Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Жунга ХҮҮ Дээрэмчин Карьер

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Эдуард гэх танил хөвгүүн нь далайн дээрэмчин болжээ. Мөн засгийн газрын флоттой тулалдаж, хөлөг онгоц дээрэмдэж, үзэсгэлэнтэй, хөл нүцгэн боол охидыг сулладаг. Шударга байхыг хичээдэг.

  ЖУНГА ХҮҮ ДЭЭРЭМЧИН КАРЬЕР
  ТАЙЛБАР
  Эдуард гэх танил хөвгүүн нь далайн дээрэмчин болжээ. Мөн засгийн газрын флоттой тулалдаж, хөлөг онгоц дээрэмдэж, үзэсгэлэнтэй, хөл нүцгэн боол охидыг сулладаг. Шударга байхыг хичээдэг.
  . 1-Р БҮЛЭГ
  Хөл нүцгэн хүү Эдуард Осетров давцангийн тавиуруудын хооронд хануур шиг наалдсан мэт нуугдаж, үргэлжлүүлэн сонсов. Хөлөг онгоцны шинэхэн тайрсан банзнууд нь тармуурт царс модны үнэртэж, мөнхийн өсвөр насны, магадгүй арван гурав орчим настай хүүгийн гөлгөр хацрыг гижигдэнэ. Терминатор хүү ширүүн бодов:
  Тэр ямар төлөвлөгөө сонгох ёстой вэ?
  Маргад эрдэнийн бүрхүүлээр гялалзсан харь гарагийн эмгэн хорхой бүхээгийн хүүгийн нүцгэн, барзгар улны дагуу мөлхөж байв. Тэр хүүгийн дугуй ягаан өсгийг сарвуугаараа аятайхан гижигдэхэд Эдик уруулаа сунган инээмсэглэв.
  Ийм залуу, хүчтэй, уйгагүй, уян хатан биетэй байна гэдэг ямар сайхан гээч. Аль шарх нь ул мөргүй эдгэрч, тасарсан шүд нь дахин ургаж, халуун төмрөөр хийсэн брэнд хүртэл (хүүгийн карьеруудад боолчлолын тохиолдол гардаг байсан!) Тэгээд хэдэн цагийн дараа ул мөргүй алга болжээ.
  Тийм ээ, тэр үүнийг өсөхгүй байж төлдөг, гэхдээ түүнд өөр олон давуу болон давуу талууд бий. Мөн энэ нь мөнхийн хүүхэд ахуйд байдаг бүх сул талуудаас давж байгааг тэмдэглэх нь зүйтэй.
  Далайн махчин амьтдын язгууртнууд тайван яриа өрнүүлсээр байв. Бадмаараг өлгөөтэй хүн маргад тахилчаас асуув.
  "Тэгэхээр ятгачидтай дайн хийх нь гарцаагүй юм уу?" -
  Сүмтэй холбоотой төрөл нь батлагдсан:
  -Тийм ээ, ах нь аль хэдийн манай талд орчихсон, өргөн эвсэл байгуулж ч магадгүй.
  бадмаараг гинжтэй худалдаачин асуув:
  - Тэгээд Их мастер Скру?
  Зальтай хуйвалдаанчин ингэж хэлэв:
  - Контрабасс бол дэлхийн итгэлийн гол тулгуур гэдгийг тэрээр бусдаас илүү ойлгож, ятга хөгжимчдийг даван туулахад бидэнд туслах болно.
  Худалдаачин зальтай инээмсэглэв.
  -Тиймээс бид зөвхөн лимбэний хааныг л ятгах ёстой. Тэгээд арван гурав дахь Луу бух гарга.
  Богинохон завсарлага авав. Титан шиг хүчтэй шүдтэй Эдик кабелийн давирхайтай хэсгийг хазаад зажлав. Олон зуун жил амьдарсан туршлагатай тэмцэгч гэж хэлж болохоор хүүгийн гэдэс хоосон байна. Тэр хайгуулд явахаасаа өмнө хоол идээгүй байсан тул зажилж идэхийг хүссэн юм.
  Та өөр юу хийж чадах вэ? Ядаж тэднийг ал.
  Шоколадны өнгөнд борлосон нүцгэн хөл дээрээ чимээгүйхэн гишгэхэд шивэгчин охин өнгөрөв. Тэрээр богино өмд өмссөн нь түүнд шударга сексийн таашаалыг биширдэг байв. Хар арьстай хэдий ч боолын үс цайвар, бараг цас шиг цагаан, хүж үнэртэж байв.
  Эдвард хүү хэвээрээ байсандаа харамсаж байсан ч нөгөө талаар та алтадмал баримал, тогос эсвэл үнэт чулууг биширдэг тул үнэ цэнэтэй юу?
  Санваартан худалдаачин маргад эрдэнийн гинжийг сэгсэрч, итгэлтэйгээр хэлэв:
  -Тэгээд энэ нь бидний захиалга болох "Луугийн ам" хэнийг ч хазах болно.
  Тогоон гэдэстэй ярилцагч хорлонтой инээв:
  "Дээрэмчид саяхан Харперсаас зуун буутай хөлөг онгоц авчээ. - Гуталны өсгийг тогших. - Энд хөгжилтэй байна.
  Иезуитүүдийн адил зарлигийн зарц хариулав:
  -Тэдэнд зөв үйлчилдэг. Тэд бидэн дээр янз бүрийн новшнуудыг хэрхэн суулгахаа мэдэх болно.
  Энд, нимгэн бэлхүүстэй, гоёмсог хонготой, өөр нэг нүцгэн хөлтэй боолыг дахин биширч эхэлсэн Эдвард, энэ тохиолдолд улаан өнгөтэй, хуучин ахлагчийн өгсөн даалгаврыг гүйцээгүй гэдгээ цаг тухайд нь санав. Морган хоол. Нөгөө талаар тэр яагаад заавал биелүүлэх ёстой гэж. Багаасаа эрдэнэс нуусан цуст далайн дээрэмчин, дээрэмчин Морган энэ хэн бэ? Яагаад харх биш гэж ? Ичмээр нь тэр анхдагч, таван минутын дараа комсомолын гишүүн Эдуард үүнд оролцов. Шунал, адал явдалд цангах нь түүний дотор байв. Энэ бол түүний комсомол сонголт байсан!
  Эдуард Осетров хэрхэн анхдагч болсон нь өөр өөр түүх, технологийн хөгжлийн өөр түвшинтэй гариг. Тэнд тэрээр Гуравдугаар Рейхтэй төстэй эзэнт гүрэнтэй тулгарсан бөгөөд үүнээс ч илүү өргөн уудам, олон тооны, технологийн хувьд өндөр хөгжилтэй байв.
  Түүнийг зөвхөн үзэсгэлэнтэй, гадаад төрхтэй залуу эмэгтэй удирдаж байсан ЗХУ-ын өөрийн аналоги эсэргүүцэж байв.
  Тэгээд тэнд мэдээж анхдагч байсан. Түүгээр ч барахгүй энэ гараг дээр гайхалтай олон хүүхэд байсан бөгөөд эмэгтэйчүүд эрчүүдээс тав дахин их байжээ. Гайхалтай ертөнц.
  Хүү бүхэл бүтэн хүүхдийн батальоныг тушааж, SBKR-ийн баатрын одыг хүлээн авав - энэ бол улаан эзэнт гүрний нэр байв. Эдуард бүр мянган тонн жинтэй "Кобра-13" танкийг барьж аваад анги руугаа авч явсан. Энэ нь үнэхээр гайхалтай болсон. Түүний гуравны хоёр нь охид, гуравны нэг нь хөвгүүд болох баг нь өөрсдийгөө маш дажгүй гэдгээ харуулжээ. Гэхдээ энэ нь мэдээж өөр түүх юм.
  Одоо Эдвард хөлөг онгоцон дээр, дэлхийн хөгжлийн үетэй харьцуулахад ойролцоогоор XVII зууны ертөнцөд байна.
  Мөн хүүгийн хурц чих бүх зүйлийг сайн сонсдог.
  - За, Луу архирч, бүх зүйлийг дараалан шатаадаг галыг өөрөөсөө гаргах ёстой. Их мастер Скрвуп ятгын хаанд алуурчин илгээж болно. Хортой исгэрэх чимээ сонсогдов. -Хэдийгээр тэнд ямар удирдагч байгааг бурхан мэддэг ч хаан ширээний төлөөх тэмцэл нь эзэнт гүрнийг хүчирхэгжүүлж чадахгүй.
  Маргадтай хамтрагч нь инээвхийлэн хариулав.
  -Алуурчин болгоомжтой нуугдаж, хатгахад бэлэн байна. Орчлон ертөнцөд ганцхан бурхан байдаг бөгөөд ганцхан агуу патриарх, ах байх ёстой. - Сүмийн хунтайж, алуурчдын хааны өнгө аяс наалдамхай болов. "Тэдний хаан сүмийн тэргүүн болохоор шийдсэн нь ариун явдал бөгөөд түүнийг харгис хэрцгий шийтгэл хүлээж байна."
  Ярилцагч бадмаараг гинжийг хуруугаараа хуруугаараа асуув:
  -Абалдин эцэст нь хэзээ алагдах вэ?
  Хариуд нь инээв:
  - Яг зөв мөчид.
  Цангалтаар дүүрэн хоолой:
  "Тэгвэл тэгвэл ууцгаая."
  Иезуит хөлөг онгоцны зарц нарын дундаас эргэлдэж буй хүүг дуудаж, чанга дуугаар тушаав.
  чишер авчир .
  Хүү нүцгэн өсгийгөө гялалзуулж, асар том сав авч, удирдагчид руу чирэв. Тэрээр самбар дээр бүдэрч унах шахсан боловч боол охин үнэт шингэнтэй савыг шүүрэн авч чаджээ.
  Бүхээгний хүү түүнд талархаж, дарс асгахад аль хэдийн өсгий дээр нь модоор цохиулсан байв. Хүүхдийн нүцгэн улны дагуу хулсны төгөл өнгөрөхөд та орилолдоно. Дараа нь миний хөл шатаж, алхам бүр нь хэдэн долоо хоногийн турш шаналах болно.
  Эдвард хүү, боол хоёрыг хараагүй ч нүд ирмэв.
  Тийм ээ, энд мэдээжийн хэрэг амьдрал уйтгартай бөгөөд та тоглоомын консол дээр гайхалтай, үлгэрийн ертөнцөд орохгүй.
  Хос язгууртнууд лонх руу цохиж, Сахарын цөлийг дүүргэхгүйгээр гаталж буй тэмээ шиг илэн далангүй залгиж эхлэв. Хуйвалдагчид архи ууж байхдаа хүүг бохир хараалаар хөөж, өгзөг рүү нь өгөөмөр өшиглөж, нүцгэн борлосон хөлийг нь ташуураар ташуурдуулжээ. Бид бүхээгт орж ширээнд суув. Тэдэнд хуйвалдаан хийх хангалттай хугацаа байгаагүй бололтой. Тэд чимээгүйхэн ярьсан ч богино өмд өмссөн хурц чихтэй скаут Эдик үг бүрийг нь барьж авав.
  Одоо яриа илүү хөгжилтэй байх болно. - Өөр орчлонгийн иезуит эхэлсэн. - Арван гурав дахь луу Ятга шиг эзэнт гүрэн оршин байх эрхгүй гэж үздэг. Энэ нь Контрабасс ба Лимбэ хоёрын хооронд хуваагдах ёстой бөгөөд харгис тэрс үзэлт Хармони Бүгд Найрамдах Улсын хувьд түүний ээлж удахгүй ирнэ.
  Энд бадмаарагтай худалдаачин-хуйвалдаан хэлэв:
  - Хачирхалтай нь, гэхдээ заримдаа хүмүүс Төгс Хүчит Бурхан болон түүний үйлчлэгчдийг хүндэтгэн илүү их шүтлэгтэй байдаг. Жишээлбэл, Бүгд найрамдахчууд бидэнд аравны нэгээ тогтмол төлдөг!
  Маргад эрдэнийн зүүлттэй тахилч иезуит архирав:
  -Гэхдээ үүнээс илүүгүй, ахынхаа сан хөмрөгт төлөх бусад төлбөрийг зогсоосон.
  Дараа нь түүний хамтрагч амтат, халуун ногоотой дарснаас дахин нэг балгаж, шоколадны соусаар дэвтээсэн өөхөн мах идэв. Амьтны наалдамхай шүүс сахал руу нь урсаж, тусгай бэлтгэл хийсний ачаар хөл нүцгэн хүү Эдикийн хараа маш хурц болж, дундад зууны сүүл үеийн шаварлаг, тахир шилний тусламжтайгаар нарийн ширийн зүйлийг харж чаддаг байв. Дараа нь тэр бодлогоширон хэлэв:
  - Юу ч биш, би тэнд хаант засаглалыг сэргээх нь хамгийн зөв сонголт гэж би бодож байна - Чоно, цус сорогч инээмсэглэл. - Энэ тохиолдолд илүү эмх цэгцтэй болж, сүмийн хүч чадал бэхжинэ.
  Иезуит батлах гэж яарав:
  -Бидэнд аль хэдийн тохирох ханхүү бий. Тэр хийдэд хүмүүжсэн бөгөөд биднээс бүрэн хамааралтай.
  Хариуд нь инээд:
  "Сайхан байна, өөр юу хүсэх вэ?"
  Могойн исгэрэх мэт шивнэх:
  - Хэн нэгэнд авлига өгч, хэн нэгнийг алах.
  Бадмаараг хуйвалдаан хөөрөгнөөс мансууран үнэрлээд:
  Зуун хараалаас нэг алах нь дээр. Бид хойшлуулах биш ажиллах ёстой.
  - Зөвхөн бид хуйвалдаад байгаа, бусад нь тэдэнтэй орооцолдсон тул дахин ууцгаая!
  Архичид сүрлэг мөнгөн аяганаас балгав. Дарс нь амттай байсан ч үнэтэй бөгөөд маш хүчтэй байсан. Галт улаан өнгөтэй, нялх хүүхдийн цус сэлфэн дээр асгарсан мэт хөөсөрдөг.
  - Дуулах ч юм билүү, улс төр ярихаас залхаж байна.
  Шуурхай чимээ гарав:
  - Алив, чимээгүй бай, тэгэхгүй бол бид хөлөг онгоцыг бүхэлд нь сэрээх болно. Маргааш ард түмэн маань хийх ажилтай.
  Ширээн дээр нударгаараа цохиход дарс хувцасны өмсгөл рүү нисч, бохир толбоор бүрхэв.
  -Хүмүүс яах вэ? Нохойноос ч дор. Бид тэднийг халамжлах ёстой юу?
  Мөн шүгэлтэй муухай инээв:
  -Гэхдээ тэднээс зоос шахаж авах нь сайн хэрэг. Тэр тусмаа үйлдлээрээ гэхээсээ илүү үгээр та тэдэнд санаа тавьдаг гэдгийг тэд мэдэрч, мэддэг бол.
  Боол охид гарч ирэв. Энэ удаад тэд нарийхан дотуур өмд өмсөж, цээжин дээрээ нарийн туузан даавуугаар хийсэн байв. Чидун жимсний арьстай нүцгэн хөл нь нам гүм, сэтгэл татам дуу чимээ гаргаж, тавцан дээр гишгэв. Салхи нь улаан, алт, цагаан, хүрэн өнгөтэй урт, тод үсийг хийв.
  Тэд эрхэм дээдсийн дур хүслийг хангахад бэлэн язгууртнууд руу оров.
  Эцэст нь гашуудлын дуу сонсогдов;
  Зоос шиг үнэн зүйл гэж үгүй
  Тэр хуурамч зүйлгүйгээр үнэхээр гэрэлтдэг!
  Үнэн хэрэгтээ, дублон бол дэлхийн захирагч юм.
  Түүний дэмжлэг бол хүчтэй илд бамбай юм!
  
  Тэнд харийн бурхад нуугдаж,
  Нар шиг гэрэлтсэн алтан царай...
  Хэдийгээр шимэгч дээрэмчид байсаар байна.
  Хэн сүнсээ худалдаалж эхэлсэн бэ!
  
  Зоос бол шүтээн ба тэргүүн тэнгэр элч,
  Тэр бол бүх зүйлийг устгагч, аврагч юм.
  Алтгүй бол хөлсний дамаск ган суларна,
  Мөнгөгүй бол тулалдаанд амжилт ирэхгүй!
  
  Харин чи юу хүсээд байна, зүрх сэтгэлтэй хүн
  Би чамд үхэшгүй мөнхийг худалдаж авмаар байна...
  Аз жаргалын хаалгыг шуналтайгаар нээхийн тулд,
  Амьдралын олон зууны утсыг нэхэхийн тулд!
  
  Гэхдээ дублон үүнийг бас авч чадах уу?
  Алтан тойрог зүүдлэх чадвартай юу?
  Хуссан өвгөн мэндлэхгүйн тулд
  Тэр шарил хадгалах газарт духан дээрээ тамга тавиагүй!
  
  Хэдийгээр зоос маш их аз жаргал шаарддаг,
  Бидэнд маш их нүгэл өгөхийн тулд!
  Гэхдээ хүн хүсэл тэмүүллийг даван туулах хүчгүй,
  Тэр хүүхнүүд ээ, азарган тахиа хүртэл шар будаа шиг!
  
  Тэр гэдэснээс ихийг авахыг хүсдэг,
  Гүргэ, хан боргоцой фунт идээрэй.
  Хэдийгээр та булшинд идэж чадахгүй ч,
  Та мөнгөтэй маш дажгүй байсан ч гэсэн!
  
  Мөн авс, тэр ч байтугай хэтэрхий их үнэтэй,
  Учир нь тэнд хаадын газар байдаг!
  Эцсийн эцэст, сахиусан тэнгэр дүрс дээр тэг зурах болно,
  Духандаа цохиулж, тархинд нь саваа!
  Хуйвалдагчдын хэл улам бүр орооцолдож, ахин нэг шилний дараа сунжирсан зах эцэст нь чимээгүй болов.
  Сүүлийн өгүүлбэрүүд нь:
  "Жек Лондонд хоёр, эс тэгвээс гурван сайхан бүсгүй тэргүүтэй бослого гарч байсныг та сонссон.
  Маргадтай тахилч инээж, архирав:
  - Тэднийг баригдах үед цэргүүд маш их баяр баясгалантай байх болно, тэднийг тасдаж, тууз болгон хайчлах болно!
  бадмаарагтай худалдаачин гонгиноод:
  "Би өөрөө агнахад оролцохоос татгалзахгүй."
  хэцүүхэн дуугарав :
  - Энд далайн эрэг дээр тансаг эмсийн хүрээлэн байдаг, маргааш бид илүү халуухан, илүү ааштай гичийүүдийг онгоцонд авах болно.
  -Тэнэг биш, харин одоо яагаад болохгүй гэж. Надад хүсэл байсан. Хөөе, намайг биеэ үнэлэгч гэж дууд. Шөнө хаана байна, гялгар дагина? - Согтуу язгууртан гинжээ хаяж, чанга дуугаар гацаж, хөлөөсөө уналаа.
  - Төгс Хүчит Бурхан танд сайхан зүүд илгээх болтугай. - гэж нэгэн язгууртан тахилч ухаантай савнаас үнэрлэн хэлэв. Тэр хэсэг зогсож, ухаан орж, чичирсэн гараараа биеэ зөрж, дараа нь эргэлдсэн алхаагаар бүхээг рүүгээ явав.
  Боолууд түүнийг гарнаас нь атгав. Гэхдээ архи, согтууруулах ундаа ялгаж авсны дараа лам аль хэдийн юу ч хийх чадваргүй болсон бололтой.
  Эндхийн охидууд үнэхээр үзэсгэлэнтэй, хүжээс ямар сайхан үнэр үнэртэж, шударга хүйсийн гоолиг, хөнгөн атлетик биетэй.
  Стургеоны скаутын сонссон яриа нь хэн нэгэнд маш их үнэ цэнэтэй байж болох олон нууц мэдээллийг агуулж байсан ч залуу скаутын хувьд тийм ч утгагүй байв. Эцсийн эцэст ятгын хаан хордсон ч бай, хордуулсан ч бай, тэдэнд ч ялгаагүй. Гэхдээ дайн нь эсрэгээрээ филибустерт ашигтай, олз олз ихтэй, та дайсны байлдааны хөлөг онгоцтой завгүй байна. Ахын хувьд корсарууд нь дүрмээр бол мухар сүсэгтэй, гэхдээ тэр үед итгэдэггүй бөгөөд заримдаа тэд тахилчийг бүрэн дээрэмдэхэд бэлэн байдаг. Эдуард Осетров өөрөө хэзээ ч залбирдаггүй байсан бөгөөд ээжийнхээ сүүгээр бүх шашин бол хууран мэхлэлт, бурхан байдаггүй гэдгийг өөртөө шингээсэн. Эсвэл тэдний хэлснээр Гурвал болох Бурхан. Яаж байна вэ, гурван бурхан байдаг, тэр үед нэг бурхан байдаг вэ? Ийм зүйл болохгүй! Хэрэв ээж нь ямар нэгэн зүйлд итгэдэг бол хүүхдүүдийн өмнө энэ тухай ярихгүй байхыг илүүд үздэг байсан бөгөөд Алис библийн бус ч гэсэн тэнгэрт ямар нэгэн хүч байдаг гэдэгт итгэдэг байв. Энэ бослого нь мэдээжийн хэрэг сонирхолтой боловч Эдвард үүнийг ихэвчлэн тайван, сайхан сэтгэлтэй, сансрын зэвсэгт эгч дүү зохион байгуулсан гэж бодохоос хол байв. Энэ бодол нь дэндүү зэрлэг бөгөөд итгэмээргүй санагдсан ч найман жилийн дотор их зүйл өөрчлөгдөж магадгүй юм. Ялангуяа дайнд! Далайн дээрэмчин, Эдуард бол эргэлзээгүй далайн дээрэмчин, гэхдээ энэ бол хараал идсэн зүйл юм.
  -Баячууд хязгаар хүртэл инээв! - Нүцгэн хөлөө царс мод дээр дэвсэх. -Ядуучууд өлсөж байна, тиймээс л үймээн самуун дэгдэж байна. Энэ үнэхээр миний бизнес биш. гэж терминатор хүү шивнэв. "Бид энэ хагархайг юу хийхээ бодох хэрэгтэй.
  Түүний нүд нь дуусаагүй торхон дээр тусав. Түүнд их адилхан хар үстэй хүү гүйж ирээд аяархан ярив.
  - Авга ах нар их тэнэгтсэн. Хэн ч харахгүй, би тэдний " дарсыг " туршиж үзэх болно. Залуу тонгойн чихэрлэг ундаанаас балгав. Дараа нь тэр хөхөж, илүү их ууж, хүүгийн толгой нь чимээ шуугиантай болж, гал тогооны өрөө рүү гүйв.
  -Тэгээд бид нунтаг агуулах руу ороод тэндхийн торхнуудыг дэлбэлчихвэл яах вэ. Энэ тохиолдолд энэ hulk шатаж, живэх болно. - гэж зальтай Эдвард үүнийг ойлгов. "Би тэгнэ.
  Гэвч хөвгүүн хөлөг онгоцон дээр үзэсгэлэнтэй шивэгчин охид байсныг санаж, тэд үхэж магадгүй юм. За яахав, тэр долоовор хуруундаа мөнгөн могойн хэлбэртэй, харахад даруухан, үл үзэгдэх жижиг бөгжтэй. Гэхдээ тэр эсрэг хүйсийн хүмүүсийг богино зайд шилжүүлэх чадвартай . Тиймээс охидыг аврах боломж бий.
  Бамбар бариад, нүүр, үсээ давирхайгаар түрхэж, хөвгүүн хөлөг онгоцны гүн рүү орохын зэрэгцээ өөрөөсөө урвах вий гэж эмээж, хээнцэр элит сэлмээ хагаралд оруулав. гялбаа. Шийдвэр маргаантай байгаа ч сонголт байхгүй. Энэ нь савны дотор бүгчим байсан бөгөөд тийм ч сайхан үнэргүй байв. Мэдээжийн хэрэг, далайчид цэвэр ариун байдлаараа ялгаатай байсангүй, хаана ч байсан өөрсдийгөө тайвшруулдаг байв. Гэтэл нүцгэн, сахлаа хуссан хөвгүүд гинжээр шаргуу хөдөлмөрлөж, өчүүхэн үеийг нь ташуураар цохидог, эсвэл ажлаа бага зэрэг удаашруулж байсан тэр уурхайг мэддэг нэгэн нь тагнуулч хүү болон хувирчээ. . Жишээлбэл, уурхайд тэд хагарсан үед л өөрсдийгөө тайвшруулж, бамбар хүртэл тамхи татдаг байв. Тийм ээ, хөвгүүд гинжтэй, олон жилийн турш хөлөрсөн, угааж болохгүй, тиймээс үнэхээр там байсан. Энд бол Дундад зууны сүүл үеийн ердийн нүх юм.
  Замдаа гимнастикч хүүг нь хуурай булчинтай хүүг нь дуудав.
  - Мане, бидэнд ром өгөөч. гэж согтуу далайчин бувтналаа.
  Эдик тонгойж, торх руу үсэрч, крант руу эвгүйхэн гүйлдэж, саванд хийнэ. Усны цорго нь зэвэрсэн бөгөөд маш нягт гүйлгэжээ. Далайн замаг дээр баригдсан зангуу шиг.
  Чи дэндүү удаан заваарчээ, муухай хүү минь. - Скаут Осетров толгойны ар тал руу хүчтэй алгадав. -За чи эндээс зайлуул, өгөөгүй л байна.
  Хуурамч бүхээгийн хүү хар хурдаараа гүйв. Тэд түүнийг өөр хүнээр авдаг нь сайн хэрэг. Нунтаг агуулахууд цөмд санамсаргүй цохилт өгөх магадлал хамгийн бага байхаар зохион байгуулахыг үргэлж хичээдэг. Өөрөөр хэлбэл, савны доод ба дунд хэсэгт, бүдүүн мөхлөгийн дор, тэр ч байтугай энэ шугаман саванд ч хүч чадал, найдвартай байдлыг хангах үүднээс хүрэл хуудас байрлуулсан байв. Тэр тийшээ явах ёстой. Хөл нүцгэн хүү Эдик доошилж, шат нь гулгамтгай болж, өмхий үнэр нь улам хүчтэй болов. Замдаа тэрээр далайчидтай хэд хэдэн удаа тааралдсан бөгөөд тэд түүнийг дуудаж, нэг юм уу өөр жижиг даалгавраа биелүүлэхийг албадав. Залуу дайчин даалгавраа дуртайяа, хурдан гүйцэтгэсэн тул харанхуйд түүнийг болон нутгийн хүүг ялгах боломжгүй байсан, ялангуяа жинхэнэ Мане унтаж байсан байх. Ийм байдлаар заримдаа тагнуул нь болзошгүй хохирогчдод ашигтай байдаг. Дэлхий ертөнц урьдын адил парадоксоор дүүрэн байдаг. Гэсэн хэдий ч энэ бол амьд хүмүүсийн ертөнц юм. Дайчин хүү Эдвард сэтгэл догдолсноосоо болж их хөлөрч, бамбарын гэрэлд гялалзаж эхлэв.
  -Чи мэдрэлээ барих хэрэгтэй, тэгэхгүй бол би ямар далайн дээрэмчин юм бэ? - Тэр өөртөө хэлэв.
  Эцэст нь асар том цоожтой хүнд царс хаалга харагдана. Энд Осетров дараа нь юу хийхээ мэдэхгүй зогсов. Энэ мөчид түүнийг дахин дуудав.
  Урт хутга барьсан нэг их тарган эр түүнийг дуудав. Тэгээд тэр маш зэвүүн, сөөнгө хоолойгоор хашгирав:
  -Чи хонгилоор тэнүүчилж байна, залхуу, яв, гутлыг минь цэвэрлэ.
  Хөлстэй Эдвард түүн рүү гүйж ирэн дөл нь түүний баргар царайг гэрэлтүүлж, харин аз болж тарган эр түүн рүү илүү анхааралтай харав. Хүү нь угаасаа их хөөрхөн царайтай, бие галбиртай, сахиусан тэнгэр шиг хөөрхөн царайг нь өөр хүнтэй андуурахад тун хэцүү байсан.
  - Чи Мане биш! - Архи хэтрүүлэн хэрэглэснээс болж гистери боловч чимээгүй уйлах. -Өө, муухай тагнуулч, чи хэн бэ?
  Эдвард хариу хэлэхийн оронд алгаараа өрсөлдөгчийнхөө хоолой руу цохив. Тэр хариуд нь хутгаа даллахад залуу хавиргаар нь санамсаргүй дайран өнгөрөх цохилтоос арай ядан бултав. Бага зэрэг түлэгдэх, эхнээс нь тааламжгүй загатнах.
  - Энд араатан байна. - Дайчин Хилэм түүний гарыг шүүрэн авч, хутгыг мушгиад дараа нь гэдэс рүү бариул хүртэл нь хийв. Бүдүүн эр хашгирч, чанга хуруунууд түүний хоолойг барьж, уйлахыг дарав.
  Дайсны эсэргүүцэл хэрхэн буурч, хэрхэн унжсанд сэтгэл хангалуун байсан залуу дайсныг бүх уур хилэнгээр боомилов. Тарган эр эцэст нь цогцос болоход аймшигтай хүү Эдвард түүнийг хаяжээ. Одоо тэр үүнийг тодорхой ойлгосон тул яарах хэрэгтэй, эс тэгвээс тэд чухал далайчин, эс тэгвээс тэнгисийн цэргийн офицер алга болсныг олж мэдээд түгшүүрийн дохио өгөх болно. Гэсэн хэдий ч цоож нь хөдөлсөнгүй, хүүд хулгайчийн ур чадвар хараахан байгаагүй, ямар ч тохиолдолд ийм энгийн цоож (энэ нь цахим кодын талаар хэлж болохгүй), дэмий хутга хэрэглэдэг. Энэ нь уйтгартай болж, эвдэрсэн.
  Хамгийн бага хувцастай, гэхдээ хамгийн их сэтгэл татам хэд хэдэн охид хөл нүцгэн хөлөө дэвсэж, тавцангийн дагуу гүйв.
  Нүцгэн ул нь Леонардо Да Винчигийн ноорог шиг тоосонд маш гоёмсог ул мөр үлдээжээ.
  - Би одоо яаж цоож онгойлгох нь муухай байна. Магадгүй хаалгыг шатааж магадгүй юм уу? - Эдвард бамбар асаалаа. Хатуу мод нь муу шатаж, дээрээс нь төмрөөр цутгажээ. Залуу хорлон сүйтгэгч ийм зам нь дэмий хоосон гэдгийг удалгүй ойлгож, цайзыг дулаацуулж эхлэв. Түүний доторх тос нь галд автаж, хурц үнэртэй байв.
  - Түлэгдсэн бууц шиг өмхий. - Уурласан залуу хүү Эдуард хугарсан хутгыг нүх рүү цоолж, гүнзгийрүүлж, бага зэрэг гүйлгэжээ. Эртний үеийн тухай "Зэвэрсэн сэлэм" киног санаж, хулгайч амбаарын цоожыг үүнтэй адил онгойлгохыг оролдсон байна. Үнэн, одоо энэ арга ажиллахгүй байна.
  Дуу чимээ гарч, хоёр хамгаалагч ойртож байв. Тэд согтуу байсан бөгөөд ямар ч утгагүй дуугаар уйлж байв. Зоригтой хүү Эдвард тэднээс айгаагүй ч аюулын харанга дэлдэх эрсдэл дэндүү их байна. Тиймээс тэр алгаа хурдан хөдөлж, бамбарыг унтрааж, харанхуй руу харав.
  Үүдэнд нь "амтат хос" ирлээ. Хосуудын хамгийн том нь нэлээд том тулаанч гэж хэлэв.
  -Тэгээд генерал яагаад дарь агуулахын хамгаалалтыг шалгах тушаал өгсөн юм бэ, энд хэн ч ирэхгүй.
  - Тийм ээ, энд байгаа цайз чөтгөр өөрөө хөлөө хугална. - гэж хоёр дахь дайчин бувтнаад тэр даруй гонгинов. Тэгээд тэр эргэлзэн гиншиж:
  - Хараач, хэн нэгэн хаалга онгойлгох гэж оролдсон.
  Эргээд бодоход хэн ч хүчтэй байдаг гэж залуу дайчин Эдвард залхаан духаа алгадав, чи ийм ухаангүй байх ёстой. Энэ хооронд хамгаалагч хутгыг гаргах гэж оролдов. Өөр нэг нь дуугарч, эргэн тойрноо харж, айсандаа хүзүүгээ мушгиж эхлэв:
  - Усан онгоцон дээр скаут байна, түгшүүрийн дохио өгөх цаг болжээ.
  Цаашид эргэлзэх боломжгүй болж, энэ үг хавар хурдасч, Эдвард отолтноос үсрэн гарч, үсрэлтээр цохилт хийв.
  Тэр шилбэээрээ толгойны ар тал руу хамаг чадлаараа цохиж, нугаламын хугарлын чимээ хүртэл сонсогдов. Энэ үед хоёр дахь далайчин хутгыг сугалж авахыг оролдсон бөгөөд харагтун, цоож өөрөө салж эхлэв.
  Сүүлчийн өрсөлдөгчөө амаа ангайгаад босохоос өмнө сайн бэлтгэгдсэн дайчин Эдвард хоёр гар, хөлөөрөө тулалдав. Тэд түүнийг авах гэж оролдоход Осетров түүний эрүүний дээд зүсэлт хийж, дараа нь сүмд нэмж оруулав. Дайчин шалан дээр унав.
  Нимгэн даавуугаар арай ядан хучсан хэдэн үзэсгэлэнтэй охид баяртайгаар хүлээн авч алга ташиж, найрал дуугаар хашгирав.
  Сайн байна, хөл нүцгэн бүхээгийн хүү! Та бол баатар!
  Залуу терминатор баяртайгаар шивнэв:
  - Одоо бид илүү хурдан ажиллах хэрэгтэй!
  Халаасаа сугалж, цахиур чулууг олоод, хэрэгтэй зүйл болсон, учир нь согтуучуудын барьж явсан дэнлүү унтарч байх үед хилэм дайчин оч унтрааж, бамбар асаав.
  -Эртний тухай нэг кинонд анхдагч нацистуудыг дэлбэлдэг шиг одоо хорлон сүйтгэх ажиллагаа явуулъя. - Залуу дайчин өөдөсийг урж, давирхайгаар дэвтээж, гар хийцийн зулын гол хийжээ. Дараа нь тэр хамгийн том торхноос нэг хэсгийг хайчилж, дүүргэж, галд авав.
  - Ертөнцийн эсрэг сахиусан тэнгэрүүд надад туслах болтугай! - Хуучин партизаны газар доорх сөнөөгчийн нүд нь хурцаар гялалзаж байв. Зугтахад хангалттай хугацаа байгаа гэж найдаж байна.
  Хөлийнхөө хурууг зөөлөн гишгэж, борлосон булчинлаг терминатор хүү Эдуард хаалгыг хааж, буцааж өлгөж, хурц хөдөлгөөнөөр түгжээг нь таслан дээшээ гарав. Гүн уур амьсгал цээжин дээр дарж, толгойг нь бүрхэж байх шиг санагдсан. Хөл нь гайхалтай хүнд болсон. Замдаа тэд түүн рүү хэд хэдэн удаа залгахад жирийн хагас нүцгэн хөл нүцгэн хүүтэй тун төстэй агуу дайчин Эдуард боомилсон хоолойгоор хариулав.
  Генерал намайг яаралтай дуудсан.
  Энэ нь мэдээжийн хэрэг, өөр дуу хоолой асуух хүртэл явцуу бодолтой дайчдад өө сэвгүй ажилласан.
  -Тэгээд генералд та яагаад хэрэгтэй байна вэ?
  Бүхээгний хүү Эдвард нүцгэн, гөлгөр өсгийгөө гялалзуулж, урьдчилан бэлдсэн үгээр хариулав.
  - Надад яаралтай даалгавар байна, би тавцан дээр гарах хэрэгтэй байна.
  -Үгүй ээ, та эхлээд бидэнд үйлчил. "Далайчин чанга цухуйсан ястай байсан ч булчинлаг мөрнөөс нь бариад хашгирав.
  Залуу дайчин хоёр ч удаа бодолгүйгээр харгис хүний өвдөг рүү цохиж, дараа нь шүүрдэж авав. Тэр нөхөрсөг инээдэнд унасан бөгөөд овсгоотой жаал Осетров хурд нэмэв.
  Түүний гүйлт улам бүр цөхрөнгөө барж, догдолж байв. Мөнхийн терминатор хүүхдийн өсгий нүцгэн гялсхийв. Энд эцэст нь аврах тавцан байна, тэр танил хагарал руу гүйж, сэлмээ мэдрэхийг оролдов. Тэр байхгүй байна!
  Гагцхүү боол хүүхнүүд л хаа нэгтээ булбулайн дуугаар, маш сайхан хоолойгоор ямар нэг юм гонгинож байна. Тэгээд ямар хүүхнүүд вэ, ерөнхийдөө эгдүүтэй царайлаг... Цэвэрхэн толигор арьстай.
  Гэсэн хэдий ч Эдвард үүнд цаг хугацаа байхгүй - эцэст нь түүний домогт, эрэлхэг сэлэм алга болжээ.
  Гэхдээ энэ бол тийм ч хялбар зэвсэг биш, ийм ир нь ямар ч металлыг огтлох болно. Эдвард ууртайгаар нүцгэн хөлөө дэвсээд цонхийсон уруулаараа шивнэв.
  Үхэх ёстой байсан ч би чамайг орхихгүй.
  Залуу хорлон сүйтгэгч хашлагыг асар хурдтайгаар тэмтэрч байтал манаач түүн дээр бүдрэв.
  Араас нь чанга хашгирав:
  - Чи энд юу хийж байгаа юм?
  -Алдагдсан алмаазан зүрхтэй медалиа олохыг генерал тушаажээ! - Түргэн ухаантай мөнхийн хүү Осетров байсан. Духан дээрээ нүцгэн өсгийтэй гутлаа лааны үзүүр шиг нэн даруй хайлуулахгүйн тулд өөрийгөө барихад хэцүү байв.
  Тэр бүр баярласандаа хахаж цацав:
  -Тийм болохоор хамтдаа идэцгээе.
  Дайчин тавцан руу гүйж, самбаруудыг мэдэрч эхлэхэд Эдвардын залуу биед цаг хугацаа өнгөрч байгаа мэт санагдаж, түүний сүүлчийн секундийг хурдан хэмжиж байв. Шуурхай бодлуудыг дуугаар таслав.
  - Намайг юу олсныг хараач. -Тийм ээ, заримдаа ийм зүйл тохиолддог, хэн ч азтай байдаг, гэхдээ та биш. Хэдийгээр аз бол харьцангуй ойлголт юм. Тэмцэгч бүдэгхэн гялалзсан сэлмээ сугалав.
  - Анги! Би чамд арга заль үзүүлье. - гэж мөнхийн терминатор хүү хэлээд эелдэг инээмсэглэлээр баруун гараа хуруугаараа нарны зангилаа руу зүсэж, "Барын хумс" техникийг ашиглан хэлэв. Дараа нь гар нь илдний танил хөнгөн байдлыг мэдэрсэн. Гүйлтийн эхлэлтэй залуу, ялагдашгүй дайчин усан дээрээс үсрэв.
  Боол охид, нүцгэн, цүүцтэй, дэгжин, байх ёстой юм шиг, гутал мэддэггүй шударга хүйсийн хөлийг тамгалж, дуулжээ;
  Та бол бидний агуу шүтээн
  Дайчин хүү гэрэл...
  Бүх дэлхийг байлдан дагуулах -
  Хайраар дуулсан байгаарай!
  Бараг тэр даруй асар том дэлбэрэлт болж, хөлөг онгоц хоёр хэсэгт хуваагдан, тамхи татдаг гуалин бүх чиглэлд тархав. Тэдний нэг нь Эдуард хүүгийн борлосон нүцгэн мөрөн дээр маш их өвдөж, галд өртөж, түүний нүцгэн хөлийг бага зэрэг шатааж, бүхээгийн хүүгийн барзгар улны хэлтэрхий тусав. Тэрээр гайхширсан ч ахиц дэвшил нь удааширсангүй, автомат нисгэгч дээр хөвж байв.
  Мэдээжийн хэрэг, тэр бөгжөө үрж, богино шившлэг хэлэхээ мартсангүй.
  Шидэт хуй салхи шивэгчин охидыг авав. Тэгээд тэр тэднийг үлгэрийн орны дэлбэрсэн хөлөг онгоцноос аюулгүй газар аваачив. Тэгээд тэд боомт дээр ирэв. Янз бүрийн түвшний нүцгэн царайтай сайхан охидын бүхэл бүтэн баг. Мөн тэдний зөвхөн нэг нь сувдан хатгамалтай шаахайтай байв. Тэр яг боол биш байсан болохоор тэр.
  Охид үүнийг найрал дуугаар аваад:
  Гэхдээ зүрх, судасны цохилт,
  Бидний үрс, ээжүүдийн нулимс...
  Тэд бид өөрчлөлтийг хүсч байна гэж хэлдэг
  Боолын гинжний буулгаг хая!
  Дайчин хүү тэдэнд хариу дуулж:
  Дэлхийн хүү хариулах болно, үгүй,
  Би хэзээ ч боол болохгүй...
  Эрх чөлөө цэцэглэн хөгжинө гэдэгт би итгэдэг
  Нар идээт шархыг эдгээх болно!
  
  Тулалдаанд агуу эх орныхоо төлөө,
  Хүүгийн зүрх чамайг дууддаг...
  Эрт босоорой, эрэлхэг хүлэг баатар
  Харанхуй алга болно, 5-р сарын сарнай цэцэглэнэ!
  Бар акулууд хорлон сүйтгэх ажиллагаа хийсэн хүүг дахин хөөж эхлэв.
  Залуу дайчин Эдуард шалбарсан мөр нь тэвчихийн аргагүй өвдөж байсан ч сэлмээ цавчив. Махчин амьтдын нэг нь дэндүү ойртон сэлж, зүсэгдсэний дараа найзууд нь түүн рүү дайрчээ.
  Тэд бараагаа тарчлааж, шууд утгаараа урж эхлэв. Мөн долгионыг бадмаараг нар жаргах өнгөөр будсан.
  -Та акулуудад эв нэгдлийн мэдрэмж алга. Унасан нөхрийг дэмжихийн оронд дуусгадаг. - Залуу дайчин ёжтойгоор нэмж хэлэв. Таны ухамсар хаашаа явсан бэ?
  Акулууд хариуд нь ямар нэгэн ойлгомжгүй зүйл гиншиж, тэдний зөвхөн нэг нь нил ягаан судалтай, эвэргүй гэж гэнэт хэлэв.
  -Залуу минь чи хэн бэ, олон сая жилийн хувьслын талаар маргаж байна.
  Гайхсандаа мөнхийн хүү Эдуард сэлмээ унагах шахсан боловч аз болоход тэр гайхалтай хариу үйлдэл хийснийхээ ачаар сармагчин шиг уян хатан, нүцгэн хуруугаараа үнэт цомыг барьж чаджээ.
  Залуу дайчин асуув:
  - Та ярьж байна уу?
  Акул ёжтой инээв.
  -Тэгээд та юу гэж бодож байна, үүнийг зөвхөн хүмүүс л чадна. Энэ бол та нарын ихэнх нь хувьслыг үгүйсгэж, өөрийгөө бурханлаг гарал үүсэлтэй гэж үзэн ядаж байгаа нь эндээс харагдаж байна. - Далайн гол махчин амьтан ууртайгаар сүүлээ усан дээр дарав.
  Хүү логикоор хариулав:
  -Би олонхи биш, тэр дундаа бид нэгэн цагт ухаангүй сармагчингууд байсан гэдэгт би итгэдэг. Гэвч дараа нь тэд босч чадсан. - Хатуу дайчин няцав. - Мянган жил өнгөрч, бид хамгийн зоригтой шинжлэх ухааны зөгнөлт зохиолчдын ч мөрөөддөггүй тийм өндөрт хүрэх болно!
  Эдвардыг тодорхой зайд дагасан акул эргэлзээтэйгээр тэмдэглэв.
  -Ямар ч байсан та өөрөө өөртөө хэт итгэлтэй байна. Тэнгэрлэг нигүүлслээр дамжуулан олж авах найдварыг бусдын эрхэмлэдэг зүйлд та учир шалтгааны тусламжтайгаар хүрнэ гэж найдаж байна.
  Ялангуяа дэлбэрэлтийн үр дүнд авсан зүслэгүүд нь жигшүүрт загатнаж байсан тул хурдаа нэмэхийг хичээсэн хүү дахин гайхаж:
  -Чи далайгаас гардаггүй болохоор энэ талаар яаж мэдэх юм.
  Шарк ухаантай хэлэв:
  - Бидний зарим нь идсэн хүний тархинаас мэдээлэл шингээх төрөлхийн чадвартай байдаг. Тэгээд би маш сайн уншдаг бишоптой таарлаа. Та ч гэсэн залуу ч гэсэн өөртөө маш их мэдлэг хуримтлуулдаг. Одоо та юунд дуртайгаасаа шалтгаалаад миний өглөөний хоол эсвэл оройн хоол байх болно.
  - Зүгээр л оролдох! - Кобра шиг хурдан Эдвард ирж буй хөдөлгөөнийг барьж аваад сэлмээрээ даллаж, түүн рүү гүйсэн хамгийн ойрын акул руу цохив.
  Цохилт нь түүний нүд, тархи, эврийг нь таслав. Дахин хэлэхэд, махчин амьтад гэмт хэрэгтэн дээрээ хамтдаа нисэхийн оронд татагдсан биетэй зууралдав.
  -Үгүй ээ, чи миний тархийг хэзээ ч амтлахгүй. - Бяцхан хүү минь, акулууд инээдээ барьж ядан их тэнэг харагдаж байна гэж хэлэв. "Гэхдээ хэрэв хүсвэл ойр дотны усанд сэлэх хэрэгтэй. - Залуу дайчин хөлийн нүцгэн хуруугаараа инжир шиг дүрс хийв.
  Далайн дээрэмчин өөр рүүгээ дайрахаас айж, түрэмгийлэн исгэрэв:
  - Одоо тэд чамайг дуусгах болно. "Тэр хараалын талаар тийм ч бүтээлч биш байсан бололтой, тэр шахаж гаргасан." -Чи бол тэнэг новш.
  Махчин загаснууд хамтрагчтайгаа дуусаад дахин залуугийн араас гүйв. Тэд түүнийг тал бүрээс нь довтлохыг оролдсон боловч авхаалжтай, нууц тулаанд сургагдсан, тэр дундаа иртэй зэвсгээр, мөнхийн хүү Эдвард шумбаж, нэгнийх нь гэдсийг урж, нөгөөгийнх нь сүүлийг таслав. Акулууд муу юм шиг түүнийг хэсэг хугацаанд сонирхохоо больж, өөрсдөө хазаж байв.
  -Чи, би харж байна, эгч нараа бүү захир. - гэж ялагдашгүй хүү Эдвард баяртайгаар хэлэв. Тэд яагаад ийм анхдагч юм бэ? Тэд байцаагдаж буй партизанууд шиг чимээгүйхэн үхдэг үү?
  Гол акул үнэнчээр хариулав:
  "Над шиг хүмүүс ховор. Үлдсэн хэсэг нь зөн совингоор батлагдсан тэнэг булчингийн уул юм : шархадсан хүмүүсийг дуусга - миний тушаалаас илүү хүчтэй.
  Ухаантай хүү Эдвард сэлмээ жинлээд энэ халим руу шидэж яагаад болохгүй гэж бодов. Гайхамшигтай зэвсгийг алдах, алдах эрсдэл байсан нь үнэн. Ухаантай акул түүний санааг таасан мэт хурдаа нэмэн залуу тулаанчаас холдож эхлэв.
  - Тэгээд чи айж байсан гэж би харж байна. -Харгис дайчин хүү шиг инээвхийлэв, Эдвард. -Та бүлэглэлээ буцааж дуудаж болох уу?
  Сэрвээт тахал хорлонтой исгэрэн:
  Битгий тоо, чамд амьд үлдэх тийм ч их боломж байхгүй.
  Акулууд үүнийг дахин таслахыг оролдож, хэд хэдэн удаа хүрч, ялангуяа хөлийг нь шүдээрээ зүсэж, гарны хурууг бараг хазаж, эвэрээрээ биендээ хэд хэдэн өвдөлттэй цохилт хийсэн бололтой. хэд хэдэн хавирга хугарах. Гэвч тэдний арав гаруй нь өөрсдийгөө хөнөөжээ. Нөхдийнхөө яриаг дуусгаж байх хооронд хэсэг зуур зогссон нь түүнд дахин цугларах боломжийг олгов. Тэд түүнийг хөлөг онгоцон дээр аль хэдийн хүлээж байсан, буучин, буржгар үстэй, муруй хамартай урьд нь ялтан байсан. Түүнтэй хамт хар хүүхэн шиг баатарлаг эмэгтэй хамгийн жижиг буунаас бууджээ. Түүнийг харвасан мэргэн буудагч гэсэн нэр хүндтэй байсан нь гайхах зүйл биш бөгөөд бөмбөг акулыг яг онож, түүнийг таслав.
  - Бум ! - гэж залуу дайчин Эдвард шүдээ гарган хэлэв. -Судалгүй байгаа нь харамсалтай. Одоо тэр намайг санаж, өшөөгөө авах болно. - Тэр гарынхаа ирмэгийг хоолойны дагуу гүйж, нэмж хэлэв. - Зөвхөн одоо л түүнээс өшөө авах нь зөвхөн хажуу тийшээ биш гарч ирнэ!
  Шимпанзе хүртэл атаархдаг гар, хөлийн нүцгэн хуруугаараа зууралдсан залуу дайчин хөлөг онгоцны тавцан дээр хурдан авирч, ядарсан ч үгүй байв. Ахмад Каварнава түүнтэй уулзахаар хамгийн түрүүнд гүйж ирэв:
  -За, миний хүү тагнуул ямар байсан бэ?
  Залуу дайчин урам зоригтойгоор хариулав:
  - Гайхалтай, би тэдний бүх батерей, заставууд байрладаг навч дээр ноорог зурж чадна. Бидэнд амжилттай довтлох боломж байгаа гэж бодож байна.
  Каварнава түүнийг энэ оролдлогод дэмжсэн:
  -Би ч мөн адил гэж бодож байна. - Тэгээд асар том далайн дээрэмчин сахлаа хутгаар үрэв. - Довтолгооны төлөвлөгөө хэвээрээ байна уу?
  - Тийм ээ! Ганц тохируулгыг би өөрөө хийсэн үү? - Эдвард бардам инээмсэглэн хэлэв.
  - Юу? гэж Каварнава асуув.
  Хүү баяртайгаар хариулав:
  - Боомтод бусад зүйлсийн дотор Контрабассын хамгийн хүчирхэг хөлөг онгоцны нэг болох зуун хорин буутай байлдааны хөлөг онгоц байсан.
  -Тийм л дээ, гэхдээ ийм хүчний эсрэг бид татахгүй, довтолгоог хойшлуулах хэрэгтэй болно. гэж Каварнава айсан бувтналаа.
  Залуу дайчин ёжтойгоор залруулж:
  -Би чамд хэлсэн.
  Далайн дээрэмчин ахмад найдвар дүүрэн бувтнаад:
  -Тэгэхээр тэр явсан уу?
  Терминатор хүү зальтай нүд ирмэв:
  - Та тэгж хэлж болно, доод тал нь тамд очсон.
  Каварнава гайхаж:
  - Өөрөө живсэн үү?
  Залуу дайчин Эдвард юу ч нуух шаардлагагүй гэж үзэв.
  -Үгүй ээ, би түүнд бага зэрэг тусалсан. Бууны агуулахыг шатааж, яаж дэлбэрсэнийг сонсоогүй биз дээ?
  Каварнава бас тэсэлгүй инээв:
  -Бид үүнийг аянга гэж бодсон. - Би тэр даруй сайжирсан. - Гэсэн хэдий ч дээд тавцангаас хар эмэгтэй-баатар болон бусад хүмүүс галыг харсан. Ахмад гайхав. -Тэгэхээр чи хийсэн үү?
  Хүү Эдвард инээгээд хажуу тийшээ нударгаараа наан:
  - Тиймээ би! Надад өөр сонголт байсангүй. Тэгэхгүй бол бид бүгд живэх эсвэл энэ адал явдлаа орхих хэрэгтэй болно.
  Каварнава бодлын довтолгоогоор хашгирав:
  -Тийм ээ, чи зүгээр л баатар хүн. Бид чамайг шагнах ёстой, гэхдээ далайн эргийн ахан дүүс бидэнд тушаал, загалмай байхгүй. Олзыг хуваахдаа таны эр зоригийг харгалзан үзэх болов уу.
  хэд хэдэн булчинлаг далайн дээрэмчин охид , нарийхан, барзгар, гэхдээ нэгэн зэрэг цайвар үстэй, найрал дуугаар:
  - Зөв!
  Терминатор хүү Эдвард гялалзсан толгой дээрээ сэнстэй нисдэг тэрэг шиг хурц сэлэм шиг баяртайгаар эргэв.
  - Энэ нь шударга байх болно, гэхдээ миний хувьд баялаг бол тоос, тийм ч сонирхолтой биш юм.
  Та үүнээс илүү юу болохыг ойлгохгүй, чин сэтгэлийн итгэл үнэмшил эсвэл зоригтой байдал.
  Каварнава хүчтэйгээр хариулав:
  -Та дэндүү залуу байгаа болохоор тэр. Би ч гэсэн чиний насан дээр мөнгө гэхээсээ илүү адал явдлыг мөрөөддөг байсан. Одоо бид эцсийн нарийн ширийн зүйлийг офицеруудтай ярилцах болно.
  
  ГУЛЛИВЕР БООЛД БАЙНА
  ТАЙЛБАР
  Одоо хүү Гулливер Конаны дугуйг эргүүлэхээс өөр аргагүй болжээ . Үзэсгэлэнт Виконтэс охин түүнийг ташуураар ташуурддаг. Энэ бол одоо домогт аялагчийн атаархмаар хувь тавилан юм.
  . БҮЛЭГ Љ1
  Хүү Гулливер бусад далайчдаас тусгаарлагдав. Мөн хүүхэд болсон хүмүүсийг тусдаа хуаранд илгээж, янз бүрийн хүнд ажилд хуваарилдаг байв. Мөнхийн хөвгүүд нүцгэн, хөл нүцгэн карьерт чулуугаар дүүрсэн сагсыг чирч, лантуу, түүгээр чулуу зүсэх ёстой байв.
  Боолуудын хувь тавилан ийм байдаг. Гэхдээ Гулливер бага зэрэг азтай байсан. Харин виконтэс бүсгүй түүнийг дугуйнд бэхлэхийг тушааж, үр тариаг гурил болгон нунтаглаж байсан тээрмийн чулууг эргүүлэв. Ажил нь хүнд, гэхдээ наранд байдаг. Тэгээд ядаж чамд усан сан үлдээсэн. Бусад хөвгүүд нь карьерт, эдийн засгийн төлөө бүрэн нүцгэн, заримдаа сараар нар харахгүй, мод, ташуураар цохиулж, гинж зүүж, чулуун дээр унтдаг. Түүгээр ч барахгүй уурхайд янз бүрийн баас, утаатай бамбараас өмхий үнэртэж байна.
  Тиймээс Гулливер нар, цэвэр агаарт ажилладаг хэвээр байна. Мөн Виконтэс охин ойролцоо алхаж байна. Тэр хүүгийн нүцгэн нурууг үе үе ташуураар цохиж, инээмсэглэн асууна.
  - За, яаж? Энэ удаад та аз жаргалтай байна!
  Гулливер гүн ухааны үүднээс ингэж тэмдэглэв.
  - Хүн санал болгодог, харин Бурхан шийддэг!
  Охин нүцгэн хөлөө дэвсээд тэмдэглэв:
  - Демагоги! Хэдийгээр та залуу насаа сэргээж, хүүхэд насандаа буцаж ирсэн бөгөөд энэ нь үнэхээр гайхалтай юм!
  Арван хоёр орчим настай хүүгийн биед та үнэхээр шинэлэг, хөгжилтэй санагддаг.
  Хэдийгээр нүцгэн хөл чинь хурц чулууг хатгаж байгаа ч тэд маш бүдүүлэг болж, хүү маш хатуу болсон тул та зөвхөн тааламжтай гижигдэхийг мэдэрдэг.
  Тэгээд тэр ядаргаа бараг мэдэрдэггүй.
  Тиймээс охин түүнтэй чатлахыг хүсч байна. Тэр өөр юу хийж чадах вэ? Телевиз ч, радио ч, тоглоом, интернет ч зохион бүтээгээгүй тул хөгжөөх юу ч байхгүй, хэн ч байхгүй.
  Виконтэс инээмсэглэн асуув:
  -Тэгээд аваргуудын оронд байхдаа жижигхэн биенээсээ ичиж зовдоггүй байсан уу?
  Гулливер тэмдэглэв:
  -Энгийн хүний хувьд би жижиг биш л дээ. Тэр ч байтугай дундаж өндөр. Гэхдээ үнэнийг хэлэхэд жаахан охин ч гэсэн чамаас хамаагүй том бол мэдээж ичмээр юм!
  Хариуд нь инээв. Дараа нь ташуур хүүгийн нүцгэн, булчинлаг нуруун дээр нь нэлээд өвдөлттэй цохив.
  Гулливер дээшлэв. Гэсэн хэдий ч, мэдээжийн хэрэг, үүрд залуу байх нь сайхан боловч боол байхдаа тийм ч сайхан биш юм. Гэхдээ хүүхэд болсон бусад далайчдын хувьд энэ нь бүр ч хэцүү байдаг. Мэдээжийн хэрэг, та өөрийгөө дэлхийн хамгийн азгүй хүүхэд гэж бодож болохгүй. Энд нар гэрэлтэж, нүцгэн, булчинлаг бие нь тааламжтай, шинэхэн салхи үлээж байна. Хэт их ачаалалтай ажиллаж зовж шаналж буй үнэртэй уурхайн хөвгүүдийг яах вэ?
  Гулливер язгууртан айлын охиноос асуув:
  Тэд яагаад биднийг дуудлага худалдаанд оруулаагүй юм бэ?
  Виконтэс инээмсэглэн хариулав:
  - Уурхайн өргөтгөлийн шинэ төлөвлөгөө гарч, хүн хүч яаралтай хэрэгтэй байна. Уурхайн нөөц шавхагдах үед . Дуудлага худалдаанд оруулах ч юм билүү. Та яагаад индэр дээр нүцгэн зогсож, таны биеийг мэдрэх охид, хөвгүүдийн гарыг мэдрэхийг хүсч байна вэ?
  Гулливер зэвүүцэж, юу ч хэлсэнгүй. Тэгээд висконтэс түүнийг дахин цохив
  ташуур. Ар талд нь улаан судал бий.
  Охин нүцгэн хөлөө дарав. Тэр инээдтэй харагдаж байв - тансаг даашинз, боол эсвэл энгийн хүн шиг нүцгэн хөл.
  Гэсэн хэдий ч тэр твиттер хуудсандаа:
  - Чи зүгээр л миний хэрэг! Би чиний эзэгтэй байгаад баярла! Тэгээд би чамайг оркуудад зарж чадна! Мөн энэ нь илүү дордох болно!
  Хүү Гулливер гайхаж:
  -Оркууд үнэхээр байдаг уу?
  Охин толгой дохив.
  -Мэдээж! Та юу мэдээгүй байсан бэ?
  Хүүхэд болсон ахмад ахмад чин сэтгэлээсээ хариулав:
  - Би тэднийг зүгээр л үлгэрийн амьтад гэж бодсон!
  Виконтэс инээгээд хариулав:
  - За, бид бүгдээрээ нэг төрлийн үлгэртэй! Энд та хасах эсвэл нэмэх боломжгүй!
  Гулливер дуулжээ:
  үлгэрт итгэдэг , хүмүүс баяртай гэж хэлдэггүй,
  Мөн тэд үүрд жинхэнэ найзууд хэвээр байх болно!
  Охин үүнийг арав дахь удаагаа аваад инээв. Хэдийгээр байнга инээх нь зохисгүй юм.
  Гулливер одоохондоо чимээгүй байлаа. Тэр аваргуудын дунд байх нь аймшигтай гэдгийг санав. Муур ч гэсэн танд аюултай, гэхдээ сармагчин түүнийг яаж алах шахсан. Тиймээс тэр асуудалд орсон. Хэдийгээр түүний толгой дээрх дээвэр дүүрэн, тансаг, зузаан дээл өмссөн байв.
  Гэхдээ тэр тусмаа аваргуудын дунд чиний хажууд эмэгтэй хүн байхгүй байгаа нь тааламжгүй. Үнэн, тэр одоо хүүхдийн биед байгаа бөгөөд онцгой хүсэл эрмэлзэл байхгүй юм шиг байна. Гэхдээ уйтгартай хэвээр байна ...
  Гулливер романтик дуугаа дуулсан;
  Диваажингийн тамын өмнөхөн ангалын дээгүүр,
  Би Бурханаас өршөөл авмаар байна!
  Би түүн рүү эргэж, сэтгэлээрээ шатаж,
  Хоосон асуулт: үх эсвэл амьд!
  
  Аянга цохих нь мууг харуулсан,
  Энэ бол хар бодлын үр удмын хүсэл!
  Мөн үзэн ядалт зүрхийг минь урж,
  Миний тэрслүү сэтгэлийг юу хөдөлгөж байна вэ!
  
  Би хайртай хүнээрээ бахархаж чадна
  Гинжний цаазлагчийг зайлуул!
  Нүүрний сүмд гэгээнтнүүд баярлагтун.
  Би тэдэнд аймшигт өдрүүдийн залбирлыг зориулах болно!
  
  Надад өөр хэн нэгний агуу байдал хэрэггүй,
  Би хайртынхаа буржгар үсийг сүлжсэн!
  Бид Төгс Хүчит Бурханы өмнө хоёр л мөхдөг.
  Архангай сэлмээ өргөөд төмөр гялсхийв!
  
  Би охинд: Бид хамтдаа байх болно,
  Нарны дор аз жаргалтай амьдар!
  Гоо сайхныг хамгаалах нь нэр төрийн хэрэг,
  Ингэснээр од мөнхөд унтрахгүй!
  
  Тиймээс тэнгэрийн лангуунуудын анхилуун үнэрийг мэд.
  Би сайхан үнсэлтийг орлож чадахгүй!
  Хайрын тэвэрт гайхалтай гайхалтай,
  Мөн дэлхийн шуурга надад хамаагүй!
  Гулливер сайхан дуу дуулсан. Мөн нэгэн зэрэг хөгжилтэй, хөгжилтэй.
  Тэгээд түүнийг дуулж байхад оркууд үнэхээр дээрэм хийж байсан. Ялангуяа тэд Маркиз де Сад хаашаа явсан тухай сэдвээр олзлогдсон хүүг тамласан.
  Оркуудад энэ дайчин, илбэчин хоёрыг нэгэн зэрэг барина гэдэг туйлын хэцүү байсан.
  Хүү арван хоёр орчим настай харагдаж байсан ч энэ дэлхий дээрх бүх хүмүүс наснаас үл хамааран хүүхэд шиг харагддаг ч эхлээд ямаанд уяж, ташуурдаж эхлэв.
  Хүү аяархан гиншиж, уруулаа жимийв. Гэхдээ тэр юу ч илчлэхийг хүсээгүй.
  Тэд хүүгийн гэрэлт толгойг нь хажуу тийш нь унатал удаан зодсон.
  Орк түүний нүүр рүү хувингаас мөстэй хүйтэн ус цацав. Тэгээд залуу дайчин ухаан оржээ.
  Орк архирав:
  - Ярь!
  Хүү хариуд нь амьсгалахад хэцүүхэн исгэрэв:
  - Би хэлэхгүй!
  Цаазын ялтан хүүг дахин цохив. Тэр чичирэв.
  Ахлагч Орк хэлэхдээ:
  -Түүний өсгийг нь очоор хуурах хэрэг гарна!
  Оркууд их гонгинож байна!
  Ингээд тэдний нэг нь задгай зуух руу очиж бамбарыг асаажээ. Бараг нүцгэн, ташуурын цохилтоор зүсэгдсэн хүү өрөвдөлтэй, сэтгэл хөдлөм харагдаж байв. Түүний нүцгэн дугуй өсгийт нь гацсан нь яг л хүүхдийнх шиг арчаагүй, ягаан харагдаж байв.
  Гал махчин хэлээрээ хүүхдийн улыг долоов. Тэгээд хүү тамын шаналан хашгирч байна. Галын дөл хүүгийн хөлийг маш ихээр шатаажээ.
  Мөнхийн үрс цөхрөнгөө барж, архиран чичирч байсан ч олс нь маш хүчтэй байв.
  Оркууд хүүгийн тарчлалыг хараад галзууран инээв. Мөн тэд шарсан kebab шиг маш амттай үнэртэй байв.
  Аз болоход Гулливер үүнийг хараагүй. Тэгэхгүй бол тэр үнэхээр бухимдан архирах байсан.
  Виконтэс хүүг ташуураар дахин ташуурдаад асуув.
  - Та амьдралдаа ядаж хэзээ нэгэн цагт Бурхан шиг Төгс Хүчит болохыг хүсч байсан уу?
  Ахмад хөвгүүн толгой дохив.
  - Заримдаа би хүсдэг байсан... Хэдийгээр та заримдаа боддог ч гэсэн хүмүүсийг чамтай хамт баярлуулахын тулд та юу хийж чадах вэ?
  Охин тэмдэглэв:
  - Жишээлбэл, бидэнтэй хамт байгаа бүх хүмүүсийг хүүхэд болго!
  Гулливер толгой сэгсэрлээ.
  -Жишээ нь, хорин настай охид, хөвгүүд болоход бараг бүх хүмүүс дуртайяа зөвшөөрнө гэж би бодож байна. Гэхдээ хүүхдүүдийн зардлаар би маш их эргэлзэж байна! Эцсийн эцэст, хүүхдийн биед та хайр дурлалаас таашаал авч чадахгүй!
  Виконтэс инээгээд хэлэв:
  -Яагаад ч юм бид үүнд нэг их бухимдахгүй байгаа. Манайд луугийн авчирсан хүүхдүүд бий. Мөн энэ нь бүх асуудлыг шийддэг! Мэдээжийн хэрэг, үхлийн айдас байдаг . Хүмүүс үхэшгүй мөнх сүнсэнд итгэдэг ч түүний оршин тогтнолыг хэн ч нотлоогүй! Мөн та нар ч гэсэн хүмүүс!
  Гулливер мөрөө хавчиж хэлээд:
  -Үхэшгүй мөнх сүнсэнд итгэдэггүй Христэд итгэгчид байдаг. Тэд үгийн утгыг ойлгодог: нүгэл үйлдсэн сүнс үхэх болтугай. Хэдийгээр Библид хүмүүс Бурханы нүдэн дээр аль хэдийн үхсэн гэж хэлдэг!
  Охин инээгээд хариулав:
  - Байцааны толгой! Бүр тодруулбал шашны талаар маш удаан, утга учиргүй маргаж болно.
  Чи хөгжилтэй юм дуулвал дээр!
  Гулливер аваад дуулжээ;
  Газар доорх ертөнцийн зохион байгуулалтад өчүүхэн зүйл байдаггүй,
  Чөтгөрийн төлөөх аливаа шалтаг нь дэгээтэй адил юм.
  Хэрэв Эзэний ертөнцөд нигүүлсэл байхгүй бол,
  Энэ нь тамын усан сан холгүй байна гэсэн үг!
  
  Эцсийн эцэст хорон муу нь ертөнцийг маш их хайрладаг.
  Сайн сайхны луужингүй арлууд шиг...
  Хэдийгээр эр зоригийн баатарлаг байдал дуулагддаг -
  Ер нь бол ертөнцийн хаан бол Сатан!
  
  Энэ ертөнцөд харгис хүн амжилтанд хүрдэг,
  Өрөвдөхийг мэддэггүй хүн бол хаан юм!
  Диваажингийн далдуу модны дор урхи бий,
  Сайн нь хаана байна? Түүний ач холбогдолгүй тэг!
  
  Ямар ч итгэл эвдэрч болзошгүй
  Ямар ч алдар суу үнэртдэг, гогцоог мэдээрэй ...
  Мөлхөгчид хамгаалагдсан хязгаарлагдмал орчинд нууцаар исгэнэ -
  Мөн би мөрөөдлөөр дэлхийг гэрэлтүүлэхийг хүсч байна!
  
  Гэрэл рүү тэмүүл, харин харанхуйд нис.
  Өгүүлэхийн тулд ан, гэхдээ хоосон халаас!
  Та өрөвдөлтэй тоть шиг амьдрахыг хүсэхгүй бол
  Муухай, заль мэх, заль мэх рүү яв!
  
  Салст бүрхэвч дор амьдрах нь жигшүүртэй,
  Дээврийн дэмжлэггүй газар - алхам биш!
  Сүнсүүд өндөрт шонхор шувуу шиг урсдаг,
  Гэвч махан бие нь намагт, илд нь дайсныг гэрэлтүүлдэг!
  
  Яаж аз жаргал унтарсан бэ?
  Тэгээд яагаад хаа сайгүй бузар мууг захирч байна вэ?
  Бурханд хангалттай хүч байхгүй гэж үү?
  Тиймээс хүн бүр үргэлж сайн байдаг гэж үү?
  
  Эцсийн эцэст хүнийг фанатууд бүтээгээгүй,
  Эцсийн эцэст зүрх болгонд хайрын оргилуур байдаг...
  Хүмүүс яагаад хязгаарыг мэддэггүй юм бэ?
  Аз жаргал зөвхөн цус дээр тогтдог гэж үү?!
  
  Харамсалтай нь та өөрөө хариултаа олж чадахгүй байна,
  Энэ нь олон зууны турш дэлхий дээр аймшигтай зүйл байсаар ирсэн ...
  Чөтгөрүүд чам руу аймшигтай царай гаргаж,
  Тэгээд Их Эзэн хүмүүсийг мартсан бололтой!
  
  Гэхдээ муу зүйл бүхнийг чадагч биш гэдэгт би итгэдэггүй,
  Та зүгээр л хүсэл зоригоо нударгаараа зангидах хэрэгтэй!
  Дараа нь тамд хүргэх түлхэлт алга болно,
  Мөн бидний хооронд амар амгалан, эв найрамдал байх болно!
  Гулливер үнэхээр сайхан, мэдрэмжтэй дуулсан. Мөн түүний дуу нь сайн гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй.
  Энэ хооронд оркууд хүүд их хэцүү байсан ч юу ч олсонгүй.
  Харамсалтай нь энэ нь асар том асуудал болж хувирав.
  Үүний дараа тэд охиныг тамлаж эхлэв. Түүнийг эхлээд хөрөөний морин дээр уяж, нүцгэн өсгий дээрээ цагирагаар цохив.
  Охин аймшигтай өвдөлтөөр хашгирч, ёолж, мушгин гуйвсан боловч хэрэгтэй мэдээлэл өгсөнгүй.
  Эрүүдэн шүүлт бага зэрэг сунжирлаа... Саваа ажиллахгүй байгааг харсан оркууд гал хэрэглэж эхэлсэн бөгөөд дахин шатаж буй үнэр ханхлав.
  Тийм ээ, эдгээр нь муу мангасууд, цаазаар авагчид юм.
  Энэ хооронд Гулливер дахин нэг сайхан дууг аваад дуулжээ;
  Миний төсөөлөл цохилоо
  Аравдугаар сар шиг бүх зүйл гэрэл гэгээтэй болсон!
  Бид сэрээг муу чөтгөрийн хажуу талд тавив.
  Дэлхий дээр үнэхээр үзэсгэлэнтэй байх болно!
  
  Манай орчлон дахь ийм одод -
  Зарим нь бадмаараг, бусад нь алмаз юм!
  Бид ёс бус хүмүүсээс хүндэтгэл цуглуулдаг -
  Цохилт нь алх шиг бөгөөд хөмсөг рүү биш, харин нүдэнд тусдаг!
  
  Квазар бүхий дэлгүүрийн цонхнууд,
  Гэрэлт ипподром гялалзаж байна!
  Миний сэтгэлд ан цав үүссэн шарх -
  Энэ нь том погром байсан юм шиг байсан!
  
  Тэд сүүлт одны буржгар шиг буржгар болно,
  Хурганы гэрэлтэх - сүүн зам гэрэлтдэг!
  Үхэшгүй мөнхийн мөлжлөгүүд дуулж байна,
  Дус алдар сууд үүрд байх болтугай!
  
  Гунигтай хүн юу хийж чадах вэ?
  Цэнхэр нүднээсээ нулимс дуслаарай...
  Эргэн тойронд бүх зүйл саарал байвал зэвүүн,
  Найдвартай 6-р сард аянга цахилгаантай бороо орохыг хүлээж байхдаа.
  
  Азгүй уруулаа инээмсэглэн сунга -
  Дэлхий бол ойн жимс биш гэдгийг ойлгоорой.
  Охин минь, чам руу шүдээ нүцгэн,
  Энэ нь таны мөрөөдлийг биелүүлэх болно!
  Энд ийм хөгжилтэй дуунууд хүү, охин хоёрын аль алинд нь гарч ирэв.
  Харин виконтэсс дургүйцсэн байдалтай хэлэв.
  - Үгүй! Дуунууд нь мэдээж гайхалтай! Гэхдээ амьдралын бодол санааны хувьд далавчит үгстэй байцгаая!
  Тэгээд Гулливер түүнийг аваад шархадсан тоть шиг ярьж эхлэв;
  Эмэгтэй хүний нүцгэн хөл нь цаг хугацааны хувьд түүнийг ямар ч гутлын галош руу оруулна!
  Нүцгэн, эмэгтэй хөлийг байнга хардаг эрэгтэй, галоштой суу!
  Хөл нүцгэн эмэгтэй хөл, өсгий доор сайн жолоодож, галош дээр төгс суудаг!
  Эрэгтэй хүн охины гутлыг урахын тулд өөрийгөө эргүүлэхэд бэлэн байна!
  Нүцгэн эмэгтэй өсгийгөөр ямар ч гутлыг дотор нь эргүүлж болно!
  Эмэгтэй хүний нүцгэн хөл нь сүүлчийн гутал байсан ч гэсэн ямар ч эр хүнийг эргүүлдэг!
  Эр хүнийг дотор нь эргүүлэхийг хүсвэл гутлаа тайл, галошт оруулахыг хүсвэл өсгийгөө ил гар!
  Хүүхэд нас яагаад хөл нүцгэн байдаг вэ, яагаад гэвэл нүцгэн эмэгтэй хөл нь эрчүүдийг хөвгүүд шиг толгойгоо алддаг!
  Эмэгтэй хүнийг нүцгэн харах хүсэл нь эр хүнийг дотор нь эргүүлдэг!
  Эмэгтэй хүнийг тайлахын тулд эхлээд гутлыг нь өмсөх ёстой!
  Ажил хэрэгч эмэгтэй зөв цагтаа хувцсаа тайлснаар эрэгтэй хүний гурван арьс авах болно!
  Цаг тухайд нь ил гаргасан эмэгтэй хүн тэнүүлч болохгүй, эр хүнд баахан гутлуулна!
  Хөл нүцгэн эмэгтэй эрэгтэй хүнд гутал өмсөж, түүнийг галош өмсөж, дотор нь эргүүлж, хамгийн сүүлчийн хөл нүцгэн болгоно!
  Эрэгтэй хүн гиббонтой төстэй, харамсалтай нь хүч чадлаасаа илүү оюун ухаанаараа л илүү байдаг!
  Хүн илжиг шиг зөрүүд зантай, арслангийн амбицтай ч үнэн хэрэгтээ ямаа шүү дээ!
  Эмэгтэй хүний хувьд эрэгтэй хүн бол үхрийн хонхор газар шиг, та үүнгүйгээр хийж чадахгүй, гэхдээ ойртох нь жигшүүртэй юм!
  Эмэгтэйчүүдийн өрөөнд эрэгтэй, бие засах газар хоёрын нийтлэг зүйл юу вэ гэвэл эмэгтэйчүүд зөвхөн эрчүүдийг хөхрүүлдэг!
  Эмэгтэй хүн бол туулай шиг ямар ч арсланг залгиж чаддаг зальтай үнэг юм!
  Эмэгтэй хүнд ташуурдах хүү шиг эр хүн хэрэгтэй, хэрвээ тэр эр хүнийг зодохгүй бол амьдрал байхгүй болно!
  Эмэгтэй хүнд гахайн эвэр шиг эрчүүд хэрэгтэй, эрчүүдийн бэлэглэсэн үслэг дээл л үнэтэй!
  Бүх зүйл гялалздаг алт биш, бүх зүйл сохордог эрдэнэ биш юм!
  Гэхдээ нэхий дээл өмссөн үнэгнээс нудрах муур дээр хэвээр байна!
  Хамгийн хүчтэй арсланг зальтай үнэг оосортой байлгаж чадна!
  Муурны хүчээр ч гэсэн үнэгний заль мэхээр арсланг ялж чадна!
  Тоншуул болохгүйн тулд хэрээ битгий тоо!
  Сонгуулийн амлалтаа биелүүлэх улстөрчөөс хэрээг булбул шиг дуулуулах нь амархан!
  Хэрээ тоолж, сүүлчийн тоншуул гэж улстөрчтэй маргах гэж!
  Үнэг бол амьтдын дунд хамгийн том соёотой биш, харин хүмүүсийн дунд хамгийн их хохирогч юм!
  Урилгагүй зочин гахайнаас ч дор юм!
  Хэрэв та гуалинтай ухаантай бол Папа Карло шиг шаргуу хөдөлмөрлөж, алтан түлхүүрийг олохгүй!
  Хэрэв та Пиноккио шиг сурахыг хүсэхгүй бол насан туршдаа гуалин хэвээр үлдэнэ!
  Хэрэв та Пиноккио шиг авхаалжтай бол оюун ухаан огт нэвтэрдэггүй!
  Пиноккио шиг сургуулийнхаа оронд театр руу гүйдэг хүний оюун ухаан нь дүнзнийх шиг!
  Газарт алт булж тэнэгүүдийн улсын иргэн болно!
  Алтан авьяасаа булшлах юм бол зэс зоосны төлөө мөхөх болно!
  Мөнгөлөг ярианы алтан уулс нэг ч төгрөгний үнэд хүрэхгүй!
  Улстөрч ухаанаа урсгавал сонгогч урсдаг!
  Чадварлаг гар урчууд Пиноккиог гуалингаар хийж чадна, гэхдээ оюун ухаандаа шатаж, алтан түлхүүрээр намагт тэнүүчлэх болно!
  Ард түмэнд ардчилалд төлөвшихийн тулд эрх чөлөөний нар хэрэгтэй, харгислалын харанхуйд улс төрийн хувьд үүрд ногоон хэвээр байх болно!
  Эрхэм гуталнууд аа, эмэгтэй хүн хөл нүцгэн олборлодог!
  Улстөрч сонгогчдод буулга өгөхийн тулд дээрэлхэх нь элбэг!
  Азарган тахиа улстөрч сонгогчдыг тахиа шиг дарж байна!
  Улстөрч сонгогчдоо буулгахын тулд цагаан морь унахыг мөрөөддөг!
  Үнэг нь жижиг соёотой бөгөөд тэднийг залгихыг хүсдэг тул ерөнхийдөө нуудаг!
  Хүн төрөлхтний тухай их ярьдаг улстөрч бол жирийн хүн иддэг хүн юм!
  Мөн баавгайг зөгийн бал шиг амттай яриагаар тайвшруулж болно!
  Архичин хүний хувьд гашуун архи зөгийн балнаас ч амттай!
  Уяач улайхгүй худлаа, улстөрч "улайгаад" худлаа ярина!
  Эмэгтэй хүн гутлаа тайлж, эр хүнийг өмсөж, тэнэмэлийн хэмжээнд хүртлээ!
  Дайнд эмэгтэй хүний царай байдаггүй, харин сэтгэл догдлуулагчдыг татдаг царай байдаг!
  Эмэгтэй хүн бол тоншуул эрийг цаасан шувуу шиг хаздаг тагтаа!
  Эмэгтэй хүн долоо хоногт долоон Баасан гаригтай байдаг бөгөөд гэрлэлтийн үүргээсээ ням гарагийн бэлэг авалгүйгээр үргэлж амралтын өдөртэй байдаг!
  Бурхан бүхнийг чадагч биш, эмэгтэй хүнтэй маргах хүчгүй!
  Бурхан хэдийгээр бүхнийг чадагч боловч эмэгтэй хүний амыг хамхиж, улс төрийг зогсоож чадахгүй!
  Улстөрч хүнд мөс чанар байдаггүй, эмэгтэй хүнд харьцаа, эмэгтэй улстөрчид хэмжүүргүй бүх мэдрэмж байдаг!
  Эмэгтэй хүн бол сарнай шиг өргөстэй цэцэг боловч түүний анхилуун үнэр нь ямаа, нисгэгчгүй хүмүүсийг татдаг!
  Сонгогч хүүхэд насандаа унадаг, хонхорхойтой, үзэн ядсан хөгшин царс модны төлөө саналаа өгдөг!
  Орос цэргийг налуу мод шиг нурааж болох ч өвдөг сөхрүүлэхгүй, улиас шиг сэгсэрнэ!
  Цэргийн сахилга батыг сахихыг хүсэхгүй бол хоригдол шиг нуруугаа нугалах болно!
  Манай ертөнцөд маш их шороо бий, зөвхөн ховор ноёд л байдаг!
  Улстөрчийн хэл урт, харин цохисон зүйлээ биелүүлэхийн тулд гар нь богино!
  Улстөрч амлахдаа хурдан, биелүүлэхдээ удаашралтай, өглөг гуйдаг, хууран мэхэлсэн бол уучлалт гуйдаг!
  Эмэгтэй хүн гуталгүй бол эрэгтэй хүнийг хөл нүцгэн өмсдөг!
  Эмэгтэй хүн бол юуны түрүүнд арсланг таслахыг хүсдэг үнэг боловч ихэвчлэн илжигнүүд түүний тасархайд баригддаг!
  Эмэгтэй хүн бол алтан өндөгнд дуртай тахиа бөгөөд тээгчдээ зөвхөн алдагдал авчирдаг!
  Эмэгтэй хүн бол тахиа, тэр жинхэнэ үнэг болсон хүнд алтан өндөг л авчирч чадна!
  Жинхэнэ үнэг, азарган тахиа таныг алтан өндөглөнө!
  Үнэгэнд арслангийн хумс байдаггүй ч араатны хаанаас гурван арьсыг урж авч чадна!
  Үнэг биш бол арслан биш!
  Үнэг эмэгтэй ямар ч эр хүнийг арслан гэж итгүүлж, түүнийг энгийн илжиг шиг үржүүлж чаддаг!
  Үнэгний ухаантай, чонын барьцтай арслан хүүхэн!
  Арслан бол архирдаг хүн биш, харин их ногоон байгууламжийг урж хаядаг хүн!
  Улстөрч үнэг биш байхад түүнээс гурван арьс тасдаж хүзүүвч зүүдэг!
  Улстөрч хоёр сандал дээр суух өргөн бөгстэй ч сэтгэлийн өргөн нь үгээр л байдаг!
  Танкыг ураны цөмтэй бүрхүүл нэвтэлж, улстөрч зүрхгүй ч алтан түрийвчтэй оргилд гардаг!
  Эмэгтэй хүн нүцгэн хөлөөрөө тэрбумтныг ядуусын хороолол руу хөтөлж, тэнэмэлийн хэмжээнд хүргэж чадна!
  Улстөрчид биширдэг, хөл нүцгэн эмэгтэйчүүд, сонгогчид гутал өмсдөг!
  Улстөрч эмэгтэй хүний хувцсыг тайлж, эрэгтэй хүний гутал өмсдөг!
  Улстөрч эмэгтэй хүний хөлийг нүцгэн, эрчүүдийн чихэнд хүртэл гутал хийхийг хүсдэг!
  Улстөрчид эмэгтэй хүнийг орон дээр нь тайлж, саналын хайрцагны дэргэд эрэгтэй хүний гутал өмсүүлмээр байна!
  Улстөрчийн хувьд охины хөл нүцгэн байх нь нэр төрийг нь өсгөдөг ч сонгогчдод гутал өмсөж рейтинг нь өсдөг!
  Улстөрчийн толгойд эмэгтэйчүүдийн өсгий нүцгэн, сонгогч бол түүний хувьд мохоо гутал!
  Улстөрч нь огт хувцасгүй эмэгтэйчүүд, бүрэн гуталтай сонгогчдод хайртай!
  Цагтаа гутлаа тайлж хаясан эмэгтэй улстөрчийг улирлуулсан гутал байсан ч өсгийд нь оруулах болно!
  Эмэгтэй хүн нүцгэн хөлөөрөө өсгий доороо жолоодож чаддаг улстөрч, тэнэг гутал!
  Нүцгэн эмэгтэй хөлийг хайрла, гэхдээ эсгий гутал бүү бай!
  Эмэгтэйчүүдийн нүцгэн хөл ямар муухай юм бэ, чамайг өсгий доор нь явуулах нь жигшүүртэй юм!
  Охидын хөл нүцгэнийг биширдэг ч эсгий гутал шиг өмсөхийг бүү зөвшөөр!
  Эмэгтэйчүүдийн нүцгэн хөл сонгогчдыг гутлуулж дассан улстөрчийг бүтэн гутал болгоно!
  Гутлаа тайлж хаясан эмэгтэй зөвхөн эсгий гутал төдийгүй өвдөг дээрээ сууж чаддаг!
  Эмэгтэй хүн гутлаа тайлж, гутлаа тайлахад хүчтэй цохилт болдог!
  Улстөрч эмэгтэй хүний нүцгэн хөлөөр өсгий дороо хөтлөгдөж байвал дугуй эсгий гутал!
  Охидын нүцгэн хөлд маш их хүч байдаг бөгөөд энэ нь хамгийн амталсан гутлыг өсгий доогуур нь түлхэж, хамгийн эелдэг эсгий гутлыг сайтар өмсөх болно!
  Гулливер далавчит үгсийг ингэж хэлжээ.
  Охин хашгирав:
  - Хөөрхөн! Таны үгс зүгээр л супер бөгөөд хэт их юм !
  Дараа нь тэр нүцгэн, цүүцтэй хөлөө дарав.
  Бусад оркууд гүн бодолд автжээ. Баривчлагдсан хүү, охин хоёр мэдээлэл өгөхгүй байна!
  Үүний зэрэгцээ саваа ч хүчгүй байв. Мөн нүцгэн өсгийтэй гутал шарсан нь тэдний хэлийг сулруулсангүй.
  Тэгээд юу хийх вэ? Оркууд эрүүдэн шүүхдээ тийм ч бүтээлч байдаггүй. За, магадгүй тавиур дээр сэгсрэхийг оролдох уу?
  Тиймээс оркууд энэ аргыг хэрэглэсэн. Тэд хүүг аваад гараа эргүүлж, өлгүүр дээр дээш өргөв. Хүү гиншиж, гиншиж байв. Дараа нь түүнийг суллаж, хүү унажээ. Мөн гадаргуу дээр олс сунаж, хүүхэд тамын өвдөлтөөс хашгирч байв.
  Тэгээд оркууд гахай гонгинох мэт инээдэг.
  Энэ бол компани ...
  Гулливер цөхрөнгөө баран дуулжээ;
  Эх орон минь, орчлонгийн харанхуй,
  Тамын хүчний сүх чиний дээгүүр эргэлдэж байв!
  Тэр гэнэт бүхнийг чадагч болсон - аймшигтай Сатан,
  Бүх орчлон дээр гараа сунгав!
  
  Бидэнд Дэлхий байхгүй, зөвхөн нэг Тартарус -
  Гуниг нь шатаж буй, харгис харанхуйд дүрэлзэж байна!
  Би зүгээр л шоглоом гэж бодсон - утгагүй гэж хашгирав.
  Одоо бүх дэлхий түүний өсгий дор байна!
  
  Гэхдээ та эх орны амьдралыг даван туулж чадахгүй,
  Ялцгаая, сүргүүд, олон түмэн!
  Эцсийн эцэст тэр бол хүчирхэг элф баавгай,
  Фюрерийн толгой - тэр би үүнийг буулгана гэж хэлсэн!
  
  Дайсан хүчтэй байвал бидэнд ямар хэцүү вэ?
  Хэрэв тэр нөөцөд нүүх юм бол...
  Цус сорогч үүлнээс саран дор архиран,
  Тэр биднийг зардлаар хөрөөний доор оруулахыг хүсч байна!
  
  Элфүүдийн сүнс ийм, ямар ч гинж олдохгүй,
  Хатуу байдал ба хайр бүгд нэг сэтгэлд!
  Тэмцэхгүй байсан нь дээр - та бай болно,
  Мөн овоохойд ч гэсэн хайртай диваажинтайгаа хамт!
  
  Дэлхийн ирээдүй бол дэмиург бүр,
  Та олон жилийн турш аз жаргалыг баримал болгож чадах уу?
  Гэтэл нэг дээрэмчин ирсэн, тэр ч байтугай маш сайхан,
  Одоо мөрөөдөл нь давирхай шиг шатаж байна!
  
  Гэхдээ итгэл найдвар бий, энэ нь агуу утга учиртай,
  Фюрерийг шүүхээр Эзэн ирэх болно!
  Та маш хөнгөн - хүний бодол,
  Хэдийгээр заримдаа нимгэн, торгон утаснуудын утаснууд!
  
  Хүн бүр эрх чөлөөтэй шинэ ертөнц бий болно
  Бидний хэн нь ч уулын хүн хаана байна!
  Мөн өөрчлөлтийн цаг ирж байна,
  Миний судсыг зайлуул, чи бол хулгайчийн зөн совин юм!
  . БҮЛЭГ Љ2
  Гулливер үнэхээр сонирхолтой дуулжээ. Энэ хүү насанд хүрсэн хүн биш. Гэхдээ хүүхэд байх нь муу биш гэдгийг хэн харуулав. Нүцгэн хөл чинь хурц хайрга дээр гишгэсэн ч энэ нь таныг гэмтээхгүй, харин бүр гижигдэнэ.
  Охин инээгээд жиргэж:
  - Чи сайн, бас их дажгүй хүү юм! Хүүхэд байх ямар сайхан байх ёстой вэ!
  Гулливер баяр хөөртэй инээмсэглэн дуулжээ:
  Хэл
  чиний мөрөөдөл,
  Надтай мөрөөдлөө хуваалцаарай...
  Өөрийнхөөрөө бай
  Мөн нээлттэй
  Хүүхэд насандаа дурсамж руу орох хаалга ...
  
  Хүсч байна
  Би чамайг цэцэрлэгт хүргэх болно
  Интоор цэцэглэдэг газар
  Таны үгс тэнд илүүдэхгүй,
  Та харж байна -
  Бид том болсон
  Тэгээд хаана байгаа газруудаа мартчихаж
  Бургас сүлжихээрээ биднийг илбэнэ...
  Чи санаж байна уу - та сансарт нисэхийг хүсч байсан уу?
  Мөн бүгд ахмад болохыг хүсдэг байсан ...
  Энэ бүхэн бидний дотор байдаг -
  Зуны эхэн сар, цэцэрлэгт хүрээлэн,
  Бөмбөг, хөвөн чихэр -
  Ахын төрсөн өдөр...
  Аз жаргалын талбайн хөрш Антон -
  Өдөржин нууранд, есөн цагт гэртээ ...
  Хэн миний цагийг хулгайлсан бэ?
  Тэгээд эргэн тойронд - бүх зүйл гэнэт саарал болж хувирав ...
  Салхи хаашаа явсан бэ?
  далайн элс,
  Усан үзэмтэй веранда, тэр нэг
  Сэтгэл хөдлөлийн мөндөртэй үнсэлт -
  Би буцах хэрэгтэй байна!
  Би үлдмээр байна
  Нулимс байхгүй газар
  Бид хаана инээв -
  Зуны аадар борооны дор...
  
  Хэл
  чиний мөрөөдөл,
  Надтай мөрөөдлөө хуваалцаарай...
  Өөрийнхөөрөө бай
  Мөн нээлттэй
  Хүүхэд насандаа дурсамж руу орох хаалга ...
  
  Би ихэвчлэн чимээгүй байхыг мөрөөддөг! ..
  Тэр бол нэг
  Хашаандаа тэнүүчилж байна
  Алдагдсан хүмүүсийн дурсамжаас!
  Тэгээд л харагдаж байна
  Тэр ч байтугай юу болсон бэ
  Таван давхар байшинд будаггүй!
  Бид хөгшин...
  Дээрээс нь дээврийн хонхорхой
  Эдгээр мөрөөдлийн цайзууд -
  Тэдний цамхаг...
  Тиймээс ойртох нь тааламжгүй юм
  Бидэнтэй маш хүйтэн ...
  Мөн мөрөөдөл
  Өнгөтэй байхаа боль
  Тэд ган шиг үнэртэж байна!
  Би тэднийг яаж орхихоо мэддэг ч болоосой...
  Хаана
  Бидний зовхи татах уу?
  Эдгээр Эрмитажууд хаана байдаг вэ ? ..
  Найз Миша хаана байна?
  Тэгээд одоо хэн бэ
  Цойн тухай ярья
  Мөн түүний гэсгээх үү?
  Хов жив ярьдаг эмээ нарын бөмбөг
  Утастай ууттай
  Үхэшгүй "Магадгүй" бол биднийх,
  Костягийн цамцыг солих боломжгүй,
  Туркээс
  гэзэг онигоонд орооцолдсон,
  Эхний хийсвэрүүд
  Фургон, хашаа...
  Гайхамшгийг хүлээж байгааг мэдрэх
  Түүний амжилт хүйтэн байна -
  хаа нэгтээгээс
  Үл мэдэгдэх овооноос -
  Бага наснаасаа,
  Би эргэн тойрноо харцгаая! ..
  Бэххэн тэнгэр
  Оддын тоосыг нэрлэдэг
  Зугт
  Зүүдний нууц
  Бүрэн гарцаагүй байдал
  Өнгөрсөн үеийн холимог мэдрэмжүүд ...
  Мөн цаг хугацаа өөрчлөгдөх магадлал багатай
  Эдгээр хүсэл тэмүүллийн цэгүүд -
  Асар ихийг хүлээн ав
  Хоригдол
  Тиймээс хэзээ ч түүнээс гадуур болохгүй -
  Урвасан насанд хүрэгчид
  Хувиа хичээсэн...
  Энэ нь утга учиртай гэсэн үг -
  Утгыг хайж байна ...
  
  Хэл
  чиний мөрөөдөл,
  Надтай мөрөөдлөө хуваалцаарай...
  Өөрийнхөөрөө бай
  Мөн нээлттэй
  Хүүхэд насандаа дурсамж руу орох хаалга ...
  
  Хэл
  чиний мөрөөдөл,
  Надтай мөрөөдлөө хуваалцаарай...
  Өөрийнхөөрөө бай
  Мөн нээлттэй
  Хүүхэд насны үүд - дурсамж руу
  Хөвгүүн нэгэн зэрэг илжиг шиг хүнд дугуйг түлхэх шаардлагатай болсон ч баяртайгаар дуулжээ. Энэ бол түүний ноцтой бөгөөд маш үр дүнтэй ажил байв.
  Виконтэс охин нүцгэн жижигхэн хөлөө арван дах удаагаа дэвсээд жиргэжээ:
  - Гайхалтай! Та гайхалтай идэж байна! Лондон дахь Эрмитаж үзэсгэлэнтэй юу?
  Гулливер инээмсэглэн хариулж, ягаан, гайхалтай, хүүхэд шиг хацраа илэв.
  - Лондонд Эрмитаж бол дэлхийн хамгийн шилдэг, хамгийн баян!
  Охин инээгээд хүүг их таашаалтайгаар ташуураар дахин цохив. Түүний нүцгэн биен дээр улаан зураастай байжээ.
  Виконтэс инээмсэглэн асуув:
  - Энэ таалагдаж байна уу?
  Хүү толгой дохин гиншинэ.
  "Магадгүй чи хүүхэд зодсоноос дээр дуулах байсан болов уу?!
  Охин толгой дохин дахин нүцгэн, борлосон, гоёмсог хөлөөрөө:
  - Энэ бол гайхалтай, би дуулах болно!
  Гулливер твиттер хуудсандаа:
  - Цэцэг дуул, бүү ич!
  Виконтэс эмэгтэй дээш доош үсэрч бүжиглэж, дуулж эхлэв;
  Би бага нас руугаа явсан
  Намайг битгий дага.
  Энд байгаа хүн бүр хөгжилдөж байгааг би харж байна, дайн.
  зүгээр л түүний төлөө
  Зөвхөн чамд
  дайн.
  Энд хүүхдэд зориулсан газар байхгүй
  Насанд хүрэгчдийн хувьд - тэмцэл.
  Түүнтэй хамт байгаарай
  Намайг битгий дага.
  зүгээр л түүний төлөө
  Зөвхөн чамд
  дайн.
  Тэгээд тэнд сайхан байна
  Тэнд би тогоон дээр сууна.
  Тэгээд тэнд сайхан байна
  Тэнд би тогоон дээр сууна.
  
  Мөнгө хэрэггүй:
  Цирк ба амтат чихэр
  Сүүн эрэг бий
  Зангиатай морьд
  зөвхөн миний хувьд
  зөвхөн морины төлөө
  Тэд тэргүүлж байна.
  Пастила, дүүжин,
  Цагаан нум,
  чихэрлэг жигнэмэг,
  Ээжийн мөрөөдөл.
  зүгээр л түүний төлөө
  Зөвхөн миний хувьд
  Тэд ирж байна.
  Тэгээд надад сайхан санагдаж байна
  Тэнд би тогоон дээр сууна.
  Тэгээд надад сайхан санагдаж байна
  Тэнд би тогоон дээр сууна.
  
  Эзэн минь, би яагаад энд байгаа юм бэ?
  Дахин
  Гүй, ял
  шүдтэй нулимс -
  зөвхөн миний хувьд
  Зөвхөн чамд
  Одоо.
  Бурхан минь, бод
  Бидний төлөө юу бичих вэ
  чин сэтгэлийн мөрүүд,
  Зүгээр л сэтгэлээ урж хая
  чамд хэцүү
  Надад хэцүү,
  Надад итгэ.
  За яахав
  Хүүхдүүд тогоон дээр сууна.
  яахав ,
  Хүүхдүүд тогоон дээр сууна.
  Нэг охины дуулсан ийм гайхалтай дууг хүргэж байна. Мөн энэ нь үнэхээр дажгүй, гайхалтай юм! Авсанд нэгэн зэрэг халзан Фюрерийг харах болно!
  Охин инээж, хамтрагч руугаа нүд ирмэв.
  Гулливер түүнтэй санал нэг байна:
  - Чи хөөрхөн, зүгээр л супер юм!
  За, өөр юу хэлэх, юу ярих вэ? Ядаж дуул, ядаж хэрээ.
  За, бүх зүйл маш яаруу, тааламжтай байсан.
  Энэ хооронд оркууд нэмэлт завсарлагагүйгээр тавиур дээрх охиныг сэгсэрч эхлэв. Энэ нь маш дажгүй, өөрийн гэсэн арга замаар маш хөгжилтэй харагдаж байв.
  Яаж энд дуулахгүй байж чадаж байна аа?
  Мөн Гулливер дахин дуулах болно;
  Би ариун газар төрсөн хүү
  Хязгааргүй Эльфиа гэж хэнийг нэрлэдэг вэ ...
  Дэлхий дээр илүү сайн газар байхгүй гэдгийг мэдээрэй.
  Хэрхэн ширүүн итгэлээр Бурханаас гуйсан ч хамаагүй!
  
  Гэхдээ тэр галзуу атеист болж төрсөн юм байна ш дээ
  Энэ хорин нэгдүгээр зуунд эелдэг байдлаар...
  Би өөрийн гараар гайхамшигтай диваажин байгуулахыг хүссэн,
  Хаана бурхад өөрсдөө хүмүүс болох вэ !
  
  Харин одоо би 20 дахь шуургатай зуунд орлоо.
  Тэгээд би тэнд хүүхэд байхдаа тулалдах хэрэгтэй болсон ...
  Элфи баатрын эр зоригийг алдаршуулах болтугай,
  Бид Английн тулаанчид хэрхэн тулалдахаа мэддэг байсан!
  
  Бидний эр зориг тэр залуу зүрхэнд оршдог
  Миний цус судсанд минь хүчтэй бужигнаж байна...
  Ялалт хязгааргүй данс нээж,
  Бид өдөр шөнөгүй зэрлэг залуустай тулалддаг!
  
  Манай зоригт Элфигийн алдар хүндийн төлөө,
  Аль Лада нигүүлслийг өгөх вэ ...
  Бид Еден рүү сэлүүрээ хичээнгүйлэн сэлгэж чадна.
  Бид хязгааргүй шагнал авах болно!
  
  Энд бидний итгэл, хүчирхэг бурхан Сварог байна .
  Перун өөрөө шидсэн аянга ...
  Бидний хувьд мөнхийн саваа тангарагт гарын үсэг зурах болно.
  Гэрэлт 5-р сард ялалтыг хүлээж байна!
  
  Бид бол элфүүд - дэлхийн агуу хөвгүүдийн гэрэл,
  Бид удахгүй Ангараг руу ниснэ гэдэгт итгэж байна...
  Би ялалтыг бүтээхийн тулд төрсөн гэдгээ мэднэ,
  Каин биш Абел ялагтун!
  
  Бид эх орныхоо төлөө зүрх сэтгэлээ өгөх болно
  Элфүүд болон жадуудад үйлчлэх оюун ухаан ...
  Херубууд диваажингаас далавчаа дэлгэн,
  Бид нударгаараа оркуудыг цохих болно!
  
  Дайсанд ямар ч боломж олдохгүй,
  Окрмахт биднийг өвдөг шороодуулахгүй ...
  Бид оркуудын нүд рүү шууд цохисон
  Хамгийн чухал үеийнхний алдар суугийн төлөө!
  
  Элфсиа дахь тэвшээс ирсэн дайчин бүр,
  Хүүхэд машин руу бариулыг татан...
  Сварогын одон - Фюрерийг алах -
  Лада өгөөмөр шагнал өгөх болно!
  
  Манай ертөнцөд өөр юу ч байхгүй
  Илүү үнэтэй нь ялалтын туг, час улаан, улаан ...
  Завь хугарч, сэлүүр хагарч,
  Эх оронтойгоо тулалдах нь аюултай!
  
  Орчлон ертөнцийн хязгаар хаана байдгийг хэн ч мэдэхгүй
  Сансрын нисэгчид хаашаа явдаг вэ...
   Хамгийн Дээд Сварог , Төгс Хүчит хаан,
  Мөн баатар түүнээс тэтгэлэг авах болно!
  
  
  Бүү ай, Оркс биднийг эвдэхгүй.
  Энэ хорвоод ч гэсэн АНУ тэдэнтэй, арслангуудтай...
  Амьдрал тасалдахгүй, би утсыг мэднэ,
  Тэд эх орноо гутлаар зодохгүй!
  
  Бидэнд цэргийн хүч бий, надад итгээрэй,
  Танкууд, чөтгөрүүдийн онгоцууд илүү сэрүүн байдаг ...
  Оркшизмын араатан ялагдах болно ,
  Путин, Дюсе хоёрын хамсаатан дүүжлэв!
  
  Туг нь улаан, энэ бол маш хүчтэй туг,
  Тэр улаан цүнх шиг орчлон дээр гялалзаж байна ...
  Элсомолка цавинд орк тарьсан .
  Түүний өсгийтэй, нүцгэн, цагаан биш!
  
  Орклинд бид удахгүй орно гэдэгт итгэж байна.
  Зоригтой элфинизмын ялалтын дуугаар ...
  Тэгээд бид бүх оркистуудыг арчиж хаях болно.
  Реваншизмын новшнууд байхгүйн тулд!
  
  Тэгээд орчлонд диваажин байх болно,
  Хүчирхэг херубуудын бүрээнүүд тоглож байна...
  Эх орныхоо төлөө тэмцэж, зориглож,
  Элфия Родтой хамт бид ялагдашгүй!
  Энэ бол ийм дуу бөгөөд энэ нь маш сайхан, хөгжилтэй юм.
  Энэ хооронд оркууд мөн л охин, хөвгүүний нүцгэн ул руу улаан халуун төмөр авч, үүнээс шатаж буй махны үнэр бүр ч хүчтэй үнэртэж, хүүхдүүд хашгирч, зэрлэг өвдөлтөөс болж ухаан алджээ. Үүнээс болж цочрол маш хүчтэй байсан.
  Оркууд дахин архирч, архирч, тамын хурдаар бүжиглэж эхлэв. Эдгээр нь үнэхээр хүчирхэг баавгайнууд бөгөөд тэнэг бөгөөд үнэртэй байдаг. Тэдэнд ямар их сэтгэлийн хөөрөл, хүчтэй тэжээл байна.
  Гулливер тээрмийн чулууг эргүүлэхэд охин түүнд хэлэв:
  - За, алив ухаалаг залуу, далавчит афоризмуудыг дахин цэнэглэ!
  Ахмад хөвгүүн толгой дохин эрч хүчтэйгээр бодлын сувдуудыг шинэ эрч хүчээр дуудцгаая;
  Хэрэв та бүтэн гуталтай бол эмэгтэй хүнийг хөл нүцгэн байхыг итгүүлж чадахгүй!
  Эмэгтэй хүн загварлаг гуталд дуртай, гэхдээ эсгий гуталтай улстөрчтэй гутал өмссөнөөс хөл нүцгэн явсан нь дээр!
  Дэлхий дээр хоёр асуудал байгаа, нэг нь мөнгө, өөр юуг даван туулах вэ, нөгөө нь мөнгөний хомсдол, тэвчихийн аргагүй юм!
  Мөнгө бол тоо хэмжээгээр өсөхөд алга болдог муу зүйл!
  Тахиа улстөрч алтан өндөглөдөг ч сонгогчдын халаасанд биш!
  Мөнгөгүй бол амьдрал байхгүй, мөнгөтэй бол амар амгалан байхгүй!
  Архи улсад орлого авчирдаг, харин согтуугийн сүйрэл хаант улсад ирдэг!
  Уул амласан улстөрчдөө бүү итгэ, зэс зоосны төлөө жалга руу ниснэ!
  Улстөрч амласнаа хэл урт, амласнаа биелүүлэхийн тулд гар богино!
  Хонины хувцас өмссөн улстөрч бүү итгэ, тэр үнэхээр хонь юм болов уу!
  Мөнгө аз жаргалыг авчирдаг, гэхдээ энэ нь нэг ч төгрөгний үнэ цэнэтэй зүйл биш юм!
  Аз жаргалыг мөнгөөр хэмжиж чадахгүй ч уй гашууг нулимсаар хэмжиж болохгүй!
  Улстөрч хүн хожуул шиг дүлий, царс зөрүүд байвал сонгогчоос хусуур арилгадаг!
  Худаг руу нулимж болохгүй, магадгүй энэ нь улстөрчдийн амласан амлалтын ангал биш юм болов уу!
  Улаан яриа, яруу цаазын ялтнуудад бүү итгэ!
  Улстөрч үгээ булбул шиг урсгадаг ч үнэг шиг хэрээ үржүүлдэг!
  Шүдгүй захирагч албат хүнийг үхэхийг илүүд үздэг!
  Улстөрч хүнд бүх зүйлд хариулт байдаг ч түүний хариултад итгэх итгэл алга!
  Хэлэндээ тэнэг л байдаг ч улстөрчийн сэтгэлд юу байдгийг хэн ч мэдэхгүй!
  Мөнгө бол амьдралын хамгийн чухал зүйл боловч таны бүх амьдралыг сүйрүүлдэг!
  Энэ нь хожуул биш, тэд үүнийг наалдамхай мэт хуулж, нарс мод шиг таслах болно!
  Улстөрч сонгогчийг балмаг үгээр уруу татдаг, ялаа шиг сэгсэрнэ!
  Улстөрчийн амласан алтан уулс нь гялалзаж, харин худал хуурмагийн өмхий үнэр үнэртэж байна!
  Улстөрч хүн дэмий юм яриад байвал тэнэг юм шиг, сохор зоос болгомоор байна гэж битгий бодоорой!
  Улстөрч хүн болгонд ойлгомжтой гэгээнтэн биш, харин бусад хүмүүс яагаад түүнийг дүрс мэт хардаг вэ?
  Улстөрч бол хонь хяргаж халаасанд нь ордог хонины арьстай үнэг!
  Хэрэв та хонины арьстай чоно өглөөний цайнд котлет өгнө гэж бодож байгаа бол та жирийн хонь юм!
  Сайн яруу найрагч бол хоолойгоо урагч биш, харин өдөр тутмын амьдралын тухай дуулдаг хүн юм!
  Би хонь эрх мэдэлтэй гэж бодохгүй байна, тэр үнэхээр тэнэг, тэр сонгогчийг аль хэдийн хядсан!
  Улстөрч өмхий ямаа байсан ч сонгогчийн хонийг сааж чадна!
  Хэзээ ч сэтгэл зүрхээрээ саналаа бүү өг, энэ бол тэнэг, толгойтой хүн сонгуульд огт ордоггүй!
  Хэрэв та сонголтондоо урам хугарахыг хүсэхгүй байгаа бол гадны хүнд саналаа өг, учир нь удирдагч үргэлж худлаа ярьдаг!
  Ард түмэн захирагчаа бурханчлах юм бол амьдрал там болж хувирна!
  Бүх хүнд таалагдах гэж бүү оролдоорой, чи бүх сандал дээр суухгүй, бүх авс дотор хэвтэхгүй!
  Хэрэв та хөзрийн тамга биш бол зөвхөн покер биш чамайг ялах болно!
  Хэн ямар ч бүрээгүй хүн хамгийн доод хувцас руу унана!
  Гартаа нэмэлт бүрээ байхгүй бол ямар ч костюмны картыг зодох болно!
  Хүчтэй эр эмэгтэйчүүдийг сул соронз мэт татдаггүй!
  Ган булчингууд нь түрийвчийг алтаар дүүргэхэд тусалдаг, ган мэдрэл нь хэтэвч гоожихыг зөвшөөрдөггүй!
  Хоосон хэтэвч шиг ийм хүнд ачаанаас баатар хүн ч ядарч туйлдсан!
  Эдгээр нь хүү болсон Гулливерын хэлсэн афоризмууд юм.
  Энэ хооронд оркууд олзлогдсон хүүхдүүдтэй муу юм хийж байв. Хоёр: Нэг хүү, охин хоёрыг эрүүдэн шүүж үхэх шахсан бөгөөд тарчлаасны дараа ухаангүй хэвтэж байв.
  Үлдсэн залуус брэнд хийхээр шийдсэн. Тэд нүцгэн хөвгүүд, охин хоёрыг гаргаж ирэн, мөрөн дээр нь халуун төмрийг ээлжлэн тавьж эхлэв.
  Мөнхийн хүүхдүүд шиг аймшигтай өвдөлтөөр цөхрөнгөө барж, чичирч байв. Тэднийг боол болгон хувиргасан.
  Үүнээс гадна тэд арьсыг шатааж, таван хошуут од хэлбэрээр аймшигтай тэмдэг үлдээжээ.
  Нэг хүү хашгирав:
  - Бид бууж өгөхгүй!
  Тэгээд тэд түүнийг өргөст утсаар хажуу, нуруугаар нь цохисон. Мөнхийн хүү тэсэхийн аргагүй өвдөж орилов.
  Оркууд арав дахь удаагаа инээвхийлэв. Мөн соёогоор амаа ангайв.
  Энэ бол тэдний дуунууд, тиймээс уйлж, маш догь, чих нь хатаж, бөөлжихийг хүсдэг.
  Энд хамгийн эртний орк тайраагүй хуцын дуугаар архирсан байна.
  Цусны гол урсах болтугай
  Газар дээр урсаж байна ...
  Өвдөлт нь уйлж байг
  Хаа сайгүй гал гарч байна!
  
  Үхэл залгих болтугай
  Хүний биеийг хураах...
  Дэлхий зовж байна -
  Үймээн самуун ноёрхож байна!
  
  Зөвхөн үхлийг л зөвшөөр
  Ууртай бөмбөг захирч,
  Та бүгд үхэх ёстой -
  Сатан чамайг хариуцлага хүлээхийг дуудсан!
  
  Эзэн туслахгүй
  Та үүрд тамд шатах болно ...
  Бид чамайг нүүрэн дээр нь хөдөлгөх болно,
  Ийм оркуудын мөрөөдөл!
  
  Өршөөл үзүүлэхгүй
  Өрөвдөлтэй дайснуудад үхэл...
  Үүнээс илүү шагнал гэж байхгүй
  Хүн бүрт тархи өгөөч!
  
  Дайсан мэдэхгүй
  Оркууд бол бүхнийг чадагч...
  Сэрүүлэг дуугарч байна -
  Цохилт хүчтэй байх болно!
  
  Элфүүдийг хуурцгаая
  Бид хөл нүцгэн охины хөлийн өсгий ...
  Мөн бид элфүүдийг бутлах болно,
  Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүдийн сүлжсэн үсээ хайчилж авцгаая!
  
  Мөн хэрэв хэн нэгэн уурлавал
  Тэр хэцүү болно ...
  Толгойд хүчтэй шуугиан байна,
  Мөн тэнгэрт үүлтэй аянга цахилгаантай байна!
  
  Тэгээд бид ялах юм бол
  Цөлийн чоно шиг...
  Хүүхдүүд жагсана
  Хагалах блок дээр хөл нүцгэн!
  Эдгээр нь үнэхээр амьтад юм. Тэд олон жилийн турш хүүхэд биш байсан хоригдлуудыг тамгалсан нь мэдээжийн хэрэг, гэхдээ тэд сайн булчинтай байсан тул та үүнийг арван хоёр жилээс илүү хугацаанд залууст өгөхгүй. Тэгээд ийм хүнийг шоолж, тарчлаана гэдэг нүгэл биш гэж үү.
  Гэхдээ та оркуудаас юу авах вэ: амьтнаас ч дор. Ингээд тэд олзлогдсон залуусыг хөөн зайлуулжээ. Мөн тэд улам их өвдөлт үүсгэхийн тулд залуу олзны хүүхдүүдийн нүцгэн хөл дор шатаж буй нүүрсээ шидэж эхлэв.
  Азгүй залуус хашгирч, нулимс дуслуулсан. Дараа нь хөвгүүдийн нэг нь хүч чадал, уян хатан бус байдлыг харуулахын тулд авч, дуулав:
  Ялалт хүлээж байна, ялалт хүлээж байна,
  Дөнгө таслахыг хүссэн хүмүүс...
  Ялалт хүлээж байна, ялалт хүлээж байна -
  Бид хорон муу оркуудыг ялах боломжтой болно!
  
  Хэдийгээр бид хүүхэд шиг харагддаг, хөл нүцгэн байдаг ч
  Ихэнхдээ бид тулалдаанд оролцдог ...
  Залуучуудын зүрх сэтгэл алтан,
  Новшийг шийтгэх болно!
  
  Орк бол баавгай шиг, хэрцгий,
  Шархадсан заан шиг архирна...
  Гэвч тулалдаанд бид усан онгоцны зогсоолын хүүхдүүд,
  Цаазаар авагчид бидний ёолохыг сонсохгүй байна!
  
  Бид хэзээ ч сөхрөхгүй
  Бид бардам хуаргаа засахгүй ...
  Хүн амын шилжилт хөдөлгөөн байхгүй, залхуурлыг мэд
  Алх шиг цохицгооё!
  
  Орк заримдаа галзуу хүний өсгийг шарж,
  Охидын хөлийг түлж...
  Энд тэд муу хүмүүс,
  Гэхдээ би түүнийг ална хүү минь!
  
  Хүүхдийн зүрхэнд дөл хүчтэй архирч,
  Мөн гал үнэхээр ширүүсч байна ...
  Дайчин тугаа илүү өндөрт өргө
  Танд хязгаар байхгүй, бэлгийг мэдээрэй!
  
  Тийм ээ, хөвгүүд хүсэл тэмүүлэлтэй,
  Бид одоо үүрд мөнх хүүхдүүд ...
  Гэхдээ заримдаа бид авьяасаараа гэрэлтдэг
  Мөн дэлхий даяар од гэрэлтдэг!
  
  Ямар ч дайсан булаг руу мушгихгүй,
  Бид эх дэлхийн бахархалтай хүүхдүүд...
  Хүү оркуудыг илдээр цохиж,
  Тэр Бурханы титануудын гэр бүлээс гаралтай!
  
  Их Эзэн бидэнтэй үүрд хамт байх болтугай
  Тэрээр олон зууны турш залуу насыг өгсөн ...
  Бид нүцгэн хөлөөрөө гэрэлтдэг,
  Мөн гол нь эцэс төгсгөлгүй урсах болтугай!
  
  Орк дургүй, үнэний үгэнд итгэ,
  Түүний муу, бузар өнгө ...
  Бид тэдгээр баавгайнуудыг заламгайгаар нь барина
  Мөнхийн сайн хүч байх болно!
  
  Орк бид бүгдийг соёогоор сүрдүүлдэг
  Газарт шуналгүй...
  Тэр бол тамын зальтай арга Каин,
  Мөн хатуу тэг зурдаг!
  
  Баавгайн хувьд нэр төр гэж байхгүй, надад итгээрэй,
  Тэд зөвхөн архирахаар тарчлаадаг ...
  Гэхдээ бид мөнхийн дайчин хүүхдүүд,
  Бид зогсож чадахгүй, надад итгээрэй, худлаа!
  
  Сатан нь оркуудад бүтээгч гэдгээрээ харагддаг.
  Тэд яг л илжиг шиг орилж, хашгирав...
  Охин сайхан даашинзтай
  Хэдийгээр гоо үзэсгэлэнгийн хөл нүцгэн байдаг!
  
  Үгүй ээ, чи бол орк - соёотой, муухай чоно,
  Мөн чанар нь зөгийн бал биш баавгай...
  Гэхдээ надад итгээрэй, муу эцэг бол бүхнийг чадагч биш,
  Тэгээд бид онгоцыг мэдэх болно!
  
  Бид бүх зүйлийг сайхан хийж чадна,
  Шинэ баяр баясгалантай ертөнцийг бий болго ...
  Багийн нэгдмэл хүүхдүүд байхгүй болсон ,
  Шинэ шүтээн дайчин гарах болно!
  
  Залуу зүрхүүд эх орныхоо төлөө шатаж байна,
  Энэ нь алдар суут хүмүүстээ хайртай ...
  Бид шинэ ертөнцийн хаалгыг нээх болно,
  Орк бол өрөвдөлтэй галзуу юм!
  
  Хүндэт хөвгүүд, охид,
  Тэд хайрлаж, надад итгээрэй, бүтээхийн тулд ...
  Хүүхдүүдийн дуу хоолой дуудлага болж хувирна,
  Хөл нь чинжаал шидэх болно!
  
  Тэр үед бид шинэ ертөнцийг бүтээнэ
  Үүнд шинэ хүмүүсийн аз жаргал байдаг ...
  Бид маш их бахархалтайгаар өнгөрөх болно, бид барьж байна,
  Мөн муу санаатан цалин авах болно!
  Уйлдаг хүнд бурхан хайргүй,
  Эрхэм хүндэт, гэхдээ сайн ...
  Надад итгээрэй, охинтой хүү их зантай байдаггүй
  Түүний амжилтанд хүрэх сонголт бол цонх юм!
  
  Орчлон ертөнцөд амар амгалан ирэхэд,
  Шинжлэх ухаанд унасан хүмүүсийг бид амилуулна ...
  Мөхөшгүй олон зууны итгэлээр,
  Мөн далавч дээр херуб авч явдаг!
  Эдгээр амьтад олзны залуу хүмүүсийн дууг зэрлэг архирахаараа дарах гэж оролддог ч хүүхдүүд үүгээрээ дуулж, муу ёрын оркуудаас айдаггүй гэдгээ харуулдаг. Тиймээс тэд урт ташууруудыг хөөргөв. Тэднийг баатруудын хүүхдийн хөл нүцгэн дээр нь зоддог байсан. Гэвч тэд тоглолтоо таслаагүй, хүнд зодуулсныг ч анзааралгүй бардам толгойгоо өндийлгөсөн бололтой.
  Хэдийгээр тэд хагас нүцгэн, тамгалагдсан боолууд байсан ч Олимпийн бурхад, титануудын үүлдэр тэдэнд мэдрэгдэж байв.
  
  ОХИН БА ЦАГААН ХОНЬЧ
  ТАЙЛБАР
  Циркийн бяцхан хамтлаг - хүү Мишка, охин Алёнушка нар Крымын чулуурхаг замаар нүцгэн хөлөө дэвслэн аялж байна. Тэдэнтэй хамт цагаан хоньчин байдаг - энэ нь зүгээр л давтагдашгүй юм!
  . 1-Р БҮЛЭГ
  Арван хоёр настай хүү, хорь орчим настай хөөрхөн охин хоёр Крымын уулсаар алхаж байв. Тэдний нүцгэн, борлосон хөл уулын замын хурц, улаан халуун чулууг алгадав. Хүү, охин хоёр аль хэдийн олон замыг туулсан нь илт байв. Тэдний ул нь маш бат бөх, уян хатан, хатуу болж, чулууны хурц, дулааныг бараг мэдрэхгүй байв.
  Тэр ч байтугай эсрэгээрээ, нүцгэн хөл нь ийм барзгар гадаргуугаас бага зэрэг тааламжтай, гижигтэй байдаг.
  Циркийн хосын үс цас шиг цагаан, наранд түлэгдсэн, шороо тоосноос болж нүүр нь бараг харласан байв. Тэд гартаа хивс, энгийн циркийн хэрэгсэл барьжээ. Тэдний хажууд сургагдсан цагаан герман хоньчин гүйж байв. Энэ бол маш үзэсгэлэнтэй амьтан юм. Циркийн үзэсгэлэнтэй, уян хатан хос, түүнийг хөгжөөж, биширч чаддаг нохой гээд бүх зүйл маш сайхан харагдаж байв.
  Гэсэн хэдий ч Герман хоньчийг нохой гэж нэрлэх нь бараг боломжгүй юм.
  Хүү шорт өмссөн байсан бөгөөд цамцаа тайлсан нь түүний шөрмөстэй биеийг, хуурай, тайвшруулах булчингуудыг харагдуулж байв. Охин түүний шоколадан шаргал өнгөтэй хутгуур шиг хурц ир рүү хараад асуув:
  - Мишка, чи ядраад байгаа юм биш үү?
  Хүү итгэлтэйгээр хариулав:
  - Үгүй, Алёнушка! Чи бид хоёр хатуурсан!
  Урд нь далайн эргийн зуслангийн байшингийн дээвэр гарч ирэв. Охин тэмдэглэв:
  Тийм ээ, баян газар. Магадгүй бид мөнгө босгож чадна!
  Баавгай инээмсэглэн хэлэв:
  - Хэрэв бид далайд загас барих юм бол. Энд сайн хазуулсан байж магадгүй.
  Тэд анхны дача руу ойртож эхлэв. Алёнушка үзэсгэлэнтэй байсан ч хоол тэжээлийн дутагдал, урт алхалтаас бага зэрэг туранхай боловч уян хатан, хүчтэй, хөдөлгөөнтэй байв. Түүний даашинз богино байсан нь тэр үед тийм ч түгээмэл биш байв. Гэхдээ ийм хүчтэй хөлтэй.
  Эхний зуслангийн байшинд тэднийг дуртайяа хүлээж авсан. Мастер охин болон түүний бүжигийг таашаалтайгаар бишихийг хүсчээ. Тэд хүүтэй бүжиглэв. Тэгээд тэд гимнастик хийсэн. Мөн цагаан хоньчин тойргийн дундуур үсрэв.
  Тэгээд хүү хэд хэдэн мэх үзүүлэв. Мастер эхнэр, хэдэн хүүтэйгээ баяртайгаар харж байв. Тэгээд тэр зэс никель шидэж, охинд хэлэв:
  -Чи гадаад үзэмжээрээ тэгэх хэрэггүй!
  Тэрээр арван тав орчим настай өсвөр насны хөвгүүдийн дунд дараахь зүйлийг санал болгов.
  -Хөлийг чинь илэхийг зөвшөөрвөл би чамд сохор зоос өгье.
  Аленка инээгээд, инээмсэглэл нь маш цагаан шүдтэй, эелдэг байсан бөгөөд хариулав:
  - Хоёр копейк!
  Сахлаа хугарч амжаагүй залуу толгой дохив:
  -Мэдээж! Энэ нь агуу байх болно!
  Тэгээд тэр халааснаасаа хоёр копейкийн мөнгөн зоос гаргаж ирэв. Тэгээд охин руу шидэв. Тэр түүнийг нүцгэн хуруугаараа, борлосон, уян хатан хөлөөрөө авхаалж самбаатайгаар барьж авав.
  Мастер хөвгүүн бахдангуй хэлэв:
  - Энэ бол анги!
  Бага зэрэг алтан нүцгэн Аленки толгой дохин хариулав.
  - Тийм учраас би мэргэжлийн хүн!
  Тэгээд тэр өсвөр насныханд хөлөө сунгав. Тэр тэднийг болгоомжтой цохиж эхлэв. Түүний гар нь охины гөлгөр, борлосон арьсан дээр маш зөөлөн хөдөлж, Аленка баяртайгаар үглэв.
  Үнэн хэрэгтээ, хөөрхөн хүү чамайг илж таалбал үнэхээр туйлын тааламжтай байдаг бөгөөд энд та энхрийлэх дуртай.
  Мэдээжийн хэрэг та үүний төлөө мөнгө авах болно. Зүгээр л супер.
  Хүү түүний ширүүн, гэхдээ уян харимхай ултай өсгийг нь гоёмсог муруйтай илбэв. Тэр түүний хөлийг гижигдэв.
  Тэгээд Аленка инээж, хөгжилтэй байв. Мөн энэ нь маш сайхан юм.
  Мастерын эхнэр бас хүү Мишка руу зоос шидээд:
  - Би ч бас өсгийг чинь гижигдүүлье!
  Хүү түүнд нүцгэн хөлөө сунгав. Бас нэг залуу, хөөрхөн эмэгтэй хүүгийн нүцгэн улыг гижигдэж эхлэв.
  Баавгай ч бас инээж, үглэв.
  Мастер эхнэрээ зэмлэн харав. Гэхдээ тэр зүгээр л инээмсэглээд:
  "Чи миний хүүхдэд атаархахгүй биз дээ?"
  Барин хариулав:
  - Түүнийг хүссэнээрээ гижигдээрэй, гэхдээ зөвшөөрөгдсөн ёс суртахуунаас хэтэрч болохгүй!
  Хатагтай инээв ... Тэгээд түүний хуруунууд хүүг нүцгэн, дугуй, ягаан өсгий дээр нь тааламжтайгаар гижигдэв.
  Охин ч бас инээж, уухайлав. Дараа нь тэр хөлөө сольсон. Тэгээд дахин инээв. Бас үнэхээр хөгжилтэй байсан.
  Гэхдээ гижиг нь үргэлж уйтгартай байдаг. Барин ширүүн хашгирав:
  - Хангалттай! Гар, эс тэгвээс би цагдаа дуудна!
  Хүү, охин хоёр хувийн эд зүйлсээ аваад, цагаан хоньчин нохойтой хамт баян зуслангийн байшинг орхив.
  Аленка ерөнхийдөө хөөрхөн байсан. Мөнгө авчихлаа, ялангуяа хөөрхөн хөвгүүд хөл нүцгэн массаж хийлгэх нь сайхан байдаг.
  Дараагийн зуслангийн байшинд тэд хүүтэй хамт дуртайяа оруулав. Мэдээжийн хэрэг, хамгийн түрүүнд сайхан бүсгүйгээс болж. Хэн нь ийм богино банзалтай, борлосон, хүчтэй, булчинлаг, маш гоёмсог хөлтэй нь маш тод харагддаг.
  Энэ охин үнэхээр эртний Грекийн боолтой маш төстэй юм. Түүний даашинз яг л дээл шиг харагдаж байна. Ийм үзэсгэлэнтэй, булчинлаг охин хөл нүцгэн явж, гайхалтай, гайхалтай, ер бусын сэтгэл татам хөлөө бараг бүхэлд нь харуулдаг. Тэгээд түүнээс нүдээ салгахад хэцүү байдаг.
  Энэ зуслангийн байшинд ганц мастер байсан. Гэр бүл нь өөр газар байдаг. Тэрээр Аленкагийн нарийн, маш нарийн, бие бялдрын хувьд хөгжсөн биеийн хөдөлгөөнийг бишихийн тулд бүжиглэхийг тушаажээ.
  Тэгээд зоос шидээд:
  - Гоо сайхныг дуул!
  Аленка баяртайгаар дуулж эхлэв;
  Би энгийн орос охин
  Би гадаадад олон удаа байсан ...
  Би богино банзалтай
  Саарал бүргэдэд хайртай байсан!
  Бармен ууртай бувтнаад:
  -Таны дуу тийм ч сайн биш байна! Алив, илүү түрэмгий, тачаангуй зүйл!
  Циркийн хүү дараахь зүйлийг санал болгов.
  -Эсвэл эх оронч байх нь дээр болов уу?
  Барин зөвшөөрөв.
  - Эх оронч байж чадна! Гэхдээ та хөл нүцгэн, дуулдаг! Хэрэв надад таалагдахгүй бол та өсгий дээрээ саваа авах болно!
  Хулгана толгой дохив.
  - Хэрэв та ноёнтой байхыг хүсч байвал рублийн төлөө миний нүцгэн өсгийг модоор сайн цохиж болно!
  Мастер инээгээд хариулав:
  - Энэ охиныг ташуураар цохисон нь дээр. Ялангуяа чи эхлээд түүний хувцсыг тайлбал!
  Аленка инээмсэглэн бөхийв:
  - Таны эзэн болно!
  Баян эр инээмсэглэн дуулав:
  Мөнгө олох,
  Мөнгө олох,
  Залхуурлын уйтгар гунигийг мартаж байна
  Мөнгө олох,
  Мөнгө олох,
  Үлдсэн нь бүгд хог юм!
  Үлдсэн нь бүгд хог юм!
  Аленка хариулав:
  -Мөнгөгүй аз жаргалтай
  Та болж чадна...
  Муу эрчүүд -
  Зоос тоолоорой!
  Барин архиран:
  - Мянган сормуус аваарай!
  Циркийн хүү ингэж хэлэв:
  -Хэрвээ чи эзэнтэй болбол дууны оронд би чамд мэргэн үг хэлье!
  Баян хүн инээгээд хариулав:
  - Алив хүү минь, энэ илүү сонирхолтой байх болно!
  Баавгай сэтгэл татам үгсийг хэлж эхлэв;
  Эх орныхоо төлөөх өр нь аминч бус үнэнчээр шагнагддаг!
  Дайн ухаантай хүмүүсийг сорьж, хүчтэйг хатууруулж, тэнэгүүдийг зугаацуулдаг! -
  Инээх нь хөгжилтэй биш, бусдыг уйлуулах нь уйтгартай биш!
  Сайн захирагч нь элсэн чихэртэй зөгийн балтай адил бөгөөд тэд эхлээд долоож, дараа нь нулимдаг !
  Мөн шарилж шиг муу удирдагч эхлээд нулимж , дараа нь гишгэгдэх болно!
  Тийм ээ, алт зөөлөн, гэхдээ үл нэвтрэх бамбайг амархан хуурамчаар хийдэг!
  Чанар нь тоо хэмжээнээс үргэлж давж гардаг - далай арвайн будаа ч гэсэн сүх барихад саад болохгүй!
  Сайныг айдас сулруулсан үед муу зүйл хүч чадлаар дүүрэн байдаг!
  Хошигнол нь газарт сайн, үдийн цайны халбага, гэхдээ тусламж нь асуудалтай байна!
  Та нэг юмуу хоёр удаа азтай байж магадгүй - ур чадваргүй бол аз алга болдог!
  Тэр уран зохиолын тэнэмэл хүн Лев Толстой биш гэж хэн бэ!
  Утга зохиолын тэнэг болохын тулд заавал Толстой төрсөн байх албагүй!
  Салалтад нүүр улайх шалтгаанаас илүү олон эхнэртэй болохын тулд ууцгаая!
  Хүсэл тачаал нь эмэгтэйчүүдийг өрөвдөх сэтгэлээс илүү эрчүүдийг устгасан!
  Нарийвчлалтай нүд, ташуу гар, дайсан бол алдаа биш юм - богино хараатай!
  Философи нь амьдралыг уртасгадаггүй, харин түүнийг чимдэг болгож, хэлтэрхийг нь сунгадаг!
  Жанжин ур чадвараараа, яргачин тоогоор, суут ухаантан урлагаар, дүр эсгэгч нь заль мэхээрээ ялдаг!
  Тиймээс итгэл найдвар үхэхгүй, харин түүнийг зөвтгөөгүй хүмүүс л үхэхийн тулд ууцгаая!
  Найдвар хамгийн сүүлд үхдэг... Мөн үүнийг зөвтгөдөггүй хүмүүс эхнийх нь!
  Дайны үед логик бол харьцангуй ойлголт юм - шоколад шиг, хавтанцар нь миний аманд байгаа тул би биширч амжаагүй, залгих цаг байсангүй, учир нь тэд аль хэдийн хажуу тийш мөлхөж байна!
  Амжилт заримдаа эвгүй үнэртэй, ололт нь цогцос тээдэг, харин аз жаргал өмхийрдөггүй!
  зүйлийн гадаргуу дээр байдаг бөгөөд Диавол түүний нарийн ширийн зүйлд байдаг!
  Зодох нь мазохист хүнд ч тааламжгүй!
  Бурханы мэдэхгүй зүйл бол зөвхөн түүний хариулж чадаагүй асуулт юм!
  Сармагчин бол хүнээс илүү, учир нь энэ нь зөвхөн амьтан байж болно!
  Сайн сайханд хөтөлдөггүй номлол бол сүх рүү хөтлөх замтай адил!
  Сайн мэдээний бичвэрүүд дээр аливаа сургаалыг бүтээх нь Гримм ах нарын үлгэрээс квант механикийг судлахтай адил юм!
  Бурхан байх хэцүү, харин чөтгөр хэвээр үлдэх нь тэвчихийн аргагүй юм!
  Дайснуудын тоо хоёр дахин нэмэгдсэн ч оюун ухаан хүчээ дөрөв дахин нэмэгдүүлнэ!
  Амьдрал бол хүмүүстэй биш, байгальтай үргэлжилсэн буулт юм!
  Дух нь толокольный бөгөөд энэ нь үе нь сэрүүн гэсэн үг юм!
  Тэнэгүүдэд зориулж ямар ч хууль бичигдээгүй, суут хүмүүст байгалийн хууль тогтоогдоогүй!
  Тэнэг, утгагүй зүйлийн тухай бодлоо нуухын тулд хэлийг ухаалаг хүмүүст өгдөг!
  Уйтгар гунигт инээдтэй зүйлийг харсан хүн ноцтой баяр баясгалангаар эмгэнэлтэйгээр сохрох болно!
  - Аажмаар хурдлаарай - аажуухан яараарай! Хичээлээс тав авах - хэцүү үйлдлийг шийдвэрлэх!
  Ялагчдыг шүүдэггүй... Хэдийгээр заримдаа тэд шүүхэд ханддаг!
  - Хүний тэнэглэл бол холбоотон - бурхад хүмүүст дайсагналцдаг!
  Амбаарт байгаа хүн бол хүн, ордны гахай гахайн дээр гарахгүй!
  Хязгааргүй хоёр зүйл байдаг: орчлон ертөнц ба хүний оюун ухаан - гэхдээ эхнийх нь харьцангуй, хоёр дахь нь үнэмлэхүй юм!
  Ямар орос хүн хурдан жолоодох дургүй, харин хурдан нислэгийн чөтгөр!
  - Тамд хүн бүр хүсдэггүй, гэхдээ цөөхөн хэд нь чөтгөрийн боломжийг олж авах хүслийг амталж чадна!
  Гэхдээ нулимс дуслуулан услахгүй бол баяр баясгалангийн ургац хурааж чадахгүй, дараа нь усалгаагүй бол амжилтын амжилт ургахгүй!
  Бурхан бүх зүйлд эсвэл түүний гадаргуу дээр байдаг бөгөөд Диавол юмс байхгүй эсвэл материаллаг дутагдлын гүнд байдаг!
  Болгоомжтой байх цаг гаргадаг хүн оршуулгадаа үүрд мөнхөд аврах болно!
  Чимээгүй байх нь алтлаг, үг нь мөнгө боловч эмэгтэй хүний амнаас очир алмааз хүртэл бүдгэрдэг тийм их зүйл урсдаг!
  Чимээгүй байх нь алтан бөгөөд уран яруу урсгалыг удаан хадгалахад зэврэхгүй!
  Мөн алт чимээгүйхэн газарт булагдсан бол үнэ цэнээ алддаг!
  Хүү гайхалтай мэдрэмжтэй, нүцгэн хөлөө дарж афоризмуудыг маш сайхан хэлсэн.
  Мастер инээмсэглэн циркийн хүүхэд рүү зоос шидэв. Тэгээд Мишка түүнийг хөлийн нүцгэн хуруугаараа барьж авав. Тэгээд шортныхоо халаас руу шидэв.
  Баян хүн ингэж хэлэв:
  - Муу биш! Гэхдээ хангалттай биш!
  Охин санал болгов:
  - Та намайг дуулахыг хүсч байна!
  Барин хариулав:
  - Энэ шаардлагагүй! Надад хөл нүцгэн үзүүлсэн нь дээр!
  Алена толгой дохив.
  - Сайн байна! Таны хүсэл!
  Баян эр охины нүцгэн хөлийг гартаа барьж, түүнд хүрч эхлэв. Охин хариуд нь чимээгүй байв. Тэр бүр инээмсэглэв.
  Мастер өөр нэг зоос гаргаж ирээд хүү рүү шидээд архирлаа:
  - Өөр хэдэн афоризм хэлье! Би уйлна!
  Циркийн хүү Мишка дахин өөрийн гараар цутгаж эхлэв. Дашрамд хэлэхэд, хүүхдийн мэргэн ухаан;
  
  Бид заримдаа хожигдож, заримдаа үхсэн ч Оросууд хэзээ ч сөхрөөгүй!
  Ур чадвар нь тоо хэмжээг орлодог, харин тоо хэмжээ нь ур чадварыг хуурамчаар бүтээдэг!
  амбалын сүнс - махан биеийн сул дорой байдал - сүнс бүдгэрч байна!
  Цус нь алт шиг гялалзаж, харин металл сүнс нь зэвэрдэг!
  Зүрхнээс цутгахгүй бол алт ч зэвэрдэг!
  Эрүүдэн шүүх бол зугаа цэнгэл биш, харин үйлчлүүлэгчийг өрөвдөх нь таны хувьд үхэлд хүргэх үйлчилгээний салбарын шаргуу хөдөлмөр юм!
  Баян хүний сэтгэл нь эх оронч, алтан зоосноос илүүгүй, хаана аваачиж, наалддаг!
  Алт бол урвагчийн өнгө шиг шар, оппортунистын хүсэл мэт зөөлөн, урвагчийн ухамсар шиг хүнд!
  Өвдөлт нь хадам эх шиг, сэтгэл хөдлөм, муухай, би түүнээс салмаар байна, гэхдээ ... үүнгүйгээр та ялалтаар гэрлэхгүй!
  Дайсан бууж өгөхгүй бол түүнийг устгадаг, бууж өгөхгүй бол авхаалж самбаа нь ялалтыг авчирдаг!
  Дайсны гичий үхсэн ч хамаагүй, манай эр ноход тархийг нь гэмтээж байвал асуудал шүү дээ!
  Бэлтгэл сургуулилт нь зовлон биш, харин ашигтай зугаа цэнгэл байх үед тулалдаанд амархан байдаг!
  Христийн үгээр ч гэсэн түүний зарц нар бурхангүй дур зоргоороо үйлчилдэг зүйлийг хайж байна!
  Том шүүгээ чимээ шуугиантай унаж, түүнийг нураасан хүнд алдар суу ирнэ!
  Маск чадварлаг байвал бидэнд шалтаг хэрэггүй!
  Ихэнхдээ улаан яриа, хар үйлдлээс болж улаан голууд урсдаг!
  - Хутгалах тавилантай хүн олсоор чичрэх ёсгүй!
  Урьдын адил энэ нь болсон, гэхдээ тэд хүсээгүй!
  Үхэл нь амьдралаас илүү хувь хүртэх ёстой, учир нь түүний үргэлжлэх хугацаа нь харьцуулашгүй олон хэсгүүдээс сонгох боломжтой! -
  Баталгаат дээрэмдсэн баталгаатай өгнө!
  Алтаар хийсэн зоос зөөлөн боловч сумнаас ч илүү үхлийн аюултай, яг зүрхэнд тусч, тархийг нь гаргаж авдаг!
  Технологи бол дайны бурхан бөгөөд түүний хорлон сүйтгэгч бол шашингүй үзэлтэн юм!
  Бурхан зургаан өдрийн дотор орчлон ертөнцийг бүтээсэн бөгөөд хүний бүтээсэн нэг минутын сул дорой байдлын төлөө хүн үүрд мөнхөд төлдөг!
  Тэд ноосоор орсон боловч кабелийн машинтай буцаж ирээгүй !
  Гүй, гэвч бүү зугт, бууд, харин хариу бууд, цохи, харин ч бүү тэмц, хамгийн гол нь архи уу, гэхдээ согтохгүй!
  Үхсэн илжигний чих хэнд ч хэрэггүй, харин амьд үнэгний сонсох нь илжиг хэрэггүй хүмүүст зорилгодоо хүрэх бэлэг юм!
  Оюун санаагаа гутл, чи үүрд тэнэмэл хэвээр байх болно!
  Дайн бол уушгинд зориулсан агаар, гэхдээ зөвхөн хоёртын хийтэй холилдоно!
  Хэрэв дайсан бууж өгөхийг хүсэхгүй, яаж алдахаа мэдэхгүй байгаа бол бид түүнийг бууж өгөхийг албадаж, ялахын тулд түүнийг хөхүүлэх болно!
  Муу хүмүүс хар ид шидэнд дуртай, муу хүмүүс цагаанд дуртай!
  Дайны үед алах нь үйл явцын хувьд хэцүү, ойлголтын хувьд жигшүүртэй боловч эцэст нь ямар агуу юм бэ! Тиймээс дайн нь сэтгэлийн эрүүл мэндийг авчирч, биеийг хатууруулж, хэтэвчийг цэвэрлэдэг!
  Заримдаа дайн түрийвчийг агуу дүүргэж, асгарсан цус, ялзарсан зүрх сэтгэлийн хоосолттой шууд пропорциональ!
  Хүү афоризмуудыг маш сайхан, илэрхийлэлтэйгээр хэлсэн.
  Мастер охины хөл нүцгэн байгааг мэдрэв. Дараа нь тэр түүнийг нүцгэн, уян налархай ултай үнсээд зоос шидэв.
  - Маш сайн! Таны хөл хөөрхөн юм! Одоо хүүг дуулцгаая! Эсвэл тэр дуулж чадахгүй бол би түүний нүцгэн хөлийг асаагуураар шатааж болно!
  Баавгай инээмсэглэн хариулав:
  - Унтах нь дээр!
  Баян хүн архирав:
  - За дуул!
  Тэгээд циркийн хүү үүнийг аваад мэдрэмж, илэрхийлэлтэйгээр дуулжээ;
  Таны хийсэн зүйл үнэхээр гайхалтай
  Хүн төрөлхтөнд нигүүлсэл асгарсан ...
  Та ариун Бурханыг өгсөн
  Сэтгэлийн оюун санааны нигүүлсэл!
  
  Люсифер Содом руу чиглэн,
  Нүглийн бүтээгдэхүүн, бардам зан...
  Тэрээр ариун дагшин, Эзэний сэнтийд сэлмээ өргөв.
  Тэгээд тэр одоо бүхнийг чадагч гэж шийдсэн!
  Барин ширүүн хашгирав:
  - Үгүй! Би шашны сэдэвтэй дуунуудыг хүсэхгүй байна! Би нүгэлтэн бөгөөд нүгэлд дуртай!
  Мишка тэмдэглэв:
  - Би өөр нэгийг хийж чадна!
  Баян хүн эсэргүүцэв:
  -Үгүй! Охиныг илүү сайн дуулцгаая! Таны нэр хэн бэ?
  Циркийн охин хариулав:
  - Аленка!
  Мастер бувтнав:
  - Аленкаг дуул!
  Охин маш их мэдрэмж, урам зоригоор дуулсан;
  Би дэлхийн хамгийн хүчтэй охин
  Хэн цэвэр ариун төрсөн бэ...
  Дэлхий дээр надаас илүү үзэсгэлэнтэй гэж байхгүй -
  Бид хаа сайгүй хөгжих болно!
  
  Орос улс хамгийн гайхамшигтай зүйлээрээ алдартай байх болтугай
  Дэлхийг бүхэлд нь байлдан дагуулсан улс ...
  Хүмүүсийг нэн даруй илүү сонирхолтой болго
  Аливаа дайчин бол жинхэнэ шүтээн юм!
  
  Би ариун эх орноо хамгаалах болно
  Бидний өвөг дээдэс хамгийн хүчтэй гэдэгт итгэдэг хаана байна ...
  Охин хөл нүцгэн байгаа хүмүүсийг олж мэд.
  Тэр бол бор шувуу биш бүргэд!
  
  Би өнгөрсөн амьдралдаа комсомол гишүүн байсан.
  Нацистууд маш хүчтэй тулалдсан ...
  Охины хоолой үнэхээр хангинаж байв.
  Мөн тод агаартай сэтгэл!
  
  Би Москвагийн ойролцоо маш зоригтой тулалдсан.
  Хүйтэнд хөл нүцгэн охин байсан ...
  Миний дарамтыг үнэхээр цочирдуулсан гэж бодоорой.
  Би Фрицын нүүрийг нударгаараа хугалсан!
  
  Бидний туг Есүсийн алдрын төлөө,
  Мөн хамгийн агуу бурхан Сварог ...
  Лада үүрд бидний хувьд хамгийн ариун,
  Мөн дэлхийн хамгийн тод Цагаан бурхан!
  
  Бид нарны гэрэлд төрсөн хүмүүс.
  Ярило бидэнд урам зориг өгсөн ...
  Мөн охидын дуу ширүүн асгарч байна,
  Харагтун, херуб далавчаа дэлгэж байна!
  
  Би автомат буунаас зөв буудсан,
  Бэлгийг хөл нүцгэн шидэх нь ...
  Би фашист руу тороо шидсэн,
  Охин жаахан хөгшин харагдаж байна!
  
  Дайчин, би Бурханаас бодож байна
  Гоо үзэсгэлэнт ертөнцийг бүтээсэн ...
  Хамгийн агуу Сварогын нэрээр,
  Гоо сайхны сэтгэлд гоо үзэсгэлэн боловсордог!
  
  Бид Кремлийг нацистуудаас хамгаалсан.
  Бид хүн бүрийг нэг дор шингээж чадсан ...
  Үгүй ээ, цэрэг татлага охиноос гарахгүй,
  Тэгээд бид Фрицын нүд рүү шууд цохив!
  
  Мөнхийн коммунизмын алдрын төлөө
  Би комсомол гишүүн байхдаа хөл нүцгэн тулалдсан ...
  Бид фашизмын сүргийг устгах болно,
  Ингэснээр ган Оросын дайснуудад бууж өгөхгүй!
  
  Охид Сталинградын ойролцоо тулалдаж байв
  Алели бадмаараг шиг хөхтэй ...
  Бид удахгүй коммунизмыг өгөхийг харах болно.
  Уйтгар гуниг, хүсэл тэмүүллийг мэдэхгүй!
  
  Бид бол эх орны хамгийн сайн охид,
  Би бараг нүцгэн комсомол гишүүн...
  Гэхдээ Рейхийг пулемётоор бут цохив.
  Германчууд манай компанид ороогүй!
  
  Хамгийн гэрэлтсэн Оросын нэрээр ,
  Бүх зүйл сайхан болно гэдэгт итгэж байна...
  Агуу Есүс номлолд итгэдэг,
  Хэдийгээр цүүцний хясаа тогшиж байна!
  
  Манай агуу эх орныхоо нэрийн өмнөөс
  Бид хорон муу фашистуудыг зайлуулна...
  Зэрлэг сүргийн сүргийг зогсооцгооё.
  Муу хулгайч ууртай дайралтанд орсон ч гэсэн!
  
  Есүсийн нэр нарны туяа мэт гэрэлтэх болтугай
  Мариа эх диваажингийн орон зайг өгөх болтугай ...
  Төгс Хүчит Ладагийн хувьд бид хүүхдүүд,
  Мөн та зоригтой, зоригтой тулалддаг!
  
  Манай агуу эх орныхоо нэрийн өмнөөс
  Коммунизмыг хаа сайгүй өгсөн зүйл ...
  Дүрсүүдээс гэгээнтнүүд гэрэлтэж, би царайг нь харж байна,
  Их Эзэний нэг гэр бүлд!
  
  Төгс хүчит Сварогын нэрээр,
  Төгс Хүчит Аврагч Христ...
  Бид гэр бүлийн Бурхан шиг байх ёстой,
  Хязгааргүй Бүтээгчийн тухай!
  
  Тийм ээ, Рус улс өөрийнх нь дээр тугаа өргөх болно,
  Бид илүү хүчтэй, ухаалаг болно ...
  Чингис хаан огцом довтолж байсан ч
  Гэхдээ охид бид илүү ухаалаг хэвээр байна!
  
  Тиймээс би та нарт хэлье, үүнийг хий,
  Бидэнд үнэнч Оросын бурхадад үйлчил...
  Оросуудын сүнсийг тулалдаанд аврах болно.
  Хэдийгээр энэ нь маш том цохилттой!
  
  Бид ялах болно, би үүнийг баттай мэдэж байна
  Бид бүх фашистуудыг ялж чадна...
  Каин эх орны дайчдыг бутлахгүй,
  Баавгай аймшигтай архирах чимээгээр амьдрах болно!
  
  Бид бүх зүйлийг маш сайхан хийх болно,
  Бид бүх Фриц, Монголчуудыг ялна ....
  Эцсийн эцэст охидтой тулалдах нь аюултай,
  Оросын ард түмэн ялагдашгүй гэдгийг мэддэг!
  
  Бид бүгд гайхалтай инээмсэглэлийг харуулах болно,
  Бид Чингис хааны эврийг хугална...
  Эцэс төгсгөлгүй алдар нэрийн өмнөөс,
  Маш тод хувь тавилан байх болтугай!
  
  Тийм ээ, бид охидтой сайхан тулалдах болно,
  Дэлхийн хамгийн дээд зэрэглэлийг харуул...
  Би бол дайчин, сүнс нь алиалагч биш гэдэгт итгэдэг ...
  Бурхан Христийг ялалтын төлөө шагнах болно!
  
  Чингис хааны тумэнүүдийг эвдэнэ ,
  Калка дээр тулалдаанд охидууд байх болно ...
  Тамын цохилтыг бүү эсэргүүц,
  Би Есүс, Сталин хоёрт хайртай!
  
  Тиймээс би дайснуудыг цавчих болно, тоолгүй итгэ,
  Би тэднийг дундах шиг ялж чадна ...
  Надад итгээрэй, бидэнд хэцүү ажил байна,
  Хэдийгээр амьдрал торгоны утас шиг эмзэг юм!
  
  Ладагийн нэрээр, адислагдсан Мариа,
  Залуу нас, хайрыг юу өгсөн ...
  Бид хөл нүцгэн охид,
  Дайснаа шавар, цусанд гишгэцгээе!
  
  Христ ирж, үхэгсэд амилах болно
  Перун, Ярило, Цагаан бурхан, Сварог ...
  Тэд нэг гэдгийг хүмүүс шударгаар мэддэг
  Орчлон ертөнцийн дээгүүр Төгс Хүчит саваа байдаг!
  
  Товчхондоо бидний аз жаргал мөнх байх болно,
  Гайхамшигтай, олон зууны турш гайхалтай ...
  Тэнгэр газар хоёулаа асар хүчтэй,
  Мөн үхэшгүй байдал, мөнхөд залуу нас!
  
  ХАМГИЙН ӨНДӨР БУРХАНЫ ДАВХАР
  ТАЙЛБАР
  Хорин гуравдугаар зуунд хүү, охин хоёр Москвад төгсөв. Бүх зүйл сайхан байгаа мэт санагдаж, дэлхий дээр жинхэнэ диваажин, мөнхийн залуу нас, сансрын асар том эзэнт гүрэн бий болсон. Гэвч гэнэт хүү Виталий өөрийгөө махан бие дэх Хамгийн Дээд Бурхантай маш төстэй гэдгээ мэдэв.
  . 1-Р БҮЛЭГ
  Акулов хүү, баатар охин Альбина нар том хотод. Энэ нь Москва шиг, гэхдээ 23-р зууны үеэс. Энэ бол хоёр зуун жилийн ирээдүй юм. Мэдээжийн хэрэг, хот өссөн. Тэнгэр баганадсан барилгууд яг л уул шиг, маш өнгөлөг харагдаж байв. Тэд бас чамин хэлбэртэй байдаг, жишээлбэл, алтан шилэн аяганд хийсэн өнгөт зайрмагны төрөл. Эсвэл жишээлбэл, цагаан алтаар хийсэн долоон яст мэлхий бие биенийхээ дээр зогсож байна.
  Мөн хөгжмийн зэмсэг мэт, ямар нэгэн гоёмсог зүйлээр гялалзсан барилгууд байсан.
  Агаарт янз бүрийн хэлбэрийн олон тооны нисэх онгоцууд яаравчлав. Гэхдээ ихэнх нь дусал хэлбэртэй, эсвэл алтан сэрвээтэй далайн загас юм.
  Түүгээр ч барахгүй тоонууд нислэгийн үеэр гялсхийв. Энд насанд хүрэгчид, хүүхдүүд хоёулаа байсан. Түүгээр ч барахгүй насанд хүрэгчид бүгд залуухан, арван зургаагаас дээш настай.
  Мөн хучилтын дагуу хуванцар урсаж байв. Бяцхан хүүхдүүд түүн дээр үсэрч, хөлөө дарж, дараа нь ширээний теннисний бөмбөг шиг хөөрөв.
  Виталик инээмсэглэн тэмдэглэв.
  - Гайхамшигтай ертөнц!
  Альбина зөвшөөрөв:
  - Тийм ээ, хөгжилтэй, гайхамшгийг бүтээх чадвартай!
  Хүү, охин хоёр тусгал үүсгэдэг толин тусгал мэт гадаргуугийн дагуу алхав. Тэдний хөл нь хүүхдийнх шиг нүцгэн байв. Тэгээд тэд чичиргээт долгионд гижигдэж байгаагаа мэдэрсэн.
  Урд талд нь нэг ба хагас километрийн өндөрт тийрэлтэт онгоцыг унагаж, очир алмаазаар гялалзсан асар том усан оргилуур харагдаж байв. Усан оргилуурын найрлага дахь хөшөөнүүд нь алтнаас хамаагүй илүү тод, солонгын бүх өнгөөр гялалзсан ямар нэгэн онцгой, үл мэдэгдэх металлаар гялалзаж байв.
  Мөн барималууд нь өөрсдөө хэлбэр дүрсээрээ үзэсгэлэнтэй, хөдөлж байсан.
  Виталик толгой дохив.
  -Гайхалтай нээлт. Энэ бол Петерхофоос сэрүүн усан оргилуур юм!
  Альбина инээмсэглэн хэлэв:
  - Гэрэлт, сэрүүн ирээдүйн ертөнц.
  Хүү охин хоёр алхаагаа бага зэрэг хурдасгав. Альбина Виталикээс хамаагүй өндөр байсан тул тэднийг ээж, хүү хоёр гэж бодож магадгүй юм. Түүгээр ч барахгүй энэ ирээдүйд өндөр настан байсангүй. Хүмүүс мөнхийн залуу насыг олж авсан бөгөөд эрэгтэйчүүд ашиггүй, тааламжгүй хусахад цаг хугацаа алдах шаардлагагүй гэж баярлаж байв.
  Футурист Москвагийн зарим барилгууд алт, цагаан алтны судалтай байв. Мөн нэг километр хүртэл хэмжээтэй, гайхалтай хүүхэлдэйн кинонуудыг харуулсан тод сурталчилгааны самбарууд шатаж байв.
  Агаарт гүйж байсан нисэх онгоцууд нь үзэсгэлэнтэй, тод өнгөтэй, гоёмсог хэлбэртэй байсан төдийгүй Францын үнэтэй сүрчиг шиг, эсвэл бүр илүү тааламжтай үнэртэй байв.
  Дөрвөлжингийн гадаргуу нь толь шиг дулаахан, нэгэн зэрэг гялалзаж байв. Өсвөр насны охид, хөвгүүн хоёрын нүцгэн улыг гишгэхэд дэгжин, бараг л хүүхдийн хөлийн мөр гарч ирэв. Эсгий үзэгээр зурсан мэт өөр өөр өнгөөр гэрэлтдэг. Тэгээд тэд алга болсон.
  Альбина инээмсэглэн хэлэв:
  - Яг л цасан хатны шилтгээнд байдаг шиг!
  Виталик толгой сэгсэрлээ.
  - Үгүй! Энд дулаахан, дэлхий өнгө өнгөөр дүүрэн байна.
  Нэг залуу, охин хоёр тэдэн рүү нисэв. Тэд маш үзэсгэлэнтэй байсан ч нүүр нь бялуу дээр зурсан зураг шиг будсан байв.
  Залуу хүүхдүүдээс асуув:
  - Та хаанаас ирсэн бэ?
  Виталий хариулав:
  - Москвагаас!
  - Та яагаад алхаж байгаа юм бэ?
  Альбина хариулав:
  - Би нисэх онгоц худалдаж авмаар байна. Танай дэлгүүрүүд хаана байдаг вэ?
  Залуугийн хажууд байсан охин инээгээд:
  - Дэлгүүрийг хэн ч ашигладаггүй. Hypernet сүлжээ байдаг бөгөөд түүгээр дамжуулан бүх зүйлийг үнэ төлбөргүй хүргэдэг.
  Виталик жиргэж инээмсэглэн:
  -Хэрэв ахиц дэвшил гарсан бэ?
  Төсөөлшгүй гайхамшгуудыг...
  Бүх зүйл бүрэн чөлөөтэй болсон
  Зөвхөн ашиг тустай, болгоомжтой!
  Залуу ингэж хэлэв:
  -Тэгээд чи түүнийг манай Бурхантай хэрхэн адилхан болохыг мэднэ. Магадгүй чи түүний хүү юм болов уу?
  Хүү инээгээд хариулав:
  - Үгүй! Би аавыгаа мэдэхгүй. Гэхдээ тэр Бурхан бол би гайхахгүй байх байсан.
  Охин инээмсэглэн хэлэв:
  - Манай ертөнцөд ямар ч гадаад төрхөнд гайхах зүйл байдаггүй! Та Hypernet дээрх тусгай программ ашиглан биеэ өөрчилж болно . Зөвхөн хүмүүс үүнийг хийх нь ховор, учир нь Hypernet тоглоомын матрицад үүнийг ерөнхийдөө оюун санааны хүчин чармайлтаар, шууд хийж болно. Хэрэв та бодит байдал дээр өөрийгөө өөрчилвөл тэд таныг танихаа болино. Тийм ээ, танд Хайрын яамнаас зөвшөөрөл авах шаардлагатай.
  Альбина гайхаж:
  - Хайрын яам уу?
  Охин дээшээ хараад хариулав:
  - Мөн та манай эзэнт гүрнийх биш юм шиг байна! Магадгүй танд санах ойн асуудал байгаа болов уу?
  Виталик бувтнав:
  Бид цаг хугацаагаар аялагчид!
  Залуу ингэж хэлэв:
  -Хэрэв энэ хошигнол биш бол ...
  Яг тэр мөчид тэдний эргэн тойронд улбар шар өнгийн комбинезон өмссөн хэдэн арван сайхан охид гарч ирэв. Тэгээд тэд хэд хэдэн дажгүй хуурсан пулемётыг чиглүүлэв.
  Виталик бувтнав:
  - Бид амар амгалангаар ирлээ!
  Альбина твиттер хуудсандаа:
  - Бид насанд хүрээгүй хэвээр байна, бидэн рүү битгий бууд!
  Улаан үстэй, дүрэмт хувцастай охин:
  - Бид чамайг гомдоохгүй. Зүгээр л чамд нанобот байхгүй , хаанаас ирснээ олж мэдэх хэрэгтэй.
  Виталик архирав:
  - Тэмээнээс!
  Тэр үед ногоон, өргөн туяа хосыг зөөлөн, өвдөлтгүй цохиж, ухаангүй болсон.
  Виталик юу ч харж, бодох цаг байсангүй, учир нь тэр дахин тодорхой дурсамжинд оржээ.
  Альбинатай хамт тэд тунгалаг орон зайд өлгөөтэй байв. Тэдний эргэн тойронд цэнхэр манан мэт байв. Үүний зэрэгцээ бяцхан хуруугаа ч хөдөлгөж болохгүй.
  Тэдний өмнө солонгын өнгөний доор үсээ зассан маш үзэсгэлэнтэй охин гарч ирэв.
  Тэр гонгиноод:
  -Бид шинжилгээ хийж үзээд таныг 2023 онд Москвагаас ирсэн болохыг тогтоосон. Асуулт бол та бидэнтэй яаж ирсэн бэ? Цаашлаад та хоёр эвгүй хосууд бололтой. Компьютер таныг тэр үеийн Төгс Хүчит, Бурханы Ээж байж магадгүй гэж хэлдэг.
  Виталик дуугарахдаа түүний дуу хоолой сонсогдов:
  "Тийм гэж үү... Би ирээдүйд энэ эзэнт гүрнийг удирдах юм шиг байна!"
  Охин эргэж хараад эелдэг хоолойгоор хариулав:
  -Бид юуг ч үгүйсгэхгүй. Гэвч Төгс Хүчит Бурхан одоо гипер нийслэлд байна Ultravillians , энэ бол хөрш галактик юм! Чамайг түүнд хүргэж өгөх ёстой, дараа нь тэд танай хостой юу хийхээ шийдэх болно.
  Альбина хэлэхдээ:
  "Гэхдээ бид өнгөрсөн хугацаанд амиа хорлож болохгүй биз дээ?"
  Охин хариулав:
  - Үүнийг Бурхан болон Бурханы Ээж шийдэх ёстой! Одоохондоо гадаад төрх чинь бусдаас маш том нууц юм. Чамайг яг одоо том дагалдан яваа Ультра-Вавилон руу илгээж, тэг сансрын капсулыг ачаалах болно . Нислэгт уйдахгүйн тулд таны ухамсар суперматрикст байдаг Hyperneta нь бүх төрлийн тоглоомыг үзэх боломжтой болно. Та ойлгосон уу?
  Виталик хариулав:
  - Хорин гуравдугаар зуунд тогло - үүнээс илүү юу байж болох вэ!
  Альбина инээмсэглэн хэлэв:
  - Би ч бас үүнд дуртай!
  Охин нүүр дүүрэн инээмсэглээд гараа даллав. Ягаан өнгийн зөөлөн долгион Виталик, Альбина нарыг цохив.
  Хүү, охин хоёр хотод байсан. Хорин гуравдугаар зууны Москва шиг гэрэл гэгээтэй, өнгөлөг байхаа больсон. Мөн хорьдугаар зууны төгсгөлд.
  Асар том үлэг гүрвэл гудамжаар хойд хөлөөрөө алгадаж, хөрш зэргэлдээх байшингуудыг сүүлээрээ шүргэж, сүйтгэжээ. Мөн түүний сарвуу нь уртасч, эсвэл эсрэгээрээ богиносч, хүмүүсийг сүйтгэж, үхэлд хүргэв.
  Тэгээд тэд бүх чиглэлд гүйв. Гэсэн хэдий ч тэд бүгд арван хоёроос дээш настай хүүхдүүд байв. Охид, хөвгүүд зугтав. Тэдний зарим нь цагдаагийн дүрэмт хувцастай байсан. Насанд хүрсэн хүн байтугай өсвөр насны хүүхэд ч биш.
  Тааламжтай, эмэгтэйлэг хоолой сонсогдов:
  - Үлэг гүрвэлийг зогсоож, хүүхдүүдийг авар!
  Альбина асуув:
  - Тэгээд үүнийг яаж хийх вэ?
  Дуу хоолой хариулав:
  - Энэ бол ийм тоглоом юм. Өөрийгөө бод.
  Виталик мөрөө хавчин:
  - Алив, аврагч аа ,
  Удахгүй олс болон хувираарай!
  Альбина инээмсэглээд асуув:
  - Юу байна?
  Суут ухаантан хүү итгэлтэйгээр хариулав:
  - Эрт орой хэзээ нэгэн цагт тоглоомын бутнуудын дунд сануулга, төгөлдөр хуур байх болно. Энд, жишээлбэл, ийм!
  Залуу дайчин хөлийн нүцгэн хуруугаараа хучилтын хавтангаас авч, өндөр байшин руу шидэв. Хэсэг нь нуман хэлбэрээр нисч, сууринд оногдов. Асар том байгууламж ганхаж, хамаг чадлаараа үлэг гүрвэл дээр уналаа. Того хүчтэй чичирч, мангас унаж эхлэв.
  Альбина баяртайгаар:
  -Энэ үнэхээр хүлэг баатрын нүүдэл байна!
  Виталик инээгээд хариулав:
  -Азарганы нүүдэл ч байж магадгүй!
  Барилгын дэргэд хавчуулагдсан үлэг гүрвэл түүнийг аваад баахан бохь, чихэр болон бутарсан байна. Энэ хотод амьдардаг хүүхдүүд тэр даруй амттан авахаар яаравчлав. Шаахайнууд гялсхийж, пүүз, зарим нь нүцгэн өсгийтэй байв.
  Маш их чимээ шуугиантай байсан.
  Виталик инээмсэглэн дуулжээ:
  Хүүхэд нас бол гайхалтай үе юм
  Энэ нь сайхан, залууст хөгжилтэй ...
  Гайхалтай тоглолт ирж байна
  Бид машинаас бороотой сараачиж байна!
  Альбина илүү өргөн инээмсэглэлээр тэмдэглэв.
  - Тийм ээ, бид сараачдаг!
  Үүний дараа тэд дахиад хоёр хорон санаатнийг харав. Тэд мангасууд байсан: нэг нь гахайн толгойтой, нөгөө нь хирс байв. Зэрлэг архиран тэд Альбина, Виталик хоёр руу гүйв.
  Хүү шүгэлдэв.
  Гэрлэн дохионы нэг нь ганхаж, хирсний толгой дээр унав. Бяцхан цохилт өгч дээрэмчнийг балмуулж орхив.
  Виталик шүдээ гарган жиргэж:
  - Цохилт, цохилт, өөр цохилт,
  Өөр нэг цохилт ба...
  Хөл нүцгэн супер од хүү
  Дээд талбар шидэв!
  Альбина инээж, хөхрөв:
  - Ариун дайн
  Охидууд хоёр дахин дажгүй!
  Гахайн толгойтой сөнөөгч цүнхнээсээ лазерын пулемёт гаргаж ирээд буудаж эхлэв.
  Охид, хөвгүүд хажуу тийш үсэрлээ. Альбина нүцгэн өсгийөөрөө гадил жимсний хальс шидэв. Тэр нисч, гахайн толгойтой тулаанчдын гутал дор газарджээ. Тэр дээгүүр нисч, сүйрч, чулуун ханыг нэвтлэн, тайвширчээ.
  Виталик баяртайгаар дуулжээ:
  - Би хараагаа тонгойлгож, пуужингууд бай руу яаравчлав! Цаашид өөр нэг гүйлт!
  Альбина өөртөө маш их хор хөнөөлтэй түлхэц мэдэрсэн. Тэгээд нүцгэн, борлосон хөлөөрөө дэвсэж, асфальтыг чичиргээ, хагаруулъя.
  Амттан, шоколад, зайрмагны хэсэг, бохь, чихэрлэг чихэр болон бусад зүйлс хагарлаас гарч эхлэв. Энэ бүхэн ямар сайхан, хөгжилтэй харагдаж байв.
  Виталик хэлэхдээ:
  - Эдгээр нь үнэхээр амттай зууш юм !
  Охин ямар нэг юм хэлэхийг хүссэн ч бөөн хүүхдүүд гүйж ирээд энэ бүх хоолыг шүүрч авцгаая. Мөн тэднийг идэхийг хүсч байна!
  Альбина твиттер хуудсандаа:
  -Ядаж баярлалаа гэж хэлээрэй!
  Хүүхдүүд зогсоод нэг дуугаар архирав:
  - Баярлалаа!
  Виталик инээмсэглэн хэлэв:
  - Энэ нь бараг бурханлаг юм!
  Баатар охин хошигнохыг хүссэн ч байгаль гэнэт өөрчлөгдөв. Тэгээд тэд цаст ууланд ирлээ. Хөвгүүд, охидууд трамплин дээрээс гулгаж байгаа мэт гулгаж байв.
  Тэгээд тэд хөгжилтэй байсан ...
  Виталик, Альбина нар ид шидээр хөл дээрээ цана авчээ. Охин хүү хоёр хоёулаа зэрлэг орилолдон, чимээ шуугиантайгаар гүйлээ.
  Виталик инээмсэглэн дуулжээ:
  Гайхамшигтай гоо үзэсгэлэнгийн сэтгэлийн өдөөлт,
  Эх орныхоо төлөө тэмцэгч оддын хооронд тулалдсан ...
  Эцсийн эцэст зоримог мөрөөдөл биелсэн,
  Муу дайснуудын зэвсэгт хүч айсангүй!
  Альбина нүд ирмээд ёжтойгоор хэлэв:
  - Эцсийн эцэст оддын хооронд!
  Виталик инээгээд хариулав:
  - Тийм ээ!
  Тэгээд хүү цаснаас саваагаар түлхэж эхлэв. Сүүлийн жилүүдэд өвөл тийм ч таатай биш байна. Москвагийн ойролцоо цанаар гулгах нь тэнэг байсан . Сочид өвлийн олимп өөр яаж болсон бэ?
  Зэрэгцээ замаар явж байсан хөвгүүдийн нэг нь:
  - Та адал явдал хүсч байна уу?
  Альбина хариулав:
  - Мэдээж хэрэг тийм! Мэдээж хэрэг тийм! Мэдээж хэрэг тийм!
  Тэгээд энд тэдний урд хэд хэдэн цагаан баавгай гарч ирэв. Одоо Виталик, Альбина хоёр гартаа пулемёттой.
  Хүү, охин хоёр шийдэмгий тулалдахаар бэлтгэж байна. Дараа нь тэд гохыг татан, их биенээсээ хүрхрээ мэт маш шатаж, хурц, сүйтгэгч тийрэлтэт онгоцуудаар нисдэг.
  Цагаан баавгайн бөгс рүү сум оногдож, цусны оргилуур гарч байгааг хараад Виталик хэлэв.
  - Энэ бүхэн гайхалтай, сайхан байна!
  Альбина толгой дохиод:
  Дэлхийн хаа нэгтээ
  Үргэлж хүйтэн байдаг газар ...
  Баавгай тэнхлэгийн эсрэг үрж,
  Ай дэлхийн тэнхлэг!
  Виталик хариулав:
  - Бид тэдний араас явж байна!
  Тэгээд тэр дахин нэг хэсэг сум шидэв. Тэд үнэхээр гайхалтай, хатуу тэмцэгчид юм.
  Мөн цоолсон цагаан баавгайнууд унав. Тэгээд тэд маш амттай, идэж болох зүйл болж хувирав. Эдгээр нь бялуу, нарийн боов, цөцгий, анхилуун үнэртэй бүх зүйл байв.
  Альбина инээмсэглэн тэмдэглэв:
  - Эдгээр нь үнэхээр гайхалтай амттан юм !
  Виталик тэмдэглэв:
  амттай гэдэг үгэнд үнэхээр дуртай ! Гэхдээ тэд ингэж хэлдэг, ихэвчлэн бага насны хүүхдүүд, гэхдээ бид нэлээд хөгширсөн хэвээр байгаа бөгөөд бид аль хэдийн олон зүйлийг цуглуулж чадсан!
  Альбина толгой дохив:
  - Зөвшөөрч байна! Гэхдээ бид үүрд хүүхдүүд хэвээр үлддэг, зөвхөн жилүүд л өөрчлөгддөг!
  Хүү, охин хоёр дахин үсэрч, цанагаараа сальто хийв. Тэгээд тэд дахин дуулж:
  Тэнд юу байсан бэ, эргэж хар
  Хүүхэд байхдаа өөрийгөө таньж мэдээрэй, битгий залхуу бай...
  Учир нь олон жил өнгөрч, урсан өнгөрч,
  Инээмсэглэ, инээмсэглэ, инээмсэглэ!
  Виталик Альбина руу нүдээ ирмэн:
  - Инээдтэй явдал!
  Охидууд асуув:
  - Нь юу?
  Хүү хариулав:
  -Би дэлхийн эрх мэдлийг булаан авч, хоёр зуун жил захирч байгаа ирээдүй рүүгээ орлоо. Тэгээд миний өнгөрсөн үеийн давхар гарч ирээд асуулт гарч ирнэ - үүнийг яах вэ?
  Альбина мөрөө хавчин хариулав:
  - Юу ч биш! Ихэрдээ гараг бэлэглээрэй, тэр мөнхөд аз жаргалтай амьдрах болтугай!
  Виталик эргэлзээтэйгээр тэмдэглэв:
  "Тэр намайг хаан ширээний төлөө өрсөлдөнө гэж бодож байвал яах вэ?"
  Охин мөрөө хавчин асуув:
  -Та үүнийг маргах гэж байна уу?
  Хүү хариулав:
  "Сансрын эзэнт гүрний хүмүүс маш их баяртай байна. Бүгд сайн байгаа, би эрх мэдлийн төлөө тэмцэх ямар ч шалтгаан олж харахгүй байна. Эцсийн эцэст, эрх мэдлийн төлөө хүн биш, харин хүний төлөө хүч чадал!
  Альбина шүгэлдэн:
  - Өө, ямар эрхэмсэг! Та хүлэг баатар мөн үү?
  Виталик логикоор тэмдэглэв.
  -Үнэхээр биш! Баатрууд ёс суртахууны дүрмийг зөвхөн бие биентэйгээ харьцахдаа дагаж мөрддөг бөгөөд серфүүд хүмүүс гэж тооцогддоггүй байв. Мөн би хүн бүрийн сайн сайхны төлөө санаа тавьдаг.
  Баатар охин нүд ирмээд жиргэжээ:
  Өргөн уудам нутаг минь
  Тэнд олон ой мод, талбай, гол мөрөн байдаг ...
  Би өөр ийм улсыг мэдэхгүй.
  Хүн хаана ийм чөлөөтэй амьсгалдаг юм бэ!
  Genius хүү хэлэхдээ:
  - Бүхэл бүтэн оддын эзэнт гүрэн!
  Дахин нэг удаа матриц дахь ландшафт өөрчлөгдсөн.
  Хүү охин хоёр одоо траншейнд байсан. Энэ нь түүхэн буудлагын тоглоомын тоглоом байсан бололтой . Дэлхийн 2-р дайн шиг. Зөвхөн талбай дээгүүр хөдөлж байсан танкууд арай өөр байв. Жишээлбэл, бодит түүхэнд хэзээ ч цувралд орж байгаагүй "Арслан" харагдаж байна. Үнэнийг хэлэхэд, "Арслан" хэдийгээр хүчирхэг танк боловч байлдааны үр нөлөө нь эргэлзээтэй юм. 90 тонн жинтэй, Tiger-2-оос илүү цамхагийн урд талын хуягт хамгаалалттай, 105 мм-ийн их буутай. Хүчирхэг, гэхдээ Tiger-ээс бага хурдан гал гаргадаг. Гэхдээ энэ танк энд байна. Мөн асар их хүч чадлаараа яарч байна.
  Мөн түүн рүү буу буудаж байна. Богино банзал өмссөн, хөл нүцгэн царайлаг бүсгүйчүүд их бууны хажуугаар гүйлдэнэ.
  Тэд долоон их бууг ачдаг.
  Мөн гурван Лев танк байна. Энэ нь бага зэрэг юм шиг боловч духан дээр нь тэднийг эвдэх арга байхгүй.
  Комсомол охин Виталик руу эргэж хараад:
  -Та анхдагч уу?
  Суут ухаантан хүү итгэлтэйгээр хариулав:
  - Үгүй! Хэзээ ч!
  Охин гайхан асуув:
  - Тэгээд яагаад?
  Виталик инээмсэглэн хариулав:
  - Яагаад гэвэл би өөр үеийнх!
  Өөр нэг охин хэлэв:
  - Бид арслангийн танк руу нэвтэрч чадахгүй байна уу? Манай 76 мм-ийн буу хэтэрхий сул байна!
  Альбина энд хөндлөнгөөс оролцов:
  - Германы танк руу битгий бууд!
  Комсомол охин инээмсэглэн асуув.
  - Тэгээд яагаад болохгүй гэж?
  Баатар охин хариулав:
  -Яагаад гэвэл энэ бол зүгээр л тоглоом. Мөн та нэвтэршгүй танкуудыг их буугаар буудахаас өөр аргаар ялах хэрэгтэй.
  Комсомол дайчид нэгэн дуугаар асуув:
  - Яаж, гоо үзэсгэлэн!
  Альбина хэлэв:
  - Дуулж байна!
  Тэр булбулын хоолойгоор дуулж эхлэхэд бусад нь түүнийг дагаж:
  Эх орны одыг Их Эзэн өгсөн,
  Надад итгээрэй, тэр нарнаас илүү гэрэлтдэг!
  Чи минийх, энэ эх орон -
  Миний зүрх чиний төлөө гунигтайгаар цохилж байгааг мэдээрэй!
  
  Та нарын дотор бид бүргэд шиг комсомол гишүүд,
  Бид фашистуудыг устгаж, хог хаягдлыг шүүрддэг!
  Бид Бархасбадь дээр хүртэл удирдаж байсан,
  Жимс ургуулах - боломжгүй диваажин!
  
  Сугар бол хайр дурлалын газар юм
  Ангараг гариг дээр дайчин хүний мэдрэмж хамгийн өндөр!
  Та бузар муугийн гинжийг тасалдаг, эргэлзээ,
  Эцсийн эцэст, Бурхан хамгийн сайн сайхныг хийхийг хүсдэг!
  
  Сансрын даралтыг устга
  Хүчтэй дэгээтэй эрүүг санаарай!
  Дайсан дэлхийн хүчинд дарагдах болно,
  Тэгээд Junkers жирийн хүүхдийн нумаар буудсан!
  
  Нэгдүүлэх - авч, ялах,
  Бид өөр арга мэдэхгүй!
  Рейхийн чоно чи битгий уйл,
  Тэмцэгчийн нүүрэнд жад ав!
  
  Цаашид жад танд тохирохгүй,
  бульдозерт динамит нэмнэ !
  Ийм хурдан нислэг
  Пролетар алх цохиход!
  
  Дараагийн нүүдэл нь хар салхи шиг өнгөрөх болно
  Мөн төгсгөлийн тоглолт нь ялах хань байх болно!
  Эцсийн эцэст бидний уур хилэн, галзуу галт уул,
  Новшийн, аймшигт муурыг устгалаа!
  
  Бид Берлин дээр хавчуур хавчуулсан.
  Парис Оросын далбаан дор чөлөөтэй байна!
  Бид бол эх орны охид, хөвгүүд,
  Бид найрлахдаа намуу үрээр зөгийн бал иддэг!
  
  Одоо манантай Альбион ах шигээ
  Нью Йорк тавган дээрх бялуу шиг болсон!
  Манай улаан, час улаан намуу өнгөтэй туг,
  Үүний доор бүх хүмүүс эрх чөлөөнд баяртай байдаг!
  Охид дуулж, гурван арслан танк нь сарнайгаар будсан том, сэвсгэр бялуу болон хувирав. Мөн тэднээс маш хүчтэй, хоолны дуршилтай үнэр гарч ирэв.
  Гэтэл тэдний ард дахин машин гарч ирэв. Энэ удаад илүү хүчтэй, хүнд хулгана. Тэдний хурд бага боловч галын хүч, хуяг дуулга нь дээвэрээр дамжин өнгөрдөг.
  Альбина комсомолчуудаас асуув:
  - Бид дахин дуулах уу?
  Ахмад охин хэлэв:
  -Үүнийг нэг балгаж ууж болох уу?
  Виталик дуулжээ:
  Дуу нь биднийг бүтээж, амьдрахад тусалдаг.
  Мөн далавчтай нислэгийн дууны хамт ...
  Амьдралын дундуур уянгын дуугаар алхдаг хүн,
  Тэр хэзээ ч хаана ч алга болохгүй!
  Комсомол охидын нэг нь:
  - Та үүнийг эсэргүүцэж чадахгүй!
  Альбина баталсан:
  - Зөв! Эсвэл та өөр зүйл хүсч байна уу?
  Комсомол охид дам нуруу руу сум шидэж, хүчээр бууджээ. Энэ нь дээгүүр нисч, танкийг мөргөж, вандуй шиг үсрэв.
  Ахмад охин хэлэв:
  - Тийм ээ, үүнийг авахад хэцүү!
  Виталик толгой дохив.
  - Тиймээс хамт дуул!
  Ингээд дайчид болон хүү маш их урам зоригтойгоор тоглож эхлэв.
  Зөвлөлтийн эх орны алдар суу агуу юм -
  Бид зохистой, би итгэж байна, бид энэ алдар суу болно!
  Бид тулалдаанд харгис дайсныг ялах болно,
  хамгийн гэрэлтсэн гүрний төлөө !
  
  Дуулдаг эх оронд юу байна,
  Шударга, хөл нүцгэн эхлэгчийн зүрх сэтгэлд!
  Бид шувуу шиг нисэх гэж яарч байна,
  Бидний итгэл ямар ариун болсон бэ!
  
  Автомат, надад итгээрэй, ах минь
  Мөн гранатууд нь огтхон ч илүүц биш юм!
  Хэрэв та зоригтой бол үр дүн нь
  Хэдийгээр та эрэгтэй хүүхэд байсан ч гэсэн энэ болно!
  
  Пионер бол ихэмсэг, ширүүн ...
  Гэхдээ Бурханы инээмсэглэл биднийг гэрэлтүүлдэг!
  Харамсалтай нь, дэлхий дээр олон муу хөзрийн тамганууд байдаг.
  Тэд диваажин дахь газрыг сүйтгэхийг хүсч байна!
  
  Фашист шаал бидэн рүү сарвуугаа татан,
  Тэр хүүхдийн зүрхийг урахыг хүсч байна!
  Түүний гахайнууд инээмсэглэв.
  Түүнийг чангаар нүүр рүү нь алгадах болтугай!
  
  "Бар" танк нь "гутал" юм.
  Болхи, аймшигтай өнцөгтэй!
  Мөн та тэднээс зугтдаггүй,
  За, гранат бэлдсэн нь дээр!
  
  Бид ийм ертөнцийг бүтээх болно, надад итгээрэй,
  Сая сая хүмүүс хаана аз жаргалтай байх болно!
  Махчин араатан нүхэнд гүйж,
  Бид бузар булай легионуудыг тавих болно!
  
  Улаан туг гэрэлтэх болно
  Үүнд Есүсийн ариун нэр бий!
  Хэрэв та анхдагчийн шалгалтанд А үнэлгээтэй тэнцсэн бол -
  Орос улс чинь алдарших болтугай!
  
  Гэхдээ шалгалт самбар дээр биш -
  Түүнийг траншейнаас бууж өгөх хэрэгтэй болно !
  Саарал үс нь хүүгийн виски рүү гүйж,
  Найз нь нас барсан - одоо булшны дэргэд гашуудаж байна!
  
  Юу вэ, новшийн дайн?
  Тэр ч байтугай араатан ч гэсэн дуудагдах зохисгүй!
  Мөн сүргийнхэн яаж барихаа мэдэхгүй байна
  Хэдийгээр Адольф илүү инээдтэй ч заримдаа хошуурдаг!
  
  Бид ухрах ёсгүй шүү дээ
  Анхдагчид өөр хэн нэгнээс үүрд айдаг!
  Залуус бид үнэнч найрсаг,
  Мөн ёс суртахууны хувьд тахир дутуу биш гэдэгт би итгэдэг!
  
  Бид Берлин дэх гайхамшигт жагсаалыг дуусгах болно.
  Бид үргэлж яаж тэмцэхээ мэддэг байсан, надад итгээрэй!
  Тэгээд нэгэн зэрэг зоригтойгоор баригдаж,
  PKK цүнхэндээ гүйж байна!
  Комсомол охид дуулж, асар том Маус танкууд хилэм загас, хачиртай асар том таваг болон хувирав.
  Мөн маш их дур булаам.
  Альбина инээгээд дуулж:
  - Ямар төрлийн хоол, ямар төрлийн хоол,
  Бүгдийг нь авч яваарай...
  Байнга хэрэлдээд байдаггүй нь харамсалтай
  Тэд зүгээр л алахын тулд хооллодог!
  Виталик инээгээд тэмдэглэв.
  - Тийм ээ, ийм тоглоомууд байдаг! Маш бага насны хүүхдүүдэд зориулсан юм шиг.
  Комсомол охин логикоор хэлэв:
  - Хүүхэд нас хэзээ ч хүнээс бүрмөсөн алга болдоггүй!
  
  ҮХБЭГШГҮЙ ӨНДӨРЛӨГЧ КЕННИГИЙН АДАЛ ЯВДАЛ
  ТАЙЛБАР
  уулчдын дундаас зөвхөн Кенни Хэмилтон амьд үлдэж , арван нэгэн настайдаа амь үрэгдэж, бүх уулчдын адил амилсан хүү , мөнх бус байхаа больсон боловч одоо ч хэвээр байгаа Дункан Манклоуд нар үлджээ. залуу, тайван амьдралтай. Мөнхийн хүү тэнүүчлэхээс өөр аргагүй болж, эцэст нь АНУ-ын хамгийн гэмт хэрэгтэн муж болох Техас дахь хүүхдийн шоронд оржээ.
  . 1-Р БҮЛЭГ
  Кенни хүү өөрийн төрөл зүйлээсээ ганцаараа үлджээ. Бусад бүх үхэшгүй хүмүүс Хармагедоны тулаан болон сүүлчийн тулаанд үхсэн. Түүнээс гадна өндөр уулын иргэн Дункан Мэнклоуд л үлджээ . Тэр бараг цорын ганц амьд үлдсэн. Гэвч даалгавраа биелүүлсний дараа Дункан үхэшгүй мөнх чанараа алдаж, энгийн хүн болжээ. Тиймээс одоо бусад шагналын анчид Кенниг заналхийлэхээ больсон. Харин ч хүү ганцаардлаа мэдэрсэн. Арван нэгэн настайдаа тэр үхэшгүй мөнх болсон бөгөөд энэ нь 1182 онд болсон юм. Тэр аль хэдийн найман зуун тавин жил амьдарсан. Тэгээд тэр үргэлж арван нэгэнтэй.
  Арван нэгэн орчим настай, хөөрхөн, үхэшгүй хүү. Тэр сахиусан тэнгэр шиг хөөрхөн царайтай, шаргал үстэй. Гэвч бодит байдал дээр тэр хэдийнэ хэдэн хүний аминд хүрсэн бэ? Уулчид ч бай, мөнх бус хүмүүс ч.
  Кенни хэд хэдэн удаа үхлийн ирмэг дээр байсан ч өөрийгөө гаргаж чадсан. Дункан Манклоуд хэсэг хугацаанд түүний найз байсан. Кенни түүнийг алахыг оролдох хүртэл . Дараа нь тэр дахин хэн нэгний гараар үүнийг хийхийг оролдов.
  Тэгээд тэр бараг үхсэн. Гэвч Армагеддон аль хэдийн үхсэн. Дэлхий дээр өндөр уулс гэж байхгүй, Кенни өөрөө болон Дункан Манклоуд хоёр л амьд үлджээ . Гэвч сүүлийнх нь уулын хүн байхаа больж, зүгээр л мөнх бус хүн болжээ. Энэ нь дэлхий дээр толгойгоо таслахгүй бол хэзээ ч үхэхгүй ганцхан Кенни байгаа гэсэн үг.
  Түүний мөрөөдөл биелсэн. Гэвч Кенни найман зуун тавин дөрвөн жил амьдрахдаа хүүхэд байхаас залхсан байв.
  Энэ нь ургадаггүй, хөгшрдөггүй, төлөвшдөггүй. Нэг талаараа уулын хүн байх нь мэдээж сайн хэрэг. Хэрэв таны шүд унавал хэдхэн минутын дараа дахин ургах болно. Мөн та өвчнийг мэддэггүй. Ялангуяа Кенни хөл нүцгэн алхах их дуртай байв. Мөн ямар ч цаг агаарт ханиалгаж байгаагүй. Хүү Хүүхдийн загалмайтны аянд хүртэл оролцож байсан.
  Дараа нь Кенни залуусын нэгийг удирдав. Хүүхдүүд уул хад, чулуурхаг замаар хөл нүцгэн алхаж байв. Кенни бас эвгүй гутлаа орхисон. Мөн түүний нүцгэн ул нь гутлынх нь ширнээс илүү хатуу байв.
  Дараа нь хүү маш их зүйлийг туулж, бүр боолчлолд орсон. Кенни хэдийгээр үхэшгүй мөнх боловч жирийн хүүхдээс нэг их хүчтэй биш. Мөн тэрээр далайн дээрэмчдийн боолчлолд орж, Багдадын халифад зарагджээ.
  Галилын халуун элс хүүхдүүдийн нүцгэн хөлийг шатаажээ. Хэдэн арван жилийн турш Кеннигийн ул нь тэмээний туурай мэт болсон. Энгийн, мөнх бус хүүхдүүдийн хувьд ямар байсан бэ? Ялангуяа охид. Тэд хүүхдүүдийнхээ хөлийг шатааж, шууд утгаараа хүчээр алхсан. Мөн унасан хүмүүсийг сормуусаар босгосон.
  Хөл нь түлэгдсэн, цус алдсан охидын нэгийг Кенни мөргөв. Тэгээд элсэн цөлөөр зөөв. Хэцүү ч гэсэн. Үхэшгүй мөнх бие нь илүү тэсвэр тэвчээрээр ялгагддаг байсан нь үнэн. Гэсэн хэдий ч хүчээр тэрээр Геркулес огтхон ч биш байсан бөгөөд бараг л ядаргаатай мэт санагдаж байв.
  Дараа нь хүүхдүүдэд Исламыг хүлээн зөвшөөрөх эсвэл карьер руу явах сонголтыг санал болгов.
  Кенни ихэнх хүүхдүүдийн адил боолчлолыг сонгосон. Мөн уурхайд өөрийгөө олсон гэж төсөөлөөд үз дээ. Тэгээд хэн байна? Бамбар, боолын баасны өмхий үнэр, хүнд хэцүү ажил. Эхний өдөр, долоо хоногт олон хүүхэд нас барсан. Кенни бусад хүүхдүүдийн адил нүцгэн, тэр ч байтугай нөмрөг ч өмсөөгүй байв . Хамгаалагч нар түүнийг өчүүхэн төдий л өдөөн хатгалгад цохив. Тэгээд тэд намайг өдрийн гуравны хоёрыг нь ажиллуулж, гуравны нэгийг нь нойронд үлдээсэн. Энэ бол тамын хүнд хөдөлмөр байлаа.
  Хүүхдүүд жижиг биетэй, уурхайд ажиллахад илүү тохиромжтой байсан. Тэд зөвхөн өлсөж үхэхгүйн тулд хооллодог байсан бөгөөд тэд одоо ч ажиллах боломжтой байв. Кенни зугтахыг оролдсон боловч гепардуудын тусламжтайгаар баригдаж, тэд харгис хэрцгий хандаж, хүүд гинж зүүжээ.
  Тэгээд тэр нарыг харахгүйгээр маш их хөдөлмөрлөсөн.
  Кеннигийн амьдралын хамгийн муу үе байсан . Тэр жинхэнэ тамд оров. Мөн чулуун дээрх чулуунууд мөрөн дээр нь талх, ус идэж, хараал идсэн хүн шиг ажиллаж байв.
  Тэр ч байтугай үхлийг аврал гэж мөрөөддөг байв. Мөн зугтах боломжгүй байсан: гепард бол хэтэрхий хүчтэй хамгаалагчид - тэднийг Германы хоньчидтой харьцуулах аргагүй юм.
  Олон жил өнгөрчээ. Кенни үхээгүй, аажмаар энэ тамд дассан. Бараг бүх хүүхдүүд өмхий үнэр, хий, нуруу муутай ажил, хоол дутуу, байнга зодуулж амиа алдсан. Тэгээд амьд үлдэж чадсан хүмүүсийг насанд хүрэгчдэд шилжүүлсэн.
  Гэхдээ Кенни амьд үлдсэн. Өөр хүүхдүүдийг авчирч, авчирсан. Нарийн уурхайд жижиг ажилчид хэрэгтэй байсан.
  Кенни гар, хөлөндөө гинж зүүсэн боол байсан бөгөөд энэ нь түүний цорын ганц дээл байв. Залуу боолуудад нөмрөг ч өгөөгүй, яагаад гэвэл хадгаламж. Ялангуяа Ойрхи Дорнодын уурхайд өвөл ч гэсэн нэлээд дулаахан байдаг. Кенни гинж зүүсэн болохоор бусдаас ч дор байв. Бусад хүүхдүүд ихэвчлэн хөнгөн ажилладаг байв. Та ямар ч байсан зугтаж чадахгүй, гинж нь бас мөнгө шаарддаг.
  Кенни ийм олон жил нарыг хараагүй бөгөөд хадан дээр унтсан бөгөөд зөвхөн зүүдэндээ л эрх чөлөөг мэдэрдэг байв. Мөн тэрээр ихэвчлэн уул, цайз дээгүүр нисэхийг мөрөөддөг байв. Тэрээр мөн сэлэм барин тулалдаж, харгалзагчдыг хөнөөдөг.
  Кенни аль хэдийн энгийн амьдралаа мартаж эхэлжээ. Тэгээд бүхэл бүтэн нэг зуун хар дарсан зүүд шиг аль хэдийн өнгөрчээ. Мөн гинж нь аль хэдийн зэвэрсэн, сүйрч байна. Кенни том болоогүй тул түүнийг насанд хүрэгчдэд шилжүүлээгүй бөгөөд хүүхдүүдтэй үлджээ. Яг тэр үед маш харгис халиф засгийн эрхэнд гарч ирсэн бөгөөд тэрээр толгойг нь таслахын оронд гадас дээр суулгахыг илүүд үздэг байв.
  Тэгээд тэрнээс өмнө хэл ам хянагчдад хүрчээ. Кенни зуу гаруй жилийг карьерт өнгөрөөж, оюун ухаан, эрүүл мэндээ алдалгүй, түүнд боломж байгаа гэж шийджээ .
  Тэгээд тэр харж байгаад ахлагчийн нуруун дээр чулуугаар цохиж, зодож эхлэв.
  Үүний тулд увайгүй боолыг зуун жилийн дараа анх удаа гадаргуу дээр гаргажээ. Кенни түүнийг сохолсон нарыг харав. Үүний дараа тэд намайг гадас руу хөтөлсөн. Кенни айсан уу ? Тэр одоо хүчтэй өвдөлт мэдрэх болно гэдгийг мэдэж байсан. Гэвч тэрээр карьерт зодуулж, зовж шаналж хэвшсэн байв. За, гадас бөгс рүү орох юм, тэгээд яах вэ!
  Бусад гадас дээр аль хэдийн насанд хүрсэн эрэгтэй, хэд хэдэн эмэгтэй бужигнаж, үхэж байв.
  Кеннигийн хувьд би бага хэмжээний гадас хийсэн. Цаазын ялтангууд түүнийг өргөөд үзүүрт нь тав дахь үзүүрээр гадалаа.
  Хүү маш их өвдөж байв. Тэгээд түүний бие аажмаар доошилж эхлэв.
  Кенни өвдөлтийг мэдэрч, уушгиныхаа дээд хэсэгт хашгирав. Дараа нь амар болж, хүү тайвширчээ. Цаазын ялтан хүүгийн нүцгэн өсгийг улайсан төмрөөр шатааж, шатаж буй үнэрийг үнэрлэн түүнээс холдов.
  Кенни ухаан орж ганцаараа үлдэв. Тэр гадас савлаж эхлэв. Тэгээд тэр дахин хурц өвдөлтөөр хатгав. Хүү хашгирав. Харуулын нэг нь толгойгоо өргөөд инээв. Дараа нь буцаж унт. Үхсэн хүн гадаснаас үсрэхгүй.
  Нүцгэн хөл дээрээ цөхөрсөн Кенни бослоо. Зуу гаруй жил хүнд чулуу тээж, лантуу, лом барин карьерт ажилласнаар хүчирхэг болсон. Тэгээд тэр гадаснаас үсрэв. Тэгээд элсэн дээгүүр мөлхөв.
  Аз болоход гепардууд карьеруудад зөвхөн амьд боолуудыг хамгаалдаг байв. Ховор үүлдрийн үхэгсэд, амьтдад хэн ч мөнгө зарцуулж эхлэв.
  Кенни мөлхөж, дараа нь гүйв. Зуу гаруй жилийн турш тэрээр араб хэлийг нэлээд сайн сурсан. Мөн түүний үс нь хиртэй, шаргал өнгөтэй нь тодорхойгүй байв.
  Арабын олон хүүхэд бас хагас нүцгэн байсан. Мөн Кенни маш бохир. Тэр хэр удаан угаагаагүйг төсөөлөөд үз дээ. Гэхдээ халдвар ч, өт хорхой ч үхэшгүй хүнийг авдаггүй. Мөн шүдийг цэвэрлээгүй ч ялзрахгүй.
  Кенни цөлд хэд хоног өнгөрчээ. Тэгээд бараг хар борлосон. Тэгээд тэр аль хэдийн араб хүүд тэнцэж чадсан.
  Тэгээд тэр тэгсэн. Өнчин тэнүүчлэгчийн дүр эсгэж, өвдөг сөгдөн залбирч эхлэв.
  Түүнийг Багдад дахь нэгэн худалдаачин элсүүлжээ. Тэр үүнийг оргосон боол гэж сэжиглэж байсан ч Кеннид ямар ч шагнал амласангүй . Түүгээр ч барахгүй гадсан дээр цаазлагдсаны дараа амьд үлдэх боломжтой гэдэгт хэн ч итгэдэггүй байв.
  Хөл нүцгэн, дан нөмрөг өмссөн хүү худалдаачны даалгаврыг гүйцэлдүүлэн гүйж байв. Тэгээд тэр бараг юу ч цалингүй, дутуу хооллодог байсан. Гэвч цаг хугацаа өнгөрч, худалдаачин хөгширсөн боловч хүү өсөөгүй бөгөөд энэ нь түүнд сэжигтэй санагдаж эхлэв.
  Дараа нь Кенни зугтав. Тэгээд дахин аяллаа. Нэгэн дайнд тэр хүү маш их тэсвэр хатуужилтай, наснаасаа ч илүү хүчтэй, булчинлаг байсныг олж харан түүнийг дархан аварга болгожээ.
  Загалмайтнуудтай тулалдах үеэр Кенни зугтав. Тэгээд тэр өөрийгөө зугтсан христийн хүүгийн дүр эсгэсэн. Тэгээд дахин Европыг тойрон тэнүүчилж эхлэв. Тэгээд бусад улс руу.
  Кеннигийн байгаагүй газар . Мэдээжийн хэрэг, тэр Америк шиг ийм улсыг мартаж чадахгүй.
  Мөнхийн залуу дурсамжтай хүү маш олон хэл мэддэг, маш ухаалаг байв. Тэр бас сургуульд сурах ёстой байсан. Мөн өөр өөр хэлбэрээр. Одоо 2025 он гэхэд харьцуулах зүйл байсан.
  Залуу биетэй бол сэтгэлд нөлөөлдөг. Ялангуяа Кенни компьютерийн тоглоомуудыг нээсэн. Бас ямар агуу юм бэ. Цаашид хичнээн сайхан хүүхэлдэйн кино гарах бол? Мөн та хүссэн хэмжээгээрээ интернетээс үзэх боломжтой.
  Гэхдээ эхлээд кино театр нь хар цагаан байсан, дараа нь өнгөт болсон. Мөн зурагтнууд жижиг дэлгэцтэй байсан. Европт дарь ч байгаагүй тэр үеийг Кенни өөрөө ч дурссан . Насны хувьд Чингис хаанаас арай дүү. Мөн тэрээр олон эрин үеийг даван туулж чадсан. Хамгийн сүүлчийн үхэшгүй хүмүүс 2017 онд нас баржээ. Мөн Дункан Маклеод энэ жил мөнх бус болсон.
  Тиймээс тэр хөгширөөгүй бөгөөд аюултай тулаанч байж чадна. Кенни толгойгоо таслахыг хүссэн. Хэдийгээр энэ нь түүнд нэмэлт эрч хүч өгөхгүй. Гэхдээ Дункан хэтэрхий залуу хэвээр байна. Тэрээр гуч гаруйхан настай бололтой. Тиймээс биологийн хувьд одоо дөнгөж дөчин настай, энэ бол хүч чадлаар дүүрэн хүн юм.
  Кенни өөрөө арван нэгэн настай, царайлаг, царайлаг, үе тэнгийнхнээсээ илүү хүчирхэг хүү хэвээр үлджээ. Мөн тэрээр хөгжил дэвшлийн үр шимийг хүртэхийг илүүд үздэг байв.
  Ер нь найман зуун хагасын хугацаанд хэчнээн шинэ зүйл гарч ирсэн бол. Ухаалаг утас, iPhone , өндөр хурдны интернет гээд л зурагтаа алган дээрээ бариад кино үзэх боломжтой. Мэдээжийн хэрэг, машин, онгоц.
  Хүмүүс өөр гаригууд руу нисээгүй л бол хэдэн зууны дараа ийм зүйл тохиолдох болно.
  Кенни инээмсэглэн: Тэр үүнийг харах хүртэл амьдрах болно. Түүгээр ч барахгүй 2017 оны сүүлчийн тулааны дараа үхэшгүй мөнх хүн үлдсэнгүй. Энэ нь тэдний хурц илдээр Кеннигийн толгойг айлгахгүй гэсэн үг. Тэр бол цорын ганц өвөрмөц хүн юм.
  Гайхалтай Питер Пэн шиг . Тэр өсөхийг ч хүсээгүй. Гэхдээ Питер Пэн бол хүний уран зөгнөлөөр зохиосон баатар юм. Гэхдээ Кенни бол хэзээ ч өсөх тавилангүй жинхэнэ хүү юм.
  Мэдээжийн хэрэг, бидэнд байгаа зүйлээ бид үнэлдэггүй. Кенни үхэшгүй мөнх чанараа алдсан ч том болохыг үнэхээр хүсч байсан. Хэдийгээр боломжтой ч, заримдаа түүний залуу толгойд ийм бодол эргэлдэж, хөгширсөн хойноо үхэшгүй залуу насаа дурсах сэтгэлээр дурсах болно.
  Мөн үүрд хөл нүцгэн хүүхэд нас. Кенни ямар ч цаг агаарт хөл нүцгэн явах дуртай байсан ч хөвгүүд түүнийг байнга шоолдог байсан тул том хотуудад пүүз эсвэл шаахай өмсдөг байв.
  Хамгийн муу зүйл бол мөнгөтэй холбоотой байнгын, архаг асуудал юм. Энд арван нэгэн настай, үе тэнгийнхнээсээ том биш, тэр ч байтугай хурдатгалын өмнөх зуунд төрсөн, бага насны хүүхэд байсан гэж бодоод ядаж ямар нэгэн зүйл олоорой.
  Америкт хоол хүнс илүү хялбар байдаг нь үнэн. Үнэгүй гуанз, үнэгүй шахам хувцасны шуудай хоёуланг нь олоход хэцүү биш . Мөн олон янзын шашны байгууллагууд байдаг. Тэд Кенниг хөл нүцгэн байхыг хараад пүүз эсвэл бусад гутал, хувцас үнэгүй өгдөг.
  Гэхдээ Кенни мэдээж үүнд сэтгэл хангалуун бус байв. Ухаалаг утас, компьютер тоглоом хоёулаа түүнийг татсан. Тэр эмэгтэй хүнтэй байхын тулд хэтэрхий жижиг бөгөөд энэ нь асуудал юм. Харин мөнгөний төлөө биеэ үнэлэгч түүн шиг хүүхэдтэй ч гэсэн бүхнийг хийж, ямар ч уран зөгнөлийг хангана. Мэдээжийн хэрэг, сайн тоглоом, зөөврийн компьютер нь мөнгө шаарддаг. Мөн би хориотой зүйлийг хүсч байна. Жишээлбэл, гар, согтууруулах ундаагаар худалдаж аваарай. Эцсийн эцэст түүний элэг нь мөнхийн залуу бөгөөд үхэшгүй мөнхийн бөгөөд гидроциан хүчил, эсвэл ямар нэгэн хүчтэй хордлого хүртэл хор хөнөөл учруулахгүй.
  Бас архинаас залхсан кока кола. Түүгээр ч зогсохгүй АНУ-ын зарим дэлгүүрүүдэд Coco-Cola-г хүүхдэд зориулж үнэгүй асгах болно.
  Харин хүүхдэд архи зарж болохгүй. Гагцхүү газар доор их хэмжээний мөнгө төлж байж үнийн саналыг давж чадна.
  Кенни халаасны хулгай хийх, дээрэмдэх, бусдын орон сууцанд халдахыг үл тоомсорлодоггүй байв. Энэ нь тэрээр Дундад зууны үед агнаж байжээ. Зүүн зүгийн нэгэн хүү хулгайн хэргээр нүцгэн өсгий дээрээ саваа бариад зодуулжээ. Нэг удаа тэд гараа таслав, гэхдээ азаар энэ нь дахин өссөн. Хэдийгээр энэ нь мэдээж өвдөж байна.
  Гэвч хөл нүцгэн ул руу нь саваагаар цохиход тийм ч аймаар биш, олон зуун жил хөл нүцгэн алхсан хүүхдийн өсгий нь маш ширүүн, бүдүүлэг байдаг. Тэр ч байтугай энэ нь бараг тааламжтай байдаг. Тиймээс Кенни зүүн зүгт дуртай байв. Харин нурууг чинь ташуураар ташуурдах үед өвдөж байна. За тэгээд хүүг хулгай хийсэн гэж хоёр удаа тамгалсан. Гэвч брэнд үхэшгүй мөнхөөс ул мөргүй алга болжээ.
  Кенни мөн Английн хүнд хөдөлмөрөөр чихрийн нишингийн тариалангаар зочилж чадсан.
  Багдадын гадна карьерууд байдаг - энэ нь аймшигтай биш юм. Түүгээр ч барахгүй та цэвэр агаарт ажиллаж, халуун орны хурц наранд тусдаг.
  Дараа нь Кенни зугтаж, далайн дээрэмчидтэй хамт бүхээгийн хүүд зочилсон хэвээр байна. Түүний адал явдлын талаар та бүхэл бүтэн олон боть цуврал бичиж болно.
  Хүү дэлхийн өнцөг булан бүрт аялсан. Тэр ч байтугай Стенка Разины бослогод оролцсон.
  Тэгээд тэр бас олзлогдсон. Хүүхэд тавиур дээр өлгөгдсөн байв. Тэд түүний гарыг мушгиж, нуруу, өгзөг дээр нь ташуураар цохив. Тэгээд бүр нүцгэн өсгийг нь улайсан төмрөөр шатаажээ. Цаазаар авагчдын нүдний өмнө бүх зүйл сэргээгдсэн.
  Тэд түүнийг илбэчин гэж үзээд айсандаа явуулав.
  Кенни хүмүүсийг тулаан, тулаан, дээрэм дээр алж, үхэшгүй хүмүүсийн толгойг ихэвчлэн заль мэхээр таслав. Тэр хүү хэвээрээ байна.
  Үхэшгүй зугаа цэнгэл, агуу таашаал авахын тулд ялангуяа Дундад зууны үеийн дайн. Тэд толгойгоо таслахгүй бол алж чадахгүй. Мөн та өөрөө эр зориг гаргаж чадна.
  Гэхдээ та карьер хийхгүй. Өсөж, төлөвшихгүй мөнхийн хүү угаасаа сэжигтэй байдаг. Өндөр уулынхан - үхэшгүй мөнх хүмүүс өөрсдийн оршин тогтнолыг бусад хүмүүст урвуулж болохгүй.
  Энэ нууцыг олон нийтэд мэдэгдэхгүй байхын тулд сансрын харь гаригийнхан гэсэн тусгай байгууллага хүртэл байдаг. Тэд хүчтэй гипнозтой бөгөөд ой санамжийг арилгах тусгай төхөөрөмжтэй. Тиймээс энэ нууцыг олон мянган жилийн турш хадгалсаар ирсэн.
  Кенни хамгийн өндөр настай уулчин биш. Зарим нь таван мянган жил хүртэл насалсангүй. Гэхдээ тэд бас Армагеддон руу явсан.
  Зөвхөн нэг л үлдэх ёстой. Тэгээд Кеннигийн мөрөөдөл биелж, үлдсэн. Зөвхөн энэ нь түүнд аз жаргал авчирсан бол.
  Кенни олон зууны туршид хүүхэд шиг үхэшгүй мөнх биетэй байхдаа маш их зүйлийг туулсан. Тэгээд юу ч түүнийг гайхшруулахгүй, юу ч түүнийг ичээхгүй. Тэрээр Дэлхийн 2-р дайнд, Вьетнамд, мөн нэгдүгээрт, мэдээжийн хэрэг, өөр хаана ч байсан тулалдах ёстой байв.
  Хөвгүүд сонирхож байна. Та олон зууны дурсамжтай ч бие нь хүүхэд. Мөн адал явдал, адал явдалд татдаг.
  Кеннигийн оролцсон сүүлчийн дайн Украинд болсон. Хүү Украинчуудын талд гадаадын легион руу элссэн бөгөөд голчлон скаут байв.
  Эцсийн эцэст сахиусан тэнгэрийн шинж чанартай хүүхэд сэжиглэгдэхгүй. Тэгээд орос цэргүүдийг заль мэхээр хөнөөжээ.
  Гэвч дайн үргэлжилсэн. Түүний цагаан, бага зэрэг шаргал толгой нь танил болсон. Тэгээд би дайнаас гарах ёстой байсан. Тэр хэтэрхий алдартай болсон. Үхэшгүй мөнх хүмүүсийн хувь тавилан ийм байна, нэг газар удаан амьдрах хэрэггүй. Үргэлж аялж, хөдөл. Эс бөгөөс таны мөнхийн хүүхэд шиг дүр төрх нь сэжиг төрүүлэх болно. Зуун жил нэг газар хамгийн удаан байсан нь карьеруудад байсан. Гэхдээ тэнд нүцгэн, бохир, хэзээ ч угаадаггүй хөвгүүд нэг нүүрэн дээр, эс тэгвээс биетэй байв.
  Тэгээд ямар нэг байдлаар Кенни тэр үед сэжиг төрүүлээгүй. Гэхдээ илүү орчин үеийн шоронд, дараа нь ... Тэнд мэдээжийн хэрэг та гэрэлтэж болно. Гэвч хүчирхэг байгууллага хүүд ямар нэгэн байдлаар нууцыг хадгалахад тусалсан. Жишээлбэл, Кенни аль хэдийн залуу байхдаа баригдсан. Мөн ЗХУ-д ч гэсэн. Гэвч гэрэл зураг, хурууны хээ ул мөргүй алга болжээ. Тэгээд хүү нэг бол суллагдсан эсвэл зугтсан.
  Эсвэл тэд түүнийг зугтахад нь тусалсан.
  ЗХУ-д Кенни алдарт Макаренкогийн колонид очжээ. Энд түүнд таалагдсан зүйл бол шоронд хоригдож буй охид, хөвгүүд бүгд цас орох хүртэл хөл нүцгэн явсан явдал байв.
  Гэхдээ энэ колонид би сурч, уйтгартай, ажиллах ёстой байсан. Хэдийгээр дуунууд нь бас зугаа цэнгэл байсан.
  Мөн зугтахад харьцангуй хялбар байдаг.
  Кенни өөр өөр шоронд байсан. Гэхдээ ихэвчлэн удаан байдаггүй. Тэгээд түүнийг дахин баривчилсан.
  Яг Техас мужид 2025 оны Зул сарын баяр ойртож байлаа. Кенни хоолойноосоо виски балгасан бөгөөд цагдаа нараас нэг их нуусангүй. Мэдээжийн хэрэг, хүүхэд архи уух ёсгүй. Тийм ээ, олон нийтийн газар ч гэсэн.
  Гэхдээ Кенни маш дажгүй санагдсан. Нэгдүгээрт, тэр маш олон хүнийг аль хэдийн хөнөөсөн бөгөөд ямар ч шийтгэлгүй. Хоёрдугаарт, яахав, цагдаа баривчлах тул хүүхдийг ямар ч байсан суллана. Эсвэл байгууллага нь туслах болно.
  Түүнээс гадна Кенни хүүхдийн шоронд удаан хугацаагаар ороогүй байсан. Тэгээд тэр тэнд юу өөрчлөгдсөнийг гайхаж байв. Хоолны хувьд бол дажгүй. Мөн компанийн зардлаар хүчирхэг, хурдан хүү олон зууны туршид маш сайн тулалдаж сурсан. Тэгээд тэр насанд хүрсэн хүнээс доогуур биш, хар бүстэй байсан. Мөн залуучууд хүч чадлыг хүндэлдэг.
  Тийм ээ, Кенни бүртгэлийг маш сайн мэддэг байсан бөгөөд мэдээжийн хэрэг маш ухаалаг, бүх ойлголт, хулгайч нарын хуулийг мэддэг байсан.
  Шорон түүнийг айлгаагүй. Ялангуяа хүүхдүүдийн дунд тэр хурдан удирдагч болсон. Тиймээс одоо цагдаа нар түүнийг машинд суухыг гуйж, бугуйных нь гавыг таслахад л тэр инээмсэглэсэн. Техас мужид насанд хүрээгүй хүүхдүүдийн гэмт хэрэг үйлдэгддэг уламжлалтай. Тэнд саяхан арван гурван наснаас эхлэн хүүхдүүдэд цаазаар авах ял оноодог байсан. Тиймээс цагдаа нар хүүхдэд зориулсан тусгай гавтай байсан.
  Гэсэн хэдий ч тэд өөрсөддөө нэлээд бүдүүлэг хандсан. Кенни нүд ирмэв. Гэсэн хэдий ч тэрээр одоо Техасын хүүхдийн шоронд байгаа шиг сониуч зантай байв. Үзэгчдийн хувьд ч, тав тухтай байдлын хувьд ч. АНУ-д хамгийн дажгүй залуус байдаг нь үнэн үү.
  Кенни айсангүй. АНУ-д хүүхдийн шоронд зарим талаараа Зөвлөлтийнхөөс илүү байдаг, жишээ нь тэд үсээ хусдаггүй. Сүүлийнх нь тийм ч таатай биш юм. Наалдсан зараагаар өөрийгөө алхаарай. Мөн зугтсаны дараа мэдэгдэхүйц. Үхэшгүй хүний үсийг хусахад энгийн хүнийхээс арай л хурдан ургадаг.
  Хэрэв тэд нэн даруй өсөх юм бол энэ нь илүү их сэжиг төрүүлэх нь ойлгомжтой. Та өөртөө зориулж загварлаг үс засалт хийхгүй - чи үсэрхэг алхах болно.
  Кенниг станц руу аваачсан. Тэд хүүхдийнхээ гарыг тусгай сканнер дээр тавиад хурууны хээг шалгаж эхэлжээ.
  Туршлагатай хүү айгаагүй. Үхэшгүй мөнхийн хяналтын байгууллага сэжигтэй бүх мэдээлэл, бичлэгийг устгадаг байсан.
  Эс бөгөөс хурууны хээ, дүрс бичлэг болон бусад олон өгөгдлөөр хүмүүс үхэшгүй мөнх арьстан байдаг гэдгийг эртнээс таамаглах байсан. Хүчирхэг ажиглагчдын уралдааны ачаар л нууц хадгалагдан үлджээ.
  Хэрэв зөвхөн хоёр үхэшгүй хүн амьд үлдэж, Дункан мөнх бус байвал энэ байгууллага үйл ажиллагаагаа багасгах уу ?
  Нэг талаас, энэ тохиолдолд Кенни бүрэн хяналтгүй, эрх чөлөөтэй болно. Гэвч нөгөө талаас найдвартай хамгаалалтаа алдсан.
  Цагдаа нараас өөр хэдэн хөвгүүд Кеннигээс арай ахимаг харагдаж байв . Хэдийгээр тэд илүү өндөр байсан ч үхэшгүй мөнхийн хувьд тэд хүүхдүүд юм.
  Кенниг төхөөрөмжөөр металл зүйл байгаа эсэхийг шалгасан. Дараа нь эмнэлгийн бээлий өмссөн гуч гаруй насны эмэгтэй түүнд хүрчээ. Хүү түүн рүү инээмсэглэв. Энэ нь хачигдаж, тааламжтай байсан.
  Тэд түүнийг хараахан тайлаагүй байгаа тул түүнийг холбооны шоронд явуулах, эсвэл хэрэггүй гэж хаях шийдвэр хараахан гараагүй байна.
  Гэвч Кенни өөр өөр шоронд хоригдож байсан бөгөөд бага насны хамгийн урт наслахдаа түүнийг олон удаа эрэн сурвалжилж байжээ.
  Ялангуяа НКВД-ын шоронд. Дараа нь түүнийг нүцгэлсэн байна. Тэгээд харгалзагч залуу насаа үл харгалзан том гараараа өгзөг рүүгээ гарав. Мөн энэ нь маш их өвдөж, гутамшигтай байсан. Тэгээд тэр бөмбөгийг нь таслах шахсан. Сталины үед тэд хүүхдүүдтэй байсан ч ёслол дээр зогсдоггүй байв. Бээлийтэй гар нь өгзөг, ам руу авирав. Сүүлд ЗХУ-д тэд зүгээр л толины өмнө бөхийлгөхийг албаддаг байв. Гэхдээ АНУ-тай ч гэсэн цагдаа нар аюултай гэж үзвэл нүцгэн залууг бокст аваачдаг. Тэгээд тэнд гурван удаа хүүхэд байсан ч гараа өгзөг рүүгээ хийж байгааг шалгадаг.
  Энэ бол аксиом юм. Америк хүүхдүүд гэмт хэрэгтнүүдэд муу ханддаг. Тэднийг доромжилж, гар, хөлийг нь дөнгөлдөг. Хоол нь нэлээд дажгүй, камер нь ихэвчлэн сайн байдаг нь үнэн. Заримдаа хоёр хүү, эсвэл дөрөв нь сууж байдаг. Ерээд оны үед сардин загас шиг хүүхдүүдийг торхонд чихдэг байсан Орос шиг биш. Гэхдээ ийм богино хугацаа байсан.
  Кенни нүүр царай, хажуу тийш , ар талаас нь зураг авчээ. Тэгээд тэд намайг зурагт руу аваачиж өөр хөвгүүд рүү аваачсан. Тэнд тэд жижүүрийн шүүгчийг хүлээх ёстой. Тэгээд тэднийг шоронд явуулах уу, батлан даалтад гаргах уу, эсвэл бүрмөсөн суллах уу гэдгээ шийднэ. Кеннид баталгаа өгөх хэн ч байхгүй, энэ нь түүнийг зүгээр л гаргана , цагдаа эцэст нь түүний бөгс рүү цохино гэсэн үг. Эсвэл хүүхдийн хорих анги руу илгээдэг.
  Мөн энэ нь нарийн эрэл хайгуул, шүршүүрт орох, улбар шар өнгийн дээл гэсэн үг юм. Тэгээд дараа нь насанд хүрээгүй гэмт хэрэгтнүүдэд камерт.
  Кенни энэ бүхнээс айдаггүй. Хэдийгээр эрэгтэй цагдаа нар ховхлох нь тааламжгүй байдаг. Заримдаа дүрэмт хувцастай эсвэл цагаан халаадтай эмэгтэйчүүд хөвгүүдийг хайж байдаг.
  Кенни маш их зүйлийг харсан бөгөөд юу ч түүнийг гайхшруулдаггүй. Тэр болон харуулууд гажуудсан , тэд уруу татах гэж оролдсон. Хачирхалтай, Америкт хүүхнүүд хөвгүүдтэй бэлгийн харьцаанд орсныхоо төлөө солиотой ял авдаг. Гэхдээ байдаг. Зарим багш нар түүнтэй зууралдсан. Кенни ичиж зовохгүй байсан - тэр хөгшин, туршлагатай байсан тул ямар ч насанд хүрсэн хүн атаархах болно. Зөвхөн төхөөрөмж хэтэрхий жижиг байна. Эцсийн эцэст тэр мөнхийн хүүхэд бөгөөд түүний төгс төгөлдөр байдал тийм ч том биш юм. Хэдийгээр энэ нь аль хэдийн хэцүү болж магадгүй юм.
  Кенни ямар нэгэн зүйл хийж чадах байсан. Тэгээд тэр эмэгтэйчүүдэд дуртай байсан. Хэдийгээр боломжууд нь ижил биш юм.
  Мэдээжийн хэрэг, бусад хөвгүүд болон насанд хүрсэн эрчүүд түүнтэй хамт оролдсон. Ялангуяа өнгөрсөн зуунд моод болсон үед. Кенни хуучин сургуулийн хүний хувьд үүнийг чадах чинээгээрээ тэмцсэн. Эмэгтэй хүн хэлээрээ ч гэсэн түүнд таалагдах боломжтой хэвээр байгаа бол зүүн талаараа энэ нь хэвийн үзэгдэл юм. Мөн Кенни Азид маш их цагийг өнгөрөөсөн. Гэхдээ эрчүүд төлөвшөөгүй болтол.
  Хэдийгээр хэдэн зууны дараа бүх зүйл өөрчлөгдөх болно.
  Кенни араваас арван таван настай, өөр өөр арьстай хэдэн арван хөвгүүдтэй сууж байв. Тэд хоорондоо ямар нэг зүйлийн талаар ярилцаж байв. Нэгэн өсвөр насны хүүхэд инээгээд:
  - Тэгээд би аль хэдийн боссон!
  Өөр нэг нь хурхирлаа.
  - Битгий ганх! Видео камертай, цагдаа нар харж байна.
  Хариуд нь хорлонтой инээв. Өсвөр насныхны нэг нь гараа жинсэн өмд рүү нь хийв. Тэгээд тэр хойшлуулав.
  Кенни гутамшигтай инээмсэглэв: гормонууд тоглож байна. Тэр өөрөө үүнийг олон удаа туршиж үзсэн. Мөн энэ нь зогсонги байдалд хүргэх боломжтой байсан. Гэхдээ тэр бие махбодийн хувьд хэтэрхий жижиг хэвээр байгаа тул өдөр бүр үүнийг хүсэх болно. Гэхдээ мэдрэмж нь үнэхээр тааламжтай, ирэхэд зүрх нь бөмбөр шиг цохилдог. Энэ нь намайг чичрүүлж байна.
  Мөн царайлаг хүүтэй биеэ үнэлэгч, ялангуяа хууль нь илүү зөөлөн байдаг Европт сайн дураараа унтдаг, бүр хөнгөлөлт үзүүлдэг.
  АНУ-д насанд хүрсэн эмэгтэйчүүд нэг талаас шийтгэлээс маш их айдаг ч нөгөө талаас мэдрэлийг нь гижигдэх хүслээс болж хөвгүүдэд хүртэл татагддаг.
  Өсвөр насныхны нэг нь Кеннигийн хөл нүцгэн байгаагийн анхаарлыг татав . Арванхоёрдугаар сар байсан бөгөөд Техаст хүртэл гадаа температур тэгтэй ойролцоо байв. Хөвгүүд мэдээж хөл нүцгэн явж болохгүй.
  Тэр шүгэлдэж, архирав:
  - Өвлийн улиралд хөл нүцгэн, галзуу харагдаж байна!
  Хоёр том хөвгүүн босоод Кеннигийн зүг алхав . Тэд муухай инээмсэглэв. Баруун талд байгаа нь:
  - Тэгээд тэр маш царайлаг юм! Бид үүнийг охины хувьд ашиглаж болох уу!
  Өөр нэг тэмдэглэсэн:
  - Видео камерууд байна!
  Хөвгүүдийн нэг нь толгой дохив.
  -Цагдаа нар гажуудлаар дүүрэн байна! Тэднийг харцгаая!
  Кенни босож ирээд:
  - Та одоо авах болно!
  Хүү цохих гэж савласан ч тэнцвэрээ алдаж унасан. Кенни нүцгэн өсгийгөө толгойныхоо ар тал руу шилжүүлэв. Хоёр дахь завхарсан өсвөр насны хүүхэд түүний толгой дээгүүр нисч, маш хүчтэй унаж, ухаан алджээ. Өндөр уулын хүү бараг мэдрэгдэхүйц хөдөлгөөн хийв. Тэрээр олон зууны туршид маш сайн тулалдаж сурсан, тэр байтугай дорно зүгт багш нартай байсан. Тиймээс түүнд эдгээр хөвгүүд!
  Бусад залуус ухарлаа. Цагдаагаас тусламж гуйж байна гэж хашгирав.
  Хэд хэдэн цагдаа камер руу гүйв. Кенни тайван, инээмсэглэж байв. Тэд ухаангүй байсан хоёр өсвөр насны хүүхдийг өргөж, дамнуурга дээр суулгажээ. Тэд намайг эмнэлгийн төвд аваачсан.
  Ахлах цагдаа заналхийлэв:
  - Илүү олон зодоон болно, бүгд эвэр рүү алгадах болно!
  Үүний дараа цагдаа нар өрөөнөөс гарчээ. Өсвөр насныхан Кенниг хүрээлэв . Тэд түүнийг хаанаас ингэж барилдаж сурсан бэ гэж асууж эхлэв.
  Кенни үнэнээ хэлж чадаагүй тул хариулав:
  - Манай авга ах ногоон берет байсан, тэр надад мэх зааж өгсөн!
  Хөвгүүд харахыг хүсч эхлэв.
  Өндөр уулын хүү инээмсэглэн хариулав:
  - Та хичээлийн төлбөрийг төлөх ёстой! Доллар авцгаая!
  Хөвгүүдийн нэг нь дотуур өмдөндөө нуусан зуун долларын дэвсгэрт гаргаж ирэв. Энд ч гэсэн эрэл хайгуул нь өнгөцхөн байсан бөгөөд ямар нэг зүйлийг зөөж авчрах боломжтой байв.
  Кенни түүнд техникийг үзүүлж эхлэв. Энэ бол жүдо, хятад бөхтэй холилдсон айкидогийн төрөл байсан.
  Та үүнийг хагас цагийн дотор сурч чадахгүй нь ойлгомжтой. Кенни хөгшин, өндөр харагдаж байсан ч өсвөр насны хүүхдийг амархан унагав .
  Кенни найм хагас зуун жил амьдарсан ч хөвгүүдийн хамт усанд загас мэт санагдсан. Тэд түүнийг хурдан хүндэлж, тэр загалмайлсан эцэг болсон.
  Тиймээс Кенни шоронгоос айгаагүй. Та энд амьдарч болно, ялангуяа залуу хүмүүс амархан захирагддаг.
  Энд нэг нь ухаалаг гар утсаа гаргаж ирээд, тэр бас халаасандаа хөлнийхөө хооронд нууж, залуус үзэж эхлэв ... Мэдээжийн хэрэг, сексийн талаар.
  Зарим нь бүр өрөөндөө л гөвж эхлэв.
  Кенни инээмсэглэв. Тэр өөрөө хийсэн. Хэдий тийм их хүсээгүй ч гэсэн. Гэхдээ бие нь залуу, сэтгэл нь залуу.
  Мөн сэтгэл нь бие махбодоос хамаардаг. Хэдийгээр та насанд хүрсэн байхыг хүсдэг ч мөнхийн хүүхэд насанд зарим давуу тал бий.
  Ялангуяа АНУ-д өсвөр насныхан наснаасаа илүү хөгжсөн байдаг тул тэд төсөөлөлтэй байдаг.
  . БҮЛЭГ Љ2
  Кенни ухаалаг гар утсаараа эротик үзээд сэтгэл нь хөдөлж, догдолж байв. Тийм ээ, тэр жижигхэн биетэй хэвээр байгаа ч маш их зүйлийг мэддэг, бусдад зааж чаддаг. Зарим өсвөр насныхан өмдөндөө гараа хөдөлгөж эхлэв. Мэдээжийн хэрэг, энэ нь тэдний хувьд байгалийн юм.
  Матрон гарч ирэв. Нэлээд тарган, хар эмэгтэй. Тэр хөвгүүд рүү тэсэн ядан ширтэв. Энэ нь маш их асаалттай байгааг харж болно.
  Тэр уруулаа долоож, илүү том, хөөрхөн өсвөр насныхны нэг рүү дохив. Тэр түүнийг дагасан. Тэр хүүг дараагийн камерт аваачиж өгөхөд тэндээс дур булаам санаа алдах, гинших чимээ сонсогдов. Өсвөр насны хүүхэд хүртэл үүнийг сайн харж байсан.
  Кенни хүндээр санаа алдлаа. Түүний нас бол та хараахан төлөвшөөгүй байна. Та оюун ухаандаа бүрэн бэлэн бөгөөд бэлэн байна, гэхдээ таны бие таныг урам хугарах болно. Тийм ээ, тэр нас барахдаа дор хаяж арван дөрвөн настай байх байсан.
  Өндөр уулын хүү өсвөр насныхны дунд уйдаж байгаагаа мэдэрсэн. Гэсэн хэдий ч түүнээс найм хагас зуун жил хоцорчээ. Мөн энэ нь маш их юм. Маш олон, түүнээс ч олон нь зөвхөн үхэшгүй мөнх байсан. Гэвч тэд бие биенээ хөнөөсөн. Тэгээд тэдний эрин үе дуусч байна.
  Кеннигийн залуу бие амьд үлджээ. Мөнхийн амьдралыг эдлэхийн тулд энэ ертөнцөд үлдсэн.
  Тэгээд тэр гэнэт хөгжөөгүй, бэлгийн харьцаанд автсан өсвөр насныхны дунд жигшмээр санагдав. Гүн Каллиостротой бас танил байсан . Бодит амьдралаас илүү уран зөгнөлт зохиолд тохирсон хүн.
  Тэд түүнтэй ярилцаж байсныг би санаж байна. Калиостро бол өндөрлөг газар байсан. Тэр үнэхээр орчин үеийн Европын соёл Грект дөнгөж бий болж байсан тэр өдрүүдэд төрсөн. Тэгээд тэр аль хэдийн дөрвөн мянга гаруй настай байсан. Энэ нь өндөрлөг газрын хувьд хараахан дээд амжилт биш юм.
  Калиостро түүнд олон зүйлийг хэлэв . Кенни насанд хүрсэн өндөрлөг хүмүүстэй харьцдаг байсан бөгөөд түүний соёлын түвшин өндөр байдаг. Мөн энд хэдэн өсвөр насны новшнууд байна.
  Өндөр уулын хүү уйлахыг хүссэн ч нулимсаа барьжээ. Гэвч түүнд зугтах, ядаж компаниа солих хүсэл байсан.
  Кенни хаалга руу харж эхлэв. Түүнд зүрхний шигдээсийг дуурайлган хийх эсэх биш санаа байсан. Тэр үүнийг хийж чадна гэж өндөр уулын ид шидтэнгүүд сургаж, зүрх нь цохилохгүй. Тэр ч байтугай цогцсыг нь морг руу аваачихаар мэдээгүй болгосон. Тэгээд тэндээс гар, тэр ч байтугай дэг журам сахиулагчдыг айлга.
  Хүү цэнхэр царайтай шалан дээр унах гэж байтал сармагчны амбаар руу хэдэн цагдаа орж ирэв.
  Кеннид дөнгө зүүж , хүүг чирэв.
  Залуу уулчин эсэргүүцсэнгүй. Тэр бүр сониуч зантай байсан. Тэрээр урт наслахдаа маш олон гэмт хэрэг үйлдсэн. Гэвч хүчирхэг байгууллага түүнийг бүрхсэн. Үхэшгүй мөнхийн үүлдрийн оршин тогтнохыг хүн төрөлхтний ийм бэлгээс хасагдсан хэсэгт мэдэгдээгүй гэдэгт итгэлтэй байсан хүн .
  Хүн бүр үхлээс айдаг... Тэгээд ч үхэшгүй мөнх сэтгэлтэй мэт боловч ямар ч байсан тэнгэр гийгүүлдэггүй. Толгойг нь таслахад сүнс нь баяр баясгалан багатай байдаг нэгэн төрлийн боолчлолд ордог. Тиймээс үхэшгүй мөнх болсон нь шагнал биш байж магадгүй юм. Гэсэн хэдий ч жирийн мөнх бус хүмүүсийн хувьд ч үхсэний дараа сайн зүйл олж авах нь хэцүү байдаг.
  Кенни аль хэдийн өөр өөр шоронд маш олон удаа орж байсан тул шоронд орсон нь түүнийг айлгасангүй. За тэр жаахан тайвширна. Америкт бага насны хүүхдийн үсийг хусдаггүй юм шиг байгаа юм? Хэдийгээр аль мужаас хамаарна. Заримд нь тэд хайчаар гоёмсог шаргал үсийг тайрч чаддаг.
  Хүүг эхлээд тусгай хайгуулын өрөөнд аваачсан байна. Эргэн тойронд толин тусгалууд байдаг бөгөөд тэдгээр дээр гэрэлтдэг гэрлүүд байдаг. Цагаан халаад өмссөн дөрвөн эмэгтэй. Насанд хүрээгүй хүүхдүүд ихэвчлэн эмэгтэйчүүдийг эрэн сурвалжлах үүрэг хүлээдэг. Тэд үүнийг тийм ч бүдүүлэг, зовиуртай хийдэггүй болохоор тэр байх.
  Хүү хувцсаа тайлав, энэ нь заншил юм. Та бүрэн нүцгэн зогсож байна. Тэгээд одоо чамайг тэврэх болно.
  Кенни бага зэрэг ичиж байв. Хэдийгээр түүний залуу бие нь үзэсгэлэнтэй, ичих зүйлгүй.
  Хоёр эмэгтэй шаргал үст хүүгийн үсэнд хүрч эхлэв. Тэдний гар нь уян хатан, туршлагатай байв. Тэд утас бүрийг самнасан. Өөр нэг хөгшин нь хүү рүү шунахайран харав. Тэр маш үзэсгэлэнтэй, булчинлаг биетэй. Хүүхэд бага байсан ч гэсэн.
  Кенни өмнө нь ийм эмэгтэйчүүдтэй болзож байсан. Тэд хөвгүүдийг тавиад, мэдрэх дуртай. Хүсэл тачаалтай амьтад. Гэхдээ тэд бас хооллож чадна.
  Хамгаалагч нар хүүгийн үсний ширхэг бүрийг шалгаж, бүх л хичээнгүйлэн самнаж байв. Дараа нь тэд хясаа гаргаж, чих рүү нь харж эхлэв. Тэд тэнд гялалзаж, эргэн тойрон нудрах нь нэлээд өвдөлттэй, тааламжгүй байв.
  Хамгаалагч нар ч хамар руугаа харав. Эхлээд тэд хамрын нүхийг хүлээн авч, гэрэлтэв. Гэхдээ энэ нь тэдэнд таалагдаагүй бололтой.
  Хамгаалагчдын нэг нь компьютер дээрх жижиг нимгэн датчик гаргаж ирээд сүлжээнд холбоно.
  Кеннигийн урьд өмнө хэзээ ч харж байгаагүй шинэ зүйл байв . Ходоодыг шалгахад ашигладаг датчик шиг энэ удаад хамар залгиур, уушгинд хүртэл сканнер хийдэг.
  Арван нэг настай мөртлөө арав хүрэхгүй юм шиг хүүг маш болгоомжтой шалгадаг нь хачирхалтай. Тэр ямар нэгэн тагнуулч юм шиг. Кенни таагүй мэдрэмж төрж байв .
  Мөнхийн хүүхдийн баруун хамрын нүхэнд жижиг датчик орж ирэв. Энэ үед хоёр хамгаалагч түүний мөрнөөс чанга атгав. Нөгөөх нь датчикийг тааруулсан. Мөн зураг нь дэлгэцийн дэлгэц дээр гарч ирэв. Үнэндээ энэ нь хүүгийн уушгинд хүртэл явсан.
  Тэд төгс нөхцөлд байна. Кенни найман зуун хагасын турш тамхи татахыг олон удаа оролдсон боловч түүнд дургүй байсан. Гэсэн хэдий ч орчин үеийн ертөнцөд ихэнх улс оронд тамхи хүүхдэд зарагддаггүй. Хэдийгээр тэд өмнө нь ямар ч ялгаагүй байсан. Гэвч энэ зуршил нь муу, түүндээ их мөнгө үрдэг. Тоглоомын консол дээр хөгжилтэй байх нь дээр. Бүх төрлийн машин, мотоцикль жолоодох эсвэл буудах.
  Илүү сонирхолтой бөгөөд энд Кенни ахиц дэвшилд хүндэтгэл үзүүлсэн - эдгээр нь цэрэг-эдийн засгийн стратеги юм. Зөвхөн дайчин биш, харин алдартай командлагч байхдаа. Мөн та цэрэг байгуулж, удирддаг.
  Энд хүүгийн баруун хамрын нүхийг уушгинд нь дамжуулж, гэрлийн чийдэн, зүүн талын нимгэн хоолойг наахад тэд гэрэлтэж эхлэв.
  Кенни энэ таагүй процедураас өөрийгөө сатааруулахын тулд, тэр байтугай эмэгтэй хамгаалагчид хүртэл таны залуу биеийг харахын тулд ямар нэгэн тааламжтай зүйлийг санахыг хичээв.
  Жишээлбэл, "Казакууд" гэсэн сонгодог компьютерийн тоглоом энд байна. Энэ үнэхээр сайхан байна.
  Та тэнд бүхэл бүтэн хот байгуулж, цэрэг, хуаран байгуулж, тулалддаг. Мөн энэ нь үнэхээр хөгжилтэй юм.
  Кенни анх казакуудтай ямар ч туршлагагүй байсан тул эдийн засагт хэт их сонирхолтой болж, компьютерийн цэргүүдийн дайралтанд өртжээ. Тийм ээ, бид энд хамгаалалтын талаар мартаж болохгүй. Cheat кодыг ашиглан тоглох нь илүү хялбар байдаг. Гэхдээ түүнтэй хамт ялна гэдэг дэндүү амархан. Таны толгой ажиллаж байх үед энэ нь илүү сонирхолтой юм. Уг нь бүх зүйлийг ухаалгаар, сайхан, төгс хийх ухагдахуун, авьяас аль аль нь байх хэрэгтэй. Кенни анхны тоглоомуудын нэг болох "Казакууд" тоглоомд дуртай байв.
  Гэхдээ өөр олон байсан. Тухайлбал, "Генерал", "Антанта", "Дэлхийн түүх", "Клеопатра", "Дэлхийн хоёрдугаар дайн", "Эртний Ром", "Наполеон" болон бусад. Дээрээс нь "Соёл иргэншил" гэх мэт гайхалтай стратеги нь ерөнхийдөө зүгээр л сайхан байдаг. Тийм ээ, юу ч байгаагүй.
  Кенни гэр бүлийн түүхийн бүх номлолыг даван туулсан. Тэгээд үнэхээр гайхалтай байсан.
  Тэгээд тэр үүнийг хараахан туршиж үзээгүй байна. Компьютерийн тоглоомууд үнэхээр сэтгэл хөдөлгөм. Тэр тэднийг салгахад үнэхээр хэцүү байдаг.
  Найман хагас зуун настай хүү ийм стратегид дуртай байжээ. Жил ирэх тусам тэд улам бүр нарийн төвөгтэй болсон. Мөн нэгжийн тоо нэмэгдэж, график сайжирсан.
  Кенни одоо хүү болсондоо бүр баярлаж байлаа. Эцсийн эцэст, хүүхэд тоглоомын ширээний ард олон цагаар суух нь зүйн хэрэг юм.
  Өнгөрсөн зууны 90-ээд онд тэрээр үхэшгүй мөнхийн гэр бүлээс өргөмөл эхтэйгээ уулзаж, өндөрлөг нутгийн хамгийн хүчирхэг тулаанчдын нэг, магадгүй хамгийн хүчтэй нь байсан Дункан Маклеодтой танилцжээ. Бодол толгойд нь эргэлдэж , яах бол... Тэр үнэхээр тэдний ивээл дор нэг гэр бүлд амьдарч, тогтвортой байдлыг эдэлдэг байсан.
  Гэвч уулчид удаан хамт амьдрах боломжгүй. Байнгын эвдрэлүүд байсан. Мөн 2017 онд үхэшгүй мөнхийн сүүлчийн Армагеддон болно. Хүү амьд үлдэж, мөнхийн залуу насаа хүртэл авч үлджээ. Одоо түүний толгойд хэн ч байхгүй. Дэлхийн бүх гариг дээр өндөрлөг газар гэж огт байхгүй. Мөн ижил Маклеод аль хэдийн дөч гаруй настай. Тэгээд эрт орой хэзээ нэгэн цагт тэр хөгширч үхэх болно.
  Тэгээд үхэшгүй мөнхийн хүү Кенни ганцаараа байх болно. Бусад бүх хүмүүс түүнд харь болно.
  Энэ нь мэдээжийн хэрэг, нэг талаараа сайн зүйл болохоос өөрт нь амархан олз мэт санагдах томчуудын нэг нь таны толгойг таслах аюул биш юм. Гэхдээ нөгөө талаар өөр үхэшгүй мөнх хүмүүс байхгүй байхад чи үнэхээр ганцаараа байдаг.
  Мөнхийн найз нөхөд үлдэхгүй байгаа нь туйлын уйтгартай. Мөн түүний өргөмөл эх нь буулгасны улмаас нас баржээ. Тийм ээ, тэд бүгд үхсэн. Мөн таван мянган жилийн настай хүмүүс ...
  Кенни гуурс нь түүний нөгөө уушиг руу чиглэн явж байгааг мэдэрсэн. Гэгээрээд буцаж ирэв.
  Тийм ээ, тэр хэзээ ч ийм нарийн хайлт хийж байгаагүй . Шинжлэх ухааны дэвшил бас хөгжиж байгаа нь тодорхой бөгөөд энд ийм электроникууд байдаг бөгөөд тийм ч үнэтэй биш юм.
  Кенниг тагнуулч гэж сэжиглэдэггүй . Хэрэв бүгд адилхан, түүний нууц - үхэшгүй мөнхийн гадаргуу дээр гарч ирвэл яах вэ?
  Магадгүй Highlanders-ийн байгууллага түүнийг ивээн тэтгэхээ больсон болов уу? Эрин үе дууссан тул бусад бүх зүйл чухал биш гэж шийдсэн үү?
  Нэг төрлийн мөнхийн хүүхэд гэж юу вэ?
  Кенни санаа алдлаа. Түүнийг лангуу руу хөтөлж, матрон эрүүг нь гараараа атгав. Үүнээс өмнө тэрээр хуруугаа нимгэн, эмнэлгийн, резинэн бээлийтэй архинд угаасан. Ингэснээр бүх зүйл ариутгагддаг бөгөөд хүү нь халдвар авахгүй байх болтугай.
  Дараа нь тэр амандаа оров. Тэр хацрын ард, тэнгэрт, хэлэн доор, гүйлсэн булчирхайд хүртэл мэдрэгдэж эхлэв.
  За, энэ бол шинэ зүйл биш. Кенни өөр шоронгийн харуул нүцгэн, угаагаагүй хуруугаа амандаа хийж байсныг санав. Тэгтэл хүү уурлаж, уурлав. Энэ хатагтай эхлээд гараа угааж, бээлий өмсөж, өмнө нь юу хийж байгаагаа мэдэхгүй байсан насанд хүрээгүй хүүхдийн аманд хуруугаа бүү наа.
  Дараа нь хамгаалагчид эргэлзэж байв. Тэгээд тэр тэдэнд бээлийтэй холбоотой асуудал байгаа гэж хэлсэн.
  Дараа нь түүнийг арван удаа суулгаж, камер руу аваачсан. Шорон хотын харьяа байсан. Бас тийм ч зохион байгуулалттай биш. Зурагтгүй, хөргөгчгүй, тэр ч байтугай угаалгын өрөө ч байхгүй. Гэвч энэ камер нь Кеннигээс ч дүү хүүхдүүдээр дүүрэн байдаг . Мөн гурван эгнээ дэнж дээр нүцгэн самбар, буланд нь өмхий шанага.
  Мөн энэ нь Америкт байна! Үнэн бол ийм шорон нь үл хамаарах зүйл бөгөөд тэд ихэвчлэн илүү цэвэрхэн, тохь тухтай байдаг.
  Резин болон эмнэлгийн спиртийн үнэр аманд мэдрэгддэг. Энэ нь тийм ч таатай биш, бүр дотор муухайрдаг. Хэдийгээр хөвгүүд амандаа ямар нэг зүйл нууж байгаа эсэхийг шалгахын тулд үргэлж шалгадаг бөгөөд Дундад зууны үеэс хойш. Тийм ээ, та амандаа маш их зүйлийг хийж чадна.
  Кенни нэг удаа очир алмааз үүрч, дараа нь залгисан. Тэгээд тэр үүнийг аварч чадсан.
  Гэхдээ энд та залгиж байж чадахгүй.
  Энд цагаан халаадтай манаач шалгагчийг татаж авав. Тэгээд одоо тэд гэдэс дотрыг нь шалгах болно.
  Ямар үймээн самуун вэ ! Орос улсад ерөнхийдөө зөвхөн Сталины үед л залуусыг ухамсрын байдалд оруулдаг байв . Тэгээд дараа нь аль хэдийн ямар нэгэн байдлаар хайхрамжгүй ханддаг.
  Тэгээд тэд түүнийг барьж аваад амыг нь ангайлгаж, түүнд шалгалт хийсэн. Хөлдөхгүй бол энэ нь маш тааламжгүй процедур юм. Шүдэнд нь хазуулахгүйн тулд тусгай амны хамгаалалт байдаг нь үнэн.
  Кени хоолой улаан хоолой руу нь орж, дараа нь ходоод руу нь орохыг мэдэрсэн. Тэнд бүх зүйлийг онцолсон.
  Нэг удаа тэд нисэх онгоцны буудал дээр хар тамхи хэрэглэсэн гэж сэжиглэж байхдаа рентген зураг авсан боловч хэзээ ч датчикгүйгээр.
  Кенни бусад үхэшгүй хүмүүсийн нэгэн адил бараг өвддөггүй бөгөөд энэ нь мөнхийн амьдрал, өндөр уулын төрөлд асар их давуу тал юм. Тиймээс түүнд эрүүл мэндийн үзлэг хийх шаардлагагүй. Үнэндээ тэр үхэшгүй мөнх юм. Тэгээд тэр яагаад тэгэх ёстой гэж. Бие дэх бүх зүйл өөрөө эдгэрнэ.
  Хүү найман зуун хагас амьдарсан ч анх удаа датчик залгив. Тэр өдөр бүр цианийн хүчил ууж, усан региа ууж байсан ч ходоодны шархлаагүй байх болно.
  Тэгэхээр юунд зориулагдсан юм бэ?
  Мөн процедур нь маш тааламжгүй байдаг.
  Кенни хүүхдийг яагаад ийм анхааралтай шалгаж байгааг гайхаж байв. Магадгүй тэд ямар нэг зүйл сэжиглэж байсан уу?
  Тэгээд бас нэг эвгүй бодол толгойд орж ирэв. Түүнийг үхэшгүй мөнхөөс хассан бол яах вэ?
  Тийм ээ, тэр маш залуу бөгөөд насанд хүрсэн хүн болж чадна. Мөн тэрээр хүүхэд шиг үйл явц биш, харин жинхэнэ эрэгтэй төгс төгөлдөр байх болно. Тэгээд тэр өөрөө хүүхэдтэй болох боломжтой.
  Энд үхэшгүй хүмүүс үржил шимгүй байдаг. Мөн энэ нь бусад бүх давуу талуудтай тэдний мэдэгдэхүйц хасах зүйл юм.
  Гэхдээ таны амьдрал эрт орой хэзээ нэгэн цагт дуусна. Мөн Кенни үхэхийг хүсээгүй. Тэр амьдардаг байсан бөгөөд огт ядарсангүй.
  Эсрэгээрээ компьютер тоглоомууд олон болж, жил ирэх тусам нэмэгдсээр байна. Мөн тэд улам үзэсгэлэнтэй графикууд болж байна. Удалгүй тэд виртуал бодит байдлын бодит матрицыг бүтээх болно, зүгээр л гайхалтай, өвөрмөц адал явдлууд гарах болно.
  Энэ бүхний төлөө амьдрах нь үнэ цэнэтэй юм.
  Кенни оюун санааны хувьд, ам нь шүхэртэй завгүй байдаг тул:
  Хэр их ахиц дэвшил гарсан бэ
  Төсөөлшгүй гайхамшгуудыг...
  Далайн гэдэс унаж,
  Тэгээд диваажинд очив!
  Мартагдсан ажил,
  Гүйхээ больсон!
  Роботууд түлхэж байна
  Аз жаргалтай хүн!
  Кенни карьерт өнгөрүүлсэн зуун жилээ дурсаад ажил хийх дургүй байв. Түүгээр ч барахгүй карьеруудад хамгийн муу зүйл бол хянагч ташуур биш, хүнд ачаа үүрэхгүй байх явдал юм.
  Үхэшгүй мөнхийн бие нь стресст хурдан дасаж, дасан зохицсон.
  Хамгийн муу зүйл бол ердийн, ёс суртахууны уйтгартай байдал юм. Эргэн тойронд зөвхөн нүцгэн, халтар, хөлөрсөн хөвгүүд, ихэвчлэн шарх, шарханд хучигдсан, өвдөж гаслах, хатуу ширүүн, үнэртэй хянагч нар байхад.
  Мөн та нар ч гэсэн олон жилийн турш нарыг хардаггүй. Зөвхөн бамбарууд нь бүдгэрч, утаа униар асгаж байна. Тэгээд ч дасчихдаг аймшигтай өмхий үнэр.
  Ганц давуу тал нь Кенни харанхуйд ямар ч муурнаас илүү сайн харж сурсан явдал юм. Тэгээд тэр гэрэл байхгүй үед тулалдаж чадна.
  Нэмж дурдахад хүү өндөр уулын хувьд ч гэсэн гайхалтай тэсвэр тэвчээрийг олж авсан.
  Гэвч тэр сэтгэцийн гэмтэл авсан. Заримдаа тэр эдгээр карьеруудыг зүүдэндээ мөрөөддөг байв.
  Өндөр уулынхан маш сайн ой санамжтай бөгөөд тэд мартахыг хүссэн ч бараг юу ч мартдаггүй.
  Магадгүй ийм учраас Кенни ингэж уурласан байх. Тэрээр мөнх бусыг алж, мөнх бус хүмүүсийн итгэлийг өөртөө шингээсэн. Тэгээд тэр тулалдах дуртай байсан.
  Тэр дундаа Украинд тулалдсан. Тэрээр Оросын олон цэргийг хөнөөсөн боловч хэтэрхий алдартай болж, гялалзахгүйн тулд явахыг шаарджээ.
  Чи үнэхээр карьер хийж чадахгүй.
  Мөн хэтийн төлөв байхгүй. Хүүхэд ядаж удаан хугацаагаар хаан байж чадахгүй.
  Дашрамд хэлэхэд, Македонский Александр үхэшгүй мөнх байсан тул тэр маш их ууртай, айдасгүйгээр тулалдаанд оров. Гэвч захирагчийн мөнхийн залуу нас сэжиг төрүүлэхгүйн тулд түүнийг алга болгохыг хүссэн. Мөн тэрээр хордлогын улмаас нас барсан ижил төстэй давхар хүнийг үлдээжээ.
  Тэгээд тэр аялалд гарав. Тэд эцэст нь түүний толгойг таслах хүртэл.
  Энэ бол Македонийн домогт захирагч, хааны түүх юм.
  Эцэст нь гэдсээ шалгуулахад Кенни санаа алдлаа. За тэгээд шалгагч буцаад гижигдэв.
  Хүү эцэст нь түүний нууц задрах юм бол эрх чөлөө олдохгүй гэж боджээ. Тэд харх шиг шалгаж, эд ангиудыг нь задлах болно. Жишээлбэл, нэг мөчийг таслахыг хичээ.
  Энэ тохиолдолд юу болох вэ?
  Тэр дахин том болно.
  Кенни санаа алдлаа... Сорьцыг зайлуулж, хайлт үргэлжиллээ. Энд түүнийг гарынхаа хурууны хооронд барьжээ. Дараа нь тэд хүйсээ шахаж эхлэв. Тэд тэндээс юм хайж байсан бололтой.
  Хамгийн муу хэсэг нь төгсгөлд нь байдаг. Гэхдээ Кенни хэдийгээр шулуун гэдсээр эрж хайх туршлагатай байсан ч ийм зүйл хүлээж байсангүй. Цагаан халаадтай матрон том, автомат бургуй авчирсан. Нөгөөх нь бас цагаан дээлтэй, асар том сав газар.
  Тэгээд түүний бургуй нь түүний хошного руу түлхэж байсан. Дараа нь халуун ус асаав. Тэгээд тэд маш их дарамттай угааж эхлэв. Энэ нь өвдөлттэй, жигшүүртэй, доромжлолтой байсан.
  Гэдэсний угаалт маш нарийн байсан. Кенни ярвайв. Хэдийгээр бээлийтэй хуруу тав дахь цэг рүү орох нь гутамшигтай боловч энэ нь аль хэдийн тийм ч өвдөлтгүй байсан. Гэвч түүнд бургуй анх удаа хийлгэсэн. Үхэшгүй мөнх хүүд яагаад эмнэлэг хэрэгтэй байна вэ? Бүх зүйл эдгэрч, өөрийгөө засах болно.
  Мөн энд онцгой бөгөөд гайхалтай зүйл байна. Тэр бүх муу зүйлээс цэвэрлэгддэг ...
  Кенни одоо дуулах чөлөөтэй амтай болсон;
  Алс холоос, бүлээн салхи шиг -
  Утасны дуугарах цуурай намайг сэрээх болно.
  Нарны гэрэл мэт танил дуу хоолой сонсогдоно.
  Хэн ч намайг ингэж дурсдаггүй, хэн ч намайг тэгж хайрладаггүй гэдгийг би мэднэ.
  
  Сайн уу ээжээ, ээжээ.
  Хүйтэн болж байна гэж хэлээрэй. Намайг санасан гэж хэлээрэй.
  Би үүнийг маш их санаж байна, ээж ээ, ээж ээ.
  Би чамайг тэнд ганцаараа байгааг мэдэж байна, гэхдээ намайг чамтай ойр байлгахыг бүү зөвшөөр
  Энэ ертөнц таны хөлд байна.
  
  Найрал дуу:
  Бидний сүнс гол зүйлийн талаар эв нэгдэлтэй дуу дуулдаг.
  Чамгүй бол энэ хорвоо сүйрнэ, ээж, ээж, ээж, ээж ээ.
  Бидний сүнс гол зүйлийн талаар эв нэгдэлтэй дуу дуулдаг.
  Чамгүй бол энэ хорвоо сүйрнэ, ээж, ээж, ээж, ээж ээ.
  
  Бидний амьдрал маш тодорхойгүй байна.
  Хүмүүс хайрын төлөө тэмцдэггүй - тэд тэнэг юм, ээж ээ.
  Маш цөөхөн зам, олон тахир зам.
  Гэхдээ энэ нь танд зориулагдаагүй. Энэ бүхэн зүгээр л тоос шороо.
  
  Надад хэлээч, ээж ээ, та сайн уу?
  Шувууд чиний хоолойгоор дуулж, таны нэр нийслэл дээгүүр нисч,
  Тэгээд тэр зогсоож чадахгүй, ээж ээ, ээж ээ.
  Би чамайг тэнд ганцаараа байгааг мэдэж байна, гэхдээ намайг битгий ойртуул, -
  Бүх дэлхий таны хөлд байна.
  
  Найрал дуу:
  Бидний сүнс гол зүйлийн тухай дууг нэг дор дуулдаг.
  Чамгүй бол энэ хорвоо сүйрнэ, ээж, ээж, ээж, ээж ээ.
  Бидний сүнс гол зүйлийн тухай дууг нэг дор дуулдаг.
  Чамгүй бол энэ хорвоо сүйрнэ, ээж, ээж, ээж, ээж ээ.
  
  Удахгүй би шилдэг нь болно. Яг л чиний мөрөөдөж байсан шигээ ээж ээ.
  Удахгүй би хамгийн шилдэг нь болно. Яг л чиний мөрөөдөж байсан шигээ ээж ээ.
  Тун удахгүй би хамгийн их болох болно. Яг л чиний мөрөөдөж байсан шигээ ээж ээ.
  Ээж ээ, та яаж мөрөөдөж байснаа санаж байна уу?
  Хамгийн том нь байсан Матрон ууртай архирав:
  -Залуу новш ээжийнхээ тухай ямар санасан бэ! Та яаж хүмүүсийг алсан, толгойд чинь юу бодсон бэ!
  Кенни бахираад:
  - Би хэнийг ч алаагүй!
  Ахлах матрон бувтнав:
  - Өө! Мөн гавлын ясыг хугалж, хээ үлдээсэн өнгөт.
  Кенни толгой дохив. За тиймээ өчигдөр тэр хар залуугийн толгой руу ломоор цохисон. Тэгээд бүр хүн амины зэвсгийг нуух, эсвэл хээг арилгах гэж ирсэн.
  Кенни ямар нэгэн байдлаар хүчирхэг байгууллага түүний тухай бүх мэдээллийг файлын шүүгээнд устгадагт дасаж, хайхрамжгүй ханджээ. Тэгээд үүнийг шалгаж үзсэн бололтой, яг одоо компьютер таарч оллоо.
  Тэргүүн матрон бувтнав:
  "Залуу алуурчин, чи ийм л хүн!"
  Кенни логикоор тэмдэглэв:
  - Би гартаа лаа барьчихсан байсан ч энэ нь би алсан гэсэн үг биш юм!
  Дарга матрон архирав:
  -Та үүнийг шүүх дээр хэлэх болно! Тэгээд тэд чамд бүх насаар нь хорих ял оноох болно!
  Кенни инээмсэглэн тэмдэглэв:
  - Би зүгээр л хүүхэд! Хамгийн ихдээ өсвөр насны хэдэн жил.
  Хариуд нь эмэгтэй:
  -Энэ залуу бол манай прокурорын хүргэн. Тэгэхээр та азгүй байна. Та бурууг нь дээрэмдэж, алсан. Тиймээс л прокурор таныг хамгийн нарийн, нарийн эрэн сурвалжлахыг даалгасан. Одоо та нүүр буруулахгүй!
  гэж Кенни архирав.
  - Харцгаая!
  Үнэхээр хүчирхэг байгууллага түүнийг ямар нэгэн байдлаар зайлуулна гэдэгт итгэлтэй байсан. Түүнээс гадна ямар төрлийн бүх насаар нь хорих ял? Холбооны шоронд байх мөнхийн хүү хэтэрхий сэжигтэй байх болно.
  Түүнийг компьютер дээр тоглохыг зөвшөөрөх болов уу гэж би гайхаж байна уу? Бага насны хүүхдүүд чаддаг юм шиг байна.
  Энэ хооронд цагаан халаадтай дарга эрэн сурвалжлах материал гацаасан. Одоо Кенни дурангийн шинжилгээ хийж бүх гэдэс цэвэрлэх ёстой. Энэ нь тааламжгүй, гутамшигтай процедур юм. Гэхдээ үүнийг энгийн эмнэлэгт хийдэг.
  Арын дээлтэй эмэгтэй тав дахь цэгт тавиад, хөвгүүд хоолойгоо хийж эхлэв, энэ нь нэлээд юм.
  Тэгээд түүний гэдэс дэлгэцэн дээр гарч эхэлсэн.
  Кенни нүд ирмэв. Энэ нь тийм ч зовлонтой, жигшүүртэй, хачиггүй байхын тулд тэр дахин дуулж эхлэв;
  Алс хол, чимээгүй хотод
  Дэлхийн дунд харанхуй өрөөнд ганцаараа
  Авралын төлөө Бурханд минь залбир
  Шөнө дунд миний мөргөл .
  
  Тэр нэг зүйлийн төлөө залбирдаг: Бурхан ивээг!
  Шөнөжин цонхонд лав лаа шатаж ,
  Тиймээс итгэл, хайраа алдсан
  Алдагдсан сэтгэл минь гэрэл гэгээ олсон.
  
  Ээж ээ, ээж ээ, чи ганцаараа намайг хайрлахгүй, намайг хайрлахаа ч зогсоохгүй.
  Энэ ертөнцөд ч, нөгөө ертөнцөд ч чи үргэлж надтай хамт байх болно.
  Зүрхэндээ шархадсан би чам дээр ганцаараа очдог.
  Ээж ээ, та бол миний чулуун хана.
  Ээж ээ, та бол миний чулуун хана.
  
  Шөнө хар, ёроолгүй харанхуй нь мэдэгдэхгүй
  Харанхуй хүчнүүд надад зовлон бэрхшээлийг зөгнөж,
  Гэхдээ хоёр нойргүйдэл намайг харанхуйд байлгадаг:
  Ээжийн нүд, тэр байтугай онгон охин.
  
  Тэд намайг хэзээ ч гуниглаж байгаагүй гэж хэлдэг.
  Чи мэднэ дээ, чи ганцаараа - хонгор минь.
  Хувь тавилан өрөвдөлгүй хэдэн удаа цохив
  Би чиний залбирлаар амьд үлдсэн.
  
  Ээж ээ, ээж ээ, та ганцаараа өгөхгүй, хайрлахаа зогсоохгүй.
  Энэ ертөнцөд ч, нөгөө ертөнцөд ч чи үргэлж надтай хамт байх болно.
  Зүрхэндээ шархадсан би чам дээр ганцаараа очдог.
  Ээж ээ, та бол миний чулуун хана.
  Ээж ээ, та бол миний чулуун хана.
  
  Тийм ч учраас зовлон бэрхшээл намайг эвдэж чадаагүй,
  Алс хол юу вэ, дэлхийн дунд
  Миний авралын төлөө Бурханд залбир
  Миний шөнө дундын залбирал .
  Ахлах матрон хэлэв:
  - Чи сайн дуулж чадна! Гэхдээ та насанд хүрсэн хүний хувьд шүүгдэх болно. Мөн та насанд хүрээгүй хүүхдийн ариун цэврийн газар авахгүй. Чам шиг өхөөрдөм, цайвар үстэй хөвгүүдийг хүчирхийлэх дуртай томчууд, харгис хэрцгий, өмхий үнэртэй гэмт хэрэгтнүүд таныг хүрээлүүлнэ.
  Кенни итгэлтэйгээр хариулав:
  - Би хариу цохиж чадна!
  Матрон инээгээд хэлэв:
  - Чи зүгээр л хүүхэд! Та хэдэн настай вэ?
  Кенни инээмсэглэн асуув:
  - Та юу мэдэхгүй байна вэ?
  Ахлах матрон толгой дохив:
  -Тийм ээ, та ямар нэгэн хачин хүн юм. Овоггүй, овоггүй, та файлын шүүгээнд байхгүй. Бид эхлээд чамайг хаанаас ирсэн, яаж бидний толгой дээр унасныг олж мэдэх ёстой. Тэгээд бид тантай юу хийхээ шийдэх болно!
  Хүү хэлэв:
  - Чи тавьсан нь дээр байх! Энэ нь хямд байх болно!
  Энэ хооронд сувилагч нар хүүгийн гэдсийг шалгаж дуусаад тав дахь цэгээс датчикийг гаргаж авсан байна.
  Үхэшгүй мөнх Кенни хамгийн хэцүү үе аль хэдийн дууссан гэж бодсон ч ахлах харуул тэмдэглэв.
  -Чи бас давсагаа шалгах хэрэгтэй! Тийм ээ, энэ хайлт нь хамгийн нарийн байх ёстой!
  Кенниг гэдсэн дээрээ хэвтэхийг санал болгов. Эмнэлгийн бээлий өмссөн гар нь төгс байдлын толгойг сайтар ил гаргасан. Нөгөө нь шээсний сувгаар дамжин өнгөрөх чадвартай нимгэн датчик авчирсан.
  Нимгэн резинэн бээлий өмссөн байсан ч эмэгтэй хүний гарт хүрэх нь түүний сэтгэл догдлолыг Кенни мэдэрсэн. Мөн түүний их бие нь цус, догдолж хавдсан байв.
  Дарга матрон асуув:
  - Чи эмэгтэй хүнтэй байсан уу!
  Ичиж улайсан Кенни хариуд нь:
  - Тийм ээ! Мөн нэгээс олон удаа!
  Дарга матрон хэлэв:
  - Тэгээд та тэднийг шоронд байлгах болно! Чи их царайлаг хүү юм!
  Энэ хооронд цагаан халаадтай эмэгтэй шээсний суваг руу нимгэн утас хийж, шургуулж эхлэв. Энэ нь бага зэрэг өвдөж, хачигтай байсан.
  Кени үүнийг илүү анхааралтай шалгах шаардлагатай үед эмнэлэгт хийдэг байх гэж бодсон. Мөн АНУ-д ийм журмын хувьд тэд маш их мөнгө авдаг байх, тэд үүнийг бүрэн үнэ төлбөргүй хийдэг. Мөн нүүр улайж, доромжлуулж, ичгүүрт шатаж байх шаардлагагүй.
  Яг л цагаан халаадтай сувилагч шиг харагдах эмэгтэйчүүд үүргээ гүйцэтгэж байна. Тэгээд ч ичих зүйл байхгүй.
  Кенни инээмсэглэн, түүнийг ингэж хайсан тул найман зуун хагасын настай үхэшгүй мөнхийн хүү дахин дуулж эхэлсэн тул түүнийг маш эрхэм хүн байх ёстой гэж бодов;
  Бүх дэлхийг тойрон явах -
  Зөвхөн урьдчилан мэдэж аваарай:
  Та илүү дулаахан гарыг олохгүй
  Бас ээжийнхээс ч илүү зөөлөн.
  Дэлхий дээр та нүдийг олохгүй
  Илүү эелдэг, илүү хатуу.
  Бидний хүн нэг бүрд ээж
  Бүх хүмүүс илүү үнэ цэнэтэй.
  
  Ээж ээ, ээж гэдэг энэ дэлхийн хамгийн сайхан үг.
  Ээж, ээж нь хүүхдүүдэд дулаан, инээмсэглэл өгдөг.
  Ээж ээ, би чамтай баяр баясгалан, уйтгар гунигийг хуваалцаж байна
  Ээжээ би танд хайртай!
  
  Хичнээн эргэн тойрноо харсан ч
  Гэхдээ өвөл, зуны улиралд
  Ээж бол хамгийн сайн найз
  Илүү сайн ээж гэж байхгүй.
  Би чамд хүсч байна
  Мөн сайн сайхан ба гэрэл.
  Ээжийн тухай байя
  Бүх гараг мэддэг!
  
  Ээж ээ, ээж гэдэг энэ дэлхийн хамгийн сайхан үг.
  Ээж, ээж нь хүүхдүүдэд дулаан, инээмсэглэл өгдөг.
  Ээж ээ, би чамтай баяр баясгалан, уйтгар гунигийг хуваалцаж байна
  Ээжээ би танд хайртай!
  Кенни хүү бүр уйлсан. Эцсийн эцэст тэр ээжтэй байсан ч Чингис хааны эзэнт гүрэн бүрэлдэж амжаагүй байхад Европт дарь нь мэдэгдэхгүй байсан тэр үед түүнийг алжээ.
  Эцэст нь датчикийг устгасан. Дараа нь цагаан халаадтай хамгаалагчид мөн хөл нүцгэн хөлийн хурууг шалгаж, нүцгэн ултай улыг шалгажээ.
  Матрон хэлэв:
  - Тэр маш хатуу, энэ үг нь хирсний эвэр юм. Энэ хүү бүх насаараа хөл нүцгэн гүйсэн юм шиг байна!
  Кенни толгой дохив.
  - Тиймээ тэр! Би гуталд дургүй!
  Эмэгтэй ахлах матрон:
  - Түүнийг шүршүүрт оруулаад сайтар угаа. Дараа нь тэд үсийг нь хусч, бүх талаас нь нүцгэн зургийг нь авах болно!
  Хүү ёолон:
  -Яагаад миний толгойг хусаад байгаа юм бэ!
  Ахлах матрон хариулав:
  "Яагаад гэвэл та манай прокурорыг хэтэрхий залхаасан. Залуус та нар үсээ салгах дургүй. Мөн тэд танд зориулж ганц, хүйтэн эсийг авах болно. Тэгээд бусад залуучууд чамайг хэтэрхий хүндэлдэг.
  Гараа ардаа тавиад шүршүүрт ор.
  Кенниг гаргаж ирэхэд хоригдол хүү, мөн нэгэн зэрэг үхэшгүй уулын хүн толгойгоо доошлуулж, угаахаар явав. Түүний сэтгэл санаа уналаа. Компьютер, зурагт байхгүй бол хүйтэн ганцаардал дээр суух нь уйтгартай байх болно. Ганцаараа байснаас тэнэг өсвөр насныхны дунд байх нь дээр.
  Яахав дээ, нууц байгууллага түүнд өөрийгөө илчилж, удаан суухыг зөвшөөрөхгүй.
  
  ЧОНОНУУДЫН НЭГ ЗСБНХУ
  Нарны туяаны улмаас тасалдсан бөгөөд үүний үр дүнд 1941 оны 6-р сарын 22-нд АНУ, Их Британи болон түүний колониуд унтарчээ. Эхэндээ энэ нь дайны явцад онцгой нөлөө үзүүлсэнгүй. Германчууд бодит түүхтэй ижил замаар урагшиллаа. Фюрер мөн урагшаа эргэж, Япон хүлээх, харах байр суурийг эзэллээ ... Мөн дахин хүйтэн жавартай өвөл Улаан армийг бүрэн ялагдлаас аварч, Москвагийн ойролцоо сөрөг довтолгоонд орох боломжийг олгосон. Энэ хооронд Япон улс Номхон далай дахь өмнө нь Их Британи, АНУ-ын эзэмшилд байсан, одоо нэмэлт хүч нэвтэрч чадахгүй байгаа эдгээр эзэмшлийг булаан авчээ.
  Хавар, зуны эхэн үед зүүн фронтод Германчууд хэд хэдэн ялалт байгуулж, Сталинград руу дахин довтолж эхлэв. Гэсэн хэдий ч эндээс л бодит байдалтай зөрж эхэлсэн. Хоёрдахь фронт байхгүй байсан нь германчуудад Европ болон Ливиэс илүү олон цэрэг шилжүүлэх боломжийг олгож, тэнд зөвхөн Италийн гарнизонуудыг үлдээжээ.
  Мөн довтолгоо зөвхөн Сталинградаас гадна Тихвин дээр ч эхэлсэн. Одоо үүнийг Роммел захирч байсан бөгөөд Фюрер Ливид Британичуудыг ялж, Толбукыг эзлэн авсных нь төлөө маш их үнэлдэг байв .
  Эхний Tiger танкууд мөн тулалдаанд оролцсон. Роммел шөнийн цагаар довтолгоо хийж, Зөвлөлтийн цэргүүдийг гайхшруулж чадсан юм. Германчууд нисэхийн салбарт давуу талтай байсан тул холбоотнуудтай тулалдахдаа хүч чадлаа зарцуулаагүй нь нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлсэн.
  Нисгэгч Марсель зүүн фронтод хурдан данстай болж байв. 1942 оны 6-р сард тэрээр унасан онгоцны тоог зуун тавин давж, мөнгөн царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар загалмайг хүртжээ.
  Гэхдээ энэ бол карьерийн дөнгөж эхлэл байсан юм.
  Тэнгэрт Улаан армийн хувьд энэ нь үнэхээр хэцүү байсан. Германчууд Тихвин, дараа нь хэд хэдэн хотыг авч, Ленинградыг давхар цагирагаар таслан, энэ хотыг дахин хаажээ.
  Зөвлөлтийн командлал Ленинград руу нэвтэрч, төв рүү дайрахыг оролдов. Гэхдээ эдгээр чиглэлээр амжилтанд хүрэх хангалттай хүч чадал байгаагүй.
  Ганц тайвшрал нь нацистууд Сталинградад гацсан нь тэдэнд шинэ нөөц цуглуулах боломжийг олгосон явдал байв.
  Гэвч Ленинград хаагдсан хэвээр байв. Одоогийн байдлаар Турк, Япон дайнд ороогүй байгаа тул ЗХУ-д тулааны эргэлтийг эргүүлэх боломж байсан. 1942 оны 11-р сард Зөвлөлтийн цэргүүд Ржев, Сталинградын ойролцоо довтолгоонд өртөв.
  Ржевийн үед амжилтанд хүрсэнгүй. Гэвч Сталинградын ойролцоо бөгж хаалттай байв. Гэвч цаг хугацаа өнгөрөхөд энэ нь болсон. Гуравдугаар Рейх илүү их нөөцтэй байсан бөгөөд Роммел хойд зүгээс Сталинград руу, өмнөд зүгээс Майнштейн рүү довтлох ажиллагаа эхлүүлэв.
  Япон гэнэтийн байдлаар дайнд орсон нь байдлыг улам хүндрүүлсэн. Самурай нар Хятад дахь тулалдаанд саад болж байсан ч Владивосток руу довтлов.
  Хирохито гуравдугаар Рейх ялагдах вий гэж айж, дайнд орсон байх.
  Түүгээр ч барахгүй Япон бүрэн хэмжээний довтолгоо хийхэд хангалттай нөөц, явган цэрэгтэй байв.
  Улаан армийг дарж, Роммел хойд зүгээс Сталинград руу нэвтэрч чаджээ. Мэйнштейн түр хугацаагаар зогссон боловч Паулусын нэмэлт хүч, дэмжлэг авсны дараа тэрээр аль хэдийн хаагдсан цэргүүдтэй холбогдов.
  Ийнхүү Зөвлөлтийн цэргүүд өөр цагираг гарч ирэв.
  Зөрүүд тулалдсаны эцэст ихэнхийг нь устгаж, олзолжээ. Үүний дараа Германчууд Сталинградыг эзлэн авав. 1943 оны 3-р сард Турк бас дайнд оров. Нөхцөл байдал бүр ч төвөгтэй болсон. Германчууд агаарт давуу байдлаа хадгалсаар байв. Марсель сөнөөгдсөн гурван зуун онгоцны тоог давж, царс навчны сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн хоёр дахь баатрын загалмайг хүртсэн анхны Герман хүн болжээ.
  5-р сард германчууд шинэ довтолгоо хийж, "Бар", "Пантер", "Арслан" гэсэн шинэ танкуудыг өргөнөөр ашигласан. Улаан арми хүчирхэг хамгаалалт хийсэн ч тэд амжилттай урагшиллаа. Гэхдээ Зөвлөлтийн цэргүүд Гуравдугаар Рейх, түүний дагуулууд, Япон ба түүний колониуд, Туркийн эсрэг гурван фронтод тулалдаж байсан тул хүч нь аль хэдийн тэгш бус байв. Нөхцөл байдлыг нацистуудын зарласан нийт дайн улам хурцатгаж, холбоотнуудын бөмбөгдөлт байхгүй үед зэвсгийн үйлдвэрлэл хэд хэдэн удаа нэмэгдэхэд хүргэсэн. Тиймээс ЗХУ-ын боломж хурдан буурч байв!
  Тэдний өмнө гүн хамгаалалт байсан тул Фриц аажмаар урагшилсан нь үнэн. Зөвлөлтийн цэргүүд туршлагатай тул маш зоригтой тулалдаж байв. Гэвч тэд хожигдсон хэвээр байна.
  Гэсэн хэдий ч тэд маш их зоригтой тулалдаж, зарим дайчид хамгийн дээд зэрэглэлийг харуулсан. Жишээлбэл, Елизавета танкийн баг хамгийн энгийн Т-34-76 онгоцонд нацистуудтай тулалдаж байна.
  Германчууд аажмаар Зөвлөлтийн цэргүүд рүү шилжиж, шаантаг, эсвэл гахай үүсгэдэг. Урд нь хамгийн хүнд, хамгийн сайн хамгаалагдсан "Лев" танк байна. Энэ нь Panther-тэй төстэй, ердөө л том, ерэн тонн жинтэй. Их биений урд талын хуяг нь 150 мм, Т-34 шиг налуу, хажуу тал нь 82 мм налуутай. Цамхгийн дух нь ерөнхийдөө маш хүчтэй хамгаалагдсан: налуу нь 240 мм, сул талууд нь их биетэй адил 82 мм байна. Мөн 70 EL урт том баррель бүхий 105 мм-ийн хүчирхэг буу. Энэ бол алсаас цохих чадвартай танк юм.
  Элизабет нүцгэн хөлөөрөө хурдны хайрцгийг дээд талд шилжүүлэв.
  Тэгээд гучин дөрөв нь хурдаа авдаг. "Арслан" руу холоос буудаад нэмэргүй, ойртох хэрэгтэй. Германы хүчирхэг машин үхлийн хүчний сум илгээдэг. Тэр хажуугаар нь гүйнэ. Танкны охид хөгжилтэй инээж, хөл нүцгэн хөдөлнө.
  Тавдугаар сарын сүүлчээр Кавказын хойд хэсэгт халуун байдаг бөгөөд бикини өмссөн гоо үзэсгэлэнгүүд маш их хөгжилтэй байдаг.
  Елена шүгэлээр тэмдэглэв:
  - Одоо фашистууд эвэрт агуу болно!
  Екатерина нүцгэн, борлосон хөлөө сэгсэрч, зөвшөөрөв.
  - Бид түүнийг цохих нь гарцаагүй!
  Т-34-76 хурдассаар байгаа ч бартаат замын хурд хязгаарлагдмал байна. "Арслан" арай ядан мөлхөж, илүү хөдөлгөөнтэй "Ирэвс", "Барууд" урагшлахгүйн тулд хурдаа сааруулдаг.
  Гэхдээ эдгээр машинууд нь аюултай, ялангуяа Пантер нь минутанд арван таван удаа буудах чадвартай. Үүнээс та гэнэтийн бэлэг хүлээж болно.
  Евфразия нүцгэн өсгийгөө хий дээр дарж, хашгирав:
  - Уран сайхны аргаар тэмцэцгээе!
  Лев танкийн их буу нь мэдэгдэхүйц сул талтай: минутанд ердөө таван удаа бууддаг. Ерөнхийдөө хамгийн амжилттай загвар биш. Хуяг цоолох нь хэт их бөгөөд хэт хол зайнаас цохих шаардлагагүй. "Барууд" ба "Ирвэсүүд" хоёр километрийн зайд бууддаг; хол зайд гар утас, жижиг гучин дөрөвийг онох нь бараг боломжгүй юм. Тиймээс Арсланг ийм хүчирхэг буугаар тоноглох нь үнэ цэнэтэй байсан уу? ЗХУ-ын бусад танкууд KV-1S-ээс бусад нь илүү хөнгөн боловч энэ танк нь хамгаалалтын хувьд давуу талгүй бөгөөд жолоодлогын шинж чанар нь зөвхөн муу байдаг.
  Элизабет биеэ эргүүлээд хашгирав:
  - Би цээжээрээ амьсгалж байна, агаар нь өргөн долгион,
  Энэ нь тод гялалзаж, төгсгөлгүй одтой хивс ...
  Мэдрэмж тоглож, хөл нүцгэн охид амьд байна,
  Тэнгэрт тогло, би үүрд нар руу нисэхийг хүсч байна!
  Лев танкийг хажуу тийш нь хүртэл эвдэх амаргүй. Цамхагийн хажуу тал нь Пантерийнх шиг налуу, их биений хажуугийн дээд хэсэг нь бас налуу байна. Эдгээр танкуудад ердийн "муур" хэлбэрийг аль хэдийн нэвтрүүлсэн бөгөөд налуугийн улмаас илүү сайн хамгаалалт өгдөг. "Tiger" шиг биш , бараг дөрвөлжин. Гэхдээ "Бар" нь дайны өмнө бүтээгдсэн бөгөөд КВ дүрэмт хувцас шиг харагдаж байв. Харин хожмын бүтээн байгуулалт болох "Tiger" -2 нь мөн л "муур" хэлбэртэй бөгөөд удахгүй энэ танк цувралд орох болно. "Арслан" самбар руу орох нь бараг боломжгүй юм. Зөвхөн их биений доод хэсэгт хуяг налуу байхгүй, харин булаар хучигдсан байдаг. Өөрөөр хэлбэл, та ойрын зайг эвдэж, гулгуурын талбайн хооронд яг таарах хэрэгтэй.
  Тиймээс охидод хэцүү даалгавар байна. Түүгээр ч барахгүй, хөдөлгөөнд байгаа гучин дөрөв нь маш их чичирдэг тул яг таг буудах нь бараг боломжгүй юм.
  Элизабет найзуудаасаа асуув:
  Бид дайсныг ялж чадах уу?
  Елена итгэлтэйгээр хариулав:
  - Охид гуталгүй байхдаа нүцгэн хөлөөрөө тийм мэдрэмжтэй болдог тул дайсныг цохих нь гарцаагүй.
  Элизабет үүнтэй санал нэг байна:
  - Тийм ээ, охидын нүцгэн өсгий нь ялалтын баталгаа юм!
  Одоо гучин дөрөв нь ялагдал хүлээхээс зайлсхийж самбар руу гулсав. Энд гол зүйл бол Panther болон Tiger буунаас зайлсхийх явдал юм. Тэд хурдан бөгөөд үнэн зөв байдаг. Мөн та духан дээрх эдгээр танкуудыг эвдэж чадахгүй.
  Елена хөл нүцгэн хуруугаараа герман руу буудаж байна. Гэхдээ гулгуурын талбайн хажуугаар явах нь бараг боломжгүй юм. Гэвч дайсны мөсөн гулгуурын талбай эвдэрч, "Арслан" зогсдог.
  Гучин дөрөв дахин түүний хажуугаар өнгөрөв. Мөн хажуугийн доод хэсэг рүү үхлийн аюултай сум илгээдэг.
  Екатерина тэмдэглэв:
  - Манай буу хуучирсан - "Арслан" авах арга үнэхээр алга!
  Гэвч Елена бухимдсандаа дайсны тал руу цохиж, "Арслан" галд автав.
  Бүсгүйчүүд хурдаа сааруулалгүй ахин урагшилна. Одоо тэд илүү сул зорилттой байна: "Ирвэс". Хажуу талаас нь шууд цохиход л хангалттай.
  Элизабет тэмдэглэв:
  - Практик муур!
  Кэтрин инээвхийлэн хэлэв:
  -Гэхдээ тэр "Арслан" хавтаснаас гарахгүйн тулд арай ядан мөлхдөг.
  Елена Пантер руу алсаас буудсан бөгөөд тэр нь хажуу тийшээ эргэж, хажуу талыг нь онгойлгов. Энэ нь бага зэрэг нимгэн - 40 миллиметр бөгөөд энэ нь өнцөгт байх нь хамаагүй.
  Германы танк осолдож дэлбэрэв. Тийм ээ, гоо үзэсгэлэнгүүд огцом унасан.
  Тэд гоо үзэсгэлэнтэй тулалдах сэтгэл татам нигүүлсэлээрээ байдаг.
  Гэвч хясаанууд зүгээр л исгэрч, яаран гүйж, хуягт хүрэх шахсан.
  Гучин дөрөв нь маш аюултай бөгөөд тэрээр дуслын дундуур үсэрч буй хүнтэй төстэй юм.
  Элизабет нүцгэн хөлөөрөө дахин буудаж:
  - Би бүгдийг хийж чадна, бид бууж өгснөөр Вермахтыг цохих болно!
  Мэдээжийн хэрэг, ийм охидтой бол чөтгөр өөрөө аймшигтай биш юм. Хэдийгээр нацистуудын довтолгоо түрэмгий бөгөөд тэд маш олон танктай ....
  Хүч нь тэгш бус байна. Хэдийгээр машины тоо ойролцоогоор тэнцүү боловч Германых илүү хүнд байдаг. Зөвлөлтийн олон танкууд хөнгөн бөгөөд нацистын мангасуудтай тулалдаанд бүрэн бэлэн биш байна.
  Гэвч Элизабетын багийнхан гайхамшгуудыг бүтээж, замдаа өөр "Ирвэс" бууддаг.
  Комсомолчууд буу барин тулалдаж байна. Тэд үнэн зөв бууддаг. Тэд гүйж, хөл нүцгэн, дугуй өсгийтэй анивчдаг. Тэгээд дайсныг яг онож цохино.
  Аленка хүсэл тэмүүллээр тушааж байна:
  - Охидууд, битгий бууж өг!
  Одоо их буу нь яг Т-4-ийн хажууд энэ танкийг цоолж буй сумыг нулимж байна. Гэхдээ энд мэдээжийн хэрэг "Арслан", үүнийг авахад тийм ч хялбар биш юм. Мөн энд та оролдох хэрэгтэй.
  Анюта хөлийн нүцгэн хуруугаараа машин руу чиглэн харваад:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Алла бас маш нарийвчлалтай буудаж, нэмж хэлэв:
  - Баатарлаг байдлын алдар!
  Энд байгаа тулалдаантай охидын талаар та юу ч хэлж чадахгүй - хамгийн дээд зэрэглэлийн болон нисэх онгоцны!
  Мария буу руу сум оруулж, дуулжээ:
  - Илүү өндөр, илүү өндөр,
  Манай шувуудын нислэгийг хай...
  Мөн сэнс бүрээр амьсгалж,
  Манай хилийн амар амгалан!
  Маруся нэмж Фриц рүү буудаж:
  - Энэ бол гарцаагүй үнэн...
  Оросуудын төдийгүй Оросын ард түмний олон нийтийн баатарлаг байдал бүх зүйлд илэрч байв ...
  Цангинасан цаг шиг хөхөөний хэмжсэн, бүдэг бадаг чимээ траншейны дээгүүр эргэлдэнэ. Салхины шуурганд өтгөн ногоон титэм зүүсэн ховор модод анхдагчид мэндчилгээ дэвшүүлж байгаа мэт ядарсан цэргүүдийг угтдаг. Зарим хүмүүсийн хувьд энэ нь нэг төрлийн сэрэмжлүүлэг мэт санагдаж магадгүй - тэд чамайг дараагийн ертөнцөд очно гэж хэлдэг!
  Өмнөх тулалдаанд, ялангуяа 5-р сарын ялагдалд харгис хэрцгийгээр цохиулж байсан Владимир Михайловскийн удирдлаган дор байсан батальон одоо элсэгчдээр яаралтай нөхөж, хамгийн аюултай газруудын нэгийг хамрахаар бэлтгэж байна. Зүүн тийш гурван километрийн зайд Донын ус дайны галын дагуу урсдаг.
  Ихэнх зэгс шатдаг бөмбөгөнд шатаж, ус нь хөө тортог болж харлуулсан байв. Гашуудлын гутамшигт асар том шүдэнз шиг тэсэлгээний давалгаанд нурсан гүүрний овоолго нь тулгуур болж, дангаараа зогсож байна.
  Орон нутгийн анхдагчид хээрийн бэлгүүд, Зөвлөлтийн баатарлаг цэргүүдэд зориулсан сумны хайрцагуудыг завин дээр зөөж, нацистуудын дайсагналцсан цэргүүдтэй мөнх бус тулаанд ороход бэлэн байна.
  Ингээд дөрвүүлээ урт хайрцгийг чонон жимсээр бүрхэгдсэн бут руу чирэв. Тэнд болгоомжтой өнгөлөн далдалсан танк эсэргүүцэгч буу отолтонд нуугдаж байв. Гурван цэрэг, хурц нүдтэй буучин Алеся нар буунд ажиллаж байна. Бүсгүй, маш нарийхан, гэхдээ түүний гар нь ядарсан ажлын улмаас шөрмөстэй байдаг. Тэрээр мөн Гитлерийн танк эсвэл "хуягт хүн" байгалийн толгодыг тойрч гарах гэж оролдсон тохиолдолд залуустай хамт урхи бэлтгэхийг хичээж байна.
  Цэргүүд ихэнхдээ сахалгүй, буудаагүй хэвээр байгаа, нэг сар хагасын богиносгосон цэрэг татлагын курс төгссөн залуус, мөн мэдээжийн хэрэг, цэрэг татлагын өмнөх бэлтгэл сургуулилтыг өнгөрсөн онд сайн зохион байгуулсан. ЗХУ.
  Зарим дайчид аль хэдийн туршлагатай болсон. Тэд залуу амьтдаас сойз, хөдөлгөөний хурц байдал, зарим нь дахин ороосон байдлаараа ялгаатай байдаг. Тэр дундаа жинхэнэ далайн дээрэмчин мэт харагдах нэг нүдтэй Иван сахалтай болжээ. Тэмцээний цол, янз бүрийн тулалдаанд хэд хэдэн тушаал, эс тэгвээс Москвагийн ойролцоох анхны тушаал. Тэд боломжгүй зүйл хийсэн юм шиг санагдав: тэд Краутуудыг зогсоож, тэр байтугай дайснуудаа нохой зодох мэт хэдэн зуун километрийн зайд туулав.
  Фриц хичнээн олон хаягдсан тоног төхөөрөмжтэй байсан. Магадгүй тийм ч их биш, танкууд байнга тааралддаг байсан ч 41 оны зун, намрын улиралд Зөвлөлтийн явган цэргийг маш их тарчлааж байсан их буу, пулемёт бүхий хуягт тээвэрлэгчид хэдэн арван зоос байв!
  Гэвч хүйтэн жавар гучин хэмээс хэтрэх үед энэ бүх Тевтоны мангасууд зүгээр л хөдлөх чадвараа алджээ ... Бензин хөлдөж, тосолгооны материал хөлдөв.
  Харамсалтай нь тэд нацистуудыг эцсээ хүртэл устгаж чадсангүй. Хэсэгчлэн командлалын буруугаас болж, Германы анги нэгтгэлүүд бөөгнөрсөн хотуудыг довтлохын тулд томоохон хүч шаардсан. Тийм ээ, гэсгээх нь ирлээ - буруу байсан уу ...
  Хавар Иван бас хоёр дахь тушаал авав - отолтоос болж генерал болон хэд хэдэн офицерыг хөнөөсөн азтай байв. Гэсэн хэдий ч тулаан зөвхөн хэсэгчлэн амжилттай болсон. Мөрдөн байцаалтын үеэр төөрсөн хэлтэрхий Иван Красновын нүүр рүү цохиж, нүдийг нь салгажээ. Харамсалтай нь, энэ бол дайн болохоос хүүхдийн кино биш, гол дүр нь хүн бүрийг бут цохидог, зуу зуун пулемёт ч онож чадахгүй.
  Тэгээд одоо тэд бие махбодийн хувьд хүнд ажил хийх ёстой: суваг шуудуу ухах, үүр, нүх ухах.
  Анхдагчид тэдэнд тусалдаг бол талбай тайван, охид, залуус өөрсдөө ах нартаа туслахыг гуйж байна. Тэд хүч чадлаа тооцохгүй, илүү ихийг хийхийг хичээдэг, хэтэрхий шаргуу ажилладаг. Ингээд л хүүхдүүдийн борлосон, няцарсан гар, нүцгэн, хөхөрсөн хөлний судас хавдаж, цухуйсан. Үүний зэрэгцээ тэд дуулж чаддаг хэвээр байна;
  Бид коммунизмын хүүхдүүдийн анхдагчид юм.
  Гал, майхан, дуугарч байна!
  Хараал идсэн фашизмын довтолгоо -
  Уур хилэнг хэн хүлээж байна!
  
  Эдгээр тулалдаанд бид юу алдсан бэ?
  Тэгээд дайсантай хийсэн тулалдаанд олж авсан уу?
  Бид зүгээр л дэлхийн хүүхдүүд байсан -
  Одоо уугуул нутгийн дайчид!
  
  Гэвч Гитлер манай нийслэл рүү нэг алхам хийв.
  Хүрхрээг тоолгүй бөмбөг хаяв!
  Миний хувьд эх орон бол тэнгэрээс ч үзэсгэлэнтэй юм.
  Одоо цуст нар жаргах нь ирлээ!
  
  Бид түрэмгийлэлд хатуу хариу өгөх болно -
  Хэдийгээр тэд өөрсдөө өндөр, тийм ээ, харамсалтай нь тэд жижиг юм!
  Гэхдээ эмзэг өсвөр насныхны гарт байгаа сэлэм -
  Сатаны легионуудаас илүү хүчтэй!
  
  Танкууд цас нурсны дараа нуранги руу яарав.
  Тэгээд бид винтовыг гуравт хуваадаг!
  Цагдаа нар араар нь онилох болтугай
  Гэвч Ариун Бурхан тэднийг хатуу шийтгэх болно!
  
  Бид юу шийдсэн бэ? энх тайвны ажлыг хий -
  Үүний тулд харамсалтай нь би буудах хэрэгтэй болсон!
  Тайван байдал аль хэдийн үзэн ядалттай болсон.
  Хүчирхийлэл, нигүүлсэл бас байдаг!
  
  Охин бид хоёр хөл нүцгэн гүйж байна -
  Цас орсон ч нүүрс шиг цасан шуургыг шатаадаг!
  Гэхдээ бүү ай, хүүхдүүдээ мэдээрэй -
  Фашистыг зоригтойгоор авс руу сумаар оруулах болно!
  
  Энд тэд бузар булай Фриц компанийг тавьжээ.
  Үлдсэн хулчгарууд нь гүйж байна!
  Бид явган цэргүүдийг тулалдаанд хусуур шиг бут цохино -
  Залуу зун бидэнд саад болохгүй!
  
  Ялалтын амжилт тавдугаар сард болно,
  Одоо цасан шуурга ширүүн, хатуу цас байна!
  Хүү хөл нүцгэн, эгч нь хөл нүцгэн,
  Ноорхой хувцастай хүүхдүүд оргил үетэй уулзав!
  
  Эдгээр хүчнүүд хаанаас ирдэг вэ?
  Өвдөлт, хүйтнийг тэвчих, энэ хэрэгтэй!
  Найз нь булшны ёроолыг хэмжихэд,
  Найз нь гинших үед би үхэх болно!
  
  Христ биднийг анхдагчид адисалсан,
  Тэр хэлэхдээ: "Эх орноо Бурхан чамд өгсөн!"
  Энэ бол бүхний анхны итгэл,
  Зөвлөлт, ариун орон!
  Алсаас ойртож буй танкуудын чимээ гарч, онгоцууд тэнгэрт шуугина. Мөн хүчирхэг бүслэлтийн зэвсэг аль хэдийн архирч байна. Өндөр тэсрэх чадвартай хясааны цохилтоос шороо, хайлсан ширэгт тэнгэрт шидэгддэг. Энд тэр тулааныг уншиж байна. Хошууч Владимир Михайловский гартаа цомын дуран барьж, ган фашистын нуранги ойртож байгааг харж байна. Тэд анхдагчдыг ар тал руу нь хөөх гэж оролддог боловч тэд гарахыг хүсэхгүй байгаа бөгөөд тулалдах гэж гартаа буу гуйна.
  Нутгийн хүүхдүүд ангийн буу, бүр спортын нум авчирсан ч хүн бүрт хангалттай зэвсэг байдаггүй. Хүн бүр зоригтой тулалдаж, ялахыг хүсдэг. Тэгээд ч эх орноо гэсэн эцсийн бодолтой үхэх нь бүтэхгүй.
  Хошууч Михайловский тушаал өгч байна:
  - Тушаалгүйгээр гал нээж болохгүй!
  Үнэхээр тэдэнд бүх батальонд ердөө хоёр " дөчин тав " байгаа нь Фрицийг ойртуулах боломж байна гэсэн үг.
  Урд талд нь нацистуудын заншил ёсоор хамгийн хамгаалагдсан тээврийн хэрэгсэл байдаг; Т-4 танк, "Охотник" өөрөө явагч буу. Тэд хөнгөн тээврийн хэрэгсэл, бага зэрэг хоцрогдсон явган цэргүүдэд зам тавьж өгөх ёстой.
  Нацистын машин, мотоциклууд урагшлахаас айж хааяа хурдаа сааруулдаг...
  Гэхдээ анхдагч Юлий Петров тэд энд үлдсэн нь дэмий хоосон биш гэдгийг нотолж байна. Танк эсэргүүцэх ховор уурхайг гар хийцийн цавуугаар бүрсэн, дээр нь үл үзэгдэх зүлгийг Т-4-ийн шууд замын доор утсаар хожуулын хооронд шилжүүлдэг.
  Катерпилларын ган хавтан нь үхлийн аюултай бэлэг дээр байрладаг. Дэлбэрэлт тийм ч хүчтэй биш юм шиг байгаа ч катерпиллар тасарч, нацистын танк тамхи татаж, цамхгийн эргэн тойронд эргэлдэж эхлэв.
  Бусад хөвгүүд ижил төстэй төхөөрөмжийг ашигладаг. Германы явган цэрэг аймхай, танк, өөрөө явагч буу нь урд талд хамгаалалтгүй тул үүний төлөө шийтгэгдэх болно.
  Намхан дүрстэй, хүчтэй хуягтай алдарт "Анчин" нь хавтгай яст мэлхий шиг харагддаг. Энэхүү өөрөө явагч буу нь Зөвлөлт-Германы фронтод саяхан гарч ирэв. Маш сайн жолоодлогын чадвар, зохих зайд нэвтэрч чадах их буу, тулалдаанд амьд үлдэх чадварын ачаар Анчин тэр даруй хэлээр сургаалт зүйрлэл болжээ.
  Гэхдээ түүний катеринууд өргөн боловч энгийн хэвээр байна ... Гэсэн хэдий ч машины ёроолыг эвдэж, сэлбэг хэрэгслээр дотор талыг нь нулимах нь дээр.
  Энд "Анчин" эвдэрсэн, жолоо нь эвдэрсэн далайн дээрэмчин фрегат шиг хажуу тийш гулсаж, Т-4-ийн эсрэг түлхэж байна. Катерпиллар дээрх ган авс хоёулаа гэрэлтэж эхэлдэг бөгөөд хэдхэн хормын дараа тэд тэсрэх сумны улмаас дэлбэрчээ.
  Аль хэдийн арваад дунд жинтэй машин эвдэрч, арчаагүй зогссон байв.
  Гэхдээ тэдний ард үлдсэн саваа, ялангуяа олон тооны хуягтнууд байв. Энд "Анчин" өөрөө явагч буу нь хурд нэмдэг ба ... Өнгөлөн далдалсан нүхэнд унана. Гагцхүү гинжит нь дээрээс нь цухуйж, арчаагүй хөдөлдөг.
  Анхдагчид баярладаг. Зарим газар ухсан нүхэнд гар хийцийн тэсрэх бодис байдаг. Үүнийг гар аргаар хийдэг. Мэдээжийн хэрэг, энэ нь динамитаас сул боловч явах эд ангиудыг идэвхгүй болгоход хангалттай.
  Фриц их хэмжээний хохирол амсаж, хуягт тээвэрлэгчид бүтэлгүйтэж, зарим нь аюултай бүсээр дайрч өнгөрдөг боловч гранат, тэсрэх бодис шидэж тэднийг угтаж авдаг.
  Энд хурдан ухаантай залуу тулаанчид ч гэсэн жижиг катапуль барьсан байдаг. Тэд дарьны элементтэй холилдсон нэрмэл модны спиртийн тусгай багцыг хаядаг.
  Онгоц цохих үед нацистын тээврийн хэрэгслийн нимгэн хуяг нь зам тавьж, багийнхныг цэнхэр дөлөөр дүрэлзэхэд хүргэдэг. Өвдсөндөө галзуурсан Фриц зүрх шимшрүүлэн хашгирч, айсандаа эргэсэн царайтай тарж байна.
  Зарим нь бүр тоног төхөөрөмжөө хаяад л...
  Гайхалтай нь маш олон дайсан, зарим машинууд бүх зүйлийг пулемётоор үерлэж, траншей руу ойртож байна.
  Мөн тэд зараа дээр бүдэрдэг ... Энэ хооронд Алеся дөчин тавыг удирддаг . Мэдээжийн хэрэг, та Т-4 болон "Анчин"-ыг шууд авахгүй, гэхдээ та талыг туршиж үзэж болно. Хуягт тээврийн хэрэгслийн талаар хэлэх зүйл алга. Хүн бүр нэвтрэн орж, улаан халуун металлаар нулимсан цусаар шал хийх болно!
  Жижиг калибрын буу нь том буунаас олон давуу талтай байдаг - галын хурд, өнгөлөн далдлахад хялбар. Мөн тэд зорилгоо хэрхэн сонгохоо мэддэг.
  Нацистууд гиена шиг ширүүн хашгирав. Зөвлөлтийн залуусын дунд алагдаж, шархадсан хүмүүс байдаг. Ялангуяа дөнгөж амьдарч эхэлсэн залуу цэргүүд үхэх нь эмгэнэлтэй. Энд тэсрэх бөмбөг авч, Т-3 дунд танкийн мөрний доогуур шидэж байгаа маш залуу анхдагч охин байна. Урт хэрнээ нарийхан хонгилтой муухай хайрцаг үсрэн дөрвөлжин цамхгийг урж хаяв.
  Сөнөөгчид дахин гранат шидэж, пулемётууд мөлхөж буй мотоциклийг хадаж эхлэв. Нацист цэргүүдийн толгой мөндөрт цохиулсан боловсорсон интоор шиг хагарчээ.
  Том оврын мотоциклийн хийн савнууд дэлбэрч, хүчтэй галын урсгалыг гадагшлуулна. Энэ нь тамын жингийн үймээн болж байгаа юм шиг санагдаж байна. Энд зарим хуягт тээвэрлэгчид азгүй хамт олонтой нэгдэж байна.
  Алеся "Анчин" руу зааж, их биеийн доод хэсгийг чиглэв. Тэнд очиход хэцүү ч энэ бол хэрцгий өөрөө явагч бууг эвдэх цорын ганц боломж юм. Хурууны гөлгөр хөдөлгөөн, дараа нь эргүүл.
  Буу нь зөөлөн ухрах цохилт өгч, фашист машин хоёр хуваагдана. Мөн хас тэмдэгтэй туг цуст шаварт унана.
  Алеся шивнэв:
  - Шударга ёс бол золиослол шаарддаг, буяны үйлсэд хандив, шударга үйлсийн амжилтад золиослол хэрэгтэй!
  Буучин охин дэлхийн биоритмийг илүү сайн мэдрэхийн тулд нүцгэн амарч, өвсний амьсгалыг улаараа дахин шидээд, зальтай Т-3-ыг үе мөчөөр нь цохив.
  Нацистын армийн бараг бүх дунд танкууд аль хэдийн ажиллагаагүй болсон нь харагдаж байна. Энд сүүлийг нь анхдагч хүү устгасан боловч гэмтэл авсан хэдий ч тэрээр тэсрэх карбид, нүүрсний тоос, модны үртэс, бага хэмжээний фосфорын хольцтой баррель түлхэв. Баатарлаг хүүхэд шархадсаны дараа торхыг түлхэх хүч чадалгүй болсон бөгөөд түүний нөхөр Андрей гүйж яваад дөчин тоннын жинтэй Шмел автомат өөрөө явагч бууг дугуйны доор түлхэв. 150 миллиметрийн калибрын бүдүүлэг их буу буудаж, дээш өргөгдөв. Анхдагчдын сүнс урагдсан биеэсээ хийсч, хүчирхийлэл, өвдөлт хэзээ ч байдаггүй аз жаргалтай тэнгэрийн хаант улс руу яаравчлав.
  Амьд үлдсэн фашист тээвэрчид илүү хүнд мэргэжил нэгт нөхдийнхөө дэмжлэгийг алдсан тул буцаж эхлэв ... Вагнерын хөгжмийн архирах чимээ тасарч, ерөнхий нислэг эхлэв.
  Владимир Михайловский духан дээрх цусыг арчаад:
  -Оросын дайчин хүн зогсож үхэж болно, гэхдээ тэр хэзээ ч өвдөг сөгдөн амьдрахгүй! Орос цус урсгаж магадгүй ч бидний эр зориг, эх орондоо үнэнч байхыг ямар ч цус урсгахгүй!
  Амьд үлдсэн анхдагчид үүнийг баталж байна ... Хэдийгээр тэдний олонх нь аль хэдийн шатаж, шархадсан байсан.
  Анастасия Ведмакова, Акулина Орлова нар тэнгэрт тулалдаж байна, тэд дөрвөн зуу гаруй онгоцыг унагаж, Төмөр загалмайн баатрын загалмайн тавдугаар зэргийн алтан медалийг хүртэж байсан бахархалтай Марсельтай өрсөлдөхөд бэлэн байна. царс навч, сэлэм, очир алмааз.
  Харин охидууд чин сэтгэлээсээ барилдахаар шийдсэн нь илт. Энд тэд адилхан бикинитэй, хөл нүцгэн тулалддаг. Мөн Luftwaffe онгоцыг цоолох.
  Анастасия хөлийн нүцгэн хуруугаараа бай руу буу чиглүүлж, фашистыг цохиод:
  Бидний итгэл агуу
  Үүрд үргэлжлэх болно!
  Тэгээд хамтрагч руугаа нүд ирмэв. Акулина мөн фашистыг цохиж, нүцгэн хөл, хашгирах дуугаа ашиглан маш нарийн цохив.
  - Коммунизмын үзэл санааны агуу байдлын төлөө!
  Тэгээд сувдан шүдээ гарган. Ийм охин тэмцдэг, боловсролтой байдаг.
  Мөн шүдээрээ гялалздаг.
  Анастасия Германы өөр нэг онгоцыг Як-9 онгоцоороо буудаж унагаж, түрэмгийлэн хашгирав.
  - Дэлхий дээрх Оросын бүргэд,
  Далавчаа дэлгэх нь хөөрөх болно ...
  Дайсан хариуцлага хүлээх болно
  Ялагдах болно, эвдэрсэн!
  Акулина үүнийг дуртайяа баталж, өрсөлдөгчөө буулгаж авав.
  - Эвдрэх болно!
  Мэдээжийн хэрэг, германчуудын дунд үзэсгэлэнтэй эйс охид бас гарч ирэв. Альбина, Альвина нар хамгийн сүүлийн үеийн ME-309 дээр тулалдаж байна. Ийм дайчин дайчид хулгайлсан.
  Тэд Зөвлөлтийн онгоцыг гайхалтай авхаалж самбаатайгаар унагадаг. ME-309 бол 30 мм-ийн гурван агаарын их буу, дөрвөн пулемётоор зэвсэглэсэн маш хүчирхэг онгоц юм. Ийм мангасын эсрэг Оросын машинууд эсэргүүцэж чадахгүй.
  Тэд буудаж унагавал өршөөлгүй бууддаг.
  Альбина хөл нүцгэн хуруугаараа онгоцны их бууг бай руу чиглүүлэв. Тэр дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Гуравдугаар Рейхийн ялалтын төлөө!
  Тэгээд тэр хэлээ харуулав.
  Альвина бас дайсныг цохив. Тэрээр Зөвлөлтийн Як-9 онгоцыг огтолж аваад:
  - Манай армийн агуу хилийн төлөө!
  Тэгээд тэр найзууд руугаа нүд ирмэв.
  Хаффман бас тулалдаж, оноо авдаг. Тэр одоохондоо агуу эйсүүдийн нэг болоогүй ч хурдацтай хөгжиж байна. Мөн та тамын мангас гэж хэлж болно.
  Германчууд аажим аажмаар, их хэмжээний хохирол амссан ч Ижил мөрний эрэг дагуу хөдөлж, Каспийн тэнгис рүү ойртож байна.
  . БҮЛЭГ Љ2
  Хүчнүүд тэгш бус байсан нь илт байв. Фашистын нисэх онгоц ялангуяа ядаргаатай байв. Фокке -Вульф фронтод олноор ирж, хүчирхэг зэвсэг, хурд нь Улаан армийн хувьд асуудал болж хувирав. Үүнээс гадна энэ машиныг буулгахад хэтэрхий хэцүү байсан. Тэр удаан эдэлгээтэй, хатуу хуягтай.
  ME-309 нь ЗХУ-ын нисгэгчдийн хувьд хурд, зэвсгийн хувьд таагүй гэнэтийн бэлэг болсон юм. Тэгээд тэр Зөвлөлтийн ангиудыг бараг л жижиглэсэн.
  Маш хүчирхэг машин болох шинэ бөмбөгдөгч Ю-288 мөн Зөвлөлтийн байрлалыг бөмбөгдөв. Хэвийн ачаалалд дөрвөн тонн, дахин ачаалах хувилбарт зургаан тонн бөмбөг авч явсан. Тэгээд тэр Зөвлөлтийн ангиас нэлээд ангижирсан.
  Роммел бас Майнштейн шиг ангиа командлагчийн хувиар харуулсан.
  Германчууд Астрахань руу улам бүр ойртож байв. Зөвлөлтийн командлалын хувьд гэнэтийн байдлаар Фриц Камышингийн чиглэлд Ижил мөрний дагуу довтолгоонд оров. Энэ бол зоримог боловч хүчтэй алхам байв. Тэгээд одоог хүртэл тэднийг зогсооход хэцүү байсан.
  Гэвч Улаан армийн хамгаалалт хүчтэй хэвээр байна ... Долоо хоногийн дотор нацистууд тавин километр урагшилж, зогсоов.
  Тэд эсрэг довтолгоонд өртөж, Зөвлөлтийн ангиуд ....
  Үүний зэрэгцээ Япончууд Алма-Атагийн эсрэг довтолгоо хийхийг оролдов. Тэгээд ширүүн тулаанууд ид өрнөж байв.
  Охид эрчүүдтэй эн тэнцүү тулалддаг, магадгүй тэднээс ч илүү байдаг.
  Маргарита Магнитная, Татьяна Булатная нар - пулемётоос буудсан үзэсгэлэнтэй охид.
  Тэд самурайг буудаж, дуулав:
  -Мөрөөдөлдөө салахгүй байцгаая
  Амьдралын эхний алхам бол...
  Та дэлхийн дээгүүр дахин харж байна,
  Ууртай довтолгооны хуй салхи!
  Маргарита хөлийн нүцгэн хуруугаараа алуурчин гранат шидэж, япончуудыг урж, дуулж:
  -Биднийг хэн ч зогсоохгүй
  Биднийг хэн ч ялахгүй...
  Вермахтыг газарт булах болно .
  Бидний нөхөрлөл нэг цул юм!
  Дайсан руу буудаж буй Татьяна:
  - Үнэхээр цул!
  Япончууд Алма-Ата руу давшиж байна. Тэд олон цэрэг, төрөл бүрийн нөөцтэй. Эдгээр нь тэмцэгч залуус юм. Гэвч охид тэднийг хаддаг. Тэд цөхрөлгүй тэмцдэг.
  Татьяна Булатная өөр гранат шидэж, самурайг тас тасдаж, дуулжээ.
  - Миний агуу амжилтын төлөө!
  Тэгээд нүд ирмэв, индранил шиг өнгө. Хөгжилтэй охин, юу ч битгий хэлээрэй.
  Тэгээд Маргарита нүцгэн өсгийтэй үхлийн бэлгийг авч шидэж, Японы цэргүүдийг урж хаяна.
  Тэгээд дуулах:
  - Бүх зүйл холилдсон, хоорондоо холбоотой, зовлон зүдгүүрийн шуурганд байна!
  Дахин тэр хөлийн нүцгэн хуруугаа япончууд руу шидэв ...
  Бэлхүүс хүртлээ нүцгэн, хөл нүцгэн дайчин Оксана тэдэн рүү мөлхөж ирээд гранаттай хайрцгийг түлхэн шивнэв.
  - Сайхан охид байх болно!
  Гурван дайчин бүгд дуулжээ:
  - Самурай ган, галын даралтын дор газар руу нисэв!
  Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд маш их ууртай тулалддаг. Тэд гал, ус, зэс хоолойгоор дэмий л явсангүй.
  Энд Оксана нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, Японы хөнгөн танк Чиха руу оногдов. За, энэ бол агуу зорилго юм.
  Дайсан руу буудаж буй Маргарита:
  - Та итгэлгүй байсан ч итгэж болно! Та бизнес хийж чадахгүй!
  Татьяна логикоор тэмдэглэв.
  - Таны хэлж байгаа зүйл бол парадокс!
  Маргарита нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, логикоор хэлэв:
  "Суут ухаантан бол парадоксуудын найз биш гэж үү?"
  Татьяна ээлж өгч, самурайг хагалж, зөвшөөрөв.
  - Мэдээж найз аа!
  Дайчид үүнийг аваад инээвхийлэв ... Тэд охидтой тулалдаж байна, тэд өөр юу хэлэв ... Орос охид хэрхэн тулалдаж байсныг санаж байгаа нь утгагүй юм!
  Оксана мэдээж хамгийн өндөр түвшинд тулалддаг. Мөн өөр өөр цэгээс буудаж, охин нь топ шиг эргэлддэг.
  Эдгээр нь гоо үзэсгэлэн, тэд хэнд ч юу ч өгөхгүй. Мөн самурай нартай хамт урвасан явдлыг хазаж ав.
  Гал болон Анжела тэргүүлдэг. Охин бас түрэмгий, улаан үстэй. Дайчид хөл нүцгэн тулалдаж, асар их хэмжээний эр зориг хийхийг илүүд үздэг.
  Анжела ээлжээ өгөөд инээгээд хэлэв:
  - Бид тулалдаанд зоригтой орох болно,
  Зөвлөлтийн эрх мэдлийн төлөө!
  Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа алуурчин нимбэг шиддэг.
  Тулалдаан үргэлжилж байгаа бөгөөд одоо Япончуудын довтолгоо дуусч байна ....
  Долдугаар сарын дөчин гурав аль хэдийн дуусч байна. Нацистууд Ижил мөрний бэлчирт ойртож, түүн дээр тулалдаан эхлэв.
  Элизабет болон түүний багийнхан маш их тулалддаг. Эхний Tiger-2 танкууд мөн фронтод ирж эхлэв. Тэд "Ирвэс", "Арслан" -тай төстэй боловч тэдгээрийн хооронд ямар нэгэн зүйл байдаг. Мөн хуягны оновчтой налуу өнцөгтэй, 88 мм калибрын 71 EL урт хошуутай буу. Жаран найман тонн жинтэй, хуяг дуулгаараа "Арслан" танктай ойрхон, гэхдээ арай бага хэмжээтэй.
  Том танкууд, та юу ч хэлэхгүй.
  Элизабет охидын хамт германчуудыг хайж байна. Тэд Т-4-ийг нэвтлэн хашгирав:
  - Гэрэлт он жилүүдийн санааг алдаршуулж,
  Анхдагчдын хашхираан үргэлж бэлэн байгаарай!
  Дайчид нэгдүгээр зэрэглэлийн гэж бодъё. Мөн тэд зөвхөн сүр жавхлантай тулалдаад зогсохгүй дуулдаг;
  Эв нэгдэл нь эвдрэшгүй, эрх чөлөөт ард түмэн,
  Энэ нь харгис хүч, айдас биш байсан ...
  Гэгээрсэн хүмүүсийн сайн санаа,
  Зүүдэнд нөхөрлөл, гэрэл гэгээ, шалтгаан, эр зориг!
  
  Эрх чөлөөт эх орны маань алдар суу,
  Бүтээлийн хүч бол үүрдийн дэмжлэг юм!
  Хууль ёсны хүч, ард түмний хүсэл зориг,
  Эцсийн эцэст, эв нэгдлийн төлөө - энгийн хүн!
  
  Шуурганы дундуур хөгжил дэвшлийн нар бидний төлөө гэрэлтэж,
  Шуурга, шуурганы дундуур бид урагш гүйлээ ...
  Бид жингүй мэт уулыг хөдөлгөж,
  Коммунизм руу гэрэлтэж буй дэлхий бүхэлдээ ирж байна!
  
  Эрх чөлөөт эх орны маань алдар суу,
  Бүтээлийн хүч бол үүрдийн дэмжлэг юм!
  Хууль ёсны хүч, ард түмний хүсэл зориг,
  Эцсийн эцэст, эв нэгдлийн төлөө - энгийн хүн!
  
  Манай гаригийн ард түмэн ахан дүүс шиг нэгдэж,
  Буддист, лалын шашинт найзуудаа үүрд мөнхөд!
  Ухамсрын алдар нэр, том нэр байг,
  Дэлхийн бүх үндэстэн нэг гэр бүл!
  
  Эрх чөлөөт эх орны маань алдар суу,
  Бүтээлийн хүч бол үүрдийн дэмжлэг юм!
  Хууль ёсны хүч, ард түмний хүсэл зориг,
  Эцсийн эцэст, эв нэгдлийн төлөө - энгийн хүн!
  Охидууд сайхан дуулдаг, бүр сайн барилдаж, ийм эр зориг гаргадаг. Хэдийгээр түүхийг ялагчид бичдэг ч дайнд ялагдсан тохиолдолд тэд дурсагдах эсэх нь тодорхойгүй байна?
  Аленка батарейгаараа, охидын багтай Ижил мөрний бэлчирт дайснуудыг дарахыг оролдож байна. Тэрээр зарчмын хувьд гоо үзэсгэлэн ямар чадвартай болохыг харуулдаг.
  Мөн тэд үнэхээр их зүйлийг хийж чадна.
  Анюта нүцгэн хөлөөрөө буудаж, архиран:
  - Коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Тэгээд бүхэл бүтэн батарей үүнийг авч, нэг дуугаар, бүрэн дуугаар дуулав;
  Бид илүү сайн хувь заяаны төлөө тэмцдэг
  Хүмүүсийн амьдралыг хөнгөвчлөхийн тулд...
  Тэгээд хараал идсэн сүргийг бут цохино
  Ингэснээр хорон муу дайсан цөөхөн байх болно!
  
  Бидний дээр алтан далавчтай херуб байна.
  Орос эх орныхоо алдар хүндийн төлөө...
  Оросын ард түмэн ялагдашгүй гэдэгт итгэдэг.
  Мөн дэлхий дээрх бүх хүнийг илүү үзэсгэлэнтэй болго!
  
  Бидэнд эх орныхоо төлөө тулалдах даалгавар өгсөн,
  Эх орныхоо агуу байдлыг хамгаалах ...
  Заримдаа амьдрал зүгээр л кино байдаг
  Хэдийгээр энэ нь диваажингийн тусгал байх ёстой!
  
  Бүх хүмүүс мөрөөдөлдөө хүрэх хэрэгтэй
  Коммунизмд үндэслэлтэй итгэдэг ...
  Дэлхий дээр илүү их аз жаргал байхын тулд
  Мөн реваншизмын гал гарсангүй!
  
  Манай хаан, агуу суут Пугачев
  Тэрээр тариачдыг ариун тэмцэлд өргөв ...
  Аливаа бизнес мөрөн дээр байх болно,
  Мөн хөл нүцгэн хүүг хайрла!
  
  Бид чөтгөрөөс ч илүү хүчтэй болно
  Бид шинжлэх ухааны хүрээг өөрчлөх үед...
  Муу санаатны туурайн дор хавтгайрсан,
  Хагарсан гол судаснаас цус урсаж байсан ч!
  
  Тийм ээ, энэ бол бидний зөв найзууд,
  Бид эх орноо илүү аз жаргалтай болгож чадна ...
  Хүмүүс бүгд нэг гэр бүлд итгэдэг,
  Агуу гэрэлтсэн Орос!
  
  Хүмүүсийг тэнгэрийн хаяанд зоригтойгоор хар,
  Муу үүл тэнгэрийг бүү бүрхүүл...
  Бид дайсандаа ялалтын оноо өгөх болно,
  Мөн та тулалдаанд азтай баатар байх болно!
  
  Би хулчгар гэдэг үгийг мэдэхгүй
  Оросууд бид ерөөсөө дутахгүй...
  Бидэнд Сварог, Цагаан Есүс,
  Мөн 5-р сарын баярыг үүрд эдлэх болно!
  
  Бөөрөнхий бүжиглэж буй охид, хөвгүүд,
  Хөл нүцгэн охид бид нар орж байна...
  Эцсийн эцэст, Төгс Хүчит Бурхан Род бол бидний төлөө юм.
  Битгий тархигүй тоть, хүү минь!
  
  Ленин биднийг тулалдах урам зориг өгсөн.
  Мэргэн Сталин эр зоригийг адислав ...
  Хүчирхэг херуб далавчаа дэлгэн,
  Мөн бидний булчингууд ердөө л гангаар хийгдсэн байдаг!
  
  Эх орны сүр жавхлан байх болно
  Бид Бурхантай хамт тийм дайчид болохоор...
  Энд бид алдрыг ган илдээр баталгаажуулах болно.
  Сварогт ямар бамбай хийсэн бэ!
  
  Товчхондоо, Эзэнд үнэнч бай,
  Хамгийн гэрэлтсэн Оросын алдар хүндийн төлөө ...
  Бид зүгээр л баатар бүргэдүүдийг мэднэ,
  Бидний ард Цагаан бурхан Христ Мессиа байна!
  Бууны нарийн цохилтоор "Арслан" галд автдаг. Тийм ээ, фашистууд эвэр рүү алгадаж байна.
  Тулаан үргэлжилж байхад хүүхдүүд цагаа дэмий үрдэггүй.
  Даша, Васка хоёр Германы цэргүүдийн ар талд тэнүүчилж байна. Тэд баганаар тоног төхөөрөмж хэрхэн хөдөлж байгааг хардаг. Мотоциклууд яарч байна, өөрөө явагч буунууд мөлхөж байна. Энд SS болон бусад ангиуд зэрэг олон тооны цэргүүд байдаг.
  Васка танкийг устгадаг Германы өөрөө явагч хүчирхэг буу болох Фердинандын хөдөлгөөнийг анзаарчээ.
  Хүү охинд шивнэв:
  -Фриц Сталинградаас хойшоо нэмэлт хүчээ хөдөлгөж байх шиг байна.
  Даша инээмсэглэн тэмдэглэв:
  -Манайхан тэднийг ямар ч байсан нүдэх болно!
  Ачааны машинаас ирсэн Немцев залуус руу ууртайгаар хашгирав. Хүүхдүүд хөөрч, гүйж, анивчдаг, тоос шороотой саарал, нүцгэн, дугуй өсгийтэй гутал. Тэд бас дараалал өгч болно.
  Хүү, охин хоёр бут руу гүйж очоод үсрэн оров. Даша урам зоригтойгоор хэлэв:
  - Партизанууд бүгдийг хийж чадна!
  Васка үүнтэй санал нэг байна:
  -Мэдээж... Бид ялах нь гарцаагүй!
  Даша урам зоригтойгоор дуулжээ:
  - Ялалт хүлээж байна! Ялалт хүлээж байна! Дөнгө таслахыг хүссэн хүмүүс! Ялалт хүлээж байна, ялалт хүлээж байна! Бид фашизмыг ялж чадна!
  Васка үүнтэй шууд санал нийлж, хүүхдийнхээ нүцгэн хөлийн хуруугаараа катерпиллийг бутлав.
  - Бид үүнийг хийж чадна! Бид үлгэрийг бодит болгох гэж төрсөн!
  Даша нүд ирмээд тэмдэглэв:
  - Тэгээд юу гэж? Бид үлгэрийг бодит болгож, Вермахтыг тоос болгон хувиргана гэж бодож байна!
  Мөн хүүхдүүд дээд зэргээр найрал дуугаар дуулсан;
  Шударга эх орныхоо нэрийн өмнөөс
  Коммунизм орчлон ертөнцөд юу өгөх вэ...
  Бид эх орондоо үнэнч байх болно,
  Амжилт, бүтээлийн замыг нээцгээе!
  
  Путин Оросыг баатар шиг захирч байсан
  Гэвч бүргэд түүнийг нисч орхисон ...
  Том Фюрер мэдээж геморрой,
  Гэхдээ Сталин бас нэр гэсэн үг!
  
  Гуравдугаар Рейхийг ялна гэдэгт би итгэж байна
  Путин Сталин руу нүүсэнд гайхах зүйл алга ...
  Дэлхийн дээгүүр алтан далавчтай херуб байна,
  Сатан-Адольф одоо галзуурч байна!
  
  Германчууд бүх Европыг хурууны үзүүрт байлгадаг.
  Африк, Ази, мужууд ...
  Мөн Адольф өөрийгөө дажгүй гэж боддог
  Гэхдээ Фюрер шийтгэгдэх болно!
  
  Гитлерийн хувьд Орос бол амбаар шиг,
  Тэр өөрөө хийхийг хүсч байна ...
  Гэхдээ ийм байх болно, би коммунизм бол диваажин гэдэгт итгэдэг.
  Гүзээлзгэнэ нахиалах болно, тариалах ор!
  
  Битгий итгээрэй, манай ард түмэн огтхон ч сул дорой биш,
  Гэхдээ хэтэрхий олон Фриц баригдсан ...
  Славыг та боол гэж огт мэддэггүй,
  Манай эх Оросын нэрээр!
  
  Ленин биднийг эр зоригт зоригжуулсан.
  Тэр надад юмыг яаж хийхийг зааж өгсөн...
  Бурхан үнэндээ нэг учраас
  Гэхдээ коммунизмд бид зоригтой итгэх хэрэгтэй!
  
  Оросын дайсанд бүү бууж өг ,
  Эцсийн эцэст Цагаан Бурхан бидэнтэй хамт байдаг - орчлон ертөнцийг бүтээгч ...
  Би тулалдаанд эдгээр эх оронд туслах болно,
  Амьдралын амжилтанд өөрчлөгдөөгүй байхын тулд!
  
  Та хайртай хүмүүсээ хэр хол алж чадах вэ?
  Харамсалтай нь дайн дуусахгүй...
  Манай армийн тулалдаанд маш туранхай,
  Ичихээргүй зүйл хий!
  Энэ бол залуу дайчдын сайхан дуу юм. Тэд үүнийг дуулж, нүцгэн, дуугарсан өсгийтөөрөө зам дагуу тоос түүж, дахин хөдлөв.
  Хүүхдүүд хөгжилтэй, амьдралдаа сэтгэл хангалуун байв. Хэдий туранхай ч царай нь шоколад шиг борлосон, үс нь эсрэгээрээ цайвар. Гайхалтай залуус.
  Мотоцикльтой германчуудын нэг тэднийг энхрийлэн дуудсан. Тэгээд шоколад санал болгов. Өлссөн Даша гараа сунгасан боловч Васка ханцуйнаас нь татав:
  - Өөрийгөө бүү доромжлоо!
  Ухаалаг охин олдов
  - Нацистуудыг илүү сайн нэгтгэцгээе!
  Өөрөө арьс, яс болсон Васкад энэ санаа таалагдсан. Тэгээд тэр бас шоколад гуйсан.
  Гитлерчин толгой дохин эвдэрсэн оросоор хөөрч:
  - Дуулна хүү!
  Васка толгой дохиж, гайхалтай урам зоригоор дуулжээ;
   Нам бүх Оросыг нэгтгэв.
  Төгсгөлгүй талбайг хамгаалдаг...
  Эцсийн эцэст хүмүүс ийм хүчинд итгэдэг
  Зөвлөлтийн нутаг дэвсгэрт алдар суу!
  
  Сталин бол хамгийн дээд шагнал
  Сталин бол мэргэн ухааны нислэг юм ...
  Та түүний төлөө зоригтой тэмцэх хэрэгтэй.
  Бүх хүмүүс Сталиныг дагаж байна!
  
  Бидэнд баяр хөөртэй далавч өгсөн,
  Бидэнд их хүсэл байна...
  Сталин бол элбэг дэлбэг байдлын баяр баясгалан юм
  Алдар алдар, агуу улс!
  
  Сталин бол ертөнцийн хамгийн агуу нь
  Сталин алтан далавчтай херуб,
  Манай ард түмэн өөрчлөгдөөгүй азтай,
  Итгэ, үүрд ялагдашгүй!
  
  Сталин ард түмэнд аврал өгсөн
  Дэлхийн хамгийн агуу бүргэд...
  Бидний эх орон, эрх чөлөөний төлөө,
  Тэр дэлхий дээр далавчаа дэлгэв!
  
  Гэрэлтсэн Сталинаас өндөр зүйл байхгүй,
  Тэр бол цагаан бурхан шиг агуу...
  Хөөстэй тулалдаж, ялж,
  Бид удахгүй Фюрерийг авс руу оруулах болно!
  
  Эх орондоо хүндэтгэл үзүүлж,
  Та түүнээс илүү үзэсгэлэнтэйг олж чадахгүй гэдгийг мэдээрэй ...
  Бид удахгүй коммунизмын дор амьдрах болно
  Тэгээд бидэнд өөр арга байхгүй!
  
  Сталин бол бүх гарагийн бахархал,
  Сталин хязгааргүй коммунизм...
  Түүний үйлсийг дуулах болно
  Фашист бүрэн устгагдсан!
  
  Сталин Оросыг алдаршуулж,
  Сталин түүнийг оддын дээгүүр өсгөсөн ...
  Тэрээр эзэнт гүрнийг босгож,
  Сталин бол зүгээр л идеал!
  
  Сталин орчлон ертөнцийг байлдан дагуулдаг
  Тэр гайхалтай оддын флоттой ...
  Туршилтууд нь боловсрол олгох зорилготой байх болно
  Сталин коммунизм руу хөтөлнө!
  
  Оросын хувьд Сталин бол нар,
  Тэр харанхуйд хүчтэй гэрэлтдэг ...
  Охины хоолой чанга байна
  Дэлхий дээр илүү үзэсгэлэнтэй удирдагч байхгүй!
  
  Сталин бол Сварогын биелэл,
  Сталин Оросын хүчийг бий болгосон ...
  Тэр Родыг зүрх сэтгэлээсээ олдог -
  Хамгийн агуу багш!
  
  Дэлхий дээр илүү үзэсгэлэнтэй удирдагч байхгүй,
  Сталин бол хүмүүсийн хамгийн агуу ...
  Орчлон ертөнцөд аз жаргалыг бүтээцгээе
  Галзуу муу санаатан устгагдлаа!
  
  Миний хөвгүүд, комсомол гишүүд,
  Эх орныхоо төлөө хамтдаа бүтээцгээе...
  Эцсийн эцэст, охид та нар бараас илүү хүчтэй,
  Эрхэм суут Сталин бидэнтэй хамт байна!
  
  Би амжилтаа тоолж чадахгүй,
  Бид сум шиг нисэх болно ...
  Манай гэрэлт Орос,
  Эх орон коммунизм руу явж байна!
  Даша Васкатай хамт дуулж, хүүхдүүд бүх зүйлийг маш чанга, сайхан хийв.
  Тэгээд тэд даарснаас хойш гутал үзээгүй борлосон хүүхдүүдээ хөл нүцгэн 3-р сард хөл нүцгэн хөлөөрөө дэвсэж бүжиглэв.
  Орос хэл огт ойлгодоггүй герман хүнд энэ дуу таалагдаж, цүнхнээсээ лаазалсан гахайн мах гаргаж ирээд хүүхдүүдэд өгчээ.
  Тэгээд сайшаан толгой дохив.
  -Зер Гут !
  Хүү охин хоёр бөхийж цааш хөдөллөө. Тэд дөнгөж арван нэгэн настай ч ухаалаг, ой санамж сайтай. Үнэн зөв мэдээлэл цуглуулах. Нэгэн удаа цайвар үстэй Дариа сагсанд ч гэсэн Германчуудад уурхай авчирсан. Тэр ухаалаг охин бөгөөд тэдний хэлийг сайн мэддэг. Цагаан үстэй, цэнхэр нүдтэй ийм хөөрхөн хүүхэд үхэл авчирна гэж тэд бодсонгүй.
  Тэгээд энэ ажилласан ...
  Тэд дахиад л Герман шоколад амталж, сэтгэл санаа нь хөгжилтэй байна ...
  Дариа инээмсэглэн тэмдэглэв:
  -Хэрэв бид нацистуудыг ялвал би өөртөө гантиг чулуугаар хийсэн, усан оргилууртай гурван давхар байшин барина!
  Васка инээв.
  -Та хөрөнгөтөн болох уу?
  Охин хариулав:
  -Үгүй! Би өөрийн гэсэн коммунизмтэй болно!
  Васка инээж, дахин дуулжээ;
  Хөрөнгөтнүүд миний нутагт очиход
  Байшин шатаж, охидыг огтолжээ ...
  Тэг тоолчихсон юм шиг санагдсан,
  Хөвгүүд үсээ тэг хүртэл хуссан!
  
  Кибальчиш винтовыг авч ,
  Тэгээд ардын армид элссэн...
  Малчиш-Бад бүх төлөвлөгөөгөө өгсөн .
  Саатал авахын тулд торхноос хэн татгалзсан бэ!
  
  Энд би өлгүүрт өлгөөтэй байна хүү,
  Тэд намайг ташуур, зүүгээр зовоож байна ...
  Хариуд нь би нүүрэн дээр нь инээж, би цаазлагч юм -
  Эх орон диваажин болно гэдэгт би итгэдэг!
  
  Амьтад миний өсгийг галд шатааж,
  Хүүхэд гүйдэлд хүчтэй цохиулсан ...
  Гэхдээ надад итгээрэй, гурил юу ч биш,
  Ингэснээр улаан хөрөнгөтөн ялсан!
  
  Тэд яс хугалж, муу металл ухсан,
  Тавиур дээр цаазаар авагчид намайг ганхуулж байна ...
  Гэхдээ хүү зүүдэлсэн гэдэгт би итгэж байна
  5-р сард Берлинийг тойрон гүйх!
  
  Нөхөр Ленин удирдана гэдэгт би итгэж байна
  Үнэгүй, Варшав, Прага, Лондон!
  Бид хожлын оноог удахгүй нийтлэх болно
  Берлиний дээгүүр улаан туг бахархалтайгаар!
  
  Одоо хүүхдийн өсгий шатсан хэвээр байна
  Бараг үргэлж хөл нүцгэн байдаг ул ...
  Тэгээд ташуур нуруун дээр хүчтэй цохив.
  Магадгүй ээж та аль хэдийн саарал үстэй болсон байх!
  
  Гэхдээ би эдгээр цаазлагчдад бууж өгөхгүй,
  Би итгэл гуйхгүй, өршөөлийг мэд ...
  Кат ташуур мөрөн дээрээс эгц байх болтугай
  Ленин өгөхийг би мэднэ, шагналд итгэ!
  
  Кибальчиш эрүүдэн шүүж инээв .
  Нууц задлаагүй, бардам үхдэг...
  Тамд үүрд мөнхөд Бад хүү хашгирч байна .
  Чөтгөрүүд хоолой руу нь давирхай цутгаж байна!
  
  Ленин бидэнтэй хамт байна, та үүрд харж болно,
  Мөн зүрхэнд минь дөл шатаж байна ...
  Агуу мөрөөдөл биелэх болно,
  Дэлхий даяар улаан туг байх болно!
  Дариа шүгэлдэж, нүцгэн хөлөө дарав:
  - Гайхалтай! Та өөрөө зохиосон уу?
  Васка толгой дохив:
  - Тийм ээ! Түүний түүх надад маш их сэтгэгдэл төрүүлсэн!
  Дариа толгой дохин хэлэв:
  -Цагдаа нар та бид хоёрыг барьж аваад цасан дундуур хөл нүцгэн хөл нүцгэн жолоодож, дараа нь ташуурдаж, өсгийд маань нимгэн мөчир түрхэж байсныг санаж байна уу.
  Васка шууд батлав:
  -Тийм байсан... Тавиур дээр өлгөхөд өсгий чинь өвдөж, мөр чинь өвддөг. Гэвч бидний эсрэг ямар ч нотлох баримт байгаагүй бөгөөд...
  Дариа санаа алдаад:
  - Тийм ээ, гэхдээ цагдаа нар биднийг хөлдөж үхээсэй гэж хүссэн. Гэтэл тэд миний толгой руу шилээр цохиход би нүцгэн хөлөөрөө хэлтэрхий барьсан. Тэгээд тэр үүнийг гартаа шилжүүлэв. Дараа нь би өөртөө болон танд зориулж олсыг таслав.
  Васка толгой дохив.
  - Тийм ээ, энэ нь ... Гэсэн хэдий ч аймшигтай. Гэхдээ та хүйтэнд шатсан улны цэврүү өвддөггүй гэдгийг та мэднэ! Тэгээд бид дараа нь гарч ирэхэд бүх зүйл нохой шиг эдгэрсэн!
  Дариа шууд батлав:
  - Тийм ээ, биднийг сайн эдгээдэг! Нүүрсэн дээр алхахаас ч айхгүй тийм барзгар ул чихчихлээ!
  Васка хөөрөн:
  - Би ч гэсэн! Бид анхдагчид, коммунизмын хүүхдүүд!
  Дариа баталсан:
  Мөн бид ялах нь гарцаагүй!
  Хүү охин хоёр дуулжээ:
  Коммунизмын үхэшгүй үзэл санааны ялалтаар
  бид улс орныхоо ирээдүйг харж байна...
  Мөн улаан туг, бидний эх орон,
  Бид үргэлж үнэнч байх болно!
  . БҮЛЭГ Љ3.
  1943 оны 8-р сарын эхээр Германчууд Каспийн тэнгист Зөвлөлтийн цэргүүдийн зөрүүд эсэргүүцлийг даван гарч ирэв. Энэ бол үнэхээр Краутуудын хувьд маш том амжилт юм. Энэ нь хамгийн их ногдол ашиг хүртжээ. Одоо Кавказ гол тивээс хуурай газраар тасарчээ.
  Түрэгүүд мөн амжилтанд хүрч, зөрүүд тулалдааны дараа эцэст нь Батумиг авч, Ереваныг бүслэн дуусгав. Тиймээс Кавказ дахь Зөвлөлтийн цэргүүдийг сайтар шахаж авав.
  ЗХУ-ын байр суурь маш хүнд болсон. Сталин өлсөж, үхэж байгаа боловч хараахан бууж өгөөгүй Ленинград руу коридороор нэвтрэхийн тулд хойд зүгт довтлохыг тушаав.
  Тихвин рүү дайралт эхлэв. Төв байр хангалттай нөөцгүй байсан ч томоохон хүчийг тэнд хаяв. Шведийн сайн дурын дивизүүд фронтод орж ирснээр байр сууриа бэхжүүлсэн нь нөхцөл байдал хүндрэв.
  Тийм ээ, Германчууд нухацтай хүчирхэгжсэн ...
  8-р сарын 10-ны өдрөөс эхлэн тулаан өрнөж, тулалдааны эхний гурван өдөр Зөвлөлтийн цэргүүд арван километрийн зайд урагшлав. Энд 8-р сарын 14-нд Германы Маус танк анх удаа тулалдаанд оров. Зуун наян найман тонн жинтэй тийм ч амжилттай бүтээн байгуулалт биш. Машиныг ноцтой багийнхан, маш дайчин нацист охид жолоодож байсан нь үнэн.
  Агнес, Адала, Анжелина, Агата, Афродит - "А" үсэгтэй Гуравдугаар Рейхийн таван гоо үзэсгэлэн. Тэд хэрхэн Маус дээр тулалдаж, хоёр буугаар зэрэг буудаж байна.
  Өндөр тэсрэлт бүхий хуваагдмал бүрхүүлүүд нь 75 мм-ийн богино хонхортой их буугаар, харин илүү хүнд нь 128 мм-ийн их буугаар харваж, цохилт өгөх хүчийг харуулж байна.
  Агнес хөлийн нүцгэн хуруу, цүүцтэй хөлөөрөө гал гаргадаг. Тэрээр Зөвлөлтийн машиныг мөргөж, цамхагийг нь урж, хашгирав:
  - Би сансрын охин!
  Адала минагаар буудаж:
  - Би нисэх онгоцоор хичээллэдэг, би бүх багийнхныг салгах болно!
  Мөн охин нүцгэн хуруугаа ашигладаг. Зөвлөлтийн гучин дөрвөн хясаа Маусыг оносон боловч вандуй шиг үсэрч байв. Машин сайн хамгаалалттай. Тэгээд чи түүнийг амархан цохиж чадахгүй. Бүрхүүл нь теннисний бөмбөг шиг нисдэг бөгөөд ийм мангасын том калибртай байсан ч та үүнийг даван туулж чадахгүй.
  Охиныг зенитийн буугаар буудаж, дайсныг ойртуулахгүй.
  Агата бас нүцгэн хуруугаараа буудаж, архирав:
  - Миний сэлэм цохигоорой, бид дайснуудыг ташуурдах болно!
  Адала маш нарийвчлалтай буудаж, түрэмгийлэн баталж:
  Бид бол гэрэл ба газрын дайчид!
  Анжелина хөл нүцгэн хуруугаараа цохиж, Зөвлөлтийн Т-34-76 танкийг цохиж, хашгирав.
  - Том ялалтын төлөө!
  Афродита мөн л овоо шиг хүнд сумаар онож, Зөвлөлтийн Т-60-ыг бут цохиод:
  - Ариун дайн бидний ялалт байх болно!
  Агнес нүцгэн өсгийгөө ашиглан дайсны урд талын хуяг дуулгаг эвдэж,:
  - Эзэн хааны туг урагш - унасан баатруудын алдар!
  Энд байгаа эдгээр охид үнэхээр муухай, алуурчин юм. Тэдний хажуугаар өнгөрч болохгүй нь дэмий зүйл биш юм. Нүцгэн хөл, биеийн бикининийхээ ачаар тэд миссгүй бууддаг. Энэ нь тэднийг тийм ч амархан дийлж чадахгүй гэсэн үг.
  Аймшигт "Хулгана" үхлийн зэвсгээр цохиулж, хэнд ч боломж олгосонгүй.
  Үүнд KV цуврал.
  Гэхдээ ийм зөрүүд, амжилттай тулалддаг Герман эмэгтэйчүүд байдаг бол Зөвлөлтийн түвшний охидууд байдаг - баатрууд.
  Энд, жишээлбэл, Наташа хамтрагчидтайгаа хамт байна. Тэд зүгээр л урд талд ирсэн даруухан, өөрөө явагч буу-85-тай. Бүсгүйчүүд аль хэдийн нацистуудыг хүчтэй цохиж, түүн дээр голлон цохиж байна.
  Мэдээжийн хэрэг, гоо үзэсгэлэн нь хөл нүцгэн, бикинитэй байдаг. Тэд нацистуудыг шилний хэсгүүдэд лантуу цохих мэт сайтар бут цохив.
  Ийм охид бүргэдийн нислэгийн хамгийн дээд түвшинг харуулсан үед энэ нь маш их дурсамжтай байдаг.
  Наташа хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, Пантерыг цохисны дараа тэр хашгирав.
  - Агуу их эх орныхоо төлөө!
  Тэгээд тэр хэлээ харуулах болно!
  Зоя бас өрсөлдөгчөө цохино. Энэ нь түүнийг маш нарийн цохих болно. Энэ нь хуяг дуулга эвдэж, зэвүүцэх болно:
  - Коммунизмын алдрын төлөө!
  Августина ч гэсэн ширүүн тулалддаг, хэрвээ өрсөлдөгчдөө шахалт үзүүлбэл маш нарийн хийдэг. Энэ нь эвдэрч, архирч байна:
  - Коммунист ертөнцийн алдар суу!
  Долбанет, Светлана нар. Мөн маш нарийн. Хөлийн нүцгэн хурууны тусламжтайгаар. Дайсны хуягийг буталж, хашгирав:
  - Коммунист ертөнцийн агуу байдлын төлөө!
  Тэгээд хэлээ харуул...
  Энд охидууд урам зоригийг мэдэрч, дуулж, шууд зохиож байна;
  Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд хөл нүцгэн дайрдаг
  Ийм сайхан охид гүйж байна ...
  Хэрэв Фрицийг нударгаар цохих шаардлагатай бол
  Эсвэл түүнийг пулемётоор цавчих!
  
  Охидууд эргэлздэггүй
  Тэд нацистуудыг үхсэн оршуулах болно ...
  Мөн тэд түүнийг хөлөөс нь хүчтэй цохих болно.
  Мөн хаа нэгтээ махчин чоно улих!
  
  Орос бол цэргүүдэд зориулсан үг юм
  Энэ нь сайжрахгүй гэдэгт итгэх үед ...
  Хэдийгээр заримдаа бүдэг бадаг,
  Муу хар Каин ялдаг газар!
  
  Итгэхгүй байна, комсомолчууд гүйдэггүй,
  Хэрэв тэд гүйх юм бол зөвхөн дайралт дээр ...
  Бүх нацистууд нэг дор алагдах болно.
  Мөн Фюрер бүх зүйлийг хагалах блок руу өргөх болно!
  
  Орос бол миний эх орон
  Тэр гэрэлтсэн, зүгээр л үзэсгэлэнтэй ...
  Хэн хулчгар вэ, тэр ч байтугай рублийн үнэ цэнэгүй,
  Мөн дайчин хүнтэй маргах нь аюултай!
  
  Гэхдээ бид нацистуудыг ялна гэдгийг мэдэж аваарай.
  Ямар ч муу зүйл хаан ширээнд суухгүй...
  Бидний дээр алтан далавчтай херуб байна.
  Мөн титэм дэх агуу их Бурхан Сварог !
  
  Аймхай гэж хэн бэ, надад итгээрэй, сул дорой боол
  Түүний хувь заяа нэг юм - доромжлолыг тэвчих ...
  Өнөөдөр слесарь, маргааш чи мастер болно,
  Та өөрөө бусдын нурууг цохиж чадна!
  
  Охидууд хүч чадалтай, зүгээр л галт уул,
  Тэр заримдаа уулсыг хүчтэй нураадаг ...
  Дайн нь муу хар шуурга болж,
  Мөн хүн төрөлхтний үхэл, илэн далангүй хаддаг!
  
  Тиймээс би та нарт чин сэтгэлээсээ хэлье баатрууд,
  Оросууд бид эв нэгдэлтэй байхдаа хүчтэй...
  Сэрээ, хутганы хувьд зууш хэрэгтэй
  Бид ялагдашгүй тулалдаанд баатрууд!
  
  Эзэн Христэд итгэх бидний итгэл юу вэ?
  Хэдийгээр Лада бас хүндэтгэлтэй ханддаг ...
  Нөхөр Сталин бол бидний хувьд аав шиг.
  Мөн коммунизмын газар диваажин байх болно!
  
  Үхэхдээ байсан хүн амилна.
  Бид илүү үзэсгэлэнтэй, ухаалаг болох болно ...
  Мэдээжийн хэрэг, тэр хүн маш их бахархдаг,
  Хэдийгээр заримдаа утгагүй зүйл дагуулдаг!
  
  Хайрын хувьд бидний Эх орон од шиг,
  Надад итгээрэй, тэр хэзээ ч гарахгүй ...
  Том мөрөөдөл биеллээ
  Орчлон ертөнц даяар амар амгалан, аз жаргал байх болно!
  
  Би Марияд хайртай, Ладаг хүндэлдэг,
  Сварог үзэсгэлэнтэй, Перун бол гайхалтай ....
  Би Есүс, Сталин хоёрт хайртай
  Дүрсүүдийн ариун нүүр царай надад хайртай!
  
  Жинхэнэ диваажин хэзээ ирэх вэ
  Энэ нь биелэх болно, надад итгээрэй, бүх итгэл найдвар ...
  Та эх орондоо зүрх сэтгэлээ зориулж байна,
  Бүх зүйл сайхан болно, өмнөхөөсөө илүү хүчтэй!
  Бүсгүйчүүд маань сайхан барилдаж, ая зохиосон. Ийм дайчид ямар ч Гитлер Оросын хувьд аймшигтай биш юм.
  Гэсэн хэдий ч арав хоногийн турш зөрүүд тулалдсаны эцэст Зөвлөлтийн цэргүүд Тихвин рүү дайран орж ирэв.
  Хотын төлөөх тэмцэл өрнөв. Мэдээжийн хэрэг, хүч ч тэгш бус.
  Германчууд агаарын ноёрхлыг булаан авч, зогсолтгүй бөмбөгдөж байна. Вермахтын талд тулалдаж буй гадаадын дивизүүд нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлж байна. Ялангуяа маш олон Итали хэсгүүд.
  Тэд Улаан армийг Тихвинээс холдуулахыг оролдож байна. Гэхдээ Оросын анги нэгтгэлүүд ширүүн тулалдаж байна. Энэ бол өлсгөлөнд нэрвэгдэж, бүслэгдсэн Ленинградыг аврах цорын ганц бодит боломж юм. Тэнд хоол хүнсийг зөвхөн агаараар буулгаж болно, гэхдээ Германчууд хүчирхэг сөнөөгч онгоцтой, үүнийг хийхэд маш хэцүү байдаг.
  Мөн 8-р сарын хоёрдугаар хагаст нацистууд Астрахань руу дайрчээ. Мөн энэ хотод Зөвлөлтийн охид агуу баатарлаг, эр зоригтой тулалдаж байв.
  Энэ баатарлаг хотыг хөл нүцгэн охидын батальон бүрхэв.
  Аленка нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, дараа нь тэсрэлт хийж, нацистуудыг устгаад:
  -Хэрэв эмэгтэй хүн муур шиг шуналтай бол нөхрийнхөө толгойд хулгана байгаа гэсэн үг!
  Анюта Фриц рүү буудаж, мөн нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, жиргэжээ:
  -Хамгийн гэгээлэг санаанууд хэрэгжвэл сүүдрийн улс төрөөс бүрхэг байдаг!
  Фрицүүд рүү буудаж, гранат шидэж, нүцгэн хуруугаараа танкийг цохиж байсан Алла бувтнав.
  - Эмэгтэй хүн үнэг шиг зальтай, эр хүн азарган тахиа шиг ухаантай бол арсланг ч захирдаг!
  Мария буунаасаа буудаж, Фрицийг унагаж, архирав:
  - Бурхан юу ч хийж чадна, зөвхөн хүсэлтээр эмэгтэй хүнийг давж гарна, Тэр хүчгүй!
  Матреона дайсан руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлэг шидэж, тэмдэглэв.
  - Боа хуяг шиг эр хүнд залгиулахгүйн тулд эмэгтэй хүн кобра хатгуулсан байх ёстой!
  Аленка нацистууд руу гал нээсээр байгаад ухаалгаар тэмдэглэв.
  - Хүн бүх зүйлд Бүтээгч шиг байж болно, гэхдээ сармагчин шиг дуурайх нь түүнийг сайхан харагдуулдаггүй!
  Анюта дайсан руу буудаж, дараа нь гранат шидсэн танкийг цохиж унагаад:
  - Хүн өөрийгөө бардамнахдаа л Төгс Хүчит Бурханыг давж чадна, тэр үед ч тэр оюун ухаанаараа Питекантропоор бүтээгдсэн бол!
  Алла Фриц рүү маш нарийвчлалтай буудаж байгаад:
  - Эмэгтэй хүн тахиа болохыг хүсдэггүй ч түүний хамгийн тохиромжтой эр нь азарган тахиа юм!
  Мария нацистууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө яг таг шидэж, Пантерыг цохиж тэмдэглэв.
  - Үнэг эмэгтэй үнэхээр эр минжийг чоно барьдаг!
  Маруся бас фашистууд руу гал нээж, нүцгэн өсгийгөө ашиглан тэсрэх бөмбөгийг дарахдаа:
  -Улс төрд ойд байгаа юм шиг, чи царс идвэл гахай иднэ, туулайг үнэг идвэл, чи илжиг бол гурван арьс тайлна!
  Аленка гал цочирдон галаа үргэлжлүүлж, явган цэргүүдэд нимбэгний хэлтэрхий цацаж, бүдгэрэв:
  - Эмэгтэй хүн хэдий чинээ гэгээлэг байна, төдий чинээ үнэг болно!
  Анюта бас фашистууд руу буудаж, тэднийг хагалж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, хашгирав:
  - Саарал хүмүүсийн тархинд саарал бодис дутагдаж, тод зан чанар, толгой нь саарал өнгөтэй байдаг!
  Алла дайсан руу буудаж, нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг өгч, ухаантай хэлэв:
  - Саарал хүн чоно шиг ганцаардаж, туулай шиг амардаггүй!
  Мария Фрицийг хадаж, ухаалгаар хэлэв:
  -Улстөрч том үнэг бол арслангийн хувь түүнд олгодог!
  гранат харвагчаас буудаж , нүцгэн хуруугаараа нимбэг шидээд:
  -Үнэг-улстөрч хэрээ сонгогчоос цөцгийн тосонд бяслаг шиг давхих боломжийг булааж авлаа!
  Аленка зэвсгээсээ үргэлжлүүлэн буудаж, нүцгэн өсгийтэй нь тэсрэх бөмбөгний боодол руу бууж өгөв.
  - Тэнгэрт Ариун Судрын тайлбараас цөөн тооны од байдаг!
  Нацистууд руу буудаж буй Анюта:
  -Улаан дээлтэй цаазын ялтан, илүү шударга, уран цэцэн үгтэй улстөрч!
  Алла галаа үргэлжлүүлж логикоор тэмдэглэв.
  -Цаазалсан хүн хурц сүхтэй, улстөрч хурц үгтэй, эхнийх нь толгойг нь үлээж, хоёр дахь нь тархинд дусалдаг!
  Мария Краутуудыг яг таг цохиж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлэг шидэж, тэмдэглэв.
  - Толгой хагалах нь заримдаа тархинд дусаахаас илүү хүмүүнлэг байдаг!
  Матрена нацистуудыг таслан, нүцгэн өсгийөөрөө гранат шидэж:
  -Улстөрчдийг тархи руу чинь дусаачихвал бухимдсандаа үсээ урж хаяна!
  Германы генерал руу буудаж, түүнийг нэвтлэн Аленка сүрдүүлэн хэлэв.
  -Улстөрчдийн яриа тархи угаах ус мэт!
  Анюта дайсан руу чиглэн буудаж, нүцгэн хуруугаараа нимбэг шидээд:
  -Улс төр дэх хамгийн том бурхан юу вэ, хууль бус байдлыг юу бий болгодог вэ!
  Нацистууд руу буудаж, нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг шидэж байсан Алла:
  -Улстөрч хүн дандаа хагалах гэж үнэгний харцтай илжиг шиг сонгогч руу хардаг!
  Мариа дайсан руу буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа үхлийн хүчтэй гранат шидэж, бүдэг бадарлаа:
  -Эмэгтэй хүн илүү баян хувцаслахын тулд ядуу биеэ ил гаргах дуртай!
  Маруся урт тэсрэлт хийж, Фрицын шугамыг таслан, бувтналаа:
  - Хөл нүцгэн эмэгтэй хүн яг гутал биш байсан ч илүү хурдан гутал өмсдөг!
  Аленка нацистууд руу үнэн зөв буудаж, тэмдэглэв.
  - Нүцгэн эмэгтэй өсгийтэй бол эрэгтэй хүнийг загварлаг гутал өмсөхийг итгүүлэх нь илүү хялбар байдаг!
  Анюта гранат харваж,:
  - Загварлаг гутал авахын тулд эмэгтэй хүн эрэгтэй хүний гутал "өмсөх" ёстой!
  Алла нацистуудыг тэсрэлтээр цохиж, нүцгэн хуруундаа гранат шидэж, хариулав.
  -Хөлөө цаг тухайд нь нүцгэлэхээ мэддэггүй эмэгтэй үүрд "гүдгэр" үлдэнэ!
  Дайсан руу буудаж, дугуй өсгийтэй нь тэсрэх бөмбөг шидсэн Мария:
  - Ихэнх тохиолдолд эмэгтэй хүний нүцгэн хөлийг харахад эрэгтэй хүн өөрийгөө тэнүүлчний байдалд хүргэх эрсдэлтэй байдаг!
  Маруся дайсан руу нямбай буудаж, нүцгэн өвдөгөөрөө гранат өгч хариулав.
  - Үргэлж хөл нүцгэн үлдэхгүйн тулд та гутлаа цаг тухайд нь хаяж чаддаг байх хэрэгтэй!
  Аленка нацистууд руу үргэлжлүүлэн буудаж, амьсгаагаа таслан, ухаантай хэлэв:
  - Охидын хөл нүцгэн байх нь түрэмгийлэгчийн брезент гутлаас дээр!
  Анюта, тасралтгүй нарийвчлалтайгаар буудаж, тэмдэглэв.
  - Нарийхан арьс, дур булаам охидын улны өмнө хамгийн бат бөх хуяг эсэргүүцэхгүй!
  Алла Германы түрэмгийлэгчид рүү буудаж:
  - Эмэгтэйчүүд эрчүүдийн хэтэвч рүү хөл нүцгэн маш ухаалаг авирдаг!
  Мария нацистууд руу маш нарийвчлалтайгаар буудаж, толгойг нь цохиж тэмдэглэв.
  - Алтан зоос, хөл нүцгэн, хөх нүцгэн эмэгтэй хүний биеийн хамгийн наалдамхай хэсэг!
  Маруся нацистуудыг өрөвдөхгүйгээр буудаж байгаад:
  - Эмэгтэй хүн өвдөг сөгдөхгүйн тулд заримдаа гутлаа тайлах хэрэгтэй!
  Аленка нацистуудын талаар зөв сараачиж, тэднийг овоолж байгаад логикоор тэмдэглэв.
  - Нүцгэн хөлтэй хүнийг өвдөг дээрээ суулгах нь илүү хялбар байдаг!
  Анюта дайсан руу буудаж, түрэмгийлэн хэлэв:
  - Цагтаа хөл нүцгэн, хэзээ ч хөл нүцгэн биш!
  Алла дайснуудаа цавчиж, өрсөлдөгчөө таслан:
  - Эмэгтэй хүн хөл нүцгэн алтан оргилд гарах нь илүү хялбар байдаг!
  Мария мөн нацистуудыг бут ниргэж:
  -Чи эмэгтэй хүний хөлд дургүй бол гуталтай хүн!
  Маруся нацистууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бодис бүхий гар хийцийн боодолтой шидэж, Бар эргүүлээд:
  - Нарийхан хөлтэй эмэгтэй хүнийг хүндэлдэг!
  Аленка фашистуудыг цохиж, тэднийг хагалж, хэлэв.
  -Эмэгтэй хүн "шүдний" халааснаас зоос авахад хөлийн нүцгэн хуруу гараас ч илүү уян хатан байдаг!
  Анюта краутыг тас таслан хашгирав:
  -Эмэгтэй хүний хийж чадах хамгийн авхаалжтай зүйл бол эрэгтэй хүнийг нүцгэн хөлөөрөө өсгий доороо түлхэх явдал юм!
  Өрсөлдөгчид рүү буудаж, нүцгэн өсгийөөрөө нимбэг шидэж буй Алла:
  - Хүний зүрх сэтгэлд хүрэх зам нь гоо үзэсгэлэнгийн хувьд хөл нүцгэн гишгэхэд хялбар байдаг!
  Мария Германы танкийг эвдэж, гранат шидэж, хашгирав:
  - Охидын хөл нүцгэн, Эверестийн оргилд гарахдаа эрэгтэй хүний зүрх сэтгэл илүү хүчтэй!
  Матрона мөн үхлийн аюултай буудаж, бууж өгсөн:
  - Гутлаа тайлсны дараа эмэгтэй хүн эрэгтэй хүний хайхрамжгүй цөлийг гатлахад илүү хялбар болно!
  Аленка олзлогдсон базукагаар дайсныг бут цохиж, хашгирав:
  - Чи гутал шиг дүлий, хөл нүцгэн хүний өсгийг ч цохино!
  Анюта бас эргэж, шүдээ зууж:
  - Нүцгэн эмэгтэй хөл нь эрэгтэй хүнийг хөл нүцгэн хүүхэд насанд хүргэдэг!
  Нацистуудыг устгаад улаан үстэй Алла жиргэжээ:
  -Ихэнхдээ гутлын гутлууд хөл нүцгэн хүүхэд насандаа унадаг!
  Мария нацистуудыг алгадаж, хашгирав:
  -Хэрэв охин сайхан хөлтэй бол тэр амьдралдаа тэнэмэл хүн биш юм!
  Матреона дайсан руу буудаж, нацистуудыг үр тарианы боодол шиг таслан хуцав.
  - Хөл нүцгэн охин гуталтай хөгшин эмэгтэй, залуу муур, хөгшин арслангаас илүү хөгжилтэй!
  Аленка нацистууд руу буудаж, үхлийн үхлийн бэлэг шидэж:
  - Хамгийн сайхан нь, эмэгтэй хүн нүцгэн хөхтэй шагнал, хөл нүцгэн загварлаг гутал авдаг!
  Анюта бас нацистуудыг цохиж, хагалж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Эмэгтэй хүний нүцгэн өсгий нь түүнийг эрэгтэй хүний хайхрамжгүй байдлын өргөсөөс хамгийн сайн хамгаалдаг!
  Алла өрсөлдөгчдөө буудаж, автомат цохилтоор таслан тэмдэглэв.
  - Нүцгэн эмэгтэй хөлөөс эрэгтэй хүний хамгийн бат бөх өсгий!
  Өрсөлдөгчдөө цохиж, гранат харвагчаар цохиж байсан Мария:
  - Хөл нүцгэн эмэгтэй өсгий, хамгийн түлэгдэлттэй гутлын гутлын гутлын гутал!
  Нацистуудыг цохиж унагаж байсан Матрёна ухаалаг байдлаар:
  - Та гутлаа цагт нь хаяж чадахгүй - чи хөл нүцгэн болно!
  Аленка нацистуудын тухай бичихдээ:
  -Хэрвээ чи гацсан сэтгэлтэй бол өөрөө л сайн дулаацаж чадна!
  Анюта нүцгэн хөлөөрөө дайсныг цохиж, тэсрэх бодис бүхий боодолтой шидсэнийг логикоор тэмдэглэв.
  - Клуб байх нь сайн, клуб байх нь муу!
  Алла нацистуудыг цохиж, нүцгэн өсгийөөрөө гранат өгч хашгирав.
  - Цутгамал төмрийн нударга нь таныг амьд үлдэхэд тусална, харин царс модны толгой үхэлд хүргэнэ!
  Мария нацистуудыг устган нэлээд логикоор тэмдэглэв.
  -Захирагч толгойдоо хаангүй бол улс оронд эмх замбараагүй байдал ноёрхож, дэмий зардаг!
  Нацистуудыг оновчтой цохиж байсан Матрёна:
  - Титэм нь малгайтай толгойд тохирохгүй!
  Аленка Фрицийг буталж, логикоор тэмдэглэв.
  - Царс модны толгой, титэм нь найдваргүй сууж байна!
  Нацистууд руу маш нарийвчлалтай буудаж байсан Анюта:
  - Хичнээн хүчтэй царс байсан ч толгойны материал нь хамгийн эмзэг юм!
  Алла, дайсан руу хурдан буудаж, логикоор дүгнэв:
  - Клубын дарга гэж хэн бэ, тэр цохиуртай толгой дээр гардаг!
  Мариа новшийн өрсөлдөгчид, гаргасан:
  -Улстөрч гартаа түрийвч, бороохой барьдаг, зөвхөн мөнгө нь модон, бороохой нь цаас!
  Маруся нүцгэн хөлөөрөө нимбэг шидэж логикоор тэмдэглэв.
  - Гялалзсан толгой гэдэг нь хамгийн багадаа саарал үсийг хэлдэг!
  Матрона нацистуудыг бут ниргэж хэлэхдээ:
  - Та шаргал үстэй биш байж магадгүй, гэхдээ гэгээлэг сэтгэлтэй байх нь үзэсгэлэнтэй, охидууд муу хүмүүсийг ялж, бусдад аз жаргалтай амьдрах болно!
  Нацистууд руу буудаж буй Аленка хашгирч:
  - Та зөвхөн хожуул дээр царс модноос хүчтэй хамгаалалт барьж чадахгүй!
  Анюта, буудаж, логикоор тэмдэглэв:
  -Хэрэв улстөрч нь тоншуул биш бол сонгогчийн хожуулаас ч биш чипсийг нь арилгана!
  Алла Германчуудыг цохиж, түрэмгийлэн мэдэгдэв.
  -Улстөрч бүргэд биш ч сонгогчдыг хэрээ, тоншуул гэж үздэг!
  Мария дайснуудыг таслан зогсоож, тэмдэглэв.
  -Хэрвээ та улстөрчдөд хусуурыг чинь тайлахыг зөвшөөрвөл чи гарцаагүй тоншуул болно!
  Фашистуудыг устгаж буй Матрёна өөрийгөө ингэж хэлэв:
  -Улстөрч бол сонгогчидтой үнэг, харин өөртөө шишүүхэй бол шишүүхэй юм!
  Маруся нүцгэн хөлөөрөө гранат шидээд:
  -Ухаантай улстөрч тахианы үнэг шиг, тэнэг хүн бол шаазан дэлгүүрийн бух шиг!
  Аленка Фрицийг бут цохин:
  - Чимээгүй байдалд дэг журам тогтоогддог, улстөрчид ярьж эмх замбараагүй байдал үүсгэдэг!
  Анюта фашистуудыг гранат шидээд тарааж, хашгирав:
  -Улстөрчид их ярьдаг, тэр тусмаа амаа хамхих юмсан!
  Алла нацистуудыг цохиж, түрэмгийлэн тэмдэглэв.
  -Хэлний булчинг хугалахгүй л бол зуурмагт ус цохих нь ашиг хонжоотой гэж улстөрчтэй маргалдана!
  Мария дайснуудыг бут цохиж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэмдэглэв.
  -Улстөрч бол үнэг чоно холилдсон мөртлөө их ярьдаг!
  Нацистууд руу буудаж байсан Матрена архирав:
  - Үнэг хэдий чинээ улс төрч байна, төдий чинээ гахай болно!
  Маруся, Фрицийг хадаж, гаргав:
  -Улс төрд тасралтгүй малын мал, чоно, туулай, тахиа, азарган тахиа, тоншуул байдаг, дандаа үнэг л хаанаар сонгогддог!
  Нацистуудыг бут ниргэсэн Аленка гоншигноод:
  -Арслан мэт дүр эсгэсэн дарангуйлагч бол жинхэнэ гахай!
  Анюта түрэмгийлэн дайснуудыг буудлагаар цохив.
  -Сонгогч төгс илжиг байж л улстөрч арслангийн төлөө өрсөлдөнө!
  Алла нацистуудыг хивсний тоос мэт устгаж,:
  -Улстөрч хонины арьс өмсдөг, харин цусанд шуналт нь л чонотой, овсгоотой хатуу хуцтай холбоотой байдаг!
  Мария нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, жиргэж:
  -Захирагч нь хонины нөмрөгтэй чоно байх нь арслангийн дүртэй хуцнаас дээр!
  Робин Гудын нарийвчлалтайгаар дайсан руу буудаж буй Матрона:
  -Улстөрч хонь шиг энх тайвны тухай ярина, харин чонын соёо дайныг шуугиулна!
  Дайсан руу буудаж буй Маруся хашгирав:
  -Улстөрч сонгогчдын саналыг авахын тулд булбул шиг асгарч, тоншуулын төлөө барьдаг!
  Нацистууд руу буудаж буй Аленка:
  -Хэрэв улстөрчийн хэлсэн үг танд булшин шиг л санагдах юм бол энэ тохиолдолд хэрээ битгий бай!
  Анюта нацистуудыг бут ниргэж байгаад ухаалгаар тэмдэглэв.
  -Хэрвээ улстөрч булшин шиг дуулдаг бол тэр таныг тохирох тоглоом гэж үздэг гэсэн үг!
  Алла фашистуудыг устгаж, тэмдэглэв.
  - Сонгогчдыг агнах нь ойн агнуураас ялгаатай нь анчин аль болох их чимээ гаргадаг!
  Дайсан руу буудаж байсан Мария хашгирав:
  -Улстөрч бол халаасны хулгайчаас ялгаатай нь хулгай хийхдээ их шуугиан тарьж, дээрэмдэхдээ зусардадаг!
  Дайсан руу буудаж буй Матреона хашгирав:
  -Улстөрч хүн бас нэг ёсондоо бурхан ч түүнд итгэхгүй байсан нь дээр!
  Маруся батлав:
  -Улстөрч сонгогчийн хувьд Саранд амлах дуртай, гагцхүү тэнд элсээс өөр амьдрал байхгүй гэдгийг нэмж хэлэхээ мартдаг!
  Аленка өрсөлдөгчөө таслан дуугарч:
  - Оюун ухаанаас биш, харин практик ур чадвар дутмаг байгаа нь харамсалтай!
  Дайсан руу буудаж буй Анюта хашгирч:
  - Дэлхий дээрх бүх зовлон бэрхшээлүүд мөнгөнөөс биш, харин зохих хэмжээгээр байхгүйгээс болдог!
  Дайсан руу буудаж буй Алла:
  -Улстөрч хүнд бодол санаагаа нуух гэж хэл өгдөг болохоос улстөрч ямар уран цэцэн үгээр саарал орчноо нууж чаддаггүй юм!
  Мария Фриц рүү буудахдаа эрч хүчтэйгээр хэлэв:
  - Хэрэв төмөр гинжэнд орвол сэлэмд үлдэхгүй, үг хэлэх үед мөнгө асгарвал цалин өгөх зүйл байхгүй болно!
  Дайсан руу буудаж буй Матреона бувтнав:
  - Улстөрч хүнд амлалтаа биелүүлэх авьяас байдаг уу? Үүнийг эзэмшдэг, гэхдээ дэмий биш!
  Маруся нацистууд руу буудаж байхдаа тэмдэглэв.
  -Заан том овоо новш ногдуулдаг, харин улстөрч-үнэг, түүнээс ч том уулын аман суулгалт!
  Аленка нацистуудыг бут ниргэж байхдаа ухаантай тэмдэглэв.
  -Улстөрч үг хэлэхийн тулд амтат зөгийн бал асгаж, сонгогчдыг аман суулгалтанд живүүлдэг!
  Анюта өрсөлдөгчийнхөө эсрэг буудаж:
  -Улстөрчийн сайхан яриа нь зөгийн балны урсгал шиг, зөвхөн чи л түүнийг дагаж хогийн саванд сэлдэг!
  Фашистууд руу буудаж буй Алла:
  -Улстөрч хүн амлалтаа биелүүлж чадна, зөвхөн сонгогчийг боломжгүй зүйлд итгүүлэхийн тулд!
  Мария маш нарийвчлалтай буудаж, хэлэв:
  -Сонгуульд улстөрчид олон байгаа ч сонгох хүн олдохгүй, хэн нь хожуул, хэн нь тавцан, хэн нь үнэг, хэн нь гахай, хэн нь баавгай болох нь гомдохоос ганц л зүйл үлдэж байна. архирах!
  Матрёна нацистууд руу буудаж, ингэж хэлэв.
  -Хоолойгоо байнга өвтгөдөг улстөрчийн чихийг нь сайн таслах хэрэгтэй!
  Фашистуудын хөндлөн хэсэг болох Маруся тэмдэглэв.
  -Улстөрч бол булбул шиг хэзээ ч хоосон дуулдаггүй, үнэгний авьяастай!
  Аленка шүдээ гарган жиргэж:
  -Улстөрч бүргэд болохыг хүсдэг ч сонгогч нь дандаа шувууны эрхгүй байдаг!
  Анюта шуугиад Германчуудыг мэргэн буудагчаар буудаж :
  - Та яагаад шувууны эрхэнд байгаа юм бэ, яагаад гэвэл тоншуулын сэтгэл!
  Алла питоны түрэмгийллээр исгэрэв:
  -Улстөрч олон янзын дуутай, гэхдээ бүгд нэг л зорилготой: намайг сонго!
  Нацистуудыг таслан зогсоосон Мария гоншигноно:
  - Сонгогч нь боов шиг туулай, чоно, баавгайг орхиж, харин улс төрийн үнэг түүнийг залгидаг!
  Матрена нацистуудыг устгаад тэмдэглэв.
  -Улстөрч хүн ялааны ухаанаар, булбулын торгон дээр, тоншуулын сэтгэлээр эгдүүтэй үгээр тоолно, харин гахайн мөн чанар нь шонхорын нүдэнд харагдана!
  Нацистуудтай тулалдаж буй Маруся инээмсэглэн нэмж хэлэв:
  -Эмэгтэй хүн ч гэсэн сайн улстөрч, ядаж л үнэнч байх амлалтаа биелүүлж, таашаал өгөх боломжийг олгодог!
  Тиймээс охидууд хотыг баатарлагаар хамгаалж, их итгэл найдвар төрүүлдэг.
  . БҮЛЭГ Љ4
  9-р сарын сүүл, 10-р сарын эхээр Астраханы төлөөх тулалдаан үргэлжилсээр байсан бөгөөд нацистууд Каспийн тэнгисийн эрэг дагуу урагш хөдөлж байв. Нацистууд зогсолтгүй урагшиллаа... Урд зүгт нацистууд Орджоникидзе хотыг эзлэн Грозный руу дайрч эхлэв.
  Энэ хотод ч Зөвлөлтийн дайнууд баатарлагаар тулалдаж байв.
  Тамара тэргүүтэй охидын батальон эрс шийдэмгий, эр зоригийг харуулсан.
  Тамара пулемётоос тэсрэлт хийж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж:
  - Манай эх орон ЗХУ-ын алдар суу!
  Анна нацистууд руу нямбай буудаж, мөн нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг шидэж, хашгирав:
  - Баатарлаг байдлын алдар!
  Дайсан руу буудаж буй Акулина:
  - Эх орон, нэр төрийн төлөө!
  Виктория Фриц рүү буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, архирав:
  - Вермахтыг баатарлаг байдлаар бут цохицгооё!
  Олимп бол эрүүл охин, тэр дайснууд руу буудаж, Краутуудыг цохиж, уучилсан:
  - Ариун дайнд бидний ялалт байх болно!
  Тамара нацистууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө дахин гранат шидэж, тэмдэглэв.
  -Цэрэг хүн царс модны хүчтэй байх ёстой, гэхдээ царс толгой биш!
  Охид буудсан. Бөөн балгасны эргэн тойронд балгас тамхи татдаг. Дэлбэрэлтийн дараа дэлбэрэлт үүсдэг. Утаа тэнгэрт гарч байна. Эргэн тойрон дахь бүх зүйл шатаж байна.
  Асар их хэмжээний сүйрэл.
  Үзэсгэлэнт, хөл нүцгэн шаргал үст Анна гранат шидэж, нацистуудыг нурааж байхдаа ингэж хэлэв.
  - Царс болгонд хонхорхой, царс бүрийн толгойд тархи урсдаг нүх байдаг!
  Акулина, дайсан руу буудаж, гоёмсог, борлосон, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  -Царс шиг оюун ухаантай бол улиас шиг нугарна!
  Виктория, энэ улаан үстэй, мөн нүцгэн, борлосон, цүүцүүлсэн хөлтэй охин:
  -Хэрэв чамд үнэгний заль байхгүй бол тэд чамайг гурван арьснаас нь салгах болно!
  Олимпиад хэмээх эрүүл саруул, өндөр, том биетэй, булчинлаг шаргал үст эр нүцгэн хөлөөрөө гранат шидээд:
  -Чи царс шиг тэнэг байх болно, тэд чамайг саваа шиг урах болно!
  Тэдний хажуугаар нэг хүү мөлхөж өнгөрөв. Тэр хар өсгийтөөрөө гялсхийж, нацистууд руу тэсрэх бөмбөг шидсэн. Дараа нь тэр хашгирав:
  -Залуу цэрэг бол муудсан генералаас дээр!
  Тамара дахин ээлжээ өгөв. Тэр нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж:
  - Шинэ костюм болгондоо улстөрч сонгогчдоос гурван арьс авдаг!
  Акулина дайснууд руугаа буудаж, түрэмгий инээмсэглэн:
  -Чи царс шиг ухаантай, туулай шиг арьсаа хугалах болно!
  Анна дайсан руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, танкийг нурааж, жиргэжээ:
  -Ухаантай хуц бол зальтай үнэг арслангийн гурван арьс хүртэл сугалж авна!
  Нацистууд руу буудаж, нүцгэн өсгийтэйгээ алуурчин бэлгийг бөөлжсөн Виктория:
  - Үнэг болохыг хүсэхгүй бол өлссөн нохой шиг гаслах болно!
  Олимп Фрицийг хадав. Тэгээд тэр нүцгэн хөлөөрөө гранат шидээд жиргэжээ:
  -Улстөрч бол үнэг, тэгвэл тэр сонгогчид-тахиа нарыг өдрийн гэрэлд гэдэс дотруулдаг!
  Их бууны архирах чимээ нэмэгдэнэ. Аймшигт " Sturmtigers " тулаанд ордог . Тэд пуужингаар нисдэг бөмбөгөөр галладаг. Тэд бүхэл бүтэн барилгуудыг сүйтгэж, байшингуудыг нэг дор сүйтгэдэг. Мөн шуурганы цэргүүд тэнгэрт эргэлдэж байна. Тэд Зөвлөлтийн байрлал руу пуужин харвадаг . Тэд бөмбөг хаядаг. Panther-2 нь аль хэдийн харагдах болсон, Panther-ээс илүү дэвшилтэт машин, хүчирхэг 88 мм-ийн их буутай.
  Германы машин нь илүү нарийхан , жижиг цамхагтай, мөн хонгилтой их биетэй. Ийм мангас чамайг зодвол зоддог. Хамгийн гол нь энэ нь тийм ч хүнд биш, 900 морины хүчтэй хөдөлгүүртэй.
  Тамара нүцгэн хөлөөрөө Пантер 2 руу гранат шидэж:
  -Чи хожуул шиг тэнэг байх болно, тэд зальтай үнэг төдийгүй хулчгар туулай шиг наалдамхай мэт урах болно!
  Анна нацистууд руу буудаж, өрсөлдөгчөө хагалж, нүцгэн хөлөөрөө нимбэг шидэж, дараахь дүгнэлтэд хүрэв.
  - Зальтай үнэг бүргэдийг ч нойтон тахиа шиг болгож чадна!
  Акулина дайснуудыг таслан цохиж, оновчтой цохилтоор:
  -Арслангийн дүрийг мөрөөддөг хүн ихэвчлэн үнэгэнд хучигдсан илжиг болдог!
  Виктория өрсөлдөгчөө тас цохиж, нүцгэн хөлөөрөө үхлийн аюултай зүйл шидэж, хашгирав:
  - Эр хүн арслан шиг хүсэл эрмэлзэлтэй, илжигний зөрүүд, баавгайн болхи, зааны ач ивээлтэй боловч үнэг нь түүнийг үргэлж төөрөлдүүлж чаддаг!
  Олимп дайсандаа эргэлт өгсөн. Тэр өвс хадагч шиг хадаж, архирав:
  -Улаан өнгийн үнэг, цуст костюмтай улстөрч!
  Тулааны эрч хүч нэмэгдсээр байв. Нацистууд хотыг Катюшагаас илүү хүчтэй хийн буугаар бут ниргэжээ. Мөн нацистуудыг эсэргүүцэх нь маш хэцүү байсан. Гэвч хөл нүцгэн, хагас нүцгэн охидын батальон асар их урам зоригтой тулалдав. Тэгээд охид бараг үхээгүй, эрчүүд илүү ихийг авсан.
  Тамара нацистууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, хашгирав:
  -Эмэгтэй хүн хүчтэй эрчүүдийг сул тал дээр нь тоглож ялдаг, улстөрч сул сонгогчдыг итгүүлж, хэтрүүлсэн нь ойлгомжтой!
  Анна дайснуудыг тасдаж, сумаар хадаж, нэгэн зэрэг нүцгэн өсгийтэй нь тэсрэх бөмбөг хийж өгөв.
  -Эмэгтэй хүн бол хамгийн зальтай улс төрч, үнэг болохын тулд суралцах шаардлагагүй, гэхдээ тэр хөл нүцгэн байхдаа гутал өмсөж чаддаг байх ёстой!
  Акулина өрсөлдөгчөө нарийн цохилтоор таслан, нүцгэн хуруугаараа хуцав:
  -Эмэгтэй хүн залуу насыг хайрладаг ч ивээн тэтгэгчийн ногоон наснаас илүү долларын ногоон өнгө түүнд илүү эрхэм байдаг!
  Виктория, тэр улаан үстэй гичий нь үхлийн аюултай тэсрэлт хийж, шугамыг тогшиж, хашгирав:
  - Бүсгүйн залуу насны зүлэг ногоон мөнгөн дэвсгэртээр таргалсан эрчүүдийн ногоон дэвсгэртийг татдаг!
  Олимпиас дайснууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө өөр бэлэг шидэж, хашгирав:
  - Ногоон доллар хөөж болохгүй, асуудал ногоон нүдтэй, бүрхүүл нь шаржигнуур!
  Тулаан улам ширүүн болж байна. Бүрхүүлүүд үхлийн хүчээр нисч байна. Тэд Зөвлөлтийн байрлалыг эвдэж, буталж, батерейны бууг хөмрүүлэв. Мөн шинэ онгоцнууд яаран, довтолгооны буунууд шуугиж байна. Тэнгэрт тоосны үүл гарч ирнэ.
  Тамара нацистууд руу хайр найргүй буудаж, сувд авч, өгөхөөс өмнө нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэв.
  -Бурханд итгээд амьтны хэмжээнд бүү жив: хүн хүлцэнгүй хонь ч биш, өмхий ямаа ч биш!
  Анна дайсантай тулалдаж, нүцгэн хөлөөрөө үхлийн бэлгийг шидэж, тэмдэглэв.
  -Хүмүүсийн итгэлээр мөнгө олох нь алт дээр бууц асгахтай адил, үл итгэх байдал соёолно!
  Акулина Пантерыг устгаж байхдаа түрэмгийлэн хэлэв :
  - Ням гарагт итгэж, долоо хоногийн долоон Баасан гарагт бүү хүр!
  Виктория нацистууд руу маш нарийвчлалтай буудаж, тэднийг түрэмгийлэн устгаж, тэмдэглэв.
  - Мөнхийн тамын дөл гэдэгт итгэх нь мухар сүсгийн сүүг буцалгаж, хөөс нь арилдаг, шашин шүтлэгийн луйварчид!
  Нацистуудыг устгаж, нүцгэн хөлөөрөө асар их хор хөнөөлтэй гранат шидэж, эмэгтэй баатар Олимпиас тэмдэглэв.
  - Зөвхөн хожуул, царс моднууд мөнхийн галын галд итгэдэг бөгөөд өөрсдийгөө наалдамхай мэт хальслах боломжийг олгодог!
  Тамара баригдсан базукагаас буудаж, нүцгэн өсгийгөө гялсхийж, жиргэжээ:
  - Мөнхийн тамын галын дөл хэрхэн гэрэлтдэг вэ? Шашнаас ирсэн луйварчдын халаасан дахь алтан зоосны гялбаа!
  Анна дайсан руу буудаж, нацистуудыг асар өндөр нарийвчлалтайгаар устгаж:
  - Хулгайчид бурхныг ашиглан халаасыг нь дүүргэдэг, хоосон толгойгоороо л хууртдаг!
  Акулина дайсан руу эргэлт өгсөн. Тэр нүцгэн хуруугаараа гранат шидээд:
  - Шашны луйварчид хонины гурван арьсыг урж, ямааны эврийг хугалж, зөвхөн ашиг хонжоо хайдаг, харин итгэл үнэмшил нь хакерддаг!
  Виктория нүцгэн өсгийөөрөө модны үртэс бөмбөг шидэж, дайсныг дэлбэлэн хашгирав:
  - Шударга тахилч бол цагаан хоолтон чоно шиг, зөвхөн итгэл үргэлж шударга байдаг бөгөөд түүний хэрэглээ нь хувиа хичээсэн байдаг!
  Олимпиас дайсныг пулемётоор цохив. Тэр дайсныг хагалж, нүцгэн өсгийөөрөө олон гранат өгсөн нь Лев танкийг хөмрүүлэв. Дараа нь тэр хашгирав:
  - Аливаа шашин бол үлгэр, зөвхөн энэ уран зөгнөлөөс ашиг орлого нь үнэхээр гайхалтай хувь хэмжээгээр гардаг!
  Грозный хотод охид бүсгүйчүүд ийнхүү зоригтой тулалдаж байна. Тэд өөрсдийгөө эр зоригийн хамгийн дээд талаас нь харуулдаг.
  Мөн бусад охид Астраханыг бүх зоригтойгоор хамгаалдаг. Мөн тэд хамгийн өндөр нисэх онгоц, тэсвэр тэвчээрийг харуулдаг.
  Охидууд маш сайн барилдаж байна.
  Аленка нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, нацистуудыг тас тасдаж, шүдээ зууж:
  - Чихэн дээрээ гоймон өлгөхийг хэн зөвшөөрдөг вэ, тэр үүрд өлсөх болно!
  Нацистуудыг устгасан Анюта үүнийг зөвшөөрөв.
  - Чи чихэндээ гоймонгоор дүүрэхгүй!
  Алла нацистууд руу тэсрэлт хийж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж:
  - Чихний гоймон нь дотор муухайрах шалтгаан болдог сүүлийн үеийн шинэхэн хоол юм!
  Мария шүдээ ил гарган, хөлийн нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бөмбөг шидсэнийг ухаантайгаар тэмдэглэв.
  -Хэрэв энэ нь Бурхан мөн эсэхийг хэн ч мэдэхгүй, харин хүмүүс түүнийг Христтэй адилтгаж байгаа мэт байнга цовдлогдож байдаг бол!
  Новшийн Краутс Маруся үүнийг аваад ширүүн инээмсэглэн:
  - Хүн Бурханы хүчийг эзэмшихийг хичээдэг, гэвч одоог хүртэл Бурханы дагуу биш зөвхөн загалмайд цовдлогдож байна!
  Матреона ээлжлэн нацистуудыг бут цохиж, урваж, найзууд руугаа түрэмгий нүд ирмэв.
  -Хүний сэтгэл нь сайн сайхны төлөө, сэтгэл нь ашиг хонжоо хайдаг, ходоод нь шунаж, эцэстээ нүх рүү хөлөө чирдэг!
  Астраханд ширүүн тулалдаан болж байна. Ижил мөрний хот бол Зөвлөлтийн хамгаалалтын гол цэг юм. Мөн энд ийм тулалдаан маш их буцалж байна. Данх буцалж буй мэт.
  Мөн хүнд, үхлийн аюултай онгоцнууд яарч байна. Ю-288 бол маш хүчирхэг машин юм. Мөн асар их тэсвэр тэвчээртэйгээр бөмбөг хаядаг.
  Аленка хашгирч, нацистуудыг эргүүлж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж:
  -Хэрвээ хүн гориллагийн ухаантай бол морь шиг хагалаад нохой шиг иднэ!
  Анюта нүцгэн хөлөөрөө үхлийн бэлэг барьж, нацистуудыг цохиж, хашгирав:
  - Эр хүн хүзүүвч зүүхийг зөвшөөрдөг ч хагалахын тулд албадлагын ташуураар зодох ёстой!
  Алла нүцгэн өсгийөөрөө нимбэг тавиад:
  -Улстөрч том халаастай атлаа өчүүхэн төдий халаасны хулгайч!
  Өрсөлдөгчид рүү буудсан Мария исгэрэв:
  -Тэнгэрээс сарыг сонгогчдод амлаж, эрх мэдэлд хүрсэн улстөрч сарны мандлыг орхиж, гэрэлт гэгээнтэн рүү өлсгөлөнгөөс уйлж байна!
  Матреона дүлий инээгээд:
  - Бодлого болгонд чөтгөр Төгс Хүчит Бурханы оронд орохыг уриалдаг, зөвхөн улстөрч нь маш бага авьяастай байдаг!
  Маруся дайснууд руу буудаж, итгэлтэйгээр хадаж, тэмдэглэв.
  - Хүн бүхнийг чадагч болох гэж тэмүүлдэг ч ёс суртахууны дэвшил нь үүнийг сайжруулдаггүй!
  Охидууд хамгийн их сэргэлэн байдаг бололтой.
  Мөн дайн дэгдээхэй замаар явж байна. Тийрэлтэт онгоцыг Гуравдугаар Рейхэд туршиж байна. Мөн энэ нь ЗХУ-тай хийсэн маргаантай холбоотой нэлээд ноцтой маргаан юм.
  Гитлер мэдээж тийм ч таатай биш байна. Дайн үргэлжилж, Орос ч бууж өгсөн ч зөрүүдлэн эсэргүүцэж байна. Галт уулын аманд байгаа мэт тулаанууд буцалж байна.
  10-р сарын сүүл. Халимаг бүрэн эзлэгдсэн бөгөөд нацистууд Дагестан даяар давшиж байна.
  Нацистуудын амжилт нь даруухан боловч тогтмол байдаг. Хар тэнгисийн флот сүйрлийн ирмэг дээр байна.
  Энд устгагч дээрх бүхэл бүтэн баг охидоос бүрддэг. Наад зах нь хэлэхэд сайхан баг. Охин хантаазтай, дугуй өсгийтэй гуталтай хөл нүцгэн гүйж байна.
  Эсминч онгоцны командлагч Алис фашистын хөлөг онгоц руу дайрахыг итгэлтэйгээр тушаав. Торпедо хөөргөж, ингэж хэлэв:
  - Дайны үед, сайн театрын нэгэн адил дараагийн үйлдлийг урьдчилан тааварлах боломжгүй, нулимс урсгах нь гарцаагүй!
  Андриана бол түүний хамтрагч бөгөөд бүхэл бүтэн охидыг удирддаг. Тэд нүцгэн, дугуй өсгийттэй анивчин гүйж, хашгирав. Тэд уурхайн төхөөрөмж суурилуулсан.
  Андриана хашгирав:
  Дэлхий бүхэлдээ сэрнэ гэдэгт би итгэдэг
  Фашизмын төгсгөл ирнэ...
  Мөн нар гэрэлтэх болно
  Коммунизмд хүрэх замыг гэрэлтүүлж байна!
  Вероника нацистууд руу их буугаар буудаж байгаад:
  - Дайны үед яг л кинон дээр гардаг шиг: үйл ажиллагаа нь сэтгэл татам, хэзээ ч уйтгартай байдаггүй, гэхдээ харамсалтай нь энэ нь жинхэнэ утгаараа үхдэг!
  Хөл нүцгэн, борлосон, нарийхан, маш үзэсгэлэнтэй охидтой сүйтгэгч хажуу тийш үсэрч байна. Тэр өд шиг шидэгддэг.
  Алис цүүц, нүцгэн хөлөө дарж, хашгирав:
  - Хэрэв та амаргүй бол дайнд дэлхий амар амгалан байх болно!
  Их буунаас яг буудаж буй Андриана тэмдэглэв.
  -Тэмцэж чаддаг охин бол баатар юм!
  Алис засаж, буудаж:
  - Үгүй ээ, тэр бол баатар!
  Тэгээд дайчид тэсэлгүй инээлдэв. Бас хэлээ харуулсан. Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүдийн хөл нь маш гоёмсог бөгөөд тавцан дээр цусны ул мөр үлдээдэг. Хүчирхэг охид.
  Мөн нүцгэн, өсгий нь маш дугуй, гоёмсог юм.
  Алис хэрхэн олзлогдсоноо санаж, нацистууд түүний улыг нимгэн, халуун ташуураар илэв. Энд та бараг нүцгэн тавиур дээр өлгөөтэй байна. Таны нүцгэн хөл хувьцаанд гацсан байна. Мөн тэд чамайг халуун саваагаар гижигддэг. Энд ба час улаан хөхний толгой хүртэл улаан төмрийг цайруулж өгдөг.
  Алис хэдэн өдрийн турш эрүүдэн шүүж, тамласан. Гэвч охин зугтаж чадсан.
  Тэр харуулын офицерт Севастопольоос нүүлгэн шилжүүлсэн алтны чингэлэг шидсэн далай дээрх газрыг мэддэг гэдгээ хэлэв. Фашист үүнд унасан.
  Алис бүх эрүү шүүлтийг үл харгалзан зоригоо хадгалж үлдэв. Тэд түүний гинжийг тайлж, гарыг нь хүлж завинд суулгав. Тэр өлгүүр дээр бага зэрэг түлэгдсэн хөл нүцгэн гараараа гар буу аваад хоёр фашистыг буудаж чаджээ. Дараа нь тэр олсыг тайлаад сэлж одов. Тэр ухаалаг байдлаар шалгав. Мөн охидын хүндэтгэлийг хүлээсэн.
  Тусгай хэлтсээс тэд түүнтэй зууралдах гэж оролдсон боловч Алис тусгай офицеруудыг осол гаргахаар заналхийлж, түүнийг гичий дээр дүүжлэв. Тэд айсан.
  Алис бол маш тэмцэгч охин ...
  Тэр бүр ухаантай дүгнэлт хийв:
  - Цаазлагч зэвсгээс сүх авах дуртай, гэхдээ тулалдаанд тэрээр болхи ур чадвартай байдаг!
  Андриана үүнтэй санал нийлж, зүссэн хөлөө цохив:
  "Чи сүхээр шөл хийж болно, гэхдээ баатарлаг үзгээр бичсэн зүйлийг цаазын сүхээр огтолж болохгүй!"
  Юлиана бол маш үзэсгэлэнтэй охин. Тэр зөвхөн цээжин дээрээ нимгэн судалтай судалтай даавуу, дотуур өмдтэй. Гэхдээ тэр үнэхээр гайхалтай, үзэсгэлэнтэй. Эсминч дээрх бүх охидын хөл нүцгэн, маш дур булаам.
  Германчууд олзлогдоход охидыг дугуй, нүцгэн өсгийтэй үнсэхээс өөр аргагүй болдог. Хоригдлууд үүнийг дуулгавартай хийдэг. Тэд охидын өсгийг долоож, үнсдэг.
  Жулиана дуулжээ:
  - Бид муу дээрэмчид биш,
  Бид алахыг хүсэхгүй байна ...
  Гэхдээ нүцгэн өсгий өвдөж байна
  Би хүн бүрийн нүүр рүү цохихыг хүсч байна!
  Мэдээжийн хэрэг, охид ямар ч амжилтанд хүрэх чадвартай байдаг.
  Андриана нүцгэн өсгийгөө дэвсээд:
  - Өө, шинэ хилчид, намайг битгий инээлгэ!
  Алис зөвшөөрөв:
  - Өөртөө хил хязгаар тогтоодоггүй хүмүүст хязгааргүй боломжууд!
  Вероника нүцгэн хөлөө алгадаж, нүцгэн өсгийтэй гутлаа хавиран шүдээ илхэн тэмдэглэв:
  - Хамгийн хүчтэй хүн тэвчихийн аргагүй амбицыг татахгүй!
  Андриана шүдээ ил гарган их буугаар овсгоотойгоор хэлэв:
  -Хүн байгалийг дуурайлган макакагаас холддоггүй учраас бурханаас хол байдаг!
  Вероника нацистуудын урсгалыг нарийн цохилтоор дарж, бувтналаа:
  -Улс төрч амбицаараа бурхан, царайны арга барилаараа, үр дүнг ашиглахдаа шууд гахай!
  Зөвлөлтийн охид сайн барилддаг. Гэхдээ мэдээж Германчууд бас бикини өмссөн, хөл нүцгэн гоо сайханууд байдаг.
  Жишээлбэл, Герда бол ховор тулаанч юм.
  Тэр болон түүний хамтрагчид хамгийн сүүлийн үеийн Пантер-2 танк дээр суув.
  Охидууд Зөвлөлтийн цэргүүд рүү буудаж, архирдаг.
  Бид бол муу чоно, ухрах нь бидэнд сайн зүйл биш!
  Тэгээд тэд нүдээ ирмэж байна ...
  Герда хөл нүцгэн хуруугаараа орос цэргүүд рүү өшиглөж, баяртайгаар хашгирав:
  - Амьдралд чоно биш хэний ч арьсыг хуулж, үнэг биш бол тахиа шиг гэдсийг нь хуулж авдаг!
  Шарлотт мөн оновчтой сумаар онож, Зөвлөлтийн танк руу нэвтрэн, хуяг дуулгаа нурааж, хөөрч:
  -Чоно дандаа өлсөж, эр хүн дургүйцдэг, улстөрч нь үнэн үг хэлж чаддаггүй!
  Дайсан руу маш нарийвчлалтай буудаж, Оросын танкуудыг үхлийн сумаар цохиж байсан Кристина тэмдэглэв.
  - Үнэг үнэ цэнэтэй үслэг эдлэлтэй боловч улс төрчдийн үнэгний баталгаа юу ч биш юм!
  Магда түүнийг аваад, дайсан руу нүцгэн хуруугаараа буу чиглүүлж, цохиод:
  -Ухаан нь хоньтой улстөрчөөс ямаанаас сүү их байдаг!
  Герда Зөвлөлтийн тээврийн хэрэгсэл рүү үргэлжлүүлэн буудаж, тэмдэглэв.
  -Сонгуулийн хувьд улстөрчид тахал, холер хоёрын хооронд байдаг ч улстөрчид шизофрени өвчнөөр илүү халдварладаг!
  Шарлотт гучин дөрөвийг мөргөж, цамхгийг нурааж:
  -Улстөрч хүн олз болох чонын хамартай ч өөрөө гэдэс дотрыг нь бэлдсэн гахай!
  Кристина хөлийн нүцгэн хуруугаараа пуужин харваад:
  -Улстөрч бол арслангийн сэнтийд тэмүүлдэг хонь, оргилд нь хүрэхээрээ сонгогчдын тахианы махыг гөвдөг үнэг болж хувирдаг!
  Магда түрэмгийлэн тэмдэглээд, Зөвлөлтийн өөрөө явагч буу руу нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлэг илгээв:
  - Тэд улс төрчдөд итгэдэггүй, гэхдээ тэд саналаа өгдөг, хөгжим ойлгодоггүй, гэхдээ тэд дуртайяа сонсдог, гоймон иддэггүй, гэхдээ тэд дуртайяа сонсдог!
  Мөн тэдний Panther-2 маш идэвхтэй ажиллаж байна. Мөн сум маш нарийвчлалтай илгээдэг.
  Германы машин Зөвлөлтийн бүх танкийг маш итгэлтэйгээр буталдаг.
  Герда буудаж, дуулдаг:
  - Нэг, хоёр, гурав - зөвлөгөөг зөрчих хэрэгтэй!
  Шарлотт маш нарийвчлалтай буудаж, өрсөлдөгчөө цохиж, шүгэлдэв:
  - Бид дэлхийн хамгийн хүчтэй нь!
  Кристина хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, гучин дөрөвийг нэвтлэн нэмж хэлэв.
  - Дайснууд бүгд жорлонд нэвт нордог!
  Магда дайсан руу тэсэлж, илэн далангүй хэлэв:
  - Эх орон нулимсанд итгэдэггүй!
  Герда хашгирав:
  - Тэгээд бид муу олигархиудыг тархинд нь өгөх болно!
  Шарлотт Зөвлөлтийн гаубицыг хясаагаар цохиж онцлон тэмдэглэв.
  -Алт зөвхөн сайхан харагддаг, үнэндээ энэ металл, хүн төрөлхтөн үргэлж зовж шаналж, ихэмсэг болсон!
  Дайсан руу буудаж буй Кристина өөрийгөө ухаалгаар илэрхийлэв:
  - Цээжээ нүцгэн эмэгтэй хүн эрэгтэй хүний гурван арьсыг урах нь илүү хялбар байдаг!
  Өрсөлдөгчид рүү буудаж буй Магда анх ингэж хэлэв.
  - Охидын хөл нүцгэн, эрчүүдийг галош өмс!
  Мэдээжийн хэрэг, танк дээрх охидууд дэгжин байдаг. Нисгэгчид бол Фриц нарын дунд хамгийн дажгүй нь юм.
  Альбина, Альвина хоёр бол орчлон ертөнцийн хамгийн аймшигтай хөзрийн тамга юм. Энд тэд тус бүрийг буудаж унагасан таван зуун онгоцны тоонд аль хэдийн хүрсэн байна. Тэдний өмнө зөвхөн Марсель л байна. ЗХУ-ын флотын 500 дахь нисэх онгоцны төлөө тэрээр Төмөр загалмайн Гранд загалмайгаар шагнагджээ. Гэхдээ Альбина, Альвина нар нэлээд хожуу тулалдаж эхэлсэн тул удахгүй Марсельийг гүйцэх болно.
  500 дахь онгоцны хувьд Альбина, Алвина нар алтан царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайг хүлээн авав.
  Тэгээд одоо улаан нисгэгчидтэй тулалдаж байна.
  Альбина нүцгэн хуруугаараа товчлуурыг дарж, Зөвлөлтийн таван онгоцыг нэг дор харваж, хашгирав:
  - Хэрэв эр хүн ухаалаг гуталтай бол үргэлж галоштой суу!
  Алвина Оросын онгоц руу буудаж, хөл нүцгэн хуруугаараа цохиж, тэмдэглэв.
  - Эмэгтэй хүний нүцгэн хөл нь цаг хугацааны явцад түүнийг ямар ч гутлын галош руу оруулдаг!
  Альбина Зөвлөлтийн машинууд руу маш нарийвчлалтай буудаж, шүдээ гарган ухаантай хариулав.
  -Нүцгэн эмэгтэйн хөл рүү байнга хардаг эрэгтэй хүн галоштойгоо суух хэрэгтэй!
  Хоёр охин дахиад хэд хэдэн сарлагыг унагаж, хашгирав:
  - Хөл нүцгэн эмэгтэй хөл, энэ нь өсгий доор сайн таарч, галошт төгс тохирно!
  Дайчдыг энд маш өндөрт харж болно.
  Гэхдээ Германы гайхалтай нисгэгчид байгаа бол Зөвлөлтийн сайхан комсомол охид бас байх болно.
  Хэн маш их эрчимтэй тулалддаг. Мөн тэд Гуравдугаар Рейхийн цэргүүдийг амжилттай устгасан.
  Анастасия Ведмакова үүнийг аваад хөлийн нүцгэн хуруугаараа германыг цохиж, хашгирав.
  - Эрэгтэй хүн охины гутлыг урахын тулд өөрийгөө эргүүлэхэд бэлэн байна!
  Акулина Орлова нацистууд руу буудаж байхдаа ухаантай тэмдэглэв.
  "Чи эмэгтэй хүний нүцгэн өсгийгөөр ямар ч гутлыг дотор нь эргүүлж болно!"
  Анастасия мөн Фрицийг цохиж, хашгирав:
  -Эмэгтэй хүний нүцгэн хөл нь сүүлчийн гутал байсан ч ямар ч эр хүнийг дотор нь эргүүлдэг!
  Focke -Вульфыг цохиж , сайхан шүдээ гарган исгэрэв;
  -Хэрвээ эр хүнийг дотор нь эргүүлэхийг хүсвэл гутлаа тайл, галошт оруулахыг хүсвэл өсгийгөө ил гар!
  Тэгээд охидууд нэгэн дуугаар дуулж:
  Орчлон ертөнцөд дайн болж байна,
  Шалтгаангүйгээр алахын тулд бут цохих ...
  Сатан суларсан
  Мөн үхэл түүнтэй хамт ирэв!
  
  Мөн урсгалыг хэн зогсоох вэ
  Цуст ба галзуу голууд...
  Лазер туяа ариун сүм рүү орох болно.
  Тэгээд флэш алга болсон хүн!
  
  Бас ийм эмх замбараагүй байдал
  Орчлон ертөнцийг үерт автуулсан ...
  Хүн төрөлхтний гунигтай хувь тавилан
  Өвдөлт, зовлонг тэвч!
  Охид зарим талаараа зөв байж магадгүй. Дайн бол аз жаргал биш. Гэхдээ үүний зэрэгцээ зугаа цэнгэл.
  Фокке -Вулфын довтолгооны өөрчлөлт дээр тулалдаж байна . Тэд Зөвлөлтийн газрын объект руу агаараас довтолж байна.
  Пуужин харваж, харваж буй Ева:
  - Хүүхэд нас яагаад хөл нүцгэн байдаг вэ, яагаад гэвэл эмэгтэй хүний нүцгэн хөл нь эрчүүдийг хөвгүүд шиг толгойгоо алддаг!
  Гертруда пуужин харваж, нүцгэн өсгийөөрөө дөрөө дарж, Зөвлөлтийн армийн бункерийг эвдэж, хашгирав:
  -Эмэгтэй хүнийг нүцгэн харах хүсэл нь эр хүнийг дотор нь эргүүлдэг!
  Ева дахин цохиж, гучин дөрөвийг цохиж, цамхагуудыг нэвтлэн, ухаантай хэлэв:
  -Эмэгтэй хүний хувцсыг тайлахын тулд эхлээд гутлыг нь зөв өмсөх ёстой!
  Гертруда гоёмсог хөлийнхөө нүцгэн, дугуй өсгийг ашиглан өрсөлдөгчөө цохиод:
  - Ажил хэрэгч эмэгтэй зөв цагтаа хувцсаа тайлаад эрэгтэй хүний гурван арьсыг урж хаях болно!
  Ева Зөвлөлтийн бункеруудыг пуужингаар цохиод:
  -Цаг цагтаа өөрийгөө ил гаргасан эмэгтэй хүн тэнүүлч болохгүй, эр хүнд баахан гутлуулна!
  Гертруда Зөвлөлтийн цэргүүдийг устгасны дараа:
  - Хөл нүцгэн эмэгтэй эрэгтэй хүнд гутал өмсөж, түүнийг галош өмсөж, дотор нь эргүүлж, хамгийн сүүлчийн хөл нүцгэн болгоно!
  Энд мэдээжийн хэрэг охидод та түүний эсрэг гишгэж болохгүй гэсэн логик байдаг. Мөн охидууд хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг.
  Тэд царайлаг залууст хайртай, ерөнхийдөө тэд зүгээр л супер юм.
  Хэрэв тэд дуулж эхэлбэл тэд зуун хүнийг алах болно!
  Энд охидууд, аль аль талдаа үнэ цэнэтэй, маш үзэсгэлэнтэй, тиймээс үнэн хэрэгтээ эрчүүд дотор нь эргэж байна!
  . БҮЛЭГ Љ5
  Нацист цэргүүдээр бүрэн хүрээлэгдсэн Грозный хот 1943 оны 11-р сарын эхээр унав. Охидтой батальон тогооноосоо гарч Шали руу ухарчээ.
  Тэнд аль хэдийн уулс, бартаатай газар байсан бөгөөд хамгаалалтыг хадгалахад илүү тохиромжтой болсон. Германы танкууд, ялангуяа Маус маш их жинтэй байсан тул ууланд тэдэнтэй тулалдахад тохиромжгүй байв. Т-3 танкийг аль хэдийн үйлдвэрлэлээс хассан боловч Т-4-ийн шинэчилсэн хувилбарыг үйлдвэрлэсээр байв. Хэдийгээр ёс суртахууны хувьд хуучирсан. Гэхдээ тэр Т-34-76-тай тулалдаж чадсан хэвээр байна. Бас сайн тэмц. Түүний их буу нь бүр ч хүчтэй бөгөөд хошууны хурд нь гучин дөрөвтэй харьцуулахад өндөр байв.
  Тамара болон охид Шали хотод тулалдав. Охид энэ маш том уулын тосгоныг жинхэнэ хот байлгахыг хичээсэн.
  Гоо бүсгүйчүүд их зоригтой тулалдсан.
  Тамара нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэсрэлт хийв:
  - ЗХУ-ын эх орны төлөө!
  Анна нацистууд руу гал нээсэн. Асаагуур Т-4 налуу руу авирах гэж оролдов. Бүсгүй нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, нацистын машиныг цохиж, хашгирав:
  - Манай эх орны төлөө!
  Акулина Фриц рүү буудаж, нүцгэн өсгийтэй нь тугалган цаасаар ороосон алуурчин зүйлээ өгөөд:
  - Эх орон үргэлж ариун байдаг!
  Вероника дайсан руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа нимбэг шидэж, хэлэв.
  - Оросын аваргуудын төлөө!
  Олимп, энэ аварга эмэгтэй бас нүцгэн хуруугаараа нацистууд руу гранат шидээд:
  - Коммунизмын төлөө!
  Тамара нацистууд руу яг таг буудаж, модны хусуур шиг тас тасдаж,:
  - Армид царс мод хэдий чинээ их байх тусам бидний хамгаалалт илүү хүчтэй болно!
  Анна шүдээ зууж, нацистууд руу асар нарийвчлалтай, ууртайгаар буудаж:
  "Би та нарыг бүгдийг нь устгана" гэж тэмдэглэв.
  "Арслан" танк, урт буутай том машин. Энд тэрээр хамгийн сүүлийн үеийн буу 105 мм, баррель урт 100 EL байна. Тэгээд энэ нь маш урт буу болж хувирдаг. Мөн энэ их бие нь үхлийн хүчээр наалддаг.
  Акулина нацистуудын эсрэг базукагаас буудаж, хашгирав:
  - Коммунизмын эрин үеийн алдар суу!
  Виктория бас гал гарч архирч:
  - Оросын баатруудын алдар суу!
  Олимпиад нацистууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидсэнээр батлав.
  - Хамгийн агуу алдар суу!
  Охидууд бол гайхалтай, маш сайхан сэтгэлтэй гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Мөн тэдний сэрүүн байдал нь асар том юм.
  Тамара дайсан руу буудаж, шүдээ гарган:
  - Оросын төлөө, эцсээ хүртэл эрх чөлөөний төлөө!
  Анна дайсан руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, түрэмгийлэн хэлэв:
  Зүрх сэтгэлээ эв нэгдлээр цохиулцгаая!
  Тэгээд түншүүд рүүгээ нүд ирмэв.
  Акулина ч гэсэн тэсрэлт хийж, өрсөлдөгчөө хагалж, архирах болно:
  - Миний ялалтын төлөө!
  Акулина Петровская бол жирийн охин биш. Тэр маш их зүйлийг туулах ёстой байсан. Тодруулбал, хулгай хийж байгаад баригдаж, баривчлагдсан. Би бас насанд хүрээгүйчүүдийн хорих ангиар дамжсан. Юу ч биш, тэр амьд үлджээ. Тэр цасан шуурга дундуур хөл нүцгэн алхсан ч эрүүл, хүчтэй болсон.
  Виктория галзуу ууртай тулалддаг. Дайсандаа эргэлт өгсөн. Фриц унав. Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа гранат шидэв. Мотоцикль онхолдсон.
  Охин хашгирав:
  - Хүчирхэг хилийн төлөө!
  Олимпиас маш зэрлэг уур хилэнгээр тулалддаг. Түүний цохилт нь хүчтэй бөгөөд няцлах юм. Тэр үнэхээр мангас охин юм. Ингээд өрсөлдөгчөө бут ниргэдэг. Тиймээс нацистууд идэвхтэй устгаж байна. Тэдэнд өчүүхэн ч боломж олгодоггүй.
  Олимпиас уушигныхаа дээд талд архиран:
  - Энэ сансрын коммунизмын алдар суу!
  Нацистууд руу буудаж буй Тамара архиран:
  - Лениний коммунизмын алдар суу!
  Анна өрсөлдөгчид рүү буудаж, хашгирав:
  - ЗХУ-ын төлөө!
  Акулина дайснуудыг хагалж, архирч, хашгирав:
  - Хамгийн өндөр нисэх онгоцны төлөө!
  Нацистууд руу буудаж байсан Виктория:
  - Хамгийн гайхалтай ялалтуудын төлөө!
  Нацистын танкийг бут цохиж буй Олимпиа хашхирч:
  - ЗХУ-ын коммунизмын төлөө!
  Тамара бас буудаж байна. Өрсөлдөгчдөө нарийн цохилтоор бүрхэж, маш нарийвчлалтай харвадаг. Хусуур шиг хадаж, хашгирч:
  - Коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Анна фашистуудыг буудаж, хусуураараа нарийн савлуураар таслав:
  - Баатруудад агуу алдар суу!
  Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа гранат шиддэг. Энэ бол эмэгтэй хүн.
  Акулина Краутыг таслан, ширүүн архирлаа:
  - Коммунизмын төлөө!
  Мөн түүний булчинлаг бие нь чичирнэ.
  Виктория бас нацистуудыг ялав. Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа өрсөлдөгчиддөө алах бэлэг шидэж, хашгирав:
  - Дэлхийн агуу байдлын төлөө!
  Олимпиас мөн дайснууд руу бууддаг. Тэднийг бороохой хөвсгөр шиг цохиж, архиран:
  - Агуу коммунизмын алдар суу!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр гранатыг үхлийн хүчээр шидэж, дайснуудыг бут цохив.
  Ингэж таван хүн дайснаа барьж аваад, тэднийг хагалж, устгаж, нүдэж авъя.
  Германчуудыг зогсоож, сайтар боогдов. Энд хэцүү болж, тэд маргалдав.
  Энд хий шидэгчид байдаг бөгөөд тэд түрэмгий үйлдэл хийдэг. Мөн Зөвлөлтийн байр суурийг устга.
  Штурмтигр "-ийг алсаас цохиж , дайсан дээр - Улаан арми.
  Герман охидууд "Баавгай" өөрөө явагч бууг зааж, дайсныг хэрхэн цохиж байгааг харуулж байна. Мөн тэд үнэхээр, бүрэн дүүрэн новш байна. Мөн нэг хагас центнер жинтэй бүрхүүл нь Зөвлөлтийн траншей, бункеруудыг эвддэг.
  Дайчин Фрида архиран:
  - Бидний хамгийн агуу Гуравдугаар Рейхийн төлөө!
  Тэгээд түншүүд рүүгээ нүд ирмэв. Үүний дараа хөл нүцгэн фашист охид дахин буудах болно.
  Мөн энэ нь нисч, архирч, хор хөнөөлтэй. Тэгээд цохих төдийд халуунаас болж дэлхий буцалж буй бүхэл бүтэн тогоо үүснэ.
  Тийм ээ, Германчууд Зөвлөлтийн цэргийг бүрэн эзэлж байна. Хамгийн анхны TA-152 онгоцны нэг нь тэнгэрт нисч байна. Focke -Wulf шиг олон зориулалттай тээврийн хэрэгсэл, гэхдээ илүү дэвшилтэт, хурдан, хүчирхэг зэвсэг, хуяг дуулгатай. Сөнөөгч болон дайралтын онгоц болгон ашиглаж болно.
  Зөвлөлтийн цэргүүдийн хувьд машин нь том асуудал болж магадгүй гэж бодъё.
  Хельга TA-152 онгоцоор нисч, Шали руу ойртох гэж буй Зөвлөлтийн хэд хэдэн танк руу дайрчээ. Охин сайн гал гаргадаг. Эхний гучин дөрвөн цамхагийн дээврийг эвдэж архиран:
  - Би тулааны гоо бүсгүй!
  Тэгээд хурдлах гэж байгаа хоёр дахь машин руу дайрна. Гэхдээ араа солих нь тийм ч амар биш.
  TA-152 энэ хохирогчийг 37 мм-ийн их буугаар цоолж байна.
  Хелга хариулж, дуулав:
  - гулссан, намайг хаа нэгтээ гулсуулж, намайг гулсуулсан!
  Тэгээд тэр өөрийгөө нүдээ ирмэв ... Энд тэр Як-9 руу дайрах гэж оролдож байна. Герман охин нүцгэн хөлөөрөө гохыг нь дарж түүнийг амархан унагаж, итгэлтэйгээр нүд ирмэхдээ:
  - Би үнэхээр мундаг байна!
  Хельга бол их урам зоригтой охин бололтой. Мөн дайснуудтайгаа цуст туршилт хийдэг.
  Хэрэв энэ нь үлээж байвал хэнд ч тийм ч бага санагдахгүй.
  Хельга Зөвлөлтийн машинууд руу буудаж, хашгирав:
  -За яахав, сэтгэлээр амьдрах боломжгүй юм!
  Тэгээд нүцгэн өсгийтэй яаж жолоо цохих вэ. Энэ бол охин - бүх охидод, охин.
  Хэрэв архирах юм бол ....
  Тэнгэрт Альбина, Альвина нар ч маш идэвхтэй, тэмцэгч дайчид юм.
  Тэгээд охидууд, Оросын онгоцнууд амьдрал сайхан, амьдрал сайхан гэж устгаж, бодож байна.
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэд онгоцны бууг бай руу чиглүүлдэг. Зөвлөлтийн машинууд амьд үлдэхгүй. Тэгээд охидууд тэднийг ингэж зодсон. Тэд чамд өчүүхэн ч боломж олгодоггүй.
  Тийм ээ, зодолдсон охид байсан,
  Тийм ээ, тэд өөр юу гэж хэлдэг ...
  Тэд Орос руу зоригтойгоор дайрч,
  Шууд утгаараа Сатан!
  Альбина бол тулалдаанд оролцож буй дайчин бөгөөд уушгиныхаа дээд хэсэгт архиран:
  - Би супер болно, би өөрчлөгдөнө ! Супер аварга!
  Тэгээд тэр нүцгэн өсгийөөрөө гарыг нь цохиж, өрсөлдөгчөө жижиг хэсгүүдэд урж хаядаг.
  Өрсөлдөгчид рүү буудаж буй Алвина уушгиныхаа дээд хэсэгт архиран:
  - Бид ойд хэнийг олох вэ?
  Тэгээд бид ойд хэнийг олох вэ ...
  Бид үүнтэй хошигнохгүй,
  бид үүнийг салгах болно!
  Үүнийг салгацгаая!
  Мөн нүцгэн өсгийтэй, тэр үхлийн тэврэлт дээр дайсныг хэрхэн нэмэх вэ. Энэ бол охин - бүх охид бол хамгийн гайхалтай охид юм!
  Хамгийн тулаантай хакердсан дайчин. Яг л ирвэс шиг дайчин, түрэмгий.
  Германы том муурнууд довтолж байна. Астрахань руу дайрч байна. Мөн Зөвлөлтийн цэргүүдийн байшингуудыг их хэмжээгээр устгасан.
  Мөн тэд үхдэг, гэхдээ бууж өгөхгүй. Ийм зодоон болж байна.
  Герда мэдээж довтолгооны тэргүүн эгнээнд явж тулалдахад бэлэн байна. Тиймээс тэр бикинитэй эмэгтэй Робин Гуд шиг бууддаг. Энэ бол бүхэл бүтэн дажгүй эмэгтэй юм.
  Хэрэв тэр залуугийн аманд улаан хөх хийвэл.
  Түүний "Пантера-2" ажиллаж байна. Дашрамд хэлэхэд танкийн арай өөр өөрчлөлтийг охид 75 мм-ийн 100 EL их буугаар суурилуулжээ. Энэ нь хүчтэй бөгөөд илүү хурдан галын хурдтай байдаг. Мөн бүрхүүлийн хангамж нь 88 мм-ийн их бууныхаас их байна.
  Герда нүцгэн хуруугаараа буудаж, хашгирав:
  -Нэг, хоёр, гурав... Напалмаар хугал!
  Шарлотт ч мөн түүний араас буудаж, ундууцаж:
  - Дөрөв, найм, тав - хурдан тоглоцгооё!
  Кристина цохиж, Зөвлөлтийн танкийг нэвтлэн:
  - Бид нацистуудын эрх мэдлийн төлөө зоригтой тулалдаанд орох болно ...
  Магда нүцгэн хөлөөрөө буудаж, ширүүн жиргэж:
  - Тэгээд бид бүгдийг нь - бүх коммунистуудыг алах болно!
  Охидууд түрэмгий, туйлширсан үйлдэл хийдэг. Мөн тэдний "Пантер" 2 нь Зөвлөлтийн гаубицыг оновчтой цохилтоор хөмрүүлжээ.
  Охид инээж, дуулж байна:
  - Манай дэлхийн алдар суу...
  Гучин дөрөв дэх Элизабет эргээд зэрлэг дайралт хийв. Мөн түүний нүцгэн өсгийтэй гох дээр дарна. Тэгээд дайсныг цохиж, хашгирч:
  - Коммунизм байх болтугай!
  Кэтрин хөл нүцгэн хуруугаараа үхлийн хүчтэй сум илгээж, дайсныг цоолж, уушгиныхаа дээд хэсэгт хашгирав:
  - Агуу Оросын төлөө!
  Елена нацистууд руу буудсан. Бүрхүүл нь ирвэсийн духан дээр тусч, унасан.
  Охин хуцав:
  - Бид коммунизмтай болно!
  Евфрасиа бас нүцгэн хуруугаараа дайсныг бут цохив. Тэр T-4-ийг цохиод, илэн далангүй хэлэв:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Эдгээр нь тэмцэгч охидууд юм. Тэд хэрхэн буудаж, хясаа нь маш сайхан нисч, гучин дөрөв нь өөрөө хөдөлж байна. Ийм машинаас хөдөлж үзээрэй. Энэ нь туйлын хэцүү.
  Гэтэл охидууд дотогшоо орж, бикини өмсөж зодолдож, хөл нүцгэн байдаг. Дайчид бол гайхалтай, гайхалтай.
  Хэрэв тэд хууртвал хэнд ч тийм ч их санагдахгүй. Мөн тэд зэрлэг уур хилэнгээр хясаа илгээдэг.
  Элизабет хөлийн нүцгэн хуруугаараа дайсан руу буудаж, дайснуудыг цохиж, жиргэжээ:
  - Коммунизмын үзэл санааны алдар суу! Манай Эх орны алдар суу!
  Кэтрин мөн буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа краутуудыг цохиж, хашгирав:
  - Эх орныхоо төлөө, эцсээ хүртэл ялалтын төлөө!
  Өрсөлдөгчид рүүгээ буудаж буй Елена ширүүн байдлаар хариулж, сувдан шүдээ ил гаргаж, индранил нүдээрээ нүд ирмэв.
  - Манай сансрын коммунизм алдартай!
  Евфрасиа дайсан руу буудаж, түүнийг асар том, гайхалтай нарийвчлалтайгаар цохиж:
  - Эх орон, Сталины төлөө - баяр хүргэе!
  Охидууд зоригтой байгаа нь ойлгомжтой бөгөөд хүн бүр чадна ...
  1943 оны арванхоёрдугаар сар аль хэдийн ирсэн.
  Аленка болон түүний багийнхан Астраханд тулалдсан ч одоог хүртэл тэмцэж байна. Баатар эмэгтэй тулалддаг.
  Аленка эргэлт хийж, нацистуудын эгнээг хагалж, дараа нь нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлгийг шидэж, архиран:
  - Эрэгтэй хүн гиббонтой төстэй, харамсалтай нь хүч чадлаасаа илүү оюун ухаанаараа л байдаг!
  Анюта дайсан руу буудаж, дайснуудыг таслан зогсоож, нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг өгөөд жиргэжээ:
  -Хүн илжигний зөрүүд зантай, арслангийн амбицтай, гэхдээ үнэндээ тэр ямаа юм!
  Фриц рүү ягштал буудсан Алла хашгирч:
  -Эмэгтэй хүний хувьд эр хүн үнээний налуу газар шиг, чи түүнгүйгээр хийж чадахгүй, гэхдээ ойртох нь жигшүүртэй юм!
  Нацистууд руу буудсан Мария ухаантай хариулав:
  -Эмэгтэйчүүдийн өрөөнд эрэгтэй хүн, бие засах газар хоёрын нийтлэг зүйл юу вэ гэвэл эмэгтэйчүүд зөвхөн эрчүүдийг хөхрүүлдэг!
  Маруся нацистуудыг огтолж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж:
  -Эмэгтэй хүн бол туулай шиг ямар ч арсланг идэж чаддаг зальтай үнэг юм!
  Матреона нацистуудыг хагалж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа хөлсний цэргүүдийг хаяж, бувтнав:
  - Эмэгтэй хүнд ташуурдах хүү шиг эр хүн хэрэгтэй, тэр эрэгтэй хүнийг зоддоггүй, тэгвэл амьдрал байхгүй болно!
  Фриц рүү буудаж буй Аленка илэн далангүй хэлэв:
  - Эмэгтэй хүнд гахайн эвэр шиг эрчүүд хэрэгтэй, зөвхөн эрчүүдийн өгсөн үслэг дээл л үнэтэй!
  Мөн хөл нүцгэн охидын баг шүдээ ил гарган, хуруугаараа гранат шидэж инээнэ.
  Дайчин охид урам зоригтой байна. Тэдний тулалдах элемент, тулалдах элемент!
  Астрахань бууж өгөхгүй байх шиг байна. Эндхийн охидын хувьд үнэхээр тэмцэж байна.
  Гуравдугаар Рейхийн цэргийн хүч асар том юм. Танкны шинэ дивизүүд энд маш хүчтэй байдаг. Танкны үйлдвэрлэл нэмэгдэж байна. Ямар ч бөмбөгдөлт байхгүй, Африк дахь Итали, Франц, Бельги, Голландын эзэмшилээс ажиллах хүч нийлүүлэх боломжтой.
  Мөн Африк тивээс газрын тос, вольфрам, уран зэрэг олон элемент гаргаж авах.
  Өөрөөр хэлбэл, шинэ танкууд тамга тэмдэглэгдсэн байдаг. Ялангуяа илүү сайн хамгаалалттай, илүү хүчтэй зэвсэглэсэн, илүү хүчирхэг хөдөлгүүртэй "Пантер" -2 дүр төрх нь дайны явцад ихээхэн нөлөөлсөн.
  Танк, онгоцууд олширч байна. Ю-488 онгоцны ажил аль хэдийн дуусч байна. Гуравдугаар Рейхийн анхны үйлдвэрлэлийн дөрвөн хөдөлгүүртэй онгоц. Маш хүчтэй, хурдан. Түүний онцлох зүйл бол далавчны харьцангуй жижиг талбай бөгөөд үүний ачаар бөмбөгдөгч онгоц цагт 700 километрийн хурдтай нисч чаддаг. Энэ нь Зөвлөлтийн дайчид түүнийг гүйцэхгүй гэсэн үг юм.
  Тиймээс ЗХУ-д шинэ асуудал гарч ирэв. Улаан армийн хүчин үнэхээр шавхагдаж байна. Сургуулийн хүүхдүүдийг машинд суулгадаг. Арван дөрвөн настай өсвөр насныхан бараг албан ёсоор тулалдаж байна. Хөвгүүд нь мэдээж ухаалаг, ерөнхийдөө сайн тулаанчид. Залуу насанд нуугдаж, модонд авирах нь бүр ч хялбар байдаг. Мөн цэргийн ур чадварыг илүү хурдан эзэмшдэг. Өсвөр насныхан насанд хүрэгчдийн адил тулалддаг тул цохиход илүү хэцүү байдаг. Тийм ээ, сэтгэл зүйн хувьд хүүхдүүд рүү буудах нь илүү хэцүү байдаг.
  Германчуудад нэлээд олон эмэгтэй мэргэн буудагчид байдаг бөгөөд хэтэрхий залуу тулаанчид ямар ч эмэгтэй харвахад тохиромжгүй, ичдэг ...
  Тийм ээ, тэд арван дөрвөн настайгаасаа ЗХУ-д цэргийн алба хааж эхэлсэн. Тэд бас тэтгэвэр авагчдыг гартаа оруулдаг. Цэргүүдэд эмэгтэйчүүд улам олон болж байв. Ялангуяа танк, нисэхийн цэргүүд, мэргэн буудагчдад шударга сексийг дуртайяа хүлээн зөвшөөрсөн. Эмэгтэйчүүд сайн мэргэн буудагчид . Тэд ихэвчлэн эрэгтэйчүүдээс жижиг байдаг тул танк, нисэх онгоцонд тулалдах нь тэдэнд илүү тохиромжтой байдаг. Ихэнхдээ өсвөр насныхан танканд тулалддаг байв. Хөвгүүд, эмэгтэйчүүд арьсанд илүү мэдрэмтгий байдаг бөгөөд тэдний онгоц, танк нь насанд хүрсэн эрэгтэйчүүдээс бага өртдөг гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Муу өсвөр насныхан биш, мэргэн буучийн дүрд. Хүү илүү нарийхан завсар руу мөлхөж, зүсээ хувиргаж эсвэл модонд авирч болно. Ихэнхдээ армид арван дөрвөн нас хүрээгүй дайчид таарч эхлэв.
  Дайн хүний нөөцийг залгидаг. Мөн газар нутаг ЗХУ-ын мэдэлд улам бүр багасч байна. Японы олон тооны явган цэргүүдтэй тулалдах шаардлагатай хэвээр байна. Тиймээ, сайн самурай танкууд, ялангуяа өөрөө явагч буунууд байдаг. Тэд мөн Т-34-тэй харьцуулж болохуйц дунд танктай, урд талын хуягт бүр илүү хүчтэй цувралд гарч ирэв.
  Тиймээс Япон улсыг дутуу үнэлэх нь аюултай. Түүнтэй дайтахын тулд цэргүүд хэрэгтэй.
  Сталин сандарч, улам бүр уур уцаартай болдог. 1943 оны 12-р сарын 25-нд бууж өгсөн хүмүүсийн ар гэрийнхэн, тэр дундаа арван хоёр настай хүүхдүүдийг буудаж, бага насны хүүхдүүдийг хөдөлмөрийн колони руу явуулна гэсэн тушаал гарчээ.
  Баррагийн отрядуудыг илүү олон удаа ашигладаг байсан. Мөн тэд илүү идэвхтэй буудаж, эрүүдэн шүүхийг ашигласан.
  Сталин зүгээр л тэвчихийн аргагүй болжээ. Берия анх удаа нацистуудтай тусдаа энхийн хэлэлцээр хийхийг оролдсон. Гэвч Гитлер энх тайвныг хүсээгүй. Тэрээр ЗХУ-ыг бүрэн эзлэхийг хүссэн. Ялангуяа холбоотнууд түүний хяналтаас гарч, хүрч чадахгүй байгаа үед.
  Тийрэлтэт онгоцыг Гуравдугаар Рейхийн үед бүтээсэн. Юуны өмнө, ME-262, гэхдээ энэ сөнөөгч онгоцонд олон удаа осолдохгүйн тулд илүү найдвартай хөдөлгүүр хэрэгтэй байв.
  Арадо бөмбөгдөгч онгоц болон Ю-287 төсөл хоёулаа ирээдүйтэй мэт санагдсан .
  Хамгийн сүүлийн үеийн TA-152 нь олон зориулалттай машин, маш хурдан гэдгээрээ практик дээр өөрийгөө сайн харуулсан. Ерөнхийдөө Германы арми агаарт илүү хүчтэй хэвээр байв. Түүгээр ч барахгүй Зөвлөлтийн Сарлаг ба Лагги нь хөнгөн цагааны дутагдалтай тул лавлагаа машинуудаас илүү хүнд, маневрлах чадвар багатай болжээ. Тиймээс ЗХУ-ын агаарын тээврийн чанар маш чухал түвшинд хүрсэн. Хүчирхэг зэвсэгтэй ME-309 нь маневрлах чадварыг харгалзан үзсэн ч Зөвлөлтийн тээврийн хэрэгслийг сайн даван туулж, ME-109-ийг нүүлгэн шилжүүлэв. Мөн TA-152 нь Focke -Wulf-ийг солих ёстой байсан.
  Тиймээс германчууд их бага хэмжээгээр хоккейчид... Гэхдээ техник дээр ажиллаж байсан.
  Жишээлбэл, Лев-2 нь шинэ зохион байгуулалтын схемтэй анхны танк болно гэж амласан. Танкны урд талын хурдны хайрцаг, хөдөлгүүрийг нэг блокт байрлуулж, цамхагийг арын хэсэгт шилжүүлснээр германчууд тэнхлэгийн голыг хэмнэж, тээврийн хэрэгслийн өндрийг бууруулсан . Үүний үр дүнд "Арслан" -2 илүү хөнгөн, тиймээс илүү хурдан болсон.
  Дайны үеийн хүндрэлийг харгалзан ЗХУ-д хүнд танк үйлдвэрлэх нь бараг зогссон бөгөөд цувралд бараг бүх зүйл Т-34-76-ийн дагуу нэгдсэн байв. Тиймээс нацистууд шинэ үндсэн танк бүтээх төсөлдөө хажуугийн хуяг дуулгаа хэт зузаан болгохоо больсон. Мөн "Арслан" нь 1200 морины хүчтэй хөдөлгүүртэй, тавин таван тонн жинтэй. Гэсэн хэдий ч бууны калибрийг багасгах замаар Лев-2 танкийн жинг цаашид бууруулах боломжтой. Өмнөх нь илт илүүц болсон. Түүгээр ч барахгүй гучин дөрөв нь чанар муутай хуягтай байсан бөгөөд тэр ч байтугай 37 мм-ийн хуучирсан Германы их буу ч тэднийг нэвтэлж эхэлсэн байв.
  Сталин айж сандарч байсан нь илт... Тэгээд тэр аянга, аянга шидэж байлаа... Гэвч тэр юу ч хийж чадсангүй...
  Шинэ оны эхний өдөр германчууд Ижил мөрний бэлчир дээрх Астраханы эзэнгүй хэсэг рүү дайрч эхлэв. Олон голын саад бэрхшээл, хэцүү газар нутаг, Каспийн тэнгисийн ойролцоо орших байдал нь Улаан армид Астраханы хамгаалалтыг чангатгаж, Сталинградаас ч илүү байлгах боломжийг олгосон. Түүгээр ч барахгүй Зөвлөлтийн охид хосгүй баатарлаг байдлыг харуулсан.
  Мөн Кавказад, ялангуяа өвлийн улиралд уулын дундуур явах нь маш хэцүү байдаг. Германчууд Каспийн тэнгисийн илүү тохиромжтой эрэг дагуу алхсан нь үнэн. Махачкала нь Зөвлөлтийн цэргүүд бүх хүчээ нударгаар цуглуулж, нацистуудыг зогсоохыг оролдсон хил болжээ.
  Гэхдээ зөвхөн далайгаар тээвэрлэдэг сум хангалттай байсангүй...
  Тамара хөл нүцгэн батальон охидтойгоо тэмцэж байв.
  Дайчид зөрүүдлэн тулалдаж, хосгүй баатарлаг байдал, хамгийн агуу эр зоригийг харуулсан.
  Тэгээд бараг нүцгэн өвөл, хүйтэн жавартай тулалдсан.
  Тамара нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэсрэлт хийж, өрсөлдөгчөө хагалж, хашгирав:
  - ЗХУ-ын төлөө!
  Анна бас нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, жиргэжээ:
  - Коммунизмын төлөө!
  Акулина маш сайн цохилт өгч, дайснуудыг цохиж, хашгирав:
  - Оросын агуу байдлын төлөө!
  Виктория дайсан руу цохиж, дайсныг хагалж, сахлаа сахлын хутга шиг тайрч, бувтнаад:
  - ЗХУ зогсох болно!
  Олимпиа, дайсан руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бөмбөг шидэж, вякнула:
  - Эх орныхоо төлөө, эцсээ хүртэл ялалтын төлөө!
  Охидууд ингэж зодолддог. Тэд асар их шийдэмгий, цөхрөлтгүй үйлдэл хийдэг.
  Тамара, буудаж, тэмдэглэв:
  - Чөтгөр тэднийг авахгүй, тэгвэл бид тэднийг авах болно!
  Энд байгаа тулалдаан нь харгис хэрцгий бөгөөд нэгэн зэрэг бүтээмжтэй юм.
  Анастасия Ведмакова тэнгэрт тулалдаж байна ... Түүний царай бүр уурлаж, хашгирав.
  - Коммунизмын эрин мэнд хүргэе!
  Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа онгоцны их бууг онилж, дайсны онгоцыг унагаж, дараа нь хашгирав:
  - Хөдөлмөрийн амжилтын төлөө!
  Акулина Орлова өрсөлдөгчөө цохиж, итгэлтэйгээр архирч, шүдээ гарган:
  - Ийм агуу коммунизмын төлөө, бүх дэлхий дээр!
  Нисгэгч хашгирав:
  Хүүхдүүд хүртэл биднийг мэддэг!
  Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа онгоцны бууг бай руу чиглүүлж, дайсныг бут цохиж, хашгирав:
  - Коммунизмын эрин үеийн нэрээр!
  Охин бол төгсгөлөгч, шатаж буй дөл гэдгийг хүлээн зөвшөөрье. Ямар ч галт уул түүнтэй харьцуулж чадахгүй.
  Акулина Орлова дуулжээ:
  - Би Бурханд итгэх итгэлийн талаар удаан хугацаанд мөрөөдөж байсан, би маш залхуу байна, би залбирмааргүй байна!
  Тэгээд тэр гоо үзэсгэлэнгүүд рүү түрэмгийлэн нүдээ ирмэв.
  Энд тулаанууд байна ...
  Мөн охидын онгоц хуучирсан. Мөн энэ нь тэдний хатуу хасах юм. Бас хүнд, тийм ч маневрлах чадваргүй...
  Байлдаад байсан нэг хүүг буудаж унагаж, шүхрээр үсэрч амжсангүй. Мэдээжийн хэрэг энэ бол түүний асар том эр зориг юм.
  Охидууд агаарт тулалдаж, хөгжилтэй байдаг ...
  Альбина, Альвина хоёр сайн ME-309 сөнөөгчдөд тулалдаж байгаа бөгөөд мэдээжийн хэрэг тэд идэвхтэй оноо авч байна.
  Охид амжилтаараа маш их бахархаж байна...
  Альбина гоёмсог, нүцгэн хөлөөрөө Зөвлөлтийн онгоцыг буудаж, хашгирав:
  - Манай бүргэдүүдийн төлөө!
  Альвина Оросын гурван машиныг нэг удаа цохиж унагаж, уулга алдав.
  - Манай шонхор шувуудын төлөө!
  Бүсгүйчүүд зоригтойгоор ажилдаа орсон... Гэхдээ тэд бас орос цэргүүдийг тамлах дуртай.
  Энд арван дөрөв орчим насны нисгэгч хүү баригджээ. Мөн хөөрхөн хүүхдийн дугуй өсгийт нь түүнийг шарсан. Тэгээд тэд нүцгэн хүнийг мөстэй усаар угааж эхлэв ... Дараа нь буцалж буй ус, дахин мөс ус.
  Эдгээр нь тэмцэгч гоо бүсгүйчүүд юм ...
  Альбина дуулжээ:
  -Бидний соёо, хумс, шүд, нударганы төлөө!
  Альвина уушгиныхаа дээд талд хашгирав:
  - Тэд сайн тулаан хийхийг хүсч байна!
  Охидууд хөлийн нүцгэн хуруугаараа гайхамшгийг бүтээсээр, Зөвлөлтийн онгоцыг буудаж байв.
  Гэсэн хэдий ч Оросын нисгэгчид ч тэдэнд хариулсан байна. Алис, Анжела хоёр саяхан Як-9 руу шилжсэн. Германчуудыг бут цохиж, нэгэн зэрэг дуулцгаая;
  Та бол эрэлхэг эх орны биелэл,
  Нөхөр Ленин, Нөхөр Сталин...
  ЗХУ-д бүх хүмүүс үнэхээр тэгш эрхтэй,
  Мөн нударга нь төмөр, гангаар хийгдсэн байдаг!
  
  Лениний хувьд Адольф араатан айдаггүй,
  Одоо Владимир бол нөхөр Сталин удирдагч ...
  Бид Фрицийг хөмсөг рүү биш нүд рүү нь цохисон.
  Бүх нацистууд нэг дор хуваагдсан!
  
  Орос бол миний эх орон
  Агуу, хязгааргүй эх орон ...
  Бүх үндэстэн нэг гэр бүл,
  Бид удахгүй коммунизмын дор амьдрах болно!
  
  Эх орноо хүчирхэгжүүлцгээе
  Оросыг хурдан ногоон болгоё ...
  Бид фашистыг духан дээр нь цохих болно, харин
  Надад итгээрэй, бидний хүч чадал чулуу болж хувирдаггүй!
  
  Есүс удирдагчийн хувьд үнэхээр агуу,
  Тэр бол бидний Эзэн, Орчлон ертөнцийн Цагаан Бурхан...
  Фюрерийг маш хүчтэй цохих болно,
  Эцсийн эцэст бидний эр зориг өөрчлөгдөөгүй болсон!
  
  Тийм ээ, эх орныхоо төлөө, гэгээнтэн,
  Бид Фрицтэй ширүүн тулалдах болно ...
  Нэг охин цасанд хөл нүцгэн гүйж байна
  Тэр уурандаа тулалдах хүсэлтэй байна!
  
  Тийм ээ, Сталин одоо Зөвлөлтийн удирдагч болсон.
  Ийм агуу, зоригтой, чадварлаг ...
  Коммунизмын Орос, дайсандаа бүү хүр ,
  Хэдийгээр Люсиферийн хүч чамтай хамт байна!
  
  Бид Гитлерийг авч чадна, надад итгээрэй
  Хэдийгээр чөтгөрийн хүч чадалтай ч...
  Нэг Гитлер бол махчин араатан,
  Хэдийгээр Фриц бол тэнэг биш гэдгийг хүлээн зөвшөөрөх хэрэгтэй!
  
  Товчхондоо бид Берлиний дайчид руу орно.
  Тэнд Ленин, өөрөөр хэлбэл Сталин бидэнтэй хамт байх болно ...
  Фашистууд гөлөг шиг амархан урагддаг
  Мөн бидний хүч чадал буурахгүй гэдэгт итгээрэй!
  . БҮЛЭГ Љ6
  1944 оны шинэ жил ирлээ ... Фронтын нөхцөл байдал маш хүнд байсан ч ЗХУ-д шинэ технологи бий болгох ажил өрнөж байв. Ялангуяа IS-2 танк болон түүний хүчирхэг зэвсгүүдэд ихээхэн итгэл найдвар тавьж байсан. 122 мм-ийн их буу нь нацистуудын эсрэг дайнд хүчтэй аргумент болж чадна. Т-34-85 дээр илүү хүчирхэг буу, том цамхаг, гэхдээ ижил их бие, явах тэрэгтэй найдвар тавьжээ.
  Нисэх онгоцны нөхцөл байдал улам дордов. Як-3-ыг сайн чанарын дуралюминий дутагдалтай тул үйлдвэрлэлд оруулах боломжгүй, шинэ хөдөлгүүртэй тул LAGG-7-г үйлдвэрлэл буурахгүйгээр хөөргөх боломжгүй болсон.
  Тиймээс Сталин одоогийн байдлаар Зөвлөлтийн гол сөнөөгч нь Як-9 ба LAGG-5 байсан бөгөөд Ил-2 довтолгооны онгоцыг үйлдвэрлэхэд хялбар, тэсвэр тэвчээртэй гэж шийджээ. Мөн танкуудад Т-34-85 ба IS-2 руу аажмаар шилжиж байна.
  Хэдийгээр үйлдвэрлэл буурахгүй байхын тулд ...
  Фронт нь цоорч, Германчууд Кавказыг эзлэн авч байв. Махачкала унаж, тэд аль хэдийн Азербайжаны хилд ойртож байв!
  Энд Тамара эмэгтэйчүүдийн батальонтой тулалдаж байв. Дахиад л дээл өмссөн ноорхой хувцас өмссөн, хөл нүцгэн охид дайсны хүчирхэг хүчинтэй тулалдав.
  Тамара нацистуудын эсрэг тэсрэлт хийж, зарим дайснаа устгав. Тэгээд тэр хөлийн нүцгэн хуруугаараа үхлийн хүчтэй гранат шидэж, жиргэжээ:
  - ЗХУ-ын алдар суу!
  Анна нацистууд руу маш нарийвчлалтай буудсан. Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр үхлийн хүчтэй гранат шидэж, өрсөлдөгчөө бут цохив.
  Дараа нь тэр хашгирав:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Акулина дайсан руу буудаж, фашист явган цэргийг таслав. Тэр Фрицийг огтолж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Оросын хувьд, бидний агуу ээж!
  Виктория дайсан руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэмдэглэв.
  - Аугаа эх орныхоо төлөө!
  Олимпиас бас пулемётоос буудаж, хашгирав:
  - Агуу коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Эмэгтэй тулаанчид үнэхээр гайхалтай...
  Тэд гоо үзэсгэлэнгийн төлөө байх ёстой тул тулалддаг ...
  Тамара тулалдаж байхдаа дайны эхлэлийг санав. Тэр Германы цэргүүдээс хэрхэн зугтах ёстой байв. Дараа нь тэр бууны архирах чимээг сонсов. Охин их бууг орхижээ. Түүний найз Татьяна, германчууд шинэ гутал авч, үнэт эдлэл, ээмэгээ урж хаяв. Тэгээд тэд түүнийг хөл нүцгэн олзлогдов ... Татьяна бол бүсийн хорооны нарийн бичгийн даргын охин байсан тул гуталгүй алхах шаардлагагүй байв. Энгийн хүн шиг хөл нүцгэн явах нь бардамналыг гутаан доромжилж, нарийхан улыг өвтгөж байна. Охин хөлөө цусанд цохиж, алхам тутамд ёолж байв.
  Тамара ч бас өөрт нь өгсөн шинэ гутлаа өмсөж, урт алхсандаа өсгийгөө үрж байв. Тэгээд тэр гутлаа тайлаад хөл нүцгэн алхав. Тэр тосгоны охин бөгөөд Украинд үүргээ гүйцэтгэсэн. Хүүхэд байхдаа хөл нь уулын энгэрт хүртэл алхдаг байв. Мэдээжийн хэрэг, үүнийг тэгш талын замтай харьцуулах боломжгүй юм. Хөлнийх нь ул нь аль хэдийн тайлж, алхахад тийм ч таатай биш байгаа нь үнэн. Гэвч хөл нь дахин ширүүн болсон. Тэгээд тэр бараг зовсонгүй.
  Гэвч удалгүй Татьяна хөлөө алхаж, алхаж чадахгүй болжээ. Германчууд түүнийг буудах байсан ч гоо үзэсгэлэнг нь өрөвдөв. Тэд намайг тэргэнцэрт суулгасан ч хариуд нь дуулуулсан. Татьяна сайхан хоолойтой байсан бөгөөд тэдэнд улс төрийн хувьд төвийг сахисан хэд хэдэн дуу дуулсан.
  Тамара дараа нь юу болсныг мэдсэнгүй. Тэр өөрөө ой дундуур алхаж, нүцгэн хөлөөрөө овойлт, овойлт, мөчрийг мэдэрч, тэр ч байтугай тааламжтай байсан. Уулын хурц хадан дээгүүр явахад ултай ул нь хүртэл удаан явбал хорсож өвддөг. Мөн өргөсөөр алхах нь бүр ч тааламжгүй байдаг. Эдгээр нь уланд наалдвал охидын барзгар ултай ч гэсэн илүү их өвддөг.
  Тамара кампанит ажлын үеэр ядарч сульдаж, өлсөж байв. Охин жимс идсэн бөгөөд энэ нь хангалтгүй байв. Германчууд хурдацтай урагшилж байв. Украины ойд ууланд амьдарч дассан Тамара замаа сайн мэддэггүй байв. Би төөрч, арын хэсэгт оров.
  Тэгээд одоо ойд агнасан муур шиг. Дараа нь охин германчуудыг мотоцикль дээр барьж авав. Тэд ус авахаар тэргэнцэртэй машинаа зогсоов. Тамара пулемёт руу мөлхөж, дайсан руу хэрхэн бууж байгааг харуулсан. Мөн тодорхойгүй, гэхдээ үнэн зөв зүснэ. Тэгээд нацистууд унаж, шаналан бужигнана. Тамара тэднийг дуусгав. Тэр эрүү рүү нэг нүцгэн өсгийг хөдөлгөж, тэр унав. Тэгээд охин түүнийг барьж авав.
  Үүний дараа гоо үзэсгэлэн мотоцикль дээр авирч, нүцгэн хөлөөрөө дөрөө дарж, суларлаа.
  Тиймээс алхах, хөл нүцгэн явахаас хамаагүй илүү хөгжилтэй байдаг.
  Тамара алхаж байхдаа бугнав:
  - Хайртай ах нар аа, хайрт ах дүүсээ амьдар! Та манай даргатай санаа зовох хэрэггүй!
  Дайны хаан ингэж боссон юм.
  Одоо тэр Комсомол терминатор шиг фашистуудтай тулалдаж байна. Гэвч хүч нь тэгш бус, охидын батальон ухрахаас өөр аргагүй болжээ. Эндхийн тулалдаанууд галт уулын дээгүүр аварга том данхны ус шиг буцалж байна.
  Анна хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, гранат шидэж, тэмдэглэв.
  - Дайнд амиа хорлохоос бусад бүх арга хэрэгсэл сайн байдаг!
  Акулина дайсан руу буудаж, нацистуудыг цохиж, тэмдэглэв.
  - Бид бүх зүйлд хамгийн түрүүнд байх болно!
  Мөн охины нүцгэн өсгий нь сүйрлийн бэлгийг өгсөн.
  Виктория нацистууд руу буудаж, автомат цохилтоор дайснуудыг устгаж, хашгирав:
  - Дайснуудад өршөөл үзүүлэхгүй!
  Тэгээд тэр түншүүд рүүгээ нүд ирмэв.
  Олимпиас түүний нүцгэн, цүүцсэн хөл, жинтэй гранат шидэж, хашгирав:
  -Дэлхийн хамгийн хүмүүнлэг шүүх, коммунизмын агуу байдлын төлөө!
  Эндхийн дайчид үнэхээр сүр жавхлантай бөгөөд сансрын эрин үеийнх бололтой.
  Тэд асар их харгис хэрцгий байдлаар тулалддаг.
  Гэвч нацистууд Кавказад давшсаар л байна. 1944 оны 2-р сард герман, туркууд нэгдэж, Зөвлөлтийн цэргийг хоёр тэгш бус хэсэгт хуваасан.
  Фюрер ЗХУ-ыг дуусгахыг шаардсан. Астрахань хэвээрээ байсан. Нацистууд урьдын адил байлдааны хувцастай ... Анхны МЕ-262 онгоцууд агаарт тулалдаж байна. Тэд ямар ч сенсаци үүсгээгүй гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Өндөр хурдтай үед 30 мм-ийн нисэх онгоцны буугаар цохих нь тийм ч тохиромжтой биш юм. Тийм ээ, үүнийг нухацтай авч үзэх хэрэгтэй. Мөн ME-262 нь хүнд жинтэй тул зарим асуудалтай байдаг. Ялангуяа маневрлах чадвараараа.
  Нисгэгчдэд дурласан ТА-152-ыг ашиглахад илүү амжилттай болж, ажлын морь болжээ. Үнэн хэрэгтээ машин ба фронтын бөмбөгдөгч онгоц, мөн сөнөөгч ба довтолгооны онгоц. Германы нисэх онгоцыг энэ онгоцонд бүрэн шилжүүлэх санаа хүртэл байсан. Үүний давуу талуудын дотроос довтолгооны болон сөнөөгч онгоцонд тохирсон амьд үлдэх чадвар, хурд, хүчирхэг зэвсгийг тэмдэглэх нь зүйтэй.
  Шинэчлэгдэж буй ME-309-ийг мөн улам идэвхтэй ашиглаж байна. ME-109 ч мөн адил үйлчилгээнд явж байгаа ч үйлдвэрлэлийг бууруулахгүйн тулд буулгахгүй байна. Тэр ч байтугай ME-109 "K"-ийн шинэ өөрчлөлт нь нэг дор таван агаарын буугаар зэвсэглэсэн илүү хүчирхэг хөдөлгүүртэй гарч ирэв. Та ийм машиныг тийм амархан ялж чадахгүй.
  ME-309 нь илүү хүчирхэг хөдөлгүүртэй, далавчтай болсон. Маш аюултай машин. Зөвлөлтийн нисгэгчид хуучин онгоцоор ниссээр байгаа бөгөөд чанар нь улам л буурч байна. Гэсэн хэдий ч одоогоор Як-9 тийм ч муу биш, маневрлах чадвартай, хэт их хурд шаарддаггүй.
  Германы цэргүүд хүчирхэг ... Т-34-85 танкийн талаар маргаан гарсан. Цамхгийн хуягыг зузаан болгох нь үнэ цэнэтэй юу? Эцсийн эцэст, энэ тохиолдолд жин нэмэгдэх болно. Зөвлөлтийн хуягны чанар унасан гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Хайлшийн элементүүд хомсдож, гагнуур эсвэл цутгах чанар маш чухал түвшинд хүрсэн.
  Харин охидууд баатар шиг тулалддаг...
  Дараа нь Элизабетийн танк эвдэрч, охид гарч ирэв. Хөл нүцгэн, бикини өмссөн тэд цас дундуур гүйж, гоёмсог ул мөр үлдээдэг.
  Кэтрин муухай харцаар тэмдэглэв:
  -Биднийг бүрэн боомилж байна!
  Елена ууртайгаар тэмдэглэв:
  Гэхдээ бид ялах болно!
  Элизабет гар буугаа буудаж, Германы мотоцикльчийг цохиод:
  - Би Германыг цохисон! Тэр яаж надаас авах юм бэ!
  Евфрасиа эрч хүчтэйгээр тэмдэглэв:
  - Тэнд тэд амьдралаа дуусгаж, буцаж зугтдаггүй!
  Кэтрин түрэмгий охин байсан бөгөөд дуулжээ:
  - Уурандаа бид эзэнт гүрний сүлд дууг дуулдаг!
  Охидууд өөрсдийнхөө төлөө гүйж, нүцгэн дугуй өсгийтэй гутал нь гялалзана.
  Хүү охидыг хараад айсандаа:
  -Тэгээд та хөл нүцгэн хаанаас ирсэн юм бэ?
  Элизабет хариулав:
  - Бид тактикийн маневр хийж байна!
  Хүү гиншиж:
  - Нэг, хоёр - уй гашуу нь асуудал биш,
  Та хэзээ ч ухрах ёсгүй!
  Хамар, сүүлээ өндөр байлга,
  Жинхэнэ найз үргэлж тантай хамт байдаг гэдгийг мэдэж аваарай!
  Кэтрин шүдээ гарган жиргэж:
  - Үнэнч найз үргэлж тантай хамт байдаг гэдгийг мэдээрэй!
  Елена хашгирав:
  - Битгий ай! Бид буцаж ирнэ....
  Тэгээд дөрвөн охин бүгд найрал дуугаар хашгирав;
  Дэлхий бүхэлдээ сэрнэ гэдэгт би итгэдэг
  Фашизмын төгсгөл ирнэ...
  Мөн нар гэрэлтэх болно
  Зам, коммунизмыг гэрэлтүүлэх!
  Дайчид ямар ч герман хүнийг урж хаяхад бэлэн байдаг ... Цасан дээр хөл нүцгэн тэд маш тачаангуй, үзэсгэлэнтэй байдаг. Дэлбээлж, бүдгэрдэггүй сарнай шиг энэ охид ямар үзэсгэлэнтэй юм бэ.
  За, Гитлер тоглоом шоглоомгүй, эх орныхоо эргэн тойронд үүл эргэлдэж байна. Тэр шүдээ зүрхэнд нь шингээж, цусыг нь ууна!
  Мөн охидууд ардаа маш үзэсгэлэнтэй замуудыг үлдээдэг. Германчууд эдгээр мөрийг дагаж өвдөг сөгдөн өлсөж ширтэнэ. Эдгээр нь зэрлэг дайчид юм. Германчууд охидын ул мөрийг үнсдэг.
  Анастасия Витчакова, Акулина Орлова нар тэнгэрт тулалдаж байна. Хоёр гайхалтай охин.
  Нацистуудыг сөнөөж, хөл нүцгэн хуруугаараа онгоцоо эргүүлж байсан Анастасия дуулжээ.
  - Бид илүү гэгээлэг маргаашийн төлөө тэмцэх болно!
  Акулина нацистуудын сүүлийг тайрч, нүцгэн хуруугаараа жиргэж:
  -Үнсье!
  Тэгээд охидууд Германчуудыг ямар ч өрөвдөхгүй, ямар ч ёслолгүйгээр дахин цохив. Тэд ийм л ухаантай юм.
  Анастасия Як-9 машинаа дахин эргүүлж, дуугарч, вякнула:
  - Энэ бол коммунизмын нэр юм!
  Акулина үүнтэй санал нэг байна:
  Дэлхий бүхэлдээ сэрэнэ гэдэгт би итгэдэг ...
  Германчуудыг цохиж унагасан Анастасия:
  - Эх орон бол бидний нар!
  Эндхийн тэмцэгч охидууд, Зөвлөлтийн дээд зиндааныхан ийм л байна.
  Германчууд үүнийг маш хэцүү ойлгодог. Мөн цэргийн ажиллагаа хөгжиж байна ...
  Гуравдугаар сард нацистууд Баку руу дайрч эхлэв. Газрын тосоор дүүрсэн томоохон хот руу дайралт болж байна. Тулаанууд ширүүн байна.
  Германчууд Бакуг хүнд их буугаар бууджээ.
  Мөн шуурганы цэргүүд бөмбөгдсөн. Гэхдээ асар их хүч чадлаараа ялгардаг анхны, хамгийн сүүлийн үеийн Ю-488 онгоцууд бөмбөг хаядаг. Эдгээр машинууд бол зүгээр л араатан юм.
  Тэдний нэг дээр Гертруда, Эва, Фрида нар. Үзэсгэлэнтэй үзэсгэлэнтэй охид Зөвлөлтийн байрлал руу бөмбөг хаяж байна. Тэд Улаан армийн цэргүүд болон энгийн иргэдийг устгадаг.
  Баку галд шатаж байна... Багана дээр утаа гарч байна. Газрын тосны цооногууд шатаж байна, бүх зүйл шатаж байна.
  Гертруда инээмсэглэн хэлэв:
  - Бурхан Германд хайртай!
  Эва нүцгэн өсгийгөө хөшүүрэг дээр дарж, бөмбөг хаяхдаа зөвшөөрөв.
  -Мэдээж! Бид бол сонгосон уралдаан!
  Фрида түрэмгий дуугаар:
  -Манай ард түмэн бол тэнгэрийн сонгосон хүмүүс!
  Тэгээд хамтрагчид руугаа нүд ирмэв. Эдгээр нь түрэмгий байдлын илэрхийлэл болсон ийм зодоонтой охид юм. Мөн байлдааны хүч.
  Гертруда агаарын их буугаар буудаж, жиргэжээ:
  - Манай эх орны агуу байдлын төлөө!
  Өрсөлдөгчид рүүгээ буудсан Ева:
  - Асар их агуу байдлын төлөө!
  Охидууд онгоцыг хурдан эзэмшсэн бололтой. Эдгээр нь тэмцэгч найзууд юм.
  Мөн та тэднийг картаар тийм амархан хожиж чадахгүй. Мөн тэд дайснаа зэрлэг галзууралтайгаар бут цохино.
  Фрида тэмдэглэв:
  - Би бол агуу мөрөөдөлтэй, гоо үзэсгэлэнтэй эмэгтэй!
  Үүний дараа тэрээр Германы мангас руу довтлох гэж байсан Зөвлөлтийн сөнөөгчдийг буудаж, онгоцны буугаар дахин бууджээ.
  Тийм ээ, та нацистуудыг эсэргүүцэж чадахгүй юм шиг санагдаж байна.
  Баку халдлагад өртөж байна.
  Тамара батальонтойгоо хамт энэ хотын төлөө тулалдаж байна. Бүсгүйчүүд цөхрөнгөө барж, хосгүй баатарлаг байдлыг харуулж байна.
  Тамара эргэж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, германчууд болон тэдний хөлсний цэргүүдийг тарааж, хашгирав:
  - Миний хязгааргүй эх орны төлөө!
  Тэгээд тэр түншүүд рүүгээ нүд ирмэв. Тэр бол хамгийн дээд зэрэглэлийн дайчин бөгөөд эн тэнцүү дайчин юм.
  Мэдээжийн хэрэг, бусад охид ч муу биш юм. Тэд маш сайн тулалддаг гэж хэлье.
  Жишээлбэл, Анна нацистуудыг хадуураар цохисон мэт авч, устгасан.
  Тэгээд жиргэж:
  - ЗХУ-ын төлөө!
  Тэгээд тэр нүцгэн өсгийөөрөө үхлийн бэлгийг өгсөн.
  Дайсан руу буудаж буй Акулина хашгирав:
  - Эх орныхоо төлөө!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа хүн бүрийг дараалан устгадаг устгалын үзүүлэнгүүдийг хэрхэн эхлүүлэх вэ.
  Виктория дайснуудтайгаа тулалдаж, цөхрөнгөө барж, шийдэмгий үйлдэл хийдэг. Өрсөлдөгчдөө тэсрэлтээр цохино. Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа гранатуудыг үхлийн хүчээр шиддэг. Тэгээд хашгирав:
  - Коммунизмын үзэл санааны төлөө!
  Олимп ч гэсэн тулалддаг. Мөн энэ баатарлаг охин нүцгэн, булчинлаг хөлөөрөө бүхэл бүтэн хайрцаг тэсрэх бодис шидэх болно. Тэгээд "Арслан" танк эргэлдэнэ.
  Дайчин ингэж хэлэв:
  - Гэхдээ пасаран !
  Зодоонтой охид, маш үзэсгэлэнтэй. Хэзээ ч битгий бууж өг, бүү бууж өг. Тэд терминаторын эрх мэдэлтэй.
  Мөн хүч нь маш тэгш бус ... Баку галд автжээ. Зөвлөлтийн цэргүүдэд сум дутагдаж байна. Мөн энэ бол гол асуудал юм.
  Олон хүмүүс цөхрөнгөө барж бууж өгдөг.
  Герда болон түүний багийнхан эрэгтэй боолуудыг нүцгэн улыг нь үнсэхийг албаддаг. Тэд үүнийг дуулгавартай хийж, өсгийгөө долоодог.
  Дараа нь охид дахин Пантер-2 руу авирч, бууддаг. Зөвлөлтийн зэвсгийг цохиж байна ...
  Бараг бүх Кавказыг эзэлсэн. Гэвч Ереван тэссээр л байна. Поти хот баатарлагаар тулалдаж байна - Хар тэнгисийн флотын үлдэгдэл хэвээр байгаа сүүлчийн боомт.
  Тэгээд тэнд янз бүрийн үндэстний охид зодолддог. Мөн хөл нүцгэн Гулназигийн отряд тулалдаж байна . Гүржийн үзэсгэлэнт эмэгтэй, охинд зориулсан багтай.
  Гулнази нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бодис бүхий боодол шидээд, нацистуудыг урж, хашгирав.
  -Дэлхийн коммунизмын агуу алдар алдар!
  Түүний хамтрагч Тамила бас нүцгэн хөлөөрөө үхлийн аюултай гранат шидэж, туркуудыг бут ниргэж, хашгирав.
  - Эх орныхоо төлөө!
  Маша бол Оросын охин бөгөөд эргэлт өгч, нүцгэн хуруугаараа тэсрэх хүчийг шидэж, нацистуудыг эвдэж, хашгирав.
  - Дэлхийн коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Маргарита бас сайн зорилготой эргэлт өгдөг. Тэрээр нацистуудыг бут цохиж, нүцгэн өсгийөөрөө алуурчин үхлийн бэлэг илгээж, өрсөлдөгчөө бут цохиж, хашгирав:
  - Бидний ялалтын төлөө!
  Бүсгүйчүүд ингэж баатарлаг тулалддаг. Тэднийг үнэхээр зогсоож, буцаах боломжгүй. Тэд зүгээр л эмэгтэй тулаанчид, супер. Хэрэв тэд тулалдах юм бол баатрууд, супер хүмүүс шиг !
  Гэвч харамсалтай нь нацистууд болон тэдний дээд хүчийг эсэргүүцэх нь хэцүү байдаг. Тэнгэрт Альбина, Альвина нар итгэлтэй данстай болж байна. Маш олон онгоц сүйрсэн тул тэднийг зогсоох боломжгүй юм.
  Альбина Зөвлөлтийн өөр нэг онгоцыг хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, дуулжээ.
  - Бид ялагдах боломжгүй, анчин тоглоом болж хувирна!
  Альвина өрсөлдөгчөө таслан, толгойгоо хүчтэй хүзүүн дээр нь эргүүлж, жиргэжээ:
  - Арийн шинэ дэг жаягийн эриний алдар суу!
  Бас нүцгэн өсгийтэйгөө бууж өгдөг...
  Охидууд аль хэдийн таван зуу гаруй онгоцыг буудаж, алтан царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайг хүртжээ.
  Эдгээр нь зүгээр л итгэмээргүй гоо үзэсгэлэн юм. Гуравдугаар Рейхийн дайснуудыг аль хэдийн цохиж байгаа бол эдгээр чөтгөрүүдийг зогсоож чадахгүй. Зөвхөн Марсель хотын ойролцоо 500 гаруй онгоцыг унагасан. Энэ үзэгдэл нь мэдээжийн хэрэг дээд талд байна. Гитлер цагаан алтны царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайн зургаа дахь зэрэглэлийг батлахаар шийджээ.
  Унасан мянган онгоцыг түрүүлж давсан хүн үүнийг хүлээн авна. Мөн энэ нь гайхалтай үр дүн байх болно.
  Альбина Зөвлөлтийн таван нисэх онгоцыг 30 мм-ийн калибрын буугаар нэг удаа тасалж, гохыг нь нүцгэн хуруугаараа даран:
  - Бидний хүч чадал алдар!
  Алвина Зөвлөлтийн машинуудыг хадаж, дайснуудыг хөлийн нүцгэн хуруугаараа цавчиж, вякнула:
  - Баатарлаг байдлын агуу алдар!
  Дайчид бие бие рүүгээ нүд ирмэв!
  Тэд үргэлж бикини өмсөж, хөл нүцгэн тулалддаг нь тэдний хүч чадал юм. Охид бол зүгээр л супер-эмэгтэй хүмүүс. Хэдийгээр тэд хорон санаат үйлчилдэг ч гэсэн. Мөн тэд олзлогдсон анхдагчдын өсгийг нь очоор хуурах дуртай . Энд охидууд байна. Харгис хэрнээ хөөрхөн.
  Альбина нэг удаа хэлэхдээ:
  - Дэлхий дээр сайхан сэтгэл гэж байдаггүй, зөвхөн сул тал байдаг!
  Нүцгэн өсгийөөрөө тэр Зөвлөлтийн байрлал руу хэд хэдэн бөмбөг хаяж, гурван буу тогшив.
  Эдгээр нь хэнд ч өршөөл үзүүлдэггүй дайчид юм! Гэхдээ тэдний цохилт зүгээр л няцалж байна.
  Альвина инээмсэглэн тэмдэглэв:
  - Нарны дор сул дорой хүмүүст газар байхгүй!
  Тэгээд хамтрагч руугаа нүд ирмэв.
  Ямар ч сул тал хардаггүй, хэзээ ч бууж өгдөггүй дайчид. Тэд үнэхээр аваргуудын аварга юм. Хэдийгээр хасах тэмдэгтэй ч гэсэн тэд муу хүчинд үйлчилдэг.
  Гэхдээ нэгэн зэрэг хөгжилтэй, дур булаам.
  Альбина шүдээ зууж, өрсөлдөгчид рүүгээ үхлийн аюултай агаарын сум илгээж, жиргэжээ:
  - Нацист үг ариун - бид үүрд устгах болно!
  Альвина түрэмгийлэн анзаарч, өрсөлдөгчөө цохив:
  - Бид үнэхээр далайн дээрэмчид!
  Альбина дайснуудыг таслан зогсоож, батлав:
  - Бусад бүх зүйл бол мөрөөдөл юм!
  Дайчид бөмбөгөөр бөмбөг цохих мэт бүгдийг бут цохиж, унагаж эхлэв.
  Алвина Оросын онгоцыг бут цохихдоо жиргэжээ.
  - Бид Гитлерийн бүргэдтэй тулалдаж байна!
  Тэгээд хамтрагчид руугаа нүд ирмэв.
  Эндхийн дайчид үнэндээ дайснуудын зүрх сэтгэлийг сулруулдаг. Улаан арми тэднээс капитал авдаг.
  Тэмцэж буй охид Оросын цэргүүдийг маш их хичээнгүйлэн цохив.
  Гэхдээ ТА-152 дээрх Хельга Зөвлөлтийн хуурай замын цэргүүдийг устгадаг. SAU-85-ыг цохиж, хашгирав:
  - Герман, түүний охид, хөвгүүдийн агуу байдлын төлөө!
  Гэвч Астраханы төлөө тулалдаан үргэлжилсээр байна.
  Хамгийн сүүлчийн хүч чадалтай охидууд.
  Аленка нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бөмбөгтэй бөмбөг шиддэг. Нацистуудыг эвдэж, хашгирав:
  - Ариун коммунизмын төлөө!
  Анюта нацистууд руу буудаж, мөн нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, хашгирав:
  - Мөн улс орны аврал!
  Алла өрсөлдөгчдөө цохиж, шаардлагагүй ёслолгүйгээр хадаж, нүцгэн өсгийөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  -Бидний алдар ийм л сонсогдож байна!
  Мария дайснуудыг устгаж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн бэлэг шидэж, архирлаа:
  - Бид алдар суугаараа агуу юм!
  Маруся, жагсаж буй Арабын хөлсний цэргүүдийг хагалж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Өөрчлөлтийн хувьд үнэ нэг дор унах болно!
  Матрона нацистуудыг пулемётоос унтрааж, түүнийг аваад хашгирав:
  - Манай ЗХУ-ын эх орон! Бөх болно, эрхэм ээ!
  Эндхийн дайчид маш түрэмгий байдлаар ажилладаг. Мөн тэдний байлдааны дарамт асар их байна.
  Ерөнхийдөө тэд асар том нисэх онгоцоо харуулдаг. Бас үнэхээр зогсоошгүй дарамт.
  Дайчид хөл нүцгэн мөртлөө аз жаргалтай...
  Дөрөвдүгээр сард нацистууд Бакуг эзлэв. Сумны хомсдол нь хүнд цохилт болсон. Үүний зэрэгцээ Поти бараг нэгэн зэрэг унав. Зөвхөн Уулын энгэр дээр байрладаг Ереван л үлджээ. Гэхдээ тэр бас сүйрсэн. Тэндхийн сум, хоол хүнс ч дуусч байв. Зүгээр л туркууд энэ хот руу дайрч амжаагүй байгаа бөгөөд тэд өлсөхөөр тоос цуглуулж байна.
  Тамарагийн батальоны охид хэсэгчлэн газар доорхи дунд алга болж, хэсэг нь командлагчийн хамт ар тал руугаа нүүж, урд зүг рүү шилжсэн ... Тэд өөрсдийнхөө талд орохыг хүсчээ.
  Кавказ аль хэдийн бараг бүрэн эзлэгдсэн боловч дайн үргэлжилж байна. Хэдийгээр ЗХУ тухайн үед газрын тосны хамгийн том талбайгаа алдсан. Гэхдээ Улаан арми сүнсээрээ эвдэрсэнгүй. Ижил мөрний бүс, Сибирь болон бусад олон газарт газрын тос байсаар байна.
  Гитлер 4-р сарын 20 гэхэд Астрахан дахь оросуудыг дуусгахыг тушаажээ. Мөн тулаан асар том хэмжээнд өрнөв. Мөн бөмбөгдөлт огцом эрчимжсэн.
  ЗХУ хүчтэй дарамтанд байсан. Япончууд эзэлсэн Алма-Атагийн төлөө тулалдаан үргэлжилсэн. Хот бараг бүхэлдээ хүрээлэгдсэн байв.
  Самурай нар бага зэрэг дулаармагц довтолгоогоо Магадан руу чиглүүлэхийг оролдов.
  Вероника Алма-Атад тулалдаж, самурайчуудын довтолгоог өөрийн батальон охидынхоо хамтаар тэмцсэн.
  Мөн тэд маш олон байдаг. Уналтын аргаар элсүүлсэн хятадууд ч тэмцэж байна.
  Япончууд шар цэргүүдээ тулалдаанд шидэж байна ... Тэд урагшилж, цогцостойгоо шууд утгаараа Зөвлөлтийн байрлалыг шидэж байна.
  Вероника шатаж байна. Мөн тэрээр Хятад, самурай нарыг эгнээндээ нэгтгэдэг. Тэр хөлийн нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, хашгирав:
  - Оросын сүнсэнд алдар суу!
  Марфа бас буудаж, өрсөлдөгчөө таслан, хашгирав:
  - Манай эх орны төлөө!
  Наташа их бууны үүрэг гүйцэтгэхээр элсүүлсэн Япон, Хятад цэргүүд рүү буудаж, хашгирав.
  - Агуу коммунизмын төлөө!
  Самурай болон хятадын дайчид руу буудаж, тэднийг их хүсэл тэмүүллээр хадаж, нүцгэн өсгийөөрөө үхлийн бэлэг өгч буй Алина:
  - Коммунизмын шинэ хилийн төлөө!
  Вероника дайсан руу маш нарийвчлалтай харваж, хятадуудын толгойг нэвтлэн, нэгэн зэрэг хашгирав:
  - Зөвлөлтийн нутаг дэвсгэрт алдар суу!
  Мөн нүцгэн хөлөөрөө тэрээр асар том гранат илгээдэг бөгөөд энэ нь бүх дайснуудыг урж хаядаг.
  Марта дайсныг тасалж, үхлийн бэлгийг нүцгэн хуруугаараа шидэж, хашгирав:
  - Коммунизмын эрин үеийг захир!
  Наташа тэсрэх бөмбөгийг нүцгэн хөлөөрөө урж, бөөн хятадуудыг урж хаяад:
  - Зөвлөлтийн шинэ дэг журмын төлөө!
  Дайсан руу маш нарийвчлалтай буудаж буй Алина хашгирав:
  - Коммунизмын шинэ хилийн төлөө бид тэмцэх болно!
  Мөн түүний нүцгэн өсгий нь сүйрлийн бөмбөгөнд оров.
  Зодолдож буй охид, нүднээс нь оч асгарах мэт.
  Үгүй ээ, япончууд ийм хүмүүсийг Хятадын хүчинтэй хамт байлдан дагуулж чадахгүй. Мөн самурай довтлохоор яаравчлав.
  Дахин тэд бүх хандлагыг цогцосоор дүүргэдэг. Гэхдээ тэд хэтэрхий олон байгаа бөгөөд хөл нүцгэн гоо сайхны батальон ухрахаас өөр аргагүй болжээ.
  Мөн Японы нинжа охидууд байдаг. Мөн тэдэнтэй тэмцэх нь маш хэцүү байдаг.
  Тэд маш гялалзсан, зодоонтой, үзэсгэлэнтэй юм. Мөн тэд нүцгэн хуруугаараа хөлөө шидэж, агуу их сүйтгэгч хүчний бэлэг юм.
  Цэнхэр үстэй нинжа охин Зөвлөлтийн цэргүүдийг сэлэм барин, хашгирах нь:
  - Эзэн хааны хаанчлалын эрин үед!
  Шар үстэй нинжа охин салхин тээрэм ажиллуулж, Оросын цэргийг бут ниргэж, дуу алдав.
  Банзайн эрин алдар суу !
  Улаан үстэй нинжа охин нисдэг тэрэгний техник хэрэглэж, Зөвлөлтийн офицерын үгийг таслан:
  - Бид үргэлж ялдаг!
  Цагаан үстэй нинжа охин эрвээхэйний арга хэрэглэж, гурван орос цэргийг огтолж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа вандуй шидсэн байна. Энэ нь дэлбэрч, гучин дөрөвийг эргүүлэв.
  Дайчин хашгирав:
  - Японы шинэ захиалгын төлөө!
  Ийм охидууд үнэхээр гайхалтай, үнэхээр дажгүй ... Алс Дорнод дахь Улаан арми ноцтой дайсантай тулгарсан.
  Гэхдээ энд төвд Зөвлөлтийн цэргүүд Ржевийн чиглэлд гэнэтийн цохилт өгчээ.
  Энд Элизабетын багийнхан шинэ IS-2 танк дээр анх удаа тулалдаж байна. Зарим итгэл найдвар холбоотой машин. Ихэвчлэн багийн таван гишүүн байдаг, гэхдээ энд дайчид дөрвөн гишүүнийг даван туулдаг.
  Элизабет 122 мм-ийн буугаар буудаж байна. Хор хөнөөлтэй сум алуурчин хүчээр нисдэг. Нумыг дүрсэлж, холын зайнаас цохиж байна T-4.
  Элизабет хэлэв:
  - Энэ бол миний сайн хийсэн зүйл!
  Үүний хариуд Екатерина хөл нүцгэн хуруугаараа буруутгаж, бухимдан хэлэв:
  - Мөн буу тийм ч хурдан буудаггүй!
  Элизабет үүнтэй санал нэг байна:
  - Ямар ч төгс танк устгагч биш!
  Нүцгэн хөлөөрөө зэвсгийг цэнэглэхэд тусалсан Елена тэмдэглэв.
  - Гэхдээ энэ бол алуурчин!
  Тэгээд Кэтрин халсан. Мөн бүрхүүл нь Пантер руу маш хол зайнаас оногдов. Тийм ээ, алуурчин буу...
  Екатерина тэмдэглэв:
  - Бидэнд маш их эрч хүч, сэтгэл хөдлөл байна!
  Елена үүнтэй санал нэг байна:
  - Нилээд их! Орост алдар суу!
  Эфрасиа мөн тэмдэглэв:
  - Энэ машины үзэгдэх орчин муу байна. Та яаж бууддаг вэ?
  Елена логикоор тэмдэглэв:
  - Бидэнд ийм сургагдсан нүд байна! Хэрэв бид ялсан бол бид ялна!
  Дайчид найрал дуугаар дуулжээ:
  - Бид айхгүй, үргэлж тулалдах болно!
  . БҮЛЭГ Љ 7.
  4-р сарын 21-нд Астрахань хэсэгчлэн Зөвлөлтийн хяналтад хэвээр байв. Германчууд үүнд бүрэн баригдсангүй.
  Газар нутаг нь энд сайн хамгаалах боломжтой болсон. Германчууд тактикаа өөрчлөхөөр шийджээ. Тэд дайралт хийхийн оронд бөмбөгдөлт, буудлагад шилжсэн.
  Аленка болон түүний багийнхан бункерт нуугдаж, их хэмжээний буудлага хийхийг хүлээж байв.
  Охидууд зургаа нь л хөзөр тоглож байв. Тэд хөлийн нүцгэн хуруугаараа тавцангаа барьж, ярилцав.
  Анюта ууртай хэлэв:
  -Кавказад зөвхөн Ереваныг аваагүй. Энэ бол энэ бүс нутагт бидний сүүлчийн арал юм. Дараа нь юу юм?
  Аленка логикоор санал болгосон:
  -Тэд Москва руу явах байх. Энэ бол тэдний итгэл үнэмшил юм!
  Аллах санаа алдаад:
  - Хүчнүүд маш тэгш бус ... Бид дайнд үнэхээр ялагдаж байна, бидэнд хангалттай цэрэг байхгүй!
  Мария логикоор тэмдэглэв:
  - Тэгээд нацистууд ялагдаж байна! Тэд биднийг эсэргүүцэж чадахгүй!
  Матрена хөл нүцгэн хуруугаараа газрын зураг шидэж, бодлоо илэрхийлж:
  - Бид ялахын тулд төрсөн, бид ялах нь гарцаагүй, би үүнийг мэднэ!
  Маруся зөвшөөрч, өрсөлдөгчөө хөлийн нүцгэн хуруугаараа цохив.
  - Мэдээжийн хэрэг, эргэлзээ байхгүй!
  Аленка нүцгэн, борлосон хөлөөрөө хөзөр шидэж, тийм ч өөдрөг биш байх болно.
  "Бүсгүйчүүд бид эзлэн түрэмгийллийн дор амьдрах хэрэгтэй байж магадгүй ч бид ялна гэдэгт итгэлтэй байна!"
  Анюта хатуухан хэлэв:
  -Та партизан арга барилтай тулалдаж болно, ийм их дажгүй барилдвал маш сайхан байх болно!
  Аллах түрэмгийлэн тэмдэглэв:
  - Та илүү идэвхтэй тэмцэх хэрэгтэй!
  Охид яриагаа таслав. Дараа нь тэд өөр сэдэв рүү шилжсэн.
  Маруся бухимдан хэлэв:
  -Итгэгчдийн тоо нэмэгдэж байна. Бүх логикийн эсрэг!
  Анна үүнд хариулав:
  Бурхан байхгүй гэдгийг хэн ч хараахан батлаагүй. Тэгээд тэр өөрөөр баталж чадахгүй. Тиймээс энд та эцэс төгсгөлгүй маргаж болно.
  Елена баталсан:
  - Энд маргах нь тэнэг бөгөөд ашиггүй юм!
  Аллах үүнийг зөвшөөрөв:
  -Тийм ээ, энэ яриа дэмий юм. Түүгээр ч барахгүй, хэрэв Бурхан гэж байдаг бол Тэр тийм биш байх нь түүнд илүү дээр юм!
  Матреона инээгээд хэлэв:
  -Ийм бурхан байхгүй байсан нь дээр! Тэр болтол дуулцгаая!
  Мөн охид найрал дуугаар дуулсан;
  Бид охид, комсомолд элсэж,
  Тэд эх орондоо үнэнч байхаа тангараглав...
  Тиймээс нацистуудыг ширүүн ялагдал хүлээж байна.
  За, Орост коммунизмын үед амьдарцгаая!
  
  Эцсийн эцэст Ленин металл шиг бидэнтэй хамт байна.
  Хүрэл нь ямар ч гангаас илүү бат бөх...
  Би ертөнцийг орвонгоор нь эргүүлэхийг мөрөөддөг байсан,
  Агуу суут Сталины гэрээсэлсэн шиг!
  
  Бид эх орноо сэрүүн болгоно,
  Мөн бид Эх орноо оддын дээгүүр өргөх болно ...
  Комсомолын гишүүдэд амжилт хүсье.
  Бидний хөл нүцгэн байсан ч гэсэн!
  
  Фашист миний нутаг руу дайрсан
  Зүүн талаас самурай руу увайгүй авирна ...
  Би Есүс, Сталин хоёрт хайртай
  Дайсандаа би итгэж байна, бид урагдах болно!
  
  бурхан бидэнтэй хамт байна .
  Хошигнолоор ямар коммунизм байгуулах вэ ...
  Гайхамшигт саваа нь орчлон ертөнцийн бүхнээс илүү хүчтэй,
  Ухамсар, хүсэлд нэмнэ!
  
  Бид хэзээ ч бууж өгөхгүй гэдэгт итгэдэг
  Эх орноо өвдөг сөхрүүлж болохгүй...
  Нөхөр Сталин бол тод од,
  Манай багш бол мэргэн суут Ленин юм!
  
  Бид эх орноо болгоно,
  Дэлхий дээр илүү үзэсгэлэнтэй, гэрэлтсэн ...
  Энэ нь байх болно, алуурчин бууг мэдэх,
  Насанд хүрэгчид болон хүүхдүүдийг хөгжилтэй өнгөрүүлээрэй!
  
  Сварог шатаа , зүрх сэтгэлдээ бүү шат.
  Та бол Оросын бүх сэлэмний ивээн тэтгэгч юм.
  Бид удахгүй хүчирхэг диваажин байгуулах болно, би итгэж байна,
  Есүс ариун номлолд ирэх болно!
  
  Гитлерийн бүлэглэлд бүү итгэ найзуудаа
  Тэр амархан бөгөөд сүрдүүлгээр ялах болно ...
  Бид бүгдэд нэг гэр бүл хэрэгтэй -
  Эх орноо хайрлахад оройтоогүй гэдэгт итгээрэй!
  
  Төгс Хүчит Их Эзэн биднийг бүгдийг хамгаалдаг,
  Гурван өнгөт далбааг дэлхий дээр мандуулъя ...
  Муу махчин амьтан тоглоом болж хувирна,
  Бид Сатаныг даван туулж чадна!
  
  Би Их Эх орондоо хайртай
  Бүхэл бүтэн орчлонд чамаас илүү үзэсгэлэнтэй гэж үгүй
  Бид Оросыг рублиэр зарахгүй,
  Орчлон ертөнцөд амар амгалан, аз жаргалыг бүтээцгээе!
  
  Эх орныхоо нэрийн өмнөөс мөрөөдөл,
  Агуу Орос мандах болно...
  Бусад бүх зүйл зүгээр л дэмий хоосон зүйл
  Мөн шинэ Мессиа бидэнтэй хамт байх болно!
  
  Өө миний агуу Лада,
  Та Орост хайр, амар амгаланг өгөх болно ...
  Би чамд хандсан тул би залбирч байна,
  Шаардлагатай бол аянга цохи!
  
  Тэнгэрийн Бурханы эх Мариа,
  Орчлон ертөнц Есүст өгсөн ...
  Таны төлөө агуу Бурхан амилсан.
  Хүмүүс жинхэнэ амтаа алдаагүй байна!
  
  Комсомол гишүүдийг анзаараарай
  Оросын бурхад маш их хүндэтгэлтэй байдаг ...
  Бид эх орны агуу хөвгүүд
  Оросууд үргэлж ялдаг!
  
  Найзууд эх орондоо залбирах хэрэгтэй
  Перун, Ярило, Сварог нар хүчирхэг ...
  Бид маш хүчтэй нөхөр байх болно
  Мөн бид бүр тэнгэрт үүл үлээх болно!
  
  Одоо дайснуудыг Москвагаас аль хэдийн буцааж хаясан.
  Та фашистуудыг маш их гомдоосон ...
  Бид Есүс, Сталин хоёрт үнэнч,
  Буутай танк хангалттай байх болно!
  
  Үгүй ээ, дайсан Оросуудыг хазаарлаж чадахгүй,
  Нэгэнт манай дайчид хүчирхэг болохоор...
  Шалгалт, хүлээлгэн өгөх, зөвхөн тав,
  Ингэснээр бүх хөвгүүд маш хүчтэй байх болно!
  
  Надад итгээрэй, Сталинград сүр жавхлантай байх болно,
  Мөн бид түүнийг дайралтаас хамгаалах болно ...
  Ялсан баатрын эгнээ ирнэ,
  Хэдийгээр цус нь саадгүй урсдаг!
  
  Хүйтэнд хөл нүцгэн охид
  Тэд гүйж, өсгийтэйгээ анивчдаг ...
  Тэд фашистуудыг нударгаараа цохино.
  Нийгэмгүй Кайн хавтгайрна!
  
  Бүх зүйл сайхан болно, хүмүүс үүнийг сайн мэднэ
  Бид сансарт байна, бид оддыг нээх болно ...
  Эцсийн эцэст эр зоригт эргэлзэх нь нүгэл юм.
  Мөн Бурханы сэнтийд нэгэн хүн байх болно!
  
  Шинжлэх ухаан удахгүй үхэгсдийг амилуулна.
  Бид илүү залуу, үзэсгэлэнтэй болж чадна ...
  Бидний дээр алтан далавчтай херуб байна.
  Миний сайхан ээж Орост!
  Охид бүхэл бүтэн шүлгийг сайн дуулж, хөл нүцгэн хөзөр тоглож байв ...
  4-р сарын 22 Лениний төрсөн өдөр байв. Бүсгүйчүүд ус, кофенд шингэлсэн архи ууж, амьсгаа дороо ууж...
  Сычевскийн төвд дахин нэг ажиллагаа явуулав . Германчууд хамгаалалтад байж, тулалдсан. Зөвлөлтийн шинэ танкууд Т-34-85 ба ИС-2 тулалдаж байв. Сүүлчийн машин шаварт тээглэх нь элбэг байсан. Тиймээ, "Tiger" -2 ба илүү хүнд "муур" -ын хуяг дуулга нь духан дээр гарсангүй. "Пантер" -2 ч гэсэн зөвхөн ойроос цоолж болно.
  Хамгийн Германы машин Зөвлөлтийн машиныг холоос цоолж байв.
  Гитлер ерөнхийдөө Пантер 2-д сэтгэл хангалуун байсан бөгөөд энэ нь хангалттай хамгаалалттай, гүйцэтгэл, зэвсэглэл сайтай байв. Гэхдээ тэр илүү сайн хамгаалалттай танк бүтээхийг шаардаж, тэр үед тэвчээртэй жолоодохыг...
  Энэ тохиолдолд "хулгана" нь үр дүнгүй машин болох нь батлагдсан. E-100-ийг "E" цувралын нэг хэсэг болгон идэвхтэй хөгжүүлсэн. Хөдөлгүүр ба дамжуулалтын зохион байгуулалтыг хамтад нь хийх ёстой байсан бөгөөд цамхаг нь их бие шиг илүү нарийхан, налуу байв . Хуягны зузаан нь зэвсгийнхтэй адил хулганатай харьцуулж болохуйц хэвээр байсан боловч өндрөөс шалтгаалан жинг 130 тонн болгон бууруулах шаардлагатай байв. Энэ тохиолдолд хөдөлгүүр нь эсрэгээрээ 1500 морины хүчтэй байх ёстой бөгөөд танк нь хангалттай хөдөлгөөнтэй байх болно.
  Ерөнхийдөө "Е" цуврал нь шинэ үеийн танк болох ёстой байв. Доод дүрс, оновчтой налуугийн том өнцөг, хүчирхэг буу, хөдөлгүүр, нягт зохион байгуулалттай.
  Гэсэн хэдий ч Германчууд аль хэдийн нэлээд сайн машинтай байсан. "Пантер" 2 өмнөх загварыг сольсон. Илүү хүчирхэг хөдөлгүүр, нарийн цамхаг бүхий шинэ Tiger-2 гарч ирэв. Илүү сайн хамгаалагдсан, жин багатай.
  Тиймээс нацистууд зүгээр суусангүй.
  1944 оны 4-р сарын 24-нд Германы анхны Арадо тийрэлтэт бөмбөгдөгч онгоц Москвад үхлийн бэлэг барьжээ. Тэрээр бөмбөгөө маш өндрөөс унагаж, Зөвлөлтийн дайчдыг амархан давж гарав.
  Одоо ЗХУ-д ямар ч боломж байхгүй, Улаан армийн төгсгөл удахгүй ирнэ гэж Гитлер хэлэв.
  4-р сарын 25-нд Астрахань руу шинэ дайралт эхлэв. Энэ тулалдаанд анхны газар шорооны машин оролцов: газар доорх танк.
  Үүн дээр Мерседес, Дора гэсэн хоёр Герман охин тулалдав. Дайчид газар хөдөлж байсан газар доорх загварыг туршиж үзсэн .
  Нилээд хөнгөн боловч богинохон 75 миллиметрийн их буу, дөрвөн пулемёттой.
  Охидууд машинуудыг газар татдаг. Өрөмдлөгүүд эргэлдэж, чулууг зүснэ. Хөдөлгөөн нь цагт долоон километрийн хурдтай, тээврийн хэрэгслийн хувьд энэ нь тийм ч муу биш юм.
  Мерседес Германы армийн анхны джойстик дээр хөл нүцгэн хуруугаараа дардаг. Энэ нь ажиллахад маш тохиромжтой бөгөөд дараахь зүйлийг хэлдэг.
  - Энэ бол манай Германы шинжлэх ухаан амжилттай болсон!
  Дора үүнтэй санал нэг байна:
  - Тийм ээ, бид аль хэдийн маш их зүйлийг мэддэг! Бидний хүч үнэхээр агуу юм!
  Энэ нь мөн joystick-ээр удирддаг. Охид радартай тусгай машин туршиж байна.
  Энд Зөвлөлтийн батарей байгаа бөгөөд та түүний доор шумбаж болно.
  Мерседес шүдээ гарган:
  - Бид шинэ захиалга бүтээх болно!
  Одоо нацистуудын машин гарч ирэв. Өндөр тэсрэх чадвартай, хуваагдмал сум Зөвлөлтийн буу руу оногдов. Мөн Улаан армийн цэргүүдэд цохилт өгчээ.
  Дора инээн хэлэв:
  - Агуу реваншизмын мэнд хүргэе!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр оновчтой цохилтуудыг хийдэг. Дайсан руу цохиж, хашгирав:
  - Шинэ мөрөөдөлдөө алдар!
  Мерседес пулемётоос сараачиж, орилон хэлэв:
  - Агуу мөрөөдлийн эрин үед!
  Бүсгүйчүүд өөрсдөө инээж алга ташина. Эдгээр нь түрэмгий, маш уян хатан дайчид юм.
  Дона түрэмгийлэн хэлэв:
  - Дэлхий дээр олон сайхан зүйл бий!
  Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа товчлуурыг дарж, Зөвлөлтийн их буучид руу дахин бууджээ.
  Мерседес инээмсэглэн баталж байна:
  - Энэ нь илүү үзэсгэлэнтэй байх болно!
  Мөн тэрээр хөлийн нүцгэн хуруугаараа бууддаг. Энэ зодоонт охидууд ингэж л гал гаргадаг.
  Дайны өөр нэг төхөөрөмж ...
  Астрахань руу нацистуудын довтолгоо нэмэгдэж байна ...
  Бүх арга замууд тасарчээ... Тэгээд Зөвлөлтийн цэргүүд 1944 оны 5-р сарын 1-нд бууж өгөхөөс өөр аргагүйд хүрч, хотыг удаан хугацаанд баатарлагаар хамгаалж дуусгав. Энэ бэхлэлт бас унав.
  Нацистууд Астраханы сүйрлийг салют буудаж тэмдэглэв. Гэсэн хэдий ч хамгаалалт дэмий хоосон байсангүй. Краутуудад цэргээ нөхөж, нөөцөө бүрдүүлэхэд хэсэг хугацаа хэрэгтэй байв...
  Фюрер Саратовын чиглэлд цааш цааш Ижил мөрний дагуу Москваг тойрч гарахаар төлөвлөж байв.
  Гэвч германчууд хүчээ нэгтгэж байх хооронд нөөцөө бүрдүүлж байв. Мөн тулаанууд агаарт байв.
  Германы нисэх хүчин давуу талаа бататгахыг хичээсэн. ME-262-ийн байлдааны туршилтууд нь энэ тээврийн хэрэгслийн найдвартай байдал хангалтгүй, байнга осолддог, түүнчлэн маневрлах чадварын асуудлуудыг илрүүлсэн. Тиймээс өнөөг хүртэл Германы нэгжүүдийг энэ онгоцоор бүрэн солих талаар ямар ч санаа гараагүй байна. Харин ч эсрэгээрээ TA-152 нь тухайн үеийнхээ хувьд маш сайн машин болох нь батлагдаж, улам бүр нэвтэрч байна. ME-309 ба ME-109 нь үйлчилгээнд үлдсэн.
  Пуужингаар нисдэг ME-163 нь байлдааны хувьд сайн сөнөөгч болох нь батлагдсан ч хэт бага нислэгийн хугацаа түүнийг байлдааны ажиллагаанд ашиглах бараг боломжгүй болгосон.
  Арадо тийрэлтэт бөмбөгдөгч онгоц илүү амжилттай болсон бөгөөд энэ нь өндөр хурдтай байсан тул агаарын довтолгооноос хамгаалах буугаар буудах бараг боломжгүй байсан тул Зөвлөлтийн сөнөөгчид түүнийг гүйцэж чадаагүй юм. Реактив скаутууд маш сайн байсан. Германчууд бас бусад машинуудыг боловсруулж байв. Жишээлбэл, XE-162 нь ME-262-аас хөнгөн, үйлдвэрлэхэд хялбар, хямд, маневрлах чадвартай, ихэвчлэн модоор хийгдсэн байдаг. Мөн бусад тулаанчид. Мөн ME-1010 ба TA-183 ... Мөн ME-262 X-ийн илүү дэвшилтэт, найдвартай өөрчлөлт. Мөн Гота сүүлгүй сөнөөгч онгоцууд болон бусад олон зүйлс.
  Гэсэн хэдий ч одоогийн байдлаар Германы сэнстэй сөнөөгч онгоцууд Зөвлөлтийн онгоцноос хамаагүй хүчтэй байв. Энэ нь чанар муутай, хөдөлгүүр, зэвсгийн хувьд нэлээд сул байв. Түүгээр ч барахгүй Як-9 онгоцыг илүү хялбарчилж, одоо зөвхөн нэг 20 мм-ийн нисэх онгоцны их буугаар тоноглогдсон бөгөөд пулемётыг орхисон. Энэ нь үйлдвэрлэлийг хямд, хялбар болгож, жингээ багасгасан.
  Гэсэн хэдий ч Германы нисэх онгоцны эсрэг пулемёт нэлээд сул байна. Одоогийн байдлаар ЗХУ нацистуудын өмнө хурд, зэвсгийн хувьд илүү дэвшилтэт машин, дамжуулалт үйлдвэрлэх боломжгүй байв. Машинуудын өндөр жин нь маневрлах чадварт асуудал үүсгэсэн.
  Мөн түлшний хомсдол нь далавчит ажилтнуудын нислэгийн бэлтгэлийг бууруулсан.
  Альвина, Альбина нар ME-309-ийн хүчирхэг зэвсгийг зохих хурдаар эзэмшсэн тул ME-262 дээр буухыг хүсээгүй тул өөрөө хэтэрхий олон удаа сүйрч байв. Мөн хурдаараа тэд Оросуудаас аль хэдийн хүчтэй болсон.
  Зөвлөлтийн машиныг таслан Алвина тэмдэглэв.
  - Тэнгэрт тулалдах нь сонирхолтой юм!
  Альбина нүцгэн хөлөөрөө сөнөөгчийг бай руу чиглүүлж, дарж, зөвшөөрөв.
  - Тийм ээ, бид дэлхийн хамгийн хүчтэй нь!
  Тэгээд охидууд галзуу юм шиг инээв.
  Мэй харьцангуй тайван байсан. Улаан арми Ржевийн гадаа таслахыг оролдсон хэвээр байв.
  Елизавета IS-2-оос өрсөлдөгчөө буудсан... Зөвлөлтийн машин зөвхөн их биеийн урд талын дээд хэсэгт л сайн хамгаалалттай байсан. Цамхагийн дух нь хангалттай хамгаалалтгүй байна. Мөн ойрын зайнаас ч Т-4 их буугаар нэвтэрч болно. Гэсэн хэдий ч хамгийн сүүлчийн танк нь Пантер болон ердийн Арслан хулгана зэрэг 5-р сард зогссон. Одоо "Патера-2" ба "Бар"-2 цувралд хамгийн их нэгдсэн бөгөөд ижил төстэй зэвсгүүдтэй.
  Эдгээр машинууд урд талдаа сайн хамгаалагдсан, хажуу талдаа сул, жингийн хувьд илүү ялгаатай байдаг. Тэдний шинэ хөдөлгүүртэй жолоодлогын гүйцэтгэл нь цэргийн хувьд хүлээн зөвшөөрөгддөг. Гэхдээ эдгээр танкууд бас түр зуурынх... Е цувралын Panther-3, Tiger-3 онгоцуудыг орлуулахаар бэлтгэж байна. Илүү нягт бүтэцтэй, хөдөлгүүр ба хурдны хайрцаг нь нэг блок болон хөндлөн байрладаг, хөнгөн, хялбаршуулсан, нэгэн зэрэг явах боломжтой, хялбар засварлах эд ангитай.
  Шинэ машинууд илүү сайн хамгаалагдсан байх ёстой, гэхдээ ямар ч тохиолдолд жинг нэмэгдүүлэхгүйгээр мэдэгдэхүйц байх ёстой.
  Зэвсгийн зардлаар энд эв нэгдэл алга. Зөвлөлтийн танкуудын хуяг тийм ч зузаан биш, чанар муутай. Мөн том калибрын зэвсэг тавих нь утгагүй юм. Цэргийн 88 мм-ийн их буу бол зүгээр. Тэр дөрвөн километрээс гучин дөрөв, арай ойроос IS -2 гүйдэг. Тиймээс бүтээн байгуулалт өрнөж байна...
  ЗХУ-д ямар нэг зүйл хариулах шаардлагатай байна. Гэхдээ энд юу вэ, энэ нь одоогоор тодорхойгүй байна ... СУ-100 бүтээх төлөвлөгөө бий. Энэхүү өөрөө явагч буу нь ердөө л үр дүнтэй бөгөөд нэвтлэх үйлдэлтэй. Түүнтэй хамт Гуравдугаар Рейхийн өсөн нэмэгдэж буй хүнд танкуудын эсрэг тэмцэх зарим итгэл найдвар холбогдсон байна. Гэхдээ ийм мангасын бүрхүүл шиг үүнийг хийх шаардлагатай хэвээр байгаа бөгөөд дайны нөхцөлд тийм ч их биш, бодитой бууны үйлдвэрлэлийг бий болгох хэрэгтэй.
  Гэхдээ Элизабет танкийн баг Т-34-85 дээр тулалдаж байна. Мөн хөл нүцгэн, бикинитэй охидууд зоригтой тулалддаг.
  Элизабет нацистууд руу хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, Пантерыг хажуу тийш нь цоолж:
  - Агуу коммунизмын төлөө!
  Тэдний гучин дөрөв нь үсэрч, хурдан эргэж, буудаж байна.
  Екатерина ч гэсэн дайсан руу маш оновчтой харвадаг. Хуучирсан Т-4 танк нь түүнийг хажуу тийш нь эвдэж, хашгирав:
  - ЗХУ-ын баатруудын алдар суу!
  Тэгээд найзууд руугаа ахин нүд ирмэв. Ийм дайчин охин гарч ирэв.
  Елена мөн дайсан руу бууддаг. Тэр үүнийг маш нарийн цохиж, энэ тохиолдолд Tiger-2 булыг эвдэж, уушгиныхаа дээд хэсэгт архиран:
  - Ариун Оросын төлөө!
  Эфрасиа дайсан руу үнэн зөв галладаг. Дайсны тал руу нямбай цохилт хийж, төмөрийг сэтэлж, хашгирав:
  - Ариун коммунизмын төлөө!
  Охидууд танкаа итгэлтэйгээр эргүүлж, бүрхүүлийн цохилтоос зайлсхийдэг. Охидыг ялна гэдэг тийм ч амар биш.
  Энд тэдний эсрэг хамгийн шинэ, аймшигт "Арслан" -2 гарч ирэв. Ийм танкийг нэвтлэхийг хичээ, тэр гучин дөрөвийг цохихыг оролддог.
  Мөн холоос буудаж байна.
  Элизабет жиргэжээ:
  - Та үүнийг авахгүй!
  Мөн холын зайнаас "Лев" -2 танк руу сум илгээв. Энэ нь түүний духан дээр цохиж байна.
  Гитлерчүүд гэнэт буув.
  Дараа нь Кэтрин нүцгэн хуруугаараа дайсан руу дахин буудсан бөгөөд энэ удаад сум нь нумыг дүрсэлж, их бууны урт торхонд фашистыг цохив.
  Кэтрин хашгирав:
  - Хурц нүд, ташуу гар, энэ бол бидний тухай биш юм!
  Герман хүн авдараа алдсан тул хурдан эргэж, гарч эхлэв. "Арслан" -2 нь Германы анхны танк бөгөөд дамжуулагч ба хөдөлгүүр нь урд талд нь нэг блокт байрладаг бөгөөд хурдны хайрцаг нь өөрөө хөдөлгүүр дээр байрладаг.
  Энэ нь түүнд өндрөө багасгаж, жингээ бууруулж, хурдаа мэдэгдэхүйц нэмэгдүүлэх боломжийг олгосон. Тиймээс "Лев" -2 гарч, зайг эвдэх боломжтой болсон ...
  Елена хөл нүцгэн хуруугаараа зэвсгээ онилж, түүнийг аваад дайсан руу бууджээ. Бүрхүүл нь Арслангийн их биений ар тал руу оносон ч унасан...
  Елена архирав:
  - Хараал ид, зай их байна. Бид түүнийг авахгүй!
  Кэтрин шүдээ ил гарган орилов :
  - "Арслан, охидууд энэ бол "Арслан", бид гомдоох хэрэггүй гэж үү! Удалгүй би та нарыг найзуудаа мэднэ, энэ нь маш ичмээр байх болно!
  Тэгээд тэдний танк Т-3-ыг мөргөж, энэ танк зүгээр л хажуу тийшээ эргэчихсэн, холоос ч цохих боломжтой.
  Тэгээд охин хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж:
  - Дэлхий дээрх коммунизмын эрин үеийн алдар суу!
  Евфрасиа зэвүүцэн дайсан руу буудаж, нүцгэн өсгийтэй гутлаа ашиглан тэмдэглэв.
  - Манай эх орон хүчирхэг, дэлхийг хамгаалдаг!
  Элизабет жиргэж, шүдээ гарган, бүхэл бүтэн шүлэг зохиож дуулжээ:
  Сатан биднийг дийлэхгүй
  Миний эх орон дэлхийн хамгийн үзэсгэлэнтэй,
  Үзэсгэлэнт эх орныхоо алдар ....
  Насанд хүрэгчид болон хүүхдүүд үүнд баяртай байх болно!
  
  Тэнд хөндийн сараана цэцэглээрэй.
  Херубууд зохистой дууллыг тоглодог ...
  Фюрер капут ирнэ
  Оросууд тулалдаанд ялагдашгүй!
  
  Комсомол гишүүд хөл нүцгэн гүйдэг,
  Тэд нүцгэн өсгийтэй цасан дээр гишгэдэг...
  Гитлер чи зүгээр л сайхан харагдаж байна
  Би чамайг танканд суулгана!
  
  Бид нацистуудыг ялж чадах уу
  Урьдын адил бид хөл нүцгэн охидууд ...
  Хамгийн хүчирхэг баатар бол манай баавгай,
  Тэр хүн бүрийг пулемётоор алах болно!
  
  Үгүй ээ, охид бид аль хэдийн маш сайхан байна,
  Бид шууд утгаараа бүх дайснуудыг салгаж хаядаг ...
  Бидний хумс, шүд, нударга...
  Бид гайхамшигтай диваажинд байр барих болно!
  
  Сэрүүн коммунизм бий болно гэдэгт би итгэдэг
  Улс орон цэцэглэж байна, зөвлөгөөнд итгээрэй ...
  Мөн эмгэнэлтэй нацизм алга болно,
  Таны үйлс алдарших болно гэдэгт би итгэдэг!
  
  Газар зэрлэгээр цэцэглэнэ, би итгэж байна,
  Бид ялалтаас ялалт руу буцаж ирлээ...
  Японы Николасыг ял
  Самурай бүдүүлэг байдлын төлөө хариулах болно!
  
  Бид өөрсдийгөө хазайлгахыг зөвшөөрөхгүй,
  Дайснуудаа нэг цохилтоор бут цохицгооё...
  Анчин тоглоом болж хувирцгаая,
  Бид Вермахтыг бут цохисон нь дэмий хоосон биш юм!
  
  
  Биднийг бууж өгөхөд бүү итгэ,
  Оросууд хэрхэн тулалдах талаар мэддэг байсан ...
  Бид жаднуудаа гангаар хурцалж,
  Фюрер алиалагчийн дүр болох болно!
  
  Эх орон минь ийм л байна даа
  Түүнд орос баян хуур тоглодог...
  Бүх үндэстэн найрсаг гэр бүл,
  Каин биш Абел ялна!
  
  Удалгүй ЗСБНХУ алдар нэрд гарах болно,
  Хэдийгээр бидний дайсан харгис хэрцгий, урвагч ...
  Бид эр зоригийн үлгэр жишээ үзүүлэх болно,
  Оросын сүнс тулалдаанд алдарших болно!
  . БҮЛЭГ Љ8
  1944 оны 5-р сар маш хурдан өнгөрөв ... Альбина, Альвина хоёр онгоцонд мөнгө цуглуулж байв.
  Тэд бол херубуудын жигүүрт байгаа мэт яарч явдаг охид юм.
  Альбина Оросын онгоцыг нүцгэн хуруугаараа буудаж, хашгирав:
  - Гуравдугаар Рейхийн төлөө!
  Альвина бас хөл нүцгэн, бикинитэй Зөвлөлтийн онгоцыг унагаж, хэсэг болгон хувааж, хашгирав.
  - Арийн коммунизмын төлөө!
  Үүний дараа охид 37 мм-ийн их буугаар Зөвлөлтийн танк руу буудаж эхлэв.
  Тэд гучин дөрөвийг тогшиж, хашгирав:
  - Бид үнэхээр сайхан байна!
  Альбина нүцгэн, дугуй өсгийтэйгээ дөрөө дарж , жиргэж:
  - Коммунизм алдартай байг!
  Тэгээд Зөвлөлтийн машиныг эвддэг.
  Альвина мөн дайсан руу нямбай буудаж, түүнийг цохиж, шүдээ зууж:
  - Бидний үнэн нударганд байна!
  Ийм сэргэлэн хүүхнүүд... Тэгээд тэд Зөвлөлтийн дэглэмийг устгадаг... Жишээ нь, тэд IS-2 авсан. Тиймээс тэд түүн рүү агаараас довтолж, онгоцны буугаар яаж хадсан юм . Тэд металлыг эвдэж, савыг шатаажээ. Мөн байлдааны иж бүрдэл дэлбэлэх.
  Альбина уушгиныхаа дээд талд жиргэж:
  - Охин алах дуртай! Энд охин байна!
  Альвина сувдан шүдээ гарган:
  - Эх орныхоо алдар суу! Коммунизмын төлөө!
  Охид аль хэдийн өрсөлдөгчдөө тоталитар устгах ажлыг эхлүүлсэн.
  Мөн Улаан арми итгэлтэйгээр бут цохигдов.
  Герда өөрийн "Пантер" -2 багийнхантай тулалдаж, бүрэн сүйрэлд оролцов.
  Охин нүцгэн хуруугаараа их бууг чиглэв. Тэр гучин дөрөвийг унагаад архирлаа:
  - Аричуудын замаар коммунизмын агуу байдлын төлөө!
  Шарлотт мөн Зөвлөлтийн танк руу хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, хуяг дуулга эвдэж, хашгирав.
  - Дэлхийд агуу амжилтын төлөө!
  Кристина ч бас нэг их ёслолгүйгээр шоолж байсан. Тийм ээ, тэр үүнийг маш зөв хийж, нүцгэн өсгийөөрөө Зөвлөлтийн гучин дөрөвийг цохиж, хашгирав:
  - Агуу хилийн төлөө!
  Магда мөн ээлжлэн сум харваад:
  - Шинэ Арьян захиалгын төлөө!
  Үүний дараа охид үүнийг аваад найрал дуугаар дуулжээ.
  - Бид бүгдээрээ арьс ширнийхэн, эрх чөлөөний шүтэн бишрэгчид, шинэ дэг журмын төлөө тэмцдэг! Удахгүй ард түмэн Ари үндэстэн болно, гал илдээр тулалццгаая!
  Дайчид маш их тэмцэгч байсан гэдгийг хэлэх ёстой. Хэрэв тэд дайсныг сөнөөх юм бол эцсээ хүртэл.
  ЗХУ дээд хүчний дайралтанд өртөж байна. Япон зүүнээс шахаж орж ирж байна.
  Японы хоёр нисгэгч Тошиба, Тоёота нар Зөвлөлтийн байрлал руу агаараас довтолжээ.
  Япон эмэгтэй хоёулаа маш үзэсгэлэнтэй, хөл нүцгэн, бикинитэй.
  Toshiba агаарт ойртож, Зөвлөлтийн танкны дээврийг нэвтлэн, архиран:
  - Би бол Японы тамын мангас!
  Тоёота нүцгэн хөлийнхөө хурууг дөрөөн дээр дарж, дайсныг таслан хашгирав:
  - Японы үзэл санааны агуу байдлын төлөө!
  Эдгээр охид гайхалтай. Мөн тэд дайснуудыг маш идэвхтэй бут цохино.
  Мөн ЗХУ самурай нарт үнэхээр ялагдсан. Тэгээд яагаад гэдэг нь ойлгомжтой. Ийм фанатизм, технологийг хаана эсэргүүцэх вэ.
  Япон охид энд гэрэлтдэг ч хурдан танкууд нэвтрэн орж, Улаан армийг тусгайлан бут цохиж байна.
  Танкны нэгжүүд нь тоглоом биш юм.
  Тошиба Зөвлөлтийн байрлал руу агаараас бөмбөг хаяж, хэд хэдэн буу нисч, жиргэж:
  - Агуу коммунизмын төлөө!
  Үүний дараа инээх болно ...
  Нислэгт Тоёота тэмдэглэв:
  -Оросын бурхад сонин юмаа. Тэд загалмай дээр цовдлогдсон хүнийг шүтэж, түүнийг Бурхан гэж үздэг. Тэр ч байтугай ямар нэгэн байдлаар инээдтэй болдог!
  Toshiba хариуд нь инээгээд:
  - Тэгээд бид өөрсдөө удахгүй бурхад болж, бурханлаг байдлынхаа хувьслыг үргэлжлүүлэх болно!
  Мөн охидууд инээхэд маш их бэлэн байдаг.
  Тоёота инээв:
  - Бидний хүч эв нэгдэлд байна!
  Toshiba үүнийг түрэмгий байдлаар баталсан:
  - Бидний хүч, бидний нударга!
  Дахин хэлэхэд тэд тэнгэрээс нисэх онгоцны хясааны урсгалыг дайсан руу буулгаж, гучин дөрөвийг давах болно.
  Эдгээр нь зодолдсон охид бөгөөд тэд өөр юу хэлдэг. Япон хүн бүрийг залгиж, шатаана.
  Мөн анхдагчийг эрүүдэн шүүх үед энэ нь маш түрэмгий болж хувирдаг.
  Ялангуяа хүүгийн өсгий шарсан бол. Энэ бол хамгийн супер үйлдэл биш ...
  Тэгээд хүүхнүүд орилоод л...
  Зөвлөлтийн охид ч гэсэн зоригтой тулалдаж, өрсөлдөгчөө буудаж унагадаг. Мөн тэд төлөвлөсөн хугацаанаасаа өмнө ажиллаж, цохилт өгдөг.
  Анастасия Ведмакова, Акулина Орлова нар бол тэнгэрт маш идэвхтэй гоо үзэсгэлэн юм.
  Тэгээд тэд нацистуудыг сөнөөдөг, тэр онгоцнууд илүү хүчтэй байсан ч гэсэн.
  Анастасия хөл нүцгэн хуруугаараа гохыг дараад:
  - Баттай байхын тулд хүчтэй байх нь муу биш юм!
  Акулина нүцгэн өсгийөөрөө гохыг дараад:
  - Бид нацистуудыг маш хүчтэй цохих болно!
  Тэгээд хоёр охин дуулж:
  - Хүчтэй, хүчтэй, ялахад маш хэцүү! Хүчтэй, хүчтэй, ялахад маш хэцүү!
  Үүний дараа дайчид морь шиг давхидаг далавчит афоризмуудыг уншиж эхлэв, эс тэгвээс залуу азарга;
  Улстөрч сонгогчдод буулга өгөхийн тулд дээрэлхэх нь элбэг!
  Азарган тахиа улстөрч сонгогчдыг тахиа шиг дарж байна!
  Улстөрч сонгогчдоо буулгахын тулд цагаан морь унахыг мөрөөддөг!
  Үнэг нь жижиг соёотой бөгөөд тэднийг залгихыг хүсдэг тул ерөнхийдөө нуудаг!
  Хүн төрөлхтний тухай их ярьдаг улстөрч бол жирийн хүн иддэг хүн юм!
  Мөн баавгайг зөгийн бал шиг амттай яриагаар тайвшруулж болно!
  Архичин хүний хувьд гашуун архи зөгийн балнаас ч амттай!
  Уяач улайхгүй худлаа, улстөрч "улайгаад" худлаа ярина!
  Эмэгтэй хүн гутлаа тайлж, эр хүнийг өмсөж, тэнэмэлийн хэмжээнд хүртлээ!
  Хэрэв та Бурханд ойртохыг хүсч байвал шуналаа багасга!
  Төгс Хүчит Бурханы илт хайхрамжгүй байдалд ч гэсэн хайр оршдог - эцэст нь хүүхдүүд юуны түрүүнд эцэг эхийнхээ халамжаас гарахыг хүсдэг!
  Нүгэлтэнд боломж олгохын тулд Бурхан бузар мууг шийтгэхээ хойшлуулдаг!
  Эхнэр нөхөр хоёрын авьяас, хөдөлмөрч хосууд л амжилтыг төрүүлдэг!
  Зөгийн бал хүртэл гашуун байдаг - хэрэв та түүнд живвэл!
  Хууран мэхлэлт нь дарс, өвчин зовлонтой адил амттай бөгөөд зогсооход хэцүү байдаг!
  Хайр бол хуваагдмал сум шиг - энэ нь зүрхийг эвдэж, тархийг сэгсэрч, халаасыг эргүүлж, хажуу тийшээ явдаг!
  Хүн зарим талаараа Бурхантай тэнцдэг - Төгс Хүчит Бурхан орчлон ертөнцийг бүтээсэн бөгөөд хүн тэнэгийг төрүүлсэн: хоёулаа хязгааргүй!
  Цусан дээр тулгуурласан амжилт - хатгасан гахайн хувь заяаг хүлээж байна. Тэд зэвсэгт нөхдөө идэх болно - уур хилэнгийн үр дүн гунигтай байна!
  Заримдаа нэр хүндээ хадгалах хамгийн сайн арга бол хүзүүндээ зүүх юм! Ямар ч байсан унахыг бүү зөвшөөр!
  Та баавгайн дор удаан хэвтэж чадахгүй - энэ нь чамайг дарах болно!
  Заримдаа эхнэр нь хөнжлийн оронд мамонт шиг байдаг!
  Мөнгөн тэмдэгт хураахыг эрмэлздэг зохиолч - тэр сайныг тарихгүй, мөнхийн!
  Хуульгүй улс бол араг ясгүй биетэй адил! Зөвхөн ясжихгүйн тулд сонгууль хэрэгтэй!
  Хэрэв та шилдэг бүтээл хийхийг хүсч байвал төлбөрийг мартаарай!
  Хамгийн чадварлаг хууран мэхлэлт бол та худал хэлэхгүй байх явдал юм, гэхдээ хэн ч чамд итгэхгүй байна!
  Мэдээжийн хэрэг, ялагдал нь маш их бэрхшээлийг амлаж байна, гэхдээ энэ нь зөвхөн ирээдүйн ялалтын тусгал юм!
  Тулалдаанд эр зориг, сайн ухаан нь ялалт авчирдаг.
  Цохихын тулд эхлээд хаана байгааг харах хэрэгтэй!
  Скаут бол ялалтын дархан юм!
  Ямар ч тэнэг хүн тахир дутуу болгож чадна, гэхдээ ухаалаг хүн бүр эдгээж чадахгүй!
  Олон бүдүүлэг цаазаар авагчид байдаг - эдгээдэг эмч нар цөөхөн!
  Хэнд эмч, хэнийх нь хувьд цаазлагч юм!
  Өвдөлтгүйгээр эр зориг байхгүй - эр зориггүйгээр ялалт байхгүй!
  Коммунизмын үзэл санаа бол тэнэглэлийн хязгаар юм: хэрвээ халуун толгой, хүйтэн зүрх үүнийг хэрэгжүүлэх үүрэг хүлээвэл!
  Коммунизм нь хөнгөн, харин хэт тослогууд шатдаг!
  Тэвчээргүй бол дуулах нь тус болно!
  Хүмүүс төмөр шиг - хөргөх хүртэл нь хүссэн хэлбэрээ өг!
  Хэрэв та алдартай болохыг хүсч байвал хүчээ илүү олон удаа хэрэглээрэй!
  Үнэлгээ гэдэг нь тамын өвс шиг - нулимс, цусаар услах үед ургадаг!
  Хүмүүс хогийн ургамал шиг - чи гишгүүлэх тусам улам өндөрт сунадаг!
  Эв нэгдэл бол ялалтын түлхүүр юм!
  Сахилга бат бол ялалтын хэрэгсэл юм! Оюун ухаан үүн дээр тоглодог!
  Эв нэгдэл, эр зориг, аминч бус байдал - ялалт, эрх чөлөө, аз жаргалын түлхүүрүүд! Сахилга батгүй бол арми гэж байхгүй, армигүй бол эрх чөлөөг олж чадахгүй!
  Хөдөлмөр биднийг хүчирхэгжүүлж, оюун ухаанаар үржих нь бидэнд эрх чөлөөг өгч, азтай хамт аз жаргалыг авчрах болно!
  Командлагч нь пирамидын орой шиг - зөвхөн нэг л байх ёстой, эс тэгвээс ийм хатуу бүтэц ч нурах болно!
  Өрхийн дээдсүүд эр зоригтой адил үсний урт нь оюун ухаанд хамааралтай байдаг!
  Өвөг дээдсийн эр зориг хулчгар хүнд туслахгүй!
  Хамгийн бат бөх гангаар хийсэн ир нь ярьдаг, хулчгар хүний гарт зэв болдог!
  Хамгийн аймшигт зэвсэг бол новшийн гарт байгаа Библи!
  Хүний гол баялаг: хүч чадал, энэ нь бас сүйрлийн гол шалтгаан юм!
  Хамгийн сайн мэргэжил бол биеэ үнэлэх явдал юм, та бизнесээ таашаалтай хослуулж, шинэ хамтрагчтай болох бүрт ердийн зүйл байхгүй!
  Баатрын удам угсаа - та зуун жилийн турш сайрхаж чадна, гэхдээ тулалдааны талбарт орсон - хулчгараар ар тал руугаа гүйж байна!
  Архины шил гранаттай адил - энэ нь чамайг унагаж, тархийг чинь унагаж, дотор талыг чинь дардаг!
  Зүрх сэтгэл нигүүлслээр дүүрсэн үед яагаад ч юм түрийвч хоосон байна!
  Жинхэнэ эрх чөлөөтэй хүн гурван зүйлд захирагддаг - шалтгаан, хайр, бурхан!
  Хайр бол сарнай шиг - энэ нь удаан хугацаанд цэцэглэдэггүй, гэхдээ энэ нь өвддөг!
  Сэтгэлдээ боол хүлцэнгүй байдаг - хүсэл тэмүүлэл, хүсэл тачаал, Бурханы үйлчлэгчид!
  Аз бол элс шиг тогтворгүй байдаг - зөвхөн хичээл зүтгэл л үүнийг цементээр холбодог!
  Аяга дарс нь далай шиг - хэрвээ чи холдвол хөл дороо газар алддаг!
  Эмэгтэйчүүд эрчүүдийн хүчийг хайрладаг, гэхдээ үүнийг өөрсдөө мэдэрсэн тохиолдолд тийм биш!
  Хайр бол завь шиг, хэрвээ хэт хурдан сэлвэл тэр нь хөмөрч живэх болно!
  Зөв цагт тэрээр нэгэн нийтлэлийг танилцуулж байна - насанд хүрэгчдийг залуучуудад уруу татдаг!
  Та хайранд гав зүүж болохгүй!
  Байгалийн зүйл гэмт хэрэг биш юм!
  Хайр бол эелдэг мэдрэмж, гэхдээ хамгийн зузаан оосор барьдаггүй!
  Бүх хууль үйлчилдэг бол улс орон гаднаас харгалзагч элсүүлдэг шорон болж хувирах байсан!
  Өөрийгөө баривчлах боломжгүй тул шийтгэл зайлшгүй байх зарчим ажиллахгүй байна!
  Эмч нар саад бэрхшээлийг даван туулах ёсгүй. Үүний дараа гар нь чичирч, хэл нь чичирч, өлсгөлөнгөөс ялгаатай нь нэг аяга архи тус болохгүй!
  Удаан завсарлагаанаас илүү ядаргаатай зүйл байхгүй!
  Шинжлэх ухааны нээлт: аажмаар боловсруулсан - түрэмгий хэрэгжсэн!
  Бодох газар биш, хэрүүл маргаан, солиорлын газар!
  Хүн төрөлхтний бүх зовлон зүдгүүр хувиа хичээсэн байдлаас үүдэлтэй, хөгжил цэцэглэлт зөвхөн хамтын хүчин чармайлтаар л боломжтой юм!
  Баггүй хүн гал түймэртэй адил, бага зэрэг гэрэл өгдөг, хурдан унтардаг!
  Эх орон дулаацдаг - галаас ч дээр!
  Мөн мал сүрэгт илүү сайн байдаг!
  Логик нь зөн билэгт үйлчлэх ёсгүй - шунал тачаалын оюун ухаан!
  Дайн болно - эр зориг байх болно!
  Тархигүй булчингууд, энэ бол хайруулын таваг уйлж байгаа атга мах юм!
  Хоёр тулаанчны нэг нь тэнэг, нөгөө нь новш!
  Хүн өндөрт нисэх тусам албан тушаалдаа сэтгэл дундуур байдаг!
  Ганцаараа үлдсэн нохой эзнийхээ савааг үгүйлж байна!
  Зөвхөн тэр далавчтай - түүний оюун ухаан нь мөлхөж дасаагүй!
  Ганцаараа байх чинь муухай юм аа!
  Та ганцаараа, дайснууд чинь легион!
  Заан хүртэл хорхойд идэгдэж болно!
  Хэрэв алдаа нь нэг сая биш бол!
  Улсын удирдагч ард түмэндээ ах биш ах байх ёстой!
  . Далайгаас хуурай чулууг олох нь цэргийн зориулалтаар ашиглагдаагүй шинэ бүтээлээс илүү хялбар байдаг!
  Эмэгтэй хүний хувьд ялалт - гялалзсан сэтгэлийг татдаг, гэхдээ үнээр айлгадаг!
  Дайны галын бурхан болон бусад бурхад анхаарал, золиослол шаарддаг!
  Борооны дусал шиг нэг сэлэм унаж, сарниж, олон болсон цагт ялалт бий болно!
  Зүгээр л битгий дуулаарай - энх тайвны төлөө!
  Миний зүрх гунигтай байна - миний гэдэс хоосон байна!
  Эхлээд аяга, дараа нь бодол!
  Ялалт бол хүндэтгэлтэй байх ёстой!
  Нэр төр бол харьцангуй ойлголт бөгөөд голчлон цэргүүддээ хэрэглэх ёстой!
  Зодоон болохоосоо өмнө уусан хүмүүс тамд өлгөх болно!
  Хоолойнууд чимээгүй байдаг, учир нь ир нь дуулж байна - ган нь зэсээс илүү хүчтэй, чанга!
  Даргагүй цэрэг хоньчингүй хоньтой адил, нэг чоно идэхгүй бол айлгана!
  Зугтах нь хулчгараас илүү тэнэглэл юм! Эцсийн эцэст ихэнх цэргүүд тулалдаанд биш, харин хөөцөлдөж байхдаа үхдэг!
  Дайн бол даалууны тоглоомтой адил, зөвхөн хугарсан ясыг цуглуулах боломжгүй - дэлхий барьж байна!
  Хавчлага нь дайчинг цаазлагч, хулчгарыг зоригтой, даруу хүнийг бардам хүн болгон хувиргадаг!
  Шинжлэх ухааны уран зөгнөлт зохиол бол утгагүй, утгагүй зүйлсийн өрсөлдөөн юм! Үүний зэрэгцээ шинжлэх ухаан, логик төрөл зүйл алга!
  Дайны үед энэ нь дуурь шиг - хүн бүр өөрийнхөөрөө дуулдаг, зөвхөн хөтөч нь тагнуулч байж чадна!
  Орчин үеийн эмэгтэйчүүд эрчүүдийг ядуурлаас бусад бүх зүйлийг уучилдаг!
  Тагнуулчид тагнуулын ажилтнуудаас юугаараа ялгаатайг та мэдэх үү?
  Би мэднэ! Манайд зөвхөн тагнуулын ажилтнууд байдаг - гадаадынхан бүгд тагнуул!
  Хоосон толгой эсвэл хоосон хэтэвчтэй юу нь дээр вэ? Мэдээжийн хэрэг хоосон толгойтой - тийм ч мэдэгдэхүйц биш!
  Оюун ухаан бол хамгийн сайн баялаг цуглуулагч юм!
  Оюун ухаан ба аз: дурласан хосууд - амжилт, эд баялаг, байр суурийг төрүүлээрэй, гэхдээ хурдан тараана!
  Бардам эрчүүдэд эхнэр биш л бол эмэгтэй хүний зөвлөгөөг сонсох нь илүү хялбар байдаг!
  Ухаалаг эхнэр бол баялгийн үнэ цэнэтэй юм! Мөн санаачлагатай эхнэр түүнийг шүүхэд өгч болно!
  Хүний зан чанарыг хэн үнэлдэг вэ, хэн бэлэн мөнгийг үнэлдэг вэ!
  Хүн төрөлхтнийг компьютер, компьютер судлаач гэсэн хоёр зүйл устгаж болно. Эхнийх нь оюун ухааныг хатингаргах болно, сүүлийнх нь үүнийг ашиглах боломжгүй болно!
  Дайны нөхөр ба гранат!
  Ер нь анар онигоо ярьж байгаа нь самар хагалах Фабержийн өндөгтэй адил юм!
  Авьяас бол сүнстэй адил: түүнийг авч чадахгүй, харин устгаж болно!
  Өшөө авалт нь нэр төртэй байх ёсгүй - шударга ёсны шийтгэл!
  Атаархал бол гэмт хэргийн үр хөврөл, хувиа хичээх нь усалж, дэмий хоосон байдал нь тэжээгддэг!
  Залхуурал бол бүх гэмт хэргийн хамгийн аймшигтай!
  Үхэр ташуурд хөтлөгдөн жүчээнд амьдарсанаас нэр төртэй сэлэм барин үхсэн нь дээр!
  Дайнд эр зориг нь заль мэхийг ялж чадна, харин зальтай нь эр зоригийг хэзээ ч дийлэхгүй!
  Дайн амьдралыг аймшигтай, үхлийг зохистой, үзэсгэлэнтэй болгодог!
  Даруу байдал бол командлагчийн хувьд ховор чанар боловч энэ нь түүнийг илүү үнэ цэнэтэй болгодог!
  - Шакал бол баас гэдэг үгтэй нийлдэг!
  Арслан нь шанагаас ганц давуу талтай - нэр төртэй үхэх чадвар!
  Технологи бол эр зоригийг гүйцэтгэгч юм!
  - Гэхдээ энэ нь үнэн биш! Үнэн хэрэгтээ технологийн түвшин өндөр байх тусам тулалдааны талбарт илүү их оюун ухаан, авхаалж самбаа шаардагдана!
  Эх орны эрх ашиг хаана эхэлдэг, хувийн сайн сайхан байдал дуусдаг!
  Эрх чөлөөг сахилга баттай хослуулах ёстой. Анархи бол эрх чөлөөний эсрэг юм!
  Хүчтэй ой санамж бол хамгийн сайн зөвлөгч юм! Ер нь эрх чөлөөг илдээр ялж чадна, харин оюун ухааны тусламжтайгаар л эрх чөлөөг хадгалж чадна!
  - Хүчтэй дайчин өөр нэгнийг аварвал үүнд онцгой хүндэтгэл хэрэггүй!
  Эцсийн эцэст, эр зориг зүрх сэтгэлд чинь дүрэлзэхэд та боолуудыг хамгаалахын тулд бамбайгаа өргөх болно!
  Новшийн бүдүүлэг байдал нь шударга хүний хувьд шалтаг биш, учир нь шороо байгаа нь бохир хүнийг зөвтгөхгүй!
  Хайр хэзээ ч хямдхан байдаггүй - ялангуяа та түрийвчээрээ биш, харин сэтгэлээрээ төлдөг бол!
  Цус урсахыг зөвтгөх цорын ганц зүйл бол үүний үр дүнд нулимс урсахаа болих явдал юм!
  Мөнгөний төлөө үйлчилдэг хүмүүс зоригтой зүрх сэтгэл, эрх чөлөөний хүсэлд хөтлөгддөг хүмүүстэй тулалдаанд хэзээ ч харьцуулж чадахгүй!
  Хүүхдийн нулимс нь соёл иргэншлийг урсгаж буй ширүүн урсгал болж хувирдаг учраас аюултай!
  Командлагчийн албан тушаал бол нэмэлт хоол биш, харин нэмэлт хариуцлага, хүнд ачаа юм!
  Бүх өлсгөлөнгөөр хооллох эсвэл нэг хүүхдийн нулимсыг арчих нь юу чухал болохыг мэдэхгүй байна!
  Алт бол гангаас зөөлөн, гэхдээ зүрх сэтгэлд хүчтэй цохилт өгдөг!
  Цэргийг хүчирхэг болгодог зэвсэг биш, харин цэргийн зэвсэг!
  Охидууд мастер афоризмуудаар хошигнодог бололтой. Хэрэв тэд дайсныг устгаж эхэлбэл тэр тэднээс зугтаж чадахгүй.
  1944 оны 5-р сарын сүүлчээр нацистууд Саратовын чиглэлд довтолгоо хийж эхлэв.
  Штурмлев тулалдаанд оролцсон , хуучин Арслангийн явах эд анги дээр байсан машин, 450 мм-ийн калибрын илүү хүчирхэг бөмбөг хөөргөгч нь бүх зүйлийг буталж, устгаж, юүлүүрийн асар их хүчийг урж, эвдэж байв. .
  Ийм пуужин тэр даруй бүхэл бүтэн блок авч, түүнийг нураана.
  " Штурмлев " Герман охидын багийн удирдлаган дор Зөвлөлтийн байрлал руу буудаж байв.
  Жэйн найзууд руугаа нүд ирмээд нүцгэн хөлөө дэвсээд:
  - Бид дайснуудыг сайтар арчиж, ердийн авс болгон хувиргадаг!
  Грингета нүд ирмэж, хөшүүргийг нүцгэн хөлөөрөө дарж, хашгирав:
  - Бид тоглож, дайснуудыг ялах болно!
  Маланиа тэмдэглэв:
  - Штурмлевын машины эсрэг Зөвлөлтийн аливаа бэхлэлт хүчгүй болно!
  Моника нүцгэн өсгийгөө цохин:
  - Бид үнэхээр ялахын төлөө төрсөн!
  Жэйн бичсэн:
  - Дайн нь эмэгтэй хүний нүүр царай биш, харин сэтгэл догдлуулагчдыг татдаг бие галбиртай!
  Зөвлөлтийн ангиудыг пулемётоор буудаж буй Грингета :
  -Эмэгтэй хүн бол тоншуулыг цаасан шувуу шиг хаздаг тагтаа!
  Моника Оросын цэргүүд рүү буудаж байхдаа тэмдэглэв.
  - Эмэгтэй хүн долоо хоногт долоон баасан гаригт үргэлж байдаг бөгөөд гэр бүлийн өрнөөс ням гарагийн бэлэггүй бол тэр үргэлж амралтын өдөртэй байдаг!
  Маланья инээгээд хариулав:
  -Бурхан бүхнийг чадагч биш, тэр эмэгтэй хүнтэй маргах хүчгүй!
  Жэйн үүнийг зөвшөөрч, хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж:
  -Бурхан бүхнийг чадагч хэдий ч эмэгтэй хүний амыг барьж, улс төрөө зогсоож чадахгүй!
  Грингета логикоор хэлээд нүцгэн өсгийөөрөө буудаж:
  -Улстөрч хүнд мөс чанар байдаггүй, эмэгтэй хүнд хувь хэмжээ, эмэгтэй улстөрчид хэмжүүргүй бүх мэдрэмж байдаг!
  Моника Зөвлөлтийн цэргүүд рүү буудаж, үхтэл нь цохиж:
  - Эмэгтэй хүн бол сарнай шиг өргөст цэцэг боловч түүний сайхан үнэр нь ямаа, дроныг татдаг!
  Зөвлөлтийн цэргүүдийг зодож, бункеруудыг устгасан Маланья хашгирч:
  - Сонгогч хүүхэд насандаа унадаг, хонхорхойтой, үзэн ядсан хөгшин царс модны төлөө саналаа өгдөг!
  Бүсгүйчүүд оюун ухаанаа харуулж цааш явав.
  Дээрээс довтолгооны онгоцууд бас шумбав. Тиймээс Зөвлөлтийн цэргүүд ямар ч асуудалгүйгээр бут цохив.
  Германчууд их дажгүй болжээ. Мөн тэдний үйл ажиллагааны ур чадвар сайжирсан.
  телетанкуудын "Шатрын морь" системүүд үргэлжилсээр байв .
  Энэ нь Зөвлөлтийн цэргүүдийн хувьд асуудал байв. Тэгээд нацистууд Улаан армийг цохив.
  Гэхдээ Зөвлөлтийн охид ч гэсэн маш зоригтой тулалдсан.
  Камышины төлөөх тулаан өрнөв. Энд Аленка дахин тулалдаанд байна.
  Мөн түүний зодуулсан боловч бууж өгөөгүй батальон.
  Аленка инээмсэглэн хэлэв:
  -Ямар ч дайнд цэргийн амь нас үнэ цэнэтэй!
  Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа яаж гранат шиддэг.
  Эдгээр нь дайчид - хамгийн дээд зэрэглэлийн ...
  Нацистууд руу буудаж буй Анюта:
  -Оросын цэргийг налуу мод шиг нурааж болох ч өвдөг сөхрүүлэхгүй, улиас шиг сэгсэрнэ!
  Алла, буудаж, нүцгэн өсгийтэй нь тэсрэх боодол өгөөд:
  -Цэргийн сахилга бат сахихыг хүсэхгүй бол хоригдол шиг нуруугаа нугалах болно!
  Өрсөлдөгчдөө буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа алуурчин бумеранг хөөргөж буй Мария:
  - Манай ертөнцөд маш их шороо бий, зөвхөн ховор ноёд л байдаг!
  Матреона өрсөлдөгчөө буудаж, тэсрэлтээр таслан, дараа нь нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, тэмдэглэв.
  -Улстөрч урт хэлтэй ч зодсноо биелүүлэхийн тулд гар нь богино!
  Маруся дайсан руу буудаж, Германы болон гадаадын цэргүүдийн эгнээг бууруулж, вякнула:
  -Улстөрч хүн амлахдаа хурдан, биелүүлэхдээ удаашралтай, өглөг гуйдаг, хууран мэхлэхдээ уучлалт гуйдаг!
  Охидууд нь сайн, тэмцдэг. Гэхдээ хүч нь маш тэгш бус байдаг. Маш их сүйрэл.
  Германы "Маус" танк нь тийм ч цуврал биш ч гэсэн фронтод тааралдсаар байна. Мөн түүний их буунууд архирч, бууддаг. Мөн суваг дахь сүйрлийг гайхалтай өсгө.
  Харин охид Хулганы эсрэг их буугаар бууддаг. Бүрхүүл нь вандуй шиг үсэрч байгаа ч гэсэн. Гэвч германчууд шахаж, шахсаар байна.
  Тэгээд тэдэн рүү маш нарийвчлалтай бууддаг.
  Комсомол охидууд нүцгэн өсгийтэй гутлаа анивчуулан гүйж:
  - Гэгээнтнүүдийн эх орны алдрын төлөө!
  Германы явган цэрэг рүү буудсан Виола хашгирав:
  -Эмэгтэй хүнд гутал хүрэлцэхгүй бол эрэгтэй хүнийг хөл нүцгэн суулгадаг!
  Тэгээд охин инээж, хэлээ харуулах болно.
  Дайчид хөгжилтэй гэж хэлэх ёстой. Тэгээд зодчихвол үхтэл нь зоддог.
  Зөвхөн дотуур өмд өмссөн бараг нүцгэн Виола, Маргарита хоёр тулалдаж, сум авчирч, үнэн зөв харваж байв. Мөн тэднийг зүгээр л зогсоож болохгүй.
  Маргарита хашгираад хэлэв:
  - Коммунизмын эрин үеийн алдар суу!
  Виола түрэмгийлэн баталж байна:
  - Өөрчлөлтийн эрин үеийн агуу алдар!
  Дайчид бол туйлын түрэмгий охид байсан гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй.
  Вероника мөн хясаа авчирч, нүцгэн, дугуй өсгийтэй гутлаа гялалзуулж, хашгирав:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Энэ бол тэдний тулааны дүр төрх байсан юм. Мөн тэд хэрхэн ширүүн, хэрцгий тулалддаг.
  Мөн нүцгэн, борлосон өвдөг нь гялалзаж байна.
  Тамара бас тулалддаг. Тэрээр нацистуудад олзлогдсон Кавказаас гарч, дахин эгнээнд оров. Цусны махчин мэдрэмжтэй тэмцдэг. Асар их түрэмгийлэлтэй тулалддаг.
  Тамара нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, нацистуудыг урж, хашгирав:
  - Коммунизм бидэнтэй хамт байх болно!
  Мөн машинаас сайн чиглэсэн тэсрэлт өгдөг ...
  Охидууд асар их гайхамшгийг бүтээж байгааг харж болно. Мөн тэд орчлонг шатаах аюул заналхийлсэн галтай.
  Вероника, буудаж, дуулдаг:
  Энэ нь сонирхолтой байх болно, эргэлзээгүй
  Дэлхий дээрх бүх зүйл хуваарийг өгөх болно!
  Тэгээд индранил нүдээрээ нүд ирмэв.
  Тамара, буудаж, архирч байна:
  - Коловрат ! Евпатий Коловрат ! Оросын баатрууд түгшүүрийн дохио цуглуулдаг!
  Тэгээд пулемётоос эргэлт өгөв. Тэр Фрицийг таслаад хашгирч:
  -Эмэгтэй хүн бол гол төлөв арсланг таслахыг хүсдэг үнэг боловч ихэвчлэн илжигнүүд түүний тасархай руу унадаг!
  Виктория буудаж, хөл нүцгэн хуруугаараа бас нэг үхлийн бэлэг шидэж, гаргав:
  - Эмэгтэй хүн бол алтан өндөгнд дуртай тахиа бөгөөд тээгчдээ зөвхөн алдагдал авчирдаг!
  Тэгээд охид тэсэлгүй инээлдэв. Тэд асар их дарамт шахалтаар маш гайхалтай тулалддаг.
  Тамара гадаадын дивизүүд рүү буудаж байхдаа тэмдэглэв.
  - Эмэгтэй хүн бол тахиа, зөвхөн тэр хүнд алтан өндөг авчирч чадна, энэ нь жинхэнэ үнэг юм!
  Вероника шүдээ гарган буудаж, нэмж хэлэв:
  - Жинхэнэ үнэг, азарган тахиа хоёр чамайг алтан өндөглөнө!
  Нүцгэн хөлөөрөө гранат буудаж, шидэж байсан Маргарита тэмдэглэв.
  - Үнэгний сарвуу нь арслангийнх биш, харин араатны хаанаас гурван арьс таслах болно!
  Виола түрэмгийлэн шүдээ гарган:
  - Ухаантай үнэг биш хүн арслан ч биш!
  Дайчид дайчин хүний агуу хүсэл тэмүүлэлтэй харагддаг. Тэгээд тэд эхлэх юм бол.
  Олимпиас хүчтэй хөлөө буудаж, тэсрэх бөмбөг бүхий бүхэл бүтэн хайрцгийг өргөж, хөөргөв. Нацистуудын бөөгнөрөл бутарч, үзэсгэлэнтэй охин архиран:
  - ЗХУ-ыг захирч, Люсиферт дуу дуул! Бид бүгдийг ялах болно!
  Гэсэн хэдий ч Олимпиа мартаагүй бөгөөд буудсаны дараа:
  - Үнэгтэй эмэгтэй энгийн илжиг шиг үрждэг арслан гэж ямар ч эр хүнд итгүүлж чаддаг!
  Маргарита, буудаж, үүнтэй санал нэг байна:
  - Үнэгний ухаантай, чонын барьцтай эм арслан!
  Серафима өрсөлдөгчөө хагалж тэмдэглээд:
  -Арслан бол архирдаг хүн биш, харин их ногоон байгууламжийг урж хаядаг хүн!
  Виола дайсан руу нямбай буудаж, түүнийг хагалж:
  -Улстөрч үнэг биш юм чинь гурван ширээг нь сугалж аваад хүзүүвчийг нь зүүдэг!
  Шүдээ гөвж, нүдээ ирмэж байгаад үхлийн бэлгийг нүцгэн хөлөөрөө алах мэт хүчээр шидсэн Виктория хэлэв.
  -Улстөрч хоёр сандал дээр суух өргөн бөгстэй ч сэтгэлийн өргөн нь үгээр л байдаг!
  Нүцгэн булчинлаг хөлөөрөө торхондоо унасан Олимпиа арслангийн савыг дэлбэлж, архирав:
  - Танкийг ураны цөмийн сумаар цоолдог, улстөрч зүрхгүй, харин алтан түрийвчтэй нэвтэрдэг!
  . БҮЛЭГ Љ9
  Камышин хаягдсан. 1944 оны 6-р сарын эхээр Саратовын төлөөх тулаан өрнөв.
  Энд тулаан маш идэвхтэй явагдаж байна. Мөн охид, урьдын адил тулалдаанд. Бас ийм хөөрхөн дайчид.
  Аленка автомат цохилтоор өрсөлдөгчдөө тулалдаж, бут цохиж, бүхэл бүтэн эгнээнд автдаг.
  Охин нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, хашгирав:
  - Миний ялалт ирж байна!
  Тэгээд дахин дайсан руу буудлаа.
  Анюта бас дайсан руу бууддаг. Үүнийг үнэн зөв, нарийн хийдэг. Түүний пулемётууд үнэхээр гайхалтай. Мөн хөл нүцгэн хуруугаараа асар их хүчтэй тэсрэх бөмбөг шиддэг. Тэд нацистуудыг хагалан бутаргаж, охин уушгиныхаа дээд талд хашгирав.
  - Коммунизмын төлөө!
  Дайсан руу асар өндөр нарийвчлалтайгаар буудаж, дайснаа хагалж буй Алла хашгирч:
  - Хязгааргүй эх орны төлөө!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа охин дахин гранат шидэв. Тэр бол хамгийн тэмцэгч гэж хэлэх ёстой.
  Тэгээд улаач өөрөө бас адилхан шорттой. Тэгээд тэр маш нарийвчлалтай, нарийвчлалтай буудаж, Фриц хэвтэж байна.
  Мария бас маш нарийвчлалтай галладаг. Тэгээд ч тэр үнэхээр хөөрхөн охин бөгөөд хөлийн нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бөмбөг шидэж, өрсөлдөгчөө тас тас цохино.
  Дараа нь тэр архиран:
  - ЗХУ-ын эзэнт гүрнийг захир!
  Маруся бас оновчтой харваж, дайснуудыг цохиж, архирдаг:
  -Тайгаас эхлээд Британийн тэнгис хүртэл манай арми хамгийн хүчтэй нь!
  Бас нүцгэн хөлөөрөө харвадаг.
  Дараа нь Матрона дайсан руу үхлийн сумаар харвана. Тэгээд түүнийг зуун хувийн нарийвчлалтайгаар цохив. Угаасаа нүцгэн өсгий.
  Эдгээр нь ажил хийдэг Зөвлөлтийн охид боловч Германчууд тийм ч хол байдаггүй.
  Кристина, Магда, Маргарет, Шелла нар Пантерт тулалдаж байна. Энэ машин нь тийм ч тохиромжтой биш боловч хурдан бууддаг, холын тусгалтай, дунд зэргийн хөдөлгөөнтэй, урд талын хуягтай.
  Герман охид зуны халууныг үл харгалзан хөл нүцгэн, бикинитэй байдаг, эс тэгвээс үүний ачаар .. Тэд маневрлах тулаан хийж байна.
  Энд Кристина харваж байна... Бүрхүүл Т-34-76 цамхагт онож, түүнийг цооллоо. Зөвлөлтийн танк зогссон.
  Охидууд уушгиныхаа дээд хэсэгт хашгирч байна:
  - Бидний авсан!
  Дараа нь Магда буудна. Алтан үстэй гоо сайхан ч бас цохигдов.
  Тиймээ, цамхаг гучин дөрвөн цагт урагдсан.
  Барын охид ээлжлэн бууддаг. Бас маш оновчтой. Энд тэд Зөвлөлтийн өөр танкийг цохив.
  Дараа нь Маргарет ирэв. Мөн СУ-76 өөрөө явагч бууг цохив. Ухаалаг галзуу. Тэгээд тэр дуулсан:
  - Манай аймшигт Герман хүчирхэг, дэлхийг хамгаалдаг!
  Хэл яаж харуулах вэ!
  Дараа нь тэр Shell-ийн их буунаас буудсан. Энэ нь Зөвлөлтийн КВ-1С танкийг цохив. Охин ч сайн ажилласан.
  Тийм ээ, бикини өмссөн дөрвөн дайчин тулалдаж, хүйтнээс айдаггүй. Эмэгтэйчүүд тулалдаж эхэлсний дараа Гуравдугаар Рейхийн хувьд байдал сайжирсан.
  Энд нисгэгчид Альбина, Альвина нар тэнгэрт байна. Бикинитэй, хөл нүцгэн гоо сайхан хоёулаа. Тэд Focke -Wulfs дээр өөрсдийнхөө төлөө тулалддаг . Мөн энэ машин маш ноцтой юм.
  Агаарын их буугаар буудаж буй Альбина:
  - Идэвхтэй крокет! Үгэнд харамсах хэрэггүй!
  Тэр хэрхэн гялалзсан инээмсэглэл тодруулж байна! Тэгээд тэр Зөвлөлтийн хоёр онгоцыг нэг дор буудах болно.
  Альвина мөн агаарын их буугаар гурвыг нь огтолж, жиргэжээ:
  - Миний оруулга үхлийн аюултай, уйтгартай байх болно!
  Тэгээд охин шүдээ гарган шүдээ үзүүлэв! Тэр өөрөө сэтгэл татам бөгөөд ер бусын сэтгэл татам юм.
  Альбина өөр Як-9 онгоцыг таслан дуугарч:
  -Зөвлөлтийн нисгэгчид яагаад хэрэгтэй байна вэ?
  Альвина LAGG-5-ыг буудаж, итгэлтэйгээр хэлэв:
  - Тиймээс бид германчууд данс онооно!
  Гайхалтай хос охид. Тэд өөрсдөдөө шагнал авахаар яаж эхэлсэн бэ? Та үнэхээр ийм гоо үзэсгэлэнгийн эсрэг маргаж чадахгүй. Тэд онгоц буудаж, шүдээ нүцгэн.
  Мөн гол нууц нь хүйтэнд охидууд хөл нүцгэн, бикинитэй байх хэрэгтэй. Дараа нь төлбөрүүд орж ирнэ.
  Мөн хэзээ ч хувцаслаж болохгүй. Мөн нүцгэн цээжээ сэгсэрч, энэ нь үргэлж өндөр хүндэтгэлтэй байх болно!
  Альбина Улаан армийн өөр нэг онгоцыг таслан дуулав:
  - Агуу өндөрт, оддын цэвэр ариун байдалд!
  Тэгээд тэр нүд ирмэж, үсрэн босч, нүцгэн хөлөөрөө архиран:
  - Далайн давалгаа, гал түймэрт! Мөн ууртай, ууртай галд!
  Тэгээд охин дахин эрч хүчтэйгээр онгоцыг буудаж унагав.
  Дараа нь Алвина дайсан руу дайрав. Тэр үүнийг эргэлтээс хийж, шүдээ дэлгэж, хашгирав:
  - Би дэлхийн супер аварга болно!
  Тэгээд дахиад л охины мөргөсөн машин унана. Тийм ээ, Улаан арми маш муудаж байна.
  Альбина зэрлэг баяр хөөртэйгээр архиран:
  -Би одоо нисгэгч биш цаазын ялтан болсон!
  Зөвлөлтийн өөр нэг онгоцыг буудаж унагаад:
  - Би хараагаа тонгойлгож, пуужингууд бай руу гүйж байна, өмнө нь өөр нэг ойртож байна!
  Дайчин маш түрэмгий үйлдэл хийдэг.
  Энд хоёр охин хоёулаа газрын бай руу довтолж байна. Альбина гучин дөрөвийг цохиод хашгирав:
  - Энэ төгсгөл байх болно!
  Альвина СУ-76-г мөргөж, шивнэв.
  - Бүрэн устгал хийх!
  Тэгээд тэр нүцгэн хөлөө хэрхэн сэгсэрдэг вэ!
  Энд охидууд тулалдаж, ЗСБНХУ-ын талаас охидууд бас тулалдаж, нацистын цэргүүд хилэнцэт хорхойн бөөнөөр шахаж байгаа Гурьевийг хамгаалахыг хичээж байна.
  Аленка нацистуудын довтолгоонд өртсөн Гурьевын төлөө тулалдаж байв. Цөхрөнгөө барсан гоо бүсгүй хөл нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, жиргэжээ:
  - Орос ба уугуул намын алдар суу!
  Дараа нь Наташка хөл нүцгэн хуруугаараа гранат хөөргөж, исгэрэв:
  - Бид охиныг хөл нүцгэн хамгаалдаг!
  Анюта ч мөн адил нүцгэн хөлийнхөө хуруугаар үхлийн бэлэг илгээж, үлээв .
  - Энэ бол гайхалтай цохилт болно!
  Улаан үст Августин нүцгэн доод мөчрөөрөө устгалын бэлгийг авч, илгээв:
  - Радарыг тэнгэр рүү чиглүүлж байна!
  Дараа нь алтан үстэй Мария нүцгэн хөлөөрөө нацистуудад үхэлд хүргэв.
  Тэгээд тэр дуулсан:
  - Мадагаскарт, цөл, Сахарын цөлд! Хаана ч байсан би цагаан гэрэл харав !
  Одоо Маруся хөл нүцгэн ултай бүхэл бүтэн баглаа шидэж, дуулах болно:
  -Финлянд, Грек, Австрали, Шведэд тэд илүү сайхан охид байхгүй гэж хэлэх болно!
  Тиймээ, зургаан охин маш сайн барилдсан. Гэхдээ Фриц Курскийг ямар ч байсан авав ...
  Үгүй ээ, ийм дээд хүчийг эсэргүүцэх ёсгүй. Фашистууд өөрсөддөө болон саваагаа наалддаг.
  Мөн мангас бэлтгэхэд юу нөлөөлдөг.
  Адольф Гитлер зүгээр л галзуурсан байсан: хүн бүр дуулгавартай, чичирдэг жинхэнэ дарангуйлагч мэт санагдаж байв. Тийм ээ, хэрэв та Сталинист амжилтыг хүсч байгаа бол бусдыг болон өөрийгөө өрөвдөхгүй, шаардахгүйгээр Сталин шиг байх ёстой (Иосиф Виссарионович энэ дарааллаар яг ингэж бодож байсан!). Одоо чимээ шуугиантай болж, машин хөдөлж эхэлнэ. Ер нь ХБНГУ хиймэл дагуулуудыг тооцвол үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийн хэмжээ, чадварлаг боловсон хүчин, бүх шатны инженерүүдийн тоогоор ЗХУ-аас асар их давуу талтай. Энэ бол баримт, гэхдээ зэвсгийн үйлдвэрлэл одоог хүртэл түвшинд хүрээгүй байна! Герман Оросын бүх сүйрлийг үл харгалзан дайны туршид ЗХУ-аас хоцорч байв. Тэгээд юунаас? Мэдээжийн хэрэг, янз бүрийн хэлтэс, ялангуяа цэргийн үйлдвэрт захирч байсан тодорхой эмх замбараагүй байдлаас болж. Үүнээс гадна түүхий эдийн хомсдол, дайсны хүчин чадлыг дутуу үнэлсэн нь сөрөг үүрэг гүйцэтгэсэн. Ялангуяа 1940 онд Германд зэвсгийн үйлдвэрлэл 1939 оныхоос бага байсан (хэрэв бид сумыг тооцвол босоо амыг тоолвол) бөгөөд энэ нь дайн аль хэдийн үргэлжилж байсан бөгөөд Гуравдугаар Рейх хяналтандаа авсан. үйлдвэрлэлийн хүчин чадлын асар их нөөц бүхий томоохон нутаг дэвсгэрүүд. Гитлерийн зохион байгуулалтын ур чадварын талаар бид юу хэлэх вэ? Хэт их биш, дараа нь тэрээр цэргийн үйлдвэрлэлийн салбарт гялсхийв.
  Фюрер урт үг хэлэхдээ:
  - Нисэхийн хяналтын хувьд онцгой байдлын эрх мэдлийг Сауэрт олгодог . Тэрээр үйлдвэрлэсэн тоног төхөөрөмжийн тоо хэмжээ, мөн чанараас багагүй чухал хяналт тавих болно. Нэмж дурдахад, Геринг таны олон найзууд хэдийгээр сайн хөзрийн тамгатай байсан ч ажил удирдах чадваргүй байдаг. Сайн цэрэг бүр гарамгай жанжин байдаггүй тул дүүжлэгдсэн Эрикийн оронд нисэх хүчнийг шинэчлэх, шинэчлэн тоноглох чадвартай мэргэжлийн бизнес эрхлэгчдийн дундаас техникийн салбарыг удирдах болно. Эцсийн эцэст, Их Британи унтдаггүй, зэвсэгт хүчнийхээ тоо, чанарыг хоёуланг нь нэмэгдүүлж, тэр дундаа нисэх онгоцоо нэмэгдүүлж байна. Бид дайснаасаа хоёр толгой, арван хэдэн алхамаар түрүүлэх хэрэгтэй, тэгэхгүй бол бид дайснаасаа давуу байдлаа бүрмөсөн алдах болно. Тиймээс чанартай алхам хийх шаардлагатай байна.
  Геринг ичингүйрэн эсэргүүцэв:
  - Найзууд минь, байлдааны үр нөлөө, мэргэжлийн ур чадвараа баталсан, батлагдсан хүмүүс.
  Чөтгөрийн дарангуйлагч уурлан:
  - Эсвэл би таны бодлоор Их Британийн төлөөх тулалдаанд хэн ялагдсаныг мартсан болов уу? Эсвэл улсын эдийн засгийг хөгжүүлэх дөрвөн жилийн төлөвлөгөөг хэн унасан юм бэ. Эсвэл та бас ташуурдуулахыг хүсч байна, тэр ч байтугай олны өмнө. Тиймээс амаа хамхиад тэд чамайг гадаах хүртэл чимээгүй байгаарай!
  Геринг бүр айсандаа суув. Харамсалтай нь, Фюрерийг үл тоомсорлож болохгүй. Дараа нь дахин чимээ гарч, өөр ME-262 тийрэлтэт онгоц тэнгэрт хөөрөв. Машин нь асар том бөгөөд хоёр мотортой байв. Далавч нь бага зэрэг шүүрсэн, сөнөөгч өөрөө нэлээд аймшигтай харагдаж байна. 1941 оны хурдны үзүүлэлтүүд нь ерөнхийдөө зохистой, тэр ч байтугай дэлхийн жишгээр дээд амжилт тогтоосон. Үнэн бол машин өөрөө бүрэн найдвартай биш бөгөөд дибаг хийх шаардлагатай. Гэсэн хэдий ч фашист дарангуйлагч шинэ, илүү дэвшилтэт сөнөөгчдийн шинж чанарыг аль хэдийн өгсөн ... ME-262 нь зургаан тонноос илүү жинтэй бөгөөд энэ нь ямар нэгэн хэт ачаалал юм. Тийрэлтэт сөнөөгч онгоц нь жижиг, хямд, авхаалжтай байх ёстой. Үүнтэй холбогдуулан ME-163 нь нэлээд сайн байж болох ч пуужингийн хөдөлгүүр нь хэтэрхий хүч чадалтай бөгөөд ердөө зургаан минут ажилладаг (эсвэл энэ нь ажиллах болно!), Энэ нь хүрээ нь зөвхөн зуун километрийн радиустай гэсэн үг юм. . Блиц маягийн бөмбөгдөгч буюу халхавч сөнөөгч нь Английн эсрэг цохилт өгөхөд энэ нь мэдээж сайн зүйл биш юм.
  Гэхдээ ME-262 нь нэг тонн бөмбөг, өөрөөр хэлбэл Зөвлөлтийн фронтын Пе-2 онгоцтой тэнцэх хэмжээний бөмбөг тээвэрлэж чаддаг. Энэ нь сөнөөгч болон туслах цэргүүдийн хувьд маш сайн шийдэл юм. Гэсэн хэдий ч яагаад ME-163 сүүлт од маягийн сөнөөгч онгоц бүтээж болохгүй гэж, гэхдээ пуужингийн хөдөлгүүргүй, харин турбо тийрэлтэт хөдөлгүүртэй вэ? Тэд сүүлт одыг сайжруулах гэж оролдсон бөгөөд нислэгийн хугацааг 15 минут (энэ нь 300 км хүртэлх зай) болгон авчирсан бололтой, энэ нь Их Британийн тулалдаанд ерөнхийдөө хүлээн зөвшөөрөгдөхүйц юм. Та одоо ч гэсэн Нормандиас Лондонг авч болно ... Хэдийгээр бүх зүйл тийм ч тодорхой биш ч гэсэн та бас бөмбөгдөж, буцах хэрэгтэй бөгөөд арван таван минут ийм албадан горимд байгаагүй. Ирээдүйд пуужин, тийрэлтэт сөнөөгч онгоцууд нисэхийн мухардалд орсон гэж хүлээн зөвшөөрөгдсөн. Гэхдээ "Сүүлт од" -ын загвар нь маш сонирхолтой бөгөөд жижиг хэмжээтэй, хөнгөн бөгөөд энэ нь хямд, маневрлах чадварыг илэрхийлдэг.
  Нэмж дурдахад агаарын тулалдаанд ашиглах боломжтой 800 кг жинтэй маш ирээдүйтэй сөнөөгчид байсаар байна. Богино зайны улмаас тэдэн дээрх нислэгийг зөвхөн хамгаалалтын тулалдаанд хийх боломжтой, эсвэл ... Тээврээр Лондонд хүргэж, дараа нь нисгэгчидтэй холбоно. Энд та бодох хэрэгтэй. Бодит түүхэнд планерууд дайн хийж амжаагүй бөгөөд ямар нэг шалтгааны улмаас Зөвлөлтийн нисэхийн генералууд энэ санааг Солонгост туршиж зүрхэлсэнгүй. Ерөнхийдөө гунигтай биш ч Солонгосын дайны үеэр Америкийн нисгэгч ялалтын дансыг анх нээсэн юм. Тиймээс янкичуудыг дутуу үнэлж болохгүй.
  Нислэг дууссаны дараа залуу цайвар үстэй охин бүхээгээс үсрэн гарч, Фюрер рүү хар хурдаараа гүйв.
  Нэгдүгээрт эзэмдсэн нацист үнсэлт авахаар гараа сунгав. Бүсгүйчүүд чамд хайртай, Фюрерийг бүх германчууд, эс тэгвээс хорих лагерийн цөөхөн хоригдлоос бусад бараг бүх хүмүүс чин сэтгэлээсээ шүтэн биширдэг бололтой. Нисгэгч урам зоригтойгоор хэлэв:
  -Зүгээр л гайхалтай нисэх онгоц, ийм хурдтай, хүчтэй. Орлогч эхээс бүх бамбаруушийг халаах дэвсгэр шиг урж хаяцгаая!
  Фюрер охины түлхэцийг зөвшөөрөв.
  - Мэдээжийн хэрэг, бид үүнийг эвдэх болно, гэхдээ ... Машиныг дибаг хийх ажлыг илүү хурдан хийх ёстой бөгөөд энэ нь ялангуяа моторуудад хамаатай. Энд мэдээжийн хэрэг, тэдгээрийг сайжруулахын тулд эрс арга хэмжээ авах шаардлагатай болно, гэхдээ удирдагч-дизайнер тусалдаг бол!
  Бүгд найрал дуугаар хуцав:
  - Агуу Фюрерийн алдар суу! Провиденс бидэнд туслах болтугай!
  Гуравдугаар Рейхийн сүлд дуулал эгшиглэж, Гитлерийн залуучуудын залуу дайчдын багана хөдөллөө . Арван дөрөвөөс арван долоо хүртэлх насны хөвгүүд бөмбөр дор тусгай бүрэлдэхүүнд ордог байв. Тэгээд хамгийн сонирхолтой нь Германы эмэгтэйчүүдийн холбооны өсвөр насны охид жагсаж байв. Тэд богино банзалтай, гоо үзэсгэлэнгийн нүцгэн, нүцгэн хөл нь эрчүүдийн нүдийг татав. Охидууд хөлөө дээш өргөхийг хичээсэн боловч тэр үед хуруугаа татаж, өсгийг нь болгоомжтой тавив. Гайхамшигтай дүр төрхтэй гоо үзэсгэлэнгүүдийн зугаа цэнгэлийн үзүүлбэр ... Үнэн, царай нь өөр байсан бөгөөд фашист залуу зарим эмэгтэйчүүд зарим талаараа бүдүүлэг, бараг эр хүн шиг, бүр тэднийг мушгиж байсан. Тэр тусмаа хөмсгөө нийлүүлсэн үед.
  Эстет Адольф тэмдэглэв:
  -Охид, хөвгүүдийг биеийн тамирын дасгал сургуулилтыг өргөн хүрээнд явуулах шаардлагатай байна. Энэ үеэр ялангуяа Жунгволк хотод маш их зүйл хийгдэж байгааг би мэднэ , гэхдээ шаардлагатай зүйл бол хүртээмжтэй байдал, Спартан аргыг нэвтрүүлэх явдал юм. Мэдээж хулгайг өөгшүүлэхээс гадна ... Манай залуучууд, охид бүсгүйчүүд маань олигтой, нэгэн зэрэг увайгүй хүмүүс болж өсөх учиртай.
  Дээд командлагч түр зогсов. Генералууд чимээгүй байсан, магадгүй эсэргүүцэхээс эмээж байсан ч тодорхой зүйлийг батлахыг хүссэнгүй. Фюрер үргэлжлүүлэн:
  - Дайн бол хошигнол биш, харин дайснууддаа харгис хэрцгий хандах нь харилцан туслалцах, нөхдөд хандах ахан дүүсийн мэдрэмжтэй хослуулах ёстой. Үүнийг бид хүн болгонд төлөвшүүлэх ёстой... Шинэ супермэн бусдад өршөөлгүй ханддаг ч, бүр өөртөө өршөөлгүй байх ёстой. Учир нь юуны түрүүнд хүний сэтгэлд дутуу байдлыг арилгах ёстой, дараа нь сул дорой бие босох болно!
  Дахиад зогсолт... Генералууд, дизайнерууд гэнэт ухаарч, хүчтэй алга ташиж эхлэв. Фюрер сэтгэл хангалуун байсан бололтой:
  - Энэ нь аль хэдийн дээрдсэн, гэхдээ одоо би агаарын тулааныг дуураймаар байна. Ийм аймшигт бөгөөд бүгдийг сүйтгэгч ...
  Хайнкел айж асуув:
  - Амьд сум эсвэл сумтай юу, Фюрер минь?
  Нацист номер нэг толгой дохив.
  -Мэдээж тулааны хувьд. Үүнээс гадна хөөх төхөөрөмжийн ажиллагааг авч үзэхийг хүсч байна. Эцсийн эцэст та үүн дээр ажиллаж байна ... - Фюрер нударгаа сэгсэрлээ. -Эцэст нь хэзээ бэлэн болоод бөөнөөр нь үйлдвэрлэх вэ. Эцсийн эцэст, туршлагатай нисгэгч бол ирээдүйн тулалдаанд хамгаалах шаардлагатай туршлагатай нисгэгч юм!
  Гэсэн хэдий ч Фюрер-терминатор загвар зохион бүтээгчдэд шахах төхөөрөмжийн илүү орчин үеийн схемийг харуулахаар шийджээ. Энэ систем нь илүү төвөгтэй, энгийн, хөнгөн байх ёстой. Германы аж үйлдвэрийн хямдхан, аль хэдийн эзэмшсэн сквиб нь энэ зорилгод маш тохиромжтой.
  Би диаграммыг явж байхдаа зурах ёстой байсан ч Гитлер үнэхээр сайн зураач байсан бөгөөд тэрээр ямар ч захирагч, луужингүйгээр тодорхой, хурдан зурсан, диаграммын шугамууд, эргэлтүүд жигд, тодорхой байв. Ер нь национал социализм, тоталитар тогтолцоо шиг хүчирхэг, тодорхой хэмжээгээр дэвшилтэт үзэл сурталтай германчууд дайныг оросуудад задруулсан нь мэдээж хачирхалтай гэж терминатор-попаданецууд бодож байв. Энэ нь Оросын цэргүүд герман цэргүүдээс илүү хүчтэй, тэсвэр хатуужилтай, хурдан тулалдаж сурсантай холбоотой байх.
  Ерөнхийдөө, хэрэв та дайны явцыг бүхэлд нь авч үзвэл, тийм ээ, Оросууд, эс тэгвээс Зөвлөлтийн арми байлдаж сурсан, Германчууд яаж мартсан юм шиг ... Тэдний командлал шийдвэрээ гаргав. нэгдүгээр ангийн сурагчдын түвшин, магадгүй нэгдүгээр ангийн сурагч бодит цагийн стратегийн дагуу цэргийн ажиллагаа явуулах туршлагатай бол бүр ч доогуур байх болно. Заримдаа зургаан настай хүүхдүүд виртуал армийг маш чадварлаг удирдаж байгаа тул Жуков, Майнштейн хоёрт суралцах нь гэм биш юм. Гэсэн хэдий ч зарим судлаач Жуков, Майнштейн хоёрыг дунд зэрэг гэж үздэг. Тоног төхөөрөмжийн тоо, ялангуяа олзлогдсон францчуудын талаархи зөрчилдөөн байдаг. Гитлерийн ой санамж (ялангуяа эрүүл байхад нь сайн дурсамж!), Францаас олзлогдсон 3600 танк байсан гэж таамаглаж байсан нь маш гайхалтай дүр... Зарим загварууд, тухайлбал SiS -35 нь T-ээс илүү байсан. 34 хуяг дуулгатай, гэхдээ зөвхөн урд талын хуягтай . Тиймээс энэ танкийг 47 мм-ийн зэвсгийг 75 мм-ийн урттай торхоор солихоос бусад тохиолдолд Францын үйлдвэрүүдэд үйлдвэрлэж болно . Үнэндээ энэ нь хангалтгүй байж магадгүй юм. Их Британи, АНУ ерөнхийдөө танкдаа хуяг дуулга хамгийн их үнэлдэг. Жишээлбэл, дөчин тонн жинтэй Черчилль IS-2 хүнд танкийн хувьд 120 миллиметрийн эсрэг 152-ийн нөөцтэй байв.
  Фюрер дизайнеруудад өөр зүйлийг хэлэв.
  - Бидэнд хангалттай салхины хонгил байгаа тул онгоцны илүү оновчтой загварыг хайж, үнэтэй туршилтанд оруулалгүйгээр хялбаршуулсан хэлбэрийг бүтээгээрэй. Жишээлбэл, онгоцны нисдэг далавчны загвар нь ялангуяа зузаан, налуу өнцгийг өөрчлөх боломжтой бол маш үр дүнтэй байдаг. Би чамд аль хэдийн зургийг өгсөн тул сүүлгүй нь бэлэн байх ёстой. Түүний тооцоолсон хурд нь Yumo хөдөлгүүртэй бол цагт 1100 км хүртэл хурдлах болно. Тиймээс цааш яв, гэхдээ битгий яв!
  Үүний дараа цэвэр агаарт үдийн хоол идэж, үйлчлэгч охид ширээ сандал засав. Үзэсгэлэнтэй ... Гэхдээ Үндэсний социализмд ямар шинэчлэл хийх вэ? Дайснуудын тоог багасгаж, найз нөхөдтэй болох гэх мэт. Жишээлбэл, Герман үндэстнийг үе болгонд бүү өргөмжил, бүр ард түмнээ анги болгон хуваахаа боль. Гэсэн хэдий ч улс үндэстнийг доод болон ари үндэстэн гэж хуваахыг албан ёсоор хуульчлаагүй байна. Энэ нь зүйлийг хялбаршуулдаг.
  Зарц нарын дундаас нэгэн сайхан бүсгүй Фюрерт суугаад гараа нүцгэн өвдөг дээрээ тавив. Cooed:
  - Чи ямар нэг юм бодож байна уу, Фюрер минь?
  Нацист дарангуйлагч, нэгэн зэрэг виртуал тоглогч гарч ирэв. Тэрээр ногооны шөл, жимсний салатаа идэж дуусаагүй байгааг анзаарав. Фюрер охины уруул дээр үнсэж, түүний залуу, сайхан үнэрийг мэдэрч, хэлэв:
  -Чи надтай хамт машинд сууна. Тэгээд та нар бүгд ажилдаа орцгооё, идэх цаг дууслаа.
  Тэгээд дахин улсын араа, тийм ч сайн биш, харин сайн тосолсон механизм эргэлдэж эхлэв. Буцах замдаа Фюрер гоо үзэсгэлэнгээ хайрлаж, хаанаас ийм их эрч хүч, хүч авснаа хүртэл гайхаж байв. Эцсийн эцэст тэд Фюрерийг бэлгийн сулралтай, ерөнхийдөө тахир дутуу байсан, тэмбүүгээр өвдөж (худлаа), кастрация хийлгэсэн (ерөнхийдөө уран зохиол!) гэж хэлсэн.
  Гэсэн хэдий ч 1944 оны 6-р сарын 22-нд бүх зүйл жигдрээгүй, ЗХУ-тай хийсэн дайн гурван жилийн турш үргэлжилж байна. Гэвч ялалт харагдахгүй, Саратов тэссээр л байна. Сталин энэ хотыг ямар ч үнээр хамаагүй хамгаалахыг тушаасан.
  Бүх алдагдлыг үл харгалзан цэргийн техник хэрэгслийн үйлдвэрлэл нэлээд өндөр байна. Шинэ IS-2 танкууд нэлээд үр дүнтэй болох нь батлагдсан. Германы бие даасан тээврийн хэрэгслийг духан дээр нь эвдээгүй ч нэлээд хол зайнаас тэднийг ажиллагаагүй болгожээ.
  Тиймээс нацистуудад нэлээд хэцүү байсан. Гэхдээ тэдэнд том давуу тал байсан. ME-262 тийрэлтэт онгоц аль хэдийн тэнгэрт маш их тулалдаж байсан. Мөн тэр бол ноцтой өрсөлдөгч юм.
  Гэсэн хэдий ч TA-152 нь ерөнхийдөө гайхамшигтай зэвсэг болох нь батлагдсан.
  Энэ хооронд Сталин мөн дайн эхэлсний гурван жилийн ойгоор харилцааны хурал хийж, цэргийн удирдагчдаас юу бодож байгааг, фронтын нөхцөл байдлыг хэрхэн сайжруулах талаар асууж эхлэв.
  Жуков удирдагчид санал болгов:
  -Хэрвээ бид өөрсдийгөө хамгаалж, аюул заналхийллийн эсрэг тэмцэж чадвал ялагдал хүлээх нь дамжиггүй. Бид дайрах хэрэгтэй!
  Сталин хүчтэй толгой дохив:
  - Зөвшөөрч байна! Гэхдээ хаана!
  Маршал Жуков санал болгов:
  - Ленинградыг бууж өгөх хүртэл суллах ёстой!
  Маршал Василевский зөвшөөрөв.
  - Тийм ээ, энэ нь хамгийн сайн сонголт байх болно гэж би бодож байна!
  Сталин мөрөө хавчин:
  - Хэрэв бид Тихвинийг дахин цохих юм бол тэд биднийг тэнд хүлээж, бид гацах эсвэл урхинд унах болно!
  Маршал Жуков зөвшөөрснөөр толгой дохив:
  - Нөхөр Сталин зөв шүү! Гэхдээ би Петрозаводск дахь Финландын цэргүүдийг цохих хэрэгтэй гэж санал болгож байна. Тэд тийм ч хүчтэй биш бөгөөд бид дайсныг гайхшруулж чадна!
  Сталин инээмсэглэн хариулав:
  - Логикийн хувьд нөхөр Жуков. Тиймээс Петрозаводск руу алхаарай. Мөн бидэнд ялалт авчир!
  Энэ үгийн дараа богино цагаан банзал өмссөн, хөл нүцгэн хэдэн охид орж ирэв. Тэд улаан дарсны шил, сэндвич, хар түрс авчирсан. Сталин ийм сэндвич аваад угаасан:
  - Тиймээс бидний чадавхи үргэлж хэрэгцээтэй давхцаж байхын тулд ууцгаая.
  Вознесенский тэмдэглэв.
  -Манай танкуудын хуягны чанар нэлээд доогуур байна. Мөн би IS-2, T-34-85-ийг хуяг дуулга багасч хөнгөн, хурдан, маневрлах чадвартай болгохыг санал болгож байна. Энэ нь бидэнд металлын хэмнэлтийг бий болгож, эдгээр машинуудыг илүү практик болгоно.
  Сталин мөрөө хавчин:
  - Магадгүй ... Гэхдээ би фанераар танк хийхийг дэмждэггүй!
  Вознесенский нухацтай харцаар хэлэв:
  -Гэхдээ зарим савыг бараг бүхэлд нь модоор хийх нь зүйтэй болов уу. Практикт хэрхэн харагдахыг та шалгаж болно!
  Жуков зөвшөөрч толгой дохиж, үг хэлэв:
  - Гучин дөрөвийг илүү хөнгөн болгох боломжтой, тэдгээр нь хэтэрхий хэврэг хэвээр байгаа бөгөөд нэмэгдэж буй хурд, маневр нь тэдний амьд үлдэх чадварыг нэмэгдүүлэх болно. Нэмж дурдахад хурдны хайрцаг сайжирсан бөгөөд энэ нь жингийн өсөлтөөс эргономикийн бууралтыг нөхөж байна. Гэвч чанар муутай ган нь Германы хүчирхэг бууны эсрэг 90 миллиметрийг юу ч биш болгож хувиргадаг. Түүгээр ч барахгүй Германчууд энгийн "Пантер" ба Т-4-ийг үйлдвэрлэлээс хасаж байгаа бөгөөд Гуравдугаар Рейхэд тагнуулын танкуудаас гадна зөвхөн 88 мм-ийн их буутай "Пантер"-2 цуваа болно. Тэгээд ч манай танкууд түүнийг хол зайнаас татдаггүй. Мөн тэдний хурдыг нэмэгдүүлэх шаардлагатай байна!
  Сталин толгой дохив.
  - Зөвхөн сум нэвтэрдэггүй хамгаалалттай Т-34-85 ба IS-2-ийн хэсгийг суллаж, энэ нь тэдний байлдааны үр дүнд хэрхэн нөлөөлөхийг шалгаж, хянах. Мөн СУ-100 онгоцны ажлыг хурдасгах хэрэгтэй. Магадгүй бид гучин дөрөв ба IS-2-ыг орхиж, зөвхөн энэхүү өөрөө явагч бууг ашиглах болно.
  Маршал Василевский тэмдэглэв.
  - Сонирхолтой санаа байна. Гэхдээ СУ-100 нь зөвхөн бүрэн эргэх замаар онгоцон дээрх дайснуудыг цохиж чадна ...
  Сталин архирав:
  - Илүү хурдан шидэж, эргүүлэхийн тулд үүнийг богиносгооорой ... Мөн доод дүрсийг хийвэл зохимжтой. Гэхдээ бидэнд энэ өөрөө явагч буу агаар шиг хэрэгтэй!
  Жуков асуув:
  -Эрхэм дээдэс... Саратов тэссээр байгаа ч удахгүй унах болно. Москвагаас авчирсан зүйлийг Куйбышевээс нүүлгэн шилжүүлэх төлөвлөгөө боловсруулах шаардлагатай болно. Та хувьдаа юу гэж боддог вэ?
  Сталин хатуухан хариулав:
  - Свердловск хотод та нүүлгэн шилжүүлэх шаардлагатай болно. Гэхдээ Москвад ажиллах боломжтой хэвээр байна. Манай энд бүхэл бүтэн газар доорх хот бий. Бид үүнийг нухацтай барьж чадна.
  Василевский архирав:
  - Москваг Саратов шиг ямар ч үнээр хамаагүй байлгах ёстой!
  Сталин тушаав:
  - Дон, Ижил мөрний хоорондох зайд германчуудыг эсэргүүц. Бид хүчээ өөр тийш нь чиглүүлэх хэрэгтэй. Саратовыг ямар ч үнээр хамаагүй, сүүлчийн дусал цус хүртэл барина. Камиказе хүртэл бүх арга хэрэгслийг ашигла.
  Жуков батлав:
  -Тийм л байг, Ай агуу хүн!
  Сталин Яковлев руу эргэж:
  - За, дизайнер аа, ямар нэгэн санаа байна уу?
  Орлогч комиссар санаа алдаад хариулав:
  - Тийрэлтэт нисэх онгоцыг бий болгох шаардлагатай байсан ч одоохондоо боломжгүй байна. Мөн Як-3 нь өндөр чанарын дуралюминий бодис шаарддаг бөгөөд энэ нь бидэнд байхгүй!
  Сталин толгой дохив.
  - Би мэднэ! Як-9 онгоц манай үйлчилгээнд байх ёстой. Тэгээд аль болох гаргах хэрэгтэй! Мөн сөнөөгч онгоцны үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлнэ.
  Яковлев тэмдэглэв.
  -Германы TA-152 бол довтолгооны онгоц, фронтын бөмбөгдөгч, сөнөөгч онгоц юм. Хэрэв бид ийм олон зориулалттай машин бүтээж чадвал сайхан байх болно!
  Сталин дизайнерыг дэмжсэн:
  - Энэ бол сайн санаа, нөхөр Яковлев! Жишээлбэл, LAGG-7-г бага зэрэг сайжруулбал довтолгооны болон фронтын сөнөөгч хоёрын холимог болгон хувиргаж болно!
  Яковлев шууд батлав:
  -Нөхөр Сталин боломжтой... Гэхдээ үүнд цаг хугацаа хэрэгтэй. Тиймээ, онгоц үнэтэй байж болно.
  Дээд командлагч ууртай нударгаараа ширээн дээр цохиж, архирав:
  - Үүнийг хямд болго! Ерөнхийдөө энэ сэдвээр та хэр их таамаглаж чадах вэ. Зөвхөн үүнийг үйлдвэрлэхийн тулд бидэнд универсал онгоц хэрэгтэй. Энэ нь гарах гарц байж болох юм.
  Яковлев тэмдэглэв.
  - IL-2 нь үйлдвэрлэхэд маш энгийн бөгөөд схемийг нь боловсруулсан. Одоохондоо үүнийг арилгах шаардлагагүй. Энэ нь нэлээд удаан эдэлгээтэй онгоц боловч нислэгийн шинж чанар нь хуучирсан байна. Гэхдээ үүл болгонд мөнгөн дэвсгэр байдаг. Бид дайсны машиныг бөмбөгдөхдөө сайн.
  Жданов ууртайгаар тэмдэглэв.
  - Манай нисэх онгоц хамгийн хүчтэй нь байх ёстой!
  Яковлев толгой дохив.
  -Заавал! Гэхдээ одоогоор манай нисгэгчид дэлхийн хамгийн шилдэг нь: Анастасия Ведмакова, Акулина Орлова!
  Сталин зөвшөөрч толгой дохив.
  - Эдгээр охидод тэнцэх хүн байхгүй бөгөөд дайсны дараагийн хорин таван онгоцонд би ЗХУ-ын баатрын өөр нэг одыг өгч байна!
  Жуков урам зоригтойгоор санал болгов:
  - Үүний тулд та уух хэрэгтэй!
  Берия баяртайгаар дуулав:
  - Бид бүгдийг санаж, түүх шүүнэ,
  Шүүхийн ээлж ирнэ...
  Анжиснаас атомын зэвсэг хүртэл.
  Тэр улс орноо итгэлтэйгээр урагшлуулсан!
  Цэргийн зөвлөлийн гишүүд хуралдаж байхад охидууд зодолджээ.
  Хөлийн нүцгэн хурууны тусламжтайгаар тэд нацистуудыг цохиж, эр зориг, эдгээр хөл нүцгэн гоо үзэсгэлэнг үзүүлдэг.
  Тэгээд тэд дуулдаг:
  Дэлхий бүхэлдээ сэрнэ гэдэгт бид итгэдэг
  Фашизмын төгсгөл ирнэ...
  Мөн нар гэрэлтэх болно
  Зам, коммунизмыг гэрэлтүүлэх!
  . БҮЛЭГ Љ10
  6-р сарын эцэс гэхэд Германчууд Саратовыг тасалж, 1944 оны 7-р сарын 1-нд тэд анх удаа аймшигт Штурммаусыг ашигласан . 650 мм-ийн пуужин харвагч төхөөрөмжөөр тоноглогдсон энэ машин нь бүхэл бүтэн хорооллуудыг хуваасан үхлийн аюултай пуужингуудыг хөөргөв.
  Энэ машиныг жолоодож байсан охид зөвхөн дотуур өмд өмссөн байсан бөгөөд маш их хор хөнөөлтэй үхлийн бэлгүүдийг гаргаж байв.
  Хөл нүцгэн охид улаан, хар, цагаан өнгийн дотуур өмдтэй байв. Мөн тэд үхлийн үхлийн бэлэг авчирсан.
  Тэдний командлагч Фаина час улаан хөхөө сэгсэрч:
  - Загалмайн баатруудын эрин үеийн алдар суу!
  Бид орчлон ертөнцийн төгсгөлд хүрэх болно!
  Тэгээд дайчид хашгирч, үсрэв.
  Тэдний нэг Маргарет хэлэхдээ:
  - Төгс Хүчит Бурхан бидэнтэй хамт байна!
  Фаина үүнтэй санал нэг байна:
  -Мэдээж! Гурав дахь Рейх гарцаагүй ялах болно!
  Охин нүцгэн хөлөө дэвсээд:
  -Бид эв нэгдэлтэй байхдаа ялагдашгүй! Бид нэгдмэл байвал ялагдашгүй!
  Тиймээс дайчид хөл нүцгэн буудаж, гишгэж, давхив. Дээд зэрэглэлийн дайчид.
  Ирма мөн автомат жолоодлогын тусламжтайгаар сумыг энд хүргэж, архиран:
  - Биднийг том ялалт хүлээж байна!
  Мэдээжийн хэрэг охидууд хэзээ ч бууж өгөхгүй хүмүүсийн тоонд ордог. Тэд Зөвлөлтийн байр суурийг асар их урам зоригоор бут цохиж байна.
  Альбина, Альвина хоёр урьдын адил дээгүүр гарч, түрэмгий хонх, шүгэлээ харуулав. Тэд охид, зүгээр л хэлье: супер!
  Альбина Зөвлөлтийн машиныг хөл нүцгэн хуруугаараа цохиж:
  - Би супер охинтой!
  Алвина дараагийн байг нүцгэн өсгийөөрөө унагаж, үсэрч, хэвлийн булчингаа нугалж, хэлэв.
  -Би бүх зүйлийг бүрэн ялсан тийм дайчин хүн!
  Ингээд л дайчид замаа салгав.
  Герда Шарлотттой хамт Германы өөр нэг шинэлэг зүйлийг туршиж үзэхээр шийджээ.
  Одоогийн байдлаар зөвхөн E-25 өөрөө явагч буу гарч ирэх боломжтой, нэлээд олон тоогоор - үйлдвэрлэхэд маш энгийн бөгөөд хямд юм. Хэдийгээр энэ загвар нь анхныхуудын нэг юм. Энд бикини өмссөн хоёр охин хэвтэж байна. Машин нь нэг ба хагас метрээс бага бөгөөд үүний ачаар маш сайн хамгаалагдсан бөгөөд харьцангуй бага жинтэй зэвсэглэсэн байдаг.
  Шарлотт, Герда хоёр охин хэвтэж байхдаа Зөвлөлтийн буу руу бууджээ. Тэдний өмнө нурсан машинууд, радио удирдлагатай, хөдөлж, уурхайн талбайг цэвэрлэж байв.
  Улаан Шарлотт их буугаар буудсан. Тэр Зөвлөлтийн бууг унагаж, цээжээ сэгсэрч, нимгэн даавуугаар бүрхэв. Тэгээд тэр хашгирав:
  - Гиперплазмын гал түймэр!
  Тэгээд Герда нүцгэн хуруугаараа түүнийг алгадах болно. Мөн жиргээ:
  - Би их дажгүй охин, тийм ч муу биш...
  Өөрөө явагч буу өөрөө хөдөлдөг. Мөн үе үе зогсдог. Түүний урд талын хуяг нь маш их налуутай бөгөөд энэ нь сайн хамгаалалт болдог. Зөвлөлтийн бууны бүрхүүлүүд нь рикошетт мэдрэмтгий байдаг. Мөн духан дээр ийм өөрөө явагч буу юу ч заналхийлдэггүй. Энд тэд самбарыг эвдэж чадна. Гэхдээ охидууд яарахгүй байна. Хуяг цоолох чадвараараа үр дүнтэй өөрөө явагч буу нь одоог хүртэл боловсруулагдаж байгаа СУ-100-аас давж, хамгаалалт сайтай, хөдөлгөөнт, хөнгөн юм.
  Улаан армид цөөн тооны хатаагч байдаг, эс тэгвээс энэ нь зөвхөн дизайны шатандаа байна. Голчлон буугаараа хангалттай хүч чадалгүй, сул хуягтай Т-34-85 танк. Дашрамд хэлэхэд Германы өөрөө явагч буу Е-25 нь хуяг дуулга, буунаас хамаагүй хөнгөн, хүчтэй юм.
  Охид зодолдоод л... Маш үзэсгэлэнтэй, залуухан. Мөн тэдний өөрөө явагч буунууд бөмбөгдөж, шиддэг ...
  Долдугаар сар халуухан болж, халуухан машинд суусан охидын бие хөлсөөр гялалзана. Тэд бууж өгч, ухарч чадахгүй.
  Герда тэмдэглэв:
  - Вермахтын бурхад хүчтэй бололтой,
  Гэхдээ тэд сул дорой хүмүүст тусалдаггүй ...
  Хэрэв Адольфын шалтгаан үнэн бол -
  Дэлхийн хүчирхэг гүрнийг бий болго!
  Шарлотт урам зоригтойгоор дуулжээ:
  -Тийм ээ, ид шидэнд "Пантер", "Бар" хэрэгтэй.
  Бүх хувь заяаг үл харгалзан илүү их цус урсгасан ...
  Мөн эргэлзээ, галзуу тоглоом хэрэггүй,
  Дэлхий дээрх бүх уралдаан өвдөг сөхрөх болтугай!
  Гэхдээ эдгээр нь герман охид, нөгөө талаар Зөвлөлтийн охид тэмцэж байна.
  Тэгэхээр урд байгаа тулаан бол хамгийн ноцтой нь. Наташа, Анюта хоёр хүчирхэг хөлөг онгоцны буунаас буудаж, хашгирав:
  - Манай туг Берлин дээр байх болно!
  Мөн тэд цагаан, сувдан шүдээ нүцгэн. Тэгээд уурхайтай охидыг зогсоож чадахгүй.
  Их биений дээд хэсгийн урд талын хуягт хоёр хясаа оногдов... Тэд рикошет. Үгүй ээ, IS-2 бол ноцтой машин бөгөөд та үүнийг амархан авч чадахгүй.
  Харин охидын баруун гарт хөдөлж буй IS-1 өндөр даралтын их бууны цохилтод өртөж зогссон бололтой. Гоо сайхныг гэмтээсэн.
  Хэвлийн булчингаараа тоглож буй Аленка:
  "Манай ертөнцөд боломжгүй бүх зүйл боломжтой" гэж Ньютон хоёр хоёр нь дөрөв болдог гэдгийг олж мэдсэн!
  Тэмцэл одоо ч тасрахгүй үргэлжилж байна. Зөвлөлтийн их буу Германчуудыг цохив. Том Маруся нь хясаа дэрэнд оруулдаг. Охидын амьдрал, хувь тавилан ийм л байдаг. Тэгээд тэд дуулдаг:
  Биднийг хэн ч зогсоохгүй, хэн ч ялахгүй! Оросын чоно дайсныг бут цохиж, Оросын чоно баатруудад мэндчилж байна!
  Августин пулемётоос сараачиж хэлэхдээ:
  - Ариун дайн! Тэнд бидний ялалт байх болно! ОХУ-ын туг урагш, унасан баатруудын алдар!
  Дахин үхлийн их буу дуугарч, сонсогдов:
  Биднийг хэн ч зогсоохгүй, хэн ч ялахгүй! Оросын чононууд дайсныг бут цохиж байна, тэд сэрүүн гартай гэдгийг та мэднэ!
  Мария алтан үстэй энэ охин танкаа чиглүүлж, хашгирав:
  - Фашистуудыг бут цохицгооё!
  Германчуудад хэцүү байна, тулалдаан бас тэнгэрт ширүүсч байна. Гэхдээ одоог хүртэл Як-9 нь Германы брэндүүдээс хурд, зэвсгийн хувьд хэтэрхий доогуур байна. Яруу найрагчийн хувьд тулаан тэгш бус байдаг.
  Марсель, энэ гайхалтай нисгэгч дайны жилүүдэд сайн карьераа хийсэн. Илүү гайхалтай, гайхалтай. Нэг зуун тавин онгоц хүрсний дараа Төмөр загалмайн баатрын загалмайг мөнгөн царс модны сэлэм, очир алмаазаар хүлээн авав. Дөрвөн зуун сүйрсэн нисэх онгоцонд хүрэхэд тэрээр алтан царс навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайг хүлээн авав. Таван зуун онгоцны хувьд тэрээр Германы бүргэдийн одонг алмаазаар, долоон зуун тавин жилийн дараа цагаан алтны царс модны навч, сэлэм, алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар загалмайг хүртжээ. Мянган онгоцонд хүрч, тэрээр баатар загалмайн Гранд загалмайг хүлээн авав.
  Өвөрмөц нисгэгч агаарт олон ялалт байгуулж чадсан. Тэгээд тэр амьд байхдаа. Марсель саяхан генерал цол хүртлээ. Гэхдээ тэр жирийн нисгэгч шиг ниссэн хэвээр.
  Тэдний хэлснээр галд шатдаггүй, усанд живдэггүй. Олон жилийн дайны үеэр Марсель анчны зөн совинтой болжээ. Тэрээр супер домогт нисгэгч болж , маш их алдартай болсон.
  . Гэхдээ түүнд хүчтэй өрсөлдөгч байсан - Агава, Альбина, Альвина нар тус бүр унасан мянган машины тоог давсан. Агаве Марсельийг маш хурдан гүйцэж чадсан. Гэхдээ тэр маш залуу хэвээр байгаа бөгөөд ганц ч тулаанчдаа хожигдоогүй байна.
  Охин нүцгэн, цүүцсэн хөлөөрөө дөрөө дарж, агаарын буугаар бууджээ. Энд Зөвлөлтийн дөрвөн Ил-2 машин бууджээ.
  Агава инээгээд хэлэв:
  Ямар нэг хэмжээгээр бид бүгд гичий! Гэхдээ надад ган мэдрэл бий!
  Тэгээд охин дахин эргэж харав. Тэрээр ЗХУ-ын долоон онгоцыг зургаан PE-2, нэг ТУ-3 онгоцыг нэг тэсрэлтээр сөнөөж, хашгирав.
  - Ерөнхийдөө супер биш бол гипер !
  Агав бол мэдээж гичий юм. Люсиферийн нисгэгч. Маш үзэсгэлэнтэй зөгийн бал шаргал үст.
  Энд тэрээр дахин тэсрэлт хийж, Зөвлөлтийн найман Як-9 онгоцыг нэг дор буудаж, хашгирав.
  - Би хамгийн бүтээлч , идэвхтэй нь!
  Тэр охин үнэхээр тэнэг биш. Бүх зүйл боломжтой, бүх зүйл боломжтой. Түүнийг хувийн гэж бүү дууд.
  Мөн хөл нь маш их борлосон, дэгжин ...
  Гэхдээ Мирабела түүний эсрэг тулалдаж байна ... Удаан хугацааны турш Покрышкин Зөвлөлтийн шилдэг хөзрийн тамга байсан . Тэрээр ЗХУ-ын баатрын таван алтан од цуглуулж, нэг зуун хорин долоон онгоцыг бууджээ. Гэвч дараа нь тэр үхсэн. Тэгвэл түүний рекордыг хэн ч давж чадаагүй. Үүнээс гадна Анастасия Ведмакова , Акулина Орлова нар. Саяхан Мирабела эвдэрсэн Як-9 Т онгоцоор Кожедубыг давав. Зуун наян гаруй онгоцыг сөнөөж, ЗХУ-ын долоон удаагийн баатар болжээ.
  Энэ бол терминатор охин! Тэр хурдан давхиж буй морийг зогсоож, шатаж буй овоохойд орно.
  Тэгээд бүр илүү хатуу.
  Мирабела хүнд хэцүү хувь тавилантай байсан. Би хүүхдийн, хөдөлмөрийн колонид орсон. Хөл нүцгэн, саарал дээл өмссөн тэрээр мод хагалж, хонгил хөрөөдөж байв. Тэр маш хүчтэй, эрүүл байсан. Хүйтэнд тэр хөл нүцгэн, шоронгийн унтлагын хувцастай явсан. Тэгээд ядаж нэг удаа найтаана.
  Мэдээжийн хэрэг, ийм үзэгдэл фронтод бас ажиглагдсан. Мирабела удаан хугацааны турш явган цэрэгт тулалдаж, дараа нь нисгэгч болжээ. Мирабела Москвагийн ойролцоох тулалдаанд анхны галын баптисм хүртэж, колонийн дараа шууд очжээ. Тэнд тэр өөрийгөө дажгүй харуулсан.
  Тэр хатуу хүйтэнд хөл нүцгэн, бараг нүцгэн тулалдсан нь Вермахтыг саа болгов. Ийм хараал идсэн, ялагдашгүй охин байсан. Тэгээд тэр асар их амжилтанд хүрсэн.
  Мирабела ЗСБНХУ удахгүй ялалт байгуулна гэдэгт итгэж байв. Гэвч цаг хугацаа өнгөрч байна. Хохирогчид олширч байгаа ч ялалт ирдэггүй. Тэгээд энэ нь үнэхээр аймшигтай болдог .
  Мирабела ялалт, амжилтыг мөрөөддөг. Тэр ЗХУ-ын долоон одтой - энэ нь бусад хүмүүсээс илүү юм! Хараал ид, тэр шагналаа хүртэх ёстой! Мөн тэрээр цэргийн загалмайг үүрсээр байх болно. Сталин дараа нь алагдсан ч түүний ажил үргэлжилсээр байна!
  Нэг охин орж ирээд гацаж байна... Германы хамгийн сүүлийн үеийн XE-162-ыг буудаж унагаад:
  - Аробатик! Бас шинэ баг!
  Үнэхээр дажгүй охин. Жинхэнэ кобра маш их зүйлийг хийх чадвартай.
  Мирабела бол шинэ од...
  Шинэ долоо хоног ирж, 1944 оны 7-р сарын 8 хүртэл тулалдаан хэд хоног үргэлжилж байна... Зөвлөлтийн IS-2 хөлгийн булны болон замд гэмтэл гарсан - засварлаж байна. Тиймээ, ийм харгис хэрцгий, өршөөлгүй дайн. Тэгээд хэр удаан үргэлжлэх вэ?
  Одоо Герда устгасан танкуудын тоогоор Книсель , Виттманныг давж гарлаа.
  Тэд хэрхэн тойрон гарахаас зайлсхийх вэ? Тэд хөл нүцгэн, зүгээр л бикинитэй тулалддаг. Охид дахин завсарлага авч, Зөвлөлтийн хүүхдүүдийг дахин бага зэрэг тамлав. Одоо тэд устгасан гурван зуун танкийн тоонд ойртож байв. Мөнгөн царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайн од болох урьд өмнө хэзээ ч байгаагүй шагналд тэд найдаж болно.
  Эдгээр нь охид юм!
  Герда Зөвлөлтийн машин руу буудаж байна. Тэр цамхагийг урж, хашгирав:
  - Би хараал идсэн юм!
  Тэгээд тэр дахин буудаж байна. Т-34-85-ыг нэвт шингээдэг. Тэгээд хашгирав:
  - Эх орон Герман!
  Охин өөрийгөө мушгина. Тэр маш идэвхтэй ... Тийм ээ, тэр ийм стратегийн цувралтай. Аль хэдийн 1944 оны 7-р сарын дунд үе... Дайн үргэлжилсээр... Зогсоохыг хүсэхгүй байна. Улаан арми өөр өөр газар урагшлахыг оролдож байна. Гэхдээ хүний нөөц цөөхөн үлдсэн тул болгоомжтой хандах хэрэгтэй.
  Орос цус алдаж байна.
  Жишээлбэл, Ханс Фейер . Төмөр загалмайн одонгийн хамгийн залуу, нэгдүгээр зэргийн эзэн. Дараа нь тэрээр Төмөр загалмайн баатрын загалмайн одонгоор Зөвлөлтийн генералыг олзолсныхоо төлөө шагнагдсан хамгийн залуу нь болов.
  Тийм ээ, энэ үнэхээр дажгүй юм.
  Мөн хөвгүүд өөрсдийгөө үнэхээр гайхалтай харуулдаг.
  Ханс Фейер бол цөхрөнгөө барсан тэмцэгч юм. Хүйтэн, халуун цаг агаарт, зун, өвлийн улиралд зөвхөн шорт өмсөж, аварга том биетэй тулалддаг.
  Хүүхэд нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, домог болсон.
  Энэ үнэхээр их дажгүй юм!
  Ханс олон зууны турш алдартай болсон! Зөвхөн эсрэг баатрын хувьд ч гэсэн!
  Тэгээд ер нь энд ийм гайхалтай, ширүүн дайн өрнөж байна... Ямар ч хиймэл оюун ухаан бүдгэрдэг.
  Агава дахин тэнгэрт гарч, Зөвлөлтийн машинуудыг буудаж байна. Тэр бол анчин, махчин амьтан юм. Дайсан руу цохилт өгдөг.
  Түүний мөргөсөн машинууд унадаг. Дараа нь охин хуурай газрын цэргүүд рүү бууджээ. IS-2-г устгадаг. Тэгээд тэр хүсч байна:
  - Би хамгийн сайн байна! Би бол дайснаа алдаг охин!
  Мөн дахин агаарын бай руу шилждэг. Энэ бол танк устгагч , нисдэг, бууддаг бүх машинууд юм.
  Гэхдээ энд жижиг E-5 танк байна. Долоон тонн жинтэй машин. Байлдааны туршилтуудыг давж байна. Мөн дайсан руу хазаж, хаздаг.
  Мөн дуулах цаг боллоо - хэн ч биднийг зогсоохгүй, хэн ч ялахгүй!
  E-5 өөр рүүгээ гүйж, хөдөлж байхдаа харвадаг. Мөн ийм савыг бүү зогсоо. Мөн хясаа нь эргэлддэг.
  Машин дотор арван настай Фридрих хүү суугаад:
  - Тэгээд би үнэхээр супер тулаанч болно!
  Тэгээд тэр дахин буудсан... Тэгээд цамхагийн яг голд нь тусав. Түүний хор хөнөөлийн хүч нь жижиг хэмжээтэй ч гэсэн асар том юм.
  Мөн тэнгэрт Хельга тулалддаг. Бикинитэй хөл нүцгэн охин тооцоогоо бичиж байна. Мөн түүний гайхалтай амжилтанд баярладаг.
  Тэрбээр хөлийн нүцгэн хуруугаараа Зөвлөлтийн машин руу чиглэн тусгайлан галдан шатааж, бүхэл бүтэн байлдааны иж бүрдлийг хясаатай болгодог.
  Энэ бол дажгүй бөгөөд галзуу юм.
  Агаве урагшилна ... Бас тулалдана.
  Аль хэдийн 1944 оны наймдугаар сар... Улаан арми хаана ч амжилтад хүрч чадаагүй. Гэхдээ германчууд ч дорвитой ахиж чадахгүй. Газар доорх хүчирхэг танкууд тулалдаанд орж байна. Гэхдээ тэд цэвэр тактикийн шинж чанартай байдаг.
  Охид газар доогуур шүүрдэж, Зөвлөлтийн бууны батарейг устгаад буцаж ирэв.
  Үүний зэрэгцээ тэд хэд хэдэн анхдагчийг олзолжээ. Хөвгүүдийг барьсан охидыг тайлж, тамласан байна. Тэд анхдагчдыг утсаар цохиж, дараа нь нүцгэн өсгийг нь галаар шарж байв. Дараа нь тэд улаан хавчаараар хөлийнхөө хурууг хугалж эхлэв. Хөвгүүд тэсэхийн аргагүй өвдөж уйллаа. Эцэст нь охид цээжин дээрх оддыг улаавтар төмрөөр шатааж, гутлаараа эрчүүдийн төгс байдлыг бутлав. Сүүлчийн анхдагчид дуусч, хүчтэй цочролд автсан байв.
  Охидууд товчхондоо нэмэлт хичээл үзүүлэв. Гэхдээ дахин хэлэхэд германчууд дорвитой зүйлд хүрсэнгүй.
  Хүчирхэг өөрөө явагч буу: " Штурммаус ", Зөвлөлтийн байрлал руу буудсан. Тэд маш их сүйрэл, сүйрэл хийсэн. Гэвч Зөвлөлтийн довтолгооны онгоц нэг машиныг цохиж унагаж, Краутууд буцаж ирэв.
  Саратов 1944 оны 8-р сард хэвээр байв. Германчууд Казахстаны Уральск хотыг эзлэн Оренбург руу хөдөлсөн нь үнэн.
  Энд дахин Альбина, Альвина нар агаарт байгаа боловч нэг удаа туршилтын нисдэг таваг дээр байна. Тэд нүцгэн хуруугаараа хуруугаараа зааж, джойстикийн товчлууруудыг дарж, үүнийг маш чадварлаг хийдэг.
  Охидууд мэдээжийн хэрэг хамгийн өндөр нисэх онгоцыг харуулдаг. Энд тэд дискээ татаж , Зөвлөлтийн хэдэн арван нисдэг машиныг буудаж унагав.
  Альбина жиргэж:
  - Ууртай барилгын баг! Од унах болно!
  Тэгээд тэр машинаа дахин эргүүлэв. Мөн охид Улаан армийг устгадаг. Түүнээс гадна, сайтар ...
  Альвина мөн ЗХУ-ын хэдэн арван онгоцыг унагаж, хашгирав:
  - Галзуу охид, ерөөсөө онгон охид биш!
  Сүүлийнх нь үнэн. Тэдний хос эрчүүдтэй хамт зугаалжээ. Тэгээд зүгээр л боссонгүй юу. Охид эрчүүдэд хайртай байсан - энэ нь тэдэнд сайхан байна! Ялангуяа хэлээрээ ажилладаг бол.
  Хамгийн дээд зэрэглэлийн охин ... Энд тэд анхдагчийг тамласан ... Эхлээд хувцасыг нь тайлж, хоолойд нь хоёр хувин ус асгав. Дараа нь хавдсан ходоодонд халуун төмөр авчирсан. Тэд хэрхэн шатсан! Анхдагч зэрлэг өвдөлтөөс болж хашгирав ... Энэ нь шатаж буй үнэртэй байв.
  Альвина түүний хажуу руу улаан утсаар цохив. Тэгээд яаж инээхийг хүсч байна ... Энэ нь маш хөгжилтэй юм.
  Дараа нь тэр дуулжээ:
  - Би араар тавиад залхаж байна - Би аз жаргалаа шоолохыг хүсч байна!
  Тэр яаж инээх вэ! Тэгээд тэр сувдан шүдээ гаргах болно! Охин алах дуртай, тэр охин!
  Мөн охины хөл нь бүгд нүцгэн, дэгжин. Тэр нүүрс дээр хөл нүцгэн алхах дуртай. Мөн олзлогдсон анхдагчдыг жолоодох. Өсгий нь шарсан байхад тэд маш их хашгирав. Альвина хүртэл их хөгжилтэй. Альбина ч бас охин, ний нуугүй хэлэхэд супер! Дайсныг тохойгоороо эрүү рүү хэрхэн хөдөлгөх вэ. Тэгээд хашгирч:
  - Би дээд зэрэглэлийн охин!
  Тэгээд сувдан шүдээ нүцгэн. Зодуулсан юм шиг гялалзана. Дайчин бол гайхалтай! Үлгэрт хэлж болохгүй, үзгээр дүрслэхийн аргагүй зүйл байж болно!
  Зөвлөлтийн сарлагууд, Лагги , ломбард, Или нарын дайчид хоёулаа тэнгэрт унадаг. Үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд идэвхтэй байна. Тэдэнд өчүүхэн ч эргэлзээ байхгүй. Ийм зэрлэг, галзуу гоо үзэсгэлэн.
  Эмэгтэй дайчид хөл нүцгэн хуруугаараа джойстикийг удирдаж, Оросын машин руу дайрдаг. Тэд дарахад болорыг цохиураар цохих мэт тулаанчдыг бут цохино. Охидууд хэрцгий, өршөөлгүй байдаг. Тэд уур хилэн, хүсэл тэмүүллийн дөлийг агуулдаг. Мөн ялах итгэл. ЗХУ-тай дайн дөнгөж дөрвөн жил болж байгаа ч гэсэн. Гэхдээ тэр дуусгахыг хүсэхгүй байна. Альбина, Альвина нар нэр хүндийнхээ оргилд хүрчээ. Мөн тэд ухрах эсвэл түр зогсохыг хүсэхгүй байна. Тэгээд тэд өөрсөд рүүгээ хөдөлж, дайсныг цохино.
  Альбина Зөвлөлтийн онгоцуудыг унагаж, хашгирав:
  - Би охины уйлахаас залхаж байна, би баст гутлыг живүүлсэн нь дээр!
  Тэр яаж инээж, сувдан шүдээрээ гялалзаж байна. Одоо тэр эр хүн хүсч байна. Тэр эрчүүдийг хүчирхийлэх дуртай. Энэ нь түүний хувьд маш таатай байна. Энд тэр авч, хүчиндэх болно.
  Альбина архиран:
  Секс охин бол секс
  Дуулах том дэвшлийн төлөө!
  Тэгээд дайчин тэсэлгүй инээх болно... Тэгээд бүх дайснаа дахин устгацгаая. Тэр маш их энергитэй. Мөн булчингийн бүрэн хүч.
  Алвина яаж архирах вэ:
  - Дайсныг дов толгод хүртэл бут цохицгооё!
  Мөн дайчин идэвхтэй инээж эхэлнэ! Тэгээд тэр залуусаа хэрхэн савлаж байгааг төсөөлөв. Гэхдээ хамгийн багаар бодоход сайхан байна.
  Есдүгээр сар хаяанд ирлээ... Нар багассаар байна. Намрын эхний өдөр ОХУ-ын хойд бүс нутгуудад дөнгөж орсон цасан дээр орос хөвгүүд хөл нүцгэн гүйдэг. Тэд өөрсөддөө инээж, нүүрээ нүцгэн, германчуудад инжир үзүүлэв.
  Улаан зангиатай, богино үс засалттай анхдагчид, зарим нь бүр тэг хүртэл буурдаг. Тэд үсэрч гүйдэг. Тэдний хөл нүцгэн бараг хэзээ ч даардаггүй. Маш бүдүүлэг. Охидууд бас гуталгүй гүйдэг. Ягаан өнгийн, дугуй өсгийтэй гутал наранд гялалзана. Зөвлөлтийн гайхалтай охидууд. Нарийхан, спортлог, жижиг зүйл хийж дассан.
  Мөн хүн бүр шүдээ мишээж, инээмсэглэдэг ... Намрын эхний өдөр бол жинхэнэ баяр баясгалан, гэрэл, бүтээлийн цангах юм!
  Мөн тэнгэрт агаарын тулаан болно. Мирабела, энэ бол Германы өөр нэг онгоцыг сөнөөсөн Зөвлөлтийн номер нэг нисгэгч юм. Мөн үргэлж нэг бикинитэй охинтой. Үүрд залуу, хэзээ ч бүдгэрдэггүй. Энэ бол түүний сэтгэлийн хүч юм.
  Мирабела ч бас эрчүүдийн гарт өртөх дуртай. Тэр үүнд үнэхээр дуртай. Тиймдээ ч тэр нисгэгч ... Охины нүцгэн булчинлаг биеийг эрчүүдийн гараар үрчийлгэх нь жинхэнэ таашаал юм. Мөн гайхалтай хөгжилтэй!
  Мирабела өөр нэг нацист машиныг унагаж, исгэрэв:
  - Би хуягт гичий!
  Бүсгүй нүцгэн дугуй өсгийтөөрөө удирдлагын самбарыг хүртэл цохино. Тэр үзэсгэлэнтэй. Бас давтагдашгүй.
  Мирабелла эрчилсэн байна. Агава түүн рүү нисэв. Энд эцэст нь бараг хамгийн үр бүтээлтэй хоёр эмэгтэй дайчин нисгэгч уулзав. Тэд бие бие рүүгээ араас буудаж байна. Тэд үүнийг алсаас авах гэж оролдож байна. Гэхдээ энэ нь тийм ч сайн ажиллахгүй байна. Хоёр гоо үзэсгэлэн нь галын шугамаас нисдэг. Мөн тэд түрэмгий байдлаар шүдээ нүцгэн байв. Яахав эмэгтэйчүүд чинь гичий шүү дээ. Тэд бие биенийхээ нүд рүү ширтэнэ. Илүү нарийвчлалтай, толгойгоо гашилгаж, дахин буудна. Германы ME-262 X нь Як-9 Т-ээс илүү зэвсэглэсэн хэвээр байгаа бөгөөд Зөвлөлтийн машин буудаж унасан ...
  Гэвч Мирабела нисдэг карьертаа анх удаа онгоцоо алдаж, хөөрч чадсан юм. Хамгийн муухай зүйл бол тэр дайсны нутаг дэвсгэрт очсон явдал юм. Тэгээд ч муу. Тийм ээ, ийм л хувь заяаны өвөрмөц эргэлтүүд юм. Дэлхийн 2-р дайны тав дахь жил болох 1944 оны 9-р сарын 1-нд дэлхий өөрчлөгдсөн боловч түүхэн өөр тоглоомд Фюрерийн засаглал хэвээр байна.
  Саратовыг Зөвлөлтийн цэргүүд эцэст нь орхиж, Вермахтын арми Куйбышев руу ойртож ирэв.
  Оренбургийн төлөө ч ширүүн тулаан өрнөж байна.
  Хөл нүцгэн Тамара тэнд тулалдаж, дайснууд руу тэсрэх бөмбөг шидэж, нүцгэн өсгийөөрөө түлхэж, хашгирав:
  - Коммунизмын эх орны алдар алдар!
  Вероника өрсөлдөгч рүүгээ буудаж байна. Тэрбээр хөлийн нүцгэн хуруугаараа тэсрэх бөмбөг шидэж, хашгирав.
  - Коммунизмын үзэл санааны төлөө!
  Виктория өрсөлдөгчөө буудаж, бикини өмссөн Робин Гуд шиг жиргэж, дайсан руу нүцгэн хуруугаараа бөмбөг шидэж, уйлж байна:
  - Коммунизмын үеийн алдар алдар!
  Оля дайсан руу буудаж, хадуураар хадаж, түүнийг аваад жиргэжээ:
  - Зөвлөлт улсын агуу байдал, агуу алдар суугийн төлөө!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр дахин асар том, сүйтгэгч хүчний тэсрэх бөмбөгийг шидэх болно.
  Лариса нацистууд руу буудаж, хашгирав:
  - Миний эх орон бол Орос, чамайг хөх тэнгэрийн дор бурхан үүрд өгсөн!
  Түншүүд рүүгээ нүд ирмэх ...
  Агафья нацистууд руу буудаж байхдаа:
  - Оренбург хэзээ ч бууж өгөхгүй! Бид эх орны дайснуудын эсрэг байх болно!
  Бүсгүйчүүд хатуу бөгөөд эцсийн дусал цусаа хүртэл үнэн сэтгэлээсээ тулалдах бодолтой байна.
  Оренбург тэссээр л байна. Гэвч 1944 оны 9-р сарын 3-нд Куйбышев руу дайралт эхлэв. Мөн ЗХУ мэдээж сайн биш.
  Аленка нацистууд руу буудаж, хашгирав:
  - Зөвлөлт улс орны коммунизмын төлөө!
  Дахин хэлэхэд тэр нүцгэн хөлөөрөө сүйтгэгч хүчний гранат хөөргөх болно.
  Анюта өрсөлдөгчдөө буудаж, хашгирав:
  - Куйбышевыг хамгаалцгаая!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр тэсрэх бөмбөгийг их хэмжээний үхлийн хүчээр шидэх болно.
  Мөн маш олон дайснаа бут цохино.
  Алла Краут руу буудаж, жиргэж, цээжээ сэгсэрнэ:
  - Полесийн сансрын өндөрлөгүүдийн төлөө!
  Мөн нүцгэн өсгийтэй тэрээр бүх Фриц түрэмгийлэгчдийг устгаж, бүрэн устгахын тулд гранатанд бууж өгөх болно.
  Нацистууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө Фрицийг саажуулах хүчийг шидэж байсан Мария хашгирав:
  - Онгоцонд!
  Тэгээд охин уушигны дээд хэсэгт инээх болно!
  Маруся фашист гинж рүү буудаж, нүцгэн хуруугаараа сүйрлийн гранат шидэж, жиргэжээ:
  - Коммунизм ба ялалтын алдар!
  Матрона инээмсэглэн хэлээд, бас нэг үхлийн тэсрэлт илгээж, Фрицийг хадаж:
  - Эх орон ариун!
  Охидууд баатар шиг тулалддаг.
  Нисдэг тавагны туршилт эхэндээ амжилттай байсан бөгөөд дараа нь амжилтгүй болсон.
  Тиймээс Альбина, Альвина хоёр ME-309-д дахин тулалдаж байсан нь тэдний хэв маягт маш тухтай машин юм.
  Охид Зөвлөлтийн нисэх онгоц руу буудаж, хашгирав:
  - Гайхалтай цэцэрлэгт хүрээлэн, электрон спагетти!
  Альбина дайсан руу оновчтой цохилт өгч, Зөвлөлтийн машиныг унагаж, нүцгэн хөлөөрөө зааж, хашгирав:
  - Миний эхний алхам дайсанд үхэлд хүргэх болно!
  Альвина мөн дайсан руу буудсан. Тэр түүнийг сайтар огтолж, шүдээ гарган:
  - Коммунизм бол миний хувь тавилан!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа тэр өөр нэг байг оносон.
  Бүсгүйчүүд хуучин машиндаа зодолдсон хэвээр байна. Шураг сөнөөгчийг үйлдвэрлэлээс хараахан гаргаагүй байна. Түүгээр ч барахгүй тийрэлтэт машинд дасаж, тэдэнд зориулж бүхэл бүтэн дэд бүтцийг байрлуулах шаардлагатай хэвээр байна. Мөн үүнийг хийх нь тийм ч хялбар биш юм.
  Альбина Зөвлөлтийн тээврийн хэрэгсэл рүү буудаж байхдаа логикоор тэмдэглэв.
  -Би коммунизмын эрин үеийг бүтээж, эзэнт гүрнийг одод руу хөтөлнө!
  Мөн нүцгэн өсгийөөрөө дөрөө дээр дардаг.
  Алвина Оросын машинууд руу буудаж, шууд цохиж, хашгирав:
  - Бидний зорилго бол Арийн коммунизм!
  Дайчин хөл нүцгэн хуруугаа дахин ашигласан. Тэгээд тэр маш хурдан ажилласан.
  Хоёр охин хоёулаа байлдааны хэрэгсэлээ бүрэн дуусгаад буцаж ирэхэд тэд биеэ усанд угаахыг зөвшөөрөв. Царайлаг залуус тэднийг шүүрээр бутлав. Альбина бие халааж, хэлэв:
  Бидэнд эрчүүд хэрэгтэй хэвээр байна!
  Элвин үүнтэй санал нэг байна:
  -Мэдээж хэрэгтэй! Хэдийгээр энд бид илүү үзэсгэлэнтэй эмэгтэйчүүд юм!
  Альбина тэсэлгүй инээж, гонгинож:
  -Эмэгтэй хүнд зодуулах хүнтэй байх нь яагаад эрчүүдэд хэрэгтэй юм бэ!
  Мэдээж охидууд үүнтэй санал нэг байна.
  ТА-152-тай Хельга Зөвлөлтийн танкууд руу буудаж, тэднийг цохиж, инээмсэглэн:
  - Кайзерын коммунизмын алдар суу!
  Тэгээд охин инээв.
  Агава тэнгэрт Зөвлөлтийн онгоцыг хайж байна. Үйлдвэрлэхэд хамгийн хялбар Як-9 нь тэнгэрт улам бүр харагдах болсон. Гэхдээ энэ машин тийм ч сул биш юм. T загварын хувьд тэрээр 37 мм-ийн их буугаар зэвсэглэсэн бөгөөд Фрицийг өвдөж хатгаж чаддаг.
  Агаве ME-262 дээр алсаас цохиж, хамраараа дуулж байна:
  -Би энэ дэлхийн хамгийн ухаантай хүн, би жорлонд дайснуудыг устгадаг!
  Тэгээд тэнгэр элч рүүгээ нүд ирмэв.
  Гэхдээ энд Мирабела дахин агаарт байна. Энэ охин бүх хохирлыг үл харгалзан сэтгэлээр унадаггүй.
  Тэр ч байтугай дуулж эхэлдэг, явж байхдаа зохиож;
  Би тоглож байгаад комсомолд элссэн
  сайхан мөрөөдлийн охин...
  Дэлхий ертөнц мөнх болно гэж би бодсон
  Өдөр бүр хаврын мэндэлдэг!
  
  Гэвч яагаад ч юм бүтсэнгүй.
  Би яагаад ч юм дурлаж чадахгүй байна...
  За, миний өршөөлөөр залууст хэлээрэй.
  Амьдрал бол маш бат бөх сэлүүрт!
  
  Гэнэт дайн гэнэт дуугарч,
  Мөн хар салхи үхэлд хүргэв ...
  Миний охид чийрэг биетэй
  Та тэр даруй цохиулж чадна!
  
  Хүсэхгүй байна, надад итгээрэй, би бууж өгөөч
  Эх орныхоо төлөө эцсээ хүртэл тэмц...
  Бид хүчтэй цүнхэнд гранат авч явдаг,
  Сталин зүрх сэтгэлд аавыгаа сольсон!
  
  Орост дайчид мундаг.
  Бид дэлхийг хамгаалж чадна...
  Тэнгэрийн одод хилэнг усалж,
  Тэгээд анчин тоглоом болж хувирав!
  
  Би хөл нүцгэн охин зодоон хийдэг
  Сэтгэл татам, хайраар дүүрэн...
  Вилл, би энэ диваажинд нэг газрыг мэднэ.
  Та цус дээр аз жаргалыг барьж чадахгүй!
  
  Аугаа эх орны дайчид,
  Бид Москвагийн ойролцоо тууштай тулалдах болно ...
  Тэгээд коммунизмын үеийн мөрөөдөл
  Сатантай тамын эсрэг!
  
  Оросын зоригтой залуус,
  Тэд эцсээ хүртэл шударгаар тэмцэнэ ...
  Тэд пулемётоор цохиж,
  Шаардлагатай бол алтан титэмтэй!
  
  Биднийг сум ч зогсоож чадахгүй
  Агуу Бурхан Есүс амилсан...
  Махчин луугийн өдрүүд өнгөрсөн,
  Тэнгэрээс бүр ч тод гэрэлтэв!
  
  Би чамд хайртай, хайрт Лада,
  Сварог алдар суутай байх болно ...
  Бид Оросын төлөө тэмцэх хэрэгтэй
  Хамгийн сайн Цагаан Бурхан бидэнтэй хамт байна!
  
  Оросуудыг битгий сөхрүүлээрэй
  Бидэнд итгээрэй, бидний махыг хязгаарлах боломжгүй ...
  Сталин, агуу Ленин бидэнтэй хамт
  Энэ шалгалтыг бас давах ёстой!
  
  Эх орны зовлон бидний зүрх сэтгэлд бас байдаг
  Бид түүний агуу байдалд итгэдэг ...
  Бид сансар огторгуйн хаалгыг хурдан нээж,
  Энэ нь маш сайхан амьдрал байх болно!
  
  Хөл нүцгэн бид үзэсгэлэнтэй охид,
  Бид цасан шуурга дундуур хурдан гүйдэг ...
  Бидэнд энэ гашуун архи хэрэггүй,
  Херуб далавчаа дэлгэдэг!
  
  Эх орныхоо төлөө охид бид зогсох болно
  Бид Фрицэд хариулах болно, муу зүйл байхгүй,
  Инфернал Каин устгагдах болно,
  Мөн Аврагч Христэд мэнд хүргэе!
  
  Эрин үе ирэх болно - энэ нь сайжрахгүй,
  Үхсэн хүмүүс үүрд амилах болно ...
  Орчлон ертөнц амьд диваажин болно,
  Бүх хүмүүсийн мөрөөдөл биелдэг!
  . БҮЛЭГ Љ11.
  1944 оны 9-р сар ширүүн тулалдаанд өнгөрөв ... Фрицүүд Куйбышев, Оренбургийг бүсэлж чадсан тул эдгээр хотууд сүйрсэн боловч бүх бэрхшээлийг үл харгалзан тулалдаж байв.
  Охид ер бусын тэсвэр тэвчээрийг харуулсан... 10-р сарын эхээр нацистууд Куйбышевыг авч амжаагүй байсан бөгөөд Пенза руу довтолжээ. Энэ хотын төлөө тулалдаанууд буцалж эхлэв.
  Наташа болон түүний баг тэнд тулалдсан.
  Охин нүцгэн, гоёмсог хөлөөрөө гранат шидээд:
  - Оросын сүнсний төлөө.
  Үүний дараа Зоя базукагаас бууджээ. Тэгээд Германы "Арслан" танкийг унагав -2.
  Германчууд хөдөлгөөнийг бага зэрэг удаашруулсан ... Пантерс болон Т-4 онгоцуудыг үйлчилгээнээс хасав. Гэхдээ эдгээр машинууд үйлчилгээнд байгаа хэвээр байна. Үнэхээр Пантер бол сайн танк устгагч бөгөөд духандаа маш сайн хамгаалагдсан байдаг. Гэхдээ самбар нь түүний асуудал юм. Гэсэн хэдий ч "Пантер" -2 нь хажуугаар хамгаалагдсан, тийм ч сайн биш. Гэхдээ ихэнх буунууд нь хадгалагддаг.
  E цувралын бүтээн байгуулалт хийгдэж байна ... Е-75 танк нь хажуу талдаа төгс бүрхэгдсэн шинэ үеийн тээврийн хэрэгсэл болно гэж амлаж байна. Германчууд үүнийг ашиглаж байна. Даалгавар бол хэтэрхий хүнд биш, хурдан, сайн хамгаалалттай танк авах явдал юм. Энэ төрлийн анхны оролдлого нь хулгана байсан боловч практик нь энэ савны хэт их жинг харуулсан. Харин оронд нь E-100 аль хэдийн боловсруулагдаж байсан. Энэ танк нь илүү нягт бүтэцтэй, доогуур дүрстэй байв. Ерөнхийдөө түүний жин хулганатай харьцуулахад нэг зуун гучин - нэг зуун дөчин тонн болж буурчээ. Хажуу талыг оновчтой өнцгөөр суурилуулсан. Хажуугийн зузаан нь дэлгэцийн хамт 210 мм хүрэв. Зэвсэглэл нь 128 миллиметр, 75 миллиметрийн урттай богинохон сумтай "Маус"-ынхтай адил юм. Германчууд 1500 морины хүчтэй хөдөлгүүр суурилуулсан бөгөөд танк хурдны зам дээр цагт дөчин километрийн хурдтай хөдөлдөг байв.
  Энэ нь ерөнхийдөө сэтгэл хангалуун байдаг. E-100 нь хэтэрхий хүнд танк хэвээр байна. Гэхдээ маш сайн зэвсэг, хамгаалалттай.
  Түүний байлдааны чанар тийм ч муу биш байсан ч савны тээвэрлэлт, тээвэрлэлт нь асуудалтай хэвээр байв. Бодит туршлагаас харахад танк нь зам, гүүрээр харьцангуй боломжийн тээвэрлэлт хийхэд наян тонноос илүүгүй жинтэй байж болно.
  Тиймээс Гитлер энэ жинг хангахын тулд E-75-д хязгаарлалт тавьсан боловч хамгаалалтын хувьд найдвартай машин бий болгох. Яагаад 75 мм-ийн их бууг орхихоор шийдсэн бэ? Мөн зохион байгуулалтыг аль болох хатуу болго: нэг блок дотор хөдөлгүүр ба дамжуулалт, хурдны хайрцгийг мотор дээр байрлуулна. Дараа нь тэр бүх талаас хамгаалагдсан, хэтэрхий хүнд биш танк авах болно.
  Гитлер ерөнхийдөө Германы машинуудад бүрэн сэтгэл хангалуун бус байв. Хэдийгээр Лев-2 нь илүү боловсронгуй байсан ч 105 мм-ийн их буу нь Зөвлөлтийн танкуудтай тулалдахад илүүдэхгүй байсан бөгөөд хуяггүй бай руу буудахад хангалтгүй байв. "Пантер" -2 нь ерөнхийдөө зэвсэглэл, урд талын хамгаалалттай цэргийнхэнд тохирсон байж болох ч хажуу тал нь хангалтгүй хэвээр байсан ч жолоодлогын гүйцэтгэл хангалттай байна.
  Фюрер бүх талаараа цэрэгт тохирсон танк бүтээхийг шаардсан.
  Гэхдээ үүнд хүрэх нь тийм ч хялбар биш юм. Тусгай тэрэг, пүршний тусламжтайгаар зохион байгуулалтыг дээд зэргээр нягтруулж, явах эд ангиудыг хөнгөвчлөх, биеэс ямар нэг зүйлийг гаргаж авах боломжтой юу? Мөн багийнхан бодит хандлагатай зохион байгуулдаг.
  Ийм хөгжил нь нэлээд ирээдүйтэй байж болох юм. E-50-тай нэгдсэн анхны Е-75 танк нь далан тонноос илүүгүй жинтэй бөгөөд энэ нь маш том машин юм.
  Харин Элизабет Т-34-85 танк дээр тулалдаж, хамгаалалтад нь бүрэн сэтгэл хангалуун бус байв. Хайлшлах элемент байхгүй тул хэврэг, хуяг нь танкийг хэт хамгаалж чадаагүй.
  Элизабет хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж, шүдээ илхэн архиран:
  -Би бол сансрын хортон шавьж.
  Екатерина дайсныг цохиж, дайсныг хажуу тийш нь цохиж, шүдээ зууж исгэрэв:
  - ЗХУ-д коммунизмын төлөө!
  Елена мөн дайсан руу маш идэвхтэй буудаж, түүнийг үхлийн хүчээр цохиж, хөл нь нүцгэн байсан тул тэр дуугарч:
  - Ялалтын үндсэн хуулийн төлөө!
  Евфрасиа дайсан руу буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаа яг таг ашиглаж, хашгирав:
  - Бид улс орны агуу байдлын төлөө Сварог , Сталин хоёрт үнэнч байна!
  Энд байгаа зодоонтой охидууд ийм л байна. Тэд хамгийн шилдэг багтай.
  Зарим Т-34-85 танкууд сумны хамгаалалттай гарч ирсэн нь жингээ эрс багасгасан. Машины хурд, маневрлах чадвар нэмэгдсэн. Харин одоо танк эсэргүүцэх винтов, том калибрын пулемёт, олон төрлийн гранатаар авч болно. Мөн агаарын бууг бүхэлд нь цоолдог. Үнэн бол ийм савыг үйлдвэрлэхэд илүү хялбар, хямд бөгөөд хөдөлгөөний хурдыг нэмэгдүүлдэг.
  Одоо охидууд энэ машиныг жолооддог бол тэднийг ямар ч байдлаар машинд суулгахыг зөвшөөрдөггүй.
  Асар их хор хөнөөлтэй элементийн хурдан охин Элизабет логикоор тэмдэглэв:
  - Та эр зоригийг хуяг дуулгаар сольж болохгүй!
  Кэтрин үүнтэй санал нэг байна:
  - Тийм ээ, тийм болохоор чи асахгүй!
  Тэгээд чи яаж инээв...
  Агуу сэтгэл татам охид. Хэрэв дайснууд нь дарагдсан бол тэд үүнийг түрэмгий, сайтар хийдэг.
  Елена танкаа байлдааны хэрэгсэлээ дуусгаад нөөцөө нөхөхөөр хөдөлсний дараа найзуудаасаа асуув:
  -Охид тэгж бодож байна, Гуравдугаар Рейхийг ялах боломж бидэнд байна уу?
  Кэтрин итгэлтэйгээр хариулав:
  - Василий Теркиний хэлснээр ... Бид тоолох гэж биш, зодох гэж ирсэн!
  Элизабет залруулсан:
  - Суворов ингэж хэлсэн!
  Тэгээд охин хөлийн нүцгэн хуруугаараа сонин авч, тамхи болгон мушгив. Энэ нь түүнд инээдтэй юм.
  Евфрасиа биеэ сэгсрэн дуулжээ:
  - Би бол сансрын охин-терминатор,
  Энэ нь Фриц - тариалагчийн хувьд маш их зовлонтой байх болно!
  Дайчин яаж инээх бол!
  Охид хөзөр тоглохоор шийдэв. Хөгжилтэй юмаа. Мөн ялагдсан нь түлхэлт, squat хийдэг.
  Тоглолтын үеэр Елена дараахь зүйлийг анзаарав.
  - Гэхдээ нухацтай хэлэхэд бидэнд ялах бодит боломж байхгүй! Кавказ унасан, бид алдаж байна!
  Кэтрин нүцгэн хөлөөрөө хөзөр шидэж, дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Гэхдээ бидэнд нууц зэвсэг байна!
  Дайчин тэсэлгүй инээж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа хөзрөө шидэв.
  Элизабет санаа алдаад:
  - Бидэнд шинэ нууц зэвсэгтэй болох ганц л найдвар үлдлээ!
  Евфрасиа гонгиноод, хөзрийг гоёмсог хөлтэй нүцгэн хуруугаараа шидэж:
  - Тийм ээ, бид нууц зэвсэггүйгээр хийж чадахгүй!
  Тэгээд охидууд нэгэн дуугаар дуулж:
  - Бидний илд галд шатаж байна, бид дайснуудыг таслах болно! Бид бол ЗХУ-ын цэргүүд!
  Дайчид тааруулж, үнэхээр тулалдаанд ордог.
  Гэхдээ хүчнүүд хэтэрхий тэгш бус байна ... 10-р сарын дундуур Куйбышев унасан ...
  Германчууд хамгаалалтын чухал объектыг барьж чадсан. Гэвч бороо асгарлаа... Намрын улирал түр зогсох найдвар төрж байв.
  Гэсэн хэдий ч тэнгэрт тулаан үргэлжилсээр байв.
  Зөвлөлтийн гурван нисгэгч: Мирабела, Анастасия, Акулина нар зэрлэг урам зоригтой тулалдав.
  Мирабела хуучирсан, гэхдээ хүчирхэг Як-9 Т онгоцондоо нацистыг цохиж, дуулжээ:
  - Коммунизмын эрин үе ирнэ!
  Анастасия хөлийн нүцгэн хуруугаа гох дээр дарж, шүдээ ил гаргав.
  - Би дуугаар тэнгэрт нисэх болно!
  Тэгээд найзууд руугаа нүд ирмэв.
  Акулина нүцгэн бөөрөнхий өсгийгөө дөрөөн дээр дарж өөр нэг герман залууг бут цохиод:
  - ЗХУ-ын алдар хүндийн төлөө!
  Охидыг онцгойлон тулалддаг гэж хэлэх ёстой.
  Мирабела 37 миллиметрийн их буунаас фашист ME-262-ыг буудаж, твиттер хуудсандаа:
  - Коммунизмын алдар суу!
  Анастасия нацистуудыг сайн чиглүүлж, дайсныг хөрөөдөж, хашгирав:
  - Улаан орчлонт алдар суу!
  Акулина бол маш тэмцэгч охин бөгөөд Германы машиныг унагаж, шүгэлдэж, архирав:
  - Зөвлөлт улс орны коммунизмын төлөө!
  Дайчид асар их хатуу ширүүн байдлаа тэмдэглэх хэрэгтэй.
  Нөгөө талаас Альбина, Альвина, Агаве нар дансаа авч байна. Мөн охидууд бас хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг.
  Охид бараг нүцгэн, онгоцонд сууж байх нь ямар инээдтэй гээч.
  Альбина хөл нүцгэн хуруугаараа хэд хэдэн Зөвлөлтийн машиныг нэгэн зэрэг унагаж, хашгирав:
  -Арьян ахан дүүсийн төлөө!
  Альвина мөн Улаан армитай тулалдаж, үүнийг зоригтой хийдэг. Тэгээд тэр хөлийн нүцгэн хуруугаараа агаарын их бууг чиглүүлж, Зөвлөлтийн машинуудыг тайрч, хашгирав.
  - Гэрэлт санааны төлөө!
  Агава мөн Зөвлөлтийн сөнөөгч онгоцуудыг сөнөөж, довтолж буй онгоцнуудыг шууд буталж, архирдаг:
  - Гуравдугаар Рейхийн ялалтын төлөө!
  Охидууд дайсныг эсэргүүцдэггүй бөгөөд хатуу тамлалд өртдөг. Ялангуяа хөөрхөн хөвгүүд.
  Альбина гадас дээр анхдагчийн өсгийг шарж байхдаа нэг удаа тэмдэглэв.
  - Шарсан, чинжүүтэй хөвгүүд үнэхээр амттай!
  Тэгээд тэр яаж инээдэг. Бас хэлээ харуул!
  Альвина үүнийг анзаарч, шүдээ гарган:
  - Хүү зууханд шарсан, сармистай маш амттай!
  Агавыг хөлийн нүцгэн хуруугаараа Зөвлөлтийн хос дайчин цохиж унагаж:
  - Бид бол сансрын хорхойтнууд!
  Тэгээд тэр найзууд руугаа нүд ирмэв. Тэр бол ховор, тэмцэгч чанартай охин юм.
  Нүцгэн, гоёмсог, цүүцтэй хөлөөрөө онгоцыг буудаж буй Альбина тэмдэглэв.
  "Та Оросыг оюун ухаанаараа ойлгож чадахгүй, Сталин шиг хүмүүсийг хэрхэн захирагчаар сонгох вэ!"
  Альвина түрэмгийлэн шүдээ ил гарган, хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж байгааг тэмдэглэв.
  - Мөн манай Гитлер илүү сайн биш!
  Агава инээж, Зөвлөлтийн машинуудыг хөл нүцгэн хуруугаараа цохиж, тэмдэглэв.
  - Адольф мэдээжийн хэрэг эзлэгдсэн! Гэхдээ үүнтэй зэрэгцэн тэр хэдийнэ хэр ихийг ялсан нь хэмжигдэхгүй!
  Охидууд маш их тэмцэгч, түрэмгий байдаг.
  Тэгээд тэд ямар нэгэн байдлаар хоёр хүүг амьдаар нь гадасны дэргэд шарсан. Яг үүнтэй адил ган шон дээр хатгаж, шарж, хашгирч, бужигнаж эхлэв. Дараа нь хөвгүүд тайвширч амжаагүй байхад эскадрилийн бүх охид шарсан анхдагчид руу гүйж, тэднээс мах тасдаж, идэж эхлэв.
  Мөн энэ нь маш амттай байсан, ялангуяа одоо ч амьд хөвгүүд хайруулын үеэр чинжүүтэй байсан бол.
  Жишээлбэл, Агава хүүгийн гуяыг маш их таашаалтайгаар идсэн. Тэр үед охид маш сайн ажилласан. Мөн хоёр хүүгээс зөвхөн яс, гибрит үлдэв. Залуу элэг нь ялангуяа амттай байсан. Охидууд нь маш их баяртайгаар хооллодог байв.
  Одоо тэд тэнгэрт тулалдаж байна ...
  10-р сарын сүүлээр Оренбург унав ...
  Германчууд Уфа руу ойртов. Аль хэдийн нэлээд хүйтэн, цас орж байна.
  Тамара болон түүний баг Уфа хотын захад нацистуудтай тулалдаж байна. Германы явган цэргүүд Франц, Бельгийн колонид элсүүлсэн хар арьст цэргүүдээс довтолж байна.
  Тэд шууд утгаараа цогцсыг бүх арга барилаар шиддэг.
  Тамара эргэж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Коммунизмын эрин зуун зуунаар алдартай байх болно, Сталин бол бидний бат бөх гар болно гэдэгт би итгэдэг.
  Вероника буудаж байхдаа хэлэхдээ:
  - ЗСБНХУ-ыг бүү эвд!
  Тэгээд нүцгэн өсгийөөрөө тэсрэх бөмбөг шиддэг.
  Анфиса нацистууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн тухай өөр мессеж шидэж, тэмдэглэв.
  - Коммунизмын агуу байдал бидэнтэй хамт байна!
  Виктория дайсан руу буудаж, нацистуудыг устгаж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Агуу их эх орон алдарших болтугай!
  Олимп шатаж байна. Тэгээд энэ баатарлаг охин нацистууд руу бүхэл бүтэн хайрцаг тэсрэх бодис шидэж, архиран:
  - Манай сансрын эх орны алдар алдар!
  Тэгээд охидууд бүгд нэг дуугаар хашгирав.
  - ЗХУ-ын төлөө! Анхдагч байх болно!
  Улаан армийн тулалдаж буй дайчид хулгай хийдэг. Цас орсон ч тэд хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг.
  11-р сарын эхээр нацистууд Ульяновск руу дайрчээ. Лениний төрсөн, Стенка Разин хүнд шархадсан хот. Энэ бол Оросын хотуудын нийслэл хил юм.
  Аленка нацистуудтай тулалддаг. Тэр нүцгэн хөлөөрөө нацистууд руу гранат шидэж өөртөө дуулж байна.
  - Оросын алдар, алдар ...
  Танкууд урагшилж байна ...
  Улаан цамцтай дивиз,
  Сайн байцгаана уу Оросын ард түмэн!
  Анюта дайснууд руу буудаж, тэднийг хагалж, дараа нь нүцгэн хуруугаараа модны үртэстэй тэсрэх бөмбөг шидэж:
  - Сталины коммунизмын төлөө!
  Тэгээд тэр хадагдсан хар дайчдын бүхэл бүтэн цувааг эргүүлэв.
  Өрсөлдөгчид рүүгээ буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа үхлийн гранат шидэж байсан Алла хашгирч:
  - Уугуул Оросын төлөө!
  Нацистууд руу буудаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа дайсан руу үхлийн бэлгийг шидэж байхдаа Мариа тас харан тэмдэглэв.
  - Сансрын коммунизмын төлөө!
  Нацистууд руу буудаж, дайсныг устгаж байсан Матрёна:
  - Тулалдааны өөрчлөлтийн төлөө!
  Маруся Фрицийг цоолж, үхтэл нь цохиод, түүнийг авч, түрэмгийлэн, нунтаг болгон арчиж:
  - Хамгийн дээд түвшний ялалтын төлөө!
  Тэгээд тэр нүцгэн хөлөөрөө үхлийн гранат шидэв.
  Эндхийн охидууд үнэхээр дажгүй, хөдөлгөөнтэй байдаг.
  Дайснуудыг буудаж, хагалж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж буй Аленка хашгирав:
  - Коммунизмын агуу байдал бидэнтэй хамт байх болтугай!
  Тэгээд охин үүнийг аваад Германы танкийг маш их урам зоригоор цохив.
  88 миллиметрийн их буу бүхий Лев-2 танкийн өөр нэг өөрчлөлт энд байна. Цамхаг нь нарийхан , сав нь жижиг, тавин таван тонн жинтэй, хөдөлгүүр нь 1200 морины хүчтэй. Германы хурдан машин.
  Гэхдээ тэр дайчинд төвөг учруулдаггүй.
  Алла нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, хашгирав:
  - Коммунизмын төлөө!
  Анюта үхлийн бэлгийг хөл нүцгэн хуруугаараа шидээд:
  - Шинэ хилийн төлөө!
  Тэгээд охин шүгэлдэх болно. Германы "Арслан" -2 танкийг авч, эргүүлж, дугуйнууд нь шууд нисэв.
  Нацистууд руу буудаж байсан Мария дуулжээ:
  Тэгээд тэмцэл дахин үргэлжилж байна
  Мөн зүрх нь цээжиндээ түгшиж байна ...
  Ленин маш залуу -
  Залуу 10-р сар урагшилж байна!
  Матреона дайсан руу буудаж, эгнээгээ бууруулж, нүцгэн хөлөөрөө гранат шидэж, жиргэжээ:
  - Амьдралын эхний алхам чухал!
  Маруся нацистуудыг цохиж, хашгирав:
  - Та дэлхийн дээгүүр дахин ширүүн довтолгооны хуй салхи болж байгааг харж байна!
  Ийм дайчид уян хатан бус байдаг.
  Гэсэн хэдий ч хүч нь тэгш бус хэвээр байна. Пенза аль хэдийн унав. Нацистууд Саранск руу дайрч байна.
  Одоо Горький хотод тийм ч их зүйл үлдээгүй.
  1944 оны 11-р сарын 7-нд Сталин Москвад дахин парад зохион байгуулав. Энэ нь ялалт биш ч гэсэн.
  Харин Фриц Москва руу анх удаа V-2 баллистик пуужингаар харвасан. Үүний зэрэгцээ хотыг тийрэлтэт онгоцууд, тэр дундаа Арадо бөмбөгдөгч онгоцууд бөмбөгдөв . Энэ үйлдэл хүн бүрийг цочирдуулсан. V-2 пуужингууд өндөр зам дагуу нисч, гэнэт унав, тэр ч байтугай радарууд ч тэднийг сайн хараагүй.
  Олон сүйрэл, золгүй явдал тохиолдсон. Парадын үеэр Зөвлөлтийн цэргүүд амь үрэгджээ.
  Сталин атомын бөмбөгний шууд цохилтыг ч тэсвэрлэх чадвартай газар доорх бункерт яаралтай хурал хийв.
  Ерөнхий штабын дарга Василевский санаа зовж тэмдэглэв.
  -Германчууд асар их сүйтгэгч шинэ зэвсэгтэй болсон. Манай радарууд түүнийг хараагүй ...
  Сталин ууртайгаар өсгийгөө дэвсээд:
  - Энд та тэнэгүүд байна! Ийм гэнэтийн зүйлийг харж чадахгүй байсан!
  Маршал Василевский тэмдэглэв.
  - Нөхөр Сталин нэг зүйл байсан ...
  Берия тэр даруй хэлэв:
  -Эдгээр нь А-5 ангиллын пуужингууд. Нөхөр Сталин битгий санаа зов. Тэд ердөө найман зуун кг аминолон зөөвөрлөж , сайн тийрэлтэт бөмбөгдөгч шиг зогсдог. Германчууд хэдэн арван пуужин харвасан боловч тийрэлтэт онгоцоор бөмбөгдөх нь илүү хямд бөгөөд илүү практик байдаг тул энэ загвар нь цувралд ороогүй юм.
  Сталин тайвширч:
  -Тэгэхээр үр дүнтэй зэвсэг биш гэж үү? Маш сайн!
  Берия санаа алдан тэмдэглэв:
  - Гэхдээ тийрэлтэт бөмбөгдөгч онгоцууд, энэ бол ноцтой асуудал юм. Нөхөр Сталин үүнтэй тэмцэх ёстой!
  Маршал Жуков санал болгов:
  -Магадгүй бид үүнийг авч, бид өөрсдөө пуужин хийх болно. Би газрын агаар гэсэн үг. Яах вэ, онгоцыг буудахын тулд тэднийг радиогоор удирдаж байна!
  Вознесенский тэмдэглэв.
  - Ийм пуужин бүтээхэд цаг хугацаа хэрэгтэй! Модоор маш хямд онгоц хийж, тэсрэх бодисоор дүүргэж, дайсныг цохих нь хамаагүй хялбар юм. Энэ нь камиказе стиль байх болно!
  Сталин зөвшөөрч толгой дохив.
  -Тийм ээ, камиказе онгоц ашиглах ёстой. Энэ бол бидний боломж, гэвч бодит байдал дээр энэ нь зөвхөн манай Улаан армийн зовлон зүдгүүрийг уртасгадаг.
  Та илүү үр дүнтэй зүйлийг олох хэрэгтэй!
  Яковлев санаа алдан хариулав.
  -Нөхөр Сталин шинэ нисэх онгоц бүтээхээр ажиллаж байна. Гэхдээ одоохондоо бид автомашины гаралтыг дээд зэргээр хадгалахад анхаарч байна. Бүх нөөцийг ашиглаж, арван настай хүүхдийг машинд суулгадаг. Бүрэн дайчлах, нийт болон супер нийт .
  Сталин архиран:
  - Илүү их зүйл хийх хэрэгтэй! Таны хийж байгаа зүйл хэтэрхий бага байна!
  Молотов санаа алдаад:
  - Холбоотнуудтайгаа холбогдох боломжгүй. Бид ганцаараа байх шиг байна. Япончуудтай хэлэлцээр хийх гэж оролдсон... Тэд Урал хүртэлх газар нутгийг шаардаж байгаа нь хүлээн зөвшөөрөгдөхгүй.
  Сталин архирав:
  -Өвлийн улиралд Японд цохилт өгөх хэрэгтэй, харин Ленинградыг яах вэ?
  Жуков шүдээ гарган хэлэв:
  -Петрозаводск дахь ажил хаялт төсөөлж байсан шиг амжилттай болсонгүй. Швед улс Гуравдугаар Рейхийн талд дайнд орсон бөгөөд бид томоохон хүчинтэй тулгарах шаардлагатай болсон. Тиймээс довтолгоог нэн даруй хөгжүүлэх боломжгүй байсан тул дайсан Вермахтын ангиудыг авчирснаар бидний довтолгоог няцаав. Ленинград хотыг бүхэлд нь бүслэн бүсэлж, бүрэн хавчуулсан байна. Хавар гэхэд нийт өлсгөлөнгийн улмаас хүн ам бүхэлдээ үхнэ гэж бодож байна. Ленинградын уналт зайлшгүй байх болно.
  Үүнийг агаараар хангах нь бараг боломжгүй юм. Дайсан тэнгэрт бүрэн ноёрхож байна. Германчууд одоо ч гэсэн баатрын загалмайг зөвхөн унасан зуун онгоцонд өгдөг.
  Сталин ууртайгаар архирав:
  - Амжилтгүй довтолгоо!
  Жуков толгой дохив.
  -Олон төмөр зам эвдэрсэн, бид хэтэрхий цөөхөн хүчээ төвлөрүүлсэн. Мөн бид Финланд, Шведчүүдэд хүндэтгэл үзүүлэх ёстой, тэд батлан хамгаалахдаа тууштай байдаг. Гэхдээ энэ нь бүгд биш юм. Германчууд мөн Мурманскыг тойрч гарсан. Одоо энэ хот хүрээлэгдсэн байна. Бид юу хийхээ мэдэхгүй байна!
  Сталин архирав:
  - Блокыг тайлах!
  Жуков хариулав:
  - Үүнд ямар ч хүч байхгүй! Мөн дайсан Карелийн хойгийг бүхэлд нь эзлэн авч чадна!
  Сталин тушаав:
  - Хүч чадлаа дээшлүүлж, түгжээг тайл! Өвлийн улиралд германчууд тийм ч хүчтэй байдаггүй. Тэднийг сайтар дарах боломжтой болно!
  Василевский тэмдэглэв.
  - Бид гүнзгий нээлт хийхээс урьдчилан сэргийлэх хэрэгтэй, тэгвэл бидний хүч дайсныг ялах болно!
  Сталин архиран:
  - Бид коммунизмын төлөө тэмцэх болно!
  Вознесенский илүү хөгжилтэй мэдээ дуулгав.
  - СУ-100 нь аль хэдийн металлаар хийгдсэн, бөөнөөр үйлдвэрлэхэд бэлэн болсон. Т-34 дээр суурилсан явах эд анги. Үйлдвэрлэхэд тун хялбар. Шинэ бууны сум бараг бэлэн болсон байна. Тиймээс СУ-100 аль хэдийн фронтод гарч ирэх болно. Маргааш эхний машин фронт руу явна!
  Сталин сайшаан толгой дохив.
  - Наад зах нь энэ нь намайг баярлуулсан! Гэхдээ Т-34-85-ыг үйлдвэрлэлээс хараахан хасаагүй байна. Үүгээр ч зогсохгүй хуяг дуулгаа нимгэн болгож, жинг нь хорин тонн болгон бууруул. Энэ нь улам дордохгүй гэдгийг тулаанууд харууллаа!
  Вознесенский тэмдэглэв.
  - Мөн та модоор хуяг хийж болно! Бид өдөрт хэдэн зуугаараа ийм танк үйлдвэрлэдэг нь нацистуудаас ч илүү. Гэхдээ манай машинууд танк эсэргүүцэх хөнгөн буугаар ч Краутыг амархан буудаж чадна.
  Жуков тэмдэглэв.
  - Герда байна. Энэ их дажгүй эмэгтэй байна! Тэр манай олон танк, бууг цохисон.
  Сталин толгой дохив.
  "Бид түүнийг барьж аваад нүцгэн өсгийг нь хуурах хэрэгтэй." Ёстой дажгүй охин!
  Жуков зөвшөөрөв.
  - Та үүнийг барих хэрэгтэй! Мөн бид нацистуудыг устгах болно!
  Берия толгой дохин дуу алдав:
  - Ижил төстэй тусгай ажиллагаа явуулъя!
  Сталин санаа алдаад тэмдэглэв:
  - Энэ бол гайхалтай санаа, гэхдээ ... Өөр нэг зүйлийг дуусгах хэрэгтэй!
  Берия архирлаа:
  - Бүгдийг нь барьж авцгаая!
  Сталин толгой сэгсэрлээ.
  - Үгүй... Баатруудыг алах нь сайн зүйл биш! Би Гердаг надад авчрахыг хүсч байна! Энэ яаралтай!
  Берия тэмдэглэв:
  - Амьд уу?
  Сталин шууд батлав:
  - Мэдээж би амьд байна!
  Берия хацраа хийсгэн:
  - Боломжгүй бүх зүйл, магадгүй би мэдэж байгаа байх!
  Богино банзалтай, хөл нүцгэн хэд хэдэн охид гарч ирэв. Тэд хундагатай дарс бариад ШШГЕГ-ын гишүүд рүү нүд ирмэв.
  Жданов тэмдэглэв.
  - Бид армид илүү олон охид хэрэгтэй байна! Тэд үүнийг тэнд засах болно!
  Сталин хэлэхдээ:
  Би Анастасия, Мирабела , Акулина нарыг очир эрдэнээр "Алдрын одон"-оор шагнасан! ЗХУ-ын алдар суу!
  Бүгд нэгэн дуугаар хашгирав:
  - Баатруудын алдар!
  Тэгээд тэд алгаа ташив.
  Охинуудын нэг нь бөхийж өвдөг сөгдөн Сталины гутлыг үнсэв.
  Дээд командлагч түүний дээр дарс асгаж, архиран:
  - Бидний хүч бол бидний нударга!
  Берия гонгиноод:
  Гитлер бол тэнэг!
  Сталин эсэргүүцэв:
  - Тэнэг биш, харин заль мэхний биелэл!
  Тэгээд бүгд дахин алга ташив.
  . БҮЛЭГ Љ12
  Ульяновск хотыг бүхэлд нь бүсэлсэн боловч өнөөг хүртэл .... Аль хэдийн арваннэгдүгээр сар дуусч, жавартай цас орж байна. Германчууд довтлоход тийм ч их хүсэлгүй байгаа бөгөөд одоогоор тэд буудаж байна.
  Агаарт цаг агаар тийм ч таатай биш байна. Гэвч охидууд тэмцэлдэж, эр зоригийн гайхамшгийг харуулсан хэвээр байна.
  Герда багийнхаа хамт Пантер-2 дээр. Гэхдээ Пантер-3 танк удахгүй гарч ирэх ёстой бөгөөд дайчин түүн дээр тулалдахыг үнэхээр хүсч байна.
  Энэ хооронд тэр Зөвлөлтийн байрлал руу бууддаг.
  Тэр нүцгэн хөлөөрөө их буугаа бай руу чиглүүлж, буудсан. Тэр Зөвлөлтийн гучин дөрөвийг эвдэж, гонгинож:
  - Ариун Пруссийн төлөө!
  Шарлотт мөн их буунаас буудаж, Зөвлөлтийн гаубицыг цоолж, хашгирав:
  - Олон зууны туршид бидний аз жаргал!
  Кристина мөн буудаж, дайсныг нүцгэн хөлөөрөө цохиж, дуугарч:
  - Бидний хувьд зохистой залуусын хувьд!
  Магда бас маш нарийвчлалтай буудаж, жиргэж:
  - Эзэнт гүрний агуу байдлын төлөө!
  Хамгийн сүүлийн үеийн СУ-100 дээр Элизабет дөрөв тулалдаж байна.
  Бүсгүйчүүд шинэ өөрөө явагч бууг эзэмшиж, буудлаа.
  Элизабет нүцгэн хуруугаараа буудаж, дуулжээ;
  Фашист цаазын ялтан мөрөө урж,
  Энд өлгүүр, хавчаар, өрөм гарт байна!
  Тэр сүнсний биеийг тахир дутуу болгохыг хүсч байна,
  Ач холбогдолгүй мангас, гэхдээ дажгүй харагдаж байна!
  
  Тэр мөнгө амлаж, далайд хөлөг онгоц,
  Гарчиг хүртэл юу өгч чадах вэ!
  Таныг үнэхээр шугаманд оруулсан,
  Эцсийн эцэст та түүний хувьд зүгээр л цогцос, тоглоом юм!
  
  Тэр бидний бизнесийн талаар мэдэхийг хүсч байна,
  Ядуучуудын гинжин хэлхээнд дөнгөлсөн шинэ зүйл юу байна!
  Тиймээс би өгөөмөр жолоо барих болно,
  Аавыгаа, бүр ээжийгээ мартах гэж!
  
  Гэхдээ бид эх орондоо тууштай үйлчлэх болно,
  Цаазлагчийн харгислал биднийг эвдэж чадахгүй!
  Салхины салхинд мөчир нугалж,
  Мөн нүцгэн хүүхдүүд уйлдаг!
  
  Тийм ээ, би эхний хүнд хэцүү тойрогт хожигдсон,
  Гэхдээ Төгс Хүчит Бурхан нөхөх боломжийг олгоно!
  Тэгээд би өөрөө дайсныг нокаут руу илгээнэ,
  Миний нударга мөлхөгчийг хатуу чанга чангалах болно!
  
  Эх орон надад ийм хүч өгдөг
  Бүх эрүү шүүлтийн зовлонг даван туулах боломжтой гэдгийг!
  Мөн энэ ёроолгүй булшнаас гар,
  Залгихгүйн тулд ууртай баавгай!
  
  Бага зэрэг ахиад аврал ойрхон байна -
  Бид дайсныг ялах болно!
  Коммунизмын гэрлийн халхавч дор амьдрахын тулд
  Ингэснээр нар байшинг алтаар дүүргэх болно!
  Мөн охид дуулж, шинэ, үхлийн их буугаар буудсан. Тэд бол маш хүчирхэг дайчид юм.
  Елена инээвхийлэн хэлэв:
  - Коммунизм байгуулна, бид үүнд итгэдэг!
  Кэтрин энэ мэдэгдэлтэй санал нэг байна:
  - Коммунизм байгуулъя, тэгвэл ялалт бий болно!
  Эфрасиа түүнийг аваад шуугиж , хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж, ирвэс рүү цохив.
  Дараа нь дайчин хашгирав:
  - Өө, коммунизм, коммунизм! Софизмыг хүчтэй дарах болно!
  Мөн "Пантер", духан дээр нь цохиж, алсаас цохив.
  Эдгээр нь та тийм ч амархан эвдэж чадахгүй охид юм.
  Арванхоёрдугаар сар аль хэдийн ойртож байна... Япончууд хүйтэн цаг агаарт дайсагналаа бараг багасгасан.
  Гэтэл тэнгэрт өвөл цаг агаар хэдий ч хэрүүл тэмцэл өрнөсөөр байна.
  Цөхрөнгөө барсан хулгайчид шиг тулалдаж буй Японы хоёр нисгэгч Тошиба, Тоёота нар энд байна.
  Тошиба Зөвлөлтийн онгоцнуудыг хөлийн нүцгэн хуруугаараа унагаж, уушгиныхаа дээд талд хашгирав.
  - Би супер охинтой!
  Тоёота Оросын сөнөөгч онгоцыг цохиж, сувдан шүдээ гарган итгэлтэйгээр баталж байна.
  - Мөн эмэгтэй гипер байна !
  Япон эмэгтэйчүүд бол мэдээжийн хэрэг гарааны асар их хүч чадалтай тэмцэгчид юм. Самурай хүний нэр төрийг эсэргүүцэх аргагүй.
  Гэхдээ ямар ч байсан тэнгэрт тулалдаан үргэлжилсээр байна.
  Мөн хуурай газар дээр дөрвөн нинжа охин Зөвлөлтийн цэргүүдийг устгахаар болжээ.
  Цэнхэр нинжа охин салхин тээрмийн маневр хийж, Оросын хэд хэдэн сөнөөгчийг тас таслан, хөл нүцгэн хуруугаараа вандуйн чинээ их хэмжээний хор хөнөөлтэй тэсрэх бөмбөгийг хөөргөв.
  Тэр үүнийг ураад жиргэжээ:
  - Японд мэнд хүргэе!
  Шар нинжа охин мөн эрвээхэй техникийг сэлэм барин дуулсан. Тэр хэд хэдэн өрсөлдөгчөө тасалж, хашгирав:
  - Коммунист өшөө авалтын төлөө!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа устгалын сүйрлийн бэлгийг хэрхэн эхлүүлэх вэ.
  Дараа нь тэр бувтнаад:
  - Японы агуу байдлын төлөө!
  Улаан нинжа охин сэлэм барин нисдэг тэрэгний хүлээн авалт хийжээ. Тэр хөл нүцгэн, үхлийн аюултай бэлгийг шидэж, хашгирав:
  - Хайрынхаа төлөө!
  Тэгээд тэр хэлэв:
  -Коммунист өшөө авалт үүнд ямар хамаатай вэ?
  Шар нинжа охин орос цэргүүдийг цавчиж, нүцгэн өсгийөөрөө дахин гранат шидэж:
  - Мөн мууртай шөл байх болно гэсэн хэдий ч!
  Цагаан нинжа охин өрсөлдөгчдөө таслан, үхлийн бэлгийг нүцгэн хуруугаараа шидсэн:
  - Бид коммунизмын үзэл санааны төлөө ялна!
  Мөн дөрвөн дайчин бүгд нэгэн зэрэг инээж, сувдан шүдээ харуулах болно.
  Арванхоёрдугаар сар хурдан өнгөрөв... Бүслэлтийн дараа германчууд Уфа, Саранск хоёрыг хоёуланг нь авав. Гэсэн хэдий ч Ульяновск бүрэн бүслэгдсэн хэвээр байв.
  Сталин шинэ жилийг ямар ч үнээр хамаагүй Лениний төрсөн хотод тэмдэглэхийг тушаажээ.
  Гэсэн хэдий ч германчууд хүйтэн жавартай байсан ч аль хэдийн Казань руу ойртож байв. Тиймээс ЗХУ бүрэн задрахын ирмэг дээр байсан.
  ЗХУ-д юу хийх нь тодорхой, санаа хараахан гараагүй байна.
  Сталин шинэ жилийг Москвад, бункерт тэмдэглэв. Түүний харц гунигтай байсан ч тэмцэх хүсэл нь суларсангүй.
  Энэ хооронд Гитлер дулаахан Ливид өөртөө зориулж шоу хийхээр шийджээ.
  Тэнд тэрээр гладиатор охидын тулааныг үзэв.
  Шинэ жилийн үдэш Москваг бөмбөгдсөнөөс өөр юу ч болсонгүй.
  Мөн анхны "Пантер" -3 цуврал гарсан. Энэхүү танк нь "Tiger" -2 хуягны зузаантай, гэхдээ том налуутай, ердөө дөчин таван тонн жинтэй байв. Мөн өндөр нь хоёр метр хүрэхгүй буурсан байна. 1200 морины хүчтэй хөдөлгүүр нь нэг блок дотор, дамжуулалтын эсрэг талд байрладаг. Машин нь өөрөө төгс зэвсэглэсэн, маш сайн оптик, гидравлик тогтворжуулагчтай болсон . Нарийхан цамхагт 100 EL-ийн 88 мм-ийн их буу байсан бөгөөд маш нарийвчлалтай, хуяг цоолж байв.
  Герда болон түүний багийнхан энэ машинд суув. Төгс, хөнгөн гүйлтийн хэрэгсэл нь цасан дундуур төгс гүйсэн. Энэ танк ерөнхийдөө төгс төгөлдөр юм. Мөн түүний том налуу хуяг нь машины духыг төгс хамгаалдаг. 150 миллиметрийн хайрцагны дээд хэсэг нь хэвтээ тэнхлэгээс 40 градусын өнцгөөр хүчтэй хамгаалагдсан байдаг. Энэ нь ерэн градусын өнцгөөр 330 миллиметр хуяг юм. Зөвлөлтийн нэг ч их буу Пантер-3-ын их биеийг нэвтлэхгүй. Доод тал нь биеийн духны талбайн гуравны нэгийг 120 мм, ижил өнцгөөр эзэлдэг бөгөөд бараг нэвтэрдэггүй.
  Цамхагийн дух нь 185 миллиметр зузаантай, 50 градусын өнцөгтэй тул Зөвлөлтийн буу нэвтэрдэггүй.
  Гэхдээ хажуу тал нь налуутай 82 мм-ээс сул дорой, тэдгээрийг авч болно. Ялангуяа Зөвлөлтийн өөрөө явагч шинэ буу болох СУ-100 нь үйлдвэрлэхэд хялбар, хуяг цоолох буугаараа цэргийнхний дунд маш хурдан алдартай болсон.
  Герда Зөвлөлтийн цэргүүд рүү анхны буудлага хийв. Тэр IS-2 танкийг цоолж:
  - Энэ бол сайн тулаанч!
  Шарлотт дайсан руу буудаж, нүцгэн өсгийөөрөө товчлуурыг дарж Зөвлөлтийн машиныг эвдэж байгааг тэмдэглэв.
  - Энэ техник нь бараг өөгүй юм!
  Кристина хөл нүцгэн хуруугаараа хурдан буудах автомат Германы их бууг онилж, тэмдэглэв.
  - Онгоцны хуяг нэлээд сул байна! Бид илүү хүчирхэг машинтай болно!
  Магда бас нүцгэн хөлөө ашиглан буудаж, уурандаа түүнийг аваад хашгирав:
  - Зөвхөн тройка байх байсан, гэхдээ тройка хөгжилтэй!
  Тэгээд охидууд нэгэн дуугаар инээлдэв ... Танк үнэхээр сайн, ялангуяа жолоодлогын үзүүлэлт.
  Байлдааны туршилтууд болон E-100 машиныг давсан. Тэр хүнд байгаа ч гэсэн. Гэхдээ сайн хамгаалагдсан. Мөн түүний бууг тийм ч амархан авч чадахгүй.
  Түүнд ч бас герман охид сууж байна. Мөн хүйтэн хөл нүцгэн, бикинитэй байсан ч гэсэн.
  Өрсөлдөгчид рүү буудаж, дайсныг цохисон Адала өөрийгөө логикоор илэрхийлэв.
  Бид коммунизмын дор амьдрах болно!
  Тэгээд нүцгэн өсгийтэй, яаж дарах вэ ....
  Агата Зөвлөлтийн байрлал руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа өрсөлдөгчөө цохиж, хашгирав:
  - Мөн бидний ялалтын агуу байдал олон зууны туршид байх болно!
  Агнес мөн Зөвлөлтийн явган цэргүүд рүү хэлтэрхий буудаж, мэдээж хөл нүцгэн:
  - Үгүй ээ, бид Фюрерт бууж өгөхгүй!
  Танк дээр сууж байсан Афина охин хөл нүцгэн хуруугаараа дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Фюрерийн хувьд биш, Фюрерийн хувьд!
  Агнес инээгээд:
  Бид бол супер хүмүүсийн овог юм!
  Зөвлөлтийн батарей руу буудаж, дайсны байрлалыг устгасан Андриана хэлээ харуулж, хэлэв:
  - Германчуудын агуу байдал гарагийг таньдаг!
  Бас нүцгэн өвдгөөрөө дайсанд дарамт учруулах мэт.
  Галыг удирдаж буй Агата:
  - Бид лууг хэсэг хэсгээр нь урах болно ...
  Е-75 танк хараахан бэлэн болоогүй байна. Фюрер жин нь жаран таван тонн, хөдөлгүүр нь 1500 морины хүчтэй, өндөр налуу дээр дор хаяж 170 мм-ийн хажуугийн хуягтай байхыг шаардсан. Тэгээд цаг хугацаа шаардсан.
  Гэхдээ одоохондоо нацистууд ямар ч байсан ялж байна... Нэгдүгээр сард Ульяновск эцэст нь унав. Фриц Горький, Казань руу дайрч эхлэв.
  Тэд Москвагаас хол давсан.
  Сталин маш их уурласан боловч юу ч хийж чадсангүй. Үнэндээ чи энд юу хийж байгаа юм, бүрэн бүтэлгүйтэл ...
  Харин охид тэнгэрт, газар дээр тулалдаж байна ...
  Тиймээс Наташкагийн СУ-100 онгоц Германы довтолгооны онгоцыг агаарын цохилтоор бут ниргэжээ. Энэ нь нэлээд дажгүй болсон. Хэдийгээр тийм ч ухаалаг, авхаалжтай биш. Гэсэн хэдий ч Наташа бол 1-р ангийн сурагч биш бөгөөд тэр хэрхэн яаж гогдох болно.
  . Одоо охин болж хувирсан В аль хэдийн танил сав Т -34. Зөвхөн Бага зэрэг найз _ Цамхаг том ба _ зэвсэг калибрын 85 миллиметрт _ оронд нь 76. явах эд анги Хэсэг өмнөх .
  Охидууд эргүүлсэн дээр газар . Тэд _ гэх мэт Тэгээд өмнө , дотор нэг бикини . А энд машин Зөвлөлт үйлдвэрлэл _ Идэх Тэгээд хясаа дээр газар .
  Супермэн Наташа -тай баяртай харах инээвхийлэн :
  - А Хаана фашистууд ?
  Харагдсан дотор сав зураг залуу элч . хүү жиргэсэн :
  - Энд Энэ танк , аль нь гарч ирэв дээр фронтууд хоёрдугаарт ертөнц дайнууд В дөчин дөрөв дэх жил Тэгээд өмнө эдгээр түүнээс хойш байрладаг дээр зэвсэг Улаан арми _ Түүнд эсэргүүцдэг , E -25. Өөрөө явагч буу 88 мм -тэй их буу ба 120 мм урд талын хуяг _ Сайхан тэмц !
  Үнэхээр В алс хол -тай том хөдөлмөр Чадах авч үзэх Герман өөрөө явагч буу . суулт , хамт урт баррель . танихгүй хүн охидууд _ _ Тэгэхээр эрт зүүн фронтууд Агуу их Эх оронч дайнууд . Гэхдээ Супермэн Наташа шууд адилхан тэмдэглэсэн :
  - Тэр бид Магадгүй авах . At түүнийг урт 71 EL- д .
  Зоя энд адилхан санал болгосон :
  -Хэрэгтэй _ яв В _ руу шилжих Үгүй цохих !
  Футурист-Анжелика В бухимдал анзаарсан :
  - Энд хараал ид ! Шууд адилхан хальтирсан давуу бид машин !
  Тэдний залуу куратор-офицер ууртайгаар тунхагласан :
  - А Энэ илүү юу ч биш ! E-75 байсан болно илүү илүү муу ! Та болно түүний аль нь ч биш доор нэг өнцөг болно Үгүй цоолсон . А Тэгэхээр зүрхлэх !
  Супермэн Наташа өөрийгөө гатлав Тэгээд исгэрэх :
  -Яаж _ үнэн коммунист , би Би хэлж байна чамд - нь там !
  Футурист-Анжелика хуцах , гишгэх хөл нүцгэн хөл :
  - Тоглолт хийцгээе !
  Зөвлөлт машин зарим нь нягт эхэлсэн , ба шуугив . Цоолборлох Герман В дух бодит бус Тэгээд байх ёстой орж ир Фриц В самбар . Гэхдээ хичээ Энэ хийх ? Тэр -аас түүний урт баррель буу Хэрхэн новш ... Үлдсэн зөвхөн тоолох дээр хурд .
  Супермэн-Наташа уурлах _ Тогтмол Герман өөрөө явагч буу Тиймээ илүү Илүү амархан гучин дөрөв тийм түүнийг давуу В шинж чанар . Энд Та өөрийн эрхгүй чи сандарна .
  Зөвлөлт машин ирж байна дээр ойртох _ Сайн байна хайрцаг араа илүү сайн өмнөх .
  Светлана амардаг нүцгэн өсгийтэй гутал Тэгээд жиргээнүүд :
  - Фюрер хурдан Бид эргэх !
  Футурист-Анжелика баталж байна гэх мэт :
  - Гитлер Бид устгацгаая !
  алтан үстэй Зоя хашгирав :
  - Өгөх түүнд яараарай By улаан хоолой !
  IN энэ мөч жинтэй сум Гитлерийнх буу сэтгэл хангалуун шууд В суурь цамхагууд . Охидууд өргөсөн Тэгээд зовсон В урагдсан металл .
  БА дараа нь надад секунд өгөөч Бүгд дөрөв бараг л болсон туйлын нүцгэн дотуур өмд болон өлгөөтэй дээр өлгүүр . Доод хөл нүцгэн хөл гоо сайхан дүрэлзсэн гал . Дөл долоосон нүцгэн , дэгжин ул охид .
  Супермэн-Наташа Би оролдсон зангирах гэхдээ _ түүнийг хөл болж хувирсан нягт шахагдсан В дэвсгэр , болон Маш өвчтэй байсан сунгасан судлууд _ Энэ байсан сонгодог өлгүүр , хамт уламжлалт шарсан талх өсгийтэй гутал . А цагт охид хөл Маш бүр тачаангуй , мөн гал долоох _ ул хийдэг тэдний илүү илүү сэтгэл татам .
  Гэхдээ өвдөлттэй гоо сайхан . Тэд хичээж байна үнэгүй авах . Гэхдээ дэвсгэр Маш бат бөх . А түүнийг илүү Тэгээд охид бол вакири юм өлгөх жин .
  Үүнтэй адил эмэгтэй дайчид В богино банзал , хамт хөл нүцгэн хөл , нүцгэн гар , гэхдээ бие хамрагдсан мөнгөлөг гинжин шуудан . Тэд тармуур покер гал түймэр , ба бөөлжих _ руу хөөс өсгийтэй гутал шарсан илүү хүчтэй .
  Энд Тэгээд өлгүүр болж байна үе мөч болон гал шарсан төмс доод . А энд илүү Тэгээд ханхүү Уильям хааны удмынх гарч ирэв . IN гар цагт Наймдугаар сар хөвгүүд , солилцсон ханхүү-демиурж хоёрдугаарт сая доллараар SS-д албан тушаал хаших болно ташуур -аас өргөст утас . А илүү Тэгээд түүнийг Валькири халаах -аас гал асаагч .
  Ханхүү бурхан нүд ирмээд _ Хэрхэн цохих Супермэн Наташа By булчинлаг буцаж . Гэсэн хэдий ч охин Тэгээд зоригтой гэхдээ _ түүнийг -аас өсгийтэй гутал өмнө Дагзны хэсэг цохисон ийм өвдөлт _ _ гоёмсог зэрлэгээр гэж хашгирав .
  Дараачийн цохих хүү ханхүү _ буулгасан дээр Зоя . Та Хэдийгээр Тэгээд шахагдсан хатуу шүд , үгүй сунгав -аас хашгирах . А дээр буцаж гарч ирэв цуст судлууд Тэгээд шатдаг .
  Бага Барбаросса -тай инээх хэлсэн нь :
  - Багшлах Та илүү хэрэгтэй !
  Дараачийн цохих унав By Футурист Анжелика . БА энэ залуу эмэгтэй Үгүй сунгав -аас хашгирах . хүү түлхэв миний хүүхдүүд хөл нүцгэн хөл В гал . Олборлосон уян хатан хуруу хөөс Тэгээд шидсэн улаан үстэй араатан В нүүр . Та гэж хашгирав илүү илүү хүчтэй , өвдөж байна !
  Бага Барбаросса -тай сэтгэл хангалуун харах хэлсэн нь :
  - Гэхдээ Та адилхан хүссэн -тай Германчууд !
  Дараа нь халагдсан , мөн Светлана . Хэрхэн тэр Үгүй шахагдсан эрүү гэхдээ _ Үүнтэй адил гэж хашгирав . Бүгд адилхан ташуур -аас халуун , өргөст утас байсан илүү илүү өвдөлттэй , Хэрхэн дөл доор хөл нүцгэн хөл . Тем түүнээс дээш _ охид аль хэдийн дэг байсан жилийн турш удирдах гүйгээр гутал , болон тэдний ул хөл , маш уян хатан Тэгээд бат бөх .
  Гэхдээ гал Тэгээд тэдний жигнэх . Валькири аль хэдийн В гар барьж байна ба ташуур -аас улаан халуун утас .
  Супермэн-Наташа in бүгд хоолой хашгирав :
  - Тийм ээ Юу Энэ тийм үү ?!
  Бага Барбаросса хариулав:
  - Дуулгаваргүй бүсгүйчүүдийг байцааж байна! Та олзлогдсон бөгөөд бүх зүйлд хариулах болно!
  Наташа тэмдэглэв:
  - Бид ийм инээдтэй байдлаар үхэхийг хүсэхгүй байна! Биднийг явуул, бид тэмцлээ үргэлжлүүлэх болно!
  Бага Барбаросса архирав:
  -Яагаад чамайг явуулах болов?
  Анжелика хариулав:
  - Бид шулам бөгөөд биднийг аврах хүнд хамгийн үнэ цэнэтэй бэлгийг өгч чадна!
  Барбаросса Бок гайхаж:
  - Тэгээд чи надад юу өгөх вэ?
  Наташа итгэлтэйгээр хэлэв:
  - Бид чамайг мөнхийн залуу нас болгох болно, чи хэзээ ч хөгшрөхгүй!
  Хүү толгой дохин:
  - Тийм ээ, би чамайг явуулж болно! Гэхдээ та үүнийг яаж батлах вэ?
  Наташа хэлэхдээ:
  "Гараа галд хий, тэгвэл чи гэмтэхгүй!" Бид ид шид хийж чадна гэдгийг та харах болно!
  Бага Барбаросса болгоомжтойгоор гараа гал руу хийж, гүйлгэж, инээмсэглэн хариулав.
  - Тиймээ чи чадна! За, миний үхэшгүй байдлын оронд чиний эрх чөлөө юу вэ!
  Мөн охидод шинэ боломж байна. Мөн дайн үргэлжилж байна ... 1-р сард Горький, Казань хотыг авав.
  2-р сарын эхээр Германчууд, Финландчууд, Шведүүд Карелийг эзлэн авч, Архангельск руу довтлов. Нөхцөл байдал эрс муудсан.
  Элизабетыг энэ хотод СУ-100 руу шилжүүлэв.
  Тэр одоо тэнд тулалдаж байсан. Хоёрдугаар сар, хяруу. Гэвч охидууд хөл нүцгэн тулалдсаар л байна.
  Сум нэвтэрдэггүй хамгаалалттай СУ-100 ердөө арван найман тонн жинтэй. Тэр эмзэг, гэхдээ хөдөлгөөнтэй. Тэр отолтонд зогсох ёсгүй, цохиулахгүйн тулд хөдлөх ёстой.
  Хөдлөхөд танк нь халж, хөл нүцгэн, бикинитэй охидууд тийм ч хүйтэн байдаггүй.
  Нацистууд руу буудаж буй Элизабет:
  - Гэхдээ тэд бол нөхцөл юм! Ингээд лхагва гараг боллоо! Гэсэн хэдий ч хүйтэн таны эрүүл мэндэд тустай! Хүйтэн цаг агаар бидний эрүүл мэндэд тустай!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа нацистуудыг хэрхэн цэнэглэх вэ. Мөн Т-4 энэ жижиг танк эвдэрсэн байна.
  Дайчид бол асар том ангийн дайчдыг тэмдэглэх ёстой.
  Екатерина бас нүцгэн хөлөөрөө буудаж, хашгирав:
  - Коммунизм байх болтугай!
  Елена мөн дайсан руу буудаж, түүнийг цохиж, дүлий инээв:
  - Биднийг галзуу ялалт хүлээж байна!
  Эфрасиа Вермахтын танкуудыг цоолж, хүйтэнд хөхөрсөн нүцгэн хөлөөрөө итгэлтэйгээр хариулав.
  - Биднийг юу ч зогсоохгүй!
  Эдгээр дайчид үнэхээр гайхалтай!
  Гэвч харамсалтай нь тэдний баатарлаг байдал туйлын бага юм... Архангельск ч бас унав... Сум сум хүрэлцэхгүй нь ойлгомжтой....
  Германчууд ар талаас Москваг чиглэн хөдөлж байна. Гуравдугаар сард Рязаны төлөөх тулаан өрнөв. Гитлерийн сүргүүд зүүн зүгээс урсдаг...
  Зарим яаралтай арга хэмжээ авах шаардлагатай байна.
  Москва одоог хүртэл тэссээр байгаа бөгөөд Сталин аюулгүй байдлын зөвлөлөө цуглуулсан. Хэлэлцүүлэг сандарч байв. Ямар ч шинэ санаа байгаагүй.
  Зөвхөн Берия санал болгосон:
  "Магадгүй бид гуравдагч рейхэд ямар ч нөхцөлд энх тайвныг санал болгох ёстой, хэрэв тэд бидэнд хүрэхгүй бол!"
  Сталин ууртайгаар хариулав:
  - Энэ бол бүтээлч хандлага биш, нөхөр Берия! Бидэнд хүчтэй хөдөлгөөн хэрэгтэй!
  Маршал Василевский үнэнчээр хариулав:
  -Эрхэм дээдэст нөөц байхгүй! Тэд бараг бүгдээрээ тэгш бус тулалдаанд ялагдсан. Цувралд СУ-100-аас гадна өөр төрлийн шинэ зэвсэг байхгүй. Үнэн бол IS-3 удахгүй бэлэн болно, гэхдээ энэ танкийг үйлдвэрлэхэд хэцүү , одоогийн нөхцөлд үүнийг цуврал болгон гаргахад хэцүү байх болно.
  Маршал Жуков ууртайгаар тэмдэглэв.
  -Хэрэв та ялж чадахгүй бол нэр төртэй үхэх ганц л зүйл үлдэнэ!
  Сталин юм хэлэх гэсэн боловч богино банзал өмссөн хөл нүцгэн охин гарч ирэв. Нүцгэн өсгийгөө гялсхийтэл тэр илгээмж авчирлаа.
  Сталин түүн дээр нүдээ гүйлгэж, ууртайгаар архирлаа:
  - Өлсгөлөн, хэдэн сар үргэлжилсэн бүслэлтээ тэсвэрлэх чадваргүй Ленинград унав! Одоо манай хоёр дахь хотыг Краутууд эзлэн авлаа!
  Маршал Жуков гараа дэлгээд тэмдэглэв.
  - Өө, агуу Сталин... Энэ бол аймшигтай!
  Берия санал болгов:
  -Үүнийг хүндэтгэн мянган хүнийг буудах ёстой юм болов уу?
  Дээд командлагч хашгирав:
  - Амаа тат, халзан тэнэг! Ямар нэг зүйл хийх хэрэгтэй!
  Молотов охидын нүцгэн өвдөгийг түгдрэн, сандарч тэвдэн:
  -Германчуудад түр гал зогсоохыг санал болгоё, тэгээд л ямар ч нөхцөлөөр энхийн хэлэлцээг эхлүүлье.
  Сталин дуугарч:
  - Оролдоод үз! Гэхдээ бууж өгөхгүй. Москва унана, бид партизаны дайн хийх болно!
  Берия зусардсан инээмсэглэлээр тэмдэглэв:
  -Гэхдээ энэ нь ард түмний зовлонг улам л нэмэгдүүлнэ, нөхөр Сталин. Магадгүй...
  Сталин шийдэмгий нударгаараа ширээн дээр цохив:
  - Үгүй! Молотов хэлэлцээ хийхийг санал болгоё! Өөр юу ч биш, эцсээ хүртэл новш!
  Гуравдугаар сарын дундуур Германчууд Рязань хотыг бүслэв. Зэвсгийн хомсдолд орсон Зөвлөлтийн цэргүүд хотоос нээлт хийсэн.
  Аленка болон түүний багийнхан хаврын хайлсан цасан дээр хөл нүцгэн гүйж байна.
  Охин нацистууд руу буудаж, дуулж байна:
  - Бидний хийморь алдар, аугаа эх орны алдар!
  Мөн нүцгэн хөлөөрөө үхлийн үхлийн бэлэг шидэх болно. Нацистуудыг тал бүрээс нь тараа.
  Анюта өрсөлдөгч рүүгээ буудаж,:
  - Мөн бидний цохилт, ариун бэлэг, хураамж!
  Алла бас гүйж, нацистууд руу буудаж, нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бодистой нүүрс шидээд:
  - Бид хэзээ ч бууж өгөхгүй!
  Одоо гялалзсан Мэри нацистууд руу буудаж, тэднийг сайтар хадаж, шүдээ ярвайж, хашгирав:
  - Хэн ч биднийг зогсоохгүй!
  Мөн түүний нүцгэн өсгий нь үхэл, сүйрлийн хор хөнөөлтэй багцыг илгээв.
  Нацистууд руу буудаж буй Маруся логикийн хувьд:
  - Коммунизм хэзээ ч бүдгэрэхгүй!
  Дайсан руу буудаж, эгнээгээ багасгаж буй Матреона нэлээд логик, оновчтой тэмдэглэв.
  - Намд итгэх итгэл олон зууны туршид үлдэх болно!
  Мөн нүцгэн хуруу нь устгалын бэлгийг хаях болно.
  Охид рингнээс гарав. Гэвч байдал хурцадмал хэвээр байна.
  Тэгээд тэдэнд очих газар байхгүй.
  Хаврын гэсгээн Германчуудын давшилтыг бага зэрэг хойшлуулав. Нэмж дурдахад нацистууд Японтой нэгдэж, Төв Азийг эзлэн түрэмгийлэв.
  Энэ нь бас тэдний анхаарлыг сарниулж, дөрөвдүгээр сар харьцангуй тайван өнгөрөв. Тавдугаар сард Зөвлөлтийн анхны танк IS-3 эцэст нь гарав. Тэгээд түүнийг 5-р сарын баярын жагсаалд хүргэж болно.
  Хөгшин, сул дорой Сталин үүнийг хараад бөгтөр байв. Түүний царай үнэхээр ядарсан байв.
  IS-3 нь үйлдвэрлэлд маш их ачаалалтай байсан тул цуврал болж чадаагүй хэвээр байна.
  Энэ хоёроос гол ялгаа нь зөвхөн цамхагийн хэлбэр байв. Тэр нисдэг таваг шиг, дух нь тогорууны хушуу шиг байв. Мэдээжийн хэрэг, налуу өнцгийн өсөлт нь урд талын хэсгийг сайн хамгаалсан боловч үйлдвэрлэлийг төвөгтэй болгосон. Нэмж дурдахад духны доод хэсэг нь эмзэг байсан бөгөөд хэрэв сум туссан бол тэр нь эргэлдэхээ больсон.
  Сталин гараа даллан бункерт ор сураггүй алга болоход нацистуудын ээлжит дайралт эхлэв. Агаарын довтолгоонд урагш чиглэсэн далавчтай ТА-400, Ю-287 онгоцууд оролцжээ.
  Тэд дахин радио удирдлагатай далавчтай баллистик пуужин харваав.
  Кремль ихээхэн хохирол амссан.
  Сталин Москвагаас зугтах талаар нухацтай бодож байв.
  Тавдугаар сарын дундуур Төв Азийг дахин хуваарилж дуусаад зүүн, баруун нацистууд Москва руу дайрч эхлэв. Өөр нэг ширүүн тулаан өрнөв.
  Зөвлөлтийн цэргүүд баатарлаг тулалдсан. Гэхдээ хүч нь дэндүү тэгш бус байна. Мөн тулалдаанд E-75 Tiger-3 танкууд гарч ирэв. Мөн асар их "Пантер" -3. Ийм зодоон бол ер бусын гэж хэлье.
  5-р сарын сүүлч, 6-р сарын эхээр нацистууд Москваг бараг бүрэн бүсэлж дуусгав.
  Сталин нийслэлд үлдэж, тэнд үхэн үхтлээ зогсоно гэдгээ ёслол төгөлдөр зарлав.
  Москваг буудаж, бөмбөгдөв. Энэ нь маш хүчирхэг хамгаалалтын шугамаар хүрээлэгдсэн байсан бөгөөд үүнийг даван туулахад тийм ч хялбар биш байв. Нийслэлд сум, хүнсний асар их нөөц төвлөрчээ.
  Мөн Сталин газар доорх хотод харьцангуй аюулгүй байсан .
  Гитлер 1945 оны 6-р сарын 22-нд Аугаа эх орны дайн эхэлснээс хойш яг дөрвөн жил өнгөрч байхад нийслэл рүү довтлохыг зогсоохыг тушааж, харин их буу, нисэх онгоцоор системтэйгээр устгасан. Мөн итгэлтэйгээр бөмбөгөө үргэлжлүүлээрэй.
  Довтолгооны үндсэн дээр Сибирь рүү шилжсэн. Эдгээр хотууд цасанд дарагдтал Свердловск, Челябинскийг авах шаардлагатай байв ... 6-р сарын сүүлч, 7-р сарын эхээр хоёр гол хотыг зөрүүд тулалдааны дараа авав ... Германчууд Сибирийг дамжиж байв. Зөвлөлтийн тосгонууд нэг нэгээрээ унав.
  Энд нацистууд 1945 оны 9-р сард Новосибирск руу ойртов. Мөн энэ суурингийн төлөө тэмцэл өрнөв.
  Улаан арми орон нутгийн цэргүүдтэй мөр зэрэгцэн тулалдаж байв. Тамара энд баатарлаг эмэгтэй шиг тулалдсан.
  9-р сарын сүүлч, цас орж, хүйтэн байна. Мөн охидын батальон хөл нүцгэн тулалдаж, гайхалтай баатарлаг байдлыг харуулж байна.
  Мөн дайчид яг л ирвэс шиг тулалддаг.
  Тамара ээлжлэн нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бодистой нүүрс шидээд:
  - Хэн ч биднийг зогсоохгүй! Биднийг хэн ч ялж чадахгүй!
  Бусад охид цөхрөнгүй архиран:
  - Бид үхэх болно, гэхдээ бид бууж өгөхгүй!
  Тэгээд тулаан үргэлжилсээр...
  Новосибирск арваннэгдүгээр сарын эхээр л унав... Дайн үргэлжилсээр. Зөвлөлт Холбоот Улс бууж өгөөгүй хэвээр байв. Москваг бүсэлж, галын дор байв.
  Газар доорх хотод стратегийн хүнс, зэр зэвсгийн нөөц хадгалагдаж байсан тул нэлээд удаан тэсвэрлэх боломжтой байв.
  Германчууд хотыг байнга бөмбөгдөж, буудаж байв.
  Мөн шинэ хүнд танк "Харх" гарч ирэв. Энэхүү машин нь хоёр мянган тонн жинтэй бөгөөд хэд хэдэн буугаар зэвсэглэсэн байв.
  400 мм хуягтай машиныг нээлтийн танк болгон ашигласан... Байлдааны сорилтыг давлаа....
  Гэвч зараа дээр наалдсан бөгөөд түүнийг камиказе нисгэгч мөргөж устгасан байна.
  Гэсэн хэдий ч шинэ танк "Харх" -2 илүү том, илүү хүнд харагдаж байв ...
  Сталин 1946 оны шинэ жилийг Москвад тэмдэглэж амжаагүй байсан. ЗХУ-ын агуу удирдагч гайхамшигт найдаж байв. Москва бол жинхэнэ цайз хот болжээ.
  Хүнсний хангамж дахиад хоёр жил үргэлжилж, бөмбөгдөлт, буудлага зэргээс болж хүн амын тоо цөөрсөн тохиолдолд илүү удаан үргэлжлэх боломжтой. Гэхдээ сум нь довтолгооны хурд, эрчмээс хамаарна.
  Гэсэн хэдий ч Берия хэлэв:
  -Магадгүй, нөхөр Сталин, бид Гитлертэй эрх чөлөөгөө тохиролцож чадах болов уу?
  Дээд ерөнхий командлагч шийдэмгий хэлээд ширээн дээр нударгаараа хүчтэй цохив.
  - Би каннибалуудтай ярьдаггүй, Лавренти! Чи ойлгож байна уу!
  Берия санаа алдаад:
  - Гайхамшигт найдъя, өө агуу!
  Сталин хашгиран хэлэв:
  - Тэвчээр, бага зэрэг хүчин чармайлт!
  . ЭПИЛОГ
  1946 оны шинэ жил орон нутгийн тулалдаанд болсон. Герман, Япончууд аажмаар бүх томоохон хотуудыг эзлэн авав. 8-р сард Верхоянск хамгийн сүүлд унав. Германчууд пирамид хэлбэртэй шинэ AG-50 танктай болжээ.
  Тамара болон түүний баг Верхоянск хотод цөхрөлгүй тулалдав.
  Охидууд урьдын адил хөл нүцгэн, бикини өмссөн байв.
  Тэд үхтлээ зогсов. Тэд хөл нүцгэн хуруугаараа үхлийн хүчтэй тэсрэх бөмбөг шидсэн.
  Тэгээд сум дуусмагц хонгил, хонгилоор дамжин тайга руу орж чаджээ.
  Тэд партизаны дайн байсан ч зэвсэг барьж, дахин дайн хийхэд бэлэн байв.
  ЗХУ-д партизаны бүсүүд үүсч, газар доорх дайн өрнөв.
  Нийслэл хот тэссэн хэвээр байсан тул Гитлер өлсгөлөнгөөс ангижруулж, хэтэрхий олон нь аль хэдийн үхсэн цэргүүдээ аврахыг хүссэн.
  Харин охидууд нацистууд болон япончуудыг янз бүрийн арга, аргаар устгасан.
  Ялангуяа Наташа болон түүний баг.
  БА болж хувирсан дахин В Т -34-85. мэдээж машин _ адилхан , үгүй шинэ . БА дөчин оны эцэс хүртэл зургаа дахь жилийн хуучирсан .
  А Энд Тэгээд AG -50. Сануулж байна бага пирамид -тай Маш урт баррель . Машин бүхэл жаран тав тонн . Зузаан хуяг дуулга хамтран бүгд өнцөг 250 мм доор хазайлт . Учир нь хясаа T -34 үнэхээр нэвтэршгүй .
  Супермэн Наташа В бухимдал исгэрэх :
  - Энэ Хэрхэн даалгавар ! Татаж авах уул !
  Футурист-Анжелика эргэн тойрноо харав . Одоо Тэд байсан В түүний уламжлалт бикини . БА ямар нэг зүйл _ _ гоо сайхан ирсэн дээр оюун ухаан .
  А Светлана дарагдсан дээр хөшүүрэг хөл нүцгэн өсгийтэй гутал Тэгээд жолоодсон танк . Тэр исгэрэх :
  - Маневр ! Зөвхөн маневр !
  AG -50 тоноглогдсон байна хүчтэй 105 мм их буу -тай урт их бие 100 EL- д . Тэр боломжтой цохих дээр том зай . Тем гаруй , y гучин дөрөв -тай чанар хуяг дуулга хамаагүй . Нэг цохих Тэгээд төгсгөл .
  Светлана эхэлдэг дүүжин Зөвлөлт танк . Энд дайсан найлзуурууд . сум бүр бага зэрэг санаа зовдог хуяг дуулга . Гэхдээ руу азаар гулсдаг . А Эцэст нь хүч асар том - уран гол .
  Супермэн-Наташа гэж шивнэв тэдний час улаан уруул :
  - Асаалттай дүрсүүд -тай уйтгар гуниг дахин нүүр царай эзэнт гүрэн төрөх !
  Футурист-Анжелика _ ашиглан буудсан хөл нүцгэн хуруу хөл . сум сэтгэл хангалуун В одоо ч гэсэн зогсож байна пирамид танк . БА гулсан -тай хуяг дуулга В рикошет . Аль хэдийн Маш тэр ташуу Тэгээд цементлэсэн .
  Герман мэдээж танк _ ижилхэн , нэвтэршгүй , хамт бүгд өнцөг бүр Учир нь IS -7. А аль хэдийн Хаана өмнө түүнийг Т -34-85.
  Дахин Герман найлзуурууд ... Светлана дарагдсан нүцгэн өсгий дээр тоормос . БА чадна зугтах сав -аас ялагдал . Хэдийгээр үхлийн аюултай бэлэг хальтирсан бүх ойролцоо .
  Супермэн-Наташа В уур хилэн хэлсэн нь :
  - Тийм ээ Бид Тэгээд гацсан !
  Футурист-Анжелика инээв . Тэр сэрүүн сугалж авсан -тай өөрөө хөхний даруулга . ил гарсан өндөр хөх -тай гүзээлзгэнэ хөхний толгой . Шүдээ илэв тэдний сувд шүд . БА жиргэсэн :
  - хулчгар Үгүй тоглодог В хоккей !
  БА дарагдсан час улаан хөх дээр гох _ Ийм Энд тэр зоригтой Тэгээд гялалзсан тэр - чөтгөр А Магадгүй эелдэг , орос сахиусан тэнгэр биелэх _
  сум ниссэн -аас Үгүй хэтэрхий их урт хошуу . Хажуугаар өнгөрөв ... Тэгээд сэтгэл хангалуун шууд В их бие Герман машинууд AG . няцаав түүний дуртай цохилт жигнэмэг .
  БА Бүгд дөрөв охид Тэд нэгэн дуугаар хуцаж :
  - Нэг , хоёр - Би цохих ! Фриц By эвэр Тэгэхээр өгсөн !
  БА Хэрхэн сэгсрэх Тэд тэдний хөл нүцгэн хөл . Энд Энэ охидоо ! А Хэзээ цагт буудлага ашиглах нүцгэн цээж нь _ В нэг зуу нэг удаа илүү үр дүнтэй .
  Супермэн Наташа -тай инээмсэглэ анзаарсан :
  - Энэ сав Одоо Учир нь бид аюулгүй . Гэхдээ Хэрхэн түүний устгах уу ?
  Зоя -тай инээмсэглэ санал болгосон :
  - А В тулаан ковбой хэв маяг , бид түүний Хоёулаа шүүрдээцгээе !
  Светлана хурдасгасан хөдөлгөөн түүний танк _ Гэхдээ дайсан , гэнэт эргэв Тэгээд яаравчлав зугтсан _ Тэр хурдасгасан гайхалтай хурдан : бүх зүйл адилхан хийн турбин хөдөлгүүр . БА байсан ойлгомжтой _- ээс хурдан Т -34-85.
  шиг заан зугтсан -аас Хуухнууд . Бүгд болно юу ч биш . Гэхдээ заанууд яаж мэдэх вэ хөдөл бүр Маш хурдан .
  Супермэн-Наташа ууртайгаар нүүсэн By хуяг дуулга хөл нүцгэн хөл Тэгээд хашгирав :
  - Энд ! За Хэрхэн бүгд адилхан _ Бид хоцрогдсон -аас фашистууд !
  Зоя -тай уйтгар гуниг В хоолой , дуулсан :
  - Бүгд боломжгүй , боломжтой В манай дэлхий !
  БА сэгсэрлээ түүний үс , өнгө навч алт .
  Футурист-Анжелика -тай баярлах дуулж , _ гаргасан өөр бүрхүүл . Тэр цохих В хуягласан хатуу Тэгээд эвдэрсэн .
  - Яв эсэх мөрөөдөл урьд өмнө байгаагүй ... Нэхэх эсэх хэлхээ хоцорсон ... дуугүй байсан Герасим хэзээ нэгэн цагт ! _ _ Одоо Тэр тангараглаж байна садар самуун явдал !
  Светлана хатуу анзаарсан :
  - Хараал хэлж байна хараал _ _ бүдүүлэг !
  Супермэн-Наташа ямар нэг зүйл хүссэн _ _ _ хэлэх ухаантай . Гэхдээ Энд гарч ирэв өөр фашист танк _ Асаалттай энэ нэг удаа E -75. Үүнтэй адил Сайн байна хамгаалагдсан В магнай , гэхдээ их илүү муу -тай талууд _ Энэ үнэн үү, гучин дөрвөн түүний Бүгд тэнцүү байна Үгүй цоолох _
  Асаалттай энэ удаа , Зоя хаясан -тай өөрөө хөхний даруулга _ БА ил гарсан час улаан хөх _
  Авлаа Тэгээд дарагдсан хөхөөр хооллох дээр гох . буу ажилласан ...
  сум дахин сэтгэл хангалуун шууд В их бие асар их буу . БА нэг зуу тав миллиметр буу гарч ирсэн -аас барилга .
  БА энэ Герман яаравчлав гүйж байна . Сайн байна арга зам гаралт -аас барилга хамгийн хамгаалагдсан машинууд нь _ хальс By хонгил .
  Супермэн-Наташа баярласан мэдэгдсэн :
  - Энд харах ! Бид бид ялна !
  А Энд Тэгээд гурав дахь танк . Асаалттай энэ " хааны" удаа арслан ." At түүнийг зэвсэг , бөмбөгдөгч калибрын 450 миллиметрт . _ Ийм Хэрэв новш , тэгвэл цөөхөн бүх Үгүй санагдах болно .
  Супермэн-Наташа дээр энэ нэг удаа шийдсэн буудах өөрөө . хөөрлөө хөхний даруулга _ Аль нь цагт түүнийг бүгд адилхан _ өндөр , ба уян хатан цээж . _ шиг шинэ цагт охид . БА дайчин Хэрхэн авч болно Тэгээд дарах болно бадмаараг хөх _
  сум ниссэн ... Тэгээд " Royal арслан " хүлээн авлаа шууд В их бие . БА асар том машин Хэрхэн дэлбэрэх . Юу Тэгээд хос зогсож байна By ирмэгүүд танкууд ниссэн дээр зарим нь хэдэн зуун метр .
   Тиймээ Тэгээд гучин дөрвөн сэгсэрлээ . Машин бараг л Үгүй эргэлдэж ба _ болсон урагдсан -аас дэлхий .
  Футурист-Анжелика бүр цохих цагт буух магнай , хашгирах :
  - шиг морь илжигнүүд !
  БА сүрдүүлсэн Фриц нударга .
  Супермэн-Наташа байсан сэтгэл хангалуун , мөн инээмсэглэв сувдан , маш том шүд :
  - Энд Бид өгсөн By дайсан руу ! Хэрхэн тэгэх ёстой !
  Зоя хамт дуулсан _ баярлах :
  - Хайртай Тэгээд үхэл ! Сайн байна Тэгээд хорон муу ! Юу ариун Юу нүгэлт ... А надад мэдэх Бүгд тэнцүү !
  БА охин нүүсэн хөл нүцгэн хөл By металл .
  Дараачийн дайсан E -100. Машин аюултай . ХАМТ бөмбөг шидэгч ба 75 мм _ их буу -тай Маш урт баррель . Ийм дайралт өөрчлөлт , ба боломжтой биелүүлэх үүрэг Тэгээд тэмцэгч танкууд . А далан таван миллиметр буу Учир нь Зөвлөлт сав нэлээд хангалттай .
   А их бие бөмбөгдөгч хамрагдсан cap .
  Супермэн-Наташа өөрийгөө гатлав цагт Туслаач хөл нүцгэн хөл , ба жиргэсэн :
  - За , явцгаая түүний зодох уу ?
  Зоя , чичирч байна шүд , тохиролцсон :
  - Мэдээж хэрэг болно !
  Футурист-Анжелика час улаан хөх дарагдсан дээр гох . буу ажилласан . нулимав алуурчин цэнэглэ . БА тасалдсан харьцангуй нимгэн гэхдээ _ гэхдээ урт их бие Герман буу .
  Светлана урам зоригтойгоор жиргэсэн :
  - Гайхалтай ! А Одоо өгөх Гал би !
  БА дайчин Үүнтэй адил ил гарсан минийх их бие . At бүгд дөрөв цээж дээр өндөр . БА Маш бүр үзэсгэлэнтэй , тачаангуй , сэтгэл татам . Тэгэхээр -тай ийм охид Би хүсч байна хийх хайр . За юу _ Магадгүй байх илүү сайн тэд ? Магадгүй зөвхөн _ бусад охидоо !
  БА Энд залуу эмэгтэй намайг барьсан тэр мөч _ cap эхэлсэн нээх . БА ашиглах минийх час улаан _ шиг хөх суллах болно сум By Герман бөмбөг хөөргөгч .
  А Фриц Үгүй удирдсан бүр Тэгээд нүд анивчих ... Яаж авч болно Тэгээд дэлбэрэх болно ... онд Бүгд талууд тараагдсан тамхи татах металл _
  Светлана үрсэн өөрөө хүчтэй гар Тэгээд хашгирав :
  - Би венч жинхэнэ луу !
  БА Хэрхэн инээ ! БА тийм ээ _ харуулах болно хэл !
  Супермэн-Наташа авсан Тэгээд урам зоригтойгоор дуулсан :
  - Эх оронч ! Зөвлөлт эх оронч ! Хэдэн ширхэг Фриц алагдсан чи !
  Зоя авсан дуу , мөн чичиргээ нүцгэн цээж , үргэлжлүүлэн :
  - Эх оронч ! Улаан эх оронч ! БА дээр охид Бүгд чиний мөрөөдөл !
  БА Үүнтэй адил дайчин Хэрхэн авч болно Тэгээд тэр тэсэлгүй инээх болно ! БА увула харуулах болно ! БА инээх шүд - соёо !
  БА хөл нүцгэн хөл хөдлөх болно хөшүүрэг ...
  Эндхийн охидууд хуучирсан танктай ч гэсэн хамгийн шилдэг нь байгаа нь илт. Мөн тэд партизан хэвээр байна.
  Гэвч 1947 оны 4-р сарын 20-нд Москва руу шинэ дайралт эхлэв. Үүнд япончууд, туркууд, гадаадын бүх арми оролцов.
  Эцэст нь Гитлерийн тэвчээр барагдаж, ЗХУ-ыг устгахаар шийджээ. Сталинтай биечлэн, түүнтэй Оросын нутаг дэвсгэр дээр дүрэлзэж буй партизаны дайныг холбосон.
  Хэрэв Москва унавал дайн дуусах нь дамжиггүй.
  Шийдвэртэй, ерөнхий дайралт эхлэв.
  "Харх" -2, "Мангас", Е-200, Е-500 болон бусад хүнд танкууд мөн довтолгоонд оров.
  Нэг нь, хотыг баллистик пуужингаар харвасан.
  дискетүүдийг ашигласан . Армада ийм байна.
  Аленка болон түүний багийнхан германчуудтай зоригтой уулзаж, тэдэнд тулалдсан.
  Алёнка нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, тэсрэлт хийж, архирлаа:
  - Оросын сүнсний төлөө!
  Анюта өрсөлдөгчдөө буудаж, дайснуудын эгнээг хагалж, нүцгэн өсгийөөрөө жиргэж, боодолыг үхэлд хүргэв:
  - Коммунизмын агуу байдлын төлөө!
  ЗХУ-ын дайснууд руу буудаж, нүцгэн хуруугаараа бөмбөг шидэж, Алла:
  - Коммунизм дахь Оросын эхийн төлөө!
  Дайсан руу яг таг буудаж, итгэлтэйгээр цохиж буй Мария шүдээ зууж:
  -Орост шинэ удирдагч хэрэгтэй байна!
  Матрена тэмдэглээд, өрсөлдөгчөө буудаж, итгэлтэйгээр устгаж, нүцгэн хуруугаараа үхлийн өөр бэлэг өгчээ:
  - Мэдээжийн хэрэг, шаардлагатай!
  Түүний шидэлтийн талбай руу унасны дараа Германы хоёр танк мөргөлдөв.
  Маруся нацистууд руу буудаж, эрч хүчтэйгээр тэмдэглэв.
  - Бүх зүйл ЗХУ-д байсан, гэхдээ дайсан дугаарыг нь авав!
  Мөн нүцгэн өсгийтэйгөө тэрээр алуурчин, үл тэвчихийг хэрхэн эхлүүлэх вэ!
  Аленка найзуудаа урамшуулав:
  - Оросыг булшлах гэж бүү яар! Бидэнд бас хийх зүйл байна!
  Мөн нүцгэн хөлийнхөө хуруугаар тэрээр устгалын сүйрлийн бэлгийг шидэх болно.
  Нацистууд руу буудаж буй Анюта үүнтэй санал нийлэв.
  - Бид дайснуудыг ширүүн цохих болно, Эх орны гол ширгэхгүй!
  Нүцгэн, дугуй өсгийтэй охин нь эрч хүчтэйгээр дайсанд бууж өгөх болно.
  Алла нацистууд руу буудаж, чавхнаас тэсрэх бөмбөг гаргаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа утас татаад:
  - Энэ бол зүгээр л супермэн байх болно - Сталиныг хэн орлох вэ!
  Гайхамшигтай нарийвчлалтайгаар буудаж, нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж байсан Мария ингэж хэлэв.
  - Өөрчлөгдөөгүй бүх зүйл илүү сайн байх болно!
  Матрона, Фрицийг оновчтой цохилтоор унагав. Тэгээд савыг нүцгэн хөлөөрөө гэмтээгээд тэр тэмдэглэв.
  - Бид өөрчлөгдөөгүй, баатарлаг хүсэл зоригтойгоо хамт байна!
  Маруся нүцгэн хөлөөрөө бүхэл бүтэн гранат шидсэн. Тиймээс нацистуудын өөрөө явагч буу эргэж, хашгирав:
  - Би бүх хүнээс илүү хүчтэй байх болно!
  Алла нацистуудаас зөөгчийг нүцгэн өсгийтэй гранатаар шидээд, анзаарч залруулж:
  - Би биш, бид! Бүх зүйл илүү хүчтэй!
  Алёонка зодоон хийх сэтгэлээ өсгөхийн тулд дуулж, явж байхдаа зохиожээ. Үлдсэн охид нацистууд руу буудаж, авав;
  Бид ЗСБНХУ-ын охид,
  Энэ нь дэлхий даяар бамбар юм ...
  Үлгэр жишээний агуу байдлыг харуулъя, мэдье,
  Энд баатарлаг үйлсийг дуулсан!
  
  Охидууд улаан тугийн дор төрсөн.
  Мөн хөл нүцгэн хүйтэн жавар дундуур гүйдэг ...
  Охид, хөвгүүд Оросын төлөө тулалдаж байна.
  Заримдаа сүйт бүсгүй тэр залууд сарнай өгдөг!
  
  Орчлон ертөнц дээр улаан туг байх болно,
  Бамбарын дөл шиг маш тод гэрэлтээрэй ...
  Эцсийн эцэст бид баатарлаг савлууртай,
  Манай туг улаан цүнх шиг гялалзаж байна!
  
  Бүү итгэ, хараал идсэн фашист өнгөрөхгүй,
  Оросын сүнс хэзээ ч мөхөхгүй ...
  Ялалт эцэс төгсгөлгүй данс нээх болно,
  Бүгдээрээ сайн уу гэж хэлцгээе !
  
  Орос бол гайхалтай улс
  Та ард түмэнд коммунизмыг өгсөн ...
  Бурханаас үүрд өгөөмөр өгөгдсөн,
  Эх орныхоо төлөө, аз жаргал, эрх чөлөөний төлөө!
  
  Дайсан эх орноо ялж чадахгүй,
  Тэр хичнээн харгис хэрцгий байсан ч хамаагүй ...
  Манай ялагдашгүй Оросын баавгай,
  Оросын цэрэг ялалтаараа маш алдартай!
  
  Зөвлөлтийн сайхан орон
  Тэнд байгаа охид үзэсгэлэнтэй гэдгээрээ бахархдаг ...
  Түүнийг төрснөөр бидэнд үүрд өгсөн,
  Шударга комсомолчууд байцгаая!
  
  Бид Москвагийн захад тулалдаж байна.
  Цасан шуурга шуурч, цасан шуурга шуурч, охидууд хөл нүцгэн ...
  Бид эх орноо Сатанд өгөхгүй,
  тэр ч байтугай бидний хусуурууд ч гэсэн үнэн зөв харвадаг!
  
  Тиймээс охидууд уурандаа тулалдахыг эрмэлздэг.
  Тэгээд нүцгэн өсгийтэй нь тэд тэсрэх боодол шиддэг ...
  Тэр фашист, гэхдээ дажгүй харагдаж байна
  Үнэндээ зүгээр л муу Каин!
  
  Дайснууд охидыг ялж чадахгүй
  Тэд ийм одны дор төрсөн ...
  Манай ялагдашгүй мангас бол баавгай,
  Эх орноо хэн өөрийн эхнэр болгосон бэ!
  
  Орос охид бид сайн,
  Бид эрүү шүүлт, хяруунаас айдаггүй ...
  Мөн няцаах, муу ангийн дайралтыг итгээрэй,
  Дайсан тунгаасаа болж уурлах болно!
  
  Дайсан Москвагаас ухарч чадсан.
  Хэдийгээр тэр асар их эрх мэдэлтэй байсан ч ...
  Бүсгүйчүүд бид өөрөөрөө их бахархдаг
  Өрсөлдөгчид бүгд булшинд алга болно!
  
  Оросыг дайснууд ялж чадахгүй гэдэгт бүү итгээрэй,
  Учир нь баатар бүр живхээс ...
  Анчин тоглоом болж хувирав.
  Мөн дайсан нь хүүхэд хэвээр байна!
  
  Гэхдээ Оросын сүнс, агуу сүнсэнд итгэ,
  Үүнд ийм хүч нуугдаж байгааг та мэднэ ...
  Энэ нь хөвсгөр дайсанд бут цохигдох болно.
  Эцсийн эцэст, баатрууд тулалдаанд ялагдашгүй!
  
  Эргэлзээгээ таслаарай охидоо
  Бид дэлхийн хамгийн зоригтой хүмүүс ...
  Сатаны бүлгийг тамд хаяцгаая.
  Бүх дайснуудаа жорлонд дэвтээцгээе!
  
  Ариун дайн дуусна
  Дэлхий дээр амар амгалан, өглөө байх болно...
  Тэр өгөгдсөн нартай үүрд хамт байдаг,
  Зуныг мөнхөд дүрэлзүүлэхийн тулд!
  
  Коммунизм мөнхийн алдар сууд,
  Ленин, агуу Сталин бидэнтэй хамт байна ...
  Цуст кинонд фашизм одоо л харагдаж байна.
  Бидний хүсэл зориг гангаас илүү хүчтэй гэдэгт итгэдэг!
  
  Миний Орос олон зууны турш захирч байна
  Мөн бүх орчлонд аз жаргал бэлэглэсэн ....
  Нударга шиг ган хүч хэрэгтэй
  Мөн эр зориг, гэхдээ боломжийн асгаралт!
  
  
  
  ШУЛАМЧУУД ГАЙХАМШИГТАЙ ЗЭВСЭГ БҮТЭЭГДЭЖ БАЙНА
  Тухайн үед Tiger-д туршиж байсан Герда, Шарлотт, Магда, Кристина нар мөн ирээдүйтэй загвар боловсруулж байсан: Panthers -2. Охидууд хөдөлгүүр ба дамжуулалтыг нэг блок дээр байрлуулж, цамхагийг нарийсгаж, жижиг болгов. Мөн хурдны хайрцгийг мотор дээр суурилуулсан. Үүний үр дүнд "Пантер" -2 нь хоёр метрээс доош дүрстэй болж, багийн гишүүдийн тоог гурван хүн болгон бууруулсан байна. Их биений духны хуягны зузаан нь том налуу дор 120 мм, хажуу тал нь налуу дор 82 мм хүртэл нэмэгджээ. Мөн цамхагууд нь налуу дор 150 мм дух, 82 мм тал хүртэл байдаг. Үүний зэрэгцээ бүхэл бүтэн тээврийн хэрэгслийг 35 тонн болгон бууруулсан нь 700 морины хүчтэй хөдөлгүүрээр явах боломжтой болж, савны хурд, маневрлах чадварыг нэмэгдүүлсэн. Үүний зэрэгцээ машины нэвтрүүлэх чадвар сайжирч, явах эд анги нь илүү хөнгөн болж, засвар үйлчилгээ хийхэд хялбар болсон. Нийтдээ зургаан булны дугуй байдаг бөгөөд энэ нь практик, тохиромжтой. Гитлер "Пантер" -2-д дуртай байсан бөгөөд 9-р сарын дөчин гуравдугаар сараас эхлэн цувралд орсон. Сайн, хуяг цоолж, хурдан бууддаг буутай машин амжилттай болсон. Тэр маш сайн эргономиктой ажиллаж, хурдан хөдөлдөг байв.
  Хамгийн гол нь үйлдвэрлэхэд хялбар, бага металл шаарддаг байсан. Үүний зэрэгцээ энэ нь хөрөнгийн оршин тогтнох чадвараараа ялгагдана. Том налуу хуягтай ийм машиныг эвдэх нь тийм ч амар биш юм.
  Зөвлөлтийн цэргүүд ноцтой асуудалд оров. Нэмж дурдахад германчууд Фау хөтөлбөрийн оронд ард түмний сөнөөгч онгоцыг хөгжүүлэхэд хөрөнгө оруулалт хийж, үйлдвэрлэхэд хялбар, хямд, маш хөнгөн, маневрлах чадвартай XE-162 онгоцыг бүтээжээ.
  Энэ машин нь илүү таатай нөхцөлд бүтээгдсэн бөгөөд ажиллахад харьцангуй хялбар болсон. Мөн түүнийг даван туулах нь тийм ч хялбар биш юм.
  Би Зөвлөлт ба холбоотнуудын цэргүүдэд ширүүн, агаарын тулалдаанд тулалдсан. Сөнөөгч онгоц хоосон байхдаа ердөө нэг хагас тонн жинтэй бөгөөд бараг бүхэлдээ модноос бүрддэг байв. Тиймээс машин нь маш үр дүнтэй болсон.
  Герман охидууд нисэхийн ангиудад идэвхтэй орж эхэлсэн нь нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлсэн.
  Альбина, Альвина нар идэвхтэй гоолдож, дүрмээр бол хөл нүцгэн, нэг бикинитэй тулалдаж эхлэв. Мөн эдгээр охидыг унагаж чадаагүй. Тэд өөрсдөө дайсныг маш идэвхтэй таслав. Эдгээр шаргал үстүүд ямар үзэсгэлэнтэй байсан бэ: жинхэнэ Арьянчууд!
  Альбина гоёмсог хөлөөрөө гохыг дарж, Зөвлөлтийн хэд хэдэн онгоцыг тайрч, хашгирав:
  - Гуравдугаар Рейхийн алдар суу!
  Альвина час улаан хөхөөрөө гохыг дарж, Зөвлөлтийн гурван машиныг мөргөж, архиран:
  - Эх орныхоо алдар суу!
  Зодоонтой охид - тэднийг сул дорой гэж хэлж болохгүй. Үгүй ээ, тэд маш түрэмгий бөгөөд хүн бүрийг урж тасдаж чаддаг.
  Энэ арми бүхэлдээ догшин. Мөн өвлийн улиралд фронтын шугам тогтворжсон. Майнштейн эсрэг довтолгоонд орж, Днепрээр дамжин Зөвлөлтийн цэргүүдийг ялж, хос том бойлер бүтээв. Германчууд мөн Ленинградын ойролцоох довтолгоог няцааж чадсан. Энд тэд хүчирхэг хамгаалалтын шугамд найдаж байв. Түүнчлэн, Украинд ялагдсаны дараа Сталин энэ чиглэлээс хэд хэдэн дивизийг зайлуулж, Германчуудад довтолгоог няцаахыг зөвшөөрөв. Фронт нь тэсч байсан бөгөөд Германчууд довтолгоог бүхэлд нь периметрийн дагуу өвлийн улиралд тэсвэрлэх чадвартай байв.
  Герда охидын хамт "Пантер" -2 дээр биечлэн тулалдсан. Өвөл байсан ч гоо үзэсгэлэн нь хөл нүцгэн, ганцхан бикинитэй тулалдсан.
  Герда нүцгэн хуруугаараа джойстикийн товчлуурыг дарж, дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Манай эзэнт гүрний алдар суу!
  Шарлотт мөн нүцгэн хуруугаараа хөшүүргийг дарж, гучин дөрвөн цамхагийг нурааж, түрэмгийлэлтэйгээр батлав.
  - Баатруудын алдар!
  Кристина час улаан хөхөөрөө товчлуурыг дарж, Зөвлөлтийн машиныг цохиод:
  - Бидэнд алдар суу!
  Магда дөрвөн пулемётоор буудаж, Зөвлөлтийн явган цэргийг хөлийн нүцгэн хуруугаараа таслан зогсоод:
  - Мөнхийн, ялалтын алдар!
  Тиймээс охидууд дэггүй, нүцгэн, дугуй өсгийт нь гялалздаг.
  "Tiger" -2 руу ойртох үед тавин таван тонн жинтэй энэхүү танк нь 250 мм дух, 170 мм хажуугийн хамгаалалттай байх болно гэж амлаж байна.
  Энэ бол 71 EL-ийн 88 мм-ийн буутай, маш сайн машин.
  Одоо хавар германчууд Италид аль хэдийн давшиж, холбоотнуудаа итгэлтэйгээр бут цохиж байна.
  Тэд Неаполь хотыг эзлэн Сицилийг эзлэн авав.
  Холбоотны цэргүүд хэдэн зуун мянгаараа бууж өгсөн. Мөн тэдгээрийг сайтар устгасан. Германы ирвэсүүд зогсох аргагүй юм.
  Мөн охид англичуудыг өвдөг сөхрүүлж, нүцгэн, цүүцсэн хөлийг нь үнсэж, гоо үзэсгэлэнгийн дугуй өсгийг нь хэлээрээ долоодог.
  Зургадугаар сард холбоотнууд Нормандид цэргээ буулгаж урагшлахыг оролдов. Гэвч тэд тэнд хүнд ялагдал хүлээдэг. Дахин хэлэхэд, олон зуун мянган хоригдлууд, олзлогдсон олон тоног төхөөрөмж.
  Рузвельт зүрхний шигдээс болж, чадваргүй болсон. АНУ ийм хүнд хэцүү дайныг зогсоохыг оролдож байна. Их Британи Крауттай эвлэрэх хувилбаруудыг авч үзэж байна. Английн хотуудыг тийрэлтэт онгоц ашиглан илүү хүчтэй бөмбөгдсөн нь нөхцөл байдлыг улам хүндрүүлж байна. Гэвч Британийн сөнөөгчид ийм онгоцыг гүйцэж чадахгүй.
  Тиймээс Черчилль энх тайвныг хүсч эхлэв. Гэхдээ Фюрер цөхрөлтгүй байдаг. Тэр өөрийнхөө хүч чадлыг ухамсарлаж байна.
  Гэвч Британичууд энх тайвныг хүлээн зөвшөөрсөн хэвээр байна. Энэ нь Фюрерт эвлэрэх санал тавьсан Сталины санааг зовоож байна. Партизан хорлон сүйтгэх ажиллагаа явуулаагүй, талууд хил дээрээ үлдэж, ЗСБНХУ германчуудад газрын тос, талх худалдсан тохиолдолд Гитлер дайсагналыг гурван жилийн турш зогсоохыг зөвшөөрөв.
  Сталин үүнийг зөвшөөрөв ... Тэгээд Фриц гараа тайлав.
  Эхний цохилт нь мэдээж Гибралтар. Энэ цайзыг эзэлснээр та хамгийн богино зайд Африк руу цэргээ шилжүүлэх боломжтой. Цайз руу дайрахдаа германчууд хамгийн сүүлийн үеийн MP-44 винтовыг ашигласан бол охид ч бас сайжруулсан: тэднийг илүү хялбар, найдвартай болгосон.
  Германы онгоцыг илүү практик, хурдан болгосон охид болох Альбина, Альвина нар тэнгэрт тулалдаж байв.
  Тэгээд тэд холбоотнуудыг баруун, зүүн талдаа бут цохив. Гибралтарыг хөдөлгөх байсан. Франко Гитлерийн ультиматумыг зөвшөөрөхөөс өөр аргагүйд хүрсэн. Нацистууд танай улсыг эзлэхийг бүү зөвшөөр.
  Германчууд танкаар хурдалж, дайсны байрлал руу нэвтэрчээ.
  Гибралтар унасны дараа Фриц Мароккод орж ирэв. Тэд газар нутгийг эзлэн нүүж ирэв. Фриц танкууд ялангуяа Алжирт хөдөлж байв. "Пантер" -2 элсэн дээр хурдан гулсдаг. Үүнийг илүү хүчирхэг хөдөлгүүрээр сайжруулж, уралдсан. Пантер-2 нь духны хамгаалалтаараа цэргийнхний сэтгэлд бүрэн нийцсэн бөгөөд Tiger-2 нь ерөнхийдөө гайхалтай танк байв. Холбоотнууд унасан юм шиг унав.
  Герман охид цөлд ихэвчлэн хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг байв. Тэд зөвхөн арьсыг шатаахгүйн тулд тусгай хамгаалалтын тосоор тосолсон.
  Дараа нь олзлогдсон англичуудын гоо үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд өвдөг сөхрөн, охины өсгийг долоох болно. Мөн энэ нь тэдэнд таалагддаг, ялангуяа Африкчууд үүнийг урам зоригтойгоор хийдэг.
  Дөчин тав дахь жил Германчуудын хувьд маш амжилттай байсан бөгөөд тэд Африк, Ойрхи Дорнодын ихэнх хэсгийг эзлэн авав. Дөчин зургаа дахь жилийн эхний хагаст тэд Энэтхэг, Бирм, Африкийн бусад хэсгийг эзлэн авав. Их Британи, Америкийн анги нэгтгэлүүдийн эсэргүүцлээс илүүтэй цэргүүдийн хангамж, харилцаа холбооны суналт, газар нутаг зэрэгтэй холбоотой асуудал их байв. Түүгээр ч барахгүй колончлолын цэргүүд тулалдах хүсэлгүй байв. Технологийн хувьд Германчууд чанарын хувьд асар их давуу талтай. Жишээлбэл, ME-262 X, цагт 1200 км хурдлах чадвартай, таван нисэх онгоцны буугаар зэвсэглэсэн. Мөн АНУ, Их Британид байлдааны зориулалтаар ашиглах боломжтой ч гэсэн тийрэлтэт сөнөөгч, бөмбөгдөгч онгоц байдаггүй.
  Нэмж дурдахад германчууд дөрвөн дууны дарааллын хурдыг хөгжүүлж буй дискотой байв. Тэд машинуудын эргэн тойронд урсаж байсан ламинар тийрэлтэт онгоцны ачаар жижиг зэвсгийн нөлөөнд бүрэн өртөмтгий байв. Гэвч үүнээс болж тэд өөрсдөө буудаж чадаагүй. Гэхдээ нөгөө талаар өндрөөс бөмбөг хаях, түүнийгээ тагнуулын ажилд ашиглах, хамгийн гол нь дайсны машинуудыг тийрэлтэт онгоцоор цохиж унагах боломжтой байсан.
  Нисдэг таваг нь холын тусгалтай үр дүнтэй зэвсэг бөгөөд Европоос АНУ руу нисэх чадвартай. Тэднийг заримдаа хөл нүцгэн, бикинитэй тулалдахыг илүүд үздэг үзэсгэлэнтэй охид удирддаг байв.
  Энд Гертруда, Ева хоёр нисч байна. Энэ бол гайхалтай хоёр хөөрхөн юм. Жишээлбэл, хар арьст америк хүн баригдсан. Модонд уясан. Гэх мэтчилэн түүний эр төгс төгөлдөрт тэд удаан хугацаагаар унасан тул хоригдол ухаан алдаж, хэт их ажил хийжээ.
  Одоо Гертруда хөл нүцгэн хуруугаараа дискээ авч, бай руу чиглүүлж, Америкийн онгоцнуудыг буудаж унагав. Энэ бол тэмцэгч охин.
  Ева ч бас хөлийн нүцгэн хуруугаараа дайсан руу үхлийн хүчээр машин чиглүүлдэг.
  Мөн уур хилэнгээр дайсныг цохиж, Англи, АНУ-ын машинууд унав.
  Германчууд 11-р сарын сүүлээр буухаар төлөвлөж байсан. Нэгдүгээрт, энэ үед хэн ч хүлээхгүй. Ер нь цаг агаар тийм ч таатай биш, амьд үлдэх эрсдэлтэй. Гэхдээ тайван өдрүүдэд та Ла-Маншийн хоолойг сэлж, газардах боломжтой. Нэмж дурдахад шөнө буух нь давуу талтай байдаг, учир нь шөнийн цагаар хамгаалах нь илүү хэцүү байдаг.
  Энэ үед Германчууд Англи, Америкийн флотыг маш ихээр устгасан.
  Тиймээс ямар ч асуудалгүй буух төлөвтэй байсан. Охидын тусгай батальонууд 11-р сарын сүүлчээр хүйтэн жавартай байсан ч ганцхан бикинитэй хөл нүцгэн байсан хүчирхэг цохилт өгөх хүч байх ёстой байв.
  1946 оны 11-р сарын 26-нд буулт эхэлсэн. Рейхстагийн сонгуулийн ойн өдөр Гитлер Рейх канцлерийн албан тушаалыг хүлээн авав.
  Буухыг зогсоох хүн байсангүй. Довтолгоонд олон тооны явган цэрэг, тэр байтугай хамгийн сүүлийн үеийн пирамид танкууд оролцов. Ямар ч өнцгөөс нэвтэрч болохгүй.
  Охид мэдээж тэдний дотор тулалдаж, зоригтойгоор хөдөлдөг.
  Мөн зарим дайчид аль хэдийн хөл нүцгэн шөнө хөлдсөн шалбааг дээр мөсөн ирмэгийг эвдэж байна. Тэгээд тэд маш зоригтой тулалддаг. Мөн тэд асар их хүч чадлын гайхамшгийг үйлддэг. Тэд хөлийн нүцгэн хуруугаараа гранат шидэж, Британичуудыг урах үед энэ нь үнэхээр гайхалтай болдог ...
  Харин Герда "Tiger" -4 пирамид хэлбэртэй танк дээр их буу, бөмбөг харвагчтай тулалддаг бөгөөд маш зоригтой байдаг. Бүрхүүлийн араас хясаа илгээж, дайснуудыг бут цохино.
  Угаахдаа биш, өнхрүүлж, нүцгэн хуруугаараа джойстикийн товчлуурыг дарж, охин архиран:
  - Бид шүдээ идэвхтэй нүцгэн, бид маш хүчтэй устгадаг!
  Шарлотт харвахдаа час улаан хөхийг ашиглаж, джойстикийн товчлуур дээр дараад дайсныг цохиж, жиргэжээ:
  - Манай бүх нийтийн барилгын баг!
  Лупанула пуужин харвагчтай, Кристина хөл нүцгэн хуруугаараа. Тэрээр олон өрсөлдөгчөө бут ниргэж, гонгинож:
  - Гуравдугаар Рейхийн агуу байдлын төлөө!
  Магда араас нь архирлаа. Энэ удаад гүзээлзгэнэтэй хөхний толгойтой. Дайсныг урж, архирлаа:
  - Арийн коммунизмын төлөө!
  Энд супер түвшний охид байна! Охидын явган цэрэг хэрхэн хөл нүцгэн гүйж, гар бөмбөг шидэж байна. Энэ нь ямар агуу, үхлийн аюултай вэ.
  Бүсгүйчүүд нь үнэхээр зодоонтой, үзэсгэлэнтэй.
  Тэгээд тэд Британичуудыг баруун, зүүн талцуулж байна. Франц, Норвеги хоёулаа ийм довтолгоо хийж, газардахдаа Англи аравхан хоног тэссэн нь гайхах зүйл биш юм. Энэ үнэхээр сайхан!
  Метрополис унав. Дараагийн шат бол Америк руу чиглэсэн жагсаал юм. Хоёрдугаар сард германчууд өвөл байсан ч Исландад буулт хийж, Икар ажиллагаа явуулж, энэ чухал газар нутгийг эзлэн авав.
  Дахин хэлэхэд янз бүрийн SS батальоны хөл нүцгэн охид тулалдаанд оролцов.
  Мөн тэд нүцгэн өсгийгөө цасан дундуур гялсхийлгэж амжилтанд хүрсэн.
  Сталин 1947 оны 3-р сард Гитлерт АНУ-ын эсрэг хамтарсан дайн хийхийг санал болгов. Фюрер үүнийг зөвшөөрсөн боловч ЗСБНХУ зөвхөн Аляскийг, ямар нэгэн байдлаар хууль ёсны газар нутгийг буцааж авах нөхцөлтэй байв. Мөн илүү ихийг асуухгүй.
  Сталин үүнтэй санал нэгджээ ... Тэгээд Зөвлөлтийн цэргүүд Аляскаар дайрч эхлэв. Ийм хурдан бөгөөд хэрцгий.
  Зөвлөлтийн шинэ танкууд хөдөлж байв.
  Элизабетын багийнхан хамгийн анхны туршилтын, бүрэн дуусаагүй Т-54 танк дээр тулалдсан. 1947 оны дөрөвдүгээр сар. Аляскад цастай хэвээр байгаа ч орос охид хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг. Бас ийм хөөрхөн охидууд.
  Элизабет нүцгэн хуруугаараа дайсан руу буудаж байна. Америкийн " Шерман "-ыг цохив. Дайчин шүдээ гарган:
  - Агуу коммунизмын үзэл санааны алдар суу!
  Екатерина мөн цүүцсэн хөлний нүцгэн хуруугаараа буудаж, хашгирав:
  - Манай армийн ялалтын үр дүнд алдар суу!
  Елена мөн буудсан бөгөөд энэ удаад цээжнийхээ час улаан хөхөөр дайсныг маш сайн онож, архирав:
  - Шинэ шийдвэрлэх ялалтуудын алдар!
  Гүзээлзгэний хөхөөр өрсөлдөгчөө цохиж, "Першинг" гэж хуцаж байсан Евфрасиа :
  - Тэгээд бид ялах болно!
  Дайчид харваас шиг л тарсан бололтой. Ингээд америкчууд бут цохиж байна.
  Савны духан дээр бүрхүүл туссан боловч тэр даруй рикошет. Элизабет архирч, үсэрч:
  - Коммунизмын үзэл санааны алдар суу!
  Мөн тэр хариуд нь хөлийн нүцгэн хуруугаараа сум илгээдэг. Энэ бол жинхэнэ даалгавартай охин юм.
  Байлдааны гоо сайхан нь ийм байдаг.
  Зөвлөлтийн цэргүүд Аляскад байрлаж байв. Мөн 5-р сард металлаар хийсэн анхны IS-7 ирсэн.
  Мөн үүн дээр Аленкагийн танкийн баг байна.
  Энд ийм зодоонтой охин байна. Тэр дайсан руу буудаж байхдаа түүнийг маш нарийвчлалтай цохино.
  Мөн буу, ямар хүчтэй: 130 мм. Тэр дайсныг алсын зайнаас цохино. Америкчууд өөрсдийн гол танк болох Шермантай хэвээр байгаа бөгөөд энэ нь зөвхөн Герман, Зөвлөлтийн танкуудыг элсүүлэхэд тохиромжтой. 90 мм-ийн калибрын буунаас арай илүү хүчирхэг Першинг бий. Маш жижиг " Супер Першинг " их буу нь 90 мм калибрын урттай, 73 EL урттай их буу нь Зөвлөлтийн IS-7 тээврийн хэрэгслийн хажуу болон ойрын зайд аюултай шарх үүсгэх чадвартай. Пирамид хэлбэртэй Германы танк, Америкийн бууг ерөнхийдөө бүх талаас нь авдаггүй. IS-7 онгоцонд оногдож байна. T-54 - " Супер Першинг " нь таныг ойроос, хажуу тийш нь хол зайд авч явах боломжтой. Гэхдээ одоохондоо ЗХУ-д үндсэн танк Т-34-85 байгаа бөгөөд энэ нь хараахан зогсоогоогүй бөгөөд америкчуудтай тулалдаж байна. Энэ нь Шермантай ойролцоогоор тэнцүү бөгөөд Першингээс сул юм.
  Тиймээс Зөвлөлтийн цэргүүд хэцүү байдаг. Тэд өнөөг хүртэл хамгийн анхны туршилтын IS-7 танкийг атаархсан харцаар харж байна.
  Энэ машин нь бахархалтай, гайхалтай.
  IS-2, IS-3 нар мөн тулалдаж байна. Духан дээрх сүүлчийн машин нь " Суперпершинг " -ээс бусад нь нэвтрээгүй . За, IS-3-ийг их биеийн доод хэсэгт цоолж болно.
  IS-2 нь цамхагийн урд талын хуягт бага зэрэг сул байна.
  Энэ танк дээр охидууд Наташка болон түүний багийнхан тулалдаж байна. Гоо сайхантай тулалдаж байна. Мөн IS-2-аас тэд үхлийн аюултай сумаар бутлах цохилт өгдөг.
  Наташка хөлөө нүцгэн хуруугаараа дарж, алуурчныг шидэж, Америк, вякнулагыг нэвтлэн:
  - Сайн коммунизмын үзэл санааны алдар суу!
  Зоя час улаан хөхөө алуурчин хөшүүрэг дээр дарж, хашгирав:
  - Аричуудын энх тайван, дэг журмын төлөө!
  Августин ч бас нүцгэн өсгийөөрөө цохиж, дайсныг цохиж хуцав:
  - Шийдвэрлэх ялалтын төлөө!
  Эцэст нь Светлана нүцгэн хуруугаараа хөлөө шидэж, дайсныг тайрч, хашгирав:
  - Агуу хүч чадлын төлөө!
  Улаан армийн эмэгтэй дайчид Аляскаар дайрч давшлаа. Зун ирж, дулаахан, бикини өмссөн танктай, хөл нүцгэн охидууд таатай байлаа. Германчууд Гренландыг гаталж Канадад газарджээ. Мөн урд зүгээс тэд Аргентинаас ойртож эхлэв. Бразилд Германыг дэмжигч ба Америкийг дэмжигч гэсэн хоёр хуваагдсан. Германчууд тулалдаанд илүү бэлэн дивизүүдийнхээ хүчтэй цохилтоор асуудлыг өөрсдөдөө ашигтайгаар шийдэв.
  Нацистууд илүү хүчирхэг, үр дүнтэй довтолгооны карбинтай байсан бөгөөд энэ нь хол зайнаас маш хурдан буудаж байв. Янкичууд ялагдлынхаа дараа ялагдал хүлээв.
  Армстронг тэргүүтэй англи охидын шинэ баг урд зүгээс урагшилж байв ... Дайчин зун Бразилд тулалдсан ... Америкийг дэмжигч хүчнүүд удаан эсэргүүцсэн.
  Гэвч Венесуэлд эмэгтэй дайчид Америкийн цэргүүдтэй тулгарсан. Тэд хуучирсан "Пантер" -2 дээр тулалдсан бөгөөд энэ нь тоног төхөөрөмжийн пирамид загваруудын төлөө бараг зогссон байна.
  Гэхдээ Британичууд энэ танк дээр байсан ч америкчуудаас илүү хүчтэй байсан. Тэд аль хэдийн найдваргүй хоцрогдсон Шерманчууд руу буунаас буудсан тул тэд зөвхөн Зөвлөлтийн гучин дөрөвтэй ижил нөхцөлтэй тулалдаж чадна.
  Жэйн хөлийн нүцгэн хуруугаараа алсаас буудлаа. Дайсныг цохиод жиргэж:
  - Энэ бол Их Британийн агуу байдал - энэ нь бүдгэрэхгүй!
  Грингета цүүцсэн хөлөө нүцгэн хуруугаараа дайсан руу цохив. Тэр Шерманыг цохиж , хашгирав:
  - Манай хаант улс сайхан байх болно!
  Тэгээд хэлээ харууллаа!
  Дараа нь Моника буудаж, дайсныг нүцгэн хөлөөрөө шууд онож, дуу алдав:
  - Сэтгэлийн авралын төлөө!
  Тэдний араас Маланья бас цохив. Энэ нь илүү аюултай Першинг рүү яг онож, их биеийг нь эвдсэн.
  Мэдээжийн хэрэг, тэр нүцгэн хуруугаараа:
  - Хааны хүчний санаа алдар суу!
  Охид маш ширүүн, бүтээлч тулалдсан.
  Мөн Канадад Германы сонгосон нэгжүүд хөдөлж байв. Герда "Tiger" -4 пирамид танк дээр Америк болон түүний ноёрхлыг бут цохив. Мөн тэд дайсны цохилтын дор эвдэрсэн.
  Герда нүцгэн хуруугаараа буудаж, дайсныг цохиж, хашгирав:
  - Арийн коммунизмын төлөө!
  Шарлотт ч бас цохиж, энэ удаад цээжнийхээ час улаан хөхөөрөө америк машиныг цоолж, бахирлаа:
  - Германы агуу байдлын төлөө!
  Кристина мөн дайсан руу цохив. Тэр өндөгний хальс шиг цүүцсэн хөлний нүцгэн хуруугаараа түүний хуяг дуулга дарж, гиншиж :
  - Бидний гайхалтай амжилтын төлөө!
  Магда мөн аянга хашгирч, дайсныг шавар шиг бут цохиж, архирав:
  - Үлгэрт хэлэхийн аргагүй, бүр үзэггээр дүрслэхийн аргагүй ийм нөөцийн төлөө!
  Охидууд маш их тэмцэгч, маш идэвхтэй байдаг гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй. Тэдэнтэй хамт байх нь бас үнэхээр хөгжилтэй байдаг.
  Ийнхүү Канадын гол хотууд: Квебек, Торонто нар унав. Краутуудын амьдрал илүү сайхан болж, илүү хөгжилтэй болсон ...
  Гитлер Америк мөхнө гэж зарлав!
  АНУ атомын бөмбөг бүтээж чадаагүй. Энэ тохиолдолд аз нь Вермахтын талд Америкаас татгалзсан бололтой. Тэгээд юу гэж? Ялалт, амжилтын бусад үндэс бий. Тиймээс цөхрөлд ороход эрт байна.
  Гэвч Фриц нь гадаадын дэглэмүүдтэйгээ хамт цэргийнхээ хувьд АНУ-аас хамаагүй давуу юм. Мөн тэд дайсныг устгахад маш их зүйлийг хийх чадвартай.
  Жишээлбэл, Герда хар арьст тулаанчийг барьж авав. Тэгээд тэд түүнийг маш их зовоож, хайрлуулахыг албадаж, туурай нь унасан. Мөн энэ нь үнэхээр дажгүй юм.
  Дөчин долоон оны намар Фриц АНУ-ын нутаг дэвсгэрт зохих ёсоор орж ирэв. Зөвлөлтийн цэргүүд Канадад тулалдаж байв.
  Шерман , Першинг нарын бүхэл бүтэн бригадтай тулалдаж байв . Эндхийн Шерманчууд галт зэвсгийн ангийнхан байсан бөгөөд 76 мм урт хошуутай их буутай байсан нь IS-7-д тал руугаа буудах үед аюултай. Тиймээс охид маш хүнд байдалд орсон. IS-7 нь бүх давуу талуудын хувьд хязгаарлагдмал сумтай, хэт хурдан бууддаггүй их буутай.
  Энд Аленка хөлийн нүцгэн хуруугаараа буудаж, америкийг цохиж, хашгирав:
  - Миний дайны зам дээр!
  Анюта улаан хөхний тусламжтайгаар ээлжлэн цохиж, Шерманыг цохиж , хашгирав:
  - ЗХУ-ын ялалтын төлөө!
  Алла бас нүцгэн хуруугаараа цохив. Тэр америк машиныг цоолж, хашгирав:
  - Коммунизмын үзэл санааны төлөө!
  Мария мөн гүзээлзгэнэтэй хөхний толгойн тусламжтайгаар өрсөлдөгчөө цохиж, исгэрэв.
  - Лениний агуу гар бичмэлүүдийн төлөө!
  Матреона нүцгэн өсгийтэйгөө бууж, Шерманы хуяг дуулгаг нурааж , уушгиныхаа дээд талд хашгирав:
  - Миний гэрлийн баатруудын төлөө!
  Эдгээр нь тав, эдгээр нь охид - та илүү дажгүй охидыг олж чадахгүй! Мөн хүн бүр маш залуу, шинэлэг байдаг. Мөн охид зөгийн бал шиг үнэртэй байдаг. Цэргүүд Сугар гаригийн цээжийг хэлээрээ долоохдоо ийм их таашаал авдаг нь гайхах зүйл биш юм. Тэгээд ч тэд уруулаа долоосоор л байдаг.
  Тийм ээ, IS-7 нь урагдаж тасрахгүйн тулд буцсан. Тийм учраас энэ бол танк, бүх танк танк юм.
  Магадгүй Германы пирамидуудыг эс тооцвол...
  Шерманчуудын ихэнх нь амь үрэгдэж, үлдсэн хэсэг нь ухарч байна.
  Зөвлөлтийн хүүхнүүд тэгж л зүсдэг.
  Тэнгэрт Анастасия Ведмакова, Аленка Соколовская нар краутыг буталж байна. Эдгээр Покрышкины охидтой таарахгүй. Мөн гоо үзэсгэлэнт бүсгүйчүүд хөл нүцгэн, бикинитэй тулалддаг. Мөн хөхний улаан хөхийг буудах үед ашигладаг бөгөөд энэ нь буудах байлдааны үр нөлөөг нэмэгдүүлдэг.
  Гэхдээ Альбина, Альвина нар илүү сайн ойлгодог. Охид баатрын загалмайн зургаан градусыг авч чадсан. Тэд тус бүр мянга гаруй онгоцыг сөнөөсний дараа цагаан алтны царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий хамгийн дээд зургадугаар зэрэглэлийн Төмөр загалмайн баатрын загалмайг гардуулав.
  Эдгээр нь охидууд - бүх охидод охидууд ...
  Гэхдээ Анастасия Ведмакова, Аленка Соколовская нар хоёулаа хоёр зуу гаруй онгоц угсарчээ. Тэд аль хэдийн ЗХУ-ын баатрын найман одтой байсан.
  Анастасия хөлийн нүцгэн хуруугаа онгоцны бууны товчлуур дээр дарж, америк машиныг цохиж унагав:
  - Би супер охинтой!
  Аленка Соколовская цээжнийхээ час улаан хөхний тусламжтайгаар дайсан руу цохиж, гурван онгоцыг унагаж, хуцав.
  - Тэгээд би бүр сэрүүн байна!
  Энэ бол охид, ийм охид!
  Тэгээд Америкийг устгана.
  Мэдээжийн хэрэг, Альвина, Альбина нар үүнийг илүү хөгжилтэй, сайхан болгож байна.
  Алвина буудахдаа час улаан хөхөө ашигладаг ...
  Мөн Альбина гүзээлзгэнэ ...
  Хоёр охин хоёулаа хаш чулуу, лугшилттай саваагаар хэлээрээ ажиллах дуртай. Тэдэнд ийм хүсэл тэмүүлэл, түрэмгийллийн итгэл үнэмшил бий!
  Альбина хөлийн нүцгэн хуруугаа дарж, жиргэж:
  - Тэгээд тэд далай руу явж, догшин охидууд!
  Алвина, буудаж, баталж байна:
  - Гайхалтай элемент, алах элемент!
  Одоо Германчууд, Зөвлөлтүүд, Япончууд Америкийн нутаг дэвсгэрт улам гүнзгийрэв.
  Япончууд өөрийн гэсэн тэмцэгчидтэй: нинжа охид. Маш зоригтой, тэмцэгч.
  Цэнхэр нинжа охин хөлийн нүцгэн хуруугаараа сахлын хутга гаргаж, америкчуудын толгойг тайрч, онигоо хийж байгааг энд үзүүлэв.
  - Тэд өнгөрөхгүй!
  Тэгээд тэр тээрэмийг сэлэмээр цавчдаг.
  Мөн шар нинжа охин сэлэм барин жинхэнэ шүтэн бишрэгч барина. Дараа нь тэр нүцгэн хуруугаараа хорт зүү шидэж, янки цэргүүдийг алж, өрсөлдөгчөө цохино.
  Тэгээд уушигныхаа дээд талд орилон:
  - Японы бүх алдар хүнд!
  Мөн улаан үстэй охин, налуу тээрэм барьж, дайснаа таслана.
  Тэгээд тэр үүнийг хөлийн нүцгэн хуруугаараа авч, тэднийг цохиж, Янкуудыг өөр өөр чиглэлд тараана. Энэ бол гоо үзэсгэлэнгийн эсрэг тэмцэл юм.
  Тэгээд архирах болно:
  - Бид нинжа нар!
  Тэгээд цагаан нинжа үстэй охин сэлэм барин нисдэг тэрэгний хүлээн авалт хийнэ. Өрсөлдөгчдөө цавчиж, бут ниргэ . Час улаан хөхнөөс нь аянга цахиж, архиран:
  -Японы ялалтын төлөө!
  Тийм хулгайчдыг хэн ч эсэргүүцэж чадахгүй! Энд охидууд, бүх охид охидууд ...
  Мөн тэд маш түрэмгий байдаг.
  Гэхдээ энд тулаан асар их эрчимтэй өрнөж байна. Тэнхлэгийн хүчнүүд хойд болон урд зүгээс ирж, Америкийг асар том хавчаараар шууд шахаж байна.
  Нэгэн цагт сүр жавхлантай байсан улсынхаа уран сэтгэмжийг гайхшруулсан клипийг хүргэж байна.
  Намрын эцэс гэхэд Фриц аль хэдийн АНУ-ын нутаг дэвсгэрт нэлээд шахагдсан байв.
  Энд Герда Tiger-4 танканд тулалдаж байгаа бөгөөд замдаа өмнөхөө дурсан санаж байна.
  Бас их алдар гавьяа.
  Герда бага зэрэг цусанд будагдсан боловч сэтгэл хангалуун байв. Гэвч зулзагануудын зүссэн гэдэснээс ялгарах аймшигт өмхий үнэр, мөн адил амьтад гүйж ирэх вий гэсэн болгоомжлол нь сэтгэл санааг эвдэв.
  Харин Шарлотт ширүүн өрсөлдөгчийнхөө толгойноос барьж, үхлийн аюултай "давхар Нелсон" техникийг гүйцэтгэн амьтны хүзүүг мушгив. Энд байгаа галт дайчин бол нэгэн төрлийн эх Терезагийн дүрд тоглосон нь харгис хэрцгийгээр зодсон сүнсийг өршөөх үүднээс гарч ирэв. Илэрхийсэн:
  - Би эелдэг, сайхан сэтгэлтэй, ээж маань ухаалаг шар шувуу шиг сайхан сэтгэлтэй!
  Герда санаа зовж байв:
  - Чи ойлгохгүй байна уу?
  Шарлотт гайхав.
  - Би юу ойлгох ёстой вэ?
  "Үлэг гүрвэлүүд эсвэл харх, жоомны эрлийз сонсохгүй байна уу?" Герда уруулаа жимийв.
  Шарлотт инээвхийлэв.
  новш болно гэж бодсонгүй !" Тийм ээ, бид тэдний дор хаяж мянга нь алах болно!
  -Тэд чиний толгой руу цохисон!
  - Үгүй. Надад итгээрэй, мегагном биднийг сонсож чадна. - Энд охин ганхав. "Хэрэв одойнуудын султан түүнийг аваагүй бол, өөрөөр хэлбэл түүнийг албанд дуудаагүй бол тэр биднээс хол явах боломжгүй байсан.
  Герда маш сул итгэлтэйгээр асуув:
  "Бас бусад одойнууд, элфүүд, аннихоббитууд уу ?"
  Шарлотт эр хүний харгис хэрцгий зангаараа сүүлчийн найдвараа хурдан унтраав:
  - Бусад нь, магадгүй тэд сонсдог, гэхдээ энэ нь тэдэнд ямар хамаатай юм бэ? Зөвхөн Кий-Дар хэмээх мегагномыг л мэднэ .
  Герда цусанд будагдсан хөлөө асар том навчис дээр арчиж эхлэв. Навч нь зөвхөн гаднаасаа зөөлөн мэт санагдаж байсан ч үнэндээ өргөстэй байв. Хөл нүцгэн шаргал үст ёс суртахууны хувьд:
  - Гялтганасан бүх зүйл алт биш, харин өмхий үнэртэй бүхэн үргэлж новш болж хувирдаг! Дэлхий дээр маш их шороо байгаа тул газар дээр хэдэн алхам хийсэн ч бүтээгчийн цэвэр ариун байдалд итгэх боломжгүй юм!
  Үүний хариуд Галын чөтгөр хуванцар хоолойдоо агаар оруулан дахин исгэрэв. Дараа нь охид шөнөжингөө удаан сонсов. Гэвч Кий-Дарь мегагном сонссонгүй, сонссон ч үгүй. Эндээс өөр гном байгаагүй нь тодорхой.
  Герда энд дуулжээ:
  - Хэрэв найз нь гэнэт найз ч биш, дайсан ч биш, харин гном болж хувирвал ... Энэ нь бид галзуурахыг хүлээж байна гэсэн үг юм!
  Шарлотт найзынхаа яриаг таслан:
  -За, чи биднийг сүнснүүдийн легионоор бүрхээсэй гэж хүсч байна уу? Хурдан хөлөөрөө алив!
  Хоёр дайчин аль хэдийн ядарч сульдсан байсан ч тэд дахин шаргуу гүйлтээ үргэлжлүүлэв. Заримдаа Герда явж байхдаа унтдаг байсан, богинохон хугацаанд тэр хэвтэж, амарч байгаа мэт санагддаг (зүүдэндээ унтаж байгаа нь үнэхээр гайхалтай!). Гэвч алсын хараа нь газарт унасан бөөн шавар шиг сүйрч - амархан бөгөөд хүчин чармайлтгүйгээр зөвхөн бие нь сандарч чичирч байв. Тэгээд үл үзэгдэх савлуур эргэлдэж байгаа мэт бүх зүйл дахин эхлэв. Хагас бодит байдал, хагас бодит байдал эргэн тойронд байсан тул би зовхио томрох хэрэгтэй болсон тул зовхи нь хүндэрч , хаагдахгүй байв. Охидын хөл нүцгэн зэрлэгээр хатгасан ч яг энэ аймшигт өвдөлт нь тэднийг бүрэн мартаж, бодит байдлын мэдрэмжээ алдах боломжийг олгосонгүй. Мөн ландшафт аажмаар өөрчлөгдсөн .... Өндөр хана эргэн тойрон дахь харанхуй дундуур тод харагдаж, ядарсан шаргал дайчин хар чулуун коридорт байгаа мэт байв. Би дуу чимээг төсөөлөв - түүний гүйлтийн хүнд цуурай. Цаашид өөр нэг аймшигтай, хөдөлгөөнгүй зүйл байсан. Амьд, үл үзэгдэх зүйл охидыг хүлээж байсан бөгөөд тэд тийшээ гүйв. Тэд мэдээж тамд унахыг хүсээгүй ч бар хөөсөн хонь шиг гүйсээр л байв. Африкийн цөл, Азийн уулс дахь дайны сүүлийн долоо хоногт бие махбодийн хэт их хүч чармайлтаас болж тэд ийм хог хаягдлыг мөрөөдөж эхэлсэн нь тодорхойгүй байна ...
  Герда шивнэв:
  - Тэр ч байтугай диваажин ч там байх чадвартай тул та там руу удаан хугацаагаар сэлж болохгүй!
  Ямар нэгэн зүйл охины гараас атгав. Ухамсар дайчин руу буцав. Тэр гэнэт өөрийгөө зогсож байхыг олж харав. Газар урагшаа зөөлөн налуу болов. Тэгээд бага зэрэг ус цацав. Бүсгүйн ядарсан нүүрэнд шинэлэг байдал, чийг амьсгалав.
  Герда хашгирав:
  - Хөөх, чи бүр тэнгэрт гүйж чадна!
  - Вири ! Шарлотт мэдрэмжээр санаа алдлаа. - Их Германы амь үрэгдсэн цэргүүдийн баяр баясгалангийн газар. - Түүний эгдүүтэй дайчин хоолой нь жинхэнэ баяр хөөрөөр дүүрэн байв.
  Герда ийм өөдрөг үзэлтэй байсангүй.
  - Харин Вириагийн урд тал .
  Шарлотт урам зоригтойгоор хэлэв:
  - Талбай хаана байна, тэнд талбай байна!
  Герда домгийг санаж, Рейх-Сарай руу явах замдаа тэд мөнгөн устай жижиг голыг гаталж байсныг санав. Хааны морины өндрөөс гатлах нь хялбар бөгөөд хурдан хөгжилтэй мэт санагдаж байв. Шаргал үст дайчин өөрийгөө султан, эсвэл султан мэт мэдэрсэн нь үүнээс ч дээр юм! Гэхдээ аварга том морин дээр суух нэг хэрэг, дарь эхийн хөл дээр аялах өөр хэрэг. Энэ гол ямар гүн гүнзгий, урвасан юм бол оо?
  Герда зальтай боловч дүрсэлсэн байдлаар хэлэв:
  - Мөн урд тал нь минийх!
  - Та сэлж чадах уу? - Улаан үстэй охин түүн рүү эргэв.
  Герда мөрөө хавчив.
  -Ямар тэнэг асуулт вэ. Сэлж чаддаггүй элит SS батальоны төлөөлөгчийг та хаана харсан бэ?
  Шарлотт галзуу буржгар үсээ шийдэмгий сэгсэрч:
  - SS элитийг март. Энд огт өөр ертөнц эсвэл бүр тоо томшгүй олон ертөнцтэй хязгааргүй ертөнц бий. Энэ бүхэн бидэнтэй адил биш юм!
  "Би болох уу?" гэж Герда өөрөөсөө асууж, дайчин доторх хоосон зайг дахин харав.
  Шарлотт бувтнав:
  - За, хурдан төрүүлээрэй! Цаг дуусч байна!
  - Мэдээжийн хэрэг, би сэлж мэдэх ёстой! гэж шаргал үст дайчин найзынхаа эелдэг, нэгэн зэрэг аймшигт царайнд эргэлзэж байгааг хараад баяртайгаар хэлэв.
  Цэнхэр шар толботой далавчтай, альбатросын чинээ эрвээхэй антенаа хийсгэх нь нүцгэн хөлтэй шаргал үст үнэн ярьж байгааг нотлох шинж тэмдэг юм.
  "Би ч бас тэгж бодож байна, эсвэл бараг тийм байх" гэж Шарлотт тогтворгүй хариулав. - Хэдийгээр та зүйр үгийг мэддэг ч гэсэн: цацагт хяруул бодон шөл рүү орсон ч хэрээ бодсонгүй, чимээ шуугиантай болсон! Ямар ч байсан яаж гэдгийг нь мэдсэн нь дээр байх, учир нь би чамайг гаргаж чадахгүй. Бидэнд нэг л зам бий - нөгөө тал руу.
  Герда нударгаа чанга атгав.
  - Мэдээжийн хэрэг, дажгүй нь сэлэв!
  Шарлотт анхааруулав:
  "Бид сэлэмтэй холбоотой асуудалтай байж магадгүй!"
  Дур булаам дайчид эргийн хамгийн захад ойртож, шөнийн хар усанд оров. Герда усны даралтыг мэдэрсэн - гол нь зөөлөн урсгалтай байв. Хөл нүцгэн шаргал үст өвдөг сөгдөн шунаж согтсоныхоо дараа ядарсан, тоостой нүүрэндээ цацав. Нойрмог байдал тэр даруй алга болов. Ус нь сэрүүн, зөөлөн байсан тул би түүнд хэвтэж, эмэгтэй хүний өвдсөн булчинг тайвшруулахыг хүссэн ...
  Герда урам зоригтойгоор хэлэв:
  - Мөн уурхайнууд урд талдаа харагдахгүй байна!
  - Түр хүлээнэ үү! гэж Шарлотт шивнэв.
  Герда гайхаж:
  -Тэгээд энд дахиад ямар урхи байна вэ?
  Галт дайчин тайвшруулав:
  - Үгүй, гэхдээ ... би бидэнд боломж байсаар байна гэж бодож байна!
  Галын дайчин түүний цагаан хуванцарыг хөвөнөөрөө дахин үнсэв. Тэр сонсоод эргэн тойрноо анхааралтай ажиглав.
  Герда эргээд тайвширч, уснаас тэнгэрлэг эрчим хүчээр хооллодог мэт санагдав. Шарлотт түүнээс асуув:
  -Харж байна уу, надад энэ газар төвлөрөхөд хэцүү байна.
  Хөл нүцгэн шаргал үст бас эргэж харав. Удахгүй гэрэлтэх юм шиг санагдсан. Харанхуй тас харанхуй байхаа больсон, учир нь саяхан түүний үл нэвтрэх хэсэгт тогтворгүй цоорхой гарч ирэв - арай л ахих тусам шөнийн бүрхэвч унах болно. Тиймээс хөөцөлдөх ажил тун удахгүй эхэлнэ. Тэд гол руу хүрсэн нь сайн хэрэг. Герда хөмсгөө зангидаад сайтар харав: түүний хөл дээр ус тод харагдаж байсан нь эрчүүдийг галзууруулж, тодорхойгүй - урсгалын төвд байв. Нөгөө тал нь харанхуйд живэх шахсан.
  Цасан цагаан дайчин хэлэв:
  - Одоо л эрчүүдийн гар ядарч туйлдсан биеийг маань судаснууд нь хурцадмал байдлаасаа гарч энхрийлэх байсан бол. Бид үүнээс хэрхэн таашаал авах вэ? Ай гэмгүй охидын зовсон мах. Сугар бурханы цээж минь ямар ч эмэгтэй хүний хүсдэг зүйлийг хайр, аз жаргалыг хүсдэг!
  Шарлотт дахиад л гаансаа авлаа. Энэ удаад Герд агаарт ч юм уу, газарт ч юм уу ямар нэг зүйл чичирч байгаа мэт санагдав. Шаргал үст дайчингийн нүцгэн өсгий дээр ямар нэгэн зүйл үрж, нэгэн зэрэг зөөлөн байв. Тэрээр хэлэхдээ:
  - Энд тэр боа хутгуурын баяр баясгалан юм.
  -Чи сонссон уу? Залуу галт чөтгөр догдолж түүний гараас атгав. - Мегагномын алхамууд ! Өө цасан цагаан эмэгтэй үнэртэв үү? Кий-Дарь хариулав. Шарлотт найзынхаа чихэнд үнсэв. - Надад итгээрэй, бидний ялалт ойрхон байна, Тэр энд хаа нэгтээ байна!
  Герда тэмдэглэв:
  - Тийм ээ, хаах ... Боогерт зориулсан сар шиг!
  Шарлотт элфүүдийн бүтээсэн шидэт хуванцараар хийсэн шүгэлээ улам хүчтэй үлээж эхлэв ( гэхдээ техно-шидэт !), дараа нь чихээ газарт наав. Энэ удаад хөрсний чичирхийллийн хариу илүү мэдэгдэхүйц байв.
  Герда гүн ухааны үүднээс:
  - Эхэндээ азгүй байх тусам төгсгөл нь амжилттай болно гэсэн шинж тэмдэг байдаг!
  - Тийм ээ ... - Хамгийн үзэсгэлэнтэй охины маргад нүд баяртайгаар онийлгон, - тэр дуудлагад ирэв! Түлхүү-Дар!
  Герда хуруугаа уруул дээрээ тавиад:
  - Тийм ээ, болгоомжтой байгаарай. Магадгүй энэ нь огт ижил мегагном биш , эсвэл огт өөр дэг журамтай амьтан биш юм!
  Тэд сонсоод хөшиж орхив. Дэлхийн чичиргээ улам жигд, хүнд болов. Ойролцоох хаа нэгтээ, бутны "арлууд" -ын хооронд асар том төрөл явж байв. Сүүлчийнх нь сахалгүй залуу байсан ч дуулгавартайгаар эзнээ хайдаг аварга жинс шиг...
  Шарлотт хэлэхдээ:
  мегагномуудын бүх хүчийг төсөөлж ч чадахгүй байх . Эдгээр нь тамын гал хүртэл тэдний өмнө бууж өгдөг тийм хүчирхэг амьтад юм!
  Герда тэр даруй эсэргүүцэв:
  - Үгүй ээ, би яагаад төсөөлж чадахгүй байна вэ ... Хэрэв гном бол хүчтэй амьтан бол мегагном нь илүү хүчтэй байх ёстой. Эцсийн эцэст, мега гэдэг үг нь сая дахин их юм!
  Шарлотт поп одтой болзож буй охины хувьд дуртайяа зөвшөөрөв.
  - Тийм ээ, та зөв бодож байна, найз минь! Яг саяд энэ бол бүхэл бүтэн ялагдашгүй арми!
  Герда гайхаж:
  - Та яагаад эртхэн түүн рүү залгаж, манай найзуудыг үхүүлээгүй юм бэ?
  Залуу, улаан үстэй эмэгтэй чөтгөр хариулахын оронд түүний шүглийг дахин үнсэхэд муруй хошуунаас бага зэрэг исгэрэх чимээ гарч ирэв. Гэнэт Шарлотт санаа алдахдаа хөшиж , маргад нүд нь томорлоо. Галт эмэгчин чоно усанд суугаад Гердагийн гараас барив. Би түүнд хариулахыг маш их хүссэн, гэнэт ...
  Охины нүцгэн хөл гэнэт хүчтэй өвдөж шатаж, тэр дороо үсрэн босч, эцэст нь сэрлээ. Мадлен цахилгааны утсыг холбосон клуб барьж байв. Халуун элс, хурц уулын хадан дээр гүйснээс болж бага зэрэг кератинжсан ягаан ул дээр цахилгаан гүйдэл үүссэн цэврүү гарч ирэв .
  SS-ийн ахмад архиран:
  - Тийм ээ, бос, хурдан бэлд, дүрэмт хувцсаа өмс! Чи зүгээр л бикинитэй фельдмаршалын өмнө гайхуулж болохгүй! Хараач, хонгор минь, чи шагнагдах болно, гэхдээ хэрэв та ямар нэгэн тэнэг зүйл хийвэл би чамайг Конаны дугуйг нэг өдрийн турш эргүүлж, цахилгаан цохиулна. - Мадлен энд улам муухай царайлсан. - Үгүй ч гэсэн нэг өдөр ч биш, бүтэн долоо хоног, нэг минут ч амрахгүйгээр. Бидэнд цаг хугацаа байсаар байна.
  Охид хурдан бэлдэж эхлэв... Мөн өөр тивд сонирхолтой үйл явдлууд болон үүнтэй төстэй үйл явдлууд болсон.
  Тийм ээ, одоо тулаан эргэн ирж, дайчин Герда нүцгэн хуруугаа ашиглан үхлийн хүчтэй сум илгээв. Сүйрсэн Першинг зогсов.
  Эндээс илүү том, болхи зүйл мөлхөж байна. Америкийн хамгийн сүүлийн үеийн бүтээн байгуулалт бол 155 мм урт буу, 305 мм зузаан хуягтай өөрөө явагч буу юм. Энэ нь нэг зуун хорин тонн жинтэй, маш удаан хөдөлдөг. Дөнгөж мөлхөж байна...
  Шерманыг оновчтой цохилтоор цохиж , тэмдэглэв.
  - Бидний сэтгэлд очдог!
  Шарлотт хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, дайсныг урагдсан төмөр хэсгүүдэд бут цохиж, хашгирав:
  - Нэр төр, эх орныхоо төлөө!
  Кристина түгшүүртэйгээр тэмдэглэв:
  -Магадгүй бид бөмбөг хөөргөгчөөр цохиж чадах болов уу?
  Магда итгэлтэйгээр хэлэв:
  - Үүнийг надад үлдээ!
  Охин дайсан руу хүчтэй хөлийн хуруугаараа буу чиглүүлж, түүнийг цохив.
  Тэгээд америк мангас зогсоод дэлбэрсэн.
  Эдгээр нь Гуравдугаар Рейхийн охид юм - сайн байна!
  Өвөл ирж, IS-7 цасан дундуур хөдөлж байна. Америкт зодоон болж байна. ЗХУ-ын гоо бүсгүйчүүд ширүүн тулалддаг.
  Аленка хөл нүцгэн хуруугаараа Першинг рүү буудаж, дайсныг бут цохив.
  Тэгээд тэр хашгирав:
  - Оросын коммунизмын алдар суу!
  Анюта мөн сумаар цохив. Тэрээр хөлийн нүцгэн хуруугаараа энэ техникийг ашиглаад:
  - Би супермэн охин гэж хэлье!
  Алла мөн буудаж, өөр нэг Паттон танкийг цохив . Бас их дажгүй.
  Паттон сав ямар төрлийн ногоо вэ ? Энэ нь зөвхөн илүү хүчирхэг 810 морины хүчтэй хөдөлгүүртэй, илүү хуяг дуулгатай " Илүүдэл жинтэй " юм.
  Т-34-85-ын хувьд асуудал болж чадах ямар гайхалтай машин вэ. Гэвч IS-7 түүнийг алсаас цохиж байгаа мэт. Зөвлөлтийн танк урд талын хуягт сум хүлээн авсны дараа түүнийг рикошет руу илгээв. Энд байлдааны машин байна. Үүний хариуд нэг шүүрдэхдээ америкчуудыг нураана.
  Дараа нь Мария буудаж, дайсныг онцлон цохив. Энэ нь түүнийг цоолж, хашгирав:
  - Манай арми хүчирхэг, дэлхийг хамгаалдаг!
  Мөн тэрээр хөл нүцгэн хуруугаа ашигладаг.
  Тэгээд Маруся новш болно. Мөн дайсны хуягуудыг чипс болгон бутлана. Энэ тохиолдолд нүцгэн өсгийтэй тусламжтайгаар.
  Тэгээд архирах болно:
  - Сталины шинэ шинэчлэлийн төлөө!
  Тэр үнэхээр тэмцэгч гоо бүсгүй бөгөөд хүн болгонд таалагдахыг хүсдэг.
  IS-7 онгоцны баг ингэж ажиллаж байгаа нь там болтол өвдөж байна.
  Харин охид энд ирж байна.
  Елизавета Т-54 онгоцон дээр тулалдаж байна. Мөн цөхрөлтгүй үйлдэл хийдэг. Ийм түрэмгий гичий.
  Тэгээд охидууд маш сайн машинтай. Мөн тэд үүнээс маш нарийвчлалтай бууддаг.
  Жишээлбэл, тэд " Суперпершинг "-ийг аваад цохиж, тэд хашгирав:
  - Бидний ариун коммунизм!
  Элизабет нүцгэн хуруугаараа буугаа ониллоо. Лупанула бай руугаа хашгирч:
  - Миний ялалт гайхалтай байх болно!
  Тэгээд хамтрагчид руугаа нүд ирмэв.
  Екатерина час улаан хөхөөрөө цохиж, хашгирав:
  - Бидний агуу ялалтын төлөө!
  Бас яаж инээх вэ дээ.
  Елена хөл нүцгэн хуруугаараа дайсан руу цохино. Тэр хүчирхэг хуяг дуулга эвдэж, төмрийг хувааж, хашгирав:
  - Хүчирхэг манай үндэстэн!
  Тэгээд уушгиныхаа дээд хэсэгт архирах...
  - Өө!
  Мөн Евфрасиа мөн дайсныг бут цохиж, энэ удаад гүзээлзгэний хөхөөр цохив. Дайснаа бут цохиж, зэвүүц:
  - Галактикийн бүх гараг дээр коммунизмын агуу байдлын төлөө!
  Эдгээр нь дэлхийн хамгийн дажгүй охидууд юм. Мөн тэднийг зогсоох, хазаарлах зүйл алга.
  Екатерина хашгиран цээжээ сэгсэрнэ:
  - Би супер охинтой!
  Мөн түүний хөх нь бадмаараг шиг гялалзаж байна ... Тэр нэг удаа хар залуугийн нүүрэнд хөхийг нь нааж, түүнийг долоохыг албадав. Дараа нь тэр түүний эрэгтэй төгс байдлыг хэлээрээ долоов. Ямар сайхан амт вэ.
  Охидын хувьд энэ нь ямар сайхан байдаг вэ - энэ дэлхийн хамгийн их таашаалыг дүрслэхийн аргагүй юм.
  Бүсгүйчүүд дайсныг ингэж бут ниргэдэг. Мөн тэд өөрсдийн гайхамшигт ялалт, асар их амжилтыг эдэлдэг.
  Анастасия Ведмакова, Аленка Соколовская нар ерөнхийдөө гайхалтай охидууд юм. Хүсэл тэмүүллийн давалгаа, шунал тачаалын цунами л тэдний дотор дүрэлзэж байна.
  Анастасия час улаан хөхөө дайсан руу буудаж, Янкигийн онгоцыг мөргөж, уушгиныхаа дээд талд хашгирав:
  - Би бол үзэсгэлэнтэй супермэн!
  Аленка Соколовская гүзээлзгэнэтэй хөхний толгой, архирах тусламжтайгаар дайсныг бут ниргэв.
  - Би бол дэлхийн хамгийн өндөр охин!
  Ийм л тулалдаж буй дайчид бөгөөд тэд дахиад хэдэн зүйлийг хулгайлсан гэж би хэлэх ёстой! Тэднийг хэн ч эсэргүүцэж чадахгүй.
  Америк хүртэл... тэгээд тус бүр аль хэдийн ЗСБНХУ-ын баатар цолтой арван алтан одтой болсон...
  Ийм гайхалтай амжилтын төлөө тэд ЗХУ-ын баатрын Алмазан од гэсэн тусгай шагнал хүртжээ. Энэ нь өөрөө маш нэр хүндтэй, сайхан юм.
  Сайхан амраарай!
  Хамгийн сайн нь мэдээжийн хэрэг хараахан ирээгүй байна!
  Олег Рыбаченко Саудын Арабт дахин нэг ажиллагаа явуулжээ.
  II Николасын хааны арми Оросын нутаг дэвсгэрийг өргөжүүлсэн. Олегтой хамт охин Маргарита Коршунова одоо тулалдаж байв. Мөн мутант - үхэшгүй мөнх байдлыг хүлээн авсан дайчин.
  За, мөнхийн хүүхдүүд энэ бүх Мужахедуудын бүлэглэлийг дуулгавартай болгосон. Тэд тэднийг ялж, Оросын хаанд тангараг өргөхийг албадав.
  Үүний зэрэгцээ Олег Рыбаченко охидын адал явдлын сайхан, арай өөр үргэлжлэлийг бичихийг эсэргүүцдэггүй;
  Шинэ оны дараа Германчууд болон эвсэл АНУ даяар томоохон ахиц дэвшил гаргасан. Технологийн хувьд илүү дэвшилтэт дайсантай тулалдаж байсан америкчууд ялагдаж байв.
  Гуравдугаар сарын сүүлч гэхэд Вермахт Вашингтон руу ойртож, АНУ-ын нийслэл рүү дайрч эхлэв.
  Тулаан тэгш бус өрнөж, охид энд ялж байгаа нь илт байлаа... Тэр тусмаа пирамид танк, Герда сайн, яг л түүний бүтээлүүд шиг.
  Цагаан ордныг буудаж байх үед түүний танк шууд гал авч байхад Герда унтаад энэ тухай зүүдлэв...
  Тэрээр партизан Лара Михейког нацистуудад баригдахыг харсан. Арван дөрвөн настай охин нацистуудаас бууджээ. Түүний хоёр хамтрагч амиа алджээ. Тэгээд тэр өөрөө овоохойд нуугдав.
  Эмээ нь түүнийг ач охиноо болгохыг хүссэн боловч нацистууд түүнд итгэсэнгүй. Тэгээд намайг аваад явсан... Эрлийн ажиллагаа эхлэх гэж байна.
  Дараа нь Лара гранат бариад нацистууд унав. Охин оюун ухаанаараа энэ гэрэлтэй салах ёс гүйцэтгээд түүнийг шидэв ... Гэвч гранат тэсэрсэнгүй.
  Баатарлаг байдлаар зугтах боломжгүй байсан.
  Тэд Лараг унагаж, хэд хэдэн удаа цохиж, нүдэн доор нь хөхөрсөн байв. Гэхдээ тэд хүчтэй цохисонгүй, тэд тахир дутуу болохоос айсан бололтой!
  Түүнийг байцаалт авахаар овоохойд авчрахад Лара ихэмсэг авирлав.
  Тэрээр SS хурандаагийн нүд рүү зоригтойгоор хараад:
  - Фриц удахгүй чамайг устгах болно! Бууны чимээг сонсоорой, Улаан армиас сүйрэл ирж байна!
  Хурандаа хариулав:
  - Зоригтой охин, чи ташууртай уулзах болно!
  Лара зоригтойгоор хашгирав:
  Өвдөлт намайг айлгахгүй!
  Хурандаа тушаав:
  - Энэ новшийг гадаа гарга: партизан, тосгоныг бүхэлд нь харуул!
  Цагдаа хурдан хэлэв:
  - Гудамжинд цас орж, хүйтэн жавартай байна ... Охиныг хөл нүцгэн гаргаж, халуун сэтгэлийг нь хөргөж болохгүй гэж үү!
  СС-ийн хурандаа толгой дохив.
  - Зөв! Хүйтэнд хөл нүцгэн байгаа мэт байг, магадгүй ухаан ороорой !
  Ларагийн пальто, цамц нь урагдсан байв. Зөвхөн нэг даавуун даашинзтай үлдсэн. Тэд барзгар гутал, хар оймсоо тайлав. Охин нэг хөнгөн даашинзтай хөл нүцгэн байв.
  Тэд түүний хүзүүнд "Би партизан" гэсэн бичээс бүхий самбар өлгөжээ. Тэгээд түүний гарыг ардаас нь боож, тэд түүнийг үүдний үүдэнд гаргав. Бүсгүйн хөл нүцгэн хүйтэн, цастай мэт санагдана.
  Лара инээмсэглэв. Түүний нүүрэн дээрх хөхөрсөн байдал, түүний гадаад төрх байдал тэр үнэхээр ичиж байв. Мөн цасанд хөл нүцгэн явж болно. Зуны улиралд олон удаа хөл нүцгэн алхсанаас ул нь маш ширүүн болсон байв. Тэрээр саяхан гутлаа өмссөн бөгөөд энэ нь түүний хүйтэн, өлсгөлөнг тэвчих анхны тохиолдол биш юм.
  Лара өөрөө яваад үргэлжлүүлэн инээмсэглэв. Салхи салхилж, түүний зэс улаан үсийг хийсгэж, нүцгэн хөл дор нь цас шаржигнана.
  Охин хаан ширээнд суусан гүнж шиг ийм агаартай алхаж байв. Тэр ардаа бараг л хүүхдийн хөл шиг сайхан, жижигхэн ул мөр үлдээжээ.
  Хүмүүс түүнийг өрөвдсөн харцаар харав.
  Үслэг дээлтэй эмээ нарын нэг бувтнаад:
  - Аймшиг! Тэд охиныг хөл нүцгэн хөтлөв!
  Цаг агаар нартай байсан тул Ларагийн хатуурсан ултай ул нь хүйтэнд арай ядан шаналж байв. Тэр өөртөө алхаж, шүдээ илэв.
  Энд тэр ташуурын цохилтод шатжээ. Охин орилон уруулаа хазав.
  Түүнийг дахин хэд хэдэн удаа хүчээр цохисон. Лара хөл дээрээ босч ядан уйлахаа больсон.
  Зөрүүд охиныг эрүүдэн шүүх төхөөрөмж байсан тусгай овоохой руу явуулсан.
  Энд тэд түүнийг тавиур дээр тавиад, өсгийг нь халуун төмрөөр шатааж эхлэв ...
  Хоёр цаазын яллагч Лараг ташуураар ташуурдав. Охин эхэндээ орилсон дуугаа асар их хүчин чармайлтаар дарж байсан ч халуунаас улайсан өргөн төмөр туузыг хүүхдийн нүцгэн уланд түрхэхэд тэрээр орилж, ухаан алджээ. Түүнийг авчирсан ...
  Аймшгийн...
  Герда сэрлээ .... Хараал ид, тэд ялалтын босгон дээр, тэдний танк Цагаан ордныг буудаж байхад та үүнийг мөрөөдөх хэрэгтэй.
  Тэгээд ийм муухай зүйл гарч ирдэг ...
  гэрээс гарч яваа " Супершинг " рүү буудаж , цоолж, хашгирав:
  - Амар амгалан, хөдөлмөр, хайр!
  Дараа нь тэр хэлээ гаргав.
  Шарлотт мөн дайсныг хөлийнхөө нүцгэн хуруугаар цохиж, хашгирав:
  - Би бол супер охин!
  Кристина мөн цохиж, могойгоор исгэрч, час улаан хөхөөрөө джойстикийн товчлуурыг дарж, дайсныг цохив:
  - Бид бол супер хүмүүс!
  Мөн Магда дайсныг алгадаж, танкийг бут цохиж, байлдааны хэрэгслийг хүчээр дэлбэлээд:
  - Уран жолоодлого өг!
  Дараа нь тэр түншүүд рүүгээ нүдээ ирмэв. Энэ охин дээд зэргийн буучин юм.
  Дайчид янкуудыг устгаж, оноо авч байна... Альбина, Альвина хоёр унасан хоёр мянган машиныг аль хэдийн цуглуулсан. Үүний төлөө тэд шинэ шагнал хүртэв: мөнгөн царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар загалмайн очир эрдэнийн од.
  Ингээд л охидууд супер зэрэглэлийн хөзрийн тамга тэмдгээр бусдаас ялгарсан. Мөн хэн ч тэднийг зогсоож, ялж чадаагүй.
  Анастасия Ведмакова, Акулина Соколовская, Орлова нар тус бүр шинэ шагнал хүртлээ: очир эрдэнийн дээд зэргийн алдрын одонгоор шагнуулсан нь тэд маш их баяртай байв. Эдгээр нь дажгүй охидууд юм.
  Мөн дайн дуусч байна ... 1948 оны 4-р сарын 20-нд Америкчууд бууж өглөө. Дэлхийн 2-р дайны өөр нэг түүх орвонгоороо эргэв.
  Энэ удаад урт удаан амар амгалангийн үе шиг харагдаж байна. ЗХУ Аляскийг эргүүлэн авч, бүгд баяртай байв. Мөн Америк тивийн орнуудыг Япон, Гуравдугаар Рейх хоёр хуваасан. Ийнхүү дэлхийн түр зуурын дахин хуваарилалт дуусав.
  Германчууд дайнаас залхаж байна.
  Гитлер Гуравдугаар Рейхийн үед олон эхнэр авахыг зөвшөөрч, тус бүр 4 хүртэл эхнэр авахыг зөвшөөрч, хүүхэдгүй эсвэл гурваас доошгүй хосуудад хатуу татвар ногдуулжээ. Энэ нь хүн амын бодлогыг дэмжих хүчтэй алхам байв.
  Нэмж дурдахад Гитлер өөрөө зохиомол хээлтүүлэгээр олон хүүхэдтэй болсон. Мөн тэдний дунд хаан ширээг залгамжлагчийг сонгох шаардлагатай байв.
  Ямар ч уйтгар гуниг байсангүй, Гуравдугаар Рейх Японтой хамт эзлэгдсэн хүмүүсийг шингээж байв.
  Гэвч 1953 оны гуравдугаар сарын 5-нд Сталин таалал төгсөв. Тэгээд Берия засгийн эрхэнд гарч ирэв. Яагаад Берия гэж? Бодит түүхэнд түүнд хаан ширээнд суух сайхан боломж байсан боловч осол нь түүнд саад болсон: БНАГУ-д бослого гарч, түүнийг дарах үеэр Бериягийн эсрэг хуйвалдаан болов. Энд БНАГУ-д мэдээж тийм биш.
  Нэмж дурдахад Гитлер Германофил хүн байсан, сайн таамаглаж болохуйц, алдартай Берияг Сталины дараа захирахыг хүссэн. Сталин эрүүл мэнд нь муудах үед Бериягийн талд гэрээслэл гаргажээ.
  Ингээд бүх зүйл зөвхөн нууц цагдаа гэлтгүй нууцын даргын талд шийдэгджээ.
  За, Берия Гитлерт Япон улсыг цөмийн зэвсэгтэй болох хүртэл нь харьцахыг санал болгов.
  Самурай юу бодож болохыг та хэзээ ч мэдэхгүй.
  Берия, Гитлер нар Японтой хамтарсан дайн хийх, газар нутгийг нь хуваах талаар тохиролцов.
  1954 оны 4-р сарын 20-нд колоничлолын өргөн уудам самурай гүрний эсрэг хамтарсан дайн эхлэв.
  Түүхэнд ямар шинэ хуудас нээгдэж байна вэ. Зөвлөлтийн цэргүүд Япон руу давшиж байна.
  Германчууд ч гэсэн... Энд дахиад л Герда, Шарлотта нар пирамид хэлбэртэй танканд тулалдаж байна. Тэд тавин тонн жинтэй хоёр хүний суудалтай машин, 2500 морины хүчтэй хийн турбин хөдөлгүүртэй. Герман машин ямар хурдан болохыг та төсөөлж болно. Хуяг нь тусгай, хуванцар хольцтой. Мөн маш хүчтэй, бүх өнцгөөс нэвтэршгүй. 75 мм-ийн жижиг калибрын буу, гэхдээ өндөр даралттай бууны сумны хошууны хурд маш өндөр. Тэр хуяг цоолж байна дээшилсэн. Мөн бүрхүүлийн нөөц, галын хурд маш сайн. Дамжуулах чадвар өндөр.
  Танк өөрөө зүгээр л супер... Тиймээс Герда юутай тулалдахаа мэддэг.
  Зөвлөлтийн машинууд илүү сул байдаг. Үндсэн танк нь харьцангуй хямд, гэхдээ бүх зүйлээрээ Германыхаас хамаагүй доогуур сайн машин болох Т-54 хэвээр байна. IS-7 хэзээ ч өргөн тархсангүй. Үүнийг IS-10 анзаарсан бөгөөд 122 мм-ийн их буу, гэхдээ илүү урт баррель, духан дээр сайн хуягтай, сул талуудтай байв. Гэхдээ энэ бүхэн тавин гурван тонн жинтэй таарч байгаа нь гайгүй.
  Герда хөлийн нүцгэн хуруугаараа, джойстикийн товчлуур дээр дарж, "Пантер-6" танкаа Япон руу харваж байгаад:
  - Аричуудын ахан дүүсийн үзэл санаа алдарших болтугай!
  Шарлотт час улаан хөхөөрөө, долоон пулемётын цуваагаараа джойстикийн товчлуурыг дарж, хашгирав:
  - Бидний аз жаргал Аричуудын мөрөөдлийн коммунизмд байна!
  Тэгээд охин дахин инээв ...
  Кристина, Магда нар өөр нэг пирамид "Пантер"-6 дээр тулалддаг.
  Кристина нүцгэн хуруугаараа джойстикийн товчлуурыг дарж, Японы дайсныг цохиж, архиран:
  -Найз залуудаа баяр хүргэе!
  Магда мөн гал нээж, дүлий инээж, бадмаараг хөхөөрөө джойстик товчийг дарж хэлэв:
  - Залуусынхаа алдар алдар!
  Тэгээд тэд яаж инээдэг бол. Нуулгүй хэлэхэд дайны догдолж буй гайхалтай охид.
  Тийм ээ, Японы хувьд шүүлтийн өдөр ирсэн бололтой. Гэхдээ бүх зүйл төлөвлөгөөний дагуу явж байна.
  Элизабет болон түүний багийнхан зарим талаараа шинэчлэгдсэн Т-54 танк дээр тулалдаж байна. Гэхдээ ялгаа нь бага байна. Буу нь арай хурдан болж, сум нь илүү хуяг цоолж байна. Энэ бол ялгаа юм.
  Мөн хөдөлгүүр нь 520 морины хүчтэй нэг л дизель хөдөлгүүртэй... Япончууд өөрсдийн хийцтэй, лицензтэй Германы танкийг ашигладаг. Машинууд ч ерөнхийдөө сайн. Ялангуяа тавин найман тонн жинтэй, 70 EL урттай 105 мм-ийн буутай Хирохито-3 машин нь зэвсэглэлээрээ Т-54-ээс давуу, хуяг дуулга, жолоодлогын үзүүлэлтээрээ дутахгүй, эрчим хүчний нөөцөөс бусад нь .
  Японы энэ танк бол ЗХУ-ын хувьд асуудал юм. Гэхдээ Мандах нарны орноос арай хөнгөн машинууд бас бий.
  Тэдэнтэй харьцах нь илүү хялбар байдаг.
  Элизабет нүцгэн хуруугаараа гал нээж, самурай танкуудыг цохив. Тэр үүнийг маш ухаалаг хийж, хашгирав:
  - Манай чөлөөт эх орны алдар суу!
  Екатерина дахин гал нээж, час улаан хөхөө ашиглан Японы машиныг эвдэж, хашгирав.
  - Бурханаас Орост өгсөн!
  Елена мөн дайсныг цохиж, нүцгэн өсгийөөрөө дайсны танкийг бут цохиж, архиран:
  - Коммунизмын үзэл санааны агуу байдлын төлөө!
  Евфрасиа бас харваж , уян харимхай цээжний гүзээлзгэнэтэй хөхний тусламжтайгаар үүнийг хийж, хашгирав:
  - Дээд коммунизмын ялалтын алдар алдар!
  Тиймээс тэд танкаа чадварлаг хөдөлгөж, ялагдахаас зайлсхийдэг. Хирохито-3 танкийг бас хүнд гэж ангилж болох ч нэлээд том хэмжээтэй. Ийм машиныг ялна гэдэг хэцүү .
  Тэгээд энд тэр охид руу явдаг. Буу нь калибрын хувьд том бөгөөд сумны хошууны хурднаас өндөр байдаг. Японы цамхагийн духны хуяг нь Зөвлөлтийн 240 мм-ээс ч зузаан, их биений дух нь дээд хэсэгт 150 мм, доод хэсэгт 120 мм зузаантай байдаг. Япончуудын хурд бүр ч өндөр, хийн турбин хөдөлгүүр нь 1500 морины хүчтэй. Тийм ээ, энэ танк нь Японд хамгийн шилдэг нь юм. Түүнтэй хошигнох хэрэггүй.
  Гэвч Элизабет час улаан хөхний тусламжтайгаар шууд бөгс рүү нь сум илгээж, Японы танк Зөвлөлтийн машиныг мөргөж чадалгүй дэлбэрчээ.
  Кэтрин жиргэж, найзынхаа нүцгэн өсгийг үнсэв:
  Чи бол ухаалаг Лиза!
  Элизабет санал нийлэхгүй байна.
  - Би зүгээр л суут ухаантан!
  Тэгээд яаж инээх билээ дээ. Энд охин байна.
  Тэд маш их уйлдаг ... Жишээлбэл, Екатерина дөчин нэгэн жилийн дараа хэрхэн урсан одсоноо санаж байна. Хэдэн өдрийн дараа гутал урагдаж, би хөл нүцгэн гишгэхэд хүрэв. Тэгээд хотын бүсгүйн зуршлаас болж өвдөж, овойлт, мөчир, овойлт бүр мэдрэгддэг. Мөн хөл нь цус гартал нь унасан, алхам бүр нь өвдөлтөөр дэлбэрэх нь тэр.
  Хөл нүцгэн алхах нь ийм зовлонтой гэж охин хэзээ ч бодож байгаагүй. Хөл нүцгэн Клеет охиныг Хюго өрөвдсөн нь учир дутагдалтай. Зун ч гэсэн ийм охидын хөл ийм байдаг бол өвөл яах вэ?
  Гэсэн хэдий ч Кэтрин үүнд хурдан дасч, залуу бие нь хурдан дасан зохицож, шархадсан ул нь өтгөн хатаж, бүдүүн болжээ. Тэгээд хөл нүцгэн алхах сайхан байсан. Екатерина хүйтэн жавар хүртэл гутлаа ч өмсөөгүй. Гэсэн хэдий ч дараа нь тэдний дөрөв нь бий болж, Евфрасиниа тэдэнд шулам хийх урлагийг заажээ. Мөн шулам залуу насаа уртасгахын тулд ихэвчлэн цасанд хөл нүцгэн гүйдэг. Товчхондоо, охид нууц мэдлэгийг эзэмшиж, хорин настай харагдаж байсан бөгөөд хөл нүцгэн, бикинитэй хүйтэнд хөлддөггүй байв. Энд гоо үзэсгэлэнгүүд байна. Мэдээжийн хэрэг Аленкагаас бусад нь илүү сэрүүн хүмүүс байдаггүй. Тэрээр IS-10 дээр сунгасан баррель бүхий өөрчлөлтөөр тулалдсан. Энэ танк саяхан цувралд гарч ирэв. Мөн ховор хэвээр байна. IS-7 хэзээ ч том цувралд орж байгаагүй. Өртөг өндөртэй, үйлдвэрлэлд хүндрэлтэй учраас тэр бололтой.
  Тиймээс Аленкагийн багийнхан эдгээр япончуудыг устгаж, өөртөө дуу дуулдаг.
  Цэнхэр шөнө гал мэт нисээрэй
  Бид ажилчдын анхдагч хүүхдүүд...
  Гэрлийн жилийн эрин үе ойртож байна,
  Анхдагчдын хашхираан үргэлж бэлэн байгаарай!
  Охидууд ажилдаа ороход та тэднийг эсэргүүцэж чадахгүй. Энэ бол үнэндээ дайны төгс бүтээл юм.
  Барилдаан сайхан болж, Япон ялагдаж байна.
  Энд 5-р сард Зөвлөлтийн цэргүүд өмнөд Сахалиныг эзлэн авав. Мөн тэд маш болгоомжтой ажилласан.
  Гэхдээ Зөвлөлтийн охидын батальонууд тулааны гайхалтай ангиллыг харуулдаг.
  Тэдний зэвсгийн төрлөөс мэдээж АК ашиглаж эхэлсэн. Германаас муу, гэхдээ энгийн бөгөөд найдвартай. Германы довтолгооны карбинаас хол зайд онилсон цохилтоос доогуур байгаа ч өрсөлдөгчөө бут цохив .
  Японы хоригдлуудын Зөвлөлтийн охид нүцгэн, тоостой хөлөө үнсэж, нүцгэн өсгийгөө долоодог. Энэ бол тэдний тактик.
  Хамгийн дээд зэрэглэлийн дайчид.
  1954 оны зун германчууд Америкийг Японы цэргээс бүрэн цэвэрлэв.
  Маргарет тэргүүтэй хөл нүцгэн охидын батальон онцгой сайхан тулалдав. Охиныг самурай нар тарааж, баригдсан залуу өсгийг нь үнсэж, Сугар гарагийн цээжийг долоохоос өөр аргагүй болжээ.
  Герда болон түүний баг Panthers-6 дээр сайн ажиллаж, маш олон япончуудыг там руу, заримыг нь диваажинд илгээв.
  Дөрвөн нинжа охин Манжуурт ирж байсан Зөвлөлтийн цэргүүдтэй тулалдаж байв.
  Цэнхэр үстэй нинжа охин илдээр цохиж, салхин тээрэм ажиллуулж, Зөвлөлтийн цэргүүдийг цавчиж байв. Дараа нь тэр хөлийнхөө хуруугаараа тэсрэх бодис бүхий вандуй шидэж, Зөвлөлтийн Т-54 танкийг хөмрүүлж, хуцав.
  - Хамгийн дажгүй улс бол Япон!
  Шар үстэй нинжа охин бас дайсан руу иртэй цавчиж, нүцгэн өсгийөөрөө бумеранг өгч:
  - Бидний самурай ялалтын төлөө!
  Улаан үстэй нинжа охин ямар ч асуудалгүйгээр сэлэм барин түрэмгий эргэдэг тавцан хийж, Зөвлөлтийн цэргүүдийг таслах болно. Дараа нь түүний хөлийн нүцгэн хуруунууд бөмбөг хаях болно. ЗСБНХУ-ын танк хагарч, дайчин хашгирах болно:
  - Коммунизмын үзэл санааны нэрээр!
  Цагаан үст нинжа охин талбай дээгүүр сэнс гүйлгэж, орос цэргүүдийг дахин тас тасдаж, нүцгэн хуруугаараа Зөвлөлтийн бүхэл бүтэн хоёр танкийг тас тас цохих үхлийн цохилтыг хөөргөх мэт өрсөлдөгчөө авч, цавчив.
  Тэгээд архирах болно:
  -Улс орны агуу байдлын төлөө!
  Охид алах дуртай, тэр байтугай хоригдлуудыг хүчиндэх дуртай. Тийм ээ, ингэснээр эрчүүд хэт их ачаалалаас болж ухаан алддаг. Тэгээд л нинжа хүүхнүүдэд таалагддаг. Уяатай хүмүүс дээр үсэрч, нэгэн зэрэг ташуураар ташуурдах.
  Гэвч япончуудын баатарлаг байдлыг үл харгалзан тэд илүү сайн, илүү дэвшилтэт технологид ялагддаг.
  Ялангуяа супер зэрэглэлийн тэнгэрт япончуудыг салхин тээрэм мэт бут ниргэдэг эйс Анастасия Ведмакова, Акулина Соколовская нар.
  Анастасия хөл нүцгэн хуруугаараа Японы зургаан онгоцыг нэг дор тасдаж, хашгирав:
  - Орост коммунизмын үзэл санаа алдарших болтугай!
  Акулина час улаан хөхөөрөө товчлуурыг дарж, Японы долоон онгоцыг нэг дор таслаж, архирав:
  - Оросын баатруудын алдар суу!
  Дайчид Японоос өмнөх гомдлоосоо өшөө авдаг. Ялангуяа II Николасын үеийн дайнд ялагдсаны төлөө. Үгүй ээ, тэд хэзээ ч мартахгүй, үе үеийнхэн уучлахгүй.
  Анастасия бадмаараг хөхөө дарж, дахин нэг дэлбэрч, Японы онгоцыг буудаж, архиран:
  - Коммунизмын эрин үеийн алдар суу Берия!
  Акулина хөлийн нүцгэн хуруугаа дарж, самурайн онгоцыг мөргөж, дуу алдав:
  - Агуу ялалтын төлөө!
  Альбина, Альвина нар рекорд оноо авч байна. Гурван мянган онгоцыг буудаж унагасны төлөө тэд Төмөр загалмайн баатар эрдэнийн од, алтан царс модны навч, сэлэм, очир алмааз зэрэг одонгоор шагнагджээ.
  Альбина час улаан хөхөө ашиглан эргүүлэв. Тэр нэгэн зэрэг Японы хэдэн арван онгоцыг огтолж аваад:
  - Миний цээжний төлөө!
  Тэгээд тэр өөрийгөө хар дайчин тэврээд төсөөлж байв.
  Альвина хөл нүцгэн хуруугаараа өшиглөж, арав хагас Японы онгоцыг буулгаж аваад:
  - Агуу ялалтын төлөө!
  Герман охид их зодоонтой, үзэсгэлэнтэй. Хар арьст залууст их дуртай бөгөөд тэдний хэл нь эрчүүдийн хар модны төгс төгөлдөр байдлыг өнгөлөхөд үргэлж бэлэн байдаг.
  Альбина хөл нүцгэн хуруугаараа самурай нарыг дахин цохиж, онгоцыг нь буудаж унагав.
  Тэгээд тэр хашгирав:
  - Би бол Супермэн!
  Альвина гүзээлзгэний хөхөө дарж, Японы олон онгоцыг хадаж, хашгирав:
  - Би бол сансрын хортон шавьж!
  Охин нь хэт дайчин, идэвхтэй байдаг .
  Жинхэнэ Аричууд зүгээр л супер! Ерөнхийдөө хамгийн дээд зэрэглэлийн ийм гоо үзэсгэлэн!
  Герман, Зөвлөлтийн цэргүүд дайсныг бут ниргэж, Хятад даяар давшиж байна.
  Сингапур руу довтлох үеэр агаарын десантын дивиз, хөл нүцгэн охидын "Барракуда" ангийн дайчид онцгойрч байв. Бүсгүйчүүд халуун орны борооны шалбааг дундуур нүцгэн өсгийгөө алгадаж, япончуудын бэхэлсэн байрлал руу нэвтэрч, жадаар цоо хатгав.
  Ийм л тэмцэгч гоо бүсгүйчүүд байна.
  Ийм түрэмгий багийн цохилтоос болж Япон чичирчээ.
  1954 оны намар Хятадын ихэнх хэсгийг тэнхлэгийн гүрнүүдийн мэдэлд авав. Нар мандах орны хувьд нөхцөл байдал нэлээд төвөгтэй болсон.
  Гитлер хэлэхдээ:
  - Нэг үүрэнд хоёр шувуу таарахгүй!
  Дайчид Альбина, Алвина нар дөрвөн мянган онгоцыг буудаж унагав. Япон хямд боловч чанар муутай онгоцыг маш их хэмжээгээр үйлдвэрлэсэн тул төлбөр тооцоог авахад маш тохиромжтой байв.
  Альбина хөл нүцгэн хуруугаараа өөр нэг самурайг огтолж аваад:
  - Энэ бол бидний сайхан ертөнц!
  Альвина час улаан хөхөөрөө арваад япон машиныг унагаж, жиргэжээ.
  - Бүх орчлон ертөнцөд коммунизмын эрин үеийн алдар суу!
  Альбина гүзээлзгэнэтэй хөхөө ашиглан самурайг унагаж байгаад гайхаж, хашгирав:
  Та коммунизмын тухай ярьж байна уу?
  Алвина хөлийн нүцгэн хуруугаа ашиглан Японы хэдэн арван онгоцыг таслав:
  - Арийн шинэ дэг журам бол коммунизм юм!
  Охид инээлдэв ... Дөрөв дэх мянган онгоцны хувьд цагаан алтны царс модны навч, сэлэм, очир алмааз бүхий Төмөр загалмайн баатар эрдэнийн одонгоор шагнагджээ. Тэр ч байтугай маш өндөр шагнал нь гоо үзэсгэлэнгийн дээд амжилт юм.
  Эдгээр нь өөдрөг охидууд юм ....
  Гэсэн хэдий ч Анастасия Ведмакова, Акулина Соколовская нар доогуур биш бөгөөд таван зуун унасан онгоцны оноог давсан.
  Тэд маш өндөр шинэ шагналуудыг авч, өөрсдөдөө зориулж бүхэл бүтэн оддын цуглуулга цуглуулав.
  Анастасия нүцгэн хөлөөрөө зэвсгээ онилж, дайсныг цохиж, дайсныг таслан, хашгирав:
  - Бүх дэлхий дээрх коммунизмын төлөө!
  Акулина час улаан хөхөө дарж дайсныг цавчиж, түрэмгийлэн хашгирав:
  Хүүхдүүд хүртэл биднийг мэддэг!
  Өвлийн улиралд Япон бараг бүх колонио алдаж, тэмцэл өөрөө метрополис руу шилжсэн.
  Тулалдаан ширүүн болж, төгсгөл, ирмэггүй 1955 он ирлээ.
  Япон аажмаар, гэхдээ гарцаагүй бууж өгч байна. Тэгээд дайнд аажмаар ялагдана.
  Гэвч самурай нар цөхрөнгөө барж, ширүүн тулалддаг.
  Алёнка болон түүний багийнхан IS-11 туршилтын танк руу нүүв. Энэхүү машин нь 130 мм-ийн буугаар тоноглогдсон бөгөөд ёроолд нь хатуу замтай.
  Аленка нүцгэн хуруугаараа харваж, дайсныг цоолж, архиран:
  - Охидын нүцгэн өсгийтэй коммунизмын алдар!
  Анюта ч бас час улаан хөхөөрөө буудаж, есөн пулемётын гохыг дарж:
  - Бид охидууд их дажгүй шүү!
  Алла бас нүцгэн хуруугаараа дайсныг цохиж, архирлаа:
  - За, шурагнаас!
  Мария нүцгэн өсгийгөө ашиглан галзуу. Тэр дайсныг цоолж, шүдээ ил гарган:
  - Шинэ амжилтын төлөө!
  Маруся гүзээлзгэний хөхний толгойгоор цохиж, дайснуудыг үхлийн аюултай атгаж, жиргэжээ:
  - Коммунизмын агуу хүмүүсийн төлөө!
  Аленка дахин буудаж архирав:
  - Нэгдлийн тариачин ерөнхийлөгч, цыган дарангуйлагч Сашка үхэхийн тулд!
  Тэгээд тэр нүцгэн хөлөө хуяг руу алгадах болно.
  Охидууд тэгж л таарч байсан, зүгээр л сайхан. Тэд ерөнхийдөө гайхалтай ангийн дайчид юм.
  Энд тэд найрал дуугаар дуулж байна:
  Үгүй ээ, сонор сэрэмжтэй хүн алга болохгүй,
  Шонхор шувууны харц, бүргэд...
  Ард түмний дуу хоолой тод -
  Шивнээ могойд дарагдах болно!
  
  Сталин миний зүрх сэтгэлд амьдардаг
  Бид уйтгар гунигийг мэдэхгүй байхын тулд ...
  Сансар огторгуйн хаалгыг нээв
  Бидний дээр одод гэрэлтэж байв!
  
  Дэлхий бүхэлдээ сэрнэ гэдэгт би итгэдэг
  Фашизмын төгсгөл ирнэ...
  Мөн нар гэрэлтэх болно
  Зам, коммунизмыг гэрэлтүүлэх!
  Элизабет ч бас өөрийн Т-54 танктайгаа тулалдаж байгаа нь ийм тулаанч шулам охин юм.
  Тэгээд Японы сайхан машинууд хөл нүцгэн унадаг.
  Элизабет час улаан хөхөөрөө джойстикийн товчлуурыг дараад:
  - Зөвлөлтийн коммунизмын үзэл санааны алдар суу!
  Энэ гоо үзэсгэлэн яаж инээх вэ! Мөн сувдан шүдээрээ гялалзана.
  Екатерина үүнийг аваад хөл нүцгэн хуруугаараа буудаж, жиргэжээ:
  - Коммунизмын үхэшгүй үзэл санааны ялалтад
  Бид эх орныхоо ирээдүйг харж байна...
  Елена өрсөлдөгчөө бадмаараг хөхөөр алгадаж, шүдээ ил гарган хашгирав:
  - Манай эх орны улаан туг,
  Бид үргэлж үнэнч байх болно!
  Ефрасиа нүцгэн өсгийөөрөө цохиж, исгэрэв:
  - Бидний эрх чөлөөтэй эх орон минь,
  Ард түмний найрамдал, үүрд дэмжээрэй!
  Бүх охид хөл нүцгэн хуруугаараа найрал дуугаар дуулжээ:
  - Хууль ёсны эрх мэдэл, ард түмний хүсэл,
  Эцсийн эцэст, энгийн хүн эв нэгдлийг илэрхийлдэг!
  Эмэгтэй дайчид гайхалтай байлдааны түрэмгийллээр ялгагддаг гэж хэлэх ёстой.
  Энд Герда тулалдаж байна ...
  Түүний "Пантер"-6 нь самурайн байрлалыг хэрчиж буй супер танк шиг юм.
  Герда час улаан хөхөөрөө буудаж, джойстик товчийг дарж, архирах болно.
  - Арийн ертөнцийн төлөө!
  Шарлотт мөн алгадаж, хөлийн нүцгэн хуруугаараа япончуудын бөөгнөрөлийг урж, шоолж:
  - Агуу хилийн төлөө!
  Кристина, Магда нар бас тулалдаж байна. Бүсгүйчүүд нь туйлын зодоонтой, маш үзэсгэлэнтэй, бараг нүцгэн бикинитэй.
  Кристина бадмаараг хөхөөрөө буудаж, Японы Хирохито-4 танкийг хагалж:
  -Эх орны минь алдар!
  Магда мөн хөл нүцгэн хуруугаараа өшиглөж, самурайн гаубицыг цохиж, хашгирав:
  - Гайхамшигт амжилтын алдар!
  Эдгээр охидууд дээд зэргийн байна!
  Токио гуравдугаар сарын сүүлээр унав. Тэгээд 1955 оны 4-р сарын 20-нд Япон бууж өгснөөр их дайн дууссан.
  Альбина, Альвина охин хоёр унасан таван мянган онгоцыг давжээ. Үүний төлөө тэд тусгай шагнал хүртэв: мөнгөн царс модны навч, алмаазан сэлэм бүхий Төмөр загалмайн баатрын загалмайн Гранд алмазан од.
  Дайн хараахан дуусаагүй байна. Тэр зүгээр л хэсэг хугацаанд нуугдав. Гэвч Гитлер бараг бүх дэлхийг байлдан дагуулсан.
  Берия Өмнөд Сахалин, Курилын нуруу, Манжуурыг Порт Артурын хамт буцаан авчээ.
  ЗХУ шархаа долоосон хүчирхэг орон болсон. Хэсэг хугацаанд нацист Герман бусад улс орнуудыг байлдан дагуулж, тэдний үл ялиг эсэргүүцлийг дарав.
  Дайн сүйрэл, дэлхийн ноёрхлын төлөө үргэлжилсэн. Гэвч дэлхий дахины өөр нэг сөргөлдөөн үүсэв.
  Энэ хооронд ЗХУ-ын дээгүүр үүл бүрхэв. 1959 онд, далан насныхаа төрсөн өдрөөр Адольф Гитлер Бериягийн захирч байсан Зөвлөлт Орос руу довтлохоор шийджээ. Фюрерийн талд бараг бүх дэлхий байсан.
  Гэвч ЗХУ хүчирхэг, аж үйлдвэржсэн гүрэн болсон. Тэгээд би чулуун дээрээс хусуур олов.
  Хоёр улс хоёулаа цөмийн зэвсэгтэй байсан ч Герда, Альбина нар дэлхийг бүхэлд нь цацрагаар бүрхсэн генератор бүтээж чадсан нь ийм төрлийн сүйрлийг ашиглах боломжгүй болгосон.
  Гитлер дэлхийн хамгийн сүүлчийн бүрэн эрхт гүрнийг булаан авахаар шийдэв. Баруун талын хил нь Днепр, дараа нь Беларусь, Германчуудын мэдэлд байсан Балтийн орнуудаар дамждаг байв. Нацистууд Крымийг ардаа үлдээж чадсан. ЗХУ Севастополь дахь Хар тэнгисийн флотын баазыг түрээслээгүй л бол.
  Бусад нутаг дэвсгэрээс гадна Орос нь Хятад - Манжуурын нэг хэсэг байв. Тиймээс төрөлтийг дэмжих маш идэвхтэй бодлого явуулж, олон эхнэр авахыг коммунист, атеист дэглэмээр хуульчилсан ЗХУ-ын хүн ам газар нутгийн алдагдалтай байсан ч дайны өмнөх 1941 оны тооноос аль хэдийн давж, жил бүр нэмэгдсээр байв. гурван хувиар нэмсэн.
  Берия үр хөндөлт, жирэмслэлтээс хамгаалах хэрэгслийг хоёуланг нь хориглов. Мөн дөрвөөс цөөн хүүхэдтэй гэр бүлд зэрлэг татвар ногдуулсан.
  Төлөвлөгөө, савааны аргын дагуу ЗХУ хурдацтай хөгжиж, цэргийн хүч нь нэмэгдэв.
  Гитлер болзошгүй аюулыг мэдэрч, дэлхийг нэг Гуравдугаар Рейх болгон цуглуулж дууссаны дараа энэ гараг дээр сүүлчийн дайнаа эхлүүлэхээр шийджээ.
  Сүүлийн дайн юу вэ? Дэлхий дээр өөр байлдан дагуулах зүйл алга. Жилийн өмнө Германчууд сар руу нисч, сансар огторгуйг тэлэх эрин үе нээлттэй байна. Гэхдээ Гитлер Оддын дайн, галактикуудыг байлдан дагуулах үеийг харах хүртэл амьдрах болов уу? Хэдийгээр эрүүл амьдралын хэв маяг, цагаан хоолтон, тогтмол дасгал хөдөлгөөн, хэмжүүртэй биеийн тамирын дасгал хийдэг ч Фюрер хөгширч байгаа нь тодорхой байв. Толгой дээр халзан толбо улам бүр нэмэгдэж, үс нь саарал болж, царай нь ядарч байна. Хэдийгээр Фюрер урам зориг өгөхийг оролдож байна.
  Юутай ч та сүүлчийн даалгавраа дуусгаж, ЗХУ-ыг байлдан дагуулах хэрэгтэй. Тиймээс, Фюрер нас барсан ч тэр байгалийн хээлтүүлгийн аргаар олж авсан мянга орчим хүүтэй болно. Тэдний нэг нь дэлхийн түүхэн дэх хамгийн шилдэг, хамгийн чадварлаг хүнээр тодорч, хамгийн агуу дарангуйлагчийн сэнтийд залрах болно.
  Ямар ч байсан хойшлуулах нь хэтэрхий эрсдэлтэй бөгөөд цөмийн зэвсэг ажиллахгүй бол Гитлер эхний ээлжинд л ЗХУ-д тавин сая гаруй цэргийг шидсэн. Мөн маш олон тооны танк, онгоц, нисдэг диск байдаг . Мөн энэ бол асар их хүч юм.
  ЗХУ зэвсгээ шинэчлэх ажлыг үргэлжлүүлэв. Т-64 танк гарч ирэв, илүү хүнд, 125 мм-ийн хүчтэй буутай, өдний бүрхүүл, Германы пирамид машинуудаар нэвтлэх чадвартай. Т-64 дөнгөж үйлдвэрлэгдээд эхэлсэн нь үнэн. Гол танк нь Германы загваруудын эсрэг хангалттай хүч чадалгүй Т-54 хэвээр байв. Энэ нь Гитлер Оросын эсрэг түрэмгийлэлд яарч байсан шалтгаануудын нэг юм.
  IS-11 барьж чадсангүй... IS-12 нь 203 мм-ийн их буутай машинаар бүтээгдсэн боловч хэтэрхий үнэтэй, хүнд, том хэмжээтэй болсон. IS-15 нь 152 мм урт хошуутай бууны буулт байв. Энэхүү машин нь томруулсан Т-64-тэй төстэй бөгөөд дөнгөж үйлдвэрлэгдэж эхэлсэн.
  Германы үндсэн танк болох Пантер-6 нь пирамид хэлбэртэй байсан бөгөөд түүнийг Panther-7 болгон бага зэрэг сайжруулснаар бууны калибрийг 88 мм болгон нэмэгдүүлж, илүү их сүйрлийг бий болгосон. Хөдөлгүүр нь илүү хүчирхэг 3000 морины хүчтэй суурилуулсан бөгөөд тавин тонн жинг хадгалахын зэрэгцээ асар их хурд, маневрлах чадварыг өгч, хуяг дуулганы чанарыг сайжруулсан.
  Хамгийн сүүлийн үеийн Зөвлөлтийн Т-64 ч гэсэн жолоодлогын гүйцэтгэл, хажуугийн хамгаалалт, духаараа Германаас мэдэгдэхүйц доогуур байв. Гэхдээ Т-64 богино зайнаас ч гэсэн Герман руу нэвтэрч чадна.
  Тэнгэрт германчууд бас хүчирхэг, машинуудын тоо хэмжээ, чанарын хувьд илүү байв. Тэд ЗХУ-д өөрсдийн диско байгуулж чадаагүй . Германчууд Белонци дискэн дээр лазер гэх мэт дулааны цацрагийг суурилуулж, илүү үр дүнтэй буудлага хийх боломжтой байв.
  Нацистуудын дунд диско арван дууны хурдтай нисдэг байв. Мөн энэ нь үнэндээ асар том юм. Гуравдугаар Рейхийн арми ийм л хүчтэй.
  Мөн тэд газар доорх танктай. Мөн бусад олон сайхан зүйлс. Товчхондоо, Бериад бараг ямар ч боломж байхгүй.
  Гэхдээ Зөвлөлтийн цэргүүд асар их хамгаалалтын хүч чадалтай. Мөн довтолгоо агаарын довтолгооноос эхэлсэн. Хүч нь тэгш бус, Германчууд Зөвлөлтийн хотуудыг бут ниргэж байна. Арван мянга нь Орос даяар нүүж, Смоленскийг эзэлнэ.
   Наташа шийдвэр гаргав:
  - Гитлер болон түүний бүлэглэлийг ЗХУ-аас цэргээ гаргахыг албадаж, олзлогдсон хүүхдүүдийг суллах шаардлагатай байна!
  Хөгжилтэй Зоя үүнтэй санал нэг байна:
  - Мэдээж хэрэг! Өвөг дээдсээ фашизмаас авраач!
  Августин нүцгэн хөлөө дэвсээд:
  Бид үүнийг ямар ч эргэлзээгүйгээр хийх болно!
  Светлана шууд батлав:
  - Үүний тулд бидэнд бүх боломж бий!
  Дөрвөн эмэгтэй дайчин фашист цэргүүд рүү дайрч байна.
  Бурхны Оросын зууны дайчид, мутант шулам нар хорьдугаар оны нацистуудтай дахин тэмцэлдэв.
  Фашист бор гүрэнд дэндүү олон цэрэг бий. Тэд төгсгөлгүй гол мэт урсдаг.
  Мэдээжийн хэрэг, дөрвөн охин Вермахтын танк, онгоцыг устгасан нь маш алдартай. Тэд анхнаасаа л хүчний талбарт дарагдаж, гар, хөлөөрөө дарж байсан. Гэхдээ...
  Газар доороос Олег Рыбаченко, Наташагийн бага охин Маргарита Коршунова нар гарч ирэв.
  наноботоор цэнэглэв . Тэд үзэн ядсан фашистуудыг устгахаар зорьсон. Ингээд дөрөв нь зургаа болж хувирав.
  Наташа Коршунова нүцгэн, цүүцсэн хөлөө таслан хэлэв:
  -Ингэж байна уу? За, бидний хувь тавилан юу вэ, өөрөөр хэлбэл бид үүнийг даван туулж чадахгүй!
  Түрэмгий алтан үстэй Зоя германчуудыг дарсаар байгаад логикоор тэмдэглэв.
  - Үүнийг хурдан хийцгээе! ЗХУ-ыг аварцгаая!
  Арван хоёр нас хүрээгүй хөл нүцгэн хүү Олег Рыбаченко нацистуудыг явган болон танкийн сэлэм барин архиран:
  - Бид хэзээ ч бууж өгөхгүй!
  Хүүгийн нүцгэн хөлнөөс хурц диск нисч, гурван фашист онгоцыг нэг дор таслав!
  Нүцгэн өсгийтэй гялалзсан Маргарита Коршунова өрсөлдөгчөө, танк, явган цэргийн аль алиныг нь бут ниргэж, шүдээ зууж:
  - Дэлхий дээр эр зориг гаргах газар бий!
  Мөн охины нүцгэн хөлнөөс хорт зүү тарж, нацистууд болон тэдний онгоц, танкуудыг онож байв.
  Наташа Коршунова бас хөлийн нүцгэн хуруугаа гаргаж, аллага үйлдэж, хашгирав:
  Бид хэзээ ч мартахгүй, хэзээ ч уучлахгүй.
  Мөн түүний гэрлийн сэлэм нацистуудын тээрэм дундуур явжээ. Дараа нь тэсэлгээчид танкууд руу цохиж, башуудыг таслав. Онгоцнууд ч бас авсан.
  Улаан үст Августин дайснуудыг зүсэж, хашгирав:
  - Шинэ захиалга!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс шинэ зүү тарсан. Нацист цэргүүд, нисэх онгоцны нүдэнд юу байна, хоолойд юу байна.
  Тийм ээ, дайчид догдолж, уурлаж байгаа нь илт байлаа.
  Хүйтэн Зоя цагаан бор цэргүүд, танкуудыг онгоцоор таслан хашгирав:
  - Бидний төмөр хүсэл!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс үхлийн аюултай шинэ бэлэг нисэв. Мөн танк, цагаан сөнөөгч онгоцнууд унаж, сүүл нь онгоцноос шатаж байна.
  Светлана Цасан цагаан тээрэмчинг огтолж, сэлэм нь аянга мэт.
  Нацистууд боодол шиг унаж байна.
  Охин нүцгэн хөлөөрөө зүү шидэж, дайсны онгоцыг буудаж, хашгирав:
  - Орос эхийн хувьд хүн төрөлхтний сансрын эзэнт гүрэн бий болно, ял!
  Олег Рыбаченко нацистуудын эсрэг довтлов. Терминатор хүү бор цэргээ цавчиж байна.
  Үүний зэрэгцээ хүүгийн нүцгэн хөлний хуруунууд нь хортой зүү шидэж, их биеийг урж, онгоцыг буудаж байна.
  Хүү архиран:
  - Ирээдүйн Орост алдар суу!
  Хөдөлгөөнд нь хүн бүрийн толгой, амыг огтолж, тэр үед танкийн цамхагуудыг зүсдэг.
  Терминатор охин Маргарита мөн өрсөлдөгчид, онгоц, танкуудыг устгадаг.
  Түүний нүцгэн хөл нь чичирч байна. Нацистууд олноороо үхэж байна. Дайчин хашгирав:
  - Шинэ хилийн төлөө!
  Тэгээд охин нь аваад зүснэ ...
  Фашист цэргүүдийн цогцос.
  Энд Наташа Коршунова довтолж байна. Тэрээр танк, онгоцны хамт нацистуудыг устгаж, дуулж байна.
  - Орос бол агуу, гэрэлтсэн,
  Би их хачин охин!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс дискнүүд нисдэг. Нацистуудын хоолойг хэн харсан бэ. Тийм ээ, энэ охин танк нурааж байна.
  Зоя Ангелская довтолгоо хийж байна. Бор цэргүүдийг хоёр гараараа цавчих. Хоолойноос нулимах. Тэгээд тэр нүцгэн хуруугаараа үхлийн зүү шиддэг - тэр танк, онгоцыг буудаж унагадаг.
  Үүний зэрэгцээ тэрээр өөртөө дуулдаг:
  - Өө, блуджин явцгаая,
  Өө, миний дуртай явах болно!
  Августин нацистуудыг лазер сэлмээр цавчиж, бор цэргүүдийг танкийн хамт устгаж байгаад:
  - Бүх зүйл сэгсгэр, амьтны арьстай,
  Тэр цагдаа руу цохиур бариад гүйв!
  Мөн нүцгэн хуруугаараа дайсан руу хэрхэн яаж харвах вэ, зааныг алах зүйл, тэр ч байтугай танк.
  Тэгээд хашгирч:
  - Чоно! Хорин хоёрдугаар зуун!
  Светлана Цасан цагаан довтолгоонд байна. Нацистуудыг цавчиж, таслав. Тэр хөл нүцгэн, үхлийн бэлгийг түүн дээр тавьдаг.
  Тэр тээрэмийг сэлэм барин ажиллуулдаг.
  Тэрээр танк, онгоцтой хамт олон байлдагчийг бут цохиж, хашгирав:
  - Том ялалт ирж байна!
  Мөн охин дахин зэрлэг хөдөлгөөнд оров.
  Мөн түүний нүцгэн хөл нь үхлийн аюултай зүү шидэж, танк, онгоцыг устгадаг.
  Олег Рыбаченко үсрэн бослоо. Хүү эргэлдэн эргэлдэв. Үсрэлтэнд нацистуудын ихэнхийг таслав.
  Тэр нүцгэн хуруугаараа зүү шидэж, танк, онгоцыг нурааж, хашгирав:
  - Миний сайхан зоригоор алдартай болоорой!
  Мөн хүү дахин тулалдаанд байна.
  Хатуу охин Маргарита Коршунова довтолгоонд оржээ. Бүх дайснуудыг дараалан бутлана. Түүний сэлэм нь салхин тээрэмний ирээс илүү хатуу юм. Хөлийн нүцгэн хуруунууд үхлийн бэлэг шидэж, танк, онгоцнууд шатаж байна.
  Охин довтолж байна. Хүрэн дайчдыг ёслолгүйгээр устгадаг.
  Мөн хааяа үсэрч, мушгина!
  Мөн устгалын бэлгүүд түүнээс нисдэг.
  Тэгээд нацистууд өөрсдөө үхэв. Тэгээд бүхэл бүтэн цогцос овоолно.
  Маргарита түрэмгийлэн хашгирав:
  - Би Америкийн ковбой хүн!
  Тэгээд дахиад л түүний нүцгэн хөл зүү шидсэн.
  Тэгээд дахиад хэдэн арван зүү!
  Наташа Коршунова бас довтолгоонд маш дажгүй.
  Мөн нүцгэн хөлөөрөө шидэж, сүрлээс нулимж, танк, онгоцыг унагадаг.
  Тэгээд уушигныхаа дээд талд хашгирав:
  - Би гялалзсан үхэл юм! Чиний хийх ёстой зүйл бол үхэх!
  Мөн дахин гоо үзэсгэлэн хөдөлгөөнд байна.
  Зоя Ангелская нацистуудын цогцсыг хааж байна. Мөн сүйрлийн бумерангууд түүний нүцгэн хөлөөс нисдэг.
  Тэгээд бор дайчид танк, онгоцтойгоо хамт унаж, унаж байна.
  Зоя охин хашгирав:
  - Хөл нүцгэн охин, чи ялах болно!
  Мөн охины нүцгэн өсгий дээрээс хэдэн арван зүү нисдэг. Нацистуудын хоолой руу шууд ухдаг.
  Тэд үхсэн.
  Өөрөөр хэлбэл, бүрэн үхсэн, танк, онгоцтой газар.
  Августин довтолгоо хийж байна. Хүрэн цэргийг бут цохино. Түүний сэлэм хоёр гартаа барьдаг. Бас тэр үнэхээр агуу дайчин.
  Фашист цэргүүдийн дундуур хар салхи шуурч - онгоц, танкууд унав.
  Улаан үстэй охин архиран:
  - Ирээдүй нуугдмал! Гэхдээ энэ нь ялах болно!
  Мөн довтолгоонд галт үстэй гоо үзэсгэлэн.
  Августин зүүдэндээ догдолж, нүцгэн өсгийтэйгээ пульсар илгээж, архиран:
  - Дайны бурхад бүгдийг урах болно!
  Мөн довтолгооны дайчин.
  Түүний нүцгэн хөл нь маш олон хурц, хортой зүү шидэж, онгоцыг харваж, танкийн хуягуудыг цоолж байна.
  Светлана Цасан цагаан тулалдаанд. Гялалзсан, тэмцэлдэж байна. Түүний нүцгэн хөл нь маш олон үхлийн аюултай зүйлийг хаядаг. Эр хүн биш, шаргал үстэй үхэл.
  Гэхдээ энэ нь эвдэрвэл та үүнийг зогсоож чадахгүй.
  Светлана Цасан цагаан дуулдаг:
  - Амьдрал зөгийн бал биш байх болно,
  Тэр дугуй бүжигт үсрэлт!
  Мөрөөдөл биелэх болтугай -
  Гоо сайхан нь хүнийг боол болгодог!
  Мөн хөл нүцгэн охины хөдөлгөөнд уур хилэн улам бүр нэмэгдсээр байна. Мөн бусад бүх сүйрсэн танк, онгоцууд.
  Олег Рыбаченко довтолгоонд бүх зүйл хурдасч байна. Хүү нацистуудыг цохив.
  Түүний нүцгэн хөл нь хурц зүү шиддэг - танк, онгоцыг урж хаядаг.
  Залуу дайчин хашгирав:
  - Галзуу эзэнт гүрэн хүн бүрийг салгах болно!
  Тэгээд хүү дахин хөдөлж байна.
  Маргарита бол шуургатай сургуулийн охин бөгөөд түүний үйл ажиллагааг бүрэн төгс зогсоодог. Мөн дайснуудыг бут цохино.
  Энд тэр нүцгэн хөлөөрөө тэсрэх бодис бүхий вандуйг хөөргөв. Тэр дэлбэрч, тэр даруй зуун нацист, арван танк шидэх болно.
  Охин хашгирав:
  -Ялалт ямар ч байсан бидэнд ирнэ!
  Тэгээд тэр тээрэмээ сэлмээр ажиллуулах болно - танкийн торхнууд янз бүрийн чиглэлд нисдэг.
  Энд Наташа Коршунова хөдөлгөөнийг хурдасгав. Бүсгүй бор дайчдыг тайруулна. Тэгээд хашгирч байхдаа:
  - Оросын эзэнт гүрнийг ялалт хүлээж байна.
  Нацистуудыг танк, онгоцны хамт хурдацтай устгацгаая.
  Наташа Коршунова бол терминатор охин юм.
  Тэр зогсоод хурдаа сааруулна гэж боддоггүй, танк, онгоцууд төөрдөг.
  Зоя Ангелская довтолгоо хийж байна. Түүний сэлэм мах, төмөр салатыг огтолдог бололтой. Охин уушигныхаа дээд талд хашгирав:
  - Бидний аврал хүчин төгөлдөр байна!
  Мөн нүцгэн хуруунууд нь ийм зүү шиддэг.
  Хоолой нь цоолчихсон бөөн хүмүүс цогцосны овоонд хэвтэж, танк, сүйрсэн онгоц.
  Августин бол галзуу охин. Мөн энэ нь гиперплазмаас робот шиг бүх хүнийг бутлана.
  Энэ нь аль хэдийн нэг ч зуун нацист, маш олон танкийг онгоцоор бут цохисон. Гэхдээ бүх зүйл хурдацтай явагдаж байна. Дайчин бас архирдаг.
  - Би үнэхээр ялагдашгүй! Дэлхийн хамгийн гайхалтай зүйл!
  Мөн дахин гоо үзэсгэлэн довтолж байна.
  Мөн түүний хөлийн нүцгэн хуруунаас вандуй гарч ирэв. Гурван зуун нацист, хэдэн арван танк хүчтэй дэлбэрэлтээр хуваагджээ.
  Августина хэвлэлийн булчингаар тоглож, час улаан хөхөөрөө цээжээ сэгсэрч, дуулав.
  -Чи манай газрыг булаан авч зүрхлэхгүй!
  Светлана Цасан цагаан ч бас довтолгоо хийж байна. Мөн ганц грамм ч амралт өгдөггүй. Зэрлэг терминатор охин.
  Мөн тэрээр дайснуудыг тасалж, нацистуудыг устгадаг. Мөн бор дайчдын масс эвдэрсэн танк, онгоцтой хамт суваг, зам дагуу аль хэдийн унасан байна.
  Зургаан уурласан. Зэрлэг тулаан хийсэн.
  Каратэгийн хүүхэд Олег Рыбаченко дахин хичээллэж байна. Тэгээд тэр хоёр сэлмээ даллан урагшилна. Тэгээд терминатор хүү тээрэм ажиллуулдаг. Үхсэн нацистууд унаж байна.
  Олон тооны цогцос. Цустай цогцос бүхий бүхэл бүтэн уулс, онгоцтой эвдэрсэн машинууд.
  Зохион бүтээгч хүү зэрлэг стратегийг санаж байна. Хаана ч бас морь, хүн холилдсон.
  Хүүхдийн алуурчин Олег Рыбаченко хашгирав:
  - Ухаанаасаа халаг!
  Мөн маш их мөнгө байх болно!
  Мөн шинэ хөдөлгөөн дэх терминатор хүү. Тэгээд нүцгэн хөл нь ямар нэг юм аваад шидэх болно.
  Суут ухаантан хүү архиран:
  - Мастер анги ба "Адидас" фирм!
  Үнэхээр дажгүй үзүүлбэр үнэхээр гоё болсон. Нацистуудыг хэчнээн хүн алав. Мөн хамгийн олон нь бор дайчдыг танк, онгоцтой хамт устгасан.
  Хөл нүцгэн охин Маргарита бас тулалдаанд оролцож байна. Шанцай болон гангийн армиа буталж архирна:
  - Том шокын дэглэм! Бид хүн бүрийг авс руу хүргэж байна!
  Мөн түүний сэлэм нацистуудад хакерджээ. Хүрэн тэмцэгчдийн масс аль хэдийн нуран унасан. Тэдэнтэй хамт танк, онгоцууд.
  Охин архирав:
  - Би ирвэсээс ч илүү сэрүүн байна! Хүн бүр хамгийн шилдэг нь гэдгийг батал!
  Мөн охины нүцгэн өсгий дээрээс хүчтэй тэсрэх бодис бүхий вандуй шиг нисэх болно.
  Мөн дайсан руу цохилт өг.
  Мөн тэрээр зарим өрсөлдөгчид, танк, тэр ч байтугай онгоцыг авч, бут цохино.
  Мөн Наташа Коршунова эрх мэдэлтэй. Тэр өрсөлдөгчөө ялж, өөрөө хэнд ч удам өгөхгүй.
  Хэчнээн нацистыг танк, онгоцтой хамт устгасан бол.
  Мөн түүний шүд маш хурц. Мөн нүд нь маш индранил юм. Энэ охин гол цаазлагч. Хэдийгээр түүний бүх хамтрагчид цаазаар авагчид!
  Наташа Коршунова хашгирав:
  - Би галзуурч байна! Таны хувьд торгууль байх болно! Та нэг рубль ч авахгүй!
  Дахин хэлэхэд охин олон нацистуудыг сэлэмээр цавчих болно.
  Зоя Ангелская нүүж яваад олон бор дайчдыг таслав.
  Мөн нүцгэн хөл зүү шиддэг. Зүү бүр хэд хэдэн нацистыг устгадаг эсвэл онгоцыг танктай харвадаг. Эдгээр охидууд үнэхээр үзэсгэлэнтэй юм.
  Августин өрсөлдөгчөө урагшлуулж, бут ниргэдэг. Үүний зэрэгцээ тэрээр хашгирахаа мартдаггүй:
  - Та авсаас зугтаж чадахгүй!
  Мөн охин шүдээ авч, шүдээ нүцгэн байх болно!
  Мөн улаач нь тийм ... Үс нь пролетарийн туг шиг салхинд хийсдэг.
  Тэгээд бүх зүйл шууд утгаараа уурнаас гардаг.
  Светлана цасан цагаан хөдөлгөөнд байна. Энд тэрээр маш олон гавлын яс, танкийн цамхагуудыг огтолжээ. Шүдээ зуудаг дайчин.
  Хэл харуулдаг. Тэгээд дараа нь сүрэлээс нулимж - онгоцыг унагадаг. Дараа нь тэр хашгирав:
  - Та нар үхэх үү!
  Дахин хэлэхэд түүний нүцгэн хөлөөс үхлийн зүү нисч, явган цэрэг, нисэх онгоцонд оногдов.
  Олег Рыбаченко үсэрч, үсэрч байна.
  Хөл нүцгэн хүү бөөн зүү гаргаж, танкуудыг нурааж, дуулж байна:
  - Зуслан явцгаая, том данс нээ!
  Залуу дайчин хамгийн шилдэг нь.
  Тэр хэдийнэ нэлээд хэдэн настай, Наташа болон компанитай хамт адал явдалтай явсан ч хүүхэд шиг харагдаж байна. Зөвхөн маш хүчтэй, булчинлаг.
  Олег Рыбаченко дуулжээ:
  - Тоглоом дүрмийн дагуу явагдаагүй байг - бид фраераг даван туулах болно!
  Дахин хэлэхэд түүний нүцгэн хөлнөөс үхлийн аюултай, хагалах зүү нисэв. Онгоц, танк хоёулаа.
  Нүцгэн, дугуй өсгийтэй гялалзсан Маргарита Коршунова баяртайгаар дуулжээ.
  - Боломжгүй зүйл гэж үгүй! Эрх чөлөө гэрэлтэнэ гэдэгт би итгэдэг!
  Охин нацистууд болон тэдний танк, онгоц руу дахин үхлийн зүү шидэж, үргэлжлүүлэн:
  - Харанхуй алга болно! Сарнай цэцэглэх болтугай!
  Дайчин хөлийн нүцгэн хуруугаараа вандуй шидэхэд тэр даруй мянган нацистууд агаарт нисэв. Тийм ээ, бор, тамын эзэнт гүрний арми бидний нүдний өмнө хайлж байна.
  Наташа Коршунова тулалдаанд. Кобра шиг үсэрдэг. Дайснуудыг дэлбэлдэг. Маш олон нацистууд үхэж, онгоцнууд унаж байна.
  Тэдний охин, сэлэм, мөн нүүрсний үр тариа, жад. Мөн зүү.
  Үүний зэрэгцээ тэр бас архиран:
  - Би ялалт ирнэ гэдэгт итгэж байна!
  Оросуудын алдар сууг олох болно!
  Нүцгэн хуруугаараа шинэ зүү шидэж, өрсөлдөгчөө цохино.
  Зоя Ангелская зэрлэг хөдөлгөөнд. Нацистууд руу дайрдаг. Тэдгээрийг жижиг хэсгүүдэд хуваана.
  Дайчин эмэгтэй нүцгэн хуруугаараа зүү шиддэг. Энэ нь танк, онгоцтой хамт өрсөлдөгчөө дайрч, архирах мэт:
  Бидний бүрэн ялалт ойрхон байна!
  Тэгээд тэр сэлэм барин зэрлэг тээрэм явуулж, танкуудыг шүүрдэж байна. Энэ үнэхээр охин шиг охин юм!
  Гэвч Августины кобра довтолгоонд оров. Энэ эмэгтэй бүх хар дарсан зүүдний хар дарсан зүүд юм.
  Тэгээд зүсчихвэл таслана гэсэн үг.
  Үүний дараа улаач аваад дуулах болно:
  - Би бүх гавлын ясыг нээх болно! Би бол гайхалтай мөрөөдөл!
  Одоо түүний сэлмүүд ажиллаж байгаа бөгөөд мах, металлыг онгоцны дуралюминий тусламжтайгаар зүсэж байна.
  Светлана Цасан цагаан мөн довтолгоонд ордог. Энэ охин тоормосгүй. Тэднийг цавчих төдийд цогцоснууд бөөн бөөнөөрөө хог болж, онгоц, танкууд унаж байна.
  Шаргал терминатор архиран:
  - Ямар сайн байх вэ! Энэ нь хичнээн сайхан байх бол - би үүнийг мэднэ!
  Одоо түүнээс алуурчин вандуй нисч байна.
  Хөл нүцгэн царайлаг, булчинлаг хүү Олег дахин нацистуудын зуугаад солир тээж явсан нь алдартай. Тэгээд тэр бөмбөг аваад шидэх болно.
  Жижиг хэмжээтэй ч үхэлд хүргэдэг...
  Тэнгэрт нисэх онгоцны массыг хэрхэн жижиг хэсгүүдэд хуваах вэ.
  Терминатор хүү хашгирав:
  - Аймшигтай машинуудын шуургатай залуучууд!
  Хөл нүцгэн охин Маргарита тулалдаанд дахин үүнийг хийх болно.
  Тэгээд баахан бор бөхчүүдийг хасна. Мөн тэрээр танк, онгоцнуудын дунд том цэвэрлэгээ хийдэг.
  Охин хашгирав:
  - Ламбада бол элсэн дээрх бидний бүжиг юм!
  Мөн энэ нь шинэ эрч хүчээр цохих болно.
  Наташа Коршунова довтолгоонд илүү их ууртай байна. Тэр нацистуудыг ингэж бут ниргэдэг. Ийм охидыг эсэргүүцэх нь тэдэнд тийм ч хялбар биш юм.
  Наташа Коршунова аваачаад:
  - Миний хөл нүцгэн өшиглөлт нүдийг нь сохлож байна!
  Газар дээрээ гүйх нь ерөнхийдөө эвлэрдэг!
  Дайчин охин ийм цохилтоор өрсөлдөгчид рүү цохив.
  Мөн тэрээр хөл нүцгэн дискийг шидэх болно.
  Энд тэр тээрэм ажиллуулдаг байв. Хүрэн армийн толгойн бөөгнөрөл ухарч, танкууд шатаж, онгоцнууд дүрэлзэв.
  Тэр бол тэмцэгч гоо бүсгүй. Өөрийгөө ийм бор арчаагаар ялдаг.
  Зоя Ангелская нүүж, хэнийг ч үл тоомсорлож байна. Мөн түүний сэлэм нь үхлийн хайч мэт.
  Охин бол зүгээр л хөөрхөн юм. Мөн түүний нүцгэн хөл нь маш хортой зүү шиддэг.
  Өрсөлдөгчдөө ялах. Тэд хоолойгоо цоолж авс хийж, танк, онгоцыг дэлбэлж байна.
  Зоя Ангелская үүнийг аваад, бүрэн хөхнийхөө час улаан хөхийг сэгсэрч, хашгирав:
  - Цоргонд ус байхгүй бол...
  Наташа Коршунова баяртайгаар хашгирав:
  Тэгэхээр чиний буруу!
  Тэгээд хөлийн нүцгэн хуруугаараа сайтар алах юм шиддэг. Энэ бол үнэхээр охидын охин юм.
  Мөн түүний нүцгэн хөлнөөс ир хэрхэн нисэх болно. Мөн тэрээр маш олон тулаанчдыг цохиж, цамхагуудыг танкуудаас таслах болно.
  Хөл нүцгэн Августин хөдөлж байна. Хурдан бөгөөд гоо үзэсгэлэнгээрээ өвөрмөц.
  Тэр ямар тод үстэй вэ. Тэд пролетарийн туг шиг намирдаг. Энэ охин бол жинхэнэ эрлэг юм.
  Тэр гартаа сэлэм барьчихсан төрсөн юм шиг өрсөлдөгчдөө тайрдаг.
  Улаан үстэй, хараал идсэн амьтан! Би өөрийнхтэй тулалдаанд будаггүй, байгалийн гэрэл ашиглан явсан.
  Августин үүнийг аваад исгэрэв:
  - Бухын толгой байх болно - тэмцэгчид галзуурахгүй!
  Энд тэр дахин олон тулаанчдыг бут ниргэсэн.
  Терминатор хүү Олег Рыбаченко гоншигноно:
  - Таньд юу хэрэгтэй вэ! Энд охин байна!
  Маргарита Коршунова нүцгэн хөлөөрөө чинжаал шидэж, танкийн цамхагийг таслав:
  - Том, дажгүй охин!
  Августин үүнтэй шууд санал нийлэв:
  -Би хэнийг ч хазах дайчин хүн!
  Тэгээд дахиад л хөлийн нүцгэн хуруугаараа алуурчныг хөөргөж, онгоцыг унагана.
  Наташа Коршунова тулалдаанд өрсөлдөгчдөөсөө дутахгүй. Охин биш харин галын дөлөөр ийм шуламтай болохын тулд. Мөн нацистуудад хэцүү байна: онгоц, танкууд унаж байна.
  Тэгээд хашгирав:
  - Ямар хөх тэнгэр вэ!
  Августин нүцгэн хөлөөрөө ирийг суллаж, савны цамхагийг таслан:
  - Бид дээрэмдэхийг дэмжигчид биш!
  Светлана Цасан цагаан, дайснаа таслан, онгоцыг буудаж, твиттер хуудсандаа:
  - Тэнэг хүнийг алахад хутга хэрэггүй...
  Зоя Ангелская нүцгэн хөлөөрөө зүү шидэж, борлосон хөлөөрөө танк, онгоцыг унагав.
  - Чи түүнд галзуу юм шиг худал хэлэх болно!
  Наташа Коршунова нацистуудыг устгаж, нэмж хэлэв.
  - Мөн түүнтэй хамт нэг пенни хий!
  Тэгээд дайчид үүнийг аваад үсрэх болно. Тэд их цуст, сэрүүн байдаг. Ер нь тэдний дотор сэтгэлийн хөөрөл их байдаг.
  Ганцаараа шорт өмссөн бараг нүцгэн, царайлаг, булчинлаг хүү Олег Рыбаченко тулалдаанд маш загварлаг харагддаг.
  Хөөрхөн Маргарита охин хөл нүцгэн хөлөө, эсрэг бодис шидэж, дуулжээ:
  - Цохилт нь хүчтэй, тэр залууд сонирхол бий ...
  Суут ухаант хүү нисдэг тэрэгний сэнс шиг зүйлийг хөлөөрөө хөөргөв. Тэрээр нацистууд болон танкуудаас хэдэн зуун толгойг таслан, хашгирав:
  - Их спортлог!
  Мөн хоёулаа - бүрэн задгай хувцастай хүү, охин.
  Терминатор хүү Олег бор цэргүүдийг цавчиж, дуу алдав:
  - Мөн бидний хувьд том ялалт байх болно!
  Маргарита хариуд нь исгэрэв:
  - Бид хүн бүрийг хөл нүцгэн ална!
  Охин үнэхээр ийм идэвхтэй терминатор юм.
  Наташа Коршунова довтолж дууллаа:
  - Ариун дайн!
  Мөн дайчин хурц диск-бумеранг хөөргөв. Тэрээр нуман хэлбэрээр нисч, маш олон нацистууд, танкийн цамхагуудыг огтолжээ.
  Зоя Ангелская устгалыг үргэлжлүүлж нэмж хэлэв.
  - Энэ нь бидний ялалт байх болно!
  Мөн түүний нүцгэн хөлөөс шинэ зүү нисэв. Мөн тэд маш олон сөнөөгч, нисэх онгоцыг цохисон.
  Шаргал охин хэлэв:
  - Өрсөлдөгчөө шалга!
  Тэгээд тэр хэлээ харуулав.
  Хөл нүцгэн, гал цогтой Августин хөлөө даллаж, хурц иртэй хас тэмдэг шидэж, шуугиад:
  - Эзэн хааны туг урагшаа!
  Светлана Цасан цагаан, нүцгэн өсгийтэй гиперплазмын бөмбөг шидэж, шууд батлав:
  - Амиа алдсан баатруудын алдар алдар!
  Тэгээд охидууд нэгэн дуугаар хашгирч, нацистуудыг бут цохив:
  - Хэн ч биднийг зогсоохгүй!
  Одоо дайчдын хөл нүцгэн дээрээс диск нисч байна. Мах нь урагдаж, танкийн цамхаг, онгоцны сүүлийг нураадаг.
  Тэгээд дахин хашгирав:
  - Хэн ч биднийг ялж чадахгүй!
  Наташа Коршунова агаарт нисэв. Өрсөлдөгчид болон далавчтай тас шувууг таслан тасдаж, гаргав:
  - Бид эмэгчин чоно, дайсныг хуур!
  Түүний нүцгэн хуруунаас маш аюултай диск гарч ирнэ.
  Бүсгүй бүр баярласандаа мушгина.
  Тэгээд тэр бувтнаад:
  - Бидний өсгий галд дуртай!
  Тийм ээ, охидууд үнэхээр тачаангуй юм.
  Богино өмд өмссөн царайлаг, булчинлаг хүү Олег Рыбаченко дуу алдав.
  - Өө, эрт, эвэрт хамгаалалт өгдөг!
  Тэгээд дайчид руу нүд ирмэв. Тэд хариуд нь инээж, шүдээ нүцгэлэв.
  Наташа Коршунова нацистуудыг цавчиж, хашгирав:
  - Манай ертөнцөд тэмцэлгүйгээр баяр баясгалан гэж байдаггүй!
  Нүцгэн, дугуй, хүүхэд шиг өсгийтэй, пульсарт бууж, нацистуудыг устгасан терминатор хүү эсэргүүцэв.
  - Заримдаа зодоон хийх нь хөгжилтэй биш юм!
  Наташа Коршунова зөвшөөрөв.
  - Хэрэв танд хүч байхгүй бол тийм ...
  Гэхдээ дайчид бид үргэлж эрүүл байдаг!
  Охин дайсан руу хөлийн нүцгэн хуруугаараа зүү шидэж, олон тооны танкуудыг онгоцоор дэлбэлүүлж, дуулав:
  - Цэрэг хүн үргэлж эрүүл байдаг,
  Мөн эр зоригт бэлэн байна!
  Үүний дараа Светлана Цасан цагаан дайснуудыг дахин тасалж, танкийн цамхаг, онгоцны сүүлийг нураажээ.
  Зоя Ангелская бол маш хурдан хүүхэд юм. Энд тэрээр нацистуудын эсрэг бүхэл бүтэн баррель хөөргөв. Тэгээд нэг дэлбэрэлтээс хэдэн мянга нь урагдсан.
  Дараа нь тэр хашгирав:
  - Битгий зогсоо, бидний өсгий гялалзаж байна!
  Мөн охин байлдааны хэрэгсэлтэй байна!
  Августин тулалдаанд бас сул биш юм. Тэр нацистуудыг ингэж бут ниргэдэг. Боодол гинжнээс тогшиж байгаа мэт.
  Өрсөлдөгчдөө цавчиж, тэр дуулж байна:
  - Болгоомжтой байгаарай, энэ нь сайн байх болно,
  Намрын улиралд бялуу байх болно!
  Улаан үст чөтгөр үнэхээр хөөрөгний чөтгөр шиг тулалдаанд хагадаг. Мөн танк хэрхэн шатаж, онгоц шатаж байна.
  Харин дээл өмссөн хөл нүцгэн охин Маргарита Коршунова хэрхэн тулалддаг. Нацистууд үүнийг түүнээс авдаг.
  Тэгээд тэр цохих юм бол цохино.
  Үүнээс цуст цацралт гарч ирдэг.
  Наташа Коршунова нүцгэн хөлөөс нь төмөр цацаж, гавлын яс, танкийн цамхгийг хайлуулахад хатуухан хэлэв.
  - Оросын алдар суу, бүр алдар суу!
  Танкууд урагш давхиж байна ...
  Улаан цамцтай дивизүүд -
  Сайн байцгаана уу Оросын ард түмэн!
  Энд охидууд нацистуудыг эзэлсэн. Тиймээс тэдгээрийг тайрч, хэрчиж байна. Дайчид биш, харин жинхэнэ гинжийг тасалсан пантерууд.
  Хүйтэн хүү Олег Рыбаченко тулалдаанд оролцож, нацистууд руу довтлов. Тэр тэднийг өрөвдөхгүй зодож, танкуудыг огтолж, хашгирав:
  Бид бух шиг!
  Маргарита Коршунова хүрэн армийг бут цохиж, танк, онгоцны сүүлийг таслан:
  Бид бух шиг юм!
  Наташа Коршунова түүнийг аваад хашхирч, бор дайчдыг танктай хамт таслав.
  - Худал хэлэх гараас гарлаа!
  Зоя Ангелская нацистуудыг задалж, хашгирав:
  - Үгүй ээ, гараас гараагүй!
  Тэр ч бас нүцгэн хөлөөрөө од авч, суллаж, олон фашистуудыг дуусгах болно.
  Наташа Коршунова түүнийг аваад гаргаад, улаан хөхний толгойноос аянга цохиж, хашгирав:
  - Манай зурагт шатаж байна!
  Мөн түүний нүцгэн хөлнөөс алуурчин боодол зүү нисэв.
  Зоя Ангелская мөн нацистууд болон тэдний танкуудыг онгоцоор устгаж, хашгирав.
  - Бидний нөхөрлөл цул юм!
  Мөн дахин ийм шидэлт хийснээр тойрог бүх чиглэлд бүдгэрч байна. Энэ бол охин - өрсөлдөгчдийн цэвэр устгал.
  Хөлийн нүцгэн охин гурван бумеранг авч хөөрнө. Үүнээс үүдэн цогцос улам бүр нэмэгдэв.
  Үүний дараа гоо үзэсгэлэн нь дараахь зүйлийг өгөх болно.
  - Бид дайсанд өршөөл үзүүлэхгүй! Цогцос байх болно!
  Тэгээд дахин үхлийн аюултай зүйл нүцгэн өсгий дээрээс нисэв.
  Улаан үстэй Августин бас логикоор хэлэв:
  - Ганц цогцос биш, олон цогцос!
  Үүний дараа охин үүнийг аваад цуст шалбааг дундуур хөл нүцгэн алхав. Тэр маш олон нацистуудыг устгасан.
  Тэгээд яаж архирах нь:
  - Олон нийтийн аллага!
  Одоо тэр нацист генерал руу толгойгоо цохино. Түүний гавлын ясыг хугалж өг:
  - Банзай! Та диваажинд очих болно!
  Светлана Цасан цагаан довтолгоонд маш их ууртай, ялангуяа танк, онгоцыг унагаж, тэр хашгирав:
  - Чамд өршөөл үзүүлэхгүй!
  Мөн түүний нүцгэн хуруунаас хэдэн арван зүү нисдэг. Тэр хүн бүрийг дайран өнгөрөхөд онгоцууд сүйрдэг. Дайчин ч гэсэн хэрчиж, алахыг хичээдэг.
  Шорт өмд өмссөн булчинлаг, товойсон хүүхэд Олег Рыбаченко хэрээг шүгэлээр цохиж, хашгирав:
  - Сайхан алх!
  Мөн хүү нүцгэн хөлөөрөө хас тэмдэг хэлбэртэй ийм сэрүүн од шиддэг. Нарийн төвөгтэй эрлийз.
  Тэгээд нацистуудын масс нуран унав.
  Олег Рыбаченко архирлаа:
  - Банзай!
  Тэгээд хүү дахин зэрлэг дайралтанд өртөж байна. Үгүй ээ, энэ нь зүгээр л хүчтэй урсаж, галт уулс шуугиж байна!
  Гоёмсог Маргарита хөдөлж байна. Тэр хүн болгоны гэдсийг задлах болно.
  Хөлтэй охин нэг дор тавин зүү шиднэ. Мөн олон янзын дайснуудад амь үрэгдэж, танк, онгоц хоёуланг нь цохив.
  Нүцгэн өсгийтөөрөө гялалзсан Маргарита Коршунова хөгжилтэй байдлаар дуулжээ.
  - Нэг хоёр! Уй гашуу бол асуудал биш!
  Та хэзээ ч сэтгэлээр унах ёсгүй!
  Хоолойгоор хамар, сүүлийг нь өндөр байлга.
  Жинхэнэ найз үргэлж тантай хамт байдаг гэдгийг мэдэж аваарай!
  Энэ бол ийм түрэмгий компани юм. Охин цохилж, хашгирав:
  "Луугийн ерөнхийлөгч цогцос болно!"
  Тулалдаанд Наташа Коршунова бол зүгээр л нэг төрлийн терминатор юм. Тэгээд архирах чимээ гарав :
  - Банзай! Үүнийг хурдан аваарай! Тэгээд дарангуйлагч дууслаа!
  Тэгээд түүний нүцгэн хөлнөөс гранат нисэв. Тэгээд нацистуудыг хадаас шиг цохино . Мөн энэ нь мастодон, далавчит, тамын машинуудын массыг устгах болно.
  Ямар дайчин бэ! Бүх дайчдад - дайчин!
  Зоя Ангелская мөн довтолгоонд оролцож байна. Ийм ууртай гичий.
  Тэгээд тэр үүнийг аваад бахираад :
  - Бидний Эцэг бол Цагаан бурхан өөрөө юм!
  Тэгээд тэр нацистуудыг гурвалсан тээрэмээр цохих болно!
  Августины хөхний нүцгэн өсгийтэй, бадмаараг хөхтэй гялалзсан улаач хариуд нь архирав:
  - Тэгээд миний бурхан хар!
  Үнэхээр улаач бол заль мэх, доромжлолын биелэл юм. Мэдээжийн хэрэг дайснуудын хувьд. Мөн түүний найзуудын хувьд тэр бол хайрт юм.
  Тэгээд яаж аваад хөлийн нүцгэн хуруугаараа шиднэ. Тэгээд бор эзэнт гүрний дайчид, танк, онгоцнууд зөндөө байсан.
  Улаан үсчин хашгирав:
  -Орос, хар бурхан бидний ард байна!
  Байлдааны өндөр чадвартай дайчин. Үгүй ээ, энэ дор хөндлөнгөөс оролцохгүй байх нь дээр. Танкны цамхагууд урагдаж, фашистын нисэх онгоцны далавчнууд урагдаж байна.
  Августин өрсөлдөгчөө дарж, исгэрэв:
  - Бид бүх урвагчдыг нунтаг болгон бутлах болно!
  Түншүүд рүүгээ нүд ирмэх. Тийм ээ, энэ галт охин яг амар амгаланг өгч чадах зүйл биш юм. Амар амгалан үхлийн аюултай биш л бол!
  Светлана Цасан цагаан дайснуудыг бут цохиж, гаргав:
  - Бид таныг дараалалд оруулах болно!
  Улаан толгойт Августин батлав:
  - Бид бүгдийг алах болно!
  Түүний нүцгэн, цүүцсэн хөлнөөс нь бүрэн устгалын бэлэг дахин нисч байна! Маш олон танк, онгоцнууд нэг дор дэлбэрч жижиг чип болсон.
  Дараа нь охин час улаан хөхний толгойноос үүссэн мэт аянга цохив.
  Олег Рыбаченко нүцгэн өсгийтөөрөө үхлийн бэлэг илгээж, хариуд нь дуулав.
  банзай байх болно !
  Августин нацистуудыг нүцгэн гараараа урж, илдээр цавчиж, хуруугаараа зүү шидэж, танк, онгоцнуудыг тэр дор нь устгаж, гаргав.
  - Товчхондоо! Товчхондоо!
  Наташа Коршунова бор дайчдыг танк, онгоцтой хамт устгаж, хашгирав.
  - Товчхондоо - банзай !
  Өрсөлдөгчдөө зэрлэг харгис хэрцгий байдлаар цохицгооё.
   Хөл нүцгэн , царайлаг, шорт өмссөн хүү Олег Рыбаченко өрсөлдөгчөө цавчиж,:
  - Энэ гамбит хятад биш,
  Надад итгээрэй, дебют бол Тайланд!
  Дахин хэлэхэд хүүгийн нүцгэн хөлнөөс хурц, төмөр зүсэгч диск нисэв. Тэрээр танкийн цамхаг болон онгоцны сүүлийг хоёуланг нь таслав.
  Төмөр бутлагч охин Маргарита бор эзэнт гүрний дайчид, танкийн хуяг дуулга зэрэг дуулдаж:
  - Тэгээд бид тулалдаанд хэнийг олох вэ?
  Бид тулалдаанд хэнийг олох вэ ...
  Үүгээр хошигнохгүй байцгаая -
  Үүнийг салгацгаая!
  Үүнийг салгацгаая!
  Тэд нацистуудтай сайн ажилласан ...
  Энд Гитлер болон түүний баг охид, хүүхдүүдийн өмнө өвдөг сөгдөн унав.
  Наташа Коршунова юуны түрүүнд нацистын нүцгэн хөлийг үнсэхийг албадав.
  Дараа нь Гитлер болон түүний бүх хүмүүс бусад охидын нүцгэн ул, өсгий дээр үнсэв. Тэгээд тэд хэлээрээ өсгийгөө долоов. Маш царайлаг шаргал үстэй хүү Олег Рыбаченког охины хөл нүцгэн үнсэв.
  Эрэгтэй шимэгчдийг доромжилж байгаад маш их баярласан Наташка:
  - Одоо бид та бүхнийг алаагүй байхад Гуравдугаар Рейхийг ЗХУ-д бүрэн, болзолгүйгээр бууж өгөх зарлигт гарын үсэг зураарай!
  Бүх зүйл сайхан, сайнаар төгсдөг. Гуравдугаар Рейх бууж өгч, хүчирхэг Вермахт зэвсэггүй болов. Гитлер болон түүний багийнхан Бериягийн гянданд очив.
  Шүүлт хурдан боловч шударга байсан. 1959 оны 6-р сарын 22-нд Гитлерийг яг Улаан талбайд дүүжлэв!
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"