ús lân ...
  En de reade banier, ús Heitelân,
  Wy sille altyd selsleas trou wêze!
  . HAADSTIK #3
  Begjin augustus 1943 kamen de Dútsers dochs út, en oerwûnen it koppige ferset fan de Sovjettroepen tsjin de Kaspyske See. Dit is yndie in grutte prestaasje foar de Fritz. Wat hat berikt de grutste dividenden. No waard de Kaukasus troch lân ôfsnien fan it wichtichste kontinint.
  De Turken helle ek súkses; nei koppige fjochtsjen namen se úteinlik Batumi en foltôgen de omsingeling fan Jerevan. Sa, druk sette op Sovjet troepen yn Transcaucasia.
  De situaasje yn de USSR waard hiel dreech. En Stalin joech opdracht om in offensyf te starten yn it noarden om troch in korridor te brekken nei de hongerige, stjerrende, mar noch net oerlevere Leningrad.
  De oanfal op Tikhvin begûn. Wichtige krêften waarden dêr smiten, hoewol't it haadkertier net genôch reserves hie. De situaasje waard komplisearre troch de komst fan Sweedske, nei alle gedachten frijwillige divyzjes oan it front, dy't har posysjes fersterke.
  Ja, en de Dútsers serieus fersterke ...
  De fjildslaggen ûntdutsen fan 'e tsiende augustus ôf, de Sovjettroepen kamen yn 'e earste trije dagen fan 'e slach tsien kilometer foarút. Hjir gie op fjirtjinde augustus de Dútske Maus-tank foar it earst yn de slach. Net in tige suksesfolle ûntwikkeling mei in gewicht fan hûndert en achtentachtich ton. Wier, de auto waard dreaun troch in serieuze bemanning, tige striidbere nazi famkes.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Aphrodite - fiif skientme fan it Tredde Ryk mei de letter "A". En hoe't se op 'e Maus fjochtsje en út twa gewearen tagelyk sjitte.
  Heech-eksplosive fragmintaasje-skulpen wurde ôfsketten fan in 75-mm-kanon mei koarte loop, en swierdere fan in 128-mm-ien, dy't opfallende krêft demonstrearje.
  Agnes fjoer mei har bleate teannen en beitele skonken. It rekket de Sovjet-auto, letterlik ôfskuorre fan syn toer en squeals:
  - Ik bin in romte famke!
  Adala stjoert in skot mei in lânmyn en piept:
  - En ik bin aerobatics, skeur de hiele bemanning!
  En ek it famke brûkt bleate teannen. De skulpen fan de Sowjet-tritich-fjouwer troffen de Maus, mar keatse ôf as earte. De auto is goed beskerme. En jo kinne har net maklik slaan. Skulpen fleane fan har as tennisballen, en sels mei in grut kaliber fan sa'n meunster kinne jo net trochbrekke.
  En it famke wurdt sketten fan in anty-fleantúchgewear, en lit de fijân net tichterby komme.
  Agatha skeat ek mei help fan har bleate teannen en grommele:
  - Lit myn swurd slaan, wy sille de fijannen wipe!
  Adala befêstige agressyf, en sjit tige sekuer:
  Wy binne krigers fan ljocht en ierde!
  Angelina skopte har fuotten mei har bleate teannen, smiet de Sowjet T-34-76 tank en blatte:
  - Foar grutte winst!
  Aphrodite sloech ek it projektyl, dat sa swier wie as in peal, ferpletterde de Sovjet T-60 en piepte:
  - Us oerwinning sil wêze yn 'e hillige oarloch!
  Agnes sloech, mei har bleate hak, it frontale harnas fan 'e fijân te brekken en joech út:
  - Keizerlike flagge foarút - gloarje oan 'e fallen helden!
  Dizze famkes hjir binne moai ferfelend en moardnerich. En it is net foar neat dat jo se net foarby kinne. Mei tank oan har bleate fuotten en lichemsbikini's sjitte se sûnder mis. Dat betsjut dat se net sa maklik slein wurde kinne.
  Ferskriklike "Mûs", sloech mei in deadlik wapen, en joech gjinien in kâns.
  Ynklusyf de KV-searje.
  Mar as d'r Dútske froulju binne dy't sa koppich en suksesfol fjochtsje, dan binne d'r famkes fan 'e Sovjet-nivo - helden.
  Hjir, bygelyks, Natasha en har partners. Se hawwe mar in beskieden SAU-85, dy't krekt oan 'e foarkant kaam. En de famkes slaan de faksisten al mei macht en haad.
  Fansels binne de beauties bleate fuotten en yn bikini's. En se ferpletterje de faksisten goed, as in foarhamer dy't stikken glês smyt.
  En it is hiel memorabel as sokke famkes demonstrearje it heechste nivo fan earn flecht.
  Natasha sjit mei har bleate teannen en smyt de Panther, en dan ropt:
  - Foar it grutte Heitelân!
  En hy sil syn tonge sjen litte!
  Zoya smakket ek har tsjinstanner. Sla him tige hurd. Sil it harnas brekke en blaze:
  - Foar de gloarje fan it kommunisme!
  Augustina fjochtet ek hurd, en as se de fijân drukt, docht se it tige yngeand. Brekken en razen:
  - Gloarje oan 'e kommunistyske wrâld!
  Dolbanet en Svetlana. En ek hiel passend. Mei help fan jo bleate teannen. It sil it harnas fan 'e fijân ferpletterje en piipje:
  - Foar de grutheid fan 'e kommunistyske wrâld!
  En lit syn tonge sjen ...
  Hjir de famkes, ynspirearre fiele, songen, komponearje rjochts ûnderweis;
  Beauties oanfal bleatefoet
  Sokke aardige famkes rinne...
  As it nedich is om de Fritz mei in fûst te slaan,
  Of slach him mei in masinegewear!
  
  Famkes hawwe gjin twifels
  Se sille de dea fan 'e nazi's begrave ...
  En hja sille him hurd fan syn fuotten slaan,
  En earne gûle fleisige wolven!
  
  Ruslân is in wurd foar soldaten
  As jo leauwe dat it net better wurdt ...
  Hoewol soms in sombere ôfstimming,
  Dêr't de kweade swarte Kaïn triomfeart!
  
  Leau net, Komsomol-leden rinne net,
  En as se rinne, dan allinich op 'e oanfal ...
  En alle nazi's sille tagelyk fermoarde wurde,
  En de Führer sil alles opheffe nei it hakblok!
  
  Ruslân is myn memmelân
  Se is stralend, gewoan prachtich ...
  Wa is in leffe is net iens in roebel wurdich,
  En it is gefaarlik om te pleitsjen mei in strider!
  
  Mar wit dat wy de nazi's sille ferslaan,
  Gjin kwea sil hearskje op 'e troan ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  En God Svarog mei gruttens yn 'e kroan!
  
  Wa is in leffe, leau my, in swakke slaaf,
  Syn bestimming is ien - beledigingen ferneare ...
  Hjoed in slotmaker, moarn bist in foarman,
  En jo kinne sels de rêch fan oaren slaan!
  
  Famkes hawwe krêft, gewoan in fulkaan,
  Se soms, en machtich sloopt bergen ...
  Oarloch raast in kweade orkaan,
  En de dea fan it minsklik ras, earlik maait del!
  
  Dat ik sil jim earlik sizze ridders,
  Wy binne sterk as wy Russen ferienige binne ...
  Need in snack foar in foarke en mes
  Wy binne ridders yn fjildslaggen ûnoerwinlik!
  
  Wat is ús leauwen yn 'e Hear Kristus,
  Hoewol Lada ek fereare wurdt ...
  Kameraad Stalin is as in heit foar ús,
  En it plak fan it kommunisme sil it paradys wêze!
  
  Dejinge dy't wie doe't er stoar, sil opstean,
  En wy wurde moaier en wizer ...
  En fansels is de man tige grutsk,
  Hoewol't soms draacht ûnsin!
  
  Yn leafde is ús Heitelân as in stjer,
  Leau my, se sil noait útgean ...
  Grutte dream útkommen
  D'r sil frede en lok wêze yn it heule universum!
  
  Ik hâld fan Maria, ik fereare Lada hillich,
  Svarog is prachtich en Perun is geweldich ....
  Ik hâld fan Jezus en Stalin
  De hillige gesichten fan ikoanen binne my dierber!
  
  Wannear sil echte paradys
  It sil útkomme, leau my, alle hope ...
  Jo jouwe jo hert oan it memmelân,
  Alles sil goed wêze, sterker as foarhinne!
  De famkes hiene in goeie striid en komponearre goed. Wat mei sokke krigers, gjin Hitler is ferskriklik foar Ruslân.
  Lykwols, de Sovjet troepen, nei tsien dagen fan koppig fjochtsjen, dochs trochbrutsen nei Tikhvin.
  De gefjochten ûntdutsen foar de stêd sels. Krêften fansels hiel sels ûngelikense.
  De Dútsers hawwe de loftoermacht yn beslach naam en bombardearje non-stop. De situaasje wurdt fergrutte troch bûtenlânske divyzjes dy't fjochtsje oan 'e kant fan' e Wehrmacht. Benammen in protte Italjaanske dielen.
  Se besykje it Reade Leger fan Tikhvin wei te triuwen. Mar de Russyske ienheden fjochtsje hurd. Dit is har ienige, echte kâns om de belegere Leningrad te rêden, stjerrend fan honger. Iten kin allinnich falle dêr troch de loft, mar de Dútsers hawwe sterke jachtfleanmasine, en it is hiel dreech om te dwaan dit.
  En yn 'e twadde helte fan augustus, de nazi's bestoarme Astrakhan. En yn dizze stêd fochten Sovjet famkes mei grutte heroïsme en moed.
  In bataljon fan barefoot famkes beslacht dizze heroyske stêd.
  Alenka smyt in granaat mei har bleate foet, sjit dan in burst, maait de nazi's del en seit:
  - As in frou lulk is as in kat, dan hat har man mûzen yn 'e holle!
  Anyuta, skeat op de Fritz, en smiet ek in granaat mei har bleate foet, tjirp:
  - De helderste ideeën binne somber fan 'e skaadpolityk, as se útfierd wurde!
  Alla, skeat op 'e Fritz en smiet in granaat, sloech in tank mei har bleate fingers út, gromde:
  - In frou is slûch as in foks, en se regearret sels in liuw as in man de geast fan in hoanne hat!
  Maria, fjoer út in gewear, en sloech de Fritz del, grommele:
  - God kin alles dwaan, allinich in frou oertreffe yn fersiken, Hy is machteleas!
  Matryona, skeat op 'e fijân, en smiet in moardlik kado fan' e dea mei har bleate teannen, opmurken:
  - In frou moat, om net as in boaconstrictor troch in man opslokt te wurden, in kobrastik hawwe!
  Alenka, dy't trochgiet te sjitten op 'e nazi's, merkte grappich op:
  - In persoan kin yn alles wêze as de Skepper, allinich imitaasje as in aap makket him net moai!
  Anyuta skeat op 'e fijân, sloech doe in tank út mei in goed rjochte goaie fan in granaat, en sei:
  - De minske kin de Almachtige God allinnich yn eigenmoed oertreffe, en sels dan as er yntellektueel skepen is troch in Pithecanthropus!
  Alla, dy't hiel sekuer op 'e Fritz trochgiet te sjitten, joech út:
  - In frou wol gjin hin wêze, mar har ideale man is in hoanne!
  Maria, fjoer op 'e fascisten en sloech de Panther mei in krekte goaie fan har bleate foet, merkte op:
  - In foksfrou hat wier in wolfsgreep op manlike bevers!
  Marusya, dy't ek mei in burst op 'e nazi's blaze en in eksplosyf pakket mei har bleate hak joech, joech:
  - Yn 'e polityk is it as yn 'e bosk, as jo in iik in baarch opteare, as in hazze in foks opslitst, as in ezel - trije felen wurde ferskuord!
  Alenka, trochgean mei it fieren fan freeslike sjitten, en dûsje de ynfantery mei fersnippere sitroenen, vyaknula:
  - Hoe helderder de frou, hoe mear se in foks is!
  Anyuta skeat ek op 'e nazi's, maaide se del, en smiet in granaat mei har bleate teannen en piepte:
  - Grize minsken misse grize stof yn 'e harsens, ljochte persoanlikheden, griis yn' e holle yn grutte hoemannichten!
  Alla, sjitten op 'e fijân, joech in eksplosyf pakket mei har bleate hakke, wittly útjûn:
  - In grize man is iensum as in wolf, en as in hazze hat er gjin rêst!
  Maria maaide de Fritz, merkte grappich op:
  - As de politikus in grutte foks is, dan wurdt him it liuwepart foarsjoen!
  Marusya skeat út in granaatwerper , en smiet in citroen mei har bleate teannen, squeaking:
  - De fokspolitikus nimt de kâns om as tsiis yn de bûter te riden fan de kraaistimmer ôf!
  Alenka, dy't trochgiet te sjitten fan har wapen, en joech oan it eksplosive pakket mei har bleate hakke, blurde út:
  - Der binne minder stjerren oan 'e himel as ynterpretaasjes fan 'e Hillige Skrift!
  Anyuta, dy't op 'e fascisten skeat, sei:
  - Beul yn in reade mantel, earliker, polityk mei wolsprekking!
  Alla, troch te sjitten, merkte logysk op:
  - De beul hat in skerpe bile, de politikus hat in skerp wurd, de earste blaast de holle, de twadde dript op 'e harsens!
  Maria, dy't trochgie om de Fritz sekuer út te slaan en in oare kado fan 'e dea mei har bleate fingers te smiten, merkte op:
  - Hakken hakken is soms minskliker as drip op harsens!
  Matrena, dy't de nazi's ôfsnijde en in granaat mei har bleate hak smiet, joech út:
  - As jo politisy op jo harsens dripke litte, skuorre jo it hier fan argewaasje!
  Alenka, dy't op 'e Dútske generaal skeat, en troch him trochbriek, sei bedrigend:
  - De taspraken fan politikus binne as wetter foar harsenswaskjen!
  Anyuta, dy't goed rjochte sjitten op 'e fijân fierde, en in sitroen lansearre mei har bleate teannen, joech út:
  - Wat is de grutste God yn 'e polityk, wat skept wetteloosheid!
  Alla, dy't op 'e nazi's skeat en in eksplosyf pakket mei har bleate hak smiet, joech út:
  - In politikus sjocht de kiezer altyd oan as in ezel mei in fokseblik om te ploegjen!
  Maria, skeat op 'e fijân, en mei har bleate teannen, smyt in granaat fan deadlike macht, blurted út:
  - In frou hâldt har earme lichem bleat te lizzen om riker te kleden!
  Marusya skeat in lange burst, snijde de line fan Fritz del en rôp:
  - In bleate frou draacht in man flugger oan, ek al is er net hielendal in laarzen!
  Alenka, dy't krekt fjoer op 'e nazi's fierde, merkte op:
  - Mei in bleate froulike hak is it makliker om in man op modieuze laarzen te spinnen!
  Anyuta skeat út in granaatwerper en joech út:
  - Om modieuze skuon te krijen, moat in frou in man goed "skodde"!
  Alla, dy't de nazi's mei barsten sloech en in granaat op har bleate teannen smiet, antwurde:
  - In frou dy't net wit hoe't se har skonk op 'e tiid bleate sil, sil foar altyd "skoed" bliuwe!
  Maria, skeat op 'e fijân, en smiet in eksplosyf pakket mei har rûne hak, útjûn:
  - Te faak, sjocht nei de bleate froulike skonken, rint in man it risiko dat hy himsels "skodde" ta de steat fan in tramp!
  Marusya, dy't sekuer skeat op 'e fijân, en in granaat joech mei har bleate knibbel, antwurde:
  - Om net foar altyd bleatefoet te bliuwen, moatte jo de skuon op 'e tiid útsmite kinne!
  Alenka, troch te sjitten op 'e nazi's en de wyn út har te slaan, sei wittich:
  - De bleate foet fan in famke is better as in seilboot fan in ynfaller!
  Anyuta, dy't trochgiet te sjitten mei ûndûbelbere krektens, merkte op:
  - It sterkste pânser kin de teare hûd en sjarmante famkessoalen net wjerstean!
  Alla, dy't skeat op 'e Dútske ynfallers, joech út:
  - Froulju klimme hiel knap mei bleate fuotten yn in man syn beurs!
  Maria skeat op 'e nazi's, mei grutte krektens, en sloech har hollen, merkte op:
  - It kleverigste diel fan it froulike lichem foar gouden munten, bleate fuotten en bleate boarsten!
  Marusya, trochgean te sjitten, sûnder meilijen foar de nazi's, joech út:
  - In frou moat soms de skuon útdwaan, om net foar need te knibbeljen!
  Alenka, dy't passend op 'e nazi's skreau, en se yn stapels opsteapele, konstatearre logysk:
  - It is makliker om in man mei in bleate foet op 'e knibbels te setten!
  Anyuta, sjittend op 'e fijân, sei agressyf op:
  - Barefoot yn 'e tiid, nea in bleate foet!
  Alla, dy't fijannen útsloech en tsjinstanners ôfsnien hie, grommele:
  - It is makliker foar in frou om mei bleate fuotten in gouden top te beklimmen!
  Maria sloech ek de nazi's en rôp:
  - Jo binne in man fan learzens, as jo gjin frouljusskonken hâlde!
  Marusya, skeat op 'e nazi's, en smiet mei har bleate fingers in selsmakke pakket mei eksplosiven, dêr't de Tiger út draaide, grommele:
  - In frou mei slanke skonken sil in man bûge yn earbied!
  Alenka sloech de nazi's, maaide se del en joech út:
  - Bleate teannen binne handiger as hannen as in frou munten nimt út 'e bûse fan in "skodde" man!
  Anyuta snijde de Fritz ôf en piepte:
  - It meast betûfte is in frou dy't in man ûnder de hakke triuwt, mei har bleate foet!
  Alla, dy't op tsjinstanners skeat en in citroen mei har bleate hak smiet, joech út:
  - It paad nei it hert fan in man is makliker foar in skientme om mei bleate fuotten te traapjen!
  Maria smiet in Dútske tank, smiet in granaat, piepte:
  - Bleate fuotten fan famkes, hurder as it klimmen fan Everest fan in man syn hert!
  Matryona skeat ek deadlik en joech út:
  - Nei't se har skuon útdien hawwe, is it makliker foar in frou om de woastyn fan manlike ûnferskilligens oer te stekken!
  Alenka smiet de fijân mei in finzene bazooka en piepte:
  - Jo sille stom wêze as in learzens, jo sille sels de hakke fan in bleate fuotten slaan!
  Anyuta joech ek in beurt en piepte, har tosken bleat:
  - In neakene froulike skonk makket in man falle yn in bleatefoet bernetiid!
  De readhierige Alla, dy't de nazi's delmoaide, tjirp:
  -Meast skode laarzen falle yn in bleatefoet bernetiid!
  Maria naam in klap op 'e nazi's en piepte:
  - As in famke moaie skonken hat, dan is se gjin boef yn it libben!
  Matryona, dy't op 'e fijân skeat en de nazi's ôfsnijde as nôtskeven, blafte:
  - In bleatefaam is better as in skodde âlde frou, in jonge kat is leuker as in âlde liuw!
  Alenka, sjitten op 'e nazi's, en smiet deadlike kado's fan 'e dea, joech út:
  - It is it bêste foar in frou om in priis te fertsjinjen mei har bleate boarsten, en modieuze skuon mei har bleate fuotten!
  Anyuta sloech ek de nazi's, maaide se del, en smiet mei har bleate fuotten granaten en raasde:
  - Fan 'e toarnen fan manlike ûnferskilligens is de bêste manier om in frou te beskermjen in bleate heel!
  Alla, dy't op tsjinstanners sjit en se ôfsnien mei automatyske bursts, merkte op:
  - De meast duorsume hak foar in man fan in bleate froulike foet!
  Maria, sloech tsjinstanners, en sloech fan in granaatwerper , joech út:
  - Barefoot froulike hak, de meast ferbaarnde laarzen skode mei ingewanden!
  Matryona, dy't de nazi's delsette, joech út mei wit:
  - Jo kinne jo skuon net op 'e tiid útsmite - jo sille in bleatefoet wurde!
  Alenka, skreau oer de nazi's, merkte op:
  -As jo in geast fan in knuffel binne, dan kinne jo goed opwarmje, allinich josels!
  Anyuta merkte logysk op, sloech de fijân, en smiet in pakket mei eksplosiven mei har bleate foet:
  - It is goed om in klup te hawwen, it is min om in klup te wêzen!
  Alla, dy't de nazi's sloech en in granaat joech mei har bleate hakke, rôp:
  - Gietizeren fûsten kinne jo helpe te oerlibjen, mar in ikenkop sil ta de dea liede!
  Maria hiel logysk opmurken, it maaijen fan de nazi's:
  - As de hearsker gjin kening yn 'e holle hat, hearsket anargy yn it lân, en se ferkeapje om 'e nocht!
  Matryona, dy't de nazi's rasjoneel fersloech, merkte op:
  - De kroan is net foar de holle dat de hoed!
  Alenka, dy't de Fritz ferplettere, logysk opmurken:
  - Op 'e ikenkop en de kroan sit prekerich!
  Anyuta, dy't tige sekuer op 'e nazi's sjit, joech:
  - Hoe sterk iik ek is, mar it materiaal foar de holle dêrfan is it breklikste!
  Alla, hurd sjitten op 'e fijân, konkludearre logysk:
  - Wa is in klubkop, dy komt op 'e kop mei in klub!
  Maria neuken tsjinstanners, útjûn:
  - De politikus hâldt in beurs en in stokje yn 'e hannen, allinne syn jild is houten, en syn stokje is papier!
  Marusya notearre logysk, en smiet in sitroen mei har bleate foet:
  - In ljochte holle, ferwiist op syn minst nei griis hier!
  Matrona, dy't de nazi's ferplettere, sei:
  - Jo binne miskien gjin blonde, mar it is moai om in ljochte siel te wêzen, famkes kinne de kweade slaan, sadat oaren lokkich libje kinne!
  Alenka, dy't op 'e nazi's skeat, piepte:
  - Jo kinne gjin sterke ferdigening bouwe tsjin ikebeammen allinich op stobben!
  Anyuta, sjitten, logysk opmurken:
  - As de politikus gjin specht is, dan hellet er de sjips fuort, net allinne fan de kiezersstomp!
  Alla ferklearre agressyf, en sloech de Dútsers del:
  - Hoewol't de politikus gjin earn is, hy beskôget kiezers as kraaien en specht!
  Maria, dy't de fijannen delsloech, merkte op:
  - As jo politisy tastean om krûden fan jo ôf te heljen, dan binne jo grif in specht!
  Matrena, dy't de nazi's delmeitsje, utere harsels:
  - In politikus mei kiezers is in foks, mar by himsels is in hamster in hamster!
  Marusya smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - In tûke politikus is as in foks yn in hinnehok, en in dom is as in oaljefant yn in porseleinwinkel!
  Alenka, dy't de Fritz ferplettere, joech út:
  - De oarder wurdt stil set, de politikus makket in rommeltsje troch praten!
  Anyuta, dy't de nazi's ferspriede mei in granaat, piepte:
  - In politikus praat in protte, foaral as er de bek hâlde wol!
  Alla notearre agressyf, en sloech de nazi's:
  - Rjochtsje mei in politikus dat wetter yn in mortier stompen, útsein as jo de spier fan 'e tonge brekke, mei winst leit!
  Maria, dy't de fijannen ferplettere en in granaat mei har bleate foet smiet, merkte op:
  - De politikus is in mingsel fan in foks en in wolf, mar hy bigjint in protte!
  Matrena, dy't op 'e nazi's skeat, grommele:
  - Hoe mear politikus de foks is, hoe mear hy pigket!
  Marusya, it maaien fan de Fritz, joech út:
  - Yn de polityk is der in trochgeande menagery, wolven, hazzen, hinnen, in hoanne en specht, allinnich in foks wurdt altyd as kening keazen!
  Alenka, de ferneatiger fan 'e fascisten, mompele:
  - In diktator dy't him foardoet as in liuw is in echte pig!
  Anyuta notearre agressyf, en sloech fijannen mei sjitten:
  - In politikus sil pas foar in liuw passe as de kiezer in folsleine kont is!
  Alla, dy't de fascisten as stof fan tapijten útsloech, sei:
  - In politikus draacht in skieppehûd oan, mar allinne bloedtoarst makket him besibbe oan in wolf, en in fêste ram mei fernimstigens!
  Maria, dy't mei har bleate foet in granaat smiet, tjirp:
  - It is better as de hearsker in wolf yn skieppeklean is as in raem yn it mom fan in liuw!
  Matryona, sjitten op 'e fijân mei de krektens fan Robin Hood, sei:
  - In politikus blaast oer frede as in skiep, mar de tosken fan in wolf rattelje oer oarloch!
  Marusya, skeat op 'e fijân, blurde út:
  - In politikus om de stimmen fan 'e kiezers te krijen giet út as in nachtegaal, mar hâldt se foar specht!
  Alenka, dy't skeat op 'e nazi's, sei:
  - As de taspraak fan in politikus foar jo de tril fan in nachtegaal liket, wês dan gjin kraai yn dit gefal!
  Anyuta merkte grappich op, en sloech de nazi's:
  - As in politikus sjongt as in nachtegaal, betsjut dat dat hy jo in geskikt spul achtet!
  Alla, dy't de fascisten ôfsnien hie, merkte op:
  - Jacht op kiezers ferskilt fan boskjacht trochdat de jager safolle mooglik lûd makket!
  Maria, skeat op 'e fijân, rôp:
  - In politikus, yn tsjinstelling ta in zakkenroller, makket in soad lawaai by stellerij, en nimt vleierij by it rôven!
  Matryona, skeat op 'e fijân, gurgle:
  - In politikus is yn in sin ek in god, mar it is better net yn him te leauwen!
  Maria befêstige:
  - De politikus belooft de Moanne graach as kiezer, allinne ferjit er der by te foegjen dat der gjin libben is útsein sân!
  Alenka, dy't tsjinstanners ôfsnien hie, gromde:
  - Wee is net fan 'e geast, mar út it gebrek oan praktysk fernimstigens!
  Anyuta, skeat op 'e fijân, piepte:
  - Alle problemen fan 'e wrâld binne net fan jild, mar fan har ôfwêzigens yn it juste bedrach!
  Alla, sjitten op 'e fijân, joech út:
  - Taal wurdt oan in politikus jûn om syn tinzen te ferbergjen, mar net mei hokker wolsprekking kin in politikus syn grize smjunt ferbergje!
  Maria sei enerzjyk doe't se op de Fritz skeat:
  - As it izer oan keatlingen giet, wurdt it net oerlitten foar swurden, as sulver yn spraak ferspile wurdt, dan is der neat te beteljen!
  Matryona, skeat op 'e fijân, gromde:
  - Hat in politikus in kado foar it neikommen fan beloften? Besit, mar net foar neat!
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, merkte op:
  - De oaljefant leit in grutte bulte stront op, en de politikus-foks, in noch gruttere berch fan verbale diarree!
  Alenka merkte grappich op, de nazi's te ferpletterjen:
  - De politikus giet oerfloedich swiete huning fan taspraken, ferdrinkt kiezers yn verbale diarree!
  Anyuta, sjitten op tsjinstanners, joech út:
  - De swiete taspraak fan in politikus is as in huningstream, allinich swimme jo der lâns yn it jiskefet!
  Alla, dy't sjitte op 'e nazi's, merkte op:
  - In politikus kin de belofte neikomme, allinich om de kiezer yn it ûnmooglike te leauwen!
  Maria, liedend in heul akkuraat fjoer, joech út:
  - Der binne in protte politisy by de ferkiezings, mar der is net ien om te kiezen, wa is in stomp, wa is in dek, wa is in foks, wa is in baarch, wa is in bear - der bliuwt mar ien ding oer fan argewaasje - oant roar!
  Matryona skeat op 'e nazi's en merkte op:
  - In politikus dy't him gauris de kiel opskuorret, moatst de earen goed skoppe!
  Marusya snijde de nazi's, sei:
  - In politikus, oars as in nachtegaal, sjongt nea foar neat, en hat in fokskado!
  Alyonka tjirpe, har tosken bleat:
  - De politikus wol in earn wurde, mar de kiezer hat altyd gjin fûgelrjocht!
  Anyuta koarde, sjitte Dútsers mei in sniper :
  - Wêrom bist op in fûgelfergunning, want do hast in spechtgeast!
  Alla sei mei de agression fan in python:
  - De politikus hat in protte ferskillende ferskes, mar se hawwe allegear ien motyf: kies my!
  Maria, de faksisten ôfsnien, mompele:
  - De kiezer lit, as in bôle, de hazze, de wolf, de bear, mar de politike foks forslet him dochs!
  Matryona merkte op, en snijde de fascisten ôf:
  - De politikus sil mei swiete taspraken rekkenje op it yntellekt fan in fly, op 'e tril fan in nachtegaal, op 'e konsideraasje fan in specht, mar syn swine wêzen is sichtber foar it each fan 'e hauk!
  Marusya, fjochtsjen tsjin de nazi's, foeget mei in glimke ta:
  - In frou is ek in goede politikus, en jout teminsten in kâns dat se de belofte fan trou neikomt en wille jout!
  Sa beskermje de famkes de stêd heldhaftich, en jouwe grutte hoop.
  . HAADSTIK #4
  Ein septimber en begjin oktober wiene de fjildslaggen foar Astrakhan noch oanhâldend, en de nazi's gongen nei it suden lâns de kust fan 'e Kaspyske See. Der wie in ûnferbidlike opmars fan 'e nazi's ... Yn it suden feroveren de nazi's de stêd Ordzhonikidze en gongen troch te stoarmjen Grozny.
  Ek yn dizze stêd waarden Sovjet-oarloggen heroysk fochten.
  It bataljon fan famkes, ûnder lieding fan Tamara, toande wanhopige fêststelling en moed.
  Tamara skeat in burst út in masinegewear, en smiet mei har bleate teannen granaten, sizzende:
  - Gloarje oan ús heitelân USSR!
  Anna, dy't sekuer skeat op 'e nazi's, en ek in eksplosyf pakket mei har bleate hak smiet, rôp:
  - Gloarje oan heroïsme!
  Akulina, skeat op 'e fijân, blurde út:
  - Foar it heitelân en eare!
  Victoria, dy't op 'e Fritz skeat, en mei de bleate teannen in granaat smiet mei deadlike krêft, grommele:
  - Lit ús de Wehrmacht ferpletterje mei heroïsme!
  Olympics is in sûn famke, se skeat op 'e fijannen, sloech de Krauts en ferjoech:
  - Yn 'e hillige oarloch sil ús oerwinning wêze!
  Tamara, dy't op 'e nazi's sjit, en wer mei har bleate foet in granaat smiet, merkte op:
  - In soldaat moat de krêft hawwe fan in iik, mar gjin ikekop!
  De famkes skeaten. Om de massa ruïnes hinne smookt de ruïnes. Eksploazje nei eksploazje folget. Reek komt de loft yn. Alles omhinne stiet yn 'e brân.
  Ferneatiging op massive skaal.
  Moaie, bleateblonde Anna, wylst se in granaat smyt, de nazi's opskuorre, blamert sa:
  - Yn elke iik is in holte, yn elke ikekop sit in gat dêr't harsens út rinne!
  Akulina, skeat op 'e fijân, en smiet in granaat mei har sierlike, tanned, bleate foet, squeaked:
  - As jo sa tûk binne as in iik, dan bûgje jo as in aspen!
  Victoria, dit readhierige famke, ek mei bleate, brune, beitele skonken, tjirpe:
  - As jo gjin fokslist hawwe, dan komme trije felen fan jo ôf!
  Olimpiada, in sûne, lange, grutte, spierblonde, joech in beurt, smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - As jo stom binne as in iik, dan skuorje se dy as kleverich!
  In jonge krûpte harren foarby. Hy flitse mei swarte hakken, en smiet in eksplosyf pakket nei de nazi's. Doe raasde er:
  - In jonge soldaat, better as in ferfallen generaal!
  Tamara joech wer beurt. Se smiet in granaat mei in deadlike krêft mei har bleate foet en rôp:
  - Foar elk fan syn nije pak lûkt de politikus trije felen fan 'e kiezers!
  Akulina, skeat op 'e fijannen, en gnyske agressyf, grommele:
  - Jo sille tûk wêze as in ikebeam, se sille it ôfskuorre as kleverig en hazzen!
  Anna, sjittend op 'e fijân, en smiet granaten mei har bleate foet dy't tanks ûndermynje, tjirp:
  - In slûchslimme foks sil sels trije felen fan in liuw dellûke, as er in raem is mei ferstân!
  Victoria, skeat op 'e nazi's, en smiet in moardlik kado op mei har bleate hak, joech út:
  - As jo gjin foks wurde wolle, dan gûle jo as in hongerige hûn!
  De Olympyske Spullen maaiden de Fritz del. Doe smiet se mei har bleate foet in granaat en tjirre:
  - De politikus is in foks, dan darmt er kiezers-kippen yn it deiljocht!
  It gebrul fan de kanonade groeit. Formidabele " Sturmtigers " geane yn 'e striid . Se sjitte raketbommen ôf. En se ferneatigje hiele gebouwen, ferpletterje huzen tagelyk. En stoarmtroopers sirkulearje yn 'e loft. Se sjitte raketten op Sovjet-posysjes. Se smyt bommen. De Panther-2 is al sichtber, in masine mear avansearre as de Panther, mei in krêftich 88-mm kanon.
  De Dútske auto hat in smellere en lytsere turret, en ek in squat romp. Sa'n meunster, as it slacht, dan slacht it. En vooral, net te swier, mei in machtiger motor fan 900 pk.
  Tamara smiet in granaat op Panther-2 mei har bleate foet en koarde:
  - Do silst dom wêze as in stobbe, se sille it ôfskuorre as kleverige, net allinne slûge foksen, mar ek leffe hazzen!
  Anna, dy't skeat op 'e nazi's, en de tsjinstanners delmoarde, sitroenen mei har bleate fuotten smiet, konkludearre:
  - Sels in earn, in slûchslimme foks, kin in wiete hin bleatstelle!
  Akulina, dy't de fijannen ôfsnijde en se trochsloech, mei krekte shots, joech út:
  - In man dy't dreamt fan 'e rol fan in liuw wurdt faak in ezel dy't troch in foks omploege wurdt!
  Victoria, dy't tsjinstanners yn barsten delsloech en wat deadliks mei har bleate fuotten smiet, rôp:
  - In man hat liuwlike ambysjes, ezelstienens, de ûnhandigens fan in bear, de genede fan in oaljefant, mar syn foks kin him altyd lokje!
  De Olympyske Spullen joegen de fijân in beurt. Se maaide it del as in gersmaaier en grommele:
  - In foks fan reade kleur, in politikus fan in bloedich pak!
  De yntinsiteit fan 'e striid bleau groeie. De stêd waard troch de nazi's ferslein út gaskanonnen, dy't superieur wiene oan 'e Katyusha. En it wie heul lestich om de nazi's te wjerstean. Mar it bataljon bleate, healneaken famkes fochten mei kolossaal entûsjasme. En de famkes stoaren hast net, de mannen krigen mear.
  Tamara, skeat op 'e nazi's, en smiet granaten mei har bleate teannen, rôp:
  - In frou ferslacht sterke manlju, spilet op har swakkens, in politikus oertsjûget swakke kiezers, fansels oerspieljen!
  Anna, dy't de fijannen ôfsnijde en se mei kûgels maaide, en tagelyk in eksplosyf pakket mei har bleate hak joech, joech út:
  - In frou is de slimste politikus, se hoecht net te studearjen om in foks te wurden, mar se moat skuon oan kinne wylst se bleatefoet bliuwt!
  Akulina, dy't har tsjinstanners mei krekte bursts ôfsnijde en har bleate teannen brûkte, blafte:
  - In frou hâldt ek fan jeugd, mar it grien fan 'e dollar is har leaver as de griene leeftyd fan har beskermhear!
  Victoria, dy readhierige teef, skeat in deadlike burst, bruts de line en raasde:
  - It grien fan in famke syn jeugd lûkt griene rekkens fan manlju fet fan bucks!
  Olympias, dy't op 'e fijannen skeat en in oar kado mei har bleate foet smiet, flapte út:
  - Joech net de griene dollar, problemen hawwe ek griene eagen, en de shell is krokant!
  De striid wurdt hieltyd hurder. Deadlike projektilen raasten. Se barsten en shred de Sovjet-posysjes, omslaan de kanonnen fan 'e batterijen. En nije fleantugen haasten, en oanfalsgewearen rommelje. Stofwolken komme de loft yn.
  Tamara, sûnder genede te sjitten op 'e nazi's, naam en joech in pearel út, wêrfoar't se mei har bleate foet in granaat smiet:
  - Leau yn God, sakje net op it nivo fan in bist: in minske is gjin ûnderdanich skiep, en gjin stjonkende geit!
  Anna, fjochtsjen mei de fijân, en goaie kado's fan 'e dea mei har bleate fuotten, opmurken:
  - Jild fertsjinje op it leauwen fan minsken is itselde as dong op goud skine, wantroun sil ûntspringe!
  Akulina, dy't de Panther ferneatige, blies agressyf :
  - Leau op snein, kom net op sân freeds yn 'e wike!
  Victoria, dy't heul sekuer op 'e nazi's skeat en se agressyf maaide, merkte op:
  - It leauwen yn 'e ivige helske flam boartet de molke fan it byleauwe, dêr't it skom fan fuorthelle wurdt, skurken út 'e godstsjinst!
  Olympias, de froulike held, dy't de nazi's delsloech, en mei har bleate fuotten granaten fan kolossale destruktive krêft smiet, opmurken:
  - Allinnich stobben en iken leauwe yn it helske fjoer fan 'e ivige flam, en litte har as kleverig skilje!
  Tamara skeat út in fongen bazooka, flitse har bleate hakken en tjirp:
  - Hoe skynt de flam fan it ivige helske fjoer? De glâns fan gouden munten yn 'e bûsen fan skurken út religy!
  Anna, dy't op 'e fijân skeat en de nazi's mei kolossale krektens delsloech, joech út:
  - Rogues brûke God om har bûsen te foljen, en wurde net allinich mei in lege holle ferrifelje!
  Akulina joech in beurt oan 'e fijân. Se smiet in granaat mei har bleate teannen en piepte:
  - Skurken út 'e godstsjinst reitsje trije felen fan skiep ôf, brekke de hoarnen fan geiten, allinich winst is har dierber, en leauwe is foar hackwurk!
  Victoria smiet in zaagselbom mei har bleate hakke, blies de fijân op en piepte:
  - In earlike pryster is as in fegetaryske wolf, allinne it leauwe is altyd earlik, en it gebrûk is egoïstysk!
  Olympias blaasde de fijân út in masinegewear. Se maaide de fijân del en joech mei har bleate hak in boskje granaten, dy't de Lev-tank omkearden. Doe rôp se:
  - Elke religy is in mearke, allinich winst wurdt makke fan dizze fantasy yn wirklik bjusterbaarlike proporsjes!
  Dit is hoe't famkes dapper fjochtsje yn 'e stêd Grozny. En se litte harsels út it heechste eachpunt fan dapperheid sjen.
  En de oare famkes ferdigenje Astrakhan mei al har moed. En se demonstrearje ek de heechste aerobatics en krêft.
  De famkes fjochtsje hiel goed.
  Alenka smiet in granaat mei har bleate foet, skuorde de nazi's útinoar en koarde har tosken:
  - Wa lit jo noedels oan jo earen hingje, sil foar altyd honger wêze!
  Anyuta, dy't de nazi's mei dit ôfmaaide, wie it iens:
  - Jo sille net fol mei noedels op jo earen!
  Alla skeat in burst op 'e nazi's, smiet in deadlike granaat mei har bleate foet en rôp:
  - Noedels op 'e earen is in lêste minút wearze-inducerende gerjocht!
  Maria merkte grappich op, bleatte har tosken en smiet in eksplosyf pakket mei har bleate teannen:
  - As dit God is, wit gjinien, mar se krusige hieltyd in minske, as is er de likenis fan Kristus!
  Marusya, de Fritz neukt, naam it en raasde, agressyf gnyskjend:
  - In minske stribbet dernei om Gods macht te behearskjen, mar krijt oant no ta allinnich in krusiging net neffens God!
  Matryona, joech in beurt, maaide de nazi's del en ferriede, agressyf nei har freonen:
  - It hert fan in minske stribbet nei goedens, syn geast nei winst, en syn mage nei gluttony, en úteinlik slepe de fuotten yn 'e put!
  En fûle fjildslaggen rommele yn Astrakhan. De stêd oan de Wolga is in wichtich punt fan de Sovjet ferdigening. En hjir siede sokke fjildslaggen razend. It is as in tsjettel borrelt.
  En swiere, deadlike fleantugen raasten. Yu-288 is in tige krêftige masine. En smyt bommen mei kolossale fêstigens.
  Alenka sjit, jout in beurt nei de nazi's en smyt in granaat mei har bleate foet:
  - As in persoan de yntelliginsje fan in gorilla hat, sil hy ploegje as in hynder en ite as in hûn!
  Anyuta lansearre in moardlik kado fan 'e dea mei har bleate foet, smiet de nazi's en rôp:
  - In man lit him op in kraach sette, mar om te ploegjen moat er mei in twangsweep slein wurde!
  Alla lansearde in citroen mei har bleate hak en gromde:
  - De politikus hat in grutte bûse, mar hy is mar in ûnnuttige zakkenroller!
  Maria, skeat op 'e tsjinstanners, sisde:
  - In politikus dy't de kiezers de moanne út 'e himel belooft, nei't er oan 'e macht kaam is, it moannelânskip ferlit, en gûlt fan 'e honger nei it ljocht!
  Matryona, oerdoefjend laitsjen, merkte op:
  - De duvel yn elke polityk stimulearret om it plak fan 'e Almachtige God yn te nimmen, allinich de politikus hat heul min talint!
  Marusya, dy't op 'e fijannen skeat en se mei fertrouwen maaide, merkte op:
  - In minske stribbet dernei om almachtig te wurden, mar syn morele foarútgong makket it net better!
  De famkes binne blykber yn 'e heechste graad geastich.
  En de oarloch giet op in knirled spoar. Jetfleantugen wurde test yn it Tredde Ryk. En dit is ek in frij serieus argumint yn in skeel mei de USSR.
  Hitler is fansels net sa tefreden. De oarloch slûpt troch, en Ruslân ferset har koppich, hoewol it ek beswykt. De fjildslaggen raze as yn 'e mûning fan in fulkaan.
  Ein oktober. Kalmykia is folslein ferovere, en de nazi's geane foarút oer Dagestan.
  De suksessen fan 'e fascisten, hoewol beskieden, binne konstant. De Swarte See Fleet stiet op 'e râne fan ferneatiging.
  De hiele bemanning op de destroyer bestiet út famkes. In moaie bemanning, om earlik te wêzen. It famke hat vests oan en rint bleatfuotten, har rûne hakken flikkerje.
  Alice, de kommandant fan 'e fernieler, jout fol fertrouwen opdracht om de fascistyske kruser oan te fallen. Lansearret in torpedo en merkt op:
  - Yn 'e oarloch, lykas yn in goed teater, is de folgjende aksje ûnfoarspelber, der sille grif triennen falle!
  Andriana is har partner, it befel oer in hiele kroade fan famkes. Se rûnen flikkerjend neaken, rûne hakken, en sjitte. Se sette in mynapparaat op.
  Andriana rôp:
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  Ferljochtsje it paad nei kommunisme!
  Veronica, sloech de nazi's mei in kanon, rôp:
  - By oarloch, lykas yn in film: de aksje boeit, it wurdt noait saai, allinich, helaas, it slacht echt!
  In fernieler mei bleate skonken, brune, slanke, tige moaie famkes springt fan side nei kant. Hy wurdt as in fear fuortsmiten.
  Alice, mei har beitelde bleate fuotten stampen, flapte út:
  - As jo net maklik binne, sille jo yn frede rêste yn 'e oarloch!
  Andriana, sekuer sjitten út in kanon, merkte op:
  - In famke dat fjochtsje kin is in ridder!
  Alice korrizjearre, fjoer:
  - Nee, sy is in held!
  En de krigers barsten út laitsjen. En hja lieten har tonge sjen. En de skonken fan 'e skientme, sa sierlik, en spoaren fan bloed bliuwe op it dek. Krêftige famkes.
  En neaken, har hakken binne sa rûn en sierlik.
  Alice herinnerde har hoe't se finzen waard, en de nazi's strieken har sole mei in tinne, read-hite swipe. Hjir hingje jo hast neaken oan it rek. Jo bleate fuotten binne tucked yn in stock. En se tikkelje dy mei read-hierme roeden. Hjir en oan 'e skarlaken tepel wurdt read izer kauterisearre.
  Alice waard martele en martele foar ferskate dagen. Mar it famke koe ûntkomme.
  Se fertelde de wachtoffisier dat se it plak op see wist wêr't se in kontener mei goud smieten dy't út Sevastopol evakuearre waard. De faksist foel der foar.
  No, Alice, nettsjinsteande alle marteling, behâlde har moed. Se lieten har keatling los en leine har mei har hannen yn in boat. En mei har bleate fuotten, licht ferbaarnd op it rek, koe se in pistoal pakke en twa faksisten sjitte. Doe die se de touwen los en swom fuort. Se hat it tûk kontrolearre. En fertsjinne it respekt fan 'e famkes.
  Fan 'e spesjale ôfdieling besochten se har oan har te hingjen , mar Alice bedrige de spesjale offisieren om in ûngelok te regeljen, en har ek oan in teef op te hingjen. Se waarden kjel.
  Alice is in heul fjochtsjen famke ...
  Se konkludearre sels grappich:
  - De beul hâldt fan in byl fan in wapen, mar yn 'e striid hat hy in ûnhandige feardigens!
  Andriana stimde dêrmei iens, en sloech har mei beitelde skonken:
  - Jo kinne noch sop fan in bile kokje, mar wat mei in heldhaftige pinne skreaun wurdt, kin net mei in beul-byl omkeard wurde!
  Yuliana is in hiel moai famke. Se hat allinnich in tinne gestreepte stof op har boarst, en slipje. Mar se is sa prachtich en moai. De skonken fan alle famkes op 'e fernieler binne bleat, en tige ferliedlik.
  As de Dútsers finzen nommen wurde, wurde se twongen om de famkes rûne, bleate hakken te tútsjen. En de finzenen dogge dit hearrich. En se slikje de hakken fan 'e famkes en tútsje se mei in protte wille.
  Juliana song:
  - Wy binne gjin kweade rôvers,
  Wy wolle net deadzje ...
  Mar bleate hakken pine,
  Ik wol elkenien yn it gesicht slaan!
  Famkes, fansels, binne by steat fan savoring alle súkses.
  Andriana, mei har bleate hakken stampen, sei:
  - Eh, nije grinzen, lit my net laitsje!
  Alice stimde yn:
  - Unbeheinde kânsen foar dyjingen dy't gjin grinzen foar harsels sette!
  Veronica sloech har bleate fuotten, klonk har bleate hakken, en merkte har tosken út:
  - De sterkste persoan sil gjin ûndraaglike ambysjes lûke!
  Andriana merkte grappich op, bleatte har tosken en skeat har kanon:
  - In minske is fier fan God ôf, om't er yn syn neifolging fan de natoer net fier fan 'e makaak ôfgien is!
  Veronica, dy't de streamen fan 'e oprukkende nazi's mei krekte sjitten ferplettere, grommele:
  - In politikus yn ambysjes is in god, yn 'e metoaden fan syn gesicht, en by it brûken fan' e resultaten is hy in regelmjittich baarch!
  Sovjet famkes fjochtsje goed. Mar der binne fansels Dútske, en ek skientme yn bikinis en bleate fuotten.
  Gerda is bygelyks in seldsume strider.
  Sy en har partners sieten op 'e nijste tank "Panther" -2.
  De famkes sjitte op 'e Sovjettroepen en raze.
  Wy binne kweade wolven, wy lûke ús werom, net goed!
  En se knippe mei de eagen...
  Gerda sloech mei help fan har bleate teannen op 'e Russyske soldaten en piepte fan wille:
  - Wa is gjin wolf yn it libben, trije felen wurde dellein fan him, wa is gjin foks yn syn geast, hy is swollen as in hin!
  Charlotte sloech ek mei in krekte projektyl, brek troch in Sovjet-tank, ferpletterde it pânser en rôp:
  - De wolf hat altyd honger, de man is altyd ûntefreden, en de politikus kin gjin wurd fan wierheid sizze!
  Christina, tige sekuer sjitten op 'e fijân, en sloech Russyske tanks mei in deadlik projektyl, opmurken:
  - De foks hat weardefolle bont, mar de garânsjes fan de foks fan politisy binne neat wurdich!
  Magda naem en rjochte in gewear op 'e fijân, mei har bleate teannen, sloech en grommele:
  - Der is mear molke fan in geit as fan in politikus, waans geast in skiep is!
  Gerda, trochgean mei sekuer sjitten op Sovjet-auto's, merkte op:
  - By de ferkiezings sitte politisy as tusken pest en kolera, al binne politisy folle mear besmetliker yn har skizofreny!
  Charlotte sloech de fjouwerentritich en sloech de toer del, sizzende:
  - De politikus hat in wolfsnoas foar proai, mar hy is sels in klearmakke baarch om te goaien!
  Christina lansearre behendich it projektyl mei har bleate teannen en sei:
  - In politikus is in raem dy't nei de troan fan 'e liuw rint, en as er de top berikt, feroaret er yn in foks dy't kiezers fan kip ôfslút!
  Magda merkte agressyf op, stjoerde it Sovjet selsridende gewear in kado fan 'e dea mei syn bleate teannen:
  - Se leauwe politisy net, mar se stimme, se fersteane gjin muzyk, mar se harkje wol, se ite gjin noedels, mar se hâlde har wol oan 'e earen!
  En harren "Panther" -2 is tige aktyf. En it stjoert it projektyl tige sekuer.
  De Dútske masine ferplettert alle Sovjet-tanks tige fertrouwen.
  Gerda sjit en sjongt:
  - Ien, twa, trije - brek it advys op!
  Charlotte sjit tige sekuer, slacht fijannen en fluit:
  Wy binne de sterkste yn 'e wrâld!
  Christina, mei har bleate teannen om troch de fjouwerentritich te sjitten, tafoege:
  - Wy sille al ús fijannen yn it húske weagje!
  Magda sloech op 'e fijân en flapte út:
  - It Heitelân leaut net yn triennen!
  Gerda sei:
  - En wy sille de kweade oligarchen yn 'e harsens jaan!
  Charlotte merkte grappich op, en sloech in Sowjet-haubits mei in shell:
  - Goud sjocht der mar moai út, trouwens, dit metaal, it minskdom hat altyd lêst, it is arrogant wurden!
  Christina, sjitten op 'e fijân, utere harsels wittly:
  - Mei har boarst bleate, is it makliker foar in frou om trije felen fan in man ôf te skuorjen!
  Magda, dy't op tsjinstanners sjit, sei oarspronklik:
  - Bleate fuotten fan famkes, set manlju yn galoshes!
  Fansels binne de famkes op 'e tank sierlik. En de piloaten binne de coolste ûnder de Fritz.
  Albina en Alvina binne de meast formidabele asen yn it hielal. Hjir hawwe se it tal fan elk delsketten fiifhûndert fleantugen al berikt. Allinnich Marseille is harren foar. Hy waard bekroane mei it Grutte Krús fan it Izeren Krús foar it 500ste fleantúch fan 'e Sovjetfloat. Mar Albina en Alvina begûn te fjochtsjen folle letter, en dêrom sille se gau oerhelje Marseille.
  Albina en Alvina foar it 500ste fleantúch krigen it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  En no fjochtsje se mei reade piloaten.
  Albina drukt mei de bleate teannen op de knoppen, sjit fiif Sovjet-fleantugen tagelyk del en raast:
  - As in man slimme laarzen is, sit dan altyd yn in galosh!
  Alvina, skeat op Russyske fleantugen en sloech se mei har bleate teannen del, merkte op:
  - It bleate skonk fan in frou op 'e tiid sil elke boot yn in galosh sette!
  Albina, dy't tige goed rjochte fjoer op Sovjet-auto's lei, antwurde wittich, har tosken bleat:
  - In man dy't gauris nei bleate, froulike skonken sjocht, sit yn in galosh!
  En beide famkes sloegen noch in pear Yaks del, piepte:
  - In bleate froulike skonk, goed rydt ûnder de hak en sit perfekt yn in galosh!
  Krigers hjir kinne sjoen wurde op in grutte hichte.
  Mar as d'r prachtige Dútske piloaten binne, dan binne d'r ek prachtige Sovjet-famkes-Komsomol-leden.
  dy't mei grutte krêft fjochtsje. En se sjitte ek mei súkses de horden fan it Tredde Ryk del.
  Anastasia Vedmakova, naam it en mei help fan har bleate teannen sloech de Dútser del en piepte:
  - In man is ree om fan binnen út te draaien om de skuon fan in famke út te skuorjen!
  Akulina Orlova, sjitten op 'e nazi's, merkte grappich op:
  - Jo kinne elke boot nei binnen draaie mei in bleate froulike hak!
  Anastasia sloech ek de Fritz en piepte:
  - De bleate foet fan in frou sil elke man yn 'e binnenste keare, ek al is hy de lêste boot!
  de Focke -Wulf út en sisde, har prachtige tosken bleat;
  - As jo in man binnenstean keare wolle - doch jo skuon út, as jo him yn in galosh sette wolle, bleat jo hakke!
  En de famkes songen byinoar:
  In oarloch raast yn it universum,
  Om sûnder reden te ferpletterjen om te deadzjen ...
  Satan kaam los
  En de dea kaam mei him!
  
  En wa sil stopje de stream
  Bloedige en gekke rivieren ...
  De laserstraal sil de timpel yn ride,
  En de flits ferdwûn man!
  
  En sa'n gaos
  It universum oerstreamd ...
  It tryste lot fan it minskdom
  Ferdrach pine, lijen!
  De famkes kinne foar in part gelyk hawwe. Oarloch is gjin lok. Mar tagelyk entertainment.
  Twa Dútske begjinnende piloaten Eva en Gertrude fjochtsje op Focke -Wulf-oanfalsferoarings. Se oanfallen grûn Sowjet-doelen út 'e loft.
  Eva, sjitten en sjitte in raket, merkt op:
  - Wêrom is de bernetiid bleate fuotten, want in bleate froulike skonk makket manlju har holle kwyt, as wiene it jonges!
  Gertrude blaasde mei in raket, drukte op it pedaal mei har bleate hak en bruts de bunker fan it Sovjetleger en piepte:
  - De winsk om in frou neaken te sjen makket in man fan binnen nei bûten!
  Eva sloech nochris, sloech de fjouwerentritich, sloech de tuorren op en merkte grappich op:
  - Om in frou út te kleien, moatst earst har goede skuon oan!
  Gertrude sloech har tsjinstanner mei de bleate, rûne hak fan har sierlike foet en merkte op:
  - Op it krekte momint útklaaid, sil in saaklike frou trije felen fan in man ôfskuorre!
  Eve skeat in raket op 'e Sovjet-bunkers en rôp:
  - In frou dy't op 'e tiid neaken wurdt, sil gjin bleatefoet wurde en in man yngeand skode!
  Gertrude, nei't de Sovjet-troepen slachte, befêstige:
  - In frou mei bleate fuotten sil in man in leare sette, en him yn in galosh sette, en him fan binnen draaie en him de lêste bleatefuotten meitsje!
  Hjir is fansels de logika fan 'e famkes dat jo net tsjin har kinne pleitsje. En de famkes fjochtsje bleatfuotten en yn bikinis.
  En se hâlde fan moaie jonge manlju, en yn 't algemien sa'n dat se gewoan super binne.
  En as se sjonge, dan wurde der hûndert man fermoarde!
  Hjir binne de famkes, oan beide kanten weardich en tige moai, sadat yn feite manlju binnenstean draaie!
  . HAADSTIK #5
  De stêd Grozny, folslein omjûn troch nazi-troepen, foel begjin novimber 1943. It bataljon mei de famkes bruts út 'e ketel en luts him werom nei Shali.
  Der wiene al bergen, rûch terrein, en it waard handiger om de ferdigening te hâlden. Dútse tanks woegen nochal in soad, benammen de Maus, en it wie frijwat ûngemaklik om se yn 'e bergen te bestriden. De T-3 tank wie al út produksje helle , mar de modernisearre ferzje fan de T-4 waard noch produsearre. Hoewol ferâldere moreel. Mar hy koe noch fjochtsje tsjin de T-34-76. En fjochtsje goed. Syn kanon wie noch machtiger en hie in hegere mûlsnelheid as de fjouwerentritich.
  Tamara en de famkes fochten yn Shali. De famkes besochten dit tige grutte berchdoarp te hâlden - in echte stêd.
  De beauties fochten tige moedich.
  Tamara smiet in granaat mei har bleate foet, skeat in burst en koerde:
  - Foar it heitelân fan 'e USSR!
  Anna iepene it fjoer op 'e nazi's. De lichtere T-4 besocht de helling te beklimmen. It famke smiet in granaat mei har bleate foet, sloech de nazi-masine út en piepte:
  - Foar ús mem Heitelân!
  Akulina, skeat op 'e Fritz en mei har bleate hakke, nei't se it moardzjende ding oerlevere yn folie, blafte:
  - Memmelân is altyd hillich!
  Veronica, skeat op 'e fijân en smiet sitroenen mei har bleate teannen, sei:
  - Foar Russyske reuzen!
  Olympics, dizze gigantyske frou, smiet ek mei har bleate teannen in granaat nei de nazi's en piepte:
  - Foar it kommunisme!
  Tamara, dy't sekuer op 'e nazi's skeat en se ôfsnijde as krûden fan in beam, sei:
  - Hoe mear ikebeammen yn it leger, hoe sterker ús ferdigening!
  Anna konstatearre, har tosken bleat, en skeat op 'e nazi's mei kolossale krektens en grime:
  - Ik sil jim allegearre ferneatigje.
  Tank "Lion", in grutte auto mei in lange gun barrel. Hjir hy hat de nijste gun 105 mm, barrel lingte 100 EL. En it docht bliken in hiel lang gewear. En dizze romp stekt út mei deadlike krêft.
  Akulina sjit út in bazooka op 'e nazi's en sjit:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  Victoria ek fjoer en raast:
  - Gloarje oan 'e helden fan Ruslân!
  Olimpiada befêstiget troch te sjitten op 'e nazi's en in granaat te smiten mei syn bleate teannen:
  - De grutste gloarje!
  De famkes, it moat opmurken wurde, binne fenomenaal, en hiel aardich. En har koelens is kolossaal.
  Tamara, sjit op 'e fijân, en bleat har tosken, seit:
  - Foar Ruslân en frijheid oant it ein!
  Anna, sjit op 'e fijân, seit agressyf, en smyt in granaat mei har bleate teannen:
  Litte wy ús hert ienriedich slaan!
  En knypeage nei syn partners.
  Akulina sil ek in beurt jaan, hoe't se tsjinstanners sil maaie, en sil raze:
  - Foar myn oerwinningen troch it dak!
  Akulina Petrovskaya is net in ienfâldich famke. Se moast in protte meidwaan. Benammen waard se betrape op stellerij en siet se arresteare. Se gie ek troch in bernekoloanje-jongerein. No, neat, se hat it oerlibbe. Op bleate fuotten rûn troch de sniedriften, mar se waard allinnich sûner en sterker.
  Victoria fjochtet mei frenetyske fury. Jou in burst op 'e fijân. De Krauts wurde delsketten en falle. Doe smiet se mei har bleate teannen in granaat. De brommer sloech om.
  It famke koarde:
  - Foarby de machtige grinzen!
  Olympias fjochtet mei in heul wyld gefoel fan lilkens. Har klappen binne sterk en ferpletterjend. Se is wier in meunster famke. En sa slacht er syn tsjinstanners. Sa binne de nazi's aktyf útroeien. Jout harren net de minste kâns.
  Olympias raast op 'e top fan syn longen:
  - Gloarje oan dit romtekommunisme!
  Tamara, sjit op 'e nazi's, raast:
  - Gloarje oan it kommunisme fan Lenin!
  Anna sjit op tsjinstanners en piept:
  - Foar de USSR!
  Akulina, maait de fijannen del, en gromt, sjit:
  - Foar de heechste aerobatics!
  Victoria, dy't op 'e nazi's sjitten, flapte út:
  - Foar de meast fenomenale oerwinningen!
  Olympias, dy't de nazi-tank ferplettere, grommele:
  - Foar kommunisme fan 'e USSR!
  Tamara is ek fjoer. It sjit tige sekuer, en dekt tsjinstanners mei krekte bursts. It maait as in sjit en piept:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it kommunisme!
  Anna, sjit op 'e faksisten, en snijt se ôf mei krekte streken fan har sjis, ropt:
  - Grutte gloarje foar de helden!
  En smyt granaten mei bleate teannen. Dit is in frou.
  Akulina snijt de Fritz ôf, raast agressyf:
  - Foar it kommunisme!
  En twitches mei in spier lichem.
  Victoria slacht ek de nazi's. En mei de bleate teannen smyt er moardlike kado's nei syn tsjinstanners en raast:
  - Foar de grutheid fan 'e wrâld!
  Olympias sjit ek op fijannen. Slat se út as in stokje pluis en raast:
  - Gloarje oan it grutte kommunisme!
  En mei syn bleate teannen smyt er in granaat mei deadlike krêft, en skuort de fijannen útinoar.
  Dit is hoe't de fiif de fijannen oppakten, en litte wy se ôfmaaie, en litte wy se útroege en fermaalje.
  De Dútsers waarden tsjinholden en yngeand bedarre. Hjir waard it dreech, en se raasden.
  Hjir binne de gas throwers, en se hannelje agressyf. En ferneatigje de Sovjet-posysjes.
  Beats en " Sturmtigr " fan in ôfstân, op 'e fijân - it Reade Leger.
  De Dútske famkes wize en selsridende gewearen "Bear" en hoe't se rekke de fijân mei it. En se binne echt en yngeand fucked up. En in shell mei in gewicht fan ien en in heale centners brekt Sovjet sleatten en bunkers.
  Warrior Frida roars:
  - Foar ús grutste Tredde Ryk!
  En winkt nei syn partners. Dêrnei sille de faksistyske famkes mei bleate fuotten wer sjitte.
  En it fljocht, brûzjend en ferneatigjend. En sa gau as it slacht, wurdt in hiele krater foarme mei de ierde dy't siedt fan 'e waarmte.
  Ja, de Dútsers krije de Sowjet-troepen goed. Ien fan 'e alderearste TA-152 fleantugen fljocht yn' e loft. Multi-purpose masine, lykas de Focke -Wulf, mar mear avansearre, fluch, manoeuvreerber mei krêftige wapens en harnas. It kin brûkt wurde sawol as in jachtfleanmasine en as in oanfal fleanmasine.
  Foar de Sovjet-troepen kin de auto, earlik sein, in grut probleem wurde.
  Helga fljocht in TA-152 en falt in pear Sovjet-tanks oan dy't besykje tichtby Shali te kommen. It famke fjoer goed. Brekt it dak fan 'e toer fan 'e earste fjouwerentritich en raast:
  - Ik bin in martial beauty!
  En dan falt it de twadde auto oan, dy't besiket te fersnellen. Mar it skeakeljen fan gear is net sa maklik.
  TA-152 pierces dit slachtoffer mei in 37-mm kanon.
  Helga antwurde en song:
  - Slidde, skuorde my earne, skuorde my!
  En se knypeage nei harsels ... Hjir besiket se de Yak-9 oan te fallen. It Dútske famke slacht him maklik del troch de trekker mei har bleate foet yn te drukken en winkt fertroulik, sizzende:
  - Ik bin echt geweldich!
  Helga blykt in famke te wêzen mei grutte aplomb. En docht bloedige eksperiminten mei fijannen.
  En as it waait, dan liket it foar gjinien in bytsje.
  Helga sjit op Sovjet-auto's en piept:
  - No, wêrom, it is ûnmooglik om te libjen neffens de geast!
  En mei bleate hakken hoe te slaan it roer. Dit is in famke - foar alle famkes, famke.
  En as it begjint te razen ...
  Albina en Alvina yn 'e himel binne ek tige aktyf en fjochtsjen krigers.
  En de famkes, de fleantugen fan Ruslân, tinke, ferneatigje dat it libben goed is en dat it libben goed is.
  En mei bleate teannen rjochtsje se fleanmasinegewearen op doelen. Sovjet auto's sille net oerlibje. En de famkes sloegen se sa. Se jouwe jo net de minste kâns.
  Ja, der wiene fjochtsjende famkes,
  Ja, se sizze wat oars ...
  Se foelen frijmoedich Ruslân oan,
  Letterlik Satan!
  Albina is in strider yn slachformaasje en raast yn harsels op 'e top fan har longen:
  - Ik sil super wêze, ik sil feroarje ! Super kampioen!
  En mei in bleate hak , likegoed as op it toetseboerd slaan, en tsjinstanners yn lytse stikken skuorre.
  Alvina, sjittend op tsjinstanners, raast op 'e top fan har longen:
  - En wa sille wy fine yn 'e bosk,
  En wa fine wy yn it bosk...
  Dêr meitsje wy gjin grapke mei,
  wy skuorre it útinoar!
  Litte wy it útinoar skuorre!
  En mei in bleate hakke, hoe sil er de fijân tafoegje oan in deadlike omearming. Dit is in famke - alle famkes binne it coolste famke!
  Warrior fan 'e meast fjochtsjende hack. En sa militant en agressyf as in panter.
  En de grutte Dútske katten binne op 'e oanfal. Storming Astrakhan. En ferneatigje yn grutte hoemannichten de huzen fan Sovjet soldaten.
  En se stjerre, mar jouwe net op. Sokke gefjochten raze.
  Gerda stiet fansels foarop yn de oanfal en ree om te fjochtsjen. Sa sjit se, tige as in froulike Robin Hood yn in bikini. En dit is allegear in koele frou.
  En as er de keardel ek in skarlaken tepel yn 'e mûle stekt.
  Har "Panther"-2 wurket. Trouwens, in bytsje oare modifikaasje fan 'e tank waard saddle famkes mei in 75 mm 100 EL kanon. It is punchy, en flugger-fjoer. Ja, en it oanbod fan skulpen is grutter as yn it 88-mm gun.
  Gerda sjit mei de bleate teannen en ropt:
  - Ien, twa, trije... Tear mei napalm!
  Charlotte ek skeat efter har oan en rôp:
  - Fjouwer, acht, fiif - litte wy gau spylje!
  Kristina sloech, bruts troch de Sovjet-tank en tjirpe:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean, foar de macht fan 'e nazi's ...
  Magda skeat mei bleate fuotten en tjirre agressyf:
  - En wy sille se allegearre deadzje - alle kommunisten!
  De famkes hannelje ta it ekstreme en waanzinnig agressyf. En harren "Panther" -2 mei in sekuere skot slacht de Sovjet howitzer.
  De famkes giggelje en sjonge:
  - Gloarje oan ús wrâld ...
  En Elizabeth docht op har beurt in wylde oanfal op de fjouwerentritich. En mei syn bleate hakke drukt er op de trekker. En slacht de fijân del, skriemend:
  - Lit der kommunisme wêze!
  Catherine stjoert in deadlik projektyl mei har bleate teannen, pierget de fijân en sjit boppe op har longen:
  - Foar grutte Ruslân!
  Elena skeat op 'e faksisten. De shell rekke de Panther syn foarholle en rikocheted.
  It famke blafte:
  - Kommunisme sil by ús wêze!
  Euphrasia sloech ek de fijân mei har bleate teannen. Se pierde de T-4 en rôp:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Dit binne de fjochtsjende famkes. En sa't se sjitte, fleane de skulpen hiel moai, en de fjouwerentritich sels is yn beweging. En besykje, yn beweging komme fan sa'n auto. Dit is ekstreem dreech.
  Mar de famkes komme yn, en se fjochtsje yn bikinis en brûke bleate fuotten. De krigers binne prachtich en prachtich.
  En as se nôt wurde, dan liket it nimmen in bytsje. En hja stjoere skulpen mei wylde grime.
  Elizabeth, mei help fan har bleate teannen, skeat op 'e fijân, en slacht de fijannen del, tjirp:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme! Gloarje oan ús heitelân!
  Ekaterina skeat ek, mei har bleate teannen, sloech de Fritz en skriemde:
  - Foar it Heitelân en oerwinning oant de ein!
  Elena, dy't op tsjinstanners skeat, antwurde agressyf, har peareltosken bleatsjen en knipe, mei saffiereagen:
  - Gloarje oan ús kosmyske kommunisme!
  Efrasia , sjitten op 'e fijân, sloech him mei kolossale, fenomenale krektens, útjûn:
  - Foar it heitelân en Stalin - hoera!
  De famkes binne dúdlik dashing, en se kinne alles dwaan ...
  Desimber 1943 is al kommen.
  Alenka en har team fjochtsje ek yn Astrakhan en hingje der noch yn. De heldinne fjochtet.
  Alenka jout in burst, maait de line fan nazi's del, en smyt dan it kado fan 'e dea mei har bleate teannen en razen:
  - In man liket op in gibbon, allinnich, spitigernôch, faker yn yntellekt as yn krêft!
  Anyuta, skeat op 'e fijân, en snijde de fijannen ôf, joech in eksplosyf pakket mei har bleate hak en tjirp:
  - De man hat ezelstienens, de ambysje fan in liuw, mar yn werklikheid is er in geit!
  Alla, dy't sekuer op 'e Fritz skeat, piepte:
  - In man foar in frou is as in slopplak foar in ko, dêr kinst net sûnder, mar it is walgelijk om oan te kommen!
  Maria, skeat op 'e nazi's, antwurde wittich:
  - Wat is gewoanlik tusken in man en in húske yn in frouljuskeamer - it feit dat froulju allinnich mar op manlju blaze!
  Marusya, snijde de nazi's ôf en smiet granaten mei har bleate teannen, vyaknula:
  - In frou is in slûchslimme foks dy't elke liuw as in knyn opspylje kin!
  Matryona, mei de nazi's del, en mei har bleate teannen, dumpe de hierlingen, mompele:
  - In frou hat in man nedich as in slingerjende jonge, as er gjin man slacht, dan komt der gjin libben!
  Alenka, dy't skeat op de Fritz, rôp:
  - In frou hat manlju nedich as de hoarnen fan in pig, allinich in bontjas jûn troch manlju is kostber!
  En it bleate-poaten team fan famkes lake, bleat de tosken en smieten granaten mei de bleate teannen.
  Warrior famkes dashing. It is har natuer om te fjochtsjen, it is har natuer om te fjochtsjen!
  It liket derop dat se Astrakhan net sille opjaan. De famkes hjir fjochtsje echt.
  De militêre krêften fan it Tredde Ryk binne kolossaal. De nije tank divyzjes hjir binne sa machtich. De produksje fan tanks nimt ta. Der binne gjin bombardeminten, it is mooglik om arbeid te leverjen út it Italjaanske, Frânske, Belgyske en Nederlânske besittingen fan Afrika.
  En ek út Afrika om oalje, wolfraam en in protte eleminten te ekstrahearjen, ynklusyf uranium.
  Dat is, der wurde nije tanks produsearre. Benammen it uterlik fan "Panther"-2, better beskerme en mear swier bewapene, mei in machtiger motor, hat in wichtige ynfloed op de rin fan de oarloch.
  Der binne hieltyd mear tanks en fleantugen. It wurk wurdt al foltôge oan de Yu-488. It earste produksjefleanmasine fan it Tredde Ryk mei fjouwer motoren. Hiel krêftich en rap. It hichtepunt dêrfan is it relatyf lytse wjukgebiet, wêrtroch't de bommesmiter mei in snelheid fan 700 kilometer yn 'e oere fleane kin. Dit betsjut dat de Sovjet-fjochters him perfoarst net ynhelje.
  Dus de USSR hat in nij probleem. De krêften fan it Reade Leger binne eins útput. Skoalbern wurde oan de masines set. Tieners fanôf fjirtjin jier fjochtsje al, hast offisjeel. De jonges, fansels, binne tûk, en yn 't algemien, goede fjochters. Op jonge leeftyd is it noch makliker om in beam te ferbergjen en te klimmen. En militêre feardigens wurde rapper behearske. Tieners fjochtsje likegoed as folwoeksenen, se binne hurder te slaan. Ja, en psychologysk is it dreger om op bern te sjitten.
  De Dútsers hawwe nochal wat froulike snipers, en te jonge fjochters binne ûngemaklik foar elke frou om te sjitten, skamje ...
  Ja, se begûn te roppen yn 'e USSR fan' e leeftyd fan fjirtjin. En ek ûnder wapens en pensjonearren set. Der sieten hieltyd mear froulju yn it leger. Benammen mei wille akseptearre it earlike seks yn tank en loftfeart troepen, en yn snipers. Froulju binne goede snipers . En om't se meastentiids lytser binne as manlju, is it handiger foar har om te fjochtsjen yn tanks, en ek loftfeart. Faak fochten jongerein ek yn tanks. Dêrby moat opmurken wurde dat jonges en froulju binne gefoeliger mei harren hûd, en harren fleantugen en tanks binne minder kâns te slaan út as folwoeksen manlju. Net minne pubers en yn 'e rol fan in sniper. In jonge kin yn in smellere gat krûpe, himsels ferklaaie of yn in beam klimme. Faak yn it leger begûnen fjochters ûnder de fjirtjin jier tsjin te kommen.
  Oarloch sloopt minsklike boarnen. En it gebiet wurdt minder en minder ûnder de kontrôle fan de USSR. En noch moatte fjochtsje tsjin de tal fan ynfantery fan Japan. Ja, en der binne goede samurai tanks, en benammen selsridende gewearen. Se ferskynden ek yn in searje mei in medium tank, fergelykber yn sterkte mei de T-34, en noch sterker yn frontale harnas.
  Dus Japan is gefaarlik om te ûnderskatten. En foar de oarloch dêrmei binne soldaten nedich.
  Stalin wurdt senuweftich en wurdt hieltyd lilker. Op 25 desimber 1943 waard in befel útjûn dat famyljeleden fan dejingen dy't har oerjoegen, sketten wurde soene, ynklusyf bern boppe de tolve jier, en jongeren nei arbeiderskoloanjes stjoerd wurde.
  Barrage detasjeminten waarden hieltyd faker brûkt. En se skeaten mear aktyf, en brûkten marteling.
  Stalin waard gewoan ûnferdraachlik. Beria wie de earste dy't besocht om in aparte frede te ûnderhanneljen mei de nazi's. Mar Hitler woe gjin frede. Hy woe de USSR folslein feroverje. Boppedat, wylst syn bûnsmaten binne bûten syn kontrôle en berik.
  Jet-fleantugen waarden ûntwikkele yn it Tredde Ryk. Yn it foarste plak de ME-262, mar dizze jager nedich mear betroubere motoren om net te crashe te faak.
  Arado- bommewerper as it Yu-287-projekt like kânsryk .
  De nijste TA-152 hat him yn 'e praktyk sjen litten hiel goed te wêzen, as in multyfunksjoneel auto en heul fluch. Yn 't algemien wie it Dútske leger oant no ta sterker yn' e loft. Boppedat, de Sovjet Yaks en Laggies , fanwege it gebrek oan aluminium, bliken te wêzen swierder en minder manoeuvreerber standert auto. Sa foel de kwaliteit fan de Sovjet loftfeart nei in kritysk nivo. ME-309 mei syn krêftige wapens, sels rekken hâldend mei de problemen mei manoeuvreerberens, koe goed mei de Sovjet-auto's, ferpleatse de ME-109. En de TA-152 soe de Focke -Wulf moatte ferfangen .
  Dus foar de Dútsers is alles min of mear hockey... Mar it wurk oan de technology wie oan 'e gong.
  Bygelyks, de earste tank mei in nije yndieling waard tasein Lev-2. Troch de oerdracht en de motor yn ien ienheid oan 'e foarkant fan 'e tank te pleatsen, en de turret nei efteren te ferpleatsen, besparre de Dútsers op 'e nokkenas en ferlegen de hichte fan it reau. As gefolch, "Lion"-2 die bliken te wêzen folle lichter, en dus flugger.
  Mei it each op 'e swierrichheden fan' e oarloch, de produksje fan swiere tanks yn 'e USSR hast stoppe, yn' e rige waard hast alles ferienige neffens de T-34-76. Dus de nazi's, yn it projekt om in nije haadtank te meitsjen, soene de sydpânser net mear te dik meitsje. En de "Lion" koe passe yn fiifenfyftich ton, mei in motor fan 1200 pk. Lykwols, it gewicht fan de Lev-2 tank koe wurde fermindere troch it ferminderjen fan it kaliber fan it gewear. It earste is dúdlik oerstallich wurden. Boppedat, de tritich-fjouwer hie in lege kwaliteit pânser, en sels in 37-mm ferâldere Dútske kanon hie al begûn te penetrearjen harren.
  Stalin wie dúdlik freaking ... En hy smiet tonger en bliksem ... Mar hy koe neat dwaan ...
  Op âldjiersnacht lansearren de Dútsers in oanfal op it noch net besette diel fan Astrachan, de Wolga-delta. De oanwêzigens fan in protte rivierbarriêres, it lestige terrein, de buert fan 'e Kaspyske See tastien it Reade Leger om de ferdigening fan Astrakhan oan te spannen en it noch better te hâlden as Stalingrad. Boppedat, Sovjet famkes toande unparallele heroïsme.
  En yn 'e Kaukasus, benammen yn' e winter, is it heul lestich om troch de bergen te bewegen. Wier, de Dútsers rûnen lâns de handiger kust fan 'e Kaspyske See. Makhachkala waard de grins dêr't Sovjet troepen, sammelje al harren krêft yn in fûst, besocht te stopjen de nazi's.
  Mar der wie net genôch munysje, dy't allinnich oer see levere waard...
  Tamara fochten wanhopich mei har bleatefoet bataljon fan famkes.
  De krigers fochten koppich en lieten ongeëvenaarde heroïsme en de grutste moed sjen.
  En hast neaken fochten yn winter en froast.
  Tamara smiet in granaat mei har bleate foet, en joech in burst, maaide tsjinstanners del en piepte:
  - Foar de USSR!
  Anna smiet ek in granaat mei har bleate teannen en tjirre:
  - Foar it kommunisme!
  Akulina joech in goed rjochte burst, sloech de fijannen út en rôp:
  - Foar de grutheid fan Ruslân!
  Victoria sloech op 'e fijân, begon de fijân del te maaijen, snijde syn burd ôf as in skearmes en mompele:
  - De USSR sil stean!
  Olympias, sjit op 'e fijân, en smyt in eksplosyf pakket mei har bleate teannen, vyaknula:
  - Foar it Heitelân en oerwinning oant de ein!
  Dit is hoe't famkes fjochtsje. Se hannelje wanhopich en mei kolossale bepaling.
  Tamara, sjitten, merkte op:
  - De duvel nimt se net, en dan nimme wy se!
  It fjochtsjen is hjir brutaal en tagelyk konstruktyf....
  Anastasia Vedmakova fjochtet yn 'e loft ... Har gesicht draait sels fan lilkens, en se sjit:
  - Lokwinske it tiidrek fan it kommunisme!
  En mei de bleate teannen rjochtet er in fleanmasinekanon op it doel, en slacht fijânske fleantugen del, wêrnei't er raast:
  - Foar arbeid súksessen!
  Akulina Orlova, dy't tsjinstanners delslaan, raast mei fertrouwen, har tosken bleat:
  - Foar sa'n grut kommunisme, op 'e hiele planeet!
  De piloat ropt:
  Sels de bern kenne ús!
  En mei syn bleate teannen rjochtet er it fleanmasinegewear op it doel, en smyt de fijân, en piept:
  - Yn 'e namme fan it tiidrek fan it kommunisme!
  Lit ús face it, it famke is in terminator en in baarnende flam. Gjin fulkaan kin dermei fergelykje.
  Akulina Orlova song:
  - Ik dream al, hokker dei, leauwe yn God, ik bin sa lui, ik wol net bidde!
  En agressyf knipe beauties.
  Hjir binne de gefjochten ...
  En de fleantugen fan 'e famkes binne ferâldere. En dit is har solide minus. En ek swier en net heul manoeuvreerber ...
  Ien fan de jonges dy't fochten waard delsketten, en hy hie gjin tiid om te springen út mei in parachute. En dit is fansels syn kolossale prestaasje.
  De famkes fjochtsje yn de loft en ha wille...
  Albina en Alvina fjochtsje op goede ME-309-fjochters en, fansels, krije se aktyf skoares.
  Famkes binne tige grutsk op har sukses ...
  Albina skeat in Sowjetfleantúch del, mei help fan in elegante, bleate foet, en piepte:
  - Foar ús earnen!
  Alvina maaide trije Russyske auto's yn ien klap del en rôp:
  - Foar ús falken!
  De famkes kamen ferneamd ta saken ... Mar se wolle ek Russyske soldaten martelje.
  Hjir waard in jonge-piloat fan fjirtjin jier pakt. En de skientme fan 'e rûne hakken fan' e bern waarden foar him fretten. En doe bigounen se it neaken mei iiswetter to dwaen.... Dan siedend wetter, en wer iis wetter.
  Sa binne de fjochtsjende skientme ....
  Albina song:
  -Foar ús tosken, klauwen, tosken, fûsten!
  Alvina rôp boppe har longen:
  - Sa wolle se in goeie striid!
  En de famkes bleaunen wûnders te dwaan mei har bleate teannen en skeaten Sovjet-fleantugen del.
  Der reagearren lykwols ek op Russyske piloaten. Alisa en Angela binne krekt oerbrocht nei de Yak-9. En lit ús de Dútsers terske en tagelyk sjonge;
  Jo binne de belichaming fan in dapper lân,
  Kameraad Lenin en kameraad Stalin ...
  Yn 'e USSR binne alle minsken wirklik gelyk,
  En de fûsten binne fan izer en stiel!
  
  Lenin is net bang foar it bist Adolf,
  No is Vladimir de lieder, kameraad Stalin ...
  Wy sloegen de Krauts yn it each, net yn 'e wynbrau,
  Alle nazi's waarden yn ien kear yn stikken skuord!
  
  Ruslân is myn memmelân
  Grutte, einleaze heitelân...
  Alle folken binne ien famylje,
  Wy sille meikoarten libje ûnder kommunisme!
  
  Litte wy ús lân sterker meitsje
  Lit Ruslân gau grien wurde ...
  Wy sille de fascist yn 'e foarholle slaan of leaver,
  En leau my, ús macht wurdt net yn stien!
  
  En Jezus as lieder is frij grut,
  Hy is ús Hear, en de Wite God fan it Universum ...
  En de Führer sil tige hurd slein wurde,
  Us macht is ommers ûnferoare wurden!
  
  Ja, om 'e wille fan ús heitelân, hillige,
  Wy sille fûl fjochtsje tsjin Fritz ...
  In famke rint bleatefoet yn 'e snie
  Se wol fjochtsje yn lilkens!
  
  Ja, Stalin is no de Sovjet-lieder wurden,
  Sa'n geweldige, dappere en betûfte ...
  berikke de fijân net ,
  Hoewol de krêft fan Lucifer by jo is!
  
  Wy kinne Hitler krije, leau my
  Hoewol begiftigd mei demonyske macht ...
  Ien Hitler is in rôfdier,
  Hoewol om ta te jaan dat de Fritz gjin idioten binne!
  
  Koartsein, wy sille Berlynske jagers yngean,
  Dêr sil Lenin, aka Stalin, by ús wêze ...
  Fascisten lykas puppies maklik te skuorre,
  En leau dat ús krêft net sil ôfnimme!
  . HAADSTIK #6
  It nije jier fan 1944 is oankommen ... Nettsjinsteande de tige drege situaasje oan 'e fronten, waard wurk útfierd yn' e USSR om nije apparatuer te meitsjen. Benammen op 'e IS-2-tank en syn machtige wapens waarden grutte hoop lein. In 122-millimeter kanon koe in krêftich argumint wurde yn 'e oarloch tsjin 'e nazi's. De T-34-85 waard ek hope mei in machtiger gewear, in gruttere turret, mar deselde romp en chassis.
  De situaasje wie slimmer mei fleantugen. De Yak-3 koe net yn produksje brocht wurde troch in gebrek oan heechweardich duraluminium, en de LAGG-7, fanwegen de nije motor, koe net lansearre wurde sûnder in delgong yn produksje.
  Sa besleat Stalin dat foarearst de wichtichste Sovjet-fjochtsjager de Yak-9 en LAGG-5 wie, en de IL-2-oanfalsfleantúch wie maklik te produsearjen en hurd. En yn tanks in stadiche oergong nei de T-34-85 en IS-2.
  Hoewol sa dat d'r gjin delgong is yn produksje ...
  En it front barste út 'e naden, de Dútsers ferovere de Kaukasus. Makhachkala foel, en se kamen al oan 'e grinzen fan Azerbeidzjan!
  Hjir focht Tamara mei har frouljusbataljon. Op 'e nij fochten famkes yn lappen út tuniken en bleate fuotten tsjin superieure fijânske krêften.
  Tamara skeat in line op 'e nazi's, en snijde guon fan 'e fijannen del. En doe smiet se mei de bleate teannen mei deadlike krêft in granaat en tjirre:
  - Gloarje oan 'e USSR!
  Anna skeat tige sekuer op 'e nazi's. En mei har bleate teannen smiet se mei deadlike krêft granaten, en skeat har tsjinstanners yn stikken.
  Doe rôp se:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Akulina, skeat op 'e fijân, snijde de fascistyske ynfantery ôf. Se snijde de Fritz del, smiet in granaat mei har bleate fuotten en piepte:
  - Foar Ruslân, ús grutte mem!
  Victoria, dy't op 'e fijân sjit, en mei har bleate foet granaten nei him smiet, merkte op:
  - Foar it grutte heitelân!
  Olympias, ek fjoer út in masinegewear, rôp:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it grutte kommunisme!
  De froulike fjochters binne geweldich ...
  Se fjochtsje, sa't it moat wêze foar beauties ...
  Tamara, fjochtsjen, herinnerde it begjin fan 'e oarloch. Hoe't se út 'e Dútske troepen ûntkomme moast. Se hearde doe de brullende klap fan gewearen. It famke ferliet de kanonade. Har freon Tatyana waard fongen troch de Dútsers, en se namen nije skuon, skuorde sieraden en earrings. En se rieden har bleate fuotten yn finzenskip ... Tatyana wie de dochter fan 'e sekretaris fan' e regionale kommisje, en se moast net faak rinne sûnder skuon. Dit is in fernedering fan grutskens, om bleatefoet te gean as in gewoane, en it docht sear foar teare soallen. It famke sloech har skonken yn it bloed en kreunde by elke stap.
  Tamara hie ek de nije laarzen oan dy't se krigen hie, en se wreef har hakken fan 'e lange kuier. En hja die de skuon út, gong bleatefoet. It is in famke út it doarp, dy't har plicht dien hat yn Oekraïne. Har skonken yn 'e jeugd rûnen lâns de berchsteilen. En dit is wis net te fergelykjen mei de diken fan 'e flakte. Wier, har calluses binne al út 'e sole kommen, en it is net sa noflik om te rinnen. Mar de fuotten ferhurden gau wer. En hja hie amper lêst.
  Mar Tatyana sloech al gau har skonken sa folle dat se net mear koe rinne. De Dútsers soene har skeat hawwe, mar se hienen meilijen oer de skientme. Se sette my op in karre, mar as tsjinprestaasje lieten se my sjonge. Tatiana hie in noflike stim en songen ferskate polityk neutrale lieten foar har.
  Wat der dêrnei mei har barde, wist Tamara net. Sels rûn se troch de bosk, fielde mei har bleate fuotten de bulten, bulten, tûken, en se fielde har sels noflik. As jo rinne op 'e skerpe rotsen fan' e bergen, sels de calloused soallen, as jo rinne foar in lange tiid, wurde stingend en pynlik. En noch mear onaangenaam om op toarnen te rinnen. As dizze yn 'e soallen stekke, wurdt it folle pynliker, sels foar de rûge soallen fan in famke.
  Tamara op 'e kampanje waard oerwûn troch wurgens en honger. It famke iet bessen, en dat wie net genôch. En de Dútsers kamen hurd foarút. Yn 'e Oekraynske bosken koe Tamara, wend om yn 'e bergen te wenjen, har wei net goed. Ik rekke ferlern, en bedarre yn 'e efterkant.
  En no, as in jage kat yn 'e bosk. Doe betrape it famke de Dútsers op in brommer. Se hâlde de auto mei de kinderwagen oan om wetter te heljen. En Tamara krûpte nei it masinegewear, en hoe't it derút snijde by de fijân. En snije ûnwis, mar krekt. En de nazi's falle en wriuwe yn pine. Tamara makket se ôf. Se ferhuze ien bleate hakke nei it kin, hy foel. En it famke krige him.
  Wêrnei't de skientme op 'e motor klom, mei har bleate foet it pedaal yndrukte en fuortgie.
  Sa ferhúzjen is folle leuker as kuierjen en bleate fuotten.
  Tamara song ûnderweis:
  - It is moai, bruorren, it is moai, it is moai, bruorren om te libjen! Jo hoege net te fertriet mei ús ataman!
  Dit is hoe't it slachfjild ûntstie.
  En no fjochtet se de nazi's as in Komsomol-terminator. Mar de krêften binne ûngelikense, en it bataljon fan famkes wurdt twongen om werom te lûken. De fjildslaggen siede hjir, as wetter yn in gigantyske tsjettel oer in fulkaan.
  Anna, dy't sjit en smiet in granaat mei deadlike krêft mei har bleate teannen, opmurken:
  - Yn oarloch binne alle middels goed, útsein selsmoard!
  Akulina, skeat op 'e fijân, sloech de nazi's del, merkte op:
  - Yn alles sille wy de earste wêze!
  En de bleate hakke fan it famke joech it kado fan ferneatiging.
  Victoria, skeat op 'e fascisten en snijde de fijannen mei masinegewear-bursts del, flapte út:
  - Der sil gjin genede wêze foar de fijannen!
  En knypeage nei har maten.
  Olympias smiet har bleate, beitelde skonken nei in swiere bosk granaten en raasde:
  - Foar de grutheid fan it minsklikste hof fan 'e wrâld en it kommunisme!
  De krigers binne hjir echt glorieuze, en lykas de romtetiid.
  Se fjochtsje mei grutte felheid.
  Mar de nazi's geane noch hieltyd foarút yn 'e Kaukasus. Yn febrewaris 1944 ferienigen de Dútsers en Turken, en snijden de Sowjet-troepen yn twa ûngelikense dielen.
  De Führer easke om de USSR ôf te meitsjen. Astrakhan hold noch út. De nazi's, lykas altyd, yn fjochtsunifoarm ... De earste ME-262's fjochtsje yn 'e loft. Dêrby moat opmurken wurde dat se net produsearje sensaasjes. By hege snelheid is it net hiel handich om te slaan fan 30 mm fleantugen. Ja, dit moat serieus nommen wurde. De ME-262 hat ek wat problemen troch syn swiere gewicht. Mei manoeuvreerberens yn it bysûnder.
  Mear suksesfol yn gebrûk, de TA-152 waard leaf troch piloaten en waard in wurkhynder. Yn feite, in auto en in front-line bommesmiter, en in jager en oanfal fleanmasine. Der wiene sels ideeën om de Dútske loftfeart folslein oer te dragen oan dit tastel. Under syn foardielen, it moat wurde opmurken oerlibjen en snelheid, en krêftige wapens, geskikt foar sawol oanfallen fleantugen en fjochters.
  De ME-309, dy't modernisearre wurdt, wurdt ek hieltyd mear ynset. De ME-109 is noch yn tsjinst, dy't net fuorthelle wurdt fanwege it net ferminderjen fan produksje. Sels in nije oanpassing fan de ME-109 "K" ferskynde mei in machtiger motor, bewapene mei fiif lucht gewearen tagelyk. Jo kinne sa'n masine net sa maklik ferslaan.
  ME-309 ek krige in machtiger motor en sweep wjukken. In tige gefaarlike auto. Sovjet-piloten fleane noch altyd âlde fleantugen, en har kwaliteit is allinich minder. Oant no ta, lykwols, de Yak-9 is net sa slim, it is frij manoeuvreerber, en it hat gjin oermjittige snelheid nedich.
  Dútske troepen binne sterk ... D'r wiene skeel oer de T-34-85 tank. Is it de muoite wurdich om de turretpânser dikker te meitsjen? Ommers, yn dit gefal, it gewicht sil tanimme. En it moat opmurken wurde dat de kwaliteit fan de Sovjet pânser is fallen. Alloying eleminten binne in koarte oanbod, en de kwaliteit fan welding of casting is fallen ta in kritysk nivo.
  Mar de famkes fjochtsje as heldinnen...
  Dan is de tank fan Elizabeth stikken en geane de famkes fuort. Op bleate fuotten en yn bikiny beklaaid rinne se troch de snie, en litte sierlike fuotprinten efter.
  Catherine merkte mei in kweade blik:
  - Wy binne yngeand fersmoarge!
  Elena merkte mei lilkens op:
  Mar wy sille noch winne!
  Elizabeth skeat in pistoal, rekke de Dútske motorrider en mompele:
  - Ik sloech in Dútser! Hoe sil er it goed fan my krije!
  Efrasia energetysk opmurken:
  "Se einigje harren libben dêr, en se kinne net ûntkomme werom!"
  Catherine wie in agressyf famke, en se song:
  - Yn ús grime sjonge wy de hymnen fan it ryk!
  De famkes rinne nei harsels ta, en har bleate rûne hakken flitse.
  De jonge, dy't de famkes seach, frege har bang:
  - En wêr komst op bleate fuotten wei?
  Elizabeth antwurde:
  - Litte wy in taktyske manoeuvre útfiere!
  De jonge tjirp:
  - Ien, twa - fertriet is gjin probleem,
  Jo moatte nea werom!
  Hâld dyn noas en sturt heger mei in piip,
  Wit dat in wiere freon altyd by jo is!
  Catherine tjirpe, har tosken bleat:
  - Wit dat in wiere freon altyd by jo is!
  Elena raasde:
  - Wês net bang! Wy sille werom wêze....
  En alle fjouwer famkes rôpen yn koar;
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  De wei, it ferljochtsjen fan kommunisme!
  Krigers binne ree om elke Dútser te skuorjen ... En bleate fuotten yn 'e snie binne se sa sexy en moai. Hoe moai binne dizze famkes, lykas bloeiende en ûnferfelende roazen.
  No, Hitler makket gjin grapke, en om ús heitelân hinne draait er wolken. Hy slacht syn tosken yn 't hert en drinkt har bloed!
  En de famkes litte hiel moaie spoaren efter harren. De Dútsers folgje dizze spoaren en klopje op har knibbels en stoarje gierig. Dit binne de wylde krigers. En de Dútsers tútsje de fuotprinten fan famkes.
  En Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova fjochtsje yn 'e loft. Twa prachtige famkes.
  Anastasia, dy't de nazi's delsjitte en har fleantúch mei har bleate teannen draaide, song:
  Wy sille stride foar in helderder moarn!
  Akulina, snijde de nazi's 'sturten ôf mei har bleate teannen, tjirp:
  - Litte wy tútsje!
  En de famkes trilje de Dútsers wer sûnder meilijen of seremoanje. Se binne sa tûk.
  Anastasia draaide har Yak-9 wer en, piipjend, vyaknula:
  - Dat is de namme fan it kommunisme!
  Akulina stimde hjirmei iens:
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker sil ...
  Anastasia, dy't de Dútsers delsloech, gromde:
  - Us heitelân is ús sinne!
  En sa binne de fjochtsjende famkes hjir, de heechste Sovjetklasse.
  En de Dútsers krije it, hiel hurd. En de militêre operaasjes ûntwikkelje ...
  Yn maart begûnen de nazi's Baku te stoarmjen. Der is in oanfal op in grutte stêd fol oalje. De fjildslaggen binne fûl.
  De Dútsers beskutte Baku mei swiere artillery.
  En bombardearre troch stoarmtroepen. Mar de bommen wurde ek fallen troch de earste, nijste Yu-488's, dy't ûnderskiede troch kolossale macht. Dizze masines binne gewoan bisten.
  Op ien fan harren, Gertrude, Eva en Frida. Moaie famkes, mei in treflik útsicht, smyt bommen op Sovjet posysjes. En se deadzje soldaten fan it Reade Leger en boargers.
  Bakoe stiet yn 'e brân ... Reek komt op yn pylders. Oaljeputten baarne, alles stiet yn 'e brân.
  Gertrude seit mei in glimke:
  - God hâldt fan Dútslân!
  Eva, dy't har bleate hak op 'e hendel drukt en bommen smyt, is it iens:
  - Fansels! Wy binne de keazen ras!
  Frida song agressyf:
  - Us folk binne de útkarden fan 'e himel!
  En se knypeage nei har partners. Dit binne de famkes hjir en fjochtsjen, krekt de belichaming fan agressiviteit. En fjochtsjen fan druk.
  Gertrude joech in útbarsting fan luchtgewearen, en tjirpe:
  - Foar de grutheid fan ús Heitelân!
  Eve, sjitten op tsjinstanners, befêstige:
  - Foar kolossale greatens!
  Famkes kinne sjoen wurde gau behearske de fleantugen. Dit binne de fjochtsjende freondinnen.
  En do kinst net samar winne se op kaarten. En hja dorsken fijannen mei in wylde waansin.
  Frida merkte op:
  - Ik bin in frou fan grutte dreamen en skientme!
  Dêrnei skeat se op 'e nij út fleantúchkanonnen, skeat Sovjet jagers del dy't besochten it Dútske meunster oan te fallen.
  Ja, it fielt as kinst de nazi's net tsjinhâlde.
  Baku is ûnder oanfal.
  Tamara en har bataljon fjochtsje foar dizze stêd. De famkes fjochtsje wanhopich en litte ongeëvenaarde heroïsme sjen.
  Tamara joech in beurt, smiet in granaat mei de bleate teannen, de Dútsers en harren hierlingen ferspriede, piepte:
  - Foar myn grinsleaze Heitelân!
  En knypeage nei har maten. Se is in strider fan it heechste nivo, dy't gjin gelikense hat.
  Hoewol, fansels, oare famkes binne net min. Litte wy mar sizze dat se hiel goed fjochtsje.
  Anna, bygelyks, naam, lei de nazi's, as mei in slach fan in sikkel.
  En tjirp:
  - Foar de USSR!
  En joech mei har bleate hakke in moardlik deaskado.
  Akulina, skeat op 'e fijân, piepte:
  - Foar myn heitelân!
  En mei syn bleate teannen sil hy de kado's fan ferneatiging lansearje, elkenien op in rige útroege.
  Victoria fjochtet mei fijannen, hannelet wanhopich en beslissend. Knocks út tsjinstanners yn bursts. Dan smyt er mei de bleate teannen mei deadlike krêft granaten. En skriemt:
  - Foar de ideeën fan it kommunisme!
  De Olympyske Spelen fjochtsje ek. En dit heroyske famke sil mei har bleate, spiere skonken in hiele doaze eksplosiven smite. En de tank "Lion" sil rôlje oer.
  De strider sil útroppe:
  - Mar pasaran !
  Fighting famkes en hiel moai. Se jouwe noait op of jouwe yn. Se hawwe de krêft fan terminators.
  En de krêften binne tige ûngelikense ... Baku is fersierd mei brânen. Sovjet troepen misse munysje. En dit is it wichtichste probleem.
  In protte jouwe har oer yn wanhoop.
  Gerda en har bemanning twinge manlike slaven om har bleate solen te tútsjen. Se dogge it hearrich en slikje har hakken.
  Dan klimme de famkes wer yn 'e Panther-2 en sjitte. Sowjetgewearen útslaan...
  Hast de hiele Kaukasus is al ferovere. Mar Yerevan hâldt noch út. De stêd Poti fjochtet heroysk - de lêste haven dêr't de oerbliuwsels fan 'e Swarte See Fleet noch hâlde.
  En dêr fjochtsje famkes fan ferskillende nasjonaliteiten. En in detasjemint fan bleatefoet Gulnazi fjochtet . In moaie Georgian frou, en se hat in ploech foar in famke.
  Gulnazi smyt in pakje mei eksplosiven mei de bleate foet, skeart de nazi's útinoar en piept:
  - Gloarje oan 'e grutheid fan it wrâldkommunisme!
  Har Tamil-partner smyt ek in granaat mei deadlike krêft mei har bleate foet, skuort de Turken útinoar en raast:
  - Foar it heitelân!
  Masha, in famke út Ruslân, jout in burst en smyt eksplosive krêft mei har bleate teannen, en brekt de fascisten, ropt:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it wrâldkommunisme!
  Margarita jout ek in goed rjochte beurt. Se maaide de faksisten del en stjoerde mei har bleate hakke in kado fan moardlike dea, ferpletterjende har tsjinstanners en rôp:
  - Foar ús oerwinning!
  Dit is hoe't de famkes heldhaftich fjochtsje. En se kinne echt net stoppe wurde, en se kinne net weromdraaid wurde. Se binne gewoan froulike fjochters en super. En as se fjochtsje, dan as helden en supermen !
  Mar, helaas, it is dreech om de nazi's en har superieure krêften te wjerstean. Yn 'e loft krije Albina en Alvina fertroude akkounts. En safolle fleantugen wurde delslein dat it dúdlik ûnmooglik is om se te stopjen.
  Albina, dy't mei har bleate teannen in oar Sovjet-fleantúch delsjitten, song:
  - Wy kinne net ferslein wurde, de jager feroaret yn in spultsje!
  Alvina, dy't har tsjinstanners ôfknipte en har holle krêftich op in krêftige nekke draaide, tjirp:
  - Gloarje oan it tiidrek fan 'e nije Aryske oarder!
  En jout ek in bleate hak ...
  De famkes hawwe elk al mear as fiifhûndert fleantugen delsketten en krigen it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Se binne sokke ongelooflijke beauties. En as se de fijannen fan it Tredde Ryk al ferslaan, dan kinne dizze duvels net stoppe wurde. Allinne by Marseille waarden mear as fiifhûndert fleantugen delsketten. Dit ferskynsel is fansels op syn bêst. Hitler besleat sels de sechsde graad fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús goed te keuren mei platina ikeblêden, swurden en diamanten.
  It wurdt takend oan de earste persoan dy't mear as tûzen fleantugen deadzje. En it resultaat sil gewoan fenomenaal wêze.
  Albina snijde fiif Sovjet-fleantugen yn ien kear ôf mei ien burst fan 30-mm kaliber fleantúchgewearen en, mei har bleate teannen op de trekkers drukke, koarde:
  - Gloarje oan ús krêft!
  Alvina, snijt Sovjet auto's, en snijt de fijannen mei help fan har bleate teannen, vyaknula:
  - Grutte gloarje foar heroïsme!
  En de krigers knypeagen inoar ta!
  Se fjochtsje lykas altyd yn in bikini en bleate fuotten, en dit is har sterkte. De famkes binne gewoan supermen-froulju. Ek al tsjinje se in kweade saak. En se wolle graach de hakken fan 'e finzene pioniers mei in fonk briede. Hjir binne de famkes rjocht hjir. Brutaal mar leaf.
  Albina sei ienris:
  - Der is gjin goedens yn 'e wrâld, der is allinnich mar swakte!
  En mei har bleate hak smiet se in pear bommen op Sovjet-posysjes, en sloech trije gewearen út.
  Dit binne de krigers dy't gjin genede oan elkenien jouwe! Mar har klappen binne gewoan ferpletterjend.
  Alvina merkte mei in gnizen:
  - Der is gjin plak foar de swakken, ûnder de sinne!
  En knypeage nei har partner.
  Krigers dy't gjin swakkens sjen litte en nea opjaan. Se binne echt kampioenen fan kampioenen. Hoewol mei in minteken, om't se in kweade krêft tsjinje.
  Mar tagelyk grappich en sjarmant.
  Albina, dy't har tosken bleat, en deadlike loftskelpen nei har tsjinstanners stjoerde, tjirp:
  - It naziwurd is hillich - wy sille foar altyd ferneatigje!
  Alvina fernaam agressyf, en sloech tsjinstanners del:
  - Wy binne echt piraten!
  Albina, snijde de fijannen ôf, befêstige:
  - Al it oare is in dream!
  En de krigers waarden sa ferpletterjend en sloegen elkenien del, lykas it skoaren fan pucks mei klups.
  Alvina tjirp doe't se de Russyske fleantugen ferplettere:
  - Wy fjochtsje tsjin Hitler syn earnen!
  En se knypeage nei har partners.
  De krigers hjir, yn feite, lit de guts fan 'e fijannen. It Reade Leger krijt fan harren kapitaal.
  Fighting famkes sa iverich knock out Russyske troepen.
  Mar Helga op 'e TA-152 ferneatiget de Sovjet-grûnmacht. Slút SAU-85 út en sjit:
  - Foar de grutheid fan Dútslân en har soannen en dochters!
  Mar it fjochtsjen is noch geande foar Astrakhan.
  Famkes mei de lêste krêft om fêst te hâlden.
  Alenka smyt mei har bleate foet in bom mei eksplosiven. Brekt de nazi's en ropt:
  - Foar hillich kommunisme!
  Anyuta, sjit op 'e nazi's, en smyt ek in granaat mei har bleate teannen, sjit:
  - En heil foar it lân!
  Alla, dy't tsjinstanners delslaan en se sûnder ûnnedige seremoanjes maaide, en in granaat mei har bleate hak smiet, piepte:
  - Sa klinkt ús gloarje!
  Maria, ferneatigje de fijannen, smyt kado's fan 'e dea mei har bleate teannen, raast:
  - Wy binne grut yn ús gloarje!
  Marusya, dy't de oprukkende Arabyske hiersoldaten yn rigen delsmyt en in granaat mei har bleate foet smyt, ropt:
  - Foar feroarings, sadat de prizen yn ien kear falle!
  Matrona, dy't de nazi's út in masinegewear ferneatige, naam it en piepte:
  - Us heitelân fan de USSR! Sil ferpletterd wurde hear!
  De krigers hannelje hjir mei grutte agressiviteit. En har fjochtsdruk is kolossaal.
  Yn 't algemien litte se har kolossale aerobatyk sjen. En wirklik net te stopjen druk.
  Krigers bleate fuotten, mar lokkich ...
  Yn april hawwe de nazi's ommers Baku ferovere. It gebrek oan munysje naam syn tol. Tagelyk foel Poti ek hast tagelyk. Allinnich Jerevan, leit op 'e berch hellingen, hold út. Mar hy wie ek feroardiele. Ek kaam der in ein oan munysje en iten. It is gewoan dat de Turken dizze stêd noch net bestoarme hawwe, en se sammelje stof om úthongere.
  De famkes fan it bataljon fan Tamara ferdwûnen foar in part ûnder de ûndergrûn, en in part, tegearre mei de kommandant, ferhuze lâns de efterkant nei foaren ... Se woene trochbrekke nei har eigen.
  De Kaukasus is al hast folslein ferovere, mar de oarloch giet troch. Hoewol't de USSR ferlear syn grutste oaljefjild op dat stuit. Mar it Reade Leger is net brutsen yn geast. En der is noch oalje yn 'e Wolga-regio, yn Sibearje en op in protte oare plakken.
  Hitler joech opdracht om de Russen yn Astrakhan foar 20 april ôf te meitsjen. En de gefjochten ûntjoech him op kolossale skaal. En de bombardeminten waarden hurd tanommen.
  De USSR wie ûnder sterke druk. De gefjochten giene troch foar Alma-Ata, dy't troch de Japanners bestoarme waard. De stêd wie hast folslein omsingele.
  De samûrai, sa gau't it in bytsje waarmer waard, besocht it offensyf te ûntwikkeljen, en yn 'e rjochting fan Magadan.
  Veronika focht yn Alma-Ata en focht de oanfal fan 'e samoerai mei har bataljon fan famkes ôf.
  En der binne in protte fan harren hjir. De Sinezen, rekrutearre mei help fan ynstoartmetoaden, fjochtsje ek.
  De Japanners smite giele soldaten yn 'e slach ... Se geane foarút en smieten letterlik Sovjet-posysjes mei har liken.
  Veronica fjoer. En maait de Sinezen en samoerai yn rigen del. Hy smyt granaten mei de bleate teannen en piept:
  - Gloarje oan 'e Russyske geast!
  Marfa fjoer ek, snijt tsjinstanners ôf en piept:
  - Foar ús Heitelân!
  Natasha, dy't sjit op 'e Japanske en Sineeske soldaten rekrutearre foar de rol fan kanonfoer, sjit:
  - Foar grut kommunisme!
  Alina, dy't op 'e samûrai en de Sineeske fjochters skeat, se mei grutte passy maaide en it kado fan 'e dea mei har bleate hakke joech, piepte:
  - Foar de nije grinzen fan it kommunisme!
  Veronica sjit mei grutte krektens op 'e fijân, en brekt troch de hollen fan 'e Sinezen, en sjit tagelyk:
  - Gloarje oan it Sovjetlân!
  En mei har bleate skonk stjoert se in kolossale granaatmacht, dy't alle fijannen tear.
  Marfa, dy't de fijân delhakt en it kado fan 'e dea mei har bleate fingers smyt, sjit:
  - Behear it tiidrek fan it kommunisme!
  Natashka skuorde op, smiet in eksplosyf pakket mei har bleate foet, in massa Sinezen, vyaknula:
  - Foar de nije Sovjet-oarder!
  Alina, dy't tige sekuer op 'e fijân skeat, piepte:
  - Foar de nije grinzen fan it kommunisme sille wy fjochtsje!
  En har bleate hakke beswykte foar de bom fan ferneatiging.
  Fjochtsjen fan famkes, as spatte der vonken út har eagen.
  Nee, de Japanners kinne sokke minsken net feroverje, sels tegearre mei Sineeske troepen. En de samoerai-roede om oan te fallen.
  En wer goaie se liken op alle oanrin. Mar der binne tefolle fan harren, en it bataljon fan bleatefoet skientme moat weromlûke.
  En der binne Japanske ninja famkes. En it is heul lestich om tsjin har te fjochtsjen.
  Se binne sa fonkeljend, fjochtsjen en moai. En se smieten har fuotten mei har bleate teannen, kado's fan grutte ferneatigjende krêft.
  In ninja famke mei blau hier snijt Sovjet soldaten mei swurden en squeals:
  - Foar it tiidrek fan it regear fan 'e keizer!
  In ninja-famke mei giel hier rint in wynmûne, ferpletteret it Russyske leger, en piept:
  - Gloarje oan it banzai- tiidrek !
  In ninjafamke mei read hier brûkte in helikoptertechnyk, snijde in Sovjet-offisier ôf en rôp:
  - Wy winne altyd!
  In ninjafamke mei wyt hier brûkte in flintertechnyk, snijde trije Russyske soldaten ôf en smiet in earte mei har bleate teannen. It eksplodearre en sloech de fjouwerentritich om.
  De strider raasde:
  - Foar de nije Japanske oarder!
  Sokke famkes hjir binne prachtich en echt cool ... En it Reade Leger yn it Fiere Easten moete in serieuze fijân.
  Mar hjir yn it sintrum, Sovjet troepen leverje in hommelse klap yn 'e rjochting fan Rzhev.
  Hjir fjochtet de bemanning fan Elizabeth foar it earst op 'e nije IS-2 tank. In masine dêr't guon hope wurde ferbûn. Gewoanlik sitte der fiif bemanningsleden yn, mar hjir komme de krigers mei fjouwer oan.
  Elizaveta fjoer in 122mm gewear. In destruktyf projektyl fljocht mei deadlike krêft. Beskriuwt in bôge en treft T-4 fan in lange ôfstân.
  Elizabeth ropt:
  - Dit die ik goed!
  Ekaterina, as antwurd, beskuldiget, brûkt har bleate teannen, en merkt mei argewaasje:
  - En it gewear sjit net te fluch!
  Elizabeth stimde hjirmei iens:
  - Helemaal net in perfekte tankfernieler!
  Elena, dy't holp it wapen mei har bleate fuotten te laden, merkte op:
  - Mar it is killer!
  En doe skeat Catherine. En de skulp sloech de Panther fan in grutte ôfstân. Ja, in killer gun...
  Catherine merkte op:
  - Wy hawwe in protte enerzjy en opwining!
  Elena wie it hjirmei iens:
  - Aardich wat! Glory oan Ruslân!
  Efrasia notearre ek:
  - It sicht fan dizze auto is min. Hoe sjitte jo it?
  Elena notearre logysk:
  - En dit is ús trained each! As wy slaan, dan slaan wy!
  En de krigers songen yn koar:
  - Wy sille net bang wêze en sille altyd fjochtsje!
  . HAADSTIK 7
  Op 21 april wie Astrakhan noch foar in part ûnder Sovjet-kontrôle. De Dútser wie der net hielendal troch.
  It terrein makke it mooglik om hjir goed te ferdigenjen. En de Dútsers besletten om taktyk te feroarjen. Ynstee fan oanfallen gongen se oer op bombardeminten en sjitterij.
  Alenka en har team ferstoppe yn in bunker en wachte de massale beskutting ôf.
  De famkes wiene mar seis fan har, spielje kaarten. Se holden de dekken mei de bleate teannen en hienen in diskusje.
  Anyuta sei lilk:
  - Yn 'e Kaukasus waard allinich Jerevan net nommen. Dit is mar ús lêste eilân yn dizze regio. Wat komt hjirnei?
  Alenka suggerearre logysk:
  - Meast wierskynlik sille se nei Moskou gean. Dit is har credo!
  Allah sei mei in sucht:
  - De krêften binne heul ûngelikense ... Wy ferlieze de oarloch echt, en wy hawwe net genôch soldaten!
  Maria hat logysk opmurken:
  - En de nazi's lijen ferliezen! Se kinne ús net wjerstean!
  Matrena spruts har miening út, en smiet in kaart mei har bleate teannen:
  - Wy binne berne om te winnen, en wy sille grif winne, ik wit it!
  Marusya stimde yn, en sloech har tsjinstanner mei har bleate teannen:
  - Fansels, der is gjin twifel!
  Alenka soe net sa optimistysk wêze, in kaart smite mei har bleate, brune skonk:
  "Wy famkes moatte miskien ûnder besetting libje, mar ik leau dat wy wis sille winne!"
  Anyuta sei mei klam:
  - Jo kinne fjochtsje mei partisan metoaden, en it sil hiel moai wêze as jo fjochtsje mei sa'n heul cool!
  Allah notearre agressyf:
  - Jo moatte mear aktyf fjochtsje!
  De famkes smieten it petear op. Doe gongen se oer nei in oar ûnderwerp.
  Marusya sei mei argewaasje:
  - It tal leauwigen groeit. Tsjin alle logika yn!
  Anna antwurde hjirop:
  Nimmen hat noch bewiisd dat der gjin God is. En hy kin net oars bewize. Dus hjir kinne jo ad infinitum argumearje.
  Elena befêstige:
  - En hjir te pleitsjen is dom en nutteloos!
  Allah stimde hjirmei iens:
  - Ja, dit petear is nutteloos. Boppedat, as der in God is, dan is Hy sa dat it better is dat er net is!
  Matryona giechelde en merkte op:
  - It is better dat sa'n God net bestiet! Oant dan, litte wy sjonge!
  En de famkes songen yn koar;
  Wy binne famkes, meidwaan oan 'e Komsomol,
  Se namen in eed troch it leauwe om it Heitelân te wêzen ...
  Dat in fûle nederlaach wachte de nazi's,
  No, en Ruslân om te libjen ûnder kommunisme!
  
  Ommers, Lenin is by ús, as as metaal,
  Fan brûns wa is sterker dan hokker stiel ...
  Ik dreamde derfan om de wrâlden om te draaien
  As de grutte sjeny Stalin neilitten!
  
  Wy sille it Heitelân koeler meitsje
  En wy sille it Heitelân boppe de stjerren ferheegje ...
  Mei de Komsomol-leden súkses wêze,
  Ek al binne ús fuotten bleat!
  
  De fascist foel myn heitelân oan,
  Ut it easten klimme samûrai brutaal ...
  Ik hâld fan Jezus en Stalin
  En ik leau de tsjinstanner, wy sille him yn stikken skuorre!
  
  Svarog is by ús ,
  Wat, grappend, it kommunisme sil bouwe ...
  Sterkste fan alles yn it universum is de glorieuze famylje,
  Sil tafoegje oan bewustwêzen en wil!
  
  Ik leau dat wy noait sille opjaan,
  It Heitelân kin net op de knibbels brocht wurde...
  Kameraad Stalin is in heldere stjer,
  En ús learaar is it wize sjeny Lenin!
  
  Wy sille ús heitelân meitsje,
  Mooier en stralender op 'e planeet ...
  En it sil wêze, wit it deadlike gewear,
  Lit folwoeksenen en bern wille hawwe!
  
  Burn Svarog , burn net yn dyn hert,
  Jo binne de beskermhear fan alle swurden fan Ruslân ...
  Wy sille gau bouwe, ik leau in sterk paradys,
  Jezus sil komme hillige missy!
  
  Fertrou net op Hitler's gangfreonen
  Dat se maklik en driigjend wint ...
  Alles wat jo nedich hawwe is ien famylje -
  En leau dat it net te let is om it heitelân leaf te hawwen!
  
  Hear de Almachtige beskerm ús allegearre,
  Hys de trijekleurige flagge oer de ierde ...
  En it kweade rôfdier sil in spultsje wurde,
  Wy sille kinne omgean mei Satan!
  
  Ik hâld fan it Grutte Heitelân
  Yn it hiele hielal is d'r gjin moaier dy
  Wy sille Ruslân net ferkeapje foar de roebel,
  Litte wy frede en lok bouwe yn it universum!
  
  Yn 'e namme fan ús heitelân, in dream,
  Grut Ruslân sil opstean ...
  Al it oare is gewoan idelens
  En in nije messias sil by ús wêze!
  
  O myn almachtige Lada,
  Jo sille leafde en frede jaan oan 'e Russyske ...
  Ik draai my ta dy dus ik bid,
  En as it nedich is, slaan mei bliksem!
  
  Mary Mem fan God fan 'e himel,
  It universum joech Jezus ...
  Om jo wille is de grutte God opstien,
  Minsken hawwe de wiere smaak net ferlern!
  
  Merk op dat de Komsomol-leden binne
  De goaden fan Ruslân wurde heech respekteare ...
  Wy binne de grutte soannen fan it memmelân,
  De Russen winne altyd!
  
  Freonen moatte bidde ta it heitelân,
  Perun, Yarilo en Svarog binne machtich ...
  Wy sille tige sterke manlju wêze
  En wy sille sels de wolken yn 'e loft blaze!
  
  No is de fijân al weromsmiten út Moskou,
  Do hast de faksisten in protte sear makke...
  Wy binne trou oan Jezus en Stalin,
  D'r sille genôch tanks mei gewearen wêze!
  
  Nee, de fijân sil net by steat wêze om te beheinen de Russen,
  Sûnt ús krigers almachtige binne ...
  Eksamen, oerjaan, allinich foar fiif,
  Dat elke jonge soe tige sterk wêze!
  
  Leau my, Stalingrad sil glorieuze wêze,
  En wy sille him hâlde fan 'e oanfal ...
  In oerwinnende ridderôfstimming sil komme,
  Al streamt it bloed ûnbeheind!
  
  Barefoot famkes yn 'e kjeld
  Se rinne, flikkerjend mei har hakken ...
  En se sille de fascisten mei in fûst slaan,
  Unsosjale Kain sil flatten wurde!
  
  Alles sil wêze, minsken witte goed
  Wy binne yn 'e romte, wy sille stjerrebylden ûntdekke ...
  Ommers, it is in sûnde om te twifeljen oan moed,
  En der sil in man op Gods troan wêze!
  
  Wy sille gau de deaden opwekke mei wittenskip,
  Wy kinne jonger en moaier wurde...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Myn moaie mem Ruslân!
  De famkes songen it hiele gedicht goed en gongen mei de bleate fuotten troch mei kaarten...
  De jierdei fan Lenin waard fierd op 22 april. De famkes dronken alkohol fertinne mei wetter en kofje en purren ûnder har azem ...
  It Reade Leger útfierd in oare operaasje Rzhev- Sychevsk yn it sintrum. De Dútsers wiene yn de ferdigening en fochten werom. De nije Sovjet tanks T-34-85 en IS-2 fochten. De lêste auto kaam gauris fêst te sitten yn de modder. Ja, en harnas "Tiger" -2 en swierdere "katten" net nimme op 'e foarholle. "Panther" -2, te, koe allinnich wurde pierced tichtby.
  De meast Dútske auto hat de Sovjet fan in gruttere ôfstân trochboarge.
  Hitler wie oer it generaal bliid mei de "Panther" -2, dy't befredigjend beskerme is, en goede rydprestaasjes en wapens. Mar hy easke om in tank te meitsjen dy't better beskerme wurde soe, en tagelyk tolerabel ride ...
  "Mûs" yn dit gefal bliek in net effektyf masine te wêzen. De E-100 waard aktyf ûntwikkele as ûnderdiel fan 'e "E" rige. De lokaasje fan 'e motor en oerdracht soe wurde dien tegearre, en de toer wie smeller en mear oanstriid, lykas de romp. De dikte fan it pânser bleau te fergelykjen mei de Maus, lykas de bewapening, mar it gewicht moast troch de hichte werombrocht wurde nei 130 ton. De motor, krekt oarsom, moat wurden sterker op 1500 pk, en de tank hie befredigjend mobiliteit.
  Yn it algemien, de rige "E" soe wêze in nije generaasje fan tanks. Mei legere silhouetten, mei grutte hoeken fan rasjonele oanstriid, krêftige gewearen en motoren, dichte yndieling.
  Lykwols, wylst de Dútsers al hie goede auto. "Panther" -2 ferfong it foarige model. Der wie ek in nije "Tiger" -2 mei in machtiger motor, in smelle toer. Better beskerme en lichter yn gewicht.
  Sa sieten de nazi's net stil.
  Op 24 april 1944 sloech de earste Dútske Arado- jetbommenwerper Moskou mei in deaskado. Hy liet in bom fan in grutte hichte falle en maklik ynhelle de Sovjet jagers.
  Hitler sei dat no de USSR gjin kâns hat, en it ein fan it Reade Leger sil gau wêze.
  25 april begûn in nije oanfal op Astrakhan. Oan de slach die ek de earste ierdferhuzemasine mei: in ûndergrûnske tank.
  Twa Dútske famkes fochten der op: Mercedes en Dora. Warriors besochten in ûndergrûnsk model dat yn 'e grûn beweecht.
  Wylst frij ljocht dus mei in koarte loop 75-millimeter kanon en fjouwer masinegewearen.
  Famkes lûke auto's op 'e grûn. De boren draaie, snije troch de rots. De beweging is nochal stadich sân kilometer yn 'e oere, foar auto's, ûnder de grûn is dit net min.
  Mercedes drukt bleate teannen op de earste joystick yn it Dútske leger. It is heul handich om te operearjen en sprekt út:
  - Hjir is ús Dútske wittenskip as slagge!
  Dora wie it hjirmei iens:
  - Ja, wy witte al in protte! Us krêft is tige grut!
  It kontrolearret ek mei in joystick. De famkes testen in spesjale masine mei in radar.
  Hjir is in Sovjet-batterij foarút en jo kinne der ûnder dûke.
  Mercedes, dy't syn tosken bleat, merkt op:
  - Wy sille in nije oarder bouwe!
  En no komt de masine fan 'e nazi's nei foaren. In heech-eksplosyf fragmintaasjeprojektyl treft Sovjet-gewearen. En slacht de soldaten fan it Reade Leger.
  Dora seit mei in laits:
  - Groeten grutte revanchisme!
  En mei bleate teannen makket er krekte sjitten. Slaat de fijân en piept:
  - Gloarje oan 'e nije dream!
  Mercedes skriuwt fan masinegewearen, en jankend seit:
  - Foar it tiidrek fan grutte dreamen!
  De famkes laitsje en applaudearje harsels. Dit binne de agressive en heul flinke krigers dy't se binne.
  Dona merkt agressyf op:
  - Der binne in protte goede dingen yn 'e wrâld!
  En mei de bleate teannen drukt er op de knoppen en sjit er wer, op de Sovjet-gunners.
  Mercedes befêstiget mei in glimke:
  - En it sil noch moaier wurde!
  En hy sjit ek mei de bleate teannen. Dat is hoe't dizze fjochtsjende famkes fjoer.
  No, wat is in oar apparaat foar oarloch ...
  De nazi-oanslach op Astrakhan nimt ta ...
  Alle oankomsten waarden ôfsnien ... En de Sovjettroepen waarden twongen om op 1 maaie 1944 te jaan, nei't se de lange, heroyske ferdigening fan 'e stêd foltôge hawwe. Dit bolwurk foel ek.
  De nazi's fierden de fal fan Astrakhan mei fjoerwurk. Mar dochs wie de ferdigening net om 'e nocht. En it duorre de Fritz wat tiid om de troepen oan te foljen en reserves op te heljen ...
  De Führer wie fan plan om troch te gean yn 'e rjochting fan Saratov en fierder lâns de Wolga mei in djippe rûnwei fan Moskou.
  Mar wylst de Dútsers harren troepen wergroepen, brochten se reserves op. En fjildslaggen woeden yn 'e loft.
  De Dútske loftfeart besocht syn superioriteit te konsolidearjen. Combat tests ME-262 die bliken it gebrek oan betrouberens fan dizze masine, en syn faak ûngemakken, likegoed as problemen mei manoeuvreerberens. Dus, oant no ta binne d'r gjin ideeën oer it folslein ferfangen fan Dútske ienheden mei dit fleantúch. TA-152, krekt oarsom, blykte in geweldige masine foar syn tiid te wêzen en waard hieltyd mear yntrodusearre. ME-309 en ME-109 bleaunen yn tsjinst.
  De raket-oandreaune ME-163 bliek in goede fjochtsjager te wêzen, mar te min flechttiid makke it hast ûnmooglik om it yn 'e striid te brûken.
  Arado wie mear súksesfol , dy't, troch syn hege snelheid, hast ûnmooglik wie om te sjitten mei anty-fleantúchgewearen, en de Sovjet jagers koene it net ynhelje. De ferkenningsfleantugen wiene aardich goed. De Dútsers wiene ek oan it ûntwikkeljen fan oare masines. Bygelyks, de XE-162, in lichtere jager as de ME-262, maklik te meitsjen, goedkeap en manoeuvreerber om meast fan hout te meitsjen. En oare fjochters. En de ME-1010 en TA-183 ... En de mear avansearre en betroubere modifikaasje fan 'e ME-262 X. En de Gotha tailless fighters, en folle mear.
  Lykwols, oant no ta de propeller-oandreaune Dútske jagers wiene folle sterker as de Sovjet masines. Dy't foel yn kwaliteit, en wiene nochal swak yn sawol motoren en wapens. Boppedat waard de Yak-9 fierder ferienfâldige en no waard der mar ien 20-mm loftfeartkanon op pleatst, wêrtroch't it masinegewear ferlitten waard. Dit fermindere de kosten en ferienfâldige produksje en tastien gewicht te ferminderjen.
  Lykwols, it masinegewear is nochal swak tsjin Dútske fleantugen. Oant no ta, de USSR koe net betelje te produsearje mear avansearre modellen fan auto en passes yn snelheid en wapens foar de nazi's. It hegere gewicht fan 'e auto's makke problemen mei manoeuvreerberens.
  En it gebrek oan brânstof fermindere de flechttraining fan it winged personiel.
  Alvina en Albina, nei't se de machtige wapens fan 'e ME-309 mei in fatsoenlike snelheid behearske, woene net lânje op' e ME-262, dy't sels te faak ferûngelokke. En yn snelheid binne se al sterker as de Russen.
  Alvina, dy't in Sovjet-auto ôfsnijde, merkte op:
  - It is nijsgjirrich om yn 'e loft te fjochtsjen!
  Albina, mei help fan bleate fuotten, wiisde de jager op it doel en ferpletterde it, iens:
  - Ja, wy binne yn wêzen de sterkste fan 'e wrâld!
  En de famkes laken as gek.
  Maaie bliek relatyf rêstich te wêzen. It Reade Leger besocht noch de Rzhev-ledge ôf te snijen.
  Elizaveta skeat fanút de IS-2 op de tsjinstanners ... De Sovjet auto hie goede beskerming allinnich yn it boppeste part fan 'e foarholle fan' e romp. De foarholle fan de toer is net genôch beskerme. En it kin sels op tichtby berik troch T-4-kanonnen wurde penetrearre. De lêste tank waard lykwols einlings yn maaie stopset, lykas de Panther en de reguliere Liuw en Maus. No yn 'e rige "Patera" -2 en "Tiger" -2 binne maksimaal ferienige en mei ferlykbere wapens.
  Dizze masines binne goed beskerme op 'e foarholle, frij swak oan' e kanten, en ferskille mear yn gewicht. Har rydeigenskippen mei nije motoren binne akseptabel foar it leger. Mar dizze tanks binne ek tydlik ... De Panther-3 en Tiger-3 út 'e E-searje wurde taret om se te ferfangen. Mei in tichtere yndieling, mei de lokaasje fan 'e motor en oerdracht yn ien blok en oer, mei in ljocht, ferienfâldige, en tagelyk begeanber en maklik te reparearjen ûnderstel.
  Nije masines moatte better beskerme wurde, mar sûnder signifikante ferheging fan gewicht.
  Ten koste fan wapens is hjir gjin ienheid. Armor Sovjet tanks is net te dik, en fan minne kwaliteit. En it hat gjin sin om in grut kaliber fan wapens te setten. It 88mm-kanon fan it leger is prima. Se nimt fjouwerentritich fan fjouwer kilometer, en IS -2 wat tichterby. Sa is de ûntwikkeling oan 'e gong...
  Yn de USSR moat wat beantwurde wurde. Mar hjir is wat, it is noch net dúdlik ... D'r binne plannen om de SU-100 te meitsjen. Dit selsridende gewear is gewoan effektyf, en mei in penetrearjende aksje. Mei har binne guon hope ferbûn, foar de striid tsjin de groeiende swiere tanks fan it Tredde Ryk. Mar it moat noch dien wurde, lykas de skulpen foar sa'n meunster, en de massaproduksje fan it gewear moat fêststeld wurde, wat yn oarlochsomstannichheden net te folle is, it is echt.
  Mar de tank bemanning fan Elizabeth fjochtsje op de T-34-85. En famkes op bleate fuotten en yn bikinis fjochtsje moedich.
  Elizabeth sjit mei har bleate teannen op 'e nazi's en stekt de Panther yn 'e kant, sizzende:
  - Foar grut kommunisme!
  En har fjouwerentritich springe oerein en draaie har gau om, fjoerjend.
  Ekaterina sjit de fijân ek hiel sekuer. In ferâldere T-4-tank slacht it yn 'e kant en sjit:
  - Gloarje oan 'e ridders fan' e USSR!
  En winkt wer nei har freonen. It famke blykte sa'n kriichsfrou te wêzen.
  Elena sjit ek op 'e fijân. It piercet it tige sekuer, yn dit gefal brekt de Tiger-2 reedridersbaan en raast boppe op 'e longen:
  - Foar hillige Rus'!
  Euphrasia sjit krekt op 'e fijân. Makket in krekte skot oan 'e kant fan' e fijân, brekt troch it metaal en sjit:
  - Foar hillich kommunisme!
  En de famkes sette har tank selsfertrouwen yn en wykje fan skulpen ôf. It is net maklik om famkes te ferslaan.
  Hjir, de nijste en formidabele "Lion" -2 ferskynde tsjin harren. Besykje sa'n tank troch te brekken, en hy besiket de fjouwerentritich te slaan.
  En sjit fan in ôfstân.
  Elizabeth reagearre troch te tweeten:
  - Jo sille it net nimme!
  En stjoert in projektyl nei de tank "Lev" -2 fan in lange ôfstân. It rekket him yn 'e foarholle.
  De Hitleriet snapt.
  Dan sjit Catherine wer, mei help fan har bleate teannen op 'e fijân, en dizze kear, it projektyl, nei't beskreaun de bôge, krekt rekke de fascist yn' e lange loop fan it kanon.
  Katarina sei:
  - In skerp each, skuorjende hannen, dit giet net oer ús!
  De Dútser, nei't er syn gewear ferlern hie, begûn him fluch om te draaien en fuort te gean. "Lion" -2 is de earste Dútske tank dêr't de oerdracht en motor lizze foaroan yn ien blok, en de Fersnellingsbak is op 'e motor sels.
  Dit stelde him ta om syn hichte te ferminderjen, en gewicht te ferminderjen, wêrtroch't syn snelheid signifikant ferhege. En sa ferliet "Lev"-2, en hie in kâns om de ôfstân te brekken ...
  Elena, mei har bleate teannen, rjochte it gewear, naam it en skeat op 'e fijân. De shell rekke de efterkant fan de liuw syn romp, mar rikochet...
  Elena gromde:
  - Ferdomd, de ôfstân is grut. Wy krije him net sa!
  Catherine gurgle , har tosken bleat:
  - "Leo", famkes dit is "Leo", litte wy ús net beledigje! Meikoarten ken ik jim freonen, it sil tige beskamsum wêze!
  En harren tank rekke de T-3, dizze tank krekt draaide sideways, en it kin wurde rekke fan in lange ôfstân.
  En it famke skeat mei de bleate teannen en koarde:
  - Gloarje oan it tiidrek fan kommunisme op ierde!
  Efrasia merkte mei argewaasje op, skeat op 'e fijân en brûkte har bleate hakken:
  - Us heitelân is sterk, it beskermet de wrâld!
  Elizabeth tjirp, bleatte har tosken, en begon te sjongen, en komponearre in hiel gedicht wylst se gie:
  De satan sil ús net ferslaan
  Myn heitelân is it moaiste fan 'e wrâld,
  Wês ferneamd om it moaie lân ...
  Folwoeksenen en bern sille der bliid wêze!
  
  Lit de lelies fan 'e delling der prachtich yn bloeie,
  En de cherubs spylje in fatsoenlike hymne...
  De Fuhrer sil kaput wêze,
  Russen binne ûnoerwinlik yn fjildslaggen!
  
  Komsomol-leden rinne bleatefoet,
  Se stampe op 'e snie mei har bleate hakken...
  Hitler, jo sjogge gewoan cool
  Ik sil dy oerrinne yn in tank!
  
  Kinne wy de nazi's ferslaan?
  Lykas altyd binne wy bleatefoet famkes ...
  Us meast formidabele ridder is de bear,
  Hy sil elkenien deadzje mei in masinegewear!
  
  Nee, wy famkes binne al hiel cool,
  Wy skuorre letterlik alle fijannen útinoar ...
  Us klauwen, tosken, fûsten ...
  Wy sille bouwe in plak yn in prachtich paradys!
  
  Ik leau dat d'r koel kommunisme sil wêze,
  It lân bloeit deryn, leau it advys ...
  En jammerdearlik nazisme sil ferdwine,
  Se sille, leau ik, feats wurde songen!
  
  It sil bloeie, ik leau dat de râne stoarmich is,
  Fan oerwinning wer binne wy nei oerwinning ...
  Ferslaan de Japanske Nikolaas
  Samurai sil antwurdzje foar gemienens!
  
  Wy litte ús net neigean,
  Ferpletter ús fijannen mei ien slach ...
  Lit de jager feroarje yn spultsje
  Wy hawwe de Wehrmacht foar goede reden ferpletterd!
  
  
  Leau ús om net út 'e hân op te jaan,
  Russen hawwe altyd yn steat west om te fjochtsjen ...
  Wy skerpen ús bajonetten fan stiel,
  De Fuhrer sil it byld wurde fan in buffoon!
  
  Dit is wat myn heitelân is
  Russyske akkordeon spilet dêryn ...
  Alle folken binne in freonlike famylje,
  Abel triomfeart, net Kaïn!
  
  Meikoarten sil it wêze yn 'e gloarje fan' e USSR,
  Hoewol ús fijân is wreed, ferriederlik ...
  Wy sille in foarbyld sette foar dapperens,
  De Russyske geast sil wurde ferhearlike yn fjildslaggen!
  . HAADSTIK #8
  Maaie 1944 gie fluch foarby ... Albina en Alvina sammelen rekkens op fleantugen.
  It binne famkes dy't, as op 'e wjukken fan cherubs, haastje.
  Albina sjit mei har bleate teannen in Russysk fleantúch del en sjit:
  - Foar it Tredde Ryk!
  Alvina is ek bleatefoet en slacht yn in bikini in Sowjetfleantúch del, splitst it yn stikken en sjit:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Wêrnei't de famkes, mei help fan in 37-mm kanon, begûn te sjitten op Sovjet tanks.
  Se slaan de fjouwerentritich út en skrieme:
  - Wy binne sa cool!
  Albina drukt mei har bleate, rûne hak op it pedaal en tjirpt:
  - Lit it kommunisme ferneamd wurde!
  En brekt troch de Sovjet auto.
  Alvina sjit ek sekuer op 'e fijân, slacht him út en sjit, bleat syn tosken:
  - Us wierheid sit yn ús fûst!
  Sokke geastige famkes ... En se ferneatigje Sovjet-rezjiminten ... Se krigen bygelyks de IS-2. Sa foelen se him út 'e loft, en hoe't se it út in fleanmasinegewear spikere. Se bruts troch it metaal, en makken de tank baarnend. En detonate combat kits.
  Albina tjirre boppe har longen:
  - It famke hâldt fan deadzje! Wat in famke!
  Alvina sisde, har pearlyske tosken bleat:
  - Gloarje oan ús heitelân! Foar kommunisme!
  De famkes hawwe de totalitêre ferneatiging fan tsjinstanners al oppakt.
  En it Reade Leger waard mei fertrouwen smoarge.
  En Gerda fochten op 'e bemanning fan har "Panther" -2 en wie dwaande mei totale ferneatiging.
  It famke wiisde mei de bleate teannen it kanon. Se sloech in fjouwerentritich en raasde:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme op de Aryske wize!
  Charlotte skeat ek har bleate teannen op 'e Sovjet-tank, sloech it harnas en rôp:
  - Foar grut súkses yn 'e wrâld!
  Fucked sûnder folle seremoanje en Christina. Ja, se die it sa tapaslik, sloech de Sowjet fjouwerentritich mei har bleate hakke troch en raasde:
  - Foar de grutte grinzen!
  Magda skeat ek om beurt in projektyl ôf en koarde:
  - Foar de nije Aryske oarder!
  Doe namen de famkes it en songen byinoar:
  - Wy binne allegear skinhead fans fan frijheid, wy stride foar in nije oarder! Meikoarten wurde de folken Arysk, wy fjochtsje mei fjoer en swurd!
  De krigers, moat ik sizze, bliken tige striidber te wêzen. En as se de fijân delsjitte, dan ta de ein.
  De Sovjet-Uny is ûnder oanfal troch superieure troepen. Japan triuwt yn út it easten.
  Twa Japanske piloaten, Toshiba en Toyota, oanfalle Sovjet-posysjes út 'e loft.
  Beide Japanske froulju binne hiel moai en bleate fuotten en yn in bikini.
  Toshiba makket in loftoanpak, brekt troch it dak fan in Sovjet-tank en raast:
  - Ik bin in meunster út 'e Japanske hel!
  Toyota, dy't de teannen fan syn bleate foet op it pedaal drukt, en de fijân delslacht, sjit:
  - Foar de gruttens fan 'e ideeën fan Japan!
  Dizze famkes binne sa prachtich. En se ferpletterje de fijannen tige aktyf.
  En de USSR echt ferliest oan de samûrai. En it is begryplik wêrom. Wêr kin men sa'n fanatisme en technology tsjinhâlde?
  Japanske famkes hjir op ljocht, mar flinke tanks brekke troch en it Reade Leger wurdt spesifyk terske.
  Tank ienheden binne gjin grap.
  Toshiba smiet bommen op 'e Sovjet-posysjes út' e loft, en in pear gewearen fleagen omheech en tjirpen:
  - Foar grut kommunisme!
  Dêrnei sil it gnize ...
  Toyota yn flecht notearre:
  - Russyske goaden binne frjemd. Se oanbidde de krusige man oan it krús en beskôgje him God. It wurdt sels op ien of oare manier grappich!
  Toshiba giechelde as antwurd, en merkte op:
  - En wy sels sille gau goaden wurde en de evolúsje fan ús godlikens trochgean!
  En de famkes sille hiel graach laitsje.
  Toyota merkte mei in lach:
  - Us krêft is yn ienheid!
  Toshiba befêstige dit agressyf:
  - Us krêft, ús fûst!
  En wer, út 'e himel, se sille bringe del in stream fan fleanmasines op 'e fijân, brekt troch de tritich-fjouwer.
  Dit binne fjochtsjende famkes en se sizze wat oars. Japan sil elkenien ite en ferbaarne.
  En as se in pionier martelje, blykt it ekstreem agressyf te wêzen.
  Benammen as de hakken fan 'e jonge friet binne. Dit is it meast dat ek gjin super aksje is ...
  En de famkes raze op 'e top fan har longen ...
  En Sovjet famkes fjochtsje ek moedich en sjitte tsjinstanners del. En se hannelje foarút fan skema en rammen.
  Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova binne tige aktive skientme yn 'e himel.
  En se sjitte de nazi's del, al binne dy fleantugen sterker.
  Anastasia drukt mei har bleate teannen op de trekker en sjongt:
  - It is net min om sterk te wêzen, wiswier!
  Akulina drukt op de trekker mei har bleate hak en befêstiget:
  - Wy sille de nazi's tige hurd slaan!
  En beide famkes songen:
  - Sterk, sterk, tige min te ferslaan! Sterk, sterk, hiel dreech te ferslaan!
  Dêrnei begûnen de krigers fleugele aforismen te lêzen dy't as hynders galoppearren, of leaver jonge hynsten;
  In politikus boartet faaks om kiezers in jok te setten!
  In hoannepolitikus ferpletteret kiezers as hinnen!
  De politikus dreamt fan it riden op in wyt hynder om in jok op de kiezer te lizzen!
  De foks is lyts mei hoektanden, en wol se opslokje, hy ferberget se oer it algemien!
  In politikus dy't in protte praat oer it minskdom is in typyske kannibaal!
  En in bear kin lutsen wurde mei hunichswiete taspraken!
  Foar in alkoholist is bittere wodka swieter dan huning!
  In skroar sil lizze en net blussen, in politikus sil "bloosje" en lizze!
  In frou, dy't har skuon útslingere hat, draacht in man oan, op it nivo fan in tramp!
  As jo tichter by God wolle wurde, ferminderje dan jo habsucht!
  Sels yn 'e skynbere ûnferskilligens fan 'e Almachtige leit de leafde - ommers, bern wolle earst útbrekke ûnder de soarch fan har âlden!
  God fertraget by it straffen fan it kwea om de sûnder in kâns te jaan!
  Talint en hurd wurkjen as man en frou jouwe sukses allinich as in pear!
  Sels huning is bitter - as jo deryn fersûpe!
  Ferrifeljen is as wyn, it is siik en swiet en it is dreech om te stopjen!
  Leafde is as in fersnippering projektyl - it brekt it hert, skoddet it brein, draait bûsen, giet sideways!
  De minske is yn guon opsichten gelyk oan God - de Almachtige makke it universum, en de minske joech it libben oan dommens: beide binne ûneinich!
  Wa't sukses bouwt op bloed, sil it lot fan in stekke pig tsjinkomme. Se sille har kameraden ite - it resultaat is tryst en lilk!
  Soms is de bêste manier om jo reputaasje te behâlden in strop om jo nekke! Yn alle gefallen sil it jo net falle litte!
  Jo kinne net lang ûnder in bear lizze - it sil jo ferpletterje!
  Soms is in frou as in mammoet ynstee fan in tekken!
  In skriuwer dy't stribbet om bankbiljetten te rispjen - hy sil net goed, ivich siedzje!
  In lân sûnder wet is as in lichem sûnder skelet! Allinnich om net te ossify - ferkiezings binne nedich!
  As jo in masterstik wolle meitsje - ferjit de fergoeding!
  De meast betûfte bedrog is as jo net lizze, mar gjinien leaut dy!
  Fansels belooft de nederlaach grutte problemen, mar dit is allinich in wjerspegeling fan takomstige oerwinning!
  Yn 'e striid bringe moed en goede yntelliginsje de oerwinning.
  Om te slaan, moatte jo earst sjen wêr!
  De skout is de smid fan de oerwinning!
  Elke gek kin kreupele, mar net elke tûke persoan kin genêze!
  D'r binne in protte rude beulen - in pear genêzende dokters!
  Foar wa binne dokters, en foar wa binne beulen!
  Sûnder pine is der gjin moed - sûnder moed is d'r gjin oerwinning!
  De ideeën fan it kommunisme binne de limyt fan idioat: as waarme hollen en kâlde herten har ûndernimme om se út te fieren!
  Kommunisme is ljocht, mar wa't te vet is, wurdt ferbaarnd!
  As jo it geduld net hawwe, helpt sjongen!
  De minsken binne as izer - oant it ôfkoelt, jou it de winske foarm!
  As jo populêr wolle wurde - brûk faker krêft!
  Rating is as helsk gers - it groeit as jo it wetterje mei triennen en bloed!
  De minsken binne as ûnkrûd - hoe mear jo fertrape, hoe heger it rint!
  Ienheid is de kaai foar oerwinning!
  Dissipline is in helpmiddel foar oerwinning! De geast spilet derop!
  Ienheid, moed, selsleazens - de kaaien foar oerwinning, frijheid, lok! Sûnder dissipline is der gjin leger, en sûnder in leger kin men gjin frijheid fine!
  Arbeid hat makke ús sterker, fermannichfâldige troch de geast sil jaan frijheid, en tegearre mei gelok sil bringe lok!
  De kommandant is as de top fan in piramide - d'r moat mar ien wêze, oars sil sels sa'n solide struktuer ynstoarte!
  De adel fan 'e famylje hat deselde relaasje ta moed, as de lingte fan 'e hier nei de geast!
  Gjin dapperens fan 'e foarâlden sil de leffe helpe!
  In blêd makke fan it sterkste stiel roest yn 'e hannen fan in prater en in leffe!
  It skriklikste wapen is de Bibel yn 'e hannen fan in skelm!
  De wichtichste rykdom fan in man: krêft, it is ek de wichtichste oarsaak fan ruïne!
  It bêste berop is prostitúsje, jo kombinearje saken mei wille en elke kear in nije partner - gjin routine!
  De stambeam fan 'e held - jo kinne in ieu opskeppe, mar kaam op it slachfjild - leffe raast nei efteren!
  In flesse wodka is as in granaat - it slacht dy del, slacht dyn harsens ôf, ferpletteret dyn binnenste!
  As it hert fol is mei genede, om ien of oare reden is de beurs leech!
  In wirklik frij persoan stelt him foar oan trije dingen - reden, leafde, God!
  Leafde is as in roas - it bloeit net lang, mar it docht sear!
  In slaaf yn syn siel is ûnderdanich - oan hertstochten, lust, Gods tsjinstfeinten!
  Gelok is ûnstabyl as sân - allinich warberens sil it binde mei semint!
  In beker wyn is as in oseaan - as jo meifierd wurde, ferlieze jo de grûn ûnder jo fuotten!
  Froulju hâlde fan manlike macht, mar net yn it gefal as se it sels belibje!
  Leafde is as in boat, as jo te hurd roeie sil it omslaan en sinkje!
  Op it krekte momint bringt hy in artikel yn - ferlieding fan folwoeksenen troch jongeren!
  Jo kinne gjin boeien op leafde sette!
  Wat natuerlik is, is net krimineel!
  Leafde is in tear gefoel, mar de dikste keppels sille net hâlde!
  As alle wetten wurken, soe it lân feroarje yn in finzenis dêr't bewakers út it bûtenlân rekrutearre wurde!
  It prinsipe fan 'e ûnûntkomberens fan straf wurket net, om't jo josels net kinne arrestearje!
  Dokters meie net troch de hindernisbaan. Dêrnei sille hannen skodzje, en de tonge sil wankelje en in glês wodka, yn tsjinstelling ta in kater, sil net helpe!
  D'r is neat mear wurch - lange ledigheid!
  Wittenskiplike ûntdekking: stadichoan betocht - agressyf belichaamd!
  Net in plak fan tinken foar besinning, mar in plak fan skeel en gek!
  Alle problemen fan it minskdom komme út egoïsme, wolfeart is allinnich mooglik troch mienskiplike ynspannings!
  In persoan sûnder team is as in ember, sûnder fjoer - it jout lyts ljocht en giet fluch út!
  Homeland waarmet - better as in fjoer!
  En it bist is better yn 'e keppel!
  Logika moat net tsjinje ynstinkten - de geast fan lust!
  D'r sil in oarloch wêze - d'r sil in prestaasje wêze!
  Spieren sûnder harsens binne in hânfol fleis - dêr't de frettenpanne foar skriemt!
  Fan de twa duellisten is de iene in dwaas, de oare is in skelm!
  Hoe heger in persoan fljocht, hoe mear ûntefredener hy is mei syn posysje!
  Allinne litten mist de hûn de stôk fan de eigner!
  Allinne hy hat wjukken - waans geast net wend is om te krûpen!
  It is slim as jo allinne binne as in snob!
  Jo binne allinich, en de fijannen binne legioen!
  Sels in oaljefant kin opfretten wurde troch in brek!
  As de bugs net ien miljoen binne!
  De lieder fan it lân moat in broer wêze foar minsken, gjin broer!
  . It is makliker om in droege rots yn 'e oseaan te finen dan in útfining dy't net foar militêre doelen is brûkt!
  Oerwinning as in frou - lûkt mei glâns, mar skrikt ôf foar in priis!
  Fjoergod fan oarloch en lykas oare goaden fereasket oandacht en opoffering!
  Ien swurd, as in reindruppel, sil falle en ferspriede, en as der in protte binne, sil de oerwinning berne wurde!
  Sjong gewoan net - foar frede!
  Myn hert is tryst - myn mage is leech!
  Earst de bak, dan de tinzen!
  Oerwinning is de eare wurdich!
  Eare is in relatyf konsept en moat primêr tapast wurde op jo soldaten!
  Wa drinkt foar de striid - kater yn 'e ûnderwrâld!
  De pipen binne stil, want de blêden sjonge - stiel is sterker en lûder as koper!
  In leger sûnder kommandanten is as in keppel skiep sûnder hoeder, as ien wolf net yt, dan sil er bang wêze!
  Flecht is mear dwaasheid dan leffe! De measte soldaten stjerre ommers net yn 'e striid, mar yn' e efterfolging!
  Oarloch is as in domino-spiel, allinich brutsen bonken kinne net mear wurde sammele - de ierde hâldt!
  Ferfolging feroaret in strider yn in beul, in leffe yn in dappere man, in nederige man yn in brutale!
  Fantasy is in wedstryd fan absurditeit en absurditeit! Tagelyk is der gjin wittenskiplik en logysk sjenre mear!
  Yn 'e oarloch, lykas yn in opera - elkenien sjongt syn eigen, allinich in prompter kin in spion wêze!
  Moderne froulju ferjaan in man alles - útsein earmoed!
  Witte jo it ferskil tusken spionnen en skouts?
  Wit ik! Wy hawwe allinnich scouts - bûtenlanners hawwe fêste spionnen!
  Wat is better mei in lege holle of in lege beurs? Fansels mei in lege holle - net sa opfallend!
  De geast is de bêste samler fan rykdom!
  Gelok en gelok: in pear fereale - jouwe berte oan sukses, rykdom, posysje, mar gau disperse!
  It is makliker foar grutske manlju om te harkjen nei advys as it wurdt jûn troch in frou - útsein as it in frou is!
  In wiis frou is in fortún wurdich! En in ûndernimmend frou kin him oanklage!
  Wa wurdearret persoanlikheid yn in persoan, en wa wurdearret cash!
  It minskdom kin wurde ferneatige troch twa dingen - kompjûters en kompjûterwittenskippers. De earste sil de geast atrophy, de lêste sil net by steat wêze om te profitearje fan it!
  Yn oarloch is in granaat in kameraad!
  Yn it algemien, in granaatappel fertellen grappen is as in Faberge aai brûkt om crack nuts!
  Talint is as de siel: it kin net fuorthelle wurde, mar it kin ferneatige wurde!
  Wraak is gjin eare wurdich - de ferjilding fan fatsoen!
  Oergeunst is de kime fan kriminaliteit, egoïsme is wetterjen, ledigens is iten!
  Luiheid is it slimste fan alle misdieden!
  It is better om mei weardichheid te stjerren mei in swurd dan te libjen as in okse dy't troch in sweep yn in stâl dreaun wurdt!
  Yn oarloch kin moed slûchslimens ferslaan, mar slûchslimens kin moed nea ferslaan!
  Oarloch makket it libben ferskriklik, en de dea weardich en moai!
  Beskiedenens is in seldsume kwaliteit foar in kommandant, mar dit makket it noch mear weardefol!
  - Jakhals is konsonant mei it wurd ontlasting!
  De liuw hat mar ien foardiel boppe de jakhals - de mooglikheid om mei weardichheid te stjerren!
  Technyk is de beul fan dapperens!
  - Mar it is net wier! Yn feite, hoe heger it nivo fan technology, hoe mear yntelliginsje en ynsjochsinnigens nedich op it slachfjild!
  Wêr't de belangen fan it heitelân begjinne, einiget it persoanlike wolwêzen!
  Frijheid moat kombinearre wurde mei dissipline. Anargy is it tsjinoerstelde fan frijheid!
  Tenacious ûnthâld is de bêste mentor! Yn 't algemien kin frijheid wûn wurde mei in swurd, mar allinich mei help fan ferstân kin it bewarre wurde!
  - As in sterke strider in oar rêdt, is hjir gjin spesjale eare foar nedich!
  Ommers, as dapperens yn jo hert baarnt, sille jo jo skyld ophelje as ferdigening fan jo slaven!
  De gemienens fan in bastard is gjin ekskús foar in earlike persoan, om't de oanwêzigens fan smoargens in smoarge persoan net rjochtfeardiget!
  Leafde is noait goedkeap - foaral as jo net betelje mei jo beurs, mar mei jo siel!
  It iennichste dat it ferjitten fan bloed kin rjochtfeardigje is as de triennen dêrtroch ophâlde te streamen!
  Dejingen dy't tsjinje foar jild, sille noait yn 'e striid kinne fergelykje mei dyjingen dy't wurde dreaun troch in dapper hert en de winsk nei frijheid!
  De triennen fan in bern is gefaarlik, om't it feroaret yn in razende stream dy't beskavingen fuortwasket!
  De funksje fan kommandant is gjin ekstra rantsoen, mar in ekstra ferantwurdlikens en in swiere lêst!
  It is net bekend wat wichtiger is - it fieden fan alle hongerige of ôfwike de triennen fan ien bern!
  Goud is sêfter as stiel, mar slacht leaver it hert!
  It is net it wapen dat de soldaat sterk makket, mar it wapen fan 'e soldaat!
  Famkes lykje geastich te wêzen mei aforismen fan masters. En as se begjinne te ferneatigjen de fijân, dan kin er net ûntkomme út harren.
  Ein maaie 1944 begûnen de nazi's harren offensyf yn 'e rjochting fan Saratov.
  De Shturmlev naam diel oan 'e fjildslaggen , in masine op it chassis fan' e eardere Liuw, mei in noch machtiger bomwerper mei in kaliber fan 450 mm, dy't letterlik alles ferplettert en ferneatiget, tearjen en troch de kolossale krêft fan 'e trechter te brekken .
  En sa'n raket sil daliks in hiel blok nimme en it delslaan.
  " Shturmlev " ûnder de kontrôle fan in team fan Dútske famkes, fjoer op Sovjet posysjes.
  Jane winkt nei har freonen, en stampt har bleate fuotten, se seit:
  - Wy feie ús fijannen folslein fuort en meitsje se yn typyske kisten!
  Gringeta winkt as antwurd, drukt mei de bleate foet op de hendel en raast:
  - Wy sille spylje en ferslaan ús fijannen!
  Malanya notearre:
  - Tsjin de Shturmlev- masine binne alle Sovjet-fortifikaasjes machteleas!
  Monica, sloech har bleate hak, befêstige:
  - Wy binne echt berne om te winnen!
  Jane brocht út:
  - De oarloch hat gjin froulik gesicht, mar in fysiognomy dy't spanningssykers lûkt!
  Gringeta , sjitten op 'e Sovjet-ienheden fan in masinegewear, joech út:
  - In frou is in douwe dy't yn in spechtman byt as in kite!
  Monica, skeat op Russyske soldaten, merkte op:
  - In frou hat altyd sân freeds yn 'e wike, en sûnder in sneinskado út houliksskuld hat se altyd in dei frij!
  Malanya, giggeljend, antwurde:
  - God is net yn alles almachtig, hy is machteleas om in frou te bestriden!
  Jane stimde hjirmei iens, en skeat mei har bleate teannen:
  - Ek al is God almachtig, Hy is net by steat om in frou syn mûle ticht te hâlden, en stopje polityk!
  Gringeta merkte logysk op, fjoer mei har bleate hak, druk:
  - In politikus hat gjin gewisse, in frou hat gefoel foar proporsjes, en in froulike politikus hat alle gefoelens sûnder mjitte!
  Monica, dy't op 'e Sowjet-troepen sjit en se dea rekke, merkte op:
  - In frou is in blom, steklik as in roas, mar har swiete aroma lûkt geiten en drones!
  Malanya, neuken Sovjet-soldaten en ferneatige bunkers, piepte:
  - De kiezer falt yn 'e jeugd, stimt foar wurge âlde ikebeammen mei holten!
  De famkes lieten har ferstân sjen en gongen fierder.
  En oanfalsfleantugen dûken ek fan boppen ôf. En sa dorsten de Sovjettroepen sûnder problemen.
  De Dútsers binne sa cool wurden. En harren operasjonele feardichheden tanommen.
  teletanks regele troch radio , troch .
  En dit wie in probleem foar Sovjet soldaten. En de nazi's sloegen it Reade Leger.
  Mar Sovjet famkes fochten ek hiel moed.
  De gefjochten ûntdutsen foar Kamyshin. Hjir is Alenka wer yn 'e striid.
  En har mishannele, mar net oerlevere bataljon.
  Alenka sei mei in glimke:
  - Yn elke oarloch is it libben fan in soldaat weardefol!
  En hoe't er mei de bleate teannen in granaat smyt.
  Dizze krigers binne de heechste klasse ...
  Anyuta, sjitten op 'e fascisten, merkte op:
  - In Russyske soldaat kin wurde makke om ynstoarte te wêzen as in gemaaide hout, mar net op 'e knibbels brocht wurde, en makke om te skodzjen as in asp!
  Alla, dy't mei har bleate hak it eksplosive pakket ôfsjitte en drukte, piepte:
  - As jo gjin militêre dissipline wolle observearje, bûgje jo jo rêch as in finzene!
  Maria, dy't tsjinstanners skeat, in moardzjende boemerang lansearre mei har bleate teannen, joech út:
  - Der is in protte smoargens yn ús wrâld, allinnich seldsume foarsten deryn!
  Matryona, sjitten op tsjinstanners, en snijde se ôf yn bursts, en dan smyt in granaat mei har bleate foet, opmurken:
  - De politikus hat in lange tonge, mar om út te fieren wat er slein hat - syn hannen binne koart!
  Marusya, sjit op 'e fijân, en maaide de rigen fan Dútske en bûtenlânske soldaten del, vyaknula:
  - De politikus is fluch om te tasizze, stadich om te ferfoljen, freget om aalmoezen, en ferjouwing foar bedrog!
  De famkes binne geweldich en se fjochtsje. Mar de krêften binne tige ûngelikense. Der is in soad ferneatiging.
  De Dútske Maus-tank, hoewol net hielendal yn produksje, is noch altyd te sjen op 'e fronten. En syn gewearen raze en fjoer. En se feroarsaakje ongelooflijke ferneatiging yn 'e grêften.
  Mar de famkes sjitte kanonnen op Mûs. Ek al keatse de skulpen as earten ôf. Mar de Dútsers triuwe harder en hurder.
  En se sjitte der hiel sekuer op.
  Komsomol famkes rinne om, flitsende har bleate hakken, en squeak:
  - Foar de gloarje fan it Hillige Heitelân!
  Viola, nei't se op 'e Dútske ynfantery skeat, piepte:
  - As in frou net genôch hat om skuon te keapjen, set se de skuon fan 'e man op bleate fuotten!
  En it famke sil út laitsjen útbarste en har tonge útstekke.
  De krigers, moat ik sizze, binne fleurich. En as se dy slaan, slaan se dy fataal.
  Viola en Margarita, hast neaken yn in slipje, fjochtsje, bringe projektilen en sjitte sekuer. En se kinne net sa gewoan stoppe wurde.
  Margarita piept en seit:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  Viola befêstiget agressyf:
  - Grutte gloarje foar it tiidrek fan feroaring!
  De krigers, it moat opmurken wurde, wiene ekstreem agressive famkes.
  Veronica bringt ek skelpen, flitsend har bleate, rûne hakken en squeals:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Dit is harren combat ynsjoch. En hoe fûleindich en fûleindich fjochtsje se.
  En bleate, brune knibbels flikkerje.
  Tamara fjochtet ek. Se kaam út 'e Kaukasus finzen nommen troch de nazi's en wer yn' e rigen. Fjochtet mei it fleisige gefoel fan bloed. Fjochtet mei kolossale agresje.
  Tamara smyt in granaat mei har bleate teannen, skeart de nazi's op en piept:
  - Kommunisme sil by ús wêze!
  En jout in goed rjochte burst út 'e masine ...
  De famkes kinne sjoen wurde dwaan kolossale wûnders. En se hawwe in fjoer dat driget it universum te ferbaarnen.
  Veronica, sjit, sjongt:
  It sil ynteressant wêze, sûnder twifel
  Alles yn 'e wrâld is pland!
  En winkt mei syn saffiereagen.
  Tamara, sjit, raast:
  - Kolovrat ! Evpatiy Kolovrat ! The Heroes of Rus 'ringe it alarm!
  En se skeat in burst út in masinegewear. Se snijde de Krauts ôf en piepte:
  - In frou is foaral in foks dy't in liuw lasso wol, mar meastal falle ezels yn har lasso!
  Victoria, fjoer en mei har bleate teannen, smyt in oar kado fan 'e dea, joech út:
  - In frou is in hin dy't fan gouden aaien hâldt, en bringt har drager mar in ferlies!
  En de famkes barsten út laitsjen. Se fjochtsje sa bewûnderlik mei kolossale druk.
  Tamara merkte op by it sjitten op bûtenlânske divyzjes:
  - In frou is in hin, allinne kin se gouden aaien bringe oan dy man, dy't in echte foks is!
  Veronica, fjoer, en bleat har tosken, tafoege:
  - In echte foks en in hoanne sille jo gouden aaien lizze!
  Margarita, dy't mei har bleate fuotten sjitte en granaten smiet, merkte op:
  - De klauwen fan 'e foks binne net fan 'e liuw, mar se sil trije felen fan 'e kening fan 'e bisten ôfskuorre!
  Viola, dy't har tosken agressyf bleat, sei:
  - Dy't gjin foks mei syn geast is, is ek gjin liuw!
  Krigers wurde sjoen mei grutte ambysjes fan in fighter. En as se begjinne.
  Olympias, fjoer en naam machtige skonken, tilde in hiele doaze eksplosiven en lansearre it. De massa fan 'e nazi's wurdt útinoar skuord, en it moaie famke raast:
  - Regel de USSR, en sjong in ferske foar Lucifer! Wy sille elkenien winne!
  Olympias fergeat lykwols net, en, nei't er ûntslein hie, spruts út:
  - In foksfrou is by steat om elke man te oertsjûgjen dat hy in liuw is, briedend as in ienfâldige ezel!
  Margarita, shooting, wie it iens mei dit:
  - In liuwinne mei allinnich in foksgeast en in wolfsgreep!
  Serafim merkte op, maaijende tsjinstanners:
  - De liuw is net dejinge dy't raast, mar dy't in protte grien opskuort!
  Viola, dy't goed rjochte fjoer op 'e fijân fierde en him maaide, fernaam:
  - As in politikus gjin foks is, dan wurde him trije felen fan him ôfskuord en op 'e kraach set!
  Victoria, dy't har tosken bleat en knypeage, en doe mei har bleate foet in kado fan 'e dea smiet mei in deadlike krêft, joech út:
  - In politikus hat in brede kont om op twa stuollen te sitten, mar hy hat in breedte fan siel allinnich yn wurden!
  Olympias, dy't mei har bleate, muskulêre skonken oan 'e loop beswykt en de Liuwetank eksplodearre, grommele:
  - In tank wurdt trochstutsen mei in uraniumkearnprojektyl, in politikus brekt troch sûnder hert, mar mei in gouden beurs!
  . HAADSTIK #9
  Kamyshin waard ferlitten. En yn it begjin fan juny 1944, de gefjochten unfolded foar Saratov.
  Hjir binne de fjildslaggen sa aktyf. En ek famkes, lykas altyd, yn gefjochten. En sokke leuke krigers.
  Alenka fjochtet en maait tsjinstanners del mei automatyske bursts, en hiele rigen.
  It famke smyt in granaat mei de bleate teannen en sjit:
  - Myn oerwinning komt!
  En wer sjit op 'e fijân.
  Anyuta sjit ek op 'e fijân. It docht it sekuer en sekuer. Har masinegewearen binne sa groovy. En bleate teannen smyt eksplosive pakketten fan kolossale krêft. Se skuorre de nazi's útinoar en it famke piept boppe op har longen.
  - Foar it kommunisme!
  Alla, dy't mei kolossale krektens op 'e fijân sjit, en de fijannen ôfmaait, piept:
  - Foar it grinsleaze Heitelân!
  En mei bleate teannen smyt it famke wer in granaat. It moat sein wurde de bestriding fan 'e bestriding.
  En de reade harsels en yn deselde koarte broek. En hy fjoer sa sekuer en sekuer, en de Fritz lizze.
  Maria fjoer ek hiel sekuer. En it is sa'n moai famke, en mei har bleate teannen smyt se in eksplosyf pakje, en skuort har tsjinstanners útinoar.
  Dan raast er:
  - Regelje it Sovjet-ryk!
  Marusya sjit ek krekt, rekket fijannen en raast:
  - Fan 'e taiga oant de Britske seeën is ús leger it sterkste fan allegear!
  En hy sjit ek mei de bleate foet.
  Dêrnei sil Matryona in deadlik projektyl op 'e fijân sjitte. En sloech him mei in krektens fan hûndert prosint. Natuerlik bleate heel.
  Dit binne Sovjet famkes dy't wurkje, mar Dútske famkes binne net fier efter.
  Christina, Magda, Margaret en Shella fjochtsje yn 'e Panther. De masine, hoewol net ideaal, mar mei in fluch-fjoer, lange-ôfstân gewear, matig agile, en goede frontale harnas.
  Dútske famkes binne bleate fuotten en yn in bikini, nettsjinsteande de simmer waarmte, of leaver tank oan it .. En se fiere in manoeuvreerbere striid.
  Hjir sjit Christina in skot ... De shell rekket de T-34-76 tuorke en stekt it troch. In Sovjet tank stoppet, delsketten.
  De famkes raze op 'e top fan 'e longen:
  - Us naam!
  Dan sjit Magda. De skientme mei gouden hier rekke ek.
  Ja, sa waard de toer fan de fjouwerentritich ôfskuord.
  De tigress famkes om beurten sjitten. En hiel akkuraat. Sa sloegen se in oare Sovjet-tank.
  Margaret sloech folgjende. En it rekke de SU-76 selsridende gewear. Behendig sloegen. En hja song:
  - Us helske Dútslân is sterk, it beskermet de wrâld!
  En hoe sil de tonge sjen litte!
  Doe sloech se Shell mei in kanon. Hit de Sovjet KV-1S tank. It famke hat ek goed wurk dien.
  Ja, fjouwer krigers yn bikinis fjochtsje en binne net bang foar de kjeld. Neidat froulju begûn te fjochtsjen, dingen gong folle mear súkses foar it Tredde Ryk.
  Hjir binne piloaten Albina en Alvina yn 'e loft. Beide beauties binne yn bikini's en bleate fuotten. Se fjochtsje op Focke -Wulfs. En dit is in tige serieuze auto.
  Albina, fjoer út loftkanonnen, seit:
  - Aktive kroket! Gjin spyt fan de wurden!
  En hoe sil hy skitterje mei in skitterende glimke! En hy sil twa Sovjet-fleantugen tagelyk delsjitte.
  Alvina snijde ek sa'n trije mei loftkanonnen ôf en tjirre:
  - Myn yngong sil deadlik en mat wêze!
  Wêrnei't it famke har tosken bleat en har tosken sjen liet! Se is allegear sjarme, en fol fan fenomenale sjarme.
  Albina snijt in oar Yak-9 fleantúch ôf en piept:
  - Wêrom binne Sovjet piloaten nedich?
  Alvina sjit LAGG-5 del en seit mei fertrouwen:
  - Dat wy Dútsers rekkens sammelje kinne!
  Prachtich pear famkes. Hoe't se foar harsels prizen sammelje. Jo kinne echt net tsjin sokke beauties pleitsje. Se sjitte fleantugen del en bleate har tosken.
  En it wichtichste geheim is dat yn 'e kjeld, famkes moatte wêze bleate fuotten en yn in bikini. Dan komme de rekkens fan harsels.
  En nea oanklaaie. Skodje dyn bleate boarst, en do silst altyd wurde holden yn hege achting!
  Albina snijde in oar fleanmasine fan it Reade Leger del en song:
  - Yn grutte hichte en stellare suverens!
  En hja knypeage, sprong oerein en rukte mei har bleate fuotten, razend:
  - Yn 'e see weach en fûleindich fjoer! En yn in fûleindich en fûleindich fjoer!
  En wer sjit it famke mei in enerzjike oanpak it fleantúch del.
  En dan falt Alvina de fijân oan. Hy docht it fan in bocht, bleat syn tosken en piept:
  - Ik sil de superkampioen fan 'e wrâld wurde!
  En wer falt de troch it famke oanriden auto. Ja, it Reade Leger wurdt aardich min.
  En Albina raast fan wylde ekstase:
  - Ik bin no in beul, gjin piloat!
  Sjit in oar Sovjet-fleantúch del en sjit:
  - Ik bûgje my oer it sicht en de raketten raasten nei it doel, der is in oare run foarút!
  De strider is ekstreem agressyf.
  Hjir binne beide famkes oanfallen grûn doelen. Albina slacht de fjouwerentritich en sjit:
  - Dit sil de ein wêze!
  Alvina rekket de SU-76 en flústert:
  - Om ferneatiging te foltôgjen!
  En hoe skoddet er syn bleate foet!
  De famkes fjochtsje hjir, en fan 'e kant fan' e USSR fjochtsje de famkes ek, besykje Guryev te beskermjen, wêr't de nazi-troepen ek triuwe, as in bulk fan in skorpioen.
  Alenka focht foar Guryev, dy't troch de nazi's bestoarme waard. De wanhopige skientme smiet in granaat mei har bleate teannen en tjirre:
  - Gloarje oan Rus en ús leave partij!
  Doe lansearre Natasha in granaat mei har bleate teannen en sisde:
  - Wy soargje foar it famke op bleate fuotten!
  Neidat Anyuta ek mei de fingers fan har bleate skonken in kado fan 'e dea stjoerde en blies :
  - It sil in prachtige klap wêze!
  De readhierige Augustinus naam en stjoerde in kado fan ferneatiging mei har bleate ûnderste lid en piepte:
  - Rjochtsje de radar yn 'e loft!
  En doe joech de gouden hier Maria de dea oan 'e nazi's mei har bleate skonken.
  En hja song:
  - Yn Madagaskar, yn 'e woastyn en de Sahara! Oeral wie, seach ik wyt ljocht!
  En dan smyt Marusya in hiele bulte bleate fuotten fan har fuotten en sjongt:
  - Yn Finlân, Grikelân en yn Austraalje, Sweden, sille se jo fertelle dat d'r gjin moaie famkes mear binne!
  Ja, de seis famkes fochten hiel goed. Mar de Krauts namen Koersk noch ...
  Nee, jo kinne sokke superieure krêften net wjerstean. De faksisten wurde koppich.
  En wat betsjut de tarieding fan 'e meunsters?
  Adolf Hitler wie gewoan gek: fielde as in echte despoot, oan wa't elkenien harket en trillet. Ja, as jo Stalinistyske suksessen wolle, dan moatte jo wêze as Stalin, sûnder meilijen en easkjen fan oaren en josels (dit is krekt hoe't Iosif Vissarionovich yn dizze folchoarder tocht!). No is it rûzjen fatsoenlik en sil de auto begjinne te bewegen. Yn it algemien, Dútslân, rekken hâldend mei de satelliten, hat in enoarm foardiel boppe de USSR yn it bedrach fan yndustriële apparatuer, betûft personiel en it oantal yngenieurs op alle nivo's. Dit is in feit, mar de produksje fan wapens is noch altyd net oan par! Dútslân bleau efter de USSR yn 'e oarloch, nettsjinsteande alle ferneatiging yn Ruslân. En fan wat? Fansels troch in bepaalde rommel dy't hearske yn ferskate ôfdielings, en benammen yn 'e militêre yndustry. Dêrnjonken waard in negative rol spile troch it ûntbrekken fan grûnstoffen, en ek de ûnderskatting fan it potinsjeel fan 'e fijân. Benammen yn 1940, de produksje fan wapens yn Dútslân wie leger as yn 1939 (as wy rekkenje de skacht, rekken hâldend mei munysje), en dit nettsjinsteande it feit dat de oarloch wie al geande, en it Tredde Ryk naam kontrôle oer grutte gebieten mei enoarme reserves fan produksjekapasiteit. No, wat kinne wy sizze oer de organisatoaryske feardichheden fan Hitler? Net al te folle, doe flitse er, op it mêd fan de militêre yndustry.
  De Führer ferklearre yn in lange taspraak:
  oan Sauer needmacht ferliend . Hy sil de kwantiteit fan produsearre apparatuer nau kontrolearje, en, net minder wichtich, de kwaliteit. Dêrneist in protte fan dyn freonen Goering, hoewol't se wiene eartiids goede aces, net by steat fan in liedende wurk. Net elke goede soldaat is ek in treflik generaal, dus ynstee fan 'e ophongen Eric, sil de technyske sfear liede troch in persoan út profesjonele ûndernimmers dy't by steat is om de loftfeartkrêften te herfoarmjen en opnij te meitsjen. Ommers, Brittanje sliept net, it fergruttet sawol de kwantiteit en kwaliteit fan har wapene troepen, en benammen loftfeart. Wy moatte de fijân mei twa koppen foar wêze, mei in tsiental stappen, oars sille wy de superioriteit oer de fijân folslein ferlieze. Dêrom binne kwalitative stappen nedich.
  Goering beswier tsjin:
  - Myn freonen, bewezen minsken dy't har fjochtseffektiviteit en profesjonaliteit hawwe bewiisd.
  De demonyske diktator waard lilk:
  - Of miskien bin ik, neffens jo, fergetten, wa't de striid foar Brittanje ferlern hat? Of wa't it fjouwerjierrenplan foar de ûntwikkeling fan de nasjonale ekonomy mislearre. Of wolle jo ek wipe wurde, en sels yn it iepenbier. Dus slút dyn mûle en bliuw stil oant se dy impale!
  Göring siet sels yn eangst. Och, de Führer is net te ferjitten. Doe waard it lûd wer heard, in oare ME-262 jet helle de loft yn. De auto wie massaal en hie wol twa motoren. De wjukken binne wat sweefd, de jager sels sjocht der nochal driigjend út. Syn snelheidskarakteristiken, foar 1941, binne oer it algemien fatsoenlik, en sels rekordbrekkend troch wrâldnoarmen. True, de masine sels is noch net hielendal betrouber en fereasket debuggen. De fascistyske diktator hat lykwols al de skaaimerken fan nije, mear avansearre jagers jûn ... ME-262 waacht mear as seis ton, wat in soarte fan overload is. In straaljager moat lyts, goedkeap en flink wêze. Yn dit ferbân kin de ME-163 hiel goed wêze, mar syn raketmotor is te twongen en wurket mar seis minuten (of leaver, it sil noch wurkje!), Wat betsjut dat it berik mar yn in straal fan hûndert kilometer is . As in blitz-styl bommesmiter of cover fighter foar armada stakingen tsjin Ingelân, it is, fansels, net goed.
  Mar de ME-262 kin in ton bommen drage, dat wol sizze safolle as de Pe-2 Sovjet front-line fleantugen. Dat is, in poerbêste oplossing foar sawol fighter sweeps en foar it stypjen fan troepen. Lykwols, wêrom net meitsje in ME-163 Comet-styl fighter, mar sûnder in raketmotor, mar mei in turbojetmotor? Se besochten de Komeet te ferbetterjen en liken de flechttiid op 15 minuten brocht te hawwen (dit is in berik fan oant 300 kilometer), wat oer it algemien akseptabel is foar de Slach by Brittanje. Jo kinne noch krije Londen út Normandje ... Hoewol net alles is sa fanselssprekkend, jo moatte ek bombardearje en weromgean, en fyftjin minuten wiene net yn sa'n twongen modus. Yn 'e takomst waarden raket- en strieljagers erkend as in deade ein yn' e loftfeart. Mar it ûntwerp fan 'e "Comet" is tige nijsgjirrich, foar syn lytse grutte en lichtens, wat betsjut goedkeap en manoeuvreerberens.
  Dêrnjonken binne der noch tige kânsryk jagers mei in gewicht fan yn 't algemien 800 kilogram, sokke sweeffleantugen dat se brûkt wurde kinne yn loftgevechten. Wier, fanwege it koarte berik, flechten op harren kinne allinnich wurde fochten yn definsive fjildslaggen, of levere oan Londen op ... Transports, en dan heakke werom nei de piloaten. Jo moatte hjir oer neitinke. Yn 'e echte skiednis hawwe de gliders gjin tiid om oarloch te meitsjen, en om ien of oare reden weagje de Sovjet loftfeartgeneraals dit idee net yn Korea te besykjen. Yn 't algemien is it net spitich, mar yn' e Koreaanske Oarloch wie in Amerikaanske piloat de earste dy't it akkount fan oerwinningen iepene. De Yankees moatte dus net ûnderskat wurde.
  Nei't de flecht einige, sprong in jong ljochthierich famke út 'e cockpit en rûn mei folle snelheid nei de Führer.
  Besitte Nazi nûmer ien útwreide syn hân nei har foar in tút. Wat moai is, is as famkes fan dy hâlde, en de Führer, liket it, troch alle Dútsers, of leaver, hast allegear, útsein in pear konsintraasjekampfinzenen, frij oprjocht idolisearre wurdt. De piloat sei mei entûsjasme:
  - Dit is gewoan in prachtich fleantúch, it hat sa'n snelheid en krêft. Lit ús alle liuwewelpen útinoar skuorre as in waarm wetterfles fan in surrogaat!
  De Fuhrer goedkard de ympuls fan it famke:
  - Fansels sille wy it brekke, mar ... Debuggen fan 'e masine moat wurde útfierd yn in flugger tempo, en dit jildt benammen foar motoren. Hjir sille fansels radikale maatregels nedich wêze om se te ferbetterjen, mar as de lieder-ûntwerper helpt!
  Elkenien blafte yn iensumens:
  - Gloarje oan 'e grutte Führer! Mei Providence ús helpe!
  It folksliet fan it Tredde Ryk begûn te spyljen en in kollum fan jonge striders út de Hitler Jugent teach nei foaren . Jonges fan fjirtjin oant santjin jier giene yn in spesjale formaasje ûnder de trommel. En dan wie der noch it nijsgjirrichste: teenfammen út it frouljusbûn fan Dútslân kamen op marsje. Se wiene yn koarte rokken, de bleate, bleate fuotten fan 'e skientme lutsen de eagen fan 'e manlju. De famkes besochten har skonken heger op te heljen, mar tagelyk lutsen se de tean, sette de hak foarsichtich. In fermaaklik spektakel fan skientme mei ûnberikbere figueren ... Wier, de gesichten wiene oars, en guon fan 'e jonge faksistyske froulju wiene wat grof, hast manlik, en sels se draaiden se. Benammen as se har wynbrauwen byinoar brochten.
  Esthete Adolf merkte op:
  - It is needsaaklik dat jonges en famkes massaal fysike training krigen. En ik wit dat der by dizze gelegenheid in soad dien wurdt, benammen yn Jungvolk , mar wat nedich is is ynklusiviteit en it oannimmen fan Spartaanske metoaden. Fansels, neist it stimulearjen fan stellerij ... Us jonge manlju en froulju moatte opgroeie as fatsoenlike en tagelyk meidogensleaze minsken.
  De opperbefelhawwer stoppe. De generaals wiene stil, wierskynlik bang om beswier te meitsjen, mar woene it fanselssprekkende net befestigje. De Führer gie troch:
  - Oarloch is gjin grap, mar ûndogensleazens tsjin fijannen moat wurde kombinearre mei wjersidige bystân en in gefoel fan bruorskip foar kameraden. Dat moatte wy elkenien bybringe... De nije boppeminske is ûnferbidlik tsjin oaren, mar mear noch moat er ûnferbidlik tsjin himsels wêze. Want de minderweardichheid moat earst yn 'e siel útroege wurde, en dan komt it swakke minsklike lichem oerein!
  Noch in skoft... De generaals en ûntwerpers beseften ynienen en begûnen heftich te applaudearjen. De Führer like bliid:
  - Dit is better, mar no soe ik graach in neifolging fan loftfjochtsjen sjen wolle. Sa formidabel en alles-destruktyf ...
  Heinkel frege eefkes ôf:
  - Mei libbene munysje of skulpen, myn Führer?
  Nazi nûmer ien knikte:
  - Fansels mei bestriding. Dêrneist soe ik graach beskôgje de wurking fan it útwerpapparaat. Jo wurkje der ommers oan ... - De Führer skodde mei de fûsten. - As it einlings klear is en yn massaproduksje set wurdt. In betûfte piloat is ommers in betûfte piloat dy't beskerme moat wurde foar takomstige fjildslaggen!
  De Fuhrer-terminator besleat lykwols om de ûntwerpers in mear moderne skema fan it útwerpapparaat sjen te litten. Dit systeem moat minder omslachtig, ienfâldiger en lichter wêze. Dat de goedkeape en al behearske troch de Dútske yndustry squib is hiel geskikt foar dit doel.
  It diagram moast ûnderweis tekene wurde, mar Hitler wie in echt goede keunstner, en hy tekene dúdlik, fluch, de linen fan 'e diagrammen en bochten wiene even en dúdlik sûnder linialen of kompassen. De hit-and-miss Terminator tocht dat it fansels nuver wie dat de Dútsers, dy't yn 't algemien sa'n sterke en foar in part avansearre ideology hawwe as it nasjonaal-sosjalisme en it totalitêre systeem, de oarloch oan 'e Russen útlekten. Miskien komt dit troch it feit dat Russyske soldaten sterker en fjirder wiene as Dútske en learden flugger te fjochtsjen.
  Yn 't algemien, as jo de rin fan' e oarloch as gehiel sjogge, dan ja, de Russen, of leaver it Sowjet-militêr, learden te fjochtsjen, en de Dútsers fergeaten as it wiene hoe't ... Har befel makke besluten by it nivo fan earste-klassers, en miskien noch leger as de earste-grader ûnderfining hat yn it útfieren fan militêre operaasjes yn real-time strategyen. En dat soms bern fan seis jier al sa behendich firtuele legers liede, dan is it gjin sûnde foar harren en Zhukov en Mainstein om te learen. Guon ûndersikers beskôgje lykwols sawol Zhukov as Mainstein as middelmaten. Der binne ek tsjinstridichheden oangeande it oantal apparatuer, benammen fongen, Frânsk. Hitler syn ûnthâld (in goed ûnthâld, benammen doe't er noch sûn wie!), suggerearre dat der wiene 3600 ferovere tanks fan de Frânsen, in hiel yndrukwekkend figuer ... Guon modellen, lykas de SiS -35, wiene superieur oan de T- 34 yn har harnas, hoewol allinich yn frontale harnas . Sa kin dizze tank ek produsearre wurde yn Frânske fabriken, útsein troch it ferfangen fan it 47-millimeter wapen mei in 75-millimeter lange loop . Yn feite kin sels dit net genôch wêze. Grut-Brittanje en de Feriene Steaten yn it algemien hawwe altyd wurdearre pânser meast fan alles yn harren tanks. Hjir, bygelyks, de fjirtich ton Churchill hie in reservearring fan 152 - millimeter tsjin 120 - foar de swiere tank IS-2.
  De Fuhrer sei wat oars tsjin de ûntwerpers:
  - Wy hawwe genôch wyntunnels, dus sykje nei in mear optimaal model fan it fleantúch en meitsje streamline foarmen, sûnder de saak nei djoere tests te bringen, dêr't ús bêste asen ek stjerre. Bygelyks, in fleanende wjukmodel fan in fleantúch is tige effektyf, benammen as de dikte en de oanstriidhoeke feroare wurde kinne. Ik ha dy de tekening al jûn, dus de sturtleaze moat klear wêze. De rûsde snelheid sil oant 1100 kilometer per oere wêze, sels mei in Yumo- motor. Dus gean foarút, mar wês net ferfelend!
  Dêrnei folge de middei yn 'e iepen loft, de feintfamkes setten tafels en stuollen op. Moai ... Mar wat foar herfoarmingen yn it nasjonaal-sosjalisme te meitsjen? Sa as om it oantal fijannen te minimalisearjen en freonen te meitsjen. Hjir, bygelyks, net ferheffe it Dútske ras by elke bocht en kin sels ophâlde folken yn klassen te ferdielen. Formeel is de ferdieling fan folken yn mindere en Aryske lykwols noch net legalisearre. Dit simplifies dingen.
  In moai famke út 'e feinten siet by de Führer en lei syn hân op har bleate knibbel. Koade:
  - Tinksto wat oer, myn Führer?
  De nazi-diktator en tagelyk in firtuele spiler perked up. Hy fernaam dat er syn grientesop en fruitsalade noch net klear hie. De Führer tute it famke op 'e lippen, fielde har jeugdige, swiete geur en sei:
  - Jo sille mei my yn 'e auto. En jim komme allegear oan it wurk, de tiid om te iten is foarby.
  En wer de gears fan 'e steat, net hielendal, lykwols, goed-oiled meganisme begûn te draaien. Op 'e weromreis makke de Fuhrer leafde foar de skientme, en frege har sels ôf wêr't hy safolle enerzjy en krêft fan krige. Se seine ommers dat de Führer ûnmachtich wie en, yn 't algemien, nei alle gedachten handikapt wie, dy't siik west hie mei syfilis (leagen) en kastrearre (algemien fiksje!).
  Lykwols, net alles giet soepel al op 22 juny 1944, de oarloch mei de USSR duorret foar trije jier. Mar oerwinning is net sichtber, en Saratov hâldt noch út. Stalin bestelde dizze stêd tsjin elke priis te ferdigenjen.
  Nettsjinsteande alle ferliezen, de produksje fan militêre apparatuer is frij heech. De nije IS-2 tanks bliken frij effektyf te wêzen. Sels sûnder yndividuele Dútske auto's yn 'e foarholle troch te brekken, sette se se fan in frij lange ôfstân bûten aksje.
  Sa hienen de nazi's it nochal dreech. Mar se hiene in grut foardiel. Jetfleantúch ME-262 hat al in protte yn 'e loft fochten. En hy is in serieuze tsjinstanner.
  TA-152, lykwols, blykte te wêzen oer it algemien in prachtich soarte fan wapen.
  Stalin hold ûnderwilens ek in liaisongearkomste op it tredde jubileum fan it begjin fan 'e oarloch en begûn de militêre lieders te freegjen wêr't se oer tochten en hoe't se de situaasje op 'e fronten ferbetterje koenen.
  Zhukov stelde de lieder foar:
  - As wy ússels gewoan ferdigenje en bedrigingen ôfwize, sille wy sûnder mis ferlieze. Wy moatte oanfalle!
  Stalin knikte krêftich:
  - Oerienkomme! Mar wêr!
  Marshal Zhukov suggerearre:
  - Wylst Leningrad net kapitulearre hat, moat it frijlitten wurde!
  Marshal Vasilevsky stimde yn:
  - Ja, ik tink dat dit de bêste opsje wêze sil!
  Stalin helle syn skouders op en merkte op:
  - As wy Tikhvin wer reitsje, sille se dêr op ús wachtsje, en sille wy yn 'e fal falle of falle!
  Marshal Zhukov knikte ynstimd:
  - Dat is krekt, kameraad Stalin! Mar ik stel foar dat de Finske troepen yn Petrozavodsk oanfallen wurde moatte. Se binne net sa sterk en wy kinne de fijân ferrassing nimme!
  Stalin antwurde mei in glimke:
  - It is logysk, kameraad Zhukov. Sa foarút op Petrozavodsk. En bring ús oerwinning!
  Nei dizze wurden kamen ferskate famkes yn koarte wite rokken en bleate fuotten yn. Se brochten flessen reade wyn en glêzen broadsjes en swarte kaviaar. Stalin naam sa'n sandwich en drinke it, sei:
  - Litte wy dus drinke om te soargjen dat ús mooglikheden altyd gearfalle mei ús behoeften.
  Voznesensky merkte op:
  - De kwaliteit fan it pânser fan ús tanks is frij leech. En ik stel foar om de IS-2 en T-34-85 lichter, flugger en mear manoeuvreerber te meitsjen troch it pânser te ferminderjen. Dit sil jaan ús besparring yn metaal, en sil meitsje dizze masines mear praktyske.
  Stalin helle syn skouders op en sei:
  - Faaks ... Mar ik bin gjin foarstanner fan it meitsjen fan tanks fan tripleks!
  Voznesensky sei mei in serieuze blik:
  - Mar miskien is it in goed idee om guon fan 'e tanks hast hielendal út hout te meitsjen. Jo kinne kontrolearje hoe't it der yn 'e praktyk útsjen sil!
  Zhukov knikte ynstimd en barste yn spraak:
  - Fjouwerentritich kinne lichter makke wurde, se binne noch te kwetsber en in ferheging fan snelheid en manoeuvreerberens kin har oerlibjen ferbetterje. Derneist is de gearbox better wurden en dit kompensearret de fermindering fan ergonomie fan 'e ferheging fan gewicht. Mar de lege kwaliteit fan stiel, 90 millimeter tsjin krêftige Dútske gewearen, feroaret yn neat. Boppedat ferwiderje de Dútsers de ienfâldige Panther en T-4 út 'e produksje, en yn it Tredde Ryk sil, neist ferkenningstanks, allinich de Panther-2 mei in 88-mm-kanon serieel wurde. En ús tanks lûke der net fan fier ôf. En al hoe mear it is nedich om te fergrutsjen harren snelheid!
  Stalin knikte:
  - In diel fan 'e T-34-85 en IS-2 frijlitte mei allinich kûgelfrij beskerming, en kontrolearje en folgje dan hoe't dit sil beynfloedzje harren bestriding effektiviteit. En it wurk oan de SU-100 moat wurde fersneld. Miskien sille wy fjouwerentritich en IS-2 ferlitte yn it foardiel fan dit selsridende gewear eksklusyf.
  Marshal Vasilevsky merkte op:
  - Dit is in nijsgjirrich idee. Mar de SU-100 kin fijannen oan board slaan allinich troch har heule lichem te draaien ...
  Stalin gromde:
  - Meitsje it koarter, sadat it flugger omkeare kin ... En leafst in legere silhouet. Mar wy hawwe dit selsridende gewear as loft nedich!
  Zhukov frege:
  - Jo Excellence.... Saratov hâldt noch út, mar sil gau falle. It soe nedich wêze om in plan te ûntwikkeljen foar de evakuaasje fan Kuibyshev fan wat út Moskou nommen waard. Wat tinke jo persoanlik?
  Stalin antwurde hurd:
  - Yn Sverdlovsk sille jo blykber evakuearje moatte. Mar it is noch mooglik om te wurkjen yn Moskou. Wy hawwe hjir in hiele ûndergrûnske stêd. Wy binne serieus yn steat om it fêst te hâlden.
  Vasilevsky grommele:
  - Moskou moat foar elke priis hâlden wurde, krekt as Saratov!
  Stalin bestelde:
  - Tsjinoanfal de Dútsers yn it gat tusken de Don en de Wolga. Wy moatte de krêften ôfliede. Saratov om elke priis te hâlden, oant de lêste drip bloed. Brûk alle middels, sels kamikaze.
  Zhukov befêstige:
  - Dat sil it wêze, geweldige!
  Stalin kearde him nei Yakovlev:
  - No, ûntwerper, ideeën?
  De plakferfangend kommissaris antwurde mei in sucht:
  - It soe nedich wêze om jetloftfeart te meitsjen, mar dat is noch net mooglik. En de Yak-3 fereasket heechweardich duralumin, dat wy net hawwe!
  Stalin knikte:
  - Wit ik! De Yak-9 moat yn ús tsjinst wêze. En it moat safolle mooglik frijlitten wurde! En fergrutsje de produksje fan fjochters.
  Yakovlev notearre:
  - De Dútske TA-152 is tagelyk in oanfalsfleantúch, in frontline bommesmiter, en in jager. It soe moai wêze as wy sa'n multyfunksjonele masine meitsje kinne!
  Stalin stipe de ûntwerper:
  - Dit is in goed idee kameraad Yakovlev! Bygelyks, LAGG-7, as in bytsje ferbettere, kin wurde omboud ta in mingsel fan sawol in oanfal fleanmasine as in front-line fighter!
  Yakovlev befêstige maklik:
  - Kameraad Stalin is mooglik... Mar it duorret tiid. Ja, en it fleantúch kin djoer wêze.
  De Supreme Commander sloech lilk mei de fûst op 'e tafel en grommele:
  - Meitsje it goedkeaper! En yn 't algemien, hoefolle kinne jo spekulearje oer dit ûnderwerp. Wy hawwe in universele fleantúch nedich om allinich it te produsearjen. En dat kin de útwei wêze.
  Yakovlev merkte op:
  - IL-2 is frij ienfâldich te meitsjen en har skema is útwurke. Salang't jo it net ôfhelje. It is in frij taai fleantúch, hoewol't op it stuit syn flecht skaaimerken binne ferâldere. Mar der is gjin kwea sûnder goed. Wy binne goed yn it bombardearjen fan fijânauto's.
  Zhdanov merkte lilk op:
  - Us loftfeart moat op syn minst de sterkste wêze!
  Yakovlev knikte.
  -Moatte! Mar oant no ta binne ús piloaten de bêste yn 'e wrâld: Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova!
  Stalin knikte ynstimd.
  - Dizze famkes hawwe gjin gelikense en, foar de folgjende fiifentweintich dellein fijân fleanmasines, tawize ik harren in oare stjer fan 'e held fan' e USSR!
  Zhukov suggerearre entûsjast:
  - Dêrfoar moatte jo drinke!
  Beria song mei wille:
  - Wy, alles ûnthâldend, sil de skiednis oardielje,
  De beurt fan har rjochtbank komt ...
  As fan in ploeg oant atoomwapens,
  Hy liedt it lân mei fertrouwen foarút!
  Wylst de leden fan 'e militêre ried oerlis, fochten de famkes.
  En mei help fan bleate teannen slaan se de nazi's del en dogge se feats, dizze bleate-footlike beauties.
  En se sjonge:
  Wy leauwe dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  De wei, it ferljochtsjen fan kommunisme!
  . HAADSTIK #10
  Ein juny snijden de Dútsers Saratov ôf, en op 1 july 1944 waard de formidabele Sturmmaus foar it earst brûkt . Dizze masine mei in 650-millimeter raket-oandreaune bom lansearre in deadlike krêft fan raketten dy't hiele wiken splitst.
  De famkes dy't dizze auto rieden droegen neat oars as har slipje en lieten kado's frij fan ekstreem destruktive dea.
  De bleate fammen hiene in slipje yn read, swart en wyt. En hja brochten deadlike kado's fan 'e dea.
  Faina, dy't har gebea, skodde de skarlaken tepels fan har boarsten en song:
  - Gloarje oan it tiidrek fan 'e ridders fan it krús!
  Wy sille it ein fan it universum berikke!
  En de krigers skriemden en sprongen.
  Ien fan harren, Margaret, sei:
  - Almachtige God is mei ús!
  Faina wie it hjirmei iens:
  - Fansels! En it Tredde Ryk sil grif winne!
  It famke stampte har bleate foet en song:
  -As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik! As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik!
  Sa skeaten de krigers en stompen en galopperen mei de bleate fuotten. Krigers fan 'e heechste klasse.
  Irma leveret hjir ek in projektyl troch in automatyske oandriuwing en raast:
  - In grutte oerwinning wachtet ús!
  De famkes, fansels, binne ûnder dyjingen dy't sil nea opjaan. En se ferpletterje de Sovjet-posysjes mei enoarm entûsjasme.
  Albina en Alvina, lykas altyd, binne boppe, en litte har agressive toeters en bellen sjen. It binne famkes, litte wy mar sizze: super!
  Albina, dy't mei har bleate teannen in Sovjet-auto delslaan, seit:
  - Ik bin in super famke!
  Alvina, dy't mei har bleate hak it folgjende doel delslacht, springt oerein en spant har buikspieren, ropt:
  - Ik bin sa'n strider, dat ik alles strak slacht!
  Sa skieden de krigers wegen.
  Gerda besleat tegearre mei Charlotte in oare Dútske nijichheid te testen.
  Foar no kin ferskine allinnich de E-25 selsridende gewear yn frij grutte hoemannichten - it is frij simpel om te produsearjen en goedkeap. Hoewol dit model is ien fan 'e earste. Hjiryn lizze twa famkes yn bikinis. De auto is leger as oardel meter en troch dit is it sa goed beskerme en bewapene mei in relatyf leech gewicht.
  Twa famkes, Charlotte en Gerda, lizzend, skeaten op Sovjetgewearen. Foar harren bewege lytse auto's, kontrolearre troch radio, mynfjilden skjinmeitsje.
  Reade Charlotte skeat har kanon ôf. Se oermastere it Sovjet gewear, en skodde har boarst, amper bedekt mei in tinne stripe stof. En hja koarde:
  - Rabid fjoer hyperplasma!
  En dan slacht Gerda har ek mei har bleate teannen. En tjirp:
  - Ik bin in heul cool famke en net min ...
  It selsridende gewear beweecht himsels. En sa no en dan hâldt it op. Har frontale harnas is swier hellend, en dit jout goede beskerming. De skulpen fan 'e Sovjet-gewearen binne gefoelich foar rikochet. En neat driget sa'n selsridende gewear frontaal. Se kinne noch oan de kant slaan. Mar de famkes ha gjin haast. De effektive selsridende gewear is superieur yn pânser-piercing macht oan de SU-100, dat wurdt noch ûntwikkele, en is ek better beskerme, mear mobyl en tagelyk lichter.
  En it Reade Leger hat in pear dryers, krekter sein, it is noch mar yn it ûntwerpstadium. Yn prinsipe, tank T-34-85, dat is net machtich genôch mei in gewear, en it pânser is nochal swak. En it Dútske selsridende gewear E-25, trouwens, is lichter, folle sterker yn harnas en gewearen.
  De famkes fjochtsje... Hiel moai en jong. En har selsridende gewearen bombardearje en smyt ...
  July is hyt, en de lichems fan 'e famkes yn' e readhiete auto binne glânzjend fan swit. Se kinne net opjaan en weromlûke.
  Gerda merkt op:
  - De goaden fan 'e Wehrmacht binne blykber sterk,
  Mar se helpe de swakken net...
  As de oarsaak fan Adolf wier is -
  Meitsje in wrâldmacht!
  Charlotte song entûsjast:
  - Ja, magy hat in "Panther" en in "Tiger" nedich,
  Mear bloed ferjitte om nettsjinsteande alle lot ...
  En d'r is gjin ferlet fan twifels en frenzied spultsjes,
  Lit it hiele ras op ierde op syn knibbels falle!
  Mar dit binne Dútske famkes, en Sovjet famkes fjochtsje oan 'e oare kant.
  Sa sil de striid de meast serieuze wêze. Natasha en Anyuta fjoer út in machtich skip gun en squeak:
  - Der sil ús flagge oer Berlyn stean!
  En bleate har wite, pearlyske tosken. En net stopje de famkes mei mines.
  Twa skulpen troffen it frontale harnas fan it boppeste part fan 'e romp ... Se rikochet. Nee, de IS-2 is in serieuze auto en it is net sa maklik om it te nimmen.
  Mar de IS-1 dy't nei rjochts fan 'e famkes beweecht, liket it, ûntfongen fan in hegedrukgewear, rekke en stoppe. Beskeadige de skientme.
  Alenka, dy't har buikspieren bûcht, sjongt:
  - Alles ûnmooglik is mooglik yn ús wrâld, Newton ûntduts dat twa en twa fjouwer meitsje!
  De gefjochten geane noch ûnfermindere troch. In Sovjet-kanon rekket de Dútsers. Grutte Marusya stekt skelpen yn 'e broek. Dit is it libben en bestimming fan famkes. En se sjonge:
  - Nimmen sil ús stopje, gjinien sil ús ferslaan! Russyske wolven ferpletterje de fijân, Russyske wolven - in groet foar de helden!
  Augustine, dy't mei masinegewearen sjit, seit:
  - Yn in hillige oarloch! It sil ús oerwinning wêze! Russyske flagge foarút, gloarje oan 'e fallen helden!
  En wer raast it moardnergewear en klinkt:
  - Nimmen sil ús stopje, gjinien sil ús ferslaan! Russyske wolven ferpletterje de fijân, se hawwe in hurde hân!
  Maria, dit famke mei gouden hier rjochtet de tank en piept:
  - Lit ús de faksisten hurd ferpletterje!
  De Dútsers hawwe it dreech; der wurdt ek fjochtsjen yn 'e loft. Mar oant no ta is de Yak-9 te folle minder yn snelheid en bewapening foar de Dútske merken. De striid giet ûngelyk.
  Marcel, dizze prachtige aspiloat, makke yn de oarlochsjierren in goede karriêre. Krekter, prachtich en fantastysk. Nei it berikken fan hûndertfyftich fleantugen krigen it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêd swurden en diamanten. By it berikken fan fjouwerhûndert delslein fleantúch krige er it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. Foar fiifhûndert fleantugen ûntfong er de Oarder fan de Dútske Eagle mei diamanten, en nei sânhûndertfyftich it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten. En nei it berikken fan tûzen fleantugen, krige hy it Grutte Krús fan it Ridderkrús.
  De unike piloat koe in protte loftoerwinningen behelje. En hy libbe noch. Marcel waard koartlyn promovearre ta de rang fan generaal. Mar hy fleach noch altyd as priveepiloat.
  Lykas se sizze, baarnt it net yn fjoer en ferdrinkt net yn wetter. Yn in protte jierren fan oarloch krige Marcel it ynstinkt fan in jager. Hy waard in super-legindaryske piloat en tige populêr.
  . Mar hy hie ek in sterke konkurrint - Agava en Albina en Alvina, dy't ek boppe it figuer fan tûzen downed auto's elk. En Agave ynhelle Marseille hiel fluch. Mar se is noch hiel jong, en hat noch gjin inkele fighter ferlern.
  It famke drukte mei har bleate, beitele skonken op 'e pedalen, skeat in útbarsting fan luchtgewearen ôf. En no waarden fjouwer Sovjet IL-2-auto's delsketten.
  Agave glimket en seit:
  Yn guon mjitte binne wy allegear bitches! Mar ik ha senuwen fan stiel!
  En wer keart it famke ôf. It sjit sân USSR-fleantugen yn ien burst del - seis PE-2 en ien TU-3, en piept:
  - Yn 't algemien, as ik net super bin, dan bin ik hyper !
  Agave, fansels, is in teef. Pilot fan Lucifer. Hiel moai huning blonde.
  Hjir sjit er in oare burst en sjit acht Sovjet Yak-9 fleantugen tagelyk del en piept:
  - Ik bin de meast kreative en reaktyfste!
  It famke is echt net dom. Hy kin alles en kin alles. Jo kinne har net in privee neame.
  En de skonken binne sa brún, sa sierlik ...
  Mar Mirabela fjochtet tsjin har ... Foar in lange tiid wie Pokryshkin de bêste Sovjet-ace . Hy sammele fiif gouden stjerren fan 'e held fan' e USSR, sjitten hûndert en sânentweintich fleantugen. Mar doe stoar er. Doe koe nimmen syn rekord slaan. Neist Anastasia Vedmakova , en Akulina Orlova. En mar koartlyn, Mirabela oertroffen ek de Yak-9 T op in fleurige, oertroffen Kozhedub . En nei't se mear as hûndert en tachtich fleantugen delsketten, waard se in sânfâldich held fan 'e USSR.
  Dit is in Terminator famke! Immen as har sil in galoppearjend hynder tsjinhâlde en in baarnende hut yngean.
  En noch koeler.
  Mirabela hie in dreech lot. Ik kaam telâne yn in bernearbeidskoloanje. Op bleate fuotten en in griis mantel oan, ha se de bosk del en seage stammen. Se wie sa sterk en sûn. Yn swiere froast rûn se bleatefoet en yn finzenispyjama. En op syn minst ien kear soe ik gnize.
  Fansels waard dit ferskynsel ek oan de fronten opmurken. Foar in lange tiid, Mirabela fochten yn de ynfantery, en doe waard in piloat. Mirabela krige har earste fjoerdoop yn 'e slach by Moskou, wêr't se fuort nei de koloanje gie. En dêr liet er sjen dat er cool wie.
  Se focht op bleate fuotten en hast neaken yn 'e swiere froast dy't de Wehrmacht letterlik ferlamme. Se wie sa'n ferrekte, ûnoerwinlik famke. En it slagge har troch.
  Mirabela leaude yn 'e driigjende oerwinning fan' e USSR. Mar de tiid giet foarby. Der binne hieltyd mear slachtoffers, mar de oerwinning komt net. En it wurdt echt eng .
  Mirabela dreamt fan oerwinningen en prestaasjes. Se hat sân stjerren fan de USSR - dit is mear as immen oars! En ferdomme, se fertsjinnet har prizen! En hy sil it militêre krús trochgean. Sels as Stalin dêrnei fermoarde wurdt, libbet syn wurk troch!
  In famke komt binnen en hinget út... Sjit de nijste Dútske XE-162 del en piept:
  - Aerobatics! En in ferrekte nije bemanning!
  Echt, se is in geweldich famke. In echte kobra is ek ta in protte by steat.
  Mirabela is in nije stjer....
  De striid duorret ferskate dagen, oant der in nije wike komt en op 8 july 1944 ... De Sovjet IS-2 krige skea oan de rollers en spoaren - it wurdt reparearre. Ja, sa'n wrede en genedeleaze oarloch. En hoe lang sil it duorje?
  En no rûn Gerda Kniesel en Wittmann om wat it tal fernielden tanks oanbelanget.
  Hoe kinne se it foarkomme? Se fjochtsje bleate fuotten en yn in bikini. De famkes makken noch in skoft, martelden de Sovjet-bern wer. En no kamen se tichter by it tal fan 300 ferniele tanks. En se koenen rekkenje op in net earder meimakke beleanning: de stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Hjir binne de famkes!
  Gerda sjit op de Sovjetauto. Tears fan 'e toer ôf en sjit:
  - Ik bin in ferdomme!
  En sjit wer. Penetrates T-34-85. En sjit:
  - Memmelân Dútslân!
  It famke trillet harsels. En se is tige warber ... Ja, se hat sa'n strategysk streak. It is al heal july 1944... De oarloch giet troch... Net ophâlde wolle. It Reade Leger besiket op ferskate plakken foarút te kommen. Mar leaver foarsichtich, om't der in pear minsklike boarnen oer binne.
  En Ruslân bliedt.
  Bygelyks, Hans Feuer . De jongste ûntfanger fan de Oarder fan it Izeren Krús, earste klasse. En doe waard hy de jongste útrikt foar de finzenis fan in Sovjet-generaal mei de Oarder fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús.
  Ja, dit is eins moai cool.
  En de jonges litte har ekstreem cool sjen.
  Hans Feuer is in wanhopige fjochter. De jonge fjochtet as in reus, yn kâld en waarm waar, simmer en winter, allinich yn in koarte broek.
  Mei bleate teannen smyt it bern granaten en waard legindarysk.
  Dit is echt echt cool!
  Hans waard ieuwenlang ferneamd! Sels as antyheld!
  En yn 't algemien is hjir sa'n ongelooflijke en spannende oarloch ... Elke AI ferdwynt.
  Agave is werom yn 'e loft en sjit Sovjet auto's del. Se is in jager en rôfdier. Slacht de fijân.
  De auto's dy't se oanriden binne falle. En dan sjit it famke op de grûnmacht. Klopt de IS-2 út. En hy wol:
  - Ik bin de bêste! Ik bin it famke dat deadet fijannen!
  En wer wurdt it oerdroegen oan loftdoelen. Dit is in tank fernieler en alle masines dy't fleane en sjitte.
  Mar hjir is in lytse E-5 tank. Masine mei in gewicht fan sân ton. Trochgean combat tests. En knaagt en gniist de fijân.
  En it is tiid om te sjongen - gjinien sil ús stopje, en gjinien sil winne!
  E-5 raast nei himsels, en sjit op 'e beweging. En stopje sa'n tank net. En de skulpen rikochet.
  En yn de auto sit in jonge fan tsien jier, Friedrich, en piept:
  - En ik sil echt in superfjochter wêze!
  En wer skeat er... En it rekket it sintrum fan de toer. En syn destruktive krêft, ek al is it lyts yn kaliber, is kolossaal.
  En yn 'e loft fjochtet Helga. In bleatefoet famke yn in bikini typt de rekkens op. En is bliid mei syn fantastyske suksessen.
  Hy wiist mei syn bleate teannen op in Sovjet-auto en stekt it yn 'e brân, wêrtroch't in hiele gefjochtskit mei skulpen eksplodearret.
  Dit is cool en gek.
  En Agave lûkt foarút ... En fjochtet ek.
  It is al augustus 1944... It Reade Leger hat nearne sukses te berikken. Mar ek de Dútsers kinne net folle foarút gean. Formidabele ûndergrûnske tanks geane yn 'e striid. Mar se binne suver taktysk.
  De famkes feie ûndergrûns, fermoarde de batterij fan Sovjet-gewearen en kamen werom.
  Tagelyk waarden in pear pioniers finzen nommen. De famkes strippen de finzene jonges en begûnen se te marteljen. Se sloegen de pioniers mei tried, en roasten doe har bleate hakken mei fjoer. Doe begûnen se myn teannen te brekken mei in waarme tang. De jonges gûlde fan wûnderlike pine. Op it lêst ferbaarnen de famkes stjerren op har boarst mei in waarm izer en ferpletteren har manlike perfeksjes mei har learzens. De lêste pioniers einigen ôf en se wiene bûgd fan in pynlike skok.
  De famkes lieten koartsein ekstra klasse sjen. Mar wer, de Dútsers hawwe net berikt neat wichtich.
  Krêftige selsridende gewearen: " Sturmmaus ", ûntslein op 'e Sovjet-posysjes. Der wie in protte ferneatiging en ferneatiging. Mar it Sovjet oanfalsfleanmasine sloech ien fan 'e auto's út, en de Fritz kaam werom.
  Saratov hold noch yn augustus 1944. Wier, de Dútsers wienen by steat om te feroverjen de stêd fan Uralsk yn Kazachstan en ferhuze nei Orenburg.
  Hjir binne Albina en Alvina wer yn 'e loft, mar ien kear op in eksperimintele fleanende saucer. Se wize mei help fan bleate teannen, drukken op de knoppen fan de joystick en dogge it ekstreem behendich.
  Famkes, fansels, demonstrearje de heechste aerobatics. Hjir lutsen se har diskette , en in tsiental Sovjet-fleanmasines waarden delsketten.
  Albina tjirpt:
  - Furious bouploech! D'r sil in starfall wêze!
  En draait syn auto wer om. En de famkes ferpletterje it Reade Leger. Boppedat, grutte...
  Alvina slacht ek in tsiental Sovjet-fleantugen del en piept:
  - Gekke famkes, en hielendal gjin jongfammen!
  Korrekt oer de lêste. Har pear makke in kuier mei de manlju. En wat krekt net oerein kaam. Famkes hâlde fan manlju - it is moai foar har! En foaral as jo mei de tonge wurkje.
  In famke fan 'e heechste rang ... Hjir martelden se in pionier ... Earst klaaiden se him út en gienen him in pear emmers wetter yn 'e kiel. Doe waard in waarm izer nei de swollen mage brocht. En hoe ferbaarnen se! De pionier raasde fan wylde pine ... It rûkte nei brân.
  Alvina sloech him op 'e kant mei in readhiem tried. En hoe't jo laitsje wolle ... It is heul grappich.
  Doe song se:
  - Ik bin wurch fan 'e efterkant te harkjen - ik wol myn lok pleage!
  En wat laket er! En bleat syn pearlyske tosken! It famke hâldt fan deadzjen, dat is it famke!
  En de skonken fan it famke binne allegear bleat en sierlik. Se mei graach bleatfuotten op koalen rinne. En om de finzene pioniers te riden. Se skrieme sa folle as har hakken bakken wurde. Sels Alvina fynt it hiel grappich. En Albina is ek in famke, earlik sein - super! Hoe kinne jo de fijân mei in elbow nei it kin ferpleatse. En hy ropt:
  - Ik bin in famke fan 'e heechste klasse!
  En bleat syn pearlyske tosken. Dy't glinsterje as gepolijst. De strider is geweldich! It kin eat wêze dat net yn in mearke sein wurde kin, noch mei in pinne beskreaun wurde!
  Beide krigers Sovjet Yaks, Laggi , Pionnen, Ily slaan del yn 'e himel. Beauties binne aktyf. Der is net de minste twifel yn harren. En sa'n wylde en frenetyske skientme.
  De froulike krigers behearskje de joystick mei har bleate teannen en falle Russyske auto's oan. Wylst se ferpletterje , sille se de fjochters ferpletterje, lykas in klup op kristal. De famkes binne ûnmeilydsum en genedeleas. Se hawwe de krêft fan lilkens en de flam fan passy. En it fertrouwen om te winnen. Ek as de oarloch is geande allinnich mei de USSR foar it fjirde jier. Mar hy wol net einigje. Albina en Alvina binne op it hichtepunt fan har populariteit. En se wolle net weromlûke of stopje foar in momint. En hja gongen ta harsels, en ramden de fijân.
  Albina, dy't Sovjet-fleantugen delslaan, raast:
  - It famke hat it gûlen nocht, ik fersûpe leaver de bastskuon!
  En hoe't er gnysket en flitset mei syn pearlyske tosken. En hoe't se no wol in man. Se hâldt fan manlju te ferkrêftsjen. Dit is tige noflik foar har. Hjir sil er nimme en ferkrêfte.
  Albina ropt:
  Seks famke is seks
  Foar in grutte sjongfoarútgong!
  En de strider sil út laitsjen útbarste... En lit ús al ús fijannen wer deadzje. Se hat in protte enerzjy. En folsleine spierkrêft.
  En Alvina hoe te razen:
  - Lit ús de fijân yn stikken smite!
  En de strider sil aktyf begjinne te laitsjen! En se stelde har foar hoe't har jonges poaten. Mar it is moai op syn minst.
  Septimber is krekt om de hoeke... De sinne skynt hieltyd minder. Op de earste dei fan de hjerst rinne Russyske jonges bleate fuotten op 'e snie dy't krekt fallen is yn 'e noardlike streken fan Ruslân. Se laitsje by harsels, bleate it gesicht en litte de Dútsers figen sjen.
  Pioniers mei reade stropdassen, mei koarte kapsels, guon sels oant nul. Se rinne springend. Har bleate fuotten binne hast nea kâld. Tige rûch. De famkes rinne ek, ek sûnder skuon. Fan rôze, rûne hakken skitterje yn 'e sinne. Prachtige Sovjet famkes. Slank, atletysk, wend om lytse dingen te dwaan.
  En elkenien gnysket en gnysket om har tosken ... De earste dei fan 'e hjerst is in echte freugde en toarst nei ljocht en skepping!
  En der is in loftslach yn 'e loft. Mirabela, dit is de nûmer ien Sovjet piloat dy't in oar Dútsk fleantúch delsjit. En lykas altyd draacht it famke mar in bikini. Foar altyd jong en nea ferdwine. Sa is de geastlike krêft dy't yn har ferburgen is.
  Mirabela hâldt lykwols ek as manlju har oanreitsje. Se fynt it echt leuk. Dêrom is se piloat... As it neakene, spierlike lichem fan in famke troch manljushannen kneed wurdt, is it in echt genot. En geweldige wille!
  Mirabela rekket in oare nazi-auto en sis:
  - Ik bin in pânser teef!
  It famke slacht sels mei har bleate, rûne hakken op it kontrôlepaniel. Se is prachtich. En ûnneifolgber.
  Mirabella is ferdraaid. En Agave fljocht nei har ta. Uteinlik moete twa hast de meast súksesfolle froulike strider-piloaten. Se sjitte op inoar út in rûnhûs. Se besykje it fan in ôfstân te krijen. Mar it slagget net sa goed. Beide beauties fleane fan de sjitline ôf. En se bleate har tosken agressyf. No, froulju binne teven. Se sjogge elkoar hurd yn de eagen. Krekter, frontaal en se sjitte wer. De Dútske ME-262 X is noch hieltyd better bewapene as de Yak-9 T, en it Sovjet-auto waard delsketten ...
  Mar Mirabela slagget út te sjitten, it fleantúch foar it earst yn har fleankarriêre te ferliezen. It meast kweade ding is dat se einige op fijân gebiet. En dat is slim. Ja, sa binne de unike wendingen fan it lot. En op 1 septimber 1944, al yn it fyfde jier fan de Twadde Wrâldoarloch, feroaret de wrâld, mar it bewâld fan de Führer yn it alternative histoaryske spul bliuwt.
  Saratov wurdt úteinlik ferlitten troch de Sowjet-troepen, en it Wehrmacht-leger komt Kuibyshev oan.
  Foar Orenburg wurde ek fûle gefjochten oan de gong.
  Barefoot Tamara fjochtet dêr, smyt eksplosive pakketten op fijannen, triuwt se mei har bleate hakken en sjit:
  - Gloarje oan it lân fan it kommunisme!
  Veronica sjit op har tsjinstanners. Hy smyt it eksplosive pakket mei de bleate teannen en ropt:
  - Foar de ideeën fan it kommunisme!
  Victoria, sjit op tsjinstanners, en docht it as Robin Hood yn in bikini, tjirpt, smyt bommen op 'e fijân mei har bleate teannen en jankend:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it kommunisme!
  Olya, skeat op 'e fijân en maaide se mei in sikkel, naam it en tjirp:
  - Foar de grutheid fan 'e Sovjetsteat en enoarme gloarje!
  En mei syn bleate teannen sil er wer in eksplosyf pakket fan kolossale, destruktive krêft smite.
  Larisa, dy't skeat op 'e nazi's, piepte:
  - Myn lân Ruslân, jo binne foar altyd jûn troch God ûnder de blauwe loft!
  En knypeage nei syn partners ...
  Agafya, dy't op 'e nazi's sjit, rôp:
  - Orenburg sil nea opjaan! Wy sille wêze tsjin 'e fijannen fan it Heitelân!
  De famkes binne solide en binne fan doel om wirklik te fjochtsjen oant de alderlêste drip bloed.
  Orenburg hâldt noch út. Mar op 3 septimber 1944 begûn de oanfal op Kuibyshev. En de USSR, fansels, is net goed.
  Alenka sjit op 'e nazi's en ropt:
  - Foar it kommunisme fan it lân fan de Sowjets!
  En wer, mei in bleate foet, sil hy in granaat fan ferneatigjende krêft lansearje.
  Anyuta sjit op har tsjinstanners en ropt:
  - Lit ús Kuibyshev ferdigenje!
  En mei jo bleate teannen sil in eksplosyf pakket mei grutte deadlike krêft smiten wurde.
  En it sil in protte fijannen útinoar skuorre.
  Alla, sjit op de Krauts, tjirpt en skoddet har boarst:
  - Foar de kosmyske hichten fan Polesie!
  En mei syn bleate hakke sil er tajaan oan de granaat foar de ferneatiging en totale dea fan alle Fritz-oanfallers.
  Maria, dy't op 'e nazi's skeat, en mei har bleate foet de macht smiet dy't de Fritz ferlamme, piepte:
  - Oan board!
  En it famke sil laitsje op 'e top fan har longen!
  Marusya, sjitten op 'e fascistyske keatlingen en smiet in destruktive granaat mei har bleate teannen, tweeted:
  - Gloarje oan kommunisme en oerwinningen!
  Matryona sei mei in glimke, stjoerde in oare deadlike útbarsting en maaide de Fritz del:
  - It heitelân is hillich!
  De famkes fjochtsje as helden.
  De test fan 'e fleanende saucer wie allinich yn earste ynstânsje suksesfol, en doe mislearre it.
  Sa fochten Albina en Alvina no wer op 'e ME-309, in masine tige handich foar har styl.
  De famkes skeaten op Sovjet-fleantugen en sjitte:
  - Outstanding park, en elektroanyske spaghetti!
  Albina skeat in goed rjochte útbarsting op 'e fijân, sloech in Sovjet-auto del, wiisde mei har bleate foet en piepte:
  - Myn earste beweging sil fataal wêze foar de fijân!
  Alvina skeat ek op 'e fijân. Se snijde him goed, en har tosken bleatlein joech út:
  - Kommunisme is myn lot!
  En mei har bleate teannen rekke se in oar doel.
  De famkes fjochtsje noch yn in âlde auto. Fjochters mei propellers binne noch net út produksje helle. Boppedat moatte wy noch wenne oan jetmasines en dêr in hiele ynfrastruktuer foar ûntwikkelje. En dit is net sa maklik te dwaan.
  Albina, sjitten op Sovjet-auto's, logysk opmurken:
  - Ik sil it tiidrek fan kommunisme meitsje en it ryk nei de stjerren liede!
  En mei syn bleate hakke drukt er op de pedalen.
  Alvina, dy't op Russyske auto's skeat, troch har hinne sloech, piepte:
  - Us doel is Arysk kommunisme!
  En wer brûkte de strider har bleate teannen. En se die hiel fluch.
  Doe't beide famkes weromkamen, nei't se de hiele gefjochtskit brûkt hawwe, lieten se har lichems wosken wurde yn it bad. Kreaze keardels terske se mei biezems. Albina, warming-up, merkte op:
  Wy hawwe noch manlju nedich!
  Alvin wie it hjirmei iens:
  - Perfoarst nedich! Hoewol't hjir binne wy froulju folle moaier!
  Albina barste út laitsjen en tjirpe:
  - Wêrom hat in frou in man nedich om ien te slaan!
  De famkes binne it dêr fansels mei iens.
  Helga fan TA-152 skeat op Sowjet-tanks, en stiek se troch, gnyskjend:
  - Gloarje oan it Kaiser-kommunisme!
  En it famke lake.
  Agave is yn 'e loft om te jagen foar Sovjet-fleantugen. Hieltyd faker wurdt de Yak-9 yn 'e loft sjoen, dat is de maklikste te meitsjen. Dizze masine is lykwols net sa swak. Yn de T-modifikaasje is se bewapene mei in 37mm kanon en kin se in Fritz pynlik stekke.
  Agave sjit fan in ôfstân op syn ME-262 en sjongt troch syn noas:
  -Ik bin de wiisste fan de wrâld, ik deadzje fijannen yn it húske!
  En winkt nei syn ingels yn 'e loft.
  Mar hjir is Mirabela wer yn 'e loft. Dit famke, nettsjinsteande alle ferliezen, net ferlieze hert.
  En hy begjint sels te sjongen, komponearret as er giet;
  Ik kaam by de Komsomol by it boartsjen,
  Moai dream famke...
  Ik tocht dat de wrâld ivich maaie wêze soe,
  Elke dei is de berte fan 'e maitiid!
  
  Mar om ien of oare reden slagge it net,
  Op ien of oare manier kin ik net fereale wurde ...
  No, fertel my jonges asjebleaft,
  It libben is in tige sterke oar!
  
  Ynienen dondere de oarloch ynienen,
  En in orkaan fan 'e dea raasde ...
  En myn famkes hawwe in sterk lichem,
  Jo kinne josels fuortendaliks ûnder oanfal sette!
  
  Leau my, ik wol net opjaan,
  Fjochtsje foar it Heitelân oant it ein...
  Wy drage granaten yn in sterke rêchsek,
  Stalin ferfong syn heit yn 'e herten!
  
  Krigers binne geweldich yn Ruslân.
  Wy kinne de wrâld beskermje ...
  De stjerren fan 'e himel yrrigearren it fluweel,
  En de jager feroare yn in spultsje!
  
  Ik bin in bleatefoet famke fjochtsjen
  Fol ferlieding en leafde ...
  Sil, ik wit in plak yn dit paradys,
  Jo kinne gjin lok bouwe op bloed!
  
  Krigers fan it grutte Heitelân,
  Wy sille stevich fjochtsje by Moskou ...
  En dan de dream ûnder it kommunisme
  Tsjin de hel mei de satan!
  
  Brave Russyske jonges,
  Dat se earlik fjochtsje oant it ein ...
  Se sloegen út in masinegewear,
  As it nedich is, mei in kroan fan goud!
  
  Net iens in kûgel kin ús stopje
  Jezus de grutte God is opstien ...
  De dagen fan 'e rôfdraak binne foarby,
  It waard noch helderder út 'e loft!
  
  Ik hâld fan dy leave Lada,
  Svarog sil yn gloarje wêze ...
  Wy moatte fjochtsje foar Ruslân
  De bêste Wite God is by ús!
  
  Set de Russen net op 'e knibbels
  Leau ús, ús fleis kin net beheine wurde ...
  Stalin en de grutte Lenin binne by ús,
  Dit eksamen moat ek slagge!
  
  De pine fan it Heitelân is ek yn ús hert,
  Wy leauwe yn har grutheid ...
  Wy iepenje de doar nei de romte flink,
  It sil in heul swiet libben wêze!
  
  Barefoot binne wy moaie famkes,
  Wy rinne flink troch de sniedriften...
  Wy hawwe dizze bittere wodka net nedich,
  De cherub spreit syn wjukken út!
  
  Foar it Heitelân sille wy famkes stean,
  En wy sille de Fritz antwurdzje, gjin kwea,
  Hellish Kain sil ferneatige wurde,
  En hallo foar Kristus de Ferlosser!
  
  Der sil in tiidrek wêze - it koe net better,
  De deaden sille foar altyd opstean ...
  It universum sil in echt paradys wurde,
  De dream fan elkenien sil útkomme!
  . HAADSTIK Nûmer 11.
  Septimber 1944 ferrûn yn fûle fjildslaggen... De Fritz koene Kuibyshev en Orenburg omsingele en dêrom waarden dizze stêden feroardiele, mar nettsjinsteande alle swierrichheden fochten se.
  De famkes lieten bûtengewoane fearkrêft sjen... Begjin oktober hienen de nazi's Kuibyshev noch net nommen en oanfallen Penza. En de fjildslaggen begûnen te sieden foar dizze stêd.
  Natasha en har team fochten dêr.
  It famke smiet in granaat mei har bleate, sierlike foet en koarde:
  - Foar de Russyske geast.
  Dêrnei skeat Zoya út in bazooka. En sloech de Dútske tank "Lion" -2.
  De Dútsers fertrage in bytsje... De Panthers en T-4's waarden út tsjinst helle. Mar foar no binne dizze masines noch yn tsjinst. Yn feite, de Panther is in goede tank destroyer, en is frij goed beskerme út de foarkant. Mar de kanten binne har probleem. Lykwols, "Panther" -2 is net hiel goed beskerme troch syn kanten. Mar de measte gewearen wurde hâlden.
  Untwikkeling fan 'e E-searje is oan 'e gong ... De E-75 tank belooft in nije generaasje auto te wêzen mei perfekt bedekte kanten. De Dútsers rekkenje dêr bot op. It doel is om in tank te krijen dy't net te swier, fluch en goed beskerme is. De earste poging fan dit soarte wie de Maus, mar de praktyk toande it oermjittich gewicht fan dizze tank. Ynstee dêrfan waard de E-100 al ûntwikkele. Dizze tank hie in strakkere yndieling en in legere silhouette. Yn it algemien, syn gewicht yn ferliking mei Mouse ôfnommen nei hûndert tritich oant hûndert en fjirtich ton. De kanten waarden yn rasjonele hoeken ynstalleare. De dikte fan 'e kanten, tegearre mei de skermen, berikte 210 mm. De bewapening is itselde as dy fan 'e Mûs: in 128-mm en in 75-mm kanon mei in koarte loop. De Dútsers ynstallearre in machtiger motor fan 1.500 pk, en de tank ferhuze op fjirtich kilometer yn 'e oere op 'e snelwei.
  Wat oer it algemien befredigjend is. De E-100 is dochs noch in te swiere tank. Mar mei poerbêste wapens en beskerming.
  De fjochtskwaliteiten dêrfan binne miskien net min, mar it ferfier fan 'e tank en it ferfier bleau problematysk. Echte ûnderfining hat útwiisd dat in tank net mear as tachtich ton weage kin foar in relatyf ridlike oerdracht oer diken en brêgen.
  Sa Hitler joech in limyt op de E-75 te foldwaan oan dit gewicht, mar te meitsjen fan in betroubere masine yn termen fan beskerming. Wêrom waard besletten om it 75-millimeter kanon te ferlitten. En meitsje de yndieling sa strak mooglik: yn ien blok, de motor en oerdracht oer en de gearbox op de motor. Dan krijt er miskien in tank, fan alle kanten beskerme en net te swier.
  Hitler wie yn 't algemien net alhiel tefreden mei de Dútske masines. Hoewol't Lev-2 wierskynlik mear avansearre wie, wie syn 105 mm-kanon oermjittich foar it bestriden fan Sovjet-tanks, en net genôch foar sjitten op net-pânsere doelen. "Panther"-2 koe oer it algemien it militêr befredigje mei wapens en frontale beskerming, mar de sydbeskerming wie noch net genôch, mar de rydeigenskippen wiene befredigjend.
  De Führer easke om in tank te meitsjen dy't it leger yn alle opsichten foldwaan koe.
  Mar dit is net sa maklik te berikken. Is it mooglik om de yndieling maksimaal te kompaktjen en it chassis te ferljochtsjen mei help fan spesjale draaistellen en springen, en bring wat út it lichem. En de bemanning regelet de eigentlike oanstriid.
  Sa'n ûntjouwing kin hiel kânsryk wêze. De earste E-75 tank, ferienige mei de E-50, koe net mear as santich ton weagje, en dit is in formidabele masine.
  Elizabeth, oan 'e oare kant, fochten op' e T-34-85 tank en wie net hielendal tefreden mei syn beskerming. Fragile fanwege it ûntbrekken fan alloying eleminten, it pânser net beskermje de tank te folle.
  Elizabeth skeat mei help fan har bleate teannen en raasde har tosken út:
  - Ik bin in romtefeks.
  Ekaterina sloech de fijân, sloech de fijân op 'e kant en sisde har tosken út:
  - Foar it kommunisme yn 'e USSR!
  Elena skeat ek tige aktyf rjochte op 'e fijân, en sloech him mei deadlike krêft, en sjoen it feit dat har skonken wiene bleat, se croaked:
  - Foar de grûnwet fan 'e oerwinning!
  Euphrasia skeat op 'e fijân, wylst se har bleate teannen krekt brûkte en skriemde:
  - Wy binne trou oan Svarog en Stalin foar de grutheid fan it lân!
  Sa binne de fjochtsfamkes hjir. Se hawwe it meast treflik team.
  Guon tanks T-34-85 ferskynden mei beskerming tsjin kûgels, dy't har gewicht gâns fermindere. De snelheid en manoeuvreerberens fan 'e masine is ferhege. Mar no koe it wurde nommen troch in anty-tank gewear, in grut kaliber masinegewear, en in protte soarten granaten. En luchtgewearen wurde folslein trochstutsen. Wier, sa'n tank is noch makliker te meitsjen, goedkeaper en draacht by oan de snelheid fan beweging.
  No, as famkes dizze auto ride, litte se har der op gjin inkelde manier yn komme.
  Elizabeth, in fluch famke fan kolossale destruktive eleminten, logysk opmurken:
  - Jo kinne gjin moed ferfange mei harnas!
  Catherine stimde hjirmei iens:
  - Ja, dat kloppet, dat jo net ljochtje!
  En hoe sille jo laitsje ...
  Famkes fan grutte sjarme. En as se fijannen slaan, dogge se it agressyf en yngeand.
  Elena, nei't har tank har gefjochtskit opbrûkt hie en ferlitten hie om foarrieden oan te foljen, frege har freonen:
  - Wat tinke jim famkes, hawwe wy kâns om it Tredde Ryk te ferslaan?
  Catherine antwurde fol fertrouwen:
  - Sa't Vasily Terkin sei... Wy kamen om te slaan, net te tellen!
  Elizabeth korrigearre:
  - Dat sei Suvorov!
  En it famke naem mei de bleate teannen in stik krante en rôle yn in oprôle sigaret. It is grappich foar har.
  Efrasia song, skodzjende syn lichem:
  - Ik bin in romte terminator famke,
  It sil heul pynlik wêze foar de Krauts - kultivator!
  En hoe sil de strider laitsje!
  De famkes besletten om kaarten te spyljen. It is grappich. En de ferliezers dogge push-ups en squats.
  Elena sei tidens de wedstriid:
  - Mar serieus, wy hawwe gjin echte kâns om te winnen! De Kaukasus is fallen en wy ferlieze!
  Catherine smiet in kaart mei har bleate foet, sloech har tsjinstanner en piepte:
  - Mar wy hawwe in geheim wapen!
  De strider lake en smiet de kaart ek mei de bleate teannen.
  Elizabeth sei mei in sucht:
  - Wy hawwe echt mar ien hope oer foar in nij geheim wapen!
  Euphrasia jankte, en smiet de kaart mei har bleate fingers fan sierlike skonken:
  - Ja, wy kinne net sûnder in geheim wapen!
  En de famkes songen byinoar:
  - Us swurd baarnt mei fjoer, wy sille de fijannen snije! Wy binne de soldaten fan de USSR!
  Warriors binne ôfstimd en echt echt yn 'e striid.
  Mar de krêften binne te ûngelikense ... Mids oktober foel Kuibyshev dochs ...
  De Dútsers koene in wichtige ferdigeningsfoarsjenning ynnimme. Mar de buien begûnen te stromen... Der wie hope op in skoft as gefolch fan de fal.
  It fjochtsjen bleau lykwols yn 'e loft.
  Trije Sovjet piloaten: Mirabela, Anastasia, Akulina fochten mei wyld entûsjasme.
  Mirabela, dy't in nazi yn 'e flecht delsjit, op har ferâldere, mar formidabele Yak-9 T, song:
  - Der komt in tiidrek, it tiidrek fan it kommunisme!
  Anastasia, druk op de trekker mei har bleate teannen, befêstige, har tosken bleat:
  - Ik sil sjongend nei de himel fleane!
  En knypeage nei har freonen.
  Akulina ferpletterde in oare Dútser troch har bleate, rûne hak op it pedaal te drukken en sei:
  - Foar de gloarje fan 'e USSR!
  De famkes moatte spesifyk striidber wêze.
  Mirabela, dy't in faksistyske ME-262 delsjitte mei in 37-mm kanon, tweeted:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Anastasia, dy't de nazi mei in goed rjochte oanpak ôfsnien en de fijân seach, flapte út:
  - Gloarje oan it reade universum!
  Akulina is in tige striidber famke, sloech in Dútske auto út en fluite, grommele:
  - Foar it kommunisme, it lân fan de Sowjets!
  Dêrby moat opmurken wurde dat de krigers binne fan kolossale hurdens.
  Albina, Alvina, Agava oan 'e oare kant rackje har skoares op. En de famkes fjochtsje ek bleatfuotten en yn bikinis.
  Hoe grappich is it as famkes hast neaken binne op fleantugen.
  Albina slacht mei har bleate teannen in burst del, ferskate Sovjet-auto's tagelyk en piept:
  -Foar de Aryske bruorskip!
  Alvina fjochtet ek tsjin it Reade Leger en docht it moedich. En mei syn bleate teannen rjochtet er luchtkanonnen, en snijt Sovjet-auto's del, skriemend:
  - Foar ljochte ideeën!
  Agave sjit ek Sovjet-fjochters en oanfalsfleantugen del, ferplettert se letterlik en raast:
  - Foar de oerwinning fan it Tredde Ryk!
  En de famkes dogge it net oan en jouwe de fijân oan swiere marteling. Benammen moaie jonges.
  Albina, dy't de hakken fan 'e pionier op 'e steapel friet, konstatearre ienris:
  - Jonges frituurd en mei piper binne sa lekker!
  En hoe laket er. En lit syn tonge sjen!
  Alvina fernaam dit, har tosken bleat:
  - De jonge is yn 'e oven bakt, tige lekker mei knoflook!
  Agave sloech mei help fan har bleate teannen in pear Sovjet-fjochters del en rôp:
  - Wy binne romteskuorren!
  En knypeage nei har freonen. Se is in famke fan seldsum, fighting kwaliteit.
  Albina, dy't fleantugen delsjitten mei har bleate, sierlike, beitele fuotten, merkte op:
  - Jo kinne Ruslân net mei jo geast begripe, hoe kinne jo hearskers lykas Stalin kieze!
  Alvina merkte agressyf op, bleatte har tosken en skeat mei har bleate teannen:
  - En ús Hitler is net better!
  Agave giechelde, sloech Sovjet-auto's mei har bleate teannen del en merkte op:
  - Adolf, fansels, beset! Mar tagelyk, hoefolle is al slagge om te winnen is net mjitten!
  De famkes binne ekstreem striidber en agressyf.
  En sa roasten se op ien of oare manier twa jonges tagelyk libben op in fjoer. Krekt sa waerden hja mei in stielen stek trochstutsen, en hja bigounen hjar to fretten, wylst hja gûlen en wreiden. Doe, doe't de jonges noch net rêstich wiene, begûnen alle famkes fan it eskader nei de frituurde pioniers te rinnen, stikken fleis fan har ôf te snijen en te iten.
  En it wie tige lekker, foaral as de jonges noch libbe en pepere by it fretten.
  Agave, bygelyks, iet de dij fan 'e jonge mei in protte wille. De famkes diene doe geweldich wurk. En fan beide jonges bleaunen allinne bonken en bonken oer. De jonge lever wie benammen lekker. Har famkes ieten mei in protte wille.
  En no fjochtsje se yn 'e loft ...
  Orenburg foel ein oktober...
  De Dútsers kamen Ufa oan. It is al aardich kâld en it snie.
  Tamara en har team oan 'e râne fan Ufa fjochtsje mei de nazi's. De Dútske ynfantery falt oan fan swarte soldaten dy't se rekrutearren yn 'e Frânske en Belgyske koloanjes.
  Se smyt letterlik liken op alle oanpak.
  Tamara jout in beurt en smyt in granaat mei har bleate foet en piept:
  - It tiidrek fan it kommunisme sil ieuwenlang ferneamd wêze, ik leau dat Stalin ús fêste hân sil wêze.
  Veronica, sjit, seit:
  - Brek de USSR net!
  En mei syn bleate hakke smyt er in eksplosyf pakje op.
  Anfisa, sjit op 'e nazi's en smyt in oar berjocht fan 'e dea mei har bleate teannen, merkt op:
  - De grutheid fan it kommunisme is by ús!
  Victoria, sjit op 'e fijân en maait de nazi's del, smyt in granaat mei har bleate fuotten, squeaks:
  - Mei it grutte Heitelân ferhearlike wurde!
  De Olympyske Spullen binne fjoer. En dan smyt dit heroyske famke in hiele doaze eksplosiven nei de nazi's en raast:
  - Gloarje oan ús kosmyske heitelân!
  En de famkes sille allegear yn iensumens skrieme.
  - Foar de USSR! Der sil in pionier wêze!
  Krigers fan it Reade Leger fjochtsjen stelle. En as it snie, fjochtsje se noch op bleate fuotten en yn in bikini.
  Begjin novimber lansearren de nazi's in oanfal op Ulyanovsk. De stêd dêr't Lenin berne waard en dêr't Stenka Razin slim ferwûne rekke. Dit is de haadstêd grins fan Russyske stêden.
  Alenka fjochtet de nazi's. En hy sjongt foar himsels, smyt granaten op 'e nazi's mei bleate fuotten:
  - Gloarje oan Ruslân, gloarje ...
  Tanks rinne foarút ...
  Divyzje yn reade shirts,
  Groetnis Russyske minsken!
  Anyuta, sjit op 'e fijannen, en maait se, en lanseart dan eksplosive pakketten zaagsel mei har bleate teannen, vyaknula:
  - Foar Stalin syn kommunisme!
  En hja joech in beurt oan in hiele rige swarte krigers, maaide del.
  Alla, dy't op tsjinstanners skeat en har bleate teannen brûkte, in deadlike granaat smiet, piepte:
  - Foar lânseigen Ruslân!
  Maria, skeat op 'e faksisten en brûkte har bleate teannen, wylst se kado's fan' e dea op 'e fijân smiet, snapte en merkte op:
  - Foar romtekommunisme!
  Matryona, dy't op 'e nazi's sjit en de fijân delmoarde, sei:
  - Foar feroaringen yn 'e striid!
  Marusya, neukte de Krauts, en sloech se dea, naam it en agressyf blatere, pulverisearjende:
  - Foar oerwinningen fan 'e heechste standert!
  En mei har bleate foet smiet se in deadlike granaat.
  De famkes hjir binne sa cool en libbendich.
  Alenka, dy't de fijannen sjitte en maaide, en mei har bleate teannen granaten smiet, piepte:
  - De grutheid fan it kommunisme mei ús wêze!
  En it famke naem it, en sloech in Dútske tank mei grutte aplomb.
  En hjir is in oare wiziging fan de Lev-2 tank mei in 88-millimeter kanon. De toer is smeller , en de tank is lytser, en waacht fiifentweintich ton, en de motor is 1200 pk as fersterke. Snelle Dútske auto.
  Mar hy hinderet de strider net.
  Alla smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - Foar it kommunisme!
  Anyuta smiet it moardzjende kado fan 'e dea mei har bleate teannen en koarde:
  - Nei nije grinzen!
  En it famke sil fluite. En de Dútske tank "Lev"-2 soe draaie en de rollers soe letterlik fleane ôf.
  Maria, sjitten op 'e nazi's, song:
  - En de striid giet wer troch,
  En myn hert fielt eangst yn myn boarst ...
  En Lenin is sa jong -
  En jonge oktober stiet foarop!
  Matryona, skeat op 'e fijân, en snijde de rigen del, smiet in granaat mei har bleate foet en tjirp:
  - De earste stap yn it libben is wichtich!
  Marusya sloech de nazi's út en piepte:
  - Jo sjogge wer boppe de ierde, wervelwinden fan fûle oanfallen!
  En sa binne de krigers ûnfleksibel.
  Mar dochs binne de krêften ûngelikense. Penza is al fallen. En de nazi's bestoarje Saransk.
  No is der net sa folle mear oer nei de stêd Gorki.
  Op 7 novimber 1944 hold Stalin in oare parade yn Moskou. Ek al is it gjin oerwinning.
  De Fritz skeat lykwols foar it earst op Moskou mei V-2 ballistyske raketten. En tagelyk waard de stêd bombardearre troch jetfleantugen, wêrûnder Arado- bommewerpers . Dizze aksje skokte elkenien. De V-2 raketten fleagen lâns in heech trajekt en foelen ynienen, sels de radars seagen se net goed.
  Der wiene in protte fernielings en ûngelokken. Sovjet soldaten waarden fermoarde tidens de parade.
  Stalin hold in driuwende gearkomste yn in ûndergrûnske bunker dy't sels in direkte hit fan in atoombom ferneare koe.
  It haad fan 'e algemiene personiel, Vasilevsky, notearre mei soarch:
  - De Dútsers hawwe in nij wapen fan grutte destruktive macht. En ús radars seagen him net ...
  Stalin raasde, lilk mei syn hakken stampen:
  - Hjir binne jim dwazen! Sa'n ferrassing koe net sjoen wurde!
  Marshal Vasilevsky merkte op:
  - Iets wie kameraad Stalin ....
  Beria sei fuortendaliks:
  - Dit binne A-5-klasse raketten. D'r is gjin need om soargen te meitsjen, kameraad Stalin. Se drage mar achthûndert kilogram aminolon , en steane as in goede jetbommewerper. Dútsers ôfsketten in pear tsientallen raketten, mar dit ûntwerp kaam net yn 'e searje, om't bombardeminten mei jetfleantugen sawol goedkeaper as praktysk binne.
  Stalin, nei't er rêstich wie, sei:
  - Dit is dus gjin effektyf wapen? Heul goed!
  Beria merkte mei in sucht:
  - Mar straalbommenwerpers, dit is in serieus probleem. Kameraad Stalin moat dit fjochtsje!
  Marshal Zhukov suggerearre:
  - Miskien nimme wy it en meitsje wy sels raketten. Ik bedoel grûn-loft. Wat, se kontrolearje mei radio om fleantugen del te sjitten!
  Voznesensky merkte op:
  - It duorret tiid om sokke raketten te meitsjen! It is folle makliker om heul goedkeap fleantugen fan hout te meitsjen, se te foljen mei eksplosiven en de fijân te rammen. Dat soe kamikaze-styl wêze!
  Stalin knikte ynstimd.
  - Ja, kamikaze-fleantugen moatte brûkt wurde. Dit is ús kâns, hoewol dit yn werklikheid allinich de pine fan ús Reade Leger ferlingt.
  Wy moatte wat effektiver fine!
  Yakovlev antwurde mei in sucht:
  - Kameraad Stalin wurket oan nije fleantugen. Mar foar no binne wy rjochte op it hâlden fan de maksimale útfier fan auto's. Alle reserves wurde brûkt en wy sette bern fan tsien jier ôf oan de masines. Folsleine mobilisaasje, sawol totaal as supertotaal .
  Stalin raasde:
  - Der moat folle mear dien wurde! Wat jo dogge is te min!
  Molotov sei mei in sucht:
  - Kontakt mei de bûnsmaten is net mooglik. It liket derop dat wy allinnich binne. Besocht om te ûnderhanneljen mei de Japanners ... Se easkje territoarium oant de Oeral, dat is net akseptabel.
  Stalin gromde:
  - It is nedich om Japan yn 'e winter te slaan, mar hoe sit it mei Leningrad?
  Zhukov sei en bleat syn tosken:
  - De oanfal op Petrozavodsk wie net sa suksesfol as ferwachte. Sweden gie de oarloch yn oan 'e kant fan it Tredde Ryk en wy hiene te krijen mei grutte krêften. Sa wie it net mooglik om fuortendaliks ûntwikkelje it offensyf, en de fijân, lûke dielen fan 'e Wehrmacht, ôfset ús oanfal. De stêd Leningrad is yn 'e folsleine ring fan' e blokkade, en is yngeand klemd. Ik tink dat oant de maitiid troch de totale hongersneed de hiele befolking útstjert. En de fal fan Leningrad sil ûnûntkomber wêze.
  It is praktysk ûnmooglik om it troch de loft te leverjen. De fijân dominearret de himel folslein. De Dútsers jouwe sels no in ridderkrús, allinnich foar hûndert delsleine fleantugen.
  Stalin gromde lilk:
  - Mislearre oanfal!
  Zhukov knikte.
  - In protte spoarwegen binne stikken, en wy hawwe te min krêften konsintrearre. En wy moatte earbetoan jaan oan 'e Finnen en Sweden, se binne oanhâldend yn ferdigening. Mar dat is net alles. De Dútsers rûnen ek Moermansk om. No is dizze stêd omsingele. Wy witte net wat te dwaan!
  Stalin gromde:
  - Untskoattelje!
  Zhukov antwurde:
  - Dêr is gjin krêft foar! En de fijân kin it hiele Karelyske skiereilân feroverje!
  Stalin bestelde:
  - Trek krêften op en loslitte! Winterdeis binne de Dútsers net sa sterk. It sil mooglik wêze om se kapitaal te drukken!
  Vasilevsky notearre:
  - It is nedich om djippe trochbraken te foarkommen, en dêr sil ús krêft de fijannen nimme!
  Stalin raasde:
  Wy sille fjochtsje foar kommunisme!
  Voznesensky levere fleuriger nijs:
  - De SU-100 is al yn metaal ferbylde en is klear foar massaproduksje. Chassis basearre op T-34. Hiel maklik te meitsjen. De shell is hast klear foar it nije gewear. Sa sil de SU-100 al op 'e fronten ferskine. Moarn giet de earste auto nei foaren!
  Stalin knikte goedkeurend:
  - Dit makke my teminsten bliid! Mar de T-34-85 sil noch net út produksje wurde nommen. Boppedat, it pânser moat wurde makke tinner en it gewicht werombrocht ta tweintich ton. De fjildslaggen lieten sjen dat it net slimmer koe!
  Voznesensky merkte op:
  - Jo kinne wapens meitsje fan hout! Wy produsearje hûnderten fan sokke tanks deis, sels mear as de nazi's. Mar ús auto's sjitte Fritz maklik del, sels mei ljochte anty-tankgewearen.
  Zhukov notearre:
  - Dêr is Gerda. Dit is sa'n koele dame! Se sloech in protte fan ús tanks en gewearen út.
  Stalin knikte:
  - Wy moatte har fange, en har bleate hakken briede. Pynlik cool famke!
  Zhukov stimde yn:
  - Jo moatte it pakke! En wy sille de nazi's ferneatigje!
  Beria knikte en gûlde:
  Litte wy in spesjale operaasje dwaan!
  Stalin sei mei in sucht:
  - Dit is in geweldich idee, mar ... Wy moatte noch wat ôfmeitsje!
  Beria raasde:
  - Lit ús se allegearre fange!
  Stalin skodde de holle.
  - Nee... Helden deadzje is net goed! Ik wol dat Gerda nei my brocht wurdt! Dit is urgent!
  Beria notearre:
  - Libje?
  Stalin befêstige maklik:
  - Fansels, ik libbe!
  Beria gûlde, en blaasde syn wangen út:
  - Al it ûnmooglike, miskien wit ik it wol!
  Ferskate famkes ferskynden yn koarte rokken en mei bleate skonken. Se droegen glêzen wyn en knypeagen nei de GKO-leden.
  Zhdanov notearre:
  - Wy moatte mear famkes yn it leger! Se sille it dêr reparearje!
  Stalin sei:
  Ik tawize Anastasia, Mirabela , Akulina mei de "Star of the Order of Glory" mei diamanten! Glory oan de USSR!
  Elkenien rôp byinoar:
  - Gloarje oan helden!
  En hja klapten yn de hannen.
  Ien fan 'e famkes bûgde en knilde, tútsje Stalin's laarzen.
  De Supreme Commander goot wyn oer har en raasde:
  - Us krêft is ús fûst!
  Beria tjirpe:
  Hitler is in gek!
  Stalin beswier:
  - Net in gek, mar de belichaming fan ferrifeljen!
  En elkenien applaudearre wer.
  . HAADSTIK #12
  De stêd Ulyanovsk waard folslein omsingele, mar oant no ta holden op .... It is ein novimber en it snie mei froast. De Dútsers binne net heul begearich om oan te fallen, en oant no ta sjitte se.
  Yn 'e loft is it waar net hiel fluch. Mar de famkes fjochtsje noch en litte wûnders fan moed sjen.
  Gerda mei har bemanning op de Panther-2. Mar de Panther-3-tank moat gau ferskine en de strider wol der echt op fjochtsje.
  Yn 'e tuskentiid sjit se op Sovjet-posysjes.
  Mei de bleate foet rjochte se it kanon op it doel en skeat. Se bruts de Sovjet fjouwerentritich en tjirpe:
  - Foar hillich Prusen!
  Charlotte skeat ek út it kanon, trochskreau de Sowjet-haubits en piepte:
  - Us lok foar de ieuwen!
  Christina skeat ek, sloech de fijân mei har bleate fuotten en rôp:
  - Foar sokke jonges dy't ús wurdich binne!
  Magda skeat ek hiel sekuer, tjirpende:
  - Foar de grutheid fan it ryk!
  En op 'e nijste SU-100 fjochtsje de fjouwer fan Elizabeth.
  De famkes hawwe it nije selsridende gewear behearske en sjit.
  Elizabeth skeat mei har bleate teannen en song;
  De fascistyske beul skuort syn skouders út,
  Hjir is in rek, pincers, boren by de hân!
  Hy wol syn lichem en siel kreupele,
  In ûnbelangryk meunster, mar sjocht der cool út!
  
  Hy belooft jild, stoomskippen op see,
  Wat sels in titel jaan kin!
  Yn feite sil it jo jild kostje
  Ommers, foar him binne jo gewoan in lyk en spultsje!
  
  Hy wol witte oer ús bedriuw,
  Wat is nij yn 'e ketting fan' e earmen om te boeien!
  Dêrom sil ik royaal riden komme,
  Om syn heit en sels syn mem te ferjitten!
  
  Mar wy sille it heitelân stevich tsjinje,
  Wy kinne net brutsen wurde troch de wredens fan 'e beul!
  In tûke sil bûge fan in wynstjitte,
  En neakene poppen gûle!
  
  Ja, ik ferlear de earste drege ronde,
  Mar de Almachtige sil in kâns jaan om werom te heljen!
  En dan sil ik sels de fijân nei de knockout stjoere,
  Myn fûst sil it reptyl stevich kaak!
  
  Heitelân jout my sa'n krêft
  Dat it mooglik is om de pine fan alle marteling te oerwinnen!
  En kom út dit boaiemleaze grêf,
  Om net opslokt te wurden, lilke bear!
  
  In bytsje mear en heil is tichtby -
  Wy sille berikke oerwinning oer de fijân!
  Om te libjen ûnder de dekking fan it ljocht fan it kommunisme,
  Dat de sinne it hûs mei goud oerstreamt!
  En de famkes songen en skeaten út in nij, deadlik kanon. Se binne ekstreem formidabele krigers.
  Elena sei mei in laits:
  - Kommunisme sil boud wurde, wy leauwe der yn!
  Catherine stimde mei in ferlykbere ferklearring:
  - Lit ús it kommunisme bouwe, en der sil triomf wêze!
  Euphrasia naam it en gurgle , fjoer mei help fan har bleate teannen, en sloech de Panther.
  Wêrnei't de strider piepte:
  - Och, kommunisme, kommunisme! Sofistry sil sterk ûnderdrukt wurde!
  En de Panther waard frontaal en fan in ôfstân rekke.
  Dit binne de famkes dy't jo net sa maklik brekke kinne.
  No komt desimber... De Japanners hâlde hast op mei fjochtsjen yn de omstannichheden fan kâld waar.
  Mar yn 'e loft binne der, nettsjinsteande it winterwaar, noch fjildslaggen.
  Hjir fjochtsje Toshiba en Toyota, twa Japanske piloaten, as wanhopige dieven.
  Toshiba slacht Sovjet-fleantugen mei syn bleate teannen del, en ropt boppe op syn longen:
  - Ik haw in super famke!
  Toyota, dy't in Russyske jager útslacht en syn pearlyske tosken bleat, befêstiget mei fertrouwen:
  - En der is in frou hyper !
  Japanske froulju binne fansels fjochters fan kolossale startmacht. De eare fan in samûrai kin net wjerstean wurde.
  Mar yn alle gefallen is de loft noch yn folle gong.
  En op it lân, fjouwer ninja famkes naam de ferneatiging fan Sovjet soldaten.
  It blauwe ninja-famke hold in mûne-resepsje, snijde ferskate Russyske fjochters ôf, en lansearre mei har bleate teannen in erwt fan eksplosiven fan kolossale destruktive krêft.
  Se skuorde it op en twittere:
  - Hallo Japan!
  It giele ninja famke song ek de flinterswurdtechnyk. Se snijde in oantal tsjinstanners ôf en rôp:
  - Foar kommunistyske wraak!
  En mei syn bleate teannen, wylst er it destruktive presintsje fan ferneatiging lansearret.
  Dan mompelt er:
  - Foar de greatens fan Japan!
  It reade ninja-famke útfierde in helikoptermanoeuvre mei har swurden. Mei har bleate teannen smiet se it moardlike kado fan 'e dea, en raasde:
  - Foar myn leafste!
  En doe sei se:
  - Wat hat de kommunistyske wraak dêrmei te krijen?
  It giele ninja-famke, dat Russyske soldaten hakkende en wer in granaat smiet mei har bleate hak, sei:
  - En nettsjinsteande it feit dat der sop mei in kat!
  It wite ninjafamke, dat har rivalen útinoar snijde en it kado fan 'e dea mei har bleate teannen smiet, sei:
  - Wy sille winne foar de ideeën fan it kommunisme!
  En alle fjouwer krigers sille laitsje ienriedich en litte harren pearly tosken.
  Desimber gie fluch... Nei it belis namen de Dútsers sawol Ufa as Saransk yn. Mar Ulyanovsk hâldde noch yn in folsleine blokkade.
  Stalin bestelde it Nije Jier om foar elke priis de stêd te hâlden dêr't Lenin berne waard.
  Lykwols, de Dútsers, nettsjinsteande de froast, al oankaam Kazan. Sa stie de USSR op 'e râne fan in folsleine ynstoarting.
  Wat te dwaan yn de USSR is noch net dúdlik en ideeën.
  Stalin fierde it Nije Jier yn Moskou en yn 'e bunker. Syn blik wie somber, mar de winsk om te fjochtsjen wie net swak.
  Hitler, foar no, besleat om in stand foar himsels te regeljen, yn Libië, wêr't it waarm is.
  En dêr genoat er fan it spektakel fan fjochtsjen fan gladiatorfamkes.
  Der barde net folle op âldjiersnacht, útsein de bombardeminten fan Moskou.
  En de útjefte fan de earste "Panther" -3 rige. Dizze tank hie de dikte fan it pânser fan 'e "Tiger" -2, mar mei grutte hellingen, en woech mar fiifentweintich ton. En syn hichte is ôfnommen mei minder as twa meter. In krêftige motor fan 1200 pk sit yn ien blok en oer de oerdracht. De auto sels die bliken te wêzen perfekt bewapene en mei poerbêste optyk en mei in hydraulyske stabilisator . En yn 'e smelle turret wie in kanon fan 88 mm yn 100 EL, tige akkuraat en pânser-piercing.
  Gerda en har team binne yn dizze auto fuortgien. Perfekt en lichter rinnende gear, rûn perfekt troch de snie. Dizze tank is oer it algemien perfekt. En syn harnas mei grutte hellingen perfekt beskermet de foarholle fan 'e auto. It boppeste diel fan 'e 150-millimeter saak is benammen sterk beskerme yn in hoeke fan 40 graden fan' e horizontale. En dit is sa'n 330 millimeter fan harnas op in hoeke fan njoggentich graden. Net ien Sovjet-kanon sil de top fan 'e Panther-3 romp penetrearje. De boaiem beslacht in tredde fan it gebiet fan 'e foarholle fan it lichem op 120 mm en yn deselde hoeke, en ek hast ûntrochsichtich.
  De foarholle fan 'e toer is 185 millimeter dik en yn in hoeke fan 50 graden, ek ûntrochsichtich foar Sovjet gewearen.
  Mar de kanten binne swakker op 82 mm mei hellingen, en se kinne wurde nommen. Benammen de SU-100, in nije Sovjet selsridende gewear gau wint populariteit ûnder it leger fanwege syn gemak fan produksje en pânser-piercing gun.
  Gerda skeat it earste skot op de Sowjet-troepen. Se pierde de IS-2 tank en sei:
  - Dit is in goede strider!
  Charlotte merkte op, skeat op 'e fijân, en brekt troch de Sovjet-masine troch op in knop te drukken mei har bleate heel:
  - Dizze technyk is hast perfekt!
  Christina wiisde mei har bleate teannen op it fluch-sjittende automatyske Dútske kanon en merkte op:
  - It sydpânser is nochal swak! Wy soene in machtiger auto hawwe!
  Magda skeat ek, mei har bleate skonk, en yn in lilkens naam se it en raasde:
  - Der soe mar in trije wêze, en in mear boartlike trije!
  En de famkes laken ienriedich ... De tank is echt goed, benammen syn rydeigenskippen.
  Passed combat tests en de auto E-100. Se is wol swier. Mar goed beskerme. En har gewearen kinne net sa maklik meinommen wurde.
  En dêryn sitte ek Dútske famkes. En nettsjinsteande de kjeld bleate fuotten en yn in bikini.
  Adala, sjitten op tsjinstanners, en rekke de fijân, logysk útdrukt harsels:
  Wy sille libje ûnder kommunisme!
  En mei in bleate hak, hoe te drukken ....
  Agata, skeat op Sovjet-posysjes, sloech tsjinstanners mei har bleate teannen, piepte:
  - En de grutheid fan ús oerwinning sil foar altyd duorje!
  Agnes skeat ek shrapnel op 'e Sovjet-ynfantery, mei har bleate skonk, fansels, en raasde:
  - Nee, wy sille de Führer net jaan!
  It famke op 'e tank, Athena, skopte de fijân mei har bleate teannen en blurde út:
  - Foar de Führer, net de Führer!
  Agnes lake en merkte op:
  Wy binne in stam fan supermen!
  Andriana, sjitten op 'e Sovjet-batterij, en ferneatigje fijân posysjes, toande har tonge en útjûn:
  - De grutheid fan 'e Dútsers erkent de planeet!
  En mei syn bleate knibbel, as soe er druk op 'e fijân sette.
  Agatha, liedend it fjoer, merkte op:
  - Wy sille de draak yn stikken skuorre ...
  De E-75 tank wie noch net klear. De Führer easke dat it gewicht fiifensechstich ton wie en de motor 1500 pk foar hege mobiliteit, mei sydpânser fan op syn minst 170 mm op hege hellingen. En it duorre tiid.
  Mar foar no winne de nazi's dochs... Yn jannewaris foel Ulyanovsk einlings. De Fritz begon Gorki en Kazan te stoarmjen.
  Se kamen sa fier bûten Moskou.
  Stalin wie wyld lilk, mar koe neat dwaan. Echt, wat dogge jo hjir, in folsleine mislearring ...
  Mar de famkes fjochtsje sawol yn 'e loft as op 'e grûn ...
  Sa waard de SU-100 fan Natasha ferneatige troch in Dútsk oanfalsfleantúch mei in loftoanfal. It waard frij cool. Hoewol net hielendal tûk en ynventyf. Natasha is lykwols hielendal gjin earste-klasser en se is gek.
  . No famke bliek te wêzen V al bekend tank T -34. Allinnich In bytsje freon . Toer grutter en _ helpmiddel kaliber yn 85 millimeter ynstee fan 76. Chassis Diel earder .
  Famkes draaide op plak . Sy lykas _ _ En foar , yn ien bikini . IN hjir auto Sovjet produksje . Ite En skelpen op plak .
  Superman Natasha Mei tefreden fisy gniisde :
  - A Wêr fascisten ?
  Ferskynd binnenkant tank byld jong kontakt . jonge tweeted :
  - Hjir Dit tank , wat ferskynde op fronten twadde wrâld oarloggen V fjirtich fjirde jier En foar no sûnt leit op bewapene Read leger . Oan him ferset , E -25. selsridende gun mei 88mm _ kanon en 120 mm frontaal harnas . Leuk fjochtsje !
  Werklik V fier Mei grut arbeid Kinne beskôgje Dútsk selsridende gewear . squat , mei lang barrel . frjemd famkes dy't _ Sa betiid links fronten Grut Patriotysk oarloggen . Mar Superman Natasha rjocht troch selde notearre :
  - Sy ús Miskien krije . By har lingte yn 71 e .
  Zoya hjir selde suggerearre :
  - Moatte gean V beweging nei _ Net hit !
  Futurist-Angelica V argewaasje opmurken :
  - Hjir ferdomd ! Rjocht troch selde glide better ús auto !
  Harren jonge kurator-offisier lilk ferklearre :
  - A Dit mear neat ! E-75 wie soe mear slimmer ! Jo soe syn ek net ûnder ien hoeke soe Net trochstutsen . IN Sa doarst !
  Superman-Natasha krúst harsels En sjit :
  - Hoe wier kommunist , I sis ik oan dy - oan ferdomd !
  Futurist Angelica blafte , stompe bleate fuotten leg :
  - Litte wy útfiere !
  Sovjet auto guon in bytsje strak begûn , en buzzed . Punch troch Dútsk V foarholle unreal En hie moatten kom der yn Fritz V board . Mar Besykje Dit dwaan ? Hy fan syn lange barrel gewearen Hoe fucked up ... Bliuwt allinnich telle op faasje .
  Superman Natasha lilk wurde . Plain Dútsk ACS Ja mear makliker fjouwerentritich sa har oertsjûget V skaaimerken . Hjir Jo ûnfrijwillich do silst gek wurde .
  Sovjet auto giet op toenadering . Goed doaze gear better earder .
  Svetlana rêst neaken hakken En tweets :
  - Fuhrer fluch Wy omdraaie !
  Futurist-Angelica befêstiget lykas :
  - Hitler Wy lit ús ferneatigje !
  gouden hier Zoya ropt :
  - Jou Oan him oanmeitsje Troch gesicht !
  YN dit momint gewichtich projektyl Hitler syn gewearen bliid direkt V basis tuorren _ Famkes omheechgien En lijen V útskuord metaal _
  EN letter jou my in sek Alle fjouwer bliek hast te wêzen absolút neaken yn slipje en hingjen op rek . Ûnder bleate fuotten skopt beauties blaze fjoer _ Flam slikke neaken , sierlik soalen famkes .
  Superman Natasha besocht sjit mar _ har skonken bliek te wêzen fêst klemd V pads , en Hiel siik útrekkene aders . Dit wie klassyk rek , mei tradisjoneel toasting hakken . IN by famkes skonken Hiel sels sexy , en fjoer slikken _ soalen docht harren mear oantrekliker .
  Mar pynlik beauties . Sy Besykje fergees krije . Mar pads Hiel duorsum . IN him mear En famkes binne valkyries ophingje gewichten .
  Selde froulike krigers V koart rokken , mei bleate fuotten fuotten , neaken hannen , mar lichem bedutsen sulveren kettingpost . Sy rake pokers fjoer , en oerjaan embers oan _ hakken roastere sterker .
  Hjir En rek docht bliken gewrichten , en fjoer fries boaiem . IN hjir mear En Prins út de dynasty fan kening Willem ferskynde . YN hannen by augustus de jonge dy't de prins-demiurg útwiksele twadde miljoen dollar foar in posysje yn de SS swipe fan stekkerich tried . IN mear En har Valkyries opwaarmje fan flammewerper _
  Prins Godheid knypeage en _ Hoe slaan Superman Natasha Troch spieren werom . Lykwols famke En moedich mar _ har fan hakken foar occiput slein sok pine dat _ prachtich wyld rôp út .
  Folgjende slaan jonge prins _ ferlege op Zoya . Ta Alhoewol En útdrukt fêst tosken , net útholden fan skree . IN op efter ferskynde bloedich strepen En brânt .
  Barbarossa Jr. Mei gryn sei :
  - Leare jo mear moat !
  Folgjende slaan foel Troch Futurist Angelica . EN dit jonge frou Net útholden fan skree . jonge skowe myn bern bleate fuotten skonk V fjoer . Uthelle flink fingers ember En slingere redhead bisten V gesicht . Ta raasde mear sterker , it docht sear !
  Barbarossa Jr. Mei lokkich fisy sei :
  - Mar Jo selde woe Mei Dútsers !
  Efter fjoer , en Svetlana . Hoe dat Net útdrukt jaw mar _ Selde skreaude . Alle selde swipe fan hyt , stekel wire wie mear mear pynlik , hoe flam ûnder bleate fuotten fuotten . Tem oer dat _ famkes al wend wêze foar jierren beheare sûnder skuon , en harren soalen skonken , hiel elastysk En duorsum .
  Mar fjoer En harren bakt . Valkyries al V hannen binne hâlden en swipen fan read-hier tried .
  Superman Natasha yn alle kiel raasde :
  - Ja Wat Dit dit ?!
  Barbarossa Jr. antwurdet:
  - Ferhoar fan ûngehoorzame dames! Jo binne yn finzenskip en sille antwurdzje foar alles!
  Natasha merkte op:
  - Wy wolle net sa bespotlik stjerre! Lit ús gean en wy sille trochgean te fjochtsjen!
  Barbarossa Jr. grommele:
  - Wêrom lit dy gean?
  Angelica antwurde:
  - Wy binne heksen, en wy kinne de man jaan dy't ús it meast weardefolle kado fan alle mooglike rêde sil!
  Barbarossa Bock wie ferrast:
  - Ja, en wat sille jo my jaan?
  Natasha sei mei fertrouwen:
  - Wy sille fan dy in ivige jeugd meitsje, en do silst nea âld wurde!
  De lytse jonge knikte.
  - Ja, ik kin dy wol litte! Mar hoe kinne jo it bewize!
  Natasha sei:
  "Sit dyn hân yn it fjoer en do silst net sear!" Jo sille sjen dat wy kinne oproppe!
  Barbarossa Jr. lei foarsichtich syn hân yn it fjoer, rôle en antwurde mei in glimke:
  - Ja dat kinsto! No, wat is dyn frijheid yn ruil foar myn ûnstjerlikens!
  En de famkes hawwe in nije kâns. En de oarloch duorret noch ... Yn jannewaris waarden Gorky en Kazan nommen.
  Begjin febrewaris feroveren de Dútsers en Finnen en Sweden Karelië en gongen troch te stoarmjen Archangelsk. De situaasje is dramatysk minder wurden.
  Elizabeth waard oerbrocht nei de SU-100 nei dizze stêd.
  Se wie dêr oan it fjochtsjen. Febrewaris en froast. Mar de famkes fjochtsje noch bleatfuotten.
  De SU-100 waacht mar achttjin ton mei kûgelfrij beskerming. Se is kwetsber, mar mobyl. En se moat net yn 'e hinderlaag stean, se moat bewege sadat se net rekke wurdt.
  As jo bewege, wurdt de tank waarm en de famkes op bleate fuotten en yn bikinis binne net sa kâld.
  Elizabeth, sjitten op 'e nazi's, song:
  - Mar it binne de betingsten! En hjir is it woansdei! De kjeld is lykwols goed foar jo sûnens! Kâld waar is goed foar ús sûnens!
  En mei bleate teannen, hoe't jo de nazi's oplade. En T-4 dizze lytse tank is brutsen.
  Warriors moatte wurde opmurken fjochters fan in kolossale klasse.
  Ekaterina sjit ek mei har bleate fuotten en sjit:
  - Kommunisme te wêzen!
  Elena, dy't ek op 'e fijân skeat, en troch him hinne sloech, lake oerdwaenlik:
  - In gekke oerwinning wachtet ús!
  Efrasia , mei har bleate skonken, blau fan 'e kjeld, troch de tanks fan 'e Wehrmacht, antwurde mei fertrouwen:
  - Neat sil ús tsjinhâlde!
  Dizze krigers binne gewoan super!
  Mar, och, der is hiel lyts bytsje fan harren heroïsme... Archangelsk foel ek... Der is dúdlik net genôch munysje...
  De Dútsers geane fan achteren nei Moskou. Yn maart bruts fjildslaggen út foar Ryazan. Hitler syn horden streame om út it easten...
  Guon needstappen binne nedich.
  Moskou hâldt it noch út en Stalin hat in feiligensried gearstald. De diskusje wie senuweftich. Der wiene gjin nije ideeën.
  Allinnich Beria suggerearre:
  "Miskien moatte wy wirklik frede biede oan it Tredde Ryk op alle betingsten, salang't se ús net oanreitsje!"
  Stalin antwurde lilk:
  - Dit is gjin konstruktive oanpak kameraad Beria! Wy hawwe sterke bewegingen nedich!
  Marshal Vasilevsky antwurde earlik:
  - Der binne gjin reserves, Excellence! Hast allegear waarden se dellein yn ûngelikense fjildslaggen. Neist de SU-100 binne d'r gjin oare soarten nije wapens yn 'e searje. Wier, de IS-3 sil gau klear wêze, mar dizze tank is dreech om te meitsjen, en it sil lestich wêze om it yn in searje te lansearjen yn 'e hjoeddeistige omstannichheden.
  Marshal Zhukov merkte lilk op:
  - As jo net winne kinne, dan bliuwt der mar ien ding oer - mei weardichheid stjerre!
  Stalin woe wat sizze, mar der ferskynde in bleatefoet famke yn in koarte rok. Mei har bleate hakken flitsend brocht se in stjoerder.
  Stalin rûn der mei de eagen oer en raasde lilk:
  - Leningrad, net yn steat om honger te wjerstean en in protte moannen fan blokkade foelen! No is ús twadde stêd ferovere troch de Fritz!
  Marshal Zhukov ferspraat syn hannen en merkte op:
  - Och, de grutte Stalin ... It is ferskriklik!
  Beria suggerearre:
  - Miskien ta eare fan dit sjitten tûzen minsken?
  De Supreme Commander brûlde:
  - Dû stil, keale idioat! Der moat wat dien wurde!
  Molotov suggerearre, stammend en nerveus streaken de bleate knibbels fan 'e famkes:
  - Lit ús de Dútsers in tydlik wapenstilstân biede, en pas dan begjinne fredesûnderhannelings op hokker betingsten dan ek.
  Stalin skreaude:
  - Besykje! Mar der sil gjin oerjefte wêze. Moskou sil falle, wy sille in guerrilla-oarloch fiere!
  Beria merkte op mei in flaterjende glimke:
  - Mar dit sil de omfang fan it lijen fan 'e minsken allinich fergrutsje, kameraad Stalin. Miskien...
  Stalin sloech beslissend de fûst op 'e tafel:
  - Nee! Lit Molotov ûnderhannelings foarstelle! En neat mear, wy fjochtsje oant de ein!
  De Dútsers omsingelen Ryazan heal maart. Troch in tekoart oan munysje, besochten Sovjettroepen de stêd út te brekken.
  Alenka en har team rinne, har bleate hakken flikkerje op 'e smelte maitiidssnie.
  In famke sjit op 'e nazi's en sjongt:
  - Gloarje oan ús geast, gloarje oan it grutte lân!
  En mei syn bleate foet sil er de moardlike jefte fan 'e dea smite. En hy sil de nazi's yn alle rjochtingen ferspriede.
  Anyuta, skeat op har tsjinstanners, sei:
  - En ús slach, in hillich kado en in fergoeding!
  Alla rint ek, sjit op 'e nazi's, smyt in eksplosyf pakket stienkoal mei har bleate foet, en sis:
  - Wy sille nea opjaan!
  En no skriuwt de fonkeljende Maria, dy't op 'e nazi's sjit, en se goed maait, en snauwt mei gnyske tosken:
  - Nimmen sil ús stopje!
  En har bleate hakke stjoerde in ferneatigjend pakje dea en ferpletterjen út.
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, merkt logysk op:
  - Kommunisme sil nea ferdwine!
  Matryona, sjitten op 'e fijân en snijden de rigen, hiel logysk en rasjoneel merkt:
  - En it leauwe yn 'e partij sil ieuwen bliuwe!
  En bleate teannen sille smyt in presintsje fan annihilation.
  De famkes naaiden út de ring. Mar de situaasje is noch spannend.
  En se hawwe nearne te gean.
  De maitiidsûntdoai fertrage de Dútske opmars wat. Dêrneist ferienigen de nazi's mei Japan en begûnen Sintraal-Aazje te besetten.
  Wat se ek ôfliede en april relatyf rêstich ferrûn. En yn maaie waard úteinlik de earste Sovjet-tank IS-3 frijlitten. En hy koe meinommen wurde nei de maaiedei-parade.
  Âld en ferswakke, Stalin seach nei dit, bûgd. Syn uterlik utere stjerlike wurgens.
  IS-3, mei it each op de moeizaamheid yn produksje, koe noch net wurde serial.
  It essensjele ferskil fan 'e twa wie allinich de foarm fan 'e toer. Se wie as in fleanende skûtel, en har foarholle wie as in kraanbek. Fansels, de tanommen hoeke fan oanstriid beskerme it frontal diel goed, mar yngewikkeld produksje. Boppedat wie it ûnderste part fan 'e foarholle kwetsber, en as in projektyl dêr rekke, dan rikochet it net mear.
  Stalin swaaide mei de hân en ferdwûn yn 'e bunker, de folgjende nazi-oerfal begon. De TA-400 en Yu-287 mei in reverse-swept wjuk diene mei oan de loftoanfallen.
  En wer sjitten se ballistyske raketten begelaat troch wjukken op 'e radio.
  It Kremlin krige flinke skea.
  Stalin serieus tocht oer de flecht fan harren Moskou.
  Mids maaie, nei't de werferdieling fan Sintraal-Aazje foltôge wie, lansearren de nazi's in offensyf tsjin Moskou út it easten en westen. Der folge noch in fûle striid.
  Sovjet troepen fochten heroysk. Mar de krêften binne te ûngelikense. De E-75 Tiger-3 tanks ferskynden ek yn 'e fjildslaggen. En massaal "Panther" -3. Sokke gefjochten, litte wy sizze, binne bûtengewoan.
  Oan 'e ein fan maaie begjin juny hawwe de nazi's de frijwol folsleine omsingeling fan Moskou foltôge.
  Stalin kundige plechtich oan dat er yn 'e haadstêd bliuwe soe en dêr ta de dea stean soe.
  Moskou waard besketten en bombardearre. Se waard omjûn troch heul krêftige linen fan ferdigening, dy't net sa maklik te oerwinnen binne. Enorme foarrieden fan munysje en iten waarden konsintrearre yn 'e haadstêd.
  En Stalin yn 'e ûndergrûnske stêd wie relatyf feilich.
  Hitler op 22 juny 1945, doe't krekt fjouwer jier ferrûn wiene sûnt it begjin fan 'e Grutte Heitelânske Kriich, befel om de oanfal op 'e haadstêd te stopjen, ynstee fan it systematysk te ferneatigjen mei artillery en fleantugen. En trochgean mei fertrouwen bombardearje.
  In basearre offensyf ferhuze nei Sibearje. It wie nedich om Sverdlovsk en Tsjeljabinsk te nimmen oant dizze stêden de snie bedekten ... Ein juny oan it begjin fan july waarden beide wichtige stêden ynnomd nei hurde fjildslaggen ... De Dútsers ferhúzjen oer Sibearje. Sovjet-doarpen foelen ien foar ien.
  Hjir, de nazi's yn septimber 1945 benadere Novosibirsk. Foar dizze delsetting bruts ek fjochtsjen út.
  It Reade Leger focht neist de pleatslike milysjes. Tamara focht hjir as in heldinne.
  It is al ein septimber, it snie en friest. En it bataljon fan famkes fjochtet bleatefoet en toant wûnderlik heroïsme.
  En de krigers fjochtsje as panters.
  Tamara joech in útbarsting, smiet in eksplosyf pakket stienkoal mei har bleate foet en raasde:
  - Nimmen sil ús stopje! Nimmen kin ús ferslaan!
  De oare famkes roppe wanhopich:
  - Wy sille stjerre, mar wy sille net oerjaan!
  En de striid giet troch...
  Novosibirsk foel pas begjin novimber... De oarloch gie troch. De Sovjet-Uny hat noch altyd net kapitulearre. Moskou waard blokkearre en ûnder fjoer.
  Yn de ûndergrûnske stêd waard in strategysk oanbod fan iten en munysje opslein, sadat it noch lang úthâlde koe.
  De Dútsers bombardearren en besketten de stêd hieltyd.
  Der wie ek in nije swiere tank "Rat". Dizze masine woech twa tûzen ton en wie bewapene mei ferskate gewearen.
  In wein mei 400 mm harnas waard brûkt as in trochbraak tank... In combat test slagge....
  Mar fêst op egels, en waard ferneatige troch in kamikaze piloat dy't rammed har.
  Dochs ferskynde in nije tank "Rat" -2 noch grutter en swierder ...
  Stalin fierde it Nije Jier fan 1946 yn Moskou, dat wie noch net nommen. De grutte lieder fan de USSR rekkene op in wûnder. Moskou is in echte festingstêd wurden.
  Iten foarrieden koe noch in pear jier duorje, en sjoen de delgong yn 'e befolking fanwege bombardeminten en besketten, langer. Mar de munysje wie ôfhinklik fan de snelheid en yntinsiteit fan de oanfallen.
  Beria merkte lykwols op:
  - Faaks, kameraad Stalin, kinne wy mei Hitler oer ús frijheid ta in oerienkomst komme?
  De Supreme Commander-in-Chief, ferklearre resoluut, en sloech de fûst stevich op 'e tafel:
  - Ik praat net mei kannibalen, Lavrenty! Begrypsto it!
  Beria sei mei in sucht:
  - Litte wy hoopje op in wûnder, o great!
  Stalin merkte op, kreakjend:
  -Geduld en in bytsje muoite!
  . EPILOUW
  It nije jier fan 1946 fûn plak yn pleatslike fjildslaggen. De Dútsers en Japanners feroveren stadichoan alle grutte stêden. Verkhojansk wie de lêste dy't yn augustus foel. De Dútsers hawwe nije AG-50 tanks yn 'e foarm fan in piramide.
  Tamara en har team fochten wanhopich yn Verchoyansk.
  De famkes, lykas altyd, wiene bleate fuotten en yn bikini.
  Hja stiene dea. En mei har bleate teannen smieten se eksplosive pakketten mei deadlike krêft.
  En doe, doe't de munysje oprûn, koene se troch kelders en tunnels yn 'e taiga gean.
  Se wiene ree om de wapens op te nimmen en wer oarloch te fieren, al wie it in guerrilla-oarloch.
  Partisan sônes ûntstienen yn de USSR, en in ûndergrûnske oarloch unfolded.
  De haadstêd hâldde noch, dat Hitler woe it úthongerje en syn soldaten rêde, dêr't al te folle fan stoarn wiene.
  Underwilens ferneatige de famkes de nazi's en Japanners op in grut ferskaat oan manieren en metoaden.
  Benammen Natasha en har team.
  EN bliek te wêzen wer V T -34-85. auto fansels _ itselde , net nij . EN foar de ein fan fjirtich seisde fan it jier ferâldere .
  IN Hjir En AG -50. Herinnert leech piramide Mei Hiel lang barrel . Auto de hiele sechstich fiif tonnen . Dikte harnas co alle hoeken 250 mm ûnder tilt . Foar skelpen T -34 absolút ûntrochsichtich .
  Superman-Natasha V argewaasje sjit :
  - Dit is Hoe taak ! Optille berch !
  Futurist Angelica seach om . No Sy wiene V syn tradisjoneel bikini _ EN wat _ _ skientme kaam op tink .
  IN Svetlana yndrukt op leverage bleate fuotten hakken En ried tank . Sy sjit :
  - Manoeuvre ! Allinnich manoeuvre !
  AG -50 is foarsjoen fan krêftige 105 mm kanon Mei lingte romp yn 100 EL . Hy yn steat slaan op grut ôfstannen _ Harren mear , y fjouwerentritich Mei kwaliteit harnas neat skele . Ien slaan En ein .
  Svetlana begjint swaaie Sovjet tank . Hjir fijân sjit . projektyl sels in bytsje soargen harnas . Mar Nei gelokkich glydt ôf . IN einsluten krêft kolossaal - uranium kearn .
  Superman Natasha flústere harren skarlach lippen :
  - Oan ikoanen Mei fertriet wer gesichten _ ryk berne wurde !
  Futurist-Angelica skot mei _ bleate fuotten fingers skonken . projektyl bliid V noch stean piramidaal tank . EN ôfglide Mei harnas V rikochet . Al Hiel sy oblique En cemented .
  Dútsk tank , fansels itselde , ûntrochsichtich , mei elkenien hoeken sels Foar IS -7. IN werklik Wêr foar him T -34-85.
  Wer Dútsk sjit ... Svetlana yndrukt neaken hiel op remmen . EN koe ûntwykje tank fan nederlaach . Alhoewol fataal jefte trochglide heulendal tichtby .
  Superman-Natasha V rage sei :
  - Ja Wy En fêst !
  Futurist-Angelica gniffele . Sy koel plukte Mei mysels bra . bleatsteld heech boarst Mei aardbei tepels . Bleatte har tosken harren pearl tosken . EN tweeted :
  - Leffe Net spilet V hockey !
  EN yndrukt skarlach tepel op trigger . Sok Hjir sy fet En fonkeljend sy-duvel . IN Miskien aardich , Russysk ingel embody .
  projektyl fleach út fan Net tefolle lang muzel . Foarby ... En bliid direkt V romp Dútsk auto's AG . ôfwiisd syn lykas blaze crackers .
  EN Alle fjouwer famkes koar , blafte :
  - Ien , twa - ik hit ! Fritz Troch hoarnen Sa joech !
  EN Hoe skodzje Sy harren bleate fuotten skonken . Hjir Dit famkes ! IN Wannear by sjitten brûke neaken boarst is _ V hûndert ienris effisjinter .
  Superman Natasha Mei laitsje opmurken :
  - Dit tank No Foar ús feilich . Mar Hoe syn ferneatigje ?
  Zoya Mei laitsje suggerearre :
  - A V striid cowboy styl , wy syn Litte wy fuortgean !
  Svetlana fersneld beweging syn tank . Mar tsjinstanner , ynienen omdraaid En hastich op 'e flecht . Hy fersneld wûnderlik snel : allegear selde gasturbine motor . EN wie dúdlik flugger as _ T -34-85.
  as as oaljefant rûn fuort fan Pugs . Alle soe neat . Mar oaljefanten witte hoe bewege sels Hiel gau .
  Superman Natasha lilk ferhuze Troch harnas bleate fuotten foet En ropt :
  - Hjir ! Goed Hoe nei alle gedachten _ Wy achterbleaun fan faksisten !
  Zoya Mei fertriet V stimme , song :
  - Allegear ûnmooglik , mooglik V ús de wrâld !
  EN skodde syn hier , kleuren blêd goud .
  Futurist-Angelica Mei wille song en _ útbrocht oar shell . Dat slaan V pânsere strang En bruts .
  - Gean of dreamen unprecedent ... Weave of krânsen te let ... mute wie Gerasim soms ! _ _ No Hy swarre obscenities !
  Svetlana strikt opmurken :
  - Swearjen skelen is _ vulgar !
  Superman Natasha woe wat _ _ _ sizze geastich . Mar Hjir ferskynde oar fascist tank . Op dit ienris E -75. Selde Moai beskerme V foarholle , mar folle minder Mei boards . Is it wier, fjouwerentritich syn Alle gelyk Net pierce .
  Op dit kear , Zoya smiet it ôf Mei mysels beha _ EN bleatsteld skarlach tepel _
  Nam En yndrukt boarsten op trigger _ gewear it wurke ...
  projektyl wer bliid direkt V romp massaal gewearen . EN hûndert fiif millimetric in gewear kaam út fan gebou .
  EN dit Dútsk hastich op 'e flecht . Goed wei útfier fan gebou it meast beskerme masines binne _ skilje Troch stammen .
  Superman Natasha bliid stelde :
  - Hjir dy sjo ! Wy wy win !
  IN Hjir En tredde tank _ Op dit kear " keninklik" liuw ." By him wapen , bommewerper kaliber yn 450 millimeter . Sok As fok , dan stikmannich heulendal Net sil lykje .
  Superman-Natasha op dit ienris besletten shoot harsels . naam ôf bra . Hokker by har allegearre itselde _ heech en _ elastysk boarst . Fris lykas _ by famkes . EN strider Hoe sil nimme En drukt ruby tepel .
  projektyl fleach út ... En " Royal liuw " krigen direkt V stam . EN enorm auto Hoe eksplodearje . Wat En pear stean Troch rânen tanks fleach ôf op guon hûnderten meters .
   Ja En fjouwerentritich skodde . Auto amper Net rôle oer en it draaide út op ôfskuord fan ierde .
  Futurist-Angelica sels slaan by oankomst foarholle , ropt :
  - Like hynders ezels !
  EN bedrige oan de Krauts fûst _
  Superman Natasha wie tefreden , en gnyske pearl , hiel grut tosken :
  - Hjir Wy jûn Troch oan de fijân ! Hoe it moat !
  Zoya song , mei mei wille :
  - Leafde En dea ! Goed En kwea ! Wat hillich Wat sûndich ... A tsjin my witte Alle gelyk !
  EN famke ferhuze bleate fuotten skonk Troch metaal .
  Folgjende fijân E -100. Auto gefaarlik . MEI bommenwerper en 75 mm _ kanon Mei Hiel lang barrel . Sok oanfal modifikaasje , en yn steat ferfolje rol En fjochter tanks . IN fiifensantich millimeter gewearen Foar Sovjet tank frij genôch .
   IN romp bommewerper bedutsen kap .
  Superman Natasha krúst harsels by help bleate fuotten skonken , en tweeted :
  - No , litte wy syn beat ?
  Zoya , rocking tosken , ôfpraat _
  - Fansels sille wy !
  Futurist-Angelica skarlach tepel yndrukt op trigger . gewear wurke . útspat moardlik charge . EN ûnderbrutsen betreklik dun mar _ mar lang romp Dútsk gewearen .
  Svetlana entûsjast tweeted :
  - Geweldich ! IN No jaan Fjoer ik !
  EN strider Selde bleatsteld myn torso . By alle fjouweren boarst op hichte . EN Hiel sels moai , sexy , ferliedlik . Sa Mei sok famkes Ik wol dwaan leafde . No wat _ Miskien wêze better harren ? Wierskynlik allinich _ oar famkes !
  EN Hjir jonge frou fong my it momint wannear hoed begûn iepen op . EN brûkend myn skarlach tepel lykas _ sil loslitte projektyl Troch Dútsk bom launcher .
  IN fritz Net beheard sels En each blink ... hoe sil nimme En eksplodearje ... Yn Alle kanten ferstruit smoken metaal .
  Svetlana wreide oan mysels sterk hannen En sjit :
  - ik famke autentyk draak !
  EN Hoe laitsje ! EN nimme ja _ sil sjen litte tonge !
  Superman Natasha naam En entûsjast song :
  - Patriot ! Sovjet patriot ! Hoefolle Krauts fermoarde dy !
  Zoya oppakt in liet , en triljen neaken boarst , ferfolge :
  - Patriot ! Read patriot ! EN op famkes Alle dyn dreamen !
  EN Selde strider Hoe sil nimme En laitsje út ! EN tonge sil sjen litte ! EN grins tosken - fangs !
  EN bleate fuotten skonken sil bewege lever ...
  De famkes hjir binne dúdlik op har bêst, ek al hawwe se in ferâldere tank. En se bliuwe partisan.
  Mar op 20 april 1947 begûn in nije oanfal op Moskou. It waard bywenne troch de Japanners, en de Turken, en al it bûtenlânske leger.
  Hitler, op it lêst, rûn út it geduld en hy besleat de USSR te einigjen. En persoanlik mei Stalin, ferbûn mei him de guerrilla-oarloch dy't noch op it grûngebiet fan Ruslân flammet.
  Lykas, as Moskou falt, dan sil de oarloch sûnder mis einigje.
  En in beslissende, algemiene oanfal begûn.
  De super-swiere tanks "Rat" -2, "Monster", E-200, E-500 en oaren gongen ek oan 'e oanfal.
  Foar ien waard de stêd besketten mei ballistyske raketten.
  diskettes fan it Tredde Ryk waarden ek brûkt . Sa is de armada.
  Alenka en har team troffen de Dútsers moedich en joegen har in striid.
  Alyonka smiet in granaat mei har bleate teannen, skeat in burst en raasde:
  - Foar de Russyske geast!
  Anyuta, dy't op tsjinstanners sjitten en de rigen fan fijannen delmoarde, tjirp mei har bleate hakke, beswykend foar it pakket fan 'e dea:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme!
  Alla, skeat op 'e fijannen fan' e USSR en smiet in bom mei har bleate teannen, rôp:
  - Foar Mem Rus yn it kommunisme!
  Maria, dy't goed rjochte fjoer op 'e fijân fierde, en him mei fertrouwen delmaaide, merkte har tosken út:
  - Ruslân hat in nije lieder nedich!
  Matrena merkte op, skeat en ferneatige tsjinstanners mei fertrouwen, en mei har bleate teannen, joech in oare kado fan 'e dea:
  - Fansels, it is nedich!
  En fan har smyt, dy't yn 'e iisbaan foel, botsten twa Dútske tanks.
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, energetysk opmurken:
  - Alles wie yn 'e USSR, mar de fijân naam it nûmer!
  En mei syn bleate hakke, hoe sil hy de moardners en ûnferbidlike lansearje!
  Alenka stimulearre har freonen:
  - Haast net om Rus te begraven! Wy hawwe ek wat te dwaan!
  En mei de teannen fan syn bleate foet sil hy in ferneatigjend kado fan ferneatiging smyt.
  Anyuta, dy't op 'e nazi's skeat, wie it iens mei dit:
  - Wy sille ús fijannen fûl slaan, de rivier fan it Heitelân sil net opdroege!
  En mei har bleate, rûne hak sil it famke it enerzjyk nimme en de fijân slaan.
  Alla, dy't op 'e faksisten sjitten en in stik eksplosyf út in katapult loslitte, en de string mei har bleate teannen luts, sei:
  - It sil gewoan in superman wêze - dy't Stalin ferfange sil!
  Maria, mei geweldige krektens sjitten en granaten mei har bleate teannen smiten, sei:
  - Alles wat net feroaret, alles is foar it better!
  Matryona, sloech de Fritz del mei goed rjochte skots. En doe, nei't se de tank mei har bleate foet skansearre hie, konstatearre se:
  - Wy mei ús ûnferoarlike en heroyske wil!
  Marusya smiet in hiele boskje granaten mei har bleate fuotten. Sa draaide it selsridende gewear fan 'e nazi's om en piepte:
  - Ik sil de sterkste wêze!
  Alla, nei't er in transporter út 'e nazi's útslein hie mei in smyt fan in granaat mei har bleate hak, sei en korrizjearre:
  - Ik net, mar wy! Alles is sterker!
  Alenka begon te sjongen om de fjochtsgeast te ferheegjen, komponearjen as se gie. En de rest fan 'e famkes, skeaten op 'e nazi's, helle it op;
  Wy binne de famkes fan it lân fan 'e USSR,
  Dat is in fakkel foar de hiele wrâld ...
  Lit ús jo in foarbyld fan grutheid sjen litte,
  Hjir binne de heldedieden songen!
  
  Famkes waarden berne ûnder de reade flagge,
  En bleatfuotten rinne se troch de froast...
  Dochters en soannen fjochtsje foar Rus',
  Soms jout de breid de keardel in roas!
  
  D'r sil in reade flagge oer it universum wêze,
  Ljocht sa helder, as in fakkelflam ...
  Ommers, wy hawwe in heroyske swing,
  En ús banner skittert as read!
  
  Leau it net, de ferdomde faksist sil net trochjaan,
  En de Russyske geast sil nea ferdwine ...
  Oerwinningen sille in einleaze akkount iepenje,
  Litte wy hallo en hallo sizze tsjin elkenien !
  
  Ruslân is in prachtich lân
  Jo joegen kommunisme oan 'e folken ...
  Foar altyd royaal jûn troch God,
  Foar it heitelân, foar lok en frijheid!
  
  De fijân sil it Heitelân net kinne ferslaan,
  En hoe wreed hy ek wie slûch ...
  Us ûnoerwinlike Russyske bear,
  De soldaat fan Ruslân is sa ferneamd om syn oerwinning!
  
  Moai Sovjet lân
  De famkes deryn binne grutsk dat se moai binne...
  Se is ús jûn foar altyd troch berte,
  En lit ús earlike Komsomol-leden wêze!
  
  Wy fjochtsje oan 'e râne fan Moskou,
  In blizzard fan sniedriften, en de famkes binne bleatefoet ...
  Lit ús it heitelân net oan de satan jaan,
  Wy sjitte sels sekuer mei skiten!
  
  Dus yn in grime binne de famkes entûsjast om te fjochtsjen,
  En se smyt in bleat eksploazje-pakket mei de hak ...
  Hy is gewoan in fascist, om't hy der cool útsjocht,
  Yn feite, gewoan in kweade Kaïn!
  
  Fijannen kinne famkes net ferslaan,
  Se binne berne ûnder sa'n stjer ...
  It ûnoerwinlike meunster is ús bear,
  Wa makke it heitelân in frou!
  
  Wy Russyske famkes binne goed
  Wy binne net bang foar marteling en froast ...
  En ôfwize, leau de oanfal fan 'e kweade horde,
  De fijân sil pissig wurde fan 'e dosis!
  
  De fijân wie by steat om te triuwe werom út Moskou,
  Al hat er in protte macht...
  Wy famkes binne sa grutsk op ússels
  Tsjinstanners ferdwine allegear yn 'e grêven!
  
  Leau net, Rus kin net ferslein wurde troch fijannen,
  Sûnt elke ridder fan luiers ...
  De jager is feroare yn in proai,
  En de tsjinstanner is noch in bern!
  
  Mar de Russyske geast, leau de grutte geast,
  Dêryn, jo witte, binne sokke krêften ferburgen ...
  It sil ferpletterd wurde foar de fijân yn pluis,
  Ommers, ridders binne ûnoerwinlik yn fjildslaggen!
  
  Drop jo twifels famkes
  Wy binne de dapperste witte yn 'e wrâld ...
  Lit ús de horden fan satan yn 'e hel smite,
  Litte wy de tsjinstanners fan allegear yn it húske weagje!
  
  De hillige oarloch sil einigje
  D'r sil frede en moarn wêze oer de planeet ...
  Se is foar altyd mei de sinne witte jûn,
  Om foar altyd de simmer te blazen!
  
  En it kommunisme ivich yn gloarje,
  En Lenin en de grutte Stalin binne by ús ...
  Yn in bloedige film is pas no faksisme,
  En ús wil leauwe is sterker as stiel!
  
  Myn Ruslân regearret ieuwenlang
  En joech lok oan it hiele universum ....
  Need de stielen krêft fan in fûst
  En prowess, mar in ridlike spill!
  
  
  
  HEKSEN CREATING WONDER WAPENS
  Gerda, Charlotte, Magda en Christina, dy't destiids troch de Tiger testen waarden, ûntwikkelen ek in kânsryk model: Panthers -2. De famkes pleatsten de motor en de oerdracht yn ien blok - oer, en makken de toer smel en lytser. En de Fersnellingsbak waard ynstallearre op 'e motor sels. As gefolch, de "Panther" -2 die bliken in silhouet ûnder twa meter, en it oantal bemanningsleden waard fermindere nei trije minsken. De dikte fan it pânser fan 'e foarholle fan' e romp ferhege nei 120 mm ûnder grutte hellingen, en de kanten oant 82 mm ûnder hellingen. En de tuorren binne oant 150 mm foarholle en 82 mm kanten, ûnder hellingen. Tagelyk waard it hiele reau werombrocht nei 35 ton, wat it mooglik makke om te kommen mei in motor fan 700 pk en ferhege de snelheid en manoeuvreerberens fan 'e tank. Tagelyk is de patens fan 'e auto ek ferbettere, en it chassis is lichter wurden en folle makliker te reparearjen en te ûnderhâlden. D'r binne yn totaal seis rollers, wat praktysk en handich is. Hitler liked "Panther" -2 en kaam yn 'e searje fan septimber trije en fjirtich. De auto is suksesfol, mei in goede, pânser-piercing en rapid-fire gun. Se wurke en ferhuze fluch, mei poerbêste ergonomie.
  En it wichtichste wie it makliker te meitsjen en easke minder metaal. En tagelyk waard it ûnderskieden troch kapitaal oerlibjen. It is net sa maklik te brekken troch sa'n auto mei grutte hellingen fan harnas.
  De Sovjet-troepen krigen in serieus probleem. Dêrneist ynvestearre de Dútsers, ynstee fan it programma Fau , yn 'e ûntwikkeling fan in folksfjochter, en makken de XE-162, ienfâldich en goedkeap te meitsjen en tige licht en manoeuvreerber.
  Dizze masine die bliken te wêzen ûntwikkele yn geunstiger omstannichheden, en relatyf maklik te betsjinjen. En it is net sa maklik foar har om te gean.
  Ik oplein oan 'e Sovjet en alliearde troepen, fûle, loft fjildslaggen. De jager woech as leech mar oardel ton en bestie hast hielendal út hout. Sa blykte de masine ekstreem effisjint te wêzen.
  De situaasje waard fergrutte troch it feit dat Dútske famkes aktyf yn 'e loftfeart ienheden begûnen.
  Albina en Alvina begon aktyf te skoaren, fjochtsjen, yn 'e regel, op bleate fuotten en yn ien bikini. En dizze famkes koenen net delslein wurde. En se snijden sels sa aktyf de fijân ôf. En wat wiene dy blondjes moai: gewoan echte Ariërs!
  Albina drukt op de trekker mei in sierlike skonk en snijt in pear Sovjet-fleantugen del en sjit:
  - Gloarje oan it Tredde Ryk!
  Alvina drukt op de trekker mei har skarlaken tepel, en rekket trije Sovjet-auto's en raast:
  - Gloarje oan ús heitelân!
  Fjochtsje famkes - jo kinne net sizze dat se swak binne. Nee, se binne tige agressyf en kinne elkenien yn stikken skuorre.
  Dashing as gehiel, dit leger. En yn 'e winter stabilisearre de frontline. Mainstein lansearre in tsjinoanfal, en wist te ferslaan de Sovjet troepen oer de Dnjepr, it meitsjen fan in pear grutte boilers. De Dútsers koene it offensyf ek by Leningrad ôfslaan. Hjir fertrouden se op in krêftige line fan ferdigening. Plus, nei de nederlaach yn Oekraïne, Stalin fuorthelle ferskate divyzjes út dizze rjochting en tastien de Dútsers te wjerstean de oanfallen. It front hold út, en de Dútsers koene it winterdeis oer de hiele omtrek fan 'e oanfal hâlde.
  Gerda fochten persoanlik op de "Panther" -2, tegearre mei de famkes. En nettsjinsteande de winter fochten de beauties bleate fuotten en yn mar ien bikini.
  Gerda drukte mei de bleate teannen op de joystickknoppen, sloech de fijân en piepte:
  - Gloarje oan ús ryk!
  Charlotte drukte ek mei har bleate teannen op de lever, sloech de fjouwerentritich toer ôf en befêstige mei agression:
  - Gloarje oan helden!
  Kristina sloech troch op 'e knop te drukken mei har skarlaken tepel en, sloech de Sovjet-masine, piepte:
  - En eare oan ús!
  Magda skeat in burst fan fjouwer masinegewearen ôf, snijde de Sovjet-ynfantery mei har bleate teannen del en sei:
  - Ivige, oerwinnende gloarje!
  Sa waarden de famkes wyld en harren bleate, rûne hakken fonkelden.
  En as "Tiger"-2 komt, dizze tank, waacht fiifentweintich ton, belooft in beskerming fan 250 mm op 'e foarholle en 170 mm oan' e kanten.
  Dat mei in 88-mm kanon yn 71 EL, it is in hiel fatsoenlike masine.
  En yn 'e maitiid geane de Dútsers al foarút yn Itaalje en ferpletterje de bûnsmaten mei fertrouwen.
  Se nimme Napels en falle Sisylje binnen.
  En hûnderttûzenen Alliearde troepen jouwe har oer. En smyt se yngeand. De Dútske Panthers binne net te stopjen.
  En de famkes litte de Ingelsken op 'e knibbels falle en tútsje har bleate, beitele skonken, en slikje mei de tonge de rûne hakken fan 'e moaien.
  Yn juny besykje de Alliearden foarút te kommen troch troepen te lânjen yn Normandje. Mar se lijen dêr in ferpletterjende nederlaach. Nochris hûnderttûzenen finzenen, en in protte fongen apparatuer.
  Roosevelt krijt in hertoanfal en rekket ûnmooglik. De Feriene Steaten besykje sa'n drege oarloch te beheinen. Brittanje besjocht opsjes foar fermoedsoening mei de Fritz. De situaasje wurdt fergrutte troch machtiger bombardeminten fan Ingelske stêden mei strielfleantugen. En Britske jagers kinne sokke fleantugen net ynhelje.
  Dat Churchill begjint om frede te freegjen. Mar de Fuhrer is relentless. Hy is barsten fan it bewustwêzen fan syn eigen krêft.
  Mar de Britten binne it noch altyd iens mei frede. En dit makket Stalin soargen, dy't de Führer in wapenstilstân biedt. Hitler stimt yn om de fijannigens foar trije jier te stopjen, op betingst dat der gjin partisanen sabotaazje is, en de partijen bliuwe by har grinzen, en de USSR sil oalje en brea ferkeapje oan de Dútsers.
  Stalin stimde dêrmei yn ... En de Fritz makken har hannen los.
  De earste staking is fansels Gibraltar. Nei't jo dizze festing hawwe ferovere, kinne jo troepen oer de koartste ôfstân nei Afrika oerdrage. By it stoarmjen fan 'e festing, de Dútsers brûkten de lêste MP-44 assault rifles, de famkes ek ferbettere se: se makken se folle makliker en betrouber.
  En Albina en Alvina fochten yn 'e loft, de famkes dy't de Dútske fleantugen folle praktysker en flugger makken.
  En hja ferpletteren de bûnsmaten rjochts en lofts. Gibraltar soe op 'e beweging nommen wêze. Franco waard twongen om yn te stimmen mei Hitler syn ultimatum. Lit de nazi's jo lân net besette.
  De Dútsers fersnelden op tanks en bruts yn it plak fan de fijân yn.
  Nei de fal fan Gibraltar kaam de Fritz Marokko yn. En se ferhuze, feroveren gebieten. Fritz tanks bewege benammen yn Algerije. "Panther" -2 glydt fluch op it sân. It waard opwurdearre mei in machtiger motor, en it ried. Panther-2 folslein tefreden it leger mei syn foarholle beskerming, en de Tiger-2 wie oer it algemien in geweldige tank. De bûnsmaten foelen as delslein.
  Dútske famkes fochten yn 'e woastyn, meast bleate fuotten en yn bikini's. Se smarden de hûd allinich mei in spesjale beskermjende crème, sadat it net ferbaarne soe.
  Doe sette de skientme fan 'e finzene Ingelsen op 'e knibbels, en meitsje de hakken fan 'e famke. En se fine it leuk, benammen de Afrikanen, dy't it mei entûsjasme dogge.
  It fyftichste jier wie tige suksesfol foar de Dútsers, se feroveren it grutste part fan Afrika, it Midden-Easten. En yn 'e earste helte fan' e sechsenfjirtichste jier feroveren se ek Yndia, en Birma en de rest fan Afrika. En der wiene mear problemen mei de oanfier fan troepen, it útrekkenjen fan kommunikaasje, it terrein as mei it ferset fan 'e Britske en Amerikaanske ienheden. Boppedat wiene de koloniale troepen net botte ree om te fjochtsjen. Yn technology hawwe de Dútsers in oerweldigjend foardiel yn kwaliteit. Bygelyks, ME-262 X, en hat in snelheid fan maksimaal 1200 kilometer yn 'e oere, en is bewapene mei fiif fleanmasine gewearen. En de Feriene Steaten en Brittanje, hoewol min of mear geskikt binne foar fjochtsgebrûk, hawwe gjin straaljagers, en bommewerpers noch mear.
  Boppedat, de Dútsers hiene diskoteken , ûntwikkeljen, de snelheid fan 'e oarder fan fjouwer lûd. Se wiene folslein ûnkwetsber foar lytse wapens, troch de laminêre jet dy't om 'e auto's streamde. Mar dêrtroch koene se sels net sjitte. Mar it wie mooglik om in bom fan in hichte te fallen, it te brûken foar ferkenning, en it wichtichste, fijânauto's ramt, se del te sjitten mei jets.
  Fleanende saucers binne effektive wapens mei in lange berik en binne by steat om te fleanen fan Europa nei de Feriene Steaten. En se waarden soms rinne troch hiel moaie famkes dy't leaver bleatfuotten en yn in bikini fjochtsje.
  Hjir binne Gertrude en Eva yn flecht. Dit binne twa prachtige cuties. Bygelyks, in swarte Amerikaan waard fongen. Bûn oan in log. En sa op syn manlike folsleinens rieden se foar in lange tiid dat de finzene ferlear it bewustwêzen, oerwurke.
  de diskette en rjochte op it doel, wylst se Amerikaanske fleantugen delsjitten. Hjir is in fjochtsjen famke.
  En ek Eva rjochtet mei help fan har bleate teannen in auto mei deadlik geweld op de fijân.
  En fûleindich ramt de fijân, en de auto's fan Ingelân en de FS falle.
  De lâning fan de Dútsers pland foar ein novimber. Earst, gjinien wachtet op dit stuit. Yn feite is it waar net heul riskant om te oerlibjen. Mar op rêstige dagen kinne jo swimme oer it Ingelske Kanaal en lân. Derneist binne d'r foardielen yn 'e nachtlâning, om't it folle dreger is om te ferdigenjen yn it tsjuster.
  Tsjin dy tiid hienen de Dútsers de Ingelske en Amerikaanske floaten bot ferneatige.
  Sa waard de lâning sûnder problemen ferwachte. Spesjale bataljons fan famkes soene in krêftige opfallende krêft wêze, dy't sels yn 'e froast fan ein novimber bleatfuotten wiene yn mar ien bikini.
  De lâning begûn op 26 novimber 1946. Op it jubileum fan de ferkiezings foar de Ryksdei, wêrnei't Hitler de funksje fan Rykskânselier krige.
  Der wie gjinien om de lâning te stopjen. En yn it offensyf diene grutte massa's ynfantery en sels de lêste piramidale tanks mei. Dy't net út elke hoeke penetrearre wurde kin.
  De famkes fjochtsje fansels yn har, en hannelje moedich.
  En guon krigers brekke al bleatefoet de râne fan iis op plassen dy't nachts beferzen binne. En se fjochtsje hiel hurd. En se dogge wûnders fan kolossale macht. En as se mei de bleate teannen granaten smite en de Ingelsken yn stikken skuorre, wurdt it ekstreem koel...
  Gerda fjochtet op in "Tiger"-4 piramidale tank mei in kanon en in bomwerper , en frij dapper. Stjoert shell nei shell, tearing fijannen útinoar.
  Net hannelje troch te waskjen sa troch te rôljen, mei de bleate teannen op de knoppen fan de joystick drukke, raast it famke:
  - Wy bleate de tosken aktyf, wy ferneatigje hiel sterk!
  Charlotte brûkt in skarlaken tepel by it sjitten, drukke it op 'e joystickknop en slacht de fijân, tjirp:
  - Us universele bouteam!
  Lupanula mei in raketlanser en Christina mei bleate teannen. Se smiet in protte tsjinstanners en gromde:
  - Foar de grutheid fan it Tredde Ryk!
  Magda raasde har efternei. Dizze kear mei in strawberry tepel. Tore de fijân en raasde:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Hjir binne de famkes fan it supernivo! En hoe't de ynfantery fan 'e famkes mei bleate fuotten draaft, granaten op 'e gong smiten. En hoe grut en deadlik it is.
  De famkes binne sa fjochtsjen en moai.
  En se ferpletterje de Britten rjochts en lofts. It is net ferrassend dat Ingelân mei sa'n offensyf en lâning troch sawol Frankryk as Noarwegen, mar tsien dagen úthâlde. Dit is geweldich!
  De metropoal foel. En de folgjende etappe is in reis nei Amearika. Yn febrewaris fierden de Dútsers, nettsjinsteande de winter, in lâning yn Yslân: Operaasje Ikarus, en feroveren dit wichtige gebiet.
  En wer namen bleatefoet famkes út ferskate SS-bataljons diel oan 'e fjildslaggen.
  En it slagge har troch har bleate hakken troch de snie te flitsen.
  Stalin stelde Hitler yn maart 1947 in mienskiplike oarloch tsjin de Feriene Steaten foar. De Führer stimde dêrmei yn, mar op betingst dat de USSR allinnich Alaska, op ien of oare wize juridysk grûngebiet, werom soe krije. En sil net mear freegje.
  Stalin wie it iens mei dit ... En de ynvaazje fan Sovjet troepen troch Alaska begûn. Sa rap en brutaal.
  Nije Sovjet-tanks wiene yn beweging.
  De bemanning fan Elizabeth fochten op 'e alderearste, eksperimintele en net hielendal foltôge T-54 tank. april 1947. Der leit noch snie yn Alaska, mar Russyske famkes fjochtsje bleatefoet en yn bikinis. En sokke moaie famkes.
  Elizabeth sjit mei har bleate teannen op 'e fijân. Strikes de Amerikaanske " Sherman ". En har tosken bleat, seit de strider:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it grutte kommunisme!
  Ekaterina sjit ek mei bleate fingers fan beitelde skonken en squeals:
  - Gloarje oan 'e oerwinnende resultaten fan ús leger!
  Elena skeat ek, dizze kear mei de skarlaken tepel fan har boarst, sloech de fijân mei in heul goede mark en grommele:
  - Gloarje nei nije beslissende oerwinningen!
  Euphrasia , sloech op tsjinstanners mei in aardbeien tepel, en slaan "Pershing" blaft ::
  - En wy sille winne!
  Warriors blykber ferspraat as shrews. En sa wurde de Amerikanen terske.
  Hjir rekket in projektyl de foarholle fan 'e tank, mar rikochearret daliks ôf. Elizabeth raast en springt:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme!
  En hy stjoert ek in projektyl as antwurd, mei help fan syn bleate teannen. Dit is in famke dat op in echte missy is.
  Sa binne de skientme fan 'e striid.
  Sovjet troepen holden út yn Alaska. En yn maaie kaam de alderearste IS-7 ferbylde yn metaal.
  En dêrop stiet de tankbemanning fan Alenka.
  Dat is dêr sa'n fjochtfamke. Krekt doe't er op 'e fijân skeat, rekke er him ekstreem akkuraat.
  En it gewear, hoe machtich: 130 mm. Se slacht de fijân fan in lange ôfstân. De Amerikanen hawwe noch altyd de wichtichste tank " Sherman ", dy't allinnich goed is foar it skoaren fan Dútske en Sovjet tankaces. Der is in wat better Pershing, mei in machtiger gewear as de 90mm kaliber. En de tige lytse " Superpershing ", waans gewear is 90 mm yn kaliber en hat in loop lingte fan 73 EL, is by steat om ta te rieden in gefaarlike wûne op de Sovjet IS-7 masine oan board en tichtby. Amerikaanske gewearen nimme hielendal gjin piramidale Dútske tanks út alle hoeken. IS-7 wurdt yn 'e kant slein. T-54 - " Superpershing ", kin nimme tichtby de foarholle, en oan board op in ôfstân. Mar foar no, de USSR hat de wichtichste tank T-34-85, dat is noch net nommen út produksje en fjochtsje de Amerikanen. It is likernôch gelyk oan de Sherman , en swakker as de Pershing.
  Sa hawwe de Sovjet-soldaten it dreech. En se sjogge mei oergeunst nei de ienige, de alderearste eksperimintele tank IS-7.
  Dizze auto is grutsk en cool.
  De IS-2 en IS-3 fjochtsje ek. De lêste auto yn 'e foarholle is net penetrearre útsein foar de " Superpershing ". No, de IS-3 kin ek yn it ûnderste part fan 'e romp trochstutsen wurde.
  De IS-2 is wat swak yn 'e frontale pânser fan' e turret.
  De famkes Natashka en har team fjochtsje op dizze tank. Fighting beauties. En se fan 'e IS-2 leverje ferpletterjende klappen, mei deadlike projektilen.
  Natashka drukte har fuotten mei har bleate teannen, en smiet de moardner út, brek troch de Amerikaanske en vyaknula:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it goede kommunisme!
  Zoya drukte har skarlaken tepel tsjin 'e moardner en rôp:
  - Foar Aryske frede en oarder!
  Augustinus blaasde ek mei in obliteraasje mei har bleate heel, sloech de fijân en blafte:
  - Foar beslissende oerwinningen!
  En Svetlana smyt úteinlik har lytse fuotten út mei help fan har bleate teannen, snijt de fijân del en piept:
  - Foar grutte krêft!
  De froulike krigers fan it Reade Leger gongen troch Alaska op. De simmer kaam en it wie waarm, en de famkes yn tanks yn bikinis en bleate fuotten wiene noflik. De Dútsers, nei't Grienlân oerstutsen wiene, kamen yn Kanada telâne. En út it suden begûnen se út Argentynje te kommen. Yn Brazylje wie der in splitsing yn pro-Dútske en pro-Amerikaanske fraksjes. De Dútsers besleaten mei in krêftige klap fan harren mear striidbere divyzjes de saak yn harren foardiel.
  De nazi's hienen in machtiger en effektiver oanfalskarabiner, dy't fan in lange ôfstân en hiel fluch skeat. De Yankees leine nederlaach nei nederlaach.
  In nij team fan Ingelske famkes, ûnder lieding fan Jane Armstrong , kaam op út it suden ... De strider focht yn 'e simmer yn Brazylje ... De pro-Amerikaanske troepen fersette har traach.
  Mar yn Fenezuëla waarden de froulike krigers konfrontearre troch Amerikaanske troepen. Se fochten op 'e ferâldere "Panther" -2, dy't al praktysk stoppe is yn it foardiel fan piramidale modellen fan apparatuer.
  Mar de Britten, sels op dizze tank, wiene sterker as de Amerikanen. Se skeaten út it gewear op 'e Shermans , dy't al hopeleas ferâldere wiene, se koenen allinich op gelikense betingsten fjochtsje mei Sovjet-tritich-fjouweren.
  Jane skeat mei har bleate teannen fan in ôfstân. Sla de fijân en tjirp:
  - Dit is de grutheid fan Brittanje - it sil net ferdwine!
  Gringeta sloech har mei beitele skonken mei har bleate teannen yn 'e fijân. Se smiet de Sherman en piepte:
  - Us keninkryk sil cool wêze!
  En hja liet har tonge sjen!
  Doe skeat Monica, sloech de fijân rjocht op doel mei har bleate fuotten en koarde:
  - Foar it heil fan 'e siel!
  En nei harren sloech Malanya ek. It sekuer rekke de mear gefaarlike Pershing, brekt syn romp.
  Fansels koarde se mei har bleate teannen:
  - Glorie foar de ideeën fan 'e keninklike krêften!
  De famkes fochten hiel agressyf en konstruktyf.
  En yn Kanada ferhuze selekteare Dútske ienheden. Gerda op 'e tank "Tiger" -4 piramidale ferpletterde Amearika en syn dominys. En hja bruts ûnder de ferpletterjende klappen fan 'e fijân.
  Gerda skeat mei help fan har bleate teannen, sloech de fijân en rôp:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Charlotte sloech ek, dizze kear mei de skarlaken tepel fan har boarst, troch de Amerikaanske auto en gurgle:
  - Foar de grutheid fan Dútslân!
  Christina rekke ek de fijân. Se ferplettere syn harnas, mei har bleate teannen, beitelde skonken, as aaishellen, en gurgle :
  - Foar ús fenomenale prestaasjes!
  Magda rommele ek, de fijân ferplettere as klaai en raasde:
  - Foar sokke middels dat it ûnmooglik is om te sizzen yn in mearke, net te beskriuwen mei in pinne!
  Dêrby moat opmurken wurde dat de famkes binne ekstreem striidber en hiel mobyl. It is ek echt leuk mei harren.
  En doe foelen de wichtichste stêden fan Kanada: Quebec en Toronto. En it libben waard better, Fritz en leuker ...
  Hitler ferklearre dat Amearika ôfmakke wurde soe!
  Mei de ûntwikkeling fan de atoombom slagge de Feriene Steaten net. It kin sjoen wurde dat it gelok yn dit gefal út Amearika yn it foardiel fan de Wehrmacht kearde. No en? D'r binne oare fûneminten foar oerwinning en sukses. It is dus te betiid om te wanhopich.
  Mar de Krauts mei harren bûtenlânske rezjiminten binne fier superieur oan 'e Feriene Steaten yn termen fan troepen. En se binne by steat om in protte te ferneatigjen de fijân.
  Hjir fong Gerda bygelyks in swarte jager. En dy famkes pinige him sa, en twongen him om leafde te meitsjen, dat er de hoeven ôfsloech. En it is eins moai cool.
  Yn 'e hjerst fan sânenfjirtich kaam de Fritz it grûngebiet fan 'e eigene Feriene Steaten yn. Sowjet-troepen fochten noch yn Kanada.
  Alenka op de IS-7 fochten mei in hiele brigade fan Shermans en Pershings. De Shermans wiene hjir fan 'e Firefly-klasse, mei in lange loop 76mm kanon, wat gefaarlik is foar de IS-7 by it sjitten yn 'e kant. Sa sieten de famkes yn in serieuze situaasje. IS-7, foar al syn fertsjinsten, hat in kanon mei beheinde munysje en net te fluch-firing.
  Hjir skeat Alenka mei help fan har bleate teannen, sloech de Amerikaan en piepte:
  - Op myn oarlochspaad!
  Anyuta sloech op syn beurt, mei help fan in skarlaken tepel, sloech de Sherman en rôp:
  - Foar de oerwinning fan 'e USSR!
  Alla klopte ek mei help fan bleate teannen. It trochboarre de Amerikaanske auto en rôp:
  - Foar de ideeën fan it kommunisme!
  Maria sloech ek, mei help fan in ierdbei-tepel, sloech de tsjinstanner yn stikken en sisde:
  - Foar de grutte hânskriften fan Lenin!
  En Matryona beswykte mei har bleate hakke, ferbrokkele it harnas fan 'e Sherman en piepte op 'e top fan har longen:
  - Foar myn ridders fan ljocht!
  Dit is de fiif, dit binne de famkes - cooler kinne jo net fine! En se binne allegear sa jong en fris. En de famkes rûke nei huning. Gjin wûnder dat de soldaten mei sa'n nocht de boezem fan Venus mei de tonge slikje. En se lekke noch.
  Ja, de IS-7 beswykte werom, sadat it net oan flarden skuord wurde soe. Dêrom is dit in tank, alle tanks binne in tank.
  Miskien útsein it piramidale Dútske ...
  Mar de measte Shermans binne fermoarde, en de rest lûkt har werom.
  Dat is hoe't de Sovjet-famkes snijden.
  En yn 'e himel, Anastasia Vedmakova en Alenka Sokolovskaya terskjen de Fritz. Dat Pokryshkin is gjin wedstriid foar dizze famkes. En de beauties fjochtsje bleatefoet en yn in bikini. En de skarlaken tepels fan 'e boarsten wurde brûkt by it sjitten, wat de fjochtseffektiviteit fan' e sjitten fergruttet.
  Mar hy begrypt Albina en Alvin better. De famkes wisten seis graden fan it Ridderkrús te heljen. It heechste seisde klasse Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikenblêden, swurden en diamanten waard har takend nei't se elk mear as tûzen fleantugen delsketten.
  Hjir binne de famkes - famkes foar alle famkes ...
  Mar beide Anastasia Vedmakova en Alenka Sokolovskaya sammele elk mear as twahûndert fleantugen. En se hiene al acht stjerren fan 'e held fan' e USSR.
  Anastasia drukte har bleate teannen op 'e fjoerknop fan it fleantúchgewear en sloech in Amerikaanske auto del, piipjend:
  - Ik haw in super famke!
  Alenka Sokolovskaya sloech de fijân mei help fan de skarlaken tepel fan har boarst, sloech trije fleantugen en blafte:
  - En ik bin noch koeler!
  Dit binne famkes, sokke famkes!
  En ferneatigje Amearika.
  No, fansels, Alvina en Albina meitsje it noch leuker en cooler.
  Alvina brûkt skarlaken tepels by it sjitten ...
  En Albina aardbei ...
  En beide famkes binne tige dol op it wurkjen mei de tonge mei jade, pulsearjende roeden. Se hawwe sa'n passy en in leauwe fan agresje!
  Albina drukte har bleate teannen en tjirre:
  - En se geane nei see, driuwende famkes!
  Alvina, fjoer, befêstige:
  - Cool elemint, killing elemint!
  En no kamen de Dútsers en de Sowjets en de Japanners djipper yn it Amerikaanske grûngebiet.
  De Japanners hawwe har eigen fjochters: ninja famkes. Hiel moedich en fjochtsjen.
  Hjir is in blau ninja famke, hoe't se in skearmes mei har bleate teannen loslitte, de hollen fan 'e Amerikanen ôfsnije en blathers:
  - Se komme net troch!
  En hy snijt de mûne mei swurden.
  En it giele ninja-famke sil in echte fan hâlde mei swurden. En dan, mei bleate teannen, sil hy gifnaalden goaie, en se lansearje mei it fermoardzjen fan Yankee-troepen, slaan tsjinstanners.
  En gûlt boppe syn longen:
  - Yn alle Japanske gloarje!
  En it famke mei read hier, lykas de skuorjende mûne hâldt, en snijt de fijannen.
  En dan sil er it mei syn bleate teannen nimme en der op slaan en de Yankees yn ferskate rjochtingen ferspriede. Dit is de skientme fan 'e striid.
  En roar:
  - Wy binne ninjas!
  En dan sil in famke mei wyt ninjahier in helikopterresepsje hâlde mei swurden. Hakje tsjinstanners op, ferpletterje se. En út 'e skarlaken tepel slacht it mei bliksem, razend:
  - Foar de oerwinning fan Japan!
  No, nimmen kin sokke dieven wjerstean! Hjir binne de famkes, alle famkes famkes ...
  En se binne sa agressyf.
  Mar hjir rommelje de fjildslaggen mei kolossale yntinsiteit. As krêften bewege út it noarden en suden, letterlik drukke Amearika mei gigantyske tangen.
  Hjir is in klip fan it eartiids glorieuze lân dat de ferbylding wankelet.
  Oan 'e ein fan 'e hjerst hiene de Fritz har al aardich yn it grûngebiet fan 'e Feriene Steaten keppele.
  Hjir fjochtet Gerda yn de Tiger-4 tank en tinkt ûnderweis oan har eardere,
  Ek hiel glorieuze feats.
  Gerda siet wat ûnder it bloed, mar se wie bliid. Mar de stimming waard bedoarn troch de ôfgryslike stank dy't út 'e ôfsnien búk fan 'e ghoul kaam en de eangst dat der noch hûndert, as net mear, fan deselde skepsels oanrinnen soene.
  Charlotte naam ûnderwilens har taaie tsjinstanner by de holle en die in deadlike "dûbele Nelson" beweging, en draaide de nekke fan it skepsel. De fûle strider fûn har hjir yn 'e rol fan in soarte fan Mem Teresa - yn termen fan genede foar de brutaal sleine ghoul. Utdrukt:
  - Ik bin aardich, aardich, en mem is aardich - as in wize ûle!
  Gerda wie benaud:
  - Begrypst it net?
  Charlotte wie ferrast.
  - Wat moat ik begripe?
  "Sille dinosaurussen of hybriden fan rotten en kakkerlakken net hearre?" Gerda knypte har lippen op.
  Charlotte giechelde.
  "Ik hie net ferwachte dat jo sa'n teef wiene !" Ja, wy sille deadzje op syn minst tûzen fan harren!
  - Se slaan dy op 'e holle mei in knuppel!
  - Nee. Leau my, de megagnoom kin ús hearre. - Doe stottere it famke. "As de sultan fan 'e dwergen him net naam, dat is, him net nei de tsjinst rôp, dan koe hy net te fier fan ús ôf gien wêze.
  Gerda frege mei tige swak fertrouwen:
  "En de oare dwergen, elven, annihobbits ?"
  Charlotte ferdwûn fluch mei manlike ûndogens har lêste hope:
  - Oaren, miskien hearre se, mar wat skele se dêr oan? Kent allinnich megagnome Kiy-Dar.
  Gerda begûn har bloedbevlekte skonk op in grut weelderich blêd ôf te feien. It blêd like allinnich nei bûten ta sêft, mar eins wie it stikelich. De bleate blonde joech in moraal:
  - Net alles is goud dat glinstert, mar alles wat stjonkt - blykt altyd stront te wêzen! D'r is safolle smoargens yn 'e wrâld dat it ûnmooglik is om te leauwen yn' e suverens fan 'e skepper, sels nei it nimmen fan in pear stappen op' e grûn!
  As antwurd sisde de Fjoerduvel wer de loft yn har plestik piip. Doe harken de famkes lang nei de nacht. Mar de megagnoom Kiy-Dar hearde net, of koe sels net hearre. En hjir wie dúdlik gjin oare kabouter.
  Gerda song:
  - As in freon ynienen gjin freon noch in fijân blykt te wêzen, mar in kabouter... Dat betsjut dat der in gekkehûs op ús wachtet!
  Charlotte ûnderbriek har freon:
  - No, wolle jo dat wy oerlein wurde troch in legioen ghouls? Kom op mei dyn fuotten, en gau!
  Noch ien kear gongen se har saaie rin troch, al wiene beide krigers al siik fan wurgens. Soms foel Gerda ûnderweis yn sliep, yn swiete koarte mominten like it dat er lei, rêstich (in soarte fan sliepen yn in dream - it is gewoan ûnbidich koel!). Mar de fisioenen brokkelen as in klaaiklump dy't op 'e grûn foel - maklik en sûnder muoite trille allinnich it lichem senuweftich. En doe begûn alles wer op 'e nij, as swaaide in ûnsichtbere slinger. Der wie in soarte fan heale realiteit en heale realiteit om , ik moast myn eachlidden bulte sadat se, swier , net sluten. De bleate fuotten fan 'e famkes waarden wreed trochstutsen, mar it wie dizze skriklike pine dy't har net hielendal ferjitte en har realiteitsgefoel ferlieze. En it lânskip feroare stadichoan.... Lange muorren lieten dúdlik troch it tsjuster omhinne sjen, de wurge blonde strider siet as yn in swarte stiennen gong. Der wiene lûden, de swiere echo fan syn rinnen. En der wie noch wat ferskrikliks en roerleas foarút. Iets libbens, it, wylst it ûnsichtber wie, wachte op 'e famkes, en se rûnen derhinne. Fansels woene se net yn 'e hel falle, mar se rûnen dochs as skiep efterfolge troch in tiger. It is net iens dúdlik wêrom, se begûnen te dreamen fan sokke rommel, miskien fanwegen de ekstreme fysike ynspanning fan 'e lêste wiken fan' e oarloch yn 'e woastyn fan Afrika en de bergen fan Aazje ...
  Gerda flústere:
  - En sels de himel is by steat om hel te wêzen, dat jo net lang nei de hel hoege te swimmen!
  Iets pakte de hân fan it famke. It bewustwêzen gie werom nei de strider. Se fûn har ynienen stil stean. De grûn hellet sêft foarút. En der wie in flauwe plons wetter. Frisheid en focht sykhelle it útputte gesicht fan it famke yn.
  Gerda rôp:
  - Wow, jo kinne sels nei de himel rinne!
  - Viry ! Charlotte suchte mei gefoel. - It plak dêr't de fallen soldaten fan Grut-Dútslân bliid wêze. - Har sonore stridersstim wie fol fan echte wille.
  Gerda dielde dit optimisme net:
  - Leaver, Viria's foarfjild .
  Charlotte sei entûsjast:
  - Wêr in fjild is, dêr is in fjild!
  Gerda tocht oan de leginde, tocht hoe't se ûnderweis nei it Ryk-Saray in lytse sulverwetterrivier oerstutsen . Fan 'e hichte fan it keninklik hynder like de oerstek maklik en fluch leuk. De blonde strider fielde sels as in sultan, of in sultana, dy't trouwens noch better is! Mar it is ien ding om te sitten op in reus elite hynder, en in oar ding te reizgjen op jo eigen skonken fan in goadinne. Ik freegje my ôf hoe djip en ferriederlik dizze rivier is?
  Gerda merkte slûchslim mar figuerlik op:
  - En it foarfjild is fan my!
  - Kinsto swimme? It readhierige famke draaide har nei har ta.
  Gerda skodholle.
  - Wat in domme fraach. Wêr hawwe jo in fertsjintwurdiger fan it elite SS-bataljon sjoen dy't net swimme koe.
  Charlotte skodde har flammende krullen beslissend.
  - Ferjit de SS-elite. D'r is in folslein oare wrâld of sels in einleaze universum mei myriaden fan wrâlden. Net alles is sa't it wie by ús!
  "Kin ik?" frege Gerda harsels ôf en seach wer yn 'e leechte dy't yn 'e strider wie.
  Charlotte mompele:
  - No ja, gau berne! De tiid is hast om!
  "Fansels moat ik swimme kinne!" sei de blonde strider fleurich, en seach de twifel oan it sêfte en tagelyk formidabele gesicht fan har freon.
  Butterfly de grutte fan in albatros, mei blau-en-giele flecked wjukken, fladdere syn antennes as in teken fan befêstiging dat de bleate-legged blondine fertelde de wierheid.
  "Dat nim ik ek oan, of hast wol," antwurde Charlotte ûnrêstich. - Al kenne jo it sprekwurd: de kalkoen tocht en kaam yn 'e sop, de kraai tocht net en bedarre yn in ratel! Yn alle gefallen is it better as jo witte hoe, want ik kin dy net út. En wy hawwe mar ien manier - nei de oare kant.
  Gerda balde de fûsten stiif.
  - Fansels, de koele swom!
  Charlotte warskôge:
  "Wy kinne problemen hawwe mei it swurd!"
  De glamoureuze krigers kamen oan 'e râne fan 'e kust en stapten yn it swarte nachtwetter. Gerda fielde de druk fan it wetter - de rivier hie in sêfte stream. De bleate blonde knibbele del en waerd dronken, wêrnei't se it op har wurge, stoffige gesicht sprinkele. De slaperigheid ferdwûn fuort. It wetter wie koel en sêft, ik woe deryn lizze en de pynlike spieren fan it froulike lichem ûntspanne ...
  Gerda sei mei entûsjasme:
  - En de minen binne ûnsichtber yn it foarfjild!
  - Wachtsje efkes! Charlotte flústere.
  Gerda wie ferrast:
  - En hwat binne hjir nou ek wer de strikken?
  De fjoerkriich stelde gerêst:
  - Nee, mar... ik tink dat wy noch kâns hawwe!
  De fjoerfjochter lei har lippen wer op har wite plestik. Se harke, foarsichtich om har hinne.
  Gerda, op har beurt, ûntspande, en like te voeden troch godlike enerzjy út it wetter. Charlotte frege har:
  - En sjoch, it is my dreech om my op dit plak te konsintrearjen.
  De bleate blonde seach ek werom. It fielde as soe it gau moarn wêze. It tsjuster wie net mear pikswart, sa't it frij koartlyn west hie; yn syn ûndjipberens ferskynden ûndjiplike gatten - it like der mar in bytsje mear op, en it deksel fan 'e nacht soe falle. Dit betsjut dat de efterfolging heul gau sil begjinne. It is goed dat se de rivier berikten. Gerda, dy't har wynbrauwen fersmyt, seach tichterby: it wetter wie dúdlik te sjen oan har fuotten, dy't manlju gek makke, en ûndúdlik midden yn 'e stream. De oare kust wie hast yn it tsjuster te ferdrinken.
  De sniewite strider sei:
  - As no mar de hannen fan 'e minsken ús útputte lichems streakje mei ieren dy't troch spanning sjen litte. Hoe soene wy der fan genietsje? O lijen fleis fan ûnskuldige famkes. Myn boezem fan 'e goadinne Venus, sa wol leafde, en lok, wat elke frou winsket!
  Charlotte naam har piip wer. Dit kear like it Gerd ta dat der yn 'e loft of yn 'e grûn wat trilde as antwurd. En op 'e bleate hakke fan 'e blonde strider waerd hwat mei spikers wrijven en tagelyk sa tear. Sy stelde:
  - Dit is de wille fan 'e boa constrictor.
  - Hasto heard? - De jonge fjoerduvel pakte optein har hân. - Stappen fan in megagnoom ! O, rûkte it sniewite wyfke it? Kiy-Dar antwurde. - Charlotte tute it ear fan har freon. - Leau my, ús oerwinning is ticht, Hy is hjir earne!
  Gerda merkte op:
  - Ja, it is tichtby ... Lykas de Moanne foar in booger!
  Charlotte begon hurder yn har fluit te blazen makke fan magysk plestik makke troch elven ( techno-magy lykwols!), en drukte har ear op 'e grûn. Dizze kear wie it wjersidige skodzjen fan 'e boaiem folle mear opfallend.
  Gerda merkte filosofysk op:
  - D'r is sa'n teken dat hoe langer jo oan it begjin pech hawwe, hoe suksesfol it ein sil wêze!
  - Ja ... - De smaragden eagen fan it moaiste famke skeinden lokkich, - hy kaem oan 'e oprop! Key-Dar!
  Gerda lei har finger op har lippen:
  - Ja, wês foarsichtich. Miskien is dit hielendal net deselde megagnome , of in skepsel fan in folslein oare folchoarder!
  Se befrieren, harkjend. De trillingen fan 'e ierde waarden unifoarmer en swierder. Earne yn 'e buert, tusken de "eilannen" fan struiken, makke in enoarm type syn wei. Hy wie as in gigantyske geast, hearrich op syk nei in master, ek al wie hy de lêste burdleaze jeugd...
  Charlotte sei:
  -Jo kinne jo wierskynlik net iens alle krêft fan megagnomen foarstelle . Dit binne sokke machtige wêzens dat sels it helfjoer foar har weromkomt!
  Gerda makke fuortendaliks beswier:
  - Nee, wêrom stel ik my foar... As in kabouter in sterk skepsel is, dan moat in megagnoom in folchoarder fan grutte sterker wêze. Ommers, de wurden mega betsjutte in miljoen kear mear!
  Charlotte woe as famke ôfprate op in date mei in popstjer:
  - Ja, do tinkst goed, freon! Krekt yn in miljoen, dit is in hiele ûnoerwinlik leger!
  Gerda wie ferrast:
  - Wêrom hawwe jo him net earder belle en ús freonen stjerre litten?
  Ynstee fan antwurdzjen tute de jonge en readhierige hja-duvel har fluitsje wer, de loft ûntsnapte mei in lyts sis út it bûgde pûst. En ynienen befrear Charlotte op in heale sucht , har smaragden lytse eagen rûnen. De fûle wolf siet yn it wetter en rekke Gerda har hân oan. Ik woe safolle, ik soe har antwurdzje, doe't ynienen ...
  De bleate fuotten fan it famke brânden ynienen fan sa'n skerpe pine, dat se daliks sprongen en ... einlings wekker waarden. Madeleine hie in klup mei dêrop in elektryske tried ferbûn. In elektryske ûntladingsblaar ferskynde op it rôze, sels in bytsje keratinisearre troch it rinnen op hyt sân en skerpe berchstiennen .
  De SS-kaptein grommele:
  - Ja, oerein, meitsje gau klear, doch dyn jurkuniform oan! Jo kinne net pronkje foar de fjildmaarskalk yn mar in bikini! Sjoch, poppe, jo sille beleanne wurde, mar as jo dommens útsmite, dan sil ik it Conan -wiel in dei draaie , en tagelyk in elektryske skok jaan. - Madeleine makke hjir in slimmer gesicht. - Al nee, gjin dei, mar in hiele wike, sûnder ien minút útstel. Wy hawwe noch tiid.
  De famkes begûnen al gau klear te meitsjen... En op in oar kontinint fûnen ek nijsgjirrige eveneminten plak, en ferlykbere.
  Ja, en no is de striid werom, en stjoert de strider Gerda mei har bleate teannen in projektyl fan deadlike krêft. De wrakke Pershing stoppe.
  Hjir krûpt wat grutters en ûnhandiger yn. De lêste Amerikaanske ûntwikkeling, in selsridende gewear mei in kaliber fan in gewear fan 155 millimeter lang en in dikte fan harnas fan 305 millimeter. It waacht hûnderttweintich ton en is tige stadich. Amper krûpt...
  Gerda sloech de Sherman mei in goed rjochte skot en merkte op:
  - Giet nei ús siel!
  Charlotte skeat mei har bleate teannen, smiet de fijân yn ferskuorde stikken metaal en piepte:
  - Foar eare en heitelân!
  Christina merkte mei alarm:
  - Miskien kinne wy it mei in bomwerper slaan?
  Magda sei mei fertrouwen:
  - Lit dit oan my oer!
  En it famke rjochte in kanon op 'e fijân, mei har taaie teannen, en sloech.
  En it Amerikaanske meunster stoppe en eksplodearre.
  Dit binne de famkes út it Tredde Ryk - goed dien!
  De winter is kommen, en de IS-7 beweecht troch de snie. Der binne gefjochten yn Amearika. De skientme fan 'e USSR fjochtsje fûleindich.
  Alenka skeat op de Pershing mei har bleate teannen en smiet de tsjinstanner.
  En hja koarde:
  - Gloarje oan it Russyske kommunisme!
  Anyuta rekke ek mei in skulp. Se tapaste de technyk mei help fan bleate teannen en koarde:
  - Ik sil sizze Superman famke!
  Alla naam ek en skeat en sloech in oare Patton- tank . En sa cool.
  Hokker soarte fan griente is dizze nijste Patton tank ? It is in " Oergewicht ", allinich mei in krêftiger motor fan 810 pk en mear pânserhellingen.
  Wat in yndrukwekkende masine dy't in probleem wurde kin foar de T-34-85. Mar de IS-7 slacht har as fan in ôfstân. En de Sovjet-tank, krige in projektyl yn 'e frontale pânser, stjoert it yn in ricochet. Hjir is in combat vehicle. En as antwurd, mei ien sweep, sloopt it de Amerikaanske.
  Dan sjit Maria, treft de fijân sekuer. It stekt him troch en sjit:
  - Us leger is sterk, it beskermet de wrâld!
  En hy brûkt ek syn bleate teannen.
  En dan sil Marusya ezel skoppe. En hy sil it harnas fan 'e fijân ferpletterje yn splinters. Mei help fan, yn dit gefal, in bleate heel.
  En it sil roppe:
  - Foar Stalin syn nije herfoarmingen!
  Se is sa'n fjochtsjende skientme, en se wol elkenien behagen.
  Dit is hoe't it team op 'e IS-7 wurket, it makket de duvel siik.
  Mar dan komme de famkes nei foaren.
  Elizaveta fjochtet op in T-54. En hannelet wanhopich. Sa'n agressive teef.
  En de famkes hawwe in hiel goede auto. En se sjitte der ekstreem akkuraat út.
  Bygelyks namen se en sloegen op " Superpershing ", en se raasden:
  - Us hillige kommunisme!
  Elizabeth rjochte it gewear mei har bleate teannen. Lupanula op it doel en piepte:
  - Myn oerwinning sil geweldich wêze!
  En knypeage nei har maten.
  Ekaterina sloech mei help fan in skarlaken tepel en raasde:
  - Foar ús grutte oerwinningen!
  En hoe't er út 'e longen laket.
  En Elena sil mei help fan har bleate teannen yn 'e fijân slaan. Se bruts it machtige harnas, splitte it metaal en piepte:
  - Machtich ús folk!
  En raasde op 'e top fan syn longen ...
  - Hoera!
  En Euphrasia slacht ek de fijân, dizze kear mei in ierdbeien tepel. Ferpletterje de fijân en blazer:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme op alle planeten fan 'e galaxy!
  Dit binne de coolste famkes yn 'e wrâld. En neat kin har stopje of beheine.
  Ekaterina raast en skoddet har boarst:
  - Ik bin in super famke!
  En har tepels wurde ynstutsen mei robijnen ... Se skode se ienris yn it gesicht fan in swarte man en twong se te slikjen. Doe slikte se syn manlike folsleinens mei har tonge. Wat is sa'n noflike smaak?
  Hoe moai is it foar in famke - ik kin it grutste wille yn 'e wrâld net beskriuwe.
  Dit is hoe't de famkes de fijân ferpletterje. En se genietsje fan har glorieuze oerwinningen en kolossale prestaasjes.
  En Anastasia Vedmakova en Alenka Sokolovskaya binne oer it algemien geweldige famkes. Weagen fan passy en in tsûnamy fan lust binne gewoan siedend yn har.
  Anastasia sjit har skarlaken tepel op 'e fijân, rekket it Yankee-fleantúch en sjit boppe op har longen:
  - Ik bin in moaie superman!
  Alenka Sokolovskaya, trochgean te ferpletterjen de fijân, mei help fan aardbei tepels en razen:
  - En ik bin langer as it famke fan alles op 'e wrâld!
  Dat binne de fjochtsfroulju, en ik moat sizze dat se noch wat stellen! Nimmen kin har wjerstean.
  Sels Amearika ... en elk hat al tsien gouden stjerren fan 'e held fan' e USSR fertsjinne ...
  Foar sa'n fenomenale prestaasje krigen se in spesjale priis: de diamantstjer fan 'e held fan' e USSR. Dat op himsels is tige earfol en cool.
  Have fun beauties!
  It bêste is fansels noch te kommen!
  Oleg Rybachenko útfierd in oare operaasje yn Saûdy-Araabje.
  It leger fan 'e tsaar fan Nikolaas II wreide it Russyske grûngebiet út. It famke Margarita Korshunova fjochte no neist Oleg. Ek in mutant - in strider dy't ûnstjerlikens krige.
  No, de ivige bern brochten al dizze bendes fan Mujahideen yn ûnderwerping. En se fersloegen se - en twong se om de eed oan 'e Russyske tsaar te nimmen.
  Tagelyk is Oleg Rybachenko net tsjin it skriuwen fan in moaie en wat oare fuortsetting fan 'e aventoeren fan' e famkes;
  Nei it nije jier gongen de Dútsers en de koälysje flink foarút oer de Feriene Steaten. De Amerikanen, omgean mei in mear technologysk avansearre fijân, wiene te ferliezen.
  Oan 'e ein fan maart kamen de Wehrmacht Washington oan en begûnen de Amerikaanske haadstêd te stoarmjen.
  De fjildslaggen wiene ûngelyk en it wie dúdlik dat de famkes hjir winne ... Benammen de piramidale tank, Gerda is goed, lykas har komposysjes.
  Gerda, tidens de beskutting fan it Wite Hûs, doe't har tank rekke waard troch direkte fjoer, foel yn 'e sliep, en se dreamde sa ...
  Se seach de partisan Lara Miheiko fongen troch de nazi's. In famke fan sa'n fjirtjin jier skeat werom op de nazi's. Twa fan har partners waarden fermoarde. En se ferstoppe harsels yn 'e hutte.
  De beppe woe har ôf trouwe as har pakesizzer, mar de nazi's leauden har net. En se namen my... Se wiene op it punt om my te sykjen.
  En doe pakte Lara in granaat, de nazi's waarden rekke. It famke naam geastlik ôfskied fan dit ljocht en smiet it fuort ... Mar de granaat eksplodearre net.
  It wie net mooglik om heroysk te ûntkommen.
  Se sloegen Lara del, sloegen har in pear kear en joegen har in swart each. Mar se sloegen him net al te hurd, se wiene blykber bang om him sear te dwaan!
  Doe't se foar ferhoar nei de hutte brocht waard, gedroech Lara har ûnferskillich.
  Dapper seach se yn 'e eagen fan 'e SS-kolonel, sei se:
  - De Fritz sil dy gau ferneatigje! Harkje it gebrul fan gewearen, ferneatiging komt fan it Reade Leger!
  De kolonel antwurde:
  - Douwe famke, do silst de swipe moetsje!
  Lara rôp frijmoedich:
  - Pine makket my net bang!
  De kolonel bestelde:
  - Nim dizze snoep de strjitte op mei in poster: partisan en lit it it hiele doarp sjen!
  De plysjeman suggerearre maklik:
  - It snie op 'e strjitte, en it is froast ... Moat it famke net bleatfuotten úthelle wurde, sadat se har gleonens koelet!
  De SS-kolonel knikte ynstimd:
  - Rjochts! Lit him op bleate fuotten yn 'e kjeld rinne, miskien komt er ta syn sinnen !
  Lara har skieppehûdjas en trui waarden ôfskuord. Se lieten my yn mar ien katoenen jurk. Se lutsen har rûge skuon en swarte kousen út. It famke waard bleatlein yn ien ljocht jurkje.
  Se hong in plakette om har nekke mei it opskrift: "Ik bin in partisan." En mei de hannen efter har bûn, namen se my de stoep út. De bleate fuotten fan it famke fielden de kjeld en snie.
  Lara glimke. Se wie echt ferlegen troch de blauwe plakken op har gesicht en hoe't se der útseach. En jo kinne op bleate fuotten yn 'e snie rinne. Har soallen wiene yn 'e simmer tige rûch wurden fan in protte kearen bleatfuotten. Se hie koartlyn har skuon oandien, en dit wie net de earste kear dat se kjeld en honger ferneare moast.
  Lara gie op har eigen en bleau te glimkjen. De wyn waaide, waaide har koperread hier, en snie knarste ûnder har bleate fuotten.
  It famke rûn mei sa'n loft, as in prinsesse op 'e troan. En se liet sierlike, lytse fuotprinten efter har, hast as in bernefuotten.
  Minsken seagen har mei sympaty oan.
  Ien fan de beppes yn in bontjas mompele:
  - Ôfgriis! Se liede it famke bleate fuotten!
  It waar wie sinnich, en Lara's ferhurde, eelere soallen hienen amper lêst fan de kjeld. Se rûn nei harsels ta, en bleate har tosken.
  Hjir waard se ferbaarnd troch in slach fan in sweep. It famke raasde en biet op har lippe.
  Se waard noch in pear kear mei geweld rekke. Lara koe amper op 'e fuotten stean, en mei in ynspanning fan wil bedarre se har gjalp.
  It eigensinnige famke waard stjoerd nei in spesjale hutte, dêr't apparaten wiene foar marteling.
  Dat se hellen har op it rek en begûnen har hakken te ferbaarnen mei in waarm izer...
  En twa beulen sloegen Lara mei swipen. Earst hold it famke har gûlen tsjin mei in titanyske ynspanning, mar doe't brede stripen izer, read fan 'e waarmte, op 'e bleate soallen fan it bern oanbrocht waarden, raasde se en ferlear it bewustwêzen. Se waard ta har ferstân brocht...
  Ôfgriis...
  Gerda waard wekker... Ferdomd it, jo moatte der oer dreame as se op 'e foarjûn fan' e oerwinning binne, har tank beskoattelt it Wite Hûs.
  En dan barre sokke ferfelende dingen...
  Superpershing " dy't it hûs útkaam , stiek it troch en koarde:
  - Frede, arbeid en leafde!
  Doe stiek se de tonge út.
  Charlotte sloech ek de fijân, mei de bleate fingers fan har skonken en rôp:
  - Ik bin in super famke!
  Christina sloech ek yn, sisjend mei in slang en drukte op de joystickknop mei har skarlaken tepel, en sloech troch de fijân:
  - Wy binne supermannen!
  En Magda sil de fijân slaan, de tank ferpletterje, de gefjochtskit detonearje en útjaan:
  - Jou aerobatics!
  Dan winkt er nei syn partners. Hjir is in famke - beskôgje de heechste klasse gunner.
  De froulike krigers ferneatigje de Yankees en krije punten ... Albina en Alvina hawwe elk al twatûzen delsleine auto's skoard. Dêrfoar krigen se in nije priis: de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Sa ûnderskieden de famkes har troch asen fan de superklasse te wurden. En gjinien koe har stopje en se ferslaan.
  Anastasia Vedmakova en Akulina Sokolovskaya en Orlova krigen elk in nije priis: de Order of Glory fan 'e heechste graad mei diamanten, dêr't se tige bliid mei wiene. Dat binne wat koele famkes.
  En de oarloch komt ta in ein ... De Amerikanen op 20 april 1948 kapitulearje. En in oar ferhaal fan de Twadde Wrâldoarloch draaide op 'e kop.
  Dizze kear liket der in perioade fan langere frede te wêzen. De USSR krige Alaska werom en elkenien wie bliid. En de lannen fan it Amerikaanske kontinint waarden ferdield troch Japan en it Tredde Ryk. Sa einige de tydlike weryndieling fan 'e wrâld.
  De Dútsers binne nocht fan de oarloch.
  Hitler tastien polygamy yn it Tredde Ryk - oant fjouwer froulju elk, en yntrodusearre drakonyske belestingen op pearen mei gjin bern of minder as trije. Dit wie in sterke stap om it befolkingsbelied te stimulearjen.
  Dêrnjonken hie Hitler sels in protte bern krigen troch keunstmjittige ynseminaasje. En ûnder harren wie it nedich om te kiezen de erfgenamt op 'e troan.
  Der wie gjin fertriet, it Tredde Ryk fertarde wat it tegearre mei Japan ferovere hie.
  Mar op 5 maart 1953 ferstoar Stalin. En Beria kaam oan 'e macht. Wêrom Beria? Yn 'e echte skiednis hie er ek goede kânsen op 'e troan, mar in ûngelok foarkommen him: in opstân yn 'e DDR, ûnder de ûnderdrukking wêrfan in tsjinkomplot tsjin Beria rypke. En hjir is fansels gjin DDR.
  Dêrnjonken woe Hitler ek de goed foarsisbere en bekende Beria, dy't in germanofyl wie, nei Stalin regearje. En Stalin, doe't syn sûnens minder, makke in testamint yn it foardiel fan Beria.
  Sa waard alles besletten yn it foardiel fan it haad fan it geheim en net allinich de geheime plysje.
  No, Beria bea Hitler oan om mei Japan te hanneljen oant it kearnwapens krige.
  Jo witte noait wat in samûrai kin tinke oan.
  Beria en Hitler ôfpraten oer in mienskiplike oarloch mei Japan, en de ferdieling fan syn grûngebiet.
  Op 20 april 1954 begûn in mienskiplike oarloch tsjin it grutte koloniale ryk fan de samoerai.
  Wat in nije side wurdt draaid yn de skiednis. Sowjet-troepen lûke op nei Japan.
  En de Dútske ek... Hjir fjochtsje Gerda en Charlotte wer yn in piramidale tank. Harren auto is in twasitser mei in gewicht fan fyftich ton en hat in kompakte gasturbinemotor fan 2.500 pk. Jo kinne jo yntinke hoe fluch in Dútske auto is. En it pânser is spesjaal, mingd mei plestik. En hiel duorsum, ûntrochsichtich út alle hoeken. It gewear hat in lyts kaliber fan 75 mm, mar mei in tige hege begjinsnelheid fan projektilen yn in hege drukgewear. Se is pânserpiercing ferhege. En de foarried fan skulpen en snelheid fan fjoer binne heech. Conductivity is heech.
  De tank sels is gewoan super ... Sa wit Gerda wêr't se op fjochtsje moatte.
  Sovjet auto's binne swakker. De wichtichste tank is noch altyd de T-54, de auto is net min, relatyf goedkeap, mar folle minder as de Dútske yn alles. IS-7 is noch altyd net massaal wurden. Hy waard opmurken troch de IS-10, dy't krige in 122-mm kanon, mar mei in langere loop en goede foarholle pânser, mei swakkere kanten. Mar dit alles past yn it gewicht fan trije en fyftich ton, dat is net min.
  Gerda fjoer mei har Panther-6 tank op 'e Japanners, mei har bleate teannen en druk op 'e joystickknoppen, wylst se raast:
  - Glory foar de ideeën fan 'e Aryske bruorskip!
  Charlotte drukt op 'e knoppen fan 'e joystick, mei har skarlaken tepel, in rigel fan sân masinegewearen, en sjit:
  - Us lok is yn it kommunisme fan 'e Aryske dream!
  En it famke laket wer...
  Christina en Magda fjochtsje op in oare piramidale "Panther"-6.
  Christina drukt mei de bleate teannen op de knoppen fan de joystick, en slacht de fijân út Japan en raast:
  - Kudos oan myn freon!
  Magda iepenet ek it fjoer, en oerdoefjend laitsjen, seit se, en drukt op de joystick-knop mei har ruby-tepel:
  - Gloarje oan ús jongelju!
  En hoe't se út 'e longen laitsje. Dat binne, earlik sein, prachtige famkes yn 'e opwining fan' e oarloch.
  Ja, foar Japan liket it dat de dei fan it oardiel kommen is. Mar alles giet neffens plan.
  Elizabeth en har bemanning fjochtsje op in T-54 tank, wat modernisearre. Mar it ferskil is lyts. It gewear is in bytsje flugger wurden, en it projektyl is mear pânser-piercing. Dit is it ferskil.
  En de motor is deselde dieselmotor mei 520 pk ... De Japanners brûke tanks fan har eigen ûntwerp en fergunning Dútse. De auto's binne oer it algemien ek goed. Benammen de Hirohito-3 masine, waacht fyftich-acht ton, mei in 105 mm kanon mei in loop lingte fan 70 EL, superieur oan de T-54 yn bewapening, en net minderweardich yn harnas en driuwende prestaasjes, útsein de macht reserve.
  Dizze Japanske tank is in probleem foar de USSR. Mar d'r binne ek lichtere auto's fan it Land of the Rising Sun.
  It is makliker om mei har om te gean.
  Elizabeth fjoer mei har bleate teannen en rekket de samoerai tanks. Se docht it tige tûk, en raast:
  - Gloarje oan ús frije Heitelân!
  Ekaterina fjoer wer, mei in skarlaken tepel, en smyt in Japanske auto, sjit:
  - Foar God jûn Rus'!
  Elena slacht ek de fijân, smyt de fijân tank mei help fan har bleate hak en raast:
  - Foar de grutheid fan 'e ideeën fan it kommunisme!
  Euphrasia sjit ek en docht it mei help fan 'e aardbeien tepel fan har elastyske boarst, en sjit:
  - Gloarje oan 'e oerwinningen fan it heger kommunisme!
  Dat se bewege har tank behendich en foarkomme de nederlaach. Tank Hirohito-3 kin ek wurde klassifisearre as swier, mar it is frij massaal. It is lestich om in masine lykas dizze te ferslaan .
  En hjir giet er nei de famkes. It gewear is grutter yn kaliber en heger as de muzzle snelheid fan it projektyl. It pânser fan 'e foarholle fan' e toer fan 'e Japanners is noch dikker as de Sovjet 240 mm, en de foarholle fan' e romp is ek dikker yn it boppeste diel fan 150 mm en 120 mm yn 'e legere. En de snelheid fan 'e Japanners is noch heger, de gasturbinemotor is 1500 pk. Ja, dizze tank is de bêste yn Japan. Meitsje gjin grapke mei him.
  Mar Elizabeth, mei help fan in skarlaken tepel, stjoert in projektyl direkt nei de kont, en de Japanske tank eksplodearret, net slagge om de Sovjet-auto te reitsjen.
  Ekaterina tjirpe en tute har freon op har bleate hak:
  - Do bist tûk Lisa!
  Elizabeth wie it net iens:
  - Ik bin gewoan in sjeny!
  En hoe't er út 'e longen laket. Dit is it famke.
  En se gûle in protte ... Ekaterina tinkt bygelyks ienenfjirtich jier hoe't se doe fuortstreamde. De skuon brutsen nei in pear dagen, en ik moast op bleate fuotten stampe. En út gewoante foar in stedsfamke docht it sear, elke bult, elke tûke, elke bult wurdt field. En hja sloech har skonken oan it bloed, as elke stap fan pine útbarst.
  Se hie noait tocht dat bleatfuotten sa pynlik wêze koe. Gjin wûnder dat Hugo sympatisearre hie mei it bleatefuotte famke Closet. As sels yn 'e simmer sokke famkesske skonken, wat foar winter dan.
  Ekaterina is der lykwols gau oan wend, har jonge lichem past him gau oan, de ferwûne soal is begroeid mei eelten en is rûch wurden. En it waard noflik om bleatfuotten te rinnen. Catherine die net iens har skuon oan oant de froast rekke. Doe waarden lykwols fjouwer fan har foarme en Euphrasinya learde har de keunst fan heksen. En heksen rinne faak bleate fuotten yn 'e snie om har jeugd te ferlingjen. En koartsein, de famkes behearske geheime kennis, en seagen sa'n tweintich jier âld, en bleate fuotten en yn bikinis net befriezen yn 'e kjeld. Dit binne de beauties. En der binne gjin koeler as harren, útsein fansels Alenka. Se focht op 'e IS-10, feroare mei in útwreide barrel. De tank ferskynde yn 'e rige frij koartlyn. En noch seldsum. De IS-7 kaam nea yn grutte produksje. Blykber troch de hege kosten en swierrichheden yn produksje.
  Dat de bemanning fan Alenka ferneatiget dizze Japanners en sjongt ferskes foar himsels.
  Fleane as fjurren blauwe nachten
  Wy binne pioniersbern fan 'e arbeiders ...
  It tiidrek fan ljochtjierren komt oan,
  De gjalp fan 'e pioniers wêze altyd klear!
  As de famkes oan de slach geane, kinne jo har net tsjinhâlde. Dit is eins in perfekte skepping fan oarloch.
  De gefjochten geane goed en Japan ferliest.
  Hjir namen de Sovjettroepen yn maaie súdlik Sachalin yn. En hja diene mei uterste foarsichtigens.
  Mar de bataljons fan de Sovjet-famkes litte in opmerklike klasse fan fjochtsjen sjen.
  Fan harren soarten wapens, fansels, begûn te brûken de AK. Slimmer as it Dútsk, mar ienfâldich en betrouber. En it maait tsjinstanners del, hoewol't it doel op ôfstân leger is as dy fan in Dútske oanfalskarabiner.
  Sowjetfamkes twinge Japanske finzenen om har bleate, stoffige fuotten te tútsjen en har bleate hakken te slikjen. Dit is har taktyk.
  Fighting krigers fan 'e heechste klasse.
  Yn 'e simmer fan 1954 hienen de Dútsers Amearika foar in grut part skjinmakke fan Japanske troepen.
  It bataljon fan bleate fuotten, ûnder lieding fan Margaret, focht benammen moai. It famke waard ferspraat troch de samûrai, en de finzene jonge man waard twongen om syn hakken te tútsjen en de boezem fan Venus te slikjen.
  Gerda en har team op 'e Panthers-6 diene in goede baan, en stjoerde in protte Japanners nei de hel, en guon nei de himel.
  Fjouwer ninja famkes fochten mei de Sovjet troepen dy't oprukten yn Mantsjoerije.
  In ninja famke mei blau hier hacked mei swurden en rûn in wynmûne, hakken del Sovjet soldaten. Doe smiet se in earte mei eksplosiven mei har teannen, kearde de Sovjet T-54 tank en blafte:
  - It coolste lân is Japan!
  In ninja-famke mei giel hier sil ek de fijân mei blêden snije en in boemerang jaan mei har bleate hak, roppend:
  - Foar ús oerwinningen fan 'e samoerai!
  In readhierige ninja-famke sil sûnder problemen in agressive draaitafel mei swurden útfiere, Sovjet-soldaten omleech. Dan sille har bleate teannen in bom lansearje. De tank fan de USSR sil útinoar skuord wurde en de strider sil squeak:
  - Yn 'e namme fan 'e ideeën fan it kommunisme!
  It wythierige ninja-famke naem en sloech de tsjinstanners, as rûn in fanke oer it fjild, snijde de Russyske soldaten wer ôf, en mei har bleate fingers, as lansearde in deadlike ien dy't twa hiele Sovjet-tanks yn stikken skuorre soe.
  En brul:
  - Foar de grutheid fan it lân!
  Famkes hâlde fan te deadzjen, en noch mear wolle se finzenen ferkrêfte. Ja, sadat de manlju it bewustwêzen ferlearen fan oermacht. En dat is hoe't ninja-famkes it leuk fine. Springe op bûnte manlju en tagelyk mei swipen.
  Mar, nettsjinsteande it heroïsme fan 'e Japanners, ferlieze se oan bettere en mear avansearre technology.
  Benammen yn 'e super-klasse himel, aces Anastasia Vedmakova en Akulina Sokolovskaya, dy't ferpletterje de Japanners as wynmûnen.
  Anastasia snijt mei help fan har bleate teannen seis Japanske fleantugen tagelyk yn ien burst ôf en piept:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme yn Ruslân!
  Akulina, troch op de knop te drukken mei har skarlaken tepel, snijde sân Japanske fleantugen yn ien kear ôf en raasde:
  - Gloarje oan 'e helden fan Ruslân!
  Krigers nimme wraak op Japan foar har eardere grieven. En benammen foar de nederlaach yn 'e oarloch fan 'e tiid fan tsaar Nikolaas II. Nee, se sille nea ferjitte, en generaasjes sille net ferjaan.
  Anastasia, drukte har ruby-tepel, joech in oare burst, skeat Japanske fleantugen del en raasde:
  - Glory oan it tiidrek fan kommunisme Beria!
  Akulina drukte har fuotten mei har bleate teannen, sloech de samoerai-fleantugen del en koarde:
  - Foar grutte oerwinningen!
  En Albina en Alvina krije rekordakkounts. Foar trijetûzen delstoarten fleantugen krigen se de oarder: de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús en gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Albina, mei help fan in skarlaken tepel, joech in beurt. Se snijde in tsiental Japanske fleantugen yn ien kear ôf en koarde:
  - Foar myn boarst!
  En se ferbylde harsels yn 'e earms fan in swarte strider.
  Alvina skopte mei help fan har bleate teannen, sloech in tsiental Japanske fleantugen del en piepte:
  - Foar grutte oerwinningen!
  Dútske famkes binne tige fjochtsjen en moai. Swarte jonges binne tige dol op, en har tongen binne altyd ree om de ebony perfeksje fan manlju te poetsen.
  Albina rekke mei help fan har bleate teannen wer de samûrai en skeat har fleantugen del.
  En hja koarde:
  - Ik bin Superman!
  Alvina drukte har ierdbeien tepel, maaide in massa Japanske fleantugen del en piepte:
  - Ik bin in romtefoks!
  It famke is tige striidber en aktyf yn har hyperseksualiteit .
  Echte Ariërs - gewoan super! En yn it algemien sokke beauties fan 'e heechste klasse!
  Dútse en Sovjet troepen, ferslaan de fijân, binne foarút oer Sina.
  Tidens de oanfal op Singapore ûnderskieden de fjochters fan 'e loftdivyzje en de barefoot famkes-ienheid "Barracuda" harsels. De famkes sloegen har bleate hakken troch de plassen fan stromende tropyske rein, bruts yn 'e fersterke posysjes fan 'e Japanners en trochstutsen se mei bajonetten.
  Sa binne de fjochtsjende skientme.
  Japan huvere fan de ferpletterjende klappen fan sa'n agressyf team.
  Yn 'e hjerst fan 1954 waard it grutste part fan Sina oernommen troch de As-mochten. En de situaasje waard folle komplisearre foar it Lân fan 'e Rising Sun.
  Hitler sei:
  - Twa fûgels yn ien laer kinne net meiinoar komme!
  En de krigers Albina en Alvina skeaten de fjirde tûzen fleantugen del. Japan produsearre goedkeape, mar lege kwaliteit fleantugen yn hiel grutte hoemannichten, dus it wie tige handich om te sammeljen rekkens.
  Albina, mei har bleate teannen, snijde in oare samûrai ôf en piepte:
  - Dit is ús wûnderlike wrâld!
  Alvina sloech, mei help fan in skarlaken tepel, in tsiental Japanske auto's del en twittere:
  - Gloarje oan it tiidrek fan kommunisme, yn it hiele universum!
  Albina, dy't ek in aardbeitepel brûkte en de samûrai delslacht, wie ferrast en rôp:
  - Hawwe jo it oer kommunisme?
  Alvina, mei har bleate teannen, en snijde in tsiental Japanske fleantugen ôf, rapportearre:
  - De nije Aryske oarder is it kommunisme!
  De famkes laken ... Foar de fjirtûzen fleantugen waarden se bekroand mei de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten. Dat sels in tige hege priis in rekord is foar beauties.
  Dit binne de famkes om nei op te sjen....
  Lykwols, Anastasia Vedmakova en Akulina Sokolovskaya binne net inferior en boppe de skoare fan fiifhûndert dellein fleanmasines.
  En se krigen nije prizen dy't tige heech wiene, en se sammele in hiele kolleksje fan stjerren foar harsels.
  Anastasia rjochtet har wapen mei har bleate fuotten, en slacht de fijân del, snijt de fijân en piept:
  - Foar kommunisme oer de hiele planeet!
  Akulina snijt de fijân del troch op de skarlaken tepel te drukken, agressyf krûpt:
  Sels de bern kenne ús!
  Yn 'e winter ferlear Japan hast al syn koloanjes, en de fjochtsjen ferhuze nei de metropoal sels.
  It jier 1955 is kommen, as de fjildslaggen stoarmich binne en gjin ein of râne sjogge.
  Japan jout yn, stadich mar wis. En stadichoan ferliest de oarloch.
  Mar de samoerai fjochtsje wanhopich en hurd.
  Alyonka en har bemanning ferhuze nei de IS-11 eksperimintele tank. Dizze masine is foarsjoen fan in 130 mm gewear en hat fêste spoaren op 'e boaiem.
  Alenka sjit mei har bleate teannen, stekt de fijân troch en raast:
  - Gloarje oan it kommunisme mei bleate hakken fan famkes!
  Anyuta skeat ek mei help fan in skarlaken tepel, drukte njoggen fan har op 'e trekkers fan masinegewearen en rôp:
  - Wy famkes binne hiel cool!
  Alla sloech ek mei har bleate teannen, ferplettere de fijân en raasde:
  - Kom, fuort fan 'e skroef!
  Maria neukte, mei help fan in bleate hakke. Se trochstiek de fijân troch en troch en koarde, har tosken bleat:
  - Foar nije prestaasjes!
  Marusya sloech mei help fan in strawberry tepel, ramde de fijannen mei in deadlike greep en tjirp:
  - Foar it grutte kommunisme!
  Alenka skeat wer en raasde:
  - Dat de kollektive pleatspresidint en sigeunerdiktator Sashka stjerre!
  En sloech syn bleate foet op 'e harnas.
  Sa skieden de famkes, gewoan super. Se binne oer it algemien amazing krigers.
  Hjir sjonge se byinoar:
  Nee, de wach sil net ferdwine,
  De blik fan in falk, earn ...
  De stim fan 'e minsken is sonore -
  It flústerjen sil de slang ferpletterje!
  
  Stalin libbet yn myn hert
  Dat wy gjin fertriet witte ...
  De doar nei de romte iepene
  De stjerren skynden boppe ús!
  
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  De wei, it ferljochtsjen fan kommunisme!
  Elizaveta fjochtet ek mei har T-54 tank, sa'n fjochtsjende famke-heks.
  En beauties wurde delslein troch Japanske auto's mei har bleate fuotten.
  Elizabeth drukte op de joystickknop mei har skarlaken tepel en tjirre:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it Sovjetkommunisme!
  En hoe sil dizze skientme laitsje! En fonkelje mei pearlyske tosken.
  Ekaterina naam it en skeat ek mei har bleate teannen en tjirre:
  - Yn 'e oerwinning fan' e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme,
  Wy sjogge de takomst fan ús lân ...
  Elena sloech har tsjinstanner mei in rubyne tepel, bleatte har tosken, squealing:
  - En de reade banier fan ús Heitelân,
  Wy sille altyd selsleas trou wêze!
  Ephrasia klopte mei har bleate hakke en sisde:
  - Hallo Heitelân, ús frije,
  Freonskip fan folken, stipe foar altyd!
  En alle famkes, mei har bleate teannen, songen yn koar:
  - Legitime macht, de wil fan it folk,
  Ommers, in ienfâldige persoan stiet foar ienheid!
  Warriors, ik moat sizze, hawwe ongelooflijke combat agression.
  En hjir fjochtet Gerda...
  Har "Panther" -6 is as in super tank, shredding samurai posysjes.
  Gerda fjoer mei in skarlaken tepel, drukt op de joystickknop en raast:
  - Foar de Aryske wrâld!
  Charlotte sil ek mei har bleate teannen slaan, in massa Japanners útinoar skuorre en blaze:
  - Foar de grutte grinzen!
  Christina en Magda fjochtsje ek. De famkes binne ekstreem fjochtsjen, en hiel moai, hast neaken yn bikinis.
  Christina skeat mei har ruby-tepel, smiet de Japanske Hirohito-4-tank en koerde:
  - Gloarje oan myn lân!
  Magda skopte ek, mei har bleate teannen, smiet de samûrai-haubitser en blafte:
  - Glorie foar grutte prestaasjes!
  Dizze famkes binne top!
  Tokio foel ein maart. En op 20 april 1955 kapitulearre Japan en einige dêrmei de grutte oarloch.
  It famke Albina en Alvina hawwe mear as fiif tûzen delstoarten fleantugen. En dêrfoar krigen se in spesjale priis: de Grutte Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, diamantswurden.
  De oarloch is noch net foarby. Se ferstoppe mar efkes. Mar Hitler ferovere hast de hiele wrâld.
  Beria krige it suden fan Sakhalin, de Kuril-rêch, en Mantsjoerije werom, tegearre mei Port Arthur.
  De USSR waard in sterk lân dat har wûnen slikke. Foar in skoft, Nazi-Dútslân ferovere oare lannen, ûnderdrukt harren ûnbelangrike ferset.
  De oarloch duorre foar ferneatiging en wrâldbehearsking. Mar in oare wrâldwide konfrontaasje wie brouwen.
  Underwilens sammele wolken oer de USSR. En yn 1959, op 'e dei fan syn santichste jierdei, besleat Adolf Hitler om Sovjet-Ruslân oan te fallen, dêr't Beria regearre. Oan de kant fan de Führer wie hast de hiele wrâld.
  Mar de USSR waard in sterke, yndustriële macht. Sa fûn ik in sjit op in stien.
  Beide lannen hiene kearnwapens, mar Gerda en Albina koene in generator meitsje wêryn strieling de hiele planeet Ierde besloech, wêrtroch it brûken fan dit soarte fan ferneatiging ûnmooglik makke.
  En Hitler besleat de lêste soevereine macht yn 'e wrâld te gripen. De grins yn it westen rûn lâns de Dnjepr, en dan Wyt-Ruslân en de Baltyske steaten ûnder de Dútsers. De nazi's koene de Krim efter har hâlde. Behalven as de USSR in basis hierde foar de Swarte See Fleet yn Sevastopol.
  Njonken de rest fan it territoarium, Ruslân wie in part fan Sina - Mantsjoerije. Sa, de befolking fan de USSR, dêr't in tige aktyf belied fan it stimulearjen fan it bertepersintaazje waard útfierd en polygamy waard legalisearre troch de kommunistyske, ateïstyske rezjym, hie al boppe de foaroarlochske sifers fan 1941, nettsjinsteande territoriale ferliezen, en elk jier waard tafoege mei trije prosint.
  Beria ferbea sawol abortus as antikonceptiva. En wylde belestingen yntrodusearre op gesinnen mei minder as fjouwer bern.
  Neffens it plan en stok metoaden, de USSR ûntwikkele hurd, en syn militêre macht tanommen.
  Hitler, fielde in potinsjele bedriging, hawwen klear it sammeljen fan 'e wrâld yn ien Tredde Ryk, besletten om te begjinnen syn lêste oarloch op dizze planeet.
  Wat is de lêste oarloch? D'r is neat mear te feroverjen op ierde. In jier lyn fleagen de Dútsers nei de moanne, en it tiidrek fan romte útwreiding is iepen. Mar sil Hitler libje om de perioade fan Star Wars en de ferovering fan 'e galaxies te sjen? Nettsjinsteande in sûne libbensstyl, in fegetarysk dieet, regelmjittige oefening en mjittende fysike aktiviteit, wie it dúdlik dat de Fuhrer ferâldere. In keale plak brekt mear en mear op 'e holle, it hier wurdt griis, en it uterlik is wurch. Hoewol't de Fuhrer besiket op te fleurjen.
  Hoe dan ek, jo moatte jo lêste missy foltôgje en de USSR feroverje. En sa, sels as de Fuhrer stjert, dan hat hy sa'n tûzen soannen krigen troch natuerlike ynseminaasje. En ien fan harren sil wurde erkend as de bêste, meast bekwame en nimme de troan fan 'e grutste diktator yn' e skiednis fan planeet Ierde.
  Yn alle gefallen is fertraging te riskant, en sa lang as de kearnwapens net wurkje, smiet Hitler mear as fyftich miljoen soldaten op 'e USSR yn' e earste echelon allinich. D'r binne ek enoarme oantallen tanks, fleantugen en fleanende skiven . En dit is in kolossale krêft.
  De USSR bleau te modernisearjen fan wapens. Tank T-64 ferskynde, swierder en mei in krêftige gewear fan 125 mm, by steat om te penetrearjen mei fearren skulpen en piramidale Dútske reau. True, de T-64 is krekt begûn te gean yn produksje. De wichtichste tank wie noch altyd de T-54, net sterk genôch tsjin de Dútske modellen. Dit is ek ien fan de redenen wêrom't Hitler haast hie mei agresje tsjin Ruslân.
  De IS-11 foel net oan... De IS-12 waard makke troch in masine mei in 203 mm kanon, mar blykte te djoer, swier en grut te wêzen. De IS-15 wie in kompromis yn it 152mm, lange barreled gewear. Dizze masine like op in fergrutte T-64 en ek krekt begûn te gean yn produksje.
  De Dútske haadtank, de Panther-6, wie piramidefoarmich, en it waard in bytsje opwurdearre yn 'e Panther-7, wêrtroch't it kaliber fan it gewear ta 88mm fergrutte om mear ferneatiging te produsearjen. En de motor, nei't ynstallearre in machtiger 3000 pk, jaan fan enoarme snelheid en manoeuvreerberens wylst behâld fan in gewicht fan fyftich ton, en it ferbetterjen fan de kwaliteit fan harnas.
  Sels de nijste Sovjet T-64 wie merkber minder as de Dútser yn driuwende prestaasjes en beskerming fan 'e kanten, en ek de foarholle. Mar de T-64 koe op syn minst de Dútser penetrearje, hoewol fan in koarte ôfstân.
  Yn 'e loft wiene de Dútsers ek sterker en de kwantiteit en kwaliteit fan masines. En se koenen net meitsje harren eigen diskoteken yn de USSR. En de Dútsers ynstalleare waarmtestralen op 'e Belontsi- skiven - lykas lasers, en koenen effisjinter shelling útfiere.
  En ûnder de nazi's fleagen diskoteken mei in snelheid fan tsien lûd. En it is eins enorm. Sa is it leger fan it Tredde Ryk is sterk.
  En se hawwe ûndergrûnske tanks. En in protte oare coole dingen. Koartsein, Beria hat praktysk gjin kâns.
  Mar de Sovjet-troepen hawwe kolossale ferdigeningskrêft. En de ynvaazje begûn mei in loftoffensyf. De krêften binne ûngelikense en de Dútsers ferpletterje de Sowjetstêden. Tsien tûzen ferhúzje oer Ruslân en nimme Smolensk.
   Natasha makke in beslút:
  - It is needsaaklik om Hitler en syn binde te twingen om de troepen út 'e USSR te ferwiderjen, en de finzene bern frij te litten!
  Boartlike Zoya wie it hjirmei iens:
  - Fansels moatte jo! En bewarje jo foarâlden fan it faksisme!
  Augustinus merkte op, mei har bleate fuotten stampen:
  Wy sille it sûnder twifel dwaan!
  Svetlana befêstige maklik:
  - Dêr hawwe wy alle middels foar!
  Net earder sein as dien, en de fjouwer froulike krigers falle de fascistyske horden oan.
  Krigers út 'e Russyske ieu fan God en mutante heksen wrakselen wer mei de nazi's fan 'e tweintichste.
  Der binne tefolle soldaten yn it faksistyske brune ryk. Se streame as in einleaze rivier.
  Fansels, fjouwer famkes namen de ferneatiging fan tanks en fleantugen fan 'e Wehrmacht tige ferneamd. Fan it begjin ôf ferpletterden se se mei har hannen en fuotten, bedekt troch in krêftfjild. Mar...
  As út ûnder de grûn ferskynde Oleg Rybachenko en Natasha syn jongste dochter Margarita Korshunova.
  Se pakten ljochtsabels en belêste mei nanobots . Se setten út om de hate faksisten te ferneatigjen. Sa feroare de fjouwer yn in seis.
  Natasha Korshunova, dy't har bleate, beitele fuotten knipte, merkte op:
  - Is dat sa? No, it is ús lot dat wy it net oars kinne ferslaan!
  De agressive gouden hier Zoya, dy't trochgiet om de Dútsers te ferpletterjen, konstatearre logysk:
  - Wy krije it flugger dien! Sneller, lit ús de USSR rêde!
  In bleatefoot jonge net âlder as tolve dy't like op Oleg Rybachenko, dy't de nazi's mei swurden, sawol ynfantery as tanks, raasde:
  - Wy sille nea jaan!
  En in skerpe skiif fleach fan 'e jonge syn bleate foet, dy't trije faksistyske fleantugen tagelyk ôfsnien hie!
  Sprankeljend mei har bleate hakken, Margarita Korshunova, ferpletterjende tsjinstanners, sawol tanks as ynfantery, har tosken bleat, grom:
  - D'r is in plak foar feat yn 'e wrâld!
  En giftige naalden ferspraat út 'e bleate foet fan it famke, rekke de nazi's en har fleantugen en tanks.
  Natasha Korshunova smiet ek har bleate teannen, moardlik en jankte:
  - Wy sille nea ferjitte en nea ferjaan.
  En har ljochtswaarders gongen troch de faksisten yn 'e mûne. Doe sloegen de blasters op 'e tanks, en snijden de tuorren ôf. De fleantugen krigen it ek.
  Red-haired Augustinus, snijde útinoar de fijannen, squealed:
  - Foar in nije oarder!
  En nije naalden ferspraat út har bleate fuotten. En wat is yn it each, wat is yn 'e kiel fan' e nazi-soldaten en fleantugen.
  Ja, it wie dúdlik dat de krigers optein en fûleindich waarden.
  Cool Zoya, dy't wite, brune soldaten en tanks mei fleantugen ôfsnijde, piepte:
  - Us izeren wil!
  En in nij, deadlik kado fljocht fan har bleate foet. En de tanks en wite jagers falle, en de sturten baarne fan 'e fleantugen.
  Svetlana Snow White snijt de mûner, har swurden binne as bliksem.
  De nazi's falle as skeaven.
  It famke smyt naalden mei de bleate fuotten, sjit fijân fleantugen del en sjit:
  - Foar Mem Ruslân sil d'r in minsklik romteryk wêze, win!
  Oleg Rybachenko giet foarút tsjin de nazi's. Terminator jongen hakken brune troepen.
  En tagelyk smite de teannen fan 'e bleate skonken fan 'e jonge naalden út mei gif, se skuorre stammen en sjitte fleantugen del.
  De jonge raast:
  - Glory to Future Rus'!
  En yn beweging snijt it elkenien syn holle en mûle, en tagelyk tanktuorren.
  It terminatorfamke Margarita ferneatiget ek tsjinstanners en fleantugen en tanks.
  Har bleate fuotten fladderje. De nazi's stjerre yn grutte oantallen. Warrior ropt:
  - Nei nije grinzen!
  En dan sil it famke nimme en snije ...
  De massa liken fan fascistyske soldaten.
  En hjir is Natasha Korshunova op it offensyf. Hy snijt de nazi's foar himsels del mei tanks, fleantugen en sjongt:
  - Rus 'is great en strieljend,
  Ik bin in hiel nuver famke!
  En skiven fleane fan har bleate fuotten. Wa seach de kiel fan de nazi's. Ja, dit is in famke dat tanks sloopt.
  Zoya Angelskaya op it offensyf. Brune soldaten hakken mei beide hannen. Spuie út in buis. En hy smyt deadlike naalden mei de bleate teannen - hy sjit tanks en fleantugen del.
  En tagelyk sjongt er foar himsels:
  - Eh, lytse klup, litte wy gean!
  Eh, myn favorite sil dwaan!
  Augustinus, dy't de nazi's mei laserswurden delslacht en de brune soldaten mei de tanks ferneatiget, sjit:
  - Alles shaggy en yn 'e hûd fan in bist,
  Hy ried mei in klup nei de oproerplysje!
  En mei bleate teannen, hoe te lansearjen yn 'e fijân, eat dat sil deadzje in oaljefant, en noch mear sa in tank.
  En dan sjit:
  - Wolven! Twaentweintichste iuw!
  Svetlana Snow White op it offensyf. Besunigings, snijden de nazi's. Mei bleate fuotten lanseart er kadootsjes fan dea op harren.
  Rint in mûne mei swurden.
  Se ferplettere in protte jagers, tegearre mei tanks en fleantugen, en sjit:
  - Der komt in grutte oerwinning!
  En wer is it famke yn in wylde beweging.
  En har bleate fuotten lansearje deadlike naalden, ferneatigje tanks en fleantugen.
  Oleg Rybachenko sprong oerein. De jonge draaide yn in salto. Hakte in protte nazi's yn 'e sprong.
  Hy smiet naalden mei syn bleate fingers, sloech tanks en fleantugen del, gurgle:
  - Wês ferneamd om myn moaie moed!
  En wer is de jonge yn 'e striid.
  Stoere famke Margarita Korshunova giet oan it offensyf. Shreds alle fijannen op in rige. Har swurden binne hurder as wynmûneblêden. En bleate teannen smite kado's fan 'e dea, tanks en fleantugen baarne.
  It famke is op it offensyf. Útroeget brune krigers sûnder seremoanje.
  En springt sa no en dan, en draait!
  En kado's fan ferneatiging fleane fan har ôf.
  En de nazi's sels falle dea. En hiele terpen liken steapelje op.
  Margarita piept agressyf:
  - Ik bin in Amerikaanske cowboy!
  En wer smieten har bleate fuotten de naald.
  En dan noch in tsiental naalden!
  Natasha Korshunova is ek heul cool op it offensyf.
  En smyt mei bleate fuotten, en spuugt út in strie, slacht tanks en fleantugen del.
  En raast op 'e top fan syn longen:
  - Ik bin fonkeljend dea! Alles wat jo hoege te dwaan is stjerre!
  En wer skientme yn beweging.
  Zoya Angelskaya stoarmet in blokkade fan nazi-liken. En boemerangs fan ferneatiging fleane ek fan har bleate fuotten.
  En de brune krigers falle en falle, tegearre mei tanks en fleantugen.
  It famke Zoya ropt:
  - Baalfuotte famke, jo sille winne!
  En in tsiental naalden fleane út 'e bleate hakke fan it famke. Wat direkt yn 'e kiel fan' e nazi's graven.
  Dan falle se dea.
  Of leaver, folslein dea, in plak mei tanks en fleantugen.
  Augustinus op it offensyf. Ferplettert brune troepen. Har swurden wurde yn twa hannen droegen. En se is sa'n grutte strider.
  In tornado sweeft troch de fascistyske troepen - fleantugen en tanks falle.
  Meisje mei read hier raast:
  - De takomst is ferburgen! Mar it sil winne!
  En op it offensyf, in skientme mei fjoerhier .
  Augustinus, yn 'e wylde ekstase fan dreamen, stjoert in pulsar mei har bleate hakke en raast:
  - De goaden fan 'e oarloch sille alles útinoar skuorre!
  En de strider op it offensyf.
  En har bleate fuotten smieten in protte skerpe, giftige naalden dy't fleantugen delsjitte en it harnas fan tanks trochbokje.
  Svetlana Snow White yn striid. En sa fonkeljend en fjochtsjen. Har bleate skonken smyt safolle deadlike dingen út. Net in persoan, mar dea mei blond hier.
  Mar as it brekt, dan kinne jo it net stopje.
  Svetlana Snow White sjongt:
  - It libben sil gjin huning wêze,
  Dy sprong yn in rûndûns!
  Lit de dream útkomme -
  Skientme feroaret in man yn in slaaf!
  En yn 'e beweging fan it bleatefaam is der hieltyd mear grime. En al mear fernield tanks en fleantugen.
  Oleg Rybachenko yn it offensyf, alles wurdt fersneld. De jonge slacht de nazi's.
  Syn bleate fuotten smite skerpe naalden - tearing tanks en fleantugen.
  De jonge strider ropt:
  - It gekke ryk sil elkenien útinoar skuorre!
  En wer is de jonge yn beweging.
  Margarita is in stoarmige skoalmeisje, en in totale terminator yn har aktiviteit. En slacht de fijannen.
  Hjir lansearre se mei har bleate skonk, in earte mei eksplosiven. Se sil eksplodearje, en tagelyk wurde hûndert nazi's en tsien tanks opsmiten.
  It famke ropt:
  - De oerwinning sil ús dochs komme!
  En hy sil de mûne mei swurden rinne - de tonnen fan tanks fleane yn ferskate rjochtingen.
  Natasha Korshunova fersnelle har bewegingen. It famke snijt de brune krigers del. En tagelyk ropt er:
  - Oerwinning wachtet it Russyske Ryk.
  En lit ús de nazi's yn in fersnelde tempo útroegje, tegearre mei tanks en fleantugen.
  Natasha Korshunova is in Terminator chick.
  Hy tinkt net om te stopjen en te fertragen, en tanks en fleantugen wurde delsketten.
  Zoya Angelskaya is op it offensyf. Har swurden lykje te snijden fleis en metalen salade. It famke raast op 'e top fan har longen:
  - Us heil is fan krêft!
  En bleate teannen smite ek sokke naalden.
  En in massa minsken mei trochboarge kiel, lizzende yn terpen liken, likegoed as stikkene tanks en delstoarten fleantugen.
  Augustinus is in gek famke. En it ferplettert elkenien as in robot fan hyperplasma.
  It hat al net ien hûndert nazi's en in protte tanks mei fleantugen smiten. Mar alles nimt it tempo op. En de strider raast noch.
  - Ik bin ûnoerwinlik! De coolste yn 'e wrâld!
  En wer, de skientme yn 'e oanfal.
  En út har bleate teannen fljocht in earte út. En trijehûndert nazi's en in tsiental tanks waarden útinoar skuord troch in krêftige eksploazje.
  Augustina, boartsjen mei de spieren fan 'e parse, en skodde har boarst mei skarlaken tepels, song:
  - Jimme sille ús lân net weagje!
  Svetlana Snow White is ek op it offensyf. En jout gjin inkele gram respit. Wild Terminator Girl.
  En hy snijt de fijannen en ferneatiget de nazi's. En de massa brune jagers is al yn de sleat fallen en lâns de diken, tegearre mei de stikkene tanks en fleantugen.
  De seis wiene lilk. In wylde striid makke.
  Karate-kid Oleg Rybachenko is werom yn aksje. En hy giet foarút, mei beide swurden swaaiend. En de terminatorjonge rint de mûne. De deade nazi's falle.
  Massa liken. Hiele bergen fan bloedige lichems, in stel stikkene auto's mei fleantugen.
  De jonge útfiner ûnthâldt in wylde strategy. Dêr't hynders en minsken ek mongen.
  Bernemoardner Oleg Rybachenko piept:
  - Wee fan 'e geast!
  En der sil genôch jild wêze!
  En Terminator Boy yn in nije beweging. En syn bleate fuotten sille wat nimme en it goaie.
  De jonge sjeny raasde:
  - Masterklasse en Adidas!
  In echt coole foarstelling waard cool. En hoefolle fermoarde nazi's. En it grutste oantal fan 'e grutste fermoarde de brune jagers, tegearre mei tanks en fleantugen.
  Barefoot famke Margarita is ek yn 'e striid. Verplettert kaniel en stiel legers en raast:
  - Grut skok regimint! Wy ride allegear de kiste yn!
  En har swurden wurde hackt by de nazi's. De massa brune jagers is al ynstoart. En mei harren tanks en fleantugen.
  It famke gromde:
  - Ik bin noch koeler as panters! Bewize dat elkenien de bêste is!
  En in earte mei in krêftich eksplosyf sil út 'e bleate heel fan it famke fleane.
  En sla op 'e fijân.
  En hy sil guon fan 'e fijannen, tanks, en sels fleantugen nimme en ferneatigje.
  En Natasha Korshunova is yn autoriteit. En hja rekket har tsjinstanners, en hja sil net litte immen del.
  Hoefolle nazi's binne al fermoarde tegearre mei tanks en fleantugen.
  En har tosken binne sa skerp. En de eagen binne saffier. Dit is it famke - de wichtichste beul. Hoewol't se hat al har partners - beulen!
  Natasha Korshunova ropt:
  - Ik bin gek! Jo sille in penalty hawwe! Nim net iens in roebel!
  En wer sil it famke in protte nazi's mei swurden ôfsnije.
  Zoya Angelskaya is yn beweging en snije in protte brune krigers.
  En bleate fuotten smite naalden. Elke needle deadet ferskate nazi's of sjit in fleantúch mei in tank del. Dizze famkes binne echt moai.
  Augustinus giet foarút en ferpletteret har tsjinstanners. En tagelyk ferjit er net te roppen:
  - Jo kinne de kiste net ûntkomme!
  En it famke sil har tosken nimme en se bleat!
  En sa'n reade holle... It hier fladdert yn 'e wyn as in proletarysk spandoek.
  En alles komt letterlik út lilkens.
  Svetlana Snow White yn beweging. Hjir snije ik in protte skulls en tankturrets. In strider dy't har tosken bleat.
  Toant tonge. En dan spuugt it út in buis - fleantugen delsjitten. Dan ropt er:
  - Sille jim dea wêze!
  En wer fleane deadlike naalden fan har bleate fuotten, dy't ynfantery en fleantugen reitsje.
  Oleg Rybachenko springt en springt.
  In jonge op bleate fuotten stjoert in boskje naalden út, slacht tanks del en sjongt:
  - Lit ús gean kampearje, iepenje in grut akkount!
  De jonge strider is op syn bêst.
  Hy is al in pear jier âld, elkenien is op aventoeren mei Natasha en bedriuw, mar hy liket in bern. Allinne hiel sterk en spieren.
  Oleg Rybachenko song:
  - Lit it spul net neffens de regels wêze - wy sille troch de fraera brekke!
  En wer fleagen deadlike en brekkende naalden fan syn bleate fuotten ôf. Sawol fleantugen as tanks.
  Sprankeljend mei bleate, rûne hakken, song Margarita Korshunova mei wille:
  - Neat is ûnmooglik! Ik leau dat de frijheid sil dawn!
  It famke smiet wer in deadlike kaskade fan naalden op 'e nazi's en har tanks en fleantugen, gie troch:
  - It tsjuster sil fuortgean! Mei roazen bloeie!
  En sadree't de strider mei de bleate teannen in earte smyt, fleagen daliks tûzen nazi's de loft yn. Ja, it leger fan it brune, helske ryk smelt krekt foar ús eagen.
  Natasha Korshunova yn 'e striid. Springt as in kobra. Explodes fijannen. En safolle nazi's stjerre, en fleantugen falle.
  Har famke en swurden, en kerrels op 'e koal, en spearen. En needles.
  Tagelyk raast it ek:
  - Ik leau dat de oerwinning komt!
  En de gloarje fan 'e Russen sil fine!
  Bleate teannen smyt nije naalden, piercing tsjinstanners.
  Zoya Angelskaya yn wylde beweging. Foarútgong op de nazi's. Snijt se yn lytse stikjes.
  De strider smyt naalden mei har bleate fingers. It brekt troch tsjinstanners, tegearre mei tanks en fleantugen, wylst it raast:
  - Us folsleine oerwinning is tichtby!
  En hy rint in wylde mûne mei swurden, sweeft tanks. Dit is echt in famke as in famke!
  Mar de kobra fan Augustinus gie yn it offensyf. Dizze frou is in nachtmerje foar elkenien.
  En as it snijt it, it betsjut dat it sil snije it.
  Dêrnei sil de reade holle nimme en sjonge:
  - Ik sil alle skedels iepenje! Ik bin in grutte dream!
  En no binne har swurden yn aksje en snije fleis en metaal mei fleantugen duralumin.
  Svetlana Snow White giet ek yn it offensyf. Dit famke hat gjin remmen. Sadree't se hakje, sa wurdt de massa liken beslingere, en fleantugen en tanks falle.
  De blonde terminator raast:
  - Hoe goed sil it wêze! Hoe goed sil it wêze - ik wit it!
  En dan fleant der in moarderwt fan har ôf.
  De bleate fuotten kreaze, spiere jonge Oleg wer hûndert fan 'e nazi's, mei in meteoar, ferneamd ôfsnien. En hy sil in bom nimme en dy smite.
  It is lyts yn grutte, mar it is deadlik ...
  Hoe't in massa fleantugen yn 'e himel yn lytse stikken skuord wurde sil.
  Terminator jonge jankte:
  - De stoarmige jeugd fan enge masines!
  It bleatefuotte famke Margarita sil dit wer dwaan yn 'e striid.
  En sil snije del in protte brune fjochters. En hy snijt grutte iepenings tusken tanks en fleantugen.
  It famke ropt:
  - Lambada is ús dûns op it sân!
  En rekke mei fernijde krêft.
  Natasha Korshunova is noch fûler op it offensyf. Sa terske de nazi's. It is har net sa maklik om sokke famkes tsjin te gean.
  Natasha Korshunova naam it en song:
  - Myn bleate skop is blynjend!
  Op it plak rinne is oer it algemien fermoedsoening!
  En de strider liet sa'n kaskade fan klappen los op har tsjinstanners.
  En hy smyt skiven mei de bleate fuotten.
  Hjir rûn se de mûne. De massa hollen fan it brune leger rôle fuort, en de tanks baarnden, de fleantugen baarnden.
  Se is in fjochtsjende skientme. It slaan himsels mei sa'n brune armada.
  Zoya Angelskaya is yn beweging, en ferplettert elkenien. En har swurden binne as skjirre fan 'e dea.
  It famke is gewoan leaf. En har bleate fuotten smite tige giftige naalden.
  Ferslaan tsjinstanners. Se stekke har kiel troch en meitsje kisten, meitsje tanks en fleantugen eksplodearje.
  Zoya Angelskaya naam it, skodde de skarlaken tepels fan har folsleine boarsten en piepte:
  - As der gjin wetter yn de kraan sit...
  Natasha Korshunova rôp mei wille:
  Dus it is dyn skuld!
  En mei de bleate teannen smyt er wat dat deadet. Dit is echt in famke fan famkes.
  En fan har bleate skonken, hoe't it blêd fleane sil. En hy sil in protte fjochters slaan, tuorren ôfsnije fan tanks.
  Barefoot Augustinus yn beweging. Fluch en unyk yn syn skientme.
  Wat hat se helder hier. As in proletaryske banner wappere. Dit famke is in echte vixen.
  En se snijt tsjinstanners - as wie se berne mei swurden yn 'e hannen.
  Redhead, ferdomme bastard! Mei har gie se oan 'e slach mei natuerlik ljocht, sûnder ferve.
  Augustinus naam it en sisde:
  - It sil in bollekop wêze - de fjochters sille har geast net ferlieze!
  En sa ferplettere se wer in protte fjochters.
  Terminator jonge Oleg Rybachenko mompele:
  - Krekt wat jo nedich hawwe! Wat in famke!
  Margarita Korshunova, dy't in dolk mei har bleate foet smiet, de tankturret ôfbrekke, befêstige:
  - Grut en koel famke!
  Augustinus wie it maklik mei dit iens:
  - Ik bin in strider dy't elkenien deabite sil!
  En wer, mei bleate teannen, sil hy in deadlike, delslaande fleantugen lansearje.
  Natasha Korshunova yn 'e striid is net inferieur oan har tsjinstanners. Gjin famke, mar om mei sa'n heks yn flammen ôf te meitsjen. En de nazi's hawwe it dreech: fleantugen en tanks falle.
  En ropt:
  - Wat in blauwe loft!
  Augustinus, dy't in blêd mei har bleate foet loslitte, de tankturret ôfsnijde, befêstige:
  - Wy binne gjin foarstanners fan oerfal!
  Svetlana Snow White, dy't de fijannen delsloech en fleantugen delsjitten, tjirp:
  - In gek hat gjin mes nedich....
  Zoya Angelskaya piepte, smiet naalden mei har bleate fuotten, en sloech tanks en fleantugen mei har brune skonken:
  - Jo sille him út trije doazen lizze!
  Natasha Korshunova, dy't de nazi's delsette, tafoege:
  - En doch mei him foar in penny!
  En de krigers sille it nimme en springe. Se binne sa bloedich en koel. Yn 't algemien hawwe se in protte opwining.
  Oleg Rybachenko, in hast neakene, kreaze, spierige jonge yn koarte broek allinich, sjocht tige stylich yn 'e striid.
  It moaie famke Margarita smiet mei har bleate teannen har skonken, in stik antymaterie en song:
  - De klap is sterk, mar de keardel is ynteressearre...
  De jonge sjeny lansearre wat as in helikopter propeller mei syn foet. Ik snijde in pear hûndert koppen ôf fan 'e nazi's en tanks, en piepte:
  - Hiel sportyf!
  En beide - in jonge en in famke - yn folslein iepenwurk.
  De terminatorjonge Oleg, dy't de brune soldaten opsnijde, gurgle:
  - En der komt in grutte oerwinning foar ús!
  Margarita sei yn antwurd:
  - Wy deadzje elkenien - mei bleate fuotten!
  It famke is echt sa'n aktive terminator.
  Natasha Korshunova song yn 'e oanfal:
  - Yn in hillige oarloch!
  En de strider lansearre in skerpe boemerangskiif. Hy fleach yn in bôge, snijde in protte nazi's en tanktuorren.
  Zoya Angelskaya tafoege, trochgean mei de ferneatiging:
  - It sil ús oerwinning wêze!
  En nije naalden fleagen fan har bleate fuotten. En se sloegen in protte jagers en fleantugen.
  It blonde famke sei:
  - Skaakmat de tsjinstanner!
  En hja liet har tonge sjen.
  Baalfuotten en fûleindich, Augustinus, swaaide mei har skonken en smiet skerpe swastika's, gurgle:
  - Keizerlike flagge foarút!
  Svetlana Snow White, mei har bleate hakke, smiet in bal fan hyperplasma, befêstige maklik:
  - Gloarje oan 'e fallen helden!
  En de famkes rôpen byinoar, en ferpletterden de nazi's:
  - Nimmen sil ús stopje!
  En no fleane de skiven fan 'e bleate fuotten fan 'e krigers. Fleis wurdt skuord, en tankturrets en fleanmasines wurde sloopt.
  En wer ropt:
  - Nimmen kin ús ferslaan!
  Natasha Korshunova fleach de loft yn. Se skuorde har tsjinstanners en fleugele gieren útinoar, en joech út:
  - Wy binne wolven, dy't de fijân roastje!
  En fan har bleate fingers sil der in tige deadlike skiif út fleane.
  It famke draait sels yn ekstase.
  En dan mompelt er:
  - Us hakken hâlde fan fjoer!
  Ja, de famkes binne echt sexy.
  Oleg Rybachenko, in kreaze, spierige jonge yn koarte broek, gurgle:
  - Och, it is betiid, de bewakers slaan my op 'e hoarnen!
  En hy knypeage nei de krigers. Se laitsje en bleate har tosken as antwurd.
  Natasha Korshunova hakke de nazi's del en raasde:
  - Der is gjin freugde yn ús wrâld sûnder striid!
  De terminatorjonge mei in neakene, rûne, bernelike hak, dy't oan 'e pulsar joech en de nazi's ferneatige, makke beswier:
  - Soms is sels fjochtsjen net leuk!
  Natasha Korshunova stimde yn:
  - As der gjin krêft is, dan ja ...
  Mar wy krigers binne altyd sûn!
  It famke smiet naalden nei de fijân mei har bleate teannen, blies in massa tanks mei fleantugen op en song:
  - De soldaat is altyd sûn,
  En klear foar aksje!
  Dêrnei snijde Svetlana Snow White de fijannen wer del, sloopt de tuorren fan tanks en de sturten fan fleantugen.
  Zoya Angelskaya is in heul rappe stellerij. Se lansearre in hiele barrel by de nazi's. En skuorde in pear tûzen útinoar mei ien eksploazje.
  Doe raasde se:
  - Hâld net op, ús hakken glinsterje!
  En in famke yn combat kant!
  Augustinus yn 'e striid is ek net swak. Sa terske de nazi's. As waerd it mei keatlingen út in skeef slein.
  En chopping tsjinstanners - sjongt:
  - Pas op, it sil goed wêze,
  Der komt in taart yn 'e hjerst!
  De readhierige duvel ploege echt yn 'e striid as in duvel yn in snuifdoaze. En hoe't tanks baarne en fleantugen baarne.
  Mar it bleatefuotte famke yn in tuniek, Margarita Korshunova, hoe't se fjochtsje. En de nazi's krije it fan har.
  En as se slacht, slacht se.
  Dêr fleane bloedige spatten út.
  Natasha Korshunova merkte hurd op doe't metalen spatten fan har bleate foet fleagen, dy't de skulls en tuorren fan tanks smolten:
  - Gloarje oan Ruslân, tige gloarje!
  Tanks rinne foarút...
  Divisions yn reade shirts -
  Groetnis Russyske minsken!
  Sa namen de famkes it op tsjin de nazi's. Sa wurde se snien en fersnippere. Gjin krigers, mar echt panters dy't har losmakke binne fan har keatlingen.
  Stoere jonge Oleg Rybachenko is yn 'e striid en falt de nazi's oan. Hy slacht se sûnder genede, snijt troch tanks en raast:
  - Wy binne as bollen!
  Margarita Korshunova, dy't it brune leger ferplettere, en troch tanks en fleanmasinesturten snijde, pakte:
  Wy binne as bollen!
  Natasha Korshunova naam it en jankte, snijde de brune jagers mei de tanks del:
  - Lizzen is út 'e hân!
  Zoya Angelskaya skuorde de nazi's útinoar, piepte:
  - Nee, net út 'e hân!
  En hy sil ek mei syn bleate foet in asterisk nimme en loslitte en in protte faksisten ôfmeitsje.
  Natasha Korshunova naam it en liet it út, skok bliksem út 'e skarlaken tepel en piepte:
  - Us tv stiet oan!
  En fan har bleate skonk fljocht in moardnerbondel naalden.
  Zoya Angelskaya, dy't ek de nazi's en har tanks mei fleantugen ferneatige, piepte:
  - Us freonskip is in monolyt!
  En wer sa'n goaie dat de sirkels alle kanten út wazigje. Dit is in famke - suver ferneatiging fan tsjinstanners.
  It famke mei har bleate teannen sil trije boemerangs nimme en lansearje. En de liken fan dit waerden noch mear.
  Dêrnei sil de skientme útjaan:
  - Wy sille de fijân gjin genede jaan! Der sil in lyk wêze!
  En wer fljocht it deadlike ding fan 'e bleate hakke ôf.
  De readhierige Augustinus sei ek frij logysk:
  - Allinne net ien lyk, mar in protte!
  Dêrnei naam it famke it en rûn bleatfuotten troch de bluodrige plassen. En se fermoarde in protte fan 'e nazi's.
  En hoe't it raast:
  - Massamoard!
  En no sil er de holle op 'e nazi-generaal slaan. Brek syn skedel en jou út:
  - Banzai! Jo sille nei de himel gean!
  Svetlana Snow White is heul lilk yn it offensyf, foaral it delslaan fan tanks, en ek fleantugen, se piept:
  - Jo sille net sparre wurde!
  En in tsiental naalden fleane har bleate fingers ôf. As se troch elkenien brekt, falle de fleantugen yn. En in protte sels de strider besiket te fernielen en te deadzjen.
  Gespierde, reliëfde bern yn koarte broek Oleg Rybachenko, dy't kraaien mei in fluit delslaan, piept:
  - Glorieuze hammer!
  En de jonge smyt ek sa'n koele stjer yn 'e foarm fan in swastika mei de bleate foet. Yngewikkelde hybride.
  En de massa fan 'e nazi's stoarte yn.
  Oleg Rybachenko raasde:
  - Banzai!
  En de jonge sit wer yn in wylde oanfal. Nee, it siedt gewoan fan macht, en fulkanen gûle!
  Prachtige Margarita yn beweging. It sil elkenien syn buiken ripe.
  In famke mei har foet smyt fyftich naalden tagelyk út. En de massa waard fermoarde troch alle soarten fan fijannen, sloech sawol tanks en fleantugen.
  Sprankeljend mei har bleate hakken, song Margarita Korshunova yn termen fan fleurigens:
  - Ien Twa! Grief is gjin probleem!
  Jo moatte nea wurde ûntmoedige!
  Hâld de noas en sturt heger mei in piip.
  Wit dat in wiere freon altyd by jo is!
  Dit is sa'n agressyf bedriuw. It famke raast en raast:
  "De Dragon President sil in lyk wurde!"
  Natasha Korshunova yn 'e striid is gewoan in soarte fan terminator. En brûzjend gûlde :
  - Banzai! Krij it gau! En de diktator is klear!
  En in granaat fleach har bleate foet ôf. En it slacht de nazi's as in spiker . En it sil ferneatigje in massa fan mastodonten en fleugele, infernal masines.
  Wat in strider! Oan alle krigers - kriger!
  Zoya Angelskaya is ek op it offensyf. Sa'n fûle teef.
  En hja naem it en gûlde :
  - Us Heit is sels de Wite God!
  En hy sil de nazi's slaan mei in trijefâldige mûne!
  En de reade holle, fonkeljend mei bleate hakken en ruby tepels fan Augustinus syn boarsten, raasde yn antwurd:
  - En myn God is swart!
  Ommers, de reade holle is de belichaming fan bedrog en gemienens. Foar fijannen, fansels. En foar har freonen is se in leafste.
  En hoe't er it nimme sil en mei syn bleate teannen smite. En d'r wiene in protte krigers fan it brune ryk, lykas har tanks en fleantugen.
  De reade holle rôp:
  - Ruslân en de swarte God binne efter ús!
  In strider mei in heul heech fjochtspotinsjeel. Nee, ûnder dit is it better net te bemuoien. As de tuorren fan tanks wurde ôfskuord en de wjukken fan fascistyske fleantugen.
  Augustinus, ferpletterjende tsjinstanners, sisde:
  - Wy sille alle ferrieders ferpletterje ta poeier!
  En knypeage nei syn partners. Ja, dit fjoerige famke is net krekt wat dat frede jaan kin. Utsein as frede deadlik is!
  Svetlana Snow White, ferpletterje de fijannen, joech út:
  - Wy feie dy yn de rige!
  Redhead Augustine befêstige:
  - Wy sille elkenien deadzje!
  En fan har bleate, beitele skonken fleant it heden fan 'e totale ferneatiging wer! En safolle tanks en fleantugen eksplodearre yn ien kear yn lytse chips.
  En dan slacht it famke, as út in skarlaken tepel, mei de wjerljocht.
  It stjoeren fan kado's fan 'e dea mei syn bleate hakken, song Oleg Rybachenko yn antwurd:
  - D'r sil in folsleine banzai wêze !
  Augustinus, dy't de nazi's mei har bleate hannen útinoar skuorde, se mei swurden hakken, en naalden mei har bleate teannen smite, tanks en fleantugen yn ien kear ferneatigje, joech út:
  - Koartsein! Koartsein!
  Natasha Korshunova, ferneatigje de brune krigers, tegearre mei tanks en fleantugen, squeaked:
  - Koartsein - banzai !
  En lit ús tsjinstanners snije mei wylde bitterens.
   Barefoot , kreas, in jonge yn koarte broek Oleg Rybachenko, chopping tsjinstanners, útjûn:
  - Dizze gambit is gjin Sineesk,
  En it debút, leau my, is Taisk!
  En wer fleach in skerpe, metaalsnijende skiif út 'e bleate foet fan 'e jonge. Hy snijde sawol de tuorkes fan 'e tanks as de sturten fan it fleantúch ôf.
  Margarita, in fjochtsjen fan metaal-ferpletterjend famke, song de krigers fan it brune ryk en it pânser fan tanks, en sloech:
  - En wa sille wy fine yn 'e striid,
  En wa sille wy fine yn 'e striid ...
  Litte wy dêr gjin grap mei meitsje -
  Litte wy it útinoar skuorre!
  Litte wy it útinoar skuorre!
  Se diene doe goed wurk mei de nazi's ...
  Sa foelen Hitler en syn team op 'e knibbels foar de famkes en bern.
  Natasha Korshunova twong earst nazi nûmer ien om har bleate fuotten te tútsjen.
  Doe tútten Hitler en al syn omjouwing ek de bleate soallen en hakken fan oare famkes. En hja slikken de hakken mei de tonge. En in heul kreaze blonde jonge Oleg Rybachenko waard túte troch de bleate fuotten fan it famke.
  Neitiid, tige bliid mei de fernedering fan manlike parasiten, bestelde Natasha:
  - No, wylst wy jimme net allegearre fermoarde hawwe, tekenje de opdracht foar de folsleine en betingstleaze oerjefte fan it Tredde Ryk oan de Sovjet-Uny!
  Alles is goed dat goed einiget. It Tredde Ryk kapitulearre en de machtige Wehrmacht waard ûntwapene. Hitler en syn team gongen nei de dungeons fan Beria.
  It oardiel wie fluch, mar rjochtfeardich. Op 22 juny 1959 waard Hitler direkt op it Reade Plein ophongen!
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"